Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Ukat Kimsa Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver jupax mä samkan mä universo paralelo ukar saraski. Ukanx dragón uñji ukat yatxatañapawa mä Tercer Reich ukat Hitler Alemania ukax utjiwa, ukax mä gnome de cuento de hadas ukan yanapt"ata. Mä hobbit waynaruw URSS markar yanapt"añapatak khitapxi. Ukampis jupax mä colonia de trabajo de niños ukan jikxatasi, janiw Rusia Soviética ukar yanapt"irjamäkiti. ¡Ukat alemananakax URSS markaruw katuntapxäna!

  GULLIVER UKAT KIMSA REICH
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Gulliver jupax mä samkan mä universo paralelo ukar saraski. Ukanx dragón uñji ukat yatxatañapawa mä Tercer Reich ukat Hitler Alemania ukax utjiwa, ukax mä gnome de cuento de hadas ukan yanapt"ata. Mä hobbit waynaruw URSS markar yanapt"añapatak khitapxi. Ukampis jupax mä colonia de trabajo de niños ukan jikxatasi, janiw Rusia Soviética ukar yanapt"irjamäkiti. ¡Ukat alemananakax URSS markaruw katuntapxäna!
  . JANK"A 1. 1.1.
  Esclavo irnaqañat qarjataw uka jan axsartʼir viajirix ikirïna ukat mä samka samkasïna, uka samkax chiqpach samkanakat sipansa jukʼamp sumapunïnwa.
  Gulliver waynax mä dragón patxaruw t"ijtäna, ukat jupan jak"apanx mä jan uñjat suma uñnaqt"an tawaquw utjäna. Nayratpachaw wali jilïr jaqïxi, ukampis wali waynäxiwa, ukat wali musculoso ukat curvado ukhamawa. Ukat ñikʼutapanxa quri laphinakan colorapawa, diamantenakan mä qamir coronapa ukat yaqhip qalanakax wali kʼajkirïnwa, warawarar uñtata, ukat jachʼa ukat jila alani diamantenakat sipansa jukʼamp kʼajkirïnwa.
  Viajero waynax akham jiskt"äna:
  - Khititasa?
  Imill wawaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Nayax Princesa Leia satätwa! ¡Ukat jichhax mä ejercito dragón pʼiqtʼaskta!
  Gulliver jilatajj qheparuw uñtäna. Ukat chiqansa, alaxpachanxa mä tama dragonanakaw utjäna, taqi uka luratanakax wali sumapunïnwa. Ukat uka patxanxa wali suma imillanakax quntʼatäsipkänwa.
  Ukampis jukʼamp suma ukat kusiskañ reinajj utjaskakïnwa. Ukat kimsanix kawkïr dragón ukan jalnaqapxäna, yaqha suma uñnaqtʼanimpi chika, chiqpachansa wali muspharkañänwa. Akax uka equiponkänwa. Ukat uka pachparakiw taqpach imill wawanakax q"ala kayuni, q"ala jan isinïpkchisa, wali suma qalanakampi, perlanakampi ch"uqt"ata.
  Ukampis janiw purakankir abs ukan chocolate barras ukanakas imantapkänti, janirakiw bronce ñikʼut manqhan rollo musculonakan bolanakapas imantapkänti. Uka pachparakiw suelanakajj talonanakapan mä suma ukat jan uñtʼat doblado ukanïnwa.
  Ch"axwiri waynaxa akham sänwa:
  - Kunjamasa suma uñnaqt"ani. ¡Jumanakax imill wawanakax chiqpachapuniw mä milagro ukhamäpxtaxa!
  Leia kullakax quri laphin coloraparuw ñik"utap ch"allxtayäna ukat akham q"ucht"äna:
  Imill wawanakax taqiniw suma uñnaqt"ani, q"ala kayuni, .
  Jupanakax ch"amani ukat uywa manq"añ utat nuwasirinakawa...
  Suma uñnaqt"aninakax wali qhuru uñnaqaniwa,
  ¡Chuymax qhanaw jupanakamp jukʼamp kusisita!
  Gulliver jupax uka tuqitx iyaw sataynawa. Jupax amparanakapan espada muytayäna, ukampiw llätunk chimpu luräna ukat akham sänwa:
  - ¡Janiwa pächasiñakiti, ¡jumampixa juk"ampi kusiskañawa!
  Mä equipo suma uñnaqt"an jaqinakax dragonanakaruw t"ijtapxäna. Jupanakan mä taqpach ejercitopaw utji, wali jachʼa ukat jan uñtʼatänwa. Ukat dragonanakax arco iris ukan taqi coloranakapamp pintat ch"iwipanïpxänwa. Ukat wali suma qalanakampi kʼachachtʼatäpkaspa ukhamänwa.
  Gulliver chachajj akham sänwa:
  - Sapa munañani jaqixa thakhiparjamaxa dragón ukhamawa, ukampisa janiwa paqallqu p"iqinikiti, ukampisa jilapachaxa jan p"iqiniwa!
  Princesa Leia kullakajj larusisaw akham säna:
  - Jani dragón ukhamxa, chachaxa janiwa p"iqip khuchhuqañapakiti, ¡warmi uñkatasaxa niyaw chhaqxi!
  Ch"axwiri waynax q"ala kayunakap jaquntäna - jupax niya tunka payan maraniw uñnaqäna ukat shorts ukakiw uchasïna, ukatwa aguja jaquntäna. Ukatwa tʼijtäna ukat mä jachʼa chhichhillankharuw chʼalltʼasïna, ukat jiwañkamaw jiwayäna.
  Gulliver jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Khitinakatix avispas ukham colerasipxi ukat mä laq"un yatiñapampix mä molehill lurapxi!
  Warrior Princesa Leia ukax akham sasaw qhanancht"i:
  - Khititixa ch"uspa yatiñanixa, kuna laq"unakaxa mä qarwawa!
  Ukat larusipxäna. Ukajj wali larusiñatakjamaw uñnaqäna. Mä tama gansonakaw jupanak nayraqatan tʼijtäna. Uka jamachʼinakajj wali jachʼa ukat likʼïpjjänwa, chʼiwipajj wali jachʼänwa. Paquete p"iqinchirirux mä chacha warmiw qunt"asipxäna: mä yuqall wawampi mä imill wawampi, ukat jupanakax qullqit lurat campananak amparanakaparuw katxarupxäna, ukanakx kusisitaw chhuxriñchjapxäna.
  Gulliver chachajj akham sänwa:
  - Jilïr jaqinakax k"arisipxi, wawanakax kunaymaninak lurapxi, ukat jilïr jaqinakax jilapartx wawax parlañkamaw k"arisipxi!
  Princesa imillax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - ¡Chuymanïñax janiw kusisiñakiti, ukampis wawar jaquntañax juk"amp jach"a jan walt"awiwa!
  Jilïr ganso ukankir wawanakax mä akatjamat q"uchupxäna:
  ¿Kunjamsa jan walinakajj alajjpachan uñstawayi?
  Chiqansa, lurayirix janiw amtaskiti...
  Inas wiñayatakïchispa,
  ¡Janiw manqha pachankir nina naktäwinakjam jiwarkiti!
  
  Adanajj juchar purtʼasitapjja janiw jumajj nayrïr kuti yatktati,
  Eva kullakajj janiw nayrïr jaqejj jañchin qʼañuchatäkänti...
  Uka machjayir jaqix "Agdam" markat apsu.
  Uka chachax recreo ukanx "plan" ukx fumaski...
  
  Taqi khitinakati jan walixa yatipxi
  Jan axsaras kamachinak p"akintañ yatitawa...
  Ukat khitinakatakitix askikiw mä q'ipixa,
  ¡Khitis jupanakpachatak qunqurtʼasiñ munapxi!
  
  Nayax wali pañalanakat apsuñ munta,
  Nayax wawakïkasax ukham jan walt"awinak lurañ munañax utjitu...
  ¿Kunatsa mä ñanqha taykaxa mä wawaru ñanqhachpacha?
  ¿Kawkirus mä chʼama ejerciton nuwasïwipan sarapjje?
  
  Mä cerezakiw verano jardinat lunthatasïna,
  Maynix mä acero ukamp aljirinakaruw jiwayatayna...
  Khitinakan p'iqipax mä k'uchi hachampiw khuchhurata,
  Khitirus verdugox rueda ukar jaquntäna.
  
  Uka lunthata jaqix lunthatasi, concienciapar thuqhuyasa,
  Ukat khitis limosneronakan qullqinakap lunthatatayna...
  Nayax mä chikat t"aqatakix kusisitaw jikxatastxa, .
  Yaqhipanakax warminakan rizonakapax wali kusisitaw jikxatasipxi.
  
  Jisa, walja ajanunakaw utji, kunayman jan walinakaw utji, .
  Ajanunakapax kuna ch"amakansa wali muspharkañawa.
  Ukampis uka munañax wali askiwa almanxa,
  ¡Jichhax akapachax wali axsarkañ sallqakïkchisa!
  
  Viuda warmixa jachiwa, ijma wawaxa chhuxriñchjasi - .
  Jiwasan akapachax infiernoruw saraski...
  Chiqpachansa Diosan chuymapax mä sapakïspa,
  ¿Jaqinakax Diosan paraison janit mä chiqanïpkiti?
  
  Juma pachpaw uka jisktʼar qhanañchtʼäta,
  Kunapachatï amuyunakaman colerasiñap khuchhuqañ yatta ukhaxa...
  Kunapachatï jan wali lurañanak askimpi kuttʼayapkäta ukhajja,
  ¡Ukat purakamar phuqantañ jaytxapxamti!
  Wawanakax wali kusisitaw q"uchupxäna, ukatx Gulliver ukanx lakanakap ch"allt"apxäna. Uka jan axsartʼir barco apnaqirix jupanakar jaysañatakix lakap chʼallxtayäna.
  Ukat larusiña ukat jucha...
  Gulliver jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Wawan amuyunakapaxa mä milagro ukhamawa. Ukat akanx iyaw sasmawa, ¡janiw kuna uñch"ukiñanakas utjkaniti!
  Princesa Leia kullakax lart"asisaw q"ucht"äna:
  Qharürojj mä wawakïskäyätwa,
  Janiw kunas akanx luraskaspati...
  Mä león wawax juk"amp askiwa, mä loqhe elefante wakat sipansa
  ¡Ukat dragonax kaputäniwa!
  Ukat jupanakax ch"axwapxäna: mä yuqall wawampi mä imill wawampi q"ala kayunakampi. Jïsa, jupanakax jach"a aventuranakaw akanx utji. Ukat walja kunayman matices ukanakaw utjaraki. Ukhamajj jakäwijj wali sumwa saraski.
  Gulliver jupax dragonakan imill wawanakax q"ala kayunakapampix kuns laq"unakar jaquntañ qalltapxäna, uk amuyasïna. Kunjams mä estilo corporativo ukax - ch"uspanak apsuñataki ukat t"unjañataki. Waliki? Ukham munapxi ukhaxa, ukhamäpan. Jilïr amtäwix janiw p"iqim chhaqhayañakiti.
  Ukampis Gulliver chachajj janiw ajjsarir nuwasirïkiti. Jichhax jupax mä yuqall wawakïkchisa.
  Ukat Princesa Leia kullakax uka waynarux akham jiskt"äna:
  - ¿Jumaxa miel munasmati?
  Uka nuwasir waynax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Ukhampuni!
  Uka tawaqux amuytʼasisaw akham säna:
  - Abeja miel ukax k"umaräñ apaniwa, políticonakan miel arst"awinakapax diabetes usut llakisiñakiw utjayaspa!
  Gulliver chachajj amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Abejanakan miel ukax amparanakap lip"ichiruw tukuyi, políticonakan miel ukax simpletones creyentes ukanakan qullqinakaparux kayunakaparuw ch"allt"i!
  Imill wawa ch"axwirix akham sasaw iyaw satayna:
  - ¡Político jaqin arst"awipax qawqha muxsa ukhamäkchisa, diabetes usut sipanx janiw kuna llakisiñas utjaykiti khitinakatix jan amuyt"irïpki ukanakataki!
  Uka nuwasir waynax amuytʼasisaw akham säna:
  - Mä jaqix janipuniw mä awkit sipans juk"amp awkinïkaspati, ukampis markax mä dime tunka payan candidatos ukaniwa, markan awkip lurañataki!
  Uka qhipatx panpachaniw nuwasirinaka: mä yuqall wawampi imill wawampi, sillp"ipxi, q"ala kayunakap lakapar uchasa. Kunas atmósfera ukan khathatiñapataki ukat electricidad natural ukan mistuñapataki. Ukat musphart"at midges ukanakax jaquqanipxäna, mäkiw orcos ukan ch"uxña p"iqinakapar jaquntapxäna, jupanakarux ch"allt"apxäna ukat ch"uqt"apxäna.
  Princesa Leia kullakajj taqe chuymaw akham qʼochüna:
  - Mama, katxaruña, tata, katxaruña.
  ¡Sapa jaypʼu ukhamäspa ukhajja, ¡akajj jakañakïspawa!
  Orcos ukanakax dragonakan ukat imill wawanakan manqhan jikxatasipxäna, q"ala kayuni tripulacionapa.
  Ukat bombardeo dirigido ukat jan ukhama dirigido ukax qalltawayiwa, carbón laq"at lurat granadas utanakan jaquntatäna, jan ukax juk"amp thaya ukat juk"amp t"unjir yänaka.
  Yämas wali chʼullqhi, venenoni agujanakaw apnaqasïna, uka agujanakajj cheqapuniw orcos ukat goblin sat animalanakar chʼalljjtayäna. Akax chiqpachapuniw imill wawanakax apthapipxäna ukat turkapxäna.
  Princesa Leia kullakax wali chiqaparuw p"iqini orcos ukanakarux ch"axwantäna ukat q"ucht"arakïna:
  - Nostradamus, Nostradamus, ukat juk"ampinaka.
  Janq"u magia reyix...
  Nostradamus, Nostradamus, ukat juk"ampinaka.
  ¡Chuymajan llakipax janiw jukʼampi tukuskiti!
  Nostradamus, Nostradamus, ukat juk"ampinaka.
  Q"ala kayuni imillanakaxa, .
  Nostradamus, Nostradamus ukat juk"ampinaka.
  ¡Juma sapakiw qhispiyasiñamaxa!
  Ukat nuwasir jaqix jach"a jiwayir lakap uñacht"ayäna.
  Uka qhipatsti nina nakhantat plumanakampiw thuqhuni. Chiqpachansa akax mä imill wawawa, jach"a ch"amani ukat extraordinario talento ukaniwa. Ukax walja lurañanakan ch"amapawa. Ukat tʼunjasispa ukhajja, janiw kunas uka contra saytʼkaspati.
  Gulliver waynax wali ch"amampi ukat wali qhuru ninampiw orcos ukanakarux dragón ukamp ch"axwayarakïna. Jupajj wali chʼamampiw ukat wali sumwa luräna. Ukat wawa nuwasir jaqix qhan atipt"añ yatiñanïnwa ukat pallapallanakan artenakap sum yatxatañ munarakïnwa.
  Janiwa, jupax aka contraw sayt"i, orcos ukanakax janiw sayt"apkaspati. Ukat imill wawanakax wali sum pallapallapxäna, janiw uñisirinakarux mä juk"s ch"am churapkänti. Chiqpachansa akax mä epico ch"axwäwiwa.
  Gulliver sat waynax akham sasaw qʼuchüna:
  Kusisipxam, kusisipxam, .
  Uka ch"amaparux carrier urux...
  Kusisipxam, kusisipxam, .
  ¿Kunatsa jan caballojar makatkayäta?
  Chiqpachansa akax mä nuwasiñ ukat perky q"uchuwa. Ukat uka pachparakiw orcos ukanakan taqpach t"unjäwipax utjaraki. Ukat dragonanakat jutir imillanakax ballestanakampiw jupanakarux pallapallanak jaquntañ qalltapxäna, qʼala kayunakapampix tambornak muyuntapxäna.
  Ukat taqi kunas wali suma ukat grotesco uñtasïna, chiqpachansa mä machaq ukat jan uñt"at sarnaqäwiw lurasiskäna. Ukanjja, jan chʼamaninakataki, jan chʼamaninakatakis janiw mä cheqajj utjkänti.
  Ukham imill wawanakar jak"achasiñ yant"apxam ukat khitirus mä torta t"unjapxani.
  Ukat kunjamtï sapkixa, loco waka usux contagioso ukhamawa. Ukat nuwasirinakajj naturaljamaw uk uñachtʼayapjjäna. Ukat uñisirinakaparux wali chʼamampiw nuwjapxäna. Ukat flechanakampi, ballestanakampi jawqʼjapxi. Ukhamarus taqi kunas wali ch"amampiw lurasi.
  Ukhamajj janiw ukham ejercito contra walja lurañanak puedkätati. Ukat nuwasirinakax orcos ukarux walpun mantapxäna, janiw qhispiñjamäkänti. Ukajj flechanaka ukat ballesta pernonakan cheqpachapuniw tʼunji.
  Gulliver jupax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  Jan axsaras ch"axwañani ukat t"unjañani
  ¡Chuymatpach jakañax utjani!
  Princesa Leia kullakajj akham sänwa:
  - ¡Wawanakax jilïr jaqinakat sipanx juk"amp askiwa kunatix marapax wayn tawaqun llamp"u chuymanïñapatakiw chiqapar uñji!
  Uka nuwasir waynax akham sänwa:
  - Wayn tawaqunakax llamp"u chuymanïñarux chiqanchapxi, ukampis janiw jan wali jaqinakjamäkiti, ch"iyar janq"u jaqit yaqhachañatakix janiw walja maranaka ukat yatiñanakax wakiskiti!
  Ukat Terminator waynax sillp"äna, ukat cuervos qinayanakax granizo qalanakjamaw ch"uxña orconakan p"iqinakapar jaquntapxäna.
  Princesa Leia kullakax akham sasaw tuiteó:
  - Janiwa inteligencia, amuyt"aña mä discapacitado, amuyunakaxa janiwa patak marat dependerkiti! ¡Jan amuytʼasir chʼamanïksta ukhasa, taqeniw jan chʼamanïpjjtajja!
  Gulliver chachajj akham sänwa:
  - ¡Acerot lurat musculonakax janiw mä roble p"iqirux compensapkaniti!
  Maynïr imill wawajj kusisitaw akham säna:
  - Mä imill wawatakix janiw kuna jan walt"awis utjkiti - q"ala kayux utjchi ukhax imill wawatakix juk"amp jan waliwa - ¡mä bota talon manqhan!
  Princesa Leia kullakax logicamente akham sänwa:
  - ¡As ukham tukuñ munsta ukhaxa, p"iqiman mä joker ukaw utjañapa!
  Gulliver jupax mä chhuxriñchjasiñampiw chirpäna:
  - Mä loboxa jank"aki kayunakampi manq"ayatarakiwa, warmixa jisk"a kayumpiwa manq"ayataraki, kunapachatixa cabritonakaxa chuchupki ukhaxa!
  Ukatxa mä larusiñaw filanak taypin t"ijtäna. Ukat Princesa Leia kullakax akham sänwa:
  - ¡Chachan billeterapat qullqi apsuñax wali askiwa, imill wawan kayunakapan q"ala kayunakapampix!
  Condesa imillax akham sänwa:
  - ¡Mä imill wawax q"ala talonaniw juk"amp moda isi katuqani, mä chachax mä loqhe bota ukat phuqhat fieltro bota ukaniwa!
  Gulliver jupax larusisaw tuiteó:
  - ¡Q"ala kayuni imillanakax janiw botas ukat fieltro botas ukanak munapkiti, jan ukasti jakäwin q"ala talonanakaparuw ch"amanchasipxi!
  Uka qhipatxa, jupanakax apthapisinx coro ukan q'uchupxäna:
  Ukat ukatsti jachʼa qollutjja,
  Águilas ukanakax Gulliver markaruw avionat sarapxäna...
  Gulliver jupax caballot qunt'asi - .
  ¡Jank"akiw ukar puriyapxäma!
  
  Ukat Gulliver jupax águila patxaruw qunt'asïna,
  Uñacht"ayata jach"a uñacht"awi...
  Ukat mä yuqall wawar apañax janiw jasakikiti,
  ¡Limpopo markax niyaw thakhinjam sarani!
  Ukat nuwasirinakax pechopan escarlata chuchunakap apthapisin uñacht"ayapxani ukat orcos ukanakarux llijullijumpiw jawq"japxani. Ukat akax taqpach phichhantañapawa walja orcos ukanakaru.
  Chiqpachansa akax jupanakan equipopawa.
  Princesa Leia kullakajj Gulliver jilataruw akham jisktʼäna:
  - ¿Jumax yatisktati jutïrinx Payïr Jach"a Ch"axwäwix utjani ukat Hitler ukham wali thaya jaqiw utjani!
  Gulliver jilatajj chuym chʼalljjtayasisaw akham säna:
  - Janiw nayax uk yatkayätti, ukampis jichhax yatxa!
  Imill wawax kisunakap q"ala ch"uqt"asisaw saskakïna:
  Ukat Hitler jupax mä jan walt"äwinïnwa: mä wali suma tank diseñadora, mä gnome, uñstawayi. Ukat jupax Ratón tank luratayna, phisqa tunk phisqhan toneladanak pesa ukat mä metro chikatani alturani, pachpa armamento, armadura ukat motor ukanakampi!
  Gulliver jilatajj wasitatwa amparanakap chʼoqtʼasïna ukat cheqaparjamaw akham säna:
  - ¡Janiw nayax kuns yatkti kunas tankaxa! Ukat ¿kunampis manqʼasma?
  Princesa Leia kullakajj larusisaw akham säna:
  - Walikiwa, wali jaya pachawa. Kunjamakitix aka universo ukanx jaqinakax walja jan walt"awinakampiw jikxatasipxi. Ukat nayraqatax URSS, ukax Tercer Reich ukat aliados ukanakamp jach"a ch"amanchirinakampiw ch"axwawayxi. Jan ukasti Italia markankiwa. ¿Kunas phisqa tunka phisqhani tonelada Mouse ukaxa? Akax armadura frontal 240 milímetros, armadura lateral 210 milímetros, ukatx laderas ukanx 128 mm cañón, ukatx 75 mm cañón motor waranqa pä patak phisqa tunk caballos de fuerza. Ukhamatwa niya paqallq tunk kilómetros sapa horar sarañax utjäna, ukat uka autox niya taqi ángulonakat jan mantañjamänwa. 1944 mara qalltatpachaw aka maquinax walja lurañanakar mantawayi. Ukatwa 1944 maran verano phajjsirojj nazinakajj wali muspharkañ puñchunak blindat apthapipjjäna.
  Ukat 20 urunak saraqkipan chinuqa phaxsitx pä ch"aman huelganak lurapxäna, maynix Moldavia markat jutiriwa, maynix Ucrania occidental uksat jutirinakawa, convergente direcciones ukan. Ukat ukatwa soviético soldadonakan arxatäwipax chʼiyjatäxäna, ukat mä jawqʼjir uwijampis chʼuqtʼatäkaspas ukhamwa chʼuqtʼasïna. Maus-2 uka tanquex taqi kasta armas soviéticas ukanakatakix jan mantañjamaw tukuwayi. Ukat ukatsti, wali móvil ukat suma apnaqañ uñacht"awinakaniwa. Aka autojj cheqpach castigopunïnwa.
  Ukat aliados ukanakax pasivamente sarnaqapxarakïnwa. Italia markan ofensiva ukax atipt"ataw tukuyäna ukatx Normandía markan aterrizaje ukax wasitatw apayatäna.
  Ukhamarus alemanes jupanakax ME-262 uka axsarkañ auto lurañ qalltapxäna, ukax wali ch"amaw ch"axwañataki. Ukajj mä avión de combate ukhamänwa, pusi cañón aéreo calibre 30 mm ukanïnwa. Ukat ukhamatwa soviético avionanak apsuwayjjäna, patak patak avionanakaruw jaquqanïna. Ukat coalición occidental ukax ukhamarakiwa. Hitler jupax V-2 uka wakichäwirux mä juk"a juk"ampiw ch"amanchawayaraki, ukatx misiles balísticos ukat cruceros ukanakax jila chanini ukat jan sinti askïki ukanak lurañat sipansa, bombarderos de jet tipo Arado ukanakaruw atinisïna.
  Churchill ukat Roosevelt jupanakax kayunakap taypinx chuymap ch"uqt"atäpxänwa, ukat alemán submarinos ukan flotapax walpun ch"amanchatäpxäna. Ukat aliados ukanakax Alemania ukat Japón markanakaruw tregua lurapxañapatak sapxäna. Hitler jupax aliados ukanakax Sicilia ukat Cerdeña markanakat sarxapxañapatakiw iyaw satayna. Kunas phuqasïna.
  Kimsïr Reich ukamp tregua lurapkäna ukhajja, alxañ tuqitwa wasitat sum apasiñ qalltapxäna. EE.UU. ukat Gran Bretaña markanakaw ukan petroleo churañ qalltapxäna. Ukat alemanonakax Ucrania markan mä ofensiva lurasaw Kiev markar katuntasin Odessa markar wasitat mantapxäna.
  Mouse-2 tank ukax jan atipt"añjamaw tukuwayi. Mä sullka modelo de Ratón ukax uñstawayarakiwa - Tiger-3, ukax juk"amp k"achawa ukat juk"amp móvil ukhamawa mä cañón 88 mm ukampi.
  Ukatwa soviético soldadonakajj wal mantapjjäna. Ukat akax mä jach"a amtawiwa...
  Gulliver jupax Princesa Leia ukarux akham sasaw arsu:
  - Jumax walja jan amuyt"kaya arunak arsusma. Jan armasimti nayax tunka llatunkan patak mara qalltan wawakïtwa. Ukat jiwasan nivel de desarrollo tecnológico ukax janiw sinti askïkiti!
  Princesa Leia kullakaxa jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Nayax uk yatxa! Ukampis nayax pä tunk payan pacha chikatanitw parlaskta. Ukat mä enano sapakiw ukham luräna. Ukat ¡ukax wali jachʼawa sasaw iyaw sapxañama!
  Gulliver jupax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  - Pä pacha lurawimpixa, nayra pachaxa lurasiwayi... Ch"axwawi taypinxa, nayampi jupanakampiwa utji, akaxa wali jach"awa!
  Princesa Leia kullakajj akham sänwa:
  - Pä tunka mayani patak mara qalltanxa, mä saxra Vladimir uñstawayi, calvo, jupax mä espía ukhamawa, jupax Rusia markan ch"amap katuntawayi, ukat jupax walja jan walt"awinak utjayaraki. Ukampis chʼaxwäwipax mayj mayjawa. Ukat akanx gnome ukax mä situación uñstayatayna kawkhantix alemanes ukanakax Ucrania derecha uksankir wasitat katuntapxatayna, ukatx jallu qallta phaxsinx markasanx mä ofensiva qalltapxäna. Ukat tankinakapajj jan chʼamanïkaspa ukat jan atipjkaspa ukhamänwa. Ukat gnome contrax juma pachpaw genio alternativo ukax munasispa. Ukampis ¿khitis mä simétrico jan ukax asimétrico respuesta ukham khithatäñapa? Mä amuyt"awiw utjäna - ¿mä duende jan ukax troll? Ukampis tecnología tuqinx gnome ukanakat sipanx juk"amp jan ch"amanïpxani.
  Ukat alemanonakax nayrar sartapxäna, ukhamat Smolensk markax t"unjatäxäna, ukat uka qhipatxa Kalinin ukat Vyazma jupanakax t"unjapxäna. Alemania markankirinakajj niyaw Moscú markar jakʼachasipkäna. Chiqansa, Stalin chachax sarxänwa. Jupajj janiw jiwañ munkänti. Ukat Hitler chachajja, URSS markajj Alemania markankir mä coloniaruw tukuñapa sasaw säna. Ukat capitulación ukakiw jupatakix askïspa.
  Suma, jupanakax hobbit gnome ukaruw jaysañatak khithañ tukuyapxäna. Ukat akax yuqall wawarakiwa, chiqpachanx maynix genio saspawa. Ukampis janiw q"ala kayuni waynarux wali askit uñjapkänti, jupax niya tunka maranïkaspas ukhamänwa. Ukat jiskʼa wawanakatakejj Gulag sat jawirkamaw venenompi uchatäpjjäna.
  Ukañkamasti, alemananakax Moscú markaruw katuntapxäna. ¡Ukhamaw pasäna!
  Moscú markax jaquqaniwayi ukat Leningrad markax ukhamarakiw... Juyphi pachax purintäna ukatx alemanes ukanakax markanakan arumax qhiparapxäna. Ukanwa qamasipxäna.
  Ukat Komsomol imillanakax fascistas ukanakamp jan ch"amamp nuwasiñ amtapxäna ukat q"uchunak q"uchuñ amtapxäna, thaya ukat jan isinïkasas.
  Jiwasax suma uñnaqt"an soviético imillanakätanwa,
  Jiwasax yuqall wawanakar nuwasiñ ukat cosquillas ukanakamp walpun munastanxa...
  Mä k"ajkir, t"ijt"ir jisk"a aruw ist"asi,
  Ukat ¡Krauts jiwayañatakix mä jawsäwiw utjistu!
  
  Jiwasax wali dashing Komsomol imillanaka,
  Jiwasax jan axsarasaw q"ala kayukiw thaya taypin t"ijtxapxta...
  Jiwasajj janiw mä cheqan jiskʼa saytʼasiñar yatintktanti, .
  ¡Ukat fascistanakarux puñchumpiw premio churapxta!
  
  Iyawsapxita, imill wawanakax mä jach"a imantat yatiyapxi,
  Kunjamas nazis ukanakar sum atipt"añax...
  Ukat iyawsapxita, imill wawanakan suma sartawipax janiw accidental ukhamäkiti,
  ¡Kunattejj Rus chachan ejercitopajj wali chʼamaniwa!
  
  Ukat q"ala talonanakan imill wawanakasatakix,
  Machaq marax wali muxsawa...
  Ukhama, Fuhrer ukax mä scumbag ukhamakiwa, .
  ¡Janiw fascistanakax suma sarantäwinak jach"añchapxañasäkiti!
  
  Jiwasax imill wawanakax wali sallqa k"arinak anatt"apxtanxa, .
  Pallapallanak nayraqatan pechonak q"ala ch"ukupxta...
  Ukat chiqpachansa nazis ukanakarux phiñasiyapxtanwa,
  ¡Jiwasax ch"aman Komsomol ukankirinakax janiw t"unjatäksnati!
  
  Jiwasax imill wawanakax walpun lursna,
  Nayraqat Hitlerar mä tank ukan ch"axwaña...
  Uñisirix janiw chika uru manq"añatakis tiemponïkaniti,
  ¡Imill wawanakax lunthatjamaw jutapxani!
  
  Chiqpachansa Rusia markaruw respetapxtanxa,
  Stalin jupax mä ch"aman awkirjam ch"amaniwa, iyawsapxita...
  Ukat nayax iyawstwa atipjäwix junt"u mayo phaxsin, 2016 maran jutani.
  ¡Khititï ukar iyawski ukajj wali jachʼawa!
  
  Imill wawanakatakix janiw pächasiñas utjkiti ukat janiw kuna jark"añas utjkiti,
  Taqinipuniw amparanakapan ch"axwañak munapxi...
  Suma premios ukanakax suma uñnaqt'aninakarux jutpan,
  ¡Komsomol ch"amapax ch"aman puñchunakankiwa!
  
  Jiwasax nuwasirinakax wali jank"akiw jilïr jaqinakäpxtanxa,
  Ukat ágil armas ukanakan amparapanx barril ukax phichhantatawa...
  Ukat kuna lurañanaktï imill wawanakax lurapkaspa, .
  ¡Amigosasax mä monolito ukhamawa!
  
  Jiwasax ukham chispi imillanakätanwa
  Jiwasax janiw ch"uqi ch"uqi jan ukax q"ixu q"ixunakat llakisipktanti...
  Q"ala kayunakax janiw juyphi pachanx kayunakas thayt"aykaniti,
  ¡Ukat suma uñnaqtʼan jaqenakan chuymanakapajj wali khuyaptʼayasiriwa, qʼomarakiwa!
  
  Kuntï lurirjamäktan uk jachʼañchtanwa, .
  Jiwasax virtuoso canguros ukham galop lurañäni...
  Ukat jiwasax fascistanakan p"iqinakapx sum phust"apxtanxa,
  ¡Ukat alwax ejercicio lurañax wali munatarakiwa!
  
  Taqi imillanakax thaya ch"axwirinakawa,
  Jupanakax Krauts ukarux masa ukar ch"allt"apxaspawa...
  Ukhamajj ¿fascistanakajj jan walinak lurapjjatapat kamsaraksnasa?
  ¡Komsomol ukankirinakax janiw superpoder uñt"apkänti!
  
  Hitler chachajj janiw kuns lurkaspati.
  Wali ch"amampiw mä thujrumpi jawq"japxta,
  Ukat kisunakap p'akjasipxäna, ajanunakapan ñik'utap ch'allt'asipxäna.
  ¡Ukat ukat qʼala kayukiw nina taypin tʼijtjjayäta!
  
  Stalin sapakiw kun lurañas wakisispa,
  Jupan qhuru ukat taqi chuyma uñnaqapax uñjasiwa...
  Ukat iyawsapxita, imill wawax janiw jaytanukkaniti,
  ¡Mä jach"a ametralladora cargaña!
  
  Wakisispa ukhaxa, Marte sat planetaruw puriñäni,
  Ukat Venus ukarux wali jank"akiw atipt"añäni...
  Pallapallanakax botas ukanakatakix pulido munapxi,
  ¡Jiwasax imill wawanakax q"ala kayukiw t"ijtxapxta!
  
  Taqi kunas wali sumawa jiwasa imillanaka,
  Pecho ukat cadera, cintura ukax uñjasiwa...
  Jupax precursor ukhamarakiwa, mä lobo wawar uñtata,
  ¡Precursorajj taqe kunat sipansa Supayawa!
  
  Suma, imill wawanakax - jumax yatisktawa jiwasax wali thaya, .
  Taqi fascistanakaruw mä escoba ukham q"umachañäni...
  Ukat alaxpachanxa chʼuxña warawaranakaw utjaraki,
  ¡Tigres ukarux acero ukamp t"unjañäni!
  
  Kunas jan lurañaxa, iyawsaña janiwa lurañjamakiti, .
  Uñt"apxam, mä comunistax mä demiurge...
  Ukat awisax janiw sum amuyktanti
  ¡Ukat jupanakar axsarañatakix suma uñnaqtʼanak apsusipxi!
  
  Ukampis yatisktawa, alemanonakarux jankʼakiw tʼunjapxtanxa,
  Ukat jupanakax Krauts ukanakarux ch"iyjañ yatipxi...
  Jiwasajj titanio almanak utjkstanjja,
  ¡Estepa taypin sarañäni ukat pantanonak qʼomachañäni!
  
  Jiwasax comunismo ukarux jan taqi clavonakampiw sayt"ayañäni,
  Ukatx fascistanakarux ch"amampiw atipt"añäni...
  Komsomol ukankirinakax formación ukan t"ijt"añx wal munapxi,
  ¡Ukat mä querubín jupanakan patxaruw tʼijtʼi!
  
  Uñisirinakax janiw imill wawarux saykatañ puedkaniti,
  Kunatix imill wawax mä águila...
  Ukat janiw Krauts ukanakax sinti jan walt"ayañax wakiskiti,
  Ukat Fuhrer-amax inamayakiw arnaqaski!
  
  Komsomol markankir jaqix q"ala kayunakampi, .
  Hitler juparux mä yuqall wawaw...
  Janiw Supayampi apasiñamäkiti
  Jan ukajj ¡janiw kunäkaniti!
  
  Comunismo sat chachan lliphipikir idolopa, .
  Wila banderax planeta patat qhant"ani...
  Herodesax infiernoruw jaquntatäxäna.
  ¡Ukat imill wawanakax phisqa katuqapxäna!
  
  Lenin, Stalin - intix planeta patat uñtatawa,
  Pä águila ukham alaxpachan muyuntasa...
  Comunismo ukan exploits ukanakax q"ucht"atawa,
  ¡Patjax acero ch"iwimp ch"amaniwa!
  
  Atipjäwi uñjañatakejj jakañwa atipjawaytanjja,
  Ukat Berlín markanx taqpach thakhinak sarnaqapxta...
  Wawanakax cuna ukan yuripxirïna,
  ¡Ukat jichhax markax jach"a jach"a tukuwayxiwa!
  . JANK"A 2. 2.1.
  Gulliver jupax dragonak patxaruw t"ijtäna ukat wal ist"äna. Uka tuqitxa, mä chʼaxwäwitwa parlasipkayäta, uka chʼaxwäwix niya medioeval tiemponkir jaqitakix janiw amuyañjamäkänti. Machaq pachas purinkaspas ukhamäkchisa. Ukampis Princesa Leia kullakajj Payïr Jachʼa Chʼajjwäwit parlaskakïnwa;
  Moscú ukat Leningrad markanakax t"unjatäxän uka qhipatxa, Japón ukat Turquía markanakax URSS markamp ch"axwañaruw mantapxäna. Rusia Soviética markatakix kunaymaninak jan suyt"añjamaw tukuwayxi. Ukat mä colonia de trabajo de niños ukan jikxataskäna uka wali yatiñan hobbit chachas janiw jupanakar yanaptʼirjamäkänti.
  Ukat yuqall wawanakax utjarakïnwa, jupanakax janiw tunka suxtan maranïpkänti, q"ala kayuni ukat overol ukani, placa numeroni, Siberia markanx wali ch"amampiw irnaqapxäna. Colonia juvenil ukankir wawanakax p"iqip ch"uqt"asipxäna. Zapatonakaj aptʼasisaw qʼala kayuk qoqa khuchhuñajatak waytʼapjjetäna. Jallu pachanx wali ch"amawa, ukampis juyphi pachanx q"ala talonanakampiw thayax waynanakarux ch"allt"i, ñik"utap ch"uqt"ata. Uka hobbit waynax katuntatäxänwa. Perfilampi, ajanupan phuqtʼata foto apsupxäna, amparanakapsa apsupxäna ukat pʼiqipsa ñikʼut khuchhuqapxäna. Uka waynaru katuntatäxatapatxa, wali suma thaqhapxäna, guardianakan guantes uchat amparanakapaxa taqi p"iyanakaruw mantapxäna, ukat wali qhuru chuymampiw lurapxäna. Uka qhepatjja, uka waynarojj sum jariqapjjäna ukat wawanakamp phoqantat mä celdaruw khitapjjarakïna.
  Niyakejjay hobbit waynajj niya tunka maranikïchïnjja, uka markankir yapuchirinakajj uka cubo jakʼaruw uchañ munapjjäna. Ukampis cuentonakan heroejj sapüru wawanakat sipansa jukʼamp chʼamani ukat jukʼamp jankʼakïnwa. Ukat padrinonakaruw jawqʼjäna, uka qhepatjja jupa pachpaw celda uñjir tuküna ukat ventanaruw saytʼasïna. Wayn tawaqunakatakix juk"amp jasakiwa - jupanakax ch"amanïpxiwa, jupanakax nuwasiñ yatipxi, ukat jumax reyïtawa.
  Ukampis hobbit waynax janiw cargop jan walinak lurkänti. Jupajj campamentonkir jaqenakat sipansa jukʼamp chʼamampiw trabajirïna, ukat yaqha wawanakar katuntat jaqenakarojj thaya taypin fieltro botas uchapjjerïna ukhasa, qʼala kayukiw qheparäna. Ukatwa jupax hobbit sat jaqiwa. Uka waynan qʼala kayunakapajj mä ganso kayunakjam wilakïkchisa. Ukampis mayni tuqitxa, jan botas de fieltro ukampix jukʼamp ágil ukhamätawa.
  Ukatwa qʼala kayuni wawajj Siberia markan chʼiyar chʼiyar tʼaqan trabajirïna. Ukat alemananakax juyphi pachanx Kazán markaruw puripxäna, ukampis ukanw sayt"apxäna. Primavera suyapjjayätwa. Ukat laqʼajj utjarakiwa. Ukat 1945 maran mayo phajjsinakiw Urales sat cheqar jukʼamp sarjjapjjäna.
  Uka pachparakiw Cáucaso ukat Asia Central uksanx thaya pachanx katuntatäna.
  Soviético soldadonakajj janiw sinti qala chuymamp saykatapkänti. Nayax janiw Stalin layku jiwañ munkti. Ukhampachasa, URSS uksanx mä machaq tanque IS-3 ukaw uñstawayi, ukax mä jisk"a t"aqaw frente ukar purintäna. Aka autox nayraqatapan suma jark"aqasiñapänwa ukat walja pistolanakan jawq"jataparux saykatarakïnwa. Nayax janiw Maus-2 pistola ukar saykatañjamäkti.
  Pali markanakax akanakawa: Chelyabinsk ukat Sverdlovsk. Ukat ukhamax wali sumapunïnwa ukat jank"akiw ofensiva ukax utjawayi.
  Ukax niyaw jallupachan purinxi. Wayna katuntat jaqinakax q"ala kayukiw shorts ukat q"ala kunkanakampi irnaqapxi. Ukat junt"üchi ukhaxa, torsonakapax taqpach q"ala jan isinïpxiwa. Ukat yuqall wawanakax janchinipxiwa. Ukampis hobbit waynax wali ch"iyjataw ukat bombeado ukhamaw uñtasi. Mä jiskʼa wawar uñtasitäkchisa, niya tunka maraniwa. Ukat chiqans janiw jilxatkiti ni jilïr jaqïkiti.
  yuqall wawanakax jilïr jaqinakat sipanx juk"akiw chhichhillankhanakax ch"akhupxi, ukampis hobbits ukanakax janiw kunjamatsa ch"akhupkiti.
  Ukat alemán soldadonakax jukʼampiw jupanakar jakʼachasipxi, nazis ukanakax niyas janiw saytʼasiñamp jikisxapxiti. Jïsa, ukat Stalin chachajj mä cheqanwa chhaqtjjäna. Qhana arunxa, kʼari georgiano jaqix janiw jiwkaniti. Jila partejja, América markaruw jaltjjpachäna. Alemanonakax janiw jichhakamax uka markarux katuntapkiti.
  Hobbit Boy ukat mayni katuntat jaqinakax q"uchuñ qalltapxäna, jach"a jach"a tukuri ukat markapar munasiri. Maysatxa, patriotismo ukax janiw mä maldición churkiti kunapachatix mä chivo ukamp jawq"japxi ukat mä colonia de trabajo infantil ukan asno ukham irnaqañapatak wayt"apxi ukhaxa. Ukanxa kuna askis utjkchixa. Amuyt"añataki, jumax amigonak jikxatta - yaqha yuqall wawanaka. Chiqansa, hobbit waynax patak marat jilaw utji, ukampis wawar uñtasitawa, ukatwa jupatakix pä amuyux utji.
  Ukat katuntat wawanakax wali ch"amampiw q"uchupxi;
  Nayajj wiñay waynätwa precursor waynätwa,
  Nayax mä rabioso fascista ukamp nuwasiñatakiw jutta...
  Jachʼa kankañat mä uñachtʼäwi churañataki, .
  ¡Mochilajanx mä diario apt"atax wali sumawa!
  
  Ch"axwäwix purintäna, nayax nayraqatar t"ijtxa, .
  Ukat qʼala kayukiw thakinakan sarnaqäna...
  Ukat Fritzes sat familiarux ametralladorampiw jaquqanïna,
  ¡Diosan nayraqatapan mä qʼoma waynas chuymapan!
  
  Mä Fritz sat mä embuscadat chʼiyar jaquntawayta,
  Nayax mä ametralladora granada ukampiw uka bastardo ukan apsuwaytxa...
  Taqi kunat sipansa, waynax wali chʼamaniwa, .
  ¡Jan axsarasaw Tayka Markasan ch"axwañasa!
  
  Uka waynax saxrat nuwasiriwa, iyawsapxita,
  Jupax Fritz...
  Nuwasïwinsti jupax mä sabru kisu uywar uñtatawa,
  ¡Kunatsa janiw kuna thayas jikxataskiti!
  
  ¿Kunsa Hitleramp lurasispa?
  Uka yuqall wawanakax mä sallqa wararimpiw imt"apxani...
  Ukhamat jiwayirix jan hachampi jawqʼjañapataki,
  ¡Qʼoma alajjpachanjja janiw jupatakejj mä cheqajj utjkaniti!
  
  Kuntï jankʼak jikjjataskta ukanakjja
  Fuhrer predador ukax mä markachiriruw mä doncella ukamp munäna...
  Ukampis aka chachax anatañaruw tukuwayxäna,
  Jïsa, chiqäskapuniwa, ¡Adolf-ar balas ukanakax utjki ukanakat sintt"asiraktwa!
  
  Niya thaya, ukat nayax q"ala q"ala kayukiw jikxatastxa,
  Mä ágil ukat colerat torbellino wayna...
  Ukat imill wawax nayaruw arnaqasitu - suyt'am, .
  Ukampis ¡wali jank"akiw uk uñjapxtaxa!
  
  Policiarux amparapampiw jawq"jäna,
  Uka bastardo ukarux jaquqaniwayi, p"iqip qhipäxaparuw jawq"jawayxi...
  Nayax janiw aka ch"axwañ lechempi apayankäti,
  ¡Ukat janiw mä botellampix Awkix aljkäti!
  
  Nayajj precursorätwa ukat walpun jachʼañchasta,
  Kunjamakitix corbata ukax wali wila ukhamarakiwa...
  Nayax Qullan Rus' layku ch'axwä,
  ¡Adolf chachajj ukham wali ajjsarkañ bandido ukhamäkchisa!
  
  Ukampis nayax amuyta, jan axsarasaw Wehrmacht ukar atipt"añäni,
  Jisk"a yuqall wawax uk wali sum yati...
  Jiwasax quri ch'iyar querubón ukhamätanwa,
  Ukat wali valorani irpirix, compañero Stalin!
  
  Jiwasax jan axsarasaw Wehrmacht ukar atipt"añäni,
  Nazis ukanakax Moscú jak"an ch"axwapkchisa...
  Ukampis examenanjja mä solido A, .
  ¡Ukat nayax pistolax heroeruw katuyä!
  
  ¿Mä precursor waynar tukuyiristti, .
  Kuntix nazis ukanakax janipuniw samkapkänti...
  Suma luräwinakatakix jiwasankiwa,
  ¡Ukat Fuhrer chachajj janiw khuyaptʼayasiñas katoqkaniti!
  
  Kuntï lurañjamäki uk luraskakiristwa, .
  Qhixu qhixunakax wasitat Awki Pacha patxan liwxatapxpan...
  Ukampis precursorax janiw uñisiriparux aynachtʼkaniti,
  ¡Rusia pallapallax jan axsart"ir ukhamarak ch"amaniwa!
  
  Jisa, nayrajj katuntatäyätwa, .
  Ukat qʼala kayukiw mä chʼiyar chʼiyar thaya taypin irpapjjäna...
  Policía rábano ukax usuchjatanakar uchatawa,
  ¡Ukat waynarux alambrempiw jawq"japxäna!
  
  Ukat talonanakajasti wila junt'u ninampi phichhantarakïnwa,
  Ukat jupanakax mä póquer ukamp kayunakap phichhantapxäna...
  Ukampis Krauts jupanakax ceros ukanakakiw katuqapxäna,
  ¡Uka waynan kayup ninax utjkchïnsa!
  
  Amparanakap p'akjasipxäna, nayranakap phichhantapxäna,
  Ukat uka waynan amparanakapat articulacionanakap ch"iyjapxäna...
  Diosajj precursorat armasjjänwa, amuyatajja
  ¡Kunapachatix verdugox usuchjatanakar piminta ch"allt"äna!
  
  Ukampis jupax janiw kuns fascistanakarux arskänti,
  Ukat agujas, junt"u clavo manqhan...
  Taqi kunat sipansa, nayatakix Stalin pachpaw mä ideal ukhamawa,
  ¡Ukat jan wali Fuhrer sat jaqix wali tʼaqhisiñampiw jiwañapa!
  
  Ukatwa chʼiyar chʼiyar jiwayañatak irpapxitäna,
  Mä waynax jan sintt"asisaw jawq"jata, q"ala kayuni...
  Ukampis janiw nayax nayratpach p"akintatax iyawskti
  ¡Janiw nazis ukanakamp atipjañat jithiqtkasmati!
  
  Fritz ukax pechojaruw mä warawara uchatayna,
  Suma, akax nayarux jach"añchawayitu...
  Nayax janiw qhuru uñisirirux katuykäti,
  ¡Ukat janiw ajjsarañarusa, jan wali lurañanakarus kuttʼkäti!
  
  Nayax mä thakhi sepulturar puriñjamawa,
  Ukat ukham istʼasir precursor qʼochumpi...
  Taqi kunat sipansa, Fuhrer ukax mä loco asnukiwa,
  Ukat Edén markan mä imill wawamp jikisiñ munta, ¡yatipxtawa!
  
  Ukampis qhep qhepa horasanjja, istʼasïna,
  Jiwasan ametralladoras ukanakan reloj trill ukax...
  Uka escuadrón de fusilamiento ukax utt"ayatawa,
  !
  
  Ukat jichhax heroe waynajarux,
  Jupax t"aqhisiyata ukat t"aqhisiñanak pasañ tukuyatat jutäna...
  Walja jaqinakampiw nuwasipxäna, .
  ¡Ukham jan wali yantʼanakan uñjasisa!
  
  Uka waynax wasitat Krauts ukar jiwayaski,
  Mä q"ala kayuni waynax ch"uqi taypin t"ijt"aski...
  Ukat jupax wali ch"amampiw sartasi,
  ¡Jan axsarasaw amigoman ñikʼutap trenzañama!
  
  Berlín markax niyaw uka waynar suyt"aski,
  Alemania markax rusanakatak p"iqip ch"uqt"ani...
  Mä chʼamani querubón chachajj mä espada altʼi, .
  ¡Ukat jan axsarasaw taqiniruw plazan mistupxañapatak mayi!
  
  Nayax iyawstwa niyaw jiwatanakar jaktayañäni,
  Khititix imt'atäki ukax mä angeljamaw tukuni...
  Tatitusax wali ch'amaniwa, Mayni, .
  ¡Supayajj awisajj sinti jachʼa jachʼa tukuriwa!
  
  Aka alaxpachax wiñayatak utjpan
  Qullan comunismo ukan banderapanx...
  Lenin masix mä qhana warawarawa,
  Ukat Stalin jupax atipiriwa: ¡jan wali, fascismo!
  Aka chiqan chiqa yatichäwix juk"amp mayjawa: nazis ukanakax apt"asipxäna ukat atipt"apxäna. Ukampis qʼochunjja, yuqall wawanakajj wali sumwa suyapjje. Maysatxa amuyunakax qhant"kchisa, inas machaq gobiernonx jupanakatakix mä chiqax utjchispa?
  Hobbit waynax régimen estalinista ukatakix jan wakiskirïkaspas ukhamaw tukuwayi. Ukat ukajj qhanaw chuymapar jan waltʼayäna.
  Ukampis wawanakax kusisiñatakix wasitat q"uchuñ qalltapxäna, wali kusisitaw q"ala kayunakap ch"allt"asipxäna;
  Mä waynaw era espacial ukan juti,
  Kunawsatix taqi kunas amukt"atän ukhax - sumankañ...
  Samkanakapanxa uka waynaxa mä thaya águila satawa,
  ¡Ukax janiw juparux kuna jan walt"aykiti!
  
  Ch"axwañ pacha, llakisiñ pacha, .
  Uka waynax mä tsunami ukham ch"amakt"ayatänwa...
  Mä jachʼa tʼaqaw Rus sat markaruw sarjjapjjäna, .
  ¡Ukat Fritz jilatajj tanken acerot lurat barrilparuw chʼoqtʼasïna!
  
  Nayax q"ala kayuni yuqall wawatwa thaya taypinxa, .
  Uka jan wali fascistanakax nayaruw jaqunukupxitu...
  Jupanakax girfalcon ukham ch'amampiw katjapxäna,
  ¡Comunismo sat yatichäwinak jaya cheqat uñjañ munta!
  
  Walja pachaw ch"uqi taypin irpapxitäna,
  Niya taqi kunas congelatäxtwa...
  Q'ala kayujaruw fierrompi phichhantapxitu,
  ¡Pinonak taypin qʼala warktʼañ munapjjäna!
  
  Ukampis mä suma tawaquw jutäna
  Ukat jupax automáticamente taqi fascistas ukanakaruw apsuwayxi...
  Chiqansa, nayrapax mä chʼiwi agujar uñtatawa,
  ¡Mä kutikiw wal khuchhuqapxta ukat policiaruw puripxta!
  
  Uka waynaxa niyaw jiwatäxäna
  Uka waynan wilapax venanakaparuw congelasïna...
  Ukampis janiw jichhajj tukuskaniti
  ¡Uka imill wawax jaktkaspa ukhamawa!
  
  Nayax wali axsarkañ phichhantat jaqinakat waliptawaytwa,
  Taqi kunat sipansa, ch"uqi qhipatx phichhantapxitu ukat...
  Yatipxam kunsa jan chuymani verdugox asnuxa,
  Ukampis ¡jupax mä multa pagarakiniwa!
  
  Imill wawaxa wali yatiñaniwa, iyawsapxita,
  Ukat uka precursorax jankʼakiw jupamp amigopäxäna...
  Jichhax chiqpach uywa waynäxätawa,
  ¡Ukat querubines ukanakan ajanunakapaw yanaptʼistani!
  
  Jupampiw wali sum nuwasiñ qalltapxäna,
  Fascistanakarux jan tukuskir t"unjapxta...
  Exámenes ukan pasapxta, A ukanak katuqapxta, .
  ¡Comunismo ukar walja kilómetros ukch"a t"ijt"aña!
  
  Imill wawampi nayampixa q"ala kayukiw ch"uqi taypinkapxta,
  Mä qawqha axsarañanaka, jan yatisax, jank"akiw...
  Nayajj uñisirirojj amparajampiw jawqʼjä,
  ¡Ukat Intix Awki Pacha patxan qhant"apuniwa!
  
  Krauts ukanakax janiw nayar atipt"añjamäkaniti,
  Ukat imill wawamp chikt"atax jan atipt"kayäpxtwa...
  Nayax mä colerat oso ukham ch'amanïtwa
  ¡Kunapachatix Komsomol ukamp chikt"atätan ukhaxa!
  
  Ukat akanx imill wawax q"ala kayukiw t"ijti,
  Ukat jupax wali yatiñampiw fascistanakarux ch"axwayi...
  Jiwasax mä jach"a escudo Pachamatak lurañäni,
  ¡Jan wali Cain chachajj tʼunjatäpan!
  
  Rusia markax wali ch"aman markawa,
  Ukat jupax mä cañón de pistola ukaniwa...
  Supayajj janiw atipjistaspati,
  ¡Wilamp kuttʼayasiñaw jupar purini!
  
  Ukhama suma tawaquxa q"ucht"i, .
  Kunawsatix q"ala kayunix mä ch"uqi taypin t"ijt"aski ukhax...
  Ukat precursoramp chikaw reptil sat animalanakar jawqʼjaraki,
  ¡Ukx phuqañäniwa, ukampis sapa mayniruw tukuyañäni!
  
  Nayax ukhamarakiw jan ch"amani waynax kunjamatsa,
  Nayax fascistanakarux wali colerasiñampiw ch"allxta...
  Fuhrer ukax nayat mä niquel katuqani,
  ¡Ukat mä jachʼa machaq akapach lurañäni!
  
  Jiwasax aka thaya colerasiñampiw nuwasipxta,
  Wehrmacht ukax janiw qunqurt"asiñasar puriykistaniti...
  Hooray ukax nazi ukarux jan axsart"asaw uñacht"ayi, .
  ¡Khititï Lenin ukar tukuwayki ukajj jiwasampiw chikañchasini!
  
  Jumax wali thaya suma uñnaqt'ani, .
  Uka waynax loco ukhamaw jumamp munasiñampi...
  Nayax jumatakiw ch"axwañ munta, markataki
  ¡Ukat wali kʼajkir marka layku!
  
  Nayax Berlín markar pachaparuw purini sasaw amuyta,
  Ukatxa, uka jan sinttʼasir chʼaxwäwix jukʼampiw jilxattani...
  Jiwasax alaxpachan jach'a uraqip atipjañäni,
  !
  
  Ukat jiwañar amtatäñäni ukhajja,
  Nayax sapakiw juk"amp munta...
  Tawaqux kuntix nayax munkta uk lurpan,
  ¡Wawajajj mä regalo churitaniwa, mä phuchajasa!
  
  Jumax mä suma imill wawaruw tukusma
  Jumaw aka pacha sayt"ayapxäta, ukanx paraíso ukaw utjani...
  Jiwasax suma panqaranakaw akan jiltaski,
  Ukat iyawsapxita, qhanax janiw mä granero ukhamäkiti!
  
  Mä Tigreruw mä imill wawamp jaquqaniyäta,
  Ukat jupat qhiparux Panteraruw tukuyäna.
  Ch"axwirix pamparux mä galería de tiro ukar tukuyi,
  ¡Awisax janis qhawqhas uk yatkstanxa!
  
  Jiwasax markan jach"a lurawip tukuyañäni,
  Comunismo uñstayañäni ukat dólar qullqix chhaqtxaniwa...
  Ukat Supayaruw ukan atipjañäni,
  ¡Jiwasan suertesajj kʼajkirïpan!
  
  Tawaqux juyphi pachanx taqpach yapuchäna,
  Thaya taypin q"ala kayukiw sarnaqäna...
  Ukhama, kunatsa ch"axwañanktanxa - kunatsa, .
  ¡Juk"amp jach"a rosa yapuchañäni!
  
  Ukham wali thaya thaki, .
  Mä q"ala kayuni tawaqumpiw suyt"apxta...
  Ukat URSS markar atiptʼañax janiw chʼamäkiti,
  ¡Promete mayo phaxsinx marchasipxañäni!
  
  Ukat mayo phaxsix janis jutkchixa,
  Jiwasax wali atipt'añampiw sarnaqañäni...
  Ukhama wayna, jan axsart"añamawa ukat jan axsarañamawa - .
  ¡Intix paraison jiwasanakxar qhantʼani!
  
  Ukatxa jan axsarapxamti, jiwatanakar jaktayañäni,
  Ciencia ukax wali ch"aman iwxt"awinakaniwa...
  Tatitusajj Mayakiwa, janiw Mayakïkiti, .
  ¡Ukat Fuhrer sat jaqiruw cuenta churañäni!
  Ukhamaw q"ala kayuni yuqall wawanakax cortocircuitos ukan ñik"utap ch"uqt"at q"uchupxäna. Ukat jupanakat waljanejj cuerpopan tatuajenak lurapjjarakïnwa. Hobbit waynas pechoparuw Stalin chachan fotop luratayna.
  Ukampis uka qhepatjja, Alemania markankir tanquenakaw uñstäna, ukat uka pachpa wayna katuntat jaqenakaw wali kusisita arunttʼapjjäna ukat qʼala, wawar uñtat kayunakapsa chʼalltʼapjjäna.
  1945 mara tukuyarojja, Alemania ukat Japón markankir soldadonakajj niya taqpach jachʼa cheqanakaruw URSS sat cheqan katuntapjjäna. Ukat yaqhip ayllunakansa, aldeanakansa nuwasïwinaka ukat partidos ukanakan ataques ukanakas utjaskakiwa. Chiqans Stalin jupax jaltxataynawa, ukatx janiw uñstkänti, Brasil markan, kawkhantix imantaskäna. Ukampis Molotov chachajj uka lantiw qheparäna. Ukampirus mayo phaxsinx waranqa llätunk patak pusi tunk suxtan maranx Molotov jupax fuerzas especiales de asalto SS ukan katuntatänwa. Uka qhipatxa, Beria, khititix Molotov lantix irnaqäna, jupax jach"añchataw katuyasiñ munäna.
  Hitler chachajj iyaw sasaw säna, ukat Beria chachan jakäwipajj qhespiyatäjjänwa ukat mä jukʼa libre sarnaqañaw utjäna. Ukat URSS markanxa, partidos ukanakan chʼaxwäwipax niyaw saytʼxäna. Ukanx mä lulläwiw utjäna.
  Kimsïr Reich sat markajj kuntï atipjkäna uk digerir luraskäna. Ukampis EE.UU. ukat Gran Bretaña ukanakamp ch"axwañax janiw jark"atäkänti. Yamas Hitler chachajja, Italia ukat Francia, Bélgica ukat Holanda markanakar colonianakan utjkäna uka yänakap kuttʼayañapatakiw mayïna. Nayraqatax África uksanwa. Ukat alemanonakarux kamachirjam churañamawa. Jichhajj Tercer Reich sat markajj libre amparanïjjänwa. Ukat kunas...
  Ukampis EE.UU. markax mä bomba atómica ukanïnwa. Chiqansa, Tercer Reich ukax janiw tankinakanïkiti, jan ukasti avionetas jet ukanakaw lurasiwayi. Ukat janiw Europa markan territoriopar bombanak jaquntañapatak jayskaniti.
  Ukhamajj akapachan mä samartʼañaw utjäna. Alemania markankirinakajja, avionanaka, nuwasiñ barconaka ukat jachʼa uraq patjjankir barconak jankʼakiw lurapjjäna. Ukampis submarinonakapan flotapajj niyaw chʼamanïjjäna, ukat submarinonakapajj peróxido de hidrógeno ukampiw tʼijtäna. Ukatsti...
  Hobbit waynax Kimsïr Reich ukanx jupatakikiw mä chiqa jikxatäna. Jupax platillos voladores - Belonce disco - ukar juk"amp askinak lurañ qalltawayi. Chiqpach sarnaqäwinxa, aka discox sartañ atipxataynawa ukat pä barreras de sonido ukar puriñkamaw purirakïna. Ukampisa, janiw uka nuwasïwinakan chikachaskänti. Ukax sinti vulnerable ukhamänwa, ukat jach"a ukat jila qullqinirakïnwa. Chiqpach sarnaqäwinx: janiw URSS ukat EE.UU. ukax platillos voladores ukanak apnaqapkänti. Kunattix uka anattʼañax janiw vela lurañatakïkänti. Mä motor jan walt"ayaña ukat jank"akiw disco Belonce ukax control apt"asi ukat p"iqit jaquntatawa.
  Ukampis hobbit waynax ukham luratayna, ukhamat laminar flujo ukax platillo volante ukar muyuntat jallu puriñapataki ukat jisk"a armanakampi jan walt"ayasiñapataki. Ukat jichhax antiaéreos armas, cañones aéreos ukat ametralladoras ukanakax janiw chiqpachans jupanakarux jaquqanipkaspati. Ukampis wiñay ukat q"ala kayuni waynax ukham luratayna, ukhamat, lo y behold, láseres ukanakax jupanakar uchatäñapataki. Ukat uka láseres ukanakax chiqpachansa ninampi ukat juntʼu rayonakampiw taqi kun phichhantapxäna. Ukat uka contra nuwasiñatakiw chʼamachasiñama.
  Ukhamajj cheqapuniw alemanonakajj pallapallanakan chʼamani trumpetanakanïpjjäna. Uka pachparakiw tankinakarux jukʼamp nayrar sartat armadura activo uchapxäna, ukat plásticot autonak lurañ qalltapxäna.
  Jïsa, wali larusiñatakjamaw uñstäna ukat pachpa amuyuparjamajj wali nuwasirïnwa.
  EE.UU. markanx chiqans alemanes ukanakarux jaysañ munapxäna, ukampis platillos voladores ukanakarux cargas atómicas ukanakakiw utji, ukax teóricamente t"unjaspawa. Ukampis nazinakajj waranq waranqa disco avionanakanïpjjänwa. Fuhrer jupax 20 uru achuqa phaxsit 1949 maranw ch"axwäwir sarañ amtäna, suxta tunk mara phuqhaskäna. Kunatï sasispa ukajj janiw jukʼamp loqhe amuyunïkiti.
  Ukhamaraki, Estados Unidos markan misil tecnología uñstayaspa ukhaxa, nazis ukanakax mä jan wali muspharkañaw jikxatasipxaspa.
  Janïr invasión ukar purinkipanx Hitler jupax gladiadores ukanakamp nuwasiñamp kusist"añ amtäna. Ukat akax janiw mä loco amuyunïkiti.
  Ukampis ukax yaqha sarnaqäwiwa...
  
  SPY GAMES - RUSIA markar TUQT'AÑA
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Kunayman kasta operaciones ukanakax servicios de inteligencia ukanakan luratawa, nayraqatax CIA, NSA, MI, MOSAD, ukat yaqhanakampi, ukax mä situación especial uraqpachan uñstayi, ukax walja kutiw jan yatiñatakjam tuku. Terrorismo ukar saykatañataki ukhamarak esferas de influencia ukanakatakiw ch"axwawix utji. Ukatakix wali suma novelas ukanakaw utji, ukhamarak Mikhail Gorbachev ukan aljantawipata.
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  Chuymapan uñisiñax ch"amakt"at acerot sipansa juk"amp qhant"äna.
  
  Matt Drake jupax sayt"asiwayiwa, pirqa patxaruw makatäna, ukat amukiw uraqir purintäna. Jupax liwxataskir quqanak taypin qunt"asisaw ist"äna, ukampis jak"apan amukt"añax janiw mayjt"känti. Mä juk"a samart"asax Glock subcompacto ukar wasitat uñakipäna.
  
  Taqi kunas wakichtʼatäxänwa. Wila Reyin yanapirinakapax jichhür arumax jan walt"awinakanw jikxatasipxani.
  
  Jupan nayraqatapan utjkäna uka utajj chʼamaktʼatäjjänwa. Nayrïr pison cocinasa ukat sala de estar ukanakas nina nakhantatänwa. Mayni chiqax ch"amakaruw ch"amakt"ayatäna. Ukat yaqha segundakamaw samartʼäna, nayrïr yanapiripat katoqkäna uka diagrama sum uñakiptʼäna, jichhajj jiwatäjjänwa, janïr amukiw nayrar sartkasa.
  
  Nayra yatichäwipax juparux wali sum yanapt"äna ukat wasitat venanakaparuw ch"allxtayäna, jichhax mä razón personal ukhamarak demanda ukampiw utjäna. Wila Reyin kimsa yanapirinakapax kimsa semananakanwa wali axsarañjam jiwapxatayna.
  
  Kuntï jupar siskchïnjja, Rodríguez chachajj pusi numeronïspänwa.
  
  Drake chachajj qhepa mantañawjaruw purisajj cerrojo uñakipäna. Mä qhawqha minutonakatjja, amparap muytayasaw manqhar liwjjatäna. Televisionat mä phallañ istʼäna ukat amuktʼat kusisiñanak istʼarakïna. Rodríguez, Diosax nayra walja jaqi jiwayir jaqirux bendicipxpan, jupax anatäw uñch"ukiskäna.
  
  Jupax cocinan muyuntäna, janiw compacto linternapan qhanapax munaskänti kunatix nayraqatapan jach"a cuartot qhant"irïna. Jupajj wali sum istʼañatakiw pasillot saytʼasïna.
  
  ¿Mä waynat sipansa jukʼamp waynanakaw ukan utjäna? Ukax ch"amaw uñt"ayaña kunatix maldito TV ukan ch"axwawipa. Janiw kunas wakiskiti. Jupajj taqeniruw jiwayañapäna.
  
  Kennedy jiwatapatx kimsa qhipa semananakan jan suyt"äwipax niyaw juparux ch"amanchañampïxäna. Jupax pä concesiones ukampikiw amigonakapar jaytawayi. Nayraqatax Torsten Dahl juparuw jawsatayna, Suecia markankir jaqirux Wila Rey ukan vendettapat yatiyañataki, ukat familiapar jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak iwxt"añataki. Ukat payïrix, nayra SAS masinakapan yanapt"ap mayitayna. Jupax Ben Blake chachan familiapar uñjapxañapatakiw jupanakar atinisitayna, kunattix janiw jupa pachpax uk lurañ puedkänti.
  
  Jichhax Drakex sapakiw nuwasïna.
  
  Jupajj jukʼakiw parlirïna. Jupajj umtʼaskäna. Nuwasiñampi chʼamakampikiw amigonakapajj utjäna. Janiw kuna suytʼäwis ni khuyapayasiñas chuymapan utjkänti
  
  Jupax amukiw pasillot saraqanïna. Uka chiqax q"uma, ch"uñu ukat qhatiyat manq"anakat q"aphirïnwa. Cerveza q"añunakapax niyas uñjasxänwa. Drakex mä ch"ama ajanu luratayna.
  
  Nayatakix juk"amp facilakiwa.
  
  Yatiñanakapajj akham sänwa: mä jaqew akan jakasi, uka jaqejj Wila Reyin jan wali uñtʼat "apsutanak" kimsa jaqenak secuestrañ yanaptʼawayi. Barcopan tʼunjatätapat ukat uka chachajj wali amtat jaltjjatapatjja, tunka payan jachʼa jaqenakaw wali amuyumpi ukat jamasat nayrar sartapjjäna, ukhamat familiapat mä jaqejj manqha pachankir jaqenakan katuntat uñjasitap qhanañchañataki. Wila Reyix Estados Unidos markan amtanakap ukhamarak lurawinakap mayjt"ayäna, jupanakan figurapan munasiñapata ukhamarak khuyapayasiñapat askinak jikxatañataki.
  
  Chiqpachansa, uka amtapax wali sumapunïnwa. Janiw mä jaqis yaqha jaqinakan munat masinakapan jan walin uñjasipxatap yatkänti, ukat Wila Reyix hierrompi wilampiw taqinirus chʼamañchäna. Taqi kunatix munaski ukanakxa. Kunas irnaqaski.
  
  Drake jupax iyaw sataynawa, janiw khitirus llamkt"apkiti khitirutix secuestrapkäna ukaru. Wila Reyin jan wali apnaqatapajj cheqapuniw qhawqsa purintäna uk janiw amuyapkänti.
  
  Chʼiqa toqenjja, mä punkuw jistʼarasïna ukat mä jan ñikʼut khuchhurata, likʼi jaqew mistunïna. Drake chachajj jankʼakiw ukat jiwayir chʼamampiw kuns luräna. Jupax jank"akiw uka jaqir jak"achasïna, mä cuchillo apsusinx puraka manqharuw jaquntäna, ukatx inercia tuqiw jist"arat punkut sala de estar ukar jaquntäna.
  
  Uka likʼi jaqen nayranakapajj jan creyiñataki ukat wali mulljataw jalnaqäna. Drake jupax wali ch"amampiw katxarutayna, mä jach"a, arnaqasir escudo, janïr jaytkasax cuchillaruw wali ch"amampiw ch"allt"äna ukat Glock ukar dibujarakïna.
  
  Rodríguez jupax jank"akiw kuns luräna, Drake ukan uñstatapax wali muspharkañänwa. Jupajj niyaw sofá chʼoqtʼat pampar liwjjatäna ukat cinturónpampiw chʼalljjtayasïna. Ukampis Drake chachajj uka cuartonkir kimsïr jaqeruw chuym chʼalljjtayasïna.
  
  Mä jach"a jach"a ñik"utan jaqix jach"a ch"iyar auriculares ukanakaw jinchupar ch"allt"ata, esquinaruw thuqt"askäna. Ukampis tensatäkasas, laqʼampi chʼalltʼat amparanakapamp himnon barrasap chʼalltʼaskäna ukhasa, sierrat apsut escopetaruw amparap luqtäna.
  
  Drake jupax jisk"a jaqiruw tukuyäna. Uka jiwayir ch"axwawix lik"i jaqiruw ch"iyjatayna. Drakex uka ch"allxtat janchirux mä chiqar jaquntäna ukat sayt"asïna, pallapallanakampi. Kimsa disparonakaw musican pʼeqep jila partep apsupjjäna ukat cuerpop pirqar jaqontäna. Auriculares ukax sapakiw ladopar t"ijtäna , aire ukan mä arco uñacht"ayasa, ukat mä jach"a TV ukan sayt"äna, ukax wali sumaw patat warkt"ata.
  
  Wilax pantalla plana ukan t"ijtäna.
  
  Rodríguez jilatajj wali chʼamampiw pampan jalnaqäna. Chips ukat cerveza jaquntatanakax jupar muyuntatw t"ijtäna ukat ch"allt"asïna. Drake jupax mä ratukiw jupan jak"apankxäna ukat Glock ukarux lakap teja ukarux wali ch"amampiw ch"allt"äna.
  
  "Muxsa?"
  
  Rodríguez chachajj chʼamaktʼasïnwa, ukampis mä jiskʼa cuchillompiw cinturónpar amparap luqtäna. Drake jupax jisk"achataw uñch"ukiskäna, ukat kunjamtix Wila Rey ukan yanapiripax jupanakar mä jan sintt"asis jawq"jawaykän ukhax nayrir SAS pallapallax katjatayna ukat wali ch"amampiw atacador ukan bíceps ukar jaquntatayna.
  
  "Janiw mä idiota ukhamäñamäkiti".
  
  Rodríguez chachax mä khuchhi jiwayatäkaspas ukhamaw ist"asïna. Drake jupax muytayäna ukat sofá ukar qhipäxar jaquntäna. Jupax uka jaqin nayranakapamp jikisïna, llakimp ch"amakt"ata.
  
  Drake jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Taqe kuntï yatkta uk yatiyapjjeta, Wila Reyitjja" sasa. Mä Glock apsüna ukampis qhana uñjkayaruw uñjäna.
  
  -¿Kunatsa? Rodríguez chachan acentopax thithita ukat ch"amaw descifrar kunatix t"iju t"ijupata ukhamarak llakita.
  
  Drake jupax Glock ukarux Rodríguez jupan lakaparuw ch"allt"äna. Mä kisux ch"allt"atawa.
  
  "Jan nayat larusimti." Arupan venenopax janiw uñisiñampi ukat jan suytʼäwimpik aljantkänti. Ukhamatwa Wila Reyin jaqepajj cheqpachansa jan sinttʼasis jiwañajj jan jarkʼatäkaspa uk amuyayäna.
  
  -Suma suma -sasa. Boudreau sat chachat yattwa. ¿Boudreau tuqit yatiyañ munasmati? Ukjja nayajj lurasmati" sasa.
  
  Drake chachajj Glock sat animalan bozapampiw uka jaqen nayraqatapar mä jukʼa chʼalljjtayäna. "Munsta ukhajj ukanwa qalltaraksna" sasa.
  
  "Waliki. Ukax samarañapawa ". Rodríguez jupax qhanpach llakinak taypinx sarantaskakiwa. Wilax p"akjata kisunakapatw chinupat sarawayxäna. "Boudreaux jupax mä fucking asshole ukhamawa, chacha. ¿Kunatsa Wila Reyejj jakkir jaytawayäna uk yattati?"
  
  Drake chachajj uka jaqen nayraparuw pistola uñachtʼayäna. "¿Jisktʼanakar qhanañchir jaqer uñtasitati?" Arupajj acero patjjar aceror uñtataw rallatäna. -¿Nayax wakisispati?
  
  "Jïsa. Suma aski. Wali walja jiwatanakaw jutïrin utjaski. Ukhamaw Wila Reyejj säna, chacha. Walja jiwañaw nayrar sartaski, Boudreau jupax wali kusisitaw uka thiya taypinkxani. "
  
  "Ukhamajj Boudreau sat chacharuw qʼomachañatak apnaqaski. Janiw muspharkañakkiti. Jupax inas taqpach rancho t'unjchispa -sasa.
  
  Rodríguez jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "¿Rancho tuqit yattati?"
  
  -¿Kawkinkis jupax jikxatasi? Drake chachajja, uñisiñajj jupar atipjatapwa amuyasïna. "Kawkhana?" - Jiskt"ata. Jutïr segundox jupax p"akjañapänwa ukat Rodríguez-arux mä pulpa-ruw jawq"jañ qalltäna.
  
  Janiw kuna chhaqtäwinakas utjkiti. Uka chimpux janiw kuns yatkiti kunjamakitix ukhama. Kunjamtï taqinix lurapki ukhama. Wila Reyit mayakïspa ukhajja, kunjamsa thakinakap sum imantasïna uka sänwa.
  
  Uka horasanjja, Rodríguez chachan nayranakaparuw mä chispajj qhantʼäna. Drakex liwxatasïna kunawsatix mä jach"a yänakax kawkhantix p"iqipax utjkän ukjat pasawayxäna.
  
  Pusïr chachajja, uta jakʼankir cuartoruw desmayatäpachäna ukat uka chʼajjwäwimp sartayatäpachänwa.
  
  Drakex muyuntäna, kayup jaquntäna ukat niyaw machaq uñisiripan p"iqip apsuwayxäna. Kunjamakitix uka jaqix uraqiruw jaquntatäna, Drake jupax jank"akiw jupar uñakipäna - ch"ama uñkatasiña, pä amparapan riles de tranvía, q"añuskir camiseta - ukat pä kutiw p"iqiparux ch"axwantäna.
  
  Rodríguez chachan nayranakapajj chʼiyjatäjjänwa. "Janiwa!"
  
  Drake jupax amparapampiw ch"axwantäna. "Jumanakax nayatakix janiw kuna askïpktati."
  
  Yaqha ch"axwaña. Qunquripax phallawayxänwa.
  
  "Janiw kuns yatktati".
  
  Kimsïr bala. Rodríguez jilatajj pä kutiw purakapat katjjarutäna.
  
  "Taqi mayninakjama."
  
  Qhipa ch"axwawixa. Nayranaka taypin chiqapa.
  
  Drake jupax jak"apankir jiwatat yatxatäna, ukaruw umarakïna, almaparux mä juk"a pachakiw venganza nectar umañapatak jaytäna.
  
  Uta jaytawayäna, jardina taypit jaltxatayna, ukat wali ch"amaka ch"amakaruw manq"antañapatak jaytawayäna.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Drakex wali jayp"uruw sartasïna, ch"uñump ch"uñuntata. Mä jukʼa jachaqtʼasitapat nayranakapajj jistʼantatäjjänwa. Samkax sapa kutiw pachpakïskäna.
  
  Jupaw jupanakar qhispiyapunirïna. Khititï "confiam" siski uka arunak nayraqat siski uka jaqejja. Ukampis uka qhepatjja, janiw kunas jupatak askïkänti.
  
  Panpachaniw aynachtʼayapjjañapa.
  
  Pä kutiw niya. Alison nayraqata. Jichhax Kennedy.
  
  Ukat ikiñat liwxatasïna, arumanthi mesa jakʼan pistola jakʼan imkäna uka botellaruw amparap luqtäna. Jupax tapa jist"arat botellat mä juk"a ch"allt"asïna. Uka barato wiskix kunkapat saraqasin intestinonakaparuw phichhantäna. Jan ch"amaninakataki ukhamaraki maldecidonakataki qulla.
  
  Kunapachatï juchañchasiñajj wasitat qonqortʼayasiñatak ajjsarkäna ukhajja, kimsa kutiw jankʼak jawsäna. Islandia markan nayrïr uñacht"äwipa. Jupax Thorsten Dahl jupampiw mä juk"a aruskipt"äna ukat jach"a sueco jaqin arupanx sinti khuyapt"ayasiñ ist"äna, kunapachatix sapa arumaw jawsañ jaytxañama sasin siskän ukhas, warmijampi wawanakapampix jan kuna jan walt"awis utjkaniti ukat janiw kuna jan walt"awis jupanakarux purinkaniti.
  
  Payïristi Joe Shepard sat chachatakiw utjäna, jupajj nayra regimientompi irnaqkäna ukhajja, walja chʼajjwäwinakanwa jupamp chik nuwasïna. Shepard jupax wali amuyumpiw Dahl jupax pachpa escenario uñacht"ayäna, ukampis Drake jupan jan wali arunakapat jan ukax arupan qhuru qhuru arupat janiw kuns arskänti. Jupax Drake-rux Ben Blake-n familiapax wali uñjatawa sasaw arsuwayi, ukat jupax mä qawqha amigonakapampix ch"amakan qunt"ataw jikxatasipxi, wali yatiñampiw uka chiqar uñjapxi.
  
  Drakex qhipa jawsañ lurasax nayranakap jist"arasïna. P"iqipax muyuntatänwa ukat manqhapas infiernon juk"amp jisk"a nivelapjamaw nakhantäna. Taqi ukanakax wali suma katuqatäpxänwa. Kunatix Kennedy Moore jupat amuyt"ayañapataki.
  
  Jumax jupar maldito funerario ukarux faltaraktawa...
  
  "Kamisaki?" Alicia kullakajj samarañänwa ukat jan ajjsarasaw arsüna. Jupasti, jichhakiw jupar jakʼankir khitirus chhaqhayasïna, janis anqankir señalanak uñachtʼaykchïnjja.
  
  -Nayätwa -sasa. ¿Kunjamatsa jupanakaxa?
  
  -Taqi kunasa wali sumawa -sasa. Hayden jilatajj wali sumwa waliptaski. Mä qawqha semananak juk"ampi ukat jupax santu CIA ukan uñacht"äwiparuw kutt"ani. Blakex walikïskiwa, ukampis jupax jumaruw faltasi. Kullakapax ukhamakiw uñacht"ayasïna. Chiqpach familian tantachäwipa. Mayo phaxsinx AWOL, Diosar yuspajarañani. Nayax jupanakar uñch"ukiskta, Drake. ¿Kawkinsa jumaxa?"
  
  Drakex chhuxriñchjasïna ukat nayranakap pichthapïna. "Yuspära" sasaw janïr uka conexión jistʼantkasajj sisjjäna. Infierno tuqit parlatapax wali muspharkañawa.
  
  Uka pachpa punkunak anqäjjan campamento uttʼayaskaspa ukhamwa amuyasïna.
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  Hayden Jay sat chachajja, Atlántico sat jachʼa lamar qota patjjan intejj jalsuski uk uñjäna. Uka urux jupatakix wali munatänwa, sapakiw sarnaqañax juparux gustäna. Wali amuyumpiw ikiñat mistunïna, caderapan usutätapat chuym chʼallxtayasïna, ukat wali amuyumpiw ventanaruw saräna.
  
  Mä jukʼa sumankañaw jupar purinïna. Uka ninajj oladanakaruw llamktʼäna, ukat mä qhawqha minutonakajj taqe llakinakapasa ukat llakinakapas chhaqtawayjjänwa. Tiempox sayt"atäxänwa ukat jupax jan jiwirïnwa, ukat qhipäxan punkupax jist"arasïna.
  
  Ben jilatan arupa. "Suma uñtawi".
  
  Inti jalsu tuqiruw p"iqip ch"allxtayäna ukat ukat kutt"awayxäna, jupar uñch"ukiskir uñjasa. "Janiw fresco ukhamäñamäkiti, Ben Blake. Café ukat mantequillampi lurat mä bagel ukhamakiw" sasa.
  
  Noviopax mä cartón de bebidas ukat mä papel bolsa armanakjam liwxatäna. "Cama patxaru uñt"apxita."
  
  Hayden chachajj New Dawn sat chacharuw qhep qhepa uñkatäna ukat jukʼat jukʼatwa ikiñar sarawayjjäna. Ben jilatajj café ukat bagels sat manqʼanak jankʼak puriñkamaw uchäna ukat allqamari allqamaripar nayranakap churarakïna.
  
  "Kunjama-"
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw akham säna: "Qharür arumajj ukhamarakiwa" sasa. "Llatunk horanakax janiw laq"unakax chhaqtaykaniti." Ukatxa mä jukʼa llampʼuchasïna. "¿Drake-t kunas utji?"
  
  Ben jilatajj ikiñar qontʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiwa. Tatajampiw parlt"awayta ukat taqiniw wali sum sarnaqasipki. Janiw kuna señalas utjkänti..." sasaw mä jukʼa samartʼäna. "Ukhata..."
  
  "Familianakasax jan kuna usunïpxiwa." Hayden jilatajj qonqoripar amparapampiw uchasïna. "Wila Reyejj ukanwa pantjasitayna. Jichhax jupar jikxatañakiw wakisi ukat vendetta ukar apanukuñakiw wakisi" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sasaw säna: "¿Farti?" -¿Kunjamatsa ukham sasma?
  
  Hayden jilatajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna. "Jumax yatisktawa kuntï nayax sañ munkayäta ukxa."
  
  "Kennedy jilatajj jiwjjänwa. Ukat Drake... jupax janiw amay imañaparus sarkänti.
  
  "Yattwa".
  
  "Jupax sarawayxiwa, jumax yatisktawa." Ben jilatajj mä sistʼasir katarikaspas ukhamaw bagel-apar uñchʼukiskäna. "Janiw kutt'anxaniti".
  
  "Jupar tiempo churapjjam" sasa.
  
  "Jupax kimsa semanaw utjäna."
  
  "Ukhamasti kimsa juk"ampi churapxam."
  
  "¿Kuns jupax luraski sasin amuyta?"
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa jachaqtʼasïna. "Kuntix Drake tuqit yatkta ukarjamaw... Nayraqatax qhipäxanak ch"uqt"asipxañäni. Ukatxa, Dmitry Kovalenko sat chachar jikxatañatakiw chʼamachasini" sasa.
  
  "Wila Reyejj inas jan mayamps uñstkchiti." Ben jilatajj wali llakitaw jikjjatasïna, ukat machaq alwajj mä suma arsutapas chhaqtawayjjänwa.
  
  "Jupaw lurani." Hayden jilatajj uka waynaruw uñkatasïna. "Jupax mä amtaniwa, ¿amtastati? Janiw nayrjamajj oraqer ikintkaniti. Tiempompi viajañatak aparatonakajj qalltañakïnwa. Kovalenkox juk"amp jach"a anatäw amtawayi".
  
  -¿Infierno Punku? Ben jilatajj uka toqetwa lupʼïna. "¿Aka q"añunakar iyawstati?"
  
  -Janiw kunas wakiskiti. Jupax iyawsiwa. CIA ukankirinakax uk yatxatañakiw wakisi" sasa.
  
  Ben jilatajj café umañampiw mä jukʼa umtʼasïna. "Ukhamakiwa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Walikiwa..." Haydenax juparux k"arimp jachaqt"asïna. "Jichhax geek ch"amasax pä kutiw jilxattawayi".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Karin kullakajj pʼeqenakawa" sasa. "Ukampis Drake chachajj mä minutonwa Boudreaux sat chachar pʼakjaspäna" sasa.
  
  "Jan sinti sum amuytʼasimti. Kinimakax janiw uk lurkänti. Ukat jupax janiw chiqpachapuni caniche ukhamäkiti."
  
  Ben jilatajj punku llawintasajj saytʼasïnwa. Nayranakapajj wali axsarañwa aljantäna.
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa tiempow jupar samarañapatak apstʼasïna. "CIAn seguro hospitalan manqhankaptwa, Ben. Niveles de seguridad ukax uka chiqar muyuntatx mä desfile de inauguración presidencial ukarux p"inqachaspawa. Thaytʼasim" sasa.
  
  Doctorajj punkut pʼeqep chʼoqtʼasïna. -¿Taqi kunas walikïskiti? Jupajj cuartoruw mantasajj Hayden chachan tablanakapa ukat vital señalanakap uñakipañ qalltäna.
  
  Mistkasajj punku jistʼantaskäna ukhajja, Ben jilatajj wasitatwa parläna. "¿Wila Reyejj wasitat uka aparatonak katuntañ yantʼani sasin amuyta?"
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Janiw nayrïr kuntï nayajj aptʼkta uk jikjjatkänti sasaw amuytʼayasktajja. Ukhamaw paspachäna. ¿Payïristi botepat jikxatapxta?" Jupax jachaqt"asïna. "Clavado" sasa.
  
  "Jan llakisimti" sasa.
  
  "CIAx janiw laureles ukar samart"kiti, Ben", sasaw Hayden jupax jank"ak säna. -Janiw juk"ampi -sasa. Jupampi jikisiñatakix wakichtʼatäpxtwa" sasa.
  
  "¿Secuestrot jan waltʼayat jaqenakat kamsaraksnasa?"
  
  "¿Jupanakat kamsaraksnasa?"
  
  "Chiqpachansa jupanakax wali jach"a uñt"atawa. Harrison kullakajj ukhamänwa. Yaqhanakax jumax arsktawa. Jupaw ukanak apnaqani" sasa.
  
  "Chiqansa jupax luraniwa. Ukat jupamp jikisiñatakis wakichtʼatäpjjtwa" sasa.
  
  Ben jilatajj bagel sat manqʼap tukuyasajj amparanakapwa liqʼi. "Jichhakamax janiw iyaw sañjamäkiti, taqpach bandax uraq manqhar sarapxañapänwa" sasaw llakit säna. "Kunapachatï wali uñtʼatäñ qalltapkayäta ukhakiw ukham lurapjjta" sasa.
  
  Hayden jilatajj diplomática toqetwa chuym chʼalljjtayasïna. "Jïsa. Llakiskañawa" sasa.
  
  "Walikiwa, inas jukʼamp jan wali uñtʼayasiñatak yanaptʼchistani".
  
  Yaqha llamp"u thuqt"awimpiwa Karinmpi Kinimakampixa cuartoru mantapxäna. Hawaianojj llakit uñnaqtʼanïnwa.
  
  "Aka bastardox janiw chhuxriñchjañapakiti. Kunsa lurañäni, janiw jiwasatakis sillp"iñas utjkaniti" sasa.
  
  Ben jilatajj qonqorinakaparuw ñikʼutap samartʼayäna ukat wali llakitaw ajanup uñachtʼayäna. "Maldita, Matt jilatajj akan utjañap munta" sasa.
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Hereford chachajj wali sum uñjäna. Mä chʼojjña qollu patat mä jachʼa qoqanak chʼeqa toqenkir cheqatjja, fusilapar uchat telescópico vistampiw Ben Blake chachan familiapankir jaqenakar sum uñtʼaspa. Uka alcance de grado militar ukax mä retículo iluminado ukampiw utjäna, mä opción ukax jan wali qhanan jach"a apnaqañapatakiw jaytawayi ukatx BDC (Compensación de Gota de Balas) ukampiw uñt"ayasi.
  
  Chiqansa, uka riflex sapa jachʼa tecnología francotiradoranakampiw equipatäna, ukampis uka alcance qhipäxankir jaqix chiqpachansa janiw ukanak munaskänti. Jupax wali jach"a nivelaruw yatichatäna. Jichhax Ben Blake tatax televisión ukar jak"achasisin qhant"ayaskäna uk uñjäna. Mä jukʼa mayjtʼayasajja, Ben Blake sat chachan mamaparuw mä jiskʼa mando a distanciampi awkipar amparapamp uñachtʼayaskir uñjäna. Uñnaqapan cruzadas ukanakax janiw mä milímetro ukhas sarnaqkänti.
  
  Mä yatiqat kuynt"awimpiw uta jak"ankir chiqanakarux uñch"ukiñap muyuntäna. Thakhit qhipäxar kutt"ayatänwa, quqanakampi ukat jach"a pirqampiw imantatäna, ukat Hereford jaqix amukiw ch"uxña quqanak taypin imantat guardianakar jakthapiskakïna.
  
  Maya pä Kimsa. Taqi kunas wali amuyt"atawa. Uka utan jukʼamp pusini utjatap yatïna, ukat jukʼamp pänijj qʼal imantatänwa. Taqi juchanak lurapkchisa, CIA ukax Blakes ukar arxatasax wali suma irnaqawinak lurawayi.
  
  Uka jaqejj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Jupax sarnaqañ uñjäna. Ch"amaka, arumat sipan juk"amp ch"amaka, jach"a pirqa manqhan ch"amakt"awayi. Sinti jach"a uywañataki. Sinti jamasat jan juchanïñataki.
  
  ¿Jaqinakax Blake markan Wila Reyipar jikxatapxiti? Ukat ukhamächïnjja, ¿qhawqha suma jaqëpjjänsa?
  
  Mä llamp"u thayax ch"iqa tuqitw thayt"äna, Canal de Inglaterra uksat chiqaw thayt"äna, ukax qutan ch"uxña sawurap apaniwayi. Hereford chachax amuyunakapanx bala ukan mayjt"at trayectoriap compensar ukat mä juk"a jak"achasiñatakiw zoom lurawayi.
  
  Uka jaqix taqpach ch"iyar isimp isthapt"ataw jikxatasïna, ukampis uka yänakax qhanaw utapan luratäna. Aka waynax janiw profesionaläkänti, jan ukasti mercenario ukhamakïnwa.
  
  Bala manq"añanaka.
  
  Uka jaqen amparapajj mä jukʼa tiempow chʼamaktʼäna ukat antutjjarakïnwa. Chiqansa, ¿qhawqhanakarus jupamp chik apanïna?
  
  Dianap cruzadas ukan katxarusaxa, jank"akiw uta ukat muyuntat uñakipäna. Mä segunda qhepatjja, janiw yatkänti. Uka jakʼankirinakajj qʼomapunïnwa. Aka ch"iyar isimp isthapt"at jaqix sapakiw sarnaqäna, Hereford jaqix jupa pachparuw atinisitayna.
  
  Mä mercenario payllawi layku jiwayiri.
  
  Janiw uka balax askïkiti.
  
  Jupax gatillo llamp"u chuymampiw jaquntäna ukat retroceso ukarux ch"amthapïna. Mä balajj barrilat mistuski ukajj jukʼakiw amuyasi. Jupax mercenario ukarux jan kuna ch"axwañampiw jaquqanir uñjäna, jach"a ch"uxña quqanak taypin t"unjata.
  
  Blake familian guardianakapajj janiw kuns amuyapkänti. Mä qawqha minutonakatjja, jamasatw CIA ukar jawsäna, machaq seguro utapar pʼakjatätap yatiyasa.
  
  Hereford chachax Matt Drake jupan nayra SAS masipawa, jupax guardianakar uñjaskakïnwa.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Matt Drake jupax mä machaq botella Morgan"s Spiced ukan tapap apsuwayxäna ukat celularapan marcación rápida ukan numerop jawsäna.
  
  May kullakajj jayskäna ukhajja, kusisitaw arupajj istʼasïna. "¿Drake? Kunsa munta?"
  
  Drakex ñik"utap ch"uqt"asisaw botellat mä juk"a ch"allt"asïna. Mayo phaxsitxa, chuyma ch"allxtawi uñacht"ayañax niyas jan uñt"atänwa, kunjamatix mä políticox chhijllawin arsutanakap phuqhañax ukhama. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Chiqansa nayax walikïsktwa. ¿Kunatsa jan ukhamäñajäki? Kunasa akaxa?"
  
  Jupax yaqha jaya umt"asisaw sarantaskakïna. "Nayajj jumar churkta uka aparatojja. ¿Ukax jan kuna usunïpachati?
  
  Mä juk"a pachax pächasiñaw utjäna. -Janiw nayajj utjkituti -sasa. Ukampis janiw kuna jan waltʼäwis utjkiti, amigo -sasa. Mai kullakajj chuymachtʼkir entonacionanakapaw kuttʼanjjäna. "Akax kunjamtï jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñjamäki ukhamarjamawa". Drakex yaqha ch"amthapiw apt"asïna. Mai kullakajj akham sasaw jisktʼäna: "¿Ukakïpachati?"
  
  "Janiwa. Nayax niyas aka tukuyanx p"iqinchawinakaj tukusxtwa sasaw amuyta. Ukampis yaqha amuyunïtwa. Maynix juk"amp jak"ankiwa ... utar."
  
  Uka amuktʼañax chʼallxtasïna ukat suytʼkasax chʼiyjasïna. Ukajj janiw mä ordinario mayo phajjsitäkänti. Inas jupajj maynimp chikächïna.
  
  "Japonés contactonakam apnaqañax wakisiwa. Ukat chino jaqinakaxa. Ukat juk"ampirus rusanakax. Kovalenkox familianïpachati janicha uk yatiñ munta" sasa.
  
  Mä jach"a samañaw ist"asïna. -¿Jumaxa sinti jach"ätati?
  
  "Chiqans nayax maldito serio ukhamätwa." Jupax amtapat sipans juk"amp qhuru chuymampiw arsüna, ukampis janiw perdón mayiskänti. "Ukat Boudreau sat chachat yatiñ munaraktwa. Ukat familiapasti" sasa.
  
  Mai kullakajj mä minuto phoqatpach jaysañatakejj munasïna. "Walikiwa, Drake. Nayajj taqe kuntï lurañjamäki uk lurarakï" sasa.
  
  Drakex wali ch"amampiw samsuwayxäna kunatix conexión ukax jiwataw sarawayxäna. Mä minuto qhepatjja, ron especiado botellaruw uñchʼukïna. Mä kunatsa chikat chʼusakïjjänwa. Ventanat uñkatasaw Miami markar uñjañ yantʼäna, ukampis vidriojj wali qʼañuchatäjjänwa, ukatwa vidriojj jukʼak uñjäna.
  
  Chuymapax wali llakt"ataw jikxatasïna.
  
  Jupax wasitatwa botella qhipäxar jaquntäna. Jan jukʼamp amuytʼasisaw kuns luräna ukat yaqha numero de marcación rápida sat numeroruw chʼetjjtäna. Luräwinakampixa, llakinak maysar apanukuñatakix mä thakhi jikxatäna. Luräwipanx nayrar sartañatakix mä thakhi jikxatäna.
  
  Celularajj istʼasisaw istʼasïna. Qhiparusti uka aruxa jaysäna. "¡Fuck, Drake!, ¿kunas?"
  
  "Jumax sumakiw parlta, perra" sasaw liwxatäna, ukat mä jukʼa samartʼäna. "¿Kunjamatsa... ¿kunjamas uka equipox?"
  
  "Tama? Cristo. Sumakiwa, ¿mä maldita analogía de fútbol ukar munasmati? Aka pachanx mä sapa jaqikiw razonablemente delantero ukham apnaqañax Kinimaka. Hayden, Blake ukat kullakapax janiw banco lurañs munapkänti". Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Janiw concentración ukax utjkiti. Juman juchamajj juchamawa" sasa.
  
  Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "NAYA? ¿Jupanakar mä yantʼa lurapjjaspäna ukhajja, walikïspänwa sañti saskta?" P"iqipax mä juk"a ch"amakt"ata, thuqt"añ qalltäna. "Kunalaykutix mä yant"aw lurasini."
  
  "Hospitalax wali suma uñjatawa. Guardianakajj wali yatiñanïpjjewa. Ukampis qhiparañajataki mayitamax wali askiwa. Ukat jïsa sañax wali askiwa.
  
  "Ukat Boudreau sat chachajja? ¿Aka jan wali jaqit kamsaraksnasa?"
  
  "Niya mä yuqall wawar uñtasit kusiskañawa. Janiw pʼakjkaniti. Ukampis amtañani, Drake, taqpach gobierno estadounidense ukax jichhax aka tuqit irnaqaski. Janiw jiwasakikiti" sasa.
  
  "Jan amtayistati." Drake jupax chhuxriñchjasïna. "Mä gobiernox wali jan walt"ayatawa. Yatiyäwinakax líneas de comunicación gubernamental ukanakaruw patat aynacharu sarapxi, Alicia. Taqi ukanak phuqhañatakix mä jach"a lockdown ukakiw munasispa".
  
  Alicia kullakajj amukiw qheparäna.
  
  Drake sat chachajj qontʼasisaw uka toqet lupʼïna. Wila Reyix janchi tuqit jikxatasiñapkamaxa, kuna yatiyäwinakas jupanakan utjkäna ukax jan atiniskañjamäkaspas ukham uñjatäñapänwa. Ukanjja, Infiernon Punkunakapat yatiyaña, Hawai markamp chiktʼatäñsa ukat pusi jiwat yanapirinakat kuna jiskʼa tʼaqanaktï apthapkäna ukanaksa yatiyarakïnwa.
  
  Inas mä jukʼampi yanaptʼchispa.
  
  "Nayan mä jukʼamp pʼeqtʼäwiw utjitu. Ukat May jupax Kovalenko ukat Boudreau jupanakan familian conexiones ukanakap uñakipi. Inas Haydenar ukham lurañapatak mayisma?"
  
  "Nayaw mä favorjamaw akanktxa, Drake. Nayax janiw jumanakan maldito uwija anumäkti" sasa.
  
  Jichha kutix Drakex amukiw qhiparäna.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Uñtapxam, nayax uka tuqit arsuñ munta. Ukat May tuqitxa, janiw uka loco hadarux atinisiñamäkiti, kunjamtï jaqunukuñjamäki ukhama".
  
  Drake jupax videojuegos ukan referenciap uñjasax jachaqt"asïnwa. "Kunapachatix jumanakat kawkïr loco perras ukanakas Wells-arux jiwayapxtam uk yatiyapxita ukhax iyaw sañ munta. Ukat kunatsa" sasa.
  
  Jupax jaya pacha amukt"añ suyt"äna ukat katuqarakïnwa. Jupax uka pachat apst"asisaw ámbar qulla juk"amp mä qawqha umt"äna.
  
  Alicia kullakajj qhepat akham sänwa: "Hayden jilatampiw parltʼä" sasa. "Boudreaux jan ukax Kovalenko jupanakax mä familianïpxani ukhax jikxatapxañäni".
  
  Uka conexión ukax chhaqtayatäxänwa. Akatjamat amukt"añanx Drake p"iqipax mä jackhammer ukham thuqt"äna. Mä urux chiqak yatiyapxani. Ukampis jichhax Kennedy-r chhaqhayatapax wakisïnwa.
  
  Mä kutix mä kunar iyawsatapax walikïskänwa, jichhax phaxsir uñtasit jayaruw puri, jutïr pachanx wali sumaw laqʼar tukuwayxi. Manqhan jan suytʼäwinïtapaw chuymap mayjtʼayäna. Uka botellajj jan chʼamani amparanakapatwa jaquqanïna, janiw pʼakjkänti, jan ukasti nina nakhantat yänakajj qʼañut lurat pamparuw warantasïna.
  
  Mä juk"a pachax Drake jupax mä vaso ukar warantañ amtäna. Uka liquido wartatax arsutanakapa, juramentonaka ukat aseguramientos ukanakap amtayäna, ukax mä fracción de segundo ukanx ch"amakt"awayiwa, jakäwinakax ina ch"usar tukuwayxi ukat t"unjatawa kunjamatix walja umax pampar warantatäki ukhama.
  
  ¿Kunjamatsa mayamp ukham luraspäna? Amigonakapar jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw arsuwayta. Jichhajj walja uñisirinakapar jiwayañakiw wakisïna.
  
  Jan wali akapach atipjapxam, askix jakaskakipan.
  
  Jupax ikiñ pataruw qunt"asïna. P'akhita. Janiwa kunasa utjxiti. Taqi kunas jupan manqhan jiwxäna, jan ukasti jiwañakiw jiwxäna, ukat qhiparkäna uka p"akjat conchax janiw aka pachat juk"amp munkänti.
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Hayden jilatajj Ben ukat Karin jilatanakajj mä sala de servicio ukar jubilasipjjañapkamaw suytʼäna. Jila kullakax Hawai, Diamond Head, Infierno punkunaka ukat yaqha leyendas ukanakat yatxatapxäna, ukax Wila Rey ukamp chikt"atawa, mä teoría ukar mayacht"añ suyt"asa.
  
  Uka jan walt"äwix q"umachatäxänwa, Hayden jupax machaq isimp isthapt"asisaw jisk"a oficinaruw mantawayi, kawkhantix Mano Kinimakax mä jisk"a irnaqäw utt"ayawaykatayna. Jach"a hawaianox llavenak llamkt"askäna, mä juk"a chuym ch"allxtataw uñnaqäna.
  
  "¿Jichhax pä llave mä kutiki salchicha amparanakamampi katjasktati?" Hayden jupax jan kuns lurasaw jiskt"äna ukat Kinimakax jachaqt"asisaw kutt"äna.
  
  "Aloha nani wahine" sasaw säna, ukat uka arunakax kun sañs muni uk yatiñap uñacht"ayasax niyaw q"illu q"illu tukuwayxäna.
  
  "¿Suma uñnaqtʼanïtwa sasin amuyta? ¿Mä loco jaqen cuchillompi jawqʼjataj laykuti?"
  
  "Kunalaykutix nayax kusisitaw jikxatastxa. Nanakamp chikäskatam laykux wal kusista" sasa.
  
  Hayden jupax Kinimaki jupan amparapampiw amparapamp luqxatäna. "Yuspära, Mano." Mä qawqha pachaw suyt"äna, ukatx akham sänwa: "Ukampis jichhax Boudreau ukampix mä oportunidad ukhamarak mä dilema ukaw utjistu. Kuntï jupajj yatki uk yatiñasawa. Ukampis ¿kunjamatsa jupar pʼakjsna?"
  
  "¿Aka loco jan wali jaqix kawkhantï Wila Reyix imantaskäna uk yatispati?", ¿Chiqapunit Kovalenko ukham amuytʼasir jaqix jupar yatiyaspa?"
  
  "Boudreau jupax juk"amp jan wali kasta loco ukhamawa. Ch"ikhi jaqi. Jupajj kuns yatkaspa ukham amuyta" sasa.
  
  Hayden qhipäxat mä sardónico aruw ist"asïna. "Drakey jupax familiapar t"aqhisiyañasawa sasaw amuyi". Hayden jilatajj kuttʼanjjänwa. Alicia kullakajj mä cínico jachaqtʼasisaw jupar uñachtʼayäna. "¿Aka tuqitxa walikïsktati, CIA?"
  
  "¿Mat jilatampit wasitat parltʼawayta?" sasaw Hayden jilatajj säna. -¿Kunjamarak jupaxa?
  
  "Nayra jaqir uñtasitawa" sasaw Aliciax mä ironía ukamp säna, qhanpachax janiw sañ munkänti. "Kunjamtï nayrajj jupar gustkitäna ukhama."
  
  "Jan suyt'awini? Machata? Maya?" Hayden jilatajj janiw arupamp jiskʼachasiñ imantañjamäkänti.
  
  Alicia kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Phiñasita. Qhulu. Jiwañjamawa" sasa. Jupax CIA ukan agenten uñkatatapampiw jikisïna. "Iyawsapxita, munat kullaka, akaw jupax ukhamäñapa. Ukakiw jupax aka juchat jakkir mistuni. Ukat..." Jupax mä juk"a samart"äna, sarantaskakiniti janicha uk lup"iskaspa ukhama. "Ukat... inas akax mä sapa thakhikïchispa, taqiniw aka chiqat jakkir mistxapxäta ukat familianakamampix jan kuna jan walt"äwin uñjasipxasmawa."
  
  "Boudreaux kullakax mä familianïpachati janicha uk uñjä." Hayden jupax Kinimakaruw kutt"awayxäna. "Ukampis CIA seguro como infierno ukax janiw khitirus t"aqhisiyapkaniti."
  
  "¿Uka utar mantañatakix pasajemax walikïskiti?" Kinimakax nayrir Ejército británico pallapallaruw uñtäna.
  
  "Ch"usaw jan ukax aptam, jach"a wayna." Aliciax mä jan wali jachaqt"asiw uñacht"ayäna ukat amuyuparjamaw Haydenar pasañkamax jisk"a cuartoruw jaquntäna, uka cuartox jilpachax Kinimakin janchipampiw jikxatasïna. "Kuns lurtä?"
  
  "Irnaqawi". Kinimakax pantalla jist"antasinx mä esquinaruw imantasïna, Aliciat jayarst"ata.
  
  Hayden jilatajj jupar yanaptʼiriw jutäna. "Jaqikïskäyät ukhax pallapallapunïnwa, Alicia. ¿Kuna iwxtʼanakas Boudreaux markar tʼunjañatak yanaptʼistaspa?"
  
  Alicia kullakajj mä jan waltʼäwimpiw Haydenar uñtäna. "¿Kunatsa jan jupamp parlir sarktanti?"
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Jichhakiw wakichtʼasiskäyäta" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj kawkhantï katjapkäna uka cheqaruw irpapjjerïtu. Phisqa minutonak kayuk sarañasa ukat ascensorar sarañasa janiw kuna llakis utjaykänti, ukampis samarañampiw sarnaqäna ukat chuymapax jukʼamp sumäxänwa. Cuchillomp jawqʼjatäñajj yaqha usunakamp sasiwa, ukat irnaqäwit samarañ tiempo apstʼasiñamawa. Mä juk"a pachatxa, infierno ukham aburritäxtawa ukat infiernoruw wasitat nuwasiñar ayxatañ munäna.
  
  Janïr juiciojj utjkäna uka cheqajj pä fila celdanakanïnwa. Wali suma chʼukut pampanjja, kawkhantï mä katuntat jaqejj utjkäna uka sapa celdaruw puripjjäna, uka celdajj chʼeqa toqenkiwa. Célulan nayräjjapajj wali jistʼaratänwa, ukat ukan jakasir jaqejj pampat techokamaw walja barranakampi muyuntatänwa.
  
  Uka thayajj blanqueadoran thujsapampiw phoqantatäna. Hayden kullakajj Boudreau chachan celdan anqan saytʼatäpkäna uka armat guardianakaruw pʼeqep chʼoqtʼäna, kunattejj kimsa semana nayraw walja kuti jiwayañ munkäna uka chachar uñkatañatak purinkäna.
  
  Ed Boudreaux chachajj camapanwa qontʼasïna. Jupax jupar uñjasax jachaqt"asïnwa. "¿Kunjamarak thixnimax, rubio?"
  
  "Kuna?" Hayden kullakajj janiw colerañapäkänti, ukampis janiw kuns lurañjamäkänti. "Arumax mä juk"a chhuxriñchjatawa. ¿Jichhak chʼakhanak chʼuqtʼapjjtati?" Kimsa semanaw laqʼuntata ukat cuchillomp chʼakhachatapat usuchjasitapajj jan amuytʼasisaw jaytawayäna.
  
  Kinimakax qhipäxaparuw sarxäna, jach"a jach"a tukusa. Boudreau jilatajj wali manqʼat awtjataw uñkatasitapamp jikisïna. "Awisax" sasaw jiskʼat arsüna. "Mesa turkañäni" sasa.
  
  Kinimakax jach"a amparanakap jan jaysasaw chiqañchäna. Ukat Aliciax jach"a jaqin janchiparuw muyuntäna ukat chiqak barras ukar sarawayxäna. "¿Uka jiskʼa bragas ukanakam qʼañuchawayiti?" Jupax Hayden-aruw jisk"achawinak uñt"ayäna, ukampis janiw Boudreaux-at nayranakap apaqkänti. "Janiw mä minutot sipansa jukʼampi munaskaspati" sasa.
  
  Boudreau chachajj ikiñat sartasaw bares ukar jakʼachasïna. "Suma nayranaka" sasaw säna. "Q"añuchata laka. ¿Janit jumax uka likʼi jaqirux barbampi chhuxriñchjasirïkta? ¿Khitirutix markajax jiwayapkäna?"
  
  "Ukax nayawa".
  
  Boudreaux jupax barras ukanakaruw katjatayna. "¿Kunjamsa jumajj aka toqet jikjjatasta?"
  
  Hayden chachajja, guardianakajj ajjsarañ qalltasipkatap amuyasïna. Ukham ch"axwañ pesaje ukax janiw kawkirus puriykänti.
  
  Kinimakax nayratpachx mercenario ukarux tunka payan kunayman tuqinakat parlt"ayañ yant"äna, ukatwa Hayden jupax mä jan ch"amäki uk jiskt"äna. "¿Kunsa munta, Boudreau? ¿Kunas Kovalenkot kuntï yatkta uk yatiyañamatak amuytʼayapjjätam?"
  
  "Khiti?" Boudreau chachajj janiw Alicia kullakat nayranakap apaqkänti. Jupanak taypinkir rejillanakan anchoparjamaw jaljasipjjäna.
  
  "Jumax yatisktawa khitinakarutï nayax sañ munkta ukxa. Wila Rey" sasa.
  
  "Ay, jupa. Jupax mä mito ukhamakiwa. Amuyt"atawa CIA ukax uk yatiñapawa".
  
  "Precioman sutip uñt"ayañamawa."
  
  Boudreaux chachajj qhepatjja, Alicia kullakaruw nayranakap tʼunjäna. -Desesperación ukax inglés arun thakhiwa. Pink Floyd sat chachan arunakaparjamajja" sasa.
  
  "Janiw kawkirus puripkti" sasaw Haydenar jan wali amtayäna, Drake ukat Ben jupanakan Dinoroc sat banter ukan atipt"asiwipata, ukat Boudreaux jupax inamaya arunak arsuñak suyt"äna. "Nanaka-"
  
  "Nayaw jupar irpä" sasaw Boudreau-x mä akatjamat sist"äna. Hayden jilatajj wasitatwa Aliciampi nayraqatar saytʼatäskir uñjäna. -Maya mayniru -sasa. Jupatï jawqʼjistani ukhajja, parltʼaskäwa" sasa.
  
  "Lurata". Alicia kullakajj niyaw barras taypin chhuxriñchjasïna. Guardianakajj jankʼakiw nayrar sartapjjäna. Hayden jilatajj wilapajj tʼijtʼaskäna ukhamwa amuyasïna.
  
  Ukat akham sasaw amparap luqtäna ukat Alicia kullakaruw kuttʼayäna: "¡Jan saytʼam!" -¿Jumajj loqtatätati? Aka asnux janipuniw arskaniti. Janiw uka risqix wakiskiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼat säna: "Janiw kuna jan waltʼäwis utjkiti. "Janiw kuna jan waltʼäwis utjkiti."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Sarjjapjjtwa" sasa. "Ukampis..." Kuntï Drake chachajj jisktʼkäna uka toqetwa lupʼïna. "Jichhax jank'akiw kutt'anxañäni".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake jupax qunt"asisaw uñjäna, kunjams kullakapax CIA ukan computadora modificada ukar jan ch"amäki apnaqäna. Gobiernon agenciapan mayitaparjam sistema operativo especial ukar yatintañatakejj janiw jaya tiempojj munaskänti, ukampis uka qhepatjja, familian pʼeqepawa.
  
  Karin jupax mä sassy, ch"iyar cinturón, strip bar slacker ukhamawa, juparux jakäwipax suxta maraniw q"axull wayn tawaqunakan thuqt"äna, jupax p"iqinakapsa ukat titulos ukanakap apthapisinx janiw kuns lurañ amtkänti. Jupan amtapajj kuntï jakäwipan lurawayki ukanakat chuym ustʼayaña ukat uñisiñapänwa. Regalonakap ina chʼusar aptʼañajja, janiw jukʼamp llakiskänti, uk uñachtʼayañatakejj mä toqetwa yanaptʼäna.
  
  Jichhax jupar uñkatañatakiw kutt"äna. "Uñjapxam ukat yupaychapxam Blake warmin ch"amapa. Taqi kuntï Diamond Head tuqit yatiñ munkta ukanak mä jankʼak liytʼasaw yatiñ munkta" sasa.
  
  Ben jilatajj uka yatiyäwinak uñakipäna. Walja urunakaw ukham lurapxäna - Hawai ukat Diamond Head - Oahu markan uñt"at volcán ukanakat yatxatapxäna - ukat Capitán Cook, 1778 maran Islas Hawaianas ukan legendario jikxatirin saräwinakap uñakipt"apxäna. Panpachaniw walja yatiyawinak escanear ukat imañax wali askipunïnwa kunatix kunapachatix uka p"akjawix utjkän ukhax jilïr irpirinakax chiqpachans kunayman lurawinakaw wali jank"ak sartañap suyapxäna.
  
  Ukampis Wila Reyejj Infiernon Punkunakat parlatapajj janiw yatiskänti, jukʼampejj Hawai markamp chika. Jilpacha hawaianonakax janis infiernon tradicional versión ukar iyawsapkaspas ukhamaw amuyasïna.
  
  Diamond Head ukax pachpaw mä complejo serie de conos ukat ventilaciones ukan chikancht"asitayna, ukax Honolulu Volcano Series ukham uñt"atawa, mä cadena de eventos ukaw Oahu markan jilpach jan wali uñt"at chiqanakap uñstayatayna. Diamond Head sat pʼeqe pachpaw jukʼamp uñtʼatäpachäna, niya 150.000 maranak nayrajj mä kutikiw phallawayjjäna, ukampis mä kutikiw phallawayjjäna, ukatwa jan creyiñjam simétrico conop jan chhaqhañapatak chʼamachasïna.
  
  Ben jilatajj jutïr comentario istʼasajj mä jukʼa jachaqtʼasïnwa. Diamante P"iqix janipuniw mayamps phallkaniti sasaw amuyasi. Hm...
  
  "¿Diamond Head sat pʼeqejj mä serie cononaka ukat pʼiyanakat parlir cheqajj amtastati?" Karin kullakajj acentopajj Yorkshire satänwa, ukajj mä pantjasirïnwa. Jupax nayratpachx Miami markan CIA local jaqinakamp chikaw aka tuqitx wal kusist"awayi ukatx janiw pächasiñakiti, mä jaqit sipans juk"ampiw chuym ch"allxtayi.
  
  Janiw Karin kullakajj jupat llakiskänti. "¿Jumirïtati, amigo?"
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Jan amigo samti" sasa. "Ukax kuntï chachanakax yaqha chachanak sapki ukawa. Imill wawanakax janiw ukham parlapxañapäkiti. Yamas kullakajajj jukʼampiwa" sasa.
  
  "Walikiwa, caldo. Tregua, jichha pachataki. Ukampis ¿kunas ventilación sañ muni uk yattati? ¿Akapachanxa?"
  
  Ben jilatajj escuelar kuttʼkaspa ukhamwa amuyasïna. "¿Lava tubonaka?"
  
  "Amuytwa. Uy, janiw kunjamtï tatax siskän ukhamarjam punku llawintat amuktʼktati -sasa.
  
  "Tatajajj janipuniw siskänti..."
  
  "Chillqi, warmi. Mä jukʼa arumpixa, lava tubonakax túneles sañ muni.Taqi Oahu markanwa" sasa.
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, jupar uñkatasa. -Nayaxa uk yatxa -sasa. ¿Wila Reyix jupanakat mayni qhipäxan imantatäkaspas ukhamti saskta?"
  
  -¿Khitis yatpacha? Ukampis yatjjatañatakiw akankapjjta, ¿janich ukhamäki?" Jupax CIA Ben jupan pachpa computadorapan llavenakap ch"allt"äna. "Ukar puripxam" sasa.
  
  Ben jilatajj jachtʼasisaw jupat jitheqtäna. Familiapjamarakiw jayarstʼatäsipkäna ukhajj jupanakat faltasïna, ukampis mä hora katjatäsajj nayra jan walinakajj kuttʼanjjänwa. Ukampisa, wali jayaruw yanaptʼäna.
  
  Jupax The Legends of Captain Cook ukan mä thakhi jist"arawayi ukat sillun qunt"asisaw kunas uñstawayi uk uñjañataki, amuyunakapax Matt Drake ukat wali suma masipan amuyunakaparjamaw wali uñtasita. Estado de mente ukaxa.
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  Wila Reyejj territoriopar mä espejot uñtat ventanatwa uñchʼukisïna, uka ventanajj mä panorámica uñachtʼayañatakikiw lurasïna, uka vallejj mä suma chʼojjña valleruw uñtäna, uka paraisojj janiw khitis kayup uchkänti, jan ukasti jupan kayup uchasïna.
  
  Amuyupax, jilapartx jan mayjt"ir ukat mä amtar puriñjama, jichhürunakanx walja temas ukanakanw t"ijtäna. Barcopan chhaqhatapax -tunka maranakaw utapa- suyatäkchïnsa, jukʼamp jan waliruw puriyäna. Inas uka barcon akatjamat tʼunjatächïna. Jupax janiw despedida lurañatakix tiemponïkänti. Ukampis uka qhepatjja, despedidanakajj janipuniw jupatakejj wali wakiskirïkänti ni sinti chuymanïkänti.
  
  Jupax wali ch"ama, jan sinti llakisiri jaqïnwa, Rusia markan yaqhip jan walt"äwinakapan ukhamarak walja jan walt"äwinakan jilsuwayi. Ukhamäkchïnsa, mä jukʼa tiempokiw sum jakasïna, wila, jiwaña ukat vodka sat imperio lurarakïna, ukat walja millón millón qollqenak ganarakïna.
  
  Kunatsa Stormcloak sat chachan chhaqhatapajj wal colerayäna uk sum yatïna. Jupajj jan llamktʼkaspa, jaqenak taypin mä reyjamaw amuyasïna. Estados Unidos markankir jiskʼa gobiernon ukham jiskʼachatäñasa ukat aynachtʼayatäñasa, janiw kunas jupar mä jukʼa chʼaphikïkänti. Ukampis wali chuym ustʼayasïnwa.
  
  Nayra soldadojj Drake satänwa, jupajj ladopan mä chʼaphirjamaw uñachtʼayasïna. Kovalenko jupax inglés jaqix jupa pachpaw suma wakicht"at amtanakap jan walt"ayañ yant"atap amuyasïna, uka amtanakax walja maranakaw ch"amanchatäna, ukat uka jaqin chikancht"asitapax mä jisk"achawiw sasaw amuyäna.
  
  Ukatwa Wila Vendetta sat jaqix uñstawayi. Jupan pachpa amuyupax Drake-n amigapampiw nayraqat apasiñapäna; Jupax mayni larvanakarux uraqpachan mercenario conexiones ukanakaruw jaytani. Jupajj nayrïr telefonot jawstʼatäñ suytʼaskäna. Yaqhax niyaw jiwxani.
  
  Uka valle thiya patjjanjja, jaya chʼojjña qollu qhepäjjaruw kimsa ranchonakapat maynïri saytʼatäskäna. Jupajj camuflado techonakakwa uñtʼirïna, kawkhansa uñchʼukiñapäna uk sum yatisakiw jupar uñjäna. Aka islankir ranchojj jukʼamp jachʼänwa. Mayni pä islanakajj sapa mayni islanakankänwa, jiskʼa ukat wali jarkʼaqatäpjjänwa, uñisirinakan ataquepajj kunapachatï jutaspa ukhajj kimsa toqer jaljañatakik luratäpjjänwa.
  
  Kunayman chiqanakar rehenes ukanakar uchañax wali askiwa, uñisirinakax sapa maynir jakkir qhispiyañatakix ch"amanakap t"aqanuqapxañapawa.
  
  Wila Reyix aka islat jan uñjkaya jaytañatakix tunka payan kunayman thakhiw utjäna, ukampis taqi kunas amtaparjam saraspäna ukhax janiw kawkirus saraspänti. Kuntï Cook chachajj Infiernon Punkunakapat jukʼamp jikjjatkäna uk jikjjatani, ukat qhanañchäwinakajj cheqapuniw reyirojj diosar tukuyani.
  
  Punku sapakiw uk lurañatakix wakisïna sasaw amuytʼäna.
  
  Ukampis kuna amuyunakax punku tuqitx jan jark"ataw amtawinakax wali phichhantawayi - panpachan transporte dispositivos ukanakan chhaqhatapa, insolencia ukax venganza ukhamawa. Red-apajj jankʼakiw mä aparatojj kawkhansa utjäna uk yatjjatäna, mä aparatojj CIA-n uñjatarakïnwa. Maynix kawkhans jikxatasi uk nayratpach yatïna.
  
  Panpachanir kuttʼayañ pachaw purini.
  
  Jupax qhipa pachanx uka uñjäwimpiw kusist"äna. Thixni laphinakax tropical thayampi ritmompiw liwxatasïna. Mä jach"a samarañax mä juk"a pachatakiw chuymap ch"allxtayäna, ukampis janiw ch"allxtaykänti. Kuntï janipuniw utjkäna ukanakjja, janipuniw jaytanukkaniti.
  
  Ukham amuytʼasajja, oficinapan punkup wali amuyumpiw llawintäna. Wila Reyejj kutikipstasajj "sarapjjañäni" sasaw säna. Arupajj mä tanquejj grava pʼiya patjjar saraski ukham istʼasïna.
  
  Punkujj jistʼarasïna. Pä guardianakaw mantapxäna, jupanakamp chikaw mä axsarat ukampis suma sarnaqir japonés jaqit irpxaruwayapxäna. "Chica Kitano" sasaw Wila Reyejj raspachäna. "¿Jumarux uñjatäpxañamatakiw suyt"askta?"
  
  Uka tawaquxa qala chuymampiwa uraqiru uñtäna, janiwa nayranakapxa jach"ar aptañsa atinakänti. Wila Reyejj iyaw sasaw säna. "¿Nayan permisojar suyasktati?" Jupajj janiw iyaw siskänti. "Kullakamax juk"amp jan walt"ayir uñisiriwa, Chica sasaw sapxitäna" sasaw saskakïna. "Ukat jichhax jupax nayatakix yaqha recurso ukhamakiwa, Pachamamarjama. Yatiyapxita... ¿jumax munastamti, Chika, kullakama, Mai?"
  
  Tawaquxa janiwa samsuñas puedkänti. Mä guardiajj jisktʼasisaw Wila Reyirojj uñchʼukïna, ukampis janiw uka jaqerojj istʼkänti. "Janiw parlañajj wakiskiti. Ukjja, jumat sipansa jukʼamp sumwa amuyasta. Nayatakix jumamp aljasiñax negociokiwa. Ukat mä negocio lurañ horasan wali amuyumpi amuktʼañax kunja askisa uk sum yatta" sasa.
  
  Jupax satélite sat teléfonompiw amparapamp luqxatäna. "Kullakamax - Mai - jupax nayaruw jawst"itu. Wali ch"ikhi, ukat mä jan arsut amenaza ukham uñt"atawa. Jupax jan walt"ayiriwa, kullakama -sasa. Payïr kutiw ukham arsüna, niyaw ajanu ajan jikisiñ suytʼäwit kusisïna.
  
  Ukampis ukajj janiw ukhamäkaspati. Janiw jichhajj ukhamäkiti, kunapachatï jakäwipan amtapar wal jakʼachaskäna ukhajja.
  
  "Jupax jakäwimatakix aljasiñaw sasaw säna. Uñjapxtawa, jupax nayan tesorojaniwa. Mä dispositivo wali especial ukax jumatakix lantintañapawa. Ukax wali askiwa. Nayjam jan sinttʼasir jaqenakar premio churapki uka akapachan wali valoranïtam uñachtʼayi" sasa.
  
  Japón markankir tawaqux axsarasaw nayranakap jach"ar aptäna. Wila Reyix lakap mä jachaqt"asiñjamaw k"uchuyäna. "Jichhax uñjtanwa kuntix jupax juma layku sacrificio loqtañ munki ukxa".
  
  Jupajj uka numeroruw jawsäna. Mä kutiw teléfonox ist"asïna ukat mä samarañ warmi aruw jaysäna.
  
  "Jïsa?"
  
  "Mai Kitano kullakaxa. ¿Khitis uk yattati. Jumax yatisktawa janiw kuna ch"amas utjkiti aka jawsañ thaqhañaxa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Janiw yantʼañ amtkti" sasa.
  
  "Walikiwa". Jupax wali jach"at arsüna. "Ay, jukʼamp tiempo utjaspa ukhajja, jumasa nayasa. Ukampis janiw kunäkisa. Chica suma kullakamax akankxiwa" sasa. Wila Reyejj guardianakaruw nayrar irpapjjañapatak amparapamp uñachtʼayäna. "Kullakamar aruntt"am, Chica."
  
  Mayan arupax teléfono tuqiw ist"asïna. "¿Chica? Kamisaraki?" Reservado ukhamawa. Jan aljantasa, Wila Reyejj yatkäna uka ajjsarañasa, colerasiñasa, uraq manqhanwa chʼalljjtayasiskpachäna.
  
  Mä juk"a pachakiw pasäna, ukampis Chikax qhipharux "Konnichiwa, shimai" sasaw säna.
  
  Wila Reyixa larusitaynawa. "Japonés jaqinakax jumar uñtasit jan sinti qhuru nuwasiñ maquina lurapxäna, Mai Kitano, ukax nayatakix muspharkañawa. Juman jañchimax janiw nayjam jan walt'äwinak yatipkiti. Taqi jumanakax wali maldito reservado ukhamäpxtawa. "
  
  Mai kullakajj amukiw akham säna: "Colerasiñasasa ukat munañasasa, kunatï jikjjatastan ukatwa juti" sasa. "Ukat kuntï luraskistu ukanakat."
  
  "Jan nayar yatiyañ amtapjjamti. Jan ukajj ¿ajjsarayasktati?
  
  "Janiw ukanak lurañax wakiskiti. Kunjamtï utjkani ukhamarakiw utjani" sasa.
  
  "Ukatx kunjams lurasini uk yatiyapxäma, qharüru jayp"ux Coconut Grove markan markajampiw jikisipxäta, CocoWalk ukan. Llatunk jayp"u pacharuw manq"añ uta manqhankapxani, jaqinak taypin. Uka aparato katuyasajj sarjjtawa" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa uñtʼapxitani?"
  
  "Jupanakax uñt"apxätamwa, Mai Kitano, nayampjama. Ukwa yatiñamajj wakisi. Llatunk jaypʼu horasarojja, jumanakat jan qhepüñajj wali askïspawa" sasa.
  
  Maya arupanxa mä akatjamat kusisiñaw utjäna, ukatwa Wila Reyix jachaqt"asïna. -Kullakaxa -sasa. ¿Jupat kamsaraksnasa?
  
  "Kunapachatix uka aparatox utjani ukhaxa, markajax yatichäwinak churapxätam." Wila Reyix uka ch"amamp tukuyäna ukat mä juk"a pachax atipt"asitapat kusisitaw jikxatasïna. Taqi amtanakapax mayakiw mayachasi.
  
  Ukat jan sinti llakisisaw chachanakaparojj akham säna: "Imill wawarojj sarañatak wakichtʼapjjam" sasa. "Ukat Kitanotakix estacas ukanakax jach"a lurañapawa. Nayax kusistʼañanak munta. Chiqpachansa aka legendario nuwasirix kunja sumas uk uñjañ munta".
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Mai Kitano kullakax amparapan jiwat teléfono uñch"ukiskäna ukat amtapax janïr phuqhasiñapäkän uk amuyasïna. Dmitry Kovalenko chachajj janiw kuna yänakatï utjkäna ukanakat jankʼak jaljtapki ukanakat maynïrkänti.
  
  Chika kullakapax Tokio markan mä apartamentot secuestratänwa, mä qawqha semananak janïr Matt Drake jupax nayrïr kutix Triángulo de Bermudas ukat mä mítico submundo ukan jaqimp uñt"ayasiñapkama. Uka tiempotakejja, Mai kullakajj uka jaqejj wali cheqpachänwa ukat wali, wali jiwayir jaqëtap yatiñatakiw sum yateqäna.
  
  Ukampis cheqpach amtanakap imantañapänwa ukat jamasat yatiyañapänwa. Chiqans, akax janiw mä japonés warmitakix ch"amäkiti, ukampis Matt Drake-n qhan chiqa chuymanïtapa ukat amigonakapar arxatañatak jan jaytjasis iyawsatapampiw juk"amp ch"amäxi.
  
  Walja kutiw niyaw jupar yatiyäna.
  
  Ukampis Chica satänwa, jupajj nayrankänwa. Jupa pachpa gobiernopas janiw May kullakax kawkhans jikxatasi ukx yatkänti.
  
  Miami callejón ukanx kawkhantix mä jawsäw katuqkän ukat mistuwayxäna ukatx wali munat Starbucks ukar sarañ thakhinjam sarawayxäna. Mä suma jisk"a chiqaw kawkhantix jupanakax tiempo apst"asipxirïna sutim qillqt"añataki copanakaru ukat sapa kutiw amtasipxäna munat umañamataki. Jupajj mä jukʼa tiempow qontʼasïna. Jupax CocoWalk ukarux sum uñt"äna, ukampis jank"akiw ukan taxi katjañ amtäna.
  
  ¿Kunatsa chikatpach sarnaqañasa?
  
  Walja jaqinakaw jupatak ukhamarak jupar jan walt"ayañatak irnaqapxani, local ukhamarak turista ukanaka. Ukampis uka tuqit jukʼamp lupʼisaxa, Wila Reyix wali yatiñampiw mä amtar puritap amuyasïna. Tukuyañatakejja, khitis atiptʼani ukarjamaw taqe kunas utjäna.
  
  Kovalenkox May kullakaruw katxarutayna, ukatwa ukham luratayna.
  
  Ukhamasti, jaqinak taypinxa, janiw jupatakix uka bolsa yaqhip waynanakar pasayañax jan walïkaspas ukhamäkaspati. Ukampis ukat uka waynanakar chʼaxwaspa ukat kullakapat parltʼapxañapatak waytʼaspa ukhaxa, wali sum uñjatäspa.
  
  Ukat mä juk"ampi - jupax jichhax Kovalenko-rux mä juk"a juk"amp uñt"kaspas ukhamaw amuyasïna. Amuyupax kawkir chiqarus irnaqäna uk yatïna.
  
  Jupajj uñchʼukispänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka uru qhepatjja, Hayden Jay sat kullakajj Jonathan Gates sat jefeparuw sapaki telefonot jawsäna. Ukat jankʼakiw jupajj jakʼankjjatap amuyasïna.
  
  "Jïsa. ¿Kunas pasäna, Hayden?"
  
  "Tata?" Jupanakan profesionaljam sum apasiñajj wali sumapunïnwa, awisajj jupa pachpaw ukar tukuyaspäna. -¿Taqi kunas walikïskiti?
  
  Línea mayni puntapanx pächasiñaw utjäna, yaqhax Gates-an jan uñt"atawa. Qhepatjja, Secretario de Defensajj akham sasaw arsüna: "Akajj kunjamtï suyapkayäta ukhamarjamaw wali aski" sasa. -¿Kunjamatsa kayumax jikxatasi?
  
  -Jïsa tata. Qullañax wali sumaw sarantaski" sasa. Hayden kullakajj kuntï jisktʼañ munkäna uk jisktʼañat jarkʼaqasïna. Mä akatjamat ajjsarayasisajj uka toqet janiw parlkänti. "¿Harrison jilatat kamsaraksnasa, tata? ¿Kunjamsa jupajj jikjjatasi?"
  
  "Harrison jupax carcelar sarañapawa, kunjamatix taqpach Kovalenko yatiyirinakax ukhama. Manipulado jan ukax jan. ¿Ukakïpachati, señorita Jay?"
  
  Thaya tonalidad ukanakamp chhuxriñchjata, Haydenax mä sillun qunt"asisaw nayranakap wali ch"amampiw jist"arasïna. "Janiwa, tata. Nayax jumanakarux kuns jiskt"añajawa. Inas CIA jan ukax yaqha agenciax nayratpach imt"atächïna, ukampis chiqpachans yatiñajawa..." sasaw mä juk"a samart"äna.
  
  "Askiw Hayden, jiskt"asiñakiw wakisi" sasa.
  
  "¿Bourdreau chachajj kuna familianïpachati, tata?"
  
  "¿Kuna diablos ukax sañ muni?"
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Kunjamtï jumax amuyktaxa ukax chiqpachapuniw sañ muni, tata Secretario. Aka chiqanx janiw kawkirus puripkti, ukat pachax tukusxiwa. Boudreaux jupax kuns yati" sasa.
  
  "Maldita, Jay, jiwasax gobierno estadounidense ukhamawa, ukat jumax CIA ukawa, janiw Mossad ukakiti. Ukham qhan parlañat sipansa, jukʼamp sum yatiñamawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj jukʼamp sum yatïna. Ukampis jan suytʼäwinïñaw juparux pʼakjäna. Ukat amukiw akham säna: "Matt Drake chachajj uk luraspawa" sasa.
  
  "Ajinti. Ukajj janiw irnaqkaniti" sasa. Secretariojj mä jukʼa tiempow amuktʼäna ukat arsüna. "Agente Jay, jumarux arunakampiw k"umipxätam. Nayan ewjjtʼajajj mä jukʼa tiempo pʼeqem altʼasiñamawa" sasa.
  
  Uka conexión ukax chhaqtayatäxänwa.
  
  Hayden chachajj pirqaruw uñchʼukiskäna, ukampis mä chʼusa lona uñkatas inspiración thaqhañjamarakïnwa. Mä juk"a pachatxa, kutt"asaw Miami markan inti jalant uñjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Jaya pacha qhiphart"awixa Mayan almaparuw manq"antatayna. Mä amtani ukat chʼamani warmixa, kuna pachas jan kuns lurasax chuym ustʼayirïnwa, ukampis kunapachatï kullakapan jakäwipax jan waltʼayaskäna ukhaxa, niyaw ajayuparux chʼiyjäna.
  
  Ukampis jichhax suytʼañax tukusxiwa. Mai Kitano jupax Coconut Grove uksan coco thakhiruw jak"achasïna, ukatx jank"akiw kawkir uñjañ utar sarxäna, jupax mä uru nayraw uñt"ayäna. Uka intercambio ukax wali horanakäxänwa, Maix Fábrica de Queso ukan mä juk"a qhant"at bar ukar qunt"asïna ukat mochilapax dispositivos ukanakamp phuqhantatänwa, ukax nayraqatapanw mostrador ukar uchasïna.
  
  Televisionan mä fila pantallanakapajj pʼeqep patjjaruw istʼasïna, ukanjja kunayman deporte canalanakaw utjäna. Bar ukax wali jach"apuniwa ukat wali ch"am tukurakïnwa, ukampis restauranten mantañawjaru ukat katuqt"añ utar phuqhantat jaqinakamp chikachasiñax janiw kunas utjkänti. Janipuniw mä restaurante ukham wali uñtʼat uñjirïkänti.
  
  Barman jutasinx mä servilleta bar ukar uchatayna. "Mayamp aruntt"apxsma" sasaw nayranakap ch"irmthapis säna. "¿Yaqha muyuntata?"
  
  Pachpa chachax qhipa arumax ukhamarakiwa. Mai kullakajj janiw kuna distraenaksa munaskänti. "Uka qhispiyañamawa. Nayax botella umampi, témpiw apta. Nayamp chikajj janiw kimsa minutos qheparañjamäkänti, amigo" sasa.
  
  Barman uñkatatapat jan istʼasajja, mantañawjat yatjjataskakïnwa. Walja tunka jaqenakar mä kutiki sum yatjjatañajj janipuniw jupatakejj chʼamäkänti. Jaqinakax costumbre ukan luratanakapawa. Jupanakax muyupan qhiparañ munapxi. Ukanakajj machaq jutirinakawa, ukanakjja sapa kutiw uñakiptʼañapäna.
  
  Mai kullakajj té umtʼasisaw uñchʼukïna. Ukanjja, wali kusisita jaqenakaw utjäna, suma manqʼanakas wali suma qʼaphinïrakïnwa. Sapa kuti mä camarerojj mä jachʼa bandeja oval aptʼataw pasäna, uka bandejajj jachʼa platonakampi umañanakampiw phoqantatäna, ukat punkunakar sum uñjañajj chʼamakïnwa. Larusiñanakax cuartoruw phuqhantäna.
  
  Mä horaw pasawayxi. Bar tukuyanx mä jilïr jaqix sapakiw qunt"asitayna, p"iqip alayaru, mä pinta cerveza umaskäna. Sapakïñajj mä capa chʼaphinakjamaw muyuntäna, ukat taqeniruw jan walinakat yatiyäna. Jupa sapakiw aka taqpach chiqan jan wali usun uñjasïna. Jupan qhepäjjapanjja, wali suma jaqëtap uñachtʼayañ munapkaspa ukhama, británico chacha warmijj mä pasajeroruw mä foto apsuñapatak mayipjjäna, jupanakajj mayachtʼataw qontʼatäsipkäna, jupanakkamaw amparat kattʼasipjjäna. Mai kullakax mä chachan kusisit arup ist"äna, "jichhakiw usurïtax yatipxta" sasa.
  
  Nayranakapajj janipuniw sarnaqañ jaytkänti. Barman chachajj walja kutiw jupar jakʼachasïna, ukampis janiw yaqhanak apankänti. Mä kasta futbol anatäwiw TV pantallanakan uñachtʼayaskäna.
  
  Mai kullakajj uka mochilajj wali chʼamampiw katjjatäna. Kunapachatï teléfonopan uñachtʼayiripax llätunk horas uñachtʼayäna ukhaxa, kimsa chacharuw chʼamaka trajempi manqʼañ utar mantapxatap uñjäna. Jupanakax iglesianx Marines ukham uñt"atäpxänwa. Jach"a, ancho amparani. Kunkax tatuajes ukanakaw utji. P"iqi ch"uqt"ata. Q"añu, jan jachaqt"asir ajanunaka.
  
  Kovalenko jaqinakax akankapxänwa.
  
  Mai kullakajj kunjamsa sarnaqapjje uk uñjäna, jupanakan yatiñanakapar wali askit uñjasa. Taqinipuniw yatiñanïpxäna, ukampis walja ligas qhipäxankänwa. Qhipa kuti té umt"asisa, Chika ajanuparuxa amuyupanxa wali ch"amampiwa grabatayna, ukatxa taburete de bar ukata liwxatasïna. Wali facilakiw jupanakan qhipäxapar jaltxatayna, mochila kayunakapar katxarusa.
  
  Jupax suyt"äna.
  
  Mä segundo qhepatjja, jupanakat mayniw jupar uñjäna. Uka ajanupan chʼamaktʼatapajj wali kusiskañänwa. Jupanakajj wali uñtʼatätap yatipjjänwa.
  
  "¿Kawkinkis kullakajaxa?"
  
  Jupanakajj mä jukʼa tiempow jan sinti qhoru sarnaqapjjañapatakejj munasïna. Maynejj akham sasaw jisktʼäna: "¿Mä aparatojj utjtamti?"
  
  Jaqinakan purinipkäna ukat sarxapki ukanakan chʼaxwañanakap istʼañatakix jachʼat parltʼasipxañapänwa, mesanakap apsuñatakiw jawsapxäna.
  
  "Jïsa, nayajj utjituwa. Kullakajar uñachtʼayapxita" sasa.
  
  Jichhajj juchañchatäpkäna ukanakat maynïrejj jachaqtʼasiñapatakiw chʼamachasïna. "Jichhax akax" sasaw jachaqt"asis säna, "nayax lurasmati" sasa.
  
  Jaqinak taypin qhiparañ yant"asax Kovalenko ukan mä thuqhuripax mä machaq iPhone ukar challwa katur saratayna ukat mä jakhüwiruw jawsatayna. Mai kullakajj mayni pä jaqenakajj uñchʼukiskatap amuyasïna, inas kunjamsa reacción luraspa uk amuytʼpachäna.
  
  Chikaru chuym ust"ayapxaspäna ukhaxa, janiwa jaqinakaruxa llakiskaspati.
  
  Uka tensión pachanakax tukusxiwa. Mai kullakax mä suma tawaquruw kusisita mä jach"a uñacht"äw queso tortanakar t"ijtir uñjäna, jank"akiw awk taykapax arknaqapxäna. Kunjamsa jiwañaru ukat jan waltʼäwinakar jakʼachasipjjäna, janiw yatipkänti, ukat Mai kullakajj janiw jupanakar uñachtʼayañ munkänti.
  
  iPhone ukax mä thuqt"awimpiw jakawayi. Jupajj jiskʼa pantalla uñjañatakejj wal chʼamachasïna. Ukajj janiw sum amuytʼaskänti. Mä qhawqha segundonakatjja, uka chʼamaktʼat uñachtʼäwejj kullakapan ajanupar jakʼat uñachtʼayañatakiw tantachasïna. Chicax jakaskakïnwa, samaqt"asïnwa, ukampis amuyunakapat mistxasax axsarat uñnaqt"anïnwa.
  
  "Jumanakat maynix jupar chuym usuchjaspa ukhaxa..."
  
  "Uñjasipkakim" sasa.
  
  Uka jamuqx chhaqtaskakïnwa. Chica kullakax taqpach janchipaw uñjasïna, uka jach"a roble sillurux wali ch"amampiw chint"ata, ukat juk"akiw sarnaqäna. Mai kullakajj kisunakap chʼoqtʼasïna. Camarax jayarst"askakïnwa. Usuariox Chica markat jayarst"ataw mä jach"a, suma qhant"at almacén ukan sarnaqäna. Mä juk"a pachax ventanaruw sayt"asipxäna ukat anqan uñjañ uñacht"ayapxäna. Jupax jank"akiw Miami markan mä jach"a uñt"at edificio uñt"äna, Miami Tower, kimsa pisos ukan rascacielos ukaw sapa kuti mayjt"ir color uñacht"ayatapat uñt"ata. Mä qhawqha segundonak qhepatjja, telefonojj kullakapar kuttʼjjänwa, ukat dueñopajj wasitatwa qhepar kuttʼañ qalltäna, qhepat saytʼañkama.
  
  "Jupax punkunkxiwa", sasaw Kovalenko, jaqinakat juk"amp parlt"asir jaqix juparux säna. "Kunapachatix uka aparato churapkäta ukhax mistuni. Ukatxa kawkhans utji uk sumwa uñjasma" sasa.
  
  Mai kullakax iPhone ukan yatxataskäna. Uka jawsatajj sarantaskakïñapänwa. Jupajj janiw mä grabacionakïkaspas ukham amuyaskänti. Ukatjja, uka numeror jawstʼir uñjäna. Ukat kullakapax chiqpachapuniw Miami markankäna.
  
  Chiqansa, Mai kullakax Kokoshnik markat qhispiñ janïr purinkipans jiwayapxaspänwa ukat qhispipxaspänwa.
  
  "Dispositivo, señorita Kitano." Bandido chachan arupajj qhuru arunakäkchïnsa, walja respetompiw arsüna.
  
  Kunjamtï ukhamäñapäki ukhama.
  
  Mai Kitano jupax wali yatiñan operador ukhamänwa, japonés inteligencia ukan wali suma yatxatatanakapat maynïriwa. Jupax jiskt"asiñapänwa, kunjams Kovalenkox uka aparatox wal munäna. ¿Kunjamtï kullakapar kuttʼayañ munkäna ukham jan walit uñjasïna?
  
  Janiw familiamampix ruleta anattʼapktati. Jumax jupanakarux kutt"ayañamawa ukat juk"amp qhipatwa katuqarakïta.
  
  Mai kullakajj mochilap apthapïna. "Kunapachatix punkut mistunkani ukjax churapxäma."
  
  Maynitï utjaspäna ukhajja, inas apsuñ yantʼapjjchïna. Jupanakajj mä jukʼampiw jiskʼachapjjaspäna. Ukampis jupanakax jakäwinakaparuw wali askit uñjapxäna, uka thuqhurinakarux wali askit uñjapxäna, ukat taqiniw mä sapakïkaspas ukham p"iqip ch"allxtapxäna.
  
  iPhone ukankir jaqix micrófono ukar arsüna. -Ukham lurapxam -sasa. Anqar mistum" sasa.
  
  Mai kullakajj kunjamsa uka fotojj mä muyu muyuntkäna uk sum uñjäna, kullakapatjja, metalat lurat punkun pʼakjata marcojj uñstañapkamaw uñchʼukiskäna. Ukatxa, mä jan wali uñnaqt"an almacén anqäxapanx kawkhantix pintañax sinti munaski ukat chapa metal ukan irnaqiri.
  
  Camarajj jukʼamp qheparuw kuttʼjjäna. Calle tuqin estacionamientos ukat mä jach'a janq'u letrero "Garage" ukham qillqt'ataw uñjasi. Mä auton wila chʼamaktʼatapaw pasawayjjäna. Mai kullakax jan paciencianïtapax t"amt"añ qalltatap amuyasïna, ukatx mä akatjamat cámarax edificio ukar kutt"awayxäna ukat específicamente punku ch"iqa tuqiruw mä ch"iyjat nayra letrero uñacht"ayäna.
  
  Uka edificion numeropa ukat ukatsti akham arunaka: Calle Sureste 1. Jupajj direccionapanïnwa.
  
  Mai kullakajj mochilap jaqsusaw manqʼat awtjata guepardo ukham tʼijtjjäna. Uka jaqenakajj nayraqatapanwa chʼamaktʼapjjäna. Anqar mistusajj jakʼankir escalera mecánicaruw tʼijtäna, barandilla patjjaruw jaltawayjjäna, ukat niya chika thakinwa jan ajjsaras kayuk purinïna. Jupax arnaqasïna ukat jaqinakax mä chiqar jaltxapxäna. Ukat uraqiruw tʼijtäna ukat Gran Avenida sat chiqan suma saytʼayat autoruw purirakïna.
  
  Ukaxa llave de encendido satawa. Nayajj manual engranaje marcharuw mayjtʼayayäta ukat aceleradorajj pamparuw chʼalljjtayäta. Avenida Tigertail uksan trafico ukan mä juk"a caucho phichhantawayi ukatx janiw pächaskänti riesgo ukar puriñkama. Rueda muytasinxa, kimsa pusi t"aqaw sat-nav ukar uñtäna, dirección qillqt"asa, chuymapax walpun thuqt"äna.
  
  Uka barco apnaqerejj 27 sur uksaruw irpäna. Nayraqatapanjja, alay toqer uñtat mä cheqa thakiw utjäna, cheqapuniw pedal alfombrar chʼalljjtäna. Jupajj wali amuyumpiw uñjäna, ukatwa almacén ukar purisajj kunsa lurani uk jan lupʼirïkänti. Nayraqatankir autojj janiw uka antics ukanakap gustkänti. Jupax nayraqatapat mistunïna, qhipa qhananakapax qhant"äna. Mai jupax qhipa guardabarros ukar ch"allt"awayi, ukatw conductorax jan controlañjamäxänti ukat autop mä fila de motocicletas estacionadas ukar khitäna. Bicicletas, casconaka ukat metal fragmentos ukanakax taqi chiqaruw t"ijtäna.
  
  Mai kullakajj chuymap jiskʼaptayäna. Tiendanaka ukat autonakas túnel visionan chʼamaktʼat pirqanakar uñtataw qhantʼäna. Uka thakin pasapkäna ukanakajj juparuw arnaqasipjjäna. Uka motociclistajj wali jachʼa maniobranakap uñjasajj wal muspharäna, ukatwa tʼijtjjäna ukat semáfororuw jaqontäna.
  
  Navegadorax inti jalsu tuqiruw irpäna, Flagler tuqiru. Uka uñacht"ayir jaqix phisqa minutos ukjatx ukankañaw sasaw säna. Chawlla qhathux ch"iqa tuqinx mä ch"amaka colorankänwa. Mä jank'ak remolque ukat jupax mä letrero uñjäna, ukanx "SW1st Street" sasaw qillqt'ata.
  
  Pä tunk segundonakatxa, navegadoran acento irlandés ukax akham sasaw yatiyäna: kawkir sarañs puriñkamaw puriwaytaxa.
  
  
  * * * .
  
  
  Jichhasa, Mai kullakajj janiw kuna jachʼa jarkʼaqasiñas utjkänti. Auto llawintasa ukat nayrïr ruedan llavenakap pasajero ladopar jaytañ amtasïna. Thaknam tʼijtʼasaw mä jukʼa tiempo nayrajj uka letrero uñjäna, uka letrerojj uka chʼalljjtayiri cámara ukanwa jikjjatäna.
  
  Jichhajj kuntï jikjjatkaspäna ukatak acerot uñtʼayasiñatakiw mä samsuwayjjäna. Nayranakap jistʼarasïna, wasitatwa equilibrionïjjäna, ukat ajjsarañapsa colerasiñapsa samarañapatakiw yanaptʼäna.
  
  Uka amparajj librew muytjjäna. Umbral taypit sarasaw jankʼak chʼeqa toqer liwjjatäna. Janiw kunas mayjtʼkänti. Uka chiqax niya phisqa tunka metronak punkut qhipa pirqakama, niya kimsa tunka metronak anchorakïnwa. Ukanjja janiw kuna mueblenakas utjkänti. Janiw pirqanakanx jamuqanak uñstkiti. Ventananakanjja janiw kuna cortinanakas utjkiti. Jupa patjjarojj walja qhana, juntʼu filanakaw qhantʼäna.
  
  Chica kullakaxa wali ch"uqt"ata mä silluna qhipa uta manqhana, nayranakapa jach"a ch"uqt"ata ukhamaraki sarnaqañ yant"asa. Ukat jupax ch"am tukusïnwa, qhanaw, Mai-r kuns sañapataki.
  
  Ukampis Japón markankir agente de inteligencia ukankirinakajj kunsa thaqhapjjañapäna uk yatïna. Chikat tunka cámaras de seguridad ukanakaw uka chiqan utjatap uñjäna ukat jankʼakiw khitis uñchʼukiski uk yatïna.
  
  Kovalenko sat jilataw ukham luräna.
  
  Kuntï jupajj jan yatkäna ukajja, ¿kunatsa? ¿Jupajj mä kasta uñachtʼäwi suyaskäna? Kunas ukhamäkchïnsa, Wila Reyin wali uñtʼatätap yatïna. Janiw jankʼakis ni faciläkaspati, ukajj janiw imantat bomba jan ukajj gas cilindronak uñjkänti.
  
  Cuarto tukuyankir allqamari kayujja, kullakapan sillapan nayraqatapanwa mä muspharkañ jan ukajj pä muspharkañ imantäna.
  
  Mai jupax juk"at juk"at nayrar sartawayi, Chikax wali jak"ankxatapat samarataw jikxatasïna, ukampis janiw kuna ilusiones ukanakas utjkänti qawqha pachas Kovalenkox ukax utjañap amtäna.
  
  Ukham jayskaspa ukhama, imantat parlantenakat mä aruw istʼasïna. "¡Mai Kitano! Juman suma uñtʼatätamajj janiw khitis yatkiti" sasa. Ukajj Kovalenko satänwa. "Ukajj wakisispati janicha uk uñjañäni."
  
  Pusi chimpunakax juykhu allqamari kayu qhipäxat mistuwayxäna. Mai kullakax mä segunda kutiw uñch"ukiskäna, janiw nayranakap iyaw sañjamäkänti, ukampis ukatx mä sayt"äwiruw jaquntatäna, kunatix nayrïr jaqi jiwayirinakax jupar jak"achasisinx t"ijt"apxäna.
  
  Jupax jank"akiw t"ijtäna, mä t"ijtir patat wakicht"asisa, Maix jank"akiw ladopar liwxatasïna ukat mä perfecto giratorio patat lurarakïna. Nayrïr nuwasirix uraqiruw liwxatäna, wali mulljataw jikxatasïna. Wila Reyin larusiwipax arst"irinakat jutäna.
  
  Jichhax payïr nuwasirix juparux atacataynawa, janiw nayrïr nuwasïw tukuyañapatak mä ch"am churkänti. Uka jaqix chakram -mä acero anillo, navaja ukham anqäx puntani- amparapamp muyuntäna ukat jak"achasisinx jachaqt"asïna.
  
  Mai kullakajj mä jukʼa samartʼäna. Aka jaqix wali yatiñanïnwa. Jiwayañataki. Ukham jan waltʼayir arma jan sinti llakisisa apnaqañ yatiñajja, walja maranak wali chʼamampi yatiqatapat parläna. Jupax chakram ukx mä sanu muñecap ch"allt"asaw jaquntaspäna. Jupajj jankʼakiw jan waltʼäwinak igualäna.
  
  Jupax jupa jak"aruw t"ijtäna, alcancep jist"antasa. Muñecapan chʼallxtatap uñjasaxa, mä tobogán ukar jaltxäna, ukat arman arcop manqhar liwxatasïna, pʼiqipxa qhipäxaruw jaquntäna, kunattix jan wali cuchillanakax jupar patat thaya taypin chʼiyjapxäna.
  
  Mä cerradura ñik"utapax pamparuw jaquntatäna.
  
  Mai kullakajj nayraqat uka adept chacharuw kayunakap chʼalljjtäna, qonqorinakap taqe chʼamapampiw chʼalljjtäna. Jichhajj janiw presonakar katuntañ horasäkänti. Mä chhuxriñchjasiñampiw uka chachan qunqurinakapax ist"äna ukat jikxatarakïna. Uka arnaqasiñapax janïr uraqir jaquntatäxänwa.
  
  Ukhamajj walja maranak entrenamientojj mä ratukiw chhaqtjjäna.
  
  Uka jaqen nayranakapajja, janiw sapa maynin llakinakapat sipansa jukʼamp llakisiñatakïkänti. Mai jupax mä juk"a pachaw jiskt"asïna kunas Kovalenko jupax juparux utjayaspa, ukampis ukatx kimsïr nuwasirix ch"axwawiruw mantawayi ukat nayrïr ch"axwirix niyaw kayunakapar sartatap amuyasïna.
  
  Kimsïristi jach"a jaqiwa. Mä jachʼa osojj animalapar arknaqirjamaw pampat jupar jakʼachasïna, qʼala kayunakapaw hormigón ukar chʼalltʼasïna. Wila Reyix mä qawqha chhuxriñchjasiñampiw ch"amanchawayi ukat ukat larusiñatakiw ch"amanchawayi, elementopanx mä loco ukhamawa.
  
  Mai kullakajj nayranakaparuw cheqak uñchʼukïna. "Janiw ukham lurañax wakiskiti. Jiwasax Kovalenko markar katuntañ jak"anktanwa. Ukat rehenes ukanakar antutañasa" sasa.
  
  Uka jaqix mä juk"a pachatakix pächasïna. Kovalenkox p"iqip patxaruw wali jach"at chhuxriñchjasïna. "Jumax nayarux khathatiyista, Mai Kitano, axsarañat khathati. Pä tunk maraw mä mito ukhamakïyäta, jichhax naya pachpaw amukt"añax p"akintawayta. Kunjamarak jumax..." sasaw mä juk"a samart"äna. "¿Juma ukham khitis nayar igualpachati?"
  
  Mai kullakax jach"a ch"axwirin nayranakaparuw uñch"ukiskakïna. Qhepäjjapankir jaqejj saytʼkaspa ukhamwa amuyasïna, pʼeqen chʼajjwäwipan kunas pasani uk suykaspa ukhama.
  
  "Ch'axwaña!" Wila Reyejj mä akatjamat arnaqasïna. "¡Chʼaxwapxam, jan ukhamäkanixa, munat masinakamar jakkir ñikʼut apsusaw tiburones ukanakar manqʼayapxä!"
  
  Uka amenazajj cheqäskapunïnwa. Mai kullakas uk uñjarakïnwa. Jach"a jaqix t"ijt"awayxänwa, amparanakap luqtasaw jupar jak"achasïna. May kullakajj uka amtap wasitat amuytʼäna. Ch"axwaña ukat t"ijt"aña, jank"aki ukat ch"amampi ch"allt"aña, ukat thakhit mistuña. Ukhamächi ukhajja, jachʼapampiw jupa contra apnaqañama. Mai kullakajj jakʼachasiñapatakiw jaytäna, jupat mä jukʼa jitheqtañ suytʼañap yatïna. Kunapachatï jupar jakʼachasisin cuerpopat katthapïna ukhajja, jupajj jakʼankjjänwa ukat kayunakaparuw muyuntäna.
  
  Jupan pampar ch"allt"atapat ist"asax Wila Reyin loco larusiñapsa umamp chhaqhayarakïnwa.
  
  Nayrïr nuwasirix jichhax wali ch"amampiw jawq"jäna, qhipäxapan jisk"aparuw amtäna, mä t"aqhisiñ ch"axwäw puriyäna janïr Maix t"ijt"kasa ukat liwxatkasa, jaquqanir jaqin qhipäxapar jutasin mä juk"a chiqawj churasïna.
  
  Jichhax Wila Reyix mä jach"at arsüna. "¡Kullakapan fucking p"iqip khuchhuqañamawa!"
  
  Jichhasti pusiri jaqiw uñstäna, samurai espadampi armt"ata. Jupax Chika tuqir chiqak saräna, suxta thakhinak jakäwip tukuyañataki.
  
  Ukat Mai Kitano kullakax jichhaw jakäwipan wali suma anatt"äwinak uñacht"ayañ pachaw sasaw yatïna. Taqi yatichäwinakapampi, taqi experiencianakapampix mä qhipa jan ch"aman yant"äwinw kullakapar qhispiyañatak tantachasipxäna - mä jakäwimp jiwañampi.
  
  Tunka segundos jiwayir khuyapayasiña ukat suma uñnaqt"anïña jan ukax jakäwip tukuykam nina nakhantayañ arrepentisiña.
  
  Mai jupax jach"a jaqin jach"a qhipäxaparuw jaltawayxäna, juparux mä trampolín ukhamaw apnaqatayna, nayrïr nuwasirirux mä t"ijtir ch"akhanak puriyañataki. Mayan dominante kayupax ajanupan walja ch"akhanakap p"akjatayna, ukampis mä jiwat pesaje ukhamaw t"unjasïna. Mai kullakax jank"akiw p"iqip qhipäxar kutt"ayatayna ukat liwxatasïna, ch"iqa ch"akhaparux wali ch"amampiw uraqir puritayna, ukampis saltañax wali ch"amawa, ukax mä juk"a pachan hormigón pampat jayaruw puriyatayna.
  
  Kullakapat ukat espada aptʼat jaqit jukʼamp jayaruw uraqir puritayna.
  
  Ukampis chakran jak"apankiwa.
  
  Mä milisegundos samartʼasaxa, jakäwiparuw chuym chʼallxtayäna, almaparuw samarañapa ukat kuttʼanxäna, ukat jiwayir armanak antutäna. Jupax thaya taypin ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"aphi.
  
  Chakranaxa ch"iyara jaqina kunkaparuxa ch"allt"asïna, khathati. Uka jaqix jan kuns ist"asisaw t"unjasïna, janiw kuns jikxatkänti. Kunas jupar chʼalljjtäna uk janiw amuyaskänti. Uka espadajj pamparuw chʼalljjtäna.
  
  Jach"a jaqikiw jichhax juparux ch"axwañapatak ch"amanchasïna, ukampis kayupax sayt"asiñ yant"kasax liwxataskakïnwa. Inas mä jan ukajj pä tendón usuchjatächïna. Tʼaqhisiñata ukat jan kuns lurañ yatitapat jachaqtʼasisaw ajanuparux jalluntäna, janiw jupatakikix jachaqtʼaskänti, jan ukasti munat masinakapatakiw jachäna. Mai kullakajj Chikaruw uñkatasïna ukat kullakapar tʼijtjjañapatakiw chʼamachasïna.
  
  Jupajj espadampiw soganak khuchhuqäna, sapa kuti chʼamachasisajj morado muñecanakap uñjasa ukat wilamp chʼalljjtayasisajj kisunakap chʼoqtʼasïna. Qhiparusti, kullakapan lakapat mordaza apsuwayxäna.
  
  "Limp"at sarañamawa. Nayajj aptʼasipjjäma -sasa.
  
  Wila Reyejj janiw larusiñapäkänti. "¡Jan saytʼam!" Jupax jach"a ch"axwiriruw arnaqasïna. -Ukham lurapxam -sasa. ¡Jan ukax warmimarux amparanakajampiw jiwayä!"
  
  Jach"a jaqixa arnaqasïna, amparanakapa luqxatasa jupa tuqiru jalt"añ yant"asa. Mai kullakajj jupan jakʼapanwa saytʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Nanakamp chik jutapjjam" sasa. -Jiwasampi chikt"asipxam -sasa. Aka monstruo t'unjañ yanapt'apxita".
  
  Mä jukʼa tiempotakejja, uka jaqen ajanupajj suytʼäwimpiw qhantʼäna. Jupax nayranakap ch"irmthapisinx akapachan pesajepax amparapat apsutäkaspas ukhamaw uñnaqäna.
  
  "Jupanakamp chika sarañamawa, jupax jiwxaniwa" sasaw Wila Reyejj raspachäna.
  
  Mai kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jupax wali jiwatawa, chacha. Nayar arktañakiw vengasiñama" sasa.
  
  Uka jaqen nayranakapajj achiktʼasirakïnwa. Mä jukʼa tiempojja, Mai kullakajj cheqapuniw jupamp chika mistuni sasaw amuyäna, ukampis uka qhepatjja, pächasiñan qinayanakajj kuttʼanjjänwa ukat uñkatatapajj jukʼampiw jiljjattäna.
  
  "Janiw atkti. Kunapachatï jupax wali jakaskäna ukhaxa. Nayax janiw ukhamäkti ".
  
  Mai kullakajj maysaruw kuttʼäna, ukat ukanwa ikiskir jaytäna. Jupa pachpaw nuwasiñatak chʼajjwañanakan utjäna.
  
  Wila Reyix mä despedida disparo apayanitayna. "T"ijtxam, Mai Kitano. Nayan chʼaxwäwijax niyaw yatiyatäxi. Ukat punkunakax suyt'apxituwa" sasa.
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  Wila Reyin amparanakapax cuchilloparuw t"ijtäna. Uka armajj nayraqatapan utjkäna uka mesaruw puntampi chʼoqantatäjjäna. Nayranakaparuw jak"achasïna, wilamp ch"allt"at cuchillo uñakipasa. ¿Qhawqha jakäwinakas uka cuchillompi tukuyäna?
  
  Maya maya, sapa pä uru, pä tunka phisqhani maranaka. Juk'aki.
  
  Leyenda, respeto ukat axsarañax machaqar tukuyañatakikchi ukhaxa.
  
  "Ukham suma uñisiri" sasaw chuymapan säna. "Janiw mayamp yant"añatakix tiempox utjkituti, ukax mä p"inqawa." Jupax sayt"asïna, juk"at juk"at cuchillo muytayasa, cuchillopax sarnaqkasax qhanaruw uñacht"ayäna.
  
  "Ukampis kun lurañ horasajajj niyaw purinjje" sasa.
  
  Jupax mesa chiqan sayt"asïna, ukanx mä ch"iyar ñik"utan warmiw mä sillun chint"atäna. Jupajj niyaw jan sinti llakisjjänti. Jupax wila nayranakapa, jach"a janchipa ukat khathatit lakap uñkatasax phiñasitaw jikxatasïna.
  
  Wila Reyejj amparap chʼoqtʼasïna. "Jan llakisimti. Jichhax nayrïr dispositivox utjitu, Kitano ukarux faltaskchiyätsa. Chachamax niyaw payïr aparatox puriyañapa. Uka pasani ukhajja, librew sarjjäta" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa -kunjamatsa jumar atinisiñäni?"
  
  "Nayajj jachʼañchatätwa. Ukhamaw waynäkasax qhispiwayta. Ukat jachʼañchatäñajj jisktʼasispa ukhajja..." sasaw uka manchat cuchilla uñachtʼayäna. "Wilax jukʼamp utjapunirïnwa."
  
  Mä amukt"at ping ukax computadorapan pantallapat jutäna. Jupax jak"achasisinx mä qawqha botonanak ch"allt"äna. Washington, DC markankir comandantepan ajanupaw uñstäna.
  
  "Jiwasax cargonïpxtwa, tata. Uka amtajj tunka minutonakatwa wakichtʼatäjjani" sasa.
  
  "Uka aparatojj nayrankañapawa. Taqi kunat sipansa. Uk amtañani".
  
  "Tata". Ajanux qhipäxar kutt"awayxäna, mä jach"a uñtawi uñacht"ayañataki. Ukat estacionamientoruw uñchʼukipjjäna, qʼañunakampi phoqantatänwa ukat niya jaytjataw uñjasipjjäna. Uka granuloso uñacht"awix pantalla patat mä vagador ukan sarnaqir uñacht"ayi ukat mä ch"uxña Nissan ukaw mä par automático punkunakat saraskir uñacht"ayi.
  
  "Uka aburrimientot jithiqtañamawa. Jupax Policía ukhamäspawa".
  
  "Juparux uñakipapxta, tata. Jupax mä sarnaqir jaqikiwa -sasa.
  
  Wila Reyejj jukʼat jukʼatwa colerasiñajj chuymapan jiljjattaski sasaw amuyasïna. "Jupat jithiqtapxam. Mayamp jiskt"apxita, familiamarux jakkir imt"apxäma" sasa.
  
  Aka jaqix jupatakikiw irnaqäna. Ukampis aka jaqix kuntï Dmitry Kovalenkox lurañ yatkäna uk yatïna. Jan yaqha arumpixa, mä amtar purisax jan utan jaqirux p"iqiparuw ch"axwantäna. Wila Reyix jachaqt"asïnwa, kunatix mä ch"amaka chiqaw uka niya hormigón ukan ch"iqintañ qalltatap uñjäna.
  
  "Phisqa minutonakaw markar puriñkamax qhiparxi."
  
  Wila Reyejj warmiruw uñkatasïna. Jupajj walja phajjsinakaw invitadopäjjäna. Secretario de Defensa chachan warmipajj janiw mä jiskʼa premiokïkänti. Jonathan Gates chachajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw wal pagañapäna.
  
  "Tata, Gates jilatajj tiempopat sipansa jukʼampiw jiljjattawayjje."
  
  Yaqha jan walt"awinakanxa, Wila Reyejj jichhax cuchillop apnaqaspänwa. Janiw mä samart"añax utjkiti. Ukampis payïr aparatojj amtanakapatak wali wakiskirïnwa, janis wakiskirïkchïnjja. Computadora jakʼan ikiskäna uka satélite teléfono apthapïna ukat mä numeroruw jawsäna.
  
  Nayax uka ring ukat ring ist"ayäta. "Chachamax janis juman jan walt"äwimat llakiskaspa ukhamawa, señora Gates." Wila Reyejj lakap mä jachaqt"asiñjamaw k"uchuyäna. "Jan ukax inas jupax nayratpach jumar lantintchi, hmm? Aka americano políticonakax..."
  
  Mä clic ist"asïna, ukat ajjsarat aruw qhepat jaysäna. "Jïsa?"
  
  "Jakʼa jakʼachasiñamataki ukat uka aparatojj utjañamatakiw suytʼaskta, amigo. Maysatxa..."
  
  Ministro de Defensa ukan arupax mä juk"a ch"amanchatawa. Jupajj akham sänwa: "Estados Unidos markajj janiw tiranonakar altʼasirïkiti" sasa, ukat uka arunakajj qhanaw chuymaparusa, almaparusa walja aptʼasiwayi. "Mayisiñanakamajj janiw phoqaskaniti."
  
  Wila Reyejj Infiernon Punkunakapat lupʼïna, ukat kunas jupanakat sipansa jukʼampïski ukanakwa lupʼïna. "Ukhamajj warmimar tʼaqhesis jiwatap istʼam, Gates. Kawkirutï sarañ munkta ukatakix janiw payïr aparatox munaskiti" sasa.
  
  Canal jist"aratäñapataki, Wila Reyejj cuchillop jiltayasajj sapa jiwayir fantasía ukanakap phoqañ qalltäna.
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Hayden Jay kullakajj celularap istʼasajj computadorapat jitheqtjjänwa. Ben ukat Karin jupanakax Capitán Cook sat chachan lamar qutan saräwinakap jaktayañatakiw wal chʼamachasipxäna, ukat jukʼampirus Islas Hawaianas ukanakat jaktayañatakiw chʼamachasipxäna. Cook chachajj wali uñtʼat yatxatirit uñtʼatäkchïnsa, walja yatiñan jaqëkaspas ukhamänwa. Jupajj wali uñtʼat barco apnaqeri ukat cartógrafo lurañ yatirirakïnwa. Taqi kun mapear uñt"ir jaqix Nueva Zelanda markat Hawai markakamaw uraqinak qillqt"awayi ukatx juk"amp uñt"atawa nayrïr uraqir puritapax Hawai markaruw puri, uka chiqarux Islas Sandwich sasaw sutinchawayi. Uka estatuax Waimea, Kauai markanx wali sayt"atawa, ukax mä testamento ukhamawa, kawkhantix nayrïr kutix 1778 maran uñt"awaykana.
  
  Hayden kullakajj jawstʼir jaqejj Jonathan Gates sat jefepätap uñjasajja, qheparuw kuttʼjjäna.
  
  -Jïsa, tata?
  
  Mayni puntat mä jukʼa samsuñakiw istʼasïna. Jupax ventanaruw saräna. -¿Ist"apxitasmati? Tata?"
  
  Jupax arunakamp tuqinuqt"atapatx janiw arsupkiti. Hayden jilatajj mä jukʼa jan sum amuytʼasisaw amuyasïna.
  
  Gates chachan arupajj qhepat istʼasïna. "Jupanakajj juparuw jiwayapjjäna. Uka jan wali jaqenakaw jupar jiwayapjjäna" sasa.
  
  Hayden chachajj ventanatwa uñchʼukïna, janiw kuns uñjkänti. -¿Kunsa lurapxäna?
  
  Qhepäjjatjja, Ben ukat Karin jilatanakajj kutikipstapjjänwa, jupajj kunjamsa arsüna uk uñjasajj wal muspharapjjäna.
  
  "Hayden sat warmijaruw irpjjapjjäna. Phajjsinak nayrajja. Ukat qhipa arumax jiwayapxäna. Kunattix janiw jupanakan kamachinakap katuqkiriskayätti" sasa.
  
  "Janiwa. Janiwa -sasa -sasa.
  
  "Jïsa". Gates chachan arupajj chʼiyjänwa, kunattejj wiskimp chʼalljjtayat adrenalina sat chʼamajj qhanaw chhaqtañ qalltäna. "Ukax janiw jumatakix llakisiñatakïkiti, Jay, warmija. Nayax-nayax nayratpachaw patriota ukhamätxa, ukatwa Jilïr Irpirix secuestrat mä qawqha pachanak yatxatäna. Nayax qhiparasktwa..." Jupax mä juk"a samart"äna. "Patriota" sasaw sapxi.
  
  Hayden jilatajj kun sañsa jukʼakiw yatïna. "¿Kunatsa jichhax yatiyapxita?"
  
  "Jutïr lurañanakaj qhanañchañataki."
  
  "Janiwa!" Hayden jilatajj arnaqasïna, mä akatjamat wali mulljata ventanaruw chʼalljjtäna. "¡Janiw uk lurañjamäkiti! Amp suma!"
  
  "Jurasina. Janiw naya pachpa jiwayasiñ amtaskti. Nayraqatax Sara warmir vengasiñatakiw yanaptʼä. Irónico, ¿janich ukhamäki?
  
  "Kuna?"
  
  "Jichhajj kunjamsa Matt Drake chachajj jikjjatasi uk yattwa" sasa.
  
  Hayden kullakajj nayranakap jistʼarasïna, ukampis jachaqtʼasisaw ajanupat jachaqtʼasïna. Kennedyt amtasiñax niyaw akapachat chhaqtawayxäna, chuymapax nayrax ninamp phuqhantatänwa, jichhax wiñay arumar tukuwayxi.
  
  "¿Kunatsa jichhax yatiyapxita?" Hayden jilatajj qhepat mayamp sänwa.
  
  "Uk qhanañchañataki." Gates jupax mä juk"a samart"äna, ukatx akham sänwa: "Ed Boudreau jupax mä jisk"a kullakaniwa. Nayax uka detalles ukanakaw apayanipxsma. Ukham lurañamawa-".
  
  Hayden jilatajj wal muspharäna, ukatwa secretariorojj janïr sarantkasajj arsüna. -¿Jumaxa chiqati?
  
  "Aka q"añu jaqir tukuyañatakix taqi ch"amam luram."
  
  Línea ukax jiwataw sarxäna. Hayden kullakajj teléfonopan mä correo electrónico istʼäna. Jan saytʼasaw wali chʼamampi kuttʼanïna ukat uka cuartot mistuwayjjäna, Ben Blake jilatampi kullakapan llakit uñnaqapjja janiw istʼkänti. Kinimaki jisk"a armariopar jak"achasisinxa, wallpa ch"uñumpi wakicht"ata jikxatäna.
  
  "¿Kawkinkis Aliciax jikxatasi?"
  
  "Qharürux pasaje ukax revocado ukhamawa". Jach"a hawaiano jaqin arunakapax mayjt"ayatänwa.
  
  Hayden jilatajj jukʼampiw jakʼachasïna. "Janiw mä fucking idiota ukhamäñamäkiti. Panpachaniw yattanwa jupax janiw mä pasaje munaskiti. Ukhamajj ¿kawkinkis Aliciajj?"
  
  Kinimaki nayranakapaxa ch"uqt"asitaynawa, platonakaru uñkatasa. "Hmm, mä minuto. Nayajj jupar jikjjatä. Janiwa, jupajj ukatakix wali amuytʼasir jaqewa. Luräwa-"
  
  "Jupar jawsañakiw wakisi" sasa. Hayden kullakajj uka arunak arskäna ukhakiw purakapajj chʼalljjtäna, ukat chʼiyar chʼakhanakaw almapar chʼamaktʼayäna. "Drake jilatampi jikisiñapataki sañamawa. Kuntï maykäna uk katoqäna. Yatiyäwinak katoqañatakejj mä jan juchani jaqeruw chuym ustʼayañäni" sasa.
  
  "¿Bourdreau kullaka?" Kinimakax sapürut sipans juk"amp ch"ullqhiw amuyasïna. "¿Chiqapunit jupax ukham utji? ¿Ukat Gates chachajj firmäna?"
  
  Hayden kullakajj nayranakap wañsusaw akham säna: "Jumajj ukhamarakiw lurasma, maynitï warmimar tʼaqhesiyaspa ukat jiwayaspa ukhajja" sasa.
  
  Kinimakax amukiw uk digerirïna. "Ukat akax CIA ukarux mä estadounidense markachirirux ukham lurañapatakiw jayti?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhatakejj ukhamawa" sasa. "Chʼaxwäwinkxapxtwa."
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Matt Drake jupax jila chanini yänakampiw qalltawayi. Johnnie Walker Black sat botellajj jawilltʼirïnwa ukat janiw sinti qʼañu uñnaqtʼanïkänti.
  
  Inas kunatï jukʼamp sumäki ukajj jankʼak ajanupan amtasiñap mayjtʼayaspa? Jichha kutix samkapanxa, ¿chiqapunit qhispiyani kunjamtï arsuwayki ukhama?
  
  Uka thaqhañax sarantaskakiwa.
  
  Uka wiskixa phichhantatäxänwa. Jupajj jankʼakiw uka vidriot uma apsuwayjjäna. Jupax mayampiw phuqhantäna. Jupajj sum amuytʼañatakejj wal chʼamachasïna. Jupajj mayninakar yanaptʼir jaqënwa, jupanakan atinisiñapatakiw saytʼasirïna, janipuniw khitirus aynachtʼaykänti.
  
  Ukampis Kennedy Moore sat chacharuw pantjasitayna. Ukat janïr uka urux Alisonar pantjasitaynawa. Ukat janïr yurki uka wawaparuw jan waltʼayäna, uka wawajj janïr jakañatak chʼamanïkasaw jiwjjäna.
  
  Johnnie Walker chachajja, nayrajj yantʼkäna uka yaqha botellanakjamaw jan suytʼäwip jukʼamp chʼamañchtʼäna. Jupajj ukham pasañap yatïna. Jupajj chuym ustʼayasiñap munäna. Jupax almapat mä t"aqhisiñ chimpu khuchhuqañ munäna.
  
  Llakisiñaw arrepentisiñapäna.
  
  Jupajj ventanatwa uñchʼukïna. Ukax qhipäxar uñch"ukiskäna, ch"usa, jan uñjkaya ukat jan chuyman - ch"iyar ch"uxña, jupar uñtasita. Mayo ukat Alicia ukanakat machaq yatiyäwinakax juk"ampiw jilxattawayi. SAS masinakapan jawsatanakapax pachaparuw puriskakïna.
  
  Wila Reyix Ben awk taykaparux mä qawqha urunak nayraw jiwayatayna. Jupanakajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna. Jupanakax janipuniw kuna jan walt"äwis yatipkänti, ukat Ben jupax janipuniw yatkaniti kunjams jak"achasipxatayna Wila Reyin vendetta ukar jan walt"ayañataki.
  
  Ukat CIA ukan agentenakapax Blakes ukar uñjapkän ukanakax janiw yatipkänti. SAS ukax janiw uñt"ayasiñas jan ukax qhipäx tuqit ch"allt"asiñas munaskänti. Uka lurañ tukuyasajj jutïr lurañaruw sarapjjäna.
  
  Mä axsarkañ melodiaw phustʼañ qalltäna. Q"uchupax chuym ch"allxtayiri ukhamarak wali suma - "My Inmortal" Evanescence - ukat taqi kunatix chhaqhawayki ukanak amtayi.
  
  Ukajj jupan timbrepänwa. Jupajj mä jukʼa jan amuytʼasisaw sábananak muyuntäna, ukampis qhepatjja telefonot parltʼasïna.
  
  "Jïsa?"
  
  "Akax Hayden satawa, Matt."
  
  Jupax mä juk"a chiqak qunt"asïna. Hayden chachajj jichhak luratanakap yatïna, ukampis ukanak jan yäqañwa amtäna. Alicia kullakajj jupanakan chika taypinkirïnwa. -¿Kunas pasäna? Ben-?" Uka arunak arsuñatakis janiw jupa pachpas apanirjamäkänti.
  
  -Jupax walikïskiwa. Jiwasax walikïsktanwa. Ukampis kunas pasäna" sasa.
  
  "¿Kovalenko sat jilatarojj jikjjattati?" Jan paciencianïñax mä qhana foco ukham alcohólico ch"amakaruw khuchhuqäna.
  
  -Janiwa, janiwa jichhakamaxa. Ukampis Ed Boudreaux jilatajj mä kullakaniwa. Ukat akan apaniñatakiw permiso katoqapjjta" sasa.
  
  Drake jupax qunt"asïna, wiskit armasisa. Uñisiñampi infierno ninampiw chuymaparux pä chimpunak phichhantawayi. "Kunsa lurañaja uk sum yatta."
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Hayden kullakajj kunatï jutïrin pasañapäkäna ukatakiw wakichtʼasïna. Taqi CIA ukan irnaqatapax janiw uka jan walt"äwitak wakicht"känti. Ministro de Defensa ukan warmipax jiwayataw uñjasiwayi. Mä terrorista internacional ukax jan uñt"at jakhüwimp ch"aman jaqinakan wila masinakapar rehen ukham katuntata.
  
  ¿Gobiernox taqi khitinakatix ukankapki ukanakan identidad ukanakap yatispati? Janiwa. Ukampis janipuniw jaytapkäna ukat sipansa jukʼamp yatipjjäna sasaw wali sum amuyasma.
  
  Nayrïr kuti qillqantasïna ukhaxa, jukʼamp faciläkaspas ukhamänwa. Inas uka pachax kunaymaninak juk"amp sapürunjam utjchïna, janïr 11 uru sata qallta phaxsitx inas James Jay awkipan urunakapanx, agente legendario ukar uñtasit lurañ munkäna ukhax kunaymaninak ch"iyar janq"u ukhamächïna.
  
  Ukat jan sinttʼasiri.
  
  Ukajj wali chʼullqhi lipʼichit luratänwa. Wila Rey contra ch"axwawix walja niveles ukanw ch"axwawayxi, ukampis jupan ch"axwawipax jichhakamax juk"amp axsarkañ ukhamarak suma ch"axwawiw uñacht"ayasispa.
  
  Jupamp chikäpkäna uka jaqenakajj kunayman jaqëpjjänwa, ukaw jupar mä ventaja churäna. Gates chachajj nayraqat uk amuyäna. Ukatpï jupanakarux Triángulo de Bermudas ukar muyuntat misterio ukar jupanakan yatxatäwip lurapxañapatak jaytawayi. Gates chachajj jupajj amuyki ukat sipansa jukʼamp yatiñanïnwa. Jupax jank"akiw uñjäna kuna ventajas ukanakatix contrastante personalidades ukanakax Matt Drake, Ben Blake, May Kitano ukat Alicia Miles ukanakax churapkäna. Jupajj equipopan kuntï lurañjamäki uk uñjäna. Ukat taqiniruw tantacht'ayäna.
  
  Llijukiri.
  
  ¿Jutïr pachan equipopa?
  
  Jichhajj taqe kun aptʼasir jaqejja, warmipar jan sinttʼasis jiwayir jaqetak cheqapar uñjatäñap munäna.
  
  Hayden jilatajj Boudreaux chachan celdaparuw jakʼachasïna. Lacónico mercenariox q"añumpiw amparanakap doblat uñkatasïna.
  
  "¿Yanapt"asmati, agente Jay?"
  
  Hayden kullakajj janitï mayamp yantʼkaspäna ukhajja, janipuniw perdonaskaspänti. "Kovalenkox kawkhans jikxatasi uk yatiyapxita, Boudreau. Ukhama churapxam ukat taqi kunas tukusxaniwa" sasa. Jupax amparanakap ch"allxtayäna. "Nayax sañ muntwa, janiw jumat mä juk"a chhuxriñchjasiñapäkiti."
  
  "Inas jupajj yatchi" sasa. Boudreau chachajj cuerpop muytayäna ukat cunat liwjjatasïna. "Inas jupax jan yatkchiti. Inas yatiyañatakix wali nayraxchi, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¿Kuna amtanakas jupan utji? ¿Kunas aka Infierno Punkuxa?
  
  "Yatiristxa..." Boudreaux-an ajanupax mä tiburón fiestan jachaqt"asitap uñacht"ayäna.
  
  "Chiqpachansa jumax ukham lurtaxa." Hayden chachajj wali chiqäkaspas ukhamaw qheparäna. "Aka qhipa ch"am churapxsma" sasa.
  
  -Qhipa ch"ama? ¿Jumajj nayar chʼajjwañ muntati? ¿CIAx qhipharux amuyawaypachati kuna ch"amaka juchanakas anatañan qhiparañatakix lurapxañapa?"
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukatakix mä pacha ukat mä chiqaw utji."
  
  "Ukhampuni. Walja cheqanakan sutip uñtʼayasmati" sasa. Boudreau jupax jupat sawkasïna, loquñax saliva spray ukamp qhant"äna. "Janiw kunas nayar lurañjamäkiti, agente Jay, Wila Rey ukham ch"aman jaqir aljantañataki."
  
  "Walikiwa..." Hayden jilatajj jachaqtʼasiñapatakiw chʼamachasïna. "Ukaw lupʼipjjetäna, Ed." Jupax kusisiñampiw arupar yapxatäna. "Janiw kunas akan utjkiti, chacha. Janiwa. Ukat ukhampachasa janiw wartaskätati. Jumax ukan qunt"asitawa, ina ch"usar apt"asis, kusisitaw tukuyäw katuqta. Kunjamatix mä phuqhat bastardo ukhama. Kunjamtï mä chhaqhir jaqjama. Kunjamatix mä jisk"a Sur uksankir crap ukhama." Hayden jilatajj taqe kunwa churäna.
  
  Boudreaux lakapax mä tenso janq"u línea ukham luratayna.
  
  "Jumajj jaytanukut jaqïtawa. Quirk ukax mä juk"a pachanakanwa. Ch'amachawi. Impotente" sasa.
  
  Boudreau jilatajj jupar jakʼachasïna.
  
  Hayden kullakajj ajanupampiw barranakar chʼalljjtayasïna, jupat sawkasïna. "Fucking flácido dick" ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  Boudreau chachajj mä chʼakhampiw jawqʼjäna, ukampis Hayden kullakajj jukʼamp jankʼakiw qhepar kuttʼäna, wali jachaqtʼasiñapatakiw chʼamachasïna. Puñchupax acero ukar ch"allt"atapax mä q"uma ch"allt"añjamarakïnwa.
  
  "Ukhamaw jisktʼasipjjayäta. ¿Kunas jumar uñtasit mä soldador jan chʼamani jaqer tukuñapatak yanaptʼi?"
  
  Jichhax Boudreau jupax juk"at juk"at amuyt"ir nayranakapamp uñkatasïna.
  
  "Ukax taqpachawa". Hayden jilatajj jupat yateqasïna. "Ukaruw puriwayta, ¿janich ukhamäki? Jupajj Maria satawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  Boudreau chachajj jan arsuñjam colerataw barras jistʼantasïna.
  
  Hayden jilatan turnopajj jachaqtʼasiñapatakiw utjäna. -Kunjamtï nayrajj sisktxa ukhama. Impotente" sasa.
  
  Jupax maysaruw kutt"äna. Jathanakax yapuchatäxänwa. Ukajj jankʼak lurañata ukat jan sinttʼasirïñat parläna. Ed Boudreau chachajj janipuniw normal condicionanakan chʼiyjkaspänti. Ukampis jichhax...
  
  Kinimakaxa TV llawuntayatayna, ukaxa mä silluruwa chint"apxatayna, ukhamata mercenario uñjañapataki. Uka jaqin arupan llakisiñax qhanänwa, imantañ yantʼkchïnsa.
  
  "¿Kuna diablos jumanakax jaqinakax apsuñ munapxtaxa?"
  
  "Uñjasiskakim, jan wali jaqi." Hayden kullakajj janis jukʼamp llakiskaspa ukhamaw arupajj istʼasïna. Kinimakax TV jist"aratayna.
  
  Boudreaux chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. "Janiwa" sasaw amuktʼasa lakapampi säna. "Ay janiwa".
  
  Hayden jupax uñkatatapampiw mä taqpach iyawsañjam sonrisampiw jikisïna. "Chʼaxwäwinkxapxtwa, Boudreau. ¿Jichhakamax jan parlañ munktati? Mä fucking apéndice ajlliñamawa."
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake jupax janïr marco ukar mantkasax cámarax sum jikxatasiñapatakiw uñjäna. Ch"iyar balaclava ukax camuflaje ukat sipans juk"ampiw ajanupar jaquntatäna, ukampis chaleco antibalas ukamp isthapt"ata ukat arma apt"atax uka tawaqun jan walt"äwipax kunja jach"as ukx qhan uñacht"ayäna.
  
  Uka tawaqun nayranakapaxa jan suyt"añampi, axsarañampi qutanakjamawa. Jupajj janiw kuntï lurkäna uk amuykänti. Kunatsa ukham munapjjäna uk janiw amuykti. Jupajj janiw kuntï jilapajj jakañatak lurkäna uk yatkänti.
  
  Maria Fedak kullakax jan juchaniw sasaw Drakex amuyäna, khitis aka urunakanx jan juchanïkchi ukhaxa. Ina ch"usat katjata, jan walt"äwimp katjata mä llika uraqpachan ch"iqiyata ukax jiwañampi, jan chuymanïñampi ukat uñisiñampiw sist"asïna ukat ch"allxtasïna.
  
  Drake chachajj jupan jakʼapan saytʼasïna, chʼeqa amparapampiw mä cuchillo aptʼasïna, maynïristi pistolaruw mä jukʼa chʼoqtʼasïna. Jupatakix janiw jan juchanïtapax wakisxänti. Ukajj kutkatasiñapunïnwa, janiw jukʼamp jiskʼäkänti. Mä jakäwitaki mä jakawi.
  
  Jupajj pacienciampiw suytʼäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Maria Fedak kullakajj akham sänwa: "Jupax kullakamawa, jaqichatawa, tata Boudreau. Kullakama, armasiri, tata Mercenario. Kullakamax wali mulljataw jikxatasi, tata Jiwayata. Jupajj janiw khitis jilapajj uk yatkiti, ni kunsa sapa kuti luraski uk yatkiti. Ukampis jupajj cheqapuniw jumar uñtʼtamjja. Jupax mä munasir jilataruw uñt"i, jupax maran mä kuti jan ukax pä kutiw k"ari sarnaqäwinakampi ukat wawanakapar amuyt"at regalonak apt"asis visitt"i. Ed, sapxita, ¿jan taykani jilsupxañap muntati?"
  
  Boudreaux chachan nayranakapajj wali chʼiyjatäjjänwa. Qʼala ajjsarañajj wali chʼamapunïnwa, cheqas Hayden jilatajj jupat sinttʼasïna. Ukampis jichhajj janiw horasäkänti. Chiqpachansa kullakapan jakäwipax wali sumapunïnwa. Ukatpï Matt Drake, maynix anfitrionatak ajllipxäna.
  
  "Maria" sasaw satayna. Uka arux jupat mistunïna, llakisiña ukat jan ch"amanïña.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj uka ajjsarat tawaqorojj jukʼakiw uñjäna. Jupax Kennedy jilataruw amparapan jiwata uñjäna. Ben jilatan wila masinakapar uñjäna. Jupax Harrisonan juchani ajanupar uñjäna.
  
  Ukampis taqe kunat sipansa, Kovalenko sat jilataruw uñjäna. Wila Reyi, p"iqinchir jaqix wali ch"usa ukat jan amuyt"asir jaqiwa, janiw kunas juk"amp jaktayat jiwat jaqikïkaspati. Zombie sat jaqe. Uka jaqin ajanupar uñjasax taqi kunatix jupar muyuntki ukanakan jakawip ch"allxtañ munäna.
  
  Amparanakapax imill wawaruw luqxatäna ukat kunkaparux jist"antasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj monitor uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼasïna. Drake jilatajj kunanaksa jankʼak luraskäna. Boudreau chachajj janiw aynachtʼañatakejj tiemponïkänti. Kinimakax juparuw jak"achasïna, sapa kutiw suma chuyman mediador ukhama, ukampis Alicia Miles jupax qhipäxar jaquntäna.
  
  "Janiwa, jach"a jaqi. Uka q"añu jaqinakax ch"uñupxpan. Amparanakapanjja janiw kunas utjkiti, jan ukasti jiwañakiw utji" sasa.
  
  Hayden kullakajj Boudreaux jilataruw jiskʼachañatak chʼamachasïna, kunjamtï chachanakapar jiwayapjjañapatak maykäna ukhajj jupat jiskʼachatap amtaskäna ukhama.
  
  "¿Ed, chhuxriñchjasiñamati, jan ukax Reino Unido markan kunjams sushi lurapxi uk yatiñ munasmati?"
  
  Boudreaux chachajj jiwayir uñkatasaw jupar uñkatäna. Laka k"uchupatxa mä jisk"a ch"uqi ch"uqi ch"uñuyatayna. Chuymapax jukʼamp sumäxänwa, kunjamtï mä jiwayañ jakʼankxatap amuyaskäna ukhama. Hayden jupax janiw jupat jist"antasiñap munkänti.
  
  Alicia kullakajj niyaw bares ukanakar jakʼachasjjäna. "Jumaw noviojar jiwayapjjañapatak mayïta. Jumax kusisiñamawa Drake jupaw dados luraski ukat janiw nayakiti. Nayajj uka perrarojj pä kutiw tʼaqhesiyäyäta" sasa.
  
  Boudreau chachajj maynit mayniruw uñchʼukïna. "Jumanakax panpachaniw juk"amp askixa, janipuniw aka chiqat mistuñax wakiskiti. Juramentompiw panpachaniru khuchhuqapxäma" sasa.
  
  "Qhispiyañamawa." Hayden chachajj kunjamsa Drake chachajj Maria Fedak kullakajj kunkapar chʼoqtʼaskäna uk uñjäna. "Janiw walja tiemponïkiti" sasa.
  
  Boudreau jupax wali qhuru jaqiwa ukat ajanupas jist"antatänwa. "CIA ukax janiw kullakajarux jan walt"aykaniti. Jupax Estados Unidos markan markachiriwa".
  
  Jichhajj Hayden chachajj cheqapuniw uka loco jaqejj jan katoqkänti sasaw amuyäna. Ukat akham sasaw sistʼäna: "Istʼita, loco jaqe" sasa. "Chʼaxwäwinkxapxtwa. Wila Reyix americano uraqinx estadounidenses ukanakaruw jiwayatayna. Jupax tunka tunka jaqinakaruw secuestratayna. Tunka tunka.Jupax aka markar qhispiyañatakiw katjañ muni. !"
  
  Alicia kullakajj auricularaparuw kuns arsüna. Hayden jilatajj uka yatichäwinak istʼäna. Kinimakax ukhamarakiw luratayna.
  
  Drake jilatajj ukhamarakiw luraraki.
  
  Uka warmin kunkapat antutäna ukat pistola fundapat apsuwayjjäna.
  
  Hayden kullakajj kisunakap wali chʼamampiw chʼalljjtayasïna, ukatwa pʼeqe muytapan nervionakajj arnaqasipjjäna. Instinto tripa ukax niyaw arnaqasïna ukat jaytam sasaw sarakïna. Mä segundox janiw sum amuyt"askänti, ukampis ukatx entrenamientopax qalltawayiwa, akax Kovalenko ukar thaqhañatakix wali askiwa sasaw saraki.
  
  Mä jakawi patak patak jan ukax juk"amp qhispiyañataki.
  
  Boudreau jupax ajanupan emocionanakan anatt"asitap uñjäna ukat mä akatjamat bares ukan jikxatasïna, iyawsäwi, amparap luqxatasin ukat qhuruchasïna.
  
  -Jan ukham lurapjjamti -sasa. ¡Janit jumax jisk"a kullakajarux ukham lurañ atinakasma!"
  
  Haydenan ajanupax qalat lurat mä mascara ukhamänwa. "Qhipa ch"ama, jiwayiri."
  
  "Wila Reyejj mä fantasmawa. Taqi kuntï yatkta ukarjamaxa, mä wila arenque ukhamäspawa. Jupajj aka kastanak wal munasi" sasa.
  
  "Amuytwa. Yant'apxita -sasa.
  
  Ukampis Boudreau jupax wali jaya pachaw mercenario ukhama, wali jaya pachaw jiwayirjama. Ukat autoridadanakar uñisitapajj janiw amuytʼasirïkänti. "Infiernor sarañamawa, perra."
  
  Haydenan chuymapax chʼallxtayasïna, ukampis micrófono uñjiriruw muñecapar llamktʼäna. "Juparux balamp jiwayapxam" sasa.
  
  Drake kullakajj pistola jiltayasajj pʼeqeparuw chʼalljjtayäna. Ukat amparapampiw gatillo chʼalljjtäna.
  
  Boudreaux chachajj wali mulljataw arnaqasïna. "Janiwa! Wila Rey ukax-"
  
  Drake jupax pistolanakan wali axsarkañ ist"asitapax taqi mayni ist"awinak umamp chhaqhayañapatakiw jaytawayi. Jupax Maria Fedak p"iqip ladopat wilax ch"allxtaski uk uñjäna.
  
  "¡Norte Oahu markan!" Boudreaux jupax tukuyäna. "Jach"a ranchopax ukankiwa..." Arunakapax qhipharuw sarawayxäna, kunawsatix pampar chhaqtkäna ukhaxa, jiwat kullakapar sillun liwxataskir uñjasa ukat qhipäxankir wilamp ch"allt"at pirqaruw uñch"ukiskäna. Jupax balaclava isimp isthapt"at jaqix pantallar jak"achasisinx wali musphataw uñjäna, taqpach phuqhantañkama. Ukatxa mascarap apsuwayxäna.
  
  Matt Drake chachan ajanupax thaya, jaya, mä verdugo ukan ajanupawa, jupax irnaqawiparux wal munäna.
  
  Hayden jilatajj wal khathatïna.
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Matt Drake chachajj taxit mistusaw nayranakap jistʼarasïna, nayraqatapan uñstkäna uka jachʼa edificiot yatjjatañataki. Gris ukat jan uñt"at, ukax mä operación encubierta CIA ukatakix wali suma tapapunïnwa. Uka markankir agentenakaw uraq manqhankir garaje ukar mantapjjañapäna, walja capas de seguridad ukanakat pasapjjañapänwa. Taqinipuniw agentenakas jan ukax civiles ukanakas nayrïr punkut mantapxäna, amuyuparjamaw jan ch"amäki ukham uñacht"ayasipxäna.
  
  Jupax wali ch"amampiw samsuwayxäna, niyaw nayrïr kuti amtaskäna ukhat amuyt"asïna, ukat mä jaqitak muyuntat punku jist"ararakïna. Ukhampachas aka instalación ukax seguridad ukax wali askit uñjkaspas ukhamaw amuyasi. Jupan nayraqatapanjja, mä sanu mesaw utjäna, ukanjja chikat tunka qhoru uñnaqtʼan jaqenakaw qontʼatäsipkäna. Janiw pächasiñasäkiti, jukʼamp waljaniw uñchʼukisipkäna.
  
  Jupax pulido azulejo pamparuw saräna. "Hayden Jay jilatajj nayar uñtʼañ suytʼaskitu" sasa.
  
  "Kunas sutimaxa?"
  
  "Drake" sasa.
  
  "¿Matt Drake sat chachajj?" Guardian estoico uñnaqapax mä juk"a mayjt"äna.
  
  "Ukhampuni".
  
  Uka jaqejj mä uñnaqampiw uñchʼukïna, uka uñnaqampiw maynejj mä uñtʼat jaqer jan ukajj mä preso uñjasajj apnaqaspa. Ukatxa mä jawsäwi luräna. Mä segundo qhepatjja, Drake jilatarojj mä amuytʼasir ascensorar irpäna. Jupajj llave uchasaw uka boton chʼetjjtäna.
  
  Drake chachajja, ascensorjj alajjpachar tʼijtjjatap amuyasïna, mä cojín de aire ukankaspas ukhama. Jupax amtawayiw jan sinti lup"iñataki kunatix pasañapäkän ukanakxa, jupax saräwinakap jupanakpachaw uñjasipxañapatak jaytawayi. Punku jistʼarasïna ukhajja, pasilloruw uñtäna.
  
  Pasillo tukuyanjja, jupar arunttʼañatakejj comité ukaw saytʼatäskäna.
  
  Ben Blake ukat Karin kullakapampix ukham lurapxäna. Hayden sat jilataw ukham luräna. Kinimaka. Alicia Miles kullakax mä chiqan qhipäxan sayt"atäskäna. Jupax janiw Mayar uñjkänti, ukampis uka qhipatxa janiw chiqpachapuni suykänti.
  
  Ukampis uka escenajj janiw walïkänti. Ukax Kennedy jupamp chikaw utjañapäna. Taqi kunas jan jupampïkasax muspharkañjamaw uñstäna. Ascensorat mistusaw jupanakajj ukhamarakiw jikjjatasipjjpachäna uk amtañatakiw chʼamachasïna. Ukampis ¿sapa arumaw ikiñan ikipxirïna, nayranakap uñkatasa, kunatsa Drakex qhispiyañatakix jan ukankpacha sasaw jisktʼasipxäna?
  
  Ukat Ben jupax nayraqatapan sayt"asïna ukat Drakex jan kuns arsusaw uka waynarux amparapamp jawq"jäna. Karin kullakajj jilapan amparapampiw uwijat jachaqtʼasïna ukat Hayden jilatajj amparapamp amparapamp uchañatakiw jakʼachasïna.
  
  "Jumaruw faltasipjjta".
  
  Jupajj jan chʼamanïsaw katthapïna. "Pay suma".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Janiw sapakïñamäkiti" sasa.
  
  Drake chachajj mä jukʼa qheparuw kuttʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uñtapxam, mä kun chiqapar uñjañax wali wakiskiriwa. Nayax mayjt"at jaqitwa. Janiw nayarojj jukʼamp confiykasmati, jukʼampejj jumaruw Ben. Jumanakatix uk amuyapxäta, taqini, ukhamax mä ch"amaw utji, ukhamat mayacht"asis irnaqañaxa".
  
  "Janiw jumankkänti..." Ben jilatajj jankʼakiw uka jan waltʼäwir saräna, kunjamtï Drake chachajj yatkäna ukhama. Karin, muspharkañawa, amuyt"ir amparapänwa. Jupax katthapisinx mä chiqaruw jaquntäna, Drake-rux oficinapar mä qhana thakhi jaytawayäna.
  
  Jupanak taypinwa sarnaqäna, thakinxa Kinimakaruw p"iqip ch"allxtayäna. Alicia Miles kullakajj wali amuyumpiw jupar uñkatäna. Ukat wali munat jaqen jiwatapatjja tʼaqesirakïnwa.
  
  Drake jilatajj saytʼasïna. "Janiw jichhakamax tukuskiti, Alicia, janiw kunakipansa. Aka bastardo ukax chhaqtayatäñapawa. Jan ukhamäkchi ukhajja, inas akapachar phichhantchispa" sasa.
  
  "Kovalenkox arnaqasisaw jiwani."
  
  "Aleluya" sasaw sapxi.
  
  Drakex jupat jak"achasisinx cuartoruw mantawayxäna. Pä jach"a computadoranakax ch"iqa tuqin qunt"atäsipkäna, discos duros ukanakax thuqt"asisaw ch"allt"asipxäna, kunawsatix datos ukar thaqhapkäna ukat cargapkäna ukhaxa. Uka nayraqatanjja, pampar puriñkamajj mä par ventananakaw utjäna, ukanjja Miami Beach sat playaruw uñtatäna. Mä akatjamat Wells chachan uñacht"äwipax wali musphataw uñjasiwayi, jupax mä pervertido ukhamaw tukuwayi ukat mä alcance de francotirador mayiskäna ukhamat uka alayax bronceado cuerponak uñjañapataki.
  
  Uka amuytʼaw jupar amuytʼayäna. Kennedy jiwayat uñjasitapatx nayrïr kutiw Welles tuqit mayacht"asis amuyt"äna. Wells jupax Alicia jan ukax May jupanakan amparapan wali axsarkañ jiwataw jiwxäna. Jupajj janiw kawkïrinakas yatkänti, janirakiw kunatsa uk yatkänti.
  
  Mayninakax jupar arknaqir ist"äna. "Ukhama..." Jupax uñjäwiparuw chuym churäna. "¿Kunapachas Hawai markar sarañäni?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Alwajj" sasa. "Jichhax walja yänakajax Oahu markanw utji. Yaqha islanakaruw uñakipapxarakta kunatix yatisi Kovalenko markanx mä ranchot sipans juk"amp rancho ukaw utji. Chiqansa, jichhax sallqjañ tuqit yatxattʼatätapax yatisirakiwa, ukatwa uraqpachan kunayman suyunakan yaqha irpirinakar arknaqasipkakiñäni".
  
  "Waliki. Capitán Cook, Diamante P"iqi ukat Infierno Punku ukanakat arsutanakap amtastwa. ¿Ukhamti amtapkayäta?"
  
  Ben jilatajj uka aptʼasïna. "Niya ukhamaraki, jïsa. Ukampis Cook chachajj Kauai sat cheqaruw purintäna, janiw Oahu sat cheqar purinkänti. Jupan..." Monólogo ukax mä akatjamat tukuyäna. "Hmm, mä juk"a arumpixa. Janiw kuna jan uñtʼat jikjjatapkti. Jan mayampitaki."
  
  "¿Cook ukat Diamond Head ukanakax janiw directa conexiones ukanakax utjkiti?"
  
  "Uka tuqit irnaqasipkta". Karin kullakajj mä jukʼa jarkʼaqasiñatakiw arsüna.
  
  "Ukampis Yorkshire markan yuritayna", Ben jupax saskakiwa, Drake machaq barrera yant"asa. "Jumax yatisktawa, Diosan Uraqipa."
  
  Drake chachajj amigopajj siskäna uk janis istʼkaspa ukhamänwa. "¿Qhawqha tiempos Hawai markan qheparäna?"
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Phajjsinaka" sasa. "Pä kutis uka chiqar kuttʼxäna".
  
  "Inas ukapachax sapa islaruw visittʼirïna. Kuntï lurañamäki ukajj registronakap uñakipañawa, janiw sarnaqäwipsa ni kunanaktï lurawayki ukanak uñakipañakiti. Uka jan walinakat yatiñasawa".
  
  "Akax..." Karin kullakax mä juk"a samart"äna. "Chiqpachansa, ukax wali askiwa".
  
  Ben jilatajj janiw kuns siskänti. Karin kullakajj janiw tukuykänti. "Kuntix yattan ukax akawa: hawaiano nina, llijulliju ukat volcanes diosax Pele sutini warmiwa. Jupax Hawai markan walja nayra sarnaqäwinakanx wali uñt"atawa. Utapajj oraqpachan wali chʼamani volcán ukanakat maynïri patjjanwa sasaw sapjje, ukampis Jachʼa Islankiwa, janiw Oahu markankiti" sasa.
  
  -¿Akax taqpachaxa? -sasawa Drakexa mä juk"a jiskt"äna.
  
  "Janiwa. Jila parte sarnaqäwinakajj kullakanakapat parlkchisa, yaqhep leyendanakajj Pele Punkutwa parli. Punkux ninaruw puri ukat mä volcán chuymaruw puri, ¿ukax jumatakix Infierno ukham istʼasi?"
  
  "Inas akax mä metafora ukhamächi" sasaw Kinimakax jan amuyt"asis säna, ukatx q"illu ch"allxtasïna. "Walikiwa, ukhamäspawa. Yattati..."
  
  Alicia kullakajj nayrïr kutiw larusitayna. "Diosar yuspärañaw yaqha jaqejj wali amuytʼasirïspa." Jupajj chhuxriñchjasïna, ukatsti "janiw kuna juchañchaskti" sasaw sarakïna, uka arumpiw kunjamsa jaqenakajj jupar uñjapjje uk janiw sinti llakiskänti.
  
  "Pele-n Punkupax wali askïspawa", sasaw Drake-x arsuwiyi. "Suma irnaqasipkakim. Alwat uñjasipxañäni".
  
  "¿Janit qhiparapkta?" Ben jilatajj wali arutwa arsüna, qhanaw amigopampi parltʼañatakejj mä oportunidad utjañap suytʼäna.
  
  "Janiwa". Drake chachajj ventanatwa uñchʼukiskäna, kunattejj intejj lamar qota patjjaruw jaltañ qalltäna. "Jichha arumax kawkhans jikxatasiñax utjitu."
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drake chachajj jan qhepar uñtasajj uka cuartot mistuwayjjäna. Kunjamtï suyapkäna ukhama, Hayden jilatajj ascensorar mantañampïskäna ukhakiw jupar katjäna.
  
  "Drake, juk"ampi juk"ampi. ¿Jupax walikïskiti?
  
  "Jumax yatisktawa jupax walikïskiwa. Jumax videon uñjtawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj amparapampiw katthapïna. "Jumax yatisktawa kuntï nayax sañ munkta ukxa."
  
  "Jupax walikïskaniwa. Suma uñnaqtʼanïñapänwa, uk yatisktawa. Boudreaux chachajj cheqpachapuniw ukham amuypachäna" sasa.
  
  "Jïsa".
  
  "Jupar pʼakjañ uñjasajj walpun munta" sasa.
  
  "Walikiwa, nayaw cuchillomp jawq"jatayna, ukatwa uka kusisiñax jikxatasiyäta, jumar yuspajarasawa."
  
  Drake jupax nayrïr piso ukan botón ukar ch"allt"äna. "Kullakapax nayratpach agentenakamampix utjañapawa. Hospitalaruw irpapxani ukat qʼumachasipxani. Kʼari wilax mä saxrawa, jupax lurañanakapwa uñji, jumax yatisktawa" sasa.
  
  "Boudreau jupax jichhakiw juk"amp loco tukuwayxi, ukax lurasispa ukhaxa. Kunapachatï kullakapax saytʼaskäna ukhaxa, jakaskiwa..." Haydenax pʼiqip chʼallxtayasïna. "Qhipa tʼunjäwi."
  
  "Uka amtajj walikïskänwa. Mä suma amuyt"awiwa", sasaw Drakex juparux säna. "Yatiyawinak katuqapxta. Ukax wali askiwa ".
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Yattwa. Nayax uka maniacox carcelan jist"antatätapatakiw kusista" sasa.
  
  Drakex ascensorar mantasinx punkunakax jist"antatäñap suyt"äna. Hayden jilatajj jan uñjkayäta ukhajj akham sänwa: "Nayat wakischi ukhajja" sasa. "Nayaw uka jan wali jaqirux celdapan balamp jiwayirïta".
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax taxi ukampiw Biscayne Boulevard uksar saratayna ukatx Bayside alxañ plaza uksaruw saratayna. Jupar jawsir jaqix amukiw ist"asïna, jan sum amuyt"asis ukat q"al jan ch"amanïkaspas ukhamaw ist"asïna, Bubba Gump ukan anqan jikisiñ munäna. Drake jupax mä juk"a amuyt"asisaw Hooters ukar iwxt"äna, mä chiqaw jupanakatakix juk"amp askïspa, ukampis May jupax janis ist"kaspa ukhamaw sarnaqäna.
  
  Drake jupax jaqinakamp chikt"ataw jikxatasïna, jak"apan ch"axwañ kusist"awinak ist"äna ukat q"al jan chiqapar uñjataw jikxatasïna. ¿Kunjamarak uka jaqinakax wali munat yänak aptʼasisin wali kusisipxaspasti? ¿Kunjamatsa jan llakisipjjaspäna?
  
  Kunkapax wañt"atäxänwa ukat lakapas ch"iyjatäxänwa. Bubba Gump ukan bar ukankirinakax señas uñacht"ayapxäna. Inas janïr purinkipan mä qawqhanak chhaqhayaschispa. Ukampisa, janiw kuna ilusiones ukanakas utjkänti; ukax sayt"añapänwa. Jupatix Hawai markar munat warmir jiwayir jaqir thaqhir saraspa, jan ukax venganza thaqhañ munchi ukhax akax qhipa kutiw utjañapäna.
  
  Ukhamäñapänwa.
  
  Jupax niyaw punku thaqhañampïskäna, ukat Mai kullakax juparuw arnaqasïna. Jupajj uka cheqankänwa, nayat suxta metronak jan jayankkäna uka pilararuw taktʼasïna. Jupatï uñisiripäspa ukhajja, jichhajj jiwatäspawa.
  
  Jan sinttʼasirïñsa ukat kutkatasiñsa amtatapajja, jan sum amuytʼasa ukat experiencianïsajj inamayakïkänti.
  
  Mai kullakajj restauranteruw sarawayjjäna, Drake jilatajj jupar arktäna. Jupanakax bar ukan qunt"asipxäna ukat Lava Flows ukar mayipxäna, jutïr Hawai markar sarapxañapatak jach"añchañataki.
  
  Drake chachajj amukiw qheparäna. Jupax janiw nayrax Mai Kitano-rux axsarañjam uñjkataynati. Janipuniw nayrajj ajjsarat uñjirïkänti. Jupajj janiw mä escenariojj jupar sartayañapatak amuytʼirjamäkänti.
  
  Ukat uka qhipatxa, akapachapax wasitatwa tʼunjatäna.
  
  "Kovalenkox Chika kullakajaruw Tokio markat secuestratayna. Walja phaxsinakaw pasawayxi. Ukhat aksarojj jupaw katuntawayi" sasa. Mai kullakajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna.
  
  "Amuytwa. Kuntï lurapkta uk amuyasta" sasaw Drake chachajj mä jiskʼa arumpi säna. Ukajj qhanaw amuyasïna. Familiajj nayrankapjjapunirïnwa.
  
  "Jupax mä aparatoniwa."
  
  "Jïsa".
  
  "Jupar jikxatañatakiw EE.UU. markar jutta. Kovalenko ukar jikxatañataki. Ukampis jumampi amigonakamampi nayamp jikisipkayäta ukhakamaw pantjasiyäta. Nayax jumanakarux manütwa".
  
  "Janiw jupar qhespiyapkitänti. Jumax ukham lurawaytaxa -sasa.
  
  "Jumaw suyt"äwi churapxista, equipo ukankirinak tukuyapxita".
  
  "Jumax wali equiponktawa. Ukat jan armasimti, gobiernox yaqha qullaw utji. Jupanakajj janiw aynachtʼapkaniti" sasa.
  
  "Janitï maynis munat masipajj katuntatäkaspänjja."
  
  Drake chachajj kuntï Gates chachan warmipar paskäna uk yatïna, ukampis janiw kuns siskänti. "Hawai markan munapxäma, Mai. Jiwasatix aka jaqir atipt"añ munstanxa, wali sumaw munasispa. Gobiernojj uk yati. Ukatwa juma, Alicia ukat mayninakax sarxapxäta -sasa.
  
  "Jumasti?"
  
  "Ukat nayax".
  
  "¿Munat masinakamat kamsaraksnasa, Drake? ¿Wila Reyejj vendettap phoqañ munaspachänti?"
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Jupax pantjasiwayi."
  
  "Ukat ukhampachasa chʼamachasiskakiniwa."
  
  "¿Kullakamax jan kuna usunïpachati?", ¿jupatakix jukʼamp jarkʼaqasiñax wakisispati, yaqhep jaqinakar uñtʼtwa..." sasa.
  
  "Ukax uñjasiwayiwa, yuspajarapxsmawa."
  
  Drake jupax jan llamkt"at umañ tuqit yatxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukatjja, taqe kunas Hawai markanwa tukuyasini" sasa. "Ukat jichhax niyaw jikxatapxta, niyaw purini."
  
  Mai kullakajj umañap mä jukʼa umtʼasïna. "Jupax wakicht"atäxaniwa, Drake. Jupax tunka maraw ukham amtawayi".
  
  "Akax nina uraqiwa" sasaw saraki. "Kovalenko ukat mayninakax uka ecuación ukar yapxatapxañäni, ukat aka taqpach chiqax ukhamakiw phallasispa".
  
  
  * * * .
  
  
  May jilataruw estacionamiento tuqir saraskir uñjäna ukat kawkhantï taxix utjchispa sasaw amuyäna uka tuqir sarawayxäna. Miami markan arumax wali ch"amampiw sarnaqäna. Janiw alcohol umañakix machjañatak utjkänti, ukat jan tukuskir, suma arumanaka, suma chacha warminaka ukat chʼamañchtʼkir melodías ukanakamp chiktʼatax wali chʼamampiw irnaqäna, ukhamatwa banderapan wali chʼamanïñapsa jachʼañchäna.
  
  Jupax esquinaruw muyuntäna ukat puerto deportivo ukax nayraqatapan jist"arasïna - yates ukanakax jach"añchasiñatakiw ch"allxtapxäna, walja jaqinakaw sarnaqañ thakhinak phuqhantapxäna, mä restaurante al aire libre ukanx suma jaqinakamp phuqhantatänwa, jupanakax janiw kunas akapachanx mä maldición churapkänti.
  
  Jilpachax Matt Drake ukham jaqinakarux yuspajarapxtwa.
  
  Jupax qhipäxaruw kutt"äna. Celularapajj uka ajjsarkañ, wali suma qʼochumpiw istʼasïna.
  
  Jank"akiw uka botón ukar ch"iqt"añama. "Jïsa?"
  
  "¿Matt? Aski jayp'u. Kamisaki." Oxford markan yatiqañ utan suma tonadanakapax juparux muspharayäna.
  
  "¿Dal?" - sasaw säna. "¿Torsten Dahl sat chachajj?"
  
  "Ukhampuni. ¿Khitis yaqhax ukham suma ist"asi?"
  
  Drake chachajj wal sustjasïna. -¿Taqi kunas walikïskiti?
  
  "Jan llakisimti, amigo. Taqi kunas aka uraqpachanx wali askiwa. Islandia markax wali jach"awa. Wawanakax wali muspharkañawa. Warmixa... warmiwa. ¿Kunjamsa Kovalenkompix kunas pasaski?"
  
  Drake jilatajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Jichhajj jikjjatapjjtwa" sasa. "Niya. Kawkhansa uñchʼukiñasa uk yattanwa. Jichhax mä juk"a movilización ukaw utji ukatx qharüruw Hawai markar puriñasawa".
  
  "Waliki. Ukhamajj kunatsa jawstʼaskta ukajj inas jumatakejj mä jukʼa askïchispa jan ukajj jan yanaptʼchispa. Juma pachpaw amtasma. Kunjamtï yatktaxa, Diosan Sepulturap uñakipañax wali amuyumpiw sarantaski. ¿Amtastati kunjams Frey-n castillopanx Odin-an sepulturap thiyan laxrax warkt"asis sayt"asiyäta? ¿Kuntï jikjjatapkta uk amtastati?"
  
  Drake chachajj jankʼakiw wal muspharäna uk amtasïna. "Ukhampuni".
  
  "Niya sapa uruw uka tesoronakamp kikipa jan ukax ukat sipansa jukʼamp tesoronak jikxattanxa sasin sista ukhaxa, iyawsapxita. Ukampis kunatï jukʼamp akapachankirïki ukaw jichhür alwajj chuymajar purtʼitäna, jukʼampejj jumat amtayapjjataj laykuw ukham lurapjjta" sasa.
  
  Drakex uka jisk"a callejón ukar mantawayi, sueco jaqir juk"amp ist"añataki. "¿Nayat amtastati? ¿Hércules sat chachar jikjjattati?
  
  "Janiwa. Ukampis sepulturan sapa nicho pirqanakapan letreronak jikjjatapjjayäta. Ukanakajj tesoronak qhepäjjat imantatäpjjänwa, ukhamajj qalltanjja janiw amuyaskänti" sasa.
  
  Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. "¿Markanakaxa?"
  
  "Jupanakajj kuna fototï apayanipkitäna ukampiw chikachasipjjäna" sasa.
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempo apstʼasïna, ukatsti llijullijunakaw chuymapar purïna. "Suyaña. ¿Kunjamtï nayax apayankta uka fotox ukhama sañ munasmati? ¿Tiempo viajañ aparatonakan jikjjatapkta uka remolino uñachtʼäwi?"
  
  "Akax jumaruw ch"akhuñama sasaw amuyayäta, amigo. Jisa, aka chimpunaka - jan ukax rizos, kunjamtï jumax siskta ukhama."
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempojj jan arsuñjamaw uñjasïna. Diosanakan Sepulturapan utjkäna uka chimpunakax nayra transporte aparatonakan jikxatapkäna uka chimpunakamp chikäspa ukhaxa, uka chimpunakax pachpa tiemponkänwa sañwa munäna.
  
  Drakex waña lakampiw arsüna. -Ukaxa sañ muniwa-.
  
  Ukampis Thorsten Dahl jupax taqi kunat amuyt"awayi. "Diosanakajj tiempon sarnaqañatakejj aparatonak lurapjjatapa. Uka tuqit amuytʼasma ukhaxa, walikïskiwa. Kuntï Odin chachan sepulturapan jikjjatapkta ukanakatjja, jupanakan utjatap yattanwa. Jichhax kunjams pachan sarnaqawiparux manipulapxäna uk yattanwa".
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  Wila Reyejj jiskʼa reservapanwa saytʼasïna, Bengala markankir walja tigrenakapajj jupanakatak antutat mä jiskʼa ciervo arknaqapkäna uk uñjasa. Chuymapax chʼiyjatäxänwa. Mä tuqitxa, aka planetan lurat jachʼa jiwayir maquinanakat maynïrinïñax wali kusiskañänwa ukat samarañ pachan uñchʼukiñas wali kusiskañänwa. Maysa toqetjja, katuntatäpjjatapajj jachir phenqʼapunïnwa. Jupanakajj jukʼamp sumakïpjjänwa.
  
  Janiw jaqi katuntat jaqinakjamäkiti. Kuntï katoqapjjañapäkäna ukjja, jupanakajj merecipänwa.
  
  Boudreau sat chachan luratawa.
  
  Wila Reyejj walja jaqenakar chʼojjña taypin sarnaqasipkäna uk istʼasajj kuttʼanjjänwa. Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Boudreau tata" sasa. "¿Kunjamsa CIA ukan katuntatapax saräna?"
  
  Uka jaqix mä qawqha yardanak jayaruw sayt"äna, respeto munataparjama, ukampis jan axsarasaw uñch"ukiskäna. Jupajj akham sänwa: "Amuyatajat sipansa jukʼamp chʼamawa" sasa. "Amukt"at apsutamat yuspajarapxsmawa."
  
  Wila Reyejj mä jukʼa samartʼäna. Jupax qhipäxankir tigrenakaruw jikxatasïna, axsarat ciervonakar arknaqasa. Ciervox chhuxriñchjasïna ukat t"ijtxäna, axsarañamp atipjata, janiw jiwañap uñkatañjamäkänti. Boudreau chachajj janiw ukhamäkänti. Wila Reyejj mä jukʼa respeto uñachtʼayäna.
  
  "¿Matt Drake jilatajj jumat sipansa jukʼampïpachati?"
  
  "CIA ukax nayax suykayäta ukat sipans juk"amp amuyt"asir jaqiruw tukuwayi. Ukax taqpachawa".
  
  "Nayatï pistolanïristjja, kullakaman jiwatapajj janiw falsificatäkaspänti, uk yatisktawa" sasa.
  
  Boudreaux chachan amuktʼatapajja, amuyatap uñachtʼayäna.
  
  Wila Reyejj akham sänwa: "Actar lurañ horasajj purinjjewa" sasa. "Yaqha ranchonak tʼunjañatakix khitis munta. Kauai ukat Jach"a Isla uksankirinakax. ¿Jumajj nayatak ukham lurasmati?"
  
  Jilappacha carcelan jistʼantatäñat qhespiyatäñapatak maykäna uka jaqejja, mä akatjamatwa mä suytʼäwi jikjjatäna. "Nayajj uk lurasmati" sasa.
  
  "Sapa rehen jaqiruw jiwayapxañama. Sapa chacha, warmi, wawa. ¿Jumax uk lurasmati?
  
  -Jïsa, tata.
  
  Wila Reyejj nayrar jaltjjänwa. -¿Jumaxa chiqati?
  
  "Kuntix jumanakax mayipkista uk lurarakï" sasa.
  
  Wila Reyejj janiw anqankir chuyma ustʼaykänti, jan ukasti kusisitaw jikjjatasïna. Boudreau jilatajj jupat sipansa jukʼamp yatiñan nuwasirïnwa ukat comandanterakïnwa. Ukham jan jitheqtas sarnaqatapajj wali askiwa.
  
  "Ukatxa wakicht"asiñamawa sarañamawa. Nayax yatichäwinakam suyt'askta -sasa.
  
  Jaqinakapax americano jaqiruw irpxaruwayapxäna, ukat Wila Reyix mä jaqiruw qhipäxan suyt"añapatak amparapamp uñacht"ayäna. Ukajj Claude satänwa, jupajj Oahu markankir ranchopan gerentepänwa.
  
  "Kunjamtï sisktxa, Claude, pachax purinxiwa. ¿Wakichtʼatätati, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Taqi kunas wakichtʼatawa. ¿Qhawqha tiempos chʼamachasiñasa?"
  
  "Jiwañkamaw katxarupxäta" sasaw Wila Reyejj jachʼat arsüna. "Ukapachaw nayar manütamax payllatäxani. Jumax distracción ukan chikanchastawa. Cheqas akajj mä jiskʼa tʼaqakïskiwa, ukampis sacrificio luratamajj wali askiwa" sasa.
  
  Oahu markankir supervisorapax amukiw qhiparäna.
  
  -¿Ukaxa jumaruxa llakisitamti?
  
  "Janiwa. Janiwa tata" sasa.
  
  -Akaxa wali askiwa. Ukat mä kutix rancho ukar chuym churapxä ukhax islas locales ukan celdanakap jist"arapxäta. Nayapuniw Infierno Punkunakat pasä, ukampis Hawai markax phichhantaniwa" sasa.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  CIA ukan avión privado ukax kimsa tunk llätunk waranqa metros ukch"a alturanw jalnaqäna. Matt Drake jupax ch"usat vasopan hielo ukar muyuntayäna ukat yaqha jisk"a whisky ukan tapap ch"iyjäna. Jupa sapakiw avionan qhepäjjapan qontʼasïna, sapakïtap respetapjjañap suytʼasa. Ukampis sapa kuti lado uñkatasitapa ukat colerat jiskhtʼasitapajja, "suma kuttʼaniñatak" camionetajj niyaw jupa jakʼar purini sasaw sapjjäna.
  
  Ukat wiskix janiw nervionakajar mantañjamäkänti.
  
  Hayden jupax jupat pasillo chiqan qunt"atäskäna, Kinimaka jupan jak"apankänwa. Misión ukax kunjamäkitix ukhamäkchïnsa, hawaianox markapar kutt"añax wali kusisitaw jikxatasïna. Familiapajj wali sum uñjatäna, ukampis sapa kuti suytʼir jachʼa jaqejj jupanakar uñjañatakejj wali chʼamanïkaspas ukhamwa amuyasïna.
  
  Hayden jupax Jonathan Gates jupampiw satélite tuqi aruskipt"awayi. "¿Kimsa jukʼampi? Ukax taqpachax pä tunk mayan katuntat jaqinakawa, tata. Ukhama, jïsa, nayax yatxatwa ukat sipans juk"ampinakaw utji. Ukat jichhakamax janiw kawkhans jikxataskiti. Pay suma".
  
  Hayden jilatajj uka conexión pʼakjasaw pʼeqep jiskʼachasïna. "Janiw jukʼamp jupamp parltʼirjamäkti. ¿Kunjamsa mä chachampi parltʼasma, jupajj jichhakiw warmipar jiwayatäjje? ¿Kunsa jumajj sasma?
  
  Drake jilatajj jupar uñchʼukiskäna. Mä jukʼa tiempow pasäna, ukampis uka qhepatjja, juparuw uñchʼukisïna. "Nayax pampachapxita, Matt. Nayajj janiw amuyktti. Walja yänakaw utji -sasa.
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw vasop chʼalljjtayasïna. "¿Janit Gates jilatajj vacacionar sarañapa?"
  
  "Uka jan waltʼäwix sinti jan waltʼayatawa". Hayden kullakajj qonqortʼasisaw teléfono chʼalljjtayasïna. "Guerranjja, janiw khitis qhepäjjat chhaqtkaspati."
  
  Drakex uka ironía uñjasax jachaqt"asïnwa. "Janiw Hawai markax ukham jach"äkaspas ukham amuyirïkti".
  
  "Ukham sañ munta, ¿kunatsa jichhakamax mä ranchoparus jan jikxatapkiti? Ukhama, janiw jach"a luräwikiti. Ukampis mä axsarkañ walja jan mantañjam quqanaka, qullunaka ukat vallenakaw utji. Ranchonakax camuflados ukhamarakiwa. Ukat Wila Reyix jiwasatakix wakicht"atawa. Washington markax uka markankirinakax sapa kuti irnaqir jaqinakat sipans juk"amp yanapt"apxitani sasaw amuyapxi" sasa.
  
  Drake chachajj mä ceja jiltayäna. "Muspharkañawa, jupanakax chiqapuniw sapxpachäna. Aka chiqanwa jiwasan suma amigosax mantani" sasa.
  
  Mano jupax mä jach"a, samarañ jachaqt"asiw uñacht"ayäna. "Chiqpachansa Honolulu markankir jila parte jaqinakarux uñtʼtwa".
  
  Mä ch"amakt"awiw uñstawayi, ukat Ben Blake jupax mä akatjamat jupan jak"apan uñstawayi. Drake chachajj uka waynaruw uñchʼukïna. Kennedy jiwatapatx nayrïr kutiw chiqpachan uñt"asipxäna . Mä ola de emoción ukaw chuymapan sartasïna, ukat jankʼakiw chhaqtayäna ukat yaqha umtʼasajj imantarakïnwa.
  
  "Taqi kunas wali jankʼakiw pasäna, masi. Janiw kuns kamachtʼirjamäkti. Jupax qhispiyawayitu, ukampis... ukampis janiw qhispiyirjamäkti" sasa.
  
  -Janiw nayajj juchañchapksmati -sasa. Janiw jumanakan juchamäkiti -sasa.
  
  "Ukampis jumax sarxtawa."
  
  Drake chachajj Karin sat Ben kullakapar uñtäna, jupajj colerat nayranakampiw jilapar uñchʼukiskäna. Ben chachan jan amuytʼasis sarnaqatapat parltʼasipkpachänwa, ukat jupax grano contraw saräna. Drakex yaqha wiski jist"arasaw sillunakapar qhipäxar qunt"asïna, uñkatatapax janiw kuynt"askänti. "Niya waranqa mara nayraw SAS ukar mantawayta. Uraqpachan wali suma nuwasiñ chʼamapa. Kunatsa jupanakax wali suma jaqinakäpxi, Ben. Yaqha tuqinakatxa, qhuru jaqinakätap laykuw ukham lurasi. Jan sinttʼasiri. Jiwayirinakaxa. Jupanakax janiw Matt Drake ukham uñt"atäpkiti. Jan ukax Matt Drake ukham ukhamaraki, jupax Odin chachan ch"akhanakap thaqhaskäna. Aka Matt Drake jupax janiw SAS ukankänti. Jupax civil ukhamänwa" sasa.
  
  -Ukat jichhaxa?
  
  "Wila Reyix jakaski ukat Vendettax utjaskakiwa, janiw civil ukhamäkti. Qhawqsa jan wali jaqëñ munta ukajj janiw kunäkisa" sasa.
  
  Ben jilatajj maysaruw uñtäna. "Nayax amuyasta".
  
  Drake jilatajj wal muspharäna. Ben jilatajj saytʼasïna ukat asientopar kuttʼjjäna ukhajja, chikat kuttʼäna. Inas uka waynax jilsuñ qalltchïna.
  
  Qhipa kimsa phaxsinakax jan jank"ak uka lurawix jank"akïkaspän ukhax janiw kunas kunapachas ukhamäkaspati.
  
  Hayden jilatajj jupar uñchʼukiskäna. "Jupax jupamp chikäskänwa, jumax yatisktawa. Kunapachatï jupax jiwxäna ukhaxa. Jupatakejj chʼamarakïnwa" sasa.
  
  Drakex manq"antasïna ukat janiw kuns arskänti. Kunkapax ch"amakt"äna ukat jan jachaqt"asiñatakikiw taqi kuns luräna. Mä qawqha waynanakaw SAS ukankirinaka. Whiskyx purakajan p"iyapan mä junt"u ch"aphi jaytawayi. Mä juk"a pachatxa akham sasaw jiskt"äna: "¿Kunjamarak kayumax?"
  
  -Ch"usa -sasawa. Nayax sarnaqañ yatta ukat t"ijt"añs yatiraktwa. Ukampis Boudreau jilatampi mä qhawqha semananak jukʼamp nuwasiñjja janiw munkti" sasa.
  
  "Carcelankkäna ukhakamajja, janiw ukham lurañajj wakiskaniti" sasa.
  
  Uka chʼajjwañaw jupar chuym chʼalljjtayäna. Mai ukat Alicia jupanakax walja filanak nayraqatar ukat pasillo chiqan qunt"asipxäna. Uka pä warminakan sum apasiñapajj janipuniw jukʼamp thayäkänti, ukampis kunas panpachaniruw colerayäna.
  
  "¡Jumaw jan waltʼayapjjsma!" Alicia kullakajj arnaqasiñ qalltäna. "Nayan pachpa maldita kullakajar qhispiyañataki. ¿Kunjamarak yaqha hotel jikjjatapjjaspasti?"
  
  Drake chachajj asientopat mistusaw pasillot sarawayjjäna. Uka avionan qhep qhepa kunatï munaskäna ukajja, uñtʼkäna uka pä jiwayir warminakan nuwasiñapänwa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Hudson jilatajj uka hotelanwa jiwjjäna. "Juparux ch"axwapxänwa... kunapachatix..." sasaw p"iqip ch"allxtayäna. "¿Akax jumanakan yatiyawimäpachati, Kitano? Chiqpach arsupxañamatakiw chʼamañchtʼapxsma" sasa.
  
  Alicia kullakajj pasilloruw mantäna. Mai kullakajj ajanupar uñkatañatakiw saytʼasïna. Uka pä warmixa niyaw nayrat nayrakama puripxäna. Mai kullakajj jupa pachpatak mä lugar utjañapatakiw qhepar sarjjäna. Mä jan experienciani uñjirix inas amuychispa, ukax japonés tawaqun jan ch"amanïtap uñacht"ayi.
  
  Drake chachajj ukajj jiwayir señalätap yatïna.
  
  Jupajj jankʼakiw nayrar sartäna. "Suyt'ayaña!"
  
  "Kullakajajj tunka Hudsonan valoraniwa."
  
  Alicia kullakajj qhuruchasïna. "¡Jichhax mä juk"a mayo-tiempo katuqä!"
  
  Drakex May-ax janiw qhipäxar kutt"kaniti uk yatïna. Alicia kullakarojj kuntï nayrajj yatkäna uk yatiyañajj jukʼamp faciläspawa, mä arunjja, Hudson chachajj jupa pachpaw jaytawayi, ukampis Mai Kitano kullakajj jachʼa jachʼa tukutapajj janiw jaytañapatak jaytkänti. Alicia kullakajj walpun chʼalljjtäna. Mai kullakajj akham sasaw kuttʼayäna. Alicia kullakajj jukʼamp cheqanak churañatakiw ladopar sarjjäna. Mai kullakajj juparuw atacatayna.
  
  Drake jilatajj jupanak jakʼaruw tʼijtäna.
  
  Aliciax mä patat ch"allt"ataw mimed, nayrar sartawayi ukat codop May-an ajanupar jaquntäna. Japonés nuwasirix janiw kuyntkänti, jan ukasti p"iqip mä juk"a muytayäna, ukhamatw uka ch"axwäwix mä milímetro jupat jayarst"añapatak sillp"iñatak jaytawayi.
  
  Mai kullakajj Alicia kullakarojj costillanakaparuw wal chʼalljjtäna. Ukanx mä jach"a chhuxriñchjasiñaw ist"asïna, ukat Aliciax mamparoruw qhipäxar liwxatäna. Mayax nayrar sartawayiwa.
  
  Hayden kullakajj kayut saytʼasisaw arnaqasïna. Ben ukat Karin jilatanakajj kayunakap saytʼasirakïnwa, panpachaniw khitis uka nuwasïwin atipjani uk yatiñ munapjjäna. Drakex ch"amampiw mantanïna, Mayar jak"ankir asientoruw jaquntäna ukat Aliciax kunkaparux amparapampiw khuchhuqäna.
  
  "Suyt'ayaña." Arupax sepulturar uñtataw amukt"äna, ukampis axsarañamp phuqt"atänwa. "Jiwat fucking noviomax janiw kuna lurañas utjkiti. Ukat kullakamas ukhamaraki" sasa. Jupax mayoruw uñch"ukisïna. "Kovalenkox mä uñisiriwa. Mä kutix uka jan wali jaqix FUBAR ukar tukuwayxi ukhax taqi kuntix munkta uk ch"axwañamawa, ukampis uka pachakamaw qhispiyasma".
  
  Alicia kullakajj amparap tʼijtʼayäna. "Uka perrax kuntï lurawayki ukat jiwañapawa."
  
  Mai kullakajj janiw mä nayra chʼipjjtaykänti. "Jumajj jukʼamp jan walinak lurawayta, Alicia."
  
  Drake chachajja, Alicia kullakajj wasitatwa nina nakhantaskir uñjäna. Jupajj kunatï amuyupar purkäna ukak arsüna. "Chʼaxwañat sipansa, inas jumanakat kawkïris chiqpachapuni Wells jilatar jiwayatayna uk qhanañchtʼapxitäta. Ukat kunatsa" sasa.
  
  Uka nuwasiñax jupanakat sipan juk"ampiruw sarawayxi.
  
  Hayden jilatajj qhepäjjapankänwa, "Hudson jilatarojj Miles sat jachʼa tecnología apnaqasaw arknaqapjjäna. Jumax uk yatisktawa. Kunjamsa Mai kullakajj uka aparato churäna ukat janiw khitis akan kusiskiti" sasa. Uka arupanxa acero ukaw utjäna. "Kunjamsa jikjjatäna uk janiw sañ munkti. Ukampis kunatsa ukham luräna uk nayajj amuyaraktwa. Jichhax gobiernon yaqhip jach"a irpirinakapax pachpa jan walt"awinakanw jikxatasipxi. Kovalenkox qhipa anatäwip anataski, ukatx juk"akiw payïr base ukar puripxta. Ukat fugas ukanakax jan sellatäkchi ukhaxa-"
  
  Alicia kullakajj qhuruchasïna ukat asientoparuw kuttʼjjäna. Drakex yaqha pila miniaturanak jikxatäna ukat pasillot kutt"awayxäna jupan utaparuw saräna. Jupajj cheqak nayrar uñtäna, janiw jichhak wali suma amigopampejj kuna parltʼañsa qalltañ munkänti.
  
  Ukampis thakinjja, Ben jilatajj juparuw jakʼachasïna. "¿FUBAR?"
  
  "Fucked up jan uñtʼañjamäki uka".
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Janïr uraqir puripkipanx Hayden jupax mä jawsataw katuqatayna, Ed Boudreau jupax CIA ukan carcelapat jaltxataynawa. Wila Reyix mä manqhankir jaqiruw apnaqatayna ukat jan munataparjamax Boudreau-rux mä amuyumpi, jan ch"axwañamp apsuwayxatayna.
  
  "Jumanakax jaqinakax janipuniw kuns yatiqapktati" sasaw Drakex juparux säna, ukat jupax janiw muspharkänti kunapachatix jupax jan kuns jaysañatak utjkän ukhaxa.
  
  Honolulu markan aeropuertopax mä ch"amakt"ataw qhant"äna, ukhamarak markar jank"ak autot sarañax ukhamarakiw qhant"äna. Qhipa kutix Hawai markankapkän ukhax Davor Babic ukan jach"a utaparuw atacapxäna, ukatx Blanca yuqapaw suspectos ukan listaparux uñt"ayapxäna. Uka tiemponjja, wali wakiskirïkaspas ukhamänwa.
  
  Ukat Dmitry Kovalenko sat jilataw uñstäna.
  
  Honolulu markax wali ch"axwañ markapunïnwa, janiw jilpach americano jan ukax Europa markanakat sipan mayjäkänti. Ukampis kunjamakitix Waikiki Beach ukax janiw pä tunk minutos ukjat juk"amp jayankkiti sasin sapuru amuyt"awix Drake-n llaki amuyunakaparux llamp"uchawayi.
  
  Jayp"u pachax taqiniw qarjasipxäna. Ukampis Ben ukat Karin jupanakax CIA ukan edificiopar chiqak sarapxañapatakiw arsupxäna, ukat red local ukar mantapxañapataki. Panpachaniw Capitán Cook chachan diarionakapan kawkhans utji uk allsuñ qalltañ wal munapxäna. Drakex niyaw jachaqt"asïna uk ist"asaxa. Ben jilatajj nayratpachaw adivinanzanak wal munasïna.
  
  Hayden jupax papelanak jank"akiw lurawayi ukat mä juk"a pachatxa yaqha jisk"a oficinaruw jikxatasipxäna, Miami markan jaytapkän ukar uñtasita. Ukax mayj mayjawa, ventanatxa Waikiki markan jach"a hotelanakap uñjapxäna, Top of Waikiki ukan uñt"at restaurante giratorio ukat jaya chiqanx Oahu markan jach"a uñacht"äwipa, Diamond Head ukham uñt"atawa, ukax jaya pachaw ikiñan jikxatasïna.
  
  Karin kullakajj jachtʼasisaw akham säna: "Dios, nayajj akan jakañ munta" sasa.
  
  "Iyawstwa" sasaw Kinimakax jisk"at arsüna. "Vacacionankir jila parte jaqenakajj nayat sipansa jukʼamp tiempo akan sarnaqapjjatap yatkchiyätsa" sasa.
  
  "Ey, jumax Everglades markanx janiw sinti jaya pachax utjktati" sasaw Hayden kullakax Ben ukat Karin jupanakan computadoranakap sistema privilegiado ukar conectasin sawkasïna. "Ukat uka markankirinakat mayniruw uñtʼarakta."
  
  Kinimakax mä juk"a pachax musphataw uñnaqäna, ukatx chhuxriñchjasïna. "¿Cocodrilo sañ muntati? Wali kusiskañänwa, jïsa" sasa.
  
  Hayden kullakajj kuntï luraskäna uk tukuyasaw uñchʼukïna. "¿Kunjamarak jankʼak manqʼañasa ukat nayraqat ikiñasa? Alwatpachaw irnaqañ qalltapxta" sasa.
  
  Ukanjja, pʼeqep chʼoqtʼasisaw iyaw sapjjerïna. Maya kullakajj iyaw säna ukhajja, Alicia kullakajj sarjjänwa. Drake jupax janïr irnaqir masinakapar kutt"kasax jupar uñjäna. "Jichhürunakan yateqawayta uk taqeniw yatipxañama. Nayax mä amuyt"awiw utjitu akax mä wakiskir yatiyawinak uñt"ayañax utjaspawa". Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Dahl jilatajj qharüruw nayar jawstʼitäna."
  
  "¿Torsten?" Ben jilatajj akham sasaw säna. "¿Kunjamsa uka loco sueco jaqix jikxatasi? Qhep qhepa kuti uñjkayäta ukhajja, Odin chachan chʼakhanakaparuw uñchʼukiskäna" sasa.
  
  Drake chachajj janis khitis jupar jarkʼkaspa ukhamaw amuyasïna. "Diosanakan Sepulturap uñakiptʼasajja, transferencia aparatonakan jikjjatapkta uka remolinonakampi chika chimpunak jikjjatapjjäna".
  
  "¿Sapa kuti?" - Hayden jupax akham sasaw arsu. "¿Qhawqha constantesa?"
  
  "Jupanakax chiqpachapuniw pachpakïpxi."
  
  Ben chachan pʼeqepajj taqe chʼamampiw irnaqañ qalltäna. "Ukax sañ muniwa, khitinakatix Sepultura lurapkäna uka pachpa jaqinakaw uka aparatonak lurapxarakïna. Akax loqtañawa. Uka teoría ukax diosanakax jupanakan sepulturanakap lurapxäna ukat chiqpachapuniw jiwañatak ikipxäna, ukampirus walja jaqinak chhaqtayañ tuqiw jakäwip jayarst"ayapxäna. Jichhax jumax sasktati jupanakax dispositivos de viaje de tiempo uñstayapxaraki?" Ben jilatajj mä jukʼa samartʼäna. "Chiqpachansa, ukax wali askiwa-"
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, jupar uñkatasa. "Ipi. Chiqansa, ukax wali askiwa. Ukatwa tiempon sarnaqapxäna, kunanakatï paskäna ukanak mayjtʼayapxäna ukat jaqinakan destinonakapsa lurapxäna" sasa.
  
  Matt Drake jupax amukiw kutt"awayxäna. "Alwaw uñjapxäma" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Arumanthix thayax bálsamo, tropicamente junt"u ukat Pacífico jach"a qutamp mä juk"a sawurani. Drake jupax callinakan sarnaqäna, mä jist"arat bar jikxatañkama. Clientela ukax yaqha markanakan yaqha bares ukanakat sipan mayjäñapawa, ¿janich ukhamäki?, sasaw amuyäna. Chiqansa, paraisopunïnwa. Ukatxa, ¿kunatsa lifers ukanakax wali billar anattʼasipkäna, uka chiqan jupanakan dueñopäkaspas ukhama? ¿Kunatsa mä machat jaqix bar tukuyan pʼiqip qhipäxar jaquntatäskäna? ¿Kunatsa wiñay chacha warmix sapaki qunt"asipxäna, jupanakan jisk"a pachanakapan chhaqhata, mayacht"asis ukampis sapaki?
  
  Ukhamajj yaqhep yänakajj mayjänwa. Alicia Miles kullakax bar ukankänawa, doble umañ tukuyasa. Drake jilatajj sarjjañwa amtaskäna. Yaqha barras ukanakaw utjäna, ukanjja llakinakapat imantasispänwa, jila partejj ukham uñnaqtʼanïspa ukhajja, utapankaspas ukhamaw jikjjatasispäna.
  
  Ukampis inas lurañatak jawsatapajj kuntï amuykäna uk mä jukʼa mayjtʼaychïna. Juparuw jakʼachasisin qontʼasïna. Jupajj janiw uñchʼukkänti.
  
  "Jan wali, Drake." Chʼusa vasop jupar jakʼachasïna. "Mä umañ alapxita."
  
  "Botella jaytañamawa" sasaw Drake chachajj barman ukar ewjjtʼäna ukat chika vaso Bacardi Oakheart sat umampiw warantasïna. Jupax mä tostadas ukan vasop jach"ar aptäna. "Alicia Miles kullakajj ukhamänwa. Tunka mara jaqichasiñax janiw kawkirus sarkänti, ¿janich ukhamäki? Ukat jichhax alaxpachan jikxatasipxta, mä bar ukan machata" sasa.
  
  "Jakäwix mä thakhiw jumar jan walt"ayañataki".
  
  "Janiwa. SRT ukax ukham luratayna" sasa.
  
  "Chiqpachansa janiw yanapt"känti."
  
  Drake chachajj ladopar uñkatasaw jupar uñtäna. "¿Akax mä propuesta honradez ukhamäpachati? ¿Jumatsa? ¿Qhawqhanis jupanakat umamp jiwarawayta?"
  
  "Uka jan waltʼäwinak askichañatakix wakisiwa. Janiw kunjamtï nayajj munkta ukhama" sasa.
  
  "Ukat ukhampachasa, janiw kuns uka jaqinakar yanaptʼañatak lurapktati. Uka ayllunxa. ¿Ukat amtastati? Jumanakajj pachpa soldadonakajaruw jupanakar jisktʼapjjañapatak jaytapjjtajja" sasa.
  
  "Nayajj jupanakjamarakiw soldado ukhamäyäta. Nayajj ordenanakanïtwa" sasa.
  
  "Ukatsti khitirutix jukʼamp pagkäna ukaruw katuyasxtaxa."
  
  "Nayaw lurañaj phoqawayta, Drake." Alicia kullakajj ronap wasitat phoqantasaw botellajj mesa patjjar wal chʼalljjtäna. "Askinak apthapiñ pachaw purini" sasa.
  
  "Ukat kawkirus puriyapxtam uk uñjam."
  
  "Uñtapxam kawkirus akax puriyapxitu, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake chachajj amukiw qheparäna. Jachʼa thaknam saräna sasaw sissna. Ukat jiskʼa thaknam saräna sasaw sasma. Ukajj janiw kunäkänti. Jupanakax pachpa chiqanw tukuyapxäna, pachpa chhaqtäwinakampi, pachpa jutïr pachampi.
  
  "Nayraqatax Wila Vendetta ukamp apasxañäni. Ukat Kovalenko satänwa. Ukatxa kawkhanktansa uk uñjañäni" sasa. Alicia kullakajj jaya cheqanakar uñkatasaw qontʼasïna. Drake chachajj Tim Hudson jilatajj jupan amuyupanti sasaw jisktʼasïna.
  
  "Wells tuqit parltʼañax wali wakiskiriwa. Jupajj nayan amigojänwa" sasa.
  
  Aliciax larusitaynawa, nayrjax ukhamarakiw ist"asïna. "¿Uka nayra pervertido? Jupax janiw kunjamatsa amigomäkänti, Drake, ukat jumax fucking yatisktawa. Puchunakatwa parltʼañäni. Ukampis tukuyarojja. Ukapachaw ukax lurasi -sasa.
  
  "Kunata?"
  
  Mä llamp"u aruw amparapamp jalnaqäna. "Kunalaykutix ukapachaw ukax lurasiñapa, Matt." Ukajj May chachan llampʼu tonanakapawa. Jupax amukiw jupanak tuqir jak"achasïna. "Kunalaykutix nayraqat aka tuqit pasañatakix maynit maynikamaw munasipxta".
  
  Drake jupax jupar uñjasax muspharatap imantañ yant"äna. "¿Chiqapunit Wells chachan chiqa yatichäwipax ukham axsarañjamati?"
  
  Jupanakan amuktʼasitapajj kunas ukajj uk sänwa.
  
  Mai kullakajj jupanak taypinwa sarnaqäna. "Nayax mä p"iqinchäwinïtax laykuw akanktxa."
  
  "Ranchu? ¿Khitinakatsa? Japón markankirinakaw juma lantix utjani sasaw amuyayäta" sasa.
  
  "Oficial ukhamawa, jupanakax lurapxäna". Mai kullakax arupanx mä kusisit notaw ist"asïna. "Janiw oficial ukhamäkiti, jupanakax estadounidenses ukanakamp aruskipt"apxi. Jupanakax yatipxiw kunjams Kovalenko ukar katuntañax wali wakiskirïna. Gobiernojajj janiw nayranakanïkaspas ukham amuyañamäkiti" sasa.
  
  "Janiw samkasirïkti" sasa. Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Kunjamsa jikjjatapjjesta uk yatiñ munta" sasa. Jupax chalecop ch"allxtayäna, jupax faro jaqunukuñ munkaspa ukhama.
  
  "Nayaw jumat sipan juk"amp askïtxa" sasaw Mai kullakax säna ukat jichhax larusiskänwa. "Ukat kimsa bloque ukanakatakix uka sapa barrakiwa."
  
  -¿Akaxa chiqati? Drake jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Kunja irónicosa" sasa.
  
  Mai kullakajj mayampiw akham säna: "Nayajj mä pʼeqtʼäwinïtwa" sasa. "¿Jichhax nayamp chik jutasin uñakiptʼañ munasmati jan ukax panpachanix wali machjatäpxtati, ukat janiw kuns lurapktati?"
  
  Drakex mä segundo qhipat sillupat jaltawayxäna ukat Aliciax muyuntäna. "Thak uñacht"ayañamawa, jisk"a duende."
  
  
  * * * .
  
  
  Mä juk"a taxi sarañ tukuyatatxa, jupanakax mä calle esquina ukanw tantachasipxäna, Mai jupanakar machaqar tukuyañ ist"asa.
  
  "Akax khitirutix Agencia de Inteligencia ukan atinisiwaykta ukat chiqapuniw juti. Kovalenko jupan ranchopax walja jaqinakaw apnaqapxi, jupax jupar atinisi. Nayratpachaw ukhamapunïnwa, jichhax nayrat sipans juk"amp yanapt"kchisa, kunapachatix pachax munaski ukhax...walikiwa, kuntix lurañ amtki uk lurañataki. Kunjamakitix Oahu markan ranchopax Claude sat jaqin apnaqatawa" sasa.
  
  Mai jupax wayn tawaqunakan línea ukar uñt"ayäna, jupanakax arco ukat qhana qhant"at club ukar mantañ punkut pasapxäna. Ukat akham sarakïnwa: "Claude jilatajj aka cluban dueñopawa. Luz lliphipitanakax "DJs en vivo, Botellas Especiales de Viernes ukat Invitados Especiales" ukham uñt"ayapxäna. Drake chachajj jan samsusaw jaqenakar uñchʼukïna. Ukanjja, Hawai markankir niya waranq suma waynanakaw kunayman estadonakan jan isinïpkäna ukanakan uñachtʼayasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä jukʼa mayj mayjäpjjaspänwa" sasa.
  
  "Jichhajj yattwa taqenis qʼomachatäpjjatamjja" sasa. Alicia kullakajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. "Mä mara nayra Drake-x jichhax jupamp chikäki uka pä junt"u warminakan jak"apan sayt"asispänwa, pä amparapampiw ajanunakapar cupt"asispäna, ukat ukaruw thaqhapxirïta".
  
  Drake chachajj nayranakap chʼalljjtayasïna, muspharkañ cheqätap yatisa. "Kimsa tunk mara chikatanix jaqiruw mayjt"ayi" sasaw chhuxriñchjasïna, mä akatjamat Alison jiwatapat, Kennedy jiwayatapat ukat sapa kuti machantatap amuyasïna. Jupax panpachaniruw acero uñkatasiñ askichañ atipjäna.
  
  "Claude sat chachar thaqhañax akan qalltawayi."
  
  Punku uñjirinakan jakʼapatwa jachaqtʼasis sarapjjäna, ukat mä jiskʼa túnel ukanwa jikjjatasipjjäna, uka túnel ukanjja, chʼiyar qhananakampi ukat falso chhullunkhanakampi phoqantatänwa. Drake chachajj mä jukʼa tiempojj desorientatäjjänwa ukat walja semananak machantatäñkamaw tizampi uchasïna. Amuyunakapax janiw qhankiti, reacciones ukanakax juk"ampiw ch"amanchasi. Jupajj jankʼakiw katjañapa.
  
  Túnel uksat sipansa, mä jachʼa balconaw utjäna, ukanjja jamachʼinakjamaw thuqtʼañ utajj uñjasirïna. Cuerponakajj manqhankir ritmos de bajo ukanakamp mäkiw sarnaqäna. Chʼiqa toqenkir perqajj waranq waranqa machjayir botellanak katjjarutänwa ukat qhanajj lliphipir prismanakampiw uñachtʼayasïna. Tunka payan bar ukan irnaqirinakax anatirinakaruw irnaqapxäna, lakap uñakipapxäna, mayjt"äwinak churapxäna ukat jan wali umañanak jan yäqasir club ukar saririnakar churapxäna.
  
  Kunjamtï yaqha bar ukan utjki ukhama. Drakex mä juk"a ironía ukamp larusitayna. "Qhipata". Jupax uñacht"ayäna, janiw jaqinak taypin imantasiñax wakiskänti. "Mä sogampi chʼukut mä cheqa. Ukat qhipäxanxa cortinanakaw utjaraki" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Fiesta privadanaka" sasa. "Uka qhipäxan kunas pasaski uk yatxa."
  
  "Chiqpachansa jumax yatisktawa." Mai kullakajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw uka cheqat yatjjatañatak chʼamachasiskäna. "¿Akan qhipa cuartox utjiti, janipuniw ukar mantktati, Miles?"
  
  "Jan uka chiqarus sarañamäkiti, perra. Nayax Tailandia markan exploits ukanakat yatta. Nayas janiw ukanak lurañ yantʼkiriskayätti" sasa.
  
  "Kuntï istʼapkta ukajj wali jiskʼachatawa." Mai kullakajj jan qhepar uñtasajj jachʼa escalerat sarañ qalltäna. "Nayar atinisiñamawa".
  
  Drake chachajj Alicia kullakaruw ñikʼutap chʼoqtʼasïna ukat thuqhuñ utaruw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Alicia kullakajj muspharat uñnaqtʼanïnwa, ukampis mä jiskʼa thaknam sarañ amtatap amuyasïna, ukat mä sapa cheqaruw sarañ amtäna. Inglés warmix amparap luqxatäna. "Jumaw thakhi p"iqinchirïta, Drake. Nayajj jumar arkäma" sasa.
  
  Drake chachajj mä akatjamat jan amuytʼasir wilajj wal jalnaqäna sasaw amuyasïna. Ukax mä jaqir jak"achasiñatakiw ch"amanchasiwayi, jupax Dmitry Kovalenko ukan kawkhans jikxatasi uk yatispawa. Jichhakamax wila wartatapax lamar qutan mä juk"a ch"allt"atakiwa, kuntix jupax warantañ munkän ukampi chika.
  
  Thuqhuñ pampan larusiña, ch"uñut lurat janchinak taypin sarnaqapkäna ukhajja, mä waynaw Alicia kullakarojj muyuntayañ atipjäna. "Ey" sasaw amigoparux arnaqasïna, arupax jukʼakiw istʼasïna, uka ritmo pulsante patxata. "Nayax suertenikïtwa".
  
  Aliciax plexo solar ukaruw jan ch"amanïki uka amparanakapamp ch"allt"äna. "Janipuniw kuna suertenïktati, wawa. Uñjapxam ajanumxa" sasa.
  
  Jupanakax jank"akiw nayrar sartapxäna, jan yäqasa, jach"a musica, liwxatasir cuerponaka, bar ukan irnaqirinakax jaqinak taypinx bandejas precariamente equilibradas p"iqip patxaruw nayraqatar qhipäxar t"ijtapxäna. Uka chacha warmix wali jachʼat chʼaxwasipkäna, uka chachax mä columnaruw chʼallxtayasïna, ukat warmix jinchuparuw arnaqasïna. Mä tama chika marani warminakax ch"uñump phust"asisaw jalea de vodka ukat jisk"a ch"uxña cucharas amparanakapamp mä muyu qunt"asipxäna. Uka pampanjja, jiskʼa mesanakaw chʼeqtʼatäna, jila partejj paraguas manqhan jan sawurani umañanakamp phoqantatänwa. Janiw khitis sapakïkänti. Walja chachanakaw Mai ukat Alicia jiwatapat doble toma lurapxäna, ukat amiganakaparux wal chuym ustʼayapxäna. Mai kullakajj wali yatiñampiw uka attención ukar jan yäqkänti. Alicia kullakajj ukham chʼamañchtʼäna.
  
  Jupanakajj sogampiw muyuntat mä cheqaruw puripjjäna, uka cheqajj qorit lurat thiya trenzat luratänwa, uka trenzajj broncet lurat pä chʼamani soga postenak taypinwa chʼoqantasïna. Establecimiento ukax chiqpachans janiw khitis uka pä thuqhurinakarux mayni tuqin ch"axwañapakiti sasaw amuyapxäna.
  
  Jichhax jupanakat maynix amparap apsusaw nayrar sartasïna ukat Mai-rux wali amuyumpiw qhipäxar sarañapatak mayïna.
  
  Japón markankir tawaqux jank"akiw jachaqt"asïna. "Claudex uñjiriw khithapxitu..." sasaw mä juk"a samart"äna, amuyt"kaspa ukhama.
  
  "¿Pilipo?" Mayni thuqhurixa jank"akiw arsüna. "Kunatsa uk amuyasta, ukampis ¿khitis aka waynaxa?"
  
  "Guardia de cuerpo".
  
  Pä jach"a jaqinakax Drake-rux pusi ch"uqi esquinaruw uñch"ukipxäna. Drake jilatajj jupanakar uñjasajj wal jachaqtʼasïna. Inglés arun acentopax pächasiñanak utjayaspa ukhax janiw kuns arskänti. Alicia kullakajj janiw ukham llakiskänti.
  
  "Ukhamaxa, aka Pilipo. ¿Kunjamakis jupax? ¿Suma kusistʼañäniti jan ukajj ¿kunatsa?"
  
  "Ay, jupax wali sumawa" sasaw nayrïr gorilax qhuru jachaqt"asis säna. "Uka Perfecto Caballero".
  
  Payïr gorilax isinak uñch"ukiskäna. "Janiw uka tantachäwitak sum -isimp isthaptʼatäktati. ¿Claude jilatajj khitantamti cheqätati?"
  
  Mai kullakajj "nayajj sum yatta" sasin siskäna ukhajja, janiw kuna jiskʼachasiñas utjkänti.
  
  Drake jupax uka intercambio ukampix imantat nichonak uñakipañatakiw apnaqatayna. Mä jiskʼa escaleratwa mä jachʼa plataformar puripjjäna, uka plataformanjja mä jachʼa mesaw qontʼatäskäna. Niya tunka payan jaqinakaw mesa muytasin qunt"atäsipkäna, jila partex wali kusisitaw uñnaqapxäna, ukat jichhakiw mä jach"a polvo chhuxriñchjapxatap amuyapxäna. Mayninakax axsarañampi ukat llakit uñnaqt"anikiw uñstapxäna, tawaqunaka ukat mä qawqha waynanaka, qhanaw janiw fiestan tamapankkänti.
  
  "¡Ey Pilipo!" - sasaw payïr gorilax arsüna. "¡Jumatakix fresco aycha!"
  
  Drakex imill wawanakarux mä jisk"a escaleraruw arktawayi. Aka patat jukʼamp amukiw utjäna. Jichhakamax tunka payan jan pantjasir jan wali jaqinakaruw jakthapiwayi, taqiniw pistola apt"atäpxpachäna. Ukampis kunapachatix tunka payan local ejecutores ukanakar May, Alicia ukat jupamp chikancht"askäna ukhax janiw llakiskänti.
  
  Jupanakat qhepäjjaruw qheparäna, jan sinti llakisiñatakiw chʼamachasïna. Pilipo markaruw uñch"ukipxäna, jichhax mä qawqha kayunak jayankxapxänwa. Aka discotecax niyaw chiqpachans ch"allxtañ qalltañampïskäna.
  
  Pilipoxa imillanakaru uñch"ukiskäna. Kunkapan waña clic luratapajj jupar munasitap uñachtʼayäna. Drake chachajj amparapampiw umañar katjjarusajj kuttʼayäna, uk janiw sum uñjkänti.
  
  "¿Claudex khitantamti?"
  
  Pilipo jisk"a, jisk"a jaqiwa. Jach"a, qhana nayranakapax jank"akiw Drake-rux aka jaqix janiw Claude-n amigopäkiti sasaw yatiyäna. Janiw maynit maynikam uñtʼasirïpkayätti. Jupax juk"amp títere ukhamänwa, cluban figurapänwa. Consumibles ukanaka.
  
  "Janiw chiqpachansa". Mai kullakax uk amuyarakïnwa ukat mä ch"ipxtawimpiw mä pasiva warmit mä muspharkañ jiwayir jaqir tukuwayxäna. Jan chʼamanïki uka amparanakaw pä jakʼa jaqenakan kunkapar allsupjjäna, ukat nayraqatat mä jachʼa jawqʼjataw kimsïr jaqerojj armtʼasïna, sillupat jaquqanïna. Aliciax jak"ankir mesaruw jaltawayxäna, ukat chhuxuparuw uraqir purintäna, kayunakapax wali jach"a thayaruw purintäna, ukat kunkapan tatuajes jallunkir jaqirux talonapampiw ajanuparux wali ch"amampiw ch"allt"äna. Jupa jakʼankir animalaruw chʼalljjtäna, ukat panpachaniw kayupat jaqontäna. Alicia kullakajj kimsïr cheqaruw jaltawayjjäna.
  
  Drake chachajj kʼachat kʼachat uñtasitänwa, ukampis jukʼamp tʼunjirïnwa. Jaya ñik"utan Asia markankir jaqix nayraqat juparuw saykatawayi ukatx nayrar sartawayiwa, jab ukat frontal punch ukanakamp chikt"ata. Drakex ladoruw sarawayxäna, kayup katjäna ukat wali jach"a, akatjamat ch"amampiw muyuntäna, uka jaqix arnaqasïna ukat jaquqanïna, ukat mä jachir bolaruw tukuwayxäna.
  
  Jutïr jaqejj mä cuchillo apsüna. Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. Uka cuchillajj nayrar tʼijtjjänwa. Drake chachajj muñeca katjäna, pʼakjäna ukat uka armajj dueñopan purakapar manqharuw jaqontäna.
  
  Drake jupax juk"ampiruw sarxäna.
  
  Uka jan wali colgadores ukanakax mesat t"ijtxapxäna. Ukajj janiw kunäkänti. Jupanakajj janiw Claudet kuns yatipkaspänti. Kunjamtï suyapkäna ukhamarjamaw suma qʼara sillapan imantasispäna, nayranakapajj ajjsarañat jachʼaptayasïna, lakapas amukiw sarnaqäna.
  
  "Pilipo" sasa. Mai kullakajj jupar jakʼachasisin amparapampiw thixnipar luqtäna. "Nayraqataxa, jiwasan empresasaruw munapxtaxa. Jichhajj janiw ukham lurjjtati. Ukax qhurupuniwa. ¿Kunas amigojäñatakejj wakisi?
  
  "Naya... chachanakaw utjitu." Pilipo chachajj wali chʼamampiw amparapamp uñachtʼayäna, amparanakapajj alcohol umañar puriñ jakʼankir jaqjamaw khathatïna. "Taqi chiqanwa".
  
  Drake chachajj pä gorilampiw jikisïna, jupanakajj niyaw escaleran patapar puripjjäna. Alicia kullakajj chʼeqa toqenkir qhep qhepa jaqenakaruw qʼomachaskäna. Jachʼa thuqtʼañ musicanakajj alayatwa istʼasïna. Kunayman etapas de machantat cuerponakax thuqhuñ utarux ch"iqiyatäpxänwa. DJ ukax mistuwayxänwa ukat katuntat uñjirinakatakiw qhuruchasïna.
  
  "Claudex janiw khitktamti" sasaw payïr gorilax jachaqt"asïna, qhanaw muspharata. Drake chachajj escaleran escaleranakapampiw nayrar liwjjatasïna ukat pä kayupaw uka chachan pechopar ayruntäna, ukat qheparuw chʼajjwañ pʼiyaruw jaqontäna.
  
  Yaqha chachax qhipa thakhit jaltasaw Drake-rux t"ijtäna, amparanakap t"ijt"ayasa. Inglés jaqix costillanakaparuw mä ch"axwäw katuqatayna, ukax mä jan ch"aman jaqiruw t"unjaspäna. Ukajj chuym usuyänwa. Uñisirinakapajj mä jukʼa samartʼäna, kuna efectos utjañap suyaskäna.
  
  Ukampis Drakex mäkiw jach"at jach"at arsüna ukat mä jak"a uppercut uñacht"ayäna, kayunakapan kayunakapat liwxatasa. Uka gorilajj oraqet apsutäjjänwa ukat mä ratukiw jan amuytʼasjjänti. Uka ch"axwawimpixa uraqiru ch"allt"ataxa Piliporuxa uñjkaya saltawayxataynawa.
  
  "¿Kuns sasmati?" Mai kullakax wali suma manicurat uñnaqap hawaiano jaqin ch"aphinakamp ch"uqt"at ajanuparuw t"ijtäna. "¿Jaqinakamatxa?"
  
  -¿Jumajj loqtatätati? ¿Khitis aka cluban dueñopa uk yattati?"
  
  Mai kullakajj jachaqtʼasïnwa. Alicia kullakajj panpachaniruw jakʼachasïna, pusi guardaespaldas ukanakar khitasajj janiw kuna llakisiñas utjkänti. "Kusisiñaw jumax ukham sañamawa." Pilipo chuymapar kayup uchasaxa wali ch"amampiwa ch"allt"asïna. "Aka waynaxa, Claude. ¿Kawkinkis jupax jikxatasi?
  
  Pilipo nayranakapaxa katjata nina ch"iwinakjamawa t"ijtäna. "Naya... janiw yatkti. Jupax janipuniw akan jutkiti. Nayax aka chiqar t"ijtxa, ukampis nayax... janiw Claude-rux uñt"kti."
  
  "Llakiskañawa." Aliciax Pilipo-rux chuymapar ch"allt"äna. "Jumataki".
  
  Drake jupax mä juk"a pachaw perímetro ukar escanear saräna. Taqi kunas jan kuna jan waltʼäwinïkaspas ukhamänwa. Jupax club ukan dueñopampix nayrat nayrakamaw qunt"asïna.
  
  "Jiwasax ukanak katuqapxta. Jumax mä jan kunatak askïki uka yanapätawa. Claude sat chachar janiw uñtʼktati sasaw nayajj iyawsarakta. Ukampis jumax jupar uñtʼir khitirus uñtʼañamawa. Sapa kuti visitt"ir jaqi. Mä chacha, khititix juma pachpa jan walt"ayasiñatakix ch"amachasi. Jichhax..." Drakex Pilipo-rux kunkapat katthapïna, colerasiñapax juk"akiw imantasïna. "Jumaw aka jaqin sutip yatiyapxita. Jan ukax nayax fucking p"iqim t"ijt"ayaskä" sasa.
  
  Pilipo-n jiskht"asitapax aka patakamas janiw ist"askänti, kawkhantix qhixu qhixu thuqt"awinakax jach"a acústico pirqanakax ch"amakt"ayatänwa. Drakex p"iqip ch"allxtayäna kunjamtix mä tigrex jiwat gacela p"iqip ch"allxtayki ukhama.
  
  "Kuna?"
  
  "Buchanan satänwa. Aka jaqix Buchanan satawa -sasa.
  
  Drakex juk"amp ch"amampiw chhuxriñchjasïna kunatix colerasiñapax apnaqañ qalltäna. "Kunjamsa jupamp jikista uk yatiyapxita." Kennedy sat chachan uñachtʼäwinakapajj visionaparuw phoqantäna. Jupax Mai ukat Alicia jupanakax jiwañampïskir club ukan dueñopat jayarst"apxatapa, juk"akiw amuyasïna.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Hawai markankir arumax wali ch"amampiw sartasïna. Chika arum pasawayxänwa, Drake, May ukat Alicia jupanakax club ukanx jamasat mistusaw mä taxi sayt"ayat ukar jach"añchapxäna. Aliciax escapañ thakhip ch"amanchawayi, kusisitaw DJ ukar jak"achasïna, micrófono aptasa ukat rock star ukan wali suma impresionap lurasa. "¡Honolulu markanx aruntt"apxsmawa! Kunjamas jumax jikxatastaxa? Ukhamaw jichhür arumax akanktxa. ¡Jumanakax wali suma uñnaqtʼanïpxtawa!" Ukatxa, waranq lakapan waranqa asumciones jaytasax sumakiw sarxäna.
  
  Jichhax taxi apnaqirimpix jan khitin jark"ataw parlt"asipxäna. "¿Qhawqha pachas Pilipo-x Buchanan-ar yatiyañapatakix munasispa sasin amuyta?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Suertenïsajj inas mä jukʼa tiempo jan jikjjatapkchiti. Jupax wali sum chikt"atawa. Ukampis ukham lurapjjani ukhajja..."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw parlkaniti" sasa. "Jupax axsarañjamawa. Jupax janiw Claude chachan jaqipar kutt"ayatapat amuyt"aykaniti. Nayajj hipotecajj ukaruw uchasirïta" sasa.
  
  "Gorilanakajj inas habas warantapjjchispa." Mai kullakajj amukiw säna.
  
  "Jupanakat jila partejj jan amuytʼasirïpjjewa." Aliciaxa larusitaynawa, ukatxa juk"ampi jach"a chuymampiwa säna. "Ukampis sprite ukax chiqawa. Kunapachatï sarnaqañ yatipxani ukat wasitat parltʼasiñ yatipxani ukhaxa, khuchhinakjamaw chhuxriñchjasipxani" sasa.
  
  Drakex lakap ch"allxtayäna. "Maldita, panpachaniw chiqaw sapxsma. Ukatxa jankʼakiw uk lurañasa. Jichha arumax. Janiw yaqha amtäwix utjkaspati" sasa.
  
  "Norte Kukui calle" sasaw Mai kullakax taxi apnaqirirux säna. "Morgue jakʼaruw jaytapjjetasma" sasa.
  
  Taxi apnaqirix jank"akiw jupar uñkatasïna. -¿Chiqapuniti?
  
  Alicia kullakajj mä jiskʼa jachaqtʼasisaw chuymap katjäna. "Ukax jisk"akiwa, phisqa-o" Ukhama auto apnaqañakiw wakisi."
  
  Taxi apnaqirix "Fucking haole" ukham arsüna, ukampis thakhi tuqir uñkatasinx amukiw jikxatasïna. Drake chachajj kawkirus sarapkäna uka toqetwa lupʼïna. "Chiqpachans akax Buchanan oficinapächi ukhax janiw aka pachanx ukankaspati".
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Drakey, Drakey, jumax janiw sum ist"ktati. Kunapachatï qhepat amuyapjjta, Pilipo sat loqhe jaqejj kunkapajj amparanakamar wali chʼamampiw katjjatäna, ukat moradoruw tukuwayjjäna, ukat larusiñatakjam jakañap qhespiyañatakiw sartasipjjayäta, ukat Buchanan chachajj mä utanïtapwa sapjjetäna" sasa.
  
  "Uta?" Drake jupax mä ñik"ut ch"allxtayäna.
  
  "Negocio tuqitxa. Jumax uka aljirinakaruw uñt"taxa. Ukan jakasipxi ukat manq"apxi, ukan anatapxi, ukatw local irnaqawinakap wakicht"apxi. Ordenar uñji. Ukat markaparus jakʼankarakiniwa. Mä jan sayt'as ch'ama fiestawa, chacha".
  
  "Kunatix discotecan lurawinakap jan yatiyañ yanapt"ani, jichha pachataki". Maix taxix morgue ukan sayt"askäna ukhax sänwa. "Hong Kong markan uka imán de entrega ukan oficinapar mantapkta uk amtastati? Jank"akiw mantapxta, jank"akiw mistuwaytanxa. Ukhamaw utjañapa" sasa.
  
  "Kunjamtï Zúrich markan uka chiqar puripkta ukhama". -sasawa Aliciaxa Drake-ruxa jach"at säna. "Janiw taqi kunas jumatakïkiti, Kitano. Janiw ukhamakiti" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jupax Honolulu markan CIA ukan edificiopan churat apartamento ukar mantawayi ukat jiwataw pistanakapan sayt"awayi. Ben jilatajj jupar suytʼaskäna, ikiñar qontʼasisaw kayunakap warktʼasïna.
  
  Uka waynaxa qarjataw uñnaqäna. Nayranakapajj walja urunak computadora pantalla uñchʼukisaw wilamp chʼalljjtayasïna, ukat ukham wali concentración utjatapatjja, nayraqatapajj mä jukʼa chʼiyjatäkaspas ukhamänwa. Hayden jilatajj jupar uñjasajj wal kusisïna.
  
  Jupajj wali qhanaw cuarto muytasajj uñchʼukïna. "¿Jumampi Karinampi qhipharux cordón umbilical khuchhuqapxtati?"
  
  "Har, har, ukatsti. Jupax familiapawa -sasa. Jupanakan jakʼachasiñapajj jukʼamp qhanäkaspas ukhamwa säna. "Ukat chiqpachapuniw computadorat sarnaqañ yati".
  
  "Mä IQ nivel genio ukax aka tuqit yanapt"ätam". Hayden jilatajj zapatonakap apsuwayjjäna. Uka thiya alfombrajj usut kayunakap manqhanjja, mä espuma almohada ukhamänwa. "Qharürojj kuntï munktan uk Cook chachan revistanakapan jikjjatapjjäta sasaw taqe chuyma sista".
  
  "Jupanakar kunjamatsa uñtʼsna ukhajja".
  
  "Taqi kunas Internetan utji. Kawkirus uñchʼukiñama uk yatiñakiw wakisi" sasa.
  
  Ben jilatajj jupar uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼasïna. "¿... ¿Akanx manipulat uñjasisktan ukhamti amuyasi? Nayraqatax Diosan Sepulturap jikxatta, ukatx dispositivos de transferencia ukanak jikxatta. Jichhax uka paninix mayacht"asipxatapwa jikxatapxta. Ukat..." sasaw mä jukʼa samartʼäna.
  
  -Ukat kunasa? Hayden jilatajj ikiñan jupan jakʼapanwa qontʼasïna.
  
  Ukat akham amuytʼäna: "Uka aparatonakajj kunjamatsa Infiernon Punkunakapar mayachatäspawa" sasa. "Kovalenko jupanakar munaspa ukhax ukankapxañapawa".
  
  "Janiw chiqäkiti". Hayden jilatajj jukʼampiw jakʼachasïna. "Kovalenkox loco ukhamawa. Kunjamsa amuyi uk janiw amuyasksnati" sasa.
  
  Ben chachan nayranakapajja, jankʼakiw amuyunakapat aptʼasi, mayninakampis coqueteaskäna ukwa uñachtʼayäna. Jupax Haydenar jamp"att"äna, kunawsatix p"iqip jupan p"iqip tuqir jaquntäna. Bolsillopan kuns aptʼasisaw chhuxriñchjañ qalltäna, ukatwa jaltxatayna.
  
  "Cremallera toqe mistki ukhajj wali sum jikjjatasta, Ben".
  
  "¿Eh? Janiwa. Nayajj uk munta" sasa. Celularap apsusaw pantalla MP3 reproductorar mayjtʼayäna ukat mä álbum ajllirakïna.
  
  Fleetwood Mac jupax "Second Hand News" uka q'uchuñ qalltawayi, ukax clásico rumores ukanakat apst'atawa.
  
  Hayden jilatajj musphataw nayranakap chʼirmthapïna. "¿Dinorok? Chiqpachansa?"
  
  Ben jilatajj qhepäjjaparuw jaqontäna. "Akanakat yaqhepajj jumanakat sipansa jukʼamp askiwa."
  
  Hayden kullakajj janiw noviopan tonadapan wali llakisiñap jaytkänti. Jupajj janiw qʼochun temapat faltkänti, ukajj pʼeqeñchäwipan qhan amuyasi. Ben sat chachan pachpa razonanakapatwa, Kennedy Moore ukat Drake ukat taqe kunatï aptʼasipkäna ukanakat lupʼiñatak yanaptʼäna. Janiw panpachanix Kennedy markan mä jach"a amigop chhaqhayapkänti, jan ukasti wali ch"amamp jiwatapax Drake-n taqpach amigonakaparux mä qhipa ch"axwañarukiw jisk"achawayi.
  
  Ukampis Lindsey Buckingham kullakajj jachʼa chʼojjñanakat qʼochtʼañ qalltäna ukat kuntï lurañapäkäna uk lurañ qalltäna ukhajja, mä qhawqha tiempotjja, chuymajj mayjtʼjjänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Mai kullakax taxi apnaqirirux suyt"añapatakiw mayïna, ukampis uka jaqix janiw ist"känti. Autot saraqapkäna ukhajja, motor qalltasaw grava chʼalljjtayasisajj sarawayjjäna.
  
  Alicia kullakajj jupar uñjäna. "Jakt'aña".
  
  Mai kullakax jupanakan nayraqatapankir cruce ukar uñacht"ayäna. "Buchanan Utapax ch"iqa tuqinkiwa."
  
  Jupanakax wali suma amukiw sarnaqapxäna. Walja phajjsinakaw Drake chachajj yatïna, ukajj janipuniw paskaniti. Jichhürunakanjja, mä pachpa uñisirinïpjjänwa. Taqinipuniw Wila Reyin loqtatapat chuym ch"allxtayasipxäna. Ukat libre qhiparañapatak jaysatäspa ukhaxa, wali jan waliruw puriyistaspa.
  
  Jupanakax mayacht"asisaw uraqpachan wali suma equiponakat maynïrïpxäna.
  
  Jupanakax cruce uksa chiqancht"asipxäna ukatx Buchanan ukan yänakapax uñjatäxän ukjax juk"ampiw juk"ampi. Uka cheqajj qhanampi phoqantatänwa. Cortinanakax alayaruw puri. Punkunakajj jistʼaratäjjänwa, ukhamatwa uka cheqan musicajj istʼasïna. Rap musican thuqtʼasitapajj calle chiqansa istʼasirakïnwa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Mä modelo vecina. "Maynix ukham - nayax jak"achasisinx maldito sistema estéreo ukar t"unjañakiw wakisispa."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukampis jila parte jaqenakajj janiw jumar uñtasitäpkiti. "Akax uka jaqinakax ch"amanchatawa. Jupanakajj chuymapan jan walinak lurir jaqenakäpjjewa. Chiqpach jakäwinxa, escopetanak aptʼataw sarnaqapxi ukat janiw khuyaptʼayasipkiti, janirakiw conciencianïpkiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. "Ukatx janiw mä ataque completo ukar suyapkaniti."
  
  Mai kullakajj iyaw sänwa. "Jank"akiw mantapxta, jank"akiw mistupxta."
  
  Drake chachajj kunjamsa Wila Reyejj walja jan juchani jaqenakar jiwayapjjañapatak mayïna uka toqetwa lupʼïna. "Jupanakarux chhuxriñchjasipxañäni."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kullakajj qʼala jan isinïskänwa ukat chʼuñunirakïnwa, kunapachatï celularapajj istʼaskäna ukhajja. Janitï Jonathan Gates sat jefepan firmapan timbrepäkaspäna ukhajja, jarkʼaspänwa.
  
  Jan ukasti, jachtʼasisaw Ben jilatarojj jaqunuküna ukat jaysäwi boton chʼalltʼarakïna. "Jïsa?"
  
  Gates chachajj janiw samsuñapsa amuyaskänti. "Hayden, jaypʼu horasapat perdón mayiskta. ¿Jumax parlasmati?"
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw cheqpach sarnaqäwipar kuttʼjjäna. Punkujj jupar uñjañapawa. Markapatak aguantatapajj wali ajjsarkañänwa, janiw kuntï lurañapäkänti.
  
  "Chiqpachansa, tata."
  
  "Dmitry Kovalenko jupax Estados Unidos markan llätunk Senadores, tunka pusini Representantes ukat mä Alcalde ukan familiaranakaparuw katuntat uñji. Aka monstruox justicia ukar puriyatäni, Jay, kunayman tuqinakat. Jumanakaw taqi yänakanïpxtaxa" sasa.
  
  Uka conexión ukax chhaqtayatäxänwa.
  
  Hayden kullakajj chʼamakar uñchʼukisaw qontʼasïna, wali munasiñapajj qʼal chhaqtayatäjjänwa. Amuyunakapax katuntat jaqinakampiw utjäna. Jan juchani jaqenakajj wasitatwa tʼaqhesipjjäna. Wila Reyir janïr juchañchatäkasajj qawqha jaqenakas jukʼamp tʼaqhesipjjani sasaw jisktʼasïna.
  
  Ben jilatajj cama taypit jupar jakʼachasïna ukat kunjamtï munkäna ukhamarjamaw jampʼattʼasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax nayraqat manqhar mantawayxäna ukat mä jach"a pasillo ukan jikxatasïna, pä punkux ch"iqa tuqiruw jist"aratäna ukat tukuyanx mä jist"arat cocinaw utjäna. Uka jaqix escalerat saraqawayxäna, nayranakapax mä akatjamat wali mulljataw uñjasïna, Drake-r utar mantanir uñjasa.
  
  -¿Kunas uka-?
  
  Mai sat tawaqun amparapax nayran uñjatapat sipansa jukʼamp jankʼakiw sarnaqäna. Mä segundonjja, uka jaqejj mä ewjjtʼa arnaqañatakiw thayar dibujasïna, ukat qhepatjja, kunkapar mä jiskʼa puñalampiw escalerat saraqaskäna. Kunapachatï manqhar purinkäna ukhajja, Mai kullakajj lurañap tukuyjjäna ukat puñalap kuttʼayjjäna. Drake chachajj pasillot saraqasaw sarjjäna. Nayrïr cuartoruw ch"iqa tuqir kutt"apxäna. Pusi par nayranakaw kawkhantï explosivonak apthapipkäna uka jan chʼamäki uka cajanakat uñchʼukipjjäna.
  
  ¿Explosivos ukanakas utji?
  
  Drakex jank"akiw C4 ukar uñt"äna, ukampis janiw amuyt"añatak pachax utjkänti kunatix uka jaqinakax jan amuyt"asis jaquntat armanak katjapxäna. Mai ukat Alicia jupanakax Drake ukar muyuntat thuqt"apxäna.
  
  "Khayana!" Drake jupax juk"amp jank"ak sarnaqirinakaruw uñacht"ayäna. Alicia kullakajj jan suma chuymampiw inglepar chʼalljjtayäna. Jupax qunqurt"asïna, kuns arsüna. Drake nayraqatankir jaqix jank"akiw jupar jak"achasïna, mesa patxaruw jaltawayxäna, ataquepan alturapa ukat ch"amap jilxatayañataki. Drake chachajj uka jaqen tʼijuñap manqhanwa cuerpop muyuntäna, ukat uraqir purisajj qhepat pä qonqorinakap jaqontäna. Uka jaqix colerat arnaqasïna ukat lakapat lakapat salivax t"ijtäna. Drake jupax mä hacha ch"axwañ p"iqip pataruw puriyatayna taqi jan wali ch"amapampi ukhamarak ch"amapampi.
  
  Uka jaqixa jan kunsa ist"asisaw t"unjasïna.
  
  Chʼiqa toqenjja, Mai jilatajj pä huelganak jankʼak maynit maynikam arsüna. Panpachaniw pä kuti chhuxriñchjatäpxäna, purakapan usuchjatanaka, taqpach ajanunakapan muspharkañ qillqt"ata. Drake jupax jank"akiw mä jiwayañ katxaruñamp maynir jan ch"amanïñapatak apnaqatayna, Mai jupax mayniruw jaquqanïna.
  
  "Jaytaña". - Drakex sist"asïna. Inas jan yatipkchïnti, ukampis akanakax Wila Reyin jaqinakäsipkakïnwa. Jupanakax suertenipxänwa, Drake-x jank"akiw sarnaqäna.
  
  Pasilloruw kuttʼapjjäna ukat yaqha cuartoruw sarapjjäna. Manqhar liwxatasinxa, Drakex cocina uñjäna. Ukajj chachanakampi phoqantatänwa, taqeniw mä jiskʼa mesa patjjan kuns uñchʼukipjjäna. Manqhat jutir rap sonidonakax wali jach"apunïnwa, Drakex niyaw jupamp jikisiñatak mistuñap suyäna. Mai kullakajj nayrar sartañapatakiw jankʼak saräna. Drake chachajj cuartopar mantäna ukhajja, mä chacharuw ikiyäna ukat mayni chacharuw sarawayjjäna. Mä thiya barba chachax Drake-ruw t"ijtäna, niyaw mä revólver amparapar apt"ata.
  
  - ¿Kunsa lurapxta-?
  
  Yatichañax taqi kunaw arte de combate ukanx utjäna, ukatx Drake jupax juk"amp jank"akiw kutt"anxäna, mä políticox mä jach"a jiskt"äwit esquivañat sipansa. Mä ratukiw kayup jachʼar aptäna, ukat uka jaqen amparapat revólver jaqontäna, ukatsti nayrar sartasaw thayar katjäna.
  
  Jupajj uka armaruw kuttʼayäna.
  
  "Espadampi jakasipxam." Jupax pallapallaruw jaquntäna. Buchanan chachapax mä artístico ukan qhipäxaparuw jaquntatäna. Mai ukat Alicia jupanakax jank"akiw yaqha jaquntat arma apthapipxäna, kunapachatix maynix cocinat arnaqaskäna ukhaxa. "¡Ey, loqhe jaqinaka! ¿Kunsa jumajj luraskta?"
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. Amuyataxa, aka utanx janiw jan ist"atäkänti. Waliki. Jupax punku jak"aruw sarawayxäna.
  
  "Pä" sasaw jiskʼat arsüna, punkun utjkäna uka cheqajj panpachaniruw maniobrar sarapjjañapatak mä lugar churatap uñachtʼayäna. Mai kullakajj qhepäjjaparuw qontʼasïna.
  
  "Aka anunakaru manq"antapxañäni." Drake ukat Alicia jupanakax mistunipxäna, ch"axwañataki, kayu quqaruw uñch"ukipxäna, uka quqax mesaruw muyuntäna.
  
  Wila ch"allt"ata ukat janchinakax pamparuw jaquntatäna. Drake ukat Alicia jupanakax nayrar sartapxäna, jupanakax yatipxänwa, ch"axwañampi ukat axsarañampiw uñisirinakaparux mayjt"ayaspa ukat axsarayarakispa. Buchanan guardiapat maynïrejj mä jiskʼa mesa patjjaruw jaltawayjjäna ukat Aliciaruw chʼalljjtäna, ukat ladopar jaqontäna. Mai kullakajj uka cheqar mantäna, jupa pachpaw arjjatäna, kunattejj guardiajj pä kutiw amparapamp jawqʼjäna. Mai kullakajj janïr pistolapampiw nayra puentepar wali chʼamampi jawqʼjkasajj nayrïr amparapar sapa chʼakhanakap katjäna.
  
  Alicia kullakajj wasitatwa nuwasïna. "Nayajj ukankäyätwa" sasa.
  
  "Ay, nayax yattwa jumax ukham lurawayta, munat kullaka."
  
  "Phuqt"apxita." Aliciax pistolampiw jachir jaqinakarux uñacht"ayäna. "¿Yaqhax yantʼañ munpachati? ¿Hm?"
  
  Drake chachajj jiskʼa mesaru ukat ukan utjki ukanak uñchʼukiskäna. Pilas de C4 ukaxa kunaymana etapas de preparación ukanxa uraqina q"añuchatawa.
  
  ¿Kuna diablos uka Wila Reyejj amtaskäna?
  
  "¿Kawkïris Buchanan satäpacha?"
  
  Janiw khitis jayskänti.
  
  "Buchanan sat chachatakix mä tratow utjitu". Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukampis jupax jan akankkchi ukhaxa, taqiniruw ch"axwapxañama sasaw amuyta". Jupax jak"ankir jaqiruw purakaparux ch"axwantäna.
  
  Uka cuartoruw chʼajjwañanakajj phoqantäna. Mai kullakas musphataw uñch"ukiskäna. "Mat-" sasa.
  
  Jupax juparux chhuxriñchjasïna. "Janiw sutinakax utjkiti."
  
  "Nayajj Buchanan satätwa" sasa. Uka jaqix jach"a refrigeradorar qhipäxar qunt"asisaw balamp usuchjat jaqirux wali ch"amampiw ch"allxtäna. "Jutam, chacha. Janiw jumanakar jan waltʼayapksmati -sasa.
  
  Drake chachan amparapajj gatilloruw chʼalljjtäna. Jan disparañatakix walja autocontrol ukaw wakisïna. "¿Janiw nayar chuym ustʼaykituti?" Jupajj nayrar jaltasaw wila wartat usuchjat patjjarojj yatkasin qonqoripar uchäna. "¿Janiw nayar chuym ustʼaykituti?"
  
  Wila munañaw visionapar phoqantäna. Jan chuymachtʼkay llakisiñaw pʼeqeparusa chuymapar chʼalljjtäna. Jupajj jachʼatwa akham säna: "Sarapjjeta" sasa. "Claudex kawkhans jikxatasi uk yatiyapxita jan ukax, Diosax yanapt"ita, aka fucking refrigerador ukarux taqpach p"iqinakam phust"apxäma."
  
  Buchanan nayranakapaxa janiwa k"ariskänti. Jiwañ ajjsarañaw jan yatiñap qhan uñachtʼayäna. "Claude chachan amigonakapar uñt"twa" sasaw jach"at arsüna. "Ukampis janiw Claude-r uñtʼkti. Nayax amigonakaparux sapxiristwa. Jïsa, nayajj ukanak churirista" sasa.
  
  Drake chachajj pä suti ukat kawkhantï kawkhantï jakapkäna ukanak arskäna ukhajj istʼänwa. Scarberry ukat Peterson sat jilatanakaw ukham lurapjjäna. Uka yatiyawix taqpach apsutäx ukjakiw C4 phuqhat tabla uñacht"ayäna.
  
  -¿Kunsa akan luraskta? ¿Guerra qalltañatakejj wakichtʼasisktati?"
  
  Uka jisktʼarojj wal muspharayäna. -Walikiwa, jïsa. Hawai markan nuwasïwipax niyaw qalltañampïski, chacha" sasa.
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Ben Blake jilatajj kullakapampi jakkäna uka jiskʼa oficinaruw mantäna, ukat Karin kullakarojj ventana jakʼan saytʼatäskir jikjjatäna. "Hi kullaka".
  
  "Kamisaki. Uk uñakipt"añäni, Ben. Hawai markan inti jalsu tuqinkir jaqinaka".
  
  "Quta thiyankapxañasawa. Inti jalsuta, inti jalantatakix taqiniw ukar sarapxi" sasa.
  
  "Chiqä? Karin kullakajj mä jukʼa sarcasmompiw jilapar uñkatäna. "Internet tuqiw uñakiptʼawayta, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Walikiwa, jichhax akankxapxtwa, aka ch"amakt"at chiqat mistuñ munta ukat yaqhip markachirinakamp jikisiñ munta".
  
  -¿Kunatakis?
  
  "Janipuniw mä hawaiano uñtʼkti" sasa.
  
  "Mano jupax mä maldito hawaiano, dumbo ukhamawa. Dios, awisajj pʼeqen celulanakapan panpachani suministronakajajj katoqawaytati sasaw jisktʼasta" sasa.
  
  Ben jilatajj kullakapampi chʼajjwañ qalltañajj janiw kuna askïkänti uk yatïna. Mä qawqha minutonakaw uka jach"a uñjäw uñjäna, ukat panpachaniruw café warantañatak punku tuqir saräna. Kuttʼankäna ukhajja, Karin kullakajj computadoranakap arknaqasjjänwa.
  
  Ben jilatajj uka tazanakajj tecladonakap jakʼaruw uchatäna. "Uka suytʼatajajj yatisktawa" sasa. Jupax amparanakap ch"allxtayasïna. "Nayax sañ muntwa, Capitán Cook chachan tronconakap thaqhaña. Ukajj cheqpach detective trabajowa, kunattejj kunatï imantatäki uk thaqtanjja, janiw kunatï qhanäki uk thaqktanti" sasa.
  
  "Internet tuqinx janiw kuna enlaces ukanakas utjkiti, ukax Cook-arux Diamond Head-ampiw jan ukax Leahy-rux hawaiano-nakamp chikt"ayaspa, ukx chiqpachapuniw yattanxa. Diamond Head ukax mä serie de conos, ventilaciones, túneles ukat tubos de lava ukanakat maynïriwa, ukax Oahu uksan manqhanx saraski uk yattanwa".
  
  Ben jilatajj juntʼu café umañampiw mä jukʼa umtʼasïna. "Cook chachajj Kauai sat cheqaruw purintäna, ukajj Waimea markankiwa, uk yatipxaraktwa. Waimea ukar uñakipt"añäni, mä barranca muspharkañawa, Gran Cañón ukar atipt"añataki. Kauai markankirinakax uka frase original lugar ukar Hawai markar sarañatakix mä cheeky jab ukham Oahu markan uñstayapxi. Waimea markanx Cook sat chachan estatuapaw mä wali jiskʼa museo jakʼan utji" sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Yaqha yatjjataraktwa" sasa. "Uka tuqitxa, Capitán Cook chachan tronconakapax aka chiqankiwa". Jupajj computadoraparuw llamktʼäna. "Llikana".
  
  Ben jilatajj jachtʼasisaw jachʼa revistanakat nayrïr revista uñakipañ qalltäna. "Kusisiñajj qalltañapawa." Jupajj auricularanakap enchufasaw sillunakapar qhepar qontʼasïna.
  
  Karin kullakajj jupar uñkatarakïnwa. "Ukajj jistʼantatäjjewa. ¿Akax Ikit Pirqapati? Ukat ¿yaqha tapa? Mä urux jisk"a jilata, uka machaq jaylliwinak grabañaw wakisini ukat phisqa minutos uñt"atäñam jan ina ch"usar apt"añamäkiti".
  
  "Janiw tiempom ina chʼusar aptʼasktati, sis. Taqeniw yattanjja jumajj uka toqet yatjjattʼatätamjja" sasa.
  
  "¿Mayamp aka tuqit parltʼapxätati? Jichha?"
  
  "Phisqa maraw pasawayxi." Ben jilatajj musicanak jiltayasajj computadoraparuw chuym churäna. "Phisqa maraw tʼunjatäjjäna. Kunatï uka qhepat paskäna ukajj janiw jutïr tunka urunak tʼunjañamäkiti" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Jan ikiñampi ukat juk"a samart"añampi irnaqasax Drake, May ukat Alicia jupanakax mä juk"a samart"añ amtapxäna. Drake jupax Hayden ukat Kinimaka jupanakat jawsataw jikxatasïna, inti jalsut niya mä hora qhipatxa. Mä juk"a pachatxa, mute botón ukax uka jan walt"äw askichäna.
  
  Waikiki markan mä cuarto alquilasipxäna. Ukax mä jach"a hotel ruedanakanïnwa, turistas ukanakamp phuqhantatänwa, ukat jupanakarux mä jach"a nivel de anonimación ukaw utjäna. Ukat jankʼakiw uka markankir Denny sat utan manqʼapjjäna, ukat hotelaparuw sarjjapjjäna, ukanwa ascensorat llätunka pisonkir cuartopar sarapjjäna.
  
  Mä kuti manqhar mantasax Drakex samarañ qalltäna. Manqʼampi ukat samartʼañampi chʼamañchtʼasiñajj kuna askinaksa apanispa uk sum yatïna. Jupax ventana jak"an mä facil sillun qunt"asitayna, kunjams hawaiano qhana intix francés ventananakat jupar jariqäna ukx wali kusisitaw jikxatasïna.
  
  Ukat jan kuttʼasaw akham säna: "Paniniw ikiñat nuwasipxasma" sasa. "Maynix pä jayp"u pachatakiw alarma uchatayna."
  
  Ukham sasinxa, amuyunakapax mayjt"ayawayxänwa, jupanakax pä jaqin direccionap uñt"asax chuymacht"ataw jikxatasïna, jupanakax Claude-mp kunjamtï jupanakax jak"achasipxaspän ukhama. Claudex Wila Rey ukar chiqak irpatätap yatisax sumankaña.
  
  Wila wartäwi venganza lurañatakix mä qawqha horanakakiw qhiparäna uk yatisax sumankaña.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax Departamento de Policía local de Honolulu uksanw alwax qhiparapxäna. Yatiyäwix Claude-n yaqhip "asociados" ukanakax arumax chhaqtayatäxänwa, ukampis janiw chiqpach yatiyäwix utjkänti. Club ukan dueñopaxa, Pilipo sutini, wali juk"ak arsüna. Walja gorilanakapajj hospitalanwa tukuyapjjäna. Ukatxa, video feed ukax mä milagro tuqiw chʼamaktʼäna, kunattix mä chachampi pä warmimpiw chika aruma janïr purinkipan jupar nuwantapxäna.
  
  Ukar yapxatasinx mä wila wartäwiw kawkhantix marka taypinx utjawayi, ukax Claude-n uñt"at yanapirinakapat juk"ampiw uñt"ayasi. Kunawsatix armat oficialanakax uka chiqar puripkän ukhax mä ch"usat utakiw jikxatapxäna. Janiwa chachanaka. Janiw teléfono numeronïkiti. Pata ukat cocinan mesapan wilakiw utjäna, ukanx C4 ukan rastronakapax laq"ampi ch"allt"asisaw jikxatasïna.
  
  Hayden chachajj Drake sat chacharuw yantʼäna. Jupax Alicia kullakaruw jawsañ yant"äna. Mano sat waynaruw mä chiqar jaquntäna ukat wali colerat jinchuparuw jiskʼat arsüna. "¡Maldición jupanakar! Jupanakax janiw yatipkiti kunjamtix jiwasax uñjktan ukhamarjam lurañatakix yanapt"awix utjistu. Yatipxañapawa" sasa.
  
  Kinimakax amparanakap t"axllirt"äna, jach"a amparanakapax jilxattaskäna ukat jaquqanïna. "Inas Drakex jan yatiñ munkchiti. Jupajj munañaparjamaw lurani, gobiernon yanaptʼapampi jan ukajj jan yanaptʼasa" sasa.
  
  "Jichhax jupax mä q"ipiwa."
  
  "Jan ukax venenoni flechax chuymar chiqak tʼijtʼi." Kinimakax jachaqt"asïnwa, jefepax jupar uñkatasa.
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa tiempojj jan amuytʼasisaw jikjjatasïna. "Kuna? ¿Uka letranakajj mä qʼochut jan ukajj kunatsa?"
  
  Kinimakax chuym ch"allxtataw uñnaqäna. "Janiw nayajj ukham amuykti, jefe. Ukhamasti" sasaw tantachtʼat policianakar uñtäna, "¿kunsa policianakajj Claudet yatipjje?"
  
  Hayden jilatajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna. "Janiw muspharkañakkiti, wali juk"anikiw utji. Claude jupax walja clubes ukan ch"amakt"at dueñopawa, jupanakax inas jan wali lurawinakarux mantapxchispa jan ukax jan chikañchasipxchispa. Jupanakax janiw policía ukan uñjañ listapanx jach"anchasipkiti. Ukatwa amuktʼir dueñopajj jan sutip uñtʼayaskiti" sasa.
  
  "Taqi kunatix, jan pächasis, Kovalenko ukan luratawa".
  
  -Jan pächasisaw -sasa. Mä jan wali jaqejj walja kuti cheqpach akapachat jaqsutäspa ukhajja, wali askipuniwa" sasa.
  
  "Inas Drake chachajj nayrar sartaski. Janitï ukhamäkaspäna ukhajja, jupajj nanakamp chikäspawa sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukhamäñap suytʼañäni. Ukañkamax mä qawqha markachirinakaruw ch"allxtayañasa. Ukat khitinakatï yanaptʼapkistani ukanakarojj taqe khitinakarutï uñtʼkta ukanakaruw jawstʼañama. Kovalenko jupax nayraqatw mä wila wartäw uñstayawayxi. Kunjamsa taqe ukanakajj tukusispa uk amuytʼañajj uñisiñajawa" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben jilatajj taqe kunwa chʼamachasïna, ukhamatwa sum amuytʼasiraki. Chuymapax jan waltʼayatäxänwa. Walja phajjsinakaw jakäwipajj normaläjjäna. Janïr Odin asuntos ukax utjkän ukhax aventura uka amuyupax moderno rock banda The Wall of Sleep ukaruw mamapat tatapat jan yatiyañatakïnwa. Jupax familianïnwa, suma chuyman nerd ukhamarak taqi kunan técnico yatiñanïnwa.
  
  Jichhasti uka nuwasiñ uñjäna. Jaqinakar jiwayatäskir uñjäna. Jupax jakäwip qhispiyañatakiw ch"axwaskäna. Suma amigopan amigapajj jupan amparapanwa jiwjjäna.
  
  Akapachanakan mayjt"awipax juparux ch"iyjataynawa.
  
  Ukatxa, machaq amigapampi, CIA ukan agente estadounidensepamp chikäñapatakix jan waltʼayasiñaw utjaraki, ukat janiw kunjamatsa muspharkänti, jupax llaktʼataw jikxatasïna.
  
  Janiw amigonakapar yatiykänti. Familiapa, jïsa, jupanakarux yatiyaspänwa. Ukampis Karin kullakajj janiw ukatakix wakichtʼatäkänti. Ukat jupax jan waltʼäwinakapanïnwa. Jichhakiw phisqa mara qhepat yaqha cheqar sarjjañama sasaw säna, ukampis jupar ukham pasaspa ukhajja, jakäwip jan waltʼayaspawa, uk sum yatïna.
  
  Ukat Wall of Sleep ukankirinakat mayninakax sapa kutiw juparux mensajenak apayapxirïna. ¿Kawkhans infiernox jikxatastaxa, Blakey? ¿Jichha arumax tantachtʼasiñäniti? ¡Al menos qillqt"apxita, idiota!Jupanakax machaq pistas grabacionatak wakicht"atäpxänwa. ¡Ukajj jupan maldito samkapapunïnwa!
  
  Jichhax kunatix jupar jach"a samart"awip churkän ukax jan walt"ayataw uñjasi.
  
  Jupax Haydenat lup"ïna. Kunapachatï akapachajj tʼunjatäjjäna ukhajja, juparuw amuyunakap kuttʼayaspäna, ukat taqe kunas mä jukʼa faciläjjänwa. Amuyupax sarnaqäna. Jupax internet tuqinkir mä libron pankanakap uñakiptʼaskakïnwa, uka librox maynix Cook chachan garabatonakapat qillqtʼatayna.
  
  Jupajj niyaw ukanak faltjjäna.
  
  Kunatix mä akatjamat, uka chiqanw pacha yatiyawinak taypinxa, longitud ukat latitud ukanakan sutinchatanakapa, ukat mä juk"a yatiyawinak taypinx khitinakas sapa uru racion waka aychap jan manq"apxatapat mutuyatäpxäna ukat khitinakas aparejo ukan jiwat jikxatasipxäna, Pele ukan Punkupat mä jisk"a uñt"ayawiw uñstawayi.
  
  "Kullaka". - Ben jupax samaqt"awayiwa. "Kunsa jikjjatawayta sasaw amuyta" sasa. Jupajj mä jiskʼa tʼaqa liytʼäna. "Waw, akax mä jaqin sarnaqäwipat yatiyawiwa. ¿Ukatakix wakicht'atätati?
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj nayranakap jistʼarañatakejj kuna tiempotï munkäna uka tiemponjja, mä jukʼa ikiñat sartañkamaw sarjjäna. Mai kullakajj qhipäxaparuw nayraqatar qhipäxar sarnaqäna. Aliciax ducha ukankaskäna ukhamaw ist"asi.
  
  "¿Qhawqha tiempos anqankapjjta?"
  
  "Niya llätunka tunka minutonaka churaña jan ukaxa apsuña. Aka, aka uñakipt"añäni" sasa. Mai kullakajj Buchanan ukat jaqenakapat apsupkäna uka pistolanakat maynïr jaqontäna.
  
  -¿Kuna puntuación ukaxa?
  
  "Phisqa revólveranaka. Taqi kunas walikïskiwa. Pä 38 ukat kimsa 45 calibre. Taqeniw revistanakajj kimsa pusi tʼaqa phoqantat utjäna" sasa.
  
  "Jichhax juk'ampi". Drakex sayt"asisaw ch"allxtayasïna. Jupanakax amtapxataynawa, juk"amp jach"a uñisirimpiw uñkatasipxaspa - Claude jak"ankir jaqinakamp - ukhamax armas apt"asiñax obligatorio ukhamawa.
  
  Aliciax bañot q"uma ñik"utampiw mistunïna, chalecop uchasisa. "¿Ukat sarjjañatak wakichtʼatätati?"
  
  Buchanan ukan yatiyawinak katuqapkän ukax Scarberry ukat Peterson jupanakax Waikiki anqäxan mä exótico autos ukanipxataynawa. Exoticars sutimp uñt"atawa, ukax mä aljasiñ uta ukhamarak askichañ utaw utjäna. Ukat jila parte kasta jachʼa autonak alquilasirïna.
  
  Mä wali qullqini tapa, Drakex amuyt"äna. Janiw pächasiñakiti, taqi kasta jan wali lurawinakar imantañ yanapt"añatakiw lurata. Scarberry ukat Peterson jupanakax manq"añ cadena patat jak"achasipxänwa, janiw pächasiñasäkiti. Claude jilataw jutïrin utjañapäna.
  
  Mä taxiruw mantapxäna ukat uka auto apnaqirirux kawkhantï aljañ utan direccionap churapxäna. Ukajj niya pä tunka minutonakanwa saräna.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben ukat Karin jilatanakajj Capitán Cook chachan diariop liytʼasajj wal muspharapjje.
  
  Pä patak jila maranak nayrajj kunanakatï uka wali uñtʼat lamar qotan capitanapar paskäna uk yaqha jaqen nayranakapamp uñjasajj wali muspharkañänwa. Ukampis Cook chachan grabat ukampis wali jamasat Hawai markan wali uñtʼat volcán manqhan sarnaqatapat liytʼañajj niyaw chʼamäjjäna.
  
  "Ukax muspharkañawa". Karin kullakajj computadora pantallanwa copiap uñakiptʼäna. "Mä kunatï jan amuyaski ukajj Cook chachan wali suma amuytʼasirïtapawa. Jupax taqi chiqat jaqinakarux irpxaruwayi, jikxatatanakap qillqt"añataki. Yatxatatanaka. Botanistas ukanaka. Artistas ukanaka. Uñjapxam..." Jupax pantallaruw llamkt"äna.
  
  Ben jilatajj uka plantan wali suma lurat dibujo uñjiriw qontʼasïna. "Phisirku".
  
  Karin kullakajj nayranakapajj qhantʼänwa. -Akaxa wali jach"awa. Uka quqanakax janiw jikxataskänti ni qillqt"atäkänti, Cook ukat jupan equipopampiw grabapxäna ukat Inglaterra markar kutt"apxäna uka muspharkañ dibujonakampi ukat qhanañchäwinakampi. Jupanakaw akapachasa, uka jaqinakarux mapa uñacht"ayapxäna, jupanakax paisajes ukat costas ukanakaruw pintapxäna, kunjamtï jichhürunakanx fotonak apsuñax wakiski ukhama. Uka tuqit amuyt'añäni".
  
  Ben jilatan arupajj kusisiñap uñachtʼayäna. "Yattwa. Yattwa. Ukampis istʼapxam aka..."
  
  "Wauu". Karin kullakajj jupan sarnaqäwiparuw chuym chʼalljjtayasïna. "Cook chachan tripulacionapat maynïrejj William Bligh satänwa, uk yattati? ¿Bounty sat barcon capitanapäkäna uka jaqejj? Ukat uka pachanx americano p"iqinchir Benjamin Franklin jupax taqpach quta capitananakaparuw mä yatiyaw apayanitayna, Cook sapak jaytañapataki, uka pachanx estadounidenses ukanakax británicos ukanakamp ch"axwapkchïnsa. Franklin jupax "jaqinakan común amigopawa" sasaw sutichäna.
  
  "Kullaka". - Ben jilataxa sist"asïna. "Kunsa jikjjatawayta. Istʼapxam -Owhihi (Hawai) markanwa uraqir puripxäna, uka markax islankir jachʼa chiqa jakʼankiwa. 21 grados 15 minutos norte latitud, 147 grados norte longitud, 48 minutos inti jalant tuqiru. Alturapaxa 762 metros ukhawa. Lihi jak"an ancla jaquntañaruw wayt"apxitu ukat quta thiyaruw sarapxta. Contratapkta uka markankirinakajj mä botella ron laykus qʼañunak apsusipkaspa ukhamänwa, ukampis cheqansa tolerable ukhamarak yatiñanirakïnwa" sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Jichha jiskʼa versión churapjjeta" sasa. "Inglés arunxa".
  
  Ben jilatajj juparuw qhuruchasïna. "Dios, imilla, ¿kawkinkis Indiana Jones-amaxa?", Luke Skywalker-amaxa?, jumax janiw aventura tuqit amuyt"asktati.Ukhamaw jiwasan yatiyirix, Hawksworth sat chachax Cook, yaqha suxta marinero ukat mä qawqha nativo jaqinakamp chikaw kunas uka... nativos llamados Pele's Gate ". Akax lurasiwayi jan uka chiqankir reyin yatkatapampi ukat jach'a jan walt'awimpi. Jupanakatix uka tuqit yatxatapxaspän ukhax reyejj taqiniruw jiwayaspäna. Hawaianonakax Pele Punkuruw jach'añchapxäna. Nativo guianakax jach'a mayipxäna premios ukanaka" sasa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Pelé chachan Punkupajj Cook jilatarojj ukham jan walir puriñatakejj mä jukʼa llakisiñaruw puriypachäna" sasa.
  
  "Walikiwa, Pele sat diosax nina, llijulliju, thaya ukat volcanes ukanakan diosapänwa. Inas hawaiano diosax juk"amp uñt"atächispa. Jupax jach"a yatiyäwipunïnwa. Jila parte leyendanakapajj lamar qotanakar apnaqatapat parläna. Kunjamtï hawaianonakajj jupat parlapjjpachäna ukajj Cook jilatarojj wal gustpachäna. Ukat inas jachʼa jachʼa tukur jaqëchïna, ukajj mä jachʼa viajenwa jikjjatasïna. Jupajj janiw uka markankir reyir llakisiyañ ajjsarkaspänti" sasa.
  
  "Cook ukham jaqix janiw sinti axsarañapakiti."
  
  "Ukhampuni. Hawksworth chachan arunakaparjamajja, uka markankirinakajj volcán manqhankir chuyma manqhankir mä chʼamaka pasajeruw irpapjjerïna. Mä kutix qhananakax qhant"äna ukat kunjamtï Gollum siskänxa, mä qawqha ch"amäki turnonak lurapxäna, taqiniw sayt"asipxäna ukat Pele Punkuruw muspharat uñch"ukipxäna" sasa.
  
  "Weirdo satänwa. ¿Kuna dibujos utji?
  
  "Janiwa. Uka artistax uka saräwi laykux qhipharuw jaytatäna. Ukampis Hawksworth jilatajj kuntï uñjapkäna uk qhanañchi. Mä jachʼa arcojj wali jachʼaruw tʼijtäna, ukat nina naktäwinakasan wali jachʼa muyupat sipansa jukʼamp jachʼaruw purirakïna. Amparamp lurat marco jisk"a chimpunakampi incrustado. Sapa ladopan muescas, pä jisk"a yänakax chhaqhata. Muspharkañax samañajaruw apt"awayitu ukat chiqpachans ch"amaka markax uñch"ukiñ qalltañkamaw uñch"ukipxta".
  
  "Ukhamajj taqe jaqenakan ajayuparjamajja, kuntï jupajj sañ munkäna ukajja, kuntï thaqkäna uk jikjjatapjjäna, ukampis jukʼamp munapjjatap amuyapjjäna". Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  Ben jilatajj nayranakap jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Nayax amuyta kuntix jumax sañ munkta ukax, taqi aventureros ukanakan ajayupanx juk"amp munapxäna. Ukampis jumax chiqaw sasma. Pele Punkupax ukhamapunïnwa. Punku. Ukajj kawkirus irpañapänwa" sasa.
  
  Karin kullakajj sillup apthapïna. "Jichhajj jisktʼasiraktwa. ¿Kawkirus ukajj puriyäna?
  
  Uka horasanjja, Ben chachan celularapaw istʼasïna. Jupax pantalla uñkatasaw nayranakap luqxatäna. "Mama ukat tata".
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  Mano Kinimakax Waikiki markan chuymap wal munasïna. Hawai markan yuritayna ukat jilsuwayatayna, jupax jisk"a wawatpach Kuhio Beach uksanw jikxatasïna, janïr familiapax qullqi apthapisinx norte uksan juk"amp llamp"u quta thiyaruw sarxatayna. Ukan surf ukax clase mundial ukhamänwa, manq"anakax chiqpachapuniw kunapachatix anqan manq"apkäyät ukhas, jakäwix kunjamtï amuyapkta ukhamarjamaw inaki.
  
  Ukampis jan chhaqtayañjam nayrïr amtawinakapax Kuhio markatänwa: suma playa ukat luaus gratuitos, domingo playa barbacoas, jasak surf, suma chuyman locales ukat arumanthi inti jalant tuqin jach"a jach"a tukutapa.
  
  Jichhax Kuhio avenida ukat Kalakaua uksan autot saraskäna ukhax nayra, chuym ch"allxtayir yänak uñjäna. Janiw machaq ajanu turistas ukanakakiti. Janiw uka markankirinakax Jamba juyra alwax askichapkiti. Royal Hawaiian jak"anx janiw mä helado aljiris utjkiti. Ukax sapa arumaw jach"a ch"iyar antorchanak qhant"ayapxäna, jichhax niya ch"usat complejo comercial ukaw kawkhantix nayrax jachäna, larusisaw uka simple A ukham uñt"at señal de advertencia ukar jark"aqäna, ukax mä pasillo ukar jark"antatayna, ukax akham qillqt"atawa: Janitï Spider-Man ukhamäksta ukhax... puente ukax jist"antatawa.Ukax ukhama sapurukiwa. Ukhamajj hawaiano.
  
  Lassen nayra tiendapat pasasaw pasäna, ukanjja nayrajj wali suma pintatanakapa ukat wali muspharkañ autonakap uñchʼukiskäna. Jichhax janiw utjxiti. Nayra wawapajj tukusjjänwa. Jupax King"s Village alxañ utat pasawayi, mä kutix mamapax Kalakaua reyin qamañ utapawa sasaw säna. Jupax uraqpachan wali suma comisaría ukar pasawayi, ukax Waikiki playa uksankiwa, patak patak tablas de surf ukanakan ch"amapankiwa. Ukat Duque Kahanamoku sat jan tʼunjañjam estatuapat jakʼatwa pasäna, kunjamtï nayrajj lurapkäna ukhamarakiw fresco leis sat estatuampi chʼoqantatäjjäna, uka pachparakiw jiskʼa yuqall wawakïskäna ukhajj mä millón samkanakajj pʼeqepan muyuntatäna.
  
  Jichhajj familiapajj arum paqaraw uñjatäjjäna. Jupanakax U.S. Marines ukat crack Marines ukanakan wali suma uñjatäpxänwa. Familian utapajj chʼusakïskänwa, jiwayir jaqenakatakejj cebo ukham apnaqapjjerïna. Jupa pachpaw mä chimpun jaqënjja.
  
  Hayden Jay, wali suma amigopa ukat jefepax pasajeron asienton jupan jak"apan qunt"asitayna, inas ajanupan uñnaqapat kuns uñjchïna kunatix jupax janiw kuns siskänti. Jupax cuchillompiw usuchjatäna, ukampis jichhax niyaw waliptawayxi. Jupa jakʼankir jaqenakajj jiwarayatäpjjänwa. Masinaka. Machaq amigonaka.
  
  Ukat akankxiwa, utaparuw kutt"awayxi, kawkhantï wawatpach jakaskäna uka chiqaru. Amtäwinakax nayratpach chhaqhat amigonakjamaw phuqtʼayäna, jupamp wasitat jikisiñ munapkäna ukhama. Amtäwinakaw sapa calle esquinat jupar bombardeäna.
  
  Hawai markan suma uñnaqt"apax wiñayatakiw juman jakasïna. Ukan mä semana sarnaqañasa jan ukajj pä tunka maranakas pasañajj janiw kunäkänti. Jupan sarnaqäwipax jan pachanipunïnwa.
  
  Hayden jilatajj qhepatjja, chuymap jan waliruw puriyäna. "Aka waynaxa, aka Capua. ¿Chiqapunit mä camionetat tʼunjata hielo aljaski?"
  
  "Akanx suma negocios ukanakaw utji. Taqinipuniw hielo chʼuqtʼatax wal munasi" sasa.
  
  "Chiqpachansa".
  
  Manoxa jachaqt"asïna. "Uñjapxätawa".
  
  Kuhio ukat Waikiki ukanakan suma uñnaqap taypin autot sarapkäna ukhajja, sapa kutiw chʼeqa toqen playanakajj uñstäna. Lamar qotajj qhantʼänwa ukat janqʼo oladanakajj jawilltʼirjamaw liwjjatasïna. Mano jupax walja outriggers ukanakaw quta thiyan wakicht"atäskir uñjäna. Mä kutix mä equipo de outrigger ukankirïnwa, jupanakax trofeonak atipjapxäna.
  
  "Jiwasax akanktanwa". Jupajj mä curvado estacionamientoruw jaquqanïna, mä puntapanjja barandillaw utjäna, uka barandillajj Pacífico sat jachʼa lamar qotar uñtatänwa. Capua camionetapax wali tukuyan jikxatasïna, mä jach"a chiqan jikxatasïna. Manox jank"akiw nayra amigopar uñjäna, ukampis mä juk"a pachaw sayt"äna.
  
  Hayden jilatajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. "¿Nayra amtatanaka?"
  
  -Muspharkañ amtawinaka. Kunatï machaq yänak wasitat amuytʼasajj jan qʼañuchañ munkta, ¿yatitati?"
  
  "Yattwa".
  
  Uka arupajj janiw kuna atinisiñas utjkänti. Mano chachajj jefeparuw jaya tiempo uñchʼukïna. Jupax suma jaqiwa - chiqapa, chiqapa, qhuru. ¿Hayden Jay sat chachajj khitin ladopankkäna uk yattati, ukat kawkïr irnaqeris jefepat jukʼamp mayispa? Nayrïr kuti uñtʼasipkäna ukhatpachaw jupar sum uñtʼjjäna. James Jay awkipax wali ch"amanïnwa, chiqpach leyenda ukhamawa, ukat ukax wali askiwa. Haydenan amtapax nayratpachaw arsutaparjam sarnaqaña, herenciap phuqhaña. Ukaw jupar chʼamañchtʼäna.
  
  Ukhamatwa Manox muspharäna, kunapachatix Ben Blake wayna nerd ukar wali askit uñjatap yatiyäna ukhaxa. Jupax amuyataynawa, Hayden kullakax jan ch"amanchañapataki, kunatix Mano jupax nayratpach atipt"awaykaspas ukham amuyaskäna uka herenciarjam jakañataki. Qalltanjja, jayarstʼat sarañajj nina nakhantayaspawa sasaw amuyäna, ukampis uka chacha warmijj wasitatwa jikisipjjäna. Ukat jichhax nayrat sipansa jukʼamp chʼamanïpkaspas ukhamaw amuyasipxäna. ¿Geek ukax machaq amta, machaq thakhi jakäwipan churaniti? Jutïr phajjsinakakiw yatiyani.
  
  "Saraña". Hayden chachajj camioneta tuqiruw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Mano chachajj punku jistʼarasaw uka cheqan qʼoma thayap wali sum samsuwayjjäna. Chʼiqa toqenjja, Diamante Pʼeqew saytʼasïna, ukajj wali muspharkañawa, ukajj horizonte uñkatasin wali uñtʼatawa, sapa kutiw ukan utjäna.
  
  Mano-takix ukax utjapunirïnwa. Ukax mä jach"a milagro patxaruw purispa, ukax janiw juparux muspharaykänti.
  
  Jupanakax mayacht"asisaw hielo khuchhuñ camioneta ukar sarapxäna. Capuax jupanakar uñkatasaw qunt"asïna. Ajanupax musphataw ch"uxñachasïna, ukat chiqpach kusisiñampiw ch"uxñachasïna.
  
  "¿Mano? Chacha! Chhuy!"
  
  Capuax chhaqtawayxänwa. Mä segundo qhepatjja, camioneta qhepatwa tʼijtjjäna. Jupajj jachʼa amparanakanïnwa, chʼiyar ñikʼutani ukat chʼiyar ñikʼutanirakïnwa. Nayrïr kuti uñtasas Hayden chachajj sapa uruw pä horanak tabla de surf ukan sarnaqatap amuyasïna.
  
  "Kapua." Manox nayra amigoparuw qhumantäna. "Mä qawqhanikiw utjäna, jila."
  
  Capuax qhipäxar kutt"awayxäna. -¿Kunsa lurapxtaxa? Yatiyapxita, ¿kunjamas Hard Rock shot glass colección ukax saraski?"
  
  Mano chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw amparap chʼoqtʼasïna. "Ah, mä juk"a bla bla, ukat juk"ampi. Yattati. Juma?"
  
  "Waliki. ¿Khitis Howli sat jaqixa?"
  
  "Haole..." Manox amuyt"añjam americano jaqiruw kutt"awayxäna, Hayden-arux walpun chuym ch"allxtayäna. "... akax nayan jefejawa. Hayden Jay sat jilatampiw uñtʼasim" sasa.
  
  Uka markankir jaqix chiqaw sataynawa. Ukat akham sarakïnwa: "Jumampi jikisiñajj wali kusiskañawa" sasa. "¿Jumax Jefe Mano ukhamätati? Wauu. Suerte Mano, sasaw sista" sasa.
  
  "¿Janit warmix utjktam, Capua?" Mano chachajj uka jiskʼa jiskʼachasiñanak imantañatakiw chʼamachasïna.
  
  "Naya pachpaw mä poi-dog alasiyäta. Jupax mä junt"u hawaiano-chino filipino haole, arum paqaraw mä carpa sayt"ayañajatak mayïna, chacha" sasa. Jila parte hawaianonakajj kunayman jañchinïpjjänwa.
  
  Manoxa mä samaña apst"asïna. Poy Dog jupax mä mistu jaqiwa. Haole sat chachajj visittʼirïnwa, ukat janiw jiskʼachañ arukïkänti.
  
  Janïr kuns siskäna ukhajja, Hayden jilatajj juparuw uñtäna ukat muxsa arumpiw akham jisktʼäna: "¿Mä carpa saytʼayañama?"
  
  Mano jupax chhuxriñchjasïna. Hayden jupax Capua ukax kunjamas ukx sum yatïna, ukat janiw kunas campamento ukampix kuns lurkänti. -Akaxa wali sumawa. Jupax wali suma ist"asi. Ist"am, Capua, mä juk"a jiskt"añaw wakisi" sasa.
  
  "Tiruristanaka".
  
  "¿Kovalenko sutimp uñt"at mä jach"a manqha pachankir jaqit ist"irïtati? Jan ukajj ¿Wila Reyicha?
  
  "Taqi kunatix yatiyäwinakan utjki ukakiw ist"ta, jilata. ¿Jupax Oahu markankiti?"
  
  "Inasa. ¿Claude jilatat kamsaraksnasa?
  
  "Janiwa. Jumatï Howley sat jilatarojj uka sutimpi jawstʼasma ukhajja, nayajj uka sutit amtaskiriskayätwa" sasa. Capuax pächasïnwa.
  
  Hayden jilatajj uk uñjäna. "Ukampis jumax kuns yatta" sasa.
  
  "Inas jefe ukhamächispa. Inas nayajj yatchirista. Ukampis ukankir masinakamax" sasaw p"iqip ch"allxtayäna, Comisaría de Waikiki Beach uksa tuqiru, "janiw yatiñ munapkiti". Nayax nayratpach jupanakar yatiyta. Janiw kuns lurapkänti -sasa.
  
  "Yant"apxita." Hayden chachajj uka jaqen uñkatatapampiw jikisïna.
  
  "Kuns ist"twa, jefe. Ukatpï Manox nayar jutäna, ¿janich ukhamäki? Suma, machaq qullqix mä qawqha lik"i wads ukanak qhipa urunakanx churaski, chacha. Machaq anatirinakax taqi chiqanw uñacht"ayapxäna, jutir semananx janipuniw uñjapkaniti fiestanak jaquntapxäna".
  
  "¿Machaq qullqi?" - Mano ukaxa eco sataynawa. "Kawkhana?" - Jiskt"ata.
  
  "Janiw kawkhans" Capuax wali amuyump säna. "Nayax sañ muntwa, aka chiqankiwa, chacha. Aka chiqanwa. Nayratpachaw yaqhachatäxapxirïna, ukampis jichhax qamir jaqinakäxiwa".
  
  Hayden kullakajj mä amparampiw ñikʼutap tʼijtäna. "¿Kunsa akax yatiytamxa?"
  
  "Janiw nayajj aka escenan chikañchkti, ukampis uk yattwa. Kunas pasaski jan ukax niyaw pasañampïski. Walja jaqinakaw walja qullqinak pagapxäna. Ukhamächi ukhajja, jan walinak pasañkamaw pʼeqe altʼasiñ yateqasma" sasa.
  
  Mano jupax lliphipikir quta uñch"ukiskäna. "¿Janiw kuns yatktati, Capua?"
  
  "Poit allqamariruw juramento lurta."
  
  Capua jupax poi juparux wali askit uñjäna. Hayden jilatajj camionetaruw uñachtʼayäna. "Kunatsa jan mä juk"a lurapkista, Capua."
  
  "Ukhampuni".
  
  Hayden jupax Mano ukarux mä ajanu luratayna, kunawsatix Capuax sarxän ukhaxa. "Uka yantʼañax walikïskiwa sasaw amuyta. ¿Kunatsa jupax parli uk amuyt"tati?"
  
  "Markajan kunatix niyaw paskani ukax janiw gustkituti", sasaw Manox mä juk"a hielo de afeitar ukar amparap luqtäna. "Kapua. Sutimat yatiyapxita jilata. ¿Khitis kuns yatispa?
  
  "Ukanjja, Danny sat mä waynaw utji, jupajj uka qollu pataruw jakasi" sasa. Uñkatatapax Diamante P"iqiruw t"ijtäna. "Muxsa. Awk taykapa, jupanakax mä howley ukham uywapxi" sasaw Haydenar jachaqt"asïna. "Mä americano jaqjamaw sañama. Ukanjja janiw kuna jan walsa utjkaspati sasaw amuyta. Ukampis jupax juk"amp serio scumbags ukanakampi. Jupax laq"u uñt"atapat mä ch"akha apsu, ¿amuyt"apxistati?"
  
  Manox mä cuchara apnaqasaw mä jach"a arco iris color hielo allsuwayxäna. "¿Uka waynax jach"a ch"axwañjam uñt"ayasiñ munaspati?"
  
  Capuax p"iqip ch"allxtayäna. "Ukampis ukajj janiw cheqäkiti. Jupax mä chachan anatt'ir waynakïxiwa -sasa.
  
  Hayden chachajj Mano chachan amparapampiw llamktʼäna. "Aka Danny sat jilataruw visittʼapjjä. Mä machaq jan waltʼäwi utjchi ukhajja, uk yatiñasawa" sasa.
  
  Capuax hielo conos ukar uñtataw p"iqip ch"allxtayäna. "Jupanakax establecimiento ukan qullqipampiw jikxatasipxi. Ukampis jumanakax janiw uñt'apkistati. Janipuniw nayar uñjir jutktati" sasa.
  
  Manox nayra amigoparuw p"iqip ch"allxtayäna. "Janiw sañjamakiti jilata."
  
  
  * * * .
  
  
  Capuax jupanakarux dirección churäna, ukax auton GPS ukar programacionaruw uñt"ayapxäna. Tunka phisqhani minutonakatxa mä ch"iyar hierro forjado punkuruw puripxäna. Uka lotejj lamar qotaruw kuttʼjjäna, ukhamajj jachʼa utan pata pisopan ventananakapak uñjapjjerïna.
  
  Autot saraqapxäna, Mano ladopat muellenakax chhuxriñchjasïna. Manox jach"a punkuruw amparapamp luqxatäna ukat thuqt"äna. Nayrïr jardinajj Haydenar saytʼasisaw uñchʼukiñapatak yanaptʼäna.
  
  Tabla de surf ukax sayt"atawa. Marka machaq jist"arat ikiñ camiona. Mä hamacajj pä palmeranak taypinwa chʼoqtʼasïna.
  
  "Ay Diosaja, Mano. ¿Hawai markankir taqe jardinanakajj ukhamäpachati?"
  
  Mano jupax chhuxriñchjasïna. "Janiw chiqpachansa, janiw."
  
  Campana phustʼañampïsipkäna ukhajja, qhepäjjat mä aru istʼapjjäna. Uta muytasa, amparanakapampi armanakaparu jak"achasisina. Qhep qhepa esquinaruw kuttʼapjjäna ukhajja, mä waynaruw mä chuymankipstat warmimp estanquen anattʼasir uñjapjjäna.
  
  "P'ampacht'ita!" Hayden jilatajj wal arnaqasïna. "Honolulu markankir Policía ukan irnaqtʼapjjtwa. Mä qawqha arunaka?" Jupax jisk"at arsüna, juk"akiw ist"asïna: "Janiw mamapax ukhamäkiti sasaw suyt"askta".
  
  Mano ukax ch"amakt"awayiwa. Jupajj janiw jefepan sawkasiñ yatkänti. Ukatsti ajanupar uñjäna. Jupajj jiwayañjam seriopunïnwa. "¿Kunatsa jumax...?"
  
  "¿Kunsa jumajj munta?" Waynax jupanak jak"aruw saräna, sallqa amparanakap uñacht"ayasa. Jak"achasisinx Mano jupax nayranakap uñjäna.
  
  "Mä jan walt"äwiw utjistu", sasaw Manox arsuwiyi. "Jupax mä juk"akiwa."
  
  Mano ukax uka waynarux sallqa liwxatañapatakiw jaytawayi. Mä qawqha jach"a hayrides ukat jupax samañapax tukusxänwa, shorts ukax alayaruw liwxatañ qalltäna. Jupajj jan walin uñjasitap janiw amuyaskänti.
  
  Ukatxa chuymankipstat warmixa jupanaka jak"aru t"ijtäna. Hayden jilatajj jan creyisaw nayranakap chʼoqtʼasïna. Warmixa Kinimake-n qhipäxaparuw jaltawayxäna ukat mä semental ukham jupar kayuk sarañ qalltäna.
  
  ¿Kuna diablos ukanakas jupanakpachax akan mantapxi?
  
  Hayden jupax Kinimaka jupa pachpa uñjañapatakiw jaytawayi. Uta ukat pampanak muytasajj uñchʼukïna. Janiw yaqha jaqin utapankxatap uñacht"ayañax utjkänti.
  
  Qhiparusti, Mano ukax uka monstruo ukar ch"allxtañ atipjatayna. Ukat estanque muytapkäna uka grava patjjarojj qʼoma chʼalltʼasaw uraqir purinïna ukat banshee sat animalar uñtataw warariñ qalltäna.
  
  Danny, Danny ukhamächi ukhaxa, lakap jist"arataw uñch"ukiskäna, jichhax shorts ukax qunqurinakapat manqhar jaquntatäxänwa.
  
  Hayden jilatajj wali sumwa jikjjatasjjäna. "¡Danny!" - sasaw ajanupan jach"at arsüna. "¡Jumampi parltʼañaw wakisi!"
  
  
  Ukat silla de salón ukar kuttʼayäna. Dios, awkipajj jichhajj uñjaspa ukhajja. Jupax kutt"asaw coctel vasonak ch"allt"äna, ukatx panpachaniruw piscinat umamp phuqhantäna.
  
  Danny jilatan ajanupar umampiw chʼalljjtäna ukat mä jukʼa jawqʼjarakïna. Jupax jank"akiw jachaqt"asiñ qalltäna. "Ey wawa, jumax yatisktawa nayax gustitu..."
  
  Hayden jilatajj qheparuw kuttʼjjäna. Ukajj sum apnaqatäspa ukhajja, jupanakan askipatakiw yanaptʼaspa. "¿Sapakïtati, Danny?" Jupax mä juk"a jachaqt"asïna.
  
  "Tinax akankxiwa. Mä chiqanxa -sasa. Jupajj jiskʼa arunakampiw arsüna, samsuñjam arunakampiw arsüna, chuymapas phisqa kuti jachʼa jaqer yanaptʼañatakejj wal chʼamachaskaspa ukhama. "Imill wawaja."
  
  Hayden jilatajj chuyma manqhapanwa samarañamp jachtʼasïna. "Waliki. Jichhajja, jumaw yatiyañ munasmati janicha uk yatjjatasma sasaw istʼta" sasa.
  
  "Ukax nayawa". Danny chachan egopax mä segundow ch"amaka taypin uñacht"ayasïna. "Nayätwa uka jaqejja."
  
  "Claudet yatiyapxita."
  
  Uka estupor ukax wasitatw juparux katjäna, nayranakapas llakt"atäkaspas ukhamaw uñjasïna. -¿Claude? ¿Camisas Locas ukan irnaqir ch"iyar jaqix?"
  
  "Janiwa". Hayden kullakajj kisunakap chʼoqtʼasïna. "Claude, uka waynax Oahu markan taqpach clubes ukat ranchos ukanakan dueñopawa."
  
  "Janiw nayax aka Claude uñt"kti." Honestidad ukax janiw Dannyn ch"aman amuyupat maynïrïkchïnti, ukampis Hayden jupax jichhax falsificatapat pächasïnwa.
  
  "¿Kovalenko jilatat kamsaraksnasa? ¿Jupat istʼtati?
  
  Danny jilatan nayranakapajj janiw kunas qhantʼkänti. Janiw kuna chimpunakas ni señales de conciencias ukanakas utjkiti.
  
  Qhepäjjapanjja, Hayden chachajj Mano chachan Danny sat Tina sat amigapar samarañ yantʼatap istʼäna. Jupax amtäna, yaqha lurañ yant"añax janiw kuna jan walt"awis utjkaspati. "Walikiwa, yaqha tuqit yantʼañäni. Honolulu markanx machaq qullqiw utji. Ukax waljaw utji. ¿Kawkitsa akax juti, Danny, ukat kunatsa?"
  
  Wawan nayranakapajj wali jachʼatwa jistʼarasïna, mä akatjamatwa wali ajjsarkañamp qhantʼäna, ukatwa Hayden chachajj niyaw pistola amparap luqtäna.
  
  "¡Akajj kuna horasas pasaspawa!" - sasaw jach"at arsüna. -Uñjapxtati? ¡Kunapachas!Jan ukasti... utan qhiparañamawa. Utan qhiparañamawa, wayna -sasa. Arupax llakitjamaw ist"asïna, kuntï jupar sapkäna uk mayamp arsuskaspa ukhama.
  
  Hayden kullakajj mä jachʼa thayajj columna vertebral toqeruw tʼijtʼirïna, alajjpachan juntʼütapajj qhepäjjapar juntʼuchaskäna ukhasa. "Kunas jankʼak pasaspa, Danny. Jutam, jumaw yatiyapxitasma" sasa.
  
  Danny jilatajj jan amuytʼasisaw akham säna: "Asalto" sasa. "Janiw alasitap layku ukat pagatapat kuttʼayatäkaspati". Danny jilatajj amparapat katthapïna, mä akatjamat wali ajjsarkañ amuytʼasir uñnaqäna.
  
  "Terroristas ukanakax jak"achasipxiwa, Miss Policía. Ukhamakiwa maldito lurawim luram ukat jan uka bastardonakax akan jutapxamti -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Ben Blake chachajja, Cook capitán ukat Hawksworth sat chachan diariopan qellqatanakapat arstʼäna, ukanjja jaqenakajj kunatsa jukʼamp jan wali viaje lurapjjäna uk qhanañchäna.
  
  Ben jilatajj musphataw akham säna: "Pele chachan Punkupat sarapjjäna, wali chʼamakaruw sarapjjäna. Aka pachanx Cook jupax arco ukan mantañ punkuparux Pele ukan Punku sasaw wali uñt"ayi. Kunatï ukat jukʼampïki uk uñjasajj - akan siwa - qhepatjja Infiernon Punkunakat parlañ mayjtʼayarakiwa" sasa.
  
  Karin kullakajj jachʼa nayranakapampiw Ben ukar uñtäna. "¿Kunas Capitán Cook sat chachar ukham qʼala ajjsarañ uñachtʼayaspa?"
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Niya janiw kunas utjkiti. "Cook chachajj canibalismo sat jaqenak jikjjatäna. Jaqinakan sacrificionakapa. Jan uñtʼat umaruw mä thaknam saräna" sasa.
  
  Karin kullakajj pantallaruw uñachtʼayäna. "Uka maldito liyt"am."
  
  "Ch"iyara Punkunakat sipansa jaqin uñt"at juk"amp maldecido thakhinakax utjiwa..."
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Jan yatiyamti" sasa. "Sum up" sasa.
  
  "Janiw atkti"
  
  "Kuna? Kunata?"
  
  "Kunalaykutix akanx akham siwa -aka qillqatax aka jaqukipäwit apsutawa, chiqati janicha ukxat pächasitapata."
  
  "Kuna?"
  
  Ben jilatajj computadora uñkatasajj amuytʼasisaw nayranakap chʼoqtʼasïna. "Nayax amuyta, jaqinakan uñjañapataki jist"aratäspa ukhax maynix yatxatañ yant"aspa".
  
  "Jan ukax inas ukham lurapxchispa ukat jiwapxchispa. Inas autoridadanakax uka yatiñanakax wali axsarkañawa, janiw jaqinakar yatiyañjamäkänti" sasa.
  
  "Ukampis ¿kunjamsa mä borrat documento uñjtanjja?" Ben jilatajj aleatoriamente mä qhawqha llavenak chʼoqtʼäna. Uka pankanx janiw kuna imantat enlaces ukanakas utjkänti. Janiw kunas juchañchañjamäkiti. Qillqirin sutip Google ukan uñakipt"asax walja pankanakaw jikxatasïna, ukanx Crónica de Cook ukan qillqataw utjäna, ukampis janiw juk"ampi Infierno Punku, Pele jan ukax Diamante P"iqit arsutäkänti.
  
  Karin kullakajj Waikiki markan chuymapar uñtañatakiw kuttʼäna. "Ukhamajj Cook chachajj infiernon punkunakapat saratapajj janiw sarnaqäwinakat qellqatäkänti. Chʼamachasiskakiristwa" sasa. Jupax computadoranakaruw amparapamp uñacht"ayäna.
  
  "Ukampis janiw kuna askïkaniti" sasaw Ben chachajj Yoda sat wali suma impresionamp säna. "Janiw tiempos ina chʼusar aptʼañasäkiti".
  
  "Kuntï Hayden jilatajj juman uñjki uk janipuniw yatkäti." Karin kullakajj janïr jukʼat jukʼat kuttʼkasajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jan waltʼäwix akawa, janiw kuntï uka uraqin jikxatkañäni uk yatiñax utjkiti. Juykhükasin infiernor sarapjjaspänjja" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax Danny jupat mä qawqha frases juk"amp apsuñ atipxatayna, janïr droga fiestapan sapak jaytañax wali askïtap amtkasa. Kuna suertempis panpachaniw CIA ukar visitt"añax jan wali samkakïkaspas ukham amuyapxani.
  
  Kinimakax autoruw kutt"awayxäna, amparapampiw llamp"u q"ara volante ukar uchasïna. "¿Ataque terrorista?" sasaw mayamp säna. "¿Waikiki markanxa? Nayax janiw uka tuqit iyawskti ".
  
  Hayden kullakajj niyaw jefepan numeropar jawstʼaskäna. Punkux jank"akiw jaysäna. Danny jilatat apthapipkäna uka yatiyäwinak mä qhawqha jiskʼa arunakampiw arsüna.
  
  Mano jupax Gates jupan jaysäwip parlante tuqiw ist"äna. "Hayden, jukʼamp jakʼachasiskta. Mä qawqha horanak juk"ampi ukat nayax ukankä. Policía ukankirinakax taqi uñt"at jan wali jaqinakaruw wal atinisipxi, kawkhans uka ranchox utji uk yatiñataki. Jiwasax niyaw ukax utjxañäni. Uka ataque sasin sapkäna uka toqetjja, wakiskir autoridadanakaruw yatiyä, ukampis allsusipkakiñäni" sasa.
  
  Línea ukax jiwataw sarxäna. Hayden jilatajj amukiw muspharat jachaqtʼasïna. "¿Akar jutaspati? Jupajj kunjamtï utjki ukhamarjam saykatañatakejj chʼamakiwa. ¿Kuna askinaksa lurani?
  
  "Inas trabajiñajj jan sinti llakisiñapatak yanaptʼchispa."
  
  -Suyt'apxañäni -sasa. Jupanakax amuyapxiw niyaw kawkhans ranchox utji uk jikxatapxani. Jiwasax terroristas ukanakaruw arknaqasktanxa. Kunatï jichhajj munaski ukajj suma chuymani, cheqapar sarnaqer jaqenakawa. Hey Mano, ¿aka terrorista sarnaqäwix Wila Reyin amtapan chikanchasi sasin amuyta?"
  
  Mano chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukajj amuyunakajaruw chʼalljjtäna." Nayranakapajj uka samartʼir uñjäwinwa umapjjäna, ukat uka chʼamakan chʼamaktʼir chʼamakan nuwasiñ yanaptʼañatakejj mä jayaruw imaskaspa ukhama.
  
  "Chiqa jaqinakat parlkasaxa, Drake ukat pä masinakapax jichhakamax janiw yatiyawinakarux jaysapkiti. Ukat policianakax janiw yatipkiti" sasa.
  
  Celularapaw istʼasïna, ukat wal muspharayäna. Ukajj Punkupunïnwa. "Tata?"
  
  "Aka yäx jichhakiw loco tukuwayxi" sasaw qhan ajjsaräna. "Honolulu Policía ukax jichhakiw kimsa juk"amp legítimos amenazas terroristas ukanakamp katuqawayi. Taqi kunas Waikiki markankiwa. Taqi kunas niyaw pasani. Kovalenkompiw jikisiñanakax utt"ayasiwayi".
  
  "Kimsa!"
  
  Punkujj mä akatjamatwa mä segunda kuti jistʼantasïna. Hayden kullakajj manqʼantäna, purakapan chʼalljjtayat amuyasïna. Mano nayranakapan axsarañax ch"uñuruw tukuyäna.
  
  Gates chachajj wasitatwa jikisipjjäna. "Pusi utjpan. Jichhakiw juk"amp yatiyawinakax chiqanchatäxi. Drake sat jilatampiw jikisiñama. Jumax jakäwiman ch"axwañanx jikxatastawa, Hayden. Movilizado ukhamäñamawa".
  
  
  * * * .
  
  
  Wila Reyix jach"a cubiertan sayt"atäskäna, ajanupanx thaya jachaqt"asisaw sayt"asïna, walja atiniskañ tenientenakapaw nayraqatapan ukat alayapan sayt"atäpxäna. "Tiempojj purinjjewa" sasaw jankʼak säna. "Akax suyt"asipkayäta, kunatix irnaqapkta ukawa. Ukajj taqe chʼamachasitanakajan ukat taqe sacrificionakamat juti. "Ukanwa" sasaw sum samart"äna, "taqi kunas tukusxiwa".
  
  Jupax ajanunakap uñakipäna, kuna chimpunakas axsarañ uñacht"ayäna. Janiw kunas utjkänti. Chiqansa, Boudreau chachax wila wartäwir kuttʼañapatak jaysatätapatxa niyas kusiskañäkaspas ukhamänwa.
  
  "Claude, rancho tʼunjañamawa. Taqi katuntat jaqinakar jiwayapxam. Ukat..." sasaw jach"at arsüna. "Tigrenak antutapxam. Jupanakax mä juk"a pachatakiw ch"amap katuqapxañapa. Boudreaux, kuntï lurkta uk lurañakiw wakisi, ukampis jukʼamp jan sinttʼasisaw lurañama. Kawkïr munañanakam phuqhañamatakiw jawillt'apxsma. Nayar muspharayapjjañamatakiw invittʼapjjsma. Janiwa, nayarux ch"amakt"ayañamawa. Ukham lurañamawa, Boudreaux. Kauai markar sarañamawa ukat uka chiqankir rancho jistʼantañamawa" sasa.
  
  Wila Reyejj qhep qhepa kutiw mä qhawqha qhep qhepa jaqenakapar uñkatäna. "Jumatxa... Hawai markar infierno antutir sarañamawa."
  
  Jupax maysaruw kutt"äna, jupanakar mä chiqar cepillt"asaw qhip qhipa uñakipt"äna, transporte ukat Diamond Head manqhan jiwayir manqharuw jupamp chik sarapxañapäkän uka wali amuyump ajllit chachanakaru.
  
  "Janiw khiti chachas Cook ukhatpach ukham lurkiti ukat uka sarnaqäw yatiyañatakiw jakawayi. Janiw khiti jaqis infiernon phisqhïr nivelat sipansa jukʼamp uñchʼukkänti. Janiw khitis kuntï uka sistema de trampas ukajj imantañatak lurasïna uk jikjjatkiti. Jiwasax uk lurañäni" sasa.
  
  Jiwañasa tʼunjäwinakasa qhipäxansa nayraqatapansa utjarakïnwa. Jan waltʼäwinak qalltañajj janiw jarkʼatäkänti. Uka wila reyejj kusisitänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake jupax Exoticars ukan estacionamiento ukanw sarnaqäna, "novia" Alicia Miles jupamp amparat ampar luqtasa. Ukanx mä sapa alquiler autow sayt"atäna, Basic Dodge alquiler ukax mä qawqha turistanakankpachänwa, jupanakax mä horaw machaq Lamborghinis ukanakat maynir alquilasipxatayna. Drake ukat Alicia jupanakax moda uñacht"ayañ utar mantapxäna ukhax tripulación ukan khuchhurat jach"a jaqix nayranakap manqhanx utjxänwa.
  
  "Aski jayp'u. ¿Yanaptʼasmati?"
  
  "¿Kawkïrinakas jukʼamp jankʼakïpjje?" Drake chachajj jan pacienciani ajanu luräna. "Utanx mä Nissan ukaw utjistu ukat amigajax chiqpach velocidad uñt"añ muni". Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Inas mä qhawqha puntos de bonificación ukanak churarakchisma, jumatï kuntï sañ munkta uk yatisksta ukhajja".
  
  Alicia kullakaxa wali muxsa jachaqt"asïna.
  
  Drake jupax suyt"äna, Mai jupax jichhax jach"a uñacht"äw utar qhipäxar muyuntaski, qhipa garaje ukar jan uñjañapataki ukat complejo lateral cercado ukar sarañapataki. Jupax mayni tuqit mantañatakiw chʼamachasini. Drake ukat Alicia jupanakax niya suxta minutonakanïpxänwa.
  
  Uka jaqen jachaqtʼasitapajj wali jachʼänwa ukat janiw muspharkañäkiti, falso ukhamänwa. "Walikiwa, jilpach jaqinakax machaq Ferrari 458 jan ukax Lamborghini Aventador ukanakaw ajllisipxi, uka paninix wali suma autonakawa". Chiqans jachaqt"asiwix jach"aptawayiwa, kunawsatix aljirix jiskt"at autonak uñacht"ayäna, panpachaniw uñacht"ayañ utar taqpach ventananakap nayraqatan uñt"ayatäpxäna. "Ukampis legendario askinak tuqitxa, ukax jumatix thaqhasksta ukhax Ferrari Daytona jan ukax McLaren F1 ukaruw iwxt"asma". Jupax amparap uñacht"ayañ uta qhipäx tuqiruw luqxatäna.
  
  Ukan qhepäjjapansa ukat chʼeqa toqensa oficinanakaw utjäna. Chʼiqa toqenjja, sapa mayni cabinanakaw utjäna, ukanjja tarjeta de crédito ukan yatiyäwinakap apthapipjjaspänwa ukat llavenaksa churapjjarakïnwa. Oficinanjja, janiw ventananakajj utjkänti, ukampis Drake chachajj figuranak sarnaqer istʼäna.
  
  Jupajj segundonak jaktʼäna. Mai kullakajj pusi minutonakatwa puriñapäna.
  
  "¿Scarberry tatati jan ukax Petersen tatacha?" sasaw jachaqt"asis jiskt"äna. "Anqäjjan letreropan sutinakapwa uñjta" sasa.
  
  "Nayajj James satätwa. Tata Scarberry ukat tata Petersen jupanakax dueñopxiwa. Jupanakax qhipa patio ukankapxiwa -sasa.
  
  "UKXATA". Drake jupax mä uñacht"äwiw Ferraris ukat Lamborghinis ukanakar uñch"ukis uñacht"ayäna. Uñacht"ayañ utar aire acondicionado ukax qhipäxaparuw t"unjatäna. Jaya oficinatxa janiwa kuna arusa ist"askänti. Aliciax jupa pachpaw imasïna, suma chuyman warmimp anatt"asa, espacio uñstayasa.
  
  Mä minuto faltkipanwa Mai kullakajj lado punkunakat mistuñapäna.
  
  Drake sat chachajj wakichtʼasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Tiempojj wali ajjsarkañaw jupanakat pasawayjjäna, ukampis Ben jilatajj Karin kullakajj loqtañ amtapajj achuñapatakiw suytʼäna. Nayrïr amtäwijja, Capitán Cook chachan nayrïr tronconakapajj kawkhansa imasïna uk yatiñawa. Ukajj wali chʼamäjjänwa. Uka documentonakajj Archivos Nacionales sat cheqanwa imasïna, ukajj Londres marka jakʼankiwa, mä gobiernon edificiopanwa imasïna, ukampis janiw Banco de Inglaterra sat cheqan imatäkänti.
  
  Jichhakamax ukhama suma.
  
  Ukat jutïrinjja, Hayden sat jilataruw irpapjjerïna. Uka arunakap sum qhanañchañatakejj walja tiempow munasïna. Qalltanjja, Hayden chachajj jan qʼañu chuymanïsajj wali distraído ukhamaw amuyasïna, ukampis kunapachatï Karin kullakajj Ben jilatampi yanaptʼatajj amtap uñachtʼayäna ukhajja, CIA markankir agentejj jiwañkamaw amuktʼäna.
  
  "Kunsa munta?" sasaw mä akatjamat jisktʼäna.
  
  "Uraqpachan uñt"at lunthataruw Archivos Nacionales de Kew ukar fotografía uñt"ayañatak khitapxañama, janiw lunthatasiñamäkiti, ukatx Cook revistanakan wakiskir chiqapat mä copia correo electrónico tuqi apayanipxañama. Uka chiqax janiw utjkiti" sasa.
  
  "¿Machjatätati, Ben? Qhanpacha -"
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp chʼamajj janiw lunthatasiñajj utjkaniti. Lunthatax chiqa chiqawj jikxatani ukat apayanitu, ukxa janiw yatkti" sasa.
  
  "¿Katjatäspa ukhajja, ¿kamachasmasa?" Hayden jilatajj jan amuytʼasisaw uka jisktʼarojj arsüna.
  
  "Ukatpï jupax mä lunthata uraqpachan uñt"atäñapa, ukax CIA ukax aka amtar yuspajarasawa. Ukat kunatsa, wali askixa, jupax nayratpach katuntatäñapawa. Oh, ukat Hayden, akax taqi kunas jutir horanakan luratäñapawa. Chiqpachansa janiw suytʼañjamäkiti" sasa.
  
  Hayden kullakajj akham sänwa: "Ukajj yattwa" sasa, ukampis uka qhepatjja, tonadapajj llampʼu chuymanïjjänwa. "Uñjapxam, Ben, nayax yattwa jumanakax paninix aka jisk"a oficinaruw jaquntatäpxtaxa, ukampis inas p"iqim punkut mistuñ munsta ukat qhipa yatiyäwinak katuqañ munsta. Jumax wakicht"atäñamawa jan ukax..."
  
  Ben jilatajj Karin kullakaruw llakit uñkatäna. "¿Kunatsa? Akapachajj niyaw tukusiñampïskaspa ukhamwa parlapjjtajja" sasa.
  
  Haydenan amukt"atapax taqi kunatix yatiñapäkän uk yatiyäna.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, amigapajj wasitatwa akham arsüna: "¿Qhawqha jan walinakas aka notanaka, aka diarionak munasma? ¿Inglés jaqinakar phiñasiñax wakisispati?"
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Wila Reyejj Infiernon Punkunakapar purispa ukat nanakajj jupar arknaqañasajj wakisispa ukhajja, jupanakakiw barcor sarapjjaspa. Ukat Cook chachajj tarjetanakapampejj kunja suma jaqënsa uk taqeniw yattanjja. Jupanakajj jakañas qhespiyapjjaspänwa" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kullakajj teléfonop autopan capuchapar uchasaw jan waltʼayat amuyunakapar samarañ yantʼäna. Nayranakapaxa Mano Kinimaki nayranakapampi parabrisas tuqiwa jikisipxäna, ukatxa qhana amuyasïna kuna axsarañas amuyunakapanxa ch"allxtatäna. Jichhakiw juk"amp axsarkañ yatiyäw katuqapxäna, wasitat Jonathan Gates jupat katuqapxäna.
  
  Janiw terroristas ukanakax Oahu markan walja chiqanakar ch"axwapxañapäkiti.
  
  Jichhajj ukat sipansa jukʼamp jan walipunïtap yatipjjäna.
  
  Manox mistuwayxänwa, uñjkañaw khathatt"asïna. -¿Khitis ukaxa?
  
  "Ben. Jupax siwa, Inglaterra markan Archivos Nacionales ukar mantañasawa, Capitán Cook ukan registronakapat mä copia apsuñataki".
  
  Mano chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Ukham lurapxam -sasa. Luram. Uka fucking Kovalenko ukax taqi kunatix munasktan uk t"unjañ yant"i, Hayden. Kuntï munkta uk jarkʼaqañatakejj taqe kunwa lurasma" sasa.
  
  "Britania-" sasaw sapxi.
  
  "Jupanakarux chhuxriñchjasipxam." Mano chachajj estrés ukan chhaqtjjänwa. Hayden jilatajj janiw ukajj llakiskänti. "T"ant"anakax aka q"añu jaqir jiwayañ yanapt"istani ukhaxa, apsuñamawa."
  
  Hayden jilatajj amuyunakapwa askichäna. Jupajj amuyunakapar qʼomachañatakiw chʼamachasïna. Londres markan CIA ukan oficinanakapar mä qawqha jawsañaw wakisispa ukat Gates jefepan jach"at arnaqasiñapaw wakisispa, ukampis jupax amuyasïnwa, inas uka irnaqäw phuqhañax wakischispa. Yämas kuntï Gates chachajj jichhak siskäna ukanak uñjasa.
  
  Ukat jupax wali sum yatïna, Londres markanx mä agente CIA ukan wali munat agentepaw utji, jupax jan ch"uñu p"akjasaw uka irnaqäw luraspa.
  
  Mano jupax wali uñch"ukiskäna, wali mulljataw jikxatasïna. "¿Aka jawsatarux iyawsasmati? ¿Kuntï Kovalenko chachajj jaqenakan amuyunakap mayjtʼayañatakik lurani uk creyismati?"
  
  Hayden kullakajj janiw puedkänti, ukampis amukiw qheparäna, Gates ukat Londres markankir oficinatak arstʼäwip wakichtʼaskakïnwa. Mä qhawqha minutonakatjja, wakichtʼatäjjänwa.
  
  "Walikiwa, jakäwisan mä jan wali jawsatat arktañäni, ukax mä rol mayjt"ayañ yanapt"istani" sasaw säna ukat marcación rápida ukan numeroparuw jawsäna.
  
  Jefepampi aruskipt"asa ukat Archivos Nacionales Británicos ukar hackear lurañatakix anqäx markan yanapt"apamp aruskipt"kasas Jonathan Gates nayra arunakapax amuyupanx phichhantawayi.
  
  Janiw Oahu ukakikiti. Wila Rey terroristas ukanakax walja islanakaruw mä pachan nuwasiñ amtapxi.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Drake chachajj samañap katjäna, kunattejj Mai kullakajj lado punkut jalnaqkäna ukhajja, escribankir jaqen taqpach uñjasaw jalnaqäna.
  
  -Kunas uka-".
  
  Drake jilatajj jachaqtʼasïna. "Mayo pachaw purini" sasaw jisk"at arsüna, ukat uka jaqin chhuxriñchjasiñap mä paja luririmpiw p"akjatayna. Jan ist"asisaw aljirix muytasin uraqir ch"allt"asïna. Aliciax Lamborghini sat auton jakʼapanwa saräna, armap wakichtʼasa. Drake jupax jan kuynt"ir aljiriruw jaltawayxäna. Mai kullakax qhipa pirqaruw jank"ak sarnaqäna, mä jan llamkt"at McLaren F1 ukan qhipäxapat pasasa.
  
  Mä qhawqha segundonakatjja, oficina pirqa jakʼankjjänwa. Ventananakan jan utjatapajj jupanakatakisa ukat jupanak contras yanaptʼarakïnwa. Ukampis cámaras de seguridad ukanakax utjaspänwa. Ukajj mä jisktʼakïskänwa-
  
  Maynix qhipa punkut t"ijt"asaw mantanïna, overol ukax aceite ukamp ch"allt"ata, jach"a ch"iyar ñik"utapax ch"uxña bandana ukamp qhipäxar chint"ata. Drake jupax ajanuparux chiqapuniw contrachapado jisk"a partición ukar ch"allt"äna, oficina manqhat jutir arunak ist"asa, May jupax mecánico ukan sarnaqawip ensayaskäna.
  
  Wali jan ist"apkataynati.
  
  Ukampis uka qhepatjja, jukʼamp walja jaqenakaw punkut mistupjjäna, ukat oficina manqhankir mayniw arnaqasïna. Drake chachajj uka anattʼañ tukuyatap yatïna.
  
  "Jupanakan utjpan."
  
  Aliciax "Fuck yeah" sasaw qhuru arsüna ukat oficina punku jist"aratäxän ukhax ch"allt"äna, ukat uka jaqin p"iqiparuw mä ch"axwäwimp ch"allt"äna. Yaqha chachaw mistunïna, nayranakapajj wali mulljataw mistüna, kunattejj mä suma warmiruw pistola aptʼata ukat nuwasirijj jupar suytʼir posturap uñchʼukipjjäna. Jupax escopeta jiltayäna. Aliciax purakaparuw ch"axwantäna.
  
  Jupax punku taypinwa tʼunjasïna. Oficinat jukʼamp arnaqasiñanakaw jutäna. Chʼaxwañax amuytʼasiñaruw tukuñ qalltäna. Mä qhawqha amigonakar jawsañajj wali askïspawa, uk niyaw amuyapjjani.
  
  Drake jupax mä mecánico ukarux pallapallampiw jiwayatayna, chika thiyaparuw ch"allt"atayna ukat jaquntatayna. Uka jaqix McLaren sat autot saraqasinx mä wila ch"akha jaytawayi. Drake jilatajj ñikʼut mururasïna. Mai kullakax payïr jaqimpiw jaqichasïna ukat Drakex Aliciaruw kutt"awayxäna.
  
  "Uka manqhar mantañasawa".
  
  Alicia kullakajj uta manqhan sum uñjañkamaw jakʼachasjjäna. Drakex punkuruw puriñkamax pampan jalnaqäna. Pʼiqip chʼallxtayasaxa, Aliciax walja kutiw chʼaxwantäna. Drake chachajj niyaw punkur jaltjjäna, ukampis uka horasanjja, chikat tunka jaqenakaw armanak apsut jaltapjjäna ukat wali colerat pallapallanak jiwayapjjäna.
  
  Aliciax kutt"awayxänwa, Lamborghini qhipäxan imantasïna. Balas ukanakax ladonakaparuw sillp"ïna. Uka parabrisasjj tʼunjatäjjänwa. Drakex jank"akiw jaltxatayna. Uka jaqen nayranakapajj kunjamsa wali llaktʼasïna uk uñjäna, kunattejj supercarronakaruw chʼajjwäna.
  
  Maynïristi jupar uñjarakïnwa. Drake jupax mä fracción de segundo nayraqatw pallapallanak jist"aratayna ukat juparux wali ch"amampiw jaquntäna, mä irnaqir masiparuw irpxaruwayäna.
  
  Aliciax Lamborghini qhipäxat jaltasaw mä qawqha tapa punchunak uraqir purintäna. Drakex Ferrari tuqiruw t"ijtäna, jach"a llantanakapan qhipäxaparuw patat jalnaqäna. Jichhax sapa balax jakthapitawa. May jilatarojj oficina pirqa esquina jakʼan jan uñjkañ imantat uñjäna, kawkhantï mecániconakajj jutapkäna uka qhepat uñchʼukiskäna.
  
  Kimsa jupanakat kayu jakʼan ikisipkäna.
  
  Drake jupax mä jisk"a jachaqt"asiwimpiw ch"amanchasïna. Jupajj wali suma jiwayañ maquinapunïnwa. Mä juk"a pachax May ukat Alicia ukanakan jan jark"at jikisiñat llakisïna ukat Wells jiwatapat payllañ tuqit llakisïna, ukampis ukatx llakipxa pachpa jaya k"uchuruw jist"antäna, kunjamatix Ben, Hayden ukat taqpach mayni masinakapar munasiñax utjkän ukhama.
  
  Akax janiw kawkhantix emociones cívicas ukar libre rienda churañjamäkänti.
  
  Uka balax Ferrari ukarux ch"allt"awayi, punku taypit mistuwayxi ukat yaqha chiqat mistuwayxi. Mä ist"añjam ch"axwawimpiw nayrïr ventanax phallawayi, vidriox mä mini cascada ukar jaquntawayi. Drake chachajj uka distracción aprovechasaw mistuwayäna ukat yaqha chacharuw balamp jiwayäna, jupajj oficina punku jakʼanwa walja jaqenakamp tantachatäskäna.
  
  Amateurs, chiqpachansa.
  
  Ukatxa, qhuru uñnaqtʼan pä jaqiruw ametralladoranak amparapar aptʼata oficinapat mistunipkäna uk uñjäna. Drake chachan chuymapax mä juk"a ch"allxtataw jikxatasïna. Jupax qhipäxan juk"amp pä jaqin uñacht"äwip uñacht"ayäna - niyas Scarberry ukat Petersen jupanakax contratados mercenarios ukanakamp jark"aqatäpxänwa - janïr jach"a llanta qhipäxan janchipar jisk"a tukuykasa.
  
  Tʼijtʼir balanakan istʼasitapajj jinchuparuw phalläna. Ukat ukax jupanakan estrategiapäspawa. Alicia ukat juparus utan jist"antatäpxam, pä dueñonakax qhipa punkut jaltxapxañapkama.
  
  Ukampis janiw mayo phajjsitak amtapkänti.
  
  Japón markan agentepax mä par pistola jaquntatanaka apthapisinx esquinaruw jutäna, ametralladoranakampiw uka chachanakarux ch"axwantäna. Maynix automp ch"allt"ataspas ukhamaw qhipäxar t"ijtäna, pistolapax wali ch"amampiw jalxatäna ukat confeti ukx techo uksaruw ch"iqiyäna, kunawsatix jaquqanïkän ukhaxa. Maynïristi jefenakaparux pachpa jiwat jaqip qhipäxaruw irpäna ukat Mai sat jaqiruw uñchʼukiskäna.
  
  Aliciax alayaruw liwxatäna ukat mä disparompiw guardaespaldas ukan ajanupat saräna, ukat mä ratukiw jaquqanïna.
  
  Jichhax Scarberry ukat Petersen jupanakax jupanakpachaw armanakap apsusipxäna. Drake jupax juramento luratayna. Jupajj jupanakajj jakkirïnwa. Uka pachanx juk"amp pä jaqiw qhipäx punkunakat ukhamarak lado punkunakat mantapxäna, Mai-rux wasitat McLaren qhipäxan imantasiñatakiw wayt"äna.
  
  Uka balajj wali valorani auton cuerpoparuw chʼalljjtäna.
  
  Drake jupax mä dueñoruw hawaiano kalua khuchhir uñtat chhuxriñchjasir ist"äna, mä qawqha qhipharkir jaqinakax jefenakapar muyuntat tantachasipxäna ukat, autonakar ch"axwasaw ukat ukatw atacantes ukanakarux ch"axwapxäna, ukatx qhipa garaje uksaruw t"ijtapxäna.
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempojj wal muspharäna. Mai kullakax pä guardaespaldas ukanakaruw jiwayatayna, ukampis Scarberry ukat Petersen jupanakax jank"akiw qhipa punkut chhaqtxapxäna, mä granizo nina ch"allt"ata.
  
  Drakex sayt"asisaw pallapallanak arsüna, nayrar sartasa. Taqi uka tiempon nayrar sartasax jukʼamp pä arma apsuñatakiw quntʼasïna. Qhepa punkunkir mä guardiajj amparapat kattʼataw jaquqanïna. Maynïristi wila ch"aphimpiw qhipäxar kutt"awayxäna.
  
  Drakex punkuruw t"ijtäna, Mai ukat Alicia jupanakax jupan jak"apankapxäna. May jupax pallapallanak jaquntäna, Drake jupax mä qawqha jank"ak uñch"ukiskäna, kawkhans salas de servicios públicos ukat garaje ukanakax utji uk uñakipañ yant"äna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä jachʼa jistʼarat cheqakiw" sasa. "Ukampis mä jachʼa jan waltʼäwiw utji."
  
  Alicia kullakajj jupan jakʼapanwa qontʼasïna. "Kuna?"
  
  "Ukanx mä Shelby Cobra ukaw utji".
  
  Mai kullakajj nayranakap jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "¿Kunatsa akax mä jan waltʼäwi?"
  
  "Kuns lurasma, janiw ch"axwañamäkiti."
  
  "¿Explosivonakampi phuqantatäpachati?"
  
  "Janiwa".
  
  "Ukhamaxa, ¿kunatsa jan apsuñjamäki?"
  
  "¡Kunalaykutix Shelby Cobra satawa!"
  
  "Jichhakiw mä uñacht"äw utarux jan amuyt"asir supercarronakamp phuqhantat ukarux ch"axwapxta". Alicia kullakajj codompiw mä ladopar liwjjatäna. "Jan chʼamanïksta ukhajja, fuck off" sasa.
  
  "Jan askinaka". Drake jilatajj jupar jakʼachasïna. Uka balajj nayraqatapat pasawayjjänwa ukat yeso pirqaruw chʼalljjtäna, nayranakaparuw yeso virutanakampi jalluntäna. Kunjamtï jupax suykäna ukhama, jan wali jaqinakax t"ijtkasaw ch"axwapxäna. Kunarus chʼalltʼapjjaspa ukhajja, juykhu suertekïspawa.
  
  Drakex mä amtar purisaw wali ch"amampiw samsuwayxäna, ukat pä jefenakan mayni ladopankir jaqinakaruw apsuwayxäna. Qhip qhipa qhipharkir guardaespaldas ukanakax jaquqanipkän ukhax Scarberry ukat Petersen jupanakax mä atipt"at ch"axwäwin ch"axwapxatap amuyapkaspas ukhamaw amuyasipxäna. Jupanakajj saytʼasipjjäna, ladonakapan armanakapajj warktʼatäskäna. Drakex jupanak jak"aruw t"ijtäna, amparapampiw gatillox utjxäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Claude" sasa. "Claude sat jilataruw munapjjta, janiw jumarojj munktati. ¿Kawkinkis jupax jikxatasi?
  
  Jakʼat uñjasajj uka pä jefenakajj muspharkañ uñtasitäpjjänwa. Panpachaniw qarjata ajanunïpxäna, walja maranaka jan sinttʼasis amtäwinakat yuritayna, wali chʼama líneas ukanakampiw chʼiyjatäna. Nayranakapajj thayapunïnwa, fiestankir pirananakan nayranakapajj wali thayapunïnwa. Amparanakapax pistolanakap wali katthapita, wali amuyumpiw qunt"asipxäna.
  
  Mai kullakajj uka arma uñachtʼayäna. "Jupanakar jaqunukupxam."
  
  Alicia kullakajj ventiladorap wali jachʼaruw liwjjatäna, ukhamatwa jukʼamp chʼamäjjäna. Drake chachajj niyaw jefenakan nayranakapamp atipjatätap uñjäna. Pistolanakajj niya pachpa tiemponwa pampar jaquqanïna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Wila infierno" sasa. "Jupanakax pachpa uñnaqanipxiwa ukat pachparakiw sarnaqapxi. ¿Alajjpachankir jan wali jaqenakajj clones ukar tukuyapjjtamti? Ukat uka tuqit parlkasaxa, ¿kunatsa akan khitis jan wali jaqir tukuspa? Paqallqu alaxpachan mä fiesta lurañat sipansa aka chiqax jukʼamp askiwa" sasa.
  
  "¿Kawkïris Scarberry satäpacha?" sasaw Mai kullakajj jisktʼäna, jankʼakiw uka toqet parläna.
  
  Qʼillu ñikʼutan jaqix akham sänwa: "Nayax ukhamätwa" sasa. "¿Jumanakax markapachan Claude-r thaqhapxtati?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Akajj jiwasawa" sasa. "Ukat akax qhipa sayt"äwisawa."
  
  Mä jisk"a clic ukax amukt"añanx ist"asïna. Drakex kutt"anxänwa, Aliciax uka diana ukar ch"allt"añap yatïna, kunjamtï nayrax lurapxirïk ukhama. Garajejj chʼusa uñnaqtʼanïnwa, amuktʼañajj mä akatjamat mä qollur uñtat jachʼänwa.
  
  Scarberryx jupanakarux q"illu jachaqt"asiw churäna. "Tallerankapxtanwa. Awisajj taqe kunas tʼunjatawa" sasa.
  
  Drake chachajj janiw Alicia kullakarojj uñchʼukkänti, jan ukasti sapa kutiw uñjañapatak señas uñachtʼayäna. Kunas jan walïkchïnjja. Jupax manqhar mantasinx Scarberry sat tawaquruw katthapïna. Mä jank"ak judo ukamp Drake jupax apthapisinx amparapat jaquntäna, ukat uka jaqirux hormigón ukarux wali ch"amampiw ch"allt"äna. Scarberryn nayranakapan usuchjasiñapax pasawayxän ukhax Drakex mä pistola chinuparuw uñacht"ayasïna.
  
  "¿Kawkinkis Claudexa?" - Jiskt"ata.
  
  "Janipuniw ist'kti-".
  
  Drake jupax mä jaqin nayrap p"akjatayna. "Jumajj mä jukʼamp chʼamanïtawa."
  
  Scarberry kullakajj jankʼakiw samaqäna. Ajanupajj granito ukham qalat luratänwa, ukampis kunkapan musculonakapajj wali chʼamampiw irnaqäna, ajjsarañampi ukat ajjsarañampiw aljantasïna.
  
  "Uka chiqanakarux ch"axwañ qalltañäni." Mai kullakax llamp"u arupax jupanakar purintäna. "Nayax aburritätwa".
  
  "Chiqpachansa". Drakex jaltxataynawa, ladopar saratayna ukat gatillo apsutayna.
  
  "¡JANIWA!"
  
  Scarberryn arnaqasitapax qhipa pachan jark"äna. "¡Claude jilatajj mä ranchonwa jakasi! alay tuqinkir quta thiyat uraqi manqharuw puri. Nayax coordenadas ukanakax churasma" sasa.
  
  Drake jilatajj jachaqtʼasïna. "Ukhamajj nayrar sartam" sasa.
  
  Yaqha ch"iqt"aña. Drakex mä juk"a kuynt"añ uñjäna ukat chuymapax ch"allxtasïna.
  
  Oh janiwa.
  
  Alicia kullakajj irnaqtʼjjänwa. Balapajj qhep qhepa jan wali jaqerojj mä ratukiw jiwayäna. Jupajj mä Shelby sat auton troncopan imantaskäna.
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. Jupax mä juk"a nayra jan wali lurawinakampiw jachaqt"asïna. Drake chachajj mä jukʼa wasitat jikjjatasiñapwa uñjäna. Jupajj wali chʼamani jaqënwa, chhaqtäwirus saykatañatakiw chʼamanïna.
  
  Jupajj janiw jupa pachpat ukham amuyaskänti. Jupax Scarberryrux jank"ak sartañapatakiw ch"allxtayäna. "Jank'aki. Claude sat amigomax mä jachʼa muspharkañawa" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax janiw auto qalltañatakix pachas utjkänti, kunapachatix Drake jupax jawskäna ukhaxa. Pantallapan numerop uñjasajj wali samarañwa samartʼäna.
  
  "Drake sat chachajja. Kawkhanktasa-"
  
  -Janiwa pachaxa. Nayax Claude-n kawkhantï jikxataskta uka chiqanwa -sasa.
  
  "Jïsa, jiwasax ukhamarakiw amuyarakta, yatiñan jaqi. Kuntix yaqhip jan wali jaqinakax juk"amp llamp"u jakasiñatakix jaytapxi ukax muspharkañawa".
  
  "¿Qhawqha tiempos uñtʼawayta? Kawkhanktasa?" Drake chachajj mä sargento de taladro ukham ordenanak churaskäna ukhamwa jisktʼanak arsüna.
  
  "K"achat k"achat, tigre. Mä minuto nayrakiw uka yatiyäw katoqapjjta. Ist"apxam, jank"akiw impacto uñstayañatak wakicht"asipxta. Ukat jichhax sañ munta, ¿jumax anattʼasktati?"
  
  "Nayax maldito chiqaw sista. Taqeniw ukham sarnaqtanjja. Aka bastardox Kovalenkot mä paso qhipäxankiwa."
  
  Hayden jupax terroristas ukanakan iwxt"awinakapat yatiyäna, kunawsatix Kinimakarux auto apnaqañapatak señas uñacht"ayäna. Ukat tukuyxäna ukhaxa, Drakex amukiw jikxatasïna.
  
  Mä jukʼa tiempotjja, "sede centralanwa jikisiñäni" sasaw säna.
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw Ben Blake chachan numeropar jawsäna. "Operacionamax wali askiwa. Londres markankir agentejajj kuntï munkta ukjja, jutïr horanakanwa apaniñama sasaw suyapjjta, ukat uka qhepatjja, cheqapuniw copianak apayanipxätam. Akax jumatakix wakisispa sasaw suyt"askta, Ben" sasa.
  
  "Chiqpachansa utjañap suytʼaskta". Ben jilatan arupajj jukʼamp ajjsarañjamaw istʼasïna, janiw kunapachas jupar parlir istʼkänti. "K"umara amuyt"awiwa, ukampis wali amuyt"awiwa".
  
  "Nayax ukhamarakiw suyt'askta".
  
  Hayden kullakax teléfonop tablón de instrumentos ukar jaquntäna ukat Waikiki markan callinakaparuw ch"usat uñch"ukiskäna, kunawsatix Kinimakax sede central ukar autot kutt"ankäna ukhaxa. "Gates chachajja, Claude jilatampi jankʼak atipjayasiñäni ukhajja, ataquenak saytʼaysnawa sasaw amuyi. Inas Kovalenko jilatajj ukankarakchispa sasaw suyapjje" sasa.
  
  Manox kisunakap ch"allxtayasïna. "Taqinipuniw uk lurapxi, jefe. Policía local, fuerzas especiales ukanaka. Taqi kunas jisk"achasiwa, ukhamat p"akjasiñapataki. Jan walt"awix jan wali jaqinakax niyaw utjxi. Jupanakax ukhamäpxañapawa. Niya janirakiw kuna ataquenaksa saytʼayañjamäkaspati, janirakiw kimsa tunka islanakar chikat tunka ataquenak saytʼayañas utjkaspati" sasa.
  
  Taqi khitinakatix apnaqapkän ukanakax chiqpachanx Kovalenkox walja ataques ukanakaw kamachitayna, taqiniruw samkapar thaqhir saraskäna ukhax jan ch"am tukuñapataki - mä thakhi saräwiruw jakäwipan qhipa pachap apt"asiwayi.
  
  Capitán Cook chachan kayunakap arktañamawa. Mayat mayat sarañax juk"amp askiwa. Infiernon punkunakapat jukʼampi yatxatañamawa.
  
  Hayden jilatajj muytasïnwa, kunattejj sede centralajj anqanwa uñstäna. Ukax lurañ pachaw purini.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax May ukat Alicia jupanakaruw CIA ukan edificiopar irpxaruwayäna ukat jank"akiw patat irpapxäna. Jupanakajj mä cuartoruw irpapjjäna, uka cuartojj kunayman lurañanakampi phoqantatänwa. Jaya tukuyanxa, Hayden ukat Kinimaka jupanakax policía ukat pallapallanak taypin sayt"asipxäna. Drake jupax SWAT ukat HPD Burglar Team ukanakaruw uñjaspa. Jupax uniformenak uñjäna, ukax jan pächasisaw CIA ukan Operaciones Especiales ukan equiponakapanïnwa. Inas mä qawqha Delta jak"ankchispa.
  
  Supayax Wila Reyin chuymapankiwa ukat wila thaqhañatakiw mistu, janiw pächasiñasäkiti.
  
  "¿Amtastati kunapachatï Wila Reyejj uka Tʼunjirir nuwantañatak jaqenakapar khitäna, ukhamat uka aparato lunthatañataki?" sasaw säna. "Ukat jupanakax Kinimakarux pachpa pachanw secuestrañ munapxäna? Nayax apuestas ukax mä accidental adquisición ukhamänwa. Jupanakax Kinimaki hawaiano aru uñt"añakiw munapxäna."
  
  Ukat Drake chachajj amtasïna, kunapachatï Kovalenko chachan jaqenakajj tʼunjir barcor chintʼapkäna ukhajja, janiw Maysa Aliciasa uka jakʼankapkänti. Jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Janiw kunas wakiskiti".
  
  Drake chachajja, Ben ukat Karin jilatanakajj ventana jakʼan saytʼatäsipkäna uk uñjäna. Sapa mayniw mä vaso amparapar aptʼasipjjäna, ukat escuelan discotecan rollo papelanakar uñtasitäpjjänwa.
  
  Drake chachajj jaqenak taypin chhaqtjjañwa amuyäna. Ukajj facilakïspawa. Kennedy jiwatapax wilapanx wali t"amt"askäna, ukat janiw jupax aruskipt"añjamäkänti. Ben jilatajj ukankänwa. Ben jilatajj jiwkäna ukhajj katjänwa.
  
  Ukajj Drake satänwa. Janiw ukakikiti. Drake jilatajj jiwañap jarkʼaqañapänwa. Ukhamwa jupajj luräna. Tiempox ch"amakt"awayiwa ukat mä juk"a pachax York markan Kennedy jupamp utan jikxatasïna, cocinan kuns phayaskäna. Kennedyx ch"amaka ron sartenar ch"allt"äna ukat kunapachatix chhuxriñchjaskäna ukhax uñch"ukiskäna. Drake jupax uka filete ukarux mantequilla de ajo ukamp marinado. Ukajj ordinariopunïnwa. Ukajj wali kusiskañänwa. Akapachajj wasitatwa normalar tukuwayjjäna.
  
  Warawaranakax nayranakap nayraqatanx jan walt"ayat nina naktäwinakjamaw qhant"äna. Mä akatjamat sumankañax kutt"anxäna ukat arunakax jupar muyuntatw ist"asiñ qalltäna. Maynix codompiw jawq"jatayna. Yaqha chachajj mä jefeparuw juntʼu café wartäna ukat infiernot mistur mä murciélago ukham bañoruw tʼijtäna.
  
  Alicia kullakajj wali amuyumpiw jupar uñkatäna. "¿Kunas pasaski, Drakes?"
  
  Jupax jaqinak taypinw Ben Blake ukamp uñkatasiñapkamax ch"amanchasïna. Akax Dinorock ukan jank"ak arsuñapatakix wali askiwa. Drake chachajj uk yatïna. Ben jilatajj uk yatpachänwa. Ukampis panpachaniw amuktʼapxäna. Ben qhipäxankir ventanatwa qhanax jalnaqäna; Honolulu markax inti jalsu, qhana ch"uxña alaxpacha ukat anqan mä qawqha ch"uxña qinayanakamp muyuntat sayt"atäna.
  
  Drake chachajj qhepatjja arup jikjjatäna. "¿Uka CIA computadoranakax wali askïnti?"
  
  "Jiwasax suyt'apxta". Ben jupax Capitán Cook jupax Diamond Head uksar saratapat mä juk"a arst"awayi, ukatx tukuyawayiwa, CIA ukax mä agente británico ukampiw Archivos Nacionales ukar lunthatawayi sasaw qhanancht"awayi.
  
  Aliciax juk"at juk"at nayrar sartawayi, waynat yatiyäw ist"asa. "¿Britania markankir super lunthata? ¿Kunas sutipaxa?
  
  Ben jilatajj akatjamat uñjasajj nayranakap chʼiyjäna. "Hayden jilatajj janipuniw siskituti" sasa.
  
  Aliciax mä juk"a pachaw CIA ukan irnaqiriparux uñch"ukitayna, ukatx mä jisk"a jachaqt"asiwimpiw p"akjatayna. "Ay, janiw ukham lurkänti sasaw apuestasma" sasa.
  
  -¿Kunas sañ muni? Karin kullakajj arsüna.
  
  Aliciax jachaqt"asitapax mä juk"a jan waliruw tukuwayxäna. "Janiw diplomacia tuqit wali uñtʼatäkti. Janiw chʼamañchtʼañamäkiti" sasa.
  
  Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. "Janiw yaqha delincuente internacional ukax Aliciax chhuxriñchjatayna. Kunatï jan utjki uk jikjjatañaw nayratpach lurasïna" sasa.
  
  "Chiqpachapuniwa" sasaw Aliciax jachaqt"asis säna. "Nayratpachaw wali munat uñjasta."
  
  "Walikiwa, aka agente ukax nayax amuyta" Mai jupax jupanakan aruskipäwiparuw chikanchasïna, "jupax japonesa inteligencia ukan uñt"atawa. Jupax... mä anatiriwa. Ukat wali, wali suma operador" sasa.
  
  "Ukhamajj inas tukuyañap sum uñjchispa." Drake jupax Pacífico markan nayrïr kusisiñap yatxatäna ukat jupa pachpaw mä juk"a sumankañ munarakïna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Janipuniw jupatakejj mä jan waltʼäwïkänti. "Ukat jïsa, jupaw revistanakam apayani."
  
  Ben jilatajj Alicia ukat Hayden ukanakan taypinwa uñchʼukiskäna, ukampis lakapat katthapisirakïnwa. Discreción ukax aka pachanx yatiyañatakix wali askiwa. "Wali yatxatat amuyt"awiwa", sasaw saraki. "Ukampis Infierno Punkunakar tukuyañäni ukhajja, uka grabacionanakajj jakäwis qhespiyistaspawa sasaw sista" sasa.
  
  "Nayax suyt"twa" - Drakex kutt"awayxänwa ukat jan walt"äwinak muytasinx uñch"ukisïnwa - "Janiw ukhamar purinkaniti. Wila Reyix wali rancho ukankaniwa. Ukampis uka idiotanakax jan jank"ak puripkani ukhax Kovalenkox qhispiniwa."
  
  "Kovalenko" sasa. Aliciax ukham arskasax lakap ch"allxtayasïna, venganzap sawutasa. "Kuntï Hudson chachar paskatayna ukatwa jiwä. Ukat Boudreau sat chachajja? Jupax yaqha chiqapuniw chimpuntata." Jupasti, uka ch"axwañ jaqinak muytas uñch"ukirakïna. "Kunapachasa, ¿khitis akan p"iqinchaski?"
  
  Ukham jaysañjamäkaspas ukhamaw Hayden Jay sat waynar muyuntat walja oficialanakat mä aru istʼasïna. Kunawsatix ch"axwañax jiwxän ukat uka jaqix uñjasxän ukhax Drake-x Jonathan Gates-ar uñjasax wal kusisïna. Jupax senador ukarux walpun gustäna. Ukat jupamp chikaw jachäna.
  
  "Kunjamtï jumanakax yatipkta, Oahu markanx Kovalenko Ranch ukan mä chiqawj utjistu", sasaw Gates jupax saraki. "Ukhamarusa, jiwasan misión ukax pusi chiqan utjañapawa. Nayraqatxa, taqi rehenes ukanakar jark"aqañamawa. Payïri, ataques terroristas ukanakat yatiyawinak apthapiña. Kimsïri, aka jaqir jikxatañamawa, Claude ukat Kovalenko. Ukat pusiri, mayni pä ranchonakajj kawkhansa utji uk jikjjatañamawa" sasa.
  
  Gates jupax mä juk"a samart"äna akax chhaqhañapataki, ukatx kunjamatsa sapa chacha warmirux cuarto ukankir mä nayrampiw uñch"ukiski sasin amuyt"ayañ atipjatayna. "Ukax kunayman tuqitwa lurasiñapa. Kovalenkox taqi chuymaw walja jaqinakarux jan walt"ayatayna, jan axsaras thaqhatapanxa. Jichhüruw tukusxi" sasa.
  
  Punkunakajj jistʼaratäjjänwa. Mä akatjamatwa uka cuarton jan waltʼäwinakajj saytʼjjäna ukat taqeniw jankʼak kawkhantï utjkäna ukar kuttʼañ qalltapjjäna. Uka tuqitxa wali amuyumpiw amuytʼasiwayi.
  
  Drake chachajj Hayden chachan nayraparuw katjäna. Ukat amparap luqxatäna, ukat jutañapatakiw jawstʼäna.
  
  "Equiponak uchasipxam ukat caballonakamar silla uchasipxam, waynanaka. Kimsa tunka minutonakatxa Claude chachan ranchoparuw puriñäni -sasa.
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drake jupax amigonakapampix Departamento de Policía de Hawai ukan mä k"acha helicóptero ukan qunt"asipxäna ukat p"iqip q"umachañ yant"äna, kunatix jupanakax jank"akiw Claude rancho ukar t"ijtapxäna. Alaxpachanxa ukham helicópteronakampi ukat jukʼamp llampʼu pallapallanakampi phuqantatänwa. Patak patak jaqinakaw thaya taypinkapxatayna. Yaqhipanakax uraqit sarasipkäna, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw jankʼak sarapxäna. Jilpacha policía ukat pallapallanakax Honolulu ukat Waikiki uksan qhiparapxañapatakiw wayt"atapxäna, chiqpachan ataques terroristas ukanakax utjaspa ukhaxa.
  
  Wila Reyejj chʼamanakaparuw jaljäna.
  
  Satélite ukan uñacht"ayat uñacht"ayatax rancho ukanx walja lurawinakaw uñacht"ayasi, ukampis jilpachx camuflado ukhamawa, ukat janiw kunas chiqpachan luraskan uk yatiñax ch"amäkänti.
  
  Drake chachajj Kovalenko jilatat kunjamsa jikjjatasïna uk jaytañwa amtäna. Gates chachajj cheqapuniw säna. Aka chiqanx rehenes ukat jan kuna jan walt"äwinakax utjañapatakiw amtapxirïna. Yaqhip muspharkay uñjawinakax uñjkatayna ukax alayapan ukhamarak muyuntat uñacht"ayasiwayi, kunawsatix Costa Norte uksar t"ijtapkän ukhaxa, ukampis Drake jupax sapa onza munañapampix uñch"ukiñatakiw apnaqatayna. Jupajj kunjamtï nayrajj utjkäna uka soldadonïnwa.
  
  Jupajj janiw yaqha jaqëkaspati.
  
  Ch"iqa tuqinxa, Mai kullakax Chika kullakapampix mä juk"a aruskipt"äna, pä kutiw jan kuna jan walt"äwin uñjasitap uñakipäna ukat mä qawqha amukt"at arunak maynit maynikam aruskipt"apxäna, kunapachatix jupanakax ch"amanïpkän ukhakama. Mä jachʼa chʼajjwäwi qalltapjjaspa jan ukajj wakichtʼat nuwasiñ cheqaruw sarapjjaspa, ukajj janiw jamaskänti.
  
  Drake chachan chʼeqa toqenjja, Alicia kullakajj armanakapasa ukat yänakap uñakipañatakisa ukat wasitat uñakipañatakisa tiempo apstʼasïna. Jupajj janiw kuns qhanañchañajj wakiskänti. Drake chachajj janiw pächaskänti, jupajj vengasiñap phoqaniwa.
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax uñkatasin qunt"asipxäna, sapa kutiw micrófonos ukanakap ch"allt"asipxäna ukat chhuxriñchjasipxirïna jan ukax machaq yatiyäwinaka ukat pedidonak katuqapxirïna. Suma yatiyäwix akawa, janiw kunas Oahu markansa ni yaqha islansa paskänti. Jan wali yatiyäwix Wila Reyix walja maranakaw ukatakix wakicht"asiñapäna. Jupanakajj janiw kuntï mantapkäna uk amuyapkänti.
  
  Ben ukat Karin jilatanakajj sede centralaruw jaytatäpjjäna. Jupanakax agenten correo electrónicop suyt"apxañapatakiw kamachipxäna ukatx mä juk"a axsarañjam wakicht"asipxañapataki, inas Diamante P"iqi manqhar sarapxchispa ukat inas Infierno Punkunak p"akintapxchispa.
  
  Mä metalico aruw Choppers ukan sistema de sonido ukan jutäna. "Phisqa minutonakaw gol ukar puriñkama."
  
  Jumax munasmati janicha, Drakex amuyt"äna. Jichhax ukankxtanwa.
  
  Helicóptero ukax manqhankir valle patxaruw jalxatäna, mä jan iyawsañjam uñjawi kunatix tunka tunka yaqha helicópteros ukanakamp muyuntatw jaltxatayna. Akax nayrïr ola ukhamaw fuerzas especiales ukan pallapallanakan utjäna. Sapa payïr corsario militar estadounidense ukax yanapt"añatakix wakicht"ataw jikxatasïna. Fuerza Aérea ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Marina de Guerra ukankirinaka. Ijirsitu.
  
  Uka aruxa mayampiwa purinïna. "Amta".
  
  Jupanakax mäkiw sartasipxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake-n botas-apax llamp"u ch"uxña quqaruw llamkt"äna ukat mä ratukiw ninamp nakhantasïna. Jupaw payïr jaqit qhip qhipa jaqit punkut mistuwayxäna. Uka jan wali Marine, wali ch"axwañampi, mä phuqhat ch"axwawi pecho ukar apxarutayna ukat janïr uraqiru ch"allt"kasax jiwxataynawa.
  
  Drake sat chachajj oraqeruw jalnaqäna. P"iqip patxaruw balanakax sillp"äna. Jupa jakʼankir tronconakaruw amuktʼat jawqʼjapjjäna. Jupax mä voleibol ukamp jawq"jatayna. Jupan mayni ladopankir chachanakajj chʼojjña taypinwa jalnaqtʼapjjäna, ukat natural colinanakampiw imtʼasipjjäna.
  
  Nayraqatax mä uta uñjäna, pä pisos ladrillo ukan luratawa, janiw kunas wali askïkänti, ukampis Kovalenko markan munataparjamax janiw pächasiñakiti. Ch"iqa tuqinxa rancho ukan chiqapa uñjäna. Kunas uka...?
  
  Ajjsarata, jan armani jaqenakaw jupar jakʼachasiñatak tʼijtjjapjjäna. Ch"iqa tuqiru, kupi tuqiru, taqi chiqaru ch"iqiyapxäna. Jupax auricular ukan sist"asiñ ist"äna
  
  "Amigo ukham uñt"atanaka".
  
  Jupax nayrar sartawayiwa. May ukat Alicia jupanakax ch"iqa tuqiruw sarxapxäna. Qhiparusti Marines ukanakax mayacht"asipxäna ukat mä patrón de fuego coordinado ukar jawsañ qalltapxäna. Drakex juk"amp jank"akiw sarnaqañ qalltäna. Nayraqatapankir jaqinakax qhipäxar kutt"añ qalltapxäna, imantasipkäna ukat mistusaw uta tuqirux t"ijtxapxäna.
  
  Jasaki amtanaka
  
  Drake jupax jichhax fuerza de ataque ukampiw sartasïna ukat t"ijtkasax jaqinakar jiwayatayna, pistolap jiltayasa. Uka katuntat jaqirux ch"uxña quqanak patxaruw jaltaski, uta tuqir saraskir uñjäna. Jupanakax janiw yatipkänti suma jaqinak purinipxatapa.
  
  Uka katuntat jaqix mä akatjamat t"ijtäna ukat liwxatäna. Wila Reyin jaqinakax ch"uxña quqanak jupanakarux ch"axwapxäna. Drakex qhuruchasïna, pistola apnaqiriruw uñch"ukisïna, ukat uka jan wali jaqin p"iqip phust"äna. Sapa kutiw pallapallanak jaqontäna, jaqenakarojj oraqeruw chintʼäna jan ukajj jaqenakar irpäna, ukhamat mayninakajj tukjapjjañapataki.
  
  Jupajj Claude sat jilataruw thaqäna. Janïr helicópterot sarkasax taqiniruw Wila Rey diputadopan fotop uñacht"ayapxäna. Drake jupax yatïnawa, jupax qhipäxatpachaw kunayman lurawinakat irptani, ukat mä escapañ amtaw lurasïna. Inas utat jutchi.
  
  Drakex t"ijtäna, waliw uka chiqar escanearäna, awisax ch"axwäna. Mä jan wali jaqix qullu qhipäxat sartasinx machetempiw juparux jutäna. Drakex mäkiw amparap jisk"achasïna, uñisiripan ch"amapampiw chiqak jupar jak"achasiñatak jaytäna, ukat uraqiruw jaquntatäna. Uka jaqixa chuym ch"allxtayäna. Drake sat chachan botapajj chhuxriñchjasïna. Drake chachan yaqha botapax machete katxarusin amparaparuw takt"äna.
  
  Nayrir SAS chachax pistolap uñch"ukisaw ch"axwawayxi. Ukat ukat jukʼampiruw sarapjjta.
  
  Jupajj janiw qhepar uñtaskänti. Uka utax nayrankxänwa, jach"äkaspas ukhamänwa, punkupax mä juk"a jist"aratänwa, mantañatakis jawst"kaspa ukhama. Qhanapuniw akax janiw thakäkiti. Drakex t"ijtkasax ventananakat jaquqanïna, altu pataruw amtaña. Uka utanx vidriox phallawayxänwa.
  
  Jichhajj jukʼamp presonakaw ranchot jutapjjäna. Yaqhipanakax jach"a ch"uxña quqa taypin sayt"asipxäna, arnaqasipxäna jan ukax concha ukham ch"allxtataw uñnaqapxäna. Drake chachajj jupanakar uñkatasajja, jila partejj mä jukʼa tʼijtjjatap amuyasïna, kunatsa jaltjjapkaspa ukhamaw nayrar tʼijtjjapjjäna.
  
  Ukat ukat uñjäna, ukat wilapax hieloruw tukuwayxäna.
  
  P"iqipax, mä tigre Bengala ukan jan lurañjam jach"a p"iqipawa, ch"uxña quqanak taypinw mä juk"a arknaqañatak ch"allt"asïna. Drakex janiw tigrenakax uywanakap katjañapatak jaytkänti. Jupanakaruw t"ijtäna.
  
  Nayax auricular ukarux ch"allt"asta. "Tigrenakax ch"uxña quqanakankiwa."
  
  Uka tuqitxa, mä chʼaxwäwiw utjäna. Yaqhipanakax uka uywanak uñjapxarakïna. Drake chachajj kunjamsa mä animalajj tʼijtʼir jaqen qhepäjjapar jaltawaykäna uk uñjäna. Uka luratax jach"a, qhuru, ukat t"ijtkasax jan walt"awinaka ukat jiwayañjam jan pantjasir uñtasitänwa. Drake jupax kayunakap juk"amp jank"ak sarañapatakiw wayt"äna.
  
  Yaqha jachʼa pʼeqew mä qhawqha yardanak nayraqatan pastonak pʼakjäna. Tigrex juparuw jaltawayxäna, bozapax mä jach"a chhuxriñchjasiñaruw tukuwayxäna, kisunakapax q"ala ch"amakt"atäxänwa ukat niyaw wilamp q"añuchatäxäna. Drakex cubiertaruw jaquntatäna ukat liwxatäna, cuerpopan sapa nerviopax jakaskakiwa ukat arnaqasïna. Janipuniw nayrajj ukham suma patinaje lurirïkänti. Janipuniw ukham jankʼaki ukat cheqaparjam sartasirïkänti. Mä jukʼamp qhuru uñisiris jupankir jukʼamp suma nuwasir jaqer apsuspaskaspa ukhamänwa.
  
  Jupax mä pistola apsusaw muytasinx mä bala punto-blank tigre p"iqipar jaquntäna. Uka uywax mä ratukiw jaquqanïna, p"iqip tuqiw ch"axwantäna.
  
  Drakex janiw samañap katjkänti. Mä qhawqha segundonak nayrajj jaqontatätap uñjkäna uka jaqerojj jankʼakiw chʼojjña taypit jaltawayjjäna. Tigrex jupa patxaruw jalnaqäna, qhuruchasisa, jach"a muskulunakapax flexionas ukat ondulados ukhamaw p"iqip ch"akhuñatak jaquntäna.
  
  Drakex qhipäxaruw ch"axwantäna, kutt"añkamaw suyt"äna, ukatx nayranakap taypinw ch"axwantäna. Ukax phisqa patak libranak taqpachaw uraqir purintäna, ukax niyaw manq"añampïskäna uka jaqiruw puri.
  
  janiw askïkiti, sasaw Drakex amuyäna. Ukampis chʼiyjata ukat jakkir manqʼañat sipansa, jukʼamp askiwa.
  
  Auricularapanjja, arnaqasiñanakaw istʼasïna. "¡Fuck me, aka bastardonakax jach"a jach"a tukupxi!" "¡Yaqha, Jacko! ¡Suxta jumanakatakix mä jukʼampi!"
  
  Jupajj jakʼankir cheqanakatwa yatjjatäna. Janiw tigrenakan chimpunakapax utjkänti, jan ukasti axsarat katuntat jaqinaka ukat axsarat soldadonakakiw utjäna. Drakex ch"uxña quqanak taypinx jank"akiw kutt"awayxäna, kuna uñisirirus uñjasax imantasiñatakix wakicht"ataw jikxatasïna, ukampis mä qawqha segundonakatx utaparuw kutt"awayxäna.
  
  Nayrïr ventananakapajj pʼakjatäjjänwa. Marines ukanakax manqhankapxänwa. Drake jupax arktäna, señal inalámbrica Bluetooth ukax juparux amigoparjam uñt"ayäna. Ventana pʼakjata alféizar mantasajj kawkhansa Claude pachpajj jikjjatasispa sasaw jisktʼasïna. ¿Jichhax kawkins jikxataspa?
  
  Mä aruw jinchupan jiskht"asïna. "Amuyätwa uka fiestat nayraqat sarxatamxa, Drakey." Alicia kullakax seda ukham uñt"atawa. "Jumanakat panpachanitaki."
  
  Jupajj jupar uñjäna. Mä jukʼa imantatänwa, uka armariotjja, jupajj thaqhaskäna. Jesus, ¿DVD coleccionap uñakiptʼasati?
  
  Mai kullakajj qhipäxapanwa pistola aptʼatäskäna. Drake chachajj kunjamsa japonés warmijj armap jiltayäna ukat Alicia pʼeqepar uñachtʼayäna uk uñjäna.
  
  Ukat jan chʼamanïki uka arupajj jiñchunakapan arnaqasïna: "¡Mai!"
  
  Alicia kullakajj wal jaltawayjjäna. Mayan ajanupax mä juk"a jachaqt"asiñaruw kurvatäna. "Ukajj mä gesto ukhamänwa, Drake. Nayax interfaz de alarma ukar uñacht"ayaskäyätwa, janiw Alicia ukar uñacht"ayaskayätti. Janirakiwa ".
  
  "Qarita?" Drakex wali jach"at arsüna. "Niya manqharuw puripxta" sasa.
  
  "Infantería ukax qhipa patio ukan jach"a almacén ukamp chikt"atäkaspas ukhamaw amuyasi".
  
  Alicia kullakajj qheparuw kuttʼäna ukat pistolap apuntarakïna. "Maldita nayax yatxa." Jupajj mä voleibol armarioruw jaqontäna. Chispanakax t"ijtäna.
  
  Alicia kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukajj walikïñapawa."
  
  Hayden, Kinimaka junt"u chuymampi, cuartoru kutt"awayxäna. "Granerojj wali jistʼantatawa. Booby trampas ukanakan chimpunakapax. Jichhax tecnología ukankirinakax uka tuqit irnaqasipki."
  
  Drake chachajj taqe ukanakajj jan walïtap amuyasïna. "Ukat ukhampachasa? Aka-"
  
  Uka horasanjja, mä chʼajjwäwiw istʼasïna, ukat mayniw saraqanisajj escaleran patat istʼasïna. Jank'aki. Drakex pistola apthapisinx uñch"ukisïnwa.
  
  Ukat wali mulljataw congelasïna.
  
  Claude chachan mä chachapaw jukʼat jukʼat escalerat saraqanïna, mä amparapampiw uka katuntat jaqen kunkapar chʼalljjtayasïna. Maynïr amparapanjja, Águila Desierto sat animalaw utjäna, ukajj pʼeqeparuw uñtatäna.
  
  Ukampis janiw ukax Drake-n taqpach muspharäwipäkänti. Uka warmir uñtʼasajja, mä usutäñaw utjäna. Ukajj Kate Harrison satänwa, jupajj Gates chachan nayra yanapiripänwa. Uka jaqix Kennedy jiwatapatx mä juk"a juchanirakïnwa.
  
  Uka phuchapawa. Wali jakaskakiwa.
  
  Claude chachan chachapajj pistolampiw templopar wal chʼalljjtayäna, ukatwa nayranakap tʼaqhesiñat jistʼarasïna. Ukampis janiw arnaqkänti. Drake, ukat tunka payan jaqinakamp chikaw uka cuartonkirinakax pistolanakap uka jaqir uñacht"ayapxäna.
  
  Ukat ukhampachasa Drake-takix janiw askïkaspas ukham amuyaskänti. ¿Kunatsa aka waynax mä katuntat jaqimp altus utankäna? Ukhamäkaspas ukhamänwa-
  
  "¡Kuttʼanim!" - uka jaqixa arnaqasïna, sallqa nayranakapa taqi tuqiru ch"allt"asa. Jupat chʼuñujj jachʼa gotanakaruw chʼalljjtäna. Kunjamtï chikat warmir aptʼaskäna ukat chikat thaqkäna ukajja, taqe pesatapajj qhepa kayupankänwa sañwa munäna. Warmixa, jupatakix wali askiwa, janiw jupatakix facilak lurkänti.
  
  Drake chachajja, gatillojj utjkäna uka presión ukajj niya chikat thakinjamänwa sasaw jaktʼäna. "¡Jichhax yaqha chiqar sarxapxam! ¡Mistxapxañäni!" Uka jaqejj yaqha gradampiw saraqanïna. Fuerzas especiales ukan pallapallanakax normal ukhamaw kutt"apxäna, ukampis mä juk"a ventajoso cargonakaruw kutt"apxäna.
  
  "Nayax iwxt"apxsmawa, asnunaka." Uka ch"uñuni jaqixa wali ch"amampiwa samaqäna. "Uka fucking thakhit mistuñamawa."
  
  Ukat aka kutix Drakex ukham sañ munatap amuyasïna. Nayranakapan jan ch"amanïñaw utjäna, ukax Drake-x uñt"äna. Aka jaqix taqi kuns apt"asiwayi. Kuntï lurkäna, kuntï lurkäna, ukajj wali chʼamamp jawqʼjataw lurasïna.
  
  "Qhipa!" chachaxa mayampi arnaqasïna ukatxa qhuru chuymampiwa warmiruxa yaqha kayuru jaquntäna. Kunkapar jampʼattʼir amparapajj hierrot lurat mä thujrur uñtasitänwa. Jupajj cuerpopan taqe cheqanakap qhepäjjaparuw imasïna, ukhamat jan mä dianarjam uñachtʼayasiñapataki. Jupajj nayrajj soldadopunïnwa, wali suma jaqëpachänwa.
  
  Drake ukat masinakapax qhipäxar kutt"añax wali yatiñanïtap uñjapxäna. Uka jaqirux mä juk"a juk"amp chiqawj churapxäna. Jupajj jukʼamp mä qhawqha gradanak saraqanïna. Drake chachajj May jilatan nayraparuw katjäna. Jupax p"iqip mä juk"a ch"allxtayäna. Jupasti uk yatïna. Ukajj janiw walïkänti. Sari...
  
  Mä wila arenque. Wali axsarkañ kasta. Claude, Kovalenko chachan kamachiparjamaxa, uka jaqimpiw jupanakar mayjt"ayañatak apnaqatayna, janiw pächasiñasäkiti. Wila Reyin arquetípico sarnaqawipa. Inas uka utan mä bombajj utjchispa. Chiqpach premiox Claude satänwa, jupax granerot sum qhispiñapäpachänwa.
  
  Drakex suyt"äna, wali suma wakicht"ata. Cuerpopan sapa nerviopaw congelasïna. Jupax uka golpe ukarux nivelaruw tukuyäna. Samsuñapajj saytʼjjänwa. Amuyupax ch"usaruw tukuwayxäna. Jichhax janiw kunas utjkänti, janirakiw pallapallanakamp phuqhantat tensión ukan cuartopas utjkänti, janirakiw axsarat rehenpas utjkänti, janirakiw utapas ukat uywatanakapas jupar muyuntat utjkänti.
  
  Mä milímetro ukhakiw utji. Uñch"ukiña cruzada. Mä pulgadat juk"ampikiw uka diana ukarux puri. Mä movimiento. Ukakiw jupatakix wakisïna. Ukat amuktʼañakiw jupar yatïna. Ukat uka chachax Kate Harrison kullakaruw yaqha thakhinjam jaquntäna, ukat uka chikat segundon sarnaqatapanx ch"iqa nayrapax warmin p"iqip qhipäxatw uñch"ukisïna.
  
  Drake jupax mä ch"iyar jaquntawimpiw phust"äna.
  
  Uka jaqix qhipäxaruw jaltawayxäna, pirqampiw ch"allt"asïna ukat arnaqasir warmin jak"aparuw liwxatäna. Jupax mä ch"axwawimpiw uraqir purintäna, p"iqip nayraqat, armanakax qhipäxan ch"allxtasïna, ukatx chalecopa, purakap uñjapxäna.
  
  Kate Harrison kullakajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Jupajj mä bomba uchatawa!"
  
  Drakex nayrar jaltawayxäna, ukampis Mai ukat jach"a Marine ukax niyaw escaleran thiyapat jaltxapxäna. Marine ukax Kate Harrison kullakaruw katuntawayi. Mai jilatajj jiwat mercenarioruw jaltawayjjäna. P"iqipax chaleco tuqiru, indicador tuqiru kutt"äna.
  
  "¡Llatunk segundonaka!"
  
  Taqinipuniw ventanaru tʼijtxapxäna. Taqinipuniw jan ukax Drake. Inglés jaqix juk"ampiw utar mantawayxäna, cocinar puriñkamax jisk"a pasillot t"ijtäna, qhipäx punku jist"arat maynix jaytañapatakiw mayisïna. Ukhamatwa bombajj phallkäna ukhajj Claude jilatarojj jukʼamp jakʼachasispäna. Ukatwa jupajj mä oportunidad jikjjatäna.
  
  Uka pasillo tuqi. Kimsa segundonakax pasawayxänwa. Cocinar sarañataki. Mä jank"a uñakipaña. Pä segundonak jukʼampi. Qhipa punkuxa jist"antatawa.
  
  Tiempojj tukusjjewa.
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  Drake jupax qallta phallañ ist"asax pallapallanak jist"aratayna. Ukar puriñatakejj mä segundo jan ukajj pä segundow munasispa. Cocinan punkupajj walja jawqʼjataw tʼunjasïna. Drake jupax chiqak jupar t"ijtäna, sapa kutiw ch"axwäna. Janiw kʼachat kʼachat sarnaqkänti, jan ukasti amparapampiw jawqʼjäna ukat thaya taypitwa jaquqanïna.
  
  Uka phallawix qhipäxarux mä ataque katarir uñtataw q"al ch"allxtäna. Punkutsa ventananakatsa mä nina laxraw mistunïna, alaxpacharuw jalxatäna. Drake sat chachajj liwjjatasïna. Nina samañapax mä juk"a pachatakiw llamkt"äna ukat qhipäxar kutt"awayxäna.
  
  Jan jukʼampi jukʼampi, mayampiw tʼijtjjäna ukat tʼijtjjarakïnwa. Ch"akhuta ukat jawq"jata, ukampis wali amtampiw jach"a granero tuqir t"ijtäna. Nayraqatax jiwat janchinak uñjäna. Ukanakat pusiniw utji. Hayden jupax técnicos ukanakaruw jaytawayi, ukhamat mantañataki. Jupanak jakʼaruw saytʼasïna ukat sapa mayniruw jakäwipan señalanakap uñakipäna.
  
  Janiw pulso ukat bala heridas ukanakas utjkiti. ¿Uka maldito pirqanakax electricidadampit apnaqatäpxänti?
  
  Yaqha horasajj janiw jukʼamp wakiskirïjjänti. Granero nayräxapax phallawayxänwa, lawanakax ch"iyjatäxänwa ukat nina lawranakaw wali muspharkañ phallawayäna. Drake jupax cubiertaruw jaquntatäna. Mä motoran wararitap istʼasajja, horasaparuw uñtäna, ukat pʼakjata punkunakat mä qʼellur uñtataw pʼakjata punkunakat chʼamampi tʼijtäna.
  
  Drake sat chachajj walpun jaltawayjjäna. Jupax mä imantat helicóptero, avión jan ukax yaqha maldito booby trap tuqir saraskpachäna. Jupax janiw refuerzonak suyt"irjamäkänti. Mä tʼunjat graneroruw tʼijtäna ukat uñchʼukisïnwa. Jupax jan iyawsasaw p"iqip ch"allxtayäna. Uka pulido supercarrojj wali sumwa qhantʼäna, ukajj taqe cheqanwa qhantʼäna.
  
  Jak"a jak"ankir ajllisaxa, Drakex wali aski segundonakaw llave thaqhaskäna ukat mä conjunto ukankir oficina manqhan warkt"ataw uñjäna. Aston Martin Vanquish ukax mä llave ukat ch"amamp mayacht"ataw qalltawayi, ukax Drake-takix jan uñt"atäkchisa, adrenalina-parux bombeo ukar puriyatayna kunatix motorax loco ukham arnaqaskäna.
  
  Aston Martin sat barcojj llantanakapajj chhuxriñchjasaw granerot mistunïna. Drake chachajj kawkhantï Claude chachan wali jaya autopajj utjañap suykäna uka toqeruw uñachtʼayäna. Ukax yaqha muyuntat desorientación ukhamakchi ukhax Drakex tornillo ukhamawa. Kunjamatix, inas, taqpach Hawai markanx ukhama. Jupanakax Wila Rey diputadopar katuntañax walpun munasïna.
  
  Nayra k"uchupatxa, Drakex Alicia kullakaruw mä akatjamat sayt"ir uñjäna. Jupajj janiw suykänti. Retrovisoranjja, amuyuparjamaw granero ukar tʼijtʼir uñjäna. Dios, akax jan walt"awinakaruw purispa.
  
  Nayraqatax q"illu ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar uñtañax mä jach"a jach"a auto ukar uñtasitaw qalltawayi, mä juk"a nayra Porsche Le Mans coupes ukanakar amtayi, jupanakax t"ijtäwin atipt"apxäna. Uraq jakʼanjja, thakin kurvanakaparuw qhumantäna, uma jalsunakar tʼijtkaspa ukhamaw tʼijtäna. Janiw qʼañu chiqanakatakejj askïkänti, ukampis uka qhepatjja, uka improvisado thakejj walja kilometronakwa qʼal asfaltatäjjäna.
  
  Drake jupax Vanquish ukarux pallapallampiw jiwayatayna, armax wali amuyumpiw qhipäxan asiento ukar uchatayna ukat Bluetooth ukax p"iqipan jalnaqir thuqt"awinak ist"äna. Rancho ukan irnaqañax wali ch"amapunïnwa. Uka rehenes ukanakax qhispiyatäpxänwa. Yaqhepajj jiwatäpjjänwa. Claude chachan walja tama jaqinakapax wali ch"ullqhiw posiciones estratégicas ukan jikxatasipxäna, autoridadanakarux uraqiruw chint"apxäna. Ukat chikat tunka tigrenakax wali ch"amampiw sarnaqapxäna, ukat jan walt"äwinak utjayapxäna.
  
  Aston Martin ukat Porsche ukanakan jan walt"awipax cero ukar jisk"achatawa. Inglés markankir autojj jan wali thakinakanjja jukʼamp sumänwa. Drake jupax qhipäxaparuw chiqak sayt"asïna, jupan jak"apan qunt"asiñ amtasa, kunawsatix retrovisor ukan yaqha supercar jupar jak"achaskir uñjäna.
  
  Alicia kullakajj mä nayra Dodge Viper sat auto apnaqaski. Musculonakapamp kuns lurañapatak confiyañamawa.
  
  Kimsa autonakajj jan wali cheqanakanwa tʼijtjjapjjäna, turnasisaw jaya cheqanakar sarapjjarakïna. Grava ukat laqʼanakajj jupanak muytasa ukat qhepatsa tʼijtjjänwa. Drake chachajj asfaltat thak jakʼachasisin uñjasajj mä amtar purïna. Claude jilatarojj jakayañ munapjjäna, ukampis nayraqat katjapjjañapänwa. Jupax wali amuyumpiw auriculares ukan aruskipäwinak ist"askakitayna, khitis Claude-r katjapxta sasin yatiyaspa ukhaxa, ukampis juk"amp pachax uka arknaqawix sarantaskäna ukhax Drake-x juk"amp seguro ukhamaw jikxatasïna, nayraqatankir jaqix Wila Rey-an payïr jaqiwa.
  
  Drakex pistolap jiltayasax Aston ukan parabrisas p"akjatayna. Mä juk"a pachax jan walt"ayir liwxatasinx wasitatw apnaqañ qalltäna ukatx payïr kutiw t"ijtir Porsche ukarux jalxatäna. Balanakajj qhipäxaparuw chʼiyjäna.
  
  Autojj jukʼakiw jukʼampi jukʼampi jaltjjäna. Jupax machaq thakhinjam sarawayxäna. Drake jupax Le Mans ukan apnaqirix jank"akiw jalxatäna, balas ukanakax jupan jak"ankir qara asienton ch"iqiyatäxänwa. Llantanakar apuntañ pachaw purini.
  
  Ukampis uka horasanjja, helicópteronakat maynïrejj taqeniruw jakʼachasjjäna, pä jaqenakaw jistʼarat punkunakat jaltjjapjjäna. Helicópterox Porsche nayraqatan muytasinx maysaruw liwxatasïna. Advertencia disparos ukanakax nayraqatapan thakhit ch"iyjatayna. Drakex jan iyawsasaw p"iqip ch"allxtayäna kunatix mä amparaw conductoran ventanapat mistuwayxäna ukat helicóptero ukarux ch"axwañ qalltäna.
  
  Mä ratukiw, pachpa pachanx kayup aceleradorat apsuwayxäna ukat amparanakap volantet apsuwayxäna, apunt apsuwayxäna ukat mä cargo de ambición, habilidad ukat imprudente ukham antutäna. Alicia kullakax Viper sat autopax jupan autoparuw jaquqanïna. Drake chachajj wasitatwa apnaqjjäna, ukampis uka pistolajj parabrisas taypit tʼijtʼir uñjäna.
  
  Ukampis loco disparopajj walikïskänwa. Uka tʼijtʼir auto apnaqerirojj codoparuw chʼankhampiw chʼankhachäna, jichhajj autojj jukʼamp jukʼampiw sarawayjjäna. Suyt'ayaña. Drake jupax mä akatjamat Aston ukar sayt"ayäna, jaltasaw mistuwayxäna ukat jank"akiw Porsche ukan pasajeros punkupar t"ijtäna, pistola jiltayañatakiw sayt"äna ukat taqpach pachaw uka figuran p"iqip uñch"ukiskäna.
  
  "¡Armam jaquntañamawa! ¡Ukham lurapjjam!"
  
  "Janiw nayax atipkti" sasaw jaysäwix purinïna. "Jumax nayar chhuxriñchjasiñatakiw amparajarux ch"axwawaytaxa, jumax loqhe jabalí."
  
  Helicópterojj nayraqataruw jalnaqäna, rotoranakapas wal wararïna, kunattejj qʼejjo qʼejjo motorapajj oraqeruw chʼalljjtäna.
  
  Aliciax jak"achasisinx Porsche ukan lado espejoparuw ch"axwantäna. Mä equiporjamaw chʼiqa ukat kupi muytapjjäna, panpachaniw ruedan qhepankir jaqerojj imtʼapjjäna.
  
  Uka jaqin ajanupanx t"aqhisiñ ñik"ut murur uñtatäkchïnsa, Drake jupax fotot uñt"äna. Ukajj Claude satänwa.
  
  Payllañ pachaw purini.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake jilatajj celularapajj istʼaskäna ukhajja, wali mulljataw saltäna. Drake ukar uñtasitax Evanescence ukarux mayjt"ayarakïnwa. Amy Lee kullakax "Lost in Paradise" ukan chillqt"ir vocales ukanakax uka pachanx taqinin chuymaparux wali sumpunw uñt"ayasïna.
  
  Pantallanxa International sat qillqataw uñstäna, uka jawsäwix janiw familiapat mä jaqit jutkaspänti. Ukampis Archivos Nacionales ukan irnaqawiparjamax kunayman agencias gubernamentales ukanakat jutaspawa.
  
  "Jïsa?"
  
  "¿Ben Blake sat chachajj?"
  
  Ajjsarañajj wali chʼikhi amparanakampiw chʼakhanakap chʼiyjäna. "Khitisa?"
  
  "Sita". Arupax culturani, inglés ukat taqpach confianza ukaniwa. "Aka pachana. ¿Ben Blake jilatampi parltʼañajati?"
  
  Karin kullakajj jupar jakʼachasïna, ajanupan wali ajjsarkañap liytʼasa. "Jïsa".
  
  "Waliki. Walik lurtaxa. ¿Ukham chʼamäpachänti? Nayajj Daniel Belmonte satätwa" sasa.
  
  Ben jilatajj niyaw teléfonop jaqontäna. "Kuna? Kunjamas infiernoxa..."
  
  Mä suma larusiñaw juparux jark"äna. "Jurasina. Ukhamakiwa, amigojarux samarañamawa. Nayax musphart"asta, mä juk"a sañaxa, Alicia Miles ukat amigamax janiw nayan... yatiñanakajat arsupkiti."
  
  Ben jilatan lakapax jist"arasïna, janiw mä arsa arsuñjamäkänti. Karin kullakajj lakapatwa uka arunak arsüna, ¿lunthata? ¿Londres markat jutiri? ¿Jupachäpachati?
  
  Ben jilatan ajanupaw taqe ukanak säna.
  
  "¿Pisix lakamar ch"akhuwaypachati, tata Blake? Inas suma kullakamar isthapt"ayasiñama. ¿Kunjamsa Karin kullakajj jikjjatasi?"
  
  Kullakapan sutip arsutapax mä juk"a kusisiyäna. -¿Kawkitsa jakhuxa apsuwayta?
  
  "Jan nayar jiskʼachasimti. ¿Chiqapunit jumax amuyta, kuna operacionatï nayar sapktam uk lurañatakix pä horaw munasispa? Jan ukax qhipa pusi tunk minutos ukanakax nayan... suma luririnakajat mä juk"a yatxatañatakix apst"asiwayta? Hm? Aka tuqitxa tiempo apstʼasiñamawa, Blakey" sasa.
  
  Ben jilatajj arxatasisaw akham säna: "Janiw jumat kuns yatkti" sasa. "Nayaw ewjjtʼapjjsma..." sasaw mä jukʼa samartʼäna. "Uksatuqi-"
  
  -¿Juman amigamaxa? Nayajj ukhamänwa. Jupajj sum uñtʼitu" sasa.
  
  "¿Alicia kullakat kamsaraksnasa?" Karin kullakajj arnaqasïna, ukat uka jaqerojj jan equilibrion jaqunukuñ yantʼäna. Panpachaniw muspharapxäna ukat jan experiencianipxänwa, janiw CIA ukar yatiyañax jupanakan amuyupar purinkänti.
  
  Mä juk"a pachatakix amukiw utjäna. "Chiqpachansa aka tawaqux axsarayituwa, chiq parlañataki."
  
  Ben chachan pʼeqepajj irnaqtʼañ qalltkaspa ukhamänwa. "Belmonte tata, kuna yänakatï copiañatak mayipktam ukajj wali valoraniwa. Ukhamajj wali valoraniwa..."
  
  -Nayaxa amuyasta -sasa. Ukajj Capitán Cook jilatampi ukat mä chachapampi qellqatänwa. Kimsa viajenakapanx Cook jupax juk"amp jikxatawinak jikxatawayi, historian yaqha jaqinakat sipansa".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Janiw valoranïñ sañ munkti" sasa. "Ukax jaqinakan jakawip qhispiyaspawa sañ muntwa. Jichha. Jichhüru."
  
  "Chiqpachansa?" Belmonte chachajj cheqpachapunis uka toqet yatjjataspa ukhamänwa. "Askiw yatiyapxita".
  
  "Janiw atkti". Ben jilatajj mä jukʼa aynachtʼataw jikjjatasiñ qalltäna. "Amp suma. Yanapt'apxita".
  
  "Ukax nayratpach correo electrónico ukan uñt"ayatawa", sasaw Belmontex arsuwiyi. "Ukampis kuntï nayajj valoranïkta uk jan uñachtʼayañ munkäyät ukhajja, ¿janich ukhamäkiristjja, ¿janich ukhamäki? Kusist'aña."
  
  Belmonte ukax jawsañ tukuyäna. Ben jilatajj celularapwa mesa patjjar jaqontäna ukat mä qhawqha segundonakajj computadoraparuw chʼetjjtäna.
  
  Chef ukan diarionakapan chhaqhat pankanakapax taqpach, jach"a coloranakampiw uñstawayi.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jachʼat liytʼäna: "Infiernon nivelanakapa" sasa. "Cook ukax phisqa nivelaruw puritayna ukat qhipäxar kutt"awayxatayna. ¡Ay Diosay, ¿uk istʼasmati, Karin? Nayraqat Capitán Cook jupax janiw phisqa nivelat paskänti. Aka... aka..."
  
  "Mä jachʼa sistema de trampas." Karin kullakajj jankʼakiw amparapamp liytʼäna, fotonak apsuñ amtapajj jukʼamp horanak irnaqtʼäna. "Janiw kuna jachʼa, loco sistema de trampas satäkis ukajja" sasa.
  
  "Ukat wali jach"a ukat jan walt"ayir ukhamarak elaborado ukhamächi ukhax..." Ben jupax juparuw uñtäna. "Uka milagrojj kunja jachʼas ukat kunja wakiskiris uk amuytʼañäni."
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Janiw creyiñjamäkiti" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj Claude jilatarojj uka autot jaqontäna ukat qhoru jaqontäna. Llakisiñat arnaqasitapax thayaruw ch"allt"i, helicóptero ukan wararitapsa umamp chhaqhayaraki.
  
  "¡Jan amuytʼasir jaqinaka! Janipuniw uk jarkʼkätati. Jupax atipt"apuniwa. ¡Maldita, amparajajj usutätawa, jumajj jan wali jaqe!"
  
  Drake chachajj ametralladorap amparapamp aptʼasisaw Claude chachan pechopar qonqortʼasïna. "Mä qhawqha jisktʼanakakiwa, amigo. Ukatxa qullirinakaxa chiqpachansa wali suma q"añunakampi phuqt"ata bombeapxätam. ¿Kawkhans Kovalenko markax jikxatasi? ¿Jupajj akankpachati?"
  
  Claudex qalat lurat ajanumpiw uñacht"ayäna, niyaw chuym ust"ayasïna.
  
  "Walikiwa, jukʼamp jan chʼamäki uk yantʼañäni. Ed Boudreau sat jilataw ukham luräna. ¿Kawkinkis jupax jikxatasi?
  
  "Jupax wiki-wiki lanzadera ukampiw Waikiki markar kutt"awayxi."
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Kawkins mayni pä ranchonakax utji?"
  
  "Chhaqtatäxiwa." Claude chachan ajanupax mä jach"a jach"a tukuñjamaw p"akjasïna. "Taqi kunas chhaqhawa".
  
  "Ukax walikiwa". Alicia kullakajj Drake chachan amparapatwa istʼäna. Jupax muyuntäna, pistola Clauden ajanupar uñacht"ayasa, ukat wali amuyumpiw botapa Clauden p"akjata codopar uchasïna. Mä ratukiw arnaqasiñax thaya jaljtayäna.
  
  Drake jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Akajj kunjamtï munkta ukhamarjamaw apayapjjsna" sasa. "Janiw khitis jumamp chika akan utjkiti, amigo. Jiwasax ataques terroristas ukanakat yattanwa. Parlañ jan ukax arnaqasiña. Nayatakix janiw kunäkisa" sasa.
  
  "Suyt'ayaña!" Claude chachan arunakapajj niyas janiw amuyañjamäkänti. "Puh...ama, munasiñampi."
  
  "Ukax juk'amp askiwa". Alicia kullakajj mä jukʼa chʼamañchtʼatäñwa llampʼuchasïna.
  
  "Nayax... walja, walja maranakaw Wila Reyampïtxa." Claude jilatajj thuqtʼasïna. "Ukampis jichhajj jaytawayjjetuwa. Jupax jiwañajatakiw jaytawayitu. Khuchhi markanx ismuña. Asnumar ch"uqt"añataki. Inas jan ukhamäkchiti" sasa. Claudex qunt"asiñ yant"äna. "Jan askinaka".
  
  Taqinipuniw amuyasipxäna, Drakex mä pistola apsusaw Clauden p"iqi ch"akhaparux uñch"ukitayna. "Samarañampi".
  
  "Jupax akat arrepentisiniwa." Claude jilatajj niyaw colerat tʼijtjjäna. "Janiw nayajj wali ajjsarkañ kutkatäwipat llakisjjäti" sasa. Sarcasmo ukax tonadapatw mistunïna. -Janiw nayax kuns lurkti -sasa. Jichhajj janiw nayatak jakañajj utj-jjeti" sasa.
  
  "Amuyapxtwa." Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Jumax fucking noviomarux uñistawa. Uka sexy pallapallan jisktʼanakaparu jaysañakiw wakisi" sasa.
  
  Drake chachan auricularapanjja, mä pitiw istʼasïna. Mä metalat lurat aruw akham säna: "Nayrïr dispositivo portal ukaw jikxatasiwayi. Kovalenkox uk jaytawaykaspas ukhamawa".
  
  Drakex nayranakap ch"irmthapïna ukat mä juk"a pachax Aliciaruw uñtäna. ¿Kunatsa Wila Reyix dispositivo portal ukat mistxaspa aka pachanxa?
  
  Mä jasak jaysäwi. Jupajj janiw uk munaskänti.
  
  "Kovalenkox Diamante P"iqin p"iqinchatawa, ¿janich ukhamäki? Pele Punkunakaru, jan ukax Infiernoru, jan ukax yaqhanakaru. Ukaw qhep qhepa amtapajja, ¿janich ukhamäki?"
  
  Claudex mä ajanu luratayna. "Aka leyenda jikxatatapax mä obsesión ukhamaw tukuwayi. Taqi samkanakat sipansa qamir jaqi. Kuntix munki uk jikxatir jaqi. ¿Kunsa jupajj luraski?
  
  "¿Kunatix jupax janipuniw utjkaniti ukampi obsesionata?" sasaw Alicia kullakajj ewjjtʼäna.
  
  "Ukham yatiñani, wali amuytʼasir jaqejja, mä arumatwa mä neurótico idiotaruw tukuwayi. Jupax yatiw kunas uka maldito volcán manqhan utji. Jupajj nayajj wali suma manqʼa phaytʼirïtwa sasaw arnaqasirïna. Aka Cook chiqpachanx axsarañat qhipäxar kutt"awayxäna. Ukampis janiw Dmitry Kovalenko, janiw Wila Rey; jupax jukʼampiruw sarxaspäna" sasa.
  
  Drake jilatasa, nayratpach mä jachʼa amuytʼäwiw amuyasïna. "¿Cook chachajj qhepar kuttʼjjpachänti? ¿Kunas uka alayax utji?"
  
  Claudex amparap luqxatäna, ukat wali llakitaw jachäna. -Janiw khitis yatkiti. Ukampis nayax amuyta, Kovalenko jupaw nayrïr kutix yatini. Jichhax ukaruw saraski -sasa.
  
  Drake chachan chuymapax uka yatiyäw ist"asax salt"asïna. Jichhax uka chiqar saraskiwa. Mä tiempow utjäna.
  
  Uka tiempotakejja, Mai jilatampi chikat tunka pallapallanakampiw jupanakar jakʼachasipjjäna. Taqinipuniw wali munasiñampi istʼapxäna.
  
  Drake jilatajj kuna lurañtï jutïrin lurkäna uk amtasïna. "Rancho ukan chiqanakap munapxta. Ukat Ed Boudreau sat jaqiruw munapxta" sasa.
  
  Claude jilatajj uka yatiyäwinak yatiyäna. Pä rancho juk"ampi, maynix Kauai uksankiwa, maynix Jach"a Isla uksankiwa. Boudreau jilatajj Kauai markaruw saraskäna.
  
  "¿Terrorista ataques ukanakat kamsaraksnasa?" -sasawa Mai kullakaxa amuki jiskt"äna. "¿Akax yaqha kʼarikïpachati?"
  
  Ukat jichhax Claude-n ajanupax chiqpachans jan suyt"äwimp t"aqhisiñampiw ch"allxtäna, Drake-n purakapax pampat jaquntatäxänwa.
  
  "Janiwa". Claudex jach"at arsüna. "Jupanakajj cheqpach jaqenakäpjjewa. Kuna horasas jistʼarasipjjaspawa" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Ben ukat Karin jupanakax ventanaruw sarapxäna, sapa mayniw Capitán Cook chachan jamasat diarionakapan mä copiap aptʼasipxäna. Ukan utjkäna uka loconak liytʼapjjäna ukat wasitat liytʼapkäna ukhajja, Ben jilatajj Wila Reyin muspharkañ sarnaqatapat kullakapar jisktʼäna.
  
  "Kovalenkox aka viaje ukar sarañ amtaskpachäna, kunapachatix dispositivos portátiles ukanakax jikxataskän ukhaxa. Jupax wali wakicht"atawa, janiw qhipa semananakanx taqi kuns wakicht"kiti" sasa.
  
  Karin kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Mä maranakaw" sasa. "Walja maranakaw chiqap ruedanakar amtaña, practicaña ukat grasa luraña. Ukampis ¿kunatsa Bermudas markar mä jukʼa sarañatakejj uka jachʼa operacionar jan waltʼayäna?"
  
  Ben jilatajj liytʼkäna uka mä tʼaqa uñjasajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Loco yänaka. Ukhama loco ukhama. Mä sapakiw ukham lurañapatak chʼamañchtʼaspäna, sis" sasa.
  
  Karin kullakajj jaya lamar qotaruw uñtäna. "Diamond Head ukamp chikt"at dispositivonakat kuns uñjäna".
  
  "Jïsa, ukampis ¿kunas?"
  
  "Walikiwa, tukuyaruxa, qhanaw kunas wali wakiskirïkiti." Jupanakax p"iqi ch"allxtataw uñjapxäna, kunawsatix cámara ukan jamuqanak Wila Rey ukan ranchopat uñt"ayaskäna. Jupanakax yatipxänwa megalomaníaco ukax dispositivo portal ukar jaytawayi. "Janiw jupajj munaskiti."
  
  "Jan ukax munañaparjamakiw kuttʼayaspa sasaw amuyi".
  
  Jupanakan qhipäxapanx, operativo uplink ukanx Drake-rux ist"apxäna, kuna yatiyawinaktix Claude-t walja pachanak apsuwaykäna ukanak arnaqaskäna.
  
  Ben jilatajj Karin kullakaruw nayranakap chʼoqtʼäna. "Jupax Wila Reyix Diamante P"iqinx niyaw siwa. Ukax sañ muniwa-".
  
  Ukampis Karin kullakajj jan suytʼat arnaqasitapatwa jutïr arunak kunkapan congelawayi. Jupax uñkatatap arktäna, nayranakap jisk"achasïna ukat akapachan t"unjatäkaspas ukhamaw amuyasïna.
  
  Walja phallawinakat ch"iyar chhullunkhax hotelan ventananakapatw Waikiki playa uksan jalnaqäna.
  
  Uka jakʼankir oficinanakat kuna chʼajjwañas utjäna uk jan istʼasajja, Ben jilatajj perqaruw tʼijtäna ukat televisor jistʼararakïna.
  
  Celularapaw istʼasïna. Jichha kutix awkipawa. Jupanakax TV uñch"ukipxarakpachänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake ukat pallapallanakax janiw rehenes ukanakar katuntañatakis jan ukax mä qawqha qhipharkir bolsillos de resistencia ukanakar atipt"añatakis ch"am tukupkänti, jupanakax iPhones ukanakanw uka transmisión ukar uñjapxäna. Jupanakan unidadan comandantepax Johnson sutiniwa, jupax pallapallanakan dispositivos Android ukanakaruw hackeó ukat Honolulu markan puesto de comando móvil ukaruw chiqak jawst"awayi, kunawsatix kunatix luraskäna ukhama.
  
  "Waikiki markan kimsa hotelanakanw bombanakax phallawayi" sasaw comandantex wasitat säna. "Nayajj mayamp mayamp sista. Kimsa. Quta thiyat inti jalant tuqir barcot sarapxta. Kalakuau Waikiki ukax mä jach"a markawa. Ohana markaruw amparapamp jawqʼjañama" sasa. Uka comandantejj mä minuto istʼäna. "Ch"usat cuartonakaruw phallasipkaspa ukhamawa, sustjasiwiruw puriyi... evacuaciones... niyas... jan walt"awinak utjayawayi. Honolulu markanx servicios de emergencia ukanakax wali ch"amanchatawa".
  
  -¿Akax taqpachaxa? Chiqansa, Drakex mä jukʼa samarañwa jikxatasïna. Ukajj jukʼamp jan walipunïnwa.
  
  "Suyt"am..." Comandantex ajanupax liwxatäna. "Ay janiwa".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben ukat Karin jilatanakajj televisionan pantallapan escenanakajj mayjtʼayaskäna ukjja, wali sustjataw uñjapjjäna. Hotelanakat jankʼakiw yaqha markanakar jaqsupjjäna. Chacha warminakax t"ijtxapxänwa, thuqt"apxäna ukat jaquntapxäna. Jupanakax arnaqasipxäna, munat masinakapar arxatapxäna ukat wawanakapar wali ch"amampiw qhumantt"asis jachapxäna. Hotelan irnaqirinakax qhipäxan jutapxäna, wali qhuru uñnaqani ukat axsarat uñnaqani, ukampis control ukax utjaskakiwa. Policía ukat bomberos ukanakax vestíbulos ukat hotel ukan cuartonakapar mantapxäna ukat mistupxäna, ukat sapa hotel nayraqatanw jupanakan ukankatapax amuyasïna. Televisión ukan jamuqapax helicóptero ukan jaltxatapatx chhaqtawayxänwa, Waikiki ukat juk"amp jach"a qullunakax wali sumaw uñjasi, Diamond Head volcán ukat uraqpachan uñt"at Kuhio Beach ukan jach"a jach"a tukutapa, jichhax jach"a hoteles ukanakan chhullunkhap ch"allt"apxatapat muspharkay uñjañampiw jan walt"ayata ukat tʼunjatäki uka pirqanakapatsa, ventananakapatsa nina nakhantayarakïna.
  
  Uka TV pantallajj mayampiw chʼetjjtäna. Ben jilatajj jachaqtʼasïnwa ukat Karin kullakajj chuymapas wal jaltjjäna. Janiw jupanakkamax parltʼasiñs puedipkänti.
  
  Pusïr hotelax uraqpachan taqpach uñjata, mascarat terroristas ukanakaw katuntapxatayna. Khitinakatix thakhin sayt"atäpkän ukanakax acera uksanw balamp jiwayapxäna. Qhip qhipa jaqix muytasinx uka helicóptero ukarux amparapampiw ch"allxtayäna. Janïr hotelar mantkasa ukat punku jistʼantasax mä civil jaqiruw balamp jiwayatayna, jupax mä taxi saytʼatäki uka jakʼanwa quntʼatäskäna.
  
  "Ay Diosaja". Karin kullakajj amukiw arsüna. "¿Uka manqhankir pisinkir jaqenakat kamsaraksnasa?"
  
  
  * * * .
  
  
  Comandantejj jupanakar akham sänwa: "Reina Ala Moana kullakarojj armat jaqenakaw mantanipjje" sasa. "Amtañ amtampi. Mä mascara uchasiña. Janiw jiwayañ ajjsarkti -sasa. Jupax jiwayir uñkatasiñap Claude tuqir uñtäna. "¿Qhawqha ataques juk"ampi utjani, jan wali jaqi?"
  
  Claudex axsarat uñnaqt"anïnwa. Ukat akham sarakïnwa: "Janiw khitis utjkiti" sasa. "Oahu markanxa."
  
  Drake jilatajj maysaruw kuttʼäna. Jupajj amuytʼasiñapawa. Jupajj wasitatwa orientasiñapäna. Ukaw Kovalenkox munäna, taqinir jan mayjt"ayañataki. Chiqansa, Kovalenkox Diamante P"iqi manqhan mä muspharkañ imantat utjatap yatïna, ukat uka p"iqit arxatañatakiw saraskäna.
  
  Kunatï uka ataquenakan ajjsarkañat sipansa jukʼamp qhanächispa.
  
  Jupan concentración ukax kutt"anxänwa. Janiw kunas akanx mayjt"kiti. Uka ataques ukanakax tiempoparuw puripxäna. Jupanakax pachpa pachanx pallapallanakaru, ejercito ukat servicios de emergencia ukanakaruw jan ch"amanchapxäna. Ukampis janiw kunas mayjt"kiti, janiw Wila Reyir jikxatapkänti, ukhamax...
  
  Plan B ukax lurawiparuw uñt"ayasiwayi.
  
  Drake chachajj May ukat Alicia jilatanakaruw amparapamp uñachtʼayäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax niyaw jak"achasipxatayna. Jach"a hawaianox concha ukham uñt"atäna. Drake chachajj jupar uñachtʼayasaw akham säna: "¿Akatak wakichtʼatätati, Mano?"
  
  Kinimakax niyaw qhuruchasïna. "Nayax maldito chiqaw sista."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Plan B" sasa. "Kovalenkox janiw akankkiti, ukatwa ukarux ch"amanchapxta. Mayni pallapallanakax mä minuto ukjatx uk amuyapxani. Hayden ukat May, jumanakax Kauai markar ataque ukarux mayachasipxtawa. Mano ukat Alicia, jumanakax Jach"a Islan asalto ukarux mayachasipxtawa. Uka ranchonakar sarañamawa. Walja qullqinak imañamawa. Ukat Alicia..." Ajanupax hielo tallado ukar tukuwayxäna. "Jiwayañamatakix jumaruw jaktʼaskta. Uka Boudreaux sat jan wali jaqejj jan sinttʼasisaw jiwañapa" sasa.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Drake chachan amtapawa, Mai ukat Alicia ukanakar jayarst"ayaña, kunapachatix jupanakax equipo ukar jaljañap amuyapxäna. Jupax janiw Wells jiwatapax ukat yaqha imantat yatiyäwinakas jaqinakar qhispiyañamp uñisirir jark"añamp chika puriñap munkänti.
  
  Claude chachan jach"a arupax Drake jilatan chuymap ch"allxtayäna. "Kovalenko jupax Oahu, Kauai ukat Jach"a Isla uksan ataques ukanakarux qullqimp yanapt"awayi, jumanakan uñjapxañamataki. Jaljapxam ukat atipt"apxam. Janiw aka jaqirux atipt'kasmati. Jupax walja maranakaw wakichtʼasiski" sasa.
  
  Matt Drake sat chachajj armap jiljjattayäna. "Ukatpï nayax Infierno Punkunakat arktaskä ukat uka fucking saxraruw manq"ayä" sasa. Jupax carga helicóptero tuqir sarawayxäna. "Jutapxam, jaqinaka. Cargapxam" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben jilatajj celularapajj istʼaskäna ukhajja, jankʼakiw kuttʼanïna. Ukajj Drake satänwa
  
  "Waliki?"
  
  "Hola Matt. ¿Jumax yatisktati? ¿Chiqapunit sarxapxta?"
  
  "Chiqpachansa sarxapxtwa. Aka pachana. ¿Daniel Belmonte jilatat kuntï munapkta uk katoqtati?"
  
  "Jïsa. Ukampis jupax mä juk"a ch"amanïxiwa-"
  
  "Waliki. ¿Lava tubo ukar jukʼamp jakʼankir mantañat sum uñtʼtati?"
  
  "Jïsa. Diamond Head markat niya pä kilómetros ukch"a jayankasinx mä punku jist"antat comunidadaw utji. Hawai markan gobiernopas ukhamarakiw sapa uñt"at mantañ utanakar sellawayi. Jila partejja, ukajj janiw mä amtan wawarus mantañapatak jarkʼkiti" sasa.
  
  "Janiw kunas yanaptʼkiti. Istʼam, Ben. Karin kullakaruw katjañama ukat khitirus uka lava tubo ukar irpañamataki. Uka coordenadas ukanakax apayanipxita. Jichhax lurañamawa ".
  
  -¿Jumax serio ukhamätati? Jiwasax janiw kunas uka uraqin utjki ukx amuyktanti. Ukat aka sistema de trampas ukax? Ukajj janiw qhuru chuymanïñat sipansa jukʼampïkiti" sasa.
  
  "Jan axsartʼirïñamawa, Ben. Jan ukax, kunjamtix Def Leppard jupax siskän ukhamarjama - Ch"allxtañäni. "
  
  Ben jilatajj teléfonop mesa patjjar uchasaw wali chʼamampi samsuwayjjäna. Karin kullakajj amparapampiw amparapamp uchasïna. Panpachaniw TV uñch"ukipxäna. Uñacht"ayir jaqin arupax wali ch"amapunïnwa.
  
  "...akax terrorismo ukawa, mä escala ukanx janiw nayrjax uñjatäkänti."
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Drake jilatajj cheqapuniw säna. "Chʼaxwäwinkxapxtwa. Uñisirinakasan jilïr pʼeqtʼiriparuw tʼunjañasa" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Drake jupax llätunk Equipo Delta ukankirinakaruw tantacht"äna, jupanakax juparux khithatäpxänwa, manqhankir p"iyanakar yatxatañax wakisispa ukhaxa. Jupanakax departamenton mä familiar veteranos ukhamäpxänwa, juk"amp experiencianipxänwa, ukat sapa mayniw mä kutix, mä dios jaytat chiqan, jupanakan operación lurapxäna.
  
  Janïr helicóptero ukar mantapkipanx Drakex mä juk"a pachatakiw amigonakapampix mistuwayxäna. Wila Reyix hawaiano ukat gobiernon fuerzanakaparux nayratpach t"aqanuqtawayxänwa, jichhax jupanakarux jaljañapänwa.
  
  "Jan kuna usunïpxam." Drake chachajj turnasisaw taqenin nayranakap uñchʼukïna. Hayden sat jilataw ukham luräna. Mai. Alicia kullakajj akham sänwa: Kinimaka. "Infiernon mä arumampiw qheparapjjañäni, ukampis qharürojj taqeniw librëjjañäni" sasa.
  
  Mano-t p"iqi ch"allxtawi ukat gruñido ukanakaw utjäna.
  
  "Iyawsapxam" sasaw Drakex amparap luqtäna. Pusi amparanakaw jupar jutäna. "Jichhax jakasipxam, waynanaka."
  
  Ukham sasinxa, kutt"asaw suyt"ir helicóptero tuqir t"ijtäna. Delta Squad ukax yänakap tukuyaskänwa, jichhax jupar mantañkamax jupanakan chiqanakap katuqapxäna. "Aski urukipanaya". Jupax Yorkshire markan wali ch"aman acento ukanïnwa. "¿Aka vodka ch"allt"at khuchhi ch"iyjañatakix wakicht"atätati?"
  
  "¡Booya!"
  
  "Jan wali" sasa. Drakex pilotoruw amparapamp luqxatäna, jupax jupanakarux thayaruw apxaruyäna. Qhip qhipa kutiw rancho ukar uñtäna, ukat amigonakapax wali pachpa muyuñan saytʼatäsipkatap uñjäna, jupar saraskir uñjasa.
  
  ¿Taqi jupanakar mayamp jakkir uñjaniti?
  
  Ukham luraspäna ukhajja, wali jachʼa cuentaw utjaspa. Jupajj mä qhawqha perdón mayisiñapänwa. Mä qawqha jan wali chiqawjanakat jupax amuyasiñapaw wakisini. Ukampis Kovalenko jiwatapatxa, juk"amp faciläspawa. Kennedyx vengatäspawa, janitix qhispiyatäkaspän ukhaxa. Ukat jichhax Wila Reyin thakipan ch"amampi sarnaqxäna ukhaxa, ajayunakapax mä juk"a jach"aruw jalxatäna.
  
  Ukampis May ukat Alicia ukanakan qhipa jakhüwipax inas taqi ukanak p"iqipar tukuychispa. Jupanak taypinx mä jach"a kunaw utjäna, kunas axsarkañänwa. Ukat kunas utjchi, Drake jupax ukankarakiwa. Ukat phuch"unaka.
  
  Uka helicópterojj Ben chachan coordenanakapar puriñatakejj janiw jaya tiempojj munaskänti. Pilotojj uka jiskʼa complejot niya patak yardanak sarañan mä pamparuw uraqir puriyäna. Drake chachajja, Ben ukat Karin jilatanakajj niyaw jachʼa valle patjjar qhepäjjat qontʼatäsipkäna uk uñjäna. Ajanunakapajj tensionampiw qʼal janqʼüna.
  
  Jupax mä juk"a pachatakix nayra Drake ukhamäñapänwa. Aka misión ukax Ben Blake juparux wali suma, wali thaya pachan munasïnwa, ukat Ben jupax taqi cilindronakan fusilapkäna ukhax Karin jupax ukat manq"askäna. Uka misionejj sum phoqasiñapatakejja, taqeniw jakäwipan sum sarnaqapjjañapäna.
  
  Drake jupax Delta pallapallanakaruw señal uñacht"ayäna, helicópterot mistuwayxäna, wali ch"ama thayanakamp muyuntatänwa, ukat Ben ukat Karin jupanakaruw t"ijtäna. -¿Taqi kunas walikïskiti? sasaw jach"at arsüna. "¿Jumanakax tronconak apanipxtati?"
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, nayra amigopat kunjamsa jikjjatasispa uk mä jukʼa jan yatkasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Karin kullakajj pʼeqep qhepäjjat ñikʼutap chintʼañ qalltäna. "Janiw kunas utjkiti, Drake. Mä maldito suma kuttʼayapjjañamatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  Delta pallapallanakax jupanak jak"anx walpun tantachasipxäna. Drake jupax mä jaqitakiw t"axllirt"äna, mä jach"a barba jaqiw kunkapanx tatuajes ukat amparanakapas motociclista ukham tatuajes ukanakampi. "Akax machaq amigojawa, señal de llamadas ukax Komodo ukawa, ukat akax jupan equipopawa. Equipo, nayra amigonakajampi, Ben ukat Karin Blake ukanakamp uñtʼasim" sasa.
  
  Taqi chiqanwa p"iqi ch"allxtañasa ukat qhuruchasiñas utjäna. Pä pallapallanakaw uka candado simbólico apthapiñatak chʼamachasipjjäna, uka candadojj jaqenakaruw Hawai markan wali uñtʼat tubo de lava ukanakat maynïr saraqañapatak jarkʼäna. Mä qawqha minutonakatxa qhipäxar kutt"xapxäna ukat punkux jist"arataw qhiparäna.
  
  Drake sat chachajj uka complejoruw mantäna. Uka hormigón plataformajj metalat lurat mä punkuruw puriyäna, uka punkujj suma llawintatäjjänwa. Chʼiqa toqenjja, mä jachʼa postew saytʼatäskäna, uka poste patjjarojj mä cámara de seguridad giratoria ukaw uka cheq uñakipäna. Komodox pachpa pä pallapallanakaruw punku uñjañapatak nayrar sartayatayna.
  
  "¿Jumanakax kuna iwxtʼanakas utji nayamp chachanakajampix niyaw mantanipxta?" Komodo chachan qʼañu arupajj Ben jilataruw chuym chʼalljjtayäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Robert Baden-Powell chachan arunakaparjamajja. "Wakicht'atäñamawa".
  
  Karin kullakajj akham sarakïnwa: "Kunatakis" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Ukajj Boy Scout sat chachan lemapawa" sasa.
  
  Komodox p"iqip ch"allxtayasïna ukat samañapanx "Geeks" sasaw arsüna.
  
  Ben jilatajj qhoru uñnaqtʼan soldadon qhepäjjaparuw saytʼasïna. "Kunjamatsa, ¿kunatsa Komodo sasin sutichapxtamxa? ¿Juman chhuxriñchjasiñamax venenoti?"
  
  Drake jupax janïr Delta capitanax jayskipanw jark"äna. "Inas tubo de lava sasin sapxchispa, ukampis nayra pachan mä sanu túnel ukhamawa. Nayax janiw protocolos sapürunjam uñt"ayasax jisk"achkämati, ukampis uk yatiyapxäma. Booby traps ukanakat amuyasipxam. Bloody King ukax taqpach jach"a uñacht"awinaka ukat técnicas de separación ukanakat uñt"ayatawa. Jupatï saparstʼayistaspa ukhajja, jiwat jaqëjjtanwa" sasa.
  
  Drake jupax nayrar sartawayi, Ben juparux qhipäxar sarañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna, Karin juparux Komodo arktañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna. Uka jiskʼa guardia utanjja, janiw kunas utjkänti, jan ukasti mä qhawqha jachʼa armarionaka ukat laqʼamp phoqantat teléfono ukanakaw utjäna. Ukajj qʼañu ukat qʼoma thujsänwa ukat nayraqatapan thaya taypin warktʼatäki uka manqhankir nayrïr amuktʼañampiw istʼasïna. Drakex nayrar sartawayiwa ukat mä juk"a pachatxa kunatsa ukham luratayna uk yatïna.
  
  Tubo de lava ukar mantañaw kayunakapan utjäna, mä jachʼa pʼiyaw uka chʼamakar saraqapjjäna.
  
  "¿Qhawqha jayankpachasa?" Komodo jupax nayrar sartasaw mä glow stick ukar jaquntäna. Uka aparatojj mä qhawqha segundonakaw qhantʼäna ukat janïr qala qalar chʼalltʼkasajj liwxatasïna. "Jak'a. Mä qawqha soganak seguro, waynanaka. Jank'aki."
  
  Soldadonakajj irnaqapkäna ukhajja, Drake jilatajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw istʼäna. Uka tinta chʼamakatjja janiw mä istʼasirïkänti. Jupax Kovalenkot walja horanak qhipäxankapkaspas ukhamaw amuyasïna, ukampis jankʼakiw katjañ amtäna.
  
  Mä kutix saraqasinx kayunakap ch"amampiw tubo de lava ukan suma pampar ayruntapxäna, Drake jupax rodamientos ukanakap apsusaw Diamond Head uksar sarawayxäna. Tubox jisk"aptawayxänwa, chhaqtawayxänwa ukat qunt"asirakïnwa. Delta ukankirinakas awisax equilibrio ukar chhaqhayasipxi jan ukax p"iqinakap ch"iyjasipxäna, kunatix eje volcánico ukax jan yatiñatakïnwa. Pä kutiw wali ch"amampiw muyuntäna, Drake-rux sustjataw uñjasïna, ukat llamp"u kurvax Diamond Head-an chiqaparupuniw jikxatasïna uk amuyañkama.
  
  Jupajj telémetro sat aparatoruw uñchʼukiskäna. Uraq manqhan ch"amakaw taqi tuqit jupanakxar jist"antäna. "Nayraqaru qhana" sasaw Drakex mä akatjamat säna ukat sayt"äna.
  
  Kunas ch"amakat jaltawayxäna. Mä thaya thaya manqha tuqita. Jupajj saytʼasisaw nayraqatapan utjkäna uka jachʼa pʼiyanakat yatjjatäna. Komodo jupax jak"achasisinx yaqha glow stick ukar jaquntäna.
  
  Jichha kutix niya tunka phisqhani kayuniw jaquqanïna.
  
  "Waliki. Komodo, jumamp equipomampix wakicht"asipxam. Ben, Karin, uka revistanak uñakiptʼañäni."
  
  Delta sat equiponkirinakajj uka dentado pʼiya patjjar mä chʼaman trípode uchapjjäna ukhajja, Drake chachajj jankʼakiw notanak liytʼäna. Nayranakapajj janïr nayrïr panka liytʼañ tukuykasajj jachʼaptjjänwa ukat wali chʼamampiw samsuwayjjäna.
  
  "Wila infierno. Nayax amuyta, juk"amp jach"a armas ukanakaw munasispa".
  
  Ben jilatajj mä ceja jiltayasïna. "Janiw uka alayax balas munaskiti. Ukanakaw pʼeqenakajja" sasa.
  
  "Walikiwa, suerteniw panpachanix utjitu." Drake chachajj pistolap jiltayäna. "Nayax amuyta, thakhin mä juk"a q"añu musicanak ist"añax wakisispa ukhax jumaruw kutt"apxäma."
  
  -Jichhaxa. Jichhax Fleetwood Mac ukax iPod ukan utjitu" sasa.
  
  -Nayaxa wali ch"amawa -sasa. ¿Kuna versión ukanakas utji?
  
  "¿Maynit sipansa jukʼampi utjpachati?"
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Nayax amuyta, taqi wawanakax kawkhans yatiqañ qalltapxañapawa". Jupax Karin kullakaruw nayranakap ch"allxtayäna. "¿Kunjamsa jakasktanjja, Komodo?"
  
  "Lurata".
  
  Drake chachajj nayrar sartasaw trípode ukar chintʼat soga katthapïna, ukat muspharkañ kʼajkir tubo ukar jaqontäna. Botas ukanakajj manqhar llamktʼkäna ukhajja, jaqontasïna ukat mayninakajj mayat mayat saraqapjjäna. Karin sat wali yatxattʼat deportistaxa, jan kuna llakimpiw saraqañarux apnaqäna. Ben jilatajj mä jukʼa chʼam tukusaw chʼamachasïna, ukampis waynäskänwa ukat suma cuerponïjjänwa ukat qhepatjja jan mä chʼuñu pʼakjasaw uraqir purinïna.
  
  "Nayraqata". Drake chachajj Diamond Head sat cheqaruw jankʼak saräna. -Qhipäxa uñjapxam -sasa. Jiwasax juk'amp jak'achasipxtwa -sasa.
  
  Uka pasajejj saraqañ qalltäna. Drake chachajj mä jukʼa tiempojj kunjamsa mä tubo de lavajj natural flujopat mayjtʼayasispa sasaw jisktʼasïna, ukampis uka qhepatjja, magma pachpaw qhepäjjapan infierno chʼamampi jukʼa chʼamampi jan saytʼasiñ thakin chʼamampi saraspa sasaw amuyasïna. Lavajj kawkïr ángulotï munkäna ukaruw purispäna.
  
  Mä qawqha minutonakax juk"ampiw pasxäna ukat Drakex wasitat sayt"äna. Nayraqatax pampanx yaqha p"iyaw utjäna, aka kutix juk"amp jisk"a ukat suma muyu. Kunawsatix Komodox glow stick ukar jaquntäna ukhax eje ukax niya kimsa tunk metros ukch"a manqharuw puri sasaw amuyapxäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp jan walipuniwa" sasa. "Jumanakax panpachaniw sum uñjasipxam."
  
  Ukatxa, uka kʼajkir lawat qhantʼir lawax janiw kuna qala pirqanakampis qhantʼkänti, uk amuyäna. Naranja qhanapax muyuntat ch"amakan ch"amakt"ayatänwa. Jupanakan alayapanjja, mä jachʼa cuartow utjäna.
  
  Jupax amukt"añapatakiw señal uñacht"ayäna. Maynïrjamajja, kuna arunaktï alayat jutkäna ukanak sum istʼapjjerïna. Mä juk"a amukt"asax Drakex rapel soga katxarusinx ch"usat eje patxaruw liwxatäna. Jupax jank"akiw largopat saraqanïna, techo manqhar puriñkama.
  
  Wali ch"axwaña. Ukat yaqha chikat tunka kʼajkir lawanak pʼakjasajj alaya celdaruw jaqontäna. Jukʼat jukʼatwa mä jan natural qhanajj panqarañ qalltäna.
  
  Ukat Matt Drake chachajj qhepatjja, kuntï jukʼa jaqenakajj nayrajj uñjapkäna uk uñjäna. Mä jach"a rectangular cuarto niya phisqa tunka metros largo. Perfectamente suave piso ukaxa wali sumawa. Kimsa kurva pirqanaka, uka pirqanakanxa yaqhipa nayra chimpunakaxa grabatawa, ukhama jayanxa janiwa yaqhachasiñakiti.
  
  Ukat mä pirqaruw apnaqi, uka arco curvado ukaw Capitán Cook chacharux wal muspharayäna. Jupan manqhankir punkux Wila Reyirux wali katuntawayi. Ukat kuna axsarkañanakas muspharkañanakas utjaspa ukax Matt Drake ukat masinakaparux ukham axsarañampiw phuqhantäna.
  
  Jupanakajj Infiernon Punkunakap jikjjatapjjäna.
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Hayden chachajj helicópterojj alajjpachar bancor saraskäna ukhajja, jankʼakiw thak mayjtʼayäna. Kinimaki jupar qhipa uñjatapax sapa kuti anatt"ir Alicia Miles juparuw yaqha helicóptero ukar jaquntäna. Uka uñjatax chuym ch"allxtayäna, ukampis práctico ladopax yatïnawa, kunapachatix nuwasiñax utjkän ukhax Mano jupax negocio ukanx juk"amp yanapt"ataw jikxatasïna, mä loco inglés warmir uñtasita.
  
  Ukhamarakiw Hayden jilatajj luraraki. Mai kullakax jupan jak"apan qunt"asiwayi, amukiw ukat suman jikxatasi, Costa de Napali uksar uraqpachan uñt"at chiqanakar uñjañatakis sarapkaspa ukhama. Jilt"ir asientonakax crack pallapallanakaw katuntatäpxäna. Kauai markax niya pä tunk minutos ukch"akiwa. Gates jupax jichhakiw jupamp jikisïna, Kauai markan Kukui Grove jach"a altuñ utan al aire libre ukan mä ataque terrorista ukar yatiyañataki. Mä chachax cadenampiw mä barandilla ukar chint"asitayna, ukax Jamba Juice/Starbucks ukan junt"u uraqin anqankiwa, ukax complejo ukan alay tuqinkiwa. Maynix jamtex chimpunak cuerpopar chint"ata ukat amparapampiw mä primitivo detonador ukan gatillopar chint"ata.
  
  Uka jaqix pä armas automáticas ukat auriculares Bluetooth ukampiw utjäna ukat restauranten khitirus jan sarxañapatakiw jark"arakïna.
  
  Gates chachan pachpa arunakaparjama. "Aka idiotax qhanaw ukan warkt"asiskakini kunapachatix ch"amanïki ukhakama, ukatx kunapachatix autoridadanakax sarxapkani ukhax phallani. Kauai markankir policianakat jila partejj uka cheqaruw khitatäpjjäna, jumat jayarstʼata" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ranchojj jan kuna jan waltʼäwin uñjatäniwa, tata" sasa. "Ukham suyapjjayätwa".
  
  "Ukham lurapxta, Miss Jay. Nayax amuyta, jutïrinx Kovalenkox Jach"a Isla ukan amtanakapax kunjamas uk uñjañäni."
  
  Hayden kullakajj nayranakap jistʼarasïna. Kovelenko jupax walja maranakaw uka jan walt"äw amtaskäna, ukampis jiskt"äwinakax utjaskakiwa. ¿Kunatsa dispositivo portal ukar jaytañax wakisi? ¿Kunatsa ukham warariñampi sarxapxta? ¿Akax jupan B amtapäspati? Ukax, kunatix jilïr irpirinakax jank"akiw taqi ch"amanchawinakap uñt"ayapxäna ukat Drake, amigonakapar ukhamarak familianakapar mä Wila Vendetta ukar ch"amanchapxäna, jupax uka thakhi ajlliwayi jach"a uñt"atäñapataki.
  
  Jan ukax, jupax amuyataynawa, inas nayra, nayra estrategia apnaqchispa, aka chiqanx mä ch"axwaw uñstayañataki, ukhamat lurawinakamax ukan jan uñjkaya.
  
  Janiw kunas wakiskiti, sasaw amuyäna. Uka warmin amuyunakapax Ben ukat kuna jan wali lurañantï jupax luraskäna uka tuqitwa amuyäna. Janipuniw lurañap laykux ukham siskänti, ukampis juparux wal munasiñ qalltäna. Awkipar kuna lurañanaktï amuyaskäna ukajj janiw chhaqtkänti, ukampis Kennedy Moore chachan jan wali jiwatapatjja, janiw sinti jankʼak tukuwayjjänti. Chiqpach jakawix nayra arsutanakarux kuna urus atipt"iwa.
  
  Kunjamakitix helicóptero ukax hawaiano ch"uxña alaxpachan ch"iyar ch"iyar alaxpachan saraskäna, Hayden jupax Ben Blake jupatakiw mä mayisïna.
  
  Ukat celularapaw istʼasïna. Pantalla uñkatasajj musphataw cejanakapajj jalnaqäna.
  
  Ukat jankʼakiw akham säna: "Hola" sasa. "Kamisaki?"
  
  "Wali sumawa, yuspajarapxsmawa, ukampis aka sepultura thaqhañ negociox mä jach"a efecto secundario ukaniwa. Nayan tan-ajajj niyaw tukusjje" sasa.
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Walikiwa, Torsten, aka kasta lurañatakix salón ukanakaw utji."
  
  "¿Poste de comando ukat sepultura taypinxa? Janiw chiqäkiti" sasa.
  
  "Chiqansa, Torsten, parltʼasiñ wal munta, ukampis jumanakax sueconakax kuna pachanakas juma pachpaw ajllisipxtaxa".
  
  "Amuytwa. Nayraqatax Drake ukar jawsañ yant"awayta, ukampis chiqaw correo de voz ukar puriwayi. Jupax walikïskiti?
  
  "Jupat sipansa jukʼamp sumawa, jïsa." Hayden chachajj Kauai markan alajjpachap chʼeqa toqen uñstkäna uk uñjäna. "Ist'aña-"
  
  "Nayax jankʼakiw sarä. Aka chiqan operacionax wali askiwa. Janiw kunas juchañchañjamäkiti. Taqi kunas kunjamtï suyapkayäta ukhama ukat horasaparuw purirakïna. Ukampis..." Torsten chachajj mä jukʼa samartʼäna, ukat Hayden jilatajj samañap katjaskir istʼäna. "Jichhürojj kunas pasäna. Nayax sañ muntwa, kunas "off" ukhamawa. Jumanakax estadounidenses ukanakax yaqha sutimpiw sutichapxaraksna".
  
  "Jïsa?"
  
  "Gobiernojat mä jawsäwi katoqayäta. Nayan intermediariojat Ministro de Estado ukar puriñkama. Altu nivelan ch"amamp luraña. Nayax..." Yaqha pächasis samart"aña, janiw Dahl ukham kunjamatsa.
  
  Kauai sat qota lakajj wali chʼollqhëjjänwa, jupanakajj jupanak manqhanwa jankʼak sarapjjäna. Uka jawsañax radio tuqiw purinïna. "Llatunk minutonakaw sarañapa."
  
  "Nayarux sapxituwa, jiwasan operación - jiwasan operación escandinava- ukax niyaw machaq agenciar apayatäñampïski. Mä fuerza de tarea conjunta ukax jach"a uñt"at ukampis jan sutimp uñt"at CIA, DIA ukat NSA estadounidense ukankirinakawa. Ukhamajj Hayden, nayajj soldadotwa ukat jilïr irpirijan mayitanakap phoqaskäwa, ukampis ¿ukajj jumatakejj walikïskiti?"
  
  Hayden kullakajj jupa pachpas ukhamäkchïnsa, wal muspharäna. "Nayatakix akax taqpach jan walinakjamaw ist"asi. ¿Kuna sutimpis jach"a jaqixa? Khitirutix jumax amparapar katuyaskta ukaru" sasa.
  
  "Russell Cayman sat jilataw ukham luräna. ¿Jupar uñt'tati?
  
  Hayden jilatajj amuyupat thaqtäna. "Uka sutip sum yatta, ukampis uka toqet jukʼak yatta. Nayax yatxatwa jupax DIA, Agencia de Inteligencia de Defensa ukat juti, ukampis jupanakax jilpachax sistemas de armas ukanakan negociopankapxi. ¿Kunsa aka Russell Cayman chachajj jumampi ukat Sepulturampi munpacha?"
  
  "Jumax amuyunakax ullart'askta".
  
  Nayra k"uchupat mistusaw Haydenax May p"iqip ch"allxtatap uñjäna, p"iqip taypit ch"axwapkaspas ukhama. Ukampis Hayden jilatajj jisktʼasisaw jupar uñtäna, ukat japonés agentejj maysaruw uñtäna.
  
  Hayden jilatajj mä qhawqha segundonak lupʼïna ukat amukiw akham jisktʼäna: "¿Torsten, taqe jaqenakamarojj confiytati?"
  
  Dahl kullakajj sinti jaya samartʼatapaw jisktʼapar qhanañchäna.
  
  "DIA ukax kuna tuqit yatiyatächi ukhax jupanakax wali jach"a cobertura ukanipxi. Jupanakan nayrar sartawipax CIA ukan nayrar sartawipat sipans juk"ampïspawa. Wali amuyumpiw sarnaqañama, amigo. Aka waynaxa, Cayman, jupax janiw kunas juk"ampikiti. Black ops jan walt"awinak askichi, Gitmo, 11 uru sata qallta phaxsit. Kunas wali jachʼa ukat sensitivo jan waltʼayatäspa ukhajja, juparuw kuttʼayäta" sasa.
  
  "Nayarux chhuxriñchjapxita. Jan jisktʼasirïkiriskayätwa" sasa.
  
  "Jichhax sarañajawa, Torsten. Ukampis nayax arsuwayta, Jonathan jilatampiw aka q"añu tuqit parlt"ä, jank"akiw parlt"ä. Ukan warktʼasim" sasa.
  
  Torsten jupax contrato firmawayi, mä profesional soldadon qarjata jach"a jach"a tukutapampi, jupax taqi ukanak uñjatayna ukat mä americano upstart ukar mä lackey ukham utt"ayatapatx phiñasitaw jikxatasïna. Hayden jilatajj jupat sinttʼasïnwa. Mai tuqiruw uñtäna, niyaw kuntï yatkta uk jisktʼañampïskäna.
  
  Ukampis "Target" sasin jawsañax radio tuqiw purinïna.
  
  Nayraqata ukat alaya yapunakax phichhantatäskänwa. Helicópterojj saraqaskäna ukhajja, jiskʼa jaqenakaw taqe cheqan aleatoriamente tʼijtʼir uñjasïna. Cabinat sogas ukanakax jilxattawayiwa ukat jaqinakax jupanakan qhipäxaparuw jaltapxäna, jank"akiw alayax q"añuchata paisaje ukar liwxatapxäna. Hayden ukat May jupanakax turno suyapxäna, May kullakax ch"usat uñnaqapax ch"usatänwa, kunatix jupanakan pachpa chachanakapan pallapallanakap ist"apxäna.
  
  Hayden kullakajj kimsïr kutiw Glock sat aparatopan wakichtʼatätap uñakiptʼäna ukat akham sänwa: "Budro uka cheqanwa" sasa.
  
  "Jan llakisimti" sasaw japonés warmix säna. "Jupax kuntï Mai-time ukax chiqpachapuni sañ muni uk yatxatañapawa."
  
  Pä warminakax soga ukarux mayacht"asisaw saraqapxäna, pachpa pachan uraqir puripxäna, ukatx mä clásico mä pä tapampiw sarxapxäna. Uka lurañax maynit maynikam taqe chuyma atinisiñaw wakisïna, kunattix maynix tʼijtʼaskäna ukhaxa, maynix periféricos ukanakap uñchʼukiskäna. Maya, pä, salto ukhamjama. Lurawi. Ukampis nayrar sartañatakix jankʼaki ukat tʼunjir thakïnwa.
  
  Hayden jilatajj tʼijtkasajj uka cheqaruw escaneäna. Walja llampʼu qollunakaw mä cercot lurat utar tukuyäna, ukanjja mä jachʼa uta ukat walja jachʼa anqankir utanakaw saytʼatäna. Akax Kovalenko-n payïr ranchopäspawa. Nina ukat jan waltʼäwinakat amuytʼasajja, Boudreau jilatajj jupanakat mä jukʼa nayraw purinïna.
  
  Jan ukajj jukʼampejja, taqe ukanakampejj sádico ukham tiempo apstʼasiskäna.
  
  Hayden kullakax t"ijtäna, mayt"at fusil de asalto Marine M16 ukax bozal destellos ukat tapan uñjkäna uka chachanakaruw jaquntäna. Pä minuto qhepatjja, turnopaw purinïna, ukat akham sasaw arnaqasïna: "¡Recargar!" ukat mä qhawqha segundonak jukʼamp tiempow armapar machaq revista uchañatak apstʼasïna. Jupanakarux jukʼakiw ninax kuttʼayapxäna, ukat kunapachatï utjkäna ukhaxa, jan wakichtʼatäxänwa, ukatwa walja kayunak jupanakat jithiqtapxäna.
  
  Pä tuqinx crack Marine ukan equiponakapax mä kipka jank"akiw nayrar sartapxäna. Jichhax mä vallew nayraqatar uñstäna, punkux jawst"ataw jist"aratäskäna, ukampis equiponakax ch"iqa tuqiruw sarxapxäna. Mä suma uñt"at granadax valle ukan soportes ukanakaruw t"unjawayxi, ukat uka equipox jan jark"ataw rancho ukar mantañapatak jaytawayi.
  
  Jichhajj balanakajj jan wali jakʼanwa sillpʼipjjäna.
  
  Hayden jupax anexo generador ukan qhipäxaparuw imantasïna. Uka impactox ladrillo ukan chispanak khithatayna, kunawsatix Mai jupax imantañatakix paloma ukham jalxatatayna. Laqʼampi metalat lurat tʼaqanakas taqe cheqanwa chʼeqtʼasïna.
  
  Mai kullakajj ajanupat mä wila chʼalljjtatap pichthapïna. "Boudreau chachan pallapallanakapax jardín de infantes ukan yatichatäpxänwa".
  
  Hayden chachajj mä jukʼa tiempow samsuñatak apstʼasïna, ukatsti jankʼakiw uka utar uñtäna. "Tunka payan kayuni. ¿Wakicht'atätati?
  
  "Jïsa".
  
  Hayden jilatajj qhespiwayjjänwa. Mai jupax nayrar sartasaw plomo ukamp mä pirqa sayt"ayäna, ukat uñisirinakaparux imantasiñatakiw patat jaquntapxäna. Hayden kullakajj uta esquinaruw purisajj perqaru chʼoqtʼasïna. Jupax ventanaruw mä flashbang jaquntäna ukat Mai kullakaruw imt"äna.
  
  Ukampis uka horasanjja, auricularapatjja, mä muspharkañ arunakaw istʼasïna. Uka equipo irpirix jaqinakarux jaya almacén ukar sarapxañapatakiw achikt"awayi. Ukanjja, niyaw kuna jan walinakas pasañapäna. Hayden kullakajj istʼkäna ukhajja, Boudreaux chachan jaqenakajj chikatpach uka edificio muyuntapjjatap amuyasïna, ukat niyaw kunatï uka manqhan utjkaspäna ukanak pallapallamp jiwayapjjañapäna.
  
  katuntat jaqinaka, janiw pächasiñakiti. rehenes ukanaka.
  
  Hayden jupax mayo phaxsit qhiparux t"ijtäna, q"uma chiqaruw t"ijtäna ukat mayacht"asisaw ch"axwäna. Yaqha pallapallanakaw jupanakamp chiktʼasipjjäna, mayni ladotsa ventilacionampiw mistupjjäna, ukhamatwa jan ajjsarirïta ukat jiwañatak mä jiwayir perqa lurapjjäna.
  
  Uka jan amuytʼasir jiwayañajj niyaw lurasiñapäna, ukajj Boudreau chachan tarjeta de llamada ukanïnwa. Jupajj ukankaspänwa.
  
  Uka jaltxar pallapallanakax janiw ch"axwañ jaytapkänti. Balanakaw thaya taypin chʼiyjasïna, pirqanakatsa maquinanakatsa tʼijtjjäna, ukat uñisirinakan chikat tunka diananakapwa jikjjatäna. Boudreaux chachan jaqinakax wali mulljata ukat axsarañat qhipäxar kutt"apxäna ukat qhipäxar kutt"apxäna. Pallapallanakax imantañ utanakapat pasapxäna ukhax jan amuyt"asisaw ladopat ch"axwañ yant"apxäna, ukampis Marines ukanakax wakicht"ataw jikxatasipxäna ukat granadas ukanakamp jaquntapxäna.
  
  T"ijtirinakan mayni ladopanjja, phallañanakajj wali jachʼatwa aire ukar chʼalljjtayasïna. Uka phallatanakax metrallanak t"ijtir khithapxäna; nina laxranakax jank"akiw junt"u jiwañarux ch"iqiyapxäna, nayrax juk"akiw arktañ puedïna. Arnaqasir jaqinakax thakipankapxi.
  
  Hayden chachajj nayraqatapan mä granero uñjäna. Chuymapax wali axsarañampiw chʼallxtäna. Ukajj cheqänwa. Boudreaux chachan tunka phisqhani jaqinakapax llawintat granero muytasin sayt"asipxäna, armanakapx papel ukham jisk"a pirqanakaruw uñch"ukipxäna, ukat kunapachatix Hayden jupax nayrïr jaqir uñch"ukiskäna ukhax taqiniw pallapallanak jiwayapxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia Miles jupax t"ijt"asaw pallapallanak jiwayatayna, kunawsatix fuerzas hawaianas ukat aliados ukanakax Jach"a Isla uksan Rancho Kovalenko ukar ataque uñstayapkäna ukhaxa. Uka terrenojj janiw kikpäkänti. Taqi manqha qullunaka, jach"a qullunaka ukhamaraki quqa pampanaka. Janïr rancho ukar jakʼachasipkäna ukhajja, mä lanza de granada ukaw mä helicóptero de ataque ukarux jaquqanïna, ukat katjatayna ukampis janiw tʼunjkänti, ukat taqiniw nayraqat uraqir puripxañapatak waytʼapxäna.
  
  Jichhax mä equipo ukham jank"akiw sarapxäna, jach"a quqanaka ukat qullu qullunak taypin aruskipt"asa. Jupanakax nayratpach mä chacharuw booby trap ukar chhaqhayasipxi. Uka ataque ukax Wila Reyin jaqinakapan wakicht"atawa. RPGs ukanakax quqanak taypinx jan amtaniw t"ijtapxäna.
  
  Mercenarionakax kusist"apxi.
  
  Ukampis Marines ukanakax nayrar sartapxäna, jichhax niya kimsa tunk metronakakiw cercot jaljtapxäna ukat mä qhipa jach"a valle. Alicia kullakajj uñisirinakapan jachaqtʼasir ajanunakapwa amuyasïna. Wilapax t"amt"añ qalltäna. Jupan jak"apanx mä jach"a agente de CIA, Kinimaka, jupax mä jach"a jaqir thaqhañatakix wali jank"akiw t"ijtäna. Jupajj wali askïnwa.
  
  Jiñchunakapan parltʼañatakejj kuna jan walinaktï utjkäna ukanakat yatiyäwinak yatiyapjjerïna. Oahu markan Ala Moana Queen hotel ukax sellado ukhamaw jikxatasïna. Mä turistax tunka pisonkir ventanatwa jiwayañatak jaquntatäna. Granadanakax calleruw jaquntatäna. Fuerzas especiales ukankirinakax mä operativo ukar wakicht"asipkäna, ukax niyaw ch"uxña luz ukamp churatäspa, kunatix mercenarios ukanakan jiwatapata ukhamarak jan walt"awinakapata. Kauai markanx mä sapaki bomba suicida ukaw walja balas ukanakamp camionetanakar jaquntawayi, ukanx periodistas ukanakax tantachasipxäna, ukat mä yatiyiriruw usuchjawayi. Ukat jichhax Jach"a Isla uksanx mä autobús ukaw turistas ukanakamp phuqhantat uñjasi, ukatx mä bomba ukaw tripulacionaparux uskt"ata. Jupanakax manqhan jist"antatäpxänwa, katuntat jaqinakax anqan tumbonanakan qunt"atäsipkäna, cerveza umapxäna ukat tarjetas anatapxäna. Janiw yatiskänti kawkïris uka detonador ukanipkäna, janirakiw qawqhanis yatiskänti.
  
  Alicia kullakajj uka valle ladoruw jaltawayjjäna. Mä RPG ukaw nayraqatapan phallawayi, laq"a ukat qalanak jach"a thayaruw khitäna. Jupanak patxaruw jaltawayxäna, larusisaw Kinimakix pächasirïtap amuyasax kutt"awayxäna.
  
  "Jutapxam, lik"i" sasaw anatt"asis lakap k"uchuyasïna. "Nayamp chika qhiparapxam. Aka chiqanwa kunanakas chiqpachapuni jan waltʼayasi" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj walja kutiw pallapallanak aptʼasïna, ukhamatwa jan sinti llakisiñatak chʼamachasïna, ukhamatwa cheqaparjam sarnaqañapatak chʼamachasïna. Kimsa pʼeqenakaw visionapar phalläna. Mai kullakajj wali tʼijtʼaskäna, janiw kuns siskänti. Mayni pallapallanakax mä qunquriruw jaquntasipxäna, ukat disparonakat esquivasipxäna ukat mercenarios ukanakarux janïr kutt"kasax jaqunuqapxäna.
  
  Hayden jilatajj uka tiempon jupanak taypinkänwa. Mä chachax kutt"anxänwa ukat jupax fusilamp nayra puenteparuw ch"allt"äna. Jupax arnaqasisaw jaquqanïna, ukampis kayunakap ch"allt"äna, ukat p"iqip talonanakap patxaruw t"ijtäna.
  
  Ukat jankʼakiw makatäna, ukampis cuerpopajj jupa patjjaruw jaquqanïna, ukhamatwa oraqer chintʼäna. Kunapachatï uñchʼukkäna ukhajja, uñisiñamp phoqantat, llakimp chʼalljjtayat nayranakaparuw cheqak uñchʼukïna. Mä bajista gruñidompiw ch"ankhampiw jawq"jäna ukat thiya amparanakapamp kunkapar chint"äna.
  
  Mä ratukiw warawaranak uñjäna, ukampis janiw jarkʼañ yantʼkänti. Antisas pä libre amparanakapajj jupanakpachaw uka arma jikjjatapjjäna. Kupi tuqinxa, jupan Glock satänwa. Chʼiqa toqenjja, cuchillopaw utji. Pistolan barrilap costillanakaparuw chʼalltʼäna, ukhamatwa uk jikjjatañapatak jaytäna.
  
  Jupan katxarutapax llampʼu chuymanïxänwa ukat nayranakapas jistʼararakïnwa.
  
  Hayden chachajj kimsa chʼamaktʼat disparonak aptʼasïna. Uka jaqix jupat liwxatasïna. Jupan patat uñjatajj qhantʼaskäna ukhajja, yaqha mercenarion ajanupaw uñstäna. Hayden jupax nayraparuw ch"axwantäna, uka jaqirux qhipäxar t"ijtir uñjäna ukat chhaqtxarakïnwa.
  
  Jupax qunt"asisaw Mai ukar uñjäna. Qhip qhipa qhipharkir mercenariox jupampiw uñkatasi. Hayden jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. Aka jaqix mä ch"usa barconïnwa. Ajanupajj wila pintatäkaspas ukhamänwa. Janiwa kisunakaxa utjkataynati. Jupan chhuxupax ch"ullqhi uñnaqt"anïnwa. Mä amparapajj chʼiyjatäjjänwa, maynïristi codopan pʼakjatäjjänwa. Jupax ch"allxtat kayunakampiw sayt"asïna ukat wila laq"aruw qunqurt"asïna.
  
  "Jan wali jaqiruw ch"axwañatak ajlliwaytaxa" Mai kullakax mä muxsa jachaqt"asisaw säna, kunawsatix mayt"at Glock jupamp apuntasïna ukat p"iqip phust"äna.
  
  Hayden jilatajj jan munkasaw manqʼantäna. Akax mä qawqha serio warminïnwa.
  
  Marines ukanakax granero punku jist"arapxäna, ukankapxatapat jawsapxäna. Hayden chachan chuymapax ch"amakt"awayiwa, kunatix walja p"iyanakaw rigged pirqanakan utjäna. rehenes ukanakax jaltxapxañap suyt"apxañäni.
  
  Jankʼak qʼomachaskäna uka amuyunaka taypinjja, kunas taqe kunat sipansa qhan amuyasïna. Boudreaux kullakajj janiw akankkänti. Ukat uka utaruw kuttʼanïna. Ukajj qhep qhepa cheqanwa imantasiñap suyäna, ukampis ukhamakïnwa...
  
  Mä akatjamat mä chʼaxwäwiw juparux chuymapar purtʼäna. Marines ukanakax granero ukanx lankt"asisaw mistupxäna, maynix amparapampiw ch"ankhachatäkaspas ukhama.
  
  Ukat Boudreaux ukat walja mercenarionakaw granerot mistunïna, pistolanakampi ukat saxranakjamaw arnaqasipxäna. ¿Ukajj yaqha mercenarionakajj sallqjañatakejj jakäwinakap aptʼasipjjäna sañti munpachäna? ¿Ch"usawjanakaruti jan ukax mä chiqat phichhantapxirïna?
  
  Chiqpach sarnaqäwix mä nuclear phallañjamaw juparux ch"allt"äna. Jichhax Wila Reyin jaqinakax Marines ukanakamp chikaw nuwasipxirïna, ukat Boudreau jupax Hayden tuqir t"ijtäna, cuchillox jan axsarasaw jach"ar aptatäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Aliciax equipo ukarux creatividad ukat ajayupampix ninamp ch"amanchawayi. Mä qawqha minutonakatxa qhipa sartawi pataruw puripxäna ukat mä halo de nina jallu purintayapxäna allsutäki uka arxatirinakaru. Aliciax mä jach"a uta, mä jach"a granero ukat pä auton garaje ukar uñjäna. Uka cheqajj mä jachʼa jawir uñtatänwa, ukajj qhespiñatakiw yanaptʼäna, ukat granero jakʼanjja, mä helicóptero sat helicóptero sat mä jawqʼjataw utjäna.
  
  Jupajj qheparuw uñtäna. "Granadas lanzadores ukanaka."
  
  Uka equipo pʼeqtʼirejj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Nayratpach ukham luraskta."
  
  Alicia kullakajj uñisirinakan utjkäna uka cheqanakaruw uñachtʼayäna. "Ukanx mä jisk"a pirqaw utji. Uta qhipa tuqiru. Rolls-Royce sat auton qhipäxapanwa. Uka phuju ch"iqa tuqiru" sasa.
  
  Uka equipo p"iqinchirux lakap ch"allxtayäna. "Jan wali jaqinakarux jaqunukupxam."
  
  Walja phallawinakaw aka oraq khathatiyäna. Atacantes ukanakax kimsa granadas ukanakaw jalxatapxäna ukatx mä-pä formación ukanw nayrar sartapxäna, wali unidad ukhamaw jalxatapxäna ukampis mä arco jiwayir ukham ventilación ukamp mistuwayapxäna.
  
  Jan wali qhuru chuymampiw Wila Reyin ranchoparux mantapxäna.
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drake chachan botas ukan kayunakapax celda pamparuw llamkt"äna. Janïr mayninakax saraqañ qalltapkipanx mä llamayuw thakhipar qhant"ayañatak utt"ayäna. Jank"akiw pirqanakax jaktxäna, grabadonakapax jichhax Drake-n muspharata nayranakapamp qhan uñjasiwayi.
  
  Rizos ukanakax pä dispositivos portátiles ukan utjki ukanakar uñtasitawa. Jichhax kunjamtï Thorsten Dahl ukat jupan equipopax Islandia markan Diosan Sepulturapan jikxatapkäna ukhamakïpxatapaw chiqanchasiwayi.
  
  ¿Kuna nayra civilización ukanakarus jichhak lankt"asipxi? Ukat ¿kunjamatsa taqe ukanakajj tukusispäna?
  
  Ben, Karin ukat Team Delta ukat mayninakax saraqir sogat jaqunukupxäna, taqiniw Pele"s Gate jach"a arco ukar muyuntat uñjasipxäna. Drake chachajj uka cheqankir tinta chʼiyar chʼiyar jan sinti manqhar uñchʼukiñatakiw wal chʼamachasïna.
  
  Ben ukat Karin jilatanakajj qonqortʼasisaw qonqortʼasipjjäna. Arco pachpajj mä kasta metal cepilladot luratänwa, ukajj wali suma ukat simétrico ukhamänwa. Uka metal patjjarojj pachpa jiskʼa chimpunakampi grabatänwa, kunjamtï mayni pʼiyan utjkäna ukhama.
  
  Karin kullakajj wali amuyumpiw llamktʼäna: "Uka chimpunakax janiw ina chʼusatäkiti. Uñtaña. Nayax pachpa curl ukax walja kutiw wasitat uñstaski uk uñjta. Ukat qhipa p"iya..." sasaw uñch"ukisïna. "Ukax pachpakiwa".
  
  Ben jilatajj teléfonop thaqhañatakiw chʼamachasïna. "Akax Dahl chachan apayanipkitu uka fotowa." Jupax qhanaruw katxarutayna. Drake jupax nayrar jaltxataynawa, Delta Team ukax jan mantañ munirinakatakix alerta ukankaniwa sasaw atinisitayna.
  
  "Ukhamajj Diosan Sepulturapajj Infiernon Punkunakapamp mä jukʼa mayachtʼatawa" sasaw Drake chachajj jachʼat amuyäna. "Ukampis ¿kun sañs muni uka rizonakaxa?"
  
  Karin kullakajj amukiw akham säna: "Patronanak mayamp mayamp luraña" sasa. "Sita. Kuna kasta chimpunaka, nayra jan ukaxa
  
  ¿Jichha pacha, walja kuti kuti uñachtʼäwinakampi lurat?"
  
  "Jasa." Jach"a Komodo ukax jupanakan jak"aparuw qunt"asïna. "Aru".
  
  -Ukhamawa -sasa. Ukhamajj aka arutï..." sasaw celulan pirqanakap uñachtʼayäna. "Ukatxa taqpach sarnaqäwinak yatiyapxi."
  
  "Kunjamtï Dahl chachajj jikjjatkäna ukhama." Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukampis jichhax janiw uka tuqit uñakipañatakix tiempox utjkituti. Kovalenkox uka punkunakat pasatayna" sasa.
  
  "Suyaña". Ben jilatajj nayrapan puentep chʼoqtʼasïna. "Aka chimpunaka..." Jupaxa arco llamkt"äna. "Dispositivonakan utjki ukhamapuniwa. Nayatakix akax aka punkux pachpa dispositivo ukan versión revisada ukhamaw sañ muni. Tiempo viaje maquina. Inas diosanakajj amparamp apnaqat aparatonak apnaqapjjchïna, ukhamat tiempon sarnaqañataki ukat destinopar mayjtʼayañataki. Inas aka yäx sistema principal ukhamächi" sasa.
  
  Drake chachajj amukiw akham säna: "Uñtapjjam, akajj wali askipuniwa. Ukjja jumanakajj amuyapjjätawa. Ukampis uka punkunakan qhipäxapanxa..." Jupax ch"amaka ch"amakaruw amparapamp uñacht"ayäna. "Wila Rey. Kennedy jiwatapat juchani jaqix patak patak jaqinakamp chika. Jan parlañsa ukat sarnaqañ qalltañ pachaw purini. Saraña".
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw saytʼasïna, mä jukʼa juchañchataw uñnaqäna, kunattejj cepilltʼasïna. Uka cuartonkirinakajj taqeniw mä jachʼa samsupjjäna. Punku qhipäxanxa yaqha kunaw utjäna, janiw maynis arsuñ munapkänti:
  
  Kunatsa Capitán Cook jupax arco sutip "Pele punku" ukat "Infierno punku" ukar mayjt"ayäna.
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Estado de Hawai ukax mä loco jaqin ch"amapampiw ch"allxtasïna.
  
  Mä helicóptero ukax jaltxaspa ukhaxa, ch"amaka, jan wali lurawinakat mä jach"a panorámica uñacht"ayañ yatispa, ukax islas ukanw uñstaski, nayraqatax Oahu uksanw jaltxaspa, muyuntat Ala Moana Queen Hotel ukar katuntañataki, kawkhantix walja equipos de SWAT ukan yatxatat jaqinakax ukankapkäna jichhakiw mä amtar puriñ qalltawayi, wali armat , ch"amanchata mercenarios ukanakaru, jupanakax taqi alturanakaruw katjapxäna ukat jan jakt"kay rehenes ukanakarus katxarupxäna. Jupax jank"akiw pasawayxäna, infierno qinayanakat jithiqtasa, ukax tunka payan p"akjat ventananakat jalluntäna, wali amuyumpiw jist"aratanakar uñacht"ayäna, kawkhantix mascarat chachanakax fusiles ukat granadas ukanakamp lanzadores ukanakamp jan yanapt"ir chachanakar, warminakaru ukat wawanakar tamanakar awatipxatap uñjapxäna, ukax juk"amp jasakiw t"unjañataki .
  
  Ukat ukatsti jaltxañapänwa, patat ch"iqa tuqiru mä jach"a arco, nayraqatax inti tuqir uñtata, uka lik"i q"illu bolax juk"at juk"at mä jan yatiñan ukat inas jan walt"ayir jutïr tuqir saraskäna, ukatx alayaru ukat ch"iqa tuqiruw wali axsarkañ saräwipanx bucearïna de descubrimiento ukax Kauai uksaruw puri. Jupax Diamond Head jak"anw pasani, heroes ukat villanos ukanakat jan yäqasa, jupanakax imantat yatiyäwinak thaqhapxi ukat jan wali samkanakaruw ch"amaka ukat jan walt"ayir uraqi manqhan p"iyanakan chhaqhat volcán ukan uñch"ukipxi.
  
  Kauai markanx ch"uñump ch"allt"at jaqitakix mä abeja linea luraspäna, jupax mä cafetería ukan valleparuw cadenanakamp chint"ata, patrones ukanakar manqhan katuntasin ukat qhan uñacht"ayaspäna, mä chaleco dinamita ukamp phuqhantat ukhamarak mä jiwat jaqin detonadorap katxaruta khathatit amparapa. Uka jamuq jach"aptayasma ukhaxa, uka jaqin nayranakapan jan suyt"äwip uñjasma. Ukhamatwa qhan uñachtʼayaspa, inas jan jaya tiempo jakañ puedkchiti. Ukat ukatsti wali jach"aruw jaltxatayna, wasitatwa tejas patat jilxattawayxäna, ukhamat exótica costa ukan suma curva ukar arktañataki. Rancho nina nakhantat ukar puriñkama, kawkhantix Hayden Jay jupax Ed Boudreau jupamp jichhak nuwasïna, Mai Kitano ukat mayni Marines ukanakax Boudreaux ukan tunka tunka mercenarios ukanakamp jak"at amparamp amparamp nuwasipxänwa. Jiwañampi nuwasiñampi wali axsarkañ ch"axwañ taypinxa, usuchjat rehenes ukanakax jachapxänwa.
  
  Ukat nayrar sartañataki. Nayra pachampi jutïr pachampixa niyaw ch"axwawayxi. Nayra jaqinakax ukat vanguardia ukanakax ch"axwawinakan jist"antatawa.
  
  Jichhürunakanxa, diosanakax jiwapxaspäna ukat machaq heroes ukanakax panqarapxaspäna ukat sartasipxaspäna.
  
  Helicóptero ukax qhipa pasaje de vuelo ukaruw purini, ukax contrastante paisajes ukat ecosistemas dinámicos ukanakaruw katuqani, ukax Jach"a Isla uksankiwa. Yaqha rancho taypin t"ijt"asax mä qawqha pachanakaw uñch"ukiñatak utjäna, kunawsatix Alicia Miles, Mano Kinimaka ukat Marines jupanakan equipopax mä complejo ukarux wali arxatat ukarux mantapxäna, kawkhantix rehenes, mercenarios ukat dinamita collaranakani chachanakax mä taqi ch"aman ch"axwäwinx ch"axwapxäna. Ch"axwäw thiyanakanx ch"aman maquinanakaw irnaqañ qalltapxäna, Wila Reyin jaqinakar uraqimpi, thayampi ukat umampi apsuñatakix wakicht"atäpxänwa. Camara ukax jach"aptayañ qalltäna kunawsatix Alicia ukat Kinimaka jupanakax uñch"ukipxäna, jaltirinakat yatisipxäna ukat niyaw thakhinak uñstayapxäna jupanakar jark"aqañataki ukhamarak t"unjañataki.
  
  Ukat qhiparusti helicópterox maysaruw sarawayxäna, mä maquinakïkaspas ukhama, ukampis wali maquinakïskänwa, jaqinakan jan amuytʼasirïtapat uñachtʼäwinakampi phuqantatänwa, jan axsartʼas tantachasipxaspa ukat jikxatapxaspa, ukat jukʼamp jan walinak lurapxaspa.
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drake chachajj arco manqhar mantäna, uka arcojj Capitán Cook chachajj Infierno Punku sasaw sutichäna, ukat mä jiskʼa thakinwa jikjjatasïna. Jupajj fusilan qhanap qhantʼayasaw cañón ukar chintʼäna. Ukat amparapar mä linterna chintʼasaw pirqanakar qhantʼayañatak chiqañchäna. Mä qhawqha tiempojj walja qhanaw utjäna ukat janiw qhan jan waltʼäwis utjkänti.
  
  Uka kʼuchu pasañkamaw Drake chachajj amparapat akham säna: "Ben, Cook chachan diarionakapat yatiyapxita" sasa.
  
  Ben jilatajj jankʼakiw samaqtʼäna. "Akax janiw kunas juk"ampikiti, mä jach"a sistema de trampas ukan mä uñakipäwipawa. Cook jupax "Infierno punkunaka" sasaw sutinchawayi, kunatix sipitanakax kunjamas uk uñjasa. Jupajj janiw kuntï tukuyarojj pasañapsa uñjkänti" sasa.
  
  "Ukhamaxa, ¿khitis uka sipitanak luratayna?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. -Ukat kunatsa?
  
  -Janiw khitis yatkiti. Anqan jikxatapkta uka letreronaka ukat Diosan Sepulturapan utjki uka letreronakax janiw uka manqhankir perqanakan uñstkiti" sasa. Kunkap qʼomachasajj "Adiós" sasaw sarakïna.
  
  Komodo chachan arupax jupanakan qhipäxapanx wali ch"amampiw ist"asïna. "¿Kunatsa Cook jilatajj tukuyañ jan uñjkchïnjja?"
  
  Karin kullakajj amukiw akham säna: "Jupajj tʼijtjjänwa" sasa. "Ajjsarañampiwa".
  
  "Ay, crap" sasa.
  
  Drake chachajj mä jukʼa samartʼäna. "Ukhamaxa, niyakixay nayax mä muxsa pallapallakïsta ukat jumanakax paninix aka operacionan p"iqipäpxtawa, ukhamax kunanaks q"umachapxäma. Chiqansa, troncos ukanakax sistema de trampas ukan llavepawa. Ukat jumanakax paniniw copianakax utjapxtamxa" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Mäkiw utjistu. "Karin pʼeqepanjja yaqha jaqew utji."
  
  "Ukat mäkiw utjistu" sasaw Komodox qhuru arsüna.
  
  "Janiwa..." Ben jilatajj qalltäna, ukampis Drake jilatajj jarkʼäna. "Kuntix jupax sañ munki ukax jiwxani ukhax mä copiaw utjani, wawa. Fotográfico memoria ukax janiw sinti askïkiti kunapachatix jiwatax ukhaxa".
  
  "Janiw... Jïsa, walikiwa, pampachapxita, janiw pallapallanakjam amuyapkti."
  
  Drake chachajj uka túnel jachʼaptañ qalltatap amuyasïna. Ukat jukʼamp kʼacha thayajj ajanuparuw thaytʼäna. Jupanakar jarkʼaqañatakejj amparap aytäna ukat pʼeqep esquinaruw chʼoqtʼäna.
  
  Mä muspharkañ espectáculo uñtapxam.
  
  Jupajj mä jachʼa cuartoruw mantañawjankäna, uka cuartojj oblong ukhamänwa, techopas chʼamakanwa chhaqtjjäna. Uka jiskʼa qhanajj Wila Reyin jaqenakapan jaytatäpachäna uka kʼajkir lawanakatwa jutäna. Jupan chiqak nayraqatapanxa, qullu manqharu saraskäna uka túnel ukar uñjasaxa, mä uñjäwiw utjäna, ukax chuymaparux mä juk"a ch"allxtayäna.
  
  Mä jachʼa ajanuw uka túnel patjjankir qalan kʼachachtʼatäna. Nayranakapajj kʼullutänwa, nayranakapajj ganchompiw chintʼatäna, ukat pʼeqepat mistur wajjranakakïkaspas ukhama, Drake chachajj jankʼakiw mä saxra jan ukajj saxran ajanupa sasaw amuyäna.
  
  Mä juk"a pachatakix ajanupar jan yäqasaw uka chiqar uñakipäna. Perqanakajj kʼuchunakänwa, basenakapas chʼamakampiw chʼamaktʼayasïna. Jupanakax mä juk"a qhana yapxatañaw wakisïna aka chiqanxa.
  
  Jupax juk"at juk"at mayninakaruw nayrar sartañapatak señas uñacht"ayäna.
  
  Ukat ukat mä akatjamat mä ch"axwawiw uka p"iyanx ist"asïna, patak nina naktäwinak mä kutikiw ch"axwapxi, jan ukax kunjamtï Ben jupax siskän ukhamarjamax "maldito Batmobile ukar uñtasitaw ist"asi".
  
  Uka tallado ukan nayra ch"akhanakapat ninax phust"äna, ukat qalat lurat pampar muyuntat mä horno uñstayäna. Sapa nayrat pä sapaqat nina lawranakaw mistunïna, ukat mä qhawqha segundonakatjja, sapa nayrat mayakiw mistunïna.
  
  Drake chachajj llakitaw uka toqet yatjjatäna. "Inas mä kasta mecanismo ukar sartayañax utjchispa. Interruptor sensitivo a la presión jan ukax kunaymaninak" sasa. Jupax Ben-aruw uñtäna. "Wakicht"atäñaw suyt"askta compañero, kunatix kunjamtix Dinorock ukan wali munat bandas ukanakat maynïrix Poison ukan siski ukhama, janiw kunas jan ukasti mä suma pachakiwa".
  
  Ben chachan lakapajj mä jukʼa tiempotakiw jachaqtʼasïna, kunattejj qellqatanakap uñakiptʼäna. "Akax infiernon nayrïr nivelapawa. Guionistax siwa, Hawksworth sutini jaqix aka nivel ukarux Wrath sasaw sutichapxäna. Nayax amuyta, kunatsa ukham lurapxi ukax qhanawa. Qhepatjja, Amón sat diablompiw uñtasipjjäna, jupajj colerasir sajjrawa" sasa.
  
  "Yatichäwimat yuspärta, wawa." Komodox qhuru arumpiw arsüna. "¿Kunatsa nayra pachar sarañ thaknam parli?"
  
  Ben jilatajj uka qellqat pamparuw uchasajj cheqaptayäna. "Uñtaña. Nayax nayrax uk uñjawayta ukampis janiw amuyawaykti. Inas akajj mä pʼeqeñchäwïchi" sasa.
  
  Drake chachajj wayna amigopan jakʼapanwa qontʼasïna. Copiatäki uka revistanakajj wali suma lurtʼatänwa ukat dibujonakampi uñachtʼayatäjjänwa, ukampis Ben chachan amparapampiw mä jan uñtʼat qellqat uñachtʼayäna.
  
  1 (||) - saraña 2 (||||) - saraña 3 (||) - saraña 4 (|||||/)
  
  Ukat uka qhepatjja, akham sasaw qellqasïna: "Colerasiñampi, pacienciampi. Mä suma amuytʼasir jaqejja, nayraqatapan navegación lineanakajj utjchi ukhajja, kawkirus sarañapa uk amtaniwa" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Cook sat barcojj taqe tiempot sipansa jukʼamp jachʼa barcon irnaqtʼirïnwa. "Aka línea ukax pä tuqitwa yatiyarakistu. Aka Cocinerojj mä thaknam saxra pasañ amtäna, ukat uka thaknam sarañatakix wali amuyumpiw amuytʼasiñapa" sasa.
  
  Karin kullakajj ninajj qhantʼir uñjäna. Ukat amuytʼasisaw akham säna: "Pusi jakthapiwaytwa" sasa. "Pusi erupciones de nina naktäwi. Uka pachparakiw-"
  
  Mä disparo ukaw ist"asïna, ukax amukt"añ ch"allxtayäna. Uka balax Drake p"iqip jak"ankir pirqat ricochetänwa, ukat wali ch"ullqhi qala ch"akhanakaw thaya taypin ch"iyjatayna. Mä milisegundo qhepatjja, Drake chachajj pistolap jiljjattasaw pallapallanak jaqontäna, ukat mä milisegundo qhepatjja, pasaje ukar kuttʼanispa ukhajja, francotirador chachajj wiñayatakiw pirqar chintʼaspa sasaw amuyasïna.
  
  Ukham amuyt"asisaw t"ijtäna, ch"axwasa, celdaruw mantäna. Komodo, amuyataxa, uka pachpa amtaruw puri, jupar arknaqäna. Uka nina mayachatajj muyuntat perqat chispanak jaqontäna. Imantasirix wali mulljataw patat jalnaqäna, ukampis yaqha bala jaquntañx atipjataynawa, ukax Drake ukat Komodo ukanakan sillp"itaynawa.
  
  Drakex mä qunqurkamaw jaquqanïna, apuntañataki.
  
  Uka jaqix tapapatw jaltxatayna, armap altu pataruw jiltayatayna, ukampis Komodo jupax nayraqatw ch"axwawayxi - uka phallaw olax atacador ukarux qhipäxar jaquntawayi. Mä ch"allt"asir arnaqasiñaw ist"asïna ukat uka jaqix mä ch"axwañ ch"axwañanw uraqir puritayna, riflex pamparuw ch"allxtasïna. Komodo jupax jak"achasisinx uka jaqix jiwataw sasaw uñjäna.
  
  Drake jupax juramento luratayna. "Kunjamtï nayax amuyirïkta ukhama, Kovalenkox francotiradores ukanakaruw jaytawayi, ukhamat juk"amp jan walt"ayañataki".
  
  "Ukat jiwasanakar jisk"achañataki", sasaw Komodox saraki.
  
  Karin kullakajj pʼeqep esquinaruw chʼoqtʼasïna, chʼiyar ñikʼutapajj nayranakaparuw jaqontäna. "Chiqächi ukhaxa, uka muspharkañ aruchjaw llave pʼiyaxa, ukat "paciencia" siski uka arux llavewa. ¿ Uka pä líneas de tranvía ukax pä auto ukar uñtasita? Musica, poesia ukat nayra qillqatanakanx mä samart"añ sañ munaspa. Ukhamasti, paciencianïñax "mä jukʼa samartʼañ" sañ muni.
  
  Drake jupax uka amtarux uñch"ukiskäna, kunawsatix Delta ukankirinakax p"iyanx ventilación ukamp jalnaqapxäna, Komodo ukan ch"amanchata ukat jan juk"amp pantjasiñ amtapxäna.
  
  Komodo jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¿Jaqinakat kamsaraksnasa? Booby traps ukanakat amuyasipxam. Nayax janiw uka idiota ruso ukarux jurado ukan kuns rig lurañapatak jaytkiristti".
  
  Drakex ch"uñump ch"allt"at amparap qhuru pirqaruw ch"allt"asïna, amparap manqhanx dentado qalax jikxatasïna, refrigerador manqhar uñtataw thaya. "Ukhamajj akhamawa: "Nayrïr phallañ suytʼam, ukat pä horanak mä jukʼa samartʼam ukat pä horaruw sarasma. Payïr phallañ tukuyatatxa, pusi phallawiruw mä juk"a samart"ayañama ukat kimsïr phallawiruw sarañama. Kimsïr phallañ tukuyatatxa, pä kutiw samartʼañama ukat pusiruw sarañama. Ukat pusi kuti phallañ tukuyatatxa, suxta kuti mä jukʼa samartʼañamawa, ukat mistuñamawa" sasa.
  
  "Jasa." Ben jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "¿Ukampis ¿qhawqha tiempos uka samartʼañax?"
  
  Karin kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Jichha pacha."
  
  "Ay, ukax yanapt"asiriwa, sis."
  
  "¿Ukat ¿kunjamsa phallañanak jaktʼasma?"
  
  "Nayax amuyta, khititix nayraqat juk"amp jaya chiqar purinki ukax nayrïr numerowa, ukat pusi numerox juk"amp jisk"akiwa".
  
  "Walikiwa, ukax mä juk"a amuyt"ayiriwa, nayax amuyta. Ukampis wali..."
  
  "Ukax taqpachawa". Drake jilatajj wali sumwa jikjjatasjjäna. "Aka aruskipäw ist"asax pacienciajax nayratpach yant"ataxiwa. Nayax nayraqat sarä. Janïr cafeína sat jachʼa qollqejj tukuskipan uk lurañäni" sasa.
  
  Jupax Komodo tripulacionaruw pasatayna, juk"amp jaya nina naktäwit mä qawqha yardanak sayt"asa. Jupajj sapa mayniw uñchʼukiñatak kuttʼapjjäna sasaw amuyasïna. Ben jilatan llakisitap amuyasïna. Nayranakap jist"arasïna, temperaturax jilxattaskatap amuyasïna, kunatix yaqha jach"a calentat descargax nayraqatapan thayaruw frit"äna.
  
  Kennedy chachan ajanupax amuyunakapan nayraqatapanwa nadatäna. Jupajj kunjamtï nayrajj jikjjataskäna ukhamwa uñjäna. Mä bob estricto chukachata, trajes de pantalón sin expresión - mä sapa uru semanataki. Warmätapat taqi kun mayjtʼayañataki chʼamachasiña.
  
  Ukat ukat Kennedyx ñik"utap apaqäna, ukat khitimpitix pä kusiskañ phaxsi sarnaqapkäna uka warmit amtasxäna. Alison warmipan jan wali jiwatapat ukat walja maranak nayrajj uka jan wali auto accidentejj wali llakitäjjäna uka qhepatwa nayrar sartañapatak yanaptʼañ qalltäna uka warmejja.
  
  Nayranakapajj chuymaparuw cheqak qhantʼäna.
  
  Jupan nayraqatapanjja nina nakhaskirïnwa.
  
  Nina naktäwin juntʼüñap suytʼäna ukat pä segundow saytʼäna. Suytʼkasaxa, payïr nayrat ninax niyaw qhantʼäna, uk amuyasïna. Ukampis pä segundonakatjja, aka cheqaruw sarjjäna, sapa fibrajj janiw ukhamäñapäkiti sasaw arnaqasïna.
  
  Ninajj juparuw tʼunjäna-
  
  Ukampis kunapachatï sarnaqañ tukuykäna ukhajj congelatäjjänwa. Jupa jakʼankir thayajj wali juntʼünwa, ukampis aguantañjamarakïnwa. Drakex samsuskäna, ch"uñux oladanakjamaw jupat ch"allt"asïna. Mä segundos samartʼasajja, mayampiw jaktʼañ qalltäna.
  
  Pusi segundonaka.
  
  Jupan jakʼapanjja, mä nina lawraw chʼalljjtäna, kawkhantï jakañapäkäna uka cheqaruw ninamp nakhantayañ munäna.
  
  Drake jupax uka saräwip luratayna. Ninajj jiwarawayjjänwa. Lakapax mä salt"at tortar uñtataw jikxatasïna. Panpacha nayranakapajj lijampi tʼijtʼayatäkaspas ukhamaw nakhantäna.
  
  Ukampis, nayax ukham amuyta. Amuyt"aña, amuyt"añapuni. Pä segundos juk"ampi ukat jiwasax sarxañäni. Qhipa maniobra ukar sarañäni. Jichhajj jupajj confiyjjänwa.
  
  Suxta segundonak samartʼañamawa ukat...
  
  ¡Soxta horasaruw sarxäna, ukampis ninax janiw chʼamaktʼkänti! Cejanakapajj nakhantjjänwa. Qunqurtʼasisaw cuerpop qhipäxar jaquntäna. Ben jilatajj sutip arnaqasïna. Uka juntʼu thayajj wali chʼamapunïnwa, ukatwa arnaqasiñ yantʼäna. Ukampis uka horasanjja, mä akatjamatwa chhaqtjjäna. Jupax juk"at juk"at amparanakapamp qunqurinakapamp qhuru qala pampan ch"iyjatätap amuyasïna. Pʼeqep jachʼar aptasajj jankʼakiw celda qhepäjjankir túnel sat cheqat jalnaqäna.
  
  Mä juk"a pachatxa, kutt"asaw mayninakar arnaqasïna: "Jumanakax uka qhipa paqallq segundos samart"añax juk"amp askiwa, waynanaka. "Qhep qhepa yatiñajj kunjamsa Kentucky Fried sat cheqajj uk yatiñ munkta ukawa" sasa.
  
  Amukt"at larusiñaw ist"asïna. Komodox jank"akiw jak"achasisinx Karin ukat Ben jupanakarux kunapachas turno katuqañ munapxi uk jiskt"äna. Ben jilatajj jukʼamp mä qhawqha pallapallanak nayraqatar sarapjjañap munäna, ukampis Karin kullakajj Drake sat chachar arktañwa munäna. Komodo jupa pachpaw jupar mä chiqar irpañax wakisïna ukat amukiw aruskipt"äna, Drake jupax janiw suertenikïkaniti, janïr operacionapan mä p"iqip chhaqhayañkama.
  
  Drake chachajj Karin kullakarojj llampʼuchasir uñjäna ukat mä jukʼa jachaqtʼaskäna. Maynix Blake familian sallqa wawapar samarañapatak yanapt"ki uk uñjañax wali askiwa. Jupax muyuntat túnel uñakipäna ukat glow stick ukax ch"amakanakaruw jaquntäna. Ámbar sat jachʼa colorapajj janiw kuns qhantʼkänti, jan ukasti jukʼamp chʼiyjatäki uka túnel ukaruw qhantʼäna, ukajj chʼiyarar tukuwayjjänwa.
  
  Nayrïr Delta pallapallax jupan jak"aparuw jaquqanïna, ukatx mä juk"a pachatxa payïr pallapallaw jaquqanïna. Drake chachajj janiw tiempo ina chʼusar aptʼkänti, jupanakaruw túnel ukar khitäna, ukhamat yatxatañataki. Kunjamtï colerasiñ utar qhipäxar kuttʼkäna ukhaxa, Ben Blake sat jaqiruw sarxatap uñjäna.
  
  Ben jilatajj niya escuelankir waynar uñtataw bolsap katthapïna, ukat jachʼa ñikʼutapajj camisetapan manqhapar chʼoqantatäñapatakiw uñjäna, ukat nayrar sartarakïna. Drakex lakapan sarnaqatap uñjäna, kunawsatix segundonak jakthapiskäna ukhaxa. Janiw anqankir chimpunak uñacht"ayaskänti, Drake-n chuymapax chiqpachapuniw lakapat jaltawayxäna ukat ukan qhiparäna, amigopax kayunakapar t"unjañkama, phust"asis.
  
  Drake jupax amparapampiw juparux luqtäna. Ben jilatajj uñkatasaw akham säna: "¿Kunsa sisma, asnu? ¿Janiw junt'u pachar aguantañjamäkiti?"
  
  Drake chachajj chuym ustʼayasisaw akham säna: "Janiw Bucks Fizz sat chachan arunakapat arskti" sasa. "Munsta ukhaxa -janiwa, suyt"am-"
  
  Drake chachajja, Karin kullakarojj nayrïr nina jawir jakʼachasir uñjäna. Ben-an lakapax mä ratukiw jist"antasïna ukat nayranakapas kullakanakapan sapa sarnaqawip arktäna. Kunjamtï jupax liwxataskäna ukhaxa, Ben-an kisunakapax wali chʼamampiw qʼañuchasïna, Drake-x placas tectónicas ukanakax maynit maynikam chʼallxtasirjamaw istʼasïna sasaw amuyäna. Ukat mä seguro refugio ukat yaqha refugio taypin jalnaqkäna ukhajja, Drake chachajj Ben jilatarojj wali chʼamampiw katjañapa, ukhamat katjañatak tʼijtjjañapatak jarkʼaqañataki.
  
  "Suyaña! Janiw juparux qhispiyañjamäkiti".
  
  Karin kullakajj mä jukʼa samartʼäna. Ukham liwxatatapatxa, qʼala jan amuytʼasisaw uñjasïna. Jupajj niya pä segundonak janïr yaqha erupción nakhantaykäna ukhajj jan wali thakinwa uñchʼukiskäna.
  
  Ben jupax Drake jupampiw ch"axwäna, jupax qhuru chuymampiw uka waynarux p"iqip qhipäxat katjäna ukat janchipampiw amigoparux jark"aqäna, jutïr jan walt"äw uñjañapataki.
  
  Karin kullakajj nayranakap jistʼarasïna.
  
  Ukat Komodo, Delta equipon p"iqinchiripaxa, mä jach"a amparapampiw apthapitayna, wali yatiñampiw samart"añ taypin jaltawayxatayna. Jupax janiw ritmop p"akintkänti, jan ukasti Karin kullakaruw amparapat jaquntäna, p"iqip nayraqat jaquntäna, ukat llamp"u chuymampiw colerat jilapan jak"apar uraqir jaquntäna.
  
  Ben jilatajj jupa jakʼaruw chhaqtjjäna, jupar jakʼachasisajj kuns arsüna. Karin kullakajj Ben chachan amparapat cheqak Komodo uñkatasaw pä arunak lakapat arsüna. "Pay suma".
  
  Komodox llakitaw p"iqip ch"allxtayäna. Mä qawqha minutonakatjja, mayni jaqenakajj jan kuna usuniw puripjjäna, ukat Drake chachajj túnel ukar khitkäna uka paniniw kuttʼanipjjäna.
  
  Jupanakat maynïrejj Drake ukat Komodo jilatanakaruw mä pachpa tiempon arsüna. "Yaqha sipita, tata, niya mä kilómetro nayraqataru. Janiw francotiradores jan ukax booby trap ukanakan qhan chimpunakapax utjkänti, ukampis janiw pä kuti uñakipañatakix lip"katasipkti. Aka chiqar kutt"añasawa sasaw amuyta" sasa.
  
  Karin kullakajj laqʼa apsusaw saytʼasïna. "¿Kunjamakis mä sipitax uñstaspa?"
  
  "Miss, ukax mä jach"a bastardo ukar uñtasitawa."
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Uka jiskʼa thaknam tʼijtjjapjjäna, inas jupanakat sipansa jukʼamp jan walinak lurapkchïnjja, ukat nayraqatapan uraq manqhankir chʼamakan jalnaqir jaqen jan wali amtanakapampiw chʼamañchtʼapjjäna.
  
  Mä qʼañu arcow jutïr pʼiyanakar irpäna. Mä kutimpiw brillonakax jach"a chiqan mä chiqar qhant"ayapxäna, machaq ukhamarak juk"at juk"at chhaqtawayxäna, ukampis Drake jupax jank"akiw pä ámbar lliphipinak jaya pirqaruw ch"allt"äna.
  
  Jupanakan nayraqatapan utjkäna uka cheqajj wali muspharkañänwa. Thakhinakax mä tridente ukham uñtatänwa. Jilïr ejejj mä pasaje ancho ukhamänwa, kimsa jaqenakajj maynit maynikam jakʼachasiñataki. Ukax yaqha mistuñ arco ukan jaya pirqaruw tukuyäna. Jilïr ejet ramanak jaljasa ukat tridente ukan mayni pä puntanakap uñstayasa, jukʼamp pä pasajenakaw utjäna, uka pasajenakajj jukʼamp jiskʼakïnwa, repisanakat sipansa mä jukʼa jachʼänwa. Uka proyecciones ukanakax p"iyan pirqapan mä jach"a curva ukan tukuyäna.
  
  Tridente thakinak taypinkir cheqanakajj wali chʼamaka, jan amuytʼasir chʼamakampiw phoqantatäjjäna. Kunawsatix Komodox uka qalax uka jak"an jan qhanan utjki ukar jaquntäna, janipuniw manqhar ch"allt"atap ist"apkänti.
  
  Wali amuyumpiw juk"at juk"at nayrar sartapxäna. Uka jan waltʼäwitjja, amparanakapajj tʼijtjjänwa ukat nervionakapas chʼiyjañ qalltäna. Drake jupax mä jisk"a ch"uñu ch"uñumpiw ch"iqa ch"akhapan liwxatasin jikxatasïna, taqpach alayaruw chhuxriñchjasïna. Gruponkir sapa par nayranakaw uñch"ukipxäna ukat sapa ch"amaka, sapa esquina ukat chhullunkhanak thaqhapxäna Ben qhipharux arup jikxatañkama.
  
  "Suytʼam" sasaw jukʼamp istʼasïna, ukat kunkap qʼomachasajj "suytʼam" sasaw arnaqasïna.
  
  "Kunasa akaxa?" Drakex congelasïna, kayupax wali thayankänwa.
  
  "Nayraqatax Cook chachan registronakap uñakipañasawa, jan ukax jan walt"äwinakax utjaspa ukhakiw uñakipt"añasa".
  
  "Jumax maldito pachanakam ajlliwaytaxa."
  
  Karin kullakajj arsüna. "Ukax Codicia sasaw sutichapxäna, ukax payïr jiwayir juchawa. Munañampi chiktʼat saxrax Mamón satawa, jupax infiernonkir paqallqu príncipenakat maynïriwa. Milton chachan Paradise Lost sat libropanwa jupat parläna, ukat Inglaterra markar infiernon embajador sasaw sapjjarakïna" sasa.
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Janiw larusiñakiti".
  
  "Janiw ukhamäñapatak luratäkänti. Akax mä kutix liyt"asaw imawayta. Hawksworth jupax aka chiqan mä p"iqinchaw uñacht"ayi, ukax aka frase ukawa: Contrario codicia sis mercy. Jutïr jaqejj kuntï munkta uk utjpan" sasa.
  
  Drakex thaya, q"uma p"iyaruw uñtäna. "Akanx janiw kunas nayatakix wakiskiti, jan ukasti inas Krispy Kremes ukax utjchispa".
  
  "Akax chiqak mistuñ thakhiwa". Komodox mä jaqiparuw sayt"ayäna, jupax pasañkamaw chhuxriñchjasïna. "Janiw kunas ukham faciläkiti. Chhuy! Kunas kunasa, dude-"
  
  Drakex kutt"awayxänwa, Delta markankir jaqirux Komodo-rux mä chiqar jaqunukutap uñjäna ukat comandantepar chiqak jak"achaskäna.
  
  "¡Wallis kullakajj! Asnumajj filaruw saytʼayasiñama, pallapalla -sasa.
  
  Drake chachajj jakʼachasisinjja, uka jaqen nayranakapwa uñjäna. Vidrio ukata. Ch"iqa tuqin mä chiqan askichata. Drake chachajj uñkatataparuw arkäna.
  
  Ukat jankʼakiw nichonak uñjta. Kunjamsa nayrajj jupanakar jan amuyaskäna ukajj wali muspharkañawa. Chiqa ch"axwañ uta tukuyanxa, kawkhantix p"iyan pirqapar ch"allt"askäna, Drake jupax jichhax kimsa manqhankir nichos ch"iyar qalan ch"uqt"at uñjäna. Sapa nicho manqhanxa kunas qhant"äna. Kunas wali aski, quri, zafiro ukat esmeralda ukanakat lurat. Uka yäx p"iyan ch"iyar ch"iyar ch"iyar qhanaruw katjäna ukat tunka kutiw kutt"ayarakïna. Ukajj tunka quilates diamantenakat lurat mä lliphipikir discoteca bolan chuymapar uñtatäkaspas ukhamänwa.
  
  Karin kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Mä toqenjja mä chʼusa punkuw utji" sasa.
  
  Drake chachajj arsutäki uka qamirïñan jaqonukutap amuyasïna. Jukʼamp jakʼachaskäna ukhajja, kunanakatï utjkäna ukanakajj jukʼamp qhanäjjänwa ukat jukʼampiw munarakïna. Karin kullakajj kuntï siskäna ukajj mä jukʼa tiempow munasïna, ukampis chhaqtjjäna ukhajja, envidiasisaw uka chʼusa alcoba uñkatarakïna. Inas yaqhip suerteni almax ledge ukar sarantasax uka yänak apthapisin sarxchispa? Jan ukajj ¿alaya manqhankir jan jaktʼkay manqharu arnaqasisajj katthapïna?
  
  Mä thakhiw uk yatiñataki.
  
  Drake chachajj mä kayup mayni kayup nayraqatar uchasaw saytʼasïna. Jan askinaka . Uka cebonak taypinkir cebojj wali chʼamaniwa. Ukampis Kovalenko sat chachar arknaqatapajj jukʼamp sumapunïnwa. Jupax chiqpach uñstawiparuw kutt"awayxäna, kunjamarak mä conjunto de luces ukax ukham hipnotizante ukhamäspa sasaw lup"ïna. Uka pachanx Komodox t"ijt"asaw jupar jak"achasïna, ukat Drakex amparap luqtäna jark"aqañataki.
  
  Ukampis Fuerza Delta uksan p"iqinchiripax jichhakiw irnaqir masipar jaquntatäna ukat uraqiruw jaquntäna. Drake jupax qunqurt"asis mayni equiponkirinakar uñjañatakiw kutt"äna, nayranakap ch"allxtayasisa jan ukax yant"äwinakat q"al jithiqtasa. Ben ukat Karin jilatanakajj wali muspharkañaw saytʼasipjjäna, ukampis mä qhawqha tiempotjja, Karin kullakajj jankʼakiw amuytʼasïna.
  
  Ukat jankʼakiw jilapar uñtäna. -¿Jumajj walikïsktati? Ben?
  
  Drake chachajj uka waynan nayranakaparuw sum uñchʼukïna. "Inas jan waltʼäwinakan uñjasiraksna. Jupax pachpa vidrio uñnaqaniwa kunapachatix Taylor Momsen escenario ukar sarki ukhaxa".
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Wawanaka" sasaw jiskʼat arsüna ukat jilaparus wal jawqʼjäna.
  
  Ben jilatajj nayranakap chʼirmthapïna ukat amparapampiw ajanupar aytäna. "Saram!"
  
  -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Janiwa, ¡infierno janiwa! Jumajj niyaw ñikʼutaj pʼakjawayta" sasa.
  
  "Jan chʼamani jaqëjjamti. Jutïr kuti jawstʼapkani ukhajj mamamar tatamar yatiyapjjam" sasa.
  
  "Maldita, nayax uk lurarakïwa. ¿Kunatsa infiernojj nayarus jawqʼjtasta?"
  
  Drakex amparap ch"allxtayäna kunawsatix Komodox jaqiparux pampat apsuwayxäna ukat wasitat línea ukar jaquntäna. "Machaq jaqiwa."
  
  Karin kullakajj wali muspharkañaw uñchʼukïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "¿Janit amtaskta? ¿Suma qhananaka? Niya katjapxtam, amigo" sasa.
  
  "Amtastwa..." Ben chachan uñkatatapax mä akatjamat qala pirqaru ukat wali chʼamäki uka nichonakaparuw kuttʼäna. "Ay, wow, kunas wali kusiskañawa. Quri, diamante ukat qamir yänaka. Uk amtastwa" sasa.
  
  Drake chachajj uka lliphipiri yänakajj wasitat gravedad ukar puriñ qalltatap uñjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukat sarjjañäni" sasa. "Pä kuti. Kuntï aka pʼiyajj luraski uk uñjtwa, ukat jankʼak uka pʼiyan pasañäni ukhajja, jukʼamp sumäspawa" sasa.
  
  Jupax jank"akiw sarxäna, Ben-an amparapamp amparapamp katxarusaw Karin-ar p"iqip ch"allxtayäna. Komodo chachajj amukiw arktäna, chachanakaparojj wali sum uñjäna, kunattejj mayni ladopankkäna uka ledgenak jakʼaruw pasapjjäna.
  
  Nichos ukar jak"achasipkäna ukhax Drakex jank"akiw uñch"ukiñ jan walt"ayasïna. Sapa nicho ukanjja, mä jiskʼa manqʼañ yäw saytʼatäskäna, uka yä patjjarojj wali suma qalanakampi chʼoqantatänwa. Ukampis uka sapakix janiw uka muspharkañ qhana uñacht"äw lurañatakix askïkänti, ukax wali nayrar sartañänwa. Sapa manq"añ qhipäxanxa, pachpa nichonakan qhuru pirqanakapanxa, rubí, esmeralda, zafiro, diamante ukat jan jaktʼkay yaqha suma qalanakaw utjäna.
  
  Uka manqʼañanakajj walja qollqeruw tukuspäna, ukampis pachpa nichonakajj janiw kunäkisa.
  
  Drake jupax arco de salida ukar jak"achasisax sayt"asïna. Mä thaya thayaxa ch"iqa tuqita ch"iqa tuqita juparu thayt"anitayna. Taqi uka chiqax nayra misterio ukat imantat imantat yatiyäwinakampiw thujsäna. Mä chiqanx umax ch"allxtaskänwa, mä jisk"a ch"allxtawikiw utjäna, ukampis ukax sistema de cuevas ukan jach"a jach"a tukuñapatakiw wakicht"ata, jupanakax uñakipapkän uka.
  
  Drake chachajj taqeniruw sum uñchʼukïna. Uka sipitajj atipjatäjjänwa. Jupax mistuñ arco taypit sarañatakiw kutt"äna.
  
  Ukat maynin arupajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Jan saytʼam!"
  
  Jupajj mä ratukiw congelasïna. Nayra SAS yatichäwit yurir jachañar ukat instinto ukar iyawsäwipax jakäwip qhispiyawayi. Kupi kayupax jukʼakiw uka jiskʼa alambrer llamktʼäna, ukampis mä kuti jukʼampi chʼalltʼasax booby tramparuw sartayaspa.
  
  Jichha kutix Kovalenkox janiw francotirador ukar jaytkänti. Jupajj qhepäjjapankir grupojj Greed Hall sat cheqanwa asnunak irpapjjani sasaw cheqaparjam amuyäna. Tripwire ukax mä imantat M18 Claymore minaruw puriyatayna, ukax "Front to the Enemy" sasaw qillqt"ata.
  
  Nayraqatax Drake ukar uñtatawa ukatx Ben ukat Karin ukanakamp chikaw cojinetes de bolas de acero ukampix t"unjasispa, Komodox jan mä iwxt"äw arnaqaspän ukhaxa.
  
  Drake chachajj jaquqanïna ukat jankʼakiw uka aparato jistʼantäna. Jupax Komodo ukarux pasawayiwa. "Walpun yuspärta, amigo. Akax amparamp katxaruñamawa ukat qhipatx Kovalenko-n asnuparuw ch"allt"añäni."
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Jutïr senderismojj mä jukʼa tiempokiw utjäna ukat jankʼakiw qollut saraqanïna. Drake ukat mayninakax talonanakampiw sarnaqapxañapäna, janchip qhipäxar jaquntasaw chiqak sayt"asipxañapäna. Drake chachajja, kuna horasas liwjjataspa ukat jan kun lurasajj liwjjataspa, Diosakiw yati kuna jan wali destinonakas alayaru suytʼaski.
  
  Ukampis mä qhawqha minutonakatjja, mä uñtʼat arco uñjapjjäna. Drake chachajj glow stick sat thujrupa wakichtʼäna ukat mantañawjan saytʼasïna. Francotiradoranakat amuytʼasajja, jankʼakiw pʼeqep chʼoqtʼasisin mistuwayjjäna.
  
  "Ay, bolas" sasaw chuymapan samaqäna. "Ukax juk"amp jan waliruw puri."
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jan yatiyamti" sasa. "Mä jachʼa bola de hormigón ukaw pʼeqenakaja patjjar warktʼatäskäna" sasa.
  
  Drake jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Jakäwix janiw mä peliculakïkiti, Blakey. Dios, jumax mä freak ukhamätawa -sasa.
  
  Jupax wali samsusaw kimsïr jach"a p"iyan irpäna. Uñjapkäna uka muspharkañ cheqajj sapa mayniruw thakinakapan saytʼayäna. Lakanakax jist"aratäxänwa. Wila Reyix mä sipita uñstayañatakix kuna puntos ukham jaya thakhi saräwipanx ajllispa ukhax akax ukhamawa, Drake jupax mä qawqha minutos ukjatx amuyäna, ukax mä suma ch"amawa. Ukampis, suma jaqinakatakix wali askiwa, janiw kunas suyt"atäkiti. Inas mä suma razonax utjchispa...
  
  Komodo chachas wali muspharata ukat jan iyawsasaw jistʼarasïna, ukampis mä qhawqha arunak apsuñ atipjäna. "Ukatxa, munañanïñaw sasaw amuyta."
  
  Tos ukat chhuxriñchjasiñakiw juparux jaysäna.
  
  Jupanakan nayraqatapan thakipax mä chiqa chiqarukiw arco de salida ukar puriñkamax saräna. Uka thakhix pä tuqinx jisk"a pedestales ukanakamp muyuntatänwa, estatuanakampi ukat jach"a pedestales ukanakamp pintatanakampi. Sapa estatua ukat sapa pinturax walja formas eróticas ukanakaruw uñacht"ayäna, muspharkañ sawutanakat qalltasa, q"añu q"añunakkama. Ukhamarus, p"iyan pintatanakax sapa pulgadas utjki uka p"iyan pirqanakaruw phuqhantäna, ukampis janiw nayra p"iyanakan jikxataski uka nayra uñacht"äwinakax utjkänti - ukax muspharkañ uñacht"äwinakawa, jasakiw kuna Renacimiento jan ukax jichha pacha artistanakar uñtasita.
  
  Uka temajj yaqha toqet wali muspharkañänwa. Uka uñacht"awinakax mä jach"a orgia uñacht"ayi, sapa chacha warmix wali t"aqhisiñ detalles ukanakamp dibujatänwa, sapa munañan jucha luratapa, ukax chachan uñt"atawa... ukat juk"ampinaka.
  
  Taqi kunat sipansa, ukax mä muspharkañ ch"axwawiwa, uka ch"axwawix jan jaytjasaw sarantaskakïna, kunatix juk"amp jach"a escenanakaw jaqin nayraparusa amuyunakapar ch"amakt"ayañatak uñstawayi.
  
  Drake jupax niyaw mä cocodrilo jachaqt"asis Wells nayra masipatakix warxatäna. Aka nayra pervertido ukax elementopankaspawa akanxa. Yämas May jilatampiw uk jikxatäna.
  
  May sat nayra jakasir amigopat amuytʼasajja, uka jakʼankir pornográfico sensorial sobrecarga ukanakat amuyunakapar mayjtʼayañatakiw yanaptʼäna. Jupajj uka grupor kuttʼasaw uñchʼukïna.
  
  "May mayanaka. Chachanaka, akax janiw taqi kunas utjkaspati. Aka chiqanx kunayman sistema de trampas ukaw utjañapa. Jiñchunakam jist'arasipxam -sasa. Jupax chhuxriñchjasïna. "Ukat nayax sipitanakatakiw sañ munta."
  
  Thakhix juk"ampiruw sarawayxäna. Drake chachajj jichhajj amuyasïnwa, oraqer uñchʼukiñas janiw yanaptʼkätamti. Ukanjja, wali suma qhanañchtʼat figuranakaw liwjjatasïna. Ukampis taqe ukanakajj mä wila arenque ukhamänwa, janiw pächasiñasäkiti.
  
  Drake chachajj wali samsusaw nayrar sartäna. Ukat thakin mayni ladopanjja, niya patak yardanakaw pusi pulgadanak jachʼar aptatätap amuyasïna.
  
  Uka pachparakiw Komodo jupax arsüna. "¿Aka uñjtati, Drake? Inas jan kunäkaspänti" sasa.
  
  "Jan ukax taqi kunasa." Drake chachajj wali amuyumpiw mä kayup mayni kayup nayraqatar uchatäna. Ben jilatajj mä paso qhepäjjaruw arkäna, ukatsti mä qhawqha pallapallanakaw arktäna, ukat Karin kullakarojj Komodo chachajj wali sum uñjäna. Drakex jach"a, ch"amani Komodo-rux Karin-ar amukt"at disculpa mayiskir ist"äna, jan wali uñnaqt"an uñacht"awinakapata ukhamarak jan wali jaqinakaparu, ukat jupax mä jachaqt"asiw chhaqtayäna.
  
  Kunapachatï pʼeqe kayupajj jachʼa ladonak qalltan oraqer llamktʼkäna ukhajja, mä manqhankir thuqtʼañaw thayar phoqantäna. Jupan chiqak nayraqatapanxa, pampax sarnaqañ qalltäna.
  
  "Kamisaki". Yorkshire markan jach"a estilopax estrés ukan uñstawayi. "Suyt"apxam waynanaka."
  
  Uka thakhix mä qawqha jach"a estanterías horizontales de piedra ukar jaljatawa. Kʼachat kʼachat sapa estantejj maysaruw sarjjañ qalltäna, ukhamat khititï ukan saytʼatäkäna ukajj jan qhepa estanteru kayump taktʼkasajj jaqontatäñapataki. Uka secuenciax wali k"achat k"achatänwa, ukampis Drake jupax jichhax kunatsa Chambers jupax jan axsart"as distracciones ukanak jikxatapxi sasaw amuyt"ayäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Sum kayump taktʼam" sasa. "Pani panini. Ukat amuyunakam laqʼat apsusin nayrar sartam, "janitï aka machaq deporte "chʼamaka manqharu chʼalltʼasiñ" yantʼañ munksta ukhaxa" sasa.
  
  Ben jilatajj nayrïr kustʼat estanteruw jupamp chiktʼasïna. Ukat akham sasaw jachtʼat säna: "Chʼamapuniw chuym churañaxa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Haydenat amuytʼam" sasa. "Ukhamaw uka jan waltʼäwinak pasañatak yanaptʼätam" sasa.
  
  "Haydenat lupʼiskta" sasa. Ben jilatajj jakʼankir estatuaruw nayranakap chʼirmthapïna, uka estatuajj kimsa pʼeqenakani, amparanakapamp kayunakapamp chʼalljjtayatänwa. "Ukaw jan walt"äwixa."
  
  "Nayampi chika". Drake jupax wali amuyumpiw payïr estante apsuñ utar mantawayi, kimsïr ukat pusir ukan sarnaqawip nayratpach uñakipt"asa. "Yatitawa, Tomb Raider sat anattʼañan taqi uka horanak tukuyatajat wal kusista" sasa.
  
  "Janipuniw uka anatäwin sprite ukham tukuyañax amuyirïkti" sasaw Ben jilatax kutt"ayäna, ukat May tuqit lup"ïna. Japón markankir inteligencia ukankirinakat jila partejja, videojuegonakan mä jaqeruw uñtasipjjäna. "Hey Matt, janiw chiqpachapuni samkasipksnati sasin amuyktati, ¿janich ukhamäki? ¿Ukat akax taqpach samkakïpachati?"
  
  Drake chachajj amigopajj kimsïr estanteruw wali amuyump mantaskäna uk uñjäna. "Janipuniw ukham qhan samkasirïkti" sasa. Jupajj janiw kuntï siskäna uk qhanañchañatakejj kawkhantï jakkäna ukar pʼeqep chʼoqtʼañapajj wakiskänti.
  
  Jichhax jupanakan qhipäxapanx payïr ukat kimsïr tama jaqinakax wali ch"amamp sarnaqañ qalltapxäna. Drake jupax pä tunk estanterías ukanakaw jakthapitayna janïr tukuyar purinkipanxa, ukat wali askiwa, ch"aman uraqiruw jaltawayxatayna. Diosar yuspajarañaw t"ijtir chuymapax mä juk"a samart"añ atipxatayna. Mä minutow arco de salida uñch"ukiskäna, ukatx sapakïpxatapat satisfacta, mayninakan nayrar sartawip uñakipañatakiw kutt"äna.
  
  Delta markankir mä chachajj wali suma pintat techot maysar uñtasajj tiempoparuw uñjäna-
  
  Ukat niyaw kayump taktʼaskäna uka estantet faltasïna. Jupax mä fracción de segundo ukjatx janiw utjxänti, kunapachas ukankatapat amtayitäna, ukax liwxatatapat qhipat wali axsarat arnaqasiñakiw utjäna.
  
  Compañía taqeniw saytʼasipjjäna, ukat thayajj wali mulljata ukat ajjsarañat khathattʼasïna. Komodo jupax taqiniruw mä minuto churatayna ukatx nayrar sartayatayna. Taqinipuniw kunjamsa uka tuqit pasañ yatipxäna. Uka liwitat soldadojj jupa pachpatakejj mä loqhe jaqënwa.
  
  Mayampi, ukat aka kutix juk"amp amuyumpi, taqiniw sarnaqañ qalltapxäna. Drake chachajj mä jukʼa tiempojj uka jan tukuskir manqha manqharuw wiñayatak jaquqanipkäna uka pallapallanakan arnaqasitanakap istʼaskakispa sasaw amuyäna, ukampis mä alucinación sasaw amuyäna. Jupax jaqinakarux wasitatw uñch"ukisïna, ukhamat jach"a Komodo ukar uñtasit jaltxatap uñjañataki.
  
  Mä jan ch"amanïñ pachaw amparanakap ch"allxtayasïna, mä colerat jach"a jach"a tukusaw arrepentisiñax utjäna, kunatix jach"a Delta equipon p"iqinchiripax estante thiyat liwxatasïna. Drake jilatajj jachʼat arsüna, niyaw jankʼak yanaptʼañatakejj wakichtʼatäjjäna, ukampis tiempompejj janiw uk lurañjamäkaniti sasaw llakisïna. Ben jilatajj mä imill wawar uñtataw arnaqasïna-
  
  Ukampis ¡ukajj ¡Karin jachʼa jaqetak palomakïtap laykuw ukham lurasïna!
  
  Jan pächasisaw Karin Blake kullakax taqpach Delta ukan wali yatxatat equipo ukar jaytawayi, jupax sarxatapat uñjañatakiwa, ukat p"iqip ch"allxtasaw Komodo uksar t"ijtäna. Jupajj nayraqatapankänwa, ukhamajj chʼamanïtapajj hormigón sat losa patjjar kuttʼayañatakiw yanaptʼañapäna. Ukampis Komodox jach"a jaqiwa, ukat llamp"u chuymanïnwa, ukat Karin-an punto-blank saltapax juk"akiw juparux ch"allxtayäna.
  
  Ukampis mä jukʼa llamktʼäna. Ukat ukajj yanaptʼañatakejj walikïskänwa. Komodox kutt"añ atipxatayna, kunatix Karin jupax pä segundos ukjaw aire tiempo yapxatatayna, ukatx vicio ukham amparanakapamp hormigón uksanx katjatayna. Jupax ch"amakt"asïna, jan ch"amanïsa, jan sayt"asiñjamäsa.
  
  Ukat estante deslizante ukax ch"iqa perímetro uksaruw t"aqhisiñamp juk"at juk"at sarawayxäna, ukatx chhaqtawayxänwa, Delta equipon p"iqinchiriparuw irpxaruwayäna.
  
  Karin kullakajj Komodo chachan chʼeqa amparapat wali chʼamampiw katthapïna. Qhepatjja, equipopankir mayni jaqenakajj ukham lurasaw mayni amparapat katjjarupjjäna. Wali chʼamachasisaw uka losa patjjar jaqontapjjäna, kunjamtï mä imantat pasaje ukar chhaqtkäna ukhama.
  
  Komodox laq"amp phuqhantat hormigón uñkatasaw p"iqip ch"allxtayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Karin" sasa. "Janipuniw mayampsa yaqha warmir uñchʼukjjäti."
  
  Uka rubio genio ex-estudiante ukax yatiqañ jaytawayi. "Jumanaka, sarnaqir nayranakamampixa, janipuniw yatiqapkätati."
  
  Ukat Drake-n jach"añchawipampix amuyasiñaw utjawayi, aka kimsïr nivel de "infierno", aka cuarto ukax lujuria satawa, janiw kunas juk"ampikiti, mä jamuqawa, mä jaqin wiñay t"aqhisiñapata, mä sarnaqir nayrani. Cliché ukax é kunatsa mä chachax café ukan qunt"atäspa & # 233; warmipampi jan ukax amigapampi, ukat yaqha suma kayunakampiw sarnaqapxäna - niyas uñch"ukispänwa.
  
  Jan ukasti aka alayax uñch"ukispäna ukhax jiwaspänwa.
  
  Yaqhip warminakax janiw ukampi jan walt"ayasipkaspati, Drakex lup"ïna. Ukat suma amuyumpi, ukhamaraki. Ukampis Karin kullakajj Komodo jilataruw qhespiyäna, jichhajj uka chacha warmijj mä kikpakïjjänwa. Yaqha phisqa minutonakaw llakit suyt"añax wakisïna, ukampis qhiparux mayni equiponkirinakax deslizantes estanterías ukanakatw puripxäna.
  
  Taqinipuniw mä jukʼa samartʼapxäna. Uka empresankir taqe chachanakajja, Karin kullakarojj amparat luqtañajj jupanakan luratäkaspas ukhamwa amuyapjjäna, ukat jan ajjsarirïtapat yuspärapjjatapsa uñachtʼayapjjarakïnwa. Ukat Ben jilatasa.
  
  Ukat mä disparojj istʼasïna. Delta markankir pallapallanakat maynïrejj qonqortʼasisaw purakapat katthapisina. Mä akatjamatwa jupanakarux nuwantapxäna. Wila Reyin chikat tunka jaqinakaw arco utat warantasipxäna, armanakap wakicht"ataw katxarupxäna. Balanakaw thaya taypin thuqtʼasïna.
  
  Niya qunqurt"asisaw Drake ukat tripulacionapax cubierta ukar jaquntapxäna, armanakapat katjasa. Uka jaqejj qonqortʼasisaw qheparäna, ukat jukʼamp pusi balanak pechoparu ukat pʼeqeparuw katjäna. Janïr pä segundos ukjatx jiwataw uñjasiwayi, yaqha jan walt"ayataw Wila Reyin luratapata.
  
  Drake jupax mayt"at fusil de asalto M16 uka apthapisinx fusil de asalto ukampiw ch"axwawayxi. Chʼeqa toqenjja, mä estatuajj plomompi phoqantatänwa, alabastro tʼaqa tʼaqanakajj thayaruw chʼeqetäna. Drake ukax patat uñtatänwa.
  
  Yaqha balajj pʼeqep pasañwa sillpʼäna.
  
  Taqi uka equipox amukt"atäpxänwa, samarata ukat wali amuyumpiw fusilenakapamp uraqin uñch"ukiñ yatipxäna. Kunawsatix pallapallanak jist"antapxäna ukhax mä jiwayawiw utjäna, tunka tunka balas ukanakaw Kovalenko ukan jaltir jaqinakarux ch"allxtayäna ukat wila títeres ukham thuqt"apxañapatakiw wayt"äna. Mä chachajj bulldozerampiw sarawayjjäna, mä milagro lurasaw jan kuna jan waltʼäwin uñjasïna, Matt Drake sat chachar uñtʼañkama.
  
  Nayrir SAS chachax p"iqi ch"allxtataw juparux jutäna, mä p"iqi ch"allxtawimp ukhamarak mä jank"ak cuchillomp costillanakapar ch"allt"asa. Kovalenko chachan qhip qhipa jaqinakax kawkhantix taqi jan wali jaqinakax tukuyapkän uka chiqaruw liwxatapxäna.
  
  Imphirnu.
  
  Drake jupax jupanakarux pasapxañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna, arrepentisiñampiw Delta equipon jiwataparux uñkatarakïna. Jupanakax kutt"añ thakin janchip apthapipxani.
  
  "Mä jan wali jaqiruw katjasipxpachäna."
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Hayden jupax Ed Boudreaux jupampiw uñkatasïna ukat akapachax ch"amakt"awayiwa.
  
  Boudreau chachajj nayrajj mä kuti siskäna uka arunak wasitatwa akham säna: "Jiwayañajj wal kusista" sasa. "Wasitampi".
  
  "Qhipa kutix pantjasiwaytawa, psico. Mayampiw pantjasipxäta" sasa.
  
  Boudreau chachajj kayup uñkatasaw uñchʼukïna. "¿Kunjamsa jumax chhuxriñchjasta?" - Jiskt"ata.
  
  "Taqi kunas wali askiwa". Hayden chachajj kayu puntampiw saytʼasïna, mä llijullijunak suytʼasa. Jupax americano jaqirux irpañ yant"äna, ukhamat asnupax granero pirqar ch"allt"atäñapataki, ukampis jupax ukatakix wali k"ari chuymanïnwa.
  
  "Jumanakax wila masinakäpxtawa." Boudreaux jupax cuchillop liq"irjam uñt"ayasïna. "Ukajj wali sumapunïnwa. Wawajajj jukʼamp munaski sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw qhuru arsüna: "Janiw kullakamjamäkiti. "Chiqpachansa janiw juk"amp apt"añjamäkänti."
  
  Boudreau jilatajj jupar jakʼachasiñatak jankʼakiw saräna. Hayden kullakajj uk suyäna ukat wali amuyumpiw jaltjjäna, ukat cuchillopajj ajanupan jawqʼjataparuw uñachtʼayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayrïr wila" sasa.
  
  "Preludio" sañ muni. Boudreau chachajj pulmonampiw kuttʼjjäna, ukatsti walja jiskʼa jawqʼjasaw jawqʼjäna. Hayden jupax taqiniruw parri ukat mä palmera ukamp nayrapar ch"allt"asaw tukuyäna. Boudreau chachajj liwxatasïna, nayranakapatwa jachaqtʼasïna.
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw aprovechasïna, cuchillopampiw chʼankhachasïna. Boudreaux sat chacharuw pirqar chintʼäna, ukat mä kutikiw qhepar kuttʼäna-
  
  Boudreau jilatajj wali kusisitaw jikjjatasïna.
  
  Hayden chachajj patat jalnaqäna ukat cuchillojj thixniparuw chʼuqtʼäna. Jupax arnaqaskäna ukhax jayaruw sarxäna, janiw nayranakapan uñstkäna uka kʼari sonrisanak jarkʼaqkänti.
  
  "¿Uk jikxatasmati, asnu?"
  
  -¡Jan wali! Boudreaux jupax loco ukhamaw tukuwayi. Ukampis akax mä nuwasiri, mä amuyt"ir, mä experimentado nuwasir jaqin loquïtapawa. Jupax mä ch"axwawimpiw qhipäxar jaquntäna, loco riesgos apt"asïna ukampis ch"amampi ukat jank"akïñapatakix pä kutiw ch"axwañ tuqit amuyt"ayäna. Ukat jichhax qhipäxar kuttʼasax yaqha tama nuwasiri jaqinakampiw jikisipxäna, ukat Hayden kullakax janiw equilibrionïxänti.
  
  Jupax liwxatat jaqin qunquripat makhatkasax jaquntatäxänwa, liwxatasinx sayt"asïna, cuchillo wakicht"ata.
  
  Boudreau chachajj jaqinak taypinwa chʼamaktʼäna, ajanupan jachaqtʼasitapax mä jachaqtʼasiñaruw tukuwayxäna, kunattix jupan wilap malltʼasaw cuchillo liwxatäna.
  
  Uka chʼajjwañ toqejj akham sasaw arnaqasïna: "Jichhajj jikisiñäniwa" sasa. "Kawkhantï jakaskta uk yattwa, señorita Jay."
  
  Hayden jupax Wila Reyin mayni jaqiparuw thakhit jaqunuqäna, uka jaqin kayup mä ramar uñtat p"akjatayna, kunawsatix Boudreau-r thakhi q"umachkäna ukhaxa. Nayra k"uchupatxa Mairuw uñjäna, jupax jan pächasisaw aka ch"axwäwin anatäw mayjt"ayirïna, jan armat jaqinakampiw ch"ullqhi armanakampi nuwasïna, ch"axwäwix wali jak"ankxänwa pistolanak ch"axwañataki ukat jupax kayunakaparuw mä montón ukham jaytawayi. Hayden jilatajj jiwatanakaru ukat jiwatanakar uñkatasaw uñchʼukïna, uka jaqenakajj juparuw muyuntäna.
  
  Boudreau jilatasa, Haydenan uñkatatapar arktasa ukat uka legendario agente japonés chachar luraskir uñjasajj kuna jan walinakansa uñjasiskäna uk wasitat amuytʼaskäna uk amuyasïna.
  
  May jilatajj Hayden jilataruw uñchʼukïna. "Jan wali qhipäxankiwa."
  
  Hayden jilatajj Boudreaux sat cheqaruw purïna.
  
  Wila Rey ukan jach"a psicopax mä hawaiano mongusa ukan talonanakapar takt"kaspas ukhamaw sartawayi. Hayden ukat May jilatanakajj arknaqapjjänwa. Uka chiqat pasaskäna ukhaxa, Mai kullakax Kovalenko chachan yaqha jaqiparux wali chʼamampiw jawqʼjäna, ukhamatwa yaqha pallapallan jakäwip qhispiyäna.
  
  Granero uksat sipansa, mä jistʼarat pampaw utjäna, mä helicóptero ukaw utjäna, ukat mä jiskʼa muelle ukaw utjäna, ukanjja walja botenakaw anclatäpjjäna. Boudreau chachajj helicóptero jakʼatwa tʼijtäna, jachʼa bote rápido ukar sarasaw saräna, ukat janiw kayunakapsa pʼakintkänti, kunattejj barcor jaltasaw thaya taypin liwjjatäna. Hayden chachajj janïr helicóptero paskasajja, uka jachʼa botejj niyaw jaqontäna ukat nayrar sartañwa qalltäna.
  
  Mayaxa juk"ampi juk"ampi ch"amanchañ qalltäna. "Akax Baja satawa. Wali jank"aki, ukat kimsa chachanakax niyaw manqhan suyt"apxi. Jupanakamp chikachasiñatakejja, yaqha botenakajj samarañäkaspas ukhamawa" sasa. Nayranakapajj helicóptero uñkatasaw uñchʼukïna. "Jichhax akaw munapxistu."
  
  Hayden chachajj balajj jupanak jakʼatwa jalnaqkäna ukhajja, jukʼakiw amuyasïna. "¿Jumajj apnaqasmati?"
  
  Mai kullakajj akham sasaw jisktʼäna: "¿Cheqapunit ukham jisktʼista?" sasa. janïr patineta ukar kayump jaltkasax uñakipt"añamawa, janïr Hayden ukar purinkipanx Mai jupax nayratpach jach"a rotor ukar qalltawayxänwa, ukat Boudreaux ukan botepax jawir taypit wali jach"a arnaqasiñampiw t"ijtäna.
  
  "Iyawsäwinïpxam" sasaw Mai kullakax amukt"äna, ukat Hayden kullakax chuym ch"allxtataw kisunakap ch"allt"asis uñt"atäna, ukax leyenda paciencia uñacht"ayäna. Mä minuto qhepatjja, autojj tʼijtjjañatakejj wakichtʼatäjjänwa. May jupax uka equipo ukarux juk"amp sumaptayäna. Uka trineox uraqit mistuwayxäna. Uka balajj Hayden chachan pʼeqep jakʼankir mä columnaruw chʼalljjtäna.
  
  Jupax qhipäxar kutt"awayxäna, ukatx kutt"awayxäna, Wila Reyin qhip qhipa jaqinakapar ninamp jaquntatäpxatap uñjasa. Fuerzas Especiales Hawaianas ukankir mä pallapallax jupanakarux ampar luk"anampiw uñacht"ayäna, kunawsatix helicópterox saraqañ qalltäna ukat muytañ qalltäna, ukat barcor arknaqañatak wakicht"asiskäna. Hayden jilatajj amparapampiw kuttʼayäna.
  
  Jakäwipanx yaqha loco urukiwa.
  
  Ukampis jupax akankaskakïnwa. Wali qhispiski. Jay nayra lemapax wasitat p"iqiparuw uñstäna. Yaqha uru qhispiñani. Ukhama jakaña.Ukham pachanakansa, awkiparux walpun munasïna.
  
  Mä minuto qhepatjja, helicópterojj tʼijtjjänwa ukat jankʼakiw arknaqäna. Haydenan purakapax kawkhans campamento ukan qhiparäna, ukat barandillaruw katxarutayna, nudillonakapan usuchjasiñapkama. Mai kullakajj janiw mä jukʼa faltkänti.
  
  "Pantalonanakam uchasipxam" sasa.
  
  Hayden kullakajj armapajj kunjamäskis uk uñakiptʼasaw uka chʼamaktʼayir kayuk sarañat amuyunakap apsuñ yantʼäna. Cuchillopajj katjjaruñaparuw kuttʼjjäna. Pistolapajj Glock estándar satänwa, janiw Caspian sat pistolajj qhepar munaskäna uka pistolakïkänti. Ukampis ¿kunas, pistolajj pistola, ¿janich ukhamäki?
  
  Mai ukax wali jisk"a t"ijtäna, ukat spray ukax parabrisas ukar ch"allt"äna. Mä jach"a q"illu botew nayraqatapan jach"a jawir thiyan sarnaqäna. Hayden chachajj qhipäxapan saytʼatäskir jaqinakaruw uñjäna, jupanakar jakʼachasiñap uñjasa. Janiw pächasiñasäkiti, jupanakax armatäpxänwa.
  
  Mai kullakajj pʼeqep jiskʼachasïna ukat Haydenar uñkatarakïna. "Jan ajjsarirïña ukat jachʼañchatäña."
  
  Hayden jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Tukuñataki".
  
  May ukax equipo ukarux ch"allt"awayi, helicóptero ukarux mä colerat buceo ukar khithawayi, mä curso de choque ukan q"illu Bayeux ukar puriñkama. Kunjamtï suyapkäna ukhama, ladonakan saytʼatäpkäna uka jaqenakajj wali mulljataw qhepar kuttʼapjjäna. Hayden jilatajj ventanatwa jaqontasïna ukat pallapallanak aptʼasïna. Uka balajj jan suytʼäwiniw wali jayaruw saräna.
  
  Mai kullakax chika ch"usat M9 ukaruw katuyäna. "Jupanakar jakthapiyapxam."
  
  Hayden jilatajj mayampiw pallapallanak aptʼasïna. Boudreau chachan mä chachapaw kutt"ayäna, balax helicóptero ukan canopypatw jaltxatayna. Mai jupax mä zigzag muyuw equipo ukar muyuntäna, Hayden p"iqip mä poste de apoyo ukar ch"allt"asisaw khithäna. Mai ukat wasitat paloma, agresivamente, janiw mä cuarto churkänti. Hayden chachajj Glock sat autop chʼusaruw tukuyäna, ukat Boudreau chachan mä chachaparuw wilamp chʼalltʼat qotar saraskir uñjäna.
  
  Ukatx uka helicópterox yaqha balampiw ch"allt"ata, ukatx yaqha balampiw ch"allt"ata. Mä jachʼa autojj mä jachʼa dianaruw uñtasitäna. Hayden chachajja, Boudreau sat chacharuw barcon ruedapan uñjäna, jupajj mä cuchillo kisunakaparuw wali chʼamampi katjjarutäna, ukat ametralladorampiw jupanakar balamp jiwayäna.
  
  "Ay" Mayan arnaqatapax mä jisk"achawiwa kunatix ch"iyar chhullunkhax mä akatjamat helicópterot mistuwayxäna ukat motoran ist"asitapax mä akatjamat mä chhuxriñchjasiñat mä chhuxriñchjasiñar mayjt"äna. Jan irpkasax helicópterox liwxatañ qalltäna ukat liwxatañ qalltäna.
  
  Mayax Haydenar uñkatasax nayranakap ch"irmthapïna.
  
  Hayden chachajj Boudreau sat barcon barcop patjjar puriñkamaw suytʼäna, ukat helicópterojj saraqanïkäna ukhajj punkup jistʼararakïna.
  
  Boudreau sat chachan nayranakapajj wali janqʼo ñikʼutanakap uñkatasaw "tornillo aka" säna, ukat jaquqanir helicópterot jaltasaw mistunïna.
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Hayden jilatajj libre caída ukajj mä jukʼa tiempotakikïnwa. Boudreaux sat chachan barcopajj janiw jayankkänti, ukampis thakinjja, janïr cubiertaruw tʼunjkasajj mä uñkatasaw uka chachar jawqʼjäna. Uka thayajj cuerpopat wali chʼamampiw mistunïna. Uka nayra usuchjatax thixnipan usutänwa. Jupax warawaranak uñjäna.
  
  Helicópterojj chʼeqa toqer niya kimsa tunka metronakaw jankʼak saraskir jawir manqhar saraqanïna, jiwatapat istʼañjam istʼasitapajj taqe kunatï mayachtʼatäki uka amuyunakaruw umamp chhaqtayäna ukat barcon proapat mä jachʼa oladaruw khitäna.
  
  Mä oladajj wali chʼamaniwa, ukhamatwa barcojj kunjamsa sarnaqäna uk mayjtʼayäna.
  
  Uka barcojj janiw jankʼak sarjjänti, taqeniruw nayrar tʼijtjjapjjäna, ukat listanak lurañwa qalltäna. Ukat nayrar sartañ tukuyatatjja, tʼijtjjänwa ukat janqʼo umaruw purakapar purintäna.
  
  Hayden jilatajj botejj liwjjatkäna ukhajj kattʼasïnwa. Uma manqhar saraskäna ukhajja, wali chʼamampiw kayump taktʼäna, cheqak alayaruw amtäna, ukat jakʼankir qota lakaruw kayump taktʼäna. Thaya umajj pʼeqe usuyäna, ukampis usut amparanakap mä jukʼa samarañapatakiw yanaptʼäna. Corrientejj jankʼak purinkäna ukhajja, kunja qaritäskatap amuyasïna.
  
  Kunawsatix uñstawayki ukhax quta thiyat janiw jayankkänti, jan ukasti Ed Boudreau jupampiw nayraqatar uñkatas jikxatasïna. Jupax wali cuchillo kisunakap taypiruw katxarutayna ukat uñjasax qhuruchasïna.
  
  Jupan qhipäxapanxa, fumañ helicóptero ukan ch"usa yänakapax jawir manqhar chhaqtxañ qalltäna. Hayden chachajja, May jilatarojj Boudreau chachan pä qhipharkir jaqenakapar laqʼampi phoqantat qotar arknaqaskir uñjäna. Uma patxan nuwasiñat jan qhispiñap yatisaxa, uka loco jaqirux jankʼakiw jakʼachasïna, ukat quta thiyaru puriñkamax janiw saytʼkänti. Thiya laqʼajj jupar muyuntatänwa.
  
  Jupan jakʼapanjja, mä jachʼa chʼalljjtäwiw utjäna. Boudreaux, samañapax tukusxiwa. "Suyt'ayaña. Ukax mä juk"a pachanakanwa. Jaltaña." Jupax wali ch"amampiw samsuskäna.
  
  "Jumax katuqtawa" sasaw Haydenax katthapisinx mä qutu laq"a ajanupar jaquntäna ukat quta thiyaruw makatäna. Uka laqʼajj juparuw chʼoqtʼasïna ukat alayaruw aynachtʼayañ munäna. Kunatï waña oraqer jankʼak jaltʼañapäkäna ukajja, jawir thiyat mä pä kayunikiw jawir thiyaru puriyäna.
  
  Jupax muytasinx q"añut lurat talonap Boudreaux-an ajanuparux ch"allt"äna. Jupax kisunakap taypin katxaruta cuchillox ajanunakaparuw manqhar khuchhurata uñjäna, ukat Joker ukan jachaqt"asitapat sipans juk"amp jach"a jachaqt"asitayna. Mä arnaqasiñampi ukat wilampi ukat mucosidadampi chʼalltʼasisaw purakapax kayunakapar liwxatäna, ukat cinturón ukampiw cuerpopar jaquntäna. Hayden chachajj jan jarkʼaqat pʼeqeparuw jawqʼjäna, ukampis jawqʼjatapajj janiw kuns lurkänti.
  
  Ukatxa cuchillopat amtasïna.
  
  Maynïr amparapampiw manqhar amparap luqtäna, thaqtʼasa, chʼamachasisa, cuerpop mä centimetro jiltayasa, laqʼajj chʼalljjtayaskäna ukat katjañ yantʼäna.
  
  Amparanakapajj uka amparar muyuntat jistʼantasïna. Boudreaux chachajj niyaw pantalonap chʼiyjäna, ukat mayamp chʼalljjtayasïna, ukat qhepäjjaparuw saytʼasïna, pʼeqepas lakapas akatjamat jiñchup jakʼaruw saytʼasïna.
  
  "Suma fucking yant"aña." Ajanupat wilajj ajanupar chʼalljjtatap amuyasïna. "Ukham amuyasïtawa. Suma ukat kʼachat kʼachat pasaski" sasa.
  
  Taqi cuerpoparuw taqpach pesatap uchasïna, ukat laqʼaruw jukʼamp manqhar jaquntäna. Mä amparapampiw ajanuparux laq"ar imt"äna, samsuñapataki. Hayden kullakajj wal chʼamachasïna, kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw kayump taktʼasïna ukat liwjjatarakïna. Sapa kutiw uñch"ukiskäna, ajanupax lip"ichit lurat laq"ampi ch"uqt"ata, May kullakaruw nayraqatapan uñjäna, Boudreau-n pä yanapirinakapamp sapakiw nuwasipxirïna.
  
  Maynix Haydenan ajanupar katxarupkäna uka kimsa segundonakanwa jaquqanïna. Maynïristi qhipäxaruw kuttʼäna, ukhamatwa jukʼamp tiempo tʼaqhisiñapäna. Hayden chachan ajanupax pusi kuti aire thaqhañ qalltäna ukhaxa, May kullakax qhipharux esquinaruw jaquntäna ukat niyaw mä liwxatat quqan qhipäxap p"akjañampïskäna.
  
  Haydenan qhipharkir chʼamapajj niyaw tukusjjäna.
  
  Boudreau chachan cuchillopajj kimsïr costillapar muyuntat ñikʼutap chʼiyjäna. Mä tʼaqhisiñjam kʼachat kʼachat ukat mä medidampiw cuchillajj jukʼamp manqhar liwjjatañ qalltäna. Hayden kullakajj uywasïnwa ukat kayumpiw taktʼäna, ukampis janiw atacañ munir jaqerojj jaqonukkänti.
  
  "Janiw kawkirus sarañax wakiskiti." Boudreaux sat warmin jan wali arupajj pʼeqeparuw mantäna.
  
  Ukat chiqaw satayna, sasaw Haydenax mä akatjamat amuyasïna. Jupajj janiw nuwasiñapäkänti, ukat ukham lurasiñapänwa. Ukan ikisiñakiw wakisi. Juma pachpa tiempo churañamawa- .
  
  Cuchillajj jukʼamp manqharuw chhaqtjjäna, acerojj chʼakharuw chʼalljjtäna. Boudreaux-an larusitapax Grim Reaper-an jawsatapawa, mä saxrax jupat sawkasir jawsatapawa.
  
  Cuchillo manqhankir cuchillojj mä jachʼa chhuxriñchjasiñampiw libre mistunïna. Mä kuyntʼasaw amparapankir espadap muytayäna ukat qhepäjjat Boudreaux chachan costillanakaparuw wali chʼamampiw chʼalltʼäna.
  
  Psicox qhipharuw liwxatäna arnaqasisa, cuchillo amparapax pechopat mistuwayxäna. Ukhampachasa, Hayden jilatajj janiw kuyntʼirjamäkänti. Jupax wali manqharuw laq"ar ch"allt"ata, taqpach janchipax alayaruw jaquntatäna. Jupax janiw mayni amparapsa kuynt"irjamäkänti.
  
  Boudreau jupax chhuxriñchjasïna ukat juparux ch"amakt"ayarakïnwa. Ukatxa mä jachʼa cuchillo apsutäkaspas ukhamwa amuyasïna. Uka tiemponjja ukhamänwa. Jichhax jiwayañapänwa. Mä ch"amampiw kunkapar jan ukax ch"iqa ch"akhapar qhipäxar jawq"jatayna. Boudreau jilatajj juparuw jawqʼjäna.
  
  Hayden kullakajj nayranakap jachʼa jistʼarasïna, qhep qhepa kuti inti qhana uñjañ amtäna. Jupan amuyunakapax Ben tuqitwa, ukat akham amuyäna: kunjamsa jakawayta ukarjamaw taripapxita, janiw kunjamsa jiwawayta ukarjamax taripapxita.
  
  Wasitampi.
  
  Ukatxa, jach"a ukat axsarkañ león cargador ukham uñt"atawa, Mai Kitano jupax jank"akiw mantanïna. Haydenat niya kimsa metronak jayankkäna ukhajja, oraqetwa jaqontäna, sapa onza chʼamapjja, mä tʼijtʼir chʼakharuw ucharakïna. Mä segundo qhepatjja, taqe uka chʼamaw Boudreaux chachan pata torsopar tʼunjäna, chʼakhanakapasa ukat órganonakapas pʼakjatäna, ukat kisunakapas chʼiyjata ukat wila chʼalltʼañanakas mä jachʼa arcoruw khitäna.
  
  Uka pesajejj Hayden chachan qhepäjjapat apsutänwa.
  
  Mayniw laqʼat apsuwayjjäna, jan chʼamäkaspas ukhama. Mayniw apt"asitayna, wali amuyumpiw ch"uxña quta thiyaru ikt"ayatayna ukat qunqurt"asitayna.
  
  Uka maynix Mai Kitano satänwa. Ukat jankʼakiw akham säna: "Samartʼam" sasa. -Jupax jiwatäxiwa -sasa. Jiwasax atipt'apxtwa".
  
  Hayden jilatajj janiw kuyntʼirjamäkänti ni parlañsa puedkänti. Jupax ch"uxña alaxpacha, liwxataskir quqanaka ukat May kullakax jachaqt"asir ajanupar uñch"ukisakiw uñch"ukiskäna.
  
  Ukat mä qhawqha tiempotjja, akham sänwa: "Amtayapjjeta, janipuniw colerayañamäkiti. Chiqansa, jumatï jan walikïsksta ukhaxa, nayax..." Amuyunakapax Ben jilatampiw jilpachax utjäna, ukatwa kuntï siskäna uk arsuñ tukuyäna. "Asda markanx asnux uñacht"ayarakïwa."
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Wila Reyix markaparux taqpach límites ukar puriyatayna.
  
  Arkirinakapajj niyaw uka cheqar jistʼantapjjatapajj wal colerayäna. Walja jaqenakaw jupar jukʼamp jan waltʼayapjjäna. Ukajj jiskʼa amuyun guiapapunïnwa, kunapachatï nayrar sartasipkaspäna ukhajja, jiskʼa yänakampiw chʼamachasipjjäna. Uka premio thaqhasajj qhawqha jaqenakas jiwapjjäna ukajj janiw kunäkänti. Wila Reyejj jupanakan sacrificio lurapjjañapatakiw mayisïna ukat suytʼarakïnwa. Jupa layku taqeniw ikisipjjañapsa jiwapjjañap suyäna. Familianakapajj uñjatäpjjaspänwa. Jan ukajj janiw tʼaqhesiyapkaspänti.
  
  Taqi kunas mä premio ukhamänwa.
  
  Guiapax Thomas sutini jaqiwa, akax mä nivel ukhamawa, yaqha idiota Hawksworth sutinix envidia sasaw arsuwayi. Pusïr cuartopunïnwa, Wila Reyejj coleratatwa tʼijtʼaskäna. Pusïrikiwa. Leyenda estándar ukax paqallq niveles de infierno ukanakat parläna. ¿Chiqapunit uka qhipatxa kimsa jukʼampi utjaspa?
  
  Ukat ¿kunjamatsa Hawksworth chachajj uk yatïna? Escriba ukat Cocinero ukax kutt"anisaw t"ijtxapxäna, bolas ukanakax maní ukar uñtasit jisk"aptawayxänwa, kunapachatix sistema de trampas ukar phisqhïr nivel ukar uñjapxäna. Dmitry Kovalenko, jupax amuyataynawa, chiqans janiw ukhamäkaniti.
  
  -¿Kunsa suyt"askta? - sasaw Thomasarux qhuruchasïna. "Jiwasax yaqha chiqar sarxañäni. Jichha."
  
  "Janiw sistema de trampas ukx sum amuyt"kti, tata" sasaw Thomasax sañ qalltäna.
  
  "Infiernoruw sistema de trampa ukampix puri. Jaqinakar manqhar khithapxam. Jupanakajj jankʼakiw jikjjatapjjani" sasa. Wila Reyejj kusistʼañampiw lakap chʼoqtʼasïna, uka cuartot yatjjatasa.
  
  Uka cuartojj janiw nayrïr kimsat sipansa ukhamäkänti, ukat chika taypinkir mä chʼusawjaruw jalnaqäna, uka cuartojj qalarus chʼiyjatäkaspas ukhamänwa. Uka qala pampatjja, metalat lurat walja thiya soportenakaw mistunïna, niya gradanakar uñtasitänwa. Nayrar sartapkta ukhajja, cuarto pirqanakajj jiskʼaptawayjjänwa, estanque qhepatjja, wasitatwa jachʼaptañ qalltäna.
  
  Uka piscinax "punto de estrangulamiento" ukhamaw uñstawayi.
  
  ¿Envidiasiña?, uka wila reyejj amuyäna. ¿Kunjamarak ukham juchax chiqpach jakawiruw mayjt"awayi, aka manqha pacharu kawkhantix ch"amakanakax janiw jark"aqañakikiti, jan ukasti jiwayarakispawa? Jupajj kunjamsa Thomas chachajj nayrar sartañapatak orden churaskäna uk uñjäna. Qalltanjja, taqe kunas wali sumäjjänwa. Wila Reyejj kawkhantï jutapkäna ukaruw kuttʼäna, ukat jaya cheqankir pistolanak istʼäna. Drake ukat jisk"a ejercitopax maldecitäpxañapawa. Mä kutix aka chiqat mistuwayxani ukhax jupa pachpaw wila masinakax jan sinti qhuru amtapar puriñapatak uñjani.
  
  Uka ch"axwawix juparux jaktayawayiwa. "Unxtayaña!" - sasaw jach"at arsüna, uka pachakiw irpirix mä imantat punto de presión ukar takt"äna. Mä qala jaqjamaw tʼijtäna, thayajj walpun istʼasïna, ukat mä akatjamatwa pʼeqen pʼeqepajj qalat lurat pampar chʼalljjtäna, janïr pelot anattʼir pelotjam jachʼa qollut saraqasa. Jan pʼeqeni cuerpojj wila montón ukanwa tʼunjatäna.
  
  Wila Reyis ukhamarakiw uñch"ukiskäna. Ukampis janiw ajjsarkänti. Jupajj kunas pʼeqtʼir jaqepar ukham usuchjawayi uk uñjañwa munäna. Thomas jilatajj jupan jakʼapanwa arnaqasïna. Wila Reyix nayrar sartayatayna, kayunakap arktasa, uka jaqin axsaratapatxa wali kusisitaw jikxatasïna. Qhiparusti, ch"allxtasir janchi jak"anx sayt"asïna.
  
  Ajjsarir jaqenakamp muyuntata, Wila Reyejj nayra mecanismonakatwa yatjjatäna. Mä navajas ukham jiskʼa alambrejj pʼeqe alturaruw pä metalat lurat postenak taypin chʼoqantasïna, uka postejj mä kasta tensión aparatompiw katjjarutpachäna. Kunapachatï jaqipax gatillo jaquntäna ukhaxa, postenakax mistuwayxänwa ukat alambrex jupanakamp chikaw muyuntäna, ukat jaqipan pʼiqip kunkapar khuchhuqäna.
  
  Llijukiri. Mä suma jark"aqawiwa, sasaw amuyäna, ukat machaq utapan uywatanakan utanakapan ukham aparato apnaqaspati sasaw jiskt"asïna.
  
  -¿Kunsa suyt"askta? sasaw qhipharkir jaqinakar arnaqasïna. "Unxtayaña!"
  
  Kimsa jaqinakaw nayrar jaltapxäna, ukat tunka payan jaqinakaw arkapxäna. Wila Reyix chikat tunka juk"amp jaytañax wali askiwa sasaw amuyäna, Drake-x jank"ak jupar puriñapataki.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj jankʼakiw" sasa. "Jukʼamp jankʼak sarnaqañäni ukhajja, jankʼakiw uka cheqar puriñäni, ¿janich ukhamäki?"
  
  Jaqinakapax jaltxapxäna, amtapxäna janiw chiqpachans mä amtawix utjkiti ukat mä jisk"a ch"amaw utjäna, jupanakan jan amuyt"asir jefepax chiqaw sañapataki. Yaqha trampaw sartayasïna, ukat payïr pʼeqejj qollu pataruw liwjjatäna. Uka janchix jaquntatäxänwa ukat qhipäxankir jaqix uka patxaruw tinkutäna, suerteniw sasaw jaktʼasïna, kunattix yaqha tʼantʼa alambrew pʼiqip patxar chiqak thaya khuchhuqäna.
  
  Payïr tamax saraqañ qalltäna ukhaxa, Wila Reyix jupanakamp chiktʼatäxänwa. Machaq sipitanakaw uttʼayasïna. Jukʼamp pʼeqenaka ukat pʼeqenakaw jaqoqtañ qalltäna. Ukatxa, mä jachʼa thuqtʼäwiw istʼasïna, ukax taqpach pʼiyanwa istʼasïna. Jiskʼachasir pasajejj pä toqenwa espejonakajj uñstäna, nayraqatankir jaqejj espejonakan uñstañapataki.
  
  Uka pachparakiw uma tʼijtʼir istʼasïna, ukat qollu kayunkir estanquejj phoqantañ qalltäna.
  
  Uka umakix janiw umakïkänti. Janiw kunjamtï cigarro pitkäna ukarjam taripkti.
  
  Thomasax jupanakar t"ijt"asaw arnaqasïna. "Ukax mä ácido qutan manq"atawa. Ukax kunapachatix gas dióxido de azufre ukax umaruw ch"amakt"i ukat ácido sulfúrico ukar uñstayi. ¡Chiqpachansa janiw aka llamktʼañ munktati!"
  
  "Jan sayt"amti" sasaw Wila Reyejj jaqenakar jankʼak sarnaqañ qalltatap uñjasajj arnaqasïna. "Metal postenak apnaqapxam, idiotanaka."
  
  Taqi uka equipox walja jaqinak taypinw qullu patat jank"ak saraqapxäna. Chʼiqa toqeru ukat kupi toqenjja, aleatorio trampanakajj jistʼarasïna, mä arco jaqontatäki ukar uñtasit mä istʼasa. Jan p"iqini janchinakax jaquntatäpxänwa ukat p"iqinakax jaquqat piñanakjamaw chachanak taypin liwxatäna, yaqhipanakax t"unjatäpxänwa, yaqhipanakax jan amuyt"asisaw ch"akhanakap ch"allt"apxäna. Wila Reyix nayratpachaw amuyasïna, walja jaqinakaw postes ukanakan jakhüwiparjamaxa, ukat amuyasïnwa, pack mentalidad ukax jupanak taypin jan sinti yatiñan jaqinakarux jan payïr amuyt"asisaw saltañapatak yanapt"aspa.
  
  Jupanakajj destinopajj merecipjjaspänwa. Mä idiota jiwañajj jukʼamp askïspawa.
  
  Wila Reyejj jukʼamp jukʼampiw Tomasar jarkʼaqäna. Ukat yaqha walja chachanakaw jukʼamp jan waltʼayapjjarakïna, ukhamatwa Wila Reyejj wali chʼikhi ukat wali suma jaqenakakiw qhespipjjani sasin creyipkäna uk wasitat qhanañchapjjäna. Uka paqu pʼeqtʼirejj nayrïr metalat lurat posteruw jaltawayjjäna, ukatsti mä postet yaqha posteruw jaltañ qalltäna, uka uma patjjarojj wali jachʼatwa jaltjjäna. Qalltanjja, mä jukʼa nayrar sartawayi, ukampis venenoni oladajj kayunakaparuw purïna. Kawkhantix ácido umax llamkt"kän uka chiqanx isipas ñik"utapas phichhantarakïnwa.
  
  Kunjamakitix kayunakapax jutir poste ukar llamkt"äna, uka usux pä kutiw jilxattawayi ukat jaquqaniwayi, chiqapuniw uka jach"a estanque ukar ch"allt"asiwayi. Wali colerata, tʼaqhisiyat arnaqasiñanakaw uka sala taypin istʼasïna.
  
  Yaqha jaqix uka contadorat jaquqasisaw manqhar jaquntatäna. Kimsïr jaqix estanque thiyan sayt"asïna, qhipat amuyasïna, janiw qhana contador ukax utjkänti jupar jaltañataki, ukat mayni jaqix juykhükaspas ukhamaw qhipäxapar ch"allt"asïna.
  
  Espejonakajj nayraqatankir jaqeruw uñachtʼayäna. ¿Jumajj nayraqatamankir jaqerojj envidiasmati?
  
  Wila reyejj kuna amtampis uka espejonakajj lurasïna ukat uka sipitajj tʼunjatäjjäna uk uñjäna. "¡Alaya uñtam!" Thomas jilatajj uka pachpa horasanwa jachʼat arsüna. "Kayunakamar uñtam, janiw nayraqatankir jaqir uñtamti. Aka ejercicio jan chʼamäki ukajj postenak jan kuna usun pasañ yanaptʼätam" sasa.
  
  Wila Reyix jichhak lurat quta thiyaruw sayt"äna. Umajj wali jiljjattatap uñjasajja, niyaw uka soportenakan pʼeqenakapajj tʼantʼa manqhar puriñapäna. Jupax nayraqatapankir jaqiruw thaqhi ukat Thomasarus jupamp chikaw irpxatäna. Uka sipitajj jan jakʼachasisaw jaltjjäna, wali jakʼankjjänwa, ukatwa metalat lurat postejj amparapat tʼijtjjäna ukhajj thayajj jikjjatasïna.
  
  Poste patxaruw mistuñama ukat jankʼakiw thuqtʼañama, ukhamatwa aleatorio ordenan thuqtʼañama. Mä juk"a samart"añaw utjäna, umax nayraqatar ch"allt"askäna ukhaxa. Yaqha pilara, ukat nayraqatankir jaqix lanktʼasïna. Arnaqasisax milagronak luräna, yaqha pilararuw uraqir purisax jan liwxatañ atipjäna. Ácido sat umajj jupar muyuntat chʼalljjtäna ukampis janiw llamktʼkänti.
  
  Jan mayampitaki.
  
  Wila Reyejj chʼamap uñjäna. Jan amuytʼasisa, jan saytʼasa, uka jaqen qontʼat cuerpoparuw taktʼäna, ukat mä puente ukham apnaqasajj jaya qota lakan jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw yanaptʼäna. Pesopajj uka jaqerojj jukʼamp jiskʼaruw puriyäna, pechopajj ácidoruw chʼalljjtäna.
  
  Jutïr segundonjja, mä thaya thaytʼanwa chhaqtjjäna.
  
  Wila Reyejj jupar uñchʼukiskäna. "Ipi".
  
  Tomasix jupan jak"aparuw uraqir puritayna. Jukʼamp jaqenakajj wali yatiñampiw metalat lurat postenak taypin jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna. Wila Reyejj arco sat mistuñ utaruw nayrar uñtäna.
  
  "Ukat phisqhïr nivelkamaw sarantaskakïna" sasaw jach"a jach"a tukusax säna. "Kawkhans aka gusanot yatiqasiristxa, Cook. Ukat kawkhansa, qhiparuxa" sasaw qhuru arsüna. "Matt Drake sat jilataruw tʼunjä" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Hawai markan Jach"a Islapax jan jan walt"ayasiñatakiw ukham sutinchatawa. Chiqpach sutipax Hawai, jan ukax Hawai isla satawa, ukat Estados Unidos markanx juk"amp jach"a islawa. Ukanx uraqpachan wali uñt"at volcanes ukanakat maynïriw utji, Kilauea, uka qullux 1983 maratpachaw sapa kuti phallaski.
  
  Jichhürunakanx Mauna Loa kullaka volcán ukan jisk"a qullunakanx Mano Kinimaka ukat Alicia Miles jupanakax mä equipo de marines estadounidenses ukanakamp chikaw mä parásito ukar jaqunukuñ qalltapxäna, uka parásito ukax isla uksan jakirinakan amuyupanx saphintatänwa.
  
  Anqa perímetro uksa p"akjasaw Wila Reyin tunka tunka jaqinakarux pistolamp jiwayapxäna, ukat jach"a anexo uksaruw mantapxäna, kunjamatix guardianakax taqpach rehenes ukanakar qhispiyapkäna ukhama. Uka pachparakiw autonakan jachʼa wararitap istʼasïna, ukat uka edificio qhepäjjatjja, jankʼakiw wararipjjäna. Alicia ukat Kinimaka jupanakax janiw tiempo ina ch"usar apt"apkänti, t"ijt"añataki.
  
  Alicia kullakajj jan amuytʼasisaw saytʼasïna. "Maldita, asnunakax t"ijtxapxi." Pusi ATV sat autonakaw tʼijtjjapjjäna, jachʼa llantanakaparuw tʼijtjjapjjäna.
  
  Kinimakax riflep jach"ar aptasax apuntänwa. "Janiw jaya tiempotakïkiti." Jupax pallapallaruw jaquntäna. Aliciax qhipa jaqix jaquqanitap uñjäna ukat ATV ukax jank"akiw sayt"äna.
  
  "Waw, jach"a jaqi, janiw mä policiatakix jan walïkiti. Jiwasajj -sasa.
  
  "Nayax CIA ukankirïtwa." Kinimakax sapa kutiw cebo apt"asirïna, Aliciax walpun kusisiyäna.
  
  "Kimsa letranakan abreviaturanakapakiw wali wakiskirejja, británico arunakakiwa. Uk amtañani".
  
  Kinimakax kuns arsüna, Aliciax ATV ukar jak"achaskäna ukhaxa. Jupajj wali irnaqtʼaskakïnwa. Uka pachparakiw panpachanix nayrïr asiento katuqañ yantʼapxäna. Aliciax p"iqip ch"allxtasaw qhipäx tuqir uñacht"ayäna.
  
  "Nayax markajarux nayat qhipäxat juk"amp munta, masi, jan aynacht"atäpkchi ukhaxa".
  
  Alicia kullakajj motor qalltasaw autot sarjjäna. ATV ukax mä jach"a jan wali uywapunïnwa, ukampis sumakiw sarnaqäna ukat t"unjatanakaruw sum t"ijtäna. Jach"a hawaianox cinturaparuw amparanakap ch"uqt"äna , jupar katxaruñataki, janiw ukax wakiskänti. Kawkhantï qontʼaskäna uka cheqanjja, plumanakaw utjäna. Aliciax jachaqt"asisaw jan kuns siskänti.
  
  Nayraqata tʼijtʼir jaqenakajja, arknaqasipjjatap amuyapjjäna. Pä ukan jakirinakax kutt"anisaw pallapallanakamp jiwayapxäna. Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, kunattejj janiw kuns ukham chʼalltʼañjamäkänti uk yatïna. Amateurs sasaw amuyäna. Sapa kutiw amateurs ukanakamp nuwasirjamax amuyasi, qhipa chiqpach nuwasïwipax Drake ukamp Abel Frey ukan ch"aman ch"axwäwipanwa. Ukat ukapachas uka jaqix oxidatäxänwa, paqallq mara suma chuyman sarnaqatapat jarkʼaqatäxänwa.
  
  Jichhajj inas yaqha amuyunïchispa.
  
  Alicia kullakajj jankʼak sarnaqañat sipansa wali yatiñampiw auto apnaqäna. Mä jukʼa tiempotjja, ATV sat aparatopjja, mä suma distanciaruw puriyäna. Kinimakax jinchuparuw arnaqasïna. "¡Nayaw chʼaxwañ munta!"
  
  Jupax uka ch"axwañx chhuxriñchjasïna. Maynïr mercenariojj arnaqasïna ukat laqʼaruw wali chʼamampiw tʼijtäna. "Ukax pät päkiwa" sasaw Aliciax jach"at arsüna. "Mä juk"ampi ukat jumax blo-"
  
  ATV sat autopax mä imantat qulluruw jaquqanïna ukat loco ukhamaw chʼiqa tuqirux jalxatäna. Mä juk"a pachax pä ruedan jikxatasipxäna, t"ijtxapxäna, ukampis autox equilibriop jan chhaqhañapataki ukat uraqiruw kutt"awayxäna. Alicia kullakajj janiw tiempo ina chʼusar aptʼaskänti, ukhamatwa acelerador jistʼaräna, ukhamat sartañataki.
  
  Kinimakax janïr uk uñjkasax zanja uñjäna. "Jan askinaka!" Jupajj "¡Akatasipxam!"
  
  Alicia kullakajj jukʼamp jankʼakiw jukʼamp jalnaqäna, kunattejj uka jachʼa manqha zanjajj jankʼakiw jakʼachasiskäna. ATV ukax manqha manqha patxaruw t"ijtäna, ruedanakap muytayasa ukat motorap arnaqasa, ukat yaqha tuqiruw uraqir puritayna, uka chiqan qhiparañ yant"asa. Aliciax p"iqip llamp"u barraruw ch"allt"asïna. Kinimakaxa wali ch"amampiwa katxarutayna, janiwa panpachani muytapxañapsa jayskänti, laq"a ch"allxtañkamaxa mä akatjamat uñisirinak taypinkapxatap amuyapxäna.
  
  Jupanak jakʼanjja, mä chʼiyar ATV sat autojj laqʼaruw muyuntäna, jan amuytʼasisaw uraqir purintäna, jichhajj chiqañchañatakiw chʼamachasiskäna. Kinimakax jan pächasisaw jaltawayxäna, chiqapuniw conductorar t"ijtäna ukat juparus pasajeroparux autot mistusaw ch"allt"at laq"ar jaquntäna.
  
  Alicia kullakajj nayranakapat laqʼa pichthapïna. Uka ATV ukax sapa jaqimp chikaw nayraqatapanx jank"ak sarawayxäna ukampis wali jak"ankxänwa. Riflep apthapïna, apuntatayna ukat disparatayna, ukat jan uñakipt"asaw uñch"ukiñanakap kawkhantix hawaiano masipax laq"an ch"axwaskäna ukaruw apayatayna.
  
  Kinimakax mä jaqiruw laq"a taypin ayxatäna. -¡Akax nayan utajawa! Aliciax janïr uñisiripan amparap t"ijtkasa ukat p"akjkasax qhuruchatap ist"äna. Payïr jaqix jupar chhuxriñchjaskäna ukhaxa, Aliciax larusisaw fusilap apaqäna. Kinimakax janiw jupan yanapt"ap munaskänti. Payïr jaqix kunjamtï yatichäwinakax pusi marani wawar tʼijtki ukhamarjamaw jupat jaltxatayna, janiw kuna askis utjkänti. Uka jaqixa uraqiru jaquqantäna ukatxa Kinimakaxa mä punchumpiwa ajanuparuxa tukuyäna.
  
  Alicia kullakajj juparuw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Akax tukuyxañäni."
  
  Qhipa ATV ukax ch"amamp nayrar sartawayi. Taqe uka saltäwinakanjja, auto apnaqeripajj usuchjatäpachänwa. Aliciax jank"akiw ch"amanchañ qalltäna, jichhax mä juk"a llakitaw jikxatasïna, kunatix jank"akiw rancho wasitat katuqapxäna. Ukampis mä jukʼa tiemponjja, taqe rehenes jaqenakaruw qhespiyapjjerïna.
  
  Mä kunas Wila Rey tuqit yatïna ukax chiqpachapuniw aka jaqinakax aka chiqankirinakax, aka mercenarios satäkis ukanakax jupan equipopan q"añunakapäpxänwa, aka chiqar khitatäpxänwa autoridadanakar jark"añataki ukhamarak mayjt"ayañataki. Jaljaña ukat atipt"aña.
  
  Qhipa ATV ukar jak"achasisinx juk"amp juk"ampiw jilxattawayi. Jan samartʼasa, jan columna de dirección katjjarusa, pä disparonak aptʼasïna ukat uka pä jaqenakajj jaquqanipjjäna.
  
  Niya qalltawaykäna uka nuwasïwijj tukusjjänwa. Alicia kullakajj mä minutojj jaya cheqaruw uñtäna. Taqi kunas amtaparjam saraspa ukhaxa, May ukat Hayden, Drake ukat mayninakax ch"axwäwin chiqanakapat qhispipxani ukhax jutïr ch"axwäwix jupatakix wali ch"ama ukat qhipa ch"axwäwiw utjaspa.
  
  Kunatix Mai Kitano ukarux contraw utjaspa. Ukat jupax Drake-rux May-ax Wells-aruw jiwayatayna sasaw yatiyañapa.
  
  Phisirku.
  
  Kinimakax juparux amparapampiw ch"allxtayäna. "Jiwasatakix kutt"añ pachaw purini."
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Ah, imill wawarojj mä samartʼañ churm" sasa. "Hawai markankapjjtwa. Inti jalant uñchʼukiñajataki" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA LLAtun JANK"A
  
  
  "Ukhamajj ¿envidiasiñajj kunjamäpachasa?"
  
  Drake ukat jupan equipopampiw pusi cuarto ukar mantapxäna, taqi kunat jark"aqasiñataki. Ukhampachasa, kunatï jupanakan nayraqatapan utjkäna uk sum amuytʼañatakejj mä qhawqha tiempow munasïna. Jan pʼeqeni cuerponakajj taqe cheqanwa ikipjjäna. Wilajj pamparuw chʼalljjtäna ukat yaqhep cheqanakanjja wali jachʼatwa jalluskäna. P"iqinakax pachpaw pampar ch"iqintatäpxäna, wawanakan anatt"añ yänakapjama.
  
  Primavera trampas ukanakax uka jisk"a pasaje ukan pä tuqin sayt"atäpxänwa. Drake chachajj navajas ukham jiskʼa alambre uñkatasaw kuntï paskäna uk amuytʼäna. Komodox sillp"iyäna, janiw jinchupar iyawskänti.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Mä jukʼa tiempojj uka sipitanakajj phallaspawa" sasa. "Jichhax yaqha chiqar sarxañasawa".
  
  Karin kullakajj uñisiñampiw mä aru istʼasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jankʼakiw sartañasa ukat kunanaktï utjki ukanak patjjar qheparañasawa. "Janiwa, suyt'am".
  
  Jichhax sipitanakat sipansa mä jach"a estanque umamp phuqhantat uñjäna, burbujas ukat espuma. Umajj estanquen thiyanakaparuw chʼalljjtäna ukat lliphipirakïna.
  
  "Ukajj mä jan waltʼäwiw utjaspa. ¿Uñtʼtati metalat lurat pilaranaka?"
  
  Ben jilatajj jan amuytʼasisaw akham säna: "Wila Reyin jaqenakapajj ukanak mä tradonakjam apnaqapjjerïna sasaw apuestasma" sasa. "Umajj jukʼampiw qontʼasini uk suytʼañakiw wakisi" sasa.
  
  "¿Kunatsa jan ukanak taypit jan sarkäta" sasa. Komodo chachajj uka arunak arskäna ukhasa, ajanupan pächasiñaw utjäna.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Aka estanquejj kawkïr ácido qotampi jan ukajj phuchʼumpiw manqʼayasispäna" sasa. "Uka gases ukanakax volcán ukan jan ukax uka jakʼan umax ácido sulfúrico ukar tukuyaspawa. Jaya tiempos chhaqtawayxarakïnwa" sasa.
  
  "¿Janit ácido ukax metal postenakarux corrosionaspa?" Drake jilatajj uñachtʼayäna.
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Wiñaypachata".
  
  Walja minutonakaw uma tʼijtʼir uñjapjjäna. Uñchʼukisipkäna ukhajja, mä jan wali clic istʼasïna. Drake chachajj jankʼakiw pistolap jiltayäna. Delta ukan suxta qhispir ch"axwirinakax mä fracción de segundo ukjatx lurawinakap wasitat lurapxäna.
  
  Janiw kunas sarnaqkänti.
  
  Ukatxa mayampiwa uka ist"awixa purintäna. Jach"a ch"iqt"aña. Mä garaje punkun cablejj metalat lurat pistanak taypin tʼijtki uka istʼasi. Ukampis janiw garaje punkukïkänti.
  
  K"achat k"achat Drakex uñch"ukiskäna ukhax mä sipitax pirqaruw wasitat ch"akhuñ qalltäna. Mä juk"a pachatakix qhiphart"aña? Ukampis ukham tecnología ukax janiw nayra jaqinakatakix utjkänti. Jan ukajj ¿uka tren de pensamientojj kunjamtï mä jaqejj universon yaqha amuytʼasir jakañajj utjkiti sasin siski uka loqtatäñamp saspachati?
  
  Kuna jachʼa jachʼa tukuñasa.
  
  ¿Khitis janïr registronak luraskäna ukhajj kuna civilización ukanakas utjäna uk yatïna? Drakex janiw jichhax pächasiñapäkänti. Ukax lurañ pachaw purini.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Umajj jukʼampiw jiljjattaski" sasa. "Ben. ¿Kuna muspharkañas utji?"
  
  Ben jilatajj qellqatanakap uñakiptʼäna ukat Karin kullakajj amuyupan wasitat anatañapatakiw suytʼäna. "Hawksworth jilatajj janiw sinti arskiti" sasa. Ben jilatajj mä qhawqha papelanak chʼalljjtayasïna. "Inas uka pisinkir jaqejj wal muspharachïna. Amtañäni, uka tiemponjja janiw ukham suyapkaspänti" sasa.
  
  "Ukat phisqa nivel ukax chiqpach shitstorm ukhamäñapawa", Komodox jach"at arsüna. "Kunalaykutix aka qhipatwa Cook jupax qhipäxar kutt"awayxäna".
  
  Ben jilatajj lakap chʼoqtʼasïna. "Hawksworth jupax siwa, kuntix Cook jupax phisqa nivel tukuyatat uñjkatayna ukax qhipäxar kutt"ayawayitu. Janiw uka cuarto pachpakiti" sasa.
  
  Delta markankir mä pallapallajj amukiw akham säna: "Jïsa, jukʼampejj suxta ukat paqallqo nivelanakäpachänwa" sasa.
  
  "Janiw espejonakat armasiñamäkiti." Karin kullakajj jupanakar uñachtʼayäna. "Nayraru uñacht"ayapxi, qhanaw nayraqatankir jaqiru. Jila partejja, ukajj mä ewjjtʼakïpachänwa" sasa.
  
  "Jones familiamp chika sarnaqañjamawa." Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Amuytwa. Ukhama, Dinorock ukat David Coverdale jupanakan ajayuparjamax juk"ampirus, qalltañ jiskt"äw jiskt"ä, ukax sapa concierto ukar saratax ist"irïtwa. ¿Wakicht'atätati?
  
  Drake jupaw uka thakhi irpxaruwayi. Mayni equiponkirinakax kunjamtix yatiqapkän ukhamarjamaw filaruw jaquntapxäna. Carril central ukar mantasax Drake jupax janiw kuna jan walt"awinaks trampas ukanakamp suykänti ukat janiw khitirus t"ijtkänti, ukampirus mä qawqha puntos de presión gastadas ukanakaw jikxatasïna. Uka estanque thiyaru puripkäna ukhajja, umajj jankʼakiw mistuwayjjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Polonakajj wali suma uñnaqtʼanïpjjewa" sasa. -Qhipäxa uñjapxam -sasa. Ukat janirakiw jiskʼachañamäkiti. Aka chiqanx mä qawqha jan wali yänakaw jalnaqapxi."
  
  Drake jupax nayraqat saräna, wali amuyumpi ukat chiqaparu. Taqi equipox mä qawqha minutonakatx jasakiw jupanakar chiqancht"asipxäna ukat arco de salida uksaruw sarapxäna.
  
  "Wila Reyin taqe sipitanak jiwasatak sartayañajj wali askïnwa" sasa. Ben jilatajj mä jukʼa chuym chʼalljjtayasïna.
  
  "Jichhax janiw uka q"añu jaqit jaya qhipharxksnati." Drake chachajja, amparanakapajj puñchunakaruw chʼalljjtayasi ukat pʼeqepas tʼijtʼaskäna, jichha tiempon jukʼamp ajjsarkañ jan wali jaqemp uñkatasiñ suytʼasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Jutïr arcojj mä jachʼa pʼiyaruw jistʼarasïna. Uka jakʼankir thakijj qollu patat saraqasinjja, mä jachʼa qalat lurat mä jachʼa thaknam saraskäna.
  
  Ukampis mä jachʼa jarkʼäwiw utjäna, ukaw thakip qʼal jarkʼäna.
  
  Drake chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. "Wila infierno" sasa.
  
  Janipuniw ukham samkaskänti. Chiqansa, uka jarkʼantäwix jakkir qalat lurat mä jachʼa uñachtʼäwiwa. Jupax samart"ataw ikiskäna, qhipäxapax ch"iqa pirqaruw ch"allt"asïna, jach"a purakapax thakhinjam mistunïna. Manq"a esculturanakax purakapanx mä montón ukham ikipxäna, ukat kayunakaparux ch"iqiyatäpxarakïnwa ukat thakhin muyuntatänwa.
  
  Uka esculturan kayunakapanjja, mä jan wali jaqew ikiskäna. Jiwat jaqin janchipa. Torsojj wali tʼaqhesiñas tʼaqheskaspa ukhamänwa.
  
  Ben jilatajj wal muspharasajj akham sänwa: "Akajj manqʼañ manqʼañawa" sasa. "Manqʼa manqʼañampi chiktʼat demoniojj Beelzebub satawa."
  
  Drake chachan nayrapax ch"allxtasïna. "¿Rapsodia Bohemia ukan Beelzebub sat chachanjam sañti munta?"
  
  Ben jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Janiw taqi kunas rock "n" roll uka tuqit parlkiti, Matt. Nayax Beelzebub saxra sañ munta. Supayan kupi amparapawa" sasa.
  
  "Supayan kupi amparapajj sinti irnaqtʼatap istʼtwa." Drake chachajj uka jachʼa jarkʼäwiruw uñchʼukiskäna. "Ukat pʼiqimar respetkasaxa, Blakey, jan kuna jan walinak parlañ jaytxañamawa. Cheqas taqe kunas rock and roll sat musicampi sasiwa" sasa.
  
  Karin kullakajj jachʼa ñikʼutap alayaruw jaytäna ukat jukʼamp chʼamampiw qhepar chintʼañ qalltäna. Delta markankir walja pallapallanakaw jupar uñjapjjäna, Komodo sat chachajj jupar uñjarakïnwa. Hawksworth chachajj uka particular pʼiya toqet mä qhawqha suma yatiyäwinakwa qellqatanakapan uñachtʼayäna sasaw jupajj säna. Parlkäna ukhajja, Drake chachajj nayranakaparuw cuarto muyuntañapatak jaytäna.
  
  Uka jach"a chimpu qhipäxanxa, jichhax mä arco de salida jan utjatap amuyasïna. Antisas mä jachʼa lejaw qhepa perqa taypin tʼijtäna, jachʼa techo tuqiruw kurvatäna, ukat mä jachʼa qala pamparuw tukuyäna. Kunawsatix Drakex meseta uñch"ukiskäna ukhax kunatix mä balcón ukar uñtasit jaya chiqan uñjäna, niyas mä observación ukar uñtasitaw uñjäna...qhipa pä niveles?
  
  Drake chachan amuyunakapax mayjt"ayatäxänwa, kunapachatix mä disparo ist"askäna ukhaxa. Uka balajj pʼeqenakap patjjaruw ricochetäna. Drakex pamparuw jaquqanïna, ukampis ukatx Komodox amukiw uka pachpa qalat lurat pamparuw uñacht"ayäna, uka chiqaruw jichhak uñakipt"äna, ukatx tunka payan jila jaqinakaw mä k"añask patat jupar tuqir t"ijtir uñjäna.
  
  Kovalenko markankir jaqinakawa.
  
  Kun sañs munäna...
  
  "Uka jan wali jaqit pasañatakix mä thakhi jikxatapxam" Drake-x Ben-aruw sist"äna, ukat uka jach"a escultura tuqiruw p"iqip ch"allxtayäna, uka jach"a esculturaruw nayrar sartañ thakhip jark"äna, ukat taqpach chuymap qarqa jalsu tuqiruw uñtäna.
  
  Mä jach"a acento aruw boomed, jach"a jach"a tukuri ukat jach"a jach"a tukuri. "¡Matt Drake sat chachajja! ¡Nayan machaq nemesisaja! Ukhamajj wasitat jarkʼañ munasmati, ¿janich ukhamäki? ¡Naya!, ¿Jumanakax janipuniw kuns yatiqapktati?"
  
  "¿Kuns jumax jikxatañatak ch"amachasiskta, Kovalenko? ¿Kunsa taqe ukanakajj sañ muni?"
  
  -¿Kunas taqi ukanakax sañ muni? Ukax jakäwip tukuykam thaqhañ tuqitwa. Cook sat chachar jawqʼjatajatjja. Kunjams pä tunk mara sapa uru mä jaqir jiwayasin yatxatawaytxa ukat yatiqawayta uka tuqita. Nayajj janiw yaqha chachanakjamäkti. Nayrïr waranqa waranqa qullqi janïr jikxatkasax uka tuqitwa atipjayäta" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Cook jilatarojj nayratpach atipjawaytajja" sasa. "¿Kunatsa jan akan kuttʼanipkta? Parlañäni, jumampi nayampi -sasa.
  
  -¿Jiwayañ munasmati? Nayajj janiw yaqha toqet ukham jikjjatkiriskayätti. Markanakajas jiwayañ munapjjetu" sasa.
  
  "Inas jumax wali yatxatt"atätam laykux ukhamächi."
  
  Kovalenkox ñik"utap ch"uqt"asïna, ukampis jach"a jach"a tukur arunakapampix wali apt"ataw uñjasïna, ukat jisk"achawix janiw sum katuqatäkänti. "Amtanakaj phoqañatakejj waranq waranqa jaqenakaruw jiwayasirïta. Inas nayajj nayratpach ukham lurjjchiyäta. ¿Khitis jakthapiñatak llakisi? Ukampis aka tuqit amtañamawa, Drake, ukat sum amtañamawa. Jumasa amigonakamasa uka estadística ukankapxätawa. Nayax amtawinakam aka Uraqit chhaqtayarakï -sasa.
  
  Drake jilatajj akham sasaw kuttʼayäna: "Jan ukham melodramático ukhamäñamäkiti" sasa. "Akar saraqam ukat set ukankatamat uñacht"ayañamawa, jilïr jaqi." Karin ukat Ben jilatanakaruw jakʼan uñjäna, jupanakajj wali amuyumpiw parltʼasipkäna, jichhajj kunas qhanäskäna ukhajj panpachaniw chʼamampi pʼeqep chʼoqtʼañ qalltapjjäna.
  
  "Jan ukhamakiw jiwañax sasin amuyapxamti, jikisiñäni ukhasa. Rusia taykankir wali chʼama markan wali chʼama callenakanwa jilsuwayta. Ukat nayajj jupanak taypinwa libre sarnaqirïta. Jupanakajj nayankapjjänwa. Británicos ukat estadounidenses ukanakax janiw kuns chiqpach ch"axwäwit yatipkiti". Uka qhuru uñnaqt"an jaqix uraqiruw thuqt"äna.
  
  Drake chachan nayranakapajj jiwayirjamarakïnwa. "Ay, taqi chuymaw suyt"askta jan jasak jiwañamataki."
  
  "Jichhakiw uñjäma, británico. Yaqha warmimar irpkasax arnaqasir uñjäma. Nayajj diosar tukuskäyät ukhajj ismuñapwa uñjä" sasa.
  
  "Alaxpacha layku". Komodo jupax tiranos ukanakan rampage ukar ist"añat qarjataw jikxatasi. Jupax qalat lurat chhullunkha tuqir voleibol ukamp jaquqanïna, Wila Reyin jaqinakaparux sustjataw jaquntäna. Jichhasa, Drake chachajj uñjäna, tunka chachanakatjja llätunkaniw jupar yanaptʼañatak tʼijtjjapjjäna.
  
  Ukat jankʼakiw kuttʼaniñatak disparonakajj istʼasïna. Uka jakʼankir qala pirqanakat balanakajj chʼalljjtäna.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Uka likʼi jaqe patjjar makhatañakiw wakisi. Janiw sinti ch"amäkiti..."
  
  Drake chachajj uka ukampis jakʼachasiñap amuyasïna. Jupax mä ceja jach"ar aptäna kunawsatix mä qalax amparapar jaquntatäna.
  
  "Ukampis" Karin kullakajj akham sasaw säna, Drake jilatajj jupamp jukʼamp tiempo sarnaqkäna ukhajja, Ben chachar uñtasitätapajj jukʼampiw qhan amuyasïna. "Katjañax manq"añawa. Yaqhepajj chʼusawa. Ukat mä kasta gasamp phuqantatänwa" sasa.
  
  "Janiw gas larusiñatakïkiti sasaw amuyta". Drake chachajj jan uñnaqtʼan jiwat cuerporuw uñchʼukïna.
  
  Komodo jupax mä voleibol conservador ukamp wila Rey ukan jaqinakar jan walt"ayañatakiw jalxatawayi. "Ukhamächi ukhaxa, chiqpachansa, chiqpachansa wali suma yänakawa".
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Wakichtʼat polvonaka" sasa. "Kunapachatix gatillonakax jaquntatäki ukhax antutatawa. Inas Tutankhamón chachan sepulturap jikjjatapkäna uka jila parte arqueólogonakar jiwayapkäna ukar uñtasitächïna. Jumax uka maldición satäkis ukxa yatisktawa, ¿janich ukhamäki? Ukhamajj nayra egipcio sacerdotenakajj sepulturan jaytapkistu yaqhep qollanaka jan ukajj gases ukanakajj sepultura lunthatanakar tukjañatakikïnwa sasaw jila parte jaqenakajj amuyapjje" sasa.
  
  "¿Kawkïris jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapa?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Janiw yatktanti, ukampis jankʼak tʼijtʼañäni ukhajja, maynit maynikam mä jukʼa polvo apsuspa ukhajja, mä jiskʼa polvo ukhamäñapawa, ukajj jankʼakiw chʼamaktʼani. Trampa ukax nayraqatax khitinakatix escultura ukar makhatapki ukanakar jark'añatakiw akankxi &# 184; , jan uka toqet pasañamäkiti" sasa.
  
  Karin kullakajj wali jachaqtʼasisaw akham säna: "Hawksworth chachan arunakaparjamajja" sasa.
  
  Drake chachajj kuna jan waltʼäwis utjäna uk sum amuytʼäna. Ukajj jupatakejj mä mayjtʼäwjamaw amuyasïna. Uka patat mä balcón observación utjkchïnjja, tukuyañkamaw jakʼachasiñapäna. Uka chiqatx suxta ukat paqallq cuartonakaruw chiqak thakhix utjani sasaw amuyäna, ukat uka legendario "tesoro" ukar puriñkama.
  
  "Ukaw akampix sarasktanxa", sasaw saraki. -Taqi jani ukaxa jani kunasa. Uka patatsti", coleratapuniw Kovalenko tuqirux amparapamp luqxatäna, "mä juykhu jaqiw akapachar balanak jaquntäna. Ukat, Ben, jumanakan yatiñamatakix akax chiqpach Dinoroc ukawa. Ukampis ukaruw aka tuqitx sarasktanxa. Taqi kunas jan ukax janiw kunas. ¿Ukatakix wakicht'atätati?
  
  Juparojj mä istʼañjam arnaqasiñampiw arunttʼapjjäna.
  
  Matt Drake jupax t"ijt"awayxänwa, chachanakaparux Infierno ukan jisk"a nivelanakaparuw irpxaruwayäna, qhipa etapa ukanx jupa pachpaw thaqhatayna, munat warmit vengakuñataki ukhamarak akapachar uñt"at juk"amp jan wali jaqit qhispiyañataki.
  
  Tiempo ukax rock out ukaruw puri.
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drakex jach"a esculturaruw jaltawayxäna, kayunakapat qhiparañ yant"äna ukat uka tallat manq"anakat katthapisinx jupa pachpaw jalsuwayxäna. Uka esculturax thaya, qhuru ukat yaqha markankir jaqjamaw amparanakap manqhan jikxatasïna, yaqha markankir yuqall wawar llamkt"kaspas ukhama. Taqi ch"amapampiw samañap katxarutayna, ukhamat equilibriop jan chhaqhañapataki, ukampis fruta, t"ant"a ch"uñu ukat khuchhi aychax katxarurakïnwa.
  
  Jupan alayapansa ukat kupi toqensa mä jaqen janchipaw ikiskäna, jupajj janiw ukhama suertenïkänti.
  
  Balanakaw jupar muyuntäna. Komodo ukat yaqha Delta Team ukankirinakax nina naktäwinak ch"amanchapxäna.
  
  Drake chachajj jan mä segundos ina chʼusar aptʼasisaw uka moldeat figuran jachʼa cheqap patjjar jaltawayjjäna ukat yaqha toqeruw saraqanïna. Kunapachatï kayunakapax qala pampar llamktʼäna ukhaxa, kuttʼasaw filankkäna uka qhipa jaqirux ampar lukʼanap luqtäna.
  
  Ukat ukatsti jupax pallapallampiw jiwayarakïna, Wila Reyin mayni jaqiparuw nayrïr ch"axwawimp jiwayatayna. Uka jaqix qalat jaltxataynawa, jichhax jiwat masipan janchipan jak"aparuw wali axsarkañ ch"allxtawimp uraqir puritayna.
  
  Filankir payïr jaqew uk luräna.
  
  Ben jilataw uka qhepat utjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Phisqa minutonakatjja, taqpach equipojj Gluttony sat chʼamakanwa jan kuna usun imantatäpjjäna. Mä manq"añakiw ch"allt"ata. Drake chachajj kunjamsa mä qinayajj thayar sartaskäna uk uñjäna, mä jiwayir, encantado katarin janchipar uñtataw espiraljam sarnaqäna, ukampis mä qhawqha segundonakatjja, tʼijtʼir jan wali jaqen botasapsa jan llamktʼasaw chʼamaktʼäna.
  
  "Ledge" sasa.
  
  Drake jupax pä kutiw thakhi uñacht"ayäna, ukax jisk"a qullu pataruw puri, ukax ledge qalltawir uñstayäna. Uka uñjañ cheqatjja, janïr mä qalat lurat pampar mistkasajj perqaruw wali suma kʼuchirtʼat uñjapjjäna.
  
  Wila Reyin jaqinakax qhipharuw kutt"apxäna. Ukajj tiempo contra tʼijuñapunïnwa.
  
  Jupanakax alayaruw phallapxäna, mä sapa archivo. Uka ledgejj wali jachʼänwa, mä qhawqha pantjasitanak pampachañataki. Drake jupax t"ijtkasax pallapallanak arsüna, Kovalenko jaqin yaqha jaqiparuw jiwayatayna, kunatix jupanakax jutir mistuñ arco manqhan chhaqhapxäna. Kunjamtï uka ledge patar puripkäna ukat jachʼa qalanak uñjapkäna ukhajja, Drake chachajj yaqha toqew embuscada ukan ikiskir uñjäna.
  
  -¡Granada!
  
  Wali chʼamampiw pʼeqep nayraqat pampar jaqontäna, ukat chʼamapampiw cuerpop tʼijtʼayäna, kunattejj uka suma qala patjjaruw liwjjatasïna, ukat granadajj mä ladoruw jaqontäna.
  
  Uka pampat jaquqanïna, mä qhawqha segundonakatjja, phallawayjjänwa. Uka phallawix cuartoruw ch"allxtayäna.
  
  Komodo sat chachajj sartañapatakiw yanaptʼäna. "Futbol equiposan apnaqapxasmawa, chacha".
  
  "Yankees ukankirinakax janiw futbol anatt"añ yatipkiti". Drakex balconar t"ijtäna, kunatix ukat juk"ampïki uk uñjañ wal munäna, ukat Kovalenko ukar katjañ munarakïnwa. "Janiw kuna juchas utjkiti".
  
  -Hm -sasa. Inglés equipox walja trofeonak utar apaniñap janiw uñjkti".
  
  "Quri utar apanipxäma." Drake jupax americano ukarux ordenaruw puriyatayna. "Juegos Olímpicos ukanxa. Beckham jilatajj uka jan waltʼäwiruw mayjtʼayani" sasa.
  
  Ben jilatajj jupanakaruw katjäna. -Jupax chiqawa -sasa. Uka equipojj jupatakiw anattʼani. Walja jaqenakaw jupa layku sartani" sasa.
  
  Karin kullakajj qhepäjjat colerat arnaqasïna. "¡Mä chiqax utjiti kawkhantix mä chachax jan maldito futbol tuqit parlkaniti!"
  
  Drakex balconar purisax amparapampiw uka jisk"a, t"unjat qala pirqaruw luqxatäna. Nayraqatapan uñjatax kayunakap jaytawayi, jupax liwxatasïna, taqi llakinakapat armasxäna ukat wasitat jiskt"asïna kuna kasta uywas chiqpachapuni aka muspharkañ chiqar lurawayi.
  
  Uk uñjasajja, chuymanakaparojj wali mulljañampi, ajjsarañampiw phoqantayäna.
  
  Uka balconax niya mä cuarto thakïnwa, chiqpachansa jachʼa pʼiyan makhatañataki. Jan pächasisaw jupanakat sipansa jukʼamp jachʼa uñjapjjäna. Uka qhanax jan jakt"kay ch"amaka ámbar lliphipiwinakat jutäna, ukanakx Wila Reyin jaqinakax janïr suxta nivelar mantañkamaw antutapxäna. Ukhampachasa, uka pʼiyan jila partepasa ukat jan walinakapasa chʼamakansa chʼamakansa imantatäskakïnwa.
  
  Chʼiqa toqenjja ukat mistuñ arcot sarañatakejja, mä escalera zigzag sat chʼoqtʼataw niya patak metronak saraqapjjäna. Uka escaleranaka manqhatxa, Drake ukat jupan equipopampiw mä jach"a, jach"a thuqt"äw ist"apxäna, ukatx arnaqasiñanakax chuymanakaparux axsarañ puñtunakaruw ch"allxtayäna.
  
  Ben jilatajj mä samsuñwa aptʼasïna. "Dude, janiw ukax nayatakix askïkiti."
  
  "Jïsa. Mä q"uchuman intro ukham ist"asi". Drake chachajj ajayunakajj jan sinti jayarstʼañapatakiw chʼamachasïna, ukampis jawqʼap oraqet apsuñajj wali chʼamänwa.
  
  Uka escalerajj mä jiskʼa chhullunkharuw tukuyäna. Uka ledge uksat sipansa, pʼiyajj wali jachʼaruw jistʼarasïna. Jupax mä jisk"a, k"añask thakhi ch"iqa pirqaruw ch"allt"ata uñjäna, mä jisk"a thakhiw jan tukuskir manqhanak patat mä p"iyaruw puri, ukat ukar uñtasit thakhix ch"iqa tuqiruw sarantaskäna, ukampis janiw mä puente jan ukax yaqha thakhis utjkänti jupanakar mayachthapiñataki jach"a ch"usawja.
  
  Uka pʼiyan wali jaya tukuyapanjja, mä jachʼa chʼiyar qalaw saytʼatäskäna. Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼaskäna ukhajja, inas niya chikat qarqa patat mä uñnaqa luraspa sasaw amuyäna, ukajj jachʼänwa, ukampis jaya ukat chʼamakaw jarkʼäna.
  
  Jichhaxa.
  
  "Qhipa ch"amanchawi" sasaw säna, chiqäñap suyt"asa. "Nayar arktapxita".
  
  Mä kutix mä pallapallax sapa kutiw pallapallat qhipararaki. Ukwa Alison kullakajj jupar säna. Janïr jupar jaytkäna ukhakama. Janïr jupax...
  
  Jupax amtawinak jayarst"ayäna. Jichhax janiw jupanakamp nuwasiñ puedkänti. Ukampis jupajj cheqpunwa säna. Ajjsarkañ chiqäskapuniwa. Jupatï jakaspäna ukhajja, taqe kunas mayjäspänwa, ukampis jichhajj mä soldadon wilapaw jupar sarawayjjäna, mä nuwasiri jaqen wilapawa; chiqpach sarnaqäwipax janipuniw juparux jaytanukkänti.
  
  Jupanakax jisk"a pasaje ukar mantapxäna: pä civiles, suxta Delta pallapallanaka ukat Matt Drake. Qalltanx túnel ukax nayrir túnel ukanakat sipanx juk"ak mayjt"ataw uñstawayi, ukampis ukatx, ámbar destellos ukanakan qhanapanx nayrar sartasipkakïnwa, Drake jupax pasaje ukax mä akatjamat t"aqanuqtatap uñjäna ukat pä autos ancho ukar jach"aptayasïna, ukat mä canal ukankatap amuyasïna qala pamparu punchumpi ch"allt"ata.
  
  ¿Canal de guia ukax kunjamasa?
  
  "Tobillonak pʼakjirinakat amuyasipxam." Drake chachajj nayraqatapan mä jan wali jiskʼa pʼiya uñjäna, uka pʼiyajj kawkhantï maynejj kayup uchaspa uka cheqanwa jikjjatasïna. "Janiw sinti ch"amäñapäkiti aka ritmo ukan qhispiñaxa."
  
  "Janiwa!" - Ben jilataxa jan kuna ch"axwañampiwa jach"at arsüna. "Jumax mä maldito pallapallawa. Ukham arunak arsuñat sipansa jukʼamp sum yatiñamawa" sasa.
  
  Chiqañchañatakis mä jachʼa thuqtʼäwiw utjäna ukat jupanakan manqhankir oraqejj khathatirakïnwa. Ukajj kawkhantï sarnaqapkäna uka pasajerojj mä jachʼa ukat wali chʼamas jaqoqtkaspa ukhamaw istʼasïna. Inas qhipäxar kuttʼapxchispa ukat jarkʼantatäpxchispa jan ukax-
  
  "Jalaña!" - Drakexa wali jach"at arsüna. "¡Jan ukax t"ijt"añakiw!"
  
  Manqha q"ixu q"ixunakaw uka pasaje phuqhantañ qalltäna, kuna jach"a q"ixu q"ixunakas jupanak tuqir saraskaspa ukhama. Jupanakax jaltxapxänwa, Drakex t"ijtkasax llamayunak ch"axwantäna ukat Ben ukat Karin jupanakax janiw kuna jan wali sipitanakarus mantapkänti sasaw wali suyt"äna.
  
  Aka jank"a...
  
  Uka arnaqasiñajj jukʼamp jachʼänwa.
  
  Jupanakax t"ijtxapxarakïnwa, janiw qhipäx uñtañ atinakänti, jach"a canal ch"iqa tuqiruw qhiparapxäna ukat Drake-n llamayunakapax jan tukusxatap suyt"apxäna. Mä minuto qhepatjja, mä cheqat nayratpach payïr jan wali gruñido istʼapjjäna.
  
  -¡Jesusa!
  
  Drake jilatajj janiw jukʼamp chʼamanïkänti. Ukham luraspäna ukhajja, jiwatäpjjaspänwa. Jupajj chʼeqa toqenkir perqankir mä jachʼa jistʼarat cheqat jankʼakiw pasäna. Uka ch"axwawix alaxpachat jutäna. Jupajj jankʼakiw uñchʼukïna.
  
  JANIWA!
  
  Blakey jupax chiqaw sasaw säna, uka loco jisk"a friki. Rolling Stones ukax jupanak tuqiw q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu. Ukanakax qalat lurat jach"a bolas esféricas ukanakawa, nayra mecanismos ukanakampiw mistu ukat qhan ukhamarak imantat canales ukanakamp controlata. Ch"iqa tuqinkir jaqix Drake-rux ch"allt"äna.
  
  Jupax wali jank"akiw apthapitayna. Ukat akham sasaw arnaqasïna: "¡Tʼijtjjam!" "Ay Diosaja".
  
  Ben jilataw jupamp chiktʼasïna. Delta markankir pä pallapallanakax Karin ukat Komodo satänwa, jupanakax mä centímetro ukhakiw uka pʼiyat pasapxäna. Ukat jukʼamp pä pallapallanakaw pasawayjjäna, kayunakap patjjaruw tinkupjjäna ukat Komodo ukat Karin sat chachanakaruw chʼalljjtapjjäna, ukat mä jachʼa chʼajjwäwiruw tukuyapjjäna.
  
  Ukampis Delta markankir qhep qhepa jaqejj janiw ukham suertenïkänti. Jupax jan ist"asisaw chhaqtxatayna, kunawsatix mä jach"a pelotax cruz pasaje ukanx jaltxatayna, mä Mack camionan ch"amapampiw juparux ch"allt"atayna ukat túnel pirqaruw ch"allxtayatayna. Ukat yaqha chʼaxwäwiw utjäna, kunattix jupanakar arknaqkäna uka pelotax qhispiñ thak jarkʼkäna ukaruw chʼalltʼasïna.
  
  Komodo chachan ajanupax taqi ukanak arsüna. Ukat akham sasaw qhuruchasïna: "Jan jankʼak puriñäni ukhajja, mayni sipitanakat janïr tʼijtkipanwa pasapjjsna" sasa.
  
  Jupanakax wasitatw sartasipxäna. Kimsa juk"amp crucenak pasapxäna, ukanx jach"a maquinarianakan mecanismonakapax thuqt"asipxäna, ch"axwapxäna ukat ch"axwapxäna. Delta irpirix chiqaw sataynawa. Drake chachajj wali sum istʼäna, ukampis Kovalenko jilatatsa ni nayrankir jaqenakatsa janiw kuna arunaksa istʼkänti.
  
  Ukatxa, jupax wali ajjsarkäna uka jarkʼäwiruw puripxäna. Jachʼa qalanakat maynïrejj nayraqatar jachʼa jachʼa tukusaw nayrar sartañ thak jarkʼäna. Jupanakax tantacht"asipxäna, aka yäx niyaw wasitat qalltañampïspa sasaw jiskt"asipxäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Inas pʼakjatächïna. "Mä sipita sañ munta."
  
  "Jan ukax inas..." Karin kullakax qunqurt"asisaw mä qawqha kayunak nayrar jalt"äna. "Inas akan utjañapächïna" sasa.
  
  Drake jupax jupan jak"aparuw jaquntatäna. Ukanjja, mä jachʼa qala manqhanjja, makhatañatak mä jiskʼa cheqaw utjäna. Uka manqhanjja mä jaqejj chʼoqtʼasiñapatakiw mä cheqajj utjäna.
  
  "Janiw walikiti". Komodo jupax qunt"asirakïnwa. "Nayax mä jaqiruw aka jan wali sipitarux chhaqhayawayta. Yaqha thakhi thaqham, Drake" sasa.
  
  Drake chachajj amparapat uñkatasaw akham säna: "Cheqas siskä ukhajja, mä kutix uka sipitanakax wasitat saytʼayatäxani ukhaxa, wasitatwa jaltxapxani. Jupanakax pachpa sistema de almohadilla de presión ukampiw mayninakax apnaqapxañapa. Jiwasax akan jist'antatäñäniwa -sasa. Jupax Komodo nayranakapampix wali ch"amampiw jikisïna. "Janiw kuna lurañas utjkiti".
  
  Jan jaysäwi suytʼasaw pelot manqhar liwjjatäna. Mayni equiponkirinakax qhipäxanw tantachasipxäna, janiw qhip qhipa filankañ munapkänti, ukampis Delta chachanakax chiqañchatäpxänwa ukat kawkhantix comandantepax uñacht"ayawaykatayna ukaruw sayt"asipxäna. Drakex mä uñt"at munañax pechopan jilxattaskir amuyasïna, uka munañax akham sañ munäna: Jan llakisimti, nayar atinisiñamawa. Uka tuqitwa irpapxäma, ukampis janipuniw mayampsa ukham sisxaniti sasaw yatïna.
  
  Janiw Kennedyx jan amuyt"asis jiwatapat qhipatkiti.
  
  Mä juk"a liwxatasinxa, mä jach"a qullu pataruw p"iqip nayraqatar liwxataskir jikxatasïna, ukat jank"akiw mayninakax jupar arknaqir ist"äna. Uka manqhajj janiw jayankkänti, ukampis qalat lurat jachʼa bola manqhan cheqak saytʼasiñapatakiw mä cheqa jaytäna. Taqi mayniw qhipäxan tantachasipxäna. Wali lupʼisajj janiw mä musculos kuyntʼañ atinakänti. Aka yäx t"unjatäspa ukhaxa, taqiniw mä kipkakïpxañap munäna.
  
  Ukampis uka qhepatjja, molienda maquinanakan uñtʼat jachtʼasitapajj amuktʼañwa chʼalljjtayäna, ukat pelotajj kuyntʼarakïnwa. Drakex mä murciélago ukhamaw infiernot mistuwayxäna, taqiniw jupar arktapxañapatak arnaqasïna. Jupajj jankʼakiw Ben-arojj sarnaqañapatak yanaptʼäna, mä wayn tawaqo yateqeris cuerpopan jan chʼamanïtap amuyasa ukat soldador uñtasit jan chʼamanïtap amuyasa. Komodo jilatajj Karin kullakaruw yanaptʼani, uk yatïna, niyakejjay artes marciales toqet yatjjattʼatächïnjja, jañchipajj mä chachan cuerpopjam jasakiw kikipäspa.
  
  Mä tamjamaw jiwayir bola rodante manqhan tʼijtʼapjjäna, ukat kʼachat kʼachat qalltatapat askinak apsuñ yantʼapjjäna, kunattejj nayraqatapanjja mä jachʼa qollumpiw jikisipjjäna, ukajj wasitat uñkatasiñatakiw waytʼapjjaspa.
  
  Drake chachajj tobillo pʼakjata uñjäna ukat mä yatiyaw arnaqasïna. Jupax saxra ukham uñt"at p"iya patxaruw jaltawayxäna, niyaw Ben-arux jupamp chik aynacht"ayäna. Ukatxa, mä qullu pataruw jaquqanïna.
  
  Ukajj wali qhorupunïnwa. Jupax p"iqip alayaru, kayunakap ch"allxtasaw p"iqip ch"allxtayäna, ch"iqa amparapampiw Ben-an cinturapar ch"uqt"asïna, sapa kayumpiw sartasïna. Qhepatjja, mä jukʼa jayaruw pelotar chʼalljjtäna, ukampis qhepatjja taqeniruw mä chʼam churañapäna.
  
  Jupax janiw jaytanukkänti, mayninakar mä juk"a chiqa churañatakiw nayrar sartawayi ukat juk"amp mä qawqha llamayunak nayrar jaquntawayi.
  
  ¡Jupanakajj qalat lurat mä chʼamani perqat jaltjjapjjäna!
  
  Mä jach"a qalaw jupanak tuqir mä jach"a jach"a tukuñamp liwxatäna. Taqi uka equipox uka chiqaruw puripxäna, ukampis jichhax mä jan walt"äwin jikxatasipxäna. Litiraljama.
  
  Drake nayranakapaxa "Mä p"iyaw utji. Uraqin pʼiya" sasa.
  
  Jankʼakiw kayunakapajj chʼiyjatäjjäna ukat jan suytʼäwit nervionakapas chʼiyjatäjjänwa, ukatwa uka pʼiyarojj jankʼak sarapjjäna. Ukajj jiskʼakïnwa, jaqjam jachʼänwa, manqhanjja qʼal chʼiyaränwa.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Iyawsäwin mä salto" sasa. "Diosar iyawsañampi sasiwa."
  
  Qala bolan jach"a thuqt"awipax juk"amp jach"aruw tukuwayxäna. Ukajj jupanakar tʼunjañatakejj mä minuto qhepatwa pasjjäna.
  
  "Glow stick" sasaw Komodox wali llakit arumpi säna.
  
  "Janiw pachax utjkiti". Drakex glow stick p"akjasaw mä jank"ak p"iyaruw jaltawayxäna. Uka tʼunjäwix jan tukuskirïkaspas ukhamänwa. Uka ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"ankha. Mä qhawqha segundonakatjja, manqharuw purïna, kayunakap jaytjjañapatakiw jaytäna ukat pʼeqepajj qala qalaruw wal chʼalljjtäna. Warawaranakaw nayranakap nayraqatan nadapjjäna. Wilax nayraqatapat t"ijtäna. Khitinakatï jupar arkapjjañapäkäna ukanakat amuytʼasajja, kʼajkir thujru jaytasaw jan jakʼachasiñatak jalnaqäna.
  
  Yaqhax mä ch"axwawimpiw uraqir puritayna. Ukat Ben jilatajj jupan jakʼapankjjänwa. "Mat. ¡Mat! ¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Ay jïsa, nayax wali suma jaqïtwa." Jupax qunt"asïna, templonakap katxarusa. "¿Aspirina sat qullampi qullatätati?"
  
  "Manakamaruw isthapiyapxätam."
  
  "¿Polinesia markankir Mai Tai? ¿Hawai markankir lavajj saraski?"
  
  "Dios, jan L-arux akan arsumti, amigo."
  
  "¿Kunjamarak yaqha llampʼu chuymanïñasa?"
  
  "Janipuniw jupanakat tukuskiti. Jan ajjsarayaskakim" sasa.
  
  Ben jilatajj usuchjasitap uñakipäna. Uka tiempotakejja, mayni equiponkirinakajj jan kuna usuniw uraqir puripjjäna ukat walpun tantachasipjjäna. Drake waynarux mä chiqar amparapamp luqxatäna ukat sayt"asïna. Taqi kunas wali sumäkaspas ukhamänwa. Komodo jupax mä par llamayunak jaquntäna, ukax teja ukar ch"allt"äna ukat jach"a qullu pataruw jaltxatayna.
  
  Ucatsti mayamp mayamp jaqontatäpjjäna, alaya arco taypit mistuñkama.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukhamawa" sasa. "Nayax amuyta akax qhipa nivel ukawa".
  
  
  PUSI TUNKA JALJA
  
  
  Drake ukat Delta Team jupanakax túnel ukanx mistunipxäna, wali ch"amampiw ch"axwapxäna. Janiw kuna lurañas utjkänti. Kovalenko sat chachar saytʼayañ munapkäna ukhajja, jankʼak sarañajj wali wakiskirïnwa. Drakex jank"akiw ch"iqa tuqir uñtäna, p"iyan uñstatapat amtasisa, ukat Wila Reyin jaqinakax nayrïr S ukham uñtat chhullunkharuw jaltasipkäna ukat uka chiqan juk"amp jaya chiqar muyuntat tantachasipxatap uñjäna. Payïr S ukham uñtat ledge qalltawipax mä qawqha kayunak nayraqatapan qalltawayi, ukampis jach"a p"iyan mayni tuqinx mä jist"arat ch"usawj jan uñt"at manqhampiw jupanakar jaljtayäna. Jichhax jak"ankxänwa, ukat Wila Reyin jaqinakax juk"amp walja ámbar lliphipinak apsupkaspas ukhamaw qhiparux p"iyan jaya tukusiñap sum uñch"ukiñ atipxatayna.
  
  Mä jach"a meseta de piedra ukaw qhipa pirqat mistüna, ukax pachpa nivelanwa, S ukham uñtat panpachan ledges ukanakamp chika. Qhepäjjankir perqarojj mä jachʼa escaleraw uñachtʼayasïna, uka escalerajj vertical ukar jakʼachasiñapänwa, ukatwa mä maverick chachajj pʼeqejj chʼalljjtayasispäna.
  
  Mä jach"a ch"iyar jaqiw escalera patat jaquntatäna. Drakex mä segunda kutikiw utjäna, mä juk"a uñch"ukiñakiw utjäna, ukampis... ¿qalat lurat mä jach"a silla ukhamäpachati? Inas mä jan iyawsañjam, jan uñtʼat trono ukhamächi?
  
  Uka thayajj balanakampi phoqantatänwa. Drake chachajj mä qonqortʼasisaw jaqontäna, ukat uka jaqerojj mä ladoruw jaqontäna ukat manqha manqhar jaqontatäsajj wali ajjsarkañ arnaqasitap istʼäna. Jupanakax uñjapkäna uka sapa tapa tuqiruw t"ijtapxäna, mä p"akjat jach"a qalanakax inas pata balconat jaquqanïchïna. Uñchʼukisipkäna ukhajja, Kovalenko chachan mä chachapaw jachʼa parlir armampiw jawqʼjäna, uka armajj acerot lurat mä jachʼa dardo ukar uñtasitaw uka pʼakjat jaqontäna. Jaya pirqaruw jachʼat chʼiyjäna ukat qalaruw chʼalltʼasïna.
  
  Uka dardojj tʼijtkäna ukhajja, mä thiya sogaw qhepäjjat mistunïna.
  
  Ukat uka linean mayni puntapajj pachpa armaruw uchapjjäna ukat jakʼankir perqaruw jaqontapjjäna, nayrïr pirqatjja walja kayunakaw chʼoqantasïna. Sogax jank"akiw wali ch"amampi jaquntatäna.
  
  Jupanakax mä línea postal ukham lurapxäna.
  
  Drakex jank"akiw amuyt"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Jupar jarkʼañ munstan ukhajja, uka señalaw munasispa" sasa. "Jiwasan lurañasatakix wali jaya tiempow munasispa. Ukhamajj jan disparapjjamti. Ukampis frontera pasapkani ukhajj jarkʼaqañasarakiwa" sasa.
  
  Karin kullakajj wali uñisiñampiw akham säna: "Wila Reyjam jukʼamp amuytʼam" sasa. "Qhip qhipa jaqinakapamp chikaw línea khuchhuqaski sasin amuytʼañäni."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw saytʼapkti. "Janiwa".
  
  Jupax tapa qhipäxat jaltasaw pallapallanak jiwayatayna. Fuerza Delta ukan pallapallanakapax ch"iqa ukat kupi tuqiruw t"ijtapxäna, wali amuyumpiw ukampis chiqaparuw ch"axwapxäna.
  
  Kovalenko chachan nayrïr jaqinakapax manqha ch"amakaruw t"ijtäna, saraskäna ukhax wali ch"amampiw sartapxäna, ukat wali yatiñampiw mayni tuqir uraqir puripxäna. Jupax jank"akiw kutt"awayxäna ukat mä pirqaw nina imt"añ qalltäna, ukax automático completo ukampiw lurasi.
  
  Delta pallapallax ladoruw jaquntatäna, ch"iyjata. Drake nayraqatan janchipax t"unjatäna, ukampis inglés jaqix jan p"akintasinw jaltxatayna. Nayrïr S ukham uñtat ledge ukar jak"achaskäna ukhax mä jach"a ch"usa ch"usaw nayraqatapan jist"arasïna. ¡Juparux saltapxañapänwa!
  
  Disparaskakïnwa, ukat uka chʼusawja patjjaruw jaltawayjjäna. Kovalenko chachan payïr jaqipax línea ukanw t"ijtäna. Uka jakʼankir pʼiyan pirqapat qalanakajj jaqontatäjjänwa, kunattejj balanakajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna.
  
  Drake jupan equipopax t"ijt"asaw jupar arknaqapxäna.
  
  Kimsïr chimpuxa wali ch"amampi ch"allt"ata chiqaruw jaltawayxäna. Kovalenko sat jilataw ukham luräna. Drake chachan p"iqipax juparuw arnaqasïna, uka disparo apsuñataki. ¡Jichhax aka jan wali jaqirux apsuñamawa.
  
  Ukampis sinti lurañax jan waliruw purispa. Jupax línea p"akintaspawa ukat Kovalenkox wali seguro ukhamäspawa. Jupax uka q"añu jaqirux usuchjañakiw wakisispa. Ukat - juk"amp askixa - jupanakax rusa asnu jakkir munapxäna wila masinakax vendetta ukar saykatañataki.
  
  Kovalenkox jan kuna usuniw uraqir puritayna. Kimsa jaqinakapamp chikaw jupanakar chiqancht"añ atipxatayna. Drakex kimsa juk"amp jaquqanïna kunatix pä ch"amaw tantachasipxäna. Kimsa ch"iyar jaquntatanakaw jak"at jayarst"ata. Kimsa jiwayaña.
  
  Ukat uka fusil pʼeqeparuw tʼijtjjäna. Jupax qunqurt"asisaw atacadoraparux amparapamp jaquntäna ukat ch"amakaruw ch"amakar jaquntäna. Jupax kutikipstasinx caderapatw pallapallanak jaquntäna. Yaqha jaqiw liwxatäna. Komodo sat chachajj jupan jakʼapankänwa. Mä cuchillow apsutäna. Wilax p"iyan pirqaruw ch"allt"asïna. Kovalenko chachan jaqinakapax juk"at juk"at qhipäxar kutt"apxäna, qhipäxankir mä qalaruw jaquntapxäna.
  
  Jilt"ir pusi Delta pallapallanakax precipicio uksan qunqurt"asipxäna, wali amuyumpiw Kovalenko chachan kawkir jaqirus línea jak"an qhiparapxäna. Ukampis mä qhawqha tiempokiw jupanakat maynix qhipäxar kuttʼañ amtäna ukat olla disparonak apsuñ qalltäna.
  
  Jankʼak sarnaqañakiw jupanakan utjkäna.
  
  Wila Reyin juk"amp pä jaqinakapax zipline ukar makhatapxäna ukat jichhax jaltxapxänwa. Drake jupax mayniruw ch"axwañ utanakar makhatañ qalltatap uñjäna ukat pallapallampiw jiwayatayna, mä ch"uspa ch"uspamp ch"allt"ata. Uka jaqejj jankʼakiw jupar jakʼachasïna, pʼeqep altʼasisaw arnaqasïna, khuchhuratap uñjasajj janiw pächasiñasäkiti. Drakex pirqaruw kutt"awayxäna. Komodo chachajj uka jaqerojj ledge sat cheqat jaqontäna.
  
  "Alaya!"
  
  Drake chachajj wali valorani segundonakaw uñchʼukiskäna. ¿Kuna infiernompis uka maldito línea katxarupxäna?Ukatxa uñjäna. Sapa chacharuw mä jiskʼa bloque especial churapjjpachäna, kunjamtï profesionalanakajj apnaqapki ukhama. Waljaniw uka jakʼan ikipjjäna. Wila Reyejj taqi kunatï paskäna ukanakatak wakichtʼataw jutäna.
  
  Drake jilatajj ukhamarakiw luraraki. Jupanakax mochilas ukanx equipos espleológicos profesionales ukanakaw apt"asipxäna. Drake chachajj jankʼakiw uka bloque apsusin cinturón de seguridad qhepäjjapar chintʼäna.
  
  "¡Ben!"
  
  Waynax jamasat jak"achaskäna ukhax Drakex Komodo ukar kutt"äna. "¿Karin kullakarojj apanipjjätati?"
  
  "Ukhampuni". Qhuru, ch"ama ajanumpi ukat nuwasiñ ch"akhanakampi, jach"a jaqix wali jan imantañjamäkänti kunatix jupax nayratpach ch"axwata.
  
  Taqi chiqanakatxa...
  
  Delta chachanakar Kovalenko chachan jan wali jaqinakapar jan jark"aqapxañapatak atinisisaw Drakex polea ukax jank"akiw cable wali ch"amampi ch"allt"atax juk"amp presión uñstayäna. Ben jilatajj cinturón de seguridadaparuw chintʼasïna ukat Drake chachajj fusil churarakïna.
  
  "¡Jakawisax ukat dependerjamaw ch"axwañama, Blakey!"
  
  Arnaqasisaw jupanakax jaltxapxäna ukat zipline tuqiw t"ijtapxäna. Uka alturat ukat ukham jankʼakïtapatjja, jaya cheqajj jukʼamp jachʼäkaspas ukhamänwa, ukat jaya cheqajj qhepjjattʼkaspa ukhamänwa. Ben jilatajj pallapallanak jistʼaräna, disparonakapajj jachʼa jachʼatwa jalnaqäna, ukat alayankir Wila Reyin jaqenakarojj qala tʼaqanakaw jalluntäna.
  
  Ukampis janiw kunäkänti. Ukax ch"axwaña, presión ukat amenaza ukanakaw wakisïna. Drakex jank"ak sartasinx kayunakap jach"ar aptäna kunawsatix thayax jank"ak pasawaykän ukhaxa, ukat alayax mä jach"a jan manqhankir ch"amakaw uñacht"ayasïna. Ajjsarañampi ukat kusisiñampiw chuymap tʼijtäna. Mä metalat lurat polea alambre malla patjjar jaqontat istʼasitapajj jinchuparuw wali jachʼat istʼasïna.
  
  Walja balanakaw pasawayäna, ukat jankʼak sarir chacha warmir muyuntat thayaruw khuchhuqapjjäna. Drake jupax Delta Team ukan kutt"aniñap ist"äna. Kovalenko chachan mä jaqipax wali ch"amampiw t"unjasïna. Ben jilatajj arnaqasïna ukat amparapampiw gatillo patjjar katjjatäna.
  
  Jukʼamp jakʼachasipkäna ukhajja, jukʼamp jan waliruw puripjjäna. Diosan bendicionapänwa, Kovalenko chachan jaqenakapajj janiw kuna tapanïpkänti, ukat Delta Team sat equipot sapa kuti balanakajj jutkäna ukajj wali jachʼänwa. Ukham jankʼak sarkasas Drake chachajj thayajj kayunakapat tʼijtʼir amuyasïna. Patak patak maranakaw ch"amakax jupan manqhan ch"allxtasïna, t"ant"askäna, chhuxriñchjaskäna, ukat inas espectral amparanakapamp luqtäna, wiñay jamp"att"asiñar jaquntañ yant"añataki.
  
  Uka ledge ukaxa jupa tuqiru t"ijtäna. Qhipa pachanx Wila Reyix jaqinakaparux qhipäxar kutt"apxañapatakiw mayïna, ukatx Drakex bloque ukarux antutxänwa. Jupajj kayunakapatwa uraqir purintäna, ukampis chʼamapajj janiw nayrar sartañapataki ukat qhipäxar llaktʼatäki uka pesampi equilibrio utjañapatakix askïkänti.
  
  Mä arunxa, Blakey-n pesaje-pax jupanakarux qhipäxar jaquntawayi. Uka manqha manqharu puriñkama.
  
  Drakex amuyuparjamaw ladopar jaquntatäna, taqpach janchiparuw uka torpe maniobra ukar uchatayna. Ben jilatajj jankʼakiw uka qala chuyman qalat katthapïna, ukampis jan ajjsartʼasaw fusilapat katthapïna. Drake jupax mä akatjamat zipline ukan ch"amanchatap ist"äna ukat Komodo ukat Karin jupanakax nayratpach ukankapxatap amuyasïna, juparux cuello p"akjañ velocidadamp jak"achasisipxäna.
  
  Wila Reyin jaqinakax ledge tuqiw pasillo qhipäxar puripxäna, niyaw qhipa salto ukax jach"a qala pamparuw puripxäna, kawkhantix uka jan amuyt"kay escalerax qalltawayi. Suma yatiyäwix niya tunka payan jaqinakakiw qhiparapxäna.
  
  Drakex janïr Ben-ar hebillap jist"arañkamaw ledge-t jalnaqäna, ukatx mä qawqha segundonak janïr qunt"asisin samsuñapatak jaytawayäna. Mä ch"ipxtawimpiw Komodo ukat Karin jupanakax nayranakap nayraqatan t"ijtapxäna, paninix wali sumaw uraqir puripxäna ukat janiw mä juk"a k"arimp jachaqt"asis uraqir puripxäna.
  
  "Uka waynax mä jukʼa likʼïxiwa." Drake chachajj Ben jilataruw uñachtʼayäna. "Walja phuqtʼat desayunonakaw utji. Janiw thuqtʼañax wakiskiti" sasa.
  
  "Bandax janiw thuqt"kiti" Ben jupax jank"akiw kutt"ayawayi, kunawsatix Drake jupax jutïr saräwip uñakipaskäna ukhaxa. ¿Equiponkir mayninakar suytʼañajati jan ukajj arknaqañacha?
  
  "Hayden jupax thuqt"askta ukhax Pixie Lott ukar uñtasitaw sasaw saraki".
  
  "Janiw kunas utjkiti".
  
  Komodo jupax Kovalenko jaqinakarux uñjarakïnwa. Sogax wasitat ch"amakt"äna ukat taqiniw pirqar ch"allt"asipxäna. Delta markan juk"amp pä pallapallanakaw jank"ak maynit maynikam purinipxäna, botas ukanakax laq"aruw jach"at ch"allt"asipxäna, kunawsatix jank"ak sayt"apkän ukhaxa.
  
  "Jichhax sartasipkakim." Drake chachajj uka amtap luräna. "Jupanakar lup"iñatakix jan tiempo churañax juk"amp askiwa."
  
  Jupanakax armanakap wakicht"at katxarusaw uka ledge tuqir t"ijtapxäna. Wila Reyin nayrar sartawipax mä juk"a pachatakix qala pirqax mä kurva ukamp jan uñjkayaw ch"amakt"ayatäna, ukampis Drake ukat tripulacionanakapamp kurva q"umachapkän ukhax Kovalenko ukat mayni jaqinakaparux qarwa pampanx niyaw uñjapxäna.
  
  Jupax juk"amp pä jaqiruw kawkhans chhaqhayatayna.
  
  Ukat jichhax sinti lurañanak lurapxañapatak kamachitäkaspas ukhamaw amuyasïna. Walja jaqinakaw granadas RPG portátiles ukanakat apsusipxäna.
  
  "¡Maldita, jupanakax bozal cargado ukhamawa!" Drakex arnaqasïna, ukat sayt"asisinx kutt"anxänwa, chuymapax mä akatjamat uraqit jaquqanïna. -Ay janiwa- -sasa.
  
  Nayrïr pop ukat silbato de un granada ukax bozal uksat apkatat ist"asïna. Qhipa pä Delta pallapallanakax zipline uksanx wali ch"amampiw sarasipkäna, uka ledge ukar amtapxäna, kunapachatix mä misil ukar ch"allt"äna. Ukax anclajes de línea de cremallera ukanakan patan pirqaruw jaquqaniwayi ukatx qala, laq"a ukat esquisto ukanakan phallataparuw t"unjawayi.
  
  Uka líneajj saggedänwa. Pallapallanakax ch"iyar armt"asiñkamaw t"ijtapxäna, jan kuns arsusa. Ukhamäpansa, ukajj jukʼamp jan walipunïnwa.
  
  Komodo chachajj maldecïna, colerasiñaw uñnaqap mayjtʼayäna. Ukanakax suma jaqinakäpxänwa, jupanakarux walja maranakaw yatichäna ukat jupanakamp nuwasïna. Jichhax Delta equiponx kimsa ch"aman jaqinakakiw utjäna, ukat Drake, Ben ukat Karin jupanakax utjarakïnwa.
  
  Drake jupax arnaqasïna ukat jupanakarux ledge ukar arknaqäna, machaq RPGs ukanakax niyaw uñstayatäni uk yatisax loco ukhamänwa. Qhispiyirinakax ledge uksan t"ijtapxäna, glow sticks ukat walja ámbar flashes ukanakamp irpata. Sapa thakhix mä qalat lurat pamparuw jak"achasipxäna, mä muspharkañ escalera ukat mä jach"a trono qala pirqat mistur uñjañax jan amuyt"kay ukampis jan iyawsañjam uñjañjamawa.
  
  Payïr RPG ukanx mä disparo ukaw utjawayi. Akax t"ijtirinakan qhipäxapan mä ledge ukan phallawayi, jan walt"ayasa ukampis janiw thakhi t"unjkänti. T"ijtkasas, sinti irnaqt"at muskulunakap mä juk"a ch"amanchasa, Drake jupax Kovalenko juparuw ist"äna, jupax jaqinakaparux amuyasipxañapatakiw arnaqasïna -inas uka ledge ukax uka chiqat mistuñatakikix utjchispa.
  
  Jichhax Drakex uka ch"usawja kayuruw purinïna ukat mä ch"usawja uñjäna, uka ch"usawjaruw jaltxañapäna, ukhamat qala pampar puriñatakisa ukat Wila Reyin jaqinakapampix uñkatasiñataki.
  
  Ukajj wali jachʼänwa.
  
  Chiqansa, wali jachʼänwa, niyas liwxatasïna. Niya sayt"atäxänwa. Janiw nayatakikiti, jan ukasti Ben ukat Karin jilatanakataki. Nayrïr uñtawipanx janiw jupanakax saltañ lurapxañap amuyaskänti. Ukampis uka qhepatjja, chuymap chʼamañchtʼjjänwa. Jupanakajj ukham lurapjjañapänwa. Ukat janiw jukʼampi jukʼampi, qhipäxar kuttʼañas utjkaspati. Jupanakakiw Wila Reyir jark"aqañ yatipxäna ukat loco amtapar tukjañ yatipxäna. Sapa jaqinakaw terrorismo internacional irpirir t"unjañ yatipxi ukat janipuniw mayamps khitirus jan walt"ayañax utjkaniti.
  
  Ukampis tʼijtkasajj chikat kuttʼaskakïnwa. Ukat Ben jilatarojj akham sasaw jachʼat arsüna: "Jan saytʼamti" sasa. "Chiqawsaña. Jumax lurasmawa".
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, adrenalinajj kayunakaparu ukat musculonakaparuw katuntäna ukat munañapampi, jachʼa kankañampi ukat chʼamampi phuqantarakïna. Drake jupax nayraqatw uka ch"usawjarux ch"allt"äna, amparanakap luqtata ukat kayunakapax wali bombeo ukhamaw saltasïna, mä atleta olímpico ukham ch"usawjaruw arco ukham jalt"äna.
  
  Ben jilataw jupat qhepat jutäna, amparap luqtata, pʼeqepajj taqe cheqaruw jaqontäna, nervionakajj equilibrio uñachtʼayatapatwa chʼalljjtäna. Ukampis mä qhawqha centimetronak qheparasaw yaqha toqer purintäna.
  
  "Jïsa!" Jupax jach"at arsüna ukat Drakex juparux jachaqt"asïnwa. "Jessica Ennis kullakajj janiw jumat kuns lurkaspati, compañero."
  
  Ukat Komodox wali jach"a uraqir purintäna, niyaw janchipax manqhat anqaru turkatayna kunatix jank"akiw kutt"awayxatayna ukat Karin ukar uñkatatayna. Jupan saltapax wali sumapunïnwa. Chakanakax jach"a jach"a tukuta, qhipäx arco, masa nayrar sartaña.
  
  Ukat mä perfecto aterrizaje. Delta Team ukan mayninakax arktapxäna.
  
  Drake chachajj kutikipstatänwa, ukhamatwa jukʼamp muspharkañ uñjäna, jupajj janiw uñjkänti.
  
  Wila Reyimpi jaqinakapampi, arnaqasisa, jachasa, jilpachanixa wilampi ch"allt"ata ukhamaraki jist"arat usuchjatanaka, taqiniw jupanakar chiqak t"ijtapxäna ukat infiernot jutir saxranakjamaw armanakap liwxatapxäna.
  
  Qhipa ch"axwäwitak pachaw purini.
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Matt Drake jupax qhispiwayi ukatx Wila Rey ukamp uñkatasïnwa.
  
  Jaqinakapax nayraqat purinipxäna, arnaqasiñanakax ist"asïna kunawsatix fusiles ukanakax thuqt"askäna ukat cuchillonakax ch"allxtapxäna ukat espadanakar uñtat qhant"apxäna, ámbar qhana uñacht"ayasa ukat ninap walja tuqinakar jaquntapxäna. Walja ch"axwawinakaw utjawayi, ukampis aka jaya chiqan ukhamarak aka testosterona ukat axsarañ thaya taypinx janiw maynis sum uñch"ukiskänti. Ukat ukhampachasa Drake qhipäxat mä jach"a arnaqasiñaw ist"asïna, yaqha Delta markan liwxatat pallapalla.
  
  Drake chachan musculonakapajj kimsa patak kiloni gorilampi nuwasirjamaw usutäna. Wilampi qʼañunakampiw ajanupar chʼalljjtayäna. Niya llätunka jaqiw juparux nuwasipxäna, jupanakaru, ukampis jupax taqiniruw atipjäna, kunatix Wila Reyix jupanakan qhipäxapan sayt"atäskäna, ukat janiw kunas jark"kaspänti venganzap yatiyañapataki.
  
  Nayra pallapallax kutt"anxänwa, civil ukan ajanupax jichhax jisk"achatäxänwa, ukat jupax kutt"anxänwa, jach"a filanakanxa, juk"amp jan wali fucking pallapallanak jakaskäna.
  
  Kimsa jaqinakarux puntu ch"usawjaruw ch"axwantäna, chuymapanx chiqapuniw ch"axwantäna. Pusïriruw mantäna, pistola muytasa, uka jaqin nayrap qʼal pʼakjasa ukat uka pachparakiw ajanupan mä chiqap pʼakjatäna. Kimsa segundonakax pasawayxänwa. Jupax Delta ukan irnaqirinakax niya axsarañat jupat jithiqtapxatap amuyasïna, ukat irnaqañatakix mä chiqawj churapxäna. Jupax kimsa mercenarios ukanakamp nuwasiñatakiw jupanakar jaytawayi, kunapachatix mä jaqir ukat Kovalenko jupa pachpar sarañkama.
  
  Komodox uka jaqirux p"iqip ch"allt"äna ukat mayniruw mä kutikiw cuchillomp jiwayatayna. Karin kullakajj jupa jakʼankänwa, janiw qhepar kuttʼkänti. Janiw mä segundotakis ukhamäkiti. Jupax ajanupan palmerapampiw cuchillomp jawq"jata jaqirux qhipäxar jaquntäna ukatx mä combinación de puñetazos ukaw arktawayi. Mercenariojj qhuruchasïna ukat chʼamañchtʼasiñ yantʼäna ukhajja, jupajj chikachasïnwa ukat taekwondo sat técnica apnaqasaw amparapat jaqontäna.
  
  Uka sheer edge tuqiru.
  
  Uka jaqixa, arnaqasisa, manqha manqhampi apayata, liwxatäna. Karin kullakajj Komodo jilataruw uñchʼukïna, mä akatjamatwa kuntï lurkäna uk amuyasïna. Mä jachʼa equipon pʼeqtʼiripajj jankʼakiw amuytʼasïna ukat yuspärañ uñachtʼayarakïna, mä ratukiw luratanakap wali askit uñjäna ukat wali wakiskirïtap uñachtʼayarakïna.
  
  Karin kullakajj wali chʼamampiw samsuwayjjäna.
  
  Drakex Wila Reyimpiw uñkatasïna.
  
  Tukuyawi.
  
  Qhip qhipa jaqix mä juk"a ch"axwäwit qhispiwayxänwa, jichhax kayunakaparuw liwxatasïna, samsuñ tubo t"unjata ukat panpacha muñecapas p"akjata. Kovalenkox uka jaqirux jisk"achataw uñch"ukitayna.
  
  "Ipi. Ukat jan chʼamani" sasa.
  
  "Taqi jan chʼamani jaqinakax qamir yänakap qhipäxan imantasipxi, chʼamanïñ uñnaqapsa jupanakarux apanipxarakiwa."
  
  -¿Uñtasitati? Kovalenkox mä pistola apsusaw uka chhuxriñchjasir jaqirux ajanupar ch"axwantäna. "¿Janit akax ch"amakïki? ¿Ukhamäkaspas ukhamti amuyta? Nayax sapa uruw mä jaqirux thaya wilamp jiwayta, kunatix ch"amanïñjamati?"
  
  "¿Kunjamtï Kennedy Moore sat chachar jiwayañatak kamachipkta ukhama? ¿Amigonakajan familianakapat kamsaraksnasa? Inas akapachan yaqhep cheqanakapajj Kovalenko, nasjjtam, ukampis janiw uka cheqajj sum amuytʼasirïkänti" sasa.
  
  Jupanakajj jankʼakiw ukat mä pachpa tiempon sarjjapjjäna. Pä armanaka, mä pistola ukat mä rifle ukanakax mä pachanw ch"iqt"apxi.
  
  Panpachaniw ch"usakïpxi. Pä kuti ch"iqt"aña.
  
  "¡Janiwa!", Kovalenko-n arnaqasitapax wawar uñtat colerasiñampiw phuqt"ata. Jupajj janiw sapkänti.
  
  Drake chachajj cuchillopampiw chʼankhachasïna. Wila Reyix callin yatiñap uñacht"ayäna, ladopar esquivasa. Drake chachajj uka fusil juparuw jaqontäna. Kovalenkox jan ch"allxtasaw nayraqatapar jawq"jatayna, ukat uka pachparakiw mä cuchillo apsutayna.
  
  "Naya pachpa jiwayañajax wakisispa ukhaxa, Drake..."
  
  Inglés jaqix akham sänwa: "Ay jïsa, lurapxätawa" sasa. "Janiw khitirus jakʼan uñjjjtti. Janiw mä fucking shillings utjkiti, compañero."
  
  Kovalenko sat chachajj wali sumwa jikjjatasïna. Drake jupax k"achat k"achat ukham luraskäna uk uñjäna. Kovalenkox inas wali ch"amampi jilsuwaykaspas ukham amuychïna, inas wali ch"amampiw yatiqawayta sasin amuyarakchïna, ukampis yatiqañax janiw kunas utjkänti, kuna qhuru mayiwinakampi ukat yant"awinakampix SAS británico ukar uñtasita.
  
  Drake jupax ladopat mä jank"ak qunqur ch"allt"asaw mantanitayna, ukax mä juk"a pachatakiw Kovalenko juparux paralisisatayna ukat walja costillas ukanakaw p"akjatäna. Rusia jaqin lakapat mistki uka jach"a jach"a tukuñax mä ratukiw chhaqtayatäna. Jupajj qheparuw kuttʼjjäna.
  
  Drake chachajj jankʼak ataque lurañjamäkaspas ukhamaw amuyasïna, Wila Reyin kunjamsa kuns lurani uk suytʼäna, ukat mä ratukiw uka jaqen chʼeqa amparap amparapamp katjäna. Mä jank"a turkakipäwi alayaru ukat Kovalenko-n muñecapax p"akjataw uñjasiwayi. Ukat mayamp uka rusax mäkiw chhuxriñchjasïna.
  
  Jupanakarux Komodo, Karin, Ben ukat Delta markan qhipharkir pallapallanakaw uñch"ukipxäna.
  
  Wila Reyejj jupanakar uñkatarakïnwa. "Janiw jiwayañjamäkiti. Jumanakax taqiniw. Janiw jiwayañjamäkiti. ¡Nayax Diosätwa!
  
  Komodox qhuru arumpiw arsüna. "Janiw jiwayañjamäkiti, idiota. Jumax mä infierno ukham wal arnaqasiñama. Ukampis kawkïr infierno pʼiyanakansa jakäwiman jakasïta uk ajlliñ yanaptʼañ wal suyaskta" sasa.
  
  "Carcel" sasaw wila reyejj thuqtʼäna. "Janiw kuna carcelas nayar katuntkaspati. Nayajj mä semanaw ukan dueñopäjja" sasa.
  
  Komodo lakapax mä jachaqt"asiwiruw p"akjatäna. Ukat amukiw akham säna: "Walja carcelanakaw utji" sasa. "Janiw utjapkiti."
  
  Kovalenkox mä juk"a pachax musphataw uñnaqäna, ukampis ukatx jach"a jach"a tukuñax wasitatw ajanuparux ch"amakt"ayäna ukat Drake ukar kutt"awayxäna. "Jumasti?" - sasaw jiskt"äna. "Jan chikat akapachan arknaqañax wakiskaspa ukhaxa, inas jiwatäxaraksta" sasa.
  
  "Jiwata?" - Drake ukaxa eco sataynawa. "Kunayman kasta jiwatanakaw utji. Uk yatipxañamawa" sasa.
  
  Drake jupax thaya, jiwat chuymapanx ch"allt"äna. Kovalenko kullakajj walpun aynachtʼäna. Lakapat wilax mistuskänwa. Mä khuyapt"ayasiñampiw jach"at arnaqasïna, qunqurt"asisaw qunt"asïna. Wila Reyitakix mä p"inqa tukuyawi.
  
  Drake jupax jupat larusitaynawa. "Jupax tukuyxiwa. Amparanakap chinuntapxam ukat sarañäni" sasa.
  
  Ben jilataw arsüna. "Kunjamsa parläna uk grabayäta". Jupax amukiw teléfonop apthapisin säna. "Software especial ukamp arup uñstayañatakix apnaqaraksnawa. Matt, chiqpachansa janiw jakkir munapkti" sasa.
  
  Uka horasajj janïr phallaskipan qhep qhepa segundot sipansa wali chʼamäjjänwa. Drake chachan uñnaqapax dimisión ukhat q"uma uñisiñaruw mayjt"awayi. Komodo chachajj janiw ajjsarañat pächaskänti, jan ukasti wali chʼamampi respetatätap laykuw ukham lurañ munäna, mä pallapallajj uka respeto sapakiw uñtʼaspa. Karin kullakajj wali mulljataw nayranakapajj jachʼaptäna.
  
  Drake chachajj fusilap jiltayasajj Kovalenko chachan nayraqatapar chʼama acerompiw chʼalljjtäna.
  
  -¿Jumaxa chiqati?
  
  -Positivo ukhamawa. Nayajj jupar jiwatap uñjta. Nayajj ukankäyätwa. Jupajj Hawai markar terroristanakajj ataque lurapjjañapatakiw orden churäna, Ben jilatajj cuarto muytasinwa uñchʼukïna. "Infiernosa jupar thuqhuntaniwa."
  
  "Akax kawkhantix jumax utjktam ukawa." Drake-n jachaqt"asitapax thaya ukat ch"amakapunïnwa, Wila Reyin almaparjama. "Infiernon punkunakapat sipansa. Aka chiqan qhiparañamawa, aka chiqanwa jiwañamaxa" sasa.
  
  Kovalenko-n ch"akhapax wali ch"amampiw ch"allxtasïna, uka qhipäxanx pusi tunk maraw jiwata, jan kunani ukat wila wartäwiw utjäna. "Janipuniw axsarayaskätati."
  
  Drake chachajj uka jaqet yatjjatäna. Jupajj cheqäskapuniwa. Jiwañajj janiw jupar jan waltʼaykaspänti. Aka oraqenjja, janiw kunas uka jaqerojj ajjsarayaskänti.
  
  Ukampis mä kunaw jupar pʼakjañapäna.
  
  "Ukhamajj akan chintʼapjjsma" sasa. Jupajj fusilap apaqäna, ukhamatwa Komodo jilatajj wal llakisiyäna. "Ukat uka tesorojj mayisipkakiñäniwa. Jakäwimar thaqhañaw utjäna ukat janipuniw kunjamäkitix uk yatkätati. Ukampis arunakax chimpuntañamawa, Kovalenko, nayax lurarakïwa. "
  
  "Janiwa!" Rusia jaqix jank"akiw chhuxriñchjasïna. "¿Kuna quejasiñanakas utji? Janiwa! Janiwa. Ukajj nayankiwa. Ukajj nayratpach nayatakïnwa" sasa.
  
  Mä jan ch"amani arnaqasiñampiwa, Wila Reyixa qhipa jan ch"amampi ch"allt"äna. Ajanupajj llakimpiw mayjtʼayasïna. Ajanutapata, amparanakapatsa wilawa mistuwayxäna. Jupax sayt"asisaw sapa onza munañap ukat uñisiñampi jiwayañampi phuqt"at jakäwip saltapar uchatayna.
  
  Drake chachan nayranakapajj lliphipiyäna, ajanupas granito ukham chʼamaruw tukurakïna. Jupax Wila Reyiruw ch"allt"añapatak jaytawayi, ch"amampiw sayt"asiwayi kunawsatix loco ruso ukax sapa qhipa onza ch"amap tunka payan ch"axwawinakan apt"askäna, qalltanx ch"amanïnwa ukampis jank"akiw jan ch"amanïxäna.
  
  Ukat Drakex larusitaynawa, ch"amakat sipan juk"amp jach"a aru, jan munasiñamp chhaqhat aru, purgatorio ukat infierno chika taypin ch"amakt"ata. Kunawsatix Wila Reyin qhip qhipa ch"amapax tukusxän ukhax Drake jupax amparapampiw ch"allt"äna ukat pechoparuw sayt"asïna.
  
  "Taqi kunas inamayakiwa, Kovalenko. Jumax chhaqhawa".
  
  Komodox ruso jaqiruw jank"ak puritayna ukat janïr Drakex amuyup mayjt"ayañkamaw chint"äna. Karin kullakajj niya saytʼat escalerar uñachtʼayasa ukat chʼiyar tronojj mistunitap uñachtʼayasaw mayjtʼayañatak yanaptʼäna. Aka chiqat juk"amp muspharkañänwa. Uka animalajj wali jachʼänwa ukat wali suma lurtʼatänwa, pʼeqenakapat patak metronakaw warktʼatäna.
  
  "Juma qhipat".
  
  Drake jupax jutïr jark"aqasiñ tuqit amuyt"äna. Escaleranakax mä juk"a ángulo ukanw niya patak metronak jilxattawayi. Tronon manqhapajj chʼiyar chʼiyar chʼiyaränwa, uka tronon walja ámbar resaltadonakajj chʼeqtʼatäkchïnsa.
  
  Komodo jilatajj akham sänwa: "Nayraqat sarañajawa" sasa. "Nayajj mä jukʼa experiencianïtwa, ukajj makhatañanwa utjitu. Mä kutix mä qawqha gradanak makhatañasawa, sarkasax mosquetería ukanakaw uchañasawa, ukatx línea de seguridad ukax equipo ukar jilxatayañasawa".
  
  Drake jupax irptañapatakiw jaytawayi. Uka colerasiñax wali ch"amapunïnwa, niyas ch"amakt"ayatäxänwa. Jakhupax wali sumaw M16 ukan gatillopanx jikxatasïna. Ukampis jichhax Kovalenko jiwayañax wiñayatakiw almapar venenomp usuntayañ sañ muni, ch"amakar uñstayañ sañ muni, uka ch"amakax janipuniw chhaqtkaniti.
  
  Kunjamtï Ben Blake chachajj siskänjja, ukajj chʼamaka ladoruw kuttʼayaspa.
  
  Jupax Komodo qhipäxan pirqaruw makatañ qalltäna, mä distracción ukaruw munasïna kunatix jan tukuskir venganza ukax jilxattawayiwa ukat jupar apnaqañ yant"äna. Akatjamat sartatapajj mä ratukiw amuyunakapar mayjtʼayäna. Wila Reyin jachatapa, jach"at jach"at arnaqatapax jiwxänwa, kunatix tronox jak"achasïna ukat escaleranakax juk"amp ch"amäxäna.
  
  Jupanakax makhatapxäna, Komodo jupaw nayrar sartayäna, sapa mosquetón ukarux janïr pesaje uñakipkasax wali amuyumpiw katxarupxäna ukatx mä seguridad soga roscado ukat equipoparux alayaruw jaquntapxäna. Ukat jukʼamp altor makatapjjäna ukhajja, jukʼamp chʼamaktʼjjänwa. Uka escaleran sapa gradapajj jakañ qalar uñtat kʼachachtʼatänwa. Drake chachajj sartaskäna ukhajja, wali muspharkañaw jikjjatasiñ qalltäna. Mä jan iyawsañjam tesoro ukaw jupanakar suyaskäna; sasaw tripapan ukham amuyasïna.
  
  Ukampis ¿uka tronojj?
  
  Qhepäjjat chʼusakïkaspas ukham amuyasajja, saytʼasïna, jan ajjsarirïtap apthapisinjja, alayaruw uñtäna. Ben jilatajj wal chʼamachasïna, nayranakapas wali jachʼatwa ajjsaratäna. Drake jupax wayna amigoparux sinti khuyapt"ayasiña ukat munasiñaw jikxatasïna, Kennedy jiwatapatx janiw ukham jikxataskänti. Delta markankir qhipharkir soldador Karinar yanaptʼañ yantʼir uñjäna ukat amparapamp luqxatasax jachaqtʼasïnwa. Jupajj Ben jilataruw yanaptʼañ amparap luqtäna.
  
  "Jan juma pachpat lurañamäkiti, Blakey. Jiwasajj -sasa.
  
  Ben jupax uñch"ukiskäna ukat p"iqipanx nina artificiales ukanakax phust"apkaspas ukhamaw amuyasïna. Kunas Drake-n nayranakapansa jan ukax arupan tonalidad-apas juparux kusisiyäna, ukat ajanupanx mä suyt"äwi uñnaqaw uñstäna.
  
  "Diosar yuspärta kuttʼanjjatamjja" sasa.
  
  Drake jilatan yanaptʼapampiw Ben jilatajj jukʼamp jankʼak makatäna. Jupanakan qhipäxapan jiwayir ch"usax armatäxänwa, ukat sapa thakhix jikxatañar puriñkamaw tukuwayxäna, janiw jan walt"äwir puriñar tukuwaykänti. Tronon manqhapajj jukʼampiw jakʼachasjjäna, mä jukʼa jakʼachasiñapkama.
  
  Komodo chachajj wali amuyumpiw escalerat saraqasin pachpa tronopar makatäna.
  
  Mä minuto qhepatjja, acento americano sat dibujante acentopampiw chuymap chʼalljjtayasïna. "Ay Diosay, jumanakax janiw uk iyawsapkätati."
  
  
  PUSI TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Drake jupax jisk"a ch"usawjat jaltasaw uka jach"a qala bloque ukar chiqak uraqir purintäna, ukax tronon kayuparuw tukuyäna. Jupax Ben, Karin ukat qhipa Delta pallapallanakan puriniñap suyt"äna, janïr Komodo uñkatasa.
  
  "¿Kunas uka patat utji?"
  
  Delta Team ukan p"iqinchiripax trono ukan asientoparuw makatäna. Jichhajj uka cheqaruw saräna ukat jupanakar uñkatasaw uñchʼukisïna
  
  "Khititix aka trono lurawayki ukax mä jan sinti jamasat pasaje churäna. Aka chiqanxa, trono qhipäxanxa, qhipa punkuw utji. Ukat jupanakax jist'aratäpxänwa -sasa.
  
  "Jan jak"achasimti" sasaw Drake-x jank"ak säna, kuna sistemas de trampas ukanakas pasapkän ukanakat lup"isa. "Taqi kunatix yatktan ukarjamaxa, akax mä interruptor ukar t"ijtayi, ukax aka trono chiqak alayaruw khitharaki".
  
  Komodox juchañchataw uñnaqäna. "Suma jawsaña. Jan waltʼäwix akawa, nayax nayratpach mä usunïtwa. Suma yatiyäwix akawa..." sasaw jachaqt"asïna. "Janiw kuna sipitanakas utjkiti."
  
  Drake jilatajj amparap luqtäna. "Yanaptʼapxita" sasa.
  
  Maynit maynikamaw obsidiana sat tronon asientopar makatapjjäna. Drake jupax mä juk"a pachaw kutt"awayxäna ukat manqha ch"amakan uñjatap wali askit uñjäna.
  
  Uka uñkatasinjja, mä jachʼa chʼusawja taypinjja, nayrajj kawkhantï jakapkäna uka pachpa qalat lurat balcón uñjäna. Uka balconat Capitán Cook jilatajj sarjjäna. Balcón kawkhantix Wila Reyix qhipa jisk"a amuyt"awinak chhaqhayawaypachäna. Mä qala jaqunukupkaspa ukhamänwa, ukampis mä sallqjañ kilómetro ukhamänwa.
  
  Drake jupax mä ñik"ut ch"allxtayäna. "Aka trono" sasaw amuki säna. "Akax lurasiwayi..."
  
  Ben jilatan arnaqasitapaw jupar jarkʼäna. "¡Mat! Wila infierno. Janiw uk iyawsapkätati -sasa.
  
  Janiw amigopan arupan ch"axwawipax Drake-n nervio tukuyataparux axsarañ apayankänti, jan ukasti mä sensación de previoding ukawa. Nayraqat amuyt"aña.
  
  "Kunasa akaxa?"
  
  Jupaxa muytäna. Kuntï Ben chachajj uñjkäna uk uñjäna.
  
  "Fuck me" sasa.
  
  Karin kullakajj jupanakaruw jaqontäna. "Kunasa akaxa?" Ukatxa jupax uñjarakïnwa. "Janiwa".
  
  Jupanakajj tronon qhepäjjapa, khitis chʼoqtʼasiñapatak jachʼa poste ukat qhepa punku luraski uka cheqaruw uñchʼukipjjäna.
  
  Jichhax uñt"at remolinos ukanakamp ch"uqt"atawa - jan iyawsañjam nayra chimpunakax mä kasta qillqañjamaw uñstawayi - ukat pachpa chimpunakax panpachan pacha sarañ yänakan qillqt"atawa, ukhamarak jach"a arco ukan Diamante manqhan qillqt"ata.P"iqi, ukax Cook Infiernon Punkunaka satawa.
  
  Uka pachpa chimpunakax Thorsten Dahl jupax jichhakiw diosanakan sepulturapan jikxatäna, Islandia markan jaya chiqanakan.
  
  Drake jilatajj nayranakap jistʼarasïna. "¿Kunjamatsa ukajj pasaspa? Odin llätunk wila ch"akhanakat nayrïr kuti ist"apkta ukhatpachaw mä samkan jakaskta ukhamaw amuyasta. Jan ukajj mä jan wali samka" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Janiw llätunka tʼaqanak tukuyapkti sasaw apuestasma" sasa. "Akax manipulación ukhamäñapawa. Uka jach"a ordenankiwa. Jiwasax ajllitäksnas jan ukax kunaymaninakjamawa" sasa.
  
  "Juk"ampi maldecitjama." Drakex qhuru arumpiw arsüna. "Ukat Star Wars ukan jan walinak lurañamp jaytxapxam."
  
  "Skywalker ukar mä juk"a amuyt"askäyätwa, mä juk"a Chuck Bartowski ukar juk"amp amuyt"ayäta", Ben jupax mä juk"a jachaqt"asisaw säna. "Kunalaykutix jiwasax geeks ukat taqiniw."
  
  Komodox jamasat punkuruw suyt"äna. "¿Sarantaskakiñäniti? Markanakajax jakäwinakap churapxitu, ukhamat aka chiqar puriñ yanapt"añataki. Uka infierno pʼiyajj tukjañ jikjjatañakiw wakisispa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Komodo" sasa. -Akaxa tukusiñawa -sasa. Ukan utjañapawa" sasa.
  
  Jupax jach"a tama p"iqinchirit pasasaw jach"a pasaje ukar jaquntäna. Uka chiqax niyaw uka chiqar mantañ punkut sipan jukʼamp jachʼäxäna, ukat ukhamäspa ukhaxa, Drake chachax uka pasaje jachʼaptatap amuyasïna, pirqanakas techonakas jukʼamp jukʼampiw saraskäna, ukhamat...
  
  Mä thaya, wali ch"ullqhi thayaw ajanuparux amparamp luqxatäna.
  
  Jupax sayt"asisaw uka k"ajkir thujru jaquntäna. Uka jiskʼa qhananjja, mä cohete ámbar sat colorampiw jaqontäna. Jupax pataruw t"ijtäna, pataruw t"ijtäna, pataruw t"ijtäna, ukat juk"ampiruw t"ijtäna, janiw kuna yanapt"as jikxatkänti. Janiw mä techo, mä ledge jan ukax mä piso jikxatañakiti.
  
  Jupax payïr llamayumpiw jalxatäna, aka kutix ch"iqa tuqiru. Ukat mayamp ámbar infusión ukax jan kuna rastrompiw chhaqtawayxäna. Mä qhawqha kʼajkir lawanak pʼakjasaw nayrar jaqontäna, ukhamat thakip qhantʼayañataki.
  
  Uka qarqajj jupanakan nayraqatapanwa suxta metronak jaquqanïna.
  
  Drakex wali p"iqi ch"allxtataw jikxatasïna, ukampis sarantañapatakiw ch"amanchasïna. Mä qawqha thakhinak juk"ampi ukat jupax ch"usat uñkatas uñkatas jikxatasïna.
  
  "Janiw kuns uñjkti. Ukax mä juk'a pachanakanwa".
  
  "Janiw taqi uka thakhinjam jutapkirismati, jan maldito ch"amakax jark"kitu ukhaxa". Karin kullakajj taqinin amuyunakapwa arsüna. "Mayamp yant"am, Drake."
  
  Jupax kimsïr qhant"äwiw ch"usa chiqar khitäna. Aka disparo ukanx mä qawqha jisk"a resaltados ukanakaw utjäna, kunawsatix jupax t"ijtkän ukhaxa. Uka manqha taypinxa kunasa utjarakïnwa. Mä jach"a uta.
  
  -¿Kunas ukaxa? Ben jilatajj wali muspharataw jachʼat arsüna.
  
  Uka llijullijux jankʼakiw chhaqtawayxäna, mä jiskʼa chispaw chʼamakan wiñayatak chhaqtawayxäna.
  
  "Ukan suyt"apxam" sasaw Delta markan qhip qhipa qhiparki uka pallapallax säna, jupax Merlin sat señal de llamadas ukanïnwa. "¿Qhawqha ámbar flashes ukanakas utjistu?"
  
  Drake chachajj cinturonanakapa ukat mochilapa uñakipäna. Komodo chachajj ukhamarakiw luräna. Jupanakan jakhüwipax niya kimsa tunka ukhanïnwa.
  
  Komodo jilatajj akham sänwa: "Kuntï jumajj amuykta uk yattwa" sasa. "Fuegos artificiales, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Mä kutix" sasaw Merlin, uka equipon armanakapat yatxattʼat jaqix llakit säna. "Kunampis apasipxta uk yatxatapxam ukat kawkhantï mä chiqar kuttʼayapxäta, ukanwa mä chiqar jawstʼapxasma, ukhamatwa mä chiqar jawstʼapxsma".
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Iyawsaña". Kuttʼañatakejj tunka payan llamayunak aptʼasïna, ukat wakichtʼasirakïnwa. Komodo ukat Merlin jupanakax jutasinx jupan jak"aparuw qunt"asipxäna.
  
  "Waliki?"
  
  Mayat mayatjja, jankʼakiw maynit maynikam mä misil qhepat mä misil alajjpachar jaqontapjjäna. Ámbar qhanajj wali jachʼa cheqanwa qhantʼäna ukat mä muspharkañ qhanaw mistunïna, ukajj chʼamakaruw chhaqtayäna.
  
  Nayrïr kutiw urux wiñay ch"amakar purintäna.
  
  Uka pirotécnico uñacht"ayawix mä efecto uñacht"ayañ qalltawayi. Kunjamtï jukʼat jukʼat saraqankipanjja, llamayunakat mä jukʼa tʼijtjjasajj phallaskakïnwa, ukhamajj uka jachʼa pʼiyan mayni puntapan utjkäna uka jachʼa utaw qhantʼäna.
  
  Ben jilatajj jachaqtʼasïnwa. Karin kullakajj larusitaynawa. "Brillante ukhamawa".
  
  Kunjamtï muspharat uñchʼukipkäna ukhajja, wali chʼamakajj ninamp nakhantayatäjjänwa ukat mä muspharkañ utaw uñstañ qalltäna. Nayraqatax mä fila arcos ukanakaw qhipa pirqarux k"achacht"ata, ukatx payïr filax alayaruw uñstayataraki. Ukatx qhanstawayiwa, chiqpachans arcos ukanakax jisk"a cuartonaka - nichos ukanakawa.
  
  Payïr fila manqhanjja, kimsïr uñjapjjäna, ukatsti pusir uñjapjjarakïna, ukatsti filaruw filaruw uñjapjjäna, kunattejj juykhuptayir qhananakaw jachʼa perqat liwjjatasïna. Ukat sapa nicho ukanx jach"a lliphipikir tesoros ukanakax ámbar infierno ukan mä juk"a pachatak jach"añchäwip uñacht"ayäna.
  
  Ben jilatajj wal muspharäna. "Aka... aka..."
  
  Drake ukat Delta Team jupanakax misil ukat misil ukanakamp jawq"jasipkakïnwa. Uka jachʼa cuartoruw ninamp nakhantayapjjaspa ukhamänwa. Mä jach"a nina naktäwiw nakhantäna ukat jupanakan nayraqatapanw walpun phichhantasïna.
  
  Qhiparusti, Drakex qhipa llamayup ch"allxtayäna. Ukat mä jukʼa tiempow uka muspharkañ qhanañchäwir wali askit uñjäna.
  
  Ben jilatajj arsüna. "Jach"apuniwa... wali..."
  
  "Diosanakan yaqha sepulturapa." Drakex muspharkañat sipans juk"amp llakitaw arupamp tukuyäna. "Islandia markat sipansa kimsa kutis jukʼampiwa. Jesucristo, Ben, ¿kunas pasaski?"
  
  
  * * * .
  
  
  Kuttʼañatakejj wali jan walinakansa phoqantatäkchïnsa, chikat tiempo ukat chikat chʼamachasiñaw munasïna. Mä jach"a jark"awix mä jach"a ch"usawjawa kawkhantix yaqha línea de cremallera ukar utt"ayapxañapänwa kutt"añatakiki, ukampirus Lust ukan cuartopax sapa kutiw waynanakatakix mä jan walt"äwinïnwa, kunjamatix Karin jupax Komodo ukar mä lado uñkatasin uñacht"ayäna.
  
  Cook"s Hell Gate arco tuqit kutt"asaxa, lava tubo uksat kayump takt"asisaw uraqir kutt"apxäna.
  
  Drake jupax uka jaya amukt"añ p"akintawayi. "Waw, akax jichhax akapachan wali suma q"aphiniwa. Qhiparusti mä juk"a suma thaya" sasa.
  
  Mano Kinimaki arupaxa muyuntat ch"amakat jutäna. "Uka hawaiano suma samana apsuñamawa, chacha, ukhamatwa amtamar jakʼachasisma".
  
  Jaqinakas ajanunakas chika ch"amakat mistupxäna. Generador ukax qalltawayiwa, mä jank"ak sayt"ayat mä conjunto de luces de cuerda ukar qhant"ayasa. Mä yapu mesawa sayt"ayatäskäna. Komodo jupanakax kawkhankapxatapat yatiyapxäna, kunawsatix tubo de lava ukar makhatañ qalltapxäna. Ben chachan señalapajj kuttʼanjjänwa ukat celularapajj pusi kutiw contestadoramp istʼasïna. Karin kullakajj ukhamarakiw luräna. Awk taykanakax jawsapxañapänwa.
  
  "¿Pusi kutiki?" -sasawa Drakexa jachaqt"asis jiskt"äna. "Jupanakajj jumat armasipjjpachätawa."
  
  Haydenax jichhax jupanakar jak"achasïna, mä ch"uxña, qarjata uñnaqt"an Hayden. Ukampis jachaqtʼasisaw Ben jilatarojj ajjsaräna. Aliciax arktäna, Drake-rux jiwayir nayranakapamp uñkatasa. Ukat Drakex Mayar uñjkäna uka ch"amakanakanxa, mä axsarkañ tensión ukaw ajanupan uñacht"ayasïna.
  
  Jupanakan jakhüwipajj niyaw horasäjjäna. Japón markankir warmix uka tuqitx juk"amp phinq"achatäkaspas ukhamaw amuyasïna, janiw inglés warmikiti.
  
  Drakex ch"amaka qinaya depresión ukarux amparapat ch"allxtayäna. Taqi ukanakxa, Wila Reyin chint"ata ukat mordazat uñnaqap kayunakapan jan chiqaparu jaquntasaw tukuyäna.
  
  "Dmitry Kovalenko sat jilataw ukham luräna" sasa. Jupax qhuruchasïna. "Rey de la campana tukuyaña. Uka kastat sipansa jukʼamp qʼañu luräwinakawa. ¿Khitis mä qawqha ch"akhanak munta?"
  
  Uka horasanjja, Jonathan Gates chachan uñnaqapajj mä jukʼa tiempotak utjkäna uka campamento jakʼan jukʼamp chʼajjwañanakatwa uñstäna. Drake chachajj nayranakap jiskʼaptayäna. Jupax Kovalenko jupa pachpaw Gates chachan warmipar jiwayatap yatïna. Gates jupax juk"amp razonanakanïtaynawa, Drake ukat Alicia jupanakat sipansa, rusa jaqir chuym usuchjañataki.
  
  "Yant'aña". - Drakex sist"asïna. "Kunjamäskpasa, uka jan wali jaqix janiw carcelan taqpach amparanakapas kayunakapas munaskaniti."
  
  Ben ukat Karin kullakarojj liwjjatasipkäna ukat maysar kuttʼasipkäna uk uñjäna. Uka horasanjja, kunjam jaqëjjänsa uk mä jukʼa uñjäna. Jupax uñjänwa q"añu, venganza colerasiña, uñisiña ukat phiñasiñ espiral ukax jupa pachpa Kovalenko ukham jaqir tukuñapatakiw puriyaspa, ukat jupax yatïnawa taqi uka chuyma ch"allxtawinakax jupar manq"antañapataki ukat qhiparux mayjt"ayañapataki, yaqha jaqir tukuyañapataki. Mä tukuyäwiw utjäna, janiw maynis munapkänti...
  
  ... Mä arunxa, Alison jan ukax Kennedy.
  
  Jupasti maysar kuttʼasaw Blake chachan sapa amparaparu mä amparapamp luqxatäna. Inti jalsu tuqir uñtasipxäna, mä fila palmera quqanakat pasasax jaya chiqankir lliphipiri qhananaka ukat jachʼa quta tuqiruw uñtapxäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukham uñjasajj jaqerojj mayjtʼayaspawa" sasa. "Inas machaq suytʼäwi churarakchispa. Tiempojj churatawa" sasa.
  
  Ben jilatajj jan kuttʼasaw arsüna. "Jichhax Dinoroc ukan cita munatam yatta, ukampis janiw churkämati. Ukhamakipansti, "Haunted" ukan mä qawqha wakiskir chimpunak uñt'ayañax wakisispawa. ¿Kunjamarak akaxa?"
  
  "¿Jichhax Taylor Swift kullakat arsktati? ¿Kunas ukan jan waltʼayasïna?"
  
  "Aka pistax kawkir Dinorocks ukanakas wali askiwa. Ukat jumax yatisktawa".
  
  Ukampis Drake chachajj janipuniw uk iyaw sañ munkänti. Jan ukasti, jupanakan qhipäxapan kuttʼanir kuttʼanir arunak istʼäna. Terroristas ukanakan amtanakapax wali amuyumpiw ukat jank"akiw jan walt"ayat uñjasiwayi, ukampis mä qawqha jiwatanakax utjaskakiwa. Mä jan jark"at consecuencia kunawsatix fanaticos ukat locos ukanakamp apasiñataki. Uka markax wali llakitaw jikxatasïna. Jilïr Irpirix thakhinjam saraskäna, ukatx Estados Unidos markar yaqha taqpach uñakipañ arsuwayxatayna. sistema de inteligencia, ukampirus wali qhanaw kunjams khitis Kovalenko-rux mä amtar phuqhañapatak jark"aspa, ukax pä tunk maraw lurawinakanx utjäna, kunawsatix taqi uka pachanx jupax mä figura mítica ukhamak uñjatäna.
  
  Wali uñtasita diosanakaru ukhamaraki restos ukanakaru jichha jikxatañataki.
  
  Ukampis yateqäwinakaw yateqatäjjäna, ukat EE.UU. ukat yaqha markanakas taqe ukanak amuytʼañ amtapjjäna.
  
  Khitinakatï apnaqapkäna ukanakar juchañchatäpkäna uka jan waltʼäwejja, khitinakatï obligatäpkäna ukat munat masinakapan sum jakasiñapatak ajjsarañat lurapjjäna, ukajj walja maranakaw sistema judicial ukar chintʼañapäna.
  
  Ukampis Wila Reyin katuntat jaqinakax qhispiyatäpxänwa ukat munat masinakapampix mayamp jikisipxäna. Gates jupax arsuwayiw Kovalenko jupax wila wartäwip jaytañapatakiw wayt"ata, mä thakhin jan ukax yaqha tuqit. Harrison chachajj phuchapampiw mayamp jikisipjjäna, mä jukʼa tiempokïkchïnsa, uka yatiyäwejj Drake jilataruw jukʼamp llakisiyäna.
  
  Pachpa phuchapatï yurispa ukat munasispäna ukat secuestratäspäna ukhajja, ¿Harrison chachar uñtasit luraspänti?
  
  Chiqansa jupax ukham luräna. Kawkïr awkis wawapar qhespiyañatakejj alajjpacha, aka oraqe ukat uka taypinkir taqe kunatï utjki ukanak mayjtʼayaspäna.
  
  Hayden, Gates ukat Kinimaka jupanakax uka ch"axwañat jithiqtapxäna, Drake ukat jupan tamapar jak"achasiñapkama. Jupax Komodo ukat Delta markan qhispirkir Merlin pallapallapar jupanakamp chika uñjasax wal kusisïna. Compañerismo ukat acción ukanakan lazonakax wiñayatakiw utjäna.
  
  Hayden jupax Gates juparux Russell Cayman sat mä waynat jiskt"askäna. Aka jaqix Torsten Dahl lantiw operación islandesa p"iqinchirïkaspas ukhamaw amuyasïna, kamachinakapax wali patat jutatayna... ukat inas uka patat mä ch"amaka ukat jaya chiqat jutchispa. Cayman chachajj qhuru jaqëkaspas ukhamänwa, jan sinttʼasirïkaspa ukhamänwa. Jupax sapa kutiw operaciones encubiertas ukanakar dirigirïna ukat juk"amp operaciones encubiertas ukat ajllit operaciones ukanakatw yatiyasïna, markan ukhamarak anqäx markan.
  
  "Cayman jupax jan walt"äwinak askichiriwa", sasaw Gates jupax saraki. "Ukampis janiw ukakikiti. Uñjapxtawa, janiw khitis khitin jan walt"awinak askichirïpachas yatkaspa ukhamäkiti, jupan q"umachawipax jach"a nivelat sipan juk"ampiwa. Jupan mantañax jank"akiw ukat jan kun mayisakiw. Ukampis thaqhatäxi ukhaxa, janiw khitis khiti infiernotakis chiqpachapuni irnaqaski uk yatkiti" sasa.
  
  Drake chachan celularapaw ist"asïna ukat jupax telefonot jist"antasïna. Jupax pantalla uñakipäna ukat jawsirix Thorsten Dahl satänwa, uk uñjasax wali kusisitaw jikxatasïna.
  
  "¡Ey, ¡mä loco sueco jaqiwa! ¿Kunas pasaski, amigo? ¿Jichhax mä idiota ukham parltʼasisktati?"
  
  "Ukhamäkaspas ukhamäspawa. Walja horanakaw maynimp jikisiñ yant"awayta ukat amuyaraktwa. Destinojj janiw nayatak suma chuymanïkiti" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jumajj suertenïtawa, nanakat mayniruw katoqawayta" sasa. "Mä qawqha urunakax ch"amäxiwa."
  
  "Walikiwa, niyaw juk"amp qhuru tukuñampïski." Dahl jupax kutt"anxiwa.
  
  -Ukat pächasta- -sasa.
  
  "Ist'aña. Mä dibujo jikxatapxta. Mä mapa juk"amp chiqapar uñjañataki. Jilpachax descifrar atipjawaytanwa janïr uka idiota Cayman ukax mä seguridad de alto nivel ukham uñt"ayaskäna ukhakama. Ukhamajj ¿Hayden jan ukajj Gates jupat kuns yatipjjpachänti?"
  
  Drakex jan amuyt"asisaw nayranakap ch"irmthapïna. -¿Caiman ukaxa? ¿Khitis aka Cayman chachaxa? Ukat ¿Kunsa Haydenampi Gatesampi yatipxi?"
  
  -Janiw kunas wakiskiti. Janiw walja tiemponïkti" sasa. Nayrïr kutiw Drake chachajj amigopajj mä jiskʼa arunakampi ukat jankʼak parlatap amuyasïna. "Uñtaña. Uñtʼapkta uka mapajj kawkhantï kimsa sepulturanakajj utjkäna uk mä jukʼa uñachtʼayi. ¿Ukjja amuyapjjtati? Kimsa diosanakan sepulturanakapaw utji" sasa.
  
  "Jichhakiw payïr jikxatapxta". Drake chachajj thayajj jupat jaquqanitap amuyasïna. "Ukajj wali jachʼawa."
  
  -Ukham amuyta -sasa. Ukat uka mapajj cheqäkaspas ukhamawa. Ukampis Drake, aka ist"añamawa, kimsïr sepulturax taqit sipan jach"awa, ukat juk"amp jan waliwa".
  
  "Juk'ampi?"
  
  "Wali axsarkañ diosanakampi phuqtʼata. Chiqpachansa wali ajjsarkañawa. Jan wali luratanaka. Kimsïr sepulturajj mä carcelar uñtasitänwa, ukanjja jiwañajj katoqañat sipansa obligatänwa. Ukat Drake..." sasa.
  
  "Kuna?"
  
  "Chiqpachansa, nayax amuyta, ukax mä kasta finsión urun armapan llavep katxaruwayi".
  
  
  PUSI TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Kunawsatix yaqha ch"amakax Hawai markar saraqawayxän ukat jutir etapas de yaqhip nayra megaplan ukax qalltawayxän ukhax Drake, Alicia ukat May jupanakax taqi ukanak jaytawayapxäna, jupanakan jan walt"awip mä kutikiw tukuyañataki.
  
  Inas jupanakajj taqe kunat sipansa jukʼamp muspharkañ uñachtʼäwinak ajllipjjäna. Waikiki playa ukax junt"u Pacífico qutampiw qhant"ata, mä ladopanx phaxsi phuqhat uñstatapat qhant"ata, mayni ladopanx hoteles turísticos ukanakan filanakapaw qhant"ata.
  
  Ukampis jichha arumax jan walt"ayir jaqinakataki ukat qhuru qhanañchäwinakatakiw uka chiqax utjäna. Kimsa ch"amanakaw mä tantachäwin tantachasipxäna, ukax wiñayatakiw jakäwinakap mayjt"ayañapäna.
  
  Drake jilataw nayraqat arsüna. "Jumanakax paniniw yatiyapxañama. Khitis Wells chachar jiwayatayna ukat kunatsa jiwayatayna. Ukatwa akankxapxta, ukhamax janiw jukʼamp chʼuxña quqanak muytasin jawqʼjañax wakiskiti" sasa.
  
  "Janiw ukakipkakiti akankxapxta." Alicia kullakajj Mai kullakaruw uñkatasïna. "Aka duendex Hudsonar jiwayañ yanapt"äna, jisk"a kullakapat amukt"asa. Nayatakix chachajatakix nayra pachan venganza lurañ pachaw purini".
  
  Mai kullakax juk"at juk"at p"iqip ch"allxtayäna. -Janiwa chiqäkiti. Uka likʼi, idiota noviomajja-"
  
  "Ukat Wells chachan ajayuparjama." Alicia kullakajj akham sänwa. "¡Mä jukʼa tiempo libre utjañajajj walikïskiwa!"
  
  Alicia kullakajj nayrar sartasaw May jilatarojj ajanupar wali chʼamampi jawqʼjäna. Japón markankir jisk"a imill wawax liwxatasïna, ukat uñkatasinx jachaqt"asïnwa.
  
  "Jumax amtastawa".
  
  "¿Kunsa sista, jutïrin jawqʼjkäma ukhajja, mä jaqjamaw jawqʼjañaja? Jïsa, janiw ukham armtʼasiñ munktati" sasa.
  
  Alicia kullakajj mä jachʼa chʼakhanak jawqʼjäna. Mai kullakax qhipäxar kutt"awayxäna, sapa mayni muñecanakapat katxarusa. Jupanak jakʼankir laqʼajj chʼiyjatäjjänwa, jankʼak kayunakapampejj aleatoriamente chʼeqtʼatäjjänwa. Drake chachajj mä kutejj ukar mantañwa yantʼäna, ukampis chʼeqa jinchupar jawqʼjatapajj pä kutiw amuytʼayäna.
  
  "Jan fucking jiwayasipxamti."
  
  "Janiw kuns arsuñjamäkiti" sasaw Aliciax jisk"at arsüna. Jupax jaquntataw May-an ch"iqa kayuparux t"ijtäna. Mai kullakax mä chhuxriñchjataw uraqir purintäna, laq"ax p"iqip ch"allxtayäna. Alicia kullakajj jakʼachaskäna ukhajja, Mai kullakajj mä ampar chʼallaw ajanupar jaqontäna.
  
  "Perra".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Taqe kunas cheqaparjamawa..." sasa. Uka pä warmixa uñkatasipxäna. Aliciax jak"at nuwasiñatak apnaqatäna ukat codos, puñtunakapampi ukat palmeranakapamp ch"amampiw jawq"jatayna, ukampis Mai jupax sapa mayniruw katjatayna jan ukax esquivatayna ukat ukhamarakiw jaysatayna. Alicia kullakajj May chachan cinturónap katthapisinjja, jan equilibrion jaqontañwa munäna, ukampis May chachan pantalonap mä jukʼa chʼiyjañänwa.
  
  Ukat Alicia kullakax arxatäwip jist"arat jaytañamawa.
  
  Drake chachajj kunanakatï paskäna uk uñjasajj nayranakap chʼiyjäna. "Jichhax akax juk"amp chiqaruw uñtasi". Jupax qhipäxar kutt"awayxäna. "Sarantaña".
  
  May jupax Alician pantjasitapat taqpach aprovechasïna, ukat mayo clasen nuwasir jaqirux maynikiw utjaspa. Alicia kullakarojj jawqʼjataw jallu purinïna, ukat qheparuw liwjjatäna, chʼeqa amparapajj wali tʼaqhesiñat warktʼatäjjänwa, ukat walja jawqʼjatapat esternopas nakhantäna. Jila parte nuwasirinakajj pä jan ukajj kimsa chʼajjwañ tukuyasajj jaytapjjasapänwa, ukampis Aliciajj jukʼamp qhoru yänakampi luratawa, ukat tukuyarojj niyaw chʼalljjtayasïna.
  
  Jupax thaya taypit qhipäxar jaquntäna, Mai-rux pä kayump purakapar ch"allt"asaw ch"allt"äna ukat muspharayäna. Alicia kullakajj laqʼaruw qhepäjjat purintäna ukat taqe cuerpopwa pʼeqtʼäna.
  
  Mä planta uñnaqampix juk"amp complejo ordenan jikisiñatakikiw. Mä punchu purakaparux Hulk ukarux ch"allt"aspawa, ukampis janiw Mai ukarux jark"känti. Musculonakapajj jankʼakiw uka chʼakhanak katjäna.
  
  Aliciaxa jaquqanitaynawa, qhanaxa niyaw jist"antatäxäna. Nayranakapan warawaranakaw nadapjjäna, janiw arumanthi alajjpachan chʼiyar chʼiyar warawaranakajj nadkänti. Jupax jach"at arsüna. "Maldita suerte disparo" sasa.
  
  Ukampis May jilatajj Drake jilataruw kuttʼjjäna.
  
  "Wells jilataruw jiwayta, Drake. Nayax ukham lurawayta".
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Nayratpachwa uk amuyasta. "Jumajj mä razonanïpachätawa. ¿Kunas ukajj utjäna?
  
  "Janiw ukham sasmati, nayatix uka nayra q"añu jaqir jiwayañ munsta ukhaxa." Alicia kullakajj jupanak manqhanwa jachäna. "Jumajj psico perra sasaw sapjjerista" sasa.
  
  Drake chachajj janiw jupar istʼkänti. Mai kullakax ñik"utapat laq"a ch"allxtayäna. Mä minuto qhepatjja, wali samsusaw nayranakapar wali sum uñchʼukïna.
  
  "Kunasa akaxa?"
  
  "Pä razonanakatwa. Nayrïr ukat jan ch"amäki ukax Chika jaqir secuestratapat yatxatasinx yatiyapxämaw sasaw ajjsarayäna".
  
  "Ukampis parltʼapjjaspänwa..."
  
  "Yattwa. Ukajj mä jiskʼa tʼaqakïskiwa" sasa.
  
  Mä jisk"a chiqakiw sasaw amuyäna. ¿May kullakajj mä jiskʼa partet secuestratäpachänti?
  
  Jichhajj Alicia kullakajj kayunakapat saytʼasiñapatakiw chʼamachasisjjäna. Jupasti Drake sat chachar uñkatañatakiw kuttʼäna, nayranakapajj jan uñtʼat ajjsarañampiw phoqantatäna.
  
  May kullakajj akham sasaw qalltäna: "Yatitwa" sasa, ukatsti Aliciaruw uñachtʼayäna. "Jukʼamp jan walinak yattanjja. Kunas wali axsarkañawa..." sasa.
  
  "Jesus, jumatix aka ukar jan uchaskäta ukhaxa, panpachaniw fucking p"iqinakamar ch"axwapxäma."
  
  "Nayraqatajja, Welles chachajj janipuniw cheq siskaniti, uk yatiñamawa. Jupax SAS ukan irnaqiritaynawa. Jupajj mä oficialänwa. Ukat manqʼañ toqet wali jachʼa mä jiskʼa organizacionanwa irnaqtʼäna, ukatwa gobiernojj apnaqi" sasa.
  
  "Chiqpachansa? ¿Kuna tuqitsa? Drake chachan wilapax mä akatjamat congelasïna.
  
  "Esposama -Alison- jiwayatätapa."
  
  Lakapax kuynt"äna, ukampis janiw kuns arskänti.
  
  "Mayniruw sinti jakʼachasta. Jupanakax aka regimientot mistxañamatakiw munapxäna. Ukat jiwatapajj jaytanukuñwa yanaptʼtamjja" sasa.
  
  "Ukampis nayajj sarjjañajänwa. ¡Jupatakiw SAS jaytañajäna!"
  
  Mai kullakajj amukiw akham säna: "Janiw khitis yatkänti. "Jupasti janiw uk yatkänti."
  
  Drakex nayranakap ch"irmthapïna, nayra k"uchunakapan mä akatjamat umax jalsuwayxäna. "Jupax jiwasan wawajampiw usuntäna."
  
  Mai kullakax ch"iyar ajanumpiw jupar uñch"ukiskäna. Alicia kullakajj maysaruw kuttʼäna.
  
  "Janipuniw nayrax khitirus yatiyirïkti" sasaw säna. "Janiwa".
  
  Hawaiano arumax jupanak jak"anw jachäna, ch"aman ola ukanakax nayra jaqinakan nayratpach armatäki uka q"uchunak jisk"at jisk"at arsüna, warawaranakas phaxsis nayrjax ukham jan munasiñampiw uñch"ukipxäna, jamasat imt"asa ukat jaqix sapa kutiw arsutanakap ist"apxäna.
  
  "Ukat yaqhax utjarakiwa" sasaw Maix ch"amakan säna. "Wells jupamp chikaw walja pachaw sarnaqawayta, kunawsatix Miami markan t"ijt"apkta ukhaxa. Uka hotelankapkayäta ukhaxa, yatipxtawa, khititix phust"ata, ukax chikat tunka kutiw mä chachampi telefonot parlt"ir ist"ta...
  
  "¿Kuna kasta jaqisa?" -sasawa Drakexa jank"aki säna.
  
  "Uka jaqix Cayman satänwa. Russell Cayman sat chachanjja" sasa.
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  Uraqin pusi k"uchunakapan
  
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  Secretaria de Defensa Kimberly Crow kullakax nayratpach t"ijt"ir chuymapanx juk"amp llakitaw qunt"asïna. Chiqans janiw jaya pachax irnaqäwinkkänti, ukampis janiw sapa urux pusi warawaran general del Ejército ukat CIA ukan jach"a irpiripax jupar uñtasit jaqimp mä audiencia mayipkiti sasaw amuyäna.
  
  Washington markan mä hotelan mä jisk"a, ch"amakt"at ukampis k"achacht"at cuarto ukhamänwa; mä chiqaruw yatitäna, kunapachatï kunanakatï sapürut sipansa mä jukʼa jukʼamp amuytʼasirïñapäkäna ukhaxa. Uka ch"amakt"at qhanax patak patak quri ukat roble ch"aman yänakat mä juk"a uñacht"ayasïna, ukax cuarto ukarux juk"amp jan amuyt"kaya ukham uñacht"ayäna ukat khitinakatix akan jikisipkän ukanakan uñnaqanakaparu ukat sapa kuti mayjt"ir uñnaqanakaparuw jach"añcharakïna. Qrow jupax nayrïr arst"äwip suyt"äna.
  
  Mark Digby, CIA chachax chiqapuniw uka tuqit arsu. "Equipomax loco ukhamawa, Kimberly" sasaw säna, tonadapax atmósfera uksaruw khuchhuqäna, kunjamtï ácido ukax metal tuqir sarki ukhama. "Jupa pachpaw boleto qillqt"i."
  
  Qrow, khititix aka ataque cáustico suykäna, jupax defensiva ukar sarañax uñisïnwa, ukampis chiqpachans janiw kuna amtas utjkänti. Parlkasas kuntï Digby chachajj munkäna uka cheqapuniw uk yatïna. "Jupanakax juchañchatäñatakiw jawsapxäna. Yapu tuqinxa. Inas jan gustkchitänti, Mark, ukampis ukampiw chʼamachasiskta" sasa.
  
  "Ukat jichhax qhipäxankxtanwa" sasaw George Gleason generalax jan kusisita arsüna. Machaq compromiso lurañakiw jupatak llakisïna.
  
  "¿"Vacacionan lugaranakapa" satäkis uka tʼijuñan tʼijuñanxa? ¿Uka kayuk saririnaka? Amp suma. Suma amuyunakasax janiw jichhakamax uka código ch"iyjatäkiti" sasa.
  
  "Ukat lip"katasiñamawa, ¿janich ukhamäki?" Digby chachajj Gleeson chachajj janis jarkʼkaspa ukhamaw sarantaskakïna. "¿Mä civil jiwayañ amtapxatapat kamsaraksnasa?"
  
  Qrow lakap jist"aratayna ukampis janiw kuns arskänti. Jan ukham lurañax juk"amp askiwa. Digby kullakax qhanaw jupat sipan juk"amp yatïna ukat sapa qhipa chimpunak apnaqañ amtäna.
  
  Jupajj cheqapuniw jupar uñchʼukïna. "¿Kunsa uka tuqitxa, Kimberly?"
  
  Jupax qhipäxaruw uñch"ukiskäna, janiw kuns siskänti, jichhax thayax jupanak taypin ch"allxtasïna. Digby sat chachajj nayraqat pʼakjañapänwa, ukajj qhanaw amuyasïna. Uka jaqix niyas jaljtañ munatapatw chhuxriñchjasïna, almap warxatañataki ukat amuyunakaparjam moldeañataki.
  
  "Joshua Vidal sat chachaw jupanakarux yatxatäwinakapan yanaptʼäna. Uraqinkir equipojax janiw yatipkänti kunats jupar thaqhapxi, jan ukax kunats sala de vigilancia ukan taqpach cámaras ukanakar jist"antapxäna", sasaw mä juk"a samart"äna, "qhipür uñakipañkama ukat jikxatañkama..." P"iqip ch"allxtayäna, k"arisiñataki chagrin ukax jilpach telenovela warawaranakat sipanx juk"amp jan waliwa.
  
  Qrow ukax líneas taypin liyt"äna, walja capas de crap ukanakaw jikxatasïna. "¿Mä taqpach informe utjtamti?"
  
  "Nayax iyawstwa". Digby kullakajj wali amuyumpiw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jaypʼukamaw mesaman utjani."
  
  Qrow jupax taqi kunatix qhipa misión tuqit yatkatayna ukanakx amukiw qhiparäna. SPEAR ukankirinakax aruskipt"asipkakïnwa - juk"akiw - ukampis kunatix paskatayna ukx mä juk"a yatipxänwa. Ukampirus aka Joshua Vidal jiwayawix, jaya chiqat chiqächi ukhax, manqhankir ukat jaya chiqanakar puriñkamaw uka equipo ukarux jan walt"ayaspa. Ukarux Mark Digby ukamp yapxatañani, jupax kuna pantjasiwinaktix jupan amtanakap nayrar sartayañapatak chiqañchañax kusisitaw jikxatasïna, ukat Hayden jupan equipopax Estados Unidos markatakix mä p"inqaw sañjamaspawa. Inas chhaqtayatäpxchispa, jaltir jaqinakjam uñt"ayatäpxaspaw katuntatäpxaspa, jan ukax... juk"amp jan wali.
  
  Taqi kunas Digby chachan amtaparjamaw lurasïna.
  
  Crowe kullakajj wali amuyumpiw sarnaqañapäna, jupa pachpaw mä jukʼa chʼamäki uka carrera amtañapäna. Ukham jayarstʼañasa, aka jachʼar puriñasa, janiw jan kuna jan waltʼäwinakanïkänti -ukat yaqhepajj qhepäjjat wali llaktʼatäsipkänwa.
  
  Gleason generalax wali jach"at arsüna. "Janiw kunas nayrar sartaykiti. Yämas yapunakan irnaqir waynanakaw" sasa.
  
  Qrow jupax generalaruw p"iqip ch"allxtayäna. "Nayax iyawstwa, George. Ukampis SPEAR ukax mä jiwasan wali askinjam equipo ukanïnwa ukat utjaskakiwa, SEAL Equipos 6 ukat 7. Jupanakax... walja tuqinakatx mayj mayjawa. Chiqpachansa, janiw jupanakjam yaqha equipox akapachan utjkiti sañ muntwa" sasa.
  
  Digby chachan uñkatatapax wali ch"amapunïnwa. "Ukajj mä jachʼa cargot sipansa wali precario ukham uñjta. Aka SWAT equiponakax juk"a correanak munapxi, janiw cadenas sueltas munapkiti".
  
  Qrow jupax pachax jan walt"ayataw jikxatasïna ukat juk"amp jan waliw jutïrin utjañap yatïna. "Equipomax riles ukanakat mistuwayxiwa. Jupanakax manqhan jan walt"awinakaniwa. Anqa misterionakax inas jichhakamax taqinirus asnupar ch"akhuñatak jutchispa..." sasaw mä juk"a samart"äna.
  
  Gleason generalax wasitatwa arsüna. "Qhipa kunatix munaski ukax mä equipo de corporaciones multinacionales rogas Estados Unidos markan contratat anqäx markar loco ukhamaw tukupxi, yaqha tormenta de mierda uñstayañataki. Jiwasax ch"amanïkasax corbatanak khuchhuqañax juk"amp askiwa" sasa.
  
  Qrow jupax janiw muspharkañap imantañjamäkänti. -¿Kunatsa parlaskta?
  
  "Janiw kuns sapkti" sasa. Digbyx Dumbo jilatan jinchup uñjañ suykaspa ukhamaw pirqanakar uñtäna.
  
  "¿Katjatäpxañapawa sasmati?" -sasawa ch"allxtayäna.
  
  Digbyx niya jan amuyasisaw p"iqip ch"allxtayäna; juk"akiw uñjasi, ukampis mä kuynt"awiw Qrow-an almapan manqhan campanas de advertencia-nak ist"asïna. Juparojj janiw gustkänti, janiw mä jukʼsa gustkänti, ukampis cuarton jan wali jan waltʼäwinak askichañatakisa ukat sarjjañatakisa, nayrar sartañakiw wakisïna.
  
  "Mä alfiler ucham" sasaw kunjamtï tantachañjamäki ukhamarjam mä jukʼa arumpi säna. "Ukat yaqha kunatsa akankapxta uka tuqit parltʼañäni. Uraqin pusi esquinanakapan" sasa.
  
  Generalajj akham sänwa: "Cheqas parltʼañäni" sasa. "Ukat kunatï cheqäki uk uñakiptʼam, janiw cuentonak uñakiptʼañamäkiti. Chiqaw sañ muni, yaqhip psicos ukanakax kimsa tunk marani qillqatanakaruw tinkupxäna, uka qillqatanakax Cuba markan imantat ch"axwañ jan wali jaqinakan qillqatawa. Chiqaw sapxiwa aka qutu psicos ukanakax nayrar sartawayi ukat fucking jupanakarux maldito Red ukar filtrawayi, ukax aka qutuchawitakix wali natural ukhamawa. Ukanakaw cheqätapa" sasa.
  
  Crow chachajja, uka generalan folklore arqueológico ukar uñisitapa ukat jan amuytʼasirïtap yatïna. "Nayajj ukham amuyta, George."
  
  "¿Jukʼamp mä qhawqha munasmati?"
  
  "Walikiwa, nayax niyaw jupanakar ist"añampïstxa" sasa.
  
  "Sapa loco cientifico, sapa Indiana fucking Jones wannabe ukat oportunista criminal uraqpachan jichhax pachpa yatiyawinakar puripxi, kunjamtix jiwasax lurapktan ukhama. Sapa gobierno, sapa equipo de fuerzas especiales, sapa unidad de ops negro ukanakax uñjapxi. Jan utjki ukanakas ukhamaraki. Ukat jichhax... taqiniw mä chiqaru q"añut uñt"ayapxäna".
  
  Qrow jupax janiw analogía ukax juparux gustkänti, ukampis jiskt"asiwayiwa: "¿Kawkïris?"
  
  "Qhipa Taripäwin ordenap amtañamawa. Akapachan tukusiñap amtañamawa" sasa.
  
  "Jichhax ukax mä juk"a dramatico ukhamaw ist"asi jumat jutasinxa, General."
  
  "Aru arut liyt"ta, ukakiw."
  
  "Taqinipuniw liytʼapxta. Taqi ukanakxa", sasaw Digbyx arsüna. "Chiqans akax wali askiwa, janiw jichhakamax descuento ukax utjkaspati. Jilïr documentojja, "Qhepa Taripäwin ordenapa" sasaw sapjje, Caballeronakatwa parli, ukat kunjamsa thaqtʼasiñapa sasaw amuyapjjta" sasa.
  
  "Ukampis..." Gleason chachajj qhanaw jan kuns lurañjamäkänti. "Pusi esquina. Akax taqpach jan amuyt'kayawa."
  
  Qrow jupax nayrar sartañapatakiw yanapt"äna. "Akax amuyuparjam codificatäkaspas ukham amuyta, George. Amtäwi ch"amäñapataki. Jan ukax Ordenan ajllitanakapatakik lurapxam" sasa.
  
  "Janiw nayatakix askïkiti". Gleason chachajj loqtatäkaspas ukhamänwa.
  
  "Nayax yatxa". Qrow jupax nayraqatapan mesaruw ch"allt"äna. "Ukampis uñakipt"apxam - qillqatax walja jiskt"äwinakaw uñstayi, taqi ukanakax janiw jichhakamax jaysäwinakanïkiti. Básicamente, ¿kawkhans jichhax jikxatasipxi... ¿Orden?"
  
  "Akax janiw kuna jach"a misterio ukhamäkiti", Digby jupax janiw iyaw saskänti. "Aka amtarux jank"akiw kutt"añasa".
  
  Qrow jupax uka particular manipulación ukan atipt"äwipatx wali kusisitaw jikxatasïna. Ukat akham sasaw qhanañchäna: "Egipto markanxa niyaw lanzanakax utjxi" sasa. "Qillqatax valor nominal ukarjam apsuñasa ukat nayrïr qhanañchäwinakasax chiqaw sañjamawa, ukax kawkhantï jikxatasiñasawa".
  
  Digbyx manqha lakap ch"akhutayna. Ukat akham sarakïnwa: "Akajj taqe kunas walikïskiwa, ukampis kawkhantï jikjjatasiñ munktan ukaruw taqpach muyuñar puriyarakistu. Jichhajj mä amtar puriñaw wakisi, Kimberly" sasa.
  
  "Jichha?" Jupajj cheqapuniw muspharäna. "Janiw kawkirus sarapkiti ukat pampat apsuñax pantjasispawa. Nayax amuyta, ¿jumax uka qillqat amuyt"awaytati? ¿Pusi caballot saririnaka? ¿Qhipa pusi armanaka? Ch"axwaña, atipt"aña, mach"a pacha, Jiwaña. Ukajj cheqächi ukhajja, kuntï sum lurapki uk lurapjjañapatakiw munapjjta" sasa.
  
  "Kimberly kullakajj" sasa. Digbyx nayranakap ch"allxtayäna. "Jumasa nayasa kunas uka tuqitxa mayj mayja amuyunïpxtwa."
  
  "¿Chiqapunit janit nayra suma jikxatatanakaparux ch"axwañjamäkiti?"
  
  "¿Kunjamsa jumax suma sarnaqañ tuqit qhanañchta?" Digbyx wali jach"a jach"a tukusaw amparanakap ch"allxtayäna. "Jïsa, walja amenazas ukanakaruw neutralizapxäna, ukampis SEALs, Rangers, División de Actividades Especiales de CIA, SOG, Marine Raiders ukanakax ukhamarakiw lurapxaspäna..." Jupax mä juk"a samart"äna. "¿Kawkirus saraskta uk uñjtati?"
  
  "Janiw SPIR ukax munaskiti sastawa."
  
  Digbyx amuyuparjamaw nayranakap ch"allxtayäna. "Janipuniw ukhamäkänti".
  
  Qrow jupax mä segundot jilaw kuna jisk"achasiñ amtaskäna uk amuyt"äna. Jupax Digby markat Gleason markaruw uñch"ukisïna, ukampis generalax mä jan amuyt"asir, estoico uñkatasiñampikiw jaysäna, janiw pächasiñakiti, anqäx tuqit uñacht"ayatapa, jupax lurañ amtapawa. Juparux kawkhans SPIR ukax atipt"awayi ukax qhanaw uñjasiwayi. Gleeson chachajj taqe chuymaw uk jan amuykänti, ukat Digby chachajj yaqha amtaruw purïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhakamax arunakampi yatiyawinakakiw utjistu, jila partex arunakakiw utji. Aka equipox jakäwinakap jan walt"ayawayi, chachanakap chhaqhayawayxi ukat sapa kutiw aka markatakix sacrificiot luqtawayi. Jupanakajj derechonïpjjewa arstʼapjjañapataki" sasa.
  
  Digbyx mä ajanu luratayna, ukampis janiw kuns arskänti. Qrow jupax sillun qhipäxaparuw qunt"asïna, uka samarañ pachanx wali kusisitaw jikxatasïna, ukax cuarton pusi esquinanakaparuw wali ch"amanchatäna, ukhamat jan amuyt"asiñ yant"asa. Maynïrejj venenoso katarinakamp apasiñatakejj concentración ukat samarañaw wakisïna.
  
  "Nayaw TerraLeaks ukar jaqinakar khitañ amtawayta, uka yatiyawinak jan walt"ayañ yant"añataki", sasaw saraki. "Jichhakamaxa aka Orden ukaxa chiqapa uñt"ayatäñapawa. Kunas niyaw pasani" sasaw saraki. "Kawkhantix bunker cubano ukan jikxataskän ukx yatxatapxtwa. Ukat Team SPEAR ukarux lurawip lurañapatakiw jaytawayapxta. Janiw khitis jukʼamp jankʼak lurkaniti" sasa.
  
  Gleason generalax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna. "Ukankapxiwa" sasaw jachʼat arsüna.
  
  Ukat Digbyx jachaqt"asisaw juparux jachaqt"asïna, khititix crema katuqkäna uka pusiruw uñt"ayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Taqe ewjjtʼanakamajj katoqtwa" sasa. "Janiw jupanakamp chika sarnaqkti sasaw registro ukar mantañ munta, ukampis iyaw sañ munta. Ukat kuttʼayañatakejja, nayan jiskʼa propuestajar katoqañam munta" sasa.
  
  Munat Dios, janiw. -¿Kawkïris jupanakatxa?
  
  "Payïr equipo khitapxta. Jupanakataki tapañataki ukat inas jupanakar yanaptʼañataki" sasa.
  
  Qrow jupax kuntï siskäna uk yatïna. "Tantʼaña" siski ukajj uñjaña sañwa munäna, ukat "yanaptʼaña" siski ukajj phoqañ sañ munarakpachäna.
  
  "¿Kawkïr equipos?"
  
  "SEAL Equipo 7. Jupanakax jak"achasipxiwa."
  
  "Jani chiqa." Qrow p"iqip ch"allxtayäna. "Pä suma equiponakajax pachpa chiqanwa mä pachan utji. ¿Kunjamsa ukajj pasäna?
  
  Digby jupax jan kuns lurasaw qhiparañ atipxatayna. "Q"uma coincidencia ukhamawa. Ukampis maynit sipansa paniniw jukʼamp askixa sasaw iyaw sapxañama" sasa.
  
  "Waliki". Qrow kullakajj janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti iyaw sañapatakiw yatïna. "Ukampis janiw kuna pachas uka pä equiponakax jikisipkaniti. Janiw kunatsa. ¿Taqi kunas qhana?"
  
  "Akapachajj ukat dependerani ukhakiw" sasa. Digbyx jachaqt"asïnwa, jiskt"äwit jithiqtasax Gleeson-arux jachaqt"ayarakïnwa.
  
  Gleason jilatajj akham sänwa: "Profesional ukhamäñamawa. "Mä qhawqha horanakanjja, paqallqo cheqanwa jikjjatsna. Ukajj jankʼakiw tukuyjjañäni" sasa.
  
  "Uka toqet amuytʼapjjam." Qrow jupax janiw uka chacha warmirux punkux mistuñ thakinx chhuxriñchjañapatak jaytañapatak jayskänti. SPEAR ukatakix janiw juk"amp jach"anchatäkaspati. Joshua Vidal jiwayir jaqitakix wali qhurupunïnwa. Jupatakejja, aka patat uñstki ukanakat maynïri ukat jukʼamp jan walipunïspawa. Ukampis nayraqatax akapach qhispiyañäni, sasaw jupax amuyäna.
  
  Wasitampi.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Alejandría markax jichha pachan taqpach jach"a kankañapampiw plato vidriot lurat ventana qhipäxan jikxatasi; mä jach"a metrópoli de hormigón ukaw mä chispi qutamp muyuntata, palmeras quqanakampi ukat hoteles ukanakamp chimpuntata, mä curvado costa ukat jan iyawsañjam muspharkañ Biblioteca de Alejandría.
  
  CIA ukan seguro utapax suxta carriles ukanakaruw uñjäna, ukax trafico ukamp ch"amakt"ayatänwa, uka carriles ukanakax juk"at juk"atw costa uksan proa ukar muyuntapxäna. Anqat uñtat raquítico balconar taqpach mantañax wali jachʼa vidrionakampi ukat barras ukanakampiw utjäna. Jachʼa dibujo lurañ utakiw chuymachtʼatäñ uñachtʼayäna; cocinax jisk"a ukat inprovisado ukhamänwa, pä ikiñ utax nayratpachaw acero jaulanakar tukuwayxäna. Mä jaqikiw uka seguro utarux sapürunjam irnaqäna, ukat qhanaw zona de confort ukat anqäxankkäna.
  
  Alicia kullakajj mä café umañatakiw mayïna. "Ey chacha, akax pusi ch"iyara, päx leche, kimsa crema ukat maynix canela sawurani. Amuytwa?"
  
  "Janiw..." Kimsa tunk marani mä jaqix jisk"a borde lentesani ukat ch"uxña cejas ukaniwa, wali colerat nayranakap ch"irmthapïna. "Janiw nayax... café lurañ munkti. ¿Uk amuytʼtati?
  
  -¿Janit amuyktati? Ukhamajj ¿kunsa akan luraskta?"
  
  "Conexión" -sasa. Uka chiqana uñt"ayasiña. Uta uñjiri. NAYA-"
  
  Alicia kullakajj wali chʼamampiw nayranakap jiskʼaptayäna. -¿Uta uñjiri?
  
  "Jïsa. Ukampis janiw ukhamäkiti, nayax..."
  
  Alicia kullakajj maysaruw kuttʼäna. "Jan wali, dude. Janiw jumanakax ikiñanak lurapktati. Jumax janiw café lurapktati. ¿Kuna diablos payllapjjsma?"
  
  Drake chachajj inglés warmir jan yäqañatakiw chʼamachasïna, jan ukasti Smith ukat Lauren sat chachan jikisipkäna ukaruw chuym churäna. New Yorker ukax wakicht"ataw jikxatasïna ukatx Egipto markaruw avionat sarawayxäna, kunawsatix machaq jan walt"awix mä juk"a axsarañat nayrar sartañar tukuwaykän uka pachana. Cuarto taypin sayt"atäsinx ñik"utap jisk"achata ukat ajanupan anatt"asir uñnaqampiw equipo ukar machaqar tukuyañatak wakicht"atäna, ukampis kunapachatix Smith jupax Lauren ukar jak"achaskäna ukhax taqpach chuyma ch"allxtawinakaw juparux ch"allxtayäna.
  
  Ukat jankʼakiw akham säna: "Janiw jichhajj ukhamäkiti" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jakaskaktwa" sasa. "Inas interesataraksta sasaw amuyayäta."
  
  Lauren kullakajj qhepar kuttʼañat sipansa, wali chʼamampiw samsuwayjjäna. "Sapa uru, sapa minuto jumat llakista. Nayax iyawstwa. ¿Jumatakix walikiti, Smith?"
  
  Soldadojj jan walit uñtʼayasiñatakiw lakap jistʼaräna, ukampis Aliciajj wali yatiñampiw ukar yanaptʼäna. "Maldita, ¿janit ist"kta? Jupan sutipax Lancelot satawa. Jupax Smith-at sipanx juk"amp askiwa. Jichhajj taqeniw ukham sutichtanjja" sasa.
  
  Lauren kullakajj mä minutot payïr kutiw jan amuytʼasis katjasïna. "¿Lance-a-what?, ¿janit nayra caballerox sutipäki?"
  
  Alicia kullakajj kusisitaw akham säna: "Chiqansa" sasa. "Reyin warmipampi jan chiqapar sarnaqir jaqi pachpa."
  
  "¿Llakisiñajati sasktati? Jan ukax ¿jumax llakismati?"
  
  Alicia kullakajj Smith jilataruw uñchʼukïna. "Janiwa. Jumatï aptʼaskätam ukhajja, mä chʼiwiw jukʼamp sum katoqani, Egipto markanjja janiw wila ajanu mononakajj utjkiti" sasa. Jupax jiskt"asir uñkatasiñampiw cuarto muytas uñch"ukisïna. "Janiw aka cuarto anqankkiti."
  
  Jichhax Mai kullakax Lauren jak"an sayt"atäskäna, jupax seguridad ukan sistema de seguridad ukar pä kuti uñakipt"asaw mä chiqar sarxäna. "¿Operacionar puriñasati? Nayax amuyta, ¿ukat Laurenax akankpacha?"
  
  "Jïsa Jisa". Nueva York markankir warmix jankʼakiw wasitat sum amuytʼasxäna. "¿Taqi jumanakax quntʼasiñ munapxasmati? Mä juk"a pachaw munasispa".
  
  Yorgix mä ch"usat asiento jikxatäna. Drake chachajj sillun amparapamp qontʼasïna, wali amuyumpiw cuarto muytasajj uñchʼukïna. Jupatakix qhanaw amuyasïna, ladopat uñch"ukiskäna, kunjams Dal ukat Kenzi jupanakax jak"achasipxatayna, kunjams Hayden jupax Kinimaki jupat jaltxatayna, ukat yuspajarañaw kunjams Alicia ukat May jupanakax jichhax juk"amp maynit maynikam utjañap katuqasipkaspas ukhamaw uñjasipxäna. Drake jupax wali samarataw jikxatasïna, ukampis jutir jach"a lurawix niyaw lurasiñampïskäna. Yorgi jupax niya taqpach amukiw qhiparawayi, kimsa urunak nayraw uñt"ayasiwayi.
  
  Nayax thaya wilampiw awk taykajar jiwayirïta.
  
  Jïsa, ukax fiestarux jan walt"ayawayiwa, ukampis janiw khitis rusanakax ch"amanchawaykiti. Chiqpachansa, kuntï lurkäna uk iyaw sañatakix wal chʼamachasïna; Jichhajj uka amuyunak cheqpach arunakar jaqokipañatakejj tiempow munasïna.
  
  Lauren kullakajj cuarto pʼeqen saytʼatäsajj mä jukʼa jan wali uñnaqtʼanïnwa, ukampis Smith chachajj qhepar kuttʼkäna ukhajja, parlañ qalltäna. "Nayraqataxa, Tyler Webb sat chachan imantatäki uka chiqax kawkhans utji uka tuqit mä pʼiqtʼäwix utjaspawa. Amtastati - jupax arsuwayiw juk"amp imantat yatiyäwinakaw uñt"ayasini?"
  
  Drake chachajj uk sum amtasïna. Uka tiempot aksarojja, kuna jan walinakansa uñjasipjjaspa uka toqetwa llakisipjjäna. Jan ukajj pä jan ukajj kimsa ukhas ukhamäpjjänwa.
  
  "Ukampis jichhax janiw ukatakix tiempox utjkituti. Qhepatjja, taqeniw mä viajer sarapjjañasa sasaw suytʼaskta. Ukampis aka... aka machaq jan walt"awix qalltawayiwa kunapachatix TerraLeaks tamax mä qawqha qillqatanakaw Internet uksan uñt"ayawayi". Jupax chhuxriñchjasïna. "Juk"ampirus mä bomba física ukar uñtasitaw mä fundación digital ukar jaquntatäna. Taqi qillqatanakax amparamp qillqt"atawa, qhanaw fanatico ukat q"uma jach"a jach"a tukuña. Sapa kuti nayra basura. TerraLeaks ukan irnaqirinakax Cuba markan nayra bunker ukan jikxatapxatayna, kunatix tunka maranakaw qhiparatayna. Ukhamaw uka bunker ukax nayrax mä tama locos ukanakan sede ukanïnwa, jupanakax Orden del Última Juicio sasaw sapxirïna".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Walja larusiñanakjamaw istʼasi.
  
  "Chiqansa ukhamänwa. Ukampis cheqansa, jukʼamp jan waliruw puri. Taqi uka jaqinakax ch"axwañ jan wali jaqinakäpxänwa, jupanakax Alemania nazi uksat jaltxapxäna ukat Cuba markan imantasipxäna. Jichhax kunjamtix taqinix yatipkta, mä lista lurañax juk"amp jasakiwa, kuna muspharkañ mierdas ukanakas nazis ukanakax jan munapkänti, mä lista lurañat sipansa. Aka Orden ukax jutir wawanakar yänak pasayañatakiw lurasiwayi . Jupanakatï katjatäpjjaspa jan ukajj jiwayapjjaspa ukhajja, jutïrin mä cheqan mä qhawqha jachʼa resonancianïñwa munapjjaspäna" sasa.
  
  "¿Ukat jumax jupanakan utjiw sasma?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Walikiwa, janiw jichhakamax utjkiti. Janiw kunas uñacht"ayatäkiti. Uka ordenanjja, pä generalanaka, pä gobiernon wali uñtʼat jaqenaka ukat pä qamir empresarionakaw utjäna. Jupanakajj mayachtʼasisaw wali chʼamanïpjjaspäna ukat walja yänakanïpjjaspäna" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa uk yatsna?" sasaw Mai kullakajj jisktʼäna.
  
  "Ay, janiw kuns imantapkänti. Sutinaka, lurawinaka, chiqanaka. Taqi ukanakax qillqatanakankiwa. Ukat TerraLeaks ukax arktawayiwa", Lauren kullakax p"iqip ch"allxtayäna, "kunjamtix jupanakax lurapki ukhama".
  
  "¿Taqini yatipxiti saskta?" Drakex amukiw säna. "¿Akapachankir sapa jaqi jiwayir organizacionanaka? Jan askinaka." Jupax p"iqip ventana tuqir kutt"ayäna, anqankir taqpach uraqpachat lup"iskaspas ukhama, tantacht"asis.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Uka documentojj janiw taqpach tukuyatäkiti.
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "Jan ukax, chiqpachansa, ukhamäkchi ukhaxa."
  
  "Ukhamajj janiw taqpach yatiyäwinakajj utjkistuti. Uka guerran jan wali jaqenakarojja, niya pä tunka paqallqoni maranak nayraw aka oraqet chhaqtjjapjjäna, ukatakejj janiw lurañanakap tukuyañatakejj chʼam churapkänti" sasakiw amuysna" sasa.
  
  "¿Chhaqhatati?" Dahl chachajj kayut kayut mä jukʼa mayjtʼayasaw arsüna. "Jichhax akax policía secreta sañ muni. Jan ukax Fuerzas Especiales ukanaka. Chʼaxwäwin jan wali jaqinakäpxchïnxa, wali askipuniwa" sasa.
  
  Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Akax mä consenso ukhamawa. Ukampis khititï "chhaqtʼaskäna" ukajj janiw uka jamasat bunker thaqhañ amtkänti" sasa.
  
  "Ukatxa inas SAS ukax utjchispa." Dahl chachajj Drake jilataruw uñtäna. "Q"añu jaqinaka."
  
  "Jichhax fuerzas especiales ukanakax janiw ABBA satäkiti".
  
  Kinimakax ventanaruw uñch"ukiñatak saräna. "Taqi pantjasitanakan taykaparjamaw ist"asi" sasaw vasopar thuqt"äna. "Aka yatiyawinakax jan khitin jark"ataw yatiyasiñapatak jaytawayta. ¿Qhawqha gobiernonakas mä pachpa tiempon uk thaqhapjjani?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Suxtakïskiwa. "Uka tuqitxa yattanwa. Jichhakamax ukat sipans juk"ampiw utjaspa. Uka t"ijtawix qalltawayiwa kunapachatix jumanakax Perú markan tukuyapxtaxa".
  
  "¿Tukusxtati?" Smith jilatajj mayamp sänwa. "Jakañanak qhespiyapjjta" sasa.
  
  Lauren kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Janiw khitis uka tuqit juchañchktamti".
  
  Drake jupax qhan amtasïna, Smith jupax walja kutiw infierno ukar jank"ak sarañapatak mayitayna, qhipa misión ukanx. Ukampis jichhajj janiw uka jan waltʼäw uñstayañ horasäkänti. Jan ukasti, amukiw Nueva York markankir jaqin chuymap chʼallxtayäna.
  
  "Ukhamajj" sasaw säna. "¿Kunatsa jan sum yatiyapkistati kuntix aka Orden de la Doomsday ukax amtki ukat kunjams akapach t"unjañ amti?"
  
  Lauren kullakajj wali chʼamampiw samaqäna. "Ukhamajj walikïskiwa. Nayax suyt'twa jumanakax ukatakix wakicht'atäpxañamawa -sasa.
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  "Satélites espías, agentes ocultos ukat cámaras, drones, NSA... sutim uñt"ayasma, yattanwa yaqha suxta markanakas nayrïr uraqpachan pusi k"uchunak jikxatañatakix t"ijtapxi. Estadounidenses..." sasaw mä juk"a samart"äna, akham amuyt"asa, "walikiw... estadounidenses ukhamäñax... mayninakat nayraw ukar puriñ munapxtaxa. Janiw jach"añchatäñ laykukiti, jan ukasti, kuntï maynix jikxatki ukampiw kuntï maynix lurani uk jan sisksnati. Uka amuyunakax akawa... Israel markax marka manqhat mä jamasat jiwayir jikxataspa ukhax kamachasmasa? ¿China markax pusinir jikxataspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  "Ukhamaxa, ¿akax chiqanchata markanakax proyecto ukan chikancht"asipxi?" sasaw Kensi kullakajj amuktʼäna. -¿Israel markanxa?
  
  "Jïsa. Ukat China, Francia, Suecia, Rusia ukat Gran Bretaña markanakat sipansa".
  
  Drake chachajj inas uka toqet yaqhep jaqenakar uñtʼchïna sasaw amuyäna. Jupanak contra trabajiñapajj janiw walïkänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Tricky" sasa. "¿Kuna chiqa ordenanakas utji?"
  
  Lauren kullakajj laptopap uñakiptʼäna, ukhamat uk yatiñataki. "Jupanakanjja, "janiw kuna jan waltʼäwis utjkaspa" ukat "kuna qollqe mayiskiti" ukanakaw utji" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj oraqpachan jan waltʼayaspawa sasaw uñjapjje" sasa. "Kunats janixa? Jutïr apokalipsis puriñatakejj mä qhawqha urunakakïskapuniwa" sasa.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Ukat ukhampachasa, taqeniw jila partejj mä pachpa cheqankapjjta" sasa.
  
  Hayden jilatajj jupar uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼasïna. "Wauu. Droganak lurañ jaytxañamawa, dude -sasa.
  
  "Janiwa, nayax sañ muntwa..."
  
  "Walja chʼaxwäwinakaw qhiparuxa loco tukuyäna". Dahl jupax larusitaynawa.
  
  Drake chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. "Lakam jistʼantasim." Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "¿Yorkshire markat jisktʼasirïtati? Kunjamakitix kuntix nayax sañ munkayäta ukax taqiniw fuerzas especiales ukhamätanwa. Pachpa tela ukata khuchhurata. Jiwasax seguro como infierno janiw uraqpachan arknaqasiñasäkiti".
  
  Hayden jilatajj jan sinti llakisisaw akham säna: "Iyaw sañ muntwa" sasa. "Ukhamajj ¿khitimpis uka toqet parltʼapjjäta?"
  
  Drake jupax amparanakap ch"allxtayäna. "¿Coburn p"iqinchirux?"
  
  "Nayraqataxa Ministro de Defensa ukarux pasañaw wakisispa. Ukat yaqhanakas utjarakiwa. Cole sat cheqajj janiw jañchin perqanakampi muyuntatäkiti, yaqhepajj janiw jan crenelacionanïpkiti" sasa.
  
  Kenzie kullakajj jan pächasisaw akham säna: "Janiw taqe equiponakajj amigonakan anattʼapkaniti" sasa.
  
  "Ukhampuni". Drake chachajj aynachtʼasaw qontʼasïna. "Perdón, Lauren. Sarantaña."
  
  "Waliki. Ukhama, taqiniw uka filtrados documentos ukanakax ullart"apxi. Jilapartx nazis ukan jan wali arunakapawa, chiqpachanx. Ukat nayax aka verbatim ullart"askta. Aka jan wali tama sutimp sutinchatäki uka pankax "Orden del Última Juicio" sutimp uñt"atawa, Pusi Caballeronakan "samarañ utanakapa" satäkis ukanak qhan uñacht"ayi: Ch"axwäwi, Conquista, Mach"a ukat Jiwaña.
  
  "¿Apocalipsis librot apstʼata?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Uka pusi caballot saririnaka?"
  
  "Jïsa." Lauren kullakax p"iqip ch"allxtayäna, waliw walja notas uñakipt"äna, ukax America markan yaqhip suma frikinakan chiqanchatawa. "Diosan Corderopajj paqallqo sellonakat nayrïr pusi sellonak jistʼararaki, uka sellonakajj janqʼo, wila, chʼiyara, chʼiyar ajanu caballonakan pusi animalanakaruw mistu. Chiqansa, jupanakax walja maranakaw taqi kunat ch"amanchasipxi, ukatx cultura popular ukanx sapa kutiw wasitat jaqukipata. Ukat Roma Imperio ukat uka qhepat utjkäna ukanak uñachtʼayañatakisa sasaw sapjje. Ukampis hey, nazis ukanakax kunjamtï munapki ukhamarjamaw anatapxaspa, ¿janich ukhamäki? Jichhax inas akax churañax wali askïchispa. Maletínpat mä pila papelanak apsüna, Drake chachan uñjatapat sipansa, jukʼamp negocios ukham uñnaqtʼanïnwa. Lauren kullakatakix mä suma mayjt"awi, ukat jupax chuymapar apt"awaykaspas ukhamawa. Jupax jank"akiw uka papelar uñtäna.
  
  "¿Akax taqinirus broncear tukuyi? Mayachthapiña?
  
  "Jïsa, aka liytʼam" sasa.
  
  Dahl chachajj jachʼat liytʼäna, mayninakajj uka qellqat apsupkäna ukhajja.
  
  "Oraqen pusi esquinanakapanjja, Pusi Caballeronakaruw jikjjatapjjayäta, ukat Qhepa Juiciojj kunjamsa lurasini uk qhanañchapjjarakta. Khitinakatix Cruzada de Juicio ukat uka qhipat qhispipkani ukanakax chiqaparuw apnaqapxani. Jumatix aka ullart"asksta ukhax chhaqtxapxtwa, ukhamax wali amuyumpiw ullart"añama ukat arktañama. Qhipa maranakax uraqpachan revolucionanakan qhipa pusi armanakap tantacht"añatakiw apst"asiwayi: Ch"axwäwi, Conquista, Mach"a pacha ukat Jiwaña. Mayacht"asisaw taqi gobiernonakar t"unjapxani ukat machaq jutïr jist"arapxani. Wakichtʼatäñamawa. Jupanakar jikxatapxam. Uraqin pusi k"uchunakapar saraña. Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxataña ukat Khagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan ukar 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw sarawayxi, Conquista ukax ataúd ukar uchasa. Chiqpach Qhipa Taripäwi jark"aqir P"iqinchäwiruw jikxatapxta. Ukat ukakipkarakiw jiwayañ codigox kunapachatix Caballeronakax uñstapkän ukhawa. Awkin chʼakhanakapanjja, janiw kuna chimpunakas utjkiti. Indio jaqix armas ukanakamp muyuntataw jikxatasi. Jichhasti Qhepa Taripäwin ordenapajj jumanak taypiw jakaski, wiñayatakiw apnaqani" sasa.
  
  Drake chachajj taqe ukanak umañwa yatjjatäna. Walja p"iqinchanaka, walja chiqa yatiyäwinaka. Walja irnaqawi. Ukampirus Dahl jupax nayrïr arsutapampix ch"axwañkamaw jawq"jatayna. "¿Sartasiwaytati? ¿Janit jupanakax kutkatasipkani?
  
  "Jïsa, kunas jan walïkaspa ukhamawa." Lauren kullakajj iyaw sänwa. "Ukampis ukax janiw mä typo ukhamäkiti."
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Ukajj kunjamsa uñchʼukiñasa uk uñachtʼayaspa ukhamawa, jan amuyañjamas uñchʼukiñasa" sasa.
  
  Lauren kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Akaxa chiqawa -sasa. Ukampis ¿kunatsa uka "samarañ utanaka" sasin sapxi uk amuyaraktati?, ¿janiw sepulturanakas ni imtʼañ utanakas ni kunaymaninaksa sapkiti?"
  
  Dahl jilatajj akham sasaw jachʼat liytʼäna: "Taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti.
  
  "Jïsa. Qhanapuniw mä tonelada jukʼamp yatjjatañajj wakisi" sasa.
  
  "Indio jaqix armanakampi muyuntataw jikxatasi" sasaw Aliciax jach"at liyt"äna. "¿Kuna diablos ukax sañ muni?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan sinti nayrar sartañäniti" sasa.
  
  "Taqi uka qhipa samarañ utanakan yatiñanakapax orden nazi ukamp jiwataw sasaw amuyapxi". Lauren kullakajj sänwa. "Inas kuns grabañ amtapchïna. Inas ukax codificación ukax utjchispa. Jan ukax yaqha generacionanakar yatiñanak pasayaña. Janiw chiqpachapun yatipkti, ukampis ukakiw sarañasa uk yatipxtwa" sasaw amparap luqxatäna, "ukat taqiniw mä botenkapxi. Jupax Drake-rux uñch"ukiskäna. "Yampu. Balsa de sobrevivencia ukax wali askiwa. Jumax uka amuyt"äw jikxatta" sasa.
  
  Yorkshire markankir jaqix jach"a jach"a tukusaw p"iqip ch"allxtayäna. -Chiqpachansa nayax muntwa -sasa. SAS ukax mä qala t"ijt"ayaspawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Walikiwa, khitinakampitï jikisktan ukanakajja, jiwasanakjamaw pʼeqeñchäwinakanïpjje" sasa. "¿Kunjamarak qalltañänisti?"
  
  Kinimakaxa ventanatxa jithiqtataynawa. "¿Oraqen pusi esquinanakapanjja?" sasaw jiskt"äna. -¿Kawkhansa jikxatasipxi?
  
  Uka cuartojj chʼusa uñnaqtʼanïnwa. "Uka sañax ch"amawa", sasaw Dahl jupax saraki. "Kunapachatix aka uraqix muyuntki ukhaxa."
  
  "Walikiwa, kunjamarak nayrïr Caballero ukarux referenciapki ukax. Aka Estrategia Awkixa." Kinimakax cuartoruw mantawayxäna, qhipäxan ventanapat taqi qhananak jark"aqasa. "¿Kuna referencianakas ukatakix utjistu?"
  
  "Kunjamtï suyapkta" Lauren kullakax pantallaruw ch"allt"äna, "utapar kutt"ir think tank ukax ukhamarakiw luraski..." Jupax mä juk"a pachaw liyt"äna.
  
  Drake chachajj pachpa pachaw lupʼiñatak apstʼasïna. Lauren kullakajj "utapar kuttʼasajj mä amuytʼasir tama" sasin arskäna ukajja, kunatï jan utjkäna ukanakak qhanstayäna.
  
  Karin Blake kullakajj ukhamänwa.
  
  Chiqansa, SPEAR sat equiponkirïkayäta ukhaxa, tiempox pasawayxänwa, ukampis Karin kullakax jawstʼatäñapäkäna uka uru jan ukax semanas nayraw pasawayxäna. Sapa kutiw jupamp jikisiñ amtkän ukhax kunas jark"äna - mä tama uñisirinaka, uraqpachan jan walt"äwi, jan ukax jupan jan chuym usuchjasiñ mayitapa. Karin kullakajj espaciop munasïnwa, ukampis...
  
  ¿Kawkhansa jupajj jikjjatasi?
  
  Lauren kullakajj parlañ qalltäna, ukat mayampiw Karin kullakat amuyunakajj maysar apanukuñapäna.
  
  "Ukax uka sarnaqäwinx Padre de Estrategia ukham uñt"atäkaspas ukhamaw amuyasi. Aníbal sat chachajj -sasa.
  
  Smith jilatajj jan sum amuytʼasisaw uñnaqäna. -¿Kawkïris jupanakatxa?
  
  Alicia kullakajj lakap chʼoqtʼasïna. "Akax Anthony Hopkins chachan dude ukhamächi ukhaxa, janiw aka cuartot mistuñ munkti".
  
  "Hannibal Barca jupax Cartago markankir pallapallanakan legendario p"iqinchiripawa. 247 nayrïr pacha maran yuritayna, jupax mä taqpach ejercito irpxaruwayi, ch"axwañ elefantenakampi, Pirineos ukat Alpes qullunakat Italia markar irpxaruwayi. Jupajj kunanaktï chʼamanïki ukat uñisirinakapan jan chʼamanïpki ukanak uñtʼañ yatirakïnwa, ukat Roma markamp chiktʼat walja markanakaruw atipjäna. Qhipharux pantjasiwayi, kunapachatix yaqhip chachax jupan wali suma tácticas ukanakap yatiqatayna ukat jupar jan walt"ayañatak mä thakhi uñstayatayna. Ukajj Cartago markanwa utjäna" sasa.
  
  "Ukhamajj aka waynajj Estrategia Awkipati?" - sasaw Smith jilatajj jiskt"äna. "¿Aka Aníbal?"
  
  "Jichhax wali jach"a estratega militar ukanakat maynïrit uñt"atawa ukat nayra pachanx Alejandro Magno ukat César ukanakamp chikaw wali uñt"at generales ukanakat maynïriw uñt"ata. Juparux Estrategia Awki satäpxänwa, kunattix Roma markan jachʼa uñisiripax qhiparux pallapallanakan tácticanakap jupanakan amtanakaparjamaw apnaqapxäna" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Akajj mä atipjäwiwa, kunapachas mä atipjäwi utjaspäna ukhajja" sasa.
  
  Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Aski. Aníbal chachajj Roma markatakix mä jan wali samkakïkaspas ukhamwa uñjasïna, ukatwa kuna jan waltʼäwis utjäna ukhaxa, uka arunak apnaqapxirïna. Jaqukipata, ukax Aníbal punkunakan jikxatasi sañ muni!
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jupanakar chʼamañchtʼäna: "Ordenar kuttʼapjjam" sasa. -¿Kunjamatsa ukaxa?
  
  "Walikiwa, Aníbal chachajj Pusi Caballeronakat maynïriwa sasaw jan pächasis sissna. Janiw mä caballot sarirïkaspas ukhamäkiti, jan ukasti nayratpachaw Estrategia Awki sasaw sutichapxi. Ukax sañ muniw Jupax Ch"axwawiwa, nayrïr Caballero. Cheqas jupaw Roma Imperioru chʼajjwañanak apanïna" sasa.
  
  Drake chachajj uka qellqat escaneäna. "Ukhamajj aka cheqanjja, Orden del Día del Dooms ukan amtapjja, Caballeronakajj uttʼayapjjänwa sasaw qhanañchi. ¿Ordenax Aníbal chachan sepulturapar mä tʼunjir arma imtʼatayna sasin amuytʼañasati? ¿Jutïr wawanakatakejj uk jaytapjjamti?"
  
  Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukax mä general sentimiento ukhamawa. Sapa sepulturan armanaka. Aka oraqenjja, mä sepulturaw utji" sasa.
  
  Kinimakax mä ceja jach"ar aptäna. "Ukax, mayamp, mä ch"uxña falda ukham amuyt"ayi."
  
  Hayden jilatajj saytʼañapatakiw amparap luqtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uk armasim" sasa. -Jichhatakixa -sasa. ¿Cheqas Aníbal chachjam jaqejj mä sepultura jan ukajj mä mausoleo utjañapa?"
  
  Lauren kullakajj sillunakaparuw qhepar qontʼasïna. "Jïsa, aka chiqanwa kunaymaninak chʼamäxi. Pobre chuymankipstat Aníbal chachax yaqha markar jaqunukutaw uñjasïna ukat wali llakitaw jiwxäna, inas venenompi jiwxchïna. Jupajj mä jan chimpun sepulturaruw imtʼatäna" sasa.
  
  Drake chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. "Janiw kunas utjkiti".
  
  "Ukajj lupʼiñamatakiw yanaptʼtamjja, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¿Mä cheqan utjkistuti?" sasaw Mai kullakajj jisktʼäna.
  
  "Ay jïsa". Lauren kullakajj jachaqtʼasïnwa. "África markanxa".
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Aliciax mä lado armarioruw saratayna ukat mä botella uma apsutayna, uka patat mini-frigorífico ukanx. Machaq operaciona qalltañax wali chʼamäxänwa. Jupan ch"amapax nuwasiñänwa; ukampis aka kutix qhanaw mä amtar puripxäna. Hayden jupax nayratpach Laurenamp laptop ukan chikañchasitayna, ukat Smith jupax interesat uñnaqañ yant"askäna, janiw pächasiñakiti kunatix Nueva York markankir jaqix yaqha lurawinak katuqaskäna. Oh jïsa, ukat kunatix jupax janiw carcelan jikxataskiti mä loco terrorista ukar visitt"asa.
  
  Alicia kullakajj jupa pachpaw amuyäna, ukampis Lauren kullakajj kuntï amuytʼkäna uk amuyañajj chʼamänwa. Ukhamäkchïnsa, janiw juzgañatak utjkänti, janiw nayratpach sarnaqkäna uka jakäwiparjamajj juzgatäkänti. Lauren Fox kullakajj wali yatiñani ukat amuytʼasirïnwa, kunatï jutañapäkäna uk uñjañatakiwa.
  
  Ukham suyt"aña. Aliciax chikat botella umatayna, ukatx Drake ukar kutt"atayna. Jichhax Yorkshire markankir jaqix Dahl ukat Kensi jupanakan jak"apan sayt"atäskäna. Jupax niyaw mantañampïskäna, ukat jupa jakʼan mä kustʼasiwiw utjäna.
  
  "Ay, hi Yogi. ¿Kunjamsa ukanjja kunas pasaski?
  
  "Waliki". Rusia lunthatax mä akatjamat uñt"ayasiñapatakix llakitaw jikxatasi. "¿Jichhax uñisipxituti sasin amuyta?"
  
  "Khiti? Jupanaka? ¿Jumax sawkasisktati? Janiw khitis jumar juchañchapktamti, jukʼampejj nayaruw juchañchapjjsma. Jupax larusisaw uñch"ukisïna. "Jan ukax May. Jan ukajj Drake satänwa. Ukat jukʼampejj janiw Kenzi kullakarojj ukham lurapkiti. Uka perrajj mä carcelankir jan wali jiskʼa imantat yatiyäwinakamp phoqantatänwa" sasa.
  
  "UKXATA".
  
  "Janiw chiqpachapunix uka jan wali jiskʼa imantatätamäkiti." Jan askinaka! "Ey, nayax wali ch"amampiw aka chiqan mayjt"ayasiñ yant"askta. Nayax janiw kusisiñat mä juk"a yatkti" sasa.
  
  "Nayax uñjtwa".
  
  Ukat amparap luqtäna: "¡Akar jutam!" - ukat p"iqiparuw t"ijtäna kunapachatix liwxatasïna, p"iqip katxaruñ yant"asa. Yorgix cuarto tukuykamaw jaltxatayna, kayunakapax k"achachata. Aliciax arknaqañax inamayakïtap uñjäna.
  
  "Jutïr kutin, wayna."
  
  Drake chachajj jupar jakʼachasiñap uñjäna. "Jumax yatisktawa, jupax jumarux axsararaktamwa."
  
  "Janiw wawax kuns ajjsarkaspa ukham amuyirïkti. Janiw uka rusa carcelan tiempo pasañ tukuyasa ukat pirqanak lurañ tukuyatat sipansa. Ukjjarojj ajjsaratap yatiraktawa" sasa. Jupax p"iqiparuw ch"allt"asïna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Taqe kunat sipansa jukʼamp chʼamani armawa" sasa. "Aníbal sat chachar jisktʼañakiw wakisi" sasa.
  
  "Ay, Torsti jupax chiqañchäwinak luraraki. Taqinipuniw calendario ukar kutt"añäni. Ukampis sintipuniw" sasaw Aliciax saskakïna. "Wawax arsuñapawa. Nayajj janiw jukʼamp sum wakichtʼatäkti" sasa.
  
  Kensi kullakajj arsüna. "Chiqpachansa? Nayax musphart'ataw jikxatastxa".
  
  "¿Web chachan arsutapan jumat parltʼapjjtati? Ay jïsa, nayajj ukham amuyta" sasa.
  
  Israel markankir jaqix amparanakap luqxatäna. "Arumanakax ikiñax chʼamakiwa. Ukhamajj ¿kunas?
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukatwa" sasa. "Janiwa."
  
  "Juman pachpa razonapatwa amuyta" sasa.
  
  Ukanx wali amukt"añaw utjäna. Dahl chachajj Drake chachan warminakan pʼeqep patjjar uñkatasaw jikisïna ukat mä jukʼa qonqortʼasïna. Drakex jank"akiw maysar uñtäna, janiw warminakar jisk"achkänti, ukampis janiw t"aqhisiñ phuch"ut jaquntatäpxañap munkänti. Alicia kullakajj Hayden jilatajj parlañ qalltäna ukhajja, uñkatasïna.
  
  "Walikiwa" sasaw jefepax säna. "Larena kullakajj qalltan amuykäna ukat sipansa jukʼamp askiwa. ¿Khitis Hellespont markar sarañatakix utji?
  
  Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Aka maldito equipotakix wali askiwa. Nayar qellqtʼasipjjeta" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Nayraqatax helicóptero ukat bote rápido ukampiw SPEAR ukankirinakax Dardanelos uksar jak"achasipxatayna. Intix niyaw horizonte tuqirux chhaqtxäna, qhanax mä qhana bolat mä raya panorámica ukar qhipäxan ukhamarak mä slash horizontal ukar tukuwayxäna. Drake jupax jan walt"äwinakax utjkän uka pachanx juk"akiw kunayman thakhinak mayjt"ayaskäna, ukat kunjams avión apnaqirinakax uka urux jan kuna usun sarnaqapxäna uk muspharañatakiw pacha jikxatäna. Alicia kullakajj helicóptero ukan jupan jakʼapankkäna ukhajja, kunjamsa jikjjatasïna uk mä jukʼa qhanañchtʼäna.
  
  "Ey waynanaka, ¿aka dude jiwayañ munapxistaspati sasin amuyta?"
  
  Kinimaka, wali ch"amampi chint"ata ukat walja correas de repuesto ukanakar katxaruta, kisunakap ch"uqt"ata akham sänwa: "Niya yatxa, jupax rebotar sasaw amuyi".
  
  Yatiyäwinakax taqpach apnaqañamp jist"arat ukhamarak jist"aratänwa. Amukt"añax thayaruw phuqhantäna, kunawsatix jupanakan equipopax CIA ukan armas ukanakap uñakipapkän ukhaxa. Drake jupax sapürunjam suspectos ukanakaruw jikxatäna, ukanakax Glocks, HKS, cuchillos de combate ukat mä surtido de granadas ukanakaw utjäna. Ukat aruman uñjañ yänakas utjarakiwa. Mä qhawqha minutonakatjja, Hayden jilatajj comunicador toqew parltʼañ qalltäna.
  
  "Ukhamaxa, jaqinaka, yaqha, juk"amp personal aspecto aka misión ukan amuyt"añ pachaw purini. Yatxatañ equiponaka. CIA ukax suxtaw utji sasaw wali arsu, ukhamax yuspajarapxañäni janiw juk"ampikiti. Alejandría celulax sapa kutiw uraqpachan CIA ukan células ukanakat yatiyawinak trickling ukar katuqi, NSA ukat agentes subterráneos ukanakat. Kuna wakiskir yatichäwinaksa yatiyapjjetuwa-"
  
  Kensi jilatajj akham sänwa: "Jupanakan askipatak ukhamächi ukhajja" sasa.
  
  Hayden jilatajj chhuxriñchjasïna. "Amuyatwa jumanakax agencias gubernamentales ukanakamp jan wali experiencianakanïpxtawa, ukat CIA ukax chiqpachans jan wali prensa ukar puri, ukampis nayax jupanakatak irnaqawayta. Ukat mä jukʼampisa, irnaqäwij sumpun lurawayta. Jupanakax mä taqpach markaw arxatañatakix utji. Jan pächasimti, kunatï cheqäki uk yatiyapjjäma" sasa.
  
  Alicia kullakajj comunicadora patjjaruw akham säna: "Kunas faldap jiltayaski sasaw jisktʼasta" sasa. "Nayax yatxatwa janiw mä maldito askikiti."
  
  Kensi kullakajj jupar uñkatarakïnwa. "¿Kunas wali askïspa faldamarux jilxattañapataki?"
  
  "Janiw yatkti". Alicia kullakajj jankʼakiw nayranakap chʼoqtʼasïna. "¿Johnny Depp chachan lakapa?"
  
  Hayden kullakajj kunkapar qʼomachasaw saskakïna. "Suxta equipos de fuerzas especiales ukanakaw utji. Khitis sinti khuyaptʼayasi ukat khitis qhan uñisiri uk yatiñajj chʼamakiwa. Janiw ukham amuyañamäkiti. Taqiniruw uñisirinakjam uñjañasa. Uñtʼktan uka markanakatjja, janiw khitis uka toqet iyaw sapkaniti. Inas uka waynanakat yaqhep uñtʼapjjchisma, ukampis qʼochupajj pachpakïskiwa" sasa, uk sum amuyta" sasa.
  
  Hayden chachajj mä jukʼa samartʼkäna ukhajja, Drake chachajj británico contingentet lupʼïna. SAS ukax mä qawqha regimientonakanïnwa ukatx jupax walja maranakaw jayankxatayna, ukampis waliw ultra-élite pallapallanakan akapachapax janiw chiqpachapun jach"äkänti. Hayden jupax chiqapuniw jichhax ch"axwañanak ukhamarak reservas ukanakat arsu, jan ukax ch"axwäw chiqan jupanakamp jan amuyt"asis katjatäñat sipansa. Dahl jupax contingente sueco ukaruw munaspa, ukatx Kenzie jupax israelí ukaruw munaspa. Suma irnaqawi, janiw tradicional americano ukan utjatapax utjkänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "China markajj suma jaqëtapjja janiw amuytʼirjamäkti" sasa. "Janiw Rusia markas utjkiti."
  
  "Akham jank"akiw" sasaw Mai kullakax ventanapat uñch"ukis säna. "Chʼamakanjja, uñnaqanakäpjjaniwa."
  
  "¿Jichhax sapa markan kunjamäskis uk amuytʼapxtati?" - sasaw Dahl jupax jiskt"äna.
  
  "Jïsa, jichhakiw aka tuqir saraskäyäta. Kunjamtï yatktanxa, sueconakax walja horanakaw sarapxi. Francés jaqinakax wali utankapxi. Mossad markax juk"amp jak"ankiwa, wali jak"ankiwa".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Chiqansa. "Janiw khitis kawkirus sarañ yatkiti" sasa.
  
  Drakex mä juk"a chhuxriñchjasïna. "¿Suecia markan jan waltʼayat yantʼatapajj cheqañchañ munasmati?"
  
  "Jichhax Eurovision ukankasmas ukhamaw ist"asi. Ukat janiw khitis Gran Bretaña markat parlkänti. ¿Kawkhans jikxatasipxi? ¿Jichhakamax té lurasktati?" Dahl chachajj mä amuytʼat copa jiltayäna, jiskʼa amparapampiw mä ángulo uñtat mistunïna.
  
  Ukajj mä cheqapunïnwa. "Walikiwa, Suecia markax qhipäxar kutt"añ qalltawaypachäna".
  
  "Jan ukax jupanakax qalltapxäna".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Chachanaka" sasa. "Jan armasimti, jiwasax uka taypinkapxaraktwa. Ukat Washington markax atipt"añ suyt"i".
  
  Drakex wali jach"at arsüna. Dahl jupax jachaqt"asïna. Smith jilatajj Lauren kullakajj parlañ qalltäna ukhajja, uñkatasïna.
  
  "Taqi ukanakxata mä suma yapxatawi akawa, yaqhipa markanakaxa wali ch"amampiwa arsusipxi kuna intervención ukanakarusa. Chiqansa, nivel de crap ukax wali jachʼawa, ukampis yaqhip jan honrado elementonakampiw atipjayasipxsna" sasa.
  
  "¿Jan oficialjamti? ¿Splinter tamanaka?" - Kinimakaxa jiskt"asitaynawa.
  
  "Ukham lurasispawa."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj kunatï wakiski uka yatiyäwinakar kuttʼayañakiw wakisi" sasa. "Taqinipuniw uñisipxi."
  
  Drake jupax kuns Smith jupax uka arsutapat amuyaspa sasaw jiskt"asïna. Cusco markar kutt"asax Josué chachax uñisiñampiw uñjasïna, ukampis kunatix jiwatapax janiw gobiernon sancionatakïkänti ukat markan qhiparapxatapax sapa kutiw mayjt"äna ukat ch"axwapxäna, janiw khitis yatkänti kunas pasani. Aka jaqin jiwatapax mä jan walt"äwipunïnwa, ukampis jan amuyt"asis ukat sinti ch"amachasitapatw jiwata. Jïsa, jupax mä parásito ukhamarak jaqi jiwayir jaqïnwa, ukampis kunayman jan waltʼäwinakax mayjänwa.
  
  Helicóptero qhipatxa jupanakax botenakaruw phuqhantapxäna. Ch"iyar isimp isthapt"ata, ajanunakapax camuflado ukhamawa, Hellespont uma taypinx sumaw t"ijtxapxäna, qhipharux arumax ch"amakampiw phuqhantäna. Kawkïr thakitï sarapkäna ukajj chʼusakïskänwa, qhananakajj jaya qota thiyat sipansa jukʼamp chʼiyar chʼiyaränwa. Hellespont sat canalajj wali wakiskir canalänwa, ukajj Europa ukat Asia markanakan fronterapankänwa. Gallipoli markax mä jisk"a estrecho ukhamänwa, alay tuqinkir quta thiyanakan jikxatasïna, ukat yaqha fronteranakapatxa jila partex jukʼanikiw jaqinakäpxäna. Uma taypin liwxatasipkäna ukhaxa, Hayden ukat Lauren jupanakax comunicadorapampiw apnaqapxäna.
  
  "Aníbal chachajj janipuniw mä sepulturanïkänti, janirakiw mä sepulturar markachkänti. Mä suma carrera tukuyasaxa, aka legendario generalax niya sapakiw jiwxäna, chuymankipstatäxasax venenompiw jiwxäna. Ukhamajj ¿kunjamatsa mä jan chimpun sepultura jikjjatasma?"
  
  Drake jilatajj Lauren kullakajj mä jukʼa samartʼkäna ukhajj uñkatasïna. ¿Jupanakar jisktʼpachänti?
  
  Smith chachajj jan ajjsartʼasaw mä askichäw jikjjatañatak sartasïna. -¿Sonar ukaxa?
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukham lurasispawa, ukampis kawkhansa uñakiptʼasma uk sum amuytʼañamawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä chʼamaktʼat documento jikjjatapjjäna, grabañjam documento, jïsa, ukampis tiempoparuw chhaqtjjapjjäna" sasa. "Aníbal chachan destinopajja, romanonakan imperialismo contra saytʼir heroepar munasipkäna ukanakaruw chuym ustʼayirïna. Ukham jaqit maynïrix Túnez markan p"iqinchiripawa, jupax suxta tunk maranakanx Estambul markaruw saratayna. Uka visitt"äwinx Aníbal chachan janchipax Túnez markar apasiñakiw munäna. Janiw yaqhax wakiskirïkänti. Qhepatjja, turconakajj mä jukʼa arrepentisipjjänwa ukat mä jukʼa thakinwa jupamp chik irpapjjarakïna" sasa.
  
  "¿Suxta tunka maranaka?" sasaw Dahl chachajj säna. "¿Janit ukax kunapachatï guerran jan wali jaqinakax jan wali jiskʼa amtap uñstayañ qalltapxäna?"
  
  "Jichhax juk'ampi". sasaw Hayden jilatajj säna. "Cuba markar qamasir sarxasax machaq jakañ qalltapxäna. Ukat machaq ordenapajj niya pä tunka maranakaw utjäna" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Aksarañ yatiñatakejj walja tiempow utji" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sarakïnwa: "Ukat jupanakatak Pusi Caballeronak ajllisipjjam" sasa. "Aníbal - ¿Ch"axwäwin caballero? Ukajj wali amuyumpiw lurasi. Ukampis ¿khitinakas Conquista, Mach"a ukat Jiwañ ukanakax infiernoxa? Ukat ¿kunatsa África toqenkir Dardanelles sat cheqanakajj pusi cardinal direccionanakat maynïrïpacha?"
  
  Alicia kullakajj May jilataruw akham säna: "Sumakiwa" sasa, ukat Drake jilatajj pä kutiw chʼamachasïna. "Uka jiskʼa amuytʼasir gorra wasitat uchañamawa, Foxy."
  
  Lauren kullakajj jachaqtʼasïnwa. Drake chachajj kunjamsa arupajj uk amuyäna. "Ukhamat turconakax juk"ampirus Aníbal ukar jan respetapxatapat phinq"asipxäna, Túnez markan p"iqinchiriparuw Hellespont uksan mä chiqar irpapxäna. Ukanjja, "kawkhantï mä tʼunjat edificiojj utjki uka qollunjja" sasaw qhanañchi. Akax Hannibal Barca ukan wali uñt"at samarañ utapawa".
  
  Drakex suyt"äna, ukampis janiw juk"amp yatiyawix purinkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Ukat ukhampachasa, ukax kimsa tunka maraw pasxäna" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Walja tiempow ukan saytʼasïna, ukat turconakajj mä jukʼa guardia de honor uñstayapjjatapajj janiw pächasiñasäkiti" sasa.
  
  Drake chachajj pächasiri uñnaqtʼanïnwa. "Chiqansa, mä jachʼañchäwi sepulturakïspawa".
  
  "Túnez markan p"iqinchiriparuw uka chiqar irpapxäna, Matt. Ukat guardianakapan certificat laqʼa frasconaksa aptʼasirakïnwa, utar kuttʼkasajj "Aníbal chachan sepulturapat laqʼa" sasaw säna. Ukhamächi ukhaxa, uka maranxa, ¿chiqapunit turconakax Túnez markan p"iqinchiriparux sallqjapxaspa?"
  
  Drake jupax nayrar p"iqip ch"allxtayäna, quta thiyan jak"achasir ch"amaka curva tuqiru. "Ukat yatjjatañäni" sasa.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Drake jupax sable color bote rápido uma taypit apsuñ yanapt"äna, uka jak"ankir nayra saphinakaruw amarrar ucharakïna ukat motor anqäxaruw ucharakïna. May, Alicia ukat Smith jupanakax mä puesto avanzado uñstayañatakiw jank"ak sarapxäna. Kinimakax Dahl jupan yanapt"apampiw jach"a mochilanak apthapiwayi. Drake chachajj botas manqhan laqʼa jikjjatasïna. Uka thayajj oraqen thujsapänwa. Oladas ukanakax ch"iqa tuqinkir quta thiyaruw wali ch"amampiw t"ijtäna, botenakax ch"amanchapxäna. Janiw yaqha arunak amuktʼañ pʼakintkänti, kunattejj lanza apnaqerinakajj balanceapjjäna.
  
  Hayden jilatajj GPS sat aparatompiw aptʼasitayna. "Waliki. Nayax coordenadas ukanakax programadas ukanakaw utji. ¿Sarañatakix wakichtʼatäpxtanti?"
  
  "Wakichtʼatätawa" sasaw walja arunakajj jaysañatak samsupjjäna.
  
  Hayden jupax nayrar sartawayxänwa, ukat Drake jupax qhipäxan qunt"asïna, kayu manqhankir laq"a ch"uqi ch"uqi ch"uqitxa. Sapa kutiw uka chiqar uñakipapxirïna, ukampis janiw yaqha qhananakax uñjaskänti. Inas jupanakax nayraqat aka chiqar puripxäna taqi kunat sipansa. Inas yaqha equiponakajj jarkʼaqapjjchïna, yaqharuw taqe jachʼa yänak apthapiñapatak jaytapjjäna. Inas jichhakamas uñchʼukisipkchïna.
  
  Ukajj janiw tukuskänti. Drakex Aliciaruw p"iqip ch"allxtayäna kunawsatix jupanakax pasapki ukhaxa ukat inglés warmix línea ukar mantawayxänwa. "May ukax mä ladot yaqha ladoruw mayjt"i."
  
  "¿Smith jilatat kamsaraksnasa?" - Jiskt"ata.
  
  "Akankasktwa. Thakhix qhanawa".
  
  Oh jïsa, ukampis uraqi manqharuw sarapxta, Drakex amuyäna, ukampis janiw kuns arskänti. Llampʼu laqʼajj wali chʼamampi phoqantat oraqeruw tukuwayjjäna, ukatsti terraplén pataruw makatapjjäna. Mä qhawqha metronak alturani ukat mä patat jalnaqir pʼeqeni, mä qhawqha tiempotjja, wasaran fronterap makhatasisaw mä pampan jikjjatasipjjäna. Hayden jupax thakhi uñacht"ayäna ukat jupanakax jan ch"uxña ch"usa uraqinak chiqancht"apxäna. Jichhax janiw centinelanak uñt"ayañax wakiskiti. Walja kilometronakwa uñjapjjerïna, ukampis May ukat Smith jilatanakajj jukʼamp jayaruw qheparapjjäna, ukhamatwa jukʼamp uñchʼukipjjäna.
  
  Pantalla GPS ukax amukiw ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar arco ukax jach"a jach"a tukusaw jupanakan patat jalnaqäna. Ukham walja cheqanakanjja, alajjpachajj wali jachʼänwa; warawaranakax juk"akiw uñjasi, phaxsix mä jisk"a rayawa. Tunka minutonakax pä tunkaruw tukuwayxäna, ukatx kimsa tunkaruw tukuwayxäna, ukat wali sapakiw sarnaqapxäna. Hayden jupax comunicador tuqiw equipo ukat Alejandría ukanakamp aruskipt"askakitayna. Drake jupax pachamamaruw katuqañapatak jaytawayi, naturaleza ukan ritmo dentado ukar samaqasa. Uywanakan thuqt"awipa, thaya, uraqin thuqt"awipa - taqi kunas ukankänwa, ukampis janiw kunas jan walïkänti. Jupajj khitinakampitï uñchʼukipkäna uka equiponakajj jupanakjam suma jaqëpjjatap amuyasïna, ukampis jupa pachpa ukat amigonakapan lurañanakaparuw confiyäna.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jiskʼat säna: "Nayrarkama" sasa. "GPS ukax terreno ukax niya pusi tunk metros ukch"a jilxattatap uñacht"ayi. Akax inas thaqhasktan uka qullux utjchispa. Uñtapxam" sasa.
  
  Uka qollujj chʼamakat jukʼat jukʼatwa mistunïna, mä oraqejj jukʼat jukʼatwa jiljjattäna, saphinakapas chʼajjwata ukat qalanakajj waña oraqeruw qʼañuchasïna, kunattejj jarkʼäwinakat mä jan saytʼas thak lurapjjäna. Drake ukat Alicia jupanakax mä juk"a pachaw sayt"asipxäna ukat qhipäx uñtapxäna, ukat ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar qutar puriñkamaw ch"allxtapxäna. Ukat ukat sipansa, puerton qhant"ir qhananakapax, mä taqpach yaqha jakawi.
  
  -¿Mä uruxa? -sasawa Aliciaxa muspharata jiskt"äna.
  
  Drake chachajj ukham suytʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukaruw puriñäni" sasa.
  
  "Ukajj faciläñapawa."
  
  -Ukat munasiña. Kunjamtï bicicletar sarnaqki ukhama. Ukampis janïr equilibrioman kuttʼkasajj walja tiempow liwjjatasta ukat cuchillonaka, chʼakhanaka ukat rasguñanakas utjarakiwa" sasa.
  
  "Ukhamaxa, chika thakixa niyaw pasawayxi." Mä jukʼa tiempo llamktʼäna ukat qullu pataruw makatarakïna.
  
  Drake jilatajj amukiw jupar arktäna. Chiqpachansa jutïr pachax machaq qamirïñanakanïnwa, jichhax Alicia Miles kullakax jupapachpa t"unjañ ciclopat qhispiwayi. Jupanakax yaqha tama locos ukat megalomaníacos ukanakar atipt"añakiw wakisïna, jupanakax infierno ukham uñt"atawa, akapachan jaqinakar t"aqhisiyañataki.
  
  Ukat ukatwa jupar uñtasit pallapallanakax taqi kuns línea ukar uchapxi. Adrian jupatakix uta jak"ankir ukat Graham jupatakix thakhi chiqan. Chloe kullakatakejja, sapa uruw pä wawanakapar horasapar escuelar puriyañatak chʼamachasirïna. Jach"a qhathur sarañ thakinx chhuxriñchjasir ukat jachir chacha warminakataki. Khitinakatix suma chuymamp qunt"asipxäna embotellamiento ukan ring road ukan askipataki, ukhamarak khitinakatix filanakar saltapki ukanakataki. Janiw canal ukan q"añunakapatakikiti, jupanakax ch"amakt"atat camioneta jan ukax garaje ukar makhatapxäna, kunatix lurañjamäki ukampiw sarapxäna. Janiw jisk"achasirinakatakikiti, ch"ama thaqhirinakataki ukhamarak qhipäx tuqin ch"axwirinakatakikiti. Khitinakatix respeto, munasiña ukat uñjañ layku wal ch"axwapkän ukanakax uñjatäpxpan. Khitinakatix wawanakapan jutïr pachapat ch"axwapkän ukanakax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw atinisipxañapa. Mayninakar yanaptʼirinakarojj yanaptʼapjjpan.
  
  Hayden jupax mä jisk"a qhuru arumpiw chuymap ch"allxtayäna. "Akax uka chiqax utjaspawa. GPS ukax ukhamawa sasaw qhanañchi, ukat nayraqatapan mä jaytat edificio uñjta" sasa.
  
  Jupajj coloranakan chʼiwinakap chʼoqantat uñjäna. Uka tiemponjja, kunanakatï paskäna uka cheqapunïnwa. Jichhax sutilidades ukanakatakix janiw pachax utjkänti. Inas jupanakax Aníbal chachan sepulturap thaqhasax nina naktäwinak phichhantapxaspäna, jichhax akankxasax juk"amp jank"ak jikxatapxaspäna ukhaxa. Kunatix Drake jupax atinisitaynawa, jupanakax jikxatapxaspa ukhax taqpach mayni equiponakax ukhamarakiw jikxatasipxaspa.
  
  Hayden chachajj uka jakʼankir cheqaruw uñjäna. Kinimaka ukat Dahl jupanakax jach"a mochilanakap uraqiruw jaquntapxäna. May ukat Smith jupanakax wali suma uñjañ cargonak katuqapxäna. Drake ukat Alicia jilatanakajj Hayden jilataruw yanaptʼañatakejj jakʼachasipjjäna. Yorgi sapakiw qhipäxar warkt"asïna, jan yatiñap uñacht"ayasa, kuntix lurañapäki uk yatiyañ suyt"asa.
  
  Kinimaka ukat Dahl jupanakax mä qawqha jach"a linternanak lurapxäna, uka kimsa jaqirux fibra de carbono ukan soportes ukar uchasa ukat juk"amp churasa. Ukanakax janiw qhankir bombillanakakïkänti, jan ukasti inti jalsun qhanap jakʼat uñtasit luratäpxänwa. Chiqans CIA ukan jach"a lurawinakapas Egipto markanx juk"akiw utjäna, ukampis Drake jupax amuyataynawa, uka aparatox janiw sinti jan wali uñt"atäkiti. Kinimakax mä soporte ukar uchat lamparampiw mä jach"a chiqar qhant"ayäna, ukatx Hayden ukat Dahl jupanakax uraqi uñakipiriw sarapxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj istʼapjjam" sasa. "Orden del Último Juicio sat qillqatanxa, Aníbal chachan jiwatapatxa walja tiempow uka armanakax akan imtʼatäna sasaw qhanañchi. Akax mä jan chimpun sepulturawa, janiw p"iqi qalakiti. Ukhamatw jan walt"ayat uraqinak thaqhapxta, janiw ch"akhanaka, bloques jan ukax columnas ukanakakiti. Jichhak imtʼat yänak thaqhasktanjja, janiw nayra reliquianak thaqktanti. Janiw sinti chʼamäñapäkiti -"
  
  "¡Jan ukham samti!" Dahl jupax larusitaynawa. "Taqi kuns jinxapxätawa, maldición."
  
  "Janiw Aníbal sat chachar thaqhañasäkiti sasaw sista. Armanakakiwa" sasa.
  
  "Suma punto" sasa. Kinimakax perímetro muytapanx qhanax mä juk"a chiqañchawayiwa.
  
  Hayden jupax kimsa chiqanakaruw uraqin chimpuntatayna. Taqinipuniw mä juk"a mayjt"ayatäkaspas ukham uñt"ayasipxäna, ukat jichhakiw janiw maynis mayjt"ayatäkänti. Yorgix wali amuyumpiw jak"achasïna, pala amparapamp apt"ata. Drake ukat Alicia jupanakax jupamp chikt"asipxäna, ukatx Kinimaka jupaw arktapxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka allsuñakiw wakisi" sasa. "Jank'aki".
  
  "¿Kunas mä booby trap utji?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  Drake chachajj uka tʼunjat edificio uñkatasïna. Perqanakax llakitaw warkt"asipxäna, liwxatasa, akapachan llakt"äwip katxaruñjamäkaspas ukhama. Mä ladopajj mä jachʼa cuchillompi chikat khuchhuqatäkaspas ukhamänwa, jichhajj uka bloquenakajj pä ladopatjja, dentado kisunakar uñtataw mistunïna. Uka tejajj nayratpachaw tʼunjatäjjäna, janiw punkunakas ventananakas utjkänti. "Walikiwa, janiw ukan imantasiñ jikxatksnas ukhamäkiti" sasa.
  
  "Pay suma".
  
  "Jan llakisimti, munasiña. Pʼeqem jachʼar aptañamawa" sasa.
  
  Drake chachajj colerat uñkatasiñap janiw istʼkänti ukat irnaqäwiparuw purïna. "Ukhamajj ¿kunatsa Pusi Caballeronakajj kun sañs muni?" sasaw Hayden jilatarojj yatiyirit jisktʼäna.
  
  "¿Thint tank ukan wali suma amuyt"awipa? Jupanakax thaqhasktan uka figuras históricas ukat armas ukanakar jikxatañ suyktan ukanakamp chikaw uñt"ayasi. Ukhamasti, Aníbal chachax romanonakar uñisiñatakiw jilsuwayäna, ukat niya jan tukuskir chʼaxwäwiw Roma markan qalltäna, ¿janich ukhamäki? Ukanwa nuwasiñ armanak jikjjatañäni" sasa.
  
  "Ukhamarakiw jupanakax caballot sarirïpxaspa" sasaw Kinimakax chika taypin säna. "Nayax sañ muntwa, Aníbal chachax ukhamänwa."
  
  "Jïsa, mä juk"a sinti ch"amakiwa, Mano."
  
  "¿Ukhamajj ¿janit Bibliampejj kuns lurkiti?" Drake chachajj yaqha montículo oraq allsuwayjjäna. "Kunalaykutix janiw uka llamp"u chuyman códigonakat maynis munaskiti".
  
  "Walikiwa, Apocalipsis qillqatan uñstapxäna ukat..."
  
  "Wauu!" Aliciax mä akatjamat arnaqasïna. "¡Kuns chʼalltʼataj amuyasta!"
  
  "Ukat attención" sasaw May-an arupax comunicador-an jisk"at arsüna. "Uma patxan machaq qhananakax uñstawayiwa, jank"akiw jak"achasipxi."
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Drakex pala pamparuw jaquntäna ukat Alicia uñkatañatakiw jak"achasïna. Yorgi kullakajj niyaw ukankäna, jupar allsuñ yanaptʼasa. Kinimakax jank"akiw nayrar sartawayaraki.
  
  "¿Qhawqha tiempos utjistu?" sasaw Hayden jilatajj jankʼak jisktʼäna.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jupanakan jankʼak sarnaqatapat amuytʼasajja, kimsa tunka minutonakaw jukʼamp jiljjattaski" sasa.
  
  Dahl chachajj wali amuyumpiw uñchʼukïna. "¿Kuna p"iqinchanakas utji?"
  
  Kensi jilatajj akham sänwa: "Inas Mossad sat jaqëchïna" sasa. "Jupanakaw jukʼamp jakʼankjjapjjäna."
  
  Drake jupax juramento luratayna. "Uka kutikiw maldito sueconakax nayraqat jutapxañap munta".
  
  Aliciax qunqurkamaw uka p"iyan sayt"asïna, palapan patap llamp"u uraqiruw allsusaw uka yänak qhispiyañ yant"äna. Jupajj wal chʼamachasïna, jan kusisit jan qhankir cheqanakaruw jaqontäna. Kinimakax alaxpachat uraqi q"umachaskäna, kunawsatix Yorgix Alicia-mp chikt"atäna, uraqin sapa kuti jilxattaskir usuchjata.
  
  "Kunasa akaxa?" - Jiskt"ata. -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Hayden kullakajj amparanakap qonqortʼasisaw qontʼasïna. "Janiw jichhakamax chiqpachapun siskti."
  
  "Juma pachpaw jakʼachasiñama, Alicia." Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  Mä qhana uñkatasiña ukat mä jachʼa amparapampiw jupajj jaysäna. Uka jiskt"at yäx laq"ampi ch"uqt"ata ukat taqi tuqit laq"ampi ch"uqt"ata, ukampis mä uñnaqt"anïnwa. Oblong, niya pä metro mä metro ukch"a, mä chiqap caja ukham uñt"atawa ukatx jasakiw sarnaqäna, ukax janiw kunas llamp"u ukhamäkänti uk uñacht"ayi. Jan walt"awix akawa, ukax ch"ama uraqimpi saphinakampi muyuntat ukat compactado ukhamawa. Drakex cajat qutar uñtäna, qhananakax juk"amp jak"achasiñap uñjäna ukat kunjamarak infierno ukham jisk"a, k"achachata contenedor ukax mä t"unjir pallapalla arma katxaruspa sasaw jiskt"asïna.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Tunka phesqani minutonaka" sasa. "Janiw yaqha chimpunakax jak"achasiñatak utjkiti."
  
  Aliciax uraqimpiw ch"axwäna, qalltanx ñanqhachasïna ukat janiw kawkirus purinkänti, ukampis qhiparux uka yänak vaina apsusaw Yorgi juparux apsuñapatak jaytäna. Ukhampachasa, jachʼa uvas alinaka ukat chʼajjwañ saphinakajj kusisitaw jupar katjjarusipjjäna, mä chʼama, tʼiju tʼiju tʼiju tʼaqaw jan jaytañ munkänti. Jichhajj cinturakamaw laqʼampi chʼalljjtayasipjjäna, isinak chʼalljjtayasisajj palanakaruw taktʼasipjjäna. Drake jupax qhan "Chachanakax irnaqapxi" línea ukat jithiqtawayi ukat liwxatañ yanapt'añatakiw qunt'asiwayi. Dahl jupax qunqurt"asirakïnwa, ukat mayacht"asisaw uka yän ladopan yanapt"a jikxatañ atipxatayna ukat apsusipxatayna. Saphinakax unxtasipxäna, p"akjasipxäna ukat ch"amakt"apxäna. Yaqhepajj wali munat jakäwip laykuw katjjasipjjäna. Drake jupax ch"allt"asïna ukat p"iya pataruw jalnaqäna ukat uka patat jalnaqäna sasaw amuyasïna. Jawiranakax yaqha chiqar sarxapxirïna ukax alaxpachat jallu purintäna. Ukat Dahl jilatampejj mayakiw saytʼasipjjäna ukat Alicia ukat Yorgi jilatanakaruw uñchʼukipjjäna. Panpachaniw ajanunakapajj wila chʼiyar jañchinïpjjäna ukat wali samsusipjjarakïnwa.
  
  "Kuna?" - Jiskt"ata. -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. "¿Jumanakax paninix mä té samartʼañ amtapxtati? Aka infiernot mistxapxam" sasa.
  
  Alicia ukat Yorgi jupanakax pä kutiw p"iyan manqhap uñakipapxäna, juk"amp cajas jan ukax inas nayra ch"akhanak thaqhapxäna. Janiw kunas jikxataskänti. Mä juk"a pachatxa, rusa waynax p"iya thiyaruw t"ijtäna, kawkhantix jan utjkaspän ukjanw yanapt"äw jikxatäna, ukhamat qullu patat ukat p"iyan thiyapat jaltxañapataki. Alicia kullakajj wali llakitaw kuntï paskäna uk uñjäna, ukat mä jukʼa jan amuytʼasisaw ladopar jaltawayjjäna. Drakex amparapamp katthapisinx juparuw jaquntäna.
  
  Jupax chhuxriñchjasïna. "Jumajj palamat armasjjtawa."
  
  "¿Uka apsuñar sarañ munasmati? Nayajj nayraqat pʼeqe loqtjjayätwa" sasa.
  
  "Jan waltʼayasiña, jarkʼaqasiña."
  
  Hayden chachajj uka pʼiyaruw uñchʼukiskakïna. "Nayax amuyasta, mä juk"a pacha apst"asiñax wali askïspawa, pisinkir nayra Hannibal Barca ukamp mä juk"a pacha sarnaqañataki. Janiw mä soldado masir jan respetañ munktanti" sasa.
  
  Drake chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Sara".
  
  "Jupax uka uraqin jikxataskchi ukhaxa."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Nazinakajj yatjjatapjjänwa. "Ukat jan munkasaw arsta, jupanakax wali sum lurapxäna. Aníbal chachajj irnaqäwipan sum sarnaqatapatwa wiñayatak wali uñtʼatäjjäna. Alpes qullunak taypin sarnaqatapax nayrïr ch"axwäwinakanx pallapallanakan wali muspharkañ luratanakapat maynïriw qhiparaski. Jupaw pallapallanakan estrategianakap uñt"ayäna, jichhürunakanx wali jach"añchatawa".
  
  Mä juk"a pachatxa jupanakaxa uñch"ukipxäna. Dahl jupax jupanakamp chikaw jikxatasïna. Kinimakax uka yänak liwxatäna, ch"amaka lawat lurat mä ch"aman caja uñacht"ayañataki. Uka patat mä jisk"a escudo ukaw utjäna, ukat hawaiano ukax uñacht"ayañ yant"äna.
  
  Hayden jilatajj nayaruw jakʼachasïna. -Ukax taqpachawa. Jupanakan utapan lurat logotipo. Qhepa Taripäwin ordenapa" sasa.
  
  Drake jupax uka tuqit yatxatäna, uka chimpu p"iqir apt"asa. Ukajj chika taypinkir mä jiskʼa muyuruw uñtasïna, pusi trenzanakaw brújula ukan kunayman cheqanakan muyuntat uchatäna. Uka muyuxa jan tukuskir uñacht"äwiwa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Guadanakajj armanakakiwa. "¿Manqha pachamar jarkʼaqasiña?" Jupax amparap luqxatäna. "Wakisispa ukhajj qhepatwa uka toqet askichañäni. Jiwasajj -sasa.
  
  Luminanakax janiw qutanx utjxänti, ukax sañ muniw Mossad ukax khitis jak"ankchi ukhax ch"aman uraqiruw puritayna ukatx tunka phisqhan minutos ukjat juk"ampikiw taqpach velocidadamp sarawayxatayna. Drake chachajj kunjamsa uka chʼajjwañajj tukusini sasaw wasitat jisktʼasïna. SPEAR sat empresarojj pusi armanakjja, kunayman qollqempiw jarkʼaqapjjañapatak mayïna, ukampis nuwasiñ cheqanjja, jukʼakiw ordenanakajj sum phoqasïna. Jupax mayninakan ajanupan axsarañ uñnaqap uñjäna ukat jupanakax ukhamarakiw jikxatasipxatap yatïna, Hayden juparus ukhamaraki, jupax comando estructura ukar juk"amp jak"achasïna.
  
  Jupanakajj sarjjañatakiw wakichtʼasipkäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan nuwasiñatakejj chʼamachasim" sasa. "Ukhampuni".
  
  "¿Jan chʼamanïksna ukhajja, ¿kamachasmasa?" - sasaw Dahl jupax jiskt"äna.
  
  "Walikiwa, Mossad ukhamächi ukhaxa, inas aruskipt"araksna".
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Chaleco de identificación ukanipjjañap pächastwa" sasa. "Akax janiw policianakan uñacht"äwipakiti".
  
  Hayden kullakajj mä jukʼa tiempotjja, comunicadorapajj apaqatäjjänwa. Jupajj akham sänwa: "Balamp jiwayapjjestu ukhajja, nuwasipjjtwa" sasa. "¿Kunsa yaqha luraraksna?"
  
  Drake jupax ukax wali suma compromiso ukhamaw uñjäna. Mä suma pachanjja, jakʼachasipkäna uka pallapallanakat sipansa, jan kuna jan waltʼäwin uñjasisaw transportepar kuttʼapjjaspäna. Chiqansa, SPEAR ukax janiw mä ideal mundon utjkaspati. Jupax armanakap wasitat uñakipäna, kunawsatix equipox sarxañatak wakicht"askäna ukhaxa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jachʼa thaknam sarapjjam" sasa. "Janiw jupanakax lurapkaniti".
  
  Taqi kuna jark"aqasiñanaka. Taqi k"arinak jan ch"axwañataki.
  
  Lauren kullakajj arupajj jiñchupan mä chʼaphir uñtatänwa. "Jichhakiw yatiyäwinak katuqapxta, jaqinaka. Suecia markankirinakax jakʼachasipxarakïnwa" sasa.
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  Drake jupaw nayrar sartawayi, nayraqatax uka t"unjat edificio muytasinx qullu pataruw sarawayi. Chʼamakajj wali chʼamaw uka oraqer chʼamaktʼayäna, ukampis niyaw alwajj niyaw purinïna. Drake chachajj jan kikpäki uka lazompiw thakip qhanañchäna, lamar qotar uñtataw jikjjatasïna.
  
  Sentidos ukanakax alerta, p"iqinakax jach"ar aptatawa, equipox arktaskistu.
  
  Dahl chachajj uka caja katjasïna, wali amuyumpiw tapap amparap manqhar katthapïna. Kenzix jupan jak"aparuw t"ijtäna, thakhi jikxatañ yanapt"asa. Uka equipox arumanthi uñjañ yänakampi isthapt"ataw jikxatasïna, taqiniw Smith-at sipansa, jupax muyuntat yänak sum uñt"añ munapxäna. Ukajj mä suma combinación ukhamänwa. Lado lado ukat mä archivo ukan t"ijtapxäna qullu kayupar puriñkama ukat mä pampa pampar puriñkama kawkhantix jan imantasiñ utjkäna. Drake jupax lazoparuw ch"amanchasïna, jupanakarux barconakan dirección general ukar irpäna. Janiw mä arus arsutäkänti - taqiniw amuyunakapampix muyuntat uñakipapxäna.
  
  Uñisirinakapajj kunja jiwayirïtapsa yatipjjänwa. Janiw chikat interesat mercenarionakax aka kutix utjkiti. Jichhürunakanxa, ukat qhipürusti, ukat qhipürusti, jupanakat sipan jan jiskʼa pallapallanakampiw uñkatasipxäna.
  
  Niya.
  
  Drake chachajj jukʼamp jukʼampiw sarnaqäna, mä jukʼa jankʼak sarnaqasipkaspa ukham amuyasïna. Uka terrenojj janiw jupanakan askipatakjamäkänti. Mä chʼiyar qhanaw inti jalsu toqenkir horizonte toqeru jalnaqäna. Mä jukʼa tiempotjja, janiw kuna tapas utj-jjaniti. Smith chachajj chʼeqa toqen saytʼatäskänwa, Mai kullakasti chʼeqa toqen saytʼasïna. Uka equipojj jiskʼakiwa qheparäna. Uka patat tʼunjat edificionïki uka qollujj jiskʼaptawayjjänwa, jupanakan qhepapwa uñstäna. Mä fila ch"uxña quqanakaw nayraqatapan uñstäna, uka quqanakax walja quqanakanïnwa, ukat Drakex mä juk"a samarañ jikxatäna. Kawkhantï utjañapäkäna uka cheqat noreste toqenkir jaya cheqankapjjänwa, ukampis qhepatjja, walikïskänwa.
  
  ¿Suma escenario ukax wali askïspa? Janiw nuwasiñas utjkänti.
  
  Jupax nayrar sartawayiwa, jan walt"awinak uñjasa ukat cuerpopan arunakap jan yäqasa. Uka conexión ukax samarataw qhiparäna. Uka imantañ utar jakʼachasipkäna ukhajja, jukʼamp jukʼampiw sarapjjäna, inas maynejj ukankjjchïna, suytʼaskäna. Comandos ukhamax jupanakax yatiyaw suyt"apxaspänwa, ukampis janiw kunas aka misión ukanx jan yäqatäkaspati.
  
  Drake jupax mä jach"a chiqawj uñjäna, uka chiqax walja quqanakampi ukat jisk"a quqanakampi muyuntatänwa ukat sayt"asïna, mayninakax samart"apxañapatakiw señal uñacht"ayäna. Uka paisaje uñakiptʼasajja, janiw kunas jikjjataskänti. Uka qullu pataxa kunjamtï uñjkäna ukhakamaw chʼusakïxäna. Chʼiqa toqenjja, mä jiskʼa tapajj mä pampa pamparuw puriyäna, ukatsti lamar qota thiyanakaruw purirakïna. Jupax amuyasïnwa, botenakapax tunka phisqhan minutos ukch"a thakhinjam sarapxaspänwa. Jupax amukiw uka conexión jist"aräna.
  
  "Lauren, ¿suecia markankirinakat kuna yatiyäwis utji?"
  
  "Janiwa. Ukampis jakʼachasipxañapawa" sasa.
  
  "¿Yaqha equiponaka?"
  
  "Rusia markax thaya tuqinkiwa." Jupajj phenqʼasirïkaspas ukhamänwa. "Janiw mä cargo churañjamäkiti."
  
  "Aka chiqax niyaw mä zona caliente ukar tukuñampïski", sasaw Smith jupax saraki. "Jiwasax yaqha chiqar sarxañasawa."
  
  Drake jilatajj iyaw sänwa. "Jichhax yaqha chiqar sarxañäni."
  
  Jupax sayt"asisaw mä arnaqasiñ ist"äna, ukax kuna balas ukham muspharkañänwa.
  
  "¡Ukham saytʼayañamawa! Mä cajaw munasispa. Janiw sarnaqañamäkiti -sasa.
  
  Drakex janiw pächaskänti, jan ukasti jank"akiw saraqanïna, panpachaniw uka iwxt"äwit yuspärapxäna ukat uñisirir faltapxatapatx wal muspharapxäna. Dahl juparux uñch"ukiskäna ukat Aliciax jan amuyt"asir uñnaqt"anïnwa. Mai kullakas muspharkañ uñacht"ayäna.
  
  Kensi kullakax lakap ch"allxtayäna. "Mossad sat cheqajj ukhamäpachänwa."
  
  "¿Pistolampiw jupanakar irpapjjta?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jïsa. "Arstʼirix chiqak nayrar sartaski ukat inas mayni tuqit yanapirinakanïchispa. Kawkhantï jakañ munktan uka cheqapuniwa" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw nayrar sartañjamäkiti. "Jiwasax kuttʼanxapxtwa. Uka tuqitxa" sasa. Jupax inti jalsu tuqiruw uñacht"ayäna. "Ukanx mä imantañ uta ukat thakhi, walja yapunakaw utji. Markax janiw sinti jayankkiti. Mä evacuación uñt"ayaraksnawa".
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñkatasïna. Jefepajj qota lakan alay toqer sarañataki, inti jalsu toqer civilización toqer sarañataki jan ukajj nuwasïwir uñkatasiñatakis amuytʼkaspa ukhamänwa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Akan qheparañäni ukhajja, janiw kuna askis paskaniti. "Mä elite uñisirir saykatañax chʼamäspawa, ukampis jukʼampinakaw thakinkaski uk yatipxtwa".
  
  Drake chachajj May chachan cheqätap yatïna. Norte toqejj janiw kuna thaksa qhespiyasiñatak churkänti. Hellespont sat jawirnam jan imantasiñampiw tʼijtʼapxirïna ukat qʼuma suerteruw atinisipxirïna, ukhamat kuna kasta transporterus tinkupxaspa. Inti jalsu tuqir sarañax mä oportunidad garantizatawa.
  
  Ukatjja, yaqha equiponakajj janiw kawkïr markat jutapjjañapäkänti.
  
  Hayden jupax jawsatayna ukat inti jalsu tuqir kutt"atayna, terreno ukat jank"ak jaltxañapatakix kunjamas uk uñakipäna. Uka pachanxa, uka aruxa mayampiwa ist"asïna.
  
  "¡Ukham qhiparapxam!"
  
  "Mierda" sasaw Alicia kullakajj jachaqtʼasïna. "Aka dude ukax psíquico satawa."
  
  Smith chachajj tecnología visual toqet parlkasajj akham sänwa: "Nayajj suma nayranakakïtwa" sasa. "Kuna ch"amani qhipäxan imantasipxam. Jiwasax nina apsuñäni -sasa.
  
  Uka equipojj inti jalsu toqer sarasaw sarapjjäna. Israelitanakajj pallapallanak jiwayapjjäna, lanza apnaqerinakan pʼeqenakaparuw balanakajj qoqa tronconakar ukat ramanak taypin chʼalljjtäna. Laphinakaw jallu purintäna. Drake jupax jank"akiw makhatxäna, yatisax disparos ukanakax amuyuparjamaw altu patat uñtatäna, ukat kuna infierno machaq ch"axwäwirus akan sarapxi sasaw jiskt"asirakïna.
  
  "Ukax mä fucking ejercito entrenamiento ukar uñtasitawa", sasaw Aliciax säna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa, balas de goma apnaqapjjañapatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  Jupanakax makhatapxäna ukat improvisapxäna, inti jalsu tuqir sarapxäna, juk"amp ch"aman quqanakar purisax nayraruw katjapxäna. Drake jupax kutt"ayawayiwa, amuyuparjamaw jach"ar aptawayi. Jupax janiw kuna chimpunaks uñjkänti.
  
  "Tricky bastardos" sasaw sapxi.
  
  Kenzie kullakajj akham sänwa: "Jiskʼa equipo" sasa. "Amuyumpi. Automático maquinanaka. Mä amtar puriñ suyapjjaniwa" sasa.
  
  Drake chachajj taqe kunat askinak apsuñ wal munäna. Uka equipojj wali amuyumpiw inti jalsu toqer sarapjjäna, cheqapuniw uka chʼiyar alwajj wali jaya cheqanakar jan waltʼayäna. Jutïr qʼoma cheqar purisajj Drake chachajj mä balan sillpʼip istʼäna ukat niyaw amuyarakïna.
  
  "Jan askinaka". Jupax imantañatakiw palomar jalnaqäna. "Ukajj jakʼankjjänwa."
  
  Jilpacha ch"axwaña, juk"ampi plomo descargas ukanaka imantañ utanaka taypina. Hayden chachajj Drake chachan nayranakaparuw wali sum uñchʼukïna. "Jupanakan sarnaqäwinakapajj mayjtʼawayjjewa."
  
  Drakex wali ch"amampiw samsuwayxäna, janiw iyaw sañjamäkänti. Israelitanakajj wali chʼamampiw pallapallapjjäna ukat janiw pächasiñasäkiti, ukampis wali amuyumpiw nayrar sartapjjäna, ukampis wali suma ritmompiw nayrar sartapjjäna. Yaqha balax Yorga p"iqip qhipäxan mä quqat mä corteza ch"iyjatayna, ukat rusax wali ch"amampiw liwxatasïna.
  
  "Janiw askïkiti" sasaw Kensi kullakajj colerat arsüna. "Janiw kunas askïkiti".
  
  Drake chachan nayranakapajj pedernal ukhamänwa. "Hayden, Lauren kullakaruw jawstʼañama. ¡Qrow-arux nina kutt"ayapxatax chiqanchañapawa!"
  
  Kensi jilatajj akham sänwa: "Nina kuttʼayañasawa" sasa. "Jumanakax janipuniw nayrax uñakipt"apktati."
  
  "Janiwa! Jupanakax mercenario pallapallanakawa, tropas de élite ukanakaw yatichatäpxi ukat kamachinak phuqhapxi. Jupanakax fucking aliados, potenciales amigos ukanakawa. Uñakipt"añäni, Hayden. ¡Jichhax uñakipt"añäni! "
  
  Machaq balanakaw manqhankir quqanak chʼalltʼäna. Uñisirinakax jan uñjkayaw qhiparapxäna, jan ist"ataw qhiparapxäna, SPIR ukax jupanakan nayrar sartawipatx jupanakan experienciapatakiw yatïna. Drake jupax uñjäna kunjams Hayden jupax botón comm ukx ch"iqt"äna ukat Lauren jupamp aruskipt"äna, ukatx jank"ak jaysañapatakiw mayisïna.
  
  Mossad pallapallanakax juk"amp jak"achasipxänwa.
  
  "Jiwasan estadop chiqanchañamawa." Dahl chachan arupas wali chʼamanïkaspas ukhamänwa. "¡Lauren kullakajj! ¿Mä amtar purisktati? ¿Jiwasajj nuwasiñäniti? "
  
  
  * * * .
  
  
  SPEAR ukankirinakax nayratpach botenakapat jaqunukutaw uñjasipxäna, ukat inti jalsu tuqir juk"amp sarxapxañapatakiw wayt"atapxäna. Jupanakajj nina nakhantat wali chʼamänwa. Uñtʼat aliados ukanakamp nuwasiñ jan munasajj kunkakamaw jan walin uñjasipjjäna.
  
  Ch"axwaña, rasguña ukat wila ch"allt"ata, jupanakax sapa k"arinak arsenal ukan apnaqapxäna, sapa k"arinak jupanakpachamp Mossad ukamp juk"amp jayarst"ayañataki. Lauren kullakajj kuttʼanjjäna ukhajja, mä qhawqha minutonakakiw munasïna, ukampis uka minutonakajj Justin Bieber chachan CD sat qellqatapat sipansa jukʼamp tiempow utjäna.
  
  "Qrow jupax janiw kusisitakiti. Jupax mä orden katuqawayta sasaw saraki. Armanakamxa taqi kunan imañamawa. Pusipachawa" sasa.
  
  -Ukat taqi kunasa? -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. "¿Khitimpis apasipxta uk yatiytati?"
  
  "Ukhampuni. Jupajj wali coleratäkaspas ukhamänwa. Jupar chuym ustʼayapjjayätwa sasaw amuyta" sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. Janiw kuna amuyunikisa. Uka tuqitxa mayacht"asisaw irnaqañasa.
  
  Dahl jupax amuyt"awip uñacht"ayäna. "Chiqpachansa Perú markanxa kamachinakaparjamawa sarapxta. Inas akax payllatächispa" sasa.
  
  Drake chachajj janiw uk creykänti. "Janiwa. Ukajj jiskʼakïspawa. Jupax janiw ukham político ukhamäkiti. Jiwasax aliados ukanakan uñisitätanwa. Jan askinaka. "
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ordenanakanïpjjtwa. "Jichhürux qhispiñäni, qharürus ch"axwañäni."
  
  Drake chachajj cheqätap yatïna, ukampis janiw kuns kamachkänti, israelitanakajj pachpa arunak sapjjpachänwa sasaw amuyäna. Ukhamatwa patak patak maranakan jan waltʼäwinakax qalltäna. Jichhax mä equipo ukhamaw inti jalsu tuqir sarañatak irnaqapxäna, quqa escudo ukan qhiparapxäna, ukatx mä guardia trasera ukar wakicht"apxäna, janiw sinti ch"amanïkänti, jan ukasti israelíes ukanakar juk"amp jan walt"ayañatakiw wakicht"apxäna. Smith, Kinimaka ukat Mai jupanakax wali sumaw uñacht"ayapxäna, jichhax negocios sañ munapxi, sapa turno ukanx uñisirinakaparux grillete ukamp chint"apxi.
  
  Ukax jupanakan qhipäxat jutäna, kunawsatix Drake-x quqanak taypin jalnaqkäna ukhaxa. Helicópterojj pʼeqe patjjaruw thuqtʼäna, ukatsti kʼullutänwa ukat mä jan uñjkañ chʼusa cheqaruw purirakïna. Hayden jilatajj janiw mä arsa arsuñas wakiskänti.
  
  "¿Suecia markankirinakaxa? Rusas jaqinakax? ¡Dios, akax mä q"añukiwa, waynanaka!"
  
  Drake chachajj jankʼakiw uka toqet disparonak istʼäna. Khititï helicópterot jichhak mistkäna ukajja, juparuw pallapallamp jawqʼjatäna, janiw Mossad sat barcompejj pallapallap jiwayapkänti.
  
  Ukax sañ muniw pusi equipos de fuerzas especiales ukanakax jichhax ch"axwañankapxänwa.
  
  Nayraqatax quqax tukusxänwa, mä nayra granja utaw uñacht"ayasïna, mä jach"a pampat sipansa, qala pirqanakampi muyuntatänwa.
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Mä jukʼa tiempo apstʼasiñamawa" sasa. "Chʼamampi ukat jankʼakiw kuns lurañama. Ukanjja mayamp tantachtʼasiraksnawa" sasa.
  
  Uka equipojj infiernonkir allqamarinakajj talonanakapan juntʼüpkaspas ukhamaw tʼijtjjapjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä ritmo phuqtʼata ukampis controlat sarnaqasaxa, uka equipox aleatoriamente tapat mistusaw granja utar jankʼak sarapxäna. Perqanakas ventananakan jist"aratanakapas niya qullu patankir utar uñtasitaw q"añuchatäna, ukax jaqinakan jan utjatap uñacht"ayi. Kimsa tama fuerzas especiales ukanakaw qhipäxankapxäna, ukampis ¿qhawqha jakʼansa?
  
  Drake chachajj janiw yatkänti. Jupax wali t"ijt"asaw t"ijtäna, arumanthi uñjäwip apsuwayxäna ukat qhant"ir alaxpachampiw thakhip chimpuntarakïna. Chikat equipox nayrar uñch"ukipxäna, chikat qhipäx uñch"ukipxäna. Mai jupax jisk"at arsüna, Mossad equipo ukar quqa thiyar puriñ uñjta, ukampirus Drake jupax nayrïr jisk"a pirqaruw puritayna ukatx Mai ukat Smith jupanakax mä jisk"a nina chhaqtayañ jist"arapxäna.
  
  Mayacht"asisaw qala pirqa qhipäxan qunt"asipxäna.
  
  Uka granja utaxa wali pä tunka thakhi nayraqataru saratayna. Drake jupax yatïnwa, israelíes ukat yaqhanakar ukan qamasipxañapatak jaytañax janiw jupanakarux askïkaniti ukat líneas de visión ideales ukanakaw utt"ayatäni. Ukatjja, jichhajj yaqha equiponakajj maynit maynikamaw amuyasiñapäna. Jupax yatiyiriruw arsüna.
  
  "Jumanakax asnunakam apthapipxañamawa, waynanaka."
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatañatakiw kuttʼäna. "¿Ukax jumatakix wali suma acento americano ukhamäpachati?"
  
  Drakex llakitaw uñnaqäna. -Shit -sasawa. Qhepatjja, kutikipstjjayätwa" sasa. Ukatxa Dahl sat chacharuw uñjäna. "Ukampis hey, jukʼamp jan walipunïspawa, sasaw amuyta."
  
  Maynirjamaw jupanakax tapa p"akjapxäna. May ukat Smith jupanakax wasitatw pallapallanak katxarusin jist"arapxäna ukatx pä ch"axwawinakakiw jaysañatak katuqapxäna. Janiw yaqha arunak ist"askänti. Drake jupax mä ch"aman pirqa jikxatäna ukat sayt"äna. Hayden jupax jank"akiw May, Smith ukat Kinimaka jupanakarux perímetro ukar uñjañapatak utt"ayäna, ukatx jank"akiw mayninakamp chikt"atäxäna.
  
  "Mä qhawqha minutonakatakejj walikïsipjjtwa. ¿Kunas jiwasanakan utjistu?
  
  Dahl chachajj niyaw mapa jistʼaraskäna, ukhaw Lauren kullakajj arupajj jiñchunakapar phoqantäna.
  
  "Plan B ukax wali ch"amawa. Uraq manqhan p"iqinchäwi. Jumatï jankʼak sarnaqäta ukhajja, janiw transportejj munaskaniti" sasa.
  
  "Plan fucking B." Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Sapa kutiw plan B ukar puriñama."
  
  Patrulla perimetral ukankirinakax taqi kunas qhanaw sasaw yatiyapxäna.
  
  Hayden jilatajj Dahl chachajj aptʼatäskäna uka caja uñachtʼayäna. "Akanx responsabilidad ukanak katuqañasawa. Chhaqt"asïta ukhaxa, janiw kunas manqhan utjki ukx amuyapkti. Ukat uñisirir aka chhaqhayasma ukhaxa..." Jupax janiw sarantañax wakiskänti. Sueco jaqix uka caja uraqiruw uchatayna ukat uka jak"aruw qunqurt"asïna.
  
  Hayden chachajj tapan grabat chimpuruw llamktʼäna. Uka muyuñ cuchillanakax mä jan wali yatiyaw apayapxi. Dahl chachajj wali amuyumpiw tapa jistʼaräna.
  
  Drakex samañap katxarutayna. Janiw kunas paskänti. Sapa kutiw jan walt"äwinakax utjañapäna, ukampis janiw kuna imantat cerraduranakas ni mecanismos ukanakas uñjapkänti. Jichhax Dahl jupax tapa q"al apthapisinx manqhankir chiqar uñtäna.
  
  Kensi kullakajj chuym chʼalljjtayasïna. -¿Kunas akaxa? ¿Guerrar sarañatak armanaka? ¿Aníbal ukamp chikt"atätati ukat ordenamp imantatätati? Taqi kunatix uñjkta ukax mä pila papelakiwa" sasa.
  
  Dahl jupax chhuxriñchjataparuw wasitat qunt"asïna. "Chʼaxwäwix arunakampirakiw nuwasispa."
  
  Hayden chachajj wali amuyumpiw walja papelanak apsusin uka qellqatanak escanearïna. Jupajj akham sänwa: "Janiw yatkti" sasa. "Mä archivo de investigación ukar uñtasitawa ukat... mä registro de..." sasaw mä juk"a samart"äna. "Yant"anaka? Yant'a?" Ukat jukʼamp mä qhawqha jananak uñakiptʼäna. "Asamblea ukan especificacionanakapa."
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Jichhax ukax jan waliw ist"asi. Jupanakax Proyecto Babilonia, Lauren sasaw sutichapxi. Kunsa aka tuqit allsupxasma uk uñjañäni" sasa.
  
  "Amuyawaytwa" sasaw Nueva York markankir jaqix säna. -¿Kunatsa yaqhaxa?
  
  "Jichhakiw uka uñacht"awinak amuyañ qalltawayta", sasaw Dahl jupax qalltawayi. "Ukajj wali jachʼawa..."
  
  "Manqha!" Smith jilatajj arnaqasïna. "Jakʼachasiña."
  
  Uka equipojj jukʼamp jukʼampiw wakichtʼasipjjäna. Qala pirqa qhipäxanxa, mä ametralladora voleibol ukaw thuqt"äna, wali ch"ullqhi ukat ist"añjama. Smith jupax ch"iqa tuqit nina kutt"ayäna, pirqa taypin mä nicho ukan amtasa. Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  "Akax tukuyañasawa. Aka chiqat mistuñamawa".
  
  "¿Asnu apsuñama?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Asnum apsusim."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Plan B" sasa.
  
  Jan kuna jan waltʼäwin uñjasisajja, mä pirqat yaqha pirqaruw granja uta qhepäjjat sarjjapjjäna. Patajj qʼañunakampi phoqantatänwa, ukat kawkhantï tejajj chʼoqtʼaskäna uka cheqanjja, albañil ukat lawanakaw uñstäna. Mai, Smith ukat Kinimaka jupanakax qhipäxarux ch"amanchapxäna. Drake chachajj qhepa ventananakar purisajj saytʼasïna ukat nayraqatapankir thakiruw uñtäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jukʼamp chʼamäspawa" sasa.
  
  Inti jalsunkir intejj mä colorampiw horizonte patjjar liwjjatäna.
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Tʼijuñax sarantaskakiwa, ukampis jichhax jan waltʼäwinakax jukʼampiw jilxattawayxi. Kunjamakitix Drake ukat Alicia jupanakax nayrar sartasipkäna, jupanakax tapat jaytawayapxäna ukat uraqi manqharuw sarapxäna, granja utax jupanakamp arknaqirinakapampix chika taypinkxänwa, Mossad ukan equipopax qhipharux quqa taypit mistuwayxäna. Taqini ch"iyar isimp isthapt"ata ukat ajanunakapar mascara ukamp isthapt"ata, jisk"a ukat wali amuyumpiw jak"achasipxäna, armanakap jach"ar aptasa ukat pallapallanakampi. Mai ukat Smith jupanakax jank"akiw granja qhipäxan imantasipxatayna. Hayden jilatajj jankʼakiw nayrar sartäna.
  
  "Unxtayaña!"
  
  Drake jupax sayt"asiñatakisa ukat nuwasiñatakis instinto ukamp ch"axwäna; Ch"iqa tuqinkir Dahl jupax qhanaw uka tuqitx ch"am tukuskäna. Jupanakax ch"axwapxirïna ukat uñisirinakaparux atipt"apxirïna - yaqhip pachax brutal fuerza ukat jakhüwinakaruw puri. Ukampis walja kutiw uñisirinakapan jan amuytʼasirïtapat taqe kunas purintäna. Jilpachax mercenarios ukanakax payllatäpkän ukanakax llamp"u chuymanïpxänwa ukat jan ch"amanïpxänwa, jach"ataparu, qhuru kankañaparu ukat jan morales ukar atinisipxäna uka irnaqäw phuqhañataki.
  
  Janiw jichhürunakankiti.
  
  Drake chachajj uka premio jarkʼaqasiñajj kunja wakiskirisa uk sum amuyäna. Dahl chachajj uka caja aptʼasisaw kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjam sum imasïna. Yorgix jichhax nayrar sartaskäna, uraqi yant"asa ukat juk"amp tapani thakhinak jikxatañatakiw ch"amachasiskäna. Mä qollu pamparuw makhatasipjjäna, ukatsti mä jiskʼa qoqanak taypinwa saraqapjjäna. Israel markankirinakajj mä jukʼa tiempow nuwasiñ jaytapjjäna, inas yaqha kamachinak amuyapjjchïna ukat kawkhantï jikjjatasipki uk jan yatiyañ munapkchïnjja.
  
  Jichhajj kunayman toqenakatwa uñachtʼayasïna.
  
  Ukampis Drake jilatakejja, Alicia kullakajj jukʼamp sumwa qhanañchäna. "Diosan askipataki, Yogi. ¡Rusia pʼiqim alayaru ukat tʼijtʼam!"
  
  Lauren jupax GPS tuqiw nayrar sartawip uñakipäna ukatx Plan B ukan tantachasiñ chiqax jutir horizonte ukankatap yatiyäna.
  
  Drakex mä juk"a jasakiw chhuxriñchjasïna. Arboleda ukax tukusxänwa, ukatx Yorgix nayrïr kutiw jisk"a qulluruw makatäna, Kinimakax talonanakap arktatayna. Hawaianox pantalonanakax kawkhantix jaquqankän uka chiqanx laq"ampi ch"uqt"ataw jikxatasïna - kimsa kutiw. Alicia kullakajj May jilataruw uñchʼukïna, jupajj oraqen dobladillonakap taypinwa jankʼak sarnaqäna.
  
  "Maldita Sprite sat chachajja. Mä primavera uwijax sallqa taypin kusistʼaskir uñtasitawa" sasa.
  
  Drake jilatajj iyaw sänwa: "Taqe kuntï lurki ukajj wali sumwa luraraki" sasa.
  
  Aliciax pizarra patxaruw liwxatasïna, ukampis kayunakapat qhiparañ atipjäna. "Taqinipuniw sum lurtanxa".
  
  "Jïsa, ukampis yaqhepajj jukʼampiw asnunakar uñtasitäpjje" sasa.
  
  Alicia kullakajj armap jiljjattayäna. "Janiw nayax sañ munkti, Drakes." Arupanjja, mä ewjjtʼañaw utjäna.
  
  "Ay, chiqpachansa janiw ukhamäkiti, munat kullaka. Qhanapuniw sueco jaqe sañ munta" sasa.
  
  "Jila?"
  
  Qhepäjjatjja, disparonakaw istʼasïna, Dahl chachan arsutapajj janïr qalltkipanwa tukuyäna. Experienciax Drake-rux siwa, uka disparos ukanakax janiw jupanakatakix luratäkiti ukat pä yaqha notas ukanakaw utji. Mossad ukax rusanakamp jan ukax sueconakampiw yanapt"asipxäna.
  
  Suecia markankirinakajj Mossad sat cheqar pʼeqep chʼoqtʼasisaw tʼijtjjapjjäna sasaw amuypachäna.
  
  Jupax janiw kuns kamachkänti, jan ukasti jachaqt"asïna.
  
  Dahl jupax uñch"ukisïnwa, colerasiñap amuyaspa ukhama. Drakex mä jan juchani uñnaqa luratayna. Mä jiskʼa qolluruw makatapjjäna ukat yaqha toqeruw liwjjatapjjarakïna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Transportejj purinjjewa.
  
  -¡Ukhama! Haydenax alaxpacharuw uñacht"ayäna, jaya, jaya, kawkhantix mä ch"iyar ch"iyar ch"akhax sarnaqaskäna. Drake jupax uka chiqaruw uñakipäna ukat Yorgi juparux alayaruw jaquntäna, kunjamatix balax qullu patat sillp"askäna ukhama. Maynejj mä akatjamatwa jupanakat jukʼamp munasjjäna.
  
  "Valle manqharu" sasaw Kinimakax säna. "Uka quqanakar puriñäni ukhaxa..."
  
  Uka equipojj qhep qhepa tʼijuñatak wakichtʼasipkäna. Drake chachajj wasitatwa uka jakʼachasir chʼiyar chʼaphir uñtäna. Mä segunda tiempojj inas mä chʼiwi uñjchispa sasaw amuyäna, ukampis uka qhepatjja cheqa yatichäwinak uñjäna.
  
  "Jaqinaka, akax yaqha helicópterowa."
  
  Kinimakax wali sum uñch"ukisïna. "Shit" sasaw sapxi.
  
  "Ukat ukanx". Mai kullakajj chʼeqa toqeruw uñachtʼayäna, altu pataruw qinayanak jakʼar uñtäna. "Kimsïri".
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw akham säna: "Lauren" sasa. "¡Lauren, nanakamp parltʼasim!"
  
  "Jan ukax confirmación katuqañakiw wakisi." Uka samarañ aruxa kutt"anxänwa. "Jumax chino ukat británicos ukanakaruw aire ukan uñt"ayawaytaxa. Rusia, suecos ukat israelíes ukanakax aka Uraqinkapxi. Ist"apxam, jichhax chatter ukarux conectapxäma ukhamat nayrïr kuti yatiyawinak katuqapxañamataki. Yaqhepajj jan waliwa, ukampis taqe ukanakajj wali valoranikïspawa" sasa.
  
  -¿Francés jaqinakaxa? Kinimakax kunatsa amuyt"asir tukuwayxi.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Janiw kunasa" sasa.
  
  "Suma irnaqawi, janiw taqinix Bo ukar uñtasitäpkiti" sasaw Aliciax mä juk"a chuym ch"allxtayas ukat llakisiñampiw säna. "Francés arunak sañ munta. Uka waynax traicionirïnwa, ukampis irnaqäwipanx wali sumpunïnwa" sasa.
  
  Dahl jupax mä ajanu luratayna. "Bo ukar uñtasitäpxchi ukhaxa" sasaw amuktʼäna. "Inas nayratpach akankapjjchispa."
  
  Aliciax uka arunak ist"asax nayranakap ch"irmthapïna, uka jak"ankir laq"a pilanakat yatxatasa. Janiw kunas sarnaqkänti.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Muyuntatäpjjtwa.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Taqi toqetjja, fuerzas especialanakan equiponakapaw utji" sasa. "Ratanakax mä sipitaruw mantapxi."
  
  "Juma pachpaw parltʼañama." Mai kullakajj jankʼakiw taqe kuns wali askit uñjäna. "Pä minutonak apstʼasiñamawa. Kuntï aka caja manqhan utjki uk sum amtañamawa" sasa. Jupax amparanakap jach"ar aptäna. "Ukham lurañamawa".
  
  Drake chachajj uka toqet wali sum amuytʼäna. Uka cajax janiw jakäwinakapatak askïkänti taqi kunat sipansa. Chiqpachansa kunaymaninak jan waltʼayasxaspa ukat mä suma equipox ukanak pasaspa ukhaxa, janiw boxeo anattʼañax jakäwinakap qhispiyañakix utjchispa. Dahl jupax tapa jist"aratayna ukat uka equipox chiqaw jak"achasir helicópteros ukanakar sarapxäna.
  
  Jupax walja papelanak taqiniruw churäna.
  
  "Waw, ukax muspharkañawa" sasaw Aliciax säna.
  
  Kenzi kullakajj walja papelanak mayjtʼayäna. "Kimsa tunk marat phisqa tunka marakamaw mä documento uñxatasax ch"axwañar mantañaxa, ukax nazis ukanakan qillqatawa ukat Hannibal Barca ukan sepulturapan imantatawa? ¿Kunas aka tuqitxa muspharkañaxa?
  
  Drake chachajj uka pasajenak amuyupar katuyañatakiw chʼamachasïna. "Arunakapajj walikïskiwa. Akax SPEAR ukan yatichäwimp kikiparakiwa".
  
  Alta altitud ukan yatxatañ proyecto, sasaw ullart"äna. Qalltanx balística de re-entrada ukat juk"a qullqimp yatxatañatakiw lurasiwayi. Jila chanini cohetes ukanakat sipansa...
  
  "Janiw yatkti kuna infiernos akaxa."
  
  Jan cohete apnaqasa espacio ukar jaquntaña. Aka proyectox mä jach"a armampiw jach"a alturanakanx yänak jach"a thakhinak ch"axwañax utjaspa sasaw amuyt"ayi...
  
  "Ay mierda".
  
  Dahl ukat Alicia sat chachan ajanunakapas ukhamarakiw qʼañuchatäjjäna. "Akax janiw askïkaspati."
  
  Hayden chachajj jakʼachasipkäna uka helicópteronakaruw uñachtʼayäna, jichhajj taqeniw uñjapjjäna. Sapa pistolanakaw helicópteronakat warktʼatäskir uñjapjjerïna.
  
  "¡Ukat ukax janiw chiqäkiti!"
  
  Drake chachajj papelanak katuyasaw armap wakichtʼäna. Kuntï yatintkäna ukat kunanaktï sum lurañ yatkäna ukanak lurañataki tiempo. Jupax Hayden, May ukat Smith jupanakan aruskipäwinakapampix bombardeatänwa, ukhamarak sistema de comunicación ukan askichatapatw bombardeatäna.
  
  "Israelitanakax sueco jaqinakampiw nuwasiñar mantapxäna. Rusia jan uñt"atawa..." Ukatx interferencias ukanakaw utjawayi ukat jank"akiw transmisiones ukanakax transmisión en vivo ukanakat utjawayi, ukanakx NSA ukat yaqha organizaciones ukanakax ist"añ atipxatayna.
  
  Francés: "Uka chiqaruw jak"achasipxta..." sasa.
  
  Británico: "Jïsa, tata, diananak uñjasiwayi. Ch"axwañ chiqanx walja uñisirinakaw utjistu..." sasa.
  
  Chino: "¿Uka caja utjatap yattati?"
  
  Hayden jilataw uka thak pʼeqtʼäna. Jupanakax pampat t"ijtxapxäna. Jan amtampiw tʼijtjjapjjäna. Wali amuyump nina naktäwix helicópteronakaruw jan walt"ayañatak wayt"äna ukat uraqin arknaqirinakaparux wali amuyump sarnaqañapatakiw wayt"äna.
  
  Ukat ukxarusti, kunjamatix Drake-x niyaw zonar mistuñampïskäna ukat machaq escapañ thakhipar chuym churañampïskäna ukhax yaqha aruw estático ukx khuchhuqäna.
  
  Mä jukʼa tiempokiw ukham lurasi.
  
  Mä juk"a imantataw uka ch"axwañ qhipäxanxa, mä juk"a ist"añjama, manqhankir, ch"uqt"at ist"awiw jinchuparux khuchhuqatayna.
  
  Americano: "SEAL Equipo 7 ukax akankxiwa. Chiqpachansa jichhax jakʼankxtanwa..." sasa.
  
  Uka ch"amakt"awix chuymaparuw ch"allxtayäna. Ukampis janiw tiempojj utjkänti. Janiw kunas parlañjamäkiti. Janiw mä segundos ukax ch"amthapiñatakix utjkiti.
  
  Ukampis nayranakapajj Torsten Dahl chachan nayranakapampiw jikisipjjäna.
  
  Kunas uka...?
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  "¡Helicópterorux fuck off sañamawa!" Hayden jupax comunicadoraparuw ch"iqt"äna. "Yaqha thak thaqhañäni."
  
  "¿Akax warkt"asiñap muntati?" Lauren kullakajj jisktʼäna, ukat Alicia kullakarojj jakäwip aptʼasisin tʼijtkasas larusiyäna.
  
  "Ukhampuni. Pato alayaru ukat juma pachpaw ch"ukuñama. ¡Jan jawsapxitati, nanakax jawsapxäma!"
  
  Drake jupax aka urux tukusxaspati sasaw jiskt"asïna, ukatx intin phuqhat discop horizonte ukan warkt"at uñjäna ukat ironía uk amuyasïna. Uka cheqanjja, walja qollunakaw utjäna, sapa qollojj qhep qhepa qollunakat sipansa jukʼamp jachʼänwa. QUQA pataru puripkäna ukhajja, mä lanzaw asnunakapar chʼoqtʼäna, wali amuyumpiw kayump taktʼasïna, ukatsti mayni ladoruw wali chʼamampi tʼijtjjarakïna.
  
  Sapa kutiw qhipäxat chʼaxwañanak istʼasirïna, ukampis janiw jupanakarux uñchʼukipkänti, israelitanakampi sueconakampix jawqʼjasipkpachänwa. Ch"iqa tuqiru ukhamaraki kupi tuqiruxa juk"ampi walja t"unjata utanakawa uñstawayi, jilpachanixa ch"ullqi vallenakanwa lurata, taqpacha jaytjata. Drake chachajj janiw kunas jaqenakar sarjjañapatak yanaptʼkänti, ukampis nayratpachaw ukham pasäna.
  
  Juk"amp qullunaka ukat mä tama quqanakax ch"iqa tuqiru. Imantañ uta churasa, ch"uxña quqanaka ukat ramanakax wali thithitaw jilxattawayi. Hayden chachajj uka toqetwa uka equipor irpäna, Drake chachajj mä jukʼa facilakiw jachʼat arsüna. Kuna kasta imtʼasiñas jan imtʼasiñat sipansa jukʼamp askiwa. Nayraqatax Hayden ukat Alicia jupanakax quqanak taypinw qhant"apxäna, jichhax Dal, Kenzi ukat Kinimaka jupanakax arktapxäna. Drake jupax quqaruw mantawayi, May, Yorgi ukat Smith jupanakaruw qhipäxan jaytawayi. Disparonakax ist"asïna, jichhax jak"achasïna, Drake-rux amigonakapat amuyasiñapataki.
  
  Muytasinxa, Mai kullakax tinkxatatap uñjäna.
  
  Ajanupax uraqit jalnaqir uñjäna.
  
  "¡Janiwa!"
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj mä akatjamat frenonak aptʼasisaw muytjjäna. Aka pachanx Mai kullakax jan amuyt"asisaw uraqin ikiskäna, Drake jupax jak"achasïna, Smith jupax niyaw qunqurt"asiskäna. Uka balanakajj anqankir qoqanakaruw mä thuqtʼäwimp jawqʼjäna. Maynix jak"ankxänwa.
  
  Ukatxa, underbrush ukax qalltawayi. Figuras ukanakax saltawayxänwa, maynix Hayden-arux alaya janchiparuw ch"allt"äna. Jupax liwxatasïna, ukampis kayunakapat qhiparäna. Quqa troncopax ch"iqa ch"akhaparuw ch"allt"äna. Uka llakimp qhantʼatapajj janiw istʼkänti ukat pistola jiltayarakïnwa. Ukat uka ch"iyar jaqix wasitatw juparux atacatayna, mä codo, mä qunquri, mä cuchillo...
  
  Hayden kullakajj pulmón luräna ukat uka cuchillajj purakapat mä ñikʼutat mä ñikʼutan puritap amuyasïna. Jupanak taypin jukʼamp jayarstʼañatakejja, ajanupar codompi ukat purakapar qonqorimpiw kuttʼayasïna. Jupax Kinimaka ukat Alicia jupanakaruw ch"iqa tuqin nuwasir uñjäna, ukat Dal jupax t"unjat chimpunak ch"allt"askäna.
  
  Drake ukax limp Mai sat jaqiruw apthapi.
  
  Balas ukanakax quqanak taypinw t"ijtäna, laphinakarus ch"uxña quqanakaruw ch"iyjäna. Maynix uñisirinakaruw atipjäna, ukampis janiw jaya tiempox atipjkänti. Uka jaqix jank"akiw sayt"asïna, qhanaw mä kasta Kevlar ukamp isthapt"ata. Ukat Haydenan uñjäwipax jupan uñisiripampiw phuqhantäna - mä Mossad chachan uñnaqapax mä qhuru ukat jan wali amtäwimp phuqhantatänwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jan saytʼamti" sasa. "Mä pachpa pankankapxtwa-"
  
  Mä jawqʼjaw jawqʼjatapajj jarkʼäna. Hayden jilatajj wila malltʼasïnwa.
  
  "Ordenar" sasaw jan qhan amuyañjam jaysäwix purinïna.
  
  Machaq jawqʼjañanak jarkʼaqäna, uka jaqerojj maysaruw jaqontäna, pistola jan jiltayañatakiw chʼamachasïna, cuchillo aptʼatäkchïnsa. Uka cuchillax corteza sawurani, ukatsti q"añu. Hayden jupax uka jaqin kayunakap ch"allt"äna, kunawsatix Drake jupax t"ijt"awaykäna, thakhit t"ijt"asa ukat quqanakar mantäna. Smith jupax qhipäxap ch"uqt"asïna, israelí jaqirux ajanuparux ch"ankhampiw jawq"jäna ukat wasitatw subbrush ukar khitäna. Kenzi jupaw qhipankäna, aka kutix ajanupan pächasir uñnaqapampi ukat jach"a nayranakapampi, uñt"at jaqir thaqkaspas ukhama.
  
  Hayden kullakajj Drake sat chacharuw thaknam thaqäna.
  
  "¿Mai?"
  
  -Jupax walikïskiwa. Mä bala ukhamakiw columna vertebral ukanx utji ukat ukax ukhamawa. Janiw kunas muspharkañäkiti" sasa.
  
  Hayden jilatajj janqʼo ñikʼutaruw tukuwayjjäna. "Kuna?" - Jiskt"ata.
  
  "Chalecojj saytʼayarakïnwa. Jupax liwxatasinx p"iqiparuw ch"allt"asïna. Janiw kunas especial ukhamäkiti".
  
  "UKXATA".
  
  Aliciax codo ukamp jan sinti qhuru ataque ukarux esquivawayiwa ukat judo lanzamiento ukampiw uñisiriparux quqanakar t"ijtir khitawayi. Kinimakax yaqha Mossad pallapallaruw bulldozer ukamp saratayna. Mä qawqha pachanakax thakhix qhanaw uñjasiwayi, ukatx SPEAR ukankirinakax taqpach askinak apsusipxatayna.
  
  Sapa onza experienciax anatañaruw puri, kunatix jupanakax taqpach ritmo ukan t"ijtapxäna, janiw kuna amtas utjkänti juk"amp juk"ampi, t"ijtir, buceo, jan walt"ayir quqanak taypin. Jupanakampi Mossad sat equipompejj mä chʼusawjar jistʼarasïna, ukat uka thiya laphinakajj wali suma tapa churäna.
  
  "¿Kunjamarak infiernojj jiwasat pasañ atipjjapjjänasti?" Drake jilatajj arnaqasïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Kunapachatï uka caja cheqañchañatak saytʼapkta ukhajj ukhamäpachänwa.
  
  Smith jilatajj jachʼatwa qhuru arsüna. "Uñjapjjayätwa" sasa.
  
  "Jan jawq"jasimti..." sasaw Haydenax qalltäna.
  
  "Janiwa, amigoja" sasaw Kensi kullakajj säna. "Kuntï lurapki ukanakanjja, jukʼamp sumäpjjewa".
  
  Smith jilatajj jachʼat arsüna, nanakajj ukhamarakiw lurapjjta sasin siskaspa ukhama, ukampis jan ukhamäkani ukhajja, amukiw qheparäna. Hayden jupax Kinimakaruw lankt"asir uñjäna, jach"a kayunakapax mä pila de marga elástica ukan uraqir purintäna, ukat yanapt"añatakiw sarxäna, ukampis Dal jupax niyaw uka jach"a jaqirux yanapt"askäna. Sueco jaqix uka cajax mayni amparaparuw apayatayna, hawaiano jaqirux ch"iqa amparapampiw thaqhatayna.
  
  Ukat jichhax yaqha jan walt"awiw mezcla ukar yapxatatäna - mä helicóptero ukan jan pantjasir ist"asitapa.
  
  ¿Jupanakajj nina nakhantapjjaniti?
  
  ¿Balanakampi quqanak peinipxaspänti?
  
  Hayden jilatajj janiw ukham amuykänti. Ukham irresponsable lurawimp waranq waranq kunaymaninak jan walt"ayaspawa. Chiqansa, uka waynanakax gobiernonakapan kamachinakaparjamaw sarnaqapxäna, ukat yaqhip payasonakax utan qunt"atäsipkäna, junt"u, aire acondicionado ukan oficinanakapanxa, janiw kuntix marfil torrenakapan anqan luraskäna ukx yäqapkaspati.
  
  Hélices ukanakan laqʼapajj alajjpachatwa jutäna. Hayden jilatajj tʼijtʼaskakïnwa. Jupax nayratpach yatïnawa, Mossad ukankirinakax jupanakan equipopar uñch"ukipxani, ukat inas suecos ukat rusos ukanakax qhipäxankapxarakchïna. Ch"iqa tuqinx mä ch"axwawiw utjäna , ukat jupax juk"amp chimpunak uñjta sasaw amuyäna -jupanakax rusanakäpxañapawa, sasaw amuyäna.
  
  Jan ukax inas británicos ukanakax utjchispa?
  
  Jan askinaka!
  
  Jupanakajj sinti jistʼaratäpjjänwa. Sinti jan wakicht"ataw jikxatasi. Chiqansa, ukankir taqe equiponakas ukhamarakiw utjäna. Janiw khitis taqinis mä kuti purinipxañap suykänti - ukat ukax mä pantjasiwïnwa. Ukampis ¿kuna amtampis uka tuqit amuytʼasisma uk yatiyapxita?
  
  Drake Trail ukax nayraqatapankänwa, janiw mayo phaxsin pesatapamp k"achat k"achat k"achat utjkänti. Alicia kullakajj talonanakap arktäna, ukat uñchʼukiskäna. Thakhix jan amtaniw k"uchikiw sarnaqäna, ukampis jila partex chiqa thakinwa saräna, ukat Hayden jilatax ukat yuspäräna. Smith jilatarojj qhepäjjaparu balanak naqtʼir istʼäna, ukhamatwa arknaqirinakapar aynachtʼayäna. Chʼiqa toqet walja arnaqasiñanak istʼäna, pä chʼamas tantachasipkaspa ukhama.
  
  Maldición, akax mä juk"a loco mierda.
  
  Drakex mä liwxatat quqa patxaruw jaltawayxäna. Kinimakax juk"akiw chhuxriñchjasïna. Uka tʼaqa tʼaqanakajj taqe cheqaruw chʼeqtʼasïna. Uka uraqixa saraqaña qalltäna ukatxa quqa thiya uñjapxäna. Hayden jupax comm ukarux larusitaynawa, jupanakax juk"amp juk"ampiruw puripxañapa -janiw khitis yatkänti kunas uraqinx quqa linea uksat juk"amp suyt"aspa.
  
  Drakex mä juk"a juk"ampiw juk"ampi. Alicia kullakajj chʼeqa toqetwa pasayäna, Dahl chachajj chʼeqa toqetwa jawqʼjäna; kimsanix mayacht"asisaw uka tapa atipjapxäna ukat mä jisk"a valleruw mantapxäna, uka vallex pä tuqitx marrón jach"a qullunakan jark"aqatänwa. Kinimaka ukat Kenzi jupanakax talonanakap ch"iqt"apxäna yanapt"añ yant"asa, ukatx Hayden jupax imantat mistuwayxarakïnwa, jichhax pechopan jilxatir phichhantat jan yäqañ yant"äna.
  
  Jupajj amuytʼañ munkäna ukat sipansa jukʼamp tiempow tʼijtjjapjjäna.
  
  Ukat uka jakʼankir markajj walja kilometronak jayankänwa.
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Drakex Mai kullakax mä juk"a ch"am tukuñ qalltatap amuyasïna. Mä minuto churäna, jankʼakiw amuytʼasiñap yatïna. Uka mä juk"a pachanakanxa, mä ch"uqi, ch"iyara ukat sinuoso ukham uñjäna, ukax t"ijtir chuymaparux mä juk"a ch"allxtayäna.
  
  "Ch'iqa!"
  
  Taqi uka tamax ch"iqa tuqiruw p"akjasipxäna, wali amuyumpiw ukampis ina ch"usat flancos ukanakap ch"uqt"apxäna kunatix uñisirinakax wali jan uñjkayaw jikxatasipxäna. Drake jupax May juparux mä juk"a ch"axwañapatakiw jaytawayi, ukampis katxaruwayi. Mä qhawqha tiempotjja, costillanakaparuw amparapamp jawqʼjäna.
  
  "Nayarux sarxañamawa".
  
  "Mä segundo, munat masija..."
  
  Alicia kullakajj wali qhurutwa jupar uñkatäna. "¿Ukham gusttamti?"
  
  Drake chachajj pächasïnwa, ukatsti jachaqtʼasïnwa. "Aka jisktʼarux janiw chiqa jaysäwis utjkiti, munat masija."
  
  "Chiqpachansa?"
  
  "Walikiwa, nayan uñjatajat amuytʼañäni."
  
  Mai jupax jan walt"äwip askichäna, columna vertebral ukampiw jaltxatayna ukat pampar liwxatasïna. Jupax wali sum uraqir purintäna, ukampis p"iqip katxarusaw chiqaparu liwxatäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Uñtapjjam" sasa. "Nayan arxatañatakix jupax jan seguro ukhamäkaspas ukhamawa".
  
  "Jan jankʼak puriñäni ukhajja, pʼeqemajj khathatiniwa." Aliciax pasawayxänwa ukat Drakex arknaqäna, Mayar mä juk"a uñch"ukiskäna, chiqañcht"asiñapataki ukat mä ritmo ukar mantañkama. Uka tamax terraplén uksaruw asfalto ukar t"ijtäna.
  
  "Nayrïr jan walt"äwix Mossad ukamp luratawa." Dahl jupax ch"amanchasïna. "Janiw kunas muspharkañäkiti".
  
  Kenzie kullakajj akham sänwa: "Jupanakajj jarkʼasipjjänwa. "Kunjamsa jumanakajj sarnaqapjjtajja" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Payïr jan waltʼäwi" sasa. "¿Inglaterra markankir uka ayllun amtastati? Walja maranak nayrajja" sasa.
  
  "¿Yonks?" - Jiskt"ata.
  
  "Patak maranakaw".
  
  "UKXATA". Dahl chachajj mä segundo samartʼäna, ukatsti akham sänwa: "¿Jichha pacha jan ukajj A.C.?"
  
  "Jichhax BC sasaw sutichapxi sasaw amuyta".
  
  "Janiw kunas utjkiti".
  
  Thakhix pä tuqitw jalnaqäna, ch"usa, ch"usawja ukat askichañaw wakisïna. Drake jupax mä antiaéreo arma ukan pop ukan helicóptero ukar jak"achasisin ist"äna, ukatx juk"amp ch"axwawinakampiw ist"äna. Jupax quqa taypit ch"axwañ uñjasax kutt"awayxäna, uka chiqarux balas ukanakamp q"añuchatakïkaspas ukham amuyasïna, ukatx mä ladoruw wali ch"amampiw liwxataskir uñjäna.
  
  "Janiw risqirjamäkti", sasaw Dahl jupax saraki. "Nayax amuyta, jupanakax chino ukhamäpxañapawa ukat janiw jiwasanakjam aruskipäwinak ist"apkaspati".
  
  Drakex amukiw p"iqip ch"allxtayäna. Aka qhipa urunakanx aruskipäwinakanx janiw kuna machaq yänakas uñt"ayatäkiti. Ukhata...
  
  Hayden jilatajj amukiw arunttʼäna. "Mä auto uñjta."
  
  Drake chachajj qontʼasisaw uka cheqat escaneäna. "Ukhamajj ¿kunas qhepasan utjistu? Mossad ukat rusanakax quqanakan, maynit maynikam thakhinjam mantasin. ¿Suecos jaqinakax kawkhans rusanakax jak"achasipxi? SAS ukax? Jupax p"iqip ch"allxtayäna. -¿Khitis yatpacha? Juman wali suma amuyt"awimax quqa muyt"añawa. Taqinipuniw yatipxi, jupanakpachatï aptʼasipxani ukhaxa, jiwatäpxiwa. Ukatwa wali jakasipkayäta" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Chino jaqenakajj helicóptero ukankapjjänwa. "Ukan uraqir puriñkama." Jupax mä qawqha ch"ullqhi depresiones ukanakaruw uñacht"ayäna.
  
  -¿Francés aru? sasaw Yorgi kullakajj jisktʼäna.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. Chist"awinak maysar apanukusaxa, francés jaqinakax uma yant"añatakis ukat uñisirinakaparux jisk"achapxañapatak jaysapxarakpachänwa. Qhipa pachanx mä k"ari atipt"äwi. Jupajj jakʼachasir camioneta uñkatasaw uñchʼukïna.
  
  "Amparanak aptʼasiñamawa."
  
  Smith ukat Kenzie jupanakax dirección ukar sarapxäna, thakhi thiyan sayt"asisaw pistolanakap jak"achasir camioneta ukar uñacht"ayapxäna. Dahl ukat Drake jupanakax mä pä jach"a qalanak thakhin uchapxäna. Camionetajj jukʼamp jukʼampiw saraskäna ukhajja, mayni equiponkirinakajj qhepäjjat jutapjjänwa, wali amuyumpiw autot imtʼapjjäna ukat ukankirinakaruw saraqapjjañapatak mayïna.
  
  Alicia kullakajj qhepa punku jistʼaräna.
  
  "¡Waw, aka manqhanx q"añuchatawa!"
  
  Ukampis chʼusakïskänwa. Ukat Drake jupax Kensi juparux turco arun jiskt"asir ist"äna. Jupax p"iqip ch"allxtayäna kunawsatix Dahl jupax atipt"asis jachaqt"askäna. Aka tawaqux muspharkañanakampi phuqt"atawa. "¿Kuna arusa jupax jan arsuñjamäki?"
  
  Suecia markankir jaqix larusisaw phallïna. "Jutam, chacha. Janiw ukham jistʼarat jaytañamäkiti" sasa.
  
  "Ay" sasaw Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Jïsa. Diosanakan arupa" sasa.
  
  "Sartam, munasiña. ¿Jumax chacha warmi ikthapiñ munasmati? Jïsa, Odin chachan lakapat muxsa acentomax liwxataskir ist"araktwa."
  
  Drake chachajj janiw uk istʼkänti, ukat pä turco chachanakaruw chuym churasïna, jupanakajj cheqapunis ajjsarapkaspas ukhamänwa.
  
  Ukat chiqpachapuniw turco.
  
  Hayden jilatajj camionaruw kuttʼayäna, qhepat jakʼat arktäna. Dahl chachajj wasitatwa jachaqtʼasïna ukat arktäna, mayninakajj qhepa asientor jaltapjjañapatakiw amparapamp uñachtʼayäna. Drake chachajj kunatsa kusistʼäna uk mä jukʼa tiempot amuyasïna, ukat wasitatwa Alicia kullakarojj uñchʼukïna.
  
  "¿Qhawqha jan walis uka kuttʼanjja?"
  
  
  * * * .
  
  
  Uka camionajj tʼijtʼasaw tʼijtäna ukat tʼunjat thakinwa tʼunjasiñ munäna.
  
  Alicia kullakajj taqe chʼamapampiw katjjasïna. "¿Wila jan wali thuqtʼäwinak chʼalltʼañti chʼamachasi?"
  
  "Inas" Smith chachajj nayrapa ukat camioneta manqhan mä estanter chintʼat qʼañuskir cinturón katjjarusajj llakit säna. "Nayax cabritonak muxsañchta."
  
  Alicia kullakajj nayranakap jiskʼaptayasïna. -Ay jïsa? ¿Jumajj amigomajj?
  
  Kinimakax camionan qhipäxapan qunt"atäskäna, jan ch"amampiw qhipäx punkunakax jikisipkän uka ch"iwinakat pulmón phuqhat suma thaya manq"antasïna. "Ukax... aka... yapuchirinakakïñapawa, nayax amuyta."
  
  Alicia kullakajj akham sarakïnwa: "Jan ukajj cabritonak contrabandonak aptʼirinaka" sasa. "Janipuniw yatiskti" sasa.
  
  Smith jilatajj coleratatwa qhuru arsüna. ""Cabranaka" sasin sista ukhajja, taqe kunwa sañ munjjayäta" sasa.
  
  "Jïsa Jisa Jisa".
  
  Drakex janiw ukan qhiparkänti, jan sinti samsusaw yaqha tuqinakar chuym churañ yant"äna. Hayden ukat Dahl sat jilatanakaruw confiyapjjañapäna, jupanakajj nayratpachwa jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjañapatak uñjapjjäna, ukat uka viajañatakejj wali suma cheqaw jikjjatapjjäna. Comunicación ukax amukiw qhiparäna, jan ukax awisax estático ukax phallawayxänwa. Lauren kullakas amukiw qheparäna, ukajj pachpa amuyuparjamaw yanaptʼäna. Ukhamatwa mä jukʼa jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjatap yatiyäna.
  
  Tripulacionankirinakajj jupa jakʼanwa jachʼat quejasipjjäna, kunjamsa uka jan waltʼäwir saykatapjjerïna ukat animalanakan qʼañunakapsa mayjtʼayapjjäna. Suecia markan baños, restaurantes estadounidenses ukat Londres markan hoteles ukanakamp chikancht"asiñanakax jisk"achataw uñacht"ayasïna.
  
  Drake jupax amuyunakaparux sarnaqañapatakiw jaytawayi, Yorga jupax jichhak uñstatapat ukhamarak mä axsarkañ imantat yatiyañaw wakisi, Alicia ukat May jupanakan machaq amuyt"awinakapata, yaqha jan walt"äwinakat SPEAR equipo ukar t"aqhisiyatapata. Hayden ukat Kinimaka jupanakax jan walt"ayasipkakïnwa, Lauren ukat Smith jupanakax ukhamarakiw jan walt"ayasipxäna, ukampirus qhipïrinakax janiw jan walt"awinakampikiti. Dahl chachajj Joanna kullakampejj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw irnaqäna, ukampis mayampiw trabajojj jarkʼäna.
  
  Kunas jukʼamp jankʼaki ukat jan jarkʼataw pʼeqepar chʼalljjtäna. Secretario Crow jupan irritacionapaxa, Perú markanx janiw kamachinak phuqhapkänti, ukat mä jamasat, wali jamasat payïr equipo estadounidense ukax akankiwa sasin jan axsaras yatiñapa. Mä chiqanxa.
  
  SEAL Equipo 7. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi.
  
  Jan jaktʼkay jisktʼanakaw utjäna ukat janiw qhanañchañjamäkänti. ¿Kunsa uka jisktʼar qhanañchäna? Qrow ukax janiw SPEAR equipo ukar atinisxänti? ¿Jupanakax mä copia de seguridad ukhamäpxänti?
  
  Smith chachan p"iqip patxar wali warkt"at jach"a jiskt"äw chimpux janiw armaskänti, ukampis janiw yaqha escenario ukx amuyt"irjamäkänti. Qrow jupax paqallq jaqiruw jupanakar uñjapxañapatak khitäna.
  
  Drake chachajj colerasiñap chhaqtayäna. Jupajj jupa pachpaw lurañapäna. Ch"iyar janq"u ukax mä vision de vida ukhamänwa, ukax loqhenakas locos ukanakakiw uñt"ayapxäna. Uka manqhankir amuyunakapax Hayden jilataw jarkʼäna.
  
  "Qhipäxansa ukat nayraqatansa taqi kunas qhanawa. Uñtasixa mä chiqaru jak"achasisktanwa Ç Anakkale, quta thiyana. Nayax mä chiqa jikxatañkamaw suyt"ä, janïr helicóptero ukamp jikisiñkama. Oh, ukat Dahl chachajj uka caja apsuñapatakiw mä oportunidad jikjjatäna" sasa.
  
  Suecia markankir jaqix mä juk"a pachax kuna jan walt"äwinakatx mayjt"ayäna, kunjams uka ramas de papeles ukanakax uñstawayi uk qhanañcht"asa. Ukajj janiw mä chʼajjwäwikïkänti, jan ukasti jupan yatiyäwipänwa. Aníbal chachajj mä chimpunakjam ajllitäkaspas ukhamänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  "¿Kunjamsa África markax aka Uraqin pusi esquinanakapat maynïrir tukuwayi uka tuqitxa kuna iwxtʼanakas utji?" sasaw Mai kullakajj jisktʼäna.
  
  "Janiw kuna maldición ukham utjkiti. Ukhamasti, jutïrin Caballerojj kawkhansa utjani uk janiw yatksnati" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Nayra tiemponak uñakiptʼam" sasa. "Trabajojanxa, nayra irnaqäwijanxa, jaysäwinakax nayra pachanx imantatänwa. Kawkirus uñchʼukiñama uk yatiñakiw wakisi" sasa.
  
  Ukat Lauren kullakajj uka taypinkänwa. "Aka yant"ä" sasa.
  
  Drake chachajj camionan inclinatäñapatakiw chʼamachasïna. "¿Qhawqha jayankisa Çanakkale markaru?"
  
  "Jichhax anqäx markaruw mantapxta. Janiw sinti jach"a uñtaskiti. Nayax quta uñjta -sasa.
  
  "Ay, jumax atipt"tawa." Drake chachajj wawatpach mä anattʼäwit amtasïna.
  
  Dahl chachajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Nayraqat uñjta" sasa.
  
  "Jïsa, ukham anatapxaraktwa."
  
  Camionajj saytʼasjjänwa ukat mä qhawqha tiempotjja, qhepa punkunakajj anqäjjaruw jistʼarasïna. Uka equipojj saltasaw mistunïna ukat pulmonanak phuqtʼat suma thaya apsuwayxäna. Alicia kullakajj janiw sum jikjjataskti sasaw quejasïna, Kenzi kullakajj inglés arut desmayatäkaspas ukhamaw tukusïna. Ukajj jankʼakiw Alicia kullakarojj kusisiyäna. Drake jupax wali musphataw uñch"ukiskäna ukat uñch"ukiskäna.
  
  "Maldita" sasaw amuyuparjam arsüna. "Walikiwa, nayaxa mono tiyujawa."
  
  Dahl jupax wali musphataw jikxatasïna, janiw arskänti.
  
  Jupanak nayraqatanjja, mä jachʼa lawat lurat caballow saytʼatäskäna, kunatsa ukham uñtʼatäna, uka caballojj mä jiskʼa plazanwa, uka caballojj edificionakampi muyuntatänwa. Uka sogajj kayunakapsa chintʼkaspa ukhamänwa ukat pʼeqeparuw chʼoqantatäjjäna. Drake jupax blindado ukat jach"a uñnaqt"aniw sasaw amuyäna, jaqin lurat jach"a jach"a tukur uywa.
  
  -¿Kunas ukaxa?
  
  Walja jaqinakaw jupar muyuntat tantachasipxäna, uñch"ukipxäna, posar ukat fotonak apsusipkäna.
  
  Lauren kullakajj uka comunicador ukanwa arsüna. "Nayax amuyta, jichhakiw Troya Caballo jikxatawayta."
  
  Smith jilatajj larusitaynawa. "Akax mä anattʼañat sipansa wali jayakiwa."
  
  "Janiwa Troy. ¿Jumax yatisktati? ¿Brad Pitt sat jilatajj ¿janich ukhamäki?
  
  Aliciax niyaw kunkap p"akjasïna taqi tuqit uñch"ukiskäna. "Kuna? Kawkhana?"
  
  "Wauu". Kensixa larusitaynawa. "Vipers ukanakax juk"amp k"achat atacañ uñjta."
  
  Alicia kullakajj wali sumwa uka cheqat yatjjatäna. "¿Kawkinsa Lauren kullakajj jikjjatasi? ¿Jupajj caballot saratati?
  
  Nueva York markankir jaqix mä chhuxriñchjataw arsüna. "Walikiwa, jupax mä kutix ukhamänwa. ¿Jichha pacha "Troy" peliculat amtastati? Walikiwa, filmación tukuyatatxa, kawkhantï saytʼatäkta uka chiqanwa caballo jaytawayapxi, Çanakkale markan."
  
  "Janiw kunas utjkiti". Alicia kullakajj kunjamsa jikjjatasïna uk qhanañchäna. "Taqi Navidad urunakax mä kutikiw purini sasaw amuyayäta". Jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Drake chachajj kunkapar qʼomachasïna. "Nayax wali akanktwa, munasiña."
  
  -Ay jïsa -sasa. Phawulusu".
  
  "Ukat jan llakisimti, Brad Pitt uka caballon asnupat jaltasin jumar secuestrañ yant"ani ukhax qhispiyapxäma."
  
  "Janiw jumax fucking atrevirïktati."
  
  Lauren kullakajj arupajj samurai sat espadan wali chʼamampi jawqʼjatäkaspas ukhamaw jupanakan parlatap chʼiyjäna. "¡Admisión, waynanaka! Walja uñisirinaka. Jichhax Canakkale markaruw jak"achasipxta. Jupanakax sistema de comunicaciones ukampiw chikt"atäpxañapa, jiwasanakjama. Unxtayaña! "
  
  "¿Aka uñjtati?" Drake chachajj uka fortalezaruw uñachtʼayäna. "Mä helicóptero jawstʼañamawa. Castillo makhatasina ukat arxatasiñäni ukhaxa, jupaw uka chiqat irpapxistaspa" sasa.
  
  Hayden chachajj Canakkale markan anqäxaparuw kuttʼäna. "Mä turista markan mä castillo arxatañax suxta equipos SWAT ukanakat arxatassna ukhaxa".
  
  Dahl sat chachajj uka caja apthapïna. "Uk yatiñatakejj mä thakikiw utji" sasa.
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Instinto tuqitxa, quta thiyankir thakiruw sarapxäna, thayax markan wali muspharkañ fortaleza tuqiruw thayt"ani uk yatisa. Lauren jupax comm aruskipäwinakan fragmentos ukanakat wali juk"a yatiyawinak apthapiwayi, ukatx Drake jupax kunayman equipo irpirinakat juk"amp juk"ak ist"awayi, ukampis consenso general ukax taqiniw jank"ak jist"antasipxi sasaw sapxi.
  
  Uka thakhix walja janq"u nayraqatat lurat utanakat pasatayna: utanaka, tiendanaka ukat manq"añ utanakaw Hellespont uksan ch"uxña uma jalsunakar uñtata. Chʼiqa toqenjja, autonakaw saytʼatäskäna, ukat qhepatjja walja jiskʼa botenakaw utjäna, uka bote patjjarojj laqʼa color forte ukan jachʼa perqanakapaw jachʼar aptatäna. Turista autobusanakax uka chiqat pasapxäna, jisk"a callenakat juk"at juk"at thuqt"asipxäna. Wajjranakajj istʼasïna. Uka markankirinakax mä wali uñt"at café jak"an tantachasipxäna, cigarro pitapxäna ukat aruskipt"apxäna. Uka equipojj jankʼakiw jankʼak sarapjjäna, janiw pächasiñanak utjaykänti.
  
  Janiw jasakikiti nuwasiñ yänaka uchasiñaxa, ukampis juk"ampirus aka misión ukatakix taqpach ch"iyar isimp isthapt"ataw jikxatasipxäna ukat uka yänak apsusipxaspänwa ukat imantapxaspänwa, ukax inas uñch"ukiñ munaspa. Ukampis uka jaqinakax p"iqip muytayapxäna ukhax sarnaqapxäna, ukat Drakex mä teléfonot sipans juk"amp jist"aratätap uñjäna.
  
  "Jank"akiw maldito helicóptero jawst"añama" sasaw säna. "Uraqinaka ukat maldito tiempo akan tukusxapxta."
  
  -Nayan thakixa -sasa. Tunka tunka phisqhani minutonakanwa" sasa.
  
  Uka tiempon nuwasiñanakajj utjkäna uk jupajj sum yatïna. Yaqhip yaqha SWAT equiponakax janiw pächasipkaspati mä markar infierno uñstayañataki, kamachinakaparu ukhamarak qhispiñ yatiñanakapar atinisisaw, yatipxiw jilïr irpirinakax mä terrorista muyuñ uñstayañ yatipxi kuna sinti jan walt"awinak utjki ukanakaru.
  
  Ch"alla color pirqanakax nayraqatapanx wali ch"amampiw sartasipxäna. Fort Ç Anakkale markax pä muyu, qutar uñtat fortaleza pirqanakanïnwa ukat chika taypinkir ciudadela ukanïnwa, ukat qhipäxanx mä jach"a ampar ch"axwañ utanakaw utjäna, ukax qullu patat quta tuqiruw t"ijtäna. Drake jupax nayrïr kurva pirqax línea ukar arktäna, kunas aka ukat kullakapan junt"u uraqin utji sasaw lup"ïna. Hayden jilatajj nayraqatar saytʼasisaw qhepar uñtäna.
  
  "Jichhax sartasipxtanwa."
  
  Mä jan axsart"as amtäwi, ukampis mä kunaw Drakex iyaw satayna. Makhatañax fortaleza ukan ch"amakt"atäpxañap sañ munäna, alaxpachat arxatatäpxañapänwa ukampis jan jark"aqasiñjama, katuntat uñjasipxañapänwa. Ukham sarantañax qutar jaltxañat sipansa yaqha amtanakaw utjäna: markan imantasipxaspänwa, auto jikxatapxaspäna, jan ukax mä juk"a pachaw jaljtasipxaspäna.
  
  Ukampis Hayden chachan ajllitapajj jupanakaruw nayrar sartañapatak yanaptʼäna. Ukanjja, yaqha Jilatanakajj utjarakïnwa. Mä helicópterojj jupanakar jikjjatañajj jukʼamp faciläspawa. Yatiñanakapajj táctico nuwasïwin jukʼamp sum apnaqatäna.
  
  Qʼañu pirqanakajj mä arco mantañaw utjäna, ukatsti mä escalera de espiral ukaw utjäna. Hayden jilataw nayraqat saräna, Dal ukat Kensi jupanakax qhiparapxäna, ukatx mayninakax sarapxäna. Smith jupax qhipäxaruw irpxaruwayäna. Ch"amakax nayranakapatakix mä capa luratayna, thithita warkt"ata ukat jan mantañjam yatintañkama. Ukhamäkchïnsa, alajjpacharuw sarapjjäna, escalerat makatasaw qhanar kuttʼjjapjjäna. Drake chachajj pʼeqepan taqe kunatï wakiskirïkäna ukanak filtrañatakiw chʼamachasïna, ukat ukanak amuytʼañatakis chʼamachasïna.
  
  Aníbal satänwa. Chʼaxwäwin caballot sarir jaqi. Doomsday orden ukat jupanakan amtapax mä suma uraq lurañ khitinakatix qhispipki ukanakataki. Uraqpachan gobiernonakax uka tuqitx mayacht"asisaw irnaqapxañapäna, ukampis jan sintt"asir, qullqi munañan jaqinakax jupanakpachaw lunthatasiñ ukat yatiñanak munapxäna.
  
  ¿Oraqen pusi esquinanakapanjja? ¿Kunjamsa ukajj irnaqäna? Ukat ¿kunas uka qhepat pasäna?
  
  "Interesante..." Uka pachanx Lauren-an arupax comunicador tuqiw purintäna. "Ç Anakkale markax pä continente uksan jikxatasi, Gallipoli markatakix mä qalltawiw utjäna. Jichhax rusanakax uka markar mantapxäna, israelitanakax ukhamarakiw mantapxäna. Janiw kawkhans utji uk yatkti. Ukhamäkchisa, uka markankir policianakajj parltʼasipjjewa. Mä markachirix yatiyapxpachätam ukat jichhax machaq purinirinakaruw jawsaski. Janiw jaya pachax turcos ukanakax jupanakan fuerzas élite ukanakapar jawsapxañapatakix utjkaniti".
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. Ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  "Uka pachakamax aka chiqat jayaruw puriñäni." Hayden jilatajj wali amuyumpiw uka patat qhantʼir qhanar sarjjäna. "Tunka minutonaka, waynanaka. Jiwasajj -sasa.
  
  Alwat intejj niya torre patjjankir jachʼa jistʼarat ukat jukʼa cheqaruw qhantʼäna. Torren muyu pata thiyapajj pʼeqenakapat jukʼamp llätunka metronak jiljjattäna, ukampis ukajj jan manqhar mantasajj wali jachʼänwa. Tʼunjat nuwasiñ utanakajj taqe cheqanwa jikjjatasïna, chʼojjña amparanakar uñtataw mistunïna, ukat laqʼamp phoqantat thakejj chʼeqa toqenjja, walja jiskʼa qollunakampi muyuntatänwa. Drake jupax walja arxatat cargonak uñjäna ukat mä juk"a samsuwayxäna.
  
  Hayden jilatajj Lauren kullakarojj akham sänwa: "Akanktanwa" sasa. "Helicóptero ukarux junt"u uraqir puriñapatak wakicht"asipxam sapxam".
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Amuyatamat sipansa jukʼamp juntʼu" sasa.
  
  Taqi uka equipox uñch"ukipxänwa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Janiw alayaru" sasa. "Alaya. Alaya."
  
  Castillo patat markax wali qullunakan jikxatasi. Utanakax nuwasiñ utanakat juk"amp jach"aruw sartapxäna, ukat jach"a thiya pirqanakaw jupanak tuqir jalxatäna. Uka pirqanakatwa pusini mä equipojj ajanunakap chʼuqtʼata ukat armanakapas taqpach dibujat tʼijtjjapjjäna.
  
  Drake chachajj uka estilo uñtʼäna. "Maldita, akax mä jan walt"äwiwa. SAS" sasa.
  
  Dahl chachajj nayrïr kutiw nuwasïna, ukampis armap antutañat sipansa, imantasaw uka cajat katthapïna ukat pachpa nuwasiñ utanakaruw jaltawayjjäna. "Inglés markankirinakax kunaymaninak lurañatakix chiqap amuyunïpxiwa. Uñtaña..."
  
  Drake chachajj uñkatataparuw arkäna. Ch"axwañ utanakax mä jach"a arco ukanw quta thiyakama ukat ch"axwañ qutakama. Jupatï horasapar sum wakichtʼapjjäna ukhajja, helicópterojj patat jan ukajj tukuyaruw chʼiyjaspa. Drake jupax mä qawqha disparos ukanakaw británico kayunak manqhankir qhuru hormigón ukar jaquntañ amtäna, ukax juk"ampiw juk"amp ch"amanchawayi ukat equipo ukarux mä juk"a raquítico fortificación ukar makhatañatakiw tiempo churawayi.
  
  Alicia kullakajj wal muspharäna. "¡Janiw jach"a jach"a tukurïkti!"
  
  "¿Kunapachas llaktʼasiñ jaytxasma?" Kensi kullakajj amuyuparjamaw jupar jakʼachasïna, thakinjja mä jukʼa chʼalljjtayasïna.
  
  "Ay perra, jumax aka qullqi churañamawa." Alicia kullakajj jan sum amuytʼasisaw istʼasïna.
  
  "¿Ukham lurasmati? Naya qhepäjjat qheparañakiw chʼamachasiñama. Ukhamatwa, kunapachatix balamp jiwayatäxäta ukat arnaqasiñ ist"ä ukhax ritmo apthapiñ yatxa" sasa.
  
  Alicia kullakajj coleratatwa chhullunkhayasiskäna. Drake jilatajj jupar yanaptʼäna. "Mossad sat chachat larusiñakiw wakisi." Jupax amparanakap ch"allxtayäna.
  
  "Waliki. Walikiwa, aka chiqat saraqaniñäni ukhaxa, asnuparux sum chhuxriñchjä" sasa.
  
  Drake chachajj nayrïr mä qhawqha lurañanakanwa irpäna. "¿Akax kusiskañjam istʼasiñapati?"
  
  "Fuck off, Drake, ukat juk"ampinaka."
  
  Jupax wali askiw sasaw amuyäna, jaya alayankir nuwasiñ utanakax mä chiqat jaljtañ ch"axwäwinakaruw tukupxäna, ukanx maynit mayniruw saltapxañapäna. Dahl jupaw nayrïr kutix kimsa kayuni ancho pirqa taypin t"ijtäna, ukat uka equipo p"iqinchirïna. Kinimaka aka kutix Smith jupat qhipäxan irnaqañ qalltawayi, británicos ukanakar uñjasa. Drake ukat mayninakax uñisirinakan yaqha chimpunakapat jinchunakap jist"arapxäna.
  
  Ch"axwañ utanakat t"ijtäwix qalltawayiwa. SAS pallapallanakax formación ukat arknaqañ churapxäna, armas ukanakax apthapitaw, ukampis jan mä sonido lurasa. Chiqansa, profesionalan llampʼu chuymanïñax mä razonakïspawa; Turistas ukanakat sipansa, uka chiqan jakirinakax jamasat ukhamarak wali seguro ordenanak munapxi.
  
  Drake chachajja, kayunakapatakejj taqe chuyma amuytʼañaw wakisi sasaw amuyäna. Sapa ladonkir qarqa ukat jukʼat jukʼat qotar saraqatapajj janiw kuna mayjtʼäwis utjkänti, kayu manqhankir seguro zona ukakiw mayjtʼayäna. Jukʼat jukʼatwa kurvatäna, suma kʼachachtʼataw mä kikpaki, mä kurvajj jan saytʼaskäna. Janiw khitis juk"ampi juk"ampi, janiw khitis liwxatkänti. Amtapar chika thakin puripkäna ukhajja, muytʼir hélicenakan istʼasitapajj jiñchunakaparuw phoqantäna.
  
  Drakex k"achat k"achat alaxpachar uñtäna. Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Janiw jiwasanakäkiti. "¡Maldita francés!"
  
  Ukax janiw mä chiqap amtäwikanti, jan ukasti jichhakamax jan utjatapat qhanañcht"añapänwa. Qhipa pachanx jank"akiw mantapxta. SPEAR ukankirinakax juk"amp juk"ampiruw sarapxäna. Drake jupax pä pallapallanakan ajanunakap uñjäna, ventananakat colerat uñch"ukiskäna, ukatx juk"amp pä pallapallanakaw chika jist"arat punkunakat warkt"atäsipkäna, armanakap muytayasaw cerrojo sum ch"iqt"apxäna.
  
  Dahl chachajj jan samartʼasaw akham säna: "Cheqa parlañataki" sasa. "Inas jan wali amuyunïkchïnjja. Gran Bretaña markankir wila masinakax tukusxiwa" sasa.
  
  Mä jaqirjamaxa, Drake, Smith, Hayden ukat May jupanakax armanakap jiltayapxäna ukat pallapallanak jiwayapxäna. Uka balanakajj jakʼachasir helicópterot ricochetänwa. Vidrio p"akjataw uñjasiwayi ukat mä jaqix sogapat jaquqaniwayi, ukat alayax uraqiruw wali ch"amampiw ch"allt"asiwayi. Helicópterojj maysaruw sarawayjjäna, Hayden chachan balanakapampiw arknaqapjjäna.
  
  Ukat llakitaw akham säna: "Francés jaqinakax janiw fans ukhamäpkiti.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Kunatï jan yatktan uk yatiyapjjeta" sasa.
  
  Yorgi kullakajj jankʼakiw Dahl jilatarojj pasäna, ukat perqa anqäxankir pataruw katjäna, ukat uka cajaruw qhipäxar amparap luqtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Akanwa, aka churita" sasa. "Perqa patxaruw sum jikxatastxa, ¿janich ukhamäki?"
  
  Dahl jupax ch"axwañ munkaspas ukhamaw uñt"asi ukampis chika taypinx caja ukarux pasawayiwa. Sueco jaqix janiw parkour ukan machaqäkänti, ukampis Yorgi jupax profesionalänwa. Rusox wali ch"amampiw sartawayi, pirqat t"ijt"asa ukat niyaw ch"axwañ utanakar jak"achasxäna.
  
  Alicia kullakajj jupanakar uñjäna. "Ay mierda, jichhax ch"axwapxita."
  
  "Ukham lurasiskakispawa" sasa. Drake jupax francés helicóptero ukar inclinat uñjäna ukat mä aterrizaje ukar mantanitayna. Jan walt"awix akawa, jupanakax apuntañatak sayt"asipxani ukhax británicos jupanakax katjasipxaspawa. Disparañatak tʼijtjjapjjäna ukhajja, inas liwjjatapjjchïna jan ukajj jankʼakiw chʼajjwapjjaspa.
  
  Dahl jupax armap luqxatäna. Jupampi Haydenampix helicóptero ukarux anatañar kutt"anxasax pallapallanakamp jiwayapxäna. Jichha kutix barconkir pallapallanakax nuwanak kutt"ayapxäna. Conchas ukanakax castillo pirqanakarux jiwayir uñacht"äwimpiw ch"uqt"apxäna, ukat thiya manqharuw ch"allt"apxäna. Hayden jupan pachpa ninapax helicóptero ukan cabinaparuw ch"allt"äna, metales ukan puntanakapat thuqt"äna. Drake chachajj pilotojj colerasiñampi ajjsarañampiw kisunakap chʼalljjtayasir uñjäna. Mä super jank"ak uñakipañax SAS ukankirinakax helicóptero uñch"ukisipkatap uñacht"ayi - ¿mä suma chimpu? Inas jan ukhamäkchiti. Jupanakax ch"axwañ armanak jupanakpachatak amparanakap katuqañ munapxäna.
  
  Jan ukajj gobiernopan jachʼa jilïr jaqetaki.
  
  Mä voleibol de disparos ukaw uka jamachʼirux jalluntäna, ukatwa umaruw jaquntäna ukat yawxarakïna. Dahl jupax qhipa patak metros pirqat aprovechasiwayi, ch"axwañkamax jaquntañataki ukat liwxatañataki, ukampis janiw jayarst"känti. Uka patatjja, wali qhorupunïnwa. Ukampis luratapax yaqha salvo helicópteroruw khitäna, ukat qhiparux pilotox chuymap aptʼasïna ukat uka jamachʼix uka chiqat jayaruw tʼijtäna.
  
  Alicia kullakajj jan chʼamaniw jachʼat arsüna.
  
  "Janiw jichhakamax ukat mistkiti." Drake chachajj maynit maynikamaw nuwasiñ utanakat jaltawayjjäna, jan kuna usuniw ukat wali amuyumpiw uraqir purirakïna.
  
  Laurenan arupax uka conexión ukar ch"amakt"ayat amukt"añ p"akintawayi. "Helicóptero ukax jak"achasisinkiwa. Kimsa tunka segundonaka" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Perqa patjjankapjjtwa" sasa.
  
  "Jïsa, nayajj amuyassmawa. Distrito de Columbia ukax mä satélite ukaruw uka operación ukar apayanitayna".
  
  Drake-x yaqha pachaw uka ch"axwäw jikxatañatakix munasïna. -¿Yanapt"añataki? sasaw jankʼak jisktʼäna.
  
  "¿Kunatsa yaqhax?" Hayden jilatajj jankʼakiw kuns luräna.
  
  Drakex niyaw ch"akhanakap ch"allt"asiwayi janïr amuykasax ukax inas jan wali amuyunïpachänti kunatix jichhax utjki ukanak uñjasa. Chiqansa, janiw yatkänti khitinakas yaqhax uka amukt"at americano entonaciones ukat SEAL Team 7 ukan arunakap ist"apxäna.
  
  Qhanapuniw janiw Hayden-arux uñt"ayaskiti.
  
  Helicópterojj nayraqatapanwa uñjasïna, nayrap alayaru, qota patjjaruw jankʼak jalnaqäna. Yorgi jupax ch"axwañ utanakan tukuyapanx niyaw suyt"askäna, ukanx mä jisk"a muyu torreta ukaw jisk"a quta thiyar uñtatäna. Dahl sat chachajj jankʼakiw jupar purïna, ukat Hayden chachajj jupar purirakïnwa. Uka helicópterojj jakʼachasïna.
  
  Drake jupax Alicia kullakaruw jaytawayi ukat Kinimakaruw pasañapatak yanapt"awayi. Wali juk"at juk"at sarnaqasax amparap uñacht"ayasaw SAS ukar señal uñacht"ayäna. Kimsa tunka metronak torret jayaruw sayt"äna.
  
  SAS ukax sayt"awayarakitaynawa, yaqha kimsa tunka metronak alturani.
  
  "Janiw jan walt"ayat jaqinakar munapkti" sasaw jach"at arsüna. "Janiw jiwasanak taypinkiti. ¡Nanakax pachpa maldito ladonkapxtwa!"
  
  Pistolanakajj cuerpoparuw uñachtʼayasi. Uka alayatxa Dahl sat chacharuw arnaqasir ist"äna: "Jan ukhamäxapxamti..." sasa.
  
  Drake jupax juparux sintonizataynawa. Ukat akham sarakïnwa: "Amuktʼasmawa" sasa. -Janiwa walïkiti -sasa. Taqinipuniw akan pallapallanakätanxa, maldito francés jaqinakas ukhamarakiwa -sasa.
  
  Ukax mä jan uñt"at chuckle ukaw utjawayi. Qhiparusti, mä jach"a aruw "Ordenar" säna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Dude, nayajj yattwa" sasa. "Kawkhantï jikxataskta uka chiqanwa jikxatasiyäta. Pachpa kamachinak katuqapxta, ukampis janiw fuerzas especiales amigas ukanakarux pallapallanak jiwayapkäti... jan ukax nayraqat pallapallanak jist"antapxani".
  
  Uka phisqa chimpunakat maynïrix mä juk"a jilxattawayi. Ukat akham sarakïnwa: "Cambridge" sasa.
  
  Jupajj akham sänwa: "Drake" sasa. "Matt Drake sat chachajj ukhamänwa" sasa.
  
  Uka qhipat amukt"añax uka sarnaqäw yatiyäna. Drake jupax standoff ukax tukusxatap yatïna... jichhax. Ukhamäkchïnsa, jutïr chʼaxwäwit yaqha samarañaw wakisïna ukat inas samarañamp parltʼasiñas wakischispa. Uka elite pallapallanakat juk"amp tantachasipxaspa ukhax juk"amp seguro ukhamaw jikxatasipxani.
  
  Taqinitaki.
  
  Jupax p"iqip ch"allxtayäna, kutt"awayxäna ukat sarxäna, uka amparap luqxatäna, ukax helicóptero manqhar jaquntañ yanapt"äna.
  
  -¿Jupanakax wali thayapxiwa? -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  Drake jupax sumakiw jikxatasïna kunawsatix helicópterox liwxatäna, jayaruw sarxäna. Jupajj akham sänwa: "Yaqhañäniwa" sasa. "Jutïr kutin chʼaxwañar puriñäni".
  
  Lauren kullakajj jupamp chikaw qontʼatäskäna, ukajj muspharkañänwa. Ukat qhanañchtʼañatakejj akham sänwa: "Helicóptero aptʼataw jutta" sasa.
  
  "Kuna? ¿Kunjamsa jumatakix uka amtawix gusttamxa?"
  
  Jupax indulgente jachaqt"asisaw jachaqt"asïna. "Janiwa. Nayajj jutta, kunattejj aka cheqan lurañanakajajj tukusjjewa" sasa. Uka helicópterojj inti jalsun qhantʼat oladanakat sipansa wali jachʼaruw sartasïna. "Africa markat jutir esquinaruw sarapxta".
  
  "¿Kawkïris kawkhans utji?" Drake chachajj cinturón de seguridad uchasïna.
  
  -China markanxa. Ukat wayna, ¿walja lurañanakax utjistuti" sasa.
  
  "¿Yaqha kayuk sariri? ¿Kuna horasas aka kutixa?"
  
  "Inas taqi kunat sipansa jukʼamp jan walix utjchispa. Buckle up, amigonakaja. Genghis Khan jupan kayunakap arktañ amtapxta".
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Lauren kullakajj uka equiporojj jachʼa carga helicóptero qhepäjjat jukʼamp sum sarnaqapjjam sasaw säna ukat mä pila papelanak mayjtʼayarakïna. "Nayraqataxa, ch"axwañ armanaka ukat Aníbal ukanak thakhit apsuñäni. Kuntix uka caja ukan jikxatapkta ukax Proyecto Babilonia lurañ amtanakawa, ukax pä tonelada, patak metros ukch"a supercañon ukhamawa. Saddam Hussein jupan mayitapa, 60 maranakan yatxatäwinakat apst"atawa, ukatx 80 maranakan luratawa. Hollywood ukan ajayupax aka taqpach asuntonx jikxatasiwayi. Superarmas ukanakax cargas útiles ukanakaw espacio ukar khithaspa. Jiwayata generalanakaru. Jiwayata civiles ukanakaru. Kunayman alañanaka tunka payan markanakat jan yatiyañataki. Qhipa diagramas ukanakax uñacht"ayiwa, aka arma espacial ukax inas luratächïna, ukhamat kuna dianarus, kawkharus, mä kutikiw ch"allt"aspa".
  
  Dahl chachajj wali munasiñampiw nayrar jaltʼäna. -Mä uruxa? Kunata?"
  
  "Janipuniw mä arma aptʼasiñjam luratäkänti. Uka lanzatapax mä imprenta jaytañapäna, ukax mä ratukiw kunayman ch"amanakan uñjatäñapäna, ukat t"unjatäñapänwa. Ukampis... inas jan walinakax nayratpach luratäxchïna" sasa.
  
  "Kuna amtampis lurasini ukarjamaw lurasini." Kensi kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jïsa, walja modelonakajj mä huelga jachʼa chʼajjwañ amtampiw lurasïna. Mä ch"ama nuclear ukar jan jark"at lurañapatak wayt"añataki. Ukampis jichha tiempon tecnología toqetjja, uka amuyujj jukʼampiw chʼajjwasi" sasa.
  
  "Walikiwa, walikiwa" sasaw Smith chachajj jachʼat arsüna, wali chʼakhanakap chʼalljjtayasïna ukat jaya, wali chʼama tʼijuñat chʼakhanakap uñakipäna. "Ukhamajj nayrïr caballerojj sepulturapanwa mä jachʼa cañón espacial lurañ amtanakajj imatäjjäna. Jiwasax ukanak jikxattanxa. Yaqha markanakax janiw uk lurapkänti. ¿Kunas jutïrin utjani?
  
  Lauren kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Nayraqatajja, uka sutijj "samartʼañ cheqanaka" sasaw qhanañchi. Aníbal chachajj jan chimpuntat sepulturan imtʼatätap amtapjjañamatakiw suytʼaskta, inas jan utjkchiti. Uñchʼukiñajj waljanitak jan respetompi uñjatäspawa. Jan mayjtʼayas jaytañajja, mayninakar jan respeto uñachtʼayañawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Ukat ukhamaw sarantaskakiwa. Pachpa sarnaqäwi, mayj mayj agenda uraqpachan."
  
  "Uka yatiyäwinak terroristanakan amparapar purtʼaspa uk amuytʼañäni. Nayax sañ muntwa taqi markanakax jichhax Caballeros ukar arknaqapki ukanakax jasakiw jupanakan super cañón lurapxaspa. Ukampinsa..."
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Akaruw aka gobiernon yaqhep faccionanakapajj amtanakap aljasipki" sasa. "Kunalaykutix waliw jan yatipkti sapa equipo oficialmente sancionat uñt"ayasiñapataki". Jupajj ukham amuyapkchïnjja, janiw yaptʼañapajj wakiskänti.
  
  Helicópterox qhana ch"uxña alaxpachanw jaltxatayna, janiw kuna turbulencias ukat suma junt"uñas utjkänti. Drake chachajj niya mä urutjja, nayrïr kutiw samartʼañ puedïna. Nayra arumax jach"a Aníbal sat jaqin samarañ utapan qunqurt"asitapax janiw iyawsañjamäkänti.
  
  Lauren kullakajj jutïr archivoruw sarjjäna. "Qhipa Taripäwin ordenapat amtastati? Nayajj jumanakar chʼamañchtʼapjjäma. "Oraqen pusi esquinanakapanwa Pusi Caballeronakar jikjjatapjjayäta, ukat Qhepa Taripäwin Ordenan amtap uñachtʼayapjjarakta . Khitinakatix Cruzada de Juicio ukat uka qhipat qhispipkani ukanakax chiqaparuw apnaqapxani. Jumatix aka ullart"asksta ukhax chhaqtxapxtwa, ukhamax wali amuyumpiw ullart"añama ukat arktañama. Qhipa maranakax uraqpachan revolucionanakan qhipa pusi armas ukanakap tantacht"añanw sarnaqapxta - Ch"axwäwi, Conquista, Mach"a pacha ukat Jiwaña. Mayacht"asisaw taqi gobiernonakar t"unjapxani ukat machaq jutïr jist"arapxani. Wakichtʼatäñamawa. Jupanakar jikxatapxam. Uraqin pusi k"uchunakapar saraña. Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxataña ukat Khagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan ukar 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw sarawayxi, Conquista ukax ataúd ukar uchasa. Chiqpach Qhipa Taripäwi jark"aqir P"iqinchäwiruw jikxatapxta. Ukat ukakipkarakiw jiwayañ codigox kunapachatix Caballeronakax uñstapkän ukhawa. Awkin chʼakhanakapanjja, janiw kuna chimpunakas utjkiti. Indio jaqix armas ukanakamp muyuntataw jikxatasi. Jichhasti Qhepa Taripäwin ordenapajj jumanak taypiw jakaski, wiñayatakiw apnaqani" sasa.
  
  Drake chachajj uka wakiskir puntonak mayachthapiñ yantʼäna. "¿T"unjañ tuqit código? Chiqpachansa janiw akax istʼaskiti. Ukat "chiqpach Qhipa Taripäwi". Ukhamajj nayrïr kimsanak neutralizañäni ukhasa, qhepïrijj cheqpach humdinger ukhamäniwa" sasa.
  
  Lauren kullakajj nayraqatapan utjkäna uka yatxatäwit parlkasajj akham sänwa: "Jichhakamajja" sasa. "Washington markan amuyt"ir tamapax walja amuyunak uñstayawayiwa".
  
  Drake chachajj mä segundokiw chʼamaktʼäna. Sapa kutiw yatxatäwinakat arsuñ ist"äna, sapa kutiw mä think tank ukan arsutäna, pä arunakakiw p"iqipanx cartelera tama wila neón qhananakar uñtat qhant"äna.
  
  Karin Blake kullakajj ukhamänwa.
  
  Walja tiempo jan ukankatapajj janiw sum yatiykänti. Karin kullakajj jupanakan jutïr misión ukhamäspawa. Jupajj llampʼu chuymampiw uka llakinak mä jukʼa tiempotakejj maysar apanuküna.
  
  "... payïr caballerox Conquistador satawa. Payïr qhanañchäwix mä kagan tuqitwa parli. Uka tuqitx Genghis Khan jupax Conquistador ukhamawa sasaw amuyt"tanxa. Genghis Khan sat chachajj 1162 maranwa nasïna. Jupax, chiqpachansa, mä atipt"äwiwa. Jupax Asia ukat China uksan walja chiqanakap katuntäna, ukat ukat juk"amp uraqinakas katuntäna, ukat Imperio Mongol ukax nayra pachanx juk"amp jach"a imperio contiguo ukhamänwa. Kahn sat chachajj yapu apthapirirakïnwa; nayra pachanx walja chiqanakanwa pasawayi, ukat kunjamtï nayraqat sisktanxa, jichhürunakan jakapki ukanakatxa, sapa pä patak jaqinakatxa mayniw Genghis Khan sat chachan familiarapa" sasa.
  
  Mai kullakajj cluck sasaw säna. "Waw, Alicia, jupax mä chacha versión jumar uñtasitawa."
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Aka waynax chiqpachapuniw kunjams wawanïñ yatïna".
  
  "Aka jaqin chiqpach sutipax Temujin satänwa. Genghis Khan ukax mä título honorario ukhamawa. Uka waynax llätunk maranikïskänwa, awkipax venenompiw jiwayatäna, ukat taykapax paqallq yuqall wawanakar sapakiw uywañapatak jaytawayi. Jupampi tawaqu warmipampix secuestratapxarakïnwa, ukat panpachaniw mä qhawqha tiempo esclavonakjam sarnaqapxäna. Taqi ukanakax utjkchïnxa, pä tunk maranïkasas wali qhuru p"iqinchirjamaw utt"ayasïna. Jupax "uñisirinakamar jak"achasipxam" uka arunak jaqir uñt"ayi kunatix jilpach jach"a generalanakapax nayra uñisirinakapxänwa. Jupax janipuniw mä cuentas jan askichat jaytkänti ukat 40 millones jaqinakan jiwatapatx jupaw juchani sasaw sapxi, ukat uraqpachan jaqinakax sapa patakatx 11 ukharuw jisk"achawayi. Jupax kunayman religionanakaruw katuqawayi ukat nayrïr sistema postal internacional ukham lurawayi, oficinas de correos ukat estaciones de carreteras ukanakamp apnaqasa, ukax imperio ukan taqpach chiqanakan jikxatasi".
  
  Drake chachajj asientopanwa mayjtʼasïna. "Walja yatiyawinakaw katuqañatakix utji".
  
  "Jupax Imperio Mongol ukan nayrïr Khagan satänwa."
  
  Dahl jupax ventana tuqit lup"iñat jithiqtawayi. "¿Ukat samarañ utapa?"
  
  "Walikiwa, jupax China markan imt"atawa. Mä jan chimpuntat sepulturanwa" sasa.
  
  Alicia kullakaxa wali ch"amampiwa säna. "¡Jïsa, maldición, chiqpachansa jupax ukhamänwa!"
  
  "Ukhamaxa, nayraqatax África ukat jichhax China markax aka uraqin pusi k"uchunakapat pä k"uchuruw uñt"ayi" sasaw Mai kullakax jach"at amuyt"äna. "Jan ukax Asia uksankchi ukat continentes ukanakat parlasktan ukhaxa."
  
  Smith jilatajj akham sasaw amtayäna: "Paqallqonakaw utji.
  
  Lauren kullakajj jan amuytʼasisaw akham säna: "Janiw sapürus ukhamäkiti" sasa. "Ukampis qhipüruw uka tuqit puriñäni. Jiskt"awinakax akanakawa: ¿kuna armas de conquista ukat kawkhans Genghis ukan samarañapaxa?"
  
  Kenzi jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Mä jaysäwijj China markawa sasaw amuyta" sasa.
  
  "Genghis Khan chachajj niya 1227 maranwa jan amuytʼkay jan waltʼäwinakan jiwjjäna. Marco Polo jupax infección ukan utjatapatw sasaw arsuwayi, yaqhipanakax veneno ukan utjatapata, ukatx yaqhipanakax princesa ukan ch"axwañ yänakjam apsutapatw sasaw arsuwayi. Jiwatatsti, janchipax markaparuw kutt"ayatäñapäna, Khenti aimag ukar kutt"ayatäñapänwa, costumbre ukarjama. Jupax Burkhan Khaldun qullun Onon jawir jak"an imt"ata sasaw amuyasi. Ukampis khititï amay imañ procesión ukamp jikiskäna ukanakax jiwayatäpxänwa sasaw leyendanakax sapxi. Uka qhepatjja, jawirajj Caen chachan sepulturap patjjaruw mayjtʼayasïna, ukat taqe pallapallanakajj uka procesión lurapkäna ukanakajj jiwayapjjarakïnwa". Lauren kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Uka tiemponjja, jakañasa jakañasa janiw kunäkisa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Kunjamtï jichhajj oraqpachan yaqhep cheqanakan luraski ukhama.
  
  "Ukhamajj wasitatwa bucear sarjjapjjta?" Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Janiw khitis wasitat buceo tuqitx kuns arskänti. Akax janiw nayan wali suma talentojakiti" sasa.
  
  Mai kullakax kunjamatsa uka arunak manq"antañ atipjäna, ukax lakapat qhispiñatakis wakicht"atäkaspas ukhamaw amuyasïna, uka lantix chhuxriñchjasïna. "Janiw nayax bucear sarkti" sasaw qhiparuxa säna. "Qullu patjjan utjaspänwa. ?"
  
  "Chiqpachansa, ukatwa China markar uñch"ukipxta", sasaw Lauren jupax saraki. "Ukat Genghis Khan sat chachan sepulturapa. Jichhax yatiyapxañamatakix NSA ukat CIA ukax tunka tunka thakhinak apnaqapxi, jiwasan atipt"asirinakasat yatiyawinak apthapiñataki. Chiqpachansa francés jaqinakax mä jaqiruw chhaqhayapxäna. Inglés jaqinakax jiwasanakamp chikaw sarxapxäna. Qhipharux rusas ukat suecos ukanakax turco ukanakax suyt"atapat sipans juk"amp jank"akiw uka chiqar q"umachapxäna. Jiwasax janiw Mossad ukat chino ukanakat yatisktanti. Uka kamachinakax pachpakiw qhiparaski. Ukampirus mä kunaw utji... Chiqans jichhax Secretario Qrow juparuw línea ukan jikxatastxa".
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Qrow jilatajj jupamp Laurenamp parltʼasipkäna uk istʼaspawa, ukampis ukajj jutañapänwa. Equipopa, familiapajja, yaqhanakjamarakiw imantat yatiyäwinakanïpjjäna. Uñchʼukiskäna ukhajja, mayninakajj ukhamarakiw jikjjatasipjjäna ukat Lauren kullakajj ukham yatiyäna sasaw qhan amuyasïna.
  
  Washington markax nayratpachaw agenda ukanïnwa.
  
  Qrow-an arupax iyawsayañjamaw ist"asïna. "Janiw jumat sipan jukʼamp yatkaspa ukham tukuskäti, aka particular misión tuqitxa. Janiw aka uraqinkkiti. Ukampis nayax yattwa akax mä campo de minas políticos ukhamawa, yaqhip ch"axwañ markanakasan jach"a niveles ukanx intricacidades ukat intrigas ukanakaw utji".
  
  Janiw EE.UU. markat arsuñax wakiskiti, Drakex amuyt"äna. ¡Kunas janipuniw ukhamäkiti!
  
  "Chiqpachansa, yaqhip administraciones ukanakax ukankapki ukanakat musphart"atatwa", sasaw Crowe jupax qhanan arsuwayi. "Jiwasamp chika irnaqapxaspaw sasaw amuyayäta, ukampis kunjamtï sisktxa, inas jan kunjamtï amuyaski ukhamäkchiti" sasa.
  
  Mä kutimpiw Drake chachajj arunakap mayj amuyäna. ¿Caballero misión tuqit parlaskäna? Jan ukajj ¿kunas jukʼamp sapa maynitak utji?
  
  "¿Ukatakix kuna razonas utji, señora Secretaria?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Kunas jan yatktanti?"
  
  "Walikiwa, janiw nayajj uk yatkti. Ukampis nayas janiw taqe ukanak yatkti. "Janiw jarkʼañas utjkiti" siski uka arojj política toqenjja janiw sinti utjkiti."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukatjja, uka armajj pachpakiwa" sasa. "Akax nayrïr supergunawa. Jupatï luratäspäna, terroristanakar aljaspäna ukhajja, uraqpachan mä rescate mayipjjaspäna" sasa.
  
  "Yattwa. Aka... Qhipa Taripäwin Orden" sasaw uka sutix uñisiñampi säna, "qhanapuniw mä plan master uñstayawayxi, jutïr maranakatakiw jaytawayi. Wali askiwa, israelitanakax jaya pachaw jist"antapxäna. Ukampis llakisiñawa, janiw uka específico amtar jikxatapkänti. Aka esquema" sasa.
  
  Jichhakamax Drakex janiw aka jawsañanx kuna askis ukx uñjkänti. Jupax qhipäxar qunt"asisaw nayranakap jist"arasïna, aruskipäw ist"asa.
  
  "Jumax yaqhip yaqhanakaruw salto lurasma. Israel ukat China uka markanakakiw MIA ukankapxi. Normal kamachinakax apnaqasi, ukampis uka armar puriñamawa ukat nayraqat katuqañamawa. América markax janiw atipkaspati akax jan wali amparanakar jaquntañapataki, kunayman kasta. Ukat amuyasim, LANZA. Ukanjja, nayrampi jikisiñat sipansa jukʼampiw utji" sasa.
  
  Drake sat chachajj qontʼasïna. Dahl sat chachajj nayrar jaqtʼasïna. "¿Akax yaqha kasta iwxt"awiti?" -sasawa jiskht"äna.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw yatjjatäna, ukampis jefepajj janiw llakisiñ uñachtʼaykänti. ¿Qhipanakam ch"uqt"asiñama? Janitï nayrax aka americano aru ist"kaspän ukhax janiw kuna amuyunaks aka aruchjarux uñt"ayaspänti. Amuyunakapax Smith ukat Josué jupanakan Perú markan jiwatapatw kutt"awayxi. Ukhamatwa jupanakan jan istʼasirïpjjatapajj kunja manqhas utjäna uk yatjjatäna. Mä común pallapallarjamaxa, mä pallapallarjam uñjata, jupax wali llakitaw uñjasispäna. Ukampis janiw pallapallanakäxapxänti - sapa uruw ch"ama amtawinak lurañar wayt"atapxäna, pampan, presión ukan. Jupanakax waranq waranqa jaqinakan jakawip amparanakaparuw apt"asipxäna, yaqhip pachax millón millón jaqinakan jakawip apt"asipxäna. Ukajj mä jan uñtʼat equipopunïnwa. Janiw jukʼampi utjxaniti.
  
  Jumax qhipa pantjasiwimarjamakiw suma jaqïtaxa. Qhip qhipa pantjasitamatakiw amtasi. Uraqpachan irnaqawipanx ética ukax utjiwa. Jupax irnaqaskakiña, ch"axwaskakiñaw juk"amp askixa. P"iqim uma patxaruw uñjañama - kunatix millones de tiburones ukanakaw akapach muyuntapxi sapa kuti, ukat sayt"asisma ukhax umamp chhaqhayasismawa jan ukax ch"iyjataw uñjasisma.
  
  Qrow jupax mä tenso pep talk ukampiw tukuyäna ukatx Hayden jupanakaruw uñtäna. Jupax comunicadoraparuw llamkt"äna ukat mä ajanu lurarakïna.
  
  "Jan armasimti".
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Mä canal jist"araña.
  
  "Nayax amuyta, Tomb Raider ukan sapürunjam yänakapat sipanx wali mayjäniwa". Yorgi kullakajj arsüna. "Gobierno pallapallanakampi, yatxatirinakampiw uñkatasipxta. Jan uñt"at facciones, inas traidores ukhamächispa. Jiwasax pacha chhaqhat jaqinakar thaqhasktanwa, walja maranak jayarst"at yurita. Mä nayra ch"axwañ jan wali jaqin profeciaparjamaw arktasipkta, kunjamtï jupax munkäna ukhama". Jupax amparap luqxatäna. "Janiw kuna jan waltʼäwis utjki ukanak apnaqañjamäkiti".
  
  "Nayaw mä Tomb Raider ukar jak"achasta, kunjamtï jumax jikxataskta ukhama", Kensix jachaqt"asisaw säna. "Akax... taqpach mayjawa."
  
  Alicia ukat Mai jupanakax israelitaruw uñch"ukipxäna. "Jïsa, jiwasax jan wali jan wali sarnaqäwimat armasiñ yattanwa, ¿janich ukhamäki... Twisty?"
  
  Uka sueco jaqix nayranakap ch"irmthapïna. "Naya... um... naya... ¿kunas?"
  
  Kensi kullakajj uka taypinkänwa. "Ukat nayax amuyta, circunstancianakax janipuniw kuna cargos comprometidos ukar jaqukipapktamti, ¿janich ukhamäki, Alicia?"
  
  Inglés warmix amparap luqxatäna. "Jan wali lurañanakat wali parlasktanti janicha ukarjamaw lurasini. Yaqhep compromiso cargonakajj yaqhep toqet sipansa jukʼamp askiwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jiwasax wali ikiskañäni ukat wali amuyumpi sarnaqañäni ukhaxa, ¿Genghis Khan sat jaqit liytʼañ qalltsnati, ukat kawkhansa sepulturapax utji?" Washington markan mä think tank ukax taqpach wali sumawa, ukampis jiwasax ukanktanwa ukat kuntix jan uñjapkan uk uñjañäni. Jukʼamp yatiyäwinak chʼamthapisma ukhajja, payïr arma jikjjatañatakejj jukʼamp chʼamaw utjistu" sasa.
  
  Dahl chachajj iyaw sänwa: "Ukat aka cheqat jakkir mistjjapjjam" sasa.
  
  Tabletanakajj muyuntapjjänwa, jukʼakiw jaljañatakejj utjäna. Aliciax nayrïr kutiw correo electrónico ukat Facebook ukan uñakipañ tuqit arnaqasïna. Drake jupax yatïnwa janiw mä dirección de correo electrónico ukax utjkiti, janirakiw medios sociales ukan nayrïr p"iqinchawipax utjkiti, ukat juparuw uñch"ukitayna.
  
  Jupax pout sasaw säna. "¿Serio tiempo?"
  
  "Uka, jan ukax mä juk"a samart"aña, munasiña. Chiqpachansa China markax janiw amparanakap jist"arat katuqkitaniti".
  
  "Suma punto" sasa. Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Equipos locales ukanakamp jikisiñ munta, ukat jupanakaruw mantañ yanapt"apxañapatak mayirakï. ¿Jichhakamax taqiniw uka amtampix barconkapxi?"
  
  Dahl chachajj jan amuytʼasisaw akham säna: "Walikiwa" sasa. "Janipuniw Genghis Khan chachar China markar arknaqañax amuyirïkti, chikat tunka ch"axwañ markanakamp jan nuwasiñatak ch"amachasisa. Ukampis, hey" sasaw amparap luqxatäna, "yatiraktawa yaqha yant"añ tuqit parlapxi".
  
  Alicia kullakajj uñchʼukisïnwa, ukatsti pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Janiw kuna arsuwinakas utjkiti. Sinti jasakiwa -sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jichhajj mä jukʼa jukʼamp yatiyañaw jukʼamp askixa" sasa.
  
  "Jumampi nayampejj panpachaniw, Yorkies." Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jumampi nayampi, panpachani."
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Uka horanakajj jan amuyasisaw tʼijtjjäna. Uka helicópterojj gasolina uchañapatakiw obligat uñjasïna. Yaqha equiponakat yatiyäwinak jan utjatapax chuym ch"allxtayiriwa. Hayden kullakajj Genghis sat chachan sepulturapat walja yatiyäwinakampiw chʼamachasiñapa sasaw amuyäna, ukampis machaq jikjjatañajj chʼamakïnwa. Mayninakax qhanaw mä juk"a pachax ukham lurañ yant"apxäna, ukampis yaqhipanakax qarjataw jikxatasipxäna ukat mä juk"a samarañ amtapxäna, yaqhipanakax jupanakan jan walt"awinakapar askichañax janiw ch"amäkänti.
  
  Uka jiskʼa cheqanjja janiw jan yäqañjamäkänti, cheqansa, jichhakamajj uka equipojj jakʼankjjänwa ukat uñtʼatäjjänwa, ukhamatwa taqe ukanak mä jukʼa apasipjjäna.
  
  Dahl jilatajj utaparuw jawsäna. Wawanakax jupar ist"asax kusisitaw jikxatasipxäna, ukax Dahl juparux jach"a jachaqt"asiñapatakiw yanapt"äna. Kunapachas utar purini sasaw Joannax jisktʼäna. Tensión ukax qhanaw uñjasiwayi, ukax janiw ukhamakiti. Hayden jupax mä juk"a pachaw Kinimaka uñch"ukiñatak apst"asiwayi, kunawsatix jach"a hawaianox tableta pantalla ukar amparapamp ch"allt"askäna. Jupax jachaqt"asïna. Uka aparatojj jachʼa amparanakapan mä postal ukar uñtasitänwa, ukat kunjamsa uka amparanakajj cuerpopar llamktʼäna uk amtasïnwa. Munasiri. Waytayaña. Jupax wali sum uñt"äna ukat ukax jupanakan intimidad ukarux juk"amp ch"amanchawayi. Jichhax amparapan jan walt"ayat puntap uñch"ukiskäna, ukax qhipa misión ukanx manq"antañapatakiw wayt"ata. Uka jan waltʼäwin muspharatapajj nayranakap jistʼaräna. Jakañax jan tukuskir jisk"akiwa, munat masiman munañapamp nuwasiñataki.
  
  Jupajj mä jukʼa samañap katjäna, cheqapunit creypachati janicha uk janiw sum yatkänti. Maldición, jumax janiw ukax merecipktati. Janiw taqe kuntï siskta ukanak qhepatjja. Jupax janiw kutt"añax chiqapar uñjkänti ukat janiw kawkhans qalltañapa ukx amuykänti. Inas mä nuwasïwi, mä situación, mä irnaqäwi ukhamächïna. Inas jakäwipan sarnaqäwipanx sapa pachax ukhamächïna.
  
  Jaqinakax pantjasipxiwa. Jupanakajj pampachasipjjaspänwa.
  
  Alicia kullakajj uk luräna.
  
  Uka amuyt"awix inglés warmiruw uñtañapatak yanapt"äna, kunawsatix helicóptero ukax alaxpachan saraskäna. Akatjamat turbulenciajj cinturonap jukʼamp sum katjjaruyäna. Mä segunda librew liwxatäna, ukat chuymapax kayunakaparuw ch"allxtäna. Ukampis taqe kunas walikïskänwa. Ukajj jakäwit yateqasïna.
  
  Haydenan instintonakapax nayratpachaw irptañataki, kunanaks phuqhañataki. Jichhajj uka instintonakajj jakäwipan yaqha wakiskir lurañanakaparuw jarkʼaqäna, uk amuyjjänwa. Jutïrinjja, mä llakisiñwa uñjäna.
  
  Drake ukat Alicia jupanakax kusisitaw jikxatasipxäna, jachaqt"asisaw mä común tableta ukar llamkt"apxäna. Mai kullakajj Kenzi kullakaruw maytʼäna, ukat uka pä warminakajj turnasisaw uka qollqe maytʼasipjjäna. Kunjamsa mayj mayja jaqenakajj pachpa jan waltʼäwinakar uñjapjjäna ukajj wali muspharkañänwa.
  
  Smith jilatajj Lauren kullakaruw jakʼachasïna. "Kamisaki?"
  
  "Kunjamtï suma jikxataski ukhama, jumax suman jaqi. Jichhajj janiw horasäkiti, Smith" sasa.
  
  "¿Janiw nayax uk yatkti sasin amuyta? Ukampis yatiyapxita. ¿Kunapachas uka pachax purini?"
  
  "Janiw jichhaxa".
  
  Smith jilatajj llakitaw akham säna: "Janipuniw" sasa.
  
  Lauren kullakajj arsüna. "Qhanpacha? Jiwasax mä jiwat thakinktanwa, chacha. Mä ladrillo pirqar ch"allt"asta ukat janiw uka pirqax paskasmati" sasa.
  
  "Pirqa?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa. "Jïsa, mä sutiniwa."
  
  "Saram. Aka pirqaxa" sasa.
  
  Hayden chachajj panpachaniw uka jan waltʼäwi askichasipkäna uk uñjäna. Janiw juzgañatakis ni ukar yanaptʼañatakis ukan utjkänti, ukampis kunjamsa kuna jarkʼañas kuna apasiñs jan waltʼayaspa uk qhan uñachtʼayäna. Smith ukat Lauren jilatanakajj llampʼu chuymamp sañäni, jan ortodoxo chacha warminakäpjjänwa, ukatwa jan uñtʼatäpkänti, inas sum irnaqtʼapjjchïna.
  
  Ukampis jichhajj jan uñtʼat jarkʼäwinakaw thakipan saytʼatäjjäna.
  
  Smith chachajj yaqha amtampiw yantʼäna. "Walikiwa, walikiwa, ukhamax ¿kunsa qhipa urunakanx churtamxa?"
  
  "NAYA? Janiwa. Janiw nayax uka chiqar yatiyañatak sarkti. Ukax CIA jan ukax FBI jan ukax khitis jupanakan lurawipawa".
  
  "Ukhamaxa, ¿kunatsa parlaskta?"
  
  Smith jupatakix ukax mä nayrar sartawiwa. Mä jist"arat, jan ch"axwañ jiskt"awi. Hayden chachajj uka soldadot mä jukʼa jachʼañchasïnwa.
  
  Lauren kullakajj mä jukʼa pächasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Shit" sasa. "Jan wali arunak parlasipkta. Mä televisión. Películas ukanaka. Pankanaka. Wali uñt"at jaqinaka. Yatiyawinaka. Jupax uta lurañ yatiriwa, ukatwa proyectonakat jiskt"asi".
  
  "¿Kuna proyectonakas utji?"
  
  "Taqi ukanakax wali amuyumpiw jisktʼasiñama. ¿Kunatsa kawkïr uñtʼatanakas jan ukajj kawkïr peliculanakas jan lurapkta? ¿Uñstayañ munasmati, Lance?"
  
  Hayden jilatajj jistʼantañ munäna, ukampis janiw jistʼantkaspati sasaw amuyasïna. Uka cabinajj wali jiskʼakïnwa; jiskt"awix wali jach"awa; Smith chachan sutip arsuñax wali sumawa.
  
  "Maynitï jupanakar jan walinak lurañ munchi ukhakiw" sasa.
  
  Lauren kullakajj amparapampiw amparapamp arsüna ukat parltʼasiñajj tukuyjjänwa. Hayden jupax Lauren jupax mä uñt"at terrorista ukamp aruskipt"añatakis jamasat sarxatapatx mä kasta kamachi p"akintaspachati sasaw jiskt"asïna, ukampis janiw Laurenan jiskt"awiparux kunjams frases ukar uñt"ayañax ukx sum amtkänti. Mä juk"a pachax janiw jichhakamax utjkiti.
  
  "Mä horat jukʼampikiw utjjjäna." Piloto ukan arupax sistema de comunicación ukanw jutäna.
  
  Drake jilatajj uñkatasïna. Hayden chachajj ajanupanwa uka amtäwip uñjäna. Dahl jilatampix pachpakïskiwa. Uka equipojj taqe chuymaw yanaptʼasipjjäna, sapa kutiw yatiñanakapar jukʼamp sum lurapjjäna. Qhipa operación uñakipt"añäni sañani. Taqinipuniw taqpach mayj mayj misiones ukar sarapxäna, jan walin encarnación ukar uñkatasipxäna ukat janiw mä rasguños katuqapkänti.
  
  Ukhamarusa, aspecto físico ukanxa. Uka emocional cicatrices - juk"ampirus jupan - janipuniw qullatäkaniti.
  
  Jupax mä minuto nayraqatapan papelanak uñakipt"äna ukat Genghis Khan ukan sarnaqäwip juk"amp ch"amthapiñ yant"äna. Jupax Ordenan qillqatap uñakipäna, uka chimpunak uñacht"ayasa: Akapachan pusi k"uchunakapar sarañamawa. Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxataña ukat Khagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan ukar 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw sarawayxi, Conquista ukax ataúd ukar uchasa.
  
  ¿Uraqin pusi esquinanakapa? Wali jan amuytʼkayakïskiwa. Suertenixa, jichhakamax Caballeros ukan identidad ukan p"iqinchawinakapax qhanaw uñjasi. Ukampis ¿Ordenax Genghis Khan sat chachan sepulturap jikxatpachänti? Ukhamaw amuyasïna.
  
  Kunjamtï helicópterojj jiskʼa thaya taypin chʼiyjaskakïna ukhajja, Yorgijj saytʼasïna ukat nayrar sartarakïna. Lunthataxa ajanupaxa ch"uqt"ata uñnaqt"ani, nayranakapaxa jist"antatänwa, Perú markana ch"axwatapatxa janis mä ñik"uta ikiskaspa ukhama. "Web chachan arsutapan chikanchasiñaw sapxsma, herenciap taypinktwa" sasaw rusax säna, tonadapax kuntix niyaw sañ munkän ukat walpun mulljasitap uñacht"ayäna. "Taqi arsutanakat sipansa jukʼamp jan waliw sapxsma" sasa.
  
  Alicia kullakajj chuym ustʼayasisaw akatjamat atmosférico amortiguador apsuñ yantʼäna. Ukat kusisitaw akham säna: "Khitis uka maldita lesbianajj uk istʼañwa suyaskta" sasa. "Chiqpachansa, Yogi, jumaw ukhamäñama sasaw suyaskayäta".
  
  "Kunjamatsa..." Yorgix chika aruchjaruw sayt"äna. "Nayax chachätwa".
  
  "Janiw nayajj convincikti. Uka jisk"a amparanaka. Aka ajanuxa. Kunjamsa sarnaqapxtaxa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Arstʼpan" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukat taqeniw yatipjjañama, nayajj lesbiana ukhamätwa" sasa. "Jumax yatisktawa, janiw kuna jan walis ni p"inqasiñas utjkiti."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Nayajj yattwa" sasa. "Kunjamtï munkta ukhamäñamawa ukat katuqañamawa. Nayajj yattwa. Yogi ukax utjañap suyt"ayäta, ukakiw" sasa.
  
  Smith jilatajj Lauren jilatarojj jan amuytʼasir uñnaqampiw uñkatäna, ukampis yaqha ukhamajj chʼusa uñnaqampiw uñchʼukïna. Drake jupax uka muspharkañ amuyt"asax uka reacción ukax muspharkañawa sasaw amuyäna.
  
  "Ukax mäkiw jaytawayi", sasaw Kinimakax arsuwiyi.
  
  Drake chachajj pampar uñkatasaw akham säna: "Maynitï jiwaski" sasa.
  
  "¿Inas amigosarux arstʼañapatak jaytañasächi?" Dahl jilatajj akham sasaw säna.
  
  Yorgi jupax jachaqt"asiñ yant"äna. Ukat nayraqatapar amparanakap kattʼasisaw uka chʼusawjan tejapar uñchʼukisïna.
  
  "Janiw jaya sarnaqäwikiti" sasaw mä thiya acentompi säna. "Ukampis aka jisktʼajj chʼamakiwa. Nayax... thaya wilampiw awk taykajar jiwayawayta. Ukat sapa mayniw yuspärta. Ukham luratajat wal yuspärta" sasa.
  
  Drake chachajj amigopan chuymap katoqañatakejj amparap aytäna. "Janiw kuns qhanañchañax wakiskiti, yatisktawa. Akax mä familiakïpxtwa. Janiw kuna jan waltʼäwis utjkaniti" sasa.
  
  "Amuytwa. Ukampis akax nayatakis ukhamarakiwa. ¿Amuyasmati?"
  
  Uka equipojj sapa mayniw pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna. Jupanakajj amuyapjjänwa.
  
  "Mä jiskʼa ayllunwa jakasipjjayäta. Thaya aylluna. Juyphipacha? Janiw maran pachapäkänti, jan ukasti lunthatasiña, jawq"jaña, Diosat jawq"jañaw utjäna. Familianakasaruw aynachtʼayäna, wawanakajarus aynachtʼayarakïnwa. Nayax suxta jaqinakat maynïritwa, awk taykajasti, janiw aguantañjamäkänti. Jupanakax janiw jank"ak umañ puedipkänti, ukhamat urunak jan ch"amäñapataki. Jupanakax janiw arumanakax jakañapatak sum kutt"ayañjamäkänti. Jupanakax janiw mä thakhi jikxatapkänti nanakamp apasiñatakis ukat uñjañatakisa, ukatwa mä thakhi jikxatapxatayna uka jamuq mayjt"ayañataki".
  
  Alicia kullakajj janiw kunjamsa jikjjataskäna uk katjjaruñjamäkänti. "Janiw kunjamtï istʼaski ukhamäkaniti sasaw suytʼaskta".
  
  "Mä tardejja, taqeniw autot tantachtʼasipjjerïta. Uka markar sarañ arsuwayapxta sasaw sapxi. Walja maranakaw markar jan visitt"apkti ukat jiskt"asipxañajapunïnwa, ukampis..." sasaw amparap luqxatäna. "Wawanakäpjjayätwa. Jupanakajj awk taykasanakäpjjänwa. Uka jiskʼa ayllut sarjjapjjäna, janipuniw mayampsa uñjjjapjjti" sasa.
  
  Hayden chachajj May jilatan ajanupan jaya llakinak uñjäna. Inas waynäkasajj Yorga kullakat sipansa mayjächïna, ukampis llakisiñatak uñtasitaw utjäna.
  
  "Auto anqankir urux jukʼamp thayaruw puriskäna, chʼamaktʼarakïnwa. Jupanakax auto apnaqapxäna ukat auto apnaqapxäna ukat janiw arsupkänti. Ukampis yatintatätanwa. Jupanakajj janiw jakäwirusa, jiwasarusa, maynit maynikamas munasipkänti. Nayax amuyta, janipuniw munasiñ uñt"apkti, janiw kunjamtï utjañapäki ukhama. Chʼamakanjja, autojj tʼunjatäjjewa sasaw saytʼasipjjäna. Mayacht"asipxayätwa, yaqhipanakax jachapxänwa. Sullka kullakajajj kimsa maranikïskänwa. Nayajj llätunka maranïyätwa, jilïrïyätwa. Nayax utjañajawa...uñt"añajawa..."
  
  Yorgix jachaqt"asisaw ch"axwäna, teja uñkatasa, nayra pachanak mayjt"ayañatakis ch"amanïkaspas ukhama. Janïr khitis jupar jakʼachasiñatak sartkasajj wali chʼamani amparap luqtäna, ukampis Hayden jilatajj sapakiw ukajj pasañapäna uk yatïna.
  
  "Jupanakax sallqjapxitu. Mä juk"a pachaw sarnaqapxäna. Hielojj wali chʼama ukat thayapunïnwa, ukatwa wali chʼamani, jiwayir oladanakajj mistunïna. Kuntï lurapkäna uk janiw amuytʼirjamäkti, ukatsti wali thayapuniw jikjjatasiyäta, janiw cheqak amuytʼañjamäkänti. Walja kutiw jupanakar kuttʼayapjjerïtu. Chhaqhata ukat jan chʼamanïpjjayätwa, niyaw jiwarapjjerïta. Wawakïpjjayätwa. Jiwasajj... confiyapjjayätwa" sasa.
  
  Hayden kullakajj nayranakap jistʼarasïna. Janiw kuna arunakas utjkänti.
  
  "Amuyataxa, jupanakax uka auto jikxatapxatayna. Jupanakax sarxapxänwa. Jiwasax... walikiwa, jiwxapxtwa... mayat mayat" sasa. Yorgi jupax wali janiw uka detalles qhan formulañ atkänti. Ajanupan llakit tʼaqhesiñakiw ukajj cheqätap uñachtʼayäna.
  
  "Naya sapakiw qhespiyäta. Nayajj jukʼamp chʼamanïyätwa. Nayax yant"awayta. Nayax apt"asiwaytwa, ukat ayxatta, ukat jamp"att"asiwayta, ukampis janiw kunas ukat mistkänti. Taqeniruw pantjasiyäta. Sapa jila kullakanakajat jakäwix tukuskir uñjta ukat qhispiñatakiw arsuwayta. Jiwatanakapax ch"am churitu, jiwata almanakapax nayamp chikt"atäpkaspa ukhama. Ukham lurapjjañap suytʼaskta. Nayax wali iyawstwa. Nayax iyawstwa jupanakax nayamp chikäsipkakiwa. Rusia markankir carcelan qhespiyätwa. Matt Drake jilatat sipansa jukʼamp tiempow jakasiyäta" sasaw jan chʼamani jachaqtʼasiñ atipjäna, "ukat ukat apsuwaytwa".
  
  "¿Kunjamatsa aylluru kutt"añxa atipjawaytaxa?" Kinimakaxa yatiñ munäna. Hayden ukat Dahl jupanakax wali amuyumpiw uñch"ukipxäna, ukampis Yorgix parlt"asiñapaw wakisi sasaw qhan amuyasïna.
  
  Ukat wali llakit jiskʼa arumpiw akham säna: "Isinakap uchasiyäta" sasa. "Camisanaka. Chalecos ukanaka. Miryasa. Nayax junt"u chuymanïtwa ukat taqiniruw sapak jaytawaytxa, ch"uqimpi, hielompi ukat thakhiruw puriwayta".
  
  Hayden chachajj janiw chuyma usuchjasiñap amuykänti, kuna juchañchatäkaspas ukham amuyasïna, ukajj janiw jupatakjamäñapäkänti.
  
  "Uka cheqat pasaskir mä autow yanaptʼitäna. Nayax jupanakarux uka sarnaqäw yatiyta, mä qawqha urunak qhipatx ayllun kutt"awaytwa", sasaw wali ch"amampiw samsuwayxäna, "ukat llakinak utjayawayki uka fantasma uñjapxañapataki. Kunjamsa colerasïna uk uñjapjjpan ukat amuyapjjpan. Ukhamajj jïsa, thaya wilampiw awk taykajar jiwayayäta" sasa.
  
  Mä amuktʼañaw utjäna, ukajj janipuniw pʼakjatäñapäkiti. Hayden jilatajj Yorgan jilanakapan cuerponakapajj kawkhantï jichhajj jaqontatäpkäna uka cheqanwa jikjjatasïna, wiñayatakiw congelatäjjäna, janipuniw samartʼkänti, uk yatïna.
  
  "Nayajj lunthataruw tukta" sasa. Yorgi ukax chuyma ch"allxtayir resonancia ukarux jan ch"amanchawayiwa. "Ukat qhepatjja katjatäjjänwa. Ukampis janipuniw jiwayañatak juchañchatäkänti. Ukat akankapxaraktwa" sasa.
  
  Piloton arupajj thaya patjjaruw istʼasïna. "Kimsa tunk minutos espacio aéreo chino uksar puriñkama, waynanakasa, ukatx khitis amuyt"añapawa."
  
  Hayden jupax wali kusisitaw jikxatasïna kunapachatix Lauren jupax Washington markan amuyt"ir tamapar jawsatayna aka pachanxa. Nayraru sartañatakix distracción ukakiw utjäna.
  
  Uñtʼasipkta ukhajj Way sat chacharuw akham säna: "Amtäwir jakʼachasipjjtwa" sasa. "¿Kuna machaqäskisa?"
  
  "Pusi esquinanakaruw irnaqapxta, referencias de fechas de nacimiento de los caballeros, Mongolia, Khagan ukat pachpa Orden, ¿kuns nayraqat munapxta?"
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  "Oooh" sasaw Aliciax wali kusisitaw uka papelarux säna. "Kuna urus yurïwi numeronakajj utji uk istʼañäni. Nayax jakhüwinak crunching ukak wal munasta" sasa.
  
  "Phisirku. Mä infantería de campo ukan ukham istʼañax wali kusiskañawa" sasa. Uka aruxa kusisitaw sarantaskakïna, salón ukanx mä qawqha cejas ukanakaw jiltayasïna, ukampis kusisiñampiw jan yatkänti: "Ukhamaxa, Aníbal jupax 247 nayrïr pacha maran yuritayna, niya 183 nayrïr pacha maran jiwatayna. Genghis Khan 1162, jiwata 1227-"
  
  "Ukax sinti walja jakhüwinakawa" sasaw Aliciax säna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jan waltʼäwejj akawa. "Jumax ampar luk"ananakampi, kayu ch"akhanakampi tukusxtawa."
  
  Computadora cientificojj saskakiwa: "Janiw ukajj kamsañsa muni uk sum yatiskti" sasa. "Ukampis uka loco cultonakax chiqpachansa numeron anattʼañanakapa ukat códigonakaparux wal munapxi. Uk amtañamawa" sasa.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Ukhamajj Aníbal chachajj Genghis sat chachan 1.400 maranak nayraw nasïna" sasa. "Ukjja sum amuyapjjta" sasa.
  
  "Qhawqha shitheads ukanakas jan ukham lurapki uk uñjasax muspharasma" sasaw nerd ukax jan amuyt"asis säna. "Ukhamtsa-"
  
  "¿Ey amigo?" Drake jilatajj jankʼakiw akham säna: "¿Ajanur jawqʼjapjjtati?"
  
  "Walikiwa, chiqpachansa, jïsa. Jisa, nayajj ukham lurtwa -sasa.
  
  Drake chachajj sillunakaparuw qhepar jaqontäna. "Walikiwa" sasaw säna. "Jichhax jumax chhuxriñchjasiskakismawa."
  
  "Chiqpachansa, janiw uka jakhüwinakampix jichhakamax irnaqapksnati, kunatix janiw mayni kayuk saririnakar uñt"apkti. Nayax amuyta jumanakax pusir uñt"apxasmati? Janiwa? ¿Janiw apt"irinakax utjkiti? Waliki. Ukhama, jichha pachanx, waynanaka, mä jach"a nina naktäwiw República Mongolia uksar apayatäski. Paqallqu, jan ukax wali suxtacha? Jïsa, suxta equipos de soldados élite ukanakaw suxta markanakar uñt"ayasipxi, jupanakax Caballero de Conquista ukar arknaqasipki. Nayax chiqati? ¡Hora!
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñchʼukïna. "¿Aka waynax Washington markanx wali suma representanteti?"
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Walikiwa, jukʼampisa janiw kunjamsa jikjjatasi uk imantaskiti. Janiw mä sallqjañ isimp walja dobladillonak manqhan imantatäkiti, kunjamtï Washington markan jila partejj ukhama" sasa.
  
  "Atipjañatak caballot sarir jaqiruw nayrar sartapxam. Qhanpachanx Orden ukax agenda ukaniwa, ukhamax conquista ukax kunaymaninakäspawa, wawanakan anatt"añ yänakapat videojuego ukar puriñkama... ha ha. Akapachan apnaqäwipax kunayman tuqitwa jutaspa, ¿chiqati?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Yatichäwimp sarantaskakim" sasa.
  
  -Chiqpachansa chiqpachansa -sasa. Ukhamajj uka toqet cheqak parltʼañäni, ¿janich ukhamäki? Israel markankirinakajj Cuba markan tʼunjapkitäna uka culto nazi guerran jan walinak lurapjjäna uka toqetjja, muspharkañ jan munapkchïnjja, kuntï yatiñajj wakiskäna uk yateqapjjayätwa. Mä kutix laq"ax ch"allxtawayxän ukhax nazis ukanakax qhanaw amtapxäna, jupanakax jan walt"ayasipxiwa ukat aka jach"a amtäwiw akapach apnaqañatak uñstayapxi . Jupanakax Orden uñstayapxäna, mä escudo, códigos secretos, símbolos ukat juk"ampinakamp chika. Jupanakax mä amtaw lurapxäna - inas ukax Reich ukan walja maranak irnaqapkchïnti. Pusi kasta armanak imt"apxäna ukat aka rompecabezas uñstayapxäna. Inas jupanakax juk"amp ch"amakt"ayañ munapxchïna, ¿khitis yatpacha? Ukampis Mossad ukax jan kuna ch"axwañampiw jupanakar t"unjawayi ukat nayatakix wali jank"akiw t"unjawayi. Uka imantat bunker ukax kimsa tunk maraw jan jikxatat qhiparäna" sasa.
  
  "Tunka phisqhani minutonaka" sasaw avión apnaqerejj laconjam säna.
  
  "¿Akax mä armati?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Kawkitsa jupanakar apsupjjäna?"
  
  "Walikiwa, nazis ukanakax niya walja conexiones ukanipxataynawa, kunjamtï khitis lurkaspa ukhama. Jach"a Pistola ukax nayra diseño ukaw machaqar tukuyata, espacio ukat exactitud ukataki. Jupanakax pusi tunk marat llätunk tunk marakamax kunayman yänakaruw chiqpachapuni amparanakap uchapxaspäna. Qullqix janipuniw jark"atäkänti, ukampis sarnaqañax jark"atäxänwa. Ukat confiyañamawa. Janiw mä jakkir almarus jupanakatak ukham lurañapatak atinisipkaspati. Inas jisk"a sneaks ukanakax pusi armas ukat walja tunka servicios ukanakar imantañatakix walja maranak munchïna. Ukhamarakiw factores de confianza ukax mä razón ukhamawa kunatix jupanakax nayrïr chiqanx pistolanak imantapxäna. Jichhax janiw Cuba markanx uñjapkaspati, ¿janich ukhamäki?", Washington chachax larusisaw phallawayi, ukatx kunjamatsa amuyt"asiñ atipxatayna.
  
  Aliciax nayranakap ch"uqt"asisaw panpacha amparanakap maynin janchi kunkapar ch"uqt"añjamäkaspas ukham ch"allxtayäna.
  
  "Kunjamatsa, ¿jumanakax nayamp chikäsipkakiti? Nayax amuyasta pachax juk"akiw ukat jumax laq"aruw mistuñatakix chhuxriñchjaskta ukat kuns ch"axwañataki, ukampis mä juk"a juk"amp yatiyawinakaw utjitu. Jichhakiw mantani..." sasa.
  
  Suyt'ata.
  
  "Jichhax akax wali askiwa."
  
  Juk"ampi amukt"aña.
  
  "¿Uka yatiyañ munasmati?" Hayden chachajj uka jaqeruw chʼalljjtayäna, helicópterojj wali chʼamani ladopar uñkatasajj aterrizajep jakʼachasir uñjkaspa ukhama.
  
  "Walikiwa, aka oraqen pusi ladonakapatwa parlañ munjjayäta -jan ukajj kunjamsa uñjtanjja- ukampis tiempojj tukusjjatapwa uñjta. Uñjapxam, mä jach"a phisqa churapxita, ukampis kuntix lurapkta" sasaw mä juk"a samart"äna, "¡janiw uraqir puriñamäkiti!"
  
  Uka conexión ukax mä akatjamat chhaqtayatäna. Hayden chachajj nayraqat pamparuw uñchʼukisïna, ukatsti helicóptero manqharuw uñchʼukïna.
  
  Drakex pä amparap jach"ar aptäna. -Janiw nayar uñch'ukipkituti -sasa. ¡Janiw nayajj juchanïkti!"
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. "Jïsa, nayas ukhamaraki."
  
  "¿Janit uraqir puripktati?" Dahl chachajj wasitatwa säna. "¿Kuna diablos ukax sañ muni?"
  
  Alicia kullakajj qhanañchañ munkaspa ukhamaw kunkap qʼomachasïna, ukampis uka qhepatjja, piloton arupaw parlantenakat istʼasïna. "Pä minuto, waynanaka."
  
  Hayden chachajj mä nayra iyawsiriruw yanaptʼa mayisïna. "¿Mano?" - Jiskt"ata.
  
  "Jupax mä asnuwa, ukampis jiwasan laykux walikiwa" sasaw jach"a hawaianox jach"at arsüna. "Arunakap istʼam sasaw siristjja" sasa.
  
  "Jank"ak amtañaw juk"amp askixa", sasaw Smith jupax chika taypin säna. "Jiwasax saraqapxtanwa."
  
  Sistema de comunicación ukax mä ratukiw jakäwipar puri. -¿Kunsa nayajj sista? ¡Janiw uraqir puriñamäkiti! "
  
  Drake jupax sayt"asisaw helicóptero ukan intercomunicador ukar jist"aratayna. Ukat akham sarakïnwa: "Fuck off, amigo" sasa. "Machaq yatiñanakax thakinkiwa."
  
  "Ukampis espacio aéreo chino uksankapxta. Janïr amuyapkistani ukhajj qawqha tiempos pasani uk janiw yatiskiti" sasa.
  
  "Kuntix lurañjamäki uk luram, ukampis janiw uraqir puriñamäkiti."
  
  "Hey amigo, akax mä jank"ak puriñ ukhamarak sarxañ misión ukhamäniw sasaw sapxitäna. Janiw kuna jan walinakas utjkiti. Jumax yatisktawa, mä qawqha minutonakat sipans juk"amp akan qhiparañäni ukhax mä qawqha J-20 ukanakaw asnujarux utjani".
  
  Aliciax Drake tuqir jak"achasisinx akham sasaw jisk"at arsüna: "Akax jan waliwa..." sasa.
  
  Yorkshire markankir jaqejj uka jan waltʼäwejj jankʼak luraskäna uk uñjasaw jupar arsüna. "Walikiwa, qhanaw Washington markat Knobend ukax ist"apxistaspa kunapachatix conexión ukax jan walt"ayat uñjasispa ukhas" sasaw Dahl-ar uñch"ukis säna. "¿Uk istʼtati, Nobend? Niya suxta tunka segundonakaw utjistu" sasa.
  
  Uka jaqejj akham sänwa: "Jukʼamp tiempow pasani" sasa. "Jan axsartʼapxam, jaqinaka. Jiwasajj aka juicionwa jikjjatasipjjta" sasa.
  
  Drake chachajj amparanakap chʼalljjtayasitap amuyasïna. Uka jisk"achasir sarnaqawix ch"axwañakiw utjayawayi. Inas ukham amtanïchïna? Hannibal sat chachan sepulturap jikjjatapkäna ukhatpachaw Drake chachajj aka misión ukan kunas jan walïkaspas ukham amuyasïna. Kunas jan qhanstayata. ¿Jupanakajj yantʼatäpjjpachänti? ¿Jupanakajj uñjatäpjjänti? ¿Estados Unidos markan gobiernopajj luratanakap uñakippachänti? Ukhamächi ukhaxa, taqi kunas Perú markan paskatayna ukaruw purinitayna. Ukat ukhamächi ukhaxa, Drake chachax janiw jupanakan luratanakapat sinti llakiskänti.
  
  Jupax llakisitaynawa kuna conspiraciones, intrigas ukat intrigas ukanak ist"irinakax revisión tukuyatat phayasipxaspa. Políticonakan apnaqat kawkïr markas janipuniw kunjamtï amuyapkäna ukhamäkänti, ukat apnaqerinakan qhepapjjapkäna ukanakakiw kuntï cheqpachapun paskäna uk yatipjjäna.
  
  Ukat jachʼatwa akham säna: "Phisqa tunka segundonaka" sasa. "Ukhamaxa aka chiqatxa mistuñäniwa."
  
  "Mä acrobacia lurañ yant"apxta", sasaw pilotox jupanakar säna. "Niya wali jiskʼaruw puripjjta, ukatwa punkut mä qoqar makatasma, ukampis nayajj qollu valleruw uka jamachʼir imantaskta. Uka manqhat kuns raspaski uk istʼäta ukhajja, mä qarwa jan ukajj mä yeti satäniwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼat manqʼantäna. "¿Tíbet markpachan warktʼasipjje sasaw amuyayäta?"
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Samarawi. Thakhi saräwi. ¿Khitis yatpacha?
  
  Qhiparusti, uka conexión ukax wasitatwa jaktxäna. "Walikiwa, jaqinaka. ¿Jichhakamax jakasktanti? Suma aski. Jach"a irnaqawi. Jichhax... amtastati taqi ch"axwawinaka Genghis Khan samarañ utapatxa? Jupa pachpaw mä jan chimpuntat sepultura munäna. Taqi khitinakatix sepulturap lurapkäna ukanakax jiwayatäpxänwa. Imtʼapkäna uka cheqajj caballonak taktʼasisaw qoqanakampi ayruntatäjjäna. Chiqpachansa, janiw jikxatañjamäkiti, jan ukasti ina chʼusat puriñjamawa. Mä sarnaqäwix chuym ch"allxtayiriwa kunatix taqi uka loco amtanakarux wali jasakiw t"unjawayi, Kahn jupax mä camello waynampiw imt"ata - ukat kawkhantix camellon taykapax wakapan sepulturapan jachir jikxataskän ukjax chiqaparuw uñt"ayasi".
  
  Pilotojj mä akatjamat parltʼasiñ chhaqtayäna. "Niya jan kutt"añampïxapxtwa, amigo. Kimsa tunka segundonaka ukat nina nakhantatjam jank"akiw aka chiqat mistuñäni, jan ukax wawanakarux ukaruw khitañäni."
  
  "Ay" sasaw Washington markankir jaqix säna. "Jumat armasxtwa. Jïsa, ukat mistuñamawa. Mä machaq chiqaruw apayanipxäma" sasa.
  
  Drakex chhuxriñchjasïna, piloto ukan llakip uñt"ayasa, ukampis jaysañatakix akham sasaw jach"at arsüna: "Jesus, dude. ¿Katjañ munasmati jan ukax jiwayañ munasmati?"
  
  Jupajj mä jukʼa sawkasirïnwa.
  
  -Ey Hey -sasa. Samarañamawa. Uñjapxam - aka nazis - Orden del Última Juicio - Caballeros - samarañ chiqa - phisqa tunk marat llätunk tunk marakamaw thaqhapxäna, ¿janich ukhamäki? Amuyatajja, taqeniruw jikjjatapjjäna. Kunas yatiyitu jupanakax janiw Genghis Khan ukan sepulturap jikxatapkänti. Ukham jikxatatatxa jukʼamp arsusispawa sasaw chiqpachapuni amuyta. Ukatxa pachpa Ordenampi ukat akham arunakampiw arkta: "Ukampis taqi kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan sat cheqaruw 1960 maran visittʼapjjayäta, ukajj tukuyatat phesqa mara qhepatwa Conquista sat librojj ataúd ukar uchapjjta" sasa. Chiqansa, Kahn chachax janiw kuna sepulturas 1955 maran luratäkänti. Ukampis, jilpachax mä sepultura jan utjatapata, ukhamarak iyawsirinakar yanapt"añataki ukhamarak turistas ukanakar jilxatayañataki, China markax jupatakix mä mausoleo lurawayi".
  
  "¿China markanx akax utjiti?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Chiqans akax China markankiwa. Jumax aka taqpach pusi esquina tuqit amuyt"askta, ¿janich ukhamäki? Sumakiwa, gris materia ukax activo ukhamawa. Inas mä urux akan jumatakix mä irnaqäwis utjchispa" sasa.
  
  Hayden chachajj mä chʼajjwañ aru manqʼantäna. "Teoría ukar qhanañchañakiw wakisi."
  
  "Chiqawa, wali sumawa. Mausoleo de Genghis Khan ukax 1954 maran luratawa. Akax mä jach"a templowa, Ejin Horo jawir thiyan luratawa, ukax Mongolia Interior uksan suroeste uksankiwa. Jichhax mausoleo ukax chiqpachanx mä cenotafico ukhamawa - janiw kuna cuerpos ukanx utjkiti. Ukampis pʼiqi chʼukuñampi ukat yaqha yänakampi, Genghis sat animalankänwa sasaw sapxi. Chinggis, jupax nayratpachaw mä mausoleo amuyump chikt"ata, janiw uñt"at sepultura ukat sepultura qalamp uñt"atäkiti, qalltanx llätunk janq"u yurts, carpa palacios ukanakan yupaychatawa, kawkhantix qalltan jakaskäna. Aka mausoleos portátiles ukanakax Jin ukan Darkhad reyinakan jark"aqataw uñjasiwayi, ukatx qhipatx mongol markan chimpuparuw tukuwayi. Tukuyañatakix mausoleos portátiles ukanakax chhaqtayañ amtapxäna, ukat nayra reliquias ukanakax machaq, wiñayatak uñstayatäñapataki. Horario ukax Ordenan amtaparjamax wali askiwa. Kuna armas atipjañatak ajllipki ukax Genghis chachan ataúd manqhankiwa, uka mausoleo ukankiwa."
  
  Hayden jilatajj arunakapwa pesäna. Ukat akham sarakïnwa: "Maldita dumbass" sasa. "Jumatix pantjasktaxa..." sasa.
  
  -¿Cur?
  
  "Akax wali sumawa jumatakixa."
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ordenajj mantañänwa. "Akax qillqatan chimpunakapat qhanañchi."
  
  Hayden jilatajj jukʼat jukʼatwa pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Qhawqha jayankas uraqitsti?"
  
  "Pä tunka paqallquni minutonaka."
  
  "¿Yaqha equiponakat kamsaraksnasa?"
  
  "Chiqpachansa jumar uñtasit yatiñanïpxiti janicha uk yatiñatakix janiw kunas utjkaspati sasaw axsarasta. Inas jachʼa tecnología toqet mä especialistajj jupanakar ewjjtʼchispa" sasa. Yuspärañatakejj mä jukʼa samartʼañamawa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Maldito mongrel" sasa.
  
  "Janiwa". Hayden jilatajj colerasiñapwa atipjäna. "Nayax sañ muntwa -¿kunas qhipa urunakanx manqhankir aruskipäwinakax utji?"
  
  "Ay, chiqpachansa. Uka aruskipäwix jach"a ukat jach"a jach"a tukuñawa. Yaqhip equiponakax asnunakaparux gestión ukan ch"akhanakap ch"allt"apxäna. Yaqheparojj Aníbal chachan kawkhantï utjkäna uka cheqan wasitat allsuñaw wakisïna. Nayax yattwa rusanakax suecos ukanakax Burkhan Khaldun markaruw sarasipkäna, kunjamatix qalltanx jumanakax ukhama. Mossad ukat chino ukanakax wali amukiw jikxatasipxi. Francés jaqinakax? Walikiwa, ¿khitis yatpacha, ¿janich ukhamäki?"
  
  Hayden jilatajj venenompiw arupajj akham säna: "Aka toqet cheq parlañaw jukʼamp askejja" sasa. "Kunalaykutix jan ukham lurkäta ukhaxa... akapachax t"aqhisiniwa."
  
  "Aka mausoleo ukar puriñakiw wakisi, Miss Jay. Ukampis jankʼakiw uk lurañama. Inas yaqha equiponakajj niyaw ukankapjjchïna" sasa.
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  "Ejin Horo Banner" sasaw avión apnaqirix wali axsarañat säna. "Llatunk minutonakaw faltjjäna."
  
  Uka equipojj markat anqäjjar saraqasin uka thaknam sarañ qalltapjjañapatakiw wakichtʼapjjäna. Uka markankir mä arqueólogoruw jupanakar yanaptʼañapatak contratapjjäna, jupaw mausoleo ukar irpañapäna. Drake chachajja, kunas uka tiempon pasañapäna uk janiw amuykänti sasaw amuyäna.
  
  Ukatakix helicóptero ukax junt"u ukat wakicht"ataw qhiparañapäna, piloto ukax chino avionetas de combate silencio ukanakat llakisiskakchisa.
  
  Mä ch"axwawi ukat mä maldición, ukatx helicóptero ukax sayt"awayiwa, ukax equipo ukarux saltañatakiw tiempo churawayi. Jupanakax ch"uxña quqanakan ch"uxña quqanakan taypin jikxatasipxäna, jiwañampïskir quqanakan ch"uxña quqanakan taypin jikxatasipxäna, ukampis nayrar sartañ thakhix jasakiw uñjapxäna.
  
  Niya mä kilómetro ukchʼa qollut saraqasinjja, mä jachʼa markan anqäxapaw utji. Hayden jupax sat nav ukaruw coordenadas correctas ukar programäna ukatx equipo ukax jupanakpachaw uñacht"ayapxäna. Chino jaqinakax turistanak munapxäna, ukatwa jichhürunakanx llätunk juk"amp katuqapxäna. Lauren kullakajj helicópterompi qheparañapataki ukat kuna jan walinaktï luraskäna ukanak askichañapatakiw amuyasïna.
  
  "Jutïr kutinjja, equipojj jankʼak sarjjäna ukhajja, Aliciajj mä jukʼa redes sociales luraspawa" sasa.
  
  Inglés warmixa chhuxriñchjasïna. "¿Nayax mä maldito secretario ukar uñtasitätti?"
  
  "Mmm, chiqpachansa?"
  
  Drakex Aliciaruw ch"allxtayäna ukat jiskht"asisaw akham säna: "Walikiwa, jumax pasïr semanan ukham lurawayta, ¿amtastati? ¿Rol anattʼañatakiki?"
  
  Ukat wali kʼajkir jachaqtʼasisaw akham säna: "Ay jïsa, wali kusiskañänwa. Laurenan lurawipax pachpakïskaniwa sasaw pächasta".
  
  "Janiw suytʼañasäkiti" sasa.
  
  Uka paninix wali munasiñampiw jachaqt"asipxäna, kunawsatix improvisado imantasir utapat mistusaw juk"at juk"at jalnaqir qullut saraqapxäna. Mä qhawqha tiempotjja, jukʼa chʼojjñanaka ukat wasar pampanakas thakinakaru ukat edificionakaruw tukuwayjjäna, ukat walja jachʼa hotelanaka ukat oficinanakan edificionakapaw jaya cheqan uñstañ qalltäna. Wila, ch"uxña ukat pastel ukanakax ch"uxña alaxpachampi ukat ch"iyar qinayanakampiw ch"axwapxäna. Drake chachajj jankʼakiw kunjamsa callenakas ukat markas qʼomäpjjäna, yaqhep jachʼa thakinakajj anchopänsa uk uñjasajj wal muspharäna. Jutïr pachatak mä prueba, sasaw sapxäna.
  
  Qalltanx muspharkañ uñnaqt"anïsa, ukampis jan yanapt"asiñjama, turistas ukanakax tantachasiñ chiqaruw sarapxäna, amparanakapax janipuniw jach"a mochilanakap jaytañapatak uñjapxäna. Uka arqueólogo chachajja, mä jachʼa chʼiyar estatuan chʼiwipanwa jupanakar aruntäna, uka estatuajj mä caballot sarir jaqenïnwa.
  
  "Janiw kunas utjkiti". Dahl chachajj uka caballeroruw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  Jupanak nayraqatanjja, mä jiskʼa jachʼa warmiw saytʼatäskäna, qhepäjjat peinado ñikʼutani ukat cheqapuniw uñchʼukiskäna. "¿Mä turismo gruponkirïtati?" Jupax wali amuyumpiw arsüna, arunakap ajllisaw arsüna. -Inglés arut arsutajat pampachapxita. Akax janiw askïkiti". Jupax larusitaynawa, jisk"a ajanupax ch"allxtataw jikxatasïna.
  
  Dahl chachajj jankʼakiw akham säna: "Janiw kuna jan waltʼäwis utjkiti. "Drake-n versión-apat sipanx juk"amp qhanawa."
  
  "K"uchiki kusisiña-"
  
  "Janiw turista ukham uñt"atäktati" sasaw warmix sayt"ayäna. "¿Experiencianïtati?"
  
  "Ay, jïsa" sasaw Dahl chachajj amparapat kattʼasisin jachʼa chuymamp irpäna. "Machaq atractivos ukat markanaka thaqhasax uraqpachanw sarnaqapxta".
  
  Warmijj jukʼamp suma chuymampiw akham säna: "Jan wali thaki" sasa. "Mausoleojj yaqha toqenkiwa."
  
  "Saram".
  
  Drake jilatajj larusitaynawa. Ukat akham sarakïnwa: "Perdonapjjam" sasa. "Jilïr jila partejja, equipajenak aptʼasiñapawa."
  
  Warmixa nayraqataru sarawayxäna, qhipäxa chiqachasa, chiqa ñik"utapaxa p"iqi ch"uqt"ata ch"uqt"ata. Uka equipox kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw jaljtapxäna, mayampiw jan chʼaxwañ munapkänti ni kuna wiñay amtañanaksa jaytañ munapkänti. Dahl jupax uka warmin Altan sutip uñt"äna ukat uka jak"an yuritayna, waynäkasax China markat sarxatayna, ukatx pä marakiw kutt"anxatayna. Jupajj cheqapuni ukat suma chuymampiw irpäna ukat mä qhawqha tiempotjja, amtapar jakʼachasipjjatapwa uñachtʼayäna.
  
  Drake jupax mausoleo patat nayrar jach"aruw uñjäna, estatuanaka, gradas ukat yaqha elementos icónicos ukanakaw muyuntat uñjäna. Jiwañax kawkhans jikxatasispawa. Uka equipox mayacht"asis irnaqasax warmirux juk"ampiw juk"amp ch"amanchapxäna, kunawsatix yaqha equiponaka ukat yaqha pallapallanak uñakipapkäna, taqi uka pachanx uka uñjäw jach"añchapkaspas ukhamaw tukupxäna. Smith jupax basura ukat banconak qhipäxan uñch"ukiskäna ukax Altan juparux llakisiyaspawa, ukampis Drake jupax "edición wali limitada" ukar uñt"ayatapax juk"amp yatxatañ munañapatakiw juk"amp ch"amanchawayi.
  
  "¿Jupax wali wakiskirïpachati?"
  
  "Ay jïsa, jupax mä jaqit maynïriwa."
  
  "Fucking conexión tuqiw ist"apxsma" sasaw Smith jupax qhuru arsüna.
  
  "Kunjama?"
  
  "Autonakatxa, akax edición Pagani Huayra Hermes ukawa, Manny Koshbin jupatakiw Pagani ukat Hermes jupanakan luratawa."
  
  "P'ampachawi. Taqi ukanakax kamsañs muni uk janiw yatkti" sasa.
  
  "Ukax qhanawa". Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Smith jupax mä kasta jaqiwa. Ukampis kuna kusistʼañtï jumatak wali munaski uk yatiyapxita" sasa.
  
  "Senderismo lurañajj wal gustitu. Wasaranjja mä qhawqha suma cheqanakaw utji" sasa.
  
  "Campamento tuqitxa, Smith jilatarux mä carpa poste liwxatatjam amuytʼañäni. Khititï sapa kuti jan waltʼäwinakar puriykistu, ukampis mä kuti uñstayasajj wali sum irnaqtʼi, ukat sapa kutiw, ukampis sapa kutiw chuym ustʼayiristam" sasa.
  
  Smith jupax comms ukanx kuns arsüna, reconocimiento tukuyatat. Lauren kullakajj jan kuns kamachtʼkay lartʼasisaw sarjjäna.
  
  Altan kullakax Yorkshire markankir jaqirux suyt"ataw uñch"ukitayna, ukatx mayni equiponkirinakaruw uñch"ukitayna. Mai, juk"ampirus uka warmit jithiqtawayi, jupax pachpa uñstawip imantañ yant"kaspas ukhama. Drake chachajj kuntï mayninakajj jan amuyapkäna uk amuyasïna. Mä kunaw yaqha tuqir puriyäna, ukat Mai kullakax janiw kawkitsa jutatapsa, kunjamsa akan tukuyäna uka tuqit parltʼañ munkänti. Altan jupax walja thakhinak uñacht"ayäna.
  
  -Uka tuqiruxa. Uka mausoleojj uka pataruw utji" sasa.
  
  Drake jupax mä jan iyawsañjam jach"a ukat jan iyawsañjam jach"a hormigón thakhi uñjäna, ukax chiqak jach"a ukat jach"a hormigón gradas ukar puriñkamaw puri. Janïr gradanakajj qalltkäna ukhajja, thakejj mä jachʼa muyuruw tukuwayjjäna, uka muyu taypinjja, jan pantjasir estatuaw saytʼatäskäna.
  
  "Walikiwa, aka dude ukax chiqpachans mä kayuk sarirïnwa", Kinimakax akham sänwa.
  
  Genghis Khan sat chachajja, tʼijtʼir caballot sarjjatasaw mä jachʼa qalat lurat losa patjjan saytʼatäskäna.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Payïr caballerojj" sasa. "Conquista" sata.
  
  Altan chachajj qhep qhepa arunak istʼpachänwa, kunattejj kutikipstasin akham sänwa: "Jïsa. Khagan jupax janïr jiwkasax jilpach uñt"at uraqpacharuw katuntawayi. Argumentañjamawa, mä rey genocidio ukhamawa, jupax política tuqitx Seda thakhix jakäwipanx mayacht"arakïnwa, ukatx occidental hemisferio uksanx aljasiñanak ukhamarak yatiyawinak juk"amp jilxattawayi. Jupax wila wartäwi, wali axsarkañ p"iqinchirïnwa, ukampis chiqa chuyman pallapallanakaparux sum uñjäna ukat taqi amtanakaparuw jupanakar uñt"ayarakïna".
  
  "¿Kunanakas mausoleo ukan utji uk mä jukʼa yatiyapxitasmati?" Drake chachajj wakichtʼatäñwa munäna. Uka misiones ukanx jank"akiw taqi kunas utjäna.
  
  "Walikiwa, janiw kunas juk"ampikiti, mä rectangular cementerio, anqäx k"achacht"awinakamp k"achacht"ata." Jichhax Altan jupax mä guia turístico ukar arst"kaspas ukhamaw arsüna. "Jach"a palaciox octogonal ukhamawa, ukatx phisqa metros ukch"a Genghis ukan estatuapax janq"u jade ukamp luratawa. Pusi cuartonaka ukat pä salas ukanakaw utji, ukax kimsa yurt ukar uñtasitawa. Palacio de Reposo ukanx paqallq ataúd ukanakaw utji. Kang, kimsa warmi, pusi yuqapa ukat uka yuqapan warmipa."
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Mä fiestan palaciowa. "Ukhamarakiw mä samarañ utar uñtasit ist"asi."
  
  "Jïsa" sasaw sapxi. Altan jupax apsuwayxänwa, pacienciampiw Smithar uñkatasïna ukat janiw kuns yatkänti kuna qillqat arktasipkäna uka tuqita.
  
  "Mausoleo ukax darkhads, privilegiados ukanakan uñjatawa. Ukajj walja mongolanakatakejj wali qollanawa" sasa.
  
  Drakex mä jach"a, kusisitaw jach"at arsüna. Pantjasipkchïnxa, ukat akax janiw payïr armax utjkänti... Jupax axsarasïnwa kuna jan walt"äwinakas utjaspa uk amuyt"añsa.
  
  China markan carcelan jakañax jupanakan jan walt"awinakapat sipanx juk"amp jisk"akiwa.
  
  Jaya thakhi sarnaqañax sarantaskakiwa, nayraqatax jach"a thakhin peregrinación, ukatx esfera ukan disección, nayra generalan ajanupar jank"ak uñch"ukiña, ukatx qalat lurat gradanakaruw jan tukuskir makhataña. Uka equipojj uka cheqanwa qheparäna, janiw jukʼampi pʼakintkänti, ukat sapa kutiw amuyasipjjäna. Drake jupax jichhürunakanx mä juk"a mausoleo ukar visitt"ir uñjasax wal kusisïna, ukax wali yanapt"awayi.
  
  Uka muspharkañ estructurajj qhepatjja, uñjasjjänwa. Ekipox kunapachatix pata grada ukar puripkän ukhax sayt"apxäna, taqi ukanak apsuñataki. Altan jupax suyt"äna, inas turistas ukanakar yatintatächïna, jupanakax mä juk"a muspharkañ pachanakan katjatäpxänwa. Drake chachajj mä jachʼa uta uñjäna, sapa puntapanjja mä jiskʼa cúpulanakaw utjäna, chika taypinsti jukʼamp jachʼa utaw utjäna. Uka tejanakapajj broncet luratänwa, patrunanakanïnwa. Uka edificion nayräjjapajj walja wila ventananakanïnwa ukat kimsa jachʼa mantañaw utjäna. Uka uta nayraqatanjja, qalat lurat mä jiskʼa pirqaw utjäna.
  
  Altan nayraqataru sarawayxäna. Dahl chachajj uka equiporuw kuttʼäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Sepulturaruw cheqak mantapjjta" sasa. "Aka jist"arañamawa, caja jikxatañamawa ukatxa mistuñamawa. Suertenixa janiwa kuna cuerpos utjkiti nuwasiñataki. Kunjamtï pilotojajj siskixa, janiw kuna jan walinakas utjkiti" sasa.
  
  Drake jupax Lauren jupax uka aruskipäwit qhipa yatiyäwinak uñt"ayaskäna ukhax ist"äna.
  
  "Jichhax mä jach"a, lik"i cero akan utjitu, waynanaka. Nayax chiqpachapuniw israelíes ukat rusos ukanakax amuyunakapat mistuwayapxi, qillqatax jan wali thakhinjam uñacht"ayi. DC ukax francés jaqinakax jak"achasipkiw sasaw amuyi, inas chika hora qhipäxankchi. Jichhax ist"añax juk"amp ch"amäxiwa. Yaqha yänakax utjistu ukat mä qawqha k"arinak utjistu, ukanakx NSA ukax janipuniw uñt"aykaniti. Suecos, chinos ukat británicos ukanakax janiw uñt"atäkiti. Kunjamtï sisktxa, mä chʼaxwäwiwa" sasa.
  
  "¿Khitis yaqhaxa?" Drake jilatajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna.
  
  "Kusisiñaw uka tuqit arsuñama. Nayax mä jan uñt"at chiqat fantasma ukham ch"axwañanak katuqta. Janiw votos ukanakax utjkiti, janiw kunas chiqanchañax utjkiti, ukampis yaqhip pachax sistema ukanx yaqhax utjkaspas ukhamaw amuyasi".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Janiw fantasmanakat parlañamäkiti. "Qhipa operacionanx wali axsarkañ sarnaqäwinakaw utjawayitu".
  
  Altan sayt"asisinxa, kutt"awayxäna. -¿Wakicht"atätati? Nayax manqhar irpapxäma" sasa.
  
  Grupojj pʼeqep chʼoqtʼasisaw nayrar sartapjjäna. Ukat ukjatx Drakex chino pallapallanakaruw mausoleo utat mistuñ uñjäna, jupanakat maynix mä jach"a caja amparapamp apt"ataw jikxatasïna, jupanak taypinx arqueólogos ukanakaw utjäna.
  
  Chino jaqinakax armanak apt"asipxäna, jichhax turistas ukanakan jan utjatapax qhanaw jupanakan askipataki.
  
  Mä jukʼa tiempokiw pʼeqtʼiripajj jupanakar uñchʼukiskäna.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Drake jupax Dal juparux Altan jupar katjatayna ukat qhipäxar jaquntatayna, mä jach"a salto gradanakat saraqasinx chino pallapallanakan jark"aqatäñapkama. Mochilap uraqiruw jaquntäna ukat jankʼakiw anqäx bolsillop jistʼaräna. Jankʼakiw irnaqäna ukat janipuniw chino jaqinakar uñchʼukkänti, ukhampachasa jan kuna jan waltʼäwin uñjasïna. Hayden, Smith ukat May jupanakax pistolanakampiw armatäpxäna.
  
  Genghis Khan mausoleo nayraqatan plazanx armas ukanakaw apthapita ukatx ch"axwirinakax ch"axwapxataynawa. Uka caja apt"at jaqix llakitaw uñnaqäna. Chino equipox phisqa jaqit uñt"atawa, ukatx niyaw uka amuyt"ir arqueólogos ukanakarux mä chiqar jaqunukuwayxäna. Drakex jisk"a ametralladorap jiltayasax suyt"äna. Mayni equiponkirinakajj jupan ladopanwa jaljtapjjäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä cajakiw munaski" sasa. "Uraqiru uchapxam ukat sarxapxam."
  
  Chino equipon p"iqinchiripaxa, nayranakapaxa gris pizarra coloranitaynawa. "Jumaw wali ch"amanïkasax thakhimar sarañama".
  
  Hayden jilatajj mayampiw akham säna: "Mä caja munapjjtwa. "Ukat aptapxä" sasa.
  
  "Ukhamajj yantʼam" sasa. Uñacht"ayir jaqix jaqukipataynawa, ukatx phisqha chino ukanakax sincronizado ukhamaw nayrar sartapxäna.
  
  "Wauu. Jiwasax pachpa maldito lado ukankapxtwa -sasa.
  
  "Ay, mä chist"äwikiwa. K'uchirasiña. América ukat China markampejj janipuniw mä pachpakïpkaniti" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Inas jan ukhamäkchiti" sasa. "Ukampis jiwasax marka layku ch"axwir pallapallanakäpxtwa. "
  
  Jupax p"iqinchirin sarnaqawipan jan yatiñap uñjäna, ajanupan mä juk"a jan yatiñan uñjäna. Taqiniruw jan walt"aypachäna kunatix chino equipox q"al sayt"awayi. Hayden kullakajj armap apaqäna ukat jukʼampiw uka cheqar jistʼantäna.
  
  "¿Janit mä juk"a mayacht"asiñ jikxatksnati?"
  
  P"iqip ch"allxtayaña. "Jïsa, lurasnawa. Ukampis gobiernon pʼeqtʼirinakasa, política toqet pʼeqtʼirinakasa, terroristanakasa ukat tiranonakas thakisan saytʼasipjjapuniniwa" sasa.
  
  Drake chachajj uka jaqen ajanupan llakisiñap uñjäna ukat pachpa arunakapar taqe chuyma iyawsäwipsa uñjäna. Janiw mä pistola ni barril ukax jiltayatäkänti kunatix ch"axwañ equiponakax wali ch"amampiw ch"axwapxäna. Taqi kunas respetatäñatakiw lurasïna.
  
  Drake jupax sayt"asiwayiwa, ametralladorap mochilapar jaytawayi, ukat p"iqit p"iqimpiw ataque ukampix jikisïna. Puñchunakax pechoparuw mayacht"asipxäna ukat amparanakap jach"ar aptäna. Qunqurix costillanakaparux wali ch"amampiw khuchhuqäna. Drake chachajja, thayajj cuerpopat jankʼak mistunitap amuyasïna ukat mä qonqoriruw jaquqanïna. Ataque ukax jan khuyapt"ayasiriwa, qunqurinakas puñtunakas wali ch"amampiw ch"allt"asi ukat jallux purintäna, uka qhuru kankañax jakthapitawa, janiw kuna ch"amas kutt"ayañatakis ni alivio ukar churañatakis. Jupajj uka llakinak aguantasaw tiempopsa suytʼäna. Yaqha escenanakaw qhantʼäna, kunattejj jupajj tʼijtʼasaw tʼijtäna. Aliciax jach"a jaqimpiw ch"axwäna; Hayden ukat Kinimaka jupanakax p"iqinchirimp nuwasipxäna. Mai kullakajj uñisiriparuw amparapamp khitäna, ukatsti esternoparuw wali tʼaqhesiñamp jawqʼjäna.
  
  Drake jupax mä oportunidad uñjäna ukat ukax apt"asiwayi. Qhipäxapanx Thorsten Dahl juparuw ist"äna, kunjamtix yatiqapkän ukhama, escalerat patat jaltasa; mä uñjkañ uñstawi, ukax janiw jan yäqatäkaspati. Drake sat chachar atacadorajj mä jukʼa samartʼäna.
  
  Nayrir SAS pallapallax uraqiruw jalnaqäna, kayunakap liwxatasinx qunqur qhipäxan uñisiriparuw katjäna. Jupax nayraqatar jaquntatäxänwa, qunqurt"asisaw liwxatasïna. Kunjamakitix Drake ukan nivelapar jaquntatäna, Yorkshireman jupax mä ch"aman p"iqinchaw antutawayi. Uka arnaqasiñasa ukat jachʼaptat nayranakapas kunjamsa wali chʼamampiw chʼalljjtäna uk uñachtʼayäna. Chino comandox liwxatasïna ukat mä amparaparuw takt"asïna. Drakex sartasinx qunqurinakapamp p"iqi ch"allt"asisaw uka favor taqpach kutt"ayäna. Mä qhawqha chʼakhanaka ukat mä jukʼa wilaw utjäna, ukampis janiw kunas jakäwipar jan waltʼaykänti.
  
  Dahl jupax jank"akiw pasawayxäna, Aliciax uñisiriparuw amtäna. Suecia markankir jaqejj kunjamtï Alicia kullakajj jawqʼjkäna ukhamarakiw mä torojj jawqʼjäna. Jupar atacañ munir jaqejj kayunakapat jaquqanisaw kunkapat qhepäjjat wal jawqʼjapjjäna, khathattʼasisaw muspharapjjäna. Ukatxa, tiempoparuw kuttʼapxäna, Mai kullakax uñisiriparux jan amuytʼasisaw jaquqanir uñjäna, ukat mä caja aptʼat jaqiruw jikxatäna.
  
  "Kamisaki!" Aliciax jupanakar uñjasax jachäna ukat t"ijtxañ qalltäna.
  
  Jupanakax t"ijtxañ qalltapxäna, ukampis Smith ukat Yorgi jupanakax nayratpach ch"axwäwit mistuwayxapxäna. "Uñjaña?" sasaw Alicia kullakajj säna. "Ch"amasax jakhüwinakaniwa. Aka maldito equiponjja, kunatsa wal tʼaqhesipjjayäta uk yattwa" sasa.
  
  Nayraqatax Kenzix uka jaqin yaqha thakhip jark"antawayi - mausoleo ukar kutt"añataki. Jichhajj wali llakit uñnaqtʼani ukat istʼasir jaqempiw nayrajj imaskäna uka arma apsuwayjjäna.
  
  Drake jupax uka chiqar uñakipäna ukat Hayden jupax qhipharux uka tama p"iqinchirirux apnaqañ uñjäna.
  
  -¡Jan ukham lurapxamti! - sasaw uka jaqirux jach"at arsüna. "Jumajj jukʼampïtawa, amigo."
  
  Hayden jilatajj uñchʼukisaw kunas pasäna uk sum amuytʼäna, ukatsti ajanupat wilap pichthapïna. Drake jupax jichhax Altan juparux jamasat qhipäxar gradanakat makhatasir uñjäna, ukat jupa pachpaw jach"at arsüna. Uñch'ukiri...
  
  Pistolax jan kuynt"ataw qhiparäna, cajax wali ch"amampiw katxarutäna, niya jiwañamp katxaruta. Hayden jilatajj saytʼasisaw amparap aytäna, amparapajj anqar uñtatänwa. Mä jachʼa incienso phichhantiriw jupampi uka chachampi taypin saytʼatäskäna, ukampis jupajj uñjañkamaw sarnaqäna.
  
  Kenzix qhipäxat nayrar sartawayi. Smith ukat Kinimaka jupanakax ladopat jutapxäna. Pallapallan nayraqatapanx janiw kuna sustjasïw uñacht"ayasiñas utjkänti, jan ukasti irnaqawipat jaqunukuñakiw utjäna.
  
  "Janiw khitis jiwkänti." Hayden chachajj jan amuytʼasir ukat jachir chino pallapallanakaruw uñachtʼayäna. "Janiw khitis obligatäkiti. Uka caja jaytañakiw wakisi" sasa.
  
  Alicia kullakajj juparuw chuym chʼalljjtayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukat mä chhuxriñchjasiñax wakisispa ukhaxa, suma uñnaqtʼanïñatakikiw" sasa. "Akankasktwa".
  
  Soldado chachan amuyunakapanx janiw katuyasiñax utjkänti. Ukat aka waynax janiw kawkirus sarañapäkänti, janiw escapañ thakhis utjkänti.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Pistolajj kʼari suytʼäwiwa. Ukhamätap yatipjjtawa" sasa.
  
  Uka comentario ukax diana ukarux ch"allt"awayi, pistola ukan amparapax nayrïr kutiw khathati. Uka jach"a amukt"awix juk"ampiw jilxattawayi, ukat Drake jupax amuyasïnwa, mä qawqha atipt"at jaqinakax ch"axwañ qalltapxäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jumaw amtañama, amigo" sasa. "Relojajj wali chʼamawa."
  
  Niya jankʼakiw uka jaqejj pistola apsusin tʼijuñ qalltäna. Hayden jilataruw uñchʼukïna, ukat mä kuti incienso nakhantayañ uta jakʼanjja, amparapampiw tapar chʼalljjtäna, jupar tʼunjañ suytʼasa. Mä thuqt"awi ukat jach"at jach"a jach"a tukuñakiw uka yäx sum chint"atäna, ukampis t"ijtaskakïnwa.
  
  Hayden jilatajj suytʼänwa, janiw kuns istʼkänti.
  
  Aliciax juykhu ladopatw ch"axwäna, palomaruw jalxatäna, ukat rugby ukan cinturaparuw katjäna. Uka jaqix qunqurt"asisaw niya chikat p"akjatäna, p"iqipax Alicia warmin amparaparuw ch"allt"äna, ukat cajax ladoruw t"ijtäna. Hayden jupax katjañ yant"äna, janïr sinti jan walt"äwinak utjkipanx katjäna. Mä jank"ak uñch"ukiñax Ordenan escudopan utjatapaw chiqanchawayi.
  
  Aliciax jan amuyt"asir jaqiruw ch"allxtayäna. "Juma layku ukankä sasaw sapxsma" sasa.
  
  Uka equipox uñakipt"awayiwa. Chino jaqinakax niyaw sarxapxäna. Francés jaqinakax jak"achasipxpachänwa. Hayden chachan mä arupaw Lauren kullakarojj wasitat parltʼasiñar puriyäna.
  
  "Jan wali yatiyäwi, waynanaka. Francés jaqinakax janiw nayranakap jumat apsupkiti, ukat rusanakax janiw nayranakap apsupkiti. Unxtayaña!"
  
  ¡Jan wali arunaka!
  
  Drake chachajj gradanakat kuttʼañkama ukat mausoleo ukar puriñ chiqa thaknam uñchʼukiskäna. Jupajj jaqenakar tʼijtʼir uñjäna, pusi jaqenakan mä equipopajj niyas francés jaqëñapänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Jupanakajj wali suma jaqenakäpjjewa" sasa. "Chiqpachansa, jichhax pä kutiw nayraqat jiwasanakar puripxitu".
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jiwasajj sarañasawa" sasa. "Mä qhawqha minutonakatjja nanakamp chikäpjjaniwa" sasa.
  
  -¿Kawkirus sarañaxa? -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna. "Jupanakax sapa mistuñ jark"antapxäna".
  
  Drake chachajj ladonakapan qoqanaka ukat nayraqatapan césped ukanaka uñjäna. Chiqansa, ajlliñax mä jukʼakiw utjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jutapjjam" sasa. "Ukat Lauren, mä helicóptero apayanipxam" sasa.
  
  "Nayan thakijanxa".
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jankʼak lurapjjam" sasa. "Aka francés jaqinakax kayunakap sayt"asipxi."
  
  Drake jupax nayrar sartawayi, rusanakax janiw sinti qhipharxapkaspati sasaw amuyäna. Ukampirus llakisiñawa, janiw jaya pachax maynix ch"axwañ qalltawaykiti. Jichhakamax jupanakatakix taqi kunas wali sumpun sarawayi, jupanakax pallapallamp pallapallamp jaqimp jaqimp chikt"atäñanx askinjam uñjapxäna, ukampis ukham frágil tregua ukax juk"akiw utjäna.
  
  Chiqpachans uñjañäni: Aka markanakax mayacht"asis irnaqañ munapxaspa ukat premios ukanakamp chikancht"asiñ munapxaspa ukhax apnaqir chacha warminakax sum yatipxi, ukax juk"amp jasakiw thakhix utjaspa - ukampirus ch"axwasipkakiw.
  
  Jupax quqanak taypinwa liwxatasïna. Uka equipojj jankʼakiw jupar arknaqäna, Hayden kullakajj uka kʼachachtʼat cajat katthapisinjja, uka cajajj janïraw uñtʼatäkänti. Dahl jupax qhipäxan warkt"asiwayi, francés jaqinakan nayrar sartawip arknaqasa.
  
  "Phisqa minutonak qhepüru. Janiw kuna chimpunakas rusanakax utjkiti. Ukat chino jaqinakax sartasipxiwa. Walikiwa, ukajj inas taqeniru mä jukʼa saytʼaychispa" sasa.
  
  Lauren kullakajj jupanakar akham sänwa: "Helicópterojj tunka minutonakanwa purini" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jan jankʼak sarjjam sasaw sapjjäta" sasa. "Aka waynax wali junt"üñapawa."
  
  "Akax pasawayxäwa."
  
  Drake jupax juk"amp chiqa thakhinjam saräna, mä suma línea de cubierta suyt"asa. Quqanakax taqi chiqaruw ch"allxtapxäna, uraqix llamp"u ukat ch"uxña ch"uxña ukat uraqit wali q"aphinirakïnwa. Kensi kullakajj mä thiya rama apthapïna, "akampis kusisiñaw wakisini" sasin tʼijtkasajj amparanakap tʼoqtʼasisaw tʼijtäna. Nayraqatax mä jach"a saraqañaw utjäna, ukatx mä jach"a makhatañaw utjäna, ukat qhipäxankir thakhix chhaqtawayxänwa. Alaxpachax juk"akiw uñjasïna ukat taqi ist"añanakas ch"amakt"ayatänwa.
  
  "Janiw khitis nayraqatasan utjañap suyt"askti", sasaw Dahl jupax saraki.
  
  Kinimakaxa wali ch"amampiwa ch"allxtayasïna. "Ist"irinakar atinisipxam" sasaw qhan CIA ukan urunakapat amtasisax säna. "Jupanakax amuyatamat sipansa jukʼamp sumäpxiwa."
  
  Drake chachajj janiw aka oraqenkapkänti, uk uñjarakïnwa, ukat mä jan chʼamani yapu yatiñanïnwa. Jupax sapa horizonte uñakipäna, Dahl jupax qhipäxat ukhamarakiw lurani sasaw atinisitayna. Pusi minutonakatjja, istʼañatakiw mä jukʼa saytʼasipjjäna.
  
  "¿Aka helicóptero ukan dirección jikxataña?" Hayden jilatajj Lauren kullakaruw jiskʼat arsüna.
  
  Nueva York markankir jaqix jupanakan uñstawip mä escáner ukan ch"iyar ch"iyar chimpunakjam uñjaspäna. "Chiqapuniw nayrar sartañama. Ukhamarus sarantasipkakim" sasa.
  
  Taqi kunas amukiw jikxatasïna; jupanakakiw akapachan jaqenakäpjjaspäna. Drakex mä juk"a pachatxa sarantaskakiwa, wali amuyumpiw kayunakap ajlliwayi. Alicia kullakajj jupan jakʼapanwa jalnaqäna, Hayden kullakajj mä jukʼa qhepäjjarakïnwa. Jichhax mayni equiponkirinakax juk"amp alcancep jilxatañatakiw jaljtapxäna. Uka armajj apsutäjjänwa ukat jan chʼamanïsaw katjjarutäna.
  
  Quqanakax nayraqatax jisk"achatäxänwa. Drake jupax anqäx perímetro jak"an sayt"äna, terreno uñakipt"asa.
  
  "Mä pampa pampar mä juk"a saraqañawa", sasaw saraki. "Trituradoratakix wali askiwa. Infierno, mä sueco jaqes ukham jachʼa dianaruw chʼalltʼaspa" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Tantachäwir puriñkamajj kimsa minutonakaw pasjjäna.
  
  Hayden chachajj Drake jilataruw jakʼachasïna. "¿Kunjamas uñtasi?"
  
  "Janiw uñisirinakan chimpunakapax utjkiti." Jupax amparap luqxatäna. "Ukampis khitinakampis sarnaqasktan uk uñjasaxa, ¿kunatsa jupanakax ukhamäpxañapa?"
  
  Dahl sat chachajj jakʼachasïna. "Akanx pachpakïskiwa. Chiqansa, kawkhansa, ukampis wali imantataw jikxatasipxi" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Ukat aka thaknam sarapjje sasaw amuyasma" sasa. "¿Kunatsa suytʼapxta?"
  
  Dahl chachajj Drake jilataruw uñtäna. "Yorkshire pudín ukax mä samart"añaw wakisi".
  
  "Mä urux" sasaw Drakex uka chiqar qhip qhipa uñakipt"äna. "Chiqpachansa muspharkañ larusiñatak parlañampïsktawa, ukampis uka tiempokamaxa, parltʼapkäta ukhakiw arsuñama" sasa.
  
  Quqa chiqat mistunipxäna, mä ch"ullqhi, ch"uxña qullu patat saraqasa. Mä junt"u thayax Drake-rux aruntt"äna, quqanakan cloying thicket qhipatx wali sumaw jikxatasïna. Taqe uka cheqajj chʼusakïjjänwa ukat kawkhantï nayrajj mä asfalto sat franjampi tukuykäna ukat janiw jayankkänti.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jichhajj sarjjapjjam" sasa. "Mä perímetro plano uraqin utt"ayaraksnawa".
  
  Ukampis uka qhepatjja, taqe cheqan sumankañasa chʼusakïñas tʼunjatäjjänwa. SPEAR ukankirinakax ladera uksat t"ijtapxäna, ch"iqa tuqinx rusanakax kawkhantix imantasipkän ukatw warantapxäna. Panpachani nayraqatapanxa, jaya quqa quqanakan imantatäsaxa, francés jaqinakaw uñstapxarakïna.
  
  Ukhampachas Drake chachan kunanak uñjatarakïnwa. Chiqansa, janiw sutinak qillqtʼatäpkänti, ukampis ajanunakapasa ukat sarnaqäwipas mayj mayjäpxänwa.
  
  Uka pachparakiw jupanakan helicópteropax alaxpachan uñstäna.
  
  "Ay mierda".
  
  Chʼiqa toqenjja, rusa jaqejj mä qonqortʼasisaw llamayu pistola amparapar chintʼäna.
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Drakex chika taypiruw kutt"äna ukat pallapallanak jist"ararakïna. Balanakapax uka elite pallapallaruw muyuntat ch"uxña quqanak ch"iyjatayna, ukampis janiw wakicht"asiwinakap t"unjkänti. Uka cohete lanzadorajj janipuniw mayjtʼkänti; jupar katjkäna uka palancajj wali chʼamampiw qheparäna. Masinakapax jupar muyuntatw ventilación ukamp jalnaqapxäna, nina kutt"ayapxäna. Drake chachajj mä akatjamat jan walinakan phoqantat akapachan jikjjatasïna.
  
  Francés jaqinakax taqi ch"amapampiw chiqak helicóptero uraqir puriñ tuqirux t"ijtapxäna. Drake, Dahl ukat Smith jupanakamp chikaw rusanakax jan walt"ayat uñjapxäna ukat jark"aqapxäna. Piloto chachan ajanupax uñjasïnwa, kawkhantï uraqir puripkäna uka chiqaruw uñchʼukiskäna. Alicia ukat May jilatanakajj janiw kunjamatsa jukʼamp kʼachachtʼapkänti ukat jupan amuytʼasiñapatakiw amparapamp luqxatapxäna.
  
  Balas ukanakax thaya taypinw khuchhuqapxäna.
  
  Drake jupax mä ruso jaqiruw ch"iwipampi jawq"jatayna, ukat mä qunquriruw khithatayna. Haydenan arupax uka aruskipirit ist"asïna.
  
  "Piloto, ¡acción evasiva lurañamawa! ¡Lauren, misil utjatap yatiyam!"
  
  Drake, Dahl ukat Smith jupanakax contingente ruso ukarux jawq"japxäna, ukampis jupanakax wali jayaruw qhiparapxäna, janiw sum wakicht"atäkänti, juk"ampirus sarkasax. Pilotojj uñkatasïna, ajanupajj wal muspharatäna.
  
  RPG ukax jalxatawayi, misil ukax mä whoosh de aire ukat mä jach"a thuqt"awimpiw jaltxatayna. Drake ukat mayninakax jan kun lurasaw uñch"ukipxäna, kunawsatix mä thakhi aire ukan jaytawayki ukat jan pantjasis helicóptero ukar chiqak jaltxatayna. Wali mulljataw pilotox mä jach"a maniobra evasiva luratayna, helicóptero ukarux inclinatayna, ukampis pasañ misil ukax wali jayapunïnwa, manqha tuqiruw ch"allt"asitayna ukat chhullunkhayamp nina naktäwimpiw phallawayi. Helicópterox liwxatasïna ukat jaquqanïna, chiqanakax jaquqanïxänwa ukat jaltxañ thakhipat juk"ampiruw apayatäna.
  
  Jan iyawsäwimpi, jan suyt"añampi ukat ch"amaka colerasiñampi uñch"ukiskäna ukhakiw kawkirus axsarkañ trayectoriapax purini uk uñjäna.
  
  Francés jaqinakax jutaskir uñjasax ch"iqintañ yant"apxäna, ukampis t"unjatäki uka helicóptero ukax jupanak taypin uraqiruw jaquntatäna.
  
  Drakex uraqiruw jaquntatäna, p"iqip césped ukar imt"asa. Wila ukat naranja nina lawranakaw jalnaqäna ukat mistunïna, ukat chʼiyar chhullunkhanakaw alajjpachar jalnaqäna. Uka helicóptero jila partejj mä jaqeruw purintäna; jupampi avión apnaqirimpixa mä ratukiw jiwapxäna. Rotor jach"a cuchillax mistuwayxänwa ukat kimsïr chhaqhir jaqiruw chiqak sarawayxäna, jank"akiw ukat mä akatjamat janiw kuns yatkänti. Drake jupax uñch"ukiskäna ukat mä jach"a nina nakhaskir t"unanak mayniru jaquntatäskir uñjäna. Uka ch"axwawix kayunakapat jaquqaniwayi ukat tunka payan thakhinak qhipäxar jaquntawayi, ukat qhipatx taqi sarnaqawip sayt"ayawayi.
  
  Pä francés jaqinakakiw qhispipxäna; jilpach equipo ukankirinakax mä jan wali jan walt"äwinw atipt"apxäna. Drake chachajja, maynirojj phichhantat amparapampiw uka nina nakhantat ninat jayarstʼir uñjäna, maynïristi, liwjjatasaw jakʼachasiskäna. Kunjamakitix payïrix arma apsuñ atipjatayna ukat pachparakiw masiparux jaltxañapatak yanapt"atayna.
  
  Drakex colerasiñap manq"antasïna ukat concentración ukarux wali ch"amampiw katxarusiskakïna. Jupanakan sapa yänakapajj tʼunjatäjjänwa. Hayden jupax libre tiro ukax wali ch"amanchatawa, ukampis jichhax rusanakax jupanakar jak"achasisinx qhanpach amtampiw jaltxapxäna. RPG uka jaqix wali ch"usawjaruw uñch"ukiskäna, payïr huelga lurañ amtaskaspas ukhama.
  
  Drake sat chachajj saytʼasïna, ukat uka equipojj jupamp chikaw sartasïna. Rusonakat nina tuqir jayarst"asax mä red de refugios ukham utt"ayapxäna, ukax uñisirinakaparux jisk"a ikiñapatakiw wayt"äna. Drake ukat Dahl jupanakax panpachaniw vestidos jaqinakarux ch"ankhampiw jawq"japxäna, ukat uraqiruw liwxatapxäna. Jakʼachasipkäna ukhajja, nina lawranakaw jupanakarux chʼamaktʼayäna, manqhatpachaw wali chʼullqhi pops ukat jachʼa chirridonak istʼasïna. Drakex ajanupar jariqañjam amuyasïna ukat juykhu ladopan qhipäxaparuw patat jalnaqäna. Jilt"ir francés jaqinakax niyaw jayarst"atäpxäna, usuchjatanakapampi ukhamarak chhaqhatanakapamp ch"axwapxäna, ukat qhanaw jichha pachatakix ch"axwäwit mistuwayxapxäna.
  
  Drake jupax mä qunqurimpiw muyuntäna, comm botón ukar ch"allt"asa.
  
  "Helicópterox uraqir purinxiwa" sasaw Lauren-ar uk chiqanchañatakix säna, ukhamax "jichhax yaqha medios de evacuación ukaruw munapxta".
  
  Uka jaysäwix amukiw jikxatasïna. "Juparux".
  
  Uka equipojj qhepar kuttʼaskakïnwa, nina nakhaskir jarkʼäwimpi ukat jakʼachasir uñisirimpejj jukʼampiw jayankjjäna. Jan iyawsañjam ukat jan sinti khuyapt"ayasisa, RPG ruso ukax yaqha cohete ukampiw uka helicóptero ukarux nayraqat t"unjatayna, juk"amp columnas de llama ukat metrallas ukanakaw aire ukar khithatayna.
  
  Drake chachajja, mä metalajj amparapat mistunitap amuyasïna ukat uka chʼajjwäwit muyuntäna. Dahl jupax qhipäx uñtäna, ukampis Yorkshire markankir jaqix p"iqip ch"allxtayäna, "walikïsktwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj jaya valleruw jupanakar uñachtʼayäna. "Aka thakhix ukakipkarakiw utji. ¡Jaqinaka, yaqha chiqar sarxapxam!"
  
  Hayden chachajj uka caja nivelaruw tʼijtäna. Smith ukat Kinimaka jupanakax qhipharuw qhiparapxäna, jupanakpachamp rusanakamp nina naktäwimp uñjasa. Drake jupax nayrar sartañ chiqawj uñakipäna, machaq muspharkañanakatak wakicht"atapuniwa ukat juk"amp jan walinak suyt"äna. Chinonakax kawkhans jikxatasipxäna, ukatx israelíes, suecos ukat británicos ukanakax wali amuyumpiw jikxatasipxäna.
  
  Jupanakan jankʼak sarnaqatapajja, arknaqir rusa jaqenakat jaljtayäna, ukat tiempojj utjkäna ukhajj cercoruw puripjjäna. Alicia ukat May jupanakax mä jisk"a thakhinjam sarapxäna ukat yaqha tuqiruw jikxatasipxäna, pä carril asfalto ukan jak"apan, ukax pä tuqitw chhaqtawayxäna, mä wasar pampar uñtasita. Lauren kullakajj janiw jupanakar kuttʼankänti, ukampis DC jilatajj yanaptʼanitap yatisajj jupa pachpaw jaytapjjäna.
  
  Drakex janiw jach"a atinisiñamp phuqt"atäkänti. Jupax janiw Lauren-arux juchañchkänti -The New Yorker-ax q"uma umampiw jikxatasïna, ukampis janiw kunas aka misión-anx jichhakamax Capitolio-n jan kuna usuni ukat junt"u qunt"atäpki uka chacha warminakax qhipäxanakap taqpach ch"uqt"atäpxatap yatiykänti.
  
  Alicia kullakajj tʼijtʼiriw saräna. Ukajj jukʼamp muspharkañänwa. Drake chachajja, rusanakax mä kasta tapanïpxpachänwa, uk sum yatïna. Inas thakinkchïna.
  
  Kenzi jilatajj akham sänwa: "Uka cheqan uñtam" sasa.
  
  Niya chika kilómetro nayrar sartasajja, mä chʼiyar SUV sat autow saytʼasïna, ukhamat francés jaqenakar chʼam tukupkäna ukanakar apthapiñataki. Uñchʼukipkäna ukhajja, autojj jankʼakiw patak llätunk tunk kilometronak sapa horar sarawayjjäna, pä operadoranakaruw cargapjjäna ukat mä chhullunkhayampiw jankʼak sarjjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Pobre bastardonaka" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jiwasa pachpatwa llakisiñasa. -Jan ukax jiwasax "pobre bastardos" ukar tukuraksnawa -sasa.
  
  "Grumpy ukax mä amuyuniwa" sasaw Aliciax taqi tuqit uñch"ukis säna. "Serio, janiw kawkirus sarañax utjkituti".
  
  "Uka phukhu imt"apxam." Kinimakax thakhi jak"an mä quqa quqaw uñacht"ayäna. "Qhipürux akatakix kutt"anipxam. Jan ukajj Lauren jilatarojj yaqha equipo khitañapatakiw mayiñama" sasa.
  
  Drake jilatajj Dahl jilataruw uñtäna. "¿Janiw sinti ch"amäñapäkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Wali risqiwa" sasa. "Inas jikxatapxchispa. Uka yatiyaw katuqaña. Ukhamarus, uka yatiyäwinakaw munasispa. Yaqha equiponakax inas kimsïr kayuk sarañ tuqir sarapxchispa".
  
  Drake jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. Jupajj janiw uka toqet lupʼkänti. Mä nudo de tensión ukax nayraqatapan chika taypinw pulsañ qalltäna.
  
  "Janipuniw China markar chhuxriñchjasiñanx p"akjatäñax amuyirïkti" sasaw Aliciax quejasïna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Akajj oraqen pusi esquinanakapat maynïriwa" sasa. "Ukhamajj aka toqet chuymachtʼasim."
  
  "Ay, yuspajarapxsmawa, chacha. Uka tuqit yuspajarapxsma. Inas mä condominio alasirïchi -sasa.
  
  Rusonakax niyaw thakhinjam sarxapxi. Drake chachajj jupanakat mayniruw radior arnaqasir uñjäna. Ukat uñkatatapax rusanakatwa pasawayxäna ukat jaya chiqan kunatï sarnaqkäna ukaruw chuym churañ yantʼäna.
  
  "Inas akax jupanakan autopächi" sasaw Dahl jupax t"ijtäna ukat pachpa pachan qhipäx uñch"ukisïna.
  
  Yorgix larusitaynawa, nayranakapaxa águila ukham uñt"atawa. "Ukwa suytxa. Ukat tunka maranak nayrajj inas cheq parlirïchïna" sasa.
  
  Drake chachajj nayranakap jiskʼaptayäna. "Ey, ukax mä autobusawa."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Tʼijusipkakim" sasa. "Jan interesat uñnaqtʼanïñatakiw chʼamachasiñama."
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. "Jichhax jumaw uk lurxtaxa. Janiw uñchʼukiñ jaytirjamäkti. ¿Jumajj ukham lurirïtati? ¿Jumax yatisktati janiw khitirus uñch"ukiñamäkiti ukat janiw fucking uñch"ukiñjamäkiti sasin jikxatañamawa?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Sapa kutiw uk katoqta. "Natural ukhama".
  
  "Walikiwa, mä Muppet q"ara isimp isthapt"atax mä juk"a uñjañjamawa" sasaw Drakex chika taypin säna.
  
  Autobus ukax q"illu q"illu ukhamarak jichha pachan ukhamarak jan juk"ampiruw rusanakax pasawayxi. Drake jupax jank"akïtapa, conductora ukat pasajeros ukanakar wali askin uñjäna, ukampis janiw kuna amtas utjkaspati uk yatïna. Jupanakajj kawkïr jachʼa markatsa mä qhawqha kilometronak sarañankapjjänwa. Autobus jak"achasisinx rusanakax uñch"ukipxäna, SPEAR ukankirinakax thakhi jist"antapxäna.
  
  Alicia kullakajj lakapatwa akham säna: "Kʼachat kʼachat kʼachat sarnaqam" sasa.
  
  Smith jilatajj mä akatjamat larusitayna. "Akax janiw Kansas markankiti. Jupajj janiw amuykätamti -sasa.
  
  "Ukatxa mä universal aru." Alicia kullakajj Hayden chachajj wali chʼamanïkchïnsa, armap jiljjattayäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp jankʼakiw" sasa. "Janïr radior saltkasaxa."
  
  Autobusax juk"at juk"at juk"at juk"at jaltxatayna, nayräx ancho puntapax jan chiqaruw liwxatäna. Rusonakax nayratpach jaltxapxänwa. Drake chachajj punku jistʼarañapatakiw thaqtäna, ukat auto apnaqeriruw jistʼarañapatak amparapamp uñachtʼayäna. Uka jaqen ajanupajj wali mulljataw uñjasïna, nayranakapas jachʼänwa ukat pallapallanakamp pasajeronak taypin tʼijtʼaskäna. Drakex punku jist"arañkamaw suyt"äna ukat nayrar sartawayxäna, amparap luqxatasa.
  
  "Mä autot sarañatakik sarañ munapxta" sasaw samarañjam säna.
  
  Uka equipojj autot chika taypiruw sarapjjäna. Dahl chachajj qhep qhepa kutiw saltasin auto apnaqerin amparapamp chʼalljjtayäna.
  
  "Nayraqata!" Jupax thakhinjam uñacht"ayäna.
  
  Rusonakax janiw patak yardanak jila qhipäxankapkänti, pistolanakaw jach"ar aptatäna, kunawsatix conductorax kayup pampar ch"allt"askäna ukhaxa. Amuyatajja, lado espejonakaparuw uñchʼukiskäna. Autobusax sarxañ qalltäna, pasajeros ukanakax qhipäxar jaltxapxäna. Drake chachajj wali chʼamampiw katjjasïna. Alicia kullakajj auton qhepäjjaparuw saräna, ukhamat kunjamsa arknaqapjje uk yatiñataki.
  
  "Jupanakax chʼam jikxatasipki"
  
  Drake chachajj Dahl jilataruw amparapamp luqtäna. "¡Keanu-rux infierno-r jankʼak sarañapatak sañamawa!"
  
  Sueco jaqix mä juk"a phinq"asitaw uñnaqäna, ukampis auto apnaqirimpiw aruskipt"äna. Autojj jukʼat jukʼatwa jankʼak sartjjäna. Drake jupax Alicia kullakaruw liwxataskir uñjäna ukat jank"akiw kutt"anïna, autobus ukan pasajeros ukanakarux arnaqasïna.
  
  "¡Pato alayaru! Jichha!"
  
  RPG ukar axsarasax Drake jupax jaquqanirakïnwa. Wali askiwa, balanakax auton qhipäxaparukiw ch"allt"awayi, taqpachaw chasis ukan jikxatasïna. Jupax samarañampiw jach"at arsüna. Qhanpachanx rusanakax civiles ukanakan jiwatapat yatiyatäpxänwa. Mä juk"a pachax kunaymaninakänwa.
  
  Mä kutimpiw sapa equipo de élite ukan amtanakap qhipäxan maquinaciones políticas ukanakax amuyujar purintäna. Janiw taqpach equipos ukanakax estado ukan patrocinatäpkänti; ukat yaqhip irpirinakax janiw kuntix luraskäna uk yatipkänti. Mä kutimpiw amuyunakapax francés - ukat jiwat pallapallanakar kutt"awayxäna.
  
  Jupanakax lurawinakap phuqhapxi.
  
  Autobusax rusanakat jithiqtawayi, thakinx wali ch"amampiw sartawayi, taqpach marcopax khathatirakïnwa. Drake jupax mä juk"a samart"äna, jupanakax Ejin Horo uksaruw kutt"apxañap yatïna, kawkhantix sarapkän uka tuqiru. Choferux mä jach"a, q"uma turno negociatayna. Drakex kutt"anxänwa kunawsatix Aliciax qhipa asientopat mä jisk"a arnaqasiñ arsüna.
  
  Ukat mä ch"iyar helicóptero uñjapxäna, uka helicóptero ukax rusanakanïnwa, jupanakar apthapiñatakikiw jalnaqäna.
  
  Haydenan arupaw uka conexión ukar phuqhantäna. "Janiw nuwasipkaniti."
  
  Drakex lakap ch"allxtayäna. "Fluido ukax op. Ordenanakax mayjtʼaskiwa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ukat autot thakit jaqsutäpjjarakispawa" sasa. "¿Qhawqha jayas uka markar puriñapa?"
  
  Lauren jilatajj akham sänwa: "Llatunka minutonaka" sasa.
  
  "Jan wali jaya". Dahl jupax pasillot sarasinx wali jach"a auton qhipäxaparuw saräna ukat pasajeronakarux nayrar sartapxañapawa sasaw qhanañcht"añ qalltäna. Mä qawqha pachanakax pasawayxänwa ukatx Alicia kullakaruw mayachasïna.
  
  "Hi Torsti, ukat juk"ampinaka. Ukat qhipa asientonakax jampʼattʼasiñatakikiw sasaw amuyirïta" sasa.
  
  Sueco jaqix mä ch"akha ch"allxtataw arsüna. "¿Viaje usump usuntayañ munasmati? Uka lakanakajj kawkhansa utjäna uk yattwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj mä jampʼattʼasisaw jupar phustʼäna. "Janiw kawkirus sarapki uk yatktati."
  
  Dahl jupax mä jachaqt"asiw chhaqtayäna ukat cruzan chimpup lurarakïna. Mä helicóptero ruso ukax mä juk"a pachatakiw uraqir purintäna, kunawsatix pallapallanakax makhatapkän ukhaxa, pista patxan liwxataskäna. Autobusax mä jukʼa jayaruw sarawayxäna ukat jupanak taypiruw muyuntäna, ukat Alicia ukat Dahl jupanakax thaya uñakipapxäna.
  
  Drake jupax nayraqatapan jaltxir francés jaqinakarux uñch"ukiskäna, ukampis jupanakax ataque lurañ yant"apxaniti janicha ukxat pächasïnwa. Jupanakajj jukʼanikïpjjänwa ukat chhaqtäwinakampiw chʼamachasipjjäna. Jupanakajj jukʼamp jachʼañchapjjäna. Kimsïr pʼeqeñchäwir cheqak sarapjjaspäna ukhajja, jukʼamp amuytʼasirïspawa.
  
  Ukhamäkchïnsa, jupajj uñchʼukiskäna.
  
  Lauren kullakajj uka yatiyiri toqew arupajj istʼasïna. "Suxta minutonaka. ¿Jumanakax parltʼasiñatakix tiemponïpxtati?"
  
  -¿Kunatsa? Smith jilatajj qhuruchasïna, ukampis janiw kuna inflamatorionaksa arskänti.
  
  "Kimsïr Caballerox mä misteriowa, khitirus Ordenax ukar jaquntäna uma laq"ampi ch"allt"añataki. Uñt"at indionakax Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra ukanakawa, ukampis ¿kunjamarak jumax juk"amp jan wali jaqir jikxatta, khititix nayrax jakawayki? Ukat wali uñtʼatänwa" sasa. Jupax wali jach"at arsüna. "Jiwasax wali uñakiptʼasipktwa. Ukampirus Washington markan amuyt"ir tamapax wali jiwataw jikxatasi. Inas jan sinti jan walïkchiti sasaw jupanakar sista" sasa.
  
  Drake chachajj wali samarañwa samsutayna. "Jisa, munataja. Janiw juk"amp jan walix utjkaspati", sasaw arsuwiyi. "Ukax yaqha markanakaruw jan waltʼayañapa."
  
  "Chiqpachansa ukham lurasini. Yaqha yatiyäwinakax aka uraqin pusi k"uchunakap ch"iyjataw sasaw amuyapxta".
  
  -¿Jumaxa utjktati? Mai kullakajj sänwa. "Akax mä suma yatiyäwiwa."
  
  Drake-rux típico jisk"achawipax gustänwa. "Ukan warkt"asim, Mai."
  
  "Jïsa, janiw kusisita asientojat jaltañ munkti" sasaw Aliciax waña arsüna.
  
  Mai kullakajj janiw jaysañ munkänti. Lauren kullakajj janis kuns siskaspa ukhamaw saskakïna: "Mä jukʼa suytʼapjjam, waynanaka. Jichhakiw chino jaqinakax wasitat ukham lurapxi sasaw sapxitäna. Pä helicópteros ukanakas jumar saraski" sasa.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Chino autot sarapjjta" sasa. "¿Janit jupanakat mä jukʼsa jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñäni?"
  
  Kenzie kullakajj akham sänwa: "Ukajj mä jukʼa ingenuo ukhamawa. "Gobiernonakax janiw kuns lurapkiti."
  
  Hayden jilatajj akham sarakïnwa: "Jachʼa generalización lurapkchisa. "Kenzie kullakajj cheqapuniw säna. Janiw autobusar jan mantapkaniti sasin amuyksnati" sasa.
  
  Profecía arunaka, Drakex amuyt"äna, kunawsatix mä ch"iyar ch"uqi ch"uxña alaxpachan autobus nayraqatan jilxattawaykäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Rusianakajj akankapjjewa" sasa.
  
  Ukajj jukʼamp chʼamäjjewa.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Helicópteronakax nayraqatat qhipäxaruw jaltxapxäna. Drake jupax uñjäna kunjams chino jamach"ix niya asfalto ukar jalnaqäna janïr nivelar puriñkama ukat autobus ukar chiqak sarkasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Chʼaxwañaruw waytʼapxitu" sasa, ukat axsarat auto apnaqiriruw uñachtʼayäna. -Janiwa janiwa. sarantaña!"
  
  Autobusan motorapajj wal wararïna ukat llantanakapas oraqer qʼejjo qʼejjow istʼasïna. Walja jaqinakaw nayraqatan tantachasipxäna, jupanakax niyaw arnaqasiñ qalltapxäna. Drake chachajja, chino jaqenakajj janiw yatkasajj helicóptero jaqonukupkaniti, uk yatïna, ukampis pasajeronakar yatiñap yatiyañajj chʼamakïnwa.
  
  Choferojj nayranakap wali chʼamampiw jistʼarasïna. Uka autojj kuttʼanjjänwa.
  
  Drake chachajj maldecïna ukat uka jaqerojj perchapat jaqontäna, volantet katthapisa. Smith chachajj uka jaqeruw yanaptʼäna ukat qhuru chuymampiw pasaje ukar irpäna. Drake jupax autobus rueda qhipäxaruw jaltawayxäna, kayup gas pedal ukar uchasax amparanakap volante ukar ch"amampiw katxaruyäna, ukhamat mä chiqa chiqaru.
  
  Helicóptero ukan nayrapax jupanakar chiqak uñtatawa, uka ch"usawjax jank"akiw jist"antasxäna.
  
  Qhipäxatsa ukat ladonakatsa arnaqasiñanakax istʼasïna. Jichhajj Smith jilatajj uka auto apnaqeriruw jarkʼaqañapäna. Drake chachajj wali chʼamampiw katjjasïna.
  
  Uka aruskipirix ch"axwañ qalltäna. Alicia kullakajj akham sasaw jachaqtʼasïna: "Jutam, Keanu sat jan wali jaqejja" sasa. "Rusianakax niyas jiwasanakankiwa -"
  
  Kenzi jilatajj akham sasaw jisktʼäna: "Perra" sasa. -Samakïpxam -sasa. ¿Jumajj fachada uñchʼuktati?"
  
  Alicia kullakajj uka arnaqasitapajj autobus taypinwa istʼasïna.
  
  "Amuyunaka?" -sasawa Drakexa qhipa segundon jiskt"äna.
  
  "¡Akax janiw chiqpachansa junta directiva tantachäwikiti!"
  
  Drake jupax iyawsäwiparu, experienciaparu ukat timón ukarux wali ch"amampiw katxarutayna. Jach"a unxtasiwinakax jinchuparuw phuqhantäna. Jiwatanakax autobus ukan pampaparuw jaquntatäna. Smith jilatajj walpun chhuxriñchjasïna. Qhipa pachanx chino helicópterox ch"iqa tuqiruw liwxatäna, ukatx ruso helicópterox frenado ukhamaw jikxatasïna, patinetanakax niyaw autobus qhipäxapar ch"allt"äna. Aliciax sillp"isaw Dal-ax kunkapar q"umachasïna.
  
  "Chiqpachansa aka muyuntat wallpa atipt"apxatax iyawstwa".
  
  Drakex auto apnaqaskakïnwa, yaqha jach"a barrer turno nayraqatar uñjasa. "Ukat bono ukax janiw frito jan ukax crujiente ukhamäktanti."
  
  "Jan sayt"apxam" sasaw Kinimakax säna. "Niya manqʼat awtjatäjjtwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj chhuxriñchjasïna. "Ukax mä loco chino helicóptero ukhamawa."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj kuttʼanipjjewa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Jichhajj jumanakajj marka anqäxaruw jakʼachasipkta" sasa. "Ukampis kuna centro poblacional decente uksatx kimsa minutos ukch"a sarañankiwa."
  
  Drake chachajj jankʼakiw uka yatiyirir jakʼachasïna. "¡Jutapxam, jaqinaka! ¡Jupanakarux axsarayañamawa!"
  
  Kenzix qhipa punkunakaruw sarawayxäna, akham sasaw arnaqasïna: "¿Akanx khitis katananïpachati?"
  
  Arunakapajj chʼusa uñchʼukiñampiw uñjasïna, ukat pä jan ukajj kimsa jaqenakaw asientonakap churapjjäna. Jach"a nayrani jilïri jaqixa mä bolsa muxsa achu apt"ata mä khathati ampara luqtäna.
  
  Kenzi kullakajj wali jachʼatwa arsüna. Drake chachajj punku jistʼarañatakejj interruptor chʼalljjtayasïna. Mä ratukiw uka israelita warmix janchip apsuwayxäna, ventana thiyat katthapisinxa, ukatsti teja ukat autobus ukan tejaparuw jaquntäna. Drakex autox kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw sum apnaqäna, jach"a p"iyat jithiqtasax, wali samsusaw Kensin luratanakapat jutatap amuyasïna.
  
  Ukat retrovisor ukanjja, Dal jilataruw jupamp chiktʼatäñatak saltʼir uñjäna.
  
  Oh mierda ukax wali askiwa.
  
  Wali chʼamampiw chuym chʼalljjtayasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl sat chachajj auton tejaparuw makatäna. Kensix amparap luqtäna, ukampis jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  
  -¡Juk"ampi jank"aki!
  
  Helicóptero ruso ukax alturaruw jilxattawayi, jichhax wasitatw bucear sarawayxi, aka kutix kimsa cuarto ángulo ukan nayraqatar uñtataw bucear. Mä jaqeruw sapa ladopat warktʼatäskir uñjäna, mä armaruw uñchʼukiskäna, inas ruedanakar jan ukajj auto apnaqerirus uñchʼukchïna.
  
  Jupax jank"akiw kutt"awayxäna, chino helicóptero thaqhasa. Janiw jayankkänti. Ch"iqa tuqir bucear sarasax punkunakat armanakap uñch"ukis jaqinakax utjarakiwa. Chinonakax janiw jupanakan autobus ukarux walpun pallapallanakamp ch"axwapkänti, ukax qalltanx ch"amanchawayiwa, ukampis Haydenan katxarut caja ukax munasipxatap amuyasax chuym ch"allxtayi, ukat jan kuna jan walt"awis munapxi.
  
  Kensi kullakax autobus ukan utaparuw qunt"asitayna, thayaru, sarnaqawipar ist"asa, qunqurinakap ch"allxtayäna. Ukatxa, armap jachʼar aptäna, helicópteroruw chuym churäna. Dahl jupax janiw filmañ yant"käti, jan ukasti, tirurinakarux axsarañakiw suyt"äna. Rusonakax janiw ukham jark"aqasiñ uñacht"ayapkänti, ukampis Kenzix mayjt"añ wal munäna.
  
  Dahl jupax jak"achasir helicóptero ukarux uñakipäna. Ukax wali ch"amampiw phuqt"ata, janiw ágil ukhamakïkänti, jan ukasti jiwayirjamarakïnwa. Qhep qhepa munkäna ukajja, kunayman jan waltʼäwinak utjañapänwa, janirakiw autot tʼijtʼañas wakischispa.
  
  Nayrïr llantanakapax mä p"iya patxaruw t"ijtäna, Drake-t "perdón" ukham apsuwayxäna. Dahl chachajj janiw yaqhanak istʼkänti, jan ukasti tʼijtʼir thayajj wal istʼasïna ukat helicóptero ukan wararitapakiw istʼasïna. Uka disparojj chʼeqa kayu jakʼankir metalat jaltjjänwa. Sueco jaqix janiw uk ist"känti, apunt"asaw pallapallanak apsuwayxäna.
  
  Uka balajj dianaparuw purpachäna, kunattejj uka jaqejj pistola jaqontasaw qhepar kuttʼjjäna. Dahl jupax janiw ukax concentración ukar p"akintañapatak jaytkänti ukat jist"arat punkut yaqha disparompiw jaquqanïna. Helicópterox juparuw chiqak kutt"äna, jank"akiw jak"achasïna, ukat aka kutix Dahl jupax axsarir anatt"añax jan wali amtäwiwa sasaw amuyasïna.
  
  Jupajj auton tejaparuw jaqontäna.
  
  Helicópterojj pʼeqep patjjaruw arnaqasïna, jichhak jaytkäna uka cheqaruw khuchhuräna. Jupax janiw Kensi tuqir kutt"añapatakix maniobrabilidad ukankänti, ukampis jak"achasisinx mä chiqaruw jaquntäna.
  
  ¡Aubus teja thiyakama!
  
  Dahl jupax liwxatasinx nayrar sartawayxänwa, pachaparuw jupar puriñ yant"äna. Kenzi kullakajj janiw jaqontatäkänti, ukampis janiw armap apnaqjjänti; ukampis chʼamanïtapajj wali jachʼa autot mistusaw wali alayaru jan sinttʼasir thakiru tʼijtjjañapatak khitäna.
  
  Chino jamach"ix wali ch"amampiw liwxatäna, mä muyuruw puri. Ruso chachajj pʼeqep patjjaruw fusiläna, uka balajj Dahl chachan chʼeqa ñikʼutap jakʼanwa metalar chʼalljjtäna. Kenzi chachan janchipax autobus ladopat liwxatasïna, ukat taqpach janchiparuw mä qhipa jan chʼamani saltoruw uchasïna, amparap luqxatasa.
  
  Jupax ch"iqa amparapampiw ch"allxtasir muñecapar chint"añ atipjäna; wali ch"amampiw ch"allxtasïna ukat jan jark"at chhuxriñchjasiñap suyt"äna.
  
  Ukajj purintäna, ukampis jupajj katjjarurakïnwa, wali chʼamampiw chʼalljjtayasïna. Uka lliphipi, suma metalax juparux contraw irnaqäna, cuerpopax pata tuqir liwxatañapatakiw jaytäna, Kenzi-n pesapax panpachaniruw alayaru jaquntäna.
  
  Comms ukanx arnaqasiñanakax jutäna. Uka equipojj Kenzi chachan kayunakap mä lado ventana anqan tʼijtʼir uñjapjjerïna. Dahl chachajj taqe chʼamapampiw katthapïna, ukampis sapa kutiw cuerpopajj uka chʼama puntarojj jukʼamp jakʼachasïna.
  
  Autobusan tejapatjja janiw katjjaruñas utjkänti, janirakiw kunas katjañatakis utjkänti. Jupajj katjjarusispänwa, janipuniw antutkänti, ukampis janiw kuna yanaptʼas jikjjatkänti jupar jachʼar aptañataki. Drake chachan arupax comunicador tuqiw jutäna.
  
  "¿Jan jaytjañ munasmati?" Jach"at arsu, jan sum amuyt"ir, mä juk"a llakisiña.
  
  Dahl chachajj kunjamsa jikjjatasi uk sum liytʼäna. Jupanakatï saytʼapjjaspäna ukhajja, rusanakasa, chinonakas walpun jawqʼjapjjaspäna. Kunas pasani uk janiw khitis yatkiti.
  
  Lauren kullakajj arupajj pʼakjänwa. "Perdón, jichhakiw mä yatiyaw katuqta, sueconakax jumanakaruw jutapxi. Jichhax pusi thakhinjam ch"iqiyatäxiwa, jaqinaka" sasa.
  
  Dahl chachajja, uka pesajejj musculonakap chʼalljjtayaskatap amuyasïna. Sapa kuti autobus tʼijtjjäna ukhajja, cuerpopajj yaqha centímetro ukchʼakiwa, ukat Kenzi jilatajj mä jukʼa jayaruw jaquqanïna. Jupax israelitan arup mä chiqat ist"äna.
  
  "¡Jichhax antutapxam! ¡Nayajj uk lurasmati!"
  
  Janiwa. Jupanakajj sapa horajj sojjta tunka kilometronakwa sarapjjäna. Kensi jupax janiw jaytkaniti uk yatïna ukat janiw panpachanix jaquntatäpxañap munkänti. Dahl chachajj jukʼampiw jupar respetatap amuyasïna. Chuymapax manqhan imt"atätap yatïna ukax mä juk"a jak"achasiñakiw patat jalsuwayxäna.
  
  Botanakapan ventananakar chʼalltʼatapajj chuymapan jukʼamp jankʼakiw thuqtʼäna.
  
  Jupanakax mayacht"asisaw liwxatapxäna, Kenzix ladopat saraqasinx Dahl jupax autobus teja tuqiw liwxatasïna. Jupax uka q"añut t"ijtir q"añut katjañ yant"äna, ukampis ukax wali jisk"akïnwa ukat aychap khuchhuqatayna. Jan suytʼäwi uñjasajja, jukʼamp tiempow uka suytʼäwir katjjatäna, taqe kunwa aptʼasïna.
  
  Pechopax qarqa tuqiruw sarawayxäna, jan jark"ataw liwxatasïna. Nayranakapaxa Kenzi nayranakapampi jikisïna, uñkatasa. Jupanakan maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam maynit maynikam mayjtʼayasipjjatapajj janiw arunakampi, jan kunsa arskänti, ukampis wali chʼullqhënwa.
  
  Jumax nayarux antutañamawa.
  
  Janiwa.
  
  Jupax wasitat jaquntäna, ukat jan kutt"añ chiqat pasawayxäna.
  
  Ch"amani amparanakaw panpacha vaca qallunakaparu katxarupxäna, amparanakaxa Mano Kinimakakikiwa.
  
  "Gotcha" sasaw hawaianojj säna. "Jumanakax janiw kawkirus sarapktati."
  
  Hawaianox Dahl juparux yanapt"äna ukat juk"at juk"atw liwxatatapat jithiqtawayi. Dahl jupax Kensi juparux wali ch"amampiw katxarutayna. Mayachtʼasisaw jukʼat jukʼat jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna.
  
  Uka patatjja, helicópteronakajj qhep qhepa kutiw chhaqtjjapjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex Kinimakax amigonakapar wali ch"amampiw katxarutap yatïna, ukampis autobus sinti ch"amampiw muytayañax pächaskäna. Rusonakampi chinonakampix mayj mayj chiqat nayrar sartapxäna, ukax qhip qhipa jak"achasiñap yatipxänwa.
  
  Ventananakan pʼakjatapajj mayninakajj janiw ina chʼusat saytʼatäpkänti sasaw jupar yatiyäna. Jupanakajj mä amtanïpjjänwa.
  
  Qhipäxatsti Alicia, Smith, May, Hayden ukat Yorgi jupanakax sapa mayniw autobus ukan kunayman tuqinakat mä ventana apsusin p"akjapxäna. Jakʼachasipkäna uka helicópteronakaruw uñchʼukipjjäna, ukatwa wal pallapallapjjäna, ukat jankʼakiw ladopar sarjjapjjäna. Quqa linea ukax tukusxänwa ukatx Drake jupax nayraqatapan edificionak uñjäna.
  
  Thakhi llika, muyuntata. Qhepäjjatjja, disparonakaw istʼasïna, ukat autojj phoqantatänwa; ch"iyara helicópteronakax alaxpacharuw sarapxäna.
  
  Jupax samarañampiw jach"at arsüna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jiwasax qhispisipktwa" sasa. "Yaqha pachan nuwasiñataki."
  
  Lauren kullakajj akham sasaw arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Suecia markankirinakajj qheparuw kuttʼapjjarakïna. "Ukampis señalan mä jukʼa halo uñstayaskakiyätwa. Kunas Washington, yapu ukat nay taypin utji. Akax muspharkañawa. Niya ukhamaraki... ukhama..." sasa.
  
  "Kuna?" - Jiskt"ata. -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Ukax yaqha conjunto de comunicaciones ukanakax utjkaspas ukhamawa. Yaqhax anatañanx utjarakiwa. Mä juk"ampi..." sasaw pächasïna.
  
  "Tama?" Drake ukax tukuyäna.
  
  Hayden jilatajj wali jachʼat arnaqasïna. "Akax larusiñatakjamawa."
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Nayajj yattwa" sasa. "Chiqpachansa nayax ukham lurtxa, ukat janiw yatxattʼat jaqïkti. Karin kullakatï akankjjaspäna ukhajja, jukʼamp sumaw jikjjatapjjerista" sasa.
  
  "¿Kuna aruskipäwinaksa katjasmati?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Mä jukʼakïkchisa?"
  
  Drake jupax nayraqat SEAL Team 7 ukan arsutapat amtasïna, Dahl ukat jupa pachpakiw ist"apxäna. Juparux wasitat amuyt"äna, taqi yatiyawinakaw uñjatäski.
  
  "¿Ukax mä jukʼa tiempot qhipararaksnati?" - sasaw jiskt"äna. "¿Ukat ¿jukʼamp suma thak jikjjatasmati aka cheqat mistuñataki?"
  
  Lauren kullakajj wali samarataw istʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Chiqansa, chiqpachansa" sasa. "Mä minuto churapxita."
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Hayden Jay jupax walja horanakaw suyt"äna, uka equipox Taiwán markan mä jisk"a satélite ukan jan kuna jan walt"äwin uñjasiñkama, janïr uka jisk"a utanakat sarkasax jawsañ lurañataki.
  
  Jupan amtapax akawa: Kimberly Crowe jupamp jikisiña.
  
  Mä jukʼa tiempow munasïna, ukampis Hayden jilatajj jan jaytjasaw chʼamachasïna. Uta qhipäxan mä llamp"u esquina jikxatäna, qunt"asisaw suyt"äna, p"iqip jan muyuntayañataki. Jakäwipanx kuna wiñayatak utjki ukanak jikxatañax ch"amapunïnwa, equipo anqäxan katxaruñataki. SPIR ukax jakäwiparuw tukuwayi, jakäwipan amuyuparjama, ukat ukax mä consecuencia ukhamawa, jupax janiw kuna conexiones personales ukanakas utjkänti, janiw kunas utjkänti jan ukasti irnaqawikiw utjäna. Jupax aventuranakan thaya thayt"atapatw lup"ïna, jupanakax mayacht"asisaw sarnaqapxäna - Odin ukat Infierno punkunakat qalltasa, Babilonia ukat Pandora ukanakat qalltasa, Nueva York markar niyaw t"unjañatak nuclear ukan phallatapa, Ben Blake jupamp nayra t"aqanuqtatapata, ukat Mano Kinimaka jupamp jichhak t"aqanuqtatapata . Jupax ch"amanïtaynawa, sinti ch"amanïtaynawa. Jupajj janiw ukham chʼamanïñajj wakiskänti. Perú markanx inca tesoro ukamp qhipa jan walt"awix amuyunakapan ukhamarak janchipan jan walt"ayawayi. Janipuniw nayrajj ukham chuymapar purtʼasirïkänti.
  
  Jichhajj samarataw wasitat amuytʼasïna. Inas puentenakax phichhantatächïna ukat jach"apuniw utjañapäna. Ukampis chiqpachapuni mayjtʼañ munchi ukhaxa, jakäwipan jukʼamp munaspa ukhaxa, janïr uka cheqar sarkasax wali sum amuytʼasiñapäna ukat wasitat khitirus chuym ustʼayañapäna. Aka Mano jan ukax yaqha jaqis ukhamäpan.
  
  Nayax llakistwa. Chiqpachansa nayax muntwa. Ukat jutïr kutinjja, kuntï qhepat munkta ukarjam sarnaqañatakiw chʼamachasiñaja.
  
  Jakäwitxa. Janiwa jan irnaqawimpixa. SPEAR ukankirinakax tantachasipxäna ukat mä suma irnaqäw lurapxäna, ukampis janiw kunas wiñayatak utjkänti. Uka pachax puriniwa-
  
  "¿Jay kullaka?" - sasaw robotan arupax säna. "Jichhajj yanaptʼassmawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj taqe ukanakwa mayachtʼäna. Línea ukan jutir arupax Ministro de Defensa ukankiwa.
  
  "¿Kuna jan walt"äwis utji, agente Jay?" Lacónico, amukt"ata, yaqhachata. Crowe jilatajj wali chʼamanïkaspas ukhamänwa.
  
  Hayden kullakajj kunjamsa jachʼa jisktʼapar arstʼaspa uk amuytʼañatakiw tiempo apstʼasïna. Jupax laq"aruw imt"añ amtäna ukat kuntix Qrow jupax apthapkän uk uñjañ amtäna.
  
  "China markat mistusaw payïr caja katuqapxta. Jichhax uka equipox uk yant"aski. Yatiyäwinakax niyaw purini, janiw pächasiñakiti. Ukanx janiw kuna jan walt"awis utjkänti, walja cuchillos ukat ch"uxñanakas utjkchïnxa. Janiw taqpach equipos rivales ukanakax uñiskiti..." Qrow jupax cebo apt"asispati sasaw mä juk"a jiskt"asïna, ukatx saskakiwa, "yaqhip markanakax yaqhip markanakat sipanx juk"amp agresivupxiwa. Francés jaqinakax kimsa kutiw chhaqhapxäna. Mä rusa jaqix usuchjatawa. ¿Yaqha, jukʼamp jamasat equipojj utjaspati? Jiwasax jamasat americano aruskipäwinakat fragmentos ist"apxtanwa, ukax chiqans janiw kuns uñacht"aykiti. Britániconakax jiwasan laykux utjiwa, jan ukax ukhamarakiw amuyasi, ukat Drake jupax jupanakar mä juk"a ch"amancharaki. Jichhax jan kuna jan walt"äwinakax utjki uka utankxapxtwa, kimsïr Caballero ukan kawkhans jikxatasi uk yatiñatakix think tank ukan suyt"apxta".
  
  Jichhajj saytʼasisaw suytʼäna.
  
  Qrow jupax reservap mantenitayna. -¿Kunatsa yaqhaxa?
  
  "Janiw nayax uka tuqitx iyawskti". Hayden kullakajj chʼamachasitapajj inamayakïkäna ukhajj aynachtʼataw jikjjatasïna. Jupajj jukʼamp directo lurañapati janicha sasaw jisktʼasïna.
  
  Crowe jilatajj akham sänwa: "Washington markankir jaqenakampiw sapa kuti jikista. "Janiw nayar yatiyañax wakiskiti".
  
  "Ay, walikiwa. Pay suma".
  
  Hayden jilatajj firmañ qalltäna. Ukapachaw Qrow jupax mä jan juchanïkaspas ukham mä mayiw línea ukar apayäna.
  
  "Suyaña. Jumax sasmawa, maynix estadounidenses ukham uñt"ayasispawa sasin amuyta? ¿Kawkhansa mä pampanxa?
  
  Hayden jilatajj janiw ukham arskänti. Ukampis taqi uka wakiskir yatiyäwinakatxa, Qrow ukax mäkiw katjatayna. Jupax mä larusiñampiw ch"amachasïna. "Ukhamäkaspas ukhamawa. Ukjja aka oraqenwa istʼapjjta" sasa. Jupax janiw Lauren-ar aka tuqir irpkänti. "Chiqans yatipxtwa janiw payïr equipox utjkiti, ukhamax inas akax yaqha markanakat maynïrix nayrir fuerzas especiales estadounidenses ukanakamp jan ukax mercenarios ukanakamp apnaqañapatak utjchispa".
  
  "¿Estados Unidos markan irnaqirinakapar apnaqañapatak mä jiskʼa elemento anqäx markan gobiernopan?" Qrow ukax sist"asïna. "Ukhamäspawa, agente Jay. Inas jumax chiqaw sasksta. Chiqansa", sasaw larusitayna, "janiw payïr equipox utjkaniti".
  
  Hayden jilatajj janiw arunak istʼkänti. "¿Ukat kunapachas kuttʼanjjañäni? ¿Kunarus kuttʼañäni?
  
  Qrow jupax amukiw qhiparäna, ukax Hayden juparux kuntix jiskt"apkän ukx sum yatxa sasaw säna. Qhepatjja, akham sänwa: "Mä kunaw mä kuti" sasa. "Nayraqataxa, Jinetes de la Orden satäkis ukanakax jikxatasiñawa ukat neutralizatäñapawa".
  
  "Ukhampuni". Hayden kullakajj Qrow jilatampi cheqak parltʼañatakejj qhep qhepa chʼamanïtap yatïna, ukatwa mä jukʼa jayarstʼañ amtäna. "¿Americanonakan arunakap wasitat istʼañäni ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  "¿Khitis nayajj yapu lurañ yatirija? Uk uñjapjjam" sasa.
  
  Qrow jupax jawsañ tukuyäna, Hayden juparux walja minutos celularapan pantallapar uñch"ukiñapatakiw jaytawayi, jichhax janiw jupakikiti, jan ukasti markapan amtanakap wasitat uñakipaski.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax samart"añatakiw aski pachax Yorgi, Mai ukat Kinimaka jupanakax machaq caja ukamp askichapxäna. Genghis Khan chachan mausoleopat jutatapa ukat legendario figuran yänakap taypin jikxatasitapax jukʼampiw respetompi uñjapxäna. Uka patat uñstki uka qhana, usut chimpuxa, nayrax Qhipa Taripäwin Ordenankxatap uñachtʼayäna.
  
  Kinimakax uka castillot yatxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayrajj Ordenan llavenak churañatak mä amtanïtap yatta" sasa. "Ukampis jakäwiw jarkʼäna." Jupax jachaqt"asïna.
  
  Mai kullakajj amukiw akham säna: "Jiwaña" sasa. "Jiwañaw thakin saytʼäna."
  
  "¿Suma chuymampi jistʼarañaj munasmati?" sasaw Yorgi kullakajj jisktʼäna.
  
  "Jïsa, uka lunthatasiñ yatiñanakat mä qhawqha uñakipt"añäni, Yogi." Aliciax Drake jak"an pirqar qhipäxar qunt"ataw arsüna, mä amparapanx uma botella, mayni amparapanx pistola.
  
  "Janiw kuna amuyunikisa". Kinimakax aycha ch"akhapampiw llawintat liwxatäna. "Janiw chiqpachansa arte ukhamäkiti".
  
  Kenzi kullakajj jupar jakʼachasïna, kunattejj Mai kullakajj tapa apthapïna. Mä muspharkañ escenario ukhamänwa, Drake jupax amuyäna, pallapallanakax mä jisk"a cuartoruw jist"antatäpxäna, janiw qunt"asiñ utax utjkänti, janiw kawkhans jaqi masimp chikt"atäñatakis utjkänti, janiw manq"a phayt"añatakis utjkänti. Mä mini-frigorífico umampi phuqt"ata ukat mä qawqha cajas galletanakampi. Ventananakajj cortinanakanïnwa, punkujj jachʼa pernonakampiw chintʼatäna. Alfombrajj qʼañu qʼañunakanïnwa, mohotsa qʼañucharakïnwa, ukampis soldadonakajj jukʼamp jan walinwa uñjasipjjäna. Ukajj mä jukʼa samartʼañatakikiw wakisïna.
  
  Smith chachajj punku uñjaskäna ukhajja, Hayden jilatarojj wasitatwa mantayäna, Maya kullakajj caja aptʼasisaw mantanïna. Drake jupax jefex qarjata ukat llakit uñnaqt"anïkaspas ukhamaw amuyasïna, mä borde. Qhipharux aruskipäwipat juk"amp qhanañcht"añap suyt"askta.
  
  Mai kullakajj mä qhawqha segundonakajj kayut kayuruw chʼalljjtayasïna, janïr amparanakap apsuñkama. Jupax mä jach"a pila papelanak apt"ataw jikxatasïna, mä thiya carpeta ukar llawuntata ukat mä nudo guita ukamp chint"ata, ukat yaqhip equiponkirinakax cejas jiltayapxäna.
  
  "Chiqpachansa?" Kinimakax wasitatw chhuxriñchjat qunt"asïna. "¿Aka armax akapachar jan waltʼayaspati?"
  
  Kenzie kullakajj akham sänwa: "Qillqat arunakajj wali chʼamaniwa" sasa.
  
  "Kunasa akaxa?" - Jiskt"ata. sasaw Lauren kullakajj jisktʼäna. "Washington markankir taqi waynanakaw suyt"apxitu".
  
  Tiempojj jupanak contraw irnaqaskakïna. Kunjamtï nayrajj lurapkäna ukhama, ukajj anatañan nayrar sartañataki ukat -jukʼampejj tʼijuñan nayrar sartañatakis wali wakiskirïnwa. Drake jupax pä thakhi nayrar sartañ uñjäna. "May, Hayden ukat Dal, ¿kunatsa jan kunsa yatkta? Lauren - ¿kunas kimsïr caballerotakix utji, kunatix mä dirección kawkir sarañas wakisi?"
  
  Lauren kullakajj kimsïr cheqanwa jikisiñäni sasaw jupanakar satayna. Jichhaxa wali jach"atwa chhuxriñchjasïna. "Walikiwa, janiw khitis sapa patakat 100 cheqäkiti, waynanaka. Uka jamuq uñt"ayañatakix pusi cardinal direcciones ukanakat kunjams qhanañchapxi uk uñt"ayañ munapxsma".
  
  Drake jupax May ukat mayninakax ñik"utap ch"uqt"asipxatap uñjäna, kunawsatix arma de conquista ukar sarapkäna ukhaxa. "Jiwasax pachanïtanwa".
  
  "Walikiwa, akax chiqpachansa wali askiwa. Janïr tunka suxtani patak maranakan Machaq Uraqi satäkis uk jikxatkasaxa, aka Uraqix kimsa chiqaruw jaljata sasaw amuyapxirïna - Europa, Asia ukat África. Uka continentenak taypin jaljawipax Hellespont ukhamänwa, ukax Ordenan amtaparux wali sumpunw uñt"ayasi, ukax jichhakamax arktatawa. Ukatwa Asia markax Hellespont uksat jukʼampi qalltäna, uka uraqix jan uñtʼat qamir yänakanïnwa, ukat Inti jalsu sasaw sutichapxäna. Chiqansa, qhipatxa América uksaruw jikxatapxatayna, ukatx uka pachax Machaq Uraqiruw tukuwayi, munata, jan uñt"ata ukat suyt"awinakampi phuqt"ata. Mä emblema librow apsutäna, ukanjja machaq pusi cardenal direccionanakapaw uñachtʼayasïna. Asia, Europa, África ukat América uksankirinaka. Ukhamarjamax Orden ukax uka nayra amuyunakax mapa ukar phuqhañ amtawayi, kunatix jan yatisk ukanak utjatapata - ukampirus inas kunatix jupanakax wali ch"aman patriarcas ukhamaw amuyasipxäna, reliquias ukanakar thaqhañataki". Lauren kullakajj mä samsuñwa aptʼasïna.
  
  "Ukhamajj akax akapachan wasitat yatichawipawa, ukax wasitatwa pasäna kunapachatix Australia ukat ukjatx Antártida markar jikxatapkäna ukhaxa?" Kenzi jilatajj akham sänwa.
  
  "Jïsa, patak patak maranakan jukʼat jukʼat wasitat yatichaña, ukajj yaqhep jaqenakajj jichhakamaw lurasiski sasaw amuyapjje. Ukampis ukajj yaqha sarnaqäwiwa. Janiw taqpach kusisiñasa, rosas ukanakas utjkänti. "Uraqin pusi esquinanakapa" uka arunakax inas sarnaqäwinx juk'amp ch'axwañ arunakächïna. Hebreo arunxa "extremo" sasaw jaqukipata. Números 15:38 qillqatanxa, ukanakax fronteranakawa; Ezequiel chachan - ángulo ukanaka; ukat Job chachax tukuyañanakaniwa. Ukax t"aqa t"aqanakjam jaqukipatarakispawa. Qhanapuniw Bibliax aka chiqan larusiñatakix jist"arat jaytawayi..." sasa.
  
  Drake chachajj uk sum amuyäna. "¿Kunatsa akapachajj chʼusakïkaspas ukham amuyasi?"
  
  "Jïsa. Ukampis Bibliajj Isaías libronwa uka toqet qhanañchi, mä esfera sasaw säna. Ukhama, referencia intencional ukampi. Uka tuqitxa, kunayman arunak apnaqapxaspänwa, mä arunxa, niya tunka payan arunak apnaqapxaspäna, ukhamatwa uka ángulo uñtʼayapxaspäna. "Extremo" uka arux amuyuparjamaw apnaqatäna, wali, ukhamakiw sasaw amuyasi. Ukat janiw khiti judiosa kunatï cheqpach kamsañsa muni uk pantjaskaspati, kunattejj 2.000 maranakaw urut kimsa kuti Jerusalén markar uñkatapjjäna ukat "jachʼa trompeta phustʼapjjam libre jakasiñasataki" sasaw qʼochupjjäna. Banderar jach'ar aptapxam yaqha markar apanukut jaqinakar tantacht'añataki, aka uraqin pusi esquinanakapat pachpa uraqisaru tantacht'apxita" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿janit mä arunak aleatoriamente ajllisipkänti?" - sasaw Smith jilatajj jiskt"äna.
  
  "Janiwa. Isaías profetan libropanjja, kunjamsa Mesiasajj aka oraqen pusi esquinapat markapar tantachtʼani uk qhanañchi. Taqi chiqatwa Israel markan tantachasipxani" sasa.
  
  Kensix janiw mä muskulus kuynt"känti, janirakiw mä arsa arskänti. Drake chachajj janiw kuntï religionapan creenciapajj uk amuykänti, jupajj utjkchïnjja, ukampis ukhamäkchïnsa, jan jarkʼataw jakäwipan mä jachʼa parter tukuñap yatïna. Aka pachanx mä juk"a yatxatäna kunatix Lauren jupax sarantaskakiñap suyapxäna. Dahl kullakajj nasïwitpach suma jaqëtwa ukat suma sarnaqañ chuymapar kuttʼapuniniwa sasaw amuyäna, ukajj mä jukʼa cheqapänwa. Jupatakix mä jukʼa uñjaskakïnwa, mä arunxa, jan wali sarnaqañ tuqitwa uñjäna, ukampis ukax janiw jan walikïkänti.
  
  Awisaxa.
  
  Ukampis janiw panpachan ukham lurañjamäkänti. Ukat ukax Kensi markan uñjäna - mä jan sinti khuyapt"ayasir jiwayir jaqi kunapachatix jupax munaskäna ukhaxa, ukat mä nuwasir alma kunapachatix jan munaskäna ukhaxa. Jupa laykux mayjtʼayañapatakiw jaytapxañapäna.
  
  "Chiqans ukax wali askiwa", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Nayraqatax África, ukatx China. Ukhamajj ¿kunas jutïrin pasani?
  
  Lauren kullakajj jankʼakiw jaysäna. "Jïsa, Biblian kuntï sañ munkäna ukajj mä tukusirïkaspas ukhamwa amuyapjjta, Ordenar uñtasita. Khititï jutïrin jutkäna ukatakikiw jukʼamp chʼamäpjjäna. Qillqatarjamaxa... walikiwa... Nayax uka wakiskir t"aqa uñxatt"ä: "Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxatañamawa, ukatx Kagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan ukar 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw sarawayxi, Conquista ukax ataúd ukar uchasa. Chiqpach Qhipa Taripäwi jark"aqir P"iqinchäwiruw jikxatapxta. Ukat ukakipkarakiw jiwayañ codigox kunapachatix Caballeronakax uñstapkän ukhawa. Awkin chʼakhanakapanjja, janiw kuna chimpunakas utjkiti. Indiox armanakampi muyuntataw jikxatasi..." sasa.
  
  Drake jupax ukax ch"amthapitaynawa. "¿Jukʼamp jan wali indiojj jakkäna? Ukat jupax armanakampi muyuntatäpachati? Chiqansa, India markanx kawkhans utjaspawa. Aka markax armanakampi muyuntat markawa" sasa.
  
  "¿Kunapachatï Ordenax Jilatanakar imantawaykäna ukhaxa?"
  
  Drake jilatajj uka toqetwa lupʼïna. "Walikiwa, jïsa, nayax ukham amuyta. Ukhamäpansa, ¿kunas kimsïr caballerojj?"
  
  "Manq'at awtjata".
  
  Jupax wali ch"amampiw samsuwayxäna ukat Aliciaruw uñkatarakïna. "Janiw Princesa Peluda ukax utjkaspati, ¿janich ukhamäki?"
  
  Aliciax amparapampiw nayraqatar qhipäxar luqxatäna. "Inasa. Ukjja nayajj amuyarakïwa" sasa.
  
  Drake chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. "Jumax fucking imposible ukhamawa."
  
  "¿Kuna munañanakas utji?"
  
  -¿Kunatakis?
  
  "¿Kawkïr princesasa? Imill wawax yatiñapawa, jumax yatisktawa" sasa.
  
  Jupax zapatonakapat yatxatäna. "Waliki. Nayax nayratpachaw Cleopatra warmirux mä chikat uñjirïta. Nayax yattwa jupax janiw princesakiti, ukampis..."
  
  "Riyna? Ukhamajj jukʼamp sumawa".
  
  Lauren kullakajj wali parlaskänwa. "Kunjamtï nayraqat sisktxa, waynanakas imill wawanakas kawkïr indiotsa Ordenax parlaschispa uk waliw uñakipapxi. Chiqansa, ukax sinti pächasiñawa. Nayax sañ muntwa, jupanakan pachaparjam jupanakan zapatopar uchasiñax tunka payan zapatonakat maynïriw utjaspa" sasa.
  
  "¿Ukat taqiniw armanakampi muyuntatäpxi?" - sasaw Smith jilatajj jiskt"äna.
  
  "India markan jakasta, jïsa. Wakiskiri."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Walikiwa, mä jukʼa cheqaruw sarapjjta" sasa.
  
  Drake jupax May, Hayden ukat Dahl jupanakaruw uñch"ukiskäna, jupanakax payïr caja Conquista ukan utjki ukanak uñakipasipkäna.
  
  "¿Kuna nayrar sartawis utji?"
  
  Hayden kullakajj niyaw ukankapjjatap uñachtʼayañatak amparap luqtäna. Jupax uñch"ukisïnwa. "Akax mä escenario de finsión ukan plano ukhamäkaspas ukhamawa. ¿Uka vara efectot amtastati? Mä jisk"a lurawix yaqharuw puriyi ukat yaqharuw puriyi, sapa mayniw juk"amp jach"a?"
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Teoría de chaos" sasa. "Akax mä arma de conquista ukhamawa, ukat Genghis Khan jupax wali amuyt"irïnwa. Ukhamatwa akapachar atipjasma" sasa.
  
  Drakex uma botellap t"unjatäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "¿Mä arma efecto dominó?"
  
  "Ukhampuni. Kunjams Franz Ferdinand jiwayatapax Nayrïr Jach"a Ch"axwäwin mä warawarar puriyatayna. Inas aka amtax jan walt"awinak jilxatayañ amtax Kimsïr Jach"a Ch"axwäw qalltaspa".
  
  "Ukat" Drakex mä juk"a pachaw comunicadorap jist"antäna ukat amukiw arsüna, "wali ch"amäxiwa. ¿Khitirus churañäni?"
  
  Taqinipuniw uñch"ukipxäna. Uka jisktʼajj walikïskänwa. Hayden jilatajj janiw jukʼamp kuns sañapäkiti sasaw qhan säna. Jupax yatïnwa Washington ukat Secretario de Defensa jupanakax nayratpach jupanakamp jan kusisitapxatapa, ukat SEAL Equipo 7 ukan amuyt"añaruw kutt"awayxäna.
  
  Kikipaña?
  
  Janiwa.
  
  Hayden jilatajj mä qhawqha minutonak jukʼamp papelanak yatjjatäna, ukatsti chaleco manqhar ucharakïna. Taqi equipo ukar arst"asax amparanakap t"axllirt"äna, ukax amtäwix janiw jichhakamax luratäkiti ukat jan seguro documentonakampix chiqpachapuniw kunas pasaspa sasaw uñacht"ayäna.
  
  Ukat jachʼat akham sänwa: "Jichhakiw uka toqet askichañäni. Jichhax uka kimsïr chiqawj munapxta. ¿Lauren kullakajj?"
  
  -Ist'apxsmawa -sasa. Jiwasax wali suyt'apxtanwa ".
  
  "Jichhax mä juk"a suyt"am" sasaw Kensix säna, qhipa tunka minutonakat ajanupan ñik"utapax wali qhanänwa. "Jumanakax aka uraqin pusi esquinapaw sapxsma, ¿janich ukhamäki?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Walikiwa, Bibliajj uka toqetwa parli. "Ukat qhip qhipa taripäwin amtapawa."
  
  "Walikiwa, kunas jan walïki. ¿Janit uñjkta?
  
  Drakex nayranakap ch"irmthapïna, jichhax nayrat sipans juk"amp jan amuyt"ataw jikxatasïna. Dahl chachajj Kenzi jilatat sum yatjjatäna.
  
  "¿Inas mä qhawqha qhanañchtʼañajj yanaptʼchispa?"
  
  "¿Pusi esquinanaka? África, Asia, Europa ukat América uksankirinaka" sasa.
  
  "Ukhampuni. Ukhamaw sapxitu -sasa.
  
  Kensi jupax pä amparap ch"allxtayäna. "¿Kawkinkis India markax?"
  
  Hayden kullakajj kayut saytʼasïna. "Maldita, India markax Asia continente uksankiwa."
  
  "Ukax nayratpach askichatäxiwa."
  
  Lauren kullakajj kayunakapat saytʼasisaw amuyäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj Europa ukat América markanakarukiw jaytawayi" sasa. "Ey waynanaka, ¿jumanakax nayamp amuytʼasirïtati?"
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jachäna: "Inas ukhamächi" sasa. "¿Jan wali pampan quntʼasiñat chhuxriñchjatäpachati, ukhamaraki?"
  
  "Wallpa" sasaw Kinimakax säna. "Ukampis uka qhepatjja, "wallpa" sasaw amuyta" sasa.
  
  "Orden ukax pusi tunk maranakan ch"axwañ jan wali jaqinakawa. Pistolanak imantapkäna ukhajja, "nativo americano" siski uka arojj modanïjjänwa, ukampis janiw ukham amuyapkaspänti. Jupanakajj pä tunka maranakanwa jan ukajj nayratpach nasipjjatayna, Dios layku" sasa.
  
  "¿Wila indionaka?" sasaw Drake chachajj säna. "¿Salvaje Oeste uksat jutirinaka? Maldición ukax".
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukham lurasispawa" sasa. "Kuntix think tank ukax jan wali chiqan uñch"ukiskäna".
  
  "Ukhamajj ¿khitis jukʼamp jan wali jaqëpachäna?" - sasaw Dahl jupax jiskt"äna.
  
  "Aka tuqit jumanakar kuttʼayapxäma. Jichhatakejja, avionar mantañakiw wakisi" sasa.
  
  Drake chachajj janiw Haydenar uñkataskänti.
  
  ¿América markar kutt"añaxa?
  
  Jan askinaka.
  
  Hayden jilatajj jukʼampejj Smith jilataruw uñjäna. Jupanakax janiw amuyapkänti kunas Perú markan kunatix luraskäna uka qhipatxa, jan ukax kuntix jilïr irpirinakax amuyapkän ukanakxa. Soldadojj jupar jachʼañchañatakejj jankʼakiw sartañ qalltäna ukat mochilap uñakipañ qalltäna.
  
  Kimsïr caballero? ¿Manq"at awtjata? Ukat ¿América markanxa? ¿Jiwasan ch"axwirinakasax yatipxiti?
  
  ¿Jakäwip askichañatakix mä jukʼa sumankañ jikxataspachänti?
  
  Janiw jichhürukiti, Hayden, janiw jichhürukiti, mayninakaruw señal uñacht"ayäna, comunicadores ukanakap jaytañataki ukat jist"antañataki, jupax jan axsarasaw chika taypin sayt"asïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Uk lurapjjtwa" sasa. "Ukat chiqaparuw lurapxta. Kunjamtï lurañasa, kunjamtï sapüru lurktan ukhama. Ukampis waynanaka, nayax reservacionanakanïtwa. Nayax iyawstwa", sasaw mä juk"a samart"äna, "Crow ukat Estados Unidos markan gobiernopax payïr equipo uka anatäwin utjayapxi" sasa. SEAL Team 7, ukat amuyataxa, jupanakax maldito suma jaqinakawa. Inas aka equipox jan taqi kayuk saririnakar katuqañatakik anatañan utjkchiti" sasa.
  
  Drake chachajj uk istʼasajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "P'ampachawi?"
  
  "Walikiwa, ¿payïr uñstawix utjaspa sasin amuyta? ?"
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  Karin Blake kullakajj chʼiyar botas aptʼataw mesa patjjar qontʼasïna, celularapajj kunkapampi chinupampiw katthapisïna, ukat libre amparanakapampejj tecladoruw chʼalljjtayasïna. Jupax mä ch"uxña camiseta ukat vaqueros ukamp isthapt"ataw jikxatasïna, ukat ñik"utap qhipäxar mä thiya corbatampiw chint"ata. Ch"iqa jinchupar parlir aruxa niyaw Palladino-n larusiñapampix umamp chhaqhayatäxäna.
  
  "¡Amukt"am infierno, Dino!" -sasawa kutikipstasa arnaqasïna.
  
  "Jïsa Jisa". Soldadojj jachaqtʼasisaw kuttʼäna ukat ajanupar uñjäna. -Suma suma -sasa. ¿Dios, ¿khitis jumar pʼeqtʼañapatak uttʼaytamjja?"
  
  Karin kullakajj arstʼiriruw perdón mayïna. Ukat akham sarakïnwa: "Wawanakajj jan wali jaqenakäpjjewa. "Mä juk"ampi ukat anqan jan apnaqat gradaruw jikxatasipxani."
  
  Warmixa amukiw larusïna. "Ay jïsa, nayax pä ukanak alawayta."
  
  Karin kullakax jach"a jach"a musculoso Dinosaurio ukat jupanakan masiparu, jisk"a, janchini Wu ukar uñkatatayna. Panpachaniw pallapallanakax vapor jaytasipkäna, aburrido ukhamaw wasar pampan mä utan aka qhipa semanan cooped up, kunayman sistemas uñstayasa. Kunatï jupanakajj munapkäna ukajj cheqpach lurañawa.
  
  Karin kullakajj akham sasaw jisktʼäna: "¿Ukat tʼijtjjapjjäna?"
  
  "Ukhampuni. Nayax unidad de comunicación ukankirïtwa. Jupanakajj turnonakaruw khitapjjerïtu. SPEAR ukankirinakax chino ukanakat caja apsupxäna ukatx Taiwán markaruw jaltxapxäna. Mä chiqanx suerte, mä chiqanx yaqha equiponakan ladopan reserva, nayax amuyta".
  
  Karin kullakajj ukajj janiw suertekïkänti, uk sum yatïna. Jichhürunakanx janiw SPEAR ukar sipan juk"amp suma equipox akapachanx utjkänti. Mä kutejja, ukan chikanchasiñatakejj jachʼa jachʼa tukurïnwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Aka caballot sarir jaqejj janiw nayatakejj sinti wakiskirïkiti" sasa. "Yaqha tuqinakatwa lupʼiskta. Ukampis sapxita, ¿kawkirus jutïrin sarapxani?"
  
  "Walikiwa, janiw jichhakamax yatkti. Ukax India markar uñtasitawa. Ukampis mä jukʼa jan waltʼayasiñajj utjkaspa ukhamawa. Uñjapxam, Palladino pisin jakasir awk taykapar kunatix paskatayna ukat pachpa chiqankapxatax laykux mä juk"a yanapt"añ amtawayta, ukampis kuntix nayax siskta ukax mä límite ukaniwa".
  
  Karin kullakajj jukʼampiw pächasïna. "Janiw jukʼamp wakiskirïkiti. Ukhamakiwa - kunapachatix jawst"kta ukhax Drake equipon posición uñt"añajawa. Qharüruti jan ukax mä phaxsitxa. ¿Jumax uk lurasmati?
  
  Uka jisktʼarojj mä jukʼa tiempokiw jaysäna. "Jïsa, pachpa unidadan qheparañajkama. Nayax iyawstwa -sasa.
  
  "Pay suma". Karin kullakajj janïr jukʼamp jisktʼasipkäna ukhajj jankʼakiw parlañ tukuyäna. Mä jukʼa tiempow uka cuarto uñakiptʼäna ukat kawkhankapjjäna uk uñjañatakis apstʼasïna. Kunjamakitix droga aljirinakax qullu patat uka chiqar kutt"ayapxäna, taqi jan walinakat q"umachapxäna, taqi kasta chiqanakan parafernalia jikxatapxi, tablas de piso ukanakat uta manqhakama, ukhamarak esquinas ukat crannies ukanakan taqpach loft ukan chiqanakan jikxatapxi. Sapa qhep qhepa tʼaqa phichhantañax jupa pachpaw munasïna. Wali jan internetankkasax Karin, Dino ukat Wu jupanakax computadoranaka, comunicación, dispositivos de vigilancia ukat juk"ampinakaw utt"ayapxäna. Ch"usa utax jupanakan HQ ukar tukuñapäna ukhax ch"amanchatäñapänwa, arxatañjama, mä castillo jupa pachpataki.
  
  Karin kullakajj niyaw ukankapjjatap amuyasïna.
  
  Jichhajj mä machaq tʼaqhesiñ amuyuw jupar purïna.
  
  Jupax Dino ukat Wu jupanakax computadoranakan irnaqapkän uk uñjäna, jupatakikiw alambrenak conectapxäna ukat software, firewalls ukat juk"ampinakaw uskt"apxäna. Jupax janïr entrenamiento qalltkasax aka kasta lurañanx dinamita ukhamaw jikxatasïna. Jichhajj jupajj jukʼampïjjänwa. Jïsa, mä qawqha yänakax wali chhaqatäskänwa, ukampis jichha qullqix uka qullqi churañatakikiw wakisispa. Jupanakajj mä jukʼa qollqe jikjjatañ munapjjäna.
  
  Janiw uk jan yäqañamäkiti. Janiw ch"allt"añjamäkiti, manqharuw imt"añama.
  
  Karin kullakax SEAL Team 7 ukanx taqi kuns yatïna, kunats ukankapxi, kuna amtanakas utji uk yatïna; ch"amapa, jan ch"amapa; jupanakan agenda ukat qhipa secreto ordenanakapa. Ukatxa, sum yanaptʼasaxa, jichhax Matt Drake sat jaqiruw iwxtʼaspa.
  
  Ukax wali kusiskañänwa, t"ijt"añänwa, ukax tripa ukarux ácido ukham utjayatayna.
  
  Sapa jan walt"äwiw pasapxäna, qhana pachanaka ukat jan walt"äwinaka, q"al loqtañ urunakax chuymaparux llamkt"äna, kunjamatix mä jamach"ix mä qala chuyman laq"unakar ch"allt"ki ukhama. Karin kullakajj nayrajj mä kutiw wali usuchjat uñjasïna, ukat jakäwipsa jaytjjänwa, ukat jan suytʼat cheqanakanwa wasitat jikjjatasïna. Juparojj mä machaq amtaw churasïna.
  
  Mayampiw jan amuyt"asis jilapampi familiapampi jiwatapatx wali llakitaw jikxatasïna, ukatx Komodox jupar munaskäna ukhax munasiñampiw uñjasïna. Inas uka wali nayra jan waltʼäwix wali waynäkasax tʼunjäna ukat jakäwi thakinjam sarawaychïna.
  
  T"unjaña.
  
  Jichhajj taqe suma yänakap tʼunjañakiw cheqpach lurañ munäna. Kunas walikïskchïnjja, jan waltʼayasiñapwa munäna. Kuna jachʼas jutaspa ukhajja, yaqhachasiñampiw tʼunjasispa.
  
  Machaq equipox ch"amanchañ qalltaspa, jak"achasiñ qalltaspa ukhax t"unjasispa.
  
  Jupa pachpa tʼunjasiñajj janiw Karin Blake kullakatakejj machaq jakäwipäkänti. Akax nayan ajllit jakawijawa. Nayan suma mantaja.Jupax sapa kutiw jiskt"asirïna, ukax phuqhat muyu jutaspati, chiqaw muyuntañapa ukat aka tuqir kutt"añapa.
  
  Ukat ukhamatw qunt"asitayna, samarataw, yatiyawinakampi, ukax SPEAR equipos ukanakas janiw utjkänti kunatix pusi puntos cardinales ukanakaw chiqancht"asipxäna, pusi jan wali samka armanak katuqañ yant"awinakanxa. Uka crucejj punkupan wali jistʼarataw saytʼatäskäna.
  
  Mä thakhix qhipharux qhispiyasiñaruw puriyatayna, amigonakaru, compañerismo ukat jakäwin llakinakapar puriyatayna.
  
  Yaqha thakhix taqi uka sarnaqäwinak t"unjañapäna, taqi uka jan yatiñan jutïr pachanak t"unjañapäna, ukat taqi kunatix munaski ukanak churañapäna: ch"axwañanaka.
  
  Karin kullakajj yänakap apthapisinjja, verandaruw mistüna. Wasar thayaxa waña, laq"ampi ch"allt"ata. Mä qhana bolax alaxpachan wali jach"a qhant"äna. Mä chiqanx mä unidad de fuerzas especiales estadounidenses super-élite ukax SEAL Team 7 satawa, nayra masinakapar arknaqaskäna - Matt Drake ukat Alicia Miles, Torsten Dahl ukat May Kitano ukat yaqhanakampi - jiwayañ amtampi.
  
  Karin kullakajj jupanakar ewjjtʼañwa lupʼïna.
  
  Ukat pʼeqep punkut kuttʼayasaw chʼalljjtayasïna. "Ey chhaqhirinaka, asnunakam apsusipxam. Jiwasax kawkhantï sarañ munktan ukat jaqinakas uñjañasawa. Tyler Webb jupan jamasat imantatapax janiw wiñayatak imantatäkaniti".
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Karin jupax escopeta apnaqatayna, Dino juparux uñch"ukiskäna, jupax wali amuyumpiw Dodge Ram uka katarinak Los Ángeles markan jach"a thakhinaka ukat qhipa callinakap uñstayir t"ijtir katarinak taypin irpäna.
  
  Wayna pallapallajj wila roadster sat autot pasaskäna ukhajja, akham sänwa: "Taytamarjam sarnaqapjjam" sasa. "¿Amtastati, arknaqapxitu?"
  
  Dinox jan jilïr kusisiñampiw juparux jachaqt"asïna. "Utat mistuñatakikiw kusisita, mama. Ukhamäpansa, nayajj jumat sipansa jukʼamp sumätap yatiñamawa. Taqi tuqitxa juk"amp sumawa".
  
  "Ukhamajj parlaskakismawa."
  
  Wu jilatajj akham sänwa: "Ejércitojj janiw jaytanukkitaniti. "Sapa kutiw uraqir sarapkta ukhax jan walt"ayataw uñjasipxta".
  
  "Tonoma jisk"achañamawa, tata Misery. Dios, jumanakajj panpachaniw pä lurañanak lurapjjasma" sasa.
  
  "Tuercanakam auton pilapar uchapxani ukhaxa, kunja kusisitasma uk uñjañäni" sasa.
  
  "Janiw mä asnukïñamäkiti, Wu. Akax ejercito ukawa, janiw CIA ukakiti".
  
  Karin kullakajj auton mayni ladopan sapa kuti panorámica uñchʼukiñanak uñjasajj wal kusisïna; Los Ángeles markax taqi jach"a kankañapampiw uñacht"ayasi. Mä juk"a pachax samarañataki ukat jan kuns lup"iñataki. Chʼuxña chʼuxña quqanaka ukat hormigón jachʼa jaqinakax jachʼa jachʼa tukuñatakiw chʼaxwapxäna, ukat qhipäxanxa metalat lurat rascacielos ukanakaw utjäna, uka rascacielos ukanakax wali qʼañu inti jalsunwa qhantʼäna. Mä jukʼa qʼañuw qinayanak taypin warktʼasïna, ukat urux chʼamaktʼayäna, ukampis jukʼakiw amuyasïna. Jaqinakax jutapxirïna ukat sarapxirïna, aceranakansa ukat alxañ utanakansa janiw uñjaskänti, autonakapan cremallerampiw nayraqatar qhipäxar kuttʼapxirïna. Hollywood Hills ukax juk"at juk"at ch"iqa tuqir pasawayi, jan uñjkaya, kunatix uka pachax Dino jupax mä ch"iyar janq"u patrullaruw carril rápido ukar mantaskir uñjäna ukat jupax kunjamtï suma waynax utjkän ukhamaw juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at jaltxatayna, thakhin nayranakap uñch"ukiskäna, chiqak nayrar uñch"ukiskäna.
  
  Janitï jupanakar uñchʼukkasma ukhajja, janiw amuyapkasmati.
  
  Qhipharux costa thakhix jist"arasiwayi ukatx San Francisco markaruw sarasipkäna.
  
  "Wasarat sipansa jukʼamp sumawa." Wu jilatajj uka lliphipir, liwjjatkir oladanakat yatjjatäna.
  
  Karin kullakajj kuna lurañas jutïrin utjañapäna uk sum amuytʼäna. Jupanakajj janiw sede centralan tiempop ina chʼusar aptʼapkänti. Nayraqatxa, computadoranakaruw uchapxäna, pä Mac sat jachʼa maquinanakax walja anattʼañanakampiw uchapxäna, uka anattʼañanakax jukʼampiw utjäna. Cable de fibra óptica ukax juk"amp ch"amäxänwa, ukampis mä kutix uk amuyt"apxäna ukat Karin jupax mä qutu firewalls ukanakamp uskt"äna, ukatx sarañatakix wakicht"atäxapxänwa. Ukhampachas Karin teclado ukan ukhamarak genio intelecto ukamp apnaqasa, janiw loco hackeo ukan potencial ukanipkänti. Jupanakajj jukʼanikïpjjänwa, amuytʼasirïpjjañapatakiw obligatäpjjäna.
  
  Karin kullakajj Tyler Webb chachan jan jaktʼkay jamasat bancon cuentanakapat yatïna. Jupax SPIR ukan irnaqkasax jupanakar uñjäna. Jupax kuntï yaqhipanakax herenciap sapki uk sum yatïna; nayra equipopan mä qawqha imantat yatiyäwinakapat. Ukat mä jachʼa imantasiñ uta uñjasïna; kunatix uraqpachan juk"amp qamir, juk"amp walja stalker ukax patak patak jaqinakarux tantacht"awayi, wasitat nayra equipo ukankirinakamp chika.
  
  Jila partejj niyakejjay Webb jilatajj jiwjjchïnjja, kuna horasas jikjjatapjjaspa sasaw amuyapjjäna.
  
  Jan waltʼäwix akawa: Karin kullakax janiw ukham amuyunïkänti. Imantasir chiqar mantañax jan jaktʼkay chʼam churañapäna, ukat taqi kunan tukuyarux chʼamaw kawkhantï taqi kunas utjkäna uka chiqan utjäna. Kimsanpachaw uka chiqat nayrar sartapxaspäna; qullqi jikxataña, jan sutip uñt"ayaña, seguridad ukat influencia ukanaka. Chiqansa, patak patak jaqinakax Webb sat chachan imat yänak thaqhapkaspa ukhaxa, lunthatasiñax jukʼamp chʼamakïspawa.
  
  Jichhax janiw khitis kawkhans jikxatasi ukx yatkänti.
  
  Jan ukasti Karin Blake kullakat sipansa.
  
  Ukhamäspas ukhamwa jupajj amuyäna. Jutïr mä qhawqha horanakaw yatiyani. Uka manqhankir yatiyäwinakax wal yanaptʼawayi. Jupax Nicholas Bell tuqit taqi kuns yatïna ukat kunjams denunciantex carcelan celdapan qunt"atäsin taqi kuns yatiyäna - sutinaka, chiqanaka, personalidades, taqpach q"añut alcantarillado. Lauren Fox kullakajj kunjamsa visittʼañ munäna uk jupajj sum yatïna. Jupax Lauren Fox sat warmir istʼir ukat parltʼir jaqinakar uñtʼänwa.
  
  Ukhamajj jupanakajj uñtʼänwa, janiw jupar uñtʼapkänti.
  
  Inas uka fiestar mä juk"a qhipt"awaychïna -Karin kullakax ejercitot yatiqañapataki ukat qhipat sarxañapatakix mä juk"a pachaw munasïna- ukampis mä juk"a jach"a hackeo talento ukampiw uk phuqhawayi. Bell chachan aruskipäwinakapax jan walt"ayataw uñjasiwayi. Smith jupax sapa kutiw uka aruskipäwinakat mä copia katuqañatakix ch"amanïkaspas ukhamaw amuyasïna - jan wali wayna - ukat kunjamtix munkän ukhamarjam uñjañapataki. ¿Khitis kuntï uka qʼañu colerasir, jankʼak colerasir soldadojj jupanakar lurkäna uk yatpachäna? Seguridad nacional arxatäna, qhanawa.
  
  Punto ukax Karin ukax hackear línea ukaruw purispa, ukax Smith jupan red ukar chiqak puriñapataki. Uka trabajojj jupatakejj mä jukʼa facilakïnwa. Jupajj qamir yänak apthapiñatakiw tiempo apstʼasïna. Tyler Webb jupax nayrax jan jakt"kay oficinanakanïnwa, utanakapan, áticos ukat mä isla uraqpachanx utjarakïnwa. Jupar uñt"at chiqanakan sutinakapax Washington, D.C., Niagara ukat Monte Carlo ukanakawa. Bell jupax Lauren jupampiw aruskipt"äna, ukampis guardias de seguridad ukat abogadonakampiw aruskipt"arakïna, ukat Smith jupan qillqatanakapanx taqi jupanakan fragmentos ukanakaw utjäna.
  
  Smith jilatajj janiw jutïrin suma uñjatäkiti, sasaw amuyäna.
  
  Kunjams ch"uqi ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntata, Perú markan jan walt"awipax -jan ukax jan walt"awinakax- SPEAR equipo ukarux mä t"aqhisiñ pacharuw jaquntawayi.
  
  Karin kullakax mayjt"awayiwa kunatix mä letrero ukaw qhant"awayi, San Francisco markat 130 millas ukch"a jayankapxatapa. Bell jupax Lauren jupamp chikaw wali arsuñ yati - walja kutiw chiqawjanakat arsu, ukax chiqaw sañjamawa, sutinaka, chiqanaka, banco ukan cuentanakap sutinchañataki. Jichhax Karin kullakax janiw uka cuentanak apnaqañ atinakänti, autoridadanakax amukiw khitinakas uñstapxi uk uñjañatakis uñch"ukipxaspa sasaw axsaräna. Nayraqatax mä atiniskañ plan de acción ukat escapañ munapxäna.
  
  Ukatw San Francisco markar sarañax utjawayi.
  
  Bell chachajj kunjamsa awisajj kuntï yatkäna ukat jachʼañchasirïna uk qhanañchäna. Aka jaqix ritual stalker ukhamänwa, mä qamir ch"amaka, recursos ukanïnwa, niya khiti jaqirus akapachan uñacht"ayañataki, chuym usuchjañataki, ukat munaspa ukhax katuntañataki. Webb jupax Bell juparux tidbits ukanakaw churapunirïna, jupar utt"ayañataki, ukampirus kuntix jupax "mama lode" sasin sutinchawayki ukanak uñacht"ayaraki.
  
  Aka "vena tayka" ukax mä oficina especial ukhamaw tukuwayi, kawkhantix megalomaníaco ukax taqi q"añunak apthapitax khitirus imatäna. Chiqansa, janipuniw Bell sat chacharux kawkhankpachas ukxa siskänti.
  
  Ukampis Karin kullakajj taqe ukanakat lupʼïna. Jupajj wali askipunïnwa, kunattejj taqe ukanak manqhat uñjäna. Ukat Webb jilatajj jila parte equiponkirinakat yatiyäwinak lunthatasïna ukat jamasat jupanakar visittʼirïna uka horasanak amtasïnwa. Jupan eidética amuyupax uka chiqanw apnaqäna. Chiqansa, janiw faciläkänti, ukampis Karin kullakax yatïnwa, uka pachax Webb jupax Washington markan wali uñt"at oficinapan irnaqäna, ukat uka qillqatanakax qillqt"atanakap thaqhañx atipjataynawa, jichhax grabatäxiwa.
  
  Jach"a archivonakax chikat tunka kutiw mä dirección específica de San Francisco ukar apayatäna. Juk"amp yatxatawinakax yaqha jach"a expedientes ukanakax yaqha uñt"at oficinanakat apsutanakaw jikxatasïna. Ukhamatwa, autoridadanakax uka thiya yatiyäwinak allsusipkäna ukhaxa, Karin kullakax kuntï munkäna uk sum amuytʼäna.
  
  Dino jupax jupanakarux trafico taypin irpxaruwayi, Golden Gate uksan ukhamarak Fisherman"s Wharf uksan pasawayi. Turistanakax wakicht"ataw uka chiqanx cámaras ukanakamp phuqhantapxäna, jan sinti uñjasax thakhinakaruw mistupxäna. Dino jupax trafico ukarux ch"amanchasiwayi, policianakarux janiw kuna razonas jupanakar uñjañapatak churkänti. Uka jach"a qullux markaruw juk"amp irpxaruwayäna, ukatx mä juk"a pachatxa, Unión Plaza uksaruw muyuntapxäna, bancos ukat farmacias, barcos ukat restaurantes ukanakat pasapxäna, jichhakamax juk"amp ch"amamp luratawa: mä suma estacionamiento jikxatañataki.
  
  "Akan jaytañakiw wakisi" sasa. Wu jupax Walgreens jak"an mä jisk"a chiqaruw uñacht"ayäna. "Dirección ukax aka chiqat phisqa minutos sarañankiwa."
  
  -¿Phisqa minutonaka? sasaw Karin kullakajj säna. "Web jilatajj kuna jan waltʼäwinaksa jaytaspäna ukhajja, wiñayatakiw ukhamäspäna".
  
  "Ukhamarus" Dinox juk"at juk"at kawkir sarañaparus jak"achasïna, "Dodge Ram ukawa". Uka cheqan asnujar saytʼayañajj chʼamakïspawa" sasa.
  
  "¿Ukham lurañ munasmati? Nayajj auto apnaqañ yatta" sasa.
  
  "Chiqä? Ukhama, chiqpachansa, Toretto. Kunjamsa apnaqasma uk uñjañäni-"
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Wawanaka" sasa. "Amukt"apxam uka fuck up. ¿Ukan uñjtati?"
  
  "Jank"ak qhispiñatakix suma mantañ munapxta. Jiwasax jank"akiw puriñasa. Jiwasax munapxtanwa..." Dinox mä juk"a samart"äna. "Maldita, jaya tiempow mä garaje munasini, ¿janich ukhamäki?"
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Chiqpachansa akanxa -sasa. Wakisispa ukhajja, mä jukʼa tiempow ikintasiñäni; sapüruw yaqha urux akat sarxapxaraksna, kunapachatï laqʼax chʼallxtaski ukhaxa" sasa.
  
  Wu jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Maldita, janiw ukhamäkaniti sasaw suytʼaskta" sasa. "Aka urunakanx jumamp paninimpiw walja tiempo pasañaxa."
  
  -¿Akax jan walt"awiti? Karin kullakajj Dino chachajj Ram sat autojj uraq manqhankir estacionamientoruw irpkäna ukhajj amuyäna.
  
  "Walikiwa, testosterona ukax mä juk"a jach"awa. Jumanakax paninix jilat kullakanakjamaw sapa kuti atipt"asipxtaxa. Awisax mä jukʼa qaritäxiwa" sasa.
  
  "Nanaka? Atipasiña?" Karin kullakajj Dino kullakaruw colerat uñchʼukïna. "¿Chiqapunit jiwasax?"
  
  Uka wayna pallapallaxa wali jach"at larusitayna. "Jumat sipan juk"amp askïtwa sasin jan iyaw sañ munatamatakiwa."
  
  "Janiw uñjkti" sasa. Karin kullakajj jupar jan walit uñjäna, ukat Wu jilataruw uñtäna. -¿Aka uñjtati?
  
  "Akham sañ munta. Panpachanitï qʼal machjasipxäta ukat jaqichasiñ amtapxäta ukhaxa, saytʼasisaw uk lurapxäta, kunattix panpachaniw patankañ munapxäta" sasa.
  
  Karin kullakajj wali jachʼat larusitayna, kunattejj Dino kullakajj qhepatjja jupar gustki uka cheqaruw jikjjatäna. "¿Infierno ukham machjatätati? Maldición, ukhamakiw akapachanx janiw alcohol ukax utjkiti ukax lurasiñapataki, Woo -sasa.
  
  Dino kullakajj llavenak apsusaw punku jistʼaräna. "Ukajj chuym chʼalljjtayañ horasäjjewa. Taqi uka jaqichasiñ jan wali arunakax janiw yanapt"kiti" sasa.
  
  "¿Janiw imill wawanakarux munasktati, Dino?" Karin kullakajj nayraqatan saytʼatäsipkäna uka pä jaqenakampiw mayachasjjäna. "San Francisco markanx mä zoológico ukaw utji. Ukat tukuyxasax ukaruw irpapxsma" sasa.
  
  Dinox janiw ist"känti, celularap apsusaw dirección cargañatak munapkän uk suyt"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Kimsa minutonaka" sasa. -¿Wakicht"atäpxtati?
  
  Karin kullakajj mochilaparuw amparanakap uchasïna. "Infiernonjama."
  
  
  * * * .
  
  
  Ukajj mä jachʼa oficinanakanïnwa, ukat Webb chachan oficinapajj kimsa tunka phesqani pisonïnwa. Karin jupax amuyataynawa akax jupatakix jan uñt"atawa - mä loco jaqix jilpachax jach"a nivelan jakañ munaraki ukhamat taqinir jisk"achañataki - ukampis jupax amuyataynawa aka dirección ukax juk"amp jisk"a ukat jamasat imaspa - ukax juparux wali askit uñjatayna ukat jakäwipan luratanakapat elite repositorio.
  
  Taqi kuna jark"aqasiñanaka, sasaw amuyäna.
  
  Ukaw kuntï lurañampïpkäna uk jukʼamp...
  
  Ipi? Inusinti? Jiwaki? Jiwaki?
  
  Jupax ch"amaka jachaqt"asisaw chuymapan jachaqt"asïna, kunattix jaysäwix kunjamsa tukuyani ukarjamaw lurasini sasaw amuyasïna.
  
  Kimsa jaqinakax uraqi manqhankir mä giratorio punkut mantapxäna, walja ascensores uñjapxäna ukat ukaruw sarapxäna. Ch"amaka traje isimpi isthapt"ata chacha warminakaxa nayraqataru qhipäxaru sarnaqapxiritayna. Jaya esquinapanjja, mä escritorio de información ukaw utjäna, ukanjja pä chʼiyar ñikʼutan secretarionakaw utjäna. Nivel de ruido ukax jisk"akiwa, taqiniw jan ch"axwañatak ch"amachasipxäna. Karin kullakajj esquinankir mä guardia de seguridad jilataruw uñjäna, jupajj pasaskir trafico ukat kimsa cámaras de seguridad uñchʼukiskäna. Jupax Dino-rux tabla de información ukar irpxaruwayi.
  
  "Kimsa tunka phisqhani". Jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Mä empresaw taqpach pisopan dueñopaxa".
  
  "Ukax sañ muniwa".
  
  Wu kullakajj uka titulo uñkatasaw uñchʼukïna. "¿Sistemas Minmak?", sasaw liytʼäna, "taqe kunas pachpakïskiwa, taqe kunas pachpakïskiwa".
  
  Jan uñnaqtʼan corporacionanakaw akapach apnaqapjjäna.
  
  Karin kullakajj jukʼampiw sarjjäna, ascensoranakaruw purisajj pä kuti uñakiptʼäna. Mä chʼusa numero 35 jikjjataspa ukhajja, janiw muspharkañäkaspati -jan ukajj mä numerojj taqpachan faltatäspa- ukampis ukanwa utjäna, janqʼo ukat lliphipi taqe mayninakjama. Ukan jakirinakax kunayman pisonakan botonanak ch"allt"apxirïna, Karin kullakax qhipa minutokamaw suyt"äna, ukampis jupakiw 35 pisonak ch"allt"äna.
  
  Jupanakajj janiw jaya tiempo suyapjjañapäkänti. Mochilap apsuwayxäna, kuns manqhar thaqhirjama. Dino ukat Wu jupanakax wakicht"asipxarakïnwa. Kunawsatix ascensorax dinged ukat punkunakax 35 markan jist"aratän ukhax kimsanix mä qawqha segundonakakiw suyt"apxäna, kunarus uñch"ukipxäna.
  
  Jayankir mä suma pasillow utjäna, ukat punkunaka ukat ventananakaw mayni ladopan utjäna. Jaya tukuyanjja, mä lawat lurat mesaw utjäna. Perqanakax pinturanakampi k"achacht"atawa, jan sawurani ukat aburrido. Karin kullakajj uka boton chʼalljjtayaskäna ukhatpach mayniw suyaskäna sasaw amuyäna, ukampis jichhajj akankjjapjjänwa. Jupanakax wakicht"atäpxänwa, munañani, wayn tawaqunaka ukat ch"amanïpxänwa.
  
  Jupax thakhi uñacht"ayäna, mä muspharkañ pacharuw mantäna, ukax kunjamatsa wali jiwat jaqinkiwa. Ukhamächi ukhajja, ukajj Webb chachan herenciapänwa. Jupan mamapa venan.
  
  Ukanx janiw CCTV ukanakax utjkiti. Janiw kuna seguridadas utjkiti. Nayrïr punku yantʼkäna ukajj marcopan wali chʼamampiw khathatäna, ukatwa sarawayjjäna. Taqi kunas uñacht"ayañatakiw utjäna, mä tapakïskäna. Mä pistola apsusaw bolsillonakapar revistanakamp phuqantayäna. Abrigo manqhan uchat chalecojj aka cheqanjja, wali jachʼäkaspas ukhamänwa, ukampis jichhajj jarkʼaqarakïnwa. Uka equipojj wali amuyumpiw mesa jakʼar jakʼachasipkäna ukhajj jaljtapjjäna.
  
  Karin kullakajj saytʼasisaw pä machaq pasillot pä toqet uñtäna. Uka robotan arupajj parlkäna ukhajja, wal muspharäna.
  
  -¿Nayasti yanapt"irismati?
  
  Ukat mesa nayraqatar mä sensor chintʼat uñjäna. Ukampis janiw kuna cámaras ukanakas uñjkänti.
  
  "Kamisaki? ¿Khitis ukan utji? Nayax loqhe jaqimp anatt'askta.
  
  Taqi uka tiempox pʼiqipan mä amtar puriñwa lupʼiskäna. Webb jupan jach"a yatiyawipax janiw uka dirección ukaruki puriykiti, jupax kawkhans terminal ukax purini ukx chiqaparuw uñt"ayawayi, ukax edificio ukan diseño de marco digital ukamp apnaqasa. Jupax ch"iqa tuqiru ukat ch"iqa tuqiru kutt"apxañap yatïna, ukampis kuns robotanakax lurapxaspa ukxat lup"ïna...
  
  "Chhaqtatäxtanwa sasaw amuyta" sasa. Jupax amparanakap t"axllirt"äna, Dino ukat Wu jupanakar uñkatasa. "Suyt"am, tata Robot, khitirus jikxatañatak ch"amachasiñkama."
  
  Uk yantʼañax wali askïnwa. Karin kullakajj chʼeqa toqeruw pʼeqtʼäna, uka waynanakajj qhepäjjatänwa. Nayrïr qullu jaqix ch"iqa tuqin uñstäna, oficinapat mistusaw mä amparapamp mä bate de béisbol wali ch"amampi katxarutayna ukat mayni amparapampiw p"iqip ch"allt"asïna. Nayraqatax mä segunda uñstawayi, ukxarusti kimsïriw uñstawayi, ukatx pusix ch"iqa tuqiruw uñstawayi, aka kutix martillompiw uñstawayi.
  
  Wu ukaxa chuckled. "Kimsa qhipäxankiwa."
  
  Karin kullakajj pistolapwa luqtäna. "Jutapxam waynanaka, ¿kunas nayarux faltaskitu?"
  
  Nayrïr qulluxa, mä calvo p"iqini jaqiwa, jachaqt"asïna. "Ukanx mä radar ukaw utji, imill wawa, ukat uka manqhan qhiparapxta."
  
  "Uñjtwa. Ukhama, Tyler Webb-ar nayamp uñt"añax - mä chachax chiqa pachan ukhamarak chiqa chiqan ch"axwañ muni - ¿akax jupan suman jakasir jardinapati? Lup'iña? Walikiwa, jichhax janiw jupar llakisiykañäniti, yuqall wawanaka, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Pistolampiw ch"axwapxi ukat policianakax tunka minutonakat akankapxani" sasaw uka jaqix säna. "PÄ tunkat PHAYT"AÑATAKI."
  
  "¿Seguridad lurañat kamsaraksnasa?"
  
  Uka jaqix larusitaynawa. "Janiw kunas wakiskiti".
  
  "Info ukar yuspajarapxsma".
  
  Karin kullakajj jan yatiyasaw amparapamp chʼalljjtayasïna ukat liwxataskir uñjarakïna. Jutïr kutinjja, purakaparuw chʼiyar jaquntäna, ukat pampar chʼalltʼasiñapkamaw suytʼäna, janïr qhipäxat jaltkasax columna vertebral apnaqasaw jaltxatayna.
  
  Mä bate de béisbol pʼeqepa jakʼaruw tʼijtäna, jupat faltasïna ukat punkut mantasaw vidrio ukat marco tʼunjatäna. Jupajj janiw uk istʼkänti. Wu jupax qhipäxankänwa ukat Dinox yaqha tuqiruw saraskäna. Kimsïr obesidadaw thakip jarkʼäna. Ukat pä disparonak misaruw jawqʼjäna, mä chʼaman columpiot esquivarakïnwa, ukat janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti jan kuyntʼir masaruw pʼeqep chʼalljjtayasïna.
  
  Jupax qhipäxaruw jaltawayxäna, wali musphataw jikxatasïna.
  
  Jupajj pistola kattʼatäskäna ukhajja, qhepäjjat jaqontäna. Uñkatasax mä jach"a muruq"u ajanuruw uñjäna, jupar uñch"ukiskäna - mä ch"amakt"at, qhuru gigante bala p"iyanakanïnwa, janiw jikxatkänti, wila jawiranakaw jan uñjkänti, ukat jach"a lawat lurat thujru, navajas ukanakamp q"añuchata, ukax jupax had ever -Nayax uñjtwa.
  
  "Fucking p"iyan jaqi."
  
  Karin kullakajj clubajj saraqanïna ukhajj walpun chʼalljjtayasïna. Pä balanakaw uka patat warktʼat purakat pasapjjäna, techoruw chʼalljjtäna, ukampis uka batonjja saraqaskakïnwa. Karin kullakajj pʼeqep maysaruw kuttʼayäna. Club ukax jupan jak"aparuw uraqir puritayna, pamparuw t"aqanuqatayna, nina nakhaskir cuchillanakat chispanak khithatayna. Mä segunda uruw ukan ikiskäna, ukat katjkäna uka amparapajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna ukat pampat sartañ qalltäna.
  
  Karin kullakajj qheparuw kuttʼäna, uka jan wali ajanu uñjasajj cheqapuniw uka ajanupar chʼalljjtayasïna. Jichha kutix dueñox uk jikxatäna ukat jank"akiw liwxatäna, suerteniw ch"iqa tuqir jaquntatäna ukat chiqaw yaqha irnaqir masiparux jaquqanïna, ukat alayaruw jisk"a jaqirux katuntatayna.
  
  Wu jupax uka patxaruw jaltawayxäna, juk"amp pä jach"a casconakaruw ch"axwantäna. Uka jaqinakax qunqurt"asipxäna. Uka batonax Wu-n bíceps-aparuw ch"allt"äna, ukat jupax yelp"äna. Karin kullakax muytasinx nayrïr jaqiruw uñjäna - uka calvo chachax kayuparuw ch"axwantäna- jupan jak"apan arknaqaskäna, wila ch"akha jaytawayi.
  
  "Jumaw taqi kuns t"unjawayta, señora. Taqinitak" sasa.
  
  "Ay, ukhamax jichhax jumarux ch"axwawayxtwa, nayax señora ukhamätwa, ¿janich ukhamäki? Nayax apsta jumax yatisktawa kunatakis akankapxta?"
  
  Jupajj thujrupa ukat cinturonat warktʼat cuchillo katoqañatakiw amparap luqtäna.
  
  -¿Jumaxa sawkasisktati? Aka chiqanx mä sapakiw utji, jumax yatisktawa" sasa.
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukhampuni".
  
  "Ukampis janipuniw jikxatkätati."
  
  Jupax jank"akiw walja cuartonak uñakipäna, uka cuartonakax terminales de computadoras ukanakamp phuqhantatänwa, taqiniw t"ijtapxäna, mä kasta programa apnaqapxäna, ukat taqpachaw vecinonakapamp kikipakïpxäna.
  
  Ukampis jupajj jukʼamp sum yatïna. "Ay, nayajj amuyasta" sasa.
  
  Ukat Webb sat chachajj janipuniw mä interruptor uchañ amtkaspati, uksa yatirakïnwa. Janiw taqi ch"ama irnaqawinak ukham material jikxatañatak ch"amanchatapat qhipatkiti, janiw sapa muxsa arknaqawinakap aka chiqan luraskäna ukhakiti.
  
  Jupax murciélago ukarux esquivarakïnwa, cuchillompiw jawq"jañ sayt"ayäna ukat payïr bala p"iyaw uka jaqir jaytäna. Jupax jaltasaw Wu-r arktäna, ukatx qhipäx uñtäna kunjams Dino-x jikxatasi uk uñjañataki. Taqi kunas wali sumapunïnwa. Jichhajj policianakan jan waltʼäwipakiw utjäna.
  
  Wu jupax pächasïnwa; pasillojj chʼusakïjjänwa. "¿Kawkirus saraskta?"
  
  Karin kullakajj tʼijtʼasaw pasawayjjäna, aka cheqajj amuyupan grabatänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhax jukʼamp jan wali monstruonakat maynïrin pʼiyapar puriñkama" sasa. "Ukhamajj thaya thaytʼaniñapawa. Ukhamatwa, yuqall wawanaka -sasa.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Pachpa cuartox jik"asiwa, Tyler Webb ukan qhipa rastropawa, anqäx uñacht"awinakamp phuqhantatänwa, ukax mä jan wali manqhankir locura uñacht"ayi. Mä qhawqha segundonakanwa cerraduranak apthapipxäna, pirqanakan enmarcat fotonak uñjapxäna -wali munat jan waltʼayat jaqinaka ukat arknaqatanaka, janïr pistolanak chʼaxwañkama ukat qhipatsa- ukat uraqpachat mä muspharkañ equipo de espía ukanakaw cuarto muytasin mesanakar wakichtʼat uñjapxäna.
  
  Karin kullakajj janiw kuns istʼkänti, vidrio ventananakat sirenanak istʼasajj niyaw istʼäna. Wu ukat Dino jupanakax guardia ukham sayt"asipxäna, kunawsatix jupax terminal uksar t"ijtäna.
  
  Pä kuti uñakipt"asax, jupax chiqanchawayiwa, uka pachparakiw jach"a corrientes de datos ukanak katuqaski, ukax mä flash drive de formato especial ukar uñt"ayatawa, ukatx jisk"a ch"uxña qhanaruw uñakipt"awayi, ukax terminal ukan contenido ukan automático carga ukar chiqanchañapawa. Karin kullakajj walja yatiyäwinakwa apaqasispa sasaw amuyäna, ukat ukarjamaw flash drive sat aparatojj configurarïna. Kunjamtï jupax lurañjamäki ukhamarjamaw jankʼak lurasïna.
  
  "¿Kunjamsa jakasktanjja?" Jupax uñch"ukisïnwa.
  
  Wu kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Akanx taqi kunas samaratawa."
  
  Dino jilatajj akham sänwa: "Jan ukasti, jachañat sipansa" sasa. "Ukax waljapuniwa."
  
  Jupanakan mä amtapajj jan waltʼayat jaqenakar jaytañänwa. Ukham lurasajj policiaruw mayjtʼayaspäna ukat qheptʼayaspäna. Karin kullakax wali kusisitaw jikxatasïna, jupanakax mä juk"a thuqhurinakäpxänwa ukat jutïr machaq lote jakäwipanx merecipxänwa. Chʼojjña qhanajj chʼiyar chʼiyar chʼiyar qhantʼir uñjäna, ukat jankʼakiw chʼiyar chʼiyar qhantʼäna, ukat niyaw uka lurañajj tukuyatäjjäna uk yatïna.
  
  "Wakicht'atäñamawa".
  
  Sirenanakajj ventana anqanwa jachäna.
  
  Uka uñacht"ayir jaqix janiw ch"iyar ch"iyar tukuwayxänti, taqi kunas tukuyatap uñacht"ayäna. Mä jiskʼa disco apsusaw manqhankir cremallera bolsillopar uchäna. "Ukax sarañ pachaw purini".
  
  Mä ratukiw yuqall wawanakax nayrar sartapxäna, wali amuyumpiw liwxatat jaqinakar muyuntapxäna, wila masinakaruw wilañchapxäna ukat sartañ yant"ir paniniruw kayump takt"apxäna. Karin kullakajj pistolapampiw jupanakar ajjsarayäna, ukampis janiw apnaqañ munkänti. Inas mä juk"a jan walt"awinakax utjchispa, kawkhans uka ch"axwawix juti uka tuqita. Jupanakax nayratpach cámaras de vigilancia ukat walja jiskt"äwinakampiw ch"amachasipxaspäna. Qhispiñatakix janiw jankʼak kuns lurañasäkänti, janirakiw amuyasiñas utjkänti.
  
  Ukajj muspharkañäñapänwa.
  
  Mochilanakap cremallera apsusaw kunatï ukan utjkäna uk apsupjjäna, ukatsti chʼusa bolsanakapwa jaqonukupjjäna. Jupanakax maynit maynikamaw uñch"ukipxäna ukat p"iqip ch"allxtapxäna.
  
  "Mä oficialawa". Wu jupax Dino-rux aruntt"äna.
  
  "Mä oficialawa". Dino kullakajj Karin kullakarojj wali chʼamampiw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  "Sargento" sasaw británico acentop thithita ukat ascensores de servicio ukar saräna.
  
  Jupax bolsillupanw llave poder, gobierno ukat manipulación real, golpe de estado ukat golpe de estado, libertad financiera ukat control de leyes ukanak katxaruwayi.
  
  Jupanakatakix mä jan kuna jan walt"äwin chiqaw lanzañatak munasïna.
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Yaqha urux yaqha avión ukar sarañaw utjäna, ukat Matt Drake jupax mä jach"a jet lag ukham jikxatasïna. Mä hora nayrakiw sartasipxäna, ukatx Atlántico uksaruw uka urux katjasipkäna, Estados Unidos de América uksaruw sarapxäna.
  
  Kawkirus sarañapa uk jan sum amuytʼasa.
  
  Kimsïr caballerox Manq"at awtjataw satawa. Drake chachajj kunjamsa Ordenan machʼa pachatak chʼajjwäwinak uñstayäna uk amuytʼañ ajjsaräna. Jupanakax wali ch"amanchataw nayrïr arma, arma espacial ukat juk"ampirus payïr arma, código master uka lurañanx ch"amanchasipxatayna. Hayden chachajj taqe kuna yatiyäwinaksa jupa pachpaw imasïna, ukampis yatiyañatakejj wal chʼamachasïna. Akatjamat jan waltʼayasiña ukat kawkirus sarañapa uk jan qhan amuyatapakiw jan kun lurañapatak yanaptʼäna.
  
  Código maestro ukax chikat Europa uksan ukhamarak qhipharux América uksan lurawinakap ingeniero ukham lurawayi, uraqpachan p"iqinchirinakar t"unjañataki, markan infraestructura ukar t"unjañataki, ejercitonakapar grillete ukamp chint"añataki ukhamarak psicos ukanakar qhispiyañataki, jupanakax Uraqir ch"amaka pachar kutt"ayañ munapxäna. Ukajj ajjsarkañ cheqäkaspas ukhamänwa ukat ajjsarkañ facilakjamarakïnwa. Mä urux uka nayrïr dominó ukaw jaquqanïna...
  
  Hayden kullakajj tukuykamaw liytʼasajj amuktʼäna. Drake jupax amuyunakaparux taqi kunatix jichhak uñstki ukanak wasitat uñacht"ayañapatakiw jaytawayi: SEAL Team 7; fuerzas especiales ukanakan equipos ukanakax maynit maynikam ch"axwapxi; Francia markan chhaqtäwinakapa, jilpachax rusanakax utjatapata; ukat jichhax nativo americano ukanakamp chikt"ata. Chiqans, uka markankirinakax wali suma caballot saririnakäpxänwa - inas khitinakatix jakapki ukanakax wali suma jaqinakäpxchïna. Ukampis ¿kawkitsa manqʼat awtjatäñajj taqe ukanakat jutäna?
  
  Aliciax jupan jak"apan amukiw chhuxriñchjasïna, mä nayrapax mä juk"a jist"aratänwa. Kenzie kullakax taqi ch"amampiw uka luraw video ukan uñt"ayañatak ch"amachasïna, ukampis Dahl jupax jark"aqañ atipxatayna. Drake chachajja, janiw llampʼu chuymamp jañchin amuytʼayañajj wakiskiti, jan ukasti arunakaw amuyupar mayjtʼayäna sasaw säna. Jupax janiw Dal ukat Kensi jupanakax jak"achasipxañap yatiskanti. Chiqans janiw jupan lurawipakiti, ukat jupax, chiqans, pachpa tren pistas ukanw sarnaqäna, ukampis...
  
  Drake jupax kunatix Loco Sueciatakix askïki uk munäna ukat ukax ukhamapunïnwa.
  
  Lauren kullakajj nayraqatanwa qontʼasïna, Smith jilatajj kunjamtï jupajj jakʼachaskäna ukhamarjamaw jan sinti jan walinak lurasajj jakʼachasïna. Yorgi, Kinimaka ukat Mai jupanakax avión qhipäxanx jisk"a arunakampiw parlasipkäna; kawkhantï carganak apthapipkäna ukajj mä thaya thaytʼani, chʼalljjtayat, jachʼa techoni lavabot sipansa jukʼampïnwa. Mä kutis nayrïr clasen avión apnaqañ munäna. Uka autojj equipajenak apthapiñ claset sipansa jukʼampïnwa.
  
  Lauren jupax kuna correspondencias ukanakatix wali ch"amanchasipki ukanakaruw chuym churawayi, jupanakax Washington markamp chikaw wali ch"amanchasipxäna. Jichhax aruskipäwix q"ala ch"amawa ukat janiw mä amtar puriñjamäkänti, chiqpach aruskipt"añat sipanx juk"amp amuyt"awinakaw utjäna. Walja frikinakax utjkchïnsa?, Drake chachax janiw pächaskänti, kuntï thaqkäna uk chiqpachapuniw jikxatapxani.
  
  Horanakax pasawayxänwa ukatx Estados ukanakax juk"amp jak"achasipxarakïnwa. Lauren kullakax kunayman materialanak atipt"asir markanakat jutirinak uñt"ayañ munäna. Israel markankirinakax niya pachpa pachanx SPIR ukampix conexiones estadounidenses ukanakax askichapkaspas ukhamawa. Inglés jaqinakax ukhamaraki. Chino jaqinakax amukiw qhiparapxäna, ukat francés jaqinakax, inas ukat mistxapxchïna. Drake jupax yatïnawa, jupanakax janiw kuns SEALs ukanakat ist"apkaniti. Chiqansa, janiw ukankapkänti.
  
  "Aka equiponakarux amukiw América markar khitapxani uk uñjañax wali askïspawa", sasaw Dahl jupax arsuwiyi. "Jan ukax manqhankir kamachinak apnaqañamawa."
  
  "¿Jaqinakax nayratpach sociedad ukar mantapxi?" Hayden jilatajj uñkatasïna. -Nayax pächastwa -sasa. Sleeper agentenakajj walja maranakaw lurañatakejj munasispa" sasa.
  
  "Ukat jan uñjkaya avión ukar mantañax janiw ch"amäkiti", sasaw Smith jupax saraki. "Droga aljirinakax walja maranakaw ukham lurapxi".
  
  "¿Kuna p"iqinchawinakas aka juk"amp jan wali indio jaqirux utji?" sasaw Mai kullakajj jisktʼäna.
  
  "Janiw Washington markatäkiti, ukat jiwasan atipt"asirinakasax yatipxchi ukhax jamasatw imasipxi".
  
  "Janiw kunas utjkiti".
  
  Drake jupax uka pacha uñakipäna ukat Estados Unidos markar jak"achasipxatap amuyasïna. Jupax Alicia kullakaruw llamp"u chuymamp ch"allxtayäna.
  
  "Wauu?"
  
  "Sarxañatakix pacha".
  
  Kenzi kullakajj jukʼamp jakʼachasïna. "Nayax botellam wakicht"atätwa, wawa."
  
  Alicia kullakajj amparanakapwa jupar luqtäna. "¡Maldita, ¡jan wali! ¡Aka yänak nayat jithiqtapxam!"
  
  "¡Naya sapakïtwa!"
  
  Alicia kullakajj kunjamtï mamparojj utjkäna ukhakamaw qhepar sarjjäna. "Wila circo payaso fizzog."
  
  "¿Kunas pop satäkis ukajja?" Kinimakax chiqpachapuniw munasir uñnaqäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Inglés arunjja, "ajanup" sañ muni. Ukat Kensix qhan jan walt"ayatapat jaysañatakix akham sänwa: "Janiw nayax iyawskti. Jumax Bobby Dazzler sat jaqiruw uñtʼtaxa" sasa.
  
  "Chiqpachansa?" Alicia kullakajj qhuruchasïna.
  
  "Kuna? "
  
  "Uñakipt"añax janiw jan walïktati sañ muni, munasiña."
  
  Kensi kullakax Aliciax qhuruñ qalltäna ukhax ñik"utap ch"uqt"asïna, ukat Drakex amuyasïnwa, inas panpacha warminakamp chika chiqar makhatpachäna. Ukhama, mä juk"a Kenzimpi. Jupax jank"akiw Laurenar p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "Janiwa. ¿Jumax yatisktati? "
  
  Atención ukax Nueva York markankir jaqiruw uñt"ayasïna.
  
  "Ay jïsa, nayajj yattwa" sasa. Lauren kullakajj jankʼakiw muspharatap imantasïna, ukat yatiyäwinak yatiyañaruw jankʼak saräna. "Kuns churita."
  
  Ukat jankʼakiw mä destinompis mä suma yatiyäwinak kuttʼanjjäna. Lauren kullakajj parlanteruw uchatayna. "Ey jaqinaka, wali kusiskañ uñjañax wali askiwa." Obnoxious tatax wasitatw línea ukan jikxatasi. "Walikiwa, suma yatiyäwix akawa, jumanakax zi ukan chikanchasipxaskäyät ukhax nayax mä wila computadora ukan jayaruw irnaqaskayäta. Ukhama nayraqata payïr caballero ukat conquista. ¿Jay kullakax? Jach"a anunakaw larusipxi" sasa.
  
  Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Americano aru, asnu, jan ukax irnaqawipat jaqunukupxäma."
  
  Drakex mesa taypit uñtäna, wali sayt"atäskatap yatisa. Chiqansa, código clave ukax jupanakan amparapankänwa, ukat estadounidenses ukanakax uk yatipxänwa. Ukat mä amuytʼäwiw juparux purtʼäna, ukat avionan qhipäxapan jupamp chiktʼasiñapatakiw señas luräna.
  
  Jupanakax amukiw maynit maynikam ch"amakt"asipxäna.
  
  "¿Uka laphinakat maynïr aptʼasiñax wakisispati?" sasaw jiskt"äna. "Jupanakat sipansa jukʼamp wakiskirïki ukanaka."
  
  Jupax uñch"ukiskäna. "Chiqansa, jumatix mä diana jiwasanakar dibujañ munsta ukhaxa. Jupanakajj janiw ukham llampʼu chuymanïpkiti" sasa.
  
  Jupax amparap luqxatäna. "Yattwa, ukampis yaqha tuqit uñakiptʼañäni".
  
  Hayden jilatajj sillunakaparuw qhepar qontʼasïna. "Walikiwa, nayax amuyta, jiwasax niyaw tornillox utjxtan. ¿Kuna jan walinaksa yaqha jan istʼasir jaqejj apanispa?"
  
  "SEAL Equipo 7 ukaruw jiskt"añäni, kunapachatix aka chiqar puripkani ukhaxa."
  
  Uka paninix mä juk"a pachaw uñch"ukipxäna, panpachaniw kunas chiqpachan mayni equipon kamachinakapax uk jiskt"asipxäna. Taqi ukanak jamasat sarnaqatapax jupanakarux llakisiyataynawa. Hayden jupax uka jan wali jaqirux wasitat parlañ qalltatap ist"äna ukat kutt"awayxäna.
  
  "Agente Jay, Washington jupax Caja de Conquista ukan chiqap detalles ukanakap yatiñ muni".
  
  "Jupanakampiw jikisiñ munta sapxam" sasa.
  
  "Mmm, chiqpachansa? Waliki."
  
  "¿Kuna machaqanaksa utjtamti?"
  
  "Jïsa, jïsa, munapxtwa. Mä sec" churapxita".
  
  Hayden jilatajj Drake jilataruw kuttʼjjäna. "Mä amtar puriñ horasäjjewa, Matt. ¿Tukuñatakixa?"
  
  Drake chachajj talonanakaparuw kuttʼanïna ukat jachaqtʼasïnwa. "Ukhamapuni".
  
  Hayden jilatajj uka pilat mä papel apsüna.
  
  "¿Jichhakamax munaski uka hoja jikxattati?"
  
  "Pä hora nayraw uka toqet lupʼiskayäta" sasa.
  
  "Saram".
  
  Mayacht"asisaw, ukat jan yaqha segundo t"aqhisiñampi, jach"a cadena ukan juk"amp wakiskir plomo ukarux t"unjapxäna. Ukat Hayden jilatajj taqe hojanak mayamp doblasaw pedidonak lurañ cajaruw mayamp uchäna. Mayni equiponkirinakax panpachaniruw jan kuns arsusaw uñch"ukipxäna.
  
  Mayachtʼasisaw mayakïpjjäna.
  
  "Waliki". Washington markankir jaqix kutt"anxiwa. "Jichhax chiqpachansa gas ukampiw manqʼa phaytʼapxta. Ukhamarjamax Orden del Última Juicio ukax kimsïr Caballero - Manq"at pist"añ tuqit qhanañchäwinakapampix p"iqiruw clavo ch"allt"awayi. Jakäwipat sipansa jukʼamp jan wali indio ukat pistolanakampi muyuntat uñjasitapa" sasa.
  
  "¿Nativo americano?" - Kinimakaxa jiskt"asitaynawa.
  
  "Ay jïsa, 1829 maran yuritayna; ukax paqallq patak maraw Genghis Khan ukat waranqa tunka pusini patak marat Hannibal ukat qhipat. Niya chiqapa..." sasaw mä juk"a samart"äna.
  
  "Muspharkañawa" sasaw Kinimakax ch"usawjar phuqhantäna.
  
  "Inas, inas" sasaw botánicox säna. "Mä kutix maynix janiw kuna coincidencias utjkiti sasaw säna. Ukhama, uñjañäni. Kunjamakitix nayax avión ukarux mayjt"ayawaytwa ukat jichhax Oklahoma markaruw sarawayxtaxa".
  
  "¿Khitis aka nayra caballerojj inas yatipjjänti?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Jupax taqit sipans jukʼamp uñtʼat nativo americano sasaw siristxa, janiw jukʼamp jan walikiti, ukampis ¿kunsa yatta?"
  
  Alicia kullakaxa wali chika ikitaynawa. "Janiw ukhamakiti, maldición."
  
  "Walikiwa, yuspajarapxsmawa. Suma, Goyaale, ukax "khititix bostezo" sañ muni, ukax apache tribun wali uñt"at p"iqinchiripawa. Jupanakax EE.UU. ukat mexicanonakaruw jakäwipanx sayt"asipxäna, ch"axwawinakapax América uksanx mä axsarkañ ch"aphiruw tukuwayi".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Walja nativo americano jaqenakaw ukham lurapjjerïna.
  
  "Chiqansa, ukat ukax chiqawa. Ukampis uka jaqix wali jach"añchataw uñjasiwayi, mä suma irpiri ukhamarak estratega ukhamawa, arquetipo de raid ukat venganza guerra. ¿Ukajj uñtʼatäkaspas ukhamäpachati?
  
  Drake chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Hannibal ukat Genghis Khan jupanakamp kikiparakiwa."
  
  "Jumax katuqtawa, wawa. Kimsa kutiw katuyasïna ukat kimsa kutiw qhispiwayi. Jupanakax walja películas lurapxäna, jupax wali jach"a lurawinakapatwa. Ukatxa, guerran katuntat jaqjamaw uñjapxäna, ukat nayraqatxa walja jaqinakamp chikaw Fort Bowie markar apapxäna" sasa.
  
  "¿Ukat wasitat tʼijtjjäna?" Alicia kullakajj ukham amuytʼañ munir uñnaqtʼanïnwa.
  
  "Janiwa. Chuymanïxasaxa, Geronimox wali uñtʼat jaqiruw tuküna" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ah, jichhajj amuyasjjtwa" sasa. "Sitting Bull ukat Crazy Horse ukanakamp chika, jupax juk"amp uñt"atäpachänwa".
  
  "Walikiwa, jïsa, ukat ¿uka kimsax tantachasipxirïna uk yattati? Wow-wow, nina jak"an qunt"asipxta. ¿Aka ukat uka luraña? Munat uñt'at jaqir ajlliñ tuqit parlt'am, jupamp café umañataki - nayax aka kimsa jaqimp sarañ munta".
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj jan armkañ experienciakïspawa" sasa. "Chiqans Depp ukat Boreanaz jupanakax janiw librëpkänti sasin amuyt"asa".
  
  "¿1850 maranjja? Inas jan ukhamäkchiti. Ukampis aka waynax Depp? Janipuniw chuymankipstkaspati, ukhamax ¿khitis yatpacha? ¿Amtastati qullañ chachanakat sarnaqäwi, jupanakax manitou - ajayunakaparux - pachan sarnaqapxaspäna? Kunjamakitix...Geronimo jupax 1904 maran Feria Mundial ukat walja yaqha jisk"a uñacht"äwinakanw uñstawayi. Uka pisinkir jaqejj janipuniw utapar kuttʼañapatak jaysatäkänti, ukat Fort Sill markanwa 1909 maran jiwjjäna, uka cheqajj wali chʼajjwäwin katuntatänwa. Jupax Fort Sill Indian Cementerio ukan imt'atawa, wila masinakapan ukat yaqha apache ch'axwäwin katuntat jaqinakan sepulturanakapamp muyuntata".
  
  "Arma". sasaw Dahl chachajj säna. "Jan axsartʼir jaqinaka."
  
  "Ay, ukat chiqans, Fort Sill markan walja armanakapax, jichhürunakanx Estados Unidos markankir Ejército ukan artillería ukan yatiqañ utapawa. Ukakiw sur llanuranakanx sapak ch"amanchasir fortaleza ukhamaki, kunatix Guerras indias satäkis ukanx mä rol uñacht"ayawayi ukatx 1869 maratpachaw sapa jach"a ch"axwawinakanx activo ukhama". Geek ukax mä juk"a samart"äna janïr yapxatkasaxa, "Orden ukax mä razón ukatw aka chiqar ukat aka kayuk sarnaqir ajlliwayi".
  
  "¿Jan ukax armanakakïkiti?" - sasaw Dahl jupax jiskt"äna.
  
  "Ukat wali uñtʼatäñas utjarakiwa" sasaw uka jisktʼar qhanañchäna. "Qalltanx Territorio Indio ukar mantañax aka chiqat Buffalo Bill ukat Wild Bill Hickok jupanakan p"iqinchatawa. Uka fortaleza ukanx 10 Caballería ukaw utjäna, ukax Buffalo Soldiers ukham uñt"atarakiwa".
  
  "Ukhamaxa, mä juk"a qhanañcht"añäni." Dahl jupax wali jach"at arsüna. "Geronimo ukan sepulturapax Fort Sill ukan manqhan jikxatasi. Orden ukax pusi tunk maranak nayraw uka manqhan jan walt"ayir armas lurañ amtanakap jamasat atipjatayna, jichhax chikat tunka jiwayir equipos de fuerzas especiales ukanakax planetan p"iqip ch"uqt"ataw uka tuqirux t"ijtapxi".
  
  Uka manqhan amukt"asax geek ukax kusisitaw akham säna: "Jïsa, chacha, wali suma yänaka, ¿janich ukhamäki?"
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Kunjamakitix avionax Oklahoma markar qhipa t"aqa t"ijtäwitak mantankäna ukhax tripulacionankirinakax kuntix jichhakamax yatipkän ukanakw aruskipapxäna, jilpachx aka uraqin pusi k"uchunakapat, Caballeros ukat jiwayir armas ukanakat qhanañchäwinakatx nazi ch"axwäwin jan wali jaqinakax imt"apxatayna nayra ch"axwirinakan sepulturanakapa. Conspiración ukax jach"a, ch"amawa, ukatx jan jark"ataw - kunatix Orden ukax patak maraw viable ukhamäñap munäna. Ukat jichhas uka qillqatarjamaxa, pusi Caballerox "chiqpach Qhipa Taripäwi"änwa.
  
  Jichhakamax jikxataski uka armanakat amuytʼasaxa, ¿kunas uka armanakax utjaspa?
  
  Drake chachajj uk amuytʼäna. Nayraqatax Fort Sill uksaruw puripxañapäna ukat taqiniruw manq"at awtjañ armamp amparapar puriñapatak jark"apxañapäna. Ukat mayninakax pusi Caballero - Diosan Plagapa - chiqak sarapxañapatakix llakisiñamawa. Nayax sañ muntwa...kuna kasta sutis akaxa?
  
  -¿Mä jiskt"a jiskt"asmati? - sasaw avión saraqañ qalltäna.
  
  "Nayratpach lurapxtaxa" sasaw frikix larusitayna, ukat Hayden, Alicia ukat May jupanakax nayranakap jist"arapxäna, pacienciapax tukusxänwa.
  
  "¿Kunjamatsa Geronimox titulop katuqäna?"
  
  "Geronimo chachajj cheqpach nuwasiripunïnwa. Jiwañkamasa, jaytañ amtatapat arrepentisitapwa arsüna. Qhep qhepa arunakapajj akham sänwa: "Janipuniw aynachtʼañajäkänti. Qhep qhepa saytʼañkamaw nuwasiñajäna" sasa. Jupasti llätunka warminirakïnwa, yaqhepajj pachpa horasanwa" sasa.
  
  "¿Ukampis ¿uka indionakat sipansa jukʼamp jan wali jaqïpachati?"
  
  "Pallapallanakjam irnaqkäna ukhajja, Geronimo chachajj jan ajjsartʼas sarnaqatapata ukat jan jaktʼkay qhespiñatakejj wali uñtʼatänwa. Jupax p"iyanakaruw chhaqtxatayna, kawkhantix janiw mistuñax utjkänti, qhipat anqan uñjatäna. Jupax sapa kutiw atipt"äna, sapa kutis juk"a jaqinak taypinkchïnxa. Machaq México markanx mä chiqaw utji, ukax jichhakamax Geronimo qullu sasin uñt"atawa. Mä jach"a sarnaqäwix kunjams mä jisk"a tama kimsa tunk llatunkan chachanaka, warminaka ukat wawanakar irpxaruwayäna, jupanakax waranq waranq americano ukhamarak mexicano soldadonakan mä marat jilaw wali axsarañjam arknaqatäpxäna. Ukhamatwa, jupax taqi pachan juk"amp uñt"at nativo americano ukhamaw tukuwayi, ukat jupax "juk"amp jan wali indio" ukham sutimp uñt"atawa, uka pachan janq"u jañchin jaqinak taypinxa, Geronimo jupax qhipa ch"axwirinakat maynïriwa, jupanakan uraqinakapar katuntañ katuqañataki Estados Unidos markanxa" sasa.
  
  Alicia kullakajj wali llakitaw akham säna: "Mä kutejj "jakäwit sipansa jukʼamp jan wali perra" sasaw sapjjetäna, janiw khititsa uk amtaskti" sasa.
  
  -¿Mä kutiki? sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "Akax muspharkañawa".
  
  "Jichhax nayätwa" sasa. Mai kullakajj mä jukʼa jachaqtʼasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jan ukajj naya" sasa.
  
  Dahl chachajj pʼeqepas pʼakjatäkaspas ukhamänwa. "Walikiwa, nayax amtastwa..."
  
  "Fort Sill" sasaw pilotojj säna. "Tunka minutonakaw faltjjäna. Uraqir sarañatakix permiso ukaniwa ukatx uka chiqanx junt"upuniwa".
  
  Drakex ñik"utap ch"uqt"asïna, wakicht"asisa. "Junt'u? ¿Editado guionat liytʼaskiti jan ukajj ¿kunatsa?"
  
  "Uka uraqinxa niya llätunk tunka jaqinakaw utjañapa." Kinimakax wali jisk"a ventanatwa uñch"ukisïna.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Jupajj llakisiñ sañ muni sasaw amuyta" sasa. "Jan ukax ataque ukankapxiwa."
  
  "Janiwa, jupax estadop sañ muni" sasaw Smith jupax jupanakar säna. "Suma wakichtʼata."
  
  Avionajj purintäna ukat jankʼakiw saytʼäna. Niya jankʼakiw qhepäjjankir carga punkunakajj jistʼarañ qalltäna. Uka equipojj niyaw chʼoqtʼatäjjäna ukat kayunakapas saytʼatäjjänwa, ukat jankʼakiw inti jalsur mistupjjäna, uka qhanajj asfaltot wali qhanaw qhantʼäna. Mä helicóptero ukaw jupanakar suyaskäna, uka helicóptero ukaw Fort Sill ukan territoriopar irpäna. Ukar puripkäna ukhajja, Fort Sill markankir mä coronel jilatajj kuna jan walinakansa uñjasipjjäna uk yatiyäna.
  
  "Nayra ch"axwañatakix taqpach wakicht"ataw akankapxta. Taqi armanakax wakicht"atawa, cargado ukat apuntatawa. Geronimox sepulturaparakiwa, ukat filmañatak wakicht"atäpxtwa".
  
  "Phisqaniw qhiparapxta." sasaw Hayden jilatajj säna. "Nayaw imt"añ chiqanx wali ch"amampiw nayrar sartaskta. Nayax yatxatwa taqi khitinakatix uñisirinakax utjki ukanakat yatipxtawa".
  
  "Nayax taqpach wakicht"ataw jikxatasiyäta, señora. Ukax Estados Unidos markan Ejército ukan instalación, Cuerpo de Marines ukan instalación ukat defensa aérea ukat bomberos ukanakan base ukanakawa. Taqi ángulonak chʼuqtʼapxta sasin sirist ukhaxa, confiyañamawa" sasa.
  
  Hayden jupax zonado ukhamarak Fort Sill ukan uñstatap uñjäna. Drake chachajj uka cheqaruw uñakipäna ukat qhep qhepa kutiw armap uñakipäna.
  
  Nayax seguro ukhamaw infierno suyt"askta ukhama.
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  Uka pachax electricidad ukanïnwa, sapa pallapallax jan walt"ayataw jikxatasïna ukat kunayman ch"axwäw suyt"äna. Uka equipojj ladrillot lurat jachʼa columnanak taypinwa sarnaqapjjäna ukat walja sepultura qalanak taypinwa sarnaqapjjäna, sapa mayniw mä jaqejj liwtʼat heroen samartʼañapatak utjäna. Geronimo sepulturapax jawq"jat thakhit jayankxänwa ukatx walja minutos extras ukjaw uka chiqar puriñkamax munasïna. Hayden jupaw irpäna, ukat Kinimakax qhipäxar irpxaruwayäna.
  
  Drakex ist"äna, muyuntat yänakapar yatintasïna. Walja batallones de artillería ukanakan kawkhantï utjkäna ukajj janipuniw amukïkänti, ukampis jichhürunakanjja, niyaw mä jaqejj thayampi mä laphin thuqtʼir istʼasïna. Taqi base ukanx jaqinakax suyt"apxänwa. Jupanakajj wakichtʼatäpjjänwa. Uka kamachix alaxpachat apayatänwa, kunatix niyaw pasañapäkän uka nayraqatan jan ch"amanïñapataki. Estadounidenses jupanakax janiw ajanu chhaqhayasipkaspänti.
  
  Pizarrampi chʼalltʼat mä jiskʼa thaknam sarapjjäna, botas ukanakapas chʼalljjtayatänwa. Ukham base manqhan wali alerta ukan qhiparañax muspharkañjamaw amuyasïna, ukampis kawkir markanakas ukat equipos ukanakamp uñch"ukisipkäna ukanakax kuns lurañ yatipxänwa, janiw pächasiñasäkiti.
  
  Drake jupax Lauren jupan jak"apan sarnaqäna, jupax kuna machaq yatiyäwinakas equipo ukarux yatiyaskakïnwa.
  
  "Francés jaqinakax wali ch"amanchatawa. Jichhajj päniw utji, jukʼampinakaw thakin utji" sasa.
  
  "Oklahoma markanx ch"axwawinakaw utjawayi sasaw yatiyawinakax utji. Ukajj británico jaqenakaw utjaspa. Aka pachanx janiw sañjamäkiti" sasa.
  
  Ukat akham jaysäwi: "Jïsa, atipjañatak armanakas utjistuwa. Ukax chiqapuniwa. Maynirus base ukar uchasmaxa, nayax yatxatwa, ukax pasañjamawa" sasa.
  
  Drake jupax amuyataynawa, jupanakax SEAL Team 7 ukanx jan kuna jan walt"awis utjchispa, juk"ampirus aka manqhanx. Estados Unidos markar mantapxañapataki ukat mä sitio del Ejército ukar mantañapatak jaysatäpxatapaxa, kunas wali jan walïtap yatiyäna.
  
  ¿Khitis uka sellonak khitanïna?
  
  Kunata?
  
  Hayden chachajj guiapajj yaqha thaknam irpkäna ukhajja, jukʼamp jiskʼa thaknam irpäna. Mä qhawqha tiempotjja, chikat tunka letreronak nayraqatanwa saytʼasïna.
  
  "Akax Geronimo markankiwa" sasaw säna.
  
  Chiqansa, jila partex janiw pantjasirïkänti. Uka sepultura qalajj janiw mä sanu sepultura qalakïkänti, jan ukasti mä cairnänwa; mä jach"a, jaqinakan lurat pila qalanakax mä crudo pirámide ukham uñt"atawa, chika taypinx mä placa ukaw utt"ayata, ukax amuyuparjam jan pächasis "Geronimo" sutimp uñt"atawa. Uka cheqajj jan creyiñjam nayra tiemponïnwa ukat uka tiemponjja wali muspharkañäpachänwa. Jupajj Zi-ye warmipan ukat Eva Geronimo Godley phuchapan sepulturapamp muyuntatänwa.
  
  Drake jupax jach"a nuwasirix sepulturap uñjasax mä kasta ajay tuqit axsarañaw jikxatasïna, ukat mayninakax ukhamarakiw jikxatasipxäna uk yatïna. Aka jaqix pallapallaw jilpachax mexicanonakampi ch"axwawayxi ukat familiapataki, uraqinakapataki ukhamarak sarnaqawipatakiw ch"axwawayxi. Jïsa, jupax chhaqt"awayiwa, kunjamatix Cochise, Sitting Bull ukat Crazy Horse ukanakax chhaqt"awayapki ukhama, ukampis sutinakapax walja maranakaw jakawayi.
  
  Mä jisk"a excavadora wakicht"ataw sayt"atäskäna.
  
  Hayden jupax base comandanteruw p"iqip ch"allxtayäna, jupax excavadora apnaqiriruw p"iqip ch"allxtayäna. Mä qhawqha tiempotjja, mä jachʼa excavadoraw irnaqäwipar sarjjäna, ukat jachʼa laqʼanak apthapisin uka jakʼankir oraqeruw chʼeqtʼäna. Drake chachajj pallapallanakar qʼañuchatätapa ukat kuna juchañchäwinakas utjaspa uksa yatirakïnwa, ukampis uka jakʼan walja pallapallanakan utjatapajja, janiw khitis uk yatkaspänti. Inas Fort Sill markarux mä juk"a pachatakix jaqinakar jist"antapxchïna.
  
  ¿Kunjamsa Ordenax uk luräna?
  
  Nayax jiskt"asiraktwa... ¿walja maranak nayrax? Inas uka tiempon mantañax jukʼamp facilächïna. Hayden chachajja, retroexcavadora apnaqerirojj jankʼakiw allsuñapatak säna, janiw pächasiñasäkiti, Hannibal chachan jan ataúd ukan jan chʼullqhi sepulturapat amtasïnwa. Uka equipojj kunjamsa uka pʼiyajj jukʼamp manqharu tukuskäna ukat oraqen montículojj jukʼamp jachʼar tukuskäna uk uñjapjjäna.
  
  Qhiparusti excavadorax sayt"asxänwa ukatx pä jaqiw qhip qhipa uraqinak apsuñatakix p"iyaruw jaltxapxäna.
  
  Drakex juk"at juk"atw ch"usawja thiyarux sarxäna. Alicia kullakajj jupamp chikaw lunthatasïna. Kunjamtï suyapkäna ukhama, Kinimakax qhipharuw qhiparäna, janiw manqhar tukuyañ munkänti. Uka pä jaqinakax ataúd tapa uraqit q"umachapxäna ukat excavadora cubo ukar ch"uqt"añatak sogas apthapiñatak arnaqasipxäna. Mä juk"a pachatxa, ataúd ukax juk"at juk"at sartañ qalltäna, ukat Drakex wasitat uñch"ukisïna.
  
  Jupax yatïnawa, taqi chiqanw estoico ajanunakan saytʼatäsipkäna ukat campamentor muyuntasipkäna. Jichhajj janiw kuna nuwasiñas utjkaniti sasaw jupar qhantʼañ qalltäna. Geronimo ataúd ukax wali amuyumpiw uraqir jaquntatäna, jisk"a qalanaka ukat uraqinakax t"unjatäxänwa. Hayden chachajj base comandanteruw uñtäna, jupajj amparap luqtäna.
  
  "Juman fiestamax, agente Jay. Nayarojj taqe kunatï munaski ukanak churañajatakiw maytʼasta" sasa.
  
  Hayden chachajj nayrar sartaskäna, kunattejj mä allsuñ yatiriw ataúd tapa jistʼaräna. Uka equipojj nayrar sartawayiwa. Tapajj muspharkañ jasakiw jiljjattäna. Drake chachajj uka marco patjjarojj caja manqharuw uñchʼukïna.
  
  Jakäwiman jachʼa muspharkañanakat maynïr uñjam.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden jilatajj mä jukʼa tiempojj congelatäjjänwa; misión armasxataynawa, jakäwipax armasxataynawa, amigonakapax mä akatjamat sarxapxatayna kunatix p"iqipax qalaruw tukuwayxatayna.
  
  Janiwa...
  
  Ukajj janiw lurañjamäkänti. Cheqas ukajj cheqänwa. Ukampis janiw maysar uñtañ atinakänti.
  
  Ataúd manqhanjja, titanio sat soporteruw uchatäna, ukat mä pantalla digital de última generación ukaw warktʼatäna, ukat uñchʼukipkäna ukhajja, jakäwiruw purirakïna.
  
  Parlantes ukanakat amuktʼat larusiñaw mistunïna. Hayden jilatampi ukat mayninakampix jan arsusaw qhipäxar jaquntapxäna. Artificial larusiwinakax pantalla jach"anchayat ukanx ist"asïna kunawsatix walja colores ukanakax phuqhantatän ukhaxa, warawaranakax anqäx tuqir ch"uñump ch"uñuntata. Uka equipojj amuytʼasiñ qalltäna, ukat Drake jilatajj jupanakar kuttʼjjäna.
  
  "Ukhamati... sañ muntwa... kunas uka-"
  
  Dahl jupax juk"amp sum uñakipañatakiw jak"achasïna. "¿Pobre chuyman Geronimox akankpachati?"
  
  Hayden jilatajj juparuw jaqontäna. "Amuyumpi! ¿Janit jumax taqi uka connotacionanak amuyktaxa?"
  
  Dahl jupax nayranakap ch"irmthapïna. "Ukax maynix mä caja jaytañat sipansa pantalla jaytawayi sañ muni. ¿Akax mä armakïkaspas ukhamti amuyta?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ordenajj janiw uka toqet jaytkiti. "Nazi guerran jan wali jaqenakat parlkasajj janiw ukhamäkiti. Ukax sañ muniw Orden ukax-"
  
  Ukampis uka qhepatjja, larusiñajj janiw utj-jjänti.
  
  Hayden jilatajj congelasïna, janiw kuntï suykaspän uk sum yatkänti. Jupax alayaruw uñtäna, patat imantañatakis wakicht"atäxänwa. Jupajj Lauren nayraqatanwa saytʼasïna. Jupax Kinimaka, Drake ukat Dal jupanakax jan sinti jak"achasipxañap munäna. Jupa...
  
  Uka logotipox pantallanw qhant"äna, ch"iyar ch"iyar wila qhana, janiw kunas amuyupanx wila ch"iyar ch"iyar ch"ankhax utjkänti.
  
  "Akax ordenan logotipopawa", sasaw Aliciax säna.
  
  Janiw amuyañjamäkiti", sasaw May kullakax iyaw satayna. "¿Kunjamatsa uka pantalla uñstayapxaspäna? Ukat ¿kunjamatsa wali irnaqtʼaspa?"
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Janiw uk lurapkänti.
  
  Logotipo ukax chhaqtawayxänwa ukat Hayden jupax taqi kunas amuyupat apsuwayxänwa. Ch"iyar pantallax wasitat uñstawayi ukat mä artificial jisk"achat aruw parlantes ukanakat chhuxriñchjasiñ qalltäna.
  
  "Jan wali samkamarux walikpun jutapxtaxa, yuqall wawanaka, imill wawanaka" sasaw qillqt"ata, ukatx mä samart"awiw utjawayi, mä jach"a larusiñataki. "Manq"at awtjataw aruntt"apxtam, ukat qhipa pä Caballeronakax taqit sipans juk"amp jan waliw sasaw yatipxañama. ¡Manqʼat awtjatäñajj jan purkätam ukhajja, ¡jiwañaw purini! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden jupax mä juk"a pachaw jiskt"asïna, kuna t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju t"iju amuyt"awinakas aka q"añunak uñstayapxi.
  
  "Ukatxa, chiqak uka tuqit parltʼañäni. Kimsïr Caballerojj maynit maynikam tʼunjañamat sipansa, taqeniruw tʼunjañama. Manq"at awtjatax ukham luraspa, ¿chiqati? "- sasaw gutural arupax sarantaskakïna. "Ukat jichhax era electrónica ukar sarxapxtaxa, ukax juk"amp, juk"amp jank"akiw lurasini. ¿Strask Labs sat empresat istʼirïtati?"
  
  Hayden jupax ñik"utap ch"uqt"asïna, jank"akiw uñch"ukisïna ukat base comandanteruw kutt"ayäna. Jupax p"iqip ch"allxtayäna ukat niyaw parlañampïskäna, ukat uka arux sarantaskakïna.
  
  "Akax jach"a conglomerado ukanakat maynïriwa, infierno ukham uraqpachar katuntañatakiw ch"amanchasi. Ch'ama. Katkatiri. Jach"a qamirïña, jupanakax taqi ukanak munapxi ukat jach"a ligas ukar sarxañ qalltasipxi. Jichhakiw Estados Unidos markan gobiernopax Strask Labs ukar atinisiwayi".
  
  ¿Kunsa ukajj sañ muni? Hayden jilatajj uka toqetwa lupʼïna. Ukat ¿kunjamatsa jichha tiemponjja?
  
  "Dallas (Texas) markanx janiw aka chiqat jayankkiti, Strask markanx laboratorio de pruebas biológicas ukaw utji. Qullanaka, usunaka, qullanaka, armanaka lurapxi. Jupanakax gamut t"ijtapxi. Ukanx mä jiwayir infección utjaspa, uraqpachar jiwayir virus, gas nervioso lata jan ukax machaq arma biológica ukanakax utjaspa ukhax Strask in Dallas ukax utjani. Literalmente", sasaw arnaqasïna, "mä tienda general ukhamawa".
  
  Hayden chachajj uka cheqanwa saytʼayañ munäna. Kunanakas wali jan waliruw saraskäna.
  
  "Laboratorio biológico ukax mä amtaruw tukuwayi. Uka mach'a pachax antutatäxaniwa. Juman achunakamasa, aka oraqpachankir yapuchatanakasa wañsusaw jiwapxani. Ukax jaqinakan lurat venenowa, ukax amuyuparjamaw mä específico juyra kastaruw uñch"uki, janiw sayt"ayatäkaspati. Jiwasax Qhipa Taripäwin Ordenätanwa. Ukat kunjamtï sisktxa, akax jumanakan jan wali samkamawa" sasa.
  
  Uka grabacionajj saytʼjjänwa. Haydenax nayranakap ch"irmthapïna ukat uñch"ukiskäna, akapach ukat jan walt"äwinakapsa janiw kuns amuykänti. Uka Orden ukax mä biolab ukar uñt"ayaskäna, ukax mä juyra q"añuchawip uñt"ayatayna ukat taqi suministros ukanakar t"unjañ amtatayna, ukhamax...
  
  Ukajj lurasispänwa. Ukat probable. Janiw pächasiñakiti, uka usux uraqiruw jan walt"ayarakispa, ukhamat jan manq"añ achunakax mayamp jiltañapataki.
  
  Ukat mä akatjamatwa uka pantallajj wasitat jaktjjäna.
  
  "Ay, ukat jichhax era electrónica ukan jakastanxa, aka tuqit yatiyapxäma. Aka ataúd jist"arasa, aka grabacion qalltasaxa, taqpach yänakaruw sartayasma -electrónico tuqi!"
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Fort Sill markax uka ch"axwäwiruw mantawayi. Base comandantejj mä técnico jutasin grabaciona, pantalla ukat kunatï ataúd manqhan jikjjatapkäna ukanak desmontañapatakiw arnaqasïna. Hayden jupax nayra isimp ch"akhanakampiw manqhan uñjäna ukat Ordenax mä pantalla manqhar uchasax khitis jikxatañapatakiw jaytawaykaspas ukham amuyañapäna. ¿Señal ukax base ukan Wi-Fi ukar conectatäki ukax ataúd jist"arapki uka pachax chhaqtawaypachänti?
  
  Nayajj ukham creyiñajawa. Imprimitajj grabacionan qalltatap uñachtʼayäna. Jila partejja, sensores ukanakaw ukankapjjpachäna. Khititï taqi ukanak lurkäna ukax tecnología tuqit yatxattʼatänwa. Ukaw yaqha jisktʼa uñstayäna.
  
  "¿Phisqa tunka maranak nayrajj nazi guerran jan wali jaqenakat jichhakamat jichhak jaltjjtanjja?"
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Janiw amuykti" sasa.
  
  Uka equipox Geronimo ukan sepulturapat jithiqtapxataynawa, mayninakax chikancht"asipxañapataki, jichhax quqanak manqhan mä tamaw sayt"asipxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj wali qhanaw sasaw amuyayäta. "Uka waynax Orden del Última Juicio ukankapxtwa sasaw säna. Jupanakax wali utjaskakiwa".
  
  Uka base comandantejj jakʼachasïna. "Ukhamat jaqinakax, doble ukhamarak kimsa kutiw perímetro uñakipt"apxta. Janiw fuerzas especiales ukan uñisirinakaman chimpunakapax utjkiti. Ukhamarjamax qhanaw aka kutix markar jan puripkänti ukat chiqpachans jupanakaruw juchañchawayta. Aka chiqanx walja nina ch'amaw utji". Jupax fortaleza muytasin sayt"atäsipki uka pallapallanakaruw uñacht"ayäna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Uka sepulturat jutir señalajj janiw yaqha cheqanakan yatiyatäkänti sañ munkiti" sasa. "Qhawqha jaqenakas mä kasta jan ukajj yaqha ukham uñjapjjaspäna."
  
  Comandantejj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna: "Ukajj cheqäkchisa, jukʼakiw uka toqet lursna. Jichhax kuntix lurañjamäki ukax Strask Labs ukar jawsañawa, ukat kunjamtï sapki ukhamarjamax uka waynanakar iwxt"añawa".
  
  Uka jakʼankir mä jaqeruw uñachtʼayäna, jupajj niyaw teléfonop jiñchupar chʼalljjtayasïna.
  
  Hayden jupax Secretario Crowe juparuw jawsañap yatïna, ukampis kunapachatix pallapallan jawsatapax parlante tuqit purinkäna ukhax janiw kuns lurkänti, jan tukuskir bip ukax SPEAR ukankirinakarux llakitaw uñch"ukipxäna.
  
  "Akax 24 horanak laboratorio ukan irnaqatawa", sasaw base ukan comandantepax arsuwayi. "Ejército ukat Casa Blanca ukar jawsata. Kunjamsa jan walïki uk janiw qhanañchirjamäkti" sasa. Jupajj uka telefonojj istʼaskäna ukaruw juchañchäna.
  
  "Janiw wakiskiti." sasaw Hayden jilatajj säna. "¿Uka markankir autoridadanakar jawstʼasmati? Strask markar khitapxam ukat thakinkapxtwa sapxam" sasa.
  
  "Ukax jank"akiw, agente Jay."
  
  Hayden jupax helicóptero tuqir t"ijtäna. "¡Dallas markar puriñasawa! Jichha! "
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Karin kullakajj kunatï jupatakejj wali wakiskirïkäna ukjja, janïr computadora terminalar flash drive uñachtʼayasajj jan jaktʼkay tiempow apstʼasïna. Jupax wali sum yatïna, khititix Tyler Webb jupan qamirïki ukat ch"amanïki ukax kuna tecnología computadoraparuw uskt"aspa - juk"ampirus taqi q"añuskir imantat yatiyäwinakaw walja maranakan apthapita.
  
  Ukat akankxänwa.
  
  Wayna tawaqu. Atamiri. Flash-tarjeta ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  ¿Qhawqha sutinakas nayra pachax jawsapxitu? Imill wawax datos ukaniwa. P"iqix mä web ukankiwa. Khakaz.Nayra pacha, jaya, ukampis wali wakiskiriwa.
  
  Dino ukat Wu jupanakax sayt"asisaw uñch"ukipxäna, utar uñjañax niyaw kunjamtï nayrax utjkän ukhama. Jupanakax sapa jak"achasiñatakix sensores ukat planes ukanakaw estrategias de respaldo ukanakamp utjäna, situaciones de evacuación dura ukhamarak blanda ukanakataki. Kimsa pallapallanakax jichhax wali usuntataw jikxatasipxi - jawq"jata, ch"uqt"ata, juk"at juk"at San Francisco markan sarnaqatapat qullasipxi. Ukhamarakiw junt"u, manq"at awtjata ukat qullqix pist"ata. Karin garantiaparjamajja, taqe kunwa uka toqet apuestapjjäna. Qalltatpachawa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumajj wali askïtap uñachtʼayañ horasäjjewa" sasa.
  
  Nayrïr maranakapax janipuniw jaytanukkänti, jaya pachaw akapachar kutt"awayxäna. Jupa pachpa tʼunjasiñajj jucha pampachañatakejj mä thakïnwa.
  
  Dino jilatajj akham sänwa: "Jumaruw iyawsapjjsma" sasa.
  
  Ukat flash drive uchasajj jachʼa pantalla uñchʼukisaw wali llakit jachaqtʼasïna. Jupax taqi kuns jank"ak t"ijt"añapatakiw luratayna, jichhax janiw kuna qhiphart"añas utjkänti kunapachatix pantalla ukan jiskt"äwix qhant"äna:
  
  Sarantaña?
  
  Maldición chiqawa.
  
  Jupax qunt"asisaw irnaqäwipar puritayna. Tecladox ch"allxtasïna, amparanakapas ch"allxtasïna, pantallax ch"allxtasïna. Jupax janiw mä kutiki jikxatañs ni amuyañs suykänti -ukanx walja gigabytes yatiyawinakaw utjäna- ukat ukatwa janïr unidad ukar apkatañkamax taqi kuns ultra-seguro ukham lurawayi. Ukhamarakiw mä qawqha cuentas offshore ukat mä qawqha cuentas Los Ángeles markan jist"arawayi, ukax inas jank"ak mä juk"a qullqinak uchapxchispa. Chiqansa, SPEAR ukan irnaqkäna uka pachatpachaw taqi kuns amtasïna; kunatï Webb jilatan jiwatapat paskäna ukaw uka juicio lurañar yanaptʼchispa.
  
  Jichhax tawdry ukampis jan wali documentonakar jan yäqasa ukat qullqi tuqit lup"isaxa, amparanakapamp pantallapampix mä torbellino de información ukar tukuyäna. Dinox jachaqt"asïnwa, kunatix jupax ch"amampiw sarnaqäna.
  
  "Maldita, Sonic ukanx mä genio ukhamaw amuyasiyäta. Nayax apuestas uka ch"uxña jisk"a q"añunak taqpach chiqanw ch"allt"añama, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¿Sonic sat chachar uñtʼtati? ¿Sistema Master ukat Mega Drive ukat? ¿Janit taqinix akatakix wali waynäpktanxa?"
  
  Dinox wali musphataw uñnaqäna. "Playstation, chacha. Ukat retro ukax juk"amp askiwa" sasa.
  
  Karin kullakajj pʼeqep chʼalljjtayasïna, jachaqtʼasiñapatakiw chʼamachasïna. "Ay jïsa, ukax taqpach retro ukhamawa, chacha."
  
  Qullqi tuqit archivot jukʼamp manqhar allsusaxa, mä qhawqha tiempotxa cuentan numeronakapa, código de ordenación ukat llave comandonak jikxatäna. Jupax bancos de fuente ukanakaw jikxatasïna, jilpachanix quta thiyanw jikxatasïna. Jupajj paqallq tunka phesqani jila kunayman sarnaqäwinakwa jikjjatäna.
  
  "Jani chiqa."
  
  Dino sat chachajj mä silla aptäna. "Jïsa, uka panin sarnaqañax nayatakix chʼamakiwa. ¡Ukat panpachaniw chʼusakïsipki!"
  
  Karin kullakajj janiw sapa cuenta uñakipañataki tiemponïtap yatïna. Jupajj jukʼamp jiskʼaptayañapänwa ukat kunatï askïki uk ajlliñapänwa. Wali amuytʼasisaw mä sanu programa qillqäna, uka programajj archivo toqew saräna ukat jukʼamp jakhüwinakan cuentanakap uñachtʼayarakïna. Jichhax antutxataynawa ukat phisqa segundos suyt"äna.
  
  Kimsa lliphipikir ch"uxña rayanakax suyt"añjam uñt"atäpxänwa.
  
  "Uñtapxañäni" sasa.
  
  Nayrïr cuentajj qhantʼäna. Islas Caimán uksan utt"ayatawa, janiw apnaqatäkänti, ukatx kimsa tunk waranqa qullqiw saldo uñacht"ayasïna. Karin kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. ¡Jumajj sawkasirïpachätawa! Jupax yatïnwa Webb jupax qhipharux Saint Germain ukan tesoro ukar jan amuyt"asis thaqhatapatx lazos ukanakap t"unjatayna - jupax sapakiw sarawayxatayna ukatx walja qullqinak apthapitayna jan uñjat qhiparañataki ukhamarak tukuyar mä ejercito ukar jawst"añataki, waranq waranq qullqiw payllawayi mä qhipa favor mayiñataki, - ukampis janiw cuentanakapajj ukham tukusiñap suykänti.
  
  Kunjamakitix jupax jank"akiw kimsa tunk waranqa qullqinak Los Ángeles markan banco local ukar khithatayna, ukax nayratpach jist"aratänwa.
  
  Riesgowa, ukampis jankʼak puriñäni ukhajja, qollqe apsusaw apassna. Maynitï uka cuentar uñchʼukiskchïnjja, uka cuentajj jiskʼa saldonïtap uñjasajj janis ukhamäkaspa ukhamänwa, janïr khitis uk yatkasaw ukham lurapjjañapa.
  
  Jutïr cuentaruw sarjjäna, saldojj llätunk tunk waranqa dolaranakanïtap uñjäna, ukat ukham jukʼamp sumätap iyaw sañapäna. Ukampis janiw kunas suykäna uka millón millón jaqenakar uñtasitäkänti. Jupan jak"apanx Dinox amukiw qhiparäna. Ukat qullqi apthapïna ukat samañap katxarusaw qhipa facturaruw chʼallxtayäna.
  
  Maldición ukax wali askiwa. Tunka phisqhani waranqa?
  
  Jupax qhipharkir qullqinak uñakipañatakiw wayt"ata, ukat niya patak kimsa tunk waranqa qullqinak tukuyañkamax qullqiruw apsuwayxi. Janiw jan walïkänti, ukampis janiw jakäwipan garantia tipo qullqikïkänti. Ukatakejj tiempow munasïna, ukat jukʼamp tiempow conectatäñat amuyasïna, ukampis jichhajj kunanakatï utjkäna ukanakajj jukʼakiw utjäna, ukatwa jutïr lurañajj wakisïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Chantaje lurañatakiw manqʼa" sasa.
  
  "Janiw nayax aka tuqitx kusisikti" sasaw Dinox säna.
  
  Karin kullakajj akham sänwa: "Khitis ukajj ukarjamaw lurasi. "Ukat kunsa lurapxäna. Chiqpachans jan wali jaqinakarux uñt"ayaraksnawa - inas mä machaq sitio web especialista tuqi - ukat kuns lursna khitinakatix mä qawqha kilos apt"asipxaspa ukanakat aruskipt"araksnawa".
  
  Wu p"iqip ch"allxtayäna. "Kuna?" - Jiskt"ata.
  
  "Mä qawqha qullqinaka.Tsentarinos. Wonga. Maldición, ¿kawkitsa qalltañäni?"
  
  Machaq archivonjja, walja jananakan sutinakapaw utjäna, sapa mayniw chʼiyar letrampi qellqatäna ukat fotompi ukat kuna urus qellqatäna. Karin kullakajj uka listaruw desplazäna. "Chiqawa, walikiwa, jupanakax alfabeto ukarjam uñt"atawa. Ukhamarusa, ukax mä kunawa. ¿Kuna munañanakas utji?"
  
  "Janiw khiti qamir jaqirus uñt"kti" sasaw Dinox säna. "Janiw maynir chantaje lurañax wakiskiti."
  
  "Uka sutinakat yaqhipanakax uñt"twa", sasaw Wu jupax säna, kunawsatix Karin kullakax jan axsaras AC ukan uñt"ayaskäna. -Celebridades ukanaka. Deportes ukan warawaranakapax. TV ukan uñacht"ayirinaka. Diosa, ¿khitis aka Webb chachajj?"
  
  -¿Khitis jupaxa? Karin kullakajj uñisiñajj machaq chʼamampiw sartaskäna sasaw amuyasïna. "Jan wali, axsarkañ ukat chʼamani animalanakat maynïriwa. Jan walinakax jaqir tukuwayxi, aka planetan taqi jakäwinakar jan walt"ayañ yati."
  
  Dino jilatajj akham sänwa: "Jichhajj mä qhawqha sutinak uñtʼayasmati" sasa.
  
  "Jïsa, khitis ukham luraspäna. Ukampis akax chiqpachapuniw uka kasta asnunakan manqhan qhiparañ munapxta" sasa.
  
  Karin kullakax sistemapan firewalls ukanakap uñakipäna, kuna señales ukanakas nayraqat yatiyaspa uk thaqhäna, maynix uñch"ukiski. Janiw kunas amuytʼañjamäkänti, ukampis janiw inamayakïkänti, ukatwa khitis jupat sipansa jukʼamp yatiñanïkaspas ukham amuyäna.
  
  Ukat flash drive apsusaw akham säna: "Taqi cheqan uñakiptʼam" sasa. "Sitio B uksat mä uru jan ukax mä uruw taqi kuns uñjañasa, ukatx uñjañäni".
  
  
  * * * .
  
  
  Taqe ukanakajj wali amuyumpi wakichtʼasitapatwa yanaptʼäna. Kunas jan walt"ayaspa ukat uñjatäspa, katuntatäspa jan ukax jiwayatäspa ukhaxa, janiw jan wakicht"atätapat ukhamäkaniti. Karin kullakajj jupanakar jarkʼaqañatakejj walja arsenalpan taqe kunwa apnaqäna ukat jachʼa yatiñanakapan sapa onza apnaqarakïna.
  
  Ukat nayan amtäwija. Nayan jisk"a kutkatasiñaja.
  
  Dino, Wu ukat jupax wasar pampan utapat mistusaw mä jisk"a ch"usawjan sapak jikxatasipxäna, jupanakax jan kawkhans jikxatasipxäna. Walja semananakaw método ukarjam thaqhañax wakisïna, ukampis mä kutix jikxatasxän ukhax mä refugio de respaldo ukatakix wali askiwa. Wu jupax pä tunk pusini horanak CCTV tuqiw uta uñch"ukiskäna. Karin ukat Dino jupanakax Los Ángeles markaruw autopamp sarapxäna, qullqi imantatanakap apsusipxäna ukat kunatix qhiparkän ukx yaqha chiqaruw uchapxäna, sapa kutiw red ukan firewalls ukanakap uñakipapxäna, confiabilidad ukat estado ukankapxatapa. Sapa kutiw janiw kuna chimpunaksa uñjkänti, ukax kuna tuqitsa yantʼataxänwa.
  
  Ukampis método tuqit ukat wali amuyumpi; ukakipkarakiw libre qhiparapxañapäna.
  
  Kimsa tunka horanakaw utar kuttʼxapxäna. Mä qawqha juk"amp cheques ukat Karin ukax wasitat flash drive ukamp irnaqañatak wakicht"atäxänwa.
  
  "¿Cámaranak uñakiptʼapjjtati?" - sasaw jiskt"äna.
  
  "Jïsa, ukhamakiw lurañama."
  
  Mä qhawqha segundonakakiw munasïna ukat mä kutimpiw sutinak listat uñakiptʼäna. C qhipatxa, chiqpachansa, D.
  
  Matt Drake jupax janiw uka listankkänti.
  
  Ukampis SPEAR ukatakix mä sapa t"aqaw utjäna. Drake sat chachan sutipajj uka listanwa utjäna. Alicia Miles kullakajj ukhamarakiw jikjjatasïna. Hayden Jay ukat Mano Kinimaka jupanakax suyt"apxänwa. Jupax Bridget Mackenzie kullakaruw uñjäna - janiw muspharkañakkiti. ¿Lancelot Smith sat jilatajj? Hmmm. Mai Kitano ukat juk"ampinaka. Lauren Fox kullakajj ukham luräna. Yorgi ukax mä juk"a pachanakanwa. Ukajj wali muspharkañawa, janiw Thorsten Dahl sat chachat parlkänti.
  
  Ukampis Karin Blake sat kullakat parltʼasisaw utjäna.
  
  Mä jukʼa tiempow uñchʼukiskäna, ukat jichhakamajj jan istʼañwa amtäna. Yaqha enlaces ukanakax SPEAR equipo ukamp chikt"atawa ukat nayrïr pankan manqhan yapxatatawa, Kimberly Crow, Secretaria de Defensa; Nicholas Bell, katuntat jaqirux; ukat mä taqpach submenú "Familia/Amigos" sutimp uñt'atawa.
  
  Maldición, aka waynax chiqpachapuniw jupanakar markar saratayna.
  
  Waliki.
  
  Nayrïr clic ukax sutiparukiw utjañapäna: Matt Drake.
  
  Uñnaqapax ch"iyar ch"iyar, liwxatasïna, ukat jach"aptañ qalltäna; nayranakapajj platillonakjam jachʼaptayasïna.
  
  "Fuck me" sasaw axsarañat jiskʼat arsüna. "Saram. Ukax mä juk"a pachanakanwa. nayaru."
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Matt Drake jupax Strask Laboratories ukan chimpup uñjäna, janïr uka chiqar puripkasa. Dallas markan anqäxapanx wali jach"a utaw utjäna, ukatx ch"uxña janq"u estilizat "S" logotipo ukax estructura ukan wali patat uñt"ayatawa. Ukampisa, autonakapajj jankʼakiw sarjjäna, mä qhawqha tiempotjja, taqe cheqaw nayraqatapan jistʼaratätap uñjäna.
  
  Strask Labs ukax jan wakiskir uñnaqt"ani, llamp"u chuyman, ruedan mä thujru, ukat ukax, jan pächasisaw, uka amuyunïnwa. Ventananakapajj janiw mantañjamäkänti, ukampis waljaniruw mantapjjerïna. Autopar saytʼayañ utapajj CCTV sat cámaranakan mä qullupanwa chʼamaktʼäna, ukampis ukajj akapachanïnwa. Janiw khitis uka cámaras ukanakax kunjams nayrar sartapxäna, ukat qhawqha jayas jilxattapxäna uk yatkänti. Janiw mä punkujj utjkänti, jan ukasti mä jiskʼa barrerakiw utjäna. Janiw kuna seguridadas uñjatäkiti.
  
  "¿Kuna jaysäwis jichhakamax utji?" - sasaw Dahl jupax jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj nayrapan puentep chʼoqtʼasïna. "Jiwat amuktʼaña" sasaw jupajj säna.
  
  Drake chachajj uka cheqat yatjjatäna. Uka estacionamientox L ukham uñtatänwa, uka edificio muytapanxa, nayraqatapanxa ukat inti jalsu tuqinxa. Inti jalant toqenjja, mä jachʼa chʼojjña, chʼojjña chʼojjñaw utjäna. Janiw kuna valles utjkiti. Taqi uka chiqax plano abierto ukhamänwa. Mä red de carreteras ukaw ukar muyuntat t"ijtäna, ukatx tunka tunka jisk"a edificios de oficinas, almacenes ukat strip malls ukanakaw jank"ak uñt"ayapxäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Policianakaw ukham lurapjjäna.
  
  DPD ukankirinakax nayratpachw uka chiqankapxatayna, thakhi thiyanx uka chiqan anqanw sayt"atäpxäna. Hayden jilatajj auto apnaqerinakaparuw uka jakʼan autonak saytʼayapjjañapatak säna ukat jaltasaw mistunïna.
  
  Drake jilatajj jankʼakiw arktäna.
  
  "¿Jumanakax kuns uñjapxtati? Kawnirisa?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  Jach"a oficialax ladopar ch"uqt"ataw uñch"ukisïna. "Kuntix uñjkta ukax jiwasan utjkistu ukawa, señora. Uñchʼukipxañajataki, janirakiw kuns lurapxañajatakis kamachipxirïtu" sasa.
  
  Hayden jilatajj maldecïna. "Ukhamajj janiw kunarus purtʼasktan uk amuyapkti. Mä loco jaqen arsutapakiwa, kunanakas jan waliw sañ muni" sasa.
  
  Alicia kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Hola, ¿kunas machaqäpacha?"
  
  "Jupanakax mä arma biológica jan ukax mä dispositivo biológico ukanipxchi ukhax jiwasan juyranakas t"unjañatakiw wakicht"ata, ukhamax janiw kuna lurañas utjkiti", sasaw Dahl jupax saraki.
  
  "¿Ukat ¿kunjamatsa manqhar mantañ amtapxsma?"
  
  Dahl chachajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Nayrar sartam" sasa. "¿Yaqha thakis utjpacha?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw jiwasatakikiti. -¿Wakicht"atätati?
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Maldita" sasa. "Chiqpachansa jumanakax paninix janiw amparat katthapisipxañamäkiti sasaw suyt"askta."
  
  Hayden jilatajj kunanaktï mayipkäna ukanak mayïna ukat churarakïna. Drakex gas mascarap aptasinx uchasïna. Laboratorio ukanx janiw kuna riesgos utjkänti.
  
  Ukat Drakex mä ch"uxña terraplén ukar liwxatasinx alayax mä barranca patxaruw mä estacionamiento ukar jaltawayxäna. Niya pusi tunka autonakaw taqi chiqan chʼiqintatäpxäna, sapürunjam mensajeronakax kunayman maraninaka ukat qʼuma jaqinakäpxänwa. Janiw kunas jan uñt"atäkiti. Dahl jupax jupan jak"aparuw t"ijtäna, Alicia ukat May jupanakax ch"iqa tuqiruw t"ijtäna. Jupanakax taqpach wakicht"atäpxänwa, armanakapas wakicht"atäxänwa. Drake jupax juk"amp jan waliw suyt"äna, ukampis jichhax taqi kunatix jupanakar aruntt"kän ukax mä axsarkañ amukt"añakiw utjäna.
  
  "¿Yaqha equiponakar yatiyawix puriwaypachati sasin amuyta?" Kinimakaxa perímetro muytasa uñch"ukiskäna. "Uka markanakat yaqhipanakax thaya katuqapxani ukhax ukham armas biológicas ukanakax akankiwa ukat aka laboratorio ukanx vulnerables ukhamawa, inas mä ataque ukar puriraksna. Ukat Strask markax Fort Sill markat sipanx juk"amp jan segurokiwa".
  
  "¿Yaqha equiponaka?" Lauren kullakajj uka yatiyiriruw jachʼat arsüna. "Ordenan grabacionapax jan jark"ataw uñt"ayasiwayi sasaw llakistxa. Ukat mä mierda tormentajj wali chʼamampiw sartaspa" sasa.
  
  Kinimaki lakapax mä jach"a muyuruw tukuwayxäna. "Oooh" sasa.
  
  Drake ukat Dahl jupanakax nayrar sartapxäna, autonak taypin maniobrapxäna ukat taqi ventananakaruw uñch"ukipxäna. Janiw kunas sarnaqkänti. Uka manqhanjja janiw kuna alarmas istʼaskänti. Jachʼa vestíbulo ukar puriñ thakinakaruw puripjjäna, ukat uka jiskʼa ventananakas chʼamaktʼataw uñjapjjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Nayatï akan entregayäta ukhajja" sasa. "Akax janiw mä ordinario laboratoriokïkaspas ukham jankʼak amuyirïta" sasa.
  
  "Jïsa, amigo. Sapa kutiw mä suma jisk"a katuqt"asiñax juk"amp askixa."
  
  Dahl jupax punku manijanak yant"äna ukat musphataw uñnaqäna. "Jan llawintatänwa."
  
  Drake chachajj Hayden chachan kamachipa ukat ordenap suytʼäna. "Saraña."
  
  Gas mascarampiw uñjäna, ukat kunjamsa Dahl chachajj punkunakap jachʼa jistʼaräna ukat manqhar liwjjatasïna uk uñjäna. Drake jupax machaq HK ukarux nivelaruw uñisirinakar thaqhasa. Nayrïr uñjapkäna ukajj recepciona jakʼan ukat qhepäjjankir pasillonakan ikiskir cuerponakänwa.
  
  "Jank'aki". Dahl jupax nayrïr ukar t"ijtäna, Alicia kullakax llawuntatänwa. Mai jupax payïr ukar t"ijtäna, Drake jupamp ch"uqt"ata. Sueco jaqix jank"akiw pulso uñakipäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Diosaruw yuspärta" sasa. "Jupax jakaskiwa".
  
  "Ukat akax ukhamarakiwa" sasaw Mai kullakax chiqanchäna ukat jan walt"ayat jaqin nayranakap jach"ar aptäna. "Nayax amuyta, jupax droganakampi qullatäxänwa. Gas de dormir, jan ukax kuna suma arunaksa sapki" sasa.
  
  Hayden jupax gas, vapor ukat humo detector ukanak apt"ataw saratayna. "Ukax mä kunaw ukham lurasi. Janiwa veneno ukaxa utjkiti. Janiw jiwayañjamäkiti. Inas kuna llampʼu chuymanïñas jupanakar ikiñapatak yanaptʼchispa?"
  
  "Vodkax mä armaruw tukuwayi" sasaw Aliciax säna, arupax mascara ukamp mayjt"ayatänwa. "Ukajj walikïspawa" sasa.
  
  Kensi jupar uñkatasa, juk"at juk"at p"iqip ch"allxtayasïna.
  
  "¿Kunsa uñchʼukiskta, Bridget?"
  
  "Walikiwa, aka maskarampis jan chhuxriñchjasaw uñch"ukisma" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka gasjj jankʼak lurir gas ukhamäpachänwa, ukajj taqpach coberturanïpachänwa" sasa. "¿Kunjamarak ukham lurapjjänasti?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ventanaka" sasa. "Sistema de calefacción, aire acondicionado, kunayman yänaka. Ukampirus, inas, kawkhans cientificonakax laboratorionakapan jist"antat utjchi. Kuna kasta utanakas utji uk uñjasaxa, janiw sapa laboratorio jan ukax almacenamiento ukanakax nodo principal ukarux mayachatäkaniti".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Walikiwa. -Ukhamaxa kunatsa ? ¿Taqi irnaqirinakaru iktʼayasaxa, ¿kunsa jikxatapxäna?"
  
  Mä machaq aruw jupanakan aruskipäwiparux p"akintawayi, janiw sistema de comunicación tuqikiti, jan ukasti mä kasta sistema de altavoces tuqiw p"akintawayi, ukax inas taqpach edificio ukar ch"amakt"aychïna.
  
  -¿Akanktati? ¿Jichhax mayninakat kamsaraksnasa? Oh suma. Ukatxa niya tunka payan segundonakatwa qalltsna" sasa.
  
  Drakex jank"akiw kutt"anïna, punku uñch"ukiskäna. Laurenan arupax mä ola de marea ukham comunicador taypinx ch"allxtayäna.
  
  "¡Jukʼamp jakʼachasipjjtwa! Nayax israelitanakaruw amuyta. Jichhax p"akintañäni. ¡Ukat sueconakasti!"
  
  "Kunapachatix mä chiqax jan pistolamp nuwasiñax utjaspa ukhax..." sasaw Aliciax uñacht"ayäna.
  
  Uka ch"axwawix niyaw qalltawayi; Dallas markankir policianakajj jan pächasisaw uka mantanir jaqenakan thakipankapjjäna. Ukhamäkchïnsa, uka ataquejj jan iyawsañjam jankʼakiw pasäna. Drake jupax niyaw pasillot saraskäna ukat comunicadoraparuw conectaskäna, mä código de apagado de emergencia mayiskäna, ukax jilpach manqhankir punkunakaruw jist"arañapäna. Uka horasanjja, nayrïr fila punkun qhepäjjat mä jachʼa fila ventananakaw phallawayjjäna, granadanakajj jankʼakiw kimsa vidrionak tʼunjäna. Drake jupax navajas ukham ch"ullqhi metrallax mä jiwayir, jan jark"at ola ukham phallaskir uñjäna, cuartonakaruw warantasïna. Fragmentos ukanakax sapa patat uñt"atawa. Ukat manqhankir particionanaka ukat oficinanakan ventananakapas pʼakjata jan ukajj liwxatatarakiwa. Drake chachajj uka pistola punkunakaruw uñachtʼayäna.
  
  Laurenan arupa: "Pä, kimsa, phisqa, llätunka, paqallqu."
  
  Jupax jank"akiw código de sobrepaso ukar mantawayi, ukatx uka taypin t"ijtäna, ukatx mayni equipo ukankirinakax arknaqapxarakïnwa. Taqi chiqanwa cuerponakax utjäna, ikiñ gas ukamp jan amuytʼasisaw jiwarapxäna.
  
  "¿Jiwasatakix mascaras apsuñax walikïskiti?" sasaw jiskt"äna.
  
  Hayden jupax aire ukan calidadap uñjäna. "Janiw nayajj uk ewjjtʼkti. Jïsa, jichhajj qhanaw amuyasi, ukampis khititï gas uñstayki ukajj wasitatwa luraspa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sarakïnwa: "Jan walinakampi" sasa.
  
  "Maldita ukax".
  
  Drake jupax mascarat uñacht"awinak mantanir uñjasax pallapallanak jist"aratayna. Mä kutikiw phisqa, ukhamax rusanakäpxpachänwa, balanakapat qhispiyasipxäna ukat thakin khitinakarus chuym usuchjapxi ukx janiw yäqapkänti. Drakex mä chalecoruw ch"allt"äna, mayninakax jaltxapxänwa.
  
  "Nayax amuyta, jan axsaras sapxaraksnawa, equipo ruso ukax janiw gobiernon sancionanakapampix utjkiti. Janiw khiti gobiernos sum amuytʼasirïkaspati" sasa.
  
  Kinimakaxa wali ch"amawa. "Akanx rusanakatwa parlasipkta, amigo. Chʼamaw sañajja" sasa.
  
  Kenzie kullakajj akham sänwa: "Ukat qhespiyasiñwa amuyapjjaspa ukhajja" sasa. "Israelitanakas ukhamaraki."
  
  Drake chachajj mesa qhepäjjaruw imantasïna. Aka laberinto interno de oficinas ukan perímetro ukar muyuntat particionanakax wali sumax ch"amakïpxänwa. Jupanakajj sarnaqasipkakiñapawa.
  
  Jupax Alicia ukat May jupanakaruw amparapamp luqxatäna, uka chiqat pasaskäna ukhaxa. Ukat akham sarakïnwa: "Lauren" sasa. "¿Kawkhans armas biológicas ukanakax utji uk yattanti?"
  
  "Janirakiwa. Ukampis yatiyäwix jutaskiwa" sasa.
  
  Drake jupax mä ñik"ut ch"allxtayäna. Jiwayir burócratas ukanakax jakañan qullqip qullqi jikxatatanakamp chikaw uñakipt"apxpachäna. Hayden jilatajj pasawayjjänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Jukʼamp manqhar sarañamawa" sasa. "Ukhamaw pasani."
  
  Rusonakax oficinas interiores ukanakaruw pallapallanakamp jiwayapxäna. Uka balanakax fibra de vidrio ñik"utaruw ch"iyjatayna, ukat paneles ukanakax t"unjatäxänwa ukat aluminio ukan pernos ukanakax taqi chiqanw t"ijtäna. Drakex janiw p"iqip jach"ar aptkänti. Hayden jilatajj nayrar sartasaw jalnaqäna.
  
  Drake chachajj uka tʼunanak taypinwa uñchʼukïna. "Janiw jupanakar uñjañanakax utjkituti."
  
  Dahl chachajj yaqha amuyumpiw qontʼasïna. "Attwa". Jupax pallapallaruw jaquntäna; uka jaqix jaquntatäxänwa, ukampis Dahl jupax wali llakitaw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  -Chaleco -sasa. Wali phisqa ch"amani."
  
  Lauren kullakajj uka jawsañ tukuyäna. "Mä jisk"a yatiyawikiw, jaqinaka. Uka kamachix agente ikiñ utar antutkäna ukax chiqpachans edificio manqhat jutäna".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Amuyawaytwa" sasa. "Lauren, ¿kawkinkis sueco jaqinakaxa?"
  
  Ukhamajj amuktʼaña: "Kunjamtï mantanipkäna uka toqetjja, edificiot maysa toqetwa siristjja, cheqapuniw jumar jakʼachasiñama" sasa.
  
  "Maldita, ukhamax nayraqatx punto central ukar puriñasawa. Akax jisk"a nivelanakar sarañ thakhiw sasin amuyt"asax, Lauren?"
  
  "Jïsa, ukampis janiw kawkhans armas biológicas ukanakax utjki uk yatipkti".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ukajj akham siwa. "Yaqha cheqan imañatakejj jan amuytʼasirïpjjañapänwa" sasa.
  
  Drake chachajj Dahl jilataruw pʼeqep chʼoqtʼäna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Ukhampuni. Ukampis kunjamtï nayrajj siskayätajja, janiw khiti gobiernos uka ataquerojj autorizkaspänti" sasa.
  
  "Jichhax jumax amuyta sueconakax independientemente lurapxi?"
  
  Dahl chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, ukampis janiw kuns siskänti. Uka pachanx kunaymaninak lurañjamarakïnwa, ukat machaq qhanancht"awix Orden ukax wali irnaqaskaspawa, jichha pacha infraestructura ukar machaqar tukuyata, ukax jiskt"äw chimpunak taqpach pankaruw uñstayaraki. ¿Qhawqha thakhinaksa jiwasat nayrar sartasipki?
  
  Ukat pusiristi? ¡Manqʼat awtjatäñajj jan purkätam ukhajja, ¡jiwañaw purini!
  
  Drake jupax liwxatasïna. Kinimakax oficina jaya chiqaruw jaltxatayna ukat anqäx pirqaruw ch"allt"asïna, Smith jupax arktäna kunawsatix manqhankir chika taypin tantachasipkäna ukhaxa. Hayden, Mai ukat Yorgi jupanakax chika taypin chiqak sarnaqapxäna. Drake jupax rusanakax uraqiruw ch"ankhachañatak ch"iyar jaquntawayi. Kenzix jupanak taypin cangrejompiw jalnaqäna, pistola apt"ata, ukampis ukhampachasa, wali llakitaw uñnaqäna. Uka pisinkir tawaqux katanap chhaqhayasïna.
  
  Drake chachajj oficinanakan plano abierto ukan tukuyaparuw purïna. Hayden jupax nayratpach ukankänwa, ascensor banco ukar puriñ jist"arat chiqaruw uñch"ukiskäna ukat ukat juk"ampirus yaqha jach"a oficinanakaruw uñch"ukiskäna. Ukanjja, kawkhansa sueco jaqenakaw utjäna.
  
  Lauren jilatajj jiñchunakapar akham sänwa: "Jan wali yatiyäwinak churañ uñisiñajawa" sasa. "Ukampis israelitanakax mä jukʼa chʼamachasipxarakïnwa. Akax ch"axwañ chiqawa. Jumax maldito suertenitawa ukankatamata. "
  
  Jichhax Kensix kutt"anxiwa. "Israelitanakax gobiernon yanapt"apampiw wal pächasta. Ukampis nayax amuyta, ukax Fuerzas Especiales ukanakawa. ¿Janit jumax kuna yanaptʼas utjktam?"
  
  -Nayan thakixa -sasa. Mä bote phuqt"ata. Kunjamsa uka equiponakajj qhepat ukat mistuñ suyapjje uk janiw amuykti" sasa.
  
  Kensi jilatajj akham sänwa: "Janiw creyktati" sasa. "Mä thakix utjapuniwa. Aka chiqanx jan walt"ayat jaqinakar jan kuna usun uñjañ qalltañamawa. Jupanakar munaski yanaptʼa churasa" sasa.
  
  Hayden jilatajj kuttʼanjjänwa. "Perdón, janiw jichhakamax aka tuqitx iyaw sañjamäkiti. Jiwasax janiw yatktanti kunampis sarnaqasktanxa. Uka Ordenax juk"amp jiwayir yänak antutaspati janicha uk janiw yatipkti".
  
  "¿Janit ukajj jupanakar mistuñapatak mä razonäki?"
  
  "Ordenax ukham lurañ munaspa. Punkunak jistʼarañamawa" sasa.
  
  "Mmm, dude" sasaw Aliciax säna. "Mä idiotax nayratpach ventananak jist"arawayi".
  
  Hayden jilatajj uka toqetwa lupʼïna. "Maldita, chiqaw sasma, ukampis akax jukʼamp jan waliruw puriyi. Ordenan amtapax Dallas markpachan jiwayir yänak apsuñäspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  
  Drake chachajj ascensoranakarojj uñkatasïnwa. "Kawkhans uka fucking bioarma ukax utji uk yatiñasawa".
  
  Uka balanakax contingente ruso ukarux phallawayi, ukat kunayman paneles ukanakat lurat "papier-mâché" ukar tukuyata. Papelería ukanakax thayaruw t"ijtäna: mä conjunto de lápices, mä teléfono, mä pila completa de papel.
  
  Uka equipox uraqiruw puriwayi.
  
  Lauren kullakajj janiw istʼaskänti. "Sub-nivel pusi, laboratorio 7. Ukax kawkhantix utjki ukawa. Jank'aki!"
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Mä fila ascensores ukanakamp sueconakar escudo ukham apnaqasa, SPEAR ukankirinakax rusanakax acero punkunakar t"ijt"asaw jan sayt"as nina naktayañ munapxäna. Hayden ukat Jorgi jupanakax antutatäpxänwa, Kinimaka ukat Smith jupanakax sueconakaruw uñjapxäna ukat mayninakax rusanakaruw uñch"ukipxäna.
  
  Hayden jupax SL4 sutimp uñt"at botón ukar ch"allt"äna.
  
  Ascensoranakax istʼasïna ukhaxa, jachʼa pistolanak chʼaxwatapatxa janiw istʼasxänti. Drakex patat jalnaqäna, ukampis uñisirinakax waliw nina kutt"ayañ atipxatayna ukat nayrar jaltxapxäna, mesat mesaruw muyuntapxäna ukat juk"amp ch"aman yänakampiw qhipäxan imantasipxarakïna. Ukapachas mä chachax pʼiqipar bala aptʼataw jaquqanïna. Maynïristi chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼakhanakampiw arnaqasïna, ukat maynix kayuparuw balamp jiwayapxäna. Ukhamäkchïnsa, jupanakajj jutapjjänwa.
  
  Qhananakax metalat lurat punkunak patxaruw qhant"äna ukat ukatsti jist"arasirakïnwa. Hayden jilatajj saltʼasïnwa ukat mayni equiponkirinakajj arkapjjarakïnwa. Jupanakatakix wali chʼamänwa, ukampis jupanakax uka tuqitwa atipjapxäna.
  
  Drake jupax Dahl juparuw ch"amanchasïna, jupanak taypin Hong Kong markankir jaqi.
  
  Alicia kullakajj ñikʼutap qhepäjjaparuw samartʼayäna. "¿Khitis nayan qhipäxajanxa? ¿Warjaña amparanakampi?
  
  "Ukax nayawa". Kenzix chhuxriñchjasïna kunawsatix t"iju t"ijunakax jupanakar ch"allxtayäna, janiw kuna chiqas sarnaqañatak jaytkänti kunatix pusi nivelar jank"ak purintäna. "Ukampis amparanakajajj kunkajaruw katjatäski. Muspharkañawa, amparanakajax ukankarakiwa" sasa. Jupajj jupanakaruw amparapamp luqtäna.
  
  Alicia kullakajj kuyntʼataw jikjjatasïna. "Walikiwa, mayniw asnujar kuns chʼuqtʼäna. Ukat janiw mä platano ukhamäkiti" sasa.
  
  Yorgi kullakajj akham sänwa: "Ay, nayajj ukhamäpachänwa. "Walikiwa, akax pistolajawa."
  
  Alicia kullakajj mä ceja jiltayasïna. "Pistolama, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Nayan pistolaja. Nayan pistolaja, ukax nayax sañ muntwa -sasa.
  
  "¿Phuqat cargatäpachati?"
  
  "Alicia..." sasaw Drakex iwxt"äna.
  
  "Mmm, jïsa, ukhamakïñapawa."
  
  "Ukatxa, jan yaqha chiqar sarxañax jukʼamp askiwa. Jichhax janiw ukham jist"antat chiqan irnaqañap munktanti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Suertenixa, Kensi kullakax niyaw mä juk"a qhanañcht"añampïkaspas ukham uñt"ayaskäna, ukhamarakiw ascensor ukax sayt"äna ukat puriñjam ist"asïna. Punkunakax jist"arasïna ukat uka equipox niyaw pasillo ukar jaquntatäxäna. Drake chachajj pirqanakaruw mä letrero thaqhäna. Chiqansa janiw kunas ukan utjkänti.
  
  "¿Kawkhans Lab 7 ukax utji?"
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Chʼeqaruw kuttʼam, kimsïr punkut saram" sasa.
  
  "Waliki".
  
  Dahl jupax nayrar sartawayi, wali amuyumpiw sarnaqäna, ukampis jan axsaras uñnaqani. Uka jan walt"awix jilpachx juk"amp jach"änwa, ukampis Drake jupax janipuniw mä juk"a pachas kunats akankapxi ukx armaskänti. Qhipa Taripäwin ordenapa. ¿Kunsa yaqha amtapxäna?
  
  Yorgix mascarap apsuwayxäna, thaya thaqhasa. Kensi jupax ukarux chikañchasirakïnwa, kamachinak p"akintasa, ukatx Smith jupax ukarjamaw arktäna, Hayden juparux ch"usaw uñch"ukiskäna, kunawsatix jan kuns lurasaw amparanakap liwxatäna.
  
  Dahl chachajj sarnaqaskakïnwa: "Kutkatasirinaka" sasa.
  
  Kensi jilatajj akham sänwa: "Nayajj kʼari jaqenakaw sañ munta" sasa. "Juk"amp suma ist"asi."
  
  Jupa jakʼanwa saytʼasïna.
  
  "Jan ukham sum chiqañchatäkiriskayätxa, jumamp chiktʼatäñax walikïskiwa."
  
  "Jan llakisimti. Uka toqet trabajsnawa" sasa.
  
  Drake jupax qhipäxaparuw jaquntäna. "Jumax yatisktawa jupax escuela privada ukar saratayna, ¿janich ukhamäki, Kenz? Janipuniw pʼakintkätati" sasa.
  
  "Mossad ukax kunayman lurawinakaniwa".
  
  Dahl chachajj amparapatwa uñkatasïna. "¿Jumanakax paninix amuktʼapxasmati? Nayajj concentrasiñatakiw chʼamachasiskta" sasa.
  
  "¿Uñjapxtati kunsa nayax sañ munkta?" sasaw Drake chachajj säna.
  
  "¿Kunatsa lupʼiñama?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna. "¿Mä jakhüwinakat pusi jakhunakakama?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Akanktanwa. "Laboratorio 7" ukankiwa.
  
  "¿Juma pachpat taqi kun jaktʼasma, Torsti? Suytʼam, kawkhansa mä pegatinanïtwa sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden jupax nayrar sartawayiwa. "Formación, jaqinaka. Uka qhepat uñakiptʼañäni. Pä tuqinkir ascensores ukanakat amuyasipxam. Lauren kullakaruw teléfono tuqi bioarma ukar uñt"ayañatak munta, ukat laboratorio ukax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw munta. ¿Jumajj uk lurasmati sasin amuyta?"
  
  Jan samartʼasaw chʼeqtʼasipjjäna ukat kawkhantï saytʼasipjjäna. Drake ukat Hayden jupanakax sapakiw laboratorio ukar mantapxañapäna. Nayraqatax anqäx oficinaruw mantapxäna, uka oficinax kunayman yänakampi phuqhantatänwa, sapa utjki uka chiqanakax taqi kasta herramientas ukanakampiw ch"uqt"ata. Drake chachajj janiw kunäpjjänsa uk amuykänti, ukampis wali wakiskirïpjjänwa ukat wali jila alanïpjjänwa.
  
  Vidrio pirqa qhepäjjatjja, manqhankir mä cuartow utjäna, jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapataki.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Lauren" sasa. "Laboratorio 7 ukaxa pä cuarto ukaniwa. Anqa ukat manqha. Uka manqhanjja, mä sala de control químico ukhamäpachänwa, ukajj sellatäspawa ukat antutatäspawa" sasa.
  
  Janiwa. Comunicación ukax chhaqtayatäxänwa.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñchʼukïna. -Kunas uka-".
  
  "Perdón, Matt. Hayden sat jilataw ukham luräna. Laboratorionakax sapa kutiw frecuencia blindadas ukanakax utji, ukhamax señales ukanakax janiw mantañjamäkiti ukat janiw mistuñjamäkiti. Laboratorio 7 ukax yaqha nivelankiwa, mayni utanakat sipansa, ukat mä juk"a pachaw uka seguridad adicional ukar jan ch"amanchañatakix munasïna".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan llakisimti. -¿Kawkirus sarañaxa?
  
  "Manqhankir cuarto. Ukanx mä vidriot lurat armario ukaw utjañapa. ¿Uk uñjtati?
  
  Drakex jach"a vidrio pirqaruw jak"achasïna. "Jïsa. Uka jaya esquinaruw purini" sasa.
  
  "Qhanapuniw armas biológicas ukanakax janiw armanakar uñtasitäkiti. Ukax mä lata ukan imatäñapawa, ukax mä café matraz ukham jach"akiwa. Ukax PD777 uka chimpumpiw uñt"ayasispa. ¿Uk amuytʼtati?"
  
  "Amuytwa". Jupax punku código panel ukar saräna ukat código de sobrepaso ukarux punchumpiw ch"allt"äna. "Janiwa". Jupax wali jach"at arsüna. "¿Aka cuartojj yaqha códigonïspati?"
  
  "Ukham yatjjatañ munta. Jan walt"awix akawa, taqi jefenaka, técnicos ukat laboratorio yanapirinakax ukan jumamp chikaw ikipxi".
  
  "Janiw rusa, sueco ukat israelí ukanakat arsuñax wakiskiti. Jank'aki".
  
  Drake jupax Hayden jupax equipo ukamp aruskipt"askäna ukhax ist"äna. Taqi kunas amukiw jikxatasïna, wali muspharkañänwa. Smith ukat comm tuqiw qhuruchasïna.
  
  "Inti jalsu tuqinkir escaleranakan sarnaqaña. ¡Akanwa jutapxi!"
  
  May jilatajj akham sänwa: "Inti jalant toqenkir barcon sarnaqatap amuyayäta. "Jank'aki".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka ascensoranaka kattʼasim" sasa. "Wali jankʼakiw jupanakar munasipjjä" sasa.
  
  Drake chachajj vidriot chʼiyar jaquntañwa amtäna. Chiqansa, balanak jan jarkʼaqatäspawa ukat jan waliruw puriyistaspa. Anqäjjankir cuartojja, vidriot lurat armarionakaw utjäna, uka armarionakajj tubo de prueba ukat latanakampi phoqantatänwa, uka latanakajj kunayman venenonakaw utjaspa.
  
  Lauren kullakajj machaq código sasaw arnaqasïna. Drake jupax juparux ch"ankhampiw jawq"jatayna. Punkujj jistʼarasïna. Jupax cuarto jaya chiqaruw t"ijtäna, armario jist"arasaw lata thaqhañ qalltäna. Hayden jilatajj qheparuw jaytatäjjäna. Qhepäjjap chʼuqtʼasipkasajja, sapa equiponkirinakajj jutïriruw uñjapjje.
  
  Drake jupax lata qhipa lata taypin saratayna. Sapa mayniw chʼiyar chʼiyar letranakampi numeronakampi imprimitäpjjäna, ukat janirakiw ordenanïpkänti. Mä minutojj pasawayjjänwa. Smith chachajj escalerat mistusaw nina nakhantäna, ukat May jilatajj mä qhawqha segundonakatjja ukhamarakiw luräna. Jupanakarux atacapxäna, jan khitis idiota ukhamäñapataki, ukat mä granada ch"axwäwir khitañapatak mayipxäna.
  
  "Amuytwa!"
  
  Jupax uka phukhu apthapïna, chika segundow uka phukhunx mä arma biológica ukankatapat amtasïna, ukax mä juk"a América uksa t"unjaspawa, ukat amparapampiw uchasïna. "Ukax sarañ pachaw purini".
  
  Mäki, coordinado ukhama, jupanakax qhipäxar kutt"añ qalltapxäna. May ukat Smith jupanakax Drake ukat Hayden jupanakax pasillo ukar puriñkamaw escaleranak ch"uqt"apxäna, ukatx Yorgi ukat Dal jupanakax escaleranak ch"uqt"apxäna. May ukat Smith jupanakax jank"akiw qhipäxar kutt"apxäna, kunatix Aliciax ascensor ukan botón ukar ch"allt"äna.
  
  Punkunakajj mä ratukiw jistʼarasïna.
  
  -¡Juk"ampi jank"aki! - Mai kullakaxa jach"at arsüna, jank"akirakiw k"uchu muytasin uñstäna. "Jupanakajj mä qhawqha segundonak qhepäjjatäpjjewa" sasa.
  
  Jupax nina kutt"ayäna, uraqiruw chint"äna.
  
  Smith jupax yaqha thakhinjam saräna, jichhax Dahl jupaw ch"amakt"ayäna, panpachaniw punkunakar kutt"apxäna.
  
  Ukat ukat alarmanakax istʼañ qalltäna, mä jachʼa bocinar uñtat warariñax jinchunakaruw phuqantäna ukat sentidonakaruw jukʼamp chʼamañchtʼäna.
  
  "¿Kunas akaxa?" Drake jilatajj arnaqasïna.
  
  "Janiwa. ¡Ay janiwa!" Lauren kullakajj kuttʼayasaw arnaqasïna. "Uka chiqat mistxapxam. ¡Jichhax ukat mistxapxam! Jichhakiw sistema ukar kuns antutapxi" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Ay Diosa... sarin satawa."
  
  Ukajj pasillo tejankir ventilacionanakatsa ukat ascensoran ladopan utjki uka ventilacionanakatsa niyaw warantaskäna.
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Drake jupax qalltan axsarañ ola ukarux Sarin suti arsutapatx chhaqtayawayiwa. Jupajj jiwayañjamaw uk yatïna. Walja jaqenakar jiwayañatak mä armat uñtʼatätap yatjjayätwa. Jupax Smith, Yorgi ukat Kenzi jupanakax mascaranakap apsusipxatap yatïna.
  
  Ukat kunatï jan colorani, jan qʼapkir liquido satäkis ukajj ventilacionanakat mistur uñjäna.
  
  "Akan sarina imapjjatapat janipuniw pächaskayätti". Hayden jupax Yorgi juparux atacataynawa. "Ukampis aka..." Jupax maskarap katthapïna.
  
  Drake chachajja, niya taqe kunas mayjtʼayasispa, ingenieronakampi jan ukajj wasitat amuytʼayatäspawa, uk sum yatïna. Ukajj janiw amuytʼasirïkänti. Uka agente nervioso líquido ukax jan tukuskir flexible ukhamänwa. Jichhax Kenzi markar puriñkamax taqi ch"amampiw t"ijtäna, ukampis Alicia ukat May jupanakax niyaw ukankapxatap uñjäna. Israel warmix mä mascara ukamp isthapt"ataw jikxatasïna, ukampis nayranakapax nayratpach jist"antatäxänwa ukat janchipax ch"amakt"atäxänwa.
  
  Sarina ukaxa mä tunka minutos ukjaruwa jiwayaspa, ukaxa dosis ukarjamawa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. "Janiwa janiwa janiwa".
  
  Smith jupax ascensor ladopatw liwxatäna, niyaw jan amuyt"asirïkänti, janïr Dahl jupax mascara taqpach ajanupar jaquntañ atipkasaxa.
  
  Ascensorax jank"akiw makatäna, nayrïr pisoruw kutt"awayxäna.
  
  -¿Kunsa lurañasa? Hayden jupax comms ukan arnaqasïna. "¿Qhawqha tiempos jupanakan utji?"
  
  "Khiti?" Lauren kullakajj naturaljamaw jaysäna. "¿Khitis chuym ustʼayasïna?"
  
  "¡Mä maldita rata de laboratorio jan ukax mä doctorar jikxatañakiw wakisi ukat kun lurañas wakisispa uk yatiyapxita!"
  
  Kinimakax Smith juparux amparaparuw liwxatäna, kunawsatix punkunakax jist"aratän ukhaxa. Drake jupax niyaw t"ijtxañampïskäna uk uñjäna, ukatx nayraqat jank"akiw mantanïna, hawaiano ukax suyt"ir sueco, ruso ukat israelíes ukanakat armasxpachäna uk yatisa. Ukat jankʼakiw kunatï mä jukʼa vaporäkaspas ukham uñjäna, ukajj taqe jachʼa nivelan ventilacionanakaparuw jalnaqäna. Chuymapax ch"allxtasïna. "Akanwa mistuwayaraki" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Taqi complejo" sasa. "Akanx mä técnico de laboratorio ukaw utjitu".
  
  "Janiw jupar munaskti" sasaw Kinimakax samsuwayxäna. "Atropina sat qullaw munasispa. ¿Kawkhans aka maldito atropina ukax utji?
  
  Mä machaq aruw línea ukar purinïna. "Qhawqha jaqinakas uka usump usuntapxi? Ukat ¿kuna nivelar puriñasa?"
  
  Drake chachajj uka cheqaruw uñakipäna ukat imantañatakiw tʼijtäna, armap uñchʼukisaw tʼijtäna. Alicia kullakajj juparuw yanaptʼäna. Nayrar sartañajj jupanakaruw saytʼayäna.
  
  "¡Infiernoru akampi!" Hayden jilatajj wal jachäna. "Kimsa jiwasanakan utjistu ukat tunka tunka jaqinakaw laboratorio ukanx nayratpach jan amuyt"asis jikxatasipxi. ¡Antídoto aptʼataw akar jutañama, jichhajj uk lurañamawa!"
  
  Uka jaqejj akham sänwa: "Sarin jilatajj jiwayañjamawa" sasa. "Ukampis jiwayañatakix mä horaw munasispa. Jiwasax chiqa thakinktanwa, iyawsapxita. Ukatakejj wakichtʼatäpjjayätwa. Samat sapxita, ¿jan waltʼayat jaqinakax samsuñax chʼamäpachati?"
  
  Drake chachajj qheparuw uñtäna. Hayden jilatajj mä jukʼa tiempow uñakiptʼäna. "Jïsa" sasaw kunkapan mä tʼuna chʼakhampi säna. "Jïsa ukhamawa".
  
  Drake chachajj kunjamsa Dal chachajj Kenzi sat chachar jakʼachasiskäna uk uñjäna, Alicia kullakat llampʼu chuymampiw jaqontäna, ukat amparapampiw katthapïna. Jupax Kinimakaruw chiqak uñch"ukisïna. Janiw khitis yaqhax utjkiti. Janiw kawkhans yaqhax utjkiti. Akapachax chhaqtawayxänwa, ukat mäkiw sueco jaqin concienciaparux qhiparäna.
  
  "Mano. ¿Kunsa lurañasa?
  
  Jach"a hawaiano jaqixa chhuxriñchjasïna. "Atropina ukat Auto-Inyector ukanaka."
  
  Uka aruxa jank"akiw jaysäna. "Sapa pisonjja, bahías médicas ukanakaw utji. Sapa compartimientonjja, walja antídotos ukanakaw utji, ukat atropina sat qollajj ukanakat maynïriwa. Ukanxa inyector automático ukanakaw utjaraki. Ukhamakiwa thixni muskuluru ch"uqt"añama" sasa.
  
  -¡Nayaxa yattwa kunsa lurañaxa!
  
  Drakex técnico ukan Kinimakax kawkirus sarañapa uk yatiyañap suyt"äna, ukatx nayraqat saräna. Janiw jamasat sarnaqañas utjkänti, janiw mesanakat esquivañas utjkänti; aka kutix p"iqinak apsusipxänwa, liwxatat amigonakapar yanapt"asa, kawkir jan wali markarus jan amuyt"asir jaqinakar katuntañatak ch"amanchasa. Patax wali q"añuchatawa janchinakampi, jichhakiw uka ikiskir janchinakax ch"uqt"ata, llakimp t"aqhisiyata, yaqhipanakax niyaw khathatipxäna.
  
  Mantaña punkunakax t"unjatäxänwa. Mascaras ukat trajes ukamp isthapt"at chachanakax jank"akiw manqhar mantapxäna.
  
  Drakex sillup mä chiqar jaquntäna ukat ukat cuarton mä esquinapan qullañ bahía ukar uñjäna. Jupax t"ijtäna. Kupi tuqinxa, ruso jaqin janchipaw jikxatasïna, Kevlar isimp isthapt"ata, khitirutix jupanakax balamp jiwayapkatayna. Jupan jakʼapanjja, jukʼamp päniw ikipjjäna; jupanakax chuym ch"allxtasipxänwa ukat jiwapxarakïnwa. Sarin jupanakarux wali ch"amampiw jawq"jarakïna. Uka químicos ukan mistutapax wali askinjam ch"axwäw sayt"ayäna ukatx SPIR ukax arma biológica ukax utjaskakiwa.
  
  Hayden chachajj jan arma aptʼasisaw nayrar sartäna ukat qullañ utar mantañ punku jistʼararakïna. Manqhanxa, jupanakan nayraqatapanxa tunka payan ampollanakaw lliphipi liquido ukamp phuqhantat sayt"atäskäna. Jupanakax qhanpach chimpuntatäpxänwa, ukat Kinimakax atropinaruw arnaqasïna; Mai kullakajj auto-inyector apsusaw phoqantäna. Kinimakax Smith-an ajanuparux mä agujampiw ch"allt"äna, mä qawqha segundonak janïr Dal-ax Kenzie-r ukham lurañapataki. Alicia ukat Mai jupanakax Yorgi jupampiw uñjapxäna, ukatx uka equipox hunker down, qarjata, llakt"ata, axsarapxäna kunatix jichhax chuymanakapar phuqhantat suyt"äwix wali ch"amanïkaspas ukhamaw amuyasïna.
  
  Minutonakajj pasawayjjänwa. Drakex Kinimakaruw kutt"äna. "¿Kunas jichhajj pasaski?"
  
  "Walikiwa, atropina sat qullax sarina sat qullan jan walinak jarkʼaqi. Jupanakax kutt"apxañapawa" sasa.
  
  Técnicojj akham sänwa: "Efectos secundarios ukanakat amuyapjjam" sasa. "Básicamente alucinaciones ukanakaw utji. Ukampis p"iqi ch"allxtaña, chuyma ch"allxtawi, jan sum uñjañ..." sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jan llakisimti. "Equipo SPEAR ukan pub chika uru manq"añat sipanx janiw kunas juk"amp jan walïkiti."
  
  "Waña laka. Chuyma ch"allxtawi jilxatata..." sasa.
  
  "Jïsa."
  
  Mä qawqha minutonakax juk"ampiw pasxäna, ukat Drakex jan kuns lurasaw Yorgan ajanupar uñch"ukiskäna, mä segundon patak kutiw mä gota jakäwis jupar kutt"añ munäna. Hayden jupax técnico ukarux jiskt"äna, sistema ukanx sarina ukx apsusipxaspati ukat taqiniruw mascaras apsuñapatak jaysapxaspati, ukampis janiw kunas controlatäkänti. Khititï sarin antutkäna ukajj yaqha amtanakanïspawa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Jichhajj sistemankapjjaraktwa" sasa. "FBI ukax walja jach"a informático cientificonakaruw katuntawayi, jupanakax mä qawqha pachaw uka juchat allsupxi".
  
  "¿Yaqha equipos de fuerzas especiales ukanakat kuna yatiyäwinakas utji?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Ukham amuyapjjta. Nayax mä confirmación ukak jikxatta. Ukanjja, taqe ukanakajj mä jukʼa chʼamäxiwa" sasa.
  
  Drake jupax Yorgi jupan ajanuparux ch"allxtayäna, mascarap ch"iqa tuqiru. "Uka tuqit yatiyapxita".
  
  Rusia jaqix mä juk"a ch"allxtasïna, amparanakap jach"ar aptasa. Nayranakapaxa t"ijtäna ukatxa jupax ch"usawja chiqak Drake uñkatasïna. Jupax chhuxriñchjasïna ukat mascarap apsuñ yant"äna, ukampis Drakex chiqaparuw katxarutayna. Atropina ukampi jan ukax jan atropina ukampi, jan kuns jaytañax wali askiwa. Smith jupax ch"am tukurakïnwa, ukatx Kenzie; Dahl jupax mä jach"a, ist"añjam jach"a jach"a tukusaw arsüna. Uka equipox mä juk"a, jan ch"aman jachaqt"asiwimp mayjt"ayasiñatakiw ch"amanchasipxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupanakar thayar puriyañäni" sasa. "Jichhürutakix akan tukuyxapxtwa."
  
  Lauren kullakajj wasitatwa parltʼasïna. -Taqi kunas jupanakatakix walikïskiwa? ¿Taqi jupanakaxa?" Jupajj janiw khitis uka usump usuntatap amuyaskänti.
  
  "Jichhakamax wali sumawa, munasiña", Drakex sänwa. "Doctorampi jupanakar uñakiptʼayañajj wali askïkchisa" sasa.
  
  "Akanx tunka payan jupanakaw utjistu".
  
  "Jichhax jumanakan ukar jutta" sasaw Haydenax säna.
  
  Uka equipojj wasitatwa tantachasipjjäna ukat punkut mistuñatakiw yanaptʼasipjjäna. Hayden jilatajj bio-arma pechoparuw katthapïna, jichhajj janiw khitirus confiyaspa uk yatkänti. Jupax Lauren juparux comms tuqiw mä jiskt"äw jiskt"äna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Dallas markan jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw apasiñapa. "Akanx nayax detalles ukanakaw utjitu. Jupanakax jumaruw suyt'apxtam".
  
  Hayden jupax Drake-rux qarjataw nayranakapamp mascarap qhipäxan uñch"ukiskäna.
  
  Janipuniw tukuskiti.
  
  Drake chachajj kuntï amuykäna uk sum yatïna. Sala de emergencia ukar purisa, mascaranakap apsusin Laurenar jikxatañkamax mä juk"a samart"añ qalltapxäna. Drake jupax junt"u café jupar apanipxatapatx wali kusisitaw jikxatasïna ukat Aliciax mä botella uma mayisaw jach"at arsüna. Mai kullakajj vaso aptʼasisaw mä jukʼa umtʼasïna, ukatsti uka apnaqat botellat mä jukʼa umtʼañapatakiw jawilltʼäna.
  
  Kenzix amparap luqxatäna ukat mayo phaxsit apsusaw chhuxriñchjasïna. "¿Kunatsa pusiniru uñjapxsma?"
  
  Alicia kullakajj umap kuttʼayäna. "Ukhamajj ¿wali jakasktati? Ey, ¿akax kimsa jaqichasiñat jakthapitati?"
  
  Drake jilatajj uñchʼukiskäna. "¿Kunsa yattati? Kunapachatï aka irnaqäw jaytañ horasäkani uk yatxa, kunapachatï paninix jan phiñasiñ yantʼapxäta ukhaxa. Ukapachaw jubilasxä" sasa.
  
  Lauren jupax mä juk"a pachaw Smith jupat jithiqtawayi, kunatix mä jach"a yatiyawiw sistema central de comunicación ukar purintäna. Ukax Washington markan jan wali chachan yatiyawinakap uñt"ayi, Dallas markan operación local ukat mä juk"a pachax Secretario de Defensa ukan yatiyawinakapa.
  
  Jupax amparap luqxatäna, ukat uka tamanakax ist"apxañapataki, janïr uka conexión apnaqañ amtkasa. "Ey, uh, walikiwa, hi. Nayax Dallas markan mä dirección churapxäma ukat jumax thakhinjam sarañamawa. Uka armas biológicas ukanakax jukʼamp tiempo sallqa uraqin qhiparapxi ukhaxa, jukʼamp jan walinakaw utji. Jichhax mä juk"a qhanañcht"awiw utjistu. Ukhamarjamax tranquilizador original ukax niya taqiniruw laboratorio ukan irnaqirinakarux jan walt"ayañatak apnaqatäna, ukax código redundante tuqiw ch"amanchasiwayi, Geronimo ukan ataúd ukar jist"arañkama. Inas jichhajj uka cultojj jan utjkchispati, ukampis mä jaqes jupanakatak irnaqtʼaskakispa ukhamwa amuyapjje. Sarin ukax pachpa código ukamp activatarakïnwa, ukat janiw pächasiñasäkiti, pachpa jaqimpiw activatäna. ¿Uka manqhankir jaqi? Inasa. Ukampis jan armasimti, laboratorion jarkʼaqasiñ pantallanakap apsuñaw wakisïna, ukhamat señalax manqhar mantañapataki" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janïr agente de dormitoriojj lurañap phoqaskipanjja, jaqenakajj jan sarjjapjjañapatakiw chʼamachasiñama" sasa.
  
  -Juparux -sasa. Ukampis janiw ukakïkiti. Uka janchinakajj jakthapitawa" sasa. Jupax mä samsuw apt"asïna. "Jiwasan laboratorio ukan irnaqirinakax ukhamarak jan juchani civiles ukanakax mä suma irnaqäw lurapxäna. Taqinipuniw atropina sat qullampi qullatäkaspas ukhama. Ukham amuyasi, kunatix pampan ikipkäna ukat jan ch"aman dosis ukanakak katuqapxäna ukat yanapt"anakax jank"akiw purinipxäna. Jichhax janiw kuna jan walt"awis utjkiti identificación tuqinxa, ukampis niyakixay rusanaka ukat suecos ukanakan posición ukanakap yattanxa, chiqaw sañasawa. Kimsa rusanakax jiwarapxataynawa, päniw chhaqhata. Pä sueco jaqiw jiwata, maynix chhaqhata. Ukat kimsa israelitanakaw jiwarapxäna, pä israelitanakax chhaqtxapxarakïnwa" sasa.
  
  "¿Janiw atropina sat qulla katuqapkänti?" sasaw Dahl chachajj llakit jisktʼäna.
  
  "Chiqans jupanakax lurapxäna, ukampis civiles ukanakan qhipat. Ukat chiqpachansa jukʼamp chʼamampiw jupanakar chʼallxtayäna" sasa.
  
  Uka pachakamax Smith, Yorgi ukat Kenzi jupanakax kayunakap sayt"asipxäna, samart"ataw uñstapxäna ukat lurañ munapxäna. Drake chachajj akham jisktʼasïna:
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Yorgi" sasa. "Alicia kullakaruw uñtam. ¿Kunsa uñjta?
  
  Rusia jaqix jachaqt"asïna. "¿Helado ukat junt"u chili?"
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Jupax walikïskiwa".
  
  Alicia kullakajj wali chʼamampiw ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Kunas ukax sañ muni. ¿Yogi ukax? ¿Yogi ukax? Jutam, amigo. Jumax yatisktawa jumar munasitaxa, ukampis jumatix jawas jan warantkätaxa, jiwayañajawa" sasa.
  
  Drake jupax suyt"ir autonak tuqir jaquntäna. "Wali sumaw munasiñajaxa, jumax ukak uñacht"ayaraktawa."
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Jankʼak sarnaqañax jupanakan ajllitapawa, qhispiyiripa, Diosapa ukat jichhax jakañatakix wali askiwa.
  
  Dallas markar sarañ thakin kunas jupanakar suyt"aspa uka tuqitxa janiw kuna ilusiones ukanakas utjkänti. Janiw qhawqha policianakas yanaptʼapkäna ukajj wakiskirïkänti; qawqha FBI SUV ukat SWAT camioneta ukanakas uka thakhin sayt"atäpkchixa, khitinakatï uñkatapkäna ukanakax uraqpachan wali suma jaqinakawa, ukat jupanakax mä thakhi jikxatapxañapänwa.
  
  Khitinakatakis chiqpachapuni irnaqapxi ukarjamaw lurasi.
  
  Drake jupax Dallas markan mä juk"a thakhi saräwitak churat autonak uñjäna -pä gobiernon apsut autonakax pusi ruedan tracción ukanïnwa- ukat frenonakaruw ch"allt"äna.
  
  "Chiqpachansa akax janiw askïkaniti".
  
  Estacionamiento ukat kunatï ukan utjkäna uk amtasisajj mistuñ jakʼankir mä qhawqha estacionamientonakaruw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  "Jupanakax lurapxani".
  
  Lauren kullakajj iyaw sasaw qhanañchäna. "FBI ukarux uka tuqit uñakipapxañapatakiw mayirakï" sasa.
  
  "Jank'aki". Drake chachajj niyaw uka toqeru saraskäna. "Taqini? Ukax mä juk"a pachanakanwa. Niyaw taqi munición ukanakax munasini" sasa.
  
  Hayden chika taypinkkäna ukhax autonakaruw t"ijtapxäna, mä ch"iyar silent color Dodge Challenger ukat mä qhana azul Mustang ukax pä janq"u rayaniw capuchata. Dahl jupax Mustang ukaruw mayjt"ayäna, ukax wali askipunïnwa kunatix Drake jupax Challenger ukaruw munäna. Policía ukan autonakapax wali jach"atw arnaqasipxäna, Dallas markanx mä thakhi q"umachañatakiw wakicht"asipxäna. Helicóptero ukax jak"anw jalnaqäna, SWAT ukankirinakax wali ch"amampiw jaquqanipxaspa sasaw yatiyapxäna. Panpacha autonakajj machaqäpjjänwa, ukhamatwa hackeapjjäna, FBI ukankirinakajj janiw llavenak munapkänti.
  
  Drake jupax Yorgi jupamp chikaw mantawayi, jupax pasajero ukan asientopan jikxatasiwayi, Hayden, Alicia ukat May. Jupax motor qalltäna, kusisitaw jachaqt"asïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Aka arutwa janïr suxta alwa horasäkipan ikiñat sartasirïta" sasa.
  
  Alicia kullakajj janiw uk istʼkänti. Wawäkaspas ukham yatintasïna ukat taqeniruw uk yatiyäna.
  
  Drake jilatajj motoraruw mantayäna. Dahl jupax Mustang ukax jupan jak"apan qalltawayi ukat pä jaqix pä fila ventananakat jachaqt"asipxäna, qhipharux mayacht"asipxäna.
  
  Hayden jilatajj asienton qhepäjjapankir lataruw chʼalljjtäna. "Armas biológicas ukanaka".
  
  "Mmm, jïsa. Waliki."
  
  Jupax pamparuw ch"allt"asïna, volante muytasinx autox estacionamienton jisk"a chiqaruw irpäna ukat mistuñ chiqaruw jank"ak saräna. Autox jan chiqapar pavimento ukanw t"ijtäna, nayrïr liwxatata ukat qhipäx raspado. Chispanakax t"ijtäna.
  
  Drake qhipäxanxa, Dahl jupax parabrisas ukan chispanak qhant"ir uñjäna, ukat mä segundo ninampiw ch"amakt"ayäna. Qhanapuniw jupax janiw kusisitäkänti.
  
  "Keenell, Drake, ukat juk"ampinaka. ¿Aka tuqir mantañ munasmati?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Uka auto apnaqañakiw wakisi" sasa. "Seguro edificiojj llätunka minutonakankiwa."
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jïsa, inas tʼijuñ pista ukankchi. "Ukampis akax Dallas markawa, ukat aka paninix janiw t"ijtirinakakiti".
  
  "¿Lancelot, ch"axwañ munasmati?" Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Aka sueco jaqir makhatam ukat jupar irpañamawa."
  
  "Janiw kunas wakiskiti".
  
  -¿Jumaxa coleratati? Alicia kullakajj ukar mantarakïnwa. "Chiqansa janiw ukhamäkiti, Lancelot."
  
  "¿Jichhax..." sasaw Haydenax wasitat yantʼäna.
  
  Lauren kullakajj arupampiw umamp chhaqtjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uñisiriw jakʼachasini: "Jan balamp jiwayamti, Lancelot" sasa.
  
  Drake jupax wali jach"a sobreviraje ukarux jark"aqawayi, dirección ukar sum askichasa ukat thakhin pä carril apnaqasa. Mä policía autow nayraqatan saytʼatäskäna, ukhamatwa yaqha auto apnaqerinakajj thaknam pasapjjañapatak jarkʼäna. Challengers sat barconakajj jankʼakiw uka cruce pasapjjerïna, jichhajj jachʼa utanakampiw muyuntata. Mustang ukax chikat segundo ukjatx jank"akiw pasawayxi, Dodge ukan qhipäx guardabarros ukarux mä juk"a chhaqhayasa. Drakex retrovisor ukan uñkatasïna ukat taqi kunatix uñjkäna ukax Dahl-an kisunakap ch"uqt"atänwa.
  
  "Jichhax tiburón ukamp arknaqañax kunjamas uk yatxa."
  
  Mä chiqanx nayrar sartawix qhipharkir contingente rusos, suecos ukat israelíes ukanakaw utjäna, taqiniw mä deber ukanipxatayna - mä arma biológica ukar katuqañataki, ukax específicamente América markan manq"añanakap t"unjañatakiw lurata.
  
  "¿Kunatsa jan ukhamaki tʼunjksna?" Kinimakax barandillat katxarusaw säna.
  
  "Chiqap jiskt"awiwa", sasaw Dahl jupax qhanañcht"i.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukhamawa" sasa. "Ukampis jichhakiw protocolos ukanakax utji sasaw sapxitu. Uñakipaña thakhinaka. Jan walinak lurasma ukat juma pachpaw jiwayasisma ukat jan jaktʼkay yaqhanakarus jiwayasma" sasa.
  
  Drakex gas ukx llamp"uchasxänwa, kunapachatix nayraqatapan mä jach"a turno uñstkäna ukhaxa. Mayampiw policiajj taqe yaqha thakinak jistʼantawayjjäna, ukat wali sumaw autojj esquina muytayäna, llantanakap jaqsusaw wila luz taypit jankʼak sarawayjjäna. Dahl jupax mä qawqha kayunak qhipäxankänwa. Chaki sarnaqirinakax callinakanx filaruw sayt"asipxäna, uñch"ukipxäna ukat amparanakap uñacht"ayapxäna, ukampis policía ukanakax megáfono ukamp jark"antapxäna. Drake chachajj inas yaqhepajj jan istʼapkchïnti, uk sum yatïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Policianakajj janiw taqe ukanak askichapkaspati. "K"achat k"achat sarnaqapxam, waynanaka. Phisqa minutonakaw utjaskistu" sasa.
  
  Uka horasanjja, mä camionetajj mä lado callet tʼijtʼasaw mistunïna, niyaw jan amuytʼasir policiaruw chʼalltʼäna. Jupajj thakiparuw kuttʼjjäna, ukatsti jupanakaruw katjäna. Yorgix nayratpach ventanapat liwxatasïna, ukat Mai kullakax qhipäxat vidrio p"akjatayna.
  
  Uka camionetajj qollqet lurat F-150 satänwa, ukajj jakʼachasisinjja, jankʼakiw saraskäna. Ruedan qhipäxankir jachaqtʼasir ajanupax jupanakar uñchʼukiskäna, thakhit sipansa pä kutiw uñchʼukiskäna. Yorgix sillunakaparuw qhipäxar qunt"asïna.
  
  "Ay janiwa, janiwa, janiwa. Ukajj janiw walïkiti. Nayajj jupar uñtʼtwa. Nayajj jupar uñtʼtwa. "
  
  Drakex jank"akiw uñch"ukisïna. "Nayan amuyt"atajax jupax rusa levantador de pesos ukar uñtasitawa".
  
  Yorgi kullakajj akham sänwa: "Jupajj Olimpiadas ukankänwa. "Akax janïr pallapallanakan jamasat jiwayir jaqir tukuñkamaw lurasïna, Rusia markat mistunitapatxa wali suma jaqinakat maynïriwa. Jupajj Olga satänwa" sasa.
  
  Drake chachajj jukʼampiw jukʼamp jukʼampiw sarnaqäna, kunattejj mä tama kayuk sarnaqerinakaw jankʼak saraskir autonak nayraqatan mistupjjäna, jila partejj nayranakapat mä qhawqha centimetronak jayankasaw celularanak katjjarupjjäna.
  
  -¿Olga?
  
  "Jïsa, Olga. Jupax mä leyendawa. ¿Janipunit jupat istʼirïktati?
  
  "Janiw aka contexto ukankiti. Janiwa".
  
  Qullqit lurat F-150 sat avionax wali chʼamampiw mayjtʼäna, Challenger sat autopan ladoparuw chʼalltʼasïna. Uka sarnaqir tamanakat qhispiyatäsaxa, Drakex wasitat gas ukar takt"äna ukat nayrar sartawayxäna, Challenger ukax mä satisfactorio wararimpiw jaysäna. Olgax yaqha turno luratayna, qhipa kimsa pusi t"aqa ch"iqaruw amtäna, ukampis walja pulgadanak faltawayxatayna. F-150 sat avionapajj yaqha toqeruw sarawayjjäna, Drake ukat Dahl sat chachan chika taypinwa cheqak sarapjjäna. Sueco jaqix Mustang sat autop qhipäxan maniobra luräna.
  
  "Janiw ram ukham lurañjamäkiti" sasaw säna. "Wali risqiwa".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw jupar chʼajjwañ puedkti" sasa. "Paypa jan walt'awi".
  
  "¿Kunjamatsa qhispiñ suyi?" Kinimakax uka tuqit amuyt"äna.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Olga kullakajj janiw atipjkaspati" sasa. "Ukat janipuniw pantjasirïkiti" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Akajj jupatakejj wali askipuniwa. "Inas paninix mä colchón manqhan imantasipxchisma."
  
  Kimsa autonakaw nayrar sartapxäna, yaqha autonakax jila partew jarkʼantatäpxäna, ukat kayuk saririnakax policía sirenanakan sapa kuti wararitap uñjasax yatiyapxäna. Drake jupax Haydenan yatichäwiparjamaw sarnaqäna, Hayden jupax sat-nav portátil ukan pantallapar lip"katataw qunt"asïna.
  
  Drake jupax nayraqatapan mä jaya chiqawj uñjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Dal, nayamp chikäsma" sasa. "Uka warmirux mä esquinaruw jaquntañama."
  
  Jupax jank"akiw sarawayxäna, thakhi chika taypiruw purirakïna. Chiqans uka chhaqhat autox mä lado callit mistuñ qalltäna, ukampis auto apnaqirix arknaqañ jak"achasisin uñjasax sayt"atäxänwa. Drake chachajj martillo aptʼasisaw Olga ukat Dahl jilatanakar qhepap uñchʼukiskäna. Motoranakax wal thuqt"apxäna ukat llantanakax thuqt"añ qalltapxäna. Vidrio tiendanaka ukat oficinanakan edificionakapas mä niebla taypinkaspas ukhamaw qhantʼäna. Chaki sarnaqirinakax fotonak apsuñatakiw thakhinjam jaltxapxäna. Policía autox arknaqañ utarux mayachasïna, Olga kullakaruw jaquntäna, ukhamat Drake-x jichhax pä autow qhipäxan uñjasïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Kimsa minutonaka.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Pistolanakam apsusipjjam, jaqenaka.
  
  Kenzie kullakajj akham sänwa: "Rusa perrajj jan amukiw sarjjañapatak suytʼañäni" sasa.
  
  Yorgix Drake jak"anx wali ch"amampiw manq"antäna.
  
  Ukat nayraqatanxa, jukʼamp muspharkañ ukat axsarkañ kunaw pasäna. Uka chimpunakax chika thakhiruw t"ijtapxäna, mä qunquriruw jaquntapxäna ukat pallapallanak jist"arapxäna.
  
  Balanakajj Challenger sat auton nayrïr puntapwa chʼiyjäna, metalaruw chʼalljjtäna ukat pernonak taypinwa chʼalltʼasïna. Chispanakax thayaruw t"ijtäna. Drake chachajj autojj cheqapuniw apnaqäna.
  
  "¡Uka fucking cubiertaruw ch"allt"añama!" - sasaw jach"at arsüna.
  
  Juk"ampi ch"axwañanaka. Policía ukankirinakax acera uksatw jaltxapxäna, ukhamat ch"axwirinakar jark"aqañataki. Civiles ukanakax imantañatakiw patat jalnaqapxäna. SWAT ukankirinakax tapa jaytawayapxi ukat policía ukamp t"ijtapxi, armas ukanakax amtata ukampis janiw apnaqatäkiti kunatix thakhin mayni chiqan jaqinakar ch"allt"añax wakisispawa.
  
  Drake chachan parabrisaspaw phallawayäna, metrallanakax chalecopar, amparanakaparu ukat qunqurinakaparuw jaquqanïna. Uka balajj pʼeqe uchañ utaruw mä qhawqha centimetronak jinchup chʼeqa toqer chʼalljjtäna. Yorkshire markankir jaqix yaqha pä segundos suyt"äna, ukat tiruristanakarux wasitat filaruw sayt"ayäna, ukatx Challenger ukarux wali ch"amampiw mayjt"ayäna.
  
  Olga kullakax F-150 ukaruw línea de fuego ukan jaytawayi.
  
  Jupa pachpaw volantep tʼijtäna, policiaruw chʼeqa ladopar chʼalltʼäna, ukampis balanakajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna. Jupan jakʼapan qontʼatäskäna uka jaqejj mä akatjamat llaktʼasiwayjjäna; wilax auton manqhaparuw umamp phuqhantäna. Yaqha rusa jaqiw jiwata, ukat mä sapakiw qhiparxi.
  
  Dahl chachajj mä akatjamatwa nina cheqan jikjjatasïna.
  
  Ukampis uka pachakamax tiruristanakax jak"achasir policía ukat SWAT ukanakaruw uñch"ukipxäna, jupanakatx pänikiw kutt"anipxäna ukat nina naktäwinak imt"asaw jist"arapxäna, jaltxañatakiw wakicht"asipxäna. Drake jupax balas ukanakax jaqinakar ch"allt"ir uñjäna, kunjams uka jaqinakax -israelíes ukham amuyapxi- civiles ukanakar jisk"achapxi uk uñjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqe kunat infiernor puriñkama" sasa. "Akax janiw toleratäkaniti."
  
  "¡Drake!" Hayden jilatajj akham sasaw ewjjtʼäna. "Pä minutos ukja".
  
  Mai kullakajj amparapat katthapïna. "Akax luratäñapawa."
  
  Drake jupax pedal de gas ukaruw takt"äna ukat auto ukat jaltir ch"axwirinakamp chika uraqi manq"antäna. Yorgi kullakajj mä ventanatwa jaqontäna, Mai kullakasti mayni ventanatwa jaqontäna. Armas ukanakap uñch"ukisaw sapa maynix kimsa disparos jiwat chiqa thakhinjam ch"axwapxäna, janiw yaqha jiwatanakax utjkänti, ukat jaltxar jaqinakarux jaqunukupxäna.
  
  Drake jupax wali ch"amampiw liwxatasïna, jupanakan jaquqanir janchinakapat jithiqtasa.
  
  "Jan wali jaqinaka."
  
  Retrovisoranjja, policianakajj jupanakar katuntapjjänwa. Ukat Olgampi Dal jilatampejj kuttʼanjjapjjänwa, kunjamtï tʼijuñjamäki ukhamarjamaw tʼijtjjapjjäna, thak taypin tʼijusipjjarakïnwa. Olgan autopax wilampiw ch"allt"ata, parabrisas ukax janiw utjkänti, guardabarros, lados ukat faros ukanakax p"akjatäxänwa, ukat caucho ukax mä llantapat jaquqanirakïnwa. Ukampis kunjamatsa jutäna, jan jarkʼataw mä jachʼa thayar uñtata.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jachʼat liytʼäna: "Nillätunka tunka segundonaka" sasa.
  
  "Kawkhana?" - Jiskt"ata. -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Jupax direccionapat arnaqasïna. "Ch"iqa tuqiru, ukatxa ch"iqa tuqiru, ukatxa edificio ukaxa nayraqata nayraqatamankiwa, thaki jark"aqasa."
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Yaqha notatwa" sasa. "Israelitanakaw uka chʼaxwäwit sarxapxäna. Ukat raza" sasa.
  
  Kensi jilatajj akham sänwa: "Jan autorizatäki" sasa. -Kunjamtï nayax amuyirïkta ukhama. Gobiernosatï ukar yanaptʼaspäna ukhajja, janipuniw ukham paskaspänti" sasa.
  
  Dahl chachajj janiw nayranakap thakit apaqkänti. "Kunatix jumat jutki ukax muspharayituwa."
  
  -Janiw ukhamäñapäkiti. Janiw nayax anqäx uraqinx janiw kuns lurapkaniti, jiwayapxani ukat mutilación lurapkaniti sañ munkti. Amigo territorio. Janiw ukham qhanpach lurapkaspati sasaw sista" sasa.
  
  "Ah, ukax juk"amp amuyt"atawa."
  
  Drakex k"achat k"achat frenonak ch"allt"asisaw Challenger sat jach"a jach"a tukurirux ch"iqa tuqirux wali ch"amampiw muytayäna. Niya jaya bordillor purisajj motor jistʼarasïna ukat llantanakajj tracción thaqhasaw arnaqasir istʼäna. Qhipa pachanx grava katjapxäna ukat thuqhupxäna ukat auto nayrar sartayañ yanapt"apxäna. Suyt"awix Dahl jupax Olga arxatirirux kutt"anxasax ch"amanchañapawa, ukampis rusax wali yatiñanïnwa ukat jan amuyt"asisaw esquina khuchhuqatayna ukat nayrar sartawayi. Basurerojj qhepäjjat wali jachʼatwa jalnaqäna, nayräjjaruw chʼalljjtäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Kimsa tunka segundonaka" sasa.
  
  Ukatxa taqi kunas infiernoruw sarxäna.
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Olga kullakajj taqe kunwa jan waltʼayäna, jankʼakiw Challenger sat barcon troncopar jakʼachasïna.
  
  Drakex ch"iqa tuqir kutt"añ jank"ak jak"achasir uñjäna ukat auto muytayañatakiw wakicht"asïna.
  
  Taqi ukanak amuyunakapan qhipäxapanx qhipa qhiparkir sueco jaqix kawkhans jikxatasi sasaw llakisitayna. Ukampis janipuniw uñstkänti.
  
  Janirawa.
  
  Pallapallax tienda utat jaltawayxäna, mä jan wali uñnaqt"an ametralladora pistola punta apt"ata, wila ajanupax usuchjat ñik"utampiw mayjt"ayatäna. Jupajj wali llakitaw jikjjatasïna, ukampis uka misionerjam irnaqtʼaskakïnwa. Yaqha jan autorizada ataque. Yaqha kimsïri jaqixa fuerzas especiales jaqinakaru apnaqasa.
  
  Drake chachajj jankʼakiw kuns luräna. ¿Kuna amtanakas utjäna? Ch"iqa ladopar jan walt"ayasa, Challenger ukar machaq jisk"a calle ukar sum uñt"ayañ yant"asax, jupax backend ukarux atacador sueco ukar jaquntaspawa sasaw amuyasïna. Uka anattʼañakiw utjäna, ukat janiw uka jaqen jiwayir armanïtap amuyaskänti.
  
  Hayden ukat Yorgi jilatanakajj auton mayni ladopan qontʼatäsipkäna. Sueco jaqix taqpach autoruw ch"allt"añ munkaspas ukhamaw uñt"asïna, kunatix mä ladoruw liwxatasïna. Jupan amparapajj tensatäjjänwa. Drake chachajj volantempiw chʼamachasïna, wali chʼamampiw katthapïna, chʼeqa kayupaw gas sat cheqar chʼamampi chʼalljjtayasïna.
  
  Sueco jaqix niyas ch"usatw pallapallanak jist"arawayi - mä qawqha segundos janïr auton chuymapax jupar ch"allt"añapäkän uka pachana.
  
  Ukat ukat uraqpachax loco ukhamaw tukuwayxi, p"iqit ch"allxtataw uñjasiwayi, kunawsatix Olgax taqi ch"amapampix Challenger ukarux jaltxatayna. Jupax janiw mä juk"s juk"amp llamp"uchaskänti. Jupax Dodge ukan ladoparuw autop ch"allt"äna, ukatw uka autox muyuntäna, sueco jaqirux t"unjäna ukat janchiparux chika thakhinjam khithäna. Drake chachajj volantet katthapïna, autojj muytkäna uk janiw cheqak uñjkänti; pä turno, ukat mä jachʼa bordilloruw chʼalltʼasïna ukat tʼijtjjäna.
  
  Jupax tejaruw jaquqanïna, wali liwxataskäna ukat hormigón ukar ch"allt"askäna, tienda nayraqatar jaquntañkama. Vidrio p"akjataw jallux puriñ qalltäna. Drake chachajj equilibrio utjañapatakiw chʼamachasïna. Alicia kullakax wali musphataw jikxatasïna, Yorgi kullakax wali musphataw jikxatasïna.
  
  Olgax frenonak ch"allt"asïna ukat kunjamatsa F-150 ukax mä akatjamat sayt"ayañ atipjäna.
  
  Drake chachajj lado lado espejot uñkatat uñjäna. Ventananakajj taqe cheqat pʼakjatäjjänwa, ukampis chʼiyjatanakajj wali jiskʼakïnwa, janiw khitis jankʼak jalnaqkänti. Mai kullakaruw cinturón de seguridad ukamp ch"axwaskir ist"äna, ukat jaquntäna. Jupajj ágilätap yatïna, ukampis janiw qhepa ventanat mantaspa sasin creykänti. Jupanakax janiw arxatasiñ puedipkänti.
  
  Olgax jupanakar jak"achasïna, jach"a amparanakapamp kayunakapamp irnaqasa, ajanupax wali coleratänwa, ukat uraqpacharuw ninamp phichhantaspa. Wilax uñnaqap ch"uqt"äna ukat kunkapat amparanakaparuw jalluntäna, pamparuw ch"allt"asïna. Jupajj mä amparapanjja ametralladora ukat mayni amparapampejj lanza cohete aptʼatäjjänwa. Drake chachajj mä revista de repuesto kisunakap taypin chʼoqantat uñjäna ukat ladopan mä pallapallanakan cuchillapampiw chʼoqantatäskäna.
  
  Uka ch"usawja jist"antasaxa, jan jaytjasaw sarnaqäna. Jiwañar jakʼachasiña. Nayranakapajj janipuniw chʼiyjkänti. Vapor ukat jichhax ninax qhipäxankir autot mistunïna, ukat uñnaqaparux llamkt"äna. Ukat Drakex mä ch"uxña lliphipiw uñjäna ukat Mustang ukax purinitap amuyasïna. Jupax Olga kullakaruw jachaqt"asir uñjäna. Jupajj uka equipojj mayni autot jaltasaw mä jachʼa chʼajjwañ uñjäna.
  
  Olga kullakajj mä qonqortʼasisaw lanza cohete sat aparatojj jachʼa amparaparu uñachtʼayäna, ukat Challenger sat carroruw uñchʼukirakïna.
  
  Ukat ¿uka arma biológica uk tʼunjaniti?
  
  Jupajj uk aptʼasïna. Aka saxra ajanu qhipäxanxa janiwa kuna amuyt"awis utjkiti.
  
  Jupanakajj jan kuns kamachtʼirïpjjänwa. Jichhajj qhepa asientonkkäna uka warminakajj wali chʼamampiw sartasipjjäna, ukat qhespiyasiñatakiw mä jukʼa cheqa jikjjatañatak chʼamachasipjjäna. Jupanakax janiw kuntix jutañapäkän uk uñjapkänti, Drake-x janiw jupanakar yatiykänti. Janiw kunjamatsa uka toqet kuns lurapjjañapäkänti.
  
  Olgax gatillo jaquntäna ukat cohetex ninamp nakhantasïna.
  
  Amigunaka, familianaka, akax kunjams sarapxta...
  
  Torsten Dahl jupax mä axsarkañ jawq"jañ oveja ukham thakhip luratayna; wali ch"amampiw t"ijtäna, taqi ch"amapampi, qhipäxat Olgaruw ch"allt"asïna. Lanza de misiles ukax liwxatasiwayi, municionapax desvió ukat yaqha trayectoria tuqiw ch"axwawayxi. Dahl jupa pachpaw uka jan walt"äw qhispiyasax jakäwipanx juk"amp ch"amampiw ch"axwawaypachäna, kunatix Olgax janiw sarnaqkänti.
  
  Sueco jaqix jichhakiw p"iqip t"ijtäna, uraqpachan juk"amp ch"aman ladrillo pirqaruw t"ijtäna.
  
  Dahl jupax nayra p"akjataw qhipäxar jaquntatäna ukat janiw kuns amuyasxänti.
  
  Olgax Loco Sueco ukarux amparapampiw amparapamp luqxatäna, ukat juk"akiw uka jach"a ataque ukar amuyasïna. Jupax machaq qullur uñtataw sartasïna, lanza cohete uraqiruw jaquntäna ukat mä amparapampiw ametralladora jiltayäna, wilax wali alayat ch"allt"askäna, pamparuw ch"allt"asïna.
  
  Drakex taqi ukanak uñjasax Yorgi-r jaqunukuñatakiw kutt"awayxäna, ukatx Hayden-aruw jaquntäna. Pʼeqepajj wali muyuntänwa, ukampis Alicia kullakarojj nayraparuw katjañ atipjäna.
  
  -¿Jiwasax walikïsktanti? Jupajj kunas jan walïtap yatïna.
  
  "Kunjamsa Dal chachajj Olga kullakarojj taqe chʼamapampiw jawqʼjäna, jan amuytʼasisaw kuttʼanïna, ukat jukʼakiw amuyasïna" sasa.
  
  Alicia kullakajj jukʼakiw samsuñ puedïna. "Jan walipuniwa. Nayaru".
  
  "Ukat jichhax ametralladoranïxiwa."
  
  Hayden jilatajj librëjjänwa. Mai kullakajj jupar arknaqäna, uka jiskʼa chʼusawjat chʼalljjtayasisa. Drakex qhipäxar kutt"awayxäna, espejo uñch"ukiskäna, kunawsatix jupax pachpa jisk"a ventananakapan espacio ukar ch"allt"añ yant"kchïnxa. Olgax pistola nivelar uñtat uñacht"ayäna, wasitat jachaqt"asïna, qhispiyat amparap jach"ar aptäna ukat lakapat kisu apsuwayxäna, uraqiruw jaquntäna. Uka horasanjja, Dahl chachan mayni equipo masinakapaw purinipjjäna.
  
  Ukat jupanakat maynix Mano Kinimaka satänwa.
  
  Hawaiano, chiqpach moda, taqpach velocidadampiw jaltxatayna, kayunakap uraqit jayarst"ata, amparanakap luqtata, jaqin proyectil ukax musculo ukat ch"akhanak t"unjatayna. Olga kullakaruw amparanakapar ch"allt"äna, chiqaparu, Dahl-at sipan juk"amp suma, ukat wali ch"amampiw ch"allt"äna. Olga kullakajj sojjta kayunak nayrar sartäna, ukajj mä milagropunïnwa.
  
  Kinimakax nayraqataruw muyuntäna, rusa uñkatasisa.
  
  Uka ametralladorajj pamparuw jaquqanïna.
  
  Drake chachajj lakap liytʼäna.
  
  "Qunqurt"asiñamawa jisk"a jaqi."
  
  Kinimakax mä paja lurañ yatiriruw liwxatäna, Olgax wali yatiñampiw jaltxatayna, Drakex amuyt"atapat sipans juk"amp jank"akiw jaltxatayna. Ukat pachpa amparapampiw Mano sat chachan riñonanakap manqhar chʼalljjtäna, ukat hawaiano chachajj mä ratukiw qonqortʼasisin jachaqtʼasïna.
  
  Kenzi ukat Smith jupanakax ch"axwañ chiqaruw puripxäna. Drake chachajj janiw ukajj jan phoqaskaniti sasin amuyasajj chʼalljjtaykänti.
  
  Jupax purakapat aychax ch"iyjañkamaw liwxatasïna, pélvico ch"akhapax chhuxriñchjasiñapkama. Jupax autot p"akintasinx machaq wilarux janiw ist"känti. Taqiniruw señal uñacht"ayasax jan ukax Hayden jupakiw ch"axwañ tuqirux chhuxriñchjasiñ qalltäna, kunatix sirenanakaw jupanakar muyuntat ist"asïna, ch"uxña qhananakax qhant"ir qhananakax uñjañ pampaparuw phuqhantäna, ukat jaqinakan, policianakan ukat pallapallanakan wararitapax thayaruw phuqhantäna.
  
  Jupax calle tuqiruw jalnaqäna, Olga kullakaruw jak"achasïna. Ruso jaqix Smith juparux janiw yäqkänti, kunawsatix purakaparux ch"axwantäna; jupax Kenzi kullakaruw ñik"utapat katthapisinx mä chiqar jaquntäna. Uka marrón tufts ukanakax ruso ukan amparanakaparuw katthapisipxäna, ukat Kenzix wali musphataw liwxatasïna ukat zanja ukar liwxatasïna, aychap apsuwayxäna. Ukat Olgax Smith chachan muñecaparuw amparapamp ch"allt"äna, ukat pistola uraqiruw jaquntäna ukat pallapallax arnaqasïna.
  
  "¿Nayarux balamp jiwayapxistati? Amparam chʼiyjarakïma, wilampi chʼiyjarakïma" sasa.
  
  Drakex ch"amap apthapisinx qhipäxat jawq"jatayna, kimsa kutiw riñonanakaparu ukat pechopar jawq"jatayna. Jupajj pistolapampiw apnaqaspäna, ukampis uka accidentenwa aptʼasïna. Olga kullakajj janiw uka ataquejj amuyaskänti. Ukajj mä qoqa troncopar chʼalltʼkaspa ukhamänwa. Mä arma thaqhiriw muyuntäna, kunatï apnaqañapataki.
  
  Jupajj uk uñjäna.
  
  Mai kullakax t"ijtäna, Aliciax arktäna, ukatx Yorgi, janq"u laphir uñtat. Drake jupax lanza cohete apthapisinx p"iqip patxaruw jach"ar aptäna ukat taqi ch"amapampiw ruso jaqin qhipäxapar jaquntäna.
  
  Jichha kutix jupax yaqha chiqar sarxänwa.
  
  Kinimakax ladoruw jaltawayxäna kunatix jach"a qullux mä qunquriruw t"unjatäna. Revista de repuesto ukax kisunakapat jaquqanïna. Mä RPG ukaw cinturónpat jaquqanïna. Drakex armap jaquntäna, wali samsusaw.
  
  Olga kullakajj saytʼasisaw kuttʼjjäna ukat jachaqtʼasïnwa. "Hormigón patxar basurar tukuñkamaw takt"apxäma."
  
  Drake chachajj wali chʼamampiw sarjjäna. Olga sat tawaqun jawqʼjatapax thixniparuw manqʼantäna ukat cuerpopan mä puntapat yaqha puntaruw usuchjat mä phallata apayäna. Aliciax umaruw mantäna ukampis wali jach"a thayaruw jaquntatäna ukat Kenziruw ch"allt"asïna. Kinimakax mä p"iqi ch"allxtañ nayraqat sartasïna, ukax chiqak chhuxriñchjataparuw khithäna. Smith jupax jan jakt"kay ch"axwawinakampiw janchipar uraqir jaquntäna, ukatx kimsa ch"ankhanak kunkapar ukat nayraparuw uraqir jaquntäna, ukat Olgax larusisaw phallawayi.
  
  "Ay, yuspajarapxsmawa, wawa, flema apsuñ yanapt"atamata. Mä jukʼampi achiktʼasim" sasa.
  
  Jupax Smith-an jawq"jatapat ajanupar uñacht"ayäna.
  
  Alicia kullakajj Kenzi jilataruw sartañapatak yanaptʼäna. Policianakajj jupanak jakʼaruw jankʼak sarapjjäna. Drakex janiw kuns kamachkänti, jupanakax jayarst"apxañap munäna. Ukajj wila wartäwiruw tukuspa. Jupax sartañ yant"äna ukat mä kayumpiw atipjäna.
  
  Olga kullakajj Smith jilatarojj kunkapat katjjarusaw mä cheqar jaqontäna. Kinimakax jach"a p"iqip ch"allxtayäna, jichhax Olga warmin kayunakaparuw ch"allxtayäna, ukat chikat tunka jan iyawsañjam ch"axwawinakampiw thiya thixniparux puriyäna.
  
  Jupax Kinimaka p"iqiparuw ch"ankhampiw jawq"jatayna, juparux aynacht"ayatayna. Jupax Drake-n jutir ataque-p mayjt"ayäna ukat qhipäxar jaquntäna, wilax jinchupat, ch"iqa nayrapat ukat jan jakt"kay khuchhurata ukat ch"akhanakapat jan khitin jark"at jaquqanïkchïnsa. Mä p"iyaw purakapan jist"arasïna kawkhantix Smith jupax ch"axwantäna, ukat Drake jupax akham jiskt"asïna, ukax jark"aqañatakiti.
  
  May kullakajj Olga kullakaruw chuym chʼalljjtayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uñtapjjam" sasa. -Uñtapxam -sasa. Janipuniw atipjatäkti" sasa.
  
  Uka interes uñacht"ayañax wila minaruw chiqancht"äna. "Ukampis jumax janiw mä glándula sudoríparajat sipan jukʼampïktati. ¿Jumax Supergirl ukhamätati? ¿Warmix muspharkañawa? ¿Scarlett Johanssen kullakajj walikïskiti?
  
  "Nayax Mai Kitano satätwa."
  
  Olgax jan amuyt"asisaw nayrar sartäna, Smith ukat jak"achasir Alicia jupanakaruw mä chiqar jaquntäna. Mai kullakajj chʼoqtʼasïna. Olga kullakajj wali kusisitaw jikjjatasïna. Mai kullakajj wali jayaruw thuqtʼäna, ukat Olga kullakajj chʼeqa amparaparuw uñachtʼayäna.
  
  "Ukat jumar distraykäyät ukhakamaw Yorgi amigojajj tʼunjätam" sasa.
  
  Olga kullakajj muspharkañ jankʼakiw kuttʼäna. "Kuna..."
  
  Yorgi jupax lanza cohete ukarux amparanakaparuw chint"äna, qhipa granadax chiqaparu uñt"ayatäñapatakiw uñjäna, ukatx Olga warmin janchiparuw chiqak jaquntäna.
  
  Drake ukax patat uñtatänwa.
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Qhipharux SPEAR ukankirinakax chhaqtxapxänwa. Arma biológica uk katuyasaxa, kawkhantix jan wali lurapkäna uka chiqat apsusaw mä jan naturaljam amukt"at markan chuymap taypit FBI ukan juk"amp seguro utanakapat maynïr pampan apapxatayna. Ukax mä rancho ukhamänwa, seguridad tuqitx jisk"akiwa, ukampis ukhamakipans mä rancho ukhamänwa, jupan utapa, establo ukat coral ukanakaw utjäna. Jupanakax caballonakarux ilusión aljañatakiw uywapxäna ukat rancho amparap yatichañatakiw uywapxäna, ukampis jupax feds ukanakatakiw irnaqarakïna.
  
  Ekipox jan iyawsañjam kusisitaw uka jan kuna usun utar purisax kusisipxäna, ukat juk"amp kusisitaw jaljtapxäna ukat kunayman cuartonakaruw punkunakap jist"antapxäna. Mä jaqirux jawq"jata, qarjata, jawq"jata, ch"akhuta, wila mistuta.
  
  Wilax taqiniruw ch"allxtayäna, ch"uxñanaka ukat ñik"utanakax ukhamaraki. Khitinakatï jan amuytʼasirïpkäna ukanakajja, ukham lurañ munapjjäna; ukat khitinakatï uk lurapki ukanakajj janiw yanaptʼañjamäkiti sasaw arrepentisipjjäna. Drake ukat Alicia jupanakax cuartoparuw mantapxäna, jan isimp isthapt"ata, ukat chiqak ducha ukar sarapxäna. Uka juntʼu umajj janiw wilak jariqañatak yanaptʼkänti. Drakex Aliciaruw yanapt"äna ukat Aliciax Drake-rux kawkhantix amparanakapax sinti ch"uqt"atäkän uka chiqanakan yanapt"äna, janiw yanapt"añjamäkänti.
  
  Uka equipojj janiw pʼakjatäkänti, ukampis mä jukʼa chʼamaktʼayatäpjjänwa.
  
  "Maynix utjapuniwa", Drakex jachaqt"asïnwa, umax taqpach ch"amampiw ch"allt"äna, "khitis kayunakamat jaquqanispa".
  
  "Yattwa". Alicia kullakajj amparanakap jabon líquido sat jabonwa amparaparu warjjatäna. "¿Dahl jupat tʼijtʼir uñjtati?"
  
  Drakex chhuxriñchjasiñ qalltäna. "Ay, janiwa, mirä amp suma. Jan larusipjjamti. Amp suma".
  
  Drake chachajja, kuntï jichhak uñjkäna uka qhepatjja, jankʼakiw kʼuchirtʼäwinak jikjjatäna, ukajj janiw muspharkañäkänti. Aka jaqix mä pallapallaw yatichatäna, jupax trauma ukat chuyma usu, jiwaña ukat nuwasiñanak atipjañatakiw yatichatäna; jila parte jakäwipanwa ukham luräna, ukampis soldadonakajj mayj mayjwa atipjapjjerïna. Ukham mä toqetjja, irnaqir masinakamampi sum apasiñaw utjäna; yaqhipanakax kunayman yänakan qhana tuqit uñch"ukipxañapänwa.
  
  Kunapachatixa lurasispa ukhaxa. Mä qhawqha jan waltʼäwinakaw utjäna, ukanakajj mä soldadorus qonqortʼayarakïnwa.
  
  Jichhaxa Alicia, pachpa tela khuchhurata, Kinimaki jach"a Olgampi ch"axwatapa amtasïna. "Maldita, ukax Godzilla wawamp Godzilla ukar uñtasitänwa. Wila Mano chachajj usuchjat uñjasiñat sipansa jukʼampwa muspharäna" sasa.
  
  "Chiqpachansa jupax p"iqip ch"allxtaspawa". Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna.
  
  "Janiwa!" Aliciax larusitaynawa ukat mä juk"a pachaw luxus lurapxäna, uka llakit qhispiyasiñ munasa.
  
  Qhepatjja, Drake chachajj duchat mistusaw bañor jaqontäna ukat ikiñ utaruw kuttʼjjäna. Jan chiqäkaspas ukham amuyañaw juparux chuym chʼallxtayäna. Mä hora nayraw Infiernon chika taypinkapxäna, jakäwipanx wali ch"ama ukat wila wartäwi ch"axwäwinakat maynïriruw ch"allt"asipxäna, jichhax Texas markan mä rancho ukan jariqasipxänwa, guardianakampi muyuntata.
  
  ¿Kunas jutïrin pasani?
  
  Ukhama, suma tuqitxa, pusi dirección cardenales ukanakat kimsaruw atipt"apxatayna. Ukat pusi Caballeronakatxa kimsa. Ordenax pusi armanak imantatayna, ukhamax Drake-n mä juk"a jan chiqapar uñjata, jan qhanpach uñt"ayata ukat jan yatiñan jakthapitaparjamax mä armakiw qhiparäna. Jupax jupa pachpaw larusitayna.
  
  Maldición, nayax aka chiqawj jikxatañ suyt"askta.
  
  Qhepäjjat kayunak istʼasïna ukat jupajj kuttʼanjjänwa.
  
  Aliciax ukan sayt"atäskäna, q"ala q"ala jan isin ukat ducha umamp lliphipi, ñik"utapax ch"uxña amparaparuw ch"uqt"ata. Drakex uñch"ukiskäna ukat uka lurañ armasxäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Maldita" sasa. "Ukhamajj awisajj jumanakar panpachanir uñjañajj wali askiwa."
  
  Jupax jak"achasisinx toallap apsuwayxäna. "¿Tiemponïksnati sasin amuyta?"
  
  "Jan llakisimti" sasaw jachaqtʼasis säna. "Janiw walja pachax munaskiti".
  
  
  * * * .
  
  
  Qhepatjja, cuerponakapan jan chʼakhanakap jikjjatapjjäna ukat jan chʼakhanak utjañapatakiw chʼamachasipjjäna, Drake ukat Alicia jilatanakajj machaq isinak uchasisaw jachʼa cocinar sarapjjäna. Drake chachajj janiw kunatsa cocinar ajllipjjäna uk sum yatkänti; ukax mä natural tantachasiñ utar uñtasitänwa. Inti jalant tuqinkir inclinat rayunakapax panorámica ventananakatwa mantanïna, ukat madera pisorusa ukat cocinan yänakaparux quri colorampiw uñtʼayasïna. Uka cuartojj wali juntʼüpjjänwa, jichhak phaytʼat tʼantʼat thujsarakïnwa. Drake chachajj mä taburete de bar ukan qontʼasisaw samartʼäna.
  
  "Mä phajjsiw akan qheparaspa" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Yaqha kayuk sarir jaqe. "¿Ukat ukat mä jukʼa samartʼapjjta?"
  
  "¿Ukham lursnati? Nayax sañ muntwa, janiw "mä samart'am, munasiña" uka aru tukuyarjam ist'askiti.
  
  "Walikiwa, Qrow-arux wali jaysañasawa", sasaw amparap luqxatäna, "Peru markat. Ukat Smith jilatajj inas jan waltʼäwinakan uñjaschispa. Familiajat mä jaqejj jan waltʼäwin uñjasi ukhajja, janiw mä misioner sarañasäkiti" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jïsa, nayax iyawstwa. Ukat ukatsti SEAL Team 7 ukax utjarakiwa."
  
  Alicia kullakajj jupa jakʼankir perca patjjar qontʼasisaw akham säna: "Mä urujja, fiestasajj puriniwa" sasa.
  
  "¡Ey, uñtam kunsa pusix apanipki!" - Drake jupax Dahl jupar uñjasax arnaqasïna.
  
  Sueco jaqix wali amuyumpiw punkut mantawayxäna. "Bullshit, nayax sarnaqañ yant"askta, ukampis taqi kunas nayranakajanx doble ukhamawa."
  
  "¿Sarkañajj chʼamakïkaspas ukhamti amuyta?" sasaw Drake chachajj säna. "¿Llakisiñatak chʼamachasiñ munasmati?"
  
  Dahl chachajj bar tabureteruw llamktʼäna. "Mayni umañ apanita" sasa.
  
  Aliciaxa uma botella jupa tuqiru jaquntäna. "Nayax juk"amp mä juk"a apsuñatakiw sarä."
  
  Drake chachajj amigoparuw llakit uñkatäna. "¿Tukuñkamat suytʼañama, amigo?"
  
  "Chiqpachansa, mä minutot juk"amp sumaw jilxattaski."
  
  "Ay, kunattix kunjamsa Olgampi chʼaxwapkta ukhaxa anqan quntʼasiyäta uk amtastwa" sasa.
  
  "Fuck off, Drake, ukat juk"ampinaka. Janipuniw uk amtañ munkti" sasa.
  
  Drakex wali jach"at arsüna. "Kunapachas aka tuqit armasipxañamataki jaytapksma ukhama."
  
  Mayni equiponkirinakax juk"at juk"at purinipxäna, ukatx pä tunk minutos ukjatx taqiniw bar ukan qunt"atäsipkäna, café ukat uma, fruta ukat tocino tiras ukat juk"amp usuchjatanakaw jakt"añjamäkänti. Kinimakax janiw khitirus uñch"ukkänti, ukat Smith jupax janiw kuns ch"iqa amparapamp katxaruñjamäkänti. Yorgi kullakajj wali llakitaw jikjjatasïna. Kensix janiw quejasiñ jaytañjamäkänti. May, Lauren ukat Hayden ukanakakiw jupanakpachas ukham amuyasipxäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Yatitawa" sasa. "Taqinipuniw uka tuqit mayachtʼasis pasapxta, ukatwa kusista. Ukajj jukʼamp jan walipunïnwa. Atropina ukax lurawip phuqhawayi. ¿Kuna after effects ukanakas utji, waynanaka?"
  
  Yorgi, Smith ukat Kenzi jupanakax nayranakap ch"irmthapipxäna. Kensi jupax taqinitak arsüna. "Nayax amuyta Olgax efectos posteriores ukanakat sipanx juk"ampiwa".
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. "Walikiwa, kunattix janiw jichhakamax tukuyapkti. Khitinakatix Fort Sill ukat Dallas ukanakar jan visitt"apkän ukanakax mä qhipa p"iqinchaw thaqhasipkäna. Wali askiwa, Washington think tank ukat NSA ukax jach"a anatirinakaruw uñjañ atipxatayna".
  
  "¿SAS?" - Drake jupax amuyt"awayiwa.
  
  "Walikiwa, britániconakaxa, jïsa. Jupanakarux China markampiw arktani ukat taqi kunatix Francia markan qhiparaski ukanakxa-"
  
  "¿SEAL Equipo 7 ukax?" - sasaw Dahl jupax jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jan uñtʼata, jan yatiyata ukat jan autorizata. "Crowe chachan arunakaparjama".
  
  "Ministro de Defensa ukat sipanx juk"amp jach"a estructuras ukanakaw utji", sasaw Kinimakax arsuwiyi.
  
  Drake jilatajj akham sasaw arsuwayi: "Coburn pʼeqtʼirejj janiw wañtʼayañatakejj warktʼapkistaniti" sasa. "Janiw jupax sellonakat kuns yatkiti sasaw iyaw sañaja."
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Nayajj iyaw sastwa" sasa. "Ukat nayax Mano-mp chika iyawsktxa, Cuervo-t sipan juk"amp jach"a jaqinakaw utji, ukampirus juk"amp k"ari jaqinakaw utji. Uka kastax lado tuqiruw juti, jan amuyt"asisaw juti, ukat juk"a amtawinak jaytawayi. Yatktan ukat sipansa jukʼampinakaw utji sasaw creyiñaja" sasa.
  
  "Ukajj janiw jan waltʼäwisatak yanaptʼkiti" sasa. Smith jilatajj larusisaw leche vaso apsuñatak chʼamachasïna.
  
  "Waliki". Hayden kullakajj mä qhawqha fruta aptʼasisaw sum jikjjatasïna. "Ukhamaxa, aka jan wali tayka tukjañataki chʼamachasipxañäni ukat utar kuttʼxañäni. Jiwasax wali jach"a equipo ukhamarak wali suma equipo ukhamätanwa. Jichhas britániconakax mä urukiw p"iqinchäwip katuqapxäna. Chino jaqinakax ukhamaraki. Jichhax, amuyasi, taqi mayninakatxa, francés jaqinakakiw ch"amanchasipxi. Kimsa jaqit yaqha equipo khitapxäna, uka sapa original qhipharkir jaqimp jikisiñataki".
  
  "Fuerzas de operaciones especiales ukan ch"axwäwipanx pachpakiw", sasaw Dahl jupax arsuwiyi. "Jiwasax jilïr chiqanktanwa".
  
  "Jïsa, ukampis ukajj janiw wakiskirïkaspati. Ukat kʼarinaksa. Janiw amparat amparat jan ukax wasar pampan mayachtʼasis sarnaqapksna ukhamäkiti" sasa.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "Ukax mä ch"ama, jan yatiñatak ch"axwäwiwa. "Akax chiqäskapuniwa, kunjamtï jikxataski ukhama".
  
  Haydenax p"iqip ch"allxtayäna ukat jank"akiw sarantaskakïna. "Ordenan qillqatapat mä jukʼa qhanañchtʼañäni. "Oraqen pusi esquinanakapanwa Pusi Caballeronakar jikjjatapjjayäta, ukat Qhepa Taripäwin Ordenan amtap uñachtʼayapjjarakta. Khitinakatix Cruzada de Juicio ukat uka qhipat qhispipkani ukanakax chiqaparuw apnaqapxani. Jumatix aka ullart"asksta ukhax chhaqtxapxtwa, ukhamax wali amuyumpiw ullart"añama ukat arktañama. Qhipa maranakax uraqpachan revolucionanakan qhipa pusi armanakap tantacht"añatakiw apst"asiwayi: Ch"axwäwi, Conquista, Mach"a pacha ukat Jiwaña. Mayacht"asisaw taqi gobiernonakar t"unjapxani ukat machaq jutïr jist"arapxani. Wakichtʼatäñamawa. Jupanakar jikxatapxam. Uraqin pusi k"uchunakapar saraña. Estrategia Awkipan samarañ utanakap jikxataña ukat Khagan; ukat jukʼamp jan wali indio jaqejja, ukat Diosan Pʼeqepjja. Ukampis taqe kunas janiw kunjamtï amuyaski ukhamäkiti. Khagan ukar 1960 maran visitt"apxta, tukuyatat phisqa maraw sarawayxi, Conquista ukax ataúd ukar uchasa. Chiqpach Qhipa Taripäwi jark"aqir P"iqinchäwiruw jikxatapxta. Ukat ukakipkarakiw jiwayañ codigox kunapachatix Caballeronakax uñstapkän ukhawa. Awkin chʼakhanakapanjja, janiw kuna chimpunakas utjkiti. Indio jaqix armas ukanakamp muyuntataw jikxatasi. Jichhasti Qhepa Taripäwin ordenapajj jumanak taypiw jakaski, wiñayatakiw apnaqani" sasa.
  
  Jupax tukuyasaw mä juk"a umañ qalltäna.
  
  -Taqi kunas walikïskiwa? Nayax amuyta jichhax juk"amp amuyt"atawa. Orden ukax jiwatawa, nayratpachaw chhaqtawayxi, ukampis jupanakan mä jisk"a elemento ukax akanx utjaskakiwa. Inas mä topo ukhamächispa. Sapa. Inas yaqha ukhama. Ukampis Dallas markan mä laboratorio hackear lurañax wali askiwa, ukat mä tama fuerzas especiales ukanakar apsuñatakix wali askiwa, ukhamat janiw jisk"achañasäkiti".
  
  Jupax mä juk"a samart"äna, kunawsatix Drake-x amparapamp luqxatäna. "Jïsa?"
  
  "¿Kawkhansa jupatakix askïspa uk yattati?" - sasaw jiskt"äna. "Washington markan mä think tank manqhanxa. Jan ukajj NSA ukan irnaqtʼaña" sasa.
  
  Hayden chachan nayranakapajj wali jachʼaruw tukuwayjjäna. "Maldita, ukax chiqpachansa wali sumapunïnwa. Uka toqet lupʼiñajataki" sasa. Jupax mä vidrio jarrat ch"iyar café warxatäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Tiempojj tʼijtjjewa, amigonakaja.
  
  "Jïsa nayax jumampïtwa". Hayden jilatajj lakap chʼalljjtayasïna. "Ukatxa qillqat uñakipt"añäni: aka uraqin qhipa k"uchupax Europa ukawa. Diosan P"iqinchäwipan sepulturap jikxatañasawa, jupax Jiwañan Caballeropawa ukat chiqpach Qhipa Taripäwip jark"aqaraki. Taqi ukanakat sipansa jukʼamp jan walixa. Ukat ¿Kunapachatï Caballeronakajj uñstapkäna ukhajja, ¿mä jiwayañ código utjpachänti? Jichhakamax janiw uk amuykti, pampachapxita" sasa.
  
  "¿Nayax amuyta uka think tank ukax mä juk"a pachaw ukham luraski?" Yorgi kullakajj sänwa.
  
  Jichhajj Lauren kullakajj jachʼa refrigeradorar chʼoqtʼasisaw arsüna. -Chiqpachansa. Nayra p"iqinchirirux mä kutix "Flagellum de Dios" sutimp pächasiw sutimp uñt"ayapxäna, jupax nuwaskäna ukat jiwayapkän uka romanonakan sutip uñt"ayapxäna, jupax inas bárbaro apnaqirinakat sipans juk"amp suma apnaqatächïna ukat inti jalsu tuqinkir ukhamarak inti jalant tuqinkir Romano Imperionakaruw atacatayna, kunapachatix niya 406-453 maranakan jakaskäna ukhaxa Roma markan jukʼamp ajjsarkañ uñisiripänwa ukat mä kutejj akham sasaw sapjjäna: "Kawkhantï pasawaykta uka cheqanjja, janipuniw mayampsa chʼojjñanakajj jiljjatkaniti" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Yaqha jachʼañchat nayra walja jaqe jiwayir jaqejja" sasa.
  
  Lauren chachajj akham sänwa: "Attila Hun sat chachajja, 434 maranwa jilapar jiwayäna, ukhamat Hun sat jaqenakan sapak apnaqañapataki. Attilax wali qhuru uñkatasitapat uñt"atawa, sapa kutiw nayranakap liwxatasin uñt"ata, "kunatix jupax amuyt"ayawayki uka axsarañamp kusist"kaspas ukhama", sasaw Edward Gibbon sarnaqäw yatxatirix arsuwayi ukax kunjamsa romanonakan nuwasiñ chiqan ajjsarayaspa uk amuytʼaspawa" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukajj katoqapjjtwa. "Attilax jan wali wayna jan ukax suma waynänwa, kawkïr ladomantï jikxataskta ukarjamaw lurasi. Ukat khitis historia libronak qillqäna. ¿Kunjamatsa ukat kawkhansa jiwäna?
  
  "Walja jan waltʼayir sarnaqäwinakaw kunjamsa jiwäna uk qhanañchi. Nasa wilañchata machaq warmipan amparapamp mä cuchillompi. Kunapachatï janchipar jikxatapxäna ukhaxa, uka jaqinakax hunos sat jaqinakan costumbreparjamaxa, pʼiqinakapat ñikʼutap chʼiyjapxäna ukat ajanunakaparux wali chʼullqhi, wali qʼañu usuchjanak lurapxäna. Attilax ukham axsarkañ uñisiripätapatxa, diosanakat mä yatiyaw jiwatapat katuqatayna, mä muspharkañ muspharkañjamaw sasaw sapxirïna. Bendicionanak churaña. Cuerpopajj mä jachʼa pampa taypinwa uchasïna, seda carpa manqhanwa uchasïna, ukhamat taqenis uñjapjjañapataki ukat jachʼañchapjjañapataki. Tribunakan wali suma caballot saririnakajj kayuk sarasaw muyuntapjjerïna, ukat nina naktäwinak muytasajj jachʼa luräwinakapwa yatiyapjjerïna. Mä jachʼa jiwañapunïnwa. Ukat saskakiwa, sepulturap patxaruw mä fiesta lurapxäna" sasa. Lauren kullakajj kuna wakiskir puntonaktï uka constablejj jiñchupar jiskʼat arskäna ukanak mayamp arsuskakïnwa. Mä parlante uchañajj janiw kuna askïkänti.
  
  "Sepulturanakaparojj qorimpi, qollqempi, hierrompiw sellapjjarakïna, kimsanïtap laykojja. Ukat uka kimsa yänakajj taqe reyinakat sipansa jukʼamp jachʼa reyinakatakis askïspawa sasaw amuyapjjäna. Chiqansa, armanaka, qamir yänaka ukat jan sinti uñtʼat gemas ukanakaw yapxatasïna. Ukat, amuyasi, ukhamarakiw costumbreparjamaxa, taqi khitinakatix sepulturapan irnaqapkäna ukanakar jiwayapxäna, kawkhans jikxatasi uk jan yatiyañataki".
  
  Alicia kullakajj mesa jakʼan qontʼatäpkäna ukanakaruw uñchʼukïna. Ukat akham sarakïnwa: "Jumanakat mayniw jiwani" sasa. "Janiw nayar imt'añajatak mayimti. Janiw mä maldito chʼamakïkiti" sasa.
  
  "Attilan sepulturapax nayra pachan chhaqhat imt"añ utanakat maynïriwa, uk ist"asax llakisipxasmawa, kusisipxarakïtawa. Chiqans yaqhip yaqhanakatxa - Richard III reyin nayra chhaqhat janchipax Leicester markan autoparque ukan walja maranak nayraw jikxatasïna - wali jikxatasipxaspaw sasaw amuyapxtanxa. Inas Cleopatra kullakajj wakischispa? ¿Sir Francis Drake sat jilatajj ¿janich ukhamäki? ¿Mozart sat chachajj? Kunjamakitix Attila tuqitxa, ingenieros húnicos ukanakax Tisza jawir jaya pachaw mayjt"ayapxäna, jach"a jawir thiyaruw wañt"ayapxäna sasaw amuyasi. Attilax ukanw jach"a, jan aljañjam kimsa ataúd ukan imt"atäna. Ukatxa Tiszax antutatäxänwa, Attilarux wiñayatakiw imantasïna" sasa.
  
  Uka horasanjja, mä helicóptero jakʼachasisin istʼapjjäna. Hayden jilatajj uka cuarto muytasinwa uñchʼukïna.
  
  "Yaqha ch"axwäwitak wakicht"atäpxañamatakiw suyt"askta, yuqall wawanaka, kunatix akax janïr tukusxiwa".
  
  Drake chachajj usut musculonakap chʼalljjtayasïna. Dahl chachajj pʼeqep amparapamp katjjaruñatakiw chʼamachasïna. Kensi kullakajj qhepäjjapan mä rasguñar llamktʼäna ukhajja, chuym chʼalljjtayasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Cheqapar sarnaqañatakejja" sasa. "Akanjja wali aburritäyätwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj jachaqtʼasïnwa. Dahl chachajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. May kullakajj niyaw kayunakapar saytʼasjjäna. Lauren kullakajj punku toqeruw saräna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jutapjjam" sasa. "Thakin jukʼamp yatiyapjjetaniwa" sasa.
  
  -¿Europa markanxa? sasaw Yorgi kullakajj jisktʼäna.
  
  "Jïsa. Ukat Jiwañ qhip qhipa Caballerotaki" sasa.
  
  Alicia kullakajj bar taburetet jaltawayjjäna. Ukat sawkasisaw akham säna: "Jachʼa chʼamañchtʼkir arstʼäwi" sasa. "Jumat jutasinxa, wali kusiskañawa, ukat kayu dedonakajas chhuxriñchjasiñ qalltawayxi".
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Yaqha t"ijtäwi, yaqha ch"axwäwix horizonte ukankiwa. Drake jupax mä suma sillun qunt"asiwayi ukat Lauren jupax Distrito de Columbia uksan taripäwinakap ukhamarak amtäwinakap Attila the Hun tuqit arsutap ist"äna. Uka equipox kunayman cargonakan qunt"asipxäna, kuntix lurañjamäki uk apsusaw ukat jichhak "Olga incidente" sutimp uñt"at llakinak jan yäqañ yant"apxäna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Attilan sepulturapajj sarnaqäwiruw chhaqtjjäna. "Janipuniw jikxataskänti, walja kʼarinak jikxatapkchïnsa. Ukhamasti" sasaw istʼasajj mä jukʼa samartʼäna, "¿gravitacional anomalía sat jan waltʼäwit istʼtati?"
  
  Dahl chachajj qheparuw uñtäna. "Aka aruxa walja amuyunakaniwa."
  
  "Walikiwa, ukax jiwasan amuyusawa. Jichhakiw cientificonakax mä jach"a ukat jan amuyt"kay anomalía ukar jikxatapxatayna, ukax hielo polar ukan imt"atawa. ¿Uk yattati? Ukax jach"a jach"awa - 151 millas ukch"a khurkata ukat niya waranq metros manqha. NASA satélites ukanakamp uñt"atawa, ukax mä anomalía gravitacional ukhamawa kunatix muyuntat mayjt"awinakax mä jach"a yäw cráter ukan jikxatasitap uñacht"ayi. Jichhax, sallqa teorías ukanakax mä chiqaru, aka yäx mä anomalía gravitacional ukhamawa. Jan wali uñtʼatawa, janiw taqe kunatï jakʼan utjki ukham sarnaqkiti, ukatwa wali chʼamani radar toqejj uñtʼasispa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Radar oraqer mantañ toqetwa parlasktajja" sasa. "Nayra especialidadaja" sasa.
  
  Drake chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. -¿Jumaxa chiqati? Nayax gallina fiestanakanx chacha striptease ukhamaw sasaw amuyayäta. Jupanakax Vikingo Thuqhuri sapxiwa -sasa.
  
  Dahl sat chachajj juparuw qarjäna. "Ukax sayt'ayañamawa".
  
  Alicia kullakajj nayaruw jakʼachasïna. Ukat teatron akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jupajj qʼañu jaqjamawa" sasa.
  
  "Jan amuytʼasir chuymankipstat warmir tʼijtʼañajj ukham lurarakïtamwa" sasa.
  
  Muspharkañawa, Smith jilatax nayranakaparuw jachaqt"asïna. Ukat jachaqtʼasisaw akham säna: "Sañajawa, janipuniw khitirus jan trampolín apnaqasajj ukham chʼamampi tʼijtir uñjkti" sasa. Jupax ajanupa imantasïna, samarañ yant"asa.
  
  Kinimakax juparux amparapampiw ch"allxtayäna. "¿Jumajj walikïsktati, jilata? Janipuniw nayrjax larusipkti, chacha. Akax muspharkañawa".
  
  Lauren kullakajj uka taypinkänwa, ukhamatwa sueco jaqerojj jukʼamp jiskʼachasiñat qhespiyäna. "GPR, ukampis mä escala intensiva ukankiwa. Nayax sañ muntwa, Google Maps ukanx aka muspharkañaw utji, Antártida satawa. Ukax laptop ukan uñjatawa. Ukampis ¿Attilan sepulturapjam jiskʼa yänak jikjjatañati? Suma, ukax maquinas ukat software ukanak apnaqañampiw sarantaski, NASA ukax janiw jichhakamax utjatap uñt"ayawaykiti".
  
  "¿Satélite apnaqapxiti?" sasaw Yorgi kullakajj jisktʼäna.
  
  "Ay jïsa, taqi thaya markanakaw akax utji."
  
  "China, Reino Unido ukat Francia ukanakamp chika." Drake jupax jupanakan listapan uñisirinakapar uñacht"ayäna.
  
  "Ukhampuni. Espaciot chino jaqinakax autopan qunt"atäskir jaqiruw uñt"apxaspäna, Internetan kawkir sitios ukanakas uñch"ukiski ukanak uñakipapxaspänwa, ukat manq"aski uka sandwichan kunas utji uk uñt"apxaspänwa. Kawkïr chachas. Niya kawkhansa" sasa.
  
  -¿Chachanakaki? sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "¿Jan ukax warminakas ukhamaraki?"
  
  Lauren kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Jinchujan mä chachaw pasaski. Mä jukʼa waynäkaspas ukhamaw istʼasi, janis warminakar jikjjatkchïnjja" sasa.
  
  Drake jupax helicóptero alaxpachan khuchhurata América ukat Europa ukanakan ist"äna, ukax kimsïr ukat pusir uraqin tukusiñanakapawa.
  
  "Walikiwa, walikiwa, kunjamakitixa..." Lauren kullakax nayranakap ch"allxtayäna. "Piscara markan jan sinti uñt"at geografía ukar mayacht"añäni ukhax mä qillqatanx Attila ukan uñt"at palaciopax Danubio ukat Tisza ukanakan chika taypin jikxatasïna, Cárpato qullunakan jikxatasïna, Hungría altu pata pampanakan ukhamarak Zazberin jak"ankir pampanakan jikxatasïna sasaw qhanañchi. Ukat jukʼamp chʼamaktʼat mä tʼaqajja, Attilan sepulturapajj palaciop uñkatasinkänwa sasaw qhanañchi" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Ukampis jawir manqhan imtʼata" sasa.
  
  "Jïsa, Tisza sat jawirajj Hungría markaruw alay toqet aynach toqer saraski, Danubio sat jawir pachpa jachʼa jawirawa. Jawiran thakipax jiwasan cientificonakasar yanapt"ani. Jiwasax suyt"tanwa jupanakan yatxatäwinakapax tecnología geofísica apnaqasa, satélite, magnética, MAG ukat radar uraqir mantañ ukanakamp mayachthapiñapataki. Encuestas magnéticas ukax perfiles GPR ukampiw phuqhachataraki, ajllit anomalías ukanakataki. Ukatxa, jawirax kunapachas mayjtʼayatäpachati janicha uk uñjapxaraktwa sasaw sapxaraki" sasa. Jupax amparap luqxatäna. "Waranq waranqa fotonakatwa parlasktanjja, ukanakjja computadorajj uñakipañapawa ukat mä amtar puriñapawa".
  
  "Walikiwa, walikiwa, ukhamax Hungría markaruw sarañäni." Alicia kullakajj pʼeqe usutäkaspas ukhamaw amuyasïna. "Ukham sañamawa."
  
  Uka equipojj qheparuw saytʼasipjjäna, kunjamsa agresivu irnaqer masinakapajj sarnaqapjje sasaw jisktʼasipjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Hungría, Danubio ukat Tisza ukanakax arumanakax ch"iyar uñtataw Europa uksankir markanakar uñtasita, ukampis Drake jupax yatiskänwa jichhax akanx juk"amp ch"axwawinakaw utji. Pusi Caballeronakat sipansa jukʼamp chʼamani jaqenakajj ukankapjjänwa - Jiwaña - ukat khitinakatï jupar jikjjatapkäna ukanakajj inas akapachan jutïripajj sum amuytʼapjjchispa.
  
  Uka equipox uraqiruw puripxäna, wasitat sartapxäna, wasitat uraqir puripxäna, ukatx mä jach"a, jan amuyt"ir camionetaruw jaltapxäna, ukhamat qhipa thakhi tukuyañataki. Calculadoranakax janiw kuns amuyt"apkänti, chiqanakax wali jach"apuniwa ukatx meta ukax jisk"akiwa, janiw nayra ukat jan walt"ayasiñatakïkänti. Kunjams Orden ukax independientemente irnaqäna uk amuyt"añax wali askïspawa, ukampis walja tunka maranakaw akatjamat jiwayatanakapax kuna retiro ukarux tukjawayi.
  
  Jupanakax pampanakaruw campamento utt"ayapxäna, guardiananak anqan utt"ayapxäna ukat manqhan qamasipxarakïna. Mä jach"a thayaw thayt"anïna, carpanakaruw liwxatäna; taqi kunatix aka qhipa urunakanx lurapkän ukanakan realidad surrealista ukax wali ch"amanchataw jikxatasïna.
  
  ¿Chiqapunit jichhax akanktanxa, chika thakin mä qullu pataruw campamento lurapxta? Drake jilatajj uka toqetwa lupʼïna. Jan ukajj ¿Olga kullakajj wali jawqʼjasiskistuti?
  
  Carpan panqaran lonapajj cheqwa parläna, ukhamarakiw jupan jakʼapankir chhuxriñchjasir jaqejj cheq parläna. Alicia, ikiñ bolsapamp chint"ata, nayranakapakiw uñacht"ayasïna.
  
  "¿Thayaskiti, munasiña?"
  
  "Jïsa, aka chiqar jutam ukat junt"uchapxita" sasa.
  
  "Amukt"apxsmawa" sasaw Dahl jupax Drake chachan kayunakapat aynach tuqin mä chiqat säna, "janiw jichhürunakankiti".
  
  Inti jalsu toqetjja, Kenzi jilatajj akham sänwa: "Iyaw sasaw säna. "P"iqi usu jan ukax kunaymaninak utjatapat uka q"añurux yatiyañamawa. ¿Khitis kawkhantï jupajj jikjjataskäna uk yatpacha? Usutanaka ukat jukʼampinaka ukat jukʼampinaka" sasa.
  
  "¿Ukhamajj ¿janit pusini jaqenak lurañat jisktʼasiñajj utjkaspati?"
  
  Carpar mantañawjan saytʼatäskäna uka Mai kullakajj akham sarakïnwa: "Ukhamawa" sasa. "Yämas phisqanipxatax layku."
  
  "Loco, nayax armasxtwa akankxatamxa, Sprite. Jichhakamax janiw iyaw sañjamäkiti, taqiniruw mä maldito carparu jist"antapxitu" sasa.
  
  "Nayax, mä tuqitxa, pampanakan ikiñ munta" sasaw Dahl jupax sartasinx säna. "Ukhamaxa inas ikischirista."
  
  Drake jupax sueco jaqirux mistuñ thakhinjam uñjäna, Joanna kullakaruw jawsañatakix ch"am apsuspa sasaw amuyäna. Jupanakan sum apasiñapax aire ukan qhiparäna, ukampis mä uruw puriniñapäna, niyaw maynix wiñayatak mä amtar puriñapäna.
  
  Dawn ukax purintäna, ukatx Washington markankir yatxatirinakax chikat tunka chiqanakaw utjañapatak iwxt"apxäna. Uka equipox jaljtasinx allsuñ qalltapxäna, p"iqinakapat chuymapat wali suma paisajes ukanakaw jaqunukupxäna: Tisza ukan ch"uxña ch"uxña kataripa, yaqhip pachax ancho, yaqhip pachax chiqanakanx muspharkañ jisk"a, Cárpatos ukan ch"uxña qullunaka, jan tukuskir qhana alaxpacha. Jachʼa cheqanakan thaya thaytʼanitapajj wali sumapunïnwa, qarjañasa ukat samarañ chʼakhanakatsa apaqtʼarakïnwa. Drake ukat mayninakax kawkhans uñisirinakapax jikxatasipxi sasaw sapa kuti jiskt"asipxirïna. Británico, chino ukat francés ukanaka. Kawkhana? ¿Jakʼankir qollu patjjarojj? Janiw khitis mä jiskʼa vigilancia uñjkänti. Mayni equiponakas jaytjapkaspa ukhamänwa.
  
  Mä kutejja, Drake chachajj akham sänwa: "Janiw reliquianak thaqhañamäkiti" sasa. "Jichhax kawkirus tukuyä uk janiw yatkti".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Nayajj iyaw saraktwa. "Mä pachax taqiniw nuwasipxta, ukat qhipürux taqi kunas facilakiw. Ukat ukhampachasa jukʼamp jan walipunïnwa" sasa.
  
  Nayrïr urux jank"akiw t"ijtäna, ukatx payïr urux t"ijt"awayxänwa. Janiw kuns jikxatapkänti. Jallu purintañ qalltäna, ukatsti juykhuptir intix purintäna. Uka equipojj turnasisaw samartʼapjjäna, ukat mä qhawqha contratat irnaqerinakaruw mä jukʼa tiempo samarañapatak jaytapjjäna. Inglés jan parlir chacha warminakax uka jak"ankir ayllunakat utt"ayatäpxänwa. Mä urojja, Alicia kullakajj oraqen mä pʼiya jikjjatäna, inas mä nayra túnel ukhamächïna, ukampis thaqhatapajj mä jan waltʼäwir purisajj jankʼakiw kusisiñapajj chhaqtawayjjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw kuna askïkisa" sasa. "Jupat mä metro jayankasnawa ukat jichhakamas janiw jikxatksnati".
  
  "¿Kunjamatsa akax taqi uka maranakanx jan uñjatäkaspas ukham amuyta?"
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼaskakïnwa, janiw kuns amuyapkänti sasaw amuyasïna. "Laka puntajankiwa" sasaw mä kutit sipans juk"amp kuti arsüna.
  
  Drake chachajj janiw kuns lurañjamäkänti. "Olga sañ munta, ¿janich ukhamäki? Wali mä jukʼa tiempokiw uka experienciajj utjäna, compañero" sasa.
  
  Dahl jupax qhuruchasïna, wali escanear.
  
  Yaqha arumax ukat juk"amp mä qawqha horanak carpan. Aka jayp"unakanx juk"amp jan walt"awinakax kunapachatix Drake jupax Webb ukan arsutapat, herenciapat ukhamarak jamasat bóveda de información ukanakat arsuñ qalltäna.
  
  "Jutïr kutin uka toqet lupʼiñasawa. Uka imantat yatiyäwinak apthapitapajj wali llakkañäspawa. Musparkaya".
  
  -¿Khitinakatakisa? sasaw Dahl chachajj säna. "Jiwasa contra saytʼasirinakajj janiw ukham jan walinakäpkänti".
  
  "Jan ukax mäkiw jan uñt"ktanti" sasaw Mai kullakax säna.
  
  "Maldita, ¿chiqpachansa? Nayajj armasjjtwa. ¿Kawkïris ukaxa?"
  
  Japón markankir warmix arup jisk"achasaw amukt"as arsüna. "Jumanakat mayniw jiwaski."
  
  Mä jaya, t"aqhisiñ pachax amukt"añaw utjäna.
  
  Alicia kullakajj uk pʼakintawayi. "Drake-mp iyaw sañaw wakisi. Ukajj janiw jiwasatakejj wakiskiti. Webb jupax mä especialista de stalking ukhamarak mega-rico asshole ukhamawa. Taqiniruw qʼañuchawaypachäna" sasa.
  
  Mä k"ari alarmax carpat jank"akiw mistuwayapxäna, uraqiru ukhamarak laq"aruw jaquntapxäna, nayra imt"añ chiqan ch"allanaka ukat laq"a taypin jaquntatäpxäna. Jupanakan wali colerasiñapatakix janiw Attila ukankiti sasaw amuyasïna. Ukhampachasa, janiw kunjamtï yatipkäna ukhama.
  
  Qhepatjja, carpanjja, amuyunakapar kuttʼjjapjjänwa.
  
  "Walja lurañanakaw utji", sasaw Hayden jupax saraki. "Inas Webb chachan imantatäñap thaqhasa ukat qhepat kuntï jikjjatktan ukanak thaqhasajj kunatï jutïrin utjkani ukanakat jarkʼaqistaspa" sasa.
  
  "¿Josué chachan Perú markan jiwatapa? ¿Jan istʼasirïtasa? ¿Jichhax jiskt"asiñjam taripäwi ukat mä jan yatiñan correa? Mayniru jaysañasawa. Mä suti jawsañampiw qhispisma. Ukampis ¿kimsa? Pusixa? Facturanakajajj wilaruw tuku, jaqenaka, janiw sinti gastañ sañ munkti" sasa.
  
  "Ukhamatwa, ¿SEAL Equipo 7?" - sasaw Dahl jupax jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Inas" sasa. -¿Khitis yatpacha? Ukampis yaqhachasiñampi atacapxistani ukhaxa, mä uñtasit chʼamampiw kuttʼayä sasaw Diosar juramento lurta. Ukat ukhamarakiw taqi jumanakax utjani. Ukax mä ordenawa -sasa.
  
  Yaqha uru purintäna ukatxa uywa katuñaxa sarantaskakiwa. Jallu purintatapatjja, chʼamachasipjjatap jarkʼäna. Washington markan amuyt"ir tamapax paqallq juk"amp chiqanakampiw kutt"anïna, taqpachax pä tunk kimsaniruw puri. Jila partejj janiw kuns apsupkänti, jan ukasti chʼusa cheqanaka jan ukajj nayra cimientonaka, edificionakajj nayratpachaw jan utj-jjänti, esqueletonakajj traporuw tukuwayjjäna. Jilpachax yaqha urux pasawayxänwa ukatx SPEAR equipon moral ukax juk"ampiw jilxattawayi.
  
  "¿Chiqa chiqans jikxatastanxa?" sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "Hungría markat sañ munta. Attila palacio uñkatasinkiwa. ¿Qhawqha pachas aka jaqix yuritayna? Waranqa suxta pataka maranak nayraxa, ¿janich ukhamäki? ¿Kunas akaxa? Tunka pusini patak maranaka Geronimo nayraqata. Inas Attilax jan wali "plaga" ukhamächi. Iglesia Católica ukax waljaniruw sutinchawayi sasaw amuyta" sasa.
  
  "Kunayman anomalías ukanakaw jikxatasi", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Waljapuniw utji, janiw maynis chiqäkiti."
  
  Dahl jupax juparux uñch"ukiskäna. "Thaqhañas jisk"achañatakix mä thakhiw munasispa".
  
  Lauren kullakajj sapa kutiw amuytʼañ utar enchufatäna, ukat yaqha toqeruw uñtäna. "Jïsa, sapxiwa. Jïsa."
  
  Thayax llamp"u chuymampiw sueco jaqin ñik"utaparux thayt"ayäna, ukampis ajanupax janiw kuns kamachkänti. "Janiw kunas utjkituti".
  
  "¿Inas Attilarux yaqha tuqit uñakiptʼañasax wakischispa?" May jilatajj akham sasaw amuytʼayäna. "¿Kunas biografíapan utji?"
  
  Lauren kullakax Washington pandilla ukarux uñjapxam sasaw säna. Ekipox samart"awayiwa, ikiwayxiwa, pantjasiwinak thaqhasa janiw kunas jikxatkänti, ukatx juk"amp pä k"ari alarmanakaruw chikañchasipxäna.
  
  Qhepatjja, Drake chachajj mä equipo tantachtʼäna. "Nayax amuyta akax mä fracaso sañasawa, jaqinaka. Orden ukax jikxatapxta sasaw arsu, inas ¸ ukampis jiwasatix jan atipkañänixa, ukhamax yaqha markanakax janiw atipkaniti. Inas pusi Caballerojj kawkhantï imtʼatäkäna uka cheqan jaytañajj jukʼamp askïchispa. Jupajj walikïskchi ukhajja" sasa.
  
  Hayden kullakajj amparanakap chʼoqtʼasisaw akham säna: "Inas sepulturajj lunthatatächïna, imtʼapkäna uka qhepat mä qhawqha tiempotjja. Ukampis uka qhepatjja, cheqas uka reliquianakajj jikjjatasispawa. Pañu. Ispara. Gemas ukanaka. Yaqha cuerponaka" sasa.
  
  "Ukham ch"aman arma ukan jaytañax ch"amawa", sasaw Kenzix ajanupan ch"usa uñnaqapampi säna. "Gobiernojajj janiw ukham lurkaspati uk yattwa. Janipuniw thaqhañ jaytapkaspänti" sasa.
  
  Drake chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Chiqpachansa, ukampis yaqha jan waltʼäwinakaw utjistu, janiw pächasiñasäkiti. Janiw wiñayatak akan qheparapksnati" sasa.
  
  "Peru markanx ukhamarakiw arsupxäna", sasaw Smith jupax arsuwiyi.
  
  Drake chachajj Lauren kullakaruw pʼeqep chʼoqtʼäna. "¿Jiwasatakix kunas utji?"
  
  "Janiw jichhakamax utjkiti, jan ukax yaqha llätunk sitios potenciales ukanakaw utji. Uñacht"awinakax wali pachpakïskiwa. Janiw kunas chʼamäkänti" sasa.
  
  "Ukampis ¿janit akax chiqpachapuni kuntï thaqktan ukhamäspa?" Dahl jilatajj wali amukiw säna.
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Nayax amuyta, inas aka jaqir jawsañajax wakischispa ukat secretariomp jikisiñajax wakischispa. Jiwasajj jukʼamp sumätanwa..."
  
  Alicia kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna: "Amuyasim" sasa. "Inas aka señalax sellonakan suytʼatächi".
  
  Hayden chachajj amuktʼjjänwa, nayranakapansa jan yatiñaw uñstäna.
  
  Dahl sat chachajj qhepatjja, jupanakan amuyunakapwa katoqäna. Ukat akham sarakïnwa: "Uraqir mantañ radar" sasa. "Anomalías, gravitacional, magnética jan ukax kunaymaninak thaqhi. Natural ukhamawa, jupax mä axsarkañ lote jikxati, kunatix akax wali nayra planetawa. Ukampis thaqhañas jiskʼaptayaraksnawa. Atiñasawa. ¡Ay maldición, ¿kunjamarak ukham jan amuytʼasir jaqëksnasti?"
  
  Drake jupax Alicia kullakax llakit uñnaqap uñt"ayäna. "¿Walikïsktati, amigo? Uka Olga secuestrañ yant"atamat jan walt"äwinakapxa janiw jikxatktati, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Nayajj walikïsktwa, nayajj kunjamtï nayrajj lurkta ukhamarjamaw perfecto jaqëjjta. Ist'apxam - ¿uka idiotanakat amtastati, jupanakax diosanakan sepulturanakap jikxatapxatayna?
  
  Drake chachan ajanupax jichhax wali jach"aruw tukuwayxäna. "Jiwasax ukhamäpxtwa, Torsten. Walikiwa, jila partejj jiwasat sipansa" sasa.
  
  -Nayaxa uk yatxa -sasa. Odin chachan ch"akhanakap jikxatapxta, ukhamarak Thor, Zeus ukat Loki ukanakan ch"akhanakap jikxatapxta". Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Afrodita, Marte ukat juk"ampinaka. Ukhamajj ¿kunampis armanakapasa armaduranakapas lurasïna? ¿Jupanakan yaqhep gemanakapatjja?"
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Mä jan uñtʼat sustanciaw qhepat yaqha misión lurañatak yanaptʼapjjetäna.
  
  "Jïsa." Dahl chachajj janiw jachaqtʼasiñ jaytkänti. "¿Khitin espadapas Attilampi imtʼatäpacha?"
  
  Lauren kullakajj uka toqetwa saltʼasïna. -¡Marte ukata! - sasaw jach"at arsüna. "Romanonakan nuwasiñ diosapax Atilarux espadapampiw escitanak taypin chʼalltʼäna. Ukajj Qollan Chʼajjwäwin Espada satäjjänwa. Ukampis chiqpachansa Marte sat planetan amparapat jutchi ukhaxa..." sasa.
  
  Dahl sat chachajj akham sänwa: "Uraqer mantir radar ukar wasitat configurar lurasmawa, ukhamat uka elemento particular ukar thaqhañataki" sasa. "Ukat ukakipkarakiw aka jan iyawsañjam elemento rara".
  
  "¡Ukat boom!" Drakex juparux p"iqip ch"allxtayäna. "Ukajj ukham facilakiwa. Uka loco sueco jaqix kutt"anxiwa".
  
  Alicia kullakajj wali llakitaw uñnaqäna. "¿Janiw aka tuqit amuyt"kasmati, maldición, mä qawqha urunak nayrax?"
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Yaqha llätunka horanaka ukat wakicht"atäxapxänwa. DC ukankirinakax uraqir mantañ radar ukarux wasitatw qalltapxäna, mä unidad arqueológica islandesa ukamp jikisisa, ukax waliw kunatix diosanakan nayrïr sepulturapat qhiparkän uk yatxatasipkäna. Sapa kutiw Odin-ar kutt"anxi, Drake-x suyt"kasax amuyt"äna. Islandia markankirinakax uka jikxatatanakat jila parte detalles ukat taqpach muestras ukanakax imatäpxänwa, ukax qhanawa. Mä elemento rara tuqit yatiyawinak Washington markar apayañax mä qawqha minutos ukjakiw utjäna.
  
  Ukhampachas ukham sapxänwa, Drakex qhipatx amuyt"äna. Jupax wali musphataw uñjasispa, estadounidenses ukanakax janïr ukax archivo ukan utjkchi ukhaxa.
  
  Mä yant"aw lurasiwayi ukatx mä señal caliente ukaw apayataraki. Ping ukax nayratpach sarnaqapkän uka chiqanwa, ukat nayra Espada de Marte ukax mapan mä qhana chiqaruw tukuwayi.
  
  "Ukhamawa" sasaw Mai kullakajj säna. "Attila Hun sat chachan sepulturapa."
  
  Uka allsuñanakax taqi chuymaw qalltawayi. Ayllunkirinakaxa nayratpach allsusipkatayna uka p"iya jach"aptayañ qalltapxäna. Janïr espadampi chika tʼijtir chʼusa chiqar puripkäna ukhajja, ayllunkirinakaruw pagapjjäna ukat sarjjapkäna uk uñjasajj llakitäpkaspas ukhamaw tukupjjäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Akajj yaqha toqetjja, mä jachʼa culturan jikjjataskiwa".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj janiw uka toqet llakisksnati. "Akax Jiwañan armapawa. Ukajj janïr kun yatiykasajj neutralizatäñapawa" sasa.
  
  Smith, Yorgi ukat Kinimaka jupanakax jaltawapxäna, uraqiruw atacapxäna. Dahl jupax wali uñnaqt"anïnwa ukat mä juk"a woozy ukhamaw jikxatasïna, Alicia ukat Kenzi jupanakax taqi kunaw juparux "asno ocioso" ukhat "Crazy Sloth" sasin sutichapxäna.
  
  Janiw jaya tiempox chʼusa chiqar pʼakjañatakix munaskänti.
  
  Drake chachajj kunjamsa uka kimsa jaqenakajj uka cheqar jukʼamp jachʼaptapjjäna uk uñjäna. Mai ukat Alicia jupanakax uka chiqarux escaneapxäna, ukhamat niyaw jamasat mistuñampïskir jach"a ch"uxña quqanakan jan muspharkañanakax utjañapataki. Lauren kullakajj uka pʼiya jakʼan qheparañapänwa; línea de visión uka pä warmimpi ukat alayankirinakampi.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Niyakejjay qhawqha jayarusa sarasktan uk jan yatksna ukhajja, inas parltʼasiñajj inamayakïchispa. Ukampis kunjamtï jikxatktan ukhamarjamaw anatañäni sasaw amuyta" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä cajakiw munaskistu" sasa. "Janiw kunarus ni khitirus uñchʼukis tiempo aptʼasipkti. ¿Iyaw sasmati?"
  
  Jupanakajj pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna. Yorgi jupax nayrïr kutiw saräna, jupax equipo ukanx juk"amp ágil ukhamaw jikxatasïna. Kinimakax qhipharuw jutäna, wali p"iqin usuchjataw jikxatasïna, Smith jupax arknaqarakïna. Drake jupax p"iyaruw jaltawayxäna, Hayden ukat Dahl jupanakax arknaqapxarakïnwa. Sueco jaqix mantañawjan qhiparañapänwa. Drake jupax jan chiqaparu uraqi manqhan paloma ukat mä ch"amaka túnel ukan jikxatasïna. Mä minuto pirqanak taypin jalnaqtʼasa ukat chhuxriñchjasiñax jukʼamp jachʼa chʼusaruw puriyäna, ukanwa uka equipox chʼiqa tuqir kuttʼäna. Yorgix uka espadax navegador portátil ukaruw chint"äna ukat sapa mä qawqha minutonakaw jupanakamp jupamp jayarst"at jawsäna.
  
  Drake chachajj linternap sum katjjaruyäna, vigas ukanakajj nayraqatankir vigas ukanakamp chiktʼayasa. Uka pasajejj janipuniw maysar sarkänti, jan ukasti espadan samartʼañ cheqaparuw muyuntäna, ukat jukʼat jukʼatwa ukat jayarstʼapjjarakïna.
  
  Yorgi kullakajj nayraqataruw saytʼasïna. "Inas pʼakjañajj wakischispa" sasa.
  
  Drake jupax juramento luratayna. "Ukax ch"aman qalawa. Ukar mantañatakejj jachʼa yänakaw munasispäna. ¿Kunja likʼïnsa uk uñjtati?"
  
  Yorgix mä jan satisfecho ukhamaw arsüna. "Aka pasajet pä kuti anchot sipansa."
  
  "¿Ukat espadasti?" - Jiskt"ata.
  
  "Mayni tuqiruki."
  
  Drake jupax jupanakamp anatt"atäsipkaspas ukhamaw amuyasïna. Nayra diosanakax wasitat kusist"apxi. Awisax taqi thak arktapkaspa ukhamänwa, mä aventuraru jan ukax yaqha aventuraruw ayxatapxirïna, awisax uñtʼayasiñatakiw kuttʼapxirïna.
  
  Kunjamatix jichhax ukhama.
  
  Jupaw amtap luräna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayrar sartam" sasa. "Aka tʼaqajj kawkirus puriyi uk uñjañasawa".
  
  "Walikiwa, nayraqatapan mä anomalías ukaw utji" sasaw Yorgix jaysäwip apayanitayna. "Jachʼa jan uñtʼat uñnaqa."
  
  Aliciax arupax comunicadora taypinw ch"allxtäna. "¿Kusisiñati?"
  
  Drake chachajj uka jan wali tonada de humor uñtʼänwa. "Ukax sayt'ayañamawa".
  
  "¿Qhawqha kayunïpachasa?"
  
  "¡Alicia!"
  
  Taqinipuniw uraqi manqhankir jaqinakax pistolanakap apsusipxäna. Drakex nayrar uñtañatakix kunkaparux grúa ukamp ch"allt"añ yant"äna, ukampis Kinimakax uñjañ jark"äna. Ukat pʼeqep patat túnel sat cheqar chʼalltʼañakiw atipjäna.
  
  Laqʼajj thaya taypinwa chʼalljjtäna. Drakex ch"uñump ch"uñuntaskäna, machaq ch"akhanakapax thuqt"askäna. Uka equipojj kunjamtï lurañjamäkäna ukhamarjamaw jankʼak jalnaqäna. Yorgi jupanakarux mä juk"a k"achat k"achat k"uchuruw irpxaruwayäna. Ukapachaw uka rusa waynax sayt"xäna.
  
  "Saram! Kunas utjitu" sasa.
  
  "Kuna?" - Jiskt"ata. Walja arunakaw ist"asïna.
  
  "Suyaña. Jumax nayamp chikaw aka chiqar makhatasma" sasa.
  
  Mä qhawqha tiempotjja, Drake chachajj uka kʼuchuruw muyuntäna, ukat pasaje ladopajj jachʼaptatap uñjäna, ukat mä qalat lurat arcoruw tukuwayjjäna, ukajj llätunka metronak alturani ukat pusi kutiw mä jaqet sipansa jukʼamp anchor tukuwayjjäna. Ukajj chʼiyar saminakanïnwa, suma qʼomachänwa, ukat mä jiskʼa pʼiya patjjaruw jiljjattäna, uka pʼiyajj pachpa qalaruw khuchhurata, mä jiskʼa mantañaw punkur uñtata.
  
  Drakex aka p"iyan ch"iyar ch"iyar uñtataw uñch"ukisïna. "Ukhamajj inas mä jukʼa qalat apsusipjjchïna, Attilajj wiñayatak akan qheparañapataki?"
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Ukampis janiw jiwasan patat jawirajj utjkiti. "Amuyujankänwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jawiranakan thakinakapajj marat mararuw mayjtʼi. "Jichha pachanx janiw sañjamäkiti, mä kutix Tisza ukax ukham jallu purintäna. Ukhamäkchisa, mä qhawqha metronak aynach toqenkiwa" sasa.
  
  Drakex ch"amaka tuqiruw sarawayxäna. -Nayaxa uka anatt"awina. ¿Uñtʼañäniti?
  
  Yorgix jaltawayxänwa, nayraqatapanx posición ukax utjaskakiwa. Qalltanjja, machaq punkujj chʼiyar chʼiyar contornokïkaspas ukhamänwa, ukampis jakʼachasisin linternanakap qhantʼayasajj mayni ladopan mä jachʼa cuarto uñachtʼayapjjänwa. Uka cuartojj janiw mä suma manqʼañ utat sipansa jukʼamp jachʼäkänti, laqʼampi phoqantatänwa ukat wali amukiw utjäna, chika taypinjja qonqorkamaw mä pedestal utjäna.
  
  Uka pedestal patjjanjja, qalat lurat mä ataúd ukaw utjäna.
  
  Yorgi kullakajj akham samsusaw akham säna: "Janiw creyiñjamäkiti.
  
  "¿Attilax ukankaspati sasin amuyta?" sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna.
  
  "Espadax ukhamawa, nayax amuyta." Yorgix uraqir mantañ radarap uñakipäna. "Ukhamaw akax siski."
  
  "Mä misión ukan qhiparapxta". Hayden chachajj janiw ataúd uñkataskänti. Jupajj género toqet yateqañatakejj wal chʼamachasiskäna. "Ukat ¿ukax chiqapuniti? Ukax taqpachawa".
  
  Drake chachajj kawkhantï uñachtʼayaskäna uk uñtäna. Uka equipojj mantañawjan arco taypin sarnaqasaw cuarto manqhan qʼal jikjjatasipjjäna. Mä uñt"at lawat lurat cajax tapapanx Ordenan sellopampiw sayt"atäna, ukax pachpa pedestal ukan sayt"atäna, ataúd kayupan. Hayden jilatajj jupar jakʼachasïna.
  
  "Wakicht"asipxam" sasaw Lauren kullakarux comms tuqi säna. "Jiwasax thakhinjam sarasktanwa. Washington markar qhipa caja jikxatapxta sasin yatiyapxam".
  
  "¿Jist"artati?"
  
  "Janiwa. Nayax janiw aka uraqinx wali askïkaspas ukham amuyta. Jiwasax patat puriñkamaw suyt"añäni -sasa.
  
  Drakex ataúd uñkatas uñch"ukiskäna. Yogi ukax juk"amp jak"achasïna. Kenzix pedestal ukar makhatasinx alayaruw uñtäna.
  
  "¿Khitis yanaptʼitani?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw jichhajj ukhamäkiti. "Jiwasax sarañasawa".
  
  "Kunata?" Kenzix juk"amp jach"apuniw qhiparäna. "Akanx janiw yaqha equiponakjamäkiti. Mä jukʼa tiempo juma pachpa jikjjatasiñajj wali askiwa, ¿janich ukhamäki? Jan khitis jarkʼañ yantʼkitu ukajj mä suma mayjtʼäwiwa" sasa.
  
  Drake jupax comms ukarux turkataynawa. "¿Dal? Jumax mä jisk'a jaqiwa -sasa.
  
  "Kuna?"
  
  Kenzi kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Ukaxa mä qala tapakiwa."
  
  Drake jupax mä reliquia contrabandista ukhamaw uñjäna, jupax tesoro ukarux walpun munäna. Cheqas ukajj janipuniw jukʼamp aynachtʼkaniti. Ukajj jupan mä partepänwa. Jupax Haydenar p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "Jumaruw katjapxäma. Nayax arsuwayta".
  
  Jupax pedestal mayni chiqaruw t"ijtäna, qalat katthapisinx jaquntäna.
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw sepulturat mistunïna, Yorgi ukat Kinimaka jilatanakajj jupar arknaqapjjänwa. Smith jilatajj punku jakʼan mä jukʼa samartʼäna. Drake chachajj Attila Hun sat chachan sepulturapat tesoronak jikjjatapkäna uk uñjäna.
  
  Linterna qhananjja nayranakapajj juykhuptjjänwa; ch"uxña ch"uxñanaka ukat wila ch"uxñanaka, zafiro ch"uxñanaka ukat q"illu ch"uxñanaka; arco iris ukan ch"iwinakapaxa, niya waranqa maranakanxa nayrïr kutiw lliphipi ukat libre. Uka qamir yänakax kuynt"atawa, espadax jan alineación ukaruw ch"allt"ata aka sartasiwimpi. Yaqha cuchillas ukanakax lliphipipxänwa. Collares, tobillos ukat pulseras ukanakax montón ukankapxataynawa.
  
  Taqi ukanak manqhanxa, wali mä qawqha isimp ch"uqt"ata, Attilan janchipax ikiskäna. Drake chachajj ukham creyïna. Uka chiqax janipuniw sepultura lunthatanakax jikxatapkänti; ukatwa qamir yänakax utji. Nazis jupanakax jach"a amtanakapatakik ukax munapxäna, ukat jach"a jach"a tukuñ jikxatatapar uñt"ayañax jupanakarux uñt"ayañakiw wakisispäna. Samsuñap katxarusaxa, aruskipiriru jaltxatayna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Lauren" sasa. "Taqi ukanak uñjañapatakix khitirus contratañamawa. Ukajj phoqasiñapatakiw chʼamachasiñama. Akax... jan iyawsañjamawa. Ukax mäkiw..." Jupax mä juk"a samart"äna, thaqhasa.
  
  "Kunasa akaxa?" - Jiskt"ata.
  
  "Akanjja janiw espadanakajj utjkiti. Marte sat planetan espadapajj janiw utj-jjeti" sasa.
  
  Lauren kullakajj samaqtʼasïnwa. "Ay janiwa, akax janiw walïkiti."
  
  Drake chachan ajanupax ch"amakt"awayxänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Taqe kunatï pasawayktan ukanak qhepatjja" sasa. "Nayax wali sum yatta."
  
  Kensi kullakajj chuym chʼalljjtayasïna. Drake chachajj qheparuw uñtäna. "Marte sat planetan espadapajj akankiwa."
  
  "Maldita, jumax wali suma jaqïtawa. Reliquia contrabandista ukat master lunthata. Nasa manqhatpachaw lunthatasta" sasa. Jupax uñch"ukisïnwa. "Ukax muspharkañawa".
  
  "Janiw kuns aptʼasipkasmati" sasa. Jupax mä joya yänak apsuñ uñjäna. "Ukampis wali valorani yänak layku ukar sarapxañamatakiw atinisipxsma" sasa.
  
  "¿Attilat sipansa jukʼampi?"
  
  -Jïsa, chiqpachansa. Jumax uka apthapismawa. Ukampis kuntï lurkäta ukjja, espadajj jumatakik imtʼasim" sasa.
  
  Kenzix larusisaw amparap apsuwayxäna, joya tesoro jaytawayäna ukampis espadap imaskäna. "Jichhax taqpach uñjtwa" sasaw mä juk"a respetompi säna. "Sarapjjaraksnawa" sasa.
  
  Drake chachajj chuymapan munañap uñachtʼayatapat wal kusisïna, ukat uka munañap phoqañatakejj yanaptʼarakïnwa. "Ukhamajj walikïskiwa. Jiwañan Caballerojj kunas uk uñjañäni" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Inti qhanan qunqurtʼasisaw SPEAR sat equipox Orden del Último Juicio sat qillqatan qhipa cajap uñakipapxäna.
  
  Kinimakax iyawsäwi suyt"äna kunawsatix Alicia ukat Mai jupanakax fronteras ukar jak"achasipkäna, jichhax amigable helicópteros ukanakax horizonte ukan uñjasiñapa. Hayden jupax Kinimakaruw uñacht"ayäna.
  
  "Suma irnaqaskakim, Mano. Janïr empresax purinkipanx kunas manqhan utji uk uñjañasawa; amigo jan ukax enemigo" sasa.
  
  Hawaiano chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw cerrojo chʼetjjtäna. Drake jupax nayrar jalt"äna kunawsatix tapax jilxattawaykän ukhaxa, Dahl jupampiw p"iqinakap ch"allt"asïna.
  
  "Jan askinaka!" - sasaw jach"at arsüna, nayranakap ch"ipxatasa.
  
  "¿Ukajj jampʼattʼasiñ yantʼätati, Yorkie?"
  
  "Uka ch"uxña trapeador sasin uñt"atäki uka p"iqit mä kutimpiw ajanujar ch"allt"äta ukhaxa, jamp"att"äma. Wila Yorkshire Jamp"att"asiña."
  
  Cheqas janiw khitis istʼkänti. Taqeniw machaq qhanañchäwir chuym churapjjäna.
  
  Hayden jilatajj Kensi sat waynaruw chʼoqtʼasisin manqhar uñchʼukïna. Ukat jan amuytʼasisaw akham säna: "Sheeeit" sasa. "Janipuniw akham amuyirïkti" sasa.
  
  "Ukat nayax ukhamaraki". Maya sayt"asitaynawa.
  
  Lauren kullakajj uka qellqat mayamp arstʼasaw akham säna: "Chiqpach Qhepa Juicio" sasa. "Taqi kunat sipansa jukʼamp jan waliwa."
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Walikiwa, janiw jumanakat yatiskti" sasa. "Ukampis manqhan uñjkta ukax mä fucking papelawa. Aljasiñ listajar uñtasitaw istʼasi" sasa.
  
  Mai kullakajj qheparuw uñtäna. "Kunjamatsa janiw mä jach"a qhathu manqhan amuyt"irjamäkti."
  
  Alicia kullakajj chuym chʼalljjtayasïna. -Mä kutikiw -sasa. Taqi uka carritonaka, pasillot jarkʼaqasiñanaka ukat ajllitanakas qʼal thakit jaqunukuwayitu". Jupax jak"achasir helicópteros de ataque ukanakx walpun yatxatäna. "Ukax juk'amp askiwa".
  
  Kinimakax uka cajaruw amparap luqxatäna ukat mä papel apsusaw taqinin uñjañapatak jach"ar aptäna. "Ukax mä qutu jakhunakakiwa."
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Akayatwa" sasa.
  
  Drake jilatajj colerataw jikjjatasïna. "Ukhamajj, ¿Orden del Último Juicio sat qellqatajj patak patak maranak imantat mä sepulturan mä papel jikjjatañatakejj chika uraqpachar khitapjjta? ¿Diosanakan sepulturanakapat jan experiencianïksna ukhajja, inas janipuniw jikjjatksnati mä cheqa? Nayax janiw uk amuykti ".
  
  Kenzie kullakajj akham sänwa: "Nazinakajj reliquianaka ukat tesoronak thaqhirinakäpjjänwa. "¿Jichhak hielo polar manqhan jikxatapkäna uka jan iyawsañjam masat yattati? Yaqhipanakax mä base nazi ukham sapxiwa. Jupanakajj taqe kunwa lunthatapjjerïna, joyanakat qalltasa, rollonaka ukat pinturanaka. Jupanakax zombies ukanakar lurañ yant"apxäna, wiñay jakañ thaqhapxäna ukat waranq waranq jaqinakaruw mä jan walt"äw thaqhañan chhaqhayapxäna. Jupanakatï qamir yänak lunthatasiñat sipansa Attila Hun sat chachan sepulturapar jaytañ amtapkäna ukhajja, mä ajjsarkañ razonaw utji" sasa.
  
  Lauren kullakajj jinchuparuw uñachtʼayäna. "Distrito de Columbia ukax kunjamas uk yatiñ muni".
  
  Hayden jupax Kinimaki markat apsuwayxi. "Ukhamajj waynanaka, akajj nayra cuadernowa, wali thithita ukat pä ladopan chʼiyjata. Q"illu ch"uxñaruw tuku ukat wali ch"amanïkaspas ukhamaw uñstaski. Ukhama, chika taypinxa mä chimpu qillqañaw utji, uka chimpuxa jakhunakampikiwa" sasa. Jupax ukanak liyt"äna: "483794311656..." Jupax mä samsuw apt"asïna. -Janiw ukakikiti...
  
  "Mä geek"an q"uma samkapa." Alicia kullakajj wali jachʼatwa arsüna. "Ukampis ¿kunsa lurañasa?"
  
  "Aka chiqat mistupxam" sasaw Drakex helicópteronakax uraqir puripkän ukhax sayt"asïna. "Janiräkipan Hunes ukanakax jikxatapkitu."
  
  Pilotojj tʼijtʼasaw sartasïna. "¿Jumanakax wakichtʼatäpxtati? Uk uñjañasawa" sasa.
  
  Uka equipojj helicópteronakaruw kuttʼayapjjäna. Hayden kullakajj arstʼañ tukuyäna ukat asientonakapar qontʼasipkäna ukhajj uka papelaruw pasayäna. -¿Kuna amuyunakas utji?
  
  "Janiw jupanakamp lotería anatt"añjamäkiti" sasaw Aliciax säna. "Inamaya".
  
  "¿Ukat ¿kunsa jiwañampix lurapxaraki?" sasaw Drake chachajj säna. "Ukat pusi caballeronakax? Niyakejjay jakhüwinakajj wali wakiskirïkaspas ukhamächejja, ¿kuna urus yurïtapampejj mayachtʼasispa? ¿Kuna urunakas jiwata?
  
  "Akanktanwa" sasaw mä arux jinchupan säna, ukat wasitat amtasïna, jupanakax taqpach uraqpachampiw chikt"atäpxäna, jan ukax mä misión tukuyañatakix DC ukx jist"antapxañapänwa, ukax Lauren ukampikiw chikt"atäpxäna.
  
  Ukat yaqha aruw akham säna: "Janiw juparuki" sasa. "Ukajj katoqapjjtwa" sasa.
  
  Drake chachajj helicópteronakajj jukʼat jukʼat thayar sartasipkäna uk istʼäna.
  
  "Aka t"aqa jakhunakax coordenadas ukanakawa. Jasaki. Nazis ukanakax mä perfecto blanco ukham jaytawayapxtam, jaqinaka" sasa.
  
  Drake chachajj armanakap uñakipañsa wakichtʼañsa qalltäna. "Amta?" - Jiskt"ata.
  
  "Jïsa, nayrïr jakhüwinakax Ucrania markaruw uñacht"ayi. Secuenciajj mä jachʼa numero sarantaskakiwa, ukhamajj uka numero descifrar mä jukʼa tiempow munasïna" sasa.
  
  Alicia kullakajj relojap uñtäna. "Janiw phisqa minutos urux jawst"kti."
  
  "Janiw IQ patak suxta tunkanïktati."
  
  "¿Kunjamarak diablos yatta, yatiñani jaqi? Janipuniw yantʼkti" sasa.
  
  Mä minuto amukt"aña, ukatsti: "Kunjamatsa. Taqi secuenciaruw mantapxta ukat satélite ukar uñt"ayapxta. Jichhax kuntix uñakipt"ktan ukax mä jach"a área industrial ukhamawa, inas taqpachax llätunk millas cuadradas ukhamächispa. Jilpachax almacenes ukanakamp phuqhantatänwa, kimsa tunk jilaw jakthapipxta, ukat ch"usäkaspas ukhamawa. Kunatï chʼaxwäwinakan jaytatäkäna uka tiempon utjkäna uka. Ukajj soviético soldadonakan nayra imañ utapakïspawa, jichhajj jaytatäjjewa" sasa.
  
  "¿Ukat coordenadas ukanakax?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Kuna chiqarus uñachtʼayapxi?"
  
  "Wali uñakiptʼaskta." Línea ukanx amukiw utjäna.
  
  Hayden chachajj janiw avión apnaqerinakar yatiyañajj wakiskänti; jupanakax niyaw Ucrania markar sarasipkäna. Drake chachajj mä jukʼa samarañwa amuyasïna; juk"ampirus jupanakan rival equiponakapax janiw ukaruw atipt"apkaspati. Jupax Haydenar uñkatasaw lakap ch"allxtayäna.
  
  ¿Ukax jist"antasispati?
  
  Jupax mä ajanu luratayna. Ukajj sustjasirjamäspawa.
  
  Lunar? Jupajj jukʼat jukʼatwa ukat nayrar jaqtʼasisaw ukham uñtasitäna.
  
  Hayden jilatajj ukhamarakiw amuyäna. Janiw khitirus confiyksnati.
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. "Maldita, Drake, jupar jamp"att"añ munsta ukhax lurañamawa."
  
  Yorkshire markankir jaqix qhipäxaruw qunt"asïna, kunawsatix helicópterox alaxpachar khuchhuqkäna ukhaxa. Niya ukhamarakiw taqpach ch"amampi irnaqañax ch"amäxäna, kunapachatï pachpa jefenakamas qhipäxanïpxaniti janicha uk jan sum yatkasaxa. Mä llaktʼasiñaw chuymapar purïna. Maynitï jupanak contra kuns amtaskchïnjja, niyaw uk yatipjje.
  
  Uka yatiyirix bip sasaw säna.
  
  "Wauu".
  
  Hayden jilatajj pʼeqep jiltayasïna. "Kuna?" - Jiskt"ata.
  
  Washington markankir super geek ukan arupax axsarañjamaw ist"asi. "¿Chiqapuniti, Jeff? Nayax sañ muntwa, janiw jupanakarux uk yatiykiristti ukat ukat yatxatañax mä amuyt"awikïkaspas ukhamawa".
  
  Ch'ujtata. Ukatxa munatapaxa wali ch"amampiwa samsuwayxäna. "Waw, nayax sañajawa. Ukax jan waliwa. Chiqpachansa akax jan waliwa. Coordenadas ukanakax Jiwañ Caballero ukar chiqak irpkaspas ukhamawa.
  
  Dahl chachajj pistolapar mä revista uchañ tukuykasajj mä jukʼa samartʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj wali askipuniwa" sasa. "Ukampis ¿kunas ukajja?"
  
  "Cabeto nuclear" ukax mä jach"a ch"axwäwiwa.
  
  Hayden kullakajj kisunakap chʼoqtʼasïna. "¿Uka tuqit sum amuytʼasmati? ¿Akax jakaskiti? Kunapachati..."
  
  "Suyt"am" sasaw frikix samaqt"äna, samañap katjasa. "Askiw suytʼañama. Janiw ukakïkiti. Janiw "cabeza nuclear" sañ munkayätti" sasa.
  
  Hayden jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukhamaxa, ¿kunsa sañ munta?"
  
  "Kimsa almacén ukanjja, suxta cabezas nucleares ukanakaw utji. Janiw pirqanakat uñjksnati kunatix edificionakax plomo ukamp phuqhantatänwa, ukampis satélites ukanakan yanapt"apampiw tejas ukanakat uñjaraksna. Uñacht"awinakax uñacht"ayiwa, uka arma nuclear ukax llätunk tunk maranakanw uñstawayi, ukax chiqap alasiritakix mä fortuna ukhamäspawa ukatx wali amuyumpiw uñjata. Seguridad ukax jilpachax manqhankiwa, awisax ch"usat base ukarux auto apnaqapxi".
  
  "Ukhamajj, ¿Orden del Última Juicio sat qellqatanjja, sojjta armas nucleares ukanakaw kimsa almacenanakar imantasïna, ukhamat qhepat apnaqañataki?" sasaw Mai kullakajj jisktʼäna. "Chiqpachansa nazis ukham luratäkaspas ukhamawa".
  
  "Armax irnaqañapawa" sasaw uka frikix säna.
  
  -¿Kunjamatsa uk yatta?
  
  "Sistema informático ukax irnaqaskiwa. Jupanakajj armatäpjjaspawa, irpatäpjjaspawa, antutatäpjjarakispawa" sasa.
  
  "¿Kawkhantï kawkhans jikjjatasi uk cheqapunit yatta?" sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna.
  
  "Jïsa, jiwasajj ukham lurtanwa. Suxtanirakiw almacenanakan manqhan utjkäna uka camionanakan qhipäxaparux chintʼatäpxäna. Muspharkañawa, uka manqhan lurawinakax jichhakiw pä kuti jilxattawayi. Cheqas jupanakajj yaqha cheqaruw sarapjjarakispäna" sasa.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñkatäna, jupajj kuttʼasaw uñchʼukïna.
  
  "Mole" sasaw Kensi kullakajj jachʼat säna.
  
  "¿Uka chʼaxwiri equiponakat kamsaraksnasa?" - sasaw Dahl jupax jiskt"äna.
  
  "NSA ukarjamaxa, yatiyawinakax jilxattawayiwa. Janiw suma uñnaqt'anïkiti -sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Kunsa jikjjatañ suyapjje uk yatiñwa munta" sasa. "Janiw suxta nayra cabezas nucleares ukanakax uñstkiti."
  
  "Espada de Marte" ukat juk'ampinaka.
  
  Drakex jank"akiw kunkapar muytayäna. "Kuna?" - Jiskt"ata.
  
  "Taqinipuniw coordenadas ukanakax katuqapxäna, aka topo ukax akan irnaqaskiw sasaw amuyapxäna. Taqinipuniw mä satélite lurañ lurañ amtapxäna. Jiwasan software de imagen ukax taqi kasta sensores ukanakampiw wakicht"ata, ukatx Odin ukan sarnaqäwipat qalltasinx ukat qhipa chhaqhatapat qalltasinx mä elemento rara ukaw sepulturas ukat diosas ukanakamp chikt"at uñt"ayaraksna. Jiwasan instrumentunakasanx uka yäx niya jach"a jach"a tukuñapa ukat kunjamäñapsa uñacht"ayi, ukat chhaqhat espadampi chika. Taqinipuniw yatipxi, espada jikxatapxta ukat cargas nucleares ukar sarasktanxa. Jiwasax uk lurañasawa".
  
  "Espadaxa chopper patxaru jaytañawa." Smith jilatajj amparap chʼoqtʼasïna.
  
  Drake, Dal ukat Hayden jupanakax uñkatasiñanak mayjt"ayapxäna. "Janiw infiernon mä chance ukhamäkiti. Uka espadajj jiwasanakamp chikaw qheparaski" sasa.
  
  Drakex p"iqip jisk"achasïna. "Jan wali wila masikiw Genghis Khan, Attila, Geronimo ukat Hannibal ukanakamp chikt"atat sipanx juk"amp valorani", sasaw saraki. "Ukat armas nucleares ukar mayjtʼayañatakejj obligatäpjjtwa" sasa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Nayratpach amuytʼasiwaytwa" sasa. "Ukat walja razonanakatwa ukham munapxi. Utjiri."
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Premio" sasa.
  
  Kensi jilatajj akham sänwa: "Munañanïña" sasa.
  
  Hayden jilatajj jan pächasisaw akham säna: "Janiw kuna jan waltʼäwinakas utjkiti" sasa. "Taqi uka razonanaka mayachata. ¿Kawkins uka suxta armas nucleares ukanakax utji?"
  
  "Almacén 17 manqhanx päw utji" sasaw computadora chachax säna. "Yaqha instalaciones nucleares ukanakax Tunka llatunkani ukat Tunka llätunkaninakan jikxatasipxi, ukat jichhax chiqpachapuniw kawkhans utji uk yatiyapxsma. Mä jach"a base ukhamawa ukatx pä tunka janchit chhullunkhayat emisiones ukanakax jakthapisipkta, ukhamax amuyasipxam".
  
  Drakex qhipäxar qunt"asïna, teja uñkatasa. "Wasitampi?"
  
  Hayden chachajj kuntï amuykäna uk sum yatïna. "¿Uka qhepat taqe kunas mayjtʼani sasin creystati?"
  
  Jupax llakitaw jachaqt"asïna. "Nayax iyawstwa".
  
  "Ukatx wali ch"amampiw ch"allt"añäni", sasaw Dahl jupax saraki. "Mä equipo ukhama, irnaqir masinakjama. Qhipa kuti ukham lurañäni" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  SPEAR ukankirinakatakix janiw jasakïkänti. Nayra, jaytjata base ukax mä jach"a jach"a almacenes ukanakan ch"axwatapakiw utjäna, uka taypinx mä red de suave laq"a thakhinakax saraskäna. Jachʼa camionanakar mantañatakejj thakinakajj wali jachʼänwa . Drake chachajja, nayrajj mä kasta almacén ukhamänwa, ukanjja pallapallanakan walja yänakapaw imasispa sasaw teorizapjjäna. Helicópteronakax anqäxaruw puripxäna, mä oxidado, tʼunjat valle qhipäxanwa, ukat niya mä ratukiw motoranakap jistʼantapxäna.
  
  Hayden kullakajj comunicadoraparuw akham säna: "Equipojj wakichtʼatäjjewa" sasa.
  
  "Sarxam" sasaw Constable DC-x juparux säna. "Cabezas ukanakax jan ch"amanïñapataki ukat mayni yänakax jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapataki."
  
  Dahl jupax uraqiruw qhuruchasïna. "Caballojj tʼijtjjäna uka qhepat establo punku jistʼantañ toqet parltʼañäni" sasa.
  
  Uka equipojj nayratpachwa kimsa almacenanakajj kawkhansa utji uk amuyunakapan mapap uñachtʼayapjjäna, ukat kʼullu thakinak lurañsa sum amuytʼapjjarakïna. Chiqpachansa, taqi kunas taqi kunampiw mayachasïna. Janiw kuna jiwat thakinakas utjkänti, janiw desvíos ukanakas utjkänti, janiw escapañ thakinakas utjkänti, mä thakikiw utjäna. Taqi almacenes perimetral ukanakax denso quqanakamp muyuntatänwa, ukampis manqhankir -kimsa vital ukanakax- mayninak taypinx mä orden aleatorio ukan jikxatasïna.
  
  Jupanakax mayacht"asisaw t"ijtapxäna.
  
  "T"aqanuqtañasawa, armas nucleares ukanakax neutralizañasawa, ukatx mä thakhi jikxatañasawa aka chiqat juk"amp suma chiqar apsuñataki", sasaw Hayden jupax saraki. "Rumania markax janiw jayankkiti."
  
  Jichhax Lauren jupax jupanakamp chikaw jikxatasïna, Washington markaruw taqpach enchufatäna, ukat presión ukan amuyt"aspa uk uñacht"ayasax, armas nucleares ukanakamp apnaqañax juparuw munaspa. Mä p"iqin estable ukax canales tuqi yatiyawinak yatiyañ yati, janiw jisk"achatäkaspati. Jupanakax jisk"a, jank"akiw sarnaqapxäna ukat almacenes ukar sarapxäna.
  
  Mä laq"a thakhiw jupanakan nayraqatapan jist"arasïna, ch"usa. Uka taypit sipansa, taqpach cheqajj qʼala oraqempi ukat esquistompiw chʼoqantatäjjäna, mä qhawqha chʼojjña chʼojjña chʼojjñanakakiw utjäna. Drake jupax uka uñacht"äw uñakipäna ukat nayrar sartañapatakiw kamachi churäna. Armanakap wakichtʼataw qhanar tʼijtjjapjjäna. Qʼañunakampi aceitempi thujsajj amuyunakapar chʼalljjtayäna, ukat thaya thayajj ajanuparuw purïna. Engranajenakapax thuqt"asïna ukat botas ukanakax uraqiruw wali ch"amampiw ch"allt"asïna.
  
  Uka almacén nayrïr pirqapar jakʼachasisinjja, qhepäjjapampiw saytʼasipjjäna. Drake chachajj uka linea toqeruw uñtäna.
  
  "Waliki?" - Jiskt"ata.
  
  "Saraña."
  
  Jupax jupanakan thakhipan jutir kayup uñakipäna, yatisax janiw kuna cámaras CCTV ukanakas llakisiñatakix utjkiti kunatix dispositivos ukanakax janiw kuna señales ukanakas base ukan jutir celularanakat apthapipkänti. Uka cargas nucleares ukanakax pachpa mä jisk"a frecuencian zumbir uñstayapxäna. Uka chiqat sipansa, uka chiqax jan wawanïnwa.
  
  Yaqha t"ijtäwi ukat yaqha almacén ukar puripxäna. Sapa mayniw mä numero chʼiyar garabatompi qellqtʼatäpjjäna. Sapa mayniw tʼunjata, jan sawurani, herrumbre jawiranakaw uta patat pampar saraqanïna. Canalanakax jan kuna llakiniw liwxatasïna, dentado tʼaqanakax oraqer uñtatänwa, qʼañut umaw chʼalltʼasïna.
  
  Drake jupax jichhax Warehouse 17 ukan ch"iqa esquinap nayraqatapan uñjäna, "aka thakhi chiqancht"asipkta" sasaw saraki. "Aka almacén ukan flancopampiw tukuyar puriñkamax thakhinak lurapxta. Ukhamasti tunka paqallqunitxa pä tunka metronikiw jayankxapxta" sasa.
  
  Jupax nayrar sartawayxänwa, ukat sayt"xarakïnwa. Mä seguridad autojj nayraqatapankir thaknam saraskäna, ukat jupanakar pasapkäna uka thaknam saraskäna. Ukampisa, janiw kunas paskänti. Drake chachajj wali samarañwa samsutayna.
  
  Dahl jilatajj akham sasaw jupanakar amtayäna: "Akanjja janiw amigonakajj utjkiti. "Janiw khitirus equipo anqäxan atinisiñamäkiti." Jupax janiw "Americanonakas" yapxatañax wakiskänti.
  
  Jichhax Drakex kawkhantix utjkän uka chiqat sarxäna, almacén pirqaparuw ch"allt"asïna ukat nayrar sartawayxäna. Almacén 17 ukax pä jisk"a ventananakanïnwa, nayraqatar uñtata. Drakex amukiw maldecïna, ukampis janiw yaqha thakhix utjkaspati sasaw amuyasïna.
  
  Ukat jankʼakiw akham säna: "Ukat sarjjapjjam" sasa. "Jichhax sarxapxam."
  
  
  KIMSA TUNKA LLAtun JANK"A
  
  
  Jupanakax almacén punkunakaparuw t"ijtapxäna, kimsa tamaruw jaljasipxäna. Drake, Alicia ukat May jupanakax sapa mayniw tunka paqallqun puntos aptapxatayna; Dal, Kenzie ukat Hayden jupanakax sapa mayniw tunka llatunkan gol aptapxatayna, Smith, Lauren, Kinimaka ukat Yorgi jupanakax sapa mayniw tunka llätunkan gol aptapxatayna. Maynïrjamaw jach"a punkunakar ch"allt"asipxäna.
  
  Drake chachajj punku chʼalltʼasïna, bisagranakapatwa chʼiyjäna. Uka jaqejj jichhakiw oficina manqhat mistuwayjjäna. Drake jupax amparapamp katxarusaw wali ch"amampiw chhuxriñchjatayna ukat oficina uñkatasin pirqaparuw jaquntäna. Jupanakajj kawkhantï jakapkäna uka jiskʼa pasajejj cheqapuniw almacén ukar jistʼarasïna, ukatwa Alicia ukat May jilatanakajj uka uta muytapjjäna.
  
  Drake chachajj uka chachar tukuyäna, comatosaruw jaytäna, ukat janïr warminakamp chiktʼatäkasajj jiskʼa oficinanakaruw uñakipäna. Mä samañjamaw nayranakapamp jikisïna. Almacén ukax jach"a, jach"a ukat jach"a ukhamänwa. Chika taypinjja, rodillo punkunakan mä banco uñkatasinjja, mä jachʼa, jiskʼa plano camionaw saytʼatäskäna, mä cabinajj nayräjjapanjja mä jachʼa motoranirakïnwa. Pä cabezas nucleares ukanakaw camionan qhepäjjapan ikipjjäna, urutjamaw qhanäna, nayranakapajj nayrar uñtatänwa, chʼiyar correanakaw sapa kuti jarkʼaqasïna. Correanakajj jan sinti kuyntʼasisaw flexibilidad uñachtʼayaspa, mä arunjja, apañatakejj wali askipuniwa sasaw Drake chachajj säna, kunattejj janiw khitis mä jiwayir misil mä saytʼat yär jaquqaniñap munkänti. Mä jachʼa camionan ladopanjja, mä jachʼa cortinanakajj lado cortinanakaw utjäna, uka camionajj janïr sarkasajj chintʼatäkaspas ukhamwa amuyäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Janiw seguridadajj utjkiti.
  
  Alicia kullakajj camionan chʼeqa toqenkir yaqha oficinaruw uñachtʼayäna. "Nayan amuyt'awija".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jupanakajj jukʼamp llakisipjjaspawa sasaw amuyasma" sasa.
  
  Drake jupax janiw kuns kamachkänti, cámaras de seguridad ukanakar uñakipt"asa, mä oficina aire acondicionado ukan qunt"atäpki uka mä tama ventiladores ukar taqpach atinisiñax ch"amakiwa. "Nayra amigojaxa, complacencia ukax irnaqäwinkpachänwa" sasaw saraki. "Walja tiempow jamasat imtʼapjjäna."
  
  Canales de comunicación tuqiw nuwasiñ arunak ist"apxäna, yaqha equiponakax wali ch"am tukupxäna.
  
  Alicia kullakajj jankʼakiw camionar purinïna. "¡Nayaru!"
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl jupax jak"ankir jaqiruw katthapïna ukat vigas ukar jaquntäna, mä suma tiempo de aire ukar janïr uñjkasax jan amuyt"asis uraqiruw t"unjatäskir uñjkasa. Chʼakhanakajj pʼakjatäjjänwa. Wilax jalluntäna. Kenzi kullakajj ametralladorapampiw jalnaqäna, ukat jaltir jaqenakaruw jawqʼjäna, ukat jupanakajj ajanunakap oraqer wali chʼamampiw chʼalltʼasipjjäna. Hayden kullakajj mä ladoruw mayjtʼayäna, Glock sat chachaparuw jukʼamp munasïna. Uka jach"a camionax jikxatapkän ukax almacén chika taypin sayt"atäskäna, kimsa oficinanakan jak"apan ukhamarak walja fila cajas ukanakan jak"apan. Kunas uka manqhan utji uk janiw amuyapkänti, ukampis uk yatjjatañajj wali askïspawa sasaw amuyapjjäna.
  
  Hayden kullakajj camionaruw saräna, nayranakapajj pʼeqep patjjar uchat par cargas nucleares ukanakaruw escaneäna. Maldición, jupanakax uka jayanx jach"a jach"a tukupxäna. Monstruonakax janiw yaqha amtanïpkiti, jan ukasti t"unjañatakiw. Ukatxa, janiw pächasiñasäkiti, jupanakax Jiwañäpxänwa ukat qhanaw pusi Caballero ukankapxatayna. Attilax pusinix payïr jilïr jaqiwa, Aníbal chachat qhipat paqallq patak maraw yuriwayi, ukatx mä chiqawjax Genghis Khan jupat paqallq patak maraw yuriwayi. Geronimo sat chachajj 1829 maranwa nasïna. Taqi kayuk saririnakax jupanakan thakhiparjamaw chiqapar sarnaqapxi. Taqi reyinaka, jaqi jiwayirinaka, generalanaka, jan uñt"at estrategas ukanaka. Taqinipuniw kunatix askïkaspas ukham ch"axwapxäna.
  
  ¿Ukax kunatsa Ordenax jupanakar ajlliwayi?
  
  Washington markankir topo sat animalajj jupanakat wali yatiñampiw jiskʼachaskäna, uk jupajj sum yatïna.
  
  Jichhax janiw kunas mayjt"ayañatakix pachax utjkiti. Plataforma qhepäjjat sarasaw cajanakar saräna. Yaqhep tapanakajj chʼiyjatäjjänwa, yaqhepasti madera pirqanakaruw chʼoqtʼasipjjäna. Paja ukat yaqha embalaje materialanakax alaxpachat mistuwayxäna. Hayden jupax mä jaqiruw ch"axwantäna, ukatx yaqha jaqimpiw balas ukanakamp turkasïna ukatx uraqiruw ch"allt"asïna, imt"asiñataki.
  
  Ukat camionan qhepäjjapanwa jikjjatasïna, mä cabeza nuclear ukan chuymapaw warktʼatäskäna.
  
  "¿Kunas pasaspa mä balajj ukanak taypit maynir chʼalltʼaspa ukhajja?"
  
  "Jan llakisimti, mä suma disparo ukhamäñapawa núcleo jan ukax explosivo ukar ch"allt"añataki", uka aruxa comm tuqiw juparux säna. "Ukampis nayax amuyta, mä suerte samarañax utjapuniwa."
  
  Hayden kullakajj kisunakap chʼoqtʼasïna. "Ay, yuspajarapxsmawa, amigo."
  
  "Jan kuna walt'awi. Jan llakisimti, janiw ukham paskaspati" sasa.
  
  Hayden kullakajj llampʼu chuyman jan munasir arunak janiw istʼkänti, ukatwa qhanan uñstäna ukat taqpach revistampiw uñisiripar jaqontäna. Uka jaqix wila wartataw jaquqanïna. Hayden kullakajj cajonanakar jankʼak sarasaw yaqha revista uchasïna.
  
  Mä jachʼa almacén ukaw jupar muyuntäna, uka almacén ukaw pistolanak istʼasïna, jachʼapuniw jan sum jikjjataskänti, vigas ukanakajj wali jachʼänwa, ukatwa jan suma uñisirijj jankʼak ukan imantasïna. Jupax cajanak qhipäxat uñch"ukiskäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Nayajj wali sum sarnaqasipkta sasaw amuyta" sasa. "Akanx mä operacionat sipans juk"amp operacionanak lurapkaspas ukhamaw amuyasi".
  
  Kenzix t"ijt"awayxänwa, Marte ukan Espadap ch"allxtasa. "Kunasa akaxa?" - Jiskt"ata.
  
  Dahl chachajj plataforman jachʼa ruedaparuw qontʼasïna. -Qhipäxa uñjapxam -sasa. Aka chiqanx mä uñisirit sipansa jukʼamp uñisirinakaw utjistu" sasa.
  
  Hayden jilatajj uka paja chʼalljjtayasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Lunthatat yänaka" sasa. "Akax mä thakhi uñacht"ayañapawa. Aka chiqanx walja ajlliwinakaw utji" sasa.
  
  Kenzi kullakajj qorit lurat mä figurilla apsuwayjjäna. "Jupanakax equiponakanipxiwa, jupanakax utat utaruw jaltxapxi. Uta lunthatasiña. Akax mä jach"a negociowa. Taqi kunasa yaqha markanakaru apayata, aljata jan ukaxa ch"amakt"ayata. Uka jan walinak lurañanx nivel de conciencia ukax cero ukjat juk"ampikiw utji".
  
  Dahl jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Chʼeqa toqenjja" sasa.
  
  Hayden kullakajj mä caja qhipäxanwa liwxatäna, ukat jan walin uñjasir jaqir uñjäna ukat pallapallanak jiwayarakïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren Fox jupax Mano Kinimaka ukar arktasaw leonan utapar mantawayi. Kunjamsa Smith chachajj uñisiripar uñjäna ukat jiwatjam jaytanukuwayäna uk uñjäna. Jupax Yorgi juparux oficina punkun cerradurap apthapisin uñjäna, mantasinx mä minuto ukjatx jan apnaqatäxiw sasaw yatiyäna. Sapa uruw wal chʼamachasïna, ukhamatwa uka warmin sarnaqañatak chʼamachasïna. Sapa uruw equipon jan utj-jjaspa sasaw llakisïna. Ukax kunats Nicholas Bell jupamp sarnaqäna, kunats jupamp aruskipt"askäna ukat yaqha yanapt"anak thaqhaskäna uka tuqitwa.
  
  Jupajj uka equipor wal munasïna ukat uka equipon chikanchasiñwa munäna.
  
  Jichhax qhipharuw qhiparäna, Glock amparat apt"ata, janiw apnaqañax wakiskaniti sasaw suyt"äna. Mesetas ukanakax jilpach uñjäwip katuntapxäna, jach"a ukat axsarkañänwa. Uka cabezas ukanakax ch"uxña ch"uxña coloraniwa, janiw qhana uñacht"aykänti, janiw pächasiñasäkiti, jichha pacha jaqinakan amuyunakapax juk"amp axsarkañ uñnaqanakat maynïriwa. Smith jupax mä jach"a guardiampiw ch"axwäna, walja ch"axwawinakampiw ch"axwäna, ukatx Lauren jupax yanapt"añatak jamasat jutaskäna ukhamakiw uka waynarux apsuwayxäna. Ch"iqa tuqinxa, Kinimakax pä juk"amp ch"axwantäna. Balas ukanakax almacén ukar muyuntatw jaltxañ qalltapxäna, kunatix mayninakax ataque ukankapxatap amuyapxäna.
  
  Qhepäjjatjja, walja guardianakaruw camionan cabinapar pʼakjasipkäna uk uñjäna.
  
  "Amuyasipxam" sasaw conexión jistʼaräna, "jaqinakarux nayraqatar sarapkir uñjta. ¡Ay diosa, ¿jupanakax aka chiqat apsuñ yantʼapxani?"
  
  "Ay janiw" sasaw DC ukan jaysäwipax taqinitak uñjäna. "Uka armas nucleares ukanakax neutralizañamawa. Uka waynanakax códigos de lanzamiento ukanipxaspa ukhax mä jan walt"äwiw utjani. Uñjapxam, suxtax neutralizatäñapawa. Jichha!"
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jumatakejj infierno ukham sañajj facilakiwa" sasa. "Trabajampi llawuntata ukat espumado capuchino umtʼasa. Suyt"am, akanx taxi tuqir sarapxatap uñjaraktwa" sasa.
  
  Drake chachajj kawkir sarañapsa mayjtʼayäna, plataforman aka ladopan tʼijtjjaspa uk uñjasa, jan kuna jarkʼaqasiñampiw tʼijtjjaspa. Alicia kullakaruw amparapamp luqxatäna ukat jankʼakiw sarxäna.
  
  Mai-n arupax concentración-ap p"akintawayi. "¡Kayunakam uñjam!"
  
  Kuna...?
  
  Mä jach"a ch"iyar qara chalecompiw plataforma manqhar liwxatäna, kayunakapax ch"uqt"ataw jikxatasïna. Suertempi jan ukax ch"ikhi diseñompiw Drake-rux kayunakapar ch"allt"apxäna ukat liwxatasin khitapxäna. Subametralladorax nayrar sartawayiwa. Drake chachajj machaq chʼakhanak jan istʼasajj guardiajj pallapallanak jiwaykäna ukhakiw camion manqhar jalnaqäna. Balas ukanakax qhipäxankir hormigón ukarux ch"allt"äna. Guardiajj pistola apsusaw arknaqäna.
  
  Drake chachajj camiona manqhar cheqapuniw makatäna, pʼeqep patjjan uka jachʼa arma jikjjatasa. Guardiajj patat jalnaqäna, ukatsti qontʼasirakïnwa. Drakex Glock-aparuw ch"allt"äna ukat uka jaqin nayraqatap khuchhuqäna. Qhepäjjat kayunakan kayunakap istʼäna, ukat yaqha jaqen llaktʼasitapaw jupa patjjar saraqanïna. Drake-n chinupax uraqiruw ch"allt"asïna, ukat warawaranaka ukat ch"iyara ch"iyar ch"akhanakaw nayranakap nayraqatan muyuntäna. Kisunakapajj chʼalljjtasïna, jiskʼa tʼaqanakaruw pʼakjasïna. Taqi chiqanwa usuchjasiñax phallawayxäna. Jupax liwxatasinx codopampiw maynin ajanupar ch"allt"asïna. Pistolajj sartasinjja, jalnaqäna; balas ukanakax Drake-n p"iqi ch"akhapat mä pulgada ukch"a chhaqhayatayna ukat chiqak carga nuclear ukan base ukar sarawayxatayna.
  
  Drake chachajja, adrenalina sat chʼakhanakajj walpun jiljjattaski sasaw amuyasïna. "Aka..." Jupaxa uka jaqina p"iqipa katxarusa taqi ch"amapampi hormigón patxaru ch"allt"äna "... fuck." Nuclear ukax mä juk"a pachanakanwa. Cohete satänwa" sasa. Sapa aruxa mä ch"axwawiwa. Qhiparusti p"iqix qhipäxar jaquntatäxänwa. Drake jupax camion manqhat kutt"awayxäna ukat Alicia kullakaruw juk"amp t"ijtir uñt"äna.
  
  "Janiw ikiñatakix tiempox utjkiti, Drakes. Akax mä jach"a q"añuwa" sasa.
  
  Yorkshire markankir jaqix ametralladorap katthapisinx jinchupan ist"asiñapatak jark"añ yant"äna. Alicia kullakajj arupajj yanaptʼänwa.
  
  "¿Mai? ¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Janiwa! Maynit maynikamaw ch"axwapxi" sasa.
  
  Plataforman motorapatjja, mä arnaqasiñaw istʼasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jukʼamp jankʼak tʼijtjjam" sasa. "¡Mä qawqha segundonak jukʼampi ukat uka cabezas de fuegonakajj akat mistuni!"
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drake chachajj jukʼampiw jankʼak sarnaqäna. Aka urunakanx jupatakix chiqak uñjañax janiw yatiskänti, ukhamax jichhürunakanx taqi kunas yatitarjamaw utjäna. Nayraqatankir cabina punkujj pʼeqekamaw jiljjattäna. Drakex amparap luqxatäna, ukat amparat katthapisinx jaquntäna. Alicia kullakajj Glock sat chachapampiw apuntasïna.
  
  Mä granada de mano ukaw jaltxatayna.
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna, janiw nayranakapar creykänti. "Kunas jumaxa, mä fucking wawa..."
  
  Aliciax pechoparuw ch"allt"äna, ukat qhipäxaruw t"ijtäna ukat camionan nayräxaparuw muyuntäna. Granadax wali ch"amampiw phallawayi, ukat metrallanakax taqi chiqaruw jaltxapxäna. Drakex Aliciampiw kayuk sarapxäna, paninix mayacht"asisaw sarnaqapxäna. Camionan punkupax muytañ qalltäna ukat auto nayraqatan liwxatarakïna. Kunawsatix Drakex uñch"ukiskäna ukhax mä jaqikiw cabina ukan qunt"atäskäna, altu patat, jan wali jachaqt"asis jupar uñkatasa. Jupax gas pedal ukarux ch"allt"äna.
  
  Drake jupax yatïnawa, janiw kunas infiernon utjkiti, uka autox jupanakar t"ijt"ayañatakiw jank"ak sarnaqaspa. Jupajj ladopar uñtasajj jukʼamp kimsa guardianakwa jupanakar tʼijtʼir uñjäna. Camionajj jakañkamaw wararïna, kunattejj ruedanakapajj llawintasiñ qalltäna ukat nayrar sartañ qalltäna, mä centimetrot mä centímetro ukharu. Deslizador punkunakajj janiw liwjjatkänti, ukampis ukajj janiw jarkʼkänti.
  
  Uka aruskipt"irix jakañaruw puriwayi.
  
  "¡Aka chiqat camionanak apsusipki! Uka cabinanakax balas ukanakarux jark"aqatawa. Ukat maldito chʼamaw puriñasa" sasa. Ukajj Haydenan arupänwa" sasa.
  
  "¿Janiw kunas mantañjamäkiti?" - Kinimakaxa jiskt"asitaynawa.
  
  "Janiwa. Ukax sellado ukhamawa. Ukat janiw sinti chʼamampi apnaqañ munkti, jumatï kuntï sañ munkta uk yatisksta ukhajja" sasa.
  
  Ukat Drake chachajj jupanakan pachpa camionapajj jichhajj jan lado punkunïtap yatkchïnsa, jukʼamp pä camionat llakisiñaw utjäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Plataformar saltapjjam" sasa. "Uka cargas nucleares ukanakax desconectañ qalltañamawa. Jupanakajj janiw saytʼapjjañapatak waytʼatäpjjani" sasa.
  
  "Riskañawa. Maldito riesgoso, Drake ukat juk"ampinaka. ¿Uka cabezanakat maynïrix mistunispa ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  Drake jupax cabina qhipäxat t"ijtäna, ukat atacantes ukanakaruw pallapallanak jaquntäna. "Mä maldito jan waltʼäwiw mä kuti. ¿Khitinakas jiwasajj -prodigionaka?"
  
  Aliciax arknaqir jaqiruw balamp jiwayatayna. "Jichhürunakanx juk"amp "sombrío bastardos" ukar uñtasitaw sasaw axsarasta".
  
  Mayachtʼasisaw plataformar jaltapjjäna ukat mä bomba nuclear ukamp ajan ajan jikjjatasipjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  "Pä frente ukan irnaqäna", Drake jupax jichhax comms ukanw arsuwayi. "Uka pachparakiw neutralizaraksna ukat desconexionaraksnawa".
  
  Hayden jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Uka toqet jan sinti jachʼa jachʼa tukuñatakiw chʼamachasiñama."
  
  "Yorkshire markankirinakax janiw jach"a jach"a tukur sarnaqapkiti, munat masija. Mä jukʼa altʼat chuymampikiw taqe kunsa muspharkañ lurapjjta" sasa.
  
  "Ukhamaraki mä qawqha waranqa q"añu yänaka." Dahl chachan arupax t"ijt"kaspas ukhamaw ist"asïna. "Yorkshire markankir pudín ukanaka. Terrier sat ch"akhanaka. Sirvisa. Deportes ukan equiponakapa. Ukat ¿uka acentojj?"
  
  Drake chachajja, camionajj jupan manqhan sarnaqañ qalltatap amuyasïna. "¿Kawkinkis panel de control ukax utji, jaqinaka?"
  
  Técnico ukax jank"akiw jaysatayna. "¿Uñjapxtati kunjamsa cabeza de guerra ukax niya kimsa tunka paneles curvados ukanakat lurasi? Akax punta puntat llätunk maynïriwa".
  
  "Nayan yaqha aruja."
  
  Jukʼamp disparonakaw istʼasïna. Alicia kullakajj niyaw uka arknaqañ toqet chuym churasjjäna. Mai kullakajj plataforman qhepäjjaparuw jaltawayjjäna. Jichhax nuke ukan qhipäxaparuw uñtäna.
  
  -Jan wali yatiyäwi. Inglés jaqinakax akankapxi".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Chino sat jaqenakaw utjistu sasaw amuyta" sasa.
  
  "Francés aru" sasaw Kinimakax säna. "Machaq equipo".
  
  Drake jupax panel de control ukaruw jaltawayxäna. ¿Marte sat planetan espadapajj kawkhansa utji uk yatipjjtati?"
  
  "Jïsa, Mat. Ukampis jichhax janiw jach"at arsuñjamäkiti, ¿janich ukhamäki?" - sasaw aruxa jaysäna.
  
  "Jïsa" sasaw Dahl chachajj säna.
  
  Drake jupax chhuxriñchjasïna ukat mä jisk"a destornillador eléctrico walja amtanakan mä bit ukamp apsuwayxäna. Ukat jankʼakiw llätunka pernonak jistʼaräna ukat jaqontañapatakiw jaytäna. Jupax pä jisk"a paneles de control ukanakan nayraqatapan jikxatasïna, ukax auto sat-nav pantallanakjam jach"änwa, mä teclado ukat walja janq"u chimpunakax lliphipiski.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Crílico" sasa. "Chiqansa ukhamawa."
  
  "¿Aka urux jukʼamp jan walir purispa?" Alicia kullakajj uraqpachanwa arnaqasïna.
  
  Yorkshire markankir jaqix p"iqip jisk"achasïna. "Jichhax ukax fucking ukhamaw lurasini."
  
  Camionajj wali chʼamampiw sartäna, ukat deslizante punkuruw sarawayjjäna. Britániconakax almacén qhipäxat jak"at formación ukan nayrar sartapxäna. Guardianakajj taqpach muyuntatäpjjänwa.
  
  Bomba nuclear ukax qhant"awayiwa, taqpach activado, código de lanzamiento jan ukax código de muerte suyt"asa.
  
  Drake jupax yaqha chiqar sarxapxañap yatïna. Jupajj janiw kuyntʼasipkaspati uk yatïna. ¿Khitis nayraqat jiwañapa?
  
  
  * * * .
  
  
  Guardianakajj nayraqat jankʼakiw mantapjjäna, chʼajjwasaw chʼajjwapjjäna. Drake jupax mä jach"a diana ukhamänwa, ukat jan sayt"ir balanakax Alicia kullakaruw cremallerampiw pasapxäna, cabeza de guerra ukar ch"allt"apxäna. Mä segundotakix Drake-n jakäwipax nayranakap nayraqatanw qhant"äna, ukatx Alicia-x mä guardiaruw jaquntäna, ukatx Mai-x mayni guardiaruw jaquntäna. Juykhunakapat jukʼamp jutañap yatkchïnsa, jukʼamp jutaskir uñjäna. Janq"u chimpunakax qhant"äna, cursor ukax ch"amakt"äna ukat suyt"äna.
  
  "¿Seguridad ukax phallaspawa sasin amuyta?" Smith jilatajj mä akatjamat amukiw säna. "¿Inas akax jupanakan ordenapachächi?"
  
  "¿Kunatsa jiwapjjañapäna?" sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna.
  
  "Nayratpach ukham uñjapxta", sasaw Kinimakax säna. "Walja qullqi katuqir familianakax qullañ tuqit yanaptʼañaw wakisïna jan ukax familiapan pʼiqtʼiripax jiwxäna ukhaxa, jankʼakiw yaqha chiqar sarxapxañapäna. Jupanakax sañäni, mafia jan ukax triada ukar mantapxi ukhaxa. Ukax lurasispawa -sasa.
  
  Drake chachajj janiw jaya tiempo kusisit qheparapkaspati uk yatïna. Alicia kullakajj camionajj jalnaqkäna ukhajj cinturón jistʼarañwa atipjäna. Nayax suyt"twa conductorax uñjañapataki. Ukampis ukapachax ¿janit jupar llakiskaspa? Drake chachajj janiw yaqha amtar uñjkänti.
  
  Plataformat qhipäx tuqiruw tʼijtäna, loco ukham amparanakap luqxatasa.
  
  "Suyaña! Sayt"apxam, sayt"apxam. Janiwa ch"axwañakiti. ¡Nayax inglés arut yatxatatätwa!"
  
  Dahl chachan qhuruchasitapax taqi kuns arsüna, janiw kuna arunakas wakiskänti.
  
  Drake jupax qunqurt"asisaw camionan qhipäxaparux jaquqanïna, nuke ukan chuymapax ch"iqa tuqiru, amparanakapamp aire ukar uñtata ukat jak"achasir phisqa jaqin unidad SAS ukar uñkatata, taqpach jan armat.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Juman yanaptʼap munapjjta" sasa. "Jiwasatakix sinti chʼaxwañaw utjistu".
  
  Jupax waynarux comms ukar mayjt"ir uñjäna, pä jilïr jaqiruw ajanupar uñch"ukiskir uñjäna. Inas jupar uñtʼapjjchïna. Inas Michael Crouch jilatat yatipjjchïna. Jupasti mayamp arsüna.
  
  "Nayajj Matt Drake satänwa. Nayrir SAS pallapalla. Nayra pallapalla. Nayax mä equipo internacional de fuerzas especiales ukan irnaqt"ta, ukax SPEAR satawa. Hereford markanwa entrenawayta. Crouch sat jilataw entrenatäyäta" sasa.
  
  Nayax sutip amtastwa, taqi ukanakxa. Uka phisqa pistolanakatxa pä pistolanakaw jaquntatäna. Drake jupax Alicia kullakax comms ukan arup ist"äna.
  
  "Jumajj nayan sutij arstʼarakismawa" sasa.
  
  Jupax mä juk"a chhuxriñchjasïna. "Akax inas jan wali amuyunïkchiti, munasiña."
  
  Mai ukat Alicia jupanakax guardianakaruw jayarst"ayapxäna. Segundonakajj pasawayjjänwa. SAS británico pallapallanakax juk"amp jak"achasir guardianakaruw pallapallanakamp jawq"japxäna, jupanakax aceite tambores ukanakan qhipäxaparuw jaquntapxäna, uka tambores ukanakax plano cama ukar phuqhantatänwa. Drake jilatajj suytʼaskäna. Radionkir jaqix qhiparuxa tukuyxänwa.
  
  "¿Matt Drake sat chachajj? Nayax Cambridge markankirïtwa. Nayrajj uñtʼasipjjtwa. ¿Kunsa jumajj munasma?
  
  Kusisiñ uru, sasaw amuyäna. SAS ukax barconkiwa.
  
  "Aka almacén ukar jark"aqañ yanapt"apxita, aka camionat sayt"ayañataki ukat aka bomba nuclear ukar desarmañataki", sasaw arsuwiyi. "Aka ordenanxa".
  
  Britániconakax uka tuqitx katuntasipxänwa.
  
  Plataforman pä ladopat jaljasisaw tʼijtjjapjjäna, ukat jakʼachasipkäna uka guardianakaruw jaqonukupjjäna, mä equipon sum irnaqapjjäna. Drake chachajj uk uñjasajj nayra tiempon amtatanakapat wal kusisïna. Mä fluido gracia, regal bearing ukat jan jaytjasir confianza equipon movimientonakaparuw utjäna. Jupax SPIR ukax uraqpachan wali suma equipo ukhamaw sasaw amuyäna, ukampis jichhax...
  
  "¡Drake sat chachajja! Mai kullakajj wal jachäna. -¡Bomba nuclear ukata!
  
  Oh jïsa. Jupax panel de control ukaruw jank"ak kutt"awayxäna, pantallanaka, teclado ukat numeronak uñch"ukis uñch"ukiskäna.
  
  "¿Geeks ukanaka?" sasaw jiskt"äna. "¿Codigo uñtʼapxtati?"
  
  Maynix akham sasaw jaysäna: "Chiqpachansa kunaymaninakäspawa" sasa.
  
  "Akax janiw chiqpachans fucking yanapt"añakiti, jumax fucking dumbass."
  
  "P'ampachawi. Ordenankirinakan sutinakap yatsna ukhajja, ¿cumpleañonakap yatjjatapjjsnati?"
  
  Drake chachajj mä chachampiw parltʼaskäna, jupajj janiw kuns lurkänti. Nayrajj parltʼapkäna uka jaqewa, uka jan wali qʼañu jaqewa.
  
  Lauren kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Jumajj Ordenat parlta. Jupanakatï akankapjjchïnjja, armas nucleares satäkis ukanak programapjjpachäna. Janiw iyaw sañjamäkiti, jupanakax janiw mä qillqat códigos ukanakamp jaytapkänti".
  
  "Inas jan codigo akan utjkchiti, wawa" sasaw asnux säna. "¿Geronimo chachan sepulturap jistʼarasajj kuna señaltï churkta uk amtastati? Inas aka chiqans ukham paschïna, ukat cabezas nucleares ukanakamp lanzañar yanaptʼarakchïna" sasa.
  
  Drake chachajj qheparuw kuttʼjjäna. "¿Maldita, ¿armatäpxiti?"
  
  -Phuqata -sasa. Uñjapkta uka janqʼo chimpunakajj lliphipir jakhüwinakawa" sasa.
  
  Uka ch"ullqi, ch"uxña umax janchiparuw umamp phuqhantäna ukat juk"akiw samaqxäna. "¿Kunjamatsa... qawqha pachasa?"
  
  Ch'uxu. "Suxta tunka pusini segundonaka. Ukatxa jumasa ukat jan legítimo jilanakamasa historiaruw tukupxäta. ¡Ordenax wiñayatakiw apnaqani! ¡Jupanakax naya tuqiw jakasipxi! ¡Nayajj Ordenätwa!"
  
  Mä chʼaxwäwi ukat walja arnaqasiñanakaw utjäna. Drake chachajj reloj de pulserapan kuna segundonakatï utjkäna ukanak uñjäna.
  
  "Kamisaki? Ukankasktati?" - sasaw mä wayna aru jiskt"äna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ey, amigo" sasa. "Kimsa tunka mayan segundonakaw utjistu."
  
  -Nayaxa uka tuqita lup"iwayta -sasa. Lauren amigomax Ordenat parläna. Ukhama, jupanakax mä jiwayañ código ukanipxañapawa. Ukat niyakejjay taqe kunas texton mä partepächejja, mä jukʼa uñakiptʼayäta. ¿Amtastati? Aka chiqanx akham siwa: "Jiwañax kunapachatï kayuk saririnakax sartasipki ukhakiw mä códigox utji" sasa. ¿Ukajj jumatakejj kuns sañti muni?
  
  Drake chachajj pʼeqenakap chʼalljjtayasïna, ukampis janiw kuns lupʼkänti, jan ukasti segundonakan jukʼat jukʼat jaktʼañakiw amuyasïna. "¿Sartasiwaytati?" - sasaw mayamp säna. -¿Uñt"tati? ¿Jichhax jaktati? ¿Kunjamsa Ordenan amuytʼi uk amuytʼasmati? ¿Kunsa nazinakajj sañ munapjjpachäna? Caballerojj uñstani ukhajja,..."
  
  Mä wayna aruw akham säna: "Yurïta" sasa. "¿Inas uka urunak yurïwipajj utjchispa? Ukampis ukajj janiw ukhamäkaspati. Uka llätunk tunka maranakan utjkäna uka bomba nuclear ukanakax kimsa dígitos ukan jiwayañ código ukanipxi" sasa. Arupanxa jan ch"amanïñaw utjäna.
  
  Tunka llätunkani segundonaka t"unjañataki.
  
  Kensi jupax arsüna. "Kimsa chimpunak sasma? Jilpachaxa?"
  
  "Jïsa".
  
  Tunka suxtani.
  
  Drakex Aliciaruw qhipäxar uñtäna ukat cinturón patxaruw qunt"asiskäna, ukat uka pachparakiw guardiarux ch"axwañ yant"äna. Nayax ñik"utap, janchip, muspharkañ ajayup uñjta. Alicia kullakax...
  
  Tunka segundonaka.
  
  Ukat Kenzix arnaqasïna, Dahl chachan jupar iyawsatap uñachtʼayañataki. -Nayaxa ukanktwa -sasa. Paqallq patak yant'apxam" sasa.
  
  "Paqallqu-o-o-o. Kunata?"
  
  -Jan jiskt'asimti -sasa. Luram!"
  
  Wayna techie ukax Drake ukarux cirílico jakhu chimpunak churäna ukatx Yorkshireman ukax botones ukar ch"allt"äna.
  
  Pusi - kimsa - pä - .
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw walïkänti.
  
  
  PUSI TUNKA JALJA
  
  
  Kensi jilatajj akham sänwa: "Jïsa" sasa. "Ukax lurasiwayi".
  
  Chiqansa, jupax jupanakan armanakapwa apsuwayxäna, Lauren kullakasti jupanakan armanakapwa apsuwayxäna. Drake jupax nuke ukan janchipat Mai ukar uñtäna, ukanx yaqha teclado nayraqatan sayt"atäna. Taqi suxta cargas nucleares ukanakax neutralizatäxänwa.
  
  Jupax relojap uñtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Mä segundat sipansa jukʼampikiw utjapjjetäna.
  
  Taqi chiqanw SAS ukax guardianakan jank"ak irnaqañapatak luratayna. Aliciax payïr correa jist"aratayna ukat cabeza de guerra ukax mä juk"a sarnaqäna. Drake jupax rodillo punkunakar jak"achasisax jank"akiw sartaski sasaw amuyasïna.
  
  "¿Khitis camionap saytʼayawaypacha?"
  
  "¡Nayaw uñjä!" - Kenzi kullakaxa jach"at arsüna. "Litiraljama!"
  
  "Janiw ukhamäkiti" sasaw Kinimakax säna. "Francés jaqinakax taqi chiqanw utji kawkhantix jan seguridad utjki uka chiqana. Aka chiqanx chiqpach ch'axwawiw utji".
  
  Drake jupax SAS ukan guardianakar khitkän uk uñjäna; Aliciax mayni cinturón jaquntäna, kunawsatix Maix guardiarux camionan qhipa llantapar jaquntäna.
  
  "Jïsa, kuntï sañ munkta uk yattwa." SPEAR equipo ukax jan iyawsañjam estresado ukhamaw jikxatasïna.
  
  Técnico waynax akham sasaw qalltäna: "Yaqha lurañanak uñjta. "NAYA-"
  
  Washington markamp chikt"atäpxatapax chhaqtayatäxänwa.
  
  "¿Mayamp sasmati?" Drake chachajj yantʼäna.
  
  Jan wali amuktʼañakiw jupatak jaysäna.
  
  "Maldita, akax janiw askïkaspati." Drake jupax taqpach almacén ukarux peinado ukham luratayna.
  
  SEAL Equipo 7 ukax taqi infiernox phallkaspa ukhamaw jupanakxar saraqanïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl jupax camionat qhipäxat t"ijtäna, kunawsatix Almacén 18 ukan deslizante punkunakapar jak"achaskäna, uka chino jaqix uka thuqt"ir camionan nayräxapat t"ijtäna, jaya lado punkuruw sarawayxäna. Jupanakax t"ijtkasax mä chiqaruw ch"axwapxäna. Guardianakajj jupanakar jarkʼañwa munapjjäna. Fuerzas especiales chinas ukanakax balas ukat amparamp amparamp nuwasiñampiw t"unjapxäna. Hayden jupax jan walin uñjasiwayi, kunawsatix acción ukax qalltawayki ukhax plataforman nayraqatapankänwa.
  
  Jupax guardian kunkap p"akjatayna, ukatx janchipampiw imt"asitayna kunawsatix chino jaqinakax jan khitirus yaqhachas pallapallanak jist"antapxäna. Uka balanakajj mä chʼamaktʼat thuqtʼasaw cuerpopar chʼalljjtäna ukat qheparuw jaqontäna. Escudopajj tʼunjatäjjänwa. Uk jaquntasaw nayrïr llantanakat maynïr qhipäxar jaltawayäna, llantanakapax thuqtʼaskäna, qhipäxat pasawayxäna, ukat nayrar liwxataskäna ukhaxa. Chino jaqinakax camionan nayräxaparuw chiqancht"asipxäna.
  
  Dahl jupax nina naktayäna, jupanakarux bowling pins ukham ch"iqiyatayna. Uñch"ukiñax janiw iyawsañjamäkänti, niyas jan jaqir uñtasit luratanakap uñacht"ayañatakiw yanapt"äna. Qhipäxar jaltasinxa, kuttʼayasaw pallapallanak jistʼarapxäna.
  
  Dahl jupax jank"akiw imantasïna, camion qhipäxaparuw qunt"asïna, ukatx uñch"ukisaw juk"amp mä qawqha balanak jaquntäna. Chino jaqinakax mä juk"a pachatakix uraqiruw chint"atapxäna, kunawsatix guardianakax qhipäxat jupanakar jak"achasipkäna. Dahl jupax Kensi juparuw uñtäna.
  
  Janiw kawkhantï jupajj utjañapäkäna ukanjja.
  
  "¿Kenz sat chachajja? ¿Jumajj walikïsktati?
  
  "Ay jïsa, mä nayra amigor apthapiñakiw wakisi."
  
  Dahl jupax instintivamente kutt"awayxänwa ukat cajonanak taypin thaqhaskir uñjäna, p"iqipax manqhan manqhankiwa, purakapax tapan thiyaparuw qunt"atäna, asnupax altu pataruw jach"ar aptäna.
  
  "Ukax mä juk"a off-putting ukhamawa."
  
  "Kuna? Ay, ¿warmimat faltasmati? Inas jupax jumat sipan jukʼamp juntʼüchispa, Torst, ukampis amtañamawa, ukax jupat sipansa jukʼamp juntʼütamwa" sasa.
  
  Jupax maysaruw uñtäna, ch"iyjataw jikxatasïna. Jupax jaqichasïwimpi divorciasiñampiw ukham jakasïna, ukampis taqi ukanak lurañatakix mä chʼamanïxänwa. ¿Kunsa jupajj akan luraskäna?
  
  Nayan irnaqawija.
  
  Chino jaqinakax wasitatw ch"axwapxäna, jak"achasipkäna uka guardianakarux ametralladorampiw khuchhuqapxäna ukat Dahl ukat Hayden jupanakarux uraqiruw chint"apxäna. Sueco jaqix muytasinx Kensi-rux lawat lurat cajat liwxataskir uñjäna.
  
  "Ay, yuqall wawanaka. Chiqpachansa?"
  
  Jupax mä machaq lliphipi katana nayranakap nayraqatan katxarutayna, cuchilla apt"ata. "Uka manqha allsusajj mä jikjjatañajakiw yatjjayäta. Lunthatanakajj janiw espadampi saytʼasipkaspati" sasa.
  
  "¿Kawkinkis Marte sat planetan wila masipajj?"
  
  "Ay, cajonaruw jaquntawayta."
  
  -¡Maldita ukhamawa!
  
  Mä amparapan espada aptʼataw tʼijtäna, mayni amparapanjja ametralladora aptʼataw tʼijtäna, ukat camionan qhepäjjaparuw kuttʼäna, Dahl chachan nayranakap nayraqatan mä chʼamaktʼirjamaw qhantʼäna. Katana jaquntasaw jaltxir chino jaqinakarux pallapallanakamp jiwayatayna.
  
  "¿Kawkirus sarapxi?"
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Almacén 17" sasa. "Ukat jupanakar arktañasawa."
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren jupax contingente francés ukan ataque ukarux Warehouse 19 ukan ch"iqa ladopat uñjäna, Kinimaka ukat Smith jupanakax nayratpach uka tuqiruw sarapxäna ukat jank"akiw ch"axwapxäna. Yorgix barril qhipäxan qunt"asisaw guardianakarux ch"axwantäna. Lauren kullakajj pä cabeza nuclear aptʼat camionajj nayrar sartaskäna ukhajja, chuymapan wal chʼalljjtayasitap amuyasïna.
  
  Taqi kuntï sapkäna uk amtasisax camionan tejaparuw jaltawayxäna, ruedanakapampiw yanaptʼäna. Ukat nayrïr correa jistʼarañ qalltäna. Jupanakatï uka qʼepir sinti jan saytʼayapjjaspäna ukhajja, camionanakajj saytʼapjjañapatakiw obligatäpjjaspäna. Jupax bomba nuclear qhipäxat uñch"ukiskäna, mä jach"a tronco ukar takt"asa, ukat Smith juparux francés waynanakat maynimp puñchump nuwasir uñjäna.
  
  Uka constablejj jupampiw jikisipjjäna. "Jichhakiw París markan agente ukan chiqanchawayi. ¿Armand Argento jilatat amtastati? Jupax mä qawqha kutiw jumanakar yanapt"apxtam, uka maranakanxa. Suma, jupax siwa, contingente francés ukan utjatapax janiw autorizatäkiti. Phuqata. Uka manqhanjja, mä kasta jan sinttʼasir chʼajjwañaw utjaspa" sasa.
  
  Lauren kullakax manq"antasïna ukat Smith jupax qhipäxar jaquntatäskäna uk uñjäna, mä qunqurkamaw jaquqanïna. Jupan patxapan sayt"atäskir francés jaqix ñik"utapat katthapisinx saphinakapat mä tira ch"iyjasaw mä chiqar jaquntäna. Smith jilatajj arnaqasïna. Mä qunquri nayrakamaw juparux liwxatasïna. Francés waynax uka patxaruw jaltawayxäna. Smith jilatajj wal chʼamachasïna. Lauren kullakajj jupat Kinimaka markaruw uñtäna, ukatsti Yorgi, cabeza nuclear ukat jakʼachasir columpio punkunakaruw uñtäna.
  
  ¿Kunsa lurañaja?
  
  Mä juk"a maldito ch"axwañanak luraña.
  
  Jupax Glock jupan revistap uñisirinakapan p"iqinakapat jach"a ch"usaruw tukuyäna, ukat jupanakax liwxatapxäna ukat patat jalnaqapxäna, ukax Smith ukat Kinimaka jupanakarux wali aski segundonak churäna, Smith jupax mä chiqawj uñjäna ukat juparuw pallapallanak jaquntäna, ukat atacador ukarux uraqiruw jaquntäna, Kinimakax mä jaqin kunkap p"akjatayna , maynix ajanupampi ukat punto-blank range.
  
  Mä francés jaqikiw qhiparxi.
  
  Lauren kullakajj proyectil nuclear ukan cuerpopat balajj chʼalljjtayaskäna ukhaw jaqontäna. ¿Kunjamsa ukajj jan llakisiyäna? ¿Kunjamsa jupajj yatintatäpacha? Ukampis jupax uka equiponkänwa ukat jupanakan utjkäna ukhakamaw uka equipon qhiparañ amtäna. Jupaw uka familiar jikjjatäna ukat yanaptʼarakiniwa.
  
  Jachʼa camionajj jankʼakiw jankʼak sarawayjjäna, wali chʼamampiw tʼijtäna, cheqapuniw obturador de rodillo punkur mantäna, ukaruw chʼalltʼasïna, ukhamatwa nayrïr cabinajj mä jukʼa tʼijtäna, ukat cheqapuniw uka camionat jaltäna.
  
  Lauren kullakajj camionan qhepäjjaparuw jaqontäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax chhuxriñchjasïna kunawsatix SEALs ukanakax SAS ukat SPEAR ukanakamp mä cabeza nuclear sarnaqir jak"an nuwasipkäna, kuna ch"axwäwis akat sipans juk"amp jan walt"ayaspa jan ukax juk"amp jiwayirïspa sasaw jiskt"asitayna. Uka aruskipt"ir jaqit mä qawqha arunakax chiqpachapuniw ukax lurasispa sasaw satayna.
  
  Kimsa camionanakax suxta armas nucleares aptʼataw mä pachpa horasan persiana de rodillos punkunakat pʼakjapxäna. Ch"iyjat punkunakax chhaqtxäna ukhax metalat lurat metrallanakax taqi chiqanw t"ijtäna. Camionanakaw uka chiqat pasapxäna. Uka chachanakajj camionanakaruw atacjjapjjäna, manqhar jaltapjjäna, jankʼakiw jukʼamp jayarstʼapjjani sasaw amuyapjjäna. Jichhax Drakex pä chino pallapallanakaruw uka jak"an t"ijtir uñjäna. Plataforman qheparäna ukat Alicia ukat May jilatarojj mä jukʼa jayaruw uñjäna, jupanakajj mä lawat lurat soporte qhepäjjaruw imantatäsipkäna. Bomba nuclear ukax oraqpachan jach"a p"iyanakat maynïr ch"allt"asaw jaltxatayna.
  
  Drake chachajj walpun chhuxriñchjasïna. Uka jachʼa jachʼa armatï samarañ utanakapat mistjjaspa ukat correanakap pʼakjaspa ukhajja, taqeniw jan walin uñjasipjjaspäna.
  
  Jupanakax uru qhanaruw mistuwayapxäna ukat jank"akiw sarxapxäna. Pä tunka millas sapa hora, ukat kimsa tunka, kimsa plataformanakax jakañkamaw arnaqasipxäna, kunawsatix auto apnaqirinakax gas pedal ukar takt"apkäna ukhaxa. Nayraqatax mä jach"a jist"arat thakhiw utjäna, niya chiqaw base ukan mistuñapkamax utjäna, niya pä kilómetros ukch"a jayankänwa. Jichhax maynit maynikam jak"achasipxatapatxa, Drakex camionapat Dahl-an camionaparuw uñch"ukispäna, ukatx Kinimaka-ruw uñch"ukispäna. Jach"a, sarnaqir misil nuclear ukanaka uñjasa, jaqinakax lado lado nuwasipxi, jaqinakax pistolanakampi, cuchillonakampi ukat puñchunakampiw jaquqanipxi, jaqinakarux jaqunukutaw uñjasiwayi, janiw mä cuarto churatäkiti, thakhix kurvatäna ukat kimsa camionanakax mä turno ukan mayjt"ayat uñjasipxäna, ukax juparux muspharayäna ukatsti ukax mä juk"a pachanakanwa. Ukajj qollqe munañampi nuwasiñampi mä bedlam ukhamänwa, Infiernoruw mä jukʼa uñachtʼayäna.
  
  Ukampis jichhajj taqe chuymapajj sellonakaruw uñchʼukisjjäna.
  
  Pusi ch"amani, jupanakax nayraqat SAS ukarux atacapxäna, mayniruw jan kuna jan walt"awimp jiwayapxäna. Británicos jupanakax tantachasipxäna ukat kutt"ayapxäna, SEALs ukanakarux imantasipxañapatakiw wayt"apxäna. Pusi jaqinakax camionanak qhipäxaruw tʼijtapxäna, uka camionanakar jaltañ suytʼasa. SAS Comandante, Cambridge, jupax mä Navy SEAL ukampiw amparamp amparamp nuwasïna ukatx panpachaniw ch"axwapxäna. Mai ukat Alicia jupanakax guardianakampi nuwasiñampiw ch"amachasipxäna ukat cuerpo a cuerpo ukan mä jist"arañ jikxatañatakiw ch"amachasipxäna.
  
  Drake jupax SEAL ukan equipo p"iqinchiripampiw uñkatasïna. "Kunata?" - sasaw jiskt"äna.
  
  "Jan jiskt"asimti" sasaw uka jaqix qhuru arumpi Drake-r jak"achasïna. Uka chʼaxwäwinakax chiqapa ukat jan iyawsañjam chʼamapunïnwa, jupan jawqʼjataparux wali uñtasitänwa. Jupax jark"antawayiwa, uka bloquenakan llakip amuyasïna ukat kutt"ayarakïnwa. Jupax wali ch"amampiw kayump takt"äna. Mayni jaqina amparapanxa mä cuchillo uñstäna. Drake jupax uka ch"axwawix jupan ch"axwawipampiw jark"aqasïna, panpacha armanakap mä chiqar jaquntasaw camionat jayarst"awayxäna.
  
  "Kunata?" - sasaw mayamp säna.
  
  "Jumax tornillo lurawaytaxa. Jumampi ukat equipomampi" sasa.
  
  "Kunjama?" - Jiskt"ata. Drake jupax mä juk"a chiqawj jikxatañatakix qhipäxar kutt"awayxäna.
  
  "¿Ukat ¿kunatsa uka jan wali jaqinakax jiwayañ munapxistaspa?" -sasawa Aliciaxa uka jaqi qhipäxaru uñstäna.
  
  Jupajj mä ratukiw jawqʼjäna, templonwa jawqʼjäna. Drake jupax riñonanakaparuw ch"allt"äna ukat jaquqanitap uñjarakïna. Alicia kullakajj kayup ajanupar kuyntʼayäna. Mayacht"asisaw juparux jaquntapxäna, muyuntasa, qutaruw jaquntapxäna.
  
  Thakhixa nayraqataru jach"aptayasïna.
  
  Mai kullakajj pä guardiaruw khitäna. Yaqha SAS chachax jiwayataw uñjasiwayi, jichhax británicos ukat estadounidenses ukanakax mä kipka ch"amanïpxiwa. Kimsa contra kimsa. Drake chachajja, nayrajj uñjkäna uka pä chino jaqenakaruw bomba nuclear patjjar arañanakar uñtat jalnaqir uñjäna.
  
  "¡Aka uñtam!"
  
  Sinti qhipäxiwa. Jupanakaruw liwxatapxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl jupax yatïna, chiqpachanx Rumania markaruw sarasipkäna. Ukajj wali sumapunïnwa. Chika hora autot sarañaw janïr purinkipan jiwayaspäna.
  
  Jupax chinonakampi ukat guardianakampiw nuwasïna, qhipäxar jaquntäna ukat salt"asis jikxatäna, juk"amp munapxäna. Chino jaqinakax jark"aqasiñanakapat jithiqtapxäna, wali ch"amampiw jawq"japxäna ukat niyaw pä kutiw wali axsarkañ cuchillonakapamp ch"akkatapxäna. Jukʼamp guardianakaw jupar muyuntapjjäna. Hayden jilatajj camionat jaqunukuñaruw purtʼasïna, ukhamatwa jukʼamp jiskʼachasiñapäna.
  
  Qhepäjjatjja, Kenzi kullakajj qhep qhepa uñisirinakaparuw uñjäna. Maquinax ch"usawa, wilax katanat ch"allt"asiskäna. Plataformat kuttʼasaw jalnaqäna, jichhajj nayranakap jiskʼaptayasïna, kunattejj pä chino jaqenakajj cuchillonak tʼijtʼasaw jupar jakʼachasipkäna. Jupax contraw arsüna, sarnaqasaw sarnaqäna. Jupanakajj armanak apsupjjäna. Jupax ajanunakaparuw jaquntasïna, jupanakar muspharayasa. Uka disparojj amparap manqhat pasawayjjäna, mä bomba nuclear ukan jalnaqäna. Jupajj mä waynan jakʼapanwa jikjjatasïna, jupajj ajanupar pistolampiw uñachtʼayasïna.
  
  "Shit" sasaw sapxi.
  
  Uka thakikiw patat sartañapäna. Pistola kattʼat amparapampiw kayump taktʼäna, ukat tʼijtʼañapatakiw khitäna, ukat uka soporteruw arma nuclear ukan conchapar makatäna. Uka patat purisajj uka patat mä llampʼu kurvakïtap amuyasïna, ukampis equilibrio lurañajj jan walipunïnwa. Jan ukasti, mä bomba nuclear sat bombampiw quntʼasïna, ukat mä katana aptʼataw quntʼasïna.
  
  "¡Jutam ukat fucking irpapxita!" - sasaw jach"at arsüna. "Jumatï atrevista" sasa.
  
  Jupanakax jank"akiw sartapxäna, wali suma equilibrado. Kenzix cabeza de guerra patxan sayt"atäskäna, espadap muytayasa, kunawsatix cuchillonakamp atacapxäna. Huelga ukat swing ukanak luraña. Jupax contraw säna, ukampis jupanakax wila apsupxäna. Jupajj uka coheteruw chʼalljjtäna. Uka camionajj kimsa tunka kilometronakwa sapa horajj khathattʼaskäna. Chino jaqinakax wali jach"a gradoruw yatintapxi. Kenzix janiw equilibriop apt"asxänti, liwxatasinx wasitatw cohete ukar jaquntatäna.
  
  "Saram".
  
  Mä thayajj ñikʼutap taypinwa thaytʼanïna, congelador ukham thaya. Uka cuchillojj juparuw jaquqanïna. Ukat katanax mayni amparaparuw mayjt"ayäna, amparanakapamp muñecapat katthapisinx wali ch"amampiw ladopar liwxatäna. Muñecax p"akjataw ukat cuchillox jaquqaniwayi. Ukat cuerpop ukham tʼijtʼayasajj nayraqat pʼeqep tʼijtʼir uñjäna. Payïr jaqix niyaw atacatayna. Kenzix katanax ch"iqa amparaparuw kutt"ayäna ukat chiqapuniw uka chiqar ch"allt"äna. Mä juk"a pachax liwxatasïna janïr Kenzix mä chiqar jaquntañkama.
  
  Ukat bomba nuclear patxan quntʼasitapat alayaruw uñtäna, katanapan cuchillapax alayax nuwasir jaqinakaruw wila chʼallxtayäna.
  
  "Pä chino jiwayataw uñjasiwayi. Kimsax sarxapxänwa -sasa.
  
  Aliciax atipt"at camionapat uñkatasïna, cabeza de guerra patxan nuwasiñ uñch"ukiskäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj wali suma uñnaqtʼanïnwa. "Chiqpachansa, erección usunïtwa sasaw iyawstxa".
  
  Dahl chachajj pachpa camionapatwa jupar uñkatäna. "Nayax pachparaki".
  
  Ukampis uka qhepatjja, cabeza de guerrajj sarnaqañwa qalltäna.
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Dahl jupax jank"akiw mayjt"äwip amuyasïna, pä correanak jist"arañ atipkäna ukanakax thayampiw liwxataskir uñjäna, ukatx kimsïr correas ukanakax uraqpachan juk"amp loco caucho ukar uñtataw jaljtasïna, carga nuclear ukat plataforma manqharux wali colerat ch"allt"asïna. Nayrïr ch"aman lunge ukampix guardiarux purakaparuw ch"allt"äna, ukatw t"ijtäna, amparanakap akimbo, chiqaw camionan ladopat ukat jupan jak"apan sarnaqir jaqin qhipäx llantanakaparux punto-blank ch"allt"äna. Dahl jupax uka resultado uñjasax chuym ch"allxtayäna.
  
  Uka bomba nuclear sat bombajj wasitatwa sartjjäna. Dal jupax mä wila ch"amakaw jupar saraqanitap amuyasïna, kunawsatix Kenzix patat ch"axwaskäna ukat Hayden jupax chiqak ch"amap manqhan ch"axwäna, janiw kunas jutïrin utjkani ukx amuyaskänti. Jupax arnaqasïna ukat arnaqasïna, ukampis inamayakïkänti. Llantanakan wararitapa, arnaqasitanakapa, nuwasiñatakix concentración ukax wakisi; taqi ukanakax ist"añaparuw jark"äna. Jupax yatiyiriruw jaltawayxäna.
  
  "Unxtayaña." ¡Uka bomba nuclear niyaw phallañampïski!"
  
  Kenzi kullakajj uñchʼukiskäna. -¿Kawkirus sarañaxa? ¿Ukat sartañ sañti munta?"
  
  "¡Janiwa!"
  
  Atar tukuyatatxa, sueco jaqix Hayden jak"aruw loco ukham t"ijtäna ukat proyectil ukan jan iyawsañjam masaparuw amparapamp ch"allxtayäna. "¡Mä bomba nuclear ukaw jaquqaniski!"
  
  Hayden jilatajj jankʼakiw liwjjatäna, ukat guardiajj ukhamarakiw liwjjatäna. Uka cabeza de guerrajj yaqha centimetroruw sarjjäna. Dahl jupax sapa onza ch"amampiw apthapitayna, sapa muskulupax arnaqasïna.
  
  Jupan jakʼapanjja, mä jachʼa thuqtʼäwiw istʼasïna.
  
  Ukax mä juk"akiwa.
  
  Ukampis Kenzi satänwa, wali katana katjjarutänwa ukat ajanupanjja sarcástico jachaqtʼasirakïnwa. "Maldita, jumax mä loco fucking heroe ukhamakïtawa. ¿Chiqapunit mä segunda kutis akax katxaruñjamäspa sasin amuyta?"
  
  "Um, janiwa. Janiw chiqäkiti" sasa.
  
  "Ukatxa yaqha chiqar sarxapxam."
  
  Uka loco sueco jaqix chiqaparuw bucearïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake ukat Alicia jupanakax mä segundos uka espectáculo ukan chikancht"asiñatakikiw atipjapxäna.
  
  "¿Kunsa Dal chachajj luraski?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna. "¿Mä maldito bomba nuclear ukar jampʼattʼasiski?"
  
  "Jan loqhe jaqëmti" sasaw Drakex p"iqip ch"allxtayasïna. "Qhanaw jupax jamp"att"asiski."
  
  Ukat Drake jupax SAS waynanakar yanapt"añatakiw ladopar jaltawayxäna, ukat SEAL uka waynat apsuwayxäna ukat bomba nuclear manqhar jaquntäna. Uka jaqin taqpach janchipax khathatitaynawa. Jupanakax ch"axwawinakampiw mayjt"asipxäna, ukatx SELLO ukax jan amuyt"asisaw ikiskäna, ajanupax alayaru, ukampis jakaskakiwa. Drake chachajj ukham jaytañwa amtäna.
  
  Yaqha SEAL jiwata, ukatx mä SAS pallapallaw jiwata, panpachaniw jak"at cuchillomp jawq"jata. Cambridge ukat waynax taqpach qhiparapxiwa. Jupanakax Drake jupamp chikaw qhipa SEAL ukamp nuwasipxatayna. Uka pachparakiw Alicia ukat May jilatanakajj jupanakamp chiktʼasipjjäna. Camionajj laqʼa thakinwa thuqtʼasïna, mä kutiw vecinopar chʼalljjtäna ukat sarawayjjänwa. Uka ch"axwawix Dahl ukan bomba nuclear ukarux jach"a yanapt"awinakapar chint"asaw suma sayt"ayañatak jaytawayi. Kimsa autonakax mayakïkaspas ukhamaw mistuñ punku p"akjasipxäna ukat sarasipkakïnwa, Rumania tuqiruw sarapxäna. Uka acero ukat hormigón ukanakax qʼala tʼunjatäxänwa, nayraqatar qhipäxar chʼiyjatäxänwa. Uka tiempotakejja, helicópteronakajj sartasipjjänwa ukat camionanak jakʼanwa tʼijtjjapjjarakïna, ukat jachʼa artillería aptʼat chachanakajj punkunakat jaqoqtasaw auto apnaqerinakar uñchʼukipjjäna.
  
  Drake jupax SEAL ukar ataque ukarux sayt"ayawayiwa. "Suyaña. Jumax fuerzas especiales ukan pallapallapawa. América markankir warminaka. ¿Kunatsa jiwayañ munapxista?"
  
  Chiqansa, janipuniw jaysäwip suykänti, ukampis uka jaqix nuwasaw jaysäna. Jupax Cambridge uksat apsuwayxatayna ukatx Drake uksaruw tukuyatayna. SAS waynax jupan lakaparuw jaquntatäna. SEAL ukax qhuru ukat jan khuyapt"ayasiripunïnwa, mä ch"axwäwit mä ch"axwäwiruw t"unjäna. Ukampis uka qhepatjja, Mai kullakajj jupar uñkatañatakiw kuttʼjjäna.
  
  Llatunk segundonakax pasawayxänwa ukat nuwasiñax tukusxänwa. Mä kutimpiw jakkir jaytawayapjjäna, mä montón ukham jachtʼasisaw jan armani.
  
  Drake chachajj Cambridge markaruw kuttʼäna. "Mayor, yanaptʼatamat wal yuspärapjjta uk janiw qhanañchirjamäkti. Nayax wali llakistwa markaman chhaqhatapata. Ukampis achiktʼasipxsmawa, munapxsta ukhaxa, uka jaqinakar jakkir jaytapxam, kamachinak phuqañakiw utjäna" sasa.
  
  Uka pä sellonakajj qhespipkäna ukanakajja, muspharata ukat inas muspharapjjäna.
  
  Cambridge kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Nayax amuyasta ukat jumamp chika, Drake. Uka uru tukuyarojja, taqeniw peón ukhamätanjja" sasa.
  
  Drake jupax mä ñik"ut ch"allxtayäna. "Walikiwa, janiw juk"ampi. Gobierno estadounidense ukax jiwayañ munapxitu. Janiw nayajj uka toqet kuttʼañsa uñjkti" sasa.
  
  Cambridge kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Qhispiyasipxam" sasa.
  
  Drake jilatajj wali llakitaw jachaqtʼasïna. "Chuymajatjam mä jaqe. Jumampi jikisiñajj wali kusiskañänwa, mayor Cambridge" sasa.
  
  "Ukat juma, Matt Drake."
  
  Mai ukat Alicia kullakaruw p"iqip ch"allxtayäna, ukat wali amuyumpiw camionan qhipäxapar saräna. Drake jupax sarxatapat uñjäna, uka pachparakiw cabeza de guerran jan ch"amanïtapat uñakipt"äna. Taqi kunas wali suma uñnaqt"anïnwa.
  
  "¿Kuttʼanipjjani espada aptʼasipjjañap yattati?" Alicia kullakajj juparuw chʼamañchtʼäna.
  
  "Jïsa, ukampis ¿kunsa yattati? Nayax janiw mä fuck churkti. Marte sat planetan espadapajj jiwasan jan waltʼäwinakasat sipansa jukʼamp jiskʼakiwa" sasa. Jupax conexión ukarux jist"arawayiwa. "¿Hayden sat chachajj? ¿Qhawqha jayansa? ¿Kunjamsa ukan sarnaqaskta?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Walikiwa" sasa. "Chinonakat qhipïrix jichhakiw jaltxawayxi. Nayax ch"uqi laykukiw saraskta" sasa.
  
  Kenzi kullakajj wali jachʼat arsüna. "Janiwa, luraskir uñjapxituwa."
  
  "¿Janit taqinixa?" Drake jilatajj jachaqtʼasïna. "Janiw mä juk"a pachatakix aka uñjañ armaskäti."
  
  Alicia kullakajj amparapampiw mä cuadrado jawqʼjäna. "Chill out, pallapalla. Jutïr kutin kayunakajar mä bomba nuclear uchañ munapjjäta" sasa.
  
  "Janiwa, jan llakisimti" sasaw Drakex maysar kutt"awayxäna. "Qhipüruw jumatak lurä" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Helicópteros ukanakax jisk"achapxäna, ajjsarayapxäna ukat conductoranakarux autonakap juk"amp juk"amp jan walt"ayañatak amuyt"ayapxäna. Chiqansa, qalltanxa janiw sumäkänti, ukampis maynix parabrisas ukanakat maynïr jachʼa calibre bala uchatayna ukhaxa, jan llamktʼañjamäkaspas ukham amuyir jaqinakax mä akatjamat pächasiñ qalltapxäna. Kimsa minuto qhepatjja, camionanakajj jukʼampiw jukʼaptjjäna, ventananakat amparanakapaw mistunïna ukat taqe autonakajj saytʼjjänwa.
  
  Drake chachajj wasitatwa equilibriop jikjjatäna, sapa kuti liwjjatañatakisa ukat nayrar sartañatakisa yatitawa. Jupax uraqiruw jaltawayxäna, sistema de comunicación ukax mä akatjamat jakañar puritap amuyasïna, jichhax pilotonakaparux wali sum uñjaskäna.
  
  Uka yatiyiritxa janiwa kuna arusa ist"askänti. Washington, aka kutix amukiw qhiparäna.
  
  Uka equipox auriculares ukanakap t"unjasax tantachasipxäna. Kimsa misil barconakar uñtataw mä chʼuxña qullun quntʼasipxäna, ukat kunsa akapachasa ukat jukʼamp jan wali jaqinakax jupanakar jaquntapxaspa sasaw jisktʼasipxäna.
  
  Drake jilatajj uka pilotoruw uñtäna. "¿Rumania markar avionat apayapxitasmati?"
  
  Aka jaqen nayranakapajj janipuniw aynachtʼkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Chiqansa" sasa. "Kunatsa jan ukhamäki uk janiw amuykti. Kunjamakitix armas nucleares ukanakax ukaruw apayapxi, ukax base ukan imatäñapataki. Jiwasajj mä ventajanïñäniwa" sasa.
  
  Mayacht"asisaw yaqha ch"axwäw chiqat sarxapxäna.
  
  Mayacht"asisaw ch"aman qhiparapxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä qawqha horanak qhepatjja, uka equipojj Rumania markan seguro utapat mistusaw Transilvania markar sarañatak mä autobus ukar mantapjjäna, ukat Castillo de Bran jakʼanwa sarapjjäna, uka autojj conde Drácula sat chachan jakañ utapawa sasaw sapjje. Aka chiqanx jach"a quqanaka ukat jach"a qullunak taypinx mä ch"amaka, llamp"u qurpachasiñ uta jikxatapxatayna ukat ukanw qamasipxatayna. Uka qhananakax ch"amakt"atäxänwa. Jichhax uka equipox seguridad utat apsut civil isimp isthapt"ataw jikxatasipxäna, ukatx kuna armas ukat municiones ukanak apt"asipkaspa ukakiw apt"asipxäna, ukhamarak mä suma qullqi imañ caja fuerte ukanx Yorgi jupax apt"atarakïnwa. Jupanakajj janiw pasaportenïpkänti, janirakiw documentonakanïpkänti, janirakiw tarjeta de identificación ukanipkänti.
  
  Mä cuartoruw tantachasipjjäna. Tunka jaqi, janiwa kuna conexión utjkiti. Tunka jaqinakaw gobierno estadounidense uksat jaltxapxi, janiw khitirus atinisipkaspati. Janiw mä qhana chiqar kutt"añax utjkiti. Janiw juk"amp LANZA ukat juk"amp jamasat base. Pentágono uksanx janiw oficinax utjkänti, Washington markanx janiw mä utas utjkänti. Kunjam familianïpjjäna ukajj janiw permisot sipansa jukʼampïkänti. Contactonakax apnaqapxaspän ukax jan walt"ayataw uñjasispa.
  
  Taqi uraqpachax mayjt"awayiwa mä jan uñt"at, jan amuyt"kay orden poder ejecutivo ukan utjatapata.
  
  -¿Kunas jutïrin utjani? Smith jilatajj nayraqatwa uka jan waltʼäw uñstayäna, uka jan sum qhantʼat cuartoruw arupajj jiskʼakïna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Nayraqatajj misión tukuyapjjta. "Orden del Última Juicio ukax pusi axsarkañ armanak imantasaw akapach tukjañ munäna. Ch"axwäwi, Aníbal ukar yuspajarañaw, jupax mä jach"a armapunïnwa. Genghis Khan jupan yanapt"apampiw atipt"añaxa, ukax código clave ukawa, ukax t"unjatawa. Mach"a pacha, Geronimo tuqi, ukax mä arma biológica ukhamänwa. Ukat qhiparusti, Jiwaña, Attila tuqi, jupax suxta cabezas nucleares ukanïnwa. Uka armanakax mayacht"asisaw jiwasan markasarux kunjamtï yattan ukhamarjam t"unjañaru ukhamarak jan walt"awinakar jisk"achaspa. Nayax amuyta, jan axsarasaw uka jan walt"äw neutralizapxta sasin sapxsnawa".
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Mä sapa suelto tukusiñajj Marte sat espadakiwa" sasa. "Jichhax chino jan ukax británico ukanakan amparapankiwa."
  
  "Chiqpachans jiwasax utjañap suyt"askta", sasaw Drakex arsuwiyi. "SAS ukax ukan qhispiyapxitu ukat mä qawqha suma jaqinak chhaqhayawayapxitu. Cambridge markax janiw tuqinuqatäkaniti sasaw suyt"askta".
  
  "Nayraru sartaña..." sasaw Dahl chachajj säna. "Jiwasax janiw sapakix uk lurañjamäkiti. Nayraqatxa, ¿kunsa jichhax lurañäni? Ukat payïristi, ¿khitirus uka lurañatak yanaptʼañapatak confiysna?"
  
  "Walikiwa, nayraqatax kunas estadounidenses ukanakarux jiwasanakar kutkatasiñapatak yanapt"awayi uk yatxatañäni", sasaw Hayden jupax saraki. "Nayax amuyta Perú markan operación ukat... yaqhanak... ukax lurasiwayi. ¿Mä qhawqha chʼamani jaqenakakiw jiwasa contra saytʼasi? ¿Mä t"aqa t"aqa tamax mayninakar ch"amanchaski? Janiw mä segundos iyaw sañjamäkiti Coburn ukax sancionaspawa".
  
  "¿Presidentempi jamasat aruskipt"añasa sasktati?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  Hayden jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Kunats janixa?"
  
  "Ukat mä t"aqa t"aqa tamax ukhamächi ukhaxa", sasaw Dahl jupax saraki. "Jupanakar tʼunjtanjja."
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jakaskakiwa" sasa. "Ukat qhispiñatakix uñisirinakasar jakkir katjañawa".
  
  Ekipox mä jach"a cuartoruw kunayman chiqanakan qunt"asipxäna, cortinanakax wali ch"amampiw dibujatäna, jan mantañjam arumat jark"aqañataki. Rumania manqhanjja, parltʼasipjjäna. Amtatäxiwa. Mä qhawqha tiempotjja, yänakanïpjjatap qhan amuyasïna, ukampis uka yänakajj jukʼakïnwa. Drake chachajj mä amparapampiw jupanakar jaktʼaspäna.
  
  -¿Kawkirus sarañaxa? Kenzix katanap wali katxarusaw jiskt"äna, cuchillax ch"amakt"at qhanan q"añuchañapatakiw jaytäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Nayrar sartam" sasa. "Sapa kutiw nayrar sartasipkta".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Kunapachas saytʼañäni ukhajja. "Jiwañasawa" sasa.
  
  Alicia kullakajj Drake jilatan amparapampiw katthapïna. "Ukat tʼijtʼañ urunakajajj tukusjjewa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Akajj mayjawa" sasa. "Chiqansa jumax uk yattawa. P'ampachawi."
  
  -Taqi kunasa wali sumawa -sasa. Silly ukampis wali munatawa. Qhiparusti, akax nayan kastajawa sasaw amuyasta" sasa.
  
  "¿Ukax tʼijtxapxta sañti munpacha?" sasaw Kenzi kullakajj jisktʼäna. "Kunattejj taqe ukanakat jitheqtañ wal munta" sasa.
  
  "Uka tuqitxa askichañäni". Dahl sat chachajj jupar jakʼachasïna. -Nayaxa arsuwayapxsmawa -sasa. Nayax wawanakax utjaraktwa, jan armasimti. Jupanakatak kunsa atipjarakïwa" sasa.
  
  "Janiw warmimat arsktati."
  
  Dahl chachajj uñchʼukiskäna ukat sillunakapar kuttʼasaw qontʼasïna, amuytʼasa. Drake jupax Kensi juparux mä juk"a jak"achasir uñjäna, jach"a sueco ukar. Ukat amuyunakapat apsusaw cuarto muytasajj uñchʼukïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Qharürojj yaqha uruwa" sasa. "¿Kawkirus nayraqat sarañ munta?"
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  Armagedón jakʼankjjänwa
  
  
  NAYRÏR JALJA
  
  
  Julian Marsh jupax nayratpachaw mayj mayj saminakan jaqipäna. Mä ladopax ch"iyarawa, mayni ladopax ch"iyarawa... ad infinitum. Muspharkañawa, janipuniw kunats mayninakat sipan mä juk"a mayjt"at evolucionawayi ukxat kuna interes uñacht"ayawaykiti, ukampirus katuqawayiwa, ukampiw jakañ yatiqawayi, kusist"awayiwa. Taqi tuqitxa ukax juparux mä yäruw tukuyäna; ukax expresivo nayranaka ukat salt-y-pimienta ñik"ut qhipäxan maquinaciones ukanakat uñch"ukiñat apaqäna. Marzo phaxsinx sapa kutiw wali askipunïnwa - mä thakhin jan ukax yaqha tuqit.
  
  Manqhanxa wasitatwa yaqha jaqir tukuwayxäna. Manqhankir amuyupax mä núcleo ukar uñt"ayäna. Aka phaxsinx pithianonakan amtapawa, jan ukax juk"ampirus kunatix jupanakat qhiparki ukax utjawayiwa. Mä jan uñtʼat grupow jupar chuym chʼalljjtayäna ukat qhepatjja, jakʼapanwa chhaqtawayjjäna. Tyler Webb jupax mä mega-stalker psicópata ukhamaw juk"ampi, cabalista irpirit sipansa. Ukampis Marsh jupax sapak sarañax wali askiwa, diseños personales, excéntricos ukanakaw lurasïna. Zoe Shears ukat taqinimp secta taypin wali ch"amanchasirinakamp infiernoruw puri, ukat Nicholas Bell jupamp juk"amp manqhan infiernoruw puri. Esposados ukat waterboards ukanakamp chint"ata, janiw pächasiñakiti, nayrir lurañ utan irnaqirix taqi kuns autoridadanakaruw uñacht"ayaspa, ukhamat mä juk"a sentenciapat qhispiyasiñataki.
  
  Marsh jupatakix jutïr pachax wali sumaw uñtasïna, mä juk"a tinte ukampis. Sapa sarnaqäwinxa pä tuqitwa utjäna, ukat jupax wali pä tuqitwa sarnaqäna. Jan wali Ramses Bazaar ukan llakit sarxapxta - chiqpachans pabellones ukanakax taqi luqtawinakapampix wali askiwa - marzo phaxsinx mä helicóptero ch"amaka color ukan yanapt"apampiw alaxpachar sarawayi. Ukat jankʼakiw sarjjäna, ukat jankʼakiw kuna machaq aventuratï jutïrin utjañapäkäna ukaruw chuym churäna.
  
  NUEVA YORK markanwa.
  
  Marsh chachajj uka aparatojj ladopanwa yantʼäna, jakʼachasïna, kuntï uñjkäna uk janiw sum yatkänti, ukampis kuntï lurañjamäki ukaruw confiyäna. Aka wawax negociación ukan nayrïr herramientapänwa. Jach"a tatax absoluta convicción ukaniwa. ¿Khitis mä bomba nuclear ukamp chʼaxwaspa? Marsh chachajj uka aparato sapakiw jaytäna, anqäjjankir mochilap uñakipasa ukat jachʼa marcopar mantañatakejj hombronakapan correanakap jistʼararakïna. Chiqansa, uka yäx yantʼanak lurañapawa ukat chiqati janicha uk qhanañchañapawa. Chiqansa, jila parte bombanakax kuntï jan ukhamäki ukar uñtasit phayasipxaspänwa, mä arunxa, phayañax wali askïspa ukhaxa. Ukhamatwa Casa Blanca ukankirinakax qunqurt"asipxañapäna.
  
  Riesgo, mä ladopax sänwa. Riesgonïñawa.
  
  Ukampis ¡kusisiña! maynïristi wali chʼamampiw säna. Ukat mä juk"a radiación ukamp veneno churañax wali askiwa, ukatakix.
  
  Marzox jupa pachpaw larusitayna. Ukham jan wali jaqi. Ukampis uka mini Geiger contador jupax apankäna ukax amukiw qhiparäna, ukax bravado ukaruw juk"amp ch"amanchawayi.
  
  Ukampis chiqpachanxa, avionat sarañax janiw jupan yänakapäkänti. Jïsa, kusisiñaw utjäna, ukampis junt"u jiwañax utjarakïnwa - ukat jichhax chiqpachans ukax janiw juparux gustkänti. Inas yaqha pachax utjchispa. Marsh jupax walja t"aqhisiñ horanakaw aka misión amtañatak sarnaqäna, taqi thakhinak chiqaparu ukat jan kuna jan walt"äwinakax utjañapataki, ukampirus kawkir chiqanakans sayt"añapa uk uñjasax uka amuyt"awix niyas larusiñatakïnwa.
  
  Jichhax mä uñacht"äwimp amuyt"añäni. Jupanakax Colombia markar sarañ thakin Amazonas quqan ch"allap manqhar sarasipkäna. Mä chachaw jupar suyt"askäna - mä jaqit sipans juk"ampi, chiqans, ukat Marsh jupax janq"u isimp isthapt"asipxañapatakiw ch"amanchawayi. Mä jisk"a concesión ukhama, ukampis Pithia ukatakix wali wakiskiriwa.
  
  ¿Jichhax akax taqpach ukhamäpachati?
  
  Marsh jilatajj wali jachʼat larusitayna, ukatwa helicóptero apnaqerejj alarma uñkatasïna.
  
  -¿Taqi kunas walikïskiti? - -sasawa mä jisk"a jaqixa ch"akhanakampi jiskt"äna.
  
  "Walikiwa, ukax kuntï amuykta ukarjamaw lurasini." Marzo phaxsinxa larusitaynawa. "Ukat ¿qhawqha amuyunakas jumatakix utji? Mä jaqit sipansa jukʼamp kusistʼañaw jukʼamp askixa. Juma?"
  
  Pilotojj jan amuytʼkañ kuns arsüna, ukatwa kuttʼjjäna. Marzojj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Jan jariqat jaqinakax yatipxaspän kuna ch"amanakas jupanakan manqhan jalnaqapxi, patat jalnaqapxi ukat liwxatapxi, jan yäqasa jan ukax jan ist"asa kuna jan walt"awinaktix lurapki ukanakxa.
  
  Marsh jupax akham uñacht"äwinak uñch"ukiskäna, Estados Unidos markar mantañax aka chiqax chiqati janicha uk millón kutiw jiskt"asïna. Kunawsatix ukaruw purintäna, pä chiqpach amtawikiw utjäna - Canadá tuqi jan ukax México tuqi. Qhipa markax Amazonas uksaruw juk"amp jak"achasïna ukatx corrupción ukamp phuqhantatänwa; jam-packed jaqinakamp, jupanakax qullqi churatäspawa yanapt"añataki ukhamarak lakap jist"antañataki. Canadá markax Marsh ukham jaqinakatakix mä qawqha jan kuna jan walt"äwinakax utjki ukanak uñacht"ayäna, ukampis janiw ukax wakiskirïkänti ukat janiw Sudamérica uksan kunayman yänakampi chikachasiñatakis jak"achasipkänti. Kunjamakitix monotono paisaje ukax alayax uñstaskakïnwa, Marsh jupax amuyunakaparux sarnaqir jikxatäna.
  
  Uka waynajj wali suma cargonwa jilsuwayi, lakapanjja, qollqe cucharat sipansa jukʼampiw jilsuwayi; juk"ampirus mä ch"aman quri barra ukar uñtasitawa. Suma yatiqañ utanaka ukat wali suma yatichirinakax -"suma" "wali munat" sasin liyt"apxirïna, Marsh jupax chiqa thakinjam sarañ yant"apxäna , ukampis janiw atipkänti, inas mä normal escuelan qhiparañax yanapt"chispa, ukampis awk taykapax qamirïpxänwa pilares Sociedad del Sur ukat chiqpachanx wali jayanïnwa.Marsh jupax uywatanakan uywataw uñjasiwayi ukat awk taykaparux jilpachax manq"añ pachan ukhamarak luxus recepciones ukanakan uñjäna, ukanx jan parlañapatakiw kamachipxäna.Sapa kutiw awkipan critica uñkatata, jupax asegurado comportamiento impecable. Ukat sapa kutiw juchañchata jachaqt"asitapax mä taykax yuqapax jan munasiñampi ukat sapaki jilsutap yatïna, ukampis janiw kunjamatsa ch"axwañatak apanirjamäkänti.Ukat ukhamat Julian Marsh jupax jilsuwayi, jilxattawayi, ukat kuntix awkipax qhanan "a jan uñtʼat wayna" sasa.
  
  Pilotojj arsüna, ukat Marsh chachajj janiw kuns istʼkänti. "¿Mayamp sasmati?"
  
  "Cali markaruw jak"achasipxta, tata. Colombia markanxa".
  
  Marsh jupax qunt"asisaw machaq uñacht"äwix alayax uñstaski uk uñjäna. Cali markax América uksanx wali ch"axwañ markanakat maynïr uñt"atawa, ukat Cartel de Cali ukan utapawa, uraqpachanx cocaína ukx juk"amp jach"a aljirinakapat maynïriwa. Kawkïr ordinario urus Marsh ukham jaqix jakäwip amparapar katuyasirïna, El Calvario markan qhipa callinakapan sarnaqirïna, ukanx ragamuffins ukanakax callinakaruw q"añut thaqhapxirïna ukat flophouses ukan ikipxirïna, ukanx uka markankirinakax "zona de tolerancia" ukham sutinchatätapatw t"aqhisipxäna. permitiendo drogas de consumo comercial ukat sexo ukax jilxattaspawa mä jisk"a intervención policial ukampi.
  
  Marsh chachajja, aka cheqajj jupataki ukat bomba nuclear ukan utjatap yatïna.
  
  Qunt"atäkasinx pilotox Marsh-arux mä gris camioneta uñacht"ayäna, ukanx kimsa jach"a lik"i jaqinakaw qunt"asipxäna, thaya, jiwat nayrani ukat jan uñnaqani ajanunaka. Qhanpachanx armas de fuego apt"ataw Marsh juparux mä juk"a aruntt"asis camionar irpapxäna. Ukatx q"uma, ch"axwañ callinakan, q"añut lurat edificionaka ukat oxidado toldos ukanakanw autopamp sarapxäna, yatichat nayraparux yaqha yaqha uraqpachar uñjañ uñacht"ayapxäna, mä chiqaw kawkhantix mä chiqax jaqinakax mä ch"usawjat yaqha ch"usawjaruw "unuqt"apxäna", jan wiñayatak utanïñapataki. Marzo phaxsinx mä juk"a qhipäxar kutt"awayxäna, kunatix janiw kunas qhipat paskatayna uk yatisa. Ukampirus uka sayt"awinakax wakisïnwa, jupax armas nucleares ukanakax EE.UU. Ukat chiqansa, Marsh chachax kunjamtï lurirjamäki ukhamarjamaw neutral uñnaqäna, mä qhawqha kʼarinak lurañampiw kunayman saminakan manganakaparux uñachtʼayarakïna.
  
  Autojj mä qhawqha nieblampi chʼoqantat qollunak taypinwa jalnaqäna, qhepatjja, asfaltat autot mantañ thakiruw tukuwayjjäna, nayraqatapanjja mä jachʼa, amuki utaw utjäna. Uka thakhix amukiw lurasïna, ukampis jichhax mä guardiax jan jaytjasaw Marsh tuqir uñtäna.
  
  "Jiwasax akanktanwa".
  
  "Ukhampuni. Ukampis ¿kawkinsa "akanka" utji?"
  
  Janiw sinti jan respetompi uñjañjamäkiti. Janiw sinti whiny ukhamäkiti. Taqi ukanakxa mayakiw imañama.
  
  "Mochila aptʼasim." Guardiajj jaltasaw punku jistʼaräna. -Tata Navarrox jumaruw suyt"askta -sasa.
  
  Marzojj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Ukajj cheqpach sutipänwa ukat cheqapapunïnwa. Jupax janiw jaya pachax akan qhiparañapäkänti, jan ukasti, jutïr transporte ukat qhip qhipa thakhipax suma ukat jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw jaya pachax qhiparañapa. Jupajj mä jiskʼa arco manqhanwa guardiar arktäna, uka arcojj chʼojjñampiw chʼalljjtäna, ukat mä nayra utan chʼamaka mantañawjaruw mantäna. Manqhanxa janiw qhananakax qhantʼkänti, ukat mä jan ukax pä nayra fantasmas uñstatapax janiw muspharkañäkaspati ni llakisiñas utjkaspänti. Marsh chachajj walja kutiw chʼamakan nayra fantasmanakar uñjäna ukat jupanakampiw parltʼasirïna.
  
  Guardiajj chʼeqa toqenkir mä jistʼarañwa uñachtʼayäna. "Jumatakix mä cuarto privado ukax pusi horanakkamaw pagawayta. Chiqpach manqhar mantam" sasa.
  
  Marzojj yuspärasaw pʼeqep altʼasïna ukat jachʼa punku jistʼararakïna. "Ukat jutir medio de transporte ukar uraqir puriñatakikiw permiso mayirakta. ¿Helicóptero ukata?
  
  "Jïsa. Ukhamaraki wali askirakiwa. Tiempo purinkani ukhajj intercomunicador tuqi jawstʼapxita ukat uta muytasin uñachtʼayapxäma" sasa.
  
  Marzojj kusisitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Kuntï wakiskäna ukat sipansa jukʼamp qollqe pagasajja, jukʼamp suma servicio churañatakiwa, jichhakamajj ukhamarakiw utji. Chiqansa, mayit qullqit sipansa jukʼamp pagañax pächasiñaruw puriyaraki, ukampis ukham jan walinakaw utjäna.
  
  Pä lado mayampi, sasaw amuyäna. Yin ukat yang. Pantano ukat pantano ukanaka. Ch"iyara ukat... ch"iyara carmesí lliphipiwinakampi t"ijt"awayxi...
  
  Uka cuarto manqhajj wali sumapunïnwa. Jaya ladopanxa mä sofá esquina ukaw utjäna, ukax ch"iyar ñik"utampi ukat manqhankir felpampiw luratäna. Mä vidrio mesax umañanakataki, vinotaki ukat alcohol umañatakis jarrampiw qunt"atäskäna, ukatx yaqha esquinanx mä maquinaw café ukat té ukanak uñacht"ayäna. T"ant"anakax mä vidrio mesa patxan uñstayatawa. Marsh jupax taqi ukanak uñjasax jachaqt"asïnwa.
  
  Sumakiwa, ukampis mä jukʼa tiempotakikiwa. Qhana amuyu.
  
  Jupajj wali chʼamani café vainaruw warantasïna ukat mä jukʼa suytʼäna, ukhamatwa jukʼamp chʼamani café umañapäna. Ukat sofá patxaruw quntʼasïna ukat laptop apsuwayxäna, wali amuyumpiw mochilap jakʼankir cuero tapicería ukar ucharakïna. Janipuniw nayrajj mä bomba nuclear ukham sum uñjatäkänti, ukat mä jukʼa tiempojj jupatakit cerveza lurañapati janicha sasaw amuyäna. Chiqansa, Marsh ukham jaqitakix ukax janiw chʼamäkänti, ukat mä qhawqha minutonakatxa, mochilapan mä vapor copa ukat ladopan escarchampi mä jiskʼa cupcake ukaw utjäna.
  
  Marzo phaxsinxa jachaqt"asïna. Taqi kunas wali sumapunïnwa.
  
  Nayax Internet uksanw sarnaqirïta; correos electrónicos confirmatorios ukanakax helicóptero Forward ukax Colombia markaruw mantaski sasaw yatiyapxäna. Janiw kawkhans banderanakax jach"ar aptatäkänti, ukampis mä qawqha horanakakiw bazar utat wali ch"amampiw mistuwayxäna. Marsh jupax umañ tukuyäna ukat mä jisk"a bolsa sándwiches jutir avión ukar apthapïna, ukatx intercomunicador ukan botón ukar ch"allt"äna.
  
  "Nayajj sarjjañatakejj wakichtʼatäjjtwa" sasa.
  
  Pä tunk minutos ukjatx wasitatw aire ukan jikxatasïna, mochila nuclear ukan t"ijtäwipax t"ijtäna ukampis sumaw jikxatasïna. Panamá markaruw sarasipkäna, ukanjja, jankʼak avionat sarañ tukuyañapänwa, ukat oraqe toqejj wali chʼamäki uka kayuw qalltañapäna. Pilotojj aire taypinsa ukat kuna patrullanakansa thaknam saräna, kuntï lurawaykäna ukanakanjja, wali sumawa, ukat wali suma pagatänwa. Kunjamakitix Panamá markan contornopax ch"iqa ventana ukan uñstañ qalltäna, Marsh jupax amuyañ qalltäna kunjams Estados Unidos de América markarux nayratpach jak"achasïna.
  
  Mä huracán ukaw jutaski, jaqinaka, ukat janiw jasakix chhaqtkaniti...
  
  Mä qawqha horanakaw Panamá markan qamasïna, pä kutiw isinak mayjt"ayasïna ukat pusi kutiw duchar saräna, sapa kutiw yaqha champú q"aphini. Uka qʼapkir qollanakajj wali sumaw mistupjjäna ukat chʼuñun mä jukʼa qʼapkir qʼapkir qollaparuw atipjäna. Jupax desayuno ukat chika uru manq"añanak manq"äna, manq"añ horasäkchïnsa, kimsa vaso vino umarakïna, sapa vasox mayj mayj botellat ukat yaqha colorani. Jakañax wali sumapunïnwa. Ventana anqäxan uñjatapax janiw mayjt"känti ukat janiw ch"amañcht"känti, ukatwa Marsh chachax uka labial caja apsuwayxäna, uka cajax ukham mä kutikiw imaskäna ukat vidrioruw wila ch"iyar pintäna. Ukaw yanaptʼäna, mä jukʼa tiempotakis ukhamaraki. Ukat Marsh jupax kunjams uka panel q"uma liq"iñax uk amuyt"añ qalltäna, ukampis uka pachanx mä yatiyaw ping ukax samkanakap jark"äna.
  
  Ukax 15 minutos ukjaw purini sasaw yatiyapxi.
  
  Marzo phaxsinx mä ñik"ut ch"allxtasïna, kusisitaw ukampis pachpa pachan llakitaw jikxatasïna. Pusi tunk horanak sarañaw uka suyun yaqhip jan wali thakhinak taypin utjäna. Uka amuyt"awix janiw ch"amañchkaspati. Ukampis tukuyjjäna ukhajja, jutïr etapajj jan tukuskir jukʼamp muspharkañäspawa. Marzo phaxsinx yänakap apthapisinx café vainas, vino botellas ukat platos ukanakax colores, formas ukat tamaños ukarjam wakicht"äna, ukatx mistuwayxäna.
  
  SUV ukax suyt"askäna, thakhi thiyan chhuxriñchjasïna, ukat muspharkañ suma uñnaqt"anirakïnwa. Marsh chachajj bomba nuclear sat bomba tʼunjasaw cinturón de seguridad chintʼasïna, ukatsti jupa pachpaw uñjasïna. Choferux mä juk"a aruskipt"äna janïr amuykasax Marsh jupax janiw jupan pachpa mierda jisk"a jakäwipat llakiskänti, ukatx rueda qhipäxaruw mantawayi. Thakhix jan tukuskir nayrar sartawayi.
  
  Horanakajj pasawayjjänwa. SUV ukax liwxatasïna, ukatx khathatirakïnwa, ukatx wasitatw liwxatäna, walja kutiw gas ukat spot checks ukanakatak sayt"äna. Choferojj janiw mä jiskʼa jucha luratapat jaqontatäñap jan waltʼaykaspati. Chiqansa, walja jaqinak taypinxa yaqha autokïskänwa, wiñay jachʼa thakinwa jan uñtʼat chiqanakar sarañatakix yaqha chispa jakañaw utjäna, ukat jan muspharkañ qhiparaspa ukhaxa, jan uñjkayaw pasañapäna.
  
  Ukat ukat Monterrey markax nayraqatapan jikxatasïna. Marzo phaxsinx jachaqt"asisaw jachaqt"asïna, qarjataw ukampis kusisitaw jikxatasïna, kunatix uka jach"a thakhix chikat jilaw tukuyatäna.
  
  Maletín nuclear ukax jupan jak"apankänwa, jichhax Estados Unidos markan fronterapat mä qawqha horanak sarañankiwa.
  
  
  PAY JAQINAKANA
  
  
  Marzo phaxsinx q"al ch"amakan ch"amakt"ataw saräwipanx jutir t"aqax lurasïna. Uka cheqajj kunayman atipjañatakisa, atipjañatakis mä cheqapunïnwa; mä jan uñt"at factor, ukax mä jan jakt"kay qullqiruw apthapita, ukax cartel local ukan jefenakapawa, ukax uñacht"ayatawa. ¿Khitis ukham jaqenakan amuyunakap amuyaspa? ¿Khitis yatpachäna kunsa jutïrin lurapjjañapäna?
  
  Chiqans janiw jupanakax... jan ukax Julian Marsh. Juparux p"inqachataw tunka payan jaqinakamp chika frontera tuqir saraskir mä camionan qhipäxapan apapxatayna. Mä chiqanx thakhinx aka camionax jach"a thakhi jist"antasinx ch"amakaruw chhaqtxatayna. Janiw qhananakax utjkänti, janiw chimpunakax utjkänti, auto apnaqirix nayranakap ch"uqt"ataw aka thakhix yatïna - ukat yatitapax wali askiwa.
  
  Marsh chachajj camionan qhepäjjat qheparuw saytʼasïna, familianakan parltʼasipkäna ukat jan kusisitäpkäna ukanak istʼasa. Uka amtapan jachʼa jachʼa tukutapajj nayraqatapanwa uñstäna. Nueva York markar purinkäna uka horasajj janiw jankʼak puriñjamäkänti. Kunapachatï camionajj frenatäjjäna ukat qhepa punkunakajj grasa bisagranakampi jistʼarasïna ukhajja, nayraqat mistuwayjjäna, ukat guardia saytʼatäpkäna uka armat jaqenakan pʼeqtʼiriparuw thaqäna.
  
  "Diablo" sasaw säna, mä código aru apnaqasa, ukax VIP viajero ukham uñt"ayasïna, ukat payllañ iyaw sataynawa. Uka jaqejj pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukampis janiw jupar istʼkänti, taqeniruw mä jiskʼa tamaruw mä jachʼa qoqan jachʼa ramanakap manqhan awatipjjäna.
  
  "Jichhax wali askipuniwa", sasaw kastilla arunx säna, "amukt"at sarnaqañamawa, jan kuns arsuñamawa ukat kunjamtï sapktam ukhamarjam lurañamawa. Janitix ukham lurkätaxa, nayax kunkam khuchhuqäma. ¿Amuyasmati?"
  
  Marsh chachajj kunjamsa uka jaqejj taqenin uñkatasiñapamp jikiskäna uk uñjäna, jupajj ukhamarakiw uñjäna. Mä jukʼa qhepatwa marchajj qalltäna, mä chʼojjña thakinwa ukat qoqanakan chʼojjñanakap taypinwa qalltäna. Phaxsi qhanax p"iqin ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar jaqix walja kutiw suyt"irïna, qinayanakax qhant"añ imantañapkama, janïr sarantaskañapataki. Wali juk"a arunakakiw arsutäna, ukat ukax pistola apt"at chachanakakiw arsutäna, ukampis mä akatjamat Marsh jupax mä juk"a español aru arsuñ munañamp jikxatasïna -jan ukax inas walja arunak arsuñ munarakïna.
  
  Jupax chika taypinw kayuk saräna, janiw jak"apan axsarat ajanunakaparux yäqkänti. Mä horatjja, jukʼampiw jukʼampi jukʼampi sarapjjäna, ukat Marsh chachajj nayraqatapanwa mä laqʼa pampa uñjäna, ukanjja jukʼa qoqanaka, cactus ukat mä qhawqha qoqanakaw utjäna. Taqi uka tamax qunt"asipxäna.
  
  "Jichhakamax wali sumawa" sasaw irpirix jisk"at arsüna. "Ukampis jichhaw jukʼamp chʼamajja. Patrulla Fronteriza ukax janiw taqpach frontera ukx taqi pachax uñjkaspati, ukampis aleatoriamente cheques ukanakaw lurapxi. Taqi pachana. Ukat jumax" sasaw marzo phaxsin p"iqip ch"allxtayäna, "Diablo markar chiqancht"añ mayipxtaxa. Nayax suyt'twa jumanakax ukatakix wakicht'atäpxañamawa -sasa.
  
  Marzo phaxsinx chuckled. Jupax janiw kuntï uka jiskʼa waynax parlaskäna uk amuykänti. Ukampis mä qhawqha tiempotjja, jaqenakajj chhaqtjjañwa qalltapjjäna, sapa mayniw mä jiskʼa tama yaqha markat jutirinakampi, Marsh sat pʼeqtʼirimpi ukat mä guardiampikiw qheparapjjarakïna.
  
  "Nayax Gómezätwa" sasaw p"iqinchirix säna. "Akax López satawa. Túnel taypin jan kuna usun irpapxäma" sasa.
  
  "¿Uka waynanakat kamsaraksnasa?" Marsh jupax sarxir yaqha markat jutirinakarux p"iqip ch"allxtayäna, wali suma falso acento americano ukamp uchasisa.
  
  "Phisqa waranqa p"iqirukiw pagapxi." Gómez jupax mä jan yäqañ gesto luratayna. "Jupanakax balas ukanakamp jan walt"ayasipxi. Jan llakisimti, atinisipjjasmawa" sasa.
  
  Marsh chachajja, guiapan ajanupar wali chʼamampiw kʼari jachaqtʼasir uñjasajj khathattʼasïna. Chiqansa, taqi uka thakhix wali sumaw sarantawayxi, janiw sarantaskakïna. Uka jisktʼajj akhamänwa: ¿kunapachas jupar nuwantapjjani?
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Túnel ukar mantañäni" sasa. "Akanjja, yatiñ munir uñkatasiñanak amuyasta".
  
  Gómez jupax janiw kuns kamachkänti, uka llakix ajanupan qhant"äna, ukat López jupax muyuntat ch"amakanak uñakipäna. Maynirjamaxa, uka pä jaqinakaxa inti jalsu tuqiru irpapxäna, mä juk"a ángulo tuqiru, ukampisa frontera tuqiru. Marzo phaxsinx nayrar sartawayiwa, amuyuparjamaw pantjasiwayi ukat jan sumäkaspas ukhamaw uñnaqawayi. Mä pachax López jupax mä yanapt"añ ampar churarakïnwa, ukax Marsh jupax qhipharux catálogo ukham uñt"ayawayi, mä jan ch"amanïkaspas ukhamaw qillqt"awayi. Jupax janiw kunakipans yatxatt"atäkänti, ukampis mä cuenta bancaria jan manqhankirïnwa, ukax mä kutix material trampas ukanakat sipans juk"ampiruw jaytawayi, experiencia mundial de artes marciales ukan campeones ukat jupanak taypin nayrir fuerzas especiales ukan pallapallanakapan experienciapa. Marsh chachajj mä qhawqha kʼarinak yatïna, qawqha suma kʼarinakäkchïnsa.
  
  Mä juk"a pachaw sarnaqapxäna, wasar pampax jupanakar muyuntatw ch"allxtasïna, niyas amukiw jikxatasïna. Kunjamakitix qullux nayraqatar uñstkän ukhax Marsh jupax taqpach wakicht"ataw makhatañ qalltañataki, ukampis Gómez jupax sayt"asisaw mä chimpu uñacht"ayäna, jupax janipuniw yaqhax uñjkaspänti. Kawkhantix ch"alla uraqix llamp"u chuyman qullu kayunakamp jikiskäna, ukanx mä pä jisk"a quqanakaw mä ch"uxña quqamp jikisipxäna. Ukampirus Gómez jupax janiw aka chiqar sarkänti, jan ukasti wali amuyumpiw kimsa tunk thakhinak ch"iqa tuqirux saratayna, ukatx yaqha tunka thakhinak juk"amp jach"a qullu pataruw saratayna. Ukar purisax López jupax jan tukuskir suma amuyumpiw uka chiqar uñakipäna.
  
  Qhepatjja akham sänwa: "Qʼoma" sasa.
  
  Ukatx Gómez jupax mä imt"at q"ipi jikxatäna ukat jaquntañ qalltäna. Marsh sat chachajja, qollu patat mä jiskʼa tʼaqaw sartasir uñjäna, qalanaka ukat cepillonak mayjtʼayasajj jaqjam jachʼa pʼiyaw uñachtʼayasïna, uka pʼiyajj jakañ qalaruw chʼiyjatäna. Gómez jupax manqhar liwxatasïna, ukatx López jupax pistolapan barrilap Marsh ukar uñacht"ayäna.
  
  -Jichhaxa jumaxa. Jumax kipkaraki."
  
  Marzojj jupar arktäna, pʼeqep wali sum altʼasisaw uka sipita uñjäna, uka sipitajj mä qhawqha kayukiw saltañatak sarañapäna uk yatïna. Ukat mä jukʼa amuytʼasajja, pä lado jaqejj canalanak mayjtʼayasaw chʼamakar kuttʼañ amtäna.
  
  López jupax suyt"äna, pistola apt"ata. Marzo phaxsinx liwxatasïna, botas ukanakax qalat lurat qullu pataruw ch"allt"asïna. López chachax amparap luqtäna, arma jaquntäna, ukat Marsh jupax suxta pulgadas cuchilla liwxatäna, puntap mayni jaqin arteria carótida ukar jaquntäna. López chachan nayranakapajj jachʼaptänwa ukat amparap aytäna, ukhamat umajj jan sarañapataki, ukampis Marsh chachajj janiw ukham lurañ amtkänti. López chacharuw nayranakap taypin ch"allt"äna, ukat pistola apsuwayxäna, ukatx jiwañampïskir janchiparux qullu pataruw ch"allt"äna.
  
  Ukax jumatakix wali askiwa.
  
  Marsh jupax rifle jaquqanïna, Gómez jupax Marsh jupan amparapan uñjasax juk"amp jank"akiw amuyasispa, uk yatisa. Ukat wasitatwa túnel ukar mantäna ukat jankʼakiw nayrïr pasaje ukar sarawayjjäna. Ukajj qʼañu ukat wakichtʼatänwa, vigas chʼalljjtayasisa ukat tejat laqʼampi morterompiw chʼalljjtäna. Marsh jupax kuna pachas imt"atäñap taqpach suyt"äna. Gómez chachan arupax tensa jinchunakapar purintäna.
  
  "Jan llakisimti. Mä k"ari mantañakiw khitinakati aka túnel ukar tinkuspa ukanakar axsarañataki. Ukat jukʼamp jiskʼar sarañamawa, amigo" sasa.
  
  Marsh chachajja, kunas "jukʼamp alayaru" suytʼañapäna uk sum yatïna, ukampis jichhajj mä jiskʼa elemento muspharkañaw utjäna. Uka ch"amäki ukax Gómez-an armap jan sinti usuchjasiñapatakiw jan ch"amanchañapa. Nueva York markajj waranq waranqa kilometronakwa wali jayankjjäna.
  
  Ukat juk"amp jayaruw uñtasïna kunatix jupax mexicano wasar pampan sayt"atäskäna, q"añunakaw qhipäxat t"ijt"askir amuyasïna, ukat ch"uñump ch"uxña quqanakampiw muyuntat jikxatasïna, nayranakapax laq"ampi ch"allxtataw jikxatasïna.
  
  Marzojj nayrar sartawayi, mä kutejja, mä mochilaruw jalnaqäna ukat qhepäjjat aytäna, uka mochilan correapajj tobilloparuw chintʼatäna. Aka chiqanx walja isinak utji, sasaw mä pachax amuyäna. Isinakaki ukat inas mä cepillo de dientes ukhamächispa. Suma colonia. Mä bolsa café... jupax kawkhans estadounidenses ukanakax radiación tupuñatakix dispositivonakap uchapxaspäna sasaw jiskt"asïna, ukatx pachpa radiación ukat llakisiñ qalltäna. Wasitampi.
  
  Ukajj inas janïr sarkasajj uñakiptʼañamajj wakischispa.
  
  Walikiwa, jumax jakañamawa ukat yatiqañamawa.
  
  Marzo phaxsinx larusiñatakiw ch"amanchasïna, kunawsatix uka jisk"a túnel ukanx juk"amp jach"a túnel ukar mistuwayxäna. Gómez jupax qunt"asisaw amparap luqxatäna yanapt"añataki.
  
  "¿Kunas larusiñatak utji?"
  
  "Jïsa, jumanakan fucking kisunakama."
  
  Gómez jupax uñch"ukiskäna, wali musphataw ukat jan iyawsasaw uñch"ukiskäna. Aka aruchjax qhip qhipa ist"añ suykaspän ukhamaw aka pachanx jupanakan saräwipanx ist"añ suyäna. Marsh chachajj kunas ukajj utjaspa uk jaktʼäna. Kunjamtï Gómez chachajj uk amuytʼañ munkäna ukhajja, Marsh chachajj saytʼasisaw Gomez chachan amparapar pistola muytayäna ukat uka culojj mayni chachan lakaparuw jaqontäna.
  
  "¿Jichhax kun sañs munkta uk amuyapxtati?"
  
  Gomez jupax taqi ch"amampiw ch"axwäna, Marsh juparux jayarst"ayasax barril jupa pachparuw kutt"ayäna. Lakapat wilax ch"allxtasïna kunawsatix arnaqaskäna ukat kisunakapax pamparuw jaquntatäna. Marsh jupax jach"a barril manqhar palomampiw jalnaqäna ukat mä ch"amampiw jawq"jatäna ukat yaqhax p"iqi ladoruw jawq"jäna. Gómez chachax liwxatasïna, nayranakapax wali jan iyaw sañjamätap uñacht"ayäna, aka jan uñt"at patox jupar atipt"añapataki.
  
  Marsh jupax mexicano ladopan vainapat cuchillo apsuwayxäna, kunawsatix jupanakax ch"axwapkäna ukhaxa. Gómez jupax jank"akiw sarxäna, kunas jutïrin pasani uk yatisa. Jupax qala pirqaruw ch"allt"asïna, ukat wali jach"a jach"a tukusaw amparapamp p"iqip p"akjatäna. Marsh jupax mä punchu jaquntäna ukax mexicano ukarux jalxatäna ukatx roca ukarux ch"allt"äna. Pachpa nudillonakapatwa wilax mistunïna. Pistolajj wasitatwa sartjjäna, ukampis Marsh chachajj kayunakap taypiruw chiqañchasïna, negocio lurañ partejj jichhajj inamayaruw tukuwayjjäna.
  
  Gómez jupax p"iqip ch"allxtayäna, wilapax ch"allt"ata ukat pirqanakar ch"allt"ata. Marzox liwxatasïna, ukampis jutïr chʼaxwäwitx janiw jaltkänti, ukat chʼiqa amparapan wali katxarut cuchillot amtasïna.
  
  Mä ch"aman ch"amanchawi, ukat cuchillox Gomez-an costillanakap manq"antatayna, ukampis mexicanox pistola jaquntatayna ukat pä amparapampiw Marsh-an amparapamp cuchillomp uchatayna, ukhamat ch"amampiw ch"allt"ata ukat cuchilla imt"atayna. Llakisiñaw uñnaqap mayjtʼayäna, ukampis uka jaqejj jan jarkʼat jiwañat jarkʼaqañwa atipjäna.
  
  Marzox jank"akiw libre amparapamp lup"ïna, ukampiw wasitat wasitat ch"allt"asïna, jan ch"aman chiqanakar thaqhasa. Uka chachanakajj mayachtʼasisaw kunjamtï lurañjamäki ukhamarjam chʼamachasipjjäna, jukʼat jukʼatwa túnel patjjar sarapjjäna, lawat lurat viganakaruw chʼalltʼasipjjäna ukat laqʼa montículonak taypinwa sarapjjäna. Ch"uqi jawiranakaw laq"at t"ijtäna; jach"a gruñido, khuchhinakan rutting ukar uñtasita, ukax artificial ukar phuqhantawayi. Janiw khuyapayasiñax utjkänti, ukampis janiw mä uraqix purinkänti. Gomez jupax sapa punchunak apt"asiwayi, kunjamtix jupax sazonado calle nuwasiri ukhama, ukat Marsh jupax nayraqat jan ch"amanïñ qalltäna.
  
  "Munañampiw...suyt"askta...khuchhuqañaja...khuchhuqañajataki..." Gómez jupax wali ch"amampiw samaqäna, nayranakapas sallqa, lakapas wila ch"allt"ata ukat qhipäxar jaquntatäna.
  
  Marsh chachajj janiw uka sapak infierno cheqan jiwañ munkänti. Jupax cuchillo qhipäxar jaquntäna, Gómez jaqin janchipat jayaruw t"ijtäna, ukatx qhipäxar kutt"awayxäna, ukat uka pä jaqirux walja kayunak jayarst"ayäna. Pistolajj pamparuw ikiskäna, jaqontatänwa.
  
  Gómez jupax saxranakjamaw juparux atacatayna, arnaqasisa, qhixu qhixu qhixu. Marsh jupax kunjamtix yatichapkän ukhamarjamaw ataque ukx mayjt"ayäna, amparap muytayasa ukat Gómez jupan pachpa ch"amaparuw p"iqip mayni pirqar ch"allt"añapatak jaytawayi. Ukat Marsh chachajj columna vertebralparuw kayump taktʼäna. Jupajj janiw mayamp cuchillo apnaqjjänti, tukuyarojj nayratpach mä amtar puriñkama. Ukatxa, jukʼamp qhanpach armax janiw sapürus sum apnaqañax wakiskiti sasaw yatichapxarakïna.
  
  Gómez chachax pirqat janchip apthapïna, p"iqip warkt"asa, ukat kutt"awayxäna. Marzox saxran wila wila ajanuparux uñch"ukiskäna. Mä juk"a pachatakix juparux walpun muspharayi, carmesí ajanu ukat janq"u kunkax contraste, ch"iyar ch"akhanakax kawkhantix q"illu kisunakax mä kutix uñstawayki, ch"iyar jinchunakax niyas mayni ladopanx niya k"uchikiw mistu. Gómez jupax uka ch"axwawimpiw liwxatasïna. Marsh sat chachajj pʼeqe ladopanwa jawqʼjatäna.
  
  Jichhax Gómez jupax wali jist"aratäxänwa.
  
  Marsh jupax nayrar sartawayi, p"iqipax muyuntawayi, ukampis jupax amuyasxänwa, chiqpachans cuchillompiw ch"ankhampiw ch"ankhachasïna, ukat cuchillox mayni jaqin chuymaparuw uñacht"ayäna. Gómez jupax chhuxriñchjasïna, samañapax p"akjat lakapat sillp"askäna, ukat marzo phaxsin uñkatatapampiw jikisïna.
  
  "Suma chuymampiw pagapjjsma" sasaw Marzojj samartʼäna. "Jichhakiw qollqe apsuñama" sasa.
  
  Uka jaqenakajj naturalezat traicioneronakäpjjatap yatïna, ukat yateqatäpjjatapsa yatïna. Traicionañax payïr jan ukax kimsïr amuyunïñapänwa, "kunatsa amparanakajan wilax utji?" ukat "¿khitirus qhipa arumax jiwayañ tukuyta?" Inas mä dosis cocaina ukax kuna jan walt"awinaks apanispa uka tuqit amuyt"añas utjchispa. Ukampis Gómez... jupax qullqix jichhakiw apsuñapäna.
  
  Marsh chachajj kunjamsa uka jaqejj oraqer liwjjatasïna uk uñjäna, ukatsti mä jukʼa amuytʼäna. Jupajj chʼakhanakanïnwa ukat usutänwa, ukampis janiw kuna jan waltʼäwis utjkänti. Pʼeqepajj wal thuqtʼaskäna. Wali askiwa, mochilapan utjkäna uka jiskʼa bolsanakat maynïr paracetamol uchañwa amtäna, uka bolsajj bomba nuclear jakʼankänwa. Ukhama conveniente ukaxa. Ukatxa, mä paquete de toallas de bebés ukanïnwa.
  
  Marzojj pichthapisaw pastillanak waña manqʼantäna. Jupax uma apt"asiñ armasxänwa. Ukampis kunas utjapuniwa, ¿janich ukhamäki?
  
  Jiwat janchir jan qhipäx uñtasa, pʼiqip altʼasisaw Texas markar uraq manqhankir túnel sat chiqat wali jaya sarañ qalltäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka horanakajj jukʼampiw aynachtʼäna. Julian Marsh chachajja, qhepäjjapar chintʼat arma nuclear aptʼataw América marka manqhan sarnaqäna. Inas uka aparatox suykäna ukat sipans juk"amp jisk"akïchïna - mochilax wali ch"uxñakïkchïnsa - ukampis manqhankir compartimientonakax janiw juk"amp jach"äkänti. Uka luratax mä jan munat amigopjama jan ukax jilar uñtataw juparux katxarutayna, qhipäxaruw ayxatäna. Sapa mayniw chʼamäjjäna.
  
  Ch"amakaw muyuntäna ukat niyaw manq"antarakïna, awisax warkt"at qhanampikiw p"akjatäna. Waljaniw p"akjata, sinti waljani. Aka alayax q"umaw jikxatasïna, mä tama jan uñjkañ uywanakax sapa kutiw amuyupanx jan wali samkanak uñstayapxirïna, ukax wali axsarkañ armonio ukanw anatapxirïna, ukat awisax amparanakapat ukat columna vertebral ukar t"ijtir chhuxriñchjasiñampiw anatapxirïna. Wayrax mä jukʼakiw utjäna, ukat kunatï utjkäna ukax janiw sumäkänti.
  
  Jupax wali qarjataw jikxatasiñ qalltäna ukat alucinacionanak lurañ qalltäna. Mä urux Tyler Webb jupaw arknaqäna ukatx mä jan wali troll jupaw arknaqäna. Pä kutiw jaquqanïna, qunqurinakapsa, codonakapas chʼiyjasïna, ukampis kayunakap saytʼasiñapatakiw chʼamachasïna. Troll ukax colerat mexicanonakaruw tukuwayi ukatx mä sarnaqir taco ukar tukuwayi, wila ch"uxña pimintanakampi ukat guacamole ukamp phuqt"ata.
  
  Kilómetros pasaskäna ukhajja, inas jan puriñjamäkchiti, mä jukʼa ikiskakispa ukhajj jukʼamp sumäspawa sasaw amuyañ qalltäna. Mä juk"a ikiña. Juparojj jukʼamp qhana ladopakiw jarkʼäna, mä arunjja, nayrajj qala chuymampiw wawatpach qhespiyäna, kunapachatï taqe jaqenakajj jan utjañap munapkäna ukhajja.
  
  Qhipharux nayraqatapanx juk"amp qhana qhananakaw uñstawayi ukatx jupax túnel uksan mayni puntap chiqancht"awayi ukatx walja minutos ukjaw kuna kasta katuqt"awinaks jikxataspa uk uñakipañataki. Chiqansa, janiw kuna comité de admisiones ukanakas suykänti, janipuniw libre jaqinakan uraqipar puriñ suykänti.
  
  Amtaparjamax uka tukuyanx mä transporte completamente separado ukaw wakicht"awayi. Marsh chachajj wali amuyumpiw sarnaqäna ukat janiw loqhe jaqëkänti. Helicópterox walja kilómetros ukch"a jayaruw sayt"añapa, jawsäwip suyt"asa. Marsh chachajj cuerpop muytasa ukat mochilapan utjkäna uka kimsa nina nakhaskir celdanakat maynïr apsusaw jawsäna.
  
  Tantachäwinx janiw mä arus arsuskänti, janiw kuna arsuwinakas utjkänti, wila ukat q"añunakaw Marsh-an ajanupar ukhamarak ñik"utapar ch"uqt"ayatäna. Pilotox uka jamach"iruw thayar apxaruyäna ukat Corpus Christi uksaruw saräna, ukax Marsh jach"a aventurapanx jutir ukat penúltimo parada ukawa. Mä kunaw chiqpachapuni, jupax mä sarnaqäwiw utjañapäna...
  
  Ukat janiw khitis jupanakar yatiyiris utjkiti. Uka fiestan invitadonakapampix janiw yatiyapktati, kunjams Brasil markat Costa Este de América uksar mä maletín nuclear ukar contrabando ukamp apañ atipxta.
  
  Corpus Christi ukax mä juk"a samart"añ, jaya ducha ukat mä juk"a siesta ukanakaw utjäna. Ukxarusti pä tunk pusini horanak Nueva York markar sarañaw utjani, ukatx...
  
  Armagedón marka. Jan ukax mä juk"a juk"akiwa.
  
  Marsh jilatajj almohadaruw pʼeqep imtʼat ikiñar ajanup ikiskäna ukhajja, jachaqtʼasïnwa. Jupajj jukʼakiw samsuñ puedïna, ukampis kunjamsa jikjjatasïna ukajj jupar wal gustäna. Uka kʼarix autoridadanakar amuytʼayañawa, jupax wali jachʼa jaqiwa ukat uka bombax chiqpachapuniwa. Janiw ch"amäkiti - mä uñakipañax latanaka ukat material fisionable ukax qunt"asisaw limosna mayipxaspa. Mä kutix ukax luratäxän ukhax... Marsh jupax dólares ukanakax warantataw sasaw amuyt"äna, kunjamatix Las Vegas markan yaqhip tragamonedas ukanakax qullqinak mä ritmo de nudos ukar thuqhuntapki ukhama. Ukampis taqe ukanakajj mä suma amtampiw lurasi. Webb sat chachan sarnaqäwipa.
  
  Inas jan ukhamäkchiti. Marsh jupax amtanakap phuqhañapänwa, kunapachatix pithianonakan jan uñt"at p"iqinchiripax arco iris ukanakar arknaqaskäna ukhaxa.
  
  Ukat ikiñat liwxatasïna, janïr saytʼkasax qunqurinakapampiw uraqir purirakïna. Jupax mä juk"a labial uchatayna. Uka cuarton yänakap mayamp wakichtʼäna, ukhamat amuytʼasirïñapataki. Ukat saraqasin ascensorat sotanoruw saraqanïna, ukanwa alquilat autojj suyaskäna.
  
  Chrysler 300. Mä ballena blanqueada ukan jach"atapa ukat colorapa.
  
  Jutïr sayt"awi... markax janipuniw ikiñankiti.
  
  
  * * * .
  
  
  Marsh jupax jan ch"am tukusaw uka auto apnaqäna, kunatix uraqpachan uñt"at Skyline ukaw uñjasirïna. Nueva York markar aka auto apnaqañajj larusiñatak faciläkaspas ukhamänwa, ukampis ¿khitis yaqha ukhamäñap yatïna? Ukhama, maynix inas. Ramses chachan bazarpat mistutapatjja, kimsa urut jilaw pasjjäna. ¿Uka yatiyäwix mistunispa ukhaxa, ¿kamachasmasa? Uka marchax janiw kuns mayjt"aykänti. Jupax yaqha viajero ukhamakïnwa, mä k"uchu thakin jakäwi taypin sarnaqäna. Anatañax tukusxani ukhaxa, wali jankʼakiw uk yati. Jan ukhamäkanixa... Webb jupax Ramses jupax uka tuqit yanapt"añ munirinakaruw churani sasaw arsuwayi. Marzo phaxsinx jupanakaruw jakthapiskäna.
  
  Marsh jilatajj juykhükaspas ukhamaw auto apnaqäna, kunas jutïrin pasani uk janiw sum yatkänti ni llakiskänti. Janïr jach"a markar mantkasax wali amuyumpiw sayt"asïna, jawir khurkatar arumax imantasïna, kunawsatix intix jalantañ qalltäna, ukat jan amuyt"asis sarnaqañax ch"amäxänwa. L ukham motel ukax walikïskänwa, ikiñanakax ch"uxñakïkchïnsa ukat jan jisk"achañjam q"añuchatäkchïnsa, ukat ventananakan marconakapasa ukat pampanakan bordenakapas walja pulgadanak ch"iyar laq"ampi ch"allt"atarakïnwa. Ukampirus janiw muspharkañakkänti, jan amtata ukat niyas jan uñjkañänwa.
  
  Ukatpï, niya chika aruma, chuyma ch"allxtasaw chiqak qunt"asïna, kunapachatix maynix cuartopan punkup llawintäna. Punkujj estacionamientoruw jistʼarasïna, ukhamajj cheqaparjamajja, mä jan wali machat invitadot qalltasa, mä bromistaruw khitis utjaspa. Ukampis policianakas utjarakispawa.
  
  Jan ukax SEAL Equipo Suxta.
  
  Marsh jupax cuchillos, cucharas ukat vasos ukanakaw uñstayatayna ukatx cortina qhipäxar jaquntatayna anqäx uñch"ukiñataki. Kuntï uñjkäna ukajj mä jukʼa tiempotakiw jan parlir jaytäna.
  
  Kunas uka...?
  
  Uka thuqt"awix wasitat ist"asïna, llamp"u ukat fresco. Marsh chachajj janiw pächaskänti, punku jistʼarasaw uka jaqer mantañapatak jaytäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumaw muspharayista" sasa. "Ukat aka urunakanx janiw sinti ukham luraskiti."
  
  Uka visitajj akham sänwa: "Kunjamtï jikjjatasktanjja, wali sumwa jikjjatasta" sasa. "Walja suma luräwinakajat maynïri."
  
  Marzox mayninakat jiskt"asïna, ukampis janiw sinti jaya uñch"ukiñapäkänti, ukhamat tunka payan jaqinak uñjañapataki. "Nayrajj mä kutikiw jikisipjjayäta" sasa.
  
  "Jïsa. Ukat jankʼakiw mä familiar uñtʼatäkaspas ukham amuyasiyäta" sasa.
  
  Marzo phaxsinx chiqaw sarawayxäna, jichhax uka pusi kuti duchar sarañ munarakïnwa. "Taqi Pithia sat jaqinakax jiwatäpxiwa jan ukax katuntatäpxiwa sasaw amuyayäta. Jan ukasti Webb jilatampi nayamp chika" sasa.
  
  Uka visitirix amparanakap luqxatäna: "Kunjamtï uñjktanxa, pantjasxayätwa" sasa.
  
  "Kusisitätwa" sasa. Marzo phaxsinx mä jachaqt"asiwiw falsificatäna. -Wali satisfecho -sasa.
  
  "Ay" sasaw visitapax jachaqt"asirakïna, "niyaw mayakïxäta" sasa.
  
  Marzojj taqe cumpleañonakapajj mä kutikiw purini sasaw amuyasïna. Aka warmejj jan uñtʼatänwa, inas jupar uñtasit jan uñtʼat jaqëchïna. Jupajj chʼiyar ñikʼutapjja, chʼiyar ñikʼutampiw khuchhurata; nayranakapaxa ch"uxña ch"uxña ch"uxña, jupar uñtasita. ¿Kunjamsa ukajj wali muspharkañänjja? Jupan isipax ch"uxña lana pullover, qhana wila vaqueros ukat azul marino Doc Martins ukanakaw utjäna. Mä amparapanjja mä vaso leche aptʼatäjjänwa, maynïr amparapansti mä vaso vino aptʼatäjjänwa.
  
  Kawkitsa jupax jikxatasïna...?
  
  Ukampis janiw chiqpachapunix kunäkänti. Jupajj janiw yaqha ukhamätapsa, kunjamatsa jupar amuyatapsa wal munäna. Jupajj jan kawkit mistutapajj wal gustäna. Jupajj taqe kunat sipansa mayjätapwa gustäna. Ch"amakan ch"amanakapax jupanakkamaw ch"axwapxäna. Wila wila vinompi janq"u leche blanqueadorampixa niyaw mistuñampïxäna.
  
  Marzojj lentes jupat aptʼasïna. "¿Altunkañ muntati jan ukax aynacharucha?"
  
  "Ay, janiw nayajj llakiskti. Kawkirus chuymax irpkistu uk uñjañäni" sasa.
  
  Ukatwa Marsh chachajj uka bomba nuclear cama pʼeqepar kawkhantï panpachani uñjapkäna uka cheqan uchatäna, ukat Zoe Shears sat warmin nayranakapamp mä yaqha chispa uñjäna, ukajj mä cometaruw uñtasïna. Aka warmix wali ch"amani, jiwayir ukhamarak chiqpachans freaky ukhamänwa. Inas loco jaqëchïna. Kunatï jupatak jan tukuskirïkäna ukajja.
  
  Isi apsuskäna ukhajja, tʼaqa tʼaqa amuyunakapajj kunas niyaw pasañapäna uk lupʼiñatakiw sarnaqäna. Taqi kusisiñanak qharürutaki ukat qharürutak arsutäki ukanak amuyt"asax, kunapachatix America markarux qunqurt"ayapxani ukat bomba nuclear ukamp kusisipxani, ukax Zoey-takix taqpach wakicht"ataw uñjasiwayi, kunawsatix pantalonap jaquntäna ukat barcor makhatkäna ukhaxa.
  
  "¿Janiw nayrïr anattʼañax utjkiti?" sasaw jiskt"äna.
  
  "Walikiwa, kunapachatï uka mochila ukham uchapkta ukhaxa" sasaw bomba nuclear uñchʼukiskaspa ukham säna. "Janiw nayajj wakiskiti uk amuyasta."
  
  Marzoxa wali kusisitaw jachaqt"asïna. "Nayax pachparaki".
  
  "¿Uñjtati, munasiña?" Zoe kullakajj juparuw jaqontäna. "Maynit maynikam luratäpjjayätwa" sasa.
  
  Ukat Marsh jupax amuyasïnwa, juk"at juk"at sarnaqir, wali ch"iyar asnupar uñjta, uka espejox pirqaruw warkt"atäna, ukax nayra cajonanakat chiqak pataruw warkt"ata, ukat qhipäxanx pachpa mochila, ikiñan almohadanak taypin ch"allt"ata. Jupajj suma qʼomachat ajanupar uñkatasaw uñchʼukïna.
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Maldita" sasa. "Janiw walja pachax munaskiti".
  
  
  KIMSA JALJA
  
  
  Matt Drake jupax uka equipon juk"amp sallqa sarnaqañapatakiw wakicht"asiski. Mä jan wali, usut jikxatasiñax purakajan p"iyaparuw qamasïna, ukat janiw kunas uka ch"axwañ t"ijtäwimp luraskänti, jan ukasti jan walt"awinaka, llakisiña ukat uñisiñaw jaqinakarux ukham jan wali jan walinak lurañ yant"apxaspa. Jupax akapachankir jaqinakat sinti khuyapt"ayasïna, jupanakax sapa uru lurawinakaparuw sarapxäna, jan yatiñani ukampis kusisita. Jupanakatak chʼaxwkäna uka jaqinakawa.
  
  Helicópteros ukanakax pallapallanakamp phuqhantatänwa, jupanakax llakisipxänwa ukat jan waliruw puripxäna, jupanakax akapach mä suma jakañ utar tukuyapxäna. Taqi SPEAR ukankirinakax ukankapxänwa, Karin Blake ukat Beauregard Alain ukat Bridget McKenzie - aka Kenzie, katana-wielding, artefacto-contrabando, nayrir agente Mossad ukanakat sipanx. Uka equipox Ramses ukan t"unjata "qhipa bazar" ukarux jank"akiw sarxatayna, ukat taqiniruw irpapxañapatak wayt"atapxäna, janiw mä minutos chhaqhayañax utjkänti, ukatx taqpach equipox wakicht"ataw jikxatasipxäna, yatiyatäpxänwa ukat Nueva York markan callinakapar ch"allt"añatakis wakicht"atäpxänwa mä t"ijtäwi.
  
  Chiqpach junt"u uraqit hormigón junt"u uraqiruw puri, Drakex amuyt"äna. Janipuniw jakʼachasipkti.
  
  Taqe jakʼanjja, jakäwipan confiykañ chʼajjwañ líneanaka ukat thaya oladanakaw utjäna. Alicia ukat Bo, May ukat Kenzi ukat Torsten Dahl jupanakax ukham lurapxäna. Payïr helicóptero ukanx Smith ukat Lauren, Hayden, Kinimaka ukat Yorgi ukanakaw utjäna. Uka equipox Nueva York markan espacio aéreo uksaruw t"ijtapxäna, Coburn irpirix nayratpach q"umachatayna, ukatx banco ukarux wali ch"amampiw sartapxäna, rascacielos ukanakan ch"usawjanakapat t"ijt"asaw mä cuadrado ukham teja ukar saraqapxäna. Uka turbulenciajj jupanakaruw jan waltʼayäna. Yatiyäwix purinkäna ukhax radiox chirpachasïna. Drake jupax amuyt"aspawa, kunjams alayax callinakanx ch"axwapxi, agentenakan jank"ak sartasipki ukat SWAT ukan frenético equiponakapa, Nueva York ukat Costa Este uksan qhispiyañatak p"iqimp t"ijt"añ infierno ukham amuyt"awi.
  
  Jutïr mä qhawqha horanakajj jan waltʼäwinakan uñjasipkaspa ukham amuyasajj wali chʼamampiw samaqäna.
  
  Dal jilatajj nayranakap katjäna. "Uka qhipatxa nayax vacacionaruw sarxta."
  
  Drake jupax sueco jaqin atinisiñap wali askit uñjäna. "Uka qhipatxa, taqiniw mä munañasa."
  
  "Walikiwa, janiw nayamp chika jutktati, Yorkie."
  
  "Jan kuna walt'awi. Nayax niyaw yatxa Joannax kunjamakitix ukhamakiw p"iqinchirïni" sasa.
  
  "¿Kuna diablos ukax sañ muni?"
  
  Helicóptero ukax jank"akiw saraqanïna, purakaparux estratosfera uksaruw khitäna.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna. "Ukhamakiw khitis Daley uta apnaqi uk yatipxta, Torsti. Jiwasax yattanwa".
  
  Sueco jaqix mä ñik"ut ch"allxtayäna, ukampis janiw juk"amp arskänti. Drakex Aliciampiw jachaqt"asis mayjt"ayasïna ukat Maix panpachaniruw uñch"ukiskäna uk amuyasïna. Maldición, ukax janis kunas llakisiñas utjkaspa ukhamawa.
  
  Alicia kullakajj Mai kullakaruw amparapamp luqtäna. "¿Jichhakiw ñik"utap ch"uqt"asisax khuchhuqt"asisma, Sprite, aka kasta lurawix askichasispati?
  
  Mayan uñnaqapax janiw mayjt"känti, ukampis pächasisaw ajanupan machaq cicatriz llamkt"añatak amparap luqtäna. "Jichhak kunanakatï paskäna ukanakaw confiykta uka jaqenakat jukʼamp sum amuytʼayäta. Ukat khitinakatï aljantapki ukanakarus uñjapxam" sasa.
  
  Drake chachajj chuymapanwa chhuxriñchjasïna.
  
  Janiw kunas paskänti. ¡Jupajj jaytanukuwayituwa, ukat ukanak tukjasa! Janiw kunas arsutäkänti. .
  
  Chuyma ch"allxtawinakampi amuyunakampi ch"axwaña, q"añu biliar tukuña, ukaxa waranq waranqa yaqha amuyunakampi ch"axwaña. Dahl, jupax amuyasïnwa, juk"at juk"at Kenzi-t jithiqtawayi, ukat Bo-x juk"akiw Alicia-t nayranakap apsuwayxäna. Dios, payïr helicóptero ukan mä juk"a samarañap suyt"äna.
  
  Machaq thaya thayt"awinakax jupanakarux purintäna, kunawsatix helicóptero ukan deslizamientopax edificio teja ukar llamkt"äna. Uka jamach"ix uraqir purintäna, ukat punkunakax jist"arasïna, pasajeros ukanakax saraqapxäna ukat jist"arat punku tuqir t"ijtapxäna. Pistola aptʼat chachanakaw mantañawjan uñjapjjäna, ukat jukʼamp walja jaqenakaw uka manqhan saytʼatäpjjäna. Drake jupax nayraqatw bucear mantawayi, nayraqat kayunak t"ijtäna ukat mä juk"a jan wakicht"ataw jikxatasïna jan armani, ukampis niyaw armatäpxañap sum yatïna. Uka equipojj jankʼakiw jiskʼa escalerat mayat sarapjjäna, mä jachʼa pasilloruw jikjjatasipjjäna, chʼamaktʼatänwa ukat jukʼamp guardianakampi muyuntatänwa. Aka chiqanx mä juk"a samart"apxäna, janïr sarantapxañapatak yatichäwinak katuqkasa.
  
  Taqi kunas qhanawa.
  
  Drake jupax t"ijt"awayiwa, amuyasïnwa, jupanakax wali wakiskir urunak chhaqhayasipxäna, bazar ukan yatiyawinak apsuñataki, ukatx ukatx agentes suspectos ukanakamp jiskt"ata, juk"ampis CIA ukankirinaka. Tukuyañatakix Coburn jupa pachpaw chikancht"asiwayi, SPEAR ukankirinakarux jank"akiw planetan juk"amp junt"u chiqar khitañapatak mayïna.
  
  Nueva York markanxa.
  
  Jichhax yaqha escalerat saraqasinx mä balcón ukar mistuwayapxi, ukax manqhar uñtatawa, kunatix juparux sapkataynawa, comisaría local ukaw 3r ukat 51 callenakan esquinapankiwa. Uka chiqax janiw jaqinakan uñt"atäkänti, ukax oficina de seguridad nacional ukhamaw irnaqarakïna -chiqans ukax pä utanakat maynïriwa, ukax markan "marka taypin" satawa, ukax taqi agencian lurawinakapan chiqapawa. Drake jupax jichhax uka chiqankir policía ukanakar sapa uru lurañanakap uñjäna, uka estación ukanx ch"axwañaw utjäna, jach"a jach"a tukuskäna ukat jaqinakan phuqhantatänwa, ukat mä ch"iyar traje ukankir jaqiw jaya chiqat jak"achasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukat sarjjañäni" sasa. "Akanjja janiw tiempo ina chʼusar aptʼasiñajj utjkiti."
  
  Drake chachajj janiw jukʼamp iyaw sañ puedkänti. Jupax Aliciaruw nayrar sartayäna, ukat uka rubio warmirux walpun chuym ch"allxtayäna, jan walt"awinakapat mä qhana jikxatäna. Mayninakax manqhanx walpun tantachasipxäna, Hayden jupax machaq jutir jaqir jak"achasiñ yant"äna, ukampis jaya punku qhipäxan chhaqhatapat pachapax tukusxänwa. Sarkasaxa, mä muyu cuartoruw mantapxäna, uka cuartox janqʼu azulejonakan pampanakapa ukat pirqanakapanïnwa, ukat sillunakax mä jiskʼa jachʼa plataforma nayraqatan filaruw filat uttʼayatäna. Uka jaqejj jankʼakiw jupanakar uñjäna.
  
  Ukat jan munasiñampiw akham säna: "Jutapjjatamat yuspärapjjsmawa" sasa. "Yatipxañamataki, katjapkta uka chachanakax -Ramses ukat Robert Price k"arisiri- jiwasan manqhankir celdanakaruw apayapxi, jiwasan... jaqi thaqhañan askinak suyt"añataki. Inas wali valorani yatiyäwinakanïchispa ukat jakʼankapjjañapa sasaw amuyapjjta" sasa.
  
  Alicia kullakajj wali llakitaw akham säna: "Yämas jan atipjañäni ukhajja" sasa.
  
  "Chiqpachansa. Ukat aka uraq manqhankir carcelan celdanakax división de Seguridad Nacional ukan juk"amp seguridad ukanipxi, Ramses ukan utjatapax jan uñjkayaw utjani, kunjamatix nayax yatxatwa jumanakax wali askit uñjapxasma".
  
  Drake jupax amtasïna, Ramses ukan unidades locales ukanakax, Marsh jupan amparapat mä bomba nuclear lunthatapxatayna jan ukax ch"amampiw apsusipxatayna, ukatx Ramses ukan permisop suyt"apxañapatakiw kamachipxäna. Janiw katuntatätap yatipkänti, janirakiw niya jiwatapsa yatipkänti. Ramses sat organizacionan Nueva York markankir celulanakajj janiw kuns yatipkänti.
  
  Ukhampachas ukakipkarakiw SPEAR equipo ukan askipatak arsüna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jupajj wali askïniwa" sasa. "Nayajj niyaw yatta" sasa.
  
  Smith jilatajj akham sarakïnwa: "Jïsa" sasa. "Ukhamajj jichhajj wakanak thaqhañ jaytañaw wakisi" sasa.
  
  Oficina del Interior ukan agentepax chuym ch"allxtayäna. "Nayan sutijajj Moore satawa. Nayax akanx agente de campo p"iqinchirïtwa. Taqi yatiñanakax naya tuqiw pasani. Jiwasax mä machaq fuerza de tarea uñstayapxtanwa, lurawinakap asimilañataki ukhamarak jaljañataki. Mä markaw utjistu ukat jichhax sucursalanak wakicht"apxta. Sapa agente ukhamarak policía -utjkchi jan ukax jan utjkchi- uka jan walt"awimp jan walt"ayasiñatakiw irnaqapxi, ukat jan walt"awinakax kuna jan walt"awinaks apanispa ukx sum amuyapxta. Janiw..." sasaw mä juk"a liwxatasïna, estrés uñacht"ayasa, ukax normalmente jan ist"atäkaspänwa. "Akax janiw akan utjañapatak jaysatäkaspati."
  
  "¿Khitis aka oraqen jefejja?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna. "¿Khitis kawkhantï cheqpachapuni wakiskirïki uka cheqan amtanakap apsu?"
  
  Moore chachajj pächasïnwa ukat ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Walikiwa, yattanwa. Uta marka. Unidad de Contraterrorismo ukat Unidad de Gestión de Amenazas ukanakamp chikt"ata".
  
  "¿Ukat "jiwasa" sasinxa, ¿jumampi nayampit sañti munta?", ¿jan ukax ¿Pachamamar sañti munta?"
  
  Moore chachajj akham sänwa: "Ukajj mayjtʼaspawa sasaw amuyta, kunjamtï jan waltʼäwinakajj siski ukhama" sasa.
  
  Hayden jilatajj wali kusisitaw uñnaqäna. "Celulaman pilapax cargatäñapatakiw chʼamachasiñama."
  
  Moore kullakajj jankʼak lurapjjatap amuyaspa ukat gustkaspas ukhamaw uka grupor uñchʼukïna. "Kunjamtï jumanakajj yatipktajja, mä jiskʼa ventananïpjjtwa. Uka jan wali jaqinakax Ramses chachan jan uka kamachi churañap amuyañatakix janiw jaya pachax munaskaspati. Ukhama, nayrïr yänakax nayraqat. ¿Kunjamsa mä celula terrorista uñtʼtanjja?"
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna. "Ukat marchaña. ¿Janit marzo phaxsinx nayrankañapa, jupax bomba apt'atäspa ukhaxa?"
  
  "Inteligencia ukankirinakax yatiyapxiwa, marzo phaxsinx células locales ukanakamp mayacht"asipxani. Qhawqhanis utjani uk janiw yatktanti. Ukhamajj cheqas panpachaniruw chuym churapjjta" sasa.
  
  Drake chachajj Beau chachan Marsh ukat Webb sat chachan parltʼasitapat amtasïna. Ukapachax juparuw amuyt"äna, khititix nayrïr kutix Last Man Standing torneo ukar jaquntatäkasax uñt"apkän uka limoso francés jaqix, ukat uka pachatpachaw walja kuti ch"axwapxäna, kunapachatix wakiskirïkän ukhax suma qhanampiw qhant"äna. Mä warawarar uñtataw qhant"äna. Chiqpachansa, uka waynarux mä jukʼa samaña churañapawa.
  
  Mä chiqanx shin...
  
  Moore jilatajj mayampiw arsüna. "Mä manqhankir celula jan ukax ikiñ celulas uñtʼañatakix walja tuqinakatwa yatxatasma. Jiwasax suspectonakaruw jisk"achapxtanxa. Yaqha uñt"at celulanakampi conexiones ukanakat yatxatapxta, ukax nayratpach uñjatawa. Uñakipt"apxam nina nakhantat yupaychañ utanaka kawkhantix uñt"at jihadistanakax venenonakap jaquntapxi. Jichhak ritualanakar katuyasipki uka jaqinakaruw uñchʼukipxta, mä akatjamat religionat jukʼamp munapxi, jaqinakat jithiqtapxi, jan ukax warminakan isipat arsüna. NSA ukax millones de celulares ukanakat apthapit metadatos ukanakar ist"aski ukat uñakipaski. Ukampis juk"amp askiwa chacha warminakax sapa uruw semanan jan walt"ayasipxi -khitinakatix machaq jihadistanakax sapa kutiw jawst"apxi uka jaqinakarux mantapxta".
  
  "Uka manqhanxa". Smith jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Akax wali askiwa".
  
  -Akaxa chiqawa -sasa. Aka pachanx jiwasan yatiyawinakax Iggy Pop jupan Barbie ukar sipanx juk"amp jisk"akiwa. Sapa celulan qhawqha jaqinakas utji uk yatiñatakiw chʼamachasipkta. Célula tamapa. Distritonaka. Oportunidades ukat wakicht"atäña. Taqi jichha telefono qillqatanakat uñakipt"asipkta. ¿Ramses chachajj arstʼani sasin amuyta?"
  
  Hayden jilatajj janiw irnaqäwipar puriñ suykänti. "Jiwasax mä maldito suma yant"äw churañäni."
  
  "Uka jan walt"awix niyaw purini", sasaw Kinimakax arsuwiyi. "Equiponak asignañäni ukat infierno aka chiqat apsuñäni".
  
  "Jïsa, jïsa, ukax wali askiwa" sasaw Moore chachax qhanañcht"äna. "Ukampis ¿kawkirus saräta? Nueva York markax wali jach"a markawa. Jan kawkirus sarañamajj utjkchejja, tʼijtjjasajj janiw kuns jikjjatkätati. Uka bombajj cheqäpachati janicha uksa janiw yatktanti. Walja jaqinakaw mä bomba lurapxaspa... chʼiqa tuqir uñtapxam" sasa.
  
  Alicia kullakajj asientopanwa mayjtʼasïna. "Ukajj nayajj garantizañjamawa" sasa.
  
  Moore jilatajj akham sänwa: "Autonakajj suytʼatäpjjewa. "Fuerzas especiales ukanakana k"añaskunaka. Helicópteros ukanaka. Jan chimpunïki uka jank"a autonaka. Iyawsapxam jan iyawsapxañäni, ukatakix amtanakaw utjistu, thakhinak q"umachañataki. Funcionarionakax familianakapampix niyaw yaqha chiqar sarxapxi. Jichhajj mä qalltañakiw munaski" sasa.
  
  Hayden kullakajj jupan equipoparuw kuttʼäna. "Ukhamaxa, jank"akiw tamanak jaljañäni ukat Ramses markar puriñäni. Kunjamtï uka jaqix siskänxa, ventanajax jiskʼakiwa, niyaw jistʼantatäxi" sasa.
  
  
  PUSI JALJA
  
  
  Julian Marsh jupax motel ukanx wali ch"amanchataw mistuwayxi, wali kusisitaw mistuwayxi, ukampis mä juk"a llakitaw sarxaraki. Jupax wali suma isthapt"atawa: ch"uxña vaqueros, mä kayupax mayni kayupat mä juk"a ch"amakt"atawa, walja capas camisas ukat mä sombrero p"iqip mä ladoruw jaquntatäna. Uñch"ukiñax wali sumapunïnwa ukat jupax Zoe kullakat sipan juk"ampïkaspas ukhamaw amuyasïna. Warmix jisk"a bañot mistuwayxäna, mä juk"a ch"iyjataw uñnaqäna, ñik"utapax chikat peinado ukat labial chikat lip"ichit lurat ukhama. Walja minutonak uñakiptʼasajja, Marsh chachajj jupat yateqasiñatak amuyuparjamaw chʼamachasitap amuyasïna.
  
  Jan ukajj ¿jupar impuesto churañacha?
  
  Inas qhipïrix ukhamächïna, ukampis chiqpachansa Marsh jilataruw uka chiqat jaquntäna. Qhip qhipa munatapax mä warmin versión jupa pachpaw jan uñt"at estilopar limitañataki. Niya mä qhipa amuyt"äwjamaw ikiñat mochila apthapïna, ukat uka materialar amparamp luqxatäna ukat manqhanx jakkir animalan contornop amuyasïna.
  
  Nayana .
  
  Alwax wali suma, fresco, qhana ukat kusisita. Marsh chachajja, phisqa asienton autojj saytʼaniñapkamaw suytʼäna, ukat pä jaqenakaw mistunipjjäna. Panpachaniw ch"iyar ñik"utanïnwa ukat thiya barbanïpxarakïnwa. Marzo phaxsinx qhipa saräwitak qhipa contraseña arsüna ukatx qhipa punku jist"arañapatakiw jaytawayi. Zoey kullakajj manqhar makhatkäna ukhajj uñstäna.
  
  "Suyaña". Uka warmix jakʼachaskäna ukhaxa, mä chachax pistola apsuwayxäna. "Mä sapakiw utjañapa."
  
  Marzojj iyaw sañ munäna, ukampis mayni ladopajj uka warmir jukʼamp uñtʼañwa munäna. "Jupax qhipa pachan yapxatatawa. Jupax walikïskiwa".
  
  Pistola apt"ata amparaxa wali pächasïna.
  
  "Ist"apxam, kimsa uruw jan uñt"asipkti, inas pusi urux uñt"asipkchiti." Marsh chachajj janiw sum amtaskänti. "Amtanakax mayjtʼiwa. Nayax contraseña churapxsma, jichhax arunakax ist"apxam. Jupax walikïskiwa. Ukat wali askirakiwa" sasa.
  
  "Walikiwa". Janiw maynis jan pächasis uñnaqkänti.
  
  Autojj jankʼakiw sartasïna, qhepa llantanakap manqhat mä columna laqʼa apsusaw markar kuttʼjjäna. Uka sartasiwix qhipharuw kutt"awayxi kunatix rascacielos ukanakax juk"amp jach"a uñstawayi ukat trafico ukax juk"amp ch"amanchawayi. Kʼajkir, qhantʼir cheqanakaw autor muyuntäna, yaqhep cheqanakanjja, artificial qhanaruw mayjtʼayapjjäna. Walja jaqinakaw aceranakar phuqhantapxäna ukat edificionakax yatiyawinakampiw qhant"apxäna. Policía ukan autonakapaw callenakan sarnaqäna. Marsh jupax janiw kuna chimpunaks policía ukan juk"amp uñjatap uñjkänti, ukampis uka pachax janiw auton teja patat uñjkänti. Uka tuqitwa uka auto apnaqirirux arsüna.
  
  Uka jaqejj akham sänwa: "Taqe kunas normaläkaspas ukhamawa" sasa. "Ukampis jankʼak sarañajj wali wakiskiriwa. Jiwasatï sinti kʼachat sarnaqañäni ukhajja, taqe kunas tʼunjatäniwa" sasa.
  
  -¿Ramses ukaxa? sasaw Marsh jilatajj jisktʼäna.
  
  "Jupan arunakap suytʼasipkta" sasa.
  
  Marzox ñik"utap ch"uqt"asïna, jaysäwipanx mä juk"a jisk"achasiñaw jikxatasïna. Aka amtax taqpach jupankänwa, ukat Ramses ukan yanapirinakapax jupan jaylliwiparjam thuqt"apxañapawa. Mä kutix kawkhantï Marsh jupax ajlliwaykatayna ukat wakicht"asiwayxän ukaruw puripxäna, janïr qalltañkamax phaxsinakaw wakicht"asipxäna.
  
  "Radar manqhan qhiparapxam" sasaw säna, ukhamat controlar uñtʼayañataki. "Ukat límite de velocidad ukarjamaxa, ¿janich ukhamäki? Janiw jarkʼatäñ munktanti" sasa.
  
  Choferojj akham sänwa: "Nueva York markankapjjtwa" sasa, ukat panpachaniw wila luz tʼijtʼayasajj larusipjjäna. Marsh chachajj jupanakar jan yäqañwa ajllïna.
  
  Ukat auto apnaqerejj akham sarakïnwa: "Ukampis" sasa. "¿Juman mochilamaxa? Aka... contenidox chiqapar uñjatäñapawa."
  
  Marsh jilatajj akham sänwa: "Nayajj uk yatta" sasa. "¿Janiw nayax uk yatkti sasin amuyta?"
  
  ¿Kuna kasta monos Webb jilatajj jupar cargapachäna?
  
  Inas Zoey kullakajj jukʼamp jan waltʼäwinak uñjasajj jupar jakʼachasïna. Jupanak taypinjja, mä bomba nuclear ukakiw utjäna. Amparapajj jukʼat jukʼatwa mochilat saraqanïna, mä amparapampiw mä amparapamp liwjjatäna, ukat chhuxriñchjasïna, ukatwa chhuxriñchjasïna ukat uñkatarakïnwa.
  
  "¿Chiqapunit akax walikïskiti?"
  
  "Janiw yatkti, Julian. ¿Ukhamäpachati?"
  
  Marsh chachajj janiw taqpach yatkänti, ukampis wali sumapunïnwa, ukatwa sapak jaytawayäna. Mä juk"a pachatakix Shears jupax mä juk"a suma uñnaqt"aniwa, Sombra Papa ukham ch"amaniwa, ukat kuna chacha especímenes jupar munkän uk jawst"añ yati, janiw pächasiñasäkiti.
  
  ¿Kunatsa nayajj?
  
  Bomba nuclear ukax yanapt"pachänwa, uk yatïna. Sapa imill wawax armas nucleares ukankir chacharuw gustäna. Kunas ch"amampi luraña... Oh, walikiwa, inas juparux jupat sipan mä juk"a axsarañjam amuyt"añax gustchïna. ¿Jupan quirkiness ukax? Chiqansa, ¿kunatsa jan ukhamäki? Tren de pensamiento ukax thakhi thiyan sayt"asipxäna ukhax carrilat mistuwayxäna, conductorax k"achat k"achat uñacht"ayäna, Marsh jupax nayrïr visitt"äwipan ajllkäna uka edificioruw uñacht"ayäna. Anqan urux wali junt"üna ukat q"al jan suyt"ataw jikxatasïna. Marsh chachajja, gobiernon likʼi asnunakaparuw amuytʼäna, jupanakajj suma qʼara asientonakapan wali sum qontʼatäsipkäna, niyaw jakäwinakapan jawqʼjatäpjjañapäna.
  
  Jichhax niyaw purini. Ukhamajj niyaw jukʼampi jarkʼaqasiñ puedjja.
  
  Zoe kullakaruw amparat katthapisin niyaw acera tuqir jaltawayxäna, ukat mochilax codo doblado ukar warktʼañapatakiw jaytäna. Punku uñjirit pasasa ukat chʼiqa toqer yatichäwinak katoqasajja, pusini grupojj ascensorat pusi pisoruw sarapjjäna, ukatsti pä cuartoni jachʼa utaruw uñakipapjjäna. Taqi kunas wali sumapunïnwa. Marzo phaxsinx balcon punkunakap jist"arawayi ukat markan thayap yaqha samsuwayxi.
  
  Nayax ukhamarakiw wali ch"amanïkayäta.
  
  Uka ironía ukax jupa pachpaw larusitayna. Ukajj janipuniw paskaspänti. Estadounidenses ukanakax iyaw sañakiw wakisïna, payllapxañapänwa, ukatx jupax Hudson ukan bomba nuclear ukarux kunjamtï amtapkän ukhamarjamaw t"unjañapa. Ukatxa, machaq amtäwi. Machaq jakawi. Ukat jutïrin wali kusiskañänwa.
  
  Mä aruw amparapa qhipäxat ist"asïna. "Mä jaqiruw khithapxitu, jupaw mochilaman utjki ukanak uñakipaspa. Uka horasanwa puriniñapa" sasa.
  
  Marzox jan kutt"asaw p"iqip ch"allxtayäna. -Kunjamtï suyapkäna ukhama. Walikiwa. Ukampis jukʼamp mä qhawqha amuytʼañanakaw utjaraki. Nayax khitirus muntwa, Casa Blanca ukan qullqip mayjt"ayañ yanapt"añapataki. Mä distracción uñstayañatakix mä arknaqañ utt"ayañ yanapt"a munta. Ukat taqe celulanakaruw activañasa ukat aka bomba phallayañasarakiwa" sasa.
  
  Uka qhipäxankir jaqixa ch"allxtasïna. "Taqi kunas amtäwinakankiwa", sasaw arsuwiyi. -Wakicht"atäpxtwa -sasa. Ukanakajj niyaw tantachasini" sasa.
  
  Marzojj kuttʼasaw hotelan cuartopar kuttʼjjäna. Zoe kullakajj champán umtʼasisaw qontʼasïna, kayunakapajj jiskʼakiwa, ukat chaise lounge sat cheqanwa samartʼasïna. "Ukhamajj jichhajj suytʼapjjañäniti?" - sasaw uka waynarux jiskt"äna.
  
  "Janiw jaya pachakiti".
  
  Marsh jilatajj Zoe kullakaruw jachaqtʼasïna ukat amparap luqtäna. "Jichhax ikiñ utaruw puriñäni."
  
  Uka chacha warmix sapa mochilat mä correa apthapisin jachʼa ikiñ utaruw aptʼasipxäna. Mä minutotjja, panpachaniw qʼala jan isinïpjjäna ukat sábanas patjjarojj maynit maynikamaw liwjjatasïna. Marsh jupax aka kutix wakiskir ch"amanïtap uñacht"ayañ yant"äna, ukampis Zoe kullakax mä juk"a sinti k"ari chuymanïnwa. Ancho, jan pantjasir ajanupax taqi kastanak libidoparux luratayna. Tukuyañatakix wali askipunïnwa Marsh jupax jank"akiw tukuyäna, kunatix mä juk"a pachatxa, ikiñ uta punkux llawintasïna.
  
  "Aka jaqix akankiwa."
  
  Ya? Marsh jilatajj jankʼakiw Zoe kullakampejj isthapisjjäna, ukat panpachaniw cuartopar kuttʼjjapjjäna, wali qʼellur uñtatänwa ukat mä jukʼa chʼuñunirakïnwa. Marsh jupax machaq jutir jaqimp amparat luqxatäna, jisk"a ñik"utap, ch"iyar ñik"utap ukat ch"uxña isinakap uñjasa.
  
  "¿Janiw sapa kuti mistktati?"
  
  "Jupanakajj jistʼantataw uñjapjjetu" sasa.
  
  "Ay, walikiwa, janipuniw kunas paskaniti. ¿Bomba uñakipañatakit akankta?"
  
  "Jïsa, tata, nayajj ukham lurtwa" sasa.
  
  Marsh chachajj mochilapajj vidriot lurat jiskʼa mesaruw uchasïna, uka mesajj jachʼa cuarto taypinkänwa. Zoe kullakajj uka jakʼanwa pasäna, mä qhawqha minutonak nayrajj qʼala jan isin uñnaqapat mä jukʼa amtasïna, ukatwa jupar chuym chʼalljjtayasïna. Jupax maysaruw uñtäna, machaq jutir jaqiruw uñtäna.
  
  "¿Kunas sutimaxa, wayna?"
  
  "Adan, tata."
  
  "Walikiwa, Adán, jumax yatisktawa kunas ukax ukat kunsa lurarakispa. ¿Jumax axsarayasmati?
  
  "Janiwa, janiw jichha pachanxa."
  
  "Thurt'asita?"
  
  "Janiw nayax ukham amuykti".
  
  "¿Ajjsarirïtati? Thurt'asita? Inas jupax sinti qarjatächi?"
  
  Adanax p"iqip ch"allxtayäna, mochila uñkatasa.
  
  "Ukhamatï ukhamächi ukhajja, Zoey kullakajj yanapt"iristamwa" sasa. Jupax chikat sawkasisaw ukham säna.
  
  Pitianox mä k"ari jachaqt"asisaw kutt"äna. "Kusisiñanïñamawa".
  
  Marsh chachajj Adana ukhamarakiw nayranakap chʼirmthapïna, ukampis janïr uka waynajj amuyup mayjtʼkasaw barba auto apnaqeripajj arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Jankʼak lurapjjam" sasa. "Wakicht"atäñasawa..." sasaw arknaqäna.
  
  Marzo phaxsinx amparanakap t"axllirt"äna. "Walikiwa, janiw kayunak taktʼañ qalltañax wakiskiti. Saraqapxañäni ukat q"añuchasipxañäni" sasa. Jupajj Adanaruw kuttʼäna. "Nayax sañ muntwa, mä bombampi."
  
  Waynaxa mochila uñkatasa, muspharata, ukatxa muytayatayna ukhamata hebillanakaxa jupa uñkatata ukhama. Jupajj jukʼat jukʼatwa ukanak jistʼaräna ukat tapa jistʼararakïna. Uka manqhanjja, cheqpach aparatow utjäna, ukajj jukʼamp chʼamani ukat taqpachan jukʼamp suma mochilampiw muyuntata.
  
  "Walikiwa" sasaw Adanajj säna. "Ukhamat taqiniw MASINT tuqit yattanxa, ukax mä protocolo de inteligencia de medición ukat firma ukawa, ukax radiación ukat yaqha fenómenos físicos ukanakamp armas nucleares ukanakamp chikt"at firmanak uñakipi. Aka aparato, ukat mä juk"a uñtasit yaqha aparato, nayax uñt"kta, ukax aka yapu manqhan liwxatañatakiw lurasiwayi. Jichhajja, Oraqpachan walja sistemas de detección y monitoreo de dispositivos nucleares ukanakaw utji, ukampis janiw taqe ukanakajj nayrar sartaskiti, janirakiw taqe ukanakajj taqpach irnaqtʼatäkiti" sasa. Jupax amparap luqxatäna. "Aka qhipa urunakanx civilizado markanakan jan walt"äwinakap uñakipt"apxañäni. ¿Chiqapunit khitis mä amtan jaqiru jan ukax wali sum mayachtʼat mä celularu sapak sarnaqañapatak jarkʼaspa? Chiqansa janiw ukhamäkiti. Mä glitch jan ukax manqhan irnaqañakiw wakisi" sasa. Jupax jachaqt"asïna. "Jan kusisit irnaqiri jan ukax jiwat qarjata. Jilapachax qullqi jan ukax aparato ukanakaw munasispa. Uka qullqinakax terrorismo internacional ukan wali suma qullqinakapawa".
  
  Marsh chachajj uka waynan sarnaqäwip istʼäna, Ramses ukat Webb sat chachanakar sarañ thak qhanañchasajj mä jan ukajj pä jukʼamp jachʼa jarkʼaqasiñanak luratäpachati sasaw jisktʼasïna. Jupanakan askipatakikïspawa. Jupajj janipuniw yatkaspänti, cheqaparjamajj janiw kuns lurkänti. Jichhax jupax akankxänwa ukat niyaw Infierno punku jist"arañampïxäna.
  
  Adam jilatajj akham sänwa: "Chiqpachansa, "qʼañu bomba" sasin sisktan ukawa" sasa. "Uka aruxa nayratpachawa utjawayxi, ukampisa wali askiwa. Nayax mä alfa cintilador, mä detector de contaminantes ukat mä qawqha suma yänakanïtwa. Ukampis chiqpachanxa" Adanax bolsillupat mä destornillador apsusaw "akax utjitu".
  
  Jupax jank"akiw ch"aman envases ukanak apsuwayxi ukat Velcro tiras ukanak jist"arawayi, ukax jisk"a uñacht"ayawi ukat mini-teclado uñacht"ayi. Uka panelajj pusi tornillonakampiw katjjarutäna, Adanajj jankʼakiw apsusïna. Kunapachatï metalat lurat panelajj librëjjäna ukhajja, qhepäjjat walja alambrenakaw jistʼarasïna, ukat jichhak jikjjatat aparatojj chuymaparuw purïna.
  
  Marzo phaxsinx samañap katxarutayna.
  
  Adanajj nayrïr kutiw jachaqtʼasïna. "Jan llakisimti. Aka yäx walja fusibles ukaniwa ukatx janiw armado ukhamäkiti. Janiw khitis akan uk qalltkaniti" sasa.
  
  Marzo phaxsinx mä juk"a ch"usaw jikxatasïna.
  
  Adanax mecanismo ukat manqhankir detalles ukanakaruw uñch"ukisïna, taqi ukanak katuqasa. Mä juk"a pachatxa, jupan jak"apan laptop pantalla uñakipäna. "Ukax fugas ukaniwa", sasaw arsuwayi. "Ukampis janiw ukhamakiti."
  
  Marzo phaxsinx jan samarañampiw ch"allxtasïna. "¿Qhawqha jan walisa?"
  
  "Janipuniw wawanïñamäkiti sasaw ewjjtʼapjjsma" sasaw Adanajj jan sinttʼasis säna. "Jumax wali ch"amanïsta ukhaxa. Ukat jutïr maranakan jakañaman kusistʼañamawa" sasa.
  
  Marsh jupax Zoey kullakaruw uñch"ukiskäna, jupax amparanakap t"axllirt"äna. Ukhamäpansa, jupatakik kuns munir awkipat sipansa ni jachʼa jachʼa tukur jilanakapatsa jukʼamp jakañ janipuniw suykänti.
  
  "Jichhax juk"amp sum jark"aqasiñ munta" sasaw Adanax apanipkäna uka maletin paquete apsuwayxäna. "Kunjamtï nayajj kuna aparatompis lurkäjja" sasa.
  
  Marzox mä juk"a uñch"ukiskäna ukat niyaw tukuyxapxatap amuyasïna. Jupax auto apnaqiripan jiwat nayranakapamp jikisiwayi. "Aka cámaras ukanakat Ramses jupax arskäna. ¿Wakichtʼatäpkiti? Arktañax niyaw qalltañampïski ukatx janiw kuna qhiphart"awinaks munkti".
  
  Mä waña jachaqt"asiwiw jaysañatakix qhant"äna. "Ukat jiwasax ukhamaraki. Jichhax phisqa células ukanakax activas ukhamawa, pä celulas dormir ukanakaw utjaraki, ukax inas estadounidenses ukanakax jan yatipkchiti". Uka jaqix relojap uñkatasïna. "6:45 a.m. pacharuw paqallq pacharux taqi kunas wakicht"atäxani."
  
  "Kusapuni". Marsh jupax libido ukax wasitat jilxattatap amuyasïna ukat jupax amuyasïnwa, inas uka chiqawjat aprovechasispa, kunapachatix wali ch"amanïkasa. Zoey sat tawaqur uñtʼasaxa, kunjamtï jichhak lurkäna ukhama, ukhamakipans jankʼakiw tukuyapxaspäna. "¿Ukat qullqi apañatakix protocolos ukanakas utji?"
  
  "Adam jupax mä programa tukuyañaruw chuym churani, ukax uraqpachan kawkhans jikxatastan ukx jan tukuskir lazo ukanw uñt"ayasini. Janipuniw uka transacción ukar arknaqapkaniti" sasa.
  
  Marzo phaxsinx janiw Adanan ajanupan muspharkañap amuyaskänti.
  
  Jupajj Zoe kullakaruw sinti lupʼïna, jupasti juparuw chuym churäna. Jupax yaqha phisqa minutos ukjaw Adanar bomba jaquntatap uñjäna ukat kunjams uka maldito yänak desarmaspa uka tuqit yatichäwinak ist"äna, ukatx uka jaqix uka dispositivo ukan aski fotonakap acción ukan apsuñapatakiw uñjäna. Fotonakax Casa Blanca ukarux uka dispositivo ukan chiqapätapat amuyt"ayañatakix wali askiwa, ukat mä arknaqäw utt"ayañataki, ukax mä distracción uñstayañataki ukat jupar contra wakicht"at ch"amanakar t"aqanuqañataki. Kusisita, qhepatjja Adanaruw kuttʼjjäna.
  
  "Q"illu jaqixa. ¿Akax desarmador alambre ukhamäpachati?"
  
  "Um, jïsa tata, ukhamawa."
  
  Marsh jilatajj uka auto apnaqerirojj taqe chuymaw jachaqtʼasïna. "Ukhamaxa, ¿wakichtʼatäpxtati?"
  
  "Jiwasax wakicht'atätanwa".
  
  "Ukhamajj sarjjapjjam" sasa.
  
  Marsh jupax amparap luqxatäna ukat Zoe kullakaruw ikiñ utaruw irpxaruwayäna, vaqueros ukat bragas ukanakap uchasisaw saraskäna ukat mä chhuxriñchjasiñ chhaqtayañ yant"äna. Mä uma jalsu pasión ukat kusisiñaw niyaw juparux ch"allxtayäna, kunatix taqi ch"amampi ukat wali wakiskir samkanakapax niyaw phuqhasiñampïtap amuyasïna. Familiapajj jichhajj uñjaspäna ukhajja.
  
  
  PHISQA JALJA
  
  
  Drake-x chiqañchaskäna ukhax kunatix luraskäna ukax taqpach pesaje-pax juparux ch"allxtayäna. Urgenciajj venanakaparuw saraskäna, nervionakapajj chʼiyjänwa, ukat equipo masinakapar mä kuti uñkatasajj ukhamarakiw jikjjatasipjje sasaw säna, Kenzi jilatarus ukhamaraki. Chiqpachansa, ex agente Mossad ukax nayratpach yaqha chiqar sarxañapatak lurawayi sasaw amuyäna, ukampis chiqpachansa, pallapallanakan mayacht"asitapatxa, janiw kunats jan uk lurpacha uk jiskt"añax wakiskänti. Pachpa jan juchani jaqinakatakiw ch"axwawayxi, pachpa civiles ukanakaw jan walt"ayat uñjasipxäna. Khititï chikat chuymanïki ukajj janiw ukham lurasiñap munkänti, ukat Drake chachajj Kensi jilatajj chikat chuymat sipansa jukʼampïspawa sasaw suytʼäna, qawqha manqhan imantatäskpasa.
  
  Perqa relojax paqallq pusi tunk phisqhan uñacht"ayäna, ukatx taqpach equipox sarxapxänwa. Mä axsarkañ, jan walt"ayat samarañaw comisaría ukanx apnaqäna, policía ukaw p"iqinchirïna, ukampis qhanaw jan walt"ayat uñjasipxäna. Yatiyäwinakax televisionan pantallanakanwa qhantʼäna, ukampis janiw maynis ukanak lurañax utjkänti. Moore jupax sarnaqäna ukat sarnaqäna, agentes subterráneos, equipos de vigilancia jan ukax auto apnaqirinakan yatiyäwinakap suyt"asa. Hayden chachajj mayni equiponkirinakaruw katjäna.
  
  "Mano jilatampi nayampejj Ramses jilatampiw apasiñäni. Pä tamaw jukʼamp munasiraki, maynejj mä explosión nuclear ukan yatiyäwinakap kunjamsa lurasi uk sum amuytʼañataki, ukat maynïrejj uka celulanak thaqhañataki. Amukt'apxam, ukampis jan katuntat jaqinak katuqapxamti. Jichhürunakanxa, amigonakaja, janiw sallqjañ urukiti. Kuntï munkta uk jikjjatam ukat jankʼakiw jikjjatasma. Kʼarisiñajj wal aptʼasispa" sasa.
  
  Moore kullakajj kuntï siskäna uk katjasaw qhepar uñtäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhürojj janiw khuyapayasiñajj utjkaniti" sasa.
  
  Dahl chachajj wali llakitaw pʼeqep chʼoqtʼasïna, mä chachan pʼeqep chʼiyjaspa ukhamaw nudillonakap chʼiyjäna. Drake chachajj samarañatakiw chʼamachasïna. Alicia kullakas mä pantera jaulankir jaqjamaw sarnaqäna.
  
  Ukatxa, 8 jayp"u pacharuw loquñax qalltawayi.
  
  Llamayunakax mantañ qalltäna, dedicado teléfononakax sapa kutiw ist"asïna, ch"axwawinakapax jisk"a cuartoruw phuqhantäna. Moore chachajj maynit maynikamaw jupanakamp sum nuwasïna, ukat pä yanapirinakaw yanaptʼañatak tʼijtjjapjjäna. Kinimakas uka jan walt"äwirux iyaw sataynawa, qunt"atäskäna uka mesax janiw sinti kusisitäkaspas ukhamäkänti.
  
  Moore chachajja, qhanan jankʼakïtapamp yatiyäwinakamp chikachasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Umbral jakʼankjjtwa" sasa. "Taqi equiponakax wakicht"ataw jikxatasipxi. Imantat agentenakax jamasat tantachäwinakat ukat aruskipäwinakat qhipa aruskipäwinakat yatiyapxäna. Uñt"at mezquitas ukanakan sarnaqañax juk"ampiw jilxattawayi. Janis kunas paskäna uk yatkayätanjja, llakisipjjayätwa. Machaq ajanunakax sapürunjam jakañ utanakapan uñjasiwayi, taqiniw amtata ukat jank"ak sarnaqapxi, amtampi. Uñtʼktan uka celulanakatjja, pä celulaw radarat chhaqtawayjjäna" sasa. Moore chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Janiw uka tuqitx nayratpach askichapksnati. Ukampis pʼeqeñchäwinakaw utjistu. Mä equipox muelles ukar sarañapawa - uñt"at celulanakat maynïrix ukatw irnaqaski".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Akajj jiwasanakawa" sasa. "Sartapxam, jan wali jaqinaka."
  
  "Juma pachpaw parltʼañama." Kensi jupar jak"achasïna. "Ay, ukat nayax jumampïsktwa."
  
  "Ay, ¿uk lurañamati?"
  
  "Janiw chʼamampi anattʼañamäkiti, ukhamat katoqañataki."
  
  Drake jupax uka equiponakat yatxatäna, jupanakax paniniruw jaljatäpxäna, ukax wali muspharkañawa. Dahl ukat Kenzie jupanakax masinakanïpxänwa - Lauren, Smith ukat Yorgi. Jupax Alicia, May ukat Bo ukanakamp qhiparañ tukuyäna. Ukajj kuna lurañatakis mä receta ukhamänwa; ukax chiqäskapunïnwa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Suertejja, amigo.
  
  Dahl chachajj Moore chachajj amparap aytäna ukhakiw kuns sañatakejj kuttʼäna. "Suyaña!" Mä segunda kutikiw uka katuqirirux amparapamp chʼuqtʼäna. "Akax jichhakiw línea de teléfono ukan chiqanchasiwayi".
  
  Taqi p"iqinakaxa muytata. Moore chachajj yaqha jawsäwi katoqäna, jichhajj parlanten botónap jikjjatasajj amparap luqtäna.
  
  Moore jilatajj akham sänwa: "Jumajj ukankasktawa" sasa.
  
  Mä jan jañchin ch"iyar ch"iyar ch"akhax cuartoruw phuqhantäna, arunakax wali jank"akiw mistunïna, Drake-n kayunakapax arknaqañ munapkaspa ukhama. "Akax Julian Marsh satawa, ukat nayax yattwa jumax niya taqi kuns yatta. Jisa, nayajj yattwa. Jisktʼajj akawa, ¿kunjamsa uka anattʼañ munasma?"
  
  Hayden jilatajj Moore chachajj amparap luqtäna, ukhamat sarantaskañapataki. "Jan loqhe jaqëjjamti, Marsh. ¿Kawkinkis ukaxa?
  
  "Walikiwa, ukax mä explosivo jiskt"awiwa, ¿janich ukhamäki? Nayax akham sapxsmawa, munat kullaka, akankxiwa. NYC markanxa."
  
  Drake jupax janiw samsuñ atinakänti kunatix jupanakan jan wali axsarañanakapax jan pächasisaw chiqanchatäna.
  
  "Ukhamajj mayni jisktʼajj ¿kunsa jutïrin munta?" Marzojj walja tiempow samartʼäna.
  
  "Irnaqäwir purim, asnu" sasaw Smith chachajj qhuru arsüna.
  
  Alicia kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Janiw aka idiotarux uñisiñasäkiti."
  
  Marzo phaxsinxa larusitaynawa. "Janiw ukhamäkañäniti, chiqpachansa. Ukhama, bomba nuclear ukax cargatawa, taqi códigos ukanakax wali amuyumpiw mantawayxi. Kunjamtï sapkixa, relojax chʼallxtaski. Jichhax taqi kunatix lurañamäki ukax chiqpach uñt"ayañawa ukat banco ukan cuenta numerop churañamawa. ¿Nayax chiqati?
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jïsa" sasa.
  
  "¿Prueba munasmati? Ukatakix irnaqañamawa -sasa.
  
  Drake jilatajj nayrar jaltʼäna. "Kamsañs munta?"
  
  "Nayax arknaqañax utjaskakiwa sañ muntwa."
  
  "¿Jichhax kuna pachas uka tuqit puriñama?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Ah, ukaruw puriñäni. Nayraqatxa, jumanakax jisk"a irnaqir laq"unakax irnaqawim phuqhapxañamawa. Nayatï jumakïskäyät ukhajja, sarjjäyätwa. Uñjapxtati...uñjapxtati kunjams aka rima uñstayawaytxa? Nayax taqi ukanak rimañ munta, yatisktawa, ukampis tukuyarux... walikiwa, janiw nayax kuns lurkti sasaw amuyasta".
  
  Drakex jan suyt"ataw p"iqip ch"allxtayäna. "Maldita, masi. Inglés aru sum parlañamawa" sasa.
  
  "Nayrïr p"iqinchawix niyaw anatañanx utji. Formulario de confirmación ukaxa. Pä tunk minutos ukjaw Edison Hotel ukar puriñax utji, cuarto 201. Ukatx pusi p"iqinchaw juk"amp utjani, yaqhipanakax chiqanchañ tuqitwa, yaqhipanakax mayiwinakatwa. Jichhajj ¿amuyasjjtati?"
  
  May jilatajj nayraqat kuttʼanjjänwa. "Loco" sasaw sapxi.
  
  "Walikiwa, nayax pä amuyun jaqitwa. Maynix munañat, maynix viciot. Inas jupanakan chʼakkatasipkäna uka cheqan loqtañ chispanakajj tʼijtjjchi" sasa.
  
  -¿Pä tunka minutonaka? Drake chachajj relojap uñkatasïna. "¿Ukham luraraksnati?"
  
  "Sapa minuto qhiptʼatamatjja, Ramses chachan mä celdaparuw pä civilar jiwayañapatak mayta" sasa.
  
  Mayampi, jaw-dropping shock, axsaraña, jilxatir tensión. Drake chachajj adrenalinajj jiljjattaskäna ukhajja, amparanakap chʼoqtʼasïna.
  
  Marsh jilatajj mayampiw akham säna: "Pä tunka minutonaka" sasa. "Ukat... jichhatpacha."
  
  Drake chachajj punkut tʼijtʼasaw mistunïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Haydenax escalerat t"ijt"asaw edificion sotano ukar mantawayi, Kinimakax qhipäxankänwa. Colerasiñaw juparux katjäna ukat saxran ch"iwiparjamaw jawq"jäna. Colerajj kayunakap jankʼakiw sarjjäna ukat niyaw tʼijtjjarakïna. Hawaiano masipax chhuxriñchjasïna, liwxatasïna ukat niya jan sayt"as sayt"asïna. Jupax amigonakapat lup"ïna, wali jan walt"äwin uñjasipxäna, markan kunayman chiqanakaruw ch"iqiyapxäna, jan mä juk"s amuyt"asa, jan jiskt"asisaw línea ukar uñt"ayapxäna. Jupax taqi civiles ukanakat lup"ïna ukat kuntix Casa Blanca ukax jichhax amuyt"aspawa. Protocolos, planes ukat fórmulas trabajables ukanakax utjañax wali askiwa, ukampis kunapachatix chiqpach, irnaqir pachax sinti amenaza ukar tukuwayxän ukhax - taqi apuestas ukanakax apaqatäxänwa. Escaleran kayupanxa pasilloruw t"ijtäna ukat t"ijtxañ qalltäna. Punkunakax pä tuqitwa qhantʼäna, jila partex janiw qhantʼkänti. Jaya tukuyanjja, mä fila barras jankʼakiw jupatak maysar jaqontäna.
  
  Hayden kullakajj amparap luqtäna. "Pistola".
  
  Guardiajj liwxatasïna, ukampis uka qhipatxa istʼarakïnwa, alaxpachat uka kamachix niyaw jinchupar purintäna.
  
  Hayden chachajj arma aptʼasisaw cargatäna ukat seguridadajj jistʼantatätap uñakipäna, ukat jiskʼa cuartoruw jalnaqäna.
  
  -¡Ramses ukata! - sasaw jach"at arsüna. "¿Kunsa jumajj lurta?"
  
  
  SUXTA JALJA
  
  
  Drake jupax Alicia, May ukat Beau jupanakamp chikaw uka edificiot t"ijtäna. Jupanakat pusinix niyaw ch"uñump ch"uñuntatäpxäna. Determinación ukax sapa poro ukanakat mistu. Bo chachajj bolsillopat mä GPS sat navegador de última generación sat chawlla apsusaw Edison sat barcojj kawkhansa jikjjatasïna uk sum qhanañchäna.
  
  "Times Square ukan chiqapa" sasaw uka thakhi yatxatasax säna. "Kimsïr chiqankañäni ukat Lexington avenida chiqankañäni. Waldorf Astoria sat cheqaruw pʼeqtʼäta" sasa.
  
  Drake chachajj mä jachʼa autonakanwa jalnaqäna. Nueva York markankir taxi apnaqirin jakäwip qhispiyañ yantʼasax janiw kunas uñtaskiti, kunapachatï qunqurinakapat kayunakam pʼakjañatak wal chʼamachaskäna, taqi chʼamapampiw nayrar sartaskäna. Drake jupax qhipa segundonx jaltawayxänwa, uka jak"ankir q"illu taxi nayräxat liwxatasinx taqpach inclinación ukanw uraqir puritayna. Wajjranakapajj wal thuqtʼäna. Uka equiponkirinakajj sapa mayniw mistuñ thakin mä pistola comandañ atipjapjjäna, jichhajj jukʼamp pistolampiw muyuntapjjerïna, jukʼamp utjañap munasa. Ukampis tiempojj niyaw ina chʼusar tukusjjäna. Drakex relojap uñch"ukiskäna, kunawsatix acera ukar jaquntatäna.
  
  Tunka paqallquni minutonaka.
  
  Lexington markaruw makhatapxäna ukatx Waldorf uksanx jank"akiw sarapxäna, ukatx juk"akiw sayt"apxäna kunatix autonakax avenida Park uksanx jalnaqapxäna. Drakex semáforo ukan jaqinak taypin ch"axwäna, qhiparusti mä colerat wila ajanumpiw uñkatasïna.
  
  "Ist"am, amigo, nayraqat aka chiqan chiqancht"ä, jiwayaskchisa. Boss bagels ukanakax thayt"aniwa, ukat infiernon janiw kunas ukham paskaniti" sasa.
  
  Drakex colerat jaqiruw muyuntäna, kunawsatix Alicia ukat May jupanakax anqan jank"ak pasapxäna. Señales ukanakax mayjt"awayiwa ukat thakhix qhanarakïnwa. Jichhax armanakap imantasinx jan pächasisaw jutir jach"a thakhiruw sarapxäna - avenida Madison. Mä kutimpiw walja jaqenakajj acera phoqantapjjäna. Bo jupax 49n chimpuntawayiwa, autonak taypin maniobra lurasa ukat ventaja jikxatañataki. Wali askiwa, jichhax trafico ukax juk"akiw utjäna, ukatx qhipa parachoques ukat guardabarros delantero ukanakanx mä juk"a chiqaw utjäna. Warminakax Beau ukar arktapxäna ukat Drakex filaruw mantapxäna.
  
  Choferonakajj jupanakar jiskʼachasaw arnaqasipjjäna.
  
  Tunka payan minutonaka qhiparxänwa.
  
  Jupanakatï sinti qhepüpjjaspäna ukhajja, ¿kawkirus terrorista celulanakajj chʼajjwapjjaspa? Drake chachajj Edison jakʼankaspa ukhamwa amuyäna. Marsh jupax tripulacionankirinakax yatipxañap munäna, kamachinakapax qillqatarjam phuqhasiwayi. Nayraqatapanjja, mä auton punkupaw jistʼarasïna, mä arunjja, auto apnaqerijj jistʼarasïna, ukat Beau jilatajj horasaparuw teja patjjar jaltawayjjäna. Alicia kullakajj uka marcon patat katthapisinjja, wasitatwa uka jaqen ajanupar chʼalljjtäna.
  
  Jichhax ch"iqa tuqir kutt"apxi, 5 avenida ukat juk"amp jaqinakamp jak"achasisin. Beau jupax mä concierto pop ukan mä bolsillo apthapirirjamaw juk"amp jan walinak taypin liwxatasïna, ukatx Alicia ukat May jupanakax qhipankapxänwa. Drake jupax jichhakiw taqiniruw arnaqasïna, Yorkshire markankir masipan pacienciapax qhipharux tukusxänwa. Chacha warminakas thakip jark"antapxäna, chacha warminakax janiw kuns lurapkänti, jupax pachpa jakawip qhispiyañataki, mä wawapan jakawip qhispiyañataki, jan ukax jupanakpachas qhispiyañataki. Drakex thakhiparuw ch"allxtayäna, mä jaqiruw ch"ukut jaytawayi. Wawampi chikäki uka warmixa wali sumwa uñkatäna, ukhamata juchañchasiñapataki, kunarutï tʼijtʼaskäna uk amtasiñapkama.
  
  Qhipürux yuspajarapxätawa.
  
  Ukampis cheqas janipuniw yatkaniti. Kunas paschini.
  
  Jichhax Bo jupax ch"iqa tuqiruw ch"axwawayxi, Avenida de las Américas uksanx 47 calle uksaruw t"ijtäna. Panadería Magnolia ukax ch"iqa tuqir pasawayi, Drake-rux Mano-t amuyt"ayäna, ukatx kuntix hawaiano-x Ramses-at yatiqawaypachäna. Pä minutonakatjja, 47 callen phallasipkäna ukhajja, mä akatjamat Times Square sat cheqajj chʼeqa toqen uñstäna. Jupanakat chʼeqa toqenjja, mä sapa Starbucks sat autow utjäna, ukanjja punkunjja wali chʼaxwañanakaw utjäna ukat líneas ukanakaw utjäna. Drake jupax t"ijt"kasax ajanunakap uñakipäna, ukampis janiw khiti suspectos ukanakamp uñkatasiñ suykänti.
  
  Pusi minutonaka.
  
  Tiempojj jukʼamp jankʼakiw pasäna ukat jiwañampïskir chuyman jaqen qhepa pachanakapat sipansa jukʼamp valoranirakïnwa. Ch"iqa tuqinxa, acera tuqiru uñtata, hotelan gris fachadapaxa, qurimpi uchat mantañampiwa uñstäna, ukatxa Beau jupaw nayrïri punkunakaru mantatayna. Drake jupax mä carrito de equipaje ukat mä jan walt"ayir q"illu taxi ukarux mä chiqaruw saratayna, Mai ukar arknaqañataki. Jupanakarux mä jach"a vestíbulo ukan katuqapxäna, uka vestíbulo ukanx mä wila alfombra ukaw utjäna.
  
  Beau ukat Alicia jupanakax sapa mayni ascensores ukanakar jawsañatakix botonanak ch"allt"asipxäna, amparanakap imantat armanakapar jak"achasipxänwa, kunawsatix guardiax jupanakar uñch"ukkäna ukhaxa. Drake jupax Team SPEAR ID uñacht"ayañ amtäna, ukampis ukax juk"amp jiskt"äwinakarukiw puriyaspa, ukatx jakthapiwix qhipa kimsa minutos ukjaruw purinxäna. Campanax Alician ascensorap purinitap uñacht"ayäna ukat equipox mantapxäna. Drake jupax waynarux jupanakamp chikt"atäñapatakiw jark"äna, mä jist"arat palmerampiw jayarst"ayäna. Diosar yuspajarañaw walikïskäna kunattejj jutïr gestojj mä ampar chʼuqtʼasiñapänwa.
  
  Pusi jaqit lurat equipox autox sartaskäna ukhaw tantachasipxäna, ukat sarnaqañap saytʼayasa ukat armanakapas apsupxäna. Punku jist"aratäxän ukhax wartasipxäna, 201 cuarto thaqhasa, mä ratukiw jupanak taypinx mä ch"axwäwimp kayunakampiw uñstäna, Bo-rus wal muspharayäna.
  
  Mayniw suyt"askäna.
  
  Drakex nayra ch"akhap patxaruw mä puñchump chikt"atax liwxatasïna, ukampis llakin qhant"ataparux janiw yäqkänti. Maynin kayup katjañ yant"äna, ukampis jupax mä chiqaruw sarxäna. Uka pachpa jaqix jayaruw sarxäna ukat Aliciaruw muyuntäna, cuerpop yeso pirqaruw ch"allt"äna. Mai jupax amparanakap jach"ar aptataw ch"axwawinak sayt"ayäna, ukatx Bo jupax mä jank"ak mä-pä ch"axwäw antutäna ukax taqi ch"amampiw sayt"ayäna ukat atacador ukarux qunqurinakaruw puriyäna.
  
  Drakex salt"asïna ukat taqi ch"amapampiw ch"ankhampiw ch"ankhachasïna. Tiempojj tukusjjänwa. Uka chimpuxa, mä jach"a chaleco ukanïnwa, Yorkshire markankir jaqin jawq"jatapatx khathatitaynawa, ukampis kunjamatsa ch"aman chiqap mayjt"ayañ atipjatayna. Drake chachajj ladopar jaqontäna, ukhamatwa equilibriop aptʼasïna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Punching bolsa" sasa. "Jupax mä punchu bolsawa. Jiwasarojj jukʼamp jukʼampiw saytʼayasïna" sasa.
  
  Bo jilatajj nayrat sipansa jukʼamp chʼamampiw autot mantanïna. -Jupax nayankiwa -sasa. Jumax sarasktati -sasa.
  
  Drake chachajj qonqortʼat jaqe patjjaruw jaltawayjjäna, cuarto numeronak uñakiptʼasa. Kawkirutï sarapjjañapäkäna uka cheqar puriñatakejj kimsa cuartonakakiw qheparäna, ukat mä minutojj utjarakïnwa. Jupanakax qhipa segundonakan qhiparapxäna. Drake chachajj cuarto anqan saytʼasïna ukat punku chʼalltʼasïna. Janiw kunas paskänti.
  
  Mai kullakajj mä ladoruw jaqontäna. "Unxtayaña."
  
  Mä jach"a ch"axwawi ukat quqax t"aqanuqtawayi, payïr ch"axwawi ukat marcox t"unjataw uñjasiwayi. Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. "Ukajj jumatakejj jan chʼamanïpachänwa."
  
  Manqhanxa, jaljtapxäna, armanaka apsuta ukat jankʼakiw thaqhapxäna, ukampis kuna yätï thaqhapkäna ukax wali qhanaw uñjasïna. Ukax chika taypin ikiñan ikiskäna - mä lliphipikir A4 foto. Aliciax ikiñar jak"achasisinx uñch"ukisïnwa.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Uka cuartojj jan kuna qʼañunikiwa. "Apuestas janiw kuna p"iqinchawinakas utjkiti".
  
  Aliciax ikiñ thiyan sayt"atäskäna, uñch"ukiskäna ukat jan sinti samsuñapataki. Jupax p"iqip ch"allxtayäna ukat Drake jupamp chikt"atäsax jacht"asïna.
  
  -Ay Diosay -sasa. Kunas aka-" sasa.
  
  Juparojj telefonot jawsasaw jarkʼäna. Drakex ikiñar muyuntäna, arumax mesaruw saräna ukat palancapat teléfono apsuwayxäna.
  
  "Jïsa!"
  
  "Ah, nayax uñjtwa jumax ukham lurawayta. Janiw faciläkaspati" sasa.
  
  "Achuqa! Jumax loco bastardo. ¿Uka bomba ukan fotop jaytawaytati? ¿Jan wali foto?"
  
  "Jïsa. Nayrïr p"iqinchawimax. ¿Kunatsa chiqpach yänak utjañapatak jaytañ munta? Ukhama llamp"u chuymani. Akax irpirinakamar ukhamarak eggheads ukanakar apayanipxam. Jupanakax números de serie ukat taqi uka yaqha crap ukanakat uñakipapxani. Lata de plutonio E. Material fisil ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi. Ukax mä aburrido ukhamawa, chiqpachansa. Jutïr pʼeqeñchäwijj jukʼamp sumwa parltʼani" sasa.
  
  Uka horasanjja, Bo jilatajj uka cuartoruw mantäna. Drake jupax Punch Man jupamp chika aynacht"ayañ suyt"äna, ukampis Beau jupax mä imaginario línea arteria carótida tuqiw dibujäna. "Jupax jiwayasxänwa" sasaw francés jaqix muspharat arumpi säna. "Suicidio sat pastilla."
  
  Jan askinaka.
  
  -¿Uñjapxtati? sasaw Marsh jilatajj säna. "Wali wali amuyumpiw sarnaqapjjta".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Askiw, Marsh" sasa. "Kuntï munkta uk yatiyapjjeta. Jichhakiw lurañäni, maldición" sasa.
  
  "Ay, nayajj yattwa, jumajj ukham lurasma. Ukampis ukanak qhepat jaytañäni, ¿walikïskiti? ¿Kunjamarak aka tuqitxa? Pä jakhüwi p"iqinchañataki t"ijt"aña. Uka arknaqawix juk"amp sumaw juk"amp ch"amäxi. Marea manq"añ utar puriñkamax pä tunk minutos ukjaw utji. Ukhamarus akax italiano manq"awa ukat jupanakax wali suma Nduyu calzone lurapxi, nayar atinisipxita. Ukampis janiw ukakipkañäniti, amigonaka, kunatix aka p"iqinchaw baño manqhan jikxatapxäta. Kusist'aña."
  
  "Panta"- .
  
  "Pä tunka minutonaka".
  
  Línea ukax jiwataw sarxäna.
  
  Drakex maldecïna, kutt"awayxäna ukat kunjamtï t"ijt"añjamäki ukhamarjamaw t"ijtäna.
  
  
  paqallqu JAQTHAPI
  
  
  Torsten Dahl jilatampi ukat equipopampejj janiw yaqha amtar puripkänti, ukatwa uka auto jaytañ amtapjjäna, ukat sarjjañwa amtapjjäna. Jupax janiw kuns munkänti, jan ukasti wali ch"amampiw katxaruñ munäna, kunawsatix Smith jupax ch"aman SUV ukax chikat tunka turnonak muytasin liwxatasïna, llantanakax chhuxriñchjasïna, yänak kuynt"ayaskäna, ukampis Nueva York markax janiw kunas utjkänti, jan ukasti q"illu taxinaka ukat autobuses ukat alquilat autonakan colerat qhuruchasiñakiw utjäna. "Deadlock" uka aruxa Dahl jupan amuyuparux purintäna, ukampis sapa uruw ukham lurasirïna, jilpach urux, ukat wajjranakaw wali thuqt"asiskäna ukat jaqinakax liwxatat ventananakat arnaqasipxäna. Jupanakajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw tʼijtjjapjjäna, kunjamtï siskäna ukarjamaw tʼijtjjapjjäna. Lauren ukat Yorgi jupanakax chaleco antibalas ukanakap apsusipxäna. Kensi kullakajj Dahl sat chachan jakʼapanwa tʼijtäna, lakapajj chhuxriñchjasïna.
  
  Ukat Dahl jilatarojj akham sänwa: "Jumatak jukʼamp askïristwa" sasa.
  
  "Janiwa".
  
  "Ay jutam, ¿kunjamarak usuchjaspasti?"
  
  "Janiwa".
  
  "Ay, Torsti..." sasa.
  
  "Kenzi, jumax janiw maldito katanax kutt"ayasktati. Ukat jan ukham sapxitati. Mä loco warmin sutinak churañajj jan walipuniwa" sasa.
  
  -Ay jïsa? Kunjamtï jumamp Aliciampix nayrax... ¿yatitati?"
  
  Smith jupax yaqha ch"axwäw chiqancht"asinx qhuru arsüna, ch"uxña luz ukan thakhin sarnaqir jaqinakamp motocicletas ukanakamp phuqhantat uñjasa, taqiniw jakäwinakap amparapar katxarupxäna, ukampis jupanakax janiw jichhürunakan t"aqhisipkaniti sasaw yatipxäna. Jutïr calleruw jankʼak sarapjjäna, pallapallanakajj jukʼakiw tʼijuñan juntʼütap amuyapjjäna, kunattejj pä Priuse sat autonak kʼachat kʼachat sarnaqer pasasaw lado espejonakap tʼunjapjjäna. GPS ukax mä pitiw sasaw säna.
  
  Yorgi chachajj akham sänwa: "Muellenakar puriñkamajj pusi minutonakaw sarañajja" sasa. "Jichhax juk"ampi juk"ampiruw puriñasa".
  
  "Kimsa t"aqaruw juk"ampi juk"ampi" sasaw Smith jupax säna. "Janiw luratanakaj uñachtʼayañamäkiti."
  
  Dahl jupax Kenzie juparux Glock ukat Hong Kong pistola ukanakaw katuyatayna - janiw jasak lurawikiti, janiw Nueva York markan jamasat phuqhañax jasakikiti. Ukham lurasajj chuym chʼalljjtayasïna. Jupan jukʼamp sum amuytʼasitapatjja, niyaw uka jan wali agenten yanaptʼap katoqañatak obligatäpjjäna. Uka urux jan uñt"at urupunïnwa, ukat taqi medidas, jan ch"amanïñkamas lurañaw wakisïna. Ukat chiqans jupax wali amuyasïnwa, jupanakax mä pariente ukanipxaspawa, kunatix paralelos almas militares ukar uñtasitawa, ukax nivel de confianza ukarux juk"ampiw jilxattawayi.
  
  Jupax Bridget Mackenzie kullakaruw qhispiyapxaspäna sasaw amuyäna, qawqha ch"amampis nuwasispa.
  
  Jichhax Smith jupax pä carril de tráfico uksanw makhatxäna, F150 ukax sayt"at autoruw amparap cepillt"äna, ukampis jan qhipäx uñtasax auto apnaqaskakïnwa. Tiempo tukusxatapatxa, janiw kuna kusist"añanaksa apt"añjamäkänti, ukat jupanakxar warkt"at axsarkañ qinayax taqpach manqhar mantañapatakiw wayt"atapxäna, taqi pachaw.
  
  Dahl chachajj armapan martillopwa chʼoqtʼäna. Ukat akham sarakïnwa: "Almacén ukax mä minutot jukʼampikiw sarañapa" sasa. "¿Kunatsa jan taqi uka p"iyanak askichapkpacha?"
  
  Smith jilatajj jupat sinttʼasirakïnwa. Thakhinakax jan tukuskir, ch"usa, traicionero ukhamänwa, kawkhantix autonakax juk"at juk"at jan kikpak p"iyanakar muyuntapxirïna ukat thakhi lurañanakax kuna pachas uñstapxirïna, urux kuna pachas jan ukax densidad de tráfico ukarux jan yäqapkaspas ukhamaw uñjasi. Chiqpachansa, allqamarix allqamariruw uñtatäna, janiw mä jaqis yaqha jaqir yanaptʼañ munkänti.
  
  Jupanakax jank"akiw GPS ukar sarapxäna ukat flecha puntaruw uñch"ukipxäna. Alwat machaqätapax qʼala ñikʼutanakaparuw khathatiyäna, ukat wali alwakïtap taqiniruw amtayäna. Inti qhanajj qinayanakan pʼakjatanakap taypinwa filträna, ukat muellenaka ukat jakʼankir jawiranakaruw mä chʼiyar qorit tukuyäna. Dahl chachajj uñjkäna uka jaqenakajja, sapürunjam negociop lurapjjäna. Jupajj muellen cheqajj chʼamaka ukat qʼañuchatäkaspas ukhamwa amuyäna, ukampis almacenanakat sipansa, qʼoma ukat janiw sinti jaqenakajj utjkänti. Ukat janiw walja jaqinakax utjkänti, kunattix Nueva Jersey markan jachʼa barconakax bahía uksankänwa. Ukampis Dahl chachajja, jachʼa, jawqʼjata contenedoranaka ukat mä jachʼa ancho barco uma patjjan jan kuns lurasaw qontʼatäskir uñjäna, ukat jachʼa grúas de contenedor ukanakas uñjäna, ukanakajj azul pintatänwa, ukanakajj muelle sat cheqanwa trenan pistanakapan tʼijtjjaspäna ukat contenedoranakapsa esprendimientonakampiw apthapipjjaspäna.
  
  Chʼiqa toqenjja, almacenanakaw utjäna, ukhamarak mä patiojj jukʼamp kʼajkir phukhunakamp phoqantatänwa. Dahl jupax patak phisqa tunk metronak jayankir mä edificio uñacht"ayäna.
  
  "Akax jiwasan waynasawa. Smith, Kenzi, jupanakax nayrar sartapxam. Lauren ukat Yorgi jilatanakaruw qhepäjjat munta" sasa.
  
  Jupax sarxänwa, jichhax chuym ch"allxtataw, qhipäxan mä ataque ukar ch"axwañaruw chuym churatayna janïr yaqha ataque ukar sarkasa... ukat ukat qhipürux, aka jan wali samkax tukusiñapkama ukat familiapar kutt"añkama. Uka edificion ladopanjja, jichhak pintat punkunakaw uchasïna, ukat Dahl chachajj nayrïr ventana uñjasajj uñchʼukisïnwa.
  
  "Ch"usa oficina. Jutïr uñachtʼäwi yantʼañäni" sasa.
  
  Walja minutonakaw pasawayxäna, ukat uka tamax edificio ladoruw jalnaqäna, armanak apsusaw ventanat ventana, punkut punku uñakiptʼapxäna. Dahl jupax uka chiqan irnaqirinakax uñch"ukiñ qalltapxatapatx llakitaw uñjäna. Jupax janiw jupanakan uywanakap ajjsarayañ munkänti.
  
  "Jichhax".
  
  Jank"akiw nayrar sartapxäna, qhiparusti phisqhïr ventanaruw puripxäna ukat jank"akiw uñch"ukipxäna. Dahl chachajj mä jachʼa cheqaruw uñjäna, uka cheqajj cartón cajanakampi ukat lawat lurat cajanakampi phoqantatänwa, ukampis ventana jakʼanjja, rectangular mä mesa uñjarakïna. Pusi jaqiw mesa muytasin qunt"asipxäna, p"iqip alayaru, parlasipkaspa, amtapkaspa ukat amuyt"asipkaspa ukhama. Dahl chachajj oraqer jaltasaw qontʼasïna, ukat perqaruw qhepäjjat chʼoqtʼasïna.
  
  -¿Jiwasax walikïsktanti? sasaw Smith jilatajj jisktʼäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Inas ukhamächi" sasa. "Janiw kunas utjkaspati... ukampis..."
  
  Kenzi jilatajj mä jukʼa sawkasisaw akham säna: "Jumaruw confiyasma" sasa. "Jumaw irptasma, nayajj arkta" Ukat pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Chiqapunit jumanakax jaqinakax ukham loqtatäpxtaxa? ¿Ukar jankʼak mantasin nayraqat chʼaxwañ qalltasma?"
  
  Mä jaqiw jak"achasïna, jupanakar lado uñkatasa. Dahl jupax HK-p jach"ar aptäna ukat uka jaqix congelasïna, amparanakap aire ukar jiltayasa. Amtäwix jilpachax kunatix uka waynax línea directa de visión ukankänwa, taqiniw almacén ukankapxatayna. Dal jilatajj saytʼasisaw muyuntäna ukat amparapampiw anqankir punkur chʼalltʼasïna, ukat mä segundo janïraw paskänti. Smith ukat Kensi jupanakax jupamp chikaw jikxatasipxäna, amuyunakap liyt"asa.
  
  Dahl chachajj uka jachʼa almacén ukar mantäna ukhajja, pusi jaqenakaw mesat jaltapjjäna. Armanakax jupanakan jak"apankänwa, jichhax mä chiqaruw jaytapxäna, jan khitirus yaqhachasaw jak"achasir jan uñt"at jaqinakarux pallapallanakamp jiwayapxäna. Taqi chiqanwa balanakax tʼijtäna, ventana pʼakjasa ukat muyuñ punkut mantasa. Dahl jupax p"iqi ch"uqt"ataw paloma, liwxatasin, mistuni, ch"axwaña. Mesa jakʼankir chachanakajj qheparuw kuttʼapjjäna, kuttʼayasaw pallapallapjjäna, tʼijkasajj amparanakap patjjaru ukat kayunakap taypinsa chʼiyar jaquntapjjäna. Janiw kawkhans jan kuna jan waltʼäwin uñjasirïkänti. Aleatorio pistolanakax caverno ukankir chiqaruw phuqhantäna. Dahl chachajj pä codoparuw chʼoqtʼasïna, mesaruw puriñkama ukat muytayäna, escudo ukham apnaqasa. Mä puntapajj pʼakjatäjjänwa, kunattejj mä jachʼa calibre balajj uka cheqat pasaskäna ukhajja.
  
  "Jan askinaka".
  
  "¿Jiwayañ munasmati?" Kenzi kullakajj akham sänwa:
  
  Jach"a sueco jaqix taktikwa mayjt"ayäna, mä jach"a mesa apthapïna, ukatx aire ukar jaquntäna. Jaqukipki uka chiqanakax mä jaqin tobillonakap katjatayna, ukat t"ijt"añapatakiw khithatayna ukat pistolapax t"ijt"añapatakiw khithatayna. Dal jilatajj jankʼak jakʼachaskäna ukhajja, Kensi sat chachan arupajj jukʼampiw jukʼamp jan waltʼayäna.
  
  "Uka jisk"a jan wali jaqinakat amuyasipxam. Nayax Oriente Medio uksanw irnaqawayta ukatx waranq waranq jupanakaruw chaleco ukamp isthapt"at uñjta".
  
  Dahl chachajj pächasïnwa. "Janiw nayax ukhamakiti..."
  
  Uka phallawix almacén ukan pirqanakap ch"allxtayäna. Sueco jaqix kayunakapat t"ijtäna, thayaruw t"ijtäna ukat nayratpach p"akjat ventanaruw jaquqanïna. Janq"u ch"axwawix p"iqiparuw phuqhantäna, mä jach"a thuqt"awiw jinchupanx utjäna, ukat mä segundox janiw kuns uñjkänti. Uñnaqapax qhanstañ qalltäna ukhaxa, Kensi jupax nayraqatapan qunt"atäskäna, ajanunakapar ch"allxtayaskäna uk amuyasïna.
  
  "Sartam, chacha. Janiw taqpach cuerpokïkänti, jan ukasti mä granadakïskänwa" sasa.
  
  "Saram. Ukhamajj wali sum jikjjatasta" sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Akajj jiwasan chʼamasawa" sasa. "Concusión ukax idiota masinakaparux kayunakapat jaquqanirakïnwa".
  
  Dahl chachajj kayunakapat saytʼasiñapatakiw chʼamachasïna. Smith chachajj kayunakaparuw saytʼasïna, ukampis Lauren ukat Yorgi jilatanakajj qonqortʼasisaw qontʼatäsipkäna, amparanakapajj chuymanakaparuw chʼalljjtayasipjjäna. Dahl chachajja, terroristanakajj amuytʼasiñ qalltasipkäna uk uñjäna. Urgenciax mä alfiler ukham ch"allt"äna, kunjamtï mä aycha ch"uqi ch"allt"ki ukhama. Pistolap jiltayasajj wasitatwa fusilamp jiwayatäjjäna, ukampis sartasir terroristanakat mayniruw usuchjañ atipjäna, ukat kunjamsa uka jaqejj pä kuti liwjjatasin liwjjatasïna uk uñjarakïna.
  
  Smith jilatajj jankʼakiw pasäna. "Juparux katjapxta."
  
  Dahl jupaw nayrar sartawayi. Kensi jupax jupan jak"ankir ch"iyar jaquntatanakap ch"allxtayäna. Qhipharkir pä terroristanakax esquinaruw kutt"apxäna, ukat Dahl jupax mistuñ chiqar sarapxatap amuyasïna. Mä jukʼa tiempojj jukʼampiw jukʼampi jukʼamp chʼoqtʼasïna, ukat pachpa esquinaruw kuttʼäna, wali amuyumpiw pallapallapjjäna, ukampis balanakapajj chʼusa thayaru ukat hormigón ukanakarukiw chʼalljjtäna. Punkujj wali jistʼaratäjjänwa.
  
  Granadajj manqhar kuttʼanjjänwa.
  
  Jichhax uka phallawix mä churatawa, SPIR ukankirinakax imantasipxänwa ukat metrallax jupanakar pasañapatak suyt"apxäna. Perqanakax ch"amampiw ch"allxtapxäna ukat ch"iyjapxäna. Ukatxa, kayunakap saytʼasipxäna, punkut chhuxriñchjasaw imantasir utar mantapxäna ukat qhana ururuw mantapxäna.
  
  "Mä jayp"u pacharuw purini", sasaw Smith jupax saraki.
  
  Dahl jupax uñacht"ayat chiqaruw uñtäna, pä t"ijtir jaqinak uñjäna, ukat qhipäxanx Hudson sat jaqiw uñjäna, ukax Bahía Alta uksaruw puri. "Bullshit, jupanakax botes rápidos ukanipxaspawa."
  
  Kensix mä qunqurkamaw jaquqanïna, wali amuyumpiw uñch"ukisïna. "Ukatxa apasipxañäni..."
  
  "Janiwa" sasaw Dahl kullakajj armapan barrilap apaqäna. "¿Janit uka chiqankir civilanakar uñjkta?"
  
  "Zubi" sasaw hebreo arun maldecïna, uka arujj Dahl chachajj janiw amuykänti. Smith, Kenzie ukat Swede jupanakax mayacht"asisaw arknaqañ qalltapxäna. Terroristas ukanakax jank"akiw kuns lurapxäna, niyaw muelle ukar puripxäna. Kenzix HK-p aire ukar jaquntasaw jan walt"ayawayi, civiles ukanakax t"ijtxapxañapataki jan ukax imantasipxañap suyt"asa.
  
  Ukat akham sasaw jisktʼäna: "Uka uru qhespiyapjjatat qhepat yuspärapjjsmawa" sasa.
  
  Dahl chachajja, nayraqatapan mä thaki jistʼaratätap uñjäna. Panpachaniw terroristas ukanakax uma jalsunx jach"a sayt"asipxäna, wali sumaw uñch"ukipxäna, ukat Kenzix oportunista nina naktäwipax jupanakatakix thakhi jist"arawayi. Jupax k"achat k"achat k"achat chhuxriñchjasaw amparapar uchasïna, wali amuyumpiw uñch"ukisïna. Smith jilatajj jupan jakʼapanwa jupar arktäna.
  
  Terroristas ukanakax telepatía ukar yatiqapkaspas ukhamaw kutt"apxäna, niyaw ch"axwapxäna. Dahl jupax jan amuyt"asisaw qhiparäna, kunawsatix p"iqinchirix lanza apnaqirinaka taypin sillp"askäna ukhaxa. Payïr balapax pecho ukarux diana ukarux ch"allt"awayi, kimsïrix - nayraqataparuw ch"allt"awayi, chiqpachapuniw chika taypin. Uka jaqix liwxatasïna, niya jiwatäxänwa.
  
  "Mä jakkir jaytañamawa" sasaw Lauren kullakax auricularapat arsüna.
  
  Smith jilatajj mä jaqeruw jaqontäna. Qhipa terroristax nayratpach ladoruw jaltawayxäna, balax chalecoparuw manq"askäna, Smith jupax askichaskäna ukhaxa. Mä jank"ak sarnaqawimpiw terroristax yaqha granada jaquntäna - aka kutix pachpa muelle uksanw jaquntäna.
  
  "Janiwa!" Dahl chachajj inamayakïkänti, chuymapajj kunkaparuw jaltjjäna.
  
  Uka jiskʼa bombajj wali jachʼatwa phalläna, uka phallañ oladajj muellenak taypinwa istʼasïna. Dahl jupax mä juk"a pachaw uka contenedor qhipäxan imantasïna, ukatx wasitatw mistuwayxäna - ukampis ch"amapax mayjt"awayiwa, kunapachatix jichhax janiw qhipharkir terrorista ukakikiti, jupat llakisiñapäkän uk uñjasa.
  
  Mä grúa de contenedores ukanakax base ukanx jan walt"ayataw uñjasiwayi, ukat jawir patxaruw jan walt"ayawayi. Qʼañunak muyuña, chʼiyjata metalanakan istʼasitapajja, niyaw tʼunjatäñap yatiyäna. Jaqinakax uñch"ukipxäna ukat jach"a marcot t"ijtxañ qalltapxäna.
  
  Uka terroristax yaqha granada apsuwayxäna.
  
  "Janiw aka kutix ukhamäkiti, idiota." Smith jilatajj niyaw mä qonqortʼatäskäna, ukat uka uñjañ toqew nayranakap chʼoqtʼasïna. Jupax gatillo apsüna, qhipa terroristax janïr granada ukan alfiler jaquntañ tukuykasax jaquqanitap uñjäna.
  
  Ukampis grúajj janiw saytʼayañjamäkänti. Marco taqpach largorojj inclinasisaw tʼunjasïna, ukat hierrot lurat jachʼa andamiojj muelleruw jaqontäna, ukat uka marcojj tʼunjänwa ukat kawkhantï jaquqankäna uka jiskʼa chʼusawjar laqʼar tukuwayjjarakïna. Uka phukhunakax jan walt"ayataw uñjasiwayi ukatx walja kayunakaw qhipäxar jaquntatäna. Metalt lurat varanaka ukat cruzadas ukanakax alayaruw tʼijtäna, jiwayir fósforonakjamaw uraqit jaltxapxäna. Mä qhana ch"uxña poste mä calle qhanax Smith ukat Dahl ukanakan ch"iyjataw uñjasi -kunatix chika taypin ch"iyjasispa ukhax ch"iyjasispawa- ukat mä qawqha kayunak sayt"ayaspäna kawkhantix Lauren ukat Yorgi jupanakax almacén ukar qhipäxamp sayt"asipxäna.
  
  "Janiw kuna sarnaqañas utjkiti." Kensi jupax terrorista ukarux uñch"ukiwayi, pä kutiw uñakipt"awayi. "Jupax wali jiwatawa."
  
  Dahl jupax amuyunakap apthapisinx muelles ukanakaruw uñch"ukisïna. Mä jank"ak uñakipañax uñacht"ayiwa, wali askiwa, janiw khitis grúa de contenedores ukamp usuchjatäkänti. Jupax kunkapan micrófonoparuw amparapamp luqxatäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Cámarajj jistʼantatawa" sasa. "Ukampis taqiniw jiwapxi" sasa.
  
  Lauren kullakajj kuttʼanjjänwa. "Walikiwa, pasayäma" sasa.
  
  Kenzi chachan amparapajj Dahl chachan amparaparuw samartʼäna. "Uka disparo apsuñajatak jaytañajapunïnwa. Nayax uka jan wali jaqin qunqurinakap t"unjañ munta; ukatsti mä tuqit jan ukax yaqha tuqit parltʼayapxirïta" sasa.
  
  "Wali risqiwa". Dahl kullakajj kunatsa uk jan amuykäna uk sum amuyäna. "Ukat pächasiw juk"a pachanx jupar parlt"ayañax utjaspa".
  
  Kensi kullakajj chuym ustʼayasisaw chhuxriñchjasïna. "Jumanakax Europa ukat América uksan sutipxar arsupxtaxa. Nayajj israelitatwa" sasa.
  
  Lauren kullakax comms ukan kutt"anxäna. -Jiwasax sarañasawa -sasa. Ukanx mä cámara ukaw uñjasiwayi. Janiw walikiti -sasa.
  
  Dahl, Smith ukat Kenzie jupanakax uka jak"ankir auto lunthatapxatayna, jupanakax amuyapxataynawa, phisqa minutos ukjakiw kayuk sarañat sipans juk"amp pachax munasispa, ukax tiempo apt"asiñax juk"amp jach"apunispawa.
  
  
  LLACH"A JALJA
  
  
  Drake jupax 47 calle ukan hormigón ukarux ch"allt"asiwayi, qarjata, tunka llatunkan minutos reloj ukar puriñkama. Ukat jankʼakiw mä jan waltʼäwir puripjjäna.
  
  "¿Paqallqu, llätunk jan ukax Broadway?" Mai kullakajj arnaqasïna.
  
  Bo jupax GPS ukampiw juparux uñacht"ayäna. "Marea markax Central Park jak"ankiwa."
  
  "Jïsa, ukampis ¿kuna callejj uka calle pasañasatak irpkistu?"
  
  Jupanakax acera uksanw liwxatapxäna, kunawsatix segundos ukanakax sarawayxän ukhax yatipxänwa, marzo phaxsinx janiw mä bomba nuclear ukak wakicht"atäkiti, jan ukasti equipos ukanakaw wakicht"ata, jupanakax sapa minuto jutir cinta ukar qhipt"atapatx pä civiles ukanakan jakawip apt"asipxani.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Broadway sat thaknam sarkasajj walja jaqenakaw sarnaqapjje. "Llatunk uru lurañäni."
  
  Alicia kullakajj jupar uñkatarakïnwa. "¿Kunjamarak yatismasti?"
  
  "Broadway sat cheqat istʼtwa. Janipuniw Llatunkïr jaqit istʼirïkti" sasa.
  
  "Ay, chiqapawa. Kawkhana-"
  
  "Janiwa! ¡Akax Broadway satawa!" Beaux mä akatjamat niya musical acento ukamp arnaqasïna. "Restaurantex wali patankxiwa... niyas."
  
  "Niya?"
  
  -¡Nayampixa!
  
  Bo jupax patak metros t"ijtirirjamaw sartasïna, mä sayt"at autot jan utjkaspas ukhamaw jaltawayxäna. Drake, Alicia ukat May jupanakax talonanakaparuw arktapxäna, inti jalsu tuqir kutt"asax Broadway ukat cruce ukar kutt"apxäna kawkhantix Times Square ukax lliphipi ukat lliphipi ukat jisk"achas ch"iyar uñacht"awinakapa.
  
  Mayampiw jaqinakax ch"iqiyañax ch"amäxäna, ukat wasitat Beaux thakhi thiyaruw irpäna. Aka chiqans turistas ukanakaw utjäna, qhipäxar qunt"asisaw jach"a utanaka ukat carteleras ukanakar uñch"ukipxirïna, jan ukax jakäwinakap jan walt"ayasa ukat mä jach"a thakhin jank"ak makhatañatakis amtañ yant"apxirïna. Jaqinakarux Broadway ukan kunayman uñacht"äwinakar sarañatakix barkers ukanakax barato billetes ukanakaw churapxäna. Taqi samin arunakax thayaruw phuqhantäna, niyas wali ch"amamp mistu, ch"amamp mistu. Jan utan jaqinakax jukʼanikïpxänwa, ukampis khitinakatï jupanak layku parlapkäna ukanakax wali jachʼatwa ukat chʼamampiw qullqi churañatakix campaña lurapxäna.
  
  Nayraqatax Broadway sat thakhiw utjäna, Nueva York markankirinakampi ukat visitantes ukanakampiw phuqhantatänwa, cruce peatonal ukanakamp phuqhantatänwa, ukat kunayman saminakan tiendanaka ukat manq"añ utanakaw warkt"ata, qhant"at letreronakampi ukat A-marco uñacht"äwinakampi phuqt"ata. Uka thakhinjam saririnakax mä ch"amakt"ataw uñjasipxi, kunatix Drake ukat jupan SPEAR equipo ukankirinakax t"ijt"asipkäna.
  
  Tunka phisqhani minutonaka.
  
  Bo jilatajj jupar kuttʼayasaw uñchʼukïna. "GPS ukax pä tunk payan minutos sarañaw sasaw qhanañchi, ukampis aceranakax wali phuqhantatänwa, ukat taqiniw mä pachpa ritmo ukan sarnaqapxi".
  
  Alicia kullakajj akham sasaw jupar ewjjtʼäna: "Ukhamajj tʼijtjjam" sasa. "Jachʼa chuymam chʼalljjtayañamawa. Inas jukʼamp jankʼak sarjjañamatak yanaptʼchiristam" sasa.
  
  Beaux janïr kuns siskän ukhax Drakex nayratpach ch"amakt"at chuymapax juk"amp ch"allxtataw jikxatasïna. Nayra thakix pä tuqit q"al jist"antatänwa, jilpachax q"illu taxis ukanakampiw jist"antata. Mä guardabarros pʼakjataw uñjasïna, ukat khitinakatï jan uka jan waltʼäwit jarkʼaqasiñatak chʼamachasipkäna ukanakajja, jukʼat jukʼatwa autonakap jukʼamp sum uñchʼukiñatak sarjjapjjäna. Pä toqenkir acerajj jaqenakamp phoqantatänwa.
  
  "Wila infierno" sasa.
  
  Ukampis Bo jilatajj janiw kʼachachtʼaskänti. Mä k"achat saltañax uka jak"ankir taxi ukan maleteroparuw apxaruyäna, ukatx teja ukar t"ijtäna, capucha ukar jaltasaw filankkäna uka jutir taxi ukar t"ijtäna. May jupax jank"akiw arktawayi, Aliciax arktawayiwa, Drake juparux jaytawayi, auto apnaqirinakan arnaqatapata ukhamarak atacatäñapataki.
  
  Drake chachajj normalat sipansa jukʼamp concentración lurañapatakiw obligatäna. Janiw taqe uka maquinanakajj pachpäkänti, metalanakapas mayjtʼasjjänwa, yaqhepajj jukʼat jukʼatwa nayrar sartapjjarakïna. Tʼijuñajj wali chʼamapunïnwa, ukampis mä autot yaqha autoruw tʼijtjjapjjäna, uka jachʼa filampiw nayrar sartapjjerïna. Walja jaqenakaw pä toqet uñchʼukipjjäna. Wali askiwa, janiw khitis jupanakarux akan llakiskänti ukat Broadway ukat 54th, ukatx 57th calles ukanakan jak"achasir ch"axwäw uñjapxäna. Kunawsatix autonakan jan walt"awipax juk"amp jan walt"ayat uñjasxän ukhax Bo jupax qhipa autot mistusaw thakhinjam wasitat t"ijtxäna, Mai jupax jupan jak"apankänwa. Alicia kullakajj Drake jilataruw kuttʼäna.
  
  "Qhipäxankir uka jistʼarat escotilla taypit jaquqanïtati janicha uk uñakipañakiw wakisi" sasa.
  
  "Jïsa, ukax mä risqi amtawiwa. Uka pachanx janiw convertibles ukanakax utjkänti sasaw yuspärta".
  
  Mayni cruce ukat 57 calle uksat sipanx cemento mezcladores, camionetas de entrega ukat barreras wila janq"u ukanakaw filatäna. Uka equipox atipt"apxtwa sasin amuyapxaspäna, jan ukax aka t"ijtäwix nayrïr t"ijtäwirjam chiqapar uñjatäspa ukhax mä akatjamat ilusiones ukanakax t"unjatäxäna.
  
  Mä camión de entrega qhipäxat pä jaqiw mistunïna, pistolanakax t"ijtirinakaruw chiqak uñacht"ayapxäna. Drake jilatajj janiw mä jukʼa tiempos faltkänti. Sapa kuti nuwasiña, walja maranaka ch"axwawinakax sentidonakaparux juk"amp ch"amanchawayi ukat ukanw qhiparawayi - pä tunk pusini horanak urunxa. Mä ratukiw axsarkañ formularionakax uñstäna, ukat jan pächasisaw p"iqip ch"uqt"asis jupanak tuqir t"ijtäna, jak"achasir cemento camion nayraqatan. Mä pistolajj wali jachʼatwa ladopar tʼijtäna, maynïristi mä chachan cuerpop manqhanwa chʼamaktʼäna. Drake chachajj qheparuw liwjjatäna, kunattejj uka chʼakhajj pʼeqep ladopar chʼalljjtäna. Jupanakan qhipäxapanxa, mä cemento camionan ruedanakapan muyuñap istʼäna, kunattix wali chʼamampiw frenasïna, ukat conductorapan juramentopsa...
  
  Jupax mä jach"a ch"iyar janchiruw jupar uñtat uñjäna...
  
  Ukat Aliciax axsarat arnaqasitap ist"arakta.
  
  "¡Matt!"
  
  
  llätunka JANK"A
  
  
  Drake chachajj kunjamsa jan controlatäki uka camionajj jupar kuttʼankäna uk uñjañakiw puedïna. Uka jan walt"ayirinakax janiw mä segundos qhipäxar kutt"apkänti, mä granizo ch"axwawinakampiw jallu purintayapxäna, kunatix janiw jupanakan jan walt"awinakapat llakisipkänti. Jupax kunka, pecho ukat plexo solar ukanakaruw ch"ankhampiw jawq"jatäna. Jupajj cuerpojj liwjjatatap uñjäna ukat pʼeqep patjjar cheqak tʼijtkäna ukhajja, kayumpiw taktʼarakïna.
  
  Nayrïr terroristax qhipäxaruw jaquqanïna, lankt"asisaw mä ruedamp ch"allt"ata, uka ch"allt"atax qhipäx p"akjataw ukat amenazar tukuyawayxi. Payïrix nayranakap ch"irmthapïna, Drake-n jan axsart"irïtapat musphart"atäkaspas ukhama, ukatx p"iqip camionan qhipäxapar jak"achasir tuqiruw muytayäna.
  
  Uka q"uma ch"allt"asiñ ist"añax walikïskänwa. Drake jupax manqhapat mistutap amuyasïna, ukatx nayrïr terrorista p"iqi ch"akhapax deslizantes ruedas ukanakan ch"allt"ataw uñjäna, kunawsatix camionan janchipax jupar patat muyuntäna. Marcojj chʼiyjatäjjänwa, jupajj suytʼañakiw utjäna. Mä chikata segundotakiw chʼamakajj taqe kunsa manqʼantäna, istʼañas utjarakiwa. Camionan manqhapajj jupa patjjaruw sarjjäna, jukʼamp jukʼampiw sarnaqäna, jukʼamp jukʼampiw sarawayjjäna, ukat mä akatjamat saytʼasïna.
  
  Alicia kullakaxa amparapampiwa uka manqharu puritayna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  Drake jilatajj jupar jakʼachasïna. "Uka waynanakat sipansa jukʼamp sumawa."
  
  Beaux suyt"äna, niyaw kayunakap ch"allxtayasïna reloj uñkatasa. "¡Pusaq minutonakaw faltjjäna!"
  
  Qarita, ch"uqt"ata, ch"uqt"ata ukat jawq"jata, Drake jupax janchiparuw ch"amanchawayi. Jichha kutix Alicia kullakax jupamp chikaw qhiparäna, niyas faltañ tukuyatat mä juk"a samarañax utjaspa uk amuyaspa ukhama. Jupanakax walja turistas ukanakaruw atipt"apxi, Central Park South ukat Marea ukanakaruw walja yaqha manq"añ utanakamp jikxatapxatayna.
  
  May jilatajj uka letrero uñachtʼayäna, ukajj Nueva York markatakix mä jukʼa amuytʼasirïnwa.
  
  Bo jupax nayrar t"ijtäna. Drake ukat mayninakax punkun katjapxäna. Uka camarerajj jupanakar uñkatasaw uñchʼukïna, jan wali uñnaqtʼanïpjjatap uñjäna, jachʼa chaleconakaparus uñchʼukiskäna ukat qheparuw kuttʼjjäna. Nayranakapatjja, tʼunjäwi ukat tʼaqhesiñanak nayrajj uñjäna, ukajj qhanaw amuyasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jan llakisimti. "Inglés arunakäpxtwa."
  
  Mai jupax mä qhanaw jupar uñtat khitäna. "Japonés aru".
  
  Ukat Bo jilatajj mä jukʼa tiempow uka chachanakan cuartopar thaqäna, ukat mä ceja jachʼaruw aptʼasïna. "Chiqpachansa janiw inglés aru parlkiti."
  
  Drake chachajj wali jistʼantat restaurante taypinwa kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjam tʼijtäna, thakinjja mä silla ukat mä mesaruw chʼalltʼasïna. Chachanakan bañopax jiskʼakïnwa, pä urinallampi ukat mä aseompikiw utjäna. Jupax manqha manqharuw uñtäna.
  
  "Janiw kunas akan utjkiti" sasaw säna.
  
  Beauregard chachan ajanupax tensión uñacht"ayäna. Jupajj relojapan botonanakaparuw chʼalljjtäna. "Tiempox tukusxiwa".
  
  Uka jakʼan saytʼatäskäna uka camarerajj telefonojj istʼaskäna ukhaw saltasïna. Drake chachajj amparapampiw jupar luqtäna. -Jan jank"aki -sasa. Mä jukʼa tiempo apstʼasiñamawa" sasa.
  
  Jupax t"ijtxaspawa sasaw amuyäna, ukampis chuymapan amtäwipax tubo ukar irpäna. Uka horasanjja, Alicia kullakajj warminakan bañopat mistunïna, ajanupanjja llakit uñnaqampiw mistunïna. -Janiwa ukankiti -sasa. ¡Janiw ukham utjapkti!"
  
  Drake chachajj jawqʼjatäkaspas ukhamaw chhuxriñchjasïna. Jupax muyuntat uñch"ukisïnwa. ¿Aka jiskʼa restaurantenjja yaqha bañojj utjaspati? Inas mä cubículo irnaqirinakatakix utjchispa? Ukat mayamp uñakiptʼapjjañapänwa, ukampis uka camarerojj niyaw telefonot parltʼasjjäna. Nayranakapaxa Drake tuqiruw ch"allxtäna ukat jawsirirux suyt"añapatakiw mayïna.
  
  "Akax Marsh sat jaqiwa. Jumataki."
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Sutipat jawsanitu?"
  
  "Jupax inglés jaqi sasaw säna." Uka camarerajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukhamaw jupajj säna" sasa.
  
  Bo jupax jupan jak"apan qhiparäna. "Ukat kunatix jumax jank"akiw mayjt"ayasta, amigo, ukax jumawa."
  
  "K'umaräñamataki".
  
  Drake chachajj teléfonop amparap luqtäna, mä amparapampiw ajanupar chʼalljjtayasïna, kunattejj qarjata ukat jan waltʼäwinakaw jupar jariqäna. ¿Kunjamatsa jichhajj pantjasipjjaspäna? Taqi jark"awinak atipjawayapxi, ukampirus Marsh jupax jupanakamp mä juk"a anatt"askakispawa.
  
  "Jïsa?"
  
  "Akan marchasipxam. Jichhajj ¿kunsa jikjjatapjjta uk yatiyapjjeta?"
  
  Drakex lakap jist"arasïna, ukat jank"akiw jist"antäna. ¿Kunas chiqap jaysäwix utjäna? Inas Marsh chachajj "janiw kunas" siski uka aru suychïna. Inasa...
  
  Jupax mä juk"a samart"äna, jaysañat jaysañat pächasisa.
  
  "Kuns jikxatapxta uk yatiyapxita, jan ukax jutïr minutot pä Nueva York markankirinakar jiwayañatakiw kamachi churarakï" sasa.
  
  Drake jilatajj lakap jistʼarasïna. ¡Maldita ukax walikïskiwa! -Jiwasax jikxatapxta-.
  
  Ukat Mai kullakax warminakan bañopat t"ijt"asaw mistuwayxäna, q"uma azulejonak patxaruw liwxatasin ladopar jaquntatäna. Amparapatjja, mä jiskʼa janqʼo sobrew katthapitäna. Beau kullakajj mä chikat segundonwa jupan jakʼapankäna, ukat uka sobre aptasajj Drake jilataruw churäna. Mai kullakax pampan ikiskäna, wali samsusaw jikxatasïna.
  
  Aliciax lakap jist"arataw uñch"ukiskäna. "¿Kawkhans aka jikxatawayta, Sprite?"
  
  "Jumax kuntix jupanakax "wayna uñnaqa" sapki uk lurawaytaxa, Taz. Ukat ukax janiw khitirus muspharayañapäkiti, kunattix jumax kimsa pusi tʼaqa jaqikïsktawa ukhamakipansa" sasa.
  
  Alicia kullakajj amukiw colerasïna.
  
  Drake jilatajj sobre jistʼarasaw chhuxriñchjasïna. "Jiwasax... jikxatapxta... aka... maldito flash drive, Marsh. Maldición, dude, ¿kunas akaxa?"
  
  "Jachʼa irnaqäwi. Jach"a irnaqawi. Mä juk"a llakitaw jikxatastxa, ukampis hey, inas jutïr kutin. Jichhax USB ukar sum uñakipt"añakiw wakisi. Akax qhipa yant"awimawa, ukatx nayrjax ukhamarakiw khitirus jumat sipans jan ukax NYPD ukan juk"amp yatiñan jaqir katuyañ munsta".
  
  "¿Akax... torta manqhanxa?" Drake chachajja, uka camarerajj uka jakʼan wali saytʼatätap amuyasïna.
  
  Marsh jilatajj wali jachʼat larusitayna. "Ay suma, ay wali suma. Janiw pusirux bolsat mistuyañäniti, ¿janich ukhamäki? Jisa ukhamawa. Jichhax ist"apxam, tunka minutos ukjaw flash drive ukan utjki ukanak jumat sipan juk"amp suma jaqinakar apayanipxäma, ukatx wasitatw taqi kuns qalltañäni."
  
  "Janiwa, janiwa, janiwa yatipkti." Drake jupax May tuqiruw amparapamp uñacht"ayäna, jupax mä jisk"a mochila apt"ataw jikxatasïna, ukanx mä jisk"a laptop imantapxäna. Japón markankir warmix uraqit jalsusaw jak"achasïna.
  
  "Janiw aka markanx taqpach chuymas arknaqkañäniti, Marsh."
  
  "Umm, jïsa jumax ukham lurasma. Kunattix nayax ukham sista. Ukhama, pachax pasawayxiwa. Laptop ukar arknaqañäni ukat kunatix jutïrin utjkani ukanakamp kusist"añäni, ¿janich ukhamäki? Phisqa, pusi..." sasa.
  
  Drakex mesaruw amparapamp ch"allt"asïna, kunawsatix uka phallawix jiwxän ukhaxa. Colerasiñaw wilapan t"amt"äna. "Ist"am, Marsh..."
  
  Restauranten ventanapajj phallawayjjänwa, kunattejj camionetan nayrïr guardabarrospaw manqʼañ utar jaquqanïna. Vidriojj tʼunjatäjjänwa ukat tʼaqanakajj thayaruw tʼijtjjäna. Madera, plástico ukat mortero ukanakat lurat yänakax cuartoruw phallawayi. Camionetajj janiw saytʼkänti, llantanakaparuw chʼalljjtäna ukat jiwañan yateqerjamaw jiskʼa cuarto taypin jankʼak saraskäna.
  
  
  TUNKÏ JAQIT ARSUÑATAKI
  
  
  Julian Marsh jupax ch"iqa tuqir liwxatasinx purakapanx wali llakt"ataw jikxatasïna. Pizza t"aqanakax pamparuw jaquntatäna ukat mä plato ensalada sofá ukar jaquntatäna. Jupax jank"akiw ladonakapat katthapïna, janiw larusiñ jaytañ puedkänti.
  
  Jupampi Zoe kullakampi nayraqatapan saytʼatäkäna uka jiskʼa mesajj maynin sallqa kayupajj jan amuytʼasisaw chʼalljjtäna ukhajja, khathattʼasïna. Zoey kullakax yanapt"añatakiw amparap luqtäna, jank"akiw amparapar ch"allxtayäna, kunatix yaqha kusiskañ lurawiw qalltawayi. Jichhakamax Drake ukat tripulacionaparux Edison ukan wartatap uñjapxäna - mä juk"a jasakiw uñjapxäna kunawsatix mä chachax turista ukham isthapt"atax calle chiqanw uka evento ukar filmaski - ukatx Broadway ukar loco dash ukar uñjapxäna - aka escena histérica ukax juk"amp esporádica ukhamänwa , kunatix janiw walja cámaras de seguridad ukanakax utjkänti, mä terrorista local ukar hackear - ukatx samañampiw uñch"ukipxäna, kunawsatix ataque ukax kunjamas mä mezclador de cemento ukar muyuntat uñstawayi.
  
  Taqi ukanakax mä suma distracción ukhamawa. Marsh jupax mä amparapampiw mä celular desechable ukat Zoe kullakax mayni amparapampiw thixnip katxarutayna, mä qawqha jamp"inaka ukat ch"uñunak manq"asa ukat Facebook ukan aruskipt"asa.
  
  Jupanak nayraqatanjja, kimsa pantallanakaw utjäna, sapa pantallajj tunka llatunkani pulgadanakanïnwa. Jichhax uka paninix wali sum uñjañ uñacht"ayapxäna, kunatix Drake and Company ukax jisk"a italiano manq"añ utaruw jaltxapxäna. Marsh chachajj horasa uñakipäna ukat kunayman coloranakan nina naktäwinak uñchʼukirakïna.
  
  "Maldita, akax jak"ankiwa."
  
  "¿Kusisitati?"
  
  "Jïsa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Ukajj walikïskiwa" sasa. Zoe kullakajj sänwa. "Ukampis jukʼamp wila katoqañaw suytʼaskäyäta" sasa.
  
  "Mä jukʼa suytʼam, munat kullaka. Suma jikxatasiña".
  
  Uka chacha warmix mä alquilat apartamenton quntʼasisaw anattʼasipxäna, uka apartamentox terroristanakan mä celdapankänwa; nayrïrix, sasaw Marsh jupax amuyäna. Ukanx pusi terroristas ukanakaw utjäna, jupanakat maynix nayrir mayitaparjamax Marsh jupatakix cine ukar uñtasit uñch"ukiñ chiqawj utt"ayawayi. Pita chacha warmix uñch"ukiñ munapkäna ukhax uka chachanakax ladopar qunt"asipxäna, mä jisk"a televisión ukar muyuntata, tunka tunka yaqha canalanak uñakipt"asa, yatiyäwinak thaqhasa jan ukax mä jawsañ suyt"asa. Marsh jupax janiw yatkänti ukat janiw kuns lurkänti. Ukhamarakiw muspharkañ jamasat uñch"ukiwinakarux janiw yäqkänti, jupax suma uñnaqt"an jaqiwa, jan uñt"at jaqit uñt"atätap sum yatïna, ukat yaqhip jaqinakax -yaqha chachanakas - ukham jaqir uñt"añ munapxirïna.
  
  Zoey kullakajj mä jukʼa yuspärañwa uñachtʼayäna, amparanakap boxeadoranakapan nayräjjapar liwjjatasa. Maldición, jupax wali ch"ullqhi clavonakanïnwa.
  
  Especiado ukat ukampis kunjamatsa... kusiskañawa.
  
  Mä juk"a pachaw maletín nuclear ukar uñch"ukitayna - mä término ukax janiw p"iqipat sum mistuñjamäkänti, jisk"a bombax mä jach"a mochila ukankchïnsa - ukatx mä juk"a caviar lakaparuw ch"allt"äna. Chiqansa, jupanakan nayraqatapan utjkäna uka mesax wali sumapunïnwa, jan aljañjam ukat jan sawurani yänakampi luratänwa, ukampis taqpachaw wali sumarakïna.
  
  ¿Ukajj mä bomba nuclear sutip arnaqasispachänti?
  
  Marsh chachajja, kun lurañ horasäjjatap amuyasïna ukat jawsäna, mä suma uñnaqtʼan camarerampiw parläna, ukat mä inglés jaqempiw parläna, uka jaqejj wali acento ukaniwa. Uka waynax uka muspharkañ timbres de arupat mayniw utjäna - kunatix campesinos ukanakarux ch"allxtayäna - ukatx Marsh jupax contorsionado ajanunak luratayna, vocal ukat vocal ukar uñt"ayañ yant"asa. Janiw mä jasak lurawikiti, ukat mä juk"a ch"amaw kunapachatix warminakan amparanakapax Cascanueces conjunto ukar katxarupxi ukhaxa.
  
  "Kuns jikxatapxta uk yatiyapxita, jan ukax jutïr minutot pä Nueva York markankirinakar jiwayañatakiw kamachi churarakï" sasa. Marsh jupax ukham arskäna ukhax jachaqt"asïnwa, yatiqirinakapax cuarto taypin khitapxirïna uka chuym uñnaqanak jan yäqasa.
  
  Inglés jaqix mä juk"a juk"ampi pächasïna. Marsh jupax ensalada manq"at jaquqanir mä pepino phat"a jikxatäna ukat Zoe kullakax ñik"utaparuw manqhar ch"allt"äna. Janiw kunapachas amuyaskänti. Minutonakax pasawayxänwa ukat Marsh jupax cámara de combustión ukanw aruskipt"äna, juk"ampiw ch"axwawayxäna. Uka jak"anx mä botella thaya Bollinger ukaw utjäna, ukat mä jach"a vaso warantañatakix chika minutow apst"asïna. Zoe kullakajj irnaqkasajj juparuw jakʼachasïna, ukat pachpa vasotwa umtʼasipjjäna, cheqas uñkatasipjjänwa.
  
  Marsh jilatajj telefonot akham sänwa: "Phisqa" sasa. "Pusi, kimsa..."
  
  Zoya kullakajj amparanakapajj jukʼamp chʼamañchtʼatäjjänwa.
  
  "Paya".
  
  Inglés jaqix jupampiw negociañ yant"äna, qhanaw kunas infiernox utji sasaw jiskt"asïna. Marsh jupax orquestat autox nayrïr ventanat mä amtat pachan jaquqanitap amuyt"äna, jichhax amtañapänwa, jank"ak saraskäna, jan suyt"ir restaurant ukar jak"achasiskäna.
  
  "Maya".
  
  Ukat ukat taqi kunas phallawayxäna.
  
  
  TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drakex restauranten pirqaparuw t"ijtäna, camareraruw cinturapat katthapisinx jupamp chika aynacht"ayäna. Vidrio ukat ladrillo fragmentos ukanakaw liwxatkir cuerpopat jaquqanïna. Jak"achaskäna uka camionetax tracción jikxatañatakiw arnaqasïna kunatix llantanakapax restauranten pampaparuw ch"allt"äna ukat auton chika taypipax ventana alféizar patxar sarawayxäna, qhipa puntapax jichhax jilxattawayxänwa ukat vidrio patat lintel ukar ch"allt"asïna. Metal ukat raspado. Uka mesanakajj tʼunjatäjjänwa. Sillunakax nayraqatapanx basurar uñtataw tantacht"asipxäna.
  
  Alicia kullakajj jankʼakiw kuns lurarakïna, mesa muytasajj liwjjatasïna, mä sapa usuchjatapajj jankʼak tʼijtir lawat kayupan mä jiskʼa khuchhuratapakiw utjäna. Mai jupax kunjamatsa jan kuna jan walt"awinak apt"asisaw kust"at mesa patat liwxatañ atipxatayna, ukatx Bo jupax mä thakhi juk"ampiruw saratayna, jupar jaltasaw mä patat yaqha chiqar jaltawayxatayna, qhiparusti saltañatakix pachaparuw puri, ukhamat kayunakapamp amparanakapamp lado pirqaru ch"allt"añataki ukat yanapt"añataki juparux jan kuna usun uraqir puriñapataki.
  
  Drakex uñkatasïna, camarerax jupan jak"apan arnaqasïna. Alicia kullakajj juchañchasaw uñkatasïna.
  
  "Ukhamajj jupar katjawayta, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¡Amuyasipxam!"
  
  Uka camionetajj wali nayrar sartaskakïnwa, payïr tʼaqaruw jukʼamp jukʼampi saraskäna, ukampis jichhajj pasajeronakan ventanapatjja, pistolan cañónpaw mistunïna. Aliciax patat jalnaqäna ukat llawuntäna. Mayax mä juk"a qhipäxar kutt"awayxänwa. Drakex pistola apsusinx suxta balas ukanakaw jan jañchin amparapar jaquntäna, uka jist"antat chiqanx jach"atw ist"asïna, camionetan ist"añjam wararitapamp chika. Bo jilatajj niyaw sarjjäna, auton qhepäjjaparuw muyuntäna. Qhiparusti ruedanakax janiw muyuntkänti ukat sayt"xarakïnwa. Pʼakjata mesanaka ukat sillanakajj capuchatjja ukat tejatsa cascada ukham mistunïna. Drakex janïr nayrar sartkasax camarerax jan usuchjasiñapatakiw uñjäna, ukampis uka pachakamax Bo ukat May jupanakax autonkxapxänwa.
  
  Beau kullakajj conductoran ventanap tʼunjasajj uka figurampiw chʼamachasïna. Mai kullakax p"akjat parabrisas tuqiw kawkhans jikxatasi uk uñakipäna ukat uka ch"iyjat lawa apthapirakïna.
  
  "Janiwa" sasaw Drakex qalltäna, arupax mä juk"a chhuxriñchjatänwa. -Jiwasaxa-.
  
  Ukampis Mai kullakajj janiw istʼañ munkänti. Antisas uka improvisado armajj parabrisas taypiruw wali chʼamampi jaqontäna, ukatwa auto apnaqerin nayraqatapar wali chʼamampi chʼalljjtayasïna, cheqaparuw khathattʼasïna. Uka jaqin nayranakapax qhipäxar kutt"awayxänwa ukat Beau-mp ch"axwañx jaytxänwa, francés jaqix musphataw uñnaqäna.
  
  "Chiqpachansa nayax ukanïnwa".
  
  Mai kullakajj amparap chʼoqtʼasïna. "Yanaptʼañajawa sasaw amuyayäta" sasa.
  
  "Yanapa?" Drake jilatajj mayamp sänwa. "Uka jan wali jaqinakat maynirus jakkir munapxta".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Ukat uka qellqatanjja" sasa. "Nayajj walikïsktwa, ta. Wendy kullakajj camarera asnupar qhespiyaskta uk uñjañajj wali askïkchisa" sasa.
  
  Drakex lakap ch"akhutayna, mä juk"a manqhankir nivelan Aliciax jupat larusiñak yatïna. Beauregard chachajj nayratpachwa autot autot apsuwayjjäna ukat bolsillonakapatwa thaqhaskäna. Aliciax mä milagro jan llamkt"at laptop ukar saräna. USB unidad ukax cargañ tukuyxäna ukatx mä qawqha jamuqanak apsuwayxäna -qullqi latanakan jan walt"ayir uñacht"äwinakapaw Drake wilap thayt"ayäna.
  
  Ukat alambrenaka ukat relénak uñakiptʼasajja, akham sänwa: "Mä bomba manqhapar uñtasitawa" sasa. "Janïr kunas paskipanx Moore-rux aka apayanipxam."
  
  Aliciax maquina patxaruw qunt"asïna, ukat jayaruw llamkt"äna.
  
  Drake chachajj uka camareroruw kayut saytʼañapatak yanaptʼäna. "¿Walikïsktati, munasiña?"
  
  "Naya... nayax ukham amuyta."
  
  -Minta -sasa. Jichhajj ¿kunjamarak mä jukʼa lasaña lurapjjetasmasti?"
  
  "Chef... cocinerox janiw jichhakamax purinkiti." Uñkatatapax axsarañampiw t"unjäwirux katuqäna.
  
  "Maldita, microondas ukar jaquntañakiw sasaw amuyayäta".
  
  "Jan llakisimti". Mai kullakajj jakʼachasisin amparapampiw uka camarerojj amparapamp luqtäna. "Jupanakax wasitat sayt"ayatäpxani. Seguro empresajj uk sum uñjañapawa" sasa.
  
  "Ukwa suytxa".
  
  Drakex wasitat lakap ch"akhutayna, aka kutix jan juramento lurañataki. Jïsa, taqiniw wali samsusipkäna, ukax mä bendicionapunïnwa, ukampis Marsh jilatampi ukat masinakapampix jaqinakan jakäwip tʼunjasipkakïnwa. Jan mä jukʼa conciencianïsa. Janiw ética ukat llakisiñas utjkiti.
  
  Mä conexión psíquica tuqis telefonox ist"kaspa ukhamänwa. Jichha kutix Drakex telefonot jaysäna.
  
  "¿Jichhakamax kayump taktʼasisktati?"
  
  Marsh chachan arupax kuns ch"allt"añ munäna, ukampis jupax wali profesional ukhamaw uk luräna. "Fotonakam apayanipxtwa".
  
  "Ay, wali sumawa. Ukhama, akax mä juk"a askicht"apxta. Suytʼkasajj tʼantʼa manqʼañatakejj kuns apthapisma sasaw suytʼaskta, kunattejj aka jutïr tʼaqajj -walikiwa, inas jiwayapjjchisma" sasa.
  
  Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. "Jumax yatisktawa, janiw jichhakamax bomba yant"apkti."
  
  "Ukat uk istʼasajja, katjañ yantʼkasajj kunanaktï jukʼamp sum lurañ munkta uk uñjtwa. Akax janiw paskaniti, machaq masija. Ukajj janiw kunjamatsa paskiti. Policianakamasa ukat agentenakamasa, pallapallanakamasa ukat bomberonakamasa mä suma aceitempi uchat maquinan chikanchasipxaspawa, ukampis jupanakax mä maquinakïsipkakiwa, ukat jankʼak sartañatakix mä jukʼa pachaw munasispa. Ukhamajj aka tiempompiw jumanakar chʼiyjañatak apnaqaskta. Wali kusiskañawa, confiyañamawa" sasa.
  
  "¿Kunsa Pithia jaqinakax taqi ukanakat apsupxi?"
  
  Marsh jupax cackled sasaw säna. "Ay, nayax amuyta jumax yatisktawa aka ina ch"usat tama ragamuffins ukax jichhakiw phallawayi. ¿Kunapachas jukʼamp chiqäki ukajj utjawayi? Jupanakax mä serial killer, mä psico stalker, mä megalomanía ukat mä envidioso overlord ukanakamp irpataw uñjasipxäna. Taqeniw mä pachpa jaqëpjjäna" sasa.
  
  Uka pachanx Aliciax Drake-ruw jak"achasïna. "Ukhamajj yatiyapjjeta - ¿kawkinkis aka jaqejj?"
  
  "Ay, machaq tawaqu. ¿Jumax rubio jan ukax asiático ukhamätati? Inas kunjamtï istʼaski ukhamarjamax rubio ukhamächi. Munat kullaka, kawkhantï jikjjataski uk yatjjayäta ukhajja, jakkir ñikʼutapwa jaytawaysma. Tyler Webb chachajj mä kunwa munäna. Kawkhans jikxatañapa uk amuyaskäna ukhaw Pitia sat jaqinakarux sarxäna" sasa.
  
  "¿Kawkïris qhatun utjäna?" - Drake jiskt"äna, jichhaxa pacha ukhamaraki yatiyawinaka jikxatañataki.
  
  "Aka chiqax mä colmena de disgustos ukhamawa, ¿chiqati? Ukan lurat taqe acuerdonakajj walja tunka maranakaw akapachar jan waltʼayaspa uk amuytʼañäni" sasa.
  
  "Ramses jupax kuns aljatayna" sasaw Drakex yant"asis säna.
  
  "Jïsa. Ukat nayax yatxatwa uka tricky francés salchicha pâté ukax nayratpach kuntix ukax uk yatiyapxtam. Jan ukajj jichhajj jupar jisktʼapunismawa" sasa.
  
  Ukhamajj ukajj cheqätapwa uñachtʼayäna. Marsh jupax jupanakar uñch"ukiskäna, restauranten janis nayranïkchïnsa. Drake jupax Moore juparux mä jisk"a yatiyaw apayanitayna. "¿Kunjamarak Webb chachajj kawkirus saräna uk yatiyapjjasmasti?"
  
  "Walikiwa, chiqpachansa, ¿khitis nayaxa, Fox News? Ukxarusti qullqi mayt'apxita -sasa.
  
  "Nayaw aka terrorista asnumpix jikxatasï."
  
  "Ukat kuna lurañatï utjki ukar kuttʼayäta." Marsh jupax uka arunak arsüna ukat ukatsti kusist"kaspas ukhamaw amuyasïna, mä akatjamat larusitayna. "Perdón, chiste personal. Ukampis jichhax arknaqañ tuqit control partempiw tukuyxtanxa. Jichhajj kuntï nayajj mayipkta uk jumanakar yatiyañ munta" sasa.
  
  "Ukhamajj yatiyapjjeta" sasa. Alician arupax qarjataw ist"asïna.
  
  "¿Kunas aka tuqitxa wali muspharkañaxa? Aka bombax phallawani, nayax jan taqpach satisfactaskä ukhaxa. Khitis yatpacha munat jilata, inas juman dueñopäñsa amtaschirista" sasa.
  
  Mä ratukiw Alicia kullakajj sarañatak wakichtʼatäkaspas ukham amuyasïna, nayranakapasa ukat uñnaqapasa nakhantatänwa, ukhamatwa mä waña quqa nina nakhantayäna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jumampi sapakïñ munta" sasa.
  
  Marzojj mä jukʼa samartʼäna, ukat jankʼakiw sarantaskakïna. "Museo de Historia Natural, pä tunka minutonaka."
  
  Drakex relojap uñt"ayäna. -Ukat ukatsti?
  
  "Hmmm, ¿kunas?"
  
  "Akax mä jach"a arquitecturawa".
  
  "Ay, walikiwa, jumatix aka chiqar puriwaysta ukhaxa, mä chacha guardia de seguridad José González sat jaqiruw jan isinïñapatak iwxt"sma. Mä masijax qhipa arumax chalecopan forroparuw mayiwinakaj sawuwayi. Mä original thakhi documentonak apañataki, jïsa, ukat jan khitir khitir kutt"ayasa".
  
  Drake chachajj janiw jayskänti, jila partejj mayjtʼataw jikjjatasïna.
  
  Marsh chachajj wasitatwa muspharkañ yatiñanïtap uñachtʼayäna: "Kuntï amuykta uk yattwa" sasa. "¿Kunatsa fotonak correo tuqik apayanipxsma ukat kuntï munkta uk yatiyapxita? Ukhama, nayax mä peculiar jaqitwa. Pä ladonïtwa, pä amuyunïtwa ukat pä ajanunïtwa sasaw sapjjetäna, ukampis pä sapaqat suma uñnaqtʼanïkaspas ukham uñjañaw jukʼamp askixa. Mä chiqax kurva, mayni chiqax k"uchu. ¿Kunsa nayajj sañ munkta uk yattati?
  
  Drake jilatajj chhuxriñchjasïna. "Chiqpachansa nayax khitïtas uk yatta."
  
  "Jach"a, ukhamax yattwa jumax amuyasmawa, kunapachatix pusi ch"iyjat jiwat cuerponakamar niya tunka paqallqun minutonakat uñjkä ukhaxa, muspharkañ kusisita ukat jan iyawsañjam chuym ust"ayataw jikxatasï. Jumanakampi chika. Ukat jichhax, aruntt"asipxam" sasa.
  
  Línea ukax jiwataw sarxäna. Drake chachajj relojap chʼetjjtayasïna.
  
  Pä tunka minutonaka.
  
  
  TUNKA PAYNI JAQINAKANA
  
  
  Hayden ukat Kinimaka jupanakax Ramses jupamp chikaw tiempo apst"asipxäna. Príncipe Terrorista ukax suxta metro cuadrado celdapanx jan chiqapar uñjatäkaspas ukhamaw amuyasïna: q"añuchata, jan ch"ukuni ukat qhanpachas qarjata, jaulankir león ukham nayraqatar qhipäxar saraskäna. Hayden kullakajj cuerpopan armadurap uchasïna, Glock ukat balas de repuesto ukanakap uñakipäna, ukat Mano jilatarojj ukham lurañapatakiw mayïna. Jichhat uksarojj janiw kuna chʼamas utjkaniti. Ramses ukat March jupanakax wali yatiñanipxänwa, janiw jisk"achatäkänti.
  
  Inas terrorista sat mitojj kawkhantï jupajj jikjjatañ munkäna uka cheqankchïna.
  
  Hayden jupax pächasïnwa, wali pächasïna. Castillo manqhan nuwasiñasa ukat guardia cuerpopan jan waltʼayat jiwatapajja, kunjamsa qhespiñ munäna uk uñachtʼayäna. Ukatjja, ¿suma uñtʼatäñapajj tʼunjatäpachänti? ¿Janit jan walinak askichañatakejj wal chʼamachasiñapäki? Inas ukhamächïna, ukampis jaqejj janiw wasitat saytʼayañjamäkänti. Hayden jupax kunjamsa Kinimakax mä plástico sillunak jupanakar apaniwayi uk uñjäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Aka markanjja armas nucleares ukanakaw utji. "Ukax nayax yatxatwa kunatix Tyler Webb ukat Julian Marsh jupanakampiw mä amtar puriwayta. Jumax aka markanktawa, ukat pachax purinkani ukhax maldito asegurar jan uraq manqhankatamat. Chiqans arkirinakamax janiw yatipkiti jumanakan utjatax..." Jupax ukanw warkt"ayäna.
  
  Ramses jupax sayt"asïna, qarjata nayranakapamp uñkatasa. "Chiqans mä sallqjañ sañ munapxtaxa, kawkhantix markajax niyaw Marsh-ar jiwayapxani, bomba ukar juchañchapxani ukat phallapxani. Ukjja Webb ukat guardia cuerpopatwa yatiñama, kunattejj jupanakakiw yatipjjäna. Ukat jumanakax yatipxaraktawa, jupanakax nayan kamachix suyt'apxi" sasa. Jupax p"iqip ch"allxtayäna, jupa pachpas ukhama.
  
  Hayden jilatajj suytʼänwa. Ramses chachajj wali yatiñanïnwa, ukampis ukajj janiw tinkuñap sañ munkänti.
  
  Ramses jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj phallasipjjaniwa" sasa. "Jupanakax jupanakpachaw amtapxani."
  
  Kinimakax akham sänwa: "Qhipa horanakamax niyas jan aguantañjamaw tukuyapxaraksna.
  
  Ramses jilatajj akham sänwa: "Janiw aka cancelañajatak lurapkasmati" sasa. "Tʼaqhisiyañ tuqis ukhamaraki. Nayax janiw aka phallawix sayt'aykäti -sasa.
  
  "Kunsa munta?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Arst"äwinakaw utjani".
  
  Jupat yatjjatäna, machaq oraqen uñisiripan uñkatasisajj wali sumwa uñchʼukïna. Uka jaqinakax janiw kuns kutt"ayañ munapkänti, janiw aruskipt"añ munapkänti, ukat jiwañax mä juk"a Alaxpachar uñtasit mä thakhikïkaspas ukhamaw amuyapxäna. ¿Kawkirus ukajj jaytistu?
  
  Chiqpachansa, ¿kawkhansa? Jupax armap thaqhañatakiw ch"axwäna. Ukat akham sarakïnwa: "Khititï walja jaqenakar jiwayañat sipansa jan kuns munki ukajj facilakiwa" sasa. "P"iqiru mä balampi."
  
  Ramses chachajj ajanupampiw barras ukar chʼalljjtayasïna. "Ukhamajj nayrar sartam, occidental perra."
  
  Hayden chachajj janiw mä yatxattʼat jaqëñajj wakiskänti, uka jan almankir nayranakan qhantʼir loqtañasa ukat munañanakasa liytʼañataki. Jan yaqha arumpixa, kuna tuqittï parlkäna uk mayjtʼayasaw uka cuartot mistuwayxäna, ukat anqäx punkux wali amuyumpiw jistʼantasïna.
  
  Janipuniw sinti amuytʼasirïkasmati.
  
  Uka jakʼankir cuartonjja, Robert Price sat chachan celdapaw utjäna. Jupax secretarior akan qhiparañapatakiw permiso katuqatayna, kunatix niyaw jan walt"äwix utjañapäna ukat jupax uka tuqinx kuna lurañas utjaspawa. Kunapachatï Kinimaka jilatampi cuartopar mantapkäna ukhajja, Price jilatajj jachʼa jachʼa tukusaw uñkatarakïna.
  
  "¿Kunsa uka bombat yatta?" - sasaw jiskt"äna. "Ukat ¿kunatsa Amazonas markankayäta, bazar terrorista ukar visittʼasa?"
  
  Price jilatajj camaparuw qontʼasïna. "Nayax mä abogadow munta. Ukat ¿kunsa jumax sañ munta? ¿Bombampixa?
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Bomba nuclear" sasa. "Akan Nueva York markanxa. Yanapt"asiñamawa, jumax mä pedazo de mierda. Jichhajj kuntï yatkta uk yatiyasaw yanaptʼasim" sasa.
  
  "Qhanpacha". Price jilatajj nayranakapajj jachʼaptänwa. "Janiw nayax kuns yatkti".
  
  "Traición lurapxtaxa" sasaw Kinimakax janchip cámara ukar jak"achasïna. "¿Ukhamti amtatäñ munta? Allchhinakamatakiwa epitafio. Jan ukajj ¿Nueva York markar qhespiyañ yanaptʼir arrepentisirit uñtʼatäñajj jukʼamp askïspa?"
  
  "Qhawqha muxsasa arsusksta" Price-n arupax mä k"ullu katarir uñtataw ch"allxtasïna. "Janiw kuna aruskipäwinakans "bomba" tuqit chikancht"asirïkti ukatx janiw kuns yatiskti. Jichhajj achiktʼasim, abogadojja" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Mä jukʼa tiempo churarakïma" sasa. "Ukatxa Ramsesampi jumarusa mayaru uchapxäma, pachpa celdaru. Uka tuqitxa nuwasipxasmawa. Khitis nayraqat parli uk uñjañäni. Jupax jakañat sipansa jiwañaw jukʼamp askixa, ukat sapa jakkir almaruw irpañ muni. Juma? Jan jiwayasiñatakix chʼamachasiñamawa" sasa.
  
  Price jilatajj mä qhawqha arunakapampis chuym chʼalljjtayatäkaspas ukhamänwa. "¿Jan abogadonïsa?"
  
  Hayden jilatajj kuttʼanjjänwa. "Fuck juma" sasa.
  
  Secretariow jupar uñjäna. Hayden jupax manqhan jist"antatayna ukat Mano ukar kutt"atayna. -¿Kuna amuyunakas utji?
  
  "Web jupax aka tuqinx chikañchaspachati sasaw jiskt"asta. Jupax taqi pachaw mä figura ukhama -sasa.
  
  "Janiw aka kutix, Mano. Webb jupax janiw juk"amp arktaskistuti. Nayax yatxatwa, taqpach Ramses ukat marzo ukanakaw utji".
  
  "Ukhamajj ¿kunas jutïrin pasani?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw yatkti kunjamsa yaqha toqet Drake ukat waynanakar yanaptʼsna" sasa. "Equipox niyaw taqi ukanak chika taypinkxi. Homeland ukax taqi kuns uñjäna, policianakan punkunakap ch"allt"atapat qalltasa, ch"amamp jikxatat qullqip qhipäxan imantat uñch"ukiñkama, ejercito ukan utt"asitapa ukat NEST, Equipo de Apoyo a Emergencia Nuclear ukan puritapa. Policianakax taqi chiqankapxiwa, taqi kunatix utjki ukanakampi. Sappers ukanakax wali alerta ukankapxi. Ramses ukar p"akintañatakix mä thakhi jikxatañasawa".
  
  -Jumax jupar uñjtati -sasa. ¿Kunjamatsa mä jaqirux p"akintasma, jupax janiw jakkiti jan ukax jiwxiti?"
  
  Hayden jilatajj colerataw saytʼasïna. "Chʼamachasiñasawa. Jan ukajj ¿jan ukajj ¿janit apanukuñ munasmati? Taqinipuniw mä gatillo ukanipxi. Aka laq"uxa kunatsa llakisi. ¿Fortunapa, jakäwipa, imantat familiapa? Yanaptʼañatakejj kuns lursna ukaw utjañapa" sasa.
  
  Kinimakax Karin Blake jupan computadora ukan yatiñanakapar jawst"añ munapxäna, ukampis uka warmix Fort Bragg ukan régimen ukanx wali katjataw jikxatasïna. "Mä irnaqäw thaqhir sarañäni."
  
  "Ukat tiemponïñasataki mayipxam."
  
  "Ramses jupax nayrar sartañapatakix suyt"apxi. Mä jukʼa tiempow utjistu" sasa.
  
  "Jumax nayat sipans wali sum ist"taxa, Mano. Mä jukʼa tiempotjja, Marsh jilataruw jiwayapjjani ukat phallapjjarakini" sasa.
  
  
  TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Dahl jupax mä ch"axwañ yatiyawinak ist"äna, kunawsatix Smith jupax Manhattan markan jaqinakan phuqhantat callinakapan autop apnaqkän ukhaxa. Suertenixa, janiw jayarst"apxañapäkänti, ukat janiw taqpach arterias de hormigón ukanakax taqpach jark"antatäkänti. Taqi yatiyirinakan equipopax ukankapkaspas ukhamaw amuyasïna, asentamientos ukan juk"amp jisk"a snitch ukanakat qalltasa, qamirinaka, k"uchi multimillonario ukat taqiniw uka taypinkapki ukanakaru. Ukax walja ch"axwañ yatiyäwinakar puriyatayna, ukampis utanx taqi kuns lurapxäna, atiniskañ yatiyäwinakat mayjt"ayat yatiyäwinakat jaljañataki.
  
  "Uñt"at celdanakat pä celulanakax jak"ankir mezquitampiw wali sum chikt"ata", sasaw Moore jupax Dahl juparux auricular tuqi säna. Jupaw direccionap dictatayna. "Ukanx mä agente encubierto ukaw utjistu, jupax mä juk"a machaqäkchisa. Aka chiqax urunakpachaw saparst"ata sasaw saraki".
  
  Dahl chachajj janipuniw kuns amuyir jaqëkänti. "¿Chiqpachansa akax mezquita terminología tuqit kamsañs muni?"
  
  -¿Kunas sañ muni? Ukax sañ muniwa, maldición, ukar sarañamawa ukat Ramsesan mä celulap q"umachañamawa".
  
  "¿Compromiso cívico ukax?"
  
  "Janiw walja parlañas utjkiti. Ukampis khititix ukankchi ukax janiw oracionanakas sañjamäkiti. Taqi salas de servicios públicos ukatxa cámaras subterráneas ukanaka thaqhaña. Ukat wakichtʼasipxam. Noviojajj janiw sapa kuti pantjaskiti, ukat uka toqetjja, amuytʼasirïtaparuw confiyasta" sasa.
  
  Dal jupax yatiyawinak yatiyatayna ukat coordenadas ukanakax GPS ukar qillqt"atayna. Wali askiwa, niyas mezquita pataruw puripxäna, ukatx Smith jupax volante ukarux bordillo tuqir muytayäna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Providencia" sasa.
  
  "Nayra katanajaru sutichxa." Kensi kullakaxa amtasïna.
  
  Dahl chachajj chalecopan hebillanakap chʼamañchtʼäna. -¿Wakicht"atäpxtati? Pachpa sistema. Jiwasax wali ch"amampiw ch"axwapxta ukat jank"akiw ch"axwapxta, jaqinaka. Janiw khuyapayasiñax utjkaniti".
  
  Smith jilatajj motor jistʼantayäna. "Janiw kuna jan waltʼäwinakas nayat utjkiti."
  
  Alwax wali aruntt"ataw uñjasipxäna, kunawsatix autot saraqasinx calle chiqan mezquita ukar uñakipapxäna. Uka jakʼanjja, wila janqʼo ventilación ukaw utjäna, ukanjja vapor ukaw mistunïna. Uka edificiox mä cruce ukan jikxatasi, pä callinw uñt"ayasi, colores ventanas ukat fachada largo ukax comunidadan chiqapawa. Uka edificion tejapanx mä jisk"a minaret ukaw sayt"atäskäna, muspharkañawa ukat niyas wali ch"amampiw muyuntat fachadas de hormigón ukanakan qhipäxaparux uñt"ayasïna. Callet mantañax mä par vidrio punkut mantañänwa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jiwasax mantañäniwa" sasa. "Jichhax sarxapxam."
  
  Jupanakax amuyuparjamaw thakhi chiqancht"asipxäna, amparanakap luqxatasaw autonak sayt"ayapxäna. Jichhajj mä samartʼañajj taqe kunwa jupanakarux aptʼasispa.
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Jachʼa cheqawa" sasa. "Ukanx mä amtat tama jikxatañax ch"amawa".
  
  Dahl jupax Moore jupampiw aruskipt"äna. -Jiwasax chiqansktanwa -sasa. ¿Yaqha kunas jiwasatak utjtamti?"
  
  "Jïsa. Chachajax cámaras ukanakax uraqi manqhankiwa sasaw situ. Jupajj katoqatäñ jakʼankjjewa, ukampis janiw jichhürunakan yanaptʼañatakejj jakʼachaskiti" sasa.
  
  Dahl jupax yaqha acera chiqancht"asis mezquitan nayrïr punkunakap jist"arañkamaw yatiyäwinak yatiyäna. Sentidonakapax jukʼat jukʼatwa manqhar sarxapxäna, nayranakapas mä jukʼa chʼamaktʼir qhanaruw yatintapxäna. Janq"u pirqanakas techonakas qhana uñacht"ayäna, quri qhananaka ukat wila ukat quri patrón alfombra ukanakampi. Taqi ukanakax registro ukan qhipäxapan jikxatasïna, ukanx uka jaqix jan uñt"at suyt"awimpiw jupanakar uñch"ukitayna.
  
  -¿Nayasti yanapt"irismati?
  
  Dahl jupax SPEAR ID ukap uñacht"ayäna. "Jïsa, amigo, jumax lurasmawa. Uraq manqhan jamasat mantañ utamar irpapxitasmawa" sasa.
  
  Uka recepcionistajj jan amuytʼasirïkaspas ukhamänwa. -¿Kunas akaxa, mä chist"awi?
  
  Dahl chachajj amparapampiw akham säna: "Mä chiqar sarjjapjjam" sasa.
  
  "Ey, janiw jaytkirismati..." sasa.
  
  Dahl chachajj camisapat katthapisinjja, contador patjjaruw uchäna. "Nayax amuyta, nayax mä chiqar sarxañamawa sasaw sista".
  
  Uka equipox jank"akiw pasapxäna ukat mezquitan jach"a edificioparuw mantapxäna. Uka chiqax chʼusakïxänwa ukat qhipäxankir punkunakas jistʼantatäxänwa. Dahl jupax Smith ukat Kenzie jupanakan tapap suyt"äna ukat pä kutiw ch"akhanakap ch"allt"äna. Uka lawanakax t"aqanuqtawayxänwa ukat paneles ukanakax pamparuw jaquntatäna. Uka horasanjja, qhepäjjankir vestíbulotjja, chʼajjwañanaka ukat chʼajjwañanakaw istʼasïna. Uka equipojj cargonak katoqapjjäna, territorioruw uñtʼayapjjäna. Kimsa segundonakax pasawayxänwa, ukat fuerzas especiales ukan comandantepan ajanupasa ukat cascopas lado pirqa qhipäxat mistunïna.
  
  "¿Dal satätati?"
  
  Uka sueco jaqix chuym ch"allxtayäna. "Jïsa?"
  
  "Moore jilatajj khitanipjjetäna. NUWAÑA. Juman anattʼäwimar yanaptʼañatakiw akankapjjta" sasa.
  
  "¿Jiwasan anatt"äwisaxa?"
  
  "Jïsa. Machaq yatiyawi. Jumax jan wali maldito mezquitanktawa, ukat jupanakax wali manqhan allsutäpxiwa. Jupanakar jaqunukuñatakix mä ataque frontal ukaruw munasini. Ukat kayunakaruw amtañasa -sasa.
  
  Dahl jupax janiw gustkänti, ukampis jupax procedimiento, etiqueta de trabajo akan irnaqañax ukx amuyarakïnwa. Fuerzas especiales ukanakax nayratpach juk"amp suma chiqan utjatapax janiw kuna jan walt"awis utjkänti.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Thak uñachtʼayapjjam" sasa.
  
  "Jiwasapxtanwa. Chiqap mezquitax thakhi thiyankiwa."
  
  "Mayni tuqinxa..." sasaw Dahl jupax juramento luräna. "GPS ukan jan wali arunakapa."
  
  "Jupanakax wali jak"achasipxiwa". Uka oficialajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukat uka inglés aru juramento aruxa chuyma ch"allxtayiriwa, ukampis ¿janit maldito asnunakasar kust"ayañ pachax purinxi?"
  
  Minutonakax pasawayxänwa, kunawsatix equiponakax mistusipkäna ukat mä partido de raiding ukham utt"ayapxäna, kunawsatix wasitat thakhi chiqancht"apkäna ukhaxa. Mä kuti tantachtʼasisajja, janiw yaqha tiempojj ina chʼusar aptʼaskänti. Mä taqpach ataque ukaw qalltawayi. Uka chachanakax edificio nayräxaruw atacapxäna, punkunakap t"unjapxäna ukat vestíbulo ukar mantapxäna. Payïr oladajj jupanak taypit pasaskäna, ukat kuna señalanakatï jupanakar yatiyapkäna ukanak thaqhasajj ventilacionampiw mistunïna. Mä kutix ch"uxña punku jikxatasxän ukhax uka jaqix mä carga explosiva ukamp uchatayna ukat phallayatayna. Mä phallawiw utjäna, Dahl jupax suykäna ukat sipans juk"amp jach"änwa, ukampis mä radiompiw fuerzas especiales ukanakax qhan jakt"apxäna.
  
  "Booby trap" sasaw p"iqinchirix juparux säna. "Jupanakajj jukʼampiw utjani."
  
  Sueco jaqix mä juk"a jasakiw jach"at arsüna, nayratpachx agentes subterráneos ukan askïtap yatïna ukat jichhax janiw armaskänti jupanakarux kunatix wakiski uk churañxa. Imantat irnaqañax policianakan wali kʼari ukat jan wali lurañanakat maynïrïnwa. Ukajj mä jukʼa ukat wali valorani agentepunïnwa, jupajj uñisirinakaruw mantaspa ukat ukhamatwa jaqenakar qhespiyäna.
  
  Fuerzas especiales ukanakax niya t"unjat cuartoruw mantapxäna, ukatx jaya punkuruw kutt"apxäna. Ukajj jistʼaratäjjänwa ukat kunatï qhanpach sotano ukar mantañapäkäna uk imtʼarakïnwa. Nayrïr chachajj jakʼachaskäna ukhajja, alayatwa disparonakajj istʼasïna ukat mä balajj cuarto taypinwa ricochetarakïna.
  
  Dahl jupax Kensi juparuw uñtäna. -¿Kuna amuyunakas utji?
  
  -¿Jumajj nayar jisktʼistati? Kunata?"
  
  "Inas juma pachpa ukham cuartonïkasmas ukham amuytʼasirïsta" sasa.
  
  "Janiw quqa muytasin jawq"jañamäkiti, maldición, Dal, ¿walikiti? Nayax janiw jumanakan uywanak contrabandista ukhamäkti. Nayax akanktwa kunatix... kunatix-"
  
  "Jïsa, ¿kunatsa akankta?"
  
  "Chiqpachansa uk yatiñ munta. Inas sarxañax wakischispa..." sasaw pächasïna, ukatsti jach"at arsüna. "Ist"apxam, inas yaqha thakhix utjchispa. Mä yatiñan jan wali jaqix janiw uka chiqar saraqkaspati, jan mä atiniskañ escapañ thakhinïkasaxa. Ukampis ¿chiqpach terrorista celulanakampi? ¿Khitis ukham jiwayasiñ munir jaqinakampix yati?"
  
  "Janiw lup"iñatakix pachax utjkituti", sasaw fuerzas especiales ukan p"iqinchiripax jupan jak"apar qunt"asisin säna. "Uka waynanakatakix rollerball ukhamawa."
  
  Dahl jupax Kenzi jupan arunakapat lup"kasax kunjams uka equipox granadas flashbang ukanakap apsusipkäna uk uñjäna. Yatkasax qhuru chuymanïsax jupanakan qhipäxapanx mä llakit chuymaw utji, jan ukax maynin p"akjata qhipharkir jaqinakas utjkaspa sasaw amuyäna. Kensix uka chimpunak mayacht"añ yanapt"añatakix kunas munasïna - ukampis ¿qhawqha pachas jan taqi suyt"äwip chhaqhayas thaqhaspa? Inas aka barcojj nayratpach tʼunjatächïna.
  
  SWAT ukankirinakax wakicht"atäpxatap uñacht"ayapxäna ukatx mä loco forma de infierno ukaw mä escalera de madera ukamp antutapxäna. Kunawsatix granadas ukanakax jaltxapxäna ukat phallapxäna ukhax equipos ukanakax nayrar sartapxäna, Dahl jupax comandante ukarux pole position ukar ch"amanchawayi.
  
  Smith jupax pasawayxänwa. "Qʼañunakam kustʼayañamawa."
  
  Tʼijtʼasajja, jankʼakiw ametralladoranakampi jikisipjjäna. Dahl jupax laq"a pampa, mesa kayunaka ukat armas cajas ukanakat mä juk"a uñjäna, janïr amuyuparjam pusi pisonakat mä filat liwxatkasaxa, pistola apsusaw kutt"ayarakïna. Smith jupax nayraqatapanw t"ijtäna, manqharuw liwxatasïna ukat ladoparuw jalnaqäna. SWAT ukankirinakax qhipäxat nayrar sartapxäna, qunqurt"asisaw nina línea ukan jan liwxataskänti. Balas ukanakax disparo tras disparo kutt"anxäna, jiwayir voleiales ukanakax sotano ukarux ch"allt"apxäna ukat thiya pirqanakat chiqanakaruw ch"iyjapxäna. Kunapachatï Dahl chachajj wali manqharu oraqer chʼalljjtäna ukhajja, jankʼakiw guion ukar wali askit uñjäna.
  
  Aka chiqanx pusi celulanakaw utjäna, ukax kunjamtï nayrïr celdan uñjapkäna ukampiw chikachasïna. Kimsax qunqurt"ataw jikxatasipxäna, wilax jinchunakapat jaquqanïna, amparanakapax nayranakaparuw ch"allt"ata, pusinix jan kuna usuchjataw uñstawayi ukat atacirinakaparux wali ch"amampiw pallapallanakamp jawq"jatayna. Inas yaqha kimsa jaqinakax jupar imtʼapchïna, ukampis Dahl sat chachax jankʼakiw mä jakkir katuntat jaqir katuqañatak mä thak jikxatäna, ukat uka tirurirux uñchʼukirakïnwa.
  
  -¡Ay janiwa! Fuerzas especiales ukan p"iqinchiripax jan qhanañchañjamaw jupar jak"achasïna.
  
  "Chhuy!" Dahl sat chachajj jawsäna. "Kuna-"
  
  Jan wali infierno taypinjja, khitinakatï nayrajj ukham uñjapki ukanakakiw jan samartʼasa kuns lurapjjaspa. Fuerzas especiales ukan p"iqinchiripax qhanaw uka chimpu uñjäna, ukax jupatakix uñt"atawa, ukat irnaqir masinakapan jakäwipatakiw lup"ïna. Dahl chachajj jupan gatillop jaqontkäna ukhajja, terroristajj mä amparapampiw mä granada cargat jaqontäna ukat mayni amparapampiw armap jaqontäna.
  
  "¡Ramses chachataki!" - sasaw jach"at arsüna.
  
  Uka sotanojj jiwañatak trampa ukhamänwa, mä jiskʼa cuartow uka animalanakajj animalanakap sallqjapjjerïna. Yaqha trampas ukanakaw cuarto muytapanx ch"iqiyata, trampas ukanakax metrallas ukanakax phallani ukhax sartayatäniwa. Dahl jupax terrorista ukarux nayranakap taypinw ch"axwantäna, ukampirus uka gesto ukax purapat académico ukhamaw sasaw yatïna - janiw jupanakarux qhispiyaspänti.
  
  Janiw aka jisk"a cuarto ladrillo pirqanakanïkiti, jisk"a chiqanakanwa, kunatix qhipa segundonakax janïr granadax phallaskipanx jakthapitawa.
  
  
  TUNK PUSI JAQINAKANA
  
  
  Dahl chachajj akapachan chʼamakar chhaqtjjatap uñjäna. Kunjamsa pachax juk"at juk"at juk"at juk"at jaltxatayna, kunjams sapa jakkir chuyman thuqt"awipax jan tukuskir pachanakan tuputäna uk uñjäna. Kunjamakitix granadax t"ijtäna, laq"ampi laq"ampi pampat mä jisk"a ch"uñu qinayaruw sartayäna, balapax terroristan p"iqiparuw mantäna, janïr qhipäxat phallkasax pirqaruw ch"allt"asïna, wilax mä jach"a phunchhawi taypinw ch"allt"asïna. Janchix jan ch"amanïxiwa, jakañax niyaw tukusxi. Granadax payïr ricochet ukar jaquntatäxänwa, ukat Dahl jupax pistola ajanupat jayarst"ayañ qalltäna.
  
  Wali valorani segundonakaw qheparäna.
  
  Kimsa terroristanakax wali qunqurt"ataw jikxatasipxäna, jach"at jach"at atipjataw jikxatasipxäna, ukat janiw kuntix jutañapäkän uk uñjapkänti. Fuerzas especiales ukankir waynanakaw impulso ukar jark"aqañ yant"apxäna jan ukax gradas ukar kutt"añ yant"apxäna.
  
  Smith chachajj Dahl sat chacharuw uñkatäna, jupajj jakäwipan qhepa visionapawa.
  
  Dahl jupax Kensi, Lauren ukat Yorgi jupanakax escalera patankapxatap yatïna, ukat mä juk"a pachatakix epicentro ukan wali jayankapxatap suyt"äna.
  
  Ukat ukhampachasa, akax taqpach wawanakajatakikiwa...
  
  Granadax payïr ricochet ukan jach"a phunchhawipanw phallawayi, uka ist"awix mä juk"a pachatakix juk"amp jach"apuniw sueco jaqix ist"atayna. Ukatx taqi ist"awinakax mä akatjamat jiwxäna kunatix uka amuyt"awix chhaqtawayxänwa...
  
  Nayranakapaxa nayraqataru uñtatawa ukatxa janiwa kuntï uñjapkäna ukxa iyaw sañjamäkänti.
  
  SWAT irpirix kunjamtix lurañjamäki ukhamarjamaw t"ijtäna, kunatix jutañap yatisa ukat walja jaqinakar qhispiyañ amtäna, mäkiw amuyasïna jupakiw uk lurañ yati. Tʼijtʼatapajj granada patjjaruw aynachtʼayäna, ukhamatwa janïr phallaskipan mä chikat segundojj uka granada patjjar jaqontäna. Kevlar tuqi, aycha ch"akha tuqiw phallawayi, ukampis janiw khitinakati sayt"atäpkän ukanakarux ch"allt"känti, cadenanakampiw cuarto ukan kawkhantï jikxatasipkän ukar ch"allt"ata. Uka phallawix amukt"ayatäxänwa ukat jiwxarakïnwa.
  
  Dahl chachajj kunkap qʼomachasïna, janiw nayranakapar creykänti. Irnaqir masinakapan Diosar katuyatapax jiskʼachapxapunirïnwa, ukampis ukax yaqha nivelankänwa.
  
  Janiw... janiw sutipsa yatkayätti.
  
  Ukat ukhampachasa terroristanakax nayraqatapan qunqurt"asipxäna.
  
  Dahl jupax qhipa thakhinak t"ijtäna, kimsa jaqinakarux qhipäxapar ch"allt"kasas jachaqt"asisaw nayranakap ch"amakt"ayäna. Smith chachajj chaleconakap chʼiyjäna. Janiw kuna chalecos explosivos ukanakas uñjaskänti, ukampis mä chachax lakaparuw espuma ukham uñt"ayaskäna, Smith jupax jak"apan qunqurt"asiskäna ukhasa. Maynïristi wali tʼaqhisiñampiw liwxataskäna. Kimsïristi uraqiruw chint"ata, jan kuynt"asa. Dahl jupax uka jaqin wali axsarkañ uñkatatapampiw jikisïna, mä gorra polar ukham uñt"ata, jupan uñisiñapampi. Kenzix jak"achasisinx sueco jaqin chuymap ch"allxtayäna, Dahl ukar uñkatasa, hielo ch"uxña nayranakapax wali qhana, thaya ukat chuyma ch"allxtataw jikxatasïna, ukat mä jach"a, descongelante paisaje ukham uñt"ayasïna, ukat lakaparjamax uka arunakakiw arsu.
  
  "Jupa pachpaw sacrificiot loqtasisajj qhespiyawayistu. Nayax... jupamp chikachasiñatakix wali pantjataw jikxatastxa, wali llakitaw jikxatastxa" sasa.
  
  Dahl, taqi urunakapanx janipuniw jan arsuñjamäkänti. Jichhajj uk luräna.
  
  Smith jupax kimsa jaqiruw thaqhatayna, juk"amp granadas, balas ukat jisk"a armas ukanakaw jikxatasïna. Bolsillonakan utjkäna uka papelanaka ukat notanakajj chʼiyjatäjjänwa, ukatwa tantachtʼat jaqenakajj ukanak thaqhañ qalltapjjäna.
  
  Yaqhipanakax p"iqip alt"asisaw liwitat p"iqinchiripar jak"achasipxäna. Mä chachajj qonqortʼasisaw uka oficialan qhepäjjapar llamktʼañatak amparap luqtäna.
  
  Kimsïr terroristax jiwxänwa, kuna venenos umaskchïnxa, uka venenox irnaqir masinakapat sipansa jukʼamp tiempow munasïna. Dahl jilatajj jan kuns lurasaw uñchʼukïna. Kunapachatï auricularapajj pitirjam istʼasïna ukat Moore chachan arupajj pʼeqepar phoqantäna ukhajja, istʼänwa ukampis janiw jaysäwip amuykänti.
  
  Moore jilatajj akham sänwa: "Phisqa cámaras ukanakaw utji. "Jiwasan yatxatatanakasax Ramses jupax phisqa cámaras ukanakakiw utji sasaw yatipxi. Pä uñkatasiñaw utji, ukax kimsa qhiparawayi. ¿Nayatakix kuna machaq yatiyäwinakas utji, Dal? Kamisaki? Ukankasktati? ¿Kunas pasaski?"
  
  Loco Sueciax mä jisk"a botón ukar ch"allt"äna, ukax Moore-rux amukt"ayäna. Mä qhawqha segundonakas amukiw respeto uñachtʼayañ munäna. Uka uraqin taqpach chacha warminakax ukhamarakiw mä chachan jach"a sacrificio luratapat qhispiwayi. Aka jaqix janipuniw mayamps uru qhanarus ni inti jalant uñjxaniti, janirakiw junt"u thayas ajanupar thayt"anis jikxatasxaniti. Dahl jupax jupatakix ukham experienciapänwa.
  
  Jakkäna ukhakama.
  
  
  TUNKA PHISQA JAQINAKANA
  
  
  Tunka paqallquni minutonaka.
  
  Drake jupax Bo jupan nayrar sartawiparjamaw arktawayi, 59n urunx ch"iqa tuqir khuchhuqawayi ukatx chiqak ch"axwawiruw sarawayi ukax Columbus Circle ukawa. Chʼiqa toqenjja, edificionakat banderanakaw jalnaqäna, ukat kupi toqenjja, qoqanakampi chʼojjña chʼojjña chʼojjñaw utjäna. Jupanak nayraqatanjja, mä jachʼa utaw saytʼatäskäna, jila partejj vidriot luratänwa, ventananakapajj wali qhantʼir intin qhantʼataw wali suma kʼajkirïna. Q"illu taxi ukax thakhi thiyaruw jaquqanïna, conductorapax pusi suma isthapt"at t"ijtirinakaruw qhipäxan acera uksan t"ijtir uñjañ suyäna, ukampis Beau jupax janiw uka jaqirux payïr uñch"ukiñ churkänti. Muyux mä jach"a hormigón ukanïnwa, cascadas, estatuas ukat qunt"asiñ utanakaw utjäna. Turistanakax akawjan ukat ukjanw sarnaqapxirïna, mochilas ukanakap wasitat apthapisin uma umañataki. Drake jupax ch"uñump ch"uñuntat atletanakan tamap chika taypinw khuchhuqäna, ukatx quqanak manqhan t"ijtäna, uka quqanakax mä juk"a ch"amakt"ayarakïnwa.
  
  Uñchʼukisiri nayranakan jan uñjkaya.
  
  Uka contraste ukax qhuru, agitado callinakan walja extremos ukanakampi - majestuoso, ch"axwañ rascacielos ukanakax rejilla uksan tradicional iglesianak taypin espacio ukar ch"axwapxi - ukat absoluta sumankañ ukat serenidad ukax ch"iqa tuqin ch"uxña quqanakan apnaqkän ukax Drake ukarux mä sensación de inrealidad ukamp phuqhantayäna. ¿Kunjamsa aka cheqajj loqtasïna? ¿Qhawqha samkasa akaxa? Uka mayjtʼäwinakajj jan amuytʼkaya wali jachʼänwa.
  
  Marsh chachajj kunjamsa jupanakar sum uñchʼukiski uk jisktʼasïna, ukampis janiw sinti llakiskänti. Ukhamatwa maynix jiwañar puriyistaspa. Utar kuttʼasajja, jichhakamas uka canal jikjjatañatakiw chʼamachasipjjäna, ukhamat kawkhantï kawkhans jikjjataskäna uk yatjjatañataki.
  
  Qhantati orbo ukax juk"at juk"at ch"iqa tuqir kutt"awayxäna, kunawsatix uka tamax jank"ak sartapkäna ukhaxa. Alicia ukat May jupanakax qhipäxan jak"at t"ijtapxäna, uñch"ukipxäna ukampis janiw taqi ch"amap ukham ritmo apnaqañjamäkänti. Uñisirix kawkhans, khitis utjaspawa. Mä sedan pasaskir ventananakapajj tintatänwa, ukajj jukʼamp sum uñakipañaw wakisïna, ukampis jayaruw chhaqtjjäna.
  
  Drake jilatajj kuna horasas uk uñakiptʼäna. Tunka mayan minutonakaw utjäna.
  
  Ukat ukhampachasa, pachanakax juk"ampiw sarawayxäna, payïr segundot. Bo jupax k"achat k"achat k"achat k"achat k"achat k"achat gris edificio ukaw Drake jupax jank"ak uñt"äna, ukax thakhi patxan uñstäna. Wali t"ijt"asaw Alicia ukat May jupanakar kutt"äna. "Kawkhantix Odin jupamp sarnaqäw pachanx ch"axwapkta uka pachpa edificionwa. Maldición, mä jakäwis pasawaykaspas ukhamawa" sasa.
  
  "¿Janit helicópterojj ladopar ch"allt"askäna?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Ay jïsa, ukat mä Tyrannosaurus Rex ukan atacatäpxtwa."
  
  Museo de Historia Natural ukax uka ángulo tuqitx jisk"akïkaspas ukhamaw amuyasïna, mä pantjasiw amuyunakax kunapachas utjaspa ukhaxa. Acera uksat nayrïr punkunakar puriñkamax gradanakaw utjäna, jichhax mä tama turistas ukanakamp phuqhantatänwa. Diésel ukat gasolina ukanakan mistu thujsanakapax jupanakarux atacataynawa, kunapachatix thakhi thiyan sayt"apkäna ukhaxa. Motoranakan thuqtʼasitapa, bocinanakan thuqtʼasitapa ukat awisajj arnaqasitapajj wali tʼaqhesiyänwa, ukampis aka jakʼanjja walja autonakaw utjäna.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Jan jichhajj saytʼamti. "Janiw kawkhans seguridad ukax utjani ukx amuyapkti".
  
  Drake jupax trafico sayt"ayañ yant"äna ukat jupanakar chiqancht"añapatakiw jaytäna. "Janiw usutätwa sasin siskänti sasaw suytʼañäni".
  
  Suertenixa, juk"a thakhinakakiw utjäna ukatx uka tamax wali jasakiw thakhi makhatapxäna. Mä kutix museon gradanakapan manqhaparuw makatañ qalltapxäna, ukampis mä akatjamat sayt"apxäna, kunapachatix qhipäxan llantanakan jach"a chhuxriñchjasiñap ist"apxäna.
  
  Drakex akham amuyt"äna: Paqallq minutonaka.
  
  Jupanakax jan jark"at loqtañ uñacht"äwiruw tukupxäna. Pusi chachanakaw autot jaltapjjäna, fusilenakaw wakichtʼatäjjäna. Drake jupax jaltxañ yant"äna, museo punkunakat jaltasaw visitirinakar ch"iqiyatayna. Box jank"akiw armap apsuwayxäna ukat uñisirinakaruw uñch"ukirakïna. Disparonakajj istʼasïna. Arnaqasiñanakax alwax ch"iyjataynawa.
  
  Drakex alturuw jaltawayxäna ukat mä jisk"a ch"ankhampiw jaquntäna, pavimento ukar ch"allt"asax liwxatasïna ukat kawkhantix amparapax janchipan taqpach ch"amap apt"awaykäna uka usuchjasiñanak jan yäqasa. Uka atacador ukax sedan ukan capuchaparuw jaltawayxäna ukatx niyaw Mai ukarux pistola ukamp katxarutayna. Drakex auto tuqiruw liwxatäna ukat sayt"asïna, wali askiwa, riflex amparapamp jak"achasïna. Amparap luqtäna, jukʼampiw mä amenazar tuküna ukat uñjañwa mayirakïna.
  
  Aliciax yaqha tuqir sarawayi, gradanak q"umachasa ukat Theodore Roosevelt ukan estatua ecuestre ukarux jupamp atacantes ukanakamp chikaw uskt"awayi. Ukhamäkchïnsa, balanakajj broncet lurat utaruw chʼalljjtäna. Alicia kullakajj armap apsusinjja, mayni ladoruw jamasat muyuntäna. Jichhajj uka pä jaqenakajj autonak patjjankapjjänwa, perfecto diananak lurapjjäna. Civiles ukanakax taqi chiqaruw t"ijtapxäna, uka chiqar q"umachapxäna. Jupax terrorista ukarux uñch"ukitaynawa, jupax qunqurt"asisaw jaquqanïna, ukampis ninapax sapüruw jupar jak"achasïna, ukat jupax imantasiñatakiw wayt"äna.
  
  May ukat Bo jupanakax museon jach"a mantañawja jak"an mä jisk"a arco indentado ukar ch"allt"asipxäna, qalat lurat balas ukanakan jan ch"iyjañapatakix wali ch"amampiw qunt"asipxäna. Beau kullakax pirqar uñtataw sayt"asïna, janiw kuynt"irjamäkänti, ukampis May kullakax anqäx uñch"ukiskäna, qhipäxapax francés jaqiruw uñtatäna.
  
  "Akax... jan waliwa" sasaw Beauregard jupax quejasïna.
  
  "Ukat wali suerteniw mä caña ukham jisk"a jaqïtamax" sasaw Mai kullakax jaysäna. Pʼeqep chʼoqtʼasisaw mä voleibol jaqontäna. "Yatitawa, nayrïr kuti uñtʼapkta ukhajja, pirqanakan chʼiwinak taypinsa sapa kutis jalnaqkasma ukhamänwa" sasa.
  
  "Ukajj jichhajj wali askïspawa" sasa.
  
  "Qʼañunakjama." Mai kullakajj wasitatwa jaqoqtasïna, nina kuttʼayasa. Uka balanakajj pʼeqep patjjan mä thaknam sarapjjäna.
  
  "¿Jan yaqha chiqar sarxsnati?"
  
  "Janiw jan ukax punchump jawqʼjañ munktati."
  
  Drake chachajj janiw jupan armap apnaqañatak tiemponïtap amuyasïna, ukatwa uñisiripan armap jarkʼaqañ yantʼäna. Jupax wali qhipüruw amuyasïna, janiw jupar jak"achañjamäkänti - uka waynax wali jach"änwa- ukat ukat barril jupar uñtataw uñjäna.
  
  Janiw kawkirus sarañax utjkiti.
  
  Instinto ukax mä misil ukham ch"allt"äna. Qhepatjja, auton ventanaparuw kayump taktʼäna, vidrio pʼakjarakïna, ukat terroristajj pallapallanak jiwaykäna ukhakiw manqhar mantarakïna. Jupan qhepäjjapanjja, pavimentojj espumaw mistunïna. Drakex uka ch"usawjatw conductoran asientopar ch"allt"asïna, ñik"utapax ch"allxtasïna, asientonakan uñnaqapax jupatakix ch"amaw pasañapataki. Kunatï jutañapäkäna uk sum yatïna. Uka balax auton teja, asiento ukat pamparuw mantawayi. Drake jupax juk"amp jank"akiw ch"axwäna. Chika taypinkir compartimientojj guantenak uchañatakïnwa ukat pä jachʼa copa apthapirinakaw utjäna, ukanakajj pasajeronakan asientopar cuerpop liwjjatkasajj kuns katjañapatakiw yanaptʼäna. Jukʼamp balanakajj jan khuyaptʼayasisaw uta patat chʼiyjäna. Drakex arnaqasïna, pacha alañ yant"asa. Mä juk"a pachax umax sayt"awayxänwa, ukampis Drake-x qhipäxar jaquntatäsin ventanaruw cargañkamax wasitat juk"amp jank"ak qalltawayi.
  
  Drake chachajj qhepa asientoruw makatäna, mä balajj qhepäjjat chika taypiruw mä chʼakha phichhantäna. Jupax mä jan suma uñjat montón ukan jikxatasïna, samañapax tukusxänwa ukat amuyunakapas janiw utjkänti. Mä juk"a pächasiñax tirurirux sayt"ayarakpachänwa, ukat uka jaqix Alicia nina manqhar purintäna. Drake chachajj qhepa punkup manqhat jistʼarasaw mistunïna, ajanupajj hormigón ukan imtʼatäjjänwa ukat kawkirus sarañapa uk janiw uñjkänti.
  
  Ixiptu...
  
  Auto manqhanxa. Jupax liwxatasïna, juk"akiw auto manqhar mantawayxäna. Jichhax ch"iyar chasis, tuberías ukat sistema de escape ukanakaw uñjäna. Yaqha balajj alajjpachatwa jalnaqäna, ukat kayunakapan V ukham chʼiyjatäki uka musculonak taypin mä chʼusawjaruw chʼalltʼäna. Drakex samaqt"äna, llamp"u chuymampiw sillp"ïna.
  
  Pä jaqiw aka anatt"awimp anatt"apxaspa.
  
  Kayunakap mayjt"ayasax janchiparuw uraqit auton nayräxapar sarañapatak wayt"äna, ukat sarkasax Glock-aparuw jaquntäna. Ukat nayra bala pʼiyanakat amtañampiw kawkhantï uka jaqejj jikjjataskpachäna uk jakʼachasïna. Jupajj suxta disparonak mä filaruw jaqontäna, sapa kutiw kawkhantï jikjjataskäna uk mä jukʼa mayjtʼayäna, ukat jankʼakiw auto manqhat saraqanïna.
  
  Terroristax jupan jak"aparuw jaquqanïna, purakapat katxarusa. Uka riflejj jupan jakʼapanwa mä chʼajjwäwimp jaquqanïna. Kunjamtï jupax jan ch"amampi ukat amparap luqxatäna, ukhamarak cinturónapsa, Drake jupax mä punto-blank ukanw ch"axwäna. Riesgonakax wali jach"änwa jan walt"awinak apsuñataki, población ukax wali vulnerables ukhamawa. Musculonakapan usupax tʼaqhisiyataynawa, kunattix uka qhipatxa chiqak saytʼasiñatakiw chʼamachasïna, auton capuchapat uñchʼukiskäna.
  
  Aliciax Roosevelt estatua qhipäxat jaltawayxäna, walja balas ukanakamp janïr wasitat chhaqhkasa. Jupan dianapajj mayni auton nayrïr puntapankänwa. Yaqha pä terroristas ukanakax May ukat Bo ukanakaruw uñch"ukiñ yant"apxäna, jupanakax kunjamatsa pirqar ch"allt"atäpkaspas ukhamaw uñjasipxäna, ukampis May jupax chiqapar ch"axwatapax terroristas ukanakarux jan walt"ayawayiwa.
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna.
  
  Pä minutonaka.
  
  Jupanakax wali suma ukat chiqpachapuniw fucked ukhamäpxäna.
  
  
  TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Drake jupax terroristas ukanakamp nuwasïna. HK-p antutasax pä jaqiruw chuym churatayna, jupanakax Bo ukat May jupanakaruw llakisiyapxäna. Maynix mä ratukiw jaquqanïna, jakäwipax hormigón ukanw jilxattawayi, mä ch"ama jiwañaw ch"amakt"at chuymataki. Maynix qhipa pachanx kutt"awayxänwa, mä bala apt"asisa, ukampis waliw nina kutt"ayañ atipxatayna. Drake chachajj balanakampiw uka jaqen cargopar arktäna, ukat jiwañaw jupar qheparäna. Qhipharux uka jaqix janiw kawkir sarañas utjkänti ukat sayt"asïna, ukatx qunt"asisinx mä qhipa phallawiw mayo tuqirux ch"axwantäna kunawsatix Drake-n pistolapax amenazar tukuyäna.
  
  May jupax uk jutaskir uñjasax Bo ukarux pamparuw ch"allt"äna. Francés jaqix unxtasitaynawa, mä jan walt"ayir montón ukar uraqir purisa, ukampis May jupax codos ukanakamp pataruw clavayatayna, ukhamat jan sarnaqañapataki. Kawkhantï pʼeqenakapajj utjkäna uka cheqanwa perqat tʼaqanakajj mistunïna.
  
  Bo jupax uñch"ukisïnwa. "Merci, Mai" sasa.
  
  "Ki ni sinayde" sasa.
  
  Drake chachajj jichhakamajj qhep qhepa terroristan chuymap chʼalljjtayäna, ukampis janiw ukanak lurañajj wakiskänti. Almapan wali axsarkañ axsarañakiw wali wakiskirïna. Chuymapan jan chʼamampi thuqtʼatapakiw wali wakiskirïna.
  
  Jupanakax uka urux janiw phuqhapkänti.
  
  May ukat Bo jupanakar museo ukar t"ijtir uñjasax ajayupax mä juk"a jilxattawayiwa, ukatx Aliciax imantat mistuwayxänwa qhipa terrorista ukar khitañataki, uka colerat infierno ukar khitañataki. Yaqha chachax acera uksan wilax mistuski. Yaqha almax chhaqhata ukat sacrificiot luqtata.
  
  Jupanakajj jan tukuskirïpjjänwa, uka jaqenaka. Jupanakajj mä thaya lamar qotankänwa.
  
  Ukat Drake chachajj qhep qhepa, jiwatäkaspas ukham amuyaskäna uka terroristaruw saytʼasisin liwjjatasïna. Drake chachajj chaleco uchatäpachänwa sasaw amuyäna. Jupax liwxataskir amparanakaparuw uñch"ukisïna ukat balax milímetros ukch"akiwa. Kʼachat kʼachat samaqtʼasajj payïr disparo lurañatakiw amtañap aptʼasïna. Jichhax uka jaqix qunqurt"asisaw wasitat sayt"asiwayi, ukatx jutir pachanx walja jaqinakampiw jaltxatayna, uñch"ukirinaka, locales ukat wawanakax cámaras ukanakampiw Facebook jan ukax Instagram ukan wali uñt"at pachap apsuñ yant"apxäna.
  
  Drakex Alicia tuqiruw liwxatäna. "Ukhamajj ¿akajj Ramses chachan celdapat maynïrïpachänti?"
  
  "Pusi jaqi. Kunjamtï Dahl chachajj qhanañchkäna ukhama. Akax kimsïr celda ukhamaw mä equipo ukham uñt"ayasiñasataki".
  
  "Ukat jichhakamax janiw marzo phaxsinx kuna términos ukanakas utji uk yatipkti".
  
  Aliciaxa callinakaru, thakiru ukhamaraki sayt"ata, jaytjata autonakaru uñtäna. Ukatxa, Mayan arnaqasitapax jupanakan chuymap chʼallxtayäna ukhaxa, kuttʼanxäna.
  
  "¡Mä guardianïtanwa!"
  
  Drakex gradanakaruw jank"ak makatäna, p"iqip alayaru, janiw armapsa jaytañs yant"känti. Akax taqi kunapunïnwa, akax taqpach akapachänwa. Marsh sat chachajj jawsaspäna ukhajja, inas...
  
  José González jupax mä celular churäna. "¿Jumajj pachpa inglés jaqëtati?"
  
  Drakex nayranakap jist"arasïna ukat uka aparatox jinchuparuw uchasïna. -Panta -sasa. Jumax s-" sasaw arsu.
  
  Pithian larusitapax juparux jark"äna. "Jichhaxa, jichhaxa, janiwa común maldición arunakaru recurriñakiti. Maldicionanakax jan yatxattʼatanakatakiwa, jan ukax ukham sapxitäna. Jan ukajj ¿jan ukajj ¿janit ukhamäki? Ukampis ¡jallallt"apxsmawa, machaq amigoja, jumax jakasktawa!"
  
  "Atipjañatakix mä qhawqha chʼaxwäwinakat sipansa jukʼampiw munasini".
  
  "Ay, nayax yatxa. ¿Mä bomba nuclear ukax uk luraspati?
  
  Drakex wiñayatakis colerat arsutanakap sarantaskaspa ukhamaw amuyasïna, ukampis lakap jist"antañatakix wali amuyumpiw ch"amanchasïna. Alicia, May ukat Beau jupanakax teléfono tuqiw tantacht"asipxäna, Jose González jupax nayratpach amuyt"asisaw uñch"ukiskäna.
  
  "¿Pisixa laka manq"antataynati? Oh, ukat hey, ¿kunatsa jan González chachan jawsatanakapar jaysapkta?"
  
  Drakex wilax jalsuñ qalltañkamaw pata lakap ch"akhutayna. "Nayax chiqapuniw akanktxa."
  
  "Jïsa, jïsa, uñjtwa. Ukampis ¿kawkinkis... um... pusi minutos nayrajja?"
  
  Drake chachajj amukiw qheparäna.
  
  "Pobre chuyman Joseax jupa pachpaw telefonot jaysañapäna. Kuna toqetsa parlaskayäta uk janiw amuyirïkti" sasa.
  
  Drake jupax Marsh juparux mayjt"ayañ yant"äna. "Jiwasax mä chaleco ukaniwa. Kawkhana-"
  
  "Janiw ist"kituti, inglés jaqi. Jumax qhipt"awayxtawa. ¿Amtastati qhiptʼatamat mutuyatäpjjatapa?"
  
  -Panta -sasa. Janiw sallqjasiñamäkiti. ¿Maytʼanakama phoqasiñap muntati janicha?"
  
  "¿Nayan mayitanakajaxa? Suma, chiqans jupanakax luratäniwa kunapachatix nayax amtkä suma ukat wakicht"ata. Jichhax jumanakax kimsa, suma pallapallanakäpxam ukat uka chiqan suyt"apxam. Mä pä takeaways ukanakakiw mayirakï" sasa.
  
  Drake jupax juramento luratayna. -Jan ukham lurapjjamti -sasa. ¡Janit jumax ukham lurañ atinakïta!"
  
  "Jankʼak parltʼasim."
  
  Línea ukax jiwataw sarxäna. Drake chachajj kimsa paris ajanunakan nayranakaparuw uñchʼukisïna, ukat jupanakan uñachtʼäwinakapakïtap amuyasïna. Jupanakajj pantjasipjjänwa.
  
  Mä jachʼa chʼamachasisaw teléfono jan tʼunjañ atipjäna. Aliciax Homeland ukar jank"ak jan walt"ayañ yatiyañ amtäna. Mai jupax Gonzales juparux chaleco apsuñapatak luratayna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Akajj tukuyañäni" sasa. "Kunanakatï nayraqatasan utjki ukanakamp atipjayasipxta ukat kunatï jutïrin utjkani ukatakis wakichtʼasipxta".
  
  Drake jupax horizontes ukanakaruw uñakipäna, hormigón ukat quqanakamp uñt"ata, amuyunakapan ukhamarak chuymapan jaya, marzo phaxsin amtanakap amuyt"asax ch"allxtataw uñjasïna. Jutïr minutonakanjja, jan juchani jaqenakajj jiwapjjañapänwa, mayamp jan pantjasispäna ukhajja, jukʼampiw jiwapjjañapäna.
  
  "Marzo phaxsinx aka bombax phallañapawa", sasaw saraki. "Kuntï siski ukajja. Jiwasatix jan jikxatkañänixa, taqi akapachan t"aqhisiyatäniwa. Jiwasax wali thiyaruw sayt"asipxta..." sasa.
  
  
  TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Marchax larusisaw telefonox mä panqarampiw jist"antäna. Zoey kullakajj jukʼampiw jupar jakʼachasïna. Ukat akham sasaw säna: "Chiqpachansa jumaw jupar uñachtʼayawaytaxa" sasa.
  
  "Ay jïsa, ukat jichhax jukʼamp uñachtʼayañ munta" sasa.
  
  Marsh chachajj yaqha celular qʼañuchañ apsüna ukat memoriapan nayratpach imat numerop uñakipäna. Ukaw munaski sasin amuyasajja, jankʼakiw uka numeror jawsäna ukat suytʼäna. Uka aru jaysirix qhuru ukat jach"a jach"a tukuri, suyt"awinakaparux chiqanchawayi.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jumaw kunsa lurasma uk yattajja" sasa.
  
  "Maya? Jan ukax pächa?
  
  "Pä, kunjamtï iyaw sapkta ukhama. Ukatxa, mayamp jumar munañajatakix nayrar sartañamawa" sasa.
  
  "Chiqansa, jefe. Nayax celularan app tuqiw yatiyapxitäna. Cheqas uka lurañanakat mä qhawqhajj kusisiyätwa" sasa.
  
  Marzo phaxsinx chhuxriñchjasïna. "¿Terrorista ukhamätati, Esteban?"
  
  "Walikiwa, janiwa, janiwa uka claseru mantakirismati. Janiw chiqäkiti" sasa.
  
  "Kuntï lurañatakejj pagatäpktam uk lurapjjam. Aka pachana."
  
  Marsh jupax mä pantallaruw markan cámara ukar mayjt"ayäna, mä jisk"a dispositivo de vigilancia ukhamakiw ukax jak"ankir negocios ukanakax khitinakas acera ukar jutapxi ukat sarapxi uk uñjañatakikiw apnaqapxirïna. Stephen chachajj aka callenwa jan waltʼäwinak utjayañapäna, ukat Marsh chachajj uñjañwa munäna.
  
  Zoe kullakajj jukʼamp sum uñkatañatakiw chʼamachasïna. "Ukhamaxa, ¿kunsa jichhürunakan yaqha lurañäni?"
  
  Marzo phaxsin nayranakapaxa wali jach"aruw tukuwayxäna. "¿Janit akajj jumatakejj wakiskaspa? Ukat mä akatjamat mä juk"a llamp"u, mä juk"a pliable ukhamaw jikxatastaxa, mä warmitakix jawillt"atawa jach"a jan wali Pythias, Miss Zoe Shears ukar mantañataki. ¿Kunatsa ukham lurasi? ¿Nayan loqtañajj jumar gusttam laykuti?"
  
  -Nayaxa ukhama amuyta. Ukat janiw mä jukʼakïkiti. Inas champán ukax p"iqijar puriwaychi" sasa.
  
  "Waliki. Jichhajj amuktʼapjjam ukat uñjapjjam" sasa.
  
  Jutïr mä qhawqha tiemponakajj kunjamtï Marsh chachajj munkäna ukhamarakiw pasäna. Normal chacha warminakax kuntï uñjapkäna uk uñjasax liwxatasipxaspänwa, qhuru jaqinakas ukhamaraki, ukampis Marsh ukat Shears jupanakax thaya destacamento ukamp uñch"ukipxäna. Ukatx Marsh jupax phisqa minutos ukjakiw uka grabacionanak imañatakix munasïna ukatx inglés jaqirux video mensaje tuqiw apayanitayna, ukax mä nota ukamp chikancht"atawa: Akax Homeland ukar apayanipxam. Nayax niyaw jumamp jikisipxäma.
  
  Jupax mä amparapampiw Zoe kullakaruw muyuntäna. Jupanakax mayacht"asisaw aka arknaqañ tuqit yatxatapxäna, ukanx inglés jaqimpi kimsa yanapirinakapamp chiqpachapuniw janïr qalltkasax wali qhipür puripxañap yatipxäna. Waliki. Ukat tukuyanx jan walt"awinakax... jan aljañjamawa.
  
  Marsh chachajja, uka cuartonjja yaqha jaqenakaw utjäna sasaw amtasïna. Ramses jach"a celda ukat ukankirinaka. Uka apartamenton jaya esquinapan wali amukiw qontʼasipjjäna, ukatwa jupajj ajanunakapat jukʼamp amtaskänti.
  
  "Ey" sasaw jawsäna. "Uka señorax champán ukax tukusxiwa. ¿Jumanakat maynix qʼumachasispati?"
  
  Mä chachaw sayt"asïna, nayranakapajj wali jiskʼachasiñampiw phoqantatäna, ukatwa Marsh chachajj khathattʼasïna. Ukampis uka uñnaqax jankʼakiw mascarat uñjasïna ukat jankʼakiw pʼiqi chʼallxtayañar tukuwayxäna. "Chiqpachansa ukhamaraki".
  
  "Waliki. Mä botellampiw jukʼamp wakiskirïñapa" sasa.
  
  
  TUNK LLACH"A JALJA
  
  
  Drake chachajj Mai kullakajj guardian chalecopat cremallera apsuskäna uk uñjäna, kunattejj kunanaktï mayipkäna ukanak mä lista thaqhaskäna. Alicia ukat Beau jupanakax tantachasirinakarux escaneapxäna, kimsïr celdankir qhip qhipa qhipharkir jaqix mä juk"a sarxani sasaw niya yatipxäna. Homeland ukax pä minutos ukjakiw thakhinjam saraskäna. Uka jakʼanjja, policianakajj tantachasipkäna ukhajj sirenanakaw istʼasïna. Drake jupax yatïnawa, jichhakamax clímax incidentes ukanakax taqpach Nueva York markankirinakaruw jan walt"ayaspa ukat turistas ukanakarux wal muspharayani. Jaqinakax callinakat jan qhiparapxaspa ukhax wali askïspawa, ukampis ¿kunas yaqhax chiqpachan Casa Blanca ukax luraspa?
  
  Drones ukanakax detectores de radiación ukanakampiw alaxpachar muyuntapxäna. Metal detectores ukanakax taqiniruw sayt"ayapxäna, khitinakatix uñjatäñapäkän ukanakaru, ukat waljaniruw jan uñjatäpkäna ukanakarus sayt"ayapxäna. Ejército ukat NEST ukax akankapxänwa. Walja agentenakaw callenakan sarnaqapjjäna, ukat veteranonakan tantachäwipäkaspas ukhamänwa. Departamento del Interior, FBI, CIA ukat NSA ukanakax lurawinakap chiqapar lurapxaspän ukhax Marsh jupax jikxataspachänwa.
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna. Mä horat jilaw uka jan wali samkax qalltawayxi.
  
  ¿Akax taqpachaxa?
  
  Alicia kullakajj juparuw chʼalljjtayäna. "Jupax kuns jikxatäna."
  
  Drake chachajj Mai kullakajj Gonzalez chachan tʼunjat chalecopat mä doblat papel apsuskäna uk uñjäna.
  
  Nueva York markankir jaqix jupar uñjasax chuym ch"allxtayasïna ukat sapa amparapampiw mä ch"iyjat manga apt"asïna. "Markax indemnización... compensación-"
  
  Alicia kullakajj jan amuytʼasisaw akham säna: "Markajj mä jukʼa ewjjtʼanak churapjjeristamjja" sasa. "Jutïr kutinjja, mä jukʼa juntʼu aceitempiw apnaqañama. Jan wali compañía laykux janiw pagañamäkiti" sasa.
  
  Gonzales jupax amukt"asisaw jaltxatayna.
  
  Drakex mayo phaxsikamaw sarnaqäna. Marsh jupan mayitanakapax mä janq"u A4 laphin jach"a letra ukan imprimitarakïnwa. Taqi kunat sipansa jupanakax wali chiqaparuw sarnaqapxäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Phisqa patak millón dolaranakawa" sasa. "Ukat janiw kunas juk'ampi".
  
  Uka mayiwi manqhanjja, mä frasejj mayj mayja jiskʼa amparampi qellqatänwa.
  
  "Detalles ukax niyaw arktatäni."
  
  Drake chachajj kun sañs muni uk sum yatïna. "Jan lurañjamäki ukanak yaqha lurañar khitapxitani".
  
  Beauregard jilatajj jaqenakar uñjäna. "Ukat jiwasax, jan pächasis, uñjataw qhipararaktanxa. Cheqas jichha kutin wasitat pantjasipjjañäni" sasa.
  
  Drake chachajj tantachasipkäna uka jaqenakan qhawqha celularanakas jiljjattapjjäna uk janiw jaktʼkänti, ukatsti celularapan mä mensajejj jan chʼamanïtap istʼasaw pantalla uñakipäna. Janïr video link ukar chʼiqtʼkasas pʼeqepajj nayratpach amuytʼasisaw chhuxriñchjasiñ qalltäna. "Chachanaka" sasaw säna ukat uka aparatojj amparapampiw katjjatäna, kunattejj walpun tantachasipkäna.
  
  Fotox granuloso ukat ch"iyar janq"u ukhamänwa, ukampis cámarax jan sayt"asïnwa ukatx Drake-n jan wali samkapat mayniruw qhan uñacht"ayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Janiw kuna amuyunikisa" sasa. "Kunas pasaski uk jan amuyir jaqinakar jiwayaña. Akax janiw axsarañatakikiti, akax janiw ganancianakatakikiti. Akax..." Jupax janiw sarantañ puedkänti.
  
  "Wali sumawa" sasaw Mai kullakax samsutayna. "Sapa uruw juk"amp juk"amp uka manqhan manq"añanak allsusipkta. Ukat juk"amp jan walix jiwasan ayllunakan chuymapan jakasipxi".
  
  Drake jupax janiw mä minutos ina ch"usar apt"känti ukat mä enlace Homeland ukar apayanitayna. Marsh chachajj celularap numerop jiskʼa thayat apsuñjamäkaspas ukhamänwa, ukajj janiw sinti muspharkañakkänti, jichhakam taqe kuntï lurawayki ukanak uñjasa. Jupar yanaptʼapkäna uka terroristanakajj janiw kayuk sarañjam soldadonakat sipansa jukʼampïpkänti.
  
  Drake chachajj policianakan lurañanakap lurapkäna uk uñjäna. Alicia kullakajj jupar jakʼachasïna, ukat aleatoriamente pantalonapan kayup apsuwayjjäna. -¿Aka uñjtati? - sasaw q"uchu q"uchu arumpi säna. "Wasaran asnujar chʼalltʼañ yantʼkta ukhajj jikjjatawayta. Ukat wali maldito fresco ukhamawa. Ukhamaw aka yänakax nayrar sartaski."
  
  Uka arunakapajj Drake jilatarojj mä kutit sipansa jukʼampiw amuytʼayäna. Ukanx jupanakan mayacht"asiwipat amtasiñaw utjäna, machaq munasiñap; May ukat Bo jupanakatakix kunas jupanak taypinx utjawayi sasin amuyt"awi; ukat jichhakamax jupan jakäwipat juk"amp qhan uñacht"ayata - kunjams jank"ak sartawayi ukat kunjams jupax kunanaks juk"amp jan walt"ayañ yant"awayi.
  
  Ukaxa directa línea de fuego ukankiwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukat qhespiñäni ukhajja" sasa. "Equipo SPEAR ukax mä semana samarañ katuqaski."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Torsty jilatajj Barbados markar sarañatak boletonak reservawayjjewa.
  
  "¿Kunas wasaran pasäna?" Mai kullakajj uka toqet lupʼïna.
  
  Drakex relojap uñch"ukiskäna, ukatx teléfonop uñkatarakïna, uka muspharkañ, surrealista pachan katjatäna. Ina chʼusat jiwañampi ukat jukʼamp amenazampi uñjasisa, jan tukuskir arknaqañampi ukat jan sinttʼasis nuwasiñampi, jichhax talonanakap chʼalltʼasipxäna ukat mä qhawqha minutonakaw samartʼapxañapäna. Chiqansa, jupanakax uka jan walt"awinak chhaqtayañatakix pachaw munasïna, uka llakisiñax jilxattaskiw ukax qhipharux jiwañaruw puriyaspa... Ukampis Aliciax kunjams ukham luratayna ukax nayratpachaw mä juk"a jan uñt"at ukhama.
  
  -Bikini -sasa. Quta. Azul olas" sasaw Aliciax säna. "Ukax nayawa".
  
  "¿Machaq suma amigomarux irptati?" Mai kullakajj jachaqtʼasïnwa. "¿Kenzie kullakajj?"
  
  "Yatitawa, Alicia, janiw Dahl jupax equipon vacacionap reservawaykaspas ukham amuyta" sasaw Drakex chikat sawkasis säna. "Jukʼampi familian vacacionapar uñtasita".
  
  Alicia kullakajj qhuruchasïna. "Kuna jan wali jaqisa. Jiwasax Familia ukhamätanwa".
  
  "Jïsa, ukampis janiw kunjamtï jupax munki ukhamakiti. Jumax yatisktawa, Joanna ukat Dahl jupanakax mä jukʼa tiempo munapxi" sasa.
  
  Ukampis Alicia kullakajj jichhajj mayoruw uñchʼukiskäna. "Ukat uka qallta jisk"achawipar jaysañatakix Sprite, janiw, Drakey-r irpañ amtaskayäta. ¿Jumatakix walikiti?
  
  Drakex jank"akiw maysar uñtäna, lakap amukt"as ch"allxtayasïna. Qhepäjjapanjja, Bo sat chacharuw arsüna.
  
  "¿Jichhax jumamp nayampix tukuyxapxta sañti muni?"
  
  Mayan arupax samarañjamaw qhiparäna. "Nayax amuyta, Matt jupaw amtañapa" sasa.
  
  Oh yuspajarapxsmawa. Walpun yuspärta, maldición ukhamawa.
  
  Jupax niyas samarataw ist"asïna, kunapachatix pachpa teléfonopax ist"askäna ukhaxa. "Jïsa?"
  
  "Akan marchasipxam. ¿Jichha pallapallanakajajj jankʼak tʼijtjjañatak wakichtʼatäpjjeti?"
  
  "Jumaw uka jan juchani jaqinakar jiwayapxtaxa. Kunapachatï jikisiñäni ukhajja, jumaw uka toqet qhanañchapjjäta uk uñjä" sasa.
  
  "Janiwa, amigo, jumax jaysañamawa. Jumax mayiwinakaj liyt"tawa, ¿janich ukhamäki? Phisqa patak millones. Ukax mä chiqaw mä markatakix chacha, warminaka ukat jisk"a nerds ukanakamp phuqt"ata".
  
  Drakex nayranakap jist"arasïna, kisunakap ch"allxtasa. -¿Kunas jutïrin utjani?
  
  "Payllañ tuqit detalles, chiqpachansa. Estación central ukar sarañamawa. Jupanakax mä cafetería central ukanw suyt"apxi". Jupax mä suti arsüna. "Suma doblat ukat mä sobreruw uchatäna, uka sobrejj mä suma chuyman almaw qhep qhepa mesa manqhar cintamp chintʼäna, ukajj mostradoran jaya cheqankänwa. Nayar confiyapjjeta, ukar purisajj amuyapjjätawa" sasa.
  
  "¿Jan ukham lurkañäni ukhajja, ¿kamachasmasa?" Drake chachajj janiw uka escapkäna uka celulat armaskänti, janirakiw yaqha pä celulanakan utjatapsa armaskänti.
  
  "Ukatxa, jutir asnuruw jawst"ä, q"ipix apt"asiñapataki ukat donut tienda ukar phallañataki. ¿Jumatakix walikiti?
  
  Drake jupax mä juk"a pachax kuntix Marsh jupar katuntapkän ukjax kuns luraspa ukxat fantasia luratayna. -¿Qhawqha pachasa?
  
  "Ay, tunka minutonakaw wakisispa" sasa.
  
  -Tunka minutonaka? Akax bullshit, marzo, ukat jumax yatisktawa. Estación Central ukax pä tunk minutos ukjat jilaw aka chiqat sarañax utji. Inas pä kuti jukʼamp jiljjattaspa" sasa.
  
  "Janipuniw sarañamawa siskti" sasa.
  
  Drake chachajj amparanakap chʼoqtʼasïna. Jupanakajj pantjasipjjañapatakiw uttʼayatäpjjäna, taqeniw uk yatipjjäna.
  
  "Kunsa yatiyäma" sasaw Marsh jilatajj säna. "Nayax katuqt"asirïtwa uk uñacht"ayañatakix tunka payan minutonakaruw akax mayjt"ayä. Ukat jakthapisa..." sasa.
  
  Drake jupax t"ijtxañ qalltäna.
  
  
  TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Drake jupax thakhinjam t"ijtäna, kunawsatix Beaux Estación Grand Central ukan coordenadas ukanakap GPS ukar qillqt"askäna. Alicia ukat May jilatanakajj mä jukʼa qhepäjjaruw tʼijtjjapjjäna. Ukampis jichha kutinjja, Drake chachajj janiw pezuñanakampi uka viaje lurañ amtkänti. Marsh chachajj jan iyawsañjam chʼama horarionak uttʼaykchïnjja, uka yantʼajj lurañaw wakisïna. Kimsa autonakaw museo jak"an jaytatäna, pä Corolla ukat mä Civic. Yorkshire markankir jaqix janiw jupanakarux payïr uñtañ churkänti. Kuntix jupax munkän ukax mä kunayman...
  
  "¡Manqham!" Aliciax Cívic ukan jist"arat punkupan sayt"atäskäna.
  
  "Janiw thayakïkiti" sasaw sarakïna.
  
  "Janiw akan saytʼasis suytʼasajj tiempo ina chʼusar aptʼksnati..."
  
  "Ukax wakisiwa", Drake jupax mä k"achat k"achat sarnaqir caballo ukat carronak qhipäxan uñjäna, ukax jichhakiw Central Park uksat mistuwayxäna, kawkhantix mä ch"aman F150 camionetax thakhi thiyan jan kuns luraskäna.
  
  Jupax jank"akiw jupar jak"achasïna.
  
  Alicia ukat May jilatanakajj jankʼakiw qhepar sarjjapjjäna. "¿Jupax nayat sawkasiski?" Aliciax mayo phaxsinx mä tirade qalltawayi. "Janiw kunas nayajj caballot sarjjäti. Janiwa!"
  
  Uka uywar jak"achasisinx jank"akiw auto apnaqirirux autop mayt"añapatak mayipxäna. Drakex gas pedal ukaruw takt"äna, caucho phichhantaskäna kunawsatix bordillot jayarst"askäna ukhaxa. Beau kullakajj chʼeqa toqeruw uñachtʼayäna.
  
  "Central Park uksanx uka thakhix kayuk sarañawa. Akax 79th Street transversal ukat Madison Avenue uksaruw puri".
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Aka qʼochu wal munasim" sasa. "¿Kawkinkis Tiffany kullakajj utji? Nayax manq'at awtjatätwa -sasa.
  
  Beau kullakajj mä muspharkañ uñkatasiñampiw uñachtʼayäna. "Akax janiw mä restaurantekiti, Miles."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukat Madison Avenue sat avenidajj pop sat gruponïnwa. "Cheney Coates jupan p"iqinchata. Khitis jupat armasispa" sasa. Jupax manq"antasïna, mä akatjamat amtasïna.
  
  Alicia kullakajj wali jachʼat arsüna. -Jan wali arunaka. Nayax ukhamakiw chuyma ch"allxtayañ yant"añ jaytxañ munta. ¿Kunatsa ukham lurasi, Drakes? ¿Jupajj qʼañu warmïpachänti?"
  
  "¡Ey, warkt"asipxam!" Jupajj wali tʼijtʼir autojj 79 calleruw irpäna, uka carriljja, mä sapa ancho carrilänwa, uka carriljja, mä jachʼa perqampi muyuntatänwa, uka perqajj qoqanakaw warktʼatäna. "Pinup ukax inas ukhamächispa. Ukat mä suma uñachtʼayirïnwa" sasa.
  
  "¡Amuyasipxam!"
  
  May ukan iwxt"awipax autoparuw qhispiyawayi kunatix Silverado ukax pulgada altura centro reserva ukar ch"allt"awayi ukat jupanakar ch"allt"añ yant"awayi. Drake jupax rueda qhipäxan ajanupar uñjäna - kimsïr celulan qhipa miembropa. Jupax gas pedal ukaruw takt"äna, taqiniruw asientonakapar kutt"añapatak wayt"äna, kunawsatix mayni autox muytasin arknaqäna. Mä akatjamat Central Park uksan t"ijtäwipax juk"amp jiwayir naturalezaruw tukuwayi.
  
  Silverado auto apnaqirix jan amuyt"asis jaytjasaw apnaqatayna. Drake chachajj walja taxinak pasañatakejj jukʼamp jukʼampiw jukʼamp chʼamachasïna, ukampis jupanakar arknaqir jaqejj qhepat jawqʼjañatakiw chʼamachasïna. F150 ukax chhuxriñchjasïna ukat liwxatasïna, ukampis ukatx jan kuna jan walt"äwinakampiw chiqañchasxäna. Silverado ukax taxi ukarux ch"allt"awayi, ukatx yaqha thakhinjam muyuntasinx mä pirqa de contención ukar ch"allt"asiwayi. Drake jupax wali ch"iqaruw kutt"äna, ukatx ch"iqaruw taxis ukan línea ukar pasañatak kutt"äna, ukatx mä jist"arat thakhinjam jank"ak sarawayxäna.
  
  Jupanakan qhipäxankir terroristax ventanapat pistola aptʼataw quntʼasïna.
  
  "¡Saraqapxam!" Drake jilatajj arnaqasïna.
  
  Balas ukanakax sapa uraqiruw mantawayi - auto, thakhi, pirqanakaru ukat quqanakaru. Uka jaqix colerasiñampi, kusisiñampi ukat inas uñisiñampi ukhamaraki, janiw kuna jan walt"awinaktix lurawayki ukanakx llakiskänti. Beau, jupax F150 ukan qhipa asienton qunt"atäskäna, jupax mä Glock apsusaw qhipa ventanapat ch"axwantäna. Thaya thayajj cabinaruw jankʼak mantanïna.
  
  Ch"iqa tuqinx mä fila edificionakaw uñstawayi, ukatx walja kayuk sarnaqirinakax nayrar acera uksan sarnaqapxäna. Drake jupax jichhax Supayan ajllitapakiw uñjäna - mä pasajero ukan jan amuyt"asis jiwatapa jan ukax Estación Grand Central ukar qhipt"atapata ukat jan walt"awinakar saykatatapata.
  
  Llatunk minutonakaw faltjjäna.
  
  79 calle tuqir kutt"asax Drake jupax nayraqatapan mä jisk"a túnel uñjäna, ch"uxña ramanakax uka patxaruw warkt"ata. Mä jukʼa chʼamakar mantapkäna ukhajja, pedal de frenoruw chʼalljjtäna, arknaqapki ukajj mä pirqar chʼalltʼasispa jan ukajj jan waltʼäwin pistolapajj chhaqtjjaspa sasaw suytʼäna. Jan ukasti, jupanakaruw muyuntäna, wali chʼamampiw auto apnaqäna, pasaskäna ukhajja, lado ventanatwa balamp jaqontäna.
  
  Taqinipuniw patat jalnaqapxäna, kunawsatix pachpa ventanapax phust"askäna ukhaxa, balan sillp"ipax niyaw janïr ist"kasax jiwxäna. Jichhax Alicia pachpaw p"iqip ch"allxtayäna, pistola uñt"ayasax Silverado ukarux ch"axwantäna. Nayraqatax jank"akiw sarxäna ukat juk"amp juk"ampiruw sarxäna. Drake chachajj jankʼakiw uka cheqar jistʼantäna. Yaqha puente uñstawayxäna ukat jichhax doble q"illu líneas ukanakan mayni ladopanx trafico ukax jan mayjt"ataw uñjasiwayi. Drake jupanakax uka ch"usawja jist"antapxäna, jupanakan pachpa ch"iwipax niyaw mayni auton qhipäxap llamkt"äna.
  
  Terroristax cuerpop muytayasax pistola amparapampiw uñacht"ayäna.
  
  Aliciax nayraqatw ch"axwäna, balax Silverado ukan qhipa ventanap t"unjawayxäna. Auto apnaqerejj wali mulljatäpachänwa, kunattejj autopajj maysaruw sarawayjjäna, niyaw jupat jutir autonakar sarawayjjäna ukat bocinanakapas wali sumwa phustʼäna. Alicia kullakajj jukʼampiw jaqontäna.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Aka chʼiyar ñikʼutan tʼijtʼaski. "Jan ukax kuns amtayitu. ¿Jichhax kamsapxisa? ¿Akax... mä collie ukhamäpachati?"
  
  Juk"ampi ch"axwañanaka. Uka terroristax nina kutt"ayawayi. Drake jupax técnicas de conducción evasiva ukanakamp apnaqatayna, kunjamtï jan kuna jan walt"awis utjkän ukhama. Nayraqatankir traficojj wasitatwa jukʼamp jiskʼaptjjäna, ukat Silverado sat autot sipansa jukʼamp chʼamanïjjänwa, ukat thakin nayrïr carrilparuw kuttʼjjäna. Qhepäjjatjja , May kullakajj ventanatwa liwjjatäna ukat uka clip yaqha autoruw apaqäna. Drake chachajj qhepar jaqontasïna ukat qhepat kunjamsa uñjasïna uk yatjjatäna.
  
  "Jichhax jutaskiw" sasa.
  
  Mä akatjamat Central Park ukax tukusxäna ukatx Quinta Avenida uksanx walja jaqinakaw sarnaqapxirïna, jupanakarux saltañjamarakïnwa. Autonakajj jukʼampiw jukʼampiw saytʼasipjjäna, saytʼapjjarakïnwa, ukat kayuk sarnaqerinakajj crucenakanwa sarnaqapjjerïna ukat aceranakanwa saytʼasipjjäna. Drake jupax q"illu pintat freno qhananakaparux jank"akiw uñch"ukitayna, jichhax ch"uxña ch"uxñanakampi.
  
  Janq"u autobuses extra largos ukanakax Fifth Avenue ukan pä tuqinw sayt"atäpxäna. Drake jupax frenonak ch"allt"asïna, ukampis terroristax wasitatw qhipa qhananakaparux ch"allt"asïna. Manillar tuqiw qhipäx tuqin ch"allxtatap amuyasïna, jan walt"äwinakax utjaspa uk uñjäna ukat wasitat apnaqañapatakix muyuñat mistuwayxäna. Autojj cruce taypit cheqaruw mistüna, Silverado sat autojj mä centímetro ukchʼa qhepäjjarakïnwa.
  
  Autobusax jupanakan nayraqatapat mistuñ yant"äna, Drake-rux janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti ch"iqa tuqit taqpach thakhinak saraqasin chika thakhinjam sarawayxäna. Metal raspado ukat vidriox chhuxriñchjatänwa. Silverado sat barcojj juparuw qhepat jaquqanïna.
  
  Bo jilatajj amukiw akham säna: "Phisqa minutonaka" sasa.
  
  Jan tiempo ina chʼusar aptʼasisaw jukʼamp jankʼak sarnaqäna. Madison Avenue ukax mä juk"a pachatxa, Chase Bank ukan gris fachada ukat ch"iyar J.Crew ukax nayrar uñjañ pamparuw phuqhantäna.
  
  Bo jilatajj akham sänwa: "Pä jukʼampi" sasa.
  
  Tʼijuñ autonakajj mayachtʼasisaw jiskʼa chʼusawjat jiskʼa chʼusaruw tʼijtjjapjjäna, autonak ladopar tʼunjasa ukat jukʼamp kʼachat jarkʼaqasiñanakaruw tʼunjapjjäna. Drake chachajj sapa kutiw bocina chʼalljjtayasïna, mä kasta sirena utjañap munäna, ukat Aliciajj thayaruw jalnaqäna, ukhamat kayuk sarnaqerinakarusa ukat auto apnaqerinakarus jankʼak jayarstʼapjjañapataki. NYPD ukan autonakapax niyaw thuqt"asipxäna, ukat mä t"unjañ thakhi jaytawayapxäna. Jupax nayratpach amuyasxänwa, uka autonakax respetompi uñjatäkaspas ukhamänwa, uka autonakax jachʼa wila bomberonakaw utjäna.
  
  Bo jilatajj akham sänwa: "Nayraru" sasa.
  
  "Amuyawaytwa" Drake chachajj Lexington Avenue uksar sarir pasaje uñjasajj uka toqeruw jankʼak saräna. Motor qalltasinxa, jankʼakiw autop esquina muytayäna. Llantanakat chhuxriñchjasïna, ukat jaqinakax acera taqpach chiqanw arnaqasipxäna. Aka machaq thakinx autonakax pä tuqinx jak"at sayt"atäpxänwa, ukatx plataformas, camionetas ukat mä thakhi thakhinak jan walt"ayatax wali suma apnaqirinakarus amuyapxänwa.
  
  "Janiw jayakiti" sasaw Bo-x säna.
  
  Drake chachajj nayrar sartañap uñjäna, kunattejj traficojj jukʼamp jiskʼaptarakïnwa. Ukat akham sarakïnwa: "May" sasa. "¿Bangkok markat amtastati?"
  
  Mä supercarrojj engranajenak mayjtʼayañjam sumanïnwa, Mai kullakajj Glock sat aparatoparuw machaq revista uchäna ukat cinturón de seguridadap jistʼararakïna, asientopanwa mayjtʼayasïna. Aliciax Drake-ruw uñch"ukiskäna ukat Drake-x retrovisor ukar uñkatarakïna. Silverado ukax taqi ch"amapampiw jist"antasïna, jupanakarux ch"axwañ yant"äna, kunawsatix Estación Central ukat jak"achasipkäna ukat uka jaqinakax walpun tantachasipxäna.
  
  Mai kullakajj asientopan qontʼasisaw jichhajj pʼakjata qhepa ventanapat jaqontasïna ukat thaqtʼañ qalltäna.
  
  Alicia kullakajj Drake jilataruw chʼalljjtayäna. -¿Bangkok markanxa?
  
  "Janiw kunjamtï jumax amuyktaxa ukhamäkiti."
  
  "Ay, ukax janipuniw paskiti. Kunatï Tailandia markan paskäna ukajj Tailandia markan lurasiskakiniwa sasaw sapjjetäta" sasa.
  
  Mai kullakajj uka jiskʼa chʼusawjat jalnaqäna, isinak chʼiyjasaw cuerpop nayrar sartañapatak waytʼäna. Drakex thayax jupar ch"allt"atap uñjäna, laq"ax nayranakap ch"allxtayäna. Jupax arknaqir terroristax wali musphataw nayranakap ch"irmthapïna uk uñjäna.
  
  Silverado ukax jak"achasïna, muspharkañ jak"achasiña.
  
  Mai kullakajj camionan qhepäjjaparuw jaltawayjjäna, kayunakap chʼoqtʼasisaw armap jiljjattäna. Jupax mä amtar purisaw camionan qhipäxat ch"axwañ qalltäna, balanakax yaqha auton ventananakap t"unjawayxäna. Utanaka, autobuses ukat lamparanakas jan kuna llakimpiw pasapxäna. Mai kullakajj walja kutiw gatillo jaqontäna, thayatsa ukat auton sarnaqatapatsa janiw amuyaskänti, ukat khititï jupanakar jiwayañapäkäna uka jaqerukiw chuym churasïna.
  
  Drake chachajj volantejj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw saytʼayäna, ukhamatwa velocidadajj jan mayjtʼaykänti. Jichha kutix janiw mä autos jupanakan nayraqatapat paskänti, kunjamtï jupax mayiskäna ukhama. May kullakajj kayunakapat wali chʼamampiw saytʼasïna, jan jarkʼataw mä kunarutï chuym churaskäna. Drake sat jilatajj jupar irpirïnwa.
  
  "Jichha!" - sasaw jach"at arnaqasïna.
  
  Aliciax mä wawar uñtataw muytasïna, jupax asiento qhipäxat misk"i jaquntäna. "¿Kunsa jupajj lurani?"
  
  Drake chachajj frenonak wali llampʼu chuymampiw uchäna, mä milímetro sapa kuti. Mai jupax payïr clip ukar uchatayna ukat ukat camionan ikiñaparuw t"ijtäna, chiqaw qhipa punkur puriñkama. ¡Silverado auto apnaqirix juk"ampiw nayranakapax jach"aptäna, kunapachatix mä sallqa ninja ukar yaqha chiqat jank"ak sarir autopar chiqak t"ijtir uñjäna!
  
  Mai kullakajj qhepa punkur purisajj thayaruw jaltawayjjäna, kayunakap liwjjatasaw amparanakap liwjjatäna. Mä juk"a pachaw gravedad ukax juparux jaquntäna, kunawsatix jisk"a thaya taypinx gracioso arco luraskäna, ukax epítome de silent, habilidad ukat suma uñnaqt"aniwa, ukampis ukatx yaqha chachan autopan capuchaparuw wal ch"allt"asïna. Ukat jankʼakiw quntʼasïna, kayunakapasa qunqurinakapasa uka chʼaxwäwi katuqapxañapataki ukat equilibrionïñapatakiw jaytäna. Jan chʼamanïki uka metal patjjar puriñajj janiw faciläkänti, ukat Mai kullakajj jankʼakiw nayrar tʼijtäna, uka parabrisas dentada sat cheqaruw tʼijtäna.
  
  Silverado auto apnaqirix frenonak ch"allxtayäna, ukampis waliw pistola ajanupar uñacht"ayañ atipxatayna.
  
  Mai kullakax qunqurinakap ch"allxtayäna kunatix akatjamat ch"allt"atax jupar pasawayxäna, columna vertebral ukat amparanakapar ch"amanchasa. Armapax amparanakapan qhiparäna, niyaw terrorista ukar uñacht"ayäna. Pä disparo ukat jupax chhuxriñchjasïna, kayupax wali pedal de freno ukankiwa, wilax camisa nayräxaparuw ch"allt"asïna ukat jupax nayrar jalt"äna.
  
  Mai kullakajj auton capuchaparuw jalnaqäna, parabrisas manqhar amparap luqtäna ukat conductoraruw apsuwayjjäna. Janiw kunjamatsa chʼamap kuttʼayañapatak cortesía churañapatak jaytkaspänti. Llakimp phuqt"at nayranakapax jupan nayranakapamp jikisïnwa ukat askichañ yant"äna.
  
  "Kunjamsa...kunjamas jumax..."
  
  Mai kullakajj ajanupar chʼankhampiw jawqʼjäna. Ukatxa, autox Drake sat auton qhipäxaparuw chʼalltʼasïna, ukatwa katxasïna. Inglés jaqix amuyuparjamaw autoconductor autox janïr mä jan walt"äwir, aleatorio tuqir kutt"kasax "katjañatakix" juk"amp juk"ampiruw jalxatäna.
  
  "Ukhamajj ¿kunsa Bangkok markan lurapjjta?" -sasawa Alicia kullakaxa jiskt"äna.
  
  "Kunas ukhama".
  
  "¿Ukat ¿kunas uka qhepat pasäna?"
  
  Drake jilatajj maysaruw uñtäna. "Janiw nayax amuyt"kti, munasiña."
  
  Punkunak jist"arapxäna, taxi jak"an pä kutiw sayt"ayapxäna, Estación Grand Central ukar jak"achasiñataki. Civilanakax qhipäxar kutt"apxäna, jupanakar uñch"ukisaw uñch"ukipxäna. Ch"ikhi jaqinakax t"ijtxañatakiw kutt"apxäna. Ukat tunka payan jaqinakaw celularanakap apsusipxäna ukat fotonak apsuñ qalltapxäna. Drake chachajj aceraruw jaltawayjjäna ukat mä ratukiw tʼijtʼañ qalltäna.
  
  Beauregard jilatajj jupan jakʼapanwa akham säna: "Tiempojj tukusjjewa" sasa.
  
  
  PÄ PÄ JAQINAKA
  
  
  Drake jupax estación central ukan jach"a salaparuw jaltxatayna. Mä jach"a chiqaw ch"iqa tuqiru ukat kupi tuqiru ukat altu patat bostezo. Lliphipkir uraqinaka ukat pulido pampanakax sistema ukarux ch"allxtayäna, salida ukat puriñ tablas ukanakax taqi chiqanw ch"iyar ch"iyar uñstapxäna, ukat jaqinakan jutäwipax jan jaytjasirjamarakïnwa. Beau jupax Cafe é sutip amtayäna ukat terminal ukan plano de piso uñacht"ayarakïna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jachʼa vestíbulo ukaw utji. "Ch"iqa tuqiru kutt"añamawa, escalera escalera ukanakat pasañamawa."
  
  Tʼijuña, tʼijuña ukat muspharkañ acrobático lurañanak jan chʼaxwañatakik lurasa, uka equipox uka estacionaruw chʼiyjapxäna. Minutonakajj pasawayjjänwa. Café tiendanaka, chocolate belga ukat bagel stands ukanakax wali ch"amampiw ch"allxtapxäna, mistur q"aphinakapax Drake p"iqip muyuntayäna. Lexington Passage satäkis ukaruw mantapxäna ukat jukʼamp jukʼampiw sarnaqañ qalltapxäna.
  
  -¡Ukhama!
  
  Aliciax t"ijt"askakïnwa, Drake-x uñjkatayna uka jisk"a café ukanakat maynïr jisk"a mantañawjat chhuxriñchjasa. Niya jan amuytʼasisaw amuyunakapax tablanak jakthapiskäna. Janiw chʼamäkänti, kimsanikiw utjäna.
  
  Aliciax gris abrigoni jaqirux mä chiqar jaquntäna, ukatx ch"iyar uraqi jak"aruw qunqurt"asïna. Mesa patxanxa ina chʼusat qʼañunakaw utjäna, sillunakax jan amuytʼasisaw wakichtʼatäna. Alicia kullakajj alayaruw thaqtʼasïna ukat mä qhawqha tiempotjja, mä janqʼo sobre amparanakaparuw aptʼasïna, nayranakapajj suytʼäwimpiw phoqantatäna.
  
  Drake chachajj mä qhawqha kayunakatwa uñchʼukïna, ukampis janiw inglés warmijj uñchʼukkänti. Jan ukasti, irnaqirinakarusa aljirinakarusa, anqan pasapki ukanakarusa ukat yaqha chiqarus jukʼampiw uñjäna.
  
  Punkux sala de utilidad ukar puriñkamawa.
  
  Jichhajj jistʼarasïna, mä yatiñ munir warmiw pʼeqep chʼoqtʼasïna. Niya jank"akiw nayranakapamp uñkatasïna, jupa sapakiw jupar chiqak uñch"ukiskäna: Matt Drake.
  
  JANIWA...
  
  Jupax uka portátil teléfono apthapïna. "Akax jumatakiw sasaw amuyta" sasaw lakapampi säna.
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, kunattejj taqe cheqan uñjaskakïnwa. Alicia kullakajj sobre chʼiyjäna ukat ñikʼutap chʼiyjäna.
  
  -Akax janiw chiqäkaspati -sasa.
  
  Mai kullakajj nayranakap jachʼaptayasïna. "Kuna? Kunats janixa?"
  
  "¡Ukax boom satawa!"
  
  
  PÄ TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drakex jank"akiw teléfono ukar purintäna ukat uka warmit apsuwayxäna. -¿Kunsa anatt"apxtaxa?
  
  Marsh chachajj línea tukuyaruw chuym chʼalljjtayasïna. "¿Yaqha pä mesa manqhanxa uñakipt"apxtati?"
  
  Ukatxa lineax jiwataw sarawayxäna. Drakex taqi kunatix manqhan utjki ukanakax t"unjatäkaspas ukhamaw amuyasïna, kunatix almapas chuymapas congelatäxänwa, ukampis janiw sarnaqañ jaytkänti. "¡Mesanakaru!" sasaw arnaqasïna ukat tʼijtʼañ qalltäna, jakʼankir jaqen manqhanwa qonqortʼasisin liwjjatasïna.
  
  Aliciax irnaqirinakarusa ukat visitirinakarus mistuñapataki ukat yaqha chiqar sarxapxañapatakiw arnaqasïna. Bo yaqha mesa manqhanwa t"unjasïna. Drake jupax janiw pächasiñakiti, kuntix francés jaqix uñjkän ukat chiqpach réplica uñjäna - mä jisk"a explosivo ukaw mesa manqhan cinta ukamp chint"ata. Uma botella ukham jach"ata ukat uñtata, niyas nayra Navidad envoltura papel ukamp llawuntatänwa. Yatiyawi Ho-ho-ho! Drake jilatajj janiw jan amuyañjamäkänti.
  
  Alicia kullakajj jupa jakʼaruw qontʼasïna. "¿Kunjamsa chuchuñarux neutralizsna? Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, ¿chuparu desarmaspati?"
  
  "Kuntï nayajj yatkta uk yattawa, Miles. Ejercito taypinjja, mä bomba qhepat mä bomba phallapjjerïta. Jila partejja, ukajj jukʼamp jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw yanaptʼi. Ukampis aka waynax kuntï luraskäna uk yatïna. Suma phuqt"ata jan kuna jan walt"awimpi phuqt"ata. ¿Uñt"tati alambrenaka? Taqi jupanakax pachpa saminakanïpxiwa. Detonador ukaxa mä tapa. Jayankir fusible. Janiw chʼamäkiti, jan ukasti maldito peligrosopuniwa" sasa.
  
  "Ukhamajj kit lurañama ukat jan uka maldito gorra de explosión ukax ch"allt"añati."
  
  "¿Mä set jiltayaña? Maldición, totalmente mä rollo akanktanwa" sasa. Drake jupax uñch"ukisïnwa ukat jan iyawsañjam nayranakapamp uñjäna, walja jaqinakaw café ukan ventananakapar ajanunakap ch"allxtasipkäna. Yaqhepajj jistʼarat punkut mistuñsa chʼamachasipjjänwa. Android teléfonos básicos ukanakax kunatix dueñonakapan jiwatapatx mä qawqha minutos ukjakiw grabapxäna.
  
  "¡Mistxapxam!" - sasaw jach"at arsüna, ukat Aliciax jupamp chikt"atäxänwa. "¡Aka edificiot jankʼak mistjjam!"
  
  Qhiparusti, axsarat ajanunakax maysaruw kutt"apxäna ukat yatiyäwix jupanakar puriñ qalltäna. Drake chachajj jachʼa salajj kunja jachʼänsa ukat uka manqhankir walja jaqenakaw amtasïna ukat saphinakapajj usuchjasiñapkamaw kisunakap chʼoqtʼasïna.
  
  "¿Qhawqha tiempos jumajj amuyta?" Alicia kullakajj wasitatwa jupan jakʼapar qontʼasïna.
  
  "Minutos, ukhamächi ukhaxa."
  
  Drake chachajj uka aparato uñkatasaw uñchʼukïna. Chiqansa, janiw wali yatxattʼat uñnaqtʼanïkänti, jan ukasti mä jiskʼa bombakiw uñstäna, uka bombax jan chʼamanïñat sipansa axsarañatakiw lurasïna. Jupajj ukham jachʼa bomba fuegos artificiales ukanakaw uñjäna, ukat inas ukham rudimentario dispositivo de detonación ukamp uñjchïna. Inas ejercitopan experienciapajj mä jukʼa chhaqtawayjjchïna, ukampis wila alambre azul alambrempi jan waltʼayasisajj jankʼakiw kuttʼanjjäna.
  
  Jan ukasti taqi alambrenakax pachpa saminakaniwa.
  
  Chaos ukax taqi kuns voluntariamente lurat coco ukan muyuntatänwa. Mä kʼari jiskʼa arunakjamaw jachʼa salanakan bombat yatiyasïna, ukat mä jaqen libre jakasiñ munatapajj mayniru ukat mayniruw usuntäna, ukat taqeniw mistuñatak sarapjjäna, jan ukajj jukʼamp chʼamani -jan ukajj jan amuytʼasir- pasajeronakajj mistuñkamaw sarapjjäna. Uka ch"axwawix ist"añjamarakïnwa, jach"a vigas ukar purisax pirqanakat wasitatw jalluntäna. Chacha warminakas jankʼakiw liwxatapxäna, ukat uka chiqat pasirinakaw sartañ yanaptʼapxäna. Yaqhepajj wal sustjasipjjäna, yaqhepasti samarañwa qheparapjjäna. Jefenakax irnaqirinakaparux chiqapar uñjañ yant"apxäna ukampis chiqaparjamax mä atipt"at nuwasïwin ch"axwapxäna. Walja jaqinakaw mistuñ utanakat mistunipxäna ukat 42 calleruw phuqhantañ qalltapxäna.
  
  Drake chachajj pächasïnwa, nayraqatapanjja chʼuñuw chʼalljjtäna. Aka chiqan mä jan wali lurañax mä ampar ch"akha chhaqhayaspawa, jan ukax juk"ampiruw chhaqhayaspa. Ukat jukʼamp jan walijja, Marsh sat chachar tʼunjañatakejj nuwasiñat apsuñapawa. Pithian jupanakar jisk"achasispa ukhax jupax juk"amp suma ch"amaw qhipa amtapar puriñatakiki - qawqha perversos aka infierno ukax utjaspa.
  
  Ukat Beauregard jilatajj jupan jakʼaparuw qontʼasïna. -¿Jumajj walikïsktati?
  
  Drake chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. "Kunas... sañ muntwa, ¿janit yaqha jaqimp sarnaqasktaxa..." sasa.
  
  Bo jupax yaqha aparato uñacht"ayäna, ukax nayratpach jist"antatäxänwa. "Ukax mä mecanismo simple ukhamawa ukatx mä qawqha segundonakakiw munasïna. ¿Yanapt'a munasmati?
  
  Drake jupax nayraqatapan warkt"at manqhankir mecanismos ukanakaruw uñch"ukiskäna, francés jaqin ajanupan mä juk"a jach"a jach"a tukutap uñjasa ukat akham sänwa: "Maldita. Janiw khitis sueco jaqerojj ukham pasäna sasin jukʼamp sum yatiyañapäkiti" sasa.
  
  Ukatxa, uka explosión tapa apsuwayxäna.
  
  Taqi kunas pachpakïskiwa. Mä samarañaw juparux jariqäna ukat mä juk"a pachaw sayt"asïna ukat samañap katjarakïna. Yaqha jan walt"awix askichasiwayiwa, yaqha jisk"a atipt"awiw suma jaqinakatakix utjawayi. Ukat Aliciax jan nayranakap café contadorat apsusaw phisqa wali mayj mayj arunak arsüna.
  
  "Uka maldito teléfonox wasitatwa ist"asi."
  
  Ukat taqpach Estación Grand Central ukan muyuntata, Nueva York markan taqpach basura ukanakan ukhamarak quqanak manqhan - barandillanakar chint"ata ukat qhipharux motociclistas ukanakan jaquntata- bombanakax phallañ qalltawayi.
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ JALJA
  
  
  Hayden jupax mä fila televisión monitores ukanakan nayraqatapan sayt"atäna, Kinimaka jupa jak"ankiwa. Ramses p"akintañ amtanakapax mä juk"a pachatakiw sayt"ayatäna, Central Park uksan arknaqatapata ukat ukjatx Estación Grand Central uksan loco ukhamätapata. Uñch"ukipkän ukhax Moore jupax jupanakar jak"achasisinx sapa monitor ukanw arst"añ qalltäna, cámara ukan uñacht"äwinakapax etiquetado ukhamarak jach"aptayañ yati, ukhamat mä jaqin ñik"utap mä pecas ukan uñacht"ayañataki. Uka coberturax janiw kunjamtï lurañapäkän ukhamakïkänti, jan ukasti Drake ukat jupan equipopax wali uñt"at tren ukar jak"achasipkäna ukhax juk"amp sumaw jilxattawayi. Yaqha monitorax Ramses ukat Price jupanakaruw celulanakapan uñacht"ayäna, nayrïrix jan pacienciampiw sarnaqäna, chiqanakan utjañapäkaspas ukhama, qhipïristi llakitaw qunt"atäskäna, taqi kunatix chiqpachan munkäna ukax mä lazo churañakïkaspas ukhama.
  
  Moore jupan equipopax jupanak jak"anx wali ch"amampiw irnaqapxäna, uñjatanakat yatiyasa, amuyawinakat yatiyasa ukat callinkir policía ukat agentenakaruw yaqhip chiqanakar sarapxañapatak mayipxäna. Hayden nayraqatanx ataques ukanakax jan walt"ayataw uñjasiwayi, Drake ukat Beau jupanakax Grand Central uksan bombanak chhaqtayasipkäna ukhas ukhamarakiwa. Moore jupax Midtown ukan uñjatapatx chiqpachapuniw yatispa, ukax chiqpachan taqpach chiqawj ch"usakïspawa.
  
  "Janiw nayax mä chuyman oqara abuelax jichhak pusinip chhaqhayawayki ukax nayatakix wakiskiti", sasaw saraki. "Jupanakarux mä jukʼa amuytʼayañamawa".
  
  "¿Kunjamatsa cámaras ukanakax Estación Grand Central ukan metales detectores ukanakat bombanak apsupxaspäna?" sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  "¿Plástico sat explosivonaka?" Moore jupax aventura luratayna.
  
  "¿Janit yaqha medidanakax akatakix utjktam?" sasaw Hayden jilatajj jisktʼäna.
  
  "Chiqansa, ukampis uñchʼukipxam. Sapa patakatx llätunk tunk jaqinakaw mä maldito bomba nuclear ukar thaqhapxi. Janipuniw aka cheqajj ukham chʼusa uñjirïkti" sasa.
  
  Hayden jilatajj qhawqha tiempos Marsh chachajj ukham amtaskäna sasaw jisktʼasïna. Ukat ¿Ramses chachax? Terrorista príncipex Nueva York markanx niya phisqa celdanakanïnwa, inas juk"amp celdanakanïchïna, ukat yaqhipanakax ikiñ celulanakäpxänwa. Kuna kasta phallañ yänakas kuna pachas contrabando ukamp apanispa ukat wakischi ukhax walja maranakaw quqanak taypin jan ukax sotano ukan imantasispäna. Rusonakar uñakipt"apxam ukat maletas nucleares chhaqhatapat uñacht"ayat sarnaqäwi - mä estadounidense ukhamawa, jupax chhaqhat jakhüwix Estados Unidos markar t"unjañatakix chiqpach jakhüwiwa sasaw amuyt"ayäna. Mä defector ruso ukawa, jupax nayratpach América uksankapxatapat chiqanchawayi.
  
  Jupax mä juk"a qhipäxar kutt"awayxäna, taqpach foto apsuñ yant"äna. Jila partejj jilïr jaqëkäna ukhajja, Hayden kullakajj leyinak phoqañ yatirïnwa; jupax taqi kuna jan walt"äwinaksa uñjkaspa ukhamaw amuyasïna. Ukampis jichhax... ukax janiw nayrjax utjkänti. Drake jupax Times Square uksat Grand Central uksaruw t"ijtäna, sapa minutow jaqinakar qhispiyäna ukatx pä jaqiruw chhaqhayasïna. Dahl jupax Ramses chachan cámaras ukanakap sapa turno ukanw t"unjäna. Ukampis uka phenomenon wali ajjsarkañ jachʼa uñachtʼäwipajj wal muspharayäna.
  
  Ukat akapachajj jukʼamp jan waliruw tukuwayjjäna. Jupax jaqinakarux uñt"änwa, jupanakax janiw yatiyäwinak uñch"ukiñatak llakisipxänti, jaqinakarux teléfononakapat apps chhaqtayapxäna kunatix taqi kunatix uñjapkän ukax jik"asiwa ukat jan kuns lurañjamäkaspas ukhamaw amuyasipxäna. Amtawinakax qhana ukat qhana qalltatpachaw utjäna, juk"ampis ISIS ukan uñstatapampix janipuniw luratäkänti, política, ganancia ukat qullqi munañamp ch"amakt"ayata, ukat jaqinakan t"aqhisiñap manqhap jisk"achaña. Kuntix jichhax markachirinakax munkän ukax honradez ukawa, mä figura ukarux atinispxaspänwa, khititix juk"amp qhananchawimp jutatayna kunjamatix seguro apnaqañatakix ukhama.
  
  Hayden jilatajj taqe ukanak katoqäna. Jan kuns lurañjamäkaspas ukham amuyasïna, kunjamtï Tyler Webb chachajj qhepa urunakan jikjjataskäna ukhama. Wali chʼikhi arknaqataw uñjasisma ukat janis kuns lurkasma ukham amuyaña. Jichhax pachpa chuymanïxänwa, Drake ukat Dahl jupanakax Nueva York markar ukat uraqpachar jan walt"äwit kutt"ayañ yant"apki uk uñjasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Uka laykux Ramses jilataruw jiwayä" sasa.
  
  Kinimakaxa mä jach"a kayu amparanakaparu uchatayna. -Nayaru jaysapxita -sasa. Nayax jumat sipan juk'amp jisk'a suma uñnaqt'anïtwa, ukat carcelan juk'amp askïspawa -sasa.
  
  Moore chachajj mä pantallaruw uñachtʼayäna. "Uka chiqaru uñtapxam, waynanaka. Jupanakaw uka bomba chhaqtayapjjäna" sasa.
  
  Kusisiñax Hayden tuqiw ch"axwantäna, kunapachatix Matt Drake jupar café utat mistuñ uñjäna &# 233; ajanupanx samaraña ukat atipt"ir uñnaqampiw uñacht"ayasïna. Uka tantachasipkäna uka equipojj wal kusisipjjäna, ukat mä akatjamat mä jukʼa samartʼapjjarakïna, kunattejj kunayman jan waltʼäwinakaw jan kuns kamachtʼañ qalltäna.
  
  Walja monitoranakanjja, Hayden chachajj basura latanakajj phallaskir uñjäna, autonakajj manhole ukan tapanakap jan phallañatakejj maysaruw liwjjatasïna. Jupax motociclistanakaruw thakhinjam saraskir uñjäna, ukat ladrillor uñtat yänak edificionakaru ukat ventananakar jaquntasaw uñjäna. Mä segundo qhepatjja, yaqha phallawiw utjäna. Ukat autojj walja kayunak pampat jiljjattatap uñjäna, kunattejj uka auton manqhanjja mä bombaw phalläna, ladonakapatjja chhullunkha ukat nina lawranakaw mistunïna. Estación Grand Central uksanx taqpach chiqanakanx basura ukanakax jaltxañ pasajeros ukanakan nina nakhantawayi. Amtäwix axsarañänwa, janiw jiwatanakar puriñakänti. Pä puentenakanwa nina nakhantayäna, ukatwa tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼijunakas wal chʼamaktʼayäna, ukatwa motocicletanakas jan makhatañ puedipkänti.
  
  Moore chachajj uñchʼukiskäna, ajanupajj mä segundokiw samartʼäna, janïr ordenanak arnaqañ qalltkasa. Hayden kullakajj wali chʼamani amuyunïñapatakiw chʼamachasïna ukat Mano chachan amparapajj jupan amparapampiw llamktʼäna sasaw amuyasïna.
  
  Jiwasax nayrar sartañaniwa.
  
  Operaciones ukax centro de operaciones ukanx sarantaskakiwa, servicios de emergencia ukanakax khithatäpxänwa, ukatx kamachinak phuqhayirinakax kawkhantix juk"amp jan walt"ayat chiqanakaruw kutt"ayatäpxäna. Bomberos ukat sappers ukanakax taqi kunat sipans juk"ampiw ukankapxatayna. Moore jupax helicópteros ukanakamp callinakan patrullañapatakiw mayïna. Kunawsatix yaqha jisk"a aparatox Macy"s ukan uraqir purinkäna ukhax Hayden jupax janiw juk"amp uñch"ukiñ aguantañjamäkänti.
  
  Jupax kutt"awayxänwa, taqpach experienciapanx kuna p"iqinchawis thaqhaskäna kunas jutïrin lurañapa, Hawai ukat Washington, D.C. uka markanakat amtasisa aka qhipa maranakanxa, concentración... ukampis ukatx mä axsarkañ ist"awi, mä axsarkañ qhipharkir ch"axwawix, juparux wasitatw chuymapar puriyatayna pantallanaka.
  
  "Janiwa!"
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Hayden kullakajj jakʼapankir jaqenakaruw tʼijtäna ukat cuartot tʼijtjjäna. Niya colerat qhuruchasïna, ukat escalerat saraqanïna, amparanakap chʼuqtʼasisaw aycha chʼakhanak chʼakhanakar tukuyäna. Kinimakax mä iwxt"aw arnaqasïna, ukampis Haydenax janiw ist"känti. Jupajj uk luraspänwa, ukat akapachajj jukʼamp suma, jan kuna jan waltʼäwin uñjasispänwa.
  
  Uka cheqan manqhankir pasillot sarasaw Ramses chachan celdapar purïna. Uka bastardox wali larusitaynawa, uka ist"awix janiw kunas juk"ampïkänti, mä monstruo ukan wali axsarkañ qhuru arupa. Kunjamatsa kunas paskäna uk yatïna. Nayratpach amtañax qhanaw uñjasïna, ukampis jaqinakan sum jakasipxañapatakix taqe kuns jiskʼachañax janiw jasakix askichañjamäkänti.
  
  Hayden jilatajj cuartopar punku jistʼaräna. Guardiajj saltʼasïnwa ukat uka kamachiparjamaw anqar chʼajjwäna. Hayden chachajj hierrot lurat barranakaruw cheqak saräna.
  
  "Kunas pasaski uk yatiyapxita. Jichhax sapxita ukat jumamp llamp"u chuymampiw uñjapxäma" sasa.
  
  Ramses jupax larusitaynawa. -¿Kunas pasaski? Jupax mä acento americano falsificatayna. "Uka tuqitxa, jumanakax qunqurtʼasipxtawa. Ukat ukan qhipararakïta" sasaw jach"a jaqix Haydenan nayranakap chiqak uñch"ukiñatakix walja milímetros ukch"a jayat qunt"asïna. "Lakapax warkt"atawa. Taqe kuntï nayajj sisksma ukanak lurapjjtawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj celularan punkup jistʼaräna. Ramses chachajj jan mä segundos ina chʼusar aptʼasisaw jankʼak jupar jakʼachasïna ukat pamparuw jaqontañ munäna. Uka jaqen amparanakapajj esposatänwa, ukampis ukajj janiw jachʼa masap apnaqañapatak jarkʼkänti. Hayden chachajj wali yatiñampiw jaltjjäna ukat pʼeqep nayraqataruw hierrot lurat saytʼat barranakat maynïr liwjjatäna, kunkapajj uka chʼalltʼatat qheparuw tʼijtäna. Ukat riñonanakaparu ukat columna vertebral ukanakarus wal chʼalltʼäna, ukatwa chhuxriñchjasïna ukat jachäna.
  
  Janiw juk"amp loco larusiñanakax utjxaniti.
  
  Hayden jupax mä bolsa de puñeta ukham apnaqatayna, cuerpoparuw muyuntatayna ukat kunayman chiqanakaruw ch"allt"atayna. Kunawsatix Ramses jupax arnaqaskäna ukat kutt"ankäna ukhax nayrïr kimsa ch"axwawinakap jakthapitayna - mä wila nayra, mä chhuxriñchjata ukat kunka. Ramses jupax ch"amakt"añ qalltäna. Haydenax janiw aynacht"känti, Kinimakax jupar jak"achasisinx mä juk"a amuyt"asiñapatakiw achikt"äna.
  
  "Janiw fucking bleating, Mano" sasaw Hayden jupax juparux chhuxriñchjatayna. "Jaqinakax ukan jiwapxi".
  
  Ramses chachajj larusiñ yantʼäna, ukampis laringepan usutätapaw jarkʼäna. Hayden jupax mä jank"ak conejito ch"akhampiw uk arktawayi. "Jichhax larusiñamawa."
  
  Kinimakax juparux aynacht"ayäna. Hayden jilatajj juparuw uñtäna, ukampis uka qhepatjja, jan waltʼayatjam uñjat Ramses sat chachajj panpachaniruw chʼalljjtäna. Jupax jach"a jaqinïnwa, Kinimakit sipans juk"amp jach"änwa, musculonakapax niya pachpakïnwa, ukampis hawaianox terroristat sipan juk"amp jach"änwa mä wakiskir tuqinxa.
  
  Ch"axwañ experiencia.
  
  Ramses jupax Kinimaka jupampiw ch"axwantäna ukatx wali ch"amampiw t"ijtäna, ukat celdaparuw kutt"awayxäna. "¿Kuna infiernotsa jumajj luratäta?" -sasawa jiskht"äna.
  
  "Material ukax jumat sipan juk"amp ch"amaniwa", Kinimakax impacto ukar ch"allt"asaw säna.
  
  "Kunas jutïrin pasani uk yatiñ munapxta" sasaw Hayden jilatax Ramses sat chachar arknaqasax celdapar kuttʼasax säna. "Bomba nuclear ukan yatiñ munapxta. ¿Kawkinsa utji? ¿Khitis apnaqaski? ¿Kuna ordenanakas jupanakan utji? Ukat Dios layku, ¿kunas cheqpach amtanakamaxa?"
  
  Ramses chachajj cheqaparjam sarnaqañatakiw chʼamachasïna, qhanaw qonqortʼasiñ jan munkänti. Uka tensión ukax sapa tendón ukanw jikxatasïna. Ukampis qhepat saytʼasjjäna ukhajja, pʼeqepajj chʼiyjatäjjänwa. Hayden kullakajj kunjamtï mä usuchjat katarimp sum amuytʼasirïkäna ukhamarakiw wali amuyumpi qheparäna.
  
  "Janiw kunas lurañjamäkiti. Jaqimaru jiskt"añani, Precio. Jupax niyaw uk yati. Jupax taqi kuns yati. Nueva York markax phichhantaniwa, señora, ukat markajax jiwasan atipt"asiñ jig thuqt"apxaniw chhullunkhayat laq"a taypinxa".
  
  Chani? Hayden chachajj sapa turnonwa traicionañ uñjäna. Maynix k"arisiskäna, ukat ukax juk"ampiw colerasiñap t"amt"ayäna. Uka jaqin lakapat ch"allt"asir venenomp jan katuyasisax Mano-ruw amparap luqtäna.
  
  "Sartam mä pistola aturdañataki."
  
  "Hayden..." sasa.
  
  "Luram!" Jupax kutt"anxänwa, sapa poros ukanakat colerasiñaw mistunïna. "Mä pistola de aturdimiento apsuñamawa ukat fuck apsuñamawa."
  
  Nayra pachanx Hayden kullakax masiparux sinti jan ch"amanïkaspas ukham uñjir jaqi masinakaparux t"unjatayna. Yämas Ben Blake sat chachampiw chikachasïna, jupajj mä qhawqha phajjsinakatjja, Wila Reyin jaqenakapan amparapanwa jiwjjäna. Ben jilatajj wali waynäkaspas ukhamwa amuyäna, jan experienciani, mä jukʼa jan jilïr jaqënwa, ukampis Kinimakampis jichhajj amuyunakapar mayjtʼayañwa qalltäna. Juparojj jan chʼamani, jan kunani ukat cheqapuniw wasitat saytʼayañajj wakisi sasaw uñjäna.
  
  "Jan nuwasimti, Mano. Luram".
  
  Mä jisk"a aru, ukampis hawaiano jaqin jinchuparux wali sum purintäna. Jach"a jaqix t"ijtxänwa, ajanupa ukat chuymapan jikxatasitap jupat imantasa. Hayden kullakajj Ramses sat chacharuw kuttʼayäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj nayampjamakïjjtawa" sasa. "Yaqha yatiqiriruw jikxatta."
  
  -¿Jumaxa amuyta? Hayden kullakajj qonqoripampiw maynin purakapar chʼalljjtäna, ukatsti codopajj jan sinttʼasisaw kunkapan qhepäjjapar chʼalljjtäna. "¿Mä yateqerejj jumat uka qʼañunak jawqʼjaspati?"
  
  "Amparanakajax qhispiyatäspa ukhaxa..."
  
  "Chiqpachansa?" Hayden jilatajj coleratatwa juykhüna. "Kunsa lurasma uk uñjañäni, ¿janich ukhamäki?"
  
  Ramses chachan esposanakapar amparap luqxatasinxa, Kinimakax kutt"anxänwa, cigarro ukham aturdañ armax ch"amakt"at amparapampiw katxarutäna. Jupajj kuntï uka warmin amtapkäna uk amuyasaw qhepar kuttʼjjäna.
  
  "Kuna?" - sasaw jach"at arsüna.
  
  "Jumanakax kuntix lurañamäki uk lurapxtaxa."
  
  Hayden chachajj uka jaqerojj maldecïna ukat Ramses chachan ajanupan jukʼamp jachʼat maldecïna, janiw pʼakjañjamäkänti sasaw wal llakisïna.
  
  Mä jiskʼa, samarañ aruw colerasiñap chʼiyjäna: Ukampis inas mä pʼeqeñchäwi churchisma.
  
  Inasa.
  
  Hayden jupax Ramses juparux camapar jaquntañkamaw thaqhäna, mä machaq amuyuw p"iqiparux uñstäna. Jïsa, inas mä thak utjchispa. Kinimaka uñkatasax celdat mistusaw jist"antasïna, ukat anqäx punku tuqir sarawayxäna.
  
  "¿Kuna machaq utas utji?"
  
  "Jukʼamp basura bombanakaw utji, ukampis jichhajj jukʼanikiw utji. Yaqha motociclista, ukampis katjapxäna" sasa.
  
  Haydenan amuyt"awipax juk"amp qhanaw uñjasiwayi. Ukat pasillot mistusaw yaqha punkur saräna. Jan saytʼasajja, jaqenakan taypiparuw jaltʼäna, Robert Price jilatajj Ramses chachan celdapat jutir chʼajjwañanak istʼaspa sasaw sum yatïna. Nayranakapan uñnaqapajj ukhamätapwa jupar yatiyäna.
  
  "Janiw kuns yatkti" sasaw colerasïna. -Amuyasipxam, iyawsapxita -sasa. Jupatï mä bomba nuclear tuqit kuns yatta, kunanaksa yatta sasin sistam ukhaxa, kʼariwa" sasa.
  
  Hayden chachajj aturdañ pistolaparuw amparap luqtäna. "¿Khitirus iyawsañasa? Mä loco terrorista jan ukax traidor político. Chiqpachansa, kunsa taserax sistu uk uñjañäni" sasa.
  
  "Janiwa!" Preciox pä amparap jach"ar aptäna.
  
  Hayden jilatajj mä amtaruw puri. "Nueva York markan kunas pasaski uk inas jan yatksta, Robert, ukhamax taqe kunwa yatiyäma. Mä kutikiw ukham lurasi. Células terroristas ukanakax armas nucleares ukanakaruw apnaqapxi, ukax kuna pachas phallaspa sasaw amuyapxta. Jichhax loco Pythian jupax chiqpachapuniw uka situación ukar apnaqañapatak amuyt"i. Jisk"a phallawinakax Manhattan markpachanw utji. Estación Central uksanx bombas ukanakaw uskt"ata. Ukat Robert, janiw akax tukusiñapäkiti" sasa.
  
  Ex secretario de Estado ukax jist"arasïna, janiw mä arsa arsuñjamäkänti. Machaq qhanañchäwip jikxatatapatxa, Haydenax niyaw chiq arsutapat amuyasxäna. Ukampis uka sapa pächasiñax qhiparäna, sapa kutiw mä jiskʼa wawar uñtat tʼaqhisiyatayna.
  
  Aka jaqix wali suma politiconïnwa.
  
  Jupax mä pistola aturdimiento ukamp jaquqanïna. Ukajj ladoparuw chʼiyar jaquntäna, ukat mä centimetro ukhaw uka jaqit faltasïna. Preciox botas ukanx khathatiñ qalltäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jutïr chʼakhajj cinturón manqhanwa utjani" sasa.
  
  Ukatxa, kunapachatix Pricex jachaqt"askäna, kunapachatix Manox chhuxriñchjasïna, ukat Ramses-an saxranakan larusiñap amtasïna, kunapachatix taqi axsarkañanakat lup"ïna kunatix jichhax Manhattan markan utjki ukanakat lup"ïna, ukat uka thiyankir irnaqir masinakapat lup"ïna, Jeopardy-n chuymapanxa, ukhamaw jikxatasïna Hayden Jay jupax t"unjasiwayi.
  
  Janiw jukʼampi utjxaniti. Nayax janiw yaqha minutos ukax aguantkäti.
  
  Price jilataruw katjasajj pirqar jaqontäna, chʼamapampiw qonqortʼasïna. Kinimakax uk apthapisïna, jiskt"asir uñkatasa.
  
  "Nayan thakijat mistuñakiw wakisi" sasa.
  
  Ukat Price jilatarojj wasitatwa jaqontäna, jichha kutejj anqa punkuruw jaqontäna. Jupax qhipäxar jaltawayxäna, chhuxriñchjasïna, jaquntatäxänwa, ukat wasitatwa katjäna, pasilloruw irpxaruwayäna ukat Ramses chachan celdaparuw irpäna. Price jilatajj uka terroristarojj celdapan jistʼantat uñjäna ukhajja, chhuxriñchjañ qalltäna ukat chhuxriñchjasïna. Hayden jilatajj juparuw nayrar sartayäna.
  
  "Amuyasipxam, achikt"asipxsmawa, janiw uk lurañjamäkiti."
  
  "Chiqpachansa" sasaw Kinimakax säna. "Akax mä luräwiw jiwasatakixa".
  
  "¡Janiwa!"
  
  Hayden chachajj Price jilataruw barranakar jaqontäna ukat celda jistʼararakïna. Ramses chachajj janiw kuyntkänti, wali ikiñan qontʼatäskäna ukat jistʼantat nayranakap manqhat kuntï paskäna uk uñchʼukiskäna. Kinimakax Glock-ap apsuwayxäna ukat panpachaniruw uñch"ukitayna, kunawsatix Hayden-ax lazonakap apsuwaykäna ukhaxa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä chance" sasa. "Mä carcelan mä celda. Pä chacha. Nayrïr jaqejj parltʼasiñatakiw jawsanitu, jupajj wali sumwa jikjjatasi. ¿Amuyasmati?"
  
  Preciox chika manq"at vaca qallur uñtataw chhuxriñchjasïna. Ramses jupax wali jan kuynt"asïnwa. Hayden jilatakejja, jupar uñjasajj chuym ustʼayirïnwa. Jupan akatjamat mayjtʼatapajj jan amuytʼkañänwa. Jupax sarawayxänwa ukat celulararuw jist"antäna, panpachaniruw jaytawayäna kunatix teléfonopax ist"añ qalltäna ukat agente Moore jupan arupax línea ukar purintäna.
  
  "Akar jutam, Jay. Uk uñjañamawa" sasa.
  
  "Kunasa akaxa?" Jupax Kinimakampiw t"ijtäna, ch"amakanakaparux celda bloques ukanakat arknaqasaw escalerar kutt"awayxäna.
  
  Ukat llakitaw akham säna: "Jukʼamp bombanakaw utjani" sasa. "Taqiniruw uka qʼañunak qʼumachañatak khitanta. Ukat aka qhipa mayiwix janiw kunjamtï suykayätan ukhamäkiti. Oh, ukat Dahl chachamax pusi celda ukanx p"iqinchatawa. Jupax jichhax arknaqaski -sasa.
  
  -¡Thakiru puriñäni! Hayden jilatajj jankʼakiw estacionan edificiopar saräna.
  
  
  PÄ TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Dahl chachajj pasajeronakan asientoparuw jaqontäna ukat Smith jilatarojj auto apnaqañapatakiw jaytäna; Kenzie, Lauren ukat Yorgi jupanakax qhipa asienton kutt"anipxiwa. Estación ukar kutt"añ thakhinak lurapkchïnxa, Drake jupax Estación Grand Central ukar atacatayna sasaw yatiyapxäna, ukampis janiw juk"amp ist"känti. Moore jupax jichhakiw yaqha yatiyaw mä yatiyirit katuqatayna - pusir celda terrorista ukax Central Park jak"an mä luxus edificio de apartamentos ukan irnaqaskäna, jichhax Dahl jupax uka tuqit amuyt"asax amuyt"asiwa, yaqhip uka celulanakax yaqhanakat sipan mayj qullqimp yanapt"ata - ukax jaqinakamp chikt"atäpxañapatakiw yanapt"äna -ukampis Dahl jupax kunjamarak mä tama jaqinakax mä markanx jank"akiw utjapxaspasti jan p"iqin jariqañ tuqi indoctrinación ukar amtasisax sasaw jiskt"asïna. Pʼeqe jariqasiñajj mä arte especialänwa, ukat uka típico terroristajj ukanak sum yatitapjja pächasïnwa.
  
  Janiw ukham ingenuo ukhamäñamäkiti.
  
  Moore chachan agentenakapajj janiw uka pʼeqeñchäwinak katoqañatakejj jan uñtʼayasiñakïkänti. Aka urux jan tukuskir jan walt"awinakax jan tukuskir ist"asiñapawa, ukatx Homeland ukax kunjams taqi kunas phust"ani uk yatiñapatakiw suyt"äna. Jichhürunakan mä jamasat agentejj phichhantatäspa ukhajja, jan waltʼäwinakapajj jichhakiw qalltaskäna.
  
  Policía de tránsito, jupanakax sapa kutiw cruce ukanakanx apnaqapxirïna, jupanakax taqi ch"amampiw trafico ukar filtrañatak ch"amachasipxäna, jach"a jan walt"awinakampi ukat inas jan atipkañ jan walt"awinakampi, ukampis consciente autos de emergencia ukanakaruw nayrar sartayañapäna. Dahl jupax walja jisk"a uñch"ukiñ plataformanak uñjäna -niya mini cereza apthapirinakar uñtasita- kawkhantix policía ukanakax irnaqir masinakaparux juk"amp jach"a uñch"ukiñat irpapxirïna, ukat jupax p"iqip ch"allxtayäna yuspajarañapataki kunawsatix jupanakax mantapxañapataki.
  
  Dahl jupax auton GPS uñakipäna. Ukat akham sarakïnwa: "Llatunk minutonaka" sasa. -¿Wakicht"atäpxtati?
  
  "Wakichtʼatäpxtwa" sasaw taqpach equipox kuttʼanipxäna.
  
  "Lauren, Yorgi, aka kutix automp qhiparañamawa. Janiw jukʼamp risqʼirjamäkti" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Jutäwa" sasa. "Yanaptʼañaw wakisi" sasa.
  
  Dahl jupax sotano ukan uñacht"äwinakap ukhamarak fuerzas especiales p"iqinchirin jiwatapat jaqunukuwayi. "Janiw ina chʼusat jakäwinak jan waltʼayksnati. Lauren, Yorgi, jumax kunayman tuqinakanx juma pachpaw valoranïtaxa. Uñnaqap uñch"ukiñakiw wakisi. Ukanjja nayranakaw munasirakistu" sasa.
  
  Yorgi jilatajj akham sänwa: "Inas yatiñanakajajj wakischispa" sasa.
  
  "Balconanakar saltañatakejj pächastwa, Yorgi. Jan ukax tubos de drenaje ukanakamp apnaqaña. Ukhama..." sasaw jach"at arsüna. "Kunjamtï nayax mayiskta ukhamarjam lurapxam ukat wila uñnaqap uñakiptʼapxam. Janiw aka ordenar tukuyañajäkiti" sasa.
  
  Ukanx mä jan wali amukt"añaw utjäna. Uka equiponkirinakajj sapa mayniw nayrïr nuwasiñan kunanakatï paskäna uk mayj mayj amuyapjjäna, ukampis niyakejjay taqe ukanakajj chika hora nayrakiw pasäna, ukhamajj jila partejj wali mulljataw jikjjatasipjjäna. Uñakipäwinakax jan tukuskirïnwa - kunjams phallañ jak"ankxapxäna. Kunjamsa mä jaqejj jakäwinakap qhespiyañatakejj jan kuns munkaspa ukham sacrificiot aptʼasïna. Kunjams uka terroristanakax taqi kasta jakañanakarux jan qullqimp uñjapxäna.
  
  Dahl chachajja, uka nayra sierraruw amuyunakapar kuttʼjjäna, ¿kunjamarak mä jilïr jaqejj mä jiskʼa wawar ukham uñisiñanak utjayaspasti? ¿Jukʼamp jan juchani amuyunïpachati? ¿Kunjamarak mä jilïr jaqejja, wali sum amuytʼasir jaqejj ukham jan chʼamani amuyunakapar mayjtʼayañajj walikïskaspa, mä suma jakäwin saräwip wiñayatak mayjtʼayañajj walikïkaspas ukham amuyaspasti? Uka lantix... kunas?... uñisiña, inflexibilidad, fanatismo.
  
  Kunjamsa uñchʼuktanjja, religionat kunjam amuyasktanjja, cheqapuniw Supayajj jiwasanak taypin sarnaqaski sasaw Dahl chachajj amuyäna.
  
  Smith chachajj mä jachʼa edificio jakʼachasipkäna ukhajja, frenonak chʼalljjtayasïna. Wakichtʼasiñatakisa ukat autot mistuñatakisa walja segundonakaw munasïna, ukat taqeniw acera patjjan jan jarkʼaqasipjjäna. Dahl chachajj pusi celdajj niyas manqhankatap yatisaw jan sum jikjjataskänti, ukat kunjamsa yatiñanïpjjatap yatisajj janiw sum jikjjataskänti. Uñkatatapax Lauren ukat Yorgi ukanakaruw uñtäna.
  
  "¿Kunsa jumajj luraskta? Autot kuttʼanjjam" sasa.
  
  Punku uñjiriruw jak"achasipxäna, identificación uñacht"ayapxäna ukat pusi piso ukan pä apartamento ukanakat jiskt"apxäna. Panpachaniw mä wayn tawaqo chacha warminkapjjäna, jupanakajj janiw kuns lurapkänti ukat suma chuymanïpjjapunirïnwa. Punku uñjirix janipuniw panpachani chacha warmirux uñjkataynati, ukampis jïsa, mä apartamentox sapa kutiw visittʼirïna. Jupax mä kasta social jayp"uw sasaw amuyäna, ukampis uka qhipatxa janiw sinti yatxatañ munatapat pagatäkänti.
  
  Dahl jupax llamp"u chuymampiw mä chiqar jaquntäna ukat escalerar sararakïna. Punku uñjirix mä llave munasmati sasaw jiskt"äna.
  
  Dahl jupax llamp"u chuymampiw jachaqt"asïna. "Ukajj janiw wakiskaniti."
  
  Pusi pisonakjja, jankʼakiw atipjapjjäna, ukat kimsa soldadonakajj wali amuyumpiw pasillot sarapjjäna. Dal chachajj apartamenton chiqap numerop uñjasajj celularapajj khathattʼañwa qalltäna.
  
  "Kuna?" Smith ukat Kenzi jupanakax suyt"apxäna, periferia ukanakap ch"uqt"asa.
  
  Moore chachan qarjata arupajj Dahl chachan pʼeqeparuw phoqantäna. "Uka yatiyäwinakax kʼariwa. Yaqhip yatiyirinakax jan wali jaqinakarux enmarcapxi mä juk"a venganza apsuñataki. Perdón, jichhakiw uk yatta" sasa.
  
  Dahl chachajj samaqtʼasaw akham säna: "Kʼarinaka" sasa. -¿Nayat sawkasisktati? HKs ukanakamp chikaw jupanakan fucking punkup anqan sayt"asipxta."
  
  "Ukatxa sarxapxam. Yatiyirix mä warmirux walpun munasi. Janiw kunas wakiskiti, thakhinjam kutt"añakiw wakisi, Dal. Aka yatiyäwinakax wila q"añuwa" sasa.
  
  Sueco jaqix maldecataynawa ukat equipopar kutt"ayañatakiw jawsatayna, armanakap imantatayna, ukat jank"akiw muspharkir portero ukar pasatayna. Chiqans Dahl jupax punku uñjirirux janïr pusi pisor makhatkasax mä amukt"at evacuación lurañapatak mayiñ amtawayi -kunas ukan pasaspa uk yatisax- jichhax kunjams markachirinakax lurapxaspäna sasaw jiskt"asiwayi, yatiyawipax k"arinakätap yatisaxa.
  
  Mä jiskt"awi social interesante. ¿Kuna kasta jaqis policiax terroristas ukanakar thaqhaskäna ukhax utapat jaqunukutat quejasispa... uka thaqhañax k"arimp tukuyatäspa ukhaxa?
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. Moore jupax janiw chiqpachapun lista de mierda ukanx utjkänti, ukampis uka jaqix qala uraqin liwxataskäna. "Aka jutir p"iqinchawix walikïskaniwa, ¿janich ukhamäki?" Jupax wali jist"arat linearuw arsüna.
  
  "Ukhamäñapawa. Uka pachpa waynaw kimsïr cámara llamkt"äna. Times Square sat cheqar purisajj jankʼakiw puriñama" sasa.
  
  "¿Times Square ukax jan walt"ayatati? ¿Kuna fuerzas de seguridad ukanakas nayratpach utt"ayatäxi?"
  
  "Taqi jupanakax".
  
  "Walikiwa, tunka minutonakaw utjistu" sasa.
  
  "Phisqa utjpan."
  
  Smith jupax saxranakjamaw auto apnaqäna, esquinanak khuchhuqäna ukat jan wali sayt"at autonak taypinx ch"allt"asïna, cepillompiw ch"allt"asïna. Jupanakax 50 callin auto jaytawayapxäna ukat t"ijtxapxäna, jichhax Times Square uksat jank"ak jayarst"at jaqinakampiw t"ijtapxäna, M&M"s World, Hershey"s Chocolate World ukat Starbucks ukanakan kusisit tiendanakapamp calle esquina uksankirinakampi, jichhax uka jan walt"äwimp jan walt"ayataw uñjasi. Jaqir jachʼa carteleranakajj waranq waranqa coloranakan uñachtʼäwinakampiw calle qhantʼayäna, sapa mayniw uñjatäñatak chʼajjwapjjäna ukat jakkir, chʼalljjtayiri nuwasïwinakanwa chʼamachasipjjäna. Tripulacionax andamio quqaw apthapipxäna kunatix niya taqpach yaqha tiendanakax mä juk"a machaqar tukuyatäkaspas ukhamaw uñjasi. Dal chachajja, Lauren ukat Yorgi jilatanakar jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjañapatakiw mä amtar puriñ yantʼäna, ukampis uka viaje ukat qhespiñajj niyas janiw chʼamäkänti. Munañani jan munasa, jichhax taqiniw pallapallanakäpxäna, uka equipox jupanakan ukankatapat ch"amanchatäxänwa.
  
  Nayraqatax policiax plaza muytasin mä cordón ch"amanchasipkäna. Nueva York markankirinakax jan iyawsasaw uñch"ukipxäna, ukat visitirinakax hotelanakapar kutt"apxam sasaw sapxäna.
  
  "Ukax mä jark"aqasiñakiwa, señora", Dahl jupax uniformado policianakat mayniruw säna.
  
  Ukat ukat akapachax wasitat infiernoruw tukuwayxäna. Pusi turistas, Levis ukat Bubba Gump ukanakar jak"an ventananak aljasiñataki, mochilas ukanakap jaquntapxäna, manqhan thaqhapxäna ukat automáticos armas ukanakaw apsusipxäna. Dahl chachajj callenkir mä kiosco qhepäjjaruw jalnaqäna, jupa pachpaw armap apsusïna.
  
  Times Square uksanx pistolanak ch"axwañaw ist"asïna. P"akjata ventanas ukat carteleras ukanakax laq"ampiw ch"allt"ata, t"unjata, kunatix jichhax jilpachx pantallanakawa, uraqpachanx juk"amp jach"awa, ukat capitalismo ukan uñacht"ayatawa. Morterojj aceraruw jalluntäna. Khitinakatix qhiparapki ukat fuerzas de seguridad ukanakax imantañatakiw t"ijtapxäna. Dahl jupax p"iqip apsusaw kutt"ayawayi, ch"axwawinakapax janiw uñch"ukiskänti, jan ukasti terroristas ukanakarux jach"at maldecipxäna ukat jupanakan tapap thaqhapxarakïna.
  
  Jichha kutix chiqapuniw jumar jak"achasïna, Dahl jupax llakit satisfacción ukamp amuyt"äna. Jumatakix janiw kuna suyt'äwis utjkiti.
  
  Dahl jupax jaulax mä taxi sayt"ayat qhipäxan bucear uñjäna ukat uka jak"an mä autobus jaytatätap uñjäna. Jupax janiw nayrax Times Square ukar sarkänti ukat TV ukan mä juk"a uñch"ukirakïnwa, ukampis ukham ch"usäkaspas ukhamaw kayuk sarnaqirinakatakix wali ch"usätap uñjañax chuym ch"allxtayiriwa. Jukʼamp disparonakaw istʼasïna, kunattejj celdankirinakajj tiendanaka ukat oficinanakan utanakap manqhanwa jaqenakar sarnaqer uñjapjjäna, ukajj janiw pächasiñasäkiti. Dahl chachajj amukiw caller mistuwayäna.
  
  Autobus qhipäxansa ukat jaya acera thiyansa, yaqha fuerzas de seguridad ukanakaw saytʼasipxäna. Juk"amp SWAT soldadonaka, ch"iyar traje isimp isthapt"at agentenaka ukat NYPD policía ukanakax mä llamp"u, coreografía ritmo ukarjam maniobrapxäna. Dahl jupax jupanakarux filaruw puripxañapatak señal uñacht"ayäna. Kunatix aka chiqan mä chimpunakjam pasawayki ukax qhanaw jan jaqukipata, kunatix janiw khitis uka loco sueco jaqirux mä juk"s yäqkänti.
  
  "¿Aka kimsa jan ukax pusi letra puqunak suyt"apxtati, jan ukax uka taykanakax phichhantapxañäniti?" Kensi kullakajj ladopar chʼalljjtayasïna.
  
  Dahl jupax agentes estadounidenses ukanakat jithiqtawayi. Ukat auton chʼiwiparuw jaltʼasajj akham säna: "Saminakan terminología satäkis ukanakajj walpun gustitu" sasa. "Ukampis qullqi tuqitxa".
  
  "Ukhamajj jichhajj akan munapjjeta. Amuytwa."
  
  "Janiw nayax ukham siskti".
  
  Smith jilatajj oraqeruw liwjjatäna, autonak manqhan uñchʼukiskäna. "Kayunak uñjta."
  
  "¿Akanakax terroristanakan kayunakapätap yatipxasmati?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  "Nayax ukhamarakiw amuyta, ukampis seguro como infierno ukax janiw chimpuntatäkaspas ukhamäkiti".
  
  "Jichhax akankxapxaniwa" sasaw Kenzix riflep jach"ar aptäna, jupax munat espadapäkaspas ukhama, ukat jach"a autobus ruedanakat maynïr qhipäxan sayt"asïna. Ekipox mä samaña colectivo apsuwayxi.
  
  Dahl chachajj anqäjjaruw uñtäna. "Chiqpachansa, wasitat uka tiempow purini sasaw iyawstxa".
  
  Kenzix nayraqat saräna, autobus qhipäxar muyuntasinx q"illu taxi ukarux atacataynawa. Ametralladoras ukanakax ist"asiwayiwa, ukampis ventanas, paradas de autobuses ukat taqi chiqanakaruw uñt"ayasi, kawkhantix terroristas ukanakan amuyunakaparjamax jan arxatir jaqinakax imantasipxaspa. Dahl jupax suerteni warawaranakaparux yuspajarawayiwa, janiw mä uñch"ukiñax utjkänti, jank"akiw celda t"unjañatakix jupanakan aliadopätap yatïna, ukax janïr granadas ukar jan ukax juk"amp jan walir mayjt"kasax lurañaw wakisïna. Jupampi Kensimpixa taxi muytapxäna, uka pusi jaqinakaru uñkatasa, jupanakaxa muspharkaña jank"akiw kuns lurapxäna. Armanakap liwxatañat sipansa, mäkiw atacapxäna, Dahl ukat Kenzi jupanakaruw chʼalltʼapxäna ukat uraqiruw jaquntapxäna. Jiwatanakax thakhi thiyaruw ch"allt"asipxäna. Dahl jupax saraqanir puñchu katjatayna ukat maysaruw mayjt"ayatayna, nudillonakapax asfalto ukar wali ch"amampiw ch"allt"atap ist"äna. Ukampis payïr amparaw saraqanïna, jichha kutix riflen chhuxriñchjataw saraqanïna. Dahl chachajj janiw sipitar katjañ puedkänti, janirakiw maysar uñtañsa puedkänti, ukatwa kuna lurañatï jupatak utjkäna uka sapa lurañar kuttʼjjäna.
  
  Jupax nayraqatap jisk"achasaw p"iqi ch"akhaparux jawq"jatayna.
  
  Nayranakapan ch"iyar ch"iyar ch"akhanakax liwxatasïna, usux nerviot nervioruw ricochetäna, ukampis sueco jaqix janiw ukanak lurañap jark"añapatak jayskänti. Armax ch"allt"asiwayi ukat ukatsti kutt"awayxi, vulnerable. Dahl jupax katthapisinx katjasir jaqiruw aynacht"ayäna. Wilax ajanupan pä tuqitwa t"ijtäna. Uka jaqix wasitatwa amparap jach"ar aptäna, aka kutix mä juk"a axsarañjama, ukat Dahl jupax pachpa amparapampiw katjäna ukat chhuxriñchjañ qalltäna.
  
  Sapa fibra de su ser, sapa vena sapa articulación, tenso.
  
  Chʼakhanakajj ramanak pʼakjañjamaw pʼakjasïna. Terroristax arnaqasïna ukat amparap apsuñ yant"äna, ukampis Dahl jupax janiw uka tuqit ist"añ munkänti. Jupanakax aka cámara ukar jan ch"amanchañaw wakisïna. Jank'aki. Juk"amp ch"amampiw chhuxriñchjasïna, ukat uka jaqin chuymapax taqpach ch"amthapiñapatakiw uñjäna, ukax puñchupan wali llakitaw jikxatasïna, ukat Glock ukap apsuwayxäna.
  
  Maynix jiwayataw uñjasiwayi.
  
  Uka pistolajj kimsa balanak janïr terroristan nayranakapajj qhantʼkäna ukhaw jalnaqäna. Dahl jupax mä chiqar jaquntäna ukat mä vengasir angeljamaw sartasïna, p"iqipat wilax warantasïna ukat amtäwiparjam uñnaqapax uñnaqaparuw jan walt"ayäna.
  
  Kenzix mä jach"a jaqimpiw nuwasïna, pistolanakapax janchinakap taypin ch"allt"ata ukat ajanunakapax niyaw ch"allt"ata. Smith jupax kimsïr urunw saraqanïna, uka waynarux qunqurt"asiñapatakiw wayt"äna, kunawsatix niya jan pantjasir, chiqapar colerasiñamp jawq"jäna. Qhipa terroristax Lauren ukarux atipt"awayiwa, uraqiruw jaquntawayi, ukatx mä amtar puriñ yant"askäna, kunapachatix Yorgi jupax barril nayraqatar jaquntatäna.
  
  Dahl jupax samañap katjatayna.
  
  Uka pistolajj walpun chʼalljjtäna. Yorgix t"unjatäxänwa, cuerpopan armadurapampiw ch"allt"asïna. Ukat Dahl chachajja, nayrïr kuti liytʼkäna ukat sipansa, mä jukʼa mayjätapwa amuyäna. Yorgi jupax janiw atléticamente bala nayraqatan saltkänti, jupax terrorista ukan ch"axwañ amparaparuw taqpach janchipamp ch"allt"äna.
  
  Mayj mayjawa, ukampis wali askiwa.
  
  Dahl jupax ruso jaqirux jank"akiw yanapt"äna, ch"iqa amparapamp ch"axwirirux ch"allt"äna ukat kayunakap uraqit apsuwayxäna. Sueco jaqix ch"amampi ukat jank"akïñapatakiw luratayna, musculonakap flexionasa, jan kusisiñat yurir qhuru kankañampiw cargap apt"asitayna. Kimsa kayu, ukatx suxta kayu, ukat terroristax jank"akiw qhipäxar jaquntatäna kunatix qhipharux p"iqip Hard Rock Cafe menú tablero é ukar ch"allt"äna. Plástico ukax ch"iyjatäna, wilamp ch"allt"ata, kunatix Dahl-an loco impulso-pax uñisiripan p"iqip ch"iyjatayna ukat aychap ch"iyjatayna. Kinimakax inas jan gustkchiti, ukampis sueco ukax icono americano ukampiw terrorista ukar neutralizañatak apnaqatayna.
  
  Karma ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  Dahl chachajj wasitatwa muyuntäna, jichhajj jinchupat ukat ñikʼutapat wilajj chʼalljjtäna. Kenzi ukat uñisiripax wali jiwayañ ch"axwäwin jist"antatäpxänwa, ukampis Smith jupax mä qawqha lanzamientos ukanakampiw jupamp pallapallamp jan walt"äw jist"antañ atipxatayna. Qhipa turno ukanx armap muyuntañatakix ch"am tukuwayi, suerteni ukat tukuyañatakix wali ch"ullqhi tukusiñapax Smith ukar chiqak uñacht"ayata.
  
  Dahl chachajj arnaqasïna, nayraqatar jankʼak sarasaw arsüna, ukampis janiw kuns uka disparo lurañ puedkänti. Mä nayra ch"ipxtawimpiw terroristax pallapallanakamp jiwayatayna, ukatx Smith sat ataquerux mä bala katuqatayna, ukax pistanakapan sayt"ayatayna, qunquriparuw khithatayna.
  
  Nayax nayraqataparux jutïr disparo ukan línea ukar jak"achasta.
  
  Terroristax gatillo jaquntäna, ukampis uka pachaw Dahl jupax uñstäna - mä qulluw t"ant"a, sarnaqir qullu - ukat terrorista juparux jupamp pirqamp chikaw chint"äna. Ch"akhanakax p"akjasipxäna ukat maynit maynikamaw muyupxäna, wilax mistuwayxänwa, ukat riflex mä jach"a jach"a tukusaw ladopar t"ijtäna. Dahl sat chachajj wali mulljataw Smith sat chachar saraskäna ukhajja, colerat pallapallaruw jachʼat juramento luraskir uñjäna ukat istʼarakïna.
  
  Ukatxa jupax walikïskiwa.
  
  Chaleco Kevlar ukamp qhispiyata, Smith jupax wali jak"atw ch"axwata ukatx niyaw uka ch"axwawimp jiwañapäna, ukampis machaq armadura corporal de vanguardia ukax ch"axwawiruw llamp"uchawayi. Dahl chachajj ajanupar pichthapïna, jichhajj fuerzas especiales ukan equipopan jakʼachasiñap amuyasïna.
  
  Kensix uñisiripampiw akham ch"axwäna, jach"a jaqix agilidad ukat chiqpach musculopamp chikachasiñatakiw ch"amachasïna. Dahl jupax mä juk"a jachaqt"asisaw qhipäxar kutt"awayxäna.
  
  Mä fuerzas especiales waynanakaw t"ijtäna. "¿Yanaptʼa munaspati?"
  
  "Janiwa, jupax mäkiw sallqjaski. Juparux jaytapxam".
  
  Kensi kullakax nayra k"uchupat uka intercambio katjatayna ukat nayratpach ch"amakt"at kisunakap uraqir ch"allxtayäna. Panpachanix mä kipkakïpxatapax qhanaw amuyasïna, ukampis sueco warmix yant"askäna, equipo ukar katuyasitapat ukhamarak jupa pachparus ch"amanchatapat uñakipt"asa. ¿Jupajj walikïpachänti?
  
  Pistola katthapïna ukat uñisiripax qhipäxar liwxataskäna ukhaxa, qunquripampiw costillanakapar ukat codompi nayrapar chʼallxtayasïna. Jutïr golpepajj muñecaparuw chʼoqtʼasïna, ukat llijullijunakjam jankʼak katjarakïna. Uka chachajj chʼamachaskäna ukat jachtʼaskäna ukhajja, muñecapajj wali chʼamampiw qhepäjjar qontʼasïna, mä clic istʼäna, ukat pistolajj pamparuw jaquqanïna. Jupax wali ch"am tukuskäna, cuchillo apsusinx pechoparuw ch"ankhampiw ch"ankhachasïna. Kensi kullakax taqpach ch"allt"asïna, ukat cuchillax costillanakapat patxan aychap ch"iyjatap amuyasïna, ukat muytasinx jupamp chikaw jaquntäna. Cuchillojj payïr kuti jawqʼjañatakejj qheparuw sarjjäna, ukampis jichha kutinjja wakichtʼatäjjänwa. Ukat apsut amparapat katthapisinxa, manqharuw muyuntäna ukat uka jaqin qhipäxaparuw tʼijtäna. Jan sinttʼasisaw jupajj pʼakjañkamajj chʼamañchtʼäna, ukat terroristarojj jan kuns lurasaw jaytäna. Ukat jankʼakiw cinturónpat pä granadanak chʼiyjäna ukat mä granadajj pantalonapan nayräjjaparuw uchasïna ukat boxeador shorts ukar ucharakïna.
  
  Dahl, uñch"ukiskäna ukhaxa, uka arnaqasiñax kunkapar ch"iyjatap jikxatäna. "¡Janiwa!"
  
  Kenzix amparanakapampix delantero ukarux antutxänwa.
  
  "Janiw ukham lurapkti, juma..."
  
  Kenzix wali jak"at jisk"at arsüna: "¿Jichhax kuns lurasma, amparanakas p"akjata ukat taqpachani?" Jichhax janiw khitirus usuchjkätati, ¿janich ukhamäki?"
  
  Dahl jupax janiw yatkänti, katxaruñas jan ukax esquivañas, t"ijt"añas jan ukax p"iqimp ch"allt"asiñas, Kenzi-r katjañas jan ukax imt"asiñatak saltañas yatkänti. Tukuyañatakix segundonakax juk"ampiw jilxattawayi ukatx janiw kunas phallawaykiti jan ukasti Smith-an juk"amp jisk"a fusible-pakiw phallawayi.
  
  -¿Nayat sawkasisktati? sasaw arnaqasïna. -Kunas infierno- -sasa.
  
  "Falso" sasaw Kenzix delantero ukar Dahl-an wila masipar jaquntäna. "Uka jan pantjasir águila nayranakapajj uka jan waltʼäw amuyapjjaspänwa sasaw amuyayäta".
  
  "Janiw nayax uk lurkti." Suecia markankir jaqix wali samarañwa arsüna. "Maldita, Kenz, jumax mä clase mundial fucking loca warmiwa."
  
  "Ukajj katanajj kuttʼayañakiw wakisi. Sapa kutiw samarañ churitu" sasa.
  
  -Ay jïsa -sasa. Nayax apuestastwa -sasa.
  
  "Ukat jumax akham sasma, Loco Sueco."
  
  Dahl chachajj pʼeqep altʼasïna. Tuki. Ukampis maldición, nayax amuyta, nayarux uñt"asiwaytwa.
  
  Uka pachakamax SWAT equipos ukat agentes asambleas ukanakax jupanak taypinkapxänwa, Times Square jak"ankir chiqanakaruw seguridad uñacht"ayapxäna. Uka equipojj wasitatwa tantachasipjjäna ukat mä qhawqha minutonakaw samsuñatak apstʼasipjjäna.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Pusi celulanakaw alayaru" sasa. "Mä sapakiw qhiparaski."
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Amuyapjjtwa. "Jan nayrar sartañax juk"amp askiwa. Ukat amtañani, aka qhipa cámarax Marsh-arux jan kuna jan walt"äwin uñji ukat inas controla..." Jupax janiw "bomba nuclear" uka aru jach"at arskänti. Janiw akankkiti. Ukaw Manhattan markan chuymapan utjäna. ¿Khitis yatïna kuna kasta micrófonos parabólicos ukanakas chʼeqtʼasispa?
  
  "Jachʼa irnaqäwi, waynanaka" sasaw sasaki säna. "Aka infierno urux niyaw tukusxi."
  
  Ukampis cheqansa, jichhakiw qalltawayjje.
  
  
  PÄ TUNKA PÄ PHISQA JALJA
  
  
  Julian Marsh chachajja, janiw pächasiñasäkiti, jupajj akapachankir jaqenakat sipansa jukʼamp kusisit jaqëkaspas ukhamwa amuyäna. Jupan nayraqatapanjja, mä arma nuclear cargado, watatänwa, llamktʼañjamaw jakʼachasiskäna, ukat mä caprichompiw anattʼasïna. Chʼiqa toqenjja, mä divina, suma uñnaqtʼan warmiw kʼuchirtʼatäskäna, jupampejj mä caprichompiw anattʼasirakispäna. Ukat jupax chiqpachansa jupampiw anatt"asirïna, mä chiqax taqi uñch"ukiñat mä juk"a usuchjañ qalltaskchïnsa. Inas mä juk"a uka crema batida...
  
  Ukampis nayrïr ukat wali wakiskir tren de pensamiento ukar sarantaskakiwa - mä célula terrorista pasiva ukaw ventana jak"an qunt"atäskäna, ukat wasitat jupax caprichoparjamaw ukampiw anataskäna. Ukat ukxarusti gobierno estadounidense ukax utjarakiwa, chuymanakap taqpach markan arknaqasa, axsarata ukat juykhükaspas ukhamaw t"ijtäna anatañataki-
  
  -¿Julianxa? Zoe kullakajj chʼeqa jinchupat mä ñikʼut anchorukiw samsuskäna. "¿Mayamp sur tuqir sarañ munasmati?"
  
  "Chiqpachansa, ukampis janiw qhipa kutinjam uka bastardo inhalañamäkiti. Mä jukʼa samartʼayañama, ¿janich ukhamäki?"
  
  "O, chiqpachansa".
  
  Marzojj kusistʼañapatakiw jaytäna, ukatsti kunas jutïrin pasani uk lupʼïna. Niya chika alwaw purinïna ukat tukuyañ horasajj jakʼachasiskänwa. Niya tiempow purinjjäna, kunapachatï yaqha celular desechable jistʼarañapäna ukat jankʼakiw markapar jawsañapäna. Chiqans jupax yatïnawa, janiw chiqpach "imantasiñax" utjkaniti, mä juk"a pachax janiw phisqa patak millones de intercambio ukampix utjkaniti, ukampis principio ukax pachpakïnwa ukatx ukhamarakiw phuqhasispa. Marzo phaxsinxa juchampi, jan wali lurañampi diosanakaruw yuspajaräna. Uka waynanakampixa, ¿kunas jan jikxataskaspäna?
  
  Kunjamatix taqi suma samkanakax ukhamarakiw akax qhipharux tukusiñapäna, ukampis Marsh jupax amtawayiw uka samkanakax utjkipanx kusist"añapataki.
  
  Zoey kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasaw saytʼasïna, ukat zapatopat maynïr cordonap jistʼarasajj ventanaruw jakʼachasïna. Pä amuyumpixa pä mayj mayj amuyunakaw utjäna, ukampis Marsh chachan panpachan sarnaqäwipax chiqpachapuniw uñacht"ayatäna. ¿Kunjamatsa jupanakat maynis aptʼasispa? Jupax Zoe kullakax mä condonap apsuwayxäna ukat jichhax amparaparuw liwxatañ yant"äna. Qhepatjja, jaytjjänwa ukat pä amparapampiw kusisïna. Infierno, ukax wali manqhankir quirkiness ukaruw satisface.
  
  Marsh chachajj kuns lurañapa uka cordón de repuesto ukamp jisktʼaskäna ukhajja, celda pʼeqtʼirejj saytʼasisaw jupar uñchʼukisïna, ukat mä chʼusa jachaqtʼasisaw uñchʼukïna. Mä Cocodrilo ukhamänwa, jan ukax kunjamtix Marsh jupax privado ukham sutinchawayki ukhamarjamaw - Cocodrilo - ukatx amukiw ukat qhanpachax llamp"u chuymanïkchïnsa, chiqpach jan walt"äwiw uka tuqitx utjäna. Marsh chachajja, chaleco uchasirinakat maynïrïpachänwa sasaw amuytʼayäna. Pawn ukax mä juk"a pachanakanwa. Uka pachpa manq"aña yänakaxa jaya pacha urinación ukhamawa. Marsh jilatajj wali jachʼat larusitayna, kuna horasas Cocodrilo sat animalampiw nayranakap tʼunjäna.
  
  Zoe kullakajj kayunakap arktäna, ventanatwa uñchʼukiskäna.
  
  Marsh jilatajj akham sänwa: "Janiw kunas uñjañjamäkiti. "Jaqinakan laq"unakapat yatxatañax jan gustañamataki."
  
  "Ay, awisax larusiñaw utjaspa."
  
  Marchax sombrerop thaqhañatakiw muyuntat uñch"ukiskäna, uka sombrerox ángulo ukan uchasiñax juparux gustänwa. Chiqansa, janiw utjxänti, inas Nueva York markar janïr purinkipansa. Pasïr semanax jupatakix mä ch"amakt"ataw pasawayxi. Uka cocodrilojj jakʼachasisinjja, kunas wakisispati sasaw suma chuymamp jisktʼäna.
  
  -Janiw jichha pachanxa -sasa. Ukampis jankʼakiw jupanakar jawstʼä, ukat qollqe mayjtʼayañatakejj detalles ukanakapwa churä" sasa.
  
  -¿Ukham lurasmati?
  
  "Jïsa. ¿Janit nayajj jaqenakar uka thak churksma?" Uka jisktʼajj retórica satänwa.
  
  "Ay, aka chimpuxa. Ukajj chʼuspanak chʼiyjañatakiw apnaqayäta" sasa.
  
  Marsh chachajj inas excéntrico, loco ukat wila masimp irpatarakchïna, ukampis jiskʼa partejj wali yatiñani, calculadora ukat taqe chuymaw chʼamachasirakïna. Ukatpï jupax túneles mexicanos ukanakan kunjamtï qhispiwayki ukhama. Mä jukʼa tiempotjja, Cocodrilo ukat kuna jan walinakatï utjkäna ukanak jan sum amuytʼatap amuyasïna. Jupax janiw akanx nayrïr jaqïkänti - jupanakax ukhamäpxänwa.
  
  Ukat mä ratukiw wali jayäjjäna.
  
  Marsh jupax Alligator ukarux atacataynawa, kawkhantix pistola, cuchillo ukat jan apnaqat pistola de aturdimiento ukanakax jaytawayki uk sum yatisa. Suma sarnaqañ suyt"asax musphataw jikxatasïna, kunapachatix Gator jupax ch"axwawinakar jark"aqatayna ukat jupan mä golpe kutt"ayatayna. Marzox samarañampiw katuqäna, llakinak jan yäqasa, ukat wasitat yant"äna. Jupax Zoey jupar uñch"ukiskatap yatïna, ukat kunats uka q"añu perrax jan jank"ak yanapt"añapatak jiskt"asïna.
  
  Uka cocodrilojj wasitatwa jan kuna llakimpi jawqʼjatap jarkʼaqäna. Ukat Marsh jupax qhipäxan mä ch"axwäw ist"äna - mä apartamento punku jist"arañ ist"asïna. Jupax qhipäxar jaltawayxäna, kunapachatix Cocodrilox jaytkän ukhax musphataw jikxatasïna, ukat kutt"awayxäna.
  
  Mä jachaqtʼasiwiw kunkapat mistunïna.
  
  Llatunk jaqinakaw uka utar mantapxäna, taqiniw ch"iyar isimp isthapt"ata, taqiniw bolsas apt"ata, ukat gallina utar zorronakjam colerat uñnaqt"anïpxäna. Marsh chachajj uñchʼukiskäna ukat Gator jilataruw uñtäna, nayranakapajj jichhajj janiw kuntï uñjapkäna uk sum creykänti.
  
  -¿Kunas pasaski?
  
  "Kuna? ¿Taqinix amukt"as qunt"asiñäni sasin amuyta, kunapachatix trajes sawutanakan qamir jaqinakax ch"axwawinakap qullqimp yanapt"asipki ukhaxa? Walikiwa, jumatakix mä yatiyäwiw utjitu, jach"a jaqi. Janiw juk'amp suyt'apksmati. Jiwasanak pachpaw qullqix utjistu" sasa.
  
  Marzo phaxsinx doble golpe ukanx ajanuparux liwxatasïna. Qhipäxar jaquntatäsax Zoe kullakaruw katjäna, jupar katxaruñap suytʼasa, ukat jan katxarusax panpachaniw pampar jaquntapxäna. Taqi ukanak ch"axwatapax cuerpoparuw overdrive ukar khitäna, glándulas sudoríparas ukat nervios tukuyañanakapax overdrive ukar sarapxäna, ukat mä chuym usuchjayir tic ukax mä nayra k"uchuruw qalltawayi. Nayra jan wali urunakaruw kutt"ayäna, kunapachatix yuqall wawakïn ukhax janiw khitis jupat llakiskänti.
  
  Uka cocodrilojj uka apartamenton muyuntäna, tunka payan jaqenakan mä celda wakichtʼasa. Zoey jupax jisk"akiwa, niyas mä mueble ukhamawa, kunawsatix pistolas ukat yaqha pallapallanakan armas ukanakax jikxataskän ukhaxa - granadas, mä RPG jila, sapa kuti atiniskañ Kalashnikov, gas lacrimógeno, flashbangs ukat kunayman cohetes amparamp apnaqat acero puntani . Ukajj mä jukʼa chuym ustʼayirïnwa.
  
  Marzo chachajj kunkap qʼomachasïna, wali jachʼañchatäñamp ukat jupatakik kuns munirïñamp qhep qhepa vestigionakaruw chʼalljjtayasïna, ukanakaw aka cuarton Supayan jachʼa wajjrani cabritopätap uñachtʼayäna.
  
  "Uñtapxam" sasaw säna. "Qʼañu amparanakam bomba nuclearat apsusipjjam. ¿Kunas akax uk yattati, wayna? Cocodrilo ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi. ¡Cocodrilo ukax wali jach"awa! Pä uru phoqañasawa" sasa.
  
  Phisqhïr celda p"iqinchirix qhipharux laptop ukx mä chiqar jaquntasaw Marsh ukar jak"achasïna. Jichhax jan yanapt"asisa ukat chiqpachans jan guantes ukani, Alligator jupax yaqha jaqinïnwa. "¿Jumajj kuns manüsmati ooo sasin amuyta?" Qhipa aruxa mä chhuxriñchjasiñawa. "¡Amparanakajajj qʼomäjjewa! ¡Botas ukanakax wali sumawa! Ukampis wilampi ukat laqʼampi chʼamaktʼayatäpjjaniwa, niyaw!"
  
  Marzo phaxsinx jank"akiw nayranakap ch"irmthapïna. "¿Kunatsa parlaskta?"
  
  "Janiw payllañax utjkaniti. ¡Janiw qullqix utjxänti! Nayax jach"a, respetat ukat sapa Ramses ukatakiw irnaqtxa, ukat jupanakax Bomba Luriri sasaw sapxitu. Ukampis jichhürunakanx nayaw qalltiriskä. ¡Nayaw jupar jakañ churä!"
  
  Marzo phaxsinx tukuyarux jan jark"at chhuxriñchjasiñaw suyt"äna, ukampis aka kutix janiw utjkänti. Alligator jupax qhanaw ch"amapan nuwasïwiparux p"iqipar jaytawayäna, ukat Marsh jupax waliw jan amuyaskänti kunats uka jaqinakax bombap apnaqapxi. "Chachanaka, akax nayan bomba nuclear ukawa. Nayajj aka alasisaw jumanakar apanipjjsma. Jiwasax mä suma payllaw suyt"asktanwa. Jichhasti, suma waynanakäpxam ukat bomba nuclear mesaru uchapxam" sasa.
  
  Alligator jupax wila apsuñatakix wali ch"amampiw ch"allt"äna, ukat Marsh jupax chiqpachapuniw amuyañ qalltäna, kunas akanx sinti jan walt"ayat uñjasi. Taqi nayra luratanakapaw jakäwipanx aka chiqar puriyatayna, taqi kunatix jan walïki, sapa aski jan wali arunaka ukat arsuwinakaw sasaw amuyt"äna. Taqi experiencianakapan sumapax aka pachanx chiqak aka cuartoruw puriyatayna.
  
  "¿Kunsa aka bombampi lurañama?" Ajjsarañaw arup jiskʼachäna ukat thithiyäna, queso ukham rallador taypin chʼalljjtayatäkaspas ukhama.
  
  "Jachʼa Ramses sat chachan arunakapat istʼasajj bomba nuclearam phallapjjañäni" sasa.
  
  Marzo phaxsinx jan samsusaw samañap chuym ch"allxtayäna. "Ukampis millón millón jaqenakaruw jiwayani."
  
  "Ukat ukhamarakiw nuwasiñasax qalltasini."
  
  Marsh jilatajj akham sänwa: "Ukajj qollqetwa parläna. "Payllaña. Mä juk"a kusist"aña. Asnos Unidos de América ukanakarux chuymap arknaqasaw uñjapxi. Ukajj qollqe toqetwa parläna, janiw walja jaqenakar jiwayañat parlkänti" sasa.
  
  "¡Juma... u... jiwayatätawa!" Alligator ukan fanatico tirade ukax mä muesca ukjaruw jilxattawayi.
  
  "Walikiwa, jïsa, ukampis janiw ukhamakiti."
  
  Uka cocodrilojj jan kuyntʼir pelotaruw liwjjatañkamaw kayump taktʼäna; costillanakaja, pulmonanakaja, columna vertebral ukat kayunakajax usuchjapxitu. "Ramses ukan yatiyäwinakap suyt"apxta. Jichhajja, mayniw teléfono pasayitu" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAÑATAKI JAQINA
  
  
  Grand Central Terminal manqhanxa, Marsh chachan rompecabezas ukan qhipa chiqanakapax filaruw uñstañ qalltäna. Drake jupax janiw nayrax amuyaskänti, ukampis taqi ukax maynin plan master ukan chikanchasïna, khitirus jupanakax nayratpach neutralizapxi sasaw amuyapxäna. Jan jaktʼapkäna uka uñisirijj tiempopunïnwa, ukat kunjamsa jankʼak pasäna ukajj amuyunakaparuw jan waltʼayäna.
  
  Uka precintox seguro ukham uñt"ayatawa ukatx jilpachax policía ukanakaw ukan jakasipxi, Drake ukat jupan equipo ukapampiw pusir reclamación ukar sum uñakipañatakix aski pacha churapxäna, ukax qhipharux mä café ukan mesa manqhaparuw cinta ukamp chint"at jikxatapxatayna. Mä qawqha jakhüwinakaw jach"a letrampi qillqt"ata, janiw kunas ukax utjaspa ukx amuyt"añjamäkänti, jan ukax p"iqinchaw uñch"ukiñ atipkayäta, ukax jilpachax jisk"a letrampiw qillqt"ata.
  
  Códigos de activación nuclear ukanaka.
  
  Drakex jan iyawsasaw nayranakap jisk"aptäna, wasitat equilibrio chhaqhayasïna, ukat Aliciaruw nayranakap ch"irmthapïna. "Chiqpachansa? ¿Kunatsa ukham apayanipxitaspa?"
  
  "Nayax amuyta, ukax anatt"añ yatiñawa. Jupax wali kusisitaw jikxatasi, Drake. Maysa toqetjja, inas kʼarinakäpjjchispa" sasa.
  
  May jilatajj akham sarakïnwa: "Jan ukajj códigos de aceleración ukanaka.
  
  Beau chachajj uka toqet jukʼamp chʼamaktʼayarakïnwa: "Jan ukajj yaqha kasta imantat armanak uñstayañatakejj códigonakaw utji" sasa.
  
  Drakex mä juk"a pachaw francés jaqir uñkatasïna, kawkhans ukham mayjt"at amuyunakax utji sasaw jiskt"asïna, janïr Moore-r jawskasa. "Machaq mayiwiw utjistu", sasaw arsuwiyi. "Jan ukax mä conjunto de códigos de desactivación ukhamaw uñstaski armas nucleares ukanakatakix uka lantix".
  
  "Kunata?" Moore jilatajj wal muspharäna. "Kuna? Ukajj janiw kuna amuyunikisa. ¿Ukhamäpachati jupajj sistam?"
  
  Drake chachajj kunjamsa taqe ukanakajj larusiñatakjam istʼasïna uk amuyasïna. "Jichhax khithatäxiwa." Uka trajes espaciales ukanakax taqpach uñakipt"apxañapawa.
  
  "Waliki. Jupanakar sum chʼamachasipjjañäni" sasa.
  
  Drakex teléfono bolsillupar uchañ tukuyatatxa, Aliciax cepillt"asisaw jaya pachaw uñch"ukisïna. Ukat akham sarakïnwa: "Akan suertenipxtwa" sasa. "Janiw kuna jan walt"äwinakas utjkiti. Ukat marzo phaxsitx janiw kuna yatiyäwis utjkaniti, qhiphart"apkchiyätsa. Ukhamajj ¿ukajj qhep qhepa mayitäkaspas ukhamti amuyta?"
  
  May kullakajj akham sänwa: "Kunjamsa ukajj pasaspa uk janiw yatkti. "Qullqi munta sasaw sapxitu, ukampis janiw kunapachas kawkhans uk yatiyapkituti".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Ukhamajj mä jukʼampi" sasa. "Inas pä. Uka arma uñakipañasawa ukat wasitat cargañasawa. Ukhamäpans, taqi uka mini-bombanakax markapachan phallatapatxa, nayax amuyta, akampix wali jayaruw puripxta".
  
  Jiskʼa bombanakajj kuna amtampis lurasi uk jisktʼasïna. Janiw jiwayañamäkiti ni mutilañapas. Jïsa, jupanakax sociedad ukan almaparuw axsarañamp ch"allt"apxatayna, ukampis bomba nuclear, Julian Marsh ukat cámaras ukanakar t"unjapkän ukanak uñjasax janiw kuns lurañjamäkänti, inas yaqha agendax utjchispa. Secundaria bombanakajj mayjtʼayirïnwa ukat chuym ustʼayirïnwa. Jach"a jan walt"awix mä qawqha jaqinakaw motocicletas ukan utat lurat bombas fuegos artificiales ukanakamp Wall Street uksar jaquntapxäna.
  
  Alicia kullakajj jaya esquinapan imantat mä kiosco uñjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Azúcar mistura" sasa. "¿Khitis mä misk"i manq"añ munaspa?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Pä Snickers apsupjjeta" sasa. "Kunalaykutix suxta tunk phisqhan gramos ukax llätunk tunk maranakatakikïnwa."
  
  Alicia kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jumampi ukat maldito dulce barras ukanakampi."
  
  -¿Kunas jutïrin utjani? Beau chachajj jakʼachasïna, ukat francés jaqejj mä qhawqha chʼukuñampiw cuerpop usuchjasïna.
  
  Drake jupax akham sänwa: "Moore jupax anatäwip juk"amp ch"amanchañapawa. "Proactivo ukhamäñamawa. Nayax, mä tuqitxa, janiw Marsh-an jaylliwiparjam urux thuqt"añ munkti."
  
  "Ukax ch"amakt"atawa" sasaw Mai kullakax amtayäna. "Jilïr agentenakapasa policianakapas callenakan policianakan irnaqtʼapjje".
  
  Drake jilatajj akham sasaw samsutayna: "Nayajj yattwa" sasa. "Nayax maldito sum yatta."
  
  Jupax yatirakïnwa janiw kuna askis Moore-rux Hayden ukat Kinimaka-t sipan juk"amp yanapt"añax utjkaspati, panpachaniw Jilïr Irpirir arst"apxi, panpachaniw jilpachax kuntix uraqpachax jupanakar jaquntañjamäki ukanak uñjapxatayna. Aka mä juk"a samarañ pachanxa, jupax mä juk"a amuyt"äna, jupanakan jan walt"äwipat lup"ïna, ukatx mayni equipot llakitaw jikxatasïna, mä arunx Dahl jupan equipopawa.
  
  Aka loco sueco bastardo ukax mä bar Marabou ukamp ch"axwaskchïnxa, Alexander Skarsga ukan juk"amp q"ala jan isin pachanakap uñch"ukiskäna.
  
  Drake jupax Alicia kullakaruw yuspajarañapatak p"iqip ch"allxtayäna, kutt"anxäna ukat pä chocolate ukx churäna. Mä juk"a pachax uka equipox ukhamakiw sayt"asipxäna, amuyt"asa, jan ch"amanïsa. Kunas uka qhepat pasaspa uk jan lupʼiñatakiw chʼamachasta. Jupanakan qhipäxapanx mä café &# 233; mä jaytat nayra negocio ukham saytʼatäna, ventananakapajj pʼakjata, mesanakas tʼijtʼata, punkunakas chʼiyjata ukat bisagranakapat warktʼata. Jichhasa, equiponakajj wali amuyumpiw uka cheqan machaq aparatonak thaqhapjjäna.
  
  Drake jilatajj Bo sat chacharuw uñtäna. "Marsh jilatampiw uñtʼasiwayta, ¿janich ukhamäki? ¿Ukjja tukuykam uñjani sasin creystati?"
  
  Francés chachajj mä chʼamäki uka gesto luräna. "Hmm, ¿khitis yatpacha? Uka marchax muspharkañawa, mä ratux estable ukhamarak mä ratux loco ukhamaw uñjasi. Inas taqe ukanakajj kʼarinakächïna. Webb chachajj janiw jupar confiykänti, ukampis ukajj janiw muspharkañäkiti. Webb jupax Pythia tuqit wali munasispa ukhax Marsh jupax janiw uka juchanchawimp chikañchaskaspas ukham uñacht"ayañas jaysatäkaspati sasaw amuyta".
  
  "Janiw Marsha kullakat llakisiñax wakiskiti" sasaw Mai kullakax kusisitaw chika taypin säna. "Aka..."
  
  Ukat mä akatjamatwa taqe kunas amuytʼasjjäna.
  
  Drake kullakajj uka pachparakiw uk amuyasïna, khitirutï jawsañampïkäna uka jaqen sutip amuyasa. Nayranakapajj juntʼu thaqir misilanakjamaw jupan nayranakapamp jikisïna, ukampis mä jukʼa tiempojj janiw kuns sañjamäkänti.
  
  Nayajj uka toqet lupʼiskta. Uñakipt"iri. Mä axsarkañ tukuyañataki.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Maldita" sasa. "Qalltatpachaw anatapxirïta".
  
  Alicia kullakajj jupanakar uñjäna. "Normalmente nayax "mä cuarto apsuñamawa" sasaw siristxa, ukampis..."
  
  Mai kullakajj akham sasaw jachäna: "Janipuniw aka markar mantañjamäkänti. "Janiw jan jiwasampi" sasa.
  
  "Jichhax" sasaw Drakex säna. "Jupax kawkhantï jikxatasiñ munki uka chiqankiwa."
  
  Ukat ukat teléfonox ist"asïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex niyaw chocolate barrap jaquntäna, jupax wali mulljataw tren alternativo de pensamiento ukarux ch"amanchasïna. Kunawsatix pantalla uñch"ukiskäna ukat mä jan uñt"at jakhüw uñjäna, ukat mä pirotécnico phallawiw ch"axwañ amuyunakax p"iqip muyuntat ricochetäna.
  
  ¿Kunsa sañasa?
  
  Marsh sat chachajj machaq celularapat jawsaskpachänwa. ¿Jupar anattʼasipkäna, mä jachʼa amtampi sallqjatäkaspas ukham qhanañchañ munañar saykatañapati? Jupanakajj celulanaka ukat armas nucleares ukanakajj jukʼamp tiempo jan mitisiñapwa munapjjäna. Taqiniruw yaqha horanak churañama, taqi ukanak thaqhañataki. Jichhax ukhamakipans...jichhax anatañax mayjt"awayiwa.
  
  ¿Kunsa lurañasa?
  
  "Achuqa?" sasaw pusi anillu tukuyatat jaysäna.
  
  Mä jan uñtʼat aruw jupar arsüna. "Janiwa, ¡Janiwa! ¡Ukajj Gatorrrr satawa!"
  
  Drakex teléfono jinchupat apsuwayxäna, sapa aru tukuyanx q"ixu q"ixu, jach"a jach"a tukusaw jinchup jisk"achasïna.
  
  "Khitisa? ¿Kawkhans Marsh sat jaqix jikxatasi?
  
  "Nayax sista - ¡Gatorrrr! Uka bullshit ukax niyaw jilxattaski. Kawkhantï jupax utjañapa. Ukampis nayax mä demanda juk"amp jumatakix utjitu, uhhh. Mä juk"ampi, ukat uka bombax phallani jan ukax jan phallani. ¡Jumatwa juti!
  
  "Fuck me" sasa. Drake jupax ch"amaw arunakar chuym churañaxa, kunatix aleatoriamente arnaqasiñaw utjäna. "Mä jukʼa samarañaw wakisi, amigo."
  
  "T"ijtxa, conejo, t"ijtxa, t"ijtxa, t"ijtxa. 3 ukat 51 esquinanakan comisaría ukar thaqhir sarañamawa ukat uñjañamawa kuna aycha t"aqanakas jumatakix jaytawayapxta ooooo. Ukar purisax qhip qhipa mayiwix amuyasxätawa" sasa.
  
  Drakex ñik"utap ch"uqt"asïna, amuyupar thaqhasa. Aka dirección ukanx kunas wali uñt"atawa...
  
  Ukampis uka aruxa wasitatwa tren de pensamientonakap jarkʼäna. "Jichhax t"ijt"am! Jalaña! ¡Conejo, t"ijtxam ukat jan qhipäx uñtamti! Mä minuto jan ukax mä horat phallani, rrr! ¡Ukatpachaw nuwasiñasax qalltasini!"
  
  "Marsh chachajj mä rescate ukak munäna. Bomba lurañataki qullqix jumanakankiwa" sasa.
  
  "Janiw qullqim munapkti, yyyy! Jumax amuyta janiw kuna organizacionanakas utjkiti -juman pachpa organizacionanakamas- yanapt"apxistu? ¿Janiw qamir jaqinakax yanaptʼapkistuti sasin amuyta? Jumax amuyta janiw kuna conspiradores ukanakas utjkiti jamasat jiwasan amtasatak qullqi churañataki? ¡Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drakex amparap luqtañ munäna ukat loco jaqin kunkapar ch"allt"añ munäna, ukampis niyakixay jan ukham lurañjamäkänti -jichhakama- jutïr suma luräwi luräna.
  
  Uka jawsañajj jarkʼatäjjänwa.
  
  Ukat tukuyarojja, pʼeqepajj sapa mayni yatiyäwinakwa luräna. Mayninakax niyaw yatipxäna. Ajanunakapax axsarañat janq"u, janchinakapas jan walt"ayataw ch"amakt"ata.
  
  "Akax jiwasan sitiosankiwa, ¿janich ukhamäki?" sasaw Drake chachajj säna. "Kawkhantix Hayden, Kinimaka ukat Moore jupanakax jichhax jikxatasipxi."
  
  Mai jilatajj akham sänwa: "Ukat Ramses chachas ukhamaraki.
  
  Uka bombatï uka pachpa horasan phallaspäna ukhajja, janiw uka equipojj jukʼamp jankʼak tʼijtjjaspänti.
  
  
  PÄ TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Hayden jupax monitores ukanakat yatxatäna. Uka estación ukan jila partejj chʼusakïjjänwa, ukat Moore chachar khitatäpkäna uka agentenakas yanaptʼañatakejj callenakaruw khitatäpjjäna, ukatwa uka markankir Centro de Seguridad Nacional ukankirinakajj tʼunjatäjjäna. Marka markpachan kunatix luraskäna ukax Ramses ukat Price jupanakan wasitat jikisiñapat sipanx nayranïnwa, ukampis Hayden jupax jupanakan jan uñt"asiwip uñjäna, ukat chiqpachans panpachaniw jan kuns arsupki sasaw jiskt"asïna. Ramses chachajj wali yatiñan jaqënwa, jupajj taqe kunsa qhanañchäna. Preciox yaqha estafador ukhamakiw dólares arknaqäna.
  
  Kinimakax monitores ukanakar apnaqañ yanapt"awayi. Hayden jupax kuntix nayrax jupanak taypin paskatayna ukxatw yatxatäna, kunawsatix hawaiano ukax panpachan chachanakat yatiyawinak jan apsuñ iwxt"katayna, jichhax kunjams kunjams jikxatasi ukxat jiskt"asiwayi.
  
  ¿Uka kullakajj cheqäpachänti? ¿Jupajj sinti khuyaptʼayasirïpachänti?
  
  Kunas qhepat amuytʼasiñasa.
  
  Jupan nayraqatapanx uñacht"äwinakaw qhant"äna, taqpachaw tunka tunka cuadrado pantallanakan jach"aptayasïna, ch"iyar janq"u ukat coloranakani, guardabarros dobladores ukat nina naktäwinak uñacht"ayaña, ambulancias k"ajkir ukat axsarat jaqinakan uñacht"ayata. Nueva York markankirinakan sustjasiwipax mä jisk"akiwa; 9-11 ukan luratanakapax amuyunakapanx wali machaq axsarañjamakchïnsa ukat sapa amtäwinakarux ch"amancharakïnwa. Walja jaqinakatakix khitinakatix 9-11 marat qhispiñ sarnaqäwinïpki ukanakataki, khitinakatix uka urux irnaqäwir jan sarapkän ukanakat qalltasa, khitinakatix qhipt"apkäna jan ukax t"ijt"apkän ukanakat qalltasa, axsarañax janipuniw amuyunakapat mistkiti. Turistanakajj wali mulljataw tʼijtjjapjjäna, walja kutiw jutïr jan suytʼat jan waltʼäwir saykatañataki. Policianakajj taqe chuymaw callenak qʼomachañ qalltäna, ukat uka markankirinakajj sapa kutiw colerasipjjäna.
  
  Hayden jupax pacha uñakipäna...janiw 11 jayp"u pachax utjkänti. Ukajj qhepatwa amuyasïna. Mayni equiponkirinakax amuyupankapxataynawa, jichhürunakan jakawip apt"asipxaspa sasin axsarañat purakapax ch"allxtayasïna. ¿Kunatsa ukham luraskaktanxa? ¿Urut urutjama, semanat semanaru? Sapa kuti nuwasktan ukhajja, jan walinakajj janiw sumäjjeti.
  
  Ukat Dahl jupax juk"ampirus; ¿Kunjamatsa aka jaqix ukham qhiparpachäna? Warmimpi pä wawampixa, mä chachax Everest qullut sipan jach"a irnaqäwinïñapawa. Uka soldador respetopajj janipuniw jukʼamp jachʼäkänti.
  
  Kinimakax mä monitor ukarux llamkt"äna. "Jan walipunïspawa" sasa.
  
  Hayden jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Kunas akaxa... ay mierda."
  
  Musphart"ataw Ramses jupax kuns luraskäna uk uñjäna, Price ukar t"ijtäna ukat p"iqip uraqiruw ch"allt"äna. Ukat terrorista príncipex ch"axwir janchi patxaruw sayt"asïna ukat jan khuyapt"ayasisaw kayump takt"añ qalltäna, sapa jawq"jatax t"aqhisiñ jach"a jach"a tukuñaw utjäna. Hayden chachajj mayampiw pächasïna, ukat mä wila estanquew pampar chʼalljjtañ qalltatap uñjäna.
  
  "Nayajj saraskäjja" sasa.
  
  "Nayax ukhamarakiw saraskä". Kinimakax sartañ qalltäna, ukampis Hayden jupax mä amparapampiw jark"äna.
  
  "Janiwa. Jumanakajj akan munasipjjtawa" sasa.
  
  Uñchʼukiñanak jan istʼasajja, jankʼakiw sotano ukar kuttʼjjäna, ukat pasillot saytʼatäsipkäna uka pä guardianakaruw señas uñachtʼayäna, ukat Ramses chachan celdan anqankir punkup jistʼararakïna. Jupanakax mäkiw jank"ak mantapxi, pistolanak apsuta.
  
  Ramses chachan ch"iqa kayupax Price-n ajanuparuw ch"allt"asïna, ch"akhapax p"akjataw uñjasïna.
  
  "Suyt'ayaña!" Hayden jilatajj coleratatwa arnaqasïna. "Jumaw jupar jiwayaskta" sasa.
  
  "Janiw jumax kuns lurktati" Ramses jupax wasitat armap apnaqatayna, Price-n jawq"jap t"unjasa. -¿Kunatsa nayaxa? Jumax aka q"añumpiw mä celulamp chikancht"asiñatak wayt"apxista. ¿Arstʼasiñ munasmati? Ukhama, akax kunjams hierrot lurat munañajax phuqhasi. Inas jichhajj uk yatjjchisma" sasa.
  
  Hayden jilatajj barranakaruw tʼijtäna, llavejj cerraduraruw uchasïna. Ramses jupax ch"amanchasïna, ukatx Price-n p"iqi ch"akhapar ukat amparanakaparuw takt"añ qalltäna, jan ch"aman chiqanakar thaqhañjamäkaspas ukhama ukat uka lurawimp kusisita. Price chachajj janiw arnaqasjjänti ukat jiskʼa jachʼatwa arnaqasïna.
  
  Hayden chachajj punku jachʼa jistʼaräna, pä guardianakaw yanaptʼapjjäna. Jupax jan ceremoniampiw atacatayna, Ramses juparux pistolampiw jinchup qhipäxan jawq"jatayna ukat Robert Price jupat jayarst"ayatayna. Ukat uka llaktʼasir jaqen jakʼaparuw qonqortʼasïna.
  
  -¿Jumajj jakasktati? Chiqansa, janiw sinti llakit uñstañ munkänti. Jupjam jaqenakajja, llakisiñajj mä jan chʼamanïkaspas ukhamwa uñjapjjäna, ukatwa askinak apsusipjjaspäna.
  
  -¿Ukham usuyasmati? Jupax Price sat chachan costillanakaparuw chʼallxtasïna.
  
  Uka chhuxriñchjasiñax "jïsa, ukhamaw pasäna" sasaw juparux säna.
  
  "Walikiwa, walikiwa, jan chhuxriñchjasiñam. Kuttʼasim, ukat nayar uñjapjjäma" sasa.
  
  Price jilatajj liwjjatañatakejj wal chʼamachasïna, ukampis ukham luräna ukhajja, Hayden jilatajj wila mascara, kisunakap pʼakjata ukat laka chʼiyjata uñjasajj chuym chʼalljjtayasïna. Jinchupax wila ukhamarak nayrapas wali punkitänwa, inas jan mayamp irnaqxchispa. Wali sumsa munkchïnjja, chuym chʼalljjtayasïna.
  
  "Jan askinaka".
  
  Jupax Ramses sat chiqaruw saräna. "Dude, janiw loqtätati sasin jisktʼañas wakiskiti, ¿janich ukhamäki? Mä loco jaqikiw kuntï jumax lurkta uk luraspa. Ukxata? ¿Kuna amtampis lurasi? Amta? Amuyunakamar chʼalljjtayatsa pächastwa" sasa.
  
  Jupax Glock ukarux jiltayäna, janiw chiqpachans nina naktayañatakix taqpach wakicht"atäkänti. Jupan jakʼankir guardianakajj Ramses jilatarojj jan waltʼayaspa ukhajj imtʼapjjänwa.
  
  Ramses jilatajj akham sänwa: "Disurapjjam" sasa. "Tʼaqhisiñamp phuqantat akapachat qhispiyasim."
  
  "Akax markamäspa, utamäspa ukhaxa, jichhakiw jiwayapxirista, ¿janich ukhamäki? Taqe ukanak tukjasma" sasa.
  
  "Janiwa. ¿Kuna kusiskañas ukhama jank"ak jiwayañaxa? Nayraqatax jach"añchäwim t"unjañ munta, jumar q"añuchasa ukat ch"akhanakam chint"asa. Ukat mä aleatorio método apnaqasaw munañam pʼakintasirïta, kunatï uka horasan cheqäkaspas ukhamäkchïnsa. Ukatxa, jiwayañatakisa ukat kuttʼayañatakisa mä thak amuytʼasirïta, walja kuti, qhiparuxa patak kuti jakäwim tukuyañajataki achiktʼasirïta ukhaxa, janiw kuns lurkti" sasa.
  
  Hayden chachajj uñchʼukiskäna, Ramses chachan nayranakapan cheqa yatichäwinak uñjasa ukat janiw khathattʼasiñat jarkʼaqasiñ puedkänti. Akax mä jaqiw utjäna, jupax jan payïr amuyt"asisaw Nueva York markan mä bomba nuclear ukamp phallawayi. Ramses chachan chuymapsa, ukhamarak guardianakapas walpun chuym chʼalljjtayasïna, ukatwa qhepäjjat mistur kayunak mayjtʼayasa ukat qʼañut samsuñanak uñjasajj janiw kuns lurapkänti.
  
  Ramses chachan nayranakapajj lliphipiyänwa. Hayden chachajj sallqjatäpjjatap yatïna. Jupajj kuttʼanjjänwa, ukampis janiw jankʼak kuttʼkänti. Price jilatajj inas Secretario de Defensa ukhamächïna, ukampis pallapallanakan wali suma irnaqtʼarakïnwa, jichhajj kuntï amtkäna ukarjamaw sarnaqäna. Pä amparapampiw guardian amparapamp luqxatäna, ukat pistolapax pamparuw chʼallxtäna, ukat uka jaqin purakaparux amparapampiw chʼalltʼasïna, ukat chikataruw quntʼasïna. Ukham lurasajj jaqontasïna, Haydenampi mayni guardiampejj janiw balamp jiwayapkaniti sasaw apuestas luräna, walja toqetwa cargop apuestasapjjäna, ukat pistolaruw jaqontäna.
  
  Ukat axilas manqhanwa pallapallanak luqtäna, balajj muspharata guardian nayraparuw chʼalljjtäna. Hayden jupax chuymapan jikxatasitap maysar apanukusaw Glock-ap Price-r uñacht"ayäna, ukampis Ramses-ax tractor-an mä toro-r uñtataw juparux ch"axwayäna, cuerpopan taqpach ch"amapampiw paralizatäna, ukat kayunakapat jaquqanïna. Ramses ukat Hayden jupanakax celda taypinx liwxatapxäna, Price juparux mä q"uma golpe payïr guardia ukar uraqir puriñapatakiw ch"amanchapxäna.
  
  Uka tuqit askinak apsusaw uka jan waltʼäwinak askipatak apnaqäna. Payïr guardiajj janïr jiwayir balajj eco istʼkasaw jiwjjäna. Cuerpopajj Price chachan kayunakaparuw oraqer chʼalljjtäna, secretarion sapa funcionamiento nayrapampiw uñjäna. Hayden kullakajj Ramses chachan jachʼa cuerpop manqhat mistunïna, Glock sat waynap wali katjjarusa, sallqa nayranakapampi ukat Price sat chacharuw pistola puntampi katthapïna.
  
  "Kunata?"
  
  Price jilatajj wali llakitaw akham säna: "Jiwatajat wal kusista" sasa. "Nayax jiwañ munta".
  
  "¿Aka q"añut qhispiyañ yanapt"añataki?" Jupajj wali chʼam tukusaw pampar tinkutäna.
  
  Ramses chachajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Mä anattʼañaw utjaskitu" sasa.
  
  Hayden chachajj manqhanjja oraqejj khathatitap amuyasïna, sotano pirqanakajj khathattʼaskäna ukat mortero qinayanak jaqontäna. Uka jaulankir barranakapajj khathatiñ qalltäna. Amparanakapasa, qunqurinakapasa mayampi wakichtʼasaw samarasïna ukat alaxpach aynacharu, chʼiqa ukat kupi uñtäna. Hayden jilatajj qhananak uñchʼukiskäna, kunattejj walja kutiw qhantʼäna.
  
  Jichhax ¿kunas? Kunas akaxa...
  
  Ukampis jupax yatxänwa.
  
  Uka chiqax uraqit ataque ukanïnwa.
  
  
  PÄ TUNKA Llatun JANK"A
  
  
  Hayden jilatajj pirqanakajj khathattʼaskakïnwa, ukatwa jachaqtʼasïna. Ramses chachajj sartañ yantʼäna, ukampis cuartojj jupar muyuntat khathattʼasïnwa. Uka terroristax qunqurt"asisaw jaquntatäna. Price jilatajj wali muspharat uñjäna, kunjamsa cuartojj mayjtʼaskäna, juntʼunakajj kuyntʼaskäna ukat mayamp wakichtʼatäjjäna, sapa segundotjja, laderanakajj mayjtʼasjjänwa. Hayden chachajj techon mä partejj tʼunjatäjjäna ukhajja, mä morterojj janiw jaqoqtkänti. Alambrenaka ukat conductos de aire ukanakax uta patat warktʼatäpxänwa, walja color péndulonakjamaw liwxatasïna.
  
  Hayden jilatajj celda punkuruw saräna, ukampis Ramses chachajj wali yatiñanïnwa, ukhamatwa thakip jarkʼaqäna. Mä juk"a pachaw Glock ukax wali katxarutap amuyasïna, ukat uka pachatakix jilpach techox t"unjatäxänwa ukat barras ukanakax manqhar qunqurt"asipxäna, niyaw t"unjatäxäna.
  
  "Nayax amuyta... jumax sintipuniw lurawaytaxa" sasaw Pricex samañampi säna.
  
  "Aka taqpach maldito chiqax t"unjatawa" sasaw Haydenax Ramses-an ajanupanx arnaqasïna.
  
  "Janirakiwa".
  
  Terroristax sayt"asisaw jaya pirqa tuqir t"ijtäna, mortero qinayanaka ukat hormigón ukat yeso chimpunakax t"ijtäna ukat taqpach muyuntat jaquqanïna. Anqa punkux liwxatasïna ukat ukat jistʼarasïna. Haydenax barra katthapisinx jupapachpaw sayt"asïna, loco jaqiruw katjäna, Pricex qhipäxan liwxataskäna. Jupanakajj patat jaqenakaw utjäna. Ramses chachajj ukhamakiw saraspäna.
  
  Ukham amuytʼasajja, Hayden jilatajj teléfonop thaqäna, ukampis Ramses jilatarojj jukʼakiw sarnaqäna. Aka jaqix jank"aki, qhuru ukat jan sintt"asirïnwa. Jupajj escalerat taktʼasisaw mä polician jan waltʼäwip maysar apanukusajj nayraqat Haydenar pʼeqep jaqontäna. Jupax uka waynarux katjatayna, katjatayna, ukat uka pachakamax Ramses jupax niyaw pata punkut chhuxriñchjasxäna.
  
  Hayden jilatajj wali chʼamampiw arknaqäna. Pata punkujj wali jistʼarataw saytʼatäskäna, vidriopas chʼiyjatäjjänwa, marconakapas chʼiyjatäjjänwa. Qalltanjja, monitor ukan cuartopatjja, Moore sat chacharuw uñjäna, jupajj pampat sartaskäna ukat walja pantallanak chiqañchañatakiw amparap luqtäna. Yaqhipanakax amarraduranakapat ch"iyjataw uñjasipxäna, pirqat jithiqtapxäna ukat uraqir purisax t"unjapxäna. Jichhax Kinimakax pantallax amparanakapat jaquqanisaw sayt"asïna, vidrio ukat plástico ukax ñik"utaparuw katjatäna. Uka cuartonkir mayni pä agentenakajj jupanakpachaw jaljtañatak chʼamachasipjjäna.
  
  "¿Kunas jiwasanakar chʼalltʼistu?" Moore chachajj Haydenar uñjasajj tʼijtjjänwa.
  
  "¿Kawkharak infiernojj Ramses chachajja?" -sasawa arnaqasïna. "¿Janit jupar uñjkta?"
  
  Moore chachan lakapax jist"arasïna. "Jupax celda bloque ukankañapawa."
  
  Kinimakax vidrio ukat yaqha q"añunak amparanakapat cepillt"äna. "Uñt"ayätwa... Ukatxa taqi infiernonakaw chhaqtawayxäna."
  
  Hayden kullakajj chʼeqa toqenkir escaleranak uñjasajj jachʼat maldecïna, ukat nayraqatapan utjkäna uka balcón uñjasajj uka precintonkir jachʼa oficinaruw maldecïna. Uka utat mistuñatakix janiw yaqha thakix utjkänti, jan ukasti chiqanchtʼasiñakiw utjäna. Ukat barandillaruw tʼijtäna, ukat katjasaw alaya cuarto uñakipäna. Irnaqirinakax juk"aptayatänwa, kunjamtï terroristanakax amtapkän ukhama, ukampis pampan yaqhip irnaqäwinakax jaqinakamp phuqhantatänwa. Chacha warminakas yänakap apthapisipkäna, ukampis jila partejj armanakap apsusaw jachʼa mantañawjaru sarapjjäna, mä ataque suyapkaspa ukhama. Ramses chachajj janiw jupanak taypinkaspänti.
  
  Ukhamajj ¿kawkhansa?
  
  Suyt"aña. Nayax uñch'ukiskta. Ukajj janiw...
  
  -¡Akaxa janiwa tukuyañakiti! - sasaw jach"at arsüna. "¡Ventananakat jithiqtapxam!"
  
  Sinti qhipäxiwa. Blitzkrieg ukax mä jach"a phallawimpiw qalltawayi; nayrïr ventananakapax phallawayxänwa ukat pirqax mä chiqaw t"unjatäna. Haydenan taqpach amuyunakapax mayjt"awayxänwa, teja ukan lineapax jaquqanïxänwa. Policía ukankirinakax jaquqanipkän ukhax taqpach estación ukanx q"añunakaw phallawayi. Yaqhepajj qonqortʼasisaw sartasipjjäna jan ukajj jalnaqtʼasaw sarjjapjjäna. Yaqhipanakax usuchjasipxäna jan ukax katuntataw jikxatasipxäna. RPG ukax p"akjat fachada ukanx sist"asïna ukatx asistente ukan consolaparuw ch"allt"asïna, ukat uka jak"ankir chiqarux nina, chhullunkha ukat q"añunakaw apayanitayna. Ukat Hayden chachajj tʼijtʼir kayunak uñjäna, kunattejj walja mascarat chachanakaw uñstapjjäna, taqeniw amparanakapar pistolanak chintʼatäpjjäna. Sapa ladoruw jaljtapjjäna, kunatï sarnaqkäna ukanakwa uñchʼukipjjerïna, ukat wali sum amuytʼasajja, pallapallanak jiwayapjjerïna. Hayden, Kinimaka ukat Moore jupanakax jank"akiw ninar kutt"ayapxäna.
  
  Balas ukanakax t"unjatäki uka estación ukarux ch"allt"awayi. Hayden kullakax tunka mayan jaqiruw alayax jakthapïna, janïr jark"aqir madera balconax t"unjañ qalltäna. Uka conchas ukanakax chiqapuniw sarawayxäna. Uka jiskʼa tʼaqanakajj pʼakjasïna, ukat jan wali chʼakhanakaruw tukuwayjjäna. Hayden jupax qhipäxat qhipäxat jupar jaquntatäna ukat liwxatasïna. Chalecopajj pä jiskʼa chʼakhanakaw chʼalltʼasïna, janiw balanakatsa chʼalltʼaskänti, ukat alaya vacapan wali llaktʼatapajja, mä lawat lurat chʼaphiw qhantʼat aycharuw chʼalltʼasïna sasaw yatiyäna. Kinimakax jachaqt"asirakïnwa, ukat Moore chachax chaleco apsuñapataki ukat amparapat virutanak q"umachañatakiw sayt"asïna.
  
  Hayden jilatajj balconar kuttʼasaw jalnaqäna. Uka ch"usawja taypinxa, asalto grupon nayrar sartawip uñjäna ukat gutural gruñón ist"äna, kunawsatix p"iqinchiripar jawsapkäna ukhaxa. Ramses chachajj mä león chachar uñtataw tʼijtäna, mä segundot jukʼampiw Hayden chachan uñjatapat mistüna. Jupax ch"axwañ ch"amap ch"allxtayäna, ukampis balax janiw jak"ar t"ijtkaniti, ukx nayratpach yatïna.
  
  "Jan askinaka!"
  
  Hayden jupax sayt"asiwayiwa, Kinimakaruw uñch"ukisïna ukat escalerar t"ijtäna. Jupanakax janiw terrorista príncipe ukar jaltxañapatak jaysapkänti. Jupan arunakaparjamajj uka bombajj phallaspänwa. Hayden chachajj janiw jaya tiempo suykaniti sasaw amuyasïna.
  
  "¡Sarxam, sarxam!" - sasaw Mano-rux jachäna. "¡Ramses jilatarojj jankʼakiw kuttʼayañasa!"
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Uka chiqat anqäxankir crucex jaqinakamp phuqhantatänwa, cruce ukax kayuk sarnaqir jaqinakamp phuqhantatänwa, ukat thakhinakax pasañ autonakan sapa kuti ritmoparjamaw thuqtʼasirïna. Walja ventananakani jach"a utanakax bocinas bocinas ukat larusiñanakan ist"asitanakap uñacht"ayañ yatipxirïna, ukax jaqinakan mayacht"asiwipan jilxatatap uñacht"ayi, ukampis jichhürunakanx uñacht"awix wali mayjawa.
  
  Qʼañunakaw thaknam muyuntäna ukat alajjpacharuw jiljjattäna. Pʼakjata ventananakaw aceranakan qʼañuchatäna. Amukt"at arunakax hub muytasinx jiskht"asipxäna, kunawsatix concha ukamp ch"allxtat ukhamarak usuchjatanakax amuyt"asipxäna jan ukax imantat mistunipxäna. Sirenanakajj jakʼatwa jachäna. Jupanakan edificiopan 3r avenida ladopax mä jach"a ch"uqimp uñtasitaw mä gris queso ukjam pantjasisin jach"a ch"aphinak apsuwayxi.
  
  Hayden kullakajj janiw uk amuyaskänti, estacionat tʼijtjjasaw mistuwayjjäna ukat qhespirinakar thaqhasajj jukʼamp jukʼampiw uñchʼukïna. Chiqa nayraqataru, 51 callenxa, jupanakakiw t"ijtapxäna -tunka mayan chachanakaw ch"iyar isimp isthapt"ata, jan pantjasir Ramses ukanakax mayninakat sipan juk"amp jach"a jach"a tukupxäna. Hayden kullakajj tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼiju tʼijunak taypinwa tʼijtäna, jupar muyuntat amuktʼata, amuktʼañ arnaqasitapata ukat laqʼa qinayanakampiw juykhuptayañ munäna, ukatwa muspharäna. Uka patatjja, oficinanakan tejanakapan chʼusawjanakapanjja, mä rejilla toqet líneanakjam perpendicular thak uñachtʼayir hormigón sat cheqankir columnanakaw- alwajj inti jalsun qhanapajj atiptʼasiñatak chʼamachasïna. Intix chika uru janïr purinkipanx juk"akiw callinakan uñstäna, mä juk"a pachaw ventananakat qhant"äna ukatx crucenakarukiw qhant"äna, p"iqit jalsuñkama ukat janiw edificionak taypin saraqañ thakhi jikxatkänti.
  
  Kinimaka, chiqa chuyman chuyman allqamarixa, jank"akiw jupan jak"aparux saratayna. Ukat akham sarakïnwa: "Tunka payanikiw utji" sasa. "Moore jupax jiwasan posición ukar uñjaski. Refuerzonak katuqañkamaw jupanakar arktañäni, ¿walikiti?"
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ramses" sasa. "Akax jiwasan nayrankañapawa. Kunjamsa kuttʼayapjjäma" sasa.
  
  "Hayden" sasaw Kinimakax niyaw mä camioneta sayt"ayat ukar ch"allt"asïna. "Janiw jumax uk sum amuytʼktati. Ramses chachajj taqe kunwa amtäna. Ukat janis ukhamäkchixa - kawkhantix jikxataskän ukax kunjamas phisqhïr cámara ukar fugas ukhamäkchisa - jichhax janiw kunäkisa. Akax bomba jikxatañasawa" sasa.
  
  "Ramses sat chachar katuntañatakejj yaqha razonaw utji."
  
  "Janipuniw yatiykitaniti" sasaw Kinimakax säna. "Ukampis inas yateqerinakapat maynejj uk luraspa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Ramses jilatarojj jukʼamp tiempow jan equilibrion uñjassna" sasa. "Aka markax taqi ukanakat qhispiñatakix juk"amp askiwa".
  
  Jupanakax acera uksan t"ijtapxäna, jach"a utanakan mä qawqha ch"iwinakap taypin qhiparapxäna ukat jan kuna ch"axwañatakis ch"amachasipxäna. Ramses chachajj paquetepan chika taypinkänwa, ordenanak churaskäna, jichhajj Hayden chachajj amtasïna, qhatunjja, uka jaqenakarojj "legionarios" sasaw sutichäna. Sapa mayniw jiwayirïpxäna ukat jupanakan amtaparux chiqa chuymanïpxänwa, sapürunjam mercenarios ukanakat sipansa, walja pasonak jukʼampi. Qalltanxa tunka payani jaqinakawa jan sinti amuyt"asisa jank"aki sarapxäna, jupanakpachasa uka chiqaru mä juk"a jayaruwa uchapxäna, ukampisa mä minuto ukjatxa juk"ampi ch"ama tukuñ qalltapxäna, ukatxa paninixa qhipäxaru uñtapxäna, arknaqirinakaxa utjiti janicha ukxa uñakipapxarakïnwa.
  
  Hayden jupax nina nakhantäna, Glock jupat colerat larusisa. Mä jaqew jaquqanïna, ukat mayninakax kuttʼanisaw kuttʼayapxäna. Nayrir CIA ukan pä agentenakapax mä hormigón panqaran qhipäxaparuw patat jaltxapxäna. Hayden chachajj muyu puntap muytasaw uñchʼukïna, janiw uñisiripar jan uñjañ munkänti. Ramses jupax mä t"unjañ jak"ankxänwa, markapampiw ch"amakt"ayatäna. Jichhax Robert Price jilatax destinopar jaytatätap uñjäna, jukʼakiw saytʼasïna, ukampis jawqʼjata, chuymankipstat jaqitakix wali sum luraskäna. Uka warmin amuyupajj Ramses sat chacharuw kuttʼjjäna.
  
  "Jupax chiqapuniw, Mano. Aka tuqitxa tukuyañäni. ¿Jupajj jiwani ukhajj phallasipkakispati sasin amuyta?"
  
  "Maldita, janiw yatkti. Jupar jakkir irpañax jukʼamp sumäspawa. Inas jupar qhespiyañatak katjaraksna" sasa.
  
  "Jïsa, walikiwa, nayraqat sum jakʼachasiñasawa".
  
  Camarax wasitat jach"aptayäna, aka kutix jaltxapxatapat imt"äna. Hayden jilatajj panqaranakat mä panqararuw tʼijtäna, callenwa jupanakar arknaqäna. Pä tama taypinx balas ukanakaw thuqt"äna, ventananakap t"unjasa ukat sayt"at autonakaruw ch"allt"äna. Mä línea de taxis q"illu ch"iqiyatanakax Hayden-arux juk"amp suma tapat churapxäna ukat jak"achasiñatakis mä ch"am churapxäna, ukat jupax janiw pächaskänti.
  
  -¡Jichhaxa!
  
  Nayrïr taxiruw mantawayi, ladopar liwxatasinxa, thakhi thiyan jaytat yaqha taxi ukampiw qhipharkir taxi ukar t"ijtäna. Carcela uñjirinakapajj apsuñ munapkäna ukhajja, ventananakaw jupar muyuntäna, ukampis tapajj Ramses chachan machaq legionarionakapajj janipuniw cheqapuni kawkhankapsa yatipkänti sañ munäna. Pusi taxi qhipat ukat jupanakax t"ijtirinakaruw imantasipxañapatak wayt"asipkäna, jupanakarux juk"ampiw juk"ampi.
  
  Kinimakin auricularapax ch"allxtañ qalltäna. "Yanapt"añax phisqa minutos ukch"akiwa."
  
  Ukampis ukasa janiw cheqäkänti.
  
  Mä kutimpiw uka celulajj mä compacto gruporjam irnaqäna. Hayden jupax arknaqañ churäna, janiw jan kuna usun uka ch"usawjar jist"antañ atkänti ukat municiones ukanakar jark"aqañatakiw wayt"atarakïna. Ukhamarakiw celda ukax refuerzos ukanakax purinispa sasaw llakisiñ qalltawayaraki, kunatix jupanakan sarnaqawipax juk"amp frenético ukhamaw tukuwayi, janiw sinti amuyt"asiwaykiti. Hayden jupax qhipa guardianakat mayniruw uñch"ukiskäna ukat ukakipkarakiw jan jikxatkänti kunatix jupax esculturat quqa jak"anw sarnaqäna, kunawsatix jupax pallapallanakamp jiwaykäna ukhaxa.
  
  Q"uma jan wali suerte.
  
  "Mano" sasaw mä akatjamat säna. "¿Kawkhansa jupanakat maynirus aptʼasipxta?"
  
  "Mayamp jakthapipxam."
  
  ¡Tunka jakhüwinakakiw jakthapiñ yatïna!
  
  Jupajj jan kawkit mistusaw uñstäna, saytʼatäki uka auto manqhat estilompiw liwjjatäna. Nayrïr ch"axwawipax Kinimaki qunquri qhipäxapampiw chikt"ata, ukat jach"a jaqix qunqurt"asiwayi. Kunjamtix ch"allt"askäna ukhax ch"iqa amparapampiw mä jisk"a PPK uñstayatayna, uka jach"a jach"a tukutapax janiw juk"amp jiwayirïkänti. Hayden jupax Kinimakaruw mä chiqar jaquntäna, jisk"a janchipax ch"aman ukhamarak ch"amanïnwa, kunjamatix atleta de clase mundial ukhama, ukampis ukax jach"a jaqirux mä juk"a ch"allxtayaspawa.
  
  Balax jupanak taypin t"ijtäna, muspharkañawa, samañjama, q"uma infierno ukan mä juk"a pachapa, ukat legionariox wasitat sarnaqäna. Yaqha ch"axwawix Haydenan qunquripampiw chikañchasïna, ukat Manox liwxataskakïnwa, pecho-nayraqatax pachpa sayt"at autoruw ch"allt"asïna, uñisirinakapax imantasiñatakiw apnaqapxäna. Mä chhuxriñchjasiñaw jupat qhispiwayi, kunawsatix qunqurinakapamp muyuntañ yant"askäna ukhaxa.
  
  Hayden kullakajj qonqoropan mä jukʼa llaktʼataw jikjjatasïna, ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, mä akatjamat jan equilibrionïjjänti. Jupax Ramses-an jaltxatapat juk"amp yatïna ukat uka qhipatx wali axsarkañ buffet ukaw utjäna, nuwasir legionario-t sipansa, ukat sapa fibra de su ser ukax jank"akiw akax tukuyañ munäna. Ukampis aka jaqix nuwasiri, chiqpach nuwasiri, ukat qhanaw qhispiñ munäna.
  
  Jupajj wasitatwa pistola jaqontäna. Jichhax Haydenax kusisitaw jikxatasïna, kunatix janiw kawkhantï jupax suykäna uka chiqankkänti. Ukampis balajj amparaparuw manqʼantäna. Kinimakax pistolampiw amparapar jaquntäna, mä qullu ch"akhanak manqhan imt"asa.
  
  Legionariox jank"akiw jaytanukuwayi, hawaiano ukamp nuwasiñax inamayakïtap uñjasa. Ukat llätunk pulgadanakan mä ajjsarkañ cuchilla apsusaw Haydenar chʼalljjtayäna. Jupax jan amuyt"asisaw t"ijtäna, mä juk"a chiqawj jikxatäna, ukhamat jan jiwayañjam jawq"jañapataki. Kinimakax pistolap liwxatäna, ukampis legionariox uk nayratpach liwxatäna ukat juk"amp jank"akiw liwxatäna, cuchillox hawaiano ukarux pecho ukarux walpun ch"allt"äna, ukax jan yäqañjamaw tukuwayxäna uka jaqin chalecopata, ukampis wali ch"akhanakaparuw jaquntäna.
  
  Uka intercambiojj Hayden jilatarojj kunatï wakiski uk churäna. Pistola apsuskäna ukhajja, kuntï legionariojj lurani uk amuytʼäna, mä arunjja, muytasinjja, mä cuchillompiw kʼari jaqepar jaqontäna, ukatwa ladopar jaltjjäna, gatillo apsusaw sarjjäna.
  
  Kimsa balanakaw uka chachan pechopar chʼiyjäna, kunattejj cuchillojj auton punkupat jaltjjänwa ukat pamparuw chʼalljjtäna, janiw kuna jan waltʼäwis utjkänti.
  
  Hayden chachajj Kinimake jilatarojj akham sänwa: "Walter jilataruw irpapjjeta, sapa balajj munasiniwa" sasa.
  
  Saytʼasisajja, mä qhawqha patak yardanak sarañanjja, mä jan pantjasir armat jaqenakaruw callen jankʼak saraskir uñjäna. Jichhax juk"amp ch"amäxänwa - tama jaqinakaw uñstapxäna ukat callinakan sarnaqapxäna, utaparuw sarapxäna jan ukax jan walt"äwinak uñakipapxäna, jan ukax qhanan sayt"asisaw Android dispositivonakapar ch"iqt"apxäna - ukampis Ramses p"iqip sapa mä qawqha kayunakan uñstatap uñjañax mäkiw uñt"asiwayi .
  
  "Jichhax sarxapxam" sasaw säna, ukat usuchjat, ch"uxña ch"akhanakaparux jan ch"amanïñapatakiw wayt"äna.
  
  Uka cámarajj chhaqtawayjjänwa.
  
  -Kunas uka-".
  
  Kinimakaxa auto muytasa sarnaqäna, ch"uqi patxaru jalt"asa.
  
  "Jach"a deportes tienda" sasaw hawaianox samaqt"asis säna. "Jupanakax palomaruw mantapxäna."
  
  "Thakhi tukuyaña, príncipe Ramses" sasaw Haydenax qhipa pä arunak jisk"achasiñamp thuqt"äna. "Jank"aki, Mano. Kunjamtï sisktxa, uka bastardo ukarux jan ch"am tukuñapatakiw uñjañasa ukat aka bomba nuclear ukarux uñch"ukiñasa. Sapa minuto, sapa segundow jaktʼasi" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA JAQINAKANA
  
  
  Jupanakax mayacht"asisaw deportes tienda ukan wali liwxataskir nayrïr punkunakapat sarapxäna ukat jach"a, amukt"at manqhaparuw mantapxäna. Uñacht"ayañ utanaka, estanterías ukat isinak warkuñanakax taqi chiqanw utjäna, sapa pasillo ukan. Uka techo de marco abierto ukar uchatänwa, ukat qhantʼir azulejonakampiw qhantʼäna. Hayden chachajj janqʼo pampar qhantʼir uñkatasaw laqʼamp phoqantat kayunak tienda chuymapar puriñ uñjäna. Ukat jankʼakiw tiendapar uñakipäna ukat chalecopsa askichäna. Isi uchañ estante manqhat uñchʼukiskäna uka ajanupajj wal chʼalljjtayäna, ukampis uñnaqapan grabat ajjsarañaw llampʼuchasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jan llakisimti. "Saraqapxam ukat amuktʼapxam."
  
  Jupajj janiw kawkirus sarañapa uk jisktʼañapajj wakiskänti. Inas laqʼamp phoqantat thakinak arktasipkchïnjja, nayraqatapan utjkäna uka chʼajjwañanakajj kawkhansa kawkhantï uñchʼukipjjäna uk yatiyäna. Price chachan sapa kuti jachatapajj jukʼamp askirakïnwa. Hayden jupax metalat lurat apoyabrazos ukan polainas ukanakamp phuqhantat manqhar liwxatasïna ukat Nike ukan uniforme de entrenamiento ukan mä calvo maniquí ukar pasañkamaw deportes ukan equiponakapatak reservat chiqar jaquntäna . Barbell estanterías, bandejas de peso, trampolínes ukat caminadoras ukanakax mä filaruw uñt"ayasi. Yaqha t"aqaru sarxasax mä terrorista tamaw utjäna.
  
  Mä chachaw jupar uñjäna, alarma phustʼasaw pallapallanak jiwayäna. Hayden chachajj wali chʼamampiw tʼijtäna ukat mä ángulo uñtataw tʼijtäna, ukat remerojj metalat lurat amparapat balajj chʼeqa toqen mä qhawqha centimetronak tʼijtʼir istʼäna. Kinimakax ladoruw jaltawayxäna, caminadora ukan sección transportadora ukarux wali ch"amampiw uraqir purintäna ukat uka ch"usawja taypinw liwxatäna. Hayden chachajj legionarioruw uka jachʼañchäwi kuttʼayäna, pʼeqep patjjan zapatillanakan estantepar mä pʼiya lurasa.
  
  Uka jaqix juk"at juk"at qhipäxar kutt"awayxäna, kunawsatix irnaqir masinakapax ch"iqiyapxäna. Hayden jupax rosa duffel bolsa ukax aire ukar jaquntäna, jupanakan jakhüwinakap uñakipañataki ukat pusi sapaqat disparos ukanakax wali ch"amampiw ch"allxtayäna.
  
  "Inas Ramses chachan jaltxatapat imt"chispa" sasaw Kinimakax samaqäna.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Torsten Dahl sat chachar munaschiñäni ukhajja" sasa.
  
  "¿Modo loco yant"añ munasmati?"
  
  Hayden chachajj janiw larusiñap chhaqtayañ puedkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Nayajj amuyta, ukajj engranaje mayjtʼayañat sipansa, mä jakäwiw jukʼamp ajlliñawa" sasa.
  
  "Kunas utjchi" sasaw Kinimakax säna. "Jankʼak sarañäni" sasa.
  
  Hayden chachajj punchukamaw jawqʼjäna, jan tapat jaltasaw jankʼak pallapallanak jiwayäna. Mä figurax chhuxriñchjasïna ukat ladopar jaquntatäna, mayninakax patat jaltxapxäna. Hayden jupanakarux atacatayna, thakhipanx jark"awinak jaytawayi, ukampis jank"akiw uka ch"usawj jist"antawayi. Legionarios ukanakax qhipharuw kutt"apxäna, jach"a ch"axwawinakampiw ch"axwapxäna, ukatx mä estante de zapatillas techo alturan qhipäxan chhaqtxapxäna, sapa markan ukhamarak kunayman coloranakan zapatillas ukanakax utjkäna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax mayni tuqir qunt"asipxäna, mä segundos sayt"asipxäna.
  
  "Waliki?" - Jiskt"ata. Hayden jilatajj liwitat celdankir jaqerojj armapat qhespiykäna ukhajja, jachʼat arsüna.
  
  "Sarxam" sasaw Kinimakax säna.
  
  Ukat sartasipkäna ukhajja, ametralladoranakan ninapajj pʼeqep patjjankir estante de entrenamiento sat cheqaruw mä jukʼa tʼunjäna. Metales ukat cartón, lona ukat plástico ukanakaw jupanakar jallu purintäna. Hayden jupax taqpach estructurax liwxataskäna ukhas uka chiqaruw makhatatayna.
  
  "Ay..." sasaw Kinimakax qalltäna.
  
  "Jan askinaka!" Hayden jupax tukuyäna ukat salt"äna.
  
  Ancho contador ukan taqpach pata chikatapax t"unjatäxänwa, t"aqa t"aqaruw t"unjatäna ukat uka patxaruw jaquntatäna. Mä jachʼa, patat warktʼat estanterías perqa, ukat purinipkäna ukhajj metalat lurat puntadanaka, cartón cajanaka ukat machaq lona zapatonak pilanak maysar jaqontäna. Kinimakax uka edificiot arxataskaspas ukhamaw amparap jach"ar aptäna ukat jan axsaras sarnaqaskakïnwa, ukampis masap utjatapatx jaltxar Hayden qhipäxaruw jaquntatäna. Kunjamakitix jupax jaquqanir masat jithiqtawayi, aynacht"ir kayupax metalat lurat soporte ukar katjatayna, Kinimakax p"iqip amparanakap manqhar imt"äna ukat jupa patxaruw jaquntatäna ukhax ch"amanchasïna.
  
  Hayden chachajj pistola aptʼataw lanzañ tukuyäna ukat qheparuw uñtäna. "¡Mano!"
  
  Ukampis jan waltʼäwinakapajj jichhakiw qalltaskäna.
  
  Pusi legionarios ukanakaw juparux nuwantapxäna, pistolap jaquqanipxäna ukat fusilenakan chhuxriñchjatapampiw janchiparux jawq"japxäna. Hayden jilatajj imtʼasïna ukat jukʼamp mä jukʼa rollo lurarakïna. Mä estante de baloncestos ukaw t"unjatäna, ukat naranja bolas ukanakaw taqi chiqar t"ijtäna. Hayden kullakajj amparapat uñkatasaw chʼamakanakajj sarnaqaskir uñjäna, ukat Glock sat chachaparuw thaqhäna.
  
  Mä disparojj istʼasïna. Mä balajj pʼeqep jakʼankir kuns chʼalltʼaskäna uk istʼäna.
  
  "Aka chiqan sayt"asim" sasaw arux säna.
  
  Hayden chachajj congelasïna ukat Ramses chachan jaqenakan chʼiwinakapajj jupar saraqanïna ukhajj uñchʼukisïnwa.
  
  "Jichhax nanakampïxtawa."
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drakex t"unjat chiqaruw jaltxatayna, Aliciax jupan jak"apankänwa. Nayrïr kust"awix uñjapkän ukax Moore-nïnwa, kunawsatix jupax pata balconan muytasinx mä pistola jupanakar uñacht"ayäna. Chika minuto qhipatxa, ajanupanx samarañaw uñacht"ayasïna.
  
  "Qhiparu" sasaw samsuwayäna. "Jumanakax nayraqat aka chiqar puripxta sasaw amuyta."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Mä jukʼa nayratpach yatiyapjjetäna. "¿Mä payllaw Alligator sutini?"
  
  Moore chachajj jan amuytʼasir uñnaqtʼanïsaw jupanakar señas uñachtʼayäna. "Janipuniw jupat istʼirïkti. ¿Jupax phisqhïr celda pʼiqtʼiriti?"
  
  "Ukham amuyapjjta, jïsa. Jupax mä fucking wazzok ukhamawa, mä asnu phuqt"ata crap ukampi, ukampis jichhax aka bomba nuclear ukan p"iqinchatawa".
  
  Moore chachajj lakap jistʼarataw uñchʼukiskäna.
  
  Alicia kullakajj jaqokipjjänwa. "Cocodrilox tunka litro café umasax Julian Marsh-at sipan jukʼamp loco ukhamaw istʼasi, ukat kuntï siskäna uk istʼkasax janiw ukhamäkaspati sasaw siristxa. Ukhamasti, ¿kawkinkis Hayden ukat kunas akan pasäna?"
  
  Moore jupax taqi ukanak jupanakatak wakicht"äna, Ramses ukat Price jupanakan nuwasiñapatw arsüna ukat ukat jaltxapxatapatw arsüna. Drake jupax p"iqip ch"allxtayäna, kunjams estación ukax utji ukat agentenakan jan sum jaljatapatxa.
  
  "¿Ukham amtaspachänti? ¿Peru markan uka maldito castillot taqpach jutasa? ¿Bazar uñtʼasipkayäta ukhasa?"
  
  Mai kullakajj pächasiri uñnaqtʼanïnwa. "Mä teoría ukatakis mä jukʼa jayaruw istʼasi".
  
  "Ukat janiw kunas wakiskiti" sasaw Aliciax säna. "Chiqpachansa? Nayax sañ muntwa, ¿khitis llakisi? Jiwasa pachpaw gas apnaqañ jaytañasa ukat thaqhañ qalltañasawa" sasa.
  
  May jilatajj akham sänwa: "Jichha kutix" sasa. "Taz chachan arunakapampix iyaw sastwa. Inas qhep qhepa munatapajj mä jukʼa amuytʼasirïchïna" sasa. Jupax Bo-rux wali suma uñkatasïna.
  
  Drakex Moore jupar uñkatasax chhuxriñchjasïna, jichhax nayranakapas juk"amp jach"apuniwa. Oficina del Interior ukan agentepax pusiniruw uñch"ukiskäna.
  
  "Mä jach"a fiesta ukham ist"asi, waynanaka."
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -¿Kawkirus sarapxäna? ¿Hayden ukat Kinimaka?"
  
  Moore jilatajj uñachtʼayäna. "51ni. Ramses, tunka mayan arkirinakaparu ukat uka idiota Price-rux chhullunkharuw arktäna. Mä qhawqha minutonakatjja janiw jupanakar uñjjjänti" sasa.
  
  Alicia kullakajj mä fila pantallanak uñachtʼayäna. "¿Jupanakar jikjjatasmati?"
  
  "Jilïr canalanakax jan ch"amanchatawa. Pantallanakax t"unjatawa. Jichhajj Battery Park jikjjatañajj chʼamakïspänwa" sasa.
  
  Drake chachajj balconan pʼakjata barandillapar jakʼachasisinjja, estación ukat anqankir calleruw uñtäna. Mä muspharkañ pachaw nayraqatapan utjäna, jupax amuyt"käna uka markamp jan walt"ayata, talonanakapar kutt"asa, jichhürunakatakis ukhama. Uka jaqenakar sumäpjjañapatak yanaptʼañatakejj mä thak yatïna.
  
  Jupanakarux jan kuna usun uñjapxam.
  
  "¿Yaqha yatiyäwis utjtamti?" sasaw Moore jilatajj jisktʼäna. "Marsh ukat aka Alligator waynampiw parlt"asisma sasaw amuyta."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Kuntï sapksma ukhama" sasa. "¿Códigos de desactivación ukanakax uñakipt"atäpachati?"
  
  Moore chachajj mä chʼiyar icono uñachtʼayäna, uka iconojj jichhakiw mä pantallan qhantʼañ qalltäna. "Uñjapxañäni".
  
  Drakex kutt"anxänwa kunawsatix Beaux uma thayt"ayañ utar umañ apsuñatakix saraskäna. Moore jupax correo electrónico ukx jach"at ullart"awayi, jank"akiw uka chiqar puriwayi ukatx códigos de desactivación ukan chiqapätap chiqanchawayi.
  
  "Ukhamajj" sasaw Moore chachajj wali amuyumpi liytʼäna. "Chiqpachansa, códigonakax kosher ukhamawa. Nayax sañajawa akax muspharkañawa. ¿Marsh jilatajj usurpatäñap yatpachänti sasin amuyta?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kunayman razonanakaw utjaspa" sasa. "Juma pachpatakiw jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñama. Uka chiqanx equilibrio lurañaw wakisi. Uka sapuru chiqapaxa, uka jaqix suxta muyuntat mä clip phuqhat juk"ampikiw jikxatasi. Uka Cocodrilojj jan sinti jachʼañchatäkaspa ukhajja, cheqapuniw jichhajj jukʼamp seguro jikjjatasirïta" sasa.
  
  "¿Kunatsa?"
  
  -¿Nutanaka? Drake chachajj yantʼäna. "Janiw yatkti. Hayden jilatajj nayat sipansa juman arumat jukʼamp sum parli" sasa.
  
  "Inklisa". Moore jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jiwasan arusax inglés arunkiwa."
  
  -Ukham sasmaxa -sasa. Ukampis akax wali askiwa, waynanaka. Chiqpach códigos de desactivación ukanakax wali askiwa".
  
  "¿Cientificonakajj kawkitsa carga nuclear ukajj uñstawayi uk yatjjatasajja, kunjamatsa jupanakamp jikisipjjaspäna, uk amuyapjjtati?" Beaux kutt"anxasax plástico copat mä juk"a umt"asisaw säna.
  
  "Um, jïsa, ukampis janiw jichhakamax ukhamäkiti. Ukat kunjamtï yatktanxa, códigonak mayjtʼayapxäna jan ukax machaq gatillo yapxatapxäna" sasa.
  
  Beau kullakajj mä jukʼa pʼeqep chʼoqtʼasisaw uk katoqäna.
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna. Niya tunka minutonakaw uka estación ukankapjjäna, janiw Haydensa ni Dahl chachatsa mä arus utjkänti. Jichhürunakanxa tunka minutonakax wiñayatakïkaspas ukhamaw amuyasïna.
  
  "Hayden jilataruw jawstʼaskta" sasa. Jupax celularap apsuwayxäna.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jan llakisimti. "¿Janit akax Kinimakaki?"
  
  Drake chachajj kawkhantï uñachtʼaykäna ukaruw wali chʼamampi kuttʼäna. Mano Kinimakin jan pantjasir uñnaqapax callinx jan jaytjasaw liwxatäna, qunqurt"asisaw qhan amuyasïna, ukampis qala chuymampiw estación tuqir t"ijtäna. Drake chachajj tunka payan jisktʼanak manqʼantäna ukat uka lantix khititï jayskaspäna ukaruw jankʼak saräna. Mä kutix anqar mistusaw uka equipox Mano-rux mä ch"usawjan phuqhantat cruce ukan katjapxäna.
  
  "¿Kunas pasaski, amigo?"
  
  Jupanakamp jikisisajj hawaiano chachajj kunjamsa jikjjatasïna ukajj mä jukʼa jan wali amuyun usuchjasiñampiw chʼamaktʼäna. Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jupanakajj Hayden satänwa. "Kimsaruw apaqapxta, ukampis janiw Ramses jan ukax Price jupanakar jak"achasipkti. Ukat ukat tukuyarux embuscapxitu. Uka anattʼañat irpsuwayitu, ukat mä tonelada qʼañunak manqhat mistjjayäta ukhajja, Hayden jilatajj janiw utj-jjänti" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa jupar katuqapxatap yatta?" -sasawa Beaux jiskt"äna. "¿Inas wali arknaqaskchi?"
  
  Kinimakax akham sänwa: "Inas amparanakajas kayunakajas usuchjatächïna. "Ukampis jinchujajj wali sum istʼäna. Ukat armanakap apsusaw aynachtʼayapjjäna. Qhip qhipa arsutapaxa..." Kinimakaxa wali ch"ama chuymampiwa manq"antasïna, janiwa sarantañ puedkänti.
  
  Drake chachajj uka jaqen uñkatataparuw katjäna. "Juparux qhispiyapxäma. Sapa kutiw ukham lurapjjta" sasa.
  
  Kinimakax chhuxriñchjasïna. "Janiw sapa kutix".
  
  "¿Kunsa jupar sapjjäna?" Alicia kullakajj wali chʼamampiw säna.
  
  Kinimakax alaxpacharuw uñch"ukisïna, inti jalsut amuyt"ayasiñ thaqkaspas ukhama. "Aka bomba nuclear ukar jukʼamp sum uñakipapjjä sasaw sapjjäna. Ukat qhepäjjaparuw chintʼapjjä sasaw sapjjäna" sasa.
  
  
  KIMSA TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Thorsten Dahl jupax walja tripulacionanakaruw jaytawayi, Times Square jak"ankir chiqar q"umachañataki ukat equipoparux mä jisk"a callejón ukan lurat ch"amakanakaruw manqhar irpxaruwayi. Ukajj amukiw ukat jan llakisisa, wali wakiskir telefonot jawstʼañatakejj wali sumapunïnwa. Nayraqatax Haydenar jawsäna, ukampis kunapachatï jan jayskäna ukhaxa, Drake-mp jikisiñ yant"äna.
  
  "Jan ukax akankiwa. ¿Kunas qhipa yatiyäwinakax utji?
  
  "Jiwasax q"añunakanïpxtwa, amigo..."
  
  "¿Mayamp bolanakamar puriñkama?" Dahl chachajj akham sasaw arsüna. -¿Kunas machaqäpacha?
  
  "Janiw jichha kutix kunkajakamakiti. Uka loco bastardos ukanakax celdanakapat p"akjasipxäna, jan ukax p"akjataw uñjasipxäna. Ramses ukat Price jupanakax janiw utjxiti. Phisqhïr celulax tunka payan jaqinakawa - jan ukax utjarakïnwa. Manox kimsanipxiwa siwa" sasa.
  
  Dahl jupax uka intonación ukarux katjataynawa. "¿Mano parlaskiti?"
  
  "Jïsa, amigo. Jupanakax Hayden jilataruw katjapxäna. Jupanakajj jupamp chikaw irpjjapjjäna" sasa.
  
  Dahl chachajj nayranakap jistʼarasïna.
  
  "Ukampis mä jukʼa tiempo utjaskakiwa". Drake jupax suma tuqitwa yant"äna. "Jank"akiw phallañ munapxaspäna ukhaxa, janiw kunjamatsa apt"apkaspänti".
  
  Yorkies sat familiajj cheqapuniw sapjjäna, Dahl chachajj iyaw sañapänwa. Jupax ist"äna kunawsatix Drake jupax qhanañcht"askakitaynawa, jichhax Marsh jupax Príncipe de la Ch"amakan lurawipat jaqunukutaw uñjasiwayi ukatx mä juk"a pachatakix mä Alligator sutimp uñt"atawa. Homeland ukax jichhakiw aka jaqirux americano yanapirirjam uñt"ayañ atipxatayna.
  
  "Chiqpachansa?" sasaw Dahl chachajj säna. -¿Kunatakis?
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Niya kunayman jan waltʼäwinak utjayaspa" sasa. "Jupax mercenario ukhamawa, jichha kutix colerasiñap chhaqtayawayxi."
  
  "Ramses chachajj "utapan" negociop apnaqapuni sasaw amuyayäta".
  
  "Uka cocodrilojj Nueva York markankirïnwa. Jupax operación ukarux logística tuqit wali aski yatiñanak churaspa".
  
  "Jïsa, ukajj walikïskiwa." Dahl jupax jacht"asisaw nayranakap qarjataw ch"allxtayasïna. "Ukhamajj ¿kunas jutïrin pasani? ¿Haydenan coordenadas ukanakax utjistuti?"
  
  "Jupanakax cámarap apsupxäna. Jupanakax mä qawqha isinak apsusipxpachänwa kunatix camisapar sawut etiquetax Chipotle Mexican Grill ukan mesa manqhan jikxatasi sasaw qillqt"ata, ukax jichhakiw chiqaw sapxta, ukax jan wali arunakawa. Cámaras de seguridad ukanakax irnaqasipkiwa, ukampis jiwasan ladosankir recibidores ukanakax jilpachax uka chiqan ataque ukan utjatapatw ch"allt"ata . Taqi kuntï lurañjamäki ukanak mayachthapipxi. Ukat jupanakax janiw walja jaqinakan ch"amanïpkiti. Aka chiqatx kunas jan waliruw purispa, masi" sasa.
  
  -¿Janiwa? Dahl chachajj wasitatwa säna. "Jan walinak pasawayxtwa ukat jan wali jaqinakan calleparuw sarapxta sasaw siristxa, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake jupax mä juk"a samart"äna, ukatx akham sänwa: "Suyt"apxtwa, jupanakax mayiwinakap luraskakiñapawa", sasaw saraki. "Sapa machaq mayiwix juk"amp tiempo churarakistu".
  
  Dahl chachajj janiw jichhakam nayrar sartapkiti sañajj wakiskänti. Uka cheqajj jupa pachpaw qhan amuyasïna. Aka chiqanx Homeland uksatw atinisipxäna, bomba nuclear ukax kawkhans utji uk yatiñataki, Navidad ukan nayratpach yatiyat pavonakjamaw t"ijtapxäna, ukampirus Moore jupax kawkhans jikxatasi uk sum uñt"ayañataki, ukampis taqpach empresax janiw phuqhaskänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Mä qhawqha consumibles ukanakar neutralizañakiw lurapkta" sasa. "Janiw Ramses chiqpach amtaparux jak"achasipkti, ukat juk"ampirus tukuyañ anatäwiparux jak"achasipxtwa".
  
  "¿Kunatsa jumanakax jan estacionar sarapkta? Inas jutïr pʼeqtʼäwejj purinkani ukhajj mayachtʼatäpjjchiñäni" sasa.
  
  "Jïsa, lurañäni" sasa. Dahl jupax mayni equiponakaparuw amparapamp luqxatäna ukat 3r Avenida uksar irpañatakix chiqa thakhinak amtäna. "Hola, ¿kunjamarak Manox katxaruski?"
  
  "Uka waynax estanterías ukanakamp mä pirqaruw wal chʼalltʼasïna. Janiwa jisktʼasiñamäkiti. Ukampis jupax nuwasiñ wal muni, khitis mä diana churañap suyt"i."
  
  Dahl jupax t"ijt"añ qalltäna, kunapachatix aruskipt"añ tukuyxapxäna. Kensi jupax jupan jak"apan sayt"asïna ukat p"iqip ch"allxtayäna. "¿Jan wali saräwi?"
  
  "Jan walinak uñjasax jukʼamp jan walipunïspawa sasaw amuyta, ukampis jïsa, jan wali amtäwipunïnwa. Jupanakax Hayden jilataruw secuestrapxäna. Kawkhantï bombajj utjki ukaruw irpäna" sasa.
  
  "Walikiwa, ¡ukax wali askipuniwa! Nayax sañ muntwa, ¿janit taqinix imantat faronakanïpkta?"
  
  -Jiwasax ukham lurapxta. Ukat isimp chikaw liwxatapxäna" sasa.
  
  Kensi kullakajj amukiw akham säna: "Mossad sat barcojj janchiman manqharuw mantawayjje" sasa. "Jupanakatakix wali askiwa, ukampis nayatakix janiw ukhamäkiti. Nayajj naya pachpas utjkaspa ukhamwa amuyayitäna" sasa.
  
  "Ukax ukhamäspawa". Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Taqinipuniw destinos ukar apnaqasksna ukham amuyañasa, ukat sapa amtäwix chiqpachansa inamayakiwa. Akax janiw manipulación ukhamäkiti".
  
  "Aka urunakanxa" Kensi kullakax amparanakap liwxatasïna ukat ukatsti puñchunakaruw ch"allxtasïna, "jumax peligromanakiw manipulasta" sasaw mä jisk"a jachaqt"asiwimp uñacht"ayäna. "Janiw jumakïkiti, amigoja, kuna horasas ukat kawkhantï munkta uka cheqan manipulapjjetasmawa" sasa.
  
  Dahl jupax mä chiqaruw uñtäna. Bridget McKenzie kullakajj janiw jarkʼkänti. Uka warmejj casarat chachätap yatïna, awkipätapsa yatïna, ukhampachasa yantʼanakar katuyaskakïnwa. Chiqansa, mä tuqit jan ukax yaqha tuqitxa, janiw jaya tiempo akan qhiparañapäkänti.
  
  Jan walt"awix askichatawa.
  
  Smith ukat Lauren jupanakax t"ijt"apxarakïnwa, amukiw aruskipt"apxäna. Yorgi jupax qhipäxaruw irpxaruwayäna, qarjata ukat q"añunakampi ch"allt"ata, ukampis anatt"asir amtäwimpiw loping. Dahl jupax yatïnawa, ukax nayrïr chiqpach experienciapawa, frenético, jan amuyt"asis nuwasiña, ukat jupax amuyasïnwa, jupax sum apnaqi. Callenakax qhant"awayiwa ukatx ch"iqa tuqiruw 3r avenida uksar kutt"awayapxi, 51r ukamp cruce ukar sarañataki.
  
  Dahl jilatakejj mä qhawqha minutonakajj muspharkañänwa. Markankir yaqhip chiqanakax janiw kuna jan walt"äwis utjkänti, ukat walja tiendanakax jist"arataw qhiparapxäna ukat jaqinakax wali axsarataw manqhar mantapxäna, yaqhip chiqanakax ch"usakïpxänwa, niyas jan jakañanïpxänwa. Walja callinakaw policía de antidisturbios ukan autonakapamp muyuntat uñjasiwayi, ukat ejercito ukan pusi ruedan tracción ukan autonakapamp chikaw ch"iqintatäna. Yaqhip chiqanakax lunthatanak uñjasax phinq"asisaw axsarapxäna. Jila partejja, uñjkäna uka jaqenakajj janiw kun lurañsa amuyapkänti, ukatwa kuntï autoridadanakäkaspas ukham amuykäna ukarojj arup yaptʼäna, ukat kawkhantï imantasipkäna uka cheqan imantasipjjañapatakiw invittʼäna.
  
  Ukat ukat kawkhantix Drake ukat mayninakax suyapkän ukaruw puripxäna, suyt"apxäna, ukat Hayden Jay-r qhispiyañ amtapxäna.
  
  Aka uru qalltatapatxa mä qawqha horanakakiw pasawayxi. Ukat jichhax mä bomba nuclear jikxatañatakix wali chʼamampiw thaqhasipkäna. Dahl chachajj janiw qhepar kuttʼañajj utjkaniti, uk yatïna, janiw tʼijtjjaspänti ni bunker ukan imantasirïkänti. SPEAR ukankirinakax tukuykamaw ukankapxatayna. Jichhürunakanx markax jiwxani ukhax janiw qhispiyañ yant"ir heroes ukanakan jan utjatapat ukhamäkaniti.
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Hayden jupax amukiw qhiparäna kunawsatix Ramses jupax acción ukat reacción ukanak irpkän ukhaxa, khitinakas p"iqinchiripkän uk amtayäna, jupanakan taqpach chiqa chuymanïpxatap yant"asa. Deportes tienda utat aynacht"ayasax 3ra avenida uksan jupanak taypin t"ijt"añapatakiw wayt"apxäna, ukatx celularap jikxatañataki ukat jaquntañatakiw tiempo apst"asipxäna ukat chaleco antibalas uksa ch"iyjapxäna. Ramses jupax dispositivos de seguimiento ukat kawkhans utji ukanak mä juk"a yatkaspa ukhamänwa ukat jaqinakaparux camisap apsusipxañapatakiw mayïna. Uka jiskʼa aparatojj jankʼakiw jikjjatasïna ukat jaqontatäjjänwa, ukat uka qhepatjja, uka grupojj mä thakjam tʼijtjjapjjarakïnwa, ukajj mä thakjamaw tʼijtjjapjjäna.
  
  Hayden chachajj janiw ukhamäkiti sasaw amuyäna.
  
  Mä jukʼa tiempow pasäna. Uka tamax jach"a armanakapampix ch"iyar anqankir isimpiw warxatapxäna, ukat manqhanx normal uniforme turístico ukaw uñacht"ayasïna. Mä akatjamatwa qhana, jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjäna, patak patak llakit jaqenakat chikaw markan callenakapan sarnaqapjjäna. Policianaka ukat ejercito patrullanakaw yaqhep thakinakan saytʼasipjjäna, ukampis cámaras ukanakajj mä chʼamaka callejón ukat yaqha callejón ukar kuttʼañakiw qhanäñapkamajj sarapjjäna. Hayden jilatarojj mä chaleco de repuesto uchañapatakiw churapjjäna. Mä jukʼa tiempojja, nayraqat wakichtʼat motocicletanakaruw makatapjjäna, ukat jukʼat jukʼatwa Manhattan markat mistupjjäna.
  
  Ukampis janiw sinti jayankkiti. Hayden kullakajj taqe chʼamapampiw uka yatiyäw maynir -khitirus- yatiyañ munäna, jichhajj kawkhantï bombajj utjkäna uk yatjjänwa. Janiw kunas jupar jiwayapkaspati - taqi kunatix wakiskirïki ukax uka fanaticos ukanakar sayt"ayañakiw wakisïna.
  
  Bicicletanakax mä chikat callejón ukar liwxatapxäna, ukatx tunka jaqinakaw -llätunk legionarios qhipharkir Ramses ukat Price- mä oxidado metal lado punkut arknaqapxäna. Hayden kullakax jupanak taypin jikxatasïna, mä premio de guerra, ukat destinop yatkchïnsa, sapa uñkatasiña, sapa mayjt"äwi ukat sapa jisk"a arunak katjañatakiw ch"amanchasïna.
  
  Anqäjj pʼakjata punkut sipansa, mä qʼañut lurat manqhankir pasillow hormigón escalerar puriñkama. Aka chiqanx mä chachax Hayden tuqir kutt"asaw cuchillop kunkapar katxarutayna.
  
  Ramses chachajj jan kuttʼasaw akham säna: "Amuktʼam" sasa. "Jichhakamax jan jiwayañ munta" sasa.
  
  Pusi pisoruw makatapjjäna ukat mä jukʼa tiempokiw apartamento punku nayraqatan saytʼasipjjäna. Jist"arasïna ukhaxa, uka tamax manqhar walpun tantachasipxäna, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw pasillot tʼijtxapxäna. Ramses jupax cuarto taypin sayt"asïna, amparanakap luqxatasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukat akankapjjtwa" sasa. "Mä millón tukuyanakampi ukat mä qalltawimpi. Aka markan jakirinakax aka jakañ jaytxapxaniw jan yatisax akax machaq thakhin qalltatapawa, qullan ch"axwäwisataki. Aka-"
  
  "Chiqpachansa?" Mä waña aruw uka tirade ukarux jark"äna. "Nayan mä chiqax jumar iyaw sañ muni, Ramses, ukampis mayni chiqax, juk"amp jan walix, jumax ukampiw phuqt"atäkasmas ukham amuyasi."
  
  Hayden jupax nayrïr suma uñtawip Julian Marsh ukar jikxatäna. Pitiano chachajj muspharkañ uñnaqtʼanïnwa, mayjtʼayat uñnaqtʼanïnwa, mä cheqas yaqharus doblatäkaspas ukhamänwa. Jupajj kuna isimpis uchasirïna, uka isijj janipuniw sumäkaspati, kuna maranakas jan ukajj jichhajj kunjam isi lurañas wakisispa. Mä nayrajj chʼiyarar tukuwayjjänwa, maynïristi jachʼa jistʼaratäjjänwa, janiw chʼoqtʼaskänti, ukat mä zapatojj jaqoqtatäjjänwa. Ch"iqa tuqinx mä morena llamayuw qunt"atäskäna, Hayden jupax janiw uñt"känti, ukampis kunjams maynit maynikam ch"amanchasipxäna, ukax qhanaw mä tuqit sipans juk"amp tuqinakat mayacht"atäpxatapa.
  
  Ukhama, janiw mä aliado ukhamäkiti.
  
  Hayden jilatajj Ramses chachajj marzo phajjsin jiskʼachatapat kuntï luraskäna uk jiskʼachasaw uñchʼukïna. -¿Jumax yatisktati? - sasaw terrorista príncipex jiskt"äna. "Janïr uñtʼkasajj sallqjapjjsmawa. Janïr uka loqhe jaqin sutip yatkasaxa, khititix wiñay nina naktäwisax América markan chuymapar apaskani. Juman pachpa Tyler Webb sat chachas aljantapxaraktamwa" sasa.
  
  Marsh jilatajj akham sänwa: "Fuck Webb" sasa. "Ukat jumax sarañamawa."
  
  Ramses chachajj larusisaw maysar kuttʼäna. "Kuntï siskayäta ukar kuttʼañäni. Aka markan irnaqir jaqinakas aka markarux uñisipxiwa. Ukax wali jila chaniniwa, sinti turistas ukanakaw utji. Sapa chacha warminakax janiw akan jakañx atipkanti ukat irnaqäwir puriñatakikiw ch"amachasipkiti. ¿Amuyt"asmati kuna q"añunakas sistema ukat jaqinakar yanapt"askaki ukanakarux jilxattaski? Peaje ukax puente ukat túneles ukanakanw qullqix churasi. Jumax janiw kunäktati jan qullqinïksta ukhaxa. Munaña, qullqi munaña, qullqi munañax taqi chiqanwa utji. Ukat usuntarakituwa" sasa.
  
  Haydenax amukiw jikxatasïna, jutïr saräwip wali jakthapiskäna, Marsh chachan kunjamsa sarnaqäna uk wali uñjaskäna.
  
  Ramses chachajj mä paso ladoruw saräna. "Ukat Alligator, nayra amigoja. Wali kusiskañawa mayamp uñjasa" sasa.
  
  Hayden chachajj kunjamsa Alligator sat chachajj jefepar jampʼattʼaskäna uk uñjäna. Jisk"a, amukt"añataki ukat inas jan uñjkaya qhiparañ yant"asax qhawqha thakhinak punkur puriñkamax wakisispa ukx jakt"äna. Jichhax sintipuniw. Suyt"apxam, suyt"apxam.
  
  Ukampis ¿qhawqha tiempos uka warmix uk alasispa? Ramses chachajj ukham arskchïnjja, mä explosión nuclear ukar jan puriñsa munasmati sasaw jisktʼasïna. Suma yatiyäwix akawa, autoridadanakax espacio aéreo jist"antapxäna, ukhamax uka jaqix janiw jank"ak sarnaqkänti.
  
  Robert Price jilatajj wali jachtʼasisaw mä sillun jaqontäna. Jupax jak"ankir legionarioruw mä botella aspirina mayitayna, ukampis qhanpachaw jan yäqatäkänti. Marsh jupax Ministro de Defensa ukarux nayranakap jisk"aptayäna.
  
  "¿Uñtʼsmati?"
  
  Price jilatajj almohadaparuw jukʼamp manqhar chʼoqtʼasïna.
  
  Hayden chachajj mayni cuartoruw uñtäna, jichhakiw manqʼañ mesajj jaya cortinampi uchat ventana jakʼan saytʼatäskäna uk amuyäna.
  
  Maldición, kunas akaxa...?
  
  Ukajj amuyatapat sipansa jukʼamp jiskʼakïnwa. Mochilax modelo estándar ukar sipan juk"amp jach"änwa, wali jach"änwa, avión ukan compartimiento aéreo ukar mantañapataki, ukampis jach"a jaqin qhipäxapanx janiw sinti jan walt"ayañjamäkänti.
  
  Ramses chachajj akham sänwa: "Marzo, jumaruw aljapjjsma" sasa. "Nueva York markar aka apanipxäta sasaw suyt"apxta. Ukatakejj wiñayatakiw yuspäraskä. Jumasa amigomasa taqe kun tukjki uka nina jikjjatapjjañamatakiw jaytapjjäta sasin sisma ukhajja, mä regalo ukham uñjam. Akax nayatakix wali askiwa, ukat kunkamar mä cuchillompi uchañat sipansa jukʼamp askiwa" sasa.
  
  Hayden jupax bomba nuclear - jach"atapa, uñnaqapa ukat mochila ukan uñnaqapa - p"iqir arsüna, inas munaschispa. Jichhürunakanjja, janiw kunjamatsa akan jiwañapäkänti.
  
  Ukat Ramsés chachajj jaqenakaparuw kuttʼjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Wakichtʼasim" sasa. "Ukat jan mä onza llakit americano perrarux qhispiyañamäkiti."
  
  Hayden jilatajj jutañap yatïna. Aka thakinx janiw amparanakap chintʼapkänti, jichhax ukat taqe chuymaw aprovechasïna. Ukhamat walja yänakax uka pachax jupat dependerïnwa - markan destinopa, markan, jilpach civilizado uraqpachan. Chʼeqa toqenkir jarrojj wali askïnwa, kunkapajj amparapatak wali anchorakïnwa ukat mä jukʼa jan waltʼayañatakis wali pesorakïnwa. Ukajj jakʼankir jaqen temploparuw tʼunjatäna, dentado tʼaqanakajj pamparuw jaquqanïna. Amparap ayxatasinxa, Hayden chachax pistola katthapïna, ukampis amparapar sum chintʼat uñjasax jankʼakiw aynachtʼäna, jan ukasti barril katxarusaw jukʼamp jan equilibrior jaquntäna. Armanakax apuntatäxänwa, ukampis Hayden chachax janiw taqi ukanak istʼkänti. Jichhax q"uma Last Chance Saloon ukhamäxänwa... janiw jakäwip layku ch"axwañax utjxänti - juk"ampirus markan jakañapatak ch"axwañar uñtasita. Ukat ¿janit jamasat aka chiqar contrabandompi apanipxpachäna? Ukax armas de fuego ukanakax nayranakap ch"uqt"asipxaniw sasaw juparux yatiyäna.
  
  Uka cocodrilojj ladopat jupar jakʼachasïna, ukampis Ramses chachajj jarkʼaqänwa. Yaqha muspharkañ jikxatawi. Uka cocodrilojj Ramses chachatakejj wali wakiskirïnwa. Qhepürojja, manqʼantatäjjänwa, janiw amparanakapatsa kayunakapas jupar chʼalljjtaykäna ukat sipansa jukʼamp sum amuytʼirjamäkänti. Mä jan ukajj pä jawqʼjañaruw saykatayäta, ukampis yaqha jawqʼjañajj utjapunirïnwa. Akax janiw TV jan wali jaqinakakiti - suma chuymampiw maynix ch"axwañapatak suyt"apxi ukhamat maynix chikancht"asiñapataki. Janiwa, ukanakxa muyuntasaw mä kutikiw nuwantapxäna, ukhamax qawqhas saytʼasisin jawqʼjaskchïnxa, jukʼamp pä jaqiw jawqʼjapxäna. Jakhuñat sipansa jukʼamp cheqanakanwa usujj phalläna, ukampis lanktʼasitapat aprovechasisaw uka jarron mä dentado pedazo apthapïna, ukat uka pä jaqenakarojj ajanunakaparu ukat amparanakaparuw chʼiyjäna. Jupanakax qhipäxar kutt"apxäna, wilax mistuwayxänwa. Mä par kayuruw liwxatäna, ukat dueñoparuw liwxatasïna. Jupax mä jach"a taza ventanaruw jaquntañ yant"äna, ukax jaqinakarux jawst"aspawa sasaw amuyäna, ukampis uka maldito ukax niya chika metro ukch"a ventanat t"ijtäna.
  
  ¿Kunsa Drake chachajj luraspäna?
  
  Jupajj uk sum yatïna. Chiqpachansa akaxa. Jupajj qhep qhepa samañapkamaw nuwasini. Chaki quqa taypinxa mä arma thaqhäna. Nayranakapaxa marzo ukat warmin nayranakapamp jikisipxäna, ukampis juk"amp ch"amampiw maynit maynikam ch"amanchasipxäna, uka muspharkañ aruskipäwinx chuymacht"ataw jikxatasipxäna. Hayden kullakajj kayumpiw taktʼasïna ukat tʼijtäna, sapa jukʼa jarkʼaqat arnaqasitapat kusisita, ukat qhepäjjat sofá jikjjatäna. Uk mä fulcro ukham apnaqasajj chʼamampiw saytʼasïna.
  
  Mä puñchuw ajanupar ch"allt"äna ukat warawaranakax phallawayxäna. Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw wila qʼomachasïna, ukat kuttʼayasaw uñisiripajj jaqontäna. Yaqha puñchumpiw p"iqip ladopar ch"allt"äna, ukat uka jaqix cinturaparuw katjäna, kayunakapat jaquqanïna ukat sofá ukar kutt"ayarakïna. Hayden chachajj jupan chʼamapampiw qhepäjjat jaqontäna. Mä segundonx kayunakapat kutt"awayxänwa, p"iqip alayaru, costillanakaparu, kunkapar, ingle ukat qunqurinakaparuw ch"ankhanak jaquntäna, ch"axwañat ch"axwañat jaquntaña, ch"akhanakat ch"allt"aña.
  
  Jupax Ramses jupar jak"achasir uñjäna. "¡Llatunk jaqinaka!" - sasaw jach"at arsüna. "Llatunk chachanaka ukat mä jiskʼa imill wawa. ¿Kawkins jumajj jachʼa jachʼa tukusma?
  
  "Uka pachpa chiqanw yuqall wawanakapax" Hayden jupax jan samsusaw säna, jupanakarux jan walt"ayasaw säna, qarjataw jikxatasïna, walja jawq"jatanakat usuchjasiña, nuwasiñ colerasiñax juk"ampiw jilxattawayi. Ukajj janiw wiñayatakïkaspati, ukat janiw qhespiñ suytʼäwinïkänti.
  
  Ukampis janipuniw yantʼañ jaytkänti. Janipuniw aynachtʼkänti. Jakawixa sapa uru ch"axwañanwa, chiqpachansa jan ukaxa jani ukaxa. Kunjamtï huelganakapat chʼamajj tukusjjäna ukat chʼamapas amparanakapat chhaqtawayjjäna ukhajja, Hayden kullakajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna, chʼajjwañanakapajj janis wakiskchïnjja.
  
  Uka chachanakajj kayut saytʼayasaw cuartot aynachtʼayapjjäna. Mä jukʼa chʼamaw kuttʼanjjatap amuyasïna ukat botapajj kayuparuw tʼijtäna, ukatwa chhuxriñchjasïna. Amparanakapax musculonakaparux wali ch"amampiw muyuntäna, ukat jaya ventanaruw jaquntäna.
  
  Ramses chachajj kawkhantï maletín nuclear ukan ikiskäna uka mesa patjjan saytʼatäskäna.
  
  Ukat amuytʼasisaw akham säna: "Ukham jiskʼakiwa" sasa. "Ukhamajj janiw walïkiti. Ukat ukhampachasa wali amtañjamawa. ¿Jumax iyaw sasmati?
  
  Hayden jilatajj lakapat wilampiw thuqtʼasïna. "Jumanakax patak maranakan loco lurawipätax iyawstwa."
  
  Ramses jupax mä musphataw uñkatasïna. -¿Jumaxa lurasktati? Jumax amuyastaw Julian Marsh ukat Zoe Shears jupanakax The Pythians ukan jamp"att"asipxi, ¿janich ukhamäki? Ukat jupanakan p"iqinchiripax - Webb - kawkhans jikxatasi? Mä nayra tesoro arqueológico ukar akapachan thaqhir sarañamawa, sasaw amuyta. Nayax mä jaya jiwat aristócrata jaqin nayra jiwat thakhiparjamaw arkta. Akapachan phichhantatäkipanx jupan pachpa loco kayunakap arkta. Janiw uka patak maranakan loco irnaqäwiparux jak"achaskti, Miss Jay."
  
  Ukat Hayden jilatajj chuymapan mä kunat cheq parlatap arsuskchïnjja, amukiw qheparäna. Uka uru tukuyarojja, mä cámarajj fieltrompiw taqenitak suytʼañapa.
  
  "Ukhamajj ¿kunas jutïrin utjani, ¿yatiñ munasmati?" sasaw Ramses chachajj jachaqtʼasis jisktʼäna. "Walikiwa, janiw ukhamakiti, chiqpachanxa. Taqeniw kawkhantï jakañ munktan ukanktanjja. Jumax mä bomba nuclear ukampiw jikxatastaxa. Nayax Alligator, bomba yatxatat masijampiw jikxatastxa. Markajajj nayan laykukiwa. ¿Bomba nuclear ukax utjiti? Niya wakicht"atäxiwa... - jupax mä juk"a samart"äna - akapachamp mayakïñataki. ¿Jichhat mä horat...mä horat sañasati?"
  
  Haydenan nayranakapajj jupar aljantäna.
  
  "Ay haha. Jichhax jumax jiskt'asiraktawa. ¿Ukajj jumatakejj sinti tiempoti? Ukhamajj ¿tunka minutonaka?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. -Janiwa -sasa. Amp suma. Kunas munañasa utjañapa. Kunas mä amtar puriñäni" sasa.
  
  Ramses chachajj jupar uñchʼukiskäna, jan munkasas mä akatjamat khuyaptʼayasispa ukhama. "Taqi kunatix munkta ukanakan sumapax aka cuarto ukankiwa. Nayrïr Pacha satäkis uk tʼunjañataki" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa jiwayañ munapki jan ukax jiwayañ munapki uka jaqinakampix mä amtar purisma?" sasaw Hayden jilatajj jachʼat säna. "Jan ukax juma pachpa wila wartäwir jan purisax ukanak jarkʼaqañamawa. Machaq Uraqin qhipa jan waltʼäwipa" sasa.
  
  Ramses jupax larusitaynawa. "Jumanakax jaqinakax wali llamp"u chuymanïpxtawa." Jupax larusitaynawa. "Uka jisktʼarux akham sasaw qhanañchi: "Janiwa". Jiwayapxita jan ukax yupaychapxita, jarkʼapxita jan ukax fronteranakam makhatapxita, ukakiw jumatakix jan waltʼäwixa."
  
  Hayden kullakajj wasitatwa chʼamachasïna, kunattejj chachanakajj machaq camisap apsupjjäna ukat bombajj nayräjjapar chintʼatäñapatakiw usktʼapjjäna. Alligator jupaw nayrar sartawayi ukat mochila jist"arawayi ukat manqhat mä qawqha alambrenak apsuwayxi. Jupanakajj mä mecanismo de tiempor ukar chintʼatäñapänwa, sasaw Hayden chachajj sum yatïna. Ukham loco terroristanakas janiw cheqpach explosivonak desconectapkaspati.
  
  Jupax suyt"äna.
  
  Cocodrilox alambrenak jaquntäna ukat Ramses-aruw uñch"ukiskäna, ukat sarantaskañapatakix permiso suyt"äna. Uka jach"a jaqix p"iqip ch"allxtayäna. Uka chachanakax Haydenan amparanakapat katthapisinxa, mesa patxaruw nayrar sartayapxäna, cuerpop kʼuchuyapxäna, bomba nuclear ukax purakapar chʼallxtañkama. Ukatx juparux chiqaparuw katjapxäna, kunapachatix Alligator jupax alambrenak nayraqat qhipäxapar ukat pechopar muyuntäna, ukatx kayunakap taypin saraqatayna ukat qhiparusti qhipäx manqhan jikisiñapkama. Haydenax sapa alambrenak jaquntatapa, sapa mochilan sarnaqatapat amuyasïna. Tukuyañatakejja, cinturonanaka ukat cinta conductora ukanakampiw bomba nuclearjj cuerpopar sum chʼoqantatäñapatak ukat ukar chintʼatäñapatak yanaptʼapjjäna. Hayden kullakajj lazonakap yantʼasajj jukʼakiw sarnaqerïna.
  
  Ramses jupax Cocodrilo ukan amparapamp luratanakap uñch"ukiñatakikiw qhipäxar sayt"asïna. Ukat akham sarakïnwa: "Perfecto" sasa. "Supay americano ukax mä posición ideal ukaruw puri, markapar t"unjañataki. Ukajj mä suma santuariowa, ukhamarakiw aka jucharar markajj mayninakataki. Jichhax Alligator, tiempor uñt"ayañamawa ukat zoológico ukar sarañatakix walja tiempo churapxita" sasa.
  
  Hayden jilatajj mesa jakʼanwa jachaqtʼasïna, nayraqatajj terroristan arunakapampejj wal muspharäna, ukatsti mayjtʼayarakïnwa. "Amp suma. Janiw uk lurañjamäkiti. Janiwa. Kawkhantï jikxataskta ukat kun lurañsa amtkta uk yatipxtwa. Sapa kutiw jikxatapxsma, Ramses -sasa.
  
  "¡Amigonakamat sañ munta!" Uka cocodrilojj jinchuparuw arnaqasïna, ukatwa saltasin nuke sat chʼalljjtayasïna. "Inglés jaqix... ¡Khmannnn! Jan llakisimti. Juparojj wasitatwa uñjapjjäta. Marsh jilatajj jupampiw mä jukʼa kusistʼäna, mmm, ukampis nanakajj ukhamarakiw kusistʼapjjä!"
  
  Ramses chachajj mayni jinchuparuw jakʼachasïna. "Bazar utat taqiniruw amtapxsma. Nayax iyawstwa jumax t"unjawaytaxa, pä maras sutix t"unjawayta. Nayax yattwa taqiniw castillojarux atacapxtaxa, guardaespaldas Akatash-aruw jiwayapxtaxa, legionarios-ajaruw jiwayapxtaxa ukat cadenanakampiw irpapxitäna. América markatakixa. Loqhe jaqinakan markapa. Uka chiqanx Price tatax taqiniw uka equiponkapxta sasaw sitäna, ukampis janiw ukakikiti. Jumax familia sasaw sutichapxtaxa. Ukhamasti, ¿janit tukuyarux taqini mayachasipxañamaxa wakiskaspa?"
  
  "Maldita" sasaw Hayden chachajj mochilap patjjar samaqäna. "Juma. Asshole ukax mä juk"a pachanakanwa.
  
  -Ay janiwa. Chiqpachansa jumampi familiamampiw jan waltʼayasipxtaxa. Ukhama amtañani - Ramses jupax uk luratayna. Ukat akax janiw nayan tukuyañ anatäwijakiti. Nayan atinisiñajajj jukʼamp muspharkañawa. Ukampis yatiñamawa, nayax mä chiqan jan kuna jan walt"äwin jikxatasï, larusiña, kunapachatix América ukat mayni occidental masinakapax implosionapxani".
  
  Jupajj qontʼasisaw cuerpopajj juparus ukat mochilanakan utjki ukanaksa tʼunjäna. "Jichhax qhip qhipa zoológico ukar visittʼañ horasäxiwa. Matt Drake jilataruw jumar jikxatañ jach"añchäw churä" sasaw jisk"at arsüna. "Kunapachatix bombax phallaski ukhaxa."
  
  Hayden jupax uka arunak ist"äna, kuna implicacionanakas uka taypin imantatäna, ukampis kuna seguro lurañas juk"amp muspharkañäspa sasaw jiskt"asis jikxatasïna, kuntix jupax nayraqat amtkän ukat sipansa.
  
  
  KIMSA TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Hayden jilatajj liwjjatasaw mä jiskʼa camionan qhepäjjapar tʼijtjjäna. Legionarios jupanakax wali bombampiw chint"ata, qhipäxan kayunakap jak"aruw ikiyapxäna, kunawsatix banconakax mayni ladopankkäna ukhama. Taqi uka viajenxa jukʼamp chʼamäxänwa, uka edificiot apsuñänwa. Legionarios ukanakax janiw tiempo ina ch"usar apt"apkänti, juparux disfrazañ yant"apxäna; kawkhantï munapkäna ukaruw thaqhapjjäna ukat armanakapampix wakichtʼataw sarapxäna. Khititix jupanakar uñjki ukax jiwayatäniwa. Jupanakatakix wali askiwa, jilpach jaqinakax iwxt"awinak ist"apkaspas ukhamaw uñjasipxi, ukat TV jan ukax laptop nayraqatan utan qhiparapxi. Ramses jupax Hayden juparux camionax mä ch"amaka callejón jak"an thakhi thiyaruw jaquntaskir uñjañapatak uñjäna, taqi pachaw jachaqt"asiskäna.
  
  Ch"iyara ukaxa fuerzas especiales ukanakampi chimpuntata.
  
  ¿Khitis jupanakar jarkʼaspa? ¿Jupanakar jisktʼañati? Inas tiempompejj inas ukhamächispa. Ukampis jichhakamajj taqe kunatï paskäna ukanakajj taqpachawa. Uka amtan sapa chiqan jank"akïtapa ukat phuqhatapax América markan límites ukar jaysañap yant"äna. Reacciones ukanakax suyt"atänwa, ukat chiqpach jan walt"awix terroristas ukanakax janiw kuns lurapkänti. Jupanakan amtapajj marka jiwañakiw utjäna.
  
  Inti jalsu tuqir sarañatakix 57 calle apnaqapxäna, kawkhantix patrullanaka ukat cordones ukanakat jithiqtapxäna. Ukanx ch"usawjanakaw utjäna, uka jan uñt"at jaytat auto ukat uñch"ukirinakax tamanakaw utjäna, ukampis Cocodrilo jupa pachpaw Nueva York markankirïnwa ukat taqi uka llamp"u thakhinak uñt"äna, jan ch"amanïkaspas ukhama. Marka apnaqañ sistema de alimentación ukax yanapt"awayi, ukat auto apnaqirix nayratpach amtat thakhinjam jank"akiw kutt"awayxi. Jupanakax juk"at juk"atw lurapxäna, wali amuyumpiw lurapxäna, yatipxänwa, estadounidenses ukanakax wali ch"amanchasipki, wali suyt"apxi, ukatx walja horanak qhipatw amuyapxäna, inas uka bombax nayratpach utjchispa.
  
  Hayden jupax yatïnawa, jichhax Casa Blanca ukan irpirinakapax wali amuyump sarnaqañaw sasaw iwxt"apxani, janiw taqpach fronteranakapan p"akintatapat iyaw sañjamäkänti. Ukat yaqhanakas uka jan waltʼäwit askinak apsuñatakiw chʼamachasipjjaspäna. Dodge ukar juk"amp jithiqtañäni ukat impuesto payllirinakar tornillo ukamp ch"allt"añäni. Ukampis Coburn jilatarojj uñtʼänwa, ukat jakʼankir ewjjtʼirinakapajj jupar uñtasit confiyañjama ukat yatiñanïpjjañapatakiw suytʼäna.
  
  Uka viajejj chʼakhanakaniwa. Legionarios ukanakax kayunakapamp yanapt"apxäna. Akatjamat saytʼasitapa ukat jachʼa pʼiyanakajj chuym chʼalljjtayasïna. Mochilajj jupan manqhanwa sarnaqäna, chʼama manqhanakapajj sapa kutiw chuym ustʼayirïna. Hayden chachajj Ramses chachajj ukham munatap yatïna, qhep qhepa horasanakapajj horasapar puriñkamajj ajjsarañampiw phoqantatäñapäna.
  
  Chika horat janïraw paskänti. Thakhinakax ch"amakïskänwa, janitix ch"usakïkchïnxa. Hayden chachajj janiw cheq siskänti. Yaqha machaq turkakipäwipanx Ramses jupax Gator juparux Marsh ukat Shears jupanakaruw bomba ukar chint"añapatak mayïna, Hayden jupamp chika. Uka paninix quejasipxäna, nuwasipxänwa, ukat arnaqasiñ qalltapxäna, ukatwa Cocodrilox lakapsa, nayranakapsa cintamp jistʼantasïna, ukat samarañkamaw quntʼasipxäna, ukat nayranakaparuw mä jukʼa thaya chʼamthapiyäna. Ukat Marsh ukat Shears jupanakax niya mäkiw jachañ qalltapxäna. Inas jupanakax qhispiyasiñ samkanakap imapxchïna. Marsh jupax jichhak yurit wawar uñtataw chhuxriñchjasïna, ukat Shears jupax gripe de hombre ukan yuqall wawar uñtataw muxsañchäna. Panpachanitak castigo ukhama - ukat, llakt"asiñjamawa, Hayden-atakix ukhamarakiw - Ramses jupax q"ala jan isin bomba nuclear ukar chint"ayatayna, ukax taqi kasta jan walt"awinak utjayawayi, contorsiones ukat juk"amp muxsa. Hayden jupax wali sum katuqäna, Lovecraftian axsarañjam amuyt"asa, jichhax jupanakax uñtasitäpxaspaw ukat kunjams infiernox zoológico uksat pasapxani sasaw jiskt"asirakïna.
  
  "Manqharuw tukuyañäni" sasaw Cocodrilox misarux jan wali uñch"ukisïna. "Phisqa minutonakaw jukʼampi."
  
  Hayden chachajja, bomba lurañ yatirijj jefepamp apasiñatakejj sum parlirïna, uk amuyäna. Inas llakisiñatakejj mä akatjamat arupajj jiljjattaychïna. Inas kusisiñax utjchispa. Kunapachatï camionajj saytʼaskäna ukat conductorajj mä qhawqha minutonakajj motora ina chʼusar aptʼäna ukhajja, chuymap mayjtʼayäna. Ramses jupax taxit saraqawayxänwa, ukat Hayden jupax inas zoológico ukar mantañ punkunkapxchispa sasaw amuyt"ayäna.
  
  Qhipa ch"ama.
  
  Jupajj wali chʼamampiw chʼamachasïna, mä ladot maysaruw liwjjatasïna ukat lakapat cinta conductora apsuñ yantʼäna. Marsh ukat Shears jupanakax jacht"asipxäna, ukat legionarios ukanakax botas ukanakampiw juparux kayump takt"apxäna, ukatw sarnaqañax ch"amakïxäna, ukampis Hayden jupax janiw sasaw arsuwayi. Mä muspharkañ thuqtʼañakiw wakisïna, mä jan wali tʼijtʼañakiw wakisïna, ukat banderanakas jachʼar aptatäñapänwa.
  
  Legionarionakat maynïrejj maldecisaw jupar jaltawayjjäna, ukat jukʼampiw carga nuclear ukat auton qhepäjjapar chintʼäna. Jupax cinta conductora ukarux jacht"asïna. Amparanakapax janchiparuw muyuntäna, janiw sarnaqkänti, ukat Ramses chachax kutt"anxäna ukhax janiw samsuñ puedkänti.
  
  Motorat mä jukʼa wararitapatjja, camionajj wasitatwa nayrar sartjjäna. Autojj jukʼat jukʼat saräna, ukat legionariojj sarjjänwa. Hayden kullakajj wali samsusaw suertepsa ukat jakʼapankir taqe jaqenakan ajanupar maldecïna. Mä qhawqha tiempotjja, autojj saytʼjjänwa ukat auto apnaqerejj motor jistʼantarakïnwa. Ramses, jichhax fuerzas especiales ukan rudimentario uniforme ukamp isthapt"ataw p"iqip qhipa asiento ukar ch"allt"äna, ukatx amukiw utjäna.
  
  "Amtax phuqhasiwayi" sasaw jan munasiñampi säna. "Señaljajj suytʼapjjam ukat jumanak taypin jupanakar apañatak wakichtʼatäpjjam" sasa.
  
  Jan kuns lurasa, Hayden chachajj samsuñakiw puedïna, kunattejj phisqa legionarios ukanakaw uka bizarro paquete ukar muyuntat saytʼasipjjäna ukat uka paquete apsuñatakiw wakichtʼasipjjäna. Ramses chachajj punku llawintäna, taqe kunas qhanänwa, ukat mä jaqew punku jistʼaräna. Ukat legionarios ukanakax uka paquete ukarux thayaruw apthapïna, camionetat apsusaw quqanakamp muyuntat thakhinjam irpapxäna. Hayden kullakajj uru qhanajj nayranakaparuw chʼoqtʼäna, ukat kawkhantï jikjjataskäna uk mä jukʼa uñjäna.
  
  Mä lawat lurat canopy, ladrillo thiya pilaranakampi saytʼayata, pʼeqep patjjar chʼoqantatänwa, chʼojjñanakampi muyuntatänwa. Mä suma wakicht"ata ukat asfaltat inti jalsu tuqinkir trampa, jichhax ch"usawja, kunjamatix Hayden jupax suykän ukhamarjamaw zoológico ukan mayninakax utjañapäna. Mä qawqha jan axsart"ir turistanakax juk"a jaqinakan utjki uka chiqanakat askinak apsusipxpachäna, ukampis Hayden jupax pächasïnwa, jutir horanakax zoológico ukanx khitirus mantañapataki. Jila partejja, Ramses chachajj zoológico ukan seguridadaparuw fuerzas especiales ukankapjjatapa, ukhamat uka territorion taqpach seguridad utjañapataki. Arconakampi warktʼat chʼojjñanakampi muyuntat thakinwa apasipjjapjjäna, mä lado punkun saytʼayañkama. Cocodrilox ch"amampiw mantawayi, ukatx mä jach"a techo ukan cuarto manqhan jikxatasipxäna, ukax lawat lurat thakhinakampi, puentenakampi ukat walja quqanakampiw utjäna, ukax thaya pachar saykatañatakiw yanapt"äna.
  
  Ramses chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna: "Zona tropical" sasa. "Jichhax, Cocodrilo, uka paquete apsuñamawa ukat juk"ampiruw underbrush ukar uchañama. Janiw nayratpach ina chʼusat uñjañax wakiskiti" sasa.
  
  Hayden jilatampi ukat jan waltʼayat compañíapampejj madera pamparuw tukuyapjjäna. Uka cocodrilojj mä qhawqha correanak chiqañchäna, ukat jukʼamp cinta conductora ucharakïna, ukhamat jan saytʼasiñapataki, ukat mä rollo de alambre extrampiw violäna, ukhamatwa uka detonadorjj presonakar sum muyuntatätap yatiyäna.
  
  "¿Ukat interruptor giratorio ukax?" sasaw Ramses chachajj jisktʼäna.
  
  "¿Chiqapunit aka yapxatañ munta?" sasaw Cocodrilojj jisktʼäna. "Marsh ukat Shears jupanakax janïr pachaparuw uk qalltapxaspa".
  
  Ramses chachajj amuytʼasisaw uka jaqerojj pʼeqep chʼoqtʼäna. "Jumax chiqaw sasma". Jupax paquete jak"aruw qunt"asïna, mochilapax pamparuw ikiskäna, Haydenax chiqak pataruw chint"asïna, ukatx Marsh ukat Zoey jupanakax patxaruw chint"apxäna. Ramses nayranakapaxa Julian Marsh p"iqipampi chikakiwa.
  
  "Mä interruptor de sensibilidad ukamp yapxatañäni" sasaw amukt"äna. "Mä muytʼir aparato, ukajj jachʼar aptatäspa jan ukajj kuna jachʼa kuyntʼañanak luratächi ukhajja, bombajj phallañapatakiw yanaptʼi. Nayax iwxt"apxsmawa, ukan qhiparapxañamataki ukat Miss J-n equipo masinakapan puriniñap suyt"apxañamataki. Jan llakisimti, janiw jaya tiempox utjkaniti" sasa.
  
  Uka arunakapajj Hayden chachan cuerpoparuw khathatiyäna. -¿Qhawqha pachasa? jupax samaña apsuñ atipjatayna.
  
  Ramses jilatajj akham sänwa: "Tiempojj mä horatakiw uttʼayatäni. "Alligator ukat nayampi jan kuna jan waltʼäwin uñjasipkta ukar puriñatakejj tiempokiw wakisi. Chachanakajajj bombampiw qheparapjjani, amigonakamajj jumar jikjjatañ atipjjaspa ukhajja, qhep qhepa muspharkañawa" sasa.
  
  Jisa?
  
  Ramses jupax sayt"asiwayiwa, wakicht"at paquete ukar qhip qhipa uñkatasa, jaqin aychapa ukat manqhankir nina thayt"awi, ajanunakapan axsarañ uñnaqanakapa ukat taqinir ch"ama uñacht"ayata.
  
  Hayden kullakajj nayranakap jistʼarasïna, jichhajj janiw kuyntʼirjamäkänti, uka jan wali presión ukaw pechopar mä jan jarkʼat bombar chʼalljjtayäna ukat samsuñajj chʼamakïnwa. Akax qhipa pachanakapax utjaspawa ukatx janiw kunas lurañjamäkänti Alligator-an interruptor de sensibilidad ukar utt"ayañ tuqit jach"a jach"a tukur ist"asa, ukampis jupax maldecido ukhamaw jikxataspa, Zona Tropical de Nueva York markan Central Park Zoo ukan sarnaqañapataki. Ukhamakipansti, jakäwipan wali suma pachanakaparuw kutt"ayatäñapäna, Manos ukat Hawai markan pachapar kutt"ayañapäna, Diamond Head uksan thakhinakapar, North Beach uksan surf ukat Maui uksan volcánico qullunakar kutt"ayañapäna. Mä volcán activo ukan manq"añ uta. Qhixu qhixunak patat mä chiqa. Thakhinaka qhipäxan wila laq"a. Kapiolani uksan ch"iyar qhananakax ukat ukjatx taqi playas tukuyanx playa uksanx ch"amakt"at wila qhananakax ch"amakt"aski ukat jan llakisiñataki, ukakipkarakiw chiqpach chiqax akapachanx kawkhantix jupax taqi llakinakat ukhamarak jakäwin llakinakat qhispispa.
  
  Hayden jilatajj jichhajj ukaruw saräna, relojajj wali chʼamampiw saräna.
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Drake jupax comisaría ukan suyt"äna, jan kun lurañjamäkaspas ukhamaw jikxatasïna, kunatix sapa punta, sapa uñjata, sapa jisk"a uñacht"äwi Ramses, Hayden jan ukax bomba nuclear ukanakat warkt"asipxäna. Chiqansa, Nueva York markax wali jachʼänwa, janiw mä qhawqha horanakatxa chʼamaktʼañjamäkänti, ukat teléfononakax jan ganchot istʼasirakïnwa. Ukan jakirinakajj wali waljanïpjjänwa ukat visitirinakapas waljanirakïnwa. Inas ejercitox tunka minutos ukjax Casa Blanca ukar puriñkamax munasispa, ukampis taqi guardias ukat seguridad ukanakax utjkchispas, ¿qhawqha pachas aka jisk"a chiqar thaqhañatakix munasispa? Jichhax Drakex amuyt"awayiwa, aka escenario Nueva York markar apañamawa ukat kuns jikxatta? Mä juk"a jan walt"äwiw utjäna, kawkhantix fuerzas de seguridad ukanakax terroristas ukanakaruw katuntapxäna, jupanakax chiqpachapuniw jan wali lurawinakap phuqhapxäna. Chiqpach pachanx terroristas ukanakax ch"axwawinakat qhiparux arknaqataw uñjasipxäna ukat arknaqataw uñjasipxäna.
  
  Dahl jupax qhipharux purintäna, jan ch"ukuni ukat uraqpachan qarjataw uñnaqani, SPEAR equipo ukan mayninakax qhipäxankapxarakïnwa. Kenzix jan qhanañchañjamaw uñch"ukiñ qalltäna ukat kawkhans pruebas imañ utax utji sasaw jiskt"äna. Dahl jilatajj nayranakap uñchʼukisakiw akham säna: "Jan ukajj sarjjam, jan ukhamäkani ukhajja, janipuniw satisfactani" sasa. Mayni equiponkirinakax walpun tantachasipxäna ukat kuntix Drakex siskän uk ist"apxäna, ukax Hayden tuqit llakisiñat sipansa, janiw sinti jach"äkänti.
  
  Moore chachajj uka toqet jan chʼamäñapatakiw qhanañchäna. "Jaqinakax terroristas ukanakax markar jan walt"ayañ yatipxi. Janiw yaqha chiqar sarxañ puedksnati, janis khitinakatï sarxañ munapki ukanakarux jarkʼkstanxa. ¿Uka bombajj phallaspa ukhajja, ¿kunas pasaspa? Janiw yatiskti, ukampis janiw jichhax maynit maynikam juchañchasiñanak amuyt"añax wakiskiti. Jiwasan sistemas ukanakax jan walt"ayatawa, ukampis yaqha agencias ukat sitios ukanakax yaqha canales ukanakaruw mantapxi. Parlkasajj jupanakamp chikachasiñ yattanwa. Jilapart sistemanakax apnaqapxi. Nueva York markan callenakapajj amukiw utji, ukampis jila parte markanakat sipansa wali chʼamanïpjjewa. Thakhinakas ukhamaraki" sasa.
  
  "Ukampis janiw kunas jichhakamax utjkiti?" -sasawa Smith jilataxa muspharata jiskt"äna.
  
  Moore jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Amigoja, sapa minutojj patak patak jawsatanakaruw jaysapjjta. Sapa psico, sapa bromista, ukat sapa downright axsarat suma markachirinakampiw markan apasktanxa. Espacio aéreo ukax taqinitak jist"antatawa, jiwasat sipansa. Wi-Fi, Internet ukat líneas telefónicas ukanakas jist"antañ munapxta, ukampis amuyapxam, aka avenida ukanx mä samart"añaw utjistu, kunjamatix mä policía callejero, agente FBI jan ukax, juk"ampirus, marka taypinkir mä jaqiwa" sasa.
  
  -¿Uka manqhanxa? sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  "Kunjamtï yatktanxa, janiw mä celulas utjxiti. Jichhax Ramses ukar jark"aqir celdax markan ukhamarak local ukan reclutatäkaspas ukhamakiw amuysna. Jiwasan agentes subterráneos ukanakax yanapt"apxaspawa janiw iyawsapkti, ukampis taqi kunayman amtawinak uñakipapxi".
  
  "Ukhamajj ¿kawkirus akajj jaytawayistu?" sasaw Lauren kullakajj jisktʼäna. "Janiw cámara, Ramses, Price jan ukax Hayden ukanakar jikxatapkti. Janiw bomba nuclear jikxatapkti", sapa ajanupat yatxatäna, wali chuymapanx mä civil ukaw sindicado ukan jilsuwayi kawkhantix taqi rompecabezas ukanakax qhipa acto ukar puriñkamax filaruw uñt"ayasi.
  
  Moore jilatajj akham sänwa: "Tipping sat qollqe churañajj ukham lurañawa" sasa. "Maynix kuns uñji ukat uñstayi. ¿Akanx kunjams serie de puntas calientes sasin sapxi uk yattati? Alaxpachar sarañatakix pä billete, Eddie Money nayra q"uchupat qhipat."
  
  "Ukhamaxa, ¿jawtʼañ suyasktanti?"
  
  Drake chachajj Lauren kullakaruw balconar irpäna. Aka amparamp lurat uñacht"äwix wali ch"amapunïnwa, juk"a policía ukat agentenakax wali jakkirïnwa, conchas ukanakamp ch"axwapxäna, kunawsatix escombros ukat p"akjat vidrionak taypin thakhinak apthapipxäna, jawsatanakar jaysapxäna ukat llavenak thuqt"apxäna, yaqhipanakax wila masinakampiw amparanakapamp p"iqinakapamp chint"ata, yaqhipanakax kayunakapamp chint"ata ukatsti, llakit chhuxriñchjasiña.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Ukaruw sarañasa" sasa. "Jupanakar yanaptʼapjjam" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jupanakax mä chhaqhat ch"axwawimpiw ch"axwapxi ukatx janiw mä hub ukhamäxiti. Uka waynanakajj janiw sarjjañ munapkänti. Ukajj jupanakatakix hospitalar sarañat sipansa jukʼampwa sañ muni. Ukhamaw suma policía ukanakax lurapxi ukatx markachirinakax juk"akiw uñjapxi. Prensa ukax jan wali yatiyäwinakak sapa kutiw apsu, ukax taqpach amuyunakaruw colores uñacht"ayi. Jupanakarus yanaptʼapjjarakiñäniwa sasaw sista" sasa.
  
  Ascensor tuqiruw sarapxäna ukat Drakex kutt"awayxänwa, taqpach equipo qhipäxan uñjasax musphataw jikxatasïna. "Kuna?" - sasaw jiskt"äna. "Janiw qullqix utjkituti".
  
  Alicia kullakajj qarjataw jachaqtʼasïna. Beau jilatajj mä jachaqtʼasiñwa atipjäna. SPEAR ukankirinakax jichhürunakanx jupanakpachaw walja jan walt"äwinakan sarnaqapxäna, ukampis wali ch"amanïpxänwa, juk"amp lurañatakix wakicht"atäpxänwa. Drake chachajj walja chʼakhanak uñjäna ukat yaqha usuchjatanakas wali imantatänwa.
  
  "¿Kunatsa jumanakax jan recargapkta? Ukat extra munición ukanak aptʼasiñamawa. Kunapachatï qhipharux aka tukuyañar puriñäni ukhaxa, wali chʼamaw tukuñäni" sasa.
  
  "Nayaw amuyt"ä" sasaw Kinimakax säna. "Ukax mä distracción uñacht"ayani".
  
  Yorgi kullakajj akham sänwa: "Ukat nayajj yanaptʼarakïwa" sasa. "Drake-n acento-p amuyañas ch"amakiwa, ukhamax mä acento americano ukampix chhaqt"aspawa".
  
  Dahl jupax Drake jupamp chikt"ataw ascensor ukan larusitayna. "Rusia amigoja, jumax q"al qhipäxar uñtat uñt"ayastawa".
  
  Drake jupax sueco jaqirux ch"ankhampiw jawq"jatayna, juk"amp ch"akhanak usuchjasa, ukat ascensorat nayrïr pisoruw saraqatayna. Ukatx SPEAR ukankirinakax kawkhantix lurañjamäki ukjanw chikanchasipxäna, machaq jawsatanakar jaysañataki ukhamarak yatiyawinak grabañataki, markachirinakar jiskt"asa ukat jiskt"añatakisa, ukat jan kuna jan walt"äwimp jan walt"ayat jawsatanakar yaqha estaciones asignadas ukanakar desviar. Ukat munasitap yatipkchïnsa ukat yanaptʼasipjjatap yatipkchïnjja, janiw maynis uka toqet kusisipkänti, kunattejj Hayden chachajj wali chhaqhata ukat Ramses chachajj qhespiyatäjjänwa. Jichhakamax jupanakarux atipt"awayiwa.
  
  ¿Kuna yaqha kʼarinaksa mangapar ucharakïna?
  
  Drake jupax mä chhaqhat familiarapat jawsañ apayanitayna ukat yaqharuw jan kikpaki pavimento tuqit apayanitayna. Tablero de interruptores ukax activo ukhamaw qhiparäna, ukatx Moore jupax wali jakthapiskänwa punta, alaxpachar sarañatak boleto. Ukampis mä jukʼa tiempotjja, mä pʼakjat phukhut leche wartatapat sipansa, tiempojj jukʼamp jankʼakiw tukusjjatap Drake jilatarojj qhan amuyasïna. Ukax mäkiw juparux yanapt"äna, Ramses jupax mä kutis jawsaniñap suyt"äna. Aka jaqix wali uñacht"ayaskäna. Drake jupax pächasïnwa, jan mä juk"a teatral ukham uñt"ayasiñatakix uka botón ukar ch"allt"aspa.
  
  Policianakajj uka estacionaruw tʼijtäna, ukampis uka equipojj mesanakaruw qontʼasisin mensajenak yatiyasaw yanaptʼapjjäna. Dahl jupax café lurañatakiw saräna. Drake jupax hervidor nayraqatanw jupamp chikt"asïna, wali jan kuns lurañjamäkaspas ukhamarak jan chiqaw sasaw jikxatasïna, kunawsatix yatiyawinak suyapkäna ukhaxa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Nayrïr uñachtʼäwit parltʼañäni" sasa. "¿Nayrjax ukham pasawaytamti?"
  
  "Janiwa. Kunjamsa Ramses chachajj taqe uka maranak imantasiñ atipjäna uk sum amuyta. Ukat nayax amuyta uka dispositivox janiw firma de radiación uñstaykiti kunatix janiw jichhakamax uñt"apkiti. Uka bomba wasitat envaskäna uka jaqejja, kuntï luraskäna uk sum yatïna. Nayan amuyt"awijax ex militares estadounidenses ukanakawa".
  
  -Ukampis ¿kunatsa? Ukanjja walja jaqenakaw radiación toqet jarkʼaqapjjaspa" sasa.
  
  "Ukax yaqha yänakatakis ukhamarakiwa. Uka chiqan yatiñanaka. Jupajj tantachtʼkäna uka jamasat equipo. Nayan arunakax chimpuntañamawa, nayra Drake, jupanakax nayrir SEALs ukanakawa. Operación especial" sasa.
  
  Drake jupax uma warantatayna Dahl jupax gránulos ukanakan cuchara ukamp warxatäna. "Ch"amanïñapataki. Chiqansa, ¿kunas ukax uk yattati? ¿"Instant" ukax Polo Norte uksar purinxpachati?
  
  Dahl jupax wali jach"at arsüna. "Instante café ukax saxran lurawipawa. Ukat janipuniw Polo Norte uksar sarkti" sasa.
  
  Alicia kullakajj uka cuarto jistʼarat punkut jalnaqtʼasïnwa. -¿Kunas ukaxa? Uka poste toqet kuns istʼayäta ukat sutijajj ukan utjatap yatjjaraktwa" sasa.
  
  Drake chachajj janiw jachaqtʼasitap imantañjamäkänti. "¿Kunjamsa jumax jikxatastaxa, Alicia?"
  
  -Chakinakax usutawa. Pʼeqejajj usutätwa. Chuyma usu. Yaqha tuqitxa nayax walikïsktwa" sasa.
  
  "Sañ munta-"
  
  X-Embajadores ukan jawsatapax jutir arunakap umamp chhaqhayatayna, ukax celularan parlantepatw jutäna. Hervidor wali katxarusaxa, uka aparatox chinuparuw apantäna.
  
  "Kamisaki?"
  
  -¿Nayat amtastati?
  
  Drake chachajj uka hervidor wali chʼamampiw uchäna, ukat jichhak tʼantʼa phaytʼat umajj amparaparuw chʼalljjtäna. Jupajj janipuniw amuyaskänti.
  
  "¿Kawkinkis jumax, jan wali jaqi?"
  
  "Jichha. ¿Janit nayrïr jiskt'awimax "kawkhans armas nucleares ukanakax utji" jan ukax "qhawqha jank'ak phallani" ukax utjañapa? Mä wali muspharata arnaqasiñaw línea taypin tʼijtäna.
  
  "Ramses" sasaw Drakex parlante jist"antañ amtasïna. "¿Kunatsa jan chiqak uka tuqit parlktanxa?"
  
  "Ay, ¿kunas uka tuqitxa wali muspharkañaxa? Ukat jumax janiw kun lurañas siskituti. Nayajj mä príncipe, reinonakan dueñopätwa. Walja maranakaw apnaqawayta, walja maranakaw apnaqarakï. Walja pachaw jumax crispy ukar tukuwayta. Uka tuqit amuyt'añäni".
  
  "Ukhamajj ¿jukʼamp aros ukanakajj utjtamti, ukanakat saltʼañasataki?"
  
  "Janiw nayajj ukhamäkti. Ukajj Julian Marsh satänwa. Aka jaqix loco ukhamaw sañjamawa, ukatwa agenteman Jay jupamp chikt"ayawayta" sasa.
  
  Drakex khathatitaynawa, Dahl ukar uñkatasa. -¿Jupax walikïskiti?
  
  -Jichhatakixa -sasa. Mä juk"a qala chuymanïkchisa ukat usuchjat uñnaqt"anïkchisa. Jupajj taqe chʼamapampiw qʼal amuktʼañatak chʼamachasi" sasa.
  
  Drake chachan purakapanjja, nayratpach amuytʼasiñaw utjäna. "¿Ukat kunatsa ukham lurasi?"
  
  "Ukhamatakix, chiqans, jan sensor de movimiento ukar jan walt"ayañataki."
  
  Diosajja, Drake jilatajj amuyäna. "Jumajj jan wali jaqewa. ¿Mä bombampi chintʼatati?"
  
  "Jupaw uka bombaxa, amigoja."
  
  -¿Kawkinsa utji?
  
  "Ukaruw puriñäni. Ukampis niyakejjay jumasa amigonakamasa wali sum tʼijtʼasipkchejja, ukat niyaw juntʼuchatäjjstajja, ¿kunatsa jan mä chʼam churapkätam uk amuyta? Adivinanzanak jumanakar gustañamatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  -Akaxa loquñawa -sasa. Jumax loco, walja jakäwinakampi anatt"askta. ¿Kuna rompecabezas ukanakas utji? Nayatakix askichapxita, asshole. ¿Khitis cuerpomar ninamp phichhantasin pist"ani?"
  
  Ramses jupax mä juk"a pachax amukiw jikxatasïna, amuyt"kaspas ukhama. "Ukhamajj guantenakajj cheqapuniw chhaqtayatäjje. Ukax wali askiwa. Chiqpachansa, kawkhantï sarañax utjkitu, tantachäwinakar sarañataki, markanakar chʼamañchtʼañataki. Ukhamajj istʼapjjam-"
  
  "Chiqpachans suyt"askta ukankapxañamataki" Drakex arst"äna, jank"akiw challwa katur saräna "Kunapachatix ukar puriñäni ukhaxa".
  
  -Llakiskañawa janiwa. Aka chiqanx despedida sasaw sapxta. Kunjamtï jumanakajj yatipktajja, jumampiw escapañatakejj apnaqaskta. Ukhama, kunjamtï jumanakax jaqinakax sapkta ukhama - yuspajarapxsmawa aka tuqita."
  
  -Ugh- -sasa.
  
  -Jïsa Jisa -sasa. Fuck me, awk taykaja ukat taqpach jilanaka. Ukampis jumamp aka markampiw tornillo tukuyapxäta. Ukat nayax, khitis sarantaskä. Ukhamajj jichhajj tiempojj mä jan waltʼäwiruw tuku. ¿Inglés jiskʼa, ¿chancema mayiñatakejj wakichtʼatätati?"
  
  Drake jupax profesionalismo ukap jikxatäna, ukax jupanakan sapa amtapakïtap yatisa. "Sita".
  
  "Antiséptico ukax occidental uksan infecciones ukanakat akapach q"umachañapawa. Jallu quqat jallu quqakama, akax canopy floor ukan chiqapawa. Ukax taqpachawa ".
  
  Drake jupax mä ñik"ut ch"allxtayäna. -Ukat taqi kunasa?
  
  "Jïsa, ukat niyakixay taqi kunatix civilizado satäkis uka pachanx lurapkta ukax minutos, horas ukanakan tuputächixa, nayax suxta tunk minutos ukjaruw tiempor uñt"ayaskä. Jumatakix wali suma, wali uñt"at muyu numero" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa akax desarmañasa?" Drake jupax Marsh jupax janiw códigos de desactivación ukanakat arsuwaykiti sasaw suyt"äna.
  
  "Ay maldición, ¿janit yatktati? Ukatx akax amtañamawa - mä bomba nuclear, juk"ampirus maleta bomba nuclear ukax mä mecanismo preciso ukat perfectamente equilibrado ukhamawa. Taqi kunas miniaturizado ukat juk"amp chiqapawa, kunjamatix nayax yatxatwa jumanakax wali askit uñjapxäta. Ukatakejj... sofisticación lurañaw wakisini" sasa.
  
  "¿Sofisticación ukax?"
  
  "Sofisticación ukat juk"ampinaka. Aka uñakipt'apxañäni".
  
  Uka arunakampixa, Ramses chachaxa jawsataxa desconectatäxänwa, ukhamatwa línea jiwata jaytawayäna. Drakex oficinaruw jank"ak kutt"awayxäna ukat taqpach estacionaruw sayt"añapatak arnaqasïna. Arunakapampi, arupampixa, p"iqinaka, nayranaka, janchinaka jupa tuqiru kutt"ayatayna. Telefononakajj tribunanakaruw uchapjjäna, jawsatanakas janiw istʼapkänti, ukat parltʼasiñas saytʼayatäjjänwa.
  
  Moore chachajj Drakes chachan ajanupar uñkatasaw akham säna: "Telefononakam jistʼantapjjam" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Nayajj ukantwa" sasa. "Ukampis mä juk"a amuyt"añasawa..." Jupax adivinanza arut arut wasitat arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Jankʼak lurapjjam" sasa. "Ramses jupax suxta tunk minutos churapxitu."
  
  Moore chachajj uka raquítico balcón patjjaruw qontʼasïna, Kinimaka ukat Yorgi jupanakampiw mayachasipjjäna. Taqi mayninakax jupar uñkatañatakiw kutt"apxäna. Kunapachatï arunakapax jaqinakar puriñ qalltäna ukhaxa, arnaqasiñ qalltapxäna.
  
  "Walikiwa, antiséptico ukax mä bomba satawa. Ukax qhanawa ".
  
  "Ukat phallañ amti" sasaw maynix jiskʼat arsüna. -Janiwa mä bluff ukhamäkiti -sasa.
  
  "¿Jallu quqat jallu quqaru?" Mai kullakajj sänwa. "Janawi amuykti".
  
  Drakex p"iqiparuw ch"uqt"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Akajj jiwasatakejj mä yatiyäwiwa" sasa. "Taqi kunas Amazonas jallu quqan qalltawayi. Nayrïr kutiw qhatun uñjapxta. Ukampis Nueva York markatakix kunjams irnaqaski ukx janiw amuykti" sasa.
  
  -Ukampis yaqhaxa? Smith jilatajj akham sänwa. "¿Uka patat mä chiqax canopy manqhanxa? Nayax janiwa-"
  
  "Akax yaqha jallu quqanak uñt"ayañawa", sasaw Moore jupax jach"at arsüna. "¿Janit canopy ukax kuntix jupanakax solido quqa tapa sapki ukax ukhamäki? Patajj underbrush ukamp chʼoqantatawa" sasa.
  
  Drake jilatajj niyaw ukankäna. -Akaxa chiqawa -sasa. Ukampis jumatix uk katuqäta ukhaxa, uka bombax jallu quqan imantatawa sasaw sapxistu. Nueva York markanxa", sasaw jupax chhuxriñchjasïna. "Janiw amuytʼasirïkiti."
  
  Estación ukanx amukt"añaw apnaqäna, uka kasta amukt"añax jaqirux jan kuns lurañkamaw muspharayaspa jan ukax electricidadamp qhant"ayaspa.
  
  Drake chachajj janiw kunapachas tiempon pasatapjja jukʼamp sum yatkänti, sapa segundow Doomsday sat campanajj jan waltʼayir istʼasïna.
  
  Moore chachajj qhepat akham sänwa: "Ukampis Nueva York markanjja, jallu qoqaw utji" sasa. "Zoológico Central Park ukanwa. Jisk"akiwa, "Zona Tropical" satawa, ukampis chiqpach yänakan mä mini versión ukhamawa."
  
  "¿Uka manqhanxa?" Dahl jupax ch"amanchawayiwa.
  
  "Jïsa, ukanx quqanakaw utji."
  
  Drake chachajj yaqha segundojj pächasïnwa, ukajj ukhamarakiw walja jaqenakar aptʼasispa, uk wali llakitaw amuyasïna. -¿Kunatsa yaqhaxa? ¿Yaqha iwxtʼanakas utji?
  
  Amuktʼañampi ukat chʼusa uñnaqanakampikiw jisktʼapar aruntäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukatjja, taqeniw mantapjjta" sasa. "Janiw kuna compromisonakas utjkiti. Janiw kuna sawkasiñanakas utjkiti. Aka mítico bastardo ukar tukuyañ pachaw purini. Kunjamtï pasïr kutin lurapkta ukhama" sasa.
  
  Kinimaka ukat Yorgi jupanakax escalerar jank"akiw sarapxäna.
  
  Drake jupax taqpach equipo ukarux Nueva York markan axsarañamp phuqhantat callinakaruw irpxaruwayäna.
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAÑA JAQINA
  
  
  Moore chachan yatichäwiparjamaxa, tunka jaqinakan equipopax jukʼamp valorani minutonak ina chʼusar aptʼasipxäna, mä callejón ukar tukusaw policianakan mä qhawqha autonakap comandañataki. Ukar puripkäna ukhakamajj jawsatäjjänwa, policianakajj suyasipkäna, callenak qʼomachañatak chʼamachasitapajj achuñ qalltäna. Smith jupax mä ruedan qunt"asiwayi, Dahl jupax mayni ruedan qunt"asiwayi, autonakax sirenanakap ukat qhananak qhant"ayasaw 3r avenida uksan esquinapar t"ijtapxäna, caucho phichhantasa, chiqak zoológico uksar sarapxäna. Utanaka ukat axsarat ajanunakax pusi tunk ukharuw jank"ak pasapxäna, ukatx phisqa tunk millas horaruw puripxäna. Smith jupax jaytat taxi ukarux mä chiqaruw jaquntäna, nayräxaparuw ch"allt"äna, chiqak khithäna. Thakinjja, mä cordón policiakiw utjäna, ukat jupanakar pasapjjañapatakejj nayratpachwa ordenanak katoqapjjäna. Mä jankʼak qʼomachat cruce taypinwa tʼijtjjapjjäna, suxta tunkaruw jakʼachapjjäna.
  
  Drake chachajj niyaw celularapan machaq jawsatapar jan istʼkänti, inas Ramses chachajj kusisiñatak kuttʼanjjchispa sasaw amuyäna. Ukampis uka qhepatjja, akham sasaw amuyäna: ukajj inas mä qhawqha pʼeqeñchäwinak churaraksna.
  
  "Kuna?" - jupax mä juk"a pachakiw larusitayna.
  
  "¿Drake? Akax Coburn irpiriwa. ¿Mä minutos utjtamti?"
  
  Yorkshire markankir jaqix musphataw jaltawayxäna, ukatx GPS uñakipäna. "Pusi minutonaka, tata."
  
  "Ukhamajj istʼapjjam. Nayax yattwa janiw yatiyañax wakiskiti kunjams jan walinakax utjani aka bombax phallañapatak jaysatäspa ukhaxa. Uka kuttʼayañajj janiw jarkʼatäkiti. Ukat janiw chiqpach nacionalidad jan ukax inclinaciones políticas ukas yatisktanti aka personaje Ramses. Mä jach"a jan walt"awix uñstawayiwa, yaqha jaqix - Alligator - pusi kutiw aka marax Rusia markar visitt"awayi".
  
  Drake chachan lakapax laq"aruw tukuwayxäna. -¿Rusia markanxa?
  
  "Jïsa. Akax janiw amtañakiti, ukampis..."
  
  Drake chachajj uka samartʼañajj kamsañsa muni uk sum yatïna. Mä pachanx canales de noticias ukat medios sociales ukanakamp manipulat ukanx janiw kunas amtañax utjañapäkänti. "Aka yatiyawix mistuni ukhaxa-"
  
  "Jïsa. Mä jach"a nivel evento uñakipapxta".
  
  Chiqansa, Drake chachax janiw ukax kun sañs muni uk yatiñ munkänti. Jichhax jach"a uraqpachan jaqinakax utjatap yatïna, wali ch"amani jaqinaka, jupanakax mä ch"axwäwi nuclear ukan qhispiñatakix kunayman yänakanïpxiwa, ukat jupanakax mä taqpach machaq pachan jakasipxaspa ukhax kunjamakis utjani uk amuyt"apxirïna, ukax juk"akiw jaqinakan utji. Uka jaqenakat yaqhepajj nayratpach pʼeqtʼirinakäpjjänwa.
  
  "Wakisispa ukhax bomba chhaqtayañamawa, Drake. Nayax sapxituwa NEST ukax thakhinkiwa, ukampis jumanakan qhipat purini. Kunjamtï mayninakax lurapki ukhama. Taqini. Akax machaq ch"amaka horasawa" sasa.
  
  "Akax sayt"ayañäniwa, tata. Aka markax qharüru uñjañkamaw jakani" sasa.
  
  Kunapachatï Drakex jawsañ tukuyxäna ukhaxa, Aliciax amparapampiw amparapamp luqxatäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukhamajja" sasa. "Kunapachatix Moore jupax Rainforest ukat mini rainforest sasin siskän ukhax ¿ukanx katarinakas utjani sañti munpacha?"
  
  Drakex amparapampiw amparapamp ch"uqt"äna. "Katarinakax utjapuniwa, Alicia."
  
  Mai kullakajj chhuxriñchjasïna. "Yaqhipajj mayninakat sipansa jukʼamp jachʼäpjjewa."
  
  Smith jupax autop embotellamiento ukar muytayatayna, mä k"ajkir ambulancia punkunakap jist"arat ukat paramédicos ukanakax uka jan walt"äwin chikancht"asir jaqinakar irnaqapxatapat pasatayna, ukatx wasitatw kayup gas pedal ukar uchatayna.
  
  "¿Kuntï thaqkayäta uk jikjjattati, Mai?" Aliciax mä kipka ukat suma chuymampiw säna. "¿Kunapachas uka equipo jaytawayta?"
  
  Taqi kunas wali nayraw pasäna, ukampis Drakex Mai Kitano kullakax sarxatapat sum amtasïna, p"iqipax jan amuyt"asis jiwatapat juchañchasiñampiw phuqhantäna. Uka mä jan walt"äwix awk taykapar thaqhañ pachanx -yakuza qullqi lunthatasir jaqir jiwayatapatpacha- walja mayjt"awinakaw utjawayi.
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Jichhajj awk taykajajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjewa. "Grace kullakat sipansa. Nayax clan ukar atipt"ayätwa. Chica. Churaña. Kuntï thaqkayäta ukanakjja wal jikjjatta" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿kunatsa kuttʼanjjta?"
  
  Drake jupax nayranakap thakin wali ch"amampiw lip"katat jikxatäna ukat jinchunakapax qhipa asientoruw ch"allt"ata. Ukax mä jan uñt"at pachaw consecuencias ukanakat aruskipt"añataki ukhamarak amtanakar ch"amanchañataki, ukampis Alicia kullakatakix wali típico ukhamänwa, ukat inas qhipa ch"amapax jupanakan askinak askichañatakïchispa.
  
  "¿Kunatsa kuttʼanjjayäta?" - Kuna? - Maya mayampi blithely. "Kunalaykutix nayax llakistwa. Nayajj aka equipot llakistwa" sasa.
  
  Alicia kullakajj sillpʼitäna. -Suma jaysäwi -sasa. ¿Akax ukakipkarakiw razonaxa?
  
  "Drake laykux kutt"anxäti sasaw jiskt"askta. Nayax paninix mä machaq amuyt"asiñ utt"ayapxañamatakiw suyt"apxirïta. Nayatï mä segundos amuyaskäyätwa, jupajj nayrar sartaspawa. Jupajj payïr kutis churitaspa ukhasa. Suma, jaysäwix sapurukiwa - janiw yatkti."
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Kimsïr oportunidad" sasa. "Jupatï jan amuytʼasirïspa jumar kuttʼayañatakejja, akajj kimsïr oportunidadäspawa".
  
  Drake jupax zoológico ukar mantañaw jak"achasiñap uñjäna ukat qhipa asienton juk"amp ch"axwañ jikxatäna, wali ch"ullqhi ukat jan atiniskañ chuyma ch"allxtawinakaw jupan manqhanx walpun thuqt"äna. Taqi ukanak lurañatakix mä cuarto munapxäna, juk"amp askixa llamp"u tapicería ukampi.
  
  "Uñt"ayapxam, waynanaka" sasaw säna. "Jiwasax akanktanwa".
  
  "Janiw jichhakamax luratäkiti, Sprite. Aka Aliciax machaq modelo ukhamawa. Inti jalant tuqir jan jukʼamp tʼijtxañwa amtäna. Jichhax sayt"asipxta, yatiqapxta ukat aka tuqitw pasapxta".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Uk uñjta ukat wali askit uñjarakta" sasa. "Alicia, machaq jumajj walpun gustitu, inas kunsa amuyksta" sasa.
  
  Drake jupax kutt"awayxänwa, maynit maynikam respetasiñamp phuqt"ata ukat kunjams aka escenario ukax qhipharux anataspa ukxat q"al ch"axwata. Ukampis jichhax taqi ukanak jaytañ pachaw purinxäna, estante ukar uchañ pachaw purinxäna, kunatix jupanakax yaqha Armagedón ukarux jank"akiw jak"achasipkäna, pallapallanaka, qhispiyirinaka ukat heroes ukanaka, tukuyañkama.
  
  Ukat uñchʼukisipkchïnjja, inas ajedrez anattʼasipkchïnjja, Diosasa Supayas samañap aptʼasipjjaspäna.
  
  
  KIMSA TUNKA paqallqun JANK"A
  
  
  Smith jupax qhipa turno ukanx llantanakap chhuxriñchjasïna ukat mä jach"a kayumpiw pedal de freno ukarux takt"äna. Drake chachajj janïr autojj saytʼkipanwa punku jistʼaräna ukat kayunakapwa mistuyäna. Mai kullakajj qhepa punkut mistuwayjjänwa, Alicia kullakajj mä paso qhepäjjat mistuwayjjänwa. Smith jilatajj suytʼir policianakaruw pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  "¿Zona Tropical uksar juk"amp jank"ak puriñ thakhi yatiñax wakisi sasaw sapxi?" sasaw policianakat maynïrejj jisktʼäna. "Walikiwa, aka thakhi chiqaru arktañamawa." Jupax uñacht"ayäna. "Chʼiqa toqenkaniwa" sasa.
  
  "Pay suma". Smith chachajj guia mapa aptasaw mayninakar uñachtʼayäna. Dahl jupax mä t"ijtäwiruw t"ijtäna.
  
  -¿Wakicht"atäpxtati?
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Kunjamsa sarnaqsna" sasa. "Ay uñtam" sasaw mapa uñachtʼayäna. "Uka chiqan utjki uka regalonak aljir tiendaruw zoológico sasaw sapxi".
  
  "Ukhamajj sarañäni" sasa.
  
  Drake jupax zoológico ukarux juk"amp jach"a amuyunak mantawayxäna, juk"amp jan wali suyt"asa ukat Ramses jupax mä jan wali k"arinak mangapan juk"amp utjatap yatïna, ukax janiw jupamp kuns lurkänti. Uka tamax jilxattawayxänwa ukat jisk"achasipxarakïnwa, niyaw juk"amp jank"ak sarnaqapxäna ukat jan amuyt"asisaw sarnaqapxäna, ukampis sapa segundos pasawayki ukax machaq jiwañaw sasaw yatipxäna. Drake chachajj señalanakaruw sum uñjäna, ukat mä qhawqha tiempotjja, Zona Tropical sat cheqaruw nayrar uñjäna. Jakʼachasipkäna ukhajja, jupanak jakʼankir cheqanakajj sarnaqañwa qalltäna.
  
  Llatunk jaqinakaw imantat jank"ak mistuwayapxäna, cuchillonak apsusaw qhispiyirinakan qhipa ch"axwäwip t"aqhisiyañataki ukat sinti wila wartayañatakiw kamachipxäna. Drake jupax columpio manqhan paloma ukat dueñoparux qhipäxapar jaquntäna, ukatx jutir ataque ukampiw p"iqit p"iqimp jikisïna. Bo ukat May jupanakax nayrar sartapxi, jupanakan nuwasiñ yatiñanakapax jichhürunakanx wakisiwa.
  
  Llatunk atacantes ukanakax armaduras corporales ukat mascaras ukanakamp isthapt"ataw jikxatasipxäna, ukat kunjamtï Drakex suykäna ukhamarjamaw wali sum ch"axwapxäna. Ramses chachajj janipuniw uka pila manqhat ajllkänti. Mai kullakax mä jank"ak jab"at jark"aqasïna, amparap p"akjañ yant"äna, ukampis t"ijt"ataw jikxatäna, jupan pachpa balanzapax jaqunukutaw jikxatasïna. Jutïr jawqʼjatajj amparaparuw faltäna, jupan chalecopampiw chʼalljjtayasïna, ukampis mä jukʼa samartʼañapatakiw yanaptʼäna. Beau jilatajj taqe jupanak taypinwa sarnaqäna, cheqpach jiwañan chʼiwipa. Ramses chachan legionarios ukanakax qhipharuw kutt"apxäna jan ukax mä ladoruw jaltapxäna, francés jaqit jithiqtañataki.
  
  Drakex barreraruw qhipäxar qunt"asïna, amparanakap jach"ar aptasa. Qhepäjjankir vallejj chʼiyjatäjjänwa, kunattejj uñisiripajj pä kayumpiw oraqet kayump taktʼäna. Panpachaniw yaqha thakhinjam liwxatapxäna, liwxatasinx ch"am tukusaw liwxatapxäna. Inglés chachajj legionario pʼeqeparuw mä amparat mä ampar chʼalltʼäna, ukampis arjjatañatakejj jiljjattat amparaparukiw chʼalljjtäna. Kawkhantï munkäna uka chiqaruw cuerpop apthapïna, qunqurtʼasisaw amparap alayaru liwxatäna. Cuchillojj liwjjatasïna ukat costillanakaparuw chʼalljjtäna, arjjatkasas wali usutäskänwa. Drake chachajj pä kutiw ataquep luräna.
  
  Zona Tropical ukar mantañanx jak"at ch"axwawix juk"ampiw jilxattawayi. May ukat Bo jupanakax uñisirinakapan ajanunakap jikxatapxäna. Wilax taqpach tamaruw ch"allxtäna. Legionarios ukanakax p"akjata ch"akhanakampi ukat concusiones ukanakampiw jaquqanipxäna, ukat jilïr juchañchirix Mano Kinimaka satänwa. Jach"a hawaianox mä bulldozer ukampiw atacantes ukanakarux t"unjäna, jupanakpachas oladanakar jan yäqañ yant"kaspa ukhama, t"unjañ munkaspa ukhama. Mä legionariox thakhin sayt"atäspa ukhax Kinimakax jan khuyapt"ayasisaw ch"allt"äna, mediocampista sobrehumano, mä jan t"unjañ arado. Thakipax taqpach jan walipunïnwa, ukatwa Alicia ukat Smith jupanakax thakipat mistuñampïpxäna. Legionarios ukanakax jupanakan jak"aparuw uraqir puripxäna, qhuruchasiñampiw puripxäna, ukampis tukuyañax janiw ch"amäkänti.
  
  Dahl jupax mä juk"a yatiñampiw amparamp amparamp jawq"jañanak mayjt"ayasïna. Cuchillomp jawq"jatanakax wali ch"amampiw jawq"japxirïna ukat jank"akiw jawq"japxirïna, nayraqatax jisk"a, ukatx jach"a, ukatx pecho ukat ajanuruw jawq"japxirïna; sueco jaqix taqiniruw jark"aqäna, llijullijunakjam jank"ak reflejos ukat ch"amampi jikxatat yatiñanakampi. Jupan uñisiripax janiw aynacht"känti, clínico ukhamaw lurawipanxa, jank"akiw amuyasïna jupamp kikipamp jikisitapa ukat mayjt"ayañaw wakisi.
  
  Dahl jupax mä chiqaruw sarxäna kunatix legionariox kayunakapamp codos ukanakamp cuchillomp ataques ukanak sarantañapatak apnaqatayna. Nayrïr codopax temploruw ch"allt"äna, ukat juk"amp amuyt"äna ukat walja ataques ukanakat nayrar sartañapatakiw yanapt"äna. Mä qunqurkamaw jaquqanïna, axilas manqhan chiqak p"iyaru ukat ukankir nervios racimo ukar ch"allt"asïna, ukat legionariox wali t"aqhisiñat cuchillap jaquntäna. Ukampirus tukuyañatakix nuwasir Kinimaka jupaw ch"axwirirux t"unjatayna, q"uma ch"akhanak ch"allt"asa, ch"akhanak p"akjasa ukat tendones ch"iyjasa. Mano chachajj chʼiyar chʼakhanakanïnwa, chʼakhanakapansa, ajanunakapansa chʼakhanakaw utjäna ukat mä jukʼa llaktʼataw sarnaqäna, ukampis janiw kunas jarkʼkänti. Dahl chachajja, punku jistʼantatäspa ukhajja, hawaiano Hulk sat barcor uñtasitaw edificio ladopat jaltjjaspa sasaw amuyäna.
  
  Kenzi kullakax nuwasiñ chiqanakan t"ijt"añax juk"amp jasakiw jikxatasïna, khitirus jan walt"ayäna ukat katanapax wali jan utjatapat llakisïnwa. Dahl kullakajj mä yateqtʼat yatiñanïtap yatïna, ukat mä legionariot mayniruw atacañ yatïna, sapa mayniruw mä chʼakhampi jiwayaspäna, ukhamatwa uka equipon wali valorani tiempop qhespiyäna. Ukampis uka urux niyaw tukusxäna.
  
  Ukhamtsa.
  
  Drake jupax Flurry puñtupampiw uka golpe ukar mayjt"ayas jikxatäna. Jupax ladoparuw jaquntatäna, kunawsatix mä legionariox muñecapar katjatayna ukat t"ijt"ayatayna. Llakisiñaw uñnaqap mayjtʼayäna. Jupax mä jan normal inclinación ukamp rollo luratayna, presión ukar antutatayna ukat uñisiripampix nayraqatar uñkatas jikxatasïna.
  
  "Kunata?" sasaw jiskt"äna.
  
  "Jan juk"ampi juk"ampi ch"amanchañatakikiw akanktxa" sasaw legionariox jachaqt"asïna. "Tick tock ukax mä juk"a pachanakanwa. Tick tock" sasa.
  
  Drakex wali ch"amampiw jaltxatayna, jichhax kayunakapamp sayt"atäxänwa. "Jumasti jiwarakïtawa."
  
  "Taqinipuniw jiwxañäni, jan amuytʼasir."
  
  Ukham fanatismo ukampix Drakex jan khuyapt"ayasisaw jawq"jäna, ukat uka jaqin nayrapa ukat chhuxriñchjasiñap p"akjatayna, ukhamarak costillanakapas p"akjatayna. Uka jaqenakajj kuntï lurapkäna uk sum yatipjjäna, ukhampachasa nuwasipkakïnwa. Jupanak taypinjja janiw mä chachas yaqha jachʼa jachʼa tukuñajj wakiskänti.
  
  Jachaqt"asisaw legionariox cuchillopa Drake-r uñacht"ayäna. Yorkshire markankir jaqix katjatayna, t"ijtayatayna ukat muytayatayna ukhamat cuchillax mayni jaqin p"iqi ch"akhapar ch"uqt"añkama mantañapataki. Janïr janchix ch"uxña quqanakar ch"allt"kasaxa, Drakex jach"a ch"axwäwiruw mantawayi.
  
  Ukajj mä muspharkañ ukat loco chʼaxwäwipunïnwa. Soplado ukat golpe ukat defensa ukat defensa, jan tukuskir muyuntaña posición ukar. Nayranakat wilax pichthapitaw uñjasiwayi, codos ukat nudillos ukanakax chika taypinx chhaqtayatäxänwa, ukatx mä hombros dislocados ukanakas Smith jupan pachpa pesaje ukar yuspajarasinx kawkhantix utjkän ukaruw kutt"ayapxäna. Ukajj crudo ukhamänwa, kunjamtï cheqäki ukhama.
  
  Ukat ukat Kinimakax taqi ukanak muyuntäna, ch"axwasa, jank"akiw mantasa, kawkhantï ch"amanïkän uk t"unjasa. Kimsa liwxatata, p"akjata legionarionakax jupan luratapawa. Beaux pä juk"amp apsuwayxäna, ukatx May ukat Alicia jupanakax qhip qhipa tukuyañatakix mayacht"asisaw irnaqapxäna. Jaquqanïsax nayraqatar uñkatasipxäna, puñchunak jach"ar aptapxäna, nuwasiñ colerasiña ukat wila munañax jupanak taypinw qhant"äna, nayranakapamp láser ukham qhant"äna, ukampis Beau jupaw jupanakar jaljtayäna.
  
  "Bomba" sasaw säna.
  
  Ukat ukatsti, mä akatjamat taqi ajanunakax Drake-r uñtasipxäna.
  
  "¿Qhawqha tiempos utjani?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna.
  
  Drake chachajj janiw yatkänti. Uka nuwasïwix taqpach qhipharkir concentración ukanak apt"awayitu. Jichhax kuntï uñjkani uk axsarasax alayaruw uñtäna, manga qhipäxar jaquntäna ukat relojap uñkatarakïna.
  
  "Janiw jichhakamax uka bomba uñjapkti", sasaw Kensi jupax arsuwiyi.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Tunka phisqhani minutonaka" sasa.
  
  Ukat uka qhepatjja, disparonakaw istʼasïna.
  
  
  KIMSA TUNKA LLAtun JANK"A
  
  
  Kensi jupax mä impacto ukhamaw jikxatasïna, mä misil ukar uñtasita. Ukajj kayunakapat jaqontäna, pulmonanakaparuw chʼalljjtäna, ukat mä jukʼa tiempotakejj taqe kuntï amuykäna ukanakwa amuyunakapat apsuwayjjäna. Drake jupax balax ch"allt"ata uñjäna ukat qunqurinakaparuw jaquqanïna, ukhamat jan jark"at jaquntatäñapataki. Janipuniw uka jutañap uñjkänti, ukampis janiw khitis uñjkänti. Smith jupax mä gol apt"arakïnwa. Wali askiwa, panpacha balanakax chaleconakaruw ch"allt"awayi.
  
  Thorsten Dahl jupax jank"akiw kuns luratayna, wali "tunka phisqhan minutos" uka arunakax p"iqiparuw bombardeatayna. Pä legionarionakax uraqit sartasipxäna ukhax balanakax jank"akiw ch"axwapxäna, jichhax juk"amp suma amtampiw jupanakarux nuwantäna, amparanakap luqtata, mä trenjamaw Infiernon wilamp ch"allt"at manqhanakat chhaqhat almanakar apt"atax wararïna . Muspharat pächasipxäna, ukat sueco jaqix sapa amparapampiw maynir jawq"jatayna, ukat panpachaniruw lawat lurat ch"usawjan pirqapar kutt"ayatayna.
  
  Uka lurawix jaqinak muyuntatw t"unjatäna, lawa tablanakax p"akjataw, ch"iyjataw ukat thaya taypinw liwxatasïna. Uka chachanakajj uka manqhankir yänaka taypinwa qhepäjjat jaqontasïna, ukajj loco sueco jaqetakejj jukʼamp askïtapwa uñachtʼayäna.
  
  Ukajj mä irnaqäw utapunïnwa, herramientanakampi phoqantat cheqarakïnwa. Legionarionakajj armanakap jiljjatañatak chʼamachasipkäna ukhajja, maynijj jachtʼasisaw maynïrijj kisunakap thuqtʼaskäna, Dahl chachajj wali sum yatjjatatäki uka trineo jiltayasïna. Jaquqata jaqinakax nayra k"uchupat mistunir uñjapxäna ukat congelapxäna, jan iyawsäwipax jan axsarañ apt"äna.
  
  Bo jupar jak"achasisinx kunjams reacción lurapxi uk uñjäna. "Jupanakar tukuyapxam. Khitinakäpjjesa uk amtapjjam" sasa.
  
  Kinimakax mä juk"a samart"arakïnwa, trama ukar larusisaw laq"ar takt"añ munkaspas ukhama. "Kensi sat waynaruw chʼaxwapxäna. Ukat Smith jilatasti" sasa.
  
  Dahl chachajj trineo jaqontasaw amparapar taktʼasïna: "Yatitwa" sasa. "Nayax uk yatxa".
  
  Panpachaniw uka samart"añax jan ch"amanïpxatap uñacht"ayañatak katuqapxäna ukat armanakapar amparap luqtapxäna. Dahl jupax thayaruw t"ijtäna, uka pachparakiw martillo trineo apthapiskäna, ukat janchipax saraqankäna ukhaw uraqir jaquntäna. Mä ch"axwawix legionarioruw nayraqatapan chika taypin ch"allt"äna, ukat jupax wali ch"amampi yatiñampiw qhiparäna, muytañataki, eje jiltayañataki ukat mayni jaqin templop t"unjañataki. Ukat tukuyasajja, qonqortʼasisaw kisunakap chʼoqtʼasïna, ukat trineojj amparapampiw jaqontäna.
  
  Ukat mayni legionariox qunt"asisaw qunt"asïna, jacht"asis, p"iqipax mä ladoruw t"aqhisiyatjamaw liwxatäna, ukat amparanakapamp katxarut pistola apthapïna. Uka chika segundonjja, Kensi kullakajj khititsa sipansa jukʼamp jankʼakiw kuns luräna ukat jupa pachpaw wali jan walinakar purtʼasïna. Jan samartʼasaw nayra chʼakhanakap chʼalljjtayasïna, ukat uka chachan amtapsa jarkʼaqarakïnwa ukat pulmonampiw uñchʼukïna. Amparat katjkäna uka pistolajj mä ladrillor uñtataw jaquqanïna, tukuyat tukuykama, ajanupan chika taypipar chʼalltʼañkama. Jupax qhipäxaruw jaquntäna, balax p"iqip patxaruw pasawayxäna. Mä kutix jupar purisax Kenzix armap apsuwayxäna, ukampis janiw janïr pechopar ch"usañapatak utjkänti.
  
  -¿Qhawqha pachasa? Dahl jupax wali samsusaw Zona Tropical uksar puriñ punku tuqir t"ijtäna.
  
  Drake jilatajj jankʼakiw pasäna.
  
  "Paqallqu minutonaka."
  
  Ukax janiw jan uñt"at armas nucleares ukanakar desarmañatakix wakiskiti.
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani JALJA
  
  
  Suxta minutonaka.
  
  Drake jupax Zona Tropical uksaruw jank"ak mantawayi, kunkapax usuchjasiñapkamaw arnaqasïna, jan ch"amampiw bomba ukar jikxatañ yant"äna. Uka jisk"a jach"a jach"a tukuñax janiw Haydenat jutkänti, jan ukasti kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw arktäna. Venanakajj taqpach nayraqatapanwa jiljjattäna. Amparanakapax tensión ukan puñchunakaruw ch"allxtasïna. Kunjamtï taqpach equipojj uka edificior mantapkäna ukhajja, lawat lurat kʼiwjjatjam sarnaqañ thakinakampi ukat qoqanakamp muyuntat jakañ utanakar uñkatasaw jakthapipjjäna, ukhamatwa jakhüwinakapat askinak apsuñataki.
  
  "Jan askinaka!" Kinimakax jachäna, estrés ukax niyaw t"unjäna jichhax. "¡Hayden!"
  
  Yaqha amukt"at arnaqasiña. Drake chachajj wali llakitaw amparanakap liwjjatäna, janiw kawkhansa kawkhans jikjjatasi uk sum yatkänti. Segundonakajj pasawayjjänwa. Mä kʼajkir color lorojj jupanakar nuwasïna, ukat Alicia kullakajj mä jukʼa qhepäjjaruw sarjjäna. Drake chachajj janiw kuns kamachkänti, jan ukasti relojap wasitat uñkatarakïna.
  
  Phisqa minutonaka.
  
  Jichhax Casa Blanca ukax wali llakisiñampiw uñacht"ayasiñapäna, ukat Capitolio qullu jak"anw jariqatäñapäna. NEST ukan jak"achasir equipo, escuadrón de bomba, policía, agente ukat bomberos ukanakax yatipxänwa, jupanakax kayunakap ch"allxtañkamaw t"ijtapxirïna jan ukax qunqur jaquntataw uñjasipxäna, alaxpachar uñakipt"asa ukat jakawipat mayipxäna. Uraqpachan kawkir irpirinakarus yatiyapxaspäna ukhaxa, jupanakax ukhamarakiw kayunakap sayt"asipxaspäna, relojanakap uñch"ukisaw mä qawqha amtawinak wakicht"apxaspäna.
  
  Akapachankirinakajj chʼamanïpjjänwa.
  
  Drake-x Mai-n arnaqasitap ist"asax wali llakitaw chhuxriñchjasïna, ukatx mä qawqha segundos juk"ampw kawkhantix jikxataskän uk jikxatañatakix apt"asïna. Uka equipojj mäkiw tantachasipjjäna, ukampis kuntï jikjjatapkäna ukajj janiw suyapkänti. Yorgix Lauren jak"an qhipäxapan sayt"atäskäna; Bo ukat Kenzi jupanakax jaya chiqat amuyt"añ yant"apxäna, ukatx mayni equiponkirinakax qunqurt"asipxäna jan ukax misa jak"anw jalnaqapxäna.
  
  Drake chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. Nayraqatax mä q"ala janchi warmin janchipaw uñjäna, cinta conductora ukat ch"uxña alambre ukamp ch"uqt"ata, uraqit niya pä metros ukch"a jaljtat ikiskäna. Wali jan amuytʼasisaw kayunakapan kayunakap manqhanjja, yaqha kayunakajj mä chachankiwa, uka kayunakapar chʼoqantat ñikʼutan kayunakapat amuytʼasa.
  
  Hayden jupax bomba satawa, sasaw Ramses jupax säna.
  
  Ukampis... kunas infierno...
  
  Qʼala jan isin jaqe manqhanjja, jichhajj botas uñjäna, ukanakjja uñtʼarakïnwa. Hayden jilatajj uka pila manqhankaskäna ukhamänwa.
  
  Ukatxa, ¿kawkhansa uka bomba nuclear ukax utji?
  
  Alicia kullakajj jan uñtʼat warmin jakʼapan asientopat uñkatasïna. -Sum ist"apxam -sasa. Zoey jupax siwa, uka bombax Hayden jupan apnaqataw jikxatasi, aka uñacht"äwin manqhankiwa. Jupax armado ukhamawa, mä sensor de movimiento ukax mä juk"a atiniskañawa ukat mä mochila ukamp jark"aqatarakiwa. Cuerponakapar muyuntat alambrenakax wila gatilloruw chint"ata". Jupax p"iqip ch"allxtayäna. "Janiw mä thak uñjkti. Mä qawqha qhana amuyunak uñstayañ pachaw purini, waynanaka".
  
  Drakex janchinakaruw uñch"ukiskäna, mä jan tukuskir alambrenakan rastropa, wali pachpa ch"uxña colorani. Nayrïr reacción ukax iyaw sañänwa.
  
  "¿Mä tʼunjañ bosquejonïpachati?" sasaw Kinimakax jiskt"äna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Nayan wali suma amuytʼatajajj "janiwa" sañwa muni, ukajj wali jan walipunïspawa, kunattejj ukampi chiktʼat jaqenakajj mayjtʼaspawa , ukat boom" sasa.
  
  "Janiw ukham sañamäkiti". Alicia kullakajj walpun chhuxriñchjasïna.
  
  Drake chachajj kawkhantï Haydenan pʼeqepäkaspas ukham amuykäna uka jakʼanwa qonqortʼasïna. "Ukatxa, pachpa kamachirjamaxa, detector de movimiento ukax wali suxtaspawa. Mayampiw katuntat jaqinakax mä jukʼa sarxapxañapataki" sasa.
  
  "Jïsa".
  
  Pʼeqepajj wali llakitänwa. "Códigos de desactivación ukanakaw utjistu", sasaw arsuwiyi.
  
  "Ukax wali kʼarikïspawa. Ukat jukʼamp jan waltʼayañatakejja, Hayden chachan pʼeqepan gatillopar chintʼat tecladoruw mantañasa" sasa.
  
  "Jumanakax juk"amp askiwa jank"aki" sasaw Kensix amukt"äna. "Kimsa minutonakaw utjitu" sasa.
  
  Drake chachajj wali colerat pʼeqep chʼalljjtayasïna. Jichhajj janiw pächasiñanak kusistʼañ horasäkänti. Jupax Dahl jupampiw mä uñkatasiñ mayjt"ayasïna.
  
  ¿Kunas jutïrin utjani, amigo? ¿Qhepatjja thak tukuyarojj puripjjtanti?
  
  Julian Marsh jilataw arsüna. Ukat akham sarakïnwa: "Jupar armtʼasipxatap uñjta" sasa. "Nayajj uk jan chʼamañchtʼkiristwa. Ukajj janipuniw pasañapäkänti. Qullqikiw amtäwix utjäna... Janiw aka jan wali arunakax millones de jaqinakan jiwatapat, akapachan tukusiñapat" sasa.
  
  Lauren kullakajj akham sänwa: "Webb jilatajj uk yatïna. "Jefemajja. Jupajj taqe tiempow yatïna" sasa.
  
  Marsh jupax ukhamakiw chhuxriñchjasïna. "Aka chiqat apsusipxita" sasa.
  
  Drake chachajj janiw kuyntkänti. Uka bomba jikjjatañatakejja, mä jaqenakan pilap tʼunjapjjañapänwa. Taqi cinta khuchhuñatakix janiw tiemponïpkänti. Ukampis uka bomba chhaqtayañatakix jukʼamp jankʼak lurañaw utjapunirïna. Janiw TVn uñacht"ayapkänti kunatix janiw borde de visión uñch"ukiñatakikix askïkänti.
  
  Jumax janiw alambre khuchhuqktati. Jumax taqiniruw apsuwaytaxa.
  
  Ukampis jan wali alambre khuchhuñjam jan walipunïnwa. Jupax qunqurt"asisaw nayranakapax Marsh nayranakapamp chikachasiñapkama.
  
  -Julian -sasa. ¿Jiwañ munasmati?
  
  "Janiwa!"
  
  "Janiw yaqha thakhi uñjkti" sasaw samsuwayäna. "Chachanaka, jupanakarux yaqha chiqar sarxañäni."
  
  Equipo p"iqinchasax juk"at juk"at, amuyuparjama, uka pila cuerponak muytayäna, Haydenan purakapax pampat mistuñkama ukat mä mochila jikxatañkama. Moans ukax Zoey, Marsh ukat Hayden jupanakaruw qhispiwayi, kunawsatix taqiniw ladopar liwxatapxäna, ukat Kinimakax taqiniruw amukt"apxañapatak achikt"äna. Zoe kullakajj ukham siskchïnjja, janiw khitis cheqapuni kunjamsa uka detector de movimientojj sensitivo uk yatkänti, ukhamakipansa, ukham jaya tiempo tʼijtʼaspa ukhajja, janiw mä gatillo jakʼan kunarus uttʼayatäkänti, ukajj qhanäkaspas ukhamänwa. Chiqansa, niya jan mantañjam programatäñapänwa, ukhamat Drake sat chachan janïr phallaskipan puriñapataki.
  
  Marsh chachan janchipat alambrenak apsuñaw wakisïna ukat Zoe chachan amparanakapat apsuñaw wakisïna, uka irnaqäwjja, uka equiponkirinakajj jukʼakiw amuyapjjäna. Haydenan janchipar muyuntat ukanakax jank"akiw mistunipxäna kunatix isipan thakipankapxänwa. Jichhax yatichäwinakar ist"asa ukat cinta conductora ukamp wali katxaruta, Marsh jupax amparanakap jach"ar aptäna, ukhamat Haydenan ch"iqa ladopar muyuntañataki ukat mochila patxaruw liwxatasïna. Pitianojj amparanakap flexionäna.
  
  "Pinanaka ukat agujanaka."
  
  Mai kullakax amparanakap mochilapar uchatayna, bomba nuclear patxaru. Wali yatiñan amparanakapampiw hebillanakap jistʼaräna ukat pata solapap qheparuw jaqontäna. Ukat wali yatiñani chʼamampiw mochilan patanakap katthapïna ukat bomba metalat lurat cajapampi chika chiqak apsuwayxäna.
  
  Mä ch"iyara concha juparuw muyuntäna. Mai kullakax mochilap mä chiqar jaquntäna ukat wali juk"at juk"at bomba muytayäna, segundonakax pasaskäna ukhax wal ch"uñurakïna. Hayden kullakajj bomba uñkatasajj nayranakapajj qhantʼänwa, Kinimakajj niyaw jupan jakʼapar qontʼasiskäna, amparapampiw chʼalljjtayasïna.
  
  Mä panel de cuenta regresiva ukaw uñstawayi, ukax pusi tornillos ukanakampiw bomba anqäxaparux chint"ata. Azul alambrenakax jupan manqhan katarinakjamaw jan walt"äwin chuymapar mantapxäna. Marsh chachajj alambrenak uñchʼukiskäna, pusiniw alambrenakajj mayachtʼatäpjjäna ukat chʼoqantatänwa.
  
  "Panel apsuñamawa. Khitis khitis uk uñjañajawa" sasa.
  
  Drakex relojap uñkatasax lakap ch"akhutayna.
  
  Segundos ukax qhiparxiwa.
  
  Pä tunka llätunkani, phisqa tunka llätunkani...
  
  Smith jupax jupanakan jak"aparuw qunqurt"asïna, pallapallax niyaw cuchilla de utilidad ukap apsuwayxäna. Taqinin jakawip amparapar katuyasaxa, pantjasiwinak chhaqtayañatakiw lurawayi. Mä rasguño, mä qala chuyman hilo, mä jan concentración ukat tiempo ina chʼusar aptʼasipxäna jan ukax wali axsarkañ phallawiruw puriyapxaspäna. Drakex mä juk"a pachaw nayranakap jist"arasïna, kunawsatix uka jaqix irnaqaskäna ukhaxa. Qhepäjjatjja, Dal jilatajj wali samsusaw samartʼaskäna, Kensisa ukhamarakiw liwjjatasïna.
  
  Smith chachajj qhep qhepa tornillompi irnaqtʼaskäna ukhajja, Alicia kullakajj mä akatjamat arnaqasïna. Taqi qutuchata jaqinakaxa khathatipxäna, chuymanakapaxa lakaparu jaltxäna.
  
  Drake jilatajj wali chʼamampiw kuttʼäna. "Kunasa akaxa?"
  
  "Katari! ¡Mä katari uñjta! Mä jachʼa qʼellur uñtat jaqënwa" sasa.
  
  Smith jupax colerat qhuruchasïna, kunawsatix disco apthapiskäna ukat wali amuyumpiw panel de cuenta regresiva ukax lliphipir wila dial ukamp apsuwayxäna. "¿Kawkïr alambres?"
  
  Jupanakax kimsa tunk paqallqun segundos ukjaw qhiparapxäna.
  
  Marsh jupax jak"achasïna, nayranakapaxa ch"uxña alambrenakan enredado enredo ukar uñakipäna, kawkhantix Alligator ukan dispositivo qhant"ayatapat amtaskäna uka chiqa thaqhasa.
  
  "¡Janiw uñjkti! ¡Janiw nayax uk uñjkti!"
  
  "Ukax taqpachawa" sasaw Drakex mä chiqar jaquntäna. "¡Taqi alambrenak apsuskta!"
  
  "Janiwa" sasaw Dahl chachajj jupan jakʼapar wali chʼamampi uraqir purintäna. "Ukham lurasmaxa, aka bombax phallaniwa."
  
  "Ukhamajj ¿kunsa lurañasa, Torsten? ¿Kunsa lurañasa?
  
  Pä tunka llätunkani... pä tunka llatunkani... pä tunka paqallquni...
  
  
  PUSI TUNKA JALJA
  
  
  Drake chachan amuyupax nayrar sartawayiwa. Ramses chachajj Hayden jilatajj uka bomba satäkis ukjja, amuyuparjamaw säna. Ukampis ¿kunsa ukajj cheqpachapuni sañ munäna?
  
  Jichhax uñch"ukiskäna ukhax kimsa alambrenak muyunt"at uñjäna. ¿Kawkïris uk chʼamañchtʼäna? Dahl chachajj bolsillopat mä papel apsüna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Códigonaka" sasa. "Jichhax janiw yaqha thakhix utjxiti."
  
  "Marsh jilatajj wasitat yantʼpan. Ramses chachajj Hayden jilatat wali sumwa arsüna" sasa.
  
  "Códigonak apnaqapxta".
  
  "¡Jupanakax maldito falso ukhamäpxaspaw! ¡Jupanakan pachpa gatillopa!"
  
  Marzo phaxsinx niyaw Haydenan janchipar uñch"ukiskäna. Drake ukax uka patxaruw makhatasinx Kinimakix chuymapar purt"äna. "Juparux kutt"ayapxam" sasa.
  
  Hayden kullakajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw yanaptʼäna, musculonakas tendonanakas usuchjasisaw arnaqasipjjäna, ukampis janiw samarañ jikjjatapkänti. Relojajj wali chʼamanïjjänwa. Uka bombajj niyaw tukuyañampïskäna. Ukat akapachankirinakax suytʼapxänwa.
  
  Marsh jupax qunt"asiwayiwa, janchipar muyuntat alambrenak arktasa, kunawsatix Drakex mä amparap apthapiskäna, ukatx mä kayup apthapiskäna, ukat qhiparusti kawkhantix pä alambrenakax ch"akkatasipkän uka chiqan cinturónap jist"ararakïna. Kunapachatï nudonak lurat paninix wasitat chhuxriñchjat pasapki uk uñjasax Kinimakaruw uñacht"ayäna. "Ukhama".
  
  Twister ukan mä jan wali samka anatäwimp t"aqhisisax Hayden jupax Marsh jupax sapa alambre ukan thakhip pachar kutt"ayañ uñch"ukiskäna.
  
  "Chiqpachansa" sasaw wali chʼamampiw nayranakap chʼoqtʼasïna, mä nayrajj jistʼaratänwa, maynïristi jistʼantatäjjänwa. "Ukaxa ch"iqa tuqinkiwa."
  
  Drake chachajj maletín nuclear uñkatasaw uñchʼukïna. Kensi jupax jupamp Dahl jupamp chikaw jupan jak"apan pampan chikañchasïna. "Aka yänak phust"añatakix mä configuración especial de partes ukat mecanismos ukanakaw munasispa. Ukax... wali delicado ukhamawa. ¿Chiqapunit aka pachan aka markar apanipki uka jaqirux atinisipxtanxa?"
  
  Drakex jakäwipanx wali ch"amampiw samsuwayxäna.
  
  "Janiw kuna ajlliñas utjkiti".
  
  Jupaxa alambre jaquntäna.
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN JAQINAKA
  
  
  Drake chachajj jankʼakiw jaqontäna, ukat alambrejj amparapat chʼiyjatäjjänwa, ukhamatwa cobre puntapajj qhantʼäna. Mä cuchillo puntanjja, taqeniw ukankapki ukanakajj nayrar jaktʼasipjjäna, ukhamatwa jakthapipjjäna.
  
  Tunka payani... tunka mayan... tunka...
  
  "¡Jupajj wali armatänwa!" Alicia kullakajj wal jachäna.
  
  Drakex qhipäxaruw jaquntatäna, muspharata, alambrex wali katxarurakïnwa, jichhas mä chispa phichhantasin bomba t"unjkaspa ukhama. "Aka... aka..."
  
  "¡Wali chʼiyar chʼiyar!" Alicia kullakajj wal jachäna.
  
  Dahl jupax palomaruw jalxatäna, Yorkshire markankir jaqirux mä palmerampiw nayraqatapar jaquntäna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayajj amuyta" sasa. "Jichhax pachax utjani ukhax suertenipxañäniwa."
  
  Kimsaqallqu...
  
  Zoe kullakajj jachañwa qalltäna. Marsh jilatajj jachäna, sapa pantjasitapat perdón mayisïna. Hayden ukat Kinimaka jupanakax jan chuyma ch"allxtasaw uka equipo ukan irnaqap uñch"ukipxäna, janq"u amparanakap ch"allxtasa, janiw kunas lurañjamäkiti sasaw sapxäna. Smith chachajj cuchillo antutasajj Laurenar uñkatasaw khathattʼasir amparanakap llamktʼäna. Yorgi ukax uraqiruw chhaqtxäna. Drakex Aliciaruw uñkatäna, ukat Aliciax Mayar uñkatarakïnwa, janiw nayranakap apsuñjamäkänti. Bo jupax jupanak taypin sayt"asïna, Dahl irnaqir uñjasax uñnaqapax qhanänwa.
  
  Sueco jaqix códigos de desactivación ukanak panel ukar mantawayi. Sapa mayniw mä señal de audio ukamp qillqantatäpxi. Qhipa jakhüwiru mantañapatakix mä qhawqha segundonakakiw qhiparäna.
  
  Phisqha...
  
  Dahl chachajj "Enter" siski ukaruw chʼetjjtayäna ukat janiw samsuñ munjjänti.
  
  Ukampis relojax wali chʼamampiw chʼallxtayasïna.
  
  Kimsa pä mä...
  
  
  * * * .
  
  
  Qhep qhepa segundonjja, Thorsten Dahl chachajj janiw aynachtʼkänti. Jupajj janiw aynachtʼkänti ni jiwañatakejj jitheqtkänti. Jupax mä familianïnwa kutt"añapataki - mä warmimpi pä wawampi - ukat janiw kunas jark"kaspati jichhür arumax jan kuna jan walt"äwinakax utjañapataki.
  
  Sapa kutiw mä Plan B. Drake jupax ukham yatichäna.
  
  Jupajj wakichtʼatäjjänwa.
  
  Modo de locura ukax kicked in, mä calculado locura juparux katjatayna, juparux normal ukar sipan juk"amp ch"am churatayna. Qhep qhepa horajj mä jaqe jan ukajj yaqha jaqejj maletín nuclear ukan lurat jan pantjasir, cheqaparjam ukat jan pantjasir equiponakar taktʼasaw istʼäna. Taqe ukanakajj kunja cheqänsa uk istʼänwa.
  
  Ukhama, kunas mä juk"a Dahl loco ukhamäspa ukhaxa. ¿Kunjamsa ukajj lurasispa?
  
  Kunapachatï uñachtʼäwin mä uñachtʼayaskäna ukhajja, sueco jaqejj niyaw mä trineo amparapar katjjaruskäna. Qhipa samañapampi, qhipa kuynt"awipampi, taqi ch"amapampi liwxatasinxa apaqäna. Uka trineox bomba nuclear ukan chuymaparuw ch"allxtäna, ukat uka jan tukuskir segundonx Drake-n axsarkañap uñjäna, Alicia-n iyaw satapa. Ukat uka qhipatxa janiw kuns uñjxänti.
  
  Relojajj wali chʼamanïjjänwa
  
  Ch'usa.
  
  
  PUSI TUNKA PÄ JAQINAKANA
  
  
  Tiempox janiw khitirus sayt"kiti, ukat juk"ampirus aka amtañ pachanx janiw sayt"kiti.
  
  Drake jupax Dahl juparux bomba patxaruw ch"allxtasir uñjäna, amigonakapar ukhamarak uraqpachar mä axsarkañ nina naktäwit jark"aqkaspas ukhama. Jupajj metalat lurat marco doblat uñjäna, trineo muytʼat manqhanakapajj chʼiyjatänwa; ukat ukatsti uka jakthapiñ tiempor uñjäna.
  
  Cero ukan ch"amakt"ayata.
  
  Ukat wali munasiñampiw akham säna: "Ay, maldición" sasa. "Ay Diosaja" sasa.
  
  Mayat mayakiw uka equipojj amuyasïna. Drake chachajj mä suma samanampiw samaqäna, uka thayajj janipuniw mayamp malltʼañ suykänti. Jupax Dahl ukar jak"achasisinx sueco jaqirux jach"a qhipäxaparuw ch"allt"äna. "Suma jaqe" sasaw säna. "Mä jachʼa martillompiw jawqʼjañama. ¿Kunatsa ukham jan lupʼirïta?"
  
  "Yorkshire markankir jaqïtaja" sasaw Dahl chachajj bombajj chuymapar purtʼäna. "Nayajj ukhamarakiw ukham jisktʼasirïta" sasa.
  
  Drake jupax qhipäxar jaquntäna. Ukat akham sarakïnwa: "Istʼapjjam" sasa. "Aka yänakax ch"amakt"atawa, ¿janich ukhamäki? Inas manqhan p"akjatächïna. Ukampis ¿kunas wasitat qalltañapatak jarkʼani?"
  
  "Jiwasax" sasaw qhipäxat mä arux säna.
  
  Drake jupax muytasinx NEST ukat bomba escuadrón ukanakaruw mochilas ukat jist"arat laptops ukanakamp amparapar apt"at jak"achasir uñjäna. Ukat akham sasaw jachaqtʼasïna: "Jumanakajj qheptʼatäpjjtawa.
  
  -Jïsa, jaqi. Ukhamaw jilapartejj lurasi" sasa.
  
  Kinimaka, Yorgi ukat Lauren jupanakax Hayden juparux uka bizarro web ukanx Zoe Shears ukat Julian Marsh jupanakamp chikaw uñt"ayasiñ qalltapxäna. Pä Pithias ukanakax kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw chʼuqtʼatäpxäna, ukampis qʼala jan isinïpxatapatxa janiw sinti llakisipkaspas ukhamäkänti.
  
  Marsh jilatajj walja kutiw akham säna: "Yanaptʼawayta" sasa. "Jan armasimti jupanakar yanapt"atajat yatiyaña."
  
  Hayden kullakajj qonqortʼataw jikjjatasïna, sapa amparanakapwa liwjjatäna, ukhamat circulacionajj wasitat utjañapataki ukat kawkhantï articulacionanakan usutäkäna uka cheqanakaruw chʼalljjtayasïna. Kinimakax chalecop churäna, ukat yuspärasaw katuqäna.
  
  Alicia kullakajj Drake jilatarojj amparapat katthapïna, nayranakapajj jachaqtʼasïnwa. -¡Jiwasax jakasktanwa! - sasaw jach"at arsüna.
  
  Ukat ukatsti jak"achasïna, lakapampiw lakap jikxatäna, kunjamtï jamp"att"añjamäki ukhamarjamaw jamp"att"äna. Drake chachajj qalltanjja, jitheqtjjänwa, ukampis kawkhantï jikjjatañ munkäna ukankatapwa amuyasïna. Jupax qhipäxaparuw jamp"att"äna. Lakapajj jankʼakiw mistunïna ukat jikjjatäna, ukat jan waltʼayasiñanakapajj jukʼampiw jiljjattäna.
  
  "Akax kawkhantix jaya pachaw sarapkta ukawa", sasaw Smith jupax arsuwiyi. Disculpa, May -sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Ay chacha, warmijaruw walpun munasta" sasa.
  
  Bo jupar uñch"ukiskäna, ajanupax granito ukham qalar uñtatänwa ukampis yaqha tuqitx janiw liyt"añjamäkänti.
  
  Mai kullakaxa mä jan ch"amani jachaqt"asiwimpiwa ch"allt"asïna. "Uka papelanakajj mayjtʼayatäspa ukhajja, jichhajj Alicia kullakajj ukar mantañ toqet mä jukʼa arnaqasispawa".
  
  "Janiw phinq'asiñamäkiti". Aliciax Drake-t mä kunka larusisaw jayarst"äna. "Janipuniw mä peliculan uñtʼat jaqirux jampʼattʼirïkti" sasa.
  
  Smith jilatajj nayra tiempot parltʼasajj qʼañuchasïna. "Ah, jichhax Mayax janiw chiqpachans jach"a Maggie Q ukhamäkiti sasaw amuyasta. Uka tuqitxa pampachapxita ".
  
  Mai kullakajj akham sänwa: "Nayajj Maggie Q kullakat sipansa jukʼamp sumätwa" sasa.
  
  Smith jilatajj liwxatasïna, kayunakapas jaytxarakïnwa. Lauren kullakajj jupar yanaptʼañatakejj amparap luqtäna.
  
  Alicia kullakajj pʼeqep ladopar chʼoqtʼasïna. "Ay suyt"am, nayax mä cine estrellaruw jamp"att"asta. Mä kasta Jack. Jan ukajj ¿pantallapan sutipajj ukhamäpachänti? Oh, pä chiqpachapuniw. Jan ukax inas kimsa..." sasa.
  
  Kensi jupanak taypin sarnaqäna. Ukat akham sarakïnwa: "Suma jampʼattʼäwi" sasa. "Janipuniw ukham jampʼattʼirïktati" sasa.
  
  "Ukaxa mä laq"u jaqïtamatakiwa."
  
  "Ay yuspajarapxsmawa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa. "¿Kensi sat waynarux jampʼattʼtati? Kunawsa?"
  
  "Nayra sarnaqäwiwa" sasaw Aliciax säna. "Janiw amtaskti" sasa.
  
  Nayranakapampi taqe chuymap chʼamañchtʼañatakiw chʼamachasïna. "Ukhamajj ¿"jakkasajj kusisita" jampʼattʼasiñajj wakisïna? Jan ukajj ¿kunas jukʼampi?
  
  -¿Kuns jumaxa amuyta? Alicia kullakajj wali amuyumpiw uñnaqäna.
  
  "Mayamp ukham lurañ munaraktwa sasaw amuyta" sasa.
  
  "WALIKI..."
  
  "Jayp'uru".
  
  "Ukhampuni. Kunattejj lurañaw utjistu" sasa.
  
  Drake jilatajj jichhajj Hayden sat chacharuw uñchʼukïna, jupajj jupanakan equipopan pʼeqtʼiripänwa. "Ramses ukat Cocodrilo ukanakax wali anqankapxi", sasaw saraki. "Janiw qhispipxañapatak jaytksnati."
  
  "Um, pampachapxita?" - sasaw saper equiponkir mä waynax säna.
  
  Hayden jilatajj Marsh ukat Shears sat jilatanakaruw uñkatäna. "Jumanakax paninix juk"amp puntonak jikxatapxasma, yatiyawinak utjaspa ukhaxa".
  
  Shears jilatajj akham sänwa: "Ramses chachajj janiw nayamp parlkänti. "Ukat Alligator sat chachajj nayat sipansa jukʼamp jachʼa loco jaqënwa. Kawkhantï jakapkäna uk yatiñajajj walikïskiwa" sasa.
  
  Drake jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Cocodrilojj jukʼamp jachʼa loco jaqënwa..."
  
  "P'ampachawi. May mayanaka?" sasaw NEST ukan p"iqinchiripax arsuwayi.
  
  Marzo phaxsin nayranakapaxa ch"amakt"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Ramses sat chachajj mä laqʼawa. "Kunapachatï chʼamanïkayäta ukhajj ukaruw kayump taktʼañajäna. Taqi uka qullqix tukusxiwa. Ch"ama, prestigio - chhaqhata. ¿Kunsa lurañajaxa?
  
  Smith jilatajj akham sänwa: "Carcelan ismuñajawa suytʼaskta" sasa. "Mä jaqi jiwayir jaqimp chika."
  
  "Ist'aña!" - jaqinakax NEST ukanx arnaqasipxäna.
  
  Hayden jilatajj jupanakar uñkatarakïnwa, ukatsti Dahl sat chacharuw uñkatarakïna. Drake chachajj Alicia kullakajj amparap patjjaruw uñtäna. Team NEST ukan p"iqinchiripax kayunakapamp sayt"atäskäna ukat ajanupax ch"uxña, absoluto axsarañ color ukhamawa.
  
  "Aka bombax inamayakiwa."
  
  "Kuna?"
  
  "Janiw detonadores eléctricos ukanakax utjkiti. Lentes ukanakax ch"iyjatäxänwa, nayax amuyta inas martillomp jawq"jatapat ukhamächispa. Ukampis ¿uranio tuqitxa? Inas mä kutix akankxatapat yatiyir rastronak jikxatasksna, ukax... janiw utjkiti".
  
  "Janiwa". Drake chachajj musculonakapajj khathatitap amuyasïna. "Janiw ukhamäkiti, janiw uk sapkasmati. ¿Uka bombajj mä fucking falso sasaw saskta?"
  
  "Janiwa" sasaw p"iqinchirux laptop ukar llamkt"asax säna. "Janiw uka bombakiti sasaw sapxsma. Ukax desactivatäxänwa, kuna chiqanakatï irnaqañapatak yanaptʼki ukanak apsusaw desactivatäxäna. Ukhama, akax mä falso ukhamawa. Aka chachajja -Ramses- cheqpach jaqëpachänwa" sasa.
  
  Uka equipojj janiw mä segundos pächaskänti.
  
  Hayden jilatajj teléfono aptʼasisaw Moore chachan numeropar jawsäna. Drake jupax helicópteros ukanakar jawsañaw sasaw arnaqasïna.
  
  "¿Qhawqha qullqsa munapxtanxa?"
  
  "Fucking alaxpachar phuqhantapxam" sasaw säna.
  
  Jan quejasisa, usuchjat cuerponakap apthapisinjja, punku toqeruw jankʼak sarapjjäna. Hayden kullakax t"ijtkasax jank"akiw arsüna, qullatäsax janiw kuna jan walt"äwinakas janchi tuqit uñacht"aykänti. Ukanakaw amuyun jan waltʼäwinakapajj wiñayatak chʼamanïnjja.
  
  "Moore, Central Park ukan bombax falso ukhamawa. Q"umachata, jist"antata. Jiwasax amuyt"tanwa, interiores ukat detonadores ukanakax apsutäxiwa ukatx yaqha dispositivo ukar uchatarakiwa".
  
  Drake chachajj kimsa kayuniw Moore jilatarojj jachʼat istʼäna.
  
  "Ukat uka jan wali samkax tukusxiw sasaw amuyapxta".
  
  "Akax qalltatpach Ramses chachan amtapänwa." Hayden chachajj anqäx punku bisagranakapat jan pʼakjasaw chʼiyjäna. "Jichhax jupax pachaparuw phallawayi ukat qhispiwayi. ¿Nueva York markat mistur helicópteronakajj utjpachati?"
  
  "Militara. Palla palla. Operación especial, sasaw amuyta" sasa.
  
  "Akampi qalltañamawa. Jupax mä amtaw utji, Moore, ukat Alligator jupax nayrir comando ukhamaw sasaw amuyapxta. ¿Cámaras CCTV ukanakax kunjamasa?"
  
  "Sapa ajanu, sapa chimpu apthapipxta. Walja horanakaw uka cheqan sarnaqapjjta. Ramsesax markar tʼijtxani ukhaxa, katjañäni" sasa.
  
  Drakex basurero patxaruw jaltawayxäna, Dahl jupax jupan jak"apankänwa. Helicópteros ukanakax p"iqin thuqt"asipxäna, päx zoológico ukar mantañawjan thakhin uraqir puripxäna. Drake chachajj uñchʼukiskäna ukhajja, oficinanakan rotores giratorionakap qhepäjjat uñjäna, ukanjja janqʼo persiananak taypinjja walja ajanunakaw ventananakar chʼalljjtayasipjjäna. Jichhürunakanx medios sociales ukanakax phallaspawa, ukat sarantaskaspa ukhax cero ukhamawa. Cheqansa, chʼamachasipjjatapajj jarkʼpachänwa.
  
  Hayden chachajj jakʼankir helicópteroruw jankʼak saräna, rotor jariñ uta anqan saytʼasïna. Ukat Moore jilatarojj akham sänwa: "Jichha kutinjja" sasa. "Ramses jupax janiw uñacht"aykaniti. Taqe ukanakajj qhespiñapatak yanaptʼañatakejj mä distracción ukhamänwa . Ukax sutipatw arsu - Príncipe heredero de Terror ukax wasitatw estadop katuqawayi ukat historia luraraki. Jupax Nueva York markaruw armas nucleares apaniwayi, ukanak phallawayi, ukat jan juchañchataw qhispiwayi. Jichhax jaytxäta ukhaxa, Moore, janipuniw mayamps uñjkätati. Ukat anattʼañax tukusxaniwa" sasa.
  
  "Uk yatta, agente Jay. Nayax uk yatxa".
  
  Drake jupax Haydenan amparapampiw liwxatäna, ist"asa, ukatx mayni equiponkirinakax uka jak"anx wali coleratw liwxatapxäna. Dahl chachajj uka jakʼankir cheqanakatwa yatjjatäna, kawkhantï embuscada ukar puripkäna ukanak ajllisaw sapa maynir yapu lentesampi uñakipäna. Muspharkañawa, ukampis mä juk"a pachax juparux jan ch"am tukuñapatakiw yanapt"äna. Drake jilatajj codompiw chʼoqtʼasïna.
  
  "¿Kawkinkis trineox utji?"
  
  "Uka jaytawayapxta." Chiqansa, Dahl sat chachax mä jukʼa jan kusisit uñnaqtʼanïnwa. "Ukax mä maldito suma armawa."
  
  Kensi kullakajj uka taypinkänwa. "Jichhakamax wali munat armax janiw utjkituti sasaw amtayäta. Jupatï trineo aptʼani ukhajja, nayajj katana apsuñajawa" sasa.
  
  Drake jupax sueco jaqiruw uñch"ukiskäna. "Mä trato ukham istʼasi".
  
  "Ay jutam, janiw mä razona churañamäkiti. ?"
  
  Mä aruw akham säna: "Staten Island markat janiw jayankapkiti, Hayden" sasa.
  
  Drake p"iqipax wali jank"akiw muyuntäna, ukatw chhuxriñchjasïna. -¿Kunas ukaxa?
  
  Hayden jupax Moore juparux wasitat arsuñapatakiw mayitayna ukatx uka equiporuw kutt"awayxatayna. "Jiwasax mä meta ukaniwa, waynanaka. Mä civil ukaw jawsatayna, kunjamtix Moore jupax siskän ukhama, ukatx mä cámara ukamp chiqanchawayi. ¡Q"uchunakam kuynt"apxam!"
  
  Pʼeqep altʼasisaw uka equipojj acera taypit tʼijtjjapjjäna, ukat mä qhana barricada thakinwa tʼijtjjapjjäna, helicópterojj jistʼarat punkunakapat jaltasaw asientonakar chintʼasipjjäna. Pä jamach"inakax thayaruw sarapxi, rotores ukanakax jak"ankir quqanakat laphinakap khuchhuqapxi ukat q"añunak calle chiqan ch"iqiyapxi. Drake jupax pistola ukat mä fusil, pallapallanakan cuchilla ukat mä pistola de aturdimiento ukanakaw apsuwayxi, taqi kunas wali sumti ukat taqpach wakicht"atati janicha uk uñakipasa. Dahl jupax uka comunicado uñakipäna.
  
  Pilotojj tejanak qʼomachäna ukat sur toqer wali chʼamampiw kuttʼäna, ukhamatwa jukʼamp jankʼak sarjjäna. Aliciax jupan armanakapwa uñakipäna, legionariot apsut armanak jaquntäna ukat maynix jupatakikiw imatäna. Kinimakax Haydenar uñkatasiñanak lunthatasïna, ukax janiw yäqañ yant"känti, Moore ukat agentenakapat yatiyawinak katuqaskakiwa. Beaux amukiw sarxäna, esquinaruw qunt"asïna kunjamatix Drake ukat Alicia jupanakax jamp"att"asipxäna ukhama. Mai kullakatxa, jan kuna llakiniw qunt"asitayna, japonés uñnaqapax jan mantañjamawa, amtaparux wali ch"amampiw uñch"ukitayna. Mayni equiponkirinakax pä kutiw taqi kuns uñakipapxäna, taqiniw Kenzie-t sipansa, jupax helicóptero ukan sarnaqatapata, thaya ch"akhutapata, ch"uñu thujsata, ukat SPEAR equipo ukar uñjatapat quejasïna.
  
  Aliciax amukiw akham säna: "Janiw khitis nanakamp qhiparañamatak mayipktamti.
  
  "¿Kunsa yaqha lurasma? ¿Ajjsarir iglesian chʼiwipar uñtat tʼijtjjamti?"
  
  "¿Ukhamajj akajj jan ajjsarirïtam uñachtʼayañataki?"
  
  Kenzi kullakajj nayranakapajj lliphipiyänwa. "Janiw Armagedón uñjañ munkti. Jumasti?"
  
  "Nayax nayratpach akax uñjta. Ben Affleck jupax muspharkañ gay ukhamawa, ukat Bruce Willis jupax mä maldito asteroide ukar sipanx juk"amp muspharkañawa. Ukampis maldición, ¿cheqapunit chuymanïtamat yatiyañ munasmati?"
  
  Kensi kullakajj ventanatwa uñchʼukïna.
  
  "Arqueológico artefacto lunthatax chuymaniwa. ¿Khitis yatispa?
  
  "Oriente Medio markan negociojar kuttʼañatakikiw chʼamachasiskta. Maya. Jumanakar jan amuyt"ir jaqinakar yanapt"añax uka phuqhañatakix wali jayaruw purini. Uka maldito chuymamarux chhuxriñchjasipxam" sasa.
  
  Helicóptero ukax Manhattan markan tejas ukanakaruw jalnaqäna, kunatix Hayden jupax qhanancht"ataw jikxatasïna, Ramses ukat Gator jupanakax janiw isla uksat mistuwayapkiti, kunatix Staten Island Ferry jak"an uñjatäpxänwa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jaqukipäwin chhaqtki uka jiskʼa tʼaqanakajj taqeniruw jiwayistaspa" sasa, ukat Drake chachajj cheqätapwa säna. Yatiqañ utan patiopan jisk"a ch"axwawinakat qalltasa, p"iqinchirinakamp nayrïr ministrunakamp ch"axwañkama, nuance ukax taqi kunaw utjäna.
  
  Kawkhantï sarapjjañapäkäna ukajj jukʼamp jakʼachasïna, kunattejj edificionakajj pasawayjjänwa. Pilotojj pä rascacielos taypin palomampiw jalnaqäna, ukhamat jankʼak sarañataki, kunattejj kawkhantï munkäna uka cheqar sarasaw saräna. Drake chachajj jan wali amtampiw apasïna. Uka bahía sat chʼiyar umajj muyuntkäna ukajj nayraqatapankänwa. Uka aynachanjja, mä tama helicópteros aterrizaje ukanakaw uñjasipjjäna, taqeniw cargonïñatak chʼajjwasipkäna.
  
  -¡Ukhama! Hayden jilatajj wal jachäna.
  
  Ukampis pilotojj niyaw wali jachʼat saraqaskäna, ukatwa helicópterojj panqaranakan mä fila manqʼañanaka ukat autobus parada nayraqatan wali suma saytʼatäñatakejj uraqir puriñatak chʼamachasïna. Drakex lakapat purakapax ch"allxtataw jikxatasïna. Hayden kullakajj celdaparuw arnaqasïna.
  
  "Chiqans terminal ukax jist"antatawa", sasaw saraki. "Ramses jupax akankchi ukhaxa, ¿kuns jikxatañ suyi?"
  
  "Qhipäxamanxa mä valle utjañapawa ukat quqanak manqhanxa mä fila autonakaw saytʼayatäñapa. Ukanjja policianakajj mä warminïpjjewa, jupaw qhep qhepa kuti uñjäna" sasa.
  
  "Kusawa. Ukhamajj jichhajj..."
  
  "Suyaña!" Aliciax jinchunakapax nayraqatw uka arunak apthapisïna. "Nayax ch"axwañ ist"ta".
  
  "Saraña."
  
  Autot saraqasajj uka equipojj terminal sat cheqaruw sarapjjäna, ukat uka edificion tʼijtjjapjjäna. Drake chachajja, jachʼa mantañawjan jachʼa kurva muytasajj mä jachʼa rampa de hormigón ukaw muelle ukar puriñkamajj purirïna, uk amuyäna. Uka chiqatw disparonakax jutäna, jist"arat chiqanw ch"axwapxäna, janiw amukt"ayatäkänti, pirqanakampis ch"axwapkaspas ukhama.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukaruw kuttʼjjapjjta" sasa. "Ukax slipway ukan jutaski."
  
  Helicópteros ukanakaw qhipäxan alaxpachar phuqhantäna. Mä polician jachtʼat janchipaw thakipan ikiskäna, ukampis amparapampiw nayrar sartapjjañapatak luqtäna, janiw kuna usuchjasiñas utjkänti. Ukat jukʼamp disparonakaw thaya taypin istʼasïna. Uka equipox armanakap apsusipxäna, tándem ukan t"ijtapxäna ukat nayrar sartañ chiqaruw thaqhapxäna. Yaqha policiax jupanakan nayraqatapan qunqurt"asïna, p"iqip alayaru, amparapat katxarusa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw walïkiti" sasa. "Saraña. Jañchin mä usuchjatakïkaspas ukhama. Jiwasax jumanakarux munapxtanwa. Jupanakax... jupanakax sarxapxi" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw jichhürojj ukhamäkiti" sasa.
  
  Drake jupax deslizamiento ukan tukuyatap uñjäna ukat ch"iqa tuqin proyecciones ukanakap uñjäna - taqpach deslizamientos de hormigón ukanakax balsas ukanakatakiw apnaqatäna. Olanakajj baseparuw chʼalljjtäna. "¿Uk istʼasmati?" sasaw wasitat ch"axwañax qalltawayxäna. "Ramses jupax mä pelotón automático ukanïnwa".
  
  Lauren kullakakiw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -¿Kawkïris jupanakatxa?
  
  "Mä AK ukar sipanx mä minutonx juk"amp muyuntatanakaw utji. Clip suxta patakatxa llätunka patakakama. Barriles reemplazables ukaxa sinti junt"uñapataki. Janiw chiqpachapunix chiqapäkiti, ukampis maldito axsarañjamawa" sasa.
  
  Alicia kullakajj akham sänwa: "Uka bastardojj amparanakapan chʼamaktʼañapatakiw suytʼaskta" sasa.
  
  Mä tama policianakaw nayraqatan qunqurt"asipxäna, sapa kutiw imantasiñatakix patat jalnaqapxäna, kunawsatix SAW ukax balas ukanakap thuqt"askäna. Mä línea de balas ukaw pʼeqe patjjar qhantʼäna. Pä policianakaw kutt"ayapxäna, kawkhantix balsax amarratäki uka deslizamiento ukan jaya chiqaruw uñch"ukipxäna.
  
  "Jan yatiyamti..." sasaw Dahl chachajj säna.
  
  Mä policiajj akham sänwa: "Ukanwa mä boleto mantenimiento aptʼasit ferryr mantaski sasaw amuyapjjta" sasa. -Pä yuqalla. Maynix nanakar uñchʼukiskäna, maynïristi bote qalltañ qalltäna" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw ukham qhespiñjamäkiti" sasa. "Ukax... ukax... anatt"añ tukuyxiwa." Nayranakapajj wali mulljataw qhantʼäna.
  
  Alicia kullakajj jachʼa jachʼa tukusaw akham säna: "Jupatakejj" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw jiskʼat säna: "Janiwa, janiw ukhamäkiti. -Jiwasatakixa -sasa. Taqi ukanakxa jan waliruw puripxta. Ramses chiqpachanx mä thuqt"awimpiw mistu. Nayax herenciap sellawaytwa. Chachas, jupax aka bomba nuclear ukarux phallañapawa".
  
  "Kunawsa?"
  
  "Janiw yatkti. ¿Suma amuytʼañati? Jupax Liberty Island ukat estatua ukaruw saraski, ukatx taqpach medios sociales ukanw uñt"ayasini. Ay Dios, ay Dios, amuytʼam-" sasaw chuyma chʼallxtayasïna. "Janiw nayax... janiw ch"amanïkti..."
  
  Kinimakax kayunakapat ch"allxtayäna, jach"a jaqix amtampiw qhuruchasïna. "Janiw ukham lurasiñap jaytkañäniti. Jiwasax kuns lurañasawa. Jichha."
  
  Ukat Drakex SAW ukan qhant"atap uñjäna, niya phisqa tunk metronak jayaruw uñjäna, disparos ukanakan jiwayirjama, jupanakamp Ramses ukamp chika sayt"atätapa, ukat bomba nuclear ukanaka.
  
  "¿Khitis wiñay jakañ muni, ¿janich ukhamäki?"
  
  Alicia kullakajj amukiw akham säna: "Janiwa. "Infierno ukham aburritokïspawa".
  
  Ukat Dahl chachajj qhep qhepa kutiw uka equipor uñjäna. "Nayaw nayrankä" sasa.
  
  Uka qhipa t"aqa t"aqax Nueva York markan heroes ukanakax wakicht"asipxäna; mä equipo de SPEARERS, ukat ukxarusti sapa policía ukat agente ukanakax ist"añ jak"ankiwa. Taqinipuniw sayt"asipxäna, thuqhuñ armampiw uñkatasipxäna, ukat jakäwipan qhipa amtäwip lurapxäna.
  
  Dahl jupax qalltawayiwa. "Chhukt'aña!"
  
  
  PUSI TUNKA KIMSA JALJA
  
  
  Drake chachajj amigonakapan chika taypin tʼijtäna, cheqapuniw kawkhantï jikjjatañ munkäna uka cheqan tʼijtäna, pistolap jiljjattasajj wali chʼamampiw fusiläna. Sapa t"ijtir pistolat balas ukanakax pä waranqa phisqa patak metros ukharuw sapa segundon jalxati, walja phallawinakaw stocks ukanakan ist"asi. Ventananakajj taqe cheqanwa tʼunjatäjjäna.
  
  Mä qhawqha segundonakatjja, chikataruw uka chʼusawjar khuchhuqapjjäna, ukat wali chʼamampiw fusilapjjarakïna. SAW apnaqirix jank"akiw configuración ukar mayjt"ayäna, uka ataque ukan jan sinti qhuru kankañapamp muspharata. Janiw jupax ch"axwañ jaytkänti; balanakapajj estacanakan mä thaknam sarapjjäna ukat qotaruw mistuwayjjäna, kunattejj inas qhepar liwjjatjjchïna. Drake jupax telescópico uñch"ukiñ nayranakaparuw puriyäna, amparapampiw gatillo ukar uchasïna ukat SAW katxarut jaqin uñnaqap uñt"ayäna.
  
  "Akax Cocodrilo ukawa", sasaw Hayden jupax comunicador tuqix säna. "Jan jaytjamti."
  
  SAW jupax kutt"awayxänwa, jupanak tuqir kutt"asa, wali plomo thuqt"asa. Drake chachajja, jichhajj barriljj wali juntʼüñapawa, ukhamatwa chʼamaktʼañapa, ukampis janiw jankʼak chʼamaktʼayañapäkiti sasaw amuyäna. Mä balajj chaleco antibalas ukankir policiaruw chʼalljjtäna, ukat payïr balajj maynin amparap pʼakjarakïna. Uka pachanx chuymanakapax pechopat jaltañatakix wakicht"atäxänwa, ukampis janiw uka ataque ukax sayt"ayapkänti, janirakiw ch"axwañs jisk"apkänti. Balsan qhipäxapax jaquqanïxänwa, pʼakjataw uñjasïna, jistʼarat qhipäxapas wali chʼuqtʼatäxänwa, queso ralladorar uñtasitänwa. Cocodrilox SAW ukarux wali ch"amampiw liwxatäna, compensar yant"asa. Balanakaw pʼeqep patjjankir cheqarojj chʼiyjäna.
  
  Uka balsa motoran chʼamaktʼat istʼasitapajj kʼachat kʼachat warariñaruw tukuwayjjäna, ukajj taqe kunwa mayjtʼayäna. Uka cocodrilojj barcoruw jaltawayjjäna, ukat wali chʼamampiw nina naqtʼaskakïna. Umajj qhepäjjat jalsuñ qalltäna, ukat barcojj nayrar jaltjjänwa. Drakex qhipäxat wali pä tunk metronak sarapxatap uñjäna, ch"iqa tuqiru ukat ladopar kutt"ir uñjäna, ukat janipuniw pachapar puripkaniti sasaw yatïna.
  
  Jaquqasisinx arnaqasisax ladopar jaquntatäxänwa, mä akatjamat sayt"asïna. Dahl sat chachajj uka jakʼanwa jaquqanïna. Hayden jupax liwxatasïna, taqi ukanakax Cocodrilo ukan amtapax juk"amp ch"amäxänwa, ukampis uka jaqix janiw kuns lurkänti. Jupan uñnaqapax qhipäxar kutt"asaw uñjasirïna, balsa manqhar juk"amp manqhar saraskäna.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw señal uñachtʼayäna, ukat Hayden chachajj helicópteronakaruw jawsäna.
  
  Ch"iyara jamach"inakax slipway uksaruw t"ijtapxäna, wali ch"amampiw saraqapxäna ukat kimsa kayuniw uraqit jalnaqapxäna, kunawsatix SPEAR ukan tripulacionapax barcor makhatapxäna. Policianakampi agentenakampi arunttʼapkäna ukhajja, mä machaq lazow utjäna, ukajj janipuniw pʼakjatäkaniti, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw arunttʼapjjäna, ukat helicópteronakajj niyaw thayar sarapjjäna. Pilotonakajj autonakjja, wali chʼamampiw jaqontapjjäna, ukat tʼijtʼir balsaruw arknaqapjjäna, mä qhawqha tiempotjja, pʼeqe patjjaruw tukuyapjjäna. Ukax Drake-x janipuniw amuyañjamäkänti: Nueva York markan alaxpachanx jiwayir ch"iyar manq"añanak manq"irjamaw jamach"inakax warkt"ata, uñt"at horizonte ukax mä telón de fondo ukhamawa, Staten Island balsa ukan sartañatak wakicht"asiski.
  
  Hayden chachajj helicóptero radioparuw akham säna: "Jupanakar wal chʼalljjtayapjjam" sasa. "Ukat jank'aki".
  
  Ukar saraqasajj pä helicópteronakaw barcon popa toqeru tʼijtjjapjjäna. Niya jankʼakiw jan samartʼir Cocodrilojj lado ventanapat pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat wali colerat voleibol aptʼasïna. Kimsïr phallatapax helicópteronakan anqäx ñik"utaparuw jaquqanïna, yaqhip chiqanakaruw mantawayi ukat yaqhip chiqanakaruw t"ijtäna. Helicópteronakax alaxpachat qalanakjamaw jaquqanipxäna. Dahl jupax punku p"akjatayna ukat nina kutt"ayatayna, balas ukanakax jan suyt"awimpiw chhaqtxatayna.
  
  "Jupax chhuxriñchjatäkaspas ukhamaw ch"axwaski" sasaw Drakex qhuru arsüna. "Janipuniw chiqap dianarux chʼalltʼkiti."
  
  "Qhipäxar kutt'añamawa". Dahl jupax Cocodrilo ukar ch"allt"añ yant"añ jaytawayi ukat jutir ch"axwäwitak wakicht"asiwayi.
  
  Kimsa segundonakatjja, janiw mä chʼakhakïkänti, jan ukasti mä akatjamat saytʼasïna. Nayrïr helicóptero ukax balsa ukan pata cubierta ukanw jalnaqäna, payïr helicópterox puerto lado jak"anw jalnaqäna, SPIR ukan qhipharkir tripulacionankirinakax ukankapxänwa. Ukat jankʼakiw sarjjapjjäna, botas ukanakajj cubiertan chʼalljjtayasisajj tama tamaw tantachasipjjäna. Ukatx helicópteronakax sartasipxäna, ukhamat masinakapamp chikt"atäñataki, aire ukan balsa ukar arknaqañataki.
  
  Hayden jupax mä qawqha segundonakax uka equipo ukampix nayraqatar uñkatas jikxatasïna. "Kawkhantï jupajj jikjjataski uk yattanwa. Sala de motores ukat juk"ampinaka. Jichhax aka tukuyañäni -sasa.
  
  Jupanakax t"ijtapxäna, adrenalina ukax taqpach tupuñat sipans bombeata, ukatx Cocodrilo ukax qhanpachaw tácticas ukar mayjt"ayäna alaya cubierta ukanxa.
  
  RPG ukax thaya taypinw sillp"i, helicóptero ukamp ch"axwawayxi ukat phallawayi. Uka jamachʼix janiw kuns apnaqkänti, metalanakax taqi chiqaruw chʼiqintasïna, ninax chʼiyar cascoruw chʼallxtayäna, ukat qarjataw barcon pata cubiertapar jaquqanïna.
  
  "SPEAR t'ijt'aña" kamachiru.
  
  
  PUSI TUNKA PUSI JAQINAKANA
  
  
  Drake jupax helicóptero motoran mayjt"äwip ist"äna ukat jan uñakipt"asaw autox jupanakar jank"ak saraskäna uk yatïna. Ukajj jan wakiskchïnjja, cubierta taypin jalnaqkäna uka jayarstʼat, manqʼañjam chʼamakajj cheqapuniw jikjjatasïna.
  
  T"ijt"aña jan ukax jiwaña.
  
  Jupax amparapampiw anqäx punkur ch"allt"asïna, taqpach marco bisagranakapat ch"iyjasaw uka chiqankir chiqar jaquntäna. Janchinakax jupar arknaqasaw t"ijtapxäna, liwxatasa, ch"allxtasa, makhatasisa ukat thaqhasa. Helicópterojj walpun uraqir purintäna, rotores ukanakajj mistunïna ukat metalat lurat cuerpopajj tʼunjatäjjänwa. Taqi kunas metrallanakat qalltasa, amparkama lanzanakampiw thaya taypin khuchhurapxi, ukat tʼaqa tʼaqaruw khuchhurapxi. Balsajj khathattʼasïnwa ukat jachäna, umajj chʼeqa ukat kupi espumaruw tukurakïna.
  
  Nina bolax mayni helicópteronakaruw ch"axwantäna, jupanakax jank"akiw acción evasiva ukar puripxäna, suerte purapat jark"aqapxäna. Nina jawiranakaw pata cubierta ch"allt"äna, ukat machaq nina naktäwinakaw utjäna, pinturanakas metalat lurat pilaranakas q"añuchatäna ukat pinturas ch"amakt"ayarakïna. Rotor ukax Drake ch"iqa tuqir poste ukar ch"allt"askäna ukhax qunt"asïna, pamparuw t"ijtäna taqi ch"amapampiw mä akatjamat sayt"äna. Yaqha tʼijtʼir conchas ukanakaw ventananakar tʼunjapjjäna ukat marcoparuw chʼiyjäna, ukat mä ajjsarkañ chʼiyar chʼaphiw barcon ladopat chiqak sarasin qotar mistüna. Drake jupax nina naktäwin llamkt"atap jikxatäna kunawsatix junt"u pachax jupar pasawaykän ukhaxa, amparap manqhar uñtäna ukat taqpach equipo ukarux qunt"ataw ikiskir uñjäna, Smith jupas Lauren patxan ikiskir uñjäna. Uka phallawix pasawayxiwa ukatx jupanakax sartasiw uñch"ukipxäna ukatx Alligator ukax yänak nivel de completa locura ukar puriyatayna.
  
  Loquïña.
  
  Jutïr RPG ukax barco pachparuw saratayna, lanza de misiles ukar jaytasa ukat cubiertas ukanakar t"unjatayna kunawsatix t"ijtkän ukhaxa. Mä phallawiw ist"asïna, kunawsatix mä conchax cubierta ukan ch"iyjatäna, ukat juk"amp gota nina ukat jiwayir q"añunakaw thakhipar khitäna. Drakex jacht"asïna kunawsatix metrallax p"iqipar ukat amparapar ch"allt"äna, uka usux wali jakaskatap uñacht"ayatapatx samarañaw jikxatasïna. Mä juk"a pachax samañap katjañatakiw apst"asi, ukat jutïrin machaq muyuntat uñakipäna.
  
  Uka cubiertanjja, mä qʼañu pʼiyaw utjäna. Taqe cheqanwa walja lawanakajj utjäna. Mä kutix jist"antat chika-altu cubierta taypinx chhullunkhampiw ninamp jalnaqäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Thakejj qhanawa" sasa.
  
  -¡Jumatakikiwa! Lauren kullakajj niyaw arnaqasïna.
  
  "Ukat qhiparañamawa" sasaw Kenzix thuqt"äna, Dahl-an amparapamp jawq"asa. "¿Sumakïsktati, Thorst?"
  
  "Jïsa, jïsa, walikïsktwa. Nayax sarxañ munta".
  
  Drake chachajj chika chuymampiw sarnaqäna, taqe jakäwipan amtaskäna ukat sipansa jukʼamp amuytʼasisaw sarnaqäna. Qhepäjjapankir grupojj kawkirus saraskäna uk sum yatisaw tantachasipjjäna. Qhipa pachanxa, kunjamtï suykäna ukhama, Dal jupax amparapamp chikaw uñstäna.
  
  "¿Ukham lurasktanti, masi?"
  
  "Jiwasax maldito chiqaw sapxsma."
  
  Ukat machaq p"iya taypit jaltxapxäna, kayunakax nayraqat sartapxäna ukat nayranakapamp uñisirinak thaqhapxäna. Jupanakax alaya cubiertaruw wali ch"amampiw t"ijtapxäna, liwxatapxäna, jan llamkt"asisaw pistolanakap yatichat sartasipxäna.
  
  -¡Q"umacha! Drake jilatajj wal jachäna.
  
  Botanakapax qhipäxankir qala cubiertaruw chʼalltʼasïna.
  
  Kensi jupax qhip qhipa jutäna, ukat Drake jupax uñjäna, nayraqatax manqhankir jach"a chaleco apsutapa ukat payïrix helicóptero ukan rotor ukan kimsa kayuni t"aqa t"aqapan base ukar muyuntatap uñjäna. Uka sueco jaqir uñtasax ajanupax jach"a jach"a tukusïnwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj armajajj utjituwa" sasa.
  
  "Diosanakax yanapt"apxita" sasa.
  
  Jupanakax mäkiw barcor t"ijtapxäna, Ramsés ukat Gator ukanakamp nuwasiñanx nuwasipxänwa. Uka balsajj sapa pachaw pasaskäna ukhajj jankʼak jiljjattäna. Isla Libertad ukax jilxattawayiwa, juk"amp jach"a jach"a uñt"ayataw horizonte ukanx uñstawayi.
  
  "¿Janit uka maníacojj estatuar jan purinkani uk amuyki?" Kinimakaxa wali samsutaynawa.
  
  "Jan ukham samti" sasaw Haydenax kutt"ayäna. "Jan ukham samti" sasa.
  
  "Ay jïsa, amuyasta" sasa.
  
  "Janiw aka balsa ukar chhaqhayapkaniti", sasaw Dahl jupax jupanakar arsüna. "Bahía ukax janiw manqhakiti ch"amthapiñataki... walikiwa, yatisktawa kuns."
  
  Jutïr cubiertanjja, qhepatjja, animalanakap jikjjatapjjäna. Ramses chachajj balsa apnaqkäna ukhajj cocodrilojj punku uñjäna. Nayratpach utt"ayat locura ukar munataparjamaxa, bomba lurañ yatirix mä RPG ukham mä juk"a pachatak wakicht"at uñt"ayi. Drake jupax janiw kuns kamachkänti, jachaqt"asis taqiniruw imantasipxañapatak arnaqasïna, ukatx misil ukax p"iqi alturaruw balsa chika taypin ch"allxtäna, ukat mä chhullunkha ch"akhanak qhipäxan jaytawayi, Cocodrilo ukan maniaco larusiñapampix irpata.
  
  "¿Jumax sooooo wali munasmati? ¿Uka katjtati? ¡Niya jiwañaruw puripjjta!"
  
  Drake jupax uñch"ukisïnwa, Alligator juparux niyas patat jikxatäna, cohete qhipäxan t"ijtäna, cohete lanzadorap apt"ata. Uka cohete pachpaw balsa taypit tʼijtäna ukat qhepat mistusaw thaya taypin phallarakïna. Uka cocodrilox lanza cohete ukarux Drake p"iqiparuw liwxatäna.
  
  Yorkshire markankir jaqix Ramesses chachax qhipharux kutt"anxän ukhax patat jalnaqäna, amparapax jan amuyt"asisaw volante ukar samart"äna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Niya qheptʼatäjjtawa" sasa.
  
  Drake jupax Alligator juparux purakaparuw ch"allt"äna, ukampis jupax qhipäxar jaltawayxäna, wali jach"a armap liwxatasa. Chiqapar uñjañatakikix mä juk"a pachaw uka equiporux qhiphartayäna. Janiw khitis ukham aycha thujrump ch"allt"asiñ munkänti, ukampis balsa manqhanx walja chiqaw utjäna, ukax Dahl ukat mayninakarux juk"amp maniobrañ yanapt"äna. Cocodrilox qhuruchasïna ukat kutt"awayxäna, ukatx Ramses, príncipe terrorista ukaruw chiqak t"ijtäna, jichhax mä pistola semiautomática apt"ataw jikxatasïna. Drake jupax mä mochila Cocodrilo ukan qhipäxapar chint"at uñjäna.
  
  Ramses chachajj akham sänwa: "Jan jarkʼatäki ukak qheptʼayasktajja" sasa.
  
  Mä amparapampiw manqhat vapor ch"allt"äna, mayni amparapampiw mä juk"a thakhi mayjt"ayäna, Isla Libertad uksaruw amtäna.
  
  "¿Kunjamsa jakasma uka toqet llakisiyätati?" -sasawa Drakexa uka contador qhipäxata säna. "¿Bazar markanxa? Jist'antaña? ¿Mä elaborado escapañ amta? ¿Kunas taqi ukanakxa?"
  
  "Ah, bazar ukax mäkiw - ¿kunjams uñt"ayañaja - mä takeaway aljasiña? Taqi akapachankir yänakax chhaqtayaña. Castillo ukax despedida ukat tukuyañ sañ muni. Chiqansa, Nueva York markaruw chiqak irpapxitäna. Ukat escapañ amtax, jïsa, mä juk"a ch"amäxiwa, nayax ukx iyawstwa. Ukampis ¿jichhax uñjtati? Jumax niyaw qhipt'awayxtaxa. Relojajj wali chʼamawa" sasa.
  
  Drake chachajj janiw kuntï Ramses chachajj sañ munkäna uk sum yatkänti, ukampis kuntï sañ munkäna ukajj qhanaw amuyasïna. Jan llawuntat mistusaw ruedanakan utapar balanak jariqäna ukat jupanakar arknaqasaw tʼijtäna, equipopajj jakʼankänwa. Janiw jukʼamp parlañajj utjxaniti; ukax jupan tukuyañ anatäwipänwa. Ramses chachajj qheparuw liwjjatäna, wilajj amparapat mä phujur uñtataw mistunïna. Uka cocodrilojj balanakajj cuerpopar mantasajj arnaqasïna. Vidriox panpacha terroristanakaruw dentado salpicaduras ukanakamp ch"allt"äna.
  
  Drakex punku p"akjatayna ukat ukatsti liwxatasïna, marcot jaltxatayna ukat mä sayt"äwiruw liwxatäna, suertep maldecasa. Dahl jupax juparuw jaltawayxäna, Kenzi jupax jupan jak"apankänwa. Uka paninix ruedanakan utaparuw mantapxäna ukat jiwayañatakiw armanakap apthapipxäna. Ramses jupax paqallq kayuni, muskulunakan loco ukham taqi ch"amampiw jupanakamp jikisïna, sallqa allqamarir uñtataw jachaqt"asis; jupax jank"akiw mantasin jupanakar ch"iqiyañ yant"äna.
  
  Dahl jupax janiw ukanakx tolerkänti, jan sinti qhuru ch"amampiw sayt"asïna ukat taqi jawq"jawinakaruw apt"asïna. Kensi jupax panpachaniruw thuqt"äna, Ramses chachan ladoparux mä jan walt"ayir lobo ukham ch"allt"äna. Uka radical príncipex sueco jaqiruw jawq"jatayna. Uka hombro barcazajj Dahl jilataruw khathatiyäna. Jan iyawsañjam ch"aman amparanakaw sueco jaqirux kunkapat katjapxäna ukat chhuxriñchjasiñ qalltapxäna. Amparanakap jach"ar aptasax Dahl jupax chika thakhin katxaruñap jist"aratayna ukat jupa pachpaw mä katxarutayna; panpachaniw ch"allxtapxäna ukat ch"allxtasipxänwa, jan maynis samsuñkama. Ramses jupax Dahl juparux muytayataynawa ukat pirqaruw kutt"ayatayna, ukampis sueco jaqix mä jach"a jachaqt"asiwikiw jikxatasïna.
  
  Kensi kullakajj thayaruw jaltawayjjäna, codop jiltayasajj chʼamampiw jaqontäna, Ramses chachan wila wartat bala usuchjataparuw cheqak jaquqanïna. Mä chʼakhampiw ukham nuwasiñajj tukjaspa sasin janipuniw suykänti, ukatwa uka chachan kunkapar chʼankhampiw chʼankhachäna, ukat arnaqaskäna ukhasa, nayranakapajj chʼiyjatäjjänwa.
  
  Ukat Ramses chachax wilamp ch"allt"ataw jaltxatayna, chhuxriñchjata. Dahl jupax tukuyäwip amuyasax jaytawayi. Terroristax nayranakapax sueco jaqinakan nayranakaparuw jist"antasïna, ukat janiw kuna chimpunakas atipt"atäñapatak utjkänti.
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Aka horasajj atipjañatak mä jukʼa tiempokïkaspas ukhamwa uñjä" sasa. "Ukat capitalismo chuyma ch"allxtañani."
  
  Jupax Cocodrilo ukar llamkt"añ munkaspas ukhamaw amparap luqtäna.
  
  Dahl jupax kutt"ayawayiwa. Uka balajj Ramses chachan purakaparuw chʼalljjtäna, ukat qheparuw jaqontäna.
  
  Uka cocodrilojj jaltasaw Ramses sat cheqar jaqontäna.
  
  Príncipe Terrorista ukax jaquqanir Cocodrilo ukan qhipäxapar chint"at mochila ukarux katjañ atipjatayna, amparapampiw ch"uxña alambre uñacht"ayat katxarutayna, kunawsatix panpachanix t"unjatäpkän ukhaxa.
  
  Kenzix nayrar sartawayi, alambre katxaruñ amparaparu amparapamp katxaruñataki, ukax mä sapa armampiw amparapamp katxaruwayi, uka armax wali sumawa, mä qhuru katana. Cuchillapax jank"akiw ch"iyjatäna, Ramses chachan amparapamp amparapamp khuchhuqatayna, ukat terroristax wali musphataw uñacht"ayäna.
  
  Amparax Cocodrilo ukamp chikaw pampar ch"allt"äna, ukampis amparanakapax wali ch"uxña alambren jichhax jist"arat tukuñap katxarusipkäna.
  
  Ramses chachajj akham sasaw chhuxriñchjasïna: "Janiw kuna jan waltʼäwis utjkiti. "Ukham nayar atacañax chiqawa. Relojajj janiw chʼoqtʼaskänti. Ukampis..." Mä espasmo ukaw juparux t"ijtäna, wilax jank"akiw purakapat, amparapat ukat ch"iqa amparapat mistunïna.
  
  "Aka... pasaski... jichhaxa."
  
  
  PUSI TUNKA PHISQA JALJA
  
  
  Drake jupax pamparuw jalnaqäna, Cocodrilo ukarux purakaparuw liwxatäna, kunawsatix locox wila cubierta ukar chhuxriñchjasïna. Dahl jupax jupan jak"aparuw jaquntatäna, llaki, axsarañ ukat nayratpach amuyt"awinakax ajanupanx qillqt"atänwa. Correajj chintʼatäjjänwa, ukampis Drake chachajj jankʼakiw jistʼarasïna, ukat metalat lurat cajajj qʼañu materialat qhespiyarakïna.
  
  Conteo regresivo ukax jupanakan nayraqatapan sayt"atäskäna, wila jakhüwinakapax lliphipirïnwa, qunqurinakap manqhan pampar wilax jalnaqir wilanakjamax axsarañjama ukat axsarañjamarakïnwa.
  
  Hayden kullakajj nayraqat akham sänwa: "Pusaq tunka minutonakaw" arsüna, arupajj chʼamaktʼayatäjjänwa. "Janiw ukampi anattʼañamäkiti, Drake. Jichhax aka yänak desarmapxam" sasa.
  
  Drake jupax niyaw bomba muytaskäna, kunjamatix qhipa kutix luraskäna ukhama. Kinimakax mä jist"arat cuchillo utilidad ukx churäna, ukax mä juk"at t"aqaruw t"aqanuqäna, wali amuyumpiw sarnaqäna, Gator ukham bomba lurañ yatirix walja booby trampas ukanakat amuyasisa. Uka aparato loco terroristat jayarstʼayasajj Aliciaruw uñkatäna.
  
  Ukat uka jaqirux amparat katthapisinxa, akham sänwa: "Jan jukʼamp sañamawa" sasa. Ukham jaqi jiwayir jaqitxa janiw khuyaptʼayasiñax utjkaspati.
  
  Mä chʼaman amparapampiw uka bomban nayrïr panelap apsuwayjjäna. Ukarux chʼuxña alambrenakaw chintʼatäna, uka alambrenakax wali axsarañjamaw jalnaqäna.
  
  Dahl chachajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Akajj janiw utan lurat bombakiti. "Amuyasitawa".
  
  Drakex mä juk"a samart"äna, amigopar uñkatañataki. "¿Ukham lurañ munasmati?"
  
  "Ukat ukax lanzamiento ukanx responsabilidad ukax utjañapawa? Janiw cheqpachäkiti. Janiwa."
  
  Drake chachajj manqha lakap chʼakhutayna, taqe kunatï ukan utjkäna ukanak sum yatïna. Uka lliphipir jakthapiwix sapa kutiw amtayäna, kuna pachas juk"a pachakiw utjäna.
  
  Hayden jilatajj Moore sat jilataruw jawsäna. Kinimakaxa sapirinaka sataynawa. Maynix NEST sasaw sutichäna. Kunawsatix Drake jupax uka dispositivo uñakipkän ukhax taqi tuqitw amuyt"ata ukatx yatiyawinakax jank"akiw warxatäna.
  
  Dahl chachajj akham sasaw ewjjtʼäna: "Mayampiw alambrenak jaqontañama" sasa.
  
  "Wali risqiwa".
  
  "Aka kutix janiw sensor de movimiento ukax utjkiti sasaw amuyta, kunjams Cocodrilox t"ijtäna ukarjam amuyt"asa".
  
  "Waliki. Ukat janiw trineo amuyum wasitat apnaqañjamäkiti" sasa.
  
  "¿Circuito tʼunjata?"
  
  "Ukaw jan waltʼäwixa. Jupanakax nayratpach machaq yänak apnaqapxäna - alambre jan walt"ayañataki. Ukat aka bastardox chiqpachapuniwa. Nayatï uka toqet chʼamachasï ukhajja, inas yanaptʼchispa" sasa.
  
  Alicia kullakajj irnaqkäna ukhajj uka cocodrilojj uka jakʼankir cuartotjja, jan oraqenkir arunak arsüna. Janiw jaya tiempox paskänti, ukat pʼiqip pʼakjata punkut chʼalltʼäna. "Chiqpachans uka bombax anti-tamper interruptor ukaniwa sasaw saraki". Jupax amparap luqxatäna. "Ukampis ukapachax jupax luraspänwa sasaw amuyta".
  
  "Janiw pachax utjkiti", sasaw Dahl jupax saraki. "Janiw kuna maldito tiempos utjkiti akatakixa."
  
  Drake chachajj uka tiempor uñkatasaw uñchʼukïna. Jupanakax kimsa tunk phisqhan minutos ukjax utjxapxänwa. Jupax wasitatwa chhuxriñchjat qunt"asïna. "Maldita, janiw uka risgo apsuñjamäkiti. ?"
  
  "Phisqa minutos máximo", Kinimakax helicópteros ukanakax kawkhantix ferry cubiertas ukar ch"allt"apkän ukjanw säna. Yaqhipanakax mä juk"a alturuw jaltxapxäna, kunapachatix qhispiyirinakax saltapxäna. "Ukampis ¿jan armañjamäkaspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  "¿Kunjamarak bahía ukar jaquntañasasti?" Lauren kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna.
  
  Hayden jilatajj Moore chacharuw akham jisktʼäna: "Ukajj wali askiwa, ukampis wali jiskʼakiwa" sasa. "Qʼañuchat umajj markaruw phoqantaspa" sasa.
  
  Drakex nayraqatar qhipäxar ch"allxtasïna, loqtañ tuqit lup"isa, ukat Dahl chachan nayraparuw katjäna. Suecia markankir jaqix pachpa amuyunïtaynawa, uk yatïna. Uñkatatapat yuspajarasaw chiqak ukat jan chʼamäki uka tuqit parltʼasipxäna.
  
  Jiwasax uk luraraksnawa. Ukhamakiwa.
  
  Jiwasax juykhüksnawa. Kunas pasani ukax janiw yatiskiti. Mä kutix qalltawayxi ukhax janiw kutt"añax utjkiti. Mä thaknam sarapxirïta.
  
  Ukhamajj ¿kunsa suyaskta? Sartam, tayka.
  
  Drake jupax Dahl jupan nayranakapan jan walt"äwiparuw jaysäna ukat chiqañcht"asïna. Wali samsusaw fusilapar chintʼasïna, pistolanakap fundar uchasïna ukat mochilapat bomba nuclear apsüna. Hayden jilatajj jachʼa nayranakapampiw uñchʼukïna, mä ñikʼut chʼoqtʼasisaw uñchʼukisïna.
  
  "¿Kunsa jumajj luraskta?"
  
  "Kuntï lurapkta uk sum yattajja" sasa.
  
  "Seguro distancianakax inas jan pachpäkchiti. Jumanakataki, nayax sañ muntwa" sasa.
  
  "Ukhamaxa janiwa lurapkaniti." Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Ukampis taqiniw yattanxa mä thakhikiw aka markar qhispiyañatakix utji".
  
  Drake jupax bomba nuclear apthapiwayi ukat Dahl jupax nayrar sartawayi. Alicia kullakajj yaqha wali valorani tiempotakiw jarkʼäna.
  
  "¿Mä jampʼattʼasis sarjjtati? Janiw akax jakäwijan mä juk"a pachatak apasiñapäkiti" sasa.
  
  "Janiw juk"amp jisk"a utanakanïtamat musphart"askti."
  
  "Nayax amuyujat mä waynaruw descuento churaskta, juparux gustitu sasaw amtawayta, juparux chhuxriñchjasta ukat niya llätunk minutonakat aburritätwa".
  
  -Ay suma -sasa. Ukhamajj mä qhawqha tiempot jikisiñäni" sasa.
  
  Alicia kullakajj nayranakapampikiw katjäna, ukat mayni cuerpopsa janiw kuns kamachkänti. "Jichhax kutt'anipxam".
  
  Hayden jupax Drake ukat Dahl jupanak taypinw chhuxriñchjasïna, jank"akiw aruskipt"äna, Moore jupat yatiyawinak yatiyäna ukat khitinakatix nayrïr yanapt"äwinak churapkaspän ukanakaruw uñjarakïna.
  
  "Jupanakax sapxiwa, bombax carga útil ukax phisqa ukhamarak llätunk kilotones ukjakamawa. Volumen, peso ukat kunjamsa chhaqtani uk amuytʼasa..." sasaw mä jukʼa samartʼäna. "Seguro manqhaxa waranqa llätunka pataka kayuniwa..."
  
  Drake chachajj istʼänwa, ukampis uka jakʼankir escaleranakatwa pata cubiertaruw pʼeqep makatäna. Ukat jakʼachasir pilotorojj akham sänwa: "Juman utjkistu uka helicóptero jukʼamp jayaruw munasispa" sasa. "Janiw kunas utjkiti. Janiw kuna llakt"asiñas utjkiti. Ukhama maldito llavenak churapxita" sasa.
  
  -Jiwasax janiw- -sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sasaw arsüna. "Jïsa, tunka llatunkan pataka kayuni, taqi uka radiación neutralizañataki, NEST kamachirjama. Maldición, llätunk tunk kilometronak quta thiyan sarañaw wakisi" sasa.
  
  Drake chachajja, bombajj metalat lurat cuerpopajj amparanakapar chʼuñump chʼalljjtayat mä jukʼa liwxatatap amuyasïna. "Kimsa tunka minutonakatxa? Ukajj janiw paskaniti. ¿Kuna yaqhampis utji?"
  
  Hayden jilatajj janqʼo ñikʼutaruw tukuwayjjäna. "Janiw kunas utjkiti, Drake. Jupanakajj janiw kunanïpkiti" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jichhajj aka trineojj suma uñnaqtʼanïñwa qalltaski.
  
  Drake jupax Alicia kullakaruw jank"ak pasañ uñjäna, pata cubiertaruw saraskäna ukat qutar uñch"ukiskäna. ¿Kunsa ukan thaqhaskäna, anqanxa?
  
  Pilotojj jakʼachasïna, Bluetooth sat aparatojj cascopan basepanwa chʼipjjtayasïna. "Ejército ukanx juk"amp jaya maldito helicóptero ukaw utjistu" sasaw arsüna. "Campana SuperCobra ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Pä patak kilometronakwa sapa horaru thaqtʼasma" sasa.
  
  Drake chachajj Hayden jilataruw uñtäna. "¿Akax askïspati?"
  
  "Nayax jïsa sasaw amuyta". Jupax p"iqipanx mä qawqha calculaciones mentales aritméticas ukanakaw luratayna. "Suyt"am, akax janiw chiqäkaspati."
  
  Drake chachajj bomba nuclear sat cheqar katthapïna, wila numeronakajj wali lliphipiskänwa, Dahl chachajj jupan jakʼapankänwa. -¡Jichhaxa!
  
  Ukat tʼijtkasajj akham sänwa: "Llatunk tunka kilometronakwa" sasa. "Jïsa, jumajj uk lurasmawa. Ukampis ukax jumarux jaytxarakïtamwa... kimsa minutos infierno ukat mistuñataki. ¡Janiw uka phallañ chiqat qhispipkätati!"
  
  Drake jupax Super Cobra ukarux jan juk"ampiruw jak"achasïna, gris uñtatanaka, torretas, cañones de tribarril, bahías de misiles ukat lanzadores Hellfire ukanakar uñch"ukiskäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Walikiwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Drake" sasa. "Mä bomba nuclear jan kuna jan waltʼäwin jaqunukusksta ukhasa, uka phallatajj tʼunjapjjätamwa" sasa.
  
  Yorkshire markankir chachajj akham sänwa: "Ukhamajj tiempo ina chʼusar aptʼasiñ jaytapjjamti" sasa. "¿Janit jumax jan ukax Moore jan ukax khitis p"iqiman yaqha tuqit yatkaspa?"
  
  Hayden jupax datos, consejos ukat inteligencia ukanak ist"äna, ukanakx Moore jupax sapa kutiw yatiyäna. Drake jupax balsax ch"axwañ oladanakan ch"allxtatap amuyasïna, Manhattan markan alaxpachap jak"at uñjäna, ukat jaqinakan nayratpach jakäwipar kutt"anir jaqinakan ch"axwawinakapsa amuyarakïnwa. Pallapallanakan barconakapax, botes rápidos ukat helicópteros ukanakax taqi chiqanw utjäna, waljaniw apnaqapxäna, jupanakax aka uru qhispiyañatakix jakäwinakap apt"asipxañapäna.
  
  Ukampis taqe kunas pärukiw purinïna.
  
  Drake ukat Dahl jupanakax Super Cobra ukaruw mantapxäna, ukat sarxir piloto ukanx controles ukan mä curso de choque ukaw katuqapxäna.
  
  Ukat sarkasajj akham sänwa: "Suma viaje lurapjjam" sasa. "Ukat suma suerte".
  
  
  PUSI TUNKA SUXTAÑA JALJA
  
  
  Drake jupax bomba nuclear Dahl juparux mä juk"a jachaqt"asisaw katuyäna. "Amuyawayta inas honores lurañ munaraksta, compañero."
  
  Sueco jaqix bomba apthapisinx helicóptero qhipäxaruw makhatäna. "Janiw chiqa thakin auto apnaqañamatak atinisiñjamäkiti" sasa.
  
  "Akax janiw mä autokiti. Ukat jumat sipansa jukʼamp sum auto apnaqañ yatta sasaw nayratpach uttʼayapjjta sasaw cheqpachapuni creyta" sasa.
  
  -¿Kunatsa akaxa? Janiw ukham amtaskti" sasa.
  
  -Nayaxa aymara jaqitwa. Jumanakajj janiw ukhamäpktati" sasa.
  
  "Ukat ¿kunas chiqpachapunix uka tuqitxa nacionalidadax utji?" Dahl jupax mä sillun liwxatasïna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Pedigrí" sasa. "Stuart sat chachan akham siwa: Hamilton sat jilataw ukham luräna. Chawlla katuña. Wutuna. Qullu. Ukat jukʼampinaka. Suecia markax Fórmula 1 ukan atipt"añarux juk"amp jak"achasiwayi, kunapachatix Finlandia markax nayrïr chimpuntäna".
  
  Dahl chachajj larusisaw hebillampi chintʼasïna ukat chʼiyar metalat lurat caja qonqoripar uchasaw punku jistʼantäna. "Janiw ukham jachʼat parlañamäkiti, Drake. Inas uka bombajj "bullshit" sensor ukamp uchatächispa" sasa.
  
  "Ukatxa, jiwasax niyaw tornillonak apsuwayxtanxa."
  
  Engranaje thujru jaquntasaw helicóptero balsa ukar jayarst"ayäna, alaxpachax qhanätap uñjasa. Inti qhanax qhipäxat qhant"äna ukat markan millones de reflexivos superficies ukanakat t"ijtäna, ukat kunats ukham lurapxi uk mä jisk"a amtayäna. ajanunakax cubierta manqhat juparuw uñch"ukipxäna, jupanakatx waljanipuniw amigonakapasa familianakapasa, equipo masinakapasa. Kenzi ukat Mai jupanakax amparat amparat sayt"asipxäna, ajanunakapax janiw kuns uñacht"ayatäkänti, ukampis israelí jaqiw qhiparux jachaqt"ayäna.
  
  Jupax relojap ch"allt"asinx lakapampiw säna: Move the fuck further.
  
  Aliciax janiw kawkhans uñjaskänti, Beaux janirakiw uñjaskänti. Drake jupax mä helicóptero pallapallaruw olas ukanakat juk"amp jisk"a apayatayna, Atlántico uksanx directo curso ukaruw saratayna. Thayanakaw thakip chiqanchtʼäna, ukat sapa tʼijtʼir thayanakanwa inti jalsun qhantʼäna. Horizontenakajj taqe cheqanwa jalnaqäna, chʼiyar azul alajjpachanakan arconakapajj lamar qotanakan wali muspharkañ jachʼa cheqanakapampiw chikachasïna. Jupanakan qhipäxankir horizonte épico ukax chhaqtawayxänwa, kunawsatix minutos ukat segundos ukanakax juk"at juk"at cero ukar jak"achasïna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Tunka phisqhani minutonaka" sasa.
  
  Drake chachajj odómetro uñkatasïna. "Jichhax horarioparjamaw lurasi" sasa.
  
  "¿Qhawqha tiempos utjani?"
  
  "Kimsa minuto" sasaw Drakex amparap aytäna. "Plus jan ukax minus."
  
  "¿Qhawqha qullqis akax kilómetros ukanxa?"
  
  "¿Pä patak millas horasa? Niya paqallqu -sasa.
  
  Dahl chachajj ajanupan suytʼäwip uñachtʼayäna. "Janiw jani askikiti".
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Mä ideal mundonjja" sasa. "Janiw maniobras de giro, aceleración, ataque de tiburones ukanakax utjkiti. Kuna infiernonaksa ukan jaquntapxitu" sasa.
  
  "¿Aka yäx inflable ukaniti?" Dahl chachajj uñchʼukisïnwa, amparanakapajj bomba nuclear sat cheqar wali chʼamampiw katthapïna.
  
  "Ukhamächi ukhajja, janiw kawkhansa yatkti." Drake chachajj relojap uñkatasïna.
  
  Tunka payani minutos ukjawa uka phallawi.
  
  "Wakicht'atäñamawa".
  
  "Sapa kutiw ukhama."
  
  "Jichhüru sartasajj janiw ukham lurañ suykayätati sasaw apuestasma" sasa.
  
  "Kuna? ¿Nueva York markar qhispiyañatakix Océano Atlántico uksar bomba nuclear jaquntañax wakisispati? ¿Jan ukax Marine helicóptero ukankasin nayraqatar nayraqatar parltʼasïta?"
  
  "Walikiwa, panpachani."
  
  "Nayrïr tʼaqaw amuyujar purintäna."
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, janiw jachaqt"asitap imantañjamäkänti. "Chiqpachansa ukham pasäna. Jumax Thorsten Dahl, jach"a heroe satätawa" sasa.
  
  Sueco jaqix mä segundokiw bomba nuclear ukar katxaruñap jaytawayi, Drake chachan amparapamp amparapamp luqtañataki. "Ukat jumax Drake, Matt Drake, juk"amp suma uñjir jaqit uñt"ata. Janiw qhawqsa imantañatak chʼamachasiñas wakiskiti" sasa.
  
  "¿Aka bomba nuclear jaquntañatakix wakichtʼatätati?"
  
  "Chiqpachansa ukhamawa, jumax Norte tuqinkir idiota."
  
  Drake jupax helicóptero ukarux ch"allt"asiñapatakiw wayt"äna, nayraqatax gris ch"uxña ch"uxñaruw ch"allt"äna. Dahl chachajj qhepa punku jistʼarasaw liwjjatäna, ukhamat jukʼamp sum jikjjatasiñataki. Mä jawiraw Super Cobra ukanx t"ijtäna. Drake chachajj palanca de control sat aparatoruw chʼamañchtʼäna ukat pedalonakaruw chʼalljjtayasïna, ukat jankʼakiw jaquqanïna. Dahl chachajj qhep qhepa kutiw uka bomba nuclear ukar apayäna. Oladanakax sartasipxäna, ch"axwapxäna ukat chaótico salpicaduranak jupanak tuqir khithapxäna, janq"u espuma ukamp lliphipipxäna, diamante chispanak inti jalsun ch"amakt"ata. Sapa muskulunak tensionasa, Drakex qhipharux wali ch"amampiw jaltxatayna, halo chiqañchasa ukat p"iqip muytayatayna Dal jupax metal cajat lurat arma qhipa t"unjañ punkut jaqunukutap uñjañataki.
  
  Ukax oladanakaruw jaquqanïna, mä bomba giratorio ukax umaruw jasakiw mantawayi kunatix jisk"a alturaruw mistuwayxi, yaqha seguro thakhiw sensor a prueba de manipulación ukax neutral ukhamakïñapataki. Drake jupax jank"akiw ch"axwañat jayarst"ayäna, oladanakarux wali jisk"aruw muyuntäna, ukatw patinetaparux ch"amanchawayi, janiw pachax ina ch"usar apt"askänti, ukat jan walt"äwix utjaspa ukhax helicóptero ukarux juk"a ch"amampiw jaquntäna.
  
  Dahl chachajj jupan relojap uñakipäna.
  
  Pä minutonaka.
  
  "Chakim aynachtʼam" sasa.
  
  Drake jupax niyaw wasitat arsuwayi, janiw chiqpachans auto apnaqkti, jan ukasti uka lantix jamach"ir jank"ak puriyañaruw chuym churawayi, sueco jaqix presión ukak apsuski uk yatisa. Jichhajj taqe kunas segundonakaruw purinïna, mä arunjja, janïr explosión nuclear utjkäna uka tiempo, qhawqha kilometronaksa uka phallañ radiot apsupjjäna, qawqha tiempos jakasipjjäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Tunka llatunkani segundonaka" sasa.
  
  Drake jupax infiernoruw wakicht"asïna. "Wali sumapunïnwa, masi."
  
  Tunka... llätunka...
  
  "Jichhakiw jikisiñäni, Yorkie."
  
  Suxta... phisqa... pusi...
  
  "Janiw jumanakan loqhepar uñjasajj..."
  
  Ch'usa.
  
  
  PUSI tunka paqallquni JALJA
  
  
  Drake ukat Dahl jupanakax janiw kuns uñjapkänti, qalltanx uma manqhan phallatapatxa, ukampis qhipäxankir qutat mistur uma pirqax chuymanakapar ch"allxtayañatakiw wakisïna. Mä liquido hongo qinayax waranq waranq kayunak thayaruw jilxattaski, taqi kunarus ch"amakt"ayasa, intix pachpa umamp chhaqhayañ yant"kaspa ukhamaw atmosfera tuqirux t"ijtäna. Mä cúpula de spray rose, mä precursor de olas de choque, mä nube esférica, alto superficial olas ukat mä ola base ukax phisqa patak metros jila alturaruw jilxattaspa.
  
  Uka phallañ olax janiw sayt"ayañjamäkänti, ukax jaqinakan lurat ch"amapawa, ch"aman descomposición. Ukax helicóptero qhipäxaparuw martillomp jawq"jatayna, Drake-rux mä jan wali jach"a jaqin amparapamp jaquntatäkaspas ukhamaw amuyasïna. Niya jankʼakiw helicópterojj bucear sarawayjjäna, sartasïna ukat ladopar kuttʼjjarakïna. Drake p"iqipax metalar ch"allt"asïna. Dahl jupax mä trapo muñeca ukham mä jan wali anun jaquntatäkaspas ukhamaw ch"amakt"äna.
  
  Helicópterox khathatitaynawa ukat liwxatasïna, mä jan tukuskir phallawimpiw ch"allxtatäna, mä ola dinámica. Walja kutiw muyuntäna, hélices ukanakapas jukʼampiw jukʼampi jukʼampi, cuerpopas liwjjatasïna. Qhepäjjatjja, mä jachʼa cortina umajj jiljjattaskakïnwa, uka cortinajj mä titanic chʼamampiw irpata. Drake chachajj jan amuytʼasiñapatakiw chʼamachasïna, destinopat taqe kuns apnaqañwa jaytäna ukat katjjaruñatakikiw chʼamachasïna, wali amuyumpi ukat taqpachanikïñapataki.
  
  Tiempox janiw juk"amp wakiskirïxänti, ukat walja horanakaw uka phallañ ola taypinx talonanakampi ukat kayump takt"asis ch"allt"asipxäna, ukampis kunapachatix ukax pasawayxän ukat olapar muyuntasin jikxatasipxäna ukhakiw chiqpach jan walt"awinakax t"unjir ch"amapampix qhanstawayxäna.
  
  Helicópterox niyas p"iqit ch"allxtataw Atlántico uksa tuqir t"ijtäna.
  
  Drake chachajj jan kuns apnaqañjamäjjänwa, ukat jan waltʼäwit qhespipkchïnsa, janiw balsa salvavidas, chaleco salvavidas ukat qhespiyasiñ suytʼäwinïpkänti, uk yatïna. Kunjamakitix munat jakawitak warkt"asiñatakix wali amuyt"asisaw qutar ch"allt"asipxatap uñjäna.
  
  
  PUSI tunka llatunkani JANK"A
  
  
  Aliciax Drake-rux p"iqipan conexión luraskir uñjäna, niya kimsa segundos jupat qhipat. Dahl jupax ukhamarakiwa. Uka waynanakaw kʼachat kʼachat sarnaqapjjäna, ukampis jupajj janipuniw uk yatiykänti. Yaqhep yänak reservañajj jukʼamp askïnwa. Kunjamtï mayninakax amuyapkäna, ukat Hayden jupax Moore ukat gobiernon masinakapar iwxt"añatakiw uñt"ayasïna, Alicia kullakax wali musphataw jikxatasïna, kunatix jan kuna jan walt"äwin jaya chiqanakan kamachipax taqiniruw jutir chika horanx wal t"aqhisiyani. Drake chachajj helicóptero comandorjam irnaqtʼaskäna ukhajja, Alicia kullakajj yaqha cheqaruw uñchʼukisïna ukat uñchʼukïna.
  
  Helicópterox t"unjatäñapänwa, jupax uk yatïna, ukhamax qhan ajlliwix yaqha jamach"imp arknaqañax janiw kuna askïkänti. Ukampis helicópteropajj pä patak kilometronakwa mä horar saraspäna ukhajja...
  
  Aliciax Beau-rux mä chiqaruw irpäna, amtap qhanañcht"äna, ukatx mä pallapallaruw jikxatäna, jupax Guardia Costera de los EE.UU.
  
  "¿Kunas jukʼamp jaya barcomajja?"
  
  Drake jupax jaltxatayna ukhax Aliciax cubierta manqhankänwa ukatx mä jank"ak jaqukipat Defender-clase cutter ukar jaltawayxänwa, llätunk tunk millas ukjat jilaw sapa horax jaltawayxäna. Kunjamtï uwijanakjam tripulacionat maynïrejj siskänjja, mä qhawqha cambionak lurapjjatayna, ukanakajj inas barcon patak jila velocidadapar jiltayarakchïna jan ukajj jan ukhamäkchïnti. Kunapachatï Alicia kullakajj mä qhawqha jiskʼa arunakampi kuntï lurañ munkäna uk jupanakar yatiyäna ukhajja, ukankir sapa chachajj qheparañwa yanaptʼañ munapjjäna.
  
  Mä qawqha minutonakatjja, Defensor sat barcojj wali jachʼat arnaqasjjäna, cascopampiw olas ukanakar khuchhuqäna, ukat jan jarkʼat phallañamp purinipkäna uka horasamp chika chʼakhanak jistʼantañ yantʼäna.
  
  Kunjamtï Aliciax jupanakar siskänxa, "mä explosión nuclear uksaruw sarasktanxa, waynanaka. Ciruelanakamat katxarupxam" sasa.
  
  Ukat amuyasipkchïnsa jan amuyasipkchïnsa, tripulacionankirinakajj barcot mä jukʼa jankʼakiw mistuyapjjerïna. Olas ukar muyuntasin ukat ch"amanchasa, Defensor clasen barcopax taqi kunatix utjkän ukanak churäna. Aliciax janq"u ch"ankhani ukat janq"u ajanuniwa, salón manqhan barandillat katxarusïna, ventananakat uñch"ukiskäna. GPS ukax helicóptero ukan saräwip uñacht"ayäna, transpondedor ukan señalap qillqt"asa. Uka barcon irnaqirinakax sapa kutiw kuna pachas mayjt"apxi ukx amuyapxirïna, ukat pä tunk minutos ukjaruw uka ch"usawj jist"antapxta sasaw sapxirïna, ukatx tunka llatunkan minutonakaruw jist"antapxta.
  
  Tunka paqallquni.
  
  Wali jaya pachanakawa. Aliciax riel katthapïna ukat Beaux amparapat katthapïna ukhax liwxatasïna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj walikïskaniwa" sasa. "Jichhürojj qhespiyañäniwa."
  
  Botejj kunjamtï tʼijuñjamäki ukhamarjamaw tʼijtäna, wali tʼijtʼir helicópteroruw arknaqäna, panpachaniw muspharkañ arknaqapjjäna, uka phallawijj janïraw utjkänti. Horizontejj sapa kuti mayjtʼir línea ukhamänwa, janipuniw cheqapäkänti. Uka equipojj chʼuñupjjäna, chʼamachasipjjäna ukat yatiñanakapan manqhaparuw chʼalljjtayasipjjäna. Botejj jan uñtʼat territorioruw mantaskäna, motoranakapajj wali chʼamaniwa, ukat jakasipkaspa ukhamänwa.
  
  Kunawsatix capitanax Alicia tuqir kutt"kän ukhax niyaw mä espiral qinayax horizonte ukan uñjäna, janiw sinti jayankkänti, jan ukasti Drake ukat Dahl jupanakan helicópteropat sipans juk"amp jayaruw uñjäna. Defensor acelerador ukax mä jach"a uma ch"allt"awiruw ch"allt"asïna, jak"achasir phallaw ola uñjäna, ukaruw ch"allt"äna ukat p"akjarakïnwa, sapa perno ukarux ch"allxtayäna, ukax estructurap katxarutayna. Jayanxa mä jach"a janq"u uma anillo uñjasiskäna, uka uñjawixa Alicia kullakarusa mä segunda samaña apsuwayxatayna.
  
  Ukampis mä segundotakikïnwa.
  
  "Kutt"asim" sasaw samsutayna, Drake ukat Dal jupanakax jichhax niyas uñisir umaruw jaquntatäsipkäna uk amuyasa. "¡Kutt"asim, sarxam, sarxam!"
  
  
  * * * .
  
  
  Yaqha tunka kimsani minutonakaw uka ch"axwäw chiqar puriñkamax munasïna. Aliciax wakicht"atäxänwa, mä chaleco salvavidas cuerpopar chint"ata ukat yaqha chaleco amparapar chint"ata. Bo jupax chikat tunka jila tripulantes ukanakamp chikaw jupan jak"apankäna, nayranakapamp umanak escanear. Nayrïr qʼañunak jikjjatapkäna ukajja, mä hélice sat chʼaphin uma patjjankir mä pedazowa, payïristi mä patiojj taqpach uñtatänwa. Uka qhepatjja, jan chhaqtkäna uka cheqanakajj jukʼampiw uñstäna, mä racimo ukham pasapjjarakïna.
  
  Ukampis janiw Drake ni Dahl ukanakas ukham lurapkänti.
  
  Aliciax oladanakaruw uñch"ukisïna, inti jalsun sayt"atäskäna ukampis ch"amaka infiernon jakasïna. Destinox uka pä heroes ukanakax Nueva York markaruw qhispiyaspa ukat uka phallawit qhispipxaspa sasin amtaspa ukhaxa, Atlántico uksan chhaqtxañapatakix janiw yatiskanti. Minutonakajj pasawayjjänwa. Uka qʼañunakajj pasawayjjänwa. Janiw khitis mä arus arskänti ni mä pulgadas kuyntʼaskänti. Wakisispa ukhaxa arumkamaw qhiparapxani.
  
  Radiojj sapa kutiw chʼiyjasïna. Haydenan jiskt"asir arupa. Ukat Moore ukat Smith jupanakax yaqha chiqankapxiwa. Kensi kullakas arsüna. Mä juk"a pachanakax jan walt"awinakampi ukat juk"amp axsarañampiw pasawayxäna. Ukax juk"amp pachaw sarantawayxi...
  
  Beau chachajj kayu puntanakapampiw saytʼasïna, ukat ola ladopan kunas jiljjattaski uk uñjäna. Uk uñachtʼayasajj uka jisktʼaruw arut arsüna. Ukat Aliciax uñjarakïnwa, mä muspharkañ ch"iyar masax juk"at juk"at sarnaqäna.
  
  "Kraken ukax ukhamächi ukhaxa" sasaw jila partex jiskʼat arsüna, janiw kuntï siskäna uk amuyaskänti. "Akat sarxä" sasa.
  
  Capitanajj uka toqeruw barcor irpäna, ukhamatwa formulariojj sum amuytʼasiñapatak yanaptʼäna. Mä qhawqha minutonakaw sarawayjjäna ukat mä jukʼa sarawayjjäna, ukampis Alicia kullakajj nayranakap chʼoqtʼaskäna ukhajja, pä cuerponïtap uñjäna, jan chʼamaktʼayañatakiw mayar chintʼatäna, ukat wali umamp jalnaqir piloton asientoparuw chintʼatäna. Uma patxar kayump ch"allt"asis ch"axwañax qhipïr tuqir jaquntatäkaspas ukhamaw amuyasïna, ukatwa Aliciax Jark"aqir jaqirux jank"ak sartañapatak achikt"äna.
  
  Ukat jupax qutaruw jaltawayxäna.
  
  Jan jaytjasaw nadasaw uka tʼijtʼir masat katthapïna ukat chʼalljjtayasïna, ukat uka masajj kun sañs muni uk yatiñatakiw chʼalljjtäna. Maynixa ajanupaxa turkataynawa.
  
  "Dal sat chachajja. ¿Jumajj walikïsktati? ¿Kawkinkis Drake-x jikxatasi?
  
  "Coattails ukanakat katxarusa. Kunjamatix nayrax lurapxirïk ukhama".
  
  Kunjamtï umax Dahl sat chachar uma taypin muytaykäna ukhaxa, payïr ajanupax uñjasxänwa, maynix chalecopan qhipäxaparuw chʼalltʼasïna.
  
  "Walikiwa, jumanakax paninix maldito sumakiw mayacht"asipxtaxa" sasaw Aliciax falso protesta säna. "Janiw muspharkañakkiti, jumax janiw yanapt"a mayiwayktati. ¿Yaqha tunka minutonak churapxäma jan ukax jukʼampi?"
  
  Drake chachan khathati amparapajj uma taypit sartasïna. "Janiw sapakïkiti. Nayatakix wila lamar quta chikat manqʼantatäkaspas ukhamawa" sasa.
  
  "Ukat nayax amuyta, saraqañäniwa" sasaw Dahl jupax samaqäna, mä juk"a pachanak janïr piloton asientopax qhipäxar liwxatkäna ukat p"iqipax uma manqhan chhaqtawayxäna.
  
  Guardia Costera ukan cutter ukax kunjamtï jan axsaraskäna ukhamarjamaw jak"achasïna. -¿Taqi kunas jupanakatakix walikïskiti? arunakaxa arnaqasipxäna.
  
  Alicia kullakajj amparapampiw amparapamp arsüna. -Taqi kunas jupanakatakix walikïskiwa. Uka jan wali jaqinakax sallqjasipxiwa" sasa.
  
  Ukat Drake-x uma manqhar liwxatarakïna.
  
  "Mmm" sasaw Alicia kullakajj jupar uñkatasïna. "Chiqansa..."
  
  
  PUSI tunka llätunkani JALJA
  
  
  Qhipharux akapachanx yatintawayxänwa, kunatix luraskäna ukax wali axsarañänwa, ukampis, llakt"asiñjamawa, yatintapxarakïnwa. Kunjamtï Estados Unidos markax 1960 maranakan qhanañchkänxa, mä jukʼa tiempokiw yaqhip terroristanakax uraqpachan jachʼa markanakan mä bomba nuclear ukamp phallapxäna. Ukhamarakiw mä documento ukat mä respuesta ukanak lurapxäna - escenario nacional de respuesta número uno.
  
  Mä juk"amp usuchjatanaka, ch"uxñanaka, usuchjatanaka ukat quejasir tama jaqinakax tantachasipxaspäna, kuna jan walt"awinakas utjaspa ukat Nueva York markan pantjasitanakapat qhant"ayañataki, janipuniw uñt"ayatäkaspati. Ukampirus aka equipo, SPIR ukat walja yaqhanakampi, Jilïr Irpirimpi, Director de Seguridad Nacional ukat Nueva York markan alcaldepampix jikisipxänwa.
  
  Alicia kullakajj sapa kutiw uka toqet quejasirïna. "Ukat Lawrence jilatan jawsatapakiw wal munkayäta" sasa.
  
  "¿Challwa q"añuchata?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  -Jan llamp'u chuymanïpxamti -sasa. Jennifer kullakajj cheqapuniwa" sasa.
  
  "¿Nayat lunthataspati?"
  
  Alicia kullakaxa larusitaynawa. "Mä ch"ipxtawimpi."
  
  "Walikiwa, khitin ladopanktas uk yatiñajj wali kusiskañapuniwa" sasa.
  
  "Munsta ukhajja, khitinakatï jilïr chʼamachasipki ukanakat mä lista qellqtʼapjjsmawa".
  
  Drakex amparap luqxatäna, wali ch"amampiw jamp"att"asitapat waliptañ yant"äna. Ukax mä juk"a jach"a llakit qhipatw pasäna, jakäwipat mä jach"a phunchhäwi, ukampis juparux chuyma ch"allxtayäna, nayra chuyma ch"allxtawinakax nayratpach jiwataw sasaw amuyäna. Kunjamtix jichhax kunas utjki ukhamarjamax yaqha walja amuyunakaw utjäna - Mai ukat Bo p"iqinchirinakaw jupanak taypinx utjäna.
  
  Ukampis jakäwix janiw jumatakikix jukʼamp chʼamanïkänti, sasaw amuyäna. Waljanix uk suyapkchïnsa, ukat suma ch"amanakax jilpachax mä kutikiw purinipxäna. Jupanakat faltasiñajj jakäwijan arrepentisiña sañwa munäna, janipuniw yatkayätti. Mä jan chʼamanïki ukajj janipuniw mä chʼamakïkiti.
  
  Janipuni yantʼañat sipansa, yantʼañasa ukat pantjasiñasa jukʼamp askiwa.
  
  Alicia kullakajj mä sistema solar ukham wali chʼamäjjänwa, ukampis jupas barcot sarañjamarakïnwa. Mä juk"a pachax amuyunakaparux jist"antawayiwa, wali janchi tuqit ukhamarak amuyun jan ch"amanïtapat taqi kunatix aka urux utjki ukat chiqans qhipa semananakanx jan ch"amanïkänti. Amigonakapax jupa jakʼan quntʼasipxäna, Nueva York markankir italiano manqʼañ utanakat maynïrin manqʼasisaw kusistʼapxäna. Agente Moore jupax taqpach utanakaruw Homeland ukan qullqipamp alquilawayi, mä chimpuw uka equipo ukar yuspajarañataki, ukat manqhan jist"antawayi.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Kunas pasani" sasa. "Janiw nayax munkti jumanakax jaqinakax jank"akiw uk jark"aqapxañama."
  
  Drake chachajj uk wali askit uñjäna.
  
  Ukat uka equipox wali suma manq"añanaka, samarañ pacha ukat walja estrés ukan jaya pacha samart"añax wali askiwa. Asientonakajj wali sumapunïnwa, cuartojj juntʼürakïnwa, ukat irnaqerinakas jukʼakiw uñjasïna. Dahl jupax janq"u kamisampi ukat ch"iyar pantalonampiw isthapita, Drake jupatakix niyas janiw uñt"ayaskänti, jupax nuwasiñ yänakampi uñjañ yatirakïnwa. Ukampis uka qhepatjja, ukhamarakiw isthapisjjäna, pantalonapatjja, confiykañ Levi sat vaquerompiw lantintäna.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Janiw Bond ukar uñtasitäkiti.
  
  -Janiw nayax James Bond ukhamäkti -sasa.
  
  "Ukatxa, jan sinti lupʼiñamti ukat sapa kuti Alicia kullakax uka chiqar sarki ukhaxa, jukʼamp yatxattʼatjam uñtʼayasiñatakiw chʼamachasiñama. Jupax nayratpach yatiw jumax Yorkshire dv-" sasa.
  
  "Nayax amuyta, vacacionar sarañ horasäxiwa, compañero. Janitï kawkirus sarañama uk amtksta ukhajja, jutïr semanajj wali kusisitaw invittʼapjjsma" sasa. Jupax amparap jach"ar aptäna.
  
  "Ukat akax nayan yuspärañajawa, jakäwim qhispiyatamata."
  
  "Janiw nayax uk amtaskti. Ukat janitï amtasktxa, ukhamax janipuniw ukham paskänti" sasa.
  
  "Jichhax jilkasax wali uñtasitawa".
  
  Bo ukat May jupanakax jak"an qunt"asipxäna, francés jaqix manq"añat kusisita ukat aruskipt"apxirïna; japonés warmix jan chiqaw uñnaqäna, pä pachan katjata. Drake chachajj kunsa cheqpachapuni munäna ukat kawkhansa cheqpach cheqapajj utji sasaw jisktʼasïna. Yaqhip pachax mä ninaw juparux uñjäna, ukax jupatakiw ch"amanchawayi, yaqhip pachax - pächasiñaw amukt"añapatak wayt"awayi, jupa pachparuw ch"allt"asiwayi. Chiqansa, pusinix janiw mä urux kuns askichapkänti, ukampis kunas jakʼachasiskäna uk uñjäna, ukat nayraqatapan horizonte ukarux chʼamaktʼayäna.
  
  Wali uñtasitaw kunatix jupax qharüru uñjkatayna uka explosión nuclear ukampi.
  
  Smith ukat Lauren jilatanakajj jichhajj mayakïjjänwa. Inas Drake ukat Alicia jupanakan jamp"att"asitapat ch"amanchatächïna, jan ukax inas chhaqtayañamp cepillo ukamp ch"amanchatächïna. Ukhamäpansa, janiw yaqha urux uka tuqit lupʼisax ina chʼusar aptʼapkänti. Hayden ukat Kinimaka jupanakax qunt"asipxäna, ukat Drake jupax jiskt"asïna, jupanak taypin mä metro ukch"a chiqat sipans juk"amp kuns uñjta, kunas juk"amp aski. Ukajj taqe kunat sipansa cuerpon arunakapampiw jukʼamp sasïna, ukampis uka tiemponjja pʼeqepan qaritäjjänwa ukat qarjañakamaw tizampi uchasïna.
  
  "Qharüruw" vasop jachʼar aptäna, "ukat jutïr nuwasïwiruw purini" sasa.
  
  Umañanakax ch"amakt"ayatänwa ukat manq"añax sarantaskakiwa. Jilïr manq"a manq"atäxäna ukat jilpachanix sillunakapar qhipäxar jaquntatäpxäna, wali kusisitaw ikiñan jikxatasipxäna, ukatwa Kenzix taqpach tamamp parlt"añ amtäna.
  
  "¿Kunas nayatakixa?" - sasaw jiskt"äna. "¿Chiqapunit kunatï pasani ukax jan sum yatiskiti?"
  
  Hayden jupax mayjt"awayiwa, irpirin mantelpax wasitatw juparux ch"allxtayäna. "Walikiwa, chiqapuniw jumamp parltʼä, ukax wali askit uñjapxätawa. Janiw kunas nayatakix utjkiti, carcelan mä celdapat jan mistuñamat sipansa, Kensi, ukampis sañajawa -janiw ukham pasañap amuytʼirjamäkti" sasa.
  
  "Nayajj sarjjarakiristwa" sasa.
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Janiw jarkʼirjamäkti" sasa. "Ukat janiw nayax munkti. Ukampis Oriente Medio uksan jan walinak lurapkta ukanakax" sasaw ñik"ut mururasïna, "mä juk"a sañjamawa, walja ch"aman jaqinakaruw chuym ust"ayi". Jupanakat yaqhepajj americano jaqenakäpjjewa" sasa.
  
  "Jichhax pachpa chacha warminakax yaqha yänak alasirïpachänwa."
  
  "Suma punto. Ukampis janiw yanaptʼkänti ".
  
  "Ukatxa, jumanakan equipomaruw mantä. Mä q"uma pizarra ukamp qalltaña. Rubia gacela jak"an t"ijt"añamawa, jupax Torsten Dahl satawa. Jichhax jumanktwa, Hayden, jumatix manujat irnaqañatak mä ch"am churasma ukhaxa" sasa.
  
  SPEAR equipo irpirix jank"akiw nayranakap ch"irmthapïna, kunawsatix Kenzi-n taqi chuyma arsutapax qhant"askäna. Drake jupax pä urut payïr kutiw umamp ch"allxtayasïna. "Janipuniw Dal jilatarojj mä gacela ukham amuyirïkti. Ukat jukʼampi-".
  
  "Jan ukham samti" sasaw sueco jaqix mä jukʼa phinqʼachat uñnaqtʼanïsax iwxtʼäna.
  
  Aliciax israelitarux wali sum uñjäna. "Janiw nayax aka warmimp irnaqañ munkti" sasa.
  
  "Ay, nayajj jumamp sum sarnaqä, Miles. Kayu chʼakhanakaman saytʼasiñamawa. Chiqpachansa chuym ustʼayir mä punchu jaquntañ yatichapxirisma" sasa.
  
  Bo jilatajj akham sänwa: "Inas jichhajj jumamp qheparañajajj wakischispa" sasa. "Tyler Webb thayampi ukat Tomb Raider ukampix janiw yaqhax utjkaspati".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Yuspära" sasa. "Uka toqet lupʼiñäniwa ukat mä jiskʼa jaysäwi carta apayanipxäma".
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Aka equipon suma jaqenakajj wali sum katoqatäpjjewa" sasa. "Kunapachatix jupanakax mayninakamp sum anatapxi ukhakama. Beau kullakajj mä jachʼa yaptʼatäniwa sasaw confiyasta" sasa.
  
  Alicia kullakajj amuytʼasisaw akham säna: "Walikiwa, nayajj mä jachʼa ventajanïtap yatta" sasa. "Janis yatkstjja, uka equipompejj sum anatapjjañapäna".
  
  Yaqhipanakax larusipxäna, yaqhipanakax janiw larusipkänti. Arumax juk"ampiw jilxattawayi ukat juk"ampiw jilxattawayi, ukampirus Nueva York markar qhispiyir pallapallanakax suma compañía ukat suma sarnaqäwinak taypin depresión ukar puripxäna. Marka pachpaw jupanakamp chika fiesta lurirïna, ukan jakirinakat jila partejj janipuniw kunatsa ukham lurapjje uk yatipkänti. Mä carnaval ukham jikxatasiñaw thaya taypin utjäna. Chʼamakansa ukat inti jalsunjja, jakañajj sarantaskakïnwa.
  
  Machaq urux qhant"askäna ukhax uka equipox sapa mayniw sarapxäna, hotelan cuartonakapar kutt"apxäna ukat tarde tantachasiñ amtapxäna.
  
  "¿Yaqha kuti nuwasiñatak wakichtʼatätati?" Dahl jupax Drake juparux bostezos ukhamaw jikxatasïna, kunawsatix jupanakax machaq, machaq alwax mistusipkäna.
  
  "¿Juman jakʼankirïtati?" Drakex sueco jaqit larusiñ amtäna ukat taqi kunatix jupanakax pasapxäna uk amtasïna. Janiw jichhürukikiti, jan ukasti jikisipkäna uka urutpachwa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Sapa kutiw" sasa.
  
  
  TUKUYA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David sat chachan pʼeqeñchäwipa
  Odin chachan Ch"akhanakapa
  
  
  CHIQANCHATA
  
  
  Nayax aka libro phuchajaruw katuyañ munta,
  
  Kira, 1999 maranwa.
  
  arsuwinaka phuqhañataki
  
  ukat juk"amp walja kilómetros nayrar sartaña...
  
  Ukat taqi khitinakatix qillqatanakajan yanapt"apkitu ukanakataki.
  
  
  1 t"aqa
  Janipuniw mä chʼaxwäw qalltañ munkti...
  
  
  MAYA
  
  
  
  YORK, Inglaterra markanwa jikjjatasi
  
  
  Ch"amakax phallawayxänwa.
  
  "Akax ukhamawa". Matt Drake jupax visor ukar uñkatasaw uka espectáculo ukar jan yäqañ yant"äna ukat uka uñacht"äw apsuñ yant"äna, kunawsatix uka modelo extraño isimp isthapt"atax pasarela ukar jupar jak"achasisin jalnaqäna.
  
  Janiw faciläkiti. Ukampis jupax profesionalänwa, jan ukax ukhamäñapatakiw chʼamachasirakïna. Janiw khitis SAS pallapallat civil ukar mayjt"ayañax jasakïkaniti sasin siskänti, ukat jupax paqallq maraw ch"am tukuwayi, ukampis uka fotox jupan chuymapanx chiqap acordes ukar ch"allt"kaspas ukhamaw amuyasi.
  
  Yämas jichha arumax. Nayrïr modelox amparapamp luqxatäna ukat mä juk"a jachaqt"asisaw jachaqt"asïna, ukatx sumakiw musica ukat kusisiñanak ist"asax sarxäna. Drakex cámara ukx ch"iqt"askakïnwa, kunapachatix Ben, pä tunk marani qurpachasiñ utapax jinchupan arnaqañ qalltäna.
  
  "Programa ukax Milla Yankovic ukanïnwa sasaw qhanañchi. ¡Jupat istʼirïtwa sasaw amuyta! Nayax akham uñt"ta: "chic diseñador modelo Freya". Wow, ¿uka Bridget Hall kullakati? Taqi uka vikingo equiponak taypinxa yatiñax chʼamakiwa" sasa.
  
  Drake jupax janiw uka arsuwirux ist"känti ukat anatt"añap sarantaskakïna, mä chiqanx kunatix janiw yatiskanti wayn masipax cuerdap jaquntatapa, sañjamawa. Jupax pusin sarnaqatapa ukat jaqinak taypin qhanan ch"iqiyata anatt"awinakapat qhan uñacht"ayäna. Modelos ukanakax vikingo ukan isimp isthapt"ataw jikxatasipxäna , espadas ukat escudos, cascos ukat cuernos ukanakamp phuqt"ata - retro trajes ukanakax uraqpachan uñt"at diseñador Abel Frey ukan luratawa, jupax jayp"u jach"añchañatakix machaq temporada ukan moda ukarux mä traje de batalla escandinavo ukamp phuqt"ayawayi.
  
  Drake jupax pusi sarnaqañ p"iqinchäwiruw uñt"ayäna ukat jichhürun jach"a phunchhäwin yäparuw uñt"ayäna - mä reliquia jichhak jikxatata, jach"a amtampiw "Escudo de Odin" sutimp uñt"ata. Jichhak jikxatat escudox uraqpachanx wali jach"añchatawa, nayratpachx mitología nórdica ukan juk"amp jach"a jikxatawipat jach"añchatawa, chiqans nayra pachatpachaw janïr vikingo historia qalltañapkama.
  
  Muspharkañawa, sasaw yatxatirinakax sapxi.
  
  Uka qhepat utjkäna uka misteriojj wali jachʼänwa ukat wali muspharkañänwa ukat oraqpachanwa uñjasïna. Escudo ukan valorapax kunapachatix cientificonakax circo de publicidad ukar mantapxäna ukhakiw jilxattawayi, kunawsatix mä elemento jan clasificado ukax composición ukan jikxatasïna.
  
  Nerds tunka phisqhan minutos ukham uñt"atäñatak manq"at awtjata, lado cínico de su personalidad ukax arsüna. Jupax ch"allxtayäna. Qhawqha ch"axwañas utjkchïnxa, viuda tukuskäna ukhax cinismo ukax juparux tukuwayxänwa, sapa kutiw guardiapar jaytanukkäna ukhax mä veneno rosa ukham panqaräna.
  
  Ben jupax Drake jupan amparap jaquntäna, mä akatjamat composición artística ukax mä disparo de la luna completa ukar tukuyäna.
  
  "Ukhama". Jupax larusitaynawa. "Perdón, Matt. Ukax wali sumawa. Musicat sipansa... ukax crap ukhamawa. Mä qawqha patak libranakjamaw bandajar contratapjjaspäna. ¿York jilatajj aka ukham muspharkañ yänak amparapamp katjjaruñjamätap creyismati?"
  
  Drake chachajj cámarap aire taypinwa uñachtʼayäna. "Qhanpachansa? Janiwa." Jupax Consejo de la Ciudad de York ukaruw jan wali amuyunakapampix uñt"äna. Jutïr pachax nayra pachankiwa, sasaw sapxi. "Ukampis uñtapxam, York markax utanirux mä qawqha quid qullqi churaski modelonakar foto apsuñataki, janiw septiembre phaxsin arumanakax alaxpachar qullqi churkiti. Ukat bandamax crap ukhamawa. Ukhamasti, thaytʼam" sasa.
  
  Ben jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. -¿Ukaxa? Jichhax Ikit Pirqax uh... walja propuestanak amuyt"aski, amigoja."
  
  "Suma modelonakar chuym churañatakik chʼamachasiñakiw wakisi". Drake chiqpachanx Escudo ukarux uñch"ukiskäna, pusin sarnaqawipan qhananakapamp qhant"ata. Pä muyunakanïnwa, manqhäjjarojj nayra animalanakan uñnaqapar uñtasitampiw chʼoqantatäna, anqankir muyusti animalanakan chimpunakapat misturakirakïnwa.
  
  Wali místico, sasaw amuyäna. Jach"a qullata frutanakataki ukhamaraki nueces ukanakataki.
  
  "Cute" sasaw mä modelox saraskäna ukhax jisk"at arsüna, ukat jupax wayn tawaqunakan ukat jilïr maranakan mayjt"äwip película digital ukan katjatayna.
  
  Pusi t"ijtäwix jank"akiw York markan uñt"at Jorvik Center ukan jak"an utt"ayata - mä museo de historia vikingo - kunatix Museo Sueco de Antigüedades Nacionales ukax mä jisk"a qullqi mayt"äwiw sata qallta phaxsit qalltatatak churawayi. Uka tantachäwin wali wakiskirïtapax wali jach"anchawayiwa, kunawsatix diseñador de superestrellas Abel Frey jupax mä pusi sarnaqañ wakichäw patrocinañ munäna, uñacht"äwin jist"aratätapat amtañataki.
  
  Yaqha modelox azulejos improvisados ukanakarux mä pusi arumax crema manq"ap thaqhaski ukham uñnaqampiw sarnaqäna. Jumax idiota, cinismo ukax wasitat sartawayi. Akax mä warawaran paradigma fucking ukhamänwa, jupax jutïr reality TV "celebrity" programa ukan uñstañapataki ukat Twitter ukat Facebook ukan mä millón cerveza umañ, tunka uru cigarro pitañ idiotas ukanakamp tuitear uñt"ayasiñatakïnwa.
  
  Drake jilatajj nayranakap chʼoqtʼasïna. Jupax wali mayni phuchhapänwa...
  
  Uka foconakajj arumanthiw alajjpachan muyuntapjjerïna ukat chʼiyar chʼiyar chʼiyar sarapjjäna. Uka qhana qhanax tienda ukan uñacht"ayat uñacht"äwiparuw uñacht"ayäna, ukax kuntix Drake jupax jisk"a aura artística uñstayañ atipkän ukx t"unjarakïnwa. Cascada thuqt"añ musicax distrayente ukhamaw jinchuparux ch"allxtayäna. Tatitu, sasaw amuyäna. Bosnia markanx jikxatasiñanakax aka markat sipanx juk"amp facilakïnwa.
  
  Uka jaqenakajj jukʼampiw jiljjattäna. Irnaqkasas mä jukʼa tiempo apstʼasisaw jakʼapankir ajanunakar uñchʼukisïna. Chacha warminaka ukat familianaka. Diseñadores rectos ukat gay ukanakax idolopan mä juk"a uñch"ukiñ suyt"apxi. Jaqinakax suma isimp isthapt"ataw, carnaval ukan pachaparuw yapxatapxi. Jupax jachaqt"asïna. Chiqansa, aka urunakanx uñjañ munañapax ch"amakt"awayiwa -Ejército ukan nuwasiñatak wakicht"atätapax pasawayxänwa- ukampis nayra sensaciones ukanakat yaqhipanakax jikxatasiskakïnwa. Mä t"ijtat amuyunxa, jupanakax ch"amanïxapxänwa kunatix Alison, warmipax pä mara nayraw jupar jaytxasin jiwxatayna, colerata, chuyma ch"allxtataw, inas SAS ukar sarxaspa sasin yatiyasa, ukampis SAS ukax janipuniw jaytanukkaniti sasaw yatiyatayna. ¿Kunsa ukajj sañ munäna?
  
  Tiempojj jukʼakiw uka llakir llamktʼawayi.
  
  ¿Kunatsa jupajj tʼijtäna? ¿Thakin jan wali lupʼïwipachänti? ¿Jan wali amuytʼasirïñati? ¿Nayranakapan jachaqtʼasiskäna? Aliqata? Mä jaysäwix wiñayatakiw jupat jaltxaspa; mä axsarkañ chiqaw janipuniw yatkaniti.
  
  Mä nayra imperativo ukaw Drake-rux jichha pachar kutt"ayäna. Kunas ejercito urunakat amtasïna - mä jaya thuqt"awi, nayratpach armasita... jichhax nayra amtawinaka... thuqt"awi....
  
  Drake jupax niebla ukar ch"allxtayäna ukat pusi sarnaqañ uñacht"äwiruw chuym churatayna. Pä modelonakax Odin ukan escudopan mä simulado batalla uñacht"ayapxäna: janiw kunas espectacular ukhamäkänti, material promocional ukakiw utjäna. Jaqinakax kusisipxänwa, televisión ukan cámaras ukanakax thuqt"asipxäna ukat Drake jupax mä dervish ukham ch"iqt"äna.
  
  Ukat ukatsti jupax ñik"utap ch"uqt"asïna. Jupax cámara ukarux apaqäna. Pallapalla amuyunakapax, q"añu ukampis janiw q"añuchatäkänti, uka jaya thuqt"awiruw katjäna, wasitat thuqt"äna, ukat kunats infierno pä ejercito helicópteronakax uka chiqar jak"achasipkäna sasaw jiskt"asïna.
  
  "Ben" sasaw wali amuyumpi säna, ukat mä jisktʼakiw amuyujar purïna, "yatjjatkasajj ¿jichha arumajj kawkïr jan suytʼat invitadonakatsa istʼta?"
  
  "Wauu. Janiw nayajj amuyirïkti. Suma, jupanakax Kate Moss jupax uñstaspawa sasaw tuiteasipkäna".
  
  "¿Kate Moss kullakajj?"
  
  Pä helicóptero, mä yatichat jinchux jan pantjasisaw uñtʼaspa. Ukat janiw helicópteronakakikiti. Ukanakax helicópteros de ataque Apache ukanakaw utjäna.
  
  Ukat taqe infiernojj chhaqtawayjjänwa.
  
  Helicópteros ukanakax p"iqit jaltxapxäna, mä muyu lurapxäna ukat mäkiw liwxatañ qalltapxäna. Uka jaqenakajj wali kusisitaw kusisipjjäna, kunatï wali wakiskirïki uk suyasa. Taqi nayranakas cámaras ukanakas arumanthi alaxpacharuw uñtasipxäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Waw..." Ukampis uka qhepatjja celularapaw istʼasïna. Awk taykapampi kullakapampix sapa kutiw jawsapxirïna, ukat jupax quri chuymani familiar waynax sapa kutiw jaysäna.
  
  Drake jupax familian mä juk"a samart"añ yatitawa. Jupax helicóptero ukan kawkhans jikxatasi uk sum uñakipäna, misiles ukan bahías completamente cargadas ukanaka, arma de cadena 30mm ukax avión ukan nayrïr fuselaje ukan utjkaspas ukhamaw amuyasïna, ukatx kunas utji uk uñakipäna. Jan askinaka...
  
  Potencial para el completo chaos.Uka kusisit jaqinakax mä jisk"a plazan phuqhantatänwa, uka plazanx tiendanakampi muyuntatänwa, kimsa jisk"a mistuñanakampi. Ben ukat jupax mä amtawikiw utjäna, kunapachatix... kunapachatix... t"ijtäwix qalltawayi.
  
  P"iqi chiqaru mä pusi sarnaqañataki.
  
  Jan yatiyasax tunka tunka sogas ukanakaw payïr helicóptero ukanx liwxatasïna, Drake jupax jichhax amuyasxänwa mä híbrido Apache ukhamäñapawa: mä maquina modificada walja tripulantes ukanakar katuqañataki.
  
  Mascarat isimp isthapt"at jaqinakax liwxatasir filanakat saraqapxäna, pusi sarnaqañ qhipäxan chhaqtxapxäna. Drake chachajj pechonakapar chintʼat pistolanak uñjäna, kunattejj mä amuytʼasir amuktʼañaw jaqenakan taypin jalnaqañ qalltäna. Qhip qhipa arunakax wawanakan arupawa, kunats ukham jiskt"asipxi, ukampis mä juk"a pachatxa jupanakas jiwarapxarakïnwa.
  
  Ukatx p"iqinchir Apache ukax mä misil Hellfire ukampiw ch"usat revistanakat mayniruw jaquntawayi. Mä sist"asiñaw ist"asïna, mä millón litros vapor ukham jaltxaspa, ukat pä dinosaurionakax jikisipki ukhama. Nina, vidrio ukat ladrillo fragmentos ukanakax altu chiqanw ch"iqiyatäna.
  
  Ben jilatajj wali mulljataw celularap jaqontäna ukat qheparuw tʼijtäna. Drake jupax arnaqasiñanakax mä ola de marea ukham jilxattatap ist"äna ukat instinto de multitud ukax jaqinakarux apnaqkaspas ukhamaw amuyasïna. Jan mä segundos lupʼisaw Ben jilatarojj katthapisin barandilla patjjar jaqontäna, ukatsti jupa pachpaw jaltawayjjäna. Jupanakax pusi thaki jak"aruw uraqir puripxäna.
  
  Mä Apache cadena arma ukan ist"asitapax ist"asiwayiwa, manqhan ukhamarak jiwayirjama, ch"axwawinakapax jaqinak taypinw t"ijtäna ukampis wali q"uma sustjasiñaw utjayawayi.
  
  "¡Ben! Nayamp jakʼachasipxam" sasa. Drakex pusi pista manqharuw t"ijtäna. Walja modelonakaw yanaptʼañatakejj qontʼasipjjäna. Drakex sayt"asisaw qhipäx uñch"ukiskäna, uka jaqinakax wali mulljataw mistuñanak tuqir t"ijtapxäna. Tunka tunka jaqinakaw pasarela ukar makhatapxäna, modelos ukat irnaqirinakax yanapt"apxiwa. Ajjsarat arnaqasiñanakajj thayaruw chʼalljjtäna, ukatwa sustjasiñajj utjäna. Ninax chʼamakaruw qhantʼayäna, ukat helicópteronakan rotoranakan wali chʼaxwatapaw jila parte chʼaxwañanak umamp chhaqtayäna.
  
  Cadena pistolajj wasitatwa istʼasïna, ukat mä jan wali samkampiw thayar jachʼa plomo khitäna, janiw khiti civiles kawkhansa istʼañapäkänti.
  
  Drake jilatajj kuttʼanjjänwa. Modelonakax qhipäxanx axsarapxänwa. Odin chachan escudopajj nayraqatapankänwa. Mä amtar istʼasajja, kunapachatï chaleco antibalas ukan pallapallanakajj cortina qhepat uñstapkäna uka horasanwa mä qhawqha fotonak apsuñatak jan waltʼayasïna. Drake-n nayrïr llakipax Ben, modelos ukat pallapallanak taypin jikxatasiñatakïnwa, ukampis jupax ch"iqt"askakïnwa, visor-ap jisk"achasaw....
  
  Maynïr amparapampiw arrendata waynaparux jukʼamp jayarstʼayäna.
  
  "Chhuy!"
  
  Mä soldadojj jupar uñkatasaw ametralladorap ajjsarayäna. Drake chachajj jan iyawsäwinïñwa chhaqtayäna. Aka kastax janiw York markanx paskänti, aka pachanxa. York markanx turistas, helado ukar munasiri ukat americano urunak saraqataruw sarapxirïna. Uka leonajj janipuniw arnaqañapäkänti, Roma marka apnaqkäna ukhasa. Ukampis janiw kuna jan waltʼäwis utjkänti, ukat wali amuytʼasirïnwa. Akax kawkhantix Drake jupax nayrïr chiqanx maldito SAS ukan qhispiñatakix ajlliwayki ukawa.
  
  Warmijampi chikäñataki. Jan ukhamäñapatakix... ¡crap!
  
  Mä akatjamatwa uka soldadojj ajanupar uñstäna. -¡Ukham churapxita! sasaw alemán acentompi arnaqasïna. "¡Uka churita!"
  
  Uka pallapallajj jankʼakiw cámara ukar saräna. Drake chachajj nayrïr amparap chʼiyjäna ukat ametralladorapsa tʼijtʼayarakïnwa. Uka soldadon ajanupax musphataw qhant"äna. Drake chachajj amukiw cámara Benar katuyäna, ukhamatwa Nueva York markankir kawkïr pʼeqtʼiris jachʼañchaspäna. Jupar jankʼak tʼijtʼir istʼta.
  
  Drake jupax ametralladora pamparuw uñacht"ayäna, kunawsatix juk"amp kimsa pallapallanakax jupar jak"achasipkäna.
  
  Soldadonakat maynïrejj armap aynachtʼayäna: "¡Juma!" Drakex chikat nayranakap jist"arasïna, ukampis mä jach"a jach"a tukuñ ist"äna.
  
  "Suyaña! Jisk"a chhaqtäwinaka, idiota. ¿Chiqapunit maynir thaya wilampi televisión nacionalan chʼaxwañ munasmati?"
  
  Machaq pallapallax Drake-rux p"iqip ch"allxtayäna. "Cámara churapxita." Alemán acentopanx mä q"añu calidad nasal ukaw utjäna.
  
  Drakex mä plan B amuyt"äna ukat pistolax pamparuw ch"allxtayäna. "Janiw nayax ukanak jikxatkti".
  
  Uka comandantejj pʼeqep chʼoqtʼasïnwa, jupankirinakarojj. "Jupar uñakiptʼapjjam" sasa.
  
  "Ukanx yaqha jaqiw utjäna..." nayrïr pallapallax pistolap jach"ar aptäna, jan amuyt"asir uñnaqani. "Jupax... jupax sarxataynawa."
  
  Uka comandantejj Drake chachan ajanuparuw cheqak mantäna. "Jan wali saräwi."
  
  Uka barriljj nayraqataparuw chʼalljjtäna. Visión ukax colerat alemanes ukat t"ijtir thuqhuñanakamp phuqhantatänwa. "¡Jupar uñakiptʼapjjam!"
  
  Jupar thaqhapkäna ukhajja, Odin chachan Escudopan organizat lunthatasiñap uñjäna, uka jaqejj jichhak purinkäna uka mascarat janqʼo trajempi isthaptʼataw pʼeqtʼäna. Mä juk"a uñacht"ayañatakiw amparap luqxatäna ukat p"iqip ch"allxtayasïna, ukampis janiw kuns arskänti. Mä kutix Escudox jan kuna usun imantatäxän ukhax uka jaqix Drake tuqir radioruw amparapamp luqxatäna, ukax qhanaw comandantex chuymap ch"allxtayäna.
  
  Comandantex radiop jinchuparuw uchatayna, ukampis Drakex janiw janq"u isimp isthapt"at jaqit nayranakap apaqkänti.
  
  "París markar" sasaw uka jaqix lakapaki säna. "Qharürux suxta pacharuw."
  
  SAS ukan yatichäwipax Drake jupax amuyt"iwa, wali askiwa.
  
  Uka comandantejj akham sänwa: "Jïsa" sasa. Mä kutimpiw Drake chachan ajanupan jikxatasïna, tarjetas de crédito ukat fotografo ukan identificación ukanakap uñacht"ayasa. "Cascanueces de suerte" sasaw qʼañu chuymamp arsüna. "Jefex chhaqtäwinakax juk"akiw sasaw saraki, ukatwa jakasktaxa. "Ukampis" Drake chachan billeteraparuw amparapamp luqxatäna, "direccionamax utjistuwa, ukat jumatix habas warantasmaxa" sasaw sarakïna, oso polar ukan escrotopat sipansa juk"amp thaya jachaqt"asisaw qhant"äna, "jan walt"äwinakaw jikxatapxätam".
  
  
  PAYA
  
  
  
  YORK, Inglaterra markanwa jikjjatasi
  
  
  Qhepatjja, utanjja, Drake chachajj Ben jilatarojj café filtro descafeinado ukamp qolläna, ukat jupamp chikaw uka arumajj kunanakatï paskäna ukanak uñchʼukiñatak sararakïna.
  
  Odin chachan Escudopax lunthatasiwayi kunatix York markax ukhamakiw jan wakicht"atäkänti ukham jan sinti qhuru ataque lurañataki. Chiqpach milagrox janiw khitis jiwkänti. Nina nakhaskir helicópteronakax kilómetros ukch"a jayankasaw jikxatasïna, kawkhantix kimsa jach"a thakhinakax tantachasipkän uka chiqan jaytatäpxänwa, ukankirinakax nayratpachaw jan utjxapxänti.
  
  Ben jilatajj chikat wali amuyumpiw akham säna: "Frey chachan uñachtʼäwip tʼunjaña" sasa. "Modelonakax niyaw phuqt"ata ukat janiw utjxiti".
  
  "Maldita, nayajj ikiñanak mayjtʼayaraktwa. Suma, nayax yatxatwa Frey, Prada ukat Gucci jupanakax qhispipxani".
  
  "Ikiñ Perqax taqi ukanak taypinwa anattʼañapäna".
  
  "¿Titanic familian peliculap wasitat qalltawaytati?"
  
  "Ukajj amtayituwa, mä arunjja, tatajarojj chika jawir khuchhuqapjjänwa" sasa.
  
  Drake chachajj tazaparuw phoqantäna. "Jan llakisimti. Niya kimsa minutonakatxa kutt"anxaniwa" sasa.
  
  "¿Nayat sawkasisktati, Krusty?"
  
  Drakex p"iqip ch"allxtasaw larusitayna. "Janiwa. Jumajj wali waynäsktawa, janiw amuyañjamäkiti" sasa.
  
  Ben jilatajj niya llätunka phajjsinakaw Drake jilatampi jakasïna. Mä qhawqha phajjsinakatjja, jan uñtʼat jaqenakat suma amigonakaruw tukupjjäna. Drake jupax Ben-an alquiler-ap subsidio churäna, fotografía tuqit yatiñanakapat sipansa - waynax yatiqañ tukuyañ thakinkänwa- ukat Ben-ax taqi kuns uñt"ayasaw yanapt"äna.Jupax uka kasta chachanïnwa, jupax janiw kunjams jikxatasi uk imantaskänti, inas jan juchanïtap uñacht"ayarakchïna, ukampis ukhamaraki jach"añchañataki.
  
  Ben jilatajj tazap uchäna. "Suma arumaw amigo. Nayax kullakajar jawsiriw sarä sasaw amuyta -sasa.
  
  "Aruma".
  
  Punkux jist"antatänwa ukat Drakex mä juk"a pachax Sky News ukarux ch"usat uñch"ukiskäna. Kunapachatï Odin chachan escudon uñnaqapajj uñstkäna ukhajja, jichha tiemporuw kuttʼjjäna.
  
  Jupax jakañapatak yanapt"ir cámara apt"asisaw tarjeta de memoria bolsillupar ch"uqt"ayäna, qharüruw jamuqanak uñakipañ amtatayna, ukatx computadorax chhuxriñchjasir saratayna. Amuyup mayjtʼayasajja, punkunaka ukat ventananakap pä kuti uñakipañatakiw saytʼasïna. Aka utax walja maranak nayraw wali jark"aqatäna, kunapachatix jupax wali ejercitot irnaqaskäna. Jupax sapa jaqin askipatakix wali askiwa, ukampis ch"axwawix mä yatichawiruw yatichawaytam - janipuniw kunarus juykhükasin atinisiñamäkiti. Sapa kutiw mä plan ukat mä opción de respaldo - Plan B.
  
  Paqallq maraw pasjjäna, jichhajj uka soldadon amuyupajj janipuniw jaytanukkaniti, uk yatïna.
  
  Jupax Google ukan "Odin" ukat "Escudo de Odin" ukanakaruw uñt"ayi.Uta anqanx thayax sartawayiwa, aleros ukar t"ijt"asa ukat mä banquero de inversión ukar uñtasit arnaqasïna, jupan bonopax pusi millones ukharuw puri, jank"akiw Escudo ukax jach"a yatiyäwiw sasaw amuyasïna.Ukhamänwa mä jach"a arqueológico jikxatawi, Islandia markan sarnaqäwipanx juk"amp jach"awa.Yaqhip Indiana Jones kastanakax jawq"jat thakhit mistuwayapxi, nayra hielo jawir uñt"añataki.Mä qawqha urunak qhipatx Escudo ukar allsupxäna, ukampis ukatx Islandia markan jach"a volcán ukanakat maynïriw thuqt"añ qalltawayi, ukat juk"ampirus exploración ukax suyt"ayañaw wakisïna.
  
  Uka pachpa volcán, Drake jupax amuyt"äna, ukax jichhakiw Europa uksar mä laq"a qinaya apayanitayna, ukax avión ukan sarnaqawiparu ukhamarak jaqinakan vacacionanakaparuw jan walt"ayatayna.
  
  Drake chachajj café umtʼasisaw thayan wararitap istʼäna. Mantel relojajj chika arumaruw purïna. Internetan walja yatiyäwinakap uñakiptʼasajja, Ben jilatajj jupat sipansa jukʼamp amuytʼasiñapawa sasaw säna. Ben jupax kuna yatiqirjamarakïnwa - tecnología ukamp chikt"at jan walt"äwinak jank"ak amuyañ yatïna. Odin chachan escudopajj walja chʼamäki uka diseñonakampi kʼachachtʼatänwa, taqe ukanakajj bodega ukan yatxattʼat jaqenakan yatjjatatapwa liytʼäna, ukat J.R.R. Tolkien jupax Gandalf sat sarnaqir layqaparux Odin sat jaqiruw uñt"ayäna.
  
  Uka aleatorio yänaka. Uka escudon anqäjjapar muyuntkäna uka chimpunaka jan ukajj jeroglíficos ukanakajj Odin chachan Maldición sat nayra sarnaqäwipawa sasaw amuyapjjäna:
  
  
  Alaxpachampi Infiernompixa mä jukʼa tiempotaki jan yatiñakïkaspas ukhamawa,
  
  Jan Jiwir Almaw Chiqa jan ukax Jan wali tuqir ch"amanchasi.
  
  
  Uka maldicionat qhanañchañatakejj janiw guion utjkänti, ukampis taqeniw cheqätap creyipjjäna. Ukhampachas ukax vikingos ukanakaruw uñt"ayasïna, janiw Odin ukarux uñt"ayatäkänti.
  
  Drake chachajj sillunakapar kuttʼasaw qontʼasïna ukat arumanthiw kunanakatï paskäna ukanak tʼijtäna.
  
  Mä kunaw jawsäna, ukampis uka pachparakiw amuytʼayarakïna. Janq"u isimp isthapt"at waynax akham sasaw arsüna: "París markar, qharüru suxta pacharuw" Drake jupax aka thakhin saraspa ukhax Ben-an jakäwip jan walt"ayaspawa, janiw jupan jakäwipat arsuñax wakiskiti.
  
  Mä civil chachajj janiw uk istʼkaspänti. Soldadojj nayratpach jan waltʼayatäpjjatapwa amuyaspa, jakäwinakapajj niyaw jan waltʼayatäjje, kuna yatiyäwinakas suma yatiyäwinakäspa sasaw amuytʼaspa.
  
  Jupax Google ukan akham qillqt"awayi: Mä + París.
  
  Mä jan axsartʼas qillqtʼatax nayraparuw purtʼäna.
  
  Odin chachan Sleipnir sat caballopajj Louvre sat cheqanwa uñachtʼayasïna.
  
  ¿Odin chachan caballopa?Drake chachajj pʼeqep qhepäjjat chʼoqtʼasïna. Diosatakix aka waynax yaqhip wali yänakaruw arxataskäna. Drake jupax Louvre ukan nayrïr uñstawip jist"arawayi. Odin sat legendario caballon esculturapajj walja maranak nayraw Noruega markan qollunakapan jikjjatatäkaspas ukham amuyasïna. Ukat jukʼamp sarnaqäwinakaw utjäna. Drake chachajj mä qhawqha tiempotjja, Odin chachat walja sarnaqäwinakat wal aptʼasïna, ukatwa cheqapuni Vikingo Diosätap niyaw armasjjäna, ukajj mä cuentokiwa.
  
  ¿Louvre markanjja? Drake jupax ukax masticataynawa. Jupax café umañ tukuyasax qarjataw jikxatasïna, ukat computadorat jithiqtxäna.
  
  Qhepürojj niyaw ikisjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä ch"uqi ch"uqi ist"asax sartasïna. Jupan jisk"a guardiapax. Uñisirinakax mä alarma jan ukax mä allqamari uñstañap suychïna, ukampis janipuniw uka jisk"a ch"uxña adorno ukarux suyt"kaspänti, uka jisk"a ch"uxña adorno ukaw ruedas ukan cubo jak"an qunt"atäskäna, ukat Drake jupax mä juk"a ikiñar yatichatäna.
  
  Jupax computadora ukan escritoriopan p"iqip amparapar katxarusaw ikirïna; Jichhajj mä ratukiw sartasïna ukat chʼamaka pasilloruw jaltjjäna. Qhepäjjankir punkujj wal chʼalljjtäna. Uka vidriojj pʼakjatäjjänwa. Mä qhawqha segundonakakiw uka chʼuqi qʼañuchatapat pasawayxäna.
  
  Jupanakax manqhankapxänwa.
  
  Drake chachajj nayranakapat sipansa jukʼamp jiskʼaruw qontʼasïna ukat pä jaqeruw mantanipkäna uk uñjäna, ametralladoranak sum katjjarusa, ukampis mä jukʼa qʼañuchata. Kustʼasitanakapajj qʼomapunïnwa, ukampis janiw suma uñnaqtʼanïkänti.
  
  Jan kuna walt'awi.
  
  Drakex ch"amakan suyt"äna, jupankkäna uka nayra pallapallax janiw aynacht"aykaniti sasaw suyt"äna.
  
  Pä jaqiw mantapxäna, nayrar sartañ qutuchata. Ukhamatwa maynix kuntï lurapki uk yatitap uñachtʼayäna. Drake chachan taqpach estrategia ukax aka situación ukatakix walja maranak nayraw amtatäna, kunawsatix pallapallan mentalidad ukax wali ch"aman ukhamarak experimental ukhama, ukat jupax janiw kunapachas mayjt"ayañax wakiskänti. Jichhax amuyunakapanx wasitat uñt"ayatäxänwa. Kunawsatix nayrïr pallapallan bozalpax cocinat mistuwayxän ukhax Drake jupax katjatayna, jupar uñkatasa, ukat qhipäxar kutt"ayatayna. Uka pachparakiw uñisiripar jakʼachasïna ukat muytasajj wali sumwa pistola apsusïna ukat uka jaqen qhepäjjaparuw tukuyäna.
  
  Payïr pallapallajj wali musphataw uñjasïna. Ukakiw wakisïna. Drake jupax jan mä milisegundos samart"asaw pallapallanak arsüna, ukatx kutt"asaw nayrïr pallapallarux janïr payïr pallapallax qunqur jaquntatäkipanx ch"axwantäna.
  
  ¡T"ijtxam!, sasaw amuyäna. Jichhax jank"akiw taqi kunas utjäna.
  
  Ukat Ben chachan sutip arnaqasaw escalerar tʼijtäna, ukatsti ametralladorampiw amparapamp jalnaqäna. Ukat aterrizaje ukar purisajj wasitatwa arnaqasïna, ukatsti Ben chachan punkuparuw tʼijtjjäna. Ukajj phallawayjjänwa. Ben jilatajj boxeador cortocircuitompiw saytʼasïna, celularampiw amparapamp aptʼasïna, cheqpach ajjsarañaw ajanupan qellqatäna.
  
  Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham säna: "Jan llakisimti. -Nayaru atinisipxita -sasa. Akax nayan yaqha irnaqäwijawa" sasa.
  
  Ben jilatajj janiw jisktʼasirïkänti, jupajj wali jachʼañchänwa. Drake chachajj taqe chʼamapampiw chuym chʼalljjtayasïna. Uka utan nayrïr escotilla de ático ukarux jan chʼamanïñapatakiw yanaptʼäna, ukat uka cuartoruw payïr escotilla ucharakïna. Uka qhepatjja, ikiñ uta punku chʼamañchtʼäna. Ukajj janiw mä amtar uñisirirojj jarkʼkaspati, ukampis cheqapuniw jukʼamp jan waltʼayaspa.
  
  Taqi kunas uka amtäwin chikanchatawa.
  
  Punku cerrojompiw chintʼäna, ukat uka manqhankir lawanakajj reforzat marcoruw chintʼatäñapatak uñjäna, ukatsti escaleraruw ático ukar jaqontäna. Ben jilatajj nayraqat chʼiyar jaquntäna, Drake chachajj mä payïr kutiw chʼiyar jaquntäna. Loft ukan utjkäna uka cheqajj jachʼänwa ukat alfombrat uchatänwa. Ben jilatajj ukhamakiw saytʼasïna, lakapajj agapetänwa. Jachʼa libronak wakichtʼat estanterías ukanakaw inti jalsu toqenkir perqanakan taqpach cheqapar phoqantäna, CD ukat nayra casete cajanakampi phoqantatänwa.
  
  "¿Akax taqpach jumankpachati, Matt?"
  
  Drake chachajj janiw jayskänti. Jupajj mä pila cajaruw jakʼachasjjäna, uka cajanakajj mä punku altu imantatänwa, ukhamatwa uka punkut jalnaqäna; mä punkux uta pataruw puri.
  
  Drake chachajj uka caja alfombra patjjaruw muytayäna. Uka taqpach phuqtʼat mochilax amparanakapar chintʼatäkäna ukax jaquqanïxänwa.
  
  "Pañu?" Ben jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna.
  
  Jupax mochilaruw ch"allxtayäna. "Nayaw jupanakar katuqta."
  
  Ben jilatajj chʼusa uñnaqtʼanïkäna ukhajja, Drake chachajj kunja ajjsaratap amuyasïna. Jupax amuyasïnwa, sinti jasakiw uka SAS waynar kutt"awayxäna. "Pañu. Celularanaka. Qulli. Pasaportes ukanaka. Nayax-pad. Uñt'ayawi".
  
  Janiw uka pistolat arskänti. Balas ukanaka. Tumi...
  
  "¿Khitis uk lurpacha, Matt?"
  
  Ukanx alaya tuqitx mä ch"axwäwiw utjäna. Jan uñt"at uñisiripax Ben-an ikiñ uta punkup llawinti, inas jichhax Drake-r jisk"achapxatap amuyasiwaychi.
  
  "Ukax sarañ pachaw purini".
  
  Ben jilatajj jan kuns uñachtʼayasaw kuttʼanïna ukat thayampi chʼalljjtayat arumaruw jaltjjäna. Drake chachajj jupar arknaqasaw qhep qhepa kuti CD ukat cintanakampi llawuntat pirqanakar uñkatasajj punku chʼalljjtäna.
  
  Jaqenakan jan chuymap chʼalljjtayasajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw teja askichäna. Machaq canal uchañ amtampiw kimsa metro ancho mä thakhi uchatayna, ukax tejapan taqpach largoparuw saratayna. Uka jan waltʼäwejj vecinopanwa utjaspäna.
  
  Thayax jan pacienciani amparanakapamp jupanakar jaquntäna, kunawsatix jan walt"ayat teja ukar chiqancht"apkäna ukhaxa. Ben jilatajj wali amuyumpiw sarnaqäna, qʼala kayunakapajj hormigón azulejonak patjjaruw liwjjatasïna ukat khathatirakïnwa. Drakex amparapat wali ch"amampiw katxarutayna, zapatillas ukanakap jikxatañatakix tiemponïpxañap munäna.
  
  Ukat mä jach"a thayax chimenea patxaruw wararitäna, Ben cuadrado ukarux ajanuparuw ch"allt"äna ukat thiyaruw lankt"ayasïna. Drakex ch"amampiw jaltxatayna, llakit jach"at arnaqasiñ ist"äna, ukampis janiw katxaruñap jaytkänti. Mä segundo qhepatjja, amigoparuw apnaqjjäna.
  
  "Janiw jayakiti" sasaw jiskʼat arsüna. "Niya ukhamarakiw, amigo."
  
  Drake chachajj Ben jilatajj wali sustjataw uñjasïna. Uñkatatapax ático punkumpi ukat teja thiyampiw tʼijtäna, ukatsti jardinaru ukat qhipäxaruw tʼijtäna. Sustjataw uñnaqap mayjtʼayäna. Samsuñapajj jankʼakiw utjäna; janipuniw ukham ritmompix lurapkaspänti.
  
  Drakex punku uñkatasin lunthatasïna, ch"amap apthapisinx ukaruw qhipäxar kutt"äna. Maynitï pasaspäna ukhajja, juparuw nayraqat uñjapjjaspäna. Ben jilataruw amparapat katthapïna ukat uñkatatapampiw jikisïna.
  
  "Ben, jumax nayaruw atinisiñama. Nayar confiyañamawa. Uka jan waltʼäwin uñjasiñamatakiw yanaptʼäma sasaw arsuwayta" sasa.
  
  Ben-an nayranakapaxa uñch"ukisïnwa ukat jupax p"iqip ch"allxtayäna, wali axsarataw ukampis jakäwip Drake-n amparaparuw uchäna. Jupax kutikipstasinx wali amuyumpiw nayrar sartawayxäna. Drake chachajja, kayunakapat wila chʼalljjtatap amuyasïna, uka zanjaruw saraskäna. Jupanakax vecino ukan tejap chiqancht"asipxäna, invernadero ukar saraqapxäna ukat uraqiruw liwxatapxäna. Ben jilatajj chika thakinwa liwjjatasïna, ukampis Drake jilatajj nayraqat ukankänawa ukat jila partejj liwjjatasïna.
  
  Ukapachajj wali chʼamani oraqenkapjjänwa. Uka jakʼankir cuartoruw qhanajj qhantʼäna, ukampis janiw khitis uka jakʼan utjkänti. Inas ametralladoranak istʼapchïna. Nayax suyt"twa policía ukanakax thakhinjam sarapxañapataki.
  
  Drake chachajj Ben jilatarojj wali sum jampʼattʼäna ukat akham sänwa: "Fantásticos cosas. Suma irnaqaskakim ukat nayax machaq marco de escalada apanipxäma. Jichhax sarañäni -sasa.
  
  Ukajj tʼijtʼir chiqañchäwipunïnwa. Kunapachatï mä pick-up munapkäna ukhajja, Ben jilatajj Drake jilatarojj marapat arstʼirïna, ukat Drake jilatajj Ben waynat larusirakïnwa. Amigompi chʼaxwaña.
  
  Ben jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "¿Khitis uka patat utji?"
  
  Drake chachajj ático ukat jamasat punkup uñtäna. Janiw khitis uka chiqat kuns apsuwaykiti.
  
  "Aleman jaqinakax".
  
  "¿Jancha?, ¿Kunjamsa Segunda Guerra Mundial Alemania markan Kwai jawir patxankir puente lurapkäna ukhama?"
  
  "Nayax amuyta, ukax japonés jaqinakawa. Ukat janiw, nayax janiw kunas WWII alemanes ukanakar uñtasitäkaspas ukham amuyktti."
  
  Jupanakax niyaw vecino jardinan qhipäxapankapxäna. Jupanakax seto taypinx patat jalnaqapxäna ukat Drake-x sapa mara Swift ukan mä jach"a phunchhäwipan lurat cerco ukan simulado sección ukanw chhullunkhapxäna.
  
  Mä jachʼa calleruw chiqak mistuwaytanxa.
  
  Chiqapa taxi parada uñkatasinkiwa.
  
  Drakex jiwayañ amtampiw suyt"ir autonakar saräna. Soldadonakjam amuytʼasirïtapajj wasitatwa uñachtʼayasïna. Mickey Rourke ukar uñtasita, Kylie ukar uñtasita, Hawaii Five-O ukar uñtasita... Ukax mäkiw ikiñan jikxatasïna, chiqap pacha suyt"asa, wali suma kutt"aniñap lurañataki.
  
  Jupajj panpachanir jarkʼaqañatakejj nayraqat jan wali jaqer puriñakiw wakisispa sasaw amuyäna.
  
  
  KIMSA
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Charles De Gaulle markar sarir avionax uka urux 9 jayp"u pacharuw puri. Drake ukat Ben jupanakax janiw kunas uraqir puripkänti, jan ukasti mä mochila ukat nayrïr yänakapat mä qawqha yänakampikiw uraqir puripxäna. Jupanakax machaq isimp isthapt"ataw jikxatasipxäna, machaq celularanakas wakicht"atäpxänwa. Uka I-pad ukax cargatäxänwa. Jilpachax qullqix chhaqt"awayiwa - ukax transporte ukatakiw apthapita. Uka armajj Drake chachajj kuna amtampis lurasi uk amtkäna ukhakiw jaqontäna.
  
  Uka avión ukanx Drake jupax Ben juparux taqi kunatix alemán ukat vikingos ukanakat yatiyatayna ukat yatxatäwin yanapt"añapatakiw mayitayna. Ben jilatajj jiskʼachasaw akham säna: "Bang bang, ukajj titulojawa" sasa.
  
  Drake chachajj uka amuyunakajj walikïskiwa. Griffins jupanakax janiw p"akjapkänti, Diosar yuspajarañani.
  
  Aeropuerto utat mistusaw París markan thaya jallu pachar mantapxäna. Ben jilatajj mä taxi jikjjatäna ukat alasita guia librompiw amparapamp luqtäna. Mä kutix manqhar mantasinx akham sänwa: "¿Umm... Rue... Croix?, ¿Louvre uñkatasin hotela?"
  
  Taxi ukax sarxañ qalltäna, mä jaqiw apnaqatayna, ajanupanx janiw kunas jupar sarnaqkiti sasaw uñacht"ayäna. Hotelax pusi tunk minutos ukjat purinkäna ukhax París markatakix refrescante atípico ukhamänwa. Ukanjja , mä jachʼa vestíbulo, ascensores ukanakaw utjäna, ukanjja mä jaqet sipansa jukʼamp jaqenakaw utjäna, ukat walja pasillonakas cuartonakanïnwa.
  
  Janïr mantañkamax Drake jupax vestíbulo ukan cajero automático ukampiw qhipharkir qullqinak apsuñataki - niya phisqa patak euros. Ben jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, ukampis Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼasisaw chuymachtʼäna. Jupajj kuntï yatiñan amigopajj amuykäna uk sum yatïna.
  
  Vigilancia electrónica ukatxa qullqi thakhinaka.
  
  Tarjeta de crédito ukampiw mä cuarto pagäna, ukatsti calle chiqankir cuarto qollqempiw alasïna. Mä kutix pataruw puripxäna, panpachaniw "qullqi" ukar mantapxäna ukatx Drake jupax vigilancia ukar utt'ayäna.
  
  "Akax mä qalampi walja jamach"inakar jiwayañ ch"amaw" sasaw Ben-arux cuarto muytasin uñch"ukiskir uñjasax säna.
  
  "MÄ?" - Jiskt"ata.
  
  "Kunjamsa wali suma jaqenakäpjje uk uñjtanwa. Jank"akiw jutapxani ukhaxa, ukax walikïskiwa, ukat inas jan walt"äwix utjchispa. Jan ukhamäkchi ukhaxa, walikiwa, ukax yatiñax wali wakiskiriwa, ukhamaraki. Ukat machaq anattʼañanakam apsuñatakix mä oportunidad utjarakiwa" sasa.
  
  Ben jilatajj I-pad sat aparatompiw qhantʼäna. "¿Chiqapunit jichhürunakan suxta horasarux ukham lurasini?"
  
  "Ukax mä yatxatat amuyt"awiwa." Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Ukampis yatktan uka jukʼa chiqa yatichäwinakampiw chikachasi" sasa.
  
  "Hmm, ukat mä chiqar sarxam, Krusty..." Ben jupax uñacht"ayasaw amparanakap ch"iyjäna. Jichhax qhispiyatäñat sipansa yanapt"askäna ukat atinisiñapax qhant"äna, ukampis uka pachax janipuniw "acción" chachäkänti. Jan ukasti, kuna kasta personalidad sutipampi jan ukax sutipamp uñt"atawa - jilpachax Blakey - janipuniw uka apellido ukar mereciñatakix dinámico ukhamäkiti.
  
  Drakex uñch"ukiñ p"iya taypit uñch"ukiskäna. Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jukʼamp tiempow pasani" sasa. "Jukʼamp chʼamanïñasawa".
  
  Janiw jaya tiempojj paskänti. Ben jilatajj I-pad sat aparatopar taptʼaskäna ukhajja, Drake chachajj chikat tunka jachʼa jaqenakaruw calle cheqankir punkun tantachasipkäna uk uñjäna. Uka cerrojojj pʼakjatäjjänwa ukat cuartoruw pʼakjatäjjäna. Kimsa tunka segundonakatxa uka equipox wasitat uñstapxäna, colerat uñchʼukipxäna ukat chʼiqiyapxäna.
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna.
  
  sasaw Ben jilatajj säna. "Chiqpachansa akax wali askiwa, Matt. Chiqansa, Odin chachan janchipat llätunk chiqanakaw uraqpachan chʼiqintatäski sasaw amuyasi. Escudojj mayakiwa, caballojj yaqharakiwa. Janipuniw uk yatkayätti" sasa.
  
  Drake chachajj jukʼakiw jupar istʼäna. Jupax p"iqip t"unjäna. Aka chiqanwa jan waltʼäwinakan uñjasipxäna.
  
  Jan mä aru arsusaxa, punkut jithiqtasax celularapan mä numeroruw jawsäna. Niya jankʼakiw jawsatapajj istʼasïna.
  
  "Jïsa?"
  
  "Akax Drake satawa."
  
  "Nayajj wal muspharta. Walja tiempow jan uñjkti, amigo."
  
  "Yattwa".
  
  "Sapa kutiw jawstʼañamajj yatjjayäta" sasa.
  
  "Janiw kunjamtï jumax amuyktaxa, Wells. Kuns munta" sasa.
  
  "Chiqansa jumax yatisktawa. Mai tuqit yatiyapxita" sasa.
  
  Maldición Wells jupax kuntix jupax yatkaspa ukampiw yant"askäna. Jan walt"awix Mai jupax nayra nina nakhantatänwa, Tailandia markan jan irnaqatapatpacha, janïr Alisonamp jaqichasiñapkama - ukat Ben jupas janiw uka q"añuskir detalles ist"añax wakiskänti.
  
  "Chika taypinkir sutipax Sheeran satawa. Ukax - Phuket markankiwa. Tipo - hmm... exótico..." sasa.
  
  Ben jilatan jinchupajj chʼalljjtayasïna. Drake chachajj cuerpopan arupampiw qhan liytʼäna, kunjamtï mä políticon kʼari arunakap liytʼkaspa ukhama. Laka jist"arat ukax mä pista ukhamänwa...
  
  Drake chachajj niyaw Wells chachan arupan larusiñap istʼäna. "¿Exótico ukhamätati? ¿Ukajj jumatak walikïskiti?"
  
  "Jichha pachanxa, jïsa."
  
  "¿Ukanjja khitis utji?"
  
  "Chiqpachansa wali askiwa".
  
  "Gotcha ukax mä juk"a pachanakanwa. Walikiwa, amigo, ¿kunsa munta?"
  
  "Chiqa yatichäwiw nayatakix wakisi, Wells. Nayax crudo yatiyawinak muntwa, ukax janiw yatiyäwinakan jan ukax Internet uksan uñt"ayasiñapäkiti. Uka Odin chachan escudopajj lunthatasïna. Alemania markankirinakat lunthatapxatapatxa. Yämas alemanonakaw ukham lurapxäna. Chiqpach SAS ukan yatiyawipa. Nayax yatiñajawa kunas chiqpachan lurasiski, amigo, janiw mä fuga pública ukhamäkiti".
  
  "¿Jan waltʼäwin jikxatastati?"
  
  "Jach'a." Janiw comandantemarux k"arisiñamäkiti, nayrax jan ukax jan ukax.
  
  -¿Yanapt"añax wakisispati?
  
  "Janirakiwa".
  
  "Jumax amparam jikxatawayta, Drake. Arunak arsuñakiw wakisi ukat SAS ukax jumanakankiwa" sasa.
  
  "Nayaw lurarakï".
  
  "Waliki. Mä juk"a churapxita. Ukat chiqans, ¿janit SAS nayra SAS ukhamäkayäta sasin juma pachpat saskakïta?"
  
  Drake chachajj pächasïnwa. "Suma nayra SAS" uka aruxa janiwa utjañapäkiti. "Qhanañchañatakix mä aski aruwa, ukakiw."
  
  Drake jilatajj desmayatäjjänwa. Nayra comandantepar yanaptʼa mayiñajj janiw faciläkänti, ukampis Ben chachan jan kuna jan waltʼäwin uñjasitapajj janiw jachʼa jachʼa tukurïkänti. Ukat wasitatwa uñchʼukiñ pʼiya uñakiptʼäna, ukat mä chʼusa pasillo uñjäna, ukatsti Ben jakʼaruw quntʼasïna.
  
  "¿Odin markan llätunk chiqanakap sasmati? ¿Kunsa ukajj sañ muni?
  
  Ben jupax jank"akiw Facebook ukan tamapan mistxatayna, pä machaq amigonak mayiwiw utji sasaw arnaqasïna, ukat taqpachax tunka paqallquniw utji.
  
  Jupax Drake sat jaqit mä jukʼa yatxatäna. "Ukhamajj nayrir SAS capitan ukhamarak cinta fanatico ukhamätawa. Muspharkañawa, masi, janitix nayax sañax llakisksta ukhaxa" sasa.
  
  "Foco, Ben, ukat jukʼampinaka. ¿Kunas jumanakan utji?
  
  "Walikiwa... Odin markan aka llätunk chiqanakan thakhiparjamaw arkta, mitología nórdica ukanx llätunk jakhüwix mä jach"a jakhüwikïkaspas ukhamawa. Maynix akapach Quqa satäkis ukaruw ch"akkatatäna, llätunk uru llätunk arumaw ayunasïna, lanzampi, lanzampi, Jesucristor uñtasita, ukat Jesusat nayrax walja maranak nayraw ch"akkatasïna. Akax chiqpachapuniwa, Mat. Chiqpach cientificonakax catálogo ukham uñt"ayapxäna. Inas Jesucriston sarnaqäwipat amuytʼayat sarnaqäwix utjchispa. Odin markanx llätunk chiqanakaw utji. Lanzax kimsïr chimpuniwa ukatx Uraqpachan Quqamp chikt"atawa, ukampirus janiw kawkhans jikxatasi ukxat arsuñ jikxatkti. Uka Quqax leyenda ukham uñt"atawa, Suecia markankiwa. Apsalla sutini mä chiqa".
  
  "K"achata, k"achata. ¿Odin chachan escudopat jan ukax caballopat kuns arsu?"
  
  Ben jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Uka Escudojj taqe tiempon arqueología toqet wali jachʼa jikjjatatanakat maynïrïnwa. Ukat ukax thiyapanx arunakaw utji: Alaxpachampi Infiernompix mä juk"a pachatak jan yatiñakiw. Jan Jiwir Almaw Chiqa jan ukax Jan wali tuqir ch"amanchasi. Ukajj Odin chachan maldicionapawa, ukajj qhanawa, ukampis janiw khitis jakkir amuyunjja, kuntï ukajj amtaski uk amuyañjamäkiti" sasa.
  
  "Inas uka maldicionanakat maynïrïchi, kawkhantix ukankañamakiw wakisi" sasaw Drakex jachaqt"asïna.
  
  Ben jilatajj janiw jupar istʼkänti. "Akanx Caballox mä escultura satawa sasaw qhanañchi. Yaqha escultura, "Los lobos de Odin", jichhax Nueva York markan uñacht'ayatawa".
  
  "¿Jupan lobonakapasa? Jichha?" Drake chachan p"iqipax qhatiyañ qalltäna.
  
  "Pä loboruw nuwasiñatak saräna. Ukhampuni."
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Taqe llätunka tʼaqanakajj jaktʼatäpachati?"
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Mä qawqhanikiw chhaqhata, ukampis..."
  
  Drake chachajj mä jukʼa samartʼäna. "Kuna?" - Jiskt"ata.
  
  "Walikiwa, llamp"u chuymanïkaspas ukhamawa, ukampis mä leyenda chimpunakax akanx utjiwa, ukax uñstaskiwa. Kunas taqi Odin chimpunakax mayacht"asipxi ukat mä reacción en cadena qalltawayapxi, ukax akapach tukusiñaruw puriyani".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Estándar yänaka" sasa. "Taqi uka nayra diosanakax mä jukʼa "akapachan tukusiñapataki" mä cuento uñtʼatawa."
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw relojap uñtäna. "Waliki. Uñtaña. Jiwasax Internet tuqin asistentenakax manq"añanak munapxta" sasaw mä segundos amuyt"äna. "Ukat nayax amuyta, machaq letras de la banda ukax niyaw jutani sasaw amuyasta. ¿Croissants ukat Brie brunch ukatakix?"
  
  "Kunapachatix París markanx..."
  
  Drake chachajj mä chʼiyjataw punku jistʼaräna, ukat uñkatasïna, ukat Ben jilataruw mistuñapatak amparapamp uñachtʼayäna. Jupax amigopan ajanupan jachaqt"asitap uñjäna, ukampis nayranakapan wali axsarkañ tensión uñacht"ayarakïna. Ben jilatajj sum imantasïna, ukampis jan waliruw liwjjatäna.
  
  Drake chachajj cuartoruw kuttʼjjäna ukat taqe yänakap mä mochilaruw ucharakïna. Jachʼa cinturón katxarusaxa, Ben jilataruw amuktʼat arunttʼir istʼäna ukat jakäwipan payïr kutikiw chuymapax axsarañat saytʼäna.
  
  Nayrïrix kunapachatix Alison jupar jaytanukuwaykana, uka jan askichañjam mayjt"äwit uñt"ayasa - jumax mä maldito boot camp ukar sipans juk"amp pallapallaw jikxatastaxa.
  
  Uka arumaxa. Kunjamtï jan tukuskir jallux nayranakapar jachaqtʼaskäna ukhama.
  
  Punku tuqiruw tʼijtäna, cuerpopan sapa musculonakapaw tʼijtʼäna ukat wakichtʼatäxänwa, ukat mä chuyman chacha warmiruw pasillot chʼaxwasipkäna uk uñjäna.
  
  Ukat Ben jupax amuyasïnwa kuna absoluto terrorismo ukax Drake ukan nayranakaparuw phuqhantäna janïr ex pallapallax disfrazar mä ch"am jikxatkasa. Loqhe pantjasiwi.
  
  "Jan llakisimti". Ben jilatajj mä chʼiyar jachaqtʼasisaw säna. "Walikisktwa".
  
  Drake chachajj khathatis samsusaw escalerat saraqapjjäna, sapa kutiw uñjapjjäna. Jupax vestíbulo uñakipäna, janiw kuna amenazas uñjkänti, ukat anqar mistuwayxäna.
  
  ¿Kawkhansa jakʼankir restaurantejj utjäna? Jupax mä amuyt"asisaw Louvre uksar sarawayxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Múnich markankir mä likʼi jaqejj neurocirujano sat doctoran yatiñapampiw jankʼak jupanakar uñjäna. Jupax fotografía ukar uñtasitap uñakipäna ukat pä chuyma ch"allxtawipanx suma uñnaqt"an, ch"aman Yorkshire markankir jaqiru ukat jach"a ñik"utan, idiota amigoparuw uñt"äna ukat cruzadas ukanw jist"antäna.
  
  Jupajj cargop mayjtʼayäna, janiw jachʼa uñjañ cheqas ni aycha chʼakhanakapar allsuñ janqʼo chʼakhanakas gustkänti.
  
  Jupax hombro micrófonoruw jiskht"äna: "Mä hilompiw katxaruwaytxa".
  
  Uka jisktʼarojj muspharkañ jankʼakiw jaysäna. "Jichhax jupanakar jiwayapxam."
  
  
  PUSI
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Kimsa balas jankʼakiw maynit maynikam jaquqanïna.
  
  Nayrïr balax Drake p"iqip jak"ankir metalat lurat punku marcot jithiqtawayi, ukatx callin ricochete ukham jalxatäna, ukat mä chuyman warmiruw amparapar ch"allt"äna. Jupax t"ijtäna ukat jaquqanïna, wilax mä jiskt"äw chimpunakjam thayaruw ch"allt"asïna.
  
  Payïr jawqʼjataw Ben chachan pʼeqepan ñikʼutanakapajj saytʼayasïna.
  
  Kimsïrix hormigón ukar ch"allt"asiwayi kawkhantix sayt"atäna mä nanosegundos Drake jupax cinturapat qhuru katjatayna. Uka balajj pavimentot jaltasaw hotelan ventanap qhepäjjat tʼunjäna.
  
  Drake chachajj liwjjatäna ukat Ben jilatarojj mä fila saytʼat autonak qheparuw qʼañuchäna. "Nayaw jumarux katjsma". Jupax wali coleratapuniw jiskht"äna. "Jan ukax sarantaskakim" sasa. Quntʼasisaw auton ventanapat uñchʼukisïna, ukat ventanax pʼakjaskäna ukhamarakiw teja patxan sarnaqaskir uñjäna.
  
  "¡Mierda ch"axwaña!" Yorkshire acento ukat argot ejercito ukax adrenalinax jilxattaskäna ukhax arup juk"amp ch"amanchawayi. Jupajj uka cheqaruw escaneäna. Civilanakax t"ijt"asipkänwa, arnaqasipxäna, taqi kasta distracciones ukanakaw utjäna, ukampis jan walt"awix akawa, tiruristax kawkhankapkän ukx sum yatïna.
  
  Ukat janiw sapakïkaspati.
  
  Jichhas Drakex kimsa waynanakaruw uñt"äna, jupanakax nayrax lockpicking ukan uñjkatayna, jupanakax ch"amaka Mondeo ukan mistusaw amtaparjam jupanak tuqir sarapxäna.
  
  "Uka yaqha chiqar sarxañ horasäxiwa."
  
  Drake jupax pä autot irpxaruwayäna, kawkhantix nayratpach mä tawaqur autopan histérico jachir uñjkatayna. Ukatxa, punkup mä chʼiyjataw jistʼaräna, ukat axsarat uñnaqap uñjasax jankʼakiw juchañchasïna.
  
  Jupajj jan kuns lurañ munir uñnaqampiw ajanupan uñjasïna. "Maysaru."
  
  Jichhakamax janiw kuna ch"axwawinakas utjkiti. Warmix jalnaqt"asaw mistunïna, axsarañaw musculonakap congeläna, jiwat losas ukar tukuyäna. Ben jilatajj liwjjatasïna, cuerpopajj jukʼamp jiskʼakïnwa. Drakex jank"akiw jupar arktäna ukat llavep muytayarakïna.
  
  Mä samartʼasajj autojj qheparuw uchasïna, ukatsti estacionamientot nayrar mistuwayjjäna. Uka cauchojj jupanak qhepat thaknam qʼañuchaskäna.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "¡Rue Richelieu!"
  
  Drake jupax maysaruw jalxatäna, bala suyt"asa, metaliconak ist"äna kunawsatix motorat jaltxatayna, ukatx acelerador ukar ch"allt"äna. Ukat acerankir muspharata lunthatanakat pasasaw autopar jankʼak kuttʼasipkäna uk uñjapjjäna.
  
  Drake chachajj rueda chʼeqa toqeruw muyuntäna, ukatsti chʼeqa toqeruw muyuntäna, ukatsti mayamp chʼeqa toqeruw muyuntäna.
  
  "Rue Saint-Honoré" sasaw Ben jilatajj arnaqasïna, ukat thakin sutip uñjañatakis kunkapar chʼalljjtayasïna.
  
  Jupanakax trafico ukan sarnaqawiparux mayachasipxänwa. Drakex jank"akiw kunjamtï lurañjamäki ukhamarjam t"ijtäna, autox tejer -ukax wali kusisitaw Mini Cooper ukar tukuwayi- callejón ukar mantañataki ukat mistuñataki ukat qhipäx uñch"ukiñarux wali sum uñjäna.
  
  Uta patat ch"axwirix nayratpach chhaqtawayxänwa, ukampis Mondeo ukax kutt"anxänwa, janiw jaya qhipharkänti.
  
  Jupax ch"iqaruw kutt"äna ukat wasitat ch"iqaruw kutt"äna, semáforos ukan suerte jikxatäna. Museo de Louvre, ukax ch"iqa tuqit apsutawa. Janiw kuna askis utjkänti: thakhinakax wali ch"amakt"atänwa, semáforos ukanakax sintipuniw utjäna. Jupanakax París markan chika taypipat jayarst"apxañapänwa.
  
  "¡Rue De Rivoli kullakajj!"
  
  Drake chachajj Ben jilatarojj wali chʼamampiw ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Kunatsa callenakan sutinakap arnaqasiskakta?"
  
  Ben jilatajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Janiw yatkti! Jupanakax... ¡TV tuqiw uñacht"ayapxi! ¿Yanaptkiti?"
  
  
  * * * .
  
  
  "Janiwa!" - sasaw kutt"ayäna, motoran thuqt"atapat kunatix Rue de Rivoli uksat jayarst"at q"ixu q"ixu thakhinjam jank"ak saraskäna.
  
  Uka balajj botat ricochetänwa. Drake chachajj mä pasajeroruw tʼaqhesiñat tʼunjatäskir uñjäna. Jan walipunïnwa; ukax wali jach"änwa. Uka jaqinakax jach"a jach"a tukuri ukat ch"amanipxänwa, janiw khitinakarus chuym ust"ayapkänti, ukat qhanaw jan walt"awinakampix jakasipxaspäna.
  
  ¿Kunatsa Odin markan llätunka cheqanakapajj jupanakatakix wali wakiskirïna?
  
  Balas ukanakax hormigón ukat metal ukanakaruw mantawayi ukat Mini ukar muyuntat patrón ukanakaw jaytawayi.
  
  Uka horasanjja, Ben chachan celularapaw istʼasïna. Bolsillopat apsuñatakix mä complejo maniobra de torsión de hombros luratayna. "Tayka?"
  
  Drake chachajj amukiw maldecïna: "¡Ay Diosay!"
  
  "Nayajj walikïsktwa, ta. Juma? ¿Kunjamatsa tatajaxa?
  
  Mondeo ukax Mini ukan bota ukarux thakhinak lurawayi. Juykhuptayir faros ukanakax qhipäxat uñjañaruw phuqhantäna, kimsa alemanes sawkasir jaqinakan ajanunakapamp chika. Uka jan wali jaqinakax walpun munasipxäna.
  
  Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "¿Ukat jisk"a kullaka?"
  
  Drake chachajja, alemanonakajj wali kusisitaw tablón de instrumentos ukar pistolanakapamp thuqtʼapjjäna uk uñjäna.
  
  "Janiwa. Janiw kunas wali wakiskirïkiti. Um...kunas uka ch"axwawixa?" Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Ay... Xbox ukata."
  
  Drake jupax acelerador ukarux pamparuw ch"allt"äna. Motorax jank"akiw jaysäna. Llantanakax suxta tunk kilometronak horasaruw chhuxriñchjasïna.
  
  Jutïr disparojj qhepa ventanaruw tʼunjäna. Ben jilatajj nayrïr makhatañ cheqaruw jan invitación suytʼasajj saraqanïna. Drake jupax mä juk"a uñakipt"añapatakiw jaytawayi, ukatx Mini ukarux ch"usat acera ukarux mä jach"a filaruw sayt"ayat autonak nayraqatan irpxaruwayäna.
  
  Mondeo ukan pasajeros ukanakax jan amuyt"asisaw ch"axwapxäna, balas ukanakax sayt"at autonakan ventananakaparuw t"unjapxäna, Mini ukarux ch"allt"apxäna ukat ukat jaltxapxäna. Mä qhawqha segundonakatjja, frenonak chʼoqtʼasisaw muyuntäna, ukat jiskʼa autojj 180 gradonakaruw jaqontäna, ukat kawkhantï jutapkäna uka thaknam jankʼak kuttʼjjäna.
  
  Mondeo ukan pasajeronakapajj kunatï paskäna uk amuyañatakejj wali valorani segundonakaw munasïna. 180 grados ukch"a turkakipäwix jan amuyt"asisaw ukat jan walt"ayirïnwa, ukat pä sayt"at autonak mä jach"a ch"axwäwimp apsuwayxäna. ¿Kawkhans taqi qullan yänakan sutipxar policía ukanakax utjäna?
  
  Jichhax janiw kuna amtäwis utjxiti. Drake chachajj walja esquinanakaruw autopamp muyuntäna. "Wakichtʼatäñamawa, Ben. Jiwasax t'ijtxañäniwa -sasa.
  
  Ben jilatatï jan ukankaspäna ukhajja, saytʼasisaw nuwasispäna, ukampis amigopan jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw nayrankañapäna. Ukat chhaqtxañax jichhax wali yatiñan amtäwipunïnwa.
  
  "Walikiwa mama, qhipat jikisiñäni." Ben jilatajj celularap jistʼantasaw amparap luqtäna. "Awkinaka".
  
  Drake jupax Mini ukarux wasitatw bordillo ukar jaquntäna ukat mä akatjamat chikat manicurado césped ukar frenarakïna. Janïr autox saytʼkipanxa, punkunakap jachʼa jistʼarasaw mistuwayapxäna, ukat uka jakʼankir callenakaruw sarapxäna. Jupanakax janïr Mondeo ukan uñstkipanw utapankir parisinos ukanakamp chikt"asipxäna.
  
  Ben jupax kuns ch"allxtañ atipxatayna ukat Drake juparux nayranakap ch"irmthapïna. "Nayan heroeja".
  
  
  * * * .
  
  
  Jupanakax mä jisk"a café internet ukan imantasipxäna, Harry"s New York Bar sat chiqan jak"ankiwa. Ukajj Drake chachatakejj wali yatiñanïnwa. Jan uñjkaya ukat jan qullqini, mä chiqaw kawkhantix yatxatäwinakap sarantasipkaspäna ukat Louvre ukar niyaw mantañampïski uka tuqit kuns lurapxañapäna jan llakisisa jan ukax jan jark"ata.
  
  Drake jupax muffins ukat café wakicht"äna, Ben jupax ukar mantañkama. Drakex janiw kuna usuchjasiñas utjkiti, ukampis Ben-ax mä juk"a llakisiñapaw sasaw amuyäna. Jupankkäna uka soldadojj janiw kunjamsa jupar apnaqañapa uk amuykänti. Uka amigojj parltʼapjjañap yatïna. Ukatwa manqʼañanaka ukat umañanak waynar jaquntäna, ukat mä suma cabinaruw quntʼasïna ukat uñkatasiñap katxarurakïna.
  
  "¿Kunjamarak taqi uka qʼañunakampi sarnaqasktasti?"
  
  "Janiw yatkti". Ben jilatajj cheqwa parläna. "Janiw jichhakamax uk amuyañatakix tiempox utjkituti."
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Akax walikïskiwa. Walikiwa, kunapachatï ukham lurkäta ukhaxa..." sasaw computadora uñachtʼayäna. -¿Kunas jumatakixa?
  
  "Nayrjax pachpa sitio web ukar kutt"awaytwa. Muspharkañ arqueológico jikxatawi... llätunk fragmentos... yada, yada, yada... oh yeah - Odin-an espectacular "end of the world" teoría de conspiración uka tuqit ullart"awayta."
  
  "Ukat nayax sista..."
  
  "Ukajj jan walinakänwa. Ukampis janiw ukhamäkiti, Mat. Uk ist"apxam. Kunjamtï sisktxa, mä leyendaw utji ukat walja arunakaruw jaqukipata. Janiw escandinavia markankirinakakikiti. Ukax taqpach universal ukhamaw uñjasi, ukax yapuchirinakatakix wali jan uñt"atawa, jupanakax aka kasta yänak yatxatapxi. Aka chiqanx sapxiwa, Odin llätunk chiqanakax kuna pachas Ragnarok pachanx apthapitaspa ukhax Diosanakan Sepulturaparuw thakhi jist"arapxani. Ukat aka sepulturax kunapachas q"añuchatäspa ukhax... walikiwa, azufre ukat taqi Infierno ukanakax antutatäki ukax jan walt"awinakasan qalltawikiwa. ¿Diosanaka sasin sista uk amuyasmati?"
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Janiwa. ¿Kunjamarak Diosan sepulturapax akan utjaspasti? Jupanakax janipuniw utjkänti Ragnarok ukax janipuniw utjkänti. Ukajj Noruega markan Armagedón urutak mä cheqakiw utjäna" sasa.
  
  "Ukhampuni. ¿Ukat chiqpachapuni utjaspäna ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  "Ukhamajj ukham jikjjatañajj kunja valoranisa uk amuytʼañäni."
  
  "¿Diosanakan sepulturapa? Taqi kunat sipansa jukʼampïspawa. Atlantis sat cheqanwa jikjjatasi. Camelot satänwa. Edén. Ukampi chikachasiñajj janiw kunäkaspati. Ukhamajj ¿Odin chachan Escudopajj qalltañakïkaspas ukham sasktati?
  
  Ben jilatajj muffin sat manqʼa patjjaruw chʼakhutayna. "Uñjañäniwa sasaw amuyta. Wali llätunk chiqanakaw sarañatakix utji, ukhamax chhaqtxañ qalltapxani ukhaxa", sasaw mä juk"a samart"äna. "Jumax yatisktawa, Karin kullakax familian p"iqipawa, ukat sis jupax taqi uka Internetan jan walinak amuyt"añ muni. Taqi kunas mä jisk"a t"aqaruw tuku."
  
  "Ben, jumamp chikachasitajajj wali juchañchataw amuyasta. Ukat nayax arsuwayta janiw kunas jumanakarux paskaniti, ukampis janiw khitirus aka tuqinx chikañchañjamäkiti. Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Kunatsa maldito alemanonakax jichhax ukham lurañ qalltapxäna sasaw jisktʼasta. Mayni llätunka tʼaqanakajj mä qhawqha tiempow utjawayjje, janiw pächasiñasäkiti" sasa.
  
  "Futbol ukampix juk"a analogías ukanakaw utji. Ukat jupanakax ukankapxiwa. Inas Escudo ukan kunas wali askïchïna? Uka toqet mä jukʼajj taqe kunas walikïskänwa" sasa.
  
  Drake jupax Escudo ukan jak"at fotonak apsuñ amtasïna, ukampis uka yatxatäwix qhipa pachatakiw suyt"ayapxaspäna. Jupax pantallaruw ch"allt"äna. "Akanx Odin chachan Caballo esculturapax mä jach"a bote vikingo ukan jikxatasïna sasaw qhanañchi, chiqpachanx Louvre ukan nayrïr uñacht"äwipawa. Jila parte jaqenakajj Louvre sat cheqan sarnaqasajja, janiw Caballo esculturapsa amuyapkaspati" sasa.
  
  Ben jilatajj jachʼat liytʼäna: "Jachʼa bote" sasa. "Ukax mä misterio ukhamawa - troncos ukanakat luratawa, ukax uñt"at historia vikingo ukanakat nayraw uñstawayi."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kunjamtï Escudojj siski ukhama" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jukʼamp liytʼäna: "Dinamarca markanwa jikjjatasi. "Ukat aka chiqan uñjam" sasaw pantalla uñacht"ayäna, "akax Odin ukan yaqha chiqanakapatw uñt"ayasi, ukanakx nayraqat arsuwayta? Lobos ukanakax Nueva York markankapxiwa, ukat wali suma amuyt"awix Lanzax Uppsala, Suecia markankiwa, Odin-an janchipat jaquqaniwayi, kunawsatix Uraqpachan Quqapat saraqawayki ukhama."
  
  "Ukhamajj ukajj phisqawa." Drake chachajj suma sillunakaparuw qhepar jaqontäna ukat café umañampiw mä jukʼa umtʼasïna. Jupanak jak"anx café internet ukax jisk"a lurawinakampiw chhullunkhayatäna. Anqankir aceranakajj jakäwipan zigzag ukham sarnaqir jaqenakamp phoqantatänwa.
  
  Ben jilatajj acero lakapampiw nasïna, ukat mä kutikiw juntʼu café chikat umatäna. "Akanx yaqhax utjarakiwa" sasaw rap arsüna. "Dios, janiw yatkti. Ukax ch"amäkaspas ukhamaw uñtasi. Volva sat mä kunat parltʼañäni. ¿Kunsa Seer sañ muni? "
  
  "Inas uka autojj jupan sutip uchapjjchïna".
  
  "K'uchirasiña. Janiwa, Odin jupax mä Velva especial ukanïkaspas ukhamawa Suyt"am - akax mä juk"a pachaw munasispa."
  
  Drake chachajj Ben, computadora, yatiyäwinakajj kunjamsa sarnaqäna ukat anqan acera sat cheqan walja jaqenakajj sarnaqerïna, ukatwa uka warmin jakʼachasitap jan amuyaskänti, ukat mesapan jakʼapan saytʼatäskäna ukhakama.
  
  Janïr kuyntʼkasajj amparap aytäna.
  
  "Jan sartapxamti, yuqall wawanaka" sasaw acento americano ukamp säna. "Arst'añasawa".
  
  
  PHISQHA
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Kennedy Moore jupax mä juk"a pachaw uka chacha warmir uñakipt"äna.
  
  Qalltanjja, janiw kuna jan waltʼäwis utjkaspati sasaw amuyäna. Mä jukʼa tiempotjja, uka waynan ajjsarkañ ukampis amtat cuerpon arupa ukat jilïr dude chachan wali amuyump sarnaqatapat uñakiptʼasajja, jan waltʼäwinakasa, kuna jan walinakas utji ukat Supayajj uka paniniruw mä jan qollan kimsa tʼaqa jan walir puriyatayna sasaw amuyäna.
  
  Jupax janiw aka chiqan policía ukhamäkänti. Ukampis Nueva York markan policiapänwa, ukat uka jiskʼa islan jilsuñajj janiw faciläkänti, uka islajj hormigón jachʼa torrenakanïnwa. Jumax mä policía nayranïtawa janïr yatkasax destinoman NYPD ukar mantañaxa. Qhepatjja, askichtʼasiyäta ukat wasitatwa jakthapiyäta, ukampis uka nayranakajj utjapunirïnwa. Uka ch"ama, calculadora uñtawi.
  
  Vacacionankkasas wali llakitaw amuyäna.
  
  Mä hora café umasa ukat jan amtampi surf lurasajj janiw kuns lurañjamäkänti. Inas vacacionankchïna -ukax jupatakix forzado vacacionat sipanx juk"amp askiwa- ukampis janiw ukax sañ munkänti, jupankkäna uka policiax juk"amp jank"akiw jaytxatayna, kunjamtï británicox Vegas markan nayrïr arumax virtud jaytawaykäna ukhama.
  
  Jupajj mesapar jakʼachasïna. Forzada vacaciona, sasaw wasitat amuytʼäna. Ukax NYPD ukan wali uñt"at carrera ukarux mä perspectiva ukar uñt"ayi.
  
  Jilïr waynax jank"akiw juparux uñakipäna, antenanakap jach"ar aptasa. Jupax juk"amp jank"akiw juparux uñakipäna, Estados Unidos markan mä marinero ukan Bangkok markan prostituta utar uñakipañapataki.
  
  Ukat jan armasisaw akham säna: "Jan sartasipxamti, yuqall wawanaka" sasa. "Arst'añasawa".
  
  -¿Americanoxa? sasaw jilïr waynax mä juk"a muspharkañ säna. "Kunsa munta?"
  
  Jupajj janiw jupar istʼkänti. "¿Walikïtati, wawa?" Jupax escudop qhant"ayäna. -Nayaxa policiätwa -sasa. Jichhasti nayamp chika chiqa chuymanïpxäta" sasa.
  
  Jilïr waynax jank"akiw ch"iqt"äna ukat samarañampiw jachaqt"asïna, ukax muspharkañänwa. Maynïristi jan amuytʼasisaw nayranakap chʼirmthapïna.
  
  "MÄ?" - Jiskt"ata.
  
  Kennedy markankir policía ukax uka jan walt"äwiruw ch"amanchawayi. "¿Juma pachpat akanktaxa?" Jupanak jakʼankjjañakiw jupajj amuyäna.
  
  Uka waynaxa llakita uñnaqäna. "Walikiwa, yaqha chiqanakar sarañax wali askiwa, ukampis qhuru chacha warmi ikthapiñax janiw sinti kusiskañäkiti."
  
  Jilïr waynax muspharkañ yuspärasir uñnaqt"anïnwa. -Nayaru atinisipxita -sasa. Aka chiqanx janiw kuna jan walt"awinakas utjkiti. Wali askiw uñjañaxa yaqhipanakax kamachinak phuqhayirinakax wali respetapxiwa aka irnaqawiru. Nayax Matt Drake satätwa" sasa.
  
  Jupax amparap luqxatäna.
  
  Kennedyx janiw ukx yäqkänti, waliw jan iyawsäwinïkänti. Amuyupax uka aruruw katxarutayna, uka lurawix wali respetompiw uñjasïna, ukat pasïr phaxsinx uñakipt"arakïnwa. Kawkhantï sapa kuti saytʼapkäna uka cheqanwa saytʼasipjjäna. Caleb sat chachanjja. Jan sinttʼasir jan wali jaqenakapatjja. Jan kun mayisaki antutatätapata.
  
  Ukhamächi ukhajja.
  
  "Walikiwa...yuspajarapxsmawa, nayax amuyta."
  
  "Ukhamajj ¿Nueva York markankir policiajj ukhamätati? " Waynax uka matiz ukarux jach"a cejas ukanakamp phuqt"ayäna, ukax jilïr jaqiruw uñt"ayäna.
  
  "Maldita k"ari chuymani." Matt Drake jupax mä juk"a larusitaynawa. Jupax jan axsart"irjamarakïnwa, ukat jan kuna llakini qunt"atäkchïnsa, Kennedyx mä segundon kuns lurañ yatiñanïtap amuyasïna. Ukat kunjamtï sapa kuti jakʼapankir cheqanakar escanear uñjkäna ukajja, mä policiat amuytʼayäna. Jan ukax ejercito.
  
  Jupax p"iqip ch"allxtayäna, qunt"asiñatak jawst"asiñapati janicha sasaw jiskt"asïna.
  
  Drake jupax mä ch"usat asiento uñacht"ayäna, ukampirus mä qhana mistuñ jaytawayäna. "Ukat suma chuymanïñasawa. Nueva York markankirinakax akapachan jukʼamp jan axsartʼir jaqinakawa sasaw istʼta" sasa.
  
  Uka waynajj ñikʼutap chʼoqtʼasisaw akham säna: "¡Matt!"
  
  "Jan sinti atinisiñampixa, juma pachpataki ukat jachʼa jachʼa tukuñ sañ munsta ukhaxa, nayax uk ist"araktwa." Kennedyx stand ukarux liwxatasïna, mä juk"a jan walt"ayataw jikxatasïna. "Ukatxa París markaruw jutta, francés jaqinakampiw uñt"asiwayta".
  
  -¿Vacacionanxa?
  
  "Ukhamaw sapxitu" sasa.
  
  Uka waynax janiw insistkänti, jan ukasti wasitat amparap luqxatäna. "Nayajj wali Matt Drake satätwa. Ukat akax nayan qurpachasiñ utajawa, Ben" sasa.
  
  "Hola, nayax Kennedy satätwa. Nayax kuntix jumax siskta uk ist"twa, mä juk"a titulares ukanakas, axsararaktwa. Ukaw nayatakejj wal muspharayitu. Ukat ¿Nueva York markankir Lobos sat jaqenakat kamsaraksnasa?" Ben jilatat yateqasaw cejanakap jachʼar aptäna.
  
  "Maya". Drake chachajj jupat sum yatjjatäna, kuna jan walinakansa uñjasipjjaspa uk suytʼasa. "¿Jupat kuns yatta?"
  
  "Jupax Thor chachan awkipänwa, ¿janich ukhamäki? Jumax yatisktawa, Marvel cómics ukanx" sasa.
  
  "Jupax taqi yatiyäwinakankiwa." Ben jilatajj computadoraruw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  "Aka qhipa urunakanx titulares ukanakat jan uñtʼayasiñatakiw chʼamachasiwaytxa". Kennedy chachan arunakapax jank"akiw purintäna, llakimp ukhamarak llakimp tensión ukanïnwa. Mä juk"a pachax pasawayxänwa janïr sarantañapataki. "Ukhamajj janiw sinti jachʼäkiti. Ukhamakiwa" sasa.
  
  "Mä qawqhanak lurasma ukhamaw ist"asi."
  
  "Carrerajatakix wali askiwa". Kuttʼanjjasajj café ukan qʼañut lurat ventananakapatwa calle uñtäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax uñkatataparuw arktäna, juparux thaqhañapawa sasaw jiskt"asïna, ukat nayranakapax nayra lunthatanakat mayniruw uñt"äna, jupax vidriot uñch"ukiskäna.
  
  -Shit -sasawa. Aka waynanakaw mä centro de llamadas indio ukar sipanx juk"amp ch"amanchasipxi".
  
  Uka waynan ajanupax uñt"asisaw qhant"äna kunapachatix Drakex sarnaqkän ukhaxa, ukampis jichhax Drakex amtäna janiw juk"amp chhuxriñchjasiñax wakiskiti. Chiqpachans guantes ukanakax jist"antatäxänwa ukatx SAS ukan capitanapax kutt"anxänwa. Jupax jank"akiw sarxäna, mä sillut katthapisinx mä jach"a ch"axwawimpiw ventanapat jaquntäna. Alemán jaqix kutt"anxänwa, jiwat aychanakjamaw pavimento ukan t"unjatäna.
  
  Drake chachajj Ben jilatarojj mä ladoruw amparapamp luqtäna. "Jiwanakampi jutapxam jan ukax jan jutapxam" sasaw Kennedy-rux t"ijtkasax arnaqasïna. "Ukampis nayan thakijat jithiqtapxam."
  
  Jupax jank"akiw punkur saräna, jist"arasaw sayt"asïna, jan ukax pistolanak ch"axwañapataki. Musphart"at parisinos ukanakax muyuntat sayt"asipxäna. Turistanakax taqi chiqaruw t"ijtxapxäna. Drake chachajj calle toqenwa mä thaknam uñchʼukïna.
  
  "Suicidio" ukax mä juk'a pachanakanwa. Jupajj kuttʼanjjänwa.
  
  "Qhipa punku". Jupax Ben-aruw amparapamp ch"allxtayäna ukat jupanakax contador tuqiruw sarapxäna. Kennedyx janiw sarxañapäkänti, ukampis janiw mä policía ukan analítico amuyupax munaskänti, uka jaqinakax chiqpach jan walt"awinakan jikxatasipxatap amuyañataki.
  
  "Nayaw jumar llawuntayäma" sasa.
  
  Drake chachajj ajjsarat aljirit jakʼatwa mä chʼamaka pasilloruw saräna, uka pasillojj café, azúcar ukat stir stick sat cajanakampi phoqantatänwa. Tukuyañatakix mä nina naktäwiw utjäna. Drakex barraruw ch"allt"äna, ukatx wali amuyumpiw anqar uñtäna. Tarde intix nayranakaj phichhantawayitu, ukampis quta thiyax qhanaw jikxatasïna. Ukax jupatakix mä uñisirikiw kawkhans utji sañ munäna.
  
  Drakex mayninakar suyt"apxañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna, ukatx amuyuparjamaw suyt"ir alemán ukar saräna. Jupax janiw uka jaqin jawq"jatapat esquivakänti, jan ukasti jan liwxatasisaw plexo solar ukarux wali ch"amampiw aptäna. Uñisirinakapan ajanupan wali mulljatapajj mä ratukiw kusisiyäna.
  
  "Pussies ukax plexo ukaruw amti." Jupax jisk"at arsüna. Experienciax yatichataynawa, mä yatichat jaqix mä qhan presión punto ukar ch"allt"aspa ukat mä juk"a samart"aspa efecto ukar puriñapataki, ukatwa Drake jupax llakinak uñt"ayatayna - kunjamtix jan tukuskir yatichapkatayna - ukat uka tuqitw ch"amanchatayna. Jupax uka waynan nayrap p"akjatayna, chhuxriñchjatayna ukat niyaw pä ch"axwawimp kunkaparux ch"iyjatayna, ukatx jan kayu p"akjasaw acera uksanx liwxatatayna. Jupax mayninakaruw nayrar sartañapatak amparapamp luqxatäna.
  
  Café utat mistusaw uñch"ukipxäna.
  
  Kennedyx akham sänwa: "Hoteljax aka chiqat kimsa cuadras ukch"akiwa" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Maldición wali sumawa. Saraña."
  
  
  SUXTA
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Mä minuto qhepatjja, Ben jilatajj akham sänwa: "Suytʼam" sasa.
  
  "Janiw bañor sarañax wakiskiti sañamäkiti, amigo, jan ukax pañalanak alañaw wakisini" sasa.
  
  Kennedyx Ben-ax q"illu ch"allxtataw sonrisap imantasïna.
  
  "Nayax yattwa jumatakix mä siesta lurañ pachaw purini, jilïr jaqi, ukampis niyaw... um... Louvre ukar visitt"añ pachax purinxi."
  
  Maldición, Drake jupax pachap chhaqhayatayna. "Janiw kunas utjkiti".
  
  "¿Louvre markanjja?"
  
  "Turno tuqitxa." Drake chachajj mä taxi pasaskir amparapampiw amparapamp luqtäna. "Kennedy, nayax qhanañcht"äma."
  
  "Jumax wali sum jikxatastaxa. Jichhürojj Louvre sat cheqaruw sarjjta" sasa.
  
  "Janiw akatakikiti..." Ben jilatajj taxi ukar mantañkamaw arsüna. Drakex uka magia aru säna ukat autox jank"akiw sarxäna. Uka viajejj amukiw lurasïna, ukat tunka minutonakaw callenakan sarnaqäna, uka callenakajj autonakamp phoqantatänwa. Kimsanpachaw wali arknaqasax museo ukar sarañ yantʼapxäna ukhaxa, aceranakax janiw jukʼamp askïkänti.
  
  Ukham sarnaqapkäna ukhajja, Ben jilatajj Kennedy jilataruw jichha tiempon yatiyäna. "Maynix Islandia markan Odin chachan escudop jikxatäna. Maynix York uñacht"äwit lunthatawayi, Frey-n muspharkañ pusi sarnaqañ uñacht"äwip q"al t"unjawayi".
  
  "¿Frey?"
  
  "Moda lurañ yatiri. ¿Janit Nueva York markankirïkta?
  
  "Nueva York markankirïtwa, ukampis janiw jachʼa moda jaqëkti. Ukat nayax janiw mä jach"a fanäkti juykhunakjam kunayman ch"axwawinakar jaquntatäñataki. Chiqpachansa janiw jichhax jukʼamp jan waltʼäwinakax wakiskiti" sasa.
  
  Drakex niyaw "mä punkuw utji" sasaw säna ukampis qhipa segundonx sayt"asiwayiwa. Mä policía ukax jichhür arumax walja razonanakatwa askïspa, juk"ampis Estados Unidos markat jutirinakawa. Louvre ukar mantañawjankir pirámide de vidrio ukar jakʼachasipkäna ukhajja, akham sänwa: "Kennedy, uka jaqenakajj kimsa kutiw jiwayañ munapjjetäna. Nayajj ukham jan lurasiñapatakiw lurañaja. Jichhax juk"amp yatiyawinak munapxta kunatix infierno ukax akan lurasiski, ukat kunatsa jupanakax munapxi kuntix Ben jupax jikxatki ukax "Neve Pieces of Odin" satawa. Chiqans janiw kunats ukham lurapxi ukx yatipkti, ukampis akanx" pirámide de vidrio qhipäxan uñacht"ayäna, "payïr t"aqawa".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jichha arumajj lunthatapjjani" sasa, ukatsti akham sarakïnwa: "Inas ukhamächi" sasa.
  
  "¿Ukat ¿kunas aka Nueva York markankir ángulojj?"
  
  "Ukanx yaqha Odin chimpuw uñacht"ayasi. Lobos ukanaka. Museo de Historia Natural ukanwa jikjjatasi" sasa.
  
  Drake chachajj uka mapat yatjjatäna. "Louvre ukanx janiw vikingos ukan apthapitanakap uñacht"ayañ yatipkiti. Akax arrendamiento ukankarakiwa, kunjamatix York markan utjki ukhama. Aka chiqanx siwa, juk"amp muspharkañax Vikingo jach"a bote ukawa, ukax wali sumaw jikxatasi, ukat wali uñt"atawa" sasa.
  
  -¿Kunas sañ muni? Kennedyx escaleran pataruw sayt"atäna, mä caña ukham mä thaya contra sayt"atäna, kunatix walja par kayunakaw jupar muyuntapxäna.
  
  "Mä anomalía uñacht"ayata, jupax marapampiw uñacht"ayasi. Ukajj vikingonakan sarnaqäwipat nayraw utjäna" sasa.
  
  "Walikiwa, ukax wali askiwa."
  
  "Yattwa. Jupanakax Denon alaxpach manqhan uñacht"ayatawa, yaqhip egipcio... Óptico... Tolemaico... bullshit ukanakan jak"apan. .bullshit...janiw kunas wakiskiti. Akax uka yäxa -sasa.
  
  Jachʼa jaqenakamp chiktʼatäpkäna ukhajja, jachʼa, wali suma pasillonakaw jupanak jakʼan qhantʼäna. Uka markankirinaka ukat taqi kasta marani turistanakax uka jach"a nayra chiqaruw phuqhantapxäna ukat urunakpachaw jaktayapxäna. Maynix arumanthix sepulturar uñtat, axsarkañ uñacht"äwip amuyt"añakiw yatispa.
  
  Uka horasanjja, mä hormigón pirqajj tʼunjkaspa ukhamwa mä istʼar istʼasïna. Taqeniw saytʼasipjjäna. Drake jilatajj Ben jilataruw uñtäna.
  
  "Akan suyt"am, Ben. Chika hora churapxita. Jumaruw jikjjatapjjäma" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna, ukatsti akham sarakïnwa: "Ukat mistjjapjjani ukhajja, pirámide de vidrio jakʼan suytʼapjjam" sasa.
  
  Jupax janiw jaysäwip suykänti. Ben jilatajj kuna jan walinakas utjaspa uk sum yatïna. Drake chachajj celularap apsusin mä numeror jawsäna uk uñjäna. Mama, jan ukax tata, jan ukax kullaka ukhamäspawa. Jupax Kennedyruw amparapamp uñacht"ayäna ukat jupanakax wali amuyumpiw escalera de espiral ukat alaya piso ukar saraqapxäna. Vikingo uñacht"äwix utjkän uka sala tuqir sarapkän ukhax jaqinakax t"ijt"añ qalltapxäna. Mä thiya qinayaxa jupanakan qhipäxaparuw muyuntäna.
  
  "Jalaña!" Uka waynax mä modelo Hollister ukar uñtasitaw arnaqasïna. "¡Manqhanxa pistola aptʼat waynanakaw utji!"
  
  Drake chachajj punku jakʼan saytʼasïna ukat manqhar uñchʼukiñapatakiw jan waltʼayasïna. Jupajj qʼala jan waltʼäwinakampiw jikisipjjäna. Michael Bay ukan acción peliculapan mä escena, juk"amp muspharkañakiw. Jupax llätunk waynanakaruw jakthapitayna, uniformes de camuflaje ukamp isthapt"ata, ajanupan mascaras ukat ametralladoras ukanakampi, jupanakax vikingos ukan jach"a jaya bote ukar makhatapxäna, jupanakax janiw uñjkataynati. Jupanakan qhipäxapanxa, jan iyawsañjam jan amuytʼasisaw mä fumañ pʼiyax museon pirqaparux jaquntatäna.
  
  Uka waynanakax loconakäpxänwa. Kunatix jupanakarux juk"amp ch"amanchawayki ukax mä muspharkañ directidad de fanatismo ukanipxatapawa. Uta mantañawjanak phallañax ukat walja jaqinakar cohetenak jaquntañax jupanakan costumbrepäkaspas ukhamänwa. Ben ukat juparus París markpachan nayraqat arknaqapxäna ukax janiw muspharkañäkiti. Autonak arknaqañax janïr ikiñkamax kusistʼañanakakïpachänwa.
  
  Kennedyx amparapampiw amparapamp luqxatäna ukat uñch"ukisïnwa. "Tata".
  
  "Chiqa thakin sarnaqataswa uñacht"ayi. Jichhajj comandantepar jakʼachasiñakiw wakisi" sasa.
  
  "Janiw uka idiotanakat maynirus jakʼachaskti. " Jupax muspharkañ suma inglés acentompiw juramento luräna.
  
  "Jiwaki. Ukampis mä thak thaqhañajawa, ukhamat listapan mierdanakapat apsuñataki" sasa.
  
  Drake jupax juk"amp civiles ukanakaruw mistuñ tuqir t"ijtir uñjäna. Alemanonakax janiw jupanakar uñch"ukipkänti, jan ukasti jan axsarasaw amtap phuqhapxäna.
  
  "Jichhax". Drake chachajj punku marco taypit cuartoruw liwjjatäna. Jupanakax perímetro ukan uñacht"äwinakap imt"añatakiw apnaqapxäna ukatx ist"añ utar jak"achasiñatakiw thakhinak lurapxäna, kunjamatix jan kuna jan walt"awis utjkän ukhama.
  
  "¡Jan wali dikh!" maynix jan jaytjasaw arnaqasïna.
  
  "Kunas "jank"aki" tuqitwa. sasaw Drake chachajj säna. "Wila wartirinakax jankʼakiw kuns lurapxañapa. Louvre ukax francés jaysäwinakan listapanx wali jach"apuniw utjañapa".
  
  Mä alemán chachajj yaqha toqetwa arnaqasïna ukat manqʼañ bandeja ukham jachʼa qalat lurat mä losa apthapïna. Jupanakax wali llakt"ataw uñnaqapxäna. Soldadojj yaqha pä jaqeruw jawsäna, ukhamat jaya botet apsuñ yanaptʼapjjañapataki.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Qhanapuniw janiw SAS ukhamäkiti.
  
  "Jan ukax americano" sasaw Kennedyx säna. "Nayrax mä Marine waynaw utjäna, jupax aka adorno prepucio manqhar ch"allt"asirïna".
  
  Drakex mä juk"a ch"amakt"ayasïna. -Suma jamuq -sasa. Jumanakan amuyunakamat yuspajarapxsma. Uñtaña." Jupax pirqa jist"arañ tuqiruw p"iqip ch"allxtayäna, kawkhantix mä mascarat jaqix taqpach janq"u isimp isthapt"ataw jichhak uñstäna.
  
  "York markan Escudo ukar lunthatasir pachpa wayna. Ukhampuni."
  
  Uka jaqejj mä jukʼa tiempow uka escultura uñakipäna, ukatsti iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat Comandanteparuw kuttʼäna. -Ukaxa pachawa...
  
  Anqanx ch"axwañanakaw ist"asïna. Alemananakax mä segundow congelapxäna, amuyataxa, jan amuytʼasisaw uñchʼukisipkäna. Ukat uka cuartojj balanakampi phoqantatänwa ukat taqeniw imantasiñatak palomampi jalnaqtʼapjjäna.
  
  Jichhak phallat mantañawjanx juk"amp mascarat jaqinakaw uñstapxäna. Mä machaq ch"ama, alemanes ukanakat sipan mayj isthapt"ata.
  
  Drake jupax akham amuyt"äna: ¿Francés policía?
  
  Alemán jaqenakat maynejj jiskʼachasaw akham säna: "¡Canadá markankiri!" "Jiwayaña! Jiwayaña!"
  
  Drake jupax jinchup ch"uqt"äna kunawsatix tunka payan ametralladoranakax mä pachan pallapallanak jist"arapxäna. Balas ukanakax jaqin janchipat ricochetänwa, mä lawat lurat uñacht"äwit, yeso pirqat ricochetänwa. Vidriojj pʼakjatäjjänwa, ukat jan aljañjam uñachtʼäwinakaw chʼiyjatäna ukat mä chʼalltʼataw pampar jaqontäna. Kennedyx jach"at juramento luräna, ukax Drake jupax amuyañ qalltawayi, janiw chiqpachapun "fresco uraqi" jupatakix ukhamäkiti. "¡Kawkhans uka fucking francés jaqinakax, maldición!"
  
  Drake chachajj pʼeqew chʼalljjtayasïna. Canadienses?¿Kuna kasta infierno torcidos ukanakas akankapxi?
  
  Jupanak jakʼankir uñachtʼäwejj waranq tʼaqaruw tʼunjatäna. Vidrio ukat lawanakas qhipäxaparuw jallu purinïna. Drake jupax qhipäxar jalt"añ qalltäna, Kennedy jupamp chikaw aynacht"ayäna. Uka jachʼa botejj plomompi phoqantatänwa. Uka pachakamax canadiensenakax cuartoruw nayrar sartapxäna ukatx walja alemanes jiwataw jan ukax ch"allxtataw ikipxäna. Drake jupax uñch"ukiskäna ukhax mä canadiensex alemán jaqirux p"iqiparuw ch"axwantäna, ukat 3.000 marani egipcio terracota jarrón ukan p"iqip t"unjäna.
  
  "Loco reliquia thaqhirinaka taypinxa janiw munasiñax chhaqtkiti". Drake jupax chhuxriñchjasïna. "Ukat Tomb Raider sat anattʼañan taqe tiempo apstʼasiwaykta ukhajja, janipuniw ukajj paskänti".
  
  "Jïsa" sasaw Kennedy kullakajj ñikʼutapat vidriot lurat jiskʼa tʼaqanak chʼalljjtayäna. "Ukampis chiqpachapuniw uka anattʼirïsta ukhaxa, tunka paqallqu horanak asnupar uñchʼukiñat sipansa, inas chiqpachapuni kuntï pasaski uk yatchisma" sasa.
  
  "Ben jilatajj wali chʼamaniwa. Janiw nayankkiti. Mä anattʼaña, mä arunjja" sasa. Jupajj mä uñkatasiñampiw risqäna.
  
  Alemania markankirinakat maynïrejj qhespiñ yantʼäna. Jupax Drake tuqir chiqak t"ijtäna jan uñjasa, ukatx musphataw jaltxatayna kunapachatix thakhipax jark"antatän ukhaxa. Ukat pistolap jiltayasajj akham sänwa: "¡Bewegen!"
  
  "Jïsa, jumanakan ukhamaraki." Drakex amparanakap jach"ar aptäna.
  
  Uka jaqen amparapajj gatilloruw tensionäna.
  
  Kennedyx mä akatjamat ladopar sarxäna, ukat alemán jaqin amuyupax mayjt"ayarakïnwa. Drakex jak"achasisinx ajanuparux codompiw ch"allt"äna. Puñchux Drake p"iqiparuw liwxatäna, ukampis jupax mä chiqaruw sarxäna, uka pachparakiw pallapallarux qunquripar ch"allt"äna. Uka arnaqasiñax ch"akha p"akjañ ist"asiñapatakix juk"akiw ch"amakt"ayäna. Drake chachajj mä segundonjja, qonqorinakapajj jachʼa pechoparuw wal chʼalljjtäna. Mä jankʼak sarnaqasaw uka soldadon mascarap chʼiyjäna.
  
  Ukat jupax qhuruchasïna. "Uh. Kuntï cheqpachapun suykayäta uk janiw yatkti" sasa.
  
  Rubio ñik"uta. Ch"uxña nayranaka. Ch"ullqi ajanu uñnaqanaka. Jan amuytʼasir ajanu uñachtʼayaña.
  
  "Jayp'uru". Drake jupax mä asfixia ukamp jan amuyt"asisaw jawq"jatayna, Kennedy juparux masinakapar uñjañapatakiw atinisitayna. Kunapachatï Drake chachajj uñchʼukkäna ukhajja, nuwasiñajj sarantaskakiwa. Uka horasanjja, yaqha alemán chachajj uka jaqoqtat uñachtʼäwiruw muyuntäna. Drake jupax mä chiqaruw amparapamp luqxatäna ukat Kennedyx plexo solar ukan qunqurt"ayasïna. Aka jaqix X Factor ukan machaq waynanakan bandapat sipanx juk"amp jank"akiw jaytawayi.
  
  Jichhax mä canadiensex Odin esculturap uñisiripan jiwat wila masinakapat jayarst"ayaskäna. Yaqha alemán jaqix flanquea ukat ladopat atacatayna, ukampis canadiensex wali sumapunïnwa, kimsa jiwayañ ch"axwawinakampiw t"ijtäna ukat uraqir jaquntäna, ukatx uka ch"ama tukuñ janchirux amparapampiw jaquntäna ukat uraqiruw jaquntäna. Canadá markankir jaqix kimsa kutiw jak"at jaltxatayna juk"amp iyawsäwipata, ukatx uka esculturax mistuñ tuqiruw ayxataskakïna. Drake jilatajj wal muspharäna. Kunawsatix canadiensex masinakapar purinkäna ukhax jupanakax arnaqasipxäna ukat jupanakarux pallapallanakamp jiwayapxäna janïr wali fumañ ch"usa chiqanakat qhipharkasa.
  
  "¡Upsalla!", nayrïr clasenkir Canadá markankir jaqix jachañ qalltäna ukat qhispipkäna uka aleman jaqinakarux amparapampiw luqtäna. Drake jupax jach"a jach"a tukuñ, jan yäqañ ukat kusisiñ uka sapa arumpiw katjatayna. Muspharkañawa, arupax warmiwa.
  
  Ukat uka warmejj mä jukʼa samartʼasajj mascarap apsusaw taqe kuns jiskʼachasïna. Ukat aleman jaqinakar mayampiw jachäna: "¡Upsalla!" "¡Ukankapjjam!"
  
  Drake chachajj janïr qonqortʼatäkaspäna ukhajja, liwxataspänwa. Jupax balampiw ch"allt"ata sasaw amuyasïna, ukhamaw ch"axwañax utjäna. Jupax aka canadiense satäkis ukaruw uñt"äna. Jupajj sum uñtʼäna. Alicia Miles satänwa, jupax Londres markankirïnwa, jupax nayrax SRT ukanx jupar uñtasitänwa.
  
  SAS ukan mä jamasat empresa.
  
  Wells nayrïr arsutapax nayra amtawinak uñstayawayiwa, ukax mä políticon gastos gastos ukanakat sipans juk"amp manqhan imt"ataw qhiparañapa. Jumax SAS ukat sipan juk"ampïtawa. ¿Kunatsa uk armasiñ munta?
  
  Kuntï lurapkta ukanakat layku.
  
  Alicia Miles kullakajj wali suma soldadonakat maynïrïnwa. Fuerzas especiales ukankir warminakax chikat jayaruw puripxañapatakix chachanakat sipan juk"amp askïpxañapäna. Ukat Aliciax chiqak pataruw sartasïna.
  
  ¿Kuns luraskäna taqi ukanakan chikanchasiñataki, ukat mä fanatico ukham ist"asiñapataki, ukax jupax yatïnwa chiqpachansa janiw ukhamäkiti? Mäkiw Alicia kullakarojj chʼamañchtʼäna: qollqe.
  
  Inas ukat Canadá markankirinakataki irnaqtʼchïna?
  
  Drakex chiqpach cuartot mistuñ tuqiruw jalnaqañ qalltäna. Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Ukhamajj jiwayañ listat chhaqtayañat sipansa ukat uñisirinakasar qhanstayañat sipansa, jichhajj jukʼamp uñisirinakanïjjtanwa, janiw kuns jikjjatapkti, jan ukasti jukʼamp jan amuytʼasisaw jikjjatasipjjta" sasa.
  
  Kennedy, qhipäxat jalnaqkasax akham sarakïnwa: "Jakawijax... pä maldito arunakampi".
  
  
  PAQALLQA
  
  
  
  PARÍS, FRANCIA markankir jaqenaka
  
  
  Kennedy chachan hotelan cuartopajj Drake ukat Ben jilatanakajj mä pä horanak qheparapkäna ukat sipansa, mä jukʼa sumapunïnwa.
  
  "Taqi jumanakax policianakax p"akintataw jikxatasipxta sasaw amuyayäta" sasaw Drakex qhuru arsüna, mantañ ukat mistuñ chiqanaka uñakipt"asa.
  
  "Jiwasapxtanwa. Ukampis kunapachatï vacacionaman tiempojj tunka marajj niya jan utjkchejja, cheque cuentamajj phoqantañ qalltaspa sasaw amuyta" sasa.
  
  "¿Akax mä laptopäpachati?" Ben jilatajj janïr uka retórica jisktʼar jaysatäkipanwa jupar purïna. Museo utat mistuñ tukuyatat pirámide de vidrio jak"an imantaskir jikxatapxäna, juk"amp pä axsarat turistanakjamaw sarnaqäna, wali axsarataw jikxatasïna, janiw kuna detalles ukanakas amtaskänti.
  
  "¿Kunatsa francés jaqinakarux kuntï yatktan uk jan yatiyktanti?" Kennedyx Ben laptop jist"arañkamaw jiskt"äna.
  
  "Kunalaykutix francés jaqinakäpxiwa" sasaw Drakex larusisaw säna, ukatx jan khitis ukar mantapkän ukhax wali amuyumpiw tukuwayxäna. Jupax Kennedy-n ikiñap thiyan qunt"atäskäna, amigopan irnaqatap uñjasa. "P'ampachawi. Francés jaqinakax janiw kuns yatipkaniti. Jichhax jupanakamp ukham sarnaqañax juk"ampiw juk"ampiruw puriyistani. Ukat nayax amuyta pachax mä jan walt"awiwa. Suecia markankirinakampiw jikisiñasa" sasa.
  
  "¿Suecia markan servicio secreto ukankir khitirus uñtʼtati?" Kennedyx mä ceja jupar uñch"ukiskäna.
  
  "Janiwa. Ukampisa, nayra comandantejaruw jawsañaja" sasa.
  
  "¿Kunapachas SAS markat sarxapxta?"
  
  "Janipuniw SAS ukanx mistktati." Ben jilatajj uñchʼukiskäna ukhajja, akham sarakïnwa: "Metafóricamente" sasa.
  
  "Kimsa pʼeqenakaw pä pʼeqenakat sipansa jukʼamp askïspa." Ben jilatajj Kennedy jilataruw mä segunda kuti uñkatäna. "¿Jumatï wali negocionakanïsta ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  Mä jisk"a p"iqi ch"allxtawi. Kennedyx ñik"utapax nayranakaparuw jaquqanïna ukat mä minuto qhipäxar jaquntañatakiw apst"asiwayi. "Odin markanx llätunk chiqanakaw utji ukx amuyasta, ukhamax nayrïr jiskt"awijax kunatsa?, payïr jiskt"awix ¿kunas ukaxa?"
  
  "Jichhakiw cafetería ukan amuytʼasipkayäta". Ben jilatajj wali colerat tecladoruw llamktʼäna. "Mä leyendaw utji, ukax tata Krustyx akanx janiw chiqaw sañjamäkiti, ukax chiqpach Diosan Sepulturapaw utji sasaw arsu - chiqpachansa, kawkhantix taqi nayra Diosanakax imt"atäpki uka chiqa. Ukat akax janiw nayra leyendakïkiti; mä qawqha cientificonakaw uka tuqit aruskipapxi, ukat walja qillqatanakaw marat marat uñt"ayasiwayi. Jan walt"awix akawa", Ben jupax nayranakap ch"allxtasaw säna, "liyt"añax ch"amawa. Cientificonakajj janiw prosaico arunakampi uñtʼatäpkiti" sasa.
  
  "¿Prosaico ukhamäkiti? " Kennedy jilatajj jachaqtʼasisaw mayamp säna. "¿Colegioruw sarasmati?"
  
  "Jupax bandan vocalista p"iqinchiripawa", Drakex deadpanned.
  
  Kennedyx mä ceja jach"anchayäna. "Ukhamajj Diosan Sepulturapajj utjiwa, ukajj janipuniw utjkänti. WALIKI. Ukhamajj ¿kunas?
  
  "Kunapachatix q"añuchatäni ukhax akapachax ninamp chhaqtxaniwa...ukat juk"ampinaka. ukat jukʼampinaka" sasa.
  
  "Amuytwa. ¿Niya llätunka tʼaqanakat kamsaraksnasa?
  
  "Walikiwa, Ragnarok pachan tantachasipxatapatxa, sepulturar puriñ thakhi uñacht"ayapxi."
  
  "¿Kawkinkis Ragnarok markax?"
  
  Drakex alfombraruw ch"allt"äna. "Yaqha wila arenque. Akax janiw uka chiqakiti. Chiqans mä qawqha lurawinakawa, mä jach"a ch"axwawiwa, mä nina jawirampi q"umachatawa. Natural jan walt"awinaka. Niya Armagedón markaruw purini" sasa.
  
  Kennedyx ñik"utap ch"uqt"asïna. "Ukhamajj jiwañar purtʼir vikingos ukanakas apocalipsis ukar ajjsarapjjänwa".
  
  Drake chachajj alayaru uñtasajj USA Today sat libron mä machaq ukampis jan wali arrugat copia pampan uñjäna. Ukax p"iqinchat uñt"ayatawa - "RELEASED SERIAL KILLER DEMANDS TWO MORE".
  
  Jan wali, ukampis janiw mä periodicon nayrïr janapatakix ukhamakiti. Kunatix yaqha uñch"ukiñapataki, nayranakapas phichhantatäkaspas ukhama, ukax Kennedy jupan fotopawa, policía uniforme ukan qillqatan uñstatapa. Ukat mä jisk"a titular fotopan jak"apan - Policía t"unjatawa - AWOL sarakiwa.
  
  Jupax titulares ukanakax vestidor ukan niya ch"usat botella de vodka ukamp chikancht"asiwayi, ikiñ jak"ankir mesa ukan usuchjasiñ qullanaka, equipaje jan utjatapa, mapas turísticas, recuerdos ukat itinerario ukanakamp chikancht"asiwayi.
  
  Jan askinaka.
  
  Kennedyx akham sänwa: "Ukhamajj aka alemanes ukat canadienses ukanakax aka jan utjki uka sepultura jikxatañ munapxi, inas jachʼañchasiñataki? ¿Kuna qamirïñsa apanispa? Ukat uk lurañatakix Odin llätunk chiqanakap mä chiqan apthapipxañapawa, uka chiqanx janiw mä chiqakiti. ¿Chiqati?
  
  Ben jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Walikiwa, mä q"uchux janiw vinil ukar ch"allt"añkamax q"uchuñakiti", kunjamtï tatajax siskän ukhama, inglés arunx walja lurañanakaw utjistu."
  
  "Ukax mä estiramiento satawa. "
  
  "Ukajj jukʼamp uñtasitawa." Ben jilatajj laptop pantallap muytayäna. "Odin chachan llätunk chimpunakapax Nayranaka, Lobos, Valquirios, Caballo, Escudo ukat Lanza ukanakawa."
  
  Drake jilatajj jaktʼäna. "Suxtakïpxiwa, wawa."
  
  -Pä nayrani. Pä lobo. Pä Valquirias ukanakaw utji. Jïsa."
  
  "¿Kawkïris Apsalla markanxa?" Drake jupax Kennedy ukarux nayranakap ch"allxtayäna.
  
  Ben jupax mä juk"a pachaw desplazamiento luräna, ukatx akham sänwa: "Akanx siwa, Lanzax Odin-an ladopar ch"allt"atayna, kunawsatix Mundo Quqa-n warkt"atäskäna ukhax ayunaskäna, taqi walja imantat yatiyäwinakap Volva-par - Vider-aparuw - uñacht"ayäna. Yaqha aru ist"apxam: "Upsalla markankir Templo jak"anx mä jach"a quqaw utji, ramanakapax wali jach"a ch"uxñaruw tuku, juyphi pachanx ch"uxñapuniwa, kuna kasta quqas akax, janiw khitis yatkiti, kunatix janiw yaqha quqax ukham quqax utjkiti nayratpach jikxatasiwayi.Patak patak maranakaniwa. yaqha referencia - "Upsala markan qullan quqa. Maynix ukaruw sapa kuti visitt"irïna, Ygdrassil sat jach"a laq"u jak"an, ukax uka markankirinakax qullanjam uñjapxi. Ukampis jichhax janiw utjxiti".
  
  Ukat akham sasaw jukʼamp liytʼäna: "Escandinavia markankir crónicos sat qellqerinakajj nayratpachaw Gamla Upsalla sat cheqajj Europa del Norte sat cheqan nayra ukat wali wakiskir cheqanakat maynïr sasin amuyapjjäna" sasa.
  
  "Ukat taqi kunas ukankiwa", sasaw Kennedyx säna. "Kawkhantï khitis jikjjataspa" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Walikiwa, taqe kunas mayachtʼatäñapawa. Janiw kunanaktï lurañ puedkta ukanak jiskʼachañamäkiti, kuntï lurkta uk sum yatta" sasa.
  
  Drake chachajj yuspärañatakejj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Chiqpachapuniwa, iyawsapxita. Jupax suxta phaxsiw fotografía ukan irnaqañanx thakhinak sarañ yanapt"itu".
  
  "Walja kunayman poesías ukat sagas históricas ukanakaw mayacht"asiñama. Saga ukax mä poema vikingo de alta aventura ukawa. Ukhamaraki, Edda Poética satäkis ukax utjarakiwa, ukax uka pachan crónicos ukanakar uñt"ir jaqinakar uñt"ir jaqinakan wawanakapan qillqatawa. Ukanx walja yatiyawinakaw utji".
  
  "Ukat janiw alemanes ukanakat kuns yatipkti. Janiw Canadá markankirinakat parlkti. Jan ukax kunatsa Alicia Miles..." Drake chachan celularapaw ist"asïna. "Perdón... ¿janich ukhamäki?"
  
  "NAYA".
  
  "Aski urukipanaya, Wells."
  
  "Ukaruw mantañama, Drake." Wells jilatajj mä samsuñwa aptʼasïna. "SGG ukax Fuerzas Especiales Suecas ukawa ukatx elementos del Ejército Sueco ukax taqi uraqpachat apsutawa".
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempojj jan arsuñjamaw uñjasïna. -¿Jumaxa sawkasisktati?
  
  "Janiw irnaqäwit sawkasirïkti, Drake. Warminakakiw" sasa.
  
  "¿Nayrjax ukham paspachänti?"
  
  "Kunjamtï amtaskta ukhamarjamajja, janiw" sasa.
  
  "¿Kunatsa ukham lurapxi uk uñachtʼayapxiti?"
  
  "Sapa kuti jan wali arunaka, nayax axsaratwa. Janiw kunas concreto ukhamäkiti".
  
  -¿Kunatsa yaqhaxa?
  
  Ukanx mä jach"a jach"a tukuñaw utjäna. "Drake, chiqpachansa mayo phaxsin mä qawqha sarnaqäwinakat manütawa, amigo. ¿Ben jilatajj utjaskakiti?"
  
  "Jïsa, ukat ¿Alicia Miles kullakat amtastati?"
  
  -Jesusa -sasa. ¿Khitis jan ukham lurkaspati? ¿Jumajj jumampïpachati?
  
  -Janiwa chiqpachansa -sasa. Jichhakiw Louvre sat cheqan niya mä hora nayrajj jupar jikista" sasa.
  
  Ukhamajj tunka segundonak amuktʼaña: "¿Jupajj aka taypinkpachänti?, janiw lurañjamäkänti". Janipuniw markapar aljantkaspati" sasa.
  
  "Janipuniw "jupankäpkti", jan ukajj ukhamarakiw amuyasi" sasa.
  
  "Uñjapxam, Drake, ¿museo lunthatasiñ yanapt"itu sasmati?"
  
  "Ukax nayawa, tata. Ukajj nayawa. Drake chachajj ventanaruw saräna ukat alaya auton qhananakaparuw uñchʼukisïna. "Uka digerir chʼamawa, ¿janich ukhamäki? Inas machaq jawsäwipampix qullqi jikxatchïna" sasa.
  
  Qhepäjjatjja, Ben ukat Kennedy jilatanakajj Odin sat Nueve Piezas ukan wali uñtʼat ukat jan uñtʼat cheqanakap qellqasipkäna uk istʼäna.
  
  Wells jilatajj wali samsusaw samasïna. "¡Alicia kullakax Miles kullakaruw uñt"ayi! ¿Uñisirimpi chika kayuk saraña? Janiwa. Janiw kunas, Drake -sasa.
  
  "Ajanup uñjta, tata. Jupaw utjäna" sasa.
  
  "Jesusajj mä cochecitoruw saräna. ¿Kuna amtas jumatakixa?
  
  Drakex nayranakap jist"arasïna ukat p"iqip ch"allxtayasïna. "Janiw juk"amp equiponkxtti, Wells, janiw mä amtax utjkituti, maldición. Nayajj janiw mä amtar puriñajj wakiskänti" sasa.
  
  "Yattwa. Mä equipo ukar tantacht"ä, amigo, ukat aka tukuyatw uñakipañ qalltä. Kunjams kunas saraski, inas mä qawqha jach"a estrategias uñstayañ munaraksna. Uñt'ayasiñatakix qhiparapxam ".
  
  Línea ukax jiwataw sarxäna. Drake jilatajj kuttʼanjjänwa. Ben ukat Kennedy jupanakax panpachaniw jupar uñch"ukipxäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jan llakisimti" sasa. "Janiw nayajj loqtatäkti. ¿Kunas jumanakan utji?
  
  Kennedyx mä cucharampiw walja papelanak p"akjatayna, ukanakx policía ukan taquigrafía ukamp ch"uqt"atayna. "Lanza - Upsalla ukat juk"ampinaka. Lobos - Nueva York markankir jaqinaka. Uka qhepatjja, janiw mä jiskʼa pʼeqeñchäwis utjkiti" sasa.
  
  "Janiw taqinix qullqi cucharanak asnunakasar apt"at yuripkaspas ukham parlktanti" sasaw Drakex janïr sayt"kasax arsüna. -Jichhax walikiwa. Kuntï yatktan ukampikiw askichsna" sasa.
  
  Kennedy jupax mä muspharkañ jachaqt"asiw uñacht"ayäna. "Nayarux estilomax wali askiwa".
  
  Ben jilatajj akham sasaw mayamp säna: "Kuntï yatktan ukajja, Apsallajj jutïrin utjani" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jisktʼañajj akawa, ¿Qoro Tarjetajajj uk askichaspati?"
  
  
  KIMSAQALLQU
  
  
  
  UPSALLA, SUECIA markankir jaqenaka
  
  
  Estocolmo markar avionat sarkasax Drake jupax Kennedy jupat askinak apsuñ amtäna.
  
  Drake ukat Ben jupanakax wali colerat ampar luqtapxäna, Nueva York markankir policiax ventana jak"an qunt"asiñ tukuyäna, Drake jupamp jak"achasisa. Ukhamatwa juk"a ch"amampi qhispiñatakix utji.
  
  "Ukhama" sasaw avionax qhipharux nivelar purintäna ukat Ben jilatax Kennedy-n laptopap jist"ararakïna. "Mä jukʼa tiempow amuyasta. Nayax janiw naya pachpan negociojat llakiskti, Kennedy, mä kamachikiw utjitu. Irnaqtʼkta uka jaqenakat yatiñajawa" sasa.
  
  "Yatiñajapunïnwa... sapa kutiw ventana asiento pagañama, ¿janich ukhamäki? Nayraqatax kunjams aka vibe Alicia Miles ukamp irnaqäna uk yatiyapxita?"
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Wali sumawa" sasa.
  
  "Ukham lurasispati. ¿Kunsa jumajj yatiñ munta?"
  
  "Ukax sapa maynitak mä jan waltʼäwikïchi ukhaxa, janiw kuna maldición lurañasäkiti. Akax mä irnaqäwïchi ukhaxa, mä jankʼak amuytʼaña".
  
  "¿Panipachäspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?"
  
  "Jan askinaka. Janiw yaqha jaqinakan negocionakapar mantañ munkti, chiqpachansa janiw munkti, ukampis Ben jilatar nayrar uchañajawa. Nayax juparux arsuwayta, uka tuqit pasapxäma, ukat jumarus ukhamarakiw sapxsma. Jiwayañatakiw kamachinak katuqapxirïta. Ukax mäkiw jan llamp"u chuymanïktati, Kennedy satawa, ukhamax yatisktawa, nayax jumar atinisiñajawa, ukhamat nayamp chika aka tuqit irnaqañamataki".
  
  Avionan irnaqtʼir jilatajj qontʼasisaw mä papel copa churäna, ukanjja "Starbucks Coffee sat caféjj wali jachʼatwa lurapjjta" sasaw qellqtʼasïna.
  
  "Cafeína ukaxa". Kennedyx qhan kusisiñampiw uk katuqäna. Jupax amparap luqtäna, uka thakhinx Drake-n ajanuparuw llamkt"äna. Jupax kimsïr jan uñt"at pantalón ukamp uñt"asitapat uñt"atätap amuyasïna. Ukaw jupar yatiyäna, jupax mä warmiwa, jupax jan wali amtanakampiw uñjatäski; mä warmix kawkhantï wal munkäna ukarjam suma isthaptʼasirïnwa.
  
  Drake chachajj jupatakikiw mä katjäna. Kennedyx mä minuto umañ qalltäna, ukatx mä ñik"ut ñik"ut jist"aratayna, mä llamp"u chuymamp uñacht"ayasa, ukax Drake-rux chuymap ch"allxtayäna. Ukatxa juparuw uñtäna.
  
  "Janiw kuna maldito negocios ukanakas utjkiti, chiqpachansa, ukampis nayax... mä q"añuskir policiaruw tukuyta. Forense tuqit yatxatiri. Jupanakax mä qawqha qullqinak bolsilluparuw katjapxäna, kawkhantix jan wali lurawix utjkän uka chiqana, ukat I.A.-rux uka tuqit yatiyapxäna. Ukatwa mä estría katoqäna. Mä qawqha maranaka" sasa.
  
  -Janiwa kuna jan walisa utjkiti. ¿Irnaqir masinakapajj jumar qʼañuchapjjtamti?"
  
  "Dude, maldición, nayax akax askichasiristwa. Nayax phisqa maranitpachaw akax umawaytxa. Kunas jan walïki, kunatix p"iqijarux mä fucking taladro ukham thuqt"i, chiqpachapuniw jan amuyt"ktati - sapa mayni aka lunthata bastardo nayrir luratanakapax ukjatx jiskt"asitawa. Sapa. Sapaki. Maya."
  
  -¿Oficial ukhamaxa? ¿Khitimpis lurasispa?
  
  "Mierda manq"ir abogadonaka. Mierda manq"añ políticonakax. Jutïr alcaldenakax jutapxani. Fama-obsesionada anuncios ukanakax jupanakan jan yatiñapampiw sinti juykhuptapxi, janiw kunatix jan walïki uk yatipxi. Burócratas ukanakax ukham lurapxi."
  
  "Janiw jumanakan juchamäkiti".
  
  -Ay jïsa! Ukxa Estado de Nueva York markan uñt"at juk"amp jan wali jiwayir serial ukan familianakaparuw yatiyañama. Tunka kimsani taykanakaru ukat tunka kimsani awkinakaruw yatiyapxam, taqiniw kunjamsa Tomás Caleb chachax jiskʼa phuchanakapar jiwayäna uka tuqitxa taqi axsarkañ yatipxäna, kunattix jupanakax tribunalan taqpach juiciopan ukankapxänwa" sasa.
  
  Drake chachajj coleratatwa amparanakap chʼoqtʼasïna. "¿Aka waynarux antutxapxaniti?"
  
  Kennedy chachan nayranakapajj chʼusa chʼusawjanakanïnwa. "Pä phaxsi nayraw antutapxäna. Ukhat aksarojj wasitatwa jiwayjjäna, jichhajj chhaqjjewa" sasa.
  
  "Janiwa".
  
  "Taqi kunas nayatkiwa."
  
  "Janiwa, ukax janiw chiqäkiti. Ukajj sistemankiwa" sasa.
  
  "Nayaw sistema ukhamätxa. Nayax sistema ukatakiw irnaqtxa. Akax nayan jakäwijawa".
  
  "¿Ukhamajj vacacionar khitapjjtamjja?"
  
  Kennedyx nayranakap pichthapïna. "Forzado permiso ukata. Amuyujax janiw... kunjamäkäntix ukhamäxiti. Uka irnaqawixa sapa minuto sapa uru qhananchañawa wakisi. Mä qhana, janiw jukʼamp jikjjataskti" sasa.
  
  Jupajj jan wali arunakap uñachtʼayäna. -Ukat kunas? ¿Jichhax kusisitati? ¿Jichhax nayamp irnaqtʼasmati?"
  
  Ukampis Drake chachajj janiw jayskänti. Jupax llakinakapat yatïna.
  
  Jupanakax capitan arup ist"apxäna, jupax kimsa tunk minutos ukch"a jayankapxatapat qhanañcht"äna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Loco. Jichhakiw liyt"awayta Odin"s Valkyries ukax mä colección privada ukankiwa, kawkhantix utjki ukax janiw yatiskiti". Jupajj mä cuaderno apsüna. "Aka q"añu qillqañ qalltañ munta".
  
  Drake chachajj jukʼakiw ukanak istʼäna. Kennedy chachan sarnaqäwipax wali llakiskänwa, ukat janiw ist"añax wakiskänti. Pächasiñap imtʼäna ukat jan pächasisaw khathatit amparap amparapamp chʼuqtʼäna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Aka tuqitxa jumanakan yanaptʼam munapxta, ukhamatwa Ben jilatax jan istʼañapataki ukat qhipat jisktʼañapataki. -Nayaxa iyawstwa -sasa. Kuna operacionansa suma yanaptʼasiñajj wali wakiskiriwa" sasa.
  
  Kennedyx janiw arsuñjamäkänti, ukampis jisk"a jachaqt"asitapax walpun arsüna.
  
  
  * * * .
  
  
  Mä avión ukat tren rápido ukat qhipat ukat jupanakax Apsalla jak"achasipxänwa. Drakex p"iqip ch"amakt"ayat viaje qarjatax ch"allxtañ yant"äna.
  
  Anqanxa, jayp"u thayaxa wali amuyt"asitaynawa. Mä taxi sayt"ayasax manqhar makhatapxäna. Ben jilatajj qarjatäñat niebla qʼomachäna, akham sasa:
  
  Gamla Uppsalla ukax mä jach"a markawa. Akax nayra Upsalla. Aka chiqax", Uppsalla taqpach markaruw uñacht"ayäna, "Gamla Uppsalla markan catedral ukax nayratpach phichhantat qhipat luratawa. Akax chiqpachanx machaq Uppsalla satawa, patak patak maranakakïkchisa".
  
  "Waw" sasaw Kennedyx säna. "¿Qhawqha maranis ukax Uppsalla chuymar tukuyi?"
  
  "Ukhampuni."
  
  Taxi ukax janiw sarnaqkänti. Jichhax uka auto apnaqirix chikat muyuntatäxiwa. "¿Montículos?"
  
  "¿Perdonapxitasmati?" Kennedy chachan arupax chuym ust"ayataw ist"asïna.
  
  "¿Uñtʼtati uka montículonakjja? ¿Reyin imtʼañ montículonaka?" Inglés aru parlir arunakajj janiw yanaptʼkänti.
  
  "Jïsa". Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Reyin imtʼañ montículos. Chiqa chiqankiwa" sasa.
  
  Jupanakax Uppsalla markan mä mini tour ukar sarañ tukuyapxäna. Turista ukham anatt"asax Drake jupax janiw uka circuito thakhi katuqañ atkänti. Maysatxa, Saab ukax wali sumawa ukat markax wali muspharkañänwa. Uka urunakanxa Apsalla markax jach"a yatiqañ utan markapänwa ukat thakhinakax bicicletas ukanakamp ch"amakt"ayatänwa. Mä kutejja, parltʼasir ukampis chʼama descifrar conductorapajja, bicicletajj janiw thakin jumatak saytʼkaniti sasaw qhanañchtʼäna. Ukajj jan payïr kutin amuytʼasisaw aynachtʼayaspäna.
  
  "Accidentos ukanakat". Jupax amparapampiw aceranakar k"achacht"ir panqaranakar uñacht"ayäna. "Walja accidentenakaw utjäna."
  
  Nayra utanakax pä tuqitwa jalnaqäna. Qhipharux markax jaytanukuwayxänwa ukat pampanakax uka uraqiruw jalxatañ qalltapxäna.
  
  "Walikiwa, ukhamax Gamla Apsalla ukax jichhax mä jisk"a ayllunkiwa, ukampis nayrïr anuncios ukanx mä jach"a ayllunïnwa", sasaw Ben jupax amuyupat arsuwayi. "Ukanwa wali wakiskir reyinakajj imtʼatäpjjäna. Ukat Odin chachajj mä jukʼa tiempow ukan jakasïna" sasa.
  
  Drake chachajj uka leyendat akham sänwa: "Akanwa warkkatasïna" sasa.
  
  "Jïsa. Jupax Uraqpachan Quqan sacrificiot luqtasïna, kunapachatix uñjiripax sapa imantat imat uñjaskäna ukat ist"askäna. Jupatakix wali wakiskirïpachänwa" sasa. Jupajj akham sasaw ñikʼutap chʼoqtʼasïna: Jupanakajj jan creyiñjam jakʼachasipxpachänwa.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Taqe ukanakajj cristianonakan arsutaparjamaw istʼasi" sasa.
  
  "¿Ukampis Odin chachajj janiw akan jiwkänti?" sasaw Kennedyx jiskt"äna.
  
  "Janiwa. Jupax Ragnarok markanwa Thor ukat Frey yuqanakapampix jiwxäna".
  
  Taxi ukax janïr sayt"kasax mä jach"a estacionamiento ukar muyuntäna. Chʼiqa toqenjja, mä suma qʼañut lurat laqʼa thakiw jukʼa qoqanak taypin saräna. Auto apnaqerejj akham sänwa: "Montonanakaruw" säna.
  
  Juparux yuspajarapxänwa ukat Saab ukanx inti jalsu tuqiruw mistupxäna ukat mä machaq thayaruw mistupxäna. Drake chachan amtapax uka jak"ankir chiqanaka ukat pachpa ayllun uñakipañänwa, ukhamat kunas lawat lurat yänakat saltatäpachati janicha uk yatiñataki. Taqi kunat sipansa, kunapachatix walja internacionales assholes ukanakax egos suma indultados ukanakap qhipäxar uñt"ayasipki, kunatix taqinitak libertad mundial ukhamakiw sañjamaki, kunas uñacht"ayañapa.
  
  Quqanakat sipansa, uka uraqix mä jist"arat pamparuw tukuwayi, tunka tunka jisk"a montículos ukat kimsa jach"a montículos ukanakampikiw p"akjatäna, uka montículos ukanakax chiqak nayraqatar uchatäpxänwa. Uka taypit sipansa, jaya chiqanx mä qhana teja ukat yaqha utaw ch"iqa tuqinx uñjapxäna, ukax ayllun qalltatap uñacht"ayäna.
  
  Kennedyx mä juk"a samart"äna. "Janiw kawkhans quqanakax utjkiti, waynanaka."
  
  Ben jilatajj cuadernopanwa jikjjatasïna. "Janiw jichhax mä letrero uchapkaniti, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¿Mä amuyunïtati?" Drake jupax jach"a jist"arat pampanak uñch"ukiskäna, kuna chimpunakas utji.
  
  "Nayrajj kimsa waranqa montículonakakamaw aka cheqan utjäna sasin liytʼatajat amtastwa. Jichhürunakanxa walja patakanakaw utji. ¿Kuna sañs muni uk yattati?
  
  "¿Janiw sinti sum lurapkänti?" Kennedyx jachaqt"asïnwa. Drake kullakajj kuna trabajotï utjkäna uka trabajor taqe chuymas lupʼkaspa ukhamänwa, ukatwa samarasïna.
  
  "Nayra pachanakanxa uraqi manqhanxa walja lurawinakawa utjäna. Ukat ukatsti uka kimsa "reyin" montículos. Tunka llätunk patak maranakanx kimsa legendario reyinakan sutipampiw sutinchatäpxäna, Casa de Yngling - Aun, Adil ukat Egil - Escandinavia markan wali uñt"at reyin familianakapat maynïri. Ukampis..." sasaw mä juk"a samart"äna, kusisitaw jikxatasïna, "ukax nayrïr mitología ukat folklore ukanakanx imt"añ montículos ukanakax nayratpach utjatap uñacht"ayaraki - ukat nayra - nayrïr - kimsa Reyinakar - jan ukax Diosanakar kunjamtï yattan ukhamarjamax nayra pachan jach"añchäwipawa jupanakarux Jichhax. Akax Freyr, Thor ukat Odin ukanakawa".
  
  "Akanx aleatorio input ukaw utji", sasaw Kennedyx arsuwiyi. "Ukampis Biblian parlki uka sarnaqäwinakat walja referencianak taqe uka nayra sarnaqäwinakat katoqasipkakistan uk amuyapjjtati" sasa.
  
  "Akax Sagi satawa. " Ben jilatajj cheqañchäna. "Chapar aru. Doodles académicos ukax wali askiwa. Kunatix wali wakiskirïchispa - tunka tunka referencias ukanakaw montículos ukar uñt"ayata, sueco falla uka aru, ukat manga fallor - janiw yatiskti kun sañs muni. Ukat, Kennedy, ¿janit Criston sarnaqäwipax Zeus chachan sarnaqäwipampix wali uñtasitäkaspas ukham kawkhans liyt"kayäta?"
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukat Egipto markankir Horo diosax yaqha nayrïr diosarakïnwa. Panpachaniw Diosanakäpxäna, jupanakax janipuniw utjkänti sasaw sapxi" sasa. Drake chachajj kimsa reyin montículonakaparuw pʼeqep chʼoqtʼäna, uka montículos ukanakajj pampankir cheqanakar uñtasitänwa. "Frey, Thor ukat Odin, ¿janich ukhamäki? Ukhamajj ¿khitis khitis ukhamajj Blakey? MÄ?"
  
  "Janiw nayax amuyt"kti, amigo."
  
  "Jan llakisimti, munchkin. Wakisispa ukhax uka ayllunkirinakat yatiyawinak t"aqhisiyaraksnawa".
  
  Jupanakax montículos ukanakat pasapxäna, kimsa qarjata turistas ukanakan lurawip mä diversión ukham lurapxäna. Intix p"iqinakaparuw thuqt"askäna, ukat Drakex Kennedy-rux lentes de sol p"akjañ uñjäna.
  
  Jupax p"iqip ch"allxtayäna. Estadounidenses jaqinakaxa.
  
  Ukat Ben jilatan telefonopaw istʼasïna. Kennedy kullakajj pʼeqep chʼalljjtayasïna, familian sapa kuti jikisipjjatap uñjasajj niyaw llakitäjjäna. Drake chachajj mä jukʼa jachaqtʼasïnwa.
  
  Ben jilatajj kusisitaw akham säna: "Karin" sasa. "¿Kunjamsa jilïr kullakajajj jikjjataski?"
  
  Kennedyx Drake-rux amparapampiw ch"allxtayäna. "¿Uka grupon pʼeqtʼir cantadorätapa?" - sasaw jiskt"äna.
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Quri chuyma, ukakiw. Jupajj jan quejasiñampiw jumatakejj kuns luraspäna. ¿Qhawqha amigonakas jan ukax irnaqir masinakas ukham utji?"
  
  Gamla Uppsalla ayllux wali suma uñnaqt"anïnwa ukat q"umarakïnwa, walja callenakanx jan quta thiyanakanïnwa, jach"a utanakaw patak patak maranak nayrax utjäna, wali suma uñjata ukat juk"a jaqinakakiw utjäna. Mä aleatorio ayllunkirinakax jupanakarux yatiñ munasaw uñch"ukipxäna.
  
  Drakex iglesia tuqir sarawayxäna. "Uka markankir vicarionakajj yanaptʼasipjjapuniwa".
  
  Pórtico ukar jakʼachasipkäna ukhajja, iglesian isimpi isthaptʼat mä jilïr jaqew niyaw kayunakapat jaqontäna. Jupax musphataw sayt"asïna.
  
  "Kamisaki. ¿Kan jag hjalpa allsuña?"
  
  "Janiw uka tuqit sum yatiskti, masi." Drakex wali suma jachaqt"asitapampiw uñacht"ayasïna. "Ukampis uka qullut kawkïris Odinankiwa?"
  
  -¿Inglés arunxa? Sacerdotejj akapachat sum parläna, ukampis amuyañatakejj wal chʼamachasïna. "¿Vad? Kuna? Maya?"
  
  Ben jilatajj nayrar sartasaw vicariorojj reyin montículonakapar jawsäna. "Maya?"
  
  "Uñjapxtawa." Uka jilïr jaqix p"iqip ch"allxtayäna. "Jïsa. Hm. Storsta..." Jupax uka aru jikxatañatakix ch"amachasïna. "Jach"a jaqinaka."
  
  -¿Jach"a? Ben jilatajj amparanakap jachʼaruw chʼoqtʼäna.
  
  Drake jupax juparux jachaqt"asïna, wali muspharata.
  
  "Siqinaka." Kennedyx kutt"añ qalltäna, ukampis Ben jupax mä qhipa jiskt"äwiw utjäna.
  
  "¿Falla?", sasaw lakapaki muspharat säna, ukat vicarioruw uñkatarakïna, ukat jach"a jach"a tukusaw amparanakap t"axllirt"äna. "¿Jan ukax manga fallor?"
  
  Mä juk"a pachaw munasïna, ukampis jaysäwix purinkäna ukhax Drake-rux ch"akhakamaw thayt"ayäna.
  
  "Trampa... walja sipitanaka."
  
  
  LLÄTUNKA
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SUECIA markankir jaqe
  
  
  Drake jupax Ben ukat Kennedy jupanakaruw arktawayi, reyin jach"a montículos ukar puriñkama, mochilapan correanakapampix anatt"asaw uka chiqar sumankañamp uñt"ayasiñapataki. Uka sapa tapajj jukʼamp jiskʼa montículo qhepat niya mä kilómetro ukchʼakiwa, ukat mä segundojj ukan sarnaqañ uñjta sasaw amuyäna. Jank"aki sarnaqaña. Ukampis jukʼamp yatjjatasajj janiw kunas jukʼamp yatjjatkänti.
  
  Jupanakax Odin sat montículo kayun sayt"apxäna. Ben jilatajj mä samsuñwa aptʼasïna. "¡Qhipa patat purinirix Facebook ukan mä juk"a q"añunak katuqani!" - sasaw jach"at arsüna, jank"akiw sarawayxäna. Drake jupax juk"amp samarataw arktäna ukat Kennedy juparuw jachaqt"asïna, jupax jupat sipan mä juk"a juk"amp jank"akiw sarnaqäna.
  
  Chuyma manqhapanjja, jukʼampiw chʼajjwañ qalltäna. Juparojj janiw uk gustkänti. Jupanakajj jan suytʼäwiniw qʼala jan isinïpjjäna. Kawkïr chʼamani fusiles ukanakas jupanakar arkapjjaspäna, pistolampiw jarkʼaqapjjerïna, ordenanak suytʼañakiw wakisispäna. Thayax wali jach"atw thuqt"äna ukat jinchunakaruw thuqt"äna, ukat jan seguro jikxatasiñax juk"ampiw utjäna.
  
  Niya pä tunka minutonakaw ch"uxña qullu pataru makhatañatakix munasïna. Drake chachajj ukar purinkäna ukhajja, Ben jilatajj niyaw chʼojjña patjjan qontʼatäskäna.
  
  "¿Kawkinkis picnic canastaxa, Krusty?"
  
  "Akax cochecitoman jaytawayta." Jupax muyuntat uñch"ukisïnwa. Aka patat uñch"ukiñax wali muspharkañänwa: jan tukuskir ch"uxña pampanaka, qullunaka ukat jawiranakaw taqi chiqan utjäna, ukat jaya chiqanx morado qullunakaw utjäna. Jupanakax Gamla Uppsalla ayllun uñjapxäna, ukax Machaq Uppsalla markan fronteranakaparuw puri.
  
  Kennedyx qhanpach arsuwayi. "Ukhamajj mä jukʼa tiempojj llakisiykitu uka kuntï jichhajj llakisiykitu ukak arsuñ munta. Akax Odin's Mound ukhamächi ukhaxa, ukat Uraqpachan Quqapax ukan imantatächi ukhax - ukax mä maldición jikxatawikïspawa - kunats jan khitis nayrax jikxatkatayna? ¿Kunatsa jichhajj thaqhañasa?"
  
  "Ukax sapurukiwa". Ben jilatajj jan apnaqat rizonakap sum askichaskäna. "Janiw khitis nayrajj uñchʼukiñ amtkänti. Mä phaxs nayrax Escudo jikxatañkamax taqi kunas laq"amp phuqhantat leyenda ukhamänwa. Mitu. Ukat Lanzax Uraqpachan Quqamp chikt"ayañax janiw jasakïkänti, jichhax niya taqiniw Yggdrasil satawa, ukatx Odin-an mä juk"a llätunk urunak ukan qhiparatapampix mayachthapiñax janiw ch"amäkänti."
  
  Ukat -" Drakex chimed in, "uka quqax utjkchi ukhax janiw jasak jikxatañax utjkaniti. Janiw mä chuyman jan wali jaqin aka tuqit lanktʼasiñap munapkaspati" sasa.
  
  Jichhajj Drake chachan celularapaw istʼasïna. Mochilapat apsuskäna ukhajja, Ben jilatarojj jiskʼa jachʼa tukusaw uñchʼukïna. -Jesusa -sasa. Nayajj jumar uñtasitaw jikjjatasiñ qalltawayta" sasa.
  
  "¿Walichata?"
  
  "Tunka jaqinakan mä equipo ukaw jumanakan amparaman utji. Arunak arsuñakiw wakisi" sasa.
  
  Drake chachajj muspharkañap manqʼantäna. "Tunka jaqinaka. Akax mä jach"a equipowa". Mä tunka jaqi SAS equipo ukax Presidente ukarux Oficina Oval ukan khithapxaspawa ukatx waliw Lady Gaga machaq video ukan uñstañatakix pacha jikxatapxaspa janïr utar té umañatak sarkasa.
  
  "Jach"a estacas, ist"twa. Uka jan waltʼäwejj sapa horaw jukʼamp jan walir puriski" sasa.
  
  -¿Akaxa chiqati?
  
  "Gobiernonakax janipuniw mayjt"kiti, Drake. K"achat k"achat qalltapxäna ukatx bulldozer ukamp thakhinjam sarañ yant"apxäna, ukampis tukuyañ axsarapxäna. Kuna chuymacht"awis utjchi ukhax janiw aka pachanx akapachanx juk"amp jach"a lurawikiti".
  
  Wells chachan arsutapax kunjamtï leonax cebra ukar uñjki ukhamarjam uñjatäñapatakiw lurasïna, Drake chachax janiw aynachtʼaykänti. -¿Kunjamatsa?
  
  "NASA ukan cientificonakapax jichhakiw mä machaq supervolcán ukan utjatapat qhanañchapxi. Ukat..." Chiqans Wells jupax axsarañjamaw amuyasïna: "Activo ukhamawa."
  
  "Kuna?"
  
  "Mä jukʼa chʼamachasiña. Mä juk"a.Ukampis amuyt"añäni, nayrïr kunatix amuyt"kta kunapachatix mä supervolcán arsktan ukhax...
  
  "...planetan tukusiñapa" Drake-x tukuyäna, kunkapax mä akatjamat wañt"äna. Jichhax Drakex pä kutiw uka arunak ist"äna, ukax mä coincidencia ukhamänwa. Jupax Ben ukat Kennedy jupanakarux terraplén muyuntapxatap uñjäna, ch"uxña quqanak ch"allt"asa, ukat mä jach"a saphintat axsarañaw jikxatasïna, uka axsarañax janiw kunapachas ukham amuyaskänti.
  
  -¿Kawkinsa utji? sasaw jiskt"äna.
  
  Wells jupax larusitaynawa. "Janiw jayakiti, Drake. Kawkhantï Escudomar jikjjatapkäna ukat janiw jayankkiti. Akax Islandia markankiwa" sasa.
  
  Drake chachajj payïr kuti chʼakhuñampïskäna ukhajja, Ben jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Kuns jikjjatawayta!" mä jach"a arumpiw ingenuidad uñacht"ayäna kunatix taqpach chiqanw jilxattawayi.
  
  "Nayax sarañajawa". Drakex Ben tuqir t"ijtäna, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw uka hechizo luräna. Kennedyx uñch"ukirakïnwa, ukampis ayllunkiwa uñjapxäna.
  
  "Ukax aynacht"ayañamawa, amigo. ¿Kunas jumanakan utji?
  
  "Akanaka". Ben jupax qunqurt"asisaw uka ch"uxña ch"uxña quqanak cepillt"atayna, ukhamat mä qalat lurat losa uñacht"ayañataki, ukax mä A4 papelar uñtasitawa. "Jupanakax montículo ukan taqpach perímetro ukarux sapa mä qawqha kayuni, patat niya chikat base ukar filanakaruw lineapxi. Ukanakajj patak patak utjpachänwa" sasa.
  
  Drake chachajj jukʼamp sumwa uñakiptʼäna. Uka qala patax pachax wali jan walt"ayataw uñjasiwayi, ukampis mä chiqanx ch"uxña quqanakaw jark"aqatäna. Uka patjjarojj mä qhawqha chimpunakaw utjäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Inscripciones rúnicas, ukham sapjjewa sasaw amuyta" sasa. "Vikingo ukan chimpunakapa".
  
  "¿Kunjamarak yattasti?"
  
  Jupax jachaqt"asïna. "Avionanjja, escudon chimpunakapaw uñakiptʼayäta. Jupanakax mä kipkakïpxiwa. Google ukar jiskt"añakiw wakisi" sasa.
  
  "Wawax patak patak ukanakaw utji sasaw saraki" sasaw Kennedyx arsüna, ukat uka jach"a ch"uxña qullu patat aynacharu uñch"ukiskäna. -Ukhamaxa ¿kunas? Janiw yanaptʼkiti" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Wawajj inas walikïchispa sasaw säna. "Kuntï thaqktan ukampi chiktʼat runanak jikjjatañasawa. Runa ukax mä lanza uñacht"ayi. Runa ukax mä quqa uñacht"ayi. Ukat runa ukax -"
  
  "Mayni" sasaw Kennedyx tukuyäna.
  
  Drake chachajj mä amuyunïtaynawa. "Apuestas ukarux línea de visión apnaqaraksnawa. Taqeniw uñtʼasiñasa, ukhamatwa ukajj walikïskäna uk yatiñatakejja, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Pallapallanakan lógica" sasaw Kennedyx larusitayna. "Ukampis nayax amuyta, yant"añax wali askiwa."
  
  Drake chachajj polician logicapat jisktʼañ wal munäna, ukampis tiempojj jukʼampiw saraskäna. Yaqha facciones ukanakax nayrar sartapxäna ukat muspharkañaw jan ukankapkänti, jichhakamas ukhamaraki. Taqinipuniw sapa qalat ch"uxña quqanak q"umachañ qalltapxäna, ch"uxña qullu muytasinx t"ijt"asaw sarapxäna. Qalltanjja, jan yuspärasir luräwipunïnwa. Drake jupax escudonakar uñtasit chimpunak luratayna, ballesta ukar uñtasita, asno, jaya bote, ukat lanza ukar uñtasita!
  
  "Ukanx mäkiw utji". Manqha arupax mayni pä jaqiruw puri, ukampis janiw juk"ampi. Jupax mochilapampiw qunt"asisinx kuna yänaktix Apsalla markan taxi ukan sarkasax alasipkäna ukanak uñacht"ayäna. Antorchanaka, mä jach"a linterna, fósforos, uma, mä pä cuchillonak Ben-arux q"añunak q"umachañatakiw sasaw säna. Jupax qhipäx uñch"ukiñ jikxatäna, janiw nayax sinti maldito creyente ukhamäkti, ukampis jupanakan munatapax Ben-an llakipat sipanx juk"amp ch"amapunïnwa jichhax.
  
  "Quqa". Kennedyx qunqurt"asisaw qalar ch"allt"asïna.
  
  Ben jilatajj yaqha tunka minutonakaw kuns jikjjatañatakejj jan waltʼayasiñatak munasïna. Mä jukʼa samartʼäna, ukatsti jichhak lurawaykäna ukanak wasitatwa arsüna. "¿Tolkien chachan Gandalf sat chachar Odin sat chachar uñtasit luratapat kuntï siskta uk amtastati?" Jupax kayupampiw qalarux ch"allt"äna. "Walikiwa, akax Gandalf satawa. Jupax mä thujrunïrakiwa. Chhuy!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj jupar wali sum uñjäna. Mä muyuñ aru ist"äna, jach"a persianas ukanakax muyuñamp jist"arasispa ukhama.
  
  "¿Qalar taktʼasati ukham lurawayta?" - Jupaxa wali amuyumpiwa jiskt"äna.
  
  "Nayax jïsa sasaw amuyta".
  
  Taqinipuniw uñkatasipxäna, uñnaqapax kusisiñat llakisiñat axsarañar mayjt"äna, ukat mäkiw nayrar sartapxäna.
  
  Drake chachan qalapax mä juk"a thakhinak jaytawayi. Jupax pachpa muyuñ aru ist"arakïnwa. Qala nayraqatankir uraqix chhaqtawayxänwa, ukatx depresión ukax turbocompresor katarir uñtataw terraplén ukar muyuntäna.
  
  Ben jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "Akanjja kunas utji" sasa.
  
  Drake ukat Kennedy jupanakax ch"amakt"at uraqit kawkhantï jupax sayt"atäkän ukaruw sarapxäna. Jupax qunqurt"asisaw uraqin mä ch"iyar ch"iyar uñch"ukiskäna. "Mä kasta túnel."
  
  Drake chachajj mä antorchampiw amparapamp luqtäna. "Mä par jiltañ pachaw purini, jaqinaka", sasaw saraki. "Nayar arktapxita".
  
  
  * * * .
  
  
  Kunapachatï jan uñjkayapkäna ukhajja, pä radical mayj mayj chʼamanakaw tantachasiñ qalltäna. Alemanonakax jichhakamax Gamla Apsalla ikiñan ikiñan jikxatasipxäna, jupanakax wakicht"asipxäna ukat Drake chachan kayunakap arktañ qalltapxäna.
  
  Yaqha escuadrón, Ejército Sueco ukan élite soldadonakan contingentepa -Sarskilda Skyddsgrupen jan ukax SSG- alemanes ukanakar uñjasipkakïnwa, ukat kimsa civiles ukanakax jichhak ch"usawjar saraqapkän ukanakan muspharkañ jan walt"äwipatw aruskipapxäna.
  
  Jupanakax taqpach jiskt"asipxañapawa. Kuna tuqinakatsa wakisi.
  
  Mä arunxa, kunatï pasañampïkäna ukat qhispipxaspa ukhaxa.
  
  
  TUNKA
  
  
  
  Uraqpachan QUQA PUYU, SUECIA
  
  
  Drake jilatajj uka cheqar jaqontasïna. Ch"amaka pasaje ukax mä gateo ukham qalltawayi, jichhax suxta metros ukch"a alturanïxänwa. Techojj qalat laqʼat luratänwa ukat jachʼa warktʼat chʼojjña chʼojjñanakampi phoqantatänwa, ukanakjja thakit khuchhuqapjjañapänwa.
  
  Mä junt"u uraqir sarnaqañjamawa, sasaw Drakex amuyäna. Uraq manqhankiwa.
  
  Ukat jukʼamp chʼamani uvas yaqhep yaqhepajj nayratpach khuchhuratapwa amuyasïna. Mä jachʼa llakiw jupar tʼijtäna.
  
  Jupanakajj mä cheqaruw puripjjäna, ukanjja saphinakapajj wali chʼullqhëjjänwa, ukatwa wasitat jalnaqapjjañapäna. Ch"axwawix wali ch"amawa ukat q"añuchatarakiwa, ukampis Drakex codo ukat codo ukat qunqur nayraqat uchatayna, ukat mayninakax jupar arktapxañapatakiw achikt"äna. Kunapachatï mä jukʼa amuytʼayañas Ben jilatarojj jan yanaptʼkchïnjja, Drake chachajj jiskʼachasiñaruw kuttʼjjäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Mä jukʼa temperaturajj jukʼampiw jiljjattaski" sasa. "Jiwasax saraqasipkchiñäni" sasa.
  
  Drake jupax pallapalla estándar ukan jaysawipatx jithiqtawayi, uñkatatapax mä akatjamat kunatix antorchapan qhanapan uñacht"ayat ukamp katjatayna.
  
  "Uñtapxam".
  
  Perqa patxan runanak ch"uqt"ata. Muspharkañ chimpunakax Drake-rux amtayäna khitinakatix Odin-an escudopar k"achacht"apkän ukanaka. Ben jilatan chʼamaktʼat arupajj pasillot istʼasïna.
  
  "Runas escandinavas ukanaka. Mä suma ajllïwi" sasa.
  
  Drake chachajj arrepentisisaw qhanap jupanakat jitheqtäna. Jupanakatï ukanak liytʼapjjaspäna ukhajja. SAS ukax juk"amp yänakanïspawa sasaw mä juk"a amuyt"äna. Inas jupanakar akan apaniñatak horasächïna.
  
  Yaqha phisqa tunka kayuni ukat jupax ch"uñumpiw ch"allt"asiskäna. Kennedy-rux wali samsuñap ist"äna, ukat wali suma pantalón ukamp isthapt"ata sasaw maldecäna. Jupax janiw Ben-at kuns ist"kataynati.
  
  "¿Sumakïtati, Ben? ¿Chuymamax mä saphin chʼiyjatäpachati?"
  
  "Ha, maldición, ha. Ukhamarus, asshole -sasa.
  
  Drake chachajj laqʼa taypin jalnaqaskakïnwa. "Mä kunaw llakisiyitu" sasaw samsuñanak taypin jachaqtʼasïna, "mä sipitajj "walja sipitanakaw" utji, egipcionakajj tesoronakap jarkʼaqañatakiw wali suma trampanak lurapjjäna, ¿kunatsa noruegonakajj jan lurapkäna?"
  
  "Janiw amuyt"irjamäkti vikingo ukax sipitat sinti amuyt"aspa" sasaw Kennedyx jaysañatakix jach"at arsüna.
  
  Ben jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "Janiw yatkti" sasa. "Ukampis vikingos ukanakax jach"a amuyt"irinakanïpxarakïnwa, yatisktawa. Kunjamtï griegonaka ukat romanonakajj lurapkäna ukhama. Janiw taqenis barbaronakäpkänti" sasa.
  
  Mä qawqha turkakipäwi ukat pasaje ukax jach"aptañ qalltäna. Yaqha tunka kayuni ukat jupanak patat tejax chhaqtawayxänwa. Aka pachanx jupanakax ch"amanchasipxänwa ukat mä juk"a samart"apxäna. Drake chachan antorchapajj nayraqatankir pasaje qhantʼäna. Kunapachatï Kennedy ukat Ben jupanakar uñachtʼayäna ukhajja, larusitaynawa.
  
  "¡Maldita, jumanakax paninix jichhak sepulturat kuttʼanipkasmas ukham uñtʼatäpxtawa!"
  
  "¿Ukat nayax amuyta, jumax aka q"añunakar yatintatätawa?" Kennedyx amparap luqxatäna. "¿SAS ukat taqi ukanakäñaxa?"
  
  Janiw SAS ukhamäkiti, Drakex janiw veneno arunak ch"allxtañjamäkänti. "Nayrajj ukhamänwa." sasaw säna ukat jichhax juk"amp jank"akiw nayrar sartawayxäna.
  
  Yaqha wali ch"ullqhi turkakipäwi, ukat Drakex thayax ajanupan jikxatasïna. Mä akatjamat qhixu qhixu t"axllirt"ata ukhamaw p"iqi ch"allxtayasïna, ukat mä segunda kutiw pasawayxäna, janïr mä chhullunkha patxan sayt"atätap amuyasa, ukat alayapanx mä caverno acantilado ukaw utjäna.
  
  Mä jan iyawsañjam uñjäwiw nayranakapamp jikisïna.
  
  Jupax mä akatjamat sayt"äna, Kennedy ukat Ben jupampiw ch"axwapxäna. Ukatsti jupanakax uka uñjañ uñjapxarakïna.
  
  "OMFG" ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Ben jupax firma pista ukan sutip dictataynawa, ukax Wall of Sleep satawa.
  
  Akapach Quqax taqi jach"a kankañapampiw jupanakan nayraqatapan sayt"atäna. Janipuniw uraqi patxankkänti. Quqax p"iqit ch"ullqhi, ch"aman saphinakapax jupanak patat uraqi qulluruw puri, chuymanïtapata ukhamarak muyuntat qalanakax wali ch"amampiw katxaruta, ramanakapax quri ch"uxña ch"uxña, laphinakapax wiñayatak ch"uxña, troncopax patak metronak manqharuw jalxatäna mä jach"a p"iya.
  
  Thakipax mä jisk"a escaleraruw tukuwayxäna, ukax qala pirqanakaruw k"achacht"ata.
  
  Ben jilatajj samsusaw akham säna: "Trampanaka" sasa. "Jan armasimti sipitanakatxa."
  
  "Infiernoruw sipitanakampi" Kennedyx Drake-n wali amuyuparjam arsüna. "¿Kawkitsa uka infiernojj qhanajj juti?"
  
  Ben jilatajj uñchʼukisïnwa. "Ukax naranja satawa."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Glow sticks" sasaw säna. -Cristo -sasa. Aka chiqax wakicht"atawa" sasa.
  
  SAS urunakapanx jaqinakar khitapxirïna mä área ukham wakicht"añataki; equipo ukax jan walt"awinak uñakipañataki ukhamarak neutralizañataki jan ukax catálogo lurañataki janïr base ukar kutt"kasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw walja tiemponïpkti" sasa. Kennedy sat chachar iyawsäwipax jichhakiw jilxattawayi. "Jichhax".
  
  Jupanakax usuchjat ukat t"unjata gradanakat saraqapxäna, akatjamat jaquntatax ch"iqa tuqirux sapüruw sarapxäna. Tunka kayuni alayaru ukat escaleranakax wali ch"amampiw liwxatañ qalltäna. Drake jupax sayt"äna kunapachatix kimsa kayuni ch"usawjax jist"arasïna. Janiw kunas muspharkañakkänti, jan ukasti mä juk"a samart"ayañatakiw wakisi, kunatix alayax jist"arat p"iyaw juk"amp qhanstawayxäna.
  
  "Jan askinaka".
  
  Jupax salt"asïna. Qala qalat lurat escalerajj niya kimsa metro anchorakïnwa, janiw chʼamäkänti, kuna jan walinak lurañas cheqpach jiwañ sañ munäna ukhajja, wali ajjsarkañänwa.
  
  Jupax chiqpachapuniw uraqir purintäna ukat jank"akiw kutt"awayxäna, Ben-ax jachaqt"asiñampïkaspas ukhamaw amuyasïna. "Jan llakisimti" sasaw Kennedy jilatarojj jan istʼkänti ukat amigoparuw chuym churäna. "Nayar confiyañamawa, Ben. Ben. Nayaw katjäma -sasa.
  
  Ben chachan nayranakapan iyawsäwip uñjäna. Absolut, wawar uñtat confianza. Wasitat ganañ pachaw purinxäna, ukat Ben jilatax jaltawayxäna ukat ukat liwxatasïna ukhaxa, Drakex codopar amparapampiw yanaptʼäna.
  
  Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼasïna. "Janiw faciläkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Kennedy jupax salt"asiwayiwa. Drake chachajj wali sum uñchʼukiskäna, janis amuyañjamäkaspa ukhamänwa. Jupax jan kuna jan walt"awimpiw uraqir purintäna, llakip uñjasax ñik"utap ch"uqt"asïna.
  
  "Ukax kimsa kayuniwa, Drake. Janiw Gran Cañón ukankiti" sasa.
  
  Drake chachajj Ben jilataruw nayranakap chʼoqtʼäna. "¿Wakichtʼatätati, amigo?"
  
  Yaqha pä tunk kayuni, ukat escaleran jutir jist"arawipax juk"amp jach"änwa, kimsa tunk kayuni aka kutix, ukat mä thiya lawa tablampiw jark"antatäna, ukax Drake-x uka thakhinjam saraskäna ukhax liwxatasïna. Kennedy jupax arktäna, ukatx pisinkir Ben, Drake jupan wayt"ata, jach"a uñtañapataki, nayrar uñtañapataki, jan ukax aynacharu uñtañapataki, kawkirus sarañapa ukxat yatxatañataki. Waynax ch"ullqhi uraqir puriñkamax khathatt"asxänwa, ukat Drakex mä juk"a samart"añapatakiw jawsäna.
  
  Kunawsatix sayt"apkän ukhax Drake jupax Uraqpachan Quqax akan wali jach"a ch"allxtatap uñjäna, ukat thiya ramanakapax niyaw escalerar llamkt"äna. Ben jilatajj respetompiw amparapamp amparamp luqxatäna, uka amparapajj llamktʼatapat khathatirakïnwa.
  
  "Aka... akax wali ch"amawa" sasaw samsuwayxäna.
  
  Kennedyx uka pachax ñik"utap estilo lurañatakiw apnaqatayna ukat uka patat mantañ utar uñakipatayna. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhakamax taqe kunas qhanawa. "Nayax sañ muntwa kunjamtix utjki ukhama, seguro como infierno janiw alemanonakax aka chiqar wakicht"apkänti. Jupanakajj lunthatapjjasapänwa, nina naktayañampiw phichhantapjjaspäna" sasa.
  
  Mä qawqha juk"amp samart"awinaka ukat phisqa tunk kayunak jaquntapxäna, niya chika thakhinjam. Drake ukax qhipharux nayra vikingos ukanakax janiw egipcios ukanakamp kikipäkiti sasaw amuyt"añapatak jaytawayi, ukat ch"usawjanakax wali askiwa, qalat lurat escalerar mantasax, chiqans ukax mä elaborado sección de cáñamo, guita ukat pigmento ukhamänwa . Jupax jaquntatäxänwa, jan tukuskir jaquntañ uñjäna ukat amparanakapan puntanakapat katjasïna.
  
  Kennedyx juparux pataruw jaquntäna. "Asnux thayampiw liwxatasiski, SAS chacha?"
  
  Jupajj wali chʼamani oraqer kuttʼasaw chʼajjwayat amparanakap chʼoqtʼasïna. "Pay suma".
  
  Jupanakajj jukʼamp amuyumpiw sarnaqapjjäna, jichhajj chikat jilaw sarjjapjjäna. Chʼiqa tuqinkir chʼusa chiqat sipansa, mä jachʼa quqaw wiñayatak saytʼatäskäna, thayampi ukat intimpi jan llamktʼata, nayra pachanakan muspharkañ muspharkañawa.
  
  Jupanakax juk"amp juk"amp vikingo chimpunak pasapxäna. Ben jilatajj muspharkañ amuyäna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj nayrïr grafiti pirqamp sasiwa" sasa. "Jaqinakax sutinakap khuchhuqapxirïna ukat mensajenak jaytapxirïna, mä arunxa, "¡Juanx akankxänwa!" uka nayrïr versiónanakaw utjäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Inas uka pʼiyan lurayirinakajj inas ukham lurapjjäna.
  
  Drakex yaqha thakhi lurañ yant"äna, thaya qala pirqaruw ch"allt"asïna, ukat mä manqhankir, muyuñjam arnaqasiñaw p"iyanx ist"asïna. Mä jawirax q"añunakaw alaxpachat jaquqanïna.
  
  "Jalaña!" - Drakexa wali jach"at arsüna. "Jichha!"
  
  Ukat mayni sipitanakar jan yäqasa, jankʼakiw escalerat saraqapjjäna. Mä jachʼa qalajj alajjpachat wali chʼamampiw jaquqanïna, ukat jaquqanisajj nayra qalanak pʼakjatayna. Drake jupax Ben chachan janchiparux jupan janchipampiw ch"uqt"äna, kunawsatix mä qalax sayt"atäsipkän uka escalerat jaquqanïna, niya pä tunk kayuni wali aski thakhinak ukampiw sarawayxäna.
  
  Kennedyx qala ch"aphinak amparapat cepillt"asïna ukat Drake-rux waña jachaqt"asisaw uñkatäna. "Pay suma".
  
  "Ey, nayax yattwa SAS waynan asnupar qhispiyir warmix mä sanu qalat sipans t"ijtaspa. "
  
  "Ukax wali muspharkañawa, chacha. Ukhamajj wali muspharkañawa" sasa.
  
  Ukampis janïraw tukuskänti. Mä jach"a thuqt"awiw ist"asïna, ukat jisk"a ukampis ch"aman cuerdax Ben ukat Kennedy jupanakar jaljañ gradaruw p"akjasïna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "¡Fuuuck!" Uka qʼañu tʼaqajj wali chʼamampiw mistunïna, ukatwa tobillopajj cuerpopat jankʼak jaljaspäna.
  
  Yaqha ch"iqt"aña pä t"ijturjama. Drake jupax uka chiqan thuqt"äna. -¡Ukaxa!
  
  Alaxpachat yaqha arnaqasiñax qhip qhipa qalax jaquqaniñap sañ munäna.
  
  Ben jilatajj jupanakar akham sänwa: "Ukajj walja kuti sipitawa" sasa. "Uka pachparakiw walja kuti lurasiski. Aka t"aqaru puriñasawa" sasa.
  
  Drake chachajj janiw kawkïr pasonakas jan waltʼayañjamäkänti ukat kawkïrinakas jan waltʼayi uk yatkänti, ukatwa suerteru ukat jankʼak sarnaqañar confiyäna. Pʼeqep chʼoqtʼasisaw niya kimsa tunka gradanak tʼijtjjapjjäna, jukʼamp tiempow thaya taypin qheparañatak chʼamachasipjjäna. Nayra thakhi chiqanchasa, qala p"iya manqharu sarasaxa, escaleran pirqanakapaxa t"unjasitaynawa.
  
  Uka qʼañunakajj manqharu jaqontatäki ukanakan istʼasitapajj jukʼampiw istʼañ qalltäna.
  
  Jupanakan tʼijtjjatapatjja, qala cuerdajj chʼiyjatäjjänwa.
  
  Drakex yaqha k"ari escaleraruw jalt"äna, ukampis ch"amapax uka jisk"a ch"usa chiqaruw puriyäna. Kennedyx juparuw jaltawayxäna, mä gacela ukham suma uñnaqt"ani, taqpach t"ijt"irjama, ukampis Ben jupax qhipäxaparuw jaquqanïna, jichhax manqha manqharuw liwxatasïna.
  
  -¡Chakinaka! Drakex arnaqasïna, ukatx qhipäxaruw ch"usa chiqar jaquntatäna, uraqiruw tukuwayxäna. Alivio ukax p"iqipat jan walt"awinak jariqäna, kunawsatix Kennedyx kayunakap wasitat chiqaparu jaquntäna. Ben jilatajj cuerpopar chʼalltʼata ukat pechopar jaqontatäkaspas ukhamwa amuyasïna. Drake jupax amparanakapamp uka waynan ch"amap dirigi, ukatx juk"ampirus ch"aman uraqiruw jaquntäna.
  
  Jupax jank"akiw qunt"asïna, mä crunch ukampiwa.
  
  "¡Sarantaskakïta!"
  
  Uka thayajj qala tʼaqanakampi phoqantatänwa. Maynix Kennedy p"iqipat jaltxatayna, ukat mä khuchhurata ukat wila phuch"u jaytawayi. Maynïrix Drake-rux tobilloparuw ch"allt"äna. Uka tʼaqhisiñajj kisunakap chʼalljjtayäna ukat jukʼamp jankʼak tʼijtjjañapatakiw chʼamañchäna.
  
  Balanakaw pʼeqenakap patjjar perqa chʼiyjäna. Drakex qunqurt"asisaw mä juk"a uñch"ukisïna mantañawjaru.
  
  Mä uñtʼat chʼamaw ukan tantachasipjjäna uk uñjta. Alemania markankirinakawa.
  
  Jichhax wali ch"amampiw t"ijtxapxäna, janiw jan amuyt"asis t"ijtxapxäna. Drake chachajj qhepäjjar saltañatakejj wali valorani segundonakaw munasïna. Kunjamtï yaqha voleibol de balas pʼeqep jakʼankir qala chʼalltʼaskäna ukhajja, nayrar sartasaw gradanakat jaltjjäna, amparanakap kattʼasisaw mä muyu luräna, ukat jan mä onza chʼamanïsajj taqpach alturaparuw saytʼasïna.
  
  Ah, nayra suma urunakax kutt"anxiwa.
  
  Juk"ampi balas ukanakaw utji. Ukat mayninakax nayraqatapan t"unjasipxäna. Ajjsarañaw chuymapan mä pʼiya chʼiyjäna, tʼijtkasajj pʼiyan manqharukiw puripjjäna, ukat jan wakichtʼatäsajj cheqapuniw oraqer jaqontapjjäna.
  
  Drake jupax juk"amp juk"ampiw jikxatasïna. Uka p"iyan manqhapanx qala, laq"a ukat lawat lurat q"añunakaw utjäna. Kunapachatï sartasipkäna ukhajja, Kennedy ukat Ben jilatanakajj wali suma uñjatäpjjänwa. Janiw laqʼampi chʼalltʼatäpkiti, jan ukasti jichhajj torta uchat laqʼampi ukat laphinakan mohopampiw chʼoqantatäpjje.
  
  Ukat akham sasaw akham säna: "Ah, confiykañ cámarajataki" sasa. "Walja maranakaw chantaje ukax nayatakix utji".
  
  Drakex glow stick uka apt"asisaw uka p"iyan curvap qhumantäna, ukax armat jaqinakat t"ijt"askäna. Uka quqan anqäxapar puriñkamax phisqa minutonakaw munasïna. Jupanakax sapa kutiw jach"a amukt"äwipan ch"amakankapxäna.
  
  Drake chachajj Ben jilataruw amparapamp chʼalljjtayäna. "Kuna viernes aruma sesh ukanakat sipansa juk"amp askiwa, eh mate?"
  
  Kennedyx machaq nayranakampiw uka waynarux uñch"ukisïna. "¿Jumanakax kuna fans ukanakas utji? Grupomanx fans ukanakax utjiti? Jiwasax wali jak"atw aka aruskipäwix utjani, jila. Ukar atinisiñamawa".
  
  "Pänikiw..." Ben jilatajj qhep qhepa kurvat mä chikat muyuntkasajj arnaqañ qalltäna, ukat wali mulljataw amuktʼäna.
  
  Taqeniw saytʼasipjjäna.
  
  Nayra muspharkañ samkanakaw jupanakan nayraqatapan uñstäna, ukat janiw arsuñjamäkänti, niya chika minuto ukhaw p"iqinakap jist"antapxäna.
  
  "Jichhax aka... aka..."
  
  "Muspharkañawa" sasaw Drakex samsuwayxäna.
  
  Mä fila jach"a jach"a botes vikingos ukanakax jupanakax amuyapkän ukanakax jupanakat jayaruw mä archivo ukan jayarst"atäna, mä arcaico embotellamiento chika taypin ch"amakt"atäkaspas ukhamaw tukuyat tukuykama sayt"atäna. Ladonakapajj qollqempi qorimpi kʼachachtʼatänwa, velanakapasti sedampi, wali suma qalanakampi kʼachachtʼatänwa.
  
  "Jach"a botenaka" sasaw Kennedyx llamp"u chuymamp säna.
  
  "Jayankir barconaka." Ben jilatajj wali amuytʼasirïnwa, ukhamatwa cheqañchäna. "Maldita, uka yänakajj uka tiempon wali jachʼa tesoronakjam uñjatäjjänwa. Ukhamäpachänwa... ¿kunas? ¿Akanx pä tunkax utjiti?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Wali sumawa" sasa. "Ukampis akax Lanza ukatakiw jutapxta. ¿Kuna amuyunakas utji?
  
  Ben jilatajj jichhajj Uraqpachankir Qoqaruw uñchʼukiskäna. "Ay Diosay, waynanaka. ¿Amuyasmati? Maynïrejj uka qoqaruw warktʼatäskäna. Fucking One" sasa.
  
  "Ukhamajj jichhax Diosanakaruw iyawstaxa, hmm? Munataja?" Kennedyx mä juk"a chhuxriñchjataw Ben tuqir ladoparux liwxatäna, ukat jupax q"illu ch"allxtayäna.
  
  Drake chachajj mä jiskʼa chʼiwiruw makatäna, uka chʼojjñaw uka jachʼa barcon chuymap taqpach tʼijtäna. Uka qalajj chʼamanïkaspas ukhamänwa. Jupax lawat lurat patat katthapisinx qunt"asïna. "Uka yänakax lunthatanakampi phuqhantatänwa. Jichhürunakan nayrajj janiw khitis akankkänti sañajj walikïskiwa" sasa.
  
  Jupajj wasitatwa barconakan lineapat yatjjatäna. Jan amuytʼkay qamirïñ uñachtʼayaña, ukampis ¿kawkhansa chiqpach tesorojj utjäna? Tukuyañatakix? ¿Arco iris tukuyañati? Uka p"iyan pirqanakapax nayra dibujonakampi k"achacht"atänwa. Jupax Odin ukan uñnaqap Uraqpachan Quqan warkt"ata ukat mä warmin nayraqatapan qunqurt"at uñjäna.
  
  "¿Kunatsa akax parli?" Jupax Ben jilataruw jupar jak"achasiñapatak señas uñacht"ayäna. "Jutapxam, jank"aki. Uka k"ari jaqinakax janiw salchichanak kunkaparux uka patat jaquntapkiti. Jiwasax yaqha chiqar sarxañäni -sasa.
  
  Jupajj mä achiktʼasir warmin uñnaqap manqhankir qellqatanakan qhoru muyuñap uñachtʼayäna. Ben jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukampis tecnología ukax mä thakhi jikxatani. " Jupax atiniskañ I-phone ukaruw ch"iqt"äna, ukax suerteniw aka uraqinx janiw kuna señalas utjkänti.
  
  Drake jupax mä juk"a pachaw Kennedy ukar turkakipt"äna. Ukat akham sarakïnwa: "Nayan amuyujajj uka jachʼa botenakar arktañawa" sasa. -¿Jumatakix walikiti?
  
  "Kunjamtï mä anatt"ir jaqix siskänxa, nayax anatañanktwa, waynanaka. Thak uñachtʼayapxam" sasa.
  
  Jupax nayrar sartawayiwa, aka super túnel ukax mä jan walt"äwir purispa ukhax jupanakax katuntatäpxaniw uk yatisa. Alemanonakajj chuymapat wali sum katjjarusipjjaspäna, janiw laurelanakapar samartʼapjjañapäkänti. Drake jupax uka amuyt"awix chiqanakaruw jaljatayna, mä ledge ukar uñt"ayasa, ukax qalan ch"uqt"atawa. Awisax yaqha k"ajkir lawampiw jikipxirïna. Drake jupanakarux disfrazatayna jan ukax ch"amaka pacha lurañatakiw ch"amanchatayna, jutïr ch"axwäwitak wakicht"añataki. Sapa kutiw jachʼa barconak taypin thaqäna ukat qhepatjja mä jiskʼa thaknam uka barconak taypin muyuntat uñjäna.
  
  Amtawi b.
  
  Pä, pusi, ukat tunka jach"a barconakaw uka chiqat pasapxäna. Drake chachan kayunakapax usuchjasiñ qalltäna, kuna ch"amampiw uka jisk"a thakhix negociatayna.
  
  Mä jachʼa qalan mä jukʼa istʼasitapa ukat jukʼamp jachʼat arnaqasiñaw uka jachʼa pʼiyan istʼasïna, uka pʼiyajj kun sañs muni ukajj qhanaw amuyasïna. Jan kuns arskäna ukhajja, jukʼamp chʼamampiw lurañanakapar chʼalljjtayasipjjäna.
  
  Drake chachajj qhepatjja, uka fila tukuyaruw purinïna. Jupax pä tunk kimsan barconak jakthapiwayi, sapa maynix jan llamkt'ata, yänakampi q'ipt'ata. Túnel qhepäjjar jakʼachasipkäna ukhajja, chʼamakajj jukʼampiw chʼamaktʼañ qalltäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Janiw ukham jayarstʼapkänti sasaw amuyta" sasa.
  
  Drakex mä jach"a linterna thaqhañatakiw muyuntäna. Ukat akham sarakïnwa: "Risky" sasa. "Ukampis yatiñasawa" sasa.
  
  Ukat uka vigajj mä ladot yaqha toqer sarayäna. Uka pasajejj wali jiskʼaptänwa, nayraqatapanjja mä arco sapüruruw tukuwayjjäna.
  
  Ukat arco qhipäxanxa mä sapa escaleraw utjäna.
  
  Ben jilatajj mä akatjamat mä arnaqasiñap chhaqtayäna, ukatsti teatron mä jiskʼa arumpiw akham säna: "¡Qʼañu patjjankapjjewa!"
  
  Ukaw utjäna Drake chachajj kuns luräna. Ukat akham sarakïnwa: "Tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqa sarnaqapjjta" sasa. "Nayaw escalerar sarä. Jumanakajj panpachaniw barconakar saraqapjjta, kawkirutï jutapkta uka thaknam kuttʼapjjäta" sasa.
  
  Kennedyx protesta lurañ qalltäna, ukampis Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Janiwa. Ukham lurapxam. Ben jilatajj jarkʼaqasiñaw wakisi, nayajj janiw ukhamäkti. Ukat Lanzax munasirakiwa" sasa.
  
  "¿Ukat kunapachas barconakan tukusiñapar puriñäni?"
  
  "Uka pachakamajj kuttʼanjjäwa" sasa.
  
  Drakex jan yaqha arumpiw qhipäxar jaltawayxäna, ukat chhullunkhat jaltasaw juykhu escalerar saräna. Mä kutejj qhepar uñtasajj chʼiwinakaw uka cheqar jakʼachasir uñjäna. Ben jilatajj Kennedy sat chacharuw arktäna, uka chʼusa chʼaphinakatjja, qhepa vikingo barcon basepkamaw saräna. Drake chachajj suytʼäwi mayisïna ukat kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw escalerar tʼijtäna, mä kutikiw pä gradanak jaltawayjjäna.
  
  Jutam, jupax waka qallunakapax usuchjasiñapkama ukat pulmonanakapas phichhantañkamaw makhatxäna. Ukampis uka qhepatjja, wali jachʼaruw sarjjäna. Jupanakan qhepäjjapanjja, mä jachʼa jawir umaw jalluntäna, uka jawirajj wali colerat umampiw jalluntäna, ukat jukʼampejj qʼañu qalat lurat mä altaraw sartasïna, ukajj niya nayra barbacoa ukhamänwa.
  
  Ukampis kunatï Drake chachan chuymap chʼalljjtaykäna ukajja, altar qhepäjjankir perqaruw mä jachʼa chimpu grabatäna. Kimsa kimsa chiqaw maynit maynikam ch"allt"asipxi. Uka talla manqhankir mä qhawqha mineralanakajj artificial qhanaruw katjäna ukat chʼiyar isi patjjan lentejuelas ukham qhantʼäna.
  
  Janiw kuna pachas ina ch'usar apt'añax utjkiti. Jupajj jawir pasawayjjänwa, thaya thaqhasajj jachaqtʼasïnwa, kunattejj hielo umajj thiyanakaparuw jiljjattäna. Altar jakʼachaskäna ukhajja, mä yäw uka altar patjjar ikiskir uñjäna. Mä jisk"a, puntani artefacto, janiw muspharkañakkiti ni muspharkañas. Chiqansa, akapachankir...
  
  ... Odin sat chachan lanzapa.
  
  Diosan ladopar chʼuqtʼir yä.
  
  Mä jachʼa kusisiñampi ukat nayratpach amuytʼañampiw jupar pasäna. Ukaw taqe kunas cheqäkaspas ukham tukuyäna. Jichhakamax walja amuyt"awinakaw utjawayi, ch"ikhi amuyt"awinakakiw utjawayi. Ukampis uka pachat sipansa, ajjsarkañ chiqäkaspas ukhamänwa.
  
  Wali axsarkañ chiqpachapuniwa. Jupanakax akapachan tukusiñapkamax jakthapiñ nayraqatan sayt"asipxäna.
  
  
  TUNKA MAYANI
  
  
  
  Uraqpachan QUQA PUYU, SUECIA
  
  
  Drakex janiw ceremonia ukan sayt"atäkänti. Jupax Lanza katthapisinx jutkäna uka thakhinjam kutt"awayxäna. Uka hielo jawira taypinxa, t"unjata escaleranakat saraqasa. Chika thakin linterna jistʼantasaw chʼamakajj chʼamaktʼayäna, ukatwa jukʼamp jukʼampi jukʼampi jukʼampi.
  
  Mä jukʼa qhana rayonakaw alayaru mantañ punku qhantʼäna.
  
  Jupax sarnaqaskakïnwa. Janïr tukusjjänti. Jupajj nayratpachwa yateqäna, jukʼampejj nuwasïwin sinti jaya tiempo amuytʼir jaqejj janipuniw utapar purkänti.
  
  Qhep qhepa thakin jiwataw saytʼäna, ukatsti uka pasajejj jukʼamp chʼamaka chʼamakaruw jaltjjäna. Alemanonakax niyaw jak"achasipxatayna, niyas ledge tukuyaruw puripxäna, ukampis ukham jayarst"at linternanakapax yaqha ch"iwirjamakiw juparux sapa maynir uñt"ayapxaspäna. Jupax pasaje patxaruw jaltawayxäna, pirqaruw ch"allt"asïna ukat uka qullu pataruw saräna, uka qullux vikingo barconakan baseparuw puri.
  
  Mä chacha aruw jach"at arsüna: "¡Aka uñtapxam! ¡Nayranakam ch"uqt"asim, Stevie Wonder!" Uka aruxa juparux muspharayäna, ukax Sur americano uksan manqhankir acento ukanïnwa.
  
  Maldición.Aguila nayrani bastardo jupax uñjäna - jan ukax mä ch"amaka ch"amaka - kunatix jupax janiw amuyaskänti aka ch"amakanxa. Jupajj jukʼamp jankʼakiw tʼijtäna. Mä disparojj istʼasïna, kawkhantï jichhak jikjjataskäna uka jakʼankir qalaruw chʼalljjtäna.
  
  Mä ch"amaka jaqiw ledge ukar jaquntatäna - inas mä americano ukhamächispa. "Uka manqhanxa mä thakhiw barconak taypin utji. Janïr qʼañu kunkamar jaqontkasajj ñikʼutanakam kuyntʼayañamawa" sasa.
  
  Jan askinaka. Yankees jupanakax imantat thakhi uñjapxäna.
  
  Stern, jach"a jach"a tukuri, jach"a jach"a tukuri. Alemania markankirinakat maynïrejj "Fuck you, Milo" sasaw säna, ukat qhoru patat qʼañu jaqontatäsajj jachʼat arnaqasïna.
  
  Drake jupax suerteni warawaranakaparuw yuspajaräna. Mä segundonjja, uka jaqeruw purtʼasïna, cuerdas vocales ukanakap pʼakjasaw kunkapar istʼasir chʼalljjtayasisajj janïr khitis arkkäna ukhajj chʼiyjäna.
  
  Drake jupax alemán pistola - Heckler ukat Koch MG4 - ukanak apthapisinx walja ch"axwawinakampiw ch"axwawayxi. Mä jaqin p"iqipax phallawayxänwa.
  
  Oh jïsa, sasaw amuyäna. Wali pistolampiw juk"amp sum ch"axwañapa, cámara ukamp ch"axwañat sipansa.
  
  "¡Canadá markankirinakax!" ukatsti mä pachanx mä serie de sisiñas ukaw utjaraki.
  
  Drake chachajj uka colerat jiskʼat arunak istʼasajj jachaqtʼasïnwa. Ukham amuyapjjpan.
  
  Jan jukʼamp kusistʼasajj kunjamtï jan ajjsarkäna ukhamarjamaw thaknam tʼijtjjäna. Ben ukat Kennedy jilatanakajj nayrankapjjänwa ukat jupaw jarkʼaqatäñapäna. Jupax aka chiqat jakkir irpañatakiw arsuwayi, ukat janiw aynacht"ayañ munkti.
  
  Jupan qhepäjjatjja, aleman jaqenakajj wali amuyumpiw uka qotat saraqapjjäna. Jupanakar jan irnaqañapatakix mä qhawqha disparonak luratayna ukat barconak jakthapiñ qalltäna.
  
  Pusi, suxta, tunka mayani.
  
  Uka thakhix jan walt"ayataw uñjasiwayi, ukampis qhiparux nivelaruw tukuwayxi. Mä pachax wali jisk"aptawayiwa, tunka phisqhan qalat jila jaqix mä costilla tronco taypin ch"allt"asis p"akjaspawa, ukampis tunka suxtan barco jakthapitapatx wasitat jach"aptawayi.
  
  Uka vasonakajj jupat sipansa jukʼamp jachʼänwa, nayra tiemponïnwa, ajjsarkañänwa, nayra corteza ukat moho ukham thujsa. Mä juk"a pachatak sarnaqawix juparux chuymap ch"allxtayäna ukat jupax ch"iqa tuqir uñtäna mä chimpu uñjañatakiwa, ukax uka newbie Milo ukakiw t"ijtäna, uka jisk"a ledge tuqiw t"ijtäna, ukax jilpach jaqinakax juk"akiw sarnaqapxaspäna. Drake jupax janiw ch"axwañatakis pachas utjkänti - americano ukax wali jank"akiw sarnaqäna.
  
  ¡Maldita ukax walikïskiwa! ¿Kunatsa wali suma jaqëñapäna? Drake chachajj uñtʼkäna uka jaqeru, jupat sipansa- khititï ukham lurañ puedkäna ukajja, Alicia Miles satänwa.
  
  Nayax mä jutir gladiatorial ukan chika taypin jikxatasiyäta aka chiqan...
  
  Jupax nayrar jaltawayxänwa, jichhax barconakat pasawayxänwa, ch"amapampix mä pasot mä pasoruw jaltawayxäna, niyas jan khitin jark"ataw montículos aleatorios ukanakat manqhankir grietas ukar t"ijtäna ukat laq"a pirqanakat ángulo ukan saltarakïna. Ukat saltanak taypin chʼamañchtʼasiñatakis barconakan flexible lawanakapas apnaqasa.
  
  "Suyaña!"
  
  Mä jan jañchin aruw kawkhatsa nayraqatat istʼasïna. Kennedy-n ch"amakt"at uñnaqap uñjasax mä juk"a samart"äna, uka americano twang ist"asax samarataw jikxatasïna. "Arkapxita" sasaw arnaqasïna, Milo-rux janiw pasillo tukuykama jawqʼjañapatak jaytkaspati uk yatisa. Walja horanakaw chʼalljjtayasispäna.
  
  Jupax qhipa barcot pasañkamaw mä cuello p"akjañ velocidadamp jaltxatayna, Ben ukat Kennedy jupanakax qhipäxaruw jaquntapxäna, kunjamatix Milo jupax mä ledge ukan jaltasin pachpa barcon nayräxap khuchhuqatayna ukhama. Drakex cinturaparuw katjäna, ukhamat esternopar wali ch"amampiw uraqir puriñapataki.
  
  Jupax mä segunda kutiw Kennedy-r pistola jaquntäna.
  
  Pistolajj wali tʼijtʼaskäna ukhajja, Milo chachajj tijeraruw chʼalltʼasïna ukat qhespiyasïna, amparanakaparuw liwjjatasïna ukat mä akatjamat jupar uñkatasïna.
  
  Jupax qhuruchasïna, "Matt Drake, ukax. Ukjja wal suyaskayäta, compañero."
  
  Jupax punchunakampi ukat codos ukanakampiw jaquntäna. Drake jupax walja kutiw amparanakapar jawq"jäna, qhipäxar kutt"asax chuym ch"allxtayasïna. Aka waynax juparux uñt"änwa, ukampis ¿khitis jupax? ¿Mä nayra jan ajanun uñisiri? ¿SAS ukan ch"amaka nayra pachat mä ch"amaka-fantasma? Milox jak"ankxänwa ukat kusisitaw ukan qhiparäna. Periférico uñjatapatxa, Drakex americano jaqin cinturón ukan cuchillop uñjäna, ukax distraído ukhamakiw suyt"äna.
  
  Jupax mä jan sinti qhuru ch"akhampiw kayuparux katuqatayna.
  
  Qhepäjjatjja, Alemania markankir soldadonakan nayrïr jan wali sarnaqatap istʼasïna. Jupanakajj mä qhawqha barconakakïpjjänwa.
  
  Ben ukat Kennedy jupanakax musphataw uñch"ukipxäna. Kennedyx pistolap jiltayäna.
  
  Drake jupax mä thakhinjam uñacht"ayasïna, ukatx mayni tuqir kutt"ayarakïna, Milo-n kayupar jan sinti qhuru ch"allt"atapat jithiqtasa. Kennedyx pallapallanak arsüna, Milo chachan kayupat laq"a pulgadanak ch"allt"asa.
  
  Drakex jachaqt"asisaw sarxäna, allqamarir amparamp luqxatkaspas ukhamaw sarnaqäna. Ukat sawkasisaw akham säna: "Qhipharapxam" sasa. "Ukax mä suma waynawa."
  
  Kennedyx yaqha iwxt"äw disparompiw ch"axwawayxi. Drake jupax kutt"awayxänwa ukat t"ijt"asaw jupanakan jak"apar t"ijtäna, Ben-an amparapat katthapisinx jaquntäna kunawsatix waynax automáticamente t"unjat escalerar kutt"ankäna ukhaxa.
  
  "Janiwa!" - Drakexa wali jach"at arsüna. "Jupanakax maynit maynikamaw apsusipxani."
  
  Ben jilatajj wali musphataw uñnaqäna. "¿Kawkhansa yaqhax utji?"
  
  Drake chachajj desarmarjamaw amparap luqtäna. "¿Kunsa jumajj amuyapjjta?"
  
  Jupax chiqaw Uraqpachan Quqa tuqir saräna.
  
  
  TUNKA PAYA
  
  
  
  Uraqpachan QUQA, SUECIA
  
  
  Ukat jupanakax sartasipxäna. Drake chachajja, Mundo Arbol sat qoqajj wali nayra ukat chʼamaniwa, ukat ramanakapajj walja ukat chʼamani ukhamäpachänwa sasaw apuestas arsüna. Mä kutix chiqpachapuniw pʼiqit chʼalltʼat quqar makataskäta sasin iyaw sasma ukhaxa, física tuqit yatxattʼat yatichäwix janiw kunäkisa.
  
  Drake chachajj Ben jilatarojj akham sasaw chʼamañchtʼäna: "Kunjamtï wasitat waynäkayäta ukhama" sasa, jan sustjasajj jankʼakiw chʼamañchtʼäna. "Janiw jumatakix mä jan walt"äwix utjañapäkiti, Blakey. ¿Jumax walikïsktati, Kennedy?
  
  Nueva York markankir warmix qhip qhipa makhatatayna, pistola alayaru uñacht"ayat katxarusa. Suertenixa, Uraqpachan Quqan ramanakapan laphinakapan jach"a simetría ukaw nayrar sartawip imantawayi.
  
  "Tiempojanx mä qawqha ch"aphinakaruw makhatawayta" sasaw llamp"u chuymamp säna.
  
  Ben jilatajj larusitaynawa. Suma chimpu. Drakex amukiw Kennedyrux yuspajaräna, ukat ukankatapatx juk"amp sum jikxatasiñ qalltäna.
  
  Maldición, sasaw amuyäna. Niya saskakiwa: aka misión ukanxa.Mä semanat juk"ampiruw nayra dialecto ukar kutt"añäni.
  
  Drake sat chachajj mä ramat yaqha ramaruw makhatäna, jukʼamp altoruw makhatäna, mä ramaruw qontʼasïna jan ukajj saytʼasïna ukat uka pachparakiw yaqha ramaruw amparap luqtäna. Nayrar sartañax jank"akiw utjäna, ukax sañ muniw pata janchipan ch"amapax suyt"atapat sipans juk"amp pachaw utjäna. Ukampis niya chika thakinjja, Drake chachajj Ben jilatajj jan chʼamanïtap amuyasïna.
  
  "¿Tweenie kullakajj qarjatäpachati?" - sasaw jiskt"äna ukat jank"akiw pä kuti ch"amanchawi uñjäna. Awisax Kennedyx mä balampiw ramanak taypit jaquntäna. Pä kutiw jupanak jakʼankir qalat lurat mä escalerar saraskir uñjapjjäna, ukampis janiw arknaqirinakapan mä chimpup uñjapkänti.
  
  Arunakax jupanakarux ist"asi. "Inglés jaqix Matt Drake satawa" Nayrir SAS pallapallax mä kutix mä ch"aman alemán acento ukamp mayjt"ayat aru ist"äna, ukax kunjamtï suxta sentidopax siskänxa, janq"u isimp isthapt"at jaqinkiwa. Nayrajj pä kuti uñjkäna uka jaqejj lunthatat yänak katoqasi.
  
  Yaqha kutix "SRT chhaqtayatäxiwa" sasaw ist"äna, uka arux Milo-n arupänwa, nayra sarnaqäwip uñacht"ayasa, mä unidad uñacht"ayasa, jupanakax SAS ukanx jamasat imasipkänwa. ¿Khitis taqi qullan sutipxar aka waynax utjäna?
  
  Uka disparonakajj jachʼa ramanakaruw jaljtayäna. Drakex mä juk"a samart"äna, mochila manqhan sarnaqir tesoros ukanakamp chiqañchañataki, ukatx uka jach"a ramaruw amtäna. Maynix niya kawkhantï nayrax samartʼapkäna uka escaleran chiqaruw purirakïna.
  
  Ben jilatarojj akham sänwa: "Uka cheqanjja" sasa. "¡Sucursalar kayuk sarañamawa ukat... jankʼakiw sarjjañama!"
  
  Niya pä minutonakaw qʼala jan isinïpjjañapäna. Minus sorpresa ukat tiempo de reacción, ukax wali mä minuto ukjat jilaw sinti jan walt"awinak jaytawayi.
  
  Ben jupaw nayrïr kutix imantasir utat mistuwayxäna, Drake ukat Kennedyx mä segunda qhipat mistuwayxäna, taqiniw amparanakapamp saltapxäna ukat rama tuqiw escalerar tuqir qunt"asipxäna. Kunawsatix uñjapkän ukhax Kennedy jupax wali aski segundonak alasïna, mä plomo phallawimp ch"allt"asa, mä jan wali sepulturar ch"axwirirus p"iyanak ch"allt"asa.
  
  Ukat jichhax uñjapxäna chiqpachapuniw Milox escalerar t"ijtxañapatak kamachi khithatayna. Phisqa chacha. Ukat uka equipojj jankʼakiw saräna. ¡Ben nayraqat sucursala tukuyaruw puripxani!
  
  Jan askinaka! Jupanakax janiw mä ch"amamp sayt"apkänti.
  
  Ben jilatajj uk uñjasajj khathattʼasïnwa. Drake jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Janipuniw aynachtʼamti! Janiwa!"
  
  Kennedyx wasitatw gatillo jaquntäna. Pä jaqiw jaquqanïna: maynix p"iyaruw t"ijtäna, maynix ladopat katthapisinx arnaqasïna. Ukat wasitatwa chʼalltʼasïna, ukat Drake chachajj revistajj tukusjjatap istʼäna.
  
  Pä alemanes ukanakaw qhiparapxäna, ukampis jichhax jupanak uñkatasin sayt"atäpxänwa, armanakap wakicht"ataw katxarupxäna. Drakex mä qhuru ajanu luratayna. Jupanakajj tʼijuñan atipjapjjänwa.
  
  "¡Jupanakarux balamp jiwayapxam!" Milo chachan arupajj istʼasïna. "Aka uraqin q"añunakat uñakipt"añäni."
  
  Alemán aru chʼamani acentojj wasitatwa qalltäna: "¡Nein!" "¡Der Spear sat jilatajj walikïskiwa! -¡Der Spear ukat juk"ampinaka!
  
  Pistolanakan barrilanakapajj janiw liwjjatkänti. Alemania markankirinakat maynïrejj akham sasaw jiskʼachäna: "Gateo, jiskʼa palomanaka. Jutam akharu."
  
  Ben jilatajj jukʼat jukʼatwa sarnaqäna. Drake chachajj amparanakap khathatitap uñjäna. "Confiam" sasaw amigopan jinchupar jisk"at arsüna ukat sapa muskulunakap tensión lurarakïna. Ben jilatajj sucursala tukuyar purinkäna ukhakiw saltʼasirïna, jupajj ataque ukat yatiñap apnaqañakiw anatañapäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Uka cuchillojj utjaskakiwa" sasa.
  
  Drake jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  Ben jilatajj sucursala tukuyaruw purïna. Alemananakax samarataw suyapxäna.
  
  Drake jilatajj sartañ qalltäna.
  
  Ukatxa, mä niebla taypinkaspa ukhamaw alemananakax mä torpedompis chʼalltʼatäpkaspas ukhamaw mä chiqar tʼijtxapxäna. Janchinakapax ch"iyjata ukat wila ch"iyjataw pirqat jaltxapxäna ukat q"umachata, mä carro ukham p"iyaruw liwxatapxäna.
  
  Mä qawqha metronak ramat alayaru, kawkhantï escaleranakax kurvatäna, ukat mä jachʼa tama jaqinakaw jachʼa armanakampi saytʼatäsipkäna. Jupanakat maynïrejj wali fumañ fusil AK-5 sat fusil aptʼatäskäna.
  
  "Sueco" sasaw Drake chachajj uka armajj sueco pallapallanakan apnaqatätap amuyäna.
  
  Ukat jukʼamp jachʼat akham sänwa: "Maldita tiempo" sasa.
  
  
  TUNKA KIMSANI
  
  
  
  BASE MILITARIA, SUECIA markanwa
  
  
  Kawkhantï jikxatapkäna uka cuarto -mä espartano tunka payan tunka payan cuarto, mä mesampi ukat hielompi bordat ventanampi- Drake-rux walja maranakaw qhipäxar irpäna.
  
  "Samartʼam" sasaw Ben chachan janqʼo chʼakhanakap chʼalljjtayäna. "Aka chiqax mä bunker militar estándar ukhamawa. Hotelan jukʼamp jan wali cuartonak uñjta, amigo, confiyañamawa" sasa.
  
  "Jukʼamp jan wali apartamentonakanwa sarnaqawayta" sasa. Kennedyx jan kuna llakiniw uñjasïna, mä policiaruw uka irnaqäwin yatichäna.
  
  "¿Mayni waynan ch"akhanakapa?" Drake chachajj mä ceja jiltayäna.
  
  "Ukhampuni. Kunata?"
  
  "Ay, janiw kunasa." Drakex tunkakamaw amparanakapamp jakthapïna, ukatx kayunakapamp irnaqañ qalltañampïkaspas ukhamaw uñch"ukisïna.
  
  Ben jilatajj mä jan chʼamani jachaqtʼasiñapatakiw chʼamachasïna.
  
  "Uñjapxam, Ben, qalltanxa janiw faciläkänti sasaw sista, ukampis kunjamsa uka sueco waynax jawsäna uk uñjtawa. Jiwasax walikïsktanwa. Kunjamakitix mä juk"a aruskipt"añaw wakisi. Jiwasax qarjatäxtanwa -sasa.
  
  Punkux jist"arasïna ukat jupanakan dueñopax, suma uñnaqt"an sueco, q"illu ñik"utani ukat ch"ullqhi uñnaqani, Shrek-arus janq"uruw tukuyañapäna, jupax hormigón pamparuw liwxatäna. Mä kutix katuntatäpxänwa ukat Drake jupax khitinakas jupanakax uk sum qhanañcht"äna ukat kuns lurapxäna, uka jaqix Thorsten Dahl sasaw uñt"ayasïna ukatx helicópteropan jaya chiqaparuw mä qawqha jawsañanak lurañatakix sarawayxäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Matt Drake" sasa. "Kennedy Moore sat jilataw ukham lurapjjäna. Ukat Ben Blake sat jilataw ukham lurapjjäna. Suecia markan gobiernopax janiw kuna arsuwinakas jumatakix utjkiti..."
  
  Drake jupax acento ukampix axsarayasïnwa, ukax janiw sueco ukhamäkänti. "¿Uka lliphipi asnu escuelanakat maynïrir sarasma, Dal? ¿Eton jan ukax ukham yaqhacha?"
  
  "¿Llliphi asnu?"
  
  "Yatiqañ utanakax oficialanakaparux pedigrí, qullqi ukat uywañ tuqiw jach"anchayapxi. Uka pachparakiw yatiñanaka, destreza ukat entusiasmo ukanakar sarawayta".
  
  "Ukham amuyta" sasa. Dahl chachan tonadapajj mä pachpakïnwa.
  
  "Kusawa. Ukhama... ukhamaxa..." sasa.
  
  Dahl jupax amparap aytäna, Ben jupax Drake juparux chuym ust"ayatayna. "Jan mä chivo expiatorio ukhamämti, Mat. Yorkshire markankir qhuru yapuchiri jaqïtamatjja, janiw taqe jaqenakajj reyin wawanakapäpkiti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drakex arrendataparux wali mulljataw uñch"ukiskäna. Kennedy jupax "drop it" uka moción lurawayi. Ukatxa, Ben jilatax aka misión ukan kuns jikxatawayi, ukax chiqpachapuniw juparux enganchawayi, ukat juk"amp munaraki sasaw amuyt"äna.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "Amigonaka, yatiñanak yatiyañax nayatakix wali askiwa. Chiqpachansa wal munta" sasa.
  
  Drake jupax taqpach chikancht"asiñatakiwa, ukampis kunjamtix sapki ukhamarjamax yatiñax ch"amawa, ukatx jupax mä thakhiw Suecia markan gobiernopat yanapt"awinak aka chiqan jikxatañatak thaqhaskäna.
  
  Ben jupax niyaw Odin ukan llätunk piezas ukat Diosan sepulturapat sarnaqäwipat wakicht"askäna, kunapachatix Drake jupax jark"äna.
  
  "Uñtapxam" sasaw säna. "Nayampi aka waynampi, ukat jichhax inas Gronk, llätunk pulgadas titulares ukanakax mä qawqha jiwayañ lista ukankapxi..."
  
  "Janiw nayax gronkäkti, jumax inglés asno." Kennedy chikatpachaw kayut sayt"asïna.
  
  "Aka aru uñtʼatamat wal muspharta" sasa. Drakex nayranakap jisk"achasïna. "P'ampachawi. Ukax jargon satawa. Janipuniw jaytanukktamti" sasa. Jupax Alisonan jaljtañ arunakapat amtasïna: jumax SAS ukhamäñamawa.
  
  Jupax amparanakapat yatxatäna, wali ch"akhanakampi ch"uqt"ata Milo jupamp nuwasiñata ukhamarak Uraqpachan Quqapar makhatatapata, ukat qhipa urunakan jank"aki ukat chiqapar uñjatapat lup"ïna.
  
  Kunjamsa jupajj cheqäna.
  
  "¿Kunas gronk ukaxa?" - Ben jilataxa wali muspharataynawa.
  
  Dahl chachajj metalat lurat mä sillun qontʼasisaw jachʼa botas ukanakap mesa patjjar taktʼäna. "Mä warmix...uh..." pallapallanakan compañía ukamp kusisita." - jupax diplomático tuqiw jaysatayna.
  
  "Nayan pachpa qhanañchäwijax mä juk"a qhurupunïspawa" Drakex Ben ukar uñkatasaw akham säna: "Jiwayañ lista. Alemanes jupanakax jan wali lurawinakat jiwañas munapxistu. ¿Kunjamsa yanaptʼasma, Dahl?"
  
  Sueco jaqix mä juk"a pachax janiw jayskänti, jan ukasti, hielo ventana ukanx ch"uqimp ch"uñump ch"uñump ch"uñump ch"uñump ch"uñump ch"uñump uñt"ataw uñch"ukiskäna, ukat sapakiw t"unjat qalanak uñch"ukiskäna, uka qalanakax sapakiw jach"a qutan ch"amakt"ata.
  
  Kennedyx akham sänwa: "Dal, nayax policiatwa. Mä pä urunak nayrax janiw uka paninirux uñt"kti, ukampis jupanakax suma chuymanïpxiwa. Jupanakar confiyañamawa" sasa.
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Suma uñtʼatäñamajj jumat nayraw utji, Drake. Uka tuqit aski ukat jan walinaka. Yanapt"apxäma, ukampis nayraqatax..." sasaw Ben-ar p"iqip ch"allxtayäna. "Sarantaña".
  
  Ben jilatajj janis jarkʼatäkaspa ukhamwa saskakïna. Drakex Kennedy ukar mä uñkatasiñ lunthatasïna ukat jachaqt"asir uñjäna. Jupax yaqha tuqir uñtäna, pä razonatwa wal muspharäna. Nayraqatxa, Dahl jupax wali uñt"atätapat arsutapa, ukatx payïrix Kennedy jupar taqi chuyma yanapt"atapa.
  
  Ben jilatajj tukuyäna. Dahl chachajj akham sänwa: "Aleman jaqenakajj taqe ukanakan machaq organizacionapawa, York markan uka jan waltʼäwipkamajj janiw uka organizacionajj amuyaskänti" sasa.
  
  "Machaqa?" sasaw Drake chachajj säna. -Jupanakax wali suma jaqinakawa. Ukat wali suma wakicht"ata; axsarañampi ukat hierrot lurat chiqañchäwimpi apnaqata. Ukat jupanakax mä jach"a trumpeta ukanipxi mä chachan Milo - Fuerzas Especiales Americanas, amuyataxa. Uka pʼeqeñchäwi uñxattʼäta" sasa.
  
  -Jiwasax lurañäni -sasa. Suma yatiyäwix akawa, Canadá markankirinakat yatiyawinakaw utjistu" sasa.
  
  "¿Uk uñjasktati?"
  
  "Jïsa, ukampis yaqhachasir, jan experienciani ukat sapakïri" sasaw Dahl chachajj Kennedy chachar jamasat uñkatasïna. "Suecia markan gobiernopax machaq régimen Obama ukamp chikt"atapax janiw kunjamtix nayax nayrïr clase sañ munkta ukhamakiti. "
  
  "Uka tuqitx pampachapxita" sasaw Kennedyx mä jachaqt"asiwi k"arinak uñacht"ayäna, ukatx uñacht"ayasaw uñch"ukisïna. "Ist"am, jilata, mä juk"a pachax akankxañäni ukhaxa, ¿kuns manq"añ jikxatsna sasin amuyta?"
  
  "Niyaw sous chef jiwasanakan wakicht"atäxi" sasaw Dahl jupax mä k"ari jachaqt"asiwimp jaysañatak uñacht"ayäna. "Ukampis sintipuniw, niyaw hamburguesas ukat chips ukanakax utjani".
  
  Drake chachan lakapax umamp phuqhantatänwa. Qhep qhepa kuti manqʼäna uk janiw amtaskänti.
  
  "Kuntï lurañjamäki uk yatiyäma. Canadá markankirinakax mä jamasat culto ukhamaw jakañ qalltapxäna, ukax vikingo - Eric the Red - ukar katuyata. Jan larusimti, uka yänakax chiqpachapuniw utji. Uka jaqinakax cosplay ukampiw kunayman lurawinakat, ch"axwawinakata ukat qutar saräwinakas sapa kuti uñacht"ayapxi".
  
  Ben jilatajj mä jukʼa jarkʼaqasiñatakiw akham säna: "Janiw kuna cheqpach jan waltʼäwis utjkiti" sasa. Drake jupax aka muspharkañ nugget ukax qhipa pachatakiw qhispiyäna.
  
  "Janiw ukhamäkiti, tata Blake. Cosplay ukax wali uñt"atawa, walja jaqinakaw uraqpachan jach"a tantachäwinakanx kusisipxi, ukat marat mararuw juk"amp uñt"ayasi. Ukampis cheqpach jan walinakajj qalltasiwa, kunapachatï mä millonario negociantejj jichhürunakan uka culton pʼeqtʼiripäjje ukhajja, millón millón qollqenak ringar jaqontawayjje ukhawa" sasa.
  
  "Ukham jan llakisisa kusistʼañaruw tukuwayi-"
  
  "Awsisyuna". Dahl chachajj punku jistʼaratäjjäna ukhajj tukuyäna. Drake jupax jach"at arsüna kunawsatix plato estándar hamburguesa ukat chips ukanakax nayraqatapan uchatän ukhaxa. Ch"uñun thujsapax manq"at awtjata purakaparux divinänwa.
  
  Dahl chachajj manqʼasipkäna ukhajj akham saskakïnwa: "Canadá markankir Colby Taylor sat mä empresariojja, wali uñtʼat vikingo sat chacharuw jakäwip katuyasïna, jupajj Erik el Rojo satänwa, jupajj kunjamtï yatktajja, Groenlandia markan jikjjatasitapat mä qhawqha tiempotjja, Canadá markaruw purinïna. Aka yatxatäwitx mä fascinación maníaco mitología nórdica ukamp yuriwayi. Yatxatawi, allsuñanaka, jikxatatanaka. Jan tukuskir thaqhaña. Uka jaqejj bibliotecapwa jikjjatasïna, ukat escandinavo arut taqe kunatï utjkäna ukanak alañatakiw chʼamachasïna" sasa.
  
  "Ukax mä loco irnaqawiwa", sasaw Kennedyx arsuwiyi.
  
  "Iyawsaña. Ukampis mä "tuerca" khititix qullqichaski jupan "fuerzas de seguridad" - ukax mä ejercito ukham uñxatt'aña. Ukat jupax sapakiw qhiparaski, ukhamat jila parte jaqinakan radar ukan qhiparañataki. Sutipax walja kutiw uñstawayi, llätunk Fragmentos de Odin ukamp chikt"ata, ukhamax naturalmente inteligencia sueca ukax sapa kutiw "persona de interés" ukham uñt"ayawayi.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jupaw Caballo lunthatasïna. "¿Ukax yatisktati, ¿janich ukhamäki?"
  
  Dahl chachan jachʼa nayranakapajja, janiw uk lurkänti sasaw uñachtʼayäna. "Jichhax yattanwa."
  
  "¿Janiw jupar katuntañ puedkasmati?" sasaw Kennedyx jiskt"äna. "¿Lunthatasitapat suytʼasa jan ukajj ukham uñtasitatsa?"
  
  "Juparux jumanakan... gangster ukanakat maynïrjam amuytʼañäni. Mafia jan ukax Triad irpirinakamax. Jupax jan llamkt"añjamawa -patankir jaqix- jichhaxa."
  
  Drake chachajj uka implícito sentimientojj gustänwa. Jupax Dahl juparux Alicia Miles ukan chikancht"asitapat yatiyäna ukat Dahl juparux kunjams qhipa sarnaqäwinakap uñt"ayañapatak jaysatäna uk yatiyäna.
  
  "Ukhamajj" sasaw tukuyjjäna. "¿Askinakïtanti jan ukajj ¿kunas?"
  
  "Janiw jan walïkiti" sasaw Dahl chachajj iyaw säna, kunattejj punkujj wasitat jistʼarasïna ukat mä jilïr jaqew mantanïna, jupajj muspharkañ jachʼa ñikʼutanïnwa, jachʼa ñikʼutani ukat chʼojjña barbanïrakïnwa. Drake jupatakix jichha pacha, chuymankipstat vikingo ukham uñt"atäna.
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ay, nayajj jumaruw suyascäyäta, profesor. Roland Parnevik yatichiriruw uñt"ayañ munta" sasaw jachaqt"asïna. "Mitología nórdica tuqit yatxattʼat jaqisa."
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, ukatx Ben-arux machaq jaqir munasiñ tuqit ch"axwirirjam jach"aptayir uñjäna. Jichhajj kunatsa Ben jilatajj jamasat uka misión munaskäna uk amuyjjäna. Jupax wayna amigoparuw amparapamp ch"allxtayäna.
  
  "Walikiwa, aka chiqankir familiajax inas jan profesoräkchiti, ukampis chiqpachansa Internetan sarnaqañ yati, mä jukʼa jichha tiempon qullañ tuqit nayra yänakampi chika, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Jan ukax panpachan pachan wali suma" sasaw Kennedyx tenedor ukampix jiskt"asir pä tuqir uñacht"ayäna.
  
  Drake jupan cínico ladopax Kennedy Moore jupax aka misión ukar irpañapawa, ukhamat carrera ukar qhispiyañataki sasaw jakthapipxäna. Muspharkañawa, llamp"u tuqirux lakapan k"uchunakap jachaqt"asis uñch"ukiñ wal munäna.
  
  Uka waynax cuartoruw lankt"asïna, mä amparapamp phuqt"at rollonak katxarusa ukat walja cuadernonak pila patxaruw equilibrarakïna. Jupax muyuntat uñch"ukiskäna, Dahl-ar uñch"ukiskäna, janis pallapallan sutip amtaskaspa ukhama, ukat q"ipip mesaruw jaquntäna.
  
  Ukat mä rollo uñachtʼayasajj akham sänwa: "Ukankiwa" sasa. "Uka pachparakiwa. Leyendax chiqpachapuniwa... kunjamtï phaxsi nayrax sapksma ukhama."
  
  Dahl chachajj uka uñachtʼayat rollojj mä panqarampiw apsüna. "Mä semanaw nanakamp chikäyäta, profesor. Mä semanakiw" sasa.
  
  "¿Jumax... chiqati?"
  
  "Ay, nayajj yattwa" sasa. Dahl chachan tonadapax mä jan iyawsañjam paciencia uñacht"ayäna.
  
  Yaqha pallapallaw punku mantanïna. "Tata. Ben jilataruw pʼeqep chʼoqtʼasïna: "Akajj sapüruw istʼaskäna. Hela tiden...mmm...jan jaytjasa." Mä jachaqt"asiwiw arktäna. "Akax mamapawa."
  
  Ben jilatajj mä segundo qhepatwa jaltawayjjäna ukat marcar rápido sat boton chʼetjjtäna. Drakex wali munasiñampiw jachaqt"asïna, Kennedyx jan wali uñnaqt"anïnwa. "Dios, nayajj walja toqenakatwa aka waynar jan wali lurañatak lupʼirista" sasa.
  
  Dahl chachajj uka rollot liytʼañ qalltäna:
  
  "Ragnarok markan jiwatap istʼtwa, destinopampiw qʼal tukjatäna. Uka lobo-jaqi Fenrir - mä kutix phaxsi tuqi turkata.
  
  Ukat qhipatxa Thor ukat Loki jupanakax jupan jak"apan thayampiw ikipxäna. Jach"a diosanakaw jan jakt"kay diosanak taypinxa, jiwasan qalanakas uma contra.
  
  Mä Chiqpach Volva sat auton thakinakapanjja, llätunka tʼaqanakajj thayaruw chʼeqetäna. Janiw uka chiqanakax Ragnarok markar apanipkiti jan ukax akapach tukusiñap jan walt"ayañamawa.
  
  Wiñayatakiw uk axsarapxäta, jaqin wawanaka, ist'apxita, Diosan sepulturap q'añuchañax Jach'a Uru qalltañawa" sasa.
  
  Dahl jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Ukat ukhamaraki. Ukat jukʼampinaka. Ukat jukʼampinaka. Uka cheqankir mamajan yoqapatwa uka toqet wali sum amuytʼayäta, jupajj profesorawa. Chiqansa, Web ukax Rollo ukat sipansa jukʼamp chʼamanïkaspas ukhamawa. Ukat jukʼamp jankʼakiw" sasa.
  
  -¿Jumaxa utjktati? Suma, kunjamtï sisktxa... Phaxsinaka, Torsten, phaxsinaka. Ukat walja maranakaw jan yäqapkitäna. Ukhamaraki institucionalizado ukhamawa. Sepulturax nayratpachaw ukankäna, yatipxtawa, janiw pasïr phaxsinx ukhamakix materializatäkänti. Agnetha kullakajj kimsa tunka maranak nayraw aka rollo churitu, ukat jichhajj kawkinsa jakasktanjja? Hm? ¿Kawkhans jikxatastanxa?
  
  Dahl chachajj jan sinti llakisiñatakiw chʼamachasïna. Drake jilatajj uka taypinkänwa. "Jumax Ragnarok tuqit parlaskta, Parnevik yatichiri. Mä chiqax janiw utjkiti" sasa.
  
  "Janiwa, tata. Ukampis mä urux - jïsa. Ukajj cheqapuniw mä tiempon utjäna. Jan ukhamäkaspa ukhajja, ¿kawkirus Odin, Thor ukat taqe yaqha Diosanakajj jiwapjjpachäna?"
  
  "¿Ukapachan utjatap iyawstati?"
  
  Uka waynajj niyaw akham säna: "¡Cheqas!"
  
  Dahl chachan arupajj jukʼamp amukïjjänwa. Ukat akham sarakïnwa: "Jichhatakejja, jan creyiñwa suytʼayapjjta" sasa.
  
  Ben jilatajj celularap bolsillopar uchasaw mesaru kuttʼjjäna. "Ukhamajj ¿Valquiries sat cheqat yattati?" -sasawa jan amuyt"kaya jiskt"äna, Drake ukat Kennedy ukanakaru k"ari chuymampi uñkatasa. "¿Kunatsa Odin sat chachan coronapan joyapaxa uk yattati?"
  
  Dahl chachajj colerat uñnaqtʼanïnwa. Uka waynax nayranakap ch"irmthapïna ukat pächasïna. "Aka... aka... joya ukan... aka... kunas?"
  
  
  TUNKA PUSINI
  
  
  
  BASE MILITARIA, SUECIA markanwa
  
  
  Ben jilatajj jachaqtʼasïnwa, kunattejj cuartojj amuktʼjjänwa. "Akax jiwasan mantañ boleto ukawa", sasaw saraki. "Ukat respeto uñachtʼayañ garantiaja. Mitología nórdica ukanx sapa kutiw sapxi, Valquirios ukanakax "Diosanakan reinonakaparuw sarapxi" Uñxatt"apxam - ukanx utjiwa."
  
  Kennedyx tenedorap platoparuw ch"allt"äna. -¿Kunas sañ muni?
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jupanakajj thak uñachtʼayapxi" sasa. "Ragnarok ukanx Odin llätunk chimpunakax mä phaxsi tukuykamaw apthapisma, ukampis Valquiries ukanakaw diosanakan sepulturapar puriñ thakhi uñacht"ayapxi".
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Ukat juma pachpaw imawayta, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Janiw khitis kawkhans Valkyries ukanakax utjki uk yatkiti, Matt. Jupanakax mä colección privada ukankapxi, Diosakiw kawkhans yati. Nueva York markan lobos ukanakax qhipa chimpunakax mä uñt"ayawiw utjistu".
  
  Dahl chachajj Parnevik chachajj niyaw rollonakapar atacäna ukhajja, jachaqtʼasïnwa. Janq"u tubonakax taqi chiqanw t"ijtäna, jach"a thaya taypinxa. "Valquirios sat cheqanakanjja. Valquiries ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Janiw kunas utjkiti. Ukanxa - inasa. Ah, akanx jiwasax sarasktanwa. Hm."
  
  Drake chachajj Dahl jilatan chuymap katjäna. "Ukat ¿Apocalipsis sat libron teoría satäkis ukajja? Aka Uraqin infierno nina ukat taqi jakirinaka t"unjata, juk"ampinaka. ukat jukʼampinaka" sasa.
  
  "Panteón ukan niya taqpach Diosanakat ukham mä leyenda yatiyapxsma. Shiva satawa. Zeus sat chachajja. Utjnuqayaña. Ukampis Drake, canadiensenakax aka sepultura jikxatapxani ukhax q"añuchapxani, yaqha jan walt"awinak utjkipans".
  
  Drake jupax loco alemanonakaruw kutt"awayxäna. "Machaq amigonakajarjama" sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat Dahl jilatarojj mä jukʼa jachaqtʼasïna. -Janiwa kuna lurañas utjkituti....
  
  "Pelotanakax pirqaruw ch"allt"asipxi." Dahl jupax mä jisk"a mantra militar tukuyäna ukat jupanakax uñkatasipxänwa.
  
  Ben jilatajj Dahl jilatan amuytʼasiñapatakiw mesa patjjar qontʼasïna. "Perdón amigo, ukampis aka cheqan tiempo ina chʼusar aptʼasipkta. Uka laptop churapxita. Nayax surf ukar sarañ munta. Jan ukax juk"amp sumaxa, Jach"a Manzana ukar sarañ thakin khitapxita ukat thaya tuqin surf lurapxä".
  
  Kennedyx p"iqip ch"allxtayäna. -Jupax chiqawa -sasa. Nayajj yanaptʼiristwa. Jutïr amtäwix lógico ukax Museo Nacional de Historia ukawa, ukat chiqpachanx EE.UU. markax janiw wakicht"atäkiti".
  
  "Ukax mä uñt"at sarnaqäwiwa", sasaw Dahl jupax saraki. "Movilización ukax niyaw qalltawayxi". Jupax Ben-arux wali amuyumpiw uñch"ukitayna. "¿Yanaptʼañ munasmati wayna?"
  
  Ben jilatajj lakap jistʼaräna, ukampis mä jukʼa samartʼäna, jaysäwipajj kunja wakiskirisa uk amuyaspa ukhama. "Walikiwa, wali jiwayañ listankxapxtwa, ¿janich ukhamäki? Ukat The Wall of Sleep ukax aka phaxsinx hiatus ukankiwa".
  
  "¿Mamajax mä toque de queda ukax jiwasan wayn tawaqu yatiqiritakix utjiti?" Drake sat chachajj ukham sänwa.
  
  "¿Pirqaxa... ?" Dahl chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Akax jan ikiñ tuqit yatichäwiti?"
  
  -Janiw kunas wakiskiti. Kuntï jichhakam jikjjatawaykta uk uñjañäni. Ukat Matt sat chachan SAS. Kennedy jupax Nueva York markan policiapawa. ¡Niyajj mä suma equipokïpjjtwa!"
  
  Dahl chachan nayranakapajj jiskʼaptayasïna, amtapsa peskaspa ukhama. Jupax amukiw Drake-n celularap mesa patxaru liwxatäna ukat pantallaruw uñacht"ayäna. "¿Kawkitsa aka foton uñstki uka runanak foto apsuwayta?"
  
  "Phuqanxa. Jaya barconak jakʼanjja, patak patak kʼarinak lurat mä perqaw utjäna. Aka warmix" pantallaruw llamkt"äna, "Odin jupan jak"aparuw qunqurt"asïna, kunapachatix Uraqpachan Quqan t"aqhiskäna ukhaxa. ¿Uka qillqat jaqukipasmati?"
  
  -Niya Jisa -sasawa. Aka chiqanx siwa - Odin ukat Velva - Heidix Diosan imantat yatiyäwinakap katuyatawa, jichhax Yatichirix aka tuqit yatxataski...." Dahl jupax Parnevik-aruw uñch"ukiskäna, kunawsatix taqi rollonakap mä kuti apthapiñ yant"äna.
  
  "Diosan imantatanakapa". Uka waynax mä infierno jaqis qhipäxar uraqir purinkaspas ukhamaw kutt"äna. "Jan ukax diosanakan imantatanakapa. ¿Uka nuance istʼasmati? Amuyaña? Nayajj pasañajataki" sasa. Ch"usa punku tuqiru kutt"asaxa chhaqxataynawa.
  
  Dahl sat chachajj jupanakar akham sänwa: "Jumanakaruw irpapjjäma" sasa. "Ukampis uk yatipxam. Gobiernomampi aruskipt"añax janiw jichhakamax qalltawaykiti. Jiwasax suyt"tanwa akax jiwasan avión ukan uñjatäni. Ukampis jichhax Nueva York markaruw sarapxta, tunka payan Fuerzas Especiales ukan pallapallanakapampi ukat janiw seguridad ukan permisopax utjkiti. Uka armanak Museo Nacional de Historia ukar apasipkta" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "¿Jutañ munasmati?"
  
  "SAS ukax yanapt"aniwa", sasaw Drakex arsuwiyi. "Jupanakax mä equipo ukan sayt"atäpxiwa".
  
  "Nayax amuyta, sitio capitan ukar jawst"añ yant"ä, mä qawqha ruedanakar grasa ukamp uchañ yant"ä" sasa. Kennedyx utar kutt"añ amtasax kunjams sarnaqäna ukax wali llakitaw uñjasiwayi. Drake chachajj jankʼakiw arsüna, nayajj yanaptʼäma ukhajja, yanaptʼäma.
  
  Nayar confiyapjjeta, sasaw jupajj sañ munäna. Nayax aka tuqit pasañ yanapt"äma.Ukampis uka arunakax kunkapan jiwxäna.
  
  Ben jilatajj amparanakap flexionäna. "Mä I-pad jan ukax kunaymaninak churapxita. Juk"amp jank"akiw" sasa.
  
  
  TUNKA PHISQHANI
  
  
  
  ESPACIÓN Aérea ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Avionapajj picocell sat mä aparatompiw uchasïna, ukajj celularanakan torrepawa, uka torrejj taqe celularanakaw avionanakan apnaqasispa. Gobiernon pallapallanakatakix wakisiwa, ukampis Ben Blaketakix pä kutiw wakisi.
  
  "Ey sis, nayax jumatakix mä irnaqäwiw utjitu. Janiwa jisktʼasiñamäkiti. ¡Ist"am, Karin, ist"am! Nayax Museo Nacional de Historia ukan yatiyawinakap munta. Uñacht"awinaka, Vikingo yänaka. Planos ukanaka. Pirsunala. Yämas jefenakajj jukʼampiw uñjapjjäna. Ukat..." arupax mä qawqha octavanak ch"allxtayäna, "... teléfono numeronaka."
  
  Drake chachajj mä qhawqha tiempo amuktʼañ istʼäna, ukat akham sänwa: "¡Jïsa, ¡Nueva York markankir! ¿Qhawqhanis jupanakat utji?... Ay... chiqpachansa? Walikiwa, walikiwa, jisk"a kullaka. Nayax mä juk"a qullqiw aka tuqit qullqi churapxäma. Munsmawa".
  
  Kunapachatï amigopajj telefonot aptʼaskäna ukhajja, Drake jilatajj akham sänwa: "¿Jan irnaqtʼaskiti?"
  
  "Utan urunakpachaw qunt"asi, amigo. Mä dudoso bar ukan "qhipa chacha" ukhamaw irnaqäna. Nayra política laborista ukan milagropa".
  
  Karin kullakajj paqallq maraw computadorat programacionan licenciatura katoqañatak chʼamachasïna. Kunawsatix Blair-an apnaqawi tukuyatatx gobierno laborista ukax t"unjatäxän ukhax Nottingham jach"a yatiqañ utan mistuwayxäna - mä jan axsart"ir, wali yatxatat irnaqiri - ukat janiw khitis jupar munkänti uk jikxatäna. Mä recesión ukaw utjawayi.
  
  Fila Universitaria ukar mistuñamawa - ch"iqa tuqir vertedero ukar kutt"añamawa, ch"iqa tuqir kutt"añamawa usurïñkama ukat gobiernon yanapt"aparu. P"akjata samkanakan thakhiparjam chiqak saraskakim.
  
  Karin kullakajj Nottingham markan chika taypinkir mä pisonwa jakasïna. Droga apnaqirinakasa ukat machjayir umañanak apnaqirinakas uka jakʼankir yänak alquilapjjerïna. Jupax urux juk"akiw utat mistuwayxi ukatx mä atiniskañ taxi ukampiw bar ukar saratayna, kawkhantix llätunk arum turnot chika arumkamaw irnaqäna. Jakäwipanx juk"amp axsarkañ pachanakax kunapachatix apartamentopar kutt"ankän ukhax ch"amaka, nayra ch"uñu ukat yaqha jan wali q"aphinakaw muyuntat uñjasïna, mä sarnaqañ juchax ukhamakiw suyt"askäna.
  
  Maldecido ukat jan yäqat jaqinakan uraqipanx ch"amakan jakasir jaqix reyiwa.
  
  "¿Chiqapunit akatakix jupar munasmati?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna, jupajj avionan mayni ladopan qontʼatäskänwa. "O..."
  
  "Uñjapxam, akax janiw caridadäkiti, compañero. Nayax Odin tuqit kunayman tuqinakatw lup"iñaja. Karin kullakajj museon irnaqtʼañwa qalltaspa. Ukajj taqe kunwa amuytʼasi" sasa.
  
  Drake jupax jupa pachpaw jawsañ jank"ak jawsañ luratayna. "Jupax irnaqañapawa, Dal. Nayar confiyañamawa. Jiwasax yanapt"añatakiw akankapxta -sasa.
  
  Wells jilatajj jankʼakiw jaysäna. "¿Zeds katjañaxa, Drake? ¿Kunas pasaski?"
  
  Drake jupax juparux jichha pachan uñt"ayawayi.
  
  "Walikiwa, akax mä q"uma quri t"ant"awa. Alicia Miles kullakampiw uñt"ayasipxta. Jumax yatisktawa kunas ukax, Mat. Janipuniw chiqpachapuni SAS ukanx mistkätati" sasaw mä juk"a samart"äna. "Qhipa uñt"at dirección: Múnich, Hildegardstrasse 111."
  
  -¿Alemania markanxa? Ukampis jupax Canadá markankir jaqinakamp chikaw jikxatasïna" sasa.
  
  "Jïsa. Janiw ukakïkiti. Jupax Múnich markanx noviopampiw jakasïna - mä yaqhip Milo Noxon - mä juk"a jan wali markachiri Las Vegas, EE.UU. Ukat jupax nayrir oficial de inteligencia Marina uksankirïnwa. Yankees ukan wali suma uñacht"äwinakapa".
  
  Drakex mä juk"a amuyt"äna. "Ukhamarakiw uka tiempon uñtʼitäna, Miles tuqi. Jisktʼajj akawa, ¿jupar chuym ustʼayañatakiti jan ukajj yanaptʼañatakichat maysar mayjtʼayäna?"
  
  "Uka jisktʼajj janiw yatiskiti. Inas jupar jisktʼchisma" sasa.
  
  -Nayaxa yant"ä -sasa. Uñjapxam, jiwasax akan bolas ukanakat katxarusipkta, Wells. ¿Estados Unidos markankir nayra masinakamampix jikisisma sasin amuyta? Dahl jupax FBI ukarux nayraqatw jawst"awayi, ukampis jupanakax pachatakiw anatapxi. Paqallq horanak avionat sarxapxta... ukat juykhükaspas ukhamaw jak"achasipxta" sasa.
  
  "¿Jupanakar confiyatati? Aka nabos ukanakax? ¿Jiwasan waynanakajax jan jark"at racimo fucking q"umachapxañap muntati?"
  
  "Jupanakax sueco jaqinakawa. Ukat jïsa, jupanakar confiytwa. Ukat jïsa, waynanakajax ukan chikanchasipxañap munta" sasa.
  
  "Ukax qhanawa". Wells jupax uka conexión ukarux jark"awayiwa.
  
  Drakex uñch"ukisïnwa. Avionajj jiskʼakïnwa ukampis jachʼänwa. Tunka mayan Marines de Fuerzas Especiales ukanakax qhipäxan qunt"asipxäna, qunt"asipxäna, ikiñan jikxatasipxäna ukat aksa tuqinx sueco arunx maynit maynikamaw jisk"achasipxirïna. Dahl chachajj sapa kutiw pasillot telefonot parltʼaskäna, kunattejj profesorajj nayraqatapan rollo tras rollo jistʼaräna, sapa mayniruw asientopan qhepäjjapar wali amuyump ucharakïna, nayra tiempon cheqa yatichäwinakampi kʼari yatichäwinakampi kuna jan waltʼäwinakas utjkäna ukanak uñakiptʼasa.
  
  Ch"iqa tuqinx Kennedy, wasitat jan uñnaqt"an numero uno pantalón ukamp isthapt"ataw nayrïr kuti jawsäna. "Capitán Lipkind ukax utjiti?... ah, Kennedy Moore satawa" sasa.
  
  Tunka segundonakajj pasawayjjänwa, ukatsti: "Janiwa. Juparux sapxam, janiw kutt"anxaspati. Ukax wali askipuniwa, seguridad nacional tuqitwa sapxam, munapxsta ukhax jawst"apxam" sasa.
  
  Ukat yaqha tunka segundonakampi: "¡Moore!" "¿Janit akax suyt"aspa?"
  
  "Ist"apxita, capitán, mä situación ukaw utjawayi. Nayraqatxa, FBI ukankir Oficial Swain jupampiw aruskipt"añama. Nayax Torsten Dahl SGG sueco ukat SAS ukan irnaqirimp chikaw akanktxa. Museo Nacional de Historia ukax chiqapuniw jan walt"ayat uñjasi. Uka detalles uñakipt"añamawa ukat jank"akiw jawst"apxita. Nayajj jumanakan yanaptʼam munta" sasa.
  
  Kennedyx teléfono jist"antasinx wali ch"amampiw samsuwayxäna. "Bang - ukat pensión ukax chhaqtawayxiwa."
  
  Drake chachajj relojap uñkatasïna. Suxta horanak uraqir puriñkama.
  
  Ben chachan celularapajj chillqtʼasïnwa ukat jupajj katjäna. "Kullaka?"
  
  Parnevik yatichirix pasillo chiqaruw qunt"asïna, ukat uka liwxat rollox ch"akha amparapampiw katthapïna. "Wawax Valquiries ukanakap uñt"i." Jupax janiw khitirus juk"ampirus arskänti. "Ukampis ¿kawkinkis jupanakajj? Ukat Nayranakas - jïsa, Nayranakas jikxatä" sasa.
  
  Ben jilataw arsüna. "Jachʼa punto, Karin. Museo ukan dibujonakap correo electrónico tuqi apayanipxita ukat aka cuarto nayatak churapxita. Ukatxa, curadoran yatiyawinakap mä sapa qillqat apayanipxam. Hey jisk"a kullaka, mamajaru tatajaru aruntt"añamawa. Munsmawa".
  
  Ben jilatajj wasitatwa clic lurañ qalltäna, ukatsti jukʼamp qellqañ qalltäna. Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Museon curadoran numerop apsuwaytwa" sasa. "¿Dal? ¿Jupat uka qʼañunak ajjsarayañ munasmati?"
  
  Drake jupax jan iyawsañjam jachaqt"asisaw p"akintasïna, kunawsatix oficial sueco de inteligencia ukax jank"akiw amparanakap No!, jan mä vocal faltaskäna. Ben jilatarojj ukham confiyatap uñachtʼayañajj wali kusiskañänwa. Geek ukax mä juk"a qhipäxar sarxäna, mä cuarto ukankir jaqir samañapatak oportunidad churañataki.
  
  Kennedy chachan teléfonopajj qʼochuruw tukuwayi. Jupax jank"akiw jist"aratayna, ukampis janiw janïr taqpach avión ukar mä juk"a jan amuyt"asis Goin" Down anatäwimp qullkasax ukhamäkänti.
  
  Ben jilatajj tiempoparuw pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Jiwaki. Jiwasan jutir tapa versión ukax chiqpachapuniwa".
  
  "Moore" sasa. Kennedyx teléfonop parlanteruw uchatayna.
  
  "¿Kunas pasaski? Chikat tunka asnunakaw thakhi jark"antapxitu ukat ukatsti sapxituwa, janiw sinti suma chuymampi, nayrax kawkhantix utjki uka zanjat jan mistuñapataki. Kunas taqe jachʼa anunakaruw larusiyäna, Moore, ukat jumaw sasaw apuestasma" sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna, ukat amuytʼasisaw akham säna: "Janiw nayrïr kutikïkiti, amuyasta" sasa.
  
  Kennedy jupax mä jisk"a versión ukaw juparux churäna, ukax mä avión phuqhantat marines suecos ukat mä jan uñt"at tripulación SAS ukanakamp thakhin tukuyäna, jichhax phisqa horanak Estados Unidos uraqit jaltxatayna.
  
  Drake chachajj wal muspharäna. Phisqa horanakawa.
  
  Aka pachanx Dahl jupax akham sasaw arnaqasïna: "¡Machaq yatiyawi! Canadá markankirinakajj janiw Suecia markankapkänti sasaw jichhak istʼta. Uraqpachan Quqampi Lanzampi sacrificiot loqtasipkaspa ukhamawa, ukhamat Valquiries ukar chuym churañataki". Ben jilataruw yuspärañatak pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukat ñikʼut mururkir profesorar jan uñtʼayasaw qhan uñachtʼayäna. "Ukampis... ch"usat kutt"anipxäna. Aka privado coleccionistax chiqpach recluso ukhamäñapawa... Jan ukax..." Drakex amparanakap t"axllirt"äna, "jupax jan wali jaqikïspawa.
  
  -Suma ofrecimiento -sasa. Chachanakax kawkhantix jan walir puripki ukankapxiwa. Canadá markankirinakax jichhür alwax Nueva York horasaruw museo ukar ch"axwañatak wakicht"asipxi".
  
  Kennedy chachan ajanupax jiwayir uñnaqaw uñstäna, kunatix jupax jefeparu ukhamarak Dahl jupanakaruw pachpa pachan ist"äna. "Uka fecha apnaqapxi" sasaw mä akatjamat panpachanirux sist"äna, kunapachatï qhant"käna ukhaxa. "Aka absoluto bastardos - ukat alemanes, janiw pächasiñakiti - chiqpach amtanakap imantapxi fucking fecha qhipäxan."
  
  Ben jilatajj uñkatasïna. "Nayajj chhaqjjtwa" sasa.
  
  Drake jilatajj jupar uñtasitwa säna. -¿Kuna urusa?
  
  Dahl chachajj akham sasaw qhanañchtʼäna: "Nueva York markar puriñäni ukhajja, septiembre phajjsit 11 urunak saraqatarojj niya llätunka alwa horasaruw purini" sasa.
  
  
  TUNKA SUXTANI
  
  
  
  ESPACIÓN Aérea ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Pusi horanakaw qhiparäna. Avionajj qʼoma alajjpachanwa chhullunkhayasiskakïna.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "FBI ukar wasitat yant"ä. Ukampis muspharkañawa. Nayax janiw aka nivel de verificación ukax pasañjamäkiti. Ukax mä maldito qala pirqawa. Ben - jawsaña uñjiriru. Drake ukax nayra jefemawa. Relojax ch"allxtaski, chachanaka, janiw kawkhans jikxatasktanti. Aka horax nayrar sartañ mayi. Saraña."
  
  Kennedyx jefeparux akham sasaw achikt"asïna: "Thomas Caleb, Lipkind ukarux mierda uñt"ayañamawa" sasaw saraki. "Akax janiw jupampis ni maldito carrerajampis kuns lurkiti. Nayax kuntix FBI, CIA ukat taqpach kimsa letra idiotanakax jan yatipki uk yatiyapxsma. Mayt"askta..." sasaw mä juk"a samart"äna, "nayax nayar atinisiñamatakiw mayipxsma" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Kimsa letranakani asnunaka" sasa. "Brillante ukhamawa".
  
  Drake jupax Kennedy Moore jupar jak"achasiñ munäna, ukat mä qawqha ch"amanchañ arunak uñacht"ayañ munäna. Jupankir civilax jamp"att"añ munäna, ukampis pallapallax jayarst"ayañapatakiw wayt"äna.
  
  Ukampis población civil ukax uka ch"axwäwinx atipt"añ qalltapxäna. Nayraqatax "gronk" uka arumpiw "domeso" ukar apnaqatayna, uñt'atapat jilxatir chispa de sensación ukar saykatañataki, ukampis janiw ukax irnaqkänti.
  
  Wells jilatajj jawsataparuw jaysäna. "Jichhax arsuñamawa".
  
  "¿Taylor sat chachar wasitat istʼañati? Uñjapxam kawkhans jikxatastan, amigo? ¿Jichhakamax Estados Unidos markan espacio aéreo ukar mantañatak amuytʼayapxistati?"
  
  "Walikiwa... jïsa... ukat janiw. Nayax walja burocracia roja burocrática ukanakampiw atipjayaskta, Drake, ukat janiw ukax nayan chhuxriñchjatajarux mantañjamäkiti -" Mä juk"a suyt"äna, ukatx llakitaw jach"at arsüna. "Ukax mayo phaxsin mä referenciapunïnwa, compañero. Ukham sarnaqañatak chʼamachasim" sasa.
  
  Drake chachajj jan munkasaw jachaqtʼasïna. "Maldición jumax, Wells. Ist"apxam, aka misión ukatakix acta ukar tantacht"asipxam - yanapt"apxita - ukat nayax Hong Kong markan juk"amp q"añuskir club ukanakat yatiyapxäma, kawkhantix Mai jupax jamasat irnaqawayki, Spinning Top satawa.
  
  "Fuck me, ukax wali muspharkañawa. Jumax uka taypinktawa, amigo. Uñjapxam, thakinkapxtwa, taqi kamachinakarjamaw taqi kunas wakicht"ata, ukat estanque chiqankir jaqinakajax janiw uka tuqit jan walt"ayasipkiti" sasa.
  
  Drake chachajj "ukampis" sasaw amuyasïna. "Jïsa?"
  
  "Mayni apnaqirix privilegios de aterrizaje ukarux janiw saskiti ukat janiw khitis avión ukarux ist"kiti, ukat ukax, amigo, manqhan corrupción ukar uñtasitawa".
  
  Drake jilatajj jupar istʼänwa. "Walikiwa, yatiyaskakiñamawa." Mä llampʼu chuymampiw uka boton chʼalltʼasajja, jawsañ tukuyäna.
  
  Kennedy jilatarojj akham siskäna uk istʼänwa: "Low is ideal, Capitán. Aka chiqanx mä conspiración tuqit parlir aruskipäwinak ist"ta. Ukhama... amuyasim, Lipkind."
  
  Jupajj teléfonop jistʼantäna. "Walikiwa, jupax ch"uqt"atawa, ukampis arunakajarjamaw katuqitu. Jupax walja ch"iyar janq"u jaqinakar escenario ukar khitharaki, jark"aqasiñampi. Ukat jupax oficina local de Seguridad Nacional ukan mayniruw uñt"i", sasaw llamp"u blusap sumaptayas säna. "Habas ukanakax warantatäxiwa."
  
  Diosa, sasaw Drakex amuyäna. Mä shitload of firepower ukax aka museo ukar saraski, mä maldito ch"axwäw qalltañatakix suficiente. Janiw jachʼat kuns siskänti, jan ukasti relojap uñkatarakïnwa.
  
  Kimsa horaw faltjjäna.
  
  Ben jilatajj curadoramp chikaw chikañchasïna: "Uñtapjjam, janiw aka cheqan mä jachʼa machaq lurañat parlktanti, jan ukasti uñachtʼäwejj yaqha cheqaruw sarjjäna. Janiw nayax museox qawqha jach"as uk yatiyañax wakiskiti, tata. Ukhamakiwa, taqi kunas walikïskaniwa. Jisa... SGG... Fuerzas Especiales Suecas ukanaka. FBI ukax yatiyatawa kunatix jiwasax arsuwaytanwa...janiwa ! Janiw jupanakan jawsapjjañap suyañamäkiti. Janiw pächasiñax wakiskiti -sasa.
  
  Tunka phisqhan segundos amukt"aña, ukhamax: "¿Janipunit SGG tuqit ist"ktati? ¡Walikiwa, Google it! Ben jilatajj akham sänwa: "Jupajj saytʼatäskiwa" sasa. "Ukjja nayajj yattwa. Jupajj jan amuytʼasisaw arsüna, janis pretextonak apsuñjamäkaspa ukhama" sasa.
  
  "Yaqha wila ch"aphi." Drake chachajj Dahl jilataruw uñachtʼayäna. "Akax jankʼakiw mä usur tukuski".
  
  Mä jach"a amukt"awiw utjäna, ukatx Dahl-an celularapaw ist"asïna. Ukat akham sasaw jupajj säna: "Ay Diosay" sasa. "Den Estadísticas ukan irnaqiri".
  
  Drake jupax Kennedy ukat Ben jupanakaruw mä ajanu luratayna. "Nayrïr Ministro".
  
  Walja respetompi, ukampis qhana arunakampiw arsutäna, ukanakaw Drake chachan Thorsten Dahl sat chachar jukʼamp respetañapatak yanaptʼäna. Fuerzas especiales ukankir oficialajj kunatï paskäna uk jefeparuw yatiyäna. Drakex wali llakitaw aka waynar munañamp tukuyañax sasaw amuyasïna.
  
  Dahl jupax jawsañ tukuyäna ukat mä juk"a pachax amuyunakap apthapiñatakikiw apst"asïna. Qhiparusti uñkatasïna ukat avionaruw kuttʼäna.
  
  "Chiqapuniw mä gabinete presidente ukankir jaqit, jupan jak"a iwxt"irinakapat", sasaw Dahl jupax jupanakar säna. "Aka t"ijtawix janiw uraqir puriñapatak jaysatäkaniti".
  
  
  * * * .
  
  
  Kimsa horaw faltjjäna.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "Janiw p"iqinchirirux yatiyapkaspati. "Washington, D.C. ukat Capitol Hill uka markanakax aka tuqitx wali manqhankiwa, amigonakaja. Ministro de Estado ukax siwa jichhax uraqpachanx tukuwayxiwa, mä conspiración a escala internacional ukhamawa, janiw khitis yatkiti khitis khitirus yanapt"aski. Uka sapakiw" sasaw ñik"utap ch"uqt"asis säna, "misionasan wali wakiskirïtapat parli".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Tornillompiw uka racimojj uchapjjam" sasa. "Akax nayrax mä jach"a pantjasiw sasaw sapxirïta".
  
  Ben jilatasti, wasitatwa Museo Nacional de Historia ukan curadoramp jikisiñ yantʼäna. Taqi kunatix katuqkäna ukax mä correo de voz ukakiw utjäna. Ukat akham sarakïnwa: "Jan walipuniwa" sasa. " Jichhakamax kuns uñakipañapawa". Ben chachan wali chʼikhi amparanakapajj jankʼakiw teclado virtual patxar jaltxañ qalltäna.
  
  Ukat jachʼat akham sänwa: "Mä amuytʼaw utjitu" sasa. "Jan wali luratax Diosaruw mayirakta."
  
  Ukat Wells jupax kutt"anxänwa, SAS jupan equipopax Nueva Jersey markan mä jaytjat aeropuerto ukan jamasat uraqir puripxatapat qhanañcht"äna. Uka equipojj Nueva York marka taypiruw sarapjjäna, kunayman toqetwa sarapjjarakïna.
  
  Drake jilatajj kuna horasas uk uñakiptʼäna. Pä horanak janïr uraqir puriñkama.
  
  Ukat Ben jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Marka chʼalltʼam!" Taqinipuniw jaltxapxäna. Suecia markankir marineronakas jupar taqe chuymaw uñjapjjäna.
  
  -¡Akankiwa! - sasaw jach"at arsüna. "Taqi internetan ch"iqiyata, uñakipt"añatakis pachax utjaspa ukhaxa." Jupax colerat pantallaruw uñacht"ayäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Colby Taylor" sasa. "Canadá markankir millonario jaqix Museo Nacional de Historia ukar juk"amp yanapt"i ukat Nueva York markan jach"a qullqi churañ utanakat maynïriwa. ¿Apuestas mä qhawqha jawsatapa?"
  
  Dahl jupax chhuxriñchjasïna. Ukat akham sasaw jachtʼasïna: "Akajj jiwasan jarkʼañasawa" sasa. "Khititï parlapki uka chachajj mafiat sipansa jukʼamp jaqenakan dueñopawa". Nayrïr kutiw Suecia markankir oficialajj sillun qontʼatäkaspas ukham amuyasïna.
  
  Kennedyx janiw uñisiñap imantañjamäkänti. Ukat akham sasaw sistʼasïna: "Qullqi bolsanakan trajenakapax wasitatwa atiptʼapxi" sasa. "Apuestas uka bastardo ukax banquero ukhamarakiwa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Inas, inas jan ukhamäkchiti" sasa. "Nayax sapa kutiw mä plan B ukanïta."
  
  Mä horaw qheparäna.
  
  
  TUNKA PAQALLQUNI
  
  
  
  Nueva York (Estados Unidos) markanwa jikjjatasi
  
  
  Autoridad Portuaria de Departamento de Policía de Nueva York ukax inas juk"amp uñt"atächi, jisk"achañjam jan axsart"irïtapata ukhamarak 9/11 ukan jan walt"äwinakan jiwatapata. Kunatix juk"amp jan uñt"atäki ukax Europa uksat mistur jilpach SAS ukan jamuqanakapar jamasat apnaqatapawa. Janis mä equipo dedicado ukax utjkchiti aka elemento de trabajo ukar uñjañataki, ukampirus intercontinental ukan irnaqirinakax mä jisk"a minoría ukhamawa, ukat walja maranakaw waljanix wali suma amigonakaruw tukupxi.
  
  Drake chachajj yaqha jawsäwi luräna. "Jichha arumax wali junt"üxaniwa", sasaw CAPD ukan inspector Jack Schwartz ukarux arsuwayi. "¿Nayarux faltastati, amigo?"
  
  "Dios, Drakex... kunas? ¿Pä maraxa?
  
  "Kimsa. Machaq Mara, "07."
  
  "¿Esposamax walikïskiti?"
  
  "Alisonampi nayampejj jaljtapjjtwa, compañero. ¿Ukajj khitïtsa uk qhanañchañatakejj wakisispati?"
  
  "Servicio jaytxasma sasaw amuyayäta".
  
  -Nayaxa ukham lurawayta. Wells jilatajj qhep qhepa trabajotak wasitat jawsanitäna. ¿Jupajj jawsapjjtamti?"
  
  -Jupax ukham luratayna. Jumajj mä jukʼa suytʼañamatakiw arsuwayta sasaw säna" sasa.
  
  "¿Jichhax uk lurpachänti? Schwartz, ist"apxita. Akax jumanakan jawsatamawa. Jumax yatiñamawa aka mierda ukax fans ukanakaruw jaltxani ukat jiwasan mantawix qhipharux jumaruw purini. Nayax yatxatwa uka pachakamax taqiniw heroes ukhamäñäni ukat akax mä suma lurawiw uñjasini, ukampis..."
  
  Schwartz chachajj akham sänwa: "Wells jilatajj jankʼakiw sartayitu" sasa, ukampis Drake chachajj mä jukʼa llakisiñ istʼäna. "Jan llakisimti, amigo. Uraqir sarañatak permiso katoqañatakejj chʼamanïskaktwa" sasa.
  
  Jupanakan avionapajj Estados Unidos markan espacio aéreoparuw mantawayi.
  
  
  * * * .
  
  
  Avionax jan wali urunw uraqir purintäna ukatx taxi ukampiw chiqak uka jisk"a terminal edificio ukar sarawayxäna. Punkux mä juk"a jist"arasïna, tunka payan SGG sueco ukan taqpach carganakapampix metal raquítico escaleranakat t"ijt"asaw sarapxäna ukat kimsa suyt"ir autonakaruw mantapxäna. Drake, Ben, Kennedy ukat Yatichirix juparuw arkapxäna, Ben jupax niyaw pisxatayna transporte ukanakap uñjasa.
  
  "¡Humvees sat animalar uñtasitäpjjewa!"
  
  Mä minuto qhepatjja, autonakajj chʼusa pista taypit tʼijtjjapjjäna, ukat jan uñtʼat aeropuerto qhepäjjankir mä imantat ramparuw jankʼak sarapjjäna, uka rampajj mä qhawqha turnonak qhepatjja, mä jan uñjkañ pampa thakinwa mistunïna, uka thakijj Manhattan markan jachʼa afluentenakapat maynïriruw mayïna.
  
  Nueva York markax jupanakan nayraqatapanx taqi jach"a k"ajkirïnwa. Jichha pacha rascacielos, nayra puente, arquitectura clásica ukanaka. Jupanakan convopax mä jisk"a thakhi chiqaw marka taypir sarapxäna, sapa ch"amäki uka thakhinak apnaqasa, jupanakan local conductoranakapax uñt"apkän uka thakhinak apnaqasa. Wajjranakaw thuqtʼasïna, maldicionanakajj thayaruw phoqantäna, bordillonaka ukat basuranak khuchhuratarakïnwa. Mä kutix mä thakhinjam sarañ thakhiw utjäna, ukat paqallq minutos ukch"a thakhinak khuchhuqapxäna ukat kimsa guardabarros ukanakax jan walt"ayatänwa.
  
  Autonak manqhanx acción ukax niya ukhamarakiw ch"amäxäna. Dahl jupax qhipharux Primer Ministro sueco ukan jawsataw katuqatayna, jupax qhipharux FBI ukan aski munañap ukhamarak museo ukar mantañapatak permiso katuqatayna, nayraqat puripxaspa ukhaxa.
  
  Dahl jupax conductoraparuw uñtäna. -¡Juk"ampi jank"aki!
  
  Ben jilatajj Dahl jilatarojj museon mä mapap churäna, ukanjja Lobonakajj kawkhantï jakapkäna uk uñachtʼayarakïnwa.
  
  Juk"amp yatiyawinakaw uñt"ayasi. Ch"iyara janq"u jaqinakax purinipxiwa. Jank"ak jaysañ equiponakarux yatiyatawa.
  
  Drake chachajj Wells sat chacharuw purïna. "¿Sitchti?"
  
  "Jiwasax anqankxapxtwa. Policía caballería ukankirinakax pä minutos nayraw purinipxäna. Juma?"
  
  "Pä tunka thakhinak saraña. Kunas pasani ukhajj arnaqapjjeta" sasa. Kunas chuymap ch"allxtayäna ukat mä juk"a pachax ventana anqankir kunarus chuym ch"allxtayäna. Mä ch"aman déj à vu ukan jikxatasiñax costillanakaparuw khathatiyäna, kunapachatix mä jach"a cartelera uñjäna, ukanx Abel Frey diseñador de moda Nueva York markar puritapat yatiyatayna, muspharkañ pusi sarnaqañ uñacht"äwipampi.
  
  Akax loco ukhamawa, Drakex amuyt"äna. Chiqpachansa loco.
  
  Ben jupax Reino Unido markan kullakapar sartayatayna ukatx wali samañaw jupanakan transporte ukar uñjasax Proyecto Valkyrie ukar qillqantayañ atipxatayna - kunjamtix jupax sutinchawayki ukhama. Ukat Dahl jilatarojj akham sänwa: "Tiempo aptʼasi. "Jupax yatxatäwinakap sarantaskaspawa, kunapachatix uka lobonakar qhispiyañatak anqankktan ukhaxa. Jan llakisimti, jupax licenciatura ukatak jupanakar foto apsuñ munatax laykux ukham sasaw amuyi".
  
  "¿Kullakamar kʼarisisktati?" Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna.
  
  "Jupax jilsuwayxiwa." Kennedyx Blake jilatan amparap ch"allxtayäna. "Wawarux mä juk"a chiqa churapxam."
  
  Drake chachan celularapajj chillqtʼasïnwa. Jupax janiw Wells sat jaqit uñt"añatakix ID de llamadas ukar uñakipañax wakiskänti. "Jan yatiykituti, amigo. ¿Canadá markankirinakax?
  
  Wells jupax amukiw larusitayna. "Jumax muntawa."
  
  "MÄ?" - Jiskt"ata.
  
  "Canadá markankirinakas alemanes ukanakas kunayman thakhinak apnaqapxi. Aka nuwasïwix niyaw jumanakan jan utjkasin qalltañampïski" sasa.
  
  Dahl jupax akham sänwa: "SWAT ukankirinakax kimsa minutos ukch"akiwa. Uka frecuenciajj 68 ukhawa."
  
  Drake jilatajj jachʼa ventanatwa uñtäna. "Jiwasax akanktanwa".
  
  
  * * * .
  
  
  "Central Park West Entrance" sasaw Ben jilatajj autonakapat saraqasajj säna. "Pä escalera saparukiw puri, ukax jisk"a nivelat pusi pisokamaw makhatasi".
  
  Kennedyx alwax wali thayaruw mistuwayxäna. "¿Kawkïr pisonsa lobonakajj jakasipjje?"
  
  "Pusïri".
  
  "Siqinaka." Kennedyx amparap luqxatäna ukat purakaparux ch"allxtayäna. "Uka fiestan tortanakat arrepentisiñ tukuyañajajj yattwa".
  
  Drake jupax qhipharuw qhiparäna, kunawsatix sueco pallapallanakax museon gradanakapat kunjamtï t"ijtapkän ukhamarjam t"ijtapxäna. Ukar purisax armanakap apsuñ qalltapxäna. Dahl jupax mä jach"a mantañawjan ch"amakanw jupanakarux sayt"ayäna, uka equipox muyu columnanakampi flanqueatänwa.
  
  "Twitters ukanakax uñt"ayatawa. "
  
  Tunka payan "Cheques!", sasaw istʼasïna. "Nayraqatax sarapxtwa" sasaw Drake-rux uñch"ukisïna. "Jumax arkta. Uka aptʼasim" sasa.
  
  Jupax Drake-rux pä cilindrico yänak churäna, ukax encendedores ukham jach"änwa, ukat pä auriculares ukanakaw utjäna. Drake jupax troncos cilíndricos 68 ukanakaruw muytayäna ukat panpachaniw bases ukanakat ch"uxña qhananak apsuñ qalltapxäna. Jupax mä Kennedyruw churäna ukat maynix jupatakikiw imarakïna.
  
  "Twitters" sasaw ch"usa uñch"ukiñamp säna. "Akax machaq amigable nina naktayañ yanapt"awiwa. Taqi amigable anatäwinakax pachpa frecuencia ukarjam sintonizado ukhamawa. Mä irnaqir masimar uñakipt"am ukat jinchumanx mä chuym usuchjayir chirriw ist"asi, mä jan wali jaqir uñtam ukat janiw kuns ist"kasmati..." Jupax auricularap uchasïna. "Janiw atiniskañjamäkiti, ukampis kawkhantï walja lurañanakax utjki ukanakan yanaptʼitu. Ukhama".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "¿Uka frecuenciajj yaqhampi chʼalljjtaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  -Janiwa paskaniti -sasa. Akax qhipa tecnología Bluetooth - espectro de difusión adaptativo frecuencia. Dispositivos ukanakax "salt" paqallq tunk llätunkan frecuencias aleatoriamente ajllitanakaruw bandas pre-asignadas ukan - mayacht"asis.Niya pä patak metros ukch"a alcance ukaniwa."
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Cool" sasa. "¿Kawkinkis nayatakejja?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jumasa ukat profesorampejj Central Park markanwa mä jukʼa tiempo qheparapjjäta" sasa. "Turista ukanakan yänakapa. Chill mate, akax jan walipunïniwa" sasa.
  
  Jan yaqha aru arsusaxa, Drakex qhipa sueco pallapallaruw jach"a arco tuqir arktañatak kutt"awayxi, ukat museo ukan ch"amaka manqhaparuw mantawayi. Kennedyx wali sum uñch"ukiskäna.
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Pistolajj wali askïspawa" sasa.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Americanonaka" sasa, ukampis jankʼakiw jachaqtʼasïna. "Jurasina. Suecianakax Canadá markankirinakarux t"unjapxañapawa, ukat pä kuti jank"akiw t"unjapxañapa".
  
  Y ukham jachʼa escalerar puripjjäna, uka escalerajj arco ventananaka ukat techo bóveda ukanakampiw apnaqatäna, ukat jankʼakiw jan saytʼas patat mistupjjäna. Normalmente aka escalerax jach"a nayrani turistas ukanakamp phuqhantatänwa, ukampis jichhürunakanx taqpach chiqax wali muspharkañ ch"amakt"atawa.
  
  Drake chachajj jupa pachpaw sarnaqäna ukat wali amuyumpiw sarnaqäna. Jichhax tunka tunka jan walt"ayir jaqinakaw uka jach"a nayra chiqan jank"ak sarasipkäna. Mä qhawqha tiempokiw tantachasipjjäna.
  
  Jupanakax t"ijtxapxäna, botas ukanakax jach"a pirqanakat jach"at ist"asïna, kunkapan micrófonos ukanakat estático ukaw jutäna, ukax edificio ukan acústica natural ukamp ist"asïna. Drake jupax wali ch"amampiw chuym ch"allxtayäna, entrenamientopat amtasisa, ukampis Kennedy jupar sum uñjañ yant"äna jan uñacht"ayasa. Civil ukat pallapallax jupa manqhan ch"axwasipkakïnwa.
  
  Kimsïr pisor jakʼachasisinjja, Dahl chachajj "nayraru-kʼachat" mä gesto luräna. Kennedyx Drake sat jaqiruw jak"achasïna. "¿Kawkhans SAS masinakamax jikxatasipxi?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jan jayarstʼaña" sasa. "Chiqpachansa, janiw jichhax ina chʼusat jiwayañ munktanti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Kennedyx mä chuckle supprimitaynawa. "Jumax mä comediante ukhamätawa, Drake. Chiqpach k"uchi jaqiwa".
  
  "Mä uñtʼasiñ urun uñjapjjañamawa."
  
  Kennedyx janiw uka ch"iyar jaquntañx arskänti, ukatx "janiw iyaw sañ munkti" sasaw säna. Kupi amparapajj blusan nayräjjap sumaptañatakiw amparapamp luqtasirïna.
  
  "Janiw nayax jiskt"asirïkti sasin amuyañamäkiti."
  
  Qhipa escaleraruw makatañ qalltapxäna. Jilïr pallapallajj qhep qhepa kurva jakʼachaskäna ukhajja, mä disparojj istʼasïna ukat mä yeso pʼeqepat mä centímetro ukchʼa jayaruw phallarakïna.
  
  "¡Saraqapxam!"
  
  Mä granizo de disparos ukaw pirqanakar ch"allt"äna. Dahl chachajj purakapat nayrar jalnaqäna, amparanakapampejj walja kutiw kuyntʼäna.
  
  Drake jupax akham sänwa: "Uka espantapájaro método" sasa.
  
  Mä soldadojj enemigopar jan chʼamachasiñapatakiw jankʼak voleibol apsüna. Maynïristi casco apsusaw riflep cinturónpar chintʼäna ukat jukʼat jukʼatwa nayrar sartayäna, ukat nina linearuw ucharakïna. Jupanakax mä juk"a ch"axwañ ist"apxäna. Kimsïr pallapallax escalera manqhat tapat jaltasaw uka guardiarux nayranakap taypin chʼalltʼäna. Uka jaqix janïr ch"axwañ tukuykasax jiwataw jaquqanïna.
  
  "Cute" sasaw Drake-rux suma amtat saräwinakax gustäna.
  
  Armanaka apsusaw escalerat makatapjjäna, ukat pusi pisor arcot lurat mantañaw muytapjjäna, ukatsti wali amuyumpiw uka cheqankir cuartoruw uñchʼukipjjäna.
  
  Drake chachajj uka chimpunak liytʼäna. Akax lagarto dinosaurionakan salapänwa. Tatitu, sasaw amuyäna. ¿Janit ukanjja uka maldito Tiranosauro sat animalajj imatäkäna?
  
  Jupajj jamasatw uka cuartoruw uñtäna. Walja profesional uñnaqt"an waynanakaw civil isimp isthapt"atax ocupados ukham uñt"ayasipxäna, taqiniw mä kasta jach"a ametralladora ukamp armatäpxäna, juk"ampirus Mac-10 "spray ukat mayisiña" ukhamäspawa. Ukampis Tiranosauro sat animalajj nayraqatapan saytʼatäskäna, jan wali samkanakan jachʼa jachʼa tukutapa, chhaqhatapat millón millón maranak qhepatsa mä jan wali samkajj wiñayatak uñachtʼayasïna.
  
  Ukat jupat chiqak jak"achasisinx - wali yatiñampiw jawq"jatapat liwxatasinx - Alicia Miles, yaqha jiwayir uywa manq"iriw sarnaqäna. Jupajj firmaparjamaw akham arnaqasïna: "¡Uñtapjjam, yuqall wawanaka! Mä slip akan ukat naya pachpaw taqi jumanakar buggers ukanakar anatäwit apsuñ munta! Jank'aki!"
  
  "Jichhax mä señoraw ukanx utji" sasaw Kennedyx mä milímetro ukch"a jayat jisk"achas jisk"at arsüna. Drakex amuyt"asir perfume ukat k"achat samsuñap amuyasïna. "¿Nayra amigoja, Drake?"
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqi kuntï yatki uk yatichawayta" sasa. "Chiqpachansa, qalltanxa. Ukatxa, naya jakʼanwa sarnaqäna. Extraño ninja-Shaolin ukax mä juk"a pachanakanwa. Ukat janipuniw señoräkänti, ukajj cheqäskapuniwa" sasa.
  
  Uka soldadojj akham sänwa: "Chʼeqa toqenjja pusiniw utji" sasa. "Phisqax ch"iqa tuqinkiwa. Ukhamarus mä warmi. Odin chachan uñacht"äwipax cuarto qhipäxankañapawa, inas yaqha alcoba ukankchi, janiw yatkti" sasa.
  
  Dahl sat chachajj mä samsuñwa aptʼasïna. "Uka yaqha chiqar sarxañ horasäxiwa."
  
  
  TUNKA KIMSAQALLQUNI
  
  
  
  NUEVA YORK markan MUSEO NACIONAL DE HISTORIA
  
  
  Suecos jupanakax jan tapat mistusaw jaltapxi, chiqaparuw ch"axwapxi. Pusi canadiensenakaw jaquqanipxäna, ukatx yaqhax jaquqanipxäna, kimsax mä vidrio uñacht"äwiruw jaquqanipxäna, ukax turkakipt"asax t"unjatäxänwa ukat mä phallañjam mä ch"axwäwimpiw pampar jaquntatäna.
  
  Jilt"ir canadiensenakax kutikipstasinx uka chiqanw pallapallanak jiwayapxäna. Uka pä sueco jaqinakax arnaqasipxäna. Maynix jaquqanïna ukat p"iqipan usuchjat wilax mistuwayxäna. Maynïristi mä chhuxriñchjasir montón ukham tʼunjatäna, thixnipat katthapisisa.
  
  Drake chachajj pulido pampat cuartoruw liwjjatäna ukat mä jachʼa vidriot lurat uñachtʼäwi qhepäjjaruw jalnaqäna, ukanjja jachʼa armadillonakaw uñachtʼayasïna. Mä kutix Kennedyx jan kuna jan walt"äwin uñjasitapat yatxatasax p"iqip jach"ar aptäna, vidriot uñakipañataki.
  
  Alicia kullakaruw pä t"ijtir sueconakar pä perfecto disparos ukamp jiwayir uñjta.
  
  Ukat jukʼamp pusi canadiensenakaw Tyrannosaurus sat jawir qhipäxat uñstapxäna. Jupanakax kawkhantix Lobos ukanakax uñacht"ayatäkän uka alcoba ukankapxpachänwa. Jupanakajj jan uñtʼat cuero cinturonanakampiw cuerponakapar chintʼatäpjjäna ukat qhepäjjanakaparus wali jachʼa mochilanakampi chintʼatäpjjänwa.
  
  Ukat Mac-10 ukhamaraki. Uka cuartoruw balanakampi phoqantapjjäna.
  
  Suecos jaqinakax imt"asiñatakikiw umaruw chhaqtxapxäna. Drakex pamparuw jaquqanïna, Kennedy p"iqiparuw amparap muyuntañapatak ch"amanchasïna, ukhamat juk"amp jisk"aptañapataki. Jupan patapan utjkäna uka vidriojj tʼunjatäjjänwa, vidriot lurat jiskʼa tʼaqanakajj chʼiyjatäjjänwa ukat jallu purintäna. Armadillo fósiles ukat réplicas ukanakax p"akjasipxäna ukat jupanak jak"anx t"unjapxäna.
  
  "Chiqpachansa jankʼakiw qʼumachañama, ¿walikiti?" Kennedy jilatajj akham sasaw arsüna. "Jïsa, ukax chiqawa."
  
  Drake jupax ch"allxtasïna, vidrio chimpunak taqi chiqar jaquntäna, ukat museon anqäx lado pirqap uñakipäna. Mä canadiense ukaw ukan jaquqanïna ukat Drake jupax jank"akiw etiquetatayna.
  
  "Nayratpach ukham luraskta."
  
  P"akjata uñacht"ayawimpiw tapa ukham apnaqasa, k"ari jaqir jak"achasïna. ¡Ametralladora aptʼasisaw amparap luqtäna, ukampis uka jaqen nayranakapajj mä akatjamat jistʼarasïna!
  
  -¡Jesusa! Drake chachan chuymapax Noé chachan amparanakapat sipansa jukʼamp jankʼakiw Arca luraskäna ukhaxa.
  
  Uka jaqix jach"at arsüna, nayranakapas wali llakitaw jach"aptayasïna. Drakex jank"akiw amuyt"asxäna, arma apt"asisinx ch"ankhampiw jawq"jatayna armt"asiñapataki. "Wila Zombie" sasa.
  
  Mä qunqurimpiw muyuntäna, ch"axwañataki wakicht"ata, ukampis canadiensenakax T. rex ukan costilla purak qhipäxaparuw kutt"apxäna. ¡Maldita ukax walikïskiwa! Janitï jichhak saytʼasitap mayjtʼayapkaspäna ukhajja, nayrat sipansa janiw cheqak sarnaqkänti. Mä qhawqha khuchhurat kayunakakiw uñjäna.
  
  Kennedy juparuw jak"achasïna, jupan jak"apan sayt"asiñapatakiw liwxatäna.
  
  "Suma tobogán" sasaw ch"iqa kupi liwxatasin kuntix Canadá markankirinakax lurapki uk uñjañ yant"äna.
  
  Qhiparusti, kimsa p"akjata costillanak taypin sarnaqañ uñjäna ukat jan iyawsasaw jachaqt"asïna. "Jupanakax Lobos ukanipxi" sasaw samaqt"äna. "¡Ukat pʼakjapxi!"
  
  Kennedyx p"iqip ch"allxtayäna. "Janiwa. Jupanakax t"aqa t"aqaruw t"unjapxi", sasaw uñacht"ayäna. "Uñtaña. Uka mochilanak uñakiptʼañäni. Janiw khitis Odin markan taqpach chiqanakapax taqpachäñapa sasin siskänti, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Ukat chiqanakat apsuñax juk"amp jasakiwa", Drakex p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Jutïr uñachtʼäwin tapapar niyaw sarañampïskäna, ukhaw taqe infiernonakajj chhaqtawayjjäna. Uka cuarto jaya esquinatjja, "Origen vertebrados" ukham qellqat mä punkutjja, tunka payan bansheenakaw arnaqasir mantapjjäna. Jupanakax chhuxriñchjasipxänwa, sallqa ch"axwapxäna, jupanakax larusipxäna kunjamatix aficionados ukanakax multi-doble Yeager ukan sobredosis primavera vacacionan lurapkäna ukhama.
  
  "Aleman jaqinakax akankapxiwa." Drakex janïr pampar jaquntatäkasax waña chuymampiw säna.
  
  Tiranosaurio sat barcojj wali khathattʼasïnwa, kunattejj plomo sat proyectiljj uka proyectil sat cheqaruw chʼalljjtäna. Pʼeqepas warktʼatäjjänwa, kisunakapas chʼiyjatäjjänwa, jakʼapankir nuwasiñanakajj wali coleraykaspas ukhamaw jaktayäna. Canadá markankir jaqix mä qinayampiw kutt"awayxäna. Wilax taqpach dinosaurio ukan chhuxriñchjataparuw ch"allxtäna. Suecia markankir pallapallax codokamaw amparap chhaqhayasïna ukat arnaqasiñampiw t"ijtäna.
  
  Alemanes ukanakax loco ukham tukusaw mantapxäna.
  
  Drake jak"ankir ventana qhipäxatx helicóptero rotor ukan palanakapan uñt"at boom-boom-boom ukaw jutäna.
  
  ¡Janiw mayampsa!
  
  Periférico uñjäwipatx Drakex mä tama fuerzas especiales ukan figuranakaparuw ch"amaka isimp isthapt"at jupar jak"achasir uñjäna. Kunawsatix Drake jupax uka tuqir uñch"ukiskäna ukhax jinchupan tuiteadores ukanakax loco ukhamaw tukupxäna.
  
  Suma jaqinaka.
  
  Canadá markankirinakax ukatakiw sarapxäna, ukat jan walt"äwinak utjayapxäna. Jupanakax T. rex jach"a puraka manqhat jaltxapxäna, wali coleratw pallapallanakamp ch"axwapxäna. Drake chachajj Kennedy jilataruw amparapat katthapïna.
  
  "Unxtayaña!" Jupanakax línea de vuelo ukankapxänwa. Jupax Kennedy-rux kunjamtix Alicia Miles-ax uñjkän ukhamarjamaw jaqunuküna. Drakex armap jach"ar aptäna, ukatx jach"a alemán Milo sat jaqiruw ch"iqa tuqit jak"achasisin uñjäna.
  
  Mä segundo samartʼasajja, kimsanpachaw armanakap apaqapjjäna.
  
  Alicia kullakajj wali musphataw uñnaqäna. "¡Aka tuqir mantañ yatiyätwa, Drake, jumax chuymankipstat jaqi!"
  
  Milo chachajj jiwataw thakinakapan saytʼasïna. Drakex maynit mayniruw uñch"ukisïna. "Suecia markan qhiparañajapunïnwa, allqamari samaña". Drake jupax jach"a jaqirux egg uñstayañ yant"äna. "Miss your bitch, ¿janich ukhamäki?"
  
  Uka balanakajj tensa ukankir cocopar jan mantasaw jupanak jakʼankir thaya chʼalljjtäna.
  
  Milo kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna: "Tiempomajj puriniwa" sasa. "Kunjamtï ukankir jisk"a waynamax, ukat kullakapas ukhama. Ukat Parnevik chachan ch"akhanakapa."
  
  Ukat ukat akapachax kutt"anxänwa, ukat Drakex instintivamente mä milisegundos ukjam patat jalnaqäna, Aliciax jan qhanañchañjam uraqiruw jaquntatäna.
  
  Mä cohete RPG ukax T-Rex ukan purakaparux ch"allt"awayi, ch"akha cuchillonak taqi tuqir t"ijtir khithawayi. Jupajj jankʼakiw pasillot makhatäna, lado ventananakat maynïritwa chiqak saräna. Mä jachʼa samartʼasajja, mä jachʼa phallawiw istʼasïna, ukat uka cuartojj chʼalljjtayasïna, ukatsti metalanakajj tʼunjatäki ukat articulacionanakajj chhuxriñchjaskäna ukanakan tʼaqhesiña istʼasïna.
  
  Metal jiwatax Museo Nacional de Historia ukan pirqaparuw ch"allt"asiwayi.
  
  Drake jupax Kennedy pataruw jaljtawayi kunatix helicóptero ukan ch"amapax museo ukan pirqaparuw ch"allt"awayi, ukat jach"a q"añunakaw t"unjawayi. Nasajj cheqapuniw pʼakjasïna, ukat qʼañunakaw nayrar jaqontäna, ondulado montón ukhamänwa. Ukatxa, cabinax niya chiqaw tʼunjatäskir pirqaruw jaquqanïna, ukat pilotox janïr pachpa parabrisas ukar mä chʼuspamp chʼalltʼkasax wali mulljataw engranaje sat thujru chʼallxtayaskäna.
  
  Ukatxa hélice ukan palanakapax ch"allt"asiwayi... ukat ¡jaqt"awayxiwa!
  
  Uka t"ijtir metal lanzanakax cuarto manqhan mä jiwayañ zona ukham lurapxäna. Suxta kayuni ch"iyar ch"iyar ch"aphix Drake ukat Kennedy tuqir t"ijt"asax mä chhullunkhayat ist"asïna. Nayrir SAS pallapallax juk"amp ch"ullqhi ikiskäna ukat ukjatx jinchup patapax khuchhurataw jikxatasïna janïr guadado ukax Kennedy p"iqit mä ch"uqi ch"uqi ch"uqimp kimsa kayunak juk"amp jaya pirqaruw jaquntatäna.
  
  Mä jukʼa tiempojj musphataw ikiskäna, ukat mä akatjamat pʼeqep muytayasïna. Uka helicópterojj saytʼatäjjänwa ukat janiw jankʼak sarjjänti. Qhipürux museo ladopat liwxatasïna, kunjamtï Wile E. Coyote sat chachax jichhak chʼaxwkäna uka qullu thiyat liwxataskäna ukhama.
  
  Drake jupax pusi segundos ukjaw jakthapiwayi, janïr heavy metal ukan jan ch"amanïñapataki. Jupajj mä jukʼa tiempow uka cuarto muytʼäna. Canadá markankirinakajj janiw chʼamap pʼakjapkänti, jupanakan maynix mä rotor cuchillampiw chʼiyjatäna. Jupanakax cuarto ladoruw puripxäna, pusi waynanakaw jach"a mochilanak apt"ata, ukhamarak Alicia ukat mä tapa ch"axwiri. Jupanakax kunatix unidades saraqir uñtasitäki ukanak muytasipkäna.
  
  Aleman jaqinakan ajanupanx axsarañaw qillqt"ata, janiw mascaras ukanakamp ch"uqt"atakiti. Drake jupax janiw janq"u isimp isthapt"at jaqirux uñjkänti ukat aka misión ukax jupatakix sinti risqitäpachati sasaw jiskt"asïna. Jupax fuerzas especiales ukanakaruw jank"ak jupanakar jak"achasir uñjäna, sueconakax kunapachatix estadounidenses ukanakax purinipkän ukhax ch"amap katuyapxäna.
  
  ¡Canadá markankirinakax Lobos ukamp qhispiyasipxäna! Drake jupax sartañ yant"äna, ukampis janchip jach"anchayañax ch"amakïxänwa, niyas chhaqhatapata ukhamarak muspharkañ uñacht"äwipampix walpun ch"allxtatäna.
  
  Kennedyx janïr manqhat liwxatkasax wali ch"amampiw codo ukamp ch"allt"asin yanapt"äna, qunt"asis p"iqipat wila pichthapisa.
  
  "Mayiri". - jupax jisk"a colerasisaw arsüna.
  
  Drakex amparapampiw jinchupar ch"allt"äna, wilax jan mistuñapataki. Uñch"ukiskäna ukhax phisqa fuerzas especiales suecas ukanakat kimsa qhipharkir fuerzas especiales suecas ukanakax canadienses ukanakamp nuwasiñ yant"apxäna kunatix nayrïrix lanzadorapampiw t"unjat ventanapat jaltawayxäna.
  
  Ukampis Aliciax kutt"anxänwa, ajanupanx anatt"asir jachaqt"asisaw Drakex chuymapanx chhuxriñchjasïna. Jupax nayrar jaltasaw jupanak taypin jalnaqäna, mä ch"iyar viuda jan sinti qhuru jiwayat warmi, wali yatxatat pallapallanakaruw qunqurt"ayäna, ukhamat ch"akhanakap jan ch"amamp p"akjañataki, ukat tunka payan segundos ukjat juk"ampiw uka equipo t"unjañatakix munasïna.
  
  Uka tiempotakejja, Canadá markankir kimsa jaqenakajj amukiw ukat wali yatiñampiw uka edificiot jaltapjjäna.
  
  Canadá markankir qhipharkir pallapallax imantatpachaw pallapallanak jiwayatayna.
  
  Nueva York markan SWAT ukankirinakax alemanes ukanakaruw juchanchapxäna, ukat cuarto qhipäxaruw jaquntapxäna, ukat kimsat sipanx kawkhantï sayt"atäpkän uka chiqan jaytawayapxäna. Jiltʼir kimsa jaqenakajja, Milo jilatampiw armanakap jaqontapjjäna ukat tʼijtjjapjjäna.
  
  Drake jupax chhuxriñchjasïna kunawsatix Tyrannosaurus ukax qhipharux uka fantasma ukar jaytawayäna ukat mä pila nayra ch"akhanakampi laq"ampiruw t"unjasïna.
  
  Kennedyx maldecataynawa kunawsatix pusi canadiensex saltawayki ukhaxa, jank"akiw Aliciax arktawayi. Qhipa pallapallax p"iqiparuw ch"axwantäna, kunawsatix saltañatak wakicht"askäna ukhaxa. Jupax cuartoruw kutt"awayxäna ukat nina nakhaskir q"añunak taypinw ikiskäna, uka loco jaqin ch"axwäwipan ukhamarak apokalipsis ukar t"ijtäwipat yaqha jan walt"äwikiw jikxatasïna.
  
  
  TUNKA LLATUNKANI
  
  
  
  NUEVA YORK markanwa
  
  
  Niya jank"akiw Drake-n amuyunakapax uñakipt"añ qalltäna ukat uñakipt"añ qalltäna. Milo chachajj Ben ukat Parnevik yatichirit mä qhawqha amuytʼäwinakwa arsüna.
  
  Celularap chawlla apsusaw janïr marcar rápida ukar chʼalltʼkasajj jan waltʼayatäpachati janicha uk uñjäna.
  
  Telefonojj istʼasisaw istʼasïna. Ben jilatajj janiw ukham jaya tiempo jaytkaspänti, janiw Ben...
  
  Chuymapax ch"allxtasïna. Jupax Ben-aruw arxatañ yant"äna, uka waynarux walikïskä sasaw arsuwayi. Ukax kunas...
  
  Uka aruxa akham sasaw jaysäna: "¿Jïsa?" Uxuri.
  
  "¿Ben? ¿Jumajj walikïsktati? ¿Kunatsa jiskhtʼasiskta?"
  
  "Matt, Diosaruw yuspärta. Tatajax jawsanitu, nayax parlt"añatakiw sarawayta, ukat qhipäx uñtasax aka pä thuqhurinakaruw profesorar jawq"japxir uñjta. Jupanakaruw t"ijtxa ukat jupanakax mä qawqha jaqinakampiw motocicletanak sarapxäna".
  
  "¿Profesorar irpapjjpachänti?"
  
  "Perdón, amigo. Nayajj yanaptʼirista ukhajj yanaptʼiriskäyätwa. ¡Maldita tataja!"
  
  "Janiwa! Drake chachan chuymapax wali sumaptaskänwa. "Janiw jumanakan juchamäkiti, Blakey. Janiw kunatsa. ¿Uka motociclistanakax jachʼa mochilanak qhipäxar chintʼatäpxpachänti?"
  
  "Yaqhepajj ukham lurapjjäna."
  
  "WALIKI. Ukan qhiparapxam" sasa.
  
  Drake chachajj wali samsusaw nervionakapar samarañ yantʼäna. Canadá markankirinakajj jankʼakiw sartapjjerïna. Ben jilatajj uka jan wali jawqʼjat esquivawayjjänwa, awkipar yuspajarasawa, ukampis Profesor chachajj wali chʼamampiw jikjjatasïna. "Jupanakan amtapax aka chiqat suyt"ir bicicletanakan qhispiñänwa", sasaw Kennedy-rux säna, ukatx basura ukar uñtat cuartoruw uñtäna. "Dahl sat chachar jikjjatañasawa. Jiwasax mä jan walt"äwinïtanwa".
  
  -¿Mä sapaki?
  
  Drake chachajja, uka museon kuna tʼunjäwinaksa lurapjjäna uk yatjjatäna. "Aka yänakax jach"a pachakiw phallawayi."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax museo ukanx gobiernon irnaqirinakapampix muyuntatw mistuwayxäna. Central Park uksan inti jalant tuqinkir mantañawjanx mä poste de escenificación ukham utt"ayapxäna, Ben-arux jupar uñkatasin bancon qunt"atäskir uñjasax amuyuparjamaw jan yäqkänti. Wawax jan kuns kamachasaw jachäna. Jichhax ¿kunas? Kennedyx jupan jak"apankir ch"uxña quqanak taypin t"ijtäna.
  
  "Akax Karin satawa" Ben-an nayranakapaxa Cataratas del Niágara ukham ch"amakt"ayatänwa. "Kunjamsa Valkyries ukamp chikt"ataski uk jiskt"añatakiw correo electrónico ukar apayta ukat... aka MPEG ukar mantawayta... jaysañataki."
  
  Jupax laptopap muytayäna ukhamat jupanakax uñjapxañapataki. Mä jiskʼa video archivow pantallan uñstäna, ukajj repetición ukanwa anatasïna. Uka clip ukax niya kimsa tunk segundos ukjaw utjäna.
  
  Chʼiyar janqʼo congelado marconjja, Ben jilatan Karin kullakapan jan qhan uñachtʼayat uñachtʼäwinakaw uñachtʼayasïna, jupajj pä chʼamani, mascarat chachan amparapanwa jan chʼamampi warktʼatäskäna. Wilakïkaspas ukham chʼamaka manchanakaw nayraqatapar ukat lakapar chʼalltʼatäna. Kimsïr jaqix ajanupax cámara ukar jach"ar aptäna, mä thiya acento alemán ukamp arnaqasïna.
  
  "Jupax sayt"asiwayiwa, jisk"a minx, ukampis jan pächasimti, ¡jutir semananakanx kunjams llamp"u chuymanïñax ukx yatichapxäma!" Uka jaqix amparapampiw ch"allxtäna, lakapat salivax ch"allt"asïna. "Jan jupanakar yanaptʼamti, jiskʼa wayna. Jupanakar atacañ jaytxapxam.... issss.... Ukham lurapxäta ukhax jan kuna usuniw kutt"ayapxäta" - mä jan wali larusiña. "Jichhax juk'ampi jan ukax juk'ampi".
  
  Uka fragmentojj wasitatwa uñstañ qalltäna.
  
  "Jupax payïr Dan-awa" sasaw Ben-ax arsüna. "Jupan pachpa artes marciales ukan yatiqañ utan jist"arañ muni. Janiw khitis jupar b-b-jawq"jaspa sasin amuyirïkti, naya -jilïr kullakaja."
  
  Drake chachajj Ben jilataruw qhumantäna, kunattejj wayna amigopajj tʼunjatäjjänwa. Uñkatatapax Kennedy-n uñjata ukampis janiw jupatak amtatakänti, ch"axwäw chiqanx uñisiñampiw phuqt"ata.
  
  
  PÄ TUNKA
  
  
  
  NUEVA YORK markanwa
  
  
  Abel Frey, uraqpachan uñt"at diseñador de moda, multimillonario ukat Chateau-La Verein uka jan wali uñt"at 24 horanak fiestan dueñopa, Madison Square Garden ukan escenario qhipäxan qunt"asisinx yanapirinakaparux uñjäna, kunjamtix chiqpachanx parásitos libres cargadores ukanakax ukhamakiw jaltxapxi.
  
  Solsticio jan ukax down periodos ukanx alpino jach"a utapanw ukanak churatayna -uraqpachan uñt"at modelonakat qalltasa, qhanan irnaqirinakatsa ukat seguridad ukankirinakatsa- fiestanakax janiw walja semananak sayt"apkänti. Ukampis turkakipäwix sarantaskäna ukat Frey-n sutipax wali uñt"atäxänwa, jupanakax ch"axwapxäna ukat llakisipxäna ukat sapa caprichoparuw phuqhapxäna.
  
  Uka escenajj uñstaskakïnwa. Pusi t"ijtawix chikatpach tukuyatäxänwa. Diseñador de iluminación jupax The Garden equipo ukamp irnaqawayi, mä plan mágico maynit maynikam respeto uñacht"ayañataki: mä horario de iluminación ukat sonido sincronizado pä hora uñacht"ayañataki.
  
  Frey jupax uñisiñ amtäna ukat bastardos ukanakar ch"uñuyañ amtäna ukat wasitat qalltañataki.
  
  Supermodelonakax kunayman etapas de desgaste ukanx nayraqatar qhipäxar sarnaqapxäna. Mä desfile de moda ukan escenario qhipäxanx mä escenario ukan uñacht"äwip contraw utjäna -juk"a materialanak munaskäna, janiw juk"amp munaskänti- ukat uka modelonakax -mä juk"a La Vereina ukan jupamp jakapkäna ukanakax- nayrax taqi ukanak uñjatap yatipxänwa.
  
  Jupax uñacht"äwinak lurañ ch"amanchawayi. Chiqansa, jupaw uk mayitayna. Ajjsarañaw jupanakar jarkʼaqäna, uka animalanakajj. Ajjsaraña, qullqi munaña ukat manq"añanak manq"aña, ukat taqi yaqha muspharkañ juchanakax común ukanakax cadenanakampiw chint"ata, ukax ordinario chachanakaru ukhamarak warminakaruw ch"amanchawayi, khitinakatix ch"amanïpki ukat qamirïpki ukanakaru - Victoria"s Secret ukan misk"i aljirinakapat qalltasa, Europa oriental uksan hielo ukan esculturanakapar ukhamarak mayni suerteni uywatanakapar - sapa mayniw llakt"asipxi wila masinaka.
  
  Frey chachajja, Milo chachajj casarasiñ cuerponakar mantaskir uñjäna. Kunjamsa modelonakajj uka jan sinttʼasir jan wali jaqet jitheqtapjjerïna uk uñjta. Uka qhan sarnaqäwip uñjasajj chuymajan jachaqtʼasiyäta.
  
  Milojj janiw kusisit uñnaqtʼanïkänti. "¡Ukat kuttʼanjjam!" Jupax Frey-n oficina móvil improvisada-paruw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Frey chachan ajanupax sapak jikxatasipkäna ukhax qalaruw tukuwayxäna. -¿Kunas pasäna?
  
  "¿Kunas jan paskatayna?, helicóptero chhaqhayasipxta. Nayax pä waynampiw uka chiqat chhuxriñchjasipxta. Jupanakax SWAT, SGG, uka bastardo Drake ukat yaqha perra ukanakaw utjäna. Uka anqanxa infiernopunïnwa, chacha" sasa. Milo-n americano entonaciones-apax chiqpachapuniw Frey-n juk"amp culturani jinchuparux usuchjatayna. Uka uywax jichhakiw "jaqi" sasaw sutichäna.
  
  -¿Splinter ukaxa?
  
  "Uka qʼala qʼañu qʼañu warmiruw chhaqhayawayta, Miles." Milo kullakajj jachaqtʼasïnwa.
  
  "¿Canadá markankirinakajj uk katoqapjjpachänti?" Frey jilatajj colerataw sillupan amparanakap katthapïna, ukhamatwa mayjtʼayasïna.
  
  Milo chachajj janis amuykaspa ukhamwa luräna, chuymapan llakisitap aljantasa. Frey chachan jupa pachpatak munasitapajj pechoparuw punkitäna. "¡Fucking inútiles bastardos!", sasaw wali jachʼat arnaqasïna, ukatwa Milo chachajj liwjjatäna. "¡Jumanakax inamaya jan wali jaqinakaw mä tama fucking caballeronakar chhaqhayasipxtaxa!"
  
  Frey-n lakapat salivax t"ijtäna, jupanakar jaljañ mesaruw ch"allt"äna. "¿Qhawqha tiempos aka pachar suytʼaskta uk yattati? Jichha kutix? Jumasti?"
  
  Janiw jupa pachpa apnaqañjamäkänti, ukat comando americano jaqirux ajanuparuw ch"allt"äna. Milox p"iqip wali ch"amampiw muytayäna ukat ajanupas wilaruw tukuwayxäna, ukampis janiw yaqha tuqitx kuns lurkänti.
  
  Frey jupax mä jach"a coco de calma ukarux jupar muyuntañapatakiw wayt"äna. "Jakawijax" jach"a ch"amampiw säna, jach"a yurïw chachanakakiw lurapxaspa uk yatïna, "aka Sepultura thaqhañatakiw katuyasiwayi -janiwa, katuyasiwa- aka Diosanakan Sepulturaparu. Nayax jupanakarux - mä juk"at - castillojaruw apä. "Nayaw apnaqiritxa" sasaw punku tuqir amparap luqxatasin säna, "janiw uka idiotanakan apnaqirip sañ munkti. Nayax phisqa supermodelonakaruw mä amuyunïtax laykux mä jisk"a guardia de seguridad ukar chhuxriñchjañapatak katuqasma. Nayan nuwasiñ arenajanjja, mä suma jaqerojj jiwañkamaw nuwasiñ yanaptʼirista, ukampis janiw ukajj mä apnaqerirjam tukuykituti. ¿Amuyasmati?"
  
  Frey sat chachan arupajja, amuytʼasir jaqenakan jilïrïtap uñachtʼayäna. Milo chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukampis nayranakapajj chʼusakïjjänwa. Frey jupax ukax llamp"u chuymanïñjamaw uñjäna. Jupax wali jach"at arsüna.
  
  "Walikiwa, ¿kuna yaqhampis nayatakix utji?"
  
  "Aka". Milox sayt"asisaw Frey-n laptop-an teclado-p mä qawqha segundonak llamkt"äna. Mä transmisión en vivo ukaw uñstawayi, ukax Museo Nacional de Historia jak"ankir chiqanakatw uñt"ayasi.
  
  "Televisionan equiponakapjam uñtʼayasir jaqenakaw utjistu. Jupanakax Drake, mä warmi ukat mä yuqall wawa - Ben Blake - ukar uñch"ukipxäna. Ukax ESPECIAL ukat taqpach mayni SGG ukanakaruw jaytaraki, ukat uñakipt"apxam, nayax akax iyawstwa", pantalla ukarux mä juk"a ch"allt"awayi, jan munat ch"uñu ch"uñunak jaytawayi ukat Diosax yatiw kunas yaqhax, "akax SAS equipo ukawa".
  
  "Jumax iyawstawa..." sasaw Frey-x säna. "Jichhax walja kasta jaqinakaw amparanakasan utjistu sasin yatiyañ munasmati? Ukat janiw jachʼa yänakajj utj-jjeti" sasa. Jupax wali jach"at arsüna. "Janiw jichhakamax yanaptʼapkituti" sasa.
  
  Milo chachajj jefepampiw jamasat jachaqtʼasïna. "Ukhamätap yatisktawa."
  
  "Jïsa. Uka amigamaxa. Jupax jiwasan wali suma yänakasawa ukat pachapax jak"achasiwa. Ukhama, khitinakarutï yatiyki uk amtasiñap suytʼañäni" sasa.
  
  Milo jilatajj wali amuytʼasisaw akham säna: "Jukʼamp qollqetwa amtasini" sasa.
  
  Frey-n nayranakapax qhant"äna ukat mä lecherous twinkle ukaw nayranakapan uñstäna. -Hm -sasa. Ukjja janiw armaskäti" sasa.
  
  "Ben Blake kullakax utjarakiwa. Amuyataxa, mä sallqa pusiwa" sasa.
  
  "Waliki. Juparux Castillo ukar khitapxam. Niyaw uka chiqar kuttʼxañäni -sasa. Jupajj mä jukʼa samartʼäna. "Suyt"am... Suyt"am... Uka warmix Drake-mp chikaw jikxatasi. ¿Khitis jupaxa?
  
  Milo chachajj ajanupat yatjjatasaw amparanakap luqtäna. "Janiw nayax amuyt'kti".
  
  "¡Walikiwa, yatjjatapjjam!"
  
  Milox TVn irnaqirinakaruw jawsäna, "Drake chachan warmiparux software de reconocimiento facial ukamp apnaqapxam" sasaw qhuru arsüna.
  
  Pusi minutonak amuktʼasajj mä jaysäwi katoqäna. Ukat Frey jilatarojj akham sänwa: "Kennedy Moore" sasa. "Nueva York markankir policía".
  
  "Jïsa. JISA.Janipuniw qʼañu lurañanak armaskti. Mä chiqaru sarañamawa, Milo. Trabajiñajataki" sasa.
  
  Frey jupax Google ukanw uka titulo ukar mantawayi ukatx walja enlaces ukanakaruw arkta. Janïr tunka minutonakanjja, taqe kunwa yatïna, ukat jachaqtʼasitapajj wali jachʼaruw tukuwayjjäna ukat jukʼamp mayjtʼayarakïnwa. Mä jach"a amuyun gérmenes ukanakax pubertad qhipatx amuyunakapanx jilxattawayiwa.
  
  "Kennedy Moore", jupax janiw jark"añjamäkänti, infantería ukar qhanañcht"añapataki, "Nueva York markanx wali suma jaqinakat maynïriwa. Jichhax jupax forzado permiso ukan jikxatasi. Uka qʼañuskir policiaruw katuntasin carcelar khitäna. Jupan juchañchatätapatjja, juchañchañ yanaptʼkäna uka yaqhep jaqenakaruw antutjjapjjäna, ukajj pʼakjat cadena de pruebas ukanakampiw lurasïna" sasa. Frey jilatajj mä jukʼa samartʼäna. "¿Kuna kasta qhipharkir markax mä sistema ukham phuqhaspa, Milo?"
  
  "EE.UU.", Jupan thuqhuripax kuntï jupat suyapkäna uk yatïna.
  
  "Walikiwa, mä suma abogadow Thomas Caleb sat chachan antutatäñapatak yanaptʼäna, jupajj "Estados Unidos markan Norte toqenkir jaqenakan sarnaqäwipat sipansa jukʼamp jan wali jiwayirïnwa", kunjamtï akan siski ukhama. Nayan, nayan. Ukax wali sumawa, wali ajjsarkañawa. Ist'aña!
  
  "Caleb chachajj jan waltʼayat jaqen nayranakap jistʼararaki, grapadorampiw nayranakapatsa ukat nayraqatapat clips ukanakamp chʼalltʼi, ukatsti jakkir laqʼunakaruw kunkapat jaqontäna, ukhamatwa chʼalljjtayasiñapkamajj masticañataki ukat manqʼantañatakis waytʼi" sasa. Frey jilatajj jachʼa nayranakapampiw Milo kullakarojj uñchʼukïna. "McDonald"s ukan manq"añjamaw mä juk"a sañ munta".
  
  Miloxa janiwa jachaqt"askänti. Ukat akham sarakïnwa: "Jupajj jan juchani jaqenakar jiwayiriwa" sasa. "Comediax janiw jiwayañampix sum saraskiti."
  
  Frey jilatajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. "Jan juchani jaqinakar jiwayapxtaxa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Trabajo lurañkamakiw ukham lurawayta. Nayajj pallapallatwa -sasa.
  
  "Hmm, walikiwa, mä suma línea ukhamawa, ¿janich ukhamäki? Janiw kunas wakiskiti. Jichha irnaqawiru kutt"añäni. Aka Caleb jupax juk"amp pä jan juchani jaqinakar jiwayawayi, antutatäxäna ukhatpacha. Nayax sañ muntwa mä qhana resultado doctrina ética ukat mä conjunto de valores morales, eh, Milo? Kunjamäskpasa, jichhajj aka Caleb chachajj chhaqtawayjjewa" sasa.
  
  Milo p"iqipax laptop pantalla tuqiruw ch"allxtäna, Kennedy Moore tuqiru. "¿Pä jukʼampi?"
  
  Jichhax Frey-x larusitaynawa. "Ha, ha. Jumax janiw sinti llampʼu chuymanïktati, janiw uk amuyañjamäkiti, ¿janich ukhamäki? Kunja llakitänsa uk amuytʼañäni. ¡Ukham tʼaqhisiñap amuytʼañäni!"
  
  Milo chachajj katjasïna ukat jupa pachpas ukhamäkchïnsa, mä oso polar ukham uka urun nayrïr katjatap chʼiyjaski ukhamaw kisunakap qʼal chʼiyjäna.
  
  "Nayanx mä amtaw utjitu". Frey jilatajj kusisitaw jachʼat arsüna. "Ay mierda... Nayax mä amtanïtwa."
  
  
  PÄ TUNKA MAYANI
  
  
  
  NUEVA YORK markanwa
  
  
  Sede móvil ukax jan walt"ayataw uñjasiwayi. Drake, Kennedy ukat Ben jupanakax Thorsten Dahl ukat Fuerzas Especiales ukan colerat comandanteparuw arktapxäna, ukat gradas ukar makhatapxäna ukat uka ch"axwäw pasapxäna. Ukat metalat lurat galpón tukuyankir alcobajj utjkäna uka mä jukʼa amuktʼañan janïr saytʼkasajj pä compartimientonak taypinwa sarnaqapjjäna.
  
  Fuerzas especiales ukan pʼeqtʼiripajj coleratatwa armap jaqontäna: "Jan jawsapjjetuwa" sasa. "Maldita jawsañ katuqapxta ukat tunka phisqhan minutos ukjatx kimsa jaqinakajax jiwatäpxiwa! ¿Kunas uka...?"
  
  "¿Kimsaki?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna. "Suxta kutiw atipjawaytanxa. Respetañatakix tiempo apstʼasiñasawa..." sasa.
  
  "Fuck respeto" sasaw SWAT chachajj wal colerasïna. "Jumax territoriojaruw jan walt"ayaskta, inglés asno. ¡Jumanakax maldito terroristanakjam jan walinakäpxtawa!"
  
  Drake jilatajj amparap aytäna. "Chiqansa, nayax inglés arut yatxattʼat jaqïtwa. Aka idiotax sueco ukhamawa" sasa.
  
  Uka americano jaqix musphataw uñnaqäna. Drake chachajj Ben chachan amparanakapat wali chʼamampiw katthapïna. Jupax uka waynarux khathatitap amuyasïna. "Yanapt"apxtwa" sasaw fuerzas especiales ukankir waynarux säna. "Jupanakajj yanaptʼapjjänwa. Ukajj jukʼamp jan walipunïnwa" sasa.
  
  Ukat ukatsti, kunjamtï destinojj irónico martillop jaqontäna ukhajja, sede centralankir balanakan jallu purintatapajj wali muspharkañ istʼasïna. Taqinipuniw pampar jaquntatäpxäna. Inti jalsu toqenkir perqatjja, metalat lurat mä istʼañaw jalnaqäna. Janïr ch"axwäwix tukuykipanx fuerzas especiales ukan p"iqinchiripax sayt"asiwayiwa. Ukat mä jukʼa phenqʼasisaw akham säna: "Ukajj janiw balas utjkiti" sasa.
  
  Drake chachajj Kennedy jilataruw thaqhäna, ukampis janiw jikjjatkänti, "sarañaw wakisi" sasa.
  
  "¿Nina lineankpacha?" sasaw fuerzas especiales ukankirinakax säna. "¿Khitis jumaxa?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Janiw empresasa ni balanakas llakisiykituti" sasa. "Akax cohetempi apnaqat granadawa, inas niyaw arktaspa".
  
  Prudencia ukax evacuación ukaruw dictatayna. Drake jupax pachaparuw mistunïna, ch"iyar janq"u jaqinakar t"ijtir uñjasa, kawkhantix balas ukanakax jutkän uka chiqaruw arnaqasipxäna.
  
  Jupax wasitatw Kennedy-r uñch"ukisïna, ukampis jupax chhaqt"kaspas ukhamaw uñjasi.
  
  Ukat mä akatjamat mä machaq ajanu jupanak taypin uñstäna. Oficina Jefex kimsa warawaran insignianakapamp taripasax ukat ukax janis askïkaspa ukhamaw jupar jak"achasisinx mä comisario de policía ukan jan sinti uñt"at phisqa warawaranakapamp isthapt"ata. Drake chachajj jankʼakiw yatïna, aka chachampiw parltʼapjjañapäna. Comisionados de policía ukanakax terrorismo ukar saykatañatakiw ch"amanchasipxäna.
  
  Fuerzas especiales ukan comandantepan radiopax akham sasaw arnaqasïna: "Taqi kunas qhana. Aka teja ukanx mä arma mando a distancia ukaw utji. Akax wila arenque satawa -sasa.
  
  "¡Jan wali jaqinaka!" Drake chachajja, Canadá markankirinaka ukat aleman jaqenakajj katuntat jaqenakamp chikaw jukʼamp jukʼamp sarapjje sasaw amuyäna.
  
  Thorsten Dahl jupax machaq jutir jaqiruw arst"äna. "Chiqpachansa Ministro de Estadojampiw aruskipt"añama".
  
  Comisionadojj akham sänwa: "Uka lurañajj luratäjjewa" sasa. "Jumax aka chiqat mistuwayxtawa."
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Janiwa, suytʼam" sasaw Ben jilatarojj jan nayrar sartañapatak jañchin jarkʼäna. -Janiwa amuyasipktati...."
  
  "Janiwa, janiwa" sasaw comisionadox kisunakap ch"uqt"asis säna. "Janiw yatkti. Ukat nayax sañ muntwa jumax aka chiqat sarxañamawa, Washington, DC markar sarañamawa. Capitolio qullux mä chimpu jumanakan munapxi, ukat nayax suyt"twa jupanakax jach"a t"aqanakaruw katuqapxañapataki. "
  
  
  * * * .
  
  
  Uka avionax llätunk tunk minutonakaw saräna. Drakex Kennedyx jan amuyt"kay chhaqhatapat llakisïnwa, kunawsatix avionax niyaw sartañapäkän ukjax wasitat uñstañapkama.
  
  Jupax t"ijt"asaw pasillot jutäna, samañapax tukusxänwa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jumaruw chhaqtapjjsma sasaw amuyayäta" sasa. Jupajj wali samarañwa jikjjatasïna, ukampis jan sinti llakisiñatakiw chʼamachasïna.
  
  Kennedyx janiw jayskänti. Antisas ventana asienton quntʼasïna, ukat parltʼasiñat jayaruw quntʼasïna. Drakex yatxatañatakiw sayt"asïna, ukampis kunapachatix jupat jithiqtkäna ukhax sayt"äna, ajanupax alabastro ukham janq"u.
  
  ¿Kawkinsa jupajj jikjjatasïna ukat kunas ukan pasäna?
  
  Uka avión ukanx janiw jawsañas ni correo electrónicos ukanakas jaysatäkänti. Janiw televisionax utjkänti. Jupanakax amukiw t"ijtapxäna; walja guardianakaw jan jarkʼasis jupanakar uñjapjjäna.
  
  Drake chachajj jupa patjjaruw jallu puriñapatak jaytaspäna. SAS ukan yatichäwipax walja horanaka, urunak ukat phaxsi suyt"añaw wakisïna. Uka wakicht"añataki. Uñakipañataki. Jupatakejj mä horajj mä milisegundon tʼijtʼaspawa. Mä pachax jupanakarux alcohol uka jisk"a plástico botellanakaruw churapxäna ukat Drake jupax mä juk"a pachat pächasïna.
  
  Whiskyx lliphipiwäna, mä amuleto ámbar jan walt"äwi, armapax qhipa kutix ch"amäxänwa -kunawsatix Alisonax sarxäna. Llakita, jan suytʼäwipat amtasïnwa, ukampis uñkatatapajj jupar uñchʼukiskäna.
  
  "Janiw akankkiti, yuspajarapxsmawa." Ben jilatajj wali amuyumpiw patronapar khitjjäna. "Jiwasax Mountain Dew waynanakanïpxtwa. Apanipxam" sasa.
  
  Ben jupax Drake juparux aka estadot mistuñ yant"äna, mä friki ukham uñt"ayasa. Jupax pasilloruw qunt"asïna, kunjams uñacht"ayir warmix liwxatasin kawkhantï jakkäna uka chiqar kutt"käna uk uñjäna. "¡América markankir jilat kullakanakasan jargonaparjamajja, ¡nayajj ukaruw mantaspäyäta!"
  
  Ajanux wilaruw tukuwayxäna, kunattix anfitrionapax musphataw qhipäxar uñtäna. Mä segunda qhepatjja, akham sänwa: "Akajj janiw Hooters aire ukhamäkiti, wawa" sasa.
  
  Ben jilatajj silluparuw wasitat chhaqtjjäna. "Jan askinaka".
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "K"umaräñamawa, amigo. Sapa kuti jiskʼachatätamajja, janipuniw jumamp chikäkti sasaw kusisit amtayistu" sasa.
  
  "Janiw kunas utjkiti".
  
  "Chiqpachansa -yuspajarapxsmawa."
  
  "Jan llakisimti".
  
  "Ukat Karin - jupax walikïskaniwa. Nayax arsuwayta -sasa.
  
  "¿Kunjamatsa ukham arsusma, Matt?"
  
  Drake chachajj mä jukʼa samartʼäna. Kuntï uñachtʼaykäna ukajja, jan waltʼäwin uñjasirinakar yanaptʼañ amtatapänwa, janiw mä soldadon qhan amuytʼasirïkänti.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Janiw jichhakam usuchjapkaniti" sasa. "Ukat niyaw jumanakax amuyapkta ukat sipansa jukʼamp yanaptʼa katuqapxä" sasa.
  
  "¿Kunjamatsa yatta jan jupar chuym ust"ayapkaniti?"
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Janiwa, walikiwa, ukax yatxatat amuyt"awiwa. Jiwayañ munapjjaspäna ukhajja, jankʼakiw jiwayapjjaspäna, ¿janich ukhamäki? Janiw pampering ukax utjkiti. Ukampis janiw ukham lurapkänti. Ukatsti..."
  
  "Jïsa?"
  
  "Alemananakax kuna lurañatakis juparux munapxi. Jupanakaw jupar jaktayapjjani" sasa. Drake jupax yatïnawa, jupanakax mä sapa jiskt"äwir jan ukax juk"amp convencional ukar irpapxaspawa - mä dictador ukar uñtasit jefe ukar, jupax sapa evento ukar apnaqañ muni. Uka maranakanjja, Drake chachajj uka kasta tirano jaqeruw munasïna. Jupanakan autoritarismo ukax sapa kutiw suma jaqinakarux payïr ch"am churatayna.
  
  Ben jilatajj chʼamampiw jachaqtʼasïna. Drake chachajj avión saraqañ qalltatap amuyasïna ukat pʼeqepan kunatï cheqäki uk uñakipañ qalltäna. Jiskʼa equipopajj tʼunjatäjjäna ukhajja, jukʼampiw jupanakar jarkʼaqañapäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Avionat mistxasax pä minutos ukjatx Drake, Ben, Kennedy ukat Dahl jupanakax walja punkunakatw irpapxäna, mä llamp"u escalera mecánica ukar makhatapxäna, mä felpa pasillo ukar sarapxäna, ukax thiya ch"uxña paneles ukanakamp phuqhantatänwa, ukat qhiparusti mä jach"a punkut sarasinx Drake jupax amuyt"asisaw qhipäxan jist"antatätap amuyasïna jupanakaru.
  
  Nayrïr clasen nayrïr clasen mä salón ukan jikxatasipxäna, jupanakpachataki ukat llätunk jaqinakat sipansa, ch"usat jikxatasipxäna: phisqa armat guardianaka ukat kimsa trajes -pä warmi ukat mä jilïr chacha.
  
  Uka jaqix nayrar sartawayxänwa. Ukat amukiw akham säna: "Jonathan Gates" sasa. "Ministro de Defensa" sasa.
  
  Drake chachajj mä akatjamat sustjataw jikjjatasïna. Dios, aka waynax mega-poderoso ukhamänwa, inas phisqhïr jan ukax suxta fila presidencia ukar sarañatak utjchispa. Jupax jacht"asisaw nayrar sartäna, guardianakan nayrar sartatap uñjasa, ukat amparanakap luqxatäna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Taqi amigonakax akankapxi" sasa. "Mä jukʼa... nayajj ukham amuyta."
  
  "Chiqpachapuniw sasma sasaw iyawstxa." Ministro de Defensa ukax nayrar sartasaw amparap luqxatäna. "Tiempo aptʼasiñatakejja, nayratpach yatiñ munirïtwa. Estados Unidos markax yanapt"añ muni ukat ch"amaniwa. Nayax... aka yanapt"äw... yanapt"añatakiw akanktxa".
  
  Mä warmix taqiniruw umañ luqtäna. Jupax ch"iyar ñik"utanïnwa, ch"uqt"asir uñnaqaniwa, ukat phisqa tunk maranïxänwa, llakisiñ líneas ukanakax thiyanakanïnwa, secretos estatales ukanakar imantañataki ukat mä juk"a guardianakar jan yäqasa, jupanakax jupanakamp jan walt"ayatapat arsupxäna.
  
  Uka umañanakaxa mä juk"a hielo ch"amakt"ayatayna. Drake ukat Ben jupanakax Gates jak"an qhiparapxäna, dieta umañanak umapxäna. Kennedyx ventanaruw saräna, vinop muyuntasinx taxi apnaqir avionanakaruw uñch"ukiskäna, amuyt"añan chhaqhatjamarakïnwa. Thorsten Dahl jupax Evian jupamp chikaw mä suma sillun chhaqtäna, cuerpopan arunakapax jan axsarañjam ajllitänwa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Kullakaja" sasa. "¿Jupar yanaptʼasmati?"
  
  "CIA ukax Interpol ukarux jawst"awayiwa, ukampis janiw kuna p"iqinchawinakas alemanes ukanakat utjkiti". Mä jukʼa tiempotjja, Ben jilatan llakisitap uñjasa ukat Congresonkir mä miembror puriñatakejj kunjamsa chʼamachasiñapäna uk uñjasajja, secretariojj akham sarakïnwa: "Yantʼasipjjtwa, wawa. Jupanakar jikjjatañäni" sasa.
  
  "Awk taykajajj janiw jichhakam yatipkiti." Ben jilatajj jan munkasaw celularap uñchʼukïna. "Ukampis janiw jaya tiempox munaskaniti-"
  
  Jichhax yaqha warmiw nayrar sartawayi - mä kusisit, jan axsart"ir, juk"amp sullka jaqi, taqi tuqitx jutïr nayrir señora secretaria de Estado ukar amtayi, chiqpach predador jan ukax, kunjamtix Drake jupax siskän ukhamarjamax Alicia Miles ukan versión política ukhamawa.
  
  "Markajax janiw kunas jan chiqäkiti, tata Dahl, tata Drake. Jiwasax yattanwa aka tuqitx wali qhipharxatasa, ukat yattanwa kunas estacas ukax. SAS equipo ukax operación ukar q"umachatawa. SGG ukax ukhamarakiwa. Jiwasax mä Delta equipo ukan yanapt"añatak wakicht"ataw utjistu. Jakhunaka yapxatañakiw wakisi..." sasaw amparanakap ch"allxtayäna. "Coordenadas" ukanaka.
  
  "¿Ukat Parnevik yatichirixa?" Dahl jilatajj nayrïr kutiw arsüna. "¿Canadá markankirinakat kuna yatiyäwis utji?"
  
  Secretariojj mä jukʼa qala chuymampiw akham säna: "Warrantenak apsusipki" sasa. "Akax mä situación diplomática ukhamawa-"
  
  "Janiwa!" Drakex arnaqasïna, ukat samarañapatakix samaqt"asïnwa. "Janiwa, tata. Ukajj jan wali amuyunakawa. Aka yänakax lanza... kunas?... kimsa uru nayra? Aka chiqanx pachax taqi kunaw utji, juk"ampirus jichhax. Jutïr urunakax atipjañäni jan ukax atipjañäniwa" sasaw saraki.
  
  Gates secretariox musphataw uñkatasïna. "Ist"twa jumax waliw mä qawqha pallapallax juman utji, Drake. Ukampis janiw uka reacción laykukiti" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Kunapachatï wakiski ukhajj pallapallampi civilampi mayjtʼayaraktwa" sasa. "Nayra soldadot irnaqtʼasajj kuna askinakas utji" sasa.
  
  "Jïsa. Ukhamajj sum jikjjatasiñatak yanaptʼätam ukhajja, ordenanakajj janiw yanaptʼkätamti. Colby Taylor jupax Canadá markan jach"a utapatx jilpach irnaqirinakapampix chhaqhawayiwa. Nayan amuyt"awijax jupax jaya pachaw uk amtawayi ukatx yaqhip contingencias pre-arregladas ukanakaruw mayjt"awayi. Esencial - jupax jan red ukan jikxatasi."
  
  Drake jilatajj nayranakap jistʼarasïna. "¿Kuna suma yatiyäwis utji?"
  
  Mä tawaquw arsüna. "Walikiwa, Biblioteca del Congreso ukan taqi yänakap churapxsma, yatxatäwinakamar yanapt"añataki". Nayranakapajj lliphipisïnwa. "Uraqpachan jukʼamp jachʼa biblioteca. Kimsa tunka payan millón pankanakaw utji. Rara impresionanaka. Ukat Biblioteca Digital Mundial ukan uñt"ayatarakiwa."
  
  Ben jilatajj Princesa Leia sat warmin cosplay sat concursopar mantañatak jichhak iyaw saskaspa ukhamwa uñchʼukïna. "Taqi yänakaxa? Ukhamajj - teóricamente - ¿kawkïr alemán chachas mitología nórdica ukar obsesionata uk amuytʼasmati? Inas Odin ukat aka Diosanakan sepulturapat qillqatanaka jikxataschisma. ¿Kunanakatï jan internetan utjki ukanaka?"
  
  Uka warmejj akham sänwa: "Ukham lurasmawa, mä boton llamktʼasakiw" sasa. "Ukat, jan ukax jan phuqhaskan ukhax yaqhip wali nayra bibliotecarionakaw utjistu".
  
  Ben jilatan nayranakapajj suytʼäwimpiw qhantʼäna, ukat Matt uñkatasaw qhantʼäna. "Ukar irpapxita" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Biblioteca del Congreso ukax domingo alwax jupanakatakix jist"aratänwa. Luzanakax qhant"ata, irnaqirinakax sum uñjapxi, uraqpachan jach"a biblioteca ukax chiqpachans wali muspharkañawa. Qalltanx uka chiqan arquitectura ukat kunjams jikxatasïna ukax Drake-rux mä museo ukar amtayäna, ukampis libronak estanterías ukat balcones de lectura circular ukanakar uñch"ukiskäna ukhax mä juk"a pachatxa, nayra yatiñanakan respeto uñacht"ayat uñacht"äwip amuyasïna, ukat chuymapax mayjt"awayi, muyuntat yänakaparjama.
  
  Drake chachajj mä qhawqha tiempo pasillonakan sarnaqkäna ukhajja, Ben jilatajj janiw tiempo ina chʼusar aptʼaskänti, ukhamatwa yatxatäwinakar chʼalltʼasïna. Jupax balconar jamasat mantawayi, laptop ukar apkatasa ukat fuerzas especiales suecas ukan comandanteparux café ukat galletanak jikxatañatakiw khitäna.
  
  "Suma chiqawa" sasaw Drakex muyuntasin säna. "Nicolas Cage sat chachajj kuna minutos mistkaspa ukhamwa amuyasta".
  
  Ben jilatajj nayrapan puentep chʼoqtʼasïna. Jupajj akham sänwa: "Janiw kawkitsa qalltañ yatkti" sasa. "P"iqijax mä granero ukhamawa, amigo."
  
  Thorsten Dahl sat chachajj balconar muyuntat barandillanakaruw llamktʼäna. Oxford markankir uka yatxatat tonadampiw akham säna: "Kuntï yatkta ukampiw qalltañama" sasa. "Mä leyendampiw qalltañama."
  
  "Waliki. Ukhama, aka poema uñt"apxtanwa. Khititï Diosanakan sepulturap qʼañuchkani ukajj infierno nina Oraqer puriyani sasaw niya qhanañchi. Ukat nina, chiqpachansa. Jiwasan planetasajj phichhantaniwa. Ukat uka leyendajj yaqha Diosanakat qellqatäki uka yaqha uñtʼat leyendanakampi, sarnaqäwinakat mayj mayjätap yatiraktanwa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Kuntï jan yatktan ukajja, ¿kunatsa? Jan ukajj ¿kunjamatsa?"
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Nina" sasa. "Uka waynax ukhamakiw säna."
  
  Ben jilatajj nayranakap jistʼarasïna. Dahl chachajj Drake jilataruw wali chʼamampi jachaqtʼasïna. Ukat akham sarakïnwa: "Ukajj pʼeqeñchañ satawa" sasa. "Chiqa yatichäwinakat yatxatañax chiqa yatichäwinak uñachtʼayañatakiw yanaptʼi. Kunjamsa mä jan waltʼäwix utji uk sañ muntwa. Yanaptʼapjjam jan ukajj sarjjapjjam" sasa.
  
  Drake chachajj café umtʼasisaw amuktʼäna. Uka panpachaniw jaqinakar chhaqhayapxäna ukat espacio merecipxäna. Barandillaruw jak"achasïna ukat qhipäxar uñtäna, nayranakapax muyu cuartoruw t"ijtäna, ukat irnaqirinakax ukat agentes estadounidenses ukanakan posición ukanakap uñjäna. Kennedyx pä piso alayaruw qunt"asitayna, wali colerat laptop ukar ch"allt"asiskäna, jupan saparst"ata... kunas?Drakex amuyt"äna. ¿Juchañchasiña? Asxara? Pächasiña? Jupajj taqe ukanak yatïna, janiw yatiyañ qalltañapäkänti.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Uka leyendajj Odin chachan sepulturap mä kuti qʼañuchañajj nina jawiranakan jawiranakapar puriñ qalltani sasaw qhanañchi. Akax yatiñax wali wakiskiriwa, kunjamtï aka chiqan utjki ukhamarjamaw siristxa" sasa.
  
  Drake chachajj jichhak amtatanakap uñstkäna ukhajja, ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Nina jawiranaka?, Jupajj uk uñjäna.
  
  Ukampis ¿kawkhansa?
  
  "¿Kunatsa ukham sista?" sasaw jiskt"äna. "¿Nina jawiranaka?"
  
  -Janiwa yatkti -sasa. Inas "infierno ninajj nakhantaski" ukat "tukusiñajj jakʼankjjewa" sañ qaritächïta. Hollywood peliculanakan trailerjamaw amuyasta" sasa.
  
  "¿Ukhamajj nina jawiranak arknaqasktati?", sasaw Dahl chachajj ceja jachʼat arsüna: "¿Lava ukham?"
  
  "Janiwa, suyt"am" sasaw Drakex amparanakap ch"allxtayäna. "Jïsa! ¡Supervolcán ukax wali jach"awa! In... Islandia markanxa, ¿janich ukhamäki?" Jupax sueco jaqiruw chiqañchañatak uñch"ukitayna.
  
  "Uñjapxam, escandinavo ukhamätax janiw sañ munkiti"
  
  "Jïsa". Uka pachanx Secretario Asistente Junior de Defensa ukax mä jak"ankir libronak uchañ estante qhipäxatw uñstawayi. "Islandia markan inti jalsu toqenkiwa. Taqi akapachankirinakax uk yatipxi. Machaq gobiernon yatxatäwip uñxatasaxa, akax paqallqür supervolcán ukaw utji sasaw amuyta".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Yellowstone Park sat cheqanwa jukʼamp uñtʼatäski.
  
  "Ukampis ¿Supervolcán ukax ukham jan walt"ayaspati?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna. "¿Jan ukax ¿akax yaqha Hollywood mito ukhamäpachati?"
  
  Ben jilatampi secretario yanapirimpejj panpachaniw pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna. ""Especies extinción" uka aruxa janiw sinti jach"äkiti aka contexto ukanxa", sasaw yanapiripax saraki. "Yatxatäwinakax sapxiwa, nayra pä supervolcánico erupciones ukanakax pä jach"a extinción masiva ukanakamp chikaw utji, ukax planetasanx janiw utjkänti. Payïri, cheqas dinosaurionakawa" sasa.
  
  "¿Qhawqha coincidenciasa?" -sasawa Drake chachaxa jiskt"äna.
  
  "Wali jakʼankiwa, mä kutitï ukham luraspa ukhajja, muspharasmawa. Ukampis pä kuti? Jiwasax..."
  
  "Jan askinaka".
  
  Ben jilatajj amparanakap thayaruw aytäna. "Uñjapxam, aka chiqanx mä chiqaruw sarxapxta. Kunatix munaski ukax Odin ukarux crap ukamp cargañawa". Jupajj pantallan walja titulonak uñachtʼayäna. "Aka, aka ukat wow ̧ chiqpachapuni aka. Voluspa - kawkhantix Odin jupax Vider ukamp tantachasiwinakapat arsu."
  
  "¿Visitanaka?" Drake jupax mä ñik"ut ch"allxtayäna. "Pornografía vikingo, ¿janich ukhamäki?"
  
  Yanapt"irix Ben-ar qunt"asisaw mä qawqha botonanak ch"allt"äna, mä contraseña qillqt"äna ukat mä línea qillqt"äna. Pantalonapajj Kennedy chachan trajepat sipansa mayjänwa, ukajj imantañat sipansa, uñnaqap uñachtʼayañatakiw wali suma lurtʼata. Ben jilatajj nayranakapajj jachʼaptänwa, jan waltʼäwinakapajj mä jukʼa tiempotakiw armasjjäna.
  
  Drakex lakap arsüna, "Talento ina ch"usar apt"ata".
  
  Ben jilatajj chika amparap churäna, kunjamtï yanapirijj saytʼaskäna ukhama. Wali askiwa, janiw jupar uñjkänti. Ukat akham sarakïnwa: "Phisqa minutonakanwa jumanakar apanipxätam" sasa.
  
  "Yuspära, señorita." Drake chachajj pächasïnwa. "Perdón, janiw sutim yatkti."
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Hayden sasaw sapjjeta" sasa.
  
  Mä qawqha minutonakatjja, Ben sat chachan jakʼapan libronakajj uchatäjjänwa, ukat jankʼakiw Voluspa sat libro ajllïna, jupajj mä jaqjamaw pankanakap uñakipäna; wila thujsir uywar uñtata. Dahl jupax yaqha volúmenes ajlliwayi, Drake - kimsïr. Hayden jilatajj Ben sat chachan jakʼapan qontʼatäskäna, jupamp chikaw uka texto yatjjatäna.
  
  Ukat Ben jilatajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Eureka! Ukax mä link ukhamawa. ¡Ukax Heidi satawa! ¡Maldita Heidi kullaka! Aka librox arktasiwa, ukat nayax arst"araktwa, "Odin-an wali munat uñjir Heidi-n saräwinakapa".
  
  "¿Kunjamtï mä wawanakan libropan uñstki ukhama?" Dahl chachajj escuelankir urunakapat amtasïnwa, ukajj qhanawa.
  
  Drake chachajj jan amuytʼasir uñnaqtʼanïnwa. "MÄ? Nayax juk"amp Heidi Klum ukham jaqit uñt"atätwa".
  
  "Jïsa, ¡mä wawanakan libropa! Nayax amuyta, Heidi kullakax leyenda ukat viajes ukanakan sarnaqäwipax marat mararuw mä saga nórdica ukar tukuwaypachäna, ukatx Suiza markankir mä qillqirix uka sarnaqäwimp wawanakan librop uñstayañ amtawayi".
  
  "Walikiwa, ¿kunsa siski?" Drake chachajj chuymapajj jukʼamp jankʼak thuqtʼaskäna uk amuyasïna.
  
  Ben jilatajj mä segunda kutiw liytʼäna. Ukat jankʼakiw akham saskakïna: "Ay, ukajj walpun parli. "Ukax wali maldito sumaw taqi kuns qhanañchi."
  
  
  PÄ PÄ PÄ PÄ payani
  
  
  
  WASHINGTON, DC markanwa ukham lurasïna
  
  
  Kennedy Moore kullakax computadorapan pantallap uñch"ukis qunt"atäskäna, janiw kuns uñjkänti, ukat kunjams kunapachatix ampar luk"ana manqhan jakäw muyuyapxtaxa, chiqpachanx mä pelota de tenis ukhamakiw mä yatichirix apnaqaski uk lup"iskäna. Mä jisk"a qhipäxar kutt"añax destino ukar mayjt"ayawayiwa, yaqhip jan suyt"at turkakipäwix mä espiral de autodestrucción ukar khithawaytam, ukatx mä qawqha urunak jank"ak lurañax anatañar kutt"ayawayitu.
  
  Nueva York markar sarañ thakinjja, chʼamanïkaspas ukhamwa amuyasïna, museon loqtatäjjäna uka qhepatjja, jukʼamp sumwa jikjjatasïna. Jupax jupa pachpat kusisitaw jikxatasïna ukat inas mä juk"a Matt Drake-mp kusisirakchïna.
  
  Kunjamsa perverso sasaw jupa pachpa säna. Ukampis uka qhepatjja, ¿janit maynejj mä kutejj jachʼa jan waltʼäwinakat jachʼa nayrar sartañajj juti sasin siskäna? Kunas ukham utji.
  
  Ukatxa, Profesorax secuestratänwa. Ben Blake kullakax secuestratawa. Ukat Kennedyx aka sede móvil uksaruw jan ch"amampi sarnaqäna, p"iqipax chiqakïnwa ukatx wasitatw anatañanx taqpach ch"amanchatäna, amuyunakapax jan walt"awinak amuyt"ayañatakiw uñt"ayasïna.
  
  Ukatxa, gradanakat makatañ qalltäna ukhaxa, Lipkind kullakax jaqinak taypit jaqir tukusaw mä akatjamat saytʼayäna.
  
  -¿Capitán?
  
  "Hola Moore sat chachajja. Jiwasax parlañasawa ".
  
  Kennedyx sede central tuqiruw amparapamp arsüna: "Mantar mantapxam, jumanakan yanapt"awinakam apnaqapxaraksnawa".
  
  "Uh, uh. Janiwa. Janiw museo ukan laykukiti, Moore. Uka crucerojj uka toqeruw saraski" sasa.
  
  Jupax jaqinak taypin sarnaqäna, t"aqhisit qhipäxapax jichhax mä amukt"at juchañchañjamaw uñch"ukiskäna. Kennedyx jank"akiw ukax katjañapa.
  
  "¿Kunas... kunas pasäna, capitan?"
  
  "Mä mantam" sasa.
  
  Crucerojj chʼusakïskänwa, panpachanikiw chʼusakïjjäna. Callenakan ch"axwawipax ch"amakt"awayiwa, anqanx uraqpachar ch"allxtayir lurawinakax jichhax mä fiestar sarir socialita ukan virtudpat sipanx juk"amp jist"antatawa.
  
  Kennedy chikat asientopan kutt"awayxäna Lipkind ukar uñkatañataki. "Jan yatiyapxita...ama, jan yatiyapxita..." Kunkapan mä t"unax Lipkind-arux qhuru uñnaqap chhaqtayayäna, janïr arunakax lakapat mistkasax taqi kuns yatiyäna.
  
  Ukampis jaquqanipxäna, ukat sapa arupax mä gota veneno ukhamaw nayratpach ch"iyarar tukut almapanx utjäna.
  
  "Caleb chachajj wasitatwa chʼalljjtäna. Mä phaxsi qhiphart"ataw jikxatasipxta - ukatx qharüru alwax mä jawsataw jikxatasipxta. Imill wawaxa... ahh... Nevada markankir tawaquxa", arupax ch"amakt"awayiwa. "Markan machaqäxiwa. Yatiqiri."
  
  "Janiwa. Amp suma..."
  
  "Jichhax yatiñam munta, janïr kuna ratas arunak ist"kasaxa."
  
  "Janiwa".
  
  "Nayax pampachapxita, Moore."
  
  -Nayaxa kutt"aniña munta -sasa. Nayax kutt"awayxtwa, Lipkind. Nayajj mantayätwa. "
  
  "P'ampachawi".
  
  -Nayaxa yanapt"irismawa -sasa. Akax nayan lurawijawa. Nayan jakäwijajj -sasa.
  
  Lipkind jupax alaya lakap ch"akhuskäna, ukax chiqpachapuniw estrés ukan chimpupa. "Janirakiwa. Munaskchiyätsa, autoridadanakajj janiw iyaw sapkitänti. Jumax uk yatisktawa -sasa.
  
  -¿Nayaxa? ¿Kunapachas politiconakan amuyunakap yatiristxa? Taqinipuniw política tuqinx mä bastardo ukhamawa, Lipkind, ukat kunapachas chiqap lurañ qalltapxäna? "
  
  "Jumaw katjapxista" sasaw Lipkind-an qhurupax chuymapar aljantawayi. "Ukampis ordenanakax, kunjamtï sapkixa, ordenanakawa. Ukat nayatakejj janiw mayjtʼayatäkänti" sasa.
  
  "Lipkind, aka... t"unjaskitu."
  
  Jupax waña manq"antäna. "Tiempo churañamawa. Jumax kutt'anxätati".
  
  "Janiw nayat llakiskti, ¡maldición! ¡Akanakax jupan fucking victimanakapawa! ¡Familianakapajj!"
  
  "Nayax ukhamarakiw amuyta, Moore. Nayar confiyapjjeta -sasa.
  
  Mä jukʼa tiempotjja, akham sasaw jisktʼäna: "¿Kawkhansa?" Taqi kuntï lurañ puedkäna, taqi kuntï maykäna, taqi kuntï lupʼirïkäna ukanakänwa.
  
  "Moore sat jilatajj ukhamänwa. Aka chiqanx janiw kuna penitencias pagañamäkiti. Janiw jumanakan juchamäkiti aka psicox mä fucking psico ukhamawa."
  
  "Kawkhana?" - Jiskt"ata.
  
  Lipkind kullakajj kuntï munkäna uk yatïna ukat uka cheq yatiyäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Jist"arat lurañ uta. Kimsa cuadras ukch"a khurkatankiwa Ground Zero uksatxa. Uka lurayirix Silke Holdings satawa.
  
  Kennedyx pä tunk minutos ukjatx kawkhantix jan wali lurawix utjkän uk jikxatäna, jist"arat edificio ukan pusi pisopan cinta liwxatata uñjäna ukat mä taxi khithäna. Jupajj uka edificio nayraqatanwa saytʼasïna, jan almankir nayranakampiw uñchʼukisïna. Uka chiqax ch"usapunïnwa -wali ch"amaw crimen ukan utjatayna- ukampis sábado jayp"u pacharuw puritayna ukatx 24 pachat jilaw uka jan walt"awix utjawayi.
  
  Kennedyx uka q"añunakar ch"allt"äna, ukatx lurañ utar mistuwayxäna. Jupajj edificio ladopat hormigón jistʼarat escalerat makhatasisaw pusi pisokama ukat hormigón sat losa patjjar makatäna.
  
  Mä jach"a thayax suelto blusaparuw jaquntäna. Janitï ñikʼutap mä chʼamani cintampi kuttʼayapkaspänjja, mä jaqjamaw tʼijtjjaspäna. Nueva York markan kimsa uñjawinakapaw nayraqatapan jist"arasïna, ukat p"iqi ch"allxtataw jikxatasïna - mä condición ukax taqi jakäwipanx utjawayiwa, ukampis, muspharkañawa, jichhakiw amtasi.
  
  Ukat ukhampachasa Yggdrasil, Uraqpachan Quqaparuw makhatatayna.
  
  Ukatxa janiwa p"iqi ch"allxtañaxa utjkiti.
  
  Ukax Odin tuqit amtayäna ukat juk"ampirus Matt Drake juparuw amtayäna. Jupax aka tuqir kutt"añ munäna, jupar, ukampis janiw ch"amanïtapat yatiskanti.
  
  Jupajj laqʼamp phoqantat losa taypinwa sarnaqäna, ukat contratistanakan herramientanakapat jithiqtasa. Thayax mangas ukat pantalonanakaparuw jaquntäna, ukat walja materialanak utjatapatx punkitänwa. Kawkhantï Lipkind kullakajj uka jiwat cuerpojj kawkhansa jikjjatasïna uk qhanañchkäna ukat janiw jayarstʼkänti. Televisión uñt"at ukar uñtasita, janchinakax janiw tiza ukamp chimpuntatakiti - fotografía uñacht"ayatawa, ukatx chiqpach uñstawipax kunayman fijos puntos ukanakat tuputawa.
  
  Ukhamäpansa, jupajj ukankañapakiw wakisïna. Quntʼasiñamawa, qunqurtʼasiñamawa, nayranakam jistʼarañamawa ukat mayisiñamawa.
  
  Ukat taqi kunas jankʼakiw kuttʼanxäna. Kunjamtï saxrax alaxpachat jaquqaniki ukhama. Kunjamtï mä arcángel lurkäna ukhama, taqi kunas amuyupan qhantʼäna. Uka pachax Chuck Walker juparux mä tonelada q"añuskir qullqi bolsillopar uchañ uñjäna. Juez chachan mazopajj juchanïtap yatiyasajj istʼasïna. Jiwatanakax irnaqir masinakapan uñnaqanakapawa, q"añu dibujonakax armariopan uñstañ qalltäna, autopan capuchaparuw chint"ata, apartamentopan punkuparuw chint"ata.
  
  Serial killer sat jaqit katuqkäna uka carta, ukanxa taqi yanaptʼanakapat yuspäräna.
  
  Jupajj yaqha jiwayañat arrepentisiñapänwa, uka jaqejj Thomas Caleb chacharuw yanaptʼäna.
  
  Jiwatanakatsa ukat llakit jaqenakatsa perdón mayisiñapänwa.
  
  
  PÄ TUNKA KIMSA
  
  
  
  WASHINGTON, DC markanwa ukham lurasïna
  
  
  Ben jilatajj jankʼakiw akham säna: "Akajj Britneyt sipansa jukʼamp qhanstayi" sasa. "Akanx akham siwa... "Uraqpachan Quqan jikxataskasax Volvax Odin-arux walja imantat yatiyäwinakap yatitap yatiyäna. Yatiña thaqhasa Yggdrasil sat cheqar sacrificiot luqtasitapa. Uka pachpa amtampiw llätunk uru, llätunk arumax ayunäna. Kawkhantï nayranakapajj imantatäki ukat kunjamsa jukʼamp yatiñ layku churäna uk yattwa sasaw jupar säna" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Mä yatiñani" sasa. "Parnevik chachajja, taqe Diosanakat sipansa jukʼamp yatiñanïtwa sasaw säna" sasa.
  
  Drakex akham sasaw jisk"at arsüna: "Janipuniw mä warmir imantat yatiyañax wali askïkiti" sasa.
  
  Ben jilatajj nayranakap jupar uñkatasaw uñchʼukïna. "Odin chachax llätunk uruw llätunk arumaw Uraqpachan Quqan ayunäna, lanzampiw ladopar ch"allt"asïna, kunjamtï Cristox cruzankkäna ukhama. Heidix siwa, delirio ukanx Odin jupax kawkhantix masinakapax imantasipkän uk yatiyäna. Ukat ¿kawkhansa escudopajj imantasïna? Ukat lanzapax ukan qhiparañapataki. Ukat jupax masinakapar - Partes ukanakapar - ch"iqiyañap munäna ukat janchipar sepulturar uchañ munatapa".
  
  Ben jilatajj Drake jilataruw jachaqtʼasïna, nayranakapajj wali jachʼänwa. "Inas clítoris legendario ukar thaqhañax jan tukuykchiti, amigoja, ukampis akan irnaqatajax tukuyatawa".
  
  Ukat Ben jilatajj kawkhantï jikjjataskäna ukat jupan jakʼapan saytʼatäskäna uka warmit amtasjjänwa. Jupax nayrapan puentepat katthapïna. "Maldita ukat bullshit" sasa.
  
  Dahl chachajj janiw mä nayra chʼipjjtaykänti. "Kunjamtix nayax yatkta - ukat akax kuntix Parnevik-an arst"äwipan ist"añax llakiskayäta ukatakik uñt"ayasi - Volva-nakax egipcio faraonanakjamax sapa kutiw juk"amp qamir sepulturanakan imt"atapxäna, uka jak"anx walja aski yänakaw utjäna. Caballonaka, carronaka, jaya markanakat jutir regalonaka" sasa.
  
  Hayden jilatajj mä sonrisa imantkaspa ukhamänwa. "Taqi sarnaqäwimarux logicamente arktañäni ukhaxa, tata Blake, ukhamax Heidi-n saräwinakap satäkis ukax chiqpachanx mä qhanañcht"awiwa kawkhantix taqi Odin-an chimpunakapax ch"iqiyatän... jan ukax imantatän ukx amuyta".
  
  "Nayar jawst"apxita... Ben. Jisa, Ben. Ukat jïsa, jumax chiqaw sasma. Ukhampuni."
  
  Drake chachajj amigoparuw mistuñapatak yanaptʼäna. "Janiw jichhax wali wakiskirïkiti. Taqi chiqanakaw jikxatasïna, jan ukax Valquiries ukat..." sasaw mä juk"a samart"äna.
  
  "Nayranaka" sasaw Ben jilatajj wali llakit jachaqtʼasis säna. "Nayranakar jikxatsna ukhax akax sayt"ayaraksnawa ukat Karin-atakix mä qawqha chips negociación-nak apsuñasawa".
  
  Drake, Dahl ukat Hayden jupanakax amukiw qhiparapxäna. Drake jupax qhipharux akham sänwa: "Valkyries ukax kawkhans ukankapxañapawa, Blakey. ¿Kawkhansa jikjjatasipjjäna uk yatjjatasmati? Mä nayra periodiconakan yatiyäwipa jan ukax kunaymaninak utjañapawa" sasa.
  
  "Heidi jupax Ragnarok ukan leyendap uñstayatayna", Ben jupax wali amuyt"askäna, yatxatäwinakapamp ch"amanchata. "Odin chachajj Ragnarok markan janïr jiwkasajj yatichpachänwa."
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw Dahl ukat Hayden jilatarojj maysar khitäna. "Valquiries" sasaw jupanakar säna. "¿Amtastati taqpach jan yatiyawinakax utjatapa ukat ukatw aspecto criminal ukhamäspa? ¿Interpol ukax CIA ukamp chikt"asis mä ch"am churañapatak mä ch"amax utjiti?"
  
  Hayden jilatajj akham sänwa: "Jichhajj autorizañatakiw sarä" sasa. "Ukat nayax yatxatañax sarantaskakiwa, kunatix jiwasan especialistas IT ukanakax alemanes ukanakar jan walt"ayañatakiw lurapxäna. Kunjamtix muxsa jisk'a masimax niyaw siski - rastros electrónicos ukanakax jupanakar irpañapawa".
  
  "Jiwaki?" Drake jilatajj jupar uñkatasaw jachaqtʼasïna. "Jupax ukat sipansa jukʼampiwa. Fotografía ukar ch"amanchañamawa. Grupo ukankir vocalista. Mä familiar chacha, ukat..." sasaw amparap luqxatäna, "jïsa... amigoja."
  
  Jupajj jakʼachasisinjja, "kuna horasas fotoja apsuspawa" sasaw säna, ukatsti mä jukʼa larusisaw sarjjäna. Drake chachajj jupar arktäna, panpachaniw muspharapjjäna ukat wali kusisitaw muspharapjjäna. Jupajj jupat pantjasïnwa. Dios, jupax Kennedy-t sipan juk"amp ch"amaw liyiñaxa.
  
  Drake chachajj jaqenakar liytʼañ yatitapat jachʼañchasïna. ¿Jupajj liwjjatpachänti? ¿Función civil ukan walja maranaka irnaqatapax llamp"u chuymanïñapatak yanapt"pachänti?
  
  Mä aruw jinchupar arsüna, chuymapax salt"asïna. "Kunasa akaxa?" - Jiskt"ata.
  
  ¡Kennedy!
  
  -¡Ukaxa! Jupax jaltawayxänwa ukat aire ukan jisk"a saltapax kunjamtï sapürunjam ch"akhanakap ch"allxtatäki ukhamarjam disfrazañ yant"äna.
  
  Nueva York markankir policiajj mä libror uñtataw liytʼäna. "SAS ukax janipuniw uñisirinakan territoriopanx embuscadas ukhamäkiti sasaw ist"awayta. Nayax amuyta, jumax janipuniw aka equiponkktati, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¿Kunas kunasa?" Ben jilatajj jan amuytʼasisaw jisktʼäna, jisktʼapar jaysasa.
  
  "Aka?" Kennedyx nayrar jaquntasaw monitor ladopar ch"allt"äna, ukat mä jisk"a icono uñacht"ayäna, ukax qillqatan chimpunak ch"axwañ taypin imantatänwa.
  
  Ben jilatajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. -Janiwa yatkti -sasa. Uka dibujon uñstki uka icono uñtasitawa" sasa.
  
  Kunapachatï Kennedyx chiqañchtʼaskäna ukhaxa, ñikʼutapax lazonakapat qhispiyatäxänwa ukat amparanakaparuw jaquqanïna. Drake chachajj kunjamsa jupanakan jiskʼa qhepäjjapar saraqapjjäna uk uñjäna.
  
  "Wauu. Ukax sinti ñik'utawa -sasa.
  
  "Jumax lurasmawa, freak."
  
  Ben jilatajj pä kutiw uka uñachtʼäwin iconopar chʼetjjtäna. Pantallajj textoruw tukuwayjjäna, jan chʼamani sutipajj nayranakam katjäna. Odin ukat Seer, Ragnarok ukan filaruw sayt"asipxäna. Ukat uka manqhanjja, mä qhawqha nayra líneanakaw qhanañchtʼañatakejj utji.
  
  Aka pintañax Lorenzo Bacche jupan pintatänwa 1795 maran ukatx John Dillinger jupan colección privada ukan 1934 maran apsutänwa, ukax nayra uñacht"äwit apst"atawa sasaw amuyasi, ukatx nórdico diosan masinakapax Odin diosan masinakapax mä orden especial ukan wakicht"ataw uñacht"ayata, kawkhantix Odin jiwatax utjkän uka chiqana - Ragnarok markan mítico ch'axwäwipa. Munat Uñjirix uk uñch"ukisaw jachi.
  
  Jan mä aru arsusaxa, Ben jupax wasitat ch"allxtayäna ukat uka jamuqx jupanakan nayraqatapanw uñstawayi.
  
  -¡Diosaja! Ben jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna. "Jachʼa irnaqäwi."
  
  Kennedyx akham sänwa: "Akax mä amtäwiwa... kunjams chimpunakax wakicht"atäspa uka tuqita".
  
  
  PÄ TUNKA PUSI
  
  
  
  WASHINGTON, DC markanwa ukham lurasïna
  
  
  "Mä qhawqha copianak lurañäni." Sapa kuti wali amuyump sarnaqir Drake chachajj teléfonopampiw mä qhawqha jankʼak fotonak apsuwayjjäna. Ben jilatajj mä suma, irnaqtʼir cámara amparapar katjjaruñ yatichäna, ukat ukajj mä jan suytʼat qollqe aptʼasiñapatakiw yanaptʼäna. "Jichhax Valquiries, Nayranaka ukat Ragnarok markan mapa ukanakaw munaski". Jupax mä akatjamat sayt"äna, mä jisk"a amuyump ch"allt"ata.
  
  Ben jilatajj akham sasaw jisktʼäna: "¿Kunas?"
  
  -Janiwa. Jan askinaka. Amuyu. Inas aka qhipa urunakan kuns uñjapxchiyäta, ukampis walpun uñjapxta, janiw jiskʼaptayañ puedkti" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sänwa: "Walikiwa, Drake. Inas jumajj cheq sischisma. Inas jichha pacha Dillinger ukax jupan colección privada ukan wali suma colección ukanïchispa".
  
  Ben jilatajj liytʼaskakïnwa: "Akan uñtam" sasa. "Akanx aka pintañax mayj mayjawa sasaw qhanañchi, ukax janiw 1960 mara qalltakamax amuyaskänti, ukatx mä uñacht"äwiw mitología nórdica ukan uñacht"ayatäna ukatx mä jisk"a uraqpachan turkakipäwiruw apayatäna. Uka qhipatxa, ukat interesax juk"at juk"at pist"atapatxa, pintañax mä bóveda museo ukan jist"antatawa ukatx... walikiwa, armasxatarakiwa. Jichhakamax".
  
  "Suma irnaqäwiw mä policiaruw apanipxta." Drake jupax Kennedy jupar jach"añchañ yant"äna, Nueva York markat qhiparux kawkhans p"iqipax jikxatasi ukx janiw yatiskanti.
  
  Kennedyx ñik"utap qhipäxar chint"añ qalltäna, ukatx pächasïna. Mä jukʼa tiempotjja, amparanakap bolsillonakaparuw uchasïna, sipitar katuntañ munkaspa ukhama. Drake chachajj amparapampiw chʼalljjtayäna. "Ukhamaxa, kunjamarak aka pintura apsuñama ukat akan apaniñamasti. Ukanjja, kunatï foton jan uñjktan ukajj utjchispa. Nayra masija Dahl ukat nayax arte apthapiñan ch"amakt"at lado uñakipapxañani. Mä qawqha quqanak ch"allxtayapxam" sasa. Jupax mä juk"a samart"äna, jachaqt"asis. "Juk"ampi quqanaka."
  
  Kennedyx janïr sarkasax jach"at arsüna.
  
  Dahl jupax jisk"a nayranakapamp uñch"ukiskäna. "Ukatsti. ¿Kawkitsa qalltañasa?
  
  "Valquiries ukamp qalltañäni", sasaw Drake jupax saraki. "Mä kutix amigonakajax kawkhans ukat kunapachas jikxatasipxäna uk yatiyapxitu ukhaxa, jupanakar thaqhañatakiw chʼamachasipxaraksna".
  
  "¿Detective irnaqäwi?" sasaw Dahl chachajj jisktʼäna. "Ukampis jumax jichhakiw wali suma detectivejar khithawaytaxa."
  
  "Jichhax jañchi tuqit mä distracción munaraki, janiw amuyunakapankiti. Jupax wali ch"amawa -sasa.
  
  Ben jilataw arsüna. "Suma amuyt"awi, Matt. Valquiries sat cheqajj yaqha jachʼa tesoronak taypinwa Volva sat vikingo uñjirin sepulturapan 1945 maran Suecia markan jikjjatasïna" sasa.
  
  "¿Heidi jilatan sepulturapa?" Drake jupax mä ch"amampw apt"asiwayi.
  
  "Ukhamäñapänwa. Maldito suma thakhi mä chimpu imantañataki. Jiwatat qhepat jumamp chika imtʼapjjañapatakiw yanapirinakamar mayiñama" sasa.
  
  "Aka qillqat yaqha computadoraruw apayapxañama." Drake ukat Dahl jupanakax jak"an qunt"asipxäna, jan wali uñnaqt"ani.
  
  Drake chachajj reloj wali chʼamanïtap yatïna. Karin kullakatakixa. Parnevik jupatakixa. Uñisirinakapataki ukhamaraki taqi akapachataki. Jupax wali colerat maquinaruw thuqt"äna, museon archivonakap uñakipt"asa ukat kunapachas Valquiries ukanakax inventario ukan chhaqtawayi uk amuyt"añ yant"äna.
  
  "¿Maynix manqhat irnaqtʼaski sasaw suspecta?" Dahl chachajj jankʼakiw kawkirus saraskäna uk amuyäna.
  
  "Suma amuyt"awix mä guardia de seguridad museo ukan jan qullqini jan ukax mä curador trampado... kunayman ukham. Jupanakax Valquiries ukanakax bóveda ukar jaquntatäñapkamaw suyt"apxaspäna ukat amukiw khithapxaspäna. Ukjja janiw khitis walja maranak amuyaskiti, janis amuyaschi ukhasa" sasa.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Jan ukajj lunthatasiñaw" sasa. "Jesús, chacha, suxta tunka marat jilaw aka amuyt"añax utjistu." Jupax Biblioteca ukar mantapkäna ukhatpach wasitat uchat jaqichasiñ anilloruw llamktʼäna. Drake chachajj mä segunda kutiw saytʼasïna. "Warmi?"
  
  "Ukat wawanaka".
  
  "¿Jupanakat faltastati?"
  
  "Sapa segundo".
  
  "Waliki. Inas jumax jan chiqpachapun kunjamtï nayax amuyirïkta ukhamäksta" sasa.
  
  "Jan wali jaqiwa, Drake."
  
  "Jukʼamp uñtasita. Janiw kuna lunthatasiñanaksa uñjkti. Ukampis aka chiqan uñakipt"apxam - Valkyries jupanakax 1991 maranw turneo ukar sarapxäna, Fundación Sueca del Patrimonio ukan campaña de relaciones públicas ukan chikancht"asitapata. 1992 maratakejja, Museon catálogopanjja janiw utj-jjänti, ¿kunsa ukajj yatiytamjja?"
  
  Dahl jupax lakap ch"allxtayäna. "¿Uka turismo ukamp chikt"at maynix jupanakar lunthatasiñ amtatapa?"
  
  "Jan ukax... khititix jupanakar turkakipäwin uñjkäna ukax amtawayi!"
  
  "Walikiwa, ukax juk"ampiwa." Dahl chachan p"iqipax ch"allxtasïna. "¿Ukhamajj kawkirus uka turismojj saräna?" Amparanakapajj pusi kutiw pantallar chʼalljjtäna. -Inglaterra markanxa. NUEVA YORK markanwa. Hawai markanwa. Australia markanxa".
  
  Drake chachajj jiskʼachasaw akham säna: "Ukajj cheqapuniw jiskʼaptayi" sasa. "Jan askinaka".
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "Janiwa, suytʼam" sasa. -Akaxa chiqawa -sasa. Valkyrie secuestrox sumakiw sarañapäna, ¿janich ukhamäki? Suma amtata, suma phuqhata. Qhana amuyu. Mä jan wali lurañar chikañchasiñax wali muspharkañawa" sasa.
  
  "Mä jukʼa yatiñanïsma ukhajja,..."
  
  "¡Ist"apxam!, 90 mara qalltanx mafia serbia ukax Suecia markan puraka manqhan garranakap allsuñ qalltapxäna. Tunka marat juk"ampirus qullqi mayt"asiñ tuqit jan walinakax pä kutiw jilxattawayi, jichhax tunka tunka pandilla organizadas ukanakaw markapachan irnaqapxi. Yaqhipanakax Bandidos sasaw sapxi. Yaqhepasti, Hells Angels sat gruponakjamajja, bicicletar sarnaqir pandillanakakïpjjewa" sasa.
  
  "¿Mafia serbia ukax Valquiries ukaniwa sasmati?"
  
  "Janiwa. Nayax siwa jupanakax lunthatasiñ amtapxäna ukat qullqi layku aljañ amtapxäna. Jupanakax sapakiw conexiones ukanakax aka apsuñatakix utji. Uka jaqinakax taqi kuns lurapxi, janiw qullqi maytʼasiñakix lurapkiti. Contrabando internacional ukax janiw jupanakat sipan jukʼampïkaspati" sasa.
  
  "WALIKI. Ukhamajj ¿kunjamatsa khitinakarus aljapjjäna uk yatjjatsna?"
  
  Dahl jilatajj teléfonop apthapïna. "Janiw ukham lurapkti. Ukampis kimsa jilïr irpirinakax jichhax Oslo jak"an carcelan jist"antatäpxiwa". Jupax jawsañatakiw sarxäna.
  
  Drakex nayranakap ch"allxtayasïna ukat qhipäxar qunt"asïna. Reloj uñkatasajj niya 6 alwa horasäjjänwa, ¿kunapachas qhep qhepa kuti ikipjjäna? Jupax Hayden kutt"anxäna ukhax uñch"ukisïnwa.
  
  Defensa tuqit secretario yanapiripax wali llakitaw uñnaqäna. -Perdón waynanaka -sasa. Alemanonakampix janiw suertex utjkiti" sasa.
  
  Ben p"iqipax ch"allt"asïna, tensión ukax uñacht"ayasïna. -¿Janiw khitis?
  
  "Janirakiwa. Chiqpachansa nayax llakistwa -sasa.
  
  "Ukampis ¿kunjamatsa?, aka waynax kawkhans utjañapawa." Jachaqt"asiwipax nayranakaparuw phuqhantäna ukat jupax Drake-ruw uñch"ukitayna. -¿Janit ukhamäki?
  
  "Jïsa, amigo, ukax chiqawa. Confiam, jupar jikjjatañäni" sasa. Jupax oso jamp"att"ataw amigoparux katjäna, nayranakapas Hayden juparux mä p"akintañapatakiw achikt"asïna. "Mä juk"a samart"añasawa ukat mä suma desayunañasawa" sasaw Yorkshire markan acentopax qhant"äna.
  
  Hayden kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna, jichhak japonés aru parlkaspa ukham uñkatasa.
  
  
  PÄ PÄ PHISQA
  
  
  
  LAS VEGAS ukax mä jach"a uñacht"äwiwa
  
  
  Alicia Miles jupax walja millonario Colby Taylor juparuw uñjäna, jupax walja apartamentonakat maynïrin jach"a pisopan qunt"atäskäna, akax pä tunk payan pisos Las Vegas Boulevard uksan jikxatasi. Mä pirqajj taqpach vidriot luratänwa, ukanjja Bellagio sat uma phuchʼunaka ukat Torre Eiffel sat qorit lurat qhananakajj wali muspharkañänwa.
  
  Colby Taylor jupax janiw payïr kutin amuyt"känti. Jupax qhipa aljatapanx ch"amanchataw uñjasiwayi, The Wolves of Odin, ukax pä horaw wali amuyump chikancht"asiwayi. Alicia kullakajj jupar jakʼachasïna, qʼala jan isinïñapkamajj maynit maynikamaw isinak apsusïna, ukat pusi kayumpiw saraqanïna, nayranakapajj nayranakapamp chikachasiñapkama, oraqet mä kayukiw sarawayjjäna.
  
  Ch"amampi jan walt"awimpixa pä kunaw juparux ch"amañchäna. Colby Taylor - megalomaniac extraordinario - jupan ch"amapa ukat jan walt"awix wali suma amuyt"awimpiw utji, Milo noviopax, uka jach"a, ch"aman bruiser Vegas markankiri, chiqpachan jupar munasitapata.
  
  "¿Mä jukʼa samartʼirïtati, jefe?" -sasawa jan samañampi jiskt"äna. "Nayajj qʼala jan isinïtwa. Janiw mä jukʼa qollqe pagañasäkiti" sasa.
  
  Taylor kullakajj juparuw uñchʼukisïna. Ukat tunka qullqinak billeterapat apsusaw akham säna: "Alicia" sasa. "Panpachaniw yatipxta, pagañax jukʼamp chʼamañchtʼiristamwa". Jupajj janïr qhepäjjat saytʼkasajj uka billetejj kisunakap taypinwa chʼalljjtäna.
  
  Aliciax p"iqip jach"ar aptäna, niyas sawuñampiw ch"allxtayasïna, nayraqatapan ch"allt"at Franja ukan lliphipikir qhananakap uñjasa. -Jan jank"aki -sasa. Ukhamajj jumajj chʼamachasmawa" sasa.
  
  "¿Kunjamsa Parnevik jilatampejj kunas pasaski?" Taylor jupax jiskt"awiparux mä gruñido ukhamaw arsüna.
  
  Alicia kullakajj pʼakintat inglés arut akham sänwa: "Ukat tukuyjjäta ukhakiw" sasa. "Pä t"aqaruw t"aqanuqä" sasa.
  
  "Yatiyäwinakax ch"amawa, Miles. Jiwasax... kuntix jupanakax yatipki uk yatiñasawa. ... Mä lanza. Taqi ukanakxa. Jichha pachanx jiwasax nayrar sartasktanwa. Ukampis Valquiries ukat Nayranakas... chiqpach premionakawa."
  
  Alicia kullakajj sintonizataynawa. Ukax mä juk"a pachanakanwa. Grunt sasaw säna. Awsisyuna. Jupax pä yänakatakiw jakasïna - jan walt"äwi ukat qullqi. Jupax kuntï munkäna uk apsuñatakix yatiñani ukat encanto ukanïnwa, ukax sapa uruw jan pä kuti lupʼisa, jan arrepentisisa lurirïna. SAS ukan urunakapax mä entrenamiento ukhamakïnwa. Afganistán ukat Líbano markanakan misioneronakapax tareas simples ukhamänwa.
  
  Akax jupan anatt"awipänwa, jupa pachpa apnaqañapatakix medios ukanakapänwa. Aka kutix Colby Taylor ukat ejercitopampix wali kusiskañänwa, ukampis alemanes jupanakax niyaw mä jach"a payllaw uru churapxäna - Abel Frey jupax chiqpach ch"amampiw uñt"ayasïna, janiw Colby Taylor jupar uñt"aykänti. Ukjja, sapa kuti munasiri Milo sat warmin jakʼapan utjatapajj pʼeqeñjam jan waltʼäwimpiw mistuñama, ukat janiw kuns uñjkänti, jan ukasti wali muspharkañ nina naktäwinakakiw horizontepan uñjäna.
  
  Jupax Strip uksanw uñch"ukisïna, uka qhant"ir qhananakan ukat jach"a casinonakan chiqpach ch"amap uñt"asa, ukat Colby Taylor jupax jisk"a kusist"awinak churañapäna ukanakat askinak apsuwayxäna, taqi uka pachanx Matt Drake ukat jupamp uñjkatayna uka warmit lup"iskäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka apartamenton invitadonakan ikiñ utapar mantasinxa, Roland Parnevik yatichiriruw kunjamtï jaytawaykäna ukhamarjam ikiñar chintʼata, liwxatat jikxatäna. Taylor kullakax wali junt"ütapax thixninak taypinx wali phichhantatänwa ukat ajanunakapas mä q"illu ch"allxtataw jikxatasïna, ¡Geronimoruw arnaqasïna! ukat colchón patxaruw jaltawayxäna, ukat uka jilïr jaqin jak"aparuw uraqir purirakïna.
  
  Qunqurtʼasisaw qullqit lurat cinta conductora lakapat chʼiyjäna. "Ist"apxista, ¿janich ukhamäki, Profesor? Chiqpachansa jumax ukham lurawaytaxa" sasa. Uñkatatapax ingleparuw sayt"äna. "¿Uka alayax mä juk"a jakañax utjaskakiwa, jilïr jaqi? ¿Yanapt'añax wakisispati?"
  
  Jupax loco larusisaw ikiñat jaltawayxäna. Profesoran axsarat nayranakapax sapa ch"amamp manq"at sarnaqataparuw arktapxäna, ego-paruw phichhantapxäna, ukat juk"amp sallqa uñacht"äwinakaruw ch"amanchapxäna. Jupax thuqt"asïna, jupax muyuntäna, phinq"asirakïnwa.
  
  Ukampis tukuyarojja, uka jilïr jaqen pechoparuw qontʼasïna, ukhamatwa wali samsuñapatak yanaptʼäna, ukat rosa tijerampiw liwjjatäna.
  
  Ukat kusisitaw akham säna: "Amparanakam khuchhuqañ horasäxiwa" sasa. "Tʼaqhisiyatax nayatakix wali kusiskañawa, kunjamtï chacha warmi ikthapiñax wali kusiskañawa, mä pulgadat pulgadakama. Ukat jukʼamp tiempo utjani ukhajja, jukʼamp sumäspawa. Serio amigo, nayax wila masinakataki ukat mayhem ukatakik akanktxa".
  
  "¿Kuna... ¿kunsa... yatiñ munta?" Parnevik chachan sueco acentopax axsarañat thithitaw jikxatasïna.
  
  "Matt Drake ukat jupar yanaptʼir prostituta warmit yatiyapxita."
  
  "¿Drake? Nayax... janiw amuyaskti... ¿janit munkta - Odin?"
  
  "Janiw nayax taqi uka noruego crap ukanakat mä fuck churkti. Nayax ukanx jikxatastwa kunatix q"uma frenético excitación taqi ukanak utjatapata". Ukat jankʼakiw nayra puntap jakʼankir rosa tijeras chʼiyjäna.
  
  "Umm... Drake ukax - SAS, ist"twa. Jupax aka tuqir mantawayi...jan amuyt"asisaw" sasa.
  
  Alicia kullakajj mä hielo oladaw jupar jariqäna sasaw amuyasïna. Jupax wali amuyumpiw Parnevik jaqin janchipar makhatatayna, panpacha cuchillas nayrapar muyuntat uchatayna ukat wila ch"allxtañkamaw chhuxriñchjatayna.
  
  "Jumajj saytʼatäkasmas ukhamwa amuyasta, jilïr jaqe."
  
  "Janiwa! Janiwa! ¡Askiw!" Jichhajj acentopajj wali thithita ukat nayrapar chʼalljjtayatapat mayjtʼayatäjjänwa, ukatwa uka arunak jukʼamp amuyasjjäna. Jupax jach"at arsüna. "Jumax The Muppets ukan uka cocinero ukar uñtasitaw ist"asirïta." Blah bla, bla bla bla, bla bla bla" sasa.
  
  "Esposapax -juparuw jaytawayäna. ¡SAS ukar juchañchapxam!" - Parnevik jupax chhuxriñchjasïna ukat wali mulljataw nayranakap liwxatäna. "¡Amigopan mä kullakapaw yanaptʼistu! Uka warmix Kennedy Moore satänwa, jupax Nueva York markankir policía satawa. ¡Jupajj mä serial killer sat jaqeruw antutäna!"
  
  Alicia kullakajj colerat cuchillanakap kuyntʼayäna. "Aski. Ukat jukʼamp sumawa, profesor. ¿Kunas yaqhaxa?
  
  "Jupax... jupax... um... Fiesta. Janiw forzado fiestanakax utjkiti. Uñjapxtawa, serial killer -jupax wasitat jiwayatayna" sasa.
  
  "Dios, Prof, jumax nayaruw turkañ qalltawaytaxa."
  
  "Amp suma. ¡Drakex suma jaqiwa sañjamawa!"
  
  Alicia kullakajj rosas cutters ukanakap apsuwayjjäna. "Walikiwa, jupax chiqpachapuniw uka tuqit pasaski. Ukampis SRT ukan jupampiw jikista, janiw jumamp jikiskti. Nayax yattwa kunas uka jan wali jaqirux jan walt"ayaski" sasa.
  
  Mä arnaqasiñaw utjäna ukat mä ch"axwäwiw utjäna, ukatx Colby Taylor jupax p"iqip punkut ch"allt"äna. "¡Millas ukch"akiwa! Jichhakiw Suecia markan gobiernopan aliadojat jawst"ata. Jupanakax kawkhans Valquiries ukanakax jikxatasipxäna uk yatipxäna. Jankʼakiw jankʼak lurañasa. Jichha!"
  
  Aliciaxa rosas khuchhurinaka apthapisinxa uka jilïri jaqina ch"uqi puntap khuchhuqatayna.
  
  Jupajj chʼamanïtap laykuki.
  
  Ukat arnaqasïna ukat chhuxriñchjaskäna ukhaxa, qhipäxaparuw quntʼasïna ukat mä inyector de jet ukampiw chʼalltʼäna, mä jeringa jan agujani, ukat mä jiskʼa sensor ñikʼutap manqhar ucharakïna.
  
  Plan B, Aliciax amuyäna, pallapallanakjam yatiqañax wali sumapunïnwa.
  
  
  PÄ TUNKA SUXTAN
  
  
  
  WASHINGTON, DC markanwa ukham lurasïna
  
  
  Kunawsatix Thorsten Dahl jupan celularapax ist"askäna ukhax Drake-n lakapax arándano muffin ukamp phuqhantatänwa. Jupax fresco cafémpiw jariqäna, suyt"ataw ist"äna.
  
  "Jïsa, Ministro de Estado" Uka muspharkañ tukuyatatxa, Dahl tuqit qhipa aruskipäwix q"ala ch"amawa, mä serie de "uñjatwa", arsuwinaka ukat respetompi amukt"aña. "Janiw aynacht"kämati, tata" sasaw tukuyäna, ukax Drake-takix mä juk"a jan waliw ist"asïna.
  
  "Waliki?" - Jiskt"ata.
  
  "Gobiernojajj uka serbio scumbags ukanakat mayniruw yanaptʼañatakejj carcelan jistʼantatäñapatak mä jiskʼa carcelan jistʼantatäñapatak arsuñapäna, ukampis mä chiqañchäwiw utjistu". Drake chachajj Dahl chachan conservador exterior manqhanjja, kusisit jakasiñ munir jaqew utjatap amuyasïna.
  
  -Ukat kunasa?
  
  "Janirakiwa. Taqiniruw tantacht'asipxañäni -sasa. Mä juk"a pachatxa, Ben jupax laptop pantallat jaqunukutaxänwa, Hayden jupax codopat mä pulgada ukch"a jayaruw qunt"asïna, ukat Kennedyx Drake jak"an suyt"ataw sayt"atäna, jach"a ñik"utapax wali jisk"akiwa.
  
  Dahl sat chachajj mä samsuñwa aptʼasïna. "Jichha versión ukax llätunk tunk maranakan mafia serbia sueca ukan p"iqinchiripawa - mä chachax jichhax jiwasan uñjatawa- Valquiries ukarux americano masiparuw mä gesto de buena voluntad ukham churawayi. Ukhama, Davor Babic jupax Valkyries ukx 1994 maran katuqawayi. 1999 maranjja, Davor chachajj Mafia pʼeqtʼirit jaqsutäjjänwa, ukat Blanca sat yoqaparuw apnaqañ katuyäna, ukat kawkhantï akapachan jukʼamp munaskäna uka cheqaruw jubilasjjäna, mä arunjja, markaparus jubilasjjänwa" sasa.
  
  Dahl chachajj mä jukʼa samartʼäna. "Hawai" ukat juk'ampinaka.
  
  
  PÄ TUNKA paqallquni
  
  
  
  Nueva York (Estados Unidos) markanwa jikjjatasi
  
  
  Abel Frey sat chachajja, alto pisonkir utapan ventanapatjja, millón millón jiskʼa laqʼonakaw alaya aceranakan tʼijtʼasipkäna uk uñtäna. Ukampis uka jaqinakax janiw laq"unakjamäpkänti, jan amuyt"asirïpxänwa, jan amtanipxänwa, ukat jan amuyt"asirïpxänwa, jan wali jakawipat sipans juk"amp uñch"ukiñataki. Jupax amuyt"ayiwa, "jan p"iqini wallpanaka" uka aruxa mä jaqiw uñstayatayna, jupax aka jach"a alturan sayt"ataw jikxatasïna, kunawsatix jaqi kankañan desilusionado alcantarillado ukar uñakipaskäna ukhaxa.
  
  Frey jupax nayratpachaw fantasías ukanakarux libre rienda churawayi. Jupat jukʼamp waynäki uka versiónjja, kun lurañ yatiñajj taqe kuns aburritäkaspas ukhamwa amuyasïna. Machaq, kunayman ukat kusist"añanak uñstayañaw wakisïna.
  
  Ukatwa nuwasiñ arena uñstawayi. Ukatw negocio de moda ukax - qalltanx mä thakhiw suma warminakan utjañapataki, ukatx mä frente ukhamaw mä anillo internacional de contrabando ukataki, ukatx jichhax mä thakhiw Tumba de los Dioses ukar munañap imantañataki.
  
  Jupan jakäwipan irnaqatapa.
  
  Uka escudojj janiw kuna pantjasirïkänti, cheqpach obra de arte ukhamänwa, ukat convexo ukan tallat mapa encriptado ukat sipansa, jichhakiw mä críptica frase jikjjatäna, uka frasejj pata thiyapan qellqatawa. Jupan wali munat arqueólogopajj uka toqet wal chʼamachasiskäna. Ukat jupar munat cientificopax yaqha qhipa muspharkañ uñacht"ayañ yant"äna - escudo ukax mä material curioso ukamp luratawa, janiw ordinario metal ukampikiti, jan ukasti kunatix juk"amp sustancial ukhamawa, ukampirus pachpa pachanx muspharkañ k"achawa. Frey jilatajj Odin chachan jamasat jukʼamp utjatap yatisajj kusisita ukat llakitaw jikjjatasïna, kunjamtï nayrajj amuykäna ukat sipansa.
  
  Ukanakat yatjjatañatakejj jan tiemponïtap laykuw aynachtʼäna. Yämas jichhax aka internacional t"ijtäwinx chikanchasiwayi. Kunjams jupax taqiniruw La Veraine markar kutt"ayañ munäna, ukat jan wali socialistanakax kusist"apxaspän ukhax jupax mä qawqha ajllit jaqinakampiw Diosanakan imantat yatiyäwinakap uñakipapxañapäna.
  
  Ukat uka chʼusa cuartoruw jachaqtʼasïna. Análisis ukax sapa kutiw mä qawqha valorani pachanakax qhuru samarañampi chikt"atäñapäna. Inas mä qawqha chacha modelonak mä arena ukan maynit maynikam ch"axwapxchispa, jupanakarux mä mistuñ thakhi churapxchispa. Ukat jukʼamp askixa, walja katuntat jaqinakaparux maynit maynikamaw chʼaxwapxi. Jupanakan jan yatiñapa ukat jan suytʼäwipajj wali suma espectáculo uñachtʼayapunirïnwa.
  
  Jupan correo electrónicopax ping ukampiw uñt"ayasi. Pantallanxa mä videow uñstäna, ukanxa Karin Blake sat machaq tawaqux cadenanakampiw ikiñan quntʼatäskäna.
  
  "Tukuyawi". Frey kullakajj nayrïr kutiw jupar uñkatäna. Blake warmix kimsa mercenarionakaruw sapa maynir chimpuntatayna, jupar katuntañatak khitatayna, maynix juk"amp jan walimpiw chimpuntatayna. Jupax wali yatiñanïnwa, chiqpach yänakänwa, ukat jichhakiw La Vereina markan jisk"a carcelan jist"antata, Frey-n puriniñap suyt"asa.
  
  Jupan kusist"añapatakix fresco aycha. Jan juchani jaqin wilapatwa wiñay kusisiñapax juti. Jichhajj jupajj jupan yänakapäjjänwa. Jupajj chʼiyar ñikʼutap khuchhurata, suma flequilloni ukat jachʼa nayranirakïnwa, Frey chachajj uka foton suma uñnaqap uñjasajj janiw kuna coloras cheqäkänti. Mä suma janchi - janiw mä modelo ukham llamp"u chuymanïkiti; jukʼamp seductora, ukajj janiw pächasiñasäkiti, chacha warmi ikthapiri jaqenakarojj gustpachänwa.
  
  Jupax digitalizado ajanuparux llamkt"äna. "Jichhakiw utar puripxäta, jisk"a..."
  
  Uka horasanjja, punkujj jistʼarasïna ukat mä jan wali Milo sat jaqew mantanïna, mä amparapampiw celularap luqxatäna. "Jupaw" sasaw jach"at arsüna. "¡Alicia!" Jupax idiota ajanupanx mä loqhe sonrisaw utjäna.
  
  Frey jilatajj kunjamsa jikjjatasïna uk imantasïnwa. "Ja? ¿Halo?Jïsa, yatiyapxita. Nueva York markankir uka qhep qhepa tʼaqajja, nayankäñapänwa" sasa. Jupax janiw inglés perrarux mä juk"s atiniskänti.
  
  Jupax ist"äna, jachaqt"asisaw kawkirus jutïrin sarapxañapa uk qhanañcht"äna, sueconakax ukat masinakapax thakhinjam sarasipkatap ist"asax ñik"utap ch"uqt"asïna, ukatx janiw kuns lurañjamäkänti, kunapachatix jupax niyaw panpachani canadiensenakar katxaruñ arsuwayi chimpunaka.
  
  Ukat Escudon thiyanakapan uka muspharkañ qellqatajj descifraränwa, ukat yaqha cheqanakajj pachpa jan sinti uñtʼat materialat luratäpachati janicha uk uñjarakïnwa. Ukat kimsa tʼaqanakampi ukat mä ventajampiw utjañapäna.
  
  "Jumajj amuytʼasirïtawa" sasaw telefonot säna, ukat Milo sat waynaruw wali sum uñkatarakïna. "Jichhakiw wasitat jikisiñäni ukhajj uka amuytʼasirïñamp yanaptʼañ suyaskta". Inglés rosa sat mä rosa chʼuqtʼatapatjja, walja tiempow pasjjäna.
  
  Frey jilatajj chuyma manqhapanwa jachaqtʼasïna, kunattejj Milo kullakajj amigapamp mayamp jikisiñ amtasajj nayranakapajj qhantʼjjänwa. Alicia kullakajj kuntï siskäna ukajj wali amuyupanwa istʼasïna.
  
  Kunjamtï jumax munkta ukhama, tata.
  
  
  PÄ PÄ TUNKA Llatunkani
  
  
  
  OAHU, HAWAII markanwa jikxatasi
  
  
  th 12 uru sata qallta phaxsitx chika uru intix Hawai uksanx ch"amakt"awayiwa, mä ch"amaka jallux Medusas paracaidistas ukanakampiw ch"amakt"awayi, ukax Estados Unidos pallapallanakan firmapan paracaídas ukhamawa. Mä jan uñt"at operativo ukanx Delta Commandos ukax SGG sueco ukat SAS británico ukanakamp muyuntat uraqir purintäna - ukat mä policía Nueva York markan - mä jaya playa uksan alay tuqin isla uksan uraqir purintäna.
  
  Drake jupax quta thiyaruw t"ijt"añ qalltawayi, laq"ax uraqir llamp"uchawayi, paracaidista ukax antutawayi ukat jank"akiw muytasin Kennedyx kunjams nayrar sartaski uk uñakipañataki. Delta markankir mä qhawqha yuqall wawanakamp chikaw uraqir purintäna, mä qunqurkamaw jaquqanïna, ukampis mä qhawqha tiempotxa saytʼasïna.
  
  Ben jupax avión ukamp qhiparañapänwa, yatxatäwip sarantaskañapataki, Hayden jupan yanapt"apampi, jupax "consejero" ukhamaw EE.UU. markar uka misión ukan khithatäna.
  
  Drake chachan experienciaparjamajja, ewjjtʼirinakajj jefenakapat jukʼamp sum yatichatäpjjänwa, mä arunjja, uwija isimp isthaptʼat uñchʼukirinakäpjjänwa, sañjamawa.
  
  Hawai markan junt"u inti jalsunx quta thiyan t"ijtapxäna, kimsa tunk Fuerzas Especiales ukan wali yatxatat pallapallanakaw utjäna, janïr mä llamp"u qullu pataruw puripxäna, uka qullux quqanakan ch"ullqhipampiw imantatäna.
  
  Aka chiqanx Thorsten Dahl jupanakaruw sayt"ayäna. "Jumax kamachinak yatisktawa. Amuya ukat ch"ama. Amtäwix mä imañ utawa. Nayraqata!"
  
  Amtäwix nayrir mafia serbia irpirin mansión ukar mä jach"a ch"amampiw ch"axwañatak lurasiwayi. Tiempox jupanakarux wali axsarañänwa - jupanakan ch"axwirinakapax jichhakamax Valkyries ukan kawkhankapkitix uk yatipxarakispawa, ukat aka t"ijtäwin atipt"añax wali wakiskiriwa.
  
  Ukat apnaqkäna ukhajja, Davor Babic chachajj janiw khuyaptʼayasir jaqëkänti.
  
  Jupanakax qullu pataruw makhatapxäna ukat thakhi chiqan t"ijtapxäna, chiqak Babich jupan punkupar puriñkama. Janiw thayas jupanakar llamktʼkänti. Uka ataquejj lurasïna, ukat mä minuto janïr tukuykipanjja, hierro forjat lurat jachʼa punkunakajj metalar tukuwayjjänwa. Punku taypit pʼakjasaw uka cheqan chʼeqtʼasipjjäna. Drake jupax mä thiya palmera quqa qhipäxan imantasïna, jist"arat césped ukan yatxatasa, ukax jach"a mármol gradanakaruw puri. Jupanakan patapanjja, Babich chachan jachʼa utapar mantañaw utjäna. Pä tuqinx caprichoso estatuas ukat tesoros de cultura hawaiana ukanakaw sayt"atäna, Isla de Pascua ukan Moai ukan mä figurillapas ukhamaraki.
  
  Janiw kuna lurawis jichhakamax utjkiti.
  
  Serbia mafia jubilat jaqix jiwayañjamaw jupa pachpar atinisitayna.
  
  SAS jaqix chikat imantat ajanupax Drake jak"aruw liwxatäna.
  
  "Aruntt"apxsmawa, nayra amigo. Suma uru, ¿janich ukhamäki? Intin qhanapax lentes ukar chʼalltʼki ukhaxa, walpun gustitu. Wells jilatajj suma munañanakap apayani" sasa.
  
  "¿Kawkinkis uka nayra loqhe jaqejj?" Drake chachajj janiw nayranakap jardinat apsuskänti.
  
  "Qhipat jumamp jikisiñ munta sasaw säna. Mä jukʼa tiempo jupar manütamat kunasa" sasa.
  
  "Q"añu chuyman jaqi."
  
  "¿Khitis May satäpacha?" - sasaw Kennedyx jiskt"äna. Ukat wasitatwa ñikʼutap peinasïna ukat pantalón patjjar mä jan uñtat uniforme ejercitompiw uchasïna. Jupax mä qawqha Glocks ukanïnwa.
  
  Drake, kunjamtï yatiqapkäna ukhama, janiw kuna armas apt"asirïkänti, jan ukasti cuchillo de propósito especial ukampiw apt"asitayna.
  
  Machaq SAS waynax akham sänwa, "Nayra Drake Flame ukax akankiwa. Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, ¿khitïtasa?"
  
  "Jutapxam, waynanaka. Uka tuqitwa lupʼiñama. Jiwasax niyaw mä jach"a ataque civiles ukanakar uñstayañampïsktanxa".
  
  -¿Civil ukaxa? Kennedyx ñik"utap ch"uqt"asïna. "Aka waynax civil ukhamächi ukhax nayax Claudia Schiffer ukan asnupawa."
  
  Delta Team ukax nayratpach gradanakankxänwa. Drake jupax qalltapkän uka pachax imantat mistuwayxänwa, ukat jist"arat uraqit t"ijtäna. Chika thakin purinkäna ukhaxa, arnaqasiñanakax qalltäna.
  
  Escalera patatjja, kunayman trajenakampi, boxeadorampi ukat khuchhurat camisetanakampi isthaptʼataw figuranakajj uñstäna.
  
  Suxta jisk"a ch"axwawinakaw ist"asïna. Suxta jiwat jaqinakaw jan jakäwini gradanakat jaquqanipxäna. Delta Team ukax chika taypinkänwa. Jichhax jank"ak arnaqasiñanakax kawkhans nayrar sartawayi, kunawsatix Drake-x gradanakan manqhapar purintäna ukat ch"iqa tuqiruw jalnaqäna, kawkhantix qalat lurat barandilla curvada ukax mä juk"a juk"amp tapa churäna.
  
  Mä disparo ukaw ist"asïna, jach"a, ukax sañ muniw serbios ukanakat jutatayna. Drake jupax Kennedy ukar wasitat uñakipañatakiw kutt"äna, ukatx pä kutiw patat jalsuwayxäna.
  
  Jupanakat sipansa, mä jiskʼa grava ukaw uka jachʼa utar mantañatak irpxaruwayi, uka jachʼa utax H ukham uñtat edificion pä chikatanakap taypinkänwa. Jistʼarat punkunakatsa ukat francés punkunakar mantañ punkun mayni ladopar chʼalltʼasajj armat jaqenakaw mistupjjäna.
  
  Ukanakax tunka tunkaniw utji.
  
  Jupanakax muspharkañaw apsusipxi - ukampis jank"akiw wasitat tantachasipxi. Inas jan sinti jach"a jach"a tukurïkchiti taqi kunat sipansa. Drake jupax kuntix jutañapäkän uk uñjasax mä muspharkañ estatuanak apthapitaw imantasïna. Jupax Kennedy-rux Isla de Pascua ukan chimpupat ayxatañ tukuyäna.
  
  Segunda qhepatjja, ametralladoranakajj walpun istʼasïna. Musphartʼat guardianakajj plomot lurat cortinanak taqe cheqaruw uchapjjäna. Drake chachajj purakaparuw jaquqanïna, kunattejj walja balanakajj estatuaruw thuqtʼäna.
  
  Guardianakajj nayrar tʼijtjjapjjäna. Jupanakajj contratat musculonakäpjjänwa, amuytʼasirïpjjatapat sipansa, chʼamani loqhe jaqëpjjatapatwa jukʼamp ajllitäpjjäna. Delta yuqall wawanakan wali amuyump nina lineanakaparuw chiqak t"ijtapxäna ukat wila jawiranak taypin liwxatasinw jaquntapxäna.
  
  Vidrionakax jupanakan qhipäxapanx p"akjataw uñjasiwayi.
  
  Uka jach"a utan ventananakapat juk"amp ch"axwañanakaw ist"asïna. Delta markan jan suerteni pallapallax kunkaparux mä bala katuqatayna ukat mä ratukiw jiwat jaquntatäna.
  
  Pä guardianakaw estatuanakar lankt"asipxäna, jupanakat maynix mä juk"a usuchjataw jikxatasïna. Drakex amukiw cuchillap apsuwayxäna ukat jupanakat maynix estatua muytasin suyt"äna.
  
  Qhip qhipa uñjatax usuchjat serbiox jupan wilapaw ch"allxtatäna kunawsatix Drakex kunkap khuchhuqatayna. Kennedyx payïr serbioruw pallapallanak jaquntäna, janiw jikxatkänti, ukatx armap jiltayasax imantañatakiw paloma ukham jalxatäna.
  
  Martillojj chʼusaw chʼoqtʼasïna.
  
  Kennedyx sayt"asiwayiwa. Uka armajj apsutäkchïnsa jan apsutäkchïnsa, colerat uñisirimpiw uñjasiskäna. Guardiajj segadoraruw liwjjatäna, musculonakap flexionasa.
  
  Kennedyx jan alcancet mistuwayxänwa, ukatx nayrar sartawayxänwa kunatix ch"amapax qhanstawayiwa. Mä jank"ak ch"akhampiw inglepar ch"allt"ata ukat mä codo kunkapar qhipäxar ch"allt"atax uraqiruw jaquntäna. Jupax liwxatasïna, cuchillapax mä akatjamat amparapar katxarutayna, ukat mä jach"a arcompiw ch"iyjasïna. Kennedyx mäkiw qhipäxar liwxatäna, ukhamat jiwayir puntapax ajanupat pasañapataki, janïr ch"amakt"at amparanakap thaya tupupar irpkasa.
  
  Jupax llamp"u cartílago p"akjañ ist"äna, juparux ch"amakt"ayañ qalltäna ist"äna.
  
  Jupax maysaruw kutt"äna. Jupax tukuyxänwa. Jupan jiwatap uñjañajj janiw munkänti.
  
  Drakex sayt"asisaw uñch"ukiskäna. "Janiw jani askikiti".
  
  "Inas jichhax wawachasiñax jaytxchisma."
  
  "Janiw nayax..." Jupax mä akatjamat sayt"äna. ¿Jupajj ukhamäpachänti?, jan ajjsarir jachʼañchasiñampiw phenqʼasiñap imtʼasïna. "Janiw kunas juk"amp askïkaspati, mä warmir pistola apt"ata uñch"ukiñat sipansa."
  
  "Janiw kunas wakiskiti". Kennedyx tótem poste qhipäxanw jalnaqäna, uka jach"a mansión ukan yaqha jan uñt"at uñacht"äwipa, ukat uka chiqanw uñakipt"äna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Sapa mayni thakinakasat sarasktanwa" sasa. "Jumax mä imañ uta jikxatañamawa. Nayajj kuttʼanjjtwa -sasa.
  
  Jupajj pächasiñap imantañatakejj wali amuyumpiw luräna. -¿Jumaxa chiqati?
  
  "Ey chacha, nayax akanx policía ukhamätwa, ¿amtastati? Jumax civil ukhamätawa. Kunjamtï sapkätam ukhamarjama" sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax Kennedyx ch"iqa tuqir jalnaqir uñjäna, jach"a utan qhipäxaparuw saraskäna, ukanx satélite ukan vigilancia ukanx mä helipadón ukat walja jisk"a utanakaw uñacht"ayasïna. SAS ukankirinakax nayratpach ukanx utt"ayatäpxänwa ukatx uka pachpa pachanw mantapxañapäna.
  
  Uñkatatapax jupan uñnaqaparuw qhiparäna, p"iqipax mä akatjamat isimp isthapt"atax asnupar uñacht"ayañ munäna.
  
  Uka ch"axwawix juparux ch"allxtayäna. Altʼat chuymanïñasa ukat jan sum yatiñasa pʼeqepan chʼamapampiw mayachtʼasïna, ukatwa jupa pachpat pächasiñajj utjäna. Alison kullakajj sarjjäna ukat pä maraw pasjjäna, paqallq patak jila urunakaw jan suma saytʼatäjjäna. Jan uñt"at manqhan sapa kuti machantaña, ukatx bancarrota, ukatx juk"at juk"at, wali k"achat normal jakäwir jilxattaña.
  
  Jupanakax janiw jichhakamax ukankapkiti. Janiw kawkhans jak"ankkänti.
  
  ¿Jupan vulnerabilidad tuqit parlatapachänti?
  
  Amtawi b.
  
  Amparampi irnaqaña. Pallapallanakan foco ukar kutt"ayañ yant"am ukat mä juk"a pachatakix maldito civil yänak jaytañamawa. Panpacha guardianakan pistolanakap aptʼasisaw estatuanak taypin jalnaqäna, ukat gravat lurat autot mantañ thak thiyaruw saytʼasïna. Kimsa ventananakanwa kimsa diananak uñjäna ukat kimsa phallawinak jankʼak maynit maynikam jawqʼjarakïna.
  
  Pä arnaqasiña ukat mä arnaqasiña. Janiw jani askikiti. Kunawsatix qhipharkir p"iqix kutt"anxäna, kawkhans jikxatasi uk thaqhasa, Drakex wila ch"amakaruw tukuyäna.
  
  Ukat tʼijtjjäna, ukat qonqortʼasisaw jachʼa uta nayräjjat mä jukʼa saytʼäna, pʼeqepajj qalat lurat qʼañunakaruw chʼalljjtäna. Jupax Delta equipo ukar qhipäx uñtäna, jupanakax jupar katjañatakiw jank"ak sarapxäna. Jupax p"iqip ch"allxtayäna p"iqinchiriparu.
  
  "Uksatuqi". Drakex punku tuqir p"iqip ch"allxtayäna, ukat ch"iqa tuqiru. "Uka imañ uta."
  
  Jupanakax manqhar mantapxäna, Drake qhipa, pirqa curva ukar ch"allt"asa. Mä jach"a hierro forjado escaleraw jupanakan nayraqatapanx jach"a jach"a tukuñ payïr nivelar puriñkama.
  
  Perqat jalnaqkasax juk"amp serbios ukanakaw pata piso balconan uñstapxäna, ukax jupanakan chiqak patapanwa uñstapxäna. Mä ratukiw Delta equipox jasakiw katuntatäxäna.
  
  Jan kawkir sarañas utjkäna ukhajja, Drake chachajj qonqortʼasisaw pallapallanak jiwayäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedyx quqanak linear t"ijtäna, ukax mansión anqäx pirqamp muyuntatänwa ukat juk"amp jank"akiw sarxañ qalltäna. Mä ch"ipxtawimpiw uta qhipäxar purintäna, janïr jan ajanun SAS pallapallax nayraqatapan purakapar jaquntatäkipana.
  
  Mä conejo ukham jan kuns lurasaw saytʼasïna, fusil cañón ukamp hipnotizado ukhama. Walja phajjsinakatjja, nayrïr kutiw Thomas Caleb chachan taqe amuyunakapaw jupat jaytanukuwayi.
  
  "Jan askinaka!"
  
  "Janiw walïkiti" sasaw ch"iqa jinchup jak"ankir mä arux säna. Jupax thaya cuchillax jupat mä milímetros ukch"a jayankatap amuyasïna. "Akax Drake-n jamach"iwa."
  
  Uka arunakajj ajjsarañap chhaqtayäna. "Drake sat chachan jamachʼipa? ¡Janiw nayajj sarjjäti!"
  
  Uka jaqix nayraqatapanwa, jachaqt"asis sarnaqäna. "Walikiwa, ukhamax p"iqinchiriman arsutaparjamax Miss Moore kullakax janiw wakiskirïkiti, nayax sum uñt"ayasiñ munta, ukampis jichhax janiw pachakiti ni chiqas utjkiti. Wells sasaw sutichapxita" sasa.
  
  Kennedyx uka suti uñt"awayiwa, ukampis janiw juk"amp arskänti kunatix mä jach"a equipo británico pallapallanakaw jupar jak"achasipxäna ukat chimpunak jaytañ qalltapxäna. Babich ukan qhipäxapanx mä jach"a patio ukaw utjäna, ukax indio qalamp phuqhantatänwa, mä piscina tama olímpica ukan silla de salón ukat janq"u cabañas ukanakamp muyuntatänwa, ukat walja squat, jan wali utanakaw utjäna, ukax janiw mayni decoración ukanakamp kikipäkänti. Jachʼa edificio jakʼanjja, mä helicóptero circular ukaw utjäna, uka helicóptero civil ukaw utjäna.
  
  Nueva York markan callinakapan walja maranak sarnaqasaxa, Kennedyx chiqpachapunit jan wali lurañax payllaspa sasaw jisktʼasiñapäna. Uka waynanakampi Calebampix qullqi churapxäna. Chuck Walker jupax qullqi churaspänwa, Kennedy jupax jan pila bolsillopar uchañ uñjkaspän ukhaxa.
  
  Inti jalsu tuqinkir tumbonanakax phuqhantatänwa. Jichhajj walja chika qʼala jan isin chachanaka warminakaw wali mulljata saytʼasipjjäna, isinak kattʼasisaw uka jila aychanak imtʼañ munapjjäna. Kennedy chachajja, yaqhep jilïr chachanakajj janiw hipopótamo sat animalan ñikʼutap apnaqañ puedipkaniti, jila parte tawaqonakajj pä amparampi ukat chʼeqa toqempikiw uk lurapjjaspa sasaw säna.
  
  "Aka jaqinakax... invitadonak sañäni... jupanakax inas jan serbio tamankirinakakïpkchiti" sasaw Wells jupax kunkapan micrófono ukar amukt"äna. Kimsa p"iqinchirinakarux p"iqip ch"allxtayäna: "Apapxam" sasa. "Jumanakax mayninakax uka utanakan quta thiyaparuw sarapxta."
  
  Uka tamax jaljtañ qalltäna ukhaxa, mä kutikiw walja jan waltʼäwinakax pasäna. Helicóptero ukan cuchillas ukanakax muyuntañ qalltapxäna; motoranakan istʼasitapajj jankʼakiw jakʼankirinakan arnaqasitanakap umamp chhaqtayäna. Ukat mä jachʼa thuqtʼäwiw utjäna, kunjamtï mä obturador de rodillo punku jistʼaraski ukhama, ukat mä chʼamani auton akatjamat warariñap nayraqatajj istʼasïna. Jan wali utanakan quta thiyapat qhipäxatx mä janq"u metal tira ukaw uñstawayi - mä Audi R8 ukax jach"a velocidad ukanw jank"ak saraski.
  
  Patioruw purinkäna ukhajja, mä tonelada jiwayir balanakaw utjäna. Ukax SAS ukan muspharata pallapallanakaruw ch"allt"asiwayi, jupanakarux aire taypinw jalnaqt"asis ukat liwxatasin khithawayi. Yaqha autow qhepäjjat saytʼasïna, jichha kutinjja chʼiyara ukat jukʼamp jachʼänwa.
  
  Helicóptero ukan cuchillanakapajj jukʼamp jankʼakiw muyuntañ qalltäna ukat motoranakapas warariñ qalltäna. Taqi maquinax khathatitaynawa, sartañataki wakicht"asiskäna.
  
  Kennedy, muspharata, Welles jupax kamachinak arnaqaskäna ukhakiw ist"äna. Jupax liwxatasïna kunawsatix qhipharkir SAS pallapallanakax pallapallanak jiwayapkäna ukhaxa.
  
  Taqi infiernonakax jardinanwa chhaqtxäna.
  
  Pallapallanakax Audi R8 ukaruw pallapallanakamp jiwayapxäna, balas ukanakax metal cuerpoparuw ch"allt"apxäna, guardabarros ukan janchiparuw ch"allt"apxäna ukat punkunakaparus ch"allt"apxäna. Autojj uta esquinaruw jankʼak saräna, qhepa horasanwa mä jachʼa turno lurañatakejj muytäna.
  
  Gravajj llantanakap manqhat jiskʼa cohetenakjamaw mistunïna.
  
  Uka balajj parabrisas pʼakjasaw tʼunjäna. Chiqpachansa uka autox chika taypinwa jiwxäna, motorapax saytʼatäxänwa, kunapachatï auto apnaqirix rueda qhipäxan wal jaquqanïna.
  
  Kennedyx nayrar t"ijtäna, pistolap jiltayasa. -¡Jan sarnaqamti!
  
  Janïr autor purinkipanxa, uka auto apnaqirix sapakïtapax qhanaw amuyasïna.
  
  Lik'i.
  
  Uka helicópterojj pä kayuniw oraqet jukʼat jukʼat muyuntäna. SAS pallapallax arnaqasïna, ukampis janiw kuna chiqpach colerasiñas arupanx utjkänti. Payïr autojj pusi punkun chʼiyar Cadillac sat autowa, jichhajj uka jachʼa estanquenjja, llantanakapajj taqe cheqaruw uma olanak jaqontäna. Ventananakajj chʼamaktʼatäjjänwa. Khitis uka manqhankäna uk janiw yatisksnati.
  
  Kimsïr motorax qalltawayiwa, jichhax janiw uñjatäkiti.
  
  Pallapallanakax Cadillac ukaruw pallapallanakamp jiwayapxäna, ukat kimsa ch"axwawimpiw llantanaka ukat conductorarux jan walt"ayapxäna. Autojj liwxatasïna ukat qhipäxapax piscinaruw jaquqanïna. Wells jilatampi ukat kimsa pallapallanakampiw jupar jakʼachasiñatak tʼijtjjapjjäna, arnaqasisa. Kennedyx helicóptero ukarux nayranakap uñch"ukiskäna, ukampis Caddy ukar uñtasita, ventananakapax opaco ukhamänwa.
  
  Kennedy chachajja, taqe ukanakajj mä qhawqha elaborado escapañ amtanïnwa sasaw teorizäna. Ukampis ¿kawkhansa cheqpach Davor Babic chachajj jikjjatasïna?
  
  Uka helicópterojj jukʼamp altoruw makatañ qalltäna. SAS ukax qhipharux iwxt"awinakat qarjataw uñjasiwayi ukatx qhipa rotor ukarux ch"axwawayiwa. Uka jachʼa maquinajj muyuntañwa qalltäna, ukat mä jaqew uka manqhan qonqortʼasïna, ukat mä granada lanzampi wakichtʼatäjjänwa.
  
  Wells jupax Caddy ukar purintäna. Pä ch"axwañaw utjawayi. Kennedyx micrófono tuqiw ist"äna, Babich jupax wali libertad ukhamawa. Jichhax kimsïr autox esquinaruw purinïna, motorax Fórmula 1 ukan t"ijtirir uñtataw wararïna, ukampis Bentley ukhamänwa, jach"a ukat jan axsart"irïnwa, ukankatapax arnaqasïna infierno thakhijat mistuñapataki!
  
  Kennedyx quqanakaruw jaltawayxäna. Walja soldadonakaw jupar arktapjjäna. Wells chachajj kuttʼasaw kimsa jankʼak disparonak jaqontäna, uka disparonakajj lado ventananakatwa jaltjjäna.
  
  ¡Vidrio a prueba de balas ukaniwa!
  
  "¡Akax mä asnuwa!"
  
  Uka arunakax mä fracción de segundo qhipharuw helicóptero qhispiyañatak arsutäna - granadax antutatäxänwa - carga explosiva ukax helicóptero manqhanw phallawayi. Uka helicópterojj tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqaruw tukuwayjjäna, ukat metalat lurat tʼaqanakajj taqe cheqanwa chʼeqetäna. Mä twisted pieza de acero p"akjatax chiqak piscinaruw jaquqanïna, waranq waranq litronak umax wali ch"amampiw jaquntäna.
  
  Kennedyx suyt"äna, uka monstruoso Bentley ukax jank"akiw jupar jak"achasïna, ukatx arknaqäna. Jank"ak deducción ukax mä chansakiw uka jaltxar serbio jaqir katjañatakix utji sasaw yatiyäna.
  
  Wells jupax uka pachparakiw uk uñjäna ukat ch"amanchawayi. R8 ukax taqpach usuchjataw uñjasiwayi, ukampis Caddy ukax wali ch"amawa, ruedanakapax mä pulgada uma manqhankiwa, piscinan mármol gradanakapan.
  
  Wells jilatampi pä pallapallanakapampejj Caddy sat chacharuw tʼijtjjapjjäna. Kennedyx wali ch"amampiw arknaqañ qalltäna, jupax irnaqañ amtäna. Uka pachanx mä muspharkañ thaya ist"asïna, mä thayax pasawaykaspas ukhama, ukat mä akatjamat Babich-an utapan esquinapax phallawayxäna.
  
  Wells chachajj laqʼaruw jaqontäna, kunattejj samarañas tʼunjatäjjänwa: "¡Ay Diosaja!" Taqi chiqaruw q"añunakaw t"ijtäna, jallux estanque ukat patio ukar purintäna. Kennedy jupax carrete ukham uñt"ayawayi. Jupax p"iqip qalanak tuqir kutt"ayäna.
  
  Mä ch"iyar helicóptero ukaw ukan liwxatäna, mä jaqiw jist"arat punkupat amparapamp luqxatäna.
  
  -¿Jumaxa gusttati?
  
  Wells jilatajj pʼeqep jiltayasïna. "¿Alicia Miles kullakajj? ¿Kunsa jumanakajj taqe qollanan sutipjjarojj lurapjjta?"
  
  "Uka disparompixa jiskʼa bolanakamsa chʼiyjasmawa, jumax chuymankipstat jaqi. Jumaw nayar manütajja. Aliciax larusitaynawa, kunawsatix helicóptero ukax mä juk"a pachatak sartaskäna janïr Bentley ukar arknaqañatak kutt"kasa.
  
  Canadá markankirinakajj akankapjjänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax nayraqatar liwxatäna, janïr qhipäxapan pirqapax queso suizo ukar tukuskäna ukhakama. Mä balas wali jakʼaruw tʼijtäna, ukatwa sonic whine istʼäna. Jupax mä frente flip luratayna, balcón manqhankir plataformar mantañataki, uka pachparakiw Delta markankir jila parte equiponkirinakamp chika. Ukar purisajj alajjpacharuw uñchʼukisïna ukat pallapallanak jaqontäna.
  
  Kunjamtï suykayätanjja, balconan pisopajj mä jukʼa chʼamanïjjänwa. Uka patat ch"axwawix sayt"awayiwa ukatx arnaqasiñax qalltawayi.
  
  Delta ukan comandantepax ch"iqa tuqiruw amparap luqxatäna, ukax imañ utar uñtatawa. Ukat jankʼakiw pä suma yänakampi wakichtʼat ukampis chʼusa cuartonak taypin tʼijtjjapjjäna. Comandantex jupanakarux mä jak"an sayt"apxañapatakiw amparapamp uñacht"ayäna, kawkhantix vigilancia satélite jupanakanx mä juk"a especial ukaw utji sasaw yatiyapxäna - mä imantat uraq manqhankir cuarto.
  
  Granadas de aturdimiento ukanakaw manqhar jaquntatäna, ukatx americano pallapallanakax jank"akiw arnaqasipxäna, ukhamat desorientación ukar yapxatañataki. Ukampis jankʼakiw chikat tunka serbionakan guardianakapajj amparat amparat nuwasipjjäna. Drakex jacht"asisaw manqhar mantawayxäna. Chaos ukat jan walt"awinakax cuarto tukuyat tukuykamaw phuqhantäna. Jupax nayranakap ch"irmthapïna ukat mä jach"a guardiampiw uñkatasïna, jupax jachaqt"asisaw chhuxriñchjasïna ukat janïr oso jamp"att"asiñatak nayrar sartkasax chhuxriñchjasïna.
  
  Drake jupax jank"akiw jaltxatayna, riñonanakaruw jawq"jatayna ukat plexo solar uksaruw mä ch"ama amparapamp puñalamp jawq"jatayna. Jaqi-uywaxa janiwa ch"amakt"askänti.
  
  Ukatx nayra arunak bar ch"axwawinakat amtasïna - uñisirimax mä golpe plexo ukar jan ñik"ut murur apt"aspa ukhax juk"amp askiwa t"ijt"añ qalltañama, chacha, kunatix jumax manqhankir mierda ukanktawa...
  
  Drake chachajj qheparuw kuttʼäna, wali amuyumpiw jan sarnaqir uñisiripar muyuntäna. Serbio jaqix wali jach"änwa, ch"ullqhi muskulu patxanx q"añu lik"iniwa, ukat nayraqatapax suxta pulgadas bloques de hormigón ukanakar t"unjañjam jach"änwa. Uka jaqix jan amuyt"asisaw nayrar sartäna, amparanakap jach"aptayasa. Mä slip ukat Drake ukax jiwañaruw ch"allt"ata, ch"allt"ata ukat uva ukham ch"allt"ata. Jupajj jankʼakiw ladopar mistüna, chʼeqa toqeruw uñtasïna, ukat kimsa jankʼak jawqʼjasaw nayrar jutäna.
  
  Nayra. Jinchu. Mallq'a.
  
  Kimsax mayacht"atawa. Kunjamakitix serbio jaqix nayranakap usuchjataw jist"antäna, Drake jupax mä risgo maniquí lanzamiento ukar mä volante patat ukar phuqhawayi, ukax mä jach"a ch"amanchawiw utjawayi, aka brontosaurus uksa jach"a kayunakapat jaquntañataki.
  
  Uka jaqix mä qullu t"unjañjam ist"asisaw pampar t"unjatäna. Pinturanakax pirqat jaquqanïna. Jupa pachpa qhipäxar saltapat chʼamapax pʼiqipax cubiertaruw chʼalltʼäna, ukatwa jan amuytʼasis liwxatäna.
  
  Drake jilatajj jukʼampiw uka cuartoruw mantäna. Pä Delta waynanakaw jiwayatäna, ukampis taqpach serbios ukanakax neutralizatäpxänwa. Inti jalsu tuqinkir pirqax mä chiqaw jist"arasïna, ukatx jilpach estadounidenses ukanakax jist"arañ muytasin sayt"asipxäna, ukampis jichhax juk"at juk"at qhipäxar kutt"awayxapxäna, axsarañar maldecasa.
  
  Drake jupax jank"akiw jupanakamp chikt"asïna, janiw amuyt"irjamäkänti kunas Delta pallapallarux sustjaspa. Nayrïr kutix uñjkäna ukax qalat lurat gradanakaw uraqi manqhan mä suma qhant"at cuartoruw saraqapxäna.
  
  Payïristi, chʼiyar Pantera satänwa, jupajj jukʼat jukʼatwa gradanakar makatäna, jachʼa lakapajj navajat uñtat mä filaruw uñstäna.
  
  "Fuuuuck..." sasaw mä estadounidense jaqix säna. Drake chachajj janiw jukʼamp iyaw sañ puedkänti.
  
  Panterax chhuxriñchjasïna, patat ch"allt"asiñapataki. Drake chachajj qheparuw kuttʼäna, kunattejj uka animalajj thayaruw jaltawayjjäna, 100 kilo jiwayir musculonakanïnwa, wali coleratänwa. Jupax pata gradaruw uraqir purintäna ukat warkt"asiñ yant"äna, taqi uka pachanx hipnótico ch"uxña nayranakapamp qhipäxar kutt"ir pallapallanakaruw uñch"ukiskäna.
  
  "Ukham lurañax nayatakix uñisiñawa", sasaw Delta ukan comandantepax riflepamp apuntasïna.
  
  "Suyaña!" Drake chachajj lamparanakan qhanapan kunas qhantʼir uñjäna. "Ukham suytʼapxam. Janiw sarnaqañamäkiti -sasa.
  
  Panterax nayrar sartawayiwa. Delta Team ukax pistola puntampiw katjatayna, jupanak taypin pasaskäna ukhaxa, ukat jan ch"aman guardia serbio ukanakarux jisk"achasaw chhuxriñchjatayna, kunapachatix cuartot mistusipkäna ukhaxa.
  
  - ¿Kunas uka- ? mä estadounidense jaqix Drake-rux nayranakap ch"uqt"äna.
  
  "¿Janit uñjkta? Jupajj diamantenakampi chʼoqantat mä collar uchatänwa. Ukham pusinixa, ukham utan jakasaxa, dueñopan arup istʼasax atacañatakiw yatichatäspa sasaw amuyta" sasa.
  
  "Suma jawsaña. Janiw nayax ukham uywar jiwayañ munkirismati" sasa. Delta comandantex serbionakaruw amparapamp luqxatäna. "Uka jan wali jaqinakampix urunakpachaw kusistʼirïta" sasa.
  
  Ukat gradanakat sarañ qalltapxäna, ukat pä jaqiruw uñjir jaytapxäna. Drake jilatajj kimsïr kutiw bóveda ukar purintäna, ukat kuntï uñjkäna ukajj wali musphataw pʼeqep chʼalljjtayäna.
  
  "¿Kunjamsa uka loco jan wali jaqenakajj mayjtʼayatäpjje?"
  
  Uka cuartojj kunanaktï "trofeonaka" sasin qhanañchkaspäna ukanakamp phoqantatänwa. Davor Babic jupax wali askit uñjir yänakax kunatix -perversiones ukanakapanx - yaqha jaqinakatakix wali askiwa, taqi chiqanw armarionakax utjäna, jach"a jisk"a, jan amuyt"asis wakicht"ata.
  
  Tyrannosaurus rex ukax mä jach"a ch"akhakiwa. Uka jak"ankir qillqatanx akham qillqt"atawa "From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award".Ukhamarus, mä uñacht"ayir fotow uñt"at actriz ukan qillqt"ata "Jupax jakañ munäna".Uka jak"anx, eerily resting on a bronce pedestal was a momified amparapaxa "Fiscal de Distrito No 3" sasina uñt"atawa.
  
  Ukat jukʼampinaka. Drake jupax expositores ukanakan muyuntasinx, morbida fascinación ukat concentración ukar saykatañ yant"asax, qhiparux fantastico yänak thaqhapkän uk uñjäna.
  
  Valquiries: Mä par ch"iyar janq"u estatuanakaw mä thiya muyu bloque ukar apkatata. Panpacha esculturanakax niya phisqa metronak alturanïpxänwa, ukampis ukan muspharkañ detallenakapaw Drake-rux samañap apt"äna. Pä ch"ullqhi warminaka, q"ala jan isin ukat nayra pachan ch"aman amazónicos ukanakar uñtasita, panpachaniw kayunakap ch"uqt"ata, kunarus qunt"atäsipkaspa ukhama. Inas mä ch"iyar caballo ukhamächïna, sasaw Drake chachajj amuyäna. Ben jilatajj jukʼamp yatiñwa munäna, ukampis Valquiries sat jaqenakajj jupanakampiw nuwasiñat yaqha nuwasiñar tʼijtjjapjjäna, uk amtasïna. Jupax musculoso ch"akhanaka, clásico uñnaqanaka ukat desconcertantes cascos de cuernos ukanakaw uñjäna.
  
  "Wauu!" - sasaw Delta markankir waynax jach"at arsüna. "Akax mä suxta paquete utjañap munta" sasa.
  
  Ukat jukʼamp sum amuytʼañatakejja, panpacha Valquirianakajj chʼeqa amparanakapamp mä jan uñtʼat cheqaruw alajjpachar uñachtʼayapjjäna. Uñacht"ayasa, kunjamtï Drake-x jichhax amuyki ukhama, chiqak Diosanakan Sepulturapar uñacht"ayasa.
  
  Jupanakax Ragnarok ukar jikxatapxaspäna ukhaxa.
  
  Uka horasanjja, mä soldadojj exhibidorat mä yä apsuñ yantʼäna. Mä jach"a campana ist"asïna ukat acero punkux gradanakan manqhan t"unjatäna, ukat mistuñ jark"äna.
  
  Estadounidenses jupanakax jank"akiw gas mascaras ukanakar puripxäna. Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Jan llakisimti. Kunas Babich chachax uka kasta jan wali jaqiwa, jupax lunthatar jakkir katjatäñapa ukat kayump takxatatäñap munpacha sasaw sistu" sasa.
  
  Delta comandantex wali ch"allxtayiri barras ukanakaruw uñch"ukiskäna. "Aka thujrunak phust"apxam."
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedyx musphataw helicóptero ukat Bentley qhipäxar kutt"ir uñch"ukiskäna. Wells jilatajj alajjpachar uñkatasajj jan amuytʼasirïkaspas ukhamänwa.
  
  "Perra" sasaw Kennedyx samsuñap ist"äna. "Nayaw juparux maldito sum entrenayäta. ¿Kunjamarak traicionir jaqer tukuñ atinaspasti?"
  
  "Suma kunatix jupax sarawayxiwa", Kennedyx ñik"utapax wali qhipäxar chint"ataw taqi uka saltanakatx uñjäna ukat jayaruw uñtäna kunapachatix mä qawqha SAS chachanakar tamapar uñjäna. "Jupax jachʼa uraqinïnwa. Jichhax Drake ukat Delta Team jupanakax Valkyries ukar katuntapxaspa ukhax Aliciax Babich ukamp jan tiemponi jikxataskasax jamasat sarxapxaraksnawa".
  
  Wells jupax pä jach"a amtawinak taypin ch"iyjatäkaspas ukhamaw uñt"asi, ukampis janiw kuns arskänti kunatix jupanakax uta muytasinx jach"a mantañawjaruw t"ijtapxäna. Jupanakax helicóptero ukarux Bentley ukamp p"iqit ch"allt"asiñapatakiw muytapxäna. Disparonakajj istʼasïna ukat tʼijtʼir autot jaltjjarakïnwa. Ukat uka autojj mä akatjamat wali frenonak aptʼasisaw mä qenayajj grava taypin saytʼäna.
  
  Mä yäw ventanat mistunïna.
  
  Helicópterox alaxpachatw jaquqanïna, operadorapax niyas sobrenatural sentido ukanïnwa, kunawsatix mä RPG ukax p"iqit jaltxatayna. Trineopajj oraqer purkäna ukhajja, Canadá markankir mercenarionakajj punkunakatwa warjjattʼasipjjäna. Mä ch"axwäwiw utjawayi.
  
  Kennedyx Alicia Miles, mä llamp"u chuyman jaqirux armadura corporal ukamp isthapt"ata, proverbial león ukham ch"axwañar jalt"ir uñjta sasaw amuyäna. Nuwasiñatak lurat mä uywa, taqi ukanak nuwasiñanakan ukhamarak colerasiñapan chhaqhata. Jupa pachpas ukhamäkchïnsa, Kennedyjj wilap thaytʼanitap amuyasïna.
  
  ¿Ukham ajjsarañajj jikjjatasïna?
  
  Janïr amuytʼkasajj mä jiskʼa jaqew helicóptero ukan mayni ladopat jaquqanïna. Mä figurajj mä ratukiw uñtʼäna.
  
  ¡Parnevik yatichirix wali askiwa!
  
  Nayraqataruw liwxatäna, qalltanxa pächasisaw saräna, ukampis wasitatwa amtasisax jalnaqäna, ukat qhiparusti balanakax pʼiqip patxaruw thayar chʼallxtayäna, ukat maynix pʼiqipat mä ampar anchoruw pasaskäna.
  
  Parnevik jupax qhipharux jak"achasiwayi, SAS ukat Kennedy jupanakarux jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapataki, canadiensenakax janiw yatipkänti, taqpach ch"axwawiruw mantapxäna
  
  Wells chachajj uta uñachtʼayasajj akham sänwa: "Ukhamawa" sasa. "Akax tukuyxañäni."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax Valkyries ukar nayrar sartayañ yanapt"äna, mä qawqha waynanakaw mä jisk"a explosivos rejilla ukar chint"apxäna. Uka ajjsarkañ uñachtʼäwinak taypinkir jiskʼa thaknam sarapjjäna, jan sinti sum uñchʼukiñatakiw chʼamachasipjjäna. Mä Delta waynax mä qawqha minutos nayraw mä cheque espantoso ukan kutt"anïna ukatx mä ch"iyar ataúd ukaw cuarto qhipäxan qunt"atäskir yatiyäna.
  
  Uka suyt"äwix tunka segundos phuqhatänwa. Uk sayt"ayañatakix pallapallanakan lógicapaw munasïna. Ukhama juk"a yatiñanakaxa...
  
  Ukax janiw Drake-n logica-päxiti. Ukampis jupax sintipuniw jan yatiñ munkänti. Ukat barras ukanakax tʼunjatäxäna ukhaxa, mä común civil ukham liwxatasïna.
  
  Uka pata utankir cuartotjja, chʼaxwañanakaw istʼasïna. Guardia del Delta ukankirinakax gradas ukanakat jaquqanipxäna, wila p"iyanakan jiwata. Jutïr segunda urunxa, tunka payan jaqinakaw ametralladoranakampi armat escaleran patat uñstapxäna.
  
  Outflanked ukat outgunned, juk"amp jach"a punto de vista ukan ch"amanchata, Delta Team ukax jan walt"ayataw uñjasiwayi, jichhax vulnerable ukhamaw jikxatasi. Drake jupax juk"at juk"at armario ukat relativa seguridad ukaruw thakhinak lurawayi, jan amuyt"añatakiw ch"amanchawayi, ukham katjatäñax llamp"u chuymanïtapata, ukat kunjams ukax jan SAS ukar paskaspa, ukat suerter atinisisaw uka machaq uñisirinakax jan ukhamäpxañapataki llamp"u chuymanïñaw Valkyries ukar ch"axwañataki.
  
  Walja pachaw jan jaytjasis ch"axwañax utjäna, ch"amakt"ir amukt"añan experiencia, mä chimpuw gradanakat saraqañapkama. Mä figura janq"u isimp isthapt"ata ukat janq"u mascara ukamp isthapt"ata.
  
  Drake chachajj mä ratukiw jupar uñtʼäna. York pusi sarnaqañanx Escudo ukan atipt"ir pachpa jaqiwa. Apsall markan uñjkäna uka jaqi.
  
  "Uñt"smawa" sasaw chuymapan samsutayna, ukatsti juk"amp jach"at samsutayna. "Maldito alemanes ukanakax akankapxiwa."
  
  Uka jaqix mä pistola calibre .45 apthapisinx muyuntawayi. "Armam jaquntañamawa. Taqi jumanaka. Jichha!"
  
  Jachʼa jachʼa tukur aru. Mä aruxa suma amparanakanïnwa, dueñopax chiqpach ch"amanïtaynawa, uka kastax papelan qillqt"atawa ukatx clubes de miembros ukanakan churatarakiwa. Kunjam jaqetï cheqpach akapachan irnaqatapa ukat qarjatäñajj kunjamasa uk janiw amuykänti. Inas banquero, industria bancaria ukan yurita, jan ukax político, políticonakan wawapa.
  
  Delta markankir jaqinakax armanakapxa wali ch"amampiw katxarupxäna. Janiw khitis mä arsa arskänti. Uka chʼaxwäwix wali axsarañänwa.
  
  uka jaqix mayampiw arnaqasïna, uywatapax janiw kuna jan walt"äwsa yatiñapatak jayskänti.
  
  "¿Jumajj oqarätati? ¡Jichhajj sista!"
  
  Texano jaqin arupax mä jisk"a arumpiw akham säna: "Janiw ukhamäkaniti, bastardo".
  
  "Ukampis... ukampis..." sasaw uka jaqix muspharat mä juk"a samart"äna, ukat mä akatjamat mascarap ch"iyjäna, "¡Jumaw luräta!"
  
  Drake sat chachajj niyaw tʼunjatäjjäna. ¡Nayaw uñt"sma!Abel Frey, alemán moda diseñadora. Shock ukax Drake ukarux mä venenoso ola ukham jariqäna. Ukajj janiw lurañjamäkänti. Taylor ukat Miley jupanakar uka patat uñjkaspa ukhamänwa, jupanakax akapach apnaqañ tuqit larusipxäna.
  
  Frey jupax Drake jupan uñkatatapampiw jikisïna. "¡Ukat juma, Matt Drake!" pistolampi amparapajj khathattʼasïnwa. "¡Niya taqe kunwa aptʼasiwaytajja!, nayaw jumat apsusï. ¡Nayaw uk lurarakï! Ukat jupaw pagani. ¡Ay, ¡kunjamsa jupajj pagani!"
  
  
  Janïr amuyaskäna ukhajja, Frey chachajj Drake chachan nayranakap taypiruw pistola uñachtʼayäna ukat pallapallarakïnwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedyx t"ijt"asaw cuarto ukar mantasinx SAS ukankirinakarux qunqurt"asipxatap uñjäna, amukt"añapatakiw jawsapxäna. Nayraqatax mä tama mascarat jaqinak uñjäna, armaduras corporales ukamp isthapt"ata, armanakap uñacht"ayasa, kunatix jupax Davor Babic ukan jamasat bóveda ukar uñtasita.
  
  Wali askiwa, uka chachanakax janiw jupanakar amuyapkänti.
  
  Wells jilatajj qhepat uñkatasaw lakapat akham säna: "¿Khitis?"
  
  Kennedyx mä jan amuyt"asir ajanu luratayna. Jupax khitirus arnaqaskir ist"irïna, perfil lateral ukar uñjäna, .45 jupax torpemente amparanakap luqxataskakïnwa. Kunawsatix Matt Drake jupan sutip arnaqaskir ist"kän ukhax yatïna, ukat Wells jupax yatirakïnwa, ukat segundos ukjatx fusilamientos ukanakamp jiwayapxäna.
  
  Suxta tunk segundos ukjax nina naktäwix utjkän ukhax Kennedyx taqi ukanak k"achat k"achat uñjäna. Janq"u isimp isthapt"at jaqix .45 ukampiw ninamp phichhantawayi, disparopax mä fracción de segundo ukjat purintäna ukatx abrigopan dobladilloparuw jaquntäna, kunawsatix material colgante ukan pasaski ukhaxa. Uka muytasajj wali muspharat ajanupawa. Jupanakan ch"uñu, ch"uñu llamp"u chuymanïtapa.
  
  Jan wali jaqi.
  
  Ukat mascarat jaqinakax muyuntapxi ukat ch"axwapxi. SAS pallapallanakax suma uñt"at golpes ukanakax precisión ukat compostura ukamp kutt"ayapxi. Juk"amp ninax bóveda ukanx juti. Americano arunaka. Alemán arunaka. Inglés arun arunaka.
  
  Chaos lento, Taylor Swift jupan entonaciones poéticas ukar uñtasita, Metallica ukan arcaico qalamp mistu. Jupax pä alemanes ukanakaruw jawq"jatayna - mayninakax jaquqanipxatayna. Janq"u isimp isthapt"at waynax arnaqasïna ukat amparanakap luqxatäna, ukat equipoparux jank"akiw qhipäxar kutt"añapatak wayt"äna. Kennedy jupax uñjäna jupar imt"ata ukat uka thakhin jiwata, mä usuchjat isthapitjamaw jaquqaniwayi, ukampis usuchjatax jakaskakiwa. Qhipharux mä qhipa cuartoruw jaltxatayna ukatx pusi jaqinakapakiw jakkir qhiparapxäna.
  
  Kennedyx jan ch"amanïsaw pasillot saraqanïna, kunkapanx mä muspharkañ t"una ukat chuymapan mä hielo pick ukampiw sarawayxäna, janiw kunjams llakisitap amuyaskänti, Drake jakkir uñjañkama ukat mä thaya corriente de kusisiñaw juparux jariqäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj pampat sartasïna, Abel Frey chachan amtapajj kunjamtï cheqpach amuyki ukhamarjam chʼamaktʼatapatwa yuspäräna. Nayrïr uñjatapax Kennedyx gradanakat t"ijt"askäna, payïrix ajanupaw jupar jak"achasisin t"ijtäna.
  
  "¡Diosar yuspärañamawa walikïsktati!" - sasaw jach"at arsüna ukat janïr jark"aqasiñap amtkasax qhumantt"äna.
  
  Drakex Wells-an yatiñan nayranakaparuw uñch"ukiskäna janïr jupan nayranakap jist"antkasa. Mä juk"a pachax qhumantt"äna, jisk"a janchipa, ch"aman uñnaqapa, jan ch"amani chuymapax jupan jak"apan thuqt"askäna. Pʼeqepajj kunkaparuw chʼalljjtayasïna, uka sensación ukajj wali muspharkañänwa, ukhamatwa sinapsis ukanakap chʼalljjtayasïna.
  
  "Ey, nayax walikïsktwa. Juma?"
  
  Jupax jachaqt"asisaw jaltxatayna.
  
  Wells jupax jupanakar jak"achasisinx mä minuto ukjaw k"ari jachaqt"asitap imantasïna. "Drake sat chachajja. Mä muspharkañ chiqaw wasitat jikisiñataki, nayra chap, janiw Earl"s Court ukan esquina pub ukax nayatakix utjkänti. Nayajj mä jukʼa yatiyañajawa, Mat. May tuqit kunasa" sasa.
  
  Drake sat chachajj mä ratukiw qhepar jaqontäna. Wells chachajj qhep qhepa kuntï suykäna uk sänwa. Mä segundo qhepatjja, Kennedy chachan chʼamaktʼir jachaqtʼasitap uñjäna ukat jupa pachpaw jawqʼjasïna. "Valquiries" sasaw uñachtʼayäna. "Jichhax jutapxam, kunapachatï ch"amanïktan ukhakama."
  
  Ukampis Delta comandantex niyaw uk wakicht"askäna ukat jupanakar jawst"askäna. "Akax janiw Inglaterrakiti, waynanaka. Jiwasax yaqha chiqar sarxañäni. Aka vacacionanjja, niya taqpach Hawai markanwa manqʼayäta" sasa.
  
  
  PÄ TUNKA llätunkani
  
  
  
  ESPACIÓN Aérea ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Drake, Kennedy ukat mayni equipo de asalto ukanakax Ben ukat Hayden jupanakampiw walja horanak qhipatx Honolulu jak"an mä base militar ukan jikisipxäna.
  
  Kunjamtï tiempojj pasawayki ukhama. Burocracia wila burocrático ukax khuchhuqatawa. Chʼusa thakinakajj sumaruw tukuyatäjje. Gobiernonakajj chʼajjwapjjäna, ukatsti chhuxriñchjasipxäna, ukat qhiparuxa parlañ qalltapxäna. Burócratas sartasir jaqinakax leche ukat miel uka equivalente político ukampiw samarapxäna.
  
  Ukat akapachan tukusiñapajj niyaw jakʼachasiskäna.
  
  Chiqpach anatirinakax parlt"asipxäna, llakisipxäna ukat amuyt"apxäna, ukat Pearl Harbor jak"an jan wali aire acondicionado ukan edificionakan ikipxäna. Drake jupax jank"akiw Ben-an amuyt"at aruntt"atapax juk"a nayrar sartawiw yatiyañatakix utji sasaw amuyäna, jutir Odin-an chimpup thaqhañanxa - Nayranakapa. Drake chachajj muspharkañap imantasïna; Ben chachan experienciapa ukat chʼamañchtʼatapajj jichhakamajj taqe pʼeqeñchäwinak askichaspawa sasaw cheqapuni amuyäna .
  
  Hayden sat wali yatiñan Secretario auxiliar de Defensa sat chachajja, juparuw yanaptʼäna, ukampis janiw nayrar sartapkänti.
  
  Jupanakan suyt"awipax mayni apokalíptico ukan chikancht"asirinakarux -canadienses ukat alemanes- mä juk"a juk"amp sum sarnaqapxañakiw utjäna.
  
  Ben jilatan amuyupax qalltanx Drake ukan qhanancht"atapatw mayjt"ayasïna.
  
  "¿Abel Frey?, ¿Alemania markan p"iqinchiripa? Chhaqtañamawa, asnu -sasa.
  
  "Serio, amigo. ¿Kʼarisiristti?"
  
  "Jan nayraqatajan Whitesnake sat chachan arunakap arstʼamti, Matt. Jumax yatisktawa, jiwasan bandajax musicanakap uñacht"ayañanx jan walt"awinakaniwa, ukat janiw larusiñakiti. Nayax janiw iyaw sañjamäkiti... Abel Frey?"
  
  Drake jilatajj wali jachʼatwa arsüna. "Walikiwa, nayax wasitat qalltawayta. JÏSA. Abel Frey sat jilataruw uñtʼayäta" sasa.
  
  Kennedy juparuw yanapt"äna. "Uñjawayta ukat Drake-rux jan kuna jan walinak arsuñ jaytañapatakiw sañax wali munta. Aka waynax mä sapa jaqiwa. Alpes alemanes ukan uñt'ayata - "Castillo de Fiesta". Supermodelos. Qullqi. Mä Superestrella ukan jakawipa."
  
  "Vino, warminaka ukat q"uchu" sasaw Drakex säna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "¡Jan saytʼamti!" Ukat akham lupʼïna: "Mä arunjja, ukajj wali suma tapawa" sasa.
  
  Drake chachajj akham sänwa: "Uñtʼat jaqejj jan yatiñan jaqenakar sallqjayañajj facilakiwa" sasa. "Kawkirus sarañ munasma uk ajllismawa, kawkirus sarañ munasma. Contrabando ukax uka jaqinakatakix jasakiw utjañapa. Nayra yänakam jikxatañakiw wakisi, maletín diplomático ukar ajlliñamawa ukat..."
  
  "...Aka uñt"ayañamawa." Kennedyx suma tukuyäna ukat larusiñ nayranakap Ben ukar uñtayäna.
  
  "Jumanakax paniniw..." sasaw chhuxriñchjasïna. "...Jumanakax paniniw mä fucking cuarto jikxatapxañama."
  
  Uka horasanjja, Wells jilatajj jakʼachasïna. "Abel Frey jupamp aka lurawix... jichhakamax jamasat imañ amtatawa. Uñjapxam ukat suytʼapxam. Castillopar muyuntat mä ejercito uttʼayapjjta, ukampis kuntï jan yateqktan uk yateqaspa ukhajja, libre apnaqañapatakiw churapjjta" sasa.
  
  "Nayrïr uñtatatxa, akax amuyt"añjamawa" sasaw Drakex qalltäna, "ukampis..."
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Ukampis kullakajaw utji" sasa. Hayden jilatajj samarañapatakiw amparap aytäna. "Chiqpachapuniw sapxi, Ben. Karin kullakax jan kuna usunïxiwa... jichha pachataki. Akapachajj janiw ukhamäkiti" sasa.
  
  Drakex nayranakap jisk"achasïna ukampis lakap katxarurakïna. Janiw kunas protesta lurasax jikxataskaniti. Ukajj amigopar jukʼamp mayjtʼayañatakik yanaptʼaspäna. Mä kutimpiw Haydenar amuyañajj jan waltʼayaskäna. ¿Jichhak jikxataskäna uka cinismopax jupar manqʼantatäpachänti? ¿Ben laykut jankʼak amuytʼpachäna, jan ukajj gobiernopatak wali amuyumpit amuytʼpachäna?
  
  Kunjamäskpasa, uka jisktʼajj pachpakïnwa. Suyaña.
  
  Drake chachajj uka toqet mayjtʼayäna. Ben chachan chuymap jakʼaruw yaqha chʼakhanak chʼalltʼäna. "¿Kunjamsa mamamasa tatamasa?" - sasaw wali amuyumpi jiskt"äna. "¿Jichhakamax qamasipxpachati?"
  
  Ben jilatajj wali llakitaw jachäna. "Janiwa, amigo. Qhip qhipa jawsäwinx jupatw arsupxäna, ukampis nayax payïr irnaqäw jikxatatapat sista. Yanaptʼaniwa, Matt, ukampis janiw jaya tiempotakïkiti" sasa.
  
  "Yattwa". Drake chachajj Wells ukat Hayden jilatanakaruw uñkatäna. "Akan irpirinakjamax jumanakax panpachaniw yanapt"apxañama". Ukatxa, jan jaysäwi suykasaw akham säna: "¿Kuna yatiyäwis Heidi ukat Odin nayranakapatxa?"
  
  Ben jilatajj uñisiñat pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Walja" sasaw quejasïna. "Taqi chiqanwa fragmentonakax utji. Aka - aka ist'apxam: Mimir phuch'u - Valhalla markan Yatiña phunchhawi - umañatakix taqiniw mä wakiskir sacrificio lurapxañapa. Maynix nayranakap sacrificiot luqtäna, ukax jichha pachan ukhamarak jutïr pachan kunanakas pasani uka tuqit yatiñanak jikxatañ munatap uñacht"ayi. Machjasajja, kuna yantʼanaktï jaqenakarusa Diosanakarus wiñayatak llakisipjjañapäkäna uk nayratpachwa uñjäna. Mimir chachajj Odin chachan Nayranakap katoqäna, ukat uka tiempot aksarojj ukanwa ikipjje, ukajj Diosas jukʼamp jachʼa yatiñan mä jukʼa uñjañatakejj pagañapawa sañ muni" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Walikiwa" sasa. "Kunanakas históricas estándar ukanaka, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Waliki. Ukampis chiqpachapuniw ukham lurasi. The Poetic Edda, the Saga of Flenrich, ukax yaqhakiwa, nayax "Heidi warmin walja thakhinakapaw" sasaw jaqukipta, jupanakax kuntix lurapkän uk qhanañchapxi, ukampis janiw nayranakax kawkhans jichhax jikxatasi ukx yatiyapkiti".
  
  "Valhalla markanx" Kennedyx mä ñik"ut ch"allxtayäna.
  
  "Ukax Noruega arunx Alaxpachan arupawa."
  
  "Ukatxa janiw kunapachas jupanakar jikxatañax utjkaniti."
  
  Drake chachajj uka toqet amuytʼasïna. "Ukat janiw kunas yaqhax utjkiti? ¡Jesús, amigo, akax qhip qhipa chiqawa!"
  
  "Heidi kullakajj kunjamsa sarnaqäna uk arkta, mä arunjja, saräwinakapwa arkta. Yatktan uka chiqanakaruw visittʼi ukat utaparuw kuttʼi. Akax janiw Playstation ukhamäkiti, masi. Janiw kuna efectos secundarios ukanakas utjkiti, janiw imantat askinak jikxatañas utjkiti, janiw yaqha thakhinakas utjkiti, zilch ukanakas utjarakiwa."
  
  Kennedyx Ben jak"aruw qunt"asïna ukat ñik"utap ch"allxtayäna. "¿Pä t"ant"a mä chiqaru uchaspati?"
  
  "Ukham lurasispawa, ukampis janiw kuntï jichha tiempon yatktan ukarjam sumäkaspati. Walja maranakan yaqha pʼeqeñchäwinakajj taqeniw sapa cheqan mä jiskʼa tʼaqa utjatap uñachtʼayäna" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿akajj jiwasan pʼeqeñchäwisajj sasktati?"
  
  "Llave ukax Valhalla ukawa" sasaw Drakex jank"ak säna. "Aka arunakakiw mä chiqa uñacht"ayi. Ukat amtastwa jumax nayraqat kuns sasma, Heidix Odin-arux sataynawa, nayranakapax kawkhans imantatäna uk yatiraktwa kunatix cruzar warkt"atäskäna ukhax taqi imantat yatiyäwinakap jaytawayi" sasa.
  
  "Quqa", - uka pachax Thorsten Dahl jupax cuartoruw mantäna. Sueco jaqix qarjataw uñnaqäna, irnaqäwipanx administrativo tuqit juk"amp qarjataw jikxatasïna, janchi tuqit irnaqañat sipansa. "Maynix Uraqpachan Quqan warkt"atawa."
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Uywa" sasa. -Uka pachpa sarnaqawi. ¿Ukax café satäpachati?
  
  "Macadamia" sasaw Dahl chachajj jachʼa jachʼa tukur uñnaqäna. "Hawai markanx wali sumaw jikxatasi."
  
  "Spam ukhamaw sasaw amuyayäta", Kennedyx New Yorker ukar jisk"achasiñap uñacht"ayasa.
  
  Dahl chachajj akham sasaw iyaw säna: "Hawai markanjja, spam sat aparatojj wal munasi" sasa. "Ukampis caféjj taqe kunwa apnaqi. Ukat Kona macadamia tuqux reyiwa" sasa.
  
  "Ukhamajj ¿Heidi kullakajj kawkhantï Valhallajj jikjjataskäna uk yatïna sasaw saskta?" Hayden jupax taqi ch"amampiw ch"amachasïna, pächasiñat sipansa, juk"amp jan amuyt"asir uñnaqañapataki, kunapachatix Drake jupax khitirus juk"amp café jupanakar apaniñapatak amparapamp uñacht"ayäna.
  
  "Jïsa, ukampis Heidi kullakajj jaqënwa. Janiw Diosakiti. Ukhamajj ¿kuntï jupajj uñjkaspäna ukajj akapachan mä paraisokïspawa?"
  
  Kennedy jilatajj akham sasaw sawkasïna: "Perdón chacha" sasa. "Vegas markax janiw 1905 marakamax utt"ayatäkänti."
  
  "Noruega markaru" sasaw Drake chachajj jan jachaqtʼasiñatak chʼamachasïna.
  
  Ukat amuktʼañaw utjäna. Drake chachajj Ben jilatajj kunanaktï jichhakam yateqkäna ukanak amuyunakapan uñakipaskäna uk uñjäna. Kennedyx lakap ch"allxtayäna. Hayden jilatajj café tazanakan bandejap katoqäna. Wells jilatajj nayratpachaw mä esquinaru jubilasjjäna, ikirïkaspas ukhamaw tukusïna. Drake jupax wali muspharkañ arunakapat amtasïna - nayax kuns yatiyañajawa. Maya tuqit kunasa.
  
  Ukatakejj qhepat tiempow utjani, janis utjkani ukhajja.
  
  Ben jilatajj larusisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna. -Ukaxa sapurukiwa. Dios, wali chʼamawa. Jaqitakix alaxpachax... utapawa."
  
  "Ukhampuni. Kawkhantï jupajj jakaskäna uka cheqa. Jupan ayllupa. Jupan cabinapan", Drakex chiqanchawayiwa. "Amuyunakajas ukhamaraki."
  
  "¡Mimir phuch"ux Heidi ayllun manqhan jikxatasi!" Kennedyx uñch"ukisïnwa, kusisiñaw nayranakapamp qhant"äna, ukatx anatt"asisaw Drake-rux amparapamp ch"allt"äna. "Janiw mä infantería ukar jan walïkiti."
  
  "Uka jaytxatajatpachaw chiqpach p"iqix jilxattawaytxa." Drake jupax Wells jupax mä juk"a liwxataskir uñjäna. "Jakäwijan wali suma luräwipa."
  
  Thorsten Dahl sat chachajj kayut saytʼasïna. "Ukatxa Suecia markaruw qhipa tʼaqatakix sarapxta". Jupajj markapar kuttʼasajj kusisitaw uñnaqäna. "Umm... ¿kawkinkis Heidi kullakax utapa?"
  
  Ben jilatajj jan uñakiptʼasaw akham säna: "Ostergotland" sasa. "Ukhamarakiw Beowulf ukat Grendel jupanakan utapax mä chiqawa kawkhantix wali aruskipt"apxi monstruonakax arumanakax uraqinakan sarnaqapxi".
  
  
  KIMSA TUNKA
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA markankir jaqenaka
  
  
  La Veraine, Castillo de Partido ukax Múnich markan sur uksan jikxatasïna, Bávara markan frontera jak"an jikxatasïna.
  
  Mä fortaleza ukhamänwa, mä llampʼu qollun chika thakin saytʼatäskäna, perqanakapajj chʼiyar chʼiyaränwa ukat kunayman cheqanakanjja flechanakampiw chʼalljjtayasirakïna. Arco punkunakan mayni ladopan muyu patat torrenakax jilxattaski ukat mä jach"a thakhi mantañaw jila chanini autonakarux estilo ukamp sayt"ayapxäna ukat qhipa lurawinakap uñacht"ayapxäna, ukampirus amparamp ajllit paparazzi ukanakax qunqurt"asisaw fotonak apsuñataki.
  
  Abel Frey jupax maynit maynikamaw uka fiesta irpxaruwayi, walja wali wakiskir invitadonakaruw jallallt"awayi ukat modelonakapax jupanakat suyt"ataparjam sarnaqapxañapatakiw uñjawayi. Mä pinch akan, mä murmuración ukan, awisax chist"asiñas taqiniruw suyt"ataparjam sarnaqañapatak yanapt"äna.
  
  Alcoba privada ukanx janq"u t"ijtirinakax qunqurkama vidriot lurat mesanakaruw qunt"atäsipkäna, irpirinakax nayranakapan paja apt"ataw qunt"asipxäna. Modelos ukat uñt"at wayn tawaqunakax muñecas de bebé ukham isthapitapxiwa, ukax satén, seda ukat encaje ukanakat luratawa. Rosa aycha, jach"a jach"a tukuña ukat p"iqi ch"allxtayiri aroma de lujuria. Pä tunk pulgadas ukch"a paneles de plasma ukanakax MTV ukat pornografía hardcore ukanakaw uñacht"ayasi.
  
  Chateau ukax jakañ musicamp phuqhantatänwa, Slash ukat Fergie jupanakax "Beautiful Dangerous" ukx mä escenario ukanw uñacht"ayapxäna, ukax decadente utanakat jayaruw saräna - uka suma rock musicax juk"amp jakañ samsuw Frey jupan nayratpach dinámico fiestaparux samsuwayi.
  
  Moda diseñadorax jan khitis uñjkasaw sarxäna, ukat jach"a escaleraruw castillon mä llamp"u ch"iwipar p"iqip makatäna. Mä jukʼamp avión ukat guardianakapajj qhepäjjat mä seguro punku jistʼantapjjänwa, uka punkurojj llave combinación ukat arup uñtʼañampikiw mantapjjerïna. Jupajj mä cuartoruw mantäna, uka cuartojj comunicación toqet parlir yänakampi ukat televisión jachʼa pantallanakampi phoqantatänwa.
  
  Jupan wali atinisiñ munatapat maynïrejj akham sänwa: "Tiempoparupuniw tata. Alicia Miles kullakajj satélite sat teléfonompiw parltʼasiski" sasa.
  
  "Wali sumawa, Hudson. ¿Ukajj encriptatäpachati?"
  
  "Chiqpachansa, tata."
  
  Frey jupax uka dispositivo propuesto ukarux iyaw sataynawa, lakap wali jak"achasiñatak wayt"atapatx lakap ch"allxtayasïna, kawkhantix lackey jupax nayratpach saliva ch"allt"askäna uka chiqaru.
  
  "Miles, akax juk"amp askiwa suma. Invitadonakamp phoqantat mä utaw utjitu, ukhamat uñjañajataki" sasa. Conveniencia tuqit kʼarinak parlañax janiw jupatakix mä inventojamäkänti. Kuntï uka jan khitis istʼañapäkäna ukakïnwa.
  
  "Mä bono digno, nayax sañ muntwa" sasaw inglés arut suma uñt"at tonadapax irónico ukhamaw ist"asi. "Parnevik ukar thaqhañatakix mä dirección web ukat contraseña ukaw utjitu."
  
  "Taqi kunas uka trato ukan chikanchatawa, Miles. Ukat uka bono katoqañatakejj mä thakikiw utji, uk yatipjjtawa" sasa.
  
  "¿Milojj jakʼankpachati?" Jichhax uka tonalidad ukax mayjt"awayiwa. Kunka khuchhuña. Juk"amp jan wali...
  
  "Nayampi ukat wali suma fanampikiw" sasa.
  
  "Mmm... Juparux invitt"arakismawa munaschi ukhaxa" sasaw arupax mayjt"äna. "Ukampis llaktʼasiñjamawa, jankʼakiw sarnaqañaja. www.locatethepro.co.uk ukar mantam ukat jisk"a qillqanakampiw contraseña ukar mantasma: bonusmyles007,"lol. "Inas wali askit uñjasma sasaw amuyayäta, Frey. Uka formato estándar de rastreador ukax uñstañapawa. Parnevik ukax pusir uñt"atawa. Juparux kawkhans arknaqañamawa" sasa.
  
  Abel Frey kullakajj amukiw aruntäna. Alicia Miles kullakajj wali suma operadorawa, jupajj janiw apnaqkänti. "Sumakiwa, Miles. Nayranakamajj apnaqatäjjäna ukhajja, correapat mistuwayjjätawa. Ukatx nanakar kutt"anipxam ukat canadiensenakan fragmentonakap apanipxam. Ukatxa... parlt"asipxañäni."
  
  Línea ukax jiwataw sarxäna. Frey jupax celularap jaytawayi, jichhakamax kusisitaw jikxatasi. Ukat akham sarakïnwa: "Walikiwa, Hudson" sasa. "Auto qalltañamawa. Taqiniruw Ostergotland markar jankʼak khitapxäta" sasa. Qhipa chimpux jupan jak"apankänwa, kunjamatix taqpach mayni chimpunakax qhipa anatäwinak chiqapar anatapkchi ukhaxa. "Milox kun lurañas uk yati."
  
  Jupajj televisionan mä fila monitoranakapatwa yatjjatäna.
  
  "¿Kawkïris jupanakatx Cautivo 6 - Karin Blake ukax?"
  
  Hudson chachajj janïr amparap luqtkasajj jan suma uñjat barbapwa chʼoqtʼasïna. Frey kullakax ikiñan chika qunt"atäskir rubio imill wawat yatxatañatakiw nayrar jaquntäna, kayunakapax chinupkamaw jaquntatäna,
  
  Jan ukax, juk"amp chiqaparux Frey-n ikiñan qunt"atäña. Ukat Frey chachan manq"ap manq"añax Frey jupax maykäna uka llawintat ukat uñjat ch"usawjan. Frey jilatajj pagkäna uka luz apnaqasa.
  
  Tobillo patjjanjja, jupan lurat mä cadenaw utji.
  
  Jichhajj jupajj jupankjjänwa.
  
  "Uka video jankʼakiw jachʼa pantallan cuartojar apayaniyäta. Ukatxa, manqʼa phayirirux ukan manqʼañanak luqtañapatakiw saña. Ukat tunka minutonak qhepatjja, artes marciales toqet yatjjattʼatajaw munasi" sasa. Jupax mä juk"a samart"äna, amuyt"asa.
  
  "¿Ken?"
  
  "Jïsa, pachpakiwa. Ukar sarasin zapatonakap aptʼasiñapatak munta. Jichhax janiw kunas yaqhax utjkiti. Nayax psicológico t"aqhisiñax wali suma jaya pachanak utjañap munta akax t"unjatäñapkama. Mä uru suyt"ä ukat juk"amp wakiskir yänak irpä" sasa.
  
  "¿Ukat katuntat 7?"
  
  "Munat Dios, Hudson, jupar sum uñjañamawa, kunjamtï juma pachpa uñjkasma ukhama. Taqi kunat sipansa wali sumawa. Jiwasanakan muspharayañ pachapax jak"achasxiwa..."
  
  
  KIMSA TUNKA MAYAN
  
  
  
  ESPACIÓN Aérea ukax SUECIA MARKANWA
  
  
  Uka avionajj inclinatäjjänwa. Kennedy Moore jupax qalltawimpiw sartawayi, turbulencia ukamp sartayatapatx samarañaw jikxatasïna, machaq urux jupan pachpa Dark Chaser juparuw jaqunukuwayi.
  
  Caleb chachajj kunjamtï cheqpach tiempon utjkäna ukhamarakiw samkanakapan utjäna, ukampis arumanakajj walja kutiw jiwayäna, jakkir cucarachanak kunkapat jaqontasaw jiwayäna, ukhamatwa chʼalljjtayasïna ukat manqʼantañatakisa ukat manqʼantañatakisa waytʼatänwa, uka sapa traicionatapajj nayranakapan wali ajjsarkañamp tʼaqhesiyatarakïnwa , qhipa chispax jiwañapkama sapa kuti.
  
  Mä akatjamat sartasisin infiernon purakapat ch"iyjata, ukat sallqa nayranakampiw cabina muytasin uñch"ukisïna. Ukajj amukiw utjäna; civiles ukat pallapallanakax ikiñan jan ukax amukiw parlasipkäna. Ben Blake jupas laptop katthapitaw ikiñar puritayna, llakisiñ arrugas ukanakax janiw ikiñamp askichatäkänti ukat llakisiñampiw wayna ajanupanx jan chiqapar uñjatäkänti.
  
  Ukat Drake-rux uñjäna ukat jupax uñch"ukiskäna. Jichhax llakisiñ chimpunakapax nayratpach ch"amakt"ayat ajanuparux juk"amp ch"amanchañakiw utjäna. Honradez ukat jan kuns suyt"irïtapax qhanaw uñjasïna, janiw imantañjamäkänti, ukampis jan sinti llakisiñap qhipäxan imantat llakix chuymacht"añ munäna... arum paqaraw.
  
  Jupax chuymapan jachaqt"asïna. Juk"ampi dinosaurio qala referencias ukanaka. Drake chachan pachapax wali kusiskañänwa. Mä juk"a pachax pasawayxänwa, manqhan jachaqt"asitapax nayranakaparuw purispa, kunatix jupax kutt"ayasaw jachaqt"asïna.
  
  Ukat ukxarusti, nayrïr kutiw taqi maranakanx Academia ukar mantatapatx arrepentisitayna, jawsatapax desexualización de personalidad ukaruw mayitayna. Jupajj kunjamsa ñikʼutap ukham estilo lurañ yatiñ munäna. Jupax mä juk"a Selma Blair ukat mä juk"a Sandra Bullock ukhamäñap muni.
  
  Taqi ukanak arsusaxa, Drake-x jupar munasitapax qhanaw amuyasïna.
  
  Jupax kutt"ayasaw jachaqt"asïna, ukampis uka horasanxa avionax wasitatwa liwxatäna ukat taqiniw sartapxäna. Uka avión apnaqerejj kawkirutï sarapjjañapäkäna uka cheqat mä horan avionat sarasipjjatap yatiyäna. Ben jupax sartasinx mä zombi ukham sarnaqäna, Kona café puchunak apsuñataki. Thorsten Dahl jupax sayt"asisaw uñch"ukisïna.
  
  Chikat jachaqtʼasisaw akham säna: "Uraqir mantañ radar ukar jistʼarañatakejj tiempow purini" sasa.
  
  Jupanakax Östergotland uksan avionat sarapxañapatakiw khitapxatayna, kawkhantix Parnevik yatichirimpi Ben yatichirimpix Heidi markan ayllupax utjani sasin amuyapkän uka chiqanakaruw uñch"ukipxäna. Uka pisinkir yatichirix qhanaw ampar luk"anap khuchhurat puntapat usuchjatäskäna ukat t"aqhisiripax kunjams jan chuymanïkänti uk uñjasax wal muspharäna, ukampis mä allchhir uñtat kusisitaw jikxatasïna, kunjamtï Escudo de Odin ukan grabat mapat jupanakar yatiykäna ukhama.
  
  Ragnarok markar sarañ thakhi.
  
  Inas ukhamächispa.
  
  Jichhakamax janiw khitis jaqukipañjamäkiti. ¿Alicia Miles ukat jan amuytʼasir equiponakapan yaqha jan wali luräwipachänti?
  
  Mä kutix avionax Dahl chachan qhuru perímetrop p"akjatayna, ukat avión ukan televisión ukan uñstki uka uñacht"äwiruw uñacht"ayäna. Uraqir mantir radar ukax radion ondas ukanakan jiskʼa pulsonakap uraqiruw apayäna. Kunapachatï mä imtʼat yäru, mä fronteraru jan ukajj mä chʼusaruw chʼalltʼasïna ukhajja, kuttʼañ señalan mä uñachtʼäwiw uñachtʼayäna. Qalltanjja, jupanakar uñtʼañajj chʼamakiwa, ukampis experiencianïsajj janiw chʼamäjjeti.
  
  Kennedyx Dahl ukarux p"iqip ch"allxtayäna. "¿Suecia markankir ejercitojj taqe kunas utji?"
  
  Dahl chachajj wali amuyumpiw akham säna: "Aka kasta lurañajj wakisiwa" sasa. "Aka maquinan versión híbrida ukaniwa, ukax minas ukat imantat tuberías ukanakaruw uñt"ayi. Wali jach"a tecnología."
  
  Dawn ukax horizonte uksanw p"akjatäna, ukatx ch"iyar ch"iyar qinayanakax jaqunukutaw uñjasïna, kunawsatix Parnevik jupax jach"at arsüna. "Akana! Aka uñacht"awix nayra asentamiento vikingos ukar uñtasitawa. ¿Uñt"tati muyu anqäx llanta - akax jark"aqasiñ pirqanakawa - ukat manqhankir rectangular yänaka? Ukanakax jiskʼa utanakawa" sasa.
  
  "Ukhamajj kawkïr jachʼa utas utji uk amtañäni..." sasaw Ben jilatajj jankʼak qalltäna.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Janiwa" sasa. "Akax comunidadan jaya utapawa - tantachasiñ uta jan ukax manq"añ uta. Heidi kullakatï cheqpachapuni akankaspa ukhajja, payïr jachʼa utanïspawa" sasa.
  
  Avionajj jukʼat jukʼat saraqanïna ukhajja, jukʼamp qhan uñachtʼäwinakaw uñstäna. Uka asentamientojj mä qhawqha tiempotjja, walja kayunak uraq manqhan qhan uñachtʼayatäjjänwa, ukat mä qhawqha tiempotjja, payïr jachʼa utajj uñjasjjänwa.
  
  "Uk uñjtawa" sasaw Dahl chachajj jukʼamp manqhankir color uñachtʼayäna, uka colorajj wali chʼamaktʼänwa, inas jan khitis thaqkaspa ukhajj jan amuyaschispa. "Ukax mä ch"usaw utji sañ muni, ukat Heidi kullakax uta manqhan chiqak jikxatasi. "Maldita" sasaw muytasin säna. "¡Mimir phuch"u pataruw utap luratayna!"
  
  
  KIMSA TUNKA PAYANI
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUECIA markankir jaqenaka
  
  
  Mä kutix uraqinkapxäna ukat walja kilómetros qʼuma pradonak taypin sarnaqapxäna ukhaxa, Dahl sat chachax saytʼapxañapatakiw mayïna. Drake jupax kuntix jupax uñt"ayañjamäki ukx uñch"ukiskäna, machaq Dino-Rock ajayun jupax Kennedy jupamp chika, mä tripulación motley. Suecos ukat SGG jupanakax Thorsten Dahl ukat kimsa jaqinakampiw uñt"ayapxäna, SAS ukax Wells ukat tunka pallapallanakaw uñt"ayapxäna. Maynix Hawai markanwa jaytatäna, usuchjataw jikxatasïna. Delta Team ukax suxta jaqinakaruw jisk"achasiwayi; ukatx Ben, Parnevik, Kennedy ukat jupa pachpaw utjarakïna. Hayden jilatajj avionampiw qheparäna.
  
  Jupanak taypinjja, janiw mä jaqes utjkänti, jupajj lurañanakapan chʼamanïtapat janiw llakiskänti. Uka avionax suyt"askäna, taqpach combustible ukat armado, Figuras ukanakamp chika, uraqpachan kawkirus irpañatak wakicht"atäna, ukax juk"ampiw uka jan walt"äwin jan walt"äwip uñacht"ayäna.
  
  "Yanapt"aspa ukhax" Dahl jupax taqiniw suyt"at uñch"ukipxäna, "janiw uñjkti kunjams aka kutix jikxatapxistaspa" sasaw uñacht"ayi. "Qalltañatakix mä qawqha kayunak alayaru q"umachañatakix k"achachata explosivonakampiw q"umachañama, ukatx rastrillo lurañ pachaw purini".
  
  "Amuyasipxam" sasaw Parnevik chachax amparanakap t"axllirt"äna. "Janiw mä t"unjañ munapkti."
  
  "Jan llakisimti" sasaw Dahl chachajj kusisitaw säna. "Akan kunayman ch"amanak taypinx mä yatxatat equipo ukaw utjistu sasaw amuyta, Profesor".
  
  Ukanx mä qhuru larusiñaw utjäna. Drake chachajj jupanakan muyuntat cheqanakapwa yatjjatäna. Jupanakax mä jach"a perímetro ukham utt"ayapxäna, chachanakarux walja qullunak pataruw jaytapxäna, uka qullunakax kawkhantix uraqir mantañ radar ukanakax nayrax mä nayra guardia ukan sayt"atätap uñacht"ayäna uka chiqar muyuntatänwa. Ukax vikingos ukat taqi...
  
  Uka pampanakajj chʼojjña ukat samarañänwa, thayajj inti jalsu toqenkir qoqanakaruw jukʼamp chʼalljjtayäna. Mä juk"a jallu purintañ qalltäna ukat janïr mayamp yant"kasax sayt"awayxänwa.
  
  Ben jilatan celularapaw istʼasïna. Nayranakapajj mä ajjsarkañ uñnaqaruw tukuwayjjäna. "Awki? Ukhamajj wali chʼam tukuñawa. Nayax popa ukan wasitat jawsapxäma. " Jupax dispositivo jist"antatayna, Drake uñkatasa. "Janiw tiemponïkti" sasaw jiskʼat arsüna. "Jupanakax nayratpach yatipxiw kunas pasaski, ukhamakiw jan yatipkiti kunas ukxa".
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw nayrïr phallatap jan chʼalljjtayasisin uñjäna. Ch"uxña quqanaka, césped ukat laq"anakax thayaruw t"ijtäna. Uka qhepatjja, jankʼakiw yaqha chʼajjwäwimp mä jukʼa manqhar chʼalljjtayasïna, ukat payïr qenayajj oraqet sartasïna.
  
  Walja jaqinakaw qhixu qhixunak nayraqatar jutapxäna, palanak aptʼataw armanak katxarupxäna. Ukax mä escena surrealista ukhamawa.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Amuyasim" sasa. "Janiw khitis kayunakap q"añuchañap munksnati". Jupax historian jach"a chiste ukhamäkaspas ukhamaw jach"at arsüna.
  
  Mä qhana uñacht"äwix Heidi-n jach"a utap manqhan mä p"iyaw uñacht"ayäna, ukax mä jach"a p"iyaruw puri. Qhana arunxa, janiw mä phujukiw ukan ikiskäna, ukat uka equipox amuyasiñ tuqit pantjasipxäna. Yaqha horaw wali amuyump allsuñatak wakisïna ukat walja samart"añaw wakisïna, Parnevik jupax jach"at arnaqaskäna ukat janïr jisk"a thayar chhaqtkipanx uraq allsut yänakat yatxatäna.
  
  Drake jupax uka pachampiw amuyunakapar wakicht"añatak apnaqatayna. Jichhakamax mä montaña rusa jan kuna frenonïkaspa ukhamaw amuyasïna. Taqi uka maranak qhipatsa, mä plan de acción phuqhañat sipansa, kamachinak phuqañaruw jukʼamp yatintäna, ukatwa Ben Blake sat jaqit sipansa, amuytʼañatakix jukʼamp tiempo munasïna. Jupax pä yänak chiqpachan yatïna - jupanakax qhipäxankapxapunirïnwa, ukat uñisirinakapax situaciones ukanakar lurañat sipans reaccionañatakiw wayt"apxäna; janiw pächasiñakiti, kunatix jupanakax uñisirinakapan qhipäxapanw aka t"ijtäwir mantapxäna.
  
  Jichhax aka t"ijtaw atipt"añ qalltañ pachaw purini. Ukatjja, jupanakakiw akapachar jan waltʼayañat sipansa, akapach qhespiyañatak chʼamachasipkaspa ukham amuyasïna.
  
  Ukhamajj ¿fantasma sarnaqäwinakar iyawstati?, mä nayra aruw amuyunakapan jiskʼat arsüna.
  
  Janiwa, kunjamtï uka tiempon jayskäna ukhamarakiw jaysäna. Ukampis nayax axsarkañ sarnaqäwinakaruw iyawstxa...
  
  Qhipa misión ukanx secreto SRT, unidad especial de la SAS ukankirïnwa, jupax kimsa yaqha equipo ukankirinakampi, Alicia Miles ukamp chika, Norte de Irak uksan mä jaya ayllun tinkupxäna, ukan jakirinakax t"aqhisiyataw uñjasipxi ukat jiwayataw uñjasipxäna. Qhana amuyañjamaxa, kuntix jupanakax yatxatapkän... ukax británico ukat francés pallapallanakar wali jiskt"äwin jikxatasiñatakïnwa.
  
  Kunatix uka qhipat utjkän ukax Matt Drake-n aka Uraqin qhipa urunakap ch"amakt"ayäna. Colerasiñat juykhuptayasa, mayni pä equiponkirinakampix tʼaqhisiyañ jaytapxäna.
  
  Yaqha "amigable nina" jan walt"awix walja jaqinak taypinwa.
  
  Alicia Miles kullakax sayt"asisaw uñch"ukiskäna, mä tuqit jan ukax yaqha tuqit jan kuna quirks ukanakamp q"añuchata. Jupajj janiw tʼaqhesiyañ jarkʼkaspänti, ukat tʼaqhesiyirinakan jiwatapsa janiw jarkʼkaspati. Ukampis comandantepan kamachiparjamaw sarnaqäna.
  
  Matt Drake sat jilataw ukham luräna.
  
  Uka qhipatxa, pallapallan jakäwipax jupatakix tukusxänwa, taqi munasiñ tuqit sarnaqañanakax jupar yanapt"käna ukanakax t"unjatäxänwa. Ukampis uka serviciot mistjjañajja, janiw amtañanakajj chhaqtjjañap sañ munkänti. Warmipax arumat arumaw sartayäna ukat ch"uñump ch"allt"at ikiñat mistuwayxäna, jan arsuñ munkäna ukhax alayaruw jachäna.
  
  Jichhax Kennedy jupamp chika sayt"atäskir uñjäna, avión ukankaspas ukhamaw jachaqt"asiskäna. Chuymapax suelto warkt"atäxänwa ukat ajanupax jachaqt"asitapampix ch"amañcht"atäxänwa ukat jan waliruw tukurakïna. Nayranakapamp chika taypinkir ukat Victoria"s Secret ukan janchipax yatiqañ utan yatichirinakan decoro ukat negocios ukan jark"aqasiñapampix mayachatawa. Wali mistutawa.
  
  Jupax kutt"ayasaw jachaqt"asïna. Thorsten Dahl chachajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Liytʼañ manqhar mantam! Jiwasax Descendantes ukanakatakix mä guia munapxta".
  
  Ben jilatajj Descender chachajj kamsänsa sasin jisktʼäna ukhajja, jachaqtʼasïnwa. "Hollywood leyendat chiqak mistu, amigo. ¿Amtastati kunjamsa mä lunthatax mä edificiot jaltawayxäna ukat janïr jaquqasiñapatakix saltapax milímetro ukar chiqañchatäna? Ukhamajj Blue Diamond Lander sat aparatojj jupanakan apnaqatapawa" sasa.
  
  "Phisirku".
  
  Drakex nayra Comandanteparuw juk"at juk"at sarnaqir uñjäna ukat uka café matraz ofrecitat apsuwayxäna. Aka aruskipäwix mä juk"a pachaw lurasiski. Drakex ukax tukuyañ munäna.
  
  "¿Mai?" sasaw jiskt"äna, lakap uraqiru wali ch"amampiw jisk"achasïna, ukhamat jan khitis jiskt"äwip amuyañapataki.
  
  -¿Hm? - Jiskt"ata.
  
  "Jan ukax yatiyapxita".
  
  "Goodness gracious, dude, nayra pasatiempomat qhan jan yatiyawinak churatamat qhipatxa, jichhax janiw gratis regalonak churañax jakt"irjamäkti, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drakex janiw kuns kamachkänti, jan ukasti mä jachaqt"asiw chhaqtayäna. "¿Qʼañu chuymanïtati, ¿uk yattati?"
  
  "Ukax anatañanx nayrïr chiqan jikxatasiñajatakiw yanapt"itu. Jichhajj mä jamasat misionatapat mä sarnaqäwit yatiyapjjeta, kawkïr misionsa" sasa.
  
  "Walikiwa... inas akan ch"amam phust"ayäta ukat kuns manso churarakchisma" sasaw Drake-x säna. "Jan ukax jumax suyt"asmawa akax taqpach tukusiñapkama ukat nayax quri churapxäma...jumax yatisktawa uka sapakiw."
  
  "¿Tokio Cos-con ukax?"
  
  "Tokio Cos-con ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Kunawsatix Mai jupax Japón markan jach"a cosplay jach"a tantachäwinx jamasat saratayna, Fuchu Triads ukanakar mantañataki ukat katuntañataki, jupanakax uka pachanx industria pornografía uksan irnaqapkäna."
  
  Wells chachajj niyaw convulsiones sat usunïñampïskäna ukham uñnaqäna. "Jesus, Drake, ukat jukʼampinaka. Jumax mä idiota ukhamätawa. Ukhamajj walikïskiwa, ukampis confiyapjjeta, jichhajj manütawa" sasaw mä samartʼäna. "Japonés jaqinakax Hong Kong markat jichhakiw aynacht"ayapxäna, k"ari identidad ukan chiqapa, jan yatiyasa, pä maraw tapa luraskäna ukx q"al t"unjapxäna".
  
  Drake jupax laka jist"arat, jan iyawsañjam uñkatasïna. "Janiwa".
  
  "Arunakajas ukhamaraki."
  
  "Kunata?"
  
  "Ukhamarakiw jutïr jisktʼaja. Ukampis, Drake, ¿janit ukax qhanäki?
  
  Drake jilatajj uka toqetwa lupʼïna. "Jupajj jupanakan utjki ukat sipansa jukʼamp suma jaqëjjewa. Jupanakajj wali sumawa. Ukat jan chʼamanïpjjañapawa" sasa.
  
  "Jichhax niya tunka phisqhan horanakaw Departamento de Justicia ukat Primer Ministronakapat jawsatanakap katuqapxta, kunjamatix Yankees ukanakax ukhama. Jupanakax taqi kuns jiwasaruw iyaw sapxani - La Veraine ukar scout ukar khitapxitu kunatix ukakiw conexión ukax jikxatapxi aka jan walt"awiru kunatix niyaw jach"a jach"a lurawix planetan jichhax lurasiski. Mä qhawqha horanakakiw jupanakar juchañchasiñatak obligat uñjasiñäni" sasa.
  
  Drake chachajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "¿Jichhax kunatsa jan arsuñatakix utji? Inas mä suma aljasiñax utjaspa" sasa.
  
  "Iyawstwa, masi, ukampis gobiernonakax gobiernonakawa, ukat akapachax jan walt"äwin uñjasispa jan ukax janis jisk"a anatt"añanakap anatt"añ munapxi, ¿janich ukhamäki?"
  
  Drake jupax uraqin mä p"iya uñacht"ayäna. "Wakichtʼatäpkaspas ukhamawa."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake sat chachan saraqatapajj 126 metronakänwa. Mä aparatox bozal de liberación rápida satawa, amparaparuw uchapxäna ukat mä mochila churapxäna. Mä bombero chachan cascop pʼeqepar linterna chintʼat apsusaw mochilap uñakipäna. Mä jach"a linterna, mä tanque de oxígeno, mä arma, manq"añanaka, uma, mä radio, nayrïr yanapt"äwinak - taqi kunatix caverna lurañatakix munaski. Mä par jachʼa guantes aptʼasisaw pʼiya thiyaru saräna.
  
  "¿Geronimo?" jupax Kennedy juparuw mayïna, jupax Ben ukat Yatichirimp chikaw patat qhiparäna, perímetro ukar uñjañ yanapt"añapataki.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jan ukax tobillonakamat katthapisim, chhuxriñchjatam ukat suytʼam" sasa.
  
  Drakex jan walimpiw juparux jachaqt"asïna, "qhipüruw aka tuqit kutt"anxañäni" sasaw säna ukat ch"amakaruw jaltawayxäna.
  
  Ukat jankʼakiw wila diamantenak mistuñapatak gatillo amuyasïna. Jaqukiskäna ukhajj jankʼakiw liwjjatasïna, ukat jiskʼa ruedapas mä segundonjja patak kutiw liwjjatäna. Uka phuch"un pirqanakapax - wali askiwa jichhax wañt"atawa- caleidoscópico lliphipiwinakampiw nayrax qhant"awayi, kunjamatix nayra ch"iyar janq"u película ukan uñacht"ayat ukhama. Qhiparusti saraqañax mä juk"a juk"ampiw jalnaqäna, ukat Drakex botas ukanakax qala qalat llamp"u chuymampiw jaltxatap amuyasïna. Jupajj bozal chʼoqtʼasïna ukat cinturón de seguridadpat gatillojj mistunitap amuyasïna. Drake jupax Ascendant ukar tukuyañ thakhi uñakipäna janïr kawkhantix Dal ukat chikat tunka jaqinakamp suyt"asipkäna uka chiqar sarkasa.
  
  Patajj wali ajjsarkañaw chʼalljjtäna, ukampis momiado qʼañunakatwa ukham lurasïna sasaw säna.
  
  "Aka p"iyax muspharkañ jisk"akiwa, kuntix uraqir mantañ radar ukan uñjapkta ukar uñtasita", sasaw Dahl jupax saraki. "Jupax pantjasispawa. Ch"allxtasipxam ukat thaqhapxam... mä túnel... jan ukax ukham yaqhanak thaqhapxam" sasa.
  
  Sueco jaqix amparanakap t"axllirt"äna, jupan jan yatiñapampiw kusist"äna. Drake jilatajj ukajj wal gustäna. Jupax juk"at juk"atw p"iyan muytas sarnaqäna, jan kikpaki pirqanakat yatxatasa ukat khathatirakïnwa, uka thiya isi churapkchïnsa. Waranq waranqa tonelada qalanaka ukat uraqiw juparux ch"allxtayäna, ukat akankxänwa, juk"amp manqhar mantañ yant"askäna. Jupatakejj mä soldadon jakäwipjamaw istʼasïna.
  
  Dahl jupax Parnevik jupampiw pä tuqit videotelefono tuqi aruskipt"äna. Profesorax walja "iwxt"awinaka" arnaqasïna, ukatwa Dahl jupax pä minutos ukjatx uka sonido jist"antatayna. Pallapallanakax p"iyan muyuntapxäna, Delta markankir mä waynax akham sasaw arnaqasïna: "Akanx tallanakaw utjitu. Mä jisk"a yäkchisa" sasa.
  
  Dahl sat chachajj videofono jistʼantäna. Parnevik chachan arupax wali jach"a qhanaw ist"asïna, ukatx kunapachatix Dahl jupax celular pirqar apankäna ukhax sayt"awayxänwa.
  
  -¿Aka uñjtati?
  
  "Ja! ¡Det ar bra! ¡Sujetador!" Parnevik jupax kusisiñat inglés arut apt"asiwayi. "Walknott... mmm... mä nudo jiwayat nuwasirinaka. Akax Odin, kimsa triángulo jan ukax triángulo borromeo ukan chimpupawa, ukax nuwasïwin jach"a jiwañ amuyump chikt"atawa".
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Wila Vikingonaka" sasa.
  
  "Aka chimpux walja kutiw "jamuqa qalanakan" jikxatasi, ukax heroico ch"axwirinakan jiwatap uñacht"ayi, jupanakax barcot jan ukax caballot Valhalla - Odin palacio ukar sarapxi. Ukax juk"ampiw ch"amanchaski, mä mundano Valhalla jikxatapxta sasin amuyt"añataki."
  
  "Perdón desfile jan walt"ayatax layku, compañero" sasaw chiqa SAS chachax säna, "ukampis aka pirqax suegrajarjamaw thithita" sasa.
  
  Taqinipuniw mä juk"a qhipäxar sarapxäna, casco qhananakap jan llamkt"at uraqiruw ch"allt"apxäna.
  
  "Kʼari pirqakïpachänwa." Uka waynaxa niyaw kusisita arnaqasïna. "¡Ukhamäpachänwa!"
  
  "Suyt"am" sasaw Drakex Ben waynan arup ist"äna. "Ukhamarakiw Valknoth ukax Nudo de Muerte satarakiwa, ukax Odin arkirinakan chimpupawa, jupanakax nuwasiñ jiwayañ munapxäna. Chiqpachansa akax mä iwxtʼäspawa sasaw amuyta" sasa.
  
  "Janiw kunas utjkiti". Drake chachan jach"a jach"a tukutapax taqi chuymaw jikxatasïna.
  
  "Akanx mä amuyt"awiwa, waynanaka" sasaw Kennedy-n arupax purintäna. "Kunjamarak taqi pirqanakar jukʼamp sum uñakiptʼañax wakisispasti. Jumatï jukʼamp Walknotts sat qollanak jikjjatasma, ukampis mä chʼusa pirqa jikjjatasma ukhajja, nayajj aka pirqaruw ajlliristjja" sasa.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jumatak sañajj facilakiwa" sasa. "Ukankañaxa ukat taqi kuna."
  
  Jupanakax t"aqanuqtapxäna, qala pirqanakarux pulgadat pulgadat peinar. Patak patak maranakan laqʼanak qʼal chʼiyjapjjäna, telarañas mä chiqar cepilltʼapjjäna ukat mohonaksa jaqunukupjjäna. Qhepatjja, kimsa Valknot sat animalanakaruw jukʼamp jikjjatapjjäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jachʼapuniwa" sasa. "Pusi pirqa, pusi nudo yänaka. ¿Kunsa jichhajj lurapjjta?"
  
  "¿Taqinix mä kipkakïpxiti?" - sasaw yatichirixa muspharasa jiskt"äna.
  
  Mä pallapallax Parnevik sat jaqin uñnaqap video teléfono pantallan uñachtʼayäna. "Walikiwa, janiw jumanakat yatiskti, ukampis jupar ist"asax qarjataw jikxatastxa, uka maldito sueco jaqix nayratpach tukuyapxitaspäna."
  
  "Suyt"am" sasaw Ben jilatan arupax säna. "Nayranakapax Mimir phuch"upankiwa, janiw..." arupax estático ukan sist"asitapan qhipäxan chhaqtawayxäna, ukat pantallax ch"amakt"äna. Dahl chachajj chʼalljjtayäna, qhantʼayäna ukat jistʼantarakïna, ukampis inamayakïkänti.
  
  "Jan askinaka. ¿Kunsa jupajj sañ munäna?
  
  Drakex niyaw mä amuyt"añampïskäna, ukat videotelefonox wasitat jaktxäna ukat Ben-an ajanupax pantallaruw phuqhantäna. "Janiw kunas paskäna uk yatkti. Ukampis ist'apxam - Nayranakax Mimir phuch'unkiwa, janiw uka manqhankir p'iyankkiti. Amuyaña?"
  
  "Jïsa. Ukhamajj saraqañ thakin jupanakar pasapjjta?"
  
  "Nayax jïsa sasaw amuyta".
  
  -Ukampis ¿kunatsa? sasaw Dahl chachajj jan creyirjam jisktʼäna. "Ukhamajj ¿kunatsa aka pʼiyajj lurasïna? Ukat oraqer mantanir radar ukaw uka manqhan mä jachʼa chiqaw utjatap qhan uñachtʼayäna. Chiqansa, uka Piezax uka alayaruw utjañapäna" sasa.
  
  "Jan ukax..." Drakex wali thaya thayt"ataw jikxatasïna. "Janitï aka chiqax mä sipitakïkchi ukhaxa."
  
  Dahl chachajj mä akatjamat jan sum amuytʼasir uñnaqäna. -¿Kunjamatsa ukhamaxa?
  
  "¿Aka chiqax jiwasan manqhankiti? ¿Jan manqha pʼiyäspa ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  "¡Ukax laqʼat lurat almohada patxaruw saytʼatäsma sañ muni!" Uka waynax wali axsarataw arnaqasïna. "Tarampa! Kuna horasas tʼunjasispawa. ¡Jichhax uka chiqat sarxapxam!"
  
  Mä jan tukuskir pachaw jan tukuskir jiwañampi uñkatasipxäna. Taqeniw ukham jan walin jakasiñ munapjjäna. Ukat uka qhipatxa taqi kunas mayjtʼawayxänwa. Kunatï nayrajj hormigón pampan chʼiyjatäkäna ukajj jichhajj mä chʼiyjat qala panelaruw tukuwayjjäna. Uka muspharkañ ch"iyjañ ist"awix janiw qalan mayjt"atapat jutkänti, jan ukasti pampax juk"at juk"at tukusiñat tukusiñapatw uñstäna.
  
  Jupanak manqhan mä jan tukuskir ch"usawjampi....
  
  Uka suxta jaqinakax wali colerat pä Ascendentes ukanakarux ch"axwapxäna. Ukar puripkäna ukhajja, wali jakaskäna ukhajja, Dahl chachajj ordenajj wasitat utjañapatakiw arnaqasïna.
  
  "Jumanakax paniniw nayraqat sarapxäta. Dios laykux qhuru chuymanïpxam" sasa.
  
  Parnevik chachajj akham sänwa: "Ukat makatañ thakinjja, kunanakatï jakʼan utjki ukanakat jukʼamp amuyañamawa. Janiw uka artefacto ukar jaytañ munktanti".
  
  "Janiw mä idiota ukhamäñamäkiti, Parnevik." Dahl jupax nayratpach amuyt"awinakampiw muspharäna. Drake chachajj janipuniw nayrajj ukham uñjirïkänti. "Qhipa pänix sarkasax uñakipapxañäniwa" sasaw Drake-r uñkatasax säna. "Jumampi nayampi".
  
  Videofonojj mayampiw pitiñamp istʼasïna ukat jistʼantarakïnwa. Dahl chachajj chʼalljjtayasïna, jupar chʼalljjtayañ munkaspa ukhama. "Yankees ukan maldecido, janiw pächasiñakiti."
  
  Nayrïr chacha warmix kimsa minutonakaw uraqir puriñkamax munasïna. Ukatxa kimsa juk"ampi payïri parinakatakixa. Drake chachajj taqe kunatï suxta minutonakan paskaspa ukanakatwa lupʼïna, mä arunjja, jakäwipan experiencianïñapänwa, jan ukajj janiw kunas paskaspati. Jupatakejj qhep qhepa jaqënwa. Janiw kunas utjkänti, jan ukasti laq"a ch"allxtawi, mayjt"ir qalan chhuxriñchjatapa, ina ch"usat thuqt"awipa, jakañampi jan ukax jiwañampi premio churañ amtaña.
  
  Nayrïr chimpu jikxatapkäna uka manqhankir pampax tʼunjatäxänwa. Janiw kuna iwxtʼas utjkänti; pampax uka fantasma jaytxaspa ukat armasiñatakis jaquntatäkaspas ukhama. Drake chachajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw uka phuchʼur makatäna. Uka pʼiyan jan chʼamani pampan jan waltʼayasiñat sipansa, ladonakapanwa equilibrasïna . Dahl jupax phuch"un mayni ladopar qhumantäna, pä amparapampiw ch"uxña guita ch"uqi katxarutayna, jaqichasïw amparapan anillopax Drake cascopan linterna uñacht"ayäna.
  
  Drake chachajj uñchʼukisïnwa, kuna chʼamani qʼañunaksa arnésnakapar chintʼapjjaspa uk thaqäna. Ukat Dahl jilatarojj akham sasaw arnaqasïna: "¡Mierda!" ukat videotelefonojj jan wali kʼachat kʼachat mä tukuyat tukuyar muyuntatap uñjasajj tiempoparuw uñtäna, janïr mä chʼaphimpi pʼiyan pampar jaqoqtkasa.
  
  Jan ch"amanïsax disco duro ukax jaytawayi, mä ch"iyar p"iyaruw jaquntawayi kunjamatix Drake nayra samkanakapax mä familia qalltañataki. Mä thayax jupanak jak"aruw purinïna, kawkhantix juykhunakax imantasipkäna ukat liwxatasipkäna uka chiqat jan arsuñjam ch"amakamp phuqhantat q"añut thaya antutäna.
  
  Ukat, uka jan sutimp uñt"at ch"amaka manqha manqhar uñtasa, Drakex wawatpach monstruonakar iyawsatap wasitat jikxatäna.
  
  Mä juk"a liwxatañ ist"asïna, ukat mä soga alaxpachat saraqanïna, liwxatasa. Drake chachajj yuspärasaw katthapisin arnéspar chintʼäna. Dahl chachajj ukhamarakiw luräna, mä pachpa janqʼo uñnaqtʼanïnwa, ukat panpachaniw sapa mayni botonanakap chʼalljjtayasipjjäna.
  
  Drake jupax altímetro uñch"ukiskäna. Jupax chikat phuch"upat yatxatäna, Dahl jupax mayni tuqin copiaskäna. Walja kutiw saytʼasipjjäna ukat jukʼamp sum uñakipañatakiw nayrar jaltjjapjjäna, ukampis sapa kutiw jan kuns jikjjatapkänti. Patak kayuniw sarawayxi, ukatx llätunk tunka kayunakaw sarawayxi. Drakex amparanakap wila ch"allxtayäna, ukampis janiw kuns jikxatkänti. Jupanakax sarapxäna, jichhax phisqa tunk kayuni, ukat Drake-x qhanan jan utjatap uñjäna, mä ch"amakt"awiw qhanax jupar jaquntatapamp ch"amt"ayäna.
  
  Mä jach"a lawat lurat tabla, thiyanakapan dentado, jan q"uma jan ukax moho ukamp llamkt"ata. Drake jupax uka patat tallanak uñjäna ukat mä juk"a pachaw casco chiqapar uñstayañatakix munasïna.
  
  Ukampis kunapachatï uk lurkäna ukhajja...
  
  Nayranaka. Odin nayranakapan mä simbólico uñacht"äwipa, lawat ch"uqt"ata ukat akan jaytata... ¿khitis?
  
  ¿Odin jupan luratapat? ¿Waranq waranqa maranak nayrajja? Qillqiri: ¿Heidi kullakax? ¿Ukajj jukʼamp jan ukajj jukʼamp cheqäpachänti?
  
  Dahl chachajj wali llakitaw uñkatasïna. "Taqi jiwasanakan askipatakix Drake, jan akax jaqukipamti."
  
  
  KIMSA TUNKA KIMSA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUECIA markankir jaqenaka
  
  
  Drake jupax Mimir phuch"ut mistunïna, lawat lurat tableta trofeo ukham jach"ar apt"ata. Janïr mä arsa arskäna ukhajja, arnéspat mä jukʼa apsusaw oraqer jaqontapjjäna.
  
  "Ey, samarañamawa..." Hong Kong markat jutir samka maquinan troncopat uñkatasïna, machaq maquinanakat maynïri. Jupax mä juk"a liwxatasïna ukat jiwat ukat jiwañampïskir pallapallanakaruw ch"uxña pampan ikiskir uñjäna - Delta, SGG, SAS - ukat jupanakan qhipäxapanx Kennedy, qunqurt"asis mä pistola p"iqipar uñacht"ayasa.
  
  Ben jilatarojj mä asfixian cheqak saytʼasiñapatak waytʼatap uñjta, Alicia Miles kullakajj jan khuyaptʼayasir amparanakapajj kunkapat wali chʼamampiw katthapïna. Drake chachan chuymapax niyaw p"akjatäna, Ben-arux celularap amparapamp wali katxarut uñjasa. Qhipa samañajakamaw ch"amanchasi...
  
  "Britaniax sayt"atäpan" sasaw canadiense Colby Taylor jupax Drake-n uñjatapar puri. "Amigonakapan jiwatap uñjpan, mä arunjja, janïr jakäwip aptʼkasajj taqe cheqap aptʼasiristwa" sasa.
  
  Drake chachajj nuwasiñ ninanakajj amparanakaparuw mantañapatak jaytäna. "Taqi kunatix uñacht"ayapkta ukax aka chiqax kuntix maldito guia ukan siski ukarjamaw jakasi - monstruonakan uraqipawa".
  
  "Kunja poesiasa" sasaw millonario jaqix jach"at arsüna. -Ukat chiqäskapuniwa -sasa. Nayranaka churita -sasa. Jupax amparanakap luqxatäna, mä wawar uñtataw juk"amp mayiskäna. Mercenariox Odin chachan nayranakapan mä uñacht"äwip apayanitayna. "Waliki. Ukajj walikïskiwa. Ukhamajj ¿kawkhansa avionamajj utji, Drake? Nayax jumanakan chimpunakam munta ukat uka q"añu p"iyat mistuñamawa" sasa.
  
  "Janiw kunas jan Escudo ukampix jikxataskaniti" sasaw Drakex säna... nayrïr kunatix amuyupar purintäna. "Ukat ukat kunjams Ragnarok markatakix mä mapa ukar tukuspa uk amuyt"añamawa".
  
  Taylor jilatajj ajjsarkañ larusisaw akham säna: "Loqhe" sasa. "Jichhürunakan akankxapxta ukat janiw pä tunk mara nayrakiti, kunatix Escudo ukax jichhakiw jikxatasïna. Ukampis nayajj yattwa, jumajj uk yatjjtawa. ¿Jumajj nayar jukʼamp chʼamañchtʼañ munasmati? ¿Nayax liwxatasin yaqha ch"am churañ muntati? Walikiwa, tata Drake, nayax yatiyapxsmawa. Jupax..." Aliciaruw uñacht"ayäna, "janiw liwxatkiti. Jupa. . qala quri asnu, ¡ukhamawa!"
  
  Drake chachajj kunjamsa nayrir irnaqer masipajj Ben jilatarojj chʼajjwasaw jiwayäna uk uñjäna. "Jupaw jukʼamp licitadorar aljapjjätam" sasa.
  
  "Nayaw juk"amp jach"a licitadorätxa, jumax completo pedazo de mierda."
  
  Ukat Providencia markan munañaparjamax mayniw uka pachat askinak apsuwayxi, mä bala jaquntañataki. Uka disparojj quqa taypinwa wali jachʼat istʼasïna. Taylor chachan mä mercenariopax machaq kimsïr nayrampiw t"unjatäna, ukat mä ratukiw jiwxäna.
  
  Colby Taylor jupax mä segundos jan iyawsañjamäkaspas ukhamaw uñnaqäna. Jupax Bryan Adams jupax jichhakiw quqa taypit jaltawaykaspas ukhamaw uñt"asi, ukat "Verano de '69" ukjam anatt'añ qalltawayi. Nayranakapajj platillonakaruw tukuwayjjäna. Ukatxa mä mercenariopaw juparux ch"allt"asïna, uraqiruw jaquntäna, mercenariox wila wartataw jikxatasïna, arnaqasïna ukat ch"axwarakïna, jiwxänwa. Drake chachajj mä ratukiw jupanakan jakʼapankäna, kunattejj plomojj jupanak patjjan thaya chʼiyjäna.
  
  Taqi kunas mä pachpa pachanwa pasäna. Kennedyx janchiparux alayaruw jaquntäna. Pʼeqe pʼeqepajj jupar imtʼir guardian chinupamp wali chʼamampiw jikthapïna, ukat janiw kuntï paskäna uk amuyaskänti. Instant colgar ukax mä juk"a pachatakikiwa.
  
  Mä jachʼa balanakaw nayraqatar qhipäxar tʼijtäna; mercenarionakax, qhanan katjata, t"unjatäpxänwa.
  
  Thorsten Dahl jupax qhispiyatäxänwa, kunapachatix jupar katxarut mercenariox kimsa pusi t"aqa p"iqip chhaqhayatayna, kimsïr disparo ukanx rifle ukanx ist"asïna. SGG comandantex Parnevik yatichiriruw cangrejo ukham jak"achasisinx uka jilïr jaqirux mä pila de arbustos ukar aynacht"ayañ qalltäna.
  
  Drake chachan nayrïr amuyupax Ben tuqitwa. Mä jan chʼamani apuesta lurañataki wakichtʼaskäna ukhajja, jan creyiñajj waranq wattʼani pulso electromagnético ukham chʼalljjtayäna. Aliciax uka waynarux mä chiqar jaquntäna ukat pachpa Drake-rux nayrar sartayäna. Mä akatjamat mä pistola amparapan uñstäna; janiw kawkïris ukax wakiskirïkänti. Jupajj panpachaniw mä pachpa jiwayirïna.
  
  Jupajj uka libro apthapïna, ukaruw chuym churasïna.
  
  Drake chachajj pʼinqachataw amparanakap ladonakar liwjjatäna. Kunata?
  
  Jachaqtʼasitapajj wali kusisitaw jachaqtʼasïna, kunjamtï mä saxrajj mä pʼiyan jan llamktʼat aycha jikjjatki ukhama, uka pʼiyajj nayratpach tukusjjänwa sasaw amuyäna.
  
  Jupax gatillo jaquntäna. Drakex chhuxriñchjasïna, junt"u ukat ukjatx chhuxriñchjasiña ukat ukjatx usuchjasiña suyt"asa, ukampis amuyunakapan nayrapax p"iqiparuw katjatayna ukat qhipa pachanx amtap mayjt"ayatap uñjäna... ukat kimsa balas mercenario ukar uchatayna Colby-n colerat uñnaqapar ch"uqt"asa Taylor jilatajj ukhamänwa. Janiw jan walinakar puriñäniti.
  
  Pä SAS pallapallanaka ukat pä Delta Marines ukanakaw qhispipxäna. SAS ukax Ben-aruw katjatayna ukat aynacht"ayatayna. Kunatix Delta Team ukan qhiparkän ukax mä jak"ankir quqa arboleda ukar ninamp kutt"ayañatakiw wakicht"asiwayi.
  
  Jukʼamp disparonakaw istʼasïna. Delta waynax kutt"anxänwa ukat jaquntatäxänwa. Maynïristi purakapat kawkhantï Wells chachajj jaqoqtkäna ukaruw jalnaqäna, ukajj Mimir sat phuchʼun mayni ladopankiwa. Wells chachan prone cuerpopax chhuxriñchjasïna kunawsatix americano jaqix jupar jaquntäna, ukax jakaskatap uñacht"ayi.
  
  Jutïr mä qhawqha minutonakajj mä chʼamaktʼataw pasawayjjäna. Aliciax colerat arnaqasïna ukat americano pallapallaruw arknaqäna. Kunapachatï kutikipstasin amparanakapamp uñkataskäna ukhajja, mä segundow saytʼäna.
  
  Drake jilatajj akham siskäna uk istʼänwa: "Jichhajj kuttʼam" sasa. "Jichhax sarxapxam" sasa.
  
  "Janiw nayax aka jaqirux jaytkäti."
  
  "Jumanakax estadounidenses, mä samart"awi churapxam" sasaw janïr taqi infiernonak antutkasax säna. América markan wali suma anatirix qhipäxar kutt"awayxänwa, thiya ch"uxña quqanak taypin lankt"asisaw nayraqat mä amparat katxarusinx t"ijtäna kunatix p"akjataw jikxatasïna janïr mä nayrapar uñjañ chhaqhayasa ukat qhiparusti jan ch"allxtasaw t"unjasïna.
  
  Drakex arnaqasïna, Alicia tuqir t"ijtäna kunawsatix Wells-arux collarat apthapiskäna.
  
  -¿Jumax loco ukhamätati? - sasaw jach"at arsüna. "¿Qʼal loqtatätati?"
  
  "Jupax phuch"uruw mantaski" sasaw Aliciax jiwayañjam nayranakapajj uñjasïna. "Jupampi chikt"asismawa jan ukax jan mayachasmati, Drake. Juman amtamajj -sasa.
  
  "¿Kunatsa Diosan sutipjjarojj? Kunata?"
  
  "Mä uruxa, Drake. Mä uruxa, akat qhispipxäta ukhaxa, yatipxätawa" sasa.
  
  Drake chachajj samañap katjañatakiw mä jukʼa saytʼasïna. ¿Kunsa jupajj sañ munäna? Ukampis jichhajj jan amuytʼasirïñajja, jiwañar jawilltʼaña sañ muni, jupa pachpas jiwayaskaspas ukhama. Jupax yatichäw amtawinakaparuw jawsatayna, amuyunakaparux jawsatayna, taqi SAS yatiñanakapar jawsatayna. Jupax mä chiqap boxeo punch, mä jab, mä cruz ukamp jawq"jatayna. Jupax contraw säna, sapa kutiw muñecapar ch"amampiw ch"allt"äna, ukampis jichhax wali jak"ankxänwa.
  
  Kawkhantï jupajj jikjjatañ munkäna uka cheqanjja.
  
  Jupax amparapampiw kunkapar uñacht"ayäna. Jupax mä lado paso luratayna, chiqaw jilxattaski qunquripar mantatayna, mä qawqha costillanak p"akjañataki ukat jank"ak jaltxañapataki.
  
  Ukampis qunqurinakap taypin liwxatasïna, wali muspharkañ jakʼachasiñapkama, mä qhawqha centimetronak jayarstʼata, nayrat nayraru.
  
  Jach"a nayranaka. Muspharkañ nayranaka.
  
  Jupanakajj akapachankir jachʼa animalanakat maynïrinakäpjjänwa.
  
  "Jumax mä mimbre wawar uñtat jan ch"amanïtawa, Matt."
  
  Uka jiskʼa arunakapax chʼakhanakaparuw thaytʼayäna, kunattix nayrar sartasaw amparap luqxatäna ukat thayaruw jaquntäna. Jupax qhipäxaruw uraqir purintäna, samañapax tukusxänwa. Mä segundos qhepatjja, qonqorinakapajj plexo solarparuw chʼalljjtäna, nayraqatapajj jupan nayraqataparuw chʼalljjtäna, ukhamatwa warawaranak uñjäna.
  
  Mayampi uñkatasinxa, "ikipxam" sasaw jiskʼat arsüna.
  
  Ukampis janiw jupajj uk ajlliñapäkänti. Taqi kunatix jupax lurañjamäkan ukax amparap jach"anchayañatakiwa, ladopar liwxatasinx uñch"ukiñatakiw kunjams jupax chikatpach semiconsciente Wells-arux jan manqhankir p"iyan thiyapar ayxatäna, ukax Mimir"s Well ukham uñt"atawa.
  
  Drake chachajj qonqortʼasisaw arnaqasïna. Atipjatapat phinqʼachata, jaqenakar mantatapat walja ventajanak aptʼasitapat wal muspharasa, uñchʼukiñakiw puedïna.
  
  Alicia kullakajj Wells jilatarojj phuju thiyaruw liwjjatäna. SAS p"iqinchirux janiw arnaqaskänti.
  
  Drakex kayut sayt"asisaw liwxatäna, p"iqipas janchipas arnaqasïna. Alicia kullakajj Colby Taylor jilataruw jakʼachasïna, jupajj wali fresco ukat ágil ukhamawa, mä primavera uwijar uñtasita. Drake, alemanes ukanakar qhipäxar uñtata, mä marinero ukham balsa ukan prehistórico Kraken ukar uñkatasin jan jark"aqasiñjam amuyasïna, ukampis janiw liwxatkänti.
  
  Alicia kullakajj jiwat mercenario chachan cuerpop Taylor jilatat jaqontäna. Millonario jaqix sayt"asïna, nayranakap ch"uqt"ata, Miles ukhat Drake ukar quqanakar uñkatasa.
  
  Niebla ukamp ch"uqt"at troncos qhipäxatx figuras ukanakaw uñstañ qalltapxäna, fantasmas ukar uñtasita, aka legendario markanx utanjam jikxatasisa. Uka ilusión ukax t"unjatäxänwa, kunapachatix armanakap uñjañatakis jak"achasipkäna ukhaxa.
  
  Drake jupax nayratpach sarnaqäna. Jupax jaqinakar jak"achasir uñjäna, jupanakax buitre ukar uñtasit aleman jaqinakätap yatïna, jupanakax taqi yänak apsuñatakiw jutapxatayna.
  
  Drake chachajj atipjapkäna uka arma uñjasajj wali musphataw uñchʼukïna. Aliciax Canadá markankir multimillonario jaqirux chhuxriñchjasakiw ch"allxtayäna ukat nayranakapax p"iqipat mistuñkamaw ch"allxtayäna. Jupax janïr Mimir phuch"upar irpkasax jan amuyt"asitapat jachaqt"asïna ukat p"iqip thiyaruw jaquntäna.
  
  Drake chachajj yaqha amtanakanïtap amuyasïna. Jupax uka acción ukarux mä chiqaruw sarxäna, Alicia ukat Taylor jupanakaruw escudo ukham apnaqäna. Jupax ch"uxña quqaruw purisax sarnaqaskakïnwa, juk"at juk"at mä jisk"a ch"uxña qullu pataruw makhatatayna.
  
  Aliciax p"iyaruw uñacht"ayäna ukat Taylor juparux khuyapt"ayasiñ mayiñkamaw ch"allxtayäna, "inas ukan kuns apthapiñ jikxatchisma, idiota megalomaníaco" sasaw sist"asïna ukat jan tukuskir ch"usaruw janchipar jaquntäna. Mä jukʼa tiempojj arnaqasitapajj istʼasïna, ukatsti saytʼjjänwa. Drake chachajja, jan manqhankir pʼiyaru jaqontatäki uka jaqejj wiñayatakit arnaqasispa, ukat janitï khitis istʼañatakejj jakʼankchi ukhajja, ¿cheqapunit ukajj jaktʼaspachänti?
  
  Uka pachakamax Milox amigaparuw purinxäna. Drake jilatajj akham siskäna uk istʼänwa: "¿Kunatsa ukham lurapjjta? Jefex aka asnurux jakkirpachaw munasispa" sasa.
  
  Ukat Aliciax akham sasaw jaysatayna: "Amukt"am, Milo. Abel Frey sat jilatampi uñtʼasiñ wal suyaskayäta. ¿Jumajj sarañatak wakichtʼatätati?"
  
  Milox qullu pataruw jan wali jachaqt"asïna. "¿Janiw jupanakar tukuykañäniti?"
  
  "Jan mä asnu jaqëmti. Jupanakax wali armat ukhamarak jach"a uraqinak katxarupxi. ¿Kuntï nanakajj jutapkta ukajj utjtamti?"
  
  "Odin markan llätunk chiqanakapax taqpachaw utji ukat irnaqaraki. ¡Avionamax qhatiyatäxiwa!" - sasaw jach"at arsüna. "¡Arumanakajj aka jiwat oraqen kusistʼapjjam!"
  
  Drake chachajj alemanonakajj wali amuyumpiw kuttʼasipkäna uk uñjäna. Akapachajj wali chʼamampiw liwjjatäna. Taqi uka thakhin jutasinx walja sacrificionak lurapxäna. Jupanakax uraqiruw autot jaquntapxäna.
  
  Qhipa línea ukan alemanes ukanakar taqi kuns chhaqhayañakiw wakisi.
  
  "Jïsa" sasaw Ben jilatajj jan kusisit jachaqtʼasis nayrap katjäna, amuyunakap liytʼkaspa ukhama. "Kunjamtï jakäwix futbol ukar yateqki ukhama, ¿janich ukhamäki?"
  
  
  KIMSA TUNKA PUSUNAKA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUECIA markankir jaqenaka
  
  
  Intix mä qhana horizonte manqhar jalantxänwa, kunawsatix europeos ukat jupanakan sapa qhipa aliado americano jupanakax juk"amp jach"a uraqiruw liwxatapxäna. Mä jan ch"amani thaya thaya thayt"anitayna. Mä jank"ak uñakipt"awix SAS pallapallanakat maynix usuchjataw jikxatasïna ukatx Parnevik yatichirix wali ch"amampiw t"aqhisitayna. Kuntï jupax pasawayki uk amuytʼasax janiw muspharkañäkiti.
  
  Dahl jupax satélite tuqiw kawkhankapkän uk yatiyäna. Yanaptʼañatakejj niya pä horaw sarañapäna.
  
  Drake jupax Ben jupan jak"apanw jalnaqäna, kunawsatix mä jisk"a q"ala quqanakan sayt"apxäna, jupanakan muyuntat mä jist"arat pampa.
  
  Ben jilatan nayrïr arunakapa: "Matt, yaqha jaqenakan jiwapjjatap yattwa, ukampis Karin ukat Hayden kullakajj walikïsipjjañapatakiw suytʼaskta. Chiqpachansa nayax llakistwa -sasa.
  
  Drake chachajj Hayden jilatajj avionampïskatap armasitap arsusaw phenqʼasïna. "Jan llakisimti. Ukax ` natural ukhamawa. Karin-atakix jan walt"awinakax wali askiwa, Hayden-atakix chiqapawa", sasaw arsuwayi, kunatix misión ukan mä chiqan k"achacht"añ yatiñap chhaqhayawayxi. "¿Kunjamatsa katxarusta, amigo?"
  
  Ben jilatajj celularap apthapïna. "Wali jak'ankiwa".
  
  "Moda uñachtʼäwitjja, wali jayaruw puripjjta".
  
  Ben jilatajj wali amuyumpiw akham säna: "Janiw uk amtaskti" sasa. "Matt, janïr akajj qalltaskipan kunjamsa jakäwijajj utjäna uk jukʼakiw amtastxa. Ukat niyaw... urunakaxa?"
  
  "Munsta ukhajja, amtayapjjsmawa. Frontman de The Wall of Sleep ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Taylor Momson jilatat chhuxriñchjasiña. Celularajj wali chʼamaniwa. Alquiler atraso ukaxa. Nayax Taylor tuqit desmayatätwa.
  
  "Taqi kuns aptʼasipxta."
  
  "Janiw akan kʼariskiti, Ben -janiw jumamp jan utjkasajj aka jayar puripkaspänti."
  
  "Jumax uñt"tawa, amigo. Nayajj khitirus yanaptʼiriskäyätwa" sasa. Mä respuesta estándar ukhamänwa, ukampis Drake jupax jach"añchäwimp kusisitap yatisïnwa. Ben jilatajj trajenakat sipansa ukat escandinavo markankir profesorat sipansa jukʼamp yatiñanïsajj janiw uk armaskänti.
  
  Ukhamwa Hayden chachajj jupar uñjäna, ukajj janiw pächasiñasäkiti. Uka manqhankir jaqix qhantʼañ qalltatap uñjäna. Drake chachajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasiñapatakiw mayisïna, ukampis jichhajj janiw kunas jupatak lurañjamäkänti.
  
  Kennedyx jupanakan jak"aparuw jaquntatäna. "Janiw jumanakar llakisiyapkti sasaw suytʼaskta. Jumax wali suma uñnaqtʼanïtawa" sasa.
  
  "Janiw jumakiti" sasaw Drake-x säna ukat Ben-ax p"iqip ch"allxtayäna. "Jichhajj jumajj nanakat maynïrïtawa."
  
  "Hmm, yuspajarapxsmawa, nayax amuyta. ¿Ukajj mä jachʼañchäwiti?
  
  Drake chachajj uka chuymanïñwa jiltayäna. "Khititï nayamp chika mä qawqha Dino Rock anattʼañanak anattʼki ukajja, wiñayatakiw jilajajja".
  
  "Taqi arumaw jaqi, arumpacha."
  
  Ben jilatajj wal llaktʼasïna. "Ukhamajj" sasaw uñchʼukïna. "Jichhakiw chʼamaktʼjjäna" sasa.
  
  Drake chachajj jan tukuskir pradonakaruw uñchʼukïna. Qhipa ch"amaka wila ch"akhanakax jaya horizonte ukanx mäkiw ch"allt"asiwayi. "Maldita, apuestas ukax arumanakax thayapuniwa."
  
  Dahl jupax jupanakar jak"achasïna. "Ukhamajj akajj tukusiñapawa, chachanaka? ¿Tukuyasktanti? Akapachankirinakax jiwasaruw munapxistu" sasa.
  
  Uka thayax arunakap chʼiyjäna, ukat pampanakaruw chʼiqiyäna.
  
  Parnevik chachajj kawkhantï samartʼaskäna uka cheqatwa parläna, mä qoqaruw qhepäjjat chʼoqtʼasïna. "Ist"am, umm, chiqpach uñt"at chiqanakan sapa uñt"at uñacht"äwip uñjta sasaw sista. Mä pinturajja, nayrajj John Dillinger chachanïnwa" sasa.
  
  "Jïsa, ukampis uka yäx 60 maranakanx turneoruw saräna" sasaw Dahl jupax qhanañcht"i. "Janiw copiatätap yatipkti, jukʼampisa uka vikingonakat mayniw sarnaqäwipat wal llakisiyäna" sasa.
  
  Profesorax wali sumaw akham sasaw arsüna: "Ay. Pay suma."
  
  Qʼal chʼamaka, ukat mä millón warawaranakaw pʼeqe patjjar qhantʼäna. Ramanakapax liwxatasïna ukat laphinakapas chhuxriñchjasïna. Ben chachajj instintoparjamaw Drake chachan mä ladopar jakʼachasïna. Kennedy chachajj maynimpiw ukham luräna.
  
  Kawkhantix Kennedy-n thixnipax jupan thixniparuw llamkt"äna, Drake-x ninaw jikxatasïna. Kuntï Dahl chachajj siskäna uka toqet lupʼiñatakejj taqe kunwa luraspäna.
  
  Suecia markankir jaqejj akham sänwa: "Escudojj qhep qhepa suytʼäwisawa" sasa.
  
  ¿Amtasati ukham jakʼan quntʼasiski? Drake jilatajj uka toqetwa lupʼïna. Tuki....
  
  Diosa, jaya tiempow ukham jikjjatasïna. Ukax kuna pachatix imill wawanakax imill wawanakax ukhamarak yuqall wawanakax axsarapxirïna, ch"uqi taypin camisetas ukamp isthapt"asipxäna ukat mä sábado tardex amiganakaparux markar irpapxirïna, janïr CD munapkän ukanak alañkama ukat palomitas ukat paja ukanakamp cine ukan qullasipxirïna .
  
  Jan juchani urunaka, nayratpach tukusxiwa. Walja pachaw amtasi ukat, llakt"asiñjamawa, chhaqhata.
  
  "Iskuru?" Jupaw uka aruskipäwirux chikanchasïna. "Kuna?"
  
  Dahl chachajj jupar uñkatasaw nayranakap chʼoqtʼasïna. "Sarantaskakim, jumax Yorkshire markankir likʼi jaqi. Aka chiqanx Escudo ukax nayrïr detalle ukawa sasaw sapxta. Jan ukax janiw kunas jikxataskaspati kunatix ukax Ragnarok ukan kawkhans jikxatasi uk uñt"ayi. Ukhamarakiw yaqha chiqanakat sipanx yaqha material ukamp lurataraki - yaqha lurawimp phuqhañjamäkaspas ukhama. Amta. "
  
  -¿Kunjamatsa?
  
  "Fuuuuck" sasaw Dahl chachajj Oxford markankir wali suma acentopampi säna. "Deporte tuqit mä jukʼa jisktʼapxita".
  
  "WALIKI. ¿Kunatsa Leeds United ukax Thomas Brolin juparux kunjamakitix ukhamak firmawayi?
  
  Dahl chachan ajanupax jach"aptayasïna ukat ukatsti qalaruw tukuwayxäna. Jupax niyaw unxtasiñampïskäna, ukat mä muspharkañ ch"axwawiw amukt"añ p"akintawayi.
  
  Arnaqaña. Ch"amakat mä jach"a jach"a tukuña.
  
  Mä sonido ukax primal axsarañ uñstayäna. Drake chachajj akham sasaw jiskʼat säna: "Cristojj jakaskakiwa. "Kuna- ?"
  
  Ukajj mayampiw pasäna. Mä warari, uywar uñtasita, ukampis gutural, kuna jach"a yänakatsa jutkaspas ukhama. Ukaw arumax jalnaqañapatak luratayna.
  
  -¿Amtastati? Ben jilatajj wali axsarañamp jan naturaljam jiskʼat arsüna: "Akax Grendel chachan markapawa. Uka monstruo ukax Beowulf ukankiwa. Uka cheqanakanjja, monstruonakajj jakasipjje sasaw leyendanakajj utjaskakiwa" sasa.
  
  Drake chachajj wali munasiñampiw akham säna: "Beowulf jilatat amtasiyäta, Angelina Jolie kullakajj asnupakiw amtasiyäta" sasa. "Ukampis ukapachax, jila parte peliculanakapatxa ukhamarakiw sasispa sasaw amuyta".
  
  "¡SHH!" - Kennedyxa wali ch"amawa. "¿Kuna diablos uka chʼaxwäwixa?"
  
  Uka warariñax wasitatwa purinïna, jichhax jak"achasiwayi. Drake chachajj chʼamakan kuns yatiñatakiw wal chʼamachasïna, qʼala ñikʼutanakaw jupar jakʼachasiskäna, salivajj chʼalljjtäna, ismu aycha chʼaphinakajj dentado kisunakap taypin chʼoqantatäjjäna sasaw amuyäna.
  
  Jupajj pistola jiltayäna, janiw mayninakar ajjsarayañ munkänti, jan ukasti jan sum amuytʼasisaw uka pistola aptʼasïna.
  
  Torsten Dahl jupax pachpa fusilap uñt"ayäna. Uka suma SAS pallapallax mä cuchillo apsuwayxäna. Amukt"añax arumax juk"ampiw chint"awayi, Gordon Brown jupax Reino Unido markan economía ukarux juk"ampiw chint"awayi, wañaruw ch"allt"awayi.
  
  Mä juk"a ist"aña. Clank.Kunatix k"acha kayunakjam ist"asi....
  
  Ukampis ¿kuna kasta kayunakas uka kayunakäpachäna? Drake jilatajj uka toqetwa lupʼïna. Chacha jan ukax...?
  
  Jupatï garranakan chʼalljjtayasitap istʼaspäna ukhajja, inas wali mulljata revistap taqpach apsuspäna.
  
  Maldición uka nayra cuentonaka.
  
  Chuymapan ventrículos ukanakajj niyaw phalljjäna, kunapachatï Ben chachan celularapajj mä akatjamat jaktjjäna ukhajja. Ben jilatajj musphataw thayar jaqontäna, ukampis saraqañ thakinjja, wali jachʼañchataw katjäna.
  
  Kuntï jayskäna uk janïr amuykasajj akham sasaw jiskʼat säna: "¡Jan wali arunaka!" "Ay, hi, mama."
  
  Drake chachajj pʼeqepan wilajj jan thuqtʼaskäna uk jarkʼañatakiw chʼamachasïna. "Ukax khuchhuqatawa. ¡Uka khuchhuqapxam!"
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Bañon. ¡Qhepat jawst"apxäma!"
  
  "Jiwaki". Kennedy chachan arupax muspharkañ samarañänwa.
  
  Drake jilatajj istʼänwa. Uka jachañax wasitatwa purinïna, jisk"a ukat t"aqhisiña. Ukxarusti mä jayaruw thuqt"äna, ch"axwiris mä qalas jaquqanispa ukhama. Yaqha jachaña jach"a jach"a tukuña, ukatxa mä warariña....
  
  ¡Chiqpachansa jaqiw aka kutix! Ukat Drake chachajj nuwasiñaruw jankʼak saräna. "¡Ukajj Wells satänwa!" Jupax ch"amakaruw t"ijtäna, instinto ukax chiqak Mimir phuch"uruw irpxaruwayäna ukat thiyaruw sayt"ayäna.
  
  Wells jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Yanaptʼita" sasaw säna, ukat chʼiyjata ukat wila chʼiyjata amparanakapampiw qarqa patat chʼiyjatäna. "Mä sogaruw katjawayta... saraqañ thakinwa. Niya amparaja pʼakjatäjjänwa. Aka perrax... juk"amp lurañaw utji jiwayañataki... nayaru."
  
  Drake chachajj pesatap aptʼasïna, ukhamatwa jan tukuskir arumar libre jaqontañat qhespiyäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Wells jilatajj wali munasiñampiw llawuntaskäna ukat samartʼaskäna ukhajja, Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasakiw jupar uñchʼukïna.
  
  Wells jupax akham sasaw qhuru arsüna: "Janipuniw mä ch"axwäw qalltañ munkti...SAS taypinxa".
  
  "Ukhamajj walikïskiwa, kunattejj Aliciampi nayampejj janiw SAS ukankjjapjjti" sasa.
  
  Jupan jakʼapanjja, Ben jilatajj Parnevik jilatarojj janis kunas paskaspa ukhamwa jisktʼäna. "¿Escudojj mä kasta llavekïkaspas ukhamti amuyta?"
  
  "Escudojj taqe kunawa. Akax llave ukhamäspawa, ukampis chiqpachansa taqi kunatix utjkistu ukawa".
  
  "Sarata?" Drake chachajj mayamp sänwa, mä ceja jiltayasa. Jupax Ben-an I-phone ukaruw chuym churatayna. "¡Chiqansa yatipxtwa!"
  
  Ben jupax mä paso nayrar sartawayi, "Escudo de Odin" ukar google ukan geek velocidad ukamp google ukan uñt"ayasa. Uñstkäna uka fotojj jiskʼakïnwa, ukampis Ben jilatajj Drake chachan amuyatapat sipansa jukʼamp jankʼakiw jachʼaptayäna. Escudojj kunjamänsa uk amtañatakiw chʼamachasïna. Muyu, jach"a muyu chika taypina, anqäxa borde ukaxa pusi chiqaru jaljatawa.
  
  Ben jilatajj I-telefonojj amparapampiw katjjatäna, ukhamatwa taqenis tantachtʼasipjjäna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Ukajj janiw chʼamäkiti. "Ragnarok ukax Vegas markankiwa. Taqinipuniw Vegas markanx jikxatasipxi".
  
  Uka waynaxa chinupa ch"allt"asïna. "Escudo ukan uchatätapax pusi mayj mayj chiqanakaw chika taypin jaysäwir muyuntat uñacht"ayi. ¿Uñjapxtati? Norte, Este, Sur ukat Oeste sasin sutichañäni, ukhamat kuntï parlasktan uk yatiñasataki".
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jachʼapuniwa. "Walikiwa, Occidente markax qhanaw uñjasi. Mä Lanzampi pä Nayrampi uñjta" sasa.
  
  "Sur ukax mä Caballo ukat pä, um, Lobos, nayax amuyta." Drake chachajj kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw nayranakap jiskʼaptayäna.
  
  "Ukhampuni!" Uka waynaxa jachänawa. -Jumax chiqaw sasma -sasa. Kunatix Inti jalsu tuqinx pä Valquirias ukanakaw utjañapa. Jïsa? ¿Uñjapxtati?
  
  Drake chachajj wali chʼamampiw nayranakap chʼirmthapïna, ukat kunanaktï mä par chʼiyar caballonakar qontʼat warmi nuwasirinakjam amuyañjamäki uk uñjäna. "¡Maldita Starbucks!" Jupax juramento luräna. "¡Mä café ukanx Wi-Fi gratuito ukaw utji kawkhantix uraqpachanx utjki jan ukax aka cafet sipansa!"
  
  "Ukhamaxa..." Kennedyx tartamudea, "uka uh, Escudox janiw Escudo ukankiti?"
  
  "Hmmm...!" Profesorax wali sum yatxatäna, Ben chachan uñjataparuw purinïna ukat mä suma jawqʼjataw uñjasïna. "¿Mä jukʼamp jachʼaptayasmati?"
  
  "Janiwa. Akax jupan límitepawa" sasa.
  
  Dahl chachajj asientopat akham sänwa: "Janiw yaqha markajj East Side sat cheqan uñjkti" sasa. "Ukampis Norte toqejj wali muspharkañawa".
  
  Drake chachajj mayjtʼayasaw chuymap mayjtʼayäna ukat jankʼakiw wal muspharäna. "Tata, akax Odin chachan chimpupawa. Kimsa kimsa chimpunaka. Uka pachparakiw phujun uñjapjjta" sasa.
  
  "Ukampis ¿kunas akaxa? Dahl jupax mä jisk"a chimpu uñacht"ayäna, ukax kimsa chimpunakat maynïrin ch"iqa alaya k"uchupan jikxatasïna. Ben jilatajj jakʼachaskäna ukhajja, taqeniw akham sapjjäna: "¡Escudowa!"
  
  Mä phenqʼa amuktʼañaw apnaqäna. Drake chachajj pʼeqep tʼunjäna. ¿Kunatsa Escudo chimpux kimsa chiqanak manqhan uchatänxa? Qhanpachanx akax mä p"iqinchawiwa, mä jan qhan uñacht"awikiwa.
  
  "¡Jachʼa pantallanjja, jukʼamp faciläspawa!" Profesorax chhuxriñchjasïna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Jan llaktʼasimti" sasa. "Jan atipjamti" sasa.
  
  "Akanx mä amuyt"awiwa", sasaw Kennedyx arsuwiyi. "¿Kimsa kʼuchunakajj aka "Odin chachan nudopa" jan ukajj yaqha ukhamar uñtasitäspati?"
  
  "¿Diosamp chiktʼat mä misti chimpun jamasat amtapa, nayrajj mä leyendakïkaspas ukham uñjatäkäna?" Uka waynaxa jachaqt"asïna. "Chiqpachansa janiwa".
  
  Drake jupax costillanakap ch"allxtayäna kawkhantix Alicia Miles jupax yatichkän uka chiqan paqallq mara jan entrenamiento ukax nivel de nuwasiñamanx jan walt"ayawayiwa. Jupax jisk"achawayiwa, ukampis jupax chuymacht"ataw jikxatasïna kunatix jupax jakaskäna ukat jupanakax wali - ukhamakiw - anatäwinkapxäna.
  
  "Helicóptero ukanx Internet ukaw utjani", sasaw Dahl jupax taqinir chuymacht"añ yant"äna. "Niya... ay, kimsa tunka minutonakatxa."
  
  "Walikiwa, walikiwa, ¿kunas uka chika taypinxa?" Drake chachajj lurañap phoqäna. "Pä contorno, mä wawar dibujo ukar uñtasita, kimsa ubre ukat medusa ukanakampi."
  
  "Ukat Escudo wasitat" sasaw Ben jilatajj "medusas" nayrapar jachʼaptayäna. "Norte uksanx pachpa uñacht"äwiw uñacht"ayasi. Ukhamajj Escudon pachpa Escudon uñachtʼäwinakapaw utjistu. Chika chiqax pä forma libre ukaniwa, ukatx kimsa sapa kimsa chimpuniwa", sasaw Kennedy-r p"iqip ch"allxtayäna. "Inas ukax jan kimsa k"uchunakäkchiti."
  
  Parnevik chachajj akham sänwa: "Walikiwa, mä jukʼajj akajj Escudojj nayrïr cheqawa sasin teoría satäkis uk cheqätap uñachtʼayi" sasa.
  
  Dahl chachajj akham sasaw lupʼïna: "Uka bosquejonakajj kuns amtayitu. "Janiw kuns siskti" sasa.
  
  Drake jupax mä qawqha jan wali ataques personales ukanakamp jutaspänwa, ukampis jupax jark"aqaskakïnwa. Nayrar sartaña, sasaw amuyäna. Uka jach"a jach"a tukur sueco jaqix jupanakamp chikaw wali jaya sarawayi, jichhax mä juk"a respeto jikxatawayi.
  
  "Uñtaña!" Ben jilatajj arnaqasïna, ukhamatwa taqenis saltapjjarakïna. "¡Escudo ukan panpacha uñacht"äwinakap mayachthapi, niya jan wakiskir línea ukaw utji!"
  
  "Ukax janiw chiqpachans kuns yatiykistuti" sasaw Parnevik jupax qhuru arsüna.
  
  "Jan ukax..." Drakex lup"ïna, ejercito ukan mapanakap uñxatir urunak amtasisa, "jan ukax... yaqha tuqit jutapxäta ukhax Escudox Ragnarok ukan tarjetapawa, uk yattanwa. Aka pä uñacht"awinakax pä yaqha jamuqanakanx pachpa punto focal ukhamäspawa... Mä uñjawikiw alturapa, ukatx maynix..."
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "¡Ukham amtäwejja!"
  
  Uka horasanjja, mä helicóptero jakʼachasisin istʼasïna. Dahl jupax nayra yatiqañ utan viciop uñacht"ayasaw uka tuqit arsuwayi, GPRS ukar jist"antasa. Jupax ch"amakanx taqinimp chikaw nayranakap ch"irmthapïna, kunawsatix mä jach"a ch"iyar jaqi jak"achasïna.
  
  "Walikiwa, janiw walja ajlliwinakax utjkituti" sasaw chikat jachaqt"asis säna. "Jiwasax, uh, aka juchañchäw katuqañasawa."
  
  
  * * * .
  
  
  Mä kutix barcor mantasinx jikxatasinx Dahl jupax mä laptop Sony Vaio 20 pulgadas ukar arktawayi, ukax módem portátil ukampiw apnaqatayna, I-phone ukar uñtasita. Red móvil ukan coberturaparjamaxa, Internet uksaruw mantapxaspäna.
  
  "Akax mä mapawa", Drakex tren de pensamiento ukax sarantaskakiwa. "Ukhamajj ukham uñjañäni. Qhanpachanx chika taypinxa, chika taypinkir detalle ukax plano uñtawiwa. Ukhamasti, uka diagrama copiasin mä software de reconocimiento geográfico apnaqañamawa, ukat kunas pasani uk uñjañamawa" sasa.
  
  "Hmm" sasaw Parnevik chachajj pächasisa uka jachʼaptayat uñjäwi uñakiptʼäna. "Kunatsa yaqha uñacht"äwix ubre ukar uñtasit uñacht"ayañax kunapachatix escudo chimpux utjki ukhaxa, uh, Medusa. "
  
  -¿Qalltaña chiqati? Kennedy jupax mä ch"amampw apt"asiwayi.
  
  Uka helicópterojj khathattʼaskäna, wali thayampiw saraskäna. Pilotorojj Oslo markar avionat sarañapatakiw mayïna, ukhamat jukʼamp yatichäwinak katoqañapkama. Payïr SGG equipox ukan suyt"askäna.
  
  "Programa yantʼam, Thorsten."
  
  "Nayraqatw utjitu, ukampis janiw wakiskiti" sasaw Dahl jupax mä akatjamat muspharat jaysäna. "Uka uñnaqanakax uñtʼat uñnaqanïtap yatiyätwa. ¡Akax Escandinavia markankiwa! Uka ubrex Noruega, Suecia ukat Finlandia uksankiwa. Medusa markax Islandia markankiwa. Jani chiqa."
  
  Mä fracción de segundo ukjatx laptop ukax kimsa matches posibles ukanakamp ping luratayna. Algoritmos de software de reconocimiento ukax sapa patakatx llätunk tunk llatunkan jak"an pesaje ukanïnwa -ukax Escandinavia uksankiwa.
  
  Drake chachajj respetompiw Dahl jilatarojj pʼeqep chʼoqtʼäna.
  
  "¿Islandia markankir Ragnarok sat cheqajj?" Uka waynax ukham amuyt"äna. -Ukampis ¿kunatsa?
  
  "Aka coordenadas ukanakax piloto ukar churañamawa", Drake jupax Islandia markan costa ukat Escudo ukan chimpupax kawkhans jikxatasi ukx amparapampiw uñacht"ayäna. "Ukatsti. Niya walja horanak qheptʼatäpjjtwa" sasa.
  
  Ben jilatajj llakisisaw akham säna: "Ukampis janiw uka maldito pedazonakajj utjkistuti" sasa. "Alemananakax jupanakan utjiwa. Ukat jupanakakiw Fragmentos apnaqasa Diosan Sepulturap jikxatapxaspa" sasa.
  
  Ukat jichhax Thorsten Dahl chiqpachan larusitayna, Drake-rux amuyt"ayatayna. "Ay, janiwa" sasaw sueco jaqix säna, ukat larusiñapax niyas jan wali jaqinakjamarakïnwa. "Uka maldito chiqanakampi jan waltʼayasiñat sipansa, jukʼamp suma amuyunïtwa. Sapa kutiw ukham lurapjjerïna. ¡Chucrut ukan qhiparapxpan!"
  
  -¿Jumaxa lurasktati? Amuyt"apxäma - ¿janit Escudox Islandia markan jikxataskäna?", Ben jupax jiskt"äna, mä kutimpiw Drake-rux qhan amuyt"awipampix presión ukan muspharayäna.
  
  Parnevik chachajj akham sänwa: "Jïsa, ukat aka cheqajj Ragnarok markan nayra cheqapächi ukhajja, ukajj walikïskiwa. Odin chachan escudopajj kawkhantï jiwkäna uka cheqanwa jaquqaspäna" sasa.
  
  "Ay, jichhax ukax wali askiwa, Profesor" sasaw Kennedyx jisk"achasïna. "Jichhax aka waynanakaw jumatakix taqi kuns amtapxi."
  
  Ben jilatajj mä jukʼa jachaqtʼasisaw akham säna: "Walikiwa, yanaptʼaspa ukhajja, wali jachʼa misterio askichañaw utjistu" sasa. "Odin nayra chimpun amuyupax - kimsa kimsa chimpunaka."
  
  
  KIMSA TUNKA PHISQA
  
  
  
  Islandia markanxa
  
  
  Islandia markan quta thiyapax hielo ukhamawa, qhuru ukat kunayman saminakaniwa, yaqhip chiqanakanx jach"a glaciares ukanakamp k"achacht"atawa, ukat yaqhip chiqanakanx wali jach"a oladanakampi ukat ch"allt"ir thayanakampiw sumaptayata. Ukanx lava costas ukat ch"iyar acantilados, majestuosos icebergs ukat taqpachanx mä kasta zen tranquilidad ukanakaw utji. Peligro ukat suma uñnaqtʼanïñajj mayakiw sarapjje, jan amuytʼasir viajerorojj sallqjañatakiw wakichtʼatäpjje, ukat jan tiemponi tukjañatakiw wakichtʼatäpjje.
  
  Reykjavik markax mä qawqha minutonakanwa jupanakar pasawayxäna, qhana wila tejas, janq"u utanaka ukat muyuntat qullunakax ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntataw uñjasi, ukax garantizatawa, juk"amp qarjata chuymanakarus kusisiyañataki.
  
  Jupanakax mä juk"a pachaw mä base militar ukan sayt"asipxäna, juyphi pachan trajes, municiones ukat racionanaka, ukat kunatix Dahl jupax amuyt"kaspän ukanak tunka minutos ukan jan walt"ayat uñjasipkän ukanak combustible uchañataki ukat cargañataki.
  
  Ukampis chʼiyar pallapallanakan helicópteropankkäna uka chachanakajj janiw ukanak uñjapkänti. Jupanakax mayacht"ataw tantachasipxäna -mä amtat aruskipt"apxäna- ukampis chuymapan amuyunakapax jupanakan jiwatapata ukhamarak akapachan jiwatapatw utjäna -kunjams axsarapxirïna ukat axsarapxirïna, ukat kunjams mayninakatakix axsarapxirïna.
  
  Drake jilatajj wali sustjataw uñjasïna. Jupax janiw kunjams taqinir jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak amuyt"irjamäkänti. Ragnarok ukax jikxatapkchïnxa, ukhamax fábula Tomb of the Gods ukax qhipankänwa, ukat jakäwinakapax jichhakiw ruleta anatäwir tukuwayxäna -kunjamtix Kennedyx wali munat alegoría Vegas ukan anatapkta ukhama- kawkhantix mesax rigged ukhama.
  
  Aka particular p"iqinchawin luratawa sapa jamasat anatirinakan jamasat amtanakapampi ukhamarak walja uñisirinakapan jan uñt"at amtanakapampi.
  
  Ukat jichhax Ben ukat Kennedy jupanakat sipanx - pä jaqiruw jakäwipampix arxatañapäna - Drake jupax Hayden ukat Karin jupanakat lup"iñapänwa.
  
  ¿Taqi uka axsarañanakax akapachar qhispiyañatakix jarkʼaniti? Tiempokiw yatiyani.
  
  Endgames ukax sapa esquinaruw anatasïna. Abel Frey jupax nayraqatw jupan qalltawayi. Alicia ukat Milo jupanakax jupanakankapxaspawa, ukampis Drake jupax nayrir SRT ukan irnaqir masipax mä jiwayir sorpresa ukaw utji sasaw suyt"äna, ukax noviopas janiw suykänti.
  
  Torsten Dahl ukat Wells jupanakax Islandia markan costa uksatx juk"akiw teléfono tuqi aruskipt"apxäna, ukatx sapa mayniw gobiernonakapat kamachinak katuqapxäna, p"iqinchäwinak katuqapxäna ukat iwxt"awinak jiskht"apxäna. Qhiparusti, Kennedyx jawsatarux jaysataynawa, ukat mä qawqha minutos chiqak qunt"asitayna ukat wali mulljataw p"iqip ch"allxtayäna.
  
  Jupax Drake-rukiw arsüna. "¿Hayden jilatat amtastati? ¿Secretario?, Jïsa, irnaqawip sum phuqi" sasa.
  
  -¿Kunas sañ muni?
  
  "Jupax CIA ukankirïnwa, maldición. Ukat kawkhantï jupax jikxatasiñ munki uka chiqanwa. Taqi uka jan walinak taypinxa" sasa.
  
  "Janiw kunas utjkiti". Drake chachajj Ben jilataruw llakit uñkatasïna, ukampis amigopatak mä llampʼu chuymanïtap amuyaskakïnwa. ¿Drake chachan chuymapax munasiñ tuqit manqʼa churatapakïpachati, Hayden chachan chuymapax chiqäskapuniti sasin yatiyasa, jan ukax chiqäpachacha?
  
  "Secretario de Defensa ukawa" sasaw Kennedyx saskakïna, janis kunas paskaspa ukhama. -Munaña, um, "yatiñan" -sasa.
  
  "Chiqpachansa". Drake jupax Dahl ukat Wells jupanakaruw p"iqip ch"allxtayäna. "Ukat uka chiqanxa, historia ukax mayamp mayamp uñstañakiw." Jupax qarjataw jak"ankir ventanat uñtäna. "¿Iyawsasmati, Kennedy, qhipa semana jan ukax mä juk"a pachatxa, wali anatañankxapxta?"
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "¿"Ninajj nakhantayistaniwa" siski uka yatichäwirojj taqeniw creyipjjeristamjja?"
  
  Drakex niyaw qarjata jach"a jach"a tukuñamp jaysañampïskäna, ukat manqhax akapachpat jaquqanïna. Wilajj venanakapanwa congelasïna, kunapachatï ventana anqan kuna jachʼa yänakas uñstkäna ukhajja.
  
  Kunas wali jach"a...
  
  "Jichhax yatxa" sasaw mä jaqin axsarañ arupampix sist"asïna, jupax mä akatjamat taqi kunatix munaski ukax jichhürunakan jiwatap amuyasïna. "Maldita... Kennedy... Jichhax yatxa."
  
  
  * * * .
  
  
  Kunjamtix jupax qhanañchäwip uñacht"ayäna ukat Kennedyx uñch"ukiñatakikiw qunt"asïna, jupax taqpach janchipax tensión ukan jikxatasïna.
  
  -¡Ay Diosaja! - sasaw säna. "Aka...'
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Nayajj yattwa" sasa. "¡Dal!, aka uñakipt"añäni. Uñtaña!"
  
  Sueco jaqix jan uñt"at axsarañ uñacht"äwip katjatayna ukat jank"akiw aruskipäw tukuyäna. Ventanat mä jukʼa uñchʼukisajja, jan amuytʼasisaw ñikʼutap chʼoqtʼasïna. "Eyjafjallajokull ukhamakiwa. Ukat jïsa, jïsa, Drake, yatxa, nayatakix sañax jasakiwa, ukat jïsa, jïsa, akax 2010 maran taqi yatiyäwinak lurawayi..." Jupax mä juk'a samart'äna, transfijo, suyt'asa.
  
  Parnevik chachan nayranakapajj jachʼaptänwa. Suecia markan maldicionanakapax venenoni dardonakjamaw jupat jaltxapxäna.
  
  Jichhajj Ben jilatajj ventanaruw jakʼachasjjäna. "Wauu. Akax Islandia markan wali uñt"at volcán ukhamawa ukat wali ch"amampiw phallaski, ukampirus llamp"u chuymampiw phust"asiski" sasa.
  
  "Jïsa!" Drake jilatajj wal jachäna. "Ninax nakhantayapxistaniwa. Maldito supervolcán ukax wali askiwa. "
  
  "Ukampis juk"amp askixa", Kennedyx jichhax sarantañ atipxatayna, "Escudo ukar jamach"inak nayran uñjapxam, Matt. ¡Uñtapxam!
  
  Jichhajj Parnevik chachajj kuntï amuyki uk jikjjatañwa atipjäna: "Kimsa qollunakajj janiw kimsa triángulo ukhamäkiti, kunjamtï nayratpach amuyapkäna ukhama. Nayra cientificonakajj pantjasipjjänwa. Odin chachan wali uñt"at chimpupax jan wali descifrado ukhamawa. ¡Ay Diosay!
  
  Drake chachajj uka volcán phallaskäna ukat sipansa jukʼamp jachʼa qollunak uñjäna, ukat uka qollunakajj alajjpachat uñjasajj Odin chachan chimpupar uñtasitänwa.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Ay Diosaja" sasa. "Akanx chiqpachapuniw nayranakajax k"arinak anatapxistu, kunatix uka qullunakax Eyjafjallajokull jak"ankchisa, chiqpachanx patak patak kilómetros ukch"a jayankapxiwa. Ukampis jupanakax Islandia markan volcanes ukanakan cadena ukankapxiwa. Taqi kunas maynit maynikam chikt'atawa".
  
  "Ukhamajj maynitï walja chʼamampi sartani ukat mayni pä jaqenakampejj cheqak chiktʼatäspa ukhajja..." Kennedy jilatajj saskakiwa.
  
  "Jumax mä Supervolcán qalltawinïtawa" sasaw Drakex tukuyäna.
  
  Dahl chachajj akham sasaw samsujj säna: "Diosanakan Sepulturapajj mä volcán phallaski uka manqhanwa utji" sasa.
  
  "¡Ukat Odin chachan ch"akhanakap apsuñax boom ukham tukuyi!" Kennedyx p"iqip ch"allxtayäna, ñik"utapax jallu purintäna. "¿Kunatsa jukʼamp jiskʼa suytʼasma?"
  
  "Suyaña!" Jichhax Dahl jupax satélite ukan uñacht"ayat uñacht"äwip uñch"ukiskäna, ukax kunapachas Medusa ukan nayrapar puripxani uk yatiyäna. "Direcciones ukanakat mä juk"a yanapt"añax wali munatawa, ukat ukax nayratpachaw plan B. Ukanx mä jach"a qulluw utji, ukat Abel Frey jupax nayrïr punkut chiqaw uñacht"ayani".
  
  "Kunjama?" Pä arunakjamaw jiskt"asipxäna.
  
  Dahl chachajj nayranakap chʼoqtʼasisaw pilotompi parläna. "Juk"amp jach"ar aptapxita."
  
  
  * * * .
  
  
  Jichhax wali jach"apunïnwa, Drake-x janiw qullunaks qinayanak taypit uñjkänti. SGG comandante ukar machaq respeto uñacht"ayatapax wali yanapt"atäñapänwa.
  
  "Walikiwa, Torvill, yapuchirinakarux t"aqhisiñanakapat apsuñamawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Thorsten" sasaw Dahl chachajj chiqañchäna, janïr egg uchatätap amuyasa. -Ay nayax amuyasta -sasa. Sumakiwa, ukhamax chʼamachasiñamawa, ukhamatwa chʼamachasiñama. Akax ejercito especialidad ukawa, jan ukax mä juk"a pachax janïr SGG ukar mantañkamaw utjäna. Fotografía aérea, juk"ampis ortofotos ukanaka. "
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Akajj wali sumawa. "Arstʼapkta ukhajj cheqak saytʼatätwa. ¿Kunas akaxa?"
  
  "Akanakax "jan tukuskir" jaya chiqat apsut fotonakawa, chiqak uñtatawa, ukatx geométrica ukham mayjt"ayatawa, mä mapa aceptado estándar ukarjam uñt"ayañataki. Mä kutix fotox apkatatäxi ukhax "chiqpach pachan" coordenadas ukar alineañakiw wakisi, ukatx..." sasaw amparanakap ch"allxtayäna.
  
  -¡Boom! Kennedyx larusitaynawa. "Google Earth ukar uñtasit kuns sañ munta, ¿janich ukhamäki? ¿Jan 3D ukampiki?"
  
  "Chiqpachansa". Drake jupax mä ñik"ut ch"allxtayäna. "Akax irnaqañapatakiw suyt"askta, Dal. Akax mä sapa ch"amaw tukuyañ anatäwit nayrar sartañataki".
  
  "Ukhamaw pasani. Janiw ukakikiti, jan ukasti computadorax coordenadas ukanakax jakthapini ukhaxa, kawkhans Diosanakan Sepulturapar mantañax utji uk sum yatiñäni. Alemania markankirinakas wali askit uñjapxañapawa, jupanakax llätunk fragmentonak taqpach apnaqapxi" sasa.
  
  Ben jilatajj llakit jachaqtʼasisaw akham säna: "Aleman jaqenakajj taqe cheqanak sum uchapjjaspa ukhajj" sasa.
  
  "Walikiwa, chiqäskapuniwa. Abel Frey jupax kuntix luraski uk yatiñapatakix suyt"añakiw wakisispa. Chiqpachansa, ensayañatakix walja tiemponïxänwa" sasa.
  
  Drake chachajj asientopat jaltjjasaw Wells chachar thaqäna. Juparojj jan aynachtʼataw celularap ventanapar thuqtʼir uñjta.
  
  "¿Frey chachan castillopat kuna yatiyäwis utji, compañero?"
  
  SAS ukan p"iqinchiripax chhuxriñchjasïna. "Muyuntatänwa. Ukampis jamasat - Castillox janiw machaq jikxatatapat yatiskiti. Ukanx alemán policianakaw utji. Interpol ukax mä juk"a pachanakanwa. Akapachankir jila parte gobiernonakan representantenakapa. Ukampis janiw Mai, kunatsa. Janiw k"ariskämati Matt, akax mä ch"ama qalaw jan mä tonelada chhaqhayasa p"akjañataki".
  
  Drake chachajj Karin kullakat lupʼisajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. Jupajj kuna jan walinakatï utjkäna uk sum yatïna, walja kutiw ukanak anatäna. "Ukhamaxa, nayraqatax sepultura lurañäni... Ukatxa kawkirus tukuyañäni uk uñjañäni."
  
  Aka pachanx mä juk"a kusisiñaw uka jisk"a helicóptero nayrïr chiqan utjäna. Dahl jupax wali kusisitaw jachaqt"asis kutt"äna. "¡Frey jilatajj jichhajj ukanwa jikjjatasi! Ukax mä jisk"a t"aqaruw uchapxta. Jiwasatix aka wawarux taqpach ch"amampiw turkañäni ukat mä cuadro sapa segundon ch"iyar jaquntañäni ukhaxa, ¡mä horat aka sepultura manqhankxañäniwa! "
  
  Parnevik chachajj wali respetompiw samsutayna: "Mä jukʼa respetapjjam" sasa. "Ukax Ragnarok ukankiwa. Uñtʼat sarnaqäwinakat sipansa jukʼamp jachʼa nuwasiñ cheqanakat maynïri ukat mä Armagedón ukhas utjkäna uka cheqanwa. Diosanakax aka hielo ukan arnaqasis jiwapxatayna. Diosanaka. "
  
  Ben Blake jilatajj amukiw akham säna: "Ukat Abel Frey jilatajj ukhamarakiw" sasa. "Kullakajar chuym ustʼayaspäna ukhaxa."
  
  
  
  2 CHIQA
  armaduram uchasim...
  
  
  KIMSA TUNKA SUXTAN
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  Uka anattʼañax tukusxänwa.
  
  Drake ukat masinakapax Ragnarok ukat Abel Frey jupanakan tripulacionap patxaruw t"ijtapxäna, fumañ qullu tuqir sarapkäna ukhaxa, alemanes ukanakax wali arknaqatäpxañap yatipxäna. Helicóptero ukax mä llamp"u ch"uqi ch"uqi ch"uqiruw jank"ak saraqanïna, awisax thaya thayt"anitapata ukat juk"amp thaya thayt"atapat wali ch"amampiw khathatitayna. Pilotox uka tamaruw apnaqäna, helicópterox jak"achasiñapkama, uraqit suxta metronak sarañapkama, ukatx taqiniruw infierno ukar mistuñapatak arnaqasïna.
  
  "¡Relojajj wali chʼamanïskiwa!" - Dahl jupax botas ukax ch"uqimp llamkt"atax arnaqasïna. "¡Ukat sarjjañäni!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj Ben jilataruw yanaptʼañatakejj amparap luqtäna, janïr jupanakan jakʼapar uñtasa. Uka jisk"a depresión ukax wali suma uraqir puriñjamaw amuyasïna, jupanakax uñakipapkän uka jisk"a mantañawjat mä kilómetro ukch"akiwa, ukat ukakipkarakiw mä juk"a jayankxatayna, uka uraqix janiw sinti qalanakjamäkiti ni magma tubería ukhamäkaspati. Mä jukʼamp bonojj akhamänwa: Frey jilatarojj kawkhantï Sepulturajj cheqapuni utjki uk jan amuytʼayañatakiw yanaptʼaspa.
  
  Ukajj mä chʼamaktʼat paisaje ukhamänwa, janiw akapachan tukusiñapajj kunjamäspasa ukhamäkänti, sasaw Drake chachajj amuyäna. Capas de ceniza gris, qullu patanakax ch"amakt"ata ukat depósitos de lava ch"iyara ukanakax juparux juk"a confianza uñacht"ayäna, kunatix Dal jupax dispositivo GPRS ukan mantañ uñacht"ayañapatak suyt"äna. Jupax chikat suyt"äna, mä ch"amakt"at hobbit ukaw ch"amakt"at niebla ukan mistuñapa, Mordor markar puriwaytwa sasaw säna. Thayajj janiw chʼamanïkänti, ukampis sapa kuti thaya thaytʼatapajj mä pit bull ukham ajanupar chʼalljjtayasïna.
  
  "Akana". Dahl jupax laq"unak taypin t"ijtäna. Jupanak patjjanjja, mä chʼojjña qinayaw alajjpachar samarañampi sartasïna. Dahl jupax nayraqatapan qullun ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"aphiruw uñch"ukiskäna.
  
  "¿Kunatsa maynix mä volcán manqhan ukham wali wakiskir ukat qullan chiqa uchaspa?" Kennedyx Drake jak"an kayuk saraskäna ukhax jiskt"äna.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Inas jan wiñayatak utjkchïnti" sasa. "Islanda markax walja patak maranakaw phallawayi. ¿Khitis aka volcán ukax jan taqpach chʼamapar purisax walja kuti phallaspa sasin amuyaspa?"
  
  "Jan ukax... jan ukax Odin ch"akhanakat sum mistuni. ¿Jupanakax uka tuqit jarkʼaqasipxaspati?"
  
  "Janiw suytʼañasäkiti" sasa.
  
  Alaxpachax ch"uqimpi ukat ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntataw uñjasiwayi, ukat janïr pachax ch"amakt"awayxänwa. Intix janiw akan qhant'känti; Infiernojj nayrïr kutis Aka Uraqin katjaspa ukat wali chʼamampis katthapiskaspa ukhamänwa.
  
  Dal chachajj jan kikpaki oraqenwa sarnaqäna, awisajj gris polvo sat polvo jan suytʼat manqharuw tʼijtäna. Kunawsatix Dahl jupax q"ala qalanakar purinkäna ukhax aka motley tama taypinx taqi aruskipäwinakax tukusxänwa - jupanakax ch"amakt"at wasar pampan ch"amakt"atapxänwa.
  
  "Aka pata" sasaw sueco jaqix pistolapamp uñacht"ayäna. "Niya pä tunka kayuni." Jupax nayranakap jisk"achasïna. "Janiw kuna qhan uñjkti."
  
  "Jichhax Cook jupax Hawai quta thiyan ukham saspän ukhax janipuniw piña gaseosas manq"apkaspänti" sasaw Drake jupax llamp"u chuymamp tuqinuqäna, larusiñ suyt"asa.
  
  "Jan ukax Kona café" Kennedyx jupar uñkatasax lakap ch"allxtayäna, ukatx wali q"illu q"illu ñik"utap ch"allxtayäna.
  
  "Juma qhipat" sasaw kimsa tunk gradonak patat mä panqaramp uñacht"ayäna.
  
  "Janiw ukhamäkiti, pervertido." Jichhakiw jachaqtʼasiñ atipjäna.
  
  "Walikiwa, jumatï asnujar jan uñchʼukiñ arsüta ukhajja" sasa. Drake jupax qalat lurat qullu pataruw wali kusisitaw cargatayna, sapa katxaruñ yant"äna janïr pesaje ukar jaljañkama, Dahl ukat sapak SAS pallapallaruw jupat juk"amp sum uñjäna. Ukxarusti Kennedy, ukat Ben ukat qhiparusti Profesor ukat Wells ukanakaw utjäna.
  
  Janiw khitis uka particular misión ukan jaytatäñ munkänti.
  
  Mä juk"a pachax Dahl jupax mä jach"a jach"a tukusaw nayrar sartawayi. Drake jupax qhipäxat uñch"ukiskäna, ukampis janiw kuna chimpunaks uñjkänti, janiw kuna chimpunaks uñjkänti, ukax Primer Ministro ukan arst"äwipat sipanx juk"amp jan kuna jan walt"awiwa. Mä jukʼa qhepatjja, Dahl chachan arupajj amuktʼañ veloruw mantawayjjäna.
  
  "Waw, kunas akanx utji, waynanaka. Mä qalaw uñsti, ukatx qhipäxanx ch"iqa tuqir kutt"añaw utji..." arupax qhipäxankxänwa. "Mä eje vertical ukampi... jïsa, qalaru ch"uqt"ata gradanakampi. Wali t"iju t"iju. ¡Helvite!¡Uka nayra diosanakajj jan chʼamani ukhamäpachänwa!"
  
  Drake chachajj uka cheqar purisajj qheparuw liwjjatäna. "¿Dahl, maldecismati, ukat mä chistʼäwi luraraktati? Jan ukax yant"apxam, kunjamakitix ukhama. Ukhamajj inas jumax jaqïsta taqi kunat sipansa. Maldición, kuna t"iju t"ijunakas utji. Janiw jankʼak sarjjañäniti" sasa.
  
  Ukham jan walt"ayir amuyumpixa, Dahl juparux línea de seguridad ukar sum jark"aqañ yanapt"äna, janïr sueco jaqir ch"iyara ch"uqi ch"uqiruw jaquntañkama. Walja kuti kutkatasiñ ataques ukanakaw amuyujar purintäna, ukampis jichhajj janiw uka horasäkänti ni kuna cheqas utjkänti. Antorcha alayaru jan irpkasaxa, pisinkir Torsten Dahl jupax juykhükaspas ukhamaw saraqanïna, mä juk"a pacharuw saraqanïna.
  
  "Azufre thuqt"asma ukhaxa" Drakex janiw kuns kamachkänti. "Suyt'ayaña."
  
  Dahl chachajj tiempop apstʼasïna, sapa kayup wali amuyumpiw uchasïna. Mä qawqha minutonakatx chhaqtawayxänwa ukat Drake-x uñjkän ukax bombero-pan cascopan ch"amakt"atapax juk"amp juk"ampiw juk"amp jan ch"amanïxäna.
  
  -¿Jumajj walikïsktati?
  
  "¡Qala manqharuw chʼalltʼasta!" Dahl chachan arupajj istʼasïna.
  
  Kennedyx uñch"ukisïnwa. "¿Akax yaqha chiqañchäwiti?"
  
  "Walikiwa, aka thayat mistuñäni" Drakex ch"iyar qalan patapat katthapisinx wali amuyumpiw uka thiyat jaquqanïna. Nayraqatax kayunakap jikxatañatakix kayunakapampix wali amuyumpiw jisk"achasïna, mä pulgadat jan walt"ayir pulgadakama. Uka jistʼarañajj wali jiskʼakïnwa, sapa kuyntʼasajj nayrapsa, ajanunakapsa chʼoqtʼasirakïnwa. "Jan askinaka! Tiempom apstʼasiñamawa" sasaw mayninakar säna. "Aka patat jukʼa kuyntʼayañatakiw chʼamachasiñama."
  
  Mä qhawqha minutonakatjja, Dahl jilatarojj "Suxta kayuni" sasin siskäna uk istʼäna, ukat qhepäjjapankir qalajj chʼusa cheqaruw tukutap amuyasïna.
  
  Dahl chachajj akham sasaw ewjjtʼäna: "Amuyasim" sasa. "Jichhax jachʼa manqha thiyaruw puripxta. Niya pä kayuni ancho. Kupi toqenjja mä qala pirqaw utjäna, chʼeqa toqenjja sapa kutiw jan manqhankir pʼiyajj utjäna. Mä thakhikiw utji -sasa.
  
  Drake jupax qhanapampiw sueco jaqin jikxatatanakap yant"äna, mayninakax jaya saraqañanakap lurapxäna. Mä kutix taqiniruw yatiyapxäna ukat wakicht"atäxapxäna, Dahl jupax juk"at juk"atw uka ledge ukar nayrar sartañ qalltäna. Jupanakajj wali chʼamakanwa jikjjatasipjjäna, casconakapan antorchanakapakiw qhantʼäna, uka antorchanakajj mä jawir taypin nina chʼiwinakjamaw thuqtʼasipjjäna. Uka qʼala chʼusaw chʼeqa toqenkir sirenajj istʼasirïna, ukhamatwa chʼeqa toqenkir jachʼa qalajj jukʼamp suma katoqtʼäna.
  
  Parnevik yatichirix akham sänwa: "Uka nayra dinosaurio peliculanakat maynïriruw amtayitu" sasa. -¿Amtastati? Uka uraqix Tiempo armaskäna, nayax amuyta? Pʼiyanak taypinwa sarnaqapxi, jiwayir animalanakampi muyuntata. Mä jach'a pelicula ".
  
  "¿Raquel Welch kullakampejj ¿khititï?" - Wells jupax jiskt"asiwayiwa. "Janiwa? Suma, nayan pachajan jaqinakax, jupanakax mä dinosaurio ukham amuyapxi - jupanakax Raquel Welch ukham amuyapxi. Janiw kunas wakiskiti -sasa.
  
  Drake chachajj qalaruw qhepäjjat chʼalljjtayasïna ukat amparanakap luqtasaw nayrar sartäna, Ben ukat Kennedy jilatanakajj janïr sum sarkasajj jupar arkapjjañapatakiw chʼamachasïna. Mä ch"usa ch"usaw jupanakan nayraqatapan uñstäna, jichhax mä juk"a thuqt"awiw utjäna, manqha ukat jaya, jinchunakapar purintäna.
  
  "Akax Eyjafjallajökull ukhamäpachänwa, qullux llamp"u chuymampiw phallaski" sasaw Parnevik yatichirix línea uksanx jisk"at arsüna. "Nayan wali suma amuyt"awijax mä cámara lateral ukankapxtwa, cámara de magma ukat conducto ukat erupciones ukanakar manq"añapatak wali jayarst"ata. Inas tunka tunka capas de ceniza ukat lava ukanakax jiwasanakamp ukat jilxatir magma ukamp taypin utjchispa, ukax jiwasaru ukat Sepultura ukar jark"aqarakistu. Inas mä anomalía de rocas ukan manqhanksna, ukanjja qollun ladonakapat sipansa jukʼamp jachʼa ánguloruw jiljjattaspa" sasa.
  
  Dahl chachajj chʼamakaruw arnaqasïna. "¡Gelvit!, ¡Infierno ukat maldición! Mä jisk"a pirqaw jak"achasipxistu, thakhix llätunk tunk grados ukch"a ángulo ukanw chiqancht"asi. Janiw jachʼäkiti, ukhamajj jan llakisimti, amuyasim" sasa.
  
  "¿Kuna kasta sipitasa?" Uka waynax mä riesgo apt"asiwayi.
  
  Drake chachajj uka jarkʼäw uñjäna ukat pachparakiw amuyäna. Wali amuyumpiw SGG p"iqinchirirux qunqurkama barrera taypin arktäna. Panpachaniw nayrïr sepulturarojj mä pachpa horasan uñjapjjäna.
  
  "Oooh" Dahl jupax janiw ukanak amuyañatakix walja arunakanïkänti.
  
  Drakex mäkiw sillp"ïna, uka uñacht"äwit muspharata.
  
  Qullu pataruw mä jachʼa nicho luratäjjäna, ukajj inas patak metronak volcán manqhar purirakchïna, mä arunjja, cámara de magma uksaruw purirakïna. Ukajj mä arco ukham luratänwa, inas patak metronak alturanïchïna. Taqiniruw tantachtʼasipxäna ukat jachʼa linternanakap apsusipkäna ukhaxa, nayrïr sepulturan muspharkañ uñjañaw uñstäna.
  
  "Wauu!" - sasaw Kennedyx säna. Qhanapax mä estantet yaqha estanteruw qhant"äna, qalat lurat marco ukar k"achacht"ata, sapa estantex k"achacht"ata ukat tesoros ukanakamp phuqhantatänwa: collares ukat lanzas, pechos ukat cascos. Espadanakax....
  
  "¿Khitis aka waynaxa?"
  
  Parnevik, kunjamtï maynix suykaspa ukhama, jaya pirqat yatxatäna, uka pirqax jupanak uñkatasinkiwa, chiqans Diosan arco sepultura qalapawa. Ukanjja, qhana relieve ukan wali muspharkañ tallanakaw utjäna, jichha tiempon Renacimiento tiempon utjkäna uka chachanakat sipansa, Michelangelo chachas ukhamaraki.
  
  "Akax Marte satawa" sasaw Yatichirix säna. "Romano Diosan ch'axwäwipa".
  
  Drake jupax mä musculoso figura pecho ukat falda ukan uñjäna, mä jach"a amparapan mä jach"a lanza apt"ata, mayni amparap uñkatasa. Qhepäjjanjja, mä jachʼa caballompi ukat mä muyu edificiompiw saytʼatäskäna, ukajj Roma markankir Coliseo sat cheqat wal amtayistu.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "Kunjamsa khitinakas akan imtʼatäni uk amtapjjäna, ukajj wal muspharayitu" sasa. "Romanonakan diosanakapa. Escandinavia markankir diosanakawa..." sasa.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Nayajj ukhamarakiw" sasa. "Inas Zeus chachan mä caprichopakïchïna."
  
  Mä akatjamatwa taqi nayranakapaxa uka jachʼa sarcófago ukarux uñchʼukipxäna, ukax fresco tallado manqhan saytʼatäskäna. Drake chachan amuyt"awipax apnaqawayiwa. Manqhat uñchʼukipjjaspäna ukhajja, ¿Diosan chʼakhanakap jikjjatapjjaspati?
  
  "¡Maldita, ukampis janiw tiemponïpkti!" Dahl jupax frustrado, qarjata ukat qarjataw ist"asïna. -Jichharu sarañäni. Qhawqha Diosanakas akan imtʼatäspa uk janiw amuyapkti" sasa.
  
  Kennedyx Drake-rux ñik"ut ch"allxtayäna ukat ch"amakan chhaqt"askäna ukhax ledge tuqir uñtäna. "Ukax mä frágil qala thakhiw arktasipkta, Matt. Ukat nayax 401 waranqa Diosanakan jakhüwipax janiw mä jan ukax pä Diosakïkiti sasaw apuestas lurañ munta" sasa.
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Jichhajj janiw kuns confiyksnati" sasa. "Maynit maynikamakiwa. Jiwasajj. Alemananakax niyaw jutapxani" sasa.
  
  Marte sat planetan imtʼañ utapat mistupjjäna, sapa mayniw mä llakit uñkatas lunthatasïna, kunattejj jan kuna jan waltʼäwin uñjasitapa ukat jan jaktʼkay wakiskirïtapa. Uka ch"usax mayamp señas uñacht"ayäna, jichhax Drake-x tobillonakapansa qunqurinakapansa mä ch"amakt"at usut jikxatasiñ qalltäna, ukax mä subproducto ukhamawa, jupanakan k"achat k"achat ledge tuqin sarnaqatapata. Parnevik pisinkir yatichirimpi Ben waynampix chiqpachapuniw llakisipxpachäna.
  
  Yaqha arnaqawiw jach"a p"iyan ch"allxtayäna ukat jupanakan taqpach p"iyanx ist"asïna. Drakex uñch"ukisïnwa ukat jupat jayaruw ukham mä ledge uñjata sasaw amuyäna. Bullshit.Aka maldito ukax arum paqaraw muyuntaspa!
  
  Ukax wali askiwa, jupanakax janiw kuna arknaqañ chimpunak ist"apkiti. Drake jupax alemanes ukanakat mä suma hora nayrar sartapxi sasaw amuyäna, ukampis ch"axwañax niyas jan jark"ataw sasaw yatïna. Jupax janïr ukax utjkipanx uraqpachan jan walt"äwinak neutralizapxañapatakiw suyt"äna.
  
  Nayraqatapanx payïr ledge ukaw uñstäna, ukat qhipäxansti payïr jach"a nicho ukaw uñstäna, ukax qullu manqhan jikxatasïna. Akax walja quri yänakampi k"achacht"atänwa, lado pirqanakapax chiqpachansa quri qhanampiw qhant"äna.
  
  Kennedy jilatajj akham sänwa: "¡Ay Dios!" "Janipuniw ukham uñjkti. Khitisa? ¿Diosar wali askit uñjtati?
  
  Parnevik chachajj uka jachʼa sarcófago sat cheqan utjkäna uka qalat lurat tallanak uñjasajj nayranakap chʼoqtʼasïna. Mä jukʼa tiempojj pʼeqep chʼoqtʼasïna, ñikʼutap chʼoqtʼasisaw chʼoqtʼasïna. "Suyt"am, ¿aka p"iqinakaxa?", ¿Aka Diosax p"iqimpi isthapt"atäpachati?"
  
  "Inas, Profesor" Ben jilatajj nicho pasañkamaw jupanakar suytʼir chʼiyar aruman jachʼa manqhapar uñchʼukiskäna. "¿Ukajj wali wakiskirïpachati? Akax janiw Maynikïkiti" sasa.
  
  Uka waynax janiw jupar ist"känti. "¡Ukax Quetzalcoatl satawa! ¡Aztecanakan Diosapa!, ¿kunas taqi ukax..." sasaw k"ajkir pirqanakar uñacht"ayäna.
  
  "Azteca quri" Wells jupax jach"at arsüna, jupax wali musphataw jikxatasïna. "Wauu".
  
  "Aka chiqax..." Kennedyx niya taqpach ventilación uka cuartoruw puri, "taqi pachat sipans juk"amp jach"a arqueológico jikxatawiwa, ¿ukax amuyatati? Aka chiqanx diosax janiw mä civilización ukakikiti, jan ukasti walja civilización ukankiwa. Ukat taqi saräwinakampi, yänakampi jutapki ukanaka. Ukax... wali ch"amawa."
  
  Drake chachajj Quetzalcoatl sat chachan uñnaqapat maysaruw uñtäna, jupajj plumanakampi kʼachachtʼatänwa ukat hachampiw chʼalljjtayasïna. Parnevik chachajja, azteca diosajj -iglesiankir jaqenakan qellqatanakaparjamajja- Apnaqir Diosat uñtʼatawa sasaw säna, ukajj cheqapuniw cheqpach Diosätap uñachtʼayi.
  
  "Quetzalcoatl" ukax "reptil voladora" jan ukax "pluma serpiente" sañ muni.Ukax..." Parnevik jupax mä juk"a samart"äna, ukatx taqiniw ledge ukar kutt"apxatap amuyaskaspas ukhamaw "dragón" sasaw chuymapan säna, kusisitaw jikxatasïna.
  
  "¿Marte sat planetampejj kunas kikipaki?" sasaw Jim Marsters sat sapa SAS pallapallax jisktʼäna.
  
  Drake jupax Parnevik jupax lakap ch"uqt"ataw ledge ukar mantaskäna uk uñjäna. "Hmm" sasaw samaña asumción ukax taqiniruw ledge ukan purintäna. "Jiwaña sañ munapxaspa ukat mä kutix ukham lurapxäna."
  
  
  * * * .
  
  
  Kimsïr nicho, ukat akax nayrïr nicho ukar uñtasit samañjamawa. Drake chachajja, lawat lurat mä muspharkañ qʼala jan isin warmiruw uñchʼukiskäna.
  
  Perqanakajj walja qollqeni figurinanakampi chʼoqantatäjjänwa. Delfines, espejos, cisnes ukanaka. Mä collar de paloma esculpida ukax jach"akiwa, Estatua de la Libertad ukan kunkapar muyuntañataki.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Walikiwa. "Nayas yattwa khitïpachasa" sasa.
  
  Kennedyx mä ñik"ut ch"allxtayäna. "Jïsa, ukham lurasma" sasa.
  
  Parnevik chachajj wali chʼamampiw akham säna: "Chiqpach prostituta warmiwa" sasa. "Afrodita kullaka".
  
  Wells jilatajj akham sänwa: "Hola" sasa. "¿Diosar Afrodita sat qʼañu warmit sasktati? Aka aynachanxa? ¿Ukhamajj sepulturapar jakʼachasiski?"
  
  Parnevik jupax primaria ukan típico hooliganismo ukamp sarantaskakiwa: "Jupax Diosanakamp jaqinakamp ikiñat uñt"atawa, Adonis jupamp chika. Jupax Helen Troya markankir warmiruw París markar sarañ munäna, ukatx París markan wali munasiñap phichhantasax uka amtarux sellarakïnwa, kuna pachatix jupar uñch"ukiskäna ukhaxa. Pafos jak"an yuritayna, Urano sat animalan jichhak castrado testículos ukanakat. Nayax sañajawa, jupax..."
  
  "Yatiyäwi katuqapxta" sasaw Drakex waña arsüna, wali ch"amampiw uka talla uñch"ukiskäna. Kennedy jupar p"iqip ch"allxtatap uñjasax jachaqt"asïnwa.
  
  "¿Envidiasirïtati munat kullaka?"
  
  "¿Wal aynachtʼatati chacha warmi ikthapiñ tuqita?" Jupax Dahl qhipat payïr filaruw tukuñatakix jupat jak"achasïna.
  
  Jupajj jupar arknaqasaw uñchʼukïna. "Walikiwa, jichhaxa uka tuqita arsutaxa..."
  
  Ben jilatajj jupat jakʼacharakïnwa: "Jutam, Matt" sasa. "Wauu!"
  
  Ukham jach"at arsüwipax taqiniw saltapxäna. Ukatxa, pusi kayumpiw qhipäxar jalnaqir uñjapxäna, ajanupanx wali axsarañ qillqtʼatänwa. Drakex jiskt"asïna, jichhakiw Supay pachpar uñjta, saxranakan ch"iwipar chiqak infiernon cocinapat sartaski.
  
  "Aka nicho..." sasaw samaqtʼäna. "Mä plataformankiwa... thaya taypinwa jalnaqtʼaski... ¡Janiw kunas mayni ladopan utjkiti! "
  
  Drakex chuymapax mä juk"a ch"allxtataw jikxatasïna. Jupax Mimir phuch"uta ukat k"ari pampapat amtasïnwa.
  
  Dahl sat chachajj walja kutiw saltʼasïna. "Maldecit qalax wali ch"amanïkaspas ukhamawa. Akax janiw línea tukuyañjamäkaspati" sasa.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "¡Jan uk luramti!" "¿Tʼaqasjjaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?"
  
  Amuktʼañaw apnaqäna. Taqinipuniw jach"a nayranakapamp uñkatasipxäna. Yaqhipanakax kawkir thakhinjamtix sarapkän uk uñakipañatakiw ch"amachasipxäna, uka jan kuna jan walt"äwin thakhix phuch"unaka ukat Marsters ukanakaw utjäna.
  
  Uka horasanjja, istʼañjam jaya cheqanwa mä jukʼa thuqtʼasir istʼasïna. Mä qala phuch"ur jaquntatapa ist"asi.
  
  Dahl chachajj jan pächasisaw akham säna: "Akanakajj alemanonakawa" sasa. "Eje ukan manqhapa uñakipaña. Jichhajj aka plataformat mistuñatakejj mä thak jikjjatañäni jan ukajj kunjamatsa jiwjjañäni" sasa.
  
  Drake jupax Kennedy juparuw codo ukamp ch"allxtayäna. Jupanak patjjarojj akham sasaw uñachtʼayäna: "Uka cheqa uñtapjjam" sasa. "Jichhax jistʼarataw uñjasirïta. Nayax amuyta, jiwasan patat yaqha conjunto de nichos jan ukax cuevas ukanakax utjañapawa. Ukampis uñtapxam... Uñjapxam kunjams uka qullu patax k"uchuñjamaspa.
  
  "Waliki". Kennedyx jank"akiw Afrodite kullakax nicho ukan jikxatasi. Ukatxa, uka dentado qalaruw chʼalltʼasïna, ukat esquinaruw uñchʼukisïna. "Akanx mä kasta estructuraw utji... ¡Dios! Ay Diosay -sasa.
  
  Drake chachajj amparanakapat kattʼasisaw chʼamakar uñchʼukïna. "¡Nayax amuyta, jumax fuck me sañ munta!"
  
  Ukanjja, qhananakapat sipansa jukʼamp jayaruw mä jiskʼa lejajj utjäna, ukajj jukʼamp jiskʼa escalera espiral ukar tukuwayjjänwa. Escaleranakajj jupanak patjjaruw alayaru jalnaqäna, ukat jutïr nivelaruw sarapjjäna.
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Pʼeqe chʼalljjtañ toqet parltʼam" sasa. "Mä galleta ukat mä jarrukiw munasïna."
  
  
  KIMSA TUNKA PAQALLQA
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  Escalera de espiral ukax wali ch"amanïkaspas ukhamaw amuyasïna, ukampis mä jan tukuskir p"iya patxankir ch"usa chiqat muyuntasitapatxa, arquitectonakapax janiw kuna barandillanak uchañ munapkänti, ukat Drake chachan suma yatichat nervionakapas mä pulga patxat sipansa juk"amp jank"akiw khathatipxäna mä vibrador ukhamawa.
  
  Mä phuqhat muyuw Afrodite sat warmin alcobapar niya pusi tʼaqa thaknam puriyäna, ukhamajj Drake chachajj pusi jan ukajj phesqa muyu lurañaw wakisi sasaw amuyäna. Jupax mä juk"at juk"at nayrar sartawayi, Ben-arux arkta, axsarañap chhaqtayañatakiw ch"amanchawayi, wali ch"amampiw samsuwayxäna ukat sapa kutiw amtapar suyt"äna.
  
  Suxta tunka kayuni. Phisqha tunka. Pusi tunka.
  
  Kimsa tunka kayuni jak"achasisax Ben-aruw sayt"asis mä juk"a qunt"asir uñjäna. Uka waynan nayranakapajj ajjsarañat wali chʼamaktʼayatäjjänwa. Drake chachajj wali amuyumpiw alaya gradapar qontʼasïna ukat qonqoripar chʼalljjtayasïna.
  
  "Dude, janiw pachax utjkiti machaq pista qillqañ qalltañataki, Wall of Sleep. Jan ukajj Taylor Momson sat chachan samkapa" sasa.
  
  Ukat SAS ukankir mä pallapallan arupaw jupanakar istʼasïna. "¿Kunas uka patat pasaski? Jiwasax akanx jiwasa pachpaw sawkasipxta. Unxtayaña."
  
  SAS pallapallanaka, Drakex amuyt"äna. Nayrat sipansa mayj mayja lurawayta.
  
  Ukat akham sasaw kuttʼayäna: "Mä samartʼam" sasa. "Jan ukax mo ukhamäñamawa."
  
  "P'akhiña! Ugh..." Drakex Wells-an manqhankir arup ist"äna, ukatx amukt"äna. Jupax Kennedyx kayunakap jak"an qunt"atäskir amuyasïna, wali ch"amampiw jachaqt"asir uñjäna ukat kayunakapamp khathatir janchiparux jikxatäna.
  
  "¿Kunjamsa wawax sarnaqaski?"
  
  "Colegio jaytaña" sasaw Drake chachajj larusiñatak chʼamachasïna. "Bandankir masinaka. York markankir pubs ukanaka. Libre pelicula arumax. KFC ukax mä jach"a uñacht"äwiwa. Call of Duty ukax mä juk"a pachanakanwa. Jumax yatisktawa, yatiqir yänaka" sasa.
  
  Kennedyx juk"amp sum uñakipt"äna. "Nayan experienciajax janiw universidadan yuqall wawanakas imill wawanakas ukham lurapkiti".
  
  Jichhajj Ben jilatajj nayranakap jistʼarasaw wali chʼamampi jachaqtʼasiñ yantʼäna. Jupax amparanakapamp qunqurinakapamp k"achat k"achat sarnaqäna. Mayampi uñkatasisa, wali amparanakapampi qunqurinakapampi, mä ch"amampi mä thakhiru makhatatayna.
  
  Pulgada pulgada, mä juk"a jan walt"ayir paso, jupanakax sartasipxäna. Drake chachajj uka jan waltʼäwitjja, pʼeqepas chuymapas usutänwa. Ben jilatatï liwjjataspäna ukhajja, taqe chuymaw uka waynan jawqʼjatapat jarkʼaspäna, ukhamat qhespiyañatakiki.
  
  Janiw jiskt"asiñas ni pächasiñas utjkiti.
  
  Yaqha phuqhat muyu ukat jupanakax niya pä tunk kayuniw jupanakan amtapat jayankxapxäna, mä ledge ukax jichhak chiqancht"apkän ukar uñtasitawa. Drake jupax antorcha ch"iyar ch"iyar qhanan jupat yatxatäna. Ukajj mantañ ejeruw kuttʼäna, ukampis qhanaw mä nivel jukʼamp altu.
  
  ¿Nivel up?, sasaw amuyäna. Dios, jupax "modernizó" ukax sinti Sonic maldito Erizo ukamp.
  
  Jupa patjjarojja, Dahl jilatarojj pächaskir uñjäna. Sueco jaqix jank"akiw sayt"asïna, equilibriopax chhaqt"awayxänwa ukat jichhax qhipa kayuparux sinti llakt"ataw jikxatasïna. Janiw kuna ist"asiñas utjkänti, mä amukiw ch"axwañakiw utjäna. Dahl chachan amuyunakaparux kunjamsa tʼaqhisiyapxäna uk amuytʼañakiw wakisïna. Espacio qhipäxan, seguridad nayraqata, mä jaya, t"aqhisiñ jaquntañ amuyt"aña.
  
  Ukat sueco jaqix nayrar sartawayi, gradas ukar ch"allt"asa ukat munat jakawipatakiw katxaruwayi. Drake chachajj tunka kayuniw wali chʼamampi samsuñap istʼäna.
  
  Walja minutonakaw pasawayxi ukat ch"ama makhatañax sarantaskakiwa. Qhepatjja, Dahl chachajj escalerat saraqasinjja, lipʼichiruw sarawayjjäna, ukatsti amparanakapamp qonqorinakapamp nayraqataruw jaltjjäna, ukhamat mä lugar utjañapataki. Drake jupax mä juk"a pachatx arktäna, Kennedy jupamp chikaw aynacht"ayäna, wali samarañ jikxatäna, kunatix jupanakax wasitatw uka jisk"a qullu pataruw puripxäna, ukax wali mä pasokiw jiwañat arnaqasiñat qhiparäna.
  
  Taqiniruw cuenta churapxäna, Dahl jupax jach"at arsüna. "Jutïr nicho ukar sarañäni ukat mä samarañ jawsañäni", sasaw saraki. "Nayaxa, mä tuqitxa, qʼala tʼunjatätwa."
  
  Yaqha phisqa minutonak qarjata cuerponakap mayjtʼayasa ukat musculonakan jukʼamp espasmonakapamp chʼamachasisajj pusir nichoruw tinkupjjäna, uka nichojj Afrodite sat warmin sepulturapat cheqapuniw jikjjatasïna.
  
  Qalltanjja janiw khitis wiñayatak Diosar uñjkänti. Taqeniw qonqortʼasipjjäna, samartʼasipkäna ukat wali samsusipkäna. Drakex mä jach"a jach"a tukusaw amuyäna, ukax chiqpachapuniw civil jakäwipax jupar puriyatayna, ukat kunapachatix Parnevik jupax mä expletivo arskäna ukhakiw uñch"ukisïna, ukax yaqha jaqit jutatapjamaw muspharkañjamaspa.
  
  "¡Woof!"
  
  "Kuna?" - Jiskt"ata.
  
  "¡Woof! Allqamari p"iqi. Akax Anubis satawa."
  
  "¿Uka pachpa chacala?" Wells jilatajj sillunakaparuw qhepar jaqontäna ukat qonqorinakap pechopar jaqontäna. "Waliki. Luräwa....."
  
  Parnevik chachajj akham sänwa: "Egipto markankir diosa" sasa. "Ukat chiqpachapuniw jiwañampix mayakïspa."
  
  Drake jupax momias ukat carbón chacal estatuanakan filanakaparuw uñch"ukisïna. Qurimpi chʼukut ataúdes ukat esmeraldampi chʼalltʼat ankhs. Mä juk"a pachatxa Kennedyx jupan jak"apan qunt"asiwayi.
  
  "Ukhamajj" sasaw manqʼañanaka ukat umañanakap jistʼarasajj säna.
  
  "Maldita, jumax wali sum parlt"añ yatta" sasaw Drakex jach"at arsüna. "Nayax niyaw kusisita jikxatastxa."
  
  "Ist"am, amigo, jumar qhant"ayañ munsta ukhaxa, masijaruw amparajarux purisma" sasa. Kennedy juparux mä sonrisa uñacht"ayäna, ukax cocky ukhamarak chuym ch"allxtataw jikxatasïna. "Maldita, jumanakax janiw mä minutos saytʼapkasmati, ¿janich ukhamäki?"
  
  "Janiwa, walikiwa, nayaxa llakistwa. Ukhama anatt"aña. ¿Kunas pasäna?
  
  Jupax Kennedy-rux espacio ukar uñch"ukiskir uñjäna. Frey pallapallanakan jupanakar katjasipkäna uka mä jukʼa arunak katjkäna ukhajja, nayranakap jachʼaptayasir uñjta. "Aka... kuna... mä juk"a pachaw ch"uxña quqanak muytasin jawq"japxta. ¿Jumax amuyta, uh, chiqpachansa kunas utjistu, Drake?"
  
  "Chiqpachans Odin jupax aka uraqin jikxatasi sasaw amuyta".
  
  Kennedyx sarxañatakiw sayt"asïna, ukampis Drakex qunquriparuw amparapamp luqxatäna jark"aqañataki. Uka llamktʼatajj niyaw chispanak utjayäna.
  
  "Akankiwa" sasaw säna. -¿Kuns jumaxa amuyta?
  
  Ukat akham sasaw jiskʼat arsüna: "Kuttʼanipkä ukhajj janiw walja lurañajj utjkaspati sasaw amuyta" sasa. "Thomas Caleb serial killer ukat taqi kunat parlkasa. Uka jan wali jaqix wasitat jiwayatayna, yatisktawa, Manhattan markar janïr puripkta uka uru".
  
  "Kuna? Janiwa."
  
  "Jïsa. Ukaw jiwayañ utar muyuntañatak sarawayta. Ukat respeto churapjjam" sasa.
  
  "Nayax wali llakitaw jikxatastxa". Drake kullakajj janiw jampʼattʼaskänti, jichhajj ukajj qhep qhepa wakiskirïtap yatïna.
  
  "Yuspära, nayajj yattwa. Jumax nayax uñt"kta uka chiqa chuyman jaqinakat maynïriwa, Drake. Ukat jukʼamp jan kuns muniri jaqenaka. Inas ukat jumar wal munasta" sasa.
  
  "¿Chʼajjwañjam arunak parlkchiyätsa?"
  
  "Wali ch"amampi, ukhamakipansa."
  
  Drake jupax chocolate ukat qhipharux tukuyäna ukat KitKat envoltura ukax ch"usa chiqar jan jaquntañ amtäna. Suertep yatisax inas nayra basura trampa jan ukax ukham yaqhanak sartaychïna.
  
  "Ukampis jan irnaqañax janiw conexiones sañ munkiti" sasaw Kennedyx saskakïna. "Nueva York markanx janiw chiqpach amigonakax utjkituti. Janiw familiajj utjkänti. Inas kunjamatsa jaqenakan nayraqatapat chhaqtjjañajajj wakischispa sasaw amuyta" sasa.
  
  "Walikiwa" Drakex amuyt"asisaw säna, "jumax yant"ir suyt"äwiw sasaw uñjta" sasa. Jupax llamp"u chuyman nayranakap churäna. "Inas kusisit nayra París markar bollox sasma ukat kusisit nayra York markar visittʼir jutasma".
  
  "¿Ukampis kawkirus qheparaskä?"
  
  Drake chachajj Dal jilatarojj soldadonakapar tantachtʼaskäna uk istʼänwa. "Walikiwa, kunjamsa keep ukar ganasma uk amuytʼañakiw wakisi" sasa. Jupax sayt"asiñapkamaw suyt"äna, ukatx amparanakapat katthapisinx lliphipikir nayranakaparuw uñtäna.
  
  "Serio, Kennedy, taqi jiskt"awinakamar jaysäwix jïsa. Ukampis janiw jichhajj taqe ukanak amuytʼirjamäkti. Naya pachpaw equipaje utjitu, ukanakat parltʼañasawa ukat ukhamajj jan amuytʼasisaw chʼamachasiñaja" sasa. Jupax ch"usa chiqaruw p"iqip ch"allxtayäna. "Uka alayax Alicia Miles sat tawaquw utji. Inas jumax amuyasta, aka chiqar sarañax jan walt"ayirïnwa, aka Sepulturax jan walt"ayirïnwa, ukampis iyawsapxita, jupanakax janiw kunas uka perrampi chikachasiñax kunäkisa" sasa.
  
  Wells jilatajj akham sasaw akham säna: "Chiqpachapuniw säna" sasa. "Ukat janiw yaqha thakhinak aka chiqat mistuñ uñjkti, Drake. Janiw kunas ukat jithiqtañax utjkaspati" sasa.
  
  "Ukat janiw thakhi jark"aqksnati kunatix mä mistuñ thakhiw munasispa" sasaw Drakex p"iqip ch"allxtayäna. "Jïsa, nayajj taqe guionanak uñakiptʼaraktwa."
  
  "Ukham lurañam yatiyäta." Wells jupax jachaqt"asïnwa, Drake jupax wali waynanakapat maynïriw sasin taqi pachan yatkaspa ukhama. "Jutapxam, nabonakax wararipxiwa."
  
  Drakex nayra jefeparuw arknaqäna, ukatx Ben ukat Dahl jupanakan qhipäxaparuw sayt"äna. Mä uñakiptʼasajja, taqeniw samartʼapjjäna, ukampis kunatï jutïrin paskani uk uñjasajj ajjsarayasipjjatapwa uñjäna.
  
  "Pusi jiwata" sasaw Dahl chachajj säna ukat qhepäjjat qollujj jalnaqäna.
  
  Jutïr nicho ukax mä muspharkañawa ukat taqiniruw mä ch"amanchawi churaraki. Akax Thor, Odin yuqapan sepulturapänwa.
  
  Uka waynax Valle de la Muerte ukan mä yeti campamento ukar jikxatkaspas ukhamaw chhuxriñchjasïna. Ukat, jupatakix, jupax utjarakïnwa. Mitología nórdica ukan yatichirix Thor ukan sepulturap jikxatawayi, inas nórdico ukan taqi pachan juk"amp uñt"at jaqipächi, mä chiqanx Marvel ukan cómics ukar yuspajaratawa.
  
  Q"uma kusisiña.
  
  Ukat Drake-takix Thor-an ukankatapax mä akatjamat juk"amp chiqäkaspas ukham tukuyäna.
  
  Ukanxa respetompiw amuktʼapxäna. Taqinipuniw Thor tuqit yatipxäna, jan ukax mä juk"a jaqir tukusir Dios Vikingo de Trueno y Rayo. Parnevik jupax jueves urut arst"awayi, jan ukax kunjamtï jichhax uñt"ktanxa, jueves urut arst"awayi. Ukax miércoles - jan ukax Uma uru, jan ukax Odin urump chikt'atawa. Thor jupax jaqinakan uñt"at jach"a nuwasir diosänwa, martillo apt"ata, uñisirinakaparux tour de force ukamp t"unjatayna. Vikingo chacha kankañan q"uma uñacht"äwipa.
  
  Ukakiw Parnevik-ar jaqunukuñataki ukat Thor-an ch"akhanakap uka pachan uñakipañ yant"añapatak jark"añataki. Jutïr nicho, suxta, Loki, Thor jilapa ukat Odin-an yaqha yuqanakapaw utjäna.
  
  "Thakhix junt"uptaskiw" sasaw Dahl jupax säna, ukatx juk"akiw alcoba manqhan uñch"ukiskäna janïr qullu thiyan tukuyir ledge ukar saraskasa, ukax mä ch"aman ch"iyar masa ukhamawa.
  
  Drake jupax sueco, Ben ukat Kennedy jupanakampiw mayachasipxäna, jupanakax qala thiyan antorchanak pasapxäna.
  
  Ben jilatajj akham sänwa: "Chakinaka" sasa. "Ukat amparanakax samarañapawa. Ukhamatwa, jiwasax jilxattañasawa -sasa.
  
  Drakex kunkaparux grúa ukampiw uñch"ukisïna. Qala escalerajj jan tukuskir chʼamakaruw makatäna, ukat qhepäjjatjja janiw kunas utjkaspänti, jan ukasti thayakiw utjañapäna.
  
  Nayraqatax nervionak yantʼaña, ¿jichhax kamachasmasa? Ch'ama? ¿Viabilidad ukax kunjamasa?
  
  Ukat mayampiw Dahl jilatajj nayraqat saräna. Pä tunk kayuni jan ukax juk"ampi jank"ak jilxattaña janïr ch"iyarax ch"amakt"ayaskäna ukhama. Ben jupax jutïrin sarañ amtäna, ukatx Kennedy.
  
  "Jichhax asnujaruw uñch"ukisma sasaw amuyta" sasaw chikat jachaqt"asis säna, "janiw jumat pasañapatak t"ijt"añapakiti" sasa.
  
  Jupax nayranakap ch"allxtayäna. "Janiw nayranakaj akat apsuñjamäkiti."
  
  Drake jupax ukxarux sarawayiwa, kimsa perfecto holds ukanak jikxatawayi janïr pusir apéndice ukar sarkasa. Ukham sartasinxa, jukʼat jukʼatwa uka jachʼa qala patat volcánico thayaruw makatäna.
  
  Uka thuqt"awix taqpach muyuntatw sarantaskakïna: qullun jaya jach"a jach"a tukutapa. Drake chachajja, uka jakʼankir mä cámara de magma ukaw tʼijtʼirïna, uka ninajj pirqanakat infierno nina nakhantaski, ukat jaya cheqankir islandés alajjpachar chʼalljjtayaskäna sasaw amuyäna.
  
  Mä kayuw jupa patxarux chhuxriñchjasïna, jiskʼa chhullunkhapat liwxatasïna. Maynitï jankʼak pasaspa ukhajja, janiw kuns lurañjamäkänti, ukampis wakichtʼatäjjänwa, jan ukajj jan waltʼayasiñapatakiw wakichtʼatäjjäna.
  
  Kennedy chachan kayupax p"iqipat niya mä metro ukch"a espacio ukanw liwxatäna.
  
  Jupax amparap luqtäna, mä juk"a jan sayt"asisaw liwxatasïna, ukampis zapatopan suelapat katthapisinx qhipäxaruw chhuxriñchjasïna. Mä jisk"a jisk"a yuspärañ arunakaw purinipxitu.
  
  Jupax saraskakïnwa, bíceps ukax phichhantatänwa, amparanakapas sapa articulación ukanw usutäna. Kayu ch"akhanakapan puntanakapax sapa jisk"a makhatawimpiw janchipan pesajep apt"asipxäna. Sapa poros ukanx ch"uñuw liwxatasïna.
  
  Jupax pä patak kayuniw jan kuna usun ukampis axsarkañ ampar katxaruñanaka ukat kayu katxaruñanak janïr yaqha ledge ukan jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatak purinkipanx jakt"äna.
  
  Chʼama tukuñ irnaqäwi. Aka Uraq tukusiña, Apocalipsis ukax qhipa qillqatawa. Jaqinakar qhispiyaña sapa mutuñamp nayrar sartañampi.
  
  -Jichhaxa ¿kunas? Wells jilatajj qhepäjjat ikiskäna, jachtʼasisaw ikiskäna. "¿Yaqha wila wartäwi ledge tuqina?"
  
  "Janiwa" sasaw Dahl-ax janiw sawkasiñatakis ch"amanïkänti. "Túnel" sata.
  
  "Jan walinaka".
  
  Qunqurinakapampiw nayrar sartapxäna. Túnel ukax mä tinta ch"amakaruw irpxaruwayi, ukax Drake-rux samkatap iyaw sañ qalltäna, janïr mä akatjamat qhipäxat jan sarnaqir Kennedy-mp ch"axwkasa.
  
  Ajanumxa nayraqataru uñtatawa.
  
  "Saram! Jumajj ewjjtʼistaspawa" sasa.
  
  "Kunapachatix pachpa destinox nayar purinkitu ukhax ch"amawa" sasaw waña arux jaysañatak jutäna. "Nayax amuyta, Dahl sapakiw aka pilat jan nayra p"akjata mistuwayxi".
  
  "Maldita chuymajat llakistwa" sasaw Dahl jupax qarjataw jaysäna. "Túnel ukax yaqha escaleran nayrïr grada uñkatasin chiqak tukuyi, um, nayax pusi tunk phisqhan grados ángulo ukar puriñjamawa. Janiw kunas ch"iqa ni kupi, juk"ampirus janiw kunas uñjkti. Wakichtʼasipxam" sasa.
  
  "Uka yänakax kawkhans ch"uqt"atäñapawa" sasaw Drakex chhuxriñchjasïna, ch"uxña qunqurinakaparuw jalnaqäna. "Diosar laykuxa, janiw thayaru warktʼatäkaspati" sasa.
  
  Parnevik jilatajj akham sänwa: "Inas lurapjjchispa" sasa. -Alajjpacha layku -sasa. Ha ha. Nayax sawkasirïtwa, ukampis chiqpachansa, nayatakix wali suma amuyt"awijax mä serie de contrafuertes voladoras ukanakawa".
  
  Drake jilatajj akham sänwa: "Jiwasan manqhan imantatäpjjewa" sasa. "Ukhampuni. Ukatakix mä infierno walja jaqinakan ch"amapaw munaspachäna. Jan ukax chiqpachapuni wali chʼamani mä qhawqha diosanakaw utjaraki" sasa.
  
  "Inas Hércules ukat Atlas jupanakar yanaptʼa mayipjjchïna."
  
  Drakex wali amuyumpiw nayrïr thakhirux jalt"äna, mä muspharkañ axsarkañ jikxatawiw p"iqiparux mantawayxäna, ukat qhuru qalaruw makatäna. Mä jukʼa tiempow makatapjjäna, qhepatjja yaqha alcobaruw mistupjjäna, uka alcobajj mä warktʼat plataforman muyuntatänwa.
  
  Dahl jupax qarjataw p"iqip ch"allxtayäna. "Poseidon" ukat juk'ampinaka.
  
  "Musparkaya."
  
  Drake chachajj mayamp qonqortʼasïna. Tatitu, sasaw amuyäna. Alemanes ukanakax ukhamarakiw ch"amanïpxañap suyt"askta. Tukuyañatakix inas nuwasiñat sipansa qalampi, papelampi, tijeras ukanakamp askichapxchispa.
  
  Griegonakan lamar qotan diosapax sapürunjam tridente ukat mä cuarto aptʼataw saräna, uka cuartojj wali muspharkañ qamir yänakampi phoqantatänwa. Uka paqallqür Diosaw jupanakajj pasawayapjjäna. Uka llätunk jakhüwix amuyunakaparux chhuxriñchjañ qalltäna.
  
  ¿Janit llätunk jakhüwix mitología vikingo ukan jukʼamp qullanäkchïnxa?
  
  Jupax Parnevik juparux samart"asipkän ukhax uka tuqitw arsüna.
  
  "Jïsa, ukampis qhanaw aka chiqax janiw nórdico ukhamakiti" sasaw yatichirix amparapamp qhipäxan tridente apt"at jaqir uñacht"ayäna. "Patak ukhaniw utjaspa" sasa.
  
  "Walikiwa, qhanaw jan patak jupanakat qhispiñäniti" sasaw Kennedyx jupamp ch"axwäna. "Janitï khitis nayraqatan Ho-Jo lurañapatak lurawaykchejja".
  
  "Jan ukax, juk"amp askixa, tocino sandwich tienda" Drakex lakap ch"allxtayäna. "Chiqpachansa jichhax uka jan wali jaqinakat mayniruw jiwayasma" sasa.
  
  Ben jilatajj larusisaw kayupar chʼalljjtayasïna: "Crunchy" sasa. "Kunatï tunka mara nayrajj pasawayki uka toqetwa parlaskta. Ukampis jan llakisimti, kusistʼañanakax wali askiwa" sasa.
  
  Yaqha phisqa minutonakaw pasawayxäna, janïr samartʼapkaspas ukham amuyasipxäna. Dahl, Wells ukat Marsters jupanakax walja minutos ukjaw arknaqirinakapar ist"apxäna, ukampis janiw mä arukis wiñay arumax mayjt"aykänti.
  
  "Inas taqiniw jaquqanipxchïna" sasaw Kennedyx amparap luqxatäna. "Ukham lurasispawa. Akax Michael Bay pelicula ukhamäspa ukhax maynix nayratpach jaquntatäspawa".
  
  "Chiqpachansa". Dahl jilatajj yaqha warktʼat escaleraruw irpapjjetäna. Kunjamtï destinox siskänxa, aka chiqanwa Wells chachax jan katxaruñap aptʼasxäna ukat pä llijulliju gradanakat liwxatasïna, sapa kutiw uka qalarux chinupamp chʼalltʼasïna.
  
  Ch"akhut lakapat wilax lakapat mistunïna.
  
  Drake chachajj jachʼa abrigopan amparanakapat katthapïna. Jupan manqhankir jaqix -Marsters- jaqit sipan jukʼamp chʼamampiw thixninakap katthapïna.
  
  "Janiw qhispiñax utjkiti, jilïr jaqi. Janirakiwa."
  
  Phisqa tunk phisqhan marani chachax mä juk"a escalerat qhipäxar jaquntataw uñjasiwayi, Kennedyx Drake-n qhipäxap katxarutayna ukat Marsters-ax yaqha thakhin jan liwxatañapatakiw uñjäna. Llatunk alcoba ukar puripkäna ukhajja, Wells jilatajj wasitatwa suma chuymanïjjäna.
  
  "Jïsa, amuyuparjamaw lurapxäna, waynanaka. Jiltʼirinakarukiw munta" sasa.
  
  Ukampis Marsters sat chachan amparapampiw chʼalljjtayasïna ukat jan khitis uñchʼukkäna ukhajj chuymatpachwa Drake sat chachar yuspärañap jiskʼat arsüna.
  
  "Jan llakisimti, jilïr jaqi. Ukan warktʼasiñakiw wakisi. Mayo phaxsikamax janiw jichhakamax jikxatasktati" sasa.
  
  Llatunk nicho ukax mä kasta uñacht"äwiwa.
  
  "Ay Diosaja". Parnevik chachan milagropajj taqeniruw usuntäna. "Akax Zeus satawa. Jaqina awkipa. Diosanakas juparux mä diosjamaw uñt"apxi - mä awki uñnaqa. Ukax...Odin uksat sipanx juk"ampiwa, ukat nórdicos uksat juti".
  
  "¿Janit Odin chachajj Zeus sasin uñtʼatäkänti nayrïr germánico tribunak taypinjja?" sasaw Ben jilatajj yatjjatatapat amtasisajj jisktʼäna.
  
  "Jupax ukhamätaynawa, chacha, ukampis nayax sañ muntwa, jutam. Akax Zeus satawa. "
  
  Aka jaqix chiqaw satayna. Diosan Reyipajj jachʼa jachʼatwa saytʼasïna, janiw jaljaskänti, jachʼa amparapampiw mä llijulliju aptʼasïna. Nichopanjja, walja lliphipikir tesoronakaw utjäna, jichhürunakanjja, mä jaqejj janiw apthapiñjamäkänti, ukat sipansa jukʼamp impuestonakampi phoqantatänwa.
  
  Ukat ukat Drakex mä maldición ist"äna, jach"at, alemán arun. Ukajj alayatwa istʼasïna.
  
  "Jichhakiw mä túnel p"akjasipxäna" sasaw Dahl chachax colerata nayranakap jist"arasïna. "Tunka phisqhani minutonakakiw qhipharxapxta. ¡Maldita, jiwasax suertenipxtwa! ¡Nayar arktapxita!"
  
  Yaqha escaleraw señas uñacht"ayäna, aka kutix Zeus sat chachan sepulturapat mistuñataki ukat uka patat mistuñatakiw saräna, janïr qhipa tunka gradanakan saytʼatäkasa. Kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw nuwasipjjäna, jan ajjsarirïpjjatapajj chʼamakan laqʼaruw tukuwayjjäna. Qhana jan utjatapajj uka tartamudero ajayur chhaqtaykaspa ukhamänwa. Ajjsarañaw jawsäwir purinïna ukat qontʼasiñ amtäna.
  
  P"iqi ch"allxtañ tuqit parlt"añäni, Drakex amuyt"äna. Kunjamsa bolanakamax maní ukham jiskʼaptaspa uka tuqit parltʼañamawa. Uka qhipa tunka thakhinakax wali ch"amaka patxaruw warkt"ata, uka arumax jalnaqir makhatata, niyaw juparux ch"amakt"ayäna. Jupax janiw kunjams mayninakax apnaqapkän ukx amuyaskänti - taqi kunatix lurañjamäki ukax nayra pantjasiwinakap wasitat jakt"añakiw ukat ukanakx wali ch"amampiw katxarusi - Alison, uka wawax janipuniw jupanakan utjkänti ukat janipuniw utjkaniti; Irak markan campaña SRT ukax taqi kuns jan walt"ayawayi - jupax sapa pantjasiwinak amuyupanx nayrar sartayawayiwa, ukhamat jaquntañ jach"a axsarañ chhaqtayañataki.
  
  Ukat mä amparap mayni amparap patxaruw uchasïna. Mä kayux mayni kayupat sipan juk"amp jach"awa. Jupax verticalmente sartasïna, jan tukuskir qhipäxanxa, mä jan sutini thaya thayt"aniw isiparux ch"allxtayäna. Jayan qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼuchupax mä volcán qʼuchukïspawa, ukampis yaqhanakäspawa. Jan arsuñjam axsarkañanaka, wali axsarkañawa, janipuniw qhan uñjapkaniti. Qala, laq"a ukat wanu patxar liwxatasin axsarkañ uywanakaw liwxatasi, axsarkañ melodías ukanakaw mistu, ukax wila wila visiones de locura ukanakaruw uñstayi.
  
  Drake sat chachajj niyaw jachäna, qhepa qalat lurat paso patjjarojj mä nivelaruw jalnaqäna. Uka qhuru qalaxa ch"uxña amparanakaparu ch"allxtayäna. Mä qhipa t"aqhisiñ ch"amanchawimpiw p"iqip jach"ar aptäna ukat uñjäna taqiniw jupar jak"an qunqurt"asipxi, ukampis qhipäxanx Torsten Dahl - loco sueco - ukar uñjäna, jupax chiqpachans purakapat nayrar jalt"askäna, mä nicho ukar juk"amp jach"a kunatix uñjapkän ukat sipansa jaya pachaw .
  
  Loco sueco jaqi. Ukampis Diosa, uka waynax wali sumapunïnwa.
  
  Nicho ukax mä ladopan warkt"atawa, ukampis mayni ladopanx qullu chuymaruw ch"uqt"ata.
  
  Dahl chachajj jan chʼamaniw akham säna: "Diosaruw yuspärta" sasa. -Ukaxa mayakiwa. Odin chachan sepulturap jikxatapxta -sasa.
  
  Ukat qarjataw tʼunjasïna.
  
  
  KIMSA TUNKA Llatunkani
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  Uka chʼamaktʼatapatjja, mä arnaqasiñaw utjäna.
  
  Janiwa, arnaqasim. Mä wila ch"allxtayiri arnaqasiña, ukax q"uma axsarañ tuqit parläna. Drakex nayranakap jist"arasïna, ukampis qala patax wali jak"ankxänwa, janiw uñch"ukiñjamäkänti. Jupax uraqiruw thuqt"äna ukat jach"at arsüna.
  
  Ukat nayax akham amuyt"asir jikxatta: ¿qhawqhakamas maynix janïr jiwkasax jan tukuskir uraqir jaquntasispa?
  
  Alemananakax akankapxänwa. Mä jilapajj jichhakiw escalerat jaquqanïna.
  
  Drake chachajj cheqapar saytʼasiñatakiw chʼamachasïna, sapa musculopajj usutänwa, ukampis adrenalinajj wilaparuw nakhantayañ qalltäna ukat amuyunakapar qʼomachañ qalltäna. Jupax Ben ukar juk"at juk"at saräna. Amigopajj plataforman mä puntapanwa ajanupar altʼat ikiskäna. Drake jupax Odin jupan nichoparuw aynacht"ayäna. Qhipäxar jank"ak uñkatasax alemanes ukanakax janiw puripkiti sasaw yatiyäna, ukampis jinchupax mä minutos ukch"a jayankapxatap yatiyäna.
  
  Jupax Abel Frey sat waynan maldecitap ist"äna. Uka clang ukax jark"aqasiñ yänakankiwa. Milo wila jiwayañ arnaqasïna mä pallapallaru.
  
  Mä ch"amaw ch"amanïtap uñacht"ayañataki, sasaw amuyäna, Wells-an mä arst"äwip amtasisa, jupax SAS ukan yatiqapkän ukhax ajlliwayi.
  
  Ben jilataruw muytayäna, Odin chachan jachʼa sarcófagoparuw qhepäjjat chʼoqtʼasïna. Uka waynan nayranakapajj chʼalljjtayasïna. Kennedyx lankt"asisaw akham säna: "Jupanakatakix wakicht"atäpxam. Jupampiw apasiñaja" sasa. Jupax llamp"u chuymampiw ajanuparux ch"allt"äna.
  
  Drakex mä juk"a samart"äna, mä segundos uñkatatapampi jikisisa. "Jayp'uru".
  
  Alemanes ukanakat nayrïr kutiw uka pico ukar atipt"äna. Mä soldadojj qarjataw jankʼak tʼunjasïna, ukat jankʼakiw payïr soldadojj arktäna. Drake chachajj kuntï yatkäna uk lurañatakejj pächasïnwa, ukampis Torsten Dahl chachajj juparuw pasäna, janiw ukham arrepentisiñap uñachtʼaykänti. Wells ukat Marsters jupanakax nayrar sartapxarakïnwa.
  
  Kimsïr uñisiri nuwasirix uka patat jalnaqäna, jichha kutix mä jachʼa, lawat lurat chacha jiwat jaqiw jalnaqäna. Jiwaki. Wila, ch"uñu ukat chiqpach jachaqt"asiwinakax mä grotesco mascara ukhamaw nayratpach llakisiñ ajanuparux tukuyäna. Ukampis jupax wali ch"amani ukat jank"akiw patat jaltawayxi, rollo ukat uka jisk"a pistola apthapi.
  
  Mä disparojj barril taypit mistunïna. Drake ukat masinakapax instinto ukhamaw patat jalnaqapxäna, ukampis uka disparox janiw kuns lurkänti.
  
  Abel Frey-n jach"a arupax uka ch"axwañ qhipat amukt"añx t"unjawayi. "Janiw armanakax utjkiti, dumbass. ¡Nar! ¡Nar! ¡Ist'apxita!
  
  Milox mä ajanu luratayna ukat Drake-rux mä jan wali jachaqt"asïna. "Fucking Kraut ukax mä juk"a pachanakanwa. ¿Uy amigo?
  
  Uka pistolajj mä thiya puñchumpiw manqʼantasïna, ukat uka lantix mä dentado cuchillampiw uchasïna. Drake jupax fuerzas especiales ukan cuchillopjam uñt"äna. Jupax uka jach"a jaqiruw mä chiqar sarawayxäna, Dahl juparux mä liwxatat pallapallaruw espacio ukar ch"allt"añapatak ch"amanchawayi.
  
  Payïr soldadojj qonqortʼasisaw chʼamachasïna. Marsters jupax yaqha jachaqt"asisaw uñacht"ayäna, ukatx uka ch"amakt"at janchirux mä chiqaruw jaquntäna. Uka pachakamaxa, kimsa pallapallanakawa pampa uraqiru puripxatayna, ukatxa Aliciaxa manqhata jaltasinxa mä pusiru uñtata uraqiru puritayna, sapa amparapampi mä cuchillo katxaruta. Drake jupax janiw kunapachas ukham qarjata uñjkataynati ukat wali uñt"atawa ninja élite ukar atipt"aspa.
  
  "Janiwa... armanaka?" Dahl jupax ch"amamp samañanak taypin arsuñ atipjatayna. "¿Qhipharux... Armagedón teoría ukar iyawstati, Frey?"
  
  Mä jach"a alemán diseñadorax jichhax uka chiqanx sarawayxiwa. "Jan loqhe jaqëmti, pallapalla wayna" sasaw samartʼasajj säna. "Janiw aka ataúd markar chimpuntañ munkti. Nayan apthapitajanjja, jan pantjasirïñatakikiw mä cheqajj utji" sasa.
  
  "Ukax juma pachpan uñacht"äwipjamaw uñjta, nayax amuyta" sasaw Dahl jupax mä juk"a samart"äna, kunawsatix equipopax samañap katjapkän ukhaxa.
  
  Mä samart"awiw utjäna, mä juk"a pachax wali axsarkañ tensión ukaw utjäna kunatix sapa uñisiriw jank"ak amtäwip uñakipapxäna. Drakex Milo-t qhipäxar kutt"awayxäna, jan amuyt"asisaw Odin-an sepulturap tuqir sarawayxäna, ukanx Ben-ampi Yatichirimpix wali lado lado qunt"atäsipkänwa, Kennedy-kiw uñjapxäna. Jupax mä juk"amp suyt"askäna...
  
  ...suyt"aña...
  
  Ukat ukat escalerat mä amuktʼat jachtʼasiwiw purinïna, mä jan chʼamani yanaptʼa mayisïna. Frey jilatajj alayaruw uñtäna. -¡Jumax jan ch"amanïtawa! sasaw mayniru thuqtʼäna. "Janiw Escudo ukax utjkaspati, nayax..."
  
  Frey jilatajj Alicia kullakaruw uñachtʼayäna. "Juparux yanapt'apxam". Warmi nuwasirix jach"a jach"a tukusaw jach"at arsüna, ukatsti amparapampiw ladopar luqtäna. Mä chhuxriñchjasiñampiw Haydenar jaquntäna. CIA ukan agente estadounidense ukax jaya pachan makhatatapatx qarjataw jikxatasïna, ukampis juk"ampirus alemanes ukanakax qhipäxapar chint"asipkän uka jach"a q"ipinak apt"asisaw qarjatäna.
  
  Escudo de Odin ukax lona ukamp ch"uqt"atawa.
  
  Parnevik chachan arupaw ist"asïna. "¡Jupaw Escudo apanïna! ¡Jach"a chiqa! Ukampis ¿kunatsa?"
  
  "Kunalaykutix ukax nayrïr chiqawa, juma idiota." Frey jupax juparux ch"axwantäna. "Aka jachʼa yäjj janitï yaqha amtanïkaspäna ukhajja, janiw utjkaspänti". Uka moda diseñadorajj jiskʼachasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat Aliciaruw uñtäna. "Aka llakisiñ cretinanak tukuyapxam. Odin sat chacharuw chuymachtʼañaja ukat fiestar kuttʼañajawa" sasa.
  
  Alicia kullakajj jan walitwa larusitayna. "¡Turnoja!" Uka jan waltʼäwinjja, Wells jilataruw jankʼak saräna, jupajj ukankatapat janiw muspharkañ uñachtʼaykänti. Drake jupax jupan nuwasïwiparuw chuym churatayna, Milo tuqir muspharayañatakiw ch"allxtasïna, cuchillapan mä yatiñan columpio ukampix ladopar sarxäna, ukatx mä ch"ama codo Milo-n jawq"japaruw puriyäna.
  
  Ch"akhax ch"iyjatawa. Drakex thuqt"asïna, liwxataskäna ukat kayunakapamp k"achat qhiparäna. Ukatx akax jupan estrategia ukhamäspawa - ch"allt"aña ukat t"ijt"aña, janchipan juk"amp ch"ama chiqanakar ch"allt"aña, ch"akhanaka ukat cartílago p"akjañ amtampi. Jupax Milo-t sipan juk"amp jank"akïnwa, ukampis janiw ukhamakiti, ukhamax uka jach"a jaqix jupar katjaspa ukhax...
  
  Qullu taypinx qhixu qhixunakaw ist"asïna, magma jilxattaski ukat mayjt"ir qalanakan q"ixu q"ixunakapas ukat ch"akhanakapas ist"asïna.
  
  Milox wali t"aqhisiñatw chhuxriñchjasïna. Drake jupax doble lado kick ukampiw nayrar sartawayi, pä grifos ukampiw nayrar sartawayi - kunatix Van Damme jupax TV ukan yatiñamp lurañ uñjasma ukax chiqpach jakawipanx callin nuwasiñatakix taqpach inamayakiwa. Milox uk yatïna ukat mä chhuxriñchjasiñampiw uka ataquex mayjt"ayäna. Ukampis Drakex uk yatïnawa, ukat Milox taqpach janchip nayrar jaquntäna ukhax Drakex yaqha ch"aman codo ch"allt"äwimp chikaw uñisiripan ajanupar puriyäna, nayrapsa nayranakap ch"allt"asa, ukat pamparuw wali ch"amampiw jaquntäna.
  
  Milox mä khuchhurat rinoceronte ukham uraqiruw liwxatäna. Mä kutix Drake calibre ukan uñisiripar atipt"asax janiw kutt"añax utjkänti. Drakex muñecapar ukat qunquriparuw takt"äna, panpacha jach"a ch"akhanakap p"akjatayna, ukatx bolas ukanakap suma tupuñataki, ukatx ejercito cuchillo jaquntat apthapitayna.
  
  Uka jan walt"äwix kawkhantix utjki uk uñakipapxatayna.
  
  Marsters, SAS ukan pallapallapaxa, pä alemanes ukanakan mä juk"a irnaqawip luratayna, jichhax kimsïr pallapallampiw ch"axwaski. Mä qawqha minutonakan kimsa jaqir jiwayañax janiw khitirus jasakïkänti, SAS pallapallatakis ukhamaraki, Marsters jupax mä juk"a usuchjataw jikxatasïna. Wells jupax Alicia jupamp chikaw plataforma thiyan thuqt"äna, chiqpach thuqt"añat sipans juk"amp t"ijtäna, ukampis juparux mayjt"ayarakïnwa. Jupan estrategiapax wali yatiñanïnwa. Jakʼat jakʼachasisinjja, mä segundonjja, chuymap chʼalljjtayaspänwa.
  
  Kennedyx Haydenan qarjata janchiparux ch"axwäw chika taypit jayaruw ayxatäna. Ben jilatajj jupar yanaptʼañatakiw tʼijtäna. Parnevik jupax janiw ikiskänti, Odin sepulturapat yatxatäna - mä idiota.
  
  Abel Frey jilatajj Thorsten Dahl sat jilatampiw atipjayasïna. Sueco jaqix alemán jaqit sipanx taqi kunat sipans juk"amp askiwa, payïr kutin sarnaqatapax juk"amp ch"amanchataw uñjasiwayi, kunatix ch"amapax usuchjat amparanakapar kutt"awayxänwa.
  
  ¡Tatitu!, Drake jilatajj akham sänwa. ¡Jiwasax akanx asnuruw ch'allt'asipxta! Jan ukax Dino Rock ukan suma nayra ajayupan... ¡Kusisiyapxäma!
  
  Aliciampi ch"axwañax janiw gustkänti, ukhamakipans Wells markaruw saräna, phisqa tunk marani warmix juk"amp yanapt"a munaspa sasaw amuyäna. Nayra equipo masipajj uñjäna ukhajja, nuwasiñat qheparuw kuttʼjjäna.
  
  "Nayaw aka semanan mä kuti pelotanakamar ch"allt"awayta, Drake. ¿Ukham sádico ukhamätati, ukat wasitat ukham munasmati?"
  
  "Jumajj suertenïtawa, Alicia. Ukhamajj ¿noviomar yatichasktati?" jupax juk"akiw sarnaqir americano jaqir jaysañatakix p"iqip ch"allxtayäna.
  
  "Istʼasirïñakiw" sasaw panpacha cuchillonak jaqontäna ukat mä kuyntʼataw katjäna. -¡Jichhaxa! ¡Kimsa chacha warmi sarnaqañakiw nayajj wal munasta!"
  
  Inas sarnaqäwipax sallqa ukhamächïna, ukampis luratanakapax apnaqatäxänwa ukat jakthapitaw uñjasirakïna. Jupax Drake-rux ch"allt"äna, ukatx k"arimp Wells-arux qhipäxampiw jan tukuskir ch"usa chiqar esquinaruw ch"allt"añ yant"äna. Comandantejj qhep qhepa segundon amtap amuyasïna ukat jankʼakiw jupar jakʼachasïna.
  
  Drake kullakajj panpacha cuchillonakap maysaruw mayjtʼayäna, sapa cuchillopajj ladoparuw liwjjatäna, ukatsti muñecanakap jan pʼakjañatakiw amuyasïna. Janiw suma jaqïtapakïkänti... jan ukasti sapa kuti suma jaqëtapawa.
  
  Abel Frey jilatajj mä akatjamat jupanak jakʼaruw tʼijtäna. Dahl jilatat sipansa jukʼamp jan atiptʼasajja, Odin chachan sepulturap jankʼak thaqhasajj sueco jaqen jakʼapan tʼijtjjaspa ukhamänwa.
  
  Ukat uka chika segundonjja, Drake chachajj Marsters ukat qhep qhepa alemán pallapallaruw plataforman laqʼamp phoqantat cheqan jiwayañjam nuwasiñan jistʼantat uñjäna. Ukatxa, wali muspharkañ akatjamat panpachaniw lanktʼasipxäna ukat ukhamakiw liwxatapxäna.
  
  Jiwañ jachʼa jachʼa tukuñajj chʼusa cheqanwa istʼasïna.
  
  Drake jupax t"aqanuqawayi, Wells jupatakiw mayisïna, ukatx janchipar muytasinx Frey juparuw jank"ak arknaqäna. Janiw Ben jilatarojj jan jarkʼaqasis jaytañjamäkänti. Kennedyx diseñadoran thakhip jark"antawayi, jan axsarañapataki, ukampis nayrar jalt"kasax Drakex mä jisk"a ch"iyar yäw Frey-n amparapamp katxarut uñjäna.
  
  Radio jan ukax móvil. Mä kasta transmisor.
  
  ¿Kunas jan walixa?
  
  Kunatï uka qhepat paskäna ukajj janiw amuyañjamäkänti. ¡Mä muspharkañ jan amuytʼasisaw qullu patax mä akatjamat phallawayxäna! Mä jach"a thuqt"awiw ist"asïna, ukatx jach"a qalanaka ukat qullu esquisto chiqanakaw taqi chiqan ch"iqiyatäxäna. Taqi kasta jachʼa qalanakax balas ukham chʼusa chiqa taypin tʼijtʼasisaw chʼallxtapxäna.
  
  Volcán ladopanjja, mä jachʼa pʼiyaw uñstäna, mä martillojj jiskʼa yeso pʼiyanakar chʼalltʼkaspa ukhama. Uka ch"iyar ch"iyar urux filtratänwa. Yaqha ch"axwawi, ukat p"iyax juk"amp jach"aptawayi. Mä qullux ch"usawjanakaw jan manqhankir p"iyaruw jalnaqäna, mä axsarkañ, wali ch"ullqhi amukt"äwinwa.
  
  Drakex p"iqip amparapar katxarusaw pampar jaquntatäna. Uka phallañ qalat yaqhepajj yaqha wali valorani sepulturanakaruw jan waltʼaypachäna. ¿Kunas pasäna?
  
  
  KIMSA TUNKA llätunkani
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  ¡Jichhak lurat pʼiyanjja, mä helicópterow uñstäna, janïr uka pʼiya taypin tʼijtkasajj mä segundow liwjjatäna!
  
  Uka maquinan basepat pusi thiya cablenaka ukat walja soganakaw warktʼatäna.
  
  Ukajj janiw creyiñjamäkänti. Abel Frey jupax jichhakiw qullu patat jaljtañapatak kamachi. Mä qullu patax mä volcán activo ukan chikanchatawa ukat kunjamatsa mä jach"a chhaqtäwiruw puriyaspa, ukax supervolcán ukham uñt"atawa.
  
  Jupan apthapip tukuyañataki.
  
  Aka jaqix sapa juk"a loco ukhamaw Drake ukhamarak mayni jaqinakax juparux jach"añchapxi. Jichhax ukhamarakiw maníaco larusiskäna, ukat Drake-x uñch"ukiskäna ukhax Frey-x janiw mä pulgadas sarnaqkänti, jan ukasti ch"amampiw chiqak sayt"asïna, kunawsatix phallañ qullux jupar muyuntat sist"askäna ukhaxa.
  
  Aliciax Wells-aruw jaytawayäna ukat Frey-ruw tinkutäna, loco autocontrol-apas mä juk"a aynacht"awayxänwa. Jupanakan qhipäxapanx Parnevik, Ben ukat Kennedy yatichirinakax Odinan alcobapan pirqanakapamp jark"aqatäpxänwa. Hayden jilatajj qontʼatäjjänwa, janiw kuns lurkänti. ¿Chiqapunit taqi ukanak nina loqtäwin jiwañatak jutpachäna? Wells chachajj ladopar qonqortʼasïna, purakapat katthapisisa.
  
  Helicópterojj jakʼaruw jalnaqäna, motorapas wal wararïna. Frey jupax ametralladorap jiltayasax taqiniruw Odin jach"a sarcófagopat jayarst"apxañapatak amparapamp uñacht"ayäna. Mä jisk"a nina naktäwix mayitaparuw ch"amanchawayi, balas ukanakax thuqt"asipxäna kunawsatix jan aljañjam quri reliquia vikingo ukanakar escudos, espadas, pechos ukat cascos de cuernos ukanakar ch"allt"apxäna. Quri qullqinakax mä cadena de eventos ukamp sarnaqata, Times Square ukan confeti ukham estanterías ukanakat jaquqaniñ qalltawayi.
  
  Frey jilatajj helicópteroruw amparapamp luqtäna.
  
  Drake chachajj qonqortʼasïna. "¡Aka ataúd ukar sarxayapxtaxa, uraqpacharuw jan walt"ayapxtaxa!" - sasaw jach"at arsüna, arupax juk"akiw ist"asïna, hélice ukan jach"a ch"akhanakapan ist"asitapata.
  
  "¡Jan wimp"irjamämti!" Frey jupax kutt"ayasaw arnaqasïna, ajanupax mä jan wali payaso ukham heroína ukar viciado ukham t"ijtäna. "Ukax iyaw sañamawa, Drake. ¡Nayaw atipjsma!"
  
  "¡Janiw atiptʼañat parlkiti!" Drakex kutt"ayasaw arnaqasïna, ukampis jichhax helicópterox chiqapuniw p"iqip patxan jikxatasïna ukatx janiw jupan arupsa ist"känti. Jupax kunjams Frey jupar irpkäna uk uñjäna, mä caprichompiw balas ukanakamp ch"allt"äna, kunawsatix amparanakap luqxatkäna ukhaxa. Drake chachajj amigonakapar jan mä proyectil jan katjapjjañapatakiw mayisïna.
  
  Alemán jaqix uk chhaqhayatayna. Jakäwipan uka obsesión ukar wali jakʼachasitapatxa, ukhamakiw tʼunjasïna.
  
  Jichhajj Dahl sat chachajj jupan jakʼapankjjänwa. Frey ukat Alicia jupanakax jach"a cadenanak juk"at juk"at juk"at juk"at apaqapkäna uk uñjapxäna, qhiparuxa sarcófago ukan pä puntap muyuntañkama. Frey jilatajj jan kuna jan waltʼäwin uñjasipjjañapatakiw chʼamachasïna.
  
  Uka helicópterojj uka pesaje aptʼasïna. Janiw kunas paskänti.
  
  Frey jilatajj teléfono receptoraparuw arnaqasïna. Helicópterox wasitat yant"äna, aka kutix motoranakapax mä colerat dinosaurio ukham wararïna. Cadenanakajj pesatap aptʼasipjjäna, ukat mä qhan chʼiyjataw utjäna, ukajj qala pʼakjañ istʼasïna.
  
  Odin chachan ataúdpajj sarjjänwa.
  
  "¡Akax qhip qhipa ch"amasawa!" - Dahl jupax Drake jilatan jinchuparuw arnaqasïna. "¡Molinoruw sarañäni! ¡Milo-n pistolapatjja!
  
  Drake jupaw guion t"ijtäna. Jupanakax helicóptero t"unjapxaspänwa ukat Sepultura qhispiyapxaspäna. Ukampis Ben ukat Kennedy, Hayden ukat Parnevik jupanakamp chikaw jiwapxpachäna.
  
  Dahl jilatajj akham sänwa: "¡Janiw tiempojj utjkiti!" "¡Aka jan ukax Apocalipsis!"
  
  Suecia markankir jaqix Milo chachan armap thaqhañatakiw saltäna. Drake chachajj nayranakap chʼoqtʼasïna, kunattejj tʼaqhesiñaw chuymapar chʼalljjtäna. Uñkatatapax Ben ukat Kennedy ukanakaruw uñtäna, ukat amtäwin t"aqhisiñapax mä lazo ukham chuymaparux t"ijtayäna. Mä amparampix atipjätaxa, mayni amparampix atipjaraktawa. Ukat uka qhipatxa, Dahl sat chacharux janiw ukham lurañapatak jaytkiristti sasaw amtäna. ¿Akapach qhespiyañatakejj pä amigonakapar sacrificiot loqtasispachänti?
  
  Janiwa.
  
  Dahl chachajj Milo chachan isinakap thaqhañ qalltäna ukhakiw mä chʼiyar chʼiyar uñtat nayrar jaltäna. Sueco jaqix musphataw qhipäxar kutt"awayxäna kunawsatix Milox janchipar chiqañchaskäna, americanox t"aqhisiñampiw qunqurt"asïna, ukampis sarnaqirïnwa ukat plataforma thiyaruw limp"itäna. Mä saraqaña chiqaru.
  
  Drake chachajj wali mulljataw saytʼasïna. Helicóptero ukan motoranakapax mä kutimpiw chhuxriñchjapxäna ukat mä jan qullan ch"axwäwiw uka p"iyan phuqhantäna. Qhipürux Odin jach"a sarcófagopax mayjt"awayiwa ukat amarrenakapat p"akintawayi, Drake ukat plataforma uksanx axsarañjam liwxatasiwayi, mä tonelada liwxatasin jiwata.
  
  "¡Janiwa!", sasaw Dahl-an jachatapax Parnevik-an jach"at arnaqäwiparux wasitat arsüna.
  
  Mä arnaqasiñaw ist"asïna, mä ventilación sinti junt"uchatäkaspas ukhamaw mä frenético arnaqasïna, Infiernon taqpach saxranakas jakkir phichhantatjamaw ist"asïna. Odin sat chachan sepulturap manqhan mä machaq jistʼarat pʼiyatwa azufre sat thayajj mistunïna.
  
  Frey ukat Alicia jupanakax jank"akiw sarxapxäna, niyaw jakkir phichhantat uñjasipxäna, kunawsatix liwxatat ataúd ukar makhatapxäna. Frey jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "¡Jan arkapjjamti, Drake!" ¡Segurojj utjituwa!" ukat mä amuyt"awix nayatakix jutkaspas ukhamaw amuyasi, mä garantia de seguridad. Jupax Drake masinakaparux akham sasaw arnaqasïna: "¡Jichhax! ¡Ataúd ukar arktasipxam jan ukax jiwapxätawa!", sasaw Frey chachax jupanakar ch"amañchäna, ametralladorap luqxatasa, ukat janiw kuna lurañas utjkänti, jan ukasti columna de vapor ukar muyuntañakiw utjäna.
  
  Dahl chachajj Drake sat chacharuw uñchʼukïna. Ukat achiktʼasisaw akham säna: "Akajj saytʼayañasawa" sasa. "Kunalaykutix... wawanakajataki."
  
  Drake chachajj janiw yaqha jaysäwinïkänti, jan ukasti pʼeqep chʼoqtʼasïna. Ukhampuni. Jupax SGG comandanteruw arktäna, wali amuyumpiw Sarcófago columpio ukarux maysar apanukuwayäna, kunawsatix jupanakan patat jalnaqkäna ukhaxa, sonrisa uñisirinakapax jan kuna usuniw patat arkapxäna, ukatx masinakapax mayni ladopan trayectoriap arkapxäna.
  
  Armas ukanakamp ch"uqt"ata ukat mä loco jaqin caprichopampi.
  
  Drakex qala pampan mä p"iyaruw puritayna. Uka vapor sat torrejj qʼañuchatäjjänwa, wali qʼañuchatäjjänwa. Jan p"akintata. Drakex janïr kutt"kasax uñisirinakapan nayrar sartawip uñjañatakis jak"achasïna.
  
  Hayden chachajj jan amuytʼasirïkaspas ukhamaw oraqen qheparäna. Jichhajj qontʼasisaw Odin chachan escudop qhepäjjapar chintʼat correanak apsuwayjjäna. -¿Kunsa nayaxa luriristxa?
  
  Drake chachajj mä jukʼa tiempow jupar uñkatäna. "CIA ukax kuna planes de contingencia ukanak Supervolcano jist"antañatakix utjiti?"
  
  Uka suma "secretaria" kullakajj janïr pʼeqep chʼoqtʼkasajj mä jukʼa tiempojj jan amuytʼasisaw uñnaqäna. "Qhana uñachtʼäwinakakiw utji. Alemán jaqirux ventilación tubo ukar uchapxam" sasa. Jupax Escudo ukarux mä jach"a jach"a tukusaw jaquntäna. Kimsanpachaw mä qullqir uñtat llantat liwxataskir uñjapxäna.
  
  ¿Chiqapunit pantjasipxi?
  
  Uka tubería ukan mistki uka presión ukax juk"ampiw jilxattawayi, kunatix volcán ukax ch"amanïxänwa. "Mä kutix reacción en cadena ukax qalltawayiwa", sasaw Dahl jupax saraki. "Janiw akax jist"antatäkaniti. ¡Jichhajj uk lurañasawa!"
  
  Drake chachan uñkatatapax mä juk"a pachatakiw Escudo ukar uñtat uñjasïna, kunatix jupax wali ch"amampiw muyuntat muyuntat liwxatäna. Jupan llantapa.Arunakax ninan qillqatäkaspas ukhamaw jupat mistunïna.
  
  
  Alaxpachampi Infiernompixa mä jukʼa tiempotaki jan yatiñakïkaspas ukhamawa,
  
  Jan Jiwir Almaw Chiqa jan ukax Jan wali tuqir ch"amanchasi.
  
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Plan B" sasa. "¿Odin chachan maldicionapat amtastati? Janitï wakiskaspa ukhamänwa, ¿janich ukhamäki? Akax janiw kawkhans utjkiti, ¿janich ukhamäki? Ukhama, inas ukhamächi -sasa.
  
  "¿Odin"s Curse ukax akapach qhispiyañatakix mä thakhiti?" Dahl chachajj ukat pächasïnwa.
  
  "Jan ukax infierno" sasaw Drakex säna. "Khitis uka amtar purini ukarjamaw lurasini. Ukaw uka jisktʼar qhanañchi. Escudo uchaski uka jaqix qʼuma almanïñapawa. Ukax mä sipitawa. Jiwasax janiw kuns yatxtanti kunatix sepultura apsuwayxtanwa. Jiwasatï pantjasiñäni ukhajja, akapachajj tʼunjatäniwa" sasa.
  
  "¿Kunjamarak maldicionajj saräna?" Hayden kullakajj uñisirinakan amparapan jan walin uñjasitapat sipansa, janiw jukʼamp jan wali uñnaqtʼanïkänti, ukat jakkir manqʼantatäkaspas ukhamaw ventilación ukar uñchʼukiskäna.
  
  Drake chachajj Escudo jiltayasajj nayraqatapan katjjarusaw maldecïna. Dahl jupax sayt"asisaw uñjäna, kunawsatix hissing ventilación ukar saraskäna. "Aka Escudompi uka vapor llamktʼäta ukhaxa, amparanakamat chʼiyjataw uñjasini".
  
  Ukat nina nakhaskir quqa taypin katuntat mä tama uywanakan wararitapampjamaw alayax jukʼamp vapor mistunïna, ukat uka phustʼatapan jachʼa arnaqasiñapax niyaw istʼañjamarakïna. Jichhax azufre q"aphix thaya thithiñ qalltäna, ukat mä miasma venenoso ukar tukuyäna. Walja tiempow sapa kuti jupanakamp chik sarnaqir qollun mä jukʼa thuqtʼasitapajj jichhajj qʼejjo qʼejjor uñtasitäjjäna. Drake chachajj perqanakas khathattʼapkaspa ukhamwa amuyasïna.
  
  "Machaq yatiyäwi, Dal. Plan B ukax lurawimpiw lurasi. Jutïr urunakan yatjjatañatakejja, akajj janiw yatkti kuna infiernonakas yaqha lurañajj utji sañ muni" sasa.
  
  "Janiw jutïr pachax utjktamti" sasaw Dahl jupax Escudo ukan mayni chiqan sayt"asïna. "Jan ukax naya."
  
  Mayacht"asisaw ventilación ukar sarapxäna. Uka esquistojj jupanak jakʼankir qalat saraqasaw liwjjatañ qalltäna. Mä arnaqasiña ukat arnaqasiñaw utjäna, ukham Drake-x janiw ist"känti, ukax jan tukuskir manqha manqhat jutäna.
  
  "¡Supervolcán ukax jak"achasxiwa!" Hayden jilatajj wal arnaqasïna. "¡Jichhax jist"antapxam!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake, Dahl jan ukax Abel Frey jupanakan jan uñjata, islandés uñt"at qullux Eyjafjallajokull satawa, ukax jichhakamax llamp"u gris jawiranak mistuñampiw kusisita ukat avión ukan sarnaqawiparux axsarayaraki, mä akatjamat thiyapanx phallawayi. Mä juk"a pachatxa, Sky News ukat BBC ukat qhipat You Tube ukanx millones de millones ukanakaw uñjasiñapäna - waranq dragonakan nina laxranakapax alaxpachan nina nakhantayapxi. Uka pachparakiw Islandia markankir yaqha pä volcananakax phallapxäna, pʼiqinakapax champán corchonakjamaw presión ukan jaltxapxäna. Mä juk"a laka ch"uqt"ata, Armagedón purinxiwa sasaw yatiyapxirïna.
  
  Mä qhawqha ajllitanakakiw chiqpachapuni jakʼankxatap yatipxäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Jan uñjat ukat janipuniw uñt"at heroes ukanakax qullu ch"amaka manqhan ch"axwapxäna. Drake ukat Dahl jupanakax Escudo ukamp vapor ukan mistuñaparuw atacapxäna, mä muyu yämpiw vapor ukar jak"ankir ch"usa chiqar mayjt"ayapxäna, kunatix Odin ukan sepulturap t"unjatapat jaytat p"iya patxaruw chiqak uñstayapxäna.
  
  "Jank'aki!" Dahl jupax Escudo ukar jan chhaqhañapatakiw ch"amachasïna. Drake chachajj qollun nayrïr chʼamapar atipjañatak chʼamachasitapat amparanakapajj khathatitap amuyasïna. "¡Kuna infiernotsa aka yäx lurasi uk yatiñ munta!"
  
  -¡Khitis llakisi! Hayden chachajj jupanakar jarkʼaqañ yantʼäna, kayunakap katjjarusajj kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw chʼamachasïna. "¡Uka q"añu jaqirux manqhar uchapxam!"
  
  Dahl jupax lunged, uka p"iyaruw jaltawayxäna. Escudojj faltaspäna jan ukajj mä jukʼa sarnaqaspäna ukhajja, mä ratukiw chʼamaktʼaspäna, ukampis amtapajj cheqapänwa, ukat jachʼa partejj wali amuyumpiw Odin sat sepultura manqhankir artificial grieta ukar mantaspäna.
  
  Mä elaborado trampa, patak waranq patak maranak nayraw uñstayatäna. Diosanakaruw juramento lurta.
  
  ¡Mä trampa sipita!
  
  "Jichhürunakan akapachan uñtʼatäki uka nayra sipitanakat sipansa jukʼamp jachʼa sipita." Dahl chachajj qonqortʼasisaw jaqontäna. "Khititï akanak tukjaspa" sasa.
  
  Drake chachajj Escudojj jiskʼaptaskaspas ukhamwa uñjäna, alayat jiljjattaski uka jachʼa presión chʼamthapisa. Ukajj chʼiyjatäjjänwa ukat chʼiyar chʼiyar cheqanakanwa uñstäna, ukat obsidiana sat coloraruw tukurakïna. Wiñayataki. Janipuniw chhaqtayatäkaniti.
  
  "Diosax bendicipan".
  
  Job lurasax mä juk"a samart"äna janïr Frey ukar kutt"kasa. Ajjsarañaw chuymapar phoqantäna, janiw amuyañjamäkänti, jichhakamas ukhamaraki.
  
  Helicópterojj sartasjjänwa, Odin chachan ataúdpan pesatap saytʼayañatakiw chʼamachasïna, uka ataúd ukajj manqhanjja llampʼu chuymampiw chʼalljjtäna. Frey ukat Alicia panpachaniw ataúd tapan qunt"atäsipkäna, amparanakapax helicóptero ukar chint"at correanakaruw wali ch"amampi chint"ata.
  
  Ukampis Ben, Kennedy ukat Parnevik yatichirix yaqha kimsa soganakat warkt"ataw helicóptero manqhan warkt"atäsipkäna, chiqpachansa pistolampiw ukan katjatäpxäna, Drake chachax planeta qhispiyañatak ch"axwkäna ukhaxa.
  
  Jupanakax ch"usat patat warkt"asipxäna, helicópterox makhataskäna ukhax liwxatasipxänwa, Drake-n nayra manqhatpachaw secuestrapxäna.
  
  "¡Janiwa!"
  
  Ukat, jan iyawsañjam, t"ijtäna - mä sapa jaqi, mä ch"amampiw t"ijtäna, colerasiñat, chhaqhata ukat munasiñat yurita - mä chachax mä jan manqhankir ch"usawja taypit ch"iyar chiqar jaquntatäna, kuntix jupat apsutäkän uk mayisa, ukat jan ch"amampiw mä columpio ukar katxarutayna cables, kunapachatix jupax jaquntatäna.
  
  
  PUSI TUNKA
  
  
  
  DIOSANAKAN SEPACHAPA
  
  
  Drake-n uraqpachapax ch"amakar saltasaw sayt"äna - mä jan tukuskir ch"usaw patat, mä jan manqhankir ch"usaw alayax - kimsa pulgadas ukch"a soga balanceada, jupan sapa qhispiyasiñapa. Amuyupax samarañänwa; amigonakapatakiw uk luräna. Janiw yaqha razonajj jupanakar qhespiyañatakïkänti.
  
  Jan jupatakik kuns luri.
  
  ¡Amparanakapajj sogaruw llamktʼäna ukat janiw jistʼantañ puedkänti!
  
  Cuerpopajja, qhepatjja gravedad sat chʼamampiw jankʼak jaqontañ qalltäna. Qhipa segundonxa, chʼiqa amparapampiw liwxatasïna, uka sogax mayninakat sipansa jukʼamp jachʼänwa ukat reflexivo jan wali amuyumpiw chʼallxtasïna.
  
  Pä amparapampiw katthapisinxa ukat jankʼak thuqtʼir chuymapar samarañapatak nayranakap jistʼarasïna, ukatwa liwxatasïna. Mä chiqat mä jach"a ch"allxtawiw jutäna. Alicia kullakajj sarcasmopwa arsu.
  
  "¿Wells chachajj "chʼamam uñachtʼayañamawa" sasinjja, ¿ukham sañti munäna?, ¿uka loco fósil ukajj kamsañsa muni sasaw sapa kuti jisktʼasirïta!"#
  
  Drakex uñch"ukisïnwa, alaya manqhankir manqha ch"amakax wali sum amuyasïna, janiw nayrjax ukham p"iqi ch"allxtataw jikxatasïna. Ukampis machaq chʼamampi adrenalinampi musculonakapajj nina nakhantäna, ukat nayra ninanakat jila partejj jichhajj wasitatwa chuymapan utjäna, mistuñatakiw jiwjjäna.
  
  Jupax q"ipiruw makatäna, amparat amparat amparat katxarusa, qunqurinakapamp katxarusa, jank"akiw sarnaqäna. Frey jupax ametralladorap uñacht"ayasax larusitaynawa, wali amuyumpiw uñch"ukisïna, ukampis ukatx Hayden jupax Odin jupan sepulturapatw arnaqasïna. Drake jupax ukan sayt"atäskir uñjäna, Wells-an pistolapax Frey-ruw uñch"ukiskäna - nayra comandantex jupan jak"apar jaquntatäxänwa, ukampis, Diosar yuspajarañaw, wali samañawa.
  
  Hayden chachajj chika thakinwa Frey jilatarojj pistola uñachtʼayäna. "¡Jichhax sartpan!"
  
  Helicópterojj wali thayankänwa, pilotopajj janiw kuntï siskäna uk sum yatkänti. Frey jilatajj pächasïnwa, mä wawar uñtataw wali munat anattʼañat jaljtatäkaspas ukham qhuruchasïna. "WALIKI. ¡Hundin!, ¡Jan wali! ¡Uka maldito avionat saraqañajapunïnwa!"
  
  Drakex Haydenan jaysäwip ist"asax jachaqt"asïnwa. "Jïsa, sapa kutiw uk amuyasta."
  
  Kennedy, Ben ukat Parnevik jupanakax jach"a nayranakapamp uñch"ukipxäna, juk"akiw samsuñ atipxatayna.
  
  "¡Sartam ukat apsusim!" - Frey ukatsti Alicia kullakaruw arnaqasïna. "Amparat ampararu. Jupar irpapxam ukat sarañäni. Aka laq"ux janiw jumarux ch"axwkaniti. Jupaw gobiernon jan waltʼäwipa. "
  
  Drakex manq"antasïna kunawsatix Aliciax sarcófagot jaltawayxän ukat Drake-n paralelo sogap katjäna, ukampis ukhamakipans Ben-ar uñkatañatakiw tiempo apst"asïna, kunjams uka waynax Hayden-an estadop uñt"ayaskäna uk amuyt"äna.
  
  Ben jilatajj kunatï utjkäna ukhajja, jukʼamp munasiñampiw uñchʼukïna.
  
  Aliciax mä monor uñtataw soga ukar liwxatäna ukat mä juk"a pachatxa Drake-mp chikaw jikxatasïna. Jupax jupar uñkatasïna, jan pantjasir ajanupax colerasiñampiw phuqt"ata.
  
  "Pani tuqiruw liwxatasirïta". Jupax thayaruw jaltawayxäna, kayunakax nayraqat jaltxäna, mä suma arco ukham ch"amaka taypin jaltawayxäna, mä juk"a pachax thayaruw taqpach warkt"asïna. Ukat kayunakapax Drake-n esterno-parux wali ch"amampiw mayachasïna ukat cuerpop nayrar liwxatäna, mä juk"a pachaw jupan sogapat katthapïna janïr jutir sogapar liwxatkasa.
  
  "Fucking babuino" sasaw Drakex jisk"at arsüna, pechopax phichhantatänwa, katxaruñapax llamp"uchatäxänwa.
  
  Alicia kullakajj chʼamapampiw soga muytas liwjjatäna, kayunakapajj pechoparuw chʼalljjtäna, ukat purakaparuw chʼalljjtäna. Drake jupax ch"iqa tuqir liwxatañ atipjatayna, ukhamat jawq"jata llamp"uchañataki, ukampis costillanakapax ch"uqt"ataw jikxatasïna.
  
  Jupax juparux chhuxriñchjasïna, llakinak chikancht"asïna ukat juk"amp jach"aruw sartasïna. Mä chispiw nayranakapan uñstäna, machaq respetompi.
  
  Ukat samsusaw akham säna: "Qhiparusti" sasa. "Jumajj kuttʼanjjtawa. Jichhajj khitis jukʼamp sumäspa uk uñjañäni" sasa.
  
  Jupax soga ukarux ch"allxtayäna, sapa kuynt"asax confianzax qhant"äna. Mä salto ukanx Drake jupan pachpa sogap muytasinx wasitatw ch"amapampix kutt"ayañatak apnaqatayna, aka kutix kayunakap p"iqiparuw amtäna.
  
  Ukampis Drakex kutt"anxänwa ukat wakicht"atäxänwa. Wali yatiñampiw sogap antutäna, ukat wali chʼamampiw pʼeqe chʼalljjtayasïna, ukat pä kayuni manqharuw katjäna. Alicia kullakajj jan kuna jan waltʼäwimpiw jupat patjjan jalnaqäna, sarnaqatapat muspharatänwa, amparanakapajj wali chʼamampiw liwjjatäna.
  
  Drake chachajj mä kayukiw soga patjjar tʼijtäna. Kunapachatï uñisiripajj kuntï lurkäna uk amuyaskäna ukhajja, jupat sipansa jukʼampïjjänwa. Jupax p"iqiparuw wali ch"amampiw takt"äna.
  
  Ukat amparanakapajj soga jaytanukutap uñjta. Jupajj jaqontasïna, ukampis mä qhawqha centimetronakakiw jaqoqtäna. Uka manqhankir chʼama tuercajj irnaqtʼänwa ukat wasitatwa katthapïna.
  
  Frey jilatajj alajjpachatwa arnaqasïna. -¡Janiw kuna askis utjkiti! ¡Jiwam, inglés jan iyawsiri!"
  
  Ukatxa, mä nayra chʼipxtat sipansa, alemán jaqix mä cuchillo apsusinx Drake sat jaqin sogap khuchhuqäna!
  
  
  * * * .
  
  
  Drakex taqi ukanak k"achat k"achat uñjäna. Uka lliphipiwi, khuchhuña patana jan wali qhana. Mä akatjamat jakañ thakipan chʼiyjatapa, mä arunjja, kunjamtï jupa patjjar liwjjatañsa ukat liwjjatañsa qalltäna.
  
  Mä ratukiw cuerpopan jan pesajenïtapa. Mä congelado momento de terror ukat jan iyawsäwi. Taqe kunatï jikjjataskäna ukat taqe kunatï jutïrin lurkaspäna ukanakajj jichhakiw tʼunjatäjjäna, uk yatisajj.
  
  Ukat ukxarusti jaltxaña... nemesis jupar uñjasa, Alicia, sarcófago patar kutt"añatakis amparapamp makhatata... Ben-an lakap mä arnaqasiñamp t"ijt"ir uñjasa... Kennedy-n ajanupax jiwañan mascarapar tukuwayxi... ukat vision periférica tuqi... Jaya... .kunas uka. ?
  
  Torsten Dahl, loco sueco, t"ijt"aski, janiw, t"ijt"aski, plataforma taypin cinturón de seguridad cuerpopar chint"ata, chiqpachans mä ch"iyar p"iyaruw jaquntatäna, kunjamatix Drake jupa pachpax mä qawqha pachanak nayrax lurkän ukhama.
  
  Mä arnés de seguridad ukax qhipäxan jist"aratäskäna, Odin alcoba ukan mä pilar muyuntat jark"antatänwa, Hayden ukat Wells jupanakan wali ch"amampiw katxarupxäna, jupanakax juk"amp ch"amanchañatakiw wakicht"atäpxäna.
  
  Dahl jupan loco salto...juparux jak"achasisin Drake-n amparanakap katxaruñataki ukat wali ch"amampiw katxaruñataki.
  
  Drake-n suyt"awipax chhaqtawayxänwa kunawsatix jupax Dahl-amp chikt"atäpkän ukhaxa, línea de seguridad ukax ch"amanchatäxänwa...ukatx mä akatjamat, t"aqhisiñ remolque ukaw utjawayi kunawsatix Hayden ukat Wells jupanakax tensión ukar katuqapxäna.
  
  Ukatxa suyt"aña. Qhispiyasiñatakix k"achat k"achat t"aqhisiñ yant"awinaka. Drake jupax Dahl jupan nayranakaparuw uñtäna, janiw mä arsa arskänti, janiw mä onzas emoción uñacht"aykänti kunatix pulgadat pulgadat jan kuna jan walt"äwin uñjasipxäna.
  
  Helicóptero apnaqirix uka kamachi katuqpachänwa, kunatix kimsïr misil jaquntañatak wakicht"atäñkamaw makhatañ qalltäna, aka kutix qullut apsuñkama, ukax ch"usawja jach"aptayañatakiw lurasiwayi, ukhamat sarcófago ukax jan kuna jan walt"awimp mantañapataki.
  
  Kimsa minutonakatjja, Odin chachan ataúdpajj chhaqtjjänwa. Helicópteronakan cuchillonakapan thuqtʼasitapajj wali jaya amuyuniwa. Ben, Kennedy ukat Parnevik jupanakax jichhürunakanx pachpakïpxänwa.
  
  Qhiparusti, Dahl ukat Drake jupanakax manqha ch"amakan qalat lurat chiqanakaruw jaquntatäpxäna. Drake chachajj arknaqañwa munäna, ukampis cuerpopajj janiw kuns lurkänti. Ukan ikiñatakix taqi kunaw lurañapäna, uka traumax chhaqtxañapatakiw jaytäna, ukat uka usux pʼiqipan mä sapa chiqaruw kuttʼayäna.
  
  Ukat ukan ikiskäna ukhajja, helicópterojj kuttʼanjjänwa. Jichha kutix mä Dahl chopper ukaw utjäna. Ukat ukax pachpa tiempon qhispiyasiñataki ukat arknaqañatakiw yanaptʼäna.
  
  Drake chachajj Torsten Dahl chachan tʼaqhesiyat nayranakaparukiw uñchʼukispäna. "Jumaw Diosäta, amigo" ukat kawkhantï jakapkäna ukajj kunja wakiskirïnsa ukajj janiw jupatak chhaqkänti. "Chiqpach Diosa".
  
  
  PUSI TUNKA MAYAN
  
  
  
  ALEMANIA MARKANA
  
  
  Sapa kutiw Kennedy Moore kullakax wali ch"ama asienton asnupar muytayäna, Alicia Miles kullakax wali ch"ullqhi nayranakapaw amuyasïna. Inglés perrax Uber ukan nuwasirïnwa, mä policía suxta sentido ukamp dotada - sapa kuti suyt"aña.
  
  Islandia markat Alemania markar kimsa horanak avionat sarapkäna ukhajja, mä kutikiw saytʼasipjjäna. Nayraqatxa, volcán utat mistxasax tunka minutonakakiw ataúd ukar winchampi chintʼapxäna ukat sum katxarupxäna ukat taqiniruw barcor irpanipxäna.
  
  Abel Frey jilatajj jankʼakiw qhepankir compartimientopar saräna. Uka tiempot aksarojj janiw jupar uñjjjeti. Inas lunthatasiña ukat industrian ruedanakapar grasa lurarakchïna. Aliciax niyaw Kennedy, Ben ukat Parnevik jupanakarux asientonakapar jaquntäna, ukatx noviopan jak"aparuw qunt"asïna, usuchjat Milo. Uka jach"a jach"a tukur americano jaqix janchipan taqpach chiqanakap katxarusipkaspas ukhamaw amuyasïna, ukampis jilpachax bolas ukanakap katxarurakïnwa, ukax Aliciax maynit maynikam kusist"añjama ukat axsarañjamaw jikxatasïna.
  
  Yaqha kimsa guardianakax helicóptero ukankapxänwa, katuntat jaqinakat wali amuyump uñch"ukiñanak mayjt"ayapxäna, Alicia ukat Milo ukanakan muspharkay aruskipäwiparuw turkapxäna - maynit maynikam llakisiñataki, ukatx mä amuyuni, ukatx colerasiñampiw phuqt"ata.
  
  Kennedyx janiw kawkhankapxänsa ukx amuyaskänti, kunapachatix helicópterox saraqañ qalltäna ukhaxa. Amuyupax qhipa horaw sarnaqäna, Drake ukat París, Suecia ukat volcán ukanakan aventuranakapat qalltasa, NYPD ukamp nayra jakäwipar puriñkama, ukat uka chiqatx, jan jark"ataw Thomas Caleb ukar puriñkama.
  
  Caleb jupax mä serial killer ukhamawa, juparux wasitat jiwayañatakiw qhispiyäna. Jan waltʼayat jaqenakat amtasiñanakapajj juparuw atacäna. Mä qhawqha urunak nayrajj kawkhantï jan walinak lurapkäna uka cheqanjja, mä arunjja, jan walinak lurapkäna uka cheqanjja, jichhak wila wartatjamaw amuyupan machaqäskäna. Uka tiempot aksarojj janiw mä yatiyäwsa uñjkti sasaw amuyasïna.
  
  Inas jupar katjapjjchïna.
  
  Samkanakamanxa....
  
  Janiwa. Samkanakajanxa janipuniw katjapkiti, janirakiw jak"achasipkiti. Jupax jiwayitu ukat jan walinak lurarakitu, ukat juchañchatajax mä maldito saxrar uñtataw taqi ukanak jaytañkamax llakisiyitu.
  
  Helicópterox jank"akiw saraqanïna, jan uñkatañjamäki uka visionat jaqunukusa. Helicóptero qhipäxan compartimiento personal ukax jist"arasïna ukat Abel Frey jupax mistuwayxänwa, ordenanak larusisa.
  
  "Alicia, Milo, jumax nayampïsktawa. Uka katuntat jaqinakar apanipxam. Guardianaka, jumanakax ataúd ukarux uñch"ukiñ utajar irpapxäta. Ukankir uñjirix taqi kunas uñjañatakis wakicht"atäxi ukhax nayamp jikisiñatakiw yatichäwinak utji. Ukat nayax akax jank"akiw lurasiñap munta, guardiananaka, ukhamax jan pächasimti. Inas Odin chachajj waranq waranqa maranak Frey jilatarojj suychïna, ukampis Frey chachajj janiw Odin chachar suykiti" sasa.
  
  "Taqi uraqpachaw kuntix lurawaykta uk yatipxi, Frey, jumax loco ukhamätawa", Kennedyx siwa. "Diseñador de moda, maldición ukhamawa. ¿Qhawqha tiempos carcelan jan qheparapjjäta sasin amuyta?"
  
  Frey jilatajj akham sänwa: "Americanonakajj jupanak pachpat wali wakiskirïpjjatap amuyapjje" sasa. "Ukat idiociax jach"at arsuñjamaw sasaw iyawsayañama, hmm? Jilïr amuyunakax atipt"apuniwa. ¿Chiqapunit amigonakamax mistuwayapxäna sasin amuyta? Ukanx sipitanak uchapxta, jumax llamp"u chuyman jaqi. Jupanakajj janiw Poseidón sat cheqat pasapkaniti" sasa.
  
  Kennedyx lakap jist"aratayna protesta lurañataki, ukampis Ben-arux mä juk"a pacha p"iqip ch"allxtatap uñjäna ukat jank"akiw lakap jist"antäna. Ukhama jaytañani. Nayraqatax qhispipxam, qhipat nuwasipxam.Jupax amuyunakapanx Vanna Bonta kullakat arst"awayi: "Nayarux mä complejo inferioridad ukaniñaw juk"amp askixa ukat kusisit musphart"añaw juk"amp askixa, mä complejo superioridad ukaniñat sipansa ukat jan wali amuyump sartayasiñat sipansa".
  
  Frey chachajj janiw kunjamatsa helicópteropajj jukʼamp alturan imantat qheparatap yatkänti. Ukat jachʼa jachʼa tukuñajj amuytʼasirïtapajj jupanakat sipansa jukʼampïtapwa amuyayäna.
  
  Ukham amuytʼpan. Uka muspharkañax juk"amp muxsapunïspänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Uka helicópterojj wali chʼamampiw uraqir purinïna. Frey jilatajj nayrar sartasaw nayraqat jaltawayjjäna, oraqenkir chachanakaruw ordenanak arnaqasïna. Alicia kullakajj saytʼasisaw índice amparapamp mä señas luräna. "Nayraqatax jumanakax kimsa. P"iqinakax alayaruw puripxi. Yaqha satäñapkamajj sarasipkakim" sasa.
  
  Kennedyx Ben qhipäxan helicópterot jaltawayxäna, sapa muskulunakan qarjataw jikxatasïna. Kunawsatix uñch"ukiskäna ukhax muspharkañ uñjatax mä minuto qarjatapat armasxäna, chiqans samañap apt"äna.
  
  Mä uñkatasiña ukat jupax amuyasïnwa Frey-n castillo-pa Alemania markan; mä diseñador den de iniquidad kawkhantix kusist"añax janipuniw sayt"känti. Jupanakan uraqir puriñ chiqapax jach"a mantañawjaruw uñtatäna, doble roble punkunakax quri tachonanakampi ch"uqt"ata ukat italiano mármol columnanakampi enmarcata, ukax mä jach"a mantañ utaruw puri. Kennedy uñch"ukiskäna ukhax pä jila chanini autonakaw sayt"apxäna, Lamborghini ukat Maserati, ukat pusi pä tunk marani waynanakaw liwxatapxäna ukat Castillo uksar sarañ gradanakaruw liwxatapxäna. Thuqt"añ musican jach"a ritmonakapax punku qhipäxat jutäna.
  
  Punkunak patxanx qalat lurat fachada ukaw utjäna, ukax mä fila de torretas triangulares ukat pä jach"a torres ukanakaw mayni tukusiñapanx utjäna, ukax jach"a estructura ukarux Revival gótico ukham uñt"ayawayi. Wali muspharkañawa, Kennedyx amuyt"äna, ukat mä juk"a ch"amancharakïnwa. Aka chiqan mä fiestar jawillt"atäñax jutïr modelon samkapaw sasaw amuyäna.
  
  Ukat ukhamatwa Abel Frey jupax samkanakapat askinak jikxatäna.
  
  Jupax punkunakaruw jaquntatäna, Aliciax wali sum uñch"ukiskäna, kunapachatix jach"a jach"a autonak thuqt"ir pasapxäna ukat mármol gradanakat makhatapxäna. Punkunakat ukat eco vestíbulo ukar mantañataki. Chʼiqa toqenjja, mä jistʼarat qarwampi chʼoqantat punkuw mä discoteca ukar mantapjjäna, uka discotecajj wali suma musicanakampi, kunayman coloranakan qhananakampi ukat cabinanakampi phoqantatänwa, uka cabinanakajj jaqenakat sipansa jukʼamp sumwa thuqtʼapjjerïna, ukanjja taqeniw kunjamsa thuqtʼapjjerïna uk uñachtʼayapjjaspäna. Kennedyx jank"akiw sayt"asïna ukat arnaqasïna.
  
  "Yanapa!" Jupax jachäna, visitanakar chiqak uñkatasa. -¡Yanapt"apxita!
  
  Walja jaqinakaw uka pacha apst"asipxäna, chikat phuqhat lentes ukanakap apaqt"asa ukat uñch"ukipxitu. Mä segundo qhepatjja, larusiñwa qalltapjjäna. Rubia sueca clásica ukax aruntt"asisaw botellap jiltayäna, ukat ch"iyar ñik"ut italiano chachax uñch"ukiñ qalltäna. Mayninakax disco infiernoparuw kutt"apxäna.
  
  Kennedyx jacht"asïna, kunawsatix Aliciax ñik"utapat katthapisinx mármol pampat ayxatäna. Ben jilatajj jan waltʼayasiñatakiw arnaqasïna, ukampis uka jawqʼjatapajj niyaw tʼunjäna. Fiesta invitadonak taypinx juk"amp larusiñaw utjäna, ukatx mä qawqha q"añu arunakaw utjäna. Aliciax Kennedy-rux jach"a escaleraruw jaquntäna, costillanakaparux wali ch"amampiw ch"allt"äna.
  
  Ukat akham sasaw sistʼasïna: "Jan amuytʼasir warmi" sasa. "¿Janit uñjkta uywiripar munasiñapxa? Janipuniw jupat jan walinak amuyapkaniti. Jichhax...sarapxam."
  
  Mä jiskʼa pistolampiw alayaru uñachtʼayäna, uka pistolajj amparapanwa uñstäna. Kennedyx sayt"asiñ munäna, ukampis kunatix jichhak paskatayna ukarjam amuyt"asax ukampikiw sarañ amtäna. Jupanakarux escalerat makhatapxäna ukat ch"iqa tuqiru, Castillo ukan mayni ch"iwipar irpapxäna. Escalerat mistusinx jach"a jan yänakampi phuqt"at pasillo - ch"iwinak taypin puente ukar mantapkän ukhax thuqt"äw musicax sayt"awayxänwa, ukat inas uka pachanx jupanakax sapak jakapchïna.
  
  Mä pasillot sarasajja, mä cuartoruw jikjjatasipjjäna, uka cuartojj inas nayrajj mä jachʼa salón de baile ukhamächïna. Ukampis jichhax uka chiqax chikat tunka sapaqat cuartonakaruw jaljatäna - pirqanakat sipansa anqanx bares ukanakaw utjäna.
  
  Célulanaka.
  
  Kennedy, Ben ukat Parnevik jupanakamp chikaw jak"ankir celda ukar jaquntatäpxäna. Mä jach"a thuqt"awix punku jist"antatäñap sañ munäna. Alicia kullakajj amparapampiw amparapamp arsüna. "Jumanakax uñjatäpxtawa. Kusist'aña."
  
  Uka qhipat ist"añjam amukt"äwinx Kennedyx ch"iyar jach"a ñik"utap taypin amparanakapamp t"ijtäna, pantalón trajep kunjamtï lurañjamäki ukhamarjam sumaptayäna, ukat wali ch"amampiw samsuwayxäna.
  
  "Walikiwa..." sasaw jupax sañ qalltäna.
  
  "¡Ey, perras!", Abel Frey jilatajj cámara nayraqatan uñstäna, Infierno ninan Diosar uñtataw jachaqtʼasïna. "Fiesta castillojarux walikpun jutapxtaxa. Kunjamakitix jumanakax nayan, uh, juk"amp qamir invitadonakajax ukham kusisipxañamatakiw pächasta."
  
  Jupajj janïr jaysapkäna ukhaw uka ofrecimientop amparapamp luqtäna. -Janiw kunas wakiskiti. Janiw parlañamäkiti. Arunakamajj jukʼakiw nayatak yanaptʼitu. Ukhamasti", lup"irjamaw arsüna, "khitinakas utjistu... walikiwa, jïsa, chiqpachansa, Ben Blake-wa. Nayajj yattwa, ukajj wali kusiskañawa" sasa.
  
  Ben jilatajj barranakaruw tʼijtäna ukat kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw ukanak jawqʼjäna. "¿Kawkinkis kullakajaxa, jan wali jaqi?"
  
  -Hm? Jumax uka salsa rubia ukat..." sasaw kayup sallqa jaquntäna. "¿Dragon nuwasiñ estilo uñt"ayañati? ¿Jumax detalles ukanakat muntati? Ukhama, walikiwa, kunatix jumax ukhamätawa, Ben. Nayrïr arumax wali suma jaqijaruw ukar khitawayta zapatonakap apthapiñapataki, yatisktawa, mä juk"a llamp"uchañataki. Jupajj etiquetayäna, mä qhawqha costillanakapas usuchjasïna, ukampis kuntï nayajj munkayäta uk katoqäna" sasa.
  
  Frey jilatajj mä jukʼa tiempow mando a distancia ukata, uka muspharkañ seda isimp isthaptʼat bolsillopat challwa katur saräna. Jupax mä televisión portátil ukaruw mayjt"ayäna, Kennedyx janiw uks amuyaskänti. Mä jamuq aire ukan uñstawayi - SKY News - Reino Unido markan jilxatir markan manupat aruskipt'apxi.
  
  "¿Payïr arumax?" Frey jilatajj mä jukʼa samartʼäna. "¿Chiqapunit jilapax yatiñ muni?"
  
  Ben jilatajj arnaqasïna, mä gutural sonidojj purakapat manqhatwa mistunïna. -¿Jupax walikïskiti? ¿Jupax walikïskiti?
  
  Frey jupax mando a distancia ukar wasitat ch"iqt"äna. Pantallax yaqha, granuloso uñacht"äwiruw mayjt"ayäna. Kennedyx mä jisk"a cuarto uñch"ukiskäna uk amuyasïna, mä imill wawamp ikiñar chint"ata.
  
  -¿Kuns jumaxa amuyta? Frey jupax ch"amanchawayiwa. "Ukhamajj jupajj jakaskakiwa. Jichhaxa -sasa.
  
  "¡Karin!" Ben jilatajj TV toqeruw tʼijtäna ukampis saytʼasïna, mä akatjamat atipjatäna. Jach"a jach"a tukuñanakax taqpach janchiparuw ch"allxtayäna.
  
  Frey jilatajj larusitaynawa. "¿Kunsa jukʼampi munapjjta?" Jupax wasitat amuyt"irjamaw tukuwayi ukatx wasitatw canal ukar mayjt"ayawayi, aka kutix CNN ukar uñt"ayawayi. Jank"akiw yatiyäwinakanx mä yatiyawix utjawayi, Nueva York markankir mä serial killer - Thomas Caleb.
  
  "Nayraqat jumatakiw aka qillqt"awayta" sasaw loco Kennedyx kusisitaw säna. "Inas uñakipt"añ munaraksta sasaw amuyta."
  
  Jupajj jan munkasaw istʼäna. Caleb chachajj Nueva York markan callenakapan sarnaqaskakïnwa, qhespiyatäjjänwa, mä fantasma ukhamänwa, uka jan wali yatiyäwinak istʼayäta.
  
  "Jumaw qhispiyapxtaxa sasaw iyawstxa", Frey jupax Kennedy-n qhipäxaparux wali amuyumpiw säna. "Jachʼa irnaqäwi. Uka manqʼañ animalajj kawkhantï jakaskäna ukaruw kuttʼanjje, janiw markan zoológico ukan jaulankir animaläjjeti" sasa.
  
  Uka yatiyäwix uka cason archivonakan grabacionanakapampiw anatäna -kunatix estándar ukax- ajanupa, q"añuskir policía ukan ajanupa, jan walt"ayat jaqinakan ajanupa. Sapa kutiw jan walt"ayat jaqinakan ajanunakapa.
  
  Uka pachparakiw sapa uru jan wali samkanakapar jan waltʼayäna.
  
  "Taqi sutinakapxa yatisktawa, ¿janich ukhamäki?" Frey jilatajj jiskʼachasïna. "Familianakapan direccionanakapa. Way... jupanakax jiwapxi."
  
  Kennedy kullakajj pʼeqep amparapampiw akham säna: "¡Amuktʼam!" ¡Ukajj jaytapjjam! Amp suma!
  
  "Ukat juma" sasaw Frey jilatajj jiskʼat arsüna. "Parnevik yatichiri" sasaw uka arunak thuqt"äna, lakapar jaquqanir ismu aychakïkaspas ukhama. "Jumanakax qhiparapxañamawa, nayatakix irnaqapxañamawa."
  
  Mä disparojj istʼasïna. Kennedyx wali mulljataw arnaqasïna. Jutïr segunda urunxa, cuerpon tʼunjatäskir istʼäna, ukat kuttʼasaxa, uka jilïr jaqix uraqiruw jaquqanïna, pechopan mä pʼiyaw jistʼaratäna, wilax mistusaw celulan pirqanakapar chʼallxtasïna.
  
  Jaqipax jaquqanïxänwa, jan iyawsäwipax p"iqip jist"antarakïnwa. Frey jilatajj mayamp jupar uñkataskäna uk uñjañakiw puedïna.
  
  "Ukat jumax, Kennedy Moore. Tiempomax purinxiwa. Niyaw kawkïr manqharutï saraqañ yatipkta uk yatjjatañäni" sasa.
  
  Talonapar kuttʼasajj jachaqtʼasisaw sarjjäna.
  
  
  PUSI TUNKA PAYANI
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA markankir jaqenaka
  
  
  Abel Frey jilatajj departamento de seguridadapar saraskäna ukhajja, jupa pachpaw jachʼat arsüna. Mä qawqha inventivo pachanaka ukat jupax uka idiotanakaruw uraqiruw takt"äna. Panpachaniw pʼakjatäpjje. Ukat qhiparusti, uka nayra idiota Parnevik Stone jiwayañkamaw jiwayatayna.
  
  Musparkaña. Jichhax juk"amp kusiskañ lurawinakaruw sarañäni.
  
  Jupax sapak utapar punku jist"aratayna, Milo ukat Alicia jupanakax sofá ukan qunt"ataw jikxatasipxäna, kunjamtï jupax jaytawaykatayna ukhama. Jach"a americanox wali t"aqhisiyataw jikxatasïna, sapa sarnaqawimp chuym ch"allxtayaskäna, uka sueco, Torsten Dahl jupar yuspajarasawa.
  
  "¿Uka jakʼankir kuna yatiyäwinakas utji?" - Frey jupax jank"akiw jiskt"äna. "¿Hudson jilatajj jawstʼpachänti?"
  
  Uka jak"anx mä centro de control CCTV ukaw utjäna, jichhax Frey-r mä radical arxatirin uñjata, Tim Hudson. Castillo jak"anx "amuyuni jaqi" ukham uñt"atawa, computadora tuqit walja yatiñanakapata, Hudson jupax Frey nayrïr yatiqirinakat maynïriwa, jupax fanatico jefepatakix kunayman extremos ukar sarañ munäna. Jilpachax Odin ukan sepulturapan instalación ukax kunjams nayrar sartaski uk uñjapxäna, ukatx Hudson jupax timón uksankänwa - maldeciskäna, ch"uñuñamp ukat nervioso ukhamaw Yeagers juparux leche ukham manq"antatayna. Frey jilatajj Sepulturajj cheqapar uchatäskir uñjañ wal munäna, ukat nayrïr kuti wali uñtʼat visittʼañatakejj taqe chuymaw wakichtʼasïna. Ukat katuntatanakapa, Karin kullakajj kawkhantï jakapkäna ukat machaq katuntat jaqenakan celdanakapas uñakipapjjarakïnwa.
  
  Ukat mä fiesta, chiqpachansa. Hudson jupax mä sistema ukham utt"ayäna, ukax sapa pulgadas club ukaruw mä juk"a control ukar uñt"ayäna, infrarrojo jan ukax lanzamiento estándar ukhamäpans, ukatx sapa movimiento de invitados élite Frey ukax grabatäna ukatx apalancamiento ukan pesopax uñakipatarakïnwa.
  
  Jupax amuyasxänwa, ch"amax janiw yatiñakïkiti, taqi kunat sipansa. Chʼamanïñajj mä chʼaman pruebapunïnwa. Discreto fotografía uñacht"ayaña. Jach"a uñt"at video. Inas uka katuntañax jan kamachirjam uñjatächïna, ukampis jan walt"ayat jaqix wali axsarayaskäna ukhax janiw kuna jan walt"äwis utjkänti.
  
  Abel Frey jupax mä "cita aruma" mä estrella jan ukax mä rock chick ukamp kuna pachatix jupatakix askïki ukjax wakicht'aspawa, jupax mä pintura jan ukax mä escultura alasispawa, nayrïr fila ukan asientonak jikxataspa, juk'amp lliphipikir markan juk'amp junt'u uñacht'äwinxa, jan jikxatañjam kuna pachatix jikxataspa sasaw munäna.
  
  "Janiw kunas jichhakamax utjkiti. Hudson chachajj wasitatwa sofá patjjan desmayawaypachäna" sasaw Alicia kullakajj pʼeqep amparapar katjjarusa ukat kayunakapas sofá patjjar warktʼasisajj säna. Kunapachatï Frey kullakajj uñchʼukkäna ukhajja, qonqorinakap mä jukʼa chʼoqtʼasïna.
  
  Ukhampuni. Natural ukhamawa, Frey jupax jupa pachpaw jach"at arsüna. Milo jilatajj jachtʼaskäna ukat costillanakap katjjaruskäna uk uñjäna. Jupax luz ch"allxtataw chuymaparux jank"ak ch"allxtayäna, kunatix chacha warmi ikthapiñ amtax jan walt"awinakampiw mistu. Jupax Alicia tuqiruw mä ceja uñstayäna, ukat universal "qullqi" chimpu churarakïna.
  
  Alicia kullakajj kayunakap alayaruw jaqontäna. "Pay kuti amuytʼasaxa, Milo, kunatsa jan mayamp uñakiptʼir sarkta. Ukat uka idiota Hudson ukan mä yatiyäw phuqhat katuqañamawa, hmm? Jefe -sasawa qullqi plato aperitivos tuqiru p"iqip ch"allxtayäna. "¿Kunas jan uñtʼat utji?"
  
  Frey jupax plato yatxatäna kunapachatix Milo, kunatix luraskäna uk jan yatisa, mä político ukhama, llamp"u chuymanïtapatxa, mä k"ari uñkatasiñaw amigapar tuqir apayäna, ukatx jach"at jach"at arnaqasïna ukat cuartot mistuwayxäna.
  
  Frey jilatajj akham sänwa: "Bscottijj wali suma uñtatawa" sasa.
  
  Punkux ch"allt"askäna ukhax Aliciax Frey-rux mä plato galleta churäna ukat mesaparuw makatäna. Pusi kayumpi sayt"asisaxa, p"iqipa jupa tuqiru muytayäna.
  
  "¿Aka galletampi mä suma inglés asnu munasmati?"
  
  Frey jilatajj escritorio manqhan mä jamasat boton chʼetjjtäna. Ukat jankʼakiw uka kʼari pintajj ladopar sarjjäna, ukanjja video pantallanakaw mä fila uñachtʼayasïna. Jupajj "Suxta" sasaw säna, ukat mä pantallajj jaktjjänwa.
  
  Uñch"ukiskasax galleta mallt"äna, jan amuyt"asisaw Aliciax muyu chhuxriñchjasïna.
  
  Ukat samsusaw akham säna: "Chʼaxwañ arenaja" sasa. "Ukax niyaw phayatäxi. Jïsa?"
  
  Alicia kullakajj seductorampiw chhuxriñchjasïna. "Jïsa".
  
  Frey kullakajj kayunakap taypin utjkäna uka llakinak amparamp luqxatañ qalltäna. "Ukatxa niya tunka minutonakaw utjitu. Jichhakamax mä jank"akïki ukampiw kusist"añama" sasa.
  
  "Jakäwijat sarnaqäwi".
  
  Frey jupax juparuw uñch"ukisïna, sapa kutiw Milo juparux pä tunk kayunak jan jist"antat punku qhipäxan amuyt"irïna, ukampis ukampirus, ukat Alicia Miles kullakax sensual ukankatapatxa, waliw jan nayranakap mä machaq celdapan luxus celularat apsuñjamäkänti katuqat katuntat jaqinaka .
  
  Serial jiwayir jaqi - Thomas Caleb.
  
  Qhep qhepa chʼajjwañajj janiw jarkʼatäkänti.
  
  
  
  3 t"aqa
  Ch"axwañ chiqanx...
  
  
  PUSI TUNKA KIMSA
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA markankir jaqenaka
  
  
  Kennedyx bares ukar t"ijtäna, kunawsatix Abel Frey ukat guardianakapax celda anqan uñstapkän ukhaxa. Profesoran cuerpop apsuñapataki jan ukax libre sarnaqapxañapatakiw jupanakar arnaqasïna, ukat ukham lurapxäna ukhaxa, wali axsarañaw jikxatasïna.
  
  Ukat celda mantañawjan saytʼasïna, janiw kun lurañsa yatkänti. Mä guardiajj pistolapampiw uñachtʼayäna. Carcelankir complejo manqharuw jukʼamp manqhar sarapjjäna, jukʼamp walja celdanakat pasasajj janiw khitis utjkänti. Ukampis taqe ukanakan escalapax chʼakhakamaw thaytʼayäna. Jupax jiskt"asïna kuna kasta jan wali jan walinaksa aka waynax lurañ yati.
  
  Ukhaw Calebat sipan jukʼamp jan wali jaqïspa uk amuyasïna. Taqi jupanakat sipansa jukʼamp jan waliwa. Jupax Drake, Dahl ukat yanapiri ejercito ukanakax jak"achasipxañap suyt"äna, ukampis uka jan walt"äwimp atipjayasiñapänwa ukat atipjañapänwa, jupanakax sapakiw jikxatasipxi sasaw amuyasïna. ¿Kunjamarak Ben jilatarojj kunjamtï Drake chachajj jarkʼaqkäna ukham suytʼaspasti? Mä waynaw jupa jakʼan sarnaqäna. Parnevik jiwatapatx janiw sinti arskiti. Chiqansa, Kennedyx amuyt"äna, uka waynax mä qawqha arunak arsuwayxäna, kunawsatix Sepultura ukan katuntatäpkän ukjatpacha.
  
  ¿Karin kullakarojj qhespiyañatak chʼamanïtap uñjpachänti? Celularapajj wali sumaw bolsillopan utjäna, vibracionatak wakichtʼatäskatap yatïna, ukat awk taykapat chikat tunka jawsatanakaw jan jayskänti, uk sum yatïna.
  
  "Chiqa chiqanktanwa" sasaw Kennedyx laka k"uchupat jisk"at arsüna. "Amuyunakamxa juma pachparukiw amti."
  
  "¡Amukt"am, americano!" Frey jupax qhipa arurux mä maldición ukhamäkaspas ukhamaw thuqhuyäna. Jupatakejj ukhamäpachänwa sasaw amuyäna. "Juma pachpaw destinomat llakisiñama."
  
  Kennedy jilatajj qheparuw uñtäna. "¿Kunsa akax sañ muni? ¿Jumajj lurat jiskʼa isinakat maynïr isimp isthaptʼayapjjetasmati?" Jupajj khuchhuña ukat chʼukuñ yateqasïna.
  
  Alemán jaqix mä ceja jiltayäna. "Jiwaki. Qhawqha tiempos feisty ukan qheparapjjta uk uñjañäni" sasa.
  
  Complejo de células uksat sipansa, yaqha, juk"amp ch"amaka chiqaruw utar mantapxäna. Jichhax mä jach"a ángulo alayaruw sarasipkäna, jupan jak"ankir cuartonakas pasillonakas jan waliruw puripxäna. Ukampirus, Frey-r uñt"asax taqi kunas wila arenque ukhamaw wila masinakar mayjt"ayañataki.
  
  Qhep qhepa pasillot sarapjjäna, uka pasillojj mä arco madera punkuruw puripjjäna, uka punkujj bisagranakapan metalat lurat jachʼa placanakaw utjäna. Mä guardiajj mä teclado numérico inalámbrico ukan llätunka dígitonakan mä numerompiw chʼalltʼäna, ukat jachʼa punkunakajj chʼiyjañ qalltäna.
  
  Ukat jankʼakiw machaq cuarto muytʼat metalat lurat barandillanak pechopar puriñkamajj uñjäna. Niya kimsa tunka pusi tunka jaqinakawa umañanaka amparanakaparu apt"ata sayt"asipxäna, larusipxäna. Playboys ukat droga apnaqirinaka, jach"a clase chacha warmi prostitutas, realeza ukat Fortune 500 p"iqinchirinaka.Viudas jach"a herencianakani, petrolero jeques ukat millonarios phuchhanaka.
  
  Taqinipuniw barrera ukar muyuntat sayt"asipxäna, Bollinger ukat Romani Conti ukanakamp umañamp, suma manq"anak manq"asa ukat cultura ukat clase ukanakap uñacht"ayasa.
  
  Kennedyx mantankäna ukhax taqiniw sayt"asipxäna ukat mä juk"a pachaw jupar uñch"ukipxäna. Chillqt"ir amuyupax jupar chiqanchañänwa, laq"amp phuqhantat pirqanakan jisk"a arunakaw t"ijtäna ukat jinchuparuw ch"allxtayäna.
  
  ¿Ukajj jupatakïpachati? Policía ukan irnaqiri?
  
  Jupax juparux t"unjañapawa, oh, pusi minutos tops.
  
  Nayajj aptä. Nayax yaqha tunka churapxäma, Pierre. ¿Kunsa jumajj sasma?
  
  Paqallqu. Nayax apuestas jupax uñnaqapat sipan juk"amp ch"amaniwa. Ukat, walikiwa, jupax mä juk"a phiñasitaniwa, ¿janich ukhamäki?
  
  ¿Kuna infiernotsa parlasipkäna?
  
  Kennedyx mä qhuru ch"akhampiw chhuxriñchjat jikxatasïna ukat cuartoruw tinkutäna. Tamankirinakajj larusipjjäna. Frey jilatajj jankʼakiw jupar arknaqäna.
  
  "Jaqi!" Jupax larusitaynawa. "¡Amigonaka!, akax mä suma ofrendawa, ¿janit ukham amuyapkta? ¡Ukat jupax mä suma arumaw churapxitani!"
  
  Kennedyx jan kuns kamacht"asaw uñch"ukisïna. ¿Kuna infiernotsa parlasipkäna? Ch"uqt"ataw qhiparañama, jupax Capitán Lipkind jupan wali munat arupat amtasïna. Anatañax sarantaskakiwa. Jupax chuym churañ yant"äna, ukampis ch"amakt"ata ukat surrealista ukanakax loco tukuyañapatakiw axsarayäna.
  
  "Janiw nayraqataman uñacht"aykäti" sasaw Frey-n qhipäxaparux arsüna. "Kunjamsa jumanakajj suyapkta" sasa.
  
  Frey jupax juparuw uñtäna, ukat yatiñan jachaqt"asitapax muspharkañänwa. -¿Janit ukhamäki? ¿Kunas wali valorani? Ukampis normalawa. Inas jumax yaqha tuqit amuyta, ukampis nayax amuyta jumax lurasmawa, munat Kennedy. Chiqpachansa jumax ukham lurasma sasaw amuyta. Jutaña." Jupar jakʼachasiñapatakiw amparapamp uñachtʼayäna.
  
  Kennedyx riel de anillo uksaruw saratayna. Niya tunka payan metronak alayaruw mä muyu p"iyax uraqir jan kikpaki allsutäna, pampapax qalanakamp ch"allt"ata ukat pirqanakapax laq"ampi qalampi ch"allt"ata.
  
  Nayra pachanx gladiador arena. Ch"axwañ ch"usawja.
  
  Jupan jakʼaparuw metalat lurat escaleranak apsupjjäna ukat barandillanak patjjaruw pʼiyanakar apxatapxäna. Frey jupax saraqañapaw sasaw uñacht"ayäna.
  
  "Janiw ukhamäkiti" sasaw Kennedyx jiskht"äna. Kimsa pistolanakaw juparus Ben jilatarus uñachtʼayasïna.
  
  Frey jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. "Jumaruw munsma, ukampis serio janiw mä waynar munaskti. Qunqurkama mä balampiw qalltsna, ukatsti codokama. Trabajam ukat uñjam qawqha tiempos mayitax phuqañamataki" sasa. Infierno jachaqtʼasitapajja, arunakap chiqañchañatakejj kusisitaw jikjjatasï sasaw amuyayäna.
  
  Kisunakap chʼallxtayasïna ukat mä segunda kuti pantalón trajep sumaptayasaw sarnaqäna. Uka qamir jaqinakax wali munasiñampiw uñchʼukipxäna, mä jaulankir animaljama. Vasonakax ch"usäxänwa ukat aperitivos ukanakax manq"antatäxänwa. Jupanak taypinjja, camareronakas camareronakas liwjjatapjjänwa, janiw jupanakar uñjapkänti, phoqantatänwa ukat samarapjjarakïna.
  
  "¿Kuna kasta p"iyasa?" jupax pachatakiw negociaskäna, janiw kuna mistuñs uñjkänti, Drake-rux sapa wali aski segundo extra churañ yant"äna.
  
  Frey jilatajj suma chuymampiw akham säna: "Akajj nuwasiñ arenajawa" sasa. "Jumanakax jachʼa amuyumpiw jakapxtaxa jan ukax pʼinqachataw jiwapxtaxa. Ajlliwix, munat Kennedy, jumanakan amparamankiwa. "
  
  Ch"uqi ch"uqimp qhiparañamawa.
  
  Mä guardiajj pistolan bozapampiw chʼalljjtayäna. Kunjamatsa Ben-ar suma uñnaqap proyectañ atipxatayna ukat escalerar puriñkamaw amparap luqtäna.
  
  "Suyt"am" sasaw Frey-n nayranakapaxa colerat qhant"äna. "Zapatonakap apsuñamawa. Ukhamatwa wila munañap mä jukʼa chʼamañchtʼani" sasa.
  
  Kennedyx ukan sayt"atäskäna, jisk"achata ukat colerata, ukat mä juk"a ch"amakt"ata kunapachatix mä guardiax nayraqatapan qunqurt"asisin zapatonakap apsuwayxäna. Jupax escalerar makhatatayna, jan chiqäkaspas ukhamarak jaya chiqan jikxatasisa, aka muspharkañ tantachäwix yaqha Kennedy jupamp akapachan jaya k"uchun luraskaspas ukhama. Taqinis sapürunjam arsusipkäna ukax khitis chiqpachapuniw sasaw jisktʼasïna.
  
  Janiw sinti suma ist"askänti. Jakäwip layku chʼaxwañapäkaspas ukhamänwa.
  
  Escalerat saraqaskäna ukhajja, jaqenakat mä silbato istʼasïna, ukat wila wartäwiw thayar phoqantäna.
  
  Taqi kasta qʼañu arunak arnaqasipxäna. Apuestas ukanakaw lurasïna, yaqhipanakax mä minutot jukʼampiruw jiwxani sasaw sapxäna, yaqhepasti kimsa tunka segundot jukʼampiruw tanga chhaqhayasini sasaw sapxäna. Ukat mayni jan ukax paniniw yanaptʼañsa sapxarakïna. Ukampis jukʼamp jan walijja, polvoruw tukuyasajj jiwat cuerpop qʼañuchañapäna.
  
  Qamirinakat sipansa juk"amp qamirinaka, aka Uraqin juk"amp ch"aman q"añunaka. Ukham qamirïñampi chʼamampi churistam ukhajja, cheqapuniw akapachajj tʼunjatäjjäna.
  
  Qʼala kayunakapajj jankʼakiw chʼama oraqer llamktʼäna. Jupajj caballot saraqasaw thaya ukat jan uñtʼat jikjjatasïna, ukat uñkatasïnwa. Jupa uñkatasinjja, pirqaruw mä pʼiya khuchhurapjjäna. Jichhax mä qutu thiya barras ukanakampiw ch"uqt"ata.
  
  Uka barranakan mayni ladopan katuntat jaqix mä akatjamat nayrar sartawayi, wila ch"allxtayiri colerat arnaqasiñampiw ukanak ch"allt"asïna. Jupanakarux wali ch"amampiw ch"allxtayäna, jupanakax t"ijtxapxänwa, ajanupax mä mayjt"at qhuru arunakjamakiw juk"ampi.
  
  Ukampis ukhamäkchïnsa, ukat jan uñtʼat jakʼankchïnsa, Kennedyjj sutipat amtasiñatakejj jukʼamp jankʼakiw uñtʼäna.
  
  Thomas Caleb, serial jiwayir jaqi. Aka Alemania markanxa, jupamp chika. Pä jiwir uñisirinakaw nuwasiñ utar mantapxäna.
  
  Abel Frey jupan amtapax Nueva York markanw uñstayata, ukax phuqhasiskiwa.
  
  Kennedy chuymapax salt"äna, ukat mä q"uma uñisiñaw kayunakap kayunakapat p"iqiparu ukat qhipäxapar mä flechar uñtat jalxatäna.
  
  Ukat colerasisaw jachäna: "¡Jumajj jan wali jaqëtawa!" "¡Jumajj mä absoluto bastardo ukhamätawa!"
  
  Ukatxa, barranakax sartawayxänwa ukat Caleb chachax jupar jakʼachasïna.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake jupax janïr uraqir llamkt"kasax helicópterot mistuwayxänwa, Torsten Dahl jupat mä juk"a qhipharuw mistuwayxäna, ukatx hotel ukar t"ijtäna, uka hotelax wali ch"amanchataw jikxatasïna, uka hotelax mä coalición conjunta de fuerzas internacionales ukan katuntatänwa. Chiqans ejercitox mistutawa, ukampis amtasiri ukat nuwasiñatak wakicht"atawa.
  
  Jupanakajj La Vereina markat 2,2 kilometronak alay toqenwa jikjjatasipjjäna.
  
  Ejército ukat civil autonakax filaruw sayt"atäpxäna, motoranakax thuqt"asipxäna, wakicht"ataw sayt"atäpxäna.
  
  Vestíbulo ukanx kunayman lurawinakaw utjäna: comandos ukat fuerzas especiales, agentes de inteligencia ukat pallapallanakax taqiniw tantachasipxäna, suma wakicht"asipxäna ukat wakicht"asipxarakïna.
  
  Dahl jupax hotelan recepción ukar jaltasaw ukankatapat yatiyäna, ukat wali jach"at arnaqasïna, ukat taqiniw kutt"apxäna. Ukanxa respetompiw amuktʼapxäna.
  
  Jupanakax nayratpach jupar uñt"apxäna, ukat Drake, ukat mayninakaru, ukat Islandia markan kuntix jikxatapkän ukx sum yatipxäna. Aka chiqanx sapa mayniw video enlace tuqi yatiyatäpxäna, ukax hotel ukat helicóptero ukanakan uñt"ayatawa.
  
  -¿Wakicht"atäpxtati? Dahl jupax arnaqasïna. "¿Aka q"añu jaqir t"unjañataki?"
  
  "Equiponakax wakicht"atawa" sasaw Comandantex jach"at arsüna. Taqinipuniw Dahl sat chacharux uka operacionat juchañchapxäna. "Francotiradores ukanakax chiqaparuw uñt"ayasipxi. ¡Wali juntʼütanwa, inas aka volcán wasitat qalltañajj wakischispa, tata!"
  
  Dahl chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna. "Ukhamaxa, ¿kunsa suyapxta?"
  
  Nivel de ruido ukax patak muescas ukharuw jilxattawayi. Tropanakax punkunakat archivapxäna, qhipäxat ch"allt"asipxäna ukat ch"axwäw tukuyatat cerveza umañatak tantachasipxañapatak wakicht"asipxäna, ukhamat jan axsaras sarnaqañapataki. Uka tantachtʼat autonakajj jayarstʼapkäna ukhajja, motoranakajj wal thuqtʼañ qalltäna.
  
  Drake jupax Dahl jupamp chikaw kimsïr sarnaqir auton saratayna, ukax pallapallanakan Humvee ukawa. Qhipa pachanakanx yatiyawinakax niya 500 jaqinak utjatap yatïna, ukax Frey-n jisk"a ejercitopar 200 jaqinak chhaqhayañatakiw wakisi, ukampis alemán jaqix juk"amp jach"a chiqankänwa ukatx walja k"arinak utjañap suyt"ata.
  
  Ukampis mä kunatï jan utjkäna ukajja, ukajj muspharkañänwa.
  
  Drakex nayrïr asientonw t"ijtäna, riflep katxarusa, amuyunakapax Ben ukat Kennedy ukanakaruw uñt"ayasïna. Hayden jilatajj jupanakan qhepap asienton qontʼatäskäna, guerratak wakichtʼatäskänwa. Wells jilatajj hotelanwa purakapan wali usuchjat jaytatäna.
  
  Convoy ukax mä jach"a k"uchuruw muyuntäna, ukatx La Veraine ukax uñjasiwayiwa, Navidad quqar uñtataw qhant"ata, uka ch"amakax muyuntatänwa, ukat qullu patat jach"a ch"iyar qala nayraqatan qhant"ata. Punkunakapajj wali jistʼaratänwa, ukajj tʼunjañatak jutapkäna uka jaqen jan ajjsarirïtap uñachtʼayäna.
  
  Dahl sat chachajj micrófono jistʼaräna. -Qhipa jawsaña. Jiwasax wali junt"u qalltasipktanwa. Jank"ak sarnaqañax akan jakawinak qhispiyani, jaqinaka. Jumax amtanakap yatisktawa, ukat Odin-an ataúd-apax kawkhans utjani ukxat jiwasan wali suma amuyt"awinakas yatiraktawa. Aka KHUCHAmpi apasiñani, pallapallanaka".
  
  Uka enlace ukax Caballero Inteligente Cortés sañ muni. Sinti ironía ukax wali jach"awa. Drakex janq"u ch"uqt"ataw jikxatasïna kunatix Hummer ukax Frey ukan guardia ukan barril ukanw jalnaqäna, ukatx mä pulgadas juk"akiw mayni ladopanx utjäna. Alemania markankir guardianakajj jachʼa torrenakapatwa alarma phustʼañ qalltapjjäna.
  
  Nayrïr disparos ukanakax plomo autonakat jaltxapxäna. Kunapachatï convoy ukax mä akatjamat saytʼäna ukhaxa, Drake sat chachax punkup jistʼarasaw autopamp sarxäna. Jupanakax janiw aéreo ukan yanapt"awip apnaqapkänti kunatix Frey jupax RGPS ukanïspawa. Uka pachpa amtampiw jankʼak autonakat jitheqtapjjañapäna.
  
  Uka mantam ukat KHUCH"U uraqix tocino fabricaruw tukuyaña.
  
  Drakex nayrïr pison ventana manqhan jiltaski uka thiya ch"uxña quqanakaruw t"ijtäna. Kimsa tunk minutos nayraw khithapki uka SAS ukankirinakax nayraqatw discoteca ukan chiqaparu ukhamarak "civiliano" invitadonakaparux cordonapxañapäna. Castillon ventananakapatxa balanakaw tʼijtäna, ukat punku uta pirqanakaruw jallu purintayäna, kunattix autonakax manqhar warantapxäna. Fuerzas de coalición ukanakax mä venganzampiw ninar kutt"ayapxäna, vidrionak t"unjasa, aycha ch"akhanak ch"allt"asa, ukat qalat lurat fachada ukarux mush ukar tukuyapxäna. Ukanx arnaqasiñanaka, arnaqasiñanaka ukat ch"amanchawinak jawsatanakaw utjawayi.
  
  Uka castillo manqhanjja, jan waltʼäwinakaw utjäna. Mä RPG ukan phallawipax mä jach"a piso ukan ventanapatw jutäna, Frey ukan guardia utaparuw jaquqanïna ukat pirqax mä chiqaw t"unjatäna. Uka qʼañunakaw mantanir pallapallanakar saraqanïna. Ametralladoras ukanakax kutt"anxänwa ukatx mä alemán mercenario ukaw pata piso ukanx jaquqanïna, arnaqasisa ukat liwxatasinx mä axsarkañ ch"axwäwimp uraqiruw ch"allt"asïna.
  
  Dahl jilatampi yaqha soldadompejj nayrïr punkunakaruw pallapallanak jiwayapjjäna. Jupanakan balanakapasa jan ukajj ricochetanakapas pä jaqeruw jiwayapjjäna. Dahl jupax nayrar t"ijtäna. Hayden jilatajj kawkhansa qhipäxapanwa chʼaxwäna.
  
  "¡Aka infierno pʼiyaruw mantañasawa! Jichha!"
  
  Machaq phallawinakaw arumax ch"allxtayäna. Payïr RPG ukax mä jach"a cráter ukarux walja kayuniw Drake"s Hummer ukan inti jalsu tuqin ch"allt"awayi. Mä jallu laqʼampi qalanakampi alaxpacharuw jaquqanïna
  
  Drakex t"ijtäna, qunqurt"asis, p"iqip patxat thaya ch"allt"ir balanakan ch"iyar ch"iyar patrón ukan qhiparäna.
  
  Chiqpachansa chʼaxwäwix qalltawayiwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedy ukat Caleb jupanakax janïr llamkt"apkän ukhas jaqinakax wila masinakap uñacht"ayapxäna. Kennedyx wali amuyumpiw muyuntäna, amparanakapax laq"aruw katxarupxäna, kayunakapax qalamp uraqimp yant"apxäna, jan yatiñatakiw jan sum sarnaqäna. Pʼeqepajj taqe ukanak amuytʼañatakiw chʼamachasïna, ukampis uñisiripan mä jan chʼamanïtap nayratpachwa amuyasïna, mä arunjja, kunjamtï nayranakapajj jan uñnaqtʼan pantalonapajj conservadorjam imtʼkäna uka uñnaqtʼanïtap amuyasïna.
  
  Ukhamajj akajj jiwayir jaqer jiwayañatakejj mä thakïnwa. Jupax yaqha jaqir jikxatañatakiw chuym churasïna.
  
  Caleb chachajj nayrïr kutiw ukham luräna. Lakapat salivax t"ijtäna, kunawsatix jupar chhuxriñchjkäna ukhaxa, amparanakap t"ijtäna. Kennedy jupampiw nuwasïna ukat mä chiqaruw sarxäna. Uka jaqenakajj wila laykukiw mistupjjäna. Mayniw wila vino uraqir warxatäna, ukax wila wartañ munapxatap uñacht"ayañatakiw uñacht"ayasïna. Jupax Frey, usut q"añu jaqiruw ist"äna, Caleb, jan chuyman psicópata, jupar ukham lurañapatak ch"amanchasa.
  
  Jichhajj Caleb chachajj wasitatwa lungäna. Kennedyx pirqar jaquntataw jikxatasïna. Jupajj janiw sum amuytʼasjjänti, jaqenakan uñjatapat mayjtʼayasa.
  
  Ukat Caleb chachax jupan patxapankänwa, q"ala amparanakapamp kunkapar ch"uqt"ata - ch"uñuni, jik"achat... q"ala amparanakapa.Mä jiwayir jaqin amparanakapa...
  
  ... qhuru chuymampi ukat jiwañampi...
  
  ...q"añut q"añunakap taqpach janchipar ch"allt"asa. Pʼeqepanjja, ewjjtʼañ campananakaw istʼasïna. ¡Ukham amuytʼañ jaytañamawa! ¡Jumax chuym churañamawa ukat nuwasiñamarakiwa! Chiqpach nuwasirimpiw nuwasiñama, janiw mä leyenda lurawayktati.
  
  Jan pacienciani jaqenakajj wasitatwa wararipjjäna. Botellanaka ukat vasonak valle patxaruw tʼunjapxäna, jiwayañ munir uywanakjamaw arnaqasipxäna.
  
  Ukat Caleb, wali jak"ankiwa taqi kunatix paskatayna uka qhipatxa. Centro de concentración ukax ch"axwata, infiernoruw phust"ata. Uka monstruojj ladopar chʼankhampiw jawqʼjäna, uka pachparakiw pʼeqep pechopar chʼalljjtayarakïna. Qʼañu, chʼuñuni qʼala pechopa. Ukat wasitatwa jawqʼjäna. Phuqapanx usuchjasiñaw phallawayxäna. Jupax liwxatasïna. Wila vinow jupar warantasïna, alajjpachat wartatäna.
  
  "Ukhamawa" sasaw Caleb chachajj jiskʼachäna. "Kawkhantï jakaskta ukar saraqam."
  
  Uka jaqinakax wal arnaqasipxäna. Caleb chachajj wali qʼañu amparanakap jachʼa ñikʼutaparuw pichthapïna ukat amuki, jiwayir jan wali amuyumpiw larusirakïna.
  
  "Jiwat janchimat pissañamawa, perra."
  
  Kennedy kullakajj qonqortʼasisaw mä jukʼa tiempojj Caleb chachan amparapat jaltjjäna. Jupat esquivañ yantʼäna, ukampis pantalonapat wali chʼamampiw katthapïna. Jupax qhipäxaruw jaquntäna, jiwañ p"iqin mä sallqa jaqir uñtataw jachaqt"asïna. Jupajj janiw kuna lurañas utjkänti. Pantalonapsa, jan uñnaqtʼan, uñnaqapar imantir pantalonapsa, ukat kayunakapat liwxatañapatakiw jaytäna. Jupax mä juk"a muspharkañ luratapat aprovechasisaw chhuxriñchjasïna. Qalanakaw janchiparux ch"allxtayäna. Uka jaqenakajj wal arnaqasipjjäna. Caleb chachajj nayrar sartasaw ropa interioran cinturapar amparap luqtäna, ukampis jupajj jan walitwa ajanupar taktʼäna, ropa interiorajj qheparuw chʼalljjtäna, kunjamtï nayrapajj wilamp pʼakjata ukat ladopar warktʼaskäna ukhama. Mä juk"a pachaw ukan qunt"asïna, nemesis ukar uñkatasa ukat wila ch"allxtat, aycha manq"ir nayranakapat jan uñch"ukiñjamäkänti.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake chachajj uka suma punkut jachʼa vestíbulo ukar liwjjatäna. Chiqans SAS ukax discoteca ukan chiqaparuw muyuntawayi ukatx jach"a escalera ukarux ch"amanchawayiwa. Mayni castillox janiw ukhamakiti.
  
  Dahl jupax pecho bolsilloparuw ch"allxtayäna. "Dibujonakanjja, chʼeqa toqenjja ukat inti jalsu toqenkir mä almacenamiento utaw uñachtʼayasi. Jichhax janiw kunat pächasiñamäkiti, Drake. Hayden sat jilataw ukham luräna. Akax Frey, amigonakajataki ukhamarak Sepulturatakix juk"amp logico chiqaw sasaw iyaw sapxta".
  
  "Janiw uka tuqitx samkaskti" sasaw Haydenax amtasisax säna.
  
  Mä tama jaqinakaw qhipäxan t"ijt"asipkäna, Drakex Dahl-arux inti jalsu tuqinkir alaxpachankir punkut arktäna. Punku jistʼaraskäna ukhajja, jukʼamp balanakaw thaya chʼalljjtäna. Drake jupax liwxatasïna ukat sayt"asïna, pallapallanakampi.
  
  ¡Ukat mä akatjamat Frey chachan jaqenakapajj jupanak taypinkapjjäna!
  
  Cuchillonakax lliphipipxäna. Amparampi pistolanakampiw jawq"jatäna. Soldadonakajj chʼeqa toqet kupi toqetwa saraqapjjäna. Drake chachajj pistolapan bozalpajj Frey chachan mä guardiapan temploparuw chʼalljjtayäna, ukat uka armajj horasaparuw disparonak apsuñapatak apantäna, ukhamat atacañ munir jaqen ajanupar mä bala uchañataki. Uka guardiajj chʼeqa toqetwa jupar nuwantäna. Drakex lunge ukat codo ukampiw uka waynarux ajanupar ch"allxtayäna. Jupax jan amuyt"asir jaqiruw qunt"asïna, cuchillop apthapisinx puntap yaqha jaqin p"iqiparuw ch"allt"äna, jupax niyaw Delta Commandos ukan kunkap khuchhuqañampïskäna.
  
  Mä pistola disparojj jinchup jakʼaruw istʼasïna; SGG ukax wali munat armapawa. Hayden chachajj Glock sat mä cuchillompi ukat ejercito cuchillompiw apnaqäna. Mä multinacional jan walt"äwitak ch"ama multinacional, Drake jupax amuyt"äna. Uka cuarton jaya cheqanjja, jukʼamp disparonakaw istʼasïna. Italia markankirinakaruw uñt"ayañama.
  
  Drake jupax uñisirinakan ladopan jawq"jatapatx ch"usawjaruw liwxatasïna. Jupax taqpach janchiparuw muytayäna, kayunakap nayraqat muytayäna, uka waynarux kayunakapat jaquqanïna. Kunapachatï uka jaqix columna vertebral ukar wali chʼamampi uraqir purinkäna ukhaxa, Drake sat chachax jiwayasxänwa.
  
  Nayrir SAS ukan irnaqirix sayt"asisaw Dahl juparux tunka payan thakhinak nayrar uñjäna. Uñisirinakapax juk"amp juk"ampiw jilxattawayi - inas mä qawqha tunka martirios ukanakak qhiparapxchïna, jupanakax invasores ukanakar aynacht"ayañatakiw khitapxatayna. Chiqpach ejercitox yaqha chiqankaspänwa.
  
  "Janiw jan walïkiti junt"uchasiñatakixa" sasaw sueco jaqix lakapar wilamp muyuntat jachaqt"asïna. "¡Jichhax nayrar sartam!"
  
  Yaqha punkut mantapxäna, mä cuarto booby traps ukanakat q"umachapxäna, ukatx yaqha cuarto ukanx francotiradores ukanakax suxta suma waynanakaruw janïr chhaqtayatäkasax apthapipxäna. Qhepatjja, qalat lurat mä jachʼa perqa nayraqatanwa jikjjatasipjjäna, ukanjja mä chʼusawjanakanïnwa, uka pʼiyanakatjja ametralladoranakaw jalnaqäna. Qala perqa taypinjja, jukʼamp muspharkañ acero punkuw utjäna, ukajj bancon mä bóveda ukar amtayistu.
  
  "Ukhamawa" sasaw Dahl jupax qhipäxar qunt"asis säna. "Frey jilatan uñjañ utapa."
  
  "Mä qhuru tayka uñtasitawa", Drakex jupan jak"apan imantasisaw säna, amparap jach"ar aptasax tunka tunka pallapallanakaw jupar jak"achasisin t"ijtapxäna. Jupax Hayden kullakaruw uñch"ukiskäna, ukampis janiw chachanak taypinx jisk"a uñnaqap uñt"känti. ¿Kawkirus uka infiernojj saräna? Oh achikt"asipxsmawa, achikt"asipxsmawa, jan mayamps ukan ikiñapataki... wila...
  
  "Fort Knox ukax mä ch"ama tuerca ukhamawa, ch"iyjañataki", Delta comandox mä juk"a manq"añ apt"asisaw säna.
  
  Drake ukat Dal jupanakax uñkatasipxäna. "¡Lurchirinaka!" - panpachaniw mä pachan sapxäna, política "jank"aki ukat jan sallqjañamawa" ukaruw ch"amanchasipxäna.
  
  Pä jachʼa pistolanakaw wali amuyumpi línea taypin pasatäna, pallapallanakajj uñchʼukisaw jachaqtʼasipjjäna. Acerot lurat chʼamani ganchonakaw wali chʼamani cañonanakan barrilanakapar chintʼatäna, ukajj cohetenak lanzaranakar uñtasitänwa.
  
  Uka pä soldadonakajj kawkhantï jutapkäna uka thaknam tʼijtjjapjjäna, amparanakaparuw acerot lurat yaqha cablenak aptʼasipjjäna. Cables de acero ukanakax lanzadores ukanakan qhipäxapan mä cámara hueca ukar chint"atawa.
  
  Dahl jupax Bluetooth ukampiw pä kuti ch"iqt"äna. "Kunapachas qalltañäni uk yatiyapxita."
  
  Mä qhawqha segundonakax pasawayxänwa, ukat jaysäwix purintäna. "Nayraqata!"
  
  Mä barraje ukaw uttʼayasïna. Drake ukat Dahl jupanakax granadas lanzadores ukanakamp amparanakapar warkt"ataw mistuwayapxäna, ukat mä amtar puripxäna ukat gatillonak jaquntapxäna.
  
  Pä acero grappling ganchos ukanakax mä cohete ukham jank"akiw jaltxapxäna, Frey-n bóveda ukan qala pirqaparuw manqhar allsupxäna, janïr mayni tuqit p"akjasa. Espaciompi jikisipkäna ukhajja, uka sensorjj mä aparatoruw activäna, uka aparatojj jupanakpachaw ganchot muytayäna, ukhamatwa mayni lado pirqar wali chʼamampiw chʼalljjtayasïna.
  
  Dahl jupax jinchuparuw ch"allt"asïna. "Ukham lurañamawa".
  
  Ukat alayatsa Drake chachajj pä Hummer sat avionan reverso ukar mayjtʼatap istʼäna, cables ukanakajj parachoques reforzados ukanakaruw chintʼatäna.
  
  Frey-n jan mantañjam pirqapax phallawayxänwa.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedyx mä iwxt"awimpiw jaltxatayna, kunawsatix Caleb jupax jupar jak"achasïna, qunqurip katjatayna ukat liwxatasin khithatayna. Uka tiempon samartʼasajj aprovechasisaw kayut saytʼasïna. Caleb chachajj wasitatwa jutäna ukat amparapampiw jiñchupar jawqʼjäna.
  
  Jupa patjjankir jaqenakajj kusisitaw jachʼat arnaqasipjjäna. Waranq waranqa qullqiw jan sinti uñt"at vino ukat suma wiski ukanakax arena ukan laq"aparux warantasïna. Mä par warminakan encaje bragas ukanakax alayaruw jalnaqäna. Chacha Corbata. Mä par Gucci gemelos, maynix Caleb-an ñik"utan qhipäxapat jaltxatayna.
  
  -¡Jiwayañama! Frey jilatajj arnaqasïna.
  
  Caleb chachajj mä tren de carga ukham jupar jakʼachasiñatak saraskäna, amparanakap luqtatäskäna, puraka manqhatwa gutural sat chʼajjwañanakajj jutäna. Kennedyx jaltxañ yant"äna, ukampis jupax katjataynawa ukat uraqit apsutayna, pampat apsutayna.
  
  Wayrankkasax Kennedyx aterrizaje suyt"kasax axsarañakiw puedïna. Ukat wali chʼamapunïnwa, qalampi oraqempiw columna vertebral ukar chʼalltʼasïna, ukat pulmonapat thayajj jaqontäna. Chakinakapajj kayumpiw jalnaqäna, ukampis Caleb chachajj ukar mantasaw jupa patjjar qontʼasïna, codonakap nayrar samartʼayasa.
  
  Jiwayirix akham sasaw jiskʼat arsüna: "Jukʼamp uñtasitawa" sasa. "Jichhax jumax arnaqxañamawa. ¡Eeeeeee!", arupax maníaco ukhamänwa, kunjamatix mä jiwayañ utan khuchhix jinchupan chhuxriñchjaskäna ukhama. "¡Eeeeeeeee!"
  
  Nina phichhantat t"aqhisiñax Kennedy jaqin janchiparuw ch"allxtayäna. Jichhax uka bastardox mä pulgada ukch"a jayankxänwa, janchipax jupa patxaruw ikiskäna, lakapat ajanunakaparuw baba ch"allt"asïna, nayranakapas infierno ninamp phichhantatänwa, jupax entrepiernap jupan nayranakaparuw ch"allxtayäna.
  
  Mä jukʼa tiempojj jan kuns lurañjamäjjänwa, wali samañap katjañatakiw chʼamachasïna. Puñchupajj purakaparuw chʼalljjtäna. Chʼiqa amparapajj niyaw ukham lurañampïskäna, ukat saytʼjjäna. Chuyma ch"allxtayir amuyt"awi, ukat kunkapar puriñkamaw jalnaqäna ukat chhuxriñchjasiñ qalltäna.
  
  Kennedyx ch"amakt"äna, thaya thaqhasa. Caleb chachajj loco jaqjamaw lartʼasïna. Jupax juk"amp ch"amampiw chhuxriñchjasïna. Jupax nayranakapat yatxatäna. Jupax cuerpoparuw taktʼasïna, pesajepampiw tʼunjäna.
  
  Jupax kunjamtï lurirjamäkäna ukhamarjamaw kayump taktʼäna, ukat maysaruw jaquntäna. Jichhakiw mä pasaje katuqatap sum amuyäna. Uka jan wali jaqin tʼiju tʼiju munatapaw jakäwip qhispiyäna.
  
  Jupax wasitatwa jaltxatayna. Jaqinakax jupat sawkasipxäna -jupan uñacht"ayatapata, q"añuskir isipata, ch"uxña asnupata, wila kayunakapat sawkasipxäna. Caleb chachajj Rocky sat jaqjamaw atipjatäñat sartasïna ukat amparanakap chʼalljjtayasïna, larusisaw larusipjjäna.
  
  Ukat ukat mä aru ist"äna, jan ch"amani ukampis uka jach"a cacofonía ukarux khuchhuqatayna.
  
  Ben jilatan arupa: "Drake jilatajj jakʼachasiskiwa, Kennedy. Jupax juk"amp jak"achasiwayi. ¡Mä yatiyaw katuqta!"
  
  Maldición... janiw jupanakarux akan jikxatkaspati. Jupax janiw amuyt"irjamäkänti, castillonkir taqi chiqanakatxa, aka chiqaruw thaqhañapa. Ukan jukʼamp amtapajj imaña jan ukajj celulanakakïspawa. Ukax walja horanakaw munasispa....
  
  Ben jilatajj wali munasïnwa. Caleb chachan jan waltʼayat jaqenakajj jupar munasipkakïnwa.
  
  Sayt"asipxam ukat arnaqasipxam kunapachatix jan ch"amanïpki ukhaxa.
  
  Caleb chachajj jankʼakiw jupar jakʼachasïna, jupatakikiw jan amuytʼasis sarnaqäna. Kennedyx wali axsarañjamaw uñacht"ayasïna, ukatx kayup jach"ar aptasinx codop chiqak jak"achasir ajanupar ch"allt"äna.
  
  Wilax taqpach amparaparuw ch"allxtäna. Caleb chachajj ladrillo pirqar tʼijtkaspa ukhamaw saytʼasïna. Kennedyx ventajap ch"allxtayäna, pechoparuw ch"ankhampiw jawq"jäna, nayratpach p"akjat nayraparuw ch"ankhampiw ch"ankhachäna, qunqurinakaparuw ch"allt"äna. Jupajj taqe kunanwa uka verdugorojj jan chʼamanïñapatak yanaptʼäna.
  
  Jaqenakan wararitapajj jukʼampiw arnaqasïna, ukampis jukʼakiw istʼäna. Mä jank"ak bolas ukar ch"allt"atax asnuparux qunqurinakaparuw khitäna, maynix chinuparux qhipäxaruw kutt"ayäna. Kennedyx jupan jak"apankir laq"aruw jaquntatäna, qarjataw jachaqt"asïna, ukat jan iyawsañjam nayranakaparuw uñch"ukisïna.
  
  Kupi qunquripa jak"anx mä thuqt"awiw ist"asïna. Kennedyx qhipäx uñtasinx mä p"akjat vino botella laq"aruw p"iqit ch"allt"at uñjäna. Mä merlot ukax wali oozes líquido wila promesa.
  
  Caleb chachajj jupar uñkatasaw liwjjatäna. Jupax jan liwxatasisaw ajanupar jawq"jatayna. Ukat akham sasaw sistʼasïna: "Jiwasmawa" sasa. "Olivia Dunn kullakataki" sasaw uka p"akjat botella uraqit apsuwayxäna. "Selena Tyler kullakatakejja" sasaw pʼeqep patjjar jiltayäna. Ukat akham sarakïnwa: "Miranda Drury kullakajj nayrïr kuti jawqʼjatapajj kisunaka, cartílago ukat chʼakhanakap pʼakjawayi. "Ukat Emma Silke kullakatakix" payïr jawq"jatapax nayrap apaqäna. "Emily Jane Winters kullakatakixa", qhipa jawq"jatapax kunkaparux picada aycharuw tukuyäna.
  
  Ukat wila uraqin qunqurt"asisaw atipjäna, adrenalinax venanakapat bombeaskäna ukat p"iqip taypin pulsatäna, ukat mä juk"a pachatak jaytjawaykatayna uka jaqi kankañ wasitat katuntañ yant"äna.
  
  
  PUSI TUNKA PUSUNAKA
  
  
  
  LA VEREIN, ALEMANIA markankir jaqenaka
  
  
  Kennedy jilatarojj pistolampiw escalerar kuttʼañapatak mayïna. Thomas Caleb chachan cuerpopajj kawkhantï jiwañapäkäna uka cheqanwa liwjjatatäjjäna.
  
  Frey jilatajj jan kusisit uñnaqtʼanïnwa, celularapampiw parltʼaskäna. "Bóveda" sasaw jachʼat arsüna. "Taqi kunan bóveda qhispiyañamawa, Hudson. Nayax janiw yaqha tuqitx llakiskti, jumax idiota. !"
  
  Jupax conexión jist"antawayiwa ukat Kennedy ukarux uñch"ukisïnwa. "Amigonakamax utajar mantapkaspa ukhamawa."
  
  Kennedy jupax mä k"ari uñkatasiñampiw janïr tantacht"at élite ukar tukuykasax uñacht"ayäna. "Jumanakax jan amuytʼasir jaqinakax kuntï katuqapkta ukanakat mä jukʼa katoqapkasma ukhamawa."
  
  Ukanx amukiw larusiñas utjäna ukat lentes ukanakan ch"allxtatapaw utjäna. Frey jilatajj mä jukʼa tiempow ukar chikañchasïna, janïr akham siskäna ukhajja, "Amigonaka, umapjjam. Ukatxa sapürutjam sarxapxam" sasa.
  
  Kennedyx mä juk"a bravado ukhamaw uñacht"ayasïna, Ben ukar nayranakap ch"allxtayañataki. Maldición cuerpopax janiw mä perra ukham usuchjaskänti. Asnupax phichhantatäxänwa ukat kayunakapax thuqt"asxänwa; p"iqipax usutänwa ukat amparanakapas lip"ichi wilampiw ch"allt"ata.
  
  Jupajj Frey jilataruw ukanak katuyäna. "¿Aka qʼomachiristti?"
  
  Ukat akham sasaw jachʼat arsüna: "Camisam apnaqam" sasa. "Kunjamäskpasa, akax janiw kunas jukʼampikiti. Janiw pächasiñasäkiti, armarioman mayninakaparjamaw uñsti" sasa.
  
  Jupax reyinjam amparap luqxatäna. "Juparux apanipxam. Ukat mä yuqall wawa" sasa.
  
  Arena utat mistuwayapxäna, Kennedyx qarjataw jikxatasïna ukat muyuñ p"iqip samarañapatakiw ch"amanchasïna. Kuntï lurawaykäna ukajj kuna jan walinakansa uñjasispäna ukajj walja maranakaw jupamp jakasiñapäna, ukampis jichhajj janiw ukan jakañ horasäkänti. Ben jilatajj jupan jakʼapankänwa ukat ajanupan uñnaqapat amuytʼasajja, qhanaw telepática toqet chuymachtʼañ munaskäna.
  
  "Yuspära, wayna" sasaw guardianakar jan yäqasa säna. "Ukajj torta lurañänwa."
  
  Chʼiqa bifurcación arktasa, yaqha pasilloruw sarapjjäna, uka pasillojj celda bloquepat ramaruw mistu. Kennedyx amuyunakap apthapiwayi.
  
  Ukhamakiwa, qhispiñamawa, sasaw amuyäna. Ukhamakiwa, jakaskakiñani.
  
  Frey jilatajj yaqha jawsäwi katoqäna. "Kuna? ¿Ukanakax imañ utanakankapxiti? Ipi! Jumax... jumax..." sasaw colerat arsüna. "¡Hudson, jumax... taqpach ejercitoruw akan khithañama!"
  
  Mä electrónico arnaqawix mä akatjamat conexión ukx khuchhuqawayi, kunjamatix mä guillotinax francés reina p"iqip khuchhuqki ukhama.
  
  "¡Jupanakar irpapjjam!" Frey jilatajj guardianakaparuw uñtäna. "Jupanakarux jakañ utanakar irpapxam. Nayraqat amuyapkta ukat sipans juk"amp amigonakamax utjkaspas ukhamawa, munat Kennedy. Qhepatjja usuchjatanakam qollañatakiw kuttʼanjjä" sasa.
  
  Uka arunakampixa, jan amuytʼasir alemán jaqix jankʼakiw sarxäna. Kennedy chachajj Ben jilatampejj jichhajj pusi guardianakampi sapakïsipjjatap sum yatïna. "Sarkakim" sasaw maynix pasillo tukuyankir punku tuqir jaquntäna.
  
  Ukham sarnaqapkän ukhax Kennedyx musphataw nayranakap ch"irmthapïna.
  
  Aka chiqax castillo ukanx taqpach t"unjataw uñjasiwayi, machaq arco teja ukaw patat sayt"ayata ukatx jisk"a ladrillo "utanakax" uka chiqan mayni ladopanw uñt"ayasi. Jachʼa graneronakat sipansa janiw sinti jachʼäkänti, niya llätunka graneronakaw utjäna. Kennedyx jank"akiw amuyasïna, mä kutix mä qawqha katuntat jaqinakat sipans juk"ampiw aka chiqat pasapxatayna.
  
  ¿Tomas Caleb jilatat sipansa jukʼamp jan wali jaqïpachati?
  
  Abel Frey sat jilatampiw uñtʼasiyäta.
  
  Jupan jan waltʼäwipajj sapa segundow jukʼamp jan walir puriskäna. Guardianakajj juparus Ben jilatampejj mä utar irpapjjäna. Mä kutix manqhar mantasax anatt"añ tukuyxänwa. Jumax chhaqhayastawa.
  
  Mä apsusispänwa, inas pä apsuschispa. Ukampis ¿pusixa? Jupax janiw mä ch"amamp sayt"askänti.
  
  Ukhamächi ukhaxa....
  
  Jupajj jakʼankir guardiaruw kuttʼäna, ukat jupajj wali askit uñjaskatap amuyasïna. "Ey, ¿akax ukhamäpachati? ¿Ukaruw uchapxitasmati?"
  
  "Akanakax nayan kamachinakajawa."
  
  "Uñtaña. Aka waynax akankiwa - kullakapar qhispiyañatakiw taqi aka thakhin jutäna. Jumax amuyta, um, inas jupar uñjchispa. Mä kutikiw" sasa.
  
  "Frey jilatat mayitanaka. Jiwasarojj janiw permiso churapkituti" sasa.
  
  Kennedyx mä guardiat mayni guardiaruw uñch"ukisïna. -Ukat kunas? ¿Khitis yatiñapa? Jan amuytʼasis sarnaqañax jakäwin suma qʼapkir qullawa, ¿janich ukhamäki?"
  
  Uka guardiajj juparuw larusitayna. "¿Jumajj juykhütati? ¿Janit aka maldito chiqan camaranak uñjkta?"
  
  Kennedy jilatajj jachaqtʼasisaw akham säna: "Frey jilatajj ejercitompi nuwasiñatakiw wal chʼamachasi. "¿Kunatsa jank"ak t"ijtxatayna sasin amuyta?", waynanaka, Ben kullakapar uñjapxam, ukhamax inas machaq jefenakax purinipkani ukhax mä juk"a ch"allxtapxchisma."
  
  Guardianakajj jamasat uñkatasipjjäna. Kennedyx juk"amp iyawsäwimp arupamp uñacht"ayäna ukat mä juk"a juk"amp coqueteo uñacht"ayarakïna, mä juk"a pachatxa, panpachaniw Karin-an punkup jist"arapxäna.
  
  Pä minuto qhepatjja, juparuw apsupjjäna. Jupanak taypinwa liwxatäna, qarjataw uñnaqäna, qʼillu ñikʼutapas chʼiyjata ukat ajanupas dibujatänwa.
  
  Ukampis uka qhepatjja, Ben jilataruw uñjäna ukat nayranakapajj thaya thaytʼan llijullijunakjamaw qhantʼäna. Chʼamapas cuerpopar kuttʼkaspa ukhamänwa.
  
  Kennedyx nayraparuw katjatayna kunawsatix pä tamax jikiskäna ukhaxa, jank"akiw jank"ak yatiyañ yant"äna, kunatix jupax loco amuyupan jank"akïtapa, jan walt"äwipa, qhipa escenario de casualidad ukapa, taqi ukanak mä jan ch"amani uñkatasiñampi.
  
  Karin kullakajj guardianakaruw amparapamp luqxatäna ukat qhuruchasïna. "Nayrar sartapxam ukat mä qawqhanak apthapipxam, jumanakax jan wali jaqinaka. "
  
  
  * * * .
  
  
  Thorsten Dahl jupaw cargo p"iqinchäna, pistolap mä jach"a espada ukham apsuwayxäna, pulmones patat arnaqasïna. Drake chachajj jupa jakʼankänwa, janïr bóveda ukan taqpach pirqapajj tʼunjatäkipansa, wali chʼamampiw tʼijtäna. Uka jisk"a chiqanx chhuxriñchjata ukat q"añunakaw ch"iqiyatäna. Drakex t"ijt"askäna ukhax yaqha coalición ukankir soldadonakax pä tuqitw jalnaqapxirïna. Jupanakajj jankʼakiw jiwañar puripjjäna, jiwayañ amtampiw uñisirinakapar nuwasipjjäna.
  
  Drake chachan instintonakapax ch"amampiw mantawayxäna, kunawsatix chhullunkhax muyuntkäna ukat jisk"achasïna. Chʼiqa toqenjja, mä tama guardianakaw saytʼatäsipkäna, jupanakajj ajjsarañat congelatäpjjänwa, janiw jankʼak kuns lurapkänti. Jupanak taypiruw mä phallawimp phichhantawayi, kimsa jiwat jaqinakas t"unjawayi. Nayraqatax kutt"añ nina ist"asïna. Pallapallanakax ch"iqa ukat kupi tuqiruw jaquntapxäna, t"unjat pirqarux ch"amampiw ch"allt"apxäna.
  
  Wilax nayranakap nayraqatanw ch"allxtäna, kunawsatix italiano p"iqipax vapor ukar tukuwayxän ukhaxa, uka jaqix janiw jank"ak balat esquivañatakjamäkiti.
  
  Drake paloma ukax tapataki. Ukat pampar jaquntatäsax wali chʼullqhi qalanaka ukat hormigón ukanakaw amparanakapan aychap chʼiyjäna. Ukat liwxatasinxa, esquinanakaruw walja phallanak jaquntäna. Jaqinakaxa arnaqasipxäna. Uka uñacht"äwix wali nina naktäwimpiw phallawayi. Nayra chʼakhanakajj laqʼa chʼakhanakjamaw thaya taypin kʼachat kʼachat muyuntäna.
  
  Nayraqatapanx wasitatw ch"axwañanakax ist"asïna, ukat Drakex walja jaqinakar sarnaqir uñjäna. Jesus!Frey chachan ejercitopajj uka cheqankänwa, jiwayir uñnaqtʼanïpjjatap laykuw tantachtʼasipjjäna, jukʼamp jankʼakiw nayrar sartapjjäna, kunattejj ventajanïpjjatap amuyapjjäna.
  
  
  * * * .
  
  
  Karin kullakajj artes marciales ukan entrenamientompiw guardianakapar mä qhawqha segundonakat jan chʼamanïñapatak yanaptʼäna. Kennedyx mä ch"ullqhi backhand guardiapan chinuparuw puriyäna, ukatx nayrar sartawayi ukat p"iqip wali ch"amampiw ch"allt"äna, warawaranakax nayranakap nayraqatanw qhant"äna. Mä segunda qhepatjja, payïr uñisiriparuw uñjäna, jupajj pusir guardiawa, jupanakajj jupanak taypin mä jukʼa cheq utjañapatakiw ladopar jaltapjjäna.
  
  Chuymapax ch"amakt"äna. Ukhamajj pusir guardiajj mä puente wali jayankänwa. Jupanakat pänitakis ukhamaraki.
  
  Uka guardiajj fusilap jiltayasajj wali mulljataw uñnaqäna. Ukat khathattʼat amparanakapampiw uka cheqan yanaptʼa thaqhäna. Kennedy kullakajj amparanakap luqtäna, amparanakap apsusaw amparanakap luqtäna.
  
  "Samarañamawa, wayna. Ukhamakiwa samarañapa" sasa.
  
  Gatillo dedopax axsarañatw liwxatäna. Mä disparojj istʼasïna ukat techot jaltjjarakïna.
  
  Kennedyx wali ch"amawa. Tensión ukax thaya thixniruw tukuyäna, ukat mä caldo nervioso ukar tukuyäna.
  
  Ben jilatajj niyaw arnaqasïna, kunapachatï celularapajj llakisitapat mä raspy timbre tocañ qalltäna. Sizer ukan uñacht"äwipax mä máximo ukar puriñkamaw manivelatäna.
  
  Guardiajj saltʼarakïnwa, yaqha jan munkasajj yaqha disparoruw mayjtʼayarakïna. Kennedyx balat thayax p"iqip pasañjam amuyasïna. Qʼoma ajjsarañajj uka cheqaruw congeläna.
  
  Mirä amp suma, sasaw jupajj amuyäna. Janiw mä idiota ukhamäñamäkiti. Yatichäwimat amuytʼasiñamawa.
  
  Ukat Ben jilatajj teléfonop guardiaruw jaqontäna. Kennedyx juparux liwxataskir uñjäna ukat jank"akiw pampar jaquntatäna juk"amp distracción uñstayañataki. Guardiajj teléfono jaqontäna ukat chuymap kuttʼayäna ukhajja, Kennedyjj kimsïr guardian armap amparapar aptʼasjjänwa.
  
  Ukampis Karin kullakajj mä qhawqha tiempow akan jakasïna. Jupajj jan walinak uñjawayi ukat uñjawayiwa. Jupajj mä ratukiw fusilamp jaqontäna. Chalecopat mä wila qinayax mistunïna ukhaxa, guardiax qhipäxar kuttʼxäna. Ukatxa mä ch"amaka chiqaw amparaparu ch"allxtäna ukat jupax jan amuyt"asir uñnaqt"anïnwa, ukat colerata.
  
  Jupax Ben-arux punto-blank ukham ch"axwäna.
  
  Ukampis uka disparojj janiw sumäkänti, mä faltajja, janïr gatillo jaqontkasajj mä milisegundo pʼeqepajj phallatätap laykuw yanaptʼäna.
  
  Qhepäjjapanjja, wilapan chʼalljjtatanakapampiw enmarcata, Hayden jilatajj Glock sat mä amparat aptʼataw saytʼatäskäna.
  
  Kennedy jilatajj Ben ukat Karin jilatanakaruw uñkatäna. Kunjamsa kusisiñampi, munasiñampi ukat llakisiñampi uñkatasipxirïna uk uñjta. Jupanakar mä minuto churañajj walikïkaspas ukhamänwa. Ukat Hayden jilatajj jupan jakʼapankänwa, Ben jilatarojj samarañapatakiw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  
  "¿Kunjamsa jupax jikxatasi?"
  
  Kennedyx nayranakap ch"allxtayäna. "Jichhajj purinipjjatam laykojj jukʼamp kusisitäniwa."
  
  Ukatxa, amuytʼasisaw amuytʼasïna. "Akan mayni katuntat jaqinakar qhispiyañaw wakisi, Hayden. Jupanakar apxaruñäni ukat aka infierno phuch'u jaytxañäni -sasa.
  
  
  * * * .
  
  
  Pä ejercitonakax ch"axwapxäna, fuerzas de coalición ukanakax uka chiqanw uñisirinakaparux ch"axwapxäna, alemanes ukanakax cuchillos ukanakamp ch"axwapxäna ukat jank"akiw jak"achasiñ yant"apxäna.
  
  Mä juk"a pachax Drakex aka cuchillo anatt"awix inamayakïkaspas ukhamaw amuyasïna, taqpach loco ukhamawa, ukampis ukatx khitis jupanakan jefepax uk amtasïna. Abel Frey sat jilataw ukham luräna. Uka loco jaqix janiw munkaspati jupan partidopan balas ukanakamp apnaqañapataki, jan aljañjam artefactonakapar jan walt"ayaspa ukhaxa.
  
  Jupanak taypinxa, Drakex uñisiriruw uñisiriruw ch"iyjatayna. Soldadonakax qhuruchasipxänwa ukat taqpach jakʼapanwa chʼaxwapxäna, chʼakhanakap pʼakjasa chʼamampiw chʼaxwapxäna. Jaqinakaxa arnaqasipxäna. Uka nuwasïwijj taqe kunwa ampar amparamp nuwasïna. Jakañatakix q"uma suerte ukat instinto ukat dependeränwa, janiw kuna yatiñatsa dependerkänti.
  
  Kunawsatix jupax ch"axwankäna, ch"ankhampiw ch"ankhachasïna ukat thakhi luraskäna ukhax nayraqatapan mä chimpu uñjäna. Jiwañan dervish sat muyuñapa.
  
  Alicia Miles jupax super tropas internacionales ukanakan filanakapanw ch"axwaski.
  
  Drake jilatajj juparuw uñtäna. Chʼaxwäwin istʼasitapax chhaqtawayxänwa. Jupanakax bóveda qhipäxankapxänwa, Odin sat jaqin sarcófagopax jupanakan jak"apankänwa, jichhax jist"aratawa, ukat uka patxanx mä estante de focos ukaw uchatäna.
  
  "Walikiwa, walikiwa" sasaw larusitayna. "Drakester sat chachajja. ¿Kunjamsa sarnaqaskta, amigo?"
  
  "Kunjamtï nayrajj luraskäna ukhama."
  
  "Mmm, amtastwa. Janis sinti jaya pacha warkt"atäkaspas ukham sañjamäkchixa, ¿janich ukhamäki? Ukhamarus, jach"a pusinix sogas ukanakan ch"axwapxi. Mä ex soldadox civil ukar tukuwayki ukatakix janiw jan walïkiti".
  
  "Jumax kipkaraki. ¿Kawkhans BBF ukax utji?"
  
  "¿WWF?", ukat "¿WWF?"
  
  Uka pä nuwasir pallapallanakax Drake ukarux ch"allt"asipxäna. Jupax Alicia warmin yanapt"apampiw jupanakarux jaqunuküna, panpachaniw kunatï niyaw pasañapäkäna uk kusisipxäna.
  
  "¿Wiñayatak suma novio? ¿Jupat amtastati? Jiwaki?"
  
  -Ay jïsa -sasa. Jupar jiwayañaw wakisïna. Uka jan wali jaqix Frey ukat nayaruw qhipa patio ukan jalnaqir katjapxitu" sasa. Jupax jach"at arsüna. "Colerasiyätwa. Jupanakajj jiwapjjänwa" sasa. Jupax mä ajanu luratayna. "Yaqha jiwat loqhe jaqekiwa."
  
  Drake chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna: "Khitis jumar manqʼantaspa sasin amuyäna" sasa. "Nayax amtastwa".
  
  "¿Kunatsa jichhax akankañamaxa, Drake? Chiqpachansa janiw jumar jiwayañ munkti -sasa.
  
  Drakex p"iqip ch"allxtayäna, wali musphataw jikxatasïna. "Suma k"arisiri satawa, uka pä arunakax jumat taqi kuns sum qhanañchi, Miles, mayni Shakespeare jaqit sipansa juk"amp sumawa."
  
  -Ukat kunasa? Alicia kullakajj jachaqtʼasisaw manganakap liwjjatäna ukat zapatonakapsa chʼoqtʼasïna. "¿Bolanak jumar katuyañatak wakichtʼatätati?"
  
  Nayra k"uchupatxa, Drakex Abel Frey jupat jayarst"ataw uñjäna, ukat Hudson sutini jaqiruw arnaqasïna. Qhanapuniwa, Miles kullakajj chʼamap mayjtʼayasajj jupanakar jarkʼaqaskakïnwa, ukampis jichhajj yaqha amtanakampiw nayrankjjäna. Torsten Dahl, sapa kuti atiniskañänwa, jupax loco alemán nayraqatan sayt"asïna ukat ataque qalltäna.
  
  Drake chachajj amparanakap chʼoqtʼasïna. "Janiw ukhamäkaniti, Miles."
  
  
  PUSI TUNKA PHISQA
  
  
  
  LA VEREIN ukax mä juk"a pachanakanwa
  
  
  Alicia kullakajj camisetap chʼiyjasaw wal muspharayäna, ukat soga ukham chʼoqantañkamaw muyuntäna, ukat pä amparapampiw kunkapar chintʼasïna. Jupajj wal chʼamachasïna, ukampis uka arnés improvisadopajj manqhar aynachtʼayäna.
  
  Chiqaw qunqurinakapar jilxattaski - Muay Thai estilo. Maya. Paya. Kimsa.
  
  Nayrïriruw muytayäna. Wasitat kuttʼapjjayäta. Payïristi costillanakap manqhanwa chʼalljjtäna. Kimsïr ch"axwawix juparux cuadrado ukhamaw pelotanakanx ch"allt"äna. Usuñaw purakaparux ch"allxtayäna, ukat nauseas ukham jikxatasïna ukat qhipäxaruw jaquntatäna.
  
  Alicia kullakajj jupa patjjaruw saytʼasïna, jachaqtʼasisaw jachaqtʼasïna. -¿Kunsa nayajj sista? Drakey, kuntï siskta uk sum yatiyäta" sasa. Jupajj kuns churañatakiw mä moción luräna.
  
  "Juman bolanakama."
  
  Jupax caderap jisk"achasaw t"ijtäna, ukhamat mä lado patat nayrapar uñtat ch"allt"añataki. Drake jupax pä amparap ayxatasinx uka ch"axwäw jark"aqäna. Mä amparajajj chʼiyjatäkaspas ukhamwa amuyasiyäta. Jupampi nayraqatar uñkatasiñatakiw kuttʼäna, mä kayup mä arco ukham altu pataruw liwxatäna, ukatsti talonap nayraqatapar aynachtʼayäna.
  
  Hacha phust"ata.
  
  Drakex qhipäxar liwxatäna, ukampis uka ch"axwäwix pechoparuw wali ch"allt"äna. Ukat Miles chachajj kunjamtï chʼamanïkäna ukhajja, jan aguantañjam llakinak utjayäna.
  
  Jupajj tobilloparuw taktʼäna.
  
  Drake jilatajj arnaqasïna. Cuerpopax sistematicamente p"akjata, ch"uqt"ata ukat mutilatawa. Jupajj pʼakjänwa, mä jukʼa tʼaqaruw pʼakjäna. Civil maranakax maldecidos ukhamawa. Ukampis ukapachaxa, ¿janit irnaqäwit jaqunukutax juchañchaspachänti? Jupajj wali suma jaqënwa. ¿Jupajj nayratpach ukham suma jaqëpachänti?
  
  Civil p"akjata jan ukax jan p"akintata, jupax wali SAS ukhamawa, ukat jupax wilapampiw pampar q"añuchawayi.
  
  Jupajj qheparuw kuttʼjjäna. Kimsa nuwasirinakax juparuw jaquntapxäna, taqi kunatix jak"apan utjki ukanak t"unjapxäna. Drake jupax alemán jaqirux kunkapar codo ukamp ch"allt"asisaw samart"añax wali kusisitaw jikxatasïna. Cartílago sat chʼakhanak istʼasajj mä jukʼa sumwa jikjjatasïna.
  
  Jupajj saytʼasïna, uka warmin jaytatap amuyasa. Jupax thuqt"asïna, kayut kayuruw mayjt"äna, nayranakapas manqhatpachaw saxra ch"uxñampi ukat ch"iyar ch"ankhampiw qhant"äna. Qhipäxapanxa, Dahl, Frey ukat Hudson jupanakax mäkiw jist"antatäpxäna, Odin chachan ataúd ukan patan ch"axwapxäna, ajanunakapax usuchjataw t"ijtäna.
  
  Alicia kullakajj camisetapwa jupar jaqontäna. Mä chivo ukham chʼalltʼasïna, ukhamatwa ajanupan chʼeqa ladopajj nakhantäna. Jupax wasitat ch"allt"äna ukat jupax katjäna. Jupax jan iyawsañjam ch"amampiw jaquntäna. Ukat lanktʼasisaw jupan amparaparu jaqontäna.
  
  "Kamisaki".
  
  Panpacha ampar luk"anap jinchup manqhar mä juk"a uchatayna, wali ch"amampiw ch"allxtayäna. Mä ratukiw chhuxriñchjasiñ qalltäna, taqi kunas jan yäqañjam amuyaskäna ukax chhaqtawayxänwa. Ukajj ganglio nervioso sat cheqar wali chʼamampiw chʼalljjtäna, ukhamatwa kawkïr normal jaqerus desmayasïna.
  
  Miles jupax rodeo toro ukham chhuxriñchjasïna.
  
  Jupax juk"amp ch"amampiw ch"amanchasïna. Qhiparusti, wali ch"amampi jamp"att"asitapat qhipäxar jaquntäna, juparux pesaje apsuñapatakiw jaytäna, jan ch"amanïsa, llakimp chikachasiñ yant"asa. Ukat chiqak saytʼasisaw panpacha ampar lukʼanap axilas manqhar chʼuqtʼäna.
  
  Chiqaw jupan pachpa nervionakapar mantawayi. Tʼaqhisiñaw cuerpop taypin tʼijtäna.
  
  Ukat ukatwa llawintat uñjasipxäna. Pä axsarkañ uñisirinaka, llaki oladanak taypin ch"axwapxi, juk"akiw sarnaqapxi, nayranakap uñch"ukipxi, jaya pacha chhaqhat munasirinakjamaw jiwañax jupanakar jaljtañapkama.
  
  Drakex qhuru arsüna, janiw t"aqhisiñap imantañjamäkänti. "Loco... perra. ¿Kunatsa...kunatsa aka...aka jaqitakix irnaqañaxa?"
  
  "Sañ muni... tukuyañataki... puriñkama."
  
  Drake ukat Miles jilatajj janiw qhep qhepar kuttʼapkänti. Jupanak jakʼanjja, uka nuwasïwijj tukjañwa qalltäna. Alemania markankirinakat sipansa, jukʼamp coalición soldadonakaw kayunakap saytʼasipjjäna. Ukampis nuwasipkakïnwa. Ukat Drake jupax Dal ukat Frey jupanakarux ukham jiwayir jamp"att"asis jist"antataw uñjäna, tukuykamaw ch"axwapxäna.
  
  Janiw mä soldados jupanakar jarkʼkänti. Uka respetojj wali jachʼänwa. Sapa mayniru ukat jan khitirus yaqhachasa, uka nuwasïwinakax amtatäspawa.
  
  Drakex qunqurt"asisaw Alicia kullakaruw jupamp chika jaquntäna. Ch"iyar ch"akhanakaw nayranakap nayraqatan thuqt"asïna. Jupatï katthapisiñap pʼakintañatak mä thak jikjjataspa ukhajja, cheqapuniw tukuyjjaspa sasaw amuyasïna. Ch"amapax sapa segundow juparux jaytawayäna.
  
  Jupax liwxatasïna. Jupax juk"amp ch"amampiw ch"allxtäna, uka instinto absoluto jiwayir ukaw juparux cuchillomp ch"allt"äna. Jupan ampar luk"ananakapax liwxatasïna. Alicia kullakajj nayraqataruw jaqoqtäna, codopampiw chinupar jawqʼjäna. Drake jupax jutaskir uñjäna, ukampis janiw ch"amanïkänti jark"aqañataki.
  
  Nayranakap nayraqatan chispanakax phallawayxäna. Jupax qhipäxaruw jaquntatäna, Frey-n techo gótico ukar uñkatasa. Alicia kullakajj jalnaqtʼasïnwa ukat ajanupampiw uñjañapatak jarkʼäna, llakimp mayjtʼayata.
  
  Jupa jakʼankir soldadonakat janiw maynis jarkʼañ munkänti. Janiw tukuskaniti, janïr chʼaxwirinakat maynix tregua yatiyañkama jan ukax jiwañapkama.
  
  Ukat akham sasaw chhuxriñchjasïna: "Janiw jan walïkiti. "Jumax wali ch"amampiw jikxatastaxa, Drake. Ukampis nayajj jumat sipansa wali sumätwa" sasa.
  
  Jupax nayranakap ch"irmthapïna. "Yattwa".
  
  "Kuna?" - Jiskt"ata.
  
  "Jumax... uka borde. Uka jiwayir instinto. Ch"axwañan colerasiñapa. Janiw kunas wakiskiti. Ukajj wali wakiskiriwa. Aka... ukatwa jaytawayta" sasa.
  
  "¿Kunatsa ukajj jarkʼañama?"
  
  Ukat akham sarakïnwa: "Trabajo anqan kunatsa llakisiyäta. "Taqi kunas mayjt'ayiwa".
  
  Puñchupax jach"ar aptatäxänwa, kunkapar ch"allt"añatakis wakicht"atäxänwa. Mä ratukiw pasawayjjäna. Ukat akham sarakïnwa: "¿Mä jakañat jakaña?"
  
  Drake chachajj chʼamajj jukʼat jukʼatwa amparanakapar kuttʼanjjatap amuyañ qalltäna. "Jichhürunakan taqe kuntï lurawaykta ukanak qhepatjja, walja manunïpjjewa sasaw amuyta" sasa.
  
  Alicia kullakajj qhepar kuttʼasaw amparap luqtäna, ukhamat kayunakapar saytʼañapatak yanaptʼañataki. "Nayaw Wells ukarux Mimir phuch"un sogas ukar jaquntawayta. Janiw Odin chachan sepulturapan jiwaykti. Frey jilatan chuymap Ben Blake jilatat jitheqtayawayta. Janiw akapach t"unjañatakix akankkti, Drake, mä juk"a kusist"añatakikiw akanktxa".
  
  "Nayaw chiqanchawayta." Drake chachajj wasitatwa equilibrio jikjjatasïna, kunjamtï Thorsten Dahl chachajj Abel Frey chachan jan chʼamanïki uka cuerpop Odin chachan ataúd ukan ancho puntapat apsuwaykäna ukhama. Jupax q"uma ch"allt"ataw pampar jaquntatäna, jan jakäwiniw italiano mármol pavimentación qalanakar liwxatäna.
  
  Kusisiñanakax ist"asïna ukat taqpach coalición ukankir soldadonakanx ist"asïna.
  
  Dahl chachajj amparapampiw chʼoqtʼasïna, ataúd manqhar uñtasa.
  
  Ukat larusisaw akham säna: "Uka jan wali jaqejj janipuniw uka premio uñjkänti. "Jupan jakäwipan lurawipa. Jesucristo, jumanakax uk uñjapxañamawa" sasa.
  
  
  PUSI TUNKA SUXTAÑATAKI
  
  
  
  STOCKHOLM ukax mä jach"a uñacht"äwiwa
  
  
  Mä uru qhipatxa, Drake jupax jan tukuskir jiskt"äwinakat qhispiñ atipxatayna, mä qawqha horanak mä hotel jak"an ikiñapataki, ukax Estocolmo markan nayra ukat wali suma hotelanakat maynïriwa.
  
  Vestíbulo ukanx ascensor suyt"äna ukat kunats taqi amuyunakapax filmatäna sasaw jiskt"asïna. Jan ikiñata, sapa kuti jawq"jata ukat wali presión ukanakat loco tukupxäna. Jupajj waliptañatakejj walja urunakaw munasïna.
  
  Ascensorax ist"asïna. Jupan jakʼapanjja mä jaqew uñstäna.
  
  Kennedy, sábado urun pantalón casual ukamp isthapt"ata, ñik"utapax qhipäxar wali ch"amampiw peinado, qarjata nayranakapamp yatxati.
  
  "Kamisaki".
  
  Arunakax janiw wakiskänti. Walikïskiti janicha uk jisktʼañax janiw laqʼukïkänti, jan ukasti chiqpachansa llampʼu chuymanïñänwa.
  
  "Jumarus aruntt"apxsmawa."
  
  "¿Pachpa pisona?"
  
  "Ukhampuni. Taqiniruw saparstʼayapxistu, ukampis mayachtʼataw uñjasipxistu" sasa.
  
  Jupanakax manqhar mantapxäna. Espejot pʼakjata uñachtʼäwip uñkatasa. Janiw videocámara ukax wakiski ukampi jikisiñakiti. Drake jupax tunka llätunkan boton ch"allt"äna.
  
  "¿Jumajj nayat sipansa aka lurañan sum yatta, Kennedy?"
  
  Jupax taqi chuymaw larusitayna. "Loco semana, jan ukax semananaka. Janiw yatiskiti. Nemesis ukamp nuwasiñ tukuyta ukat taqi ukanak tukuyarux sutix q"umachañaw loco tukuyitu".
  
  Drake jilatajj amparap chʼoqtʼasïna. -Kunjamtï nayaxa. Irónicamente, ¿janich ukhamäki?"
  
  "¿Kawkirus jupajj saräna? Alicia kullakajja" sasa.
  
  "Kawkhantï taqi suma imantat yatiyäwinakax saraski uka arumax, jupampi ukat uka friki Hudsonampi" Drakex amparap luqxatäna. "Khititï chiqpachan wali wakiskirïki ukanakax jupanakar janïr amuykipanwa sarawayxi. Inas parltʼasipkta ukhajj maynit maynikam pʼeqenak phustʼapjjchi" sasa.
  
  "Jumanakax chiqaparuw lurapxtaxa. Jupanakax janiw aka chiqan nayrïr ch"amanchirinakapäpkänti. Aliciax jan walt"ayiriwa, ukampis janiw loco ukhamäkiti. Oh, ukat janit "arumax wali ch'ama" sañ munktati.
  
  Jupax mä juk"a pachaw Dinosaur Rock ukan referenciap proceso ukar apst"asiwayi. Jupax larusitaynawa. Inti jalant urunxa, mercuriot sipansa jukʼamp jankʼakiw chuymapax jilxattawayi.
  
  "¿Hayden jilatat kamsaraksnasa?" Kennedyx ascensor punkunakax jist"antatäxänwa ukat nayra autox juk"at juk"at sartañ qalltawayi sasaw säna. "¿Ben jilatampi qheparañapti amuyta?"
  
  "Chiqpachansa ukham suytʼaskta. Jan ukhamäkchi ukhajja, jichhajj chacha warmi ikthapiski sasaw amuyta" sasa.
  
  Kennedyx juparux amparaparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatayna. "Jan uka wallpanak jakt"amti, amigo. Inas jupatakix mä q"uchu qillqchi -sasa.
  
  "¡Jumaw sutim uñtʼayasma, ¡kimsa minuto chikataniw jumampïsma!"
  
  Paqallqu pisot juk"at juk"at t"ijtapxäna. -Amtayitu -sasa. Ukanjja, Odin chachan sepulturapanjja, ¿kunsa ukan sayäta? Mä kunas York markan qhiparañajataki ukat, uh, naya pachpaw jakañajataki."
  
  Drake chachajj jupar uñkatasaw uñchʼukïna. Jupax juparux sallqjañjam jachaqt"asisaw uñacht"ayäna.
  
  "Walikiwa... nayaxa... nayaxa..." Jupaxa chhuxriñchjasïna ukatxa llamp"uchasïna. "Nayax jan suyt"awimpiw aka tuqitx jan practican jikxatastxa."
  
  "Kuna?" Kennedy chachan nayranakapaxa jan wali lurawinakampiw qhant"äna.
  
  "Nayra dino-rock banda Heart ukax qhipa seducción sasaw sutichapxäna, Yorkshire markanx "jamach"imp aruskipt"añakiw" sapxta. Jan chʼamäki uka jaqenakäpjjtwa" sasa.
  
  Ascensorax tunka pusini piso pasañapatak ch"iqt"käna ukhax Kennedyx camisap jist"aratayna ukat pamparuw jaquntäna. Uka manqhanjja, wila transparente sujetador uchatänwa.
  
  "Kuns lurtä?" Drakex chuymapax electricidadamp ch"allt"atäkaspas ukhamaw jikxatasïna.
  
  "Nayax jakañ jikxatta."
  
  Kennedyx pantalonap cremallera apsusaw pampar jaquntäna. Jupax mä par wila bragas ukamp chikancht"ataw jikxatasïna. Ascensorax dinged ukhamaw jupanakan pisopar purintäna. Drake chachajj ajayunakapasa ukat taqe kunas jiljjattatap amuyasïna. Punkuxa lado tuqiru liwxatäna, jist"arasïna.
  
  Wayna chacha warmixa suyt"apxänwa. Warmixa chhuxriñchjasïna. Uka waynax Drake-rux jachaqt"asïnwa. Kennedyx Drake-rux ascensorat apsusaw pasillo ukar mantayäna, pantalón traje-p jaytasa.
  
  Drake chachajj qheparuw uñtäna. "¿Janit aka munkta?"
  
  "Janiw nayax akax munasxiti."
  
  Drake jilatajj juparuw apthapisïna. "Suma irnaqäwi, cuartojar jankʼak sarañawa."
  
  Kennedyx ñik"utap apaqäna.
  
  
  TUKUYA
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"