Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Dhe Rajh I TretË

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver lëviz në një ëndërr në një univers paralel. Atje ai sheh dragonjtë dhe duhet të mësojë se ekziston një Rajh i Tretë dhe Gjermania e Hitlerit, e cila ndihmohet nga një gnome përrallore. Një djalë i ri hobbit është dërguar për të ndihmuar BRSS. Por ai e gjen veten në një koloni të punës për fëmijë të paaftë për të ndihmuar Rusinë Sovjetike. Dhe gjermanët pushtuan BRSS!

  GULLIVER DHE RAJH I TRETË
  SHËNIM
  Gulliver lëviz në një ëndërr në një univers paralel. Atje ai sheh dragonjtë dhe duhet të mësojë se ekziston një Rajh i Tretë dhe Gjermania e Hitlerit, e cila ndihmohet nga një gnome përrallore. Një djalë i ri hobbit është dërguar për të ndihmuar BRSS. Por ai e gjen veten në një koloni të punës për fëmijë të paaftë për të ndihmuar Rusinë Sovjetike. Dhe gjermanët pushtuan BRSS!
  . KAPITULLI Nr. 1.
  I lodhur nga puna e skllevërve, udhëtari trim fjeti dhe pa një ëndërr që ishte shumë më interesante se realiteti.
  Djali Gulliver po fluturonte mbi një dragua, dhe pranë tij ishte një vajzë me bukuri të paparë. Tashmë mjaft i rritur, por ende i ri, dhe shumë muskuloz dhe me lakim. Dhe mbi flokët e saj me ngjyrën e gjetheve të arit, kishte një kurorë të pasur me diamante dhe disa gurë aq të shndritshëm, si yje, saqë shkëlqenin edhe diamantet më të mëdhenj e më të shtrenjtë.
  Djaloshi udhëtar pyeti:
  -Kush je ti?
  Vajza u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Unë jam Princesha Leia! Dhe për momentin komandoj një ushtri dragonjsh!
  Gulliver shikoi prapa. Dhe në fakt, kishte një tufë të tërë dragonjsh në qiell dhe të gjitha këto krijesa ishin të bukura. Dhe mbi to ishin ulur vajza të mrekullueshme.
  Por më e bukura dhe më e lezetshme ishte ende mbretëresha. Dhe dragoi mbi të cilin fluturuan të tre, së bashku me një bukuri tjetër, ishte vërtet përrallor. Këtu ishte ekipi. Dhe në të njëjtën kohë, të gjitha vajzat janë zbathur, megjithëse lakuriqësia e tyre është e mbuluar me gurë të çmuar dhe rruaza.
  Por ata nuk fshehën as çokollatën e barkut në stomak, as topat e muskujve që rrotulloheshin nën lëkurën e bronztë. Në të njëjtën kohë, thembra kishin një kthesë elegante dhe unike të thembrave.
  Djaloshi luftëtar tha:
  - Sa e bukur je. Ju vajza jeni vërtet një mrekulli!
  Leia tundi flokët me ngjyrën e fletës së artë dhe këndoi:
  Vajzat janë të gjitha të bukura, zbathur,
  Ata janë të fortë dhe luftëtarë nga grazhdi...
  Bukuroshet kanë një pamje shumë të ashpër,
  Zemra është dukshëm më e gëzuar me ta!
  Gulliver u pajtua me këtë. Ai rrotulloi shpatën në duar, bëri një figurë tetë me të dhe tha:
  - Pa asnjë dyshim, është më argëtuese me ty!
  Një ekip bukuroshesh fluturuan mbi dragonj. Ka një ushtri të tërë prej tyre, madhështore dhe unike. Dhe dragonjtë kishin krahë të lyer me të gjitha ngjyrat e ylberit. Dhe dukej se ato ishin zbukuruar me gurë të çmuar.
  Gulliver vuri në dukje:
  - Çdo njeri epshor është një dragua sipas mënyrës së tij, por jo shtatëkrerëshe, por më së shpeshti pa kokë!
  Princesha Leia qeshi dhe u përgjigj:
  - Ndryshe nga një dragua, një burrë nuk ka nevojë të presë kokat e tij; ai tashmë i humb ato kur shikon një grua!
  Djaloshi luftëtar hodhi gishtat e zhveshur - dukej rreth dymbëdhjetë vjeç dhe kishte veshur vetëm pantallona të shkurtra, prandaj hodhi gjilpërën. Kështu ai fluturoi dhe shpoi një mushkonjë mjaft të madhe, duke e vrarë atë për vdekje.
  Gulliver vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Ata që janë të inatosur si një grenzë dhe me inteligjencën e një insekti, bëjnë një kodër molle!
  Princesha e Luftëtarit Leia konfirmoi:
  - Për dikë që ka inteligjencën e mizës, çdo insekt është një elefant!
  Dhe ata qeshën. Dukej shumë qesharake. Një tufë patash fluturoi përpara tyre. Zogjtë ishin mjaft të mëdhenj dhe të trashë, me një hapje të madhe krahësh. Mbi prijësin e tufës u ulën një çift: një djalë dhe një vajzë dhe mbanin në duar zile argjendi, të cilat i tingëllonin me gëzim.
  Gulliver vuri në dukje:
  - Të rriturit shpesh gënjejnë, fëmijët shpikin gjëra dhe të moshuarit në përgjithësi gënjejnë deri në flasin e bebeve!
  Vajza princeshë tundi me kokë dhe shtoi:
  - Mosha e vjetër nuk është gëzim, por të biesh në fëmijëri është një fatkeqësi edhe më e madhe!
  Fëmijët në patën udhëheqëse kënduan papritmas:
  Si lindi e keqja në univers?
  Është e vërtetë që vetë krijuesi nuk e mban mend...
  Është e mundur që është e përjetshme,
  Nuk shuhet si flakët e botës së krimit!
  
  Ju nuk jeni i pari që e dini se Adami mëkatoi,
  Eva nuk ishte e para që u korruptua nga mishi...
  Pijaneci që vjen nga qyteti i Agdamit,
  Djali që pi duhan "planifikon" gjatë pushimeve...
  
  Të gjithë ata që e dinë se çfarë është e keqja
  I mësuar të shkelë ligjet pa frikë...
  Dhe për të cilin vetëm e mira është barrë,
  Kush thjesht dëshiron të përkulet për veten e tij!
  
  Unë ende dua ta rrëmbej nga pelenat,
  Edhe si bebe kam dëshirën të bëj një rrëmujë të tillë...
  Pse një nënë e keqe mallkon një fëmijë?
  Ku shkojnë ata në betejën e një ushtrie të ashpër?
  
  Vetëm një qershi vodhi nga kopshti veror,
  Një tjetër vret tregtarët me një kantier çeliku...
  Koka e të cilit është prerë nga një sëpatë e shtrembër,
  Të cilin xhelati e hedh në timon.
  
  Përvetësuesi vjedh duke pështyrë në ndërgjegjen e tij,
  Dhe kush i vodhi monedhat e lypsit...
  Madje më vjen mirë për një gjysmë pjesë,
  Të tjerë shijojnë kaçurrelat e grave.
  
  Po, ka shumë fytyra, shumë aspekte të së keqes,
  Fytyrat e tij janë të mrekullueshme në çdo hije.
  Por dëshira është ende e mirë në shpirt,
  Edhe pse bota përreth nesh është, mjerisht, tmerrësisht e egër!
  
  E veja qan, jetimi kërcen -
  Bota jonë po shkon drejt ferrit...
  A është vërtet e mundur që zemra e Zotit të jetë monolit,
  A nuk kanë vend njerëzit në parajsën e Zotit?
  
  Përgjigjen do ta gjeni vetëm tek vetja juaj,
  Kur je në gjendje të largosh zemërimin në mendimet e tua...
  Kur e ktheni poshtërsinë me të mirë,
  Dhe ndaloni të mbushni barkun tuaj!
  Fëmijët kënduan shumë gëzuar dhe bukur, pas së cilës ata nxorën gjuhën në Gulliver. Lundërtari trim ua nxori gjuhën si përgjigje.
  Dhe të qeshura dhe mëkati ...
  Gulliver vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Mendja e një fëmije është si një mrekulli. Dhe këtu do të pajtoheni, nuk do të keni asnjë kundërshtim!
  Princesha Leia qeshi dhe këndoi:
  Dje isha vetëm një fëmijë,
  Asgjë nuk mund të bëhet këtu ...
  Më mirë një këlysh luani sesa një viç budalla elefant
  Dhe dragoi do të jetë kaput!
  Dhe ata u përplasën: një djalë dhe një vajzë me këmbë zbathur. Po, ata kanë aventura të mëdha këtu. Dhe shumë nuanca të ndryshme. Kështu që jeta po shkon mirë.
  Gulliver vuri re se vajzat mbi dragonjtë filluan të hidhnin diçka në mishka me gishtat e tyre të zhveshur. Çfarë stili korporativ është ky - të marrësh mizat dhe t'i shtypësh ato. Mirë? Nëse kjo është ajo që ata duan, atëherë të jetë kështu. Gjëja kryesore është të mos humbasësh kokën.
  Por Gulliver nuk është një luftëtar i ndrojtur. Edhe pse tani ai është thjesht një djalë.
  Dhe Princesha Leia e pyeti djalin:
  - A ju pëlqen mjalti?
  Luftëtari i ri tundi me kokë:
  - Sigurisht!
  Vajza u përgjigj me zgjuarsi:
  - Mjalti i bletës sjell shëndet, fjalimet me mjaltë të politikanëve shkaktojnë vetëm zhgënjim nga diabeti!
  Gulliver shtoi me zgjuarsi:
  - Mjalti i bletëve ua ngjit duart, mjalti i politikanëve bën që të ngjiten në putrat e tyre monedhat e thjeshtëve sylesh!
  Vajza luftëtare u pajtua me këtë:
  - Sado i ëmbël të jetë fjala e politikanit, përveç diabetit, nuk shkakton asnjë zhgënjim për ata që nuk kanë inteligjencë!
  Djaloshi luftëtar logjikisht tha:
  - Një njeri nuk mund të ketë kurrë më shumë se një baba, por vendi ka një duzinë kandidatë për rolin e babait të kombit!
  Pas së cilës të dy luftëtarët: një djalë dhe një vajzë, fërshëllejnë, duke vënë gishtat e tyre të zhveshur në gojë. Çfarë shkaktoi lëkundjen e atmosferës dhe shkarkimin e elektricitetit natyror. Dhe mushkat e shtangur ranë poshtë, duke rënë menjëherë mbi kokat e pushtuara të orkëve, duke i shpuar e shpuar.
  Princesha Leia këndoi me zjarr:
  - Mami, duro, babi, duro.
  Nëse do të ishte çdo mbrëmje, kjo do të ishte jeta!
  Orkët u gjendën nën dragonjtë dhe vajzat, ekuipazhi i tyre zbathur.
  Dhe filluan bombardimet e synuara dhe jo aq të shënjestruara, duke hedhur granata të bëra vetë nga pluhuri i qymyrit, ose diçka edhe më e ftohtë dhe më shkatërruese.
  Në veçanti, u përdorën gjilpëra shumë të mprehta, helmuese, të cilat fjalë për fjalë shponin deri në vdekje orkët dhe goblinat. Kjo është ajo që vajzat morën me të vërtetë dhe u ndezën.
  Princesha Leia gjithashtu qëlloi me shumë saktësi mbi orkët me flokë dhe këndoi:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Mbreti i magjisë së bardhë...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Dhimbja në zemrën time nuk qetësohet!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Vajzat e ëndrrave këmbëzbathur,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Ti je shpëtimi i vetëm!
  Dhe luftëtarja tregoi gjuhën e saj të gjatë dhe vdekjeprurëse.
  Pas së cilës do ta marrë dhe do ta pështyjë me pupla të zjarrta flakë. Kjo është me të vërtetë një vajzë me forcë kolosale dhe talent të jashtëzakonshëm. E cila është e aftë për shumë. Dhe nëse shpërthen, atëherë asgjë nuk mund t'i rezistojë.
  Djaloshi udhëtar Gulliver gjithashtu gjuajti zjarr të fortë dhe agresiv mbi orkët nga dragoi i tij. Ai veproi jashtëzakonisht aktivisht dhe efektivisht. Dhe fëmija luftëtar kishte një talent të qartë për fitore dhe vullnet për të zotëruar artet ushtarake.
  Jo, ai është kundër kësaj, orkët nuk mund të rezistojnë. Dhe vajzat qëlluan me shumë efektivitet, duke mos i dhënë armikut as shansin më të vogël. Kjo është vërtet një betejë epike.
  Djaloshi udhëtar Gulliver madje këndoi:
  Gëzohu, gëzohu,
  Për fuqinë e ditës së transportuesit...
  Gëzohu, gëzohu,
  Pse nuk hipa në kalin tim?
  Kjo është me të vërtetë një këngë luftarake dhe emocionuese. Dhe në të njëjtën kohë ka një shkatërrim total të orkëve. Dhe vajzat nga dragonjtë filluan t'i qëllonin me harqe, duke rrotulluar daullet me gishtat e tyre të zhveshur.
  Dhe gjithçka dukej kaq e lezetshme dhe groteske, fjalë për fjalë po krijohej një histori e re dhe unike. Në të cilën nuk kishte vend për të dobëtit dhe të pafuqishmit.
  Thjesht përpiquni t'i afroheni vajzave si këto dhe ato do të thyejnë këdo në një copë tortë.
  Dhe siç thonë ata, sëmundja e lopës së çmendur është ngjitëse. Dhe luftëtarët ishin në gjendje ta tregonin këtë fare natyrshëm. Dhe ata i mundën armiqtë me entuziazëm të madh. Dhe ata nxjerrin shigjeta dhe bulonat e harkut. Për më tepër, gjithçka bëhet me intensitet të madh.
  Kështu që ju nuk do të jeni në gjendje të bëni shumë kundër një ushtrie të tillë. Dhe luftëtarët u futën aq shumë në ork sa nuk mund të shpëtonin. Ky është efekti vërtet shkatërrues i shigjetave dhe bulonave të harkut.
  Gulliver e mori dhe këndoi:
  Qëlloni me guxim dhe shkatërroni
  Do të ketë jetë nga zemra!
  Princesha Leia vuri në dukje:
  - Fëmijët janë më të mirë se të rriturit sepse mosha e tyre justifikon marrëzinë e tyre rinore!
  Djaloshi luftëtar tha:
  - Rinia justifikon marrëzinë, por jo poshtërsinë; për të dalluar të zezën nga e bardha nuk duhen shumë vite dhe njohuri!
  Dhe djali i Terminatorit fishkëlleu dhe retë sorrash ranë si breshëri mbi kokat e orkëve të ashpër.
  Princesha Leia shkroi në Twitter:
  - Pa inteligjencë, konsidero një sakat, mendja nuk varet nga shekulli! Edhe nëse keni forcë pa inteligjencë, të gjithë jeni të dobët!
  Gulliver vuri në dukje logjikisht:
  - Muskujt e bërë prej çeliku nuk do të kompensojnë një kokë lisi!
  Një tjetër nga vajzat vuri në dukje me gëzim:
  - Nuk është problem për një vajzë - nëse ka një këmbë të zhveshur, atëherë është më keq për një vajzë - nën thembër e një çizme!
  Princesha Leia tha logjikisht:
  - Nëse doni të bëheni as, kini shaka në kokë!
  Gulliver cicëroj me një qeshje:
  - Ujku ushqehet nga këmbët e shpejta, gruaja me këmbë të holla, kur thithin dhitë!
  Pastaj një e qeshur kaloi nëpër rreshta. Dhe Princesha Leia tha:
  - Mënyra më e mirë për të nxjerrë monedha nga portofoli i një burri është me gishtat e zhveshur të këmbëve të një vajze!
  Vajza konteshë vuri në dukje:
  - Taka e zhveshur e një vajze do të marrë rrobat më në modë nëse një burrë ka një çizme budallaqe dhe një çizme të plotë të ndjerë!
  Gulliver shkroi në Twitter me humor:
  - Vajzat zbathur nuk i duan vetëm çizmet dhe çizmet e ndjera, por e shtyjnë veten nën takat e zhveshura të jetës!
  Pas së cilës ata e morën dhe kënduan në kor:
  Dhe pastaj nga mali më i madh,
  Shqiponjat fluturuan në Gulliver...
  Uluni Gulliver mbi kalë -
  Do t'ju çojmë shpejt!
  
  Dhe Gulliver u ul mbi shqiponjën,
  Tregoi shembullin më të madh...
  Dhe nuk është e lehtë të mbash një djalë,
  Limpopo do të jetë në rrugë së shpejti!
  Dhe luftëtarët do të marrin dhe do të ekspozojnë thithkat e kuqe të gjirit dhe do të godasin orkët me rrufe. Dhe kjo do të djegë plotësisht shumë orke.
  Ky është me të vërtetë ekipi i tyre.
  Princesha Leia e pyeti Gulliverin:
  - A e dini se në të ardhmen do të ndodhë Lufta e Dytë Botërore dhe do të ketë një djalë kaq të lezetshëm si Hitleri!
  Gulliver qeshi dhe u përgjigj:
  - Nuk e dija këtë, por tani e di!
  Vajza nxori dhëmbët dhe vazhdoi:
  Dhe Hitleri kishte një problem: u shfaq një projektues shumë i lezetshëm tankesh, një gnome. Dhe ai bëri tankun Mouse, me peshë vetëm pesëdhjetë e pesë tonë dhe lartësi një metër e gjysmë me të njëjtin armatim, armaturë dhe motor!
  Gulliver ngriti supet përsëri dhe u përgjigj sinqerisht:
  - Unë nuk e di fare se çfarë është një tank! Dhe me çfarë e hani?
  Princesha Leia qeshi dhe u përgjigj:
  - Epo, është një histori e gjatë. Në çdo rast, në këtë univers njerëzit kanë hasur probleme të konsiderueshme. Dhe para së gjithash, BRSS, e cila luftoi me forcat kryesore të Rajhut të Tretë dhe aleatët e tij. Me përjashtim të Italisë. Çfarë është një mi pesëdhjetë e pesë tonësh? Ky është forca të blinduara ballore 240 milimetra, forca të blinduara anësore 210 milimetra, dhe në shpatet, një top 128 mm dhe një top 75 mm me një motor prej një mijë e dyqind e pesëdhjetë kuaj fuqi. Kjo dha një shpejtësi prej rreth shtatëdhjetë kilometra në orë, duke e bërë makinën praktikisht të padepërtueshme nga të gjitha këndet. Nga fillimi i vitit 1944, kjo makinë hyri në prodhim masiv. Si rezultat, në verën e vitit 1944, nazistët kishin grumbulluar grushta mbresëlënës të blinduar.
  Dhe më 20 qershor ata dhanë dy goditje të fuqishme, një nga Moldavia, tjetra nga Ukraina Perëndimore, në drejtime konverguese. Dhe si rezultat, mbrojtja e trupave sovjetike u hakerua dhe u shpua si nga një dash. Tanku Maus-2 doli të ishte i padepërtueshëm për të gjitha llojet e armëve sovjetike. Dhe përveç kësaj, është mjaft i lëvizshëm dhe ka karakteristika të mira drejtimi. Kjo makinë ishte një dënim i vërtetë.
  Edhe aleatët u sollën në mënyrë pasive. Ofensiva në Itali përfundoi me disfatë dhe zbarkimi në Normandi u shty sërish.
  Për më tepër, gjermanët vunë në prodhim ME-262 të frikshëm, i cili ishte shumë i vështirë për t'u rrëzuar. Ishte një avion luftarak, me katër topa ajri të kalibrit 30 mm. Dhe kështu ai nxori aeroplanët sovjetikë, duke rrëzuar qindra prej tyre. Dhe koalicioni perëndimor gjithashtu. Hitleri gjithashtu ngadalësoi disi programin V-2 dhe, në vend të raketave balistike dhe të lundrimit të shtrenjta dhe më pak të dobishme, u mbështet në avionët bombardues të tipit Arado.
  Churchill dhe Roosevelt kishin bishtin midis këmbëve, plus ata ishin të shtypur shumë nga flota gjermane e nëndetëseve. Dhe aleatët i ofruan Gjermanisë dhe Japonisë një armëpushim. Hitleri ra dakord me kushtin që aleatët të largoheshin nga Siçilia dhe Sardenja. Çfarë u arrit.
  Gjatë armëpushimit me Rajhun e Tretë, marrëdhëniet tregtare u rifilluan. Si SHBA ashtu edhe Britania filluan të furnizonin naftë atje. Dhe gjermanët, duke kryer një ofensivë në Ukrainë, morën Kievin dhe hynë përsëri në Odessa.
  Tanku Mouse-2 u bë i pathyeshëm. U shfaq gjithashtu një model më i ri i Miut - Tiger-3, i cili ishte më i lehtë dhe më i lëvizshëm me një top 88 mm.
  Kështu trupat sovjetike u derdhën. Dhe ky ishte një veprim kritik...
  Gulliver e ndërpreu Princeshën Leia:
  - Ti thua kaq shumë fjalë të pakuptueshme. Mos harroni se unë jam vetëm një fëmijë i fillimit të shekullit të tetëmbëdhjetë. Dhe niveli ynë i zhvillimit të teknologjisë nuk është shumë i mirë!
  Princesha Leia pohoi me kokë me një buzëqeshje.
  - E di! Por e kam fjalën për mesin e shekullit të njëzetë. Dhe kjo është ajo që bëri vetëm një xhuxh. Dhe ju duhet të pranoni se kjo është serioze!
  Gulliver këndoi me kënaqësi:
  - Me ndërtimin e dy botëve u krijua bota e vjetër... Në kontekstin e luftës jemi unë dhe ata, dhe kjo është serioze!
  Princesha Leia vuri në dukje:
  - Në fillim të shekullit të njëzet e një u shfaq një Vladimir demoni, me tullac, i cili ishte një spiun që mori pushtetin në Rusi, dhe ai gjithashtu bëri shumë telashe. Por lufta e tij është një çështje më vete. Dhe këtu gnoma krijoi një situatë ku gjermanët rimorën Ukrainën në bregun e djathtë dhe në vjeshtë filluan një ofensivë në qendër. Dhe tanket e tyre dukeshin të paprekshme dhe të pathyeshme. Dhe kundër gnomës do t'ju duhej gjeniu juaj alternativ. Por kush duhet të dërgohet si përgjigje simetrike apo asimetrike? Kishte një ide - një kukudh apo një troll? Por ata do të jenë më të dobët në teknologji sesa gnome.
  Dhe gjermanët përparuan, kështu që Smolensk ra, dhe pas tij Kalinin dhe Vyazma. Gjermanët tashmë po i afroheshin Moskës. Stalini, natyrisht, u largua. Ai nuk donte të vdiste. Dhe Hitleri tha që BRSS duhet të bëhet një koloni gjermane. Dhe atij do t'i përshtatet vetëm kapitullimi.
  Epo, ata përfunduan duke dërguar gnomën hobbit si përgjigje. Dhe ky është gjithashtu një djalë, për të qenë i sinqertë, dikush mund të thotë se është një gjeni. Por ata nuk e morën seriozisht djalin zbathur, i cili dukej rreth dhjetë vjeç. Dhe ata u helmuan në Gulag për të vegjlit.
  Ndërkohë, gjermanët morën Moskën. Kështu ndodhi!
  Ra Moska dhe Leningradi gjithashtu... Erdhi dimri dhe gjermanët e kaluan natën nëpër qytete. Aty u vendosën.
  Dhe vajzat e Komsomol vendosën të luftojnë në mënyrë të dëshpëruar fashistët dhe të këndojnë këngë, pavarësisht të ftohtit dhe mungesës së veshjeve.
  Ne jemi vajza të bukura sovjetike,
  Ne na pëlqen të zihemi dhe gudulisim djemtë...
  Dëgjohet një zë i vogël i ndritshëm dhe kumbues,
  Dhe ne kemi një thirrje për të vrarë Krauts!
  
  Ne jemi vajza shumë të guximshme Komsomol,
  Ne vrapojmë me guxim nëpër ngricat zbathur...
  Nuk jemi mësuar të qëndrojmë me modesti anash,
  Dhe ne i shpërblejmë me grusht fashistët!
  
  Më besoni, vajzat kanë një sekret të madh,
  Si të mposhtni në mënyrë efektive nazistët...
  Dhe më besoni, suksesi i vajzave nuk është i rastësishëm,
  Sepse ushtria e Rusisë është shumë e guximshme!
  
  Dhe për vajzat tona me taka të zhveshura,
  Bora e Vitit të Ri është shumë e ëmbël...
  Epo, Fuhreri është thjesht një pleh,
  Të mos i lëmë fashistët të festojnë suksesin!
  
  Ne vajzat luajmë truke shumë të egra,
  Ne zhveshim gjoksin para ushtarëve...
  Dhe ne me të vërtetë i mërzitim nazistët,
  Ne anëtarët e fuqishëm të Komsomol nuk mund të shtypemi!
  
  Ne vajzat mund të bëjmë shumë,
  Edhe qëlloni Hitlerin nga një tank...
  Kundërshtari nuk do të ketë kohë për të ngrënë drekë,
  Vajzat do të vijnë si hajdut!
  
  Ne me të vërtetë e respektojmë Rusinë,
  Stalini është po aq i fuqishëm sa një baba i guximshëm, më besoni...
  Dhe besoj se fitorja do të vijë në maj të ngrohtë,
  Kushdo që beson në këtë është thjesht i mrekullueshëm!
  
  Për vajzat nuk ka asnjë dyshim dhe asnjë pengesë,
  Të gjithë janë të gatshëm të debatojnë në duart e tyre...
  Qofshin shpërblime të mrekullueshme për bukuroshet,
  Forca e Komsomol është në grushte të fortë!
  
  Ne luftëtarët jemi shumë të shpejtë për t'u pjekur,
  Dhe në duart e armëve të shkathëta tyta digjet...
  Dhe çdo detyrë që vajzat mund të përballojnë,
  Miqësia jonë është një monolit i padyshimtë!
  
  Ne jemi vajza të tilla shkëlqyese
  Nuk na interesojnë reshjet e dëborës apo ngricat...
  Zbathur nuk do t'i mbajë putrat tona të freskëta në dimër,
  Dhe zemrat e bukurosheve janë bujare dhe të pastra!
  
  Atë që mund të bëjmë, e lartësojmë,
  Le të galopojmë si kangurë virtuozë...
  Dhe ne u heqim me sukses kokat fashistëve,
  Dhe dashuria për ushtrimet në mëngjes gjithashtu!
  
  Të gjitha vajzat janë luftëtare të lezetshme,
  Ata thjesht mund t'i shtypin Krauts në brumë...
  Epo, po në lidhje me fashistët që thjesht janë të këqij?
  Anëtarët e Komsomol nuk njihnin superfuqi!
  
  As Hitleri nuk mund të bëjë asgjë.
  E rrahim shumë fort me shkop,
  Dhe ata thyen dhëmbët e tyre, duke hequr lëkurën nga fytyrat e tyre,
  Dhe pastaj vrapova nëpër zjarr zbathur!
  
  Vetëm Stalini do të na urdhërojë të bëjmë çfarë,
  Shihet vështrimi i tij i ashpër dhe i sinqertë...
  Dhe më besoni, vajza nuk do të humbasë,
  Duke ngarkuar një mitraloz të madh!
  
  Nëse është e nevojshme, ne do të arrijmë në Mars,
  Dhe ne do ta pushtojmë Venusin shumë shpejt...
  Ushtarët kanë nevojë për lustrim për çizmet e tyre,
  Ne vajzat vrapojmë zbathur!
  
  Gjithçka është e bukur me ne vajzat,
  Shihen gjoksi dhe ijet, beli...
  Ai është gjithashtu një pionier, si një këlysh ujku,
  Pionieri është plotësisht Satanai!
  
  Epo, ne jemi vajza - ju e dini që ne jemi të lezetshëm,
  Ne do t'i fshijmë të gjithë fashistët si një fshesë...
  Dhe ka yje blu në qiell,
  Ne do t'i copëtojmë Tigrat me çelik!
  
  Çfarë nuk duhet bërë, besoni se nuk është e mundur,
  Pranojeni, një komunist është një demiurg...
  Dhe ndonjëherë ne keqkuptojmë
  Dhe i marrin bukuroshet për t'i trembur!
  
  Por ju e dini, ne i shkatërrojmë me guxim gjermanët,
  Dhe ata janë të aftë të bëjnë copë-copë Krautët...
  Edhe pse ne kemi shpirtra titani,
  Do të kalojmë nëpër stepë dhe do të pastrojmë kënetat!
  
  Ne do të ndërtojmë komunizmin pa të gjitha gozhdat,
  Dhe ne do t'i mposhtim me vendosmëri fashistët...
  Anëtarët e Komsomol duan të konkurrojnë në formacion,
  Dhe një kerubin fluturon mbi ta!
  
  Armiku nuk do të jetë në gjendje të përballojë vajzën,
  Sepse vajza është shqiponjë...
  Dhe nuk ka nevojë që Krauts të prishen shumë,
  Dhe Fyhreri juaj po bërtet kot!
  
  Anëtar i Komsomol me këmbë zbathur,
  I dha Hitlerit një vezë...
  Mos u merr me shejtanin
  Ose thjesht nuk do të ketë rëndësi!
  
  Idhulli i shkëlqyeshëm i komunizmit,
  Flamuri i kuq do të shkëlqejë mbi planet...
  Dhe Herodi u hodh në ferr të ferrit,
  Dhe vajzat morën pesë!
  
  Lenini, Stalini - dielli mbi planetin,
  Duke qarkulluar në qiell si dy shqiponja...
  Këndohen bëmat e komunizmit,
  Atdheu ka forcën e një krahu çeliku!
  
  Ne arritëm të jetonim për të parë fitoren,
  Dhe ne ecëm gjatë gjithë rrugës nëpër Berlin...
  Foshnjat kanë lindur në djep,
  Dhe tani vendi është në madhështi!
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Gulliver fluturoi mbi dragonj dhe dëgjoi shumë. Në këtë rast, ne po flisnim për një luftë të pakuptueshme për një person të kohëve pothuajse mesjetare. Edhe pse duket sikur një kohë e re tashmë ka ardhur. Por Princesha Leia vazhdoi të llafasë për Luftën e Dytë Botërore;
  Pas rënies së Moskës dhe Leningradit, Japonia dhe Turqia hynë në luftë kundër BRSS. Gjërat janë bërë krejtësisht të pashpresa për Rusinë Sovjetike. Dhe as hobiti i shkëlqyer që e gjeti veten në një koloni të punës së fëmijëve nuk mund t'i ndihmonte ata.
  Dhe kishte djem që nuk i kishin mbushur ende gjashtëmbëdhjetë vjeç, këmbëzbathur dhe me tuta, me targa, që punonin fort në Siberi. Fëmijëve në koloninë e të miturve u rruhej koka. Më hoqën këpucët dhe më detyruan të pres pyllin zbathur. Në verë nuk është ende asgjë, por në dimër me taka të zhveshura ngrica i kafshon djemtë me flokët e prerë tullac. Djali hobbit u arrestua. Ata e fotografuan atë në profil, fytyrën e plotë, morën gjurmët e gishtërinjve dhe rruanin kokën. Pas arrestimit të djalit, ai u kontrollua tërësisht; duart me doreza të gardianëve hynë në të gjitha vrimat dhe ata e bënë atë shumë vrazhdë. Pas së cilës djali u la plotësisht dhe u dërgua në një qeli të mbipopulluar me fëmijë.
  Meqenëse djali hobbit dukej rreth dhjetë vjeç, fermerët vendas donin ta vendosnin pranë kovës. Por heroi i përrallës doli të ishte shumë më i fortë dhe më i shpejtë se fëmijët e zakonshëm. Dhe ai rrahu kumbarët, pas së cilës ai vetë u bë vëzhgues i qelisë dhe u pozicionua në dritare. Është më e lehtë për të rinjtë - ata kanë forcë, dinë të luftojnë dhe ti je mbret.
  Djali hobbit, megjithatë, nuk e shpërdoroi pozicionin e tij. Ai punoi më shumë se kushdo tjetër në kamp, madje edhe kur të burgosurve të tjerë fëmijëve iu dhanë çizme të ndjera në të ftohtë, ai mbeti zbathur. Kjo është arsyeja pse ai është një hobbit. Edhe pse këmbët e zbathura të djalit janë të kuqe si këmbët e patës. Por nga ana tjetër, ju jeni më të shkathët pa çizmet e ndjera.
  Kështu fëmija zbathur punonte në dëborë në Siberi. Dhe gjermanët arritën në Kazan në dimër, por u ndalën atje. Ne prisnim pranverën. Dhe ka baltë. Dhe vetëm në maj të vitit 1945 ata u zhvendosën më tej në Urale.
  Në të njëjtën kohë, Kaukazi dhe Azia Qendrore u kapën gjatë sezonit të ftohtë.
  Trupat sovjetike nuk rezistuan shumë kokëfortë. Nuk doja të vdisja për Stalinin. Sidoqoftë, një tank i ri IS-3 u shfaq në BRSS, i cili mbërriti në pjesën e përparme në sasi të vogla. Ky mjet kishte mbrojtje të mirë ballore dhe përballonte goditjet e shumë armëve. Edhe pse nuk mund t'i rezistoja armës Maus-2.
  Qytetet Pali: Chelyabinsk dhe Sverdlovsk. Dhe kështu ishte shumë mirë dhe pati një ofensivë të shpejtë.
  Tashmë është verë. Djemtë të burgosur punojnë zbathur me pantallona të shkurtra dhe me qafë të zhveshur. Dhe nëse është nxehtë, atëherë me bustin e tyre krejtësisht të zhveshur. Dhe djemtë janë të dobët. Por djaloshi hobbit duket shumë i shqyer dhe i pompuar. Edhe pse duket si një fëmijë i vogël, rreth dhjetë vjeç. Dhe sigurisht që nuk rritet apo piqet.
  Djemtë kafshohen më pak nga mushkonjat sesa të rriturit, por hobitët nuk kafshohen fare.
  Dhe trupat gjermane po afrohen gjithnjë e më shumë me ta; nazistët pothuajse nuk po hasin më rezistencë. Po, dhe Stalini u zhduk diku. Është e qartë se gjeorgjiani dinak nuk do të vdesë. Me shumë mundësi ai ka ikur në Amerikë. Gjermanët nuk e kanë pushtuar ende.
  Djaloshi Hobbit dhe të burgosurit e tjerë filluan të këndojnë, krenarë dhe patriotë. Edhe pse nga ana tjetër, atdhedashuria s'të bën gjë kur të rrahin me kamxhik dhe të detyrojnë të punosh si gomari në një koloni pune fëmijësh. Edhe pse ka diçka të mirë në këtë. Për shembull, ju bëni miq - djem të tjerë. Djali hobbit në fakt është mbi njëqind vjeç, por duket si një fëmijë, prandaj ndaj tij ka një qëndrim ambivalent.
  Dhe fëmijët e burgosur këndojnë me entuziazëm të madh;
  Unë jam një djalë pionier përjetësisht i ri,
  Erdha për të luftuar një fashist të tërbuar...
  Për të dhënë një shembull madhështie,
  Unë mbaj një ditar me të shkëlqyera në çantën time të shpinës!
  
  Lufta erdhi, unë vrapova në front,
  Dhe ai endej zbathur nëpër rrugë ...
  Dhe ai qëlloi me automatik në drejtim të Fritzes,
  Të paktën një djalë i pastër në zemrën e tij para Zotit!
  
  Unë qëllova një Fritz nga një pritë,
  I mora një mitraloz me granatë nga bastard...
  Në fund të fundit, djali ka shumë forcë,
  Ne duhet të luftojmë me guxim për Atdheun tonë!
  
  Djali është një luftëtar nga djalli, më besoni,
  Ai qëllon në mënyrë shurdhuese në Fritz...
  Në betejë ai është si një bishë me dhëmbë saber,
  E cila nuk bëhet më e ftohtë!
  
  Çfarë mund të bëhet me Hitlerin?
  Djemtë do ta varrosin me një ulërimë të egër...
  Që vrasësi të mos godasë me sëpatë,
  Nuk do të ketë vend për të në qiellin e pastër!
  
  Çfarëdo që mund të merrni menjëherë
  Fuhreri grabitqar donte një bashkatdhetar me një vajzë...
  Por ky gjahtar u kthye në lojë,
  Po, është e vërtetë, më vjen keq për plumbat mbi Adolfin!
  
  Tashmë është acar, dhe unë jam plotësisht zbathur,
  Një djalë i shkathët dhe i furishëm vorbull...
  Dhe vajza më bërtet - prit,
  Por ju mund të shihni se është shumë i shpejtë!
  
  Goditi policin me grusht,
  E rrëzoi bastardin, duke e goditur në pjesën e pasme të kokës...
  Unë nuk do ta dërgoj këtë goditje me qumësht,
  Dhe nuk do ta shes Atdheun tim për një shishe!
  
  Unë jam një pionier dhe jam shumë krenar për këtë,
  Meqenëse edhe kravata është shumë e kuqe...
  Unë do të luftoj për Rusinë e Shenjtë,
  Edhe pse Adolf është një bandit kaq i tmerrshëm!
  
  Por unë besoj se ne do ta mposhtim me guxim Wehrmacht-in,
  Djali i vogël e di shumë mirë këtë...
  Ne jemi kerubini me krahë të artë,
  Dhe udhëheqësi i çmuar, shoku Stalin!
  
  Ne do të mundim me guxim Wehrmacht-in,
  Edhe pse nazistët po luftojnë afër Moskës...
  Por unë do ta kaloj provimin me një A të fortë,
  Dhe unë do t'ia besoj pistoletën time heroit!
  
  A mund të bëj një djalë pionier,
  Diçka që nazistët nuk e kishin ëndërruar kurrë...
  Nuk është e jona për vepra të mira,
  Dhe Fyhreri as nuk do të marrë mëshirë!
  
  Çfarëdo që mund të bëj, mund ta bëj gjithmonë,
  Lërini retë të rrinë sërish mbi Atdhe...
  Por pionieri nuk do t'i dorëzohet armikut,
  Ushtari rus është trim dhe i fuqishëm!
  
  Po, më kapnin dikur,
  Dhe ata e çuan atë zbathur nëpër një borë...
  Në plagët u aplikua rrikë e policisë,
  Dhe djalin e rrahën me tela!
  
  Dhe thembrat e mia gjithashtu digjen nga zjarri i kuq i nxehtë,
  Dhe i dogjën këmbët me poker...
  Por Krautët morën vetëm zero,
  Edhe pse zjarri në këmbën e djalit!
  
  Ata thyen gishtat, dogjën ballin,
  Dhe ata i shkulën nyjet nga supet e djalit...
  Zoti e harroi pionierin, me sa duket
  Kur xhelati spërkati piper plagëve!
  
  Por ai nuk u tha asgjë fashistëve,
  Dhe hala të nxehta nën thonj...
  Në fund të fundit, për mua vetë Stalini është një ideal,
  Dhe Fuhreri i poshtër më mirë të vdesë në agoni!
  
  Kështu që ata më çuan në ekzekutim në dëborë,
  Një djalë i rrahur brutalisht, zbathur...
  Por nuk besoj se tashmë jam i prishur
  Ju nuk mund të shmangni humbjen nga nazistët!
  
  Fritz më vuri një yll në gjoks,
  Epo kjo me ben krenare...
  Unë nuk do të dorëzohem para armikut të ashpër,
  Dhe nuk do t'i drejtohem frikës dhe poshtërësisë së keqe!
  
  Mund të bëj një hap drejt varrit,
  Dhe me një këngë pioniere kaq kumbuese...
  Në fund të fundit, Fyhreri është thjesht një gomar i çmendur,
  Dhe unë do të takoj një vajzë në Eden, e dini!
  
  Por në momentin e fundit kumboi,
  Thurja me orë e mitralozëve tanë...
  Skuadra e pushkatimit është vendosur,
  Nazistët janë bërë jashtëqitje sorrash!
  
  Dhe tani djalit tim hero,
  Ai erdhi pasi kishte kaluar nëpër tortura dhe vuajtje...
  Luftoi me një turmë të madhe,
  Pasi ka kaluar nëpër sprova të tilla të liga!
  
  Djali po vret përsëri Krautët,
  Një djalë zbathur nxiton nëpër rrëshqitjet e dëborës...
  Dhe ai bën një lëvizje shumë të guximshme,
  Mos ngurroni t'i gërshetoni flokët shoqes tuaj!
  
  Berlini mesa duket po e pret djalin së shpejti,
  Gjermania do të ulë kokën për rusët...
  Një kerubin i fuqishëm tund shpatën,
  Dhe me guxim u kërkon të gjithëve të dalin në shesh!
  
  Besoj se së shpejti do t'i ringjallim të vdekurit,
  Kushdo që varroset do të bëhet si një engjëll...
  Zoti ynë është shumë i fortë, Një,
  Të paktën Satani ndonjëherë është shumë arrogant!
  
  Qoftë universi përgjithmonë
  Nën flamurin e komunizmit të shenjtë...
  Shoku Lenin është një yll i ndritshëm,
  Dhe Stalini është fituesi: e keqja, fashizmi!
  E vërteta këtu është më tepër e kundërta: nazistët e morën dhe fituan. Por në këngë djemtë shpresojnë për më të mirën. Edhe pse nga ana tjetër ndezin mendimet, ndoshta në qeverinë e re do të ketë vend për ta?
  Djali hobbit doli të ishte i panevojshëm për regjimin stalinist. Dhe kjo ndikoi qartë në disponimin e tij.
  Por fëmijët, për të gëzuar veten, filluan të këndojnë përsëri, me entuziazëm të madh dhe të rrahin këmbët zbathur;
  Një djalë ka ardhur nga epoka e hapësirës,
  Kur gjithçka ishte e qetë - paqësore ...
  Në ëndrrat e tij djali është një shqiponjë e lezetshme,
  Kjo nuk e lëndon fare!
  
  Kohë lufte, kohë ankthi,
  Djali u pushtua si një cunami...
  Një turmë e fuqishme marshoi në Rusi,
  Dhe Fritz mbërtheu tytën e çelikut të rezervuarit!
  
  Unë jam një djalë zbathur në të ftohtë,
  Më larguan fashistët e poshtër...
  Ata u kapën si gjirfalkon me forcë,
  Doja ta shihja komunizmin nga larg!
  
  Ata më përzënë nëpër dëborë për një kohë të gjatë,
  Unë pothuajse ngriva gjithçka ...
  Më dogjën këmbën e zbathur me hekur,
  Ata donin ta varnin lakuriq mes pishave!
  
  Por erdhi një vajzë e bukur
  Dhe ajo i hoqi automatikisht të gjithë fashistët...
  Në fund të fundit, syri i saj është si një gjilpërë e mprehtë,
  Presim dhe policojmë shumë njëherësh!
  
  Djali ishte pothuajse i vdekur
  Djalit i ngriu gjaku në vena...
  Por nuk do të përfundojë tani
  Sikur vajza erdhi në jetë!
  
  U shërova nga djegiet e tmerrshme,
  Në fund të fundit, pas borës më dogjën atëherë ...
  Dije çfarë xhelati pa zemër është gomar,
  Por ai do të paguajë edhe një dënim!
  
  Vajza është shumë e zgjuar, më besoni,
  Dhe pionieri shpejt u miqësua me të ...
  Tani do të jesh një djalë i vërtetë bishë,
  Dhe fytyrat e kerubinëve do të na mbështesin!
  
  Ata filluan të luftojnë shumë mirë me të,
  I shkatërruam pafund fashistët...
  Ne i kalojmë provimet, kemi marrë A-në,
  Galopimi në komunizëm për kilometra të tëra!
  
  Unë dhe vajza jemi zbathur në dëborë,
  Nja dy frika, pa e ditur, nxitojmë...
  Do ta godas armikun me grusht,
  Dhe dielli shkëlqen gjithmonë mbi Atdhe!
  
  Krauts nuk do të mund të më mposhtin mua,
  Dhe bashkë me vajzën jemi të pamposhtur...
  Unë jam i fortë si një ari i zemëruar
  Kur të jemi të bashkuar me Komsomol!
  
  Dhe këtu vajza vrapon zbathur,
  Dhe qëllon me aq shkathtësi mbi fashistët...
  Ne do të krijojmë një mburojë të fuqishme për Atdheun,
  Le të shkatërrohet Kaini i keq!
  
  Rusia është një vend shumë i fortë,
  Dhe ajo ka një tytë armë...
  Satani nuk mund të na mundë,
  Do t'i vijë ndëshkimi i përgjakshëm!
  
  Kështu që vajza e bukur këndon,
  Kur këmbëzbathur vërshon nëpër një borë...
  Dhe së bashku me pionierin ai rrah zvarranikët,
  Do ta arrijmë, por do t'i japim fund secilit prej nesh!
  
  Unë gjithashtu nuk jam një djalë i dobët,
  Unë i shtyp fashistët me tërbim të ashpër...
  Fuhreri do të marrë një nikel nga unë,
  Dhe ne do të ndërtojmë një botë të re të madhe!
  
  Ne luftojmë në këtë furi të ftohtë,
  Wehrmacht nuk do të na gjunjëzojë...
  Hora për nazistin në guximin e tij,
  Kushdo që bëhet Lenin do të na bashkohet!
  
  Do të jesh një bukuri shumë e lezetshme,
  Djali është marrëzisht i dashuruar pas jush...
  Do të qëlloj për ty, atdhe
  Dhe për hir të një qyteti shumë rrezatues!
  
  Besoj se do të arrij me kohë në Berlin,
  Lufta brutale më pas do të zbehet...
  Ne do të pushtojmë pafundësinë e universit,
  Lërini flakët të tërbohen me shkëlqim!
  
  Dhe nëse jemi të destinuar të vdesim,
  E preferoj vetem...
  Lëreni vajzën të bëjë atë që dua unë,
  Djali do të më bëjë dhuratë, qoftë edhe një vajzë!
  
  Do të jesh një vajzë e mirë
  Ju do të ndërtoni këtë botë në të cilën do të ketë parajsë...
  Ne kemi lule të bukura që rriten këtu,
  Dhe më besoni, drita nuk është fare hambar!
  
  Unë qëllova një Tigër me një vajzë,
  Dhe pas tij ai përfundoi Panterën.
  Luftëtari e kthen fushën në një galeri qitjeje,
  Edhe pse ndonjëherë ne as nuk e dimë masën!
  
  Ne do të përfundojmë gjënë kryesore në vend,
  Të ndërtojmë komunizmin dhe dollari do të zhduket...
  Dhe ne do ta mposhtim Satanin atje,
  Qoftë rrezatues fati ynë!
  
  Vajza lëroi gjithë dimrin,
  Ecja zbathur nëpër të ftohtë...
  Epo, pse jemi në betejë - pse,
  Ne do të rritim një trëndafil më të mrekullueshëm!
  
  Një rrugë kaq e lezetshme,
  Unë dhe një vajzë këmbëzbathur po presim...
  Dhe është e pamundur të mundësh BRSS,
  Ne do të marshojmë në majin premtues!
  
  Dhe edhe nëse maji nuk vjen,
  Ne ende do të ecim me fitore...
  Pra, djalë, ji i guximshëm dhe guxim -
  Dielli do të shkëlqejë mbi ne në parajsë!
  
  Atëherë mos kini frikë, ne do t'i ringjallim të vdekurit,
  Shkenca ka këshilla shumë të forta...
  Zoti ynë është Një, jo Një,
  Dhe ne do të thërrasim Fyhrer-in për llogari!
  Kështu këndonin djemtë zbathur me pantallona të shkurtra me flokë të rruar. Dhe shumë prej tyre kishin edhe tatuazhe në trup. Edhe djali hobbit gdhendi një portret të Stalinit në gjoks.
  Por më pas u shfaqën tanket gjermane, dhe të njëjtët djem të burgosur i përshëndetën me shumë entuziazëm dhe u rrahën këmbët e tyre të zhveshura e fëminore.
  Nga fundi i vitit 1945, trupat gjermane dhe japoneze pushtuan pothuajse të gjitha zonat kryesore të populluara të BRSS. Dhe vetëm në disa fshatra dhe fshatra ende vazhdonin betejat dhe sulmet partizane. Stalini në fakt iku dhe nuk u shfaq në Brazil, ku fshihej. Por në vend të kësaj mbeti Molotov. Sidoqoftë, në maj të një mijë e nëntëqind e dyzet e gjashtë, Molotov u kap nga forcat speciale të sulmit SS. Pas së cilës Beria, i cili zëvendësoi Molotovin, ofroi dorëzimin me kushte të ndershme.
  Hitleri pranoi dhe Berias iu kursye jeta dhe iu dha liri e kufizuar. Dhe në BRSS, lufta partizane pothuajse u ndal. Kishte një qetësi.
  Rajhu i Tretë po trette atë që kishte pushtuar. Por një përplasje me SHBA-në dhe Britaninë ishte e pashmangshme. Në veçanti, Hitleri kërkoi kthimin e zotërimeve koloniale në Itali dhe Francë, Belgjikë dhe Holandë. Kryesisht në Afrikë. Dhe ua jepni gjermanëve ligjërisht. Tani Rajhu i Tretë kishte një dorë të lirë. Dhe nëse ndonjë gjë...
  Por SHBA-ja kishte një bombë atomike. Vërtetë, Rajhu i Tretë jo vetëm që ka tanke, por edhe avionë reaktivë të zhvilluar. Dhe nuk do të lejojë që të hidhen bomba në territorin evropian.
  Pra, pati një pauzë në botë. Gjermanët po ndërtonin aeroplanmbajtëse, luftanije dhe anije të mëdha sipërfaqësore me një ritëm të përshpejtuar. Por flota e tyre nëndetëse ishte tashmë e fortë dhe nëndetëset e tyre funksiononin me peroksid hidrogjeni. Kështu që...
  Djali hobbit gjeti një vend për veten e tij në Rajhun e Tretë. Ajo filloi të përmirësonte disqet fluturuese - diskun Belonce. Në historinë reale, ky disk ishte në gjendje të ngrihej dhe arriti një shpejtësi prej dy barriera zanore. Megjithatë, ai nuk mori pjesë në beteja. Ishte shumë i prekshëm, i madh dhe i shtrenjtë. Në historinë reale: as BRSS dhe as SHBA nuk miratuan disqe fluturuese. Sepse loja nuk ia vlente qiriri. Dëmtohet një motor dhe menjëherë disku Belonce humbet kontrollin dhe bie me kokë poshtë.
  Por djali hobbit e bëri atë në mënyrë që rrjedha laminare të rrjedhë rreth disqeve fluturuese dhe ato bëhen të paprekshme ndaj armëve të vogla. Dhe tani armët kundërajrore, topat e ajrit dhe mitralozat nuk mund t'i rrëzojnë ato. Por djaloshi i përjetshëm dhe zbathur e bëri atë që, ja, u vendosën lazer. Dhe këta lazer fjalë për fjalë dogjën gjithçka me zjarr dhe rrezet e nxehtësisë. Dhe përpiquni të luftoni kundër kësaj.
  Pra, gjermanët në fakt kishin atu të forta ushtarake. Në të njëjtën kohë, forca të blinduara aktive më të avancuara u instaluan në tanke, dhe ata madje filluan të bëjnë automjete nga plastika.
  Po, dukej jashtëzakonisht qesharake dhe, në mënyrën e vet, jashtëzakonisht agresive.
  Në SHBA, natyrisht, donin t'i përgjigjeshin gjermanëve, por kundër disqeve fluturuese kanë vetëm ngarkesa atomike që teorikisht mund t'i shkatërrojnë. Por nazistët kishin tashmë mijëra avionë me disk. Fuhreri vendosi të shkonte në luftë më 20 prill 1949, në ditëlindjen e tij të gjashtëdhjetë. Ajo që mund të thuhet nuk është ideja më budallaqe.
  Për më tepër, nazistët mund të merrnin një surprizë të pakëndshme nëse teknologjia e raketave do të zhvillohej në Shtetet e Bashkuara.
  Para pushtimit, Hitleri vendosi të argëtohej me luftimet e gladiatorëve. Dhe kjo gjithashtu nuk është një ide e çmendur.
  Por kjo është një histori tjetër ...
  
  LOJRA SPYUNORE - SHKATËRRIMI I RUSISË
  SHËNIM
  Lloje të ndryshme operacionesh kryhen nga shërbimet e inteligjencës, kryesisht CIA, NSA, MI, MOSAD, e të tjera, duke krijuar një situatë të veçantë në mbarë botën, e cila shpesh bëhet e paparashikueshme. Ka një luftë kundër terrorizmit dhe për sferat e ndikimit. Ka romane shumë interesante kushtuar kësaj, si dhe tradhtisë së Mikhail Gorbaçovit.
  
  KAPITULLI I PARË
  
  
  Urrejtja në zemrën e tij digjej më e ndritshme se çeliku i shkrirë.
  
  Matt Drake u ngrit në këmbë, u ngjit mbi mur dhe u ul në heshtje. Ai u përkul midis shkurreve që lëkunden, duke dëgjuar, por nuk ndjeu asnjë ndryshim në heshtjen rreth tij. Ai ndaloi për një moment dhe kontrolloi përsëri nënkompaktin Glock.
  
  Gjithçka ishte gati. Miqtë e Mbretit të përgjakshëm do ta kenë të vështirë sonte.
  
  Shtëpia përballë tij ishte në muzg. Kuzhina dhe dhoma e ndenjes në katin e parë janë përfshirë nga flakët. Pjesa tjetër e vendit u zhyt në errësirë. Ai ndaloi për një sekondë tjetër, duke rishikuar me kujdes diagramin që kishte marrë nga xhelati i mëparshëm, tashmë i vdekur, përpara se të shkonte në heshtje përpara.
  
  Stërvitja e tij e vjetër i kishte shërbyer mirë dhe po i rridhte sërish në venat e tij, tani ai kishte një arsye dhe kërkesë thjesht personale për të. Tre nga miqtë e Mbretit të Gjakut vdiqën tmerrësisht brenda tre javësh.
  
  Pavarësisht se çfarë i tha, Rodriguez do të ishte numri katër.
  
  Drake arriti në hyrjen e pasme dhe kontrolloi bllokimin. Pas disa minutash ktheu dorezën dhe rrëshqiti brenda. Ai dëgjoi një shpërthim nga televizori dhe brohoritjet e mbytura. Rodriguez, Zoti e bekoftë vrasësin e vjetër masiv, ishte duke parë ndeshjen.
  
  Ai ecte nëpër kuzhinë, duke mos pasur nevojë për dritën e elektrik dore kompakt për shkak të shkëlqimit që vinte nga dhoma kryesore përpara. U ndal në korridor për të dëgjuar me vëmendje.
  
  A kishte më shumë se një djalë atje? Është e vështirë të dallosh për shkak të zhurmës nga televizori i mallkuar. Nuk ka rëndësi. Ai do t'i vriste të gjithë.
  
  Dëshpërimi që ai ndjeu gjatë tre javëve të fundit pas vdekjes së Kenedit, për pak e pushtoi atë. Miqtë i la pas vetëm me dy lëshime. Ai së pari thirri Torsten Dahl për të paralajmëruar suedezin për hakmarrjen e Mbretit të Gjakut dhe për ta këshilluar që ta çonte familjen e tij në siguri. Dhe së dyti, ai kërkoi ndihmën e shokëve të tij të vjetër SAS. Ai u besoi atyre që të kujdeseshin për familjen e Ben Blake sepse ai nuk mund ta bënte atë vetë.
  
  Tani Drake luftoi vetëm.
  
  Ai fliste rrallë. Ai ishte duke pirë. Dhuna dhe errësira ishin miqtë e tij të vetëm. Në zemrën e tij nuk kishte mbetur asnjë shpresë apo mëshirë
  
  Ai lëvizi në heshtje në korridor. Vendi kumbonte lagështi, djersë dhe ushqim të skuqur. Tymrat e birrës ishin pothuajse të dukshme. Drake bëri një fytyrë të ashpër.
  
  Është më e lehtë për mua.
  
  Inteligjenca e tij tha se këtu jetonte një burrë, një njeri që kishte ndihmuar në rrëmbimin e të paktën tre prej 'robërve' famëkeq të Mbretit të Gjakut. Pas rrëzimit të anijes së tij dhe arratisjes me sa duket të planifikuar mirë të burrit, të paktën një duzinë figurash të rangut të lartë dolën me kujdes dhe fshehurazi për të shpjeguar se një anëtar i familjes së tyre mbahej nga figura të botës së krimit. Mbreti Bloody manipuloi vendimet dhe veprimet e Shteteve të Bashkuara, duke përfituar nga dashuria dhe dhembshuria e figurës së tyre.
  
  Plani i tij ishte vërtet i shkëlqyer. Asnjë person i vetëm nuk e dinte se të dashurit e njerëzve të tjerë ishin në rrezik dhe Mbreti i Gjakut i ndikoi të gjithë me një shufër hekuri dhe gjaku. Gjithçka që duhej. Çfarëdo që funksionon.
  
  Drake besonte se ata nuk e kishin prekur ende atë që ishte rrëmbyer. Ata nuk mund të kuptonin se sa larg shkoi në të vërtetë kontrolli i egër i Mbretit të Gjakut.
  
  Në të majtën e tij u hap një derë dhe doli një burrë i parruar dhe i trashë. Drake veproi menjëherë dhe me forcë vdekjeprurëse. Ai vrapoi drejt burrit, nxori një thikë dhe ia futi thellë në bark, më pas, me inerci, e shtyu nga dera e hapur në dhomën e ndenjjes.
  
  Sytë e burrit të shëndoshë u frynë nga mosbesimi dhe tronditja. Drake e mbajti fort, një mburojë të gjerë, ulëritës, duke e shtypur fort tehun përpara se ta lëshonte dhe të vizatonte Glock.
  
  Rodriguez veproi shpejt, pavarësisht tronditjes nga pamja e Drake. Ai tashmë e kishte rrokullisur divanin e shtypur në dysheme dhe po përfliste me rripin e tij. Por vëmendja e Drake u tërhoq nga njeriu i tretë në dhomë.
  
  Një burrë trupmadh e me flokë të gjatë po lëvizte në qoshe me kufje të mëdha të zeza të shtypura në veshët e tij. Por edhe teksa u tensionua, edhe teksa trokiste hekurat e himnit me gishtat e tij të lyer me baltë, ai zgjati drejt pushkës së sharrës.
  
  Drake e bëri veten të vogël. Gjuajtja fatale e copëtoi të shëndoshin. Drake e shtyu trupin e konvulsionuar mënjanë dhe u ngrit në këmbë, duke qëlluar. Tre të shtëna hoqën pjesën më të madhe të kokës së muzikantit dhe e hodhën trupin e tij pas murit. Kufjet fluturuan anash vetë, duke përshkruar një hark në ajër dhe u ndalën në një televizor të madh, të varur bukur nga buza.
  
  Gjaku rrodhi poshtë ekranit të sheshtë.
  
  Rodriguez ishte ende duke u zvarritur në dysheme. Patate të skuqura të hedhura dhe birra kërcyen dhe spërkatën rreth tij. Drake ishte pranë tij në një çast dhe e goditi Glock fort në çatinë e gojës së tij.
  
  "E shijshme?"
  
  Rodriguez u mbyt, por gjithsesi shtriu brezin për një thikë të vogël. Drake e shikoi me përbuzje dhe ndërsa shoku i Mbretit të Gjakut u dha një goditje brutale, ish-ushtari i SAS e kapi atë dhe e futi fort në bicep të sulmuesit.
  
  "Mos u bëj idiot".
  
  Rodriguez dukej si një derr duke u therur. Drake e ktheu dhe e mbështeti në divan. Ai takoi sytë e burrit të turbulluar nga dhimbja.
  
  "Më tregoni gjithçka që dini," pëshpëriti Drake, "për Mbretin e Përgjakur". Ai nxori një Glock, por e mbajti atë në pamje të qartë.
  
  "Në çfarë?" Theksi i Rodriguez ishte i trashë dhe i vështirë për t'u deshifruar për shkak të racës dhe dhimbjes së tij.
  
  Drake e përplasi Glock në gojën e Rodriguez. Të paktën një dhëmb është rrëzuar.
  
  "Mos u tall me mua." Helmi në zërin e tij tradhtonte më shumë se vetëm urrejtje dhe dëshpërim. Kjo e bëri njeriun e Mbretit të Gjakut të kuptonte se një vdekje brutale ishte me të vërtetë e pashmangshme.
  
  "Mirë mirë. Unë di për Boudreau. Dëshironi t'ju tregoj për Boudreaux? Këtë mund ta bëj."
  
  Drake goditi lehtë surrat e Glock në ballin e burrit. "Ne mund të fillojmë atje nëse dëshironi."
  
  "Mirë. Rri i qete ". Rodriguez vazhdoi me dhimbjen e dukshme. Nga dhëmbët e thyer i rridhte gjak në mjekër. "Boudreaux është një budalla i ndyrë, burrë. A e dini arsyen e vetme pse Mbreti i Gjakut e la gjallë?"
  
  Drake i drejtoi armën në sy burrit. "A dukem si personi që u përgjigjet pyetjeve?" Zëri i tij u gris si çelik mbi çelik. "A duhet te?"
  
  "Po. Mirë mirë. Ka ende shumë vdekje përpara. Kështu tha Mbreti i përgjakshëm, burrë. Ka shumë vdekje përpara dhe Boudreau do të jetë i lumtur të jetë në mes të saj. "
  
  Pra, ai po përdor Boudreau për të pastruar. Nuk është e habitshme. Ai ndoshta po shkatërron të gjithë fermën".
  
  Rodriguez i mbylli sytë. "A dini për fermën?"
  
  "Ku eshte ai?" Drake ndjeu se urrejtja e pushtoi. "Ku?" - Unë pyeta. Sekondën tjetër ai do të lirohej dhe do të fillonte të rrihte Rodriguez në një tul.
  
  Nuk ka humbje. Gjithsesi, mut nuk di gjë. Ashtu si gjithë të tjerët. Nëse mund të thuhej një gjë për Mbretin e Gjakut, ishte sa mirë i fshehu gjurmët e tij.
  
  Në atë moment Rodriguez-it i ndezi një shkëndijë. Drake u rrotullua ndërsa diçka e rëndë kaloi aty ku kishte qenë koka e tij.
  
  Një burrë i katërt, me gjasë humbi mendjen në dhomën tjetër dhe i zgjuar nga zhurma, sulmoi.
  
  Drake u rrotullua, duke nxjerrë këmbën dhe gati duke i hequr kokën kundërshtarit të ri. Ndërsa burri u rrëzua përtokë, Drake e vlerësoi shpejt - vështrim i fortë, shina tramvaji në të dyja duart, bluzë e pistë - dhe e qëlloi dy herë në kokë.
  
  Sytë e Rodriguez u frynë. "Jo!"
  
  Drake e qëlloi në krah. "Ti nuk ishe e dobishme për mua."
  
  Një tjetër e shtënë. I shpërtheu gjuri.
  
  "Ti nuk di asgje".
  
  Plumbi i tretë. Rodriguez u dyfishua, duke mbajtur barkun.
  
  "Si të gjithë të tjerët."
  
  Gjuajtja e fundit. Mu mes syve.
  
  Drake vëzhgoi vdekjen rreth tij, duke e pirë atë, duke e lejuar shpirtin e tij të pinte nektarin e hakmarrjes vetëm për një moment.
  
  Ai la shtëpinë pas, duke ikur nga kopshti, duke lejuar që errësira e thellë ta konsumonte.
  
  
  KAPITULLI I DYTË
  
  
  Drake u zgjua vonë natën, i mbuluar me djersë. Sytë ishin mbyllur nga lotët e derdhur pjesërisht. Ëndrra ishte gjithmonë e njëjtë.
  
  Ai ishte personi që i shpëtonte gjithmonë. Personi që është gjithmonë i pari që thotë fjalët "më beso". Por më pas asgjë nuk funksionoi për të.
  
  Lërini të dy poshtë.
  
  Dy herë tashmë. Alison së pari. Tani Kennedy.
  
  Ai rrëshqiti nga shtrati, duke u dorëzuar për shishen që mbante pranë armës në komodinë. Piu një gllënjkë nga shishja me kapak të hapur. Uiski i lirë i dogji në fyt dhe në zorrët e tij. Ilaç për të dobëtit dhe të mallkuarit.
  
  Kur faji e kërcënoi se do ta gjunjëzonte sërish, ai bëri tre telefonata të shpejta. E para në Islandë. Ai foli shkurt me Thorsten Dahl dhe dëgjoi simpatinë në zërin e suedezit të madh, edhe kur i tha të mos telefononte çdo natë, se gruaja dhe fëmijët e tij ishin të sigurt dhe se nuk do t'u vinte asnjë e keqe.
  
  E dyta ishte për Joe Shepard, një njeri me të cilin kishte luftuar në shumë beteja gjatë kohës së tij me regjimentin e vjetër. Shepard përshkroi me mirësjellje të njëjtin skenar si Dahl, por nuk bëri asnjë koment për fjalët e ngathëta të Drake ose zhurmën e ashpër në zërin e tij. Ai e siguroi Drake se familja e Ben Blake ishte e ruajtur mirë dhe se ai dhe disa nga miqtë e tij ishin ulur në hije, duke ruajtur me mjeshtëri vendin.
  
  Drake mbylli sytë ndërsa bëri thirrjen e fundit. Koka e tij po rrotullohej dhe brendësia i digjej si niveli më i ulët i ferrit. E gjithë kjo ishte e mirëseardhur. Çdo gjë për të hequr vëmendjen e tij nga Kennedy Moore.
  
  Madje ke humbur funeralin e saj të mallkuar...
  
  "Përshëndetje?" Zëri i Alicias ishte i qetë dhe i sigurt. Edhe ajo kohët e fundit kishte humbur dikë të afërt, megjithëse nuk shfaqte asnjë shenjë të jashtme.
  
  "Jam une. Si janë ata?"
  
  "Cdo gje eshte ne rregull. Hayden po rikuperohet mirë. Vetëm disa javë të tjera dhe ajo do të kthehet në imazhin e saj të shenjtë të CIA-s. Blake është mirë, por atij i mungon ti. Sapo u shfaq motra e tij. Një takim i vërtetë familjar. Maji është AWOL, faleminderit Zotit. Po i shikoj, Drake. Ku dreqin jeni?"
  
  Drake u kollit dhe fshiu sytë. "Faleminderit," arriti të thoshte ai përpara se të ndërpresë lidhjen. Është qesharake që ajo përmendi ferrin.
  
  Ai ndjeu se kishte ngritur kampin jashtë këtyre portave.
  
  
  KAPITULLI I TRETË
  
  
  Hayden Jay pa diellin duke lindur mbi Oqeanin Atlantik. Ishte pjesa e saj e preferuar e ditës, ajo që i pëlqente ta kalonte vetëm. Ajo rrëshqiti me kujdes nga krevati, duke u mposhtur nga dhimbja në ijë dhe shkoi me kujdes drejt dritares.
  
  Paqja relative zbriti mbi të. Zjarri zvarritës preku dallgët dhe për pak minuta të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet e saj u shkrinë. Koha u ndal dhe ajo ishte e pavdekshme, dhe pastaj dera pas saj u hap.
  
  zëri i Benit. "Pamje e bukur".
  
  Ajo tundi kokën drejt lindjes së diellit dhe më pas u kthye për ta parë atë duke e parë atë. "Nuk duhet të jesh i freskët, Ben Blake. Vetëm kafe dhe një bagel të lyer me gjalpë."
  
  I dashuri i saj tundi një karton pijesh dhe një qese letre si armë. "Më takoni në shtrat."
  
  Hajden hodhi një vështrim të fundit te New Dawn dhe më pas u nis ngadalë drejt shtratit. Beni i vendosi kafen dhe bagelat në mundësi të lehtë dhe i dha sytë qenit të saj.
  
  "Si-"
  
  "Njëlloj si natën e kaluar," tha Hayden shpejt. "Tetë orë nuk do ta largojnë çalimën." Pastaj ajo u zbut pak. "A ka ndonjë gjë nga Drake?"
  
  Beni u mbështet në shtrat dhe tundi kokën. "Jo. Kam biseduar me babin tim dhe ata janë të gjithë mirë. Asnjë shenjë -" Ai ndaloi. "Nga..."
  
  "Familjet tona janë të sigurta." Hayden vuri dorën në gju. "Mbreti i përgjakshëm dështoi atje. Tani na mbetet vetëm ta gjejmë atë dhe të heqim dorë nga hakmarrja".
  
  "Dështove?" bëri jehonë Beni. "Si mund ta thuash atë?"
  
  Hajden mori frymë thellë. "Ju e dini se çfarë dua të them."
  
  "Kennedy vdiq. Dhe Drake... ai nuk shkoi as në funeralin e saj.
  
  "E di".
  
  "Ai ka ikur, ju e dini." Beni i nguli sytë bagelës së tij sikur të ishte një gjarpër që fërshëllejë. "Ai nuk do të kthehet".
  
  "Jepi atij kohë."
  
  "Ai kishte tre javë."
  
  "Atëherë jepi atij edhe tre të tjera."
  
  "Çfarë mendoni se është duke bërë?"
  
  Hajden buzëqeshi pak. "Nga ajo që di për Drake... Fillimisht mbulojeni shpinën. Pastaj ai do të përpiqet të gjejë Dmitry Kovalenkon.
  
  "Mbreti i përgjakshëm mund të mos shfaqet më kurrë." Humori i Benit ishte aq dëshpërues saqë edhe premtimi i ndritshëm i një mëngjesi të ri u zhduk.
  
  "Ai do." Hajden i hodhi një vështrim të riut. "Ai ka një plan, të kujtohet? Ai nuk do të shtrihet në tokë si më parë. Pajisjet e udhëtimit në kohë ishin vetëm fillimi. Kovalenko ka planifikuar një lojë shumë më të madhe."
  
  "Porta e Ferrit?" Ben mendoi për të. "A e beson këtë mut?"
  
  "Nuk ka rëndësi. Ai e beson atë. Gjithçka që duhet të bëjë CIA është ta zbulojë."
  
  Beni piu një gllënjkë të gjatë nga kafeja e tij. "Kjo është e gjitha, apo jo?"
  
  "Epo..." Hajden i buzëqeshi me dinakëri. "Tani fuqitë tona geek janë dyfishuar."
  
  "Karin është truri," pranoi Ben. "Por Drake do ta kishte thyer Boudreaux në një minutë."
  
  "Mos jini shumë të sigurt. Kinimaka nuk e bëri këtë. Dhe ai nuk është tamam një qimedredhur."
  
  Beni ndaloi kur pati një trokitje në derë. Sytë e tij tradhtuan tmerrin.
  
  Hayden mori një moment për ta qetësuar atë. "Ne jemi brenda një spitali të sigurt të CIA-s, Ben. Nivelet e sigurisë që rrethojnë vendin do ta turpëronin paradën e inaugurimit presidencial. Ftohu."
  
  Doktori futi kokën nga dera. "Cdo gje eshte ne rregull?" Ai hyri në dhomë dhe filloi të kontrollonte listat dhe shenjat jetësore të Hayden.
  
  Ndërsa mbylli derën në dalje, Ben foli përsëri. "A mendoni se Mbreti i Gjakut do të përpiqet të marrë përsëri pajisjet?"
  
  Hajden ngriti supet. "Ju po sugjeroni që ai nuk e mori gjënë e parë që humba. Kjo është ndoshta ajo që ndodhi. Po të dytin që gjetëm nga varka e tij?" Ajo buzëqeshi. "I gozhduar."
  
  "Mos jini të vetëkënaqur."
  
  "CIA nuk po mbështetet në dafinat e saj, Ben," tha menjëherë Hayden. "Jo më. Jemi gati ta takojmë."
  
  "Po viktimat e rrëmbimit?"
  
  "Po ata?"
  
  "Ata janë padyshim të profilit të lartë. Motra e Harrisonit. Të tjerat që përmende. Ai do t'i përdorë ato."
  
  "Sigurisht që do ta bëjë. Dhe ne jemi gati ta takojmë atë."
  
  Beni mbaroi bagelën dhe lëpiu gishtat. "Unë ende nuk mund të besoj se i gjithë grupi duhej të kalonte në ilegalitet," tha ai me mallkim. "Pikërisht kur filluam të bëheshim të famshëm."
  
  Hayden qeshi diplomatikisht. "Po. Tragjike."
  
  "Epo, ndoshta do të na bëjë më të njohur."
  
  Pati një tjetër trokitje të butë dhe Karin dhe Kinimaka hynë në dhomë. Havajani dukej i dëshpëruar.
  
  "Ky bastard nuk do të ulërijë. Pavarësisht se çfarë bëjmë ne, ai as nuk do të na fishkëllojë."
  
  Beni mbështeti mjekrën e tij në gjunjë dhe bëri një fytyrë të zymtë. "Dreq, do të doja që Matt të ishte këtu."
  
  
  KAPITULLI KATËRT
  
  
  Burri Hereford e shikoi nga afër. Nga pika e tij e favorshme në majë të një kodre me bar, në të djathtë të një shtrese të trashë pemësh, ai mund të përdorte pamjen teleskopike të montuar në pushkën e tij për të identifikuar anëtarët e familjes së Ben Blake. Shtrirja e shkallës ushtarake përfshinte një rrjetë të ndriçuar, një opsion që lejonte përdorim të gjerë në kushte të pafavorshme ndriçimi dhe përfshinte BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Në të vërtetë, pushka ishte e pajisur deri në fund me çdo vegël snajperi të teknologjisë së lartë që mund të imagjinohej, por njeriu që qëndron pas fushës, natyrisht, nuk kishte nevojë për to. Ai u trajnua në nivelin më të lartë. Tani ai pa teksa babai i Ben Blake shkoi drejt televizorit dhe e ndezi atë. Pas një rregullimi të vogël, ai pa nënën e Ben Blake duke i bërë gjeste babait të tij me një telekomandë të vogël. Kryqëzimi i shikimit të tij nuk lëvizi as edhe një milimetër.
  
  Me një lëvizje të praktikuar, ai fshiu shikimin rreth zonës përreth shtëpisë. Ajo u largua nga rruga, e fshehur nga pemët dhe një mur i lartë, dhe burri Hereford vazhdoi të numëronte në heshtje rojet e fshehura midis shkurreve.
  
  Një dy tre. Gjithçka merret parasysh. Ai e dinte se kishte katër të tjerë në shtëpi dhe dy të tjerë ishin plotësisht të fshehur. Pavarësisht nga të gjitha mëkatet e tyre, CIA bëri një punë të shkëlqyer duke mbrojtur Blakes.
  
  Burri u vrenjos. Ai vuri re lëvizje. Errësira, më e zezë se nata, shtrihej përgjatë bazës së murit të lartë. Shumë i madh për të qenë një kafshë. Shumë i fshehtë për të qenë i pafajshëm.
  
  A e kanë gjetur njerëzit Mbretin Bloody të Blake? Dhe nëse po, sa të mirë ishin ata?
  
  Një erë e lehtë frynte nga e majta, drejt nga Kanali anglez, duke sjellë me vete shijen e kripur të detit. Burri Hereford kompensoi mendërisht trajektoren e ndryshuar të plumbit dhe u afrua pak më shumë.
  
  Burri ishte i veshur me të zeza, por pajisja ishte qartësisht e bërë vetë. Ky djalë nuk ishte një profesionist, thjesht një mercenar.
  
  Ushqim plumbash.
  
  Gishti i burrit u shtrëngua për një moment dhe më pas u lëshua. Sigurisht, pyetja e vërtetë ishte sa solli ai me vete?
  
  Duke e mbajtur objektivin e tij në pikëpyetje, ai vlerësoi shpejt shtëpinë dhe rrethinat e saj. Një sekondë më vonë ai ishte i sigurt. Ambienti ishte i pastër. Ky njeri me të zeza veproi i vetëm, burri Hereford ishte i sigurt në vetvete.
  
  Një mercenar që vret për pagesë.
  
  Vështirë se ia vlen një plumb.
  
  Ai tërhoqi këmbëzën butësisht dhe thithi zmbrapsjen. Zhurma e një plumbi që del nga tyta mezi dallohet. Ai e pa mercenarin të rrëzohej pa bujë, duke u rrëzuar mes shkurreve të tejmbushura.
  
  Rojet e familjes Blake nuk vunë re asgjë. Pas pak minutash, ai do të telefononte fshehurazi CIA-n, duke i informuar se shtëpia e tyre e re e sigurt ishte thyer.
  
  Burri Hereford, një shok i vjetër i SAS i Matt Drake, vazhdoi të ruante rojet.
  
  
  KAPITULLI I PESTË
  
  
  Matt Drake zhvilloi kapakun nga një shishe e freskët Morgan's Spiced dhe thirri numrin me telefonim të shpejtë në celularin e tij.
  
  Zëri i May dukej i emocionuar ndërsa ajo u përgjigj. "Drake? çfarë do?"
  
  Drake u vrenjos dhe piu një gllënjkë nga shishja. Për majin, shfaqja e emocioneve ishte po aq jokarakteristike sa do të ishte për një politikan që të respektonte betimet e tij zgjedhore. "A je mirë?"
  
  "Sigurisht që jam mirë. Pse nuk duhet të jem? Çfarë është kjo?"
  
  Piu një gllënjkë tjetër të gjatë dhe vazhdoi. "Pajisja që ju dhashë. është e sigurt?"
  
  Pati një hezitim për një moment. "Nuk e kam. Por është e sigurt, miku im". U kthyen intonacionet qetësuese të Mait. "Kjo është aq e sigurt sa mund të jetë." Drake piu një gllënjkë tjetër. Mai pyeti: "A është kjo e gjitha?"
  
  "Jo. Unë besoj se pothuajse i kam shteruar drejtimet e mia në këtë drejtim. Por unë kam një ide tjetër. Njëra është më afër ... shtëpisë."
  
  Heshtja klikoi dhe kërciti ndërsa ajo priste. Ky nuk ishte maji i zakonshëm. Ndoshta ajo ishte me dikë.
  
  "Kam nevojë që ju të përdorni kontaktet tuaja japoneze. Dhe kinezët. Dhe veçanërisht rusët. Unë dua të di nëse Kovalenko ka një familje.
  
  U dëgjua një frymë e mprehtë. "E ke seriozisht?"
  
  "Sigurisht që jam shumë serioz." E tha më ashpër se sa kishte menduar, por nuk kërkoi falje. "Dhe gjithashtu dua të di për Boudreau. Dhe familjen e tij".
  
  Mai iu desh një minutë e plotë për t'u përgjigjur. "Mirë, Drake. Do të bëj më të mirën që mundem".
  
  Drake mori frymë thellë ndërsa lidhja u shua. Një minutë më vonë ai nguli sytë në shishen e rumit me erëza. Për disa arsye ishte gjysmë bosh. Ai ngriti sytë nga dritarja dhe u përpoq të shihte qytetin e Majamit, por xhami ishte aq i ndotur sa mezi e shihte xhamin.
  
  I dhimbte zemra.
  
  Ai e rrëzoi përsëri shishen. Pa u menduar më tej, ai ndërmori masa dhe shtypi një numër tjetër të telefonimit të shpejtë. Në veprim, ai gjeti një mënyrë për të lënë mënjanë pikëllimin. Në veprim, ai gjeti një mënyrë për të ecur përpara.
  
  Celulari ra dhe ra. Më në fund zëri u përgjigj. "Dreq, Drake! Çfarë?"
  
  "Ti flet mirë, kurvë," tërhoqi ai, pastaj ndaloi. "Si ... si është ekipi?"
  
  "Ekipi? Krishtit. Mirë, doni një analogji të mallkuar futbolli? I vetmi person që mund të përdorni në mënyrë të arsyeshme si sulmues në këtë pikë është Kinimaka. Hayden, Blake dhe motra e tij nuk do të futeshin as në stol". Ajo ndaloi. "Nuk ka përqendrim. Faji juaj."
  
  Ai bëri një pauzë. "Unë? A thua se po të ishte bërë një tentativë ndaj tyre, do të kishte pasur sukses?" Koka e tij, pak e mjegulluar, filloi t'i rrahë. "Sepse do të bëhet një përpjekje."
  
  "Spitali është i ruajtur mirë. Rojet janë mjaft kompetentë. Por është mirë që më kërkove të qëndroj. Dhe është mirë që thashë po.
  
  "Dhe Boudreau? Po ky bastard?"
  
  "Po aq argëtuese sa një vezë e skuqur. Nuk do të prishet. Por mbani mend, Drake, e gjithë qeveria amerikane po punon për këtë tani. Jo vetëm ne."
  
  "Mos ma kujto." Drake u përkul. "Një qeveri e kompromentuar thellë. Informacioni shkon lart e poshtë linjave të komunikimit të qeverisë, Alicia. Duhet vetëm një bllokim i madh për të mbushur të gjitha."
  
  Alicia mbeti e heshtur.
  
  Drake u ul dhe mendoi për të. Derisa të zbulohej fizikisht Mbreti i Gjakut, çdo informacion që ata kishin duhej të konsiderohej i pabesueshëm. Kjo përfshinte informacione për Portat e Ferrit, lidhjen me Hawaiin dhe çdo gjë që ai mblodhi nga katër xhelatët e vdekur.
  
  Ndoshta një gjë më shumë do të ndihmonte.
  
  "Kam një avantazh më shumë. Dhe May kontrollon lidhjet familjare të Kovalenkos dhe Boudreau. Ndoshta ju mund t'i kërkoni Hayden të bëjë të njëjtën gjë?
  
  "Unë jam këtu si një nder, Drake. Unë nuk jam qeni yt i mallkuar."
  
  Këtë herë Drake heshti.
  
  Alicia psherëtiu. "Shiko, do ta përmend. Dhe për sa i përket majit, mos i beso asaj zanë të çmendur sa të mund ta hedhësh."
  
  Drake buzëqeshi në referencën e lojërave video. "Do të pajtohem me këtë kur të më thuash se cila prej jush kurvave të çmendura vrau Wellsin. Dhe pse."
  
  Ai priste një heshtje të gjatë dhe e mori atë. Përfitoi nga rasti për të pirë disa gllënjka të tjera nga ilaçi qelibar.
  
  "Unë do të flas me Hayden," pëshpëriti Alicia më në fund. "Nëse Boudreaux ose Kovalenko kanë një familje, ne do t'i gjejmë ata."
  
  Lidhja u ndërpre. Në heshtjen e papritur, koka e Drake-it pulsonte si një çekiç. Një ditë do t'i thonë të vërtetën. Por tani për tani mjaftoi që ai kishte humbur Kenedin.
  
  Mjaftonte që dikur kishte besuar në diçka që tani ishte aq e largët sa hëna, një e ardhme e ndritur që ishte kthyer në hi. Pashpresa brenda tij ia shtrembëroi zemrën. Shishja ra nga gishtat e dobësuar, duke mos u thyer, por duke derdhur përmbajtjen e saj të zjarrtë në dyshemenë e ndotur.
  
  Për një moment Drake mendoi ta derdhte në një gotë. Lëngu i derdhur i kujtoi premtimet, zotimet dhe garancitë që kishte bërë, të cilat ishin avulluar në një pjesë të sekondës, duke lënë jetë të humbura dhe të shkatërruara si aq shumë ujë të derdhur në dysheme.
  
  Si mund ta bënte përsëri këtë? Premtoni t'i ruani miqtë e tij të sigurt. Gjithçka që mund të bënte tani ishte të vriste sa më shumë armiq.
  
  Mundeni botën e së keqes dhe lëreni të mirën të vazhdojë të jetojë.
  
  Ai u ul në buzë të krevatit. E thyer. Asgjë e mbetur. Gjithçka përveç vdekjes vdiq brenda tij dhe guaska e thyer që mbeti nuk donte asgjë më shumë nga kjo botë.
  
  
  KAPITULLI GJASHTË
  
  
  Hajden priti derisa Beni dhe Karin të ishin tërhequr në një nga dhomat e shërbimit. Ekipi i vëllait dhe motrës hulumtuan Hawaiin, Diamond Head, Portat e Ferrit dhe legjenda të tjera të lidhura me Mbretin e Përgjakshëm, duke shpresuar të bashkonin një teori.
  
  Me situatën e qartësuar, Hayden veshi rroba të freskëta dhe hyri në zyrën e vogël ku Mano Kinimaka kishte ngritur një stacion të vogël pune. Havai i madh po përgjonte çelësat, dukej pak i mërzitur.
  
  "A ende po kapni dy çelësa menjëherë me gishtat e sallamit?" E pyeti Hajden pa shaka dhe Kinimaka u kthye me një buzëqeshje.
  
  "Aloha nani wahine," tha ai, dhe më pas pothuajse u skuq kur ajo tregoi njohuri për kuptimin e fjalëve.
  
  "Mendon se jam e bukur? Mos vallë sepse jam goditur me thikë nga një i çmendur?"
  
  "Sepse jam i kënaqur. Më vjen shumë mirë që je ende me ne."
  
  Hayden i vuri dorën Kinimaki-t në shpatull. "Faleminderit, Mano." Ajo priti disa çaste, më pas tha: "Por tani me Boudreau kemi edhe një mundësi edhe një dilemë. Ne duhet të dimë atë që ai di. Por si mund ta thyejmë atë?"
  
  "A mendoni se ky bastard i çmendur e di se ku fshihet Mbreti i Përgjakshëm?" A do t'i thoshte vërtet atij një person i kujdesshëm si Kovalenko?
  
  "Boudreau është lloji më i keq i të çmendurve. Njeri i zgjuar. Unë mendoj se ai di diçka."
  
  Një zë sardonik erdhi nga pas Hajden. "Drakey mendon se ne duhet të torturojmë familjen e tij." Hajden u kthye. Alicia i dha asaj një buzëqeshje cinike. "A je mirë me këtë, CIA?"
  
  "A folët përsëri me Matin?" tha Hayden. "Si është ai?"
  
  "Duket si vetja e tij e vjetër," tha Alicia me një ironi që nuk e kishte menduar qartë. "Ashtu siç më pëlqente dikur."
  
  "E pashpresë? E dehur? Një?" Hayden nuk e fshihte dot përbuzjen në zërin e saj.
  
  Alicia ngriti supet. "Shqetësuar. E vështirë. Vdekjeprurëse." Ajo takoi vështrimin e agjentit të CIA-s. "Më beso, zemër, kështu duhet të jetë. Është e vetmja mënyrë që ai do të dalë i gjallë nga ky rast. Dhe..." Ajo ndaloi, sikur po mendonte nëse do të vazhdonte. "Dhe... kjo mund të jetë e vetmja mënyrë që ju të gjithë të dilni nga kjo të gjallë dhe me familjet tuaja të paprekura."
  
  "Do të shoh nëse Boudreaux ka një familje." Hayden u kthye në Kinimaka. "Por CIA e sigurt se si ferr nuk do të torturojë askënd."
  
  "A është e vlefshme leja juaj për hyrje në objekt?" Kinimaka shikoi ish-ushtarin e Ushtrisë Britanike.
  
  "Jep ose merr, djalë i madh." Alicia ndezi një buzëqeshje djallëzore dhe qëllimisht e shtyu Hajdenin në dhomën e vogël të zënë kryesisht nga trupi i Kinimaki. "Çfarë po bën?"
  
  "Punë". Kinimaka fiku ekranin dhe u fsheh në një cep, sa më larg Alicias.
  
  Hajden i erdhi në ndihmë. "Ti ishe ushtar kur ishe njeri, Alicia. A keni ndonjë sugjerim që mund të na ndihmojë të thyejmë Boudreaux?"
  
  Alicia iu drejtua Hayden me një sfidë në sytë e saj. "Pse nuk shkojmë të flasim me të?"
  
  Hajden buzëqeshi. "Sapo po bëhesha gati."
  
  
  * * *
  
  
  Hajden na çoi poshtë në zonën e mbajtjes. Ecja pesëminutëshe dhe ecja me ashensor nuk i shkaktuan dhimbje, ndonëse e mori me qetësi dhe humori i përmirësoi. Ajo kuptoi se goditja me thikë ishte relativisht e ngjashme me çdo sëmundje tjetër që të bënte të pushoje nga puna. Herët a vonë thjesht u mërzite si ferr dhe doje ta tërhiqje ferrin në një luftë përsëri.
  
  Zona e paraburgimit përbëhej nga dy rreshta qelish. Ata ecën përgjatë dyshemesë së lëmuar me kujdes derisa arritën në qelinë e vetme që mbante një të burgosur, qelinë e fundit në të majtë. Pjesa e përparme e qelisë ishte e hapur dhe banori i saj ishte i rrethuar nga rreshta hekurash që shtriheshin nga dyshemeja në tavan.
  
  Ajri u mbush me erën e zbardhuesit. Hayden u tundi me kokë rojeve të armatosura të vendosura jashtë qelisë së Boudreau ndërsa ajo mbërriti për t'u përballur me burrin që ishte përpjekur ta vriste disa herë tre javë më parë.
  
  Ed Boudreaux u ul në kokat e tij. Ai buzëqeshi kur e pa. "Si e ke kofshën, bjonde?"
  
  "Çfarë?" Hayden e dinte që ajo nuk duhet ta provokonte, por ajo nuk mund ta mbante veten. "Zëri juaj tingëllon pak i ngjirur. Jeni mbytur kohët e fundit?" Tre javë çalosje dhe trauma e një plage me thikë e kishin lënë atë të pamatur.
  
  Kinimaka u ngjit pas saj, duke buzëqeshur. Boudreau e takoi vështrimin e tij me uri të fortë. "Ndonjëherë," pëshpëriti ai. "Le ta kthejmë tryezën."
  
  Kinimaka drejtoi shpatullat e mëdha pa u përgjigjur. Më pas Alicia eci rreth trupit të burrit të madh dhe shkoi drejt hekurave. "A ju ngatërroi brekët e vogla ai bastard i dobët?" Ajo ia drejtoi talljen Hajdenit, por nuk i hoqi sytë nga Boudreaux. "Nuk do të zgjaste më shumë se një minutë."
  
  Boudreau u ngrit nga shtrati dhe shkoi drejt hekurave. "Sytë të bukur," tha ai. "Gojë e pistë. A nuk je ti që e qitë atë dhjamin me mjekër? Atë që e vranë njerëzit e mi?"
  
  "Jam une".
  
  Boudreaux kapi hekurat. "Si ndiheni për këtë?"
  
  Hayden ndjeu se rojet kishin filluar të nervozoheshin. Ky lloj peshimi konfrontues nuk i çoi askund.
  
  Kinimaka tashmë ishte përpjekur të bënte mercenarin të fliste në një duzinë mënyra të ndryshme, kështu që Hayden pyeti diçka të thjeshtë. "Çfarë do, Boudreau? Çfarë do t'ju bindë të na tregoni atë që dini për Kovalenkon?
  
  "OBSH?" Boudreau nuk ia hoqi sytë nga Alicia. Ato ndaheshin nga gjerësia e grilës midis tyre.
  
  "Ju e dini kë e kam fjalën. Mbreti i përgjakshëm."
  
  "Oh, ai. Ai është thjesht një mit. Mendova se CIA duhet ta dinte këtë."
  
  "Emërtoni çmimin tuaj."
  
  Boudreau më në fund ndërpreu kontaktin me sy me Alicia. "Dëshpërimi është mënyra angleze." Sipas fjalëve të Pink Floyd."
  
  "Nuk po arrijmë askund," i kujtoi Haydenit me pakënaqësi konkurrencën e shakave të Drake dhe Benit në Dinoroc dhe ai shpresonte se Boudreaux thjesht po bënte vërejtje të kota. "Ne-"
  
  "Unë do ta marr atë," fërshëlleu papritmas Boudreau. Hayden u kthye për ta parë atë duke qëndruar ballë për ballë me Alicia përsëri. "Një për një. Nëse ajo më rrah, do të flas."
  
  "I bërë". Alicia praktikisht u shtrydh nëpër hekura. Rojet nxituan përpara. Hajden ndjeu se i vlonte gjaku.
  
  "Ndal!" Ajo zgjati dorën dhe tërhoqi Alicia mbrapa. "A je i cmendur? Ky budalla nuk do të flasë kurrë. Nuk ia vlen të rrezikosh".
  
  "Nuk ka rrezik," pëshpëriti Alicia. "Asnjë rrezik fare."
  
  "Ne po largohemi," tha Hayden. "Por..." Ajo mendoi për atë që pyeti Drake. "Do të kthehemi së shpejti".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake u ul dhe shikoi teksa motra e tij drejtonte me lehtësi kompjuterin e modifikuar të CIA-s. Nuk iu desh shumë kohë për t'u mësuar me sistemin e posaçëm operativ të kërkuar nga agjencia qeveritare, por më pas ajo ishte truri i familjes.
  
  Karin ishte një dembele, me rripa të zi, të zhveshur, të cilës jeta i trokiti në moshën gjashtë vjeçare në fund të adoleshencës, ajo mbushi trurin dhe diplomën e saj dhe planifikoi të mos bënte absolutisht asgjë. Qëllimi i saj ishte të lëndonte dhe urrente jetën për atë që i bëri asaj. Humbja e dhuratave të saj ishte një mënyrë për të treguar se nuk i interesonte më.
  
  Ajo u kthye për ta parë atë tani. "Shikoni dhe adhuroni fuqinë e gruas Blake. Gjithçka që keni dashur të dini për Diamond Head me një lexim të shpejtë."
  
  Beni shikoi informacionin. Ata e kishin bërë këtë për disa ditë - duke eksploruar Hawaiin dhe Diamond Head - vullkanin e famshëm të Oahu - dhe duke lexuar për udhëtimet e Captain Cook, zbuluesit legjendar të Ishujve Havai në 1778. Ishte e rëndësishme që ata të dy të skanonin dhe të ruanin sa më shumë informacion që të ishte e mundur, sepse kur ndodhi zbulimi, autoritetet prisnin që ngjarjet të lëviznin vërtet shumë shpejt.
  
  Megjithatë, referenca e Mbretit të Gjakut për Portat e Ferrit mbeti një mister, veçanërisht në lidhje me Hawaiin. Dukej sikur shumica e Havajave nuk besonin as në versionin tradicional të ferrit.
  
  Vetë Diamond Head ishte pjesë e një serie komplekse konesh dhe ndenjash të njohura si Seria e Vullkanit Honolulu, një zinxhir ngjarjesh që formuan shumicën e monumenteve famëkeqe të Oahu. Vetë Koka e Diamantit, ndoshta pikë referimi më e famshme, shpërtheu vetëm një herë rreth 150,000 vjet më parë, por me një forcë të tillë shpërthyese dikur, sa arriti të ruante konin e tij tepër simetrik.
  
  Beni qeshi paksa në komentin tjetër. Besohet se Diamond Head nuk do të shpërthejë më kurrë. Hm...
  
  "A ju kujtohet pjesa rreth Diamond Head që ishte një seri kone dhe vrimash?" Theksi i Karin ishte Yorkshire për një gabim. Ajo tashmë është argëtuar shumë me njerëzit lokalë të CIA-s në Miami për këtë dhe pa dyshim që ka mërzitur më shumë se një.
  
  Jo se Karin i interesonte. "A je i shurdhër, shok?"
  
  "Mos më quani shok," ankoi ai. "Kjo është ajo që burrat i quajnë burra të tjerë. Vajzat nuk duhet të flasin kështu. Sidomos motra ime."
  
  "Mirë, lëng mishi. Armëpushimi, tani për tani. Por a e dini se çfarë do të thotë shfryn? Të paktën në botën tuaj?"
  
  Ben ndihej sikur ishte kthyer në shkollë. "Tubacionet e llavës?"
  
  "Kuptuar. Hej, ti nuk je memece siç thoshte babi."
  
  "Babai nuk tha kurrë ..."
  
  "Flak, kurvë. E thënë thjesht, tubat e llavës nënkuptojnë tunele. Në të gjithë Oahu-n."
  
  Beni tundi kokën, duke e parë atë. "E di. A thua se Mbreti i Gjakut fshihet pas njërit prej tyre?"
  
  "Kush e di? Por ne jemi këtu për të bërë kërkime, apo jo?" Ajo preku çelësat në kompjuterin e vetë CIA Ben-it. "Shko tek ajo."
  
  Beni psherëtiu dhe u largua prej saj. Ashtu si pjesa tjetër e familjes së tij, atij i kishte marrë malli përderisa ata ishin të ndarë, por pas një ore që u arritën, u kthye bezdisja e vjetër. Megjithatë, ajo bëri një rrugë të gjatë për të ndihmuar.
  
  Ai hapi një kërkim në The Legends of Captain Cook dhe u ul përsëri në karrigen e tij për të parë se çfarë doli, mendimet e tij shumë të ngjashme me ato të Matt Drake dhe mikut të tij më të mirë. Gjendje shpirtërore.
  
  
  KAPITULLI I SHTATË
  
  
  Mbreti i Gjakut e shikoi territorin e tij përmes një dritareje me pasqyrë të gjatë deri në dysheme, e krijuar me qëllimin e vetëm për të krijuar një pamje panoramike me pamje nga një luginë e harlisur, e rrotulluar, një parajsë ku asnjë njeri nuk kishte shkelur kurrë përveç të tijën.
  
  Mendja e tij, zakonisht e qëndrueshme dhe e përqendruar, po vraponte nëpër tema të shumta sot. Humbja e anijes së tij - shtëpia e tij për dekada - edhe pse e pritshme, e përkeqësoi atë. Ndoshta ishte natyra e papritur e rënies së anijes. Nuk pati kohë të thoshte lamtumirë. Por atëherë lamtumirat nuk kishin qenë kurrë të rëndësishme apo sentimentale për të më parë.
  
  Ai ishte një njeri i ashpër dhe pa ndjenja, i cili u rrit gjatë disa prej kohërave më të vështira të Rusisë dhe në shumë nga zonat më të vështira të vendit. Pavarësisht kësaj, ai përparoi me lehtësi relative, ndërtoi një perandori gjaku, vdekjeje dhe vodka dhe bëri miliarda.
  
  Ai e dinte shumë mirë pse humbja e Stormcloak e kishte zemëruar. Ai e konsideronte veten të paprekshëm, një mbret mes njerëzve. Të fyhej dhe të zhgënjehej në këtë mënyrë nga qeveria e dobët amerikane nuk ishte gjë tjetër veçse një goditje në sy. Por ende dhemb.
  
  Ish-ushtari, Drake, doli të ishte një gjemb i veçantë në krah. Kovalenko mendoi se anglezi kishte tentuar personalisht të prishte planet e tij të parashtruara, të cilat kishin qenë në lëvizje për disa vite, dhe e mori pjesëmarrjen e tij si një fyerje personale.
  
  Prandaj Vendetta e Përgjakshme. Qasja e tij personale ishte që së pari të merrej me të dashurën e Drake; Ai do të lërë pjesën tjetër të larvave në lidhjet e tij mercenare globale. Ai tashmë po priste telefonatën e parë. Një tjetër do të vdesë së shpejti.
  
  Mbi skajin e luginës, i vendosur pas një kodre të gjelbër të largët, qëndronte një nga tre fermat e tij. Ai mund të dallonte vetëm çatitë e kamufluara, të dukshme për të vetëm sepse dinte saktësisht se ku të shikonte. Ferma në këtë ishull ishte më e madhja. Dy të tjerët ishin në ishuj të veçantë, më të vegjël dhe shumë të mbrojtur, të projektuar vetëm për të ndarë një sulm armik në tre drejtime nëse do të vinte ndonjëherë.
  
  Vlera e vendosjes së pengjeve në vende të ndryshme ishte se armikut do t'i duhej të ndante forcat e tij për të shpëtuar secilin prej tyre të gjallë.
  
  Kishte një duzinë mënyra të ndryshme që Mbreti Bloody të largohej nga ky ishull i pazbuluar, por nëse gjithçka do të kishte shkuar sipas planit, ai nuk do të kishte shkuar askund. Ai do të gjejë atë që Cook gjeti përtej Portave të Ferrit, dhe zbulesat me siguri do ta kthejnë mbretin në një zot.
  
  Për ta bërë këtë mjaftonte vetëm porta, arsyetoi ai.
  
  Por çdo mendim për portën çoi në mënyrë të pashmangshme në kujtime që digjen thellë - humbjen e të dy pajisjeve të transportit, paturpësinë që do të hakmerrej. Rrjeti i tij zbuloi shpejt vendndodhjen e një pajisjeje - një që ishte në paraburgim të CIA-s. Ai tashmë e dinte vendndodhjen e tjetrit.
  
  Është koha për t'i rikthyer të dy.
  
  Ai kënaqej me pamjen në minutën e fundit. Gjethja e trashë lëkundej në ritëm me erën tropikale. Një qetësi e thellë qetësie tërhoqi vëmendjen e tij për një moment, por nuk e lëvizi. Ajo që nuk e ka pasur kurrë, nuk do t'i mungojë kurrë.
  
  Menjëherë pas kësaj, pati një trokitje të kujdesshme në derën e zyrës së tij. Mbreti i gjakut u kthye dhe tha: "Le të shkojmë". Zëri i tij jehoi si zhurma e një tanku që kalonte mbi një gropë zhavorri.
  
  Dera u hap. Dy roje hynë, duke tërhequr zvarrë me vete një vajzë të frikësuar, por të sjellshme, me origjinë japoneze. "Chica Kitano," përdhos Mbreti i përgjakshëm. "Shpresoj të kujdeseni për ju?"
  
  Vajza shikoi me kokëfortësi tokën, duke mos guxuar të ngrinte sytë. Mbreti Bloody miratoi. "A jeni duke pritur për lejen time?" Ai nuk ishte dakord. "Më thanë se motra jote është kundërshtarja më e rrezikshme, Chica," vazhdoi ai. "Dhe tani ajo është vetëm një burim tjetër për mua, si Toka Nënë. Më thuaj... a të do ajo, Çika, motra jote, Mai?"
  
  Vajza as nuk merrte frymë. Një nga rojet e shikoi me pyetje Mbretin e Gjakut, por ai e injoroi njeriun. "Nuk ka nevojë të flasim. Unë e kuptoj këtë më shumë sesa mund ta imagjinoni ndonjëherë. Është thjesht punë për mua të të tregtoj. Dhe e di shumë mirë vlerën e heshtjes së kujdesshme gjatë një transaksioni biznesi."
  
  Ai tundte një telefon satelitor. "Motra juaj - Mai - ajo më kontaktoi. Shumë i zgjuar dhe në kuptimin e një kërcënimi të pashprehur. Ajo është e rrezikshme, motra jote". Ai e tha këtë për herë të dytë, pothuajse duke shijuar mundësinë e takimit ballë për ballë.
  
  Por kjo thjesht nuk mund të ndodhte. Jo tani, kur ai ishte aq afër qëllimit të jetës së tij.
  
  "Ajo ofroi të shkëmbente për jetën tënde. E shihni, ajo ka thesarin tim. Një pajisje shumë e veçantë që do ta zëvendësojë për ju. Kjo eshte mire. Kjo tregon vlerën tuaj në një botë që shpërblen njerëz të pamëshirshëm si unë."
  
  Vajza japoneze ngriti sytë me druajtje. Mbreti i përgjakshëm e përkuli gojën në diçka si një buzëqeshje. "Tani ne shohim se çfarë është e gatshme të sakrifikojë për ju."
  
  Ai thirri numrin. Një herë ra zilja e telefonit dhe iu përgjigj një zë i qetë femre.
  
  "Po?"
  
  "Mai Kitano. A e dini kush është. E dini se nuk ka asnjë shans për të gjurmuar këtë telefonatë, apo jo?
  
  "Nuk kam ndërmend të provoj."
  
  "Shume mire". Ai psherëtiu. "Oh, sikur të kishim më shumë kohë, ti dhe unë. Por nuk ka rëndësi. Motra juaj e bukur, Chica, është këtu." Mbreti i Gjakut u bëri shenjë rojeve që ta çonin përpara. "Thuaji përshëndetje motrës tënde, Chica."
  
  Zëri i May jehoi në telefon. "Chica? Si jeni?" Rezervuar. Pa tradhtuar frikën dhe tërbimin që Mbreti i Përgjakur e dinte se duhet të ziejë nën sipërfaqe.
  
  U desh një moment, por Chika më në fund tha: "Konnichiwa, shimai."
  
  Mbreti i përgjakshëm qeshi. "Është e mahnitshme për mua që japonezët krijuan ndonjëherë një makinë luftarake kaq brutale si ju, Mai Kitano. Raca juaj nuk njeh fatkeqësi si unë. Jeni të gjithë kaq të rezervuar. "
  
  "Inati dhe pasioni ynë vijnë nga ajo që na bën të ndihemi," tha Mai në heshtje. "Dhe nga ajo që po na bëhet."
  
  "Mos mendo të më predikosh mua. Apo po më kërcënon?
  
  "Nuk kam nevojë të bëj asnjërën nga këto gjëra. Do të jetë ashtu siç do të jetë."
  
  "Atëherë më lejoni t'ju tregoj se si do të jetë. Ju do të takoni njerëzit e mi nesër në mbrëmje në Coconut Grove, në CocoWalk. Në orën tetë të mbrëmjes do të jenë brenda restorantit, në turmë. Ju dorëzoni pajisjen dhe largoheni."
  
  "Si do të më njohin?"
  
  "Ata do të të njohin, Mai Kitano, ashtu si unë. Kjo është gjithçka që duhet të dini. Tetë në mbrëmje, do të ishte e mençur të mos vonoheshe."
  
  Në zërin e May-it u duk një gëzim i papritur, i cili e bëri Mbretin e Gjakut të buzëqeshë. "Motra ime. Po ajo?
  
  "Kur ta kenë pajisjen, njerëzit e mi do t'ju japin udhëzime." Mbreti i Gjakut përfundoi sfidën dhe shijoi fitoren e tij për një moment. Të gjitha planet e tij përshtaten së bashku.
  
  "Përgatitni vajzën për udhëtimin," u tha ai njerëzve të tij me një zë pa emocione. "Dhe bëjini aksionet të larta për Kitano. Unë dua argëtim. Unë dua të shoh se sa i mirë është me të vërtetë ky luftëtar legjendar."
  
  
  KAPITULLI TETË
  
  
  Mai Kitano shikoi telefonin e vdekur në duar dhe kuptoi se qëllimi i saj ishte larg arritjes. Dmitry Kovalenko nuk ishte nga ata që ndahen lehtësisht nga gjërat që zotëronte.
  
  Motra e saj, Chika, u rrëmbye nga një apartament në Tokio disa javë përpara se Matt Drake ta kontaktonte për herë të parë me teoritë e tij të egra për Trekëndëshin e Bermudës dhe një figurë mitike të botës së krimit të quajtur Mbreti i Gjakut. Deri atëherë, Mai kishte mësuar mjaftueshëm për të ditur se ky njeri ishte shumë real dhe shumë, shumë vdekjeprurës.
  
  Por ajo duhej të fshihte qëllimet e saj të vërteta dhe t'i mbante sekretet e saj për vete. Në të vërtetë, kjo nuk është një detyrë e vështirë për një grua japoneze, por është më e vështirë nga besnikëria e dukshme e Matt Drake dhe bindja e tij e palëkundur për të mbrojtur miqtë e tij.
  
  Shumë herë ajo pothuajse i tha atij.
  
  Por Chica ishte prioriteti i saj. Edhe qeveria e saj nuk e dinte se ku ishte May.
  
  Ajo doli nga rrugica e Majamit ku kishte marrë një telefonatë dhe u drejtua përtej rrugës së ngarkuar drejt Starbucks-it të saj të preferuar. Një vend i vogël komod ku gjetën kohë për të shkruar emrin tuaj në gota dhe kujtuan gjithmonë pijen tuaj të preferuar. Ajo u ul për një kohë. Ajo e njihte mirë CocoWalk, por megjithatë synonte të kapte një taksi atje së shpejti.
  
  Pse të ecni në gjysmë?
  
  Një numër i madh njerëzish, vendas dhe turistë, do të punojnë si për të ashtu edhe kundër saj. Por sa më shumë që mendonte për këtë, aq më shumë besonte se Mbreti i Gjakut kishte marrë një vendim shumë të mençur. Në fund, gjithçka varej nga ajo se kush do të fitonte.
  
  Kovalenko e bëri sepse mbante motrën May.
  
  Pra, mes turmës, nuk do të dukej e kotë që ajo t'ua kalonte çantën disa djemve. Por nëse ajo më pas i sfidonte ata djem dhe i detyronte të flisnin për motrën e tyre, do të merrte vëmendje.
  
  Dhe një gjë tjetër - ajo ndjeu se tani e njihte Kovalenkon pak më mirë. E dinte se në cilin drejtim po punonte mendja e tij.
  
  Ai do të kishte shikuar.
  
  
  * * *
  
  
  Më vonë atë ditë, Hayden Jay bëri një telefonatë private me shefin e saj, Jonathan Gates. Ajo e kuptoi menjëherë se ai ishte në prag.
  
  "Po. Çfarë ndodhi, Hayden?"
  
  "Zotëri?" Marrëdhënia e tyre profesionale ishte aq e mirë sa ndonjëherë ajo mund ta kthente në një marrëdhënie personale. "Cdo gje eshte ne rregull?"
  
  Kishte hezitim në anën tjetër të linjës, diçka tjetër jo karakteristike për Gates. "Kjo është aq e mirë sa mund të pritej," mërmëriti më në fund Sekretari i Mbrojtjes. "Si e ke këmbën?"
  
  "Po zoteri. Shërimi po shkon mirë." Hayden e ndaloi veten të bënte pyetjen që donte të bënte. Papritur e nervozuar, ajo iu shmang temës. "Po Harrison, zotëri? Cili është statusi i tij?"
  
  "Harrison do të shkojë në burg, si të gjithë informatorët e Kovalenkos. I manipuluar apo jo. A është kjo e gjitha, zonjusha Xhej?"
  
  E goditur nga tonet e ftohta, Hayden u rrëzua në një karrige dhe mbylli sytë fort. "Jo zoteri. Më duhet të të pyes diçka. Mund të jetë mbuluar tashmë nga CIA ose një agjenci tjetër, por unë me të vërtetë duhet ta di..." Ajo ndaloi.
  
  "Ju lutem Hayden, thjesht pyesni."
  
  "A ka Boudreau ndonjë familje, zotëri?"
  
  "Çfarë dreqin do të thotë kjo?"
  
  Hajden psherëtiu. "Do të thotë pikërisht atë që ju mendoni se do të thotë, zoti Sekretar. Nuk po arrijmë askund këtu dhe koha po mbaron. Boudreau di diçka."
  
  "Dreqin, Jay, ne jemi qeveria amerikane, dhe ju jeni CIA, jo Mossad. Duhet të kishit ditur më mirë sesa të flisnit kaq hapur."
  
  Hayden e dinte më mirë. Por dëshpërimi e theu atë. "Matt Drake mund ta bëjë atë," tha ajo në heshtje.
  
  "Agjent. Kjo nuk do të funksionojë". Sekretari heshti për pak dhe më pas foli. "Agjent Jay, ju është dhënë një qortim verbal. Këshilla ime është të mbani kokën ulur për një kohë."
  
  Lidhja u ndërpre.
  
  Hayden ia nguli sytë murit, por ishte sikur të shikonte një kanavacë të zbrazët për frymëzim. Pas pak, ajo u kthye dhe pa perëndimin e diellit që binte mbi Miami.
  
  
  * * *
  
  
  Vonesa e gjatë po i hante shpirtin May. Një grua e vendosur dhe aktive, çdo periudhë mosveprimi e acaronte, por kur jeta e motrës ishte në ekuilibër, praktikisht e ndante shpirtin.
  
  Por tani pritja ka marrë fund. Mai Kitano iu afrua shtegut të arrës së kokosit në Coconut Grove dhe shpejt u zhvendos në postin e vëzhgimit që ajo kishte caktuar një ditë më parë. Me shkëmbimin ende disa orë larg, Mai u vendos në lokalin me ndriçim të dobët të Cheesecake Factory dhe vendosi çantën e shpinës të mbushur me pajisje në banak përballë saj.
  
  Një varg ekranesh televizive u ndezën direkt mbi kokën e saj, duke transmetuar kanale të ndryshme sportive. Lokali ishte i zhurmshëm dhe plot tension, por asgjë në krahasim me turmën që mbushte hyrjen e restorantit dhe ambientin e pritjes. Ajo kurrë nuk kishte parë një restorant kaq të popullarizuar.
  
  Baristi erdhi dhe vendosi një pecetë në lokal. "Përshëndetje përsëri," tha ai me një vezullim në sy. "Një raund tjetër?"
  
  I njëjti djalë si mbrëmë. Mai nuk kishte nevojë për shpërqendrime. "Ruaje. Do të marr ujë në shishe dhe çaj. Nuk mund të durosh dot tre minuta me mua, mik."
  
  Duke shpërfillur vështrimin e banakierit, ajo vazhdoi të studionte hyrjen. Shqyrtimi i dhjetëra njerëzve në të njëjtën kohë nuk kishte qenë kurrë i vështirë për të. Njerëzit janë krijesa të zakonit. Ata priren të qëndrojnë brenda rrethit të tyre. Këto ishin ardhjet e reja që ajo duhej t'i rishikonte vazhdimisht.
  
  Mai piu çajin e saj dhe shikoi. Kishte një atmosferë të gëzuar dhe një erë të shijshme ushqimesh të shijshme. Sa herë që një kamerier kalonte pranë me një tabaka të madhe ovale të mbushur deri në buzë me pjata dhe pije të mëdha, ajo e kishte të vështirë ta mbante vëmendjen te dyert. E qeshura e mbushi dhomën.
  
  Ka kaluar një orë. Në fund të lokalit, një plak u ul vetëm, me kokën poshtë, duke pirë një litër birrë. Vetmia e rrethonte si një shtresë kashte, duke i paralajmëruar të gjithë për rrezik. Ai ishte i vetmi dëmtues në gjithë këtë vend. Pikërisht pas tij, si për të theksuar veçantinë e tij, një çift britanik i kërkuan një kamarieri që kalonte t'i bënte një foto të ulur së bashku, kraharoruar rreth njëri-tjetrit. Mai dëgjoi zërin e emocionuar të një burri, "Sapo morëm vesh se jemi shtatzënë".
  
  Sytë e saj nuk pushuan kurrë së bredhuri. Banakieri iu afrua disa herë, por nuk i solli asgjë tjetër. Në ekranet televizive po luhej një lloj ndeshje futbolli.
  
  Mai e mbajti fort çantën e shpinës. Kur treguesi në telefonin e saj tregoi orën tetë, ajo pa tre burra me kostume të errëta që hynë në restorant. Ata u dalluan si marinsat në kishë. I madh, me shpatulla të gjera. Tatuazhe në qafë. Kokat e rruara. Fytyra të forta, të pa buzëqeshura.
  
  Njerëzit e Kovalenkos ishin këtu.
  
  Mai i shikoi ata të lëviznin, duke vlerësuar aftësinë e tyre. Të gjithë ishin kompetentë, por disa liga pas saj. Ajo piu një gllënjkë të fundit nga çaji i saj, nguli fort fytyrën e Çikës në mendjen e saj dhe rrëshqiti nga stoli i barit. Me lehtësi të përsosur, ajo u zvarrit pas tyre, duke shtrënguar çantën e shpinës në këmbë.
  
  Ajo priti.
  
  Një sekondë më vonë, njëri prej tyre e vuri re. Tronditja në fytyrën e tij ishte e kënaqshme. Ata e dinin reputacionin e saj.
  
  "Ku është motra ime?"
  
  Atyre iu desh një moment për të rifituar sjelljen e tyre të ashpër. Njëri pyeti: "A keni një pajisje?"
  
  Ata duhej të flisnin me zë të lartë për të dëgjuar njëri-tjetrin mbi zhurmën e njerëzve që vinin dhe largoheshin, të thirrur për të marrë tavolinat e tyre.
  
  "Po, e kam. Më trego motrën time."
  
  Tani njëri nga të dënuarit detyroi të buzëqeshë. "Tani këtë," buzëqeshi ai, "mund ta bëj".
  
  Duke u përpjekur të qëndronte në turmë, një nga banditë e Kovalenkos nxori një iPhone krejt të ri dhe thirri një numër. Mai ndjeu dy të tjerët duke e parë teksa ajo e shikonte, me shumë gjasa duke vlerësuar se çfarë forme mund të merrte reagimi i saj.
  
  Nëse do të lëndonin Çikën, ajo nuk do të kujdesej për turmën.
  
  Momentet e tensionuara kanë mbaruar. Mai pa një vajzë të re bukuroshe që nxitonte me gëzim drejt një ekspozite të madhe me djathë, të ndjekur me shpejtësi dhe po aq të lumtur nga prindërit e saj. Sa afër ishin vdekjes dhe kaosit, ata thjesht nuk mund ta dinin, dhe Mai nuk kishte dëshirë t'u tregonte atyre.
  
  iPhone erdhi në jetë me një zhurmë. Ajo u lodh për të parë ekranin e vogël. Ishte jashtë fokusit. Pas disa sekondash, imazhi i paqartë u bashkua për të treguar një pamje nga afër të fytyrës së motrës së saj. Chica ishte gjallë dhe merrte frymë, por ajo dukej e frikësuar nga mendja.
  
  "Nëse ndonjë prej jush bastardë e lëndon atë..."
  
  "Vazhdo të shikosh."
  
  Fotografia vazhdoi të zhdukej. I gjithë trupi i Çikës doli në sy, i lidhur aq fort në karrigen masive të lisit sa mezi lëvizte. Mai kërcëlliu dhëmbët. Kamera vazhdoi të largohej. Përdoruesi u largua nga Chica përmes një magazine të madhe dhe të ndriçuar mirë. Në një moment ata u ndalën në dritare dhe i treguan asaj pamjen jashtë. Ajo njohu menjëherë një nga ndërtesat më ikonike të Majamit, Kullën e Miamit, një rrokaqiell trekatësh i njohur për shfaqjen e tij të ngjyrave që ndryshon vazhdimisht. Pas disa sekondash, telefoni iu kthye motrës së saj dhe pronari filloi të tërhiqej përsëri derisa ai përfundimisht ndaloi.
  
  "Ai është në derë," i tha Kovalenko, më llafazana e njerëzve. "Kur të na jepni pajisjen, ajo do të dalë. Atëherë mund të shihni saktësisht se ku është."
  
  Mai po studionte iPhone-in e saj. Telefonata duhet të ishte aktuale. Ajo nuk mendoi se ishte një regjistrim. Përveç kësaj, ajo e pa atë duke thirrur numrin. Dhe motra e saj ishte padyshim në Miami.
  
  Sigurisht, ata mund ta kishin vrarë dhe të kishin shpëtuar edhe para se Mai të arrinte të ikte nga Kokoshniku.
  
  "Pajisja, zonjusha Kitano." Zëri i banditit, edhe pse i ashpër, përmbante shumë respekt.
  
  Ashtu siç duhet të jetë.
  
  Mai Kitano ishte një operativ mendjemprehtë, një nga inteligjencat më të mira japoneze që kishte për të ofruar. Ajo duhej të pyeste veten se sa shumë e donte Kovalenko pajisjen. A ishte aq keq sa donte që motra e saj të kthehej?
  
  Ju nuk luani ruletë me familjen tuaj. Do t'i ktheni dhe do t'i merrni edhe më vonë.
  
  Mai mori çantën e shpinës. "Unë do t'jua jap kur ai të dalë nga dera."
  
  Nëse do të kishte qenë dikush tjetër, ata mund të përpiqeshin ta hiqnin. Mund ta kishin ngacmuar pak më shumë. Por ata e vlerësuan jetën e tyre, këta banditë, dhe të gjithë tundën kokën si një.
  
  Ai me iPhone foli në mikrofon. "Beje. Shkojnë jashtë."
  
  Mai pa me vëmendje teksa fotoja kërceu në një rreth, duke tërhequr vëmendjen nga motra e saj derisa u shfaq një kornizë e thyer metalike e derës. Pastaj, pjesa e jashtme e një magazine me pamje të shkretë diku në nevojë të madhe për bojë dhe një punëtor llamarine.
  
  Kamera u zhvendos edhe më tej. U shfaqën hapësira parkimi në rrugë dhe një tabelë e madhe e bardhë që shkruante "Garazh". Një turbullim i kuq i një makine kaloi. Mai ndjeu se padurimi i saj filloi të vlonte dhe më pas kamera papritmas u fokusua përsëri në ndërtesë dhe veçanërisht në të djathtë të derës për të zbuluar një shenjë të vjetër të copëtuar.
  
  Numri i ndërtesës dhe më pas fjalët: Rruga Juglindore 1. Ajo kishte adresën e saj.
  
  Mai hodhi çantën e shpinës dhe iku si një gatopard i uritur. Turma u shkri para saj. Pasi doli, ajo vrapoi drejt shkallëve më të afërta, u hodh mbi parmakë dhe u ul me një këmbë të sigurt rreth gjysmës së rrugës. Ajo bërtiti dhe njerëzit u hodhën mënjanë. Ajo vrapoi në nivelin e tokës dhe mori rrugën drejt makinës që parkoi mjeshtërisht në Grand Avenue.
  
  Ktheu çelësin e ndezjes. E vendosa marshin manual në marshin dhe e shtypa përshpejtuesin në dysheme. Dogji pak gome në trafik në Tigertail Avenue dhe nuk hezitoi të rrezikonte. Duke kthyer timonin, ajo i ktheu tre të katërtat e vëmendjes nga sateliti, duke shtypur adresën, me zemër të rrahur.
  
  Navigatori e solli atë në jug të 27-të. Përpara saj ishte një rrugë e drejtë që tregonte veriun, dhe ajo fjalë për fjalë shtypi pedalin në qilim. Ajo ishte aq e përqendruar sa as që mendonte se çfarë do të bënte kur të arrinte në magazinë. Makinës përpara nuk i pëlqenin mashtrimet e saj. Ai u tërhoq para saj, dritat e pasme i ndezën. Mai goditi parafangon e pasme, duke bërë që shoferi të humbasë kontrollin dhe ta dërgojë makinën e tij në një varg motoçikletash të parkuara. Biçikleta, helmeta dhe copa metali fluturonin në të gjitha drejtimet.
  
  Mai e ngushtoi fokusin e saj. Virinat e dyqaneve dhe makinat u ndezën si mure të paqarta të shikimit të tunelit. Kalimtarët i bërtisnin asaj. Motoçiklisti u trondit aq shumë nga manovrat e saj me shpejtësi të lartë, saqë u lëkund dhe ra në semafor.
  
  Navigatori e çoi në lindje, drejt Flagler. Treguesi i tha asaj se do të ishte atje për pesë minuta. Tregu i peshkut ishte në një mjegull ngjyrash në të majtë. Një tërheqje e shpejtë dhe ajo pa një tabelë që thoshte "SW1st Street".
  
  Pesëdhjetë sekonda më vonë, theksi irlandez i navigatorit njoftoi: keni arritur në destinacionin tuaj.
  
  
  * * *
  
  
  Edhe tani, Mai nuk kishte marrë ndonjë masë paraprake serioze. Ajo u kujtua të mbyllte makinën dhe të linte çelësat pas timonit të përparmë në anën e pasagjerit. Ajo vrapoi përgjatë rrugës dhe gjeti shenjën që kishte parë pak kohë më parë në kamerën e lëkundur.
  
  Tani ajo mori një frymë për të çelur veten për atë që mund të zbulonte. Ajo mbylli sytë, rifitoi ekuilibrin dhe qetësoi frikën dhe mllefin e saj.
  
  Doreza u kthye lirshëm. Ajo eci nëpër pragun dhe shpejt rrëshqiti majtas. Asgje nuk ka ndryshuar. Hapësira ishte rreth pesëdhjetë këmbë nga dera në murin e pasmë dhe rreth tridhjetë këmbë e gjerë. Nuk kishte mobilje atje. Asnjë foto në mure. Nuk ka perde në dritare. Mbi të ishin disa rreshta të ndezur e të nxehtë dritash.
  
  Çika ishte ende e lidhur në një karrige në pjesën e pasme të dhomës, me sytë e saj të hapur dhe duke u përpjekur të lëvizte. Dhe ai luftoi, ishte e qartë, për t'i thënë diçka Mait.
  
  Por agjenti i inteligjencës japoneze e dinte se çfarë të kërkonte. Ajo vuri re gjysmë duzinë kamera sigurie të vendosura në të gjithë vendin dhe menjëherë e kuptoi se kush po shikonte.
  
  Kovalenko.
  
  Ajo që ajo nuk e dinte ishte pse? A priste ai një lloj shfaqjeje? Sido që të ishte, ajo e dinte reputacionin e Mbretit të Gjakut. Nuk do të ishte e shpejtë apo e lehtë, gjë që nuk merrte parasysh një bombë të fshehur apo bombol gazi.
  
  Këmba e qenit në fund të dhomës, pikërisht përballë karriges së motrës së saj, pa dyshim fshehu një ose dy surpriza.
  
  Mai eci ngadalë përpara, u lehtësua që Chika ishte ende gjallë, por pa iluzione se sa kohë Kovalenko kishte ndërmend të zgjaste.
  
  Si përgjigje, një zë u bë nga altoparlantët e fshehur. "Mai Kitano! Reputacioni juaj është i pashembullt." Ishte Kovalenko. "Le të shohim nëse është e merituar."
  
  Katër figura rrëshqitën nga pas këmbës së qenit të verbër. Mai nguli sytë për një sekondë, mezi mund t'u besonte syve të saj, por më pas u detyrua të mbajë një qëndrim ndërsa i pari nga vrasësit u vërsul drejt saj.
  
  Ai vrapoi me shpejtësi, duke u përgatitur për një goditje fluturuese, derisa Mai rrëshqiti lehtësisht anash dhe kreu një goditje të përsosur rrotulluese. Luftëtari i parë u rrëzua në tokë, i tronditur. E qeshura e Mbretit Bloody erdhi nga altoparlantët.
  
  Tani luftëtari i dytë e sulmoi atë, duke mos i dhënë asaj mundësinë për të përfunduar të parin. Burri rrotulloi chakramin - një unazë çeliku me një skaj të jashtëm të mprehtë si brisk - në majë të gishtit të tij dhe buzëqeshi ndërsa iu afrua.
  
  Mai ndaloi. Ky njeri ishte i aftë. Vdekjeprurëse. Aftësia për të përdorur një armë kaq të rrezikshme me lehtësi të sigurt, fliste për vite të tëra praktikë të vështirë. Ai mund të hidhte chakramin me një lëvizje të thjeshtë të kyçit të dorës. Ajo i barazoi shpejt shanset.
  
  Ajo vrapoi drejt tij, duke mbyllur rrezen e tij. Kur ajo pa se i dridhej kyçi i dorës, ajo u fut në një rrëshqitje, duke u rrëshqitur nën harkun e armës, duke e hedhur kokën sa më shumë që të ishte e mundur, ndërsa tehet e liga u prenë në ajrin sipër saj.
  
  Një tufë flokësh i ra në dysheme.
  
  Mai përplasi këmbët e para te mjeshtri, duke i goditur gjunjët me gjithë fuqinë e saj. Tani nuk ishte koha për të marrë të burgosur. Me një kërcitje që ajo dëgjoi dhe ndjeu, gjunjët e burrit u përkulën. Britma e tij i parapriu rënies së tij në tokë.
  
  Kaq shumë vite trajnimi humbën në një çast.
  
  Sytë e këtij njeriu zbuluan shumë më tepër sesa dhimbje personale. Mai pyeti për një moment se çfarë mund të kishte Kovalenko mbi të, por më pas një luftëtar i tretë hyri në luftë dhe ajo ndjeu se i pari tashmë u ngrit në këmbë.
  
  I treti ishte një burrë i madh. Ai shkeli dyshemenë drejt saj si një ari i madh që përndjek prenë e tij, me këmbë të zbathura që godet me beton. Mbreti i Gjakut e inkurajoi me një sërë rënkimesh dhe më pas shpërtheu në të qeshura, një maniak në elementin e tij.
  
  Mai e pa drejt në sy. "Nuk duhet ta bëni këtë. Jemi afër kapjes së Kovalenkos. Dhe lirimin e pengjeve."
  
  Burri hezitoi për një moment. Kovalenko gërhiti lart mbi kokë. "Ti më bën të dridhem, Mai Kitano, dridhem nga frika. Për njëzet vjet isha thjesht një mit dhe tani po e thyej heshtjen sipas kushteve të mia. Si mundesh..." Ai ndaloi. "A është barazuar ndonjëherë dikush si ju me mua?"
  
  Mai vazhdoi të shikonte në sytë e luftëtarit të madh. Ajo ndjeu se edhe ai pas saj ndaloi, sikur priste përfundimin e luftës mendore.
  
  "Përleshje!" Mbreti Bloody bërtiti papritmas. "Luftoni, përndryshe unë do t'i bëj të dashurit tuaj të heqin lëkurën të gjallë dhe t'i ushqejnë peshkaqenët!"
  
  Kërcënimi ishte real. Edhe Mai mund ta shihte. Burri i madh u hodh në veprim, duke nxituar drejt saj me krahët e shtrirë. May e rishikoi strategjinë e saj. Goditni dhe vraponi, goditni shpejt dhe fort dërrmues dhe më pas dilni nga rruga. Nëse është e mundur, përdorni madhësinë e tij kundër tij. Mai e lejoi të afrohej, duke e ditur se do të priste një lëvizje evazive prej saj. Kur ai e arriti atë dhe e kapi trupin e saj, ajo ishte brenda mundësive të tij dhe e mbështjellë rreth këmbëve të tij.
  
  Zhurma e goditjes së tij në dysheme e mbyti edhe qeshjen e çmendur të Mbretit të Përgjakur.
  
  Luftëtari i parë tani e goditi fort, duke synuar pjesën e vogël të shpinës së saj, duke dhënë një goditje të dhimbshme përpara se Mai të kthehej dhe rrokullisej, duke u ngjitur pas burrit të rrëzuar dhe duke i dhënë vetes pak hapësirë.
  
  Tani Mbreti i Gjakut lëshoi një britmë. "Prisni kokën e ndyrë të motrës së saj!"
  
  Tani u shfaq një njeri i katërt, i armatosur me një shpatë samurai. Ai eci drejt e drejt Çikës, gjashtë hapa larg përfundimit të jetës së saj.
  
  Dhe Mai Kitano e dinte se tani ishte koha për të interpretuar shfaqjen më të mirë të jetës së saj. E gjithë trajnimi i saj, e gjithë përvoja e saj u bashkuan në një përpjekje të fundit të dëshpëruar për të shpëtuar motrën e saj - një çështje jete dhe vdekjeje.
  
  Dhjetë sekonda hiri dhe bukurie vdekjeprurëse ose një jetë keqardhje e zjarrtë.
  
  Mai u hodh mbi shpinën e njeriut të madh, duke e përdorur atë si një trampolinë për t'i dhënë një goditje fluturuese luftëtarit të parë. Ai mezi e ndjeu tronditjen pasi këmba dominuese e May theu disa kocka në fytyrën e tij, por ai u rrëzua si një peshë e vdekur. Mai tërhoqi menjëherë kokën dhe u rrotullua, duke u ulur fort në shtyllën kurrizore, por vrulli i kërcimit të saj e çoi shumë në dyshemenë e betonit në një kohë minimale.
  
  Ajo zbarkoi më larg nga motra e saj dhe burri me shpatë.
  
  Por pikërisht pranë çakranit.
  
  Në një pauzë milisekonda, ajo fokusoi qenien e saj, qetësoi shpirtin dhe u kthye duke lëshuar armën vdekjeprurëse. Ai rridhte në ajër, tehu i tij vdekjeprurës shkëlqente, tashmë i njollosur me të kuqe nga gjaku i May.
  
  Çakrani u përplas në qafën e shpatarit duke u dridhur. Burri u rrëzua pa zë, pa ndjerë asgjë fare. Ai ende nuk e kuptoi se çfarë e goditi. Shpata u përplas në dysheme.
  
  Burri i madh ishte i vetmi luftëtar që mund të mbante veten kundër saj tani, por këmba e tij vazhdonte të përkulej ndërsa përpiqej të qëndronte në këmbë. Ajo ndoshta ka lënduar një ose dy tendona. Lotët e agonisë dhe pafuqisë i rrodhën në fytyrë, jo për veten e tij, por për të dashurit e tij. Mai e shikoi Çikën dhe e detyroi veten të vraponte te motra e saj.
  
  Ajo përdori shpatën për të prerë litarët, duke kërcitur dhëmbët me shikimin e kyçeve të purpurta dhe gërvishtjeve të përgjakshme të shkaktuara nga lufta e vazhdueshme. Më në fund, ajo e nxori gagën nga goja e motrës së saj.
  
  "Çaloni. Unë do të të mbaj".
  
  Mbreti Bloody pushoi së qeshuri. "Ndaloje atë!" Ai i bërtiti luftëtarit të madh. "Beje. Ose do ta vras gruan tënde me duart e mia!".
  
  Burri i madh bërtiti, duke u përpjekur të zvarritet drejt saj me krahët e shtrirë. Mai u ndal pranë tij. "Ejani me ne," tha ajo. "Bashkohu me ne. Na ndihmo ta shkatërrojmë këtë përbindësh."
  
  Për një moment, fytyra e burrit u ndez nga shpresa. Ai mbylli sytë dhe dukej sikur pesha e botës ishte hequr nga supet e tij.
  
  "Ti shko me ta dhe ajo do të vdesë," u përdhunua Mbreti Bloody.
  
  Mai tundi kokën. "Ajo është ende e vdekur, burrë. E vetmja hakmarrje që do të merrni është duke më ndjekur mua."
  
  Sytë e burrit po luteshin. Për një moment, Mai mendoi se në të vërtetë do të tërhiqej me të, por më pas retë e dyshimit u kthyen dhe shikimi i tij ra.
  
  "Nuk mundem. Ndërsa ajo është ende gjallë. Unë thjesht nuk mundem".
  
  Mai u kthye duke e lënë të shtrirë atje. Ajo kishte luftërat e saj për të luftuar.
  
  Mbreti Bloody i dërgoi asaj një goditje për ndarje. "Ik, Mai Kitano. Lufta ime është gati të shpallet. Dhe portat më presin mua."
  
  
  KAPITULLI I NËNTË
  
  
  Duart e Mbretit të Gjakut u drejtuan drejt thikës së tij. Arma ishte ngulur pikë së pari në tavolinën përballë tij. E afroi pranë syve, duke ekzaminuar tehun e lagur me gjak. Sa jetë ka përfunduar me këtë thikë?
  
  Një nga një, çdo ditë tjetër, për njëzet e pesë vjet. Të paktën.
  
  Qoftë vetëm për të mbajtur të freskët legjendën, respektin dhe frikën.
  
  "Një kundërshtar kaq i denjë," tha ai me vete. "Është turp që nuk kam kohë ta provoj përsëri." Ai u ngrit në këmbë, duke rrotulluar ngadalë thikën, tehu i saj reflektonte dritën ndërsa ecte.
  
  "Por koha ime për të vepruar pothuajse ka ardhur."
  
  Ai u ndal në skajin e kundërt të tavolinës, ku një grua me flokë të errët ishte e lidhur në një karrige. Ajo tashmë kishte humbur qetësinë e saj. Ai ishte i neveritur të shikonte sytë e saj të skuqur, trupin e rënduar dhe buzët që dridheshin.
  
  Mbreti i përgjakur ngriti supet. "Mos u shqetëso. Tani kam pajisjen time të parë, megjithëse më ka munguar Kitano. Burri juaj duhet të dorëzojë pajisjen e dytë për momentin. Nëse kalon, do të dilni i lirë."
  
  "Si - si mund t'ju besojmë?"
  
  "Unë jam njeri i nderit. Kështu e mbijetova rininë time. Dhe sikur të vihej në dyshim nderi..." Ai i tregoi tehun e njollosur. "Gjithmonë kishte më shumë gjak."
  
  Një ping i mbytur erdhi nga ekrani i kompjuterit të tij. Ai shkoi dhe shtypi disa butona. U shfaq fytyra e komandantit të tij nga Uashingtoni, DC.
  
  "Ne jemi në pozicion, zotëri. Objektivi do të jetë gati për dhjetë minuta."
  
  "Pajisja është prioritet. Mbi çdo gjë tjetër. Mbaje mend këte".
  
  "Zotëri". Fytyra u zhvendos prapa për të zbuluar një pamje të ngritur. Ata shikuan poshtë në parkingun, të mbushur me plehra dhe pothuajse të braktisur. Imazhi me kokrra tregonte një tramp që lëvizte në pjesën e sipërme të ekranit dhe një Nissan blu që kalonte nëpër një palë porta automatike.
  
  "Hiqni qafe atë mërzitje. Ai mund të jetë Policia".
  
  "Ne e kontrolluam atë, zotëri. Ai është thjesht një endacak".
  
  Mbreti Bloody ndjeu tërbimin që po ndërtohej ngadalë brenda tij. "Largohuni prej tij. Më pyesni përsëri dhe unë do ta varros të gjallë familjen tuaj."
  
  Ky njeri thjesht punoi për të. Por ky njeri e dinte se çfarë ishte i aftë Dmitry Kovalenko. Pa fjalë tjetër, ai mori shenjën dhe e qëlloi në kokë të pastrehin. Mbreti i Gjakut buzëqeshi ndërsa pa një njollë të errët që filloi të përhapej në zonën e betonuar përafërsisht.
  
  "Pesë minuta kanë mbetur deri në shenjë."
  
  Mbreti i përgjakshëm i hodhi një vështrim gruas. Ajo kishte qenë mysafire e tij prej disa muajsh. Gruaja e Sekretarit të Mbrojtjes ishte një çmim i vogël. Jonathan Gates do të paguante shtrenjtë për sigurinë e saj.
  
  "Zotëri, Gates e ka tejkaluar afatin e tij."
  
  Në çdo situatë tjetër, Mbreti Bloody do të kishte përdorur thikën e tij tani. Asnjë pauzë. Por pajisja e dytë ishte e rëndësishme për planet e tij, megjithëse jo thelbësore. Ai mori telefonin satelitor që ndodhej pranë kompjuterit dhe thirri një numër.
  
  E degjova kumbimin dhe zilen. "Burri juaj duket se nuk kujdeset për sigurinë tuaj, zonja Gates." Mbreti i përgjakur i përkuli buzët në diçka si një buzëqeshje. "Apo ndoshta ai tashmë ju ka zëvendësuar, hmm? Këta politikanë amerikanë..."
  
  Pati një klikim dhe më në fund zëri i frikësuar u përgjigj. "Po?"
  
  "Shpresoj të jeni afër dhe ta keni pajisjen, miku im. Ndryshe..."
  
  Zëri i ministrit të Mbrojtjes u sforcua deri në fund. "Shtetet e Bashkuara nuk përkulen para tiranëve," tha ai, dhe ato fjalë qartazi i kushtuan atij shumë nga zemra dhe shpirti i tij. "Kërkesat tuaja nuk do të plotësohen."
  
  Mbreti i përgjakshëm mendoi për Portat e Ferrit dhe për atë që shtrihej përtej tyre. "Atëherë dëgjo që gruaja jote të vdesë në agoni, Gates. Nuk kam nevojë për një pajisje të dytë për vendin ku po shkoj."
  
  Duke u siguruar që kanali të mbetej i hapur, Mbreti Bloody ngriti thikën dhe filloi të përmbushte çdo fantazi të tij vrastare.
  
  
  KAPITULLI I DHJETË
  
  
  Hayden Jay u largua nga kompjuteri i saj kur i ra celulari. Beni dhe Karin ishin të zënë me ringjalljen e udhëtimeve detare të kapitenit Kuk, dhe veçanërisht ato që kishin të bënin me Ishujt Havai. Kuk, edhe pse i njohur gjerësisht si një eksplorues i famshëm, ishte një njeri me shumë talente, me sa duket. Ai ishte gjithashtu një lundërtar i njohur dhe hartograf i arrirë. Njeriu që hartoi gjithçka, ai regjistroi tokat nga Zelanda e Re në Hawaii dhe ishte më i njohur se kishte bërë uljen e tij të parë në Hawaii, një vend që ai e quajti Ishujt Sandwich. Statuja qëndron ende në qytetin e Waimea, Kauai, si një testament për vendin që ai takoi për herë të parë në 1778.
  
  Hayden u tërhoq kur pa se telefonuesi ishte shefi i saj, Jonathan Gates.
  
  "Po zoteri?"
  
  Nga skaji tjetër dëgjohej vetëm frymëmarrje e ndërprerë. Ajo shkoi te dritarja. "Mund te me degjosh? Zotëri?"
  
  Ata nuk kanë folur që kur ai e qortoi verbalisht. Hayden u ndje pak i pasigurt.
  
  Më në fund u dëgjua zëri i Gates. "Ata e vranë. Ata bastardë e vranë atë."
  
  Hayden shikoi nga dritarja, duke mos parë asgjë. "Çfarë bënë ata?"
  
  Pas saj, Beni dhe Karin u kthyen, të alarmuar nga toni i saj.
  
  "Ata morën gruan time, Hayden. Muaj më parë. Dhe mbrëmë e vranë. Sepse unë nuk do të pranoja urdhrat e tyre."
  
  "Jo. Nuk mundi-"
  
  "Po". Zëri i Gates u plas ndërsa adrenalina e tij e nxitur nga uiski filloi të shpërndahej qartë. "Kjo nuk është shqetësimi juaj, Xhej, gruaja ime. Unë-Unë kam qenë gjithmonë një patriot, kështu që Presidenti e mori vesh brenda disa orësh nga rrëmbimi i saj. Unë po qëndroj..." Ai ndaloi. "Patriot".
  
  Hajden mezi dinte çfarë të thoshte. "Pse më thuaj tani?"
  
  "Për të shpjeguar hapat e mi të ardhshëm."
  
  "Jo!" Hayden bërtiti, duke përplasur dritaren me tmerr të papritur. "Nuk mund ta bësh këtë! Të lutem!"
  
  "Relaksohuni. Nuk kam ndërmend të vras veten. Së pari unë do të ndihmoj në hakmarrjen e Sarës. Ironike, apo jo?
  
  "Çfarë?"
  
  "Tani e di se si ndihet Matt Drake."
  
  Hayden mbylli sytë, por lotët ende i rridhnin në fytyrë. Kujtimi i Kenedit tashmë po zhdukej nga bota, zemra, dikur kaq plot zjarr, tani u shndërrua në natë të përjetshme.
  
  "Pse më thuaj tani?" Më në fund përsëriti Hayden.
  
  "Për ta shpjeguar atë." Gates ndaloi dhe më pas tha: "Ed Boudreaux ka një motër të vogël. Po ju dërgoj detajet. Beje-"
  
  Hayden u trondit aq shumë sa ajo e ndërpreu sekretarin para se ai të mund të vazhdonte. "Je i sigurte?"
  
  "Bëni gjithçka në fuqinë tuaj për të përfunduar këtë bastard."
  
  Linja u shua. Hayden dëgjoi një zile emaili në telefonin e saj. Pa u ndalur, ajo u kthye befas dhe doli nga dhoma, duke injoruar shikimet e shqetësuara të Ben Blake dhe motrës së tij. Ajo shkoi te dollapi i vogël i Kinimaki dhe e gjeti atë duke përgatitur pulën me salcë chorizo.
  
  "Ku është Alicia?"
  
  "Dje iu hoq leja e kalimit". Fjalët e Havait të madh u shtrembëruan.
  
  Hajden u afrua më shumë. "Mos u bëj një idiot i ndyrë. Të dy e dimë se ajo nuk ka nevojë për leje. Pra, ku është Alicia?"
  
  Sytë e Kinimaki u zgjeruan, duke parë pjatat. "Hmm, një minutë. Unë do ta gjej atë. Jo, ajo është shumë perceptuese për këtë. Une do të-"
  
  "Vetëm thirre atë." Barku i Hajdenit u shtrëngua sapo tha ato fjalë dhe e zeza e mbuloi shpirtin e saj. "Thuaji asaj të kontaktojë Drake. Ai mori atë që kërkoi. Ne do të lëndojmë një person të pafajshëm për të marrë informacion."
  
  "Motra Boudreau?" Kinimaka dukej më e mprehtë se zakonisht. "A ka vërtet një të tillë? Dhe Gates e nënshkroi atë?"
  
  "Edhe ti do ta bënte", tha Hayden, nëse dikush thjesht do ta torturonte dhe vriste gruan tënde.
  
  Kinimaka e treti këtë në heshtje. "Dhe kjo i lejon CIA-s të bëjë të njëjtën gjë me një qytetar amerikan?"
  
  "Kjo është për momentin," tha Hayden. "Ne jemi në luftë."
  
  
  KAPITULLI I NJËMBËDHJETË
  
  
  Matt Drake filloi me gjëra të shtrenjta. Shishja e Johnnie Walker Black ishte tërheqëse dhe nuk dukej shumë e dobët.
  
  Ndoshta diçka më e mirë do të zhvendoste shpejt kujtesën e fytyrës së saj? Këtë herë, në ëndrrën e tij, a do ta shpëtojë vërtet atë siç e kishte premtuar gjithmonë?
  
  Kërkimi vazhdoi.
  
  Uiski u dogj. Menjëherë e kulloi gotën. E mbushi sërish. Ai luftoi të përqendrohej. Ai ishte një njeri që i ndihmonte të tjerët, i cili fitoi besimin e tyre, i cili do të duhej të llogaritej dhe kurrë nuk zhgënjeu askënd.
  
  Por ai dështoi në Kennedy Moore. Dhe para kësaj, ai dështoi Alison. Dhe ai dështoi fëmijën e tyre të palindur, një foshnjë që vdiq para se të kishte një shans për të jetuar.
  
  Johnnie Walker, si çdo shishe tjetër që kishte provuar më parë, e bëri dëshpërimin e tij të thellohej. Ai e dinte se kjo do të ndodhte. Ai donte që të dhembte. Ai donte që kjo t'i shkëputte një copë agonie nga shpirti i tij.
  
  Dhimbja ishte pendimi i tij.
  
  Ai nguli sytë nga dritarja. Ai nguli sytë pas, bosh, i padukshëm dhe pa emocione - i njollosur në të zezë, ashtu si ai. Përditësimet nga maji dhe Alicia u bënë gjithnjë e më të rralla. Thirrjet nga miqtë e tij SAS vazhdonin të arrinin në kohë.
  
  Mbreti i përgjakur vrau prindërit e Benit disa ditë më parë. Ata ishin të sigurt. Ata kurrë nuk e dinin për rrezikun dhe Beni nuk do ta dijë kurrë se sa afër u bënë viktima të hakmarrjes së Mbretit të Gjakut.
  
  Dhe as agjentët e CIA-s që ruanin Blakes nuk e dinin. SAS nuk kishte nevojë për njohje apo përkëdhelje pas shpine. Ata thjesht përfunduan detyrën dhe kaluan në detyrën tjetër.
  
  Filloi të luante një melodi bezdisëse. Kënga ishte sa prekëse aq edhe e bukur - 'My Immortal' nga Evanescence - dhe i kujtoi atij gjithçka që kishte humbur ndonjëherë.
  
  Ishte zile e tij. Ai u hodh paksa i hutuar rreth çarçafëve, por më në fund mori vesh në telefon.
  
  "Po?"
  
  "Ky është Hayden, Matt."
  
  Ai u ul pak më drejt. Hayden ishte i vetëdijshëm për bëmat e tij të fundit, por zgjodhi t'i injoronte ato. Alicia ishte ndërmjetësi i tyre. "Cfare ndodhi? Ben-?" Ai as që mundi t'i thoshte ato fjalë.
  
  "Ai është në rregull. Ne jemi mire. Por diçka ndodhi".
  
  "A e gjetët Kovalenkon?" Padurimi preu mjegullën alkoolike si një qendër e ndezur.
  
  "Jo, jo ende. Por Ed Boudreaux ka një motër. Dhe ne morëm lejen për ta sjellë atë këtu."
  
  Drake u ul, duke harruar uiski. Urrejtja dhe zjarri i ferrit dogjën dy shenja në zemrën e tij. "Unë e di saktësisht se çfarë të bëj."
  
  
  KAPITULLI I DYNDËMBËT
  
  
  Hayden u përgatit për atë që do të vinte. E gjithë karriera e saj në CIA nuk e kishte përgatitur për këtë situatë. Vritet gruaja e ministrit të Mbrojtjes. Një terrorist ndërkombëtar që mban peng një numër të panjohur të afërmsh të njerëzve të fuqishëm.
  
  A e dinte qeveria identitetin e të gjithë të përfshirëve? kurrë. Por mund të jesh i sigurt se ata dinin shumë më tepër se sa kishin lënë ndonjëherë.
  
  Dukej shumë më e lehtë kur ajo u regjistrua për herë të parë. Ndoshta gjërat ishin më të thjeshta atëherë, përpara 11 shtatorit. Ndoshta në kohën e babait të saj, James Jay, agjentit legjendar që ajo aspironte të imitonte, gjërat ishin bardh e zi.
  
  Dhe e pamëshirshme.
  
  Ishte një skaj i mprehtë. Lufta kundër Mbretit të Gjakut është zhvilluar në shumë nivele, por lufta e saj mund të jetë akoma më e tmerrshmja dhe më e suksesshmja.
  
  Personalitetet e larmishme të njerëzve që ishin në anën e saj i jepnin përparësi. Gates e vuri re këtë i pari. Kjo është arsyeja pse ai i lejoi ata të kryenin hetimin e tyre në misterin që rrethon Trekëndëshin e Bermudës. Gates ishte më i zgjuar se sa ajo e kishte menduar ndonjëherë se ai ishte. Ai menjëherë pa avantazhin që ofronin personalitete të kundërta si Matt Drake, Ben Blake, May Kitano dhe Alicia Miles. Ai pa potencialin e ekipit të saj. Dhe i mblodhi të gjithë bashkë.
  
  E shkëlqyer.
  
  Ekipi i së ardhmes?
  
  Tani njeriu që kishte humbur gjithçka donte të vihej drejtësi për njeriun që kishte vrarë kaq brutalisht gruan e tij.
  
  Hayden iu afrua qelisë së Boudreaux. Mercenari lakonik e shikoi me përtesë mbi duart e tij të palosur.
  
  "A mund të të ndihmoj, agjent Jay?"
  
  Hayden nuk do ta kishte falur kurrë veten nëse nuk do të kishte provuar përsëri. "Na trego vendndodhjen e Kovalenkos, Boudreau. Thjesht jepeni dhe gjithçka do të marrë fund." Ajo shtriu krahët. "Dua të them, nuk është se ai bën një mut për ty."
  
  "Ndoshta ai e di." Boudreau ktheu trupin e tij dhe rrëshqiti nga shtrati. "Ndoshta ai nuk e di. Ndoshta është shumë herët për të thënë, apo jo?"
  
  "Cilat janë planet e tij? Cila është kjo Porta e Ferrit?
  
  "Sikur ta dija..." Fytyra e Boudreaux-it tregonte buzëqeshjen e një peshkaqeni të festës.
  
  "Ti vërtet po." Hayden mbeti shumë çështje faktike. "Po ju jap këtë mundësi të fundit."
  
  "Shansi i fundit? Do të më qëlloni? A e ka kuptuar më në fund CIA se çfarë mëkatesh të errëta duhet të kryejnë për të qëndruar në lojë?"
  
  Hajden ngriti supet. "Ka një kohë dhe një vend për këtë."
  
  "Sigurisht. Mund të përmend disa vende." Boudreau e tallte atë, çmenduria shkëlqente përmes spërkatjes së pështymës. "Nuk ka asgjë që mund të më bësh, agjent Jay, që do të më bënte të tradhtoja dikë aq të fuqishëm sa Mbreti i Gjakut."
  
  "Epo..." Hayden e detyroi veten të buzëqeshte. "Kjo është ajo që na shtyu të mendojmë, Ed." Ajo i shtoi gëzimin zërit. "Nuk ke asgjë këtu, burrë. Asgjë. E megjithatë ju nuk do të derdhni. Ju uleni atje, duke u humbur, duke pranuar me kënaqësi përfundimin. Si një bastard i plotë. Si një humbës. Si një copë mut jugor." Hayden dha gjithçka.
  
  Goja e Boudreaux formoi një vijë të bardhë të tensionuar.
  
  "Ti je një njeri që është dorëzuar. E çuditshme. Sakrificë. Impotent."
  
  Boudreau u zhvendos drejt saj.
  
  Hayden ia shtrëngoi fytyrën hekurave, duke e ngacmuar. "Dok i ndyrë i dobët."
  
  Boudreau hodhi një grusht, por Hayden u tërhoq më shpejt, duke e detyruar ende veten të buzëqeshte. Zhurma e grushtit të tij që godiste çelikun ishte si një shuplakë e lagësht në fytyrë.
  
  "Kështu që ne pyesnim. Çfarë e bën një njeri si ju, një ushtar, të bëhet një anëtar me vullnet të dobët?"
  
  Tani Boudreau e shikoi me sy që kuptonin ngadalë.
  
  "Kjo eshte e gjitha". Hajden e imitoi atë. "E ke arritur atje, apo jo? Ajo quhet Maria, apo jo?"
  
  Boudreau mbylli hekurat me një zemërim të papërshkrueshëm.
  
  Ishte radha e Hayden për të buzëqeshur. "Siç e thashë tashmë. Impotent."
  
  Ajo u largua. Farat u mbollën. Bëhej fjalë për shpejtësinë dhe brutalitetin. Ed Boudreau nuk do të kishte plasur kurrë në kushte normale. Por tani...
  
  Kinimaka e rrotulloi televizorin, të cilin e lidhën në një karrige që ta shihte mercenari. Shqetësimi në zërin e burrit ishte i dukshëm, megjithëse ai u përpoq ta fshihte.
  
  "Çfarë dreqin po përpiqeni të arrini?"
  
  "Vazhdo të shikosh, bastard." Hayden bëri që zëri i saj të dukej sikur nuk i interesonte më. Kinimaka ndezi televizorin.
  
  Sytë e Boudreaux u zgjeruan. "Jo," tha ai në heshtje vetëm me buzët e tij. "Oh jo".
  
  Hayden e takoi vështrimin e tij me një buzëqeshje krejtësisht të besueshme. "Ne jemi në luftë, Boudreau. Ende nuk doni të flisni? Zgjidh një shtojcë të ndyrë."
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake u sigurua që kamera të ishte në pozicionin e sigurt përpara se të hynte në kornizë. Kapaku i zi ishte tërhequr në fytyrë më shumë për efekt sesa për kamuflazh, por jeleku antiplumb që kishte veshur dhe arma që mbante e bënte absolutisht të qartë seriozitetin e situatës së vajzës.
  
  Sytë e vajzës ishin liqene dëshpërimi dhe frike. Ajo nuk e kishte idenë se çfarë kishte bërë. Nuk e kam idenë pse u duheshin. Ajo nuk e dinte se çfarë bënte vëllai i saj për të jetuar.
  
  Maria Fedak ishte e pafajshme, mendoi Drake, nëse dikush ishte i pafajshëm këto ditë. I kapur rastësisht, i kapur nga fatkeqësia në një rrjetë të përhapur në të gjithë botën që fërshëllente e kërciste nga vdekja, nga zemra dhe nga urrejtja.
  
  Drake ndaloi pranë saj, duke tundur një thikë në dorën e djathtë, tjetra duke u mbështetur lehtë në armë. Nuk kishte më rëndësi për të që ajo ishte e pafajshme. Ishte hakmarrje, jo më pak. Një jetë për një jetë.
  
  Ai priti me durim.
  
  
  * * *
  
  
  "Maria Fedak," tha Hayden. "Ajo është motra juaj, e martuar, zoti Boudreau. Motra jote harrestare zoti mercenar. Motra juaj është e tmerruar, zoti Killer. Ajo nuk e di kush është vëllai i saj apo çfarë bën ai rregullisht. Por ajo me të vërtetë ju njeh. Ajo njeh një vëlla të dashur që e viziton një ose dy herë në vit me histori të rreme dhe dhurata të menduara për fëmijët e saj. Më thuaj, Ed, a dëshiron që ata të rriten pa nënë?"
  
  Sytë e Boudreaux-it ishin fryrë. Frika e tij e zhveshur ishte aq e fortë sa Hayden në të vërtetë i vinte keq për të. Por tani nuk ishte koha. Jeta e motrës së tij ishte vërtet në ekuilibër. Kjo është arsyeja pse ata zgjodhën Matt Drake, një, për të pritur.
  
  "Maria". Fjala doli prej tij, patetike dhe e dëshpëruar.
  
  
  * * *
  
  
  Drake mezi e shihte vajzën e frikësuar. Ai pa Kenedin të vdekur në krahët e tij. Ai pa duart e përgjakur të Benit. Ai pa fytyrën fajtore të Harrison.
  
  Por mbi të gjitha ai pa Kovalenkon. Mbreti i Gjakut, organizatori, është një njeri aq bosh dhe pa ndjenja sa nuk mund të ishte asgjë më shumë se një kufomë e ringjallur. Mumje. Ai pa fytyrën e burrit dhe donte të mbyste jetën në gjithçka që e rrethonte.
  
  Duart e tij zgjatën drejt vajzës dhe i mbyllën rreth fytit.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden i mbylli sytë në monitor. Drake po i nxitonte gjërat. Boudreau vështirë se kishte kohë të pendohej. Kinimaka doli drejt saj, gjithmonë ndërmjetësi i sjellshëm, por Alicia Miles e tërhoqi atë.
  
  "Në asnjë mënyrë, djalë i madh. Lërini këta bastardë të djersiten. Ata nuk kanë asgjë në dorë përveç vdekjes."
  
  Hayden e detyroi veten të tallte Boudreaux-in ashtu siç e kujtoi atë duke e tallur kur ai urdhëroi që njerëzit e saj të vriteshin.
  
  "A do të bërtasësh, Ed, apo do të dish se si bëjnë sushi në MB?"
  
  Boudreaux e shikoi me një vështrim vrastar. Një sasi e hollë pështymë i rridhte nga cepi i gojës. Emocionet e tij ishin duke u përmirësuar mbi të, njësoj si kur ndjeu një vrasje afër. Hayden nuk donte që ai të mbyllej prej saj.
  
  Alicia ishte tashmë afër hekurave. "Ti urdhërove ekzekutimin e të dashurit tim. Ju duhet të jeni të kënaqur që Drake po bën kube dhe jo unë. Do ta kisha bërë atë kurvë të vuante dy herë më shumë."
  
  Boudreau shikonte nga njëri te tjetri. "Më mirë të dy të siguroheni që unë të mos dal kurrë nga këtu. Betohem se do t'ju bëj të dyve në copa."
  
  "Ruani atë." Hayden pa teksa Drake shtrëngonte qafën e Maria Fedak. "Ajo nuk ka shumë kohë."
  
  Boudreau ishte një njeri i ashpër dhe fytyra e tij ishte e mbyllur. "CIA nuk do ta dëmtojë motrën time. Ajo është shtetase e Shteteve të Bashkuara".
  
  Tani Hayden besonte vërtet se i çmenduri nuk e kuptoi vërtet. "Më dëgjo, bastard i çmendur", tha ajo. "Ne jemi në luftë. Mbreti Bloody vrau amerikanët në tokën amerikane. Ai rrëmbeu dhjetëra. Dhjetra. Ai dëshiron ta mbajë këtë vend si shpërblim. Ai s'të bën keq as për ty, as për motrën tënde të qelbur!"
  
  Alicia mërmëriti diçka në kufjen e saj. Hayden dëgjoi udhëzimet. Kinimaka bëri të njëjtën gjë.
  
  Po ashtu edhe Drake.
  
  Ai lëshoi qafën e gruas dhe nxori armën nga këllëfi i saj.
  
  Hayden shtrëngoi dhëmbët aq fort sa nervat rreth kafkës së saj ulërinin. Instinkti i saj i zorrëve pothuajse e bëri atë të bërtiste dhe t'i thoshte të ndalonte. Fokusi i saj u mjegull për një sekondë, por më pas stërvitja e saj filloi, duke i thënë se kjo ishte mundësia më e mirë që ata kishin për të gjetur Kovalenkon.
  
  Një jetë për të shpëtuar qindra ose më shumë.
  
  Boudreau vuri re lojën e emocioneve në fytyrën e saj dhe befas u gjend në lokalet, i bindur, duke zgjatur dorën dhe duke gërmuar.
  
  "Mos e bëj atë. Mos guxo ta bësh këtë motrës time të vogël!"
  
  Fytyra e Hayden ishte një maskë prej guri. "Shansi i fundit, vrasës."
  
  "Mbreti i përgjakur është një fantazmë. Për gjithçka që di, mund të jetë një harengë e kuqe. Ai e do këtë lloj gjëje."
  
  "Kuptuar. Na provoni".
  
  Por Boudreau ka qenë një mercenar për një kohë të gjatë, një vrasës për një kohë të gjatë. Dhe urrejtja e tij ndaj figurave të autoritetit verboi gjykimin e tij. "Shko në ferr, kurvë."
  
  Zemra e Hayden u mbyt, por ajo goditi monitorin e mikrofonit në kyçin e dorës. "Gjuaj atë."
  
  Drake ngriti armën dhe e shtypi në kokë. Gishti i tij shtypi këmbëzën.
  
  Boudreaux gjëmonte i tmerruar. "Jo! Mbreti i përgjakshëm në -"
  
  Drake lejoi që zhurma e tmerrshme e të shtënave të mbyste të gjithë tingujt e tjerë. Ai pa se si gjaku spërkatej nga ana e kokës së Maria Fedak.
  
  "Oahu i Veriut!" Boudreaux përfundoi. "Ranka e tij më e madhe është atje..." Fjalët e tij mbaruan ndërsa u zhyt në dysheme, duke parë motrën e tij të vdekur të rrëzuar në karrige dhe duke parë murin e spërkatur me gjak pas saj. Ai shikoi i tronditur teksa figura e veshur me kapuç i afrohej ekranit derisa e mbushte plotësisht. Pastaj hoqi maskën.
  
  Fytyra e Matt Drake ishte e ftohtë, e largët, fytyra e një xhelati që e donte punën e tij.
  
  Hajden u drodh.
  
  
  KAPITULLI I TREMBËDHJETË
  
  
  Matt Drake doli nga taksia dhe mbylli sytë për të studiuar ndërtesën e lartë që i dilte përpara. Gri dhe i papërshkrueshëm, ishte kopertina e përsosur për një operacion të fshehtë të CIA-s. Agjentët lokalë duhej të depërtonin në garazhin e nëndheshëm, duke kaluar nëpër shtresa të shumta sigurie. Të gjithë të tjerët, qofshin agjentë apo civilë, hynë nga dera e përparme, duke u paraqitur qëllimisht si objektiva të lehtë.
  
  Mori frymë thellë, gati i matur për herë të parë nga sa mund të mbante mend, dhe shtyu derën rrotulluese për një person. Të paktën ky instalim dukej se e merrte seriozisht sigurinë e tij. Përpara tij ishte një tavolinë e thjeshtë, në të cilën uleshin gjysmë duzine burra me pamje të ashpër. Pa dyshim që shumë të tjerë po shikonin.
  
  Ai eci nëpër dyshemenë e lëmuar të pllakave. "Hayden Jay po pret të më takojë."
  
  "Si e ke emrin?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Pamja stoike e rojes u lëkund pak.
  
  "Sigurisht".
  
  Burri i hodhi një vështrim që një person mund ta përdorte kur shihte një personazh të famshëm ose një të burgosur. Pastaj bëri një telefonatë. Një sekondë më vonë, ai e shoqëroi Drake në një ashensor të matur. Futi çelësin dhe shtypi butonin.
  
  Drake ndjeu se ashensori fluturoi lart, sikur në një jastëk ajri. Ai vendosi të mos mendonte shumë për atë që do të ndodhte, ai lejoi që ngjarjet të kujdeseshin për veten e tyre. Kur u hap dera, ai u duk nga korridori.
  
  Në fund të korridorit qëndronte komiteti për ta përshëndetur.
  
  Ben Blake dhe motra e tij Karin. Hajden. Kinimaka. Alicia Miles qëndronte diku prapa. Ai nuk e pa majin, por as atëherë nuk e priste vërtet.
  
  Por skena ishte e gabuar. Kjo duhej të përfshinte Kenedin. Gjithçka dukej e çuditshme pa të. Ai doli nga ashensori dhe u përpoq të kujtonte se ata ndoshta ndiheshin në të njëjtën mënyrë. Por a shtriheshin në shtrat çdo natë, duke parë përmes syve të saj, duke pyetur veten pse Drake nuk ishte aty për ta shpëtuar?
  
  Beni pastaj qëndroi para tij dhe Drake, pa thënë asgjë, e tërhoqi djalin e ri në krahë. Karin buzëqeshi me dëshpërim mbi supin e vëllait të saj dhe Hajden iu afrua për të vendosur një dorë mbi supin e tij.
  
  "Na ke munguar".
  
  Ai qëndroi i dëshpëruar. "Faleminderit".
  
  "Nuk duhet të jesh vetëm," tha Ben.
  
  Drake bëri një hap prapa. "Shiko," tha ai, "është e rëndësishme të sqaroni një gjë. Unë jam një person i ndryshuar. Nuk mund të mbështetesh më tek unë, veçanërisht ti, Ben. Nëse e kuptoni këtë, të gjithë ju, atëherë ekziston mundësia që ne të mund të punojmë së bashku."
  
  "Nuk ishte jotja..." Beni shkoi drejt e te problemi, ashtu siç e dinte Drake se do ta bënte. Karin, çuditërisht, ishte dora e arsyes. Ajo e kapi atë dhe e tërhoqi mënjanë, duke i lënë Drake një rrugë të qartë për në zyrë pas tyre.
  
  Ai eci nëpër to, duke bërë me kokë Kinimakën gjatë rrugës. Alicia Miles e shikoi me sy serioz. Ajo gjithashtu pësoi humbjen e një personi të dashur për të.
  
  Drake ndaloi. "Nuk ka mbaruar ende, Alicia, në asnjë mënyrë. Ky bastard duhet eliminuar. Nëse jo, ai mund ta djegë botën deri në tokë."
  
  "Kovalenko do të vdesë duke bërtitur."
  
  "Aleluja".
  
  Drake kaloi pranë saj në dhomë. Dy kompjuterë të mëdhenj u ulën në të djathtë të tij, hard disqet rrotulloheshin dhe klikonin ndërsa kërkonin dhe ngarkonin të dhënat. Përpara saj ishin një palë dritare antiplumb të lartë deri në dysheme me pamje nga plazhi i Miami. Papritur ai u godit nga imazhi i Wellsit që pretendonte të ishte një pervers dhe kërkonte një hapësirë snajperi që të mund të shihte trupat e nxirë atje poshtë.
  
  Ky mendim e bëri të mendojë. Ishte hera e parë që ai kishte menduar në mënyrë koherente për Wellesin që kur Kennedy ishte vrarë. Wells vdiq një vdekje e tmerrshme në duart e Alicia ose May. Ai nuk e dinte se cilat dhe nuk e dinte pse.
  
  Ai dëgjoi të tjerët që e ndiqnin brenda. "Pra..." Ai u përqendrua te pamja. "Kur do të shkojmë në Hawaii?"
  
  "Në mëngjes," tha Hayden. "Shumë nga asetet tona tani janë të përqendruara në Oahu. Po kontrollojmë edhe ishujt e tjerë sepse dihet që Kovalenko ka më shumë se një fermë. Natyrisht, tani dihet gjithashtu se ai është një mjeshtër i mashtrimit, kështu që ne vazhdojmë të gjurmojmë drejtues të tjerë në rajone të ndryshme të botës."
  
  "Mirë. Më kujtohen referenca për Captain Cook, Diamond Head dhe Hell's Gate. A është kjo ajo që synonit?"
  
  Beni e mori. "Pak shumë, po. Por Cook u ul në Kauai, jo në Oahu. E tij-" Monologu përfundoi befas. "Hmm, me pak fjalë. Nuk gjetëm asgjë të pazakontë. Mirupafshim."
  
  "Nuk ka lidhje direkte midis Cook dhe Diamond Head?"
  
  "Ne jemi duke punuar për të". Karin foli pak në mbrojtje.
  
  "Por ai ka lindur në Yorkshire," shtoi Ben, duke testuar pengesën e re të Drake. "E dini, Toka e Zotit."
  
  Dukej sikur Drake as nuk dëgjoi se çfarë po thoshte shoku i tij. "Sa kohë kaloi në Hawaii?"
  
  "Muj", tha Karin. "Ai u kthye atje të paktën dy herë."
  
  "Ndoshta ai vizitoi çdo ishull atëherë. Ajo që duhet të bëni është të kontrolloni regjistrat e tij, jo historinë ose arritjet e tij. Ne duhet të dimë për ato gjëra për të cilat ai nuk është i famshëm".
  
  "Kjo është ..." Karin ndaloi. "Kjo me të vërtetë ka kuptim."
  
  Beni nuk tha asgjë. Karin nuk kishte mbaruar. "Ajo që ne dimë është kjo: perëndia havajane e zjarrit, rrufesë dhe vullkaneve është një grua e quajtur Pele. Ajo është një figurë e njohur në shumë përralla të lashta të Havait. Shtëpia e saj thuhet se është në majë të një prej vullkaneve më aktivë në botë, por është në ishullin e madh, jo në Oahu.
  
  "Kjo është e gjitha?" Drake pyeti shkurt.
  
  "Jo. Ndërsa shumica e tregimeve janë për motrat e saj, disa legjenda tregojnë për Portën e Pele. Porta të çon në zjarr dhe zemra e një vullkani - a ju tingëllon si ferr?"
  
  "Ndoshta kjo është një metaforë," tha Kinimaka pa u menduar, pastaj u skuq. "Epo, mund të jetë. Ti e di..."
  
  Alicia ishte e para që qeshi. "Faleminderit Zotit të paktën dikush tjetër ka një sens humori." Ajo gërhiti, më pas shtoi: "Pa ofendim", me një zë që tregonte se nuk i interesonte vërtet sesi njerëzit e trajtonin atë.
  
  "Porta e Peles mund të jetë e dobishme," tha Drake. "Vazhdo Me punën e mirë. Shihemi ne mengjes".
  
  "Nuk po qëndroni?" Beni u turbullua, padyshim duke shpresuar se do të kishte mundësinë të fliste me mikun e tij.
  
  "Jo". Drake shikoi nga dritarja ndërsa dielli filloi të perëndonte mbi oqean. "Kam ku të jem sonte."
  
  
  KAPITULLI I KATËRMBËDHËDHËM
  
  
  Drake u largua nga dhoma pa shikuar prapa. Siç pritej, Hayden e kapi atë në momentin që do të hynte në ashensor.
  
  "Drake, ngadalëso. Ajo është në rregull?"
  
  "Ti e di që ajo është mirë. Ju e patë atë në transmetimin e videos."
  
  Hajden i kapi dorën. "Ti më kupton se ku e kam fjalën."
  
  "Ajo do të jetë mirë. Duhet të dukej mirë, ju e dini këtë. Boudreaux duhet të ketë menduar se ishte e vërtetë."
  
  "Po".
  
  "Do të doja ta kisha parë atë të thyhej."
  
  "Epo, unë isha ai që ai goditi me thikë, kështu që e pata atë kënaqësi, falë jush."
  
  Drake shtypi butonin për katin e parë. "Motra e tij tashmë duhet të jetë me agjentët tuaj. Do ta çojnë në spital dhe do ta pastrojnë. Gjaku i rremë është një djall që merret me punët e tij, e dini."
  
  "Boudreau sapo u çmend më shumë, nëse është e mundur. Kur motra e tij u ngrit në këmbë, e gjallë -" Hayden tundi kokën. "Shënim përfundimtar."
  
  "Plani funksionoi. Ishte një ide e shëndoshë, "i tha Drake asaj. "Kemi marrë informacione. Ia vlente".
  
  Hajden pohoi me kokë. "E di. Më vjen mirë që maniaku është pas hekurave."
  
  Drake hyri në ashensor dhe priti që dyert të mbylleshin. "Sikur të ishte në dorën time," tha ai ndërsa Hayden u zhduk nga sytë. "Unë do ta qëlloja bastardin në qelinë e tij."
  
  
  * * *
  
  
  Drake mori një taksi në bulevardin Biscayne dhe u nis për në shesh tregtare Bayside. Burri që e thirri, dukej i heshtur, i pasigurt dhe krejtësisht jashtë karakterit, donte të takohej jashtë shtëpisë së Bubba Gump. Drake pati një moment humori dhe sugjeroi Hooters, një vend që ndoshta ishte më i përshtatshëm për ta, por May sillej sikur as që e kishte dëgjuar.
  
  Drake iu bashkua turmës, dëgjoi argëtimin e zhurmshëm rreth tij dhe u ndje krejtësisht jashtë vendit. Si mund të jenë këta njerëz kaq të lumtur kur ai humbi diçka kaq të shtrenjtë? Si mund të mos kujdeseshin?
  
  Gryka e tij ishte tharë dhe buzët e tij ishin të çara. Bari në Bubba Gump bëri shenjë. Ndoshta ai mund të fundosej disa para se ajo të mbërrinte. Megjithatë, ai nuk kishte iluzione; kjo duhej të ndalej. Nëse ai do të shkonte në Hawaii për të ndjekur vrasësin e gruas që donte, nëse do të kërkonte hakmarrje në vend që të bëhej viktimë, kjo duhej të ishte hera e fundit.
  
  Duhet të ishte.
  
  Ai ishte gati të shtynte derën kur Mai i bërtiti. Ajo ishte pikërisht aty, e mbështetur në një shtyllë më pak se gjashtë metra larg meje. Nëse ajo do të ishte armiku, ai do të kishte vdekur tani.
  
  Vendosmëria e tij për mizori dhe ndëshkim ishte e pavlefshme pa fokus dhe përvojë.
  
  Mai u drejtua për në restorant, Drake e ndoqi atë. Ata u ulën në bar dhe porositën Lava Flows për nder të udhëtimit të tyre të ardhshëm në Hawaii.
  
  Drake mbeti i heshtur. Ai kurrë nuk e kishte parë Mai Kitano të nervozuar më parë. Ai kurrë nuk e kishte parë të frikësuar më parë. Ai nuk mund të imagjinonte një skenar që do ta shkaktonte atë.
  
  Dhe pastaj bota e tij u shemb përsëri.
  
  "Kovalenko rrëmbeu motrën time, Chika, nga Tokio. Kanë kaluar shumë muaj. Ai e ka mbajtur atë robër që atëherë." Mai mori frymë thellë.
  
  "E kuptoj. Unë e kuptoj atë që keni bërë, "tha Drake me një pëshpëritje. Ishte e qartë. Familja ishte gjithmonë e para.
  
  "Ai ka një pajisje."
  
  "Po".
  
  "Erdha në SHBA për ta gjetur. Për të gjetur Kovalenkon. Por dështova derisa ti dhe miqtë e tu më kontaktuat. Te detyrohem".
  
  "Ne nuk e shpëtuam atë. Ju e bëtë."
  
  "Më dhatë shpresë, më bëtë pjesë të ekipit".
  
  "Ju jeni ende pjesë e ekipit. Dhe mos harroni se qeveria ka një zgjidhje tjetër. Ata nuk do të dorëzohen."
  
  "Përveç nëse njëri prej tyre kishte një të dashur në robëri."
  
  Drake e dinte se çfarë ndodhi me gruan e Gates, por nuk tha asgjë. "Ne do të kemi nevojë për ju në Hawaii, Mai. Nëse duam ta mposhtim këtë njeri, do të na duhet më i miri. Qeveria e di këtë. Kjo është arsyeja pse ju, Alicia dhe të tjerët u lejuat të largoheni".
  
  "Dhe ti?"
  
  "Edhe une".
  
  "Po të dashurit e tu, Drake? Mbreti Bloody po përpiqej të kryente hakmarrjen e tij?"
  
  Drake ngriti supet. "Ai dështoi."
  
  "E megjithatë ai do të vazhdojë të përpiqet."
  
  "A është motra juaj e sigurt?" A ka nevojë ajo për mbrojtje shtesë? Unë njoh disa njerëz -"
  
  "Kjo është kujdesur, faleminderit."
  
  Drake studioi pijen e paprekur. "Atëherë kjo do të përfundojë në Hawaii," tha ai. "Dhe tani që pothuajse e gjetëm, do të jetë së shpejti."
  
  Mai piu një gllënjkë të gjatë nga pijet e saj. "Ai do të jetë i përgatitur, Drake. Ai e ka planifikuar këtë për një dekadë".
  
  "Kjo është toka e zjarrit," tha ai. "Shto Kovalenkon dhe ne të tjerët në atë ekuacion, dhe i gjithë ky vend thjesht mund të shpërthejë."
  
  
  * * *
  
  
  Ai pa May duke u larguar drejt parkingut dhe u nis drejt vendit ku mendoi se mund të ishte taksia. Jeta e natës në Miami ishte në ecje të plotë. Alkooli nuk ishte i vetmi mjet dehjeje në dispozicion, dhe kombinimi i netëve të pafundme e të këndshme, burrave dhe grave të bukura dhe melodive dinamike punuan shumë për të ngritur edhe moralin e tij të flaktë.
  
  Ai ktheu këndin dhe marina u hap para tij - jahte që ngriheshin për t'u lavdëruar, turma që mbushnin vendkalimet, një restorant në ajër të hapur i mbushur me njerëz të bukur që s'kishin mallkim për asgjë në botë.
  
  Faleminderit kryesisht për njerëzit si Matt Drake.
  
  Ai u kthye prapa. Celulari i tij ra zilja me atë melodi të përhumbur e melodioze.
  
  Shtypni shpejt butonin. "Po?"
  
  "Mat? Mirembrema. Përshëndetje." Tonet e bukura të një edukimi në Oksford e befasuan atë.
  
  "Dal?" - tha ai. "Torsten Dahl?"
  
  "Sigurisht. Kush tjetër tingëllon aq mirë?"
  
  Drake e kapi paniku. "Cdo gje eshte ne rregull?"
  
  "Mos u shqetëso, mik. Gjithçka është mirë në këtë anë të botës. Islanda është e mrekullueshme. Fëmijët janë fantastikë. Një grua është ... një grua. Si po shkojnë gjërat me Kovalenkon?
  
  "E gjetëm," tha Drake me një buzëqeshje. "Pothuajse. Ne e dimë se ku të kërkojmë. Ka një mobilizim që po ndodh tani dhe ne duhet të jemi në Hawaii nesër."
  
  "E përkryer. Epo, arsyeja që po telefonoj mund të jetë ose jo e dobishme për ju. Ju mund të vendosni vetë. Siç e dini, eksplorimi i Varrit të Zotave vazhdon me kujdes. A ju kujtohet se si në kështjellën e Frey-t qëndrova buzë varrit të Odinit me gjuhën e varur? E mbani mend atë që gjetëm?"
  
  Drake kujtoi frikën e tij të menjëhershme. "Sigurisht".
  
  "Më besoni kur them se thuajse çdo ditë gjejmë thesare që janë të barabarta apo edhe të tejkalojnë këtë. Por diçka më e zakonshme më tërhoqi vëmendjen këtë mëngjes, kryesisht sepse më kujtoi ty."
  
  Drake hyri në rrugicën e ngushtë për të dëgjuar më mirë suedezin. "Të kujton mua? E keni gjetur Herkulin?
  
  "Jo. Por ne gjetëm shenja në muret e çdo kamareje në varr. Ata ishin të fshehur pas thesareve, kështu që ata nuk ishin të dukshëm në fillim.
  
  Drake u kollit. "Shënon?"
  
  "Ata përputheshin me foton që më dërgove."
  
  Drake mori një moment dhe më pas rrufeja goditi zemrën e tij. "Prit. Do të thotë tamam si fotografia që dërgova? Imazhi i rrotullimit që gjetëm në pajisjet e udhëtimit në kohë?"
  
  "Mendova se kjo do të të bënte të kafshosh, miku im. Po, këto shenja - ose kaçurrela, siç thoni ju."
  
  Drake mbeti pa fjalë për një moment. Nëse shenjat në Varrin e Zotave përputheshin me shenjat që gjetën në pajisjet e lashta të transportit, atëherë kjo do të thoshte se ato ishin nga e njëjta epokë.
  
  Drake foli me një gojë të thatë. "Do te thote-"
  
  Por Thorsten Dahl tashmë ka menduar për gjithçka. "Që perënditë krijuan pajisje për qëllime të udhëtimit në kohë. Nëse mendoni për këtë, ka kuptim. Nga ajo që gjetëm në varrin e Odinit, ne e dimë se ato ekzistonin. Tani e dimë se si ata manipuluan me kalimin e kohës".
  
  
  KAPITULLI I PESËMBËDHËMBËT
  
  
  Mbreti Bloody qëndroi në skajin e rezervatit të tij të vogël, duke parë sesi disa nga tigrat e tij të Bengalit ndoqën një dre të vogël që ishte lëshuar për ta. Emocionet e tij u copëtuan. Nga njëra anë, ishte kënaqësi të zotëroje dhe të shikoje në kohën e lirë një nga makinat më të mëdha të vrasjes të krijuara ndonjëherë në planet. Nga ana tjetër, ishte një turp që u mbajtën robër. Ata meritonin më mirë.
  
  Jo si robërit e tij njerëzorë. Ata e meritonin atë që do të merrnin.
  
  Boudreau.
  
  Mbreti i Gjakut u kthye kur dëgjoi disa njerëz që ecnin nëpër bar. "Zoti Boudreau," u përgjak ai. "Si shkoi ndalimi i CIA-s?"
  
  Burri ndaloi disa metra më tutje, duke i dhënë respektin që kërkonte, por e shikoi pa frikë. "Më e vështirë se sa e imagjinoja," pranoi ai. "Faleminderit për nxjerrjen e qetë."
  
  Mbreti Bloody ndaloi. Ai ndjeu tigrat pas tij, duke ndjekur drerin e frikësuar. Dreri bërtiti dhe iku, i pushtuar nga tmerri, i paaftë për të përballuar vdekjen e tij. Boudreau nuk ishte i tillë. Mbreti Bloody i tregoi atij një shkallë të caktuar respekti.
  
  "A ju ka tejkaluar Matt Drake?"
  
  "CIA doli të ishte më e shkathët nga sa prisja. Kjo eshte e gjitha".
  
  "Ti e di që po të kisha armën, vdekja e motrës tënde nuk do të ishte falsifikuar."
  
  Heshtja e Boudreaux tregoi se ai e kuptonte.
  
  "Ka ardhur koha për të vepruar," tha Mbreti Bloody. "Kam nevojë për dikë që të shkatërrojë fermat e tjera. Ato në Kauai dhe ishullin e madh. A mund ta bësh këtë për mua?"
  
  Njeriu që ai urdhëroi të shpëtonte nga burgimi i përjetshëm gjeti befas shpresën. "Une mund ta bej kete."
  
  "Duhet të vrisni çdo peng. Çdo burrë, grua dhe fëmijë. Ti mund ta besh?"
  
  "Po zoteri".
  
  Mbreti i përgjakur u përkul përpara. "Je i sigurte?"
  
  "Unë do të bëj çdo gjë që ju më kërkoni të bëj."
  
  Mbreti i Gjakut nuk tregoi asnjë emocion të jashtëm, por ishte i kënaqur. Boudreau ishte luftëtari dhe komandanti i tij më kompetent. Është mirë që mbeti kaq besnik.
  
  "Atëherë shko bëhu gati. Unë pres udhëzimet tuaja."
  
  Njerëzit e tij e larguan amerikanin dhe Mbreti i Gjakut i bëri shenjë një burri të priste pas. Ishte Claude, menaxheri i fermës së tij në Oahu.
  
  "Siç thashë, Klod, ka ardhur koha. A jeni gati, apo jo?"
  
  "Gjithçka është përgatitur. Sa kohë duhet të durojmë?"
  
  "Do të mbash derisa të vdesësh," kërciti Mbreti Bloody. "Atëherë borxhi juaj ndaj meje do të paguhet. Ju jeni pjesë e shpërqendrimit. Sigurisht, kjo është vetëm një pjesë e vogël, por sakrifica juaj ia vlen."
  
  Mbikëqyrësi i tij Oahu mbeti i heshtur.
  
  "A ju shqetëson?"
  
  "Jo. Jo zoteri."
  
  "Kjo eshte mire. Dhe sapo të përqendrojmë vëmendjen e tyre në fermë, ju do të hapni qelitë lokale të ishullit. Jam unë që do të kaloj nëpër Portat e Ferrit, por Hawaii do të digjet."
  
  
  KAPITULLI I GJASHTËmbëdhjetë
  
  
  Avioni privat i CIA-s po fluturonte në një lartësi prej tridhjetë e nëntë mijë këmbësh. Matt Drake rrotulloi akullin në gotën e tij të zbrazët dhe çau kapakun për një tjetër uiski në miniaturë. Ai u ul i vetëm në pjesën e pasme të avionit, me shpresën se do ta respektonin vetminë e tij. Por shikimet e vazhdueshme anash dhe pëshpëritjet e tërbuara i thanë se furgoni i 'mirë se erdhët' së shpejti do të ngjitej pranë tij.
  
  Dhe uiski as që kishte filluar të më bënte nerva ende.
  
  Hayden u ul përtej rreshtit nga ai, Kinimaka pranë saj. Pavarësisht natyrës së misionit të tij, Havai dukej mjaft i gëzuar për kthimin në atdheun e tij. Familja e tij ruhej me kujdes, por gjigandi gjithnjë optimist dukej mjaft i sigurt se do të kishte ende një shans për t'i parë ata.
  
  Hayden foli me Jonathan Gates në një telefon satelitor. "Tre të tjera? Janë gjithsej njëzet e një të burgosur, zotëri. Epo, po, jam i sigurt që ka më shumë se kaq. Dhe ende nuk ka vend. Faleminderit".
  
  Hayden prishi lidhjen dhe uli kokën. "Nuk mund të flas më me të. Si flisni me një burrë, gruaja e të cilit sapo është vrarë? Çfarë do të thuash?"
  
  Drake e shikoi atë. Kaloi një moment, por më pas ajo e ktheu shikimin e saj të përhumbur drejt tij. "Më vjen keq, Mat. Une nuk mendoj. Ka kaq shumë që po ndodh".
  
  Drake pohoi me kokë dhe kulloi gotën. "A nuk duhet të bëjë Gates pushime?"
  
  "Situata është shumë e paqëndrueshme." Hayden e shtypi telefonin në gju. "Në luftë, askush nuk mund të zbehet në sfond."
  
  Drake buzëqeshi me ironinë. "Unë nuk mendoja se Hawaii ishte kaq i madh."
  
  "Do të thuash, pse nuk kanë gjetur ende të paktën një nga fermat e tij? Epo, nuk është një punë e madhe. Por ka shumë pyje, kodra dhe lugina të padepërtueshme. Me siguri edhe fermat janë të kamufluara. Dhe Mbreti Bloody është përgatitur për ne. Uashingtoni duket se mendon se vendasit do të na ndihmojnë më shumë sesa forca e rregullt e punës."
  
  Drake ngriti një vetull. "Çuditërisht, ata ndoshta kanë të drejtë. Këtu hyn gjiganti ynë miqësor."
  
  Mano i dha një buzëqeshje të gjerë e të qetë. "Unë me të vërtetë i njoh shumicën e njerëzve të Honolulu."
  
  U shfaq një turbullirë dhe Ben Blake papritmas u shfaq pranë tij. Drake e nguli sytë të riun. Ishte hera e parë që ata e kishin parë njëri-tjetrin që kur Kennedy vdiq. Brenda tij u ngrit një valë emocionesh, të cilat ai e shtypi shpejt dhe e fshehu duke pirë një gllënjkë tjetër.
  
  "Gjithçka ndodhi kaq shpejt, mik. Nuk mund ta ndihmoja. Ajo më shpëtoi, por... por unë nuk munda ta shpëtoja."
  
  "Une nuk te fajesova ty. Nuk ishte faji yt".
  
  "Por ti u largove."
  
  Drake shikoi Karin, motrën e Benit, e cila po shikonte vëllanë e saj me sy të zemëruar. Ata me sa duket po diskutonin lëvizjen e pamatur të Benit dhe ai shkoi kundër grurit. Drake hapi një tjetër uiski dhe u mbështet në karrigen e tij, me shikimin e palëvizshëm. "Rreth një mijë vjet më parë, u bashkua me SAS. Forca më e mirë luftarake në botë. Ka një arsye që ata janë më të mirët, Ben. Ndër të tjera, kjo është për shkak se ata janë njerëz mizorë. I pamëshirshëm. Vrasësit. Ata nuk duken si Matt Drake që njihni. Ose edhe si Matt Drake, i cili po kërkonte eshtrat e Odinit. Ky Matt Drake nuk ishte në SAS. Ai ishte një civil".
  
  "Dhe tani?"
  
  "Për sa kohë që Mbreti i Gjakut është gjallë dhe Vendetta ende ekziston, unë nuk mund të jem civil. Nuk ka rëndësi sa e keqe dua të jem."
  
  Beni shikoi larg. "E kuptoj".
  
  Drake u befasua. Ai u kthye përgjysmë ndërsa Beni u ngrit në këmbë dhe u kthye në vendin e tij. Ndoshta djali i ri kishte filluar të rritej.
  
  Nëse tre muajt e fundit nuk do ta kishin përshpejtuar këtë proces, asgjë nuk do ta përshpejtonte.
  
  Hayden e shikoi atë. "Ai ishte me të, e dini. Kur ajo vdiq. Ishte e vështirë edhe për të."
  
  Drake gëlltiti dhe nuk tha asgjë. Gryka e tij u shtrëngua dhe ishte gjithçka që mundi të mos shpërthente në lot. Një djalë nga SAS. Uiski la një gjurmë të nxehtë në gropën e stomakut tim. Pas një momenti ai pyeti: "Si e ke këmbën?"
  
  "Dëmton. Mund të eci dhe madje të vrapoj. Megjithatë, nuk do të doja të luftoja me Boudreau për disa javë të tjera."
  
  "Për sa kohë që ai është në burg, nuk do të duhet."
  
  I tërhoqi vëmendjen zhurma. Mai dhe Alicia u ulën disa rreshta përpara dhe përtej rreshtit nga njëra-tjetra. Marrëdhënia mes dy grave nuk kishte qenë kurrë më shumë se e ftohtë, por diçka po i acaronte të dyja.
  
  "Ti na kompromentove!" Alicia filloi të bërtiste. "Për të shpëtuar motrën time të mallkuar. Si mund të gjenin ndryshe një hotel?"
  
  Drake rrëshqiti nga vendi i tij dhe u nis në korridor. Gjëja e fundit që i duhej gjatë fluturimit ishte një përleshje mes dy prej grave më vdekjeprurëse që kishte njohur ndonjëherë.
  
  "Hudsoni vdiq në atë hotel," gërmonte Alicia. "Ata e qëlluan atë ndërsa... ndërsa..." Ajo tundi kokën. "Ky ishte informacioni yt, Kitano? Ju sfidoj të thoni të vërtetën."
  
  Alicia hyri në korridor. Mai u ngrit në këmbë për ta parë në fytyrë. Dy gratë ishin thuajse hundë më hundë. Mai u tërhoq për t'i lënë vend vetes. Një vëzhgues i papërvojë mund të kishte menduar se kjo ishte një shenjë dobësie nga ana e vajzës japoneze.
  
  Drake e dinte se kjo ishte një shenjë vdekjeprurëse.
  
  Ai nxitoi përpara. "Ndal!"
  
  "Motra ime vlen dhjetë Hudsons."
  
  Alicia rënkoi. "Tani do të marr pak në maj!"
  
  Drake e dinte që May nuk do të tërhiqej. Do të kishte qenë më e lehtë t'i tregonte Alicia-s atë që ajo e dinte tashmë - që Hudson e kishte falur veten - por krenaria e Mai Kitano nuk do ta lejonte atë të dorëzohej. Alicia goditi. Mai u përgjigj. Alicia u zhvendos anash për t'i dhënë vetes më shumë hapësirë. Mai e sulmoi atë.
  
  Drake nxitoi drejt tyre.
  
  Alicia imitoi një goditje, doli përpara dhe hodhi bërrylin e saj në fytyrën e May. Luftëtarja japoneze nuk lëvizi, por ktheu pak kokën, duke lejuar që goditja të fërshëllejë një milimetër larg saj.
  
  Mai e goditi fort Alicia në brinjë. U dëgjua një fërshëllimë e fortë e frymës që i ikte dhe Alicia u lëkund prapa në pjesën e sipërme. May eci përpara.
  
  Hayden u hodh në këmbë, duke bërtitur. Ben dhe Karin ishin gjithashtu në këmbë, të dy kurioz se kush do ta fitonte luftën. Drake nxitoi brenda me forcë, duke e shtyrë May në ndenjësen pranë saj dhe duke i prerë dorën në fyt Alicia.
  
  "Ndal." Zëri i tij ishte i qetë si varri, por plot kërcënim. "I dashuri yt i ndyrë i vdekur nuk ka të bëjë fare me këtë. Dhe motra jote gjithashtu." Ai e vështroi majin. "Kovalenko është një armik. Sapo ai bastard të bëhet FUBAR, ju mund të luftoni sa të doni, por ruajeni deri atëherë."
  
  Alicia ktheu krahun e saj. "Ajo kurvë duhet të vdesë për atë që bëri."
  
  Mai nuk i mbylli sytë. "Ti ke bërë shumë më keq, Alicia."
  
  Drake pa zjarrin të shpërtheu sërish në sytë e Alicias. Ai turbulloi të vetmen gjë që i erdhi ndërmend. "Në vend që të grindeni, ndoshta mund të më shpjegoni se cili prej jush e vrau Uellsin. Dhe pse."
  
  Lufta ka shkuar përtej tyre.
  
  Hayden ishte menjëherë pas tij. "Hudson u gjurmua duke përdorur një pajisje gjurmuese të teknologjisë së lartë, Miles. Ju e dini atë. Askush këtu nuk është i kënaqur me mënyrën se si Mai e dhuroi pajisjen." Në zërin e saj kishte çelik. "Për të mos përmendur se si e mori atë. Por edhe unë e kuptoj pse ajo e bëri atë. Disa zyrtarë të lartë të qeverisë aktualisht po kalojnë të njëjtën gjë. Kovalenko tashmë po luan ndeshjen e tij të fundit dhe ne mezi ia dolëm në bazën e dytë. Dhe nëse rrjedhjet nuk mbyllen -"
  
  Alicia u mërzit dhe u kthye në vendin e saj. Drake gjeti një tufë tjetër miniaturash dhe u kthye në korridor në të tijën. Ai shikoi drejt përpara, duke mos dashur ende të fillonte ndonjë bisedë me shokun e tij më të mirë.
  
  Por gjatë rrugës, Beni u përkul drejt tij. "FUBAR?"
  
  "I ndyrë përtej njohjes."
  
  
  KAPITULLI I SHTATËMBËDHËDHËMË
  
  
  Para se të zbarkonin, Hayden mori një telefonatë se Ed Boudreau ishte arratisur nga një burg i CIA-s. Mbreti i Gjakut përdori një person të brendshëm dhe, kundër dëshirës së tij, e nxori Boudreau në një operacion të matur dhe pa bujë.
  
  "Ju njerëz nuk mësoni kurrë asgjë," i tha Drake dhe ai nuk u befasua kur ajo nuk kishte asgjë për të thënë si përgjigje.
  
  Aeroporti i Honolulu-s u ndez në një turbullirë, ashtu si dhe udhëtimi i shpejtë me makinë në qytet. Herën e fundit që ata ishin në Hawaii, ata sulmuan rezidencën e Davor Babic dhe u futën në listën e të dyshuarve nga djali i tij Blanca. Në atë kohë dukej serioze.
  
  Pastaj u shfaq Dmitry Kovalenko.
  
  Honolulu ishte një qytet i gjallë, jo ndryshe nga shumica e qyteteve amerikane apo evropiane. Por disi, mendimi i thjeshtë se Waikiki Beach ishte jo më shumë se njëzet minuta larg, i zbuti edhe mendimet e zymta të Drake.
  
  Ishte mbrëmje herët dhe të gjithë ishin të lodhur. Por Ben dhe Karin këmbëngulën që të shkonin direkt në ndërtesën e CIA-s dhe të lidheshin me rrjetin lokal. Ata të dy ishin të etur të fillonin të gërmonin në vendndodhjen e ditarëve të kapitenit Kuk. Drake pothuajse buzëqeshi kur e dëgjoi këtë. Benit i ka dashur gjithmonë gjëegjëzat.
  
  Hayden shpejtoi dokumentet dhe shpejt u gjendën në një zyrë tjetër të vogël, të ngjashme me atë që kishin lënë në Miami. I vetmi ndryshim ishte se nga dritarja mund të shihnin hotelet e larta të Waikiki-t, restorantin e famshëm rrotullues Top of Waikiki dhe, në distancë, atraksionin më të madh të Oahu-t, vullkanin e fjetur prej kohësh të njohur si Diamond Head.
  
  "Zot, unë dua të jetoj këtu," tha Karin me një psherëtimë.
  
  "Unë besoj," mërmëriti Kinimaka. "Megjithëse jam i sigurt se shumica e pushuesve kalojnë më shumë kohë këtu sesa unë."
  
  "Hej, ju ishit në Everglades jo shumë kohë më parë," tha Hayden ndërsa lidhte kompjuterët e Ben dhe Karin me sistemin e privilegjuar. "Dhe takova një nga vendasit."
  
  Kinimaka u duk i hutuar për një moment, pastaj qeshi. "Do të thuash aligator? Ishte shumë argëtuese, po."
  
  Hajden mbaroi atë që po bënte dhe shikoi përreth. "Po për një darkë të shpejtë dhe një shtrat të hershëm? Ne fillojmë punën në agim."
  
  Pati tundje me kokë dhe murmuritje marrëveshjeje. Kur May ra dakord, Alicia u largua. Drake kujdesej për të përpara se të kthehej te kolegët e tij. "Të gjithë duhet të dini diçka që mësova sot. Kam një ndjenjë që kjo mund të jetë një nga informacionet më të rëndësishme që do të zbulojmë ndonjëherë." Ai bëri një pauzë. "Dahl më kontaktoi dje."
  
  "Torsten?" Beni u turbullua. "Si po shkon suedezi i çmendur? Herën e fundit që e pashë, ai po shikonte kockat e Odinit".
  
  Drake bëri sikur askush nuk e ndërpreu. "Gjatë eksplorimit të Varrit të Zotave, ata gjetën shenja që përputheshin me vorbullat që gjetëm në pajisjet e transferimit."
  
  "Në mënyrë të vazhdueshme?" - bëri jehonë Hajden. "Sa konsistente?"
  
  "Ata janë saktësisht të njëjtë."
  
  Truri i Benit filloi të funksiononte me kapacitet të plotë. "Kjo do të thotë se të njëjtët njerëz që ndërtuan Varrin krijuan edhe pajisjet. Kjo është çmenduri. Teoria është se perënditë ndërtuan varret e tyre dhe fjalë për fjalë u shtrinë për të vdekur, duke zgjatur jetën përmes zhdukjes masive. Tani po thoni se ata krijuan gjithashtu pajisje udhëtimi në kohë?" Beni ndaloi. "Në fakt, ka kuptim -"
  
  Karin tundi kokën, duke e parë atë. "Budalla. Sigurisht, kjo ka kuptim. Kështu ata udhëtuan nëpër kohë, manipuluan ngjarjet dhe krijuan fatet e njerëzve."
  
  Matt Drake u largua në heshtje. "Do të shihemi në mëngjes."
  
  
  * * *
  
  
  Ajri i natës ishte i qetë, tropikisht i ngrohtë dhe me shije të dobët nga Oqeani Paqësor. Drake endej rrugëve derisa gjeti një bar të hapur. Klientela duhet të jetë ndryshe nga lokalet e tjera të vendeve të tjera, apo jo?-mendoi ai. Në fund të fundit, ishte parajsë. Atëherë, pse të dënuarit e përjetshëm po luanin ende në pishinë, dukej sikur ata ishin pronarë të vendit? Pse ishte ulur një i dehur në fund të lokalit me kokën e hedhur prapa? Pse çifti i përjetshëm u ul i ndarë, i humbur në botët e tyre të vogla, së bashku, por vetëm?
  
  Epo, disa gjëra ishin ndryshe. Alicia Miles ishte në bar, duke përfunduar një pije dyshe. Drake po mendonte të largohej. Kishte lokale të tjera në të cilat ai mund të fshihej nga pikëllimet e tij dhe nëse shumica e tyre dukeshin kështu, ai do të ndihej si në shtëpinë e tij.
  
  Por ndoshta thirrja për veprim e ndryshoi pak këndvështrimin e tij. Ai shkoi drejt saj dhe u ul. Ajo as nuk ngriti sytë.
  
  "Dreq, Drake." Ajo e shtyu gotën e saj të zbrazët drejt tij. "Më ble një pije."
  
  "Lëre shishen," e udhëzoi Drake banakierin dhe i derdhi vetes gjysmë gote Bacardi Oakheart. Ai ngriti gotën në një dolli. "Alicia Miles. Një lidhje dhjetëvjeçare që nuk shkoi askund, a? Dhe tani e gjejmë veten në parajsë, duke u dehur në një lokal."
  
  "Jeta ka një mënyrë për t'ju mashtruar."
  
  "Jo. SRT e bëri atë."
  
  "Patjetër që nuk ndihmoi."
  
  Drake i hodhi një vështrim anash. "A është ky një propozim ndershmërie? Nga ti? Sa prej tyre keni mbytur?"
  
  "Mjaft për të lehtësuar tensionin. Jo aq sa kam nevojë."
  
  "E megjithatë ju nuk bëtë asgjë për t'i ndihmuar ata njerëz. Në atë fshat. Edhe ju kujtohet? Ju i lejuat ushtarët tanë t'i merrnin në pyetje."
  
  "Unë isha ushtar, ashtu si ata. Unë kisha porosi."
  
  "Dhe pastaj ju dorëzove ndaj atij që pagoi më shumë."
  
  "Kam kryer detyrën time, Drake." Alicia e mbushi rumin e saj dhe e përplasi fort shishen mbi tavolinë. "Është koha për të korrur përfitimet."
  
  "Dhe shiko ku të ka çuar."
  
  "Do të thuash, shiko ku na çoi kjo, apo jo?"
  
  Drake mbeti i heshtur. Mund të themi se mori rrugën e lartë. Mund të thuash gjithashtu se ajo mori rrugën e ulët. Nuk kishte rëndësi. Ata përfunduan në të njëjtin vend me të njëjtat humbje dhe të njëjtën të ardhme.
  
  "Ne fillimisht do të merremi me Vendetën e Përgjakshme. Dhe Kovalenko. Atëherë do të shohim se ku jemi." Alicia u ul duke parë në distancë. Drake pyeti veten nëse Tim Hudson ishte në mendjen e saj.
  
  "Ne ende duhet të flasim për Wellsin. Ai ishte shoku im".
  
  Alicia qeshi, duke tingëlluar njësoj si më parë. "Ai pervers i vjetër? Ai nuk ishte në asnjë mënyrë miku juaj, Drake, dhe ju e dini këtë. Ne do të flasim për puset. Por në fund. Pikërisht atëherë ndodh".
  
  "Pse?"
  
  Një zë i butë fluturoi mbi supe. "Sepse kjo është kur duhet të ndodhë, Matt." Ishin tonet e buta të majit. Ajo u kthye drejt tyre me lehtësi të heshtur. "Sepse ne kemi nevojë për njëri-tjetrin për ta kapërcyer këtë fillimisht."
  
  Drake u përpoq të fshihte habinë e tij kur e pa atë. "A është vërtet kaq e tmerrshme e vërteta për Wellsin?"
  
  Heshtja e tyre tha se çfarë ishte.
  
  Mai u fut mes tyre. "Unë jam këtu sepse kam një avantazh."
  
  "Hok? Nga kush? Mendova se japonezët ju zëvendësuan."
  
  "Është zyrtare, ata e bënë atë." Në zërin e Mait kishte një notë gazmore. "Jo zyrtarisht, ata janë duke negociuar me amerikanët. Ata e dinë se sa e rëndësishme është kapja e Kovalenkos. Mos mendoni se qeveria ime nuk ka sy për të parë."
  
  "Unë as nuk e kam ëndërruar për të." Alicia gërhiti. "Unë thjesht dua të di se si na gjetët." Ajo tundi xhaketën sikur donte të hidhte fenerin.
  
  "Unë jam më mirë se ju," tha Mai dhe po qeshte tani. "Dhe është i vetmi bar për tre blloqe."
  
  "Kjo eshte e vertetë?" Drake i mbylli sytë. "Sa ironike."
  
  "Unë kam një avantazh," përsëriti Mai. "A doni të vini me mua tani dhe ta kontrolloni atë apo jeni të dy shumë të dehur për t'u kujdesur?"
  
  Drake u hodh nga karrigia e tij një sekondë më vonë dhe Alicia u rrotullua. "Trego rrugën, kukudh i vogël."
  
  
  * * *
  
  
  Një udhëtim i shkurtër me taksi më vonë, ata u grumbulluan në një cep të ngarkuar të rrugës, duke dëgjuar Main që i përditësonte.
  
  "Kjo vjen drejtpërdrejt nga dikush që besoj në Agjencinë e Inteligjencës. Ferma e Kovalenkos drejtohet nga disa njerëz që ai ka besim. Kështu ka qenë gjithmonë, megjithëse e ndihmon atë tani më shumë se kurrë kur i duhet kohë për të... mirë, të bëjë atë që planifikon të bëjë. Gjithsesi, ferma e tij në Oahu drejtohet nga një njeri i quajtur Claude.
  
  Mai tërhoqi vëmendjen e tyre te vargu i të rinjve që kalonin nëpër hyrjen e harkuar dhe me ndriçim të ndezur të klubit luksoz. "Claude zotëron këtë klub", tha ajo. Dritat ndezëse reklamonin "DJ të drejtpërdrejtë, shishe speciale të së premtes dhe të ftuar specialë". Drake shikoi rreth turmës me një ndjenjë të pafrymë. Në të paraqiteshin rreth një mijë nga të rinjtë më të bukur të Havait në gjendje të ndryshme zhveshjeje.
  
  "Ne mund të dalloheshim pak," tha ai.
  
  "Tani e di që jeni të gjithë të pastruar." Alicia buzëqeshi me të. "Drake-i i një viti më parë do të kishte qëndruar pranë dy grave të nxehta me të cilat është tani, do t'u kishte mbyllur faqet me të dyja duart dhe do të na shtynte atje.
  
  Drake fërkoi sytë, duke e ditur se ajo kishte jashtëzakonisht të drejtë. "Mesi i viteve tridhjetë e ndryshojnë një person," shtrydhi ai, duke ndjerë befas peshën e humbjes së Alison, vrasjen e Kenedit dhe dehjen e vazhdueshme. Arriti t'u fiksonte të dyve një vështrim të çeliktë.
  
  "Kërkimi për Claude fillon këtu."
  
  Ata kaluan pranë portierëve, duke buzëqeshur, dhe u gjendën në një tunel të ngushtë të mbushur me drita vezulluese dhe tym të rremë. Drake u çorientua për një moment dhe e kaloi atë deri në javë dehjeje. Proceset e tij të të menduarit ishin të paqarta, reagimet e tij edhe më shumë. Ai duhej të arrinte shpejt.
  
  Përtej tunelit ishte një ballkon i gjerë që ofronte një pamje zogu të pistës së vallëzimit. Trupat lëviznin në unison me ritme të thella bas. Muri në të djathtë të tyre mbante mijëra shishe pije alkoolike dhe reflektonte dritën në prizma vezulluese. Një duzinë staf bari punoi me lojtarët, duke lexuar buzët, duke dhuruar kusur dhe duke u shërbyer pijeve të gabuara shikuesve indiferentë të klubit.
  
  Njësoj si në çdo lokal tjetër. Drake qeshi me pak ironi. "Mbrapa". Ai tregoi, duke mos pasur nevojë të fshihej në turmë. "Një zonë me litar. Dhe pas tyre janë perde."
  
  "Festimet private," tha Alicia. "Unë e di se çfarë po ndodh atje."
  
  "Sigurisht që ju e dini." Mai ishte e zënë duke eksploruar sa më shumë vend. "A ka një dhomë të pasme këtu në të cilën nuk keni qenë kurrë, Miles?"
  
  "As mos shko atje, kurvë. Unë di për shfrytëzimet tuaja në Tajlandë. Edhe unë nuk do të provoja asnjë nga këto."
  
  "Ajo që dëgjuat ishte shumë e nënvlerësuar." Mai filloi të zbriste shkallët e gjera pa shikuar prapa. "Më beso".
  
  Drake u vrenjti nga Alicia dhe pohoi me kokë drejt pistës së vallëzimit. Alicia dukej e habitur, por më pas kuptoi se kishte ndërmend të merrte një rrugë të shkurtër dhe të shkonte në një zonë private. Anglezja ngriti supet. "Ti udhëheq rrugën, Drake. Do te te ndjek."
  
  Drake ndjeu një vrull gjaku të papritur dhe irracional. Ky ishte një shans për t'u afruar me një person që mund të dinte vendndodhjen e Dmitry Kovalenko. Gjaku që ai kishte derdhur deri tani ishte vetëm një pikë në oqean në krahasim me atë që ai ishte i gatshëm të derdhte.
  
  Teksa kalonin nëpër trupat e qeshur dhe të djersitur në pistën e vallëzimit, një nga djemtë arriti ta rrotullonte Alicia-n përreth. "Hej," i bërtiti ai mikut të tij, me zërin e tij që mezi dëgjohej mbi ritmin pulsues. "Unë kam qenë thjesht me fat".
  
  Alicia goditi pleksusin e tij diellor me gishtat e saj të mpirë. "Nuk ke pasur kurrë fat, bir. Vetëm shikoni fytyrën tuaj."
  
  Ata vazhduan shpejt, duke injoruar muzikën e zhurmshme, trupat që lëkunden, stafin e lokalit që vraponte përpara dhe mbrapa në turmë me tabaka të balancuara në mënyrë të pasigurt mbi kokat e tyre. Çifti po debatonte me zë të lartë, burri ishte shtypur pas një kolone dhe gruaja po i bërtiste në vesh. Një grup grash të moshës së mesme po djersiteshin dhe fryheshin ndërsa ishin ulur në një rreth me pelte vodka dhe lugë të vogla blu në duar. Kishte tavolina të ulëta të shpërndara në të gjithë dyshemenë, shumica e tyre të mbushura me pije pa shije nën çadra. Askush nuk ishte vetëm. Shumë nga burrat bënë një qëndrim të dyfishtë kur Mai dhe Alicia vdiqën, duke i mërzitur shumë të dashurat e tyre. Mai me mençuri e injoroi vëmendjen. Alicia e nxiti atë.
  
  Ata erdhën në një zonë të rrethuar me litar, e cila përbëhej nga gërsheta e trashë ari e shtrirë midis dy shtyllave të forta prej litari prej bronzi. Institucioni dukej se supozonte se askush nuk do t'i sfidonte dy banditë në të dyja anët.
  
  Tani njëri prej tyre doli përpara me pëllëmbën jashtë dhe me mirësjellje i kërkoi Mait të tërhiqej.
  
  Vajza japoneze buzëqeshi shpejt. "Klodi na dërgoi për të parë..." Ajo ndaloi, sikur po mendonte.
  
  "Pilipo?" Banditi tjetër foli shpejt. "Unë mund ta kuptoj pse, por kush është ky djalë?"
  
  "Bodyguard".
  
  Dy djemtë e mëdhenj e shikonin Drake-n si macet duke vënë miun. Drake u buzëqeshi gjerësisht atyre. Ai nuk tha asgjë në rast se theksi i tij anglez ngjallte dyshime. Alicia nuk kishte shqetësime të tilla.
  
  "Pra, ky Pilipo. Si eshte ai? Do të kalojmë mirë apo çfarë?"
  
  "Oh, ai është më i miri," tha gënjeshtari i parë me një buzëqeshje të hidhur. "Zotëri i përsosur"
  
  Gënjeshtri i dytë po shikonte rrobat e tyre. "Ti nuk je krejt i veshur për këtë rast. Je i sigurt që të ka dërguar Klodi?"
  
  Nuk kishte asnjë gjurmë talljeje në zërin e Mai-t kur tha: "Jam shumë i sigurt".
  
  Drake përdori shkëmbimin për të vlerësuar kamaret e fshehura. Një shkallë e shkurtër çoi në një platformë të ngritur mbi të cilën ishte ulur një tavolinë e madhe. Rreth tavolinës ishin ulur rreth një duzinë njerëzish, shumica e të cilëve dukeshin mjaft entuziastë sa të sugjeronin se kohët e fundit kishin gërhitur ndonjë pluhur serioz. Të tjerët thjesht dukeshin të frikësuar dhe të trishtuar, vajza të reja dhe disa djem, padyshim që nuk ishin pjesë e grupit të festës.
  
  "Hej Pilipo!" - bërtiti gënjeshtari i dytë. "Mish i freskët për ju!"
  
  Drake i ndoqi vajzat në një shkallë të shkurtër. Ishte shumë më e qetë këtu lart. Deri më tani ai kishte numëruar dymbëdhjetë njerëz të këqij të pagabueshëm, të cilët të gjithë kishin të ngjarë të mbanin armë. Por kur i krahasoi dymbëdhjetë forcat vendase me May, Alicia dhe veten e tij, ai nuk u shqetësua.
  
  Ai qëndroi pas tyre, duke u përpjekur të mos tërhiqte sa më shumë vëmendjen te vetja. Objektivi ishte Pilipo dhe tani ishin disa metra larg. Ky klub nate ishte gati të fillonte vërtet të lëkundet.
  
  Pilipo i nguli sytë vajzat. Tingulli i kërcitjes së tij të thatë në fyt tregonte interesin e tij. Drake pa një dorë të zbehtë që zgjati pijen dhe e ktheu atë.
  
  "A ju dërgoi Klodi?"
  
  Pilipo ishte një burrë i shkurtër, i dobët. Sytë e tij të gjerë dhe shprehës i thanë menjëherë Drake se ky njeri nuk ishte shoku i Claude. Ne as që njiheshim. Ai ishte më shumë një kukull, figurë e klubit. Materialet harxhuese.
  
  "Jo ne te vertete". Edhe Mai e kuptoi këtë dhe sa hap e mbyll sytë u shndërrua nga një grua pasive në një vrasës mahnitës. Gishtat e mpirë gërmuan në fytin e dy njerëzve më të afërt dhe një goditje e thellë nga përpara e la të tretin në harresë, duke rënë nga karrigia e tij. Alicia u hodh mbi tavolinën pranë saj, u ul në prapanicë, me këmbët lart në ajër dhe e goditi fort në fytyrë me thembër burrin me tatuazhet e qafes që rridhnin. Ai u përplas me brutin pranë tij, duke i rrëzuar të dy nga këmbët. Alicia kërceu në vendin e tretë.
  
  Drake ishte i ngadaltë në krahasim, por shumë më shkatërrues. Burri aziatik me flokë të gjata iu kundërpërgjigj fillimisht dhe vazhdoi përpara duke përdorur një kombinim të goditjes dhe goditjes ballore. Drake doli anash, e kapi këmbën dhe u rrotullua me forcë të madhe e të papritur derisa burri bërtiti dhe ra, duke u kthyer në një top që qante.
  
  Burri tjetër nxori një thikë. Drake buzëqeshi. Tehu u hodh përpara. Drake kapi kyçin e dorës, e theu dhe e zhyti armën thellë në barkun e pronarit të saj.
  
  Drake vazhdoi.
  
  Varëse e pafat iku nga tavolina. Nuk kishte rëndësi. Ata nuk do të dinin asgjë për Klodin. I vetmi person që mundi, siç pritej, të fshihej sa më thellë në karrigen e tij luksoze prej lëkure, me sytë e zmadhuar nga frika, me buzët që lëviznin në heshtje.
  
  "Pilipo." Mai iu afrua dhe vendosi dorën në kofshën e tij. "Së pari ju dëshironi shoqërinë tonë. Tani ju nuk e bëni këtë. Kjo është e përafërt. Çfarë duhet për të qenë miku im?
  
  "Unë... kam burra." Pilipo bëri gjestikulim të egër, gishtat i dridheshin si dikush në prag të varësisë ndaj alkoolit. "Kudo".
  
  Drake takoi dy kërcyes të cilët pothuajse kishin arritur majën e shkallëve. Alicia po fshinte mbrapshtit në të djathtë të tij. Muzika e rëndë e kërcimit po kumbonte nga poshtë. Trupat në faza të ndryshme të dehjes u shpërndanë në të gjithë pistën e vallëzimit. DJ u përzie dhe rënkoi për audiencën e robëruar.
  
  "Klodi nuk të dërgoi," gulçoi gënjeshtari i dytë, qartësisht i tronditur. Drake përdori shkallët e shkallës për t'u lëkundur përpara dhe për t'i vendosur të dyja këmbët në gjoksin e burrit, duke e çuar atë të rrëzohej mbrapsht në gropën e zhurmshme.
  
  Një burrë tjetër kërceu mbi shkallën e fundit dhe u vërsul drejt Drake-it, duke u përplasur me krahët. Anglezi mori një goditje në brinjë që do të kishte rrëzuar një njeri më të dobët. Të dhemb. Kundërshtari i tij ndaloi, duke pritur për efektin.
  
  Por Drake vetëm psherëtiu dhe dha një uppercut të ngushtë, duke u lëkundur nga thembra e këmbëve të tij. Gënjeshtri u ngrit nga toka dhe humbi menjëherë ndjenjat. Zhurma me të cilën u përplas në tokë bëri që Pilipo të kërcente dukshëm.
  
  "A thua diçka?" Mai kaloi thoin e saj të zbukuruar në mënyrë perfekte në faqen e Havait të mbuluar me kashtë. "Rreth burrave tuaj?"
  
  "A je i cmendur? A e dini se kush e zotëron këtë klub?"
  
  Mai buzëqeshi. Alicia iu afrua të dyve, e pashqetësuar pasi dërgoi katër truproja. "Është qesharake që duhet ta thuash këtë." Ajo vendosi këmbën në zemrën e Pilipos dhe e shtypi fort. "Ky djalë, Claude. Ku eshte ai?"
  
  Sytë e Pilipos u vërsulën si xixëllonja të kapur. "Unë... nuk e di. Ai nuk vjen kurrë këtu. Unë drejtoj këtë vend, por unë... nuk e njoh Klodin."
  
  "Për fat të keq." Alicia e goditi Pilipon në zemër. "Për ty".
  
  Drake mori një moment për të skanuar perimetrin e tyre. Gjithçka dukej e sigurt. Ai u përkul derisa ishte hundë për hundë me pronarin e klubit.
  
  "Ne e kuptojmë. Ju jeni një mik pa vlerë. Madje jam dakord që nuk e njeh Klodin. Por ti je i sigurt se njeh dikë që e njeh atë. Një person që viziton herë pas here. Një burrë që kujdeset që ta mbani veten nën kontroll. Tani..." Drake e kapi Pilipon nga fyti, mezi e fshehu tërbimin e tij. "Më thuaj emrin e këtij personi. Ose do ta kthej kokën tënde të ndyrë."
  
  Pëshpëritjet e Pilipos nuk u dëgjuan as këtu lart, ku rrahjet e bubullimës mbytën nga muret e rënda akustike. Drake tundi kokën ashtu si një tigër tund kokën e një gazeleje të vdekur.
  
  "Çfarë?"
  
  "Buchanan. Emri i këtij njeriu është Buchanan."
  
  Drake u shtrëngua më fort ndërsa zemërimi i tij filloi të pushtonte. "Më trego se si e kontakton atë." Imazhet e Kenedit mbushën vizionin e tij. Ai mezi ndjeu Mai dhe Alicia duke e larguar nga pronari i klubit që po vdiste.
  
  
  KAPITULLI I TETËmbëdhjet
  
  
  Nata Havai ishte ende në ecje të plotë. Ishte vetëm mesnata kur Drake, May dhe Alicia dolën tinëz nga klubi dhe përshëndetën një taksi të parkuar. Alicia e mbuloi rrugën e tyre të arratisjes duke shkuar e lumtur tek DJ, duke kapur mikrofonin e tij dhe duke i dhënë përshtypjen më të mirë të yllit të saj. "Përshëndetje Honolulu! Si dreqin po kaloni? Shumë i lumtur që jam këtu sonte. Ju djema jeni kaq të bukur!" Pastaj ajo u largua pa probleme, duke lënë pas një mijë supozime në një mijë buzë.
  
  Tani po bisedonin lirshëm me taksistin. "Sa kohë mendoni se do të duhet përpara se Pilipo të paralajmërojë Buchanan?" pyeti Alicia.
  
  "Me fat, ata mund të mos e gjejnë atë për një kohë. Ai është i lidhur mirë. Por nëse e bëjnë -"
  
  "Ai nuk do të flasë," tha Drake. "Ai është një frikacak. Ai nuk do të tërheqë vëmendjen për faktin se ai u kthye në njeriun e Claude. Unë do të vendosja hipotekën time mbi të."
  
  "Gënjeshtrat mund të derdhin fasulet." Tha Mai në heshtje.
  
  "Shumica prej tyre janë pa ndjenja." Alicia qeshi, pastaj tha më seriozisht. "Por spriti ka të drejtë. Kur të mund të ecin dhe të flasin përsëri, ata do të ulërijnë si derra."
  
  Drake klikoi gjuhën e tij. "Dreqin, keni të drejtë të dy. Atëherë duhet ta bëjmë shpejt. Kete nate. Nuk ka zgjidhje tjetër."
  
  "Rruga Kukui e Veriut," i tha Mai shoferit të taksisë. "Mund të na lëshoni pranë morgut."
  
  Taksisti i hodhi një vështrim me shpejtësi. "Me të vërtetë?"
  
  Alicia tërhoqi vëmendjen e tij me një buzëqeshje të pafytyrë. "Mbaje poshtë, pesë-o." Thjesht vozis."
  
  Shoferi i taksisë mërmëriti diçka si "Fucking haole", por ktheu shikimin nga rruga dhe heshti. Drake mendoi se ku po shkonin. "Nëse kjo është me të vërtetë zyra e Buchanan, ai nuk ka gjasa të jetë atje në këtë moment."
  
  Alicia gërhiti. "Drakey, Drakey, ti thjesht nuk po dëgjon mjaftueshëm me kujdes. Kur më në fund e kuptuam se budallai, Pilipo, e kishte aq fort fytin në duar sa u bë ngjyrë vjollce, u nisëm për të shpëtuar jetën e tij qesharake dhe ai na tha se Buchanan kishte një shtëpi.
  
  "Shtëpia?" Drake bëri një grimasë.
  
  "Rreth biznesit. Ju i njihni këta tregtarë. Ata jetojnë dhe hanë atje, luajnë atje, organizojnë punët e tyre lokale nga atje. Ruan rendin. Ai madje do t'i mbajë njerëzit e tij afër. Është një festë e vështirë pa ndalim, burrë."
  
  "Gjë që do të ndihmojë në mbajtjen e fshehtë të ngjarjeve në klubin e natës, tani për tani." tha Mai teksa taksia ndaloi te morgu. "E mbani mend kur hymë në zyrën e atij magneti të dërgesës në Hong Kong? Hyjmë shpejt, dalim shpejt. Kështu duhet të jetë."
  
  "Ashtu si kur arritëm në atë vend në Cyrih." Alicia i tha me zë të lartë Drake. "Nuk është e gjitha për ty, Kitano. Jo aq larg."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden hyri në apartamentin që i ishte dhënë në ndërtesën e CIA-s në Honolulu dhe u ndal e vdekur në gjurmët e saj. Beni po e priste, i ulur në shtrat dhe duke i varur këmbët.
  
  I riu dukej i lodhur. Sytë e tij ishin gjakosur nga shikimi i ekranit të kompjuterit për ditë të tëra dhe balli i tij dukej pak i rrudhur nga përqendrimi kaq intensiv. Hajden u gëzua që e pa atë.
  
  Ajo vështroi me sy përreth dhomës. "A e keni prerë më në fund kordonin e kërthizës ju dhe Karin?"
  
  "Har, har. Ajo është familja". E tha sikur afërsia e tyre të ishte gjëja më e dukshme. "Dhe ajo definitivisht e di mënyrën e saj rreth një kompjuteri."
  
  "Një IQ e nivelit gjenial do t'ju ndihmojë me këtë." Hayden hoqi këpucët. Tapeti i trashë ndihej si një jastëk i shkumëzuar nën këmbët e saj që dhembnin. "Jam absolutisht i sigurt se nesër do të gjeni atë që na nevojitet në revistat e Cook."
  
  "Nëse ne mund t'i zbulojmë ato fare."
  
  "Gjithçka është në internet. Thjesht duhet të dini se ku të kërkoni."
  
  Beni i vrenjti në fytyrë. "A ndihet sikur ne po manipulohemi këtu? Së pari gjej Varrin e Zotave dhe më pas pajisjet e transferimit. Tani po zbulojmë se të dyja janë të lidhura. Dhe... Ai ndaloi.
  
  "Dhe ç'farë?" Hajden u ul pranë tij në shtrat.
  
  "Pajisjet mund të lidhen disi me Portat e Ferrit," arsyetoi ai. "Nëse Kovalenko i do ata, ata duhet të jenë atje."
  
  "Nuk eshte e vertete". Hajden u afrua më shumë. "Kovalenko është i çmendur. Nuk mund të pretendojmë se e kuptojmë mendimin e tij."
  
  Sytë e Benit tregonin se ai po humbiste shpejt gjurmët e mendimeve dhe flirte me të tjerët. Ai e puthi Hajdenin teksa ajo përkuli kokën drejt tij. Ajo u tërhoq ndërsa ai filloi të gërmonte me diçka në xhep.
  
  "Ndihem më mirë kur del nga zinxhiri, Ben."
  
  "Eh? Nr. E desha këtë." Ai nxori celularin, kaloi ekranin në MP3 player dhe zgjodhi një album.
  
  Fleetwood Mac filloi të këndonte "Second Hand News" nga thashethemet klasike.
  
  Hayden i mbylli sytë në befasi. "Dinorok? Vërtet?"
  
  Beni e hodhi në shpinë. "Disa nga këto janë më të mira se sa mendoni."
  
  Hajdenit nuk i ka munguar trishtimi therës në tonin e të dashurit të saj. Asaj nuk i ka munguar tema e këngës, e dukshme në titull. Për të njëjtat arsye si Beni, e bëri atë të mendojë për Kennedy Moore dhe Drake dhe gjithçka që ata kishin humbur. Jo vetëm që ata të dy humbën një mik të madh në Kennedy, por vdekja e saj e dhunshme i bëri të gjithë miqtë e Drake në një zhurmë të thjeshtë sfondi.
  
  Por kur Lindsey Buckingham filloi të këndonte për barin e gjatë dhe të bënte gjërat e tij, humori shpejt ndryshoi.
  
  
  * * *
  
  
  Mai i kërkoi shoferit të taksisë të priste, por burri nuk e dëgjoi. Sapo kanë zbritur nga makina, ai ka ndezur motorin dhe është larguar duke spërkatur zhavorr.
  
  Alicia u kujdes për të. "Drejt".
  
  Mai tregoi me gisht kryqëzimin përpara tyre. "Shtëpia Buchanan është në të majtë."
  
  Ata ecnin në heshtje të këndshme. Muaj më parë, Drake e dinte se kjo nuk do të ndodhte kurrë. Sot ata kishin një armik të përbashkët. Ata u prekën të gjithë nga çmenduria e Mbretit Bloody. Dhe nëse ai lejohet të mbetet i lirë, ai prapë mund t'u shkaktojë atyre dëme të rënda.
  
  Së bashku ata ishin një nga ekipet më të mira në botë.
  
  Ata kaluan kryqëzimin dhe ngadalësuan kur prona e Buchanan u shfaq. Vendi u përmbyt nga drita. Perdet janë ulur. Dyert ishin të hapura në mënyrë që muzika të mund të rridhte në të gjithë zonën. Zhurma e muzikës rap dëgjohej edhe nëpër rrugë.
  
  "Një fqinj model," komentoi Alicia. "Dikush i tillë - thjesht do të më duhej të afrohesha dhe ta thyeja sistemin e tyre të mallkuar stereo deri në copëza."
  
  "Por shumica e njerëzve nuk janë si ju," tha Drake. "Kjo është ajo me të cilën lulëzojnë këta njerëz. Ata janë ngacmues në zemër. Në jetën reale, ata mbajnë armë gjahu dhe nuk kanë mëshirë apo ndërgjegje."
  
  Alicia buzëqeshi me të. "Atëherë ata nuk do të presin një sulm në shkallë të plotë."
  
  Mai ra dakord. "Ne hyjmë shpejt, dalim shpejt."
  
  Drake mendoi se si Mbreti i Gjakut urdhëroi vrasjen e kaq shumë të pafajshmëve. "Le të shkojmë t'i qijm ata."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ishte e zhveshur dhe e djersitur kur i ra celulari. Nëse nuk do të kishte qenë zile e firmës së shefit të saj, Jonathan Gates, ajo do ta kishte bllokuar.
  
  Në vend të kësaj, ajo rënkoi, e shtyu Benin dhe goditi butonin e përgjigjes. "Po?"
  
  Gates as që e vuri re që asaj i mungonte fryma. "Hayden, kërkoj falje për orën e vonë. Ju mund të flisni?"
  
  Hayden u kthye menjëherë në realitet. Porta meritonte vëmendjen e saj. Tmerri që ai duroi për vendin e tij ishte shumë përtej ndjenjës së tij të detyrës.
  
  "Sigurisht, zotëri."
  
  "Dmitry Kovalenko po mban robër anëtarët e familjes së tetë senatorëve të Shteteve të Bashkuara, katërmbëdhjetë përfaqësuesve dhe një kryetari bashkie. Ky përbindësh do të sillet para drejtësisë, Jay, me çdo mjet të nevojshëm. Ju i keni të gjitha burimet."
  
  Lidhja u ndërpre.
  
  Hayden u ul duke ngulur sytë në errësirë, aroma e saj u shua plotësisht. Mendimet e saj ishin me të burgosurit. Të pafajshmit po vuanin sërish. Ajo pyeste veten se sa njerëz të tjerë do të vuanin përpara se Mbreti i Gjakut të sillej para drejtësisë.
  
  Beni u zvarrit nëpër shtrat drejt saj dhe thjesht e përqafoi ashtu siç donte ajo.
  
  
  * * *
  
  
  Drake hyri brenda dhe e gjeti veten në një korridor të gjatë me dy dyer që hapeshin majtas dhe një kuzhinë të hapur në fund. Burri zbriti shkallët, sytë e tij u mbushën papritur me tronditje kur pa Drake të hynte në shtëpi.
  
  "Cfare-?"
  
  Dora e Mait lëvizi më shpejt se sa mund të shihte syri. Një sekondë burri po tërhiqej në ajër për të bërtitur një paralajmërim, dhe në të dytën ai po rrëshqiste shkallët me një kamë të vogël në fyt. Kur arriti në fund, Mai mbaroi punën e saj dhe mori përsëri kamën e saj. Drake u zhvendos në korridor. U kthyen majtas në dhomën e parë. Katër palë sy ngritën sytë nga kutitë e thjeshta në të cilat kishin paketuar eksplozivët.
  
  Eksploziv?
  
  Drake e njohu menjëherë C4, por ai nuk kishte kohë të mendonte ndërsa burrat rrëmbyen armët e hedhura pa kujdes. Mai dhe Alicia kërcenin rreth Drake.
  
  "Atje!" Drake tregoi më të shpejtët. Alicia e rrëzoi atë me një goditje të pahijshme në ijë. Ai u rrëzua, duke mërmëritur diçka. Burri përballë Drake eci me shpejtësi drejt tij, duke u hedhur mbi tavolinë për të rritur lartësinë dhe fuqinë e sulmit të tij. Drake rrotulloi trupin e tij nën fluturimin e burrit dhe kur ai u ul, ai rrëzoi të dy gjunjët e tij nga pas. Burri bërtiti nga inati dhe nga goja i doli pështyma. Drake dha një goditje dërrmuese sëpatë në majë të kokës me gjithë forcën dhe fuqinë e tij brutale.
  
  Burri u rrëzua pa zë.
  
  Në të majtë të tij, Mai nisi dy goditje radhazi. Të dy ishin dyfishuar me plagë në bark, habi të shkruar në të gjithë fytyrën e tyre. Drake shpejt përdori një kapje vdekjeje për të paaftë njërin ndërsa Mai rrëzoi tjetrin.
  
  "Largohu". - Fëshpëriti Drake. Ata mund të mos e dinin, por këta ishin ende njerëzit e Mbretit të Gjakut. Ata ishin me fat që Drake ishte me nxitim.
  
  Ata u kthyen në korridor dhe zbritën në një dhomë tjetër. Ndërsa rrëshqitën brenda, Drake pa kuzhinën. Ishte plot me burra, të gjithë duke parë diçka në një tavolinë të ulët. Tingujt e repit që vinin nga brenda ishin aq të forta sa Drake pothuajse priste që ata të dilnin për ta takuar. Mai nxitoi përpara. Në kohën kur Drake hyri në dhomë, ajo tashmë kishte shtrirë një burrë dhe kishte kaluar te tjetri. Një djalë me mjekër të trashë u përplas me Drake, tashmë me një revolver në dorë.
  
  "Cfare bere-?"
  
  Stërvitja ishte gjithçka në artin e luftimit, dhe Drake u kthye më shpejt sesa një politikan mund t'i shmangej një pyetjeje kyçe. Në çast, ai ngriti këmbën, i rrëzoi revolverin nga duart e burrit, më pas doli përpara dhe e kapi në ajër.
  
  Ai e ktheu armën.
  
  "Jeto nga shpata." Ai qëlloi. Njeriu i Buchanan-it ra mbrapsht në një shpërthim artistik. Mai dhe Alicia morën menjëherë një tjetër armë zjarri të hedhur kur dikush bërtiti nga kuzhina. "Hej, budallenj! Çfarë dreqin po bën?"
  
  Drake buzëqeshi. Mesa duket të shtënat me armë zjarri nuk ishin të padëgjuara në këtë shtëpi. Mirë. Ai shkoi drejt derës.
  
  "Dy," pëshpëriti ai, duke treguar se hapësira në derë u jep atyre të dy hapësirë vetëm për të manovruar. Mai u ul pas saj.
  
  "Le t'i zbutim këta qen." Drake dhe Alicia dolën, duke qëlluar, duke synuar pyllin e këmbëve që rrethonte tryezën.
  
  Gjaku u spërkat dhe trupat ranë në dysheme. Drake dhe Alicia shkuan përpara, duke e ditur se tronditja dhe frika do të ngatërronin dhe frikësonin kundërshtarët e tyre. Një nga rojet e Buchanan u hodh mbi një tavolinë të ulët dhe u përplas me Alicia, duke e hedhur atë në anën. Mai hyri në hendek, duke u mbrojtur, ndërsa roja e goditi dy herë gishtin drejt saj. Mai e kapi çdo goditje në parakrah para se ta godiste fort në urën e hundës me pistoletën e saj.
  
  Alicia u grind përsëri. "Unë e kisha atë."
  
  "Oh, jam i sigurt që e ke bërë, zemër."
  
  "Më fry mua." Alicia drejtoi armën te burrat që vajtonin dhe qanin. "A dëshiron dikush tjetër të provojë? Hm?"
  
  Drake shikoi tryezën e ulët dhe përmbajtjen e saj. Grumbujt e C4 ndotën sipërfaqen në faza të ndryshme të përgatitjes.
  
  Çfarë dreqin po planifikonte Mbreti i përgjakshëm?
  
  "Cili prej jush është Buchanan?"
  
  Askush nuk u përgjigj.
  
  "Kam një marrëveshje për Buchanan." Drake ngriti supet. "Por nëse ai nuk është këtu, atëherë mendoj se do të duhet t'ju qëllojmë të gjithëve." Ai qëlloi në stomak njeriun më të afërt.
  
  Zhurma e mbushi dhomën. Edhe Mai e shikoi me habi. "Matt-"
  
  Ai u mërzit me të. "Nuk ka emra."
  
  "Unë jam Buchanan." Burri, i mbështetur nga frigoriferi i madh, gulçoi teksa ushtroi presion të fortë në plagën e plumbit. "Hajde, burrë. Ne nuk të kemi bërë dëm".
  
  Gishti i Drake u shtrëngua në këmbëzë. U desh një sasi e madhe vetëkontrolli për të mos qëlluar. "Nuk më lëndove?" Ai u hodh përpara dhe qëllimisht vendosi gjurin e tij mbi plagën e gjakosur. "Nuk më lëndove?"
  
  Gjakderdhja i mbushi shikimin. Hidhërimi i pangushëllueshëm ia shpoi trurin dhe zemrën. "Më thuaj," tha ai me zë të lartë. "Më thuaj ku është Klodi ose, Zoti më ndihmo, do të të fryj trurin në të gjithë këtë frigorifer të ndyrë."
  
  Sytë e Buchanan nuk gënjyen. Frika nga vdekja e bënte injorancën e tij transparente. "Unë i njoh miqtë e Claude," ankoi ai. "Por unë nuk e njoh Claude. Mund t'ju tregoja miqtë e tij. Po, unë mund t'ju jap ato."
  
  Drake dëgjoi teksa thoshte dy emra dhe vendndodhjet e tyre. Scarberry dhe Peterson. Vetëm kur ky informacion u nxor plotësisht, ai tregoi tabelën plot me C4.
  
  "Cfare po ben ketu? A po përgatiteni për të filluar një luftë?"
  
  Përgjigjja e habiti atë. "Epo, po. Beteja e Havait është gati të fillojë, o njeri."
  
  
  KAPITULLI I Nëntëmbëdhjetë
  
  
  Ben Blake hyri në zyrën e vogël që ndante me motrën e tij për të gjetur Karin duke qëndruar pranë dritares. "Përshëndetje motra".
  
  "Përshëndetje. Vetëm shiko këtë, Ben. Lindja e diellit në Hawaii."
  
  "Duhet të jemi në plazh. Të gjithë shkojnë atje për lindjen dhe perëndimin e diellit."
  
  "Oh me te vërtetë? Karin e pa vëllanë e saj me pak sarkazëm. "E keni kërkuar në internet, apo jo?"
  
  "Epo, tani që jemi këtu, do të doja të ikja nga ky vend i mbytur dhe të takoja disa vendas."
  
  "Per cfare?"
  
  "Unë kurrë nuk kam takuar një Havai."
  
  "Mano është një Havai i mallkuar, budalla. Zot, ndonjëherë pyes veten nëse kam marrë të dyja furnizimet tona të qelizave të trurit."
  
  Beni e dinte se nuk kishte kuptim të fillonte një betejë mendjemprehtësie me motrën e tij. Ai e admiroi pamjen e mrekullueshme për disa minuta para se të nisej drejt derës për t'u derdhur kafe të dyve. Kur ai u kthye, Karin tashmë po ndezte kompjuterët e tyre.
  
  Beni i vendosi gotat pranë tastierës së tyre. "Ju e dini se unë jam duke pritur për të." Fërkoi duart. "Dua të them, duke kërkuar për shkrimet e kapitenit Kuk. Kjo është një punë e vërtetë detektive sepse ne kërkojmë atë që është e fshehur, jo atë që është e dukshme."
  
  "Ne e dimë me siguri se nuk ka lidhje në internet që do të lidhnin Cook me Diamond Head ose Leahy me Havaianët. Ne e dimë se Koka e Diamantit është vetëm një nga një seri kone, ndenjash, tunelesh dhe tubash llave që shtrihen nën Oahu.
  
  Beni piu një gllënjkë nga kafeja e tij e nxehtë. "Ne gjithashtu e dimë se Cook zbarkoi në Kauai, në qytetin e Waimea. Shikoni Waimea për një kanion mjaft mahnitës për të rivalizuar Grand Canyon. Vendasit e Kauait krijuan frazën vend origjinal për të vizituar Hawaiin si një goditje e pafytyrë në Oahu. Ekziston një statujë e Kukut në Waimea pranë një muzeu shumë të vogël."
  
  "Një gjë tjetër që ne dimë," u përgjigj Karin. "Çështja është se shkrimet e kapitenit Kuk janë pikërisht këtu." Ajo preku kompjuterin e saj. "Online".
  
  Beni psherëtiu dhe filloi të shfletonte të parën nga revistat e gjera. "Le të fillojë argëtimi." Ai futi kufjet dhe u mbështet në karrigen e tij.
  
  Karin e nguli sytë. "Fike. A është ky Muri i Gjumit? Dhe një tjetër kopertinë? Një ditë, vëlla i vogël, do të duhet t'i regjistrosh këto këngë të reja dhe të mos harxhosh më kot pesë minutat e tua të famës."
  
  "Mos më thuaj se po e humb kohën kot, motër. Të gjithë e dimë se ju jeni mjeshtër në këtë."
  
  "A do ta ngrini përsëri këtë? Tani?"
  
  "Kanë kaluar pesë vjet." Beni ngriti muzikën dhe u fokusua në kompjuterin e tij. "Pesë vjet rrënim. Mos lejoni që ajo që ndodhi më pas të shkatërrojë dhjetëshen e ardhshme."
  
  
  * * *
  
  
  Duke punuar pa gjumë dhe me pushim minimal, Drake, May dhe Alicia vendosën të bënin një pushim të shkurtër. Drake mori një telefonatë nga Hayden dhe Kinimaka rreth një orë pas lindjes së diellit. Butoni i heshtjes e zgjidhi shpejt këtë problem.
  
  Ata morën me qira një dhomë në Waikiki. Ishte një hotel i madh me rrota, i mbushur me turistë, duke u dhënë atyre një nivel të lartë anonimiteti. Ata hëngrën shpejt në lokalin Denny's, më pas u drejtuan për në hotelin e tyre, ku morën ashensorin në dhomën e tyre në katin e tetë.
  
  Pasi brenda, Drake u qetësua. Ai i dinte përfitimet e ushqyerjes me ushqim dhe pushim. Ai u përkul në një karrige të lehtë pranë dritares, duke shijuar mënyrën se si dielli i kthjellët Havai e përshkoi përmes dritareve franceze.
  
  "Ju të dy mund të ziheni për shtratin," mërmëriti ai pa u kthyer. "Dikush vendosi alarmin për orën dy."
  
  Me këtë, ai la të largoheshin mendimet e tij, i qetësuar nga njohuria se ata kishin adresën e dy burrave që ishin aq afër Klodit sa mund të ishin. Paqja e të diturit se Klodi u çua drejt e te Mbreti i Përgjakshëm.
  
  Qetësi shpirtërore nga dijenia se kishin mbetur vetëm pak orë para hakmarrjes së përgjakshme.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden dhe Kinimaka kaluan mëngjesin në Departamentin e Policisë lokale të Honolulu. Lajmi ishte se disa nga 'bashkëpunëtorët' e Klodit ishin eliminuar gjatë natës, por nuk kishte asnjë lajm të vërtetë. Pronari i klubit, i quajtur Pilipo, tha shumë pak. Disa nga mashtruesit e tij përfunduan në spital. Gjithashtu dukej se videoja e tij u errësua për mrekulli kur një burrë dhe dy gra e sulmuan atë pak para mesnatës.
  
  Shtojini kësaj një shkëmbim zjarri të përgjakshëm diku në qendër të qytetit, ku përfshiheshin më shumë nga bashkëpunëtorët e njohur të Claude. Kur oficerët e armatosur arritën në vendngjarje, gjithçka që gjetën ishte një shtëpi bosh. Jo burra. Asnjë numër telefoni. Vetëm gjak në dysheme dhe në tavolinën e kuzhinës, në të cilën u gjetën gjurmë të C4 gjatë pluhurosjes.
  
  Hayden provoi Drake. Ajo u përpoq të telefononte Alicia. Ajo e tërhoqi Manon mënjanë dhe i pëshpëriti me tërbim në vesh. "I mallkuar ata! Ata nuk e dinë që ne kemi mbështetjen për të vepruar siç e shohim të arsyeshme. Ata duhet ta dinë."
  
  Kinimaka ngriti supet, shpatullat e tij të mëdha ngriheshin e binin. "Ndoshta Drake nuk dëshiron ta dijë. Ai do ta bëjë atë në mënyrën e tij, me ose pa mbështetjen e qeverisë."
  
  "Tani ai është një barrë."
  
  "Ose një shigjetë helmuese që fluturon drejt e në zemër." Kinimaka buzëqeshi ndërsa shefi i tij e shikonte.
  
  Hajden u hutua për një moment. "Çfarë? A janë këto tekste nga një këngë apo diçka tjetër?"
  
  Kinimaka dukej i ofenduar. "Unë nuk mendoj kështu, shef. Pra, - ai hodhi një vështrim nga policët e mbledhur, - "çfarë di policia për Claude?"
  
  Hajden mori frymë thellë. "Nuk është për t'u habitur që ka shumë pak. Claude është pronari i dyshimtë i disa klubeve që mund ose nuk mund të përfshihen në aktivitete të paligjshme. Ata nuk janë lart në listën e vëzhgimit të policisë. Rrjedhimisht, pronari i tyre i heshtur mbetet anonim."
  
  "Me gjithçka që, pa dyshim, ishte projektuar nga Kovalenko."
  
  "Pa asnjë dyshim. Është gjithmonë e dobishme për një kriminel që të largohet disa herë nga bota reale."
  
  "Ndoshta Drake po bën përparim. Nëse nuk do të ishte kështu, mendoj se ai do të ishte me ne".
  
  Hajden pohoi me kokë. "Le të shpresojmë që të jetë kështu. Ndërkohë, duhet të tronditim disa vendas. Dhe ju duhet të kontaktoni të gjithë ata që njihni që mund të na ndihmojnë. Kovalenko ka krijuar tashmë një gjakderdhje. E urrej të mendoj se si mund të përfundojë e gjithë kjo."
  
  
  * * *
  
  
  Ben u përpoq maksimalisht për të mbajtur fokusin e tij të lartë. Emocionet e tij ishin të trazuara. Kishin muaj që jeta e tij ishte normale. Para aferës Odin, ideja e tij e aventurës ishte ta mbante të fshehtë grupin e tij rock modern The Wall of Sleep nga mamaja dhe babai i tij. Ai ishte një njeri i familjes, një budalla zemërmirë me një talent për të gjitha gjërat teknike.
  
  Tani ai pa betejën. Ai pa njerëz të vrarë. Ai po luftonte për jetën. E dashura e shokut të tij më të mirë i vdiq në krahë.
  
  Tranzicioni midis botëve e ndau atë.
  
  Shtojini kësaj presionin e të qenit me të dashurën e tij të re, një agjente amerikane të CIA-s, dhe ai nuk u befasua aspak kur e gjeti veten të ngecur.
  
  Jo se ai u tha ndonjëherë miqve të tij. Familja e tij, po, ai mund t'u thoshte atyre. Por Karin nuk ishte ende gati për këtë. Dhe ajo kishte problemet e saj. Ai sapo i kishte thënë se pas pesë vitesh ajo duhej të kishte lëvizur, por e dinte se nëse do t'i ndodhte e njëjta gjë, do t'i shkatërronte pjesën tjetër të jetës.
  
  Dhe pjesa tjetër e anëtarëve të Wall of Sleep i dërgonin vazhdimisht mesazhe. Ku dreqin je, Blakey? A do të mblidhemi sonte? Të paktën më kthe, o idiot! Ata kishin këngë të reja gati për t'u regjistruar. Ishte ëndrra e tij e mallkuar!
  
  Tani ajo gjë që i dha atij pushimin e tij të madh është nën kërcënim.
  
  Ai mendoi për Hajden. Kur bota po shpërbëhej, ai gjithmonë mund t'i kthente mendimet e tij tek ajo dhe gjithçka do të bëhej pak më e lehtë. Mendja e tij u end. Ai vazhdoi të lëvizte nëpër faqet e një libri në internet që dikush e kishte transkriptuar nga shkarravitjet e vetë Kukut.
  
  Ai pothuajse e humbi atë.
  
  Sepse papritmas, pikërisht aty, midis raporteve të motit, përcaktimeve të gjatësisë dhe gjerësisë gjeografike dhe detaje të shkurtra se kush u ndëshkua për mos ngrënë racionin e tyre ditor të viçit dhe kush u gjet i vdekur në manipulime, u shfaq një referencë e shkurtër për Portën e Peles.
  
  "Motra". - Fryti Beni. "Unë mendoj se kam gjetur diçka." Ai lexoi një paragraf të shkurtër. "Uau, ky është rrëfimi i një burri për udhëtimin e tyre. A jeni gati për këtë?"
  
  
  * * *
  
  
  Drake kaloi nga gjumi i lehtë në zgjim në kohën që iu desh për të hapur sytë. Mai eci përpara dhe mbrapa pas tij. Dukej sikur Alicia ishte në dush.
  
  "Sa kohë ishim jashtë?"
  
  "Jepni ose merrni nëntëdhjetë minuta. Këtu, shikoni këtë." Mai i hodhi një nga pistoletat që i kishin marrë nga Buchanan dhe njerëzit e tij.
  
  "Cili është rezultati?"
  
  "Pesë revolerë. Cdo gje eshte ne rregull. Dy 38 dhe tre të kalibrit 45. Të gjitha me revista plot tre të katërtat."
  
  "Më shumë se sa duhet". Drake u ngrit në këmbë dhe u shtri. Ata vendosën se kishin të ngjarë të përballeshin me një kundërshtar më serioz - njerëz të afërt me Claude - kështu që mbajtja e armëve ishte e detyrueshme.
  
  Alicia doli nga banja me flokë të lagur, duke tërhequr xhaketën. "Gati për të shpërngulur?"
  
  Informacioni që ata morën nga Buchanan ishte se të dy Scarberry dhe Peterson zotëronin një shitës makinash ekzotike në periferi të Waikiki. I quajtur Exoticars, ishte njëkohësisht një pikë shitjeje me pakicë dhe një dyqan riparimi. Ai gjithashtu mori me qira shumicën e llojeve të makinave të nivelit të lartë.
  
  Një kopertinë shumë fitimprurëse, mendoi Drake. Pa dyshim i krijuar për të ndihmuar në fshehjen e të gjitha llojeve të aktivitetit kriminal. Scarberry dhe Peterson ishin padyshim afër majës së zinxhirit ushqimor. Klodi do të ishte i radhës.
  
  Ata hipën në një taksi dhe i dhanë shoferit adresën e përfaqësisë. Ishte rreth njëzet minuta larg.
  
  
  * * *
  
  
  Ben dhe Karin habiten kur lexojnë ditarin e Kapiten Kuk.
  
  Të shohësh me sytë e një personi tjetër ngjarjet që i ndodhën kapitenit të famshëm të detit më shumë se dyqind vjet më parë, ishte mjaft mbresëlënëse. Por leximi i rrëfimit të udhëtimit të regjistruar, por ende shumë sekret të Cook-it nën vullkanin më të famshëm të Havait ishte pothuajse dërrmues.
  
  "Eshte e mrekullueshme". Karin shfletoi kopjen e saj në ekranin e kompjuterit. "E vetmja gjë që nuk e kuptoni është largpamësia e shkëlqyer e Cook. Ai mori me vete njerëz nga të gjitha zonat për të regjistruar zbulimet e tij. Shkencëtarët. Botanistët. Artistët. Shiko -" Ajo preku ekranin.
  
  Beni u përkul për të parë vizatimin e realizuar me delikatesë të bimës. "Fol".
  
  Sytë e Karin shkëlqenin. "Kjo eshte fantastike. Këto bimë nuk u zbuluan ose u dokumentuan derisa Cook dhe ekipi i tij i regjistruan dhe u kthyen në Angli me këto vizatime dhe përshkrime fantastike. Ata hartuan botën tonë, këta njerëz, pikturuan peizazhe dhe vija bregdetare, ashtu siç do të bënim thjesht fotografi sot. Mendoni për këtë".
  
  Zëri i Benit e tradhtoi emocionin e tij. "E di. E di. Por dëgjoni këtë..."
  
  "Uau". Karin ishte zhytur në historinë e saj. "A e dinit se një nga ekuipazhi i Cook ishte William Bligh? Njeriu që u bë kapiten i Bounty? Dhe se Presidenti amerikan në atë kohë, Benjamin Franklin, u dërgoi një mesazh të gjithë kapitenëve të tij të detit që ta linin të qetë Kukun, pavarësisht se amerikanët ishin në luftë me britanikët në atë kohë. Franklin e quajti atë "miku i përbashkët i njerëzimit".
  
  "Motra". - Fëshpëriti Beni. "Kam gjetur diçka. Dëgjo - rënia në tokë u bë në Owhihi, Hawaii, pranë pikës më të lartë të ishullit. 21 gradë 15 minuta gjerësi veriore, 147 gradë gjatësi veriore, 48 minuta në perëndim. Lartësia 762 këmbë. U detyruam të hidhnim spirancën pranë Lihit dhe të dilnim në breg. Vendasit që punësuam dukeshin sikur do të na shqyenin leckat nga shpina për një shishe rum, por në fakt ishin të tolerueshëm dhe të ditur."
  
  "Më jep versionin e shkurtuar", tha Karin. "Në Anglisht".
  
  Beni u ulërima ndaj saj. "Zot, vajzë, ku është Indiana Jones juaj?" Luke Skywalker-i juaj? Thjesht nuk keni ndjenjën e aventurës. Kështu që rrëfimtari ynë, një burrë i quajtur Hawksworth, u nis me Cook, gjashtë marinarë të tjerë dhe një pjesë të vogël vendasësh për të eksploruar se çfarë vendasit e quajtën Porta e Peles ". Kjo u bë pa dijeninë e mbretit vendas dhe me rrezik të madh. Nëse do ta kishin marrë vesh, mbreti do t'i kishte vrarë të gjithë. Havaianët e nderonin Portën e Pele. Udhërrëfyesit vendas kërkuan të mëdha shpërblime."
  
  "Porta e Peles duhet të ketë shkaktuar një ankth serioz për Cook për të marrë një rrezik të tillë," vuri në dukje Karin.
  
  "Epo, Pele ishte perëndia e zjarrit, rrufesë, erës dhe vullkaneve. Ndoshta hyjnia më e njohur Havajane. Ajo ishte një lajm i madh. Pjesa më e madhe e legjendës së saj përqendrohej rreth sundimit të saj mbi oqeanet. Mënyra se si Havaianët duhet të kenë folur për të, me siguri zgjoi interesin e Cook. Dhe me sa duket ai ishte një njeri arrogant në një udhëtim të madh zbulimi. Ai nuk do të kishte frikë të shqetësonte mbretin vendas.
  
  "Një burrë si Cook nuk do të kishte frikë nga shumë."
  
  "Pikërisht. Sipas Hawksworth, vendasit i çuan ata përmes një kalimi të errët nën zemrën e thellë të vullkanit. Pasi u ndezën dritat dhe, siç do të thoshte Gollum, ishin bërë disa kthesa të ndërlikuara, të gjithë u ndalën dhe ia ngulën sytë me habi Portën e Peles.
  
  "I çuditshëm. A ka ndonjë vizatim?
  
  "Jo. Artisti mbeti pas për shkak të këtij udhëtimi. Por Hawksworth përshkruan atë që ata panë. Një hark i madh që fluturoi aq lart sa arriti kulmin mbi rrethin e sipërm të flakëve tona. Kornizë e punuar me dorë, e zbukuruar me simbole të vogla. Prerje në secilën anë, mungojnë dy sende më të vogla. Çudia na mori frymën dhe ne vërtet shikuam derisa qendra e errët filloi të tërhiqte shikimin tonë."
  
  "Pra, në frymën e të gjithë njerëzve, ajo që ai do të thotë është se ata gjetën atë që kërkonin, por më pas kuptuan se donin më shumë." Karin tundi kokën.
  
  Beni rrotulloi sytë drejt saj. "Mendoj se ajo që do të thuash është, në frymën e të gjithë aventurierëve, ata donin më shumë. Por ke te drejte. Porta e Peles ishte pikërisht ajo. Porta. Duhej të çonte diku."
  
  Karin tërhoqi karrigen e saj. "Tani po pyes veten. Ku çoi kjo?
  
  Në atë moment i ra celulari Benit. Ai shikoi ekranin dhe rrotulloi sytë. "Mami dhe babi".
  
  
  KAPITULLI I NJIZET
  
  
  Mano Kinimaka e donte zemrën e Waikikit. I lindur dhe rritur në Hawaii, ai e kaloi fëmijërinë e tij të hershme në plazhin Kuhio përpara se familja e tij të mblidhte fonde dhe të transferohej në bregun më të qetë verior. Sërfimi atje ishte i klasit botëror, ushqimi ishte autentik edhe kur po darkonit jashtë, jeta ishte aq e lirë sa mund ta imagjinonit.
  
  Por kujtimet e tij të hershme të pashlyeshme ishin nga Kuhio: plazhi i mrekullueshëm dhe luaus falas, barbekju në plazh të së dielës, surfing i lehtë, vendasit me natyrë të mirë dhe shkëlqimi i natës i perëndimit të diellit.
  
  Tani, teksa ecte përgjatë Kuhio Avenue dhe më pas Kalakaua, ai vuri re gjëra të vjetra, prekëse. Jo turistë me fytyrë të freskët. Jo vendasit që mbajnë lëngun e tyre në mëngjes me lëng Jamba. Nuk ka as një shitës akulloreje pranë Royal Hawaiian. Ishin pishtarët e gjatë të zinj që ata ndiznin çdo natë, kompleksi tregtar tashmë gati i zbrazët ku ai dikur kishte qarë, duke qeshur me shenjën e thjeshtë paralajmëruese në formë A që bllokonte një nga korridoret që thoshte: Nëse nuk je Spider-Man, ura është e mbyllur, është kaq e thjeshtë. Pra Havajane.
  
  Ai kaloi pranë dyqanit të vjetër të Lassen, ku dikur kishte vështruar pikturat e tyre madhështore dhe makinat fantastike. Tani është zhdukur. Fëmijëria e tij e hershme kishte mbaruar. Ai kaloi qendrën tregtare King's Village, për të cilën nëna e tij dikur i tha se dikur ishte rezidenca e mbretit Kalakaua. Ai kaloi stacionin më të bukur të policisë në botë, atë pikërisht në plazhin Waikiki nën hijen e qindra dërrasave të sërfit. Dhe ai kaloi pranë statujës së pathyeshme të Dukës Kahanamoku, e mbuluar si gjithmonë me leis të freskët, e njëjta që kishte parë kur ishte një djalë i vogël me një milion ëndrra që rrotulloheshin në kokën e tij.
  
  Familja e tij tani ruhej rreth orës. Ata u kujdesën nga marshallë të nivelit më të lartë të SHBA-së dhe marinsat e krisur. Shtëpia e familjes ishte bosh, e përdorur si karrem për atentatorët. Ai vetë ishte një njeri i shënuar.
  
  Hayden Jay, shoku dhe shefi i tij më i mirë, u ul pranë tij në sediljen e pasagjerit, ndoshta duke parë diçka nga pamja në fytyrën e tij pasi ajo nuk tha asgjë. Ajo u plagos me thikë, por tashmë pothuajse është shëruar. Njerëzit përreth tij u vranë. Kolegë. Shoke te rinj.
  
  Dhe ja ku është kthyer në shtëpinë e tij, në vendin e fëmijërisë. Kujtimet e mbushën atë si miq të humbur prej kohësh që dëshirojnë të rilidhen me të. Kujtimet e bombarduan nga çdo cep i rrugës.
  
  Bukuria e Havait ishte se jetoi në ju përgjithmonë. Nuk kishte rëndësi nëse keni kaluar një javë apo njëzet vjet. Karakteri i tij ishte i përjetshëm.
  
  Hayden më në fund e prishi humorin. "Ky djalë, ky Kapua. A shet vërtet akull të grimcuar nga një furgon?"
  
  "Këtu ka biznes të mirë. Të gjithë e duan akullin e grimcuar."
  
  "Mjaft e drejtë".
  
  Mano buzëqeshi. "Ju do të shihni".
  
  Ndërsa kalonin me makinë nëpër bukurinë e Kuhio dhe Waikiki, plazhet shfaqeshin periodikisht në të djathtë. Deti shkëlqente dhe valët e bardha lëkunden ftues. Mano ka parë disa makineri që po përgatiteshin në plazh. Njëherë e një kohë, ai ishte pjesë e një skuadre të fortë që fitonte trofe.
  
  "Ne jemi këtu". Ai u tërhoq në një parking të lakuar me një kangjella në njërin skaj që shikonte nga Oqeani Paqësor. Furgoni i Capua ishte vendosur në fund, në një vend të mrekullueshëm. Mano vuri re menjëherë shokun e tij të vjetër, por ndaloi për një moment.
  
  Hajden i buzëqeshi atij. "Kujtime te vjetra?"
  
  "Kujtime të mrekullueshme. Diçka që nuk dëshironi ta ngatërroni duke rimenduar diçka të re, e dini?"
  
  "E di".
  
  Nuk kishte besim në zërin e saj. Mano i hodhi një sy të gjatë shefit të tij. Ajo ishte një person i mirë - i drejtpërdrejtë, i drejtë, i ashpër. A e dini se në anën e kujt ishte Hayden Jay dhe cili punonjës mund të kërkonte më shumë nga shefi i tij? Që kur u takuan për herë të parë, ai e kishte njohur mirë. Babai i saj, James Jay, ishte një fuqi, një legjendë e vërtetë dhe ia vlente. Qëllimi i Hayden ka qenë gjithmonë të përmbushë premtimin e tij, trashëgiminë e tij. Kjo ishte forca e saj lëvizëse.
  
  Aq sa Mano u befasua kur deklaroi se sa serioze ishte në lidhje me budallain e ri Ben Blake. Ai mendoi se do të kalonte një kohë e gjatë, e gjatë para se Hayden të ndalonte së shtyri veten për të bërë hapa për të jetuar në trashëgiminë që Mano ndjente se ajo kishte tejkaluar tashmë. Fillimisht mendoi se largësia do ta shuante flakën, por më pas çifti u gjend sërish bashkë. Dhe tani ata dukeshin më të fortë se kurrë. A do t'i japë geek një qëllim të ri, një drejtim të ri në jetë? Vetëm muajt e ardhshëm do ta tregojnë.
  
  "Shko". Hajden pohoi me kokë drejt furgonit. Mano hapi derën dhe mori frymë thellë nga ajri i pastër vendas. Në të majtë të tij u ngrit Koka e Diamantit, një figurë mbresëlënëse që qëndronte jashtë horizontit, gjithmonë e pranishme.
  
  Për Manon ishte gjithmonë aty. Nuk u befasua që kjo mund të ishte në krye të ndonjë mrekullie të madhe.
  
  Së bashku ata shkuan në furgonin e prerjes së akullit. Capua u përkul jashtë, duke i vështruar. Fytyra e tij u rrudh nga habia, dhe më pas nga kënaqësia e vërtetë.
  
  "Mano? Njeri! Hej!"
  
  Kapua u zhduk. Një sekondë më vonë ai vrapoi nga pas furgonit. Ai ishte një burrë me shpatulla të gjera, në formë, me flokë të errët dhe një çehre të errët. Edhe në shikim të parë, Hayden mund të thoshte se ai kalonte të paktën dy orë çdo ditë në dërrasën e sërfit.
  
  "Kapua." Mano përqafoi mikun e tij të vjetër. "Ishin disa, vëlla."
  
  Capua u tërhoq. "Cfare bere? Më thuaj, si po shkon koleksioni i xhamit të shkrepur nga Hard Rock?"
  
  Mano tundi kokën dhe ngriti supet. "Ah, pak bla bla, dhe akoma më shumë. Ju e dini. Ti?"
  
  "E drejtë. Kush është Howli?"
  
  "Haole..." Mano u kthye në një amerikan të kuptueshëm, për lehtësimin e Hajdenit. "... ky është shefi im. Njihuni me Hayden Jay."
  
  Banori vendas u drejtua. "Gëzohem që u njohëm," tha ai. "Je shef Mano? Uau. Me fat Mano, them unë."
  
  "A nuk keni një grua, Capua?" Mano bëri të pamundurën për të fshehur ofendimin e lehtë.
  
  "I bleva vetes një qen poi. Ajo, një haole e nxehtë filipinase nga Havai-Kinez, më bëri të ngrija një tendë gjithë natën, burrë." Shumica e Havaiëve ishin të racës së përzier.
  
  Mano mori frymë. Poy Dog ishte një njeri i racave të përziera. Haole ishte një vizitor dhe nuk ishte domosdoshmërisht një term nënçmues.
  
  Para se të mund të thoshte ndonjë gjë, Hajden u kthye nga ai dhe e pyeti me ëmbëlsi: "Të ngre një tendë?"
  
  Mano u shtrëngua. Hayden e dinte saktësisht se çfarë ishte Capua dhe nuk kishte të bënte me kampingun. "Kjo është e lezetshme. Ajo tingëllon bukur. Dëgjo, Capua, më duhet të të bëj disa pyetje."
  
  "qitës".
  
  "A keni dëgjuar ndonjëherë për një figurë të madhe të botës së krimit të njohur si Kovalenko? Apo Mbreti i Përgjakshëm?
  
  "Gjithçka që dëgjoj është se çfarë është në lajme, vëlla. A është ai në Oahu?"
  
  "Ndoshta. Po Klodi?
  
  "Jo. Nëse do ta kishit quajtur Howley-n me atë emër, do ta kisha mbajtur mend atë." Kapua hezitoi.
  
  Hayden e pa këtë. "Por ju dini diçka."
  
  "Ndoshta shefi. Ndoshta e di. Por miqtë tuaj atje, - ai tundi kokën drejt stacionit të policisë Waikiki Beach, - ata nuk duan ta dinë. Unë tashmë u thashë atyre. Ata nuk bënë asgjë".
  
  "Më testo." Hajden takoi vështrimin e burrit.
  
  "Kam dëgjuar diçka, shef. Prandaj Mano erdhi tek unë, apo jo? Epo, paratë e reja po japin disa maja të majme kohët e fundit, burrë. Lojtarë të rinj në të gjithë skenën, organizojnë festa që nuk do t'i shohin kurrë javën e ardhshme."
  
  "Para të reja?" - i bëri jehonë Mano. "Ku?" - Unë pyeta.
  
  "Askund," tha Capua seriozisht. "Dua të them, pikërisht këtu, burrë. Mu ketu. Ata kanë qenë gjithmonë të margjinalizuar, por tani janë njerëz të pasur."
  
  Hayden kaloi një dorë nëpër flokët e saj. "Çfarë ju thotë kjo?"
  
  "Unë nuk jam i përfshirë në këtë skenë, por e di. Diçka po ndodh ose do të ndodhë. Shumë njerëz paguhen shumë para. Kur kjo ndodh, ju mësoni të mbani kokën ulur derisa gjërat e këqija të kalojnë."
  
  Mano i nguli sytë oqeanit me gaz. "A je i sigurt që nuk di asgjë, Capua?"
  
  "Betohem për qenin tim të poit."
  
  Capua e mori seriozisht poin e tij. Hajden tregoi me gisht furgonin. "Pse nuk na bën pak, Capua."
  
  "Sigurisht".
  
  Hajden e bëri fytyrën me Mano ndërsa Capua u largua. "Mendoj se ia vlen të provohet. A e keni idenë se për çfarë po flet?"
  
  "Nuk më pëlqen zhurma e asaj që do të ndodhë në qytetin tim," tha Mano dhe zgjati për të marrë pak akull rruajtjeje. "Kapua. Më thuaj emrin tënd, vëlla. Kush mund të dinte ndonjë gjë?
  
  "Ka një djalë vendas, Danny, i cili jeton atje lart në kodër." Vështrimi i tij u drejtua nga Diamond Head. "I pasur. Prindërit e tij, po e rritin si një ulërimë." Ai i buzëqeshi Hajdenit. "Thuaje si një amerikan. Nuk mendoj se ka asgjë të keqe me këtë. Por ai është më serioz me të poshtër. Ai merr një goditje nga njohja e mut, a më kupton?"
  
  Mano përdori një lugë dhe nxori një copë të madhe akulli me ngjyrë ylberi. "A i pëlqen djalit të pretendojë se është i madh?"
  
  Capua pohoi me kokë. "Por kjo nuk është e vërtetë. Ai është thjesht një djalë që luan lojën e një burri".
  
  Hajden i preku dorën Mano. "Ne do t'i bëjmë një vizitë këtij Danny. Nëse ka ndonjë kërcënim të ri, ne duhet ta dimë edhe këtë."
  
  Capua pohoi me kokë drejt koneve të akullit. "Ato janë në kurriz të institucionit. Por ju nuk më njihni. Nuk ke ardhur kurrë të më shohësh."
  
  Mano i bëri me kokë shokut të tij të vjetër. "Është e vetëkuptueshme, vëlla."
  
  
  * * *
  
  
  Capua u dha atyre adresën, të cilën ata e programuan në GPS të makinës. Pesëmbëdhjetë minuta më vonë ata arritën te një portë e zezë prej hekuri të farkëtuar. Toka u kthye në oqean, kështu që ata mund të shihnin vetëm dritaret e katit të fundit të shtëpisë së madhe.
  
  Ata dolën nga makina, nga krahu i Manos u këputën burimet. Mano vuri dorën në portën e madhe dhe e shtyu. Kopshti i përparmë e bëri Hajden të ndalonte dhe të shikonte.
  
  Stenda për sërf. Kamion i ri me shtrat të hapur. Një hamak shtrihej midis dy palmave.
  
  "O Zot, Mano. A janë të gjithë kopshtet Havai të tillë?"
  
  Mano u përkul. "Jo me të vërtetë, jo."
  
  Teksa ishin gati të binin zilen, dëgjuan një zhurmë që vinte nga mbrapa. Ecnin nëpër shtëpi, duke mbajtur duart afër armëve. Teksa ktheheshin në këndin e fundit, panë një djalë të ri që gëzhej në pishinë me një grua të moshuar.
  
  "Më falni!" Hajden bërtiti. "Ne jemi nga Departamenti i Policisë së Honolulus. Disa fjale?" Ajo pëshpëriti, mezi të dëgjueshme: "Shpresoj që të mos jetë nëna e tij."
  
  Mano u mbyt. Ai nuk ishte mësuar që shefi i tij të bënte shaka. Pastaj pa fytyrën e saj. Ajo ishte vdekjeprurëse serioze. "Pse ti -?"
  
  "Çfarë dreqin dëshiron?" I riu shkoi drejt tyre duke bërë gjeste të egra. Sa u afrua, Mano i pa sytë.
  
  "Ne kemi një problem," tha Mano. "Ai është në buzë."
  
  Mano e la djalin të lëkundet egërsisht. Disa hayride të mëdha dhe atij i mungonte fryma, pantallonat e shkurtra filluan të rrëshqiteshin poshtë. Ai nuk tregoi asnjë vetëdije për gjendjen e tij të vështirë.
  
  Më pas e moshuara vrapoi drejt tyre. Hajden i mbylli sytë me mosbesim. Gruaja u hodh mbi kurrizin e Kinimakes dhe filloi ta ngiste atë si një hamshor.
  
  Në çfarë dreqin janë futur ata këtu?
  
  Hayden e la Kinimakën të kujdeset për veten. Ajo shikoi rreth shtëpisë dhe terrenit. Nuk kishte asnjë shenjë se dikush tjetër ishte në shtëpi.
  
  Më në fund, Mano arriti të shkundte përbindëshin. Ajo u ul me një shuplakë të lagësht mbi zhavorrin që rrethonte pishinën dhe filloi të ulërijë si një banshe.
  
  Deni, nëse do të ishte Deni, e shikoi me gojën hapur, pantallonat e shkurtra tani i binin poshtë gjunjëve.
  
  Hajden kishte mjaftuar. "Dani!" - i bërtiti ajo në fytyrë. "Ne duhet të flasim me ju!"
  
  
  Ajo e shtyu përsëri në kolltukun e rri kot. Zot, sikur babai i saj ta shihte tani. Ajo u kthye dhe kulloi gotat e koktejit, më pas i mbushi të dyja me ujë nga pishina.
  
  Ajo spërkati ujë në fytyrën e Denit dhe e goditi lehtë. Menjëherë filloi të buzëqeshte. "Hej fëmijë, ti e di që më pëlqen..."
  
  Hayden u tërhoq. Nëse trajtohet si duhet, kjo mund të funksionojë në favor të tyre. "A je vetëm, Deni?" Ajo buzëqeshi paksa.
  
  "Tina është këtu. Diku." Ai foli me fjali të shkurtra e të frymëzuara, sikur zemra e tij po punonte fort për të mbajtur një burrë pesë herë më të madh se ai. "Vajza ime."
  
  Hajden psherëtiu nga brenda me lehtësim. "Mirë. Tani, dëgjoj se ju jeni personi që mund të zbuloni nëse kam nevojë për informacion."
  
  "Jam une". Egoja e Denit u shfaq përmes mjegullës për një sekondë. "Unë jam ai person."
  
  "Më trego për Claude."
  
  Humbja e kapi përsëri, duke i bërë sytë të dukeshin të rëndë. "Klodi? Djaloshi i zi që punon në Crazy Shirts?"
  
  "Jo". Hayden shtrëngoi dhëmbët. "Claude, djali që zotëron klube dhe ferma në të gjithë Oahu."
  
  "Unë nuk e njoh këtë Claude." Ndershmëria ndoshta nuk ishte një nga pikat e forta të Denit, por Hayden dyshoi se ai po e mashtronte atë tani.
  
  "Po Kovalenko? A keni dëgjuar për të?
  
  Asgjë nuk shkëlqeu në sytë e Denit. Nuk ka shenja apo tregues të vetëdijes.
  
  Pas saj, Hayden dëgjonte Mano që përpiqej të qetësonte të dashurën e Denit, Tina. Ajo vendosi se nuk mund të dëmtonte të provonte një qasje tjetër. "Mirë, le të provojmë diçka tjetër. Ka para të freskëta në Honolulu. Ka shumë të tilla. Nga vjen kjo, Danny, dhe pse?"
  
  Sytë e fëmijës u hapën gjerësisht, papritmas u ndezën me një tmerr të tillë, saqë Hayden gati sa nuk zgjati për armën.
  
  "Kjo mund të ndodhë në çdo moment!" - bërtiti ai. "E shihni? Në çdo kohë! Thjesht... qëndro në shtëpi. Rri në shtëpi, djalë". Zëri i tij dukej i shqetësuar, sikur po përsëriste diçka që i kishin thënë.
  
  Hajden ndjeu një të dridhur të thellë që i rridhte në shtyllën kurrizore, edhe pse ngrohtësia qiellore ia ngrohte shpinën. "Çfarë mund të ndodhë së shpejti, Danny. Hajde, mund të më thuash."
  
  "Sulm," tha Deni me marrëzi. "Nuk mund të zhbëhet sepse është blerë dhe paguar." Deni e kapi dorën, papritmas dukej e frikshme esëll.
  
  "Terroristët po afrohen, zonjushë Policia. Thjesht bëni punën tuaj të mallkuar dhe mos i lini ata bastardë të vijnë këtu".
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NJEZE
  
  
  Ben Blake citoi shënimet në ditar të kapitenit Kuk dhe shokut të tij Hawksworth që përshkruanin udhëtimin më të rrezikshëm të ndërmarrë ndonjëherë nga njeriu.
  
  "Ata kaluan nëpër portën e Peles," tha Ben i habitur, "në errësirë të madhe. Në këtë kohë, Cook ende i referohet hyrjes me hark si Porta e Pele. Vetëm pasi ai përjeton atë që qëndron përtej - thuhet këtu - ai më vonë e ndryshon referencën për Portat e Ferrit.
  
  Karin iu drejtua Benit me sy të zmadhuar. "Çfarë mund të bëjë që një njeri si Captain Cook të shprehë një frikë kaq të zhveshur?"
  
  "Pothuajse asgjë," tha Ben. "Cook zbuloi kanibalizmin. Sakrificat njerëzore. Ai u nis për një udhëtim në ujëra krejtësisht të panjohura."
  
  Karin tregoi me gisht ekranin. "Lexo gjënë e mallkuar."
  
  "Përtej portave të zeza shtrihen shtigjet më të mallkuara të njohura për njeriun..."
  
  "Mos më thuaj," këputi Karin. "Përmbledhje."
  
  "nuk mundem"
  
  "Çfarë? Pse?"
  
  "Sepse këtu thotë - teksti i mëposhtëm është hequr nga ky konvertim për shkak të dyshimeve për vërtetësinë e tij."
  
  "Çfarë?"
  
  Beni u vrenjos i menduar ndërsa shikoi kompjuterin. "Unë mendoj se nëse do të ishte e hapur për shikim publik, dikush do të ishte përpjekur tashmë ta hetonte."
  
  "Ose ndoshta e bënë dhe vdiqën. Ndoshta autoritetet vendosën se njohuria ishte shumë e rrezikshme për t'u ndarë me publikun."
  
  "Por si e shohim një dokument të fshirë?" Beni në mënyrë të rastësishme thepi disa çelësa. Nuk kishte lidhje të fshehura në faqe. Asgjë e dënueshme. Ai kërkoi emrin e autorit në Google dhe gjeti disa faqe që përmendnin Kronikën e Cook-it, por nuk përmendet më Porta e Ferrit, Pele, apo edhe Koka e Diamantit.
  
  Karin u kthye për të parë zemrën e Waikikit. "Pra, udhëtimi i Cook nëpër portat e ferrit u shkrua jashtë historisë. Mund të vazhdojmë të përpiqemi." Ajo bëri me shenjë drejt kompjuterëve.
  
  "Por kjo nuk do të jetë e dobishme," tha Ben në përshtypjen e tij më të mirë Yoda. "Ne nuk duhet të humbim kohën tonë."
  
  "Ajo që Hayden sheh tek ju, nuk do ta di kurrë." Karin tundi kokën përpara se të kthehej ngadalë. "Problemi është se ne nuk kemi asnjë mënyrë për të ditur se çfarë do të gjejmë atje poshtë. Do të shkonim verbërisht në ferr."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden dhe Kinimaka arritën t'i shtrydhnin disa fjali të tjera nga Danny përpara se të vendosnin se ishte e mençur t'i linin vetëm në festën e tyre të drogës. Me çdo fat, të dy do të mendojnë se vizita e CIA-s ishte një ëndërr e keqe.
  
  Kinimaka u ngjit përsëri në makinë, duke vendosur dorën në timonin prej lëkure të butë. "Sulm terrorist?" përsëriti ai. "Në Waikiki? Unë nuk besoj në këtë".
  
  Hayden tashmë po thirrte numrin e shefit të saj. Porta u përgjigj menjëherë. Ajo recitoi me disa fjali të shkurtra informacionin që kishin mbledhur nga Deni.
  
  Mano dëgjoi përgjigjen e Gates në altoparlant. "Hayden, po afrohem. Edhe disa orë dhe unë do të jem atje. Policia mbështetet shumë tek të gjithë kriminelët e njohur për të zbuluar vendndodhjen e fermës. Do ta kemi së shpejti. Unë do të njoftoj autoritetet përkatëse për këtë sulm të supozuar, por vazhdoni të gërmoni."
  
  Linja u shua. Hayden gulçoi në befasi të qetë. "A po vjen këtu? Ai e ka të vështirë të përballojë siç është. Çfarë të mirë do të bëjë ai?
  
  "Ndoshta puna do ta ndihmojë atë të përballet."
  
  "Le te shpresojme. Ata mendojnë se së shpejti do të marrin vendndodhjen e fermës. Ne po gjurmojmë terroristët. Ajo që na duhet tani janë njerëz pozitivë, të drejtpërdrejtë. Hej Mano, a mendon se kjo histori terroriste është pjesë e komplotit të Mbretit të Gjakut?"
  
  Mano pohoi me kokë. "Më kaloi në mendje." Sytë e tij pinin në pamjen që të lë pa frymë, sikur ta ruante atë për të ndihmuar në luftimin e errësirës pushtuese.
  
  "Duke folur për njerëzit e drejtë, Drake dhe dy shokët e tij ende nuk i janë përgjigjur mesazheve të mia. Dhe as policia nuk e di."
  
  I ra celulari duke e befasuar. Ishte Porta. "Zotëri?"
  
  "Kjo gjë sapo është çmendur," bërtiti ai, qartësisht i alarmuar. "Policia e Honolulus sapo mori tre kërcënime të tjera legjitime terroriste. Të gjitha në Waikiki. Gjithçka do të ndodhë së shpejti. Janë vendosur kontakte me Kovalenkon.
  
  "Tre!"
  
  Porta u mbyll papritur për një sekondë. Hayden gëlltiti, duke ndjerë se i dridhej stomaku. Frika në sytë e Manos e bëri atë të djersitej.
  
  Gates u kontaktua përsëri. "Le të jenë katër. Më shumë informacion sapo është vërtetuar. Kontakto Drake. Ju jeni në luftën e jetës tuaj, Hayden. Të jeni të mobilizuar".
  
  
  * * *
  
  
  Mbreti i Gjakut qëndronte në kuvertën e ngritur, me një buzëqeshje të ftohtë në fytyrën e tij, disa nga togerët e tij të besuar që qëndronin përpara dhe poshtë tij. "Është koha," tha ai thjesht. "Kjo është ajo që ne prisnim, për të cilën punuam. Ky është rezultat i të gjitha përpjekjeve të mia dhe të gjitha sakrificave tuaja. "Këtu," ndaloi ai në mënyrë efektive, "gjithçka përfundon."
  
  Ai skanoi fytyrat për ndonjë shenjë frike. Nuk kishte asnjë. Në të vërtetë, Boudreau dukej pothuajse i kënaqur që u lejua të kthehej në përleshje të përgjakshme.
  
  "Klod, shkatërroi fermën. Vritni të gjithë të burgosurit. Dhe..." Ai buzëqeshi. "Lërini tigrat. Ata duhet të pushtojnë pushtetin për një kohë. Boudreaux, thjesht bëj atë që bën, por më brutalisht. Ju ftoj të plotësoni çdo dëshirë. Ju ftoj të më bëni përshtypje. Jo, më trondit. Bëje, Boudreau. Shkoni në Kauai dhe mbyllni fermën atje."
  
  Mbreti i përgjakshëm u hodhi një vështrim të fundit disa njerëzve të tij të mbetur. "Sa për ju... shkoni çlironi ferrin në Hawaii."
  
  Ai u largua, i la mënjanë dhe hodhi një vështrim të fundit kritik ndaj transportit të tij dhe njerëzve të zgjedhur me kujdes që do ta shoqëronin në thellësitë vdekjeprurëse nën Kokën e Diamantit.
  
  "Askush nuk e ka bërë këtë që nga Cook dhe ka jetuar për të treguar përrallën. Asnjë njeri nuk kishte parë ndonjëherë përtej nivelit të pestë të ferrit. Askush nuk e ka zbuluar ndonjëherë se çfarë është ndërtuar sistemi i kurthit për të fshehur. Ne do ta bëjmë".
  
  Vdekja dhe shkatërrimi ishin si pas dhe para tij. Fillimi i kaosit ishte i pashmangshëm. Mbreti gjakatar ishte i lumtur.
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake eci nëpër parkingun e Exoticars, dorë për dore me 'të dashurën' e tij, Alicia Miles. Aty ishte parkuar një makinë e vetme me qira, një makinë me qira Basic Dodge që ndoshta i përkiste një çifti turistësh që kishin marrë me qira një nga Lamborghini-t e reja për një orë. Në kohën kur Drake dhe Alicia hynë në sallën e modës, burri trupmadh me prerje të ekuipazhit ishte tashmë nën hundët e tyre.
  
  "Mirembrema. A mund të të ndihmoj?"
  
  "Cilat janë më të shpejtë?" Drake bëri një fytyrë të paduruar. "Ne kemi një Nissan në shtëpi dhe e dashura ime dëshiron të përjetojë shpejtësinë e vërtetë." Drake i bëri një sy. "Mund të më marrë disa pikë bonus, nëse e dini se çfarë dua të them."
  
  Alicia buzëqeshi ëmbël.
  
  Drake shpresonte që Mai aktualisht ishte duke rrumbullakosur pjesën e pasme të sallës së madhe të ekspozitës, duke u larguar nga sytë e garazhit të pasmë dhe duke u nisur drejt kompleksit anësor të rrethuar. Ajo do të përpiqet të hyjë nga ana tjetër. Drake dhe Alicia kishin rreth gjashtë minuta.
  
  Buzëqeshja e burrit ishte e gjerë dhe, çuditërisht, e rreme. "Epo, shumica e njerëzve zgjedhin një Ferrari 458 të ri ose një Lamborghini Aventador, që të dyja janë makina të shkëlqyera." Buzëqeshja në fakt u zgjerua teksa shitësi vuri në dukje automjetet në fjalë, të dyja të vendosura përpara dritareve të sallonit të plotë. "Por për sa i përket arritjeve legjendare, nëse kjo është ajo që po kërkoni, unë mund të rekomandoj Ferrari Daytona ose McLaren F1." Ai tundi dorën drejt pjesës së pasme të showroom-it.
  
  Aty dhe djathtas kishte zyra. Në të majtë ishte një rresht kabinash private ku mund të mblidheshin informacionet e kartës së kreditit dhe të jepeshin çelësat. Nuk kishte dritare në zyrë, por Drake mund të dëgjonte figura që lëviznin përreth.
  
  Ai numëroi mbrapsht sekondat. Mai duhej të mbërrinte pas katër minutash.
  
  "A jeni zoti Scarberry apo z. Petersen?" pyeti ai duke buzëqeshur. "I pashë emrat e tyre në tabelën jashtë."
  
  "Unë jam James. Z. Scarberry dhe z. Petersen janë pronarë. Ata janë në oborrin e shtëpisë".
  
  "RRETH". Drake bëri një shfaqje duke parë Ferrari dhe Lamborghini. Kondicioneri i showroom-it iu shemb në shpinë. Nga zyra e largët nuk vinte asnjë zë. Alicia e mbajti veten, duke luajtur rolin e gruas me natyrë të mirë, ndërsa krijonte hapësirë.
  
  Një minutë përpara se Mai duhej të dilte nga dyert anësore.
  
  Drake u bë gati.
  
  
  * * *
  
  
  Koha i kaloi me shpejtësi alarmante, por Beni shpresonte se ideja e çmendur e Karin do të jepte fryte. Hapi i parë ishte të zbulohej se ku mbaheshin regjistrat origjinalë të Captain Cook. Kjo doli të ishte një detyrë e lehtë. Dokumentet ruheshin në Arkivin Kombëtar, afër Londrës, në një ndërtesë qeveritare, por jo aq të sigurta sa në Bankën e Anglisë.
  
  Deri këtu mirë.
  
  Hapi tjetër ishte sjellja e Hajdenit. U desh shumë kohë për të kuptuar mendimin e tyre. Në fillim, Hayden dukej jashtëzakonisht i hutuar pa qenë i vrazhdë, por kur Karin, i mbështetur nga Ben, paraqiti planin e tyre, agjenti i CIA-s heshti vdekjeprurës.
  
  "Çfarë doni?" pyeti ajo befas.
  
  "Ne duam që ju të dërgoni një hajdut të klasit botëror në Arkivin Kombëtar në Kew për të fotografuar, jo për të vjedhur dhe më pas me email një kopje të pjesës përkatëse të revistave të Cook. Pjesa që mungon."
  
  "Ishe i dehur, Ben? Seriozisht -"
  
  "Pjesa më e vështirë," këmbënguli Beni, "nuk do të jetë vjedhja. Do të jem i sigurt se hajduti do të gjejë dhe do të më dërgojë pjesën e duhur."
  
  "Po sikur të kapet?" Hayden e turbulloi pyetjen pa u menduar.
  
  "Kjo është arsyeja pse ai duhet të jetë një hajdut i klasit botëror që CIA mund ta zotëronte falë kësaj marrëveshjeje. Dhe pse, në mënyrë ideale, ai duhet të jetë tashmë në paraburgim. Oh, dhe Hayden, e gjithë kjo duhet të bëhet në orët e ardhshme. Me të vërtetë nuk mund të presë."
  
  "Unë jam i vetëdijshëm për këtë," tha Hayden, por më pas toni i saj u zbut. "Shiko, Ben, e di që ju të dy jeni futur në këtë zyrë të vogël, por mund të dëshironi të nxirrni kokën nga dera dhe të merrni informacionin më të fundit. Ju duhet të jeni të përgatitur në rast se..."
  
  Beni e shikoi Karin i shqetësuar. "Në rast çfarë? Ju flisni sikur bota do të përfundojë".
  
  Heshtja e Hajdenit i tha atij gjithçka që duhej të dinte.
  
  Pas disa çastesh, e dashura e tij foli sërish: "Sa shumë të duhen këto shënime, këto ditar? A ia vlen të zemërosh britanikët?"
  
  "Nëse Mbreti i Gjakut arrin në Portat e Ferrit dhe ne duhet të shkojmë pas tij," tha Ben, "ato ka të ngjarë të jenë burimi ynë i vetëm i lundrimit. Dhe ne të gjithë e dimë se sa i mirë ishte Cook me letrat e tij. Ata mund të na kishin shpëtuar jetën."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden vendosi telefonin e saj në kapuçin e makinës së saj dhe u përpoq të qetësonte mendimet e saj të trazuara. Sytë e saj takuan Mano Kinimaki-n përmes xhamit të përparmë dhe ajo ndjeu qartë tmerrin që po flluskonte në mendjen e tij. Ata sapo morën lajmin më të tmerrshëm, përsëri nga Jonathan Gates.
  
  Nuk është sikur terroristët do të goditnin disa lokacione në Oahu.
  
  Tani ata e dinin se ishte shumë më keq se kaq.
  
  Mano doli jashtë, duke u dridhur dukshëm. "Kush ishte ai?"
  
  "Beni. Ai thotë se ne duhet të hyjmë në Arkivin Kombëtar në Angli për t'i marrë atij një kopje të regjistrave të kapitenit Kuk."
  
  Mano u vrenjos. "Beje. Vetëm Bëje. Ai Kovalenko i ndyrë po përpiqet të shkatërrojë gjithçka që duam, Hayden. Ju bëni gjithçka në fuqinë tuaj për të mbrojtur atë që doni."
  
  "Angleze-"
  
  "Qij ata." Mano humbi veten në stresin e tij. Hayden nuk e vuri mendjen. "Nëse trungjet do të na ndihmojnë të vrasim këtë bastard, merrni ato."
  
  Hajden i zgjidhi mendimet e saj. Ajo u përpoq të pastronte mendjen. Do të duheshin disa telefonata në zyrat e CIA-s në Londër dhe një britmë e madhe nga shefi i saj Gates, por ajo mendoi se ndoshta mund ta përfundonte punën. Sidomos në dritën e asaj që Gates sapo i kishte thënë asaj.
  
  Dhe ajo e dinte mirë se ishte një agjent veçanërisht simpatik i CIA-s në Londër, i cili mund ta bënte punën pa u lodhur.
  
  Mano po e shikonte ende, ende i tronditur. "A mund ta besoni këtë thirrje? A mund ta besoni se çfarë do të bëjë Kovalenko vetëm për të shpërqendruar vëmendjen e njerëzve?
  
  Hayden nuk mundi, por heshti, duke përgatitur ende fjalimin e saj për Gates dhe zyrën në Londër. Në pak minuta ajo ishte gati.
  
  "Epo, le të ndjekim një nga telefonatat më të këqija të jetës sonë me një që do të na ndihmojë të ndërrojmë role," tha ajo dhe thirri numrin në thirrjen e shpejtë.
  
  Edhe teksa fliste me shefin e saj dhe negocionte ndihmën e huaj për të hakuar Arkivat Kombëtare Britanike, fjalët e mëparshme të Jonathan Gates digjen në mendjen e saj.
  
  Nuk është vetëm Oahu. Terroristët e Mbretit të përgjakshëm po planifikojnë të godasin disa ishuj në të njëjtën kohë.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E DYTË
  
  
  Drake mori frymën e tij ndërsa Mai rrëshqiti nga dera anësore në pamje të plotë të nëpunësit.
  
  "Cfare-"
  
  Drake buzëqeshi. "Është koha e majit," pëshpëriti ai dhe më pas ia theu nofullën burrit me një hajvan. Pa zë, shitësi u kthye dhe u përplas në tokë. Alicia kaloi pranë Lamborghini, duke përgatitur armën e saj. Drake kërceu mbi shitësin e palëvizshëm. Mai eci me shpejtësi përgjatë murit të pasmë, duke kaluar pas një McLaren F1 të paprekur.
  
  Ata ishin në murin e zyrës në pak sekonda. Mungesa e dritareve funksionoi si për ta ashtu edhe kundër tyre. Por do të kishte kamera sigurie. Ishte vetëm një pyetje -
  
  Dikush vrapoi nga dera e pasme, kominoshe të lyera me vaj, flokë të gjata të zeza të lidhura me një fashë jeshile. Drake e shtypi faqen e tij drejtpërdrejt mbi ndarjen e hollë të kompensatës, duke dëgjuar tingujt që vinin nga brenda zyrës ndërsa May praktikonte lëvizjet e mekanikut.
  
  Ata ende nuk bënin zë.
  
  Por më pas disa njerëz të tjerë shpërthyen nga dera dhe dikush brenda zyrës lëshoi një ulërimë. Drake e dinte se loja kishte mbaruar.
  
  "Lërini ta kenë."
  
  Alicia bërtiti "Dreq po" dhe goditi derën e zyrës sapo u hap, duke bërë që ajo të godiste kokën e burrit me një përplasje. Një burrë tjetër doli jashtë, me sytë e tij të zmadhuar nga tronditja, teksa shikonin një grua të bukur me armë dhe qëndrimin e një luftëtari që e priste. Ai ngriti pushkën. Alicia e qëlloi në stomak.
  
  Ai u rrëzua në derë. Më shumë ulërima erdhën nga zyra. Shoku filloi të shndërrohej në mirëkuptim. Ata së shpejti do të kuptojnë se do të ishte e mençur të thërrisnin disa miq.
  
  Drake qëlloi në një nga mekanikët, duke e goditur në mes të kofshës dhe duke e rrëzuar. Burri rrëshqiti në McLaren, duke lënë pas tij një gjurmë gjaku. Edhe Drake u përkul. Mai fejoi burrin e dytë dhe Drake u kthye te Alicia.
  
  "Duhet të futemi brenda."
  
  Alicia u afrua më shumë derisa pa një pamje të mirë të brendshme. Drake u zvarrit përgjatë dyshemesë derisa arriti te dera. Në lëvizjen e tij me kokë, Alicia gjuajti disa të shtëna. Drake pothuajse u fut në derë, por në atë moment gjysmë duzinë njerëz u hodhën jashtë me armë të nxjerra dhe hapën zjarr të furishëm.
  
  Alicia u kthye, duke u fshehur pas Lamborghini. Plumbat fishkëllenin në anët e tij. Xhami i përparmë u thye. Drake u largua shpejt. Ai mund të shihte dhimbjen në sytë e burrit teksa qëllonte mbi supermakinat.
  
  E pa edhe tjetri. Drake hapi zjarr një sekondë para tij dhe e pa atë të rrëzohej rëndë, duke marrë me vete një nga kolegët e tij.
  
  Alicia u hodh nga mbrapa Lamborghini dhe goditi disa grushta në mbulesë. Drake vrapoi drejt Ferrarit, duke u ulur pas gomave të tij të mëdha. Tani çdo plumb ka rëndësi. Ai mund të shihte May, të fshehur nga pamja në cep të murit të zyrës, duke shikuar në pjesën e pasme nga kishin ardhur mekanikët.
  
  Tre prej tyre shtriheshin te këmbët e saj.
  
  Drake detyroi një buzëqeshje të vogël. Ajo ishte ende makina e përsosur e vrasjes. Për një moment ai u shqetësua për takimin e pashmangshëm midis May dhe Alicia dhe shpagimin për vdekjen e Wells, por më pas ai e mbylli shqetësimin e tij në të njëjtin cep të largët me dashurinë që ndjente për Benin, Hayden dhe të gjithë miqtë e tij të tjerë.
  
  Ky nuk ishte vendi ku ju mund t'i lini të lirë emocionet tuaja qytetare.
  
  Plumbi goditi Ferrarin, kaloi nga dera dhe doli nga ana tjetër. Me një përplasje shurdhuese, xhami i përparmë shpërtheu, xhami ra në një mini ujëvarë. Drake përfitoi nga shpërqendrimi për të kërcyer jashtë dhe për të qëlluar një burrë tjetër i cili ishte i mbushur me njerëz pranë derës së zyrës.
  
  Amatorë, sigurisht.
  
  Më pas ai pa dy burra me pamje të ashpër duke dalë nga zyra me automatikë në duar. Zemra e Drake-it ra një rrahje. Ai ndezi një imazh të dy burrave të tjerë pas tyre - pothuajse me siguri Scarberry dhe Petersen, të mbrojtur nga mercenarë të punësuar - përpara se ta bënte trupin e tij sa më të vogël që të ishte e mundur pas gomës masive.
  
  Tingulli i plumbave fluturues i shpërtheu daullet e veshit. Atëherë kjo do të ishte strategjia e tyre. Mbajeni Alicia dhe atë në arrest shtëpie derisa dy pronarët të shpëtojnë nga dera e pasme.
  
  Por ata nuk kishin planifikuar për maj.
  
  Agjenti japonez mori një palë pistoleta të hedhura dhe erdhi në qoshe, duke qëlluar mbi burrat me automatikë. Njëri fluturoi mbrapsht sikur të ishte goditur nga një makinë, duke qëlluar me armë në mënyrë të egër dhe duke shpërndarë konfeti nëpër tavan ndërsa ra. Tjetri i çoi shefat e tij pas kufomës së tij dhe ia ktheu shikimin Mai.
  
  Alicia u hodh lart dhe qëlloi një e shtënë që kaloi në faqen e truprojës, duke e rrëzuar në çast.
  
  Tani Scarberry dhe Petersen i nxorrën vetë armët e tyre. Drake u betua. I duheshin gjallë. Në këtë pikë, dy burra të tjerë hynë nga dyert e pasme dhe anësore, duke e detyruar Mai të mbulohej përsëri pas McLaren.
  
  Plumbi ka shpuar trupin e makinës së çmuar.
  
  Drake dëgjoi një nga pronarët që bërtiste si një derr kalua Havai.Të pakta burrat e mbetur u mblodhën rreth shefave të tyre dhe, duke qëlluar mbi makinat dhe për këtë arsye sulmuesit, vrapuan me shpejtësi të madhe drejt garazhit të pasmë.
  
  Drake u befasua për një çast. Mai vrau dy nga truprojat, por Scarberry dhe Petersen u zhdukën shpejt nga dera e pasme nën një breshër zjarri mbulues.
  
  Drake u ngrit në këmbë dhe qëlloi, duke ecur përpara. Gjatë gjithë kohës duke ecur përpara, ai u përkul për të marrë edhe dy armë të tjera. Një nga rojet në derën e pasme ra, duke i mbajtur shpatullën. Tjetri u tërhoq në një rrjedhë gjaku.
  
  Drake vrapoi te dera, Mai dhe Alicia pranë tij. May qëlloi ndërsa Drake hodhi disa shikime të shpejta, duke u përpjekur të vlerësonte vendndodhjen e dhomave të shërbimeve dhe garazhit.
  
  "Vetëm një hapësirë e madhe e hapur," tha ai. "Por ka një problem të madh."
  
  Alicia u ul pranë tij. "Çfarë?"
  
  "Ata kanë një Shelby Cobra atje."
  
  Mai rrotulloi sytë drejt tij. "Pse është ky një problem?"
  
  "Çfarëdo që të bëni, mos e qëlloni."
  
  "A është e mbushur me eksploziv?"
  
  "Jo".
  
  "Atëherë pse nuk mund ta heq atë?"
  
  "Sepse është Shelby Cobra!"
  
  "Ne sapo krijuam një sallë ekspozite plot me supermakina budallaqe." Alicia e la mënjanë me bërryl. "Nëse nuk ke guximin për ta bërë, dreq."
  
  "Drap". Drake u hodh drejt saj. Plumbi i kaloi ballit dhe e shpoi murin e suvasë, duke i mbushur sytë me ashkla gipsi. Siç e priste, të këqijtë qëlluan duke vrapuar. Nëse ata godasin ndonjë gjë, do të ishte fat i verbër.
  
  Drake mori në shënjestër, mori frymë thellë dhe nxori burrat në të dyja anët e dy shefave. Ndërsa truprojat e tyre të fundit të mbetur ranë, si Scarberry ashtu edhe Petersen dukej se e kuptuan se po luftonin një betejë të humbur. Ata u ndalën, me armë të varura anash. Drake vrapoi drejt tyre, me gishtin e tij tashmë në këmbëzë.
  
  "Klodi," tha ai. "Ne kemi nevojë për Claude, jo për ju. Ku eshte ai?"
  
  Nga afër, dy shefat dukeshin çuditërisht të ngjashëm. Ata të dy kishin fytyra të lodhura, të gërvishtura me linja të ashpra të lindura nga vite të tëra vendimmarrjeje të pamëshirshme. Sytë e tyre ishin të ftohtë, sytë e piranhave të gostisë. Duart e tyre, ende duke kapur pistoletat, u përkulën me kujdes.
  
  Mai tregoi armën. "Hidhini ato."
  
  Alicia e shtyu gjerë fansin e saj, duke e bërë më të vështirë shënjestrimin. Drake pothuajse mund ta shihte humbjen në sytë e shefave. Pistoletat u përplasën në dysheme pothuajse njëkohësisht.
  
  "Ferri i përgjakshëm," mërmëriti Alicia. "Ata duken njësoj dhe veprojnë njësoj. A ju kthejnë njerëzit e këqij në parajsë në klon? Dhe ndërsa unë jam në këtë temë, pse dikush këtu do të shndërrohej në një djalë të keq? Ky vend është më i mirë se një festë në qiellin e shtatë."
  
  "Cili nga ju është Scarberry?" Pyeti Mai, duke arritur lehtësisht te pika.
  
  "Unë jam," tha ai me flokë bjonde. "A keni kërkuar në të gjithë qytetin për Claude?"
  
  "Këta jemi ne," pëshpëriti Drake. "Dhe ky është ndalesa jonë e fundit."
  
  Një klikim i dobët bëri jehonë në heshtje. Drake u kthye, duke e ditur që Alicia do të godiste objektivin, si gjithmonë. Garazhi dukej bosh, heshtja befas e rëndë si një mal.
  
  Scarberry u dha atyre një buzëqeshje të verdhë. "Ne jemi në punëtori. Ndonjëherë gjithçka prishet."
  
  Drake nuk e shikoi Alicia, por i bëri shenjë që të ishte vazhdimisht në roje. Diçka nuk shkonte. Ai hyri brenda dhe kapi Scarberry-n. Me një lëvizje të shpejtë në xhudo, Drake e mori atë dhe e hodhi mbi supe, duke e përplasur fort burrin në beton. Në kohën kur dhimbja në sytë e Scarberry-t kishte kaluar, Drake kishte një armë të drejtuar në mjekër.
  
  "Ku është Klodi?" - Unë pyeta.
  
  "Nuk e kam dëgjuar kurrë..."
  
  Drake theu hundën e një burri. "Ju keni një shans më shumë."
  
  Frymëmarrja e Scarberry-t ishte e shpejtë. Fytyra e tij ishte e ngurtë si graniti, por muskujt e qafës po punonin fort, duke tradhtuar nervozizmin dhe frikën.
  
  "Le të fillojmë të gjuajmë pjesët." Zëri i lehtë i Mait arriti tek ata. "Jam i mërzitur".
  
  "Mjaft e drejtë". Drake u largua, u largua anash dhe tërhoqi këmbëzën.
  
  "NOOO!"
  
  Britma e Scarberry-t e ndaloi në momentin e fundit të mundshëm. "Klodi jeton në një fermë! në brendësi nga bregu verior. Unë mund t'ju jap koordinatat."
  
  Drake buzëqeshi. "Atëherë vazhdo."
  
  Një tjetër klikim. Drake pa lëvizjen më të vogël dhe zemra e tij u fundos.
  
  Oh jo.
  
  Alicia qëlloi. Plumbi i saj vrau në çast të ligun e fundit. Ai ishte fshehur në bagazhin e një Shelby.
  
  Drake e shikoi me shikim. Ajo buzëqeshi me pak ligësi të vjetër. Drake e pa që të paktën do ta gjente veten përsëri. Ajo kishte një karakter të fortë që mund të përballonte humbjen.
  
  Ai nuk ishte aq i sigurt për veten e tij. Ai e shtyu Scarberry-n që të nxitonte. "Nxito. Miku juaj, Claude, është në një surprizë të madhe."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TRETË
  
  
  Hayden dhe Kinimaka nuk patën kohë as të ndezin makinën kur Drake thirri. Ajo pa numrin e tij në ekranin e saj dhe mori frymë e lehtësuar.
  
  "Drake. ku je..."
  
  "Nuk ka kohë. Unë kam vendndodhjen e Claude."
  
  "Po, edhe ne kështu mendojmë, djalë i zgjuar. Është e mahnitshme se çfarë heqin dorë disa kriminelë për një jetë më të qetë".
  
  "Sa kohë e njihni? ku jeni?" Drake bëri pyetje si një rreshter stërvitjeje që jep urdhra.
  
  "Ngadalëso tigër. Lajmin e morëm vetëm një minutë më parë. Dëgjoni, ne po përgatitemi për ndikim të menjëhershëm. Dhe dua të them tani. A po luan?
  
  "Kam të drejtë. Të gjithë të tillë jemi. Ky bastard është një hap pas Kovalenkos."
  
  Hayden i tregoi atij për paralajmërimet terroriste ndërsa ajo i bëri shenjë Kinimakës të ngiste makinën. Kur ajo mbaroi, Drake heshti.
  
  Pas një momenti ai tha: "Do t'ju takojmë në seli."
  
  Hayden thirri shpejt numrin e Ben Blake. "Operacioni juaj ishte i suksesshëm. Shpresojmë që agjenti ynë në Londër do t'ju marrë atë që ju nevojitet brenda orëve të ardhshme, pas së cilës ai do t'ju dërgojë kopjet direkt te ju. Shpresoj se kjo është ajo që ju nevojitet, Ben."
  
  "Shpresoj se është vërtet atje." Zëri i Benit dukej më nervoz se sa e kishte dëgjuar ndonjëherë të fliste. "Është një supozim i shëndetshëm, por është ende një supozim."
  
  "Edhe unë shpresoj kështu".
  
  Hayden hodhi telefonin e saj në panel dhe nguli sytë e zbrazët në rrugët e Waikiki ndërsa Kinimaka po kthehej me makinë në selinë qendrore. "Gates mendon se nëse mund të përballemi me Claude shpejt, ne mund të ndalojmë sulmet. Ata shpresojnë se Kovalenko mund të jetë edhe atje."
  
  Mano shtrëngoi dhëmbët. "Të gjithë po e bëjnë këtë, shef. Policia lokale, forcat speciale. Gjithçka zvogëlohet derisa shpërthen. Problemi është se të këqijtë janë tashmë aty. Ata duhet të jenë. Duhet të jetë praktikisht e pamundur të ndalosh çdo sulm të afërt, e lëre më gjysmë duzinë sulmesh në tre ishuj të ndryshëm."
  
  Të gjithë në pushtet ishin të bindur se Kovalenko kishte urdhëruar në të vërtetë sulme të shumta për t'i mbajtur të gjithë të zënë ndërsa ai shkonte në kërkim të ëndrrës së tij - një udhëtim të cilit i kushtoi pjesën e fundit të jetës së tij.
  
  Ndiqni gjurmët e Captain Cook. Është më mirë të shkosh një nga një. Eksploroni përtej portave të ferrit.
  
  Hayden u rrotullua ndërsa selia u shfaq jashtë. Është koha për të vepruar.
  
  
  * * *
  
  
  Drake solli May dhe Alicia në ndërtesën e CIA-s dhe ata u shoqëruan menjëherë lart. Ata u çuan në një dhomë plot aktivitet. Në skajin më të largët, Hayden dhe Kinimaka qëndruan mes një turme policie dhe personeli ushtarak. Drake mund të shihte SWAT dhe ekipin e hajdutëve të HPD. Ai mund të shihte uniforma që padyshim i përkisnin ekipeve të Operacioneve Speciale të CIA-s. Ndoshta edhe ndonjë Delta aty pranë.
  
  Djalli është padyshim në bishtin e Mbretit të Gjakut dhe kërkon gjak.
  
  "A ju kujtohet kur Mbreti i Gjakut dërgoi njerëzit e tij për të sulmuar atë Shkatërrues për të vjedhur pajisjen?" tha ai. "Dhe ata tentuan të rrëmbenin Kinimakën në të njëjtën kohë? Vë bast se ishte një marrje aksidentale. Ata thjesht donin të dinin gjuhën Havai Kinimaki."
  
  Atëherë Drake kujtoi se as May dhe as Alicia nuk ishin aty kur njerëzit e Kovalenkos e lidhën shkatërruesin. Ai tundi kokën. "Nuk ka rëndësi".
  
  Drake vuri re Benin dhe Karinin të parkuar pranë dritares. Secili prej tyre kishte një gotë në dorë dhe dukeshin si letra të rrotulluara në një disko shkolle.
  
  Drake mendoi të humbiste në turmë. Do të ishte e lehtë. Humbja e Kenedit ende i vlonte në gjak, duke e bërë të pamundur diskutimin e tij. Beni ishte aty. Beni e mbajti atë ndërsa vdiq.
  
  Duhet të ishte Drake. Jo vetëm kjo. Drake duhej të parandalonte vdekjen e saj. Kjo ishte ajo që ai bëri. Koha u mjegullua dhe për një moment ai u gjend në shtëpinë e tij në York me Kenedin, duke gatuar diçka në kuzhinë. Kennedy spërkati rum të errët në tigan dhe ngriti kokën kur ajo vlonte. Drake e marinoi biftekin në gjalpë hudhre. Ishte e zakonshme. Ishte kënaqësi. Bota u bë përsëri normale.
  
  Yjet shkëlqenin para syve të tij si fishekzjarre të dështuara. Paqja u kthye befas dhe rreth tij filluan të dëgjoheshin zëra. Dikush e goditi me bërryl. Një burrë tjetër derdhi një kafe të nxehtë njërit prej shefave të tij dhe vrapoi në tualet si një shkop nga ferri.
  
  Alicia e shikoi me vëmendje. "Çfarë po ndodh, Drakes?"
  
  Ai e shtyu turmën derisa u ndesh ballë për ballë me Ben Blake. Ky ishte momenti perfekt për një koment të shpejtë nga Dinorock. Drake e dinte këtë. Beni ndoshta e dinte këtë. Por të dy heshtën. Drita rridhte nëpër dritaren pas Benit; Honolulu qëndronte i përshtatur nga rrezet e diellit, qiejt blu të ndritshëm dhe disa re me kreshta jashtë.
  
  Drake më në fund gjeti zërin e tij. "A ishin të dobishëm këta kompjuterë të CIA-s?"
  
  "Ne shpresojme". Ben përmblodhi historinë e udhëtimit të kapitenit Kuk për në Diamond Head dhe përfundoi me zbulimin se CIA kishte përdorur një agjent britanik për të grabitur Arkivat Kombëtare.
  
  Alicia eci ngadalë përpara pasi dëgjoi lajmin nga djali i ri. "Super hajduti britanik? Si e quajnë?"
  
  Beni i mbylli sytë nga vëmendja e papritur. "Hayden nuk më tha kurrë."
  
  Alicia i hodhi një vështrim të shkurtër operativit të CIA-s, më pas shpërtheu në një buzëqeshje të pafytyrë. "Oh, vë bast që ajo nuk e bëri këtë."
  
  "Çfarë do të thotë?" foli Karin.
  
  Buzëqeshja e Alicia u bë pak e egër. "Unë nuk jam veçanërisht i njohur për diplomacinë time. Mos e shtyp."
  
  Drake u kollit. "Vetëm një tjetër kriminel ndërkombëtar që Alicia e dënoi. Truku ka qenë gjithmonë të gjejë atë që ajo nuk ka."
  
  "Është e vërtetë," tha Alicia me një buzëqeshje. "Unë kam qenë gjithmonë popullor."
  
  "Epo, nëse ky është agjenti për të cilin mendoj," ndërhyri Mai në bisedën e tyre, "ai është i njohur për inteligjencën japoneze. Ai është një lojtar. Dhe një operativ shumë, shumë i mirë."
  
  "Kështu që ai ndoshta do të kujdeset për fundin e tij." Drake studioi lumturinë e qytetit të Paqësorit të shtrirë përpara tij dhe dëshironte vetë për pak paqe.
  
  "Nuk ishte kurrë një problem për të," tha Alicia. "Dhe po, ai do të japë revistat tuaja."
  
  Beni ende po shikonte mes Alicias dhe Hajdenit, por ai mbajti gjuhën. Diskrecioni ishte pjesa më e mirë e zbulimit në këtë fazë. "Është ende një supozim i arsimuar," tha ai. "Por nëse përfundojmë në Portat e Ferrit, jam i sigurt që këto regjistrime mund të na shpëtojnë jetën."
  
  "Shpresoj" - Drake u kthye dhe shikoi rreth kaosit - "Nuk do të vijë deri te kjo. Mbreti Bloody do të jetë ende në fermë. Por nëse këta idiotë nuk nxitojnë, Kovalenko do të shpëtojë."
  
  "Kovalenko." Alicia lëpiu buzët ndërsa tha këtë, duke shijuar hakmarrjen e saj. "Unë do të vdes për atë që ndodhi me Hudson. Dhe Boudreau? Ai është një tjetër që është vërtet i shënuar." Edhe ajo shikoi përreth turmës së zhurmshme. "Gjithsesi, kush është përgjegjës këtu?"
  
  Si përgjigje, një zë erdhi nga turma e oficerëve që rrethonin Hayden Jay. Kur zhurma u shua dhe njeriu mund të shihej, Drake u gëzua që pa Jonathan Gates. I pëlqente senatori. Dhe ai vajtoi me të.
  
  "Siç e dini, ne kemi një vendndodhje Kovalenko Ranch në Oahu," tha Gates. "Prandaj, misioni ynë duhet të përbëhet nga katër pjesë. Së pari, siguroni të gjithë pengjet. Së dyti, mblidhni informacione për sulme të dyshuara terroriste. Së treti, gjeni këtë njeri, Claude dhe Kovalenko. Dhe së katërti, gjeni vendndodhjen e dy fermave të tjera."
  
  Gates ndaloi për ta lënë këtë të zhytet brenda, dhe më pas në një farë mënyre arriti t'i bënte çdo burrë dhe grua në dhomë të mendonin se po i shikonte me një lëvizje syri. "Kjo duhet të bëhet me çdo mjet të nevojshëm. Kovalenko vuri me dëshirë shumë jetë në rrezik gjatë kërkimit të tij të furishëm. Ajo përfundon sot."
  
  Portat u hapën. Papritur kaosi në dhomë pushoi dhe të gjithë filluan të kthehen shpejt në vendet e tyre. Detajet janë menduar me kujdes.
  
  Drake e kapi vështrimin e Hayden. Ajo tundi dorën drejt tij, duke e ftuar të vinte.
  
  "Pajisuni dhe shaloni kuajt, djema. Do të arrijmë në fermën e Klodit për tridhjetë minuta."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E KATËRT
  
  
  Drake u ul me miqtë e tij në një nga helikopterët e lehtë të Departamentit të Policisë së Hawait dhe u përpoq të pastronte kokën ndërsa ata fluturuan me shpejtësi drejt fermës së Claude. Qielli ishte i mbushur me helikopterë të ngjashëm dhe me helikopterë më të rëndë ushtarakë. Qindra njerëz ishin në ajër. Të tjerët ishin në rrugë tokësore, duke lëvizur sa më shpejt që të mundeshin. Shumica e personelit policor dhe ushtarak u detyruan të qëndronin në Honolulu dhe zonën Waikiki në rast se sulmet terroriste do të materializoheshin.
  
  Mbreti Bloody ndau forcat e tyre.
  
  Imazhi satelitor tregoi shumë aktivitet në fermë, por pjesa më e madhe e tij ishte e kamufluar, duke e bërë të pamundur të tregohej se çfarë po ndodhte në të vërtetë.
  
  Drake ishte i vendosur të vinte në pritje ndjenjat e tij për Kovalenkon. Gates kishte të drejtë. Pengët dhe siguria e tyre ishin faktorët vendimtarë këtu. Disa nga pamjet më të mahnitshme që ai kishte parë ndonjëherë u shpalosën poshtë dhe rreth tij ndërsa fluturonin drejt Bregut të Veriut, por Drake përdori çdo ons të vullnetit të tij për t'u fokusuar. Ai ishte ushtari që ishte dikur.
  
  Ai nuk mund të ishte dikush tjetër.
  
  Në të majtë të tij, Mai foli shkurtimisht me motrën e saj, Çikën, duke kontrolluar dyfish sigurinë e saj dhe duke shkëmbyer disa fjalë të qeta sa të mundnin. Nuk ishte sekret se ata mund të fillonin një luftë në shkallë të plotë ose të shkonin në një zonë të përgatitur luftarake.
  
  Në të djathtë të Drake, Alicia kaloi kohë duke kontrolluar dhe rishikuar armët dhe pajisjet e saj. Ajo nuk kishte nevojë të shpjegonte asgjë. Drake nuk kishte asnjë dyshim se ajo do të kryente hakmarrjen e saj.
  
  Hayden dhe Kinimaka u ulën përballë, duke shtypur vazhdimisht mikrofonat e tyre dhe duke u turbulluar ose duke marrë përditësime dhe porosi. Lajmi i mirë ishte se asgjë nuk ndodhi në Oahu apo ndonjë ishull tjetër. Lajmi i keq ishte se Mbreti i Gjakut kishte vite për t'u përgatitur për këtë. Ata nuk e kishin idenë se në çfarë po hynin.
  
  Ben dhe Karin u lanë në selinë qendrore. Ata u urdhëruan të prisnin emailin e agjentit dhe më pas të përgatiteshin për mundësinë disi të frikshme që mund t'u duhej të kalonin nën Diamond Head dhe ndoshta të depërtonin në Portat e Ferrit.
  
  Një zë metalik erdhi nga sistemi i zërit Choppers. "Pesë minuta para golit."
  
  Nëse ju pëlqen apo jo, mendoi Drake. Ne jemi në të tani.
  
  Helikopteri u hodh poshtë mbi luginën e thellë, një pamje e pabesueshme teksa fluturoi i rrethuar nga dhjetëra helikopterë të tjerë. Kjo ishte vala e parë e përbërë nga ushtarë të forcave speciale. Çdo i dyti ushtarak amerikan ishte gati të ndihmonte. Forcat Ajrore. Marina. Ushtria.
  
  Zëri erdhi përsëri. "Objektivi".
  
  Ata u ngritën si një.
  
  
  * * *
  
  
  Çizmet e Drake prekën barin e butë dhe ai u vu menjëherë nën zjarr. Ai ishte personi i dytë i fundit që doli nga dera. Marinsi fatkeq, ende duke luftuar, mori një shpërthim të plotë në gjoks dhe vdiq para se të binte në tokë.
  
  Drake u shtri në tokë. Plumbat fishkëllenin mbi kokën e tij. Goditje të mbytura goditën trungjet pranë tij. Ai gjuajti një breshëri. Burrat në të dyja anët e tij zvarriteshin nëpër bar, duke përdorur kodrat natyrore të rrotulluara për mbulim.
  
  Përpara ai pa një shtëpi, një strukturë dykatëshe me tulla, asgjë e veçantë, por pa dyshim e përshtatshme për nevojat lokale të Kovalenkos. Në të majtë vuri re zonën e fermës. Cfare...?
  
  Drejt tij vrapuan figura të trembura e të paarmatosura. Ata u shpërndanë majtas e djathtas, në të gjitha drejtimet. Ai dëgjoi fërshëllimë në kufjen e tij
  
  "Ndeshje miqësore".
  
  Ai rrëshqiti përpara. May dhe Alicia po lëviznin në të djathtë të tij. Më në fund marinsat u mblodhën dhe filluan të thërrisnin një model të koordinuar zjarri. Drake filloi të lëvizë më shpejt. Njerëzit që kishin përballë filluan të tërhiqen, duke dalë nga vendi i fshehjes dhe duke nxituar drejt shtëpisë.
  
  Objektiva të lehtë
  
  Drake tani u ngrit me forcën e sulmit dhe vrau njerëz ndërsa vraponte, duke ngritur pistoletën. Ai e pa të burgosurin duke u hedhur në bar, duke u nisur drejt shtëpisë. Ata nuk e dinin që djemtë e mirë kishin ardhur.
  
  I burgosuri papritmas u shtrembërua dhe ra. Njerëzit e Mbretit të përgjakshëm qëlluan me bar mbi ta. Drake gërrmoi, shënoi gjuajtësin e armëve dhe i hoqi kokën bastardit. Ai qëllonte periodikisht, ose duke i fiksuar njerëzit në tokë ose duke i drejtuar njerëzit në mënyrë që të tjerët t'i përfundonin.
  
  Ai po kërkonte Klodin. Para se të largoheshin nga helikopteri, të gjithëve iu shfaq një foto e zëvendësit të Mbretit të Gjakut. Drake e dinte se ai do të drejtonte ngjarjet nga prapaskenat, duke zhvilluar një plan arratisjeje. Ndoshta nga shtëpia.
  
  Drake vrapoi, ende duke skanuar zonën, duke qëlluar herë pas here. Një nga njerëzit e këqij u ngrit nga prapa kodrës dhe iu afrua me një hanxhar. Drake thjesht uli shpatullën, duke lejuar vrullin e kundërshtarit ta çonte drejt tij drejt tij dhe ai u rrëzua në tokë. Burri qeshi. Çizma e Drake ia shtypi nofullën. Çizma tjetër e Drake-it shkeli në dorën që mbante hanxhar.
  
  Ish-burri i SAS-it drejtoi armën dhe qëlloi. Dhe pastaj ne vazhduam.
  
  Ai nuk shikoi prapa. Shtëpia ishte përpara, dukej e madhe, dera ishte pak e hapur, sikur të ftonte të hynte. Është e qartë se kjo nuk është rruga për të shkuar. Drake nxori nga dritaret ndërsa vraponte, duke synuar lart. Në shtëpi ka shpërthyer xhami.
  
  Tani gjithnjë e më shumë të burgosur derdheshin nga ferma. Disa qëndruan në barin e gjatë, thjesht duke bërtitur ose duken të tronditur. Kur Drake i shikoi, ai vuri re se shumica prej tyre po vraponin me një ritëm, duke fluturuar përpara sikur po ikin nga diçka.
  
  Dhe pastaj ai e pa atë, dhe gjaku i tij u kthye në akull.
  
  Koka, koka jashtëzakonisht e madhe e një tigri të Bengalit, rridhte nëpër bar në ndjekje të lehtë. Drake nuk mund t'i linte tigrat të kapnin prenë e tyre. Ai vrapoi drejt tyre.
  
  Unë shtypa kufjen. "Tigrat në bar."
  
  Në përgjigje pati një stuhi muhabetesh. Të tjerë gjithashtu vunë re kafshët. Drake pa teksa një nga kafshët kërceu mbi shpinën e vrapuesit. Krijesa ishte e madhe, e egër dhe në fluturim imazhi i përsosur i kaosit dhe masakrës. Drake i detyroi këmbët të ecnin më shpejt.
  
  Një tjetër kokë gjigante depërtoi nëpër bar disa metra përpara. Tigri u hodh drejt tij, surrat e tij u shndërruan në një zhurmë të madhe, dhëmbët e tij të zhveshur dhe tashmë të njollosur me gjak. Drake ra në kuvertë dhe u rrotullua, çdo nerv në trupin e tij të gjallë dhe duke bërtitur. Asnjëherë më parë ai nuk kishte bërë patinazh kaq të përsosur. Asnjëherë më parë ai nuk ishte ngritur kaq shpejt dhe saktë. Dukej sikur një kundërshtar më i egër kishte nxjerrë luftëtarin më të mirë brenda tij.
  
  Ai nxori një pistoletë, u kthye dhe qëlloi një plumb në kokën e tigrit. Bisha ra në çast, e qëlloi në tru.
  
  Drake nuk mori frymë. Ai u hodh shpejt nëpër bar për të ndihmuar njeriun që kishte parë të rrëzuar disa sekonda më parë. Tigri u shfaq mbi të, duke u ulëritur, muskujt e tij të mëdhenj duke u përkulur dhe valëzuar ndërsa uli kokën për të kafshuar.
  
  Drake e qëlloi në pjesën e pasme, priti derisa të kthehej dhe më pas e qëlloi mes syve. Ai u ul, të gjitha pesëqind paund, mbi njeriun që ishte gati për të ngrënë.
  
  jo mirë, mendoi Drake. Por është më mirë se sa të bëhesh copa-copa dhe të hahet i gjallë.
  
  Në kufjen e tij dëgjoheshin britma. "Më dreq mua, këta bastardë janë të mëdhenj!" "Një tjetër, Jacko! Një më shumë për gjashtë tuaj!"
  
  Ai studioi rrethinën e tij. Asnjë shenjë e tigrave, vetëm robër të tmerruar dhe trupa të tmerruar. Drake vrapoi përsëri nëpër bar, gati të mbulohej nëse shihte ndonjë armik, por brenda pak sekondash ai u kthye në shtëpi.
  
  Janë thyer xhamat e përparmë. Marinsat ishin brenda. Drake e ndoqi, sinjali i tij Bluetooth me valë duke e shënuar atë si miqësor. Duke shkelur pragun e dritares së thyer, ai pyeti veten se ku mund të ishte vetë Klodi. Ku do të ishte ai tani?
  
  Një zë i pëshpëriti në vesh. "Mendova se u largove herët nga festa, Drakey." Tonet e mëndafshta të Alicias. "Për të dy ju."
  
  Ai e pa atë. Pjesërisht e fshehur nga dollapi që po gërmonte. Jezus, a po shikonte ajo koleksionin e tij DVD?
  
  Mai ishte pas saj me një armë në dorë. Drake pa teksa gruaja japoneze ngriti armën dhe e drejtoi në kokën e Alicias.
  
  "Mai!" Zëri i tij i dëshpëruar bërtiti në veshët e tyre.
  
  Alicia u hodh. Fytyra e May u përkul në një buzëqeshje të lehtë. "Ishte një gjest, Drake. Po drejtoja ndërfaqen e alarmit, jo Alicia. Ende jo".
  
  "Ankth?" Drake qeshi. "Ne jemi tashmë brenda."
  
  "Këmbësoria duket se mendon se është gjithashtu e lidhur me depon e madhe në oborrin e shtëpisë."
  
  Alicia u tërhoq dhe drejtoi pistoletën. "I mallkuar nëse e di." Ajo gjuajti një breshëri në dollap. Shkëndijat fluturuan.
  
  Alicia ngriti supet. "Kjo duhet të jetë e mjaftueshme."
  
  Hajden, me Kinimakën të nxehtë në taka, u kthye në dhomë. "Hambari është i mbyllur fort. Shenjat e kurtheve. Djemtë e teknologjisë po punojnë për të tani."
  
  Drake e ndjeu gabimin e gjithë kësaj. "E megjithatë ne hyjmë kaq lehtë këtu? kjo-"
  
  Në atë moment në majë të shkallëve u dëgjua një bujë dhe zhurma e dikujt që zbriste. Shpejt. Drake mori armën dhe shikoi lart.
  
  Dhe ajo ngriu nga tronditja.
  
  Një nga njerëzit e Klodit zbriti ngadalë shkallët, me njërën dorë duke shtrënguar fytin e robit. Në dorën tjetër ajo kishte Shqiponjën e Shkretëtirës, të drejtuar në kokën e saj.
  
  Por kjo nuk ishte shkalla e plotë e tronditjes së Drake. Kur ai njohu gruan lindi një ndjenjë e mërzitshme. Ishte Kate Harrison, vajza e ish-asistentit të Gates. Njeriu që ishte pjesërisht fajtor për vdekjen e Kenedit.
  
  Ishte vajza e tij. Akoma gjalle.
  
  Burri i Klodit e shtypi fort armën në tëmthin e saj, duke e bërë atë të mbyllte sytë nga dhimbja. Por ajo nuk bërtiti. Drake, së bashku me një duzinë të tjerë në dhomë, i drejtuan armët burrit.
  
  E megjithatë, Drake nuk ndihej mirë. Pse dreqin ishte ky djalë lart me një të burgosur? Dukej sikur -
  
  "Kthehu!" - bërtiti burri, duke shikuar egërsisht sytë në të gjitha drejtimet. Prej tij dilnin djersa në pika të mëdha. Mënyra se si ai e mbante gjysmën dhe gjysmën e shtynte gruan do të thoshte se e gjithë pesha e tij ishte në këmbën e pasme. Gruaja, për meritë të saj, nuk ia bëri të lehtë.
  
  Drake llogariti se presioni mbi këmbëzën ishte tashmë në gjysmë të rrugës drejt objektivit. "Largohu! Na lini të dalim!" Burri e uli atë një shkallë tjetër. Ushtarët e forcave speciale u tërhoqën normalisht, por vetëm në pozicione pak më të favorshme.
  
  "Po ju paralajmëroj, budallenj." Burri i djersitur po merrte frymë rëndë. "Largohu nga rruga e ndyrë."
  
  Dhe këtë herë, Drake e kuptoi se ai e kishte fjalën për këtë. Kishte dëshpërim në sytë e tij, diçka që Drake e kuptoi. Ky njeri ka humbur gjithçka. Çfarëdo që ai bëri, çfarëdo që ai bëri, ajo u bë nën një detyrim të tmerrshëm.
  
  "Kthehu!" burri bërtiti përsëri dhe e shtyu gruan poshtë një shkallë tjetër. Dora që përqafoi qafën e saj ishte si një shufër hekuri. Çdo pjesë të trupit e mbante pas saj për të mos u paraqitur si objektiv. Ai ka qenë dikur ushtar, me shumë mundësi një i mirë.
  
  Drake dhe kolegët e tij panë mençurinë e tërheqjes. I dhanë burrit pak më shumë hapësirë. Zbriti edhe disa shkallë të tjera. Drake i ra në sy May. Ajo tundi kokën lehtë. Edhe ajo e dinte. Kjo ishte e gabuar. Ishte...
  
  Një harengë e kuqe. Lloji më i tmerrshëm. Klodi, pa dyshim me urdhër të Kovalenkos, e përdori këtë njeri për t'i shpërqendruar. Sjellja arketipike e Mbretit të Gjakut. Mund të ketë një bombë në shtëpi. Shpërblimi i vërtetë, Claude, ishte ndoshta një arratisje e suksesshme nga hambari.
  
  Drake priti, plotësisht i përgatitur. Çdo nerv në trupin e tij ngriu. Ai e barazoi goditjen. Frymëmarrja i ndaloi. Mendja i shkoi bosh. Nuk kishte asgjë tani, as dhoma e tensionuar plot me ushtarë, as pengu i tmerruar, as shtëpia dhe shërbëtorët që e rrethonin.
  
  Vetëm një milimetër. Kryqëzimi i shikimit. Më pak se një centimetër nga objektivi. Një lëvizje. Kaq i duhej. Dhe heshtja ishte gjithçka që dinte. Burri më pas e shtyu Kate Harrison poshtë një shkallë tjetër dhe në atë pjesë të sekondës së lëvizjes, syri i tij i majtë u hodh nga pas kafkës së gruas.
  
  Drake e shpërtheu atë me një goditje.
  
  Burri u hodh prapa, u përplas me murin dhe rrëshqiti pranë gruas që bërtiste. Ai u ul me një përplasje, me kokën e parë, armët trokitnin pas tij, dhe më pas ata panë jelekun e tij, barkun e tij.
  
  Kate Harrison bërtiti: "Ai ka një bombë mbi të!"
  
  Drake u hodh përpara, por Mai dhe marina e madhe tashmë po hidheshin mbi skajin e shkallëve. Marina kapi Kate Harrison. Mai u hodh mbi mercenarin e vdekur. Koka e saj u kthye nga jeleku, tek treguesi.
  
  "Tetë sekonda!"
  
  Të gjithë nxituan drejt dritares. Të gjithë përveç Drake. Anglezi nxitoi më tej në shtëpi, duke nxituar përgjatë korridorit të ngushtë për në kuzhinë, duke u lutur që dikush të linte derën e pasme të hapur. Në këtë mënyrë ai do të ishte më afër Klodit kur shpërtheu bomba. Kështu që ai kishte një shans.
  
  Përmes korridorit. Kaluan tre sekonda. Në kuzhinë. Një vështrim i shpejtë përreth. Edhe dy sekonda. Dera e pasme është e mbyllur.
  
  Koha mbaroi.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E PESË
  
  
  Drake hapi zjarr sapo dëgjoi shpërthimin fillestar. Do të duheshin një ose dy sekonda për të arritur atje. Dera e kuzhinës u thye nga goditjet e shumta. Drake vrapoi drejt tij, duke qëlluar gjatë gjithë kohës. Ai nuk e ngadalësoi shpejtësinë, vetëm e goditi me shpatull dhe ra në ajër.
  
  Shpërthimi e përfshiu pas tij si një gjarpër sulmues. Një gjuhë flakë shpërtheu nga dera dhe dritaret, duke u ngjitur në qiell. Drake po rrotullohej. Fryma e zjarrit e preku për një moment dhe më pas u tërhoq.
  
  Pa ngadalësuar, u hodh përsëri dhe vrapoi. I mavijosur dhe i rrahur, por tmerrësisht i vendosur, ai nxitoi drejt hambarit të madh. Gjëja e parë që pa ishin trupat e pajetë. Janë katër prej tyre. Teknikët që Hayden la pas për të fituar akses. Ai u ndal pranë tyre dhe kontrolloi secilin për shenja jete.
  
  Nuk ka puls dhe asnjë plagë plumbi. A ishin elektrizuar këto mure të mallkuar?
  
  Në një moment tjetër nuk kishte më rëndësi. Pjesa e përparme e hambarit shpërtheu, duke copëtuar dru dhe flakë që shpërthyen në një shpërthim spektakolar. Drake ra në kuvertë. Ai dëgjoi zhurmën e një motori dhe ngriti sytë në kohën e duhur për të parë një turbullirë të verdhë që shpërtheu nëpër dyert e thyera dhe fluturoi fuqishëm poshtë rrugës së improvizuar.
  
  Drake u hodh lart. Ai ndoshta po shkonte drejt një helikopteri, aeroplani të fshehur ose ndonjë kurthi tjetër të mallkuar. Ai mezi priste përforcime. Ai vrapoi në një hambar të rrënuar dhe shikoi përreth. Ai tundi kokën me mosbesim. Shkëlqimi i thellë i supermakinës së lëmuar shkëlqeu në çdo drejtim.
  
  Duke zgjedhur më të afërtin, Drake kaloi sekonda të çmuara duke kërkuar çelësin dhe më pas pa një grup prej tyre të varur jashtë zyrës së brendshme. Aston Martin Vanquish filloi me një kombinim çelësi dhe fuqie që, megjithëse i panjohur për Drake-n, ia shtoi adrenalinën ndërsa motori gjëmonte çmendurisht.
  
  Aston Martin fluturoi nga hambari me gomat duke kërcitur. Drake e drejtoi atë në drejtimin e asaj që ai shpresonte se ishte makina me shpejtësi të Claude. Nëse ky ishte vetëm një raund tjetër çorientimi, Drake është i dehur. Si, ndoshta, e gjithë Hawaii. Ata kishin nevojë të dëshpëruar për të kapur zëvendësin e Mbretit të Gjakut.
  
  Me bishtin e syrit, Drake pa Alicia që ndaloi befas. Ai nuk priti. Në pasqyrën e pasme, ai e pa atë duke vrapuar me qëllim në hambar. Zot, kjo mund të futet në telashe.
  
  Mjegullimi i verdhë përpara filloi të dukej si një supermakinë e nivelit të lartë, disi të kujton kupat e vjetër Porsche Le Mans që fituan garën. Afër tokës, ai përqafoi kthesat e rrugës, duke kërcyer si të vraponte mbi burime. E papërshtatshme për terrene të vrazhda, por më pas rruga e improvizuar u shtrua plotësisht disa kilometra më lart.
  
  Drake qëlloi në drejtim të Vanquish, duke e vendosur armën me kujdes në sediljen pas tij dhe duke dëgjuar tingujt Bluetooth që kërcejnë në trurin e tij. Operacioni i fermës ishte ende në ecje të plotë. Pengët u liruan. Disa ishin të vdekur. Disa grupe njerëzish të Klodit ishin ende të ngujuar në pozicione strategjike, duke i vendosur autoritetet në tokë. Dhe kishte ende gjysmë duzinë tigra që silleshin përreth, duke shkaktuar kërdi.
  
  Hendeku midis Aston Martin dhe Porsche është reduktuar në zero. Makina angleze ishte shumë më e mirë në rrugë të vështira. Drake u pozicionua drejtpërdrejt pas tij, duke synuar të ulej pranë tij, kur pa në pasqyrën e pasme se një supermakinë tjetër po i afrohej.
  
  Alicia po ngiste një Dodge Viper të vjetër. Besojini asaj që të bëjë diçka me muskujt.
  
  Të tre makinat vrapuan nëpër një terren të ashpër, duke marrë kthesat dhe duke u kthyer në drejtime të gjata. Zhavorri dhe papastërtia fluturonin përreth dhe pas tyre. Drake pa rrugën e asfaltuar që po afrohej dhe mori një vendim. Ata donin ta merrnin të gjallë Klodin, por së pari duhej ta kapnin. Ai ishte shumë i kujdesshëm të vazhdonte të dëgjonte muhabetin në kufjet e tij në rast se dikush do të raportonte se e kishte kapur Klodin, por sa më gjatë që vazhdonte kjo ndjekje, aq më i sigurtë bëhej Drake se njeriu përpara ishte i dyti i Mbretit të Gjakut.
  
  Drake ngriti armën dhe theu xhamin e përparmë të Aston. Pas një momenti të rrëshqitjes së rrezikshme, ai rifitoi kontrollin dhe qëlloi një raund të dytë në drejtim të Porsche-s që po ikte. Plumbat ia këputën të pasmet.
  
  Makina mezi ngadalësoi shpejtësinë. Ai u nis në një rrugë të re. Drake hapi zjarr ndërsa shoferi i Le Mans përshpejtoi, gëzhojat e plumbave u shpërndanë në sediljen prej lëkure pranë tij. Është koha për të vënë në shënjestër gomat.
  
  Por pikërisht në atë moment, një nga helikopterët i kaloi të gjithë, dy figura të përkulura nga dyert e hapura. Helikopteri u rrotullua përpara Porsche dhe u pezullua anash. Të shtënat paralajmëruese hoqën copa nga rruga përpara tij. Drake tundi kokën me mosbesim ndërsa një dorë doli nga dritarja e shoferit dhe filloi të qëllonte në helikopter.
  
  Në çast, në të njëjtën kohë, ai hoqi këmbën nga gazi dhe duart nga timoni, mori në shenjë dhe lëshoi një akuzë ambicie, aftësie dhe pamaturie. Viper i Alicia u përplas me makinën e tij. Drake rifitoi kontrollin, por pa armën të fluturonte nëpër xhamin e përparmë.
  
  Por gjuajtja e tij e çmendur funksionoi. Ai qëlloi në bërryl shoferin që po ikte dhe tani makina po ngadalësonte shpejtësinë. Ndalo. Drake ndaloi befas Astonin, u hodh jashtë dhe vrapoi me shpejtësi te dera e pasagjerëve të Porsche, duke ndaluar të ngrinte armën dhe duke mbajtur pamjet në kokën e figurës gjatë gjithë kohës.
  
  "Hidhe armën! Beje!"
  
  "Nuk mundem", erdhi përgjigja. "Më qëllove në krah për të më qij, derr budalla".
  
  Helikopteri fluturoi përpara, rotorët e tij gjëmonin ndërsa motori i tij bubullues tronditi tokën.
  
  Alicia u afrua dhe qëlloi në pasqyrën anësore të Porsche. Si ekip, ata u kthyen majtas dhe djathtas, duke mbuluar të dy njeriun pas timonit.
  
  Pavarësisht grimasës së agonisë në fytyrën e burrit, Drake e njohu atë nga fotografia. Ishte Klodi.
  
  Është koha për të paguar.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake kërceu i shokuar kur i ra telefoni celular. Duke imituar Drake, ai gjithashtu kaloi në Evanescence. Vokalet rrëqethëse të Amy Lee në "Lost in Paradise" përputheshin në mënyrë të përkryer me disponimin e të gjithëve në atë moment.
  
  Në ekran u shfaq mbishkrimi International.Thirrja nuk do të ishte nga një anëtar i familjes së tij. Por, në dritën e punës së Arkivit Kombëtar, mund të jetë nga çdo numër agjencish qeveritare.
  
  "Po?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Frika ia gërvishti shtyllën kurrizore me gishta të mprehtë. "Kush është ky?"
  
  "Me trego". Zëri ishte i kulturuar, anglez dhe plotësisht i sigurt. "Tani për tani. A duhet të flas me Ben Blake?"
  
  Karin iu afrua duke lexuar tmerrin në fytyrën e tij. "Po".
  
  "Mirë. Te lumte. Ishte kaq e vështirë? Emri im është Daniel Belmonte."
  
  Benit pothuajse i ra telefonin. "Çfarë? Si dreqin je..."
  
  Një rrjedhë e të qeshurave të shkëlqyera e ndaloi atë. "Relaksohuni. Thjesht pusho shoku im. Unë jam i befasuar, për të thënë të paktën, që Alicia Miles dhe e dashura jote nuk përmendën aftësitë e mia.
  
  Benit i zuri goja, pa mundur të thoshte asnjë fjalë. Karin i tha fjalët, hajdut? Nga Londra? është ai?
  
  Fytyra e Benit i tha të gjitha.
  
  "A të kafshoi macja gjuhën, zoti Blake? Ndoshta duhet të vishni motrën tuaj të bukur. Si është Karin?"
  
  Përmendja e emrit të motrës e gëzoi pak. "Ku e more numrin tim?"
  
  "Mos u përbuz me mua. A mendoni vërtet se do të duhen dy orë për të kryer operacionin e thjeshtë që më kërkuat të bëja? Apo i kam kaluar dyzet minutat e fundit duke mësuar pak për dashamirësit e mi? Hm? Merrni kohën tuaj me këtë, Blakey."
  
  "Unë nuk di asgjë për ju," tha Ben në mbrojtje. "Unë ju këshillova -" Ai ndaloi. "Përmes..."
  
  "Të dashurën tuaj? Jam i sigurt se ishte. Ajo më njeh mjaft mirë."
  
  "Po Alicia?" Karin bërtiti, duke u përpjekur ta largonte burrin nga ekuilibri. Të dy ishin aq të befasuar dhe aq të papërvojë sa as që u shkonte mendja të paralajmëronin CIA-n.
  
  Për një moment ra heshtje. "Kjo vajzë në fakt më frikëson, të them të drejtën."
  
  Truri i Benit dukej se kishte filluar të funksiononte. "Zoti Belmonte, artikulli që ju është kërkuar të kopjoni është shumë i vlefshëm. Kaq e vlefshme -"
  
  "E kuptoj. Është shkruar nga kapiteni Kuk dhe një nga njerëzit e tij. Gjatë tre udhëtimeve të tij, Cook bëri më shumë zbulime se çdo person tjetër në histori."
  
  "Nuk e kam fjalën për vlerën historike," këputi Beni. "Dua të them, mund të shpëtojë jetë. Tani. Sot".
  
  "Vërtet?" Belmonte dukej vërtet i interesuar. "Te lutem me trego".
  
  "Nuk mundem". Beni filloi të ndihej pak i dëshpëruar. "Të lutem. Na ndihmoni".
  
  "Është tashmë në emailin tuaj," tha Belmonte. "Por unë nuk do të isha ky që jam nëse nuk do t'ju tregoja se çfarë vlere kam, apo jo? Shijoje."
  
  Belmonte i dha fund telefonatës. Beni hodhi celularin në tavolinë dhe klikoi kompjuterin e tij për disa sekonda.
  
  Faqet që mungonin nga ditarët e kuzhinierit u shfaqën me ngjyra të plota dhe të lavdishme.
  
  "Nivelet e ferrit," lexoi Beni me zë të lartë. "Cook arriti vetëm në nivelin e pestë dhe më pas u kthye. O Zot, a e dëgjon këtë, Karin? Edhe Captain Cook nuk e kaloi nivelin e pestë. Kjo... kjo..."
  
  "Një sistem i madh kurthesh." Karin lexoi shpejt mbi supe, kujtesa e saj fotografike punonte jashtë orarit. "Sistemi më i madh, më i çmendur i kurthit i imagjinuar ndonjëherë."
  
  "Dhe nëse është kaq e madhe, e rrezikshme dhe e përpunuar..." u kthye Beni nga ajo. "Imagjinoni madhështinë dhe rëndësinë e mrekullisë në të cilën kjo çon."
  
  "E pabesueshme," tha Karin dhe lexoi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake e tërhoqi Claude nga makina e rrëzuar dhe e hodhi përafërsisht në rrugë. Britmat e tij të dhimbjes çajnë ajrin, duke mbytur edhe zhurmën e helikopterit.
  
  "Budallenjtë! Nuk do ta ndalosh kurrë. Ai gjithmonë fiton. Dreqin, më dhemb krahu, kopil!".
  
  Drake e solli automatikun e tij në gjatësinë e krahut dhe u gjunjëzua në gjoksin e Klodit. "Vetëm disa pyetje, mik. Atëherë mjekët do t'ju mbushin me disa mut vërtet të shijshëm. Ku është Kovalenko? Ai eshte ketu?"
  
  Klodi i dha një fytyrë të gurtë, pothuajse i mërzitur.
  
  "Mirë, le të provojmë diçka më të thjeshtë. Ed Boudreau. Ku eshte ai?"
  
  "Ai u kthye në anijen wiki-wiki në Waikiki."
  
  Drake pohoi me kokë. "Ku janë dy fermat e tjera?"
  
  "U zhduk." Fytyra e Klodit shpërtheu në një buzëqeshje. "Gjithçka është e humbur".
  
  "Kjo është e mjaftueshme". Alicia dëgjoi mbi supin e Drake. Ajo eci përreth, duke i drejtuar armën në fytyrën e Klodit dhe e vendosi me kujdes çizmin e saj në bërrylin e thyer të Klodit. Një klithmë e çastit përçau ajrin.
  
  "Ne mund ta çojmë këtë sa të duash," pëshpëriti Drake. "Askush nuk është në anën tuaj këtu, mik. Jemi në dijeni të sulmeve terroriste. Ose flisni ose bërtisni. Nuk ka rëndësi për mua".
  
  "Ndal!" Fjalët e Klodit ishin pothuajse të pakuptueshme. "Puh...të lutem."
  
  "Kjo eshte më mirë". Alicia e lehtësoi pak presionin.
  
  "Unë... kam qenë me Mbretin e Gjakut për shumë e shumë vite." Klodi pështyu. "Por tani ai po më lë pas. Ai më lë të vdes. Kalb në vendin e derrave. Për të mbuluar bythën tuaj. Ndoshta jo." Klodi u përpoq të ulej. "Drap".
  
  Të gjithë u bënë të kujdesshëm, Drake nxori një pistoletë dhe drejtoi kafkën e Claude. "Me qetësi".
  
  "Ai do të pendohet për këtë." Klodi praktikisht po ziente nga zemërimi. "Nuk më intereson më ndëshkimi i tij i tmerrshëm." Nga toni i tij dilte sarkazëm. "Nuk më intereson. Tani nuk ka më jetë për mua."
  
  "Ne e kuptojme." Alicia psherëtiu. "Ti e urren të dashurin tënd të ndyrë. Thjesht përgjigjuni pyetjeve të ushtarit seksi".
  
  Pati një tingull bip në kufjen e Drake. Një zë metalik tha: "U gjet pajisja e parë e portalit. Duket se Kovalenko e ka lënë këtë pas."
  
  Drake i hapi sytë dhe i hodhi një vështrim të shkurtër Alicias. Pse Mbreti i Gjakut do ta linte pajisjen e portalit në një kohë si kjo?
  
  Përgjigje e thjeshtë. Ai nuk kishte nevojë për të.
  
  "Kovalenko kryeson Diamond Head, apo jo? Tek Portat e Peles, apo Ferrit, apo diçka tjetër. Ky është qëllimi i tij përfundimtar, apo jo?"
  
  Klodi bëri një fytyrë. "Kjo legjendë që ai gjeti u bë një obsesion. Një burrë i pasur përtej çdo ëndrre. Një njeri që mund të marrë çfarë të dojë. Çfarë po bën ai?
  
  "I fiksuar pas diçkaje që nuk do ta ketë kurrë?" sugjeroi Alicia.
  
  "Një burrë kaq i zgjuar, kaq i shkathët, u kthye në një idiot neurotik brenda natës. Ai e di se ka diçka poshtë atij vullkani të mallkuar. Gjithmonë mërmëriti se ishte kuzhinieri më i mirë. Ky Kuzhinier në fakt u kthye nga frika. Por jo Dmitry Kovalenko, jo Mbreti i Përgjakshëm; ai do të kishte vazhduar më tej."
  
  Edhe Drake ndjeu një rritje të parandjenjës. "A u kthye Cook? Çfarë dreqin është atje poshtë?"
  
  Klodi ngriti supet, pastaj rënkoi nga dhimbja. "Askush nuk e di. Por mendoj se Kovalenko do të jetë i pari që do ta dijë. Ai është në rrugën e tij atje tani."
  
  Zemra e Drake u hodh pas këtij informacioni. Ai është në rrugën e tij atje tani. Na ishte njehere.
  
  Në këtë kohë, Mai dhe një duzinë e gjysmë ushtarësh ishin afruar atyre. Të gjithë dëgjuan me vëmendje të etur.
  
  Drake kujtoi detyrën e ardhshme. "Ne kemi nevojë për lokacione për ferma. Dhe ne duam Ed Boudreau."
  
  Claude transmetoi informacionin. Dy ferma të tjera, njëra në Kauai, tjetra në Ishullin e Madh. Boudreau ishte rrugës për në Kauai.
  
  "Po në lidhje me sulmet terroriste?" Mai pyeti qetësisht. "A është kjo vetëm një mashtrim tjetër?"
  
  Dhe tani fytyra e Klodit me të vërtetë u shtri me një dëshpërim dhe vuajtje të tillë sa barku i Drake ra në dysheme.
  
  "Jo". Klodi rënkoi. "Ata janë të vërteta. Ato mund të hapen në çdo moment."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E GJASHTË
  
  
  Beni dhe Karin shkuan te dritarja, secili duke mbajtur një kopje të ditarit sekret të kapitenit Kuk. Ndërsa lexonin dhe rilexonin çmendurinë që përmbante, Beni pyeti motrën e tij për sjelljen e çuditshme të Mbretit të Gjakut.
  
  "Kovalenko duhet të ketë planifikuar të shkonte në këtë udhëtim kur u gjetën pajisjet portative. Ai është shumë i përgatitur për të organizuar gjithçka në javët e fundit."
  
  "Vite," mërmëriti Karin. "Vite planifikimi, praktike dhe grasimi të rrotave të duhura. Por pse e rrezikoi këtë operacion të madh për të shkuar në një shëtitje të vogël në Bermuda?"
  
  Beni tundi kokën në një nga pasazhet që po lexonte. "Gjëra të çmendura. Thjesht i çmendur. Kishte vetëm një gjë që mund ta bënte atë, motër."
  
  Karin shikoi oqeanin e largët. "Ai pa diçka në lidhje me pajisjet që kishin lidhje me Diamond Head."
  
  "Po, por çfarë?"
  
  "Epo, në fund, padyshim asgjë shumë e rëndësishme." Ata panë kokat tundur ndërsa imazhet e kamerës transmetoheshin nga ferma e Mbretit të Gjakut. Ata e dinin që megallomani e kishte lënë pas pajisjen e portalit. "Ai nuk ka nevojë për të."
  
  "Ose ai beson se ai thjesht mund ta marrë atë sipas dëshirës."
  
  Pas tyre, në lidhjen operative, ata dëgjuan Drake duke bërtitur informacionin që ai kishte nxjerrë nga Claude për kaq shumë kohë.
  
  Beni i shkeli sytë nga Karin. "Ai thotë se Mbreti Bloody është tashmë në Diamond Head. Do te thote-"
  
  Por klithma e papritur e Karinit i ngriu fjalët e radhës në fyt. Ai ndoqi vështrimin e saj, ngushtoi sytë dhe ndjeu se bota e tij u shkërmoq.
  
  Tymi i zi nga shpërthimet e shumta dilte nga dritaret e hotelit përgjatë plazhit Waikiki.
  
  Duke injoruar zhurmën që vinte nga zyrat rreth tij, Beni vrapoi drejt murit dhe ndezi televizorin.
  
  I ra zilja e celularit. Këtë herë ishte babai i tij. Ata gjithashtu duhet të shikojnë TV.
  
  
  * * *
  
  
  Drake dhe ushtarët, të cilët nuk ishin të zënë me marrjen e pengjeve apo mposhtjen e disa xhepave të mbetur të rezistencës, e panë transmetimin në iPhone-ët e tyre. Komandanti i njësisë së tyre, një burrë i quajtur Johnson, hakoi në pajisjet ushtarake Android dhe kontaktoi postën e komandës celulare në Honolulu drejtpërdrejt ndërsa ngjarjet shpaloseshin.
  
  "Bombat shpërthyen në tre hotele në Waikiki," përsëriti komandanti. "E përsëris. Tre. Lundrojmë në perëndim nga bregu. Kalakuau Waikiki. Përshëndetni Ohanën". Komandanti dëgjoi për një minutë. "Ata duket se kanë shpërthyer në dhoma të zbrazëta, duke shkaktuar panik... evakuime... pak a shumë... kaos. Shërbimet e urgjencës në Honolulu janë shtrirë në kufi."
  
  "Kjo është e gjitha?" Drake në fakt ndjeu një lehtësim. Mund të ishte shumë më keq.
  
  "Prit -" Komandantit i ra fytyra. "Oh jo".
  
  
  * * *
  
  
  Ben dhe Karin shikonin të tmerruar teksa skenat ndizeshin në ekranin e televizorit. Hotelet u evakuuan shpejt. Burra dhe gra vrapuan, shtynë dhe ranë. Ata bërtisnin, mbronin të dashurit e tyre dhe qanin duke përqafuar fort fëmijët e tyre. Stafi i hotelit erdhi pas, duke u dukur i ashpër dhe i frikësuar, por duke mbajtur kontrollin. Policia dhe zjarrfikësit hynë e dilnin në holl dhe dhoma hoteli dhe prania e tyre ndihej para çdo hoteli. Fotografia televizive u zbeh ndërsa helikopteri fluturoi, duke zbuluar një pamje të mrekullueshme të Waikiki dhe kodrave rrotulluese përtej, madhështinë e vullkanit të kokës së Diamantit dhe plazhit me famë botërore Kuhio, i dëmtuar tani nga pamja mahnitëse e hoteleve të larta që nxjerrin tym. dhe flakët nga muret dhe dritaret e tyre të rrënuara.
  
  Ekrani i televizorit klikoi përsëri. Beni gulçoi dhe Karinit iu hodh zemra. Ata as nuk mund të flisnin me njëri-tjetrin.
  
  Hoteli i katërt, në pamje të plotë të gjithë botës, u kap nga terroristë të maskuar. Kushdo që qëndronte në rrugën e tyre, pushkatohej në trotuar. Njeriu i fundit u kthye dhe tundi grushtin drejt helikopterit që fluturonte. Para se të hynte në hotel dhe të mbyllte derën pas tij, ai qëlloi dhe vrau një civil që ishte ulur pranë një taksie të parkuar.
  
  "Oh Zoti im". Zëri i Karin ishte i qetë. "Po njerëzit e varfër brenda?"
  
  
  * * *
  
  
  "Mbretëresha Ala Moana është pushtuar nga njerëz të armatosur," u tha komandanti. "Me vendosmëri. Duke veshur një maskë. Nuk kam frikë të vras". Ai e ktheu shikimin e tij vrastar drejt Klodit. "Sa sulme të tjera do të ketë, o bastard i keq?"
  
  Klodi dukej i frikësuar. "Asnjë," tha ai. "Në Oahu."
  
  Drake u largua. Ai duhej të mendonte. Ai duhej të riorientohej. Kjo ishte ajo që donte Kovalenko, për t'i mbajtur të gjithë të shpërqendruar. Fakti ishte se Kovalenko e dinte se kishte diçka mahnitëse të fshehur thellë nën kokën e diamantit, dhe ai ishte në rrugën e tij për të pretenduar për të.
  
  Diçka që madje mund të shkëlqejë tmerrin e këtyre sulmeve.
  
  Përqendrimi i tij u kthye. Asgjë nuk ka ndryshuar këtu. Sulmet ishin të planifikuara në mënyrë perfekte. Ata në të njëjtën kohë paaftësuan ushtarët, ushtrinë dhe shërbimet e urgjencës. Por asgjë nuk ka ndryshuar. Ata nuk e gjetën Mbretin e Gjakut, kështu që...
  
  Plani B u vu në veprim.
  
  Drake i bëri shenjë May dhe Alicia. Hayden dhe Kinimaka ishin tashmë të afërt. Havai i madh dukej i tronditur. Drake i tha me gisht: "A je gati për këtë, Mano?"
  
  Kinimaka gati u ulërima. "Kam shumë të drejtë."
  
  "Plani B," tha Drake. "Kovalenko nuk është këtu, kështu që ne i përmbahemi. Pjesa tjetër e ushtarëve do ta kuptojnë këtë në një minutë. Hayden dhe May, ju po i bashkoheni sulmit në Kauai. Mano dhe Alicia, ju po i bashkoheni sulmit në ishullin e madh. Shkoni në ato ferma. Kurseni sa më shumë që mundeni. Dhe Alicia..." Fytyra e tij u shndërrua në akull të gdhendur. "Unë po llogaris te ju për të kryer vrasje. Le të vdesë ai bastard Boudreaux një vdekje brutale."
  
  Alicia pohoi me kokë. Ishte ideja e Drake për të mbajtur Mai dhe Alicia larg kur ata e kuptuan se do të duhej të ndanin ekipin e tyre. Ai nuk donte që vdekja e Wellsit dhe sekretet e tjera të vinin mes shpëtimit të jetëve dhe ndalimit të armikut.
  
  Zëri i lartë i Claude tërhoqi vëmendjen e Drake. "Kovalenko financoi sulme në Oahu, Kauai dhe Big Island vetëm për të tërhequr vëmendjen tuaj. Ndani dhe pushtoni ju. Ju nuk mund ta mposhtni këtë njeri. Ai po përgatitet prej vitesh".
  
  Matt Drake ngriti armën. "Kjo është arsyeja pse unë do ta ndjek atë nëpër Portat e Ferrit dhe do ta ushqej te djalli i ndyrë." Ai u drejtua drejt helikopterit të mallrave. "Ejani njerëz. Ngarko."
  
  
  * * *
  
  
  Beni u kthye shpejt kur i ra celulari. Ishte Drake
  
  "Gati?"
  
  "Përshëndetje Matt. Je i sigurte? A po largohemi vërtet?"
  
  "Ne me të vërtetë po largohemi. Tani për tani. A e morët atë që ju nevojitej nga Daniel Belmonte?"
  
  "Po. Por ai është pak i dobët..."
  
  "Mirë. A e keni përcaktuar hyrjen më të afërt në tubin e llavës?
  
  "Po. Ekziston një komunitet i mbyllur rreth dy milje nga Diamond Head. Qeveria Havai në mënyrë të ngjashme mbylli çdo hyrje të njohur. Në shumicën e rasteve, kjo nuk e pengon as një fëmijë të vendosur që të hyjë brenda."
  
  "Asgjë nuk ndihmon. Dëgjo, Ben. Kape Karin dhe kërko dikë që të të çojë në atë tub lavë. Më dërgoni koordinatat. Beje tani ".
  
  "E ke seriozisht? Nuk e kemi idenë se çfarë ka atje poshtë. Dhe ky sistem kurthi? Kjo është përtej mizorisë."
  
  "Guxim, Ben. Ose, siç tha Def Leppard - Le të rrokullisemi. "
  
  Beni vendosi telefonin e tij mbi tavolinë dhe mori frymë thellë. Karin i vuri dorën mbi supin e tij. Të dy shikuan televizorin. Zëri i prezantueses ishte i tensionuar.
  
  "Ky është terrorizëm në një shkallë të paparë më parë."
  
  "Drake ka të drejtë," tha Ben. "Ne jemi në luftë. Ne duhet të rrëzojmë komandantin e përgjithshëm të armiqve tanë."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E SHTATË
  
  
  Drake mblodhi tetë anëtarë të ekipit Delta, të cilët iu caktuan atij në rast se kërkohej eksplorimi i shpellave të thella. Ata ishin veteranë të afërm të dikasterit, më me përvojë dhe secili një herë, në një vend të braktisur nga perëndia, kishte kryer operacionin e tij.
  
  Para se të hipnin në helikopter, Drake doli jashtë me miqtë e tij për një moment. Mbreti i Gjakut kishte ndarë tashmë forcat Havai dhe ato qeveritare, dhe tani ai do t'i ndante ato.
  
  "Ji i sigurt." Drake i shikoi të gjithë në sy me radhë. Hajden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Do të duhet të kalojmë edhe një natë në ferr, por nesër do të jemi të gjithë të lirë."
  
  U dëgjuan tundje me kokë dhe rënkime nga Mano.
  
  "Besojeni," tha Drake dhe zgjati dorën. Katër duar të tjera erdhën drejt tij. "Vetëm qëndroni gjallë, djema."
  
  Me këtë ai u kthye dhe vrapoi drejt helikopterit të pritjes. Delta Squad po përfundonte pajisjet e tyre dhe tani zunë vendet e tyre ndërsa ai hipi. "Përshëndetje djema". Ai kishte një theks të fortë Yorkshire. "A jeni gati ta grisni këtë derr të njomur me vodka?"
  
  "Booya!"
  
  "Dreq." Drake i bëri me dorë pilotit, i cili i ngriti në ajër. Ai u kthye në fermë për herë të fundit dhe pa që miqtë e tij qëndronin ende në të njëjtin rreth dhe e shikonin të shkonte.
  
  A do t'i shohë përsëri të gjithë të gjallë?
  
  Nëse do ta bënte këtë, do të kishte një llogari serioze. Ai do të duhet të kërkojë falje. Disa realitete të tmerrshme me të cilat do të duhet të pajtohet. Por me vdekjen e Kovalenkos, do të ishte më e lehtë. Kennedy do të ishte hakmarrë, nëse nuk do të shpëtohej. Dhe tani që ai ishte i vendosur në gjurmët e Mbretit të Përgjakur, shpirti i tij tashmë ishte ngritur pak më lart.
  
  Por llogaria përfundimtare midis May dhe Alicia mund ta kthejë të gjithë këtë në kokë. Kishte diçka të madhe mes tyre, diçka të tmerrshme. Dhe sido që të jetë, Drake është i përfshirë. Dhe puse.
  
  Nuk kaloi shumë kohë që helikopteri mbërriti në koordinatat e Benit. Piloti i zbriti në një tokë të sheshtë rreth njëqind metra larg kompleksit të vogël. Drake pa që Beni dhe Karin ishin ulur tashmë me shpinën në gardhin e lartë. Fytyrat e tyre ishin krejtësisht të bardha nga tensioni.
  
  Ai duhej të ishte Drake i vjetër për një kohë. Ky mision kishte nevojë për Ben Blake në më të mirën e tij, në maksimumin e tij, dhe ndërsa Beni qëllonte në të gjithë cilindrat, Karin po ushqehej prej tij. Suksesi i misionit varej nga të gjithë ata në formën më të mirë të jetës së tyre.
  
  Drake u sinjalizoi ushtarëve të Deltës, doli nga helikopteri, i rrethuar nga shpërthime të dhunshme ajri dhe vrapoi drejt Benit dhe Karinit. "Cdo gje eshte ne rregull?" ai bertiti. "A i keni sjellë trungjet?"
  
  Beni pohoi me kokë, ende pak i pasigurt se si të ndihej për mikun e tij të vjetër. Karin filloi të lidhë flokët e saj në pjesën e pasme të kokës. "Ne jemi plotësisht të ngarkuar, Drake. Shpresoj të sillni diçka të mirë."
  
  Ushtarët e Deltës u grumbulluan rreth tyre. Drake duartrokiti për një burrë, një individ i madh me mjekër me tatuazhe në qafë dhe krahë si një motorist. "Ky është shoku im i ri, shenja e thirrjes është Komodo, dhe ky është ekipi i tij. Ekipi, takoni miqtë e mi të vjetër, Ben dhe Karin Blake."
  
  Kudo kishte tundje me kokë dhe rënkime. Dy ushtarë ishin të zënë duke zgjedhur drynin simbolik që po i pengonte njerëzit të zbrisnin në një nga tubat e famshme të lavës në Havai. Pas disa minutash ata u tërhoqën dhe porta mbeti e hapur.
  
  Drake hyri në kompleks. Platforma prej betoni të çonte në një derë metalike që ishte e mbyllur mirë. Në të djathtë qëndronte një shtyllë e gjatë, në krye të së cilës një kamerë sigurie rrotulluese vëzhgonte zonën. Komodo bëri me dorë të njëjtët dy ushtarë përpara për t'u kujdesur për derën.
  
  "A keni ndonjë sugjerim se çfarë do të futemi unë dhe njerëzit e mi?" Zëri i ngjirur i Komodos e bëri Benin të tërhiqej.
  
  "Me fjalët e Robert Baden-Powell," tha Ben. "Bëhu gati".
  
  Karin shtoi: "Për çdo gjë."
  
  Ben tha: "Kjo është motoja e Boy Scout".
  
  Komodo tundi kokën dhe mërmëriti "Geeks" nën zë.
  
  Beni u pozicionua pas ushtarit me pamje të ashpër. "Gjithsesi, pse të thërrasin Komodo? A është kafshimi juaj helmues?"
  
  Drake e ndërpreu përpara se kapiteni i Delta të mund të përgjigjej. "Ata mund ta quajnë atë një tub lavë, por është ende një tunel i thjeshtë i modës së vjetër. Unë nuk do t'ju ofendoj duke shtruar protokollet e zakonshme, por do t'ju them këtë. Kujdes nga grackat. Bloody King ka të bëjë me shfaqjet e mëdha dhe teknikat e ndarjes. Nëse ai mund të na izolojë, ne jemi njerëz të vdekur."
  
  Drake eci përpara, duke bërë me shenjë që Beni të shkonte më pas dhe Karin të ndiqte Komodon. Shtëpia e vogël e rojeve nuk përmbante gjë tjetër veçse disa dollapë të mëdhenj dhe një telefon me pluhur. I vinte erë myku dhe lagështie dhe rezononte me heshtjen e thellë, primordiale që varej në ajrin përpara. Drake vazhdoi dhe shpejt e kuptoi pse.
  
  Hyrja në tubin e llavës ishte në këmbët e tyre, një vrimë e madhe që të çonte poshtë në errësirën zvarritëse.
  
  "Sa larg është?" Komodo doli përpara dhe hodhi një shkop me shkëlqim. Pajisja u ndez dhe u rrotullua për disa sekonda përpara se të godiste gurin e fortë. "Afër. Siguroni disa litarë, djema. Nxito."
  
  Ndërsa ushtarët punonin, Drake dëgjoi sa më mirë që mundej. Asnjë zë nuk doli nga errësira me ngjyrë. Ai supozoi se ata ishin disa orë pas Kovalenkos, por ai synonte të arrinte shpejt.
  
  Pasi ata zbritën dhe vunë këmbët e tyre fort në dyshemenë e lëmuar të tubit të llavës, Drake mori kushinetat e tij dhe u nis drejt Diamond Head. Tubi u ngushtua, u fundos dhe u përkul. Edhe ekipi i Delta ndonjëherë humbi ekuilibrin ose gërvishtte kokën për shkak të paparashikueshmërisë së boshtit vullkanik. Dy herë u kthye fuqishëm, duke shkaktuar panik Drake derisa kuptoi se kthesa e butë ishte gjithmonë në drejtim të Diamond Head.
  
  Ai i mbajti sytë te distanca. Mbi ta u mbyll errësira e nëndheshme nga të gjitha anët. "Drita përpara," tha papritmas Drake dhe u ndal.
  
  Diçka doli nga errësira. Një shpërthim ajri i ftohtë nga poshtë. Ai u ndal dhe studioi vrimën gjigante përpara. Komodo shkoi dhe hodhi një shkop tjetër me shkëlqim.
  
  Këtë herë ai ra rreth pesëmbëdhjetë këmbë.
  
  "Mirë. Komodo, ju dhe ekipi juaj përgatituni. Ben, Karin, le t'i hedhim një sy këtyre revistave."
  
  Ndërsa ekipi i Delta vendosi një trekëmbësh të fortë mbi vrimën e thepisur, Drake lexoi shpejt shënimet në fund të faqes. Sytë e tij u zgjeruan para se të mbaronte së lexuari faqen e parë dhe mori frymë thellë.
  
  "Ferri i përgjakshëm. Mendoj se na duhen armë më të mëdha".
  
  Beni ngriti një vetull. "Nuk na duhen plumbat atje poshtë. Këta janë truri."
  
  "Epo, për fat i kam të dyja." Drake ngriti armën. "Mendoj se nëse na duhet të dëgjojmë disa muzikë të ndyrë gjatë rrugës, do të drejtohemi tek ju."
  
  "Vezë. Tani kam Fleetwood Mac në iPod-in tim."
  
  "Jam i shokuar. Cilin version?
  
  "A ka më shumë se një?"
  
  Drake tundi kokën. "Unë mendoj se të gjithë fëmijët duhet të fillojnë arsimimin e tyre diku." Ai i shkeli syrin Karin. "Si po bëjmë, Komodo?"
  
  "U krye".
  
  Drake doli përpara, kapi litarin e lidhur me trekëmbëshin dhe shtyu tubin që shkëlqente çuditërisht. Sapo çizmet i prekën nga fundi, ai u tërhoq dhe të tjerët rrëshqitën poshtë një nga një. Karin, një atlet i stërvitur, e menaxhoi zbritjen me lehtësi. Beni u mundua pak, por ai ishte i ri dhe në formë dhe përfundimisht u ul pa u djersitur.
  
  "Përpara". Drake eci me shpejtësi në drejtim të Diamond Head. "Kujdes shpinën. Po afrohemi".
  
  Kalimi filloi të zbriste. Drake pyeti shkurtimisht se si një tub llave mund të devijohej nga rrjedha e tij natyrore, por më pas kuptoi se vetë magma do të kalonte rrugën e saj përmes shtegut të rezistencës më të vogël me forcën djallëzore në shpinë. Lava mund të merrte çdo kënd që donte.
  
  Kaluan edhe disa minuta dhe Drake ndaloi përsëri. Kishte një vrimë tjetër në dysheme përpara, këtë herë më të vogël dhe të rrumbullakosur në mënyrë të përkryer. Kur Komodo hodhi shkopin e shkëlqimit, ata menduan se boshti ishte rreth tridhjetë metra i thellë.
  
  "Edhe më e rrezikshme," tha Drake. "Kujdesuni për veten ju të dy."
  
  Më pas ai vuri re se drita nga shkopi i shkëlqimit nuk reflektohej nga asnjë mur guri. Drita e saj portokalli u zhyt nga errësira përreth. Poshtë tyre ishte një dhomë e madhe.
  
  Ai bëri shenjë për heshtje. Si një, ata dëgjonin me kujdes çdo tingull që vinte nga poshtë. Pas një çasti heshtjeje të plotë, Drake kapi litarin e rapelit dhe u hodh mbi boshtin bosh. Ai shpejt rrëshqiti në gjatësinë e saj derisa u gjend nën tavan.
  
  Ende pa zhurmë. Ai theu një gjysmë duzinë të tjera shkopinj me shkëlqim dhe i hodhi në qelinë poshtë. Gradualisht, një dritë e panatyrshme filloi të lulëzojë.
  
  Dhe Matt Drake më në fund pa atë që pak njerëz kishin parë më parë. Një dhomë e madhe drejtkëndore rreth pesëdhjetë metra e gjatë. Dyshemeja perfekte e lëmuar. Tre mure të lakuar, mbi të cilët janë gdhendur disa shenja antike, të padallueshme në një distancë të tillë.
  
  Dhe dominon një mur është harku i lakuar që magjepsi kaq shumë kapitenin Kuk. Dera brenda tij që e kishte mahnitur kaq shumë Mbretin e Gjakut. Dhe tmerret dhe mrekullitë që mund të shtriheshin përtej e mbushën Matt Drake dhe shokët e tij me një tmerr të tillë.
  
  Ata gjetën dyert e ferrit.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TETË
  
  
  Hayden u mbajt fort teksa helikopteri u përplas në qiell, duke ndryshuar me shpejtësi kursin. Pamja e saj e fundit e Kinimaki ishte Alicia Miles gjithnjë e gjallë duke e shtyrë atë në një helikopter tjetër. Pamja e bëri atë të tërhiqej, por ana praktike e dinte që kur bëhej fjalë për betejë, Mano kishte mbështetjen më të mirë në biznes në formën e një anglezeje të çmendur.
  
  Po kështu edhe Hayden. Mai u ul pranë saj, e qetë dhe paqësore, sikur të ishin nisur drejt bregut të Napalit për të parë pamjet e klasit botëror. Pjesa tjetër e ulëseve u zunë nga ushtarë të çarë. Kauai ishte rreth njëzet minuta larg. Gates sapo e kishte kontaktuar për të raportuar një sulm terrorist në qendrën tregtare të hapur Kukui Grove në Kauai. Një burrë u lidh me zinxhirë në një parmakë jashtë vendndodhjes së përbashkët Jamba Juice/Starbucks në anën veriore të kompleksit. Dikush me copa jamtex të lidhur në trupin e tij dhe gishtin në këmbëzën e një detonatori primitiv.
  
  Burri kishte gjithashtu dy armë automatike dhe një kufje Bluetooth dhe nuk lejoi asnjë nga klientët e restorantit të largohej.
  
  Me fjalët e vetë Gates. "Ky idiot është e qartë se do të qëndrojë atje për aq kohë sa të mundet, atëherë kur autoritetet të bëjnë lëvizjen e tyre, ai do të shpërthejë. Shumica e forcave të policisë Kauai u vendosën në vendngjarje, larg jush."
  
  "Ne do ta mbajmë fermën të sigurt, zotëri," e siguroi Hajden. "Ne e prisnim këtë."
  
  "Ne e bëmë këtë, zonjusha Jay. Mendoj se do të shohim se cilat janë planet e Kovalenkos për ishullin e madh në vijim."
  
  Hayden mbylli sytë. Kovelenko e kishte planifikuar këtë sulm prej vitesh, por pyetjet mbetën. Pse të hiqni dorë nga pajisja e portalit? Pse të largohesh me një zhurmë të tillë? A mund të jetë ky plani B i tij? Se, përkundër faktit se autoritetet ekspozuan shpejt të gjitha përpjekjet e tij dhe nxitën një Vendetë të Përgjakshme kundër Drake, miqve dhe familjeve të tij, ai zgjodhi këtë rrugë për të fituar famën më të madhe.
  
  Ose, mendoi ajo, ndoshta ai po përdorte strategjinë e vjetër e të vjetër për të krijuar mjaft zhurmë këtu që veprimet tuaja të mund të kalonin pa u vënë re atje.
  
  Nuk ka rëndësi, mendoi ajo. Mendimet e saj ishin për Benin dhe detyrën e rrezikshme në të cilën ai ishte. Ajo kurrë nuk do ta thoshte këtë për shkak të detyrës, por kishte filluar ta donte shumë. Detyra që ajo ndjente ndaj babait të saj nuk u zhduk, por u bë më pak urgjente pas vdekjes së tmerrshme të Kennedy Moore. Jeta reale i mposht premtimet e vjetra çdo ditë.
  
  Ndërsa helikopteri kalonte nëpër qiellin e ndritshëm blu Havai, Hayden tha një lutje për Ben Blake.
  
  Pastaj i ra celulari. Kur ajo shikoi ekranin, vetullat e saj u ngritën në habi.
  
  "Përshëndetje," u përgjigj ajo menjëherë. "Si po ja kalon?"
  
  "Shkëlqyeshëm, faleminderit, por ky biznes i eksplorimit të varreve ka një efekt anësor serioz. Rrezja ime pothuajse është zhdukur."
  
  Hajden buzëqeshi. "Epo, Torsten, ka sallone për këtë lloj gjëje."
  
  "Midis postkomandës dhe varrit? Jo ne te vertete."
  
  "Sigurisht, do të doja të bisedoja, Torsten, por ju suedezët zgjidhni momentet tuaja."
  
  "Kuptuar. Provova së pari të telefonoja Drake-n, por ai shkoi direkt te posta zanore. Ai është mirë?"
  
  "Më mirë se ai ishte, po." Hayden pa horizontin e Kauait që po afrohej në të djathtë. "Dëgjo -"
  
  "Do të jem i shpejtë. Operacioni këtu ishte i suksesshëm. Asgjë e dënueshme. Gjithçka ishte ashtu siç pritej dhe në kohë. Por..." Torsten ndaloi dhe Hajden e dëgjoi atë duke marrë frymë. "Diçka ndodhi sot. Unë do të thosha se diçka duket 'off'. Ju amerikanët mund ta quani ndryshe."
  
  "Po?"
  
  "Kam marrë një telefonatë nga qeveria ime. Nga ndërmjetësi im te Ministri i Shtetit. Sfidë e nivelit të lartë. Unë-" Një tjetër pauzë hezituese, aspak si Dahl.
  
  Vija bregdetare e thyer e Kauait u vërsul poshtë tyre. Thirrja erdhi përmes radios. "Tetë minuta para golit."
  
  "Më thanë se operacioni ynë - operacioni ynë skandinav - do të transferohej në një agjenci të re. Një task forcë e përbashkët e përbërë nga anëtarë të rangut të lartë, por të paidentifikuar të CIA-s amerikane, DIA-s dhe NSA-së. Pra, Hayden, unë jam ushtar dhe do të zbatoj urdhrat e eprorit tim më të lartë, por a ju duket e drejtë kjo?"
  
  Hayden ishte i tronditur pavarësisht nga ajo vetë. "Për mua kjo tingëllon si absurditet i plotë. Cili është emri i personit kryesor? Ai të cilit i dorëzohesh në duar."
  
  "Russell Cayman. A e njeh ate?"
  
  Hayden kërkoi kujtesën e saj. "Unë e di emrin, por di shumë pak për të. Unë jam i sigurt se ai është nga DIA, Agjencia e Inteligjencës së Mbrojtjes, por ata janë kryesisht në biznesin e blerjes së sistemeve të armëve. Çfarë dreqin dëshiron ky Russell Cayman me ty dhe varrin?"
  
  "Ti po më lexon mendjen".
  
  Me bisht të syrit, Hayden pa kokën e May-it të dridhur sikur të ishte qëlluar në kafkë. Por kur Hayden iu drejtua asaj me pyetje, agjenti japonez hodhi sytë larg.
  
  Hajden u mendua për disa sekonda dhe më pas pyeti me një zë të qetë: "A i beson të gjithë njerëzve të tu, Torsten?"
  
  Pauza shumë e gjatë e Dahl-it iu përgjigj pyetjes së saj.
  
  "Nëse DIA është paralajmëruar për diçka, atëherë ata kanë një mbulim shumë të madh. Prioriteti i tyre mund të kalojë edhe atë të CIA-s. Ec me kujdes, shok. Ky djalë, Kajman, nuk është gjë tjetër veçse një fantazmë. Zgjidhja e problemeve të Black Ops, Gitmo, 11 shtator. Nëse diçka serioze dhe e ndjeshme shkon keq, ai është personi të cilit i drejtoheni."
  
  "Më qij. Do të doja të mos kisha pyetur."
  
  "Më duhet të iki tani, Torsten. Por të premtoj se do të flas me Jonathanin për këtë gjë sa më shpejt që të mundem. Rri aty."
  
  Torsten nënshkroi kontratën me psherëtimën e lodhur të një ushtari profesionist, i cili i kishte parë të gjitha dhe ishte i neveritur që ishte emëruar një lakej i një fillestari amerikan. Hayden e simpatizoi atë. Ajo u kthye nga Mai, gati për të pyetur atë që dinte.
  
  Por thirrja "Target" erdhi në radio.
  
  Arat përpara e poshtë po digjeshin. Ndërsa helikopteri zbriste, figura të vogla mund të shiheshin duke vrapuar rastësisht në të gjitha drejtimet. Litarët u zgjatën nga kabina dhe njerëzit u hodhën pas tyre, duke rrëshqitur shpejt drejt peizazhit të djegur poshtë. Hayden dhe May prisnin radhën e tyre, shprehja e May ishte bosh ndërsa dëgjuan njerëzit e tyre të hapnin zjarr.
  
  Hayden kontrolloi gatishmërinë e Glock-it të saj për të tretën herë dhe tha, "Budro atje poshtë".
  
  "Mos u shqetëso", tha gruaja japoneze. "Ai do të zbulojë se çfarë do të thotë në të vërtetë Mai-Time."
  
  Dy gratë zbritën së bashku në litar, duke u ulur në të njëjtën kohë dhe u larguan me një lëvizje klasike një-dy-mbuluese. Kjo praktikë kërkonte besim absolut te njëri-tjetri, pasi ndërsa njëri po vraponte, tjetri po shikonte pajisjet e tyre periferike. Një, dy, si një kërcim. Ndërtimi. Por ishte një mënyrë e shpejtë dhe shkatërruese për të përparuar.
  
  Hayden skanoi zonën ndërsa vraponte. Disa kodra të buta përfunduan në një kompleks të rrethuar mbi të cilin qëndronte një shtëpi e madhe dhe disa ndërtesa të mëdha ndihmëse. Kjo do të ishte ferma e dytë e Kovalenkos. Duke gjykuar nga zjarri dhe kaosi, Boudreau kishte mbërritur pak para tyre.
  
  Ose, më shumë gjasa, ai po merrte kohën sadistisht me të gjitha.
  
  Hayden vrapoi, duke gjuajtur me pushkën e saj të huazuar Marine M16 në blicet e grykës dhe burrat që pa në mbulesë. Dy minuta më vonë ishte radha e saj dhe ajo bërtiti: "Ringarko!" dhe iu deshën edhe disa sekonda për të futur një karikator të ri në armën e saj. Rrallëherë iu kundërpërgjigjën zjarr, dhe kur ata ishin, ishte aq i çorganizuar sa nuk i mungonin për disa këmbë.
  
  Në të dyja anët, skuadrat e Marinës së Crack përparuan me shpejtësi të barabartë. Tani një gardh dukej përpara, porta mbeti e hapur ftuese, por skuadrat u zhvendosën në të majtë. Një granatë e vendosur mirë shkatërroi mbështetëset e gardhit, duke e lënë ekipin me hyrjen e papenguar në fermë.
  
  Plumbat tani po fishkëllenin rrezikshëm afër.
  
  Hayden u mbulua pas aneksit të gjeneratorit. Përplasja dërgoi shkëndija nga tullat ndërsa Mai u përpoq për mbulim. Fragmente balte dhe metali të shpërndara gjithandej.
  
  Mai fshiu një rrjedhje gjaku nga faqja e saj. "Ushtarët e Boudreau u trajnuan në kopshtet tuaja."
  
  Hayden mori një moment për të marrë frymë, pastaj hodhi një vështrim me shpejtësi drejt shtëpisë. "Dymbëdhjetë këmbë. A jeni gati?"
  
  "Po".
  
  Hayden u arratis. Mai doli përpara dhe ngriti një mur me plumb, duke e detyruar armikun e tyre të binte për t'u mbuluar. Hayden arriti në cep të shtëpisë dhe u shtrëngua pas murit. Ajo hodhi një flashbang në dritare dhe më pas mbuloi Mai.
  
  Por në atë moment, një zhurmë marramendëse erdhi në kufjen e saj. Udhëheqësi i ekipit i nxiti njerëzit të shkonin në magazinë e largët. Diçka e tmerrshme do të ndodhte atje. Ndërsa Hayden dëgjoi, ajo kuptoi se njerëzit e Boudreaux kishin rrethuar gjysmën e ndërtesës dhe ishin gati të hapnin zjarr mbi çdo gjë që mund të ishte brenda.
  
  Robër, pa dyshim. pengjet.
  
  Hayden vrapoi pas majit, duke vrapuar në pastrim dhe duke gjuajtur së bashku. Ushtarë të tjerë iu bashkuan atyre, duke u fryrë në të dyja anët, duke formuar një mur vdekjeprurës, sulmues të guximit dhe vdekjes.
  
  Masakra e pakuptimtë që do të ndodhte ishte karta vizitore e Boudreau. Ai do të ishte aty.
  
  Ushtarët e arratisur nuk pushuan së qëlluari. Plumbat u prenë në ajër, u hodhën nga muret dhe makineritë dhe gjetën të paktën gjysmë duzinë objektivash armike. Njerëzit e Boudreaux u tërhoqën dhe u tërhoqën në tronditje dhe frikë. Ndërsa ushtarët kalonin pranë strehimoreve të tyre, ata u përpoqën të qëllonin pa kujdes nga ana, por marinsat ishin gati dhe i hodhën me granata.
  
  Shpërthimet u qëlluan lart në ajër në të dyja anët e vrapuesve. Shpërthimet fluturuan copëza; gjuhët e zjarrit përhapën vdekjen e nxehtë aq shpejt sa syri mezi e ndiqte. Njerëzit që bërtasin shtrihen në rrugën e tyre.
  
  Hayden pa një hambar përpara. Zemra e saj u fundos në tmerr absolut. Ishte e vërtetë. Të paktën pesëmbëdhjetë nga njerëzit e Boudreaux qëndruan rreth hambarit të mbyllur, duke synuar armët e tyre në muret e hollë si letra, dhe kur Hayden shënoi njeriun e parë, të gjithë hapën zjarr.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia Miles vrapoi dhe hapi zjarr ndërsa forcat Havai dhe aleatët e tyre nisën një sulm në Ranch Kovalenko në Big Island. Terreni ishte i pabarabartë. Të gjitha kanione të thella, kodra të larta dhe fusha të pyllëzuara. Para se t'i afroheshin fermës, një granatëhedhës u qëllua në një nga helikopterët sulmues, duke e kapur atë, por jo duke e shkatërruar, duke i detyruar të gjithë të bëjnë një ulje të hershme.
  
  Tani ata nxituan si një ekip, duke negociuar pyllin e dendur dhe shpatet e thyera të kodrave. Ata kanë humbur tashmë një burrë në një kurth bombë. Sulmi u përgatit nga njerëzit e Mbretit të përgjakshëm. RPG-të fluturuan pa qëllim nëpër pemë.
  
  Mercenarët po argëtohen.
  
  Por marinsat ecën përpara, tani të ndarë nga gardhi vetëm rreth tridhjetë këmbë dhe një luginë e fundit e pjerrët. Alicia mund të dallonte fytyrat buzëqeshëse të armiqve të tyre. Gjaku i saj filloi të vlonte. Pranë saj, një agjent i madh i CIA-s, Kinimaka, po galoponte shumë shpejt për një gjigant. Ai doli të ishte shumë i dobishëm.
  
  Pajisjet e komunikimit në veshët e tyre transmetonin lajme për mizoritë e ardhshme. Hoteli Ala Moana Queen në Oahu u mbyll. Një turist u hodh për vdekje nga dritarja e katit të dhjetë. Granat u hodhën në rrugë. Ekipi i forcave speciale po përgatitej për një operacion që me gjasë do të merrte dritën jeshile së shpejti për shkak të vdekjes dhe kaosit të shkaktuar nga mercenarët. Në Kauai, një kamikaz i vetëm qëlloi disa plumba në furgonat në të cilat po mblidheshin gazetarët, duke plagosur një gazetar. Dhe tani, në Big Island, një autobus plot me turistë është rrëmbyer dhe një bombë është vendosur në ekuipazhin e tij. Ata u mbyllën brenda, ndërsa robërit e tyre u ulën jashtë në shezllone, duke pirë birrë dhe duke luajtur letra. Nuk dihej se cili prej tyre kishte detonatorin, apo sa ishin.
  
  Alicia u hodh poshtë anës së luginës. Një RPG shpërtheu para saj, duke dërguar papastërti dhe gurë lart në ajër. Ajo u hodh mbi ta, duke qeshur dhe u kthye kur ndjeu hezitimin e Kinimaki.
  
  "Hajde, yndyrë," tha ajo, duke dredhur buzët e saj me lojë. "Rri me mua. Këtu gjërat bëhen vërtet të çrregullta."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden qëlloi përsëri dhe përsëri, duke u përpjekur të qëndronte e qetë dhe kështu të ruante saktësinë e saj. Tre koka shpërthyen në vizionin e saj. Mai ishte ende duke vrapuar pranë saj, duke mos thënë asgjë. Ushtarët e tjerë ranë në njërin gju, duke iu shmangur të shtënave dhe duke rrëzuar mercenarët para se të ktheheshin.
  
  Hajden ishte në mesin e tyre atëherë. Një burrë u kthye dhe ajo e goditi në urën e hundës me pushkë. Ai ra duke bërtitur, por goditi këmbët e saj, duke bërë që ajo të fluturonte me kokë e këmbë mbi të.
  
  Ajo u ngjit me shpejtësi, por trupi i tij ra mbi të, duke e fiksuar në tokë. Kur ajo ngriti sytë, ajo shikoi drejt e në sytë e tij të mbushur me urrejtje dhe dhimbje. Me një ulërimë bearish, ai e goditi me grusht dhe i mbështjellë duart e tij të trasha rreth fytit.
  
  Në çast ajo pa yje, por nuk u përpoq ta ndalonte. Në vend të kësaj, dy duart e saj të lira e gjetën vetë armën. Në të djathtë është Glock e saj. Në të majtë është thika e saj. Ajo i futi tytën e armës në brinjë, duke e lënë atë ta ndjente.
  
  Ai u lirua dot dhe sytë iu zgjeruan.
  
  Hayden gjuajti tre të shtëna të shurdhër. Burri u rrokullis nga ajo. Ndërsa pamja sipër saj u pastrua, u shfaq fytyra e një mercenari tjetër. Hayden qëlloi në hundë, pa burrin të fluturonte prapa dhe të zhdukej.
  
  Ajo u ul dhe pa Mai. Mercenari i fundit i mbetur përballet me të. Hayden i mbylli sytë. Ky njeri ishte një rrënim. Fytyra e tij dukej sikur ishte lyer me të kuqe. Nuk kishte dhëmbë të mjaftueshëm. Nofulla e tij dukej e zbehtë. Njëri krah ishte i dislokuar, tjetri ishte thyer në bërryl. Ai qëndroi në këmbë të dridhura dhe më pas ra në gjunjë në baltën e përgjakur.
  
  "Zgjodhe personin e gabuar për të sfiduar," tha Mai me një buzëqeshje të ëmbël ndërsa shënoi me Glock-in e saj të huazuar dhe i hoqi kokën.
  
  Hayden gëlltiti pa dashje. Kjo ishte një grua serioze.
  
  Marinsat hapën derën e hambarit, duke thirrur praninë e tyre. Zemra e Hayden u mbyt nga numri i vrimave në muret e montuara. Le të shpresojmë se pengjet janë larguar.
  
  Midis mendimeve të saj të qarta me shpejtësi, diçka u bë e dukshme mbi të gjitha. Boudreaux nuk ishte këtu. Ajo shikoi përsëri në shtëpi. Ishte vendi i fundit që ajo do të priste që ai të fshihej, por prapë-
  
  Një zhurmë e papritur tërhoqi vëmendjen e saj. Marinsat dolën me pengesa nga hambari, njëri duke i mbajtur shpatullën sikur të ishte goditur me thikë.
  
  Pastaj Boudreaux dhe një turmë mercenarësh u derdhën nga hambari, duke qëlluar me armë dhe duke bërtitur si demonët. A do të thoshte kjo se mercenarë të tjerë dhanë jetën për të qenë mashtrues? A gjuanin boshllëqe apo nga një pozicion specifik?
  
  Realiteti e goditi atë si një shpërthim bërthamor. Njerëzit e Mbretit të Gjakut ishin tani mes marinsave, duke luftuar dhe Boudreau nxitoi drejt Hajdenit, me thikë të ngritur në mënyrë sfiduese.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia e nxiti ekipin me kreativitetin dhe shpirtin e saj nën zjarr. Disa minuta më vonë ata arritën majën e ngritjes përfundimtare dhe ranë një aureolë zjarri mbi mbrojtësit e gërmuar. Alicia vuri re një shtëpi të madhe, një hambar të madh dhe një garazh me dy makina. Vendi shikonte një lumë të gjerë, pa dyshim që shërbente si një mjet shpëtimi, dhe pranë hambarit ishte një helikopter me një helikopter të goditur.
  
  Ajo shikoi prapa. "Granatahedhës".
  
  Drejtuesi i ekipit u vrenjos. "Tashmë po e bën këtë."
  
  Alicia tregoi pozicionet e armikut. "Ka një mur të ulët atje. Ana e pasme e shtëpisë. Pas Rolls-Royce. Në të djathtë të shatërvanit."
  
  Drejtuesi i ekipit lëpiu buzët. "Përzë bastardët."
  
  Disa shpërthime bënë që toka të dridhej. Sulmuesit qëlluan tre granata dhe më pas nxituan përpara në formacionin një-dy, duke qëlluar ende si njësi, por duke u fryrë në një hark vdekjeprurës.
  
  Me brutalitet shkatërrues ata sulmuan fermën e Mbretit të Gjakut.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NËNTË
  
  
  Këmbët me çizme të Drake prekën dyshemenë e qelisë. Para se të tjerët të fillonin të zbrisnin, ai vendosi një flakërim për t'u ndriçuar rrugën. Menjëherë muret morën jetë, gdhendjet e tyre tashmë duken qartë nga sytë e tronditur të Drake.
  
  Kaçurrela të ngjashme me ato në dy pajisjet portative. Tani është konfirmuar se janë saktësisht të njëjta me ato që Thorsten Dahl dhe ekipi i tij zbuluan në Varrin e Zotave në Islandë.
  
  Në cilin qytetërim të lashtë kanë hasur kohët e fundit? Dhe si do të përfundonte e gjithë kjo?
  
  Beni, Karin dhe pjesa tjetër e ekipit Delta shtynë litarin e uljes derisa të gjithë u grumbulluan rreth harkut të madh të Portës së Pele. Drake u përpoq të mos shikonte shumë thellë në errësirën e përtejme.
  
  Beni dhe Karin ranë në gjunjë. Vetë harku përbëhej nga një lloj metali i krehur, krejtësisht i lëmuar dhe simetrik. Sipërfaqja metalike ishte e gdhendur me të njëjtat shenja të vogla si pjesa tjetër e shpellës.
  
  "Këto shenja," i preku me kujdes Karin, "nuk janë të rastësishme. Shikoni. Unë shoh të njëjtën kaçurrela që përsëritet vazhdimisht. Dhe pjesa tjetër e shpellës..." Ajo shikoi përreth. "Eshte e njejta gje".
  
  Beni kërkoi telefonin e tij. "Kjo është fotografia që Dahl na dërgoi." Ai e mbajti atë në dritë. Drake u përkul përpara, i sigurt se Ekipi Delta do të ishte në gatishmëri për ndërhyrës.
  
  "Pra, Varri i Zotave ka njëfarë lidhje me Portat e Ferrit," mendoi Drake me zë të lartë. "Por çfarë kuptimi kanë kaçurrelat?"
  
  "Përsëritja e modeleve," tha Karin në heshtje. "Me trego. Çfarë lloj shenjash, të lashta apo
  
  Moderne, e përbërë nga shumë modele të përsëritura?"
  
  "Lehtë." Komodoja e Madhe u ul pranë tyre. "Gjuhe".
  
  "Është e drejtë. Pra, nëse kjo është gjuha -" tregoi ajo me gisht muret e qelisë. "Pastaj ata tregojnë të gjithë historinë."
  
  "Si ato që gjeti Dahl." Drake pohoi me kokë. "Por ne nuk kemi kohë ta analizojmë tani. Kovalenko kaloi nëpër këto porta.
  
  "Prit". Beni shtrëngoi urën e hundës. "Këto shenja..." Ai preku harkun. "Saktësisht njësoj si në pajisjet. Për mua kjo sugjeron që kjo portë është një version i rishikuar i së njëjtës pajisje. Makinë e udhëtimit në kohë. Ne kemi arritur tashmë në përfundimin se perënditë mund të kenë përdorur pajisje dore për të udhëtuar nëpër kohë dhe për të ndikuar në fatin. Ndoshta kjo gjë është sistemi kryesor."
  
  "Shiko," tha Drake në heshtje, "kjo është e mrekullueshme. Ju do ta kuptoni këtë. Por pas këtyre portave -" Ai drejtoi gishtin në errësirën e madhe. "Mbreti i përgjakur. Njeriu përgjegjës për vdekjen e Kenedit, ndër qindra të tjerë. Është koha të ndaloni së foluri dhe të filloni të ecni. Shko".
  
  Beni tundi kokën dhe u ngrit në këmbë, duke u dukur paksa fajtor teksa u largua. Të gjithë në dhomë morën frymë thellë. Pas portës kishte diçka tjetër që asnjëri prej tyre nuk donte ta përmendte:
  
  Arsyeja pse Captain Cook ndryshoi emrin e harkut nga "Pele's Gate" në "Hell's Gate".
  
  
  KAPITULLI I TRIDITË
  
  
  Shteti i Havait u trondit nën pushtetin e një të çmenduri.
  
  Nëse një helikopter mund të fluturonte sipër, i aftë për të ofruar një pamje të gjerë panoramike të errësirës, ngjarjeve amorale që po shpalosen në ishuj, ai fillimisht do të fluturonte mbi Oahu për të kapur hotelin e rrethuar Ala Moana Queen, ku ishin anëtarë me përvojë të disa ekipeve SWAT. sapo filloi të ndërmarrë veprime kundër mercenarëve të armatosur rëndë, të motivuar që mbanin të gjitha lartësitë dhe pengjet e panumërta. Ai kaloi me nxitim, duke shmangur retë djallëzore të tymit të zi që derdheshin nga të paktën një duzinë dritare të thyera, duke treguar me kujdes vrimat ku mund të shiheshin burra të maskuar me pushkë dhe granatahedhës duke grumbulluar burra, gra dhe fëmijë të pafuqishëm në grupe që ishin më të lehta për t'u shkatërruar. .
  
  Dhe më pas do të rrokulliset, lart e djathtas në një hark të madh, së pari drejt diellit, ai top i verdhë i dhjamosur ngadalë po bënte rrugën e tij drejt një të ardhmeje të pasigurt dhe ndoshta katastrofike, dhe më pas zhytej poshtë dhe majtas në udhëtimin e tij të tmerrshëm e zbulimit drejt Kauait. Ai do të kalojë pranë Diamond Head-it, pa u vënë re heronjtë dhe zuzarët që kërkojnë sekrete dhe ndjekin ëndrra të tmerrshme në shpellat nëntokësore më të errëta dhe më të rrezikshme të një vullkani të shuar.
  
  Në Kauai, ai do të kishte bërë një linjë për njeriun e mbytur nga djersa, i cili ishte lidhur me zinxhir në gardhin e një kafeneje, duke bllokuar klientët brenda dhe duke shfaqur qartë një jelek të mbushur me dinamit dhe një dorë që dridhej duke shtrënguar pajisjen shpërthyese të një të vdekuri. Nëse zmadhonit foton, mund të shihni dëshpërimin në sytë e burrit. Kjo do të tregonte qartë faktin se ai mund të mos jetë në gjendje të qëndrojë gjatë. Dhe pastaj u ngrit lart, duke u ngritur përsëri mbi çatitë për të ndjekur kthesën e këndshme të vijës bregdetare ekzotike. Në fermën e djegur, ku Hayden Jay sapo kishte luftuar me Ed Boudreau, ndërsa Mai Kitano dhe pjesa tjetër e marinsave luftuan në luftime të ngushtë trup më dorë me dhjetëra mercenarë të Boudreaux. Mes zhurmës së tmerrshme të vdekjes dhe betejës, pengjet e plagosur qanin.
  
  Dhe përpara. E kaluara dhe e ardhmja tashmë janë përplasur. Të lashtët dhe avangarda janë të mbyllur në konflikt.
  
  Sot ishte dita kur perënditë mund të vdisnin dhe heronjtë e rinj mund të lulëzojnë e të ngriheshin.
  
  Helikopteri do të bëjë mbikalimin e tij të fundit, duke marrë peizazhet e kundërta dhe ekosistemet dinamike që përbëjnë Ishullin e Madh. Duke garuar nëpër një fermë tjetër, kishte disa momente për t'u përqëndruar teksa Alicia Miles, Mano Kinimaka dhe ekipi i tyre i marinsave sulmuan një kompleks të mbrojtur rëndë, ku pengjet, mercenarët dhe burrat me gjerdan dinamiti u përleshën në një përplasje të plotfuqishme. Përgjatë skajeve të betejës, makina të fuqishme filluan të punojnë, gati për të evakuuar njerëzit e Mbretit të Gjakut nga toka, ajri dhe uji. Kamera filloi të zmadhohej ndërsa Alicia dhe Kinimaka shikuan lart, të vetëdijshëm për të arratisurit dhe tashmë kishin vendosur shtigje për t'i kapur dhe shkatërruar ata.
  
  Dhe më në fund helikopteri u largua, thjesht një makinë, por ende një makinë, e mbushur me imazhe të marrëzisë njerëzore, guximit që mund të mbledhin dhe zbulojnë, dhe të keqen më të keqe që mund të bëjnë.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E NJË
  
  
  Drake hyri nën harkun, të cilin kapiteni Kuk e quajti Portat e Ferrit, dhe e gjeti veten në një vendkalim të ngushtë të latuar afërsisht. Ndezi dritën e pushkës dhe e lidhi me tytën. Ai gjithashtu vendosi një fanar në shpatullën e tij dhe e rregulloi në mënyrë që të ndriçonte muret. Për një kohë kishte shumë dritë dhe asnjë rrezik të dukshëm.
  
  Ndërsa kalonin kalimin dredha-dredha, Drake tha mbi supin e tij: "Më trego, Ben, për ditarët e Kukut".
  
  Beni nxori frymën shpejt. "Kjo nuk është gjë tjetër veçse një pasqyrë e këtij sistemi të madh kurthi. Cook e quajti atë "Portat e Ferrit" për shkak të natyrës së kurtheve. Ai as nuk e pa se çfarë do të ndodhte në fund."
  
  "Pra, kush i ndërtoi kurthe?" Pyeti Drake. "Dhe pse?"
  
  "Askush nuk e di. Shenjat që gjetëm jashtë dhe ato në Varrin e Perëndive nuk janë në këto mure të brendshme." Pastroi fytin dhe shtoi: "Mirupafshim".
  
  Zëri i Komodos shpërtheu pas tyre. "Pse Cook nuk e pa fundin?"
  
  "Ai iku," tha Karin në heshtje. "Ne frike".
  
  "Oh dreq."
  
  Drake ndaloi për një moment. "Pra, meqenëse unë jam thjesht një ushtar memece dhe ju të dy jeni truri i këtij operacioni, më lejoni t'i sqaroj gjërat. Në thelb, shkrimet janë çelësi i sistemit të kurthit. Dhe ju të dy keni kopje me vete."
  
  "Ne kemi një," tha Ben. "Karin ka dikë tjetër në kokën e saj."
  
  "Atëherë ne kemi një," murmuriti Komodo.
  
  "Jo..." filloi Beni, por Drake e ndaloi. "Ajo që ai do të thotë është se nëse ajo vdes, ne do të kemi një kopje, fëmijë. Kujtesa fotografike nuk është shumë e dobishme kur je i vdekur".
  
  "Unë nuk... Po, në rregull, më falni, ne nuk mendojmë si ushtarë."
  
  Drake vuri re se tuneli filloi të zgjerohej. Era më e lehtë i frynte fytyrës. Ai ngriti dorën për t'i ndaluar dhe më pas e shtyu kokën në qoshe.
  
  Shikoni një spektakël mahnitës.
  
  Ai ishte në hyrje të një dhome të madhe, në formë të zgjatur, me një tavan të humbur në errësirë. Drita e dobët vinte nga shkopinjtë e shkëlqimit që duhet të kenë mbetur pas nga njerëzit e Mbretit të Gjakut. Pikërisht përballë tij, ruajtja e tunelit që vazhdonte deri në thellësi të malit, ishte një pamje që e bënte zemrën të rrahte.
  
  Një fytyrë gjigante ishte gdhendur në shkëmb mbi vetë tunelin. Me sytë e tij të pjerrët, hundën e varur dhe ato që mund të përshkruheshin vetëm si brirë që i dilnin nga koka, Drake arriti menjëherë në përfundimin se ishte fytyra e një djalli ose demoni.
  
  Duke injoruar fytyrën për momentin, ai skanoi zonën. Muret ishin të lakuara, bazat e tyre ishin të mbuluara me errësirë. Ata duhej të shtonin pak dritë shtesë këtu.
  
  Ai i bëri ngadalë të tjerët përpara.
  
  Dhe pastaj, befas, një zhurmë bëri jehonë nëpër shpellë, si njëqind flakëhedhës që gjuanin menjëherë, ose, siç e tha Beni, "tingëllon si Batmobili i mallkuar".
  
  Zjarri shpërtheu nëpër vrimat e hundës së gdhendjes, duke krijuar një furrë rreth dyshemesë prej guri. Dy avionë flakë të veçantë shpërthyen nga çdo vrimë e hundës dhe më pas, disa sekonda më vonë, një nga secili sy.
  
  Drake e studioi atë me shqetësim. "Ndoshta ne jemi duke vënë në lëvizje një lloj mekanizmi. Ndërprerës i ndjeshëm ndaj presionit apo diçka tjetër." Ai u kthye nga Beni. "Shpresoj se jeni gati mik, sepse siç thoshte një nga grupet e mia të preferuara të Dinorock, Poison, nuk është gjë tjetër veçse një kohë e mirë."
  
  Buzët e Benit u përkulën në një buzëqeshje kalimtare ndërsa ai konsultoi shënimet e tij. "Ky është niveli i parë i ferrit. Sipas skenaristit, një burrë i quajtur Hawksworth, ata e quajtën këtë nivel Zemërimi. Mendoj se arsyeja është e qartë. Më vonë e krahasuan me djallin, Amonin, demonin e zemërimit."
  
  "Faleminderit për mësimin, fëmijë." Komodo gërrmoi. "A përmend rastësisht një rrugë drejt së kaluarës?"
  
  Beni e vendosi tekstin në dysheme dhe e drejtoi atë. "Shiko. E kam parë këtë më parë por nuk e kam kuptuar. Ndoshta kjo është një e dhënë."
  
  Drake u ul pranë shokut të tij të ri. Revistat e kopjuara ishin projektuar dhe ilustruar me kujdes, por gishti i Benit tërhoqi vëmendjen ndaj një rreshti të çuditshëm teksti.
  
  1 (||) - shko te 2 (||||) - shko te 3 (||) - shko te 4 (|||||//)
  
  Dhe i vetmi mbishkrim që pasoi ishte: "Me zemërim, ki durim. Një person i kujdesshëm do të planifikojë rrugën e tij nëse ka linja navigimi përpara tij."
  
  "Cook ishte marinari më i madh i të gjitha kohërave," tha Ben. "Kjo linjë na tregon dy gjëra. Ky Kuzhinier ka hartuar një rrugë përtej demonit dhe se shtegu përmes tij kërkon planifikim të kujdesshëm."
  
  Karin pa zjarrin që po ndizte. "Kam numëruar katër," tha ajo e menduar. "Katër shpërthime flake. E njëjta sasi si..."
  
  Një e shtënë ra, duke tronditur heshtjen. Plumbi u rrëzua nga muri pranë kokës së Drake, duke bërë që copa të mprehta guri të prenë në ajër. Një milisekondë më vonë, Drake ngriti pistoletën dhe qëlloi, dhe një milisekondë më vonë ai kuptoi se nëse do të futej përsëri në kalim, snajperi mund t'i mbante të mbërthyer në mur për një kohë të pacaktuar.
  
  Me këtë mendim, ai vrapoi, duke qëlluar, në qeli. Komodo, me sa duket ka ardhur në të njëjtin përfundim, e ka ndjekur. Zjarri i kombinuar rrëzoi shkëndija nga muri rrethues. Fshehtësi u trondit i tronditur, por gjithsesi arriti të qëllonte një tjetër plumb, i cili fishkëlliu mes Drake dhe Komodos.
  
  Drake u ul në njërin gju, duke vënë në shënjestër.
  
  Burri u hodh nga mbulesa e tij, duke ngritur armën lart, por Komodo qëlloi i pari - vala e shpërthimit e ktheu sulmuesin prapa. Pati një britmë therëse dhe burri u ul në një rrëmujë të ngatërruar, pushka u përplas në dysheme. Komodo u largua dhe u sigurua që burri kishte vdekur.
  
  Drake u betua. "Siç mendova, Kovalenko la snajperë për të na ngadalësuar."
  
  "Dhe për të na holluar," shtoi Komodo.
  
  Karin e shtyu kokën nga këndi, flokët e saj bjonde i binin në sy. "Nëse kam të drejtë, atëherë fjalia e çuditshme është vrima e çelësit dhe fjala "durim" është çelësi. Ato dy linjat e tramvajit që duken si dy vetja? Në muzikë, poezi dhe letërsi të vjetër mund të nënkuptojnë një pauzë. Prandaj, durim do të thotë 'të ndalosh'.
  
  Drake ia nguli sytë propozimit ndërsa skuadra e Delta-s fluturoi nëpër shpellë, i nxitur nga Komodo dhe i vendosur të mos bënte më gabime.
  
  Komodo bërtiti: "Po njerëzit? Kini kujdes nga kurthe booby. Nuk do ta lejoja atë idiot rus të manipulonte diçka në juri."
  
  Drake fërkoi pëllëmbën e tij të djersitur me murin e ashpër, duke ndjerë gurin e dhëmbëzuar nën dorën e tij, të ftohtë si pjesa e brendshme e një frigoriferi. Pra, është: 'Prisni për shpërthimin e parë, pastaj ndaloni për dy dhe shkoni në dy. Pas shpërthimit të dytë, ndaloni të katërtin dhe kaloni te i treti. Pas shpërthimit të tretë, ndaloni për dy dhe kaloni në katër. Dhe pas shpërthimit të katërt, ndaloni për herë të gjashtë dhe më pas dilni."
  
  "Lehtë." Beni shkeli syrin. "Por sa zgjat pauza?"
  
  Karin ngriti supet. "Magji i shkurtër."
  
  "Oh, kjo është e dobishme, motër."
  
  "Dhe si i numëroni shpërthimet?"
  
  "Unë mendoj se ai që arrin vendin më të largët i pari është numri një, dhe numri katër është më i shkurtri."
  
  "Epo, kjo ka pak kuptim, mendoj. Por është akoma -"
  
  "Kjo eshte e gjitha". Drake kishte mjaftuar. "Durimi im tashmë është testuar duke dëgjuar këtë debat. Unë do të shkoj i pari. Le ta bëjmë këtë para se të kalojë niveli i kafeinës".
  
  Ai kaloi ekuipazhin e Komodos, duke ndaluar disa metra larg flakës më të gjatë. Ai ndjeu se çdo njeri kthehej për të parë. Ai ndjeu shqetësimin e Benit. Ai mbylli sytë, duke ndjerë rritjen e temperaturës ndërsa një tjetër shkarkim i mbinxehur skuqi ajrin përpara tij.
  
  Fytyra e Kenedit notoi para syve të mendjes së tij. Ai e pa atë siç ishte më parë. Një bob i rreptë në flokët e saj, kostume pantallonash pa shprehje - një për çdo ditë të javës. Një përpjekje e vetëdijshme për të shkëputur gjithçka nga fakti se ajo ishte një grua.
  
  Dhe pastaj Kennedy i lëshoi flokët dhe iu kujtua gruaja me të cilën kishte kaluar dy muaj të këndshëm. Gruaja që filloi ta ndihmonte të vazhdonte pas vdekjes rrënuese të gruas së tij Alison dhe dhimbjes së shkaktuar nga ai aksident fatal me makinë shumë vite më parë.
  
  Sytë e saj u ndezën drejt e në zemrën e tij.
  
  Para tij digjej një zjarr.
  
  Priti që nxehtësia e flakëve të shuhej dhe ndaloi për dy sekonda. Ndërsa priste, kuptoi se një ndezje zjarri nga syri i dytë tashmë kishte rënë. Por pas dy sekondash ai shkoi në këtë pikë, megjithëse çdo fije e qenies së tij bërtiste që nuk duhej.
  
  Zjarri e shkatërroi -
  
  Por ngriu në momentin që ai mbaroi lëvizjen e tij. Ajri rreth tij ishte ende i nxehtë, por i durueshëm. Drake po merrte frymë, djersa i rridhte në valë. Në pamundësi për t'u çlodhur për një sekondë, ai filloi të numëronte përsëri.
  
  Katër sekonda.
  
  Një flakë kërciti pranë tij, duke u përpjekur t'i vinte flakën pikërisht vendit që do të zinte.
  
  Drake bëri lëvizjen e tij. Zjarri u shua. Gojën e kishte si një tortë e kripur. Të dy kokërdhat e syrit iu dogjën sikur i kishin kapur me letër zmerile.
  
  Edhe pse, unë mendoj kështu. Mendoni, mendoni gjithmonë. Dy sekonda të tjera dhe ne do të lëvizim. Le të kalojmë në manovrën e fundit. Tani ai kishte besim.
  
  Pushoni për gjashtë sekonda dhe më pas-
  
  Në gjashtë ai lëvizi, por zjarri nuk u shua! I dogjën vetullat. Ai ra në gjunjë dhe e hodhi trupin pas. Beni bërtiti emrin e tij. Vapa u bë aq e fortë sa ai u përpoq të bërtiste. Por në atë moment ajo u zhduk papritur. Ngadalë u bë i vetëdijshëm se duart dhe gjunjët e tij po gërvishteshin përgjatë dyshemesë së ashpër prej guri. Duke ngritur kokën, ai u zvarrit shpejt përgjatë tunelit në pjesën e pasme të qelisë.
  
  Pas një çasti, ai u kthye dhe u bërtiti të tjerëve: "Më mirë bëni atë pushimin e fundit prej shtatë sekondash, djema. "Gjëja e fundit që dëshironi të dini është se si është Kentucky Fried."
  
  U dëgjuan të qeshura të mbytura. Komodo shkoi menjëherë pranë dhe i pyeti Karin dhe Benin se kur do të dëshironin të merrnin radhën e tyre. Beni preferoi të kishte disa ushtarë të tjerë përpara tij, por Karin ishte e gatshme të ndiqte Drake. Komodos iu desh ta merrte mënjanë dhe të fliste qetësisht për maturinë për t'u siguruar që Drake të mos ishte vetëm me fat me kohën e tij përpara se të rrezikonin të humbnin një nga truri i operacionit të tyre.
  
  Drake e pa Karin të zbutej dhe madje të buzëqeshte lehtë. Ishte bukur të shihje dikë që kishte një efekt qetësues mbi fëmijën e egër të familjes Blake. Ai kontrolloi tunelin rreth tij dhe hodhi shkopin e shkëlqimit në hije. Ngjyra e tij e zgjeruar e qelibarit nuk ndriçoi asgjë përveç një tuneli edhe më të latuar, duke u zbehur në errësirë.
  
  Pranë tij ra ushtari i parë i Deltës, i ndjekur nga i dyti. Drake nuk humbi kohë duke i dërguar ata në tunel për të hetuar. Teksa u kthye prapa drejt dhomës së zemërimit, ai pa Ben Blake duke bërë lëvizjen e tij.
  
  Beni kapi çantën e tij pothuajse si një nxënës shkolle, u sigurua që flokët e tij të gjatë t'i fusnin poshtë majës së bluzës së tij dhe doli përpara. Drake pa buzët e tij të lëviznin ndërsa numëronte mbrapsht sekondat. Duke mos treguar shenja të jashtme emocioni, zemra e Drake fjalë për fjalë u hodh nga goja e tij dhe qëndroi atje derisa shoku i tij u rrëzua në këmbët e tij, duke u fryrë.
  
  Drake i ofroi dorën. Beni ngriti sytë, "Çfarë do të thuash, budalla? Nëse nuk e duroni dot vapën?"
  
  "Unë nuk po citoj Bucks Fizz," tha Drake me një ton të mërzitur. "Nëse doni - jo, prisni -"
  
  Drake vuri re Karin duke iu afruar rrjedhës së parë të zjarrit. Goja e Benit u mbyll menjëherë dhe sytë e tij ndoqën çdo lëvizje të motrave të tij. Ndërsa ajo lëkundet, dhëmbët e Benit u grindën aq fort sa Drake mendoi se dukej si pllaka tektonike që bluajnë kundër njëri-tjetrit. Dhe ndërsa ajo rrëshqiti mes një strehë të sigurt dhe tjetrës, Drake-it iu desh ta kapë Benin fort për ta ndaluar atë të vraponte për ta kapur.
  
  "Prit! Nuk mund ta shpëtosh atë"
  
  Karin ndaloi. Rënia e saj e la atë plotësisht të çorientuar. Ajo po shikonte në drejtimin e gabuar rreth dy sekonda para se një shpërthim tjetër ta digjte.
  
  Beni luftoi me Drake, i cili e kapi djalin nga pjesa e pasme e kokës dhe e përdori trupin e tij për të mbrojtur mikun e tij që të mos dëshmonte ngjarjen tjetër të tmerrshme.
  
  Karin mbylli sytë.
  
  Pastaj Komodo, drejtuesi i ekipit Delta, e mori atë me një dorë të madhe, duke kaluar me shkathtësi midis pauzave. Ai nuk e prishi ritmin e tij, ai thjesht e hodhi Karin mbi shpatullën e tij, fillimisht kokën dhe e uli butësisht në tokë pranë vëllait të saj të zemëruar.
  
  Beni u fundos pranë saj, duke mërmëritur diçka ndërsa e mbante afër. Karin shikoi mbi supin e Benit drejt e drejt Komodos dhe foli dy fjalë. "Faleminderit".
  
  Komodo pohoi kokën i vrenjtur. Disa minuta më vonë pjesa tjetër e njerëzve të tij mbërritën shëndoshë e mirë dhe të dy që Drake dërgoi në tunel u kthyen.
  
  Njëri prej tyre iu drejtua Drake dhe Komodo në të njëjtën kohë. "Një kurth tjetër, zotëri, rreth një kilometër përpara. Nuk kishte asnjë shenjë të dukshme të snajperëve apo kurtheve, por ne nuk qëndruam për të kontrolluar dyfish. Mendova se duhet të ktheheshim këtu."
  
  Karin hoqi pluhurin dhe u ngrit në këmbë. "Si duket një kurth?"
  
  "Zonjë, duket si një bastard i madh."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E DYTË
  
  
  Ata vrapuan në kalimin e ngushtë, të nxitur nga aktet e dhunës që mund të kenë ndodhur në botën sipër tyre dhe nga qëllimet keqdashëse të njeriut që kishte depërtuar në errësirën nëntokësore përpara tyre.
  
  Një hark i ashpër i çoi në shpellën tjetër. Edhe një herë, shkopinjtë ndriçuan një pjesë të hapësirës së madhe, të freskëta dhe të zbehura ngadalë, por Drake shpejt lëshoi dy shkreptima qelibar në murin e largët.
  
  Hapësira përballë tyre ishte mahnitëse. Shtigjet kishin formën e një treshe. Boshti kryesor ishte një kalim mjaft i gjerë për të akomoduar tre persona në krah. Përfundoi në murin e largët në një hark tjetër daljeje. Duke u degëzuar nga boshti kryesor dhe duke formuar dy dhëmbëzat e tjera të tridentit, kishte edhe dy kalime të tjera, vetëm këto ishin shumë më të ngushta, pak më të mëdha se parvazët. Këto projeksione përfundonin në një kthesë të gjerë në murin e shpellës.
  
  Hapësirat midis shtigjeve të tridentit ishin të mbushura me errësirë të thellë, tinëzare. Kur Komodo e hodhi gurin në mungesën e afërt të dritës, ata kurrë nuk e dëgjuan atë të godiste fundin.
  
  Me kujdes, ata ecën përpara ngadalë. U tendosën shpatullat nga tensioni dhe nervat filluan të prisheshin. Drake ndjeu një rrjedhje të hollë djerse që i rrokullitej përgjatë shtyllës kurrizore, duke i kruar deri në fund. Çdo palë sy në grup shikuan përreth dhe kërkuan çdo hije, çdo qoshe derisa Beni më në fund gjeti zërin e tij.
  
  "Prisni," tha ai, mezi i dëgjueshëm, më pas pastroi fytin dhe bërtiti: "Prit".
  
  "Çfarë është kjo?" Drake ngriu, këmbën e tij ende në ajër.
  
  "Së pari duhet të kontrollojmë regjistrat e Cook-it, për çdo rast."
  
  "Ju zgjidhni kohën tuaj të mallkuar."
  
  foli Karin. "Ata e quajtën Lakmia, mëkati i dytë vdekjeprurës. Demoni i lidhur me lakminë është Mamoni, një nga shtatë princat e ferrit. Ai u përmend në Milton's Paradise Lost dhe madje u quajt ambasadori i ferrit në Angli.
  
  Drake e nguli sytë. "Nuk është qesharake".
  
  "Nuk ishte menduar të ishte. Kjo është ajo që dikur lexova dhe ruajta. E vetmja e dhënë që Hawksworth jep këtu është kjo fjali: Përballë lakmisë qëndron mëshira. Lëreni burrin tjetër të ketë atë që dëshironi."
  
  Drake shikoi shpellën e ftohtë dhe të lagësht. "Nuk ka shumë këtu që unë do të doja, përveç ndoshta Krispy Kremes."
  
  "Kjo është rruga e drejtpërdrejtë për në dalje." Komodo ndaloi një nga njerëzit e tij ndërsa po kalonte. "Asgjë nuk është aq e thjeshtë. Hej! Çfarë dreqin, shoku..."
  
  Drake u kthye për të parë njeriun e Delta-s duke e shtyrë Komodon mënjanë dhe duke ecur pranë komandantit të tij.
  
  "Uollis! Mbaje bythën në radhë, ushtar".
  
  Drake vuri re sytë e burrit teksa u afrua. Me xham. Fiksohet në një pikë në të djathtë. Drake ndoqi vështrimin e tij.
  
  Dhe menjëherë pashë kamaret. Eshte qesharake sesi nuk i vuri re me pare. Në fund të betejës së djathtë, ku ajo ngjitej me murin e shpellës, Drake tani pa tre kamare të thella të gdhendura në shkëmbin e zi. Diçka shkëlqente brenda çdo kamare. Diçka e çmuar, prej ari, safiri dhe smeraldi. Objekti kapi dritën e dobët dhe të përhapur që shkrepte nëpër shpellë dhe e ktheu atë dhjetëfish. Ishte si të shikoje në zemrën e një topi vezullues disko të bërë nga dhjetë karat diamante.
  
  Karin pëshpëriti: "Ka një portë të zbrazët në anën tjetër."
  
  Drake ndjeu tërheqjen e pasurisë së premtuar. Sa më afër shikonte, aq më të qarta bëheshin objektet dhe aq më shumë i donte. U desh një moment që komenti i Karin të zhytej, por kur u bë, ai e shikoi kthinën e zbrazët me zili dhe frikë. Ndoshta ndonjë shpirt me fat u fut në parvaz dhe u largua me plaçkën? Apo e kapi atë teksa zhytej, duke bërtitur, në thellësitë e pallogaritshme poshtë?
  
  Një mënyrë për të zbuluar.
  
  Drake vuri njërën këmbë përpara tjetrës dhe më pas u ndal. Mut . Karremi nëpër parvaz ishte i fortë. Por ndjekja e tij e Kovalenkos ishte më tërheqëse. Ai u kthye në realitet, duke pyetur veten se si një grup dritash mund të ishte kaq magjepsës. Në atë moment, Komodo vrapoi pranë tij dhe Drake zgjati dorën për ta ndaluar.
  
  Por komandanti i Delta Force sapo kishte rënë mbi kolegun e tij dhe e kishte rrëzuar përtokë. Drake u kthye për të parë pjesën tjetër të ekipit në gjunjë, duke fërkuar sytë ose duke shmangur fare tundimet. Beni dhe Karin qëndruan të magjepsur, por mendja e shpejtë e Karin u çlirua shpejt.
  
  Ajo u kthye shpejt nga vëllai i saj. "A je mirë? Beni?
  
  Drake e pa me kujdes në sytë e djalit të ri. "Mund të kemi probleme. Ai merr të njëjtën pamje të qelqtë kur Taylor Momsen del në skenë."
  
  Karin tundi kokën. "Djem," mërmëriti ajo dhe goditi fort vëllain e saj.
  
  Beni syri dhe ngriti dorën në faqe. "Oh!"
  
  "A je mirë?"
  
  "Jo, dreqin jo! Thjesht ma theve nofullën."
  
  "Ndaloni së qeni një i dobët. Tregojini mamit dhe babit herën tjetër që të telefonojnë."
  
  "Dreqin drejtë, do ta bëj. Pse dreqin më goditi mua?"
  
  Drake tundi shpatullën ndërsa Komodo ngriti njeriun e tij nga dyshemeja dhe e hodhi përsëri në vijë. "I ri."
  
  Karin e shikoi me admirim.
  
  Drake tha: "Nuk të kujtohet? Drita të bukura? Ata pothuajse të morën, shok."
  
  "Më kujtohet..." Papritmas vështrimi i Benit iu kthye murit të gurtë dhe kamareve të tij të ndërlikuara. "Oh, wow, çfarë emocioni. Ari, diamante dhe pasuri. E mbaj mend këtë."
  
  Drake pa se objektet vezulluese filluan të rifitonin gravitetin e tyre. "Le të lëvizim," tha ai. "Dy herë. Unë mund të shoh se çfarë po bën kjo shpellë dhe sa më shpejt ta kalojmë atë, aq më mirë."
  
  Ai u largua me shpejtësi, duke mbajtur dorën mbi supin e Benit dhe duke bërë me kokë Karin. Komodo e ndoqi në heshtje, duke parë me kujdes njerëzit e tij teksa kalonin pranë parvazëve që rreshtoheshin në të dyja anët.
  
  Teksa i afroheshin kamareve, Drake rrezikoi një vështrim të shpejtë. Në çdo kamare qëndronte një objekt i vogël në formë tasi, sipërfaqja e të cilit ishte e zbukuruar me gurë të çmuar. Por vetëm kjo nuk mjaftoi për të krijuar shfaqjen spektakolare të dritës që të binte në sy. Pas çdo tasi, vetë muret e vrazhda të kamareve ishin të veshura me rreshta rubinësh, smeraldi, safirësh, diamante dhe gurë të tjerë të çmuar të panumërt.
  
  Kupat mund të kushtonin një pasuri, por vetë kamaret ishin me vlerë të paçmueshme.
  
  Drake ndaloi ndërsa iu afrua harkut të daljes. Një erë e ftohtë frynte mbi të nga e majta dhe nga e djathta. I gjithë vendi mbante erë të misterit të lashtë dhe sekreteve të fshehura. Kishte ujë që rridhte diku, vetëm një rrjedhje e vogël, por e mjaftueshme për të shtuar pafundësinë e sistemit të shpellave që ata po eksploronin.
  
  Drake i shikoi të gjithë me kujdes. Kurthi u kapërcye. U kthye për të kaluar nëpër harkun e daljes.
  
  Dhe zëri i dikujt bërtiti: "Stop!"
  
  Ai ngriu menjëherë. Besimi i tij në britmën dhe instinktin e lindur nga trajnimi i vjetër i SAS i shpëtoi jetën. Këmba e tij e djathtë mezi preku telin e hollë, por një shtytje më shumë mund të hapte kurthin.
  
  Këtë herë Kovalenko nuk e la snajperin. Ai gjykoi saktë se grupi pas tij do të tërhiqte gomar përmes Greed Hall. Teli i rrugës çoi në një minierë të fshehur M18 Claymore, ajo me fjalët "Front to the Enemy" mbi të.
  
  Pjesa e përparme kishte për qëllim Drake dhe do ta kishte shpërthyer atë me kushinetat e topit të çelikut së bashku me Benin dhe Karin nëse Komodo nuk do të kishte bërtitur një paralajmërim.
  
  Drake ra dhe e fiku shpejt pajisjen. Ai ia kaloi këtë Komodos. "Faleminderit shumë, shok. Mbajeni këtë në dorë dhe më vonë ne do t'ia shtyjmë kovalenkos.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E TRETË
  
  
  Ecja tjetër ishte e shkurtër dhe shpejt zbriti tatëpjetë. Drake dhe të tjerët duhej të ecnin me taka, duke i mbështetur trupat e tyre prapa për të qëndruar në këmbë. Drake mendoi se në çdo moment ai mund të rrëshqasë dhe të bjerë i pafuqishëm poshtë, vetëm Zoti e di se çfarë fati i tmerrshëm e pret poshtë.
  
  Por vetëm pak minuta më vonë ata panë një hark të njohur. Drake përgatiti shkopin e tij me shkëlqim dhe qëndroi në hyrje. I ndërgjegjshëm për snajperët, ai hoqi shpejt kokën dhe doli jashtë.
  
  "Oh, topa," mori frymë me vete. "Po bëhet më keq."
  
  "Mos më thuaj," tha Ben. "Ishte një top gjigant betoni i varur mbi kokat tona."
  
  Drake e nguli sytë. "Jeta nuk është një film, Blakey. Zot, ti je një fanatik."
  
  Mori frymë thellë dhe i çoi në shpellën e tretë gjigante. Vendi mahnitës që panë e ndaloi secilin prej tyre në gjurmët e tyre. Gojët u hapën. Nëse Mbreti i Gjakut mund të zgjidhte ndonjë pikë në udhëtimin e tyre deri tani për të vendosur një kurth, kjo ishte ajo, mendoi Drake disa minuta më vonë, shansi i përsosur. Por, për fat të mirë për djemtë e mirë, asgjë nuk pret. Ndoshta kishte një arsye të mirë për këtë ...
  
  Edhe Komodo u hap me frikë dhe mosbesim, por ai arriti të shtrydhte disa fjalë. "Atëherë mendoj se është epsh."
  
  Kollitja dhe ulërima ishin përgjigja e tij e vetme.
  
  Rruga përpara tyre ndiqte një vijë të vetme të drejtë deri në harkun e daljes. Pengesa ishte se shtegu kufizohej nga të dy anët me piedestale të shkurtra me statuja dhe piedestale të larta me piktura. Çdo statujë dhe çdo pikturë përfaqësonte disa forma erotike, duke filluar nga çuditërisht e shijshme deri tek ajo e pahijshme. Për më tepër, pikturat e shpellave mbushnin çdo centimetër të disponueshëm të mureve të shpellës, por jo imazhet primitive që gjenden zakonisht në shpellat antike - këto ishin imazhe mahnitëse, lehtësisht të barabarta me çdo artist të Rilindjes ose modern.
  
  Tema ishte tronditëse në një mënyrë tjetër. Imazhet përshkruanin një orgji masive, me çdo burrë dhe grua të vizatuar në detaje torturuese, duke kryer çdo mëkat epshore të njohur për njeriun... dhe më shumë.
  
  Në përgjithësi, ishte një goditje mahnitëse për shqisat, një goditje që vazhdoi pa pushim ndërsa skena gjithnjë e më dramatike shpalosen për të mahnitur syrin dhe mendjen e njeriut.
  
  Drake gati derdhi një lot krokodili për shokun e tij të vjetër Wells. Ky pervers i vjetër do të ishte në elementin e tij këtu. Sidomos nëse e zbuloi me majin.
  
  Mendimi i May, mikut të tij më të vjetër të gjallë, e ndihmoi të shpërqendronte mendjen e tij nga mbingarkesa shqisore pornografike rreth tij. Ai shikoi përsëri grupin.
  
  "Djema. Djema, kjo nuk mund të jetë gjithçka. Këtu duhet të ketë një lloj sistemi kurthi. Mbajini veshët hapur". Ai u kollit. "Dhe dua të them për kurthe."
  
  Rruga shkoi më tej. Drake tani vuri re se edhe shikimi në tokë nuk do t'ju ndihmojë. Shifra të hollësishme të hollësishme përpëliten edhe atje. Por e gjithë kjo ishte padyshim një harengë e kuqe.
  
  Drake mori frymë thellë dhe doli përpara. Ai vuri re se kishte një skaj të ngritur katër inç në të dyja anët e shtegut për rreth njëqind metra.
  
  Në të njëjtën kohë, Komodo foli. "E shikon këtë, Drake? Nuk mund të ishte asgjë."
  
  "Ose çdo gjë tjetër." Drake vendosi me kujdes njërën këmbë përpara tjetrës. Beni ndoqi një hap pas, pastaj disa ushtarë dhe më pas Karin, e cila u vëzhgua nga afër nga Komodo. Drake dëgjoi Komodon e madhe dhe trupmadh duke i pëshpëritur falje të qetë Karinit për imazhet e paturpshme dhe vrazhdësinë e njerëzve të tij të vëmendshëm, dhe ai ndrydhi një buzëqeshje.
  
  Në momentin që këmba e tij plumb preku tokën në fillim të anëve të ngritura, një zhurmë e thellë gjëmimi mbushi ajrin. Pikërisht përballë tij, dyshemeja filloi të lëvizte.
  
  "Përshëndetje". Stili i tij i gjerë në Yorkshire u shfaq në kohë stresi. "Prisni djema."
  
  Shtegu ishte i ndarë në një sërë raftesh të gjera horizontale prej guri. Ngadalë, çdo raft filloi të lëvizte anash, kështu që kushdo që qëndronte në të mund të rrëzohej nëse nuk shkelte në raftin tjetër. Sekuenca ishte mjaft e ngadaltë, por Drake sugjeroi se ata kishin gjetur tani arsyen e shpërqendrimeve të guximshme të Chambers.
  
  "Ecni me kujdes," tha ai. "Në çifte. Dhe hiqeni mendjen nga papastërtia dhe ecni përpara, "përveç nëse doni të provoni këtë sport të ri të "zhytjes në humnerë".
  
  Beni u bashkua me të në raftin e parë në lëvizje. "Është kaq e vështirë të përqendrohesh," rënkoi ai.
  
  "Mendo për Hayden," i tha Drake atij. "Kjo do t'ju ndihmojë të kaloni."
  
  "Unë jam duke menduar për Hayden." Beni i mbylli sytë në statujën më të afërt, një treshe e përdredhur kokash, krahësh dhe këmbësh të ndërthurura. "Ky eshte problemi."
  
  "Me mua". Drake u fut me kujdes në raftin e dytë të tërheqjes, duke vlerësuar tashmë lëvizjen e të tretës dhe të katërt. "E dini, jam shumë i lumtur që përfundova duke kaluar gjithë ato orë duke luajtur Tomb Raider."
  
  "Asnjëherë nuk e mendoja se do të përfundoja të bëhesha sprite në lojë," mërmëriti Ben dhe më pas mendoi për May. Pjesa më e madhe e komunitetit të inteligjencës japoneze e krahasoi atë me një personazh të lojërave video. "Hej Mat, nuk mendon se ne në fakt po ëndërrojmë, apo jo? Dhe e gjithë kjo është një ëndërr?"
  
  Drake shikoi teksa miku i tij hynte me kujdes në raftin e tretë. "Unë kurrë nuk kam pasur një ëndërr kaq të gjallë." Ai nuk kishte nevojë të tundte me kokë për rrethinën e tij për të shprehur mendimin e tij.
  
  Tani, pas tyre, grupi i dytë dhe i tretë i njerëzve filluan udhëtimin e tyre të mundimshëm. Drake numëroi njëzet rafte para se të arrinte në fund dhe, për fat të mirë, u hodh në tokë të fortë. Falë Zotit, zemra e tij e nxituar ishte në gjendje të pushonte. Vështroi për një minutë harkun e daljes, më pas, i kënaqur që ishin vetëm, u kthye për të parë ecurinë e të tjerëve.
  
  Pikërisht në kohën e duhur për të parë një nga burrat e Delta-s që shikon larg nga tavani i lyer me shkëlqim-
  
  Dhe humbi raftin mbi të cilin ishte gati të shkelte. Ai u largua në një pjesë të sekondës, i vetmi kujtues që kishte qenë ndonjëherë atje ishte ulërima e tmerrshme që pasoi rënien e tij.
  
  E gjithë kompania u ndal dhe ajri u drodh nga tronditja dhe frika. Komodo u dha të gjithëve një minutë dhe më pas i shtyu përpara. Të gjithë e dinin si ta kalonin atë. Ushtari i rënë ishte budalla për veten e tij.
  
  Përsëri, dhe këtë herë me më shumë kujdes, të gjithë filluan të lëvizin. Drake mendoi për një moment se ai mund të dëgjonte ende britmat e ushtarëve që binin përgjithmonë në atë humnerë të pafund, por ai e hodhi poshtë atë si një halucinacion. Ai u përqendrua përsëri te njerëzit në kohën e duhur për të parë Komodon e madh të rrëzohej njësoj.
  
  Pati një moment të dëshpëruar të përplasjes së krahëve, një klithmë të zemëruar keqardhjeje për humbjen e tmerrshme të përqendrimit dhe udhëheqësi i ekipit të Big Delta rrëshqiti nga skaji i raftit. Drake bërtiti, pothuajse gati për t'i nxituar në ndihmë, por fatkeqësisht i sigurt se nuk do të mund ta bënte këtë me kohë. Beni bërtiti si një vajzë -
  
  Por kjo ndodhi për shkak se Karin thjesht u lakua për njeriun e madh!
  
  Pa hezituar, Karin Blake la të gjithë ekipin shumë të trajnuar të Delta për të parë largimin e saj dhe nxitoi me kokë drejt Komodos. Ajo ishte përballë tij, kështu që vrulli i saj duhet ta kishte ndihmuar ta hidhte përsëri në pllakën e betonit. Por Komodo ishte një burrë i madh dhe i rëndë, dhe kërcimi bosh i Karin mezi e lëvizi atë.
  
  Por ajo e preku pak. Dhe kjo mjaftoi për të ndihmuar. Komodo arriti të kthehej, pasi Karin i kishte dhënë dy sekonda më shumë kohë transmetimi dhe kapi skajin e betonit me gishta të ngjashëm me ves. Ai u ngjit, i dëshpëruar, i paaftë për të ngritur veten.
  
  Dhe rafti rrëshqitës lëvizi me dhimbje ngadalë drejt perimetrit të tij të majtë, pas së cilës u zhduk, duke marrë me vete drejtuesin e ekipit Delta.
  
  Karin e kapi fort kyçin e majtë të Komodos. Më në fund, anëtarët e tjerë të ekipit të tij reaguan dhe e kapën për krahun tjetër. Me përpjekje të mëdha e tërhoqën lart dhe mbi pllakën ashtu siç u zhduk në një vendkalim të fshehur.
  
  Komodo tundi kokën nga betoni i pluhurosur. "Karin," tha ai. "Nuk do të shikoj më kurrë një grua tjetër."
  
  Ish-studentja bionde gjeniale që e la shkollën buzëqeshi. "Ju djema, me sytë tuaj endacakë, nuk do të mësoni kurrë."
  
  Dhe përmes admirimit të Drake-t u kuptua se ky nivel i tretë i "ferrit", kjo dhomë e quajtur epsh, nuk ishte gjë tjetër veçse një foto e vuajtjes së përjetshme të një njeriu me një sy endacak. Klishe é po sikur një burrë të ishte ulur në një kafene & # 233; me gruan ose të dashurën e tij, dhe një palë këmbë të tjera të bukura që kaluan pranë - ai pothuajse me siguri do të dukej.
  
  Veç se këtu poshtë, po të kishte parë, do të kishte vdekur.
  
  Disa gra nuk do të kishin problem me këtë, mendoi Drake. Dhe me arsye të mirë, gjithashtu. Por Karin shpëtoi Komodon, dhe tani çifti ishte i barabartë. U deshën edhe pesë minuta të tjera pritjeje me ankth, por më në fund pjesa tjetër e ekipit ia doli mbanë nëpër raftet rrëshqitëse.
  
  Të gjithë morën një pushim. Çdo burrë në kompani e ndjeu se ishte detyrë e tyre t'i jepnin dorën Karin dhe të shprehnin vlerësimin e tyre për guximin e saj. Edhe Beni.
  
  Më pas u dëgjua një e shtënë. Një nga ushtarët e Deltës ra në gjunjë, duke e shtrënguar barkun. Papritur ata u sulmuan. Gjysmë duzine nga njerëzit e Mbretit të Gjakut u derdhën nga harku, duke mbajtur armët gati. Plumbat lëviznin nëpër ajër.
  
  Tashmë në gjunjë, Drake dhe ekuipazhi i tij ranë në kuvertë, duke rrëmbyer armët e tyre. Burri i goditur ka mbetur në gjunjë dhe ka marrë katër plumba të tjerë në gjoks dhe kokë. Në më pak se dy sekonda ai vdiq, një tjetër viktimë e kauzës së Mbretit të Gjakut.
  
  Drake mori pushkën e tij të huazuar M16 dhe qëlloi. Në të djathtë të tij, njëra prej statujave ishte e mbushur me plumb, copa alabastri të shpërndara në ajër. Drake u ul.
  
  Një plumb tjetër i kaloi kokës.
  
  I gjithë ekipi ishte i qetë, i qetë dhe i aftë të shënonte me kujdes me pushkët në tokë. Kur hapën zjarr, ishte një masakër, dhjetëra plumba goditën burrat e Kovalenkos që po iknin dhe i detyruan të kërcenin si kukulla gjakatare. Një burrë kaloi me buldozer, i padëmtuar për mrekulli, derisa takoi Matt Drake.
  
  Ish-burri i SAS-it iu drejtua atij kokë më kokë, duke i dhënë një goditje dërrmuese në kokë dhe një seri të shpejtë goditjesh me thikë në brinjë. I fundit nga njerëzit e Kovalenkos rrëshqiti në vendin ku përfunduan të gjithë njerëzit e këqij.
  
  ferr.
  
  Drake u bëri shenjë që të kalonin, duke i hedhur një vështrim të keqardhur anëtarit të rënë të ekipit Delta. Ata do të marrin trupin e tij në rrugën e kthimit.
  
  "Ne duhet të kapim një bastard."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E KATËRT
  
  
  Hayden doli ballë për ballë me Ed Boudreaux dhe bota u shkri.
  
  "Jam i lumtur që të vras," përsëriti Boudreau fjalët që i kishte thënë një herë më parë. "Përsëri".
  
  "Ti dështove herën e fundit, psiko. Do të dështoni përsëri."
  
  Boudreau hodhi një vështrim poshtë në këmbën e saj. "Si e ke ijën?" - Unë pyeta.
  
  "Aq më mirë". Hayden qëndroi në majë të gishtave, duke pritur për një sulm rrufe. Ajo u përpoq ta drejtonte amerikanin në mënyrë që gomari i tij të shtypej pas murit të hambarit, por ai ishte shumë dinak për këtë.
  
  "Ti je gjak." Boudreaux imitoi duke lëpirë thikën e tij. "Ishte e shijshme. Unë mendoj se fëmija im dëshiron më shumë."
  
  "Ndryshe nga motra jote," gërrmoi Hajden. "Ajo me të vërtetë nuk mund të duronte më."
  
  Boudreau nxitoi drejt saj. Hayden e kishte pritur këtë dhe iu shmang me kujdes, duke e ekspozuar tehun e saj ndaj goditjes së faqes së tij. "Gjaku i parë," tha ajo.
  
  "Preludi". Boudreau u hodh dhe u tërhoq, më pas e goditi me disa goditje të shkurtra. Hayden i ndau të gjithë dhe përfundoi me një goditje me pëllëmbë në hundë. Boudreau u lëkund, lotët i rridhnin në sy.
  
  Hayden ka përfituar menjëherë, duke e goditur me thikë. Ajo mbërtheu Boudreaux pas murit, pastaj u tërhoq me një goditje -
  
  Boudreau u hodh.
  
  Hayden u hodh dhe e futi thikën në kofshën e tij. Ajo u tërhoq ndërsa ai bërtiste, pa mundur të ndalonte buzëqeshjen dinake që u shfaq në sytë e saj.
  
  "A mund ta ndjeni atë, budalla?"
  
  "Kurvë!" Boudreaux u çmend. Por kjo ishte çmenduria e një luftëtari, një mendimtari, një luftëtari me përvojë. Ai e rrëzoi atë me goditje pas goditjeje, duke marrë rreziqe të çmendura, por duke ruajtur forcën dhe shpejtësinë e mjaftueshme për ta bërë atë të mendojë dy herë për të ndërhyrë. Dhe tani, ndërsa ata u tërhoqën, ata u ndeshën me grupe të tjera luftëtarësh dhe Hayden humbi ekuilibrin e saj.
  
  Ajo u rrëzua ndërsa po ngjitej mbi gjurin e burrit të rënë, u rrokullis dhe u ngrit në këmbë, me thikë gati.
  
  Boudreau u shkri në turmë, buzëqeshja në fytyrën e tij u shndërrua në një buzëqeshje, ndërsa ai shijoi gjakun e tij dhe tundi thikën.
  
  "Shihemi," bërtiti ai mbi zhurmën. "Unë e di se ku jetoni, zonjushë Jay."
  
  Hayden hodhi nga rruga një nga njerëzit e Mbretit të Gjakut, duke i thyer këmbën burrit si një degëz ndërsa ajo i hapte rrugën Boudreaux. Me bisht të syrit ajo pa Mai, e cila padyshim ishte ndërruesi i lojës në këtë betejë, duke luftuar i paarmatosur kundër burrave me armë të mprehta, beteja ishte shumë e afërt për të shtënat me armë dhe ajo i la ata në një grumbull në këmbët e saj. Hayden ia nguli sytë të vdekurit dhe ata që po vdiste, gjë që u dridh rreth saj.
  
  Ajo vuri re se edhe Boudreau po rimendonte situatën kur ndoqi vështrimin e Hayden dhe pa agjentin legjendar japonez në veprim.
  
  May ia nguli sytë Hajdenit. "Menjëherë pas jush."
  
  Hayden u hodh në Boudreau.
  
  Psiko kryesore e Mbretit të përgjakur u ngrit sikur një mangustë Havai po i shkelte takat. Hayden dhe May ishin në ndjekje. Ndërsa kalonte pranë, Mai i dha një goditje dërrmuese një tjetër prej njerëzve të Kovalenkos, duke i shpëtuar kështu jetën një ushtari tjetër.
  
  Përtej hambarit ishte një fushë e hapur, një fushë helikopteri me një helikopter dhe një dok i ngushtë ku ishin ankoruar disa varka. Boudreau kaloi me vrap përpara helikopterit, duke u nisur drejt skafit të madh, dhe as nuk e ndërpreu hapin ndërsa u hodh në bord, duke u rrëzuar në ajër. Përpara se Hajden të mund të kalonte helikopterin, anija e madhe tashmë ishte nisur dhe filloi të shkonte përpara.
  
  Maji filloi të ngadalësohej. "Kjo është Baja. Shumë shpejt, dhe tre burra tashmë janë duke pritur brenda. Krahasuar me ta, varkat e tjera duken të qeta." Sytë e saj i panë helikopterin. "Tani kjo është ajo që na duhet."
  
  Hayden u zbeh ndërsa plumbi kaloi pranë tyre, mezi e vuri re. "A mund ta kontrolloni atë?"
  
  Mai e pyeti: 'A po ma bën vërtet këtë pyetje?' Shiko përpara se të shkelësh rrëshqitjen dhe të hidhesh brenda. Përpara se Hayden të arrinte atje, Mai kishte nisur tashmë rotorin kryesor dhe varka e Boudreaux-it u hodh poshtë lumit me një gjëmim të fuqishëm.
  
  "Kini besim," tha Mai në heshtje, duke demonstruar durimin legjendar për të cilin ishte e njohur, ndërsa Hayden i bluante dhëmbët e frustruar. Një minutë më vonë makina ishte gati për të fluturuar. Maji e përmirësoi skuadrën. Ajo u largua nga toka. Plumbi goditi një kolonë pranë kokës së Hayden.
  
  Ajo u tërhoq prapa, pastaj u kthye për të parë që njerëzit e fundit të Mbretit të Gjakut binin nën zjarr. Një nga ushtarët e Forcave Speciale të Havait u dha atyre një gisht të madh, ndërsa helikopteri filloi të zbriste dhe të kthehej, duke u përgatitur për të ndjekur varkën. Hayden ia ktheu me dorë.
  
  Vetëm një ditë tjetër e çmendur në jetën e saj.
  
  Por ajo ishte ende këtu. Ende mbijeton. Motoja e vjetër e Jay-t i doli sërish në kokë. Mbijetoni një ditë tjetër. Thjesht jetoni, edhe në momente të tilla asaj i mungonte shumë babai i saj.
  
  Një minutë më vonë, helikopteri u lëkund dhe nxitoi në ndjekje të nxehtë. Barku i Hayden-it mbeti diku në kamp dhe ajo mbërtheu parmakët derisa iu dhembën kyçet. Mai nuk humbi asnjë goditje.
  
  "Mbani pantallonat tuaja."
  
  Hayden u përpoq të largonte mendjen nga udhëtimi marramendës duke kontrolluar gjendjen e armës së saj. Thika e saj u kthye te mbajtësi i saj. Pistoleta e vetme që i kishte mbetur ishte një Glock standard dhe jo ajo Kaspike që ajo kishte favorizuar kohët e fundit. Por çfarë dreqin, një armë është një armë, apo jo?
  
  Mai fluturoi aq ulët sa spërkatja goditi xhamin e përparmë. Një varkë e madhe e verdhë lëvizte përgjatë lumit të gjerë përpara. Hayden pa figura që qëndronin pas tij, duke i parë ata të afroheshin. Nuk ka dyshim se ata ishin të armatosur.
  
  Mai uli kokën dhe më pas e shikoi me shikim Hajdenin. "Guxim dhe lavdi."
  
  Hajden pohoi me kokë. "Për të përfunduar".
  
  May goditi ekipin, duke e dërguar helikopterin në një zhytje të furishme, në një kurs përplasjeje me Bayeux-in e verdhë. Siç pritej, njerëzit që qëndronin në anët u tërhoqën të tronditur. Hayden u përkul nga dritarja dhe qëlloi. Plumbi shkoi pa shpresë larg.
  
  Mai i dha asaj M9 gjysmë bosh. "Bëni ata të numërohen."
  
  Hayden qëlloi përsëri. Një nga njerëzit e Boudreau qëlloi kundër, plumbi u hodh nga tenda e helikopterit. Mai bëri një rreth zigzag rreth ekipit, duke e bërë kokën e Hayden-it të përplaset me një shtyllë mbështetëse. Mai pastaj pëllumbi përsëri, në mënyrë agresive, duke mos dhënë asnjë çerek. Hayden e zbrazi Glock-in e saj dhe pa një nga njerëzit e Boudreau-s duke shkuar në det me një spërkatje gjaku.
  
  Më pas helikopteri u godit nga një tjetër plumb, i ndjekur nga një breshëri të tjerëve. Një makinë e madhe përfaqësonte një objektiv të madh. Hayden pa Boudreau në timonin e varkës, duke mbajtur një thikë fort në dhëmbët e tij, duke qëlluar mbi ta me një automatik.
  
  "Oh", klithma e May-it ishte një nënvlerësim, ndërsa tymi i zi u derdh papritur nga helikopteri dhe zhurma e motorit u shndërrua papritur në një ulërimë. Pa udhëzim, helikopteri filloi të lëkundet dhe të dridhej.
  
  Maj i hapi sytë Hajdenit.
  
  Hayden priti derisa ata ishin mbi varkën e Boudreau dhe hapi derën e saj ndërsa helikopteri zbriste.
  
  Ajo shikoi në të bardhët e syve të Boudreaux, tha, "Vidhoje këtë" dhe u hodh nga helikopteri që po binte.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E PESË
  
  
  Rënia e lirë e Hayden ishte jetëshkurtër. Varka e Boudreaux nuk ishte shumë larg, por gjatë rrugës ajo i dha burrit një goditje të shpejtë përpara se të rrëzohej në kuvertë. Ajri doli nga trupi i saj me zhurmë. Plaga e vjetër në kofshë i dhimbte. Ajo pa yjet.
  
  Helikopteri zbriti me spirale poshtë në lumin që lëvizte me shpejtësi rreth tridhjetë metra në të majtë, tingulli shurdhues i vdekjes së tij mbyti të gjitha mendimet koherente dhe dërgoi një valë gjigante përgjatë harkut të varkës.
  
  Një valë mjaft e fuqishme për të ndryshuar vetë rrjedhën e varkës.
  
  Anija humbi shpejtësinë, duke i dërguar të gjithë të fluturonin përpara dhe filloi të listonte. Pastaj, në fund të lëvizjes së tij përpara, ai u kthye dhe u ul me barkun lart në ujin e bardhë.
  
  Hajden u mbajt ndërsa varka u anua. Ndërsa shkoi nën ujë, ajo goditi fort, duke synuar drejt poshtë, dhe më pas goditi në drejtim të bregut më të afërt. Uji i ftohtë i dha dhimbje koke, por ia qetësoi pak gjymtyrët e dhimbshme. Vrullimi i rrymës e bëri të kuptonte se sa e lodhur ishte.
  
  Kur doli në sipërfaqe, ajo zbuloi se nuk ishte shumë larg bregut, por ballë për ballë me Ed Boudreau. Ai ende e mbante thikën mes dhëmbëve dhe rënkoi kur e pa.
  
  Pas tij, rrënojat e helikopterit të tymosur filluan të zhyten në lumë. Hayden pa May duke ndjekur dy burrat e mbetur të Boudreau drejt bankës me baltë. Duke e ditur se nuk do t'i mbijetonte një lufte në ujë, ajo vrapoi pranë të çmendurit dhe nuk u ndal derisa u përplas në breg. Baltë e trashë u përhap rreth saj.
  
  Pranë saj dëgjohej një spërkatje e fortë. Boudreaux, pa frymë. "Ndalo. Të ndyrë. Ik." Ai po merrte frymë rëndë.
  
  "E kuptove," e kapi Hajden dhe i hodhi një tufë dheu në fytyrë dhe u ngjit në breg. Balta u ngjit pas saj dhe u përpoq ta tërhiqte poshtë. Ajo që duhet të ishte një zvarritje e lehtë në tokë të thatë e solli atë vetëm disa metra mbi vijën e lumit.
  
  Ajo u kthye dhe përplasi thembrën e saj të pistë në fytyrën e Boudreaux. Ajo pa thikën që ai mbante mes dhëmbëve të prerë thellë në faqe, duke e bërë atë të buzëqeshte më gjerë se ajo e Xhokerit. Me një ulërimë dhe një spërkatje gjaku dhe mukusi, ai i ra barku mbi këmbët e saj, duke përdorur rripin e saj si një mjet për të tërhequr veten lart në trupin e saj. Hayden goditi kokën e tij të pambrojtur, por goditjet e saj patën pak efekt.
  
  Pastaj ajo kujtoi thikën e saj.
  
  Ajo u shtri poshtë vetes me dorën tjetër, duke e shtyrë, tendosur, duke e ngritur trupin e saj një centimetër ndërsa papastërtia shtrëngohej dhe përpiqej ta mbante.
  
  Gishtat e saj u mbyllën rreth dorezës. Boudreaux praktikisht grisi pantallonat e saj ndërsa ai u hodh edhe një herë, duke u ndalur pikërisht në kurrizin e saj, me kokën dhe buzët e tij papritmas pikërisht pranë veshit të saj.
  
  "Përpjekje e mirë e ndyrë." Ajo ndjeu gjakun që i rridhte nga fytyra mbi faqen e saj. "Do ta ndjesh. Kjo ndodh bukur dhe ngadalë."
  
  Ai e vuri të gjithë peshën e tij në të gjithë trupin e saj, duke e shtyrë më thellë në baltë. Me njërën dorë ia futi fytyrën në zhul, duke i ndaluar frymëmarrjen. Hayden luftoi në mënyrë të dëshpëruar, duke shkelmuar dhe rrotulluar sa më mirë që mundi. Sa herë që ngrinte sytë, me fytyrën e mbuluar me baltë ngjitëse, ajo shihte Mayin përballë saj, duke luftuar e vetme me dy nga pasardhësit e Boudreau.
  
  Njëra ra në tre sekondat që mbajtën fytyrën e Hayden. Tjetri u tërhoq duke e zgjatur agoninë. Në kohën kur fytyra e Hajdenit doli në ajër për herë të katërt, May më në fund e kishte futur në qoshe dhe ishte gati t'i thyente shpinën një peme të rënë.
  
  Forca e mbetur e Hayden ishte pothuajse e rraskapitur.
  
  Thika e Boudreau shpoi lëkurën rreth brinjës së saj të tretë. Me një shtytje jashtëzakonisht të ngadaltë dhe të matur, tehu filloi të rrëshqiste më thellë. Hayden u rrit dhe goditi me shkelm, por nuk ishte në gjendje të largonte sulmuesin e saj.
  
  "As ku të shkosh." Pëshpëritja e keqe e Boudreaux pushtoi kokën e saj.
  
  Dhe ai kishte të drejtë, papritmas e kuptoi Hayden. Ajo duhej të ndalonte së luftuari dhe ta linte të ndodhte. Vetëm shtrihuni atje. Jepini vetes kohë -
  
  Tehu u zhyt më thellë, çeliku u gërvisht mbi kockën. Qeshja e Boudreaux ishte thirrja e Grim Reaper, thirrja e një demoni që tallej me të.
  
  Thika poshtë trupit të saj u çlirua me një tingull të rëndë rrëshqitjeje. Me një lëvizje, ajo ktheu shpatën në dorë dhe e goditi fort pas shpinës në brinjët e Boudreaux.
  
  Psiko u lëkund prapa duke bërtitur, doreza e thikës i dilte nga gjoksi. Edhe atëherë, Hayden nuk mund të lëvizte. Ajo ishte futur shumë thellë në baltë, i gjithë trupi i saj po tërhiqej poshtë. Ajo nuk mund të lëvizte as dorën tjetër.
  
  Boudreau i gulçoi dhe e mbyti. Më pas ajo ndjeu se po i nxirrnin një thikë të madhe. Kështu ishte atëherë. Ai do ta vriste tani. Një goditje e fortë në pjesën e pasme të qafës ose shtyllës kurrizore. Boudreau e rrahu.
  
  Hayden hapi sytë gjerë, e vendosur të shihte rrezet e diellit për herë të fundit. Mendimet e saj ishin për Benin dhe mendoi: Më gjykoni nga mënyra se si kam jetuar, jo nga mënyra se si kam vdekur.
  
  Përsëri.
  
  Më pas, i madh dhe i frikshëm si një luan karikues, Mai Kitano nxitoi brenda. Rreth tre këmbë larg nga Hayden, ajo u shty nga toka, duke vënë çdo ons të vrullit në një goditje fluturuese. Një sekondë më vonë, e gjithë ajo forcë kishte copëtuar pjesën e sipërme të bustit të Boudreaux, duke thyer kocka dhe organe, duke dërguar dhëmbë të copëtuar dhe spërkatje gjaku në një hark të gjerë.
  
  Pesha u hoq nga shpina e Hayden.
  
  Dikush e nxori nga balta me lehtësi të dukshme. Dikush e mori atë, e shtriu me kujdes në bregun me bar dhe u përkul mbi të.
  
  Ai dikush ishte Mai Kitano. "Relaksohuni," tha ajo lehtësisht. "Ai është i vdekur. Ne fituam".
  
  Hayden nuk mund të lëvizte apo të fliste. Ajo vetëm shikoi qiellin blu, pemët që lëkunden dhe fytyrën e buzëqeshur të May.
  
  Dhe pas pak ajo tha: "Më kujto që të mos të zemëroj kurrë. Vërtet, nëse nuk je më i miri që ka qenë ndonjëherë, unë..." Mendimet e saj ishin ende kryesisht me Benin, kështu që ajo përfundoi duke thënë atë që ai mund të thoshte. "Unë do të tregoj gomarin tim në Asda."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e GJASHTË
  
  
  Mbreti Bloody e shtyu popullin e tij në kufijtë e tyre absolut.
  
  Fakti që ndjekësit e tyre pothuajse e kishin mbyllur hendekun e zemëroi atë. Ishte shumë njerëz që e ngadalësonin atë. Ishte udhërrëfyesi i tyre mendjengushtë, duke u ngatërruar me gjëra të vogla kur ata mund të përparonin. Numri i njerëzve që vdiqën duke kërkuar këtë çmim nuk kishte rëndësi. Mbreti i përgjakshëm kërkoi dhe priste sakrificën e tyre. Ai priste që të gjithë të shtriheshin dhe të vdisnin për të. Familjet e tyre do të kujdeseshin. Ose të paktën nuk do të torturoheshin.
  
  Gjithçka ishte një çmim.
  
  Udhërrëfyesi i tij, një burrë i quajtur Thomas, mërmëriti diçka për këtë që ishte një nivel që një idiot tjetër i quajtur Hawksworth e quajti zili. Ishte dhoma e katërt, Mbreti i Përgjakur po ziente nga zemërimi. Vetëm e katërta. Legjenda standarde fliste për shtatë nivele të ferrit. A mund të ketë vërtet tre të tjera pas kësaj?
  
  Dhe si e dinte Hawksworth? Shkrimtari dhe Kuzhinieri u kthyen dhe ia mbathën, topat e tyre u zvogëluan në madhësinë e kikirikëve kur panë sistemin e kurthit pas nivelit të pestë. Dmitry Kovalenko, mendoi ai, sigurisht që nuk do ta bënte.
  
  "Çfarë po pret?" - i bërtiti Thomasit. "Ne do të lëvizim. Tani."
  
  "Unë nuk e kam kuptuar plotësisht sistemin e kurthit, zotëri," filloi të thoshte Thomas.
  
  "Në ferr me sistemin e kurthit. Dërgoni njerëz brenda. Ata do ta gjejnë atë më shpejt." Mbreti Bloody mblodhi buzët nga argëtimi ndërsa studionte dhomën.
  
  Ndryshe nga tre të mëparshmet, kjo dhomë ishte e pjerrët në një gropë qendrore të cekët që dukej sikur ishte gdhendur në vetë shkëmb. Nga dyshemeja e fortë dilnin disa mbështetëse të trasha metalike, pothuajse si shkallë. Ndërsa përparonim, muret e dhomës u ngushtuan derisa, pas pishinës, filluan të zgjerohen përsëri.
  
  Pishina dukej të ishte një 'pikë mbytëse'.
  
  Zilia?mendoi mbreti gjakatar. Si u transferua një mëkat i tillë në jetën reale, në këtë nëntokë ku hijet jo vetëm që mund t'ju mbrojnë, por edhe ju vrasin? Ai pa ndërsa Thomas dha urdhër për të përparuar. Në fillim gjithçka shkoi mirë. Mbreti i Gjakut hodhi një vështrim përsëri nga kishin ardhur kur dëgjoi tingujt e largët të armëve. Drake dhe ushtria e tij e vogël qofshin të mallkuar. Sapo të largohet nga këtu, ai personalisht do të sigurojë që hakmarrja e përgjakshme të arrijë qëllimin e saj brutal.
  
  Të shtënat e ringjallën atë. "Lëviz!" - bërtiti ai, pikërisht në momentin kur drejtuesi shkeli në një pikë presioni të fshehur. Pati një përplasje si një shkëmb që bie, një zhurmë ajri dhe befas koka e udhëheqësit goditi dyshemenë e gurtë përpara se të rrokulliset nga shpati i pjerrët si një top futbolli. Trupi pa kokë u shemb në një grumbull gjaku.
  
  Edhe Mbreti i Përgjakshëm e nguli sytë. Por ai nuk ndjeu frikë. Ai vetëm donte të shihte se çfarë i shkaktoi një lëndim të tillë drejtuesit të tij. Thomas bërtiti pranë tij. Mbreti i Gjakut e shtyu përpara, duke ndjekur hapat e tij, duke u kënaqur shumë nga frika e burrit. Më në fund, pranë trupit që dridhej, ndaloi.
  
  I rrethuar nga njerëz të frikësuar, Mbreti Bloody studioi mekanizmin e lashtë. Një tel i hollë si brisk ishte shtrirë në lartësinë e kokës midis dy shtyllave metalike që duhet të ishin mbajtur në vend nga një lloj pajisje shtrënguese. Kur njeriu i tij tërhoqi këmbëzën, shtyllat u lëshuan dhe teli u kthye me to, duke i prerë kokën njeriut të tij në qafë.
  
  E shkëlqyer. Një pengesë e mrekullueshme, mendoi ai dhe pyeti veten nëse mund të përdorte një pajisje të tillë në lagjet e shërbëtorëve të shtëpisë së tij të re.
  
  "Çfarë po pret?" ai u bërtiti njerëzve të mbetur. "Lëviz!"
  
  Tre burra u hodhën përpara dhe një duzinë të tjerë e ndoqën. Mbreti i Gjakut mendoi se ishte e kujdesshme të linte gjysmë duzine të tjera pas tij në rast se Drake do ta arrinte shpejt.
  
  "Tani shpejt," tha ai. "Nëse ecim më shpejt, do të arrijmë atje më shpejt, apo jo?"
  
  Burrat e tij ikën, duke vendosur se ata nuk kishin një zgjedhje dhe kishte një shans të vogël që shefi i tyre i çmendur të kishte të drejtë. Një kurth tjetër u ndez dhe koka e dytë u rrokullis nga shpati. Trupi ra dhe njeriu pas tij u shkatërrua mbi të, duke e konsideruar veten me fat pasi një tel tjetër i tendosur preu ajrin direkt mbi kokën e tij.
  
  Ndërsa grupi i dytë filloi të zbriste, Mbreti i Gjakut iu bashkua atyre. U vendosën kurthe të reja. Më shumë koka dhe skalpë filluan të binin. Pastaj pati një zhurmë të fortë që bëri jehonë në të gjithë shpellën. Pasqyrat u shfaqën në të dy anët e kalimit ngushtues, të pozicionuara në mënyrë që personi përballë të reflektohej në to.
  
  Në të njëjtën kohë u dëgjua zhurma e ujit të vrullshëm dhe pishina në rrëzë të shpatit filloi të mbushej.
  
  Vetëm ky ujë nuk ishte vetëm ujë. Pa gjykuar nga mënyra se si pinte duhan.
  
  Thomas bërtiti ndërsa ata vrapuan drejt tyre. "Ushqehet nga një liqen acid. Kjo ndodh kur gazi i dioksidit të squfurit shpërndahet në ujë dhe formon acid sulfurik. Ju patjetër nuk dëshironi ta prekni këtë!"
  
  "Mos u ndal," bërtiti Mbreti i Përgjakur ndërsa pa njerëzit të fillonin të ngadalësonin shpejtësinë. "Përdorni shtylla metalike, idiotë."
  
  I gjithë ekipi nxitoi poshtë shpatit në një turmë. Në të majtë dhe në të djathtë, kurthe të rastësishme u hapën me një tingull të ngjashëm me një hark që lëshohet. Trupat pa kokë ranë dhe kokat u rrotulluan si ananasi të hedhura mes burrave, disa prej tyre u shkatërruan, të tjerët i shkelmuan aksidentalisht. Mbreti i Gjakut vuri re që herët se kishte shumë njerëz për numrin e shtyllave dhe kuptoi se mentaliteti i grupit do t'i bënte më pak të zgjuarit mes tyre të hidheshin pa u menduar.
  
  Ata do ta meritonin fatin e tyre. Gjithmonë ishte më mirë të vdiste një idiot.
  
  Mbreti i Gjakut e ngadalësoi dhe e mbajti Tomasin prapa. Disa burra të tjerë gjithashtu u ngadalësuan, duke riafirmuar besimin e Mbretit të Gjakut se vetëm më të zgjuarit dhe më të mirët do të mbijetonin. Udhëheqësi i paketës u hodh mbi shtyllën e parë metalike dhe më pas filloi të hidhej nga një shtyllë në tjetrën mbi ujin e vrullshëm. Në fillim ai bëri pak përparim, por më pas vala helmuese i goditi këmbët. Aty ku preku uji acid, i dogjën rrobat dhe lëkura.
  
  Ndërsa këmbët e tij prekën shtyllën tjetër, dhimbja e bëri atë të dyfishohej dhe ai ra, duke u spërkatur drejt e në pishinën e mbipopulluar. Britmat e tërbuara dhe të dhimbshme jehonin në të gjithë sallën.
  
  Një burrë tjetër ra nga banaku dhe ra brenda. Burri i tretë u ndal në buzë të pishinës, duke kuptuar me vonesë se nuk kishte një sportel të qartë mbi të cilin të hidhej, dhe u fut brenda ndërsa burri tjetër u përplas verbërisht në shpinë.
  
  Pasqyrat pasqyronin personin përballë. A do ta kishit zili mashkullin që keni përballë?
  
  Mbreti gjakatar pa qëllimin e pasqyrave dhe shkatërrimin e kurthit. "Shiko poshtë!" Thomai bërtiti në të njëjtën kohë. "Shikoni këmbët tuaja, jo personin përballë. Ky ushtrim i thjeshtë do t'ju ndihmojë të kapërceni postimet në mënyrë të sigurt."
  
  Mbreti i Gjakut u ndal në buzë të liqenit të sapoformuar. Duke gjykuar nga fakti që uji po ngrihej ende, ai pa që majat e mbështetësve së shpejti do të ishin nën sipërfaqen e vluar. Ai e shtyu burrin përpara dhe tërhoqi Tomasin bashkë me të. Kurthi doli jashtë rrezes, aq afër sa ai ndjeu erën ndërsa shtylla metalike i kaloi shpatullës.
  
  Dilni mbi shtylla dhe kërceni shpejt në mënyrë të rastësishme. Pati një pauzë të shkurtër ndërsa uji spërkati përpara. Një shtyllë tjetër, dhe njeriu përballë saj u pengua. Duke bërtitur, ai bëri mrekulli, duke arritur të ndalojë rënien e tij duke u ulur në një shtyllë tjetër. Uji i mbushur me acid spërkati rreth tij, por nuk e preku.
  
  Mirupafshim.
  
  Mbreti Bloody pa shansin e tij. Pa u menduar e pa u ndalur, ai shkeli mbi trupin e prirur të burrit, duke e përdorur atë si një urë për të kaluar dhe për të arritur sigurinë e bregut të largët. Pesha e tij e shtyu burrin edhe më poshtë, duke e zhytur gjoksin në acid.
  
  Sekondën tjetër ai humbi në një shakullinë.
  
  Mbreti i përgjakshëm e nguli sytë pas tij. "Budalla".
  
  Thomas u ul pranë tij. Më shumë njerëz u hodhën me shkathtësi midis shtyllave metalike për të siguruar sigurinë. Mbreti i përgjakshëm shikoi përpara në daljen me hark.
  
  "Dhe kështu me radhë deri në nivelin e pestë," tha ai vetëkënaqur. "Ku do ta imitoj këtë krimb, Kuk. Dhe ku, më në fund, - bërtiti ai. "Unë do të shkatërroj Matt Drake."
  
  
  KAPITULLI TRIDHJETE E SHTATË
  
  
  Ishulli i madh i Hawait është emëruar në këtë mënyrë për të shmangur konfuzionin. Emri i tij i vërtetë është Hawaii, ose ishulli Hawaii, dhe është ishulli më i madh në Shtetet e Bashkuara. Është shtëpia e një prej vullkaneve më të famshme në botë, Kilauea, një mal që ka shpërthyer vazhdimisht që nga viti 1983.
  
  Sot, në shpatet e poshtme të vullkanit motra të Mauna Loa, Mano Kinimaka dhe Alicia Miles, së bashku me një ekip marinsash amerikanë, filluan të dëbojnë një parazit që kishte zënë rrënjë në mendjet e banorëve të ishullit.
  
  Ata depërtuan në perimetrin e jashtëm, vranë me armë dhjetëra burra të Mbretit të Gjakut dhe hynë në aneksin e madh pikërisht kur rojet liruan të gjithë pengjet. Në të njëjtin moment, u dëgjua zhurma e ngjirur e makinave, duke u përshpejtuar pas pallatit. Alicia dhe Kinimaka nuk humbën kohë duke vrapuar.
  
  Alicia ndaloi në konfuzion. "Dreqin, gomarët po ikin." Katër ATV u larguan, duke kërcyer mbi gomat e tyre të mëdha.
  
  Kinimaka ngriti pushkën dhe mori në shenjë. "Jo për shumë kohë." Ai qëlloi. Alicia pa teksa binte personi i fundit dhe ATV ndaloi shpejt.
  
  "Uau, djalë i madh, jo keq për një polic. Le të."
  
  "Unë jam nga CIA." Kinimaka e merrte gjithmonë karremin, për kënaqësinë e madhe të Alicias.
  
  "Të vetmet shkurtesa me tre shkronja që kanë rëndësi janë britanike. Mbaje mend këte".
  
  Kinimaka mërmëriti diçka ndërsa Alicia iu afrua ATV-së. Ai ishte ende duke punuar. Në të njëjtën kohë, të dy u përpoqën të uleshin në sediljen e përparme. Alicia tundi kokën dhe tregoi me gisht nga pas.
  
  "Unë preferoj njerëzit e mi pas meje, shok, nëse ata nuk janë poshtë."
  
  Alicia ndezi motorin dhe u largua. ATV ishte një bishë e madhe e shëmtuar, por lëvizte pa probleme dhe kërceu rehat mbi gunga. Havai i madh i mbështolli duart rreth belit të saj për ta mbajtur, jo se duhej. Kishte stilolapsa ku ai ulej. Alicia buzëqeshi dhe nuk tha asgjë.
  
  Të arratisurit përpara e kuptuan se po ndiqeshin. Banorët e dy prej tyre u kthyen dhe qëlluan. Alicia u vrenjos, duke e ditur se ishte krejtësisht e pamundur të godiste diçka në këtë mënyrë. Amatorë, mendoi ajo. Gjithmonë më duket sikur po luftoj me amatorë.Beteja e fundit e vërtetë që ajo bëri ishte kundër Drake në fortesën e Abel Frey. Dhe edhe atëherë njeriu ishte i ndryshkur, i penguar nga zbukurimet e shtatë viteve të mirësjelljes.
  
  Tani ai mund të ketë një këndvështrim tjetër.
  
  Alicia voziti zgjuar dhe jo shpejt. Në një kohë të shkurtër, ajo e solli ATV-në e tyre në një distancë të pranueshme gjuajtjeje. Kinimaka i bërtiti në vesh. "Unë do të qëlloj!"
  
  Ai e shtrydhi goditjen. Mercenari tjetër bërtiti dhe u hodh me dhunë në baltë. "Këto janë dy nga dy," bërtiti Alicia. "Edhe një dhe do të marrësh blo..."
  
  ATV-ja e tyre u përplas në një kodër të fshehur dhe u kthye çmendurisht në të majtë. Për një moment ata u gjendën në dy rrota, duke u rrokullisur, por mjeti arriti të ruante ekuilibrin dhe të rrëzohej përsëri në tokë. Alicia nuk humbi kohë duke hapur mbytjen për t'u ngritur.
  
  Kinimaka e pa hendekun para se ta bënte. "Mat!" Ai bërtiti: "Prisni!"
  
  Alicia mundi vetëm të rriste shpejtësinë e saj pasi hendeku i gjerë dhe i thellë po afrohej me shpejtësi. ATV fluturoi mbi humnerë, duke rrotulluar rrotat dhe duke zhurmuar motorin e tij dhe u ul në anën tjetër, duke u përpjekur të qëndronte në vend. Alicia goditi kokën në shiritin e butë. Kinimaka e mbajti aq fort sa nuk i lejoi të dy të ktheheshin dhe në momentin që u ul pluhuri e kuptuan se ishin befas mes armikut.
  
  Pranë tyre, një ATV i zi u rrotullua në baltë, u ul në mënyrë të sikletshme dhe tani po përpiqet të rregullohet. Kinimaka u hodh pa hezitim, duke vrapuar drejt shoferit dhe duke e rrëzuar atë dhe pasagjerin e tij nga makina në baltën e përthyer.
  
  Alicia fshiu pluhurin nga sytë. ATV-ja me banuesin e saj të vetëm u shpejtua përpara saj, por ishte ende brenda rrezes. Ajo mori pushkën e saj, shënoi dhe qëlloi, dhe më pas, pa pasur nevojë të kontrollonte, i zhvendosi pamjet atje ku partneri i saj Havai po luftonte në baltë.
  
  Kinimaka tërhoqi zvarrë një person nëpër baltë. "Kjo eshte shtepia ime!" Alicia e dëgjoi atë të gërmonte para se ai të kthehej dhe të thyente krahun e kundërshtarit të tij. Ndërsa burri i dytë u hodh drejt tij, Alicia qeshi dhe uli pushkën e saj. Kinimaka nuk kishte nevojë për ndihmën e saj. Burri i dytë u tërhoq nga ai ashtu si udhëzimet kërcen nga një fëmijë katër vjeçar, pa pasur asnjë efekt. Burri ra në tokë dhe Kinimaka e përfundoi atë me një grusht në fytyrë.
  
  Alicia pohoi me kokë drejt tij. "Le ta mbarojmë këtë."
  
  ATV-ja e fundit eci përpara me vështirësi. Shoferi i tij duhet të jetë lënduar gjatë gjithë atyre kërcimeve. Alicia shpejt filloi të fitonte terren, tani pak e zhgënjyer me lehtësinë me të cilën kishin rimarrë fermën. Por të paktën ata shpëtuan të gjithë pengjet.
  
  Nëse ajo dinte një gjë për Mbretin e Gjakut, ishte fakti se këta njerëz këtu, këta të ashtuquajtur mercenarë, ishin llumi i ekipit të tij, të dërguar këtu për të penguar dhe shpërqendruar autoritetet. Përça dhe sundo.
  
  Ajo e ngadalësoi shpejtësinë teksa iu afrua ATV-së së fundit. Pa ndalesë, pa mbajtur as kolonën e drejtimit, ajo qëlloi dy herë dhe dy burrat ranë.
  
  Beteja që mezi kishte filluar kishte përfunduar. Alicia shikoi në distancë për një minutë. Nëse gjithçka shkon sipas planit, nëse May dhe Hayden, Drake dhe të tjerët i mbijetojnë pjesës së tyre të betejës, atëherë beteja tjetër mund të jetë më e vështira dhe e fundit për të.
  
  Sepse do të ishte kundër Mai Kitano. Dhe asaj do t'i duhet t'i tregojë Drake se May e vrau Wellsin.
  
  I ftohtë.
  
  Kinimaka e përkëdheli mbi supe. "Është koha që ne të kthehemi."
  
  "Ah, jepi vajzës një pushim," mërmëriti ajo. "Ne jemi në Hawaii. Më lër të shikoj perëndimin e diellit."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e TETË
  
  
  "Pra, kjo është se si duket zilia?"
  
  Drake dhe ekipi i tij hynë në dhomën e katërt, duke marrë çdo masë paraprake. Edhe atëherë, u deshën disa çaste për të kuptuar plotësisht skenën që shtrihej përpara tyre. Kudo shtriheshin trupa pa kokë. Gjaku u spërkat nëpër dysheme dhe ende rridhte dendur në disa vende. Vetë kokat ishin të shpërndara në dysheme si lodra fëmijësh të hedhura.
  
  Kurthe pranverore qëndronin në të dy anët e kalimit të ngushtë. Drake hodhi një vështrim telit të hollë si brisk dhe mori me mend se çfarë kishte ndodhur. Komodo fishkëlleu, duke mos u besuar veshëve.
  
  "Në një moment, këto kurthe mund të zhduken," tha Ben. "Ne duhet të lëvizim."
  
  Karin bëri një tingull neverie.
  
  "Ne duhet të lëvizim shpejt dhe të qëndrojmë në krye të gjërave," tha Drake. "Jo, prit".
  
  Tani përtej kurtheve ai pa një pellg të gjerë plot me ujë, që gurgullonte dhe shkumonte. Uji spërkati dhe shkëlqeu përgjatë skajeve të pishinës.
  
  "Ky mund të jetë një problem. A i sheh shtyllat metalike?"
  
  "Vë bast se njerëzit e Mbretit të Gjakut i përdorën ato si gurë shkallësh," tha Ben në mënyrë misterioze. "Gjithçka që duhet të bëjmë është të presim që uji të ulet."
  
  "Pse të mos kalosh vetëm përmes tyre." Edhe ndërsa Komodo i tha këto fjalë, në fytyrën e tij kishte dyshime.
  
  "Kjo pishinë mund të ishte ushqyer nga ndonjë liqen acid ose pus," shpjegoi Karin. "Gazet mund ta shndërrojnë ujin në acid sulfurik brenda ose pranë një vullkani. Madje i zhdukur prej kohësh."
  
  "A nuk do të gërryente acidi shtyllat metalike?" Drake tregoi me gisht.
  
  Beni pohoi me kokë. "Patjetër".
  
  Ata panë ujin e vrullshëm për disa minuta. Ndërsa shikonin, u dëgjua një tingull ogurzi. Drake ngriti shpejt pistoletën. Gjashtë luftëtarët e mbijetuar të Delta përsëritën veprimet e tij një pjesë të dytë më vonë.
  
  Asgjë nuk lëvizi.
  
  Pastaj tingulli erdhi përsëri. Klikim i rëndë. Zhurma e një kablli të derës së garazhit që kalon përgjatë gjurmëve metalike. Vetëm se nuk ishte një derë garazhi.
  
  Ngadalë, ndërsa Drake shikonte, një nga kurthet filloi të kafshonte përsëri në mur. Vonesa e përkohshme? Por një teknologji e tillë nuk ishte e disponueshme për racat e lashta. Apo ky tren mendimesh ishte i ngjashëm me çmendurinë e një personi që deklaron se nuk ka jetë tjetër inteligjente në univers?
  
  Çfarë arrogance.
  
  Kush e dinte se çfarë qytetërimesh ekzistonin përpara se të bëheshin regjistrimet? Drake nuk duhet të kishte hezituar tani. Është koha për të vepruar.
  
  "Uji po tërhiqet," tha ai. "Beni. Ndonjë surprizë?"
  
  Beni konsultoi shënimet e tij dhe Karin me shpresë e riprodhoi atë në mendjen e saj. "Hawksworth nuk thotë shumë." Beni shushuriti disa letra. "Ndoshta i gjori ishte në shok. Mos harroni, ata nuk mund të prisnin diçka të tillë në atë kohë."
  
  "Atëherë niveli i pestë duhet të jetë një stuhi e vërtetë mut," tha Komodo me zë të lartë. "Sepse ishte pas kësaj që Cook u kthye prapa."
  
  Beni shtrëngoi buzët. "Hawksworth thotë se ishte ajo që Cook pa pas nivelit të pestë që e bëri atë të kthehej prapa. Jo vetë dhoma."
  
  "Po, me shumë mundësi nivelet gjashtë dhe shtatë," tha në heshtje një nga ushtarët e Deltës.
  
  "Mos harroni për pasqyrat." Karin i tregoi me gisht. "Ata tregojnë përpara, padyshim nga personi përballë. Me shumë mundësi ky është një paralajmërim."
  
  "Është si të mbash hapin me Joneses." Drake pohoi me kokë. "Kuptuar. Pra, në frymën e Dinorock dhe David Coverdale në veçanti, unë do të bëj pyetjen hapëse që e kam dëgjuar gjithmonë të bëjë në çdo koncert që kam shkuar ndonjëherë. A jeni gati?"
  
  Drake udhëhoqi rrugën. Pjesa tjetër e skuadrës ra në linjë siç ishin mësuar gjithashtu. Duke hyrë në korsinë qendrore, Drake nuk priste ndonjë vështirësi me kurthe dhe nuk u përplas me askënd, megjithëse fitoi disa pikë presioni të shpenzuara. Në momentin që arritën në buzë të pishinës, uji po kullonte shpejt.
  
  "Polet duken mirë," tha ai. "Kujdes shpinën. Dhe mos shikoni poshtë. Ka disa gjëra të këqija që qarkullojnë këtu."
  
  Drake shkoi i pari, i kujdesshëm dhe i saktë. I gjithë ekipi i kaloi lehtësisht brenda pak minutash dhe u drejtua drejt harkut të daljes.
  
  "Ishte mirë nga Mbreti i Gjakut që na hapi të gjitha kurthet." Beni qeshi pak.
  
  "Tani ne nuk mund të jemi shumë prapa bastardit." Drake ndjeu duart e tij duke u shtrënguar në grushte dhe kokën e tij duke vrapuar në perspektivën për të dalë ballë për ballë me figurën kriminale më të frikshme në historinë e fundit.
  
  
  * * *
  
  
  Harku tjetër u hap në një shpellë të madhe. Shtegu më i afërt të çonte poshtë shpatit dhe më pas përgjatë një rruge të gjerë nën një shkëmb të lartë.
  
  Por ka pasur një pengesë serioze që ka bllokuar plotësisht rrugën e tyre.
  
  Sytë e Drake u zgjeruan. "Ferri i përgjakshëm."
  
  Ai as që kishte ëndërruar për diçka të tillë. Bllokimi ishte në fakt një figurë e madhe e gdhendur nga shkëmbi i gjallë. Ai u shtri në qetësi, duke mbështetur kurrizin pas murit të majtë, me barkun e tij të madh që i dilte jashtë përgjatë rrugës. Skulpturat e ushqimit shtriheshin në një grumbull në barkun e tij, dhe gjithashtu u shpërndanë nëpër këmbë dhe u grumbulluan në shteg.
  
  Një figurë e keqe shtrihej në këmbët e skulpturës. Trupi i vdekur i njeriut. Trupi dukej i përdredhur si në agoni ekstreme.
  
  "Kjo është grykësi," tha Beni me frikë. "Demoni i lidhur me grykësinë është Beelzebub."
  
  Syri i Drake-it u shtrëngua. "Do të thuash si në Beelzebub nga Bohemian Rhapsody?"
  
  Beni psherëtiu. "Nuk është gjithçka për rock 'n' roll, Matt. E kam fjalën për demonin Beelzebub. Dora e djathtë e shejtanit".
  
  "Kam dëgjuar se dora e djathtë e Satanait është e mbingarkuar." Drake ia nguli sytë pengesës së madhe. "Dhe ndërsa unë respektoj trurin tuaj, Blakey, ndaloni së foluri marrëzi. Sigurisht, gjithçka ka të bëjë me rock and roll-in".
  
  Karin i lëshoi flokët e saj të gjatë bjonde dhe më pas filloi t'i lidhë përsëri edhe më fort. Disa ushtarë të Deltës po e vëzhgonin, duke përfshirë Komodon. Ajo vuri në dukje se Hawksworth kishte dhënë disa detaje interesante për këtë shpellë të veçantë në shënimet e tij. Ndërsa ajo fliste, Drake lejoi që sytë e tij të enden nëpër dhomë.
  
  Pas figurës së madhe, ai tani vuri re mungesën e një harku të daljes. Në vend të kësaj, një parvaz i gjerë kalonte përgjatë murit të pasmë, duke u përkulur drejt tavanit të lartë derisa përfundonte në një pllajë të lartë shkëmbore. Kur Drake shikoi nga pllajë, ai pa atë që dukej si një ballkon në skajin e largët, pothuajse si një kuvertë vëzhgimi që shikonte ... dy nivelet e fundit?
  
  Mendimet e Drake-it u ndërprenë kur dëgjoi një të shtënë. Plumbi u ra rikoshet mbi kokat e tyre. Drake ra në dysheme, por më pas Komodo në heshtje tregoi drejt së njëjtës pllajë shkëmbore që sapo kishte inspektuar dhe pa mbi një duzinë figurash që vraponin drejt tij nga një parvaz dredha-dredha.
  
  Njerëzit e Kovalenkos.
  
  Çfarë do të thoshte...
  
  "Gjeni një mënyrë për të kapërcyer atë bastard," i fërshëlleu Drake Benit, duke tundur kokën drejt skulpturës së rëndë që bllokoi rrugën e tyre përpara, dhe më pas e ktheu vëmendjen e tij të plotë në daljen shkëmbore.
  
  Një zë me theks të fortë u ndez, arrogant dhe arrogant. "Matt Drake! Armiku im i ri! Pra, po përpiqeni të më ndaloni përsëri, a? Unë, ju njerëz nuk mësoni kurrë asgjë?
  
  "Çfarë po përpiqesh të arrish, Kovalenko? Çfarë do të thotë e gjithë kjo?"
  
  "Çfarë do të thotë e gjithë kjo? Bëhet fjalë për një kërkim të përjetshëm. Për faktin se kam rrahur Cook. Për mënyrën se si kam studiuar dhe stërvitur duke vrarë një njeri çdo ditë për njëzet vjet. Unë nuk jam si burrat e tjerë. E kapërceva përpara se të fitoja miliardin tim të parë."
  
  "Ti e ke mundur Cook", tha Drake me qetësi. "Pse nuk kthehesh këtu? Do të flasim, ti dhe unë".
  
  "Doni të më vrisni? Nuk do ta kisha ndryshe. Edhe njerëzit e mi duan të më vrasin".
  
  "Kjo është ndoshta sepse ju jeni një ekspert i madh."
  
  Kovalenko u rrudh në fytyrë, por u rrëmbye aq shumë nga tirada e tij e vetëkënaqur sa që fyerja as që u mor si duhet. "Do të vrisja mijëra për të arritur qëllimet e mia. Ndoshta e kam bërë tashmë. Kush shqetësohet të numërojë? Por mbaje mend këtë, Drake, dhe mbaje mend mirë. Ju dhe miqtë tuaj do të jeni pjesë e kësaj statistike. Unë do të fshij kujtimet tuaja nga faqja e dheut."
  
  "Ndaloni të jeni kaq melodramatik," i tha Drake. "Eja këtu dhe provo se e ke kompletin, plak." Ai pa Karin dhe Benin aty pranë, duke u biseduar me ngulm, të dy tani filluan të tundin kokën me forcë ndërsa diçka u bë.
  
  "Mos mendo se do të vdes kaq lehtë, edhe sikur të takohemi. Jam rritur në rrugët më të vështira të qytetit më të ashpër në Nënë Rusi. Dhe unë eca nëpër to lirshëm. Më përkisnin mua. Britanikët dhe amerikanët nuk dinë asgjë për luftën e vërtetë." Burri me pamje të ashpër pështyu në tokë.
  
  Sytë e Drake ishin vdekjeprurës. "Oh, unë sinqerisht shpresoj që ju të mos vdisni lehtë."
  
  "Do të shihemi së shpejti, britanik. Do të të shikoj të digjesh ndërkohë që unë kërkoj thesarin tim. Do të të shoh duke bërtitur ndërsa unë marr një grua tjetër. Do të të shikoj të kalbesh ndërsa unë bëhem zot."
  
  "Për hir të qiellit". Komodo është lodhur duke dëgjuar tërbimin e tiranëve. Ai gjuajti një breshëri drejt parvazit të gurtë, duke i futur në panik njerëzit e Mbretit të Gjakut. Edhe tani, Drake pa, nëntë nga dhjetë burra ishin ende duke vrapuar për ta ndihmuar.
  
  Menjëherë janë dëgjuar të shtënat e kthimit. Plumbat u larguan nga muret e gurta aty pranë.
  
  Beni bërtiti: "Gjithçka që duhet të bëjmë është të ngjitemi mbi djalin e trashë. Jo shumë e vështirë..."
  
  Drake ndjeu se po afrohej. Ai ngriti një vetull ndërsa një copë guri i ra mbi supe.
  
  "Por," ndërhyri Karin, ngjashmëria e saj me Benin u bë më e dukshme sa më gjatë që Drake kalonte kohë me të. "Kapja është ushqimi. Një pjesë e saj është bosh. Dhe e mbushur me një lloj gazi."
  
  "Unë mendoj se nuk është gaz për të qeshur." Drake shikoi kufomën pa formë.
  
  Komodo gjuajti një breshëri konservatore për të mbajtur larg njerëzit e Mbretit të Gjakut. "Nëse është kështu, atëherë është me të vërtetë, shumë gjëra të mira."
  
  "Pluhurat e gatshme," tha Karin. "Lëshohet kur tërhiqen këmbëzat. Ndoshta të ngjashme me ato që vranë shumicën e arkeologëve që zbuluan varrin e Tutankhamun. E dini për mallkimin e supozuar, apo jo? Epo, shumica e njerëzve besojnë se disa ilaçe ose gazra që na lanë në varr nga priftërinjtë e lashtë egjiptianë kishin për qëllim vetëm të shkatërronin grabitësit e varreve.
  
  "Cila është mënyra më e sigurt?" Pyeti Drake.
  
  "Nuk e dimë, por nëse vrapojmë shpejt, një nga një, nëse dikush lëshon pak pluhur pas tyre, duhet të jetë një sasi e vogël që do të avullojë shpejt. Kurthi është këtu kryesisht për të penguar këdo që ngjitet në skulpturë &# 184; , mos e kapërceni."
  
  "Sipas Hawksworth," tha Karin me një buzëqeshje të ngushtë.
  
  Drake vlerësoi situatën. Kjo dukej si një pikë kthese për të. Nëse atje lart kishte një ballkon vëzhgimi, atëherë ata duhej të ishin afër fundit. Ai imagjinoi se nga atje do të kishte një rrugë të drejtpërdrejtë për në dhomën e gjashtë dhe të shtatë, dhe më pas në "thesarin" legjendar. Ai mori një moment për të përmasuar ekipin.
  
  "Kjo është ajo ku ne po shkojmë me këtë," tha ai. "Të gjitha ose asgjë. Atje lart," ai tundi grushtin me zemërim drejt Kovalenkos, "një i verbër që gjuan me plumba në botë. Dhe, Ben, për informacionin tuaj, ky është një Dinoroc i vërtetë. Por ja ku po shkojmë me këtë. Të gjitha ose asgjë. A jeni gati për këtë?"
  
  Ai u përshëndet me një ulërimë shurdhuese.
  
  Matt Drake shkoi në arrati, duke i çuar njerëzit e tij në nivelet më të ulëta të Ferrit në fazën e fundit të kërkimit të tij për t'u hakmarrë për gruan që donte dhe për të çliruar botën nga njeriu më i keq që kishte njohur ndonjëherë.
  
  Koha për të tronditur.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E NËNTË
  
  
  Drake u hodh mbi skulpturën gjigante, duke u përpjekur të qëndronte në këmbë dhe duke kapur ushqimin e gdhendur për të tërhequr veten lart. Skulptura ndihej e ftohtë, e ashpër dhe e huaj nën gishtat e tij, si të prekte një vezë të huaj. Mbajti frymën teksa tërhiqej me të gjitha forcat për të mbajtur ekuilibrin, por frutat, buka e freskët dhe prapanica e derrit qëndruan.
  
  Poshtë tij dhe në të djathtë shtrihej trupi i një burri që nuk ishte aq me fat.
  
  Plumbat fishkëllenin rreth tij. Komodo dhe një anëtar tjetër i Delta Team siguruan mbulimin e zjarrit.
  
  Pa humbur asnjë sekondë, Drake kërceu mbi pjesën kryesore të figurës së derdhur dhe zbriti në anën tjetër. Kur këmbët e tij preku dyshemenë prej guri, ai u kthye dhe i dha personit tjetër në radhë një gisht i madh.
  
  Dhe pastaj ai hapi zjarr gjithashtu, duke vrarë një nga njerëzit e Mbretit të Gjakut me të shtënën e parë. Burri u rrokullis nga shkëmbi, duke u ulur pranë trupit të shokut të tij tashmë të vdekur me një kërcitje të tmerrshme.
  
  Personi i dytë në radhë e bëri atë.
  
  Beni ishte i radhës.
  
  
  * * *
  
  
  Pesë minuta më vonë, i gjithë ekipi u fsheh në mënyrë të sigurtë në hijen e Gluttonisë. Vetëm një copë ushqim u shtyp. Drake shikoi se si një re pluhuri ngrihej në ajër, duke u rrotulluar si trupi i një gjarpri vdekjeprurës, të magjepsur, por pas disa sekondash ai avulloi pa prekur as çizmet e kriminelit që po ikte.
  
  "Parvazi".
  
  Drake dy herë tregoi rrugën për në shpatin e shkurtër që formonte fillimin e parvazit. Nga ky këndvështrim, ata e panë atë të përkulej me hijeshi murin përpara se të dilte në një pllajë shkëmbore.
  
  Njerëzit e Mbretit të Gjakut u tërhoqën. Ishte një garë me kohën.
  
  Ata shpërthejnë lart, skedar i vetëm. Parvazi ishte mjaft i gjerë për të falur disa gabime. Drake qëlloi ndërsa vraponte, duke vrarë një tjetër nga njerëzit e Kovalenkos ndërsa ata u zhdukën nën harkun e daljes tjetër. Teksa arritën në majë të parvazit dhe panë hapësirën e madhe të daljes shkëmbore, Drake pa diçka tjetër të shtrirë në pritë.
  
  "Granatë!"
  
  Me shpejtësi të plotë, ai u hodh me kokë në dysheme, duke përdorur vrullin e tij për të përdredhur trupin e tij ndërsa ai rrëshqiste mbi gurin e lëmuar dhe e hodhi granata mënjanë.
  
  Ajo ra nga pllaja, duke shpërthyer disa sekonda më vonë. Shpërthimi tronditi dhomën.
  
  Komodo e ndihmoi të ngrihej. "Ne mund të të përdorim në ekipin tonë të futbollit, o njeri."
  
  "Yankees nuk dinë të luajnë futboll." Drake vrapoi në ballkon, i etur për të parë se çfarë kishte përtej tij dhe për të kapur Kovalenkon. "Pa ofendim".
  
  "Hm. Nuk e shoh që skuadra angleze të sjellë shumë trofe në shtëpi".
  
  "Ne do ta sjellim arin në shtëpi." Drake e solli në rregull amerikanin. "Në Lojërat Olimpike. Beckham do të ndryshojë situatën."
  
  Beni i kapi ata. "Ai ka te drejte. Skuadra do të luajë për të. Turma do të ngrihet për të."
  
  Karin lëshoi një britmë të mërzitur nga pas. "A ka një vend ku një njeri nuk do të flasë për futbollin e mallkuar!"
  
  Drake arriti në ballkon dhe vendosi dorën në murin e ulët, të rrënuar prej guri. Pamja para tij bëri që këmbët e tij të lëshoheshin, ai u lëkund, harroi të gjitha dhimbjet e tij dhe përsëri pyeti veten se çfarë lloj krijese e kishte ndërtuar me të vërtetë këtë vend të frikshëm.
  
  Pamja që panë i mbushi zemrat e tyre me frikë dhe frikë.
  
  Ballkoni ishte rreth një e katërta e rrugës deri te shpella vërtet gjigante. Pa dyshim, më i madhi që kishte parë ndonjëherë. Drita vinte nga ndezjet e panumërta të qelibarit të errët që njerëzit e Mbretit të Gjakut kishin lëshuar përpara se të hynin në nivelin e gjashtë. Edhe atëherë, shumë nga shpella dhe rreziqet e saj ende qëndronin të fshehura në errësirë dhe hije.
  
  Në të majtë të tyre dhe që çon nga harku i daljes, një shkallë e mbuluar zigzage të çonte poshtë rreth njëqind këmbë. Nga thellësia e këtyre shkallëve, Drake dhe skuadra e tij dëgjuan një tingull të rëndë, të zhurmshëm, të ndjekur nga britma që i bënë zemrat e tyre të shtrënguara në grushta tmerri.
  
  Ben mori frymë. "Shoku, nuk më pëlqen zhurma e kësaj."
  
  "Po. Tingëllon si hyrja e një prej këngëve tuaja." Drake u përpoq që shpirtrat të mos binin shumë larg, por ishte ende e vështirë të ngrinte nofullën nga toka.
  
  Shkallët përfundonin në një parvaz të ngushtë. Përtej kësaj parvaze shpella u hap në pafundësi. Ai mundi të shihte një shteg të ngushtë, dredha-dredha që ngjitej në murin e djathtë, një rrugë të shkurtër që të çonte në një shpellë mbi thellësitë e pafundme dhe një të ngjashme që vazhdoi më pas në të majtë, por nuk kishte urë apo ndonjë mjet tjetër për t'i lidhur ato nëpër humnerë e madhe.
  
  Në skajin më të largët të shpellës qëndronte një shkëmb i madh, i zi dhe i dhëmbëzuar. Ndërsa Drake shihte sytë, ai mendoi se mund të ishte në gjendje të dallonte një formë rreth gjysmës së shkëmbit, diçka e madhe, por distanca dhe errësira e penguan atë.
  
  Për tani.
  
  "Shtypja e fundit," tha ai, duke shpresuar se ishte e vërtetë. "Me ndiq mua".
  
  Një herë një ushtar mbetet gjithmonë ushtar. Kështu i tha Alison. Pak para se ajo ta linte. Pikërisht përpara saj...
  
  I largoi kujtimet. Ai nuk mund t'i luftonte ata tani. Por ajo kishte të drejtë. E vërtetë e frikshme. Po të ishte gjallë, gjithçka mund të ishte ndryshe, por tani në të rridhte gjaku i një ushtari, një luftëtari; karakteri i tij i vërtetë nuk e la kurrë.
  
  Ata hynë në kalimin e ngushtë: dy civilë, gjashtë ushtarë të Deltës dhe Matt Drake. Në fillim tuneli dukej pak i ndryshëm nga ai i mëparshmi, por më pas, nën dritën e ndezjeve të qelibarit ata vazhduan të gjuanin përpara, Drake pa që kalimi u nda dhe u zgjerua papritur në gjerësinë e dy makinave dhe vuri re se një kanal ishte u godit me grusht në dyshemenë prej guri.
  
  Kanali udhëzues?
  
  "Kujdes nga ata që thyejnë kyçin e këmbës." Drake vuri re një vrimë të vogël ogurzi përpara, e vendosur pikërisht aty ku një person mund të vendoste këmbën e tij. "Nuk duhet të jetë shumë e vështirë për të shpëtuar me këtë ritëm."
  
  "Jo!" - Bërtiti Beni pa asnjë nuancë humori. "Ti je një ushtar i mallkuar. Duhet të kishit ditur më mirë sesa të thoni gjëra të tilla."
  
  Si për të konfirmuar, pati një bum të fuqishëm dhe toka poshtë tyre u drodh. Dukej sikur diçka e madhe dhe e rëndë kishte rënë në kalimin që ndante atë që po ecnin. Ata mund të kthehen prapa dhe të bllokohen ose-
  
  "Vrapo!" - bërtiti Drake. "Vetëm vrap i drequr!"
  
  Bubullima e thellë filloi të mbushte kalimin, sikur diçka e rëndë po shkonte drejt tyre. Ata ikën, Drake qëllonte flakë ndërsa vraponte dhe shpresonte dëshpërimisht se as Beni as Karin nuk kishin hyrë në ndonjë nga kurthe të ndyra.
  
  Me këtë shpejtësi...
  
  Zhurma u bë më e fortë.
  
  Ata vazhduan të vrapojnë, duke mos guxuar të shikojnë prapa, duke u mbajtur në të djathtë të kanalit të gjerë dhe duke shpresuar se Drake-it nuk i kishin mbaruar flakët. Një minutë më vonë ata dëgjuan një rënkim të dytë ogurzi që vinte nga diku përpara.
  
  "Jezus!"
  
  Drake nuk e ngadalësoi. Nëse do ta bënte, ata do të kishin vdekur. Ai vrapoi përpara një hapjeje të gjerë në mur në të djathtë të tyre. Zhurma erdhi nga lart. Ai rrezikoi një vështrim të shpejtë.
  
  JO!
  
  Blakey kishte të drejtë, i çmenduri i vogël. Rolling Stones bubullonin drejt tyre dhe jo në stilin Dinoroc. Këto ishin topa të mëdhenj guri sferikë, të lëshuar nga mekanizma të lashtë dhe të kontrolluar nga kanale të dukshme dhe të fshehura. Ai në të djathtën e tyre u hodh mbi Drake.
  
  Ai mori shpejtësi të madhe. "Vrapo!" Ai u kthye duke bërtitur. "Oh Zoti im".
  
  Beni iu bashkua atij. Dy ushtarë të Deltës, Karin dhe Komodo, vrapuan përpara vrimës me një centimetër të lirë. Dy ushtarë të tjerë kaluan përpara, duke u rrëzuar mbi këmbët e tyre dhe duke u përplasur në Komodo dhe Karin, duke përfunduar në një rrëmujë rënkuese.
  
  Por njeriu i fundit nga Delta nuk ishte aq me fat. Ai u zhduk pa zë ndërsa një top i madh fluturoi nga vendkalimi kryq, u përplas me të me forcën e një kamioni Mack dhe u përplas në murin e tunelit. Pati një tjetër përplasje pasi topi që i ndiqte u përplas në atë që po bllokonte rrugën e tyre të arratisjes.
  
  Fytyra e Komodos i tha të gjitha. "Nëse nxitojmë," bërtiti ai, "ne mund t'i anashkalojmë kurthet e tjera para se të largohen."
  
  Ata u ngritën përsëri. Ata kaluan tre kryqëzime të tjera, ku mekanizmat e makinerive të mëdha gjëmuan, kërcitnin dhe kërcitnin. Kreu i Delta kishte të drejtë. Drake dëgjoi me vëmendje, por nuk dëgjoi asnjë zë nga Kovalenko apo njerëzit e tij përpara.
  
  Pastaj ata hasën në pengesën që ai kishte aq frikë. Një nga gurët e mëdhenj ngrihej përpara, duke bllokuar rrugën përpara. Ata u grumbulluan së bashku, duke pyetur veten nëse ishte e mundur që kjo gjë do të fillonte të rindizej.
  
  "Ndoshta është prishur," tha Ben. "Dua të them një kurth."
  
  "Ose ndoshta..." Karin ra në gjunjë dhe u zvarrit disa metra përpara. "Ndoshta duhet të kishte qenë këtu."
  
  Drake ra pranë saj. Aty, nën një shkëmb të madh, kishte një hapësirë të vogël për t'u ngjitur. Kishte hapësirë të mjaftueshme që një person të shtrydhte nën të.
  
  "Jo mirë". Komodo gjithashtu u ul. "Unë kam humbur tashmë një person në këtë kurth marrëzi. Gjeni një mënyrë tjetër, Drake."
  
  "Nëse kam të drejtë," tha Drake, duke parë mbi supe, "pasi këto kurthe të rivendosen, ato do të zhduken përsëri. Ata duhet të funksionojnë në të njëjtin sistem presioni si të tjerët. Këtu do të jemi të bllokuar". Ai takoi sytë e Komodos me një vështrim të ashpër. "Nuk kemi zgjidhje."
  
  Pa pritur një përgjigje, ai rrëshqiti nën top. Pjesa tjetër e ekipit u grumbullua pas tij, duke mos dashur të ishte i fundit në radhë, por burrat e Deltës u disiplinuan dhe u pozicionuan aty ku u kishte treguar komandanti i tyre. Drake ndjeu një dëshirë të njohur që i ngrihej në gjoks, dëshirën për të thënë: Mos u shqetëso, më beso. Unë do t'ju përcjell, por ai e dinte se nuk do ta thoshte më kurrë.
  
  Jo pas vdekjes së pakuptimtë të Kenedit.
  
  Pas një momenti përpëlitje, ai e gjeti veten duke rrëshqitur me kokë poshtë një shpate të pjerrët dhe menjëherë dëgjoi të tjerët që e ndiqnin. Fundi nuk ishte larg, por i linte mjaftueshëm hapësirë për të qëndruar direkt nën topin masiv të gurit. Të gjithë të tjerët u grumbulluan pas tij. Duke menduar intensivisht, ai nuk guxoi të lëvizte asnjë muskul. Nëse kjo gjë do të rrëzohej, ai donte që të gjithë të ishin në baza të barabarta.
  
  Por më pas tingulli i njohur rënkues i makinerive bluarëse tronditi heshtjen dhe topi lëvizi. Drake u largua si një shkop nga ferri, duke bërtitur që të gjithë ta ndiqnin. Ai ngadalësoi shpejtësinë dhe e ndihmoi Benin të ecte, duke ndjerë se edhe një student i ri kishte kufizime fizike dhe i mungonte qëndrueshmëria e një ushtari. Ai e dinte që Komodo do të ndihmonte Karin, megjithëse duke qenë se ajo ishte një eksperte e arteve marciale, aftësia e saj fizike mund të ishte lehtësisht e barabartë me atë të një mashkulli.
  
  Si grup, ata vrapuan poshtë kalimit të gdhendur nën topin që rrotullohet vdekjeprurës, duke u përpjekur të përfitonin nga fillimi i tij i ngadaltë, sepse mund të ndesheshin me një pjerrësi të pjerrët përpara që do t'i detyronte ta përballonin përsëri.
  
  Drake vuri re kyçin e thyer dhe bërtiti një paralajmërim. Ai u hodh mbi vrimën e vendosur djallëzisht, gati duke e tërhequr Benin me vete. Më pas ai u përplas në një shpat.
  
  Ishte e ashpër. Ai gërmoi, me kokën poshtë, këmbët duke rrahur, me krahun e djathtë të mbështjellë rreth belit të Benit, duke u ngritur me çdo hap. Ai përfundimisht goditi topin në një distancë, por më pas iu desh t'u jepte një shans të gjithëve pas tij.
  
  Ai nuk u dorëzua, ai vetëm shkoi përpara për t'u lënë hapësirë të tjerëve dhe gjuajti disa fishekë të tjerë përpara.
  
  Ata u hodhën nga një mur i fortë guri!
  
  Një gur i madh u rrotullua drejt tyre me një zhurmë. I gjithë ekipi ia doli, por tani e gjeti veten në një qorrsokak. Fjalë për fjalë.
  
  Sytë e Drake dalluan një errësirë më të thellë midis ndezjeve të ndritshme të "Ka një vrimë. Vrimë në tokë."
  
  Shpejt, me këmbët e ngatërruara dhe me nervat e këputur nga dëshpërimi, ata nxituan drejt vrimës. Ishte i vogël, me përmasa njerëzore dhe brenda krejtësisht i zi.
  
  "Një kërcim besimi," tha Karin. "Si të besosh në Zot."
  
  Zhurma e rëndë e topit të gurit u bë më e fortë. Ishte brenda një minutë nga shtypja e tyre.
  
  "Shkop me shkëlqim," tha Komodo me një zë të tensionuar.
  
  "Nuk ka kohë". Drake theu shkopin e shkëlqimit dhe u hodh në vrimë me një lëvizje të shpejtë. Rënia dukej e pafund. E zeza shkëlqente, dukej sikur shtrihej me gishta të kërcyer. Brenda pak sekondash ai arriti në fund, lejoi që këmbët të lëshonin rrugën dhe goditi kokën fort në shkëmbin e fortë. Yjet notonin para syve të tij. I rridhte gjak në ballë. I ndërgjegjshëm për ata që do ta ndiqnin, ai e la shkopin e shkëlqimit në vend dhe u zvarrit jashtë rrezes.
  
  Dikush tjetër u ul me një përplasje. Pastaj Beni ishte pranë tij. "Mat. Matt! A je mirë?"
  
  "Oh po, jam shumë mirë." Ai u ul, duke mbajtur tempujt e tij. "A keni aspirinë?"
  
  "Ata do t'ju kalbin nga brenda."
  
  "Polinezian Mai Tai? Rrjedhja e lavës Havai?
  
  "Zot, mos e përmend fjalën L këtu, mik."
  
  "Po një shaka tjetër budallaqe?"
  
  "Asnjëherë mos u mbaroni prej tyre. Rri i qete."
  
  Beni kontrolloi plagën e tij. Në këtë kohë, pjesa tjetër e ekipit kishte zbritur në mënyrë të sigurtë dhe po grumbullohej përreth. Drake e tundi mënjanë djalin e ri dhe u ngrit në këmbë. Gjithçka dukej se ishte në gjendje pune. Komodo gjuajti një palë fishekzjarrë që goditën çatinë dhe u hodhën poshtë nga shpati i pjerrët.
  
  Dhe ata binin përsëri dhe përsëri derisa dolën nga harku poshtë.
  
  "Kjo është ajo," tha Drake. "Unë mendoj se ky është niveli i fundit."
  
  
  KAPITULLI I DYZET
  
  
  Drake dhe Delta Team dolën nga tuneli, duke qëlluar rëndë. Nuk kishte zgjidhje. Nëse do të ndalonin Kovalenkon, shpejtësia ishte jetike. Drake shikoi menjëherë djathtas, duke kujtuar planimetrinë e shpellës dhe pa që njerëzit e Mbretit të Gjakut kishin kërcyer te parvazi i parë në formë S dhe po mblidheshin rreth pikës më të largët të saj. Fillimi i parvazit të dytë në formë S filloi disa hapa përpara tyre, por në anën tjetër të shpellës gjigante, një humnerë e hapur me thellësi të panjohur i ndante. Tani që ai ishte më afër, dhe ndërsa njerëzit e Mbretit të Gjakut dukej se lëshonin disa vezullime të tjera qelibar, ai më në fund mundi të shihte mirë skajin e largët të shpellës.
  
  Një pllajë e madhe shkëmbi dilte nga muri i pasmë në të njëjtin nivel me të dy parvazët në formë S. Në murin e pasmë ishte gdhendur një shkallë e pjerrët që dukej aq afër vertikale sa që edhe një maveriku do të merrte mend.
  
  Një figurë e madhe e zezë u përkul në majë të shkallëve. Drake kishte vetëm një të dytë, një vështrim, por... a ishte një karrige kolosale prej guri? Ndoshta një fron i pabesueshëm, i pazakontë?
  
  Ajri ishte i mbushur me plumba. Drake ra në njërin gju, duke e hedhur njeriun mënjanë dhe duke dëgjuar britmën e tij të tmerrshme teksa ra në humnerë. Ata vrapuan drejt mbulesës së vetme që mund të shihnin, një masë gurësh të thyer që ndoshta kishin rënë nga ballkoni sipër. Teksa shikonin, një nga njerëzit e Kovalenkos qëlloi me një armë me zë të lartë, e cila nisi atë që dukej si një shigjetë e rëndë prej çeliku përmes të çarës. Ai goditi murin e largët me një kërcitje të fortë dhe u mbërthye në gur.
  
  Ndërsa shigjeta fluturonte, pas saj u zbërthye një litar i trashë.
  
  Pastaj skaji tjetër i linjës u fut në të njëjtën armë dhe u hodh në murin më të afërt, duke u ngjitur disa metra mbi të parin. Litari u tërhoq shpejt.
  
  Ata krijuan një linjë postare.
  
  Drake mendoi shpejt. "Nëse do ta ndalojmë atë, ne kemi nevojë për atë sugjerim," tha ai. "Do të duhej shumë kohë për të krijuar tonën. Pra, mos e qëlloni. Por ne gjithashtu duhet t'i ndalojmë ata kur kalojnë kufirin."
  
  "Mendoni më shumë si Mbreti i përgjakshëm," tha Karin me neveri. "Mendoni që ai të ndërpresë linjën me disa nga njerëzit e tij të fundit që janë ende në të."
  
  "Ne nuk po ndalemi," tha Drake. "Asnjëherë".
  
  Ai u hodh nga pas kapakut dhe hapi zjarr. Ushtarët e Delta Force vraponin majtas dhe djathtas, duke qëlluar me kujdes, por me saktësi.
  
  I pari nga njerëzit e Kovalenkos nxitoi përtej humnerës, duke rritur shpejtësinë ndërsa po shkonte dhe u ul me shkathtësi në anën tjetër. Ai u kthye shpejt dhe filloi të ngrejë një mur me zjarr mbulues në automatik.
  
  Ushtari i Deltës u hodh anash, i copëtuar. Trupi i tij u shemb para Drake, por anglezi u hodh sipër pa ndërprerë hapin. Teksa iu afrua parvazit të parë në formë S-je, një hendek i gjerë zbrazëti u hap para tij. Ata do të duhet të hidhen mbi të!
  
  Duke vazhduar të gjuante, ai u hodh mbi hendekun. I dyti nga njerëzit e Kovalenkos fluturoi përgjatë linjës. Gurët u hodhën nga muri i shpellës aty pranë ndërsa plumbat goditën me forcë shkatërruese.
  
  Ekipi i Drake vrapoi dhe u hodh pas tij.
  
  Figura e tretë u hodh mbi vijën e shtrirë fort. Kovalenko. Truri i Drake po i bërtiste atij për të goditur. Merr një shans! Hiqe këtë bastard menjëherë.
  
  Por shumë mund të shkojnë keq. Ai mund të thyejë linjën dhe Kovalenko mund të jetë ende i sigurt. Ai mund të lëndojë vetëm bastardin. Dhe - më e rëndësishmja - ata kishin nevojë për budallenj rus të gjallë për të ndaluar hakmarrjen e përgjakshme.
  
  Kovalenko u ul i sigurt. Tre nga njerëzit e tij arritën t'i kalonin ato. Drake hodhi tre të tjera ndërsa të dy forcat u bashkuan. Tre të shtëna nga afër. Tre vrasje.
  
  Pastaj pushka i fluturoi në kokë. Ai u përkul, e hodhi sulmuesin mbi supe dhe e shtyu nga parvazi në errësirë. Ai u kthye dhe qëlloi nga ijë. Një burrë tjetër ra. Komodo ishte në anën e tij. U nxorr një thikë. Gjaku spërkati mbi murin e shpellës. Njerëzit e Kovalenkos u tërhoqën ngadalë, të shtyrë në një shkëmb pas tyre.
  
  Katër ushtarët e mbetur të Delta-s u gjunjëzuan në buzë të greminës, duke qëlluar me kujdes mbi ndonjë nga njerëzit e Kovalenkos që qëndronte pranë vijës. Megjithatë, ishte vetëm çështje kohe para se njëri prej tyre të mendonte të tërhiqej dhe të fillonte të bënte poçe.
  
  Shpejtësia ishte gjithçka që kishin.
  
  Dy të tjerë nga njerëzit e Mbretit të Gjakut ishin ngjitur në zipline dhe tani po largoheshin. Drake pa tjetrin që nisi të ngjitej nëpër beteja dhe qëlloi, duke e përqafuar atë si një mizë e kapur. Burri u vërsul drejt tij, me kokën poshtë, duke bërtitur, pa dyshim që pa se ai ishte prerë. Drake u tërhoq në mur. Komodo e tërhoqi njeriun nga parvazi.
  
  "Lart!"
  
  Drake kaloi sekonda të çmuara duke parë përreth. Çfarë dreqin përdorën për të mbajtur atë linjë të mallkuar?Pastaj ai pa. Secilit njeri duhet t'i jetë dhënë një bllok i vogël i veçantë, siç është përdorimi i profesionistëve. Ishin disa të shtrirë përreth. Mbreti Bloody erdhi i përgatitur për të gjitha rastet.
  
  Po ashtu edhe Drake. Ata mbanin në çantat e tyre pajisje profesionale speleologjike. Drake nxori me shpejtësi bllokun dhe vendosi rripin e sigurimit në shpinë.
  
  "Ben!"
  
  Ndërsa i riu iu afrua fshehurazi, Drake iu drejtua Komodos. "A do ta sjellësh Karin?"
  
  "Sigurisht". I vrazhdë, me një fytyrë të ashpër dhe me plagë lufte, burri i madh ende nuk mund ta fshihte faktin se tashmë ishte goditur.
  
  Nga të gjitha vendet...
  
  Duke i besuar burrave të Delta-s për t'i mbajtur larg gocat e Kovalenkos, Drake rriti presionin duke e lidhur shpejt rrotullën e tij në kabllon e shtrirë fort. Beni u shtrëngua në rripin e sigurimit dhe Drake i dha pushkën.
  
  "Gjuaj sikur jeta jonë varet nga kjo, Blakey!"
  
  Duke bërtitur, ata u larguan dhe vrapuan përgjatë zipline. Nga kjo lartësi dhe me këtë shpejtësi distanca dukej më e madhe dhe parvazi i largët dukej se po tërhiqej. Beni hapi zjarr, të shtënat e tij fluturuan lart e gjerë dhe copa guri ranë mbi njerëzit e Mbretit të Gjakut poshtë.
  
  Por nuk kishte rëndësi. Ishte zhurma, presioni dhe kërcënimi që duhej. Duke rritur shpejtësinë, Drake ngriti këmbët ndërsa ajri kalonte me nxitim, duke zbuluar një humnerë të madhe pa fund poshtë. Tmerri dhe emocioni i bënë zemrën të rrihte. Zhurma e një rrotulle metalike që tërhiqej mbi një rrjetë teli i fërshëlleu fort në veshët e tij.
  
  Disa plumba fishkëllenin përpara, duke përshkuar ajrin rreth çiftit të nxituar. Drake dëgjoi zjarrin kthyes nga Delta Team. Një nga njerëzit e Kovalenkos u rrëzua me zhurmë. Beni gjëmonte dhe e mbajti gishtin te këmbëza.
  
  Sa më shumë afroheshin, aq më e rrezikshme bëhej. Ishte një bekim nga Zoti që njerëzit e Kovalenkos nuk kishin mbulesë dhe breshëria e vazhdueshme e plumbave që vinin nga Delta Team ishte e tepërt për t'u duruar. Edhe me atë shpejtësi, Drake mund të ndjente të ftohtin që i kalonte nëpër këmbë. Shekuj errësirë u trazuan poshtë tij, duke u vluar, duke u përvëluar dhe ndoshta duke u shtrirë me gishta spektralë në përpjekje për ta zhytur atë në një përqafim të përjetshëm.
  
  Parvazi nxitoi drejt tij. Në minutën e fundit, Mbreti i Gjakut urdhëroi njerëzit e tij të tërhiqeshin dhe Drake e lëshoi bllokun. Ai u ul në këmbë, por vrulli i tij nuk ishte i mjaftueshëm për të ruajtur ekuilibrin midis shtytjes përpara dhe peshës së drejtuar prapa.
  
  Me fjalë të tjera, pesha e Blakey i rrëzoi ata. Deri në humnerë.
  
  Drake qëllimisht ra anash, duke e futur të gjithë trupin në manovrën e ngathët. Beni i dëshpëruar u kap mbi gurin kokëfortë, por gjithsesi u mbajt me guxim pas pushkës së tij. Drake dëgjoi zhurmën e papritur të një zinxhiri që shtrëngohej dhe kuptoi se Komodo dhe Karin ishin tashmë në të, duke iu afruar me shpejtësi marramendëse.
  
  Burrat e Mbretit të Gjakut bënë rrugën e tyre përgjatë parvazit në pjesën e pasme të sallës, pothuajse në gjendje të bënin kërcimin e fundit në pllajën e madhe shkëmbore ku fillonte shkallët misterioze. Lajmi i mirë ishte se kishin mbetur vetëm rreth një duzinë njerëzish.
  
  Drake u zvarrit mbi parvaz para se ta zhbllokonte Benin, më pas i lejoi vetes disa sekonda të merrte frymë përpara se të ulej. Sa hap e mbyll sytë, Komodo dhe Karin fluturuan para syve të tij, dyshja u ulën me hijeshi dhe jo pa një buzëqeshje të lehtë dinak.
  
  "Djali ka shtuar pak peshë." Drake tregoi drejt Benit. "Shumë mëngjese të plota. Nuk mjafton vallëzimi."
  
  "Grupi nuk kërcen." Ben u përgjigj menjëherë ndërsa Drake vlerësonte lëvizjen e tyre të radhës. A duhet të pres për pjesën tjetër të ekipit apo të ndjek?
  
  "Hayden thotë se kur kërceni dukeni si Pixie Lott."
  
  "Durrashi".
  
  Komodo gjithashtu kujdesej për njerëzit e Kovalenkos. Litari u shtrëngua përsëri dhe të gjithë u shtrënguan pas murit. Dy ushtarë të tjerë të Delta-s mbërritën radhazi, me çizmet e tyre duke u gërvishtur me zë të lartë në rërë ndërsa ngadalësuan për të ndalur shpejt.
  
  "Vazhdo të lëvizësh." Drake mori vendimin e tij. "Është më mirë të mos u jepni atyre kohë për të menduar."
  
  Ata nxituan përgjatë parvazit, duke mbajtur armët gati. Përparimi i Mbretit të Gjakut u errësua për një moment nga pamja nga një kthesë në murin shkëmbor, por ndërsa Drake dhe ekuipazhi i tij pastronin kthesën, ata panë Kovalenkon dhe pjesën tjetër të njerëzve të tij tashmë në pllajën shkëmbore.
  
  Diku humbi edhe dy persona të tjerë.
  
  Dhe tani, me sa duket, u urdhëruan të merrnin masa ekstreme. Disa persona nxorën granatahedhës portativë RPG.
  
  "Dreqin, ata janë të ngarkuar me surrat!" Drake bërtiti, pastaj ndaloi dhe u kthye, zemra e tij papritmas ra në tokë. "Oh jo-"
  
  U dëgjua kërcitja dhe bilbili i parë i një granate që po ngarkohej nga surrat. Dy ushtarët e fundit të Delta-s po ecnin me shpejtësi përgjatë zipline, duke synuar parvazin kur një raketë e goditi atë. Ai u përplas me murin mbi ankorimet e zinxhirit dhe i shkatërroi ato në një shpërthim shkëmbi, pluhuri dhe argjilori.
  
  Linja u ul. Ushtarët fluturuan poshtë në harresë të zezë pa bërë asnjë zë. Sido që të jetë, kjo ishte edhe më keq.
  
  Komodo mallkoi, zemërimi i ndrydhte tiparet e tij. Këta ishin njerëz të mirë me të cilët ai kishte stërvitur dhe luftuar për vite me radhë. Tani kishte vetëm tre të fortë në ekipin Delta, plus Drake, Ben dhe Karin.
  
  Drake bërtiti dhe i ndoqi ata poshtë parvazit, i çmendur nga njohuria se RPG-të e reja do të lansoheshin së shpejti. Të mbijetuarit vrapuan përgjatë parvazit, të udhëhequr nga shkopinj shkëlqimi dhe një bollëk shkreptimash qelibar. Çdo hap i afronte ata me një pllajë shkëmbore, një shkallë të çuditshme dhe pamjen misterioze por të pabesueshme të një froni gjigant që dilte nga një mur shkëmbi.
  
  Një e shtënë e dytë RPG u qëllua. Ky shpërtheu në një parvaz pas vrapuesve, duke dëmtuar por jo duke shkatërruar shtegun. Edhe ndërsa vraponte, duke i shtyrë muskujt e tij të mbingarkuar deri në kufi, Drake mundi të dëgjonte Kovalenkon duke u bërtitur njerëzve të tij që të bënin kujdes - parvazi mund të ishte mënyra e tyre e vetme për të dalë prej andej.
  
  Tani Drake erdhi në këmbët e parvazit dhe pa një humnerë mbi të cilën duhej të hidhej për të arritur në pllajën shkëmbore dhe për t'u përballur me njerëzit e Mbretit të Gjakut.
  
  Ishte i madh.
  
  Aq i madh, në fakt, sa gati u lëkund. Pothuajse u ndal. Jo për veten time, por për Benin dhe Karin. Në shikim të parë, ai nuk mendoi se ata do të bënin kërcimin. Por më pas ai e ngurtësoi zemrën. Ata duhej. Dhe nuk mund të kishte ngadalësim, as kthim prapa. Ata ishin të vetmit njerëz të aftë për të ndaluar Mbretin Bloody dhe për t'i dhënë fund planit të tij të çmendur. Të vetmit njerëz të aftë të shkatërrojnë liderin e terrorizmit ndërkombëtar dhe të sigurohen që ai të mos ketë më shansin të dëmtojë askënd.
  
  Por ai ende gjysmë u kthye ndërsa vraponte. "Mos u ndal," i bërtiti ai Benit. "Beso. Ti mund ta besh".
  
  Beni tundi kokën, adrenalina i pushtoi këmbët dhe muskujt dhe i mbushi me vullnet, madhështi dhe fuqi. Drake goditi i pari hendekun, duke kërcyer me krahët e shtrirë dhe këmbët ende duke pompuar, duke u hedhur mbi hendekun si një atlet olimpik.
  
  Më pas erdhi Beni, me krahun e shtrirë, me kokën e hedhur në të gjitha drejtimet, me nerva që ia kalonin ndjenjës së ekuilibrit. Por ai u ul në anën tjetër me disa centimetra për të kursyer.
  
  "Po!" Ai bërtiti dhe Drake buzëqeshi me të. "Jessica Ennis nuk mund të bëjë asgjë për ty, mik."
  
  Komodo më pas u ul rëndë, pothuajse duke e kthyer trupin nga brenda, ndërsa u kthye menjëherë dhe shikoi Karin. Kërcimi i saj ishte i bukur. Këmbët e ngritura lart, shpina me hark, lëvizje masive përpara.
  
  Dhe një ulje perfekte. Pjesa tjetër e Delta Team e pasoi.
  
  Drake u kthye për të parë pamjen më tronditëse që kishte parë ndonjëherë.
  
  Mbreti i përgjakur dhe njerëzit e tij, duke bërtitur dhe duke vajtuar, shumica e mbuluar me gjak dhe plagë të hapura, të gjithë nxituan drejt tyre dhe tundën armët e tyre si demonë nga ferri.
  
  Është koha për betejën përfundimtare.
  
  
  KAPITULLI DYZET E NJË
  
  
  Matt Drake mbijetoi dhe doli ballë për ballë me Mbretin Bloody.
  
  Njerëzit e tij erdhën të parët, ulërimat u dëgjuan ndërsa pushkët u përplasën dhe thikat u këputën dhe u ndezën si shpata, duke reflektuar dritën e qelibarit dhe duke hedhur zjarrin e tyre në shumë drejtime. U qëlluan disa të shtëna, por në këtë distancë dhe në këtë vorbull testosteroni dhe frike, asnjë nuk u drejtua siç duhet. E megjithatë pati një klithmë të mprehtë nga pas Drake, një tjetër ushtar i rënë i Deltës.
  
  Drake-it i dhembin muskujt sikur po luftonte me një gorillë 300 kilogramësh. Gjaku dhe papastërtia ia mbuluan fytyrën. Nëntë veta e sulmuan, ata, por ai i mundi të gjithë, sepse Mbreti i Gjakut qëndronte pas tyre dhe asgjë nuk do ta ndalonte të shpallte hakmarrjen e tij.
  
  Ushtari i vjetër ishte kthyer, fytyra e civilëve tani ishte zbehur dhe ai ishte kthyer atje, në gradat më të larta, me ushtarët më të ndyrë të gjallë.
  
  Ai qëlloi tre burra pa pikë, pikërisht në zemër. Ai hyri në të katërtin, duke e kthyer armën, duke i copëtuar plotësisht hundën burrit dhe në të njëjtën kohë duke i thyer një pjesë të mollëzës. Kaluan tre sekonda. Ai ndjeu se ekuipazhi i Delta u largua prej tij pothuajse i frikësuar, duke i dhënë atij hapësirë për të punuar. Ai i la ata të luftonin me tre mercenarët, ndërsa u zhvendos drejt një burri dhe vetë Kovalenkos.
  
  Komodo goditi me kokë burrin dhe goditi tjetrin me thikë për vdekje në një lëvizje. Karin ishte pranë tij dhe nuk u tërhoq. Jo për një sekondë. Ajo përdori pëllëmbën e fytyrës për ta shtyrë mbrapsht burrin e goditur me thikë dhe pasoi një kombinim grushtash. Ndërsa mercenarja gërrmonte dhe u përpoq të mbante veten, ajo ndërhyri dhe përdori një teknikë taekwondo për ta hedhur mbi supe.
  
  Drejt skajit të tejdukshëm.
  
  Burri rrëshqiti, duke bërtitur, i marrë nga humnera. Karin ia nguli sytë Komodos, duke kuptuar befas se çfarë kishte bërë. Drejtuesi i një ekipi të madh mendoi shpejt dhe i dha asaj një shenjë mirënjohjeje, duke vlerësuar menjëherë veprimet e saj dhe duke u dhënë atyre rëndësi.
  
  Karin mori frymë thellë.
  
  Drake u përball me Mbretin e Gjakut.
  
  Së fundi.
  
  Njeriu i fundit i kishte mbijetuar betejës së shkurtër dhe tani shtrihej duke u përdredhur në këmbët e tij me tubin e frymëmarrjes të shtypur dhe të dy kyçet e dorës të thyer. Kovalenko i hodhi burrit një vështrim përçmues.
  
  "Budalla. Dhe i dobët."
  
  "Të gjithë njerëzit e dobët fshihen pas pasurisë së tyre dhe pamjes së pushtetit që u sjell atyre."
  
  "Ngjashmëria?" Kovalenko nxori një pistoletë dhe e qëlloi në fytyrë njeriun që përpëlitej. "A nuk është kjo forcë? Mendonit se ishte e ngjashme? Unë vras një njeri me gjakftohtësi çdo ditë sepse mundem. A është kjo një dukje pushteti?"
  
  "Në të njëjtën mënyrë ju urdhëruat të vritej Kennedy Moore? Po familjet e miqve të mi? Një pjesë e botës mund të të ketë lindur ty, Kovalenko, por nuk ishte ajo pjesë që ishte e arsyeshme."
  
  Ata lëvizën shpejt dhe njëkohësisht. Dy armë, një pistoletë dhe një pushkë, klikoni njëkohësisht.
  
  Të dyja janë bosh. Klikoni dy herë.
  
  "Jo!" britma e Kovalenkos ishte plot inat fëminor. Ai u refuzua.
  
  Drake goditi me thikë. Mbreti Bloody tregoi zgjuarsinë e tij të rrugës duke iu shmangur anash. Drake e hodhi pushkën drejt tij. Kovalenko e mori goditjen në ballë pa u dridhur dhe në të njëjtën kohë nxori një thikë.
  
  "Nëse më duhet të të vras vetë, Drake..."
  
  "Oh po, ju do," tha anglezi. "Nuk shoh më askënd përreth. Ju nuk keni asnjë shiling të ndyrë, shok."
  
  Kovalenko u hodh. Drake e pa atë të ndodhte në lëvizje të ngadaltë. Kovalenko mund të ketë menduar se është rritur fort, mund të ketë menduar edhe se është stërvitur fort, por stërvitja e tij nuk ishte asgjë në krahasim me kërkesat dhe provat e ashpra që iu nënshtruan SAS-it britanik.
  
  Drake hyri nga krahu me një goditje të shpejtë në gju që paralizoi përkohësisht Kovalenkon dhe theu disa brinjë. Psherëtima që i shpëtoi nga goja rusit u shtyp në çast. Ai u tërhoq.
  
  Drake u shtir si një sulm i shpejtë, priti reagimin e Mbretit të Gjakut dhe menjëherë e kapi dorën e djathtë të burrit me dorën e tij. Një kthesë e shpejtë poshtë dhe kyçi i dorës së Kovalenkos u thye. Dhe përsëri rus vetëm fërshëlleu.
  
  Ata u vëzhguan nga Komodo, Karin, Ben dhe ushtari i mbetur i Deltës.
  
  Mbreti i Gjakut i nguli sytë. "Nuk mund të më vrasësh. Te gjithe ju. Nuk mund të më vrasësh. Unë jam Zoti!"
  
  Komodo gërrmoi. "Nuk mund të të vrasim, idiot. Do t'ju duhet të bërtisni shumë. Por jam i sigurt se mezi pres t'ju ndihmoj të zgjidhni se në cilën vrimë ferri do të kaloni pjesën tjetër të jetës tuaj."
  
  "Burgu." Mbreti gjakatar pështyu. "Asnjë burg nuk mund të më mbajë. Unë do ta zotëroj atë për një javë."
  
  Komodos i shpërtheu goja në një buzëqeshje. "Disa burgje," tha ai qetësisht. "Ata as që ekzistojnë."
  
  Kovalenko u duk i befasuar për një moment, por më pas arroganca ia mbuloi përsëri fytyrën dhe u kthye nga Drake. "Dhe ti?" - ai pyeti. "Ti mund të jesh edhe i vdekur nëse nuk do të më duhej të të ndiqja në gjysmë të rrugës nëpër botë."
  
  "I vdekur?" - bëri jehonë Drake. "Ka lloje të ndryshme të vdekurish. Ju duhet ta dini këtë."
  
  Drake e goditi atë në zemrën e tij të ftohtë dhe të vdekur. Kovalenko u trondit. Nga goja i rridhte gjak. Me një britmë të dhimbshme, ai ra në gjunjë. Një fund i turpshëm për Mbretin Bloody.
  
  Drake qeshi me të. "Ai ka mbaruar. Lidhi duart e tij dhe le të shkojmë."
  
  foli Beni. "Unë regjistrova modelet e tij të të folurit." Tha ai qetësisht duke marrë telefonin. "Ne mund të përdorim softuer special për të riprodhuar zërin e tij. Matt, ne nuk kemi nevojë për të gjallë."
  
  Momenti ishte po aq i tensionuar sa sekonda e fundit para shpërthimit. Shprehja e Drake ndryshoi nga dorëheqja në urrejtje të pastër. Komodo hezitoi të ndërhynte, jo nga frika, por nga respekti i fituar me vështirësi - respekti i vetëm që një ushtar do të njihte. Sytë e Karinit u zgjeruan nga tmerri.
  
  Drake ngriti pushkën e tij dhe goditi çelikun e fortë në ballin e Kovalenkos.
  
  "Je i sigurte?"
  
  "Pozitivisht. E pashë të vdiste. Unë isha atje. Ai dha urdhra për sulme terroriste në Havai.Beni shikoi nëpër dhomë. "Edhe Ferri do ta pështyjë atë."
  
  "Kjo është vendi ku ju bëni". Buzëqeshja e Drake ishte e ftohtë dhe e errët, si shpirti i Mbretit Bloody. "Përtej portave të ferrit. Këtu duhet të qëndroni, dhe këtu duhet të vdisni."
  
  Nofulla e Kovalenkos u shtrëngua fort; pas kësaj fshiheshin dyzet vjet vdekje, privim dhe rënie të përgjakshme. "Nuk do të më trembësh kurrë."
  
  Drake studioi njeriun e rënë. Ai kishte të drejtë. Vdekja nuk do ta dëmtonte atë. Nuk kishte asgjë në tokë që mund ta trembte këtë njeri.
  
  Por kishte një gjë që do ta thyente atë.
  
  "Kështu që ne ju lidhim këtu." Ai uli pushkën e tij, për lehtësimin e Komodos. "Dhe ne vazhdojmë të kërkojmë thesarin. Ishte një kërkim për jetën tuaj dhe nuk do ta dini kurrë se çfarë ishte. Por shëno fjalët e mia, Kovalenko, unë do ta bëj. "
  
  "Jo!" Ulërima e rusit ishte e menjëhershme. "Cilat janë ankesat tuaja? Jo! kurrë. Ajo është e imja. Kjo ka qenë gjithmonë e imja."
  
  Me një ulërimë të dëshpëruar, Mbreti i Gjakut bëri një goditje të fundit të dëshpëruar. Fytyra i ishte shtrembëruar nga dhimbja. I rridhte gjak nga fytyra dhe duart. Ai u ngrit në këmbë dhe vuri çdo grimcë vullneti dhe jetë plot urrejtje dhe vrasje në kërcimin e tij.
  
  Sytë e Drake shkëlqenin, fytyra e tij u bë e fortë si graniti. Ai e lejoi Mbretin e Gjakut ta godiste, qëndroi i palëkundur ndërsa rusi i çmendur shpenzoi të gjithë energjinë e fundit në një duzinë goditjesh, të forta në fillim, por duke u dobësuar shpejt.
  
  Pastaj Drake qeshi, një tingull përtej errësirës, një tingull pa dashuri dhe i humbur, i mbërthyer në gjysmë të rrugës midis purgatorit dhe ferrit. Kur energjia e fundit e Mbretit të Gjakut u harxhua, Drake e shtyu me pëllëmbë dhe i qëndroi në gjoks.
  
  "Ishte e gjitha e kotë, Kovalenko. Ti humbe".
  
  Komodo nxitoi te rusi dhe e lidhi përpara se Drake të ndryshonte mendje. Karin e ndihmoi ta shpërqendronte duke i vënë në dukje shkallët gati vertikale dhe pamjen mahnitëse të një froni të zi që dilte jashtë. Nga këtu ishte edhe më mahnitëse. Krijesa ishte e madhe dhe e skalitur në mënyrë të përsosur, e varur njëqind metra mbi kokat e tyre.
  
  "Pas teje".
  
  Drake vlerësoi pengesën e radhës. Shkallët u ngritën në një kënd të lehtë për rreth njëqind këmbë. Pjesa e poshtme e fronit ishte një e zezë e thellë, pavarësisht nga pikat e shumta të qelibarit të shpërndara rreth tij.
  
  "Unë duhet të shkoj i pari," tha Komodo. "Kam një përvojë në ngjitje. Ne duhet të ngjitemi disa shkallë në një kohë, duke futur karabinera ndërsa shkojmë dhe më pas të zgjasim linjën e sigurisë për ekipin tonë."
  
  Drake e la të udhëheqë. Zemërimi ishte ende i fortë në mendjen e tij, pothuajse dërrmues. Gishti i tij ende ndihej mirë në këmbëzën e M16. Por të vrasësh Kovalenkon tani do të nënkuptonte helmimin e shpirtit të tij përgjithmonë, duke futur errësirë që nuk do të zhdukej kurrë.
  
  Siç mund të thotë Ben Blake, do ta kthente atë në anën e errët.
  
  Ai filloi të ngjitej në mur pas Komodos, duke pasur nevojë për një shpërqendrim ndërsa nevoja e pafundme për hakmarrje u rrit dhe u përpoq ta merrte nën kontroll. Ngritja e papritur e përqendroi menjëherë mendjen e tij. Thirrjet dhe rënkimet e Mbretit të Përgjakur u shuan ndërsa froni u afrua dhe shkallët u bënë më të vështira.
  
  Ata u ngjitën lart, Komodo priste rrugën, duke siguruar me kujdes çdo karabiner përpara se të kontrollonte peshën e tij dhe më pas duke filetuar një litar sigurie dhe ia lëshoi ekipit të tij më poshtë. Sa më lart ngjiteshin, aq më e errët bëhej. Çdo hap i shkallëve ishte gdhendur në shkëmb të gjallë. Drake filloi të ndjente një ndjenjë frike ndërsa u ngrit. Ata i priste një thesar i pabesueshëm; e ndjeu në zorrët e tij.
  
  Por froni?
  
  Duke ndjerë zbrazëti absolute pas tij, ai u ndal, mori guximin dhe hodhi sytë poshtë. Beni luftoi me sy të hapur dhe të frikësuar. Drake ndjeu një valë simpatie dhe dashurie për mikun e tij të ri që nuk ishte ndjerë që kur Kennedy vdiq. Ai pa ushtarin e mbetur të Deltës duke u përpjekur të ndihmonte Karin dhe buzëqeshi kur ajo e largoi me dorë. Ai i zgjati një dorë ndihmës Benit.
  
  "Ndaloni ta bëni këtë nga vetja, Blakey. Le të."
  
  Beni e shikoi atë dhe ishte sikur fishekzjarrët i kishin rënë në tru. Diçka në sytë e Drake ose toni i zërit të tij e emocionoi atë dhe një pamje shprese u shfaq në fytyrën e tij.
  
  "Faleminderit zotit që jeni kthyer."
  
  Me ndihmën e Drake, Ben u ngjit më shpejt. Zbrazëtia vdekjeprurëse pas tyre u harrua dhe çdo hap u bë një hap drejt zbulimit, jo drejt rrezikut. Pjesa e poshtme e fronit afrohej gjithnjë e më shumë derisa ishte brenda distancës prekëse.
  
  Komodo zbriti me kujdes shkallët dhe u ngjit në vetë fron.
  
  Pas një minute, vëmendjen e tyre e tërhoqi theksi i tij tërheqës amerikan. "O Zoti im, ju djema nuk do ta besoni këtë."
  
  
  KAPITULLI DYZET E DYTË
  
  
  Drake kërceu mbi hendekun e vogël dhe u ul direkt në bllokun e gjerë të gurit që formonte këmbën e fronit. Ai priti që Beni, Karin dhe ushtari i fundit i Deltës të arrinin përpara se të shikonte Komodon.
  
  "Çfarë keni atje lart?"
  
  Udhëheqësi i Ekipit Delta u ngjit në sediljen e fronit. Tani ai shkoi në buzë dhe i nguli sytë nga poshtë
  
  "Kushdo që e ndërtoi këtë fron siguroi një kalim jo shumë të fshehtë. Këtu, pas shpinës së fronit, ka një derë të pasme. Dhe ata ishin të hapur".
  
  "Mos iu afroni," tha Drake shpejt, duke menduar për sistemet e kurthit që kishin kaluar. "Për gjithçka që dimë, kjo kthen një çelës që e dërgon këtë fron drejt poshtë."
  
  Komodo dukej fajtor. "Thirrje e mirë. Problemi është se unë tashmë e kam një. Lajmi i mirë është..." Ai buzëqeshi. "Nuk ka kurthe."
  
  Drake zgjati dorën. "Më ndihmo të ngrihem."
  
  Një nga një, ata u ngjitën në sediljen e fronit të obsidianit. Drake mori një moment për t'u kthyer dhe admiruar pamjen e humnerës.
  
  Direkt përballë, nëpër një humnerë të madhe, ai pa të njëjtin ballkon prej guri që kishin zënë më parë. Ballkoni nga i cili u largua kapiten Kuk. Ballkoni ku Mbreti i Përgjakur ka shumë të ngjarë të humbasë grilat e fundit të mendjes që zotëronte. Dukej sikur ishin vetëm një hedhje guri, por ishte një milje mashtruese.
  
  Drake bëri një grimasë. "Ky fron," tha ai qetësisht. "Kjo është ndërtuar për..."
  
  E klithma e Benit e ndërpreu. "Mat! Ferr i përgjakshëm. Nuk do ta besoni këtë."
  
  Nuk ishte tronditja në zërin e mikut të tij që dërgoi frikë në mbaresat nervore të Drake, por një ndjenjë e parandjenjës. Parandjenja.
  
  "Çfarë është kjo?"
  
  Ai u kthye. Ai pa atë që pa Beni.
  
  "Më dreq mua."
  
  Karin i shtyu jashtë. "Çfarë është kjo?" Pastaj e pa edhe ajo. "Asnjëherë".
  
  Ata shikonin pjesën e pasme të fronit, shtyllën e lartë ku dikush mund të mbështetej dhe pjesën që formonte derën e pasme.
  
  Ajo ishte e mbuluar nga vorbullat tashmë të njohura - simbole tepër të lashta që dukeshin si një formë shkrimi - dhe të njëjtat simbole që ishin të gdhendura në të dy pajisjet e udhëtimit në kohë, si dhe në harkun e madh poshtë Diamantit. Koka, e cila Cook të quajtura Portat e Ferrit.
  
  Të njëjtat simbole që Thorsten Dahl zbuloi kohët e fundit në varrin e perëndive, shumë larg në Islandë.
  
  Drake mbylli sytë. "Si mund të ndodhë kjo? Që kur dëgjuam për herë të parë për nëntë copat e përgjakshme të Odinit, më duket sikur kam jetuar në një ëndërr. Ose një makth."
  
  "Vë bast se nuk kemi mbaruar ende me nëntë pjesët," tha Ben. "Kjo duhet të jetë manipulim. E rendit më të lartë. Është sikur të jemi zgjedhur apo diçka tjetër."
  
  "Më shumë si i mallkuar." Drake bërtiti. "Dhe ndalo me katrahurën e Star Wars."
  
  "Po mendoja pak më pak Skywalker, pak më shumë Chuck Bartowski," tha Ben me një buzëqeshje të lehtë. "Sepse ne jemi geeks dhe të gjithë."
  
  Komodo shikoi derën e fshehtë me pritje. "A duhet të vazhdojmë? Njerëzit e mi dhanë jetën e tyre për të na ndihmuar të arrijmë deri këtu. Gjithçka që mund të bëjmë në këmbim është t'i gjejmë fund kësaj ferri."
  
  "Komodo," tha Drake. "Ky eshte fundi. Duhet të ketë."
  
  Ai e kaloi udhëheqësin e grupit të madh dhe në kalimin gjigant. Hapësira ishte tashmë më e madhe se dera që të çonte në të, dhe nëse kjo ishte e mundur, Drake ndjeu se kalimi zgjerohej, muret dhe tavani shkonin gjithnjë e më tej, derisa-
  
  Një erë e ftohtë dhe e mprehtë e përkëdhelte fytyrën e tij.
  
  Ai u ndal dhe hodhi shkopin me shkëlqim. Në dritën e dobët, ai gjuajti një raketë qelibar. Ai fluturoi lart, lart, lart, pastaj poshtë e poshtë, pa gjetur mbështetje. Duke mos gjetur një tavan, një parvaz apo edhe një dysheme.
  
  Ai gjuajti një flakë të dytë, këtë herë në të djathtë. Dhe përsëri infuzioni i qelibarit u zhduk pa lënë gjurmë. Ai theu disa shkopinj me shkëlqim dhe i hodhi përpara për t'u ndriçuar rrugën.
  
  Buza e thellë e shkëmbit ra gjashtë këmbë para tyre.
  
  Drake ndjeu shumë trullosje, por e detyroi veten të vazhdonte. Edhe disa hapa e gjeti veten ballë për ballë me boshllëkun.
  
  "Unë nuk shoh asgjë. marrëzi".
  
  "Ne nuk mund të shkonim në këtë rrugë pa na ndalur errësira e mallkuar." Karin shprehu mendimet e të gjithëve. "Provo përsëri, Drake."
  
  Ai dërgoi një blic të tretë në zbrazëti. Kishte disa pika kryesore të dobëta në këtë xhirim ndërsa ai fluturonte. Kishte diçka në anën tjetër të humnerës. Një ndërtesë e madhe.
  
  "Çfarë ishte ajo?" Beni psherëtiu me frikë.
  
  Blici u shua shpejt, një shkëndijë e shkurtër e jetës e humbur përgjithmonë në errësirë.
  
  "Prisni atje," tha ushtari i fundit i mbetur i Delta-s, një burrë me shenjën e thirrjes Merlin. "Sa vegla qelibar na kanë mbetur?"
  
  Drake kontrolloi rripat dhe çantën e shpinës. Komodo bëri të njëjtën gjë. Numri që ata arritën ishte rreth tridhjetë.
  
  "Unë e di se çfarë po mendoni," tha Komodo. "Fishekzjarret, apo jo?"
  
  "Një herë," tha Merlin, eksperti i armëve i ekipit, i zymtë. "Zbuloni se me çfarë kemi të bëjmë dhe më pas kthejeni atë në një vend ku mund të thërrasim për kopje rezervë."
  
  Drake pohoi me kokë. "Pajtohem". Ai la mënjanë një duzinë fishekzjarre për udhëtimin e kthimit dhe më pas u bë gati. Komodo dhe Merlin erdhën dhe qëndruan pranë tij në buzë.
  
  "Gati?"
  
  Njëri pas tjetrit, radhazi, ata gjuanin raketa pas raketa lart në ajër. Drita e qelibarit u ndez fort në pikën e saj më të lartë dhe lëshoi një shkëlqim verbues që shpërndau errësirën.
  
  Për herë të parë në histori, drita e ditës erdhi në errësirën e përjetshme.
  
  Ekrani piroteknik filloi të jepte efekt. Ndërsa flakë pas flakërimi vazhdoi të fluturonte lart dhe të shpërthente përpara se të zbriste ngadalë, struktura e madhe në skajin tjetër të shpellës gjigante u ndez.
  
  Beni gulçoi. Karin qeshi. "Shkëlqyeshëm".
  
  Teksa shikonin me habi, errësira e madhe iu vu flaka dhe filloi të shfaqej një strukturë mahnitëse. Së pari një rresht harqesh të gdhendura në murin e pasmë, pastaj një rresht i dytë poshtë tyre. Pastaj u bë e qartë se harqet ishin në të vërtetë dhoma të vogla - kamare.
  
  Nën rreshtin e dytë ata panë një të tretën, pastaj një të katërt, dhe më pas rreshta pas rreshti ndërsa dritat verbuese rrëshqisnin poshtë murit të madh. Dhe në çdo kamare thesare të mëdha vezulluese pasqyronin lavdinë kalimtare të ferrit qelibar që lëvizte.
  
  Beni ishte i shtangur. "Kjo... kjo..."
  
  Drake dhe Delta Team vazhduan të gjuanin raketa pas raketa. Ata dukej se bënë që dhoma masive të shpërthejë në flakë. Një zjarr madhështor shpërtheu dhe u ndez para syve të tyre.
  
  Më në fund, Drake lëshoi flakën e tij të fundit. Më pas ai mori një moment për të vlerësuar zbulimin mahnitës.
  
  Ben belbëzoi. "Është e madhe... është..."
  
  "Një tjetër varr i perëndive." Drake përfundoi me më shumë shqetësim në zë se sa habi. "Të paktën tre herë më shumë se në Islandë. Jezu Krisht, Ben, çfarë dreqin po ndodh?"
  
  
  * * *
  
  
  Udhëtimi i kthimit, edhe pse ende i mbushur me rrezik, mori gjysmën e kohës dhe gjysmën e mundit. E vetmja pengesë e madhe ishte një boshllëk i madh ku duhej të vendosnin një linjë tjetër zip për të kaluar përsëri, megjithëse dhoma e Lust ishte gjithmonë një problem për djemtë, siç theksoi Karin me një vështrim anash Komodos.
  
  Duke u kthyer përmes harkut të Portës së Ferrit të Kuzhinierit, ata kaluan me këmbë përmes tubit të llavës përsëri në sipërfaqe.
  
  Drake theu heshtjen e gjatë. "Uau, kjo është aroma më e mirë në botë për momentin. Më në fund pak ajër të pastër."
  
  Zëri i Mano Kinimaki erdhi nga errësira përreth. "Merr atë frymë ajri të pastër Havai, burrë, dhe do të jesh më afër qëllimit tënd."
  
  Nga gjysmëerrësira dolën njerëz dhe fytyra. Gjeneratori u ndez, duke ndezur një grup dritash të ngritura me nxitim. Po ngrihej një tavolinë fushore. Komodo raportoi vendndodhjen e tyre ndërsa filluan të ngjiteshin në tubin e llavës. Sinjali i Benit u kthye dhe celulari i tij ra katër herë me një telefonatë telefonike. Karin bëri të njëjtën gjë. Prindërit u lejuan të telefononin.
  
  "Vetëm katër herë?" Pyeti Drake me një buzëqeshje. "Ata duhet të kenë harruar ty."
  
  Hajden iu afrua atyre tani, një Hajden i rraskapitur dhe i lodhur. Por ajo buzëqeshi dhe me druajtje e përqafoi Benin. Alicia e ndoqi, duke e vështruar Drake me sy vrasës. Dhe në hije Drake pa May, një tension i tmerrshëm u reflektua në fytyrën e saj.
  
  Ishte gati koha për llogarinë e tyre. Gruaja japoneze, jo ajo angleze, dukej më e turpëruar nga kjo.
  
  Drake shkundi renë e errët të depresionit nga supet e tij. Ai e mbylli të gjitha duke hedhur figurën e lidhur dhe të fyhur të Mbretit të Gjakut në tokën e pabarabartë në këmbët e tyre.
  
  "Dmitry Kovalenko." Ai rënkoi. "Mbreti i kambanës fund. Më i shthurur në llojin e tij. Dëshiron ndokush ndonjë goditje?"
  
  Në atë moment, figura e Jonathan Gates u materializua nga zhurma në rritje rreth kampit të përkohshëm. Drake ngushtoi sytë. Ai e dinte se Kovalenko e vrau personalisht gruan e Gates. Gates kishte më shumë arsye për të lënduar rusin sesa edhe Drake dhe Alicia.
  
  "Provo". - Fëshpëriti Drake. "Sidoqoftë, bastardit nuk do t'i duhen të gjitha krahët dhe këmbët në burg."
  
  Ai pa Benin dhe Karinin që dridheshin dhe u larguan. Në atë moment, ai e pa njeriun që ishte bërë. Ai pa hidhërimin, zemërimin hakmarrës, spiralen e urrejtjes dhe inatit që do ta çonte në një person si vetë Kovalenko, dhe e dinte që të gjitha këto emocione do ta hanin dhe përfundimisht do ta ndryshonin, do ta kthenin në një person tjetër. Ishte një fund që asnjëri prej tyre nuk donte...
  
  ... Kjo është, Alison ose Kennedy.
  
  Ai gjithashtu u largua dhe i vuri një krah secilës prej shpatullave të Blake. Ata shikuan nga lindja, duke kaluar një varg palmash që lëkunden, drejt dritave të largëta vezulluese dhe oqeanit të valëzuar.
  
  "Duke parë diçka të tillë mund të ndryshojë një person," tha Drake. "Mund t'i japë atij shpresë të re. Koha është dhënë."
  
  Ben foli pa u kthyer. "Unë e di që ju dëshironi një citat Dinoroc tani, por unë nuk do t'jua jap atë. Në vend të kësaj, unë mund të citoj disa rreshta përkatës nga "Haunted". Si thoni per kete?"
  
  "A po citon Taylor Swift tani? Çfarë nuk shkoi atje?"
  
  "Kjo këngë është po aq e mirë sa çdo Dinorocks juaj. Dhe ju e dini atë".
  
  Por Drake nuk do ta pranonte kurrë. Në vend të kësaj, ai dëgjoi muhabetin që vinte e kthehej pas tyre. Komplotet terroriste u shkatërruan me inteligjencë dhe shpejt, por ende pati disa viktima. Një pasojë e pashmangshme kur kemi të bëjmë me fanatikë dhe të çmendur. Vendi ishte në zi. Presidenti ishte në rrugën e tij dhe tashmë kishte premtuar një rinovim të plotë të Shteteve të Bashkuara. sistemi i inteligjencës, megjithëse ishte ende e paqartë se si dikush mund ta ndalonte Kovalenkon të zbatonte një plan që ishte në punë për njëzet vjet, kur gjatë gjithë kësaj kohe ai konsiderohej thjesht një figurë mitike.
  
  Shumë të ngjashme me perënditë dhe mbetjet e tyre që po gjenin tani.
  
  Megjithatë, mësimet ishin nxjerrë dhe SHBA dhe vendet e tjera ishin të vendosura t'i merrnin parasysh të gjitha.
  
  Çështja e akuzave të ngritura ndaj pushtetarëve që vepruan me detyrim dhe nga frika për mirëqenien e të dashurve të tyre do të lidhte për vite me radhë sistemin gjyqësor.
  
  Por robërit e Mbretit të Gjakut u liruan dhe u ribashkuan me të dashurit e tyre. Gates premtoi se Kovalenko do të detyrohej të hiqte dorë nga hakmarrja e tij e përgjakshme, në një mënyrë ose në një tjetër. Harrison u ribashkua me vajzën e tij, megjithëse për një kohë të shkurtër, dhe lajmi vetëm e bëri Drake më të trishtuar.
  
  Nëse vajza e tij do të kishte lindur dhe dashuruar dhe më pas rrëmbyer, a do të kishte bërë ai të njëjtën gjë si Harrison?
  
  Sigurisht që do ta bënte. Çdo baba do të lëvizte qiellin dhe tokën dhe gjithçka në mes për të shpëtuar fëmijën e tij.
  
  Hayden, Gates dhe Kinimaka u larguan nga zhurma derisa ishin pranë Drake dhe grupit të tij. Ai ishte i lumtur që pa Komodon dhe ushtarin e mbijetuar të Deltës, Merlin, gjithashtu me ta. Lidhjet e krijuara në shoqëri dhe veprim ishin të përjetshme.
  
  Hayden po pyeste Gates për një djalë të quajtur Russell Cayman. Dukej sikur ky njeri kishte zëvendësuar Torsten Dahl si kreun e operacionit islandez, urdhrat e tij vinin nga lart... dhe ndoshta edhe nga një vend me mjegull dhe i largët sipër tij. Dukej se Cayman ishte një njeri i ashpër dhe i pamëshirshëm. Ai drejtonte në mënyrë rutinore operacione të fshehta dhe përflitej edhe më shumë operacione të fshehta dhe të përzgjedhura brenda dhe jashtë vendit.
  
  "Cayman është një zgjidhës i problemeve," tha Gates. "Por jo vetëm kaq. E shihni, askush nuk duket se e di se i kujt është ai. Qasja e tij është e menjëhershme dhe e pakushtëzuar. Por kur shtyhet, askush nuk e di se për kë dreqin po punon vërtet".
  
  Telefoni celular i Drake ra dhe ai e mbylli telefonin. Ai kontrolloi ekranin dhe ishte i kënaqur kur pa se telefonuesi ishte Thorsten Dahl.
  
  "Hej, është një suedez i çmendur! Çfarë ka, shok? Ende flet si idiot?"
  
  "Do të duket kështu. Kam disa orë që përpiqem të kontaktoj dikë dhe e kuptoj. Fati nuk është i sjellshëm me mua."
  
  "Ju jeni me fat që keni një prej nesh," tha Drake. "Kanë qenë disa ditë të vështira."
  
  "Epo, do të bëhet edhe më e ashpër." Dahl është kthyer.
  
  "Unë dyshoj se-"
  
  "Dëgjo. Ne gjetëm një vizatim. Një hartë për të qenë më të saktë. Ne arritëm të deshifrojmë pjesën më të madhe të tij përpara se Cayman idiot ta klasifikonte atë si një çështje sigurie të nivelit të lartë. Meqë ra fjala, a mësuan gjë Hayden apo Gates për të?"
  
  Drake i mbylli sytë i hutuar. "Kajman? Kush dreqin është ky djalë Kajman? Dhe çfarë dinë Hayden dhe Gates?
  
  "Nuk ka rëndësi. Nuk kam shumë kohë." Për herë të parë, Drake kuptoi se shoku i tij po fliste me pëshpëritje dhe me nxitim. "Shiko. Harta që gjetëm tregon të paktën vendndodhjen e tre varreve. A e kuptove këtë? Ka tre varre të perëndive."
  
  "Sapo gjetëm të dytin." Drake ndjeu se era u rrëzua nga ai. "Është i madh."
  
  "Kështu mendova. Atëherë harta duket të jetë e saktë. Por, Drake, ju duhet ta dëgjoni këtë, varri i tretë është më i madhi nga të gjithë, dhe është më i keqi."
  
  "Më keq?"
  
  "I mbushur me perënditë më të tmerrshme. Vërtet e neveritshme. Krijesa të liga. Varri i tretë ishte diçka si një burg, ku vdekja ishte e detyruar dhe jo e pranuar. Dhe Drake..."
  
  "Çfarë?"
  
  "Nëse kemi të drejtë, mendoj se ai mban çelësin për një lloj arme të fundit të botës."
  
  
  KAPITULLI DYZET E TRETË
  
  
  Në kohën kur një tjetër errësirë kishte zbritur në Hawaii dhe kishin filluar fazat e ardhshme të një megaplani të lashtë, Drake, Alicia dhe May i kishin lënë të gjitha pas për t'i dhënë fund krizës së tyre njëherë e përgjithmonë.
  
  Rastësisht, ata zgjodhën mjedisin më dramatik nga të gjithë. Plazhi Waikiki me Oqeanin e ngrohtë Paqësor, i ndriçuar shkëlqyeshëm nga hëna e plotë në njërën anë dhe rreshtat e hoteleve të zjarrta turistike nga ana tjetër.
  
  Por sonte ishte një vend për njerëz të rrezikshëm dhe zbulime të ashpra. Tre forca të natyrës u bashkuan në një takim që do të ndryshonte rrjedhën e jetës së tyre përgjithmonë.
  
  Drake foli i pari. "Ju të dy duhet të më tregoni. Kush e vrau Wellsin dhe pse. Kjo është arsyeja pse ne jemi këtu, kështu që nuk ka më kuptim të rrahim rreth shkurreve."
  
  "Kjo nuk është arsyeja e vetme që ne jemi këtu." Alicia e vështroi Main. "Ky kukudh ndihmoi të vriste Hudson duke heshtur për motrën e saj të vogël. Është koha që unë dhe burri im të marrim një hakmarrje të modës së vjetër".
  
  Mai tundi ngadalë kokën. "Nuk eshte e vertete. I dashuri juaj i shëndoshë, idiot...
  
  "Atëherë në frymën e Wells." Alicia fërshëlleu. "Do të doja të kisha pak kohë të lirë!"
  
  Alicia doli përpara dhe goditi May fort në fytyrë. Vajza e vogël japoneze u lëkund, pastaj ngriti sytë dhe buzëqeshi.
  
  "Ju kujtohet".
  
  "Çfarë më the që herën tjetër që të të godas, të të godas si burrë? Po, ju nuk keni tendencë të harroni diçka të tillë."
  
  Alicia lëshoi një sërë grushtash. Mai u tërhoq, duke kapur secilin nga kyçet e dorës. Rëra rreth tyre ishte përvëluar, e shpërndarë në modele të rastësishme nga këmbët e tyre të shpejta. Drake u përpoq të ndërhynte një herë, por një goditje në veshin e djathtë e bëri të mendohej dy herë.
  
  "Vetëm mos e vrisni njëri-tjetrin."
  
  "Nuk mund të premtoj asgjë," mërmëriti Alicia. Ajo ra dhe e goditi këmbën e djathtë të May. Mai u ul me një zhurmë, rëra ia shtypi kokën. Ndërsa Alicia u afrua, Mai i hodhi një grusht rërë në fytyrë.
  
  "Kurvë".
  
  "Gjithçka është e drejtë," tha Mai. Dy gratë dolën ballë për ballë. Alicia u përdor për luftime të mbyllura dhe hodhi goditje të forta me bërrylat, grushtat dhe pëllëmbët e saj, por Mai i kapi ose i shmangu secilit prej tyre dhe u përgjigj në të njëjtën mënyrë. Alicia kapi rripin e May dhe u përpoq ta hiqte nga ekuilibri, por gjithçka që arriti ishte grisja e pjesës së sipërme të pantallonave të May.
  
  Dhe lëre të hapur mbrojtjen e Alicias.
  
  Drake i mbylli sytë teksa shikonte ngjarjet që shpaloseshin. "Tani kjo duket më shumë si e vërteta." Ai u tërhoq. "Vazhdo".
  
  May përfitoi plotësisht nga gabimi i Alicias dhe mund të kishte vetëm një kundër një luftëtari të klasit të majit. Goditjet ranë mbi Alicia, dhe ajo u tërhoq prapa, me krahun e djathtë të varur nga agonia dhe sternumi i djegur nga goditjet e shumta. Shumica e luftëtarëve do të kishin hequr dorë pas dy ose tre goditjeve, por Alicia ishte bërë me gjëra më të ashpra, dhe madje në fund ajo pothuajse u tërhoq.
  
  Ajo u hodh mbrapa në ajër, e goditi me shkelm dhe e shtang Mai me një goditje me dy këmbë në stomak. Alicia u ul në shpinë në rërë dhe e ktheu të gjithë trupin me kokë poshtë.
  
  Vetëm për të takuar një fytyrë bimore të rendit më kompleks. Një grusht në stomak mund ta kishte rrëzuar Hulk-un, por as Mai nuk e ndaloi. Muskujt e saj e morën goditjen me lehtësi.
  
  Alicia ra, drita pothuajse u shua. Yjet notonin para syve të saj, dhe jo të njëjtët që vezullonin në qiellin e natës. Ajo ankoi. "Gjuajtja e mallkuar me fat."
  
  Por May tashmë ishte kthyer te Drake.
  
  "Unë vrava Wellsin, Drake. Unë e bëra".
  
  "E kuptova herët," tha ai. "Duhet të kesh pasur një arsye. Çfarë ishte ajo?"
  
  "Nuk do ta thoshit këtë nëse do të vrisja bastardin e vjetër." Alicia ankoi poshtë tyre. "Ti do të më quash një kurvë psiko."
  
  Drake e injoroi atë. Mai shkundi rërën nga flokët. Pas një minute, ajo mori frymë thellë dhe e pa thellë në sy.
  
  "Çfarë është kjo?"
  
  "Dy arsye. Gjëja e parë dhe më e thjeshtë është se ai mori vesh për rrëmbimin e Çikës dhe kërcënoi se do t'ju tregojë.
  
  "Por ne mund të flasim për ..."
  
  "E di. Kjo është vetëm një pjesë e vogël."
  
  Vetëm një pjesë e vogël, mendoi ai. A ishte rrëmbyer motra e May një pjesë e vogël?
  
  Tani Alicia luftoi në këmbë. Edhe ajo u kthye për t'u përballur me Drake, me sytë e saj të mbushur me frikë jo karakteristike.
  
  "E di," filloi May, dhe më pas tregoi me gisht Alicia. "Ne dimë diçka shumë më të keqe. Diçka e tmerrshme..."
  
  "Jezus, nëse nuk e nxjerr këtë, unë do t'i qëlloj të dy kokat e tua."
  
  "Para së gjithash, duhet ta dini se Welles nuk do t'ju thoshte kurrë të vërtetën. Ai ishte një SAS. Ai ishte oficer. Dhe ai punoi për një organizatë të vogël aq të lartë në zinxhirin ushqimor sa që drejton qeverinë."
  
  "Vërtet? Për çfarë?" Gjaku i Drake ngriu papritur.
  
  "Gruaja juaj - Alison - u vra."
  
  Goja i lëvizi, por nuk bëri asnjë zë.
  
  "Ju jeni afruar shumë me dikë. Ata kishin nevojë që ju të largoheshit nga ky regjiment. Dhe vdekja e saj ju bëri të hiqni dorë."
  
  "Por unë do të largohesha. Unë do të largohesha nga SAS për të!"
  
  "Askush nuk e dinte," tha Mai qetësisht. "Edhe ajo nuk e dinte."
  
  Drake i mbylli sytë, duke ndjerë një lagështi të papritur në cepat e syve. "Ajo kishte fëmijën tonë."
  
  Mai e shikoi me një fytyrë gri. Alicia u kthye.
  
  "Nuk i kam thënë askujt më parë," tha ai. "Asnjëherë".
  
  Nata Havai rënkonte rreth tyre, surfja e fortë pëshpëriste këngë të harruara prej kohësh të të lashtëve, yjet dhe hëna shikonin poshtë me aq pasion si kurrë më parë, duke mbajtur sekrete dhe duke dëgjuar premtimet që njeriu shpesh mund të bëjë.
  
  "Dhe ka diçka tjetër," tha Mai në errësirë. "Kam kaluar shumë kohë me Wells-in teksa kërcenim rreth Miamit. Ndërsa ishim në atë hotel, e dini, ai që u bë copë-copë, e dëgjova duke folur në telefon të paktën gjysmë duzine herë me një burrë...
  
  "Çfarë lloj personi?" Tha Drake shpejt.
  
  Emri i burrit ishte Kajman. Russell Cayman."
  
  
  FUND
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Në të katër anët e Tokës
  
  
  KAPITULLI I PARË
  
  
  Sekretarja e Mbrojtjes Kimberly Crow u ul me një ndjenjë ankthi në rritje në zemrën e saj tashmë të nxituar. Pa dyshim, ajo nuk kishte qenë në punë për një kohë të gjatë, por mendoi se nuk ndodhte çdo ditë që një gjeneral i ushtrisë me katër yje dhe një zyrtar i lartë i CIA-s kërkonin një audiencë me dikë të shtatit të saj.
  
  Ishte një dhomë e vogël, e zbehtë por e zbukuruar në një hotel në qendër të Uashingtonit; një vend me të cilin ajo ishte mësuar kur gjërat kërkonin pak më shumë takt se zakonisht. Ndriçimi i zbehtë reflektohej dobët nga qindra objekte ari dhe lisi të ngurtë, duke i dhënë dhomës një ndjenjë më të rastësishme dhe duke theksuar tiparet dhe shprehjet gjithnjë në ndryshim të atyre që u takuan këtu. Qrow priti që i pari prej tyre të fliste.
  
  Mark Digby, njeriu i CIA-s, hyri direkt në temë. "Ekipi yt është i çmendur, Kimberly," tha ai, me ton që e kalonte atmosferën si acidi përmes metalit. "E shkruan biletën e tij."
  
  Qrow, i cili e kishte pritur këtë sulm kaustik, urrente të shkonte në mbrojtje, por ai me të vërtetë nuk kishte zgjidhje. Edhe ndërsa fliste, ajo e dinte se ishte pikërisht ajo që dëshironte Digby. "Ata bënë thirrje për gjykim. Në fushë. Mund të mos më pëlqejë, Mark, por po i përmbahem asaj."
  
  "Dhe tani jemi mbrapa," murmuriti i pakënaqur gjenerali George Gleason. Fejesa e re ishte gjithçka që i interesonte.
  
  "Në garë për të ashtuquajturat "pikat e pushimit"? Kalorës? Ju lutem. Mendjet tona më të mira nuk e kanë thyer ende kodin."
  
  "Rrini në të, po?" Digby vazhdoi sikur Gleeson të mos e kishte ndërprerë. "Po vendimi i tyre për të vrarë një civil?"
  
  Qrow hapi gojën por nuk tha asgjë. Është më mirë të mos e bëni këtë. Digby qartë dinte më shumë se ajo dhe do të përdorte çdo pjesë të fundit të saj.
  
  Ai nguli sytë drejt saj. "Po ajo, Kimberly?"
  
  Ajo i nguli sytë përsëri, duke mos thënë asgjë, ajri tani kërcitet mes tyre. Ishte e qartë se Digby do të thyente i pari. Burri praktikisht po përpëlitej nga nevoja e tij për të ndarë, për të derdhur shpirtin e tij dhe për ta formuar atë sipas mënyrës së të menduarit.
  
  "Një burrë i quajtur Joshua Vidal i ndihmoi ata me hetimin e tyre. Ekipi im në terren nuk e dinte pse e kërkonin, apo pse i fikën të gjitha kamerat në dhomën e mbikëqyrjes," ndaloi ai, "derisa kontrolluan më vonë dhe gjetën..." Ai tundi kokën, duke u shtirur. hidhërim më i keq se shumica e yjeve të telenovelave.
  
  Qrow lexoi midis rreshtave, duke ndjerë shtresat e shumta të mut. "A keni një raport të plotë?"
  
  "Unë besoj". Digby tundi me kokë me vendosmëri. "Do të jetë në tryezën tuaj deri në mbrëmje."
  
  Qrow qëndroi i heshtur për gjithçka që dinte për misionin e fundit. Ekipi i SPEAR mbajti kontakte - mezi - por ata dinin pak për atë që ndodhi. Megjithatë, vrasja e këtij Joshua Vidal, në qoftë se është e vërtetë, do të ketë pasoja të thella dhe të gjera për ekipin. Shtojini kësaj Mark Digby, i cili ishte lloji i njeriut që ishte i lumtur të korrigjonte çdo gabim që çonte përpara qëllimet e tij, dhe skuadra e Hayden mund të quhej lehtësisht një turp për Shtetet e Bashkuara. Ata mund të shpërbëhen, të klasifikohen si të arratisur që i nënshtrohen arrestimit, ose... më keq.
  
  Gjithçka varej nga plani i Digby.
  
  Crowe duhej të vepronte me shumë kujdes, duke mbajtur parasysh karrierën e saj mjaft të vështirë. Arritja deri këtu, arritja kaq lart, nuk ishte pa rreziqe - dhe disa ende fshiheshin pas saj.
  
  Gjenerali Gleason qeshi. "Nuk çon asgjë përpara. Sidomos ata djem që punojnë në fusha."
  
  Qrow i bëri me kokë gjeneralit. "Jam dakord, George. Por SPEAR kishte dhe vazhdon të ketë një nga ekipet tona më efektive, së bashku me SEAL Teams 6 dhe 7. Ato janë... unike në shumë mënyra. Dua të them, fjalë për fjalë, nuk ka asnjë ekip tjetër në botë si ata."
  
  Vështrimi i Digbit ishte i vështirë. "Unë e shoh këtë si një pozicion shumë të pasigurt dhe jo si një pozicion superior. Këto ekipe SWAT kanë nevojë për zinxhirë më të shkurtër, jo zinxhirë më të lirë."
  
  Qrow ndjeu se atmosfera po përkeqësohej dhe e dinte se do të kishte edhe më keq përpara. "Ekipi juaj ka dalë jashtë binarëve. Ata kanë probleme të brendshme. Misteret e jashtme që mund të vijnë ende për të na kafshuar të gjithëve në bythë..." Ai ndaloi.
  
  Gjenerali Gleason ankoi përsëri. "Gjëja e fundit që na nevojitet është një ekip korporatash mashtruese shumëkombëshe të punësuara nga Shtetet e Bashkuara duke u çmendur jashtë shtetit, duke krijuar një tjetër stuhi të mut. Më mirë t'i ndërpresim lidhjet sa të mundemi."
  
  Qrow nuk mund ta fshihte habinë e saj. "Për çfarë po flet?"
  
  "Ne nuk themi asgjë." Digbi shikoi muret sikur priste të shihte veshët e Dumbos.
  
  "A thua se ata duhet të arrestohen?" ajo shtypi.
  
  Digby tundi kokën pothuajse në mënyrë të padukshme; mezi e dukshme, por një lëvizje që ra këmbanat paralajmëruese thellë në shpirtin e Qrow. Asaj nuk e pëlqeu, as një grimë, por e vetmja mënyrë për të lehtësuar tensionin e tmerrshëm në dhomë dhe për t'u larguar ishte të vazhdonte më tej.
  
  "Vendosni një gjilpërë në të," tha ajo me një zë aq të lehtë sa mund të nxirrte. "Dhe le të diskutojmë arsyen tjetër që jemi këtu. Në të katër anët e tokës".
  
  "Le të flasim drejtpërdrejt," tha gjenerali. "Dhe shikoni faktet, jo fabulat. Faktet thonë se disa psikologë u ndeshën me dorëshkrime tridhjetëvjeçare që ishin shkruar nga kriminelët e luftës të fshehur në Kubë. Faktet thonë se kjo bandë psikologësh shkoi përpara dhe ndyrë i nxorri në rrjetin e mallkuar, gjë që është krejt e natyrshme për këtë grup. Këto janë faktet."
  
  Crow e dinte për neverinë e gjeneralit ndaj folklorit arkeologjik dhe mungesën e plotë të imagjinatës së tij. "Unë mendoj kështu, George."
  
  "A do të donit më shumë?"
  
  "Epo, jam shumë i sigurt se do t'i dëgjojmë ata."
  
  "Çdo shkencëtar i çmendur, çdo Indiana i ndyrë Jones i dëshpëruar dhe kriminel oportunist në botë tani ka akses në të njëjtin informacion si ne. Çdo qeveri, çdo ekip i forcave speciale, çdo njësi e operacioneve të zeza e ka parë atë. Edhe ato që nuk ekzistojnë. Dhe tani... të gjithë e përqendruan vëmendjen e tyre më të ndyrë në një vend."
  
  Qrow nuk ishte e sigurt që asaj i pëlqente analogjia e tij, por pyeti: "Cila?"
  
  "Plani për rendin e Gjykimit të Fundit. Plani për fundin e botës".
  
  "Tani kjo tingëllon paksa dramatike nga ju, gjeneral."
  
  "E lexova fjalë për fjalë, kjo është e gjitha."
  
  "Të gjithë e kemi lexuar. E gjithë kjo," ndërhyri Digby. "Sigurisht, kjo duhet të merret seriozisht dhe nuk mund të zbritet për momentin. Dokumenti kryesor, të cilin ata e quajnë "Urdhri i Gjykimit të Fundit", i referohet kalorësve dhe, ne besojmë, rendit në të cilin ata duhet të kërkohen."
  
  "Por..." Gleason qartë nuk mund ta mbante veten. "Katër kënde. Kjo është krejtësisht e palogjikshme."
  
  Qrow e ndihmoi të përparonte. "Unë mendoj se kjo është e koduar me qëllim, George. Për të komplikuar vendimin. Ose bëjeni në mënyrë që të jetë në dispozicion vetëm për ata që janë zgjedhur nga Urdhri."
  
  "Nuk me pelqen". Gleason dukej sikur po çmendej.
  
  "Jam i sigurt". Qrow trokiti tavolinën përpara saj. "Por shikoni - dorëshkrimi ngre shumë pyetje, të cilat të gjitha nuk kanë ende përgjigje. Në thelb, ku janë ata tani... Urdhri?"
  
  "Ky nuk është aspak misteri më i madh me të cilin përballemi," nuk u pajtua Digby. "Ky plan është ajo që ne duhet t'i drejtohemi me gjithë nxitim."
  
  Qrow shijoi fitoren e këtij manipulimi të veçantë. "SPEARS janë tashmë në Egjipt," konfirmoi ajo. "Të marrim dorëshkrimin në vlerën nominale dhe të supozojmë se interpretimet tona të hershme janë të sakta është vendi ku duhet të jemi."
  
  Digby kafshoi buzën e poshtme. "Kjo është e gjitha mirë," tha ai, "por gjithashtu na sjell rrethin e plotë atje ku duam të jemi. Tani duhet të merret një vendim, Kimberly.
  
  "Tani?" Ajo ishte vërtet e befasuar. "Ata nuk po shkojnë askund dhe do të ishte gabim t'i largonim nga fusha. Supozoj se e keni kuptuar dorëshkrimin? Katër kalorës? Katër armët e fundit? Luftë, pushtim, zi buke, vdekje. Nëse ky është një pretendim i vlefshëm, ne kemi nevojë që ata të bëjnë atë që bëjnë më mirë."
  
  "Kimberly." Digby fërkoi sytë. "Ti dhe unë kemi pikëpamje krejtësisht të ndryshme për atë që është."
  
  "Me siguri nuk mund të sfidoni sukseset e tyre të mëparshme?"
  
  "Si e përkufizoni suksesin?" Digby përhapi duart në një mënyrë jashtëzakonisht të vetëkënaqur. "Po, ata neutralizuan disa kërcënime, por po ashtu mundën SEAL-ët, Rangers, Divizioni i Aktiviteteve Speciale të CIA-s, SOG-ja, Raiders Detare..." Ai ndaloi. "E shikon ku po shkoj?"
  
  "Ju thoni se nuk kemi nevojë për SPIR."
  
  Digby rrotulloi qëllimisht sytë. "Kjo nuk ka ndodhur kurrë".
  
  Qrow mori më shumë se një sekondë për të shqyrtuar fyerjen e synuar. Ajo hodhi një vështrim nga Digby te Gleason, por gjenerali u përgjigj vetëm me një vështrim të pandjeshëm, stoik, pa dyshim shprehja e jashtme e brezit të tij krijues. E kishte të qartë se ku ia doli SPIR. Gleeson sinqerisht nuk e kuptoi këtë, dhe Digby ndoqi një qëllim tjetër.
  
  "Për momentin," tha ajo, "ne kemi vetëm fjalë dhe raporte, kryesisht thashetheme. Ky ekip ka rrezikuar jetën, ka humbur burrat dhe ka sakrifikuar herë pas here për këtë vend. Ata kanë të drejtë të flasin."
  
  Digby bëri një fytyrë, por nuk tha asgjë. Qrow u mbështet në karrigen e tij, duke u kënaqur me atmosferën e qetë që ende përshkonte katër qoshet e dhomës në një përpjekje për të qëndruar i fokusuar. Dikush kërkon përqendrim dhe qetësi kur ka të bëjë me gjarpërinjtë helmues.
  
  "Unë propozoj dërgimin e njerëzve në TerraLeaks në një përpjekje për të ndaluar këtë rrjedhë informacioni," tha ajo. "Deri sa të vërtetohet vërtetësia e këtij Urdhri. Çfarë do të ndodhë së shpejti", shtoi ajo. "Ne po hetojmë bunkerin kuban ku u gjet. Dhe ne e lëmë Ekipin SPEAR të bëjë punën e tij. Askush nuk do ta bëjë më shpejt."
  
  Gjenerali Gleason tundi me kokë në shenjë dakordësie. "Ata janë atje," gjëmonte ai.
  
  Më pas Digby i buzëqeshi asaj gjerësisht, duke aluduar për macen që mori kremin. "Unë i pranoj të gjitha sugjerimet tuaja," tha ai. "Dua të them se nuk jam dakord me ta, por do të pajtohem. Dhe në këmbim, dua që ju të pranoni propozimin tim të vogël."
  
  I dashur Zot, jo. "Cili prej tyre?"
  
  "Ne po dërgojmë një ekip të dytë. Për t'i mbuluar dhe ndoshta për t'i ndihmuar."
  
  Qrow e dinte se çfarë po thoshte. "Të mbulosh" do të thotë të vëzhgosh, dhe "të ndihmosh" ndoshta do të thoshte të zbatoje.
  
  "Cili ekip?"
  
  "SEAL Team 7. Ata po afrohen."
  
  "E pabesueshme." Qrow tundi kokën. "Ne kemi dy nga ekipet tona më të mira në të njëjtën zonë në të njëjtën kohë. Si ndodhi kjo?
  
  Digby arriti të qëndronte i pafuqishëm. "Koincidencë e pastër. Por ju duhet të bini dakord se dy janë më të mirë se një."
  
  "Mirë". Qrow e dinte se nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të pajtohej. "Por në asnjë rrethanë nuk do të takohen dy skuadrat. Jo për asnjë arsye. Gjithçka e qartë?"
  
  "Vetëm nëse bota varet nga ajo." Digby buzëqeshi, duke iu shmangur pyetjes dhe duke bërë që Gleeson të rënkonte.
  
  "Qëndroni profesional," tha Gleason. "Unë mund të kem shtatë në zonën e duhur brenda disa orësh. Me kusht që ta mbarojmë këtë shumë shpejt."
  
  "Konsideroni atë të gjatë." Qrow nuk i tha çiftit që të mos lejonin që dera t'i godiste në prapanicë gjatë daljes. Për SPEAR, nuk mund të ishte bërë më serioze. Për njeriun që vrau Joshua Vidal, ishte brutale. Për të, mund të ishte ndonjë nga sa më sipër dhe më keq. Por së pari, le të shpëtojmë botën, mendoi ajo.
  
  Përsëri.
  
  
  KAPITULLI I DYTË
  
  
  Aleksandria shtrihet në të gjithë lavdinë e saj moderne pas dritares prej xhami; një metropol betoni i lulëzuar i rrethuar nga një det i gazuar, i shënuar nga palma dhe hotele, një vijë bregdetare e lakuar dhe Biblioteka tepër mbresëlënëse e Aleksandrisë.
  
  Shtëpia e sigurt e CIA-s shikonte gjashtë korsi të bllokuara nga trafiku, të cilat ngadalë ktheheshin rreth harkut të bregut. E gjithë aksesi në ballkonin e rrënuar nga jashtë ishte i kufizuar nga xhami të rëndë dhe hekura. Vetëm dhoma kryesore e pritjes ofronte ndonjë shenjë rehatie; kuzhina ishte e vogël dhe e improvizuar, dy dhomat e gjumit ishin bërë prej kohësh kafaze çeliku. Vetëm një person punonte në shtëpinë e sigurt me kohë të plotë dhe ai ishte qartë jashtë zonës së tij të rehatisë.
  
  Alicia porositi një filxhan kafe. "Hej njeri, këto janë katër të zeza, dy me qumësht, tre me krem dhe një me shije kanelle. Kuptohet?"
  
  "Unë nuk..." Një burrë tridhjetë e ca me syze me buzë të holla dhe vetulla shkurre pulsi me furi. "Unë nuk... bëj kafe. A e kuptoni këtë?
  
  "Ju nuk e kuptoni? Epo, çfarë dreqin po bën këtu?"
  
  "Lidhje. Kontakt lokal. Kujdestare e shtëpisë. une-"
  
  Alicia ngushtoi sytë me tension. "Shtëpiake?"
  
  "Po. Por jo si kjo. Unë -"
  
  Alicia u kthye. "Dreq, shoku. Ju nuk i rregulloni shtretërit. Ju nuk bëni kafe. Për çfarë dreqin po ju paguajmë?"
  
  Drake u përpoq të injoronte gruan angleze, duke u fokusuar në takimin mes Smith dhe Lauren. New Yorker u përgatit dhe fluturoi për në Egjipt në momentin kur kërcënimi i ri u kthye nga disi alarmues në prioritet. Duke qëndruar në qendër të dhomës me flokët ulur dhe një shprehje lozonjare në fytyrën e saj, ajo ishte gati të përditësonte ekipin, por kur Smith iu afrua Lauren, një sërë emocionesh u përplasën mbi të.
  
  "Jo tani," u përgjigj ajo menjëherë.
  
  "Unë jam gjallë," gërmonte Smith. "Mendova se mund të jeni të interesuar."
  
  Në vend që të kthehej, Lauren mori frymë thellë. "Unë shqetësohem për ty çdo ditë, çdo minutë. Unë besoj. Të pëlqen, Smith?"
  
  Ushtari hapi gojën për të kundërshtuar, por Alicia ndërhyri me shkathtësi. "Dreqin, nuk dëgjuat? Emri i tij është Lancelot. Ai e preferon atë ndaj Smithit. Tani ne të gjithë e quajmë atë kështu."
  
  Lauren u kap në befasi për herë të dytë në një minutë. "Lance-a-what? A nuk është ky emri i kalorësit të vjetër?"
  
  "Sigurisht," tha Alicia e lumtur. "I njëjti djalë që bëri pabesi me gruan e mbretit."
  
  "A thua se duhet të shqetësohem? Apo të intereson?"
  
  Alicia ia nguli sytë Smithit. "Jo. Nëse ai ju humbet, më e mira që do të marrë është një babuin dhe nuk ka majmunë me fytyrë të kuqe në Egjipt." Ajo shikoi nëpër dhomë me një vështrim pyetës. "Të paktën jo jashtë kësaj dhome."
  
  Mai tani po qëndronte pranë Lauren-it, pasi u largua mënjanë pasi kontrolloi dy herë sistemin e sigurisë së shtëpisë së sigurt. "A duhet të kapim hapin e operacionit? Mendoj se kjo është arsyeja pse Lauren është këtu?"
  
  "Po Po". Njujorkezja e rifitoi shpejt qetësinë e saj. "A dëshironi të uleni të gjithë? Mund të marrë pak kohë".
  
  Jorgji gjeti një vend bosh. Drake u ul në mbështetësen e karriges, duke parë me kujdes dhomën. Ishte e qartë për të, duke parë nga ana tjetër, se si Dal dhe Kenzi ishin afruar më shumë, sesi Hayden ishte larguar nga Kinimaki dhe, fatmirësisht, sesi Alicia dhe May tani dukeshin më të pranueshëm për praninë e njëri-tjetrit. Drake u lehtësua shumë nga ky rezultat, por gjëja tjetër e madhe do të ndodhte. Yorgi ka qëndruar pothuajse plotësisht i heshtur që nga zbulimi i tij vetëm tre ditë më parë.
  
  Unë jam ai që vrava me gjakftohtësi prindërit e mi.
  
  Po, kjo e dëmtoi festën, por askush nuk bëri presion mbi rusët. Ai me të vërtetë bëri përpjekje të mëdha për të pranuar atë që kishte bërë; Tani atij i duhej kohë për ta përkthyer kujtimin në fjalë të vërteta.
  
  Lauren dukej paksa e pakëndshme duke qëndruar në krye të dhomës, por kur Smith u tërhoq, ajo filloi të fliste. "Së pari, ne mund të kemi një avantazh për vendndodhjen e ruajtjes së Tyler Webb. Mbani mend - ai premtoi se do të zbuloheshin më shumë sekrete?"
  
  Drake e mbante mend mirë këtë. Që atëherë ata janë të shqetësuar për pasojat e mundshme. Ose të paktën dy ose tre ishin.
  
  "Por tani nuk kemi kohë për këtë. Më vonë, shpresoj që të gjithë të mund të shkojmë në një udhëtim. Por ky... ky kërcënim i ri filloi kur organizata TerraLeaks postoi një mori dokumentesh në internet." Ajo u përkul. "Më shumë si një bombë fizike e hedhur në një themel dixhital. Të gjitha dokumentet ishin të shkruara me dorë, qartësisht fanatike dhe thjesht vetëlavdëruese. Plehra të rregullta të vjetra. Punonjësit e TerraLeaks i gjetën në një bunker të vjetër në Kubë, diçka e mbetur nga dekada më parë. Duket se bunkeri ka qenë selia e një grupi të çmendurish që e quanin veten Urdhri i Gjykimit të Fundit."
  
  "Tingëllon si shumë të qeshura," tha Drake.
  
  "Sigurisht që ishte. Por në të vërtetë gjërat përkeqësohen shumë. Të gjithë këta njerëz ishin kriminelë lufte që ikën nga Gjermania naziste dhe ishin fshehur në Kubë. Tani, siç e dini të gjithë, është më e lehtë të bësh një listë të gjërave të çuditshme për të cilat nazistët nuk u interesuan sesa një listë të asaj që ata ishin. Ky Urdhër u krijua për t'ua përcjellë gjërat brezave të ardhshëm. Nëse do të kapeshin ose vriteshin, ata do të dëshironin të kishin një rezonancë të lavdishme diku në të ardhmen."
  
  "Dhe ju thoni se ata e kanë atë?" pyeti Hajden.
  
  "Epo, ende jo. Asgjë nuk është vërtetuar. Urdhri përbëhej nga dy gjeneralë, dy figura qeveritare me ndikim dhe dy biznesmenë të pasur. Së bashku ata do të kishin fuqi dhe burime të konsiderueshme."
  
  "Si e dimë këtë?" pyeti Mai.
  
  "Oh, ata nuk fshihnin asgjë. Emrat, ngjarjet, vendet. E gjithë kjo është në dokumente. Dhe TerraLeaks ndoqi shembullin, - Lauren tundi kokën, - ashtu siç bëjnë ata.
  
  "A thua se të gjithë e dinë?" Tha Drake në heshtje. "Çdo organizatë e përgjakshme në botë? Mut." Ai ktheu kokën drejt dritares, sikur soditi të gjithë botën jashtë, duke u bashkuar.
  
  "Dokumenti në fjalë nuk është plotësisht i përfunduar," filloi Lauren.
  
  Alicia gërhiti. "Nëse, sigurisht, nuk është kështu."
  
  "Pra, ne nuk i kemi të gjitha informacionet. Mund të supozojmë vetëm se këtyre kriminelëve të luftës, të cilët u zhdukën nga faqja e dheut rreth njëzet e shtatë vjet më parë, nuk iu dha shansi të përfundonin punën e tyre."
  
  "U zhduk?" Mërmëriti Dahl, duke u zhvendosur pak nga këmba në këmbë. "Zakonisht kjo nënkupton policinë sekrete. Ose Forcat Speciale. Ka kuptim pasi ata ishin kriminelë lufte."
  
  Lauren pohoi me kokë. "Ky është një konsensus. Por ai që "u zhduk" nuk mendoi të kërkonte bunkerin sekret".
  
  "Atëherë ndoshta SAS." Dahl shikoi Drake. "Bastardë të trashë."
  
  Të paktën forcat tona speciale nuk quhen ABBA.
  
  Kinimaka shkoi në dritare për të parë. "Tingëllon si nëna e të gjitha gabimeve," gjëmonte ai në gotën e tij. "Unë lejoj që ky informacion të përhapet lirshëm. Sa qeveri do të kërkojnë për këtë në të njëjtën kohë?"
  
  "Të paktën gjashtë," tha Lauren. "Për të cilën ne dimë. Deri tani mund të ketë më shumë se kaq. Gara filloi kur ju djema përfunduat në Peru."
  
  "A po përfundoni?" përsëriti Smith. "Ne shpëtuam jetë."
  
  Lauren ngriti supet. "Askush nuk ju fajëson për këtë."
  
  Drake-it iu kujtuan qartë kërkesat e përsëritura të Smithit për të nxituar në ferr gjatë misionit të fundit. Por tani nuk ishte koha për ta ngritur këtë çështje. Në vend të kësaj, ai në heshtje tërhoqi vëmendjen e New Yorker.
  
  "Pra," tha ai. "Pse nuk na tregoni saktësisht se çfarë ka planifikuar ky Urdhër i Kijametit dhe si planifikon të shkatërrojë botën?"
  
  Lauren mori frymë thellë. "Atëherë është në rregull. Shpresoj se jeni gati për këtë."
  
  
  KAPITULLI I TRETË
  
  
  "Nëpërmjet satelitëve spiunë, agjentëve të fshehur dhe kamerave, dronëve, NSA-së... ju përmendni, ne e dimë se të paktën gjashtë vende të tjera po garojnë për të qenë të parët që do të gjejnë katër anët e tokës. Amerikanët..." ndaloi ajo, duke menduar, "mirë... duke qenë amerikanë... doni të arrini atje përpara të tjerëve. Jo vetëm për hir të prestigjit, por edhe sepse thjesht nuk mund të themi se çfarë do të bëjë dikush tjetër me atë që do të gjejë. Ndjenja është... po sikur Izraeli të gjejë një vrasës të fshehtë nga brenda vendit? Po sikur Kina t'i gjente të katërt?"
  
  "Pra, këto janë vendet e konfirmuara që marrin pjesë në projekt?" - pyeti Kensi me qetësi. "Izraeli?"
  
  "Po. Plus Kina, Franca, Suedia, Rusia dhe Britania e Madhe."
  
  Drake mendoi se ndoshta ai njihte disa nga njerëzit e përfshirë. Ishte e gabuar që ai duhej të punonte kundër tyre.
  
  "E ndërlikuar," tha ai. "Cilat janë urdhrat e sakta?"
  
  Lauren kontrolloi laptopin e saj për t'u siguruar. "Ato përmbajnë një shumë të tmerrshme "pa dështim" dhe "me çdo kusht".
  
  "Ata e shohin atë si një kërcënim global," tha Hayden. "Pse jo? Kanë mbetur gjithmonë vetëm pak ditë deri në apokalipsin e radhës."
  
  "E megjithatë," tha Drake, "ne të gjithë jemi në thelb në të njëjtën anë."
  
  Hayden i mbylli sytë. "Uau. Ndaloni së droguari, shoku".
  
  "Jo, doja të thoja..."
  
  "Shumë goditje më në fund e çmendën atë." Dahl qeshi.
  
  Sytë e Drake u zgjeruan. "Mbylle gojen." Ai bëri një pauzë. "A keni bërë pyetje për Yorkshire-in tuaj? Gjithsesi, ajo që dua të them ishte se ne jemi të gjithë forca speciale. Pritini nga e njëjta leckë. Ne jemi të sigurt se si ferr nuk duhet të ndjekim njëri-tjetrin nëpër botë."
  
  "Jam dakord," tha Hayden pa emocione. "Pra, me kë do ta diskutoni këtë?"
  
  Drake shtriu duart. "Presidenti Coburn?"
  
  "Së pari duhet të kaloni pranë ministrit të Mbrojtjes. Dhe të tjerët. Cole është i rrethuar nga më shumë se vetëm mure fizike, dhe disa prej tyre nuk janë pa krenellat.
  
  "Jo të gjitha skuadrat do të luajnë ndeshje miqësore," shtoi Kenzie me besim.
  
  "Sigurisht". Drake u dorëzua dhe u ul. "Më falni, Lauren. Vazhdoni."
  
  "E drejtë. Pra, të gjithë i kanë lexuar dokumentet e rrjedhura. Shumica e tyre janë marrëzi naziste, për të qenë i sinqertë. Dhe këtë po e lexoj fjalë për fjalë. Faqja e emërtuar sipas këtij grupi fatkeq, e titulluar "Urdhri i Gjykimit të Fundit", tregon qartë të ashtuquajturat "vendet e pushimit" të Katër Kalorësve: Lufta, Pushtimi, Uria dhe Vdekja".
  
  "Nga Libri i Zbulesës?" pyeti Hajden. "Ata katër kalorës?"
  
  "Po." Lauren pohoi me kokë, duke shikuar ende shënimet e shumta të konfirmuara nga disa prej fantazmave më të mirë në Amerikë. "Qengji i Perëndisë hap katër vulat e para nga shtatë vulat, të cilat nxjerrin katër krijesa të hipur mbi kuaj të bardhë, të kuq, të zinj dhe me fytyrë të zbehtë. Sigurisht, ato janë lidhur me gjithçka gjatë viteve dhe janë riinterpretuar herë pas here në kulturën popullore. Ata madje janë përshkruar si një simbol i Perandorisë Romake dhe historisë së saj të mëvonshme. Por hej, nazistët mund të luanin me të si të donin, apo jo? Tani ndoshta është më mirë nëse e jap këtë. Ajo nxori një tufë letrash nga çantë e saj, duke u dukur më biznesore sesa Drake e kishte parë ndonjëherë. Një ndryshim interesant për Lauren dhe duket se e ka marrë për zemër. Ai hodhi një vështrim me shpejtësi në letër.
  
  "A është kjo gjëja që i nxori të gjithë? Porosit?
  
  "Po, lexojeni këtë."
  
  Dahl e lexoi me zë të lartë ndërsa të tjerët e morën.
  
  "Në të katër anët e Tokës ne gjetëm Katër Kalorësit dhe u përshkruam atyre planin për Urdhrin e Gjykimit të Fundit. Ata që i mbijetojnë Kryqëzatës së Gjykimit dhe pasojave të saj, me të drejtë do të mbretërojnë suprem. Nëse po e lexoni këtë, ne jemi të humbur, ndaj lexoni dhe ndiqni me kujdes. Vitet tona të fundit janë shpenzuar duke mbledhur katër armët e fundit të revolucioneve botërore: Lufta, Pushtimi, Uria dhe Vdekja. Të bashkuar, ata do të shkatërrojnë të gjitha qeveritë dhe do të hapin një të ardhme të re. Bëhu gati. Gjeji. Udhëtoni në katër anët e Tokës. Gjeni vendet e pushimit të Atit të Strategjisë dhe më pas të Kaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por gjithçka nuk është ashtu siç duket. Ne vizituam Khagan-in në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij. Ne kemi gjetur Murgun që ruan Gjykimin e Fundit të vërtetë. Dhe kodi i vetëm i vrasjes është kur u shfaqën Kalorësit. Nuk ka asnjë shenjë identifikimi në eshtrat e Atit. Indiani është i rrethuar me armë. Urdhri i Gjykimit të Fundit tani jeton përmes jush dhe do të mbretërojë suprem përgjithmonë."
  
  Drake i zhyti të gjitha. Shumë të dhëna, shumë të vërteta. Shumë punë. Megjithatë, Dahl e goditi atë me grusht me komentin e tij të parë. "U ngrit? A nuk do të rebelohen?
  
  "Po, diçka duket se nuk shkon." Lauren ra dakord. "Por kjo nuk është një gabim shtypi."
  
  Mai komentoi, "Duket se tregon rendin në të cilin duhet të shikoni, megjithëse në mënyrë të hollë."
  
  Lauren pohoi me kokë në shenjë dakordësie. "Kjo eshte e vertetë. Por a e kuptoni gjithashtu pse i quajnë këto 'vend pushime'? Jo varre apo vendvarrime apo çfarëdo tjetër?"
  
  "Gjithçka nuk është ashtu siç duket," lexoi Dahl me zë të lartë.
  
  "Po. Është e qartë se nevojiten një ton më shumë kërkime."
  
  "Indiani është i rrethuar me armë," lexoi Alicia me zë të lartë. "Çfarë dreqin do të thotë kjo?"
  
  "Le të mos shkojmë shumë përpara vetes," tha Hayden.
  
  "Besohet se njohuritë për të gjitha këto vende të fundit të pushimit vdiqën me urdhrin nazist." tha Lauren. "Ndoshta ata po planifikonin të regjistronin diçka. Ndoshta është kodimi. Ose përcjellja e njohurive te brezat e tjerë. Ne nuk e dimë me siguri, por e dimë se kjo është gjithçka që duhet të vazhdojmë, - ngriti supet ajo, - dhe të gjithë janë në të njëjtën barkë. Ajo i nguli sytë Drake. "Varkë. Trap mbijetese. E kuptoni idenë."
  
  Jorksajeri tundi kokën me krenari. "Sigurisht që dua. SAS mund të bëjë një shkëmb notues."
  
  "Epo, kushdo që të hasim, ata kanë të njëjtat të dhëna si ne," tha Hayden. "Po të fillojmë?"
  
  Kinimaka u kthye nga dritarja. "Në të katër anët e tokës?" ai pyeti. "Ku ndodhen?"
  
  Dhoma dukej bosh. "Është e vështirë të thuhet," tha Dahl. "Kur toka është e rrumbullakët."
  
  "Dakord, si thua për Kalorësin e parë që ata referuan. Ky Babai i Strategjisë." Kinimaka hyri në dhomë, duke bllokuar të gjithë dritën nga dritarja pas tij. "Çfarë referencash kemi për të?"
  
  "Siç mund ta prisni," Lauren trokiti në ekran, "think-tanku në shtëpi po e bën këtë gjithashtu..." Ajo mori një moment për të lexuar.
  
  Drake mori të njëjtin moment për të reflektuar. Përmendja e Lauren për një "think tank në shtëpi" vetëm e bëri të qartë atë që nuk ishte atje.
  
  Karin Blake.
  
  Sigurisht, koha kaloi kur ishe pjesë e ekipit SPEAR, por kishte kaluar shumë dita apo edhe java kur Karin duhej të ishte në thirrje. Sa herë që vendoste të kontaktonte me të, diçka e ndalonte - qoftë një bandë armiqsh, një krizë botërore, apo kërkesa e tij për të mos qenë i bezdisshëm. Karin kishte nevojë për hapësirën e saj, por-
  
  Ku dreqin është ajo?
  
  Lauren filloi të fliste dhe edhe një herë mendimet për Karin duhej të liheshin mënjanë.
  
  "Duket se figura historike njihej si Babai i Strategjisë. Hanibali."
  
  Smith dukej i pasigurt. "Cili prej tyre?"
  
  Alicia mblodhi buzët. "Nëse ky është shoku i Anthony Hopkins, unë nuk do të largohem nga kjo dhomë."
  
  "Hannibal Barca ishte një udhëheqës ushtarak legjendar nga Kartagjena. I lindur në vitin 247 para Krishtit, ai ishte njeriu që udhëhoqi një ushtri të tërë, duke përfshirë elefantët e luftës, nëpër Pirenejtë dhe Alpet në Itali. Ai kishte aftësinë të identifikonte pikat e tij të forta dhe dobësitë e armiqve të tij dhe mundi shumë nga aleatët e Romës. E vetmja mënyrë që ai përfundimisht dështoi ishte kur një djalë mësoi taktikat e tij të shkëlqyera dhe zhvilloi një mënyrë për t'i përdorur ato kundër tij. Ishte në Kartagjenë".
  
  "Pra, ky djalë është babai i Strategjisë?" - pyeti Smith. "Ky Hanibali?"
  
  "Konsiderohet si një nga strategët ushtarakë më të mëdhenj në histori dhe një nga gjeneralët e shquar të antikitetit së bashku me Aleksandrin e Madh dhe Çezarin. Ai u quajt Ati i Strategjisë, sepse armiku i tij më i madh, Roma, përfundimisht miratoi taktikat e tij ushtarake në planet e tyre.
  
  "Kjo është një fitore," tha Dahl, "nëse ka pasur ndonjëherë një të tillë."
  
  Lauren pohoi me kokë. "Më mirë. Hanibali konsiderohej një makth i tillë për Romën, saqë ata e përdornin këtë thënie sa herë që ndodhte ndonjë fatkeqësi. Përkthyer, kjo do të thotë se Hanibali është para portave! Fraza latine u pranua përgjithësisht dhe përdoret ende sot."
  
  "Kthehu në porosi," i nxiti Hayden. "Si përshtatet?"
  
  "Epo, mund të themi me besim se Hanibali është një nga Katër Kalorësit. Përveç faktit që me sa duket ka hipur në kalë, ai është quajtur edhe Babai i Strategjisë gjatë gjithë historisë. Kjo do të thotë se Ai është Lufta, Kalorësi i parë. Ai sigurisht i solli luftë Perandorisë Romake."
  
  Drake skanoi tekstin. "Pra, këtu thuhet se plani për Urdhrin e Kijametit u parashtrua nga Kalorësit. A duhet të supozojmë se Urdhri varrosi një armë shkatërruese në varrin e Haniblit? Të lërë këtë për brezin e ardhshëm?"
  
  Lauren pohoi me kokë. "Është një ndjenjë e përgjithshme. Armët në çdo varr. Ka një varr në çdo cep të tokës."
  
  Kinimaka ngriti një vetull. "E cila, përsëri, ka aq kuptim sa një skaj i barit."
  
  Hayden i tundi dorën për të ndaluar. "Harroje," tha ajo. "Për tani. Me siguri një njeri si Hanibali duhet të ketë një varr apo mauzole?"
  
  Lauren u mbështet në karrigen e saj. "Po, këtu gjërat ndërlikohen. Hanibali i gjorë u internua dhe vdiq një vdekje e mjerueshme, ndoshta nga helmi. Ai u varros në një varr pa shenja".
  
  Sytë e Drake u zgjeruan. "Durrashi".
  
  "Të bën të mendosh, apo jo?"
  
  "A kemi një vendndodhje?" pyeti Mai.
  
  "Oh po". Lauren buzëqeshi. "Afrika".
  
  
  KAPITULLI KATËRT
  
  
  Alicia shkoi në një kabinet anësor dhe nxori një shishe me ujë nga mini-frigoriferi sipër. Fillimi i një operacioni të ri ishte gjithmonë stresues. Forte e saj ishte lufta; megjithatë, kësaj radhe atyre u duhej qartë një plan. Hayden tashmë i ishte bashkuar Lauren në laptop dhe Smith po përpiqej të dukej i interesuar, pa dyshim sepse New Yorker po merrte një rol tjetër. Oh po, dhe sepse ajo nuk është në burg për të vizituar një terrorist të çmendur.
  
  Alicia kishte mendimin e saj, por e kishte të vështirë të kuptonte logjikën e Lauren. Megjithatë, nuk ishte vendi i saj për të gjykuar, jo pas jetës që kishte bërë tashmë. Lauren Fox ishte mjaft e mençur dhe inteligjente për të parë se çfarë po vinte.
  
  Shpresoj keshtu. Alicia piu gjysmën e shishes, pastaj iu drejtua Drake. Jorkshiremani ishte aktualisht pranë Dahl dhe Kensi. Ajo ishte gati të hynte kur kishte një lëvizje pranë saj.
  
  "Oh, përshëndetje Yogi. Si po shkojnë gjërat atje?
  
  "Mirë". Hajduti rus ka qenë në depresion që kur u ekspozua papritur. "A mendoni se ata më urrejnë tani?"
  
  "OBSH? Ata? po tallesh? Askush nuk të gjykon, sidomos unë. Ajo qeshi dhe shikoi përreth. "Ose maj. Ose Drake. Dhe sidomos jo Kenzi. Bushtër ndoshta ka një birucë plot me sekrete të vogla të këqija."
  
  "RRETH".
  
  "Jo saktësisht sekreti juaj i vogël i keq." Katrahurë! "Hej, unë jam ende duke u përpjekur të ndryshoj këtu. Nuk di gjë për brohoritjen."
  
  "E pashë".
  
  Ajo zgjati dorën: "Eja këtu!" - dhe nxitoi në kokën e tij kur ai u largua duke u përpjekur për të kapur kokën e tij. Jorgji u hodh në fund të dhomës, me këmbët të lehta. Alicia e pa kotësinë e ndjekjes.
  
  "Herën tjetër, djalë."
  
  Drake e shikoi afrimin e saj. "E dini, ai ka frikë nga ju."
  
  "Unë nuk mendoja se fëmija kishte frikë nga asgjë. Jo pas kalimit të kohës në atë burg rus dhe ndërtimit të mureve. Më pas kupton se ai ka frikë prej saj." Ajo goditi veten në kokë.
  
  "Arma më e fuqishme nga të gjitha", tha Dahl. "Vetëm pyet Hannibalin."
  
  "Oh, Torsti bën shaka. Le t'i drejtohemi të gjithë kalendarit. Por seriozisht," shtoi Alicia. "Fëmija duhet të flasë. Unë nuk jam më i kualifikuar."
  
  Kensi leh. "Vërtet? Jam i habitur".
  
  "A jeni përmendur në deklaratën e Uebit? Oh po, kështu mendoj."
  
  Izraeli ngriti supet. "E kam të vështirë të fle natën. Edhe çfarë?"
  
  "Kjo është arsyeja pse," tha Alicia. "Asgjë."
  
  "Unë mendoj për të njëjtën arsye si ju."
  
  Pati heshtje të thellë. Dahl takoi vështrimin e Drake mbi kokat e grave dhe u përkul pak. Drake hodhi sytë larg, duke mos i nënçmuar gratë, por duke mos dashur që ato të tërhiqeshin zvarrë në pusin e mjerimit. Alicia ngriti sytë ndërsa Hajden filloi të fliste.
  
  "Mirë," tha shefi i tyre. "Është më mirë sesa mendonte fillimisht Lauren. Kush është për një udhëtim në Hellespont?
  
  Alicia psherëtiu. "Tingëllon perfekt për këtë ekip të mallkuar. Regjistrohu."
  
  
  * * *
  
  
  Fillimisht me helikopter dhe më pas me skaf, ekipi SPEAR iu afrua Dardaneleve. Dielli tashmë po fundosej drejt horizontit, drita u shndërrua nga një top i ndritshëm në një shirit panoramik në sfond dhe një prerje horizontale. Drake e gjeti veten mezi duke kaluar midis mënyrave të transportit gjatë udhëtimit me gunga dhe gjeti kohë për t'u mrekulluar se si pilotët e kaluan ditën të sigurt. Alicia, duke qenë pranë tij në bordin e helikopterit, sqaroi pak ndjenjat e saj.
  
  "Hej djema, a mendoni se ky tip po përpiqet të na vrasë?"
  
  Kinimaka, i lidhur fort brenda dhe i kapur pas sa më shumë rripa rezervë që mund të mbante, tha përmes dhëmbëve të shtrënguar: "Jam shumë i sigurt se ai mendon se ata kërcejnë".
  
  Komunikimet ishin plotësisht funksionale dhe të hapura. Heshtja mbushi ajrin ndërsa ekipi i tyre inspektonte armët e furnizuara nga CIA. Drake gjeti të dyshuarit e zakonshëm, të cilët përfshinin Glocks, HKS, thika luftarake dhe një shumëllojshmëri granatash. U siguruan gjithashtu pajisje për shikimin e natës. Vetëm pak minuta më vonë, Hayden filloi të fliste mbi komunikuesin.
  
  "Pra, njerëz, është koha të shqyrtojmë një aspekt tjetër, më personal të këtij misioni. Ekipet konkurruese. CIA ende thotë se janë gjashtë, kështu që le të jemi mirënjohës që nuk janë shumë më tepër. Qeliza e Aleksandrisë merr vazhdimisht informacione që rrjedhin nga qelizat e CIA-s në mbarë botën, nga NSA dhe agjentë të fshehtë. Ata më përcjellin çdo fakt të rëndësishëm-"
  
  "Nëse është në interesin e tyre më të mirë," ndërhyri Kensi.
  
  Hajden u kollit. "Unë e kuptoj që ju keni pasur përvoja të këqija me agjencitë qeveritare dhe CIA merr një shtyp shumë të keq, por unë punova për to. Dhe të paktën e bëra punën time siç duhet. Ata kanë një komb të tërë për të mbrojtur. Të jeni të sigurt se do t'ju jap faktet."
  
  "Pyes veten se çfarë po e ngre fundin e saj," pëshpëriti Alicia mbi komunikuesin. "Jam i sigurt se nuk është aspak mirë."
  
  Kensi e nguli sytë. "Çfarë mund të jetë e mirë që e bën fundin tuaj të ngjitet lart?"
  
  "Une nuk e di". Alicia i mbylli sytë me shpejtësi. "Gojën e Johnny Depp?"
  
  Hayden pastroi fytin dhe vazhdoi. "Gjashtë ekipe të forcave speciale. Është e vështirë të dallosh se kush është dashamirës dhe kush është krejtësisht armiqësor. Mos supozoni. Ne duhet t'i trajtojmë të gjithë si armiq. Asnjë nga vendet që ne njohim se është i përfshirë në këtë nuk do ta pranojë këtë. E kuptoj që ju mund të njihni disa nga këta djem, por kënga mbetet e njëjtë."
  
  Kur Hayden ndaloi, Drake mendoi për kontigjentin britanik. SAS kishte mjaft regjimente dhe ai ishte larguar për shumë vite, por gjithsesi bota e ushtarëve ultra-elitë nuk ishte tamam e madhe. Hayden kishte të drejtë të fliste për konfrontime dhe rezerva të mundshme tani, në vend që të kapej nga ata në fushën e betejës. Dahl mund të jetë i interesuar për kontigjentin suedez dhe Kenzie për atë izraelit. Punë e mirë, nuk kishte prani tradicionale amerikane atje.
  
  "Unë nuk mund ta imagjinoj Kinën të jetë miqësore," tha ai. "As Rusia."
  
  "Me këtë shpejtësi," tha Mai, duke parë nga dritarja. "Ato do të jenë forma në errësirë."
  
  "A kemi një ide për situatën aktuale të secilit vend?" - pyeti Dahl.
  
  "Po, sapo po shkoja drejt kësaj. Me sa mund të themi, suedezët janë disa orë larg. Francezët janë ende në shtëpi. Mossad është më afër, shumë afër."
  
  "Sigurisht," tha Dahl. "Askush nuk e di se ku po shkojnë."
  
  Drake u kollit pak. "A po përpiqeni të justifikoni përpjekjen e dështuar të Suedisë?"
  
  "Tani ju duket sikur jeni në Eurovizion. Dhe askush nuk e përmendi Britaninë. Ku ndodhen? Ende duke bërë çaj?" Dahl ngriti një filxhan imagjinar, me gishtin e vogël të dalë jashtë në një kënd.
  
  Ishte një pikë e drejtë. "Epo, Suedia ndoshta filloi mbrapsht."
  
  "Të paktën ata filluan."
  
  "Djema," ndërhyri Hayden. "Mos harroni se edhe ne jemi pjesë e kësaj. Dhe Uashingtoni pret që ne të fitojmë."
  
  Drake qeshi. Dahl buzëqeshi. Smith ngriti sytë ndërsa Lauren filloi të fliste.
  
  "Një shtesë interesante e gjithë kësaj është se disa nga këto vende po protestojnë me forcë për çdo ndërhyrje. Natyrisht, niveli i mut është gjithmonë i lartë, por ne mund të merremi me disa elementë të pandershëm."
  
  "Jo zyrtarisht? Grupe të copëtuara?" - pyeti Kinimaka.
  
  "Eshte e mundur."
  
  "Kjo thjesht na kthen te informacioni bazë," tha Hayden. "Të gjithë janë armiqësorë."
  
  Drake pyeti veten se çfarë mund të kishte menduar Smith për deklaratën e saj. Në Cusco, Joshua ishte armiqësor, por meqenëse vdekja e tij nuk ishte sanksionuar nga qeveria dhe qëndrimi i tyre në vend ndryshonte dhe kontestohej vazhdimisht, askush nuk e dinte se çfarë do të ndodhte. Vdekja e këtij njeriu ishte një aksident, por e shkaktuar nga pavëmendja dhe zelli i tepruar. Po, ai ishte një parazit dhe një vrasës, por rrethanat ishin të ndryshme.
  
  Pas helikopterit ata mbushën varkat. Të veshur me të zeza, fytyrat e tyre të kamufluara, duke kërcyer pa probleme nëpër ujërat e Hellespontit, nata më në fund u mbush me errësirë. Rruga që ata morën ishte bosh, dritat vezullonin përtej bregut të largët. Hellespont ishte një kanal i rëndësishëm që është pjesë e kufirit midis Evropës dhe Azisë. Një ngushticë e ngushtë, Galipoli ndodhej në brigjet e saj veriore, ndërsa shumica e kufijve të tjerë të tij ishin relativisht pak të populluar. Ndërsa rrëshqitnin nëpër ujë, Hayden dhe Lauren përdorën komunikuesin e tyre.
  
  "Hanibali nuk kishte kurrë një varr, madje as një shenjë varri. Pas një karriere të shkëlqyer, ky gjeneral legjendar vdiq pothuajse i vetëm, i helmuar në pleqëri. Pra, si mund të gjesh një varr të pashënuar?"
  
  Drake ngriti sytë ndërsa Lauren ndaloi. A i pyeti ajo?
  
  Smith u nis me guxim për të gjetur një zgjidhje. "Sonar?"
  
  "Është e mundur, por ju duhet të keni një ide mjaft të mirë se ku të shikoni," u përgjigj Dahl.
  
  "Ata gjetën një dokument të paqartë, një dokument të regjistruar, po, por humbën nga koha," tha Hayden. "Fati i Haniblit ka acaruar gjithmonë ata që e donin heroin që kundërshtoi imperializmin romak. Një person i tillë ishte Presidenti i Tunizisë, i cili vizitoi Stambollin në vitet gjashtëdhjetë. Gjatë kësaj vizite, e vetmja gjë që ai donte ishte të mund të merrte eshtrat e Haniblit me vete në Tunizi. Asgjë tjetër nuk kishte rëndësi. Turqit përfundimisht u penduan disi dhe e morën me vete në një udhëtim të shkurtër."
  
  "Vitet gjashtëdhjetë?" tha Dahl. "A nuk është kjo kur kriminelët e luftës filluan të hartojnë planin e tyre të vogël të shëmtuar?"
  
  "Më shumë gjasa". tha Hayden. "Pasi u vendosën në Kubë dhe filluan një jetë të re. Pastaj rendi i tyre i ri zgjati gati njëzet vjet."
  
  "Shumë kohë për t'u bërë krijues," tha Alicia.
  
  "Dhe zgjidhni Katër Kalorësit për ta," shtoi Mai. "Hannibal - Kalorësi i Luftës? Kjo ka kuptim. Por kush dreqin janë pushtimi, uria dhe vdekja? Dhe pse Dardanelet në Afrikë janë një nga katër drejtimet kryesore?
  
  "Pikë e mirë," i bëri jehonë Alicia May, duke bërë që Drake të dyfishonte përpjekjet e tij. "Ti duhet ta vendosësh atë kapak të vogël të të menduarit, Foxy."
  
  Lauren buzëqeshi. Drake mund ta dallonte nga toni i zërit të saj. "Kështu që turqit, veçanërisht të turpëruar nga mosrespektimi i tyre për Hannibalin, e çuan presidentin tunizian në një vend në Hellespont. Ai thotë 'në kodër ku ka një ndërtesë të rrënuar'. Ky është vendi i famshëm i pushimit të Hannibal Barca."
  
  Drake priti, por nuk erdhi më shumë informacion. "E megjithatë," tha ai, "kjo ishte tridhjetë vjet më parë."
  
  "Ai qëndroi atje për kaq shumë kohë," tha Lauren, "dhe turqit pa dyshim vendosën një lloj roje nderi."
  
  Drake dukej i dyshimtë. "Në të vërtetë, mund të jetë thjesht një varr nderi."
  
  "Ata morën atje presidentin e Tunizisë, Mat. Ai madje mori shishe me rërë të certifikuara nga truprojat e tij, duke i quajtur ato 'rërë nga varri i Haniblit' pas kthimit të tij në shtëpi. Në atë situatë, në atë vit, a do ta mashtronin vërtet turqit Presidentin e Tunizisë?"
  
  Drake tundi kokën përpara drejt kthesës së errët të vijës bregdetare. "Ne do të zbulojmë."
  
  
  KAPITULLI I PESTË
  
  
  Drake ndihmoi në nxjerrjen e skafit me ngjyrë sable nga uji, duke e ankoruar në një pjesë të afërt me rrënjë të vjetra dhe duke montuar motorin e jashtëm. May, Alicia dhe Smith nxituan për të ngritur një post. Kinimaka ngriti çantat e rënda të shpinës me ndihmën e Dahl. Drake ndjeu rërë nën çizmet e tij. Ajri mbante erë dheu. Dallgët u vërsulën me dhunë në breg në të majtë të tij, duke u dhënë vrull nga varkat. Asnjë tingull tjetër nuk e thyente heshtjen teksa shtizëtarët bënin bilancin.
  
  Hayden mbante një navigator portativ GPS. "Mirë. I kam të programuara koordinatat. A jemi gati të shkojmë?"
  
  "Gati", morën frymë disa zëra si përgjigje.
  
  Hayden shkoi përpara dhe Drake u vendos pas tij, duke kaluar rërën e gjallë nën këmbët e tij. Ata skanonin vazhdimisht zonën, por asnjë burim tjetër drite nuk ishte i dukshëm. Ndoshta ata arritën këtu së pari në fund të fundit. Ndoshta skuadrat e tjera u ndalën, duke lënë dikë tjetër të bëjë të gjitha ngritjet e rënda. Ndoshta edhe tani ata po vëzhgoheshin.
  
  Mundësitë ishin të pafundme. Drake i bëri me kokë Alicia-s ndërsa kaluan dhe anglezja iu bashkua linjës. "Mundi luhatet nga njëra anë në tjetrën."
  
  "Po Smith?" - Unë pyeta.
  
  "Jam këtu. Rruga është e qartë".
  
  Oh po, por ne po shkojmë në brendësi, mendoi Drake, por nuk tha asgjë. Rëra e butë ia la vendin tokës së ngjeshur dhe më pas ata u ngjitën në argjinaturë. Vetëm disa metra të gjatë dhe me një majë të pjerrët, ata shpejt kaluan kufirin e shkretëtirës dhe u gjendën në një tokë të rrafshët. Hajden tregoi rrugën dhe ata kaluan djerrinën e shkretë. Tani nuk ka nevojë të postoni roje. Ata mund të shihnin për milje, por May dhe Smith qëndruan më larg, duke rritur rrezen e shikimit.
  
  Ekrani i GPS-it pulsonte në heshtje, duke i drejtuar ata gjithnjë e më pranë objektivit të tyre dhe harku i errët i natës shtrihej madhështor mbi ta. Me aq shumë hapësirë, qielli ishte i madh; yjet mezi duken, dhe hëna është një shirit i vogël. Dhjetë minuta u kthyen në njëzet, pastaj tridhjetë, dhe ata ende po ecnin vetëm. Hayden mbajti kontakte përmes komunikuesit si me ekipin ashtu edhe me Aleksandrinë. Drake lejoi që mjedisi ta merrte brenda, duke marrë frymë në ritmin e dehur të natyrës. Tingujt e kafshëve, flladi, shushurima e tokës - ishte e gjitha aty, por asgjë e papërshtatshme. Ai e kuptoi se skuadrat me të cilat do të përballeshin mund të ishin po aq të mira sa ato, por ai u besonte aftësive të tij dhe të miqve të tij.
  
  "Përpara," pëshpëriti Hayden. "GPS tregon terrenin që ngrihet rreth dyzet këmbë. Kjo mund të jetë kodra që ne po kërkojmë. Shikoni lart."
  
  Kodra doli ngadalë nga errësira, një grumbull toke në rritje të vazhdueshme me rrënjë të ngatërruara dhe gurë që mbushnin tokën e thatë ndërsa gdhendnin një shteg të qëndrueshëm përmes pengesave. Drake dhe Alicia morën një moment për t'u ndalur dhe për të parë prapa, duke vënë në dukje errësirën e lëmuar që shtrihej deri në detin e lëkundur. Dhe përtej kësaj, dritat vezulluese të portit, një ekzistencë krejtësisht e ndryshme.
  
  "Një ditë?" Pyeti Alicia e habitur.
  
  Drake shpresonte kështu. "Ne do të arrijmë atje," tha ai.
  
  "Kjo duhet të jetë e lehtë."
  
  "Dhe dashuri. Si të ngasësh një biçikletë. Por ju bini dhe merrni prerje, mavijosje dhe gërvishtje shumë kohë përpara se të rifitoni ekuilibrin tuaj."
  
  "Pra, gjysma e rrugës tashmë ka kaluar." Ajo e preku për një kohë të shkurtër dhe më pas vazhdoi deri në kodër.
  
  Drake e ndoqi në heshtje. E ardhmja me të vërtetë kishte një pasuri të re mundësish tani që Alicia Miles ishte shkëputur nga cikli i saj i vetëshkatërrimit. E tëra çfarë ata duhej të bënin ishte të mposhtnin një grup tjetër të çmendurish dhe megalomanësh, të vendosur për t'i bërë njerëzit e botës të vuanin.
  
  Dhe kjo është arsyeja pse ushtarët si ai vendosin gjithçka në linjë. Për Adrianin fqinj dhe Grahamin matanë rrugës. Për Chloe, e cila luftoi për t'i çuar dy fëmijët e saj në shkollë në kohë çdo ditë. Për çiftet që ankoheshin dhe rënkonin rrugës për në supermarket. Për të mirën e atyre që u ulën mirë në bllokimet e trafikut në unazë, dhe atyre që kërcenin radhët. Jo për llumrat e ulluqit që u ngjitën në furgon ose garazh pas errësirës, duke u larguar me çfarë të mundnin. Jo për ngacmuesit, kërkuesit e pushtetit dhe shpinasit. Qofshin të kujdesshëm ata që luftuan shumë për respekt, dashuri dhe kujdes. Ata që luftuan për të ardhmen e fëmijëve të tyre le të jenë të sigurt në sigurinë e saj. Le të ndihmohen ata që ndihmuan të tjerët.
  
  Hayden tërhoqi vëmendjen e tij me një zhurmë të ulët. "Ky mund të jetë vendi. GPS thotë se është, dhe unë shoh një ndërtesë të braktisur përpara."
  
  Ai pa pika me ngjyra të mbivendosura. Në atë kohë ishte epiqendra e ngjarjeve. Nuk kishte kohë për hollësitë tani. Ata gjithashtu mund të kishin ndezur fishekzjarrë në kërkimin e varrit të Haniblit nëse do ta gjenin më shpejt tani që ishin këtu. Sepse Drake ishte i bindur se nëse ata mund ta gjenin, atëherë do të mund ta gjenin edhe të gjitha ekipet e tjera.
  
  Hayden vuri në dukje zonën e përafërt. Kinimaka dhe Dahl ulën çantat e tyre të rënda në tokë. May dhe Smith zunë pozicionet më të mira të vëzhgimit. Drake dhe Alicia u afruan më pranë Hayden për të ndihmuar. Vetëm Yorgi u var, duke treguar pasiguri teksa priste t'i tregonin se çfarë të bënte.
  
  Kinimaka dhe Dahl krijuan disa elektrik dore të shkëlqyeshëm duke e montuar treshen në stendat me fibër karboni dhe duke dhuruar edhe më shumë. Këto nuk ishin thjesht llamba të ndezura, ato u krijuan për të simuluar dritën e diellit sa më afër që të ishte e mundur. Pa dyshim, edhe aftësitë e gjera të CIA-s ishin të kufizuara në Egjipt, por Drake mendoi se aparati nuk dukej shumë keq. Kinimaka përdori një llambë të montuar në një stendë për të ndriçuar një zonë të madhe, dhe më pas Hayden dhe Dahl shkuan për të vëzhguar tokën.
  
  "Tani kushtoni vëmendje," u tha Hayden atyre. "Urdhri i Gjykimit të Fundit pretendon se armët u varrosën këtu shumë kohë pas vdekjes së Haniblit. Ky është një varr i pashënuar, jo një lapidar. Pra, ne jemi duke kërkuar për tokë të trazuar, jo kocka, blloqe apo kolona. Ne jemi duke kërkuar për sende që janë varrosur kohët e fundit, jo relike të lashta. Nuk duhet të jetë shumë e vështirë - "
  
  "Mos e thuaj këtë!" Dahl leh. "Do të mashtroni gjithçka, dreqin."
  
  "Thjesht po them se nuk kemi pse të kërkojmë Hannibalin. Vetëm armë."
  
  "Pike e mire." Kinimaka rregulloi pak ndriçimin rreth perimetrit.
  
  Hayden shënoi tre vende në tokë. Të gjithë dukeshin sikur ishin ndryshuar në një farë mënyre, dhe asnjë kohët e fundit. Jorgji u afrua me kujdes, me lopatë në dorë. Drake dhe Alicia u bashkuan me të, të ndjekur nga Kinimaka.
  
  "Vetëm gërmoni," tha Hayden. "Nxito".
  
  "Po sikur të ketë një kurth bombi?" pyeti Alicia.
  
  Drake shikoi ndërtesën e rrënuar. Muret vareshin të trishtuar, të varur, sikur të mbanin peshën e botës. Njëra anë ishte prerë në gjysmë si nga një thikë gjigante, blloqet tani dalin nga të dyja anët si dhëmbë të dhëmbëzuar. Çatia ishte shembur shumë kohë më parë, nuk kishte as dyer e as dritare. "Epo, nuk duket se ne do të jemi në gjendje të gjejmë strehim atje."
  
  "Faleminderit".
  
  "Mos u shqetëso, dashuri. Mbaje koken larte."
  
  Drake injoroi shkëlqimin e furishëm dhe filloi të punojë. "Pra, cila është domethënia e Katër Kalorësve gjithsesi?" e pyeti Hajdenin mbi komunikuesin.
  
  Supozimi më i mirë i think tank-ut? Ato korrespondojnë me figurat historike që kërkojmë dhe me armët që shpresojmë të gjejmë. Pra, Hanibali, i rritur për të urryer romakët, filloi një luftë pothuajse të pafundme në Romë, apo jo? Këtu do të gjejmë armët e luftës."
  
  "Mund të jetë gjithashtu se ata janë kalorës," ndërhyri Kinimaka. "Dua të them, Hannibal ishte."
  
  "Po, paksa shumë e paqartë, Mano."
  
  Pra, nuk ka të bëjë fare me Biblën? Drake gërmoi një grumbull tjetër toke. "Sepse ne nuk kemi nevojë për asnjë nga këto kode të trashë."
  
  "Epo, ata u shfaqën në Zbulesë dhe..."
  
  "Uau!" Alicia papritmas bërtiti. "Mendoj se godita diçka!"
  
  "Dhe vëmendje," pëshpëriti zëri i May mbi komunikuesin. "Dritat e reja janë shfaqur në ujë, po afrohen shpejt."
  
  
  KAPITULLI GJASHTË
  
  
  Drake hodhi lopatën në dysheme dhe shkoi për të parë Alicia. Yorgi ishte tashmë atje, duke e ndihmuar atë të gërmonte. Kinimaka gjithashtu përparoi shpejt.
  
  "Sa kohë kemi?" pyeti urgjent Hajden.
  
  "Duke gjykuar nga shpejtësia e tyre, tridhjetë minuta janë në krye," u përgjigj Smith.
  
  Dahl shikoi me vëmendje. "Ndonjë të dhënë?"
  
  "Ndoshta Mossad," u përgjigj Kensi. "Ata ishin më të afërmit."
  
  Drake u betua. "E vetmja herë që doja që suedezët e mallkuar të ishin të parët."
  
  Alicia qëndroi deri në gjunjë në vrimë, duke gërmuar buzën e lopatës së saj në tokën e butë, duke u përpjekur të çlironte objektin. Ajo luftoi, duke tërhequr pa gëzim skajet e paqarta. Kinimaka po pastronte tokën nga lart ndërsa Yorgi iu bashkua Alicias në plagën që po zgjerohej gjithnjë në tokë.
  
  "Çfarë është kjo?" - Unë pyeta. Pyeti Drake.
  
  Hayden u ul me duart në gjunjë. "Nuk mund të them ende me siguri."
  
  "Tërhiqe veten, Alicia." Drake buzëqeshi.
  
  Një shkëlqim verbues dhe një gisht i ngritur ishte përgjigja e tij e vetme. Objekti në fjalë ishte i mbuluar me papastërti dhe i mbuluar nga të gjitha anët, por kishte një formë. I zgjatur, me përmasa afërsisht dy metra me një metër, kishte një formë të caktuar kuti dhe lëvizte lehtësisht, duke treguar se nuk ishte aspak i rëndë. Problemi ishte se ajo ishte e rrethuar dhe e ngjeshur me tokë dhe rrënjë të forta. Drake shikoi nga kutia drejt detit, duke parë dritat që afroheshin gjithnjë e më shumë dhe pyeste veten se si dreqin një kontejner kaq i vogël dhe i lehtë mund të mbante një armë shkatërruese ushtarake.
  
  "Pesëmbëdhjetë minuta," raportoi Smith. "Nuk ka shenja të tjera afrimi."
  
  Alicia luftoi me tokën, duke sharë dhe duke mos arritur askund në fillim, por më në fund ajo e zhveshi sendin dhe e lejoi Yorgin ta nxirrte jashtë. Edhe atëherë, hardhitë e rritura dhe rrënjët e ngatërruara iu ngjitën atij në dukje të lumtur, një tufë e fortë, e përdredhur që nuk pranoi ta lëshonte. Tani ata ishin në baltë deri në belin, duke shkundur rrobat dhe duke u mbështetur në lopata. Drake u përmbajt nga linja e dukshme "Burrat në punë" dhe u përkul për të ndihmuar në ngritjen. Dahl gjithashtu u përkul dhe së bashku arritën të gjenin mbështetje në anën e objektit dhe ta nxirrnin jashtë. Rrënjët protestuan, duke u thyer e zbërthyer. Disa e mbajtën jetën e shtrenjtë. Drake e shtypi dhe e ndjeu atë të zvarritet deri te vrima dhe mbi buzë. Lumenjtë e dheut të zhvendosur rridhnin nga lart. Pastaj ai dhe Dahl u ngritën së bashku dhe ia nguli sytë Alicia dhe Yorgi. Të dy kishin fytyra të skuqura dhe po merrnin frymë rëndë.
  
  "Çfarë?" - Unë pyeta. Pyeti Drake. "A po planifikoni të bëni një pushim çaji? Largo dreqin nga këtu."
  
  Alicia dhe Yorgi kontrolluan dy herë pjesën e poshtme të vrimës, duke kërkuar më shumë kuti ose ndoshta kocka të vjetra. Asgjë nuk u gjet. Një moment më vonë, i riu rus vrapoi përgjatë skajit të vrimës, duke gjetur mbështetje aty ku dukej se nuk kishte asnjë, kështu që ai mund të kërcente lart nga shpati dhe mbi buzën e vrimës. Alicia pa se çfarë po ndodhte me hidhërim, dhe më pas u hodh paksa e sikletshme anash. Drake e kapi dorën dhe e tërhoqi lart.
  
  Ai kakarisi. "Ke harruar lopatën tënde."
  
  "Doni të shkoni ta merrni? Unë ofroj kokën së pari."
  
  "Përmbajtje, përmbajtje."
  
  Hayden vazhdoi të shikonte poshtë në vrimë. "Mendova se do të ishte një moment i mirë për të kaluar një moment me Hannibal Barca-n e vjetër të varfër. Ne nuk duam të mos respektojmë një koleg ushtar."
  
  Drake tundi me kokë në shenjë dakordësie. "Legjenda".
  
  "Nëse ai është edhe atje poshtë."
  
  "Nazistët bënë kërkimet e tyre," tha Hayden. "Dhe, e pranoj me paqartësi, ata e bënë mirë. Hannibal arriti famë të qëndrueshme thjesht sepse ishte i mirë në punën e tij. Udhëtimi i tij nëpër Alpe mbetet një nga arritjet më të shquara ushtarake të luftërave të hershme. Ai prezantoi strategji ushtarake që lavdërohen edhe sot."
  
  Pas një momenti ata ngritën sytë. Dahl ishte me ta. Kinimaka e largoi artikullin për të zbuluar një kuti të fortë prej druri të errët. Kishte një stemë të vogël në krye dhe Havajani u përpoq ta tregonte atë.
  
  Hajden u përkul drejt meje. "Kjo eshte e gjitha. Logoja e tyre e bërë vetë. Urdhri i Gjykimit të Fundit."
  
  Drake e studioi atë, duke mësuar përmendësh simbolin. I ngjante një rrethi të vogël qendror me katër gërsheta të përdredhura të vendosura rreth tij në pika të ndryshme të busullës. Rrethi ishte një simbol i pafundësisë.
  
  "Kosat janë armë," tha Hayden. "Të mbroni botën tuaj të brendshme?" Ajo ngriti supet. "Ne do të merremi me këtë më vonë nëse është e nevojshme. Le të."
  
  Dritat nuk ishin më në det, që do të thoshte se Mossad, nëse ishte kushdo që ishte më afër, kishte arritur në tokë të fortë dhe ishte më pak se pesëmbëdhjetë minuta larg me shpejtësi të plotë. Drake edhe një herë pyeti veten se si do të përfundonte përballja. SPEAR u urdhërua të siguronte të katër armët me çdo kusht, por urdhrat rrallë kryheshin në mënyrë të përsosur në fushën e betejës. Ai pa shprehjet nervoze në fytyrat e të tjerëve dhe e dinte se ata ndiheshin në të njëjtën mënyrë, madje edhe Hayden, i cili ishte më afër strukturës komanduese.
  
  Ata po përgatiteshin të largoheshin.
  
  "Përpiquni të shmangni konfrontimin," tha Hayden. "Natyrisht".
  
  "Po sikur të mos mundemi?" - pyeti Dahl.
  
  "Epo, nëse është Mossad, ndoshta mund të flasim."
  
  "Unë dyshoj se ata do të kenë jelekë identiteti," mërmëriti Alicia. "Kjo nuk është një shfaqje policie."
  
  Hayden për një moment e ndërroi komunikuesin e saj në pozicionin e fikur. "Nëse na qëllojnë, ne luftojmë," tha ajo. "Çfarë mund të bëjmë tjetër?"
  
  Drake e pa këtë si kompromisin më të mirë. Në një botë ideale, ata do të kishin rrëshqitur para ushtarëve që po afroheshin dhe do të ktheheshin në transportin e tyre të padëmtuar dhe të pazbuluar. Sigurisht, SPEAR nuk do të ekzistonte në një botë ideale. Ai kontrolloi përsëri armët e tij ndërsa ekipi përgatitej të largohej.
  
  "Merrni rrugën e gjatë," sugjeroi Hayden. "Ata nuk do".
  
  Të gjitha masat paraprake. Të gjitha truket për të shmangur konfliktin.
  
  Zëri i Laurenit ishte një gjemb në vesh. "Sapo morëm lajmin, njerëz. Edhe suedezët po afrohen."
  
  
  KAPITULLI I SHTATË
  
  
  Drake udhëhoqi rrugën, fillimisht duke ecur rreth ndërtesës së rrënuar dhe më pas duke u nisur nga shpati. Errësira ende mbulonte tokën, por agimi ishte afër qoshes. Drake e përshkroi rrugën e tij në një lak të pabarabartë derisa e gjeti veten në drejtim të kundërt me detin.
  
  Ndjenjat vigjilente, kokat e ngritura, ekipi na ndjek.
  
  Dahl mori në dorë kutinë, duke mbajtur me kujdes kapakun nën krah. Kenzi vrapoi në anën e tij, duke e ndihmuar të gjente rrugën. Ekipi kishte veshur veshje për shikim natën, të gjithë përveç Smith, i cili preferoi të ishte plotësisht i vetëdijshëm për rrethinën e tyre. Ishte një kombinim i mirë. Krah për krah dhe në dosje të vetme vrapuan derisa arritën në rrëzë të kodrës dhe në një fushë të rrafshët ku nuk kishte strehë. Drake mbërtheu në lakun e tij, duke i çuar në drejtimin e përgjithshëm të varkave. Nuk u fol asnjë fjalë - të gjithë përdorën shqisat për të kontrolluar rrethinën e tyre.
  
  Ata e dinin se sa vdekjeprurës ishin armiqtë e tyre. Asnjë mercenarë gjysmë të interesuar këtë herë. Sot, edhe tjetrin, edhe tjetrin, ata u përballën me ushtarë që nuk ishin inferiorë ndaj tyre.
  
  Pothuajse.
  
  Drake ngadalësoi shpejtësinë, duke ndjerë se ata po lëviznin paksa shumë shpejt. Terreni nuk ishte në favor të tyre. Një shkëlqim i zbehtë po zvarritej drejt horizontit lindor. Së shpejti nuk do të ketë asnjë mbulesë. Smith qëndroi në të djathtën e tij dhe Mai në të majtën e tij. Ekipi qëndroi i ulët. Kodra me ndërtesën e rrënuar në majë u tkurr, duke u shfaqur pas tyre. Një varg shkurresh me disa pemë u shfaqën përpara dhe Drake ndjeu pak lehtësim. Ata ishin një rrugë e gjatë në verilindje të vendit ku duhej të ishin, por rezultati përfundimtar ia vlente.
  
  Skenari më i mirë? Asnjë luftë.
  
  Ai vazhdoi, duke parë rrezikun dhe duke mbajtur gjuhën e trupit neutral. Lidhja ka mbetur e qetë. Teksa iu afruan strehimores, ata ngadalësuan shpejtësinë, në rast se dikush ishte tashmë aty, duke pritur. Si komando, ata mund të prisnin paralajmërim, por asgjë nuk mund të merrej si e mirëqenë në këtë mision.
  
  Drake pa një zonë të madhe të kufizuar nga disa pemë dhe shkurre të rralla dhe u ndal, duke u sinjalizuar të tjerëve të bënin një pushim. Një inspektim i peizazhit nuk zbuloi asgjë. Maja e kodrës ishte e shkretë me aq sa mundi të shihte. Në të majtë të tyre, mbulesa e hollë të çonte deri në një fushë të sheshtë dhe më pas në brigjet e detit. Ai mendoi se varkat e tyre mund të ishin pesëmbëdhjetë minuta më këmbë larg. Ai në heshtje ndezi lidhjen.
  
  "Lauren, a ka ndonjë lajm për suedezët?"
  
  "Jo. Por ata duhet të jenë afër."
  
  "Ekipet e tjera?"
  
  "Rusia është në ajër." Ajo dukej e turpëruar. "Unë nuk mund t'ju jap një pozicion."
  
  "Ky vend do të bëhet një zonë e nxehtë," tha Smith. "Ne duhet të lëvizim."
  
  Drake pranoi. "Le të largohemi."
  
  Ai u ngrit dhe dëgjoi një britmë tronditëse si çdo plumb.
  
  "Ndalo këtu! Ne kemi nevojë për një kuti. Mos lëviz."
  
  Drake nuk hezitoi, por zbriti shpejt, të dy mirënjohës për paralajmërimin dhe të tronditur që kishin humbur armikun. Dahl e nguli sytë dhe Alicia dukej e hutuar. Edhe Mai tregoi habi.
  
  Kensi klikoi gjuhën e saj. "Duhet të jetë Mossad".
  
  "A i morët me armë?" pyeti Hajden.
  
  "Po," tha Drake. "Folësi është drejt përpara dhe ndoshta ka asistentë në të dyja anët. Pikërisht aty ku duam të jemi."
  
  "Ne nuk mund të ecim përpara," tha Mai. "Ne po kthehemi. Në atë drejtim". Ajo tregoi drejt lindjes. "Ka një strehë dhe një rrugë, disa ferma. Qyteti nuk është shumë larg. Ne mund të shpallim një evakuim."
  
  Drake hodhi një vështrim në Hayden. Shefi i tyre dukej se po peshonte zgjedhjen midis drejtimit në veri përgjatë bregut, në lindje drejt qytetërimit ose përballje me betejën.
  
  "Asgjë e mirë nuk do të ndodhë nëse qëndrojmë këtu," tha Dahl. "Kundërvënia kundër një armiku të elitës do të ishte një sfidë, por ne e dimë se më shumë janë në rrugë e sipër."
  
  Drake e dinte tashmë se May kishte të drejtë. Veriu nuk ofroi asnjë rrugë shpëtimi. Ata do të vrapojnë përgjatë Hellespontit pa mbulesë dhe do të mbështeteshin në fatin e pastër që të mund të pengoheshin në ndonjë formë transporti. Mundësi e garantuar për të udhëtuar në lindje.
  
  Përveç kësaj, skuadra të tjera vështirë se do të vinin nga ndonjë qytet.
  
  Hayden e thirri atë dhe më pas u kthye në lindje, duke vlerësuar terrenin dhe shanset për një arratisje të shpejtë. Në këtë moment, zëri erdhi përsëri.
  
  "Qëndroni aty!"
  
  "Drit," gulçoi Alicia. "Ky tip është psikik."
  
  "Unë thjesht kam shikim të mirë," tha Smith, duke iu referuar teknologjisë vizuale. "Fshihu pas diçkaje të fortë. Ne do të marrim zjarrin".
  
  Ekipi u nis, duke u nisur drejt lindjes. Izraelitët hapën zjarr, plumbat mbi kokat e shtizave u përplasën me trungjet e pemëve dhe midis degëve. Gjethet ranë shi. Drake u ngjit me shpejtësi, duke e ditur se të shtënat ishin drejtuar qëllimisht lart, dhe pyeste veten se në çfarë dreqin lufte të re po hynin këtu.
  
  "Është njësoj si një stërvitje e ndyrë ushtrie," tha Alicia.
  
  "Unë me të vërtetë shpresoj se ata përdorin plumba gome," u përgjigj Dahl.
  
  Ata u ngjitën dhe improvizuan, duke lëvizur në lindje, duke arritur te pemët më të forta dhe duke rënë në sy. Drake qëlloi përsëri, qëllimisht lart. Ai nuk pa asnjë shenjë lëvizjeje.
  
  "Bastardë të ndërlikuar."
  
  "Ekipi i vogël," tha Kenzie. "Me kujdes. Makinat automatike. Ata do të presin një vendim."
  
  Drake ishte i etur për të përfituar plotësisht. Ekipi bëri me kujdes rrugën drejt lindjes, drejt e në agimin e zbehtë që ende kërcënonte horizontin e largët. Pasi arriti në pastrimin tjetër, Drake dëgjoi dhe praktikisht ndjeu bilbilin e një plumbi.
  
  "Drap". Ai u pëllumb për t'u mbuluar. "Ai ishte afër."
  
  Më shumë të shtëna, më shumë shkarkime plumbi midis strehimoreve. Hayden shikoi thellë në sytë e Drake. "Mënyrat e tyre kanë ndryshuar."
  
  Drake mori frymë thellë, mezi e besonte. Izraelitët qëlluan ashpër dhe pa dyshim përparuan me kujdes, por me një ritëm të favorshëm. Një plumb tjetër grisi një copë lëvore nga një pemë pikërisht pas kokës së Yorgas, duke bërë që rusja të dridhej dhunshëm.
  
  "Jo mirë," murmuriti Kensi i tërbuar. "Aspak mirë".
  
  Sytë e Drake ishin si stralli. "Hayden, kontakto me Lauren. Lëreni që ajo t'i konfirmojë Qrow se ne po kthejmë zjarr!"
  
  "Duhet të kthejmë zjarrin," bërtiti Kensi. "Ju djema nuk keni kontrolluar kurrë më parë."
  
  "Jo! Ata janë ushtarë mercenarë, trupa elitare që stërviten dhe ndjekin urdhrat. Ata janë aleatë të ndyrë, miq të mundshëm. Shikoje, Hayden. Shikoni tani! "
  
  Plumbat e rinj shpuan drithërat. Armiku mbeti i padukshëm, i padëgjuar; SPIR e dinte për përparimin e tyre vetëm nga përvoja e tij. Drake pa ndërsa Hayden klikoi butonin e komunikimit dhe foli me Lauren, më pas u lut për një përgjigje të shpejtë.
  
  Ushtarët e Mosadit u afruan më shumë.
  
  "Konfirmo statusin tonë." Edhe zëri i Dahl-it dukej i tensionuar. "Lauren! A po merrni një vendim? Do të luftojmë? "
  
  
  * * *
  
  
  Ekipi SPEAR, pasi ishte larguar tashmë nga varkat e tyre, u detyrua të lëvizte më në lindje. Ata e patën të vështirë nën zjarr. Duke mos dashur të luftonin aleatët e njohur, ata e gjetën veten deri në qafë në rrezik.
  
  Të përplasur, të gërvishtur dhe të gjakosur, ata përdorën çdo truk në arsenalin e tyre, çdo mashtrim për të vendosur më shumë distancë mes tyre dhe Mossad-it. Kthimi i Lauren zgjati vetëm disa minuta, por ato minuta zgjatën më shumë se CD-ja e Justin Bieber.
  
  "Qrow është i pakënaqur. Ai thotë se keni marrë një urdhër. Mbani armët me çdo kusht. Që të katër."
  
  "Dhe kjo është e gjitha?" Pyeti Drake. "A i tregove asaj me kë kishim të bënim?"
  
  "Sigurisht. Ajo dukej e tërbuar. Mendoj se e kemi inatosur."
  
  Drake tundi kokën. Nuk ka kuptim. Ne duhet të punojmë për këtë së bashku.
  
  Dahl shprehu mendimin e tij. "Ne në fakt dolëm kundër urdhrave të saj në Peru. Ndoshta ky është shpagim."
  
  Drake nuk e besoi. "Jo. Do të ishte e vogël. Ajo nuk është politikane e tillë. Ne jemi kundër aleatëve. Katrahurë. "
  
  "Ne kemi urdhra," tha Hayden. "Le të mbijetojmë sot dhe të luftojmë nesër."
  
  Drake e dinte se ajo kishte të drejtë, por ai nuk mund të mos mendonte se izraelitët ndoshta thanë të njëjtën gjë. Kështu filluan ankesat shekullore. Tani, si ekip, ata punuan në drejtim të lindjes, duke qëndruar brenda mburojës së tyre pyjore dhe organizuan një prapavijë, jo shumë agresive, por mjaftueshëm për të ngadalësuar izraelitët. Smith, Kinimaka dhe Mai ishin të jashtëzakonshëm për të demonstruar se ata tani nënkuptonin biznes, duke prangosur kundërshtarët e tyre në çdo hap.
  
  Ajo erdhi nga pas tyre ndërsa Drake fluturoi nëpër pemë. Helikopteri gjëmonte lart, më pas u anua dhe u ul në një vend të pastër që nuk binte në sy. Hayden nuk kishte nevojë të thoshte asnjë fjalë.
  
  "Suedezët? rusët? Zot, kjo është thjesht marrëzi, djema!"
  
  Drake dëgjoi menjëherë të shtëna që vinin nga ai drejtim. Ai që sapo doli nga helikopteri u qëllua dhe jo nga Mossad.
  
  Kjo do të thoshte se katër ekipe të forcave speciale ishin tani në luftë.
  
  Përpara pylli mbaroi, duke zbuluar një shtëpi të vjetër ferme përtej një fushe të gjerë të kufizuar me mure guri.
  
  "Merr pak kohë," bërtiti ai. "Veproni fort dhe shpejt. Mund të rigrupohemi atje."
  
  Ekipi vrapoi sikur zagarët e ferrit ishin të nxehtë në thembra.
  
  
  * * *
  
  
  Duke lëvizur me një ritëm të plotë, por të kontrolluar, skuadra doli nga mbulesa në mënyrë të rastësishme dhe nxitoi drejt shtëpisë në fermë. Muret dhe hapjet e dritareve ishin pothuajse po aq të rreme sa shtëpia në kodër, gjë që tregonte mungesën e pranisë njerëzore. Pas tyre qëndronin tre grupe të forcave speciale, por sa afër?
  
  Drake nuk e dinte. Ai vrapoi rëndë nëpër tokën e thyer, duke hequr shikimin e natës dhe duke përdorur qiellin ndriçues për të shënuar rrugën e tij. Gjysma e ekipit shikonte përpara, gjysma shikonte pas. Mai pëshpëriti se ajo pa ekipin e Mossad-it të arrinte buzë pyllit, por më pas Drake arriti në murin e parë të ulët dhe Mai dhe Smith hapën një sasi të vogël zjarri shtypës.
  
  Së bashku ata u grumbulluan pas murit të gurtë.
  
  Shtëpia në fermë ishte ende njëzet hapa përpara. Drake e dinte se nuk do t'u bënte mirë atyre që t'i lejonin izraelitët dhe të tjerët të vendoseshin dhe të vendosnin linjat ideale të shikimit. Për më tepër, skuadrat e tjera tani do të ishin të kujdesshëm ndaj njëri-tjetrit. Ai foli me komunikuesin.
  
  "Më mirë tërhiqni gomarët, djema."
  
  Alicia u kthye për ta parë. "A është ky theksi juaj më i mirë amerikan?"
  
  Drake dukej i shqetësuar. "Drit. Më në fund u ktheva." Pastaj ai pa Dahl. "Por hej, mund të jetë më keq, mendoj."
  
  Si një ata depërtuan nëpër kopertinë. May dhe Smith hapën përsëri zjarr dhe morën vetëm dy të shtëna si përgjigje. Asnjë zë tjetër nuk u dëgjua. Drake gjeti një mur të fortë dhe ndaloi. Hajden caktoi menjëherë May, Smith dhe Kinimaka për të ruajtur perimetrin dhe më pas nxitoi t'u bashkohej të tjerëve.
  
  "Ne jemi mirë për disa minuta. Çfarë kemi?"
  
  Dahl tashmë po shpaloste hartën kur zëri i Lauren u mbushi veshët.
  
  "Plani B është ende i mundur. Drejtohuni në brendësi. Nëse jeni të shpejtë, nuk do të keni nevojë për transport."
  
  "Plani i ndyrë B." Drake tundi kokën. "Gjithmonë plan B."
  
  Patrulla rrethuese raportoi se gjithçka ishte e qartë.
  
  Hajden tregoi me gisht kutinë që mbante Dahl. "Ne duhet të marrim përgjegjësi këtu. Nëse e humbisni, nuk e kemi idenë se çfarë ka brenda. Dhe nëse e humbisni këtë nga armiku..." Ajo nuk kishte nevojë të vazhdonte. Suedezi e vuri kutinë në tokë dhe u gjunjëzua pranë saj.
  
  Hayden preku simbolin e gdhendur në kapak. Tehët rrotullues dërgojnë një paralajmërim ogurzi. Dahl hapi me kujdes kapakun.
  
  Drake e mbajti frymën. Asgjë nuk ndodhi. Gjithmonë do të ishte me rrezik, por ata nuk mund të shihnin asnjë bravë apo mekanizëm të fshehur. Tani Dahl ngriti kapakun plotësisht dhe shikoi në hapësirën brenda.
  
  Kensi qeshi. "Çfarë është kjo? Armët e luftës? I lidhur me Hannibalin dhe i fshehur sipas porosisë? Gjithçka që shoh është një grumbull letrash."
  
  Dahl u ul përsëri në hauzet e tij. "Lufta mund të bëhet edhe me fjalë."
  
  Hayden nxori me kujdes disa fletë letre dhe skanoi tekstin. "Nuk e di," pranoi ajo. "Duket si një dosje kërkimore dhe... një procesverbal i..." Ajo ndaloi. "Teste? Gjyqi?" Ajo shfletoi disa faqe të tjera. "Specifikimet e montimit."
  
  Drake u vrenjos. "Tani kjo tingëllon keq. Ata e quajnë atë Project Babylon, Lauren. Le të shohim se çfarë mund të zbuloni për këtë."
  
  "E kuptova," tha New Yorker. "Ndonje gje tjeter?"
  
  "Unë sapo kam filluar t'i kuptoj këto karakteristika," filloi Dahl. "Është gjigante -"
  
  "Poshtë!" Smith bërtiti. "Po afrohet."
  
  Ekipi u ngadalësua dhe u përgatit. Pas mureve të gurta gjëmonte një breshëri automatiku, e mprehtë dhe shurdhuese. Smith ktheu zjarrin nga e djathta, duke synuar nga një kamare në mur. Hajden tundi kokën.
  
  "Ne do të duhet t'i japim fund kësaj. Dil nga ketu".
  
  "Tërhiq gomarin?" Pyeti Drake.
  
  "Merr bythën".
  
  "Plani B," tha Alicia.
  
  Duke qëndruar të sigurt, ata lëvizën nga muri në mur drejt pjesës së pasme të shtëpisë në fermë. Dyshemeja ishte e mbushur me mbeturina dhe pjesët e muraturës dhe drurit ishin të shënuara ku çatia kishte rënë. Mai, Smith dhe Kinimaka mbuluan pjesën e pasme. Drake ndaloi teksa arritën te xhamat e pasmë dhe hodhi një vështrim në rrugën përpara.
  
  "Mund të bëhet më e vështirë," tha ai.
  
  Dielli në lindje rrëshqiti mbi horizont në një shpërthim ngjyrash.
  
  
  KAPITULLI TETË
  
  
  Gara vazhdoi, por tani shanset po zvogëloheshin. Ndërsa Drake dhe Alicia, të cilët ishin në krye të rrugës, lanë mbulesën dhe u nisën për në brendësi, duke mbajtur shtëpinë në fermë midis tyre dhe ndjekësve të tyre, ekipi i Mossad më në fund doli nga pylli. Të veshur të gjithë me të zeza dhe me maska në fytyrë, ata u afruan poshtë dhe me kujdes, duke ngritur armët dhe qëlluan. Mai dhe Smith u mbuluan shpejt pas shtëpisë së fermës. Hayden nxitoi përpara.
  
  "Lëviz!"
  
  Drake luftoi instinktin për të qëndruar dhe luftuar; Dahl në të majtë të tij po luftonte qartë edhe me këtë. Ata zakonisht luftuan dhe mashtronin kundërshtarët e tyre - ndonjëherë kjo vinte në forcë dhe numër brutale. Por shpeshherë gjithçka zbriste në marrëzinë e kundërshtarëve të tyre. Shumica e mercenarëve që paguheshin ishin të ngadaltë dhe të mërzitshëm, duke u mbështetur në madhësinë e tyre, egërsinë dhe mungesën e moralit për të kryer punën.
  
  Jo sot.
  
  Drake ishte shumë i vetëdijshëm për nevojën për të mbrojtur çmimin. Dahl e mbajti kutinë dhe e mbajti sa më mirë që mundi. Jorgi tani po ecte përpara, duke testuar terrenin dhe duke u përpjekur të gjente shtigje me mbulimin më të madh. Ata kaluan një fushë kodrinore dhe më pas zbritën nëpër një korije të vogël e të rrallë me pemë. Izraelitët pushuan zjarrin për një kohë, ndoshta duke ndjerë komanda të tjera dhe duke mos dashur të bëjnë të ditur pozicionin e tyre.
  
  Tani u demonstruan një sërë taktikash.
  
  Por për Drake, Alicia e përmblodhi më së miri. "Për hir të Zotit, Yogi. Ule kokën ruse dhe vrapo!".
  
  Lauren gjurmoi përparimin e tyre në GPS dhe njoftoi se pika e takimit të Planit B ishte në horizontin tjetër.
  
  Drake psherëtiu pak më lehtë. Korija mbaroi dhe Jorgi ishte i pari që u ngjit në kodrën e vogël, duke ndjekur Kinimakën. Pantallonat e Havait ishin të mbuluara me baltë ku ai ra - tre herë. Alicia i hodhi një vështrim majit, i cili po lëvizte i shkathët midis palosjeve të tokës.
  
  "Damn Sprite. Duket si një qengj pranveror që gezon në natyrë."
  
  "Çdo gjë që ajo bën, ajo e bën mirë," ra dakord Drake.
  
  Alicia rrëshqiti në rrasë, por arriti të qëndronte në këmbë. "Të gjithë e bëjmë mirë."
  
  "Po, por disa prej nesh janë më shumë si budallenj."
  
  Alicia ngriti armën. "Shpresoj se nuk e ke parasysh mua, Drakes." Në zërin e saj kishte një notë paralajmërimi.
  
  "Oh, sigurisht jo, zemër. Natyrisht e kisha parasysh suedezin."
  
  "E shtrenjtë?"
  
  Të shtëna dëgjuan nga pas, duke i dhënë fund vërejtjes së Dahl-it ende pa filluar. Përvoja i tha Drake se të shtënat nuk ishin të destinuara për ta dhe përbëheshin nga dy nota të ndryshme. Mossad bashkëpunoi ose me rusët ose me suedezët.
  
  Suedezët, ndoshta mendoi ai, vrapuan me kokë drejt Mossad-it.
  
  Ai nuk mund të mos buzëqeshte.
  
  Dahl shikoi përreth, sikur ndjeu indinjatë. Drake hodhi një vështrim të pafajshëm. Ata u ngjitën në një kodër të vogël dhe rrëshqitën në anën tjetër.
  
  "Transporti po vjen," tha Lauren.
  
  "Si kjo!" Hayden tregoi qiellin, shumë larg, ku lëvizte një njollë e zezë. Drake skanoi zonën dhe e tërhoqi Yorgin poshtë pikërisht kur plumbi fishkëlleu mbi majën e kodrës. Dikush befas u interesua më shumë për ta.
  
  "Në luginë," tha Kinimaka. "Nëse mund të arrijmë te ato pemë..."
  
  Ekipi po përgatitej për sprintin final. Drake e shikoi përsëri pikën që po afrohej. Për një sekondë ai mendoi se mund të shihte një hije, por më pas pa të vërtetën.
  
  "Njerëz, ky është një tjetër helikopter."
  
  Kinimaka shikoi nga afër. "Mut".
  
  "Dhe aty". Mai tregoi majtas, lart drejt një bregu resh. "E treta".
  
  "Lauren," tha Hajden urgjentisht. "Lauren, fol me ne!"
  
  "Vetëm duke marrë konfirmimin." Zëri i qetë u kthye. "Ju keni në ajër kinezët dhe britanikët. Rusia, suedezët dhe izraelitët në tokë. Dëgjo, do të të lidh me muhabetin tani që të mund të marrësh informacion herën e parë. Disa prej tyre janë marrëzi, por të gjitha mund të jenë të vlefshme."
  
  "Njerëz francezë?" Kinimaka u zhyt në mendime për disa arsye.
  
  "Asgjë," u përgjigj Lauren.
  
  "Punën e mirë, ata nuk janë të gjithë si Bo," tha Alicia me një aluzion hidhërimi dhe melankolie. "E kam fjalën për francezët. Djaloshi ishte tradhtar, por ishte i zoti në punën e tij."
  
  Dahl bëri një fytyrë. "Nëse ata janë si Bo," tha ai në heshtje. "Ata mund të jenë tashmë këtu."
  
  Alicia i mbylli sytë para fjalëve, duke studiuar grumbujt e dheut aty pranë. Asgjë nuk lëvizi.
  
  "Ne jemi të rrethuar," tha Hayden.
  
  "Ekipet e forcave speciale nga të gjitha anët," ra dakord Drake. "Minjtë në një kurth."
  
  "Fol për vete." Mai shpejt vlerësoi gjithçka. "Merr dy minuta. Mos harroni se çfarë ka brenda kësaj kutie sa më mirë që mundeni." Ajo ngriti duart. "Beje".
  
  Drake e kuptoi thelbin e saj. Në fund të fundit, kutia nuk ia vlente jetën e tyre. Nëse gjërat bëhen vërtet të tensionuara dhe një ekip më miqësor e kapërcen atë, jo boksi mund t'ua shpëtojë jetën. Dahl hapi kapakun dhe ekipi u nis drejt drejt helikopterëve që po afroheshin.
  
  Ai u shpërndau të gjithëve copa letre.
  
  "Uau, kjo është e çuditshme," tha Alicia.
  
  Kenzi ngatërroi disa fletë letre. "Të grindesh duke lexuar një dokument të tridhjetë deri në pesëdhjetë vjet më parë, të shkruar nga nazistët dhe të fshehur në varrin e Hannibal Barca? Çfarë ka të çuditshme për këtë?
  
  Drake u përpoq t'i linte pasazhet në kujtesë. "Fjalët e saj kanë kuptim. Ky është njësoj si kursi për SPEAR."
  
  Projekti kërkimor në lartësi të mëdha, lexoi ai. Fillimisht e krijuar për qëllimin e studimit të balistikës së rihyrjes me një kosto më të ulët. Në vend të raketave të shtrenjta...
  
  "Unë nuk e di se çfarë dreqin është kjo."
  
  Lëshimi në hapësirë pa përdorur një raketë. Projekti sugjeron që një armë shumë e madhe mund të përdoret për të qëlluar objekte me shpejtësi të madhe në lartësi të mëdha...
  
  "O mut".
  
  Fytyrat e Dahl dhe Alicia ishin po aq të hirit. "Kjo nuk mund të jetë e mirë."
  
  Hayden tregoi helikopterët që po afroheshin, të cilët tani ishin në sy të të gjithëve. Ata mund të shihnin armë individuale të varura nga helikopterët.
  
  "Dhe as kjo nuk është e vërtetë!"
  
  Drake i dorëzoi letrat dhe përgatiti armën e tij. Koha për atë që ishte mësuar dhe për atë që ishte i mirë. Ai u bombardua me muhabet nga Hayden, May dhe Smith, si dhe nga sistemi i komunikimit që Lauren kishte rregulluar.
  
  "Izraelitët hynë në betejë me suedezët. Rusia e panjohur..." Më pas erdhën shpërthime ndërhyrjesh dhe transmetime të shpejta nga transmetimet e drejtpërdrejta që NSA dhe organizata të tjera arritën të dëgjonin.
  
  Frëngjisht: "Po i afrohemi zonës..."
  
  Britanik: "Po, zotëri, objektivat u vunë re. Kemi shumë armiq në fushën e betejës..."
  
  Kinezja: "A je i sigurt që e kanë kutinë?"
  
  Hayden udhëhoqi rrugën. Ata vrapuan nga fusha. Ata vrapuan pa plan. Zjarri i kujdesshëm i detyroi helikopterët të ndërmarrin veprime evazive dhe detyroi ndjekjen e tyre tokësore të lëvizte me kujdes ekstrem.
  
  Dhe më pas, pikërisht kur Drake ishte gati të zononte dhe të fokusohej në rrugën e tyre të re të arratisjes, një zë tjetër preu statikën.
  
  Vetëm shkurt.
  
  I fshehur pjesërisht pas zhurmës, një tingull mezi i dëgjueshëm, i thellë, i tërhequr i preu në veshët e tij.
  
  Amerikani: "Ekipi 7 i SEAL është këtu. Tani jemi shumë afër..."
  
  Tronditja e tronditi deri në palcë. Por nuk kishte kohë. Nuk ka si të flasësh. Nuk ka as një sekondë për ta përthithur.
  
  Megjithatë, sytë e tij u ndeshën me ato të Torsten Dahl.
  
  Cfare...?
  
  
  KAPITULLI I NËNTË
  
  
  "Thuaji helikopterit të largohet!" Hayden klikoi mbi komunikuesin e tij. "Ne do të gjejmë një mënyrë tjetër."
  
  "A doni që kjo të rrijë përreth?" Pyeti Lauren, duke e bërë Alicia të qeshë edhe kur ajo vrapoi për të shpëtuar jetën e saj.
  
  "Sigurisht. Uluni dhe mbulohuni. Mos na telefononi, ne do t'ju thërrasim!"
  
  Drake pyeti veten nëse kjo ditë do të përfundonte ndonjëherë, pastaj pa diskun e plotë të diellit të varur mbi horizont dhe kuptoi ironinë. Zona ishte një sërë kodrash, secila më e pjerrët se e para. Një shtizë mbuloi gomarët e tyre ndërsa arritën në majën e kodrës, duke shkelur me kujdes, pastaj vrapoi me shpejtësi të plotë në anën tjetër.
  
  Në mënyrë periodike dëgjoheshin të shtëna nga pjesa e pasme, por ato nuk ishin drejtuar drejt tyre; izraelitët dhe suedezët ndoshta shkëmbenin goditje. Disa ndërtesa të tjera të rrënuara u shfaqën majtas dhe djathtas, shumica prej tyre të ndërtuara në lugina të cekëta, të gjitha të braktisura. Drake nuk ishte i sigurt se çfarë i shkaktoi njerëzit të largoheshin, por kjo ndodhi shumë kohë më parë.
  
  Më shumë kodra dhe më pas një grup pemësh në të majtë. Duke ofruar strehë, gjelbërim dhe degë u rritën dendur. Hayden e drejtoi ekipin në atë drejtim dhe Drake psherëtiu pak më lehtë. Çdo lloj mbulimi ishte më mirë se mos mbulimi fare. Së pari Hayden dhe më pas Alicia u ndezën nëpër pemë, tani pasuar nga Dal, Kenzi dhe Kinimaka. Drake hyri në pyll, duke lënë May, Yorgi dhe Smith në pjesën e pasme. U dëgjuan të shtëna, më afër tani, duke e bërë Drake të kujdesshëm për miqtë e tij.
  
  Duke u kthyer, ai pa që Mai ishte rrëmbyer.
  
  Pashë fytyrën e saj të kërcente nga toka.
  
  "Jooo!"
  
  
  * * *
  
  
  Hajden frenoi befas dhe u kthye. Në këtë moment, Mai ishte shtrirë pa ndjenja në tokë, Drake iu afrua, Smith tashmë ishte përkulur. Plumbat kanë goditur pemët në periferi. Dikush ishte afër.
  
  Pastaj filloi furça. Shifrat u hodhën jashtë, njëra goditi Hayden në pjesën e poshtme të trupit. Ajo u lëkund, por qëndroi në këmbë. Trungu i pemës e goditi në shpinë. Ajo injoroi ndezjen e dhimbjes dhe ngriti armën. Më pas figura e zezë e sulmoi sërish duke e goditur me bërryl, gju, thikë...
  
  Hajden u hodh dhe ndjeu tehun sa një qime e barkut të saj. Ajo luftoi me një bërryl në fytyrë dhe një gju në stomak për të vendosur më shumë distancë mes tyre. Ajo pa Kinimaka dhe Alicia duke luftuar në të djathtë, dhe Dal duke shkelmuar pjesën që rrëzoi.
  
  Drake merr Mai të çaluar.
  
  Plumbat fluturuan midis pemëve, duke copëtuar gjethet dhe bimësinë. Njëri mundi armikun, por jo për shumë kohë. Burri shpejt u ngrit në këmbë, duke veshur qartë një formë Kevlar. Më pas, vizioni i Hayden-it ishte i mbushur me kundërshtarin e saj - një njeri nga Mossad, tiparet e të cilit ishin të mbushura me një vendosmëri brutale dhe vicioze.
  
  "Ndal," tha ajo. "Ne jemi në të njëjtën faqe ..."
  
  Një goditje në nofull e ndaloi. Hayden shijoi gjakun.
  
  "Urdhëro," erdhi përgjigja e paqartë.
  
  Ajo bllokoi goditjet e reja, duke e shtyrë mënjanë burrin, duke u përpjekur të mos ngrinte armën, edhe kur ai mbante një thikë. Tehut shijoi lëvoren, pastaj papastërtinë. Hayden e goditi këmbët e burrit ndërsa Drake vrapoi përpara, duke vrapuar poshtë shtegut dhe në pemë. Smith mbuloi shpinën e tij, duke e goditur izraelitin me grusht në fytyrë dhe duke e dërguar përsëri në furçë. Më pas ishte Kenzi, këtë herë me një shprehje hezituese në fytyrë dhe sy të zmadhuar, sikur të kërkonte dikë të njohur.
  
  Hayden e shtyu rrugën drejt Drake.
  
  "Mai?"
  
  "Ajo është në rregull. Vetëm një plumb në shpinë dhe kaq. Asgjë spektakolare."
  
  Hajden u zbeh. "Çfarë?" - Unë pyeta.
  
  "Xhaketa e ndaloi. Ajo ra dhe goditi kafkën e saj. Asgje speciale".
  
  "RRETH".
  
  Alicia shmangu një sulm brutal me bërryl dhe përdori një gjuajtje në xhudo për të dërguar kundërshtarin e saj të fluturonte në pemë. Kinimaka kaloi me buldozer përmes një ushtari tjetër të Mossad. Për pak çaste rruga ishte e qartë dhe skuadra e SPEAR përfitoi plotësisht.
  
  Çdo grimë eksperience hyri në lojë teksa ata vrapuan me ritëm të plotë, pa menduar për të ngadalësuar, përmes përdredhjeve, zhytjes, grumbujve të rrezikshëm të pemëve. Një hendek ishte hapur mes tyre dhe ekipit të Mossad-it dhe gjethja e trashë ofronte mbulim ideal.
  
  "Si dreqin ia dolën të na kalonin?" Drake bërtiti.
  
  "Duhet të ketë qenë kur ne ndaluam për të kontrolluar kutinë," tha Hayden.
  
  Smith bërtiti me zë të lartë. "Pamë."
  
  "Mos e rrah veten..." filloi Hayden.
  
  "Jo, miku im," tha Kensi. "Ata janë më të mirët në atë që bëjnë."
  
  Smith qeshi, si për të thënë se edhe ne, por përndryshe heshti. Hajden pa Kinimakën që pengohej, këmbët e tij të mëdha u ulën në një grumbull pjellore elastike dhe u nis për të ndihmuar, por Dal tashmë po e mbështeste njeriun e madh. Suedezi e transferoi kutinë në dorën tjetër, duke e shtyrë Havainin me të djathtën.
  
  Dhe tani përzierjes i është shtuar një rrezik tjetër - zhurma e pagabueshme e një helikopteri që fluturon sipër.
  
  A do të hapin zjarr?
  
  A do ta krehnin pyllin me plumba?
  
  Hayden nuk mendonte kështu. Mijëra gjëra mund të shkojnë keq për shkak të një veprimi kaq të papërgjegjshëm. Sigurisht, këta djem po ndiqnin urdhrat e qeverive të tyre dhe disa nga kllounët e ulur në shtëpi në zyrat e tyre të ngrohta dhe me ajër të kondicionuar nuk mund të kujdeseshin më pak për atë që po ndodhte jashtë kullave të tyre të fildishtë.
  
  Përplasja e helikave vinte nga lart. Hayden vazhdoi të vraponte. Ajo e dinte tashmë se Mossad do t'i kishte sytë te ekipi i tyre, dhe ndoshta suedezët dhe rusët pas tyre. Kishte një zhurmë në të majtë dhe ajo mendoi se pa më shumë figura - ata duhet të ishin rusë, mendoi ajo.
  
  Apo ndoshta britanikët?
  
  Katrahurë!
  
  Ata ishin shumë të hapur. Tepër i papërgatitur. Në fakt, kështu ishin të gjitha skuadrat atje. Askush nuk priste që të gjithë të vinin menjëherë - dhe ky ishte një gabim. Por më thuaj një plan që do ta merrte parasysh këtë?
  
  Shtegu i Drake ishte përpara, aspak i ngadalësuar nga pesha e May. Alicia e ndoqi pas, duke parë përreth. Rruga gjarpëroi pa qëllim, por në përgjithësi shkoi në drejtimin e duhur, dhe Hayden ishte mirënjohës për këtë. Ajo dëgjoi plumbat e Smithit që të gjuante në pjesën e pasme të tyre, duke dekurajuar ndjekësit e tyre. Ajo dëgjoi disa britma nga e majta, sikur dy forca të takoheshin.
  
  Dreqin, ky është një mut i çmendur.
  
  Drake kërceu mbi një pemë të rënë. Kinimaka depërtoi me zor me një gërhitje. Fragmentet u shpërndanë në të gjitha drejtimet. Terreni filloi të zbriste dhe më pas ata panë skajin e pyllit. Hajden leh në komunikim se ata duhet të ngadalësojnë - askush nuk e dinte se çfarë mund të priste në tokë përtej vijës së pemës.
  
  Drake u ngadalësua pak. Alicia e kaloi në të djathtë dhe Dahl e goditi në të majtë; të tre së bashku tejkaluan mbulesën dhe hynë në një luginë të ngushtë, të mbrojtur nga të dyja anët nga shpate të thepisura kafe. Kinimaka dhe Kenzi klikuan takat e tyre së bashku në një përpjekje për të ofruar mbështetje, dhe më pas Hayden doli gjithashtu nga fshehja, tani duke u përpjekur të injoronte ndjesinë në rritje të djegies në gjoks.
  
  Ata vrapuan më shumë sesa ajo i pëlqente të mendonte.
  
  Dhe qyteti më i afërt ishte milje larg.
  
  
  KAPITULLI I DHJETË
  
  
  Drake ndjeu se Mai filloi të luftonte pak. Ai i dha asaj një minutë, duke e ditur se ajo do të vinte shpejt në vete. Në atë moment kalimtar, ai vuri re diçka të rrafshët, gri dhe të përdredhur që e bëri zemrën e tij të shpejtë të kapërcejë një rrahje.
  
  "Majtas!"
  
  I gjithë grupi u shpërtheu në të majtë, duke mbuluar me kujdes por pa nevojë krahët e tyre pasi kundërshtarët e tyre ishin ende të padukshëm. Drake e la May të luftonte pak, por vazhdoi. Shumë shpejt ajo po e godiste në brinjë me grusht.
  
  "Me ler te shkoj".
  
  "Një sekondë, dashuria ime..."
  
  Alicia e shikoi me ashpërsi. "A ju pëlqen kaq shumë?"
  
  Drake hezitoi, pastaj buzëqeshi. "Nuk ka asnjë përgjigje të sigurt për këtë pyetje, dashuria ime."
  
  "Vërtet?"
  
  "Epo, mendo për këtë nga këndvështrimi im."
  
  Mai e zgjidhi dilemën e tij duke përdorur shtyllën kurrizore për të shtyrë dhe për t'u rrokullisur në dysheme. Ajo u ul me sukses, por u tund në vend, duke mbajtur kokën.
  
  "Shiko," tha Drake. "Në mbrojtjen time, ajo duket e pasigurt."
  
  "Koka juaj do të dridhet nëse nuk nxitojmë." Alicia kaloi dhe Drake e ndoqi, duke parë May edhe pak derisa ajo u drejtua dhe u fut në një ritëm. Grupi vrapoi lart argjinaturës deri në asfalt.
  
  "Konfuzioni i parë me Mossad." Dahl u shtri. "Asgjë spektakolare."
  
  "Ata po frenoheshin," tha Kenzie. "Ashtu siç ishe."
  
  "Konfuzioni i dytë," tha Drake. "E mbani mend atë fshat në Angli? Shumë vite më parë."
  
  "Jonks?" - Unë pyeta.
  
  "Shekuj".
  
  "RRETH". Dahl ndaloi për një sekondë dhe më pas tha: "P.K apo pas Krishtit?"
  
  "Unë mendoj se ata e quajnë atë BC tani."
  
  "Durrashi".
  
  Rruga shtrihej në të dy drejtimet, e shkretë, me gropa dhe në nevojë për riparim. Drake dëgjoi zhurmën e një arme kundërajrore që i afrohej helikopterit dhe më pas të shtëna të tjera. Ai u kthye për të parë se po qëllohej mbi të nga pylli, mendoi se ishte duke e mbushur zonën me plumba dhe më pas e pa atë duke u kthyer ashpër anash.
  
  "Nuk mund ta rrezikoj," tha Dahl. "Unë mendoj se ata duhet të jenë kinezë dhe ata nuk mund të dëgjojnë muhabetin si ne."
  
  Drake tundi kokën në heshtje. Asgjë e re nuk është zbuluar në biseda së fundmi. Që nga...
  
  Hajden lëshoi një përshëndetje të qetë. "Unë shoh një automjet."
  
  Drake u përkul dhe skanoi zonën. "Pra, çfarë kemi pas? Mossad dhe rusët në pemë, duke u penguar në rrugën e njëri-tjetrit. A janë suedezët diku pranë rusëve? SAS? Ai tundi kokën. "Kush e di? Supozimi juaj më i mirë është të shkoni nëpër pyll. Të gjithë e dinë se nëse e japin veten, janë të vdekur. Kjo është arsyeja pse ne ishim ende gjallë".
  
  "Kinezët në helikopter," tha Smith. "Zbarkimi atje." Ai tregoi një seri depresionesh të cekëta.
  
  "Frëngjisht?" Pyeti Jorgji.
  
  Drake tundi kokën. Mënjanë shakatë, francezët madje mund të jenë përmbajtur për të testuar ujërat dhe për t'i lejuar kundërshtarët e tyre t'i hollojnë ato. Një fitore dinake në momentin e fundit. Vështroi furgonin që po afrohej.
  
  "Krahët lart."
  
  Smith dhe Kenzie morën drejtimin, duke qëndruar në anë të rrugës dhe duke drejtuar armët e tyre në furgonin që po afrohej. Dahl dhe Drake vendosën disa gurë të rëndë në rrugë. Ndërsa furgoni ngadalësohej, pjesa tjetër e ekipit doli nga pas, duke mbuluar me kujdes automjetin dhe duke urdhëruar pasagjerët të dilnin jashtë.
  
  Alicia hapi derën e pasme.
  
  "Uau, ka erë të keqe këtu!"
  
  Por ishte bosh. Dhe Drake dëgjoi Kensi duke bërë një pyetje në turqisht. Ai tundi kokën ndërsa Dahl buzëqeshi triumfues. Kjo vajzë është plot surpriza. "A ka ndonjë gjuhë që ajo nuk mund të flasë?"
  
  Suedezja shpërtheu në të qeshura. "Hajde, burrë. Mos e lini veten kaq të hapur."
  
  "Oh," tundi Drake me kokë. "Po. Gjuha e perëndive".
  
  "Çohu, dashuri. Dëshironi të bëni seks? Po, thjesht mund të dëgjoj theksin tënd të ëmbël që rrokulliset nga gjuha e Odinit."
  
  Drake e injoroi këtë, duke u fokusuar te dy burrat turq që dukeshin vërtet të frikësuar.
  
  Dhe vërtet turke.
  
  Hayden i shtyu përsëri në kamion, duke ndjekur nga afër. Dahl buzëqeshi përsëri dhe e ndoqi, duke bërë me shenjë që të tjerët të hidheshin në sediljen e pasme. Drake e kuptoi arsyen e zbavitjes së tij një moment më vonë, pastaj ia nguli sytë Alicia përsëri.
  
  "Sa keq është atje?"
  
  
  * * *
  
  
  Kamioni u hodh dhe u përpoq të shkatërrohej në rrugën e rrënuar.
  
  Alicia u mbajt me gjithë fuqinë e saj. "A po përpiqet të godasë me beat të përgjakshme?"
  
  "Ndoshta," tha Smith i mjerueshëm, duke mbajtur hundën dhe një rrip të pistë të lidhur në një raft brenda furgonit. "Kam erë dhish."
  
  Alicia ngushtoi sytë. "Oh po? Shoku yt?"
  
  Kinimaka u ul në pjesën e pasme të kamionit, duke gëlltitur në mënyrë të dëshpëruar mushkëritë e ajrit të pastër nëpër të çarat ku takoheshin dyert e pasme. "Duhet të jenë... këta... fermerë, mendoj."
  
  "Ose kontrabandistët e dhive," shtoi Alicia. "Nuk mund ta them kurrë."
  
  Smith ulërinte me zemërim. "Kur thashë 'dhi', kisha parasysh në përgjithësi."
  
  "Po po po".
  
  Drake qëndroi jashtë saj, duke marrë frymë të cekëta dhe duke u përpjekur të fokusohej në gjëra të tjera. Ata duhej t'i besonin Hayden dhe Dahl, të cilët u kujdesën paraprakisht për sigurinë e tyre dhe gjetën vendin më të mirë për udhëtimin. Komunikimi mbeti i heshtur, me përjashtim të shpërthimit të herëpashershëm të statikës. Edhe Lauren heshti, gjë që ndihmoi në mënyrën e vet. Kjo u tha atyre se ata ishin relativisht të sigurt.
  
  Ekuipazhi u ankua me zë të lartë rreth tij, mënyra e tyre për të përballuar dhe shpërqendruar veten nga era e keqe e kafshëve. Krahasimet me banjat suedeze, restorantet amerikane dhe hotelet e Londrës u ofruan me shaka.
  
  Drake la mendimet e tij të bredhin nga shpërthimi i fundit i Yorgës dhe nevoja për të ndarë një sekret të tmerrshëm, në mirëkuptimin e ri midis Alicia dhe May, deri te problemet e tjera që mundojnë ekipin SPEAR. Hayden dhe Kinimaka mbetën në mosmarrëveshje, ashtu si Lauren dhe Smith, megjithëse këta të fundit u ndanë nga më shumë se thjesht dallime. Dahl punoi aq sa mundi me Joanën, por sërish puna iu pengua.
  
  Diçka më urgjente dhe e paepur ia shpoi trurin. Irritimi i Sekretarit Crow që nuk ndoqën urdhrat në Peru dhe njohuria e sigurt se një ekip i dytë amerikan sekret, top-sekret është këtu. Diku.
  
  Ekipi SEAL 7.
  
  Kishte pyetje të panumërta dhe ishin të pashpjegueshme. Cila ishte përgjigja? Qrow nuk i beson më ekipit SPEAR? A ishin ato rezervë?
  
  Ai nuk e kishte harruar pikëpyetjen e madhe që qëndronte ende mbi kokën e Smithit, por nuk mund të imagjinonte ndonjë skenar tjetër. Qrow dërgoi shtatë njerëz për t'i vëzhguar.
  
  Drake e shtypi zemërimin e tij. Ajo kishte punën e saj për të bërë. Bardh e zi ishte një vizion i jetës që ndahej vetëm nga budallenjtë dhe të çmendurit. Mendimet e tij të thella u ndërprenë nga Hajden.
  
  "Gjithçka është e qartë në pjesën e pasme dhe të përparme. Duket sikur po i afrohemi një vendi të quajtur Ç Anakkale, në bregdet. Do të pres derisa të gjejmë një vendndodhje përpara se të kontaktoj me helikopterin. Oh, dhe Dahl kishte një shans për ta shkëputur atë kuti."
  
  Suedezi i shpërqendroi ata nga situata për një kohë duke u shpjeguar se si dukeshin copat e letrës. Ishte më shumë se një luftë, ishte vetë shpallja e saj. Hanibali dukej se ishte zgjedhur thjesht si simbol.
  
  
  * * *
  
  
  "A ka ndonjë sugjerim se si Afrika u bë një nga katër anët e tokës?" pyeti Mai.
  
  "Nuk ka gjë të tillë. Prandaj, ne nuk mund të parashikojmë se ku do të jetë Kalorësi i ardhshëm."
  
  "Shikoni në të kaluarën," foli Kenzi. "Në punën time, në punën time të vjetër, përgjigjet fshiheshin gjithmonë në të kaluarën. Thjesht duhet të dini se ku të kërkoni."
  
  Më pas ndërhyri Lauren. "Do ta provoj këtë."
  
  Drake luftoi kundër animit të kamionit. "Sa larg është Çanakkale?"
  
  "Tani po hyjmë në periferi. Nuk duket shumë i madh. Unë shoh detin".
  
  "Oh, ti fiton." Drake kujtoi një lojë që luajti si fëmijë.
  
  "Unë e pashë atë i pari," tha Dahl me një buzëqeshje në zërin e tij.
  
  "Po, ne luajtëm edhe atë."
  
  Kamioni ndaloi dhe shpejt dyert e pasme u hapën nga jashtë. Ekipi u hodh jashtë dhe mori mushkëri me ajër të pastër. Alicia u ankua se nuk ndihej mirë dhe Kenzi bëri sikur i ra të fikët në mënyrën angleze. Kjo e gëzoi menjëherë Alisinë. Drake e gjeti veten duke ia ngulur sytë dhe shikonte me habi.
  
  "Dreqin", mërmëriti ai me qëllim. "Epo, unë do të jem xhaxhai i majmunit."
  
  Dahl ishte shumë i habitur për të komentuar.
  
  Përpara tyre qëndronte një kalë i stërmadh prej druri, për disa arsye të njohura, duke gërmuar në një shesh të vogël të rrethuar nga ndërtesa. Litari dukej se i lidhte këmbët dhe ishte shtrirë rreth kokës së tij. Drake mendoi se dukej e blinduar dhe madhështore, një kafshë krenare e krijuar nga njeriu.
  
  "Cfare dreqin?"
  
  Turmat u mblodhën rreth tij, duke parë, duke pozuar dhe duke bërë foto.
  
  Lauren foli në komunikues. "Unë mendoj se sapo gjetët Kalin e Trojës."
  
  Smith qeshi. "Kjo është larg nga një lodër."
  
  "Jo Troy. E dini? Brad Pitt?"
  
  Alicia thuajse theu qafën duke parë përreth në të gjitha drejtimet. "Çfarë? Ku?"
  
  "Uau". Kensi qeshi. "Kam parë nepërkat të sulmojnë më ngadalë."
  
  Alicia ishte ende duke studiuar zonën me kujdes. "Ku është Lauren? A është ai me kalë?"
  
  New Yorker lëshoi një buzëqeshje. "Epo, ai ishte dikur. Ju kujtohet filmi modern "Troy"? Epo, pas xhirimeve, ata e lanë kalin pikërisht aty ku po qëndroni, në Çanakkale".
  
  "Durrashi". Alicia u shpreh ndjenjat e saj. "Mendova se të gjitha Krishtlindjet e mia erdhën menjëherë." Ajo tundi kokën.
  
  Drake e pastroi fytin. "Unë jam ende këtu, dashuri."
  
  "Oh po. Përrallore".
  
  "Dhe mos u shqetëso, nëse Brad Pitt hidhet nga gomari i atij kali dhe përpiqet të të rrëmbejë, unë do të të shpëtoj."
  
  "Mos guxo dreqin."
  
  Zëri i Laurenit i preu muhabetet e tyre si goditje e fortë e një shpate samurai. "Pranimi, djema! Shumë armiq. Po i afrohemi Çanakalasë tani. Ata duhet të jenë të lidhur me sistemin e komunikimit, ashtu si ne. Lëvizni! "
  
  "Shikoje kete?" Drake tregoi me gisht nga kalaja. "Thirrni një helikopter. Nëse ne mund të ngjitemi në kështjellë dhe të mbrohemi, ai mund të na marrë prej andej."
  
  Hayden hodhi një vështrim prapa në periferi të Çanakalasë. "Nëse ne mund të mbrojmë një kështjellë në një qytet turistik nga gjashtë ekipe SWAT."
  
  Dahl mori kutinë. "Ka vetëm një mënyrë për ta zbuluar."
  
  
  KAPITULLI I NJËMBËDHJETË
  
  
  Instinktivisht, ata lëvizën drejt shtegut bregdetar, duke e ditur se do të kthehej drejt kalasë mbresëlënëse të qytetit. Lauren kishte mbledhur shumë pak informacion nga fragmentet e bisedave të përbashkëta dhe Drake kishte dëgjuar edhe më pak nga drejtuesit e ndryshëm të ekipit, por konsensusi i përgjithshëm ishte se të gjithë po mbylleshin shpejt.
  
  Rruga kalonte pranë shumë ndërtesave me ballë të bardhë: shtëpi, dyqane dhe restorante me pamje nga ujërat blu të valëzuar të Hellespontit. Në të majtë ishin makina të parkuara dhe pas tyre disa varka të vogla, sipër të cilave ngriheshin muret e larta të fortesës ngjyrë rëre. Aty kalonin autobusët turistikë, të cilët ngadalë gjëmojnë nëpër rrugët e ngushta. U dëgjuan brirët. Banorët vendas u mblodhën pranë një kafeneje të njohur, duke pirë duhan dhe duke folur. Ekipi nxitoi sa më shpejt që të mundej pa ngjallur dyshime.
  
  Nuk është e lehtë të veshësh veshje luftarake, por sidomos për këtë mision, ata ishin të veshur të gjitha në të zeza dhe mund të hiqnin e fshehin ato sende që mund të tërhiqnin vëmendjen. Megjithatë, grupi i njerëzve që lëviznin kur ata u kthyen kokën, dhe Drake pa se më shumë se një telefon ishte hapur.
  
  "Thirrni shpejt helikopterin e mallkuar," tha ai. "Ne jemi jashtë tokës dhe kohës së mallkuar këtu."
  
  "Ne rrugen time. Në dhjetë deri në pesëmbëdhjetë minuta."
  
  Ai e dinte se kjo ishte një epokë betejash. Disa ekipe të tjera SWAT nuk do të hezitonin të lëshonin ferrin në një qytet, të sigurt në urdhrat dhe aftësinë e tyre për t'u arratisur, duke e ditur se autoritetet zakonisht do të vendosnin një vështrim terrorist në çdo situatë jashtëzakonisht kërcënuese.
  
  Para tyre ngriheshin fort muret ngjyrë rëre. Kalaja Ç Anakkale kishte dy mure fortese të rrumbullakosura me pamje nga deti dhe një kështjellë qendrore, dhe pas tyre një krah të gjerë luftimesh që zbresin nga shpati drejt detit. Drake ndoqi vijën e murit të parë të lakuar, duke pyetur veten se çfarë ishte në kryqëzimin e këtij dhe motrës së tij. Hayden u ndal përpara dhe shikoi prapa.
  
  "Ne po ngrihemi."
  
  Një vendim i guximshëm, por një gjë me të cilën ishte dakord Drake. Duke u ngjitur do të thoshte se ata do të mbërtheheshin në fortesë, të mbrojtur nga lart, por të pambrojtur, të bllokuar. Vazhdimi do të thoshte se ata kishin mundësi të tjera përveç ikjes në det: ata mund të fshiheshin në qytet, të gjenin një makinë, të shtriheshin potencialisht ose të ndaheshin për një kohë.
  
  Por përzgjedhja e Hayden i lejoi ata të merrnin drejtimin. Aty kishte edhe kalorës të tjerë. Do të ishte më e lehtë për një helikopter t'i gjente ato. Aftësitë e tyre përdoreshin më mirë në beteja taktike.
  
  Muret e vrazhda i lanë vendin një hyrje me hark dhe më pas një shkallë spirale. Hayden shkoi i pari, i ndjekur nga Dal dhe Kensi, pastaj pjesa tjetër. Smith ngriti pjesën e pasme. Errësira krijoi një mantel për sytë e tyre, i varur i trashë dhe i padepërtueshëm derisa ata u mësuan me të. Megjithatë, ata ecën lart, duke ngjitur shkallët dhe duke u kthyer drejt dritës. Drake u përpoq të filtronte të gjithë informacionin përkatës në trurin e tij dhe t'i jepte kuptim.
  
  Hanibali. Kalorësi i luftës. Urdhri i Kijametit dhe plani i tyre për të krijuar një botë më të mirë për ata që mbijetuan. Qeveritë në mbarë botën duhet të kishin punuar së bashku për këtë, por njerëzit e pamëshirshëm, lakmitarë donin plaçkën dhe dijen për veten e tyre.
  
  Në të katër anët e tokës? Si funksionoi? Dhe çfarë dreqin ndodhi më pas?
  
  "Interesante..." Në atë moment, zëri i Lauren erdhi përmes komunikuesit. "Ç Anakkale ndodhet në dy kontinente dhe ishte një nga pikat e nisjes për Galipolin. Tani rusët hynë në qytet, ashtu si izraelitët. Une nuk e di ku. Megjithatë, bisedat e policisë lokale janë të zakonshme. Një nga qytetarët duhet të ketë denoncuar dhe tani po bën thirrje për të ardhur të rinj. Nuk do të kalojë shumë kohë para se turqit të thërrasin forcat e tyre elitare".
  
  Drake tundi kokën. budallallëqe.
  
  "Deri atëherë ne do të jemi larg nga këtu." Hayden lëvizi me kujdes drejt dritës sipër. "Dhjetë minuta, djema. Le të."
  
  Dielli i mëngjesit ndriçoi zonën e hapur dhe të rrallë pothuajse në majë të kullës. Buza e rrumbullakët e sipërme e kullës ngrihej tetë këmbë të tjera mbi kokat e tyre, por ajo ishte aq e lartë sa ata mund të shkonin pa hyrë brenda. Betejat e rrënuara shtriheshin kudo, që dilnin jashtë si gishta të dhëmbëzuar dhe një shteg pluhuri kufizohej me një sërë kodrash të ulëta në të djathtë. Drake pa pozicionet e shumta të mbrojtura dhe mori frymë pak më lehtë.
  
  "Ne jemi këtu," i tha Hayden Lauren. "Thuaji helikopterit të përgatitet për një ulje të nxehtë."
  
  "Më e nxehtë se sa mendoni," tha Smith.
  
  I gjithë ekipi nguli sytë poshtë.
  
  "Jo poshtë," tha Smith. "Lart. Lart."
  
  Mbi kështjellë qyteti ende shtrihet mbi kodra. Shtëpitë ngriheshin mbi beteja dhe muret e larta e të trasha shtriheshin drejt tyre. Pikërisht nëpër këto mure vrapuan një ekip prej katër vetash me fytyrat e mbuluara dhe me armë të tërhequra plotësisht.
  
  Drake e njohu këtë stil. "Dreq, ky është një problem. SAS."
  
  Dahl ishte i pari që u përfshi, por në vend që të lëshonte armën e tij, ai e fshehu atë, rrëmbeu kutinë dhe u hodh në vetë betejat. "Anglezët kanë idenë e duhur për diversitetin. Shiko..."
  
  Drake ndoqi vështrimin e tij. Betejat shtriheshin në një hark të gjerë deri në plazh dhe në det të valëzuar. Nëse e caktonin kohën e duhur, helikopteri mund t'i shqyejë menjëherë nga lart ose në fund. Drake e mori përsipër të gjuante disa të shtëna në betonin e ashpër poshtë këmbëve britanike, duke i ngadalësuar ato dhe duke i dhënë kohë ekipit për t'u ngjitur në majë të fortifikimit paksa të këputur.
  
  Alicia u trondit. "Unë nuk jam në lartësi!"
  
  "A do të ndalosh ndonjëherë së qari?" Kensi qëllimisht e shtyu pranë saj, duke e shtyrë paksa gjatë rrugës.
  
  "O kurvë, ju do të paguani për këtë." Alicia dukej e pasigurt.
  
  "A do të jem në gjendje? Vetëm sigurohu që të qëndrosh pas meje. Në këtë mënyrë, kur të të qëllojnë dhe të dëgjoj duke bërtitur, do të di të rrit ritmin."
  
  Alicia po ziente nga zemërimi. Drake e mbështeti atë. "Thjesht tallje me Mosad-in." Ai shtriu krahët.
  
  "E drejtë. Epo, kur të zbresim nga këtu, unë do ta qij bythën e saj siç duhet."
  
  Drake e udhëhoqi atë nëpër hapat e parë. "A supozohet të tingëllojë emocionuese?"
  
  "Largohu, Drake."
  
  Ai mendoi se ishte më mirë të mos përmendte se betejat shumë më poshtë ishin bërë beteja të ndara ku do të duhej të hidheshin nga njëra në tjetrën. Dahl ishte i pari që vrapoi përgjatë murit të gjerë tre këmbë, duke udhëhequr ekipin. Kinimaka këtë herë mori përsipër nga Smith në anën e pasme, duke parë britanikët. Drake dhe të tjerët i mbanin veshët hapur për çdo shenjë tjetër të armiqve.
  
  Gara poshtë betejave ka filluar. Ushtarët e SAS-it ruajtën formacionin dhe bënë ndjekje, armët ngritën, por pa bërë zë. Natyrisht, butësia profesionale mund të jetë vetëm një arsye; Përveç turistëve, banorët vendas preferojnë fshehtësinë dhe porositë shumë të sigurta.
  
  Drake zbuloi se ai kishte nevojë për përqendrim të plotë për këmbët e tij. Shkëmbi në çdo anë dhe zbritja graduale në det nuk bënte asnjë ndryshim, vetëm zona e sigurt nën këmbët e tij. Ajo u përkul gradualisht, me hijeshi në mënyrë të barabartë, në një kurbë të qëndrueshme. Askush nuk e ngadalësoi, askush nuk rrëshqiti. Ata ishin në gjysmë të rrugës drejt qëllimit të tyre kur zhurma e helikave rrotulluese u mbushi veshët.
  
  Drake ngadalësoi shpejtësinë dhe shikoi qiellin. "Jo e jona," bërtiti ai. "Dreq frëngjisht!"
  
  Ky nuk ishte një përfundim përfundimtar, por do të shpjegonte mungesën e tyre deri tani. Ne nxitojmë në minutën e fundit. Ekipi SPEAR u detyrua të ngadalësonte shpejtësinë. Drake pa fytyrat e dy ushtarëve që shikonin me zemërim nga dritaret, ndërsa dy të tjerë ishin varur nga dyert gjysmë të hapura, duke i kthyer armët për të klikuar siç duhet bllokimin.
  
  "Të them të vërtetën," tha Dahl pa frymë. "Mund të mos ketë qenë ideja më e mirë. Këmbanat e përgjakshme britanike po marrin fund."
  
  Si një, Drake, Smith, Hayden dhe May ngritën armët dhe hapën zjarr. Plumbat ranë nga helikopteri që po afrohej. Xhami u thye dhe një burrë ra nga litari duke u përplasur fort në tokë poshtë. Helikopteri u rrotullua, i ndjekur nga plumbat e Hayden.
  
  "Francezët nuk janë tifozë," tha ajo e zymtë.
  
  "Na thuaj diçka që nuk e dimë," mërmëriti Alicia.
  
  Yorgi kaloi shpejt Dahl-in, duke e kapërcyer atë në parvazin e jashtëm të murit dhe zgjati përsëri për kutinë. "Ja, ma jep këtë," tha ai. "Ndihem më mirë në mur, apo jo?"
  
  Dahl dukej sikur donte të debatonte, por e kaloi kutinë në mes të rrugës. Suedezi nuk ishte i ri në parkour, por Yorgi ishte një profesionist. Rusi u ngrit me shpejtësinë maksimale, duke vrapuar poshtë murit dhe tashmë duke iu afruar betejave.
  
  Alicia i vuri re. "O dreq, më gjuaj tani."
  
  "Ajo mund të ndodhë ende." Drake pa helikopterin francez të anuar dhe të hynte për një ulje. Problemi ishte se nëse ata ndalonin për të shënjestruar, britanikët do t'i kapnin. Nëse vraponin për të qëlluar, mund të binin ose të qëlloheshin lehtësisht.
  
  Dahl tundi armën. Të dy ai dhe Hayden hapën zjarr ndaj helikopterit ndërsa ai kthehej për të luajtur. Këtë herë ushtarët në bord u përgjigjën me zjarr. Predhat shpuan muret e kështjellës me një model vdekjeprurës, duke goditur poshtë buzës. Zjarri i vetë Hayden-it goditi kabinën e helikopterit, duke u përplasur me shiritat metalikë. Drake pa pilotin të shtrëngonte dhëmbët në një përzierje zemërimi dhe frike. Një vështrim super i shpejtë mbrapa zbuloi se ekipi i SAS po shikonte gjithashtu helikopterin - një shenjë e mirë? Ndoshta jo. Ata donin të merrnin në dorë armët e luftës për veten e tyre.
  
  Ose për dikë të lartë në qeverinë e tyre.
  
  Një breshëri të shtënash ra mbi zogun, duke e bërë atë të zhytet dhe të devijojë. Dahl përfitoi nga qindra metrat e fundit të murit për t'u rrëzuar dhe rrëshqitur gjatë gjuajtjes, por nuk arriti larg. Sipërfaqja ishte shumë e ashpër. Megjithatë, veprimet e tij dërguan një tjetër breshëri në helikopter, gjë që më në fund bëri që piloti të humbiste zemrën dhe ta largonte zogun larg vendit të ngjarjes.
  
  Alicia arriti të bërtiste dobët.
  
  "Akoma jo jashtë saj." Drake kërceu mbi betejat një nga një, duke u ulur i sigurt dhe me kujdes.
  
  Zëri i Laurenit theu heshtjen që mbulonte lidhjen. "Helikopteri po afrohet. Tridhjetë sekonda."
  
  "Ne jemi në mur," bërtiti Alicia.
  
  "Po, ju kuptoj. Distrikti i Kolumbisë dërgoi një satelit në këtë operacion."
  
  Drakut iu desh edhe një moment për të ndjerë tronditjen. "Te ndihmosh?" pyeti ai shpejt.
  
  "Pse tjetër?" Hayden reagoi menjëherë.
  
  Drake gati e goditi veten para se të kuptonte se kjo ishte ndoshta një ide e keqe duke pasur parasysh situatën aktuale. Në të vërtetë, ai nuk e dinte se kush tjetër i kishte dëgjuar ato intonacione dhe fjalë të qeta amerikane të SEAL Team 7.
  
  Natyrisht jo Hayden.
  
  Helikopteri doli përpara, me hundë poshtë, duke fluturuar me shpejtësi mbi det. Jorgji po priste tashmë në fund të betejave, ku një frëngji e vogël e rrumbullakët shikonte nga plazhi i ngushtë. Dahl shpejt arriti tek ai, dhe më pas Hayden. Helikopteri u afrua.
  
  Drake e la Alicia dhe më pas ndihmoi Kinimakën të kalonte. Ende duke lëvizur ngadalë, ai zgjati me gisht krahun, duke sinjalizuar SAS. Tridhjetë metra larg kullës u ndal.
  
  SAS ndaloi gjithashtu, tridhjetë këmbë të tjera më lart.
  
  "Ne nuk duam viktima," bërtiti ai. "Jo mes nesh. Jemi në të njëjtën anë të mallkuar!"
  
  Pistoletat janë drejtuar në trupin e tij. Nga poshtë ai dëgjoi Dahl-in të ulërima: "Mos së qeni..."
  
  Drake e akordoi atë. "Të lutem," tha ai. "Nuk është e drejtë. Ne jemi të gjithë ushtarë këtu, madje edhe francezët e mallkuar".
  
  Kjo shkaktoi një nënqeshje anonime. Më në fund, një zë i thellë tha: "Urdhëroni".
  
  "Shoku, e di," tha Drake. "Ke qenë aty ku je. Ne morëm të njëjtat urdhra, por nuk do të hapim zjarr ndaj forcave speciale miqësore... nëse ato nuk hapin zjarr më parë."
  
  Një nga pesë shifrat u ngrit pak. "Cambridge," tha ai.
  
  "Drake," u përgjigj ai. "Matt Drake."
  
  Heshtja që pasoi tregoi historinë. Drake e dinte se përplasja kishte marrë fund... për momentin. Së paku, ai meritonte një pushim tjetër nga përballja e radhës dhe ndoshta edhe një bisedë të qetë. Sa më shumë nga këta ushtarë elitë të mund të bashkohen, aq më i sigurt do të jetë.
  
  Per te gjithe.
  
  Ai tundi kokën, u kthye dhe u largua, duke zgjatur dorën që e ndihmoi për ta tërhequr brenda helikopterit.
  
  "A janë të lezetshëm?" pyeti Alicia.
  
  Drake e bëri veten rehat ndërsa helikopteri u anua, duke u larguar. "Do ta zbulojmë," u përgjigj ai. "Herën tjetër do të hyjmë në konflikt."
  
  Çuditërisht, Lauren ishte ulur përballë tij. "Unë erdha me një helikopter," tha ajo si shpjegim.
  
  "Çfarë? Si ju pëlqen opsioni?"
  
  Ajo buzëqeshi me kënaqësi. "Jo. Unë kam ardhur sepse puna jonë këtu ka mbaruar." Helikopteri ngrihej lart mbi valët e ndriçuara nga dielli. "Ne po shkojmë nga Afrika në cepin tjetër të botës."
  
  "Cila ku është?" Drake vendosi rripin e sigurimit.
  
  "Kina. Dhe djali, a kemi shumë punë për të bërë."
  
  "Një kalorës tjetër? Në cilën herë këtë herë?"
  
  "Ndoshta më e keqja nga të gjitha. Mblidhuni, miqtë e mi. Ne do të ndjekim gjurmët e Genghis Khan."
  
  
  KAPITULLI I DYNDËMBËT
  
  
  Lauren i tha ekipit të ndihej sa më rehat në pjesën e pasme të helikopterit të madh të mallrave dhe ngatërroi një tufë letrash. "Së pari, le të heqim armët e luftës dhe Hanibalin nga rruga. Ajo që gjetët në kuti janë planet për të krijuar Project Babylon, një supertop prej dy tonësh, qindra metra i gjatë. I porositur nga Saddam Hussein, ai u bazua në kërkime nga vitet '60 dhe u projektua në vitet '80. Në gjithë këtë aferë u ndje fryma hollivudiane. Superarmë që mund të dërgojnë ngarkesë në hapësirë. Gjeneralë të vrarë. Të vrarë civilë. Blerje të ndryshme nga një duzinë vendesh për ta mbajtur sekret. Diagramet e mëvonshme tregojnë se kjo armë hapësinore mund të jetë përshtatur në mënyrë që të mund të godiste çdo objektiv, kudo, vetëm një herë."
  
  Dahl u përkul përpara me interes. "Një ditë? Pse?"
  
  "Ajo nuk ishte menduar kurrë të ishte një armë portative. Lëshimi i tij do të linte një gjurmë që do të shihej menjëherë nga forca të ndryshme dhe më pas do të shkatërrohej. Por... dëmi mund të jetë bërë tashmë."
  
  "Në varësi të qëllimit." Kensi pohoi me kokë. "Po, shumë modele u ndërtuan rreth idesë së një lufte botërore me një goditje. Një mënyrë për të detyruar një fuqi bërthamore të veprojë në mënyrë të pashmangshme. Megjithatë, me teknologjinë moderne, ideja po bëhet gjithnjë e më e diskutueshme."
  
  "Mirë, mirë," kërciti Smith, duke i shtrirë ende muskujt dhe duke kontrolluar mavijosjet e tij nga vrapimi i gjatë dhe i vështirë. "Pra, në varrin e kalorësit të parë mbaheshin planet për një top masiv hapësinor. Ne e marrim atë. Vendet e tjera nuk e bënë këtë. Ç'pritet më tej?"
  
  Lauren rrotulloi sytë. "Së pari, përcaktimi thotë në mënyrë specifike "vende pushimi". Shpresoj ta mbani mend që Hanibali u varros në një varr pa shenja dhe mund të mos jetë më atje. Shikimi do të ishte mungesë respekti për shumë njerëz. Për ta lënë atë të pandryshuar do të thotë të tregosh mungesë respekti ndaj të tjerëve."
  
  Hajden psherëtiu. "Dhe kështu vazhdon. E njëjta histori, agjendë e ndryshme në të gjithë botën."
  
  "Imagjinoni sikur informacioni të binte në duart e terroristëve. Do të thosha se të gjitha vendet që aktualisht po ndjekin Kalorësit mund të krijojnë lehtësisht super topin e tyre. Por..."
  
  "Këtu fraksione të caktuara të kësaj qeverie po i shesin planet", përfundoi Drake. "Sepse ne ende nuk jemi të sigurt se çdo ekip është sanksionuar zyrtarisht." Ai nuk kishte nevojë të shtonte edhe nëse ata mendonin se po.
  
  Helikopteri fluturoi në qiell të pastër blu, pa turbulenca dhe një ngrohtësi të rehatshme. Drake e gjeti veten në gjendje të relaksohej për herë të parë në rreth një ditë. Ishte e vështirë të besohej se vetëm një natë më parë ai ishte gjunjëzuar në vendin e prehjes së Haniblit të madh.
  
  Lauren kaloi te skedari tjetër. "E mbani mend urdhrin e Gjykimit të Fundit? Më lejoni t'ju freskoj. Në të katër anët e Tokës ne gjetëm Katër Kalorësit dhe u shtruam atyre planin për Urdhrin e Gjykimit të Fundit. Ata që i mbijetojnë Kryqëzatës së Gjykimit dhe pasojave të saj, me të drejtë do të mbretërojnë suprem. Nëse po e lexoni këtë, ne jemi të humbur, ndaj lexoni dhe ndiqni me kujdes. Vitet tona të fundit u shpenzuan duke mbledhur katër armët e fundit të revolucioneve botërore - Lufta, Pushtimi, Uria dhe Vdekja. Të bashkuar, ata do të shkatërrojnë të gjitha qeveritë dhe do të hapin një të ardhme të re. Bëhu gati. Gjeji. Udhëtoni në katër anët e Tokës. Gjeni vendet e pushimit të Atit të Strategjisë dhe më pas të Kaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por gjithçka nuk është ashtu siç duket. Ne vizituam Khagan-in në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij. Ne kemi gjetur Murgun që ruan Gjykimin e Fundit të vërtetë. Dhe kodi i vetëm i vrasjes është kur u shfaqën Kalorësit. Nuk ka asnjë shenjë identifikimi në eshtrat e Atit. Indiani është i rrethuar me armë. Urdhri i Gjykimit të Fundit tani jeton përmes jush dhe do të mbretërojë suprem përgjithmonë."
  
  Drake u përpoq të bashkonte pikat përkatëse. "Kodi i shkatërrimit? Nuk më pëlqen vërtet tingulli i kësaj. Dhe 'Gjykimi i Fundit i vërtetë'. Pra, edhe nëse neutralizojmë tre të parët, i fundit do të jetë një humdinger i vërtetë."
  
  "Për momentin," tha Lauren, duke iu referuar studimit para saj. "Tink-tanku i Uashingtonit ka paraqitur disa ide."
  
  Drake u shua për vetëm një sekondë. Sa herë që dëgjonte një përmendje të kërkimit, sa herë që përmendej një institut kërkimi, vetëm dy fjalë i kalonin trurit si drita neoni të kuqe me përmasa të reklamave.
  
  Karin Blake.
  
  Mungesa e saj e zgjatur nuk ishte e mirë. Karin mund të jetë fare mirë misioni i tyre i radhës. Ai e la me butësi shqetësimin për momentin.
  
  "... kalorësi i dytë është Pushtuesi. Përshkrimi i dytë përmend një kagan. Nga kjo arrijmë në përfundimin se Genghis Khan është një Pushtues. Genghis Khan lindi në 1162. Ai është, fjalë për fjalë, një pushtim. Ai pushtoi pjesën më të madhe të Azisë dhe Kinës, si dhe tokat përtej, dhe Perandoria Mongole ishte perandoria më e madhe e afërt në histori. Kahn ishte një korrës; ai kaloi në pjesën më të madhe të botës së lashtë dhe, siç u tha më herët, një në çdo dyqind burra të gjallë sot është i lidhur me Genghis Khan.
  
  Mai kërciti. "Uau, Alicia, ai është si një version mashkullor i ty."
  
  Drake pohoi me kokë. "Ky djalë padyshim dinte se si të riprodhohej."
  
  "Emri i vërtetë i këtij njeriu ishte Temujin. Genghis Khan është një titull nderi. Babai i tij u helmua kur djali ishte vetëm nëntë vjeç, duke e lënë nënën e tyre të rriste vetëm shtatë djem. Ai dhe gruaja e tij e re u rrëmbyen gjithashtu dhe të dy kaluan ca kohë si skllevër. Përkundër gjithë kësaj, edhe në të njëzetat e hershme, ai ishte vendosur si një udhëheqës i ashpër. Ai personifikoi frazën 'mbaji armiqtë afër' pasi shumica e gjeneralëve të tij më të mëdhenj ishin ish-armiq. Ai nuk la asnjë llogari të vetme të pazgjidhur dhe dyshohet se ishte përgjegjës për vdekjen e 40 milionë njerëzve, duke ulur popullsinë botërore me 11 për qind. Ai përqafoi fetë e ndryshme dhe krijoi sistemin e parë postar ndërkombëtar, duke përdorur zyrat postare dhe stacionet e rrugëve të vendosura në të gjithë perandorinë e tij."
  
  Drake u zhvendos në vendin e tij. "Ka shumë informacion për të marrë."
  
  "Ai ishte kagani i parë i Perandorisë Mongole."
  
  Dahl u largua duke menduar për dritaren. "Dhe vendi i tij i pushimit?"
  
  "Epo, ai u varros në Kinë. Në një varr pa shenjë".
  
  Alicia gërhiti. "Po, dreqin, sigurisht që ishte!"
  
  "Pra, fillimisht Afrika dhe tani Kina përfaqësojnë dy nga katër anët e tokës," mendoi Mai me zë të lartë. "Përveç nëse është Azia dhe ne po flasim për kontinente."
  
  "Janë shtatë," i kujtoi Smith.
  
  "Jo gjithmonë," u përgjigj Lauren në mënyrë misterioze. "Por ne do të vijmë tek kjo më vonë. Pyetjet janë: cilat janë armët e pushtimit dhe ku është vendi i prehjes së Xhengizit?
  
  "Unë mendoj se një përgjigje është Kina," mërmëriti Kenzi.
  
  "Genghis Khan vdiq në rrethana misterioze rreth vitit 1227. Marco Polo pretendonte se ishte për shkak të infeksionit, të tjerët për shkak të helmit dhe të tjerë për shkak të princeshës së marrë si plaçkë lufte. Pas vdekjes, trupi i tij do të kthehej në vendlindje, në aimag Khenti, sipas zakonit. Besohet se ai u varros në malin Burkhan Khaldun pranë lumit Onon. Megjithatë, legjenda thotë se kushdo që ra në kontakt me kortezhin e varrimit vritet. Pas kësaj, lumi u devijua mbi varrin e Caen dhe të gjithë ushtarët që formuan procesionin u vranë gjithashtu. Lauren tundi kokën. "Jeta dhe të jetuarit kishin pak kuptim në atë kohë."
  
  "Siç është rasti tani në disa vende të botës," tha Dahl.
  
  "Pra, ne po zhytemi përsëri?" Alicia u vrenjos. "Askush nuk tha më asgjë për zhytjen. Ky nuk është talenti im më i mirë."
  
  Mai disi arriti të gëlltiste vërejtjen që dukej gati për t'i shpëtuar buzëve, në vend të kësaj ajo u kolli. "Unë nuk jam duke u zhytur," tha ajo në fund. "Mund të ketë qenë në mal. A nuk e izoloi qeveria mongole një zonë të caktuar për qindra vjet?"
  
  "Pikërisht, dhe kjo është arsyeja pse ne i kushtuam vëmendje Kinës," tha Lauren. "Dhe varri i Genghis Khan. Tani, për t'ju mbajtur të informuar, NSA dhe CIA po përdorin ende dhjetëra metoda për të mbledhur informacione rreth konkurrentëve tanë. Francezët me të vërtetë humbën një njeri. Britanikët u larguan në të njëjtën kohë me ne. Rusët dhe suedezët më vonë u përfshinë në një spastrim turk të zonës më të shpejtë se sa pritej. Ne nuk jemi të sigurt për Mossad-in apo kinezët. Urdhrat mbeten të njëjta. Megjithatë, ka një gjë... Unë në fakt kam Sekretarin Qrow në linjë tani."
  
  Drake u vrenjos. Nuk i kishte shkuar kurrë në mendje që Qrow mund të përgjonte bisedat e tij dhe të Lauren-it, por duhej të vinte. Ekipi i tyre, familja e tyre, kishte sekrete si çdo tjetër. Ndërsa shikonte përreth, u bë e qartë se të tjerët ndiheshin të njëjtën gjë dhe se kjo ishte mënyra e Lauren për t'i bërë të ditur.
  
  Uashingtoni ka pasur gjithmonë axhendën e tij.
  
  Zëri i Qrow dukej bindës. "Unë nuk do të pretendoj se di më shumë se ju për këtë mision të veçantë. Jo në tokë. Por e di që kjo është një fushë e minuar politike, me ndërlikime dhe intriga në nivelet më të larta të disa prej vendeve tona rivale."
  
  Për të mos përmendur SHBA-në, mendoi Drake. Çfarë kurrë!
  
  "Sinqerisht, jam i befasuar nga disa nga administratat e përfshira", tha Crowe hapur. "Mendova se mund të punonin me ne, por siç e përmenda, gjërat mund të mos jenë ashtu siç duken."
  
  Edhe një herë, Drake i mori fjalët e saj ndryshe. A po fliste ajo për misionin e Kalorësit? Apo diçka më personale?
  
  "A ka një arsye për këtë, zonja Sekretare?" pyeti Hajden. "Diçka që nuk dimë?"
  
  "Epo, jo se jam në dijeni. Por edhe unë nuk i di domosdoshmërisht të gjitha këto. "Pa kufizime" është një fjalë e rrallë në politikë."
  
  "Pastaj është vetë arma," tha Hayden. "Kjo është super arma e parë. Nëse do të ishte ndërtuar, nëse do t'u ishte shitur terroristëve, e gjithë bota mund të kishte kërkuar një shpërblim për të."
  
  "E di. Ky... Urdhri i Gjykimit të Fundit, - tha ajo emrin me neveri, - ka zhvilluar qartë një masterplan, duke ua lënë brezave të ardhshëm. Për fat, izraelitët i mbyllën shumë kohë më parë. Fatkeqësisht, ata nuk e gjetën atë plan të veçantë. Kjo skemë."
  
  Deri më tani, Drake nuk e pa pikën në këtë telefonatë. Ai u përkul mbrapa, duke mbyllur sytë, duke dëgjuar bisedën.
  
  "Ju bëni hapin te disa të tjerë. MPB janë vetëm Izraeli dhe Kina. Zbatohen rregulla normale, por merrni atë armë dhe merrni atë së pari. Amerika nuk mund të përballojë që kjo të bjerë në duart e gabuara, çfarëdo lloji. Dhe ki kujdes, shtizë. Kjo ka më shumë sesa duket në sy."
  
  Drake u ul. Dahl u përkul përpara. "A është ky një lloj tjetër paralajmërimi?" pëshpëriti ai.
  
  Drake studioi Hayden, por shefi i tyre nuk tregoi shenja shqetësimi. Të mbulosh kurrizin? Nëse ai nuk do ta kishte dëgjuar më parë këtë dialekt amerikan, nuk do t'i jepte asnjë kuptim as kësaj fraze. Mendimet e tij u kthyen te vdekja e Smith dhe Joshuas në Peru. Kjo mati thellësinë e kundërshtimit të tyre. Si një ushtar i zakonshëm, me një pikëpamje ushtarake, ai do të ishte shumë i shqetësuar. Por ata nuk ishin më ushtarë - ata detyroheshin të bënin zgjedhje të vështira çdo ditë, në terren, nën presion. Mbanin mbi supe peshën e mijëra jetëve, ndonjëherë miliona. Ky ishte një ekip i pazakontë. Jo më.
  
  Ju jeni po aq i mirë sa gabimi juaj i fundit. Ju kujtoheni vetëm për gabimin tuaj të fundit. Etika në vendin e punës në botë. Ai preferoi të vazhdonte të punonte, të vazhdonte të luftonte. Mbajeni kokën mbi ujë - sepse ka miliona peshkaqenë që qarkullojnë vazhdimisht në botë, dhe nëse do të qëndronit ende, ose do të mbyteshit ose do të bëheshit copë-copë.
  
  Qrow përfundoi me një bisedë të tensionuar dhe më pas Hayden iu drejtua atyre. Ajo preku komunikuesin e saj dhe bëri një fytyrë.
  
  "Mos harro".
  
  Drake pohoi me kokë. Hap një kanal.
  
  "Unë mendoj se do të jetë shumë ndryshe nga gjërat e zakonshme të Tomb Raider." foli Jorgi. "Kemi përballë ushtarë të qeverisë, ekspertë. Fraksione të panjohura, ndoshta tradhtarë. Ne kërkojmë njerëz të humbur në kohë, të lindur vite larg njëri-tjetrit. Ne po ndjekim profecinë e një krimineli të vjetër lufte, ashtu siç ai donte që ne ta bënim." Ai ngriti supet. "Ne nuk kemi kontroll mbi situatën."
  
  "Unë jam aq afër një Tomb Raider sa mund të merrni," tha Kensi me një buzëqeshje. "Kjo është krejtësisht ndryshe."
  
  Alicia dhe Mai ia ngulën sytë izraelitit. "Po, ne priremi të harrojmë të kaluarën tuaj të keqe kriminale, apo jo... Twisty?"
  
  Suedezi i mbylli sytë. "Unë... um... unë... çfarë?"
  
  Ndërhyri Kensi. "Dhe unë mendoj se rrethanat nuk ju detyruan kurrë në ndonjë pozicion kompromentues, hë, Alicia?"
  
  Anglezja ngriti supet. "Varet nëse ne ende po flasim për krim. Disa pozicione kompromisi janë më të mira se të tjerat."
  
  "Nëse jemi ende zgjuar dhe vigjilent," tha Hayden, "a mund të fillojmë të lexojmë për Genghis Khan dhe vendndodhjen e varrit të tij?" Një think tank në Uashington është gjithçka mirë dhe mirë, por ne jemi atje dhe do të shohim atë që ata nuk do të shohin. Sa më shumë informacion të mund të thithni, aq më shumë shanse kemi për të gjetur armën e dytë."
  
  "Dhe dil nga kjo i gjallë," pranoi Dahl.
  
  Tabletat u shpërndanë, mezi sa për t'i ndarë. Alicia ishte e para që bërtiti për të kontrolluar emailin dhe faqen e saj në Facebook. Drake e dinte se ajo nuk kishte as një adresë emaili, e lëre më aludimin e parë të mediave sociale, dhe e shikoi atë.
  
  Ajo urthi. "Kohë serioze?"
  
  "Kjo, ose pusho pak, dashuri. Kina definitivisht nuk do të na mirëpresë krahëhapur."
  
  "Pike e mire." Hajden psherëtiu. "Unë do të kontaktoj ekipet lokale dhe do t'u kërkoj atyre të lehtësojnë hyrjen tonë. A janë të gjithë në bord me planin deri tani?"
  
  "Epo," foli Dahl rastësisht. "Nuk e kam menduar kurrë se do të ndiqja Genghis Khan në Kinë, ndërkohë që përpiqesha të mos hyja në një luftë me një duzinë kombesh rivale. Por, hej, - ngriti supet ai, - ju e dini se ata flasin për të provuar diçka ndryshe.
  
  Alicia shikoi përreth, pastaj tundi kokën. "Nuk ka komente. Shumë e lehtë."
  
  "Për momentin," tha Drake, "më mirë do të kisha pak më shumë informacion."
  
  "Ti dhe unë të dy, Yorkies." Dahl pohoi me kokë. "Ti dhe unë, të dy."
  
  
  KAPITULLI I TREMBËDHJETË
  
  
  Orët kaluan pa u vënë re. Helikopteri u detyrua të furnizohej me karburant. Mungesa e lajmeve për ekipet e tjera është bërë zhgënjyese. Hayden zbuloi se alternativa e saj më e mirë ishte të zhytej në pasurinë e informacionit në lidhje me Varrin e Genghis, por e kishte të vështirë të zbulonte ndonjë gjë të re. Të tjerët ishin përpjekur të bënin të njëjtën gjë për një kohë, por disa ishin lodhur dhe kishin vendosur të merrnin pak kohë, ndërsa të tjerët e kishin më të lehtë të trajtonin çështjet e tyre personale.
  
  Ishte e pamundur ta injoronte atë në hapësirën e tyre të ngushtë, dhe në të vërtetë, tashmë skuadra ishte mjaft e afërt dhe e njohur për t'i marrë të gjitha me qetësi.
  
  Dahl thirri në shtëpi. Fëmijët ishin të lumtur kur e dëgjuan, gjë që e bëri Dahl të buzëqeshte gjerësisht. Joana e pyeti se kur do të ishte në shtëpi. Tensioni ishte i dukshëm, rezultati nuk ishte aq i madh. Hajdenit iu desh një moment për të parë Kinimakën teksa Havajani i madh rrëshqiste gishtin në ekranin e tabletit. Ajo buzëqeshi. Pajisja dukej si një kartolinë në duart e tij të mëdha dhe asaj iu kujtua sesi ato duar i kishin prekur trupin. I butë. eksitim. Ai e njihte aq mirë dhe kjo e rriti intimitetin e tyre. Tani ajo po shikonte majën e dëmtuar të gishtit të saj, atë që ishte detyruar të gëlltiste gjatë misionit të tyre të fundit. Tronditja e situatës i hapi sytë. Jeta ishte pafundësisht shumë e shkurtër për të luftuar vullnetin e atij që doje.
  
  E mori frymën pak, e pasigurt nëse e besonte vërtet. Dreqin, ti nuk e meriton kete. Jo pas gjithçkaje që ke thënë. Ajo nuk e justifikoi kthimin dhe nuk e kishte idenë se ku të fillonte. Ndoshta ishte një betejë, një situatë, një punë. Ndoshta kështu ka qenë në çdo moment të historisë së jetës së saj.
  
  Njerëzit kanë bërë gabime. Ata mund të shlyheshin.
  
  Alicia e bëri atë.
  
  Ky mendim e bëri atë të shikonte drejt gruas angleze, ndërsa helikopteri bënte rrugën e tij nëpër qiell. Turbulenca e papritur e bëri atë të shtrëngonte rripin e saj më shumë. Një sekondë e rënies së lirë dhe zemra e saj u zhyt në këmbë. Por gjithçka ishte në rregull. Ajo imitonte jetën.
  
  Instinktet e Hayden kanë qenë gjithmonë të udhëheqin, t'i kryejnë gjërat. Tani ajo pa se këto instinkte po ndërhynin në aspekte të tjera të rëndësishme të jetës së saj. Ajo pa një të ardhme të zymtë.
  
  Drake dhe Alicia ishin të lumtur, duke buzëqeshur, duke trokitur në një tabletë të përbashkët. Mai i dha Kenzit të sajën dhe dy gratë e merrnin me radhë. Ishte interesante sesi njerëz të ndryshëm u përballën me situata të ngjashme.
  
  Smith u afrua më shumë me Lauren. "Si po ja kalon?"
  
  "Sa të bëhet mirë, bastard i butë. Tani nuk është koha, Smith."
  
  "Mendoni se unë nuk e di këtë? Por më thuaj. Kur do të vijë koha?"
  
  "Jo tani".
  
  "Kurrë," tha Smith i zymtë.
  
  Lauren bërtiti. "Seriozisht? Jemi në një rrugë pa krye, njeri. Ti godet një mur me tulla dhe nuk mund ta kapërcesh atë."
  
  "Mur?"
  
  Lauren gërhiti. "Po, ka një emër."
  
  "Oh. Ky mur."
  
  Hayden i pa që të dy të punonin rreth problemit. Nuk ishte vendi i saj për të gjykuar apo ndërhyrë, por tregonte qartë se si çdo pengesë mund të minojë çdo marrëdhënie. Smith dhe Lauren ishin, për ta thënë më butë, një çift jo ortodoks, aq i pazakontë sa mund të kishin punuar mirë së bashku.
  
  Megjithatë, pengesat më të pazakonta tani qëndruan në rrugën e tyre.
  
  Smith provoi një qasje të ndryshme. "Mirë, mirë, çfarë të ka dhënë kohët e fundit?"
  
  "Unë? Asgjë. Unë nuk shkoj atje për informacion. Kjo është puna e CIA-s apo FBI-së apo kushdo qoftë".
  
  "Atëherë për çfarë po flisni?"
  
  Për Smith, ky ishte një hap përpara. Një pyetje e hapur, jo konfrontuese. Hayden ndjeu njëfarë krenarie për ushtarin.
  
  Lauren hezitoi pak. "Drit," tha ajo. "Ne po flasim pa kuptim. Një televizor. Filmat. libra. Të famshëm. Lajme. Ai është një ndërtues, ndaj pyet për projektet."
  
  "Çfarë projektesh?"
  
  "E gjithë kjo ju bën të bëni një pyetje të kujdesshme. Pse jo cilët të famshëm apo cilët filma? Jeni të interesuar për ndërtesat, Lance?"
  
  Hayden donte ta fikte, por zbuloi se nuk mundi. Kabina ishte shumë e ngushtë; pyetja është shumë serioze; përmendja e emrit të Smith është shumë tërheqëse.
  
  "Vetëm nëse dikush dëshiron t'i dëmtojë ata."
  
  Lauren e largoi me dorë dhe biseda përfundoi. Hayden pyeti veten nëse Lauren po shkelte një lloj ligji duke u larguar fshehurazi për të folur me një terrorist të njohur, por nuk mund të vendoste plotësisht se si ta shprehte pyetjen e Lauren. Të paktën jo ende.
  
  "Më pak se një orë e mbetur." Zëri i pilotit erdhi mbi sistemin e komunikimit.
  
  Drake ngriti sytë. Hayden e pa vendosmërinë në fytyrën e tij. E njëjta gjë me Dahl. Ekipi ishte plotësisht i angazhuar, duke përmirësuar vazhdimisht aftësitë e tyre. Shikoni operacionin e fundit për shembull. Të gjithë kaluan misione krejtësisht të ndryshme, u përballën me mishërimin e së keqes dhe nuk morën asnjë gërvishtje.
  
  Të paktën në aspektin fizik. Plagët emocionale - veçanërisht të saj - nuk do të shërohen kurrë.
  
  Ajo kaloi një minutë duke shikuar letrat përpara saj dhe duke u përpjekur të përvetësonte pak më shumë nga historia e Genghis Khan. Ajo shikoi tekstin e Urdhrit, duke theksuar rreshtat: Shkoni në katër anët e botës. Gjeni vendet e pushimit të Atit të Strategjisë dhe më pas të Kaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por gjithçka nuk është ashtu siç duket. Ne vizituam Khagan-in në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij.
  
  Katër cepat e tokës? Ende mbetet një mister. Për fat të mirë, të dhënat për identitetin e Kalorësit kanë qenë të qarta deri më tani. Por a e gjeti Urdhri varrin e Genghis Khan? Kështu dukej.
  
  Ndërsa helikopteri vazhdoi të përshkonte ajrin e hollë, Yorgi u ngrit në këmbë dhe më pas doli përpara. Fytyra e hajdutit dukej e tërhequr, sytë e tij ishin të mbyllur, sikur të mos kishte fjetur syrin që nga shpërthimi i tij në Peru. "Unë ju thashë se isha pjesë e deklaratës së Uebbit, trashëgimia e tij," tha rus, me ton të tij duke treguar se ai ishte i tmerruar nga ajo që do të thoshte. "Të thashë se isha më i keqi nga të gjithë të përmendurit."
  
  Me një zhurmë të mërzitur, Alicia u përpoq të hiqte amortizuesin e papritur atmosferik. "Unë jam ende duke pritur për të dëgjuar se kush është lezbike e mallkuar," tha ajo e gëzuar. "Të them të vërtetën, Yogi, shpresoja se do të ishe ti."
  
  "Si..." Jorgi e ndaloi në mes të fjalisë. "Unë jam një burrë".
  
  "Nuk jam i bindur. Ato duar të vogla. Kjo fytyrë. Mënyra se si ecni."
  
  "Lëreni të flasë," tha Dahl.
  
  "Dhe ju të gjithë duhet ta dini se unë jam lezbike," tha Lauren. "E dini, nuk ka asgjë të keqe apo të turpshme në të."
  
  "E di," tha Alicia. "Duhet të jesh ai që dëshiron të jesh dhe ta pranosh atë. Unë e di unë e di. Thjesht shpresoja se do të ishte Yogi, kjo është e gjitha."
  
  Smith e shikoi Lauren me një shprehje të hutuar, por ndryshe boshe. Drake mendoi se reagimi ishte i mahnitshëm duke marrë parasysh surprizën.
  
  "Kjo lë vetëm një," tha Kinimaka.
  
  "Dikush që po vdes," tha Drake, duke i ngulur sytë në dysheme.
  
  "Ndoshta duhet ta lëmë mikun tonë të flasë?" Dahl këmbënguli.
  
  Jorgji u përpoq të buzëqeshte. Më pas ai shtrëngoi duart përpara tij dhe nguli sytë në çatinë e kasolles.
  
  "Nuk është një histori e gjatë," tha ai me një theks të trashë. "Por kjo është një pyetje e vështirë. Unë... i vrava me gjakftohtësi prindërit e mi. Dhe unë jam mirënjohës çdo ditë. Faleminderit që bëra."
  
  Drake ngriti dorën për të tërhequr vëmendjen e mikut të tij. "Nuk keni nevojë të shpjegoni asgjë, e dini. Këtu jemi një familje. Nuk do të shkaktojë asnjë problem".
  
  "E kuptoj. Por kjo është edhe për mua. E kupton?"
  
  Ekipi, secili, pohoi me kokë. Ata e kuptuan.
  
  "Ne jetonim në një fshat të vogël. Fshati i ftohtë. Dimër? Nuk ishte koha e vitit, ishte një grabitje, një rrahje, një goditje nga Zoti. Ajo dëshpëroi familjet tona, madje edhe fëmijët tanë. Unë isha një nga gjashtë, dhe prindërit e mi, ata nuk mund ta përballonin. Ata nuk mund të pinin aq shpejt sa për t'i bërë ditët më të lehta. Ata nuk mund të sillnin aq sa për t'i bërë netët të mbijetueshme. Ata nuk mund të gjenin një mënyrë për t'u marrë me ne dhe për t'u kujdesur për ne, kështu që gjetën një mënyrë për të ndryshuar pamjen."
  
  Alicia nuk i mbante dot ndjenjat. "Shpresoj se nuk është ashtu siç tingëllon."
  
  "Një pasdite të gjithë u grumbulluam në makinë. Ata thanë se premtuan një udhëtim në qytet. Ne nuk e kemi vizituar qytetin prej vitesh dhe duhet të pyesnim, por..." Ai ngriti supet. "Ne ishim fëmijë. Ata ishin prindërit tanë. Ata u larguan nga fshati i vogël dhe ne nuk e pamë më kurrë."
  
  Hayden pa trishtimin e largët në fytyrën e May. Jeta e saj e re mund të ketë qenë e ndryshme nga ajo e Yorgës, por kishte ngjashmëri të trishtueshme.
  
  "Dita jashtë makinës po bëhej më e ftohtë, më e errët. Kanë vozitur dhe vozitur dhe nuk kanë folur. Por ne jemi mësuar me të. Ata nuk kishin dashuri për jetën, për ne dhe për njëri-tjetrin. Unë mendoj se ne kurrë nuk e kemi njohur dashurinë, jo ashtu siç duhet të jetë. Në errësirë ndaluan duke thënë se makina ishte prishur. U grumbulluam bashkë, disa qanë. Motra ime e vogël ishte vetëm tre vjeç. Unë isha nëntë vjeç, më i madhi. Duhet të kisha...duhet të kisha..."
  
  Yorgi i mbron lotët, duke parë çatinë, sikur të kishte fuqinë të ndryshonte të shkuarën. Ai zgjati një dorë të fortë përpara se dikush të mund të ngrihej për t'iu afruar, por të paktën Hayden e dinte se kjo ishte diçka që duhej ta kalonte i vetëm.
  
  "Ata na joshën jashtë. Ata ecën për ca kohë. Akulli ishte aq i fortë dhe i ftohtë saqë prej tij dilnin valë të fuqishme vdekjeprurëse. Nuk mund ta kuptoja se çfarë po bënin dhe më pas u ndjeva shumë i ftohtë për të menduar drejt. I pashë që na kthenin përsëri dhe përsëri. Ne ishim të humbur dhe të dobët, tashmë duke vdekur. Ne ishim fëmijë. Ne... besuam."
  
  Hayden mbylli sytë. Nuk kishte fjalë.
  
  "Me sa duket e gjetën makinën. Ata iken. Ne... mirë, vdiqëm... një nga një. Yorgi ende nuk mund t'i formulonte qartë detajet. Vetëm ankthi i pikëlluar në fytyrën e tij zbuloi të vërtetën e kësaj.
  
  "Unë kam qenë i vetmi i mbijetuar. Unë isha më i forti. E kam Provuar. Unë mbaja, tërhoqa zvarrë dhe përqafova, por asgjë nuk doli prej saj. I dështova të gjithë. E pashë se si po mbaronte jeta nga secili prej vëllezërve dhe motrave të mia dhe u zotova të mbijetoja. Vdekja e tyre më dha forcë, sikur shpirti i tyre i vdekur të ishte bashkuar me mua. Unë shpresoj se ata e kanë bërë. Une ende besoj. Besoj se janë ende me mua. I mbijetova një burgu rus. Unë ia kalova Matt Drake-it, - ai ia doli me një buzëqeshje të dobët, - dhe e nxora nga atje.
  
  "Si arritët të ktheheni në fshat?" Kinimaka donte ta dinte. Hajden dhe Dahl e panë me kujdes, por ishte gjithashtu e qartë se Yorgi kishte nevojë të fliste.
  
  "I vesha rrobat e tyre," fërshëlleu ai me një zë të ulët të dhimbshëm. "Këmisha. Xhaketa. Çorape. Isha ngrohtë dhe i lashë të gjithë vetëm në dëborë dhe akull dhe ia dola rrugës."
  
  Hayden nuk mund ta imagjinonte dhimbjen e zemrës, fajin e perceptuar që nuk duhet të ishte i tij.
  
  "Një makinë që kalonte aty më ndihmoi. I tregova ngjarjen, u ktheva në fshat disa ditë më vonë, - mori frymë thellë, - dhe i lashë të shihnin fantazmën e pikëllimit që kishin shkaktuar. Lërini të shohin dhe të ndjejnë se sa i thellë ishte zemërimi i tij. Pra, po, i vrava prindërit e mi me gjakftohtësi."
  
  Kishte një heshtje që nuk duhej thyer kurrë. Hajden e dinte që trupat e vëllezërve dhe motrave të Yorgës ishin aty ku kishin rënë pikërisht tani, të ngrirë përgjithmonë, për të mos pushuar kurrë.
  
  "Unë u bëra një hajdut." Jorgji e dobësoi rezonancën zemërthyese. "Dhe më vonë u kap. Por ai kurrë nuk u dënua për vrasje. Dhe ja ku jemi."
  
  Zëri i pilotit erdhi në ajër. "Tridhjetë minuta në hapësirën ajrore kineze, djema, dhe më pas është supozimi i kujtdo."
  
  Hayden ishte i kënaqur kur Lauren thirri qendrën e mendimit të Uashingtonit në këtë pikë. Mënyra e vetme për të ecur përpara ishte shpërqendrimi.
  
  "Ne jemi afër qëllimit," i tha ajo Way kur u takuam. "A ka ndonjë të re?"
  
  "Ne po punojmë në katër qoshet, referenca për datat e lindjes së kalorësve, Mongolia, Khagan dhe vetë Urdhri, çfarë dëshironi së pari?"
  
  
  KAPITULLI I KATËRMBËDHËDHËM
  
  
  "Oooh," tha Alicia e emocionuar, duke luajtur rolin. "Le të dëgjojmë se cilët janë numrat e datës së lindjes. Thjesht më pëlqen të thyej numrat."
  
  "Fol. Është mirë ta dëgjosh këtë nga një këmbësor në terren." Zëri vazhdoi i gëzuar, duke ngritur disa vetulla në sallon, por me hare të pavetëdijshme: "Pra, Hanibali lindi në vitin 247 para Krishtit, vdiq rreth vitit 183 para Krishtit. Genghis Khan 1162, vdiq 1227-"
  
  "Këta janë shumë numra," tha Alicia.
  
  "Problemi është," tha Dahl. "Ju nuk keni gishtat e duarve dhe këmbëve."
  
  "Nuk jam i sigurt se çfarë do të thotë kjo," vazhdoi shkencëtari kompjuterik. "Por, këto kulte të çmendura i duan vërtet lojërat dhe kodet e tyre me numra. Mbaje këtë në mendje."
  
  "Kështu që Hanibali lindi 1400 vjet para Xhengizit," tha Kensi. "Ne e kuptojmë atë."
  
  "Do të habiteshit nga numri i budallenjve që nuk e bëjnë këtë," tha budallai rastësisht. "Gjithsesi -"
  
  "Ckemi shok?" Drake e ndërpreu shpejt: "A të kanë goditur ndonjëherë me grusht në fytyrë?"
  
  "Epo, në fakt, po. Po, kam".
  
  Drake u mbështet në karrigen e tij. "Mirë," tha ai. "Tani ju mund të vazhdoni të dreqni."
  
  "Natyrisht, ne nuk mund të punojmë ende me këto shifra, pasi nuk i njohim kalorësit e tjerë. Edhe pse mendoj se edhe ju mund ta kuptoni të katërtin? Jo? Nuk ka marrës? Epo. Pra, për momentin, djema, ka një sasi të madhe fuqie zjarri që po dërgohet në Republikën Mongole. Shtatë, apo janë ende gjashtë? Po, gjashtë skuadra ushtarësh elitë që përfaqësojnë gjashtë vende po ndjekin Kalorësin e Pushtimit. Unë kam të drejtë? Hora!"
  
  Drake ia nguli sytë Hajdenit. "A është ky djalë përfaqësuesi më i mirë në Uashington?"
  
  Hajden ngriti supet. "Epo, të paktën ai nuk i fsheh emocionet e tij. Nuk fshihet nën shumë palosje të një manteli mashtrues si shumica e Uashingtonit."
  
  "Përpara tek kalorësi i pushtimit. Natyrisht, Urdhri ka axhendën e tij, kështu që pushtimi mund të jetë çdo gjë, nga një lodër për fëmijë në një lojë video... ha ha. Dominimi botëror mund të vijë në shumë forma, a kam të drejtë?"
  
  "Vetëm vazhdoni me udhëzimet," tha Hayden.
  
  "Sigurisht që. Pra, le të shkojmë direkt në temë, apo jo? Megjithëse izraelitët çuditërisht hezitonin të na jepnin ndonjë informacion në lidhje me kultin nazist të krimeve të luftës që shkatërruan në Kubë, ne mësuam atë që duhej të dinim. Pasi pluhuri u ul, nazistët vendosën qartë se e kishin ngatërruar dhe dolën me këtë ide të përpunuar për të kontrolluar botën. Ata krijuan Urdhrin, së bashku me një stemë, kode sekrete, simbole dhe shumë më tepër. Ata zhvilluan një plan - me shumë mundësi atë për të cilin kishin punuar për vite nën Rajhun. Ata varrosën katër lloje armësh dhe dolën me këtë enigmë. Ndoshta ata donin ta bënin më të errët, kush e di? Por Mossad i shkatërroi pa lënë gjurmë dhe, më duket, shumë shpejt. Bunkeri i fshehur mbeti i pazbuluar për tridhjetë vjet."
  
  "Pesëmbëdhjetë minuta," u përgjigj piloti në mënyrë lakonike.
  
  "A është kjo një armë?" pyeti Hajden. "Ku i morën ata?"
  
  "Epo, nazistët kishin pothuajse aq lidhje sa mund të kishte kushdo. Big Pistol është një dizajn i vjetër i përditësuar për hapësirën dhe saktësinë. Ata absolutisht mund të vendosnin duart mbi çdo gjë nga vitet dyzet deri në vitet tetëdhjetë. Paraja nuk ishte kurrë pengesë, por lëvizja ishte. Dhe besimi. Ata nuk do t'i besonin një shpirti të vetëm të gjallë për ta bërë këtë për ta. Mbase iu deshën vite të tëra për të fshehur të katër armët dhe disa dhjetëra shërbime. Faktorët e besimit janë gjithashtu një nga arsyet pse ata fshehën armët në radhë të parë. Ata nuk mund t'i mbanin në Kubë tani, apo jo?" Burri i Uashingtonit shpërtheu duke qeshur, pastaj disi arriti të kthjellohej.
  
  Alicia rrotulloi sytë dhe shtrëngoi të dyja duart me njëra-tjetrën sikur të mund të mbështilleshin rreth qafës së dobët të dikujt.
  
  "Gjithsesi, a jeni akoma me mua? E kuptoj se koha është e shkurtër dhe ju kruheni për të dalë në pisllëk dhe për të qëlluar diçka, por unë kam pak më shumë informacion. Sapo hyri..."
  
  Ndalo.
  
  "Tani kjo është interesante."
  
  Më shumë heshtje.
  
  "Do të dëshironit të ndani?" Hayden e shtyu burrin, duke parë anën e fortë të helikopterit, sikur ajo mund të shihte pikën e tyre të uljes që po afrohej.
  
  "Epo, do të flisja për katër anët e tokës - ose të paktën si e shohim ne - por e shoh se po na mbaron koha. Shiko, më jep një pesë të lartë, por çfarëdo që të bësh, - ndaloi ai, - mos u ul!
  
  Lidhja u ndërpre papritmas. Hayden e nguli sytë fillimisht në dysheme dhe më pas në pjesën e brendshme të helikopterit.
  
  Drake ngriti të dyja duart lart. "Mos me shiko mua. Unë nuk jam fajtor!"
  
  Alicia qeshi. "Po, edhe unë."
  
  "Mos u ul?" përsëriti Dahl. "Çfarë dreqin do të thotë kjo?"
  
  Alicia pastroi fytin si për të shpjeguar, por më pas zëri i pilotit u leh nga altoparlantët. "Dy minuta, djema."
  
  Hajden iu drejtua një besimtari të vjetër për ndihmë. "Mano?" - Unë pyeta.
  
  "Ai është një gomar, por ende në anën tonë," gjëmonte Havai i madh. "Unë do të thoja të pranoj fjalën e tij për këtë."
  
  "Është më mirë të vendosësh shpejt," ndërhyri Smith. "Ne po zbresim."
  
  Sistemi i komunikimit erdhi në jetë menjëherë. "Çfarë thash? Mos u ul! "
  
  Drake u ngrit në këmbë dhe ndezi interfonin e helikopterit. "Traj, shok," tha ai. "Inteligjencë e re në rrugë."
  
  "Por ne jemi brenda hapësirës ajrore kineze. Nuk dihet se sa kohë do të kalojë para se të na vënë re."
  
  "Bëj çfarë të mundesh, por mos u ul."
  
  "Hej shok, më thanë se ky do të ishte një mision mbërritjeje dhe nisjeje e shpejtë. Asnjë budallallëk. Ju mund të jeni i sigurt se nëse qëndrojmë këtu më shumë se disa minuta, do të kemi disa J-20 në bythë".
  
  Alicia u përkul nga Drake dhe pëshpëriti: "Kjo është e keqe..."
  
  Jorksajeri e ndërpreu atë, duke parë urgjencën e situatës. "Epo, padyshim që Knobendi nga Uashingtoni mund të na dëgjojë edhe kur lidhja është e prishur," tha ai, duke parë me sy Dahl. "A e dëgjove këtë, Nobend? Kemi rreth gjashtëdhjetë sekonda."
  
  "Do të zgjasë më shumë," u përgjigj burri. "Bëhuni të guximshëm, njerëz. Jemi në këtë rast."
  
  Drake ndjeu grushtat e tij të shtrënguar. Kjo sjellje përbuzëse vetëm sa provokoi konfrontim. Ndoshta ky ishte qëllimi? Që kur gjetën varrin e Haniblit, Drake kishte ndjerë se diçka nuk shkonte me këtë mision. Diçka e pazbuluar. A janë testuar? A ishin nën vëzhgim? A i vlerësoi qeveria amerikane veprimet e tyre? Nëse po, atëherë gjithçka erdhi në atë që ndodhi në Peru. Dhe nëse është kështu, Drake nuk ishte shumë i shqetësuar për performancën e tyre.
  
  Ai shqetësohej për komplotet, intrigat dhe intrigat që dëgjuesit mund të gatuanin pas rishikimit. Çdo vend i qeverisur nga politikanët nuk ishte kurrë siç dukej, dhe vetëm ata që qëndronin pas njerëzve në pushtet e dinin se çfarë po ndodhte në të vërtetë.
  
  "Pesëdhjetë sekonda," tha ai me zë të lartë. "Atëherë ne do të ikim nga këtu."
  
  "Ne po përpiqemi të bëjmë një marifet," u tha piloti atyre. "Ne jemi tashmë aq poshtë sa mund të dilni nga dera në një pemë, por unë po e fsheh zogun në një luginë malore. Nëse dëgjoni diçka që gërvishtet në fund, ai do të jetë ose një gur ose një Yeti.
  
  Alicia gëlltiti me zë të lartë. "Mendova se ata rrinin në të gjithë Tibetin?"
  
  Dahl ngriti supet. "Pushime. Udhëtim në rrugë. Kush e di?"
  
  Më në fund lidhja u kthye në jetë. "Mirë, njerëz. Jemi ende gjallë? Mirë mirë. Punë e mrekullueshme. Tani... kujtoni të gjitha polemikat në lidhje me vendin e prehjes së Genghis Khan? Ai personalisht donte një varr pa shenja. Të gjithë ata që ndërtuan varrin e tij u vranë. Vendi i varrimit u shkel nga kuajt dhe u mboll me pemë. Fjalë për fjalë, është e paarritshme përveç rastësisë. Një histori që më duket prekëse sepse shkatërron kaq thjesht të gjitha këto skema të çmendura është se Kahn u varros me një deve të re - dhe vendndodhja u caktua kur nëna e devesë u gjet duke qarë te varri i viçit të saj."
  
  Piloti ndërpreu komunikimin papritmas. "Ne jemi pothuajse në pikën pa kthim, mik. Tridhjetë sekonda dhe ne ose do të ikim nga këtu sa më shpejt që të mundemi sikur është në zjarr, ose do t'i dërgojmë fëmijët atje."
  
  "Oh," tha burri nga Uashingtoni. "Të harrova. Po, largohu prej andej. Unë do t'ju dërgoj një vendndodhje të re."
  
  Drake u tërhoq, duke ndarë dhimbjen e pilotit, por tha si përgjigje: "Jezus, mik. A po përpiqeni të na kapni apo të vrisni?"
  
  Ai bënte vetëm pjesërisht shaka.
  
  "Hej hej. Qetësohu. Shikoni - këta nazistët - Urdhri i Gjykimit të Fundit - po kërkonin Kalorësit - vendin e pushimit - midis viteve pesëdhjetë dhe tetëdhjetë, apo jo? Me sa duket i kanë gjetur të gjitha. Diçka më thotë se nuk e gjetën varrin e Genghis Khan. Unë me të vërtetë besoj se mund të thuhet më shumë për një gjetje të tillë. Më pas vijon vetë Urdhri dhe fjalët: 'Por gjithçka nuk është ashtu siç duket. Ne vizituam Khagan-in në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij.' Me siguri Kahn nuk kishte ndonjë varr të ndërtuar në 1955. Por, kryesisht për shkak të mungesës së një varri, si dhe për të ndihmuar besimtarët dhe për të rritur fluksin turistik, Kina ndërtoi një mauzoleum për të.
  
  "A është kjo në Kinë?" pyeti Hajden.
  
  "Sigurisht, kjo është në Kinë. Ju jeni duke menduar për këtë gjë në katër kënde, apo jo? Në rregull, mbajeni lëndën tuaj gri aktive. Ndoshta një ditë do të ketë edhe një punë për ju këtu."
  
  Hayden gëlltiti një tingull të mbytur. "Thjesht shpjegoni teorinë tuaj."
  
  "E drejtë, mirë. Mauzoleumi i Genghis Khan është ndërtuar në vitin 1954. Ky është një tempull i madh i ndërtuar përgjatë një lumi në Ejin Horo, në jugperëndim të Mongolisë së Brendshme. Tani mauzoleumi është në të vërtetë një cenotaf - nuk ka asnjë trup në të. Por ata thonë se përmban një mbulesë koke dhe sende të tjera që i përkisnin Xhengizit. Chinggis, i cili ka qenë gjithmonë i lidhur me idenë e një mauzoleumi dhe jo me varrin dhe gurin e varrit të famshëm, fillimisht u adhurua në tetë yurtë e bardhë, pallatet e tendave ku ai jetoi fillimisht. Këto mauzoleume portative u mbrojtën nga mbretërit Darkhad të Jin dhe më vonë u bënë simbol i kombit mongol. Në fund, u vendos që të shfuqizoheshin mauzoleumet portative dhe të transferoheshin reliket e lashta në një të re të përhershme. Orari përshtatet në mënyrë të përkryer me planin e Urdhrit. Çfarëdo arme që ata zgjedhin për të pushtuar është brenda arkivolit të Genghis, në atë mauzole.
  
  Hajden peshoi fjalët e tij. "Dallmuar budallaqe," tha ajo. "Nëse e keni gabim..."
  
  "Kurre?"
  
  "Kjo është më e mira që mund të merrni."
  
  "Urdhri kishte akses," tha Dahl. "Kjo shpjegon rreshtin në tekst."
  
  Hajden pohoi me kokë ngadalë. "Sa larg jemi nga toka?"
  
  "Njëzet e shtatë minuta."
  
  "Po skuadrat e tjera?"
  
  "Kam frikë se nuk ka asnjë mënyrë për të treguar nëse ata janë aq të zgjuar sa tuajat me të vërtetë. Ata ndoshta kanë një specialist të teknologjisë së lartë që i këshillon." Pushoni për të shprehur mirënjohjen.
  
  "Dreq i mallkuar," gërrmoi Alicia.
  
  "Jo". Hayden e kontrolloi zemërimin e saj. "Dua të them - cila është më e fundit në bisedat e brendshme?"
  
  "Oh, saktësisht. Muhabeti është me zë të lartë dhe krenar. Disa ekipe u goditën nga drejtuesit. Disa u ngarkuan të gërmonin përsëri rreth vendit të Hannibalit. E di që rusët dhe suedezët po shkonin në Burkhan Khaldun, ashtu si ju në fillim. Mossad dhe kinezët janë mjaft të qetë. francezët? Epo, kush e di, apo jo?"
  
  "Më mirë të kesh të drejtë për këtë," tha Hayden, me zërin e tij të mbushur me helm. "Sepse nëse nuk e bëni, bota do të vuajë."
  
  "Vetëm shkoni në këtë mauzoleum, zonjusha Xhej. Por bëjeni shpejt. Ekipet e tjera mund të jenë tashmë atje."
  
  
  KAPITULLI I PESËMBËDHËMBËT
  
  
  "Ejin Horo Banner," tha piloti, ende nervoz. "Tetë minuta kanë mbetur."
  
  U morën masa që ekipi të zbarkohej jashtë qytetit dhe të fillonte udhëtimin. Për t'i ndihmuar ata u punësua një arkeolog vendas, i cili duhej t'i çonte në mauzole. Drake mendoi se ajo nuk e kishte idenë se çfarë mund të ndodhte atëherë.
  
  Për këtë qëllim, helikopteri do të mbetej i nxehtë dhe gati, pavarësisht shqetësimeve të vazhdueshme të pilotit për avionët luftarakë kinezë stealth.
  
  Një goditje dhe një mallkim, dhe më pas helikopteri ndaloi, duke i dhënë kohë ekipit të kërcejë. Ata u gjendën mes gëmushash shkurresh, pyjesh që po vdisnin, por e shihnin lehtësisht rrugën përpara.
  
  Rreth një milje poshtë kodrës shtrihet në periferi të një qyteti të madh. Hayden e programoi sat navin e saj në koordinatat e sakta dhe ekipi më pas u bë sa më i paraqitshëm. Kinezët kishin nevojë për turistë, ndaj sot morën nëntë të tjerë. Lauren ishte e bindur të qëndronte me helikopterin dhe të zgjidhte muhabetin e vazhdueshëm.
  
  "Herën tjetër," thirri ajo ndërsa ekipi nxitoi të largohej, "Alicia mund të bëjë disa rrjete."
  
  Anglezja gërhiti. "A dukem si një sekretare e mallkuar?"
  
  "Mmm, vërtet?"
  
  Drake e shtyu Alicia-n dhe i pëshpëriti: "Epo, e bëre këtë javën e kaluar, të kujtohet? Për lojë me role?"
  
  "Oh po," buzëqeshi ajo me shkëlqim, "ishte kënaqësi. Dyshoj se roli i Lauren do të jetë i njëjtë".
  
  "Le të shpresojmë që jo."
  
  Të dy shkëmbyen një buzëqeshje të ngrohtë ndërsa dolën nga streha e tyre e improvizuar dhe u drejtuan poshtë kodrës që zvarritej ngadalë. Bimësia e rrallë dhe shkretëtira shpejt ia lanë vendin rrugëve dhe ndërtesave, dhe disa hotele të larta dhe ndërtesa zyrash filluan të shfaqen në distancë. Të kuqtë, jeshilët dhe pastelët luftuan kundër qiellit blu dhe reve të zbehta. Drake u godit menjëherë nga sa të pastra ishin rrugët dhe vetë qyteti, sa të gjera ishin disa nga autostradat. Dëshmi për të ardhmen, thanë ata.
  
  Duke u dukur të çuditshme në fillim, por të paaftë për të ndihmuar veten, turistët u drejtuan drejt pikës së takimit, duke u siguruar që duart e tyre të mos linin kurrë çantat e tyre të mëdha të shpinës. Arkeologu i përshëndeti nën hijen e një statuje të madhe të zezë të një njeriu që hipte në kalë.
  
  "Përshtatet". Dahl i tundi me kokë kalorësit.
  
  Përpara tyre qëndronte një grua e hollë, e gjatë, me flokë të krehura dhe një vështrim të drejtpërdrejtë. "A jeni pjesë e një grupi turne?" Ajo foli me kujdes, duke zgjedhur fjalët e saj. "Më falni për anglishten time. Kjo nuk është mirë". Ajo qeshi, fytyra e saj e vogël duke u gërvishtur.
  
  "Nuk ka problem," tha Dahl shpejt. "Është më e qartë se versioni i Drake."
  
  "Fu funny -"
  
  "Ti nuk dukesh si turistë," tha gruaja, duke e ndaluar. "A keni përvojë?"
  
  "Oh, po," tha Dahl, duke i kapur dorën dhe duke e udhëhequr me një gjest madhështor. "Ne udhëtojmë nëpër botë në kërkim të atraksioneve dhe qyteteve të reja."
  
  "Në mënyrë të gabuar," tha gruaja me mjaft mirësi. "Mauzoleumi është në anën tjetër."
  
  "Oh".
  
  Drake qeshi. "Faleni atë," tha ai. "Zakonisht ai mban vetëm bagazhe."
  
  Gruaja ecte përpara, duke drejtuar shpinën, me flokë të drejtë të mbledhur në një rrip të ngushtë koke. Ekipi u shpërnda sa më mirë që mundi, përsëri duke mos dashur të shkaktonte bujë apo të linte pas ndonjë kujtim të qëndrueshëm. Dahl zbuloi se emri i gruas ishte Altan dhe se ajo kishte lindur aty pranë, u largua nga Kina në rininë e saj dhe më pas u kthye vetëm dy vjet më parë. Ajo i drejtoi drejtpërdrejt dhe me mirësjellje dhe shpejt tregoi se po i afroheshin qëllimit të tyre.
  
  Drake pa majën e mauzoleut që ngrihej përpara, statujat, shkallët dhe elementët e tjerë ikonë përreth. Vdekja mund të përgjojë kudo. Duke punuar së bashku, ekipi e ngadalësoi gruan ndërsa kontrollonte për ekipe të tjera dhe ushtarë të tjerë, gjatë gjithë kohës duke pretenduar se e admironin pamjen. Smith duke shikuar pas koshave dhe stolave të plehrave mund ta ketë shqetësuar Altanin, por përshkrimi i Drake për 'edicion shumë të kufizuar' të tij vetëm sa e rriti kureshtjen e saj.
  
  "A është ai i veçantë?"
  
  "Oh po, ai është një nga një."
  
  "Unë mund t'ju dëgjoj përmes lidhjes së ndyrë," tha Smith.
  
  "Si?"
  
  "Për sa i përket makinave, ky është edicioni Pagani Huayra Hermes, i krijuar për Manny Koshbin nga Pagani dhe Hermes."
  
  "Më vjen keq. Nuk e di se çfarë do të thotë e gjithë kjo".
  
  "Është e qartë". Drake psherëtiu. "Smith është i vetmi. Por më trego për hobin tuaj të preferuar."
  
  "Më pëlqen shumë ecja. Ka disa vende të bukura në shkretëtirë."
  
  "Në termat e kampingut, mendoni për Smithin si një shtyllë tende të lëkundur. Ai që të fut vazhdimisht në telashe, por prapëseprapë funksionon mirë sapo t'i japësh formë, dhe gjithmonë, por gjithmonë, arrin të të zemërojë."
  
  Smith mërmëriti diçka mbi komunikimet, pasi kishte përfunduar zbulimin e tij. Lauren hyri në një sulm të pakontrolluar të qeshjeve.
  
  Altan e shikoi me dyshim Jorkshiremanin dhe më pas e ktheu shikimin nga pjesa tjetër e ekipit. Mai, në veçanti, i shmangej kësaj gruaje, sikur po përpiqej të fshihte origjinën e saj. Drake e kuptoi atë që të tjerët nuk mundën. Një gjë çoi në një tjetër, dhe Mai nuk donte të diskutonte nga vinte apo si përfundoi këtu. Altani tregoi disa hapa.
  
  "Në atë drejtim. Mauzoleumi është atje lart."
  
  Drake pa një shteg betoni tepër të gjerë dhe tepër të gjatë që të çonte drejtpërdrejt në hapa betoni të gjatë dhe të pjerrët. Pak para se të fillonin hapat, shtegu u zgjerua në një rreth të madh, në qendër të të cilit qëndronte statuja e pagabueshme.
  
  "Epo, ky tip ishte padyshim një kalorës," vuri në dukje Kinimaka.
  
  Genghis Khan, duke hipur mbi një kalë galopant, qëndroi mbi një pllakë të madhe guri.
  
  "Kalorësi i dytë," tha Jorgi. "Pushtimi".
  
  Altani duhet ta ketë dëgjuar fjalinë e fundit sepse ajo u kthye dhe tha: "Po. Khagan pushtoi pjesën më të madhe të botës së njohur para vdekjes së tij. Ndoshta një mbret gjenocidal, ai gjithashtu unifikoi politikisht Rrugën e Mëndafshit gjatë jetës së tij, duke rritur tregtinë dhe komunikimet në të gjithë hemisferën perëndimore. Ai ishte një udhëheqës gjakatar, i tmerrshëm, por i trajtoi mirë ushtarët e tij besnikë dhe i përfshiu në të gjitha planet e tij".
  
  "A mund të na tregoni pak për atë që ka në mauzole?" Drake donte të përgatitej. Në këto misione, shpejtësia ishte gjithçka.
  
  "Epo, nuk është asgjë më shumë se një varrezë drejtkëndëshe, e zbukuruar me dekorime të jashtme." Tani Altan foli sikur po citonte një guidë turistike. "Pallati kryesor është tetëkëndor dhe përmban një statujë prej pesë metrash të Xhengizit, e bërë me xhade të bardhë. Ka katër dhoma dhe dy salla, të cilat duken si tre yurta. Ka shtatë arkivole në Pallatin e Pushimit. Kang, tre bashkëshorte, djali i tij i katërt dhe gruaja e atij djalit."
  
  "Një pallat pushimesh," tha Smith. "Gjithashtu tingëllon si një vend pushimi."
  
  "Po". Altani e nxori atë, duke parë me durim Smithin dhe duke mos ditur asgjë për tekstin që po ndiqnin.
  
  "Mauzoleumi ruhet nga darkhads, të privilegjuar. Kjo është jashtëzakonisht e shenjtë për shumë mongolë."
  
  Drake lëshoi një psherëtimë të thellë dhe të emocionuar. Nëse e kishin gabim, dhe nuk ishte ky vendndodhja e armës së dytë... Ai kishte frikë edhe të imagjinonte pasojat.
  
  Jeta në një burg kinez do të ishte problemi më i vogël i tyre.
  
  Ecja e gjatë vazhdoi, fillimisht një pelegrinazh përgjatë shtegut të gjerë, pastaj zbërthimi i sferës, një vështrim i shpejtë në fytyrën e gjeneralit antik dhe më pas një ngjitje e pafund në shkallët e gurta. Ekipi mbeti në pozicionin e tij, duke thyer rrallë hapat dhe qëndroi vazhdimisht vigjilent. Drake ishte i lumtur që pa relativisht pak vizitorë në mauzole sot, gjë që ishte shumë e dobishme.
  
  Struktura mbresëlënëse më në fund u shfaq. Ekipi u ndal kur arritën në shkallën më të lartë për t'i bërë të gjitha. Altani priti, ndoshta i mësuar me turistët e kapur në momentet e tmerrit. Drake pa një ndërtesë të madhe me kupola relativisht të vogla në çdo skaj dhe një shumë më të madhe në mes. Çatitë e tyre ishin prej bronzi, me modele. Pjesa e përparme e ndërtesës kishte shumë dritare të kuqe dhe të paktën tre hyrje të mëdha. Para ndërtesës kishte një mur të ulët guri.
  
  Altani eci përpara. Dahl shikoi përsëri ekipin.
  
  "Drejt në varr," tha Hayden. "Hape këtë, gjej kutinë dhe dil jashtë. Fatmirësisht nuk ka trup me të cilin të luftohet. Siç thotë piloti ynë, nuk ka marrëzi."
  
  Drake dëgjoi ndërsa Lauren ndante të fundit në bisedë.
  
  "Unë kam një zero të madhe, të majme këtu tani, djema. Unë jam absolutisht i sigurt se izraelitët dhe rusët janë jashtë mendjes së tyre, teksti tregoi rrugën e gabuar. DC mendon se francezët po afrohen, ndoshta gjysmë ore pas jush. Dëgjimi po bëhet shumë më i vështirë tani. Ne kemi burime të tjera dhe vetëm disa truke që NSA nuk do t'i zbulojë kurrë. Suedezët, kinezët dhe britanikët janë të panjohur. Siç thashë, është një luftë."
  
  "Dikush tjetër?" Drake shtyu.
  
  "Është qesharake që duhet ta përmendni këtë. Po marr ndërhyrje fantazmë nga një burim i panjohur. Nuk ka vota, nuk ka asnjë mënyrë për të konfirmuar, por ndonjëherë duket sikur ka dikë tjetër në sistem."
  
  "Mos përmend fantazmat," tha Alicia. "Ne kishim mjaft histori horror në operacionin e fundit."
  
  Altan ndaloi dhe u kthye. "A jeni gati? Do të të marr brenda."
  
  Grupi pohoi me kokë dhe shkoi përpara. Dhe më pas Drake pa ushtarë kinezë që dilnin nga mauzoleumi, njëri prej tyre mbante një kuti të madhe nën krahun e tij, mes tyre ishin edhe arkeologë.
  
  Kinezët morën armë me vete dhe tani mungesa e turistëve ishte e qartë në avantazhin e tyre.
  
  U desh vetëm një moment para se udhëheqësi i tyre të kthente vëmendjen drejt tyre.
  
  
  KAPITULLI I GJASHTËmbëdhjetë
  
  
  Drake pa Dal-in të kapte Altanin dhe ta tërhiqte pas, duke bërë një kërcim të gjatë poshtë shkallëve derisa u mbrojtën nga ushtarët kinezë. Ai hodhi çantën e shpinës në tokë dhe hapi shpejt zinxhirin e xhepit të jashtëm. Duke punuar shpejt dhe duke mos parë kurrë kinezët, ai megjithatë ndihej i sigurt. Hayden, Smith dhe May ishin të armatosur me pistoleta.
  
  Në sheshin përballë mauzoleumit të Genghis Khan, armët u ngritën dhe rivalët u përleshën. Burri që mbante kutinë dukej i shqetësuar. Ekipi kinez përbëhej nga pesë persona dhe tashmë po i shtynte mënjanë arkeologët e menduar. Drake ngriti automatikun e tij të vogël dhe priti. Pjesa tjetër e ekipit u shtri në anën e tij.
  
  "Gjithçka që na nevojitet është një kuti," bërtiti Hayden. "Vëreni në tokë dhe largohuni."
  
  Lideri i ekipit kinez kishte sy në ngjyrën gri. "Jeni ju që duhet të ecni në rrugën tuaj derisa keni akoma mundësi."
  
  "Ne duam një kuti," përsëriti Hayden. "Dhe ne do ta marrim atë."
  
  "Atëherë provojeni." Prezantuesja përktheu dhe të pesë kinezët shkuan përpara në mënyrë sinkronike.
  
  "Uau. Jemi në të njëjtën anë të mallkuar".
  
  "Oh, vetëm një shaka. Qesharak. Amerika dhe Kina nuk do të jenë kurrë në të njëjtën anë."
  
  "Ndoshta jo," foli Drake. "Por ne jemi ushtarë që luftojmë për njerëzit. "
  
  Ai pa pasigurinë në ecjen e udhëheqësit, pasigurinë e lehtë në fytyrën e tij. Duhet t'i ketë prekur të gjithë sepse skuadra kineze u ndal plotësisht. Hayden e uli armën dhe e mbylli edhe më tej hendekun.
  
  "A nuk mund të gjejmë ndonjë bazë të përbashkët?"
  
  Drokit me kokë. "Po, ne mundëm. Por udhëheqësit e qeverisë dhe politikës, terroristët dhe tiranët do të qëndrojnë gjithmonë në rrugën tonë."
  
  Drake pa trishtimin në fytyrën e burrit dhe besimin absolut në fjalët e tij. Asnjë armë apo tytë nuk u ngrit ndërsa skuadrat rivale u përplasën ashpër. E gjitha ishte për hir të respektit.
  
  Drake u ngrit në këmbë, la automatikun e tij në çantën e shpinës dhe e takoi sulmin kokë më kokë. Grushtet e lidhura në gjoks dhe krahët e ngritur. Gjuri i preu fort në brinjë. Drake ndjeu se ajri i dilte nga trupi i tij dhe ra në njërin gju. Sulmi ishte i pamëshirshëm, gjunjët dhe grushtat goditeshin fort dhe binte shi, egërsia e llogaritur për t'i dhënë atij asnjë shans për ndëshkim apo lehtësim. Ai duroi dhimbjen dhe i kushtoi kohë. Skena të tjera u ndezën teksa ai kthehej dhe kthehej. Alicia luftoi me burrin e gjatë; Hayden dhe Kinimaka luftuan liderin. Mai e dërgoi kundërshtarin e saj mbi supe dhe më pas e goditi me dhimbje në sternum.
  
  Drake pa një mundësi dhe e shfrytëzoi atë. Pas tij ai dëgjoi Thorsten Dahl të shfaqej si zakonisht, duke u hedhur nga maja e shkallëve; një prani e dukshme që nuk mund të injorohet. Sulmuesi i Drake ndaloi vetëm për një moment.
  
  Ish-ushtari i SAS-it u përlesh përgjatë tokës, duke tundur këmbët dhe duke kapur kundërshtarin e tij pas gjurit. Ai ra përpara, duke rënë në gjunjë. Teksa ra në nivelin e Drake, lojtari i Yorkshire shënoi një goditje të fuqishme me kokë. E bërtitura dhe sytë e zmadhuar treguan se sa fort goditi. Komandoja kineze u lëkund dhe u mbështet në njërën dorë. Drake u ngrit dhe ia ktheu favorin plotësisht me gjunjë dhe goditje me kokë. Kishte disa mavijosje dhe pak gjak, por asgjë kërcënuese për jetën.
  
  Dahl vrapoi përpara, duke synuar kundërshtarin e Alicias. Suedezi goditi si një dem ashtu siç goditi Alicia. Sulmuesi i saj u rrëzua nga këmbët dhe u godit fort në pjesën e pasme të qafës, duke u dridhur dhe i shtangur. Ata u kthyen në kohë për të parë Mai-n duke i rënë kundërshtarit të saj pa ndjenja dhe më pas gjeti një burrë me një kuti.
  
  "Përshëndetje!" Alicia qau kur i pa dhe filloi të vraponte.
  
  Ata filluan të vrapojnë, por Smith dhe Yorgi tashmë e kishin lënë betejën. "Shiko?" tha Alicia. "Forca jonë është në numra. E dija se kishte një arsye që ne vuajtëm kaq shumë në këtë ekip të mallkuar."
  
  Përpara, Kenzi bllokoi rrugën e vetme tjetër të burrit - kthimin në mauzole. Tani me një vështrim të zymtë dhe një qëndrim të nënshtruar, ai nxori armën që kishte mbajtur më parë.
  
  Drake kontrolloi zonën dhe pa që Hayden më në fund kishte nënshtruar udhëheqësin e grupit.
  
  "Mos e bëj atë!" - i bërtiti burrit. "Ju jeni më të shumtë, shok."
  
  Hayden ngriti sytë, vlerësoi situatën dhe më pas fshiu gjakun nga faqja e saj. Drake tani pa Altanin duke u ngjitur fshehurazi në shkallët për të hedhur një sy dhe psherëtiu me vete. Kurioziteti...
  
  Arma mbeti e palëvizur, kutia mbahej ende fort, pothuajse në një dorezë vdekjeje. Hayden u ngrit në këmbë dhe ngriti dorën, me pëllëmbën e kthyer nga jashtë. Një temjan i gjatë qëndroi midis saj dhe burrit, por ajo lëvizi derisa u pa.
  
  Kenzi përparoi nga pjesa e pasme. Smith dhe Kinimaka nga ana. Në sytë e ushtarit nuk kishte asnjë shenjë paniku, vetëm dorëheqje.
  
  "Askush nuk vdiq." Hayden tregoi me gisht ushtarët kinezë të pavetëdijshëm dhe rënkues. "Askush nuk është i detyruar. Thjesht lëre kutinë."
  
  Alicia tërhoqi vëmendjen e tij. "Dhe nëse keni nevojë për një shuplakë, vetëm për ta bërë atë të duket mirë," tha ajo. "Jam këtu".
  
  Mentaliteti i ushtarit nuk përfshinte dorëzimin. Dhe ky djalë nuk kishte ku të shkonte, asnjë rrugë shpëtimi.
  
  "Arma," tha Drake, "është një shpresë e rreme. Ti e di që është."
  
  Komenti goditi objektivin, dora me pistoletë u drodh për herë të parë. Heshtja e rëndë vazhdoi dhe Drake vuri re se disa nga burrat e mundur filluan të trazohen. "Ti duhet të vendosësh, mik," tha ai. "Ora po troket."
  
  Pothuajse menjëherë burri nxori një pistoletë dhe filloi të vraponte. Ai synoi Hajdenin dhe më pas, një herë pranë temjanit, përplasi dorën mbi kapakun, me shpresën se do ta rrëzonte mbi të. Një goditje e fortë dhe një rënkim ishin shpërblimi i tij i vetëm pasi objekti ishte i fiksuar mirë, por ai vazhdoi të vraponte.
  
  Hayden priti, duke mbajtur vëmendjen e tij.
  
  Alicia e sulmoi nga ana e tij e verbër, pëllumbin, dhe e kapi rreth belit me një kapje regbi. Burri u përkul, thuajse u thye në gjysmë, koka e tij goditi shpatullën e Alicias dhe kutia fluturoi anash. Hayden u përpoq ta kapte, duke e kapur para se të bëhej shumë dëm. Një vështrim i shpejtë konfirmoi praninë e stemës së Urdhrit.
  
  Alicia e përkëdheli burrin pa ndjenja. "Të thashë se do të jem aty për ty."
  
  Ekipi vlerësoi. Kinezët tashmë po lëviznin. Francezët duhet të kenë qenë afër. Një fjalë nga Hayden e ktheu Lauren në bisedë.
  
  "Lajm i keq, djema. Francezët nuk ju heqin sytë dhe rusët nuk ju heqin sytë. Lëviz!"
  
  budallallëqe!
  
  Drake shikoi gjatë gjithë rrugës së kthimit poshtë shkallëve dhe përgjatë shtegut të drejtë që të çonte në mauzole. Ai pa njerëz që vraponin, një ekip prej katër vetash që me siguri duhet të ishin francezë. "Ata janë shumë të mirë," tha ai. "Në fakt, ka qenë dy herë tani që ata kanë ardhur tek ne fillimisht."
  
  "Duhet të shkojmë," tha Smith. "Ata do të jenë me ne për pak minuta."
  
  "Ku të shkojnë?" pyeti Alicia. "Ata bllokuan të vetmen dalje."
  
  Drake vuri re pemë në anët dhe lëndina përpara. Në fakt, zgjedhja ishte e kufizuar.
  
  "Hajde," tha ai. "Dhe Lauren, dërgo një helikopter."
  
  "Ne rrugen time".
  
  "Bëni shpejt," tha Smith. "Këta francezë janë në këmbë."
  
  Drake nxitoi përpara, duke kuptuar se rusët nuk mund të ishin shumë prapa. Fatkeqësisht, nuk kaloi shumë kohë para se dikush filloi të qëllonte. Deri më tani, gjithçka kishte shkuar mirë për ta, ata kishin parë më të mirën në marrëdhëniet ushtar me ushtar dhe njeri me burrë, por gjasat për një armëpushim kaq të brishtë ishin minimale.
  
  Le të përballemi me faktet: Nëse këto vende do të donin të punonin së bashku dhe të ndajnë shpërblimet, burrat dhe gratë në pushtet e dinë mirë se kjo do të ishte rruga më e lehtë - dhe megjithatë ata vazhdojnë të luftojnë.
  
  Ai rrëshqiti mes pemëve. Ekipi nxitoi pas tij, Hayden duke shtrënguar kutinë e zbukuruar që përmban sekretin e saj ende të pazbuluar. Dahl u var nga pas, duke ndjekur përparimin e francezëve.
  
  "Pesë minuta pas nesh. Asnjë shenjë e rusëve. Dhe kinezët po zgjohen. Mirë, kjo mund t'i mbajë pak të gjithë."
  
  "Helikopteri është për dhjetë minuta," u tha Lauren atyre.
  
  "Thuaji atij të shpejtojë," tha Alicia. "Ky djalë duhet të jetë i nxehtë."
  
  "Unë do ta përcjell këtë."
  
  Drake mori rrugën më të drejtpërdrejtë, duke shpresuar për një linjë të mirë mbulimi. Pemët shtriheshin në të gjitha drejtimet, dheu ishte i butë dhe i shkrifët dhe mbante erë të pasur dheu. Kensi mori një degë të trashë, duke ngritur supet teksa vraponte sikur të thoshte: 'Do të duhet të mjaftohemi me këtë'. Fillimisht një zbritje e gjatë, më pas një ngjitje e mprehtë dhe rruga pas tyre u zhduk. Qiejt mezi shiheshin dhe të gjithë tingujt ishin të mbytur.
  
  "Unë thjesht shpresoj se askush nuk është përpara nesh," tha Dahl.
  
  Kinimaka rënkoi, duke shtypur fort. "Besoni dëgjuesit," tha ai, duke u kthyer qartë në ditët e tij në CIA. "Ata janë më të mirë se sa mendoni."
  
  Drake gjithashtu pa që ata nuk ishin këtu në tokë dhe ai kishte një sens të dobët të fushës. Ai skanoi çdo horizont, i bindur se Dahl do të bënte të njëjtën gjë nga pas. Pas katër minutash u ndalën për të dëgjuar.
  
  "Gjetja e drejtimit në këtë helikopter?" Hajden i pëshpëriti Lauren.
  
  New Yorker mund t'i shihte pozicionet e tyre si pika blu vezulluese në një skaner. "Drejt përpara. Vazhdo përpara."
  
  Gjithçka ishte e qetë; ata mund të jenë të vetmit njerëz në botë. Drake vazhdoi pas pak, duke zgjedhur hapat e tij me kujdes. Alicia u zvarrit pranë tij, Hayden një hap pas. Pjesa tjetër e ekipit tani u shpërnda për të rritur gamën e tyre. Arma ishte tërhequr dhe mbajtur lirshëm.
  
  Pemët po rralloheshin përpara. Drake ndaloi afër perimetrit të jashtëm, duke kontrolluar terrenin.
  
  "Është një zbritje e shkurtër në një fushë të sheshtë," tha ai. "Ideale për grirësin. Dreqin, edhe një suedez mund të godasë një objektiv kaq të madh."
  
  "Tre minuta deri në takim," tha Lauren.
  
  Hayden iu afrua më shumë Drake. "Si duket?"
  
  "Asnjë shenjë e armiqve." Ai ngriti supet. "Por duke pasur parasysh se me kë kemi të bëjmë, pse duhet të jenë ata?"
  
  Dahl u afrua. "Këtu është e njëjta gjë. Ata, natyrisht, janë diku atje, por të fshehura mirë."
  
  "Dhe mund të jeni i sigurt se ata po shkojnë në këtë drejtim," tha Mai. "Pse po presim?"
  
  Dahl shikoi Drake. "Pudingu i Yorkshire ka nevojë për një pushim."
  
  "Një ditë," tha Drake, duke i hedhur një vështrim të fundit zonës. "Ju jeni gati të thoni diçka vërtet mahnitëse qesharake, por deri atëherë, ju lutemi flisni vetëm kur ju flasin."
  
  Ata dolën nga linja e pemëve, duke lëvizur poshtë një shpati të mprehtë me bar. Drake-n e përshëndeti një erë e ngrohtë, një ndjesi e këndshme pas breshërisë së pemëve. E gjithë zona ishte bosh dhe e rrethuar jo shumë larg nga ku përfundonte në një rrip asfalti shumë përpara.
  
  "Lëviz tani," tha Drake. "Ne mund të vendosim një perimetër në tokë të sheshtë."
  
  Por më pas qetësia dhe zbrazëtia në të gjithë zonën u shkatërruan. Ekipi SPEAR vrapoi poshtë shpatit, ndërsa në të majtë rusët u derdhën nga vendi ku ata ishin fshehur. Përpara të dyve, të strehuar nga një korije e largët me pemë, u shfaqën edhe francezët.
  
  Të paktën kjo ishte pikëpamja e Drake për gjërat. Ata sigurisht nuk kishin veshur etiketa emrash, por tiparet e fytyrës dhe sjellja e tyre ishin jashtëzakonisht të ndryshme.
  
  Në të njëjtën kohë, helikopteri i tyre u shfaq në qiell mbi ta.
  
  "O mut".
  
  Në të majtën e tij, rus u ul në njërin gju dhe e lidhi armën flakë në shpatull.
  
  
  KAPITULLI I SHTATËMBËDHËDHËMË
  
  
  Drake u kthye në mes të hapit dhe hapi zjarr. Plumbat e tij grisën barin rreth ushtarit elitar, por nuk i prishën përgatitjet. Rakethedhësi nuk u lëkund kurrë; leva që e mbante mbeti e fortë. Shokët e tij u vërsulën rreth tij, duke iu përgjigjur zjarrit. Drake papritur e gjeti veten në një botë plot rreziqe.
  
  Francezët nxituan me të gjitha forcat drejt e drejt helikopterit të uljes. Drake, së bashku me Dahl dhe Smith, i mbajtën rusët larg dhe në roje. Fytyra e pilotit ishte e dukshme, e fokusuar në vendin e uljes. Alicia dhe May nuk e ngadalësuan fare shpejtësinë dhe bënë me dorë për të tërhequr vëmendjen e tij.
  
  Plumbat prenë ajrin.
  
  Drake goditi një nga rusët me krahun e tij, duke e dërguar atë në njërin gju. Zëri i Hayden-it shpërtheu mbi komunikuesin.
  
  "Pilot, merr masa evazive! Lauren, thuaj atij se kanë raketa!"
  
  Drake, Dahl dhe Smith goditën kontingjentin rus, por ata qëndruan shumë larg për t'u formuar siç duhet, veçanërisht gjatë lëvizjes. Piloti ngriti sytë, fytyra e tij u trondit.
  
  RPG-ja qëlloi, raketa fluturoi jashtë me një zhurmë ajri dhe një zhurmë të fortë. Drake dhe të tjerët vetëm mund të shikonin të pafuqishëm teksa ai linte një gjurmë në ajër dhe fluturoi pa gabime drejt e drejt helikopterit. I panikuar rëndë, piloti bëri një manovër të mprehtë evazive, duke e anuar helikopterin, por raketa që kalonte ishte shumë e shpejtë, goditi pjesën e poshtme dhe shpërtheu në një re tymi dhe flakë. Helikopteri u anua dhe ra, copa ranë dhe u çuan përtej rrugës së tij të fluturimit.
  
  Vetëm teksa shikonte me mosbesim, dëshpërim dhe zemërim të errët, ai pa se ku do të çonte trajektorja e tij e tmerrshme.
  
  Francezët e panë që po vinte dhe u përpoqën të shpërndaheshin, por helikopteri i rrëzuar u rrëzua në tokë mes tyre.
  
  Drake ra në tokë, duke e varrosur kokën në terren. Flakët e kuqe dhe portokalli shpërthyen lart dhe jashtë dhe tymi i zi u ngrit në qiell. Pjesa më e madhe e helikopterit u ul mbi një person; ai dhe piloti vdiqën menjëherë. Tehu kryesor i rotorit u shkëput dhe kaloi drejt e përmes humbësit të tretë, aq shpejt dhe befas sa ai nuk dinte asgjë për të. Drake ngriti sytë dhe pa një pjesë të madhe të mbeturinave të djegura që binte mbi tjetrën. Forca e goditjes e rrëzoi atë nga këmbët dhe e hodhi pas një duzinë hapash, pas së cilës ai ndaloi çdo lëvizje.
  
  Vetëm dy francezë mbijetuan; pjesa më e madhe e ekipit u mund në një incident fatkeq. Drake pa njërin prej tyre duke u zvarritur nga zjarri i furishëm me një dorë të djegur dhe tjetri, duke u lëkundur, duke u afruar. Disi i dyti arriti të rrëmbejë armën dhe në të njëjtën kohë të ndihmojë shokun e tij të largohet.
  
  Drake gëlltiti zemërimin e tij dhe vazhdoi ta mbante fort përqendrimin. Mjeti i vetëm i prodhimit të tyre u shkatërrua. Hayden ende e mbajti goditjen e lirë, por tani rusët po nxitonin drejt tyre me qëllime absolutisht të dukshme. Burri me RPG ende synonte rrënojat, sikur po mendonte për një goditje të dytë.
  
  Drake u ngrit në këmbë dhe ekipi u ngrit me të. Duke u larguar nga rusët drejt zjarrit, ata krijuan një rrjet strehimoresh që i detyronin armiqtë e tyre të shtriheshin poshtë. Drake dhe Dahl të dy i goditën me grusht burrat e veshur, duke i dërguar ata të shtrirë në tokë. Flakët e ndezura i përfshiu kur u afruan, nga brenda u dëgjuan kërcitje të mprehta dhe kërcitje të rënda. Drake e ndjeu atë të lahej mbi fytyrën e tij dhe më pas u fut pas anës së tij të verbër. Francezët e mbetur ishin tashmë shumë larg, duke luftuar me plagët dhe humbjet e tyre dhe qartë për momentin jashtë konfliktit.
  
  Drake u kthye në një gju, duke shtypur butonin e komunikimit.
  
  "Helikopteri është duke u ulur," tha ai për t'ia konfirmuar këtë Lauren, pastaj, "Ne kemi nevojë për një mjet tjetër evakuimi tani."
  
  Përgjigja ishte e heshtur. "Mbi te".
  
  Ekipi vazhdoi të tërhiqej, duke rritur distancën midis pengesës flakëruese dhe armikut që po afrohej. Në mënyrë të pabesueshme dhe të pashpirt, RPG-ja ruse gjuajti një tjetër raketë në helikopterin tashmë të shkatërruar, duke dërguar më shumë kolona flakë dhe copëza në ajër.
  
  Drake ndjeu një copë metali që i ra nga supi dhe u rrotullua nga përplasja. Dahl shikoi mbrapa, por Jorksajeri tundi me kokë: "Jam mirë".
  
  Alicia i drejtoi drejt gardhit të largët. "Kjo rrugë është e vetmja mundësi. Lëvizni, njerëz!"
  
  Hayden rrafshoi kutinë dhe vrapoi. Smith dhe Kinimaka mbetën prapa, duke mbajtur zjarrin mes tyre dhe rusëve. Drake skanoi zonën përpara, gjithmonë gati për surpriza të reja dhe duke pritur më të keqen. Kinezët ishin diku, dhe izraelitët, suedezët dhe britanikët ishin në gatishmëri.
  
  Shpejtësia e tyre i ndau nga rusët në ndjekje dhe ata arritën në gardh me kohë të lirë. Alicia dhe May morën një rrugë të shkurtër dhe më pas u gjendën në anën tjetër, pranë një brezi asfalti me dy korsi që u zhduk në të dy drejtimet në një shkretëtirë në dukje. Lauren nuk ishte kthyer ende tek ata, por ata e lanë atë në duart e saj, duke e ditur se DC do të ndihmonte.
  
  Drake nuk ishte i mbushur me besim të madh. Ai nuk e fajësoi Lauren-Njujorkezi ishte me ujë të pastër, por asgjë në këtë mision deri tani nuk i tha atij se burrat dhe gratë që ishin ulur të sigurt dhe ngrohtë në Kapitol i kishin të mbuluara plotësisht kurrizin.
  
  Alicia shkoi për të vrapuar. Ishte një skenar gjithnjë e më i çuditshëm. Drake e dinte se rusët duhet të kenë pasur një lloj mbulesë. Ndoshta ishte rrugës.
  
  "Shiko atje," foli Kenzi.
  
  Rreth gjysmë milje përpara, një SUV i zi ndaloi për të marrë francezët në vështirësi. Ndërsa shikonin, makina shpejtoi me shpejtësi në njëqind e tetëdhjetë milje në orë, ngarkoi dy operativë dhe u largua me shpejtësi me një klithmë.
  
  "Bastardë të gjorë," tha Dahl.
  
  "Ne duhet të shqetësohemi për veten," tha Smith. Ose do të bëhemi edhe ne "bastardë të varfër".
  
  "Grumpy ka një pikë," tha Alicia, duke parë në të gjitha drejtimet. "Seriozisht, ne nuk kemi ku të shkojmë."
  
  "Vorrosni kutinë." Kinimaka tregoi një korije me pemë në afërsi të rrugës. "Kthehu për këtë më vonë. Ose kërkoni Lauren të dërgojë një ekip tjetër."
  
  Drake shikoi Dahl. "A nuk duhet të jetë shumë e vështirë, apo jo?"
  
  "Shumë e rrezikshme," tha Hayden. "Ata mund ta gjejnë. Përgjoni mesazhin. Përveç kësaj, ne kemi nevojë për këtë informacion. Ekipet e tjera tashmë mund të shkojnë drejt kalorësit të tretë."
  
  Drake i mbylli sytë. Ai nuk mendoi për këtë. Një nyjë tensioni filloi t'i pulsonte mu në mes të ballit.
  
  "Nuk e kam menduar kurrë se do të jem i thyer në Kinën e ndyrë," u ankua Alicia.
  
  "Ky është një nga katër anët e tokës," i tha Dahl asaj. "Pra, ngushëllohuni me këtë."
  
  "Oh, faleminderit, njeri. Faleminderit për këtë. Ndoshta do të blej një godinë."
  
  Rusët janë tashmë në rrugë. Drake mund të shihte njërin prej tyre duke bërtitur në radio. Pastaj vështrimi i tij kaloi pranë rusëve dhe u përpoq të përqendrohej në diçka që lëvizte në distancë.
  
  "Ndoshta ky është automjeti i tyre," tha Dahl, duke vrapuar dhe duke parë prapa në të njëjtën kohë.
  
  Jorgji qeshi me sytë si shqiponjë. "Shpresoj. Dhe dhjetë vjet më parë mund të kishit të drejtë."
  
  Drake ngushtoi sytë. "Hej, është një autobus."
  
  "Vazhdoni të vraponi," tha Hayden. "Mundohuni të mos dukeni të interesuar."
  
  Alicia qeshi. "Tani e ke bërë. Nuk mund të ndaloj së shikuari. A e keni bërë ndonjëherë këtë? E di që nuk duhet të shikosh dikë dhe të zbulosh se nuk mund të shikosh larg?"
  
  "Unë e kuptoj atë gjatë gjithë kohës," tha Dahl. "Natyrshëm".
  
  "Epo, një Muppet i veshur me lëkurë është një pamje e rrallë," ndërhyri Drake.
  
  Autobusi ishte i verdhë i ndezur dhe modern dhe vrapoi përpara rusëve pa e ngadalësuar shpejtësinë. Drake vlerësoi shpejtësinë e tij, shoferin dhe pasagjerët, por e dinte se nuk kishin zgjidhje tjetër. Ata ishin disa kilometra larg çdo qyteti të madh. Ndërsa autobusi u afrua dhe rusët e vështruan atë, ekipi i SPEAR bllokoi rrugën.
  
  "Ngadalëso," tha Alicia.
  
  Smith qeshi befas. "Ky nuk është Kansas. Ai nuk do t'ju kuptojë."
  
  "Atëherë një gjuhë universale." Alicia ngriti armën e saj pavarësisht shkëlqimit të Hayden.
  
  "Më shpejt," tha Dahl. "Para se të hidhet në radio."
  
  Autobusi u ngadalësua dhe u devijua pak, pjesa e përparme e gjerë rrëshqiti jashtë pozicionit. Rusët tashmë kishin ikur. Drake e shtyu derën duke i bërë shenjë shoferit që ta hapte. Fytyra e burrit ishte e frikësuar, sytë e tij të hapur dhe duke u përplasur mes ushtarëve dhe pasagjerëve të tij. Drake priti derisa u hap dera dhe më pas doli përpara, duke zgjatur dorën.
  
  "Ne duam të shkojmë vetëm për një udhëtim," tha ai me aq qetësi sa mundi.
  
  Ekipi mori në mes të autobusit. Dahl ishte i fundit që u hodh lart dhe e përkëdheli shoferin në dorë.
  
  "Përpara!" Ai tregoi rrugën.
  
  Rusët nuk ishin më shumë se njëqind metra pas, armët e ngritura ndërsa shoferi shtypte këmbën në dysheme. Me sa duket ai po mbante një sy në pasqyrat e tij anësore. Autobusi filloi të lëvizë, pasagjerët u hodhën prapa. Drake u mbajt. Alicia shkoi në pjesën e pasme të autobusit për të vlerësuar ndjekjen.
  
  "Ata po fitojnë forcë"
  
  Drake i bëri me dorë Dahl-it. "Thuaji Keanut të shpejtojë dreqin!"
  
  Suedezi dukej pak i turpëruar, por foli me shoferin e autobusit. Makina e rriti ngadalë shpejtësinë. Drake pa Alicia-n të dridhej dhe më pas u kthye shpejt duke u bërtitur pasagjerëve të autobusit.
  
  "Rasë poshtë! Tani!"
  
  Nga frika e RPG-së, edhe Drake ra. Për fat të mirë, plumbat goditën vetëm pjesën e pasme të makinës, të gjithë të vendosur në shasi. Ai psherëtiu me lehtësim. Natyrisht, rusët u paralajmëruan për viktima civile. Të paktën ishte diçka.
  
  Edhe një herë, makinacionet politike pas planeve të çdo ekipi elitar erdhën në mendje. Jo të gjitha ekipet u sponsorizuan nga shteti; dhe disa liderë as që e dinin se çfarë po ndodhte. Edhe një herë mendimet e tij u kthyen te francezët - dhe ushtarët e vdekur.
  
  Ata bëjnë punën e tyre.
  
  Autobusi u largua nga rusët, duke rritur shpejtësinë përgjatë rrugës, i gjithë korniza e tij dridhej. Drake u qetësua pak, duke e ditur se ata po ktheheshin drejt Ejin Horo në drejtimin ku po shkonin. Shoferi negocioi një kthesë të gjerë dhe gjithëpërfshirëse. Drake u kthye ndërsa Alicia lëshoi një ulërimë të ulët nga sedilja e pasme.
  
  Dhe ata panë një helikopter të zi që i përkiste rusëve, duke zbritur për t'i marrë.
  
  Zëri i Hayden e mbushi lidhjen. "Ata nuk do të sulmojnë."
  
  Drake mblodhi buzët. "Fluid op. Porositë po ndryshojnë."
  
  "Dhe ata ende mund ta shtyjnë autobusin nga rruga," u përgjigj Dahl. "Sa larg është deri në qytet?"
  
  "Tetë minuta," u përgjigj Lauren.
  
  "Shume gjate". Dahl eci nëpër korridor në pjesën e pasme të makinës me shpejtësi dhe filloi t'u shpjegonte pasagjerëve se ata duhet të lëviznin përpara. Kaluan disa çaste dhe më pas ai u bashkua me Alicia.
  
  "Përshëndetje Torsti. Dhe gjithmonë kam menduar se sediljet e pasme janë vetëm për puthje."
  
  Suedezi bëri një zë të mbytur. "A po përpiqesh të më bësh të sëmurem të udhëtoj? E di ku ishin ato buzë."
  
  Alicia i dha një puthje. "Ju nuk e dini se ku kanë qenë."
  
  Dahl ndrydhi një buzëqeshje dhe bëri shenjën e kryqit. Një helikopter rus u ul për një kohë të shkurtër teksa ushtarët hipën, duke qëndruar pezull mbi pistë. Autobusi përshkoi një distancë dhe u kthye midis tyre, dhe Alicia dhe Dahl ekzaminuan ajrin.
  
  Drake shikoi për francezët që iknin përpara, por dyshoi nëse ata do të përpiqeshin të sulmonin. Ata ishin të paktë në numër dhe po luftonin me humbje. Ata e mbivlerësuan. Do të kishte më shumë kuptim nëse ata do të kishin shkuar drejt e në të dhënën e tretë.
  
  Megjithatë, ai shikonte.
  
  Zëri i Laurenit erdhi përmes komunikatorit. "Gjashtë minuta. A keni kohë për të folur?"
  
  "Për çfarë?" Smith gërrmoi, por nuk tha asgjë nxitëse.
  
  "Kalorësi i tretë është një mister, dikush që Urdhri e hodhi atje për të turbulluar ujërat. Indianët e famshëm përfshijnë Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, por si e gjeni personin më të keq që ka jetuar ndonjëherë? Dhe ai ishte i famshëm." Ajo psherëtiu. "Ne jemi ende duke kontrolluar. Megjithatë, think tank në Uashington është ende në një rrugë pa krye. Unë u thashë atyre se mund të mos jetë aq keq."
  
  Drake mori një psherëtimë të lehtësuar. "Po dashuria ime. Nuk është gjëja më e keqe që mund të ndodhë", tha ai. "Kjo duhet të ngadalësojë kombet e tjera."
  
  "Patjetër që do të ndodhë. Në lajme të tjera, ne mendojmë se kemi plasaritur katër anët e tokës."
  
  "A keni?" tha Mai. "Ky është një lajm i mirë."
  
  Drake i pëlqeu nënvlerësimi i saj tipik. "Rri atje, Mai."
  
  "Po, nuk dua të kërcej nga vendi ime me eksitim," shtoi Alicia thatë.
  
  Mai nuk denjoi të përgjigjej. Lauren vazhdoi sikur të mos ishte thënë asgjë, "Prisni një minutë, djema. Sapo më thanë se kinezët janë kthyer në të. Të paktën dy helikopterë po shkojnë në drejtimin tuaj."
  
  "Ne jemi në një autobus kinez," tha Yorgi. "A nuk do të jemi të sigurt prej tyre të paktën?"
  
  "Është pak naive," tha Kenzie. "Qeverive nuk u intereson."
  
  "Megjithë mbi-përgjithësimin," shtoi Hayden. "Kenzie ka të drejtë. Nuk mund të supozojmë se ata nuk do të hipin në autobus."
  
  Fjalë profetike, mendoi Drake, ndërsa një njollë e zezë u rrit në qiellin blu përpara autobusit.
  
  Alicia tha: "Rusët janë këtu".
  
  Është bërë shumë më e vështirë.
  
  
  KAPITULLI I TETËmbëdhjet
  
  
  Helikopterët fluturonin përpara dhe mbrapa. Drake pa teksa zogu kinez zbriste pothuajse në asfalt përpara se të nivelohej dhe të nisej drejt autobusit.
  
  "Ata po na detyrojnë të përplasemi," tha ai, pastaj tregoi shoferin e frikësuar. "Jo jo. vazhdo!"
  
  Motori i autobusit gjëmonte dhe gomat gjëmuan në tokë. Disa njerëz të grumbulluar përpara kishin filluar të bërtasin. Drake e dinte se kinezët nuk do të rrëzonin qëllimisht një helikopter, por ishte e vështirë t'u përcillte njohuritë e tij pasagjerëve.
  
  Shoferi mbylli sytë fort. Autobusi u kthye.
  
  Drake mallkoi dhe e tërhoqi burrin nga pozita e tij, duke kapur timonin. Smith e ndihmoi burrin dhe e çoi përafërsisht jashtë në kalim. Drake u hodh pas timonit të autobusit, duke vendosur këmbën në pedale të gazit dhe duke mbajtur duart fort në timon, duke e mbajtur atë në një vijë krejtësisht të drejtë.
  
  Hunda e helikopterit drejtohej drejt tyre, hendeku po mbyllej shpejt.
  
  U dëgjuan britma nga pas dhe anash. Tani Smith duhej të frenonte shoferin. Drake u mbajt.
  
  Komunikuesi filloi të kërciste. "Hajde, Keanu im i neveritshëm," gulçoi Alicia. "Rusët janë praktikisht me tanët..."
  
  "Kurrë," ia ktheu Kenzi. "Rri i qete. E shikove fasadën?"
  
  Ulërima e Alicias jehoi në të gjithë autobusin.
  
  "Mendimet?" Pyeti Drake në sekondën e fundit.
  
  "Kjo nuk është në të vërtetë një mbledhje bordi!"
  
  Drake e mbajti fort besimin, përvojën dhe timonin e tij. Protestat e forta i mbushën veshët. Trupat bien në dyshemenë e autobusit. Edhe Smithi u zvarrit. Në momentin e fundit, helikopteri kinez u anua djathtas dhe helikopteri rus frenoi, rrëshqitjet pothuajse u përplasën me pjesën e pasme të autobusit. Alicia fishkëlleu dhe Dal e pastroi fytin.
  
  "Unë me të vërtetë besoj se fituam këtë raund të pulës."
  
  Drake vazhdoi të ngiste makinën, duke parë një kthesë tjetër gjithëpërfshirëse përpara. "Dhe bonusi është se ne nuk jemi të skuqur apo krokante."
  
  "Ndalo", tha Kinimaka. "Unë jam tashmë i uritur."
  
  Alicia u kollit. "Është thjesht një helikopter i çmendur kinez."
  
  "Ata po kthehen," tha Hayden.
  
  "Ju djema po i afroheni periferisë së qytetit tani," tha Lauren. "Por është ende tre minuta me makinë nga çdo qendër popullore e mirë."
  
  Drake nxitoi te komunikuesi. "Ejani njerëz! Ju duhet t'i bëni ata të kenë frikë nga kjo!".
  
  Kenzi eci drejt dyerve të pasme, duke bërtitur, "A ka dikush këtu një katana?"
  
  Fjalët e saj u pritën me shikime të zbrazëta dhe dy-tre veta u ulën. Plaku me sy të hapur zgjati një dorë që dridhej duke mbajtur një qese me ëmbëlsira.
  
  Kenzi psherëtiu. Drake lëvizi çelësin për të hapur dyert. Në një çast, gruaja izraelite nxori trupin e saj jashtë, kapi skajin e dritares, pastaj çatinë dhe u tërhoq në çatinë e autobusit. Drake e drejtoi makinën sa më mirë që mundi, duke shmangur gropën e madhe, duke marrë frymë thellë pasi e kuptoi përgjegjësinë e tij që buronte nga veprimet e Kensit.
  
  Më pas, në pasqyrën e pasme, ai pa Dal-in që kërceu për t'u bashkuar me të.
  
  O mut.
  
  Me përqendrim intensiv, ai e mbajti atë të qëndrueshme.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl u ngjit në çatinë e autobusit. Kensi i zgjati dorën, por ai tundi kokën pranë saj.
  
  "Më shpejt!"
  
  Helikopteri rus fitoi lartësi dhe tani po zhytej përsëri, këtë herë në një kënd prej tre të katërtat përgjatë frontit. Ai mund të shihte një burrë të varur nga çdo anë, duke synuar një armë, ndoshta duke synuar rrotat apo edhe shoferin.
  
  Ai u kthye menjëherë duke kërkuar helikopterin kinez. Nuk ishte larg. Duke u zhytur në të majtë, kishte edhe njerëz që drejtonin armët nga dyert. Fakti që kinezët nuk qëllonin fort në autobusin e tyre ishte fillimisht inkurajues, por u zbut nga kuptueshmëria se ata kishin nevojë për kutinë që mbante Hayden, dhe ata kishin nevojë për të e paprekur.
  
  Kensi u ul në çatinë e autobusit, duke dëgjuar erën dhe lëvizjen dhe shtriu gjunjët. Më pas ajo ngriti armën, duke u fokusuar te helikopteri. Dahl shpresonte se ajo as nuk do të përpiqej ta filmonte, ajo thjesht do t'i trembte sulmuesit. Rusët nuk treguan një përmbajtje të tillë, por Kenzi dëshpërimisht donte të ndryshonte.
  
  Dahl vlerësoi helikopterin që po afrohej. I mbushur deri në buzë, ai nuk ishte thjesht i shkathët, por edhe vdekjeprurës. Gjëja e fundit që donte ishte të shkaktonte çdo lloj aksidenti, e lëre më një aksident që mund të përfshinte goditjen e një autobusi.
  
  Gomat e përparme u kthyen mbi një gropë, duke shkaktuar një "falje" nga Drake. Dahl nuk dëgjoi asgjë tjetër përveç zhurmës së ajrit të vrullshëm dhe zhurmës së helikopterit. Gjuajtja u kthye nga metali pranë këmbës së djathtë. Suedezi e injoroi këtë, mori në shenjë dhe qëlloi.
  
  Plumbi duhet të ketë goditur objektivin e tij, sepse burri hodhi armën dhe u tërhoq. Dahl nuk e la këtë të thyente përqendrimin e tij dhe thjesht gjuajti një tjetër gjuajtje përmes portës së hapur. Helikopteri u kthye drejtpërsëdrejti drejt tij, duke iu afruar me shpejtësi, dhe këtë herë Dahl kuptoi se të luante frikacak ishte një ide e keqe.
  
  Ai u hodh në çatinë e autobusit.
  
  Helikopteri klithi lart, duke prerë hapësirën që sapo kishte lënë. Ai nuk kishte aftësinë e manovrimit për t'u kthyer drejt Kensit, por u afrua aq sa ta hidhte mënjanë.
  
  Në buzë të çatisë së autobusit!
  
  Dahl rrëshqiti dhe u zvarrit përpara, duke u përpjekur ta arrinte atë në kohë. Kenzi ndaloi rënien e saj, por humbi kontrollin e armës së saj; megjithatë, vrulli e bëri atë të fluturonte nga autobusi me shpejtësi dhe në rrugën e pamëshirshme shumë më poshtë.
  
  Zogu kinez u anua ashpër, duke hyrë në një rreth. Rusi qëlloi lart, plumbi i humbur shpoi metalin pranë kofshës së djathtë të Dahl-it. Trupi i Kenzit rrëshqiti nga ana e autobusit dhe ai e vuri të gjithë trupin në një kërcim të fundit të dëshpëruar, me krahun e shtrirë.
  
  Ai arriti të mbështillte dorën e djathtë rreth kyçit të saj që dridhej; u shtrëngua fort dhe priti hov të pashmangshëm.
  
  Erdhi, por ai u mbajt, u shtri deri në kufi. Metali me shkëlqim dhe i lëmuar punoi kundër tij, duke lejuar trupin e tij të rrëshqiste drejt skajit, pesha e Kenzit i tërhoqi të dy poshtë.
  
  Britmat erdhën mbi komunikime. Ekipi mund të shihte këmbët e Kenzit duke shigjetuar jashtë një prej dritareve anësore. Dahl u mbajt me gjithë fuqinë e tij, por trupi i tij çdo çast rrëshqiste gjithnjë e më shumë me atë skaj të fortë.
  
  Nuk kishte asnjë shtrëngim në çatinë e autobusit dhe asgjë për të kapur. Ai mund të duronte, nuk do ta lëshonte kurrë, por gjithashtu nuk mund të gjente ndonjë mbështetje për ta ngritur lart. Zëri i Drake erdhi përmes komunikuesit.
  
  "A doni që unë të ndaloj?" Me zë të lartë, të pasigurt, pak të shqetësuar.
  
  Dahl i lexoi mirë emocionet. Po të kishin ndalur do të goditeshin fort edhe nga rusët edhe nga kinezët. Askush nuk e di se cili do të jetë rezultati.
  
  Zëri i Laurenit u prish. "Më falni, sapo mora një mesazh se suedezët po vijnë drejt jush. Tani është një përhapje me katër drejtime, njerëz."
  
  Dahl ndjeu peshën duke i shtrirë muskujt. Sa herë që autobusi kërcente, një centimetër tjetër i trupit të tij rrëshqiste në buzë dhe Kenzi binte pak më tej. Ai dëgjoi zërin e izraelitit nga diku poshtë.
  
  "Lëre të shkojë! Mund ta bej!"
  
  kurrë. Ata po udhëtonin me gjashtëdhjetë milje në orë. Kensi e dinte se ai nuk do ta linte të ikte dhe ajo nuk donte që të dy të binin. Dahl ndjeu edhe më shumë respekt për të. Zemra që ai e dinte se ishte varrosur thellë sapo u ngrit pak më afër sipërfaqes.
  
  Zhurma e çizmeve të saj që goditnin dritaret e bëri zemrën e tij të rrihte më shpejt.
  
  Ata rrëshqitën së bashku, Kenzi poshtë dhe Dahl përgjatë çatisë së autobusit. Ai u përpoq të kapte skajin e ashpër që kalonte përgjatë skajit, por ai ishte shumë i vogël dhe i preu mishin. Duke mos parë asnjë shpresë, ai u kap pas saj për aq kohë sa mundi, duke rrezikuar gjithçka.
  
  Gjoksi i tij u zhvendos drejt shkëmbit, duke u rrëshqitur në mënyrë të pashmangshme. Sytë e tij u ndeshën me sytë e Kenzit, duke parë lart. Shkëmbimi i tyre ishte pa fjalë, pa shprehje, por i thellë.
  
  Duhet të më lësh të shkoj.
  
  kurrë.
  
  Ai u tërhoq përsëri, vetëm për të rrëshqitur përtej pikës pa kthim.
  
  Duart e forta i kapën të dy viçat, duar që mund t'i përkisnin vetëm Mano Kinimakës.
  
  "Gotcha," tha Havai. "Ju djema nuk do të shkoni askund."
  
  Havai e mbështeti Dahl-in dhe më pas e tërhoqi ngadalë nga rënia e tij. Dahl e mbajti fort Kensin. Së bashku ata bënë ngadalë rrugën e tyre drejt sigurisë.
  
  Sipër, helikopterët u zhytën për herë të fundit.
  
  
  * * *
  
  
  Drake e dinte që Kinimaka i mbante fort miqtë e tij, por ai ende hezitonte ta kthente autobusin shumë ashpër. Rusët dhe kinezët përparuan nga drejtime të kundërta, pa dyshim duke e ditur se kjo do të ishte qasja e tyre e fundit.
  
  Zhurma e thyerjes së dritareve i tregoi se të tjerët nuk po rrinin duarkryq. Ata kishin një plan.
  
  Nga pas, Alicia, Smith, May, Hayden dhe Yorgi morën secili një dritare nga anët e ndryshme të autobusit dhe e thyen atë. Duke vënë në shënjestër helikopterët që po afroheshin, ata hapën zjarr të fortë, gjë që i detyroi ata të devijojnë shpejt anash. Vija e pemëve mbaroi dhe Drake pa ndërtesa përpara.
  
  Rrjeti rrugor, rrethrrotullimi. Pas tij ranë të shtëna, duke mbushur autobusin; helikopterët e zinj u ngritën në qiell.
  
  Ai psherëtiu me lehtësim.
  
  "Ne po mbijetojmë," tha ai. "Për të luftuar një herë tjetër."
  
  Lauren e ndërpreu. "Edhe suedezët u tërhoqën," tha ajo. "Por unë ende marr pak aureolë në sinjal. Diçka mes Uashingtonit, fushës dhe meje. Kjo është e çuditshme. Pothuajse sikur... sikur..."
  
  "Çfarë?" - Unë pyeta. Pyeti Drake.
  
  "Është sikur po ndodh një grup i ndryshëm komunikimesh. Ka diçka tjetër në lojë. Edhe një..." hezitoi ajo.
  
  "Ekipi?" Drake përfundoi.
  
  Hajden murmuriti me zë të lartë. "Kjo tingëllon qesharake."
  
  "E di," u përgjigj Lauren. "Vërtet po, dhe nuk jam ekspert. Nëse vetëm Karin do të ishte këtu, jam i sigurt se do të kishim diçka më të mirë."
  
  "A mund të kapni ndonjë dialog?" pyeti Hajden. "Edhe pak?"
  
  Drake kujtoi një përmendje të mëparshme të SEAL Team 7, të dëgjuar vetëm nga Dahl dhe ai vetë. I shkoi përsëri mendja se të gjitha komunikimet po monitoroheshin.
  
  "A mund ta shtyjmë këtë për një kohë?" - ai pyeti. "Dhe a mund të gjeni një mënyrë më të mirë që ne të ikim nga këtu?"
  
  Lauren dukej e lehtësuar. "Sigurisht, sigurisht," tha ajo. "Më jep një minutë."
  
  
  KAPITULLI I Nëntëmbëdhjetë
  
  
  Hayden Jay priti disa orë derisa ekipi të ishte i sigurt në një strehë të vogël satelitore në Tajvan përpara se të largohej nga lagjet e ngushta për të bërë thirrjen.
  
  Qëllimi i saj: të kontaktojë Kimberly Crowe.
  
  U desh pak kohë, por Hayden duroi. Ajo gjeti një cep të qetë pas shtëpisë, u ul dhe priti, duke u përpjekur të mbante kokën të mos rrotullohej. Ishte e vështirë të gjente diçka të përhershme në jetën e saj për t'u ngjitur jashtë ekipit. SPIR u bë jeta e saj, kuptimi i jetës së saj dhe, si pasojë e kësaj, ajo thjesht nuk kishte lidhje personale, asgjë përveç punës. Ajo mendoi përsëri në vorbullën e aventurave që kishin ndarë së bashku - nga Odin dhe Portat e Ferrit, te Babilonia dhe Pandora, shpërthimi bërthamor që pothuajse kishte shkatërruar Nju Jorkun, ndarja e saj e vjetër me Ben Blake dhe ndarja e saj e fundit me Mano Kinimaka. . Ajo ishte e fortë, shumë e fortë. Ajo nuk kishte nevojë të ishte aq e fortë. Incidenti më i fundit me thesarin e Inkas në Peru e ka prekur atë si mendërisht ashtu edhe fizikisht. Asnjëherë më parë ajo nuk kishte qenë kaq e tronditur deri në palcë.
  
  Tani ajo e rimendoi me qetësi. Urat mund të jenë djegur dhe duhet të ishte e shkëlqyer. Por nëse me të vërtetë donte të ndryshonte, nëse donte më shumë në jetën e saj, ajo duhej të ishte e sigurt përpara se të merrte fund dhe të rrezikonte të lëndonte përsëri dikë. Qoftë ky Mano apo dikush tjetër.
  
  më intereson. Unë me të vërtetë dua. Dhe herën tjetër duhet të sigurohem që t'i qëndroj besnik asaj që dua përfundimisht.
  
  Nga jeta. Jo pa punë. Ekipi i SPEAR u bashkua dhe bëri një punë të mirë, por asgjë nuk zgjati përgjithmonë. do të vijë koha -
  
  "Zonjusha Jay?" - tha zëri i robotit. "Unë po ju ndihmoj tani."
  
  Hayden i bashkoi të gjitha. Zëri i radhës në linjë ishte i ministrit të Mbrojtjes.
  
  "Cili është problemi, agjent Jay?" Lakonik, i qetë, i shkëputur. Crowe dukej se ishte në buzë.
  
  Hayden gjeti kohë për të kuptuar se si ta shprehte pyetjen e saj kryesore. Ajo vendosi ta varroste në mut dhe të shihte se çfarë mori Qrow.
  
  "Ne dolëm nga Kina dhe morëm një kuti të dytë. Ekipi aktualisht është duke e testuar këtë. Raportet vijnë së shpejti, pa dyshim. Nuk ka pasur viktima, por ka pasur shumë të prera dhe mavijosje. Jo të gjitha ekipet rivale janë armiqësore..." Ajo pyeti shkurtimisht nëse Qrow do ta merrte karremin dhe më pas vazhdoi: "Disa vende janë më agresive se të tjerat. Francezët humbën të paktën tre. Një rus është plagosur. A mund të ketë një ekip tjetër, më të fshehtë? Kemi dëgjuar fragmente të muhabeteve sekrete amerikane, të cilat, natyrisht, nuk vërtetojnë asgjë. Britanikët janë në anën tonë, ose kështu duket, dhe Drake ka njëfarë ndikimi mbi ta. Tani jemi në shtëpinë e sigurt, duke pritur që qendra e mendimit të zbulojë vendndodhjen e Kalorësit të tretë."
  
  Tani ajo u ndal dhe priti.
  
  Qrow mbajti rezervën e saj. "Ndonje gje tjeter?"
  
  "Unë nuk besoj në këtë". Hayden u ndje e zhgënjyer kur përpjekjet e saj dështuan. Ajo pyeti veten nëse ajo duhet të jetë më e drejtpërdrejtë.
  
  "Unë jam në kontakt të vazhdueshëm me njerëzit në Uashington," tha Crowe. "Nuk ka nevojë të më mbani të informuar."
  
  "Oh ne rregull. Faleminderit".
  
  Hayden filloi nënshkrimin. Vetëm atëherë Qrow dërgoi një kërkesë në dukje të pafajshme.
  
  "Prit. Ju thatë se mendonit se dikush mund të imitonte amerikanët? Diku në një fushë?
  
  Hayden nuk tha asgjë të tillë. Por nga të gjitha këto informacione të rëndësishme, Qrow kapi vetëm një gjë. Ajo detyroi të qeshte. "Duket kështu. Ne e dëgjuam atë në tokë." Ajo nuk e solli Lauren në këtë. "Sigurisht, ne e dimë se nuk ka ekip të dytë, kështu që ndoshta ky është një nga vendet e tjera që përdor ish-forcat speciale amerikane apo edhe mercenarë."
  
  "Një element i vogël i një qeverie të huaj që përdor personelin e Shteteve të Bashkuara?" Qrow fërshëlleu. "Mund të jetë, agjent Jay. Ndoshta ke te drejte. Sigurisht, - qeshi ajo, - nuk do të ketë një ekip të dytë.
  
  Hayden dëgjoi më shumë se fjalë. "Dhe kur do të kthehemi? Çfarë do të kthehemi?
  
  Qrow mbeti i heshtur, gjë që i tha Haydenit se ajo e dinte saktësisht se çfarë po kërkohej. "Një gjë në një kohë," tha ajo në fund. "Së pari, të ashtuquajturit Kalorës të Rendit duhet të gjenden dhe të neutralizohen."
  
  "Sigurisht". Hayden gjithashtu e dinte se ky ishte shansi i saj i fundit për të folur drejtpërdrejt me Qrow, kështu që vendosi të shkonte pak më tej. "Po sikur të dëgjojmë përsëri muhabete amerikane?"
  
  "Kush jam unë, një agjent në terren? Merren me të."
  
  Qrow e përfundoi telefonatën, duke e lënë Hayden të ngul sytë në ekranin e celularit për disa minuta, duke rivlerësuar tani jo vetëm veten, por edhe qëllimet e vendit të saj.
  
  
  * * *
  
  
  Drake shfrytëzoi rastin për të pushuar ndërsa Yorgi, Mai dhe Kinimaka po merreshin me kutinë e re. Fakti që vinte nga mauzoleumi i Genghis Khan dhe ndodhej midis sendeve personale të figurës legjendare vetëm sa e rriti nderimin me të cilin ata e trajtuan atë. Simboli i qartë dhe i neveritshëm në krye vërtetoi se dikur i përkiste Urdhrit të Gjykimit të Fundit.
  
  Kinimaka studioi kështjellën. "Jam i sigurt se Urdhri dikur kishte një plan për t'i dhënë çelësat," tha ai. "Por jeta u pengua." Ai buzëqeshi.
  
  "Vdekje," tha Mai qetësisht. "Vdekja qëndroi në rrugë."
  
  "A dëshironi që unë ta hap me hijeshi?" Pyeti Jorgji.
  
  "Po, le të shohim disa nga ato aftësi hajdute, Yogi." Alicia foli, e ulur me shpinën në mur pranë Drake, një shishe me ujë në njërën dorë, një armë në tjetrën.
  
  "Nuk ka kuptim". Kinimaka lëvizi bravë me putrën e tij mishore. "Nuk është vërtet art."
  
  Kenzi u zvarrit drejt tij ndërsa Mai ngriti kapakun. Ishte një skenar i çuditshëm, mendoi Drake, ushtarë të mbyllur në një dhomë të vogël pa vend për t'u ulur, pa vend për t'u shoqëruar, pa vend për të gatuar. Vetëm një mini-frigorifer i mbushur me ujë dhe disa kuti biskotash. Dritaret ishin të mbuluara me perde, dera ishte e siguruar me bulona masive. Tapeti ishte me fije dhe kundërmonte myku, por ushtarët kishin përjetuar më keq. Kjo ishte e mjaftueshme për të pushuar pak.
  
  Smith, i cili po ruante derën, e la Hajdenin të hynte përsëri, duke hyrë në momentin që May zgjati kutinë. Drake mendoi se shefi dukej i rraskapitur dhe i shqetësuar, në teh. Shpresoj që ajo të shtjellojë bisedën e saj më vonë.
  
  Mai u zhvendos nga këmba në këmbë për disa sekonda përpara se të nxirrte krahët. Ajo mbante një pirg të trashë letrash, të mbështjellë në një dosje të trashë dhe të lidhur me një spango të lidhur me nyjë, duke bërë që disa nga anëtarët e ekipit të ngrinin vetullat.
  
  "Vërtet?" Kinimaka u ul përsëri në shtizat e tij. "A është kjo një armë që mund të rrezikojë botën?"
  
  "Fjala e shkruar," tha Kenzie, "mund të jetë mjaft e fuqishme."
  
  "Çfarë është kjo?" - Unë pyeta. pyeti Lauren. "Të gjithë djemtë nga Uashingtoni po na presin."
  
  Koha vazhdoi të punonte kundër tyre. Si gjithmonë, ky ishte çelësi për të qëndruar përpara lojës dhe - në veçanti, garës. Drake pa dy rrugë përpara. "May, Hayden dhe Dal, pse nuk e zbuloni se çfarë është? Lauren - çfarë ke për kalorësin e tretë, pasi na duhet një drejtim në të cilin të shkojmë?"
  
  Lauren i kishte thënë tashmë se do t'i takonte në vendin e tretë. Tani ajo psherëtiu me zë të lartë. "Epo, askush nuk është 100 për qind i sigurt, djema. Për t'ju prezantuar me foton, unë do t'ju prezantoj me interpretimin e tyre të katër drejtimeve kardinal."
  
  Drake pa May dhe të tjerët duke u vrenjtur në fytyrë teksa po shkonin drejt armës së pushtimit. "Kemi kohë".
  
  "Epo, kjo është vërtet interesante. Para zbulimit të të ashtuquajturës Botë e Re në shekullin e gjashtëmbëdhjetë, besohej se toka ishte e ndarë në tre pjesë - Evropë, Azi dhe Afrikë. Ndarja midis këtyre kontinenteve ishte Hellesponti, i cili përshtatet në mënyrë të përkryer në planin e Urdhrit që keni ndjekur deri tani. Kështu Azia filloi përtej Hellespontit, një tokë e panjohur me pasuri ekzotike, të cilën ata e quajtën Lindje. Sigurisht, më vonë ata gjetën Amerikën dhe më pas u bë Bota e Re, e dëshiruar, e panjohur dhe plot shpresë. U botua një libër me emblema që përshkruan katër drejtimet e reja kardinale. Azia, Evropa, Afrika dhe Amerika. Duket se Urdhri vendosi ta zbatonte këtë mendim të lashtë në hartën e tyre për arsye të panjohura - megjithëse ka të ngjarë sepse ata ende besonin se ishin patriarkë të plotfuqishëm që gjuanin për relike." Lauren mori frymë.
  
  "Pra, ky është riedukimi i botës që ndodhi përsëri kur ata gjetën Australinë dhe më pas Antarktidën?" ka thënë Kenzi.
  
  "Po, një riedukim gradual gjatë shekujve, që disa njerëz mendojnë se ende po ndodh. Por kjo është një histori krejtësisht tjetër. Nuk ishte e gjitha lumturia dhe trëndafilat. Fraza "katër anët e tokës" mund të ketë qenë shprehja më e diskutueshme në histori. Në hebraisht përkthehet si "ekstrem". Në Numrat 15:38 këto janë kufij; në Ezekiel - kënde; dhe Jobi i ka fundet. Kjo mund të përkthehet edhe si ndarje. Është e qartë se Bibla e ka lënë veten të hapur për tallje pikërisht këtu..."
  
  Drake e kuptoi këtë. "Sepse supozon se bota është e sheshtë?"
  
  "Po. Por Bibla e përshkruan atë në librin e Isaias, duke e quajtur atë një sferë. Pra, referencë e qëllimshme. Çështja është se ata mund të kishin përdorur çdo numër fjalësh - rreth një duzinë - për të përshkruar këndin. Besohet se fjala "ekstrem" është përdorur qëllimisht për të përcjellë, mirë, pikërisht këtë. Dhe asnjë hebre nuk mund ta keqinterpretonte domethënien e vërtetë, sepse për 2000 vjet ata përballeshin me qytetin e Jeruzalemit tri herë në ditë dhe këndonin: "I bini borisë së madhe për lirinë tonë". Ngrini flamurin për të mbledhur mërgimtarët tanë dhe na mblidhni së bashku nga të katër anët e tokës në tokën tonë."
  
  "Pra, ata nuk zgjodhën një frazë rastësisht?" - pyeti Smith.
  
  "Jo. Libri i Profetit Isaia shpjegon se si Mesia do ta mbledhë popullin e tij nga katër anët e tokës. Nga të gjitha anët do të mblidhen në Izrael".
  
  Kensi nuk lëvizi asnjë muskul dhe nuk tha asnjë fjalë. Drake nuk e kishte idenë se cilat ishin bindjet e saj fetare, nëse ajo kishte edhe ndonjë, por ai e dinte se sidoqoftë do të bëhej një pjesë e madhe e jetës së saj në mënyrë të pashmangshme. Në këtë pikë ai e studioi atë pak më shumë ndërsa ata prisnin që Lauren të vazhdonte. Besimi i Dahl-it se ajo ishte në thelb e mirë dhe se do të kthehej gjithmonë në zemrën e saj morale ishte e justifikuar deri në një farë mase. Ai ende shihte një skaj për të - një skaj i paligjshmërisë - por kjo nuk ishte domosdoshmërisht një gjë e keqe.
  
  Nga koha ne kohe.
  
  Por nuk mund ta kishit në të dyja mënyrat. Dhe kjo është ajo që ai pa tek Kensi - një vrasës i pamëshirshëm kur ajo ishte e nevojshme dhe një shpirt luftarak kur ajo nuk ishte. Për hir të saj, ata duhej ta linin të ndryshonte.
  
  "Sigurisht që ka kuptim," tha Kinimaka. "Në fillim Afrika, pastaj Kina. Pra, çfarë është më pas?
  
  Lauren u përgjigj menjëherë. "Po, ne mendojmë se kuptimi i Biblës ishte në fund, si Rendi. Ata ia bënë të vështirë kujtdo që vinte më pas. Sipas tekstit... mirë... do të lexoj fragmentin përkatës: 'Gjeni vendet e prehjes së Atit të Strategjisë dhe më pas Kaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por gjithçka nuk është ashtu siç duket. Ne vizituam Khagan-in në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij. Ne kemi gjetur Murgun që ruan Gjykimin e Fundit të vërtetë. Dhe kodi i vetëm i vrasjes është kur u shfaqën Kalorësit. Nuk ka asnjë shenjë identifikimi në eshtrat e Atit. Indiani është i rrethuar me armë..."
  
  Drake e përthith atë. "Indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë? Dhe ai është i rrethuar me armë? Sigurisht, mund të jetë kudo në Indi. Ky është një vend i rrethuar me armë."
  
  "Atëherë kur Urdhri i fshehu Kalorësit?"
  
  Drake mendoi për të. "Epo, po, unë mendoj kështu. Gjithsesi, cili është kalorësi i tretë?"
  
  "Uria".
  
  Mori frymë thellë dhe pa Alicia. "Nuk mund të jetë Princesha Furry, apo jo?"
  
  Alicia tundi dorën përpara dhe mbrapa. "Ndoshta. Unë do ta mbaj parasysh këtë."
  
  Sytë e Drake u zgjeruan. "Ti je e pamundur."
  
  "Ndonjë preferencë?"
  
  "Per cfare?"
  
  "Cila princeshë? Vajza duhet ta dijë, ju e dini."
  
  Ai studioi këpucët e tij. "Epo. Unë kam qenë gjithmonë i anshëm ndaj Kleopatrës. E di që ajo nuk është princeshë, por..."
  
  "Mbretëresha? Pra edhe më mirë".
  
  Lauren po fliste akoma. "Siç thashë më herët, djemtë dhe vajzat ende po vlerësojnë se cilit indian mund t'i referohet Urdhri. Në të vërtetë, kjo është shumë e paqartë. Dua të them, edhe duke e vënë veten në vendin e tyre në kohën e tyre, mund të ishte një nga një duzinë."
  
  "Dhe ata janë të gjithë të rrethuar me armë?" - pyeti Smith.
  
  "Unë jetoj në Indi, po. Kryesisht."
  
  "Epo, të paktën ne kemi një destinacion," tha Alicia.
  
  Drake shikoi May, Hayden dhe Dahl, të cilët po zgjidhnin përmbajtjen e kutisë së dytë, Conquest.
  
  "A ka ndonjë përparim?"
  
  Hayden lëvizi dorën e saj për të treguar se ata ishin pothuajse aty. Ajo ngriti sytë. "Ky duket të jetë plani për një skenar të fundit të botës. A ju kujtohet efekti i shufrës? Një ngjarje e vogël shkakton një tjetër dhe një tjetër, secila më e madhe?"
  
  "Teoria e kaosit," tha Dahl. "Kjo është një armë pushtimi dhe Genghis Khan ishte një mendimtar i thellë. Me këtë ju mund të pushtoni të gjithë botën."
  
  Drake rrëzoi shishen e tij me ujë.
  
  Alicia tha: "Një armë me efekt domino?"
  
  "Pikërisht. Si vrasja e Franz Ferdinandit çoi në një yll të Luftës së Parë Botërore. Potencialisht, ky plan i kaosit në rritje mund të nisë Luftën e Tretë Botërore".
  
  "Dhe," Drake fiki komunikuesin e tij për një moment dhe foli qetësisht, "është mjaft e ndërlikuar. Kujt do t'ia japim?"
  
  Të gjithë ia ngulnin sytë. Ishte një pyetje e vlefshme. Hayden e bëri të qartë se ai nuk duhet të thoshte asgjë më shumë. Ai e dinte që Uashingtoni dhe Sekretari i Mbrojtjes ishin tashmë të pakënaqur me ta dhe iu kthye të mendonte për Ekipin 7 të SEAL.
  
  Rastësi?
  
  kurrë.
  
  Hayden studioi fletët e letrës për disa minuta të tjera, më pas i futi nën xhaketën e saj. Duke iu drejtuar të gjithë ekipit, ajo ngriti supet, duke treguar se vendimi nuk ishte marrë ende dhe absolutisht gjithçka mund të ndodhte me dokumente të pasigurta.
  
  Me zë të lartë ajo tha: "Ne do ta trajtojmë këtë sa më shpejt që të mundemi. Tani për tani ne kemi nevojë për atë vendndodhje të tretë. Lauren?"
  
  "Të dëgjoj. Jemi ende në pritje".
  
  "Tani prit një minutë," tha Kensi, me vetullat në fytyrën e saj nga dhjetë minutat e fundit ende të qarta. "Ju thoni se ka katër cepa të tokës, apo jo?"
  
  "Epo, Bibla e përmend atë," tha Lauren. "Dhe ky është urdhri i Gjykimit të Fundit."
  
  "Epo, diçka nuk shkon. Nuk e sheh?
  
  Drake i mbylli sytë, tani më i hutuar se kurrë. Dahl studioi Kenzi me kujdes.
  
  "Ndoshta ndonjë shpjegim do të ndihmonte?"
  
  "Katër kënde? Afrika, Azia, Evropa dhe Amerika."
  
  "Sigurisht. Kështu më thonë".
  
  Kensi shtriu të dyja duart. "Ku është India?"
  
  Hayden u ngrit në këmbë. "Dreq, India është pjesë e kontinentit aziatik."
  
  "Me të cilën ne kemi trajtuar tashmë."
  
  Mendoi Lauren ndërsa qëndronte në këmbë. "Gjë që lë vetëm Evropën dhe Amerikën," tha ajo. "Hej djema, po mendoni të njëjtën gjë që mendoj unë?"
  
  "Ndoshta," ankoi Alicia. "A është edhe prapanica juaj e ngurtë nga ulja në dyshemenë e keqe?"
  
  "Pulë," tha Kinimaka. "Por atëherë unë gjithmonë mendoj 'pulë'."
  
  "Urdhri është kriminelët e luftës të viteve dyzet. Në kohën kur ata fshehën armët, termi 'Amerikan vendas' ishte në modë, por ata nuk do ta kishin menduar kështu. Ata kanë lindur në të njëzetat ose më herët, për hir të Zotit."
  
  "Indianët e kuq?" tha Drake. "Nga Perëndimi i Egër? Dreqin".
  
  "Është e mundur," tha Lauren. "Ajo që grupi i mendimit po shikonte në vendin e gabuar."
  
  "Pra, kush ishte personi më i keq që ka jetuar ndonjëherë?" - pyeti Dahl.
  
  "Më lejoni të kthehem tek ju për këtë. Tani për tani, thjesht hipni në aeroplan."
  
  Drake nuk ishte i vetmi që e vështroi Hayden.
  
  Kthehu në Amerikë?
  
  Katrahurë.
  
  Hayden, në veçanti, shikonte Smithin. Ata nuk e kishin idenë se çfarë mund të kishte ndodhur pas ngjarjeve në Peru, apo çfarë po mendonin autoritetet. Ushtari, për meritën e tij, filloi menjëherë të ngrihej dhe të kontrollonte çantën e shpinës.
  
  Kalorësi i tretë? Uria? Dhe Amerika? A e dinë rivalët tanë?
  
  A do të ketë ndonjëherë një moment paqeje për të rregulluar jetën e saj?
  
  Jo sot, Hayden, jo sot. Duke u sinjalizuar të tjerëve që të largojnë komunikuesit e tyre dhe t'i fikin, ajo qëndroi sfiduese në mes të tyre.
  
  "Ne e bëjmë atë," tha ajo. "Dhe ne e bëjmë atë siç duhet. Siç duhet, siç bëjmë gjithmonë. Por djema, kam rezerva. Unë besoj," ndaloi ajo, "se Crow dhe qeveria amerikane kanë një ekip të dytë në lojë." SEAL Team 7, dhe me sa duket ata janë shumë mirë. Ky ekip mund të mos jetë në lojë vetëm për t'u siguruar që ne të marrim të gjithë kalorësit."
  
  Drake u vrenjos kur e dëgjoi këtë. "Më fal?"
  
  "Epo, a menduat se mund të kishte një skenar të dytë? Po sikur të jenë këtu për të na shkatërruar në thelb?"
  
  
  KAPITULLI I NJIZET
  
  
  Karin Blake u ul me çizmet e saj të zeza në tavolinë, me celularin e saj të shtrënguar mes qafës dhe mjekrës, duke trokitur në tastierë me duart e lira. Ajo kishte veshur një bluzë të rreckosur dhe xhinse, dhe flokët i kishte të lidhura me një kravatë të trashë. Zëri që fliste në veshin e saj të majtë pothuajse u mbyt nga e qeshura e Palladinos.
  
  "Mbylle dreqin, Dino!" ajo u kthye dhe bërtiti.
  
  "Po Po". Ushtari u kthye me një buzëqeshje dhe më pas pa fytyrën e saj. "Mirë mirë. Zot, kush dreqin të vuri në krye?"
  
  Karin i kërkoi falje folësit. "Fëmijët janë të djallëzuar," tha ajo. "Pak më shumë dhe ata do ta gjejnë veten jashtë në hapin e padisiplinuar."
  
  Gruaja qeshi në heshtje. "Oh po, bleva dy nga këto."
  
  Karin shikoi Dinozaurin e gjatë, muskuloz dhe shokun e tyre të armëve, Wu-në e vogël e të dobët. Të dy ushtarët po lëshonin avull, të mërzitur duke u vendosur në një shtëpi në shkretëtirë për javën e kaluar, duke vendosur sisteme të ndryshme. Ajo që u duhej ishte një veprim i vërtetë.
  
  Karin pyeti: "Dhe ata ikën?"
  
  "Sigurisht. Unë isha pjesë e njësisë së komunikimit. Na caktuan me turne. Ekipi SPEAR mori kutinë nga kinezët dhe arriti të arratisej në Tajvan. Pjesërisht fat, pjesërisht rezervë në anën e ekipeve të tjera, mendoj."
  
  Karin e dinte se kjo ishte shumë më tepër sesa thjesht fat. Nuk kishte ekip më të mirë në botë sot se SPEAR. Ajo dikur ishte krenare që ishte pjesë e saj.
  
  "Kjo mut kalorësi nuk ka shumë rëndësi për mua," pranoi ajo. "Unë jam duke u fokusuar në gjëra të tjera. Por më thuaj, ku do të shkojnë më pas?"
  
  "Epo, nuk e di ende. Duket si India. Por duket se ka disa mosmarrëveshje. Ja, pranova të ndihmoj pak për shkak të asaj që ndodhi me prindërit e varfër të Palladinos dhe sepse jemi në të njëjtën anë, por ka një kufi për atë që mund të them."
  
  Karin ndjeu një dyshim në rritje. "Nuk na duhen më shumë. Vetëm kjo - kur të telefonoj, më duhet të di pozicionin e ekipit të Drake. Do të jetë nesër apo pas një muaji. Ti mund ta besh?"
  
  Përgjigja ishte e qëndrueshme. "Po, për sa kohë që qëndroj në të njëjtën njësi. Unë besoj."
  
  "Faleminderit". Karin e mbylli shpejt bisedën përpara se të bëheshin pyetje të tjera. Ajo mori një moment për të vlerësuar dhomën dhe për të parë se ku ishin. Që kur e morën vendin nga foleja e tregtarëve të drogës, e kanë pastruar nga çdo gjë e keqe, duke gjetur pajisje në të gjitha llojet e vendeve, nga dërrasat e dyshemesë deri tek poshtë shtëpisë, si dhe në qoshe dhe çarje në të gjithë hapësirën e papafingo. Djegia e çdo pjese të fundit ishte vetëkënaqëse. Ndërsa janë ende jashtë linje, Karin, Dino dhe Wu vendosën kompjuterë, komunikime, pajisje mbikëqyrjeje dhe më shumë. Nëse shtëpia e shkretëtirës do të bëhej selia e tyre, ajo duhej të ishte e fortifikuar, e mbrojtur, një kështjellë më vete.
  
  Karin mendoi se ishin pothuajse aty.
  
  Një mendim i ri, i dhimbshëm i erdhi tani.
  
  Ajo shikonte ndërsa Dino dhe Wu punonin në kompjuterë, duke lidhur telat sipas udhëzimeve të saj dhe duke instaluar softuer, mure zjarri dhe më shumë. Ajo ishte dinamit në këtë lloj gjëje para se të fillonte stërvitjen e saj. Tani ajo ishte shumë më tepër. Po, atyre u mungonin ende disa gjëra, por fondet aktuale do të mjaftonin vetëm për ta mbuluar atë. Ata kishin nevojë për një burim të ardhurash të qëndrueshme.
  
  Mos e injoroni. Nuk mund ta shtyni, groposeni thellë.
  
  Karin dinte gjithçka për Ekipin 7 të SEAL. Ajo e dinte pse ishin aty, cilat ishin qëllimet e tyre; pikat e forta dhe të dobëta të tyre; axhendën e tyre dhe urdhrat e fundit sekret. Më pas, pasi kishte ofruar në mënyrë efektive mbështetje, ajo tani mund të paralajmëronte Matt Drake.
  
  Ishte emocionuese, po kthehej, po i shkaktonte acid në zorrën e saj.
  
  Çdo incident që ata kalonin, momentet e ndritshme dhe kohët e vështira, ditët e çmendurisë së plotë, i preknin emocionet e saj si një zog që rrahte një krimb kokëfortë. Karin ishte plagosur aq rëndë një herë më parë dhe kishte hequr dorë nga jeta, vetëm për ta gjetur atë përsëri në vendet më të papritura. Asaj iu dha një qëllim i ri.
  
  Përsëri, pa dyshim, ajo përjetoi shkatërrim kur vëllai dhe familja e saj vdiqën, dhe më pas dashurinë kur Komodo ra në dashuri me të. Ndoshta ajo ngjarje shumë e hershme kur ajo ishte aq e re e shkatërroi atë dhe e vendosi në rrugën e jetës.
  
  Shkatërrim.
  
  Tani ajo me të vërtetë donte të bënte ishte të shkatërronte të gjitha gjërat e mira që kishte. Nëse diçka po shkonte mirë, ajo donte që ajo të dështonte. Nëse diçka e mrekullueshme do t'i vinte në rrugën e saj, ajo do të sigurohej që të shpërbëhej me paragjykim.
  
  Nëse ekipi i ri do të fillonte të lulëzonte, të afrohej më shumë, do ta copëtonte atë.
  
  Vetë-shkatërrimi nuk ishte një mënyrë e re e jetës për Karin Blake. Ky është stili im i zgjedhur i jetesës. Batanija ime komode. Ajo gjithmonë pyeste veten nëse do të vinte rreth e rrotull, menjëherë dhe përsëri në këtë.
  
  Dhe kështu ajo u ul, e relaksuar, me informacionin që i mungonte edhe ekipit të SPEAR-it teksa kalonin katër pikat kryesore në përpjekjet e tyre për të marrë katër armët e makthit. Kryqëzimi qëndronte i hapur në derën e saj.
  
  Një rrugë çoi në shpengimin përfundimtar, te miqtë, shoqërinë dhe dhimbjen e jetës.
  
  Një rrugë tjetër do të shkatërronte gjithë këtë histori, gjithë këtë të ardhme të pasigurt dhe do t'i jepte asaj gjithçka që i duhej: kaos.
  
  Karin mblodhi gjërat e saj dhe doli në verandë. Ajri i shkretëtirës ishte i thatë, i përzier me pluhur. Një top i ndritshëm shkëlqeu lart në qiell. Diku larg, një njësi super-elite e forcave speciale amerikane e quajtur SEAL Team 7 po ndiqte shokët e saj të vjetër - Matt Drake dhe Alicia Miles, Torsten Dahl dhe May Kitano dhe të tjerë - me qëllimin për të vrarë.
  
  Karin mendoi t'i paralajmëronte ata.
  
  Pastaj ajo nguli kokën pas nga dera. "Hej humbës, hiqni gomarin. Kemi vende për të shkuar dhe njerëz për të parë. Fshehja sekrete e Tyler Webb nuk do të mbetet e fshehur përgjithmonë."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NJEZE
  
  
  Karin hipi në armë gjahu, duke parë Dinon teksa drejtonte me kujdes Dodge Ramin e tyre përmes gjarpërinjve të përdredhur që formonin autostradat dhe rrugët e pasme të Los Anxhelosit.
  
  "Vazhdoni rrugën tuaj," tha ajo ndërsa ushtari i ri kaloi autostradën e kuqe. "A ju kujtohet se ne jemi duke u gjuajtur?"
  
  Dino e buzëqeshi me gëzim të papjekur. "Thjesht e lumtur që dola nga shtëpia, mami. Sido që të jetë, duhet ta dini se unë jam më i mirë se ju. Më mirë në çdo mënyrë".
  
  "Kështu që ju vazhdoni të flisni."
  
  "Ushtria nuk do të na lërë të shkojmë," tha Wu. "Sa herë që dalim në sipërfaqe, ne jemi të prekshëm."
  
  "Ule tonin, zoti Mjerim. Zot, ju të dy mund të bëni detyrë të dyfishtë."
  
  "Le të shohim se sa të lumtur do të jeni kur të lidhin arrat tuaja me baterinë e makinës."
  
  "Mos u bëj gomar, Wu. Kjo është ushtria, jo CIA."
  
  Karin shijonte pamjet e vazhdueshme panoramike në të dyja anët e makinës; Los Angeles në gjithë lavdinë e tij. Një moment për t'u çlodhur dhe për të mos menduar për asgjë. Gjelbërimi i trashë dhe gjigantët e betonit konkurronin për epërsi dhe pas tyre ishin rrokaqiejt metalikë që shkëlqenin nën diellin përvëlues. Një smog i lehtë varej në nivelin e reve, duke errësuar ditën, por mezi dallohej. Njerëzit vinin e shkonin, mezi u dalluan në trotuare dhe në qendra tregtare, duke u ngjitur me zinxhirë në makinat e tyre. Kodrat e Hollivudit kaluan ngadalë djathtas, pa u vënë re, sepse në atë moment Dino vuri re një makinë patrullimi bardh e zi që po hynte në korsinë e shpejtë dhe ai ngadalësoi shpejtësinë si djali i mirë që ishte, duke i mbajtur sytë nga rruga, duke u fokusuar drejt përpara.
  
  Nëse nuk do t'i shikonit, ata nuk do t'ju vinin re.
  
  Më në fund u hap rruga e bregdetit dhe ata ishin rrugës për në San Francisko.
  
  "Më mirë se shkretëtira." Wu studioi valët e gazuara dhe rrotulluese.
  
  Karin analizoi detyrën përpara. Ata nuk e humbën kohën e tyre në seli. Së pari, ata instaluan kompjuterë, dy Mac më të fundit me aq lodra të veçanta sa mund të përballonin. Kablloja me fibra optike ishte pjesa më e ndërlikuar, por sapo e kuptuan këtë dhe Karin instaloi një sërë mure zjarri, ata ishin gati të shkonin. Edhe atëherë, edhe me Karin në tastierë dhe duke përdorur intelektin e saj gjenial, ata nuk kishin potencialin për hakerime të çmendura. Ata ishin të kufizuar, të detyruar të përdornin zgjuarsinë.
  
  Karin dinte për llogaritë e panumërta sekrete bankare të Tyler Webb. Ajo i shikonte kur punonte për SPIR. Ajo ishte e vetëdijshme për atë që disa e quanin trashëgimia e tij; për pak sekrete që kishte në ekipin e saj të vjetër. Dhe ajo ishte në dijeni të një vendi të madh të fshehtë; diçka që stalkerja më e pasur, më pjellore e botës kishte grumbulluar kundër qindra njerëzve, duke përfshirë përsëri anëtarët e ekipit të saj të vjetër.
  
  Shumica besonin se meqenëse Webb kishte vdekur, ata mund ta gjenin atë në kohën e lirë.
  
  Problemi ishte se Karin nuk kishte mendime të tilla. Qasja në vendin e fshehjes do t'i jepte asaj fuqi të patregueshme - dhe në fund të të gjitha gjërave, pushteti ishte aty ku ishte gjithçka. Të tre mund të lëviznin që andej; fitimi i parave, anonimitetit, sigurisë dhe ndikimit. Natyrisht, nëse do të kishte qindra njerëz që kërkonin rezervat e Webb-it, do të ishte veçanërisht e vështirë për të vjedhur.
  
  Tani për tani askush nuk e dinte se ku ishte.
  
  Përveç Karin Blake.
  
  Të paktën kështu mendonte ajo. Orët e ardhshme do ta tregojnë. Informacioni i brendshëm ishte shumë i dobishëm. Ajo dinte gjithçka për Nicholas Bell dhe se si sinjalizuesi, i ulur në qelinë e tij të burgut, tregonte gjithçka - emra, vende, personalitete, gjithë gropa e kalbur. Ajo e dinte se sa shumë i pëlqente Lauren Fox të vizitonte. Ajo njihte njerëz që dëgjonin dhe flisnin me Lauren Fox.
  
  Epo, ajo i njihte, ata nuk e njihnin domosdoshmërisht.
  
  Ajo mund të ketë qenë pak vonë në festë - trajnimi i ushtrisë dhe largimi i Karin-it mori pak kohë - por ajo e kompensoi atë me një talent të vogël hakerimi të nivelit të lartë. Bisedat e Bell u përgjuan. Smith dukej se kishte guximin të merrte rregullisht një kopje të këtyre bisedave - djalë i keq - dhe t'i trajtonte ashtu siç donte. Kush e dinte se çfarë u bëri atyre ushtari gjaknxehtë dhe lehtësisht i zemëruar? Padyshim që mbrojti sigurinë kombëtare.
  
  Çështja ishte se Karin mund të hakonte linjën që të çonte direkt në rrjetin e Smith. Ishte një punë relativisht e lehtë për të. Ajo mori kohë për të mbledhur plaçkë të pasur. Tyler Webb dikur zotëronte zyra të panumërta, shtëpi, penthouse dhe madje edhe një ishull në mbarë botën. Emrat e vendeve që rezonuan me të përfshinin Uashington, D.C., Niagara dhe Monte Carlo. Bell foli me Lauren, por gjithashtu foli me rojet e sigurisë dhe avokatët, dhe shënimet e Smith përfshinin fragmente nga të gjithë.
  
  Smith nuk ka një të ardhme të ndritur, mendoi ajo.
  
  Pavarësisht se si e ndani atë, incidenti ose incidentet peruane e zhytën ekipin SPEAR në një botë mjerimi.
  
  Karin ndryshoi pozicionin e saj pasi një shenjë shkëlqeu duke thënë se ata ishin 130 milje nga San Francisko. Bell u bë mjaft elokuent me Lauren - pa pushim duke deklaruar fakte që ndoshta ishin të sakta, duke përmendur emra, vende, llogari bankare. Tani për tani, Karin nuk guxoi të përdorte asnjë nga llogaritë, nga frika se autoritetet mund t'i spiunonin në heshtje për të parë se kush u shfaq. Së pari ata kishin nevojë për një plan të besueshëm veprimi dhe arratisjeje.
  
  Prandaj udhëtimi në San Francisko.
  
  Kur shtypej, Bell përshkroi se si Ueb ndonjëherë mburrej për atë që dinte. Ky njeri ishte një ndjekës rituali, një hije e pasur me burimet për të ekspozuar, lënduar dhe zotëruar pothuajse çdo person në botë nëse donte. Webb i ofroi gjithmonë Bell-it informacione të reja, duke e ngritur atë, por gjithashtu la të kuptohet për atë që ai e quante "nëna lode".
  
  Kjo 'damar nënë' doli të ishte një zyrë e veçantë ku megallomani mbante mbi këdo gjithë pisllëkun që kishte mbledhur ndonjëherë. Sigurisht, ai kurrë nuk i tha Bell-it se ku ishte.
  
  Megjithatë, Karin mendoi për të gjitha. Ajo kishte avantazhin e jashtëzakonshëm që ishte në gjendje t'i shihte të gjitha nga brenda. Dhe ajo kujtoi momentet kur Webb vodhi informacion nga shumica e ekipit dhe i vizitoi fshehurazi. Kujtesa e saj eidetike pushtoi pikërisht aty. Sigurisht, nuk ishte e lehtë, por Karin e dinte që Webb atëherë punonte në një zyrë të njohur në Uashington dhe kishte arritur të gjurmonte korrespondencën, e cila tani ishte e regjistruar.
  
  Dosje të mëdha u dërguan në një adresë specifike të San Franciskos gjysmë duzinë herë. Nga hetimet e mëtejshme rezultoi se dosje të tjera të mëdha janë marrë nga zyra të tjera të njohura. Kështu, ndërsa autoritetet gërmuan nëpër të dhënat e trasha, Karin ishte në gjendje të përcaktonte saktësisht se çfarë i duhej.
  
  Dino i udhëhoqi ata përmes trafikut, përmes Golden Gate dhe kaloi Skelën e Peshkatarëve. Turistët mbushën zonën me kamera gati, duke dalë në rrugë pa u kujdesur shumë për veten. Dino u përfshi në trafik, duke mos i dhënë policëve asnjë arsye për t'i vënë re. Kodra e pjerrët i çoi më tej në qytet dhe së shpejti ata po rrotulloheshin në Sheshin Union, duke kaluar bankat dhe farmacitë, anijet dhe restorantet, në përpjekjen e tyre më të vështirë deri më sot: gjetjen e një vendi të mirë parkimi.
  
  "Vetëm lëre këtu." Wu tregoi një hapësirë të vogël pranë Walgreens. "Adresa është pesë minuta në këmbë nga këtu."
  
  "Pesë minuta?" tha Karin. "Mund të kishte qenë përgjithmonë nëse Webb do të kishte lënë ndonjë rast."
  
  "Plus," tha Dino ndërsa iu afrua ngadalë destinacionit të tij, "është një Dodge Ram". Do ta kisha të vështirë ta parkoja bythën në atë vend."
  
  "A doni që unë ta bëj këtë? Unë mund të ngas."
  
  "Oh me te vërtetë? Epo, sigurisht, Toretto. Le të shohim se si do ta trajtoni -"
  
  "Fëmijë," mori frymë Karin. "Mbylle gojën. Shihni atje?"
  
  "Ne kemi nevojë për akses të mirë për një arratisje të shpejtë. Ne kemi nevojë për qasje të shpejtë. Na duhet..." Dino ndaloi. "Dreq, do të na duhet një garazh për një kohë të gjatë, apo jo?"
  
  Karin pohoi me kokë. "Mu ketu. Nëse është e nevojshme, do të shtrihemi për pak kohë; ne gjithmonë mund të largohemi nga këtu një ditë tjetër kur pluhuri të qetësohet."
  
  "Dreq, shpresoj që jo," mërmëriti Wu. "Këto ditë po kaloj mjaft kohë me ju të dy."
  
  "Ky është problem?" Karin mendoi ndërsa Dino e çoi Ramin në parkingun nëntokësor.
  
  "Epo, testosteroni është pak i lartë. Ju të dy konkurroni si vëllezër e motra gjatë gjithë kohës. Nganjëherë bëhet paksa e lodhshme."
  
  "Ne? Konkurroni?" Karin e shikoi Dinon me inat. "Vërtet ne?"
  
  Ushtari i ri qeshi me të madhe. "Vetëm sepse nuk doni të pranoni se unë jam më i mirë se ju."
  
  "Unë nuk e shoh atë." Karin e shikoi në mënyrë kritike, pastaj u kthye nga Wu. "A e shihni këtë?"
  
  "Më lejoni ta them kështu. Nëse ju të dy ndonjëherë dehen plotësisht dhe vendosni të çiftoheni, do t'ju duhet ta bëni atë në këmbë sepse të dy do të dëshironi të jeni në krye."
  
  Karin qeshi me zë të lartë ndërsa Dino më në fund gjeti një vend sipas dëshirës së tij. "I dehur si ferr? Dreqin, thjesht nuk ka mjaft alkool në botë që kjo të ndodhë, Woo."
  
  Dino nxori çelësat dhe hapi derën. "Është koha për t'u fokusuar. E gjithë kjo marrëzi e çiftëzimit nuk ndihmon."
  
  "Nuk të pëlqejnë vajzat, Dino?" Karin u bashkua me dy burrat që qëndronin përpara. "Ka një kopsht zoologjik në San Francisko. Ne gjithmonë mund t'ju çojmë atje pasi të kemi mbaruar."
  
  Dino e injoroi, nxori celularin dhe priti adresën që duhej të ngarkonin. "Tre minuta," tha ai. "Ne jemi gati?"
  
  Karin futi supet në çantën e shpinës. "Si ferr."
  
  
  * * *
  
  
  Ishte një ndërtesë zyre shumëkatëshe dhe zyra e Uebit ishte në katin e tridhjetë e pestë. Karin mendoi se kjo ishte e pazakontë për të - një i çmendur zakonisht preferonte të jetonte në nivelin më të lartë në mënyrë që t'i shikonte të gjithë me përbuzje - por ajo mendoi se ai mund ta mbante këtë adresë sa më të ulët dhe të fshehtë - kjo ishte ajo që ai e çmonte. dhe depo elitare e veprës së tij të jetës.
  
  Të gjitha masat paraprake, mendoi ajo.
  
  E cila e bëri atë që ata do të bënin edhe më shumë...
  
  Budallaqe? Naive? I zgjuar? I zgjuar?
  
  Ajo buzëqeshi errët me vete, ndërsa kuptoi se përgjigja varej nga rezultati.
  
  Treshja hyri nga një derë rrotulluese në katin e parë, dalloi disa ashensorë dhe u drejtua atje. Burra dhe gra me kostume të errëta enden përpara dhe mbrapa. Në cepin e largët ishte një tavolinë informacioni e drejtuar nga dy sekretare flokëzi. Niveli i zhurmës ishte i ulët, të gjithë përpiqeshin të mos bënin zhurmë. Karin pa një roje sigurie mbipeshë në qoshe, i cili po shikonte trafikun që kalonte dhe tre kamera sigurie. Ajo e çoi Dinon në tabelën e informacionit.
  
  "Tridhjetë e pesë". Ajo pohoi me kokë. "Një kompani zotëron të gjithë katin."
  
  "Ka kuptimin".
  
  Wu ia nguli sytë titullit. "Sistemet Minmak?" lexoi ai. "Gjithçka është njësoj, gjithçka është njësoj."
  
  Korporata pa fytyrë që sunduan botën.
  
  Karin vazhdoi, duke arritur ashensorët dhe duke kontrolluar dy herë. Nuk do ta habiste nëse do të gjente një numër bosh 35 - ose një numër që mungon të gjithë së bashku - por ja ku ishte, i bardhë dhe me shkëlqim si gjithë të tjerët. Banorët shtypën butona në kate të ndryshme, dhe Karin priti deri në minutën e fundit, por vetëm ajo shtypi 35.
  
  Nuk iu desh të prisnin gjatë. Ajo hoqi çantën e shpinës, duke u shtirur se po kërkonte diçka brenda. Dino dhe Wu gjithashtu u bënë gati. Kur ashensori ra dhe dyert u hapën në pikën 35, treshja priti vetëm disa sekonda për të parë se çfarë kishin kundër.
  
  Një korridor i lëmuar shtrihej në distancë, me dyer dhe dritare në të dyja anët. Në fund ishte një tryezë prej druri. Muret ishin zbukuruar me piktura, pa shije dhe të mërzitshme. Karin mendoi se dikush kishte pritur që kur ajo shtypi butonin, por tani ata ishin këtu. Ata ishin të gatshëm, të etur, të rinj dhe të aftë.
  
  Ajo tregoi rrugën, hyri në një botë të çuditshme që disi i përkiste ende të vdekurit. Nëse ka ndonjë gjë, kjo ishte trashëgimia e Uebit. Vena e nënës së tij.
  
  Nuk ka kamera CCTV. Asnjë siguri. Dera e parë që provoi u drodh aq fort në kornizën e saj sa u largua. E gjitha ishte për shfaqje, vetëm një kopertinë. Ajo nxori një pistoletë dhe mbushi xhepat me karikatorë. Jeleku që kishte veshur poshtë palltos ishte ndjerë i rëndë deri këtu, por tani e mbronte. Ekipi u shtri ndërsa iu afrua me kujdes tryezës.
  
  Karin ndaloi dhe shikoi nga të dyja anët poshtë dy korridoreve të reja. Ajo u habit kur foli zëri i robotit.
  
  "A mund t'ju ndihmoj?"
  
  Ajo vuri re një sensor të ngjitur në skajin e përparmë të tryezës. Megjithatë, ajo nuk pa asnjë kamera.
  
  "Përshëndetje? A ka njeri atje? Unë jam duke luajtur budallain.
  
  Gjatë gjithë kësaj kohe ajo po mendonte një plan në kokën e saj. Rrjedha e madhe e të dhënave të Webb-it jo vetëm që e çoi atë në këtë adresë, por ajo ishte në gjendje të përcaktonte vendndodhjen e terminalit ku erdhi duke përdorur dizajnin e kornizës dixhitale të ndërtesës. Ajo e dinte se ata duhet të ktheheshin majtas dhe djathtas, por pyeti veten se çfarë mund të bënin robotët...
  
  "Unë mendoj se ne kemi humbur." Ajo ngriti supet, duke parë Dino dhe Wu. "Vetëm prit, zoti Robot, ndërsa ne përpiqemi të gjejmë dikë."
  
  Ia vlente të provohej. Karin u drejtua në të majtë, djemtë pas saj. Burri i parë malësor u shfaq në të majtë, duke dalë nga zyra, duke mbajtur fort një shkop bejsbolli në njërën dorë dhe duke goditur kokën në tjetrën. Një i dytë u shfaq përpara, i ndjekur nga një i tretë, dhe më pas një i katërti u shfaq në të majtë, këtë herë me një çekiç.
  
  Wu qeshi. "Tre prapa."
  
  Karin tundi pistoletën. "Ejani djema, çfarë më mungon?"
  
  Mali i parë, një burrë me kokë tullac, buzëqeshi. "Ka një radar atje, vajzë, dhe ne po qëndrojmë nën të."
  
  "I shoh. Pra, njohja e Tyler Webb si unë - një njeri që pëlqen të bëjë zhurmë në kohën e duhur dhe në vendin e duhur - a është ky kopshti i tij i paqes? Meditim? Epo, nuk ka gjasa ta shqetësojmë tani, djema, apo jo?
  
  "Qëllua me armë dhe policët do të jenë këtu për dhjetë minuta", tha burri. "FLUHNI në njëzet."
  
  "Po në lidhje me sigurinë e ndërtimit?"
  
  Burri qeshi. "Nuk ka rëndësi".
  
  "Faleminderit për informacionin".
  
  Karin e qëlloi në krah pa paralajmërim dhe e pa atë të lëkundet. Ajo qëlloi herën tjetër, në stomak, dhe priti derisa ai të godiste në dysheme përpara se të hidhej mbi shpinë dhe të përdorte shtyllën kurrizore për t'u larguar.
  
  Një shkop bejsbolli fluturoi afër kokës së saj, e humbi atë dhe kaloi nëpër derë, duke thyer xhamin dhe kornizën. Ajo e injoroi atë. Wu ishte pas saj dhe Dino po lëvizte në drejtimin tjetër. Trashja e tretë ia bllokoi rrugën. Ajo gjuajti dy të shtëna në masë, shmangu një lëkundje të fortë dhe më pas nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të godiste masën e palëvizshme kokë më kokë.
  
  Ajo u hodh prapa, e tronditur.
  
  Ajo po mbante armën kur u rrëzua me shpinë. Duke ngritur sytë, ajo pa një fytyrë të madhe të rrumbullakët që po e shikonte - një gjigant i mpirë, mizor me vrima plumbash që ai nuk mund t'i ndjente, rrjedha gjaku që ai nuk mund t'i shihte dhe shkopin më të madh prej druri, të lyer me brisk rroje, që ajo kishte ndonjëherë -E kam parë.
  
  "Njeriu i ndyrë i shpellave."
  
  Karin qëlloi kur klubi u rrëzua. Dy plumba kaluan në barkun e varur, duke goditur tavanin, por shkopi vazhdonte të zbriste. Karin ktheu kokën. Klubi u ul pranë tij, duke çarë dyshemenë, duke dërguar shkëndija nga tehet që flakëronin. Ai u shtri atje për një sekondë, pastaj dora që e mbante u shtrëngua dhe ai filloi të ngrihej nga dyshemeja.
  
  Karin u tërhoq, pa fytyrën e tmerrshme dhe qëlloi drejt e në të. Këtë herë pronari e ndjeu dhe menjëherë u lëkund, për fat të mirë u rrëzua djathtas dhe drejt përmes një kolegu tjetër, duke e zënë në kurth njeriun më të vogël poshtë.
  
  Wu u hodh mbi të, duke qëlluar në dy kaca të tjera të mëdha. Këta njerëz ranë në gjunjë. Shkopi goditi bicepin e Wu-së, duke bërë që ai të bërtiste. Karin u kthye dhe pa burrin e parë - djaloshin tullac që ajo qëlloi në këmbë - duke u zvarritur pranë saj, duke lënë një gjurmë gjaku pas tij.
  
  "Ti shkatërrove gjithçka, zonjë. Per te gjithe."
  
  "Oh, pra tani që të qëllova, jam zonjë, a? E pranoj, e dini për çfarë jemi këtu?"
  
  Ai zgjati drejt shkopit të tij dhe thikës që i varej nga brezi.
  
  "Po tallesh? Këtu ka vetëm një gjë, ju e dini atë."
  
  Karin pohoi me kokë. "Sigurisht".
  
  "Por nuk do ta gjesh kurrë."
  
  Ajo hodhi shpejt një vështrim rreth dhomave të shumta të mbushura me terminale kompjuteri, të gjitha pa dyshim në punë, duke ekzekutuar një lloj programi dhe të gjitha identike me fqinjët e tyre.
  
  Por ajo e dinte më mirë. "Oh, mendoj se mundem."
  
  Ajo gjithashtu e dinte se një burrë si Webb nuk do të kishte menduar kurrë të instalonte një çelës. Jo pas gjithë punës së palodhur që kishte bërë për të marrë një material të tillë, jo kur çdo ndjekje e ëmbël që ai kishte marrë ndonjëherë po ndodhte pikërisht këtu.
  
  Ajo i shmangej shkop, ndaloi goditjen me thikë dhe la një vrimë të dytë plumbi te burri. Ajo u hodh dhe ndoqi Wu-në, më pas shikoi prapa për të parë se si ishte Dino. Gjithçka ishte mirë. Problemi i vetëm me të cilin u përballën tani ishte policia.
  
  Wu hezitoi; korridori ishte bosh. "Ku po shkon?"
  
  Karin vrapoi, ky vend u skali në kujtesën e saj. "Në strofkën e një prej përbindëshave më të këqij që ka jetuar ndonjëherë," tha ajo. "Pra, le të jetë i ftohtë. Në këtë mënyrë, djema".
  
  
  KAPITULLI NJIZET E DYTË
  
  
  Vetë dhoma ishte e neveritshme, gjurma e fundit e Tyler Webb, e mbushur me imazhe të jashtme që dëshmonin për një çmenduri të brendshme keqdashëse. Ata zgjodhën bravat brenda pak sekondash, panë fotografi të kornizuara në mure - viktimat dhe persekutimet e preferuara, para dhe pas të shtënave me armë zjarri - dhe një koleksion të çuditshëm pajisjesh spiunazhi nga e gjithë bota të rregulluara në tavolina nëpër dhomë.
  
  Karin e injoroi sa më mirë që mundi, duke dëgjuar tashmë sirenat nga dritaret e xhamit. Wu dhe Dino qëndruan roje ndërsa ajo vraponte drejt terminalit.
  
  Pas një kontrolli të dyfishtë, ajo konfirmoi se ishte i njëjti që merrte rrjedha të mëdha të dhënash të lidhur me një flash drive të një formati të veçantë dhe shikoi dritën e vogël jeshile që do të konfirmonte ngarkimin automatik të përmbajtjes së terminalit. Karin parashikoi që një sasi e madhe informacioni mund të transferohej dhe konfiguroi flash drive-in në përputhje me rrethanat. Ishte aq shpejt sa ajo mund ta bënte.
  
  "Si jemi ne?" Ajo ngriti sytë.
  
  Wu ngriti supet. "Gjithçka është e qetë këtu."
  
  "Me përjashtim të rënkimit," tha Dino. "Ka shumë nga kjo."
  
  Një pjesë e planit të tyre ishte të linin viktimat pas. Kjo do të ngatërronte dhe vononte policinë. Karin ishte e lumtur që ata ishin të paktën banditë dhe meritonin fatin e tyre të ri në jetë. Ajo shikoi dritën jeshile që vezullonte, pa që po pulsonte shpejt dhe e dinte se puna ishte pothuajse e përfunduar.
  
  "Bëhu gati".
  
  Sirenat vajtuan jashtë dritares.
  
  Treguesi ndaloi së pulsuari, duke sinjalizuar se gjithçka kishte përfunduar. Ajo nxori një disk të vogël dhe e vendosi në një xhep të brendshëm me zinxhir. "Është koha për të shkuar".
  
  Në çast, djemtë lëvizën përpara, duke lëvizur me kujdes rreth të rënëve, duke i gjakosur burrat dhe duke shkelmuar dy që u përpoqën të ngriheshin. Karin i kërcënoi ata me armën e saj, por ajo nuk do ta përdorte. Mund të ketë ende një konfuzion se nga kanë ardhur të shtënat. Ata tashmë do të ishin të zënë me kamerat e vëzhgimit dhe duke bërë shumë pyetje. Çelësi i arratisjes ishte të mos veproje shpejt, madje as të tregohesh i kujdesshëm.
  
  Kjo duhet të kishte ardhur si një surprizë.
  
  Ata hapën zinxhirin e çantave të shpinës, nxorën përmbajtjen e tyre dhe më pas i hodhën çantat bosh. Ata ia ngulën sytë njëri-tjetrit dhe pohoi me kokë.
  
  "Një oficer". Wu e përshëndeti Dinon.
  
  "Një oficer". Dino i tundi me kokë Karin me forcë.
  
  "Rreshter," trashi theksin e saj britanik dhe u drejtua drejt ashensorëve të shërbimit.
  
  Ajo mban në xhep çelësin e pushtetit, për manipulimin e qeverisë dhe mbretëror, për grusht shteti pas grusht shteti, për lirinë financiare dhe kontrollin e zbatimit të ligjit.
  
  Gjithçka që u duhej ishte një vend i sigurt për të nisur.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TRETË
  
  
  Një ditë tjetër, një tjetër udhëtim me aeroplan dhe Matt Drake po ndjente një vonesë serioze në avion. Ngritja kishte ndodhur vetëm një orë më parë, dhe ata po arrinin ditën drejt Atlantikut, duke u nisur për në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
  
  Pa një ide të qartë se ku të shkoni.
  
  Kalorësi i tretë është Hunger. Drake kishte frikë të imagjinonte se çfarë lloj lufte kishte shpikur Urdhri për urinë. Ata ishin ende shumë të zhytur në zhvillimin e armës së parë, armës hapësinore, dhe në veçanti armës së dytë, kodit kryesor. Hayden ende i mbante të gjitha informacionet për vete, por presioni për të ndarë ishte i madh. Vetëm konfuzioni i papritur dhe destinacioni i paqartë e bënë të pranueshëm mosveprimin e saj.
  
  Masterkodi projektoi ngjarje në gjysmën e Evropës dhe më në fund në Amerikë për të përmbysur krerët e shteteve të botës, për të shkatërruar infrastrukturën e vendit, për të prangosur ushtritë e tyre dhe për të çliruar psikopat që donin ta kthenin Tokën në epokat e errëta. Dukej tmerrësisht e vërtetë dhe tmerrësisht e lehtë. Një ditë ra ajo domino e parë...
  
  Hajden heshti teksa lexoi deri në fund. Drake lejoi që mendja e tij të riprodhojë të gjitha zbulimet e fundit: Ekipi SEAL 7; ekipet e forcave speciale që angazhohen me njëri-tjetrin; Humbjet franceze, kryesisht për shkak të rusëve; dhe tani lidhja me amerikanët vendas. Sigurisht, vendasit ishin kalorës të shkëlqyer - ndoshta më të mirët që kanë jetuar ndonjëherë. Por nga erdhi uria në gjithë këtë?
  
  Alicia gërhiti qetësisht pranë tij, me njërin sy pak të hapur. Kenzie bëri të pamundurën për të kapur ngjarjen në video, por Dahl arriti ta mbante atë. Drake vuri në dukje se nuk ishte bindje e butë fizike, por fjalë që e bënë atë të ndryshojë mendje. Ai nuk ishte i sigurt se Dal dhe Kensi do të afroheshin. Nuk është punë e tij, sigurisht, dhe ai, në fakt, po udhëtonte nëpër të njëjtat shina hekurudhore, por...
  
  Drake donte atë që ishte më e mira për suedezin e çmendur dhe kaq.
  
  Lauren u ul përpara, me Smithin sa më afër që mundi pa e bërë atë të ndihej shumë e sikletshme. Yorgi, Kinimaka dhe Mai po flisnin me zë të ulët në pjesën e pasme të avionit; porta e ngarkesave në të cilën ndodheshin ishte pak më shumë se një lavaman i zhurmshëm, i vrullshëm dhe me tavan të lartë. Të paktën një herë ai do të donte të fluturonte në klasin e parë. Edhe trajneri e kaloi klasën e bagazheve.
  
  Lauren u fokusua në korrespondencën që vazhdonin ende mes tyre dhe Uashingtonit. Tani për tani biseda ishte e plogësht dhe e papërqendruar, më shumë idesh se diskutimi aktual. Edhe pse ka kaq shumë geeks? Drake nuk kishte asnjë dyshim se ata do të gjenin pikërisht atë që kërkonin.
  
  Kaluan orët dhe Shtetet u afruan më shumë. Lauren u interesua për materialet e ndryshme që vinin nga vendet konkurruese. Izraelitët duket se i kanë zgjidhur lidhjet amerikane pothuajse njëkohësisht me SPIR. Britanikët gjithashtu. Kinezët heshtën dhe francezët, me shumë mundësi, dolën prej saj. Drake e dinte se ata nuk do të dëgjonin asgjë nga SEALs. Në realitet, natyrisht, ata nuk ishin aty.
  
  "Do të jetë interesante të shihet nëse i dërgojnë këto ekipe në Amerikë në heshtje", tha Dahl. "Ose përdorni komanda të brendshme."
  
  "A kanë depërtuar tashmë njerëzit në shoqëri?" Hajden ngriti sytë. "Dyshoj. Agjentëve të fjetur duhen vite për t'u krijuar."
  
  "Dhe nuk është e vështirë të fluturosh pa u zbuluar," tha Smith. "Trafikantët e drogës e kanë bërë këtë për dekada."
  
  "A ka ndonjë të dhënë për këtë indian më të keq që ka jetuar ndonjëherë?" pyeti Mai.
  
  "Jo nga Uashingtoni, dhe nëse konkurrentët tanë e dinë, ata e mbajnë sekret."
  
  "Durrashi".
  
  Drake shikoi kohën dhe kuptoi se ata po i afroheshin Shteteve. Ai e shkundi butësisht Alisinë të zgjohej.
  
  "Uau?"
  
  "Koha për t'u zgjuar".
  
  Kenzi u afrua më shumë. "E kam gati shishen tënde, fëmijë."
  
  Alicia tundi duart drejt saj. "Dreq, dreq! Largojeni këtë gjë nga unë!"
  
  "Jam vetëm unë!"
  
  Alicia u kthye mbrapa aq sa do ta lejonte pjesa më e madhe. "Gazog i përgjakshëm i kllounit të cirkut."
  
  "Çfarë është pop?" Kinimaka dukej vërtet i interesuar.
  
  "Kjo do të thotë "fytyrë" në anglisht," tha Drake. Dhe në përgjigje të dëshpërimit të dukshëm të Kensit, ai tha: "Unë nuk jam dakord. Ti je rit Bobby Dazzler."
  
  "Vërtet?" Alicia rënkoi.
  
  "Çfarë? "
  
  "Do të thotë që nuk je keq të shikosh, dashuri."
  
  Kensi u vrenjos ndërsa Alicia filloi të rënkonte dhe Drake e kuptoi se ndoshta kishte kaluar kufirin me të dyja gratë. Epo, të paktën me Kenzin. Ai i bëri me kokë Lauren-it me shpejtësi.
  
  "Asnjëherë. Je i sigurte? "
  
  Vëmendja u kthye te New Yorker.
  
  "Oh po, jam i sigurt." Lauren ishte mjaft e shpejtë për të fshehur habinë e saj dhe shkoi direkt në raportimin e lajmeve. "Më jep diçka."
  
  Menjëherë, si për fat, u kthyen një lajm i mirë. Lauren e vendosi në altoparlant. "Hej njerëz, mirë kur shohim që ne ende po argëtohemi." Z. Obnoxious është përsëri në linjë. "Epo, lajmi i mirë është se ndërsa ju djema po merrnit pjesën tuaj të zi, unë po punoja në një kompjuter të nxehtë. Pra, së pari kalorësi i dytë dhe pushtimi. Zonja Jay? Qentë e mëdhenj lehin."
  
  Hajden tundi kokën. "Fol amerikan, budalla, ose do të pushoj nga puna."
  
  Drake hodhi një vështrim nëpër tavolinë, duke e ditur se ajo ishte ende në ngecje. Në fund të fundit, kodi kryesor ishte në zotërimin e tyre dhe amerikanët e dinin atë. Pastaj një mendim e goditi dhe ai i bëri shenjë që të bashkohej me të në fund të avionit.
  
  Ata u ngjitën në heshtje me njëri-tjetrin.
  
  "A do të ishte e mundur të humbisni vetëm një nga fletët?" ai pyeti. "Më e rëndësishmja prej tyre."
  
  Ajo nguli sytë. "Sigurisht, nëse doni të vizatoni një objektiv mbi ne. Ata nuk janë aq budallenj."
  
  Ai ngriti supet. "E di, por shikoni alternativën."
  
  Hajden u mbështet në karrigen e tij. "Epo, unë mendoj se ne tashmë jemi të dehur. Çfarë dëmi mund të shkaktojë një akt tjetër mosbindjeje?"
  
  "Le të pyesim SEAL Team 7 kur të arrijnë këtu."
  
  Të dy ia ngulën sytë njëri-tjetrit për një moment, të dy pyesnin se cilat ishin saktësisht urdhrat e ekipit tjetër. Fshehtësia e gjithë kësaj i shqetësoi. Hayden dëgjoi burrin e neveritshëm që filloi të fliste përsëri dhe u kthye.
  
  "Agjenti Jay, Uashingtoni dëshiron të dijë detajet e sakta të Kutisë së Pushtimit."
  
  "Thuaju atyre se do t'i kontaktoj."
  
  "Mmm, vërtet? Mirë."
  
  "A keni ndonjë gjë të re?"
  
  "Po, po, ne duam. Më jep një sekondë".
  
  Hayden u kthye te Drake. "Është koha për të marrë një vendim, Matt. Për të përfunduar?"
  
  Drake u lëkund përsëri në thembra dhe buzëqeshi. "Gjithmonë".
  
  Hayden nxori një copë letër nga pirgja.
  
  "A e keni gjetur ende fletën që ju nevojitet?"
  
  "Po mendoja për këtë dy orë më parë."
  
  "Oh".
  
  Së bashku, dhe pa një sekondë tjetër vuajtjeje, ata shkatërruan plumbin më të rëndësishëm në zinxhirin kryesor. Hayden më pas i palosi të gjitha fletët së bashku dhe i vendosi përsëri në kutinë e porosisë. Pjesa tjetër e ekipit i shikoi të dy pa koment.
  
  Së bashku ata ishin si një.
  
  "Mirë". Burri nga Uashingtoni është kthyer. "Tani gatuajmë vërtet me gaz. Duket se Urdhri i Gjykimit të Fundit goditi gozhdën në kokë me përshkrimet e tij për Kalorësin e tretë - Urinë. Indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë dhe që është i rrethuar me armë."
  
  "Amerikan vendas?" - pyeti Kinimaka.
  
  "Oh po, i lindur më 1829; kjo është shtatëqind vjet pas Genghis Khan dhe një mijë e katërmbëdhjetëqind pas Hannibal. Pothuajse saktësisht..." Ai ndaloi.
  
  "E çuditshme," plotësoi Kinimaka boshllëkun.
  
  "Ndoshta, ndoshta," tha botanisti. "Dikush një herë tha se nuk ka rastësi. Epo, le të shohim. Gjithsesi, unë kam ndryshuar drejtimin e aeroplanit dhe ju tani jeni nisur për në Oklahoma."
  
  "A e dimë se kush mund të jetë ky kalorës i vjetër?" Pyeti Drake.
  
  "Unë do të thosha se ai është amerikani më i famshëm vendas nga të gjithë, jo më i keqi, por çfarë di unë?"
  
  Alicia u trazua, ende gjysmë në gjumë. "Jo aq shumë, dreq."
  
  "Mirë, faleminderit. Epo, Goyaale, që do të thotë "ai që gogës", ishte një prijës i famshëm i fisit Apache. Ata i rezistuan SHBA-së dhe Meksikanëve gjatë gjithë jetës së tij, bastisjet e tij u bënë një gjemb i tmerrshëm në këmbë për Amerikën".
  
  "Shumë amerikanë vendas e bënë këtë," tha Mai.
  
  "Sigurisht, dhe kjo është e drejtë. Por njeriu u nderua si një udhëheqës dhe strateg i shkëlqyer, arketipi i bastisjes dhe luftës hakmarrëse. A tingëllon e njohur kjo?
  
  Drake tundi me kokë në shenjë dakordësie. "Njëlloj si Hannibal dhe Genghis Khan."
  
  "E kuptove, zemër. Ai u dorëzua tre herë dhe më pas u arratis tre herë. Ata bënë disa filma për bëmat e tij. Më pas ai u trajtua si rob lufte dhe fillimisht u transportua në Fort Bowie së bashku me shumë të tjerë."
  
  "Dhe ai iku përsëri?" Alicia dukej sikur do të donte të mendonte kështu.
  
  "Jo. Në moshën e tij të vjetër, Geronimo u bë një personazh i famshëm."
  
  "Ah, tani e kuptoj," tha Drake. Së bashku me Sitting Bull dhe Crazy Horse, ai është ndoshta më i famshmi.
  
  "Epo, po, dhe a e dinit që ata të tre mblidheshin bashkë? Wow-wow, ne jemi ulur pranë zjarrit. Ndërtoni këtë dhe atë? Flisni rreth zgjedhjes së personazhit tuaj të preferuar për të pirë kafe - unë do të shkoja me këta të tre."
  
  Alicia pohoi me kokë. "Do të ishte një përvojë e paharrueshme," ra dakord ajo. "Duke supozuar, sigurisht, që Depp dhe Boreanaz nuk ishin të lirë."
  
  "Në vitin 1850? Me siguri jo. Por ky djalë Depp? Duket se ai kurrë nuk plaket, kështu që kush e di? E mbani mend historinë për mjekët që mund të lëviznin manitou-n e tyre - shpirtrat e tyre - në kohë? Gjithsesi...Geronimo u shfaq në Panairin Botëror të 1904 dhe në disa ekspozita të tjera më të vogla. I varfëri nuk u lejua kurrë të kthehej në shtëpi dhe ai vdiq në Fort Sill, ende një rob lufte, në 1909. Ai është varrosur në varrezat indiane Fort Sill, i rrethuar nga varret e të afërmve dhe robërve të tjerë të luftës Apache."
  
  "Armë". tha Dahl. "Burra të guximshëm."
  
  "Oh, dhe, sigurisht, armët e shumta të vetë Fort Sill, e cila sot shërben si shkollë artilerie e Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara. Ajo mbetet e vetmja kala aktive në fushat jugore, që ka luajtur një rol në të ashtuquajturat Luftërat Indiane dhe ka qenë aktive në çdo konflikt të madh që nga viti 1869. Geek ndaloi para se të shtonte: "Urdhri zgjodhi këtë vend dhe këtë kalorës për një arsye."
  
  "Përveç armëve?" - pyeti Dahl.
  
  "Dhe famë gjithashtu," erdhi përgjigja. Bastisja fillestare në Territorin Indian u drejtua nga Buffalo Bill dhe Wild Bill Hickok. Fortesa përfshinte Kalorësinë e 10-të, të njohur gjithashtu si Ushtarët Buffalo.
  
  "Pra, le ta përmbledhim." Dahl psherëtiu. "Varri i Geronimos ndodhet brenda Fort Sill. Urdhri arriti të sekretonte plane për të ndërtuar armë shkatërruese brenda tij të paktën dyzet vjet më parë, dhe tani një gjysmë duzinë e ekipeve më vdekjeprurëse të forcave speciale në planet po nxitojnë drejt tij.
  
  Në heshtjen e thellë, geku tha me gëzim: "Po, burrë, gjëra të bukura, a?"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E KATËRT
  
  
  Ndërsa avioni hyri për pjesën e fundit të fluturimit për në Oklahoma, ekuipazhi diskutoi atë që dinte deri më tani - shumicën e zbulimeve për katër anët e tokës, kalorësit dhe armët vdekjeprurëse që kriminelët nazistë të luftës kishin varrosur në varret e kryekomandantëve të vjetër. Komploti ishte i gjerë, kompleks dhe ishte i pashmangshëm - sepse Urdhri donte që ai të ishte i zbatueshëm për njëqind vjet. Dhe edhe tani, sipas tekstit, Kalorësi i katërt ishte "Gjykimi i Fundit i vërtetë".
  
  Në dritën e armëve të zbuluara deri më tani, çfarë dreqin mund të jetë?
  
  Drake e konsideroi këtë. Së pari ata duhej të arrinin në Fort Sill dhe të ndalonin të gjithë që të merrnin në dorë armën e urisë. Dhe shqetësohuni për të tjerët që shkojnë drejt për tek Kalorësi i katërt - Goditja e Zotit. Dua të them...çfarë emri është ky?
  
  "A mund të bëj një pyetje?" - tha ai ndërsa avioni filloi të zbriste.
  
  "Ti e bëre tashmë," qeshi geku, duke bërë që Hayden, Alicia dhe May të mbyllnin sytë dhe durimi i tyre u soll.
  
  "Si e mori Geronimo titullin e tij?"
  
  "Geronimo ishte një luftëtar i vërtetë. Edhe në shtratin e vdekjes, ai pranoi se ishte penduar për vendimin e tij për t'u dorëzuar. Fjalët e tij të fundit ishin: "Nuk duhej të hiqja dorë kurrë. Më duhej të luftoja derisa të isha i fundit në këmbë.' Ai gjithashtu kishte nëntë gra, disa në të njëjtën kohë.
  
  "Por indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë?"
  
  "Gjatë karrierës së tij ushtarake, Geronimo ishte i famshëm për veprimet e tij të guximshme dhe arratisjet e panumërta. Ai u zhduk në shpella nga të cilat nuk kishte dalje, por më vonë u pa jashtë. Ai fitoi pa ndryshim, megjithëse ishte gjithmonë në pakicë. Ekziston një vend në New Mexico që njihet edhe sot e kësaj dite si Shpella Geronimo. Një nga tregimet më të mëdha tregon se si ai udhëhoqi një grup të vogël prej tridhjetë e tetë burrash, grave dhe fëmijëve që u gjuan tmerrësisht nga mijëra trupa amerikane dhe meksikane për më shumë se një vit. Kështu, ai u bë amerikani më i famshëm vendas i të gjitha kohërave dhe fitoi titullin "indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë" midis kolonëve të bardhë të kohës. Geronimo ishte një nga luftëtarët e fundit që pranoi pushtimin e tokave të tyre nga Shtetet e Bashkuara."
  
  "Dikur më quajtën "kurva më e keqe që ka jetuar ndonjëherë", kujtoi Alicia me mallëngjim. "Nuk e mbaj mend nga kush."
  
  "Vetem nje here?" pyeti Kenzi. "Kjo është e çuditshme".
  
  "Me shumë mundësi kam qenë unë." Mai i buzëqeshi pak.
  
  "Ose unë," tha Drake.
  
  Dahl dukej sikur po i thyhej truri. "Epo, mendoj se më kujtohet ..."
  
  "Fort Sill," tha piloti. "Dhjetë minuta kanë mbetur. Ne kemi leje për ulje dhe është nxehtë në zonë."
  
  Drake u vrenjos, duke u përgatitur. "E nxehtë? A po lexon nga një skenar i redaktuar apo çfarë?"
  
  "Duhet të jenë rreth tetëdhjetë njerëz atje poshtë." Kinimaka shikonte nga dritarja shumë e vogël.
  
  "Unë mendoj se ai do të thotë i shqetësuar," foli Yorgi. "Ose nën sulm."
  
  "Jo, ai nënkupton statusin e tij," u tha Smith atyre. "Përgatitur shkëlqyeshëm."
  
  Avioni u rrëzua dhe u ndal shpejt. Pothuajse menjëherë dyert e pasme të ngarkesave filluan të hapeshin. Ekipi, tashmë i shtrirë dhe në këmbë, doli me shpejtësi në dritën e diellit, e cila reflektohej me shkëlqim nga asfalti. I priste një helikopter, i cili i çoi në territorin e Fort Sill. Kur arritën, një kolonel nga Fort Sill i informoi ata për situatën.
  
  "Ne jemi këtu në gatishmëri të plotë luftarake. Të gjitha armët janë gati, të ngarkuara dhe të synuara. Varri i Geronimos gjithashtu, dhe ne jemi gati për të filmuar."
  
  "Kemi mbetur pesë veta." tha Hayden. "Unë jam duke avancuar në mënyrë agresive në vendin e varrimit. Jam i sigurt që jeni të vetëdijshëm për të gjithë kundërshtarët e mundshëm".
  
  "Isha plotësisht e përgatitur, zonjë. Është një instalim i Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara, një instalim i Trupave Detare dhe një bazë e mbrojtjes ajrore dhe e brigadës së zjarrit. Më beso kur të them se ne kemi mbuluar të gjitha këndvështrimet tona."
  
  Hayden u nda dhe pa ndërsa Fort Sill shfaqej më poshtë. Drake skanoi zonën dhe kontrolloi armën e tij për herë të fundit.
  
  Unë me siguri shpresoj kështu.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E PESË
  
  
  Atmosfera ishte elektrike, çdo ushtar ishte i tensionuar dhe priste një lloj lufte. Ekipi eci midis kolonave të gjera të tullave dhe lëvizi midis shumë gurëve të varreve, secili prej të cilëve ishte vendi i prehjes së një heroi të rënë. Varri i Geronimos ishte jashtë shtegut të rrahur dhe iu deshën shumë minuta shtesë për të arritur tek ai. Hayden udhëhoqi rrugën, dhe Kinimaka ngriti pjesën e pasme.
  
  Drake dëgjoi, duke u mësuar me rrethinën e tij. Vendi i kaq shumë batalioneve të artilerisë nuk kishte qenë kurrë i qetë, por sot një person pothuajse mund të dëgjonte një gjethe që shushurite nga era. Në të gjithë bazën njerëzit prisnin. Ata u përgatitën. Urdhri u dërgua nga lart për të qëndruar i vendosur përballë asaj që do të ndodhte. Amerikanët nuk do ta humbnin fytyrën.
  
  Ata ecnin përgjatë një shtegu të ngushtë, të spërkatur me rrasa, me çizmet e tyre kërcitëse. Dukej e çuditshme të qëndroje në gatishmëri të lartë brenda një baze të tillë, por vendet dhe skuadrat me të cilat përballeshin ishin pa dyshim të afta për asgjë.
  
  Drake eci pranë Lauren, e cila e mbajti ekipin të përditësuar me çdo informacion të ri.
  
  "Francezët janë ende aktivë. Dy prej tyre për momentin, me më shumë në rrugë."
  
  "Raportime për të shtëna në Oklahoma City. Mund të jenë britanikët. Është e pamundur të thuhet në këtë pikë."
  
  Dhe përgjigja: "Po, ne kemi armë pushtuese. Është pikërisht këtu. Nëse vendosni dikë në bazë, jam i sigurt se mund ta kuptojmë."
  
  Drake mendoi se ata ndoshta ishin të sigurt nga SEAL Team 7, të paktën këtu brenda. Fakti i thjeshtë që ata u lejuan në Shtetet e Bashkuara dhe më pas në një vend të ushtrisë i tha atij se diçka nuk ishte seriozisht e gabuar.
  
  Kush i dërgoi vulat?
  
  Pse?
  
  Hayden e ngadalësoi shpejtësinë ndërsa udhëzuesi i tyre i çoi në një shteg tjetër, edhe më të ngushtë. Shpejt u ndal para një duzinë tabelash.
  
  "Ky," tha ai, "i përket Geronimos".
  
  Sigurisht, ishte kryesisht e pagabueshme. Guri i varrit nuk ishte një gur varri i zakonshëm, por një gur varri; një grumbull i madh gurësh i krijuar nga njeriu në formën e një piramide të papërpunuar me një pllakë të vendosur në qendër që mban emrin qëllimisht të paqartë 'Geronimo'. Ishte një vend tepër i lashtë dhe duhet të ketë qenë mbresëlënës në kohën e tij. Ai ishte i rrethuar nga varri i gruas së tij Zi-ye dhe vajzës së tij Eva Geronimo Godley.
  
  Drake ndjeu një lloj frike shpirtërore kur pa varrin e luftëtarit të madh dhe e dinte se të tjerët ndjeheshin të njëjtën gjë. Ky njeri ishte një ushtar që luftoi kryesisht kundër meksikanëve dhe luftoi për familjen e tij, tokat e tij dhe mënyrën e tij të jetesës. Po, ai humbi, ashtu si humbën Cochise, Sitting Bull dhe Crazy Horse, por emrat e tyre jetuan për shumë vite.
  
  Një ekskavator i vogël qëndronte gati.
  
  Hajden i bëri me kokë komandantit të bazës, i cili i bëri me kokë drejtuesit të ekskavatorit. Së shpejti një ekskavator i madh shkoi në punë, duke ngritur copa të mëdha dheu dhe duke i shpërndarë ato në tokë aty pranë. Drake ishte gjithashtu i vetëdijshëm për përdhosjen dhe akuzat që mund të bëheshin kundër ushtrisë, por prania e kaq shumë ushtarëve aty pranë do të thoshte se nuk kishte gjasa që dikush ta merrte vesh. Ata ndoshta do ta mbyllnin Fort Sill për publikun për një kohë.
  
  Si e bëri këtë Urdhri?
  
  Pyes veten... kaq shumë vite më parë? Ndoshta qasja ishte më e lehtë atëherë. Hajden i tha shoferit të skafinës të gërmonte lehtë, pa dyshim duke kujtuar varrin e cekët të Haniblit ku nuk kishte arkivol. Ekipi vëzhgoi ndërsa vrima bëhej më e thellë dhe grumbulli i tokës u bë më i lartë.
  
  Më në fund ekskavatori ndaloi dhe dy burra u hodhën në vrimë për të hequr copat e fundit të dheut.
  
  Drake u zhvendos ngadalë drejt skajit të gropës. Alicia vodhi me të. Ashtu siç pritej, Kinimaka qëndroi prapa, duke mos dashur të përfundonte në fund. Të dy burrat pastruan kapakun e arkivolit nga dheu dhe bërtitën që litarët e ngritjes të ngjiteshin në kovën e ekskavatorit. Së shpejti arkivoli filloi të ngrihej ngadalë dhe Drake shikoi përsëri përreth.
  
  Ai e dinte se kishte njerëz që qëndronin kudo me fytyra stoike dhe rrethonin kampin. Tani filloi t'i kuptojë se nuk do të kishte betejë. Arkivoli i Geronimos u ul me kujdes në tokë, copa të vogla gurësh dhe dheu u shkatërruan. Hajden shikoi komandantin e bazës, i cili ngriti supet.
  
  "Partia juaj, agjent Jay. Unë jam urdhëruar t'ju jap gjithçka që ju nevojitet."
  
  Hayden lëvizi përpara ndërsa një nga gërmuesit hapi kapakun e arkivolit. Skuadra mori drejtimin. Kapaku u ngrit çuditërisht lehtë. Drake shikoi mbi kornizë në thellësi të kutisë.
  
  Shihni një nga surprizat më të mëdha të jetës suaj.
  
  
  * * *
  
  
  Hajden u tërhoq, i ngrirë për një çast; misioni i harruar, jeta e saj e harruar, miqtë e saj u zhdukën papritur ndërsa truri i saj u bë gur.
  
  Asnjëherë...
  
  Ishte e pamundur. Kjo ishte sigurisht e vërtetë. Por ajo nuk guxoi të shikonte larg.
  
  Brenda arkivolit, të montuar në një kllapa titani, varej një ekran dixhital i fundit dhe teksa e shikonin, ai mori jetë.
  
  Nga altoparlantët dolën të qeshura të mbytura. Hayden dhe të tjerët ranë prapa, pa fjalë. E qeshura artificiale bëri jehonë në ekranin e zgjeruar ndërsa një mori ngjyrash e mbushën atë, blic pas ndezje yjesh që kërpudhat dolën nga jashtë. Ekipi filloi të vinte në vete dhe Drake iu drejtua atyre.
  
  "A është e drejtë... dua të them... çfarë..."
  
  Dahl u afrua për të parë më mirë. "A është ende këtu Geronimo plaku i varfër?"
  
  Hayden e tërhoqi atë. "Me kujdes! A nuk i kuptoni të gjitha konotacionet e kësaj?"
  
  Dahl i mbylli sytë. "Kjo do të thotë që dikush na ka lënë një ekran në vend të një kutie. A mendoni se kjo është një armë?"
  
  "Urdhri nuk ka hequr dorë nga kjo," tha Hayden. "Të paktën jo kur bëhet fjalë për kriminelët nazistë të luftës. Kjo do të thotë se Urdhri është-"
  
  Por pastaj e qeshura pushoi.
  
  Hayden ngriu, nuk ishte i sigurt se çfarë të priste. Ajo shikoi poshtë, gati për t'u fshehur dhe për t'u fshehur. Ajo qëndroi përballë Lauren. Ajo do të donte që Kinimaka, Drake dhe Dal të mos ishin aq të afërt. Ajo...
  
  Logoja shkëlqeu në ekran, e kuqe e ndezur në të zezë, asgjë më shumë se një brez gjaku në mendjen e saj.
  
  "Kjo është logoja e porosisë," tha Alicia.
  
  Nuk e kuptoj", pranoi May. "Si mund ta vendosin atë ekran në vend? Dhe si mund të funksionojë akoma?"
  
  "Ata nuk e bënë atë," tha Yorgi.
  
  Logoja u zbeh dhe Hayden hoqi çdo gjë tjetër nga mendja e saj. Ekrani i zi u rishfaq dhe një zë i ulur artificialisht filloi të kërcëllite nëpër altoparlantët.
  
  "Mirë se vini në makthin tuaj, djem dhe vajza", shkruhej dhe më pas pati një pauzë për një shpërthim të qeshuri të ndrydhur. "Uria ju përshëndet dhe duhet ta dini se dy kalorësit e fundit janë më të këqijtë nga të gjithë. Nëse uria nuk ju pushton, vdekja do t'ju pushtojë! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden mori një moment për të pyetur veten se çfarë mendje e shtrembëruar dhe imagjinatë e shtrembër kishin dalë me këtë mut.
  
  "Atëherë le të shkojmë drejt e në temë. Kalorësi i Tretë më mirë do t'ju shkatërronte të gjithëve sesa t'ju lejonte të shkatërroni njëri-tjetrin. Uria e bën këtë, a kam të drejtë? "- vazhdoi zëri i grykës. "Dhe tani që ju keni kaluar në epokën elektronike, do të ndodhë shumë, shumë më shpejt. A keni dëgjuar ndonjëherë për Strask Labs?
  
  Hayden u vrenjos, hodhi një vështrim të shpejtë përreth dhe u kthye në komandantin e bazës. Ai pohoi me kokë dhe ishte gati të fliste kur zëri vazhdoi.
  
  "Ky është një nga konglomeratet më të mëdhenj, i vendosur për të marrë nën kontroll botën. Fuqia. Ndikimi. Pasuri e madhe, ata i duan të gjitha dhe fillojnë të lëvizin në ligat e mëdha. Qeveria amerikane kohët e fundit i besoi Strask Labs.
  
  Çfarë do të thotë? Hayden mendoi për këtë. Dhe sa kohët e fundit?
  
  "Në Dallas, Teksas, jo shumë larg nga këtu, Strask ka një laborator testimi biologjik. Ata prodhojnë ilaçe, sëmundje, kura dhe armë. Ata drejtojnë gamën. Nëse ka një infeksion vdekjeprurës atje, një virus që vret botën, një bombol gazi nervor ose një armë e re biologjike, Strask në Dallas do ta ketë atë. Fjalë për fjalë, - murmuriti ai, - është një dyqan i përgjithshëm.
  
  Hayden donte ta ndalonte pikërisht aty. Gjërat po shkonin në një drejtim shumë të keq.
  
  "Laboratori biologjik është bërë objektiv. Zia e bukës do të lëshohet. Të korrat tuaja dhe ato anembanë botës do të thahen dhe do të vdesin. Është një helm i prodhuar nga njeriu që synon qëllimisht një varietet të veçantë kulture dhe nuk mund të ndalet. Ne jemi Urdhri i Gjykimit të Fundit. Dhe siç thashë, ky është makthi juaj."
  
  Regjistrimi u ndal. Hayden i mbylli sytë dhe nguli sytë, plotësisht i pavëmendshëm ndaj botës dhe problemeve të saj. Nëse Urdhri synonte një biolab që kishte identifikuar një ndotje të bimëve dhe kishte planifikuar të shkatërronte të gjitha furnizimet, atëherë...
  
  Ishte e mundur. Dhe e mundshme. Pa dyshim, sëmundja do të prekte edhe tokën, kështu që asnjë kulture e ngrënshme nuk do të rritej më.
  
  Më pas, papritur ekrani mori jetë sërish.
  
  "Oh, dhe tani që jetojmë në epokën elektronike, më lejoni t'ju them këtë. Duke hapur këtë arkivol, duke filluar këtë regjistrim, ju e vendosni të gjithë në lëvizje - në mënyrë elektronike!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E GJASHTË
  
  
  Fort Sill hyri në përleshje. Komandanti i bazës bërtiti që një teknik të vinte dhe të çmontonte regjistrimin, ekranin dhe çdo gjë tjetër që mund të gjenin brenda arkivolit. Hayden pa tufa me rroba të vjetra dhe kocka në fund dhe duhej të supozonte se Urdhri thjesht kishte vendosur një ekran brenda dhe e kishte lënë që dikush ta gjente. A mund të ishte fikur sinjali i lidhur me Wi-Fi të bazës në momentin që ata hapën arkivolin?
  
  Unë duhet të besoj kështu. Printimi shënoi fillimin e regjistrimit. Me shumë mundësi, sensorët janë përfshirë. Kushdo që i bëri të gjitha këto ishte njohuri teknologjike. E cila ngriti një pyetje tjetër.
  
  "A sapo kemi kërcyer përpara nga kriminelët nazistë të luftës të pesëdhjetë viteve më parë deri tani?"
  
  "Unë nuk e kuptoj atë," tha Smith.
  
  Ekipi ishte larguar nga varri i Geronimos për të lejuar të tjerët të merrnin pjesë dhe tani qëndronin në një grup nën pemë.
  
  "Mendova se ishte shumë e qartë," tha Hayden. "Djali tha se ne jemi Urdhri i Gjykimit të Fundit. Ato ekzistojnë ende".
  
  Komandanti i bazës u afrua. "Pra, njerëz, ne jemi dyfishuar dhe trefishuar duke kontrolluar perimetrin tonë. Asnjë shenjë e armiqve tuaj të forcave speciale. Duket se ata e humbën qartë shenjën këtë herë dhe unë vërtet i fajësova ata. Këtu ka shumë fuqi zjarri". Ai tregoi me gisht ushtarët që qëndronin përreth fortesës.
  
  "Kjo nuk do të thotë se sinjali që erdhi nga ai varr nuk u transmetua në vende të tjera," vuri në dukje Lauren. "Çdo numër njerëzish mund ta kishin parë atë në një formë ose në një tjetër."
  
  "Megjithëse kjo është e vërtetë," pohoi komandanti me kokë, "ka pak që mund të bëjmë për këtë. Tani ajo që mund të bëjmë është të thërrasim Strask Labs dhe, siç thonë ata, t'i paralajmërojmë këta djem.
  
  Ai tregoi një burrë aty pranë, i cili tashmë e kishte të shtypur telefonin në vesh.
  
  Hayden e dinte se ajo duhet të telefononte sekretarin Crowe, por u përmbajt kur thirrja e ushtarit erdhi në altoparlant, bip-et e pafundme që bënë që ekipi i SPEAR të shikonte përreth i shqetësuar.
  
  "Ky është një laborator me personel 24 orësh," tha komandanti i bazës. "Në thirrje për ushtrinë dhe Shtëpinë e Bardhë. Nuk mund të shpreh sa keq është." Ai fajësoi ziljen e telefonit.
  
  "Nuk keni nevojë." tha Hayden. "A mund të kontaktoni autoritetet lokale? Dërgojini në Strask dhe thuaju se jemi në rrugën tonë."
  
  "Menjëherë, agjent Jay."
  
  Hayden vrapoi drejt helikopterit. "Duhet të shkojmë në Dallas! Tani! "
  
  
  KAPITULLI NJIZET E SHTATË
  
  
  Karin shpenzoi atë që ishte e rëndësishme për të një kohë të pamatshme para se të tregonte flash drive-in në terminalin e kompjuterit. Ajo e dinte mirë se dikush me pasurinë dhe ndikimin e Tyler Webb mund të instalonte çdo teknologji në kompjuterin e tij - veçanërisht një që përmbante të gjitha sekretet e pista që ai kishte grumbulluar gjatë viteve.
  
  Dhe ja ku ishte ajo.
  
  Grua e re. Kompjuter. Kartë flash.
  
  Sa emra më kanë thirrur në të kaluarën? Vajza me të dhëna. Kreu në një rrjetë. Kakaz Kohë më parë, shumë larg, por ende relevante.
  
  Dino dhe Wu qëndruan dhe shikonin, mbikqyrja e shtëpisë tashmë aq e mirë sa mund të ishte ndonjëherë. Ata kishin sensorë për çdo qasje dhe plane me strategji rezervë si për situatat e vështira ashtu edhe për ato të buta të evakuimit. Të tre ushtarët ishin aktualisht në gjendje të rëndë - të rrahur, të mavijosur, duke u shëruar ngadalë nga ecja e tyre në San Francisko. Ata ishin gjithashtu të nxehtë, të uritur dhe me mungesë fondesh. Nën garancinë e Karin, ata vënë bast gjithçka për të. Që në fillim.
  
  "Është koha për të provuar vlerën tuaj," tha ajo.
  
  Vitet e saj të hershme nuk e lanë kurrë; për një kohë të gjatë ajo ia ktheu shpinën botës. Vetëshkatërrimi ishte një nga mënyrat e shlyerjes.
  
  "Ne besojmë në ju," tha Dino.
  
  Ajo buzëqeshi zymtë ndërsa futi flash drive-in dhe shikoi ekranin e madh. Ajo projektoi gjithçka që të funksiononte sa më shpejt që të ishte e mundur, dhe tani nuk kishte absolutisht asnjë vonesë kur kërkesa u ndez në ekran:
  
  Të vazhdohet?
  
  Shumë e drejtë.
  
  Ajo u ul dhe filloi të punojë. Tastiera tundi, gishtat i dridheshin, ekrani dridhej. Ajo nuk priste që t'i gjente ose madje t'i kuptonte të gjitha menjëherë - kishte shumë gigabajt informacione atje - dhe kjo është arsyeja pse ajo e bëri gjithçka sa më shumë të sigurt para se të ngarkonte diskun. Ajo gjithashtu hapi disa llogari në det të hapur dhe disa llogari në Los Anxhelos, ku ata mund të ishin në gjendje të depozitonin shpejt disa para. Sigurisht, ajo mbante mend gjithçka nga koha e saj në SPEAR; është ajo që ndodhi pas vdekjes së Uebit që mund të kontribuojë në këtë rast.
  
  Duke injoruar dokumentet e zymta, por ogurzi tani për tani dhe duke u fokusuar te financat e saj, ajo i ktheu gishtat dhe ekranin e saj në një vorbull informacioni. Dino u gulçua ndërsa përpiqej të vazhdonte.
  
  "Dreqin, mendova se isha një gjeni në Sonic. Vë bast që ju e bëni atë mutin e vogël me gjemba kudo, apo jo?"
  
  "A e njeh Sonic? Nga Master System apo Mega Drive? A nuk jemi të gjithë shumë të rinj për këtë?"
  
  Dino dukej i hutuar. Playstation, njeri. Dhe retro është më mirë."
  
  Karin tundi kokën, duke e detyruar veten të buzëqeshte. "Oh po, është krejtësisht retro, njeri."
  
  Duke gërmuar më thellë në dosjen financiare, ajo shpejt zbuloi numrat e llogarive, kodet e renditjes dhe komandat kryesore. Ajo gjeti banka burimore, shumica e tyre në det të hapur. Ajo gjeti mbi shtatëdhjetë e pesë llogari të ndryshme.
  
  "E pabesueshme."
  
  Dino tërhoqi një karrige. "Po, e kam të vështirë të mbaj gjurmët e të dyve. Dhe të dy janë bosh!"
  
  Karin e dinte se nuk kishte kohë të kontrollonte çdo llogari. Ajo duhej ta shkurtonte dhe të zgjidhte më të mirën. Në mënyrë gjeniale, ajo kishte shkruar tashmë një program të thjeshtë që do të kalonte nëpër dosje dhe do të nxirrte në pah llogaritë me numrat më të lartë. Ajo e lëshoi atë tani dhe priti pesë sekonda.
  
  Tre vijat blu ndezëse dukeshin premtuese.
  
  "Le të shikojmë ty."
  
  Llogaria e parë u ndez. Ai ishte i vendosur në Ishujt Kajman, i papërdorur dhe tregonte një bilanc prej tridhjetë mijë dollarësh. Karin i mbylli sytë. Ju duhet të bëni shaka! Ajo e dinte që Webb përfundimisht i kishte ndërprerë lidhjet në ndjekjen e tij të pamatur të thesarit të Saint Germain - ai kishte shkuar i vetëm dhe kishte shpenzuar shuma të mëdha për të mbetur i pazbuluar dhe për të rekrutuar një ushtri deri në fund, ai kishte paguar mijëra për të kërkuar një favor të fundit, - por ajo nuk e priste që llogaritë e tij të shteroheshin kaq shumë.
  
  Në çdo rast, ajo dërgoi shpejt tridhjetë mijë në llogarinë bankare lokale në Los Angeles që kishte hapur tashmë.
  
  Është e rrezikshme, por nëse nxitojmë, mund t'i tërheqim paratë dhe t'i marrim me vete. Nëse dikush po spiunonte llogarinë, gjë që dukej e pamundur duke pasur parasysh bilancin e saj të ulët, ata duhet të jenë në gjendje ta bëjnë këtë përpara se dikush ta zbulonte.
  
  Ajo kaloi në llogarinë tjetër, pa se bilanci ishte tetëdhjetë mijë dollarë dhe duhej të pranonte se ishte më mirë në këtë mënyrë. Por asgjë si milionat që ajo priste. Pranë saj, Dino heshti. Ajo mori paratë dhe, duke mbajtur frymën, shtypi faturën përfundimtare.
  
  dreqin. Pesëmbëdhjetë mijë?
  
  Ajo u detyrua të shikonte faturat e mbetura, duke arkëtuar deri në fund shumën prej rreth njëqind e tridhjetë mijë dollarësh. Nuk ishte keq, por nuk ishin para të llojit të garancisë së përjetshme. Kjo do të kërkonte kohë dhe ajo ishte e kujdesshme për të qëndruar e lidhur më gjatë, por tani për tani mungesa e furnizimeve e bëri të nevojshëm hapin tjetër.
  
  "Ushqim për shantazh," tha ajo.
  
  "Unë nuk jam i kënaqur me këtë," tha Dino.
  
  "Varet se kush është," vuri në dukje Karin. "Dhe çfarë bënë ata. Ne mund t'i ekspozojmë bastardët me të vërtetë të këqij - ndoshta përmes ndonjë faqeje interneti të re të specializuar - dhe të diskutojmë se çfarë mund të bëjmë për ata që mund të humbin disa kilogramë."
  
  Wu tundi kokën. "Çfarë?" - Unë pyeta.
  
  "Disa dollarë Tsentarinos. Wonga. Dreqin, ku të fillojmë?"
  
  Dosja e re përmbante shumë faqe me emra, secila me shkronja të zeza dhe të shoqëruar me një fotografi dhe datë. Karin lëvizi poshtë listës. "Po, mirë, ato janë sipas rendit alfabetik. Të paktën kjo është diçka. Ndonjë preferencë?"
  
  "Unë nuk njoh asnjë djalë të pasur," tha Dino. "Për të mos përmendur shantazhimin e dikujt."
  
  "Unë i njoh disa nga këta emra," tha Wu ndërsa Karin kalonte me besim nëpër faqen AC. "Të famshëm. Yjet e sportit. prezantuese televizive. Zot, kush ishte ky djalë Ueb?"
  
  "Kush ishte ai?" Karin ndjeu se urrejtja u ndez me energji të përtërirë. "Një nga krijesat më të këqija, më të frikshme dhe më të fuqishme që ka jetuar ndonjëherë. E keqja e mishëruar, e aftë të prekë çdo jetë në planet."
  
  "Unë mund të emëroj disa prej tyre tani," tha Dino.
  
  "Po, çdokush mund ta bëjë këtë. Por këta janë pikërisht lloji i budallenjve nën të cilët duam të qëndrojmë."
  
  Karin kontrolloi muret e zjarrit të sistemit të saj, duke kërkuar për ndonjë shenjë paralajmëruese të hershme se dikush tjetër po përgjonte. Asgjë nuk mund të imagjinohej, por ajo nuk ishte aq e kotë sa të besonte se dikush atje nuk ishte shumë më i zgjuar se ajo.
  
  "Kontrollo të gjithë vendin," tha ajo, duke hequr flash drive. "Ne duhet të monitorojmë gjithçka për një ditë apo më shumë nga faqja B. Pastaj do të shohim."
  
  
  * * *
  
  
  E gjithë kjo ishte pjesë e përgatitjes së saj të kujdesshme. Nëse diçka shkon keq dhe ata shihen, kapen ose vriten, kjo nuk do të jetë për shkak të mungesës së përgatitjes. Karin përdori çdo mashtrim në arsenalin e saj të konsiderueshëm dhe çdo ons të intelektit të saj të madh për t'i mbrojtur ato.
  
  Dhe plani im. Ndëshkimi im i vogël.
  
  Dino, Wu dhe ajo lanë shtëpinë e tyre në shkretëtirë dhe u izoluan në një kasolle të vogël që gjetën në mes të askundit. U deshën javë të tëra kërkimi metodik, por pasi u gjet, doli të ishte një vend ideal për një strehë rezervë. Wu kaloi njëzet e katër orë duke parë shtëpinë përmes CCTV. Karin dhe Dino shkuan me makinë në Los Anxhelos, tërhoqën sasinë e parave dhe vendosën atë që kishte mbetur diku tjetër, duke kontrolluar periodikisht muret e zjarrit të rrjetit të saj, besueshmërinë e tyre dhe gjendjen në të cilën ndodheshin. Herë pas here ajo nuk pa asnjë shenjë se kjo ishte testuar në ndonjë mënyrë.
  
  Megjithatë, metodikisht dhe me kujdes; ishte e vetmja mënyrë që ata mund të qëndronin të lirë.
  
  Kishin kaluar plot tridhjetë orë kur u kthyen në shtëpi. Disa kontrolle të tjera dhe Karin ishte gati të punonte përsëri me flash drive.
  
  "A i keni kontrolluar kamerat?" - ajo pyeti.
  
  "Po, thjesht bëje."
  
  U deshën vetëm disa sekonda dhe më pas, edhe një herë, ajo kaloi nëpër listën e emrave. Pas C-së, natyrisht, erdhi D.
  
  Matt Drake nuk ishte në listë.
  
  Por kishte një seksion të veçantë për SPEAR. Emri i Drake ishte në listë. Kështu ishte edhe Alicia Miles. Hayden Jay dhe Mano Kinimaka ajo ishte në pritje. Ajo pa Bridget Mackenzie - nuk është çudi. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Jorgi. Interesante, nuk kishte asnjë referencë për Thorsten Dahl.
  
  Por kishte një referencë për Karin Blake.
  
  Ajo e nguli sytë për një moment, pastaj vendosi ta injoronte për momentin. Lidhje të tjera të lidhura me ekipin SPEAR dhe të shtuara në fund të faqes së parë ishin nga Kimberly Crow, Sekretarja e Mbrojtjes; Për Nicholas Bell, i burgosur; dhe një nënmenu të tërë me titull "Familja/Miqtë".
  
  Dreqin, ky djalë me të vërtetë shkoi në qytet për ta.
  
  Mirë.
  
  Klikimi i parë duhet të ishte thjesht mbi emrin: Matt Drake.
  
  Vështrimi i saj dridhej, u lëkund dhe më pas filloi të zgjerohej; sytë e saj u zgjeruan në madhësinë e disqeve.
  
  "Më qij mua", pëshpëriti ajo me frikë. "Oh. dreqin. mua."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TETË
  
  
  Matt Drake pa shenjën e Strask Laboratories shumë kohë përpara se të arrinin atje. Në periferi të Dallasit, ajo ishte ende një ndërtesë e gjatë dhe logoja e stilizuar 'S' e saj blu dhe e bardhë ishte montuar në krye të strukturës. Megjithatë, makinat e tyre po lëviznin me shpejtësi dhe shpejt ai pa që i gjithë terreni u hap përpara.
  
  Strask Labs dukej i parëndësishëm, i butë, një shkop në timon, dhe kjo, pa dyshim, ishte ideja. Dritaret e saj ishin të padepërtueshme, por shumë ishin. Parkimi i tij i makinës ishte i mbuluar në një fole kamerash CCTV, por kjo ishte bota. Askush nuk mund të tregonte se sa të avancuara ishin kamerat apo sa zgjateshin ato. Nuk kishte portë tjetër përveç një pengese të dobët. Nuk ka fare siguri të dukshme.
  
  "A keni ndonjë përgjigje akoma?" - pyeti Dahl.
  
  Hayden shtrëngoi urën e hundës. "Heshtje e vdekur", ishte gjithçka që tha ajo.
  
  Drake studioi peizazhin. Hapësira e parkimit ishte në formë L-je rreth ndërtesës, përpara dhe në anën lindore. Në perëndim ishte një argjinaturë e pjerrët me bar. Asnjë gardh. E gjithë zona ishte me plan të hapur. Një rrjet rrugësh qarkullonte rreth tij dhe dhjetëra ndërtesa të vogla zyrash, magazina dhe qendra tregtare përbënin pamjen e menjëhershme.
  
  "Policia," tha Dahl.
  
  Oficerët e DPD-së ishin tashmë në vendngjarje, të parkuar jashtë zonës përgjatë anës së rrugës. Hayden u tha shoferëve të tyre të parkonin aty pranë dhe u hodh jashtë.
  
  Drake më ndoqi shpejt.
  
  "A keni parë ndonjë gjë? Diçka?" pyeti Hajden.
  
  Oficeri shtatlartë me dërrasa fyese ngriti sytë. "Ajo që shihni është ajo që kemi, zonjë. Na urdhëruan të vëzhgonim dhe të mos merrnim asnjë veprim."
  
  Hajden mallkoi. "Pra, ne nuk e kemi idenë se në çfarë po futemi. Thjesht premtimi i një të çmenduri se gjërat janë aq të këqija sa mund të jenë."
  
  Alicia ngriti supet. "Përshëndetje, çfarë ka të re?"
  
  "Nëse ata kanë një armë biologjike ose një pajisje biologjike atje që është krijuar posaçërisht për të shkatërruar të korrat tona, atëherë ne nuk kemi zgjidhje," tha Dahl.
  
  "Dhe si propozoni që të futemi brenda?"
  
  "Kaloni përpara," tha Dahl me një buzëqeshje. "A ka ndonjë mënyrë tjetër?"
  
  "Jo për ne," tha Drake. "A jeni gati?"
  
  "Dreq", mërmëriti Alicia. "Unë me të vërtetë shpresoj që ju të dy nuk do të kapeni për dore."
  
  Hayden kërkoi sendet që ata kërkuan dhe ua dha. Drake mori maskën e tij të gazit dhe e vuri. Nuk kishte asnjë rrezik në laborator.
  
  Drake më pas rrëshqiti në një argjinaturë me bar dhe u hodh mbi një luginë poshtë në një zonë parkimi. Rreth dyzet makina ishin të shpërndara gjithandej, korrierët e zakonshëm të moshave dhe pastërtisë së ndryshme. Asgjë e pazakontë. Dahl vrapoi pranë tij, Alicia dhe May në të djathtë të tij. Ata ishin plotësisht të përgatitur dhe armët e tyre ishin gati. Drake priste më të keqen, por tani për tani gjithçka që i përshëndeti ishte një heshtje e frikshme.
  
  "A mendoni se informacioni ka arritur tek ekipet e tjera?" Kinimaka shikoi rreth perimetrit. "Nëse disa prej këtyre vendeve marrin erë se armë të tilla biologjike janë këtu dhe të cenueshme në këtë laborator, ne mund të përballemi me një sulm. Dhe Strask është shumë më pak i sigurt se Fort Sill.
  
  "Ekipet e tjera?" Lauren psherëtiu në komunikuesin. "Jam i shqetësuar që regjistrimi i Urdhrit u transmetua pa kufizime. Dhe një stuhi mut mund të jetë në ecje të plotë."
  
  Goja e Kinimaki u kthye në një rreth të madh. "Oooh."
  
  Drake dhe Dahl vazhduan, duke manovruar mes makinave dhe duke i mbajtur sytë nga të gjitha xhamat. Asgjë nuk lëvizi. Asnjë alarm nuk u dëgjua brenda. Ata arritën në shtigjet që të çonin në hollin kryesor dhe panë që edhe ato dritare të vogla ishin errësuar.
  
  "Nëse do të dorëzoja këtu," tha Dahl. "Menjëherë do të supozoja se ky nuk ishte një laborator i zakonshëm."
  
  "Po, shok. Është gjithmonë më mirë të kesh një pritje të vogël të këndshme."
  
  Dahl provoi dorezat e dyerve dhe dukej e habitur. "E zhbllokuar."
  
  Drake priti komandën dhe urdhrin e Hayden. "Shko."
  
  Me një maskë gazi që i kufizonte shikimin, ai pa teksa Dahl hapi dyert gjerësisht dhe më pas rrëshqiti brenda. Drake ngriti HK-në e tij të re ndërsa kërkonte armiq. Gjëja e parë që panë ishin trupat e shtrirë pranë recepsionit dhe në korridoret pas.
  
  "Shpejtë". Dahl vrapoi te i pari, i mbuluar nga Alicia. Mai vrapoi te i dyti, i mbuluar nga Drake. Suedezi kontrolloi shpejt pulsin e tij.
  
  "Faleminderit Zot," tha ai. "Ajo është gjallë".
  
  "Dhe edhe ky," konfirmoi Mai dhe ngriti qepallën e viktimës. "Mendoj se ishte i droguar. Gazi i gjumit, ose çfarëdo termi të bukur që e quajnë atë."
  
  Hayden mbante me vete një detektor gazi, avulli dhe tymi. "Është diçka e tillë. Jo toksike. Jo fatale. Ndoshta diçka e lehtë për t'i vënë në gjumë?"
  
  "Vodka u kthye në një armë," tha Alicia, me zërin e saj të shtrembëruar nga maska. "Kjo do të mjaftonte."
  
  Kensi e shikoi duke tundur ngadalë kokën.
  
  "Çfarë po shikon, Bridget?"
  
  "Epo, të paktën me këtë maskë mund t'ju shikoj pa u hedhur poshtë."
  
  "Gazi duhet të ketë qenë një gaz me veprim të shpejtë dhe me mbulim të plotë," tha Hayden. "Si dreqin e bënë këtë?"
  
  "Shfryrjet", tha Lauren. "Sistemi i ngrohjes, klimatizimi, diçka e tillë. Edhe pse, ndoshta, diku ka shkencëtarë të mbyllur në laboratorët e tyre. Duke pasur parasysh llojin e objektit, jo çdo laborator apo objekt magazinimi do të lidhet me nyjen kryesore."
  
  "Mirë," tha Hayden. "Pra pse? Çfarë arritën ata duke vënë në gjumë të gjithë stafin?"
  
  Një zë i ri shpërtheu në bisedën e tyre, jo përmes sistemit të komunikimit, por përmes një lloj sistemi të altoparlantëve që ndoshta mbulonte të gjithë ndërtesën.
  
  "A je ketu? Po pjesa tjetër? Oh mirë. Atëherë mund të fillojmë për rreth dymbëdhjetë sekonda."
  
  Drake u kthye shpejt, duke parë derën. Zëri i Lauren-it përshkoi komunikuesin si një valë baticë.
  
  "Po afrohemi! Unë mendoj se izraelitët. Le të kalojmë tani. Dhe suedezët!"
  
  "Nëse do të kishte ndonjëherë një vend ku nuk do të kishte një përleshje me armë ..." vuri në dukje Alicia.
  
  Të shtënat tashmë kanë filluar; Policët e Dallasit pa dyshim ishin në gjurmët e të infiltruarve. Pavarësisht kësaj, sulmi ndodhi jashtëzakonisht shpejt. Drake tashmë po ecte nëpër korridor dhe po lidhej me komunikuesin e tij, duke kërkuar një kod mbylljeje emergjente që do të hapte shumicën e dyerve të brendshme. Në atë moment, një varg i madh dritaresh pas rreshtit të parë të dyerve shpërtheu, granatat shkatërruan me shpejtësi xhamat e trefishtë. Drake pa copëzat e mprehta si brisk shpërtheu në një valë vdekjeprurëse, të pandalshme, duke u derdhur nëpër dhoma. Copa të ngulitura në çdo sipërfaqe. Ndarjet e brendshme dhe dritaret e zyrave janë gjithashtu të thyera ose të varura. Drake drejtoi armën te dyert.
  
  Zëri i Lauren: "Dy, tre, pesë, tetë, shtatë."
  
  Ai futi shpejt kodin e anulimit, më pas kaloi nëpër të, i ndjekur nga pjesa tjetër e ekipit. Kudo kishte trupa, të lënë pa ndjenja nga gazi i gjumit.
  
  "A është e sigurt për ne që të heqim maskat tona?" ai pyeti.
  
  Hayden monitoroi cilësinë e ajrit. "Nuk e rekomandoj. Po, është e qartë tani, por kushdo që futi gazin mund ta bënte përsëri."
  
  "Me më të keqen," shtoi Dahl.
  
  "Dreqin".
  
  Drake hapi zjarr kur pa figura të maskuara që hynin brenda. Pesë njëherësh, pra me siguri ishin rusë, që çliroheshin nga plumbat e pa u kujdesur se kë lëndonin gjatë rrugës. Drake goditi njërin në jelek, pjesa tjetër ikën.
  
  "Mendoj se mund të themi me besim se ekipi rus nuk është nën sanksionet e qeverisë. Asnjë qeveri në mendjen e saj të drejtë nuk do të pajtohej me këtë."
  
  Kinimaka qeshi. "Këtu po flasim për rusët, mik. E veshtire per tu thene."
  
  "Dhe nëse ata mendonin se mund të shpëtonin me të," tha Kenzie. "Edhe izraelitët."
  
  Drake u strehua pas tavolinës. Ndarjet rreth perimetrit të këtij labirinti të brendshëm zyrash ishin të dobëta në rastin më të mirë. Ata duhet të vazhdojnë të lëvizin.
  
  Ai i bëri me dorë Alicia dhe May ndërsa kalonte pranë. "Lauren," tha ai. "A e dimë se ku janë armët biologjike?"
  
  "Jo ende. Por informacionet po vijnë."
  
  Drake bëri një grimasë. Burokratët vrasës ndoshta peshonin koston e jetëve kundrejt të ardhurave. Hayden e shtyu përpara. "Shko më thellë," tha ajo. "Kështu do të jetë."
  
  Rusët qëlluan në zyrat e brendshme. Plumbat çanë lëkurën e tekstilit me fije qelqi, duke bërë që panelet të shemben dhe kunjat e aluminit të fluturojnë kudo. Drake nuk e ngriti kokën. Hajden u zvarrit përpara.
  
  Drake shikoi mes rrënojave. "Unë nuk mund t'i shikoj ato."
  
  Dahl u ul nga një këndvështrim tjetër. "Une mundem". Ai qëlloi; burri ra, por Dahl tundi kokën në mënyrë të zymtë.
  
  "Jelek. Ende pesë të fortë."
  
  Lauren i dha fund telefonatës. "Vetëm një copëz informacioni, njerëz. Komanda që liroi agjentin e fjetur erdhi patjetër nga brenda ndërtesës."
  
  "E kuptova," tha Hayden. "Lauren, ku janë suedezët?"
  
  Heshtja, atëherë: "Nga mënyra se si ata hynë, do të thosha nga ana tjetër e ndërtesës, duke u nisur drejt teje."
  
  "Dreq, atëherë ne duhet të arrijmë në pikën qendrore së pari. Duke supozuar se kjo është rruga drejt niveleve më të ulëta, Lauren?
  
  "Po, por ne nuk e dimë ende se ku janë armët biologjike."
  
  "Është atje poshtë," tha Hayden. "Ata do të duhej të ishin budallenj për ta ruajtur atë diku tjetër."
  
  Drake pohoi me kokë për Dahl. "A je mirë?"
  
  "Sigurisht. Por siç thatë më herët, asnjë qeveri nuk do ta kishte autorizuar këtë sulm."
  
  "Tani mendoni se suedezët veprojnë në mënyrë të pavarur?"
  
  Dahl u vrenjos, por nuk tha asgjë. Në atë pikë, gjithçka ishte e mundur dhe zbulimi i ri se Urdhri mund të ishte ende në funksion, i përditësuar në një infrastrukturë moderne, gjithashtu vuri pikëpyetje në të gjithë faqen. Sa hapa janë para nesh?
  
  Dhe e katërta? Nëse uria nuk ju pushton, vdekja do t'ju pushtojë!
  
  Drake u rrotullua. Kinimaka u zvarrit në anën e largët të zyrës dhe u shtrëngua pas murit të jashtëm, i ndjekur nga Smithi teksa u bashkuan në qendrën e brendshme. Hayden, Mai dhe Yorgi ecën drejt mesit. Drake qëlloi me të shtëna për t'i futur rusët në tokë. Kenzi u gaforre mes tyre, duke shtrënguar një pistoletë, por megjithatë dukej i zymtë. Vajzës së gjorë i mungonte katana e saj.
  
  Drake arriti në fund të zonës së zyrës me plan të hapur. Hayden ishte tashmë atje, duke parë hapësirën e hapur që të çonte në bankën e ashensorit dhe një zonë tjetër të madhe zyrash përtej tij. Aty diku kishte suedezë.
  
  "Unë e urrej t'ju jap një lajm të keq," tha Lauren në veshët e tyre. "Por izraelitët sapo bënë një përparim. Kjo është një zonë lufte. Ju jeni me fat që jeni atje. "
  
  Tani Kensi është kthyer. "Unë dyshoj seriozisht se izraelitët kanë mbështetjen e qeverisë. Por besoj se këto janë Forca Speciale. Nuk keni ndonjë mbështetje?"
  
  "Ne rrugen time. Një varkë plot me të. Nuk e kam idenë se si këto ekipe presin të dalin nga kjo më vonë."
  
  "Ju nuk e besoni këtë," tha Kensi. "Ka gjithmonë një mënyrë. Këtu duhet të filloni t'i mbani viktimat të sigurta. Duke u dhënë atyre ndihmën që u nevojitet."
  
  Hayden është kthyer. "Më falni, nuk mund të pajtohem ende me këtë. Nuk e dimë se me çfarë kemi të bëjmë. Ne nuk e dimë nëse Urdhri mund të lëshojë ndonjë gjë më vdekjeprurëse."
  
  "A nuk është kjo një arsye për t'i nxjerrë jashtë?"
  
  "Urdhri mund të dëshirojë që ne të bëjmë pikërisht këtë. Hapni dyert."
  
  "Mmm, mik," tha Alicia. "Një idiot i ka hapur tashmë dritaret."
  
  Hayden mendoi për këtë. "Dreq, ke të drejtë, por kjo vetëm e përkeqëson situatën. Po sikur dredhia e Urdhrit të lëshojë diçka vdekjeprurëse në të gjithë Dallasin?
  
  Drake shikoi me shikim ashensorët. "Ne duhet të dimë se ku është bioarma e ndyrë."
  
  Plumbat shpërthyen në kontingjentin rus, duke e kthyer atë në një "papier-mâché" të bërë nga panele të ndryshme. Shkrimi fluturuan në ajër: një grup lapsash, një telefon, një pirg i tërë letrash.
  
  Skuadra ka zbritur.
  
  Zëri i Laurenit mezi dëgjohej. "Nënniveli i katërt, laboratori 7. Ja ku është. Nxito!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NËNTË
  
  
  Duke përdorur një varg ashensorë si mburojë kundër suedezëve, ekipi SPEAR mbajti një zjarr të qëndrueshëm ndaj rusëve ndërsa ata vrapuan drejt dyerve të çelikut. Hayden dhe Jorgi u liruan ndërsa Kinimaka dhe Smith u kujdesën për suedezët dhe pjesa tjetër e ekipit u përqendrua te rusët.
  
  Hayden shtypi butonin e etiketuar SL4.
  
  Nëse ashensorët binin, zhurma humbiste për shkak të të shtënave të forta. Drake u zbut, por armiku gjithsesi arriti të kthejë zjarrin dhe të zvarritet përpara, duke lëvizur nëpër tavolinë pas tavoline dhe duke përdorur objekte më të forta për t'u mbuluar pas tyre. Edhe atëherë, një burrë ra me një plumb në kokë. Një tjetër bërtiti nga dhimbja ndërsa ishte me krahë dhe një tjetër u qëllua në këmbë. Megjithatë, ata erdhën.
  
  Dritat u ndezën sipër dyerve metalike dhe më pas u hapën. Hayden u hodh brenda dhe pjesa tjetër e ekipit e ndoqi. Ishte e vështirë për ta, por ia dolën.
  
  Drake u shtyp kundër Dahl, Hong Konger mes tyre.
  
  Alicia mbështeti mjekrën e saj në shpinë. "Kush dreqin është ai pas meje? Me gishtat endacakë?
  
  "Jam une". Kenzi u përqesh ndërsa hapësira e ngushtë i shtrëngoi, duke mos lënë vend për lëvizje ndërsa u shpejtua në nivelin e katërt. "Por duart e mia janë bllokuar rreth qafës sime. Çuditërisht, edhe gishtat e mi janë aty." Ajo i tundi me dorë.
  
  Alicia ndjeu lëvizje. "Epo, dikush më ngjiti diçka në bythë. Dhe kjo nuk është një banane."
  
  "Oh, duhet të jem unë," tha Yorgi. "Epo, kjo është arma ime."
  
  Alicia ngriti një vetull. "Arma juaj, apo jo?"
  
  "Arma ime. Arma ime, kjo është ajo që dua të them."
  
  "A është plotësisht i ngarkuar?"
  
  "Alicia..." paralajmëroi Drake.
  
  "Mmm, po, kështu duhet të jetë."
  
  "Atëherë më mirë të mos lëviz. Ne nuk duam që ajo të funksionojë në një hapësirë kaq të kufizuar tani, apo jo?"
  
  Për fat të mirë, pikërisht kur Kensi dukej sikur do të jepte një përgjigje të ashpër, ashensori ndaloi dhe bëri një tingull mbërritjeje. Dyert u hapën dhe ekipi praktikisht ra në korridor. Drake skanoi muret për një shenjë. Sigurisht që nuk kishte asgjë atje.
  
  "Ku është Lab 7?"
  
  "Ktheni djathtas, me derën e tretë", tha Lauren.
  
  "E përkryer".
  
  Dahl eci përpara, ende i kujdesshëm, por dukej i sigurt. Kërcënimi ishte kryesisht më i madh, por Drake nuk e harroi asnjëherë arsyen pse ishin këtu. Urdhri i Gjykimit të Fundit. Çfarë tjetër kanë planifikuar?
  
  Yorgi hoqi maskën, duke gulçuar për ajër. Kensi u bashkua, duke thyer rregullat, dhe më pas Smith ndoqi shembullin, duke i dhënë Hayden-it një vështrim të zbrazët, ndërsa ajo ngriti krahët e pafuqishme.
  
  "Rebelë," tha Dahl, duke vazhduar të ecte.
  
  "Unë do të thosha mashtrues," tha Kenzi. "Tingëllon më mirë."
  
  Ajo qëndroi pranë tij.
  
  "Nëse nuk do të isha aq i disiplinuar, do të bashkohesha me ju."
  
  "Mos u shqetëso. Ne mund të punojmë për këtë."
  
  Drake e shtyu pas shpine. "E di që ai ka shkuar në shkollë private, apo jo, Kenz? Nuk do ta thyesh kurrë."
  
  "Mossad ka metodat e veta."
  
  Dahl shikoi mbi supe. "A do të mbyllni gojën ju të dy? Po mundohem të përqendrohem".
  
  "E shihni se çfarë dua të them?" tha Drake.
  
  "Përqendrohuni në çfarë?" pyeti Alicia. "Numrat një deri në katër?"
  
  "Ja ku jemi," tha Dahl. "Laboratori 7".
  
  "Torsti i llogarit të gjitha? Prit, mendoj se kam një afishe diku."
  
  Hayden shtyu përpara. "Formimi, njerëz. Shiko prapa. Kujdes nga ashensorët në të dy anët. Më duhet Lauren në telefon që të më lidhë me armën biologjike dhe kam nevojë që laboratori të jetë i sigurt. Mendon se mund ta bësh?"
  
  Pa pushim u shpërndanë dhe zunë pozicionet e tyre. Drake dhe Hayden duhej të hynin vetë në laborator. Fillimisht ata hynë në zyrën e jashtme, e cila ishte e mbushur me furnizime, çdo sipërfaqe e disponueshme e mbuluar me të gjitha llojet e mjeteve. Drake nuk e kishte idenë se çfarë ishin, por dukeshin vitale dhe të shtrenjta.
  
  Pas murit prej xhami ishte një dhomë e brendshme, e sigurt.
  
  "Lauren," tha ai. "Laboratori 7 përbëhet nga dy dhoma. E jashtme dhe e brendshme. Brendësia ka të ngjarë të jetë një dhomë kontrolli kimike që mund të mbyllet dhe lirohet."
  
  Asgjë. Komunikimi u ndërpre.
  
  Drake ia nguli sytë Hajdenit. "Cfare-"
  
  "Më falni, Mat. Hajden. Laboratorët janë gjithmonë të mbrojtur nga frekuenca, kështu që sinjalet nuk mund të hyjnë dhe dalin. Laboratori 7 është në një nivel të ndryshëm nga pjesa tjetër e objektit dhe na u desh pak kohë për të çaktivizuar sigurinë shtesë."
  
  "Mos u shqetëso", tha Hayden. "Ku të shkojnë?"
  
  "Dhoma e brendshme. Aty duhet të ketë një dollap xhami. E shihni këtë?"
  
  Drake iu afrua murit të madh prej xhami. "Po. Pikërisht në cepin e largët."
  
  "Armët biologjike padyshim nuk janë të ngjashme me armët. Duhet të ruhet në një kuti sa një enë kafeje. Mund të identifikohet me kodin PD777. E kuptove?"
  
  "Kuptuar". Ai shkoi te paneli i kodit të derës dhe goditi me grusht kodin e anulimit. "Asgjë". Ai psherëtiu. "A mund të ketë kjo dhomë një kod tjetër?"
  
  "Me ler ta gjej. Problemi është se të gjithë shefat, teknikët dhe laborantët po flenë atje me ju."
  
  "Për të mos përmendur rusët, suedezët dhe izraelitët. Nxito".
  
  Drake dëgjoi ndërsa Hayden konsultohej me ekipin. Gjithçka ishte e qetë, aq e frikshme. Smith pastaj rënkoi përmes komunikimit të tij.
  
  "Lëvizja në shkallët lindore. Ja ku vijnë!"
  
  "Kam zbuluar lëvizje në atë perëndimore," raportoi May. "Nxito".
  
  "Mbajini ata ashensorë," tha Hayden. "Do të na duhen shumë shpejt."
  
  Drake mendoi të gjuante përmes xhamit. Pa dyshim që do të ishte antiplumb dhe potencialisht i rrezikshëm. Dhoma e jashtme përmbante gjithashtu kabinete qelqi të mbushura me provëza dhe bombola që mund të përmbanin çdo numër helmesh.
  
  Lauren bërtiti një kod të ri. Drake e goditi me grusht. Dera u hap. Ai vrapoi në skajin më të largët të dhomës, hapi dollapin dhe filloi të kërkonte kutinë. Hayden mbeti pas. Ndërsa mbulon shpinën, secili anëtar i ekipit mban në sy tjetrin.
  
  Drake kaloi nëpër kuti pas kutie. Secila kishte një gjurmë të shkronjave të zeza, të zeza dhe numrave, dhe ato ishin jashtë funksionit. Kaloi një minutë. Smith hapi zjarr në shkallët dhe May bëri të njëjtën gjë disa sekonda më vonë. Ata u sulmuan, duke u lutur që askush të mos ishte aq idiot sa të dërgonte një granatë në luftë.
  
  "Kuptohet!"
  
  Ai mori kontejnerin, mori gjysmë sekonde për të kujtuar se kishte një armë biologjike që mund të shkatërronte të paktën Amerikën dhe e futi nën krah. "Është koha për të shkuar".
  
  Si një, të koordinuar, ata filluan të tërhiqen. May dhe Smith mbuluan shkallët derisa Drake dhe Hayden arritën në korridor, dhe më pas Yorgi dhe Dal i mbuluan ato. May dhe Smith u tërhoqën shpejt ndërsa Alicia shtypi butonin e ashensorit.
  
  Dyert u hapën menjëherë.
  
  "Më shpejt!" - bërtiti Mai, duke u shfaqur me shpejtësi në qoshe. "Ata janë disa sekonda pas meje."
  
  Ajo iu përgjigj zjarrit, duke i fiksuar në tokë.
  
  Smith mori një rrugë tjetër, tani të mbuluar nga Dahl, të dy burrat tërhiqeshin drejt dyerve.
  
  Dhe më pas filluan të bien alarmet, një ulërimë e fuqishme si bori që mbushi veshët dhe i shtyu shqisat në mbingarkesë.
  
  "Çfarë dreqin është kjo?" Drake bërtiti.
  
  "Jo. Oh jo!" Lauren bërtiti përsëri. "Largohu prej andej. Dil prej andej tani! Ata thjesht lëshuan diçka në sistem." Ajo ndaloi. "Oh Zoti im... është sarin."
  
  Tashmë po derdhej përmes shfrynave në çatinë e korridorit dhe shfrynave anësore të ashensorit.
  
  
  KAPITULLI I TRIDITË
  
  
  Drake e shtypi valën fillestare të frikës me përmendjen e emrit Sarin. Ai e dinte se ishte vdekjeprurëse. E dija që konsiderohej si armë e shkatërrimit në masë. Ai e dinte që Smith, Yorgi dhe Kenzi kishin hequr maskat e tyre.
  
  Dhe ai pa atë që thuhej se ishte një lëng pa ngjyrë dhe pa erë që rridhte nëpër vrimat e ventilimit.
  
  "Unë kurrë nuk dyshova se ata ruanin sarin këtu." Hayden sulmoi Yorgin. "Por kjo..." Ajo ia kapi maskën.
  
  Drake e dinte se pothuajse çdo gjë mund të manipulohej, projektohej apo edhe riimagjinohej. I vetmi kufizim ishte imagjinata. Agjenti nervor i lëngshëm ishte pafundësisht fleksibël. Tani ai po nxitonte me të gjitha forcat për në Kenzi, por pa që Alicia dhe May ishin tashmë atje. Gruaja izraelite kishte veshur një maskë, por sytë e saj ishin mbyllur tashmë dhe trupi i saj ishte i çalë.
  
  Sarin mund të vrasë në një deri në dhjetë minuta, në varësi të dozës.
  
  "Jo," tha Drake. "Jo jo jo".
  
  Smith rrëshqiti anash ashensorit, tashmë pa ndjenja, përpara se Dahl të arrinte ta tërhiqte maskën plotësisht mbi fytyrën e tij.
  
  Ashensori u ngrit me nxitim, u kthye në katin e parë.
  
  "Cfare duhet te bejme?" Hayden bërtiti mbi komunikimet. "Sa kohë kanë ata?"
  
  "OBSH?" Lauren u përgjigj natyrshëm. "Kush u lëndua?"
  
  "Vetëm gjeni një mi të mallkuar laboratori ose një mjek dhe na tregoni se çfarë të bëjmë!"
  
  Kinimaka e ngriti Smithin mbi supe ndërsa dyert u hapën. Drake e pa atë që do të ikte jashtë, pastaj nxitoi i pari, duke e ditur se Havajani ndoshta kishte harruar suedezët, rusët dhe izraelitët që prisnin. Ai menjëherë pa atë që dukej të ishte një avull i dobët që depërtonte nëpër të gjitha hapjet e nivelit të lartë. Zemra e tij u fundos. "Edhe këtu është lëshuar".
  
  "I gjithë kompleksi," tha Lauren. "Unë kam një teknik laboratori këtu."
  
  "Unë nuk kam nevojë për të," mori frymë Kinimaka. "Ne kemi nevojë për atropinë. Ku është kjo atropinë e mallkuar?
  
  Një zë i ri erdhi në linjë. "Sa njerëz janë infektuar? Dhe në çfarë niveli?"
  
  Drake skanoi zonën dhe vrapoi për t'u mbrojtur, duke synuar armën e tij. Alicia e mbështeti atë. Lëvizja përpara i bëri ata të ndalonin.
  
  "Në dreq me këtë!" Hajden po qante. "Ne kemi tre persona tanë dhe dhjetëra njerëz tashmë të pavetëdijshëm në laborator. Duhet të vini këtu me antidotin dhe duhet ta bëni tani!"
  
  "Sarin është vdekjeprurës," tha burri. "Por mund të duhet një orë për të vrarë. Jemi në rrugën e duhur, më besoni. Ne ishim gati për këtë. Më thuaj, a kanë viktimat vështirësi në frymëmarrje?"
  
  Drake shikoi prapa. Hayden mori një moment për të kontrolluar. "Po," tha ajo me një gungë në fyt. "Po kjo është".
  
  Drake pa teksa Dal po shkonte drejt Kenzi-t, e tërhoqi butësisht nga Alicia dhe e futi në krahët e tij. Vështroi drejt e në Kinimakën. Askush tjeter. Ne asnje vend tjeter. Bota u zhduk dhe vetëm një gjë mbeti në ndërgjegjen e suedezit.
  
  "Mano. Cfare duhet te bejme?"
  
  Havai i madh gërhiti. "Atropina dhe Auto-Injektori".
  
  Zëri u përgjigj menjëherë. "Gjerret mjekësore janë të vendosura në çdo kat. Çdo ndarje përmban disa antidote, dhe atropina është një prej tyre. Aty do të gjeni edhe injektorë automatikë. Thjesht ngjiteni në muskulin e kofshës."
  
  "Unë e di se çfarë të bëj!"
  
  Drake priti që tekniku t'i tregonte Kinimakës ku të shkonte, pastaj ai shkoi i pari. Asnjë rrëshqitje e fshehtë, asnjë shmangie në tavolina; këtë herë ata ishin larguar, duke mbështetur miqtë e tyre të rënë, duke sfiduar çdo komb mashtrues aq budalla sa t'i përballonte. Dyshemeja ishte ende e mbushur me trupa, vetëm tani këta trupa të fjetur ishin mbështjellë, të torturuar nga dhimbja, disa tashmë po dridheshin.
  
  Dyert e hyrjes janë shkatërruar. Burra me maska dhe kostume u vërsulën brenda.
  
  Drake e shkelmoi karrigen e tij mënjanë dhe më pas vuri re gjirin mjekësor në një nga qoshet e dhomës. Ai vrapoi. Në të djathtë shtrihej trupi i rusit, i veshur me Kevlar, ai mbi të cilin kishin qëlluar. Dy të tjerë shtriheshin pranë tij; ata u konvulsuan dhe vdiqën. Edhe Sarin i goditi fort. Lëshimi kimik në mënyrë efektive ndaloi betejën dhe SPIR kishte ende armën biologjike.
  
  Hayden nxitoi përpara pa një armë në duar dhe hapi derën e gjirit mjekësor. Brenda, përpara tyre qëndronin një duzinë ampula të mbushura me lëng me shkëlqim. Ata ishin të shënuar qartë dhe Kinimaka i bërtiti atropinës; Mai nxori autoinjektorin dhe e mbushi. Kinimaka i nguli një gjilpërë Smithit në fytyrë vetëm disa sekonda para se Dal të bënte të njëjtën gjë me Kenzie. Alicia dhe Mai u morën me Yorgin, dhe më pas ekipi u zhyt, i rraskapitur, i mpirë, i frikësuar se shpresa që kishte mbushur zemrat e tyre tani dukej kaq e dëshpëruar.
  
  Kaluan minutat. Drake u kthye nga Kinimaka. "Çfarë po ndodh tani?"
  
  "Epo, atropina bllokon efektet e sarinit. Ata duhet të kthehen".
  
  "Kujdes për efektet anësore," tha tekniku. "Në thelb halucinacione. Por marramendje, të përziera, shikim të paqartë..."
  
  "Mos u shqetëso," tha Alicia. "Nuk ka asgjë më të keqe se një drekë në pub për Team SPEAR."
  
  "Goje e thate. Rritje të rrahjeve të zemrës..."
  
  "Po."
  
  Kaluan edhe disa minuta dhe Drake i pafuqishëm nguli sytë në fytyrën e Yorgës, duke dëshiruar njëqind herë në sekondë që të paktën një pikë jetë t'i kthehej atij. Hayden e pyeti teknikun nëse ata mund të hiqnin sarinin nga sistemi dhe të lejonin të gjithë të hiqnin maskat e tyre, por situata ishte vështirë se ishte nën kontroll. Kushdo që lëshoi sarin mund të ketë ende plane të tjera.
  
  "Ne jemi gjithashtu në sistem tani," i siguroi Lauren. "FBI ka arrestuar disa shkencëtarë kompjuterikë të nivelit të lartë, të cilët kanë gërmuar në këtë rast për disa kohë."
  
  "A keni ndonjë lajm për ekipet e tjera të forcave speciale?" pyeti Hajden.
  
  "Ne mendojmë kështu. Unë jam vetëm duke marrë konfirmimin. Gjithçka është pak konfuze atje."
  
  Drake e përkëdheli faqen e Yorgit, në të djathtë të maskës së tij. "Me trego per te".
  
  Rusi u trazua pak, duke ngritur duart. Sytë e tij u hapën dhe ai ia nguli sytë bosh drejt Drake. Ai u kollit dhe u përpoq të hiqte maskën e tij, por Drake e mbajti atë në vend. Me ose pa atropinë, është më mirë të mos lini asgjë në dorë. Smith gjithashtu luftoi, dhe më pas Kenzie; Dahl lëshoi një psherëtimë lehtësimi të gjatë e të dëgjueshme. Ekipi shfrytëzoi rastin për të shkëmbyer një buzëqeshje të shkurtër dhe të dobët.
  
  "Le t'i marrim në ajër," tha Hayden. "Kemi mbaruar këtu për sot."
  
  Lauren kontaktoi përsëri. "Gjithçka është në rregull me ta? Të gjithë ata?" Ajo ende nuk e kishte idenë se kush ishte i infektuar.
  
  "Deri tani mirë, dashuri," tha Drake. "Megjithëse do të ishte mirë që një mjek t'i kontrollonte ato."
  
  "Ne kemi një duzinë prej tyre këtu."
  
  "Unë po vij tek ju tani," tha Hayden.
  
  Ekipi u rigrupua dhe ndihmuan njëri-tjetrin të dilnin nga dera. Hayden e shtrëngoi bio-armën në gjoks, madje as tani nuk e di se kujt mund t'i besonte. Ajo i bëri një pyetje Lauren-it gjatë komunikimit.
  
  "Ai duhet të çohet në siguri në Dallas," tha Lauren. "Këtu i kam detajet. Ata po ju presin".
  
  Hayden e nguli Drake me sy të lodhur pas maskës së tij.
  
  Nuk mbaron kurrë.
  
  Drake e dinte saktësisht se çfarë po mendonte. Në kohën kur arritën në dhomën e urgjencës, hoqën maskat dhe gjetën Lauren, ata kishin filluar të ndiheshin pak më të çlodhur. Drake kënaqej duke i sjellë kafe të nxehtë dhe Alicia bleu për një shishe ujë. Mai ia mori gotën, piu një gllënjkë dhe më pas e ftoi të pinte një gllënjkë nga shishja e përdorur.
  
  Kenzi zgjati dorën dhe e mori nga maji dhe psherëtiu. "Pse ju shoh ju katër?"
  
  Alicia ia ktheu ujin. "Pra, ende gjallë? Hej, a llogaritet kjo si treshe?"
  
  Drake e shikoi. "A dini diçka? Do ta di kur të jetë koha për të lënë këtë punë, kur ju të dy të ndaloni së ushtruari njëri-tjetrin. Atëherë do të dal në pension."
  
  Lauren u largua nga Smith për një moment ndërsa një breshëri informacioni goditi sistemin e saj qendror të komunikimit. Kjo përfshin komunikimet nga djali i neveritshëm në Uashington, operacioni lokal në Dallas dhe, në një masë më të vogël, Sekretari i Mbrojtjes.
  
  Ajo tundi dorën që grupi të dëgjonte përpara se të kujtonte se mund ta përdorte lidhjen. "Hej, uh, mirë, përshëndetje. Unë do t'ju jap një adresë në Dallas dhe ju duhet të jeni në rrugën tuaj. Sa më gjatë të qëndrojnë këto armë biologjike në natyrë, aq më i madh është rreziku. Tani kemi një sqarim të vogël. Duket se qetësuesi origjinal që u administrua për të prekur pothuajse të gjithë ata që punonin në laborator u aktivizua përmes kodit të tepërt sapo hapët arkivolin e Geronimos. Ata duket se mendojnë se kulti mund të mos ekzistojë ende tani, por të paktën një person mund të jetë ende duke punuar për ta. Sarin u aktivizua gjithashtu nga i njëjti kod dhe, pa dyshim, nga i njëjti person. Insajderi? Ndoshta. Por mos harroni se ne duhej të hiqnim ekranet mbrojtëse të laboratorit në mënyrë që sinjali të hynte brenda."
  
  "Duhet të siguroheni që njerëzit të mos largohen përpara se agjenti i gjumit të bëjë punën e tij," tha Hayden.
  
  "Mbi te. Por kjo nuk është e gjitha. Trupat janë numëruar". Ajo mori frymë. "Stafi ynë i laboratorit dhe civilët e pafajshëm bënë një punë të mirë. Ata të gjithë duket se i përgjigjen atropinës. Supozohet se për shkak se ata flinin në dysheme morën vetëm doza të dobëta dhe ndihma erdhi shpejt. Tani nuk ka asnjë problem me identifikimin, por meqë ne i dinim qëndrimet e rusëve dhe suedezëve, duhet të supozojmë se kemi të drejtë. Tre rusë u vranë, dy të zhdukur. Dy suedezë kanë vdekur, një është zhdukur. Dhe tre izraelitë vdiqën, dy u zhdukën."
  
  "Ata nuk morën atropinë?" Pyeti Dahl e shqetësuar.
  
  "Sigurisht që e bënë, por pas civilëve. Dhe me të vërtetë i goditi ata në mënyrë më agresive."
  
  Në këtë pikë, Smith, Yorgi dhe Kenzi ishin në këmbë, dukeshin të çlodhur dhe të etur për veprim. Drake pyeti veten nëse ky mund të ishte një nga efektet anësore të lartpërmendura.
  
  "Jorgi," tha ai. "Shikoni Alicia. Cfare shikon?"
  
  Rusi buzëqeshi. "Akullore dhe djegës i nxehtë?"
  
  Drake buzëqeshi. "Ai është në rregull".
  
  Alicia u vrenjos thellë. "Çfarë dreqin do të thotë kjo. Jogi? Jogi? Hajde, shok. Ti e di që të dua, por nëse nuk derdh fasulet, do të më duhet të të vras."
  
  Drake e tërhoqi atë drejt makinave që prisnin. "Bravo dashuria ime, sapo e vërtetove qëndrimin e tij."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E NJË
  
  
  Shpejtësia ishte zgjedhja e tyre, shpëtimtari i tyre, Zoti i tyre dhe mënyra më e mirë për të qëndruar gjallë tani.
  
  Ata nuk kishin iluzione se çfarë mund t'i priste në rrugën e tyre për në Dallas. Nuk kishte rëndësi sa oficerë policie asistuan; pa marrë parasysh se sa SUV dhe furgona të FBI-së ndodheshin përgjatë rrugës, njerëzit me të cilët përballeshin ishin nga më të mirët në botë dhe ata do të gjenin një rrugëdalje.
  
  Varësisht se për kë kanë punuar në të vërtetë.
  
  Drake pa automjetet me të cilat ishin pajisur për udhëtimin e shkurtër nëpër Dallas - dy automjete të lëshuara nga qeveria me katër rrota - dhe përplasi frenat.
  
  "Kjo me të vërtetë nuk do të funksionojë."
  
  Duke kujtuar parkingun dhe përmbajtjen e tij, ai tundi kokën drejt disa vendeve të parkimit pranë daljes.
  
  "Ata do".
  
  Lauren shprehu dakordësinë e saj. "Unë do t'i kërkoj FBI-së ta shqyrtojë këtë."
  
  "Shpejtë". Drake tashmë po shkonte në atë drejtim. "Të gjitha? Ngarko dreqin. Së shpejti do të na duhen të gjitha municionet që kemi".
  
  Me Hayden në qendër, ata nxituan drejt makinave, një Dodge Challenger me ngjyrë të zezë stealth dhe një Mustang blu të çelët me dy vija të bardha përgjatë kapakut. Dahl modifikoi Mustang, i cili ishte i shkëlqyeshëm sepse Drake donte Challenger. Makinat e policisë u larguan, duke u përgatitur për të hapur një rrugë përmes qendrës së Dallasit. Helikopteri fluturoi aty pranë, duke paralajmëruar se kishte shumë gjasa të rrëzohej nga ekipet SWAT. Të dyja makinat ishin mjaft të reja për t'u hakuar - FBI-së nuk i duheshin çelësat.
  
  Drake u ngjit me Yorgin, i cili zuri vendin e pasagjerit, Hayden, Alicia dhe May. Ai ndezi motorin duke buzëqeshur i gëzuar.
  
  "Ky," tha ai, "është tingulli për të cilin do të ngrihesha nga shtrati para gjashtë të mëngjesit."
  
  Alicia e injoroi atë. Ajo u mësua me fëmijërinë e tij dhe ua bëri të ditur të gjithëve.
  
  Drake ndezi motorin. Dahl nisi Mustang-un pranë tij dhe dy burrat buzëqeshën nëpër dy rreshta dritaresh, së bashku më në fund.
  
  Hayden goditi bombolin në pjesën e pasme të sediljes së tij. "Armë biologjike".
  
  "Mmm, po. Mirë."
  
  Ai u shtrëngua në dysheme, ktheu timonin dhe drejtoi makinën në hapësirën e ngushtë të parkingut dhe nxitoi në dalje. Makina u hodh në trotuarin e pabarabartë, ngritja e përparme dhe gërvishtja e pasme. Shkëndijat fluturuan.
  
  Pas Drake, Dahl pa shkëndija të ndezin në xhamin e tij të përparmë, duke e përfshirë atë në zjarr për një sekondë. Është e qartë se ai nuk ishte i lumtur.
  
  "Keenell, Drake. Po përpiqeshe të futeshe në këtë?"
  
  "Vetëm vozis," u përgjigj Hayden. "Ndërtesa e sigurt është vetëm nëntë minuta larg."
  
  "Po, ndoshta në pistën e garës," tha Smith. "Por ky është Dallas, dhe këta të dy nuk janë vrapues."
  
  "A doni të qëlloni, Lancelot?" Drake psherëtiu. "Ngjitu mbi këtë suedez dhe merre atë."
  
  "Nuk ka rëndësi".
  
  "Ti je i nevrikosur?" Alicia u bashkua. "Sigurisht që jo, Lancelot."
  
  "A mundemi..." u përpoq përsëri Hajden.
  
  Zëri i Lauren e mbyti zërin e saj. "Armiku po afrohet," tha ajo, pastaj: "Mos u qëlloni, Lancelot."
  
  Drake ndaloi mbidrejtimin e rëndësishëm duke rregulluar mirë drejtimin e tij dhe duke përdorur të dy korsitë e rrugës. Një makinë policie qëndroi përpara, duke penguar drejtuesit e tjerë të kalonin rrugën e tyre. Challengers kaluan me shpejtësi kryqëzimin, tani të rrethuar nga ndërtesa të larta. Mustang vrapoi pas gjysmë sekonde më vonë, duke humbur me vështirësi parafangon e pasme të Dodge. Drake u pa në pasqyrën e pasme dhe gjithçka që mundi të shihte ishin dhëmbët e shtrënguar të Dahl-it.
  
  "Tani e di se si është të jesh i ndjekur nga një peshkaqen."
  
  Diku përpara ishte kontigjenti i mbetur i rusëve, suedezëve dhe izraelitëve, të cilët të gjithë kishin një detyrë - të siguronin një armë biologjike që ishte projektuar posaçërisht për të shkatërruar furnizimin me ushqim të Amerikës.
  
  "Pse të mos e shkatërrojmë atë?" tha Kinimaka teksa u mbajt në parmakë.
  
  "Është një pyetje e drejtë," vuri në dukje Dahl.
  
  "Është," tha Lauren. "Por sapo më thanë se ka protokolle në fuqi. Procedurat. Bëje gabim dhe mund të vrasësh veten dhe të tjerë të panumërt."
  
  Drake lehtësoi gazin kur u shfaq një kthesë e mprehtë përpara. Edhe një herë, policia kishte mbyllur të gjitha rrugët e tjera, dhe ai manovroi me hijeshi makinën në kthesë, duke hedhur gomat dhe duke kaluar me shpejtësi në dritën e kuqe. Dahl ishte disa metra pas tij. Këmbësorët u rreshtuan në rrugë, duke bërë gërvishtje dhe gjestikulime, por policia i ndaloi me megafon. Drake ishte gjithmonë i vetëdijshëm se disa mund të mos dëgjonin.
  
  "Policët nuk mund t'i përballojnë të gjitha këto," tha Hayden. "Ngadalësoni, djema. Na kanë mbetur edhe pesë minuta."
  
  Në atë moment, një kamionçinë doli duke fluturuar nga një rrugë anësore, gati duke goditur një oficer policie të pavëmendshëm. Ai u kthye në rrugën e tyre dhe më pas i kapi ata. Yorgi tashmë kishte rrokullisur dritaren e tij dhe Mai shpërtheu xhamin nga pas.
  
  Kamioni, një F-150 argjendi, e mbajti ritmin ndërsa afrohej. Fytyra e qeshur pas timonit i nguli sytë, duke i parë dy herë më shumë se rruga. Jorgji u mbështet në karrigen e tij.
  
  "Oh jo, jo, jo. Kjo nuk është mirë. Unë e njoh atë. Unë e njoh atë. "
  
  Drake hodhi një vështrim shpejt. "Për mendimin tim, ai duket si një peshëngritës rus."
  
  "Ajo ishte në Lojërat Olimpike," tha Yorgi. "Kjo ishte përpara se ajo të bëhej një vrasës sekret ushtarak, një nga më të mirat që ka dalë ndonjëherë nga Rusia. Ajo është Olga."
  
  Drake ngadalësoi ndërsa një grup këmbësorë dolën përpara makinave me shpejtësi, shumica prej tyre mbanin telefonat celularë larg syve.
  
  "Olga?"
  
  "Po, Olga. Ajo është një legjendë. Nuk keni dëgjuar kurrë për të?
  
  "Jo në këtë kontekst. Jo".
  
  F-150 argjendi u përkul ashpër, duke u përplasur në anën e Challenger-it të tij. I çliruar nga tufa endacake, Drake shkeli sërish gazin dhe u hodh përpara, sfiduesi u përgjigj me një ulërimë të kënaqshme. Olga bëri një kthesë tjetër, duke synuar krahun e pasmë treçerekësh, por humbi me disa centimetra. F-150 e saj kaloi në anën tjetër, direkt midis Drake dhe Dahl. Suedezi manovroi Mustang-in e tij pas saj.
  
  "Unë nuk mund ta godas atë," tha ai. "Shumë e rrezikshme."
  
  "Unë nuk mund ta qëlloj atë," tha Mai. "I njejti problem".
  
  "Si pret ajo të shpëtojë?" Kinimaka mendoi për këtë.
  
  "Olga është e pathyeshme," i siguroi Yorgi. "Dhe ajo kurrë nuk dështon."
  
  "Kjo është e mrekullueshme për të," tha Alicia. "Ndoshta ju të dy mund të fshiheni nën të njëjtin dyshek."
  
  Tre makina kaluan me shpejtësi përpara, automjetet e tjera u bllokuan kryesisht dhe këmbësorët u paralajmëruan nga vajtimi i vazhdueshëm i sirenave të policisë. Drake ndoqi udhëzimet e Hayden ndërsa Hayden u ul i ngjitur në ekranin e satelit portativ.
  
  Drake pa një vijë të gjatë përpara tij.
  
  "Qëndro me mua, Dal," tha ai. "Shtyre kurvën në një qoshe."
  
  Ai nxitoi, duke qëndruar në qendër të rrugës. Automjeti endacak në fakt filloi të tërhiqej nga një rrugë anësore, por ngeci kur shoferi pa ndjekjen që po afrohej. Drake e mbajti çekiçin, duke parë Olga dhe Dahl pas saj. Motorët zhurmuan dhe gomat filluan të gjëmojnë. Virinat e xhamit dhe ndërtesat e zyrave u ndezën si në mjegull. Këmbësorët u hodhën në rrugë për të bërë foto. Makina e policisë iu bashkua ndjekjes, duke u tërhequr përkrah Olgës, kështu që Drake tani kishte dy makina në pamjen e tij të pasme.
  
  "Tre minuta," tha Hayden.
  
  "Merrni armët, njerëz," tha Alicia.
  
  "Le të shpresojmë që kurva ruse të mos largohet në heshtje," tha Kenzie.
  
  Yorgi gëlltiti fort pranë Drake.
  
  Pastaj, përpara, ndodhi gjëja më e çuditshme dhe më e tmerrshme. Shifrat vrapuan në mes të rrugës, ranë në njërin gju dhe hapën zjarr.
  
  Plumbat shkatërruan pjesën e përparme të Challenger-it, duke u përplasur me metalin dhe duke u përplasur nëpër bulonat. Shkëndijat fluturuan në ajër. Drake e drejtoi makinën absolutisht drejt.
  
  "Godit kuvertën e ndyrë!" - ai bertiti.
  
  Më shumë të shtëna. Policia u përpoq nga trotuari në përpjekje për të ndaluar sulmuesit. Civilët u ulën për t'u mbuluar. Ekipi SWAT u largua nga mbulesa dhe vrapoi me policinë, me armë të drejtuara, por të pa përdorura për shkak të mundësisë për të goditur njerëzit në anën tjetër të rrugës.
  
  Xhami i përparmë i Drake shpërtheu, copëzat i ranë mbi xhaketën, shpatullat dhe mbi gjunjët e tij. Plumbi goditi mbështetësen e kokës vetëm disa centimetra në të djathtë të veshit të tij. Yorkshireman priti dy sekonda të tjera, i lejoi gjuajtësit të rreshtoheshin përsëri dhe më pas devijoi Challenger-in me forcë të madhe.
  
  Duke lënë F-150 të Olgës në vijën e zjarrit.
  
  Ajo ktheu timonin e saj, duke goditur policin në anën e djathtë, por plumbat ende goditën. Burri i ulur pranë saj papritmas u çalë; e kuqja ka vërshuar në brendësi të makinës. Një tjetër rus ka vdekur dhe ka mbetur vetëm një.
  
  Dahl papritmas u gjend në vijën e drejtpërdrejtë të zjarrit.
  
  Por në atë kohë sulmuesit ishin fokusuar tek policët që po afroheshin dhe SWAT, vetëm dy prej tyre u kthyen dhe hapën zjarr duke mbuluar, duke u përgatitur për të ikur. Drake pa plumbat që shponin turmën, pa përbuzjen me të cilën këta njerëz - me sa duket izraelitë - trajtuan civilët.
  
  "Në dreq me gjithçka," tha ai. "Kjo nuk do të tolerohet."
  
  "Drake!" paralajmëroi Hayden. "Dy minuta".
  
  Mai e kapi supin. "Kjo duhet të bëhet."
  
  Drake shkeli pedalin e gazit dhe gëlltiti tokën midis makinës dhe militantëve të arratisur. Yorgi u përkul nga njëra dritare dhe Mai u përkul nga tjetra. Duke synuar armët, ata qëlluan nga tre të shtëna secili përgjatë rrugës së drejtë të vdekur, pa asnjë shans për viktima të tjera, dhe i hodhën njerëzit që iknin.
  
  Drake u përmbys ashpër, duke shmangur trupat e tyre të rënë.
  
  "Bastardë."
  
  Në pasqyrën e pasme, policët i kapën. Më pas Olga dhe Dali u kthyen, duke vrapuar sa më shumë që të mundeshin, duke garuar me njëri-tjetrin në qendër të rrugës. Makina e Ollgës ishte e mbuluar me gjak, xhami i përparmë mungonte, parafangat, palët dhe fenerët ishin thyer dhe goma i kishte rënë njërës prej gomave. Por ajo erdhi gjithsesi, e paepur, si një uragan.
  
  "Nëntëdhjetë sekonda," lexoi Hayden me zë të lartë.
  
  "Ku?" - Unë pyeta. Pyeti Drake.
  
  Ajo bërtiti adresën. "Merrni një të fortë djathtas, pastaj majtas, dhe ndërtesa është pikërisht përballë jush, duke bllokuar rrugën."
  
  "Në një shënim tjetër," ndërhyri Lauren. "Ishin izraelitët ata që u larguan nga beteja. Dhe gara."
  
  "I paautorizuar," tha Kensi. "Siç mendova. Kjo nuk do të kishte ndodhur kurrë nëse qeveria jonë do të ishte përfshirë."
  
  Dahl nuk i hiqte sytë nga rruga. "Ajo që vjen nga ju më befason."
  
  "Nuk duhet të jetë. Nuk them se nuk do të veprojnë, vrasin dhe gjymtojnë në tokë të huaj. Territori miqësor. Unë them se nuk do ta bënin kaq hapur."
  
  "Ah, kjo ka më shumë kuptim."
  
  Drake ngadalësoi shpejtësinë, duke përplasur frenat dhe e ktheu Challenger-in zhurmues fort në të djathtë. Pothuajse duke arritur bordurën e largët, ai ndezi motorin dhe dëgjoi gomat ulëritës në kërkim të tërheqjes. Në momentin e fundit ata kapën dhe pështynë zhavorrin dhe ndihmuan ta shtynin makinën përpara. Shpresa ishte që Dahl të mund të shtynte mbrojtësin e Olgës teksa ajo kthehej, por rusja ishte shumë e zgjuar dhe në mënyrë të pamatur preu këndin dhe kaloi në avantazh. Koshi i plehrave u hodh lart pas saj, duke goditur pjesën e përparme.
  
  "Tridhjetë sekonda," tha Hayden.
  
  Pastaj gjithçka shkoi në ferr.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E DYTË
  
  
  Olga rrezikoi gjithçka, duke iu afruar me shpejtësi bagazhit të Challenger.
  
  Drake pa kthesën majtas që po afrohej me shpejtësi dhe u përgatit të kthente makinën.
  
  Në fund të mendjes së tij gjatë gjithë kësaj rruge ai ishte i përndjekur nga shqetësimi se suedezi i fundit i mbetur ishte diku atje. Por ai nuk u shfaq kurrë.
  
  Ende.
  
  Ushtari u hodh nga dyqani, duke mbajtur nën kërcënimin e armës një automatik me pamje ogurzi, me një fytyrë të përgjakur të shtrembëruar nga një grimasë dhimbjeje. Kishte dhimbje, por mbeti në mision. Një tjetër sulm i paautorizuar. Një tjetër palë e tretë që përdor njerëz të forcave speciale.
  
  Drake reagoi menjëherë. Cilat ishin opsionet? Dukej sikur duke lëvizur në mënyrë të rrezikshme në krahun e majtë, duke u përpjekur të përshtatej në mënyrë të përsosur Challenger në rrugën e re të ngushtë, ai mund të hidhte fundin në suedez sulmues. Kjo ishte e vetmja lojë dhe nuk merrte parasysh posedimin e një arme vdekjeprurëse nga njeriu.
  
  Hayden dhe Yorgi ishin ulur në anën tjetër të makinës. Suedezi dukej sikur do të spërkatte të gjithë makinën ndërsa ajo rrëshqiti anash. Gishti i tij u tendos. Drake luftoi me timonin, duke e mbajtur fort, me këmbën e djathtë duke shtypur gazin me shpejtësinë e duhur.
  
  Suedezi hapi zjarr pothuajse pa pikë - disa sekonda para se bishti i makinës supozohej ta godiste.
  
  Dhe pastaj e gjithë bota u çmend, u kthye përmbys, kur Olga u përplas në sfiduesin që lëvizte me gjithë fuqinë e saj. Ajo nuk e ngadalësoi asnjë grimë. Ajo përplasi makinën e saj në anën e Dodge, duke bërë që ajo të rrotullohej, duke shtypur suedezin dhe duke e dërguar trupin e tij në gjysmë të rrugës. Drake kapi timonin, i paaftë për të parë drejt ndërsa makina rrotullohej; dy kthesa, më pas ajo goditi një bordurë të lartë dhe u përmbys.
  
  Ai u përplas në çati, ende duke rrëshqitur dhe gërvishtur nëpër beton derisa u përplas në pjesën e përparme të dyqanit. Xhami u thye dhe shiu filloi të bjerë. Drake luftoi për ekuilibrin. Alicia mbeti e shtangur, Jorgi mbeti i shtangur.
  
  Olga përplasi frenat dhe disi arriti të ndalonte F-150 në një ndalesë të papritur.
  
  Drake e pa atë në pasqyrën anësore me kokë poshtë. Dritaret ishin të thyera nga të gjitha anët, por të çarat ishin shumë të vogla që dikush t'i depërtonte lehtësisht. Ai dëgjoi Main duke luftuar me rripin e sigurimit, duke e hedhur atë. Ai e dinte që ajo ishte e shkathët, por nuk besonte se ajo do të futej nga dritarja e pasme. Ata nuk mund të mbroheshin.
  
  Olga u fut me këmbë drejt tyre, me krahët dhe këmbët e saj të mëdha në punë, me fytyrën e saj plot zemërim sa mund t'i vinte flakën gjithë botës. Gjaku i mbuloi tiparet e saj dhe rrodhi nga qafa në gishtat e saj, duke i pikuar mbi dysheme. Ajo mbante një mitraloz në njërën dorë dhe një raketë në tjetrën. Drake pa një revistë rezervë të mbërthyer midis dhëmbëve dhe një teh ushtarak në anën e saj.
  
  Duke mbyllur hendekun, ajo ishte e pamëshirshme. Duke iu afruar vdekjes. Sytë e saj nuk i mbylleshin kurrë. Avulli dhe tani zjarri doli nga makina pas saj, duke lëpirë figurën e saj. Drake më pas pa një blic blu dhe kuptoi që Mustang kishte mbërritur. Ai pa Olgën duke buzëqeshur. Ai pa ekipin të hidhej nga makina tjetër në një shpërthim veprimi.
  
  Olga ra në njërin gju, drejtoi raketën në shpatullën e saj të madhe dhe drejtoi sfiduesin me kokë poshtë.
  
  A do ta shkatërrojë ajo armën biologjike?
  
  Ajo e humbi atë. Nuk ka asnjë mendim racional pas kësaj fytyre demonike.
  
  Ata ishin të pafuqishëm. Gratë në sediljen e pasme tani u ngritën, u çliruan dhe u përpoqën të gjenin pak hapësirë për të manovruar. Ata nuk e panë se çfarë po vinte, dhe Drake nuk u tha atyre. Nuk kishte mundësi të bënin asgjë për këtë.
  
  Olga tërhoqi këmbëzën dhe raketa u ndez.
  
  Miq, familje, kështu po shkojmë...
  
  Torsten Dahl bëri rrugën e tij si një dash i tmerrshëm; duke vrapuar me shpejtësi, me gjithë fuqinë e tij, u përplas me Olgën nga pas. Raketuesi rrëshqiti, municioni i tij u devijua dhe qëlloi përgjatë një trajektoreje tjetër. Vetë Dahl, duke shpëtuar situatën, duhet të ketë përjetuar tronditjen më të fortë të jetës së tij, pasi Olga nuk lëvizi.
  
  Suedezi sapo vrapoi me kokë në murin më të fortë me tulla në botë.
  
  Dahl ra në shpinë me hundë të thyer dhe ishte pa ndjenja.
  
  Olga e largoi me dorë suedezin e çmendur, mezi e vuri re sulmin madhështor. Ajo u ngrit si një mal i ri, hodhi raketën në tokë dhe ngriti mitralozin me njërën dorë, gjaku ende pikonte nga poshtë, duke spërkatur dyshemenë.
  
  Drake pa të gjitha këto dhe u kthye për të shtyrë Yorgin jashtë, pastaj Hayden. Koka e tij ende rrotullohej, por ai arriti të binte në sy të Alicias.
  
  "Ne jemi mire?" Ajo e dinte se diçka nuk shkonte.
  
  "Sapo pashë sesi Dal goditi Olgën me gjithë fuqinë e tij, u kthye pa ndjenja dhe ajo mezi e vuri re."
  
  Alicia mezi merrte frymë. "Dreq. Unë".
  
  "Dhe tani ajo ka një mitraloz."
  
  Hayden u lirua. Mai u hodh pas saj, duke u shtrydhur nga hendeku i vogël. Drake u kthye prapa, duke parë pasqyrën edhe pse u përpoq të shtrydhte dritaret e tij të vogla të hapësirës. Olga rrafshoi armën, buzëqeshi përsëri, ngriti dorën e lirë dhe nxori dhëmbin nga goja, duke e hedhur në tokë. Në atë moment, erdhën pjesa tjetër e shokëve të skuadrës së Dahl.
  
  Dhe njëri prej tyre ishte Mano Kinimaka.
  
  Havai, në mënyrë të vërtetë, u nis me shpejtësi të plotë, me këmbë nga toka, me krahë të shtrirë, një predhë njerëzore që shkatërronte muskujt dhe kockat. Ai e goditi Olgën në shpatulla, me saktësi, më mirë se Dahl dhe e shtrëngoi fort. Olga u lëkund përpara gjashtë këmbë, dhe kjo në vetvete ishte një mrekulli.
  
  Kinimaka u kthye përpara, përballë ruse.
  
  Mitralozi ra në dysheme.
  
  Drake lexoi buzët e saj.
  
  "Duhet të biesh në gjunjë, burrë i vogël."
  
  Kinimaka tundi një sanues, të cilin Olga e shmangu me shkathtësi, më shpejt nga sa mund të mendonte Drake. Pastaj grushti i saj u përplas thellë në veshkat e Mano-s, duke bërë që Havai të binte menjëherë në gjunjë dhe të gulçonte.
  
  Kenzi dhe Smith arritën në vendin e betejës. Drake nuk mund ta lëkundet ndjenjën se nuk do të mjaftonte.
  
  Ai përpëlitej derisa mishi iu shkul nga barku, derisa kocka e legenit i kërcasë. Ai doli nga makina dhe injoroi gjakun e freskët. Duke i sinjalizuar të gjithëve, përveç Hajdenit, ai filloi të çalonte drejt betejës ndërsa sirenat tingëllonin rreth tyre, dritat blu vezulluese mbushën fushën e tij të shikimit dhe zhurmat e njerëzve, policëve dhe ushtarëve mbushën ajrin.
  
  Ai u ngjit në rrugë, duke iu afruar Olgës. Rusi e injoroi Smithin teksa e qëlloi në bark; ajo e kapi Kenzin nga flokët dhe e hodhi mënjanë. Tufat kafe mbetën të shtrënguara në duart e rusit dhe Kenzi, i tronditur, u rrokullis dhe u rrokullis poshtë hendekut, duke i zhveshur mishin. Olga më pas përplasi dorën e saj në kyçin e Smithit, duke e rrëzuar armën në tokë dhe duke e bërë ushtarin të bërtasë.
  
  "Po qëlloni mbi mua? Do të të shqye krahun dhe do të të mbyj me fundin e përgjakshëm."
  
  Drake mblodhi forcat dhe e goditi nga pas, duke i dhënë tre goditje në veshka dhe gjoks. Ai do të kishte përdorur armën e tij, por e humbi atë në aksident. Olga as që e vuri re sulmin. Ishte si të godasësh një trung peme. Ai shikoi përreth për një armë, diçka që mund ta përdorte.
  
  Ai e pa atë.
  
  Mai vrapoi, e ndjekur nga Alicia dhe më pas Yorgi, i bardhë si një çarçaf. Drake mori raketën, e ngriti mbi kokë dhe e zbriti me gjithë fuqinë e tij mbi shpinën e rusit.
  
  Këtë herë ajo u zhvendos.
  
  Kinimaka u hodh anash ndërsa mali i madh u shemb mbi njërin gju. Revista rezervë i ra nga dhëmbët. Një RPG i ra nga brezi. Drake hodhi armën, duke marrë frymë rëndë.
  
  Olga u ngrit në këmbë, u kthye dhe buzëqeshi. "Unë do të të shkel derisa të jesh plehra në beton."
  
  Drake u largua me lëkundje. Goditja e Olgës i kulloti kofshën dhe i shkaktoi një shpërthim dhimbjeje nga njëri skaj i trupit në tjetrin. Alicia hyri në ujë, por u hodh lart në ajër dhe u përplas me Kenzi. Kinimaka u ngrit përpara një goditjeje me kokë që e dërgoi drejt e në prapanicë. Smith goditi me grushta të panumërta në trup dhe më pas tre në fyt dhe hundë, duke bërë që Olga të shpërthejë në të qeshura.
  
  "Oh, faleminderit, zemër, që më ndihmove të shpëtoj nga gëlbaza. Edhe nje te lutem."
  
  Ajo ekspozoi fytyrën e saj ndaj goditjes së Smith.
  
  Alicia e ndihmoi Kenzin të ngrihej. Policët nxituan drejt tyre. Drake nuk mund të mos dëshironte që ata të qëndronin larg. Kjo mund të bëhet një gjakderdhje. Ai u përpoq të ngrihej dhe ia doli me njërën këmbë.
  
  Olga e kapi Smithin nga fyti dhe e hodhi mënjanë. Kinimaka tundi kokën e tij të madhe, tani në këmbët e Olgës, dhe dha gjysmë duzine goditje të pabesueshme në kofshët e saj të trasha.
  
  Ajo e ka goditur me grusht në kokë Kinimakën duke e ulur poshtë. Ajo devijoi sulmin e radhës të Drake dhe e ktheu atë mbrapsht, edhe pse gjaku i rridhte lirshëm nga veshët, syri i djathtë dhe prerje dhe mavijosje të panumërta në ballin e saj. Një vrimë u hap në stomakun e saj ku Smith e qëlloi dhe Drake pyeti veten nëse kjo mund të ishte një mënyrë për ta ndaluar atë.
  
  May tërhoqi vëmendjen e Olgës. "Më shiko mua," tha ajo. "Më shiko mua. Nuk kam qenë kurrë i mundur".
  
  Shprehja e interesit kaloi minierën e përgjakshme. "Por ti nuk je më shumë se një nga gjëndrat e mia të djersës. Jeni Supergirl? Wonder Woman? Scarlett Johanssen?
  
  "Unë jam Mai Kitano."
  
  Olga shkoi përpara në mënyrë të sikletshme, duke shtyrë mënjanë Smithin dhe Alicia-n që po afrohej. Mai u ul. Olga u hodh. Mai kërceu larg, shumë larg dhe më pas i tregoi shpatullën e djathtë të Olgës.
  
  "Dhe ndërsa unë ju shpërqendrova, miku im Yorgi do t'ju shkatërrojë."
  
  Olga u kthye çuditërisht shpejt. "Çfarë..."
  
  Yorgi e lidhi raketën mbi supet e tij, u sigurua që granata e fundit të ishte pozicionuar saktë dhe më pas qëlloi drejtpërdrejt në trupin e Olgës.
  
  Drake u ul.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E TRETË
  
  
  Ekipi SPEAR u zhduk më pas. Pas dorëzimit të armës biologjike, ata u larguan nga vendi i krimit dhe u dërguan përmes zemrës së një qyteti jashtëzakonisht të qetë në një nga shtëpitë më të sigurta të FBI-së në fshat. Ishte një fermë, domosdoshmërisht e vogël për arsye sigurie, por gjithsesi një fermë, me shtëpinë, stalla dhe koralet e saj. I mbanin kuajt për të shitur iluzionin dhe dorën e fermës për t'i stërvitur, por ai punonte edhe për federatat.
  
  Ekipi ishte jashtëzakonisht i lumtur që arriti në shtëpinë e sigurt, dhe akoma më i lumtur që u nda dhe mbylli dyert në dhoma të ndryshme. Për një njeri ata ishin rrahur, të rraskapitur, të rrahur, të mavijosur, të gjakosur.
  
  Gjaku i lau të gjithë, mavijosje dhe flokë gjithashtu. Ata që nuk e humbën vetëdijen do të dëshironin ta kishin bërë këtë; dhe ata që e bënë këtë u penduan që nuk mund të ndihmonin. Drake dhe Alicia hynë në dhomën e tyre, u zhveshën dhe u drejtuan drejt e në dush. Rrjedha e ujit të nxehtë ndihmoi në larjen e më shumë sesa vetëm gjakun. Drake ndihmoi Alicia dhe Alicia e ndihmoi Drake në vende ku krahët e tyre ishin shumë të mavijosur për të ndihmuar.
  
  Skuadra nuk ishte e prishur, por ata ishin pak të mbingarkuar.
  
  "Ka gjithmonë dikush," gulçoi Drake ndërsa uji e goditi me forcë, "që mund të të rrëzojë nga këmbët."
  
  "E di". Alicia derdhi grushta sapun të lëngshëm në pëllëmbën e saj. "A e patë Dahl-in duke u kërcyer nga ajo?"
  
  Drake filloi të kollitej. "Oh, jo, të lutem. Mos më bëni të qesh. Ju lutem".
  
  Drake nuk e kishte të çuditshme që ai mund të gjente humor kaq shpejt pas asaj që sapo kishte parë. Ky njeri ishte një ushtar i trajnuar për t'u përballur me traumat dhe dhimbjet e zemrës, vdekjen dhe dhunën; ai e bëri këtë pjesën më të madhe të jetës së tij, por ushtarët e përballuan ndryshe. Një mënyrë e tillë ishte ruajtja e miqësisë me kolegët tuaj; të tjerët duhej të shikonin gjithmonë anën e mirë të gjërave.
  
  Kur është e mundur. Kishte disa situata që e gjunjëzuan edhe një ushtar.
  
  Tani Alicia, e prerë nga e njëjta leckë, kujtoi luftën e Kinimaki me Olgën e madhe. "Dreq, ishte si foshnja e Godzilla-s kundër Godzilla-s. Mano i përgjakur ishte më i tronditur sesa i plagosur."
  
  "Ai me siguri mund të godasë me kokë." Drake buzëqeshi.
  
  "Jo!" Alicia qeshi dhe ata u luksuan së bashku për pak, duke dashur të largonin dhimbjen.
  
  Më vonë, Drake doli nga dushi, hodhi një çarçaf dhe u kthye në dhomën e gjumit. Një ndjenjë jorealiteti e goditi atë. Një orë më parë ata ishin në qendër të Ferrit, të zhytur në një nga betejat më të vështira dhe më të përgjakshme të jetës së tyre, dhe tani po laheshin në një fermë në Teksas, të rrethuar nga roje.
  
  Ç'pritet më tej?
  
  Epo, ana pozitive ishte se ata fituan tre nga katër drejtimet kardinal. Dhe tre nga katër kalorës. Urdhri kishte fshehur katër armë, kështu që nga llogaritja e Drake-it, padyshim pak konsistente, e paqartë dhe plotësisht e pasigurt, kishte mbetur vetëm një. Ai qeshi me veten.
  
  Dreqin, shpresoj se e kam kuptuar si duhet.
  
  Pas tij u dëgjuan hapa dhe ai u kthye.
  
  Alicia qëndronte aty, krejtësisht e zhveshur dhe shkëlqente nga uji i dushit, me flokët e ngjitur në shpatullën e saj të mavijosur. Drake nguli sytë dhe harroi detyrën.
  
  "Dreqin," tha ai. "Pra, ka raste kur të shohësh ju të dy është mirë."
  
  Ajo shkoi dhe hoqi peshqirin e tij. "A mendoni se kemi kohë?"
  
  "Mos u shqetëso," tha ai me një buzëqeshje në zë. "Nuk kërkon shumë kohë".
  
  
  * * *
  
  
  Më vonë, pasi zbuluan dhe u përpoqën të shmangnin mavijosjet në trupat e tyre, Drake dhe Alicia veshën rroba të freskëta dhe zbritën në kuzhinën e madhe. Drake nuk ishte i sigurt pse ata zgjodhën kuzhinën; dukej si një vend takimi i natyrshëm. Rrezet e pjerrëta të diellit që perëndonte depërtonin nëpër dritaret panoramike, duke i dhënë një nuancë të artë dyshemesë prej druri dhe pajisjeve të kuzhinës. Dhoma ishte e ngrohtë dhe mbante erën e bukës së sapopjekur. Drake u ul në një stol bari dhe u qetësua.
  
  "Unë mund të kaloj një muaj këtu."
  
  "Një tjetër kalorës," tha Alicia. "Dhe pastaj të bëjmë një pushim?"
  
  "A mund ta bëjmë këtë? Dua të them, nuk tingëllon si fundi i fjalës "bëj një pushim, dashuri".
  
  "Epo, ne ende duhet t'i përgjigjemi Qrow," ngriti supet ajo, "për Perunë. Dhe Smith mund të ketë probleme. Ne nuk duhet të shkojmë në një mision kur një anëtar i familjes sonë është në telashe."
  
  Drake pohoi me kokë. "Po unë pajtohem. Dhe pastaj është SEAL Team 7."
  
  "Një ditë," psherëtiu Alicia, duke u ulur në pozitën pranë tij, "do të vijë festa jonë."
  
  "Hej, shiko çfarë solli macja!" - bërtiti Drake kur pa Dahl.
  
  Suedezi kaloi me kujdes nga dera. "Durra, po përpiqem të eci, por gjithçka është dyfish para syve të mi."
  
  "A mendoni se ecja është e vështirë?" tha Drake. "Doni të provoni të shtriheni?"
  
  Dahl e përpiu rrugën drejt stolit të barit. "Dikush të më sjellë një pije."
  
  Alicia e shtyu shishen e ujit drejt tij. "Do të shkoj të marr më shumë."
  
  Drake e shikoi mikun e tij me shqetësim. "A do të duhet të presësh deri në fund, mik?"
  
  "Të themi të vërtetën, po përmirësohet çdo minutë."
  
  "Oh, sepse më kujtohet se si u ulët gjatë grindjes me Olgën."
  
  "Largohu, Drake. Nuk dua ta kujtoj kurrë këtë."
  
  Drake qeshi. "Sikur do t'ju lëmë ndonjëherë ta harroni këtë."
  
  Pjesa tjetër e ekipit mbërriti pak nga pak, dhe njëzet minuta më vonë ata ishin ulur të gjithë në bar, duke pirë kafe dhe ujë, fruta dhe rripa proshutë dhe më shumë plagë sesa mund të numëronin. Kinimaka nuk po shikonte askënd dhe Smith nuk mund të mbante asgjë në dorën e djathtë. Yorgi ishte jashtëzakonisht i dëshpëruar. Kensi nuk mund të ndalonte së ankuari. Vetëm May, Lauren dhe Hayden dukej se ishin vetvetja.
  
  "E dini," tha Hayden. "Jam i lumtur që të gjithë e kaluam këtë së bashku. Mund të ishte shumë më keq. Atropina e bëri punën e saj. A ka ndonjë efekt pasues, djema?"
  
  Yorgi, Smith dhe Kenzi mbyllën sytë. Kensi foli për të gjithë ata. "Unë mendoj se Olga ka tejkaluar efektet e mëvonshme."
  
  Hajden buzëqeshi. "Mirë, sepse nuk kemi mbaruar ende. Ato skuadra që nuk vizituan Fort Sill dhe Dallas po kërkonin një të dhënë të fundit. Për fat të mirë, grupi i mendimit në Uashington dhe NSA ishin në gjendje të mbanin kontrolle mbi lojtarët kryesorë.
  
  "SAS?" - sugjeroi Drake.
  
  "Epo, britanikët, po. Ata do të pasohen nga Kina dhe gjithçka që ka mbetur nga Franca-"
  
  "Ekipi SEAL 7?" - pyeti Dahl.
  
  "E panjohur, e padeklaruar dhe e paautorizuar", tha Hayden. "Sipas Crowe."
  
  "Ka struktura më të larta se ministri i Mbrojtjes", tha Kinimaka.
  
  "Presidenti Coburn nuk do të na varte për t'u tharë," protestoi Drake. "Më duhet të besoj se ai nuk di asgjë për vulat."
  
  "Jam dakord," tha Hayden. "Dhe ndërsa jam dakord me Mano se ka qenie më të larta se Korbi, ka shumë më tinëzare. Lloji që ju vjen anash, papritmas, dhe ju lë me pak zgjedhje. Më duhet të besoj se po ndodh më shumë sesa ne dimë."
  
  "Kjo nuk e ndihmon problemin tonë." Smith qeshi dhe u përpoq të ngrinte gotën e qumështit.
  
  "E drejta". Hayden mori një grusht fruta dhe u qetësua. "Pra, le të fokusohemi që t'i japim fund kësaj nëne të keqe dhe të shkojmë në shtëpi. Ne jemi ende ekipi më i madh dhe më i miri. Edhe tani, britanikët patën një fillim vetëm njëditor. Kinezët gjithashtu. Tani, me sa duket, nga të gjithë të tjerët, vetëm francezët janë gjallëruar. Ata dërguan një ekip tjetër prej tre personash për të kontaktuar origjinalin e vetëm të mbetur."
  
  "Është e njëjta gjë në një betejë të forcave të operacioneve speciale," tha Dahl. "Ne jemi në krye".
  
  "Po, por kjo nuk ka gjasa të jetë e rëndësishme. Dhe gënjeshtra. Nuk është se jemi dorë për dore apo bashkë në shkretëtirë".
  
  "Është një betejë e ashpër, e paparashikueshme," tha Dahl. "Kjo është aq e vërtetë sa duket."
  
  Hayden pohoi me kokë dhe më pas vazhdoi me shpejtësi. "Le të përmbledhim tekstin e Urdhrit. Në të katër anët e Tokës ne gjetëm Katër Kalorësit dhe u shtruam atyre planin për Urdhrin e Gjykimit të Fundit. Ata që i mbijetojnë Kryqëzatës së Gjykimit dhe pasojave të saj, me të drejtë do të mbretërojnë suprem. Nëse po e lexoni këtë, ne jemi të humbur, ndaj lexoni dhe ndiqni me kujdes. Vitet tona të fundit janë shpenzuar duke mbledhur katër armët e fundit të revolucioneve botërore: Lufta, Pushtimi, Uria dhe Vdekja. Të bashkuar, ata do të shkatërrojnë të gjitha qeveritë dhe do të hapin një të ardhme të re. Bëhu gati. Gjeji. Udhëtoni në katër anët e Tokës. Gjeni vendet e pushimit të Atit të Strategjisë dhe më pas të Kaganit; indiani më i keq që ka jetuar ndonjëherë, dhe më pas goditja e Zotit. Por gjithçka nuk është ashtu siç duket. Ne vizituam Khagan-in në vitin 1960, pesë vjet pas përfundimit, duke e vendosur Pushtimin në arkivolin e tij. Ne kemi gjetur Murgun që ruan Gjykimin e Fundit të vërtetë. Dhe kodi i vetëm i vrasjes është kur u shfaqën Kalorësit. Nuk ka asnjë shenjë identifikimi në eshtrat e Atit. Indiani është i rrethuar me armë. Urdhri i Gjykimit të Fundit tani jeton përmes jush dhe do të mbretërojë suprem përgjithmonë."
  
  Ajo përfundoi dhe piu një gllënjkë.
  
  "Cdo gje eshte ne rregull? Mendoj se tani ka më shumë kuptim. Urdhri ka vdekur, është zhdukur prej kohësh, por ka ende një element të vogël të tyre në këtë. Ndoshta një nishan. Beqare. Ndoshta diçka tjetër. Por është mjaft e mirë për të hakuar një laborator në Dallas dhe mjaft e mirë për të nxjerrë një grup të tërë forcash speciale, kështu që ne nuk mund ta nënvlerësojmë atë."
  
  Ajo ndaloi ndërsa Drake tundi me dorë. "Po?"
  
  "A e dini se ku është më mirë për të të jetë?" - ai pyeti. "Brenda një think tank në Uashington. Ose duke punuar për NSA-në."
  
  Sytë e Hajdenit u zgjeruan. "Dreq, kjo është një pikë shumë e mirë. Më lejoni të mendoj për të." Ajo derdhi kafe të zezë nga një enë qelqi.
  
  "Koha fluturon, miqtë e mi," tha Mai.
  
  "Po, unë jam me ju". Hajden e mbushi gojën. "Atëherë le të analizojmë tekstin: cepi i fundit i tokës është Evropa. Ne duhet të gjejmë varrin e Goditjes së Perëndisë, i cili është Kalorësi i Vdekjes dhe ruan Gjykimin e Fundit të vërtetë. Më e keqja nga të gjithë. Dhe a kishte një kod vrasjeje kur u shfaqën Kalorësit? Unë nuk e kuptoj këtë ende, më fal."
  
  "Unë supozoj se grupi i ekspertëve e ka bërë këtë për një kohë?" tha Jorgji.
  
  Tani Lauren, e cila ishte mbështetur pas frigoriferit të madh, foli. "Sigurisht që kanë. Udhëheqësit të lashtë dikur iu dha titulli i dyshimtë "Flagellum i Zotit" nga romakët që ai luftoi dhe vrau. Ai ishte ndoshta më i suksesshmi nga sundimtarët barbarë dhe sulmoi Perandorinë Romake Lindore dhe Perëndimore kur jetoi rreth viteve 406-453. ishte armiku më i tmerrshëm i Romës dhe dikur u citua: "Aty ku kam kaluar, bari nuk do të rritet më".
  
  "Një tjetër vrasës masiv i lashtë i lavdëruar," tha Dahl.
  
  "Attila Hun", tha Lauren, "vrau vëllanë e tij në 434 për t'u bërë sundimtar i vetëm i Hunëve. I njohur për shikimin e tij të ashpër, Attila dihej se shpesh rrotullonte sytë, "sikur të shijonte terrorin që ai frymëzoi", sipas historianit Edward Gibbon. Ai gjithashtu pretendonte se përdorte shpatën e vërtetë të Marsit, perëndisë romake të luftës. mund ta imagjinoni frikën që kjo do të kishte futur në një fushë beteje romake."
  
  "E kuptuam," tha Drake. "Attila ishte një djalë i keq apo një djalë i mirë, në varësi të cilës anë ishe. Dhe kush i shkroi librat e historisë. Si dhe ku vdiq?
  
  "Disa rrëfime kontradiktore përshkruajnë se si ai vdiq. Nga gjakderdhja nga hunda në thikë në duart e gruas së tij të re. Kur e gjetën trupin e tij, burrat, sipas zakonit të Hunëve, i shkulën flokët nga koka dhe i shkaktuan plagë të thella e të neveritshme në fytyrat e tyre. Thuhej se Attila, duke qenë një armik kaq i tmerrshëm, mori një mesazh nga perënditë për vdekjen e tij si një surprizë fantastike. Bekimi. Trupi i tij ishte vendosur në qendër të një fushe të gjerë, brenda një tende të mëndafshtë, për ta parë dhe admiruar të gjithë. Kalorësit më të mirë të fiseve kalëruan përreth dhe treguan histori për bëmat e tij të mëdha rreth zjarreve. Ishte një vdekje e madhe. Më tej thuhet se mbi varrin e tij u mbajt një festë." Lauren vazhdoi të përsëriste pikat përkatëse që polici i pëshpëriti në vesh. Nuk kishte asnjë kuptim instalimi i një altoparlanti.
  
  "Ia vulosën varret me ar, argjend dhe hekur, sepse ai kishte tre. Dhe ata besuan se këto tre materiale ishin të përshtatshme për më të mëdhenjtë e të gjithë mbretërve. Natyrisht, u shtuan armë, pasuri dhe xhevahire të rralla. Dhe, siç duket, edhe sipas zakonit, i vranë të gjithë ata që punonin në varrin e tij, për të mbajtur të fshehtë vendndodhjen e tij".
  
  Alicia shikoi përreth ata që ishin ulur në tryezë. "Njëri prej jush do të vdesë," tha ajo. "Mos më kërko të të varros. Jo një shans i mallkuar."
  
  "Do të trishtoheni dhe do të kënaqeni kur dëgjoni se varri i Attilës është një nga varrezat më të mëdha të humbura në histori. Natyrisht, nga disa të tjerë - trupi i humbur prej kohësh i mbretit Richard III i zbuluar nën një parking makinash në Leicester disa vite më parë - ne besojmë se mund të gjenden ende. Ndoshta Kleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Në çdo rast, për sa i përket Attilës, besohet se inxhinierët Hunnic e devijuan lumin Tisza aq gjatë sa të thahej shtrati kryesor i lumit. Attila u varros atje në arkivolin e tij të mrekullueshëm të trefishtë, të paçmuar. Tisza u lirua më pas, duke fshehur Attila përgjithmonë.
  
  Në atë moment ata dëgjuan zhurmën e një helikopteri që po afrohej. Hayden shikoi përreth dhomës.
  
  "Shpresoj që të jeni gati për një betejë tjetër, djem dhe vajza, sepse kjo nuk ka përfunduar".
  
  Drake shtriu muskujt e tij të dhimbjes. Dahl u përpoq të mbante kokën mbi supet e tij. Kensi u përkul kur preku një gërvishtje në shpinë.
  
  "Për të qenë i drejtë," tha Drake. "Unë ende po mërzitesha këtu."
  
  Hajden buzëqeshi. Dahl tundi me kokë sa mundi. May ishte tashmë në këmbë. Lauren u drejtua drejt derës.
  
  "Hajde," tha ajo. "Ata do të na informojnë më shumë gjatë rrugës."
  
  "Evropa?" Pyeti Jorgji.
  
  "Po. Dhe për kalorësin e fundit të vdekjes."
  
  Alicia u hodh nga stoli i barit. "Folje të shkëlqyera," tha ajo me sarkazëm. "Duke ardhur nga ju, tingëllon aq emocionuese sa edhe gishtat e këmbëve të mia kanë filluar të më gërryhen."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E KATËRT
  
  
  Një tjetër fluturim, një tjetër luftë në horizont. Drake u ul në një karrige të rehatshme dhe dëgjoi ndërsa Lauren shprehte gjykimet dhe përfundimet e District of Columbia në çështjen Attila the Hun. Ekipi u ul në pozicione të ndryshme, duke marrë atë që mundi dhe duke u përpjekur të injoronte dhimbjen nga incidenti i quajtur së fundmi 'Incidenti i Olgës'.
  
  "Varri i Attila-s është i humbur për historinë," përfundoi Lauren. "Asnjëherë nuk u gjet, megjithëse kishte disa zbulime false. Pra, ajo ndaloi duke dëgjuar, "a keni dëgjuar për anomalinë gravitacionale?"
  
  Dahl shikoi prapa. "Ky term ka disa kuptime."
  
  "Epo, kjo është pika jonë. Kohët e fundit, shkencëtarët zbuluan një anomali të madhe dhe misterioze të varrosur nën shtresën e akullit polare. E dinit këtë? Ai është i madh në madhësi - 151 milje i gjerë dhe pothuajse një mijë metra i thellë. I zbuluar nga satelitët e NASA-s, ishte një anomali gravitacionale pasi ndryshimet në rrethinën e saj tregonin praninë e një objekti të madh të vendosur në krater. Tani, duke lënë mënjanë teoritë e egra, ky objekt është një anomali gravitacionale. Është pozicionuar gabimisht, nuk lëviz si çdo gjë tjetër rreth tij, dhe për këtë arsye mund të zbulohet nga radarët e fuqishëm."
  
  "Ju po flisni për radarin që depërton në tokë," tha Dahl. "Specialiteti im i vjetër."
  
  Sytë e Drake u zgjeruan. "Je i sigurte? Mendova se ishte një striptiz mashkullor në festa me pula. Të quanin Vikingu që vallëzon".
  
  Dahl e lodhi atë. "Ndalojeni atë".
  
  Alicia u përkul drejt meje. "Ai duket i mërzitur," pëshpëriti ajo në mënyrë teatrale.
  
  "Kërcimi nga një plakë që nuk dyshon do ta bëjë këtë me ju."
  
  Çuditërisht, Smith kishte lot në sy. "Më duhet të them," tha ai, "Unë kurrë nuk kam parë dikë të kërcejë kaq fort nga dikush pa përfshirë trampoline." Ai fshehu fytyrën duke u përpjekur të qetësohej.
  
  Kinimaka e përkëdheli mbi supe. "A je mirë, vëlla? Nuk të kam parë të qeshësh më parë, burrë. Kjo është e çuditshme".
  
  Lauren ndërhyri, duke e shpëtuar suedezin nga më shumë ngacmime. "GPR, por në shkallë intensive. Dua të them, ka një gjë të çuditshme në Google Maps të quajtur Antarktidë. Ju mund ta shihni këtë nga laptopi juaj. Por duke gjetur diçka aq të vogël sa varri i Attilës? Epo, kjo përfshin përdorimin e makinerive dhe softuerëve që NASA as nuk e ka pranuar se i ka ende."
  
  "A po përdorin një satelit?" Pyeti Jorgji.
  
  "Oh po, të gjitha kombet e lezetshme e kanë këtë."
  
  "Përfshirë Kinën, Britaninë e Madhe dhe Francën." Drake tregoi listën e tyre të kundërshtarëve.
  
  "Sigurisht. Nga hapësira, kinezët mund të identifikojnë një person të ulur në makinën e tij, të kontrollojnë faqet e internetit që ai po shfleton dhe të klasifikojnë përmbajtjen e sanduiçit që po ha. Çdo njeri. Pothuajse kudo."
  
  "Vetëm burra?" pyeti Kenzi. "Apo edhe gratë?"
  
  Lauren buzëqeshi dhe pëshpëriti: "Kam një burrë në vesh që ma përcjell. Tingëllon pak i ri, sikur nuk i ka zbuluar ende femrat."
  
  Drake dëgjoi helikopterin e prerë në qiell midis Amerikës dhe Evropës, skajet e tretë dhe të katërt të tokës.
  
  "Mirë, mirë, gjithsesi..." Lauren i shkeli syrin. "Nëse bashkojmë gjeografinë pak të njohur të Piscara-s, një tekst thotë se pallati i famshëm i Attilës ndodhej midis Danubit dhe Tizës, në kodrat Karpate, në fushat e Hungarisë së sipërme dhe Zazberin fqinj. Një pasazh shumë më i errët thotë se varri i Attilës ishte përballë pallatit të tij."
  
  "Por i varrosur nën lumë," tha Mai.
  
  "Po, Tisza përshkon Hungarinë nga veriu në jug, duke qenë një degë e madhe e vetë Danubit. Rruga e lumit do t'i ndihmojë shkencëtarët tanë. Shpresojmë që kërkimet e tyre duke përdorur teknologjinë gjeofizike do të kombinojnë satelitin, magnetikën, MAG dhe radarin depërtues në tokë. Sondazhet magnetike plotësohen nga profilet GPR për anomalitë e përzgjedhura. Ata gjithashtu thonë se mund të shohin nëse lumi është devijuar ndonjëherë." Ajo ngriti supet. "Po flasim për mijëra e mijëra imazhe që kompjuteri duhet t'i shikojë dhe më pas të marrë një vendim."
  
  "Mirë, mirë, kështu që ne po shkojmë në Hungari." Alicia u shtir si një dhimbje koke. "Thjesht thuaj."
  
  Ekipi u qetësua, duke pyetur veten se si po kalonin kolegët e tyre agresivë.
  
  
  * * *
  
  
  Hungaria, Danubi dhe Tisza dukeshin po aq të zinj natën sa pjesa tjetër e Evropës, por Drake e dinte që tani këtu ishte shumë më e trazuar. Më i fuqishmi nga Katër Kalorësit qëndronte aty - Vdekja - dhe ata që e gjetën mund të përcaktojnë fare mirë të ardhmen e botës.
  
  Ekipi u ul, u ngrit përsëri, u ul përsëri dhe më pas hipi në një furgon të madh, jo reflektues për të përfunduar pjesën e fundit të udhëtimit të tyre. Llogaritësit nuk kishin gjetur ende asgjë, zonat ishin ende të mëdha dhe objektivi i vogël, për të mos përmendur të vjetrën dhe potencialisht të degraduar. Do të ishte mirë të kuptonim se si Rendi funksiononte në mënyrë të pavarur, por vrasjet e tyre të papritura shumë dekada më parë i dhanë fund çdo tërheqjeje.
  
  Ata ngritën kampin në fusha, vendosën roje jashtë dhe u vendosën brenda. Frynte një erë e fortë, duke valëvitur çadrat; realiteti surreal i gjithçkaje që ata kishin bërë gjatë ditëve të fundit ishte ende duke u përpjekur të zhytej në të.
  
  A jemi vërtet këtu tani, të vendosur në gjysmë të rrugës në një kodër hungareze? Drake mendoi për të. Apo po na rrah akoma Olga?
  
  Pëlhura e lulëzuar e çadrës thoshte të vërtetën, ashtu si edhe figura e përdredhur pranë tij. Alicia, e mbështjellë në çantën e gjumit me vetëm sytë e saj.
  
  "A është ftohtë, dashuri?"
  
  "Po, eja këtu dhe më ngroh".
  
  "Ju lutem," tha Dahl nga diku në jug të këmbëve të Drake, "jo sot."
  
  "Jam dakord," tha Kenzi nga lindja. "Thuaji kurvës se ke dhimbje koke apo diçka tjetër. Kush e di se ku ishte ajo? Numri i sëmundjeve e kështu me radhë e kështu me radhë."
  
  "Pra, nuk bëhet fjalë për një katërshe?"
  
  "Kjo është," shtoi Mai, i cili po qëndronte në hyrje të çadrës. "Sidomos pasi jemi pesë veta."
  
  "I çmendur, harrova që ishe këtu, Sprite. Ende nuk mund ta besoj se na mbyllën të gjithëve në një tendë të mallkuar".
  
  "Unë, për shembull, preferoj të fle në fusha," tha Dahl, duke u ngritur. "Atëherë ndoshta do të fle."
  
  Drake shikoi suedezin të shkonte drejt daljes, duke supozuar se do të shfrytëzonte rastin të telefononte Joanna-n. Lidhja e tyre mbeti në ajër, por së shpejti do të vinte dita kur dikush do të merrte një vendim të përhershëm.
  
  Erdhi Agimi dhe ekspertët nga Uashingtoni sugjeruan gjysmë duzinë vendesh. Ekipi u nda dhe filloi të gërmonte, duke hedhur jashtë nga kokat dhe zemrat e tyre peizazhet e mrekullueshme: gjarpërin e shkëlqyeshëm blu të Tizës, herë i gjerë, herë çuditërisht i ngushtë në vende, kodrat me bar të Karpateve, qiellin pafundësisht të pastër. Flladi i freskët që frynte nëpër hapësirat e gjera ishte i mirëpritur, duke lehtësuar lodhjen dhe qetësimin e mavijosjeve. Drake dhe të tjerët vazhdimisht pyesnin veten se ku ishin armiqtë e tyre. britanike, kineze dhe franceze. Ku? Mbi kodrën më të afërt? Askush nuk e ka parë ndonjëherë as aludimin më të vogël të mbikëqyrjes. Dukej sikur skuadrat e tjera ishin dorëzuar.
  
  "Nuk është gjuetia juaj mesatare e relikeve," tha një herë Drake. "Nuk e di se ku do të përfundoj më pas."
  
  "Jam dakord," tha Dahl. "Një moment ne të gjithë po luftojmë, dhe në tjetrin është gjithçka e lehtë. E megjithatë mund të kishte qenë më keq."
  
  Dita e parë fluturoi shpejt, pastaj e dyta. Nuk gjetën asgjë. Filloi të bjerë shi dhe më pas dielli verbues. Ekipi pushoi me radhë dhe më pas lejoi disa punëtorë të punësuar që t'i lehtësonin për pak kohë. Burra dhe gra që nuk flisnin anglisht u emëruan nga një fshat aty pranë. Një ditë, Alicia zbuloi një vrimë në tokë, ndoshta një tunel të vjetër, por eksitimi i saj u shua shpejt kur kërkimi i saj erdhi në një rrugë pa krye.
  
  "Nuk ka dobi," tha ajo. "Ne mund të jemi një metër larg tij dhe ende të mos e gjejmë atë."
  
  "Si mendoni se kjo kaloi pa u vënë re gjatë gjithë këtyre viteve?"
  
  Dahl vazhdoi të kruante kokën, i sigurt se ata nuk kuptonin diçka. "Është në majë të gjuhës time," përsëriti ai më shumë se një herë.
  
  Drake nuk mundi ta mbante veten. "Do të thotë Olga, apo jo? Ishte një përvojë shumë e shkurtër, mik."
  
  Dahl bërtiti, ende duke skanuar.
  
  Një tjetër natë dhe disa orë të tjera në çadër. Më e tensionuara nga këto mbrëmje ishte kur Drake filloi të fliste për deklaratën e Webb, trashëgiminë e tij dhe kasafortën e tij sekrete të informacionit.
  
  "Ne duhet të fokusohemi në këtë herën tjetër. Sekretet që ai mblodhi mund të jenë shkatërruese. mahnitëse".
  
  "Për kë?" tha Dahl. "Ata kundër nesh nuk ishin aq të këqij."
  
  "Përveç një që nuk e dimë ende," tha Mai.
  
  "Dreqin, vërtet? kam harruar. Cili është?"
  
  Gruaja japoneze uli zërin dhe foli qetësisht. "Njëri prej jush po vdes."
  
  Për një moment të gjatë dhe të dhimbshëm pati heshtje.
  
  Alicia e theu atë. "Duhet të pajtohem me Drake. Kjo nuk vlen vetëm për ne. Webb ishte një specialist përndjekjeje dhe një gomar i pasur. Ai duhet të ketë pasur papastërti mbi të gjithë."
  
  Një alarm i rremë i bëri ata të dilnin me nxitim nga tenda, duke rënë në tokë dhe baltë, midis rrënojave dhe rërës së një varrimi të lashtë. Për acarimin e tyre të thellë, doli se nuk i përkiste Attilës. Të paktën jo aq sa ata mund të thonë.
  
  Më vonë, në çadër, ata u kthyen në mendimet e tyre.
  
  "Ka kaq shumë për t'u marrë me të," tha Hayden. "Ndoshta ky kërkim për vendin e fshehjes së Uebit dhe atë që zbulojmë më pas mund të na mbrojë nga ajo që mund të vijë."
  
  "Vdekja e Joshuas në Peru? Mosbindja jonë? Gjykimi i diskutueshëm dhe një zinxhir i pasigurt? Duhet t'i përgjigjemi dikujt. Një thirrje me emër me të cilën mund të ikësh. Por tre? Katër? Faturat tona janë në të kuqe, njerëz, dhe nuk e kam fjalën për shpenzime të tepërta."
  
  "Prandaj, SEAL Team 7?" - pyeti Dahl.
  
  "Ndoshta," mërmëriti Hayden. "Kush e di? Por nëse na sulmojnë me paragjykim, betohem në Zot se do të kundërpërgjigjem me forcë krahasuese. Dhe kështu do të jetë me të gjithë ju. Ky është një urdhër".
  
  Erdhi një ditë tjetër dhe gjuetia vazhdoi. Reshjet e shiut penguan përpjekjet e tyre. Qendra e mendimit në Uashington u kthye me shtatë vende të tjera për gjithsej njëzet e tre. Shumica prej tyre nuk dhanë gjë tjetër veçse hapësira boshe apo themele të vjetra, ndërtesa të zhdukura prej kohësh, skelete të kthyera në lecka. Pjesa më e madhe e një dite tjetër kaloi dhe morali i ekipit të SPEAR filloi të bie.
  
  "A jemi ne në vendin e duhur?" pyeti Kenzi. "E kam fjalën për Hungarinë. Përballë pallatit të Attilës. Sa kohë më parë ka lindur ky person? Një mijë e gjashtëqind vjet më parë, apo jo? Çfarë është kjo? Katërmbëdhjetë shekuj para Geronimos. Ndoshta Attila është 'mashtina' e gabuar. Mendoj se Kisha Katolike ka etiketuar shumë."
  
  "Ne gjejmë një shumëllojshmëri të gjerë anomalish," tha Kinimaka. "Ka kaq shumë prej tyre dhe asnjëri prej tyre nuk është i saktë."
  
  Dahl e nguli sytë. "Ne kemi nevojë për një mënyrë për të kufizuar kërkimin tonë."
  
  Lauren, gjithmonë e kyçur në think tank, shikonte nga ana tjetër. "Po, thonë ata. Po."
  
  Era i fryu butësisht flokët suedezit, por fytyra e tij mbeti e padurueshme. "Unë nuk kam asgjë".
  
  "Ndoshta duhet t'i hedhim një vështrim tjetër Attila-s?" Maj sugjeroi. "A ka ndonjë gjë në biografinë e tij?"
  
  Lauren i tha bandës së Uashingtonit që të kujdesej për të. Ekipi pushoi, flinte, kërkuan defekte dhe nuk gjeti asnjë dhe mori pjesë në dy alarme të tjera false.
  
  Më në fund, Drake mblodhi një ekip. "Unë mendoj se do të duhet ta quajmë këtë një dështim, njerëz. Urdhri thotë se e kanë gjetur, ndoshta ¸ por nëse nuk mundemi, atëherë as vendet e tjera nuk do të munden. Ndoshta kalorësi i katërt do të lihej më mirë aty ku u varros. Nëse ai është akoma atje."
  
  "Ndoshta varri është grabitur," tha Hayden, duke shtrirë duart e saj, "menjëherë pas varrimit. Por atëherë, sigurisht, reliket do të ishin zbuluar. Pëlhurë. Shpatë. Gurë Kristali. Trupa të tjerë."
  
  "Është e vështirë të lini një armë kaq të fuqishme atje," tha Kenzi me një shprehje të zbrazët në fytyrën e saj. "E di që qeveria ime nuk do ta bënte. Ata nuk do të ndalonin kurrë së kërkuari."
  
  Drake tundi me kokë në shenjë dakordësie. "Vërtetë, por padyshim që kemi kriza të tjera që po afrohen. Nuk mund të qëndrojmë këtu përgjithmonë".
  
  "Ata thanë të njëjtën gjë në Peru," tha Smith.
  
  Drake i bëri me kokë Lauren-it. "A kanë ndonjë gjë për ne?"
  
  "Jo ende, me përjashtim të tetë vendeve të tjera të mundshme. Indikacionet janë ende të njëjta. Asgjë e vështirë."
  
  "Por a nuk mund të jetë kjo pikërisht ajo që ne po kërkojmë?" Tha Dahl me shumë heshtje.
  
  Hajden psherëtiu. "Mendoj se mund të më duhet ta telefonoj këtë person dhe të kontaktoj me sekretaren. Ne jemi më të mirë -"
  
  "Kini kujdes," paralajmëroi Alicia. "Ndoshta ky është sinjali që presin vulat."
  
  Hayden ra në heshtje, pasiguria u shfaq në sytë e tij.
  
  Dahl më në fund mori vëmendjen e tyre. "Radar që depërton në tokë," tha ai. "Kërkohet për anomali, gravitacionale, magnetike apo çfarëdo. Natyrisht, ai gjen një shumë të tmerrshme, pasi ky është një planet shumë i vjetër. Por ne mund të kufizojmë kërkimin tonë. Ne mundemi. Oh dreqin, si mund të jemi kaq budallenj?"
  
  Drake ndau pamjen e shqetësuar të Alicia. "A je mirë, shok? Ju ende nuk po i ndjeni efektet e asaj Olgës që u përpoqët të rrëmbeni, apo jo?
  
  "Jam mirë, jam perfekt si gjithmonë. Dëgjo - kujton ata idiotë që gjetën varret e perëndive?
  
  Fytyra e Drake u bë serioze tani. "Ishim ne, Torsten. Epo, shumica prej nesh."
  
  "E di. Ne gjetëm eshtrat e Odinit, si dhe Thor, Zeus dhe Loki." Ai bëri një pauzë. "Afërdita, Marsi dhe shumë më tepër. Epo, nga çfarë ishin bërë armët dhe parzmoret e tyre? Disa nga perlat e tyre?"
  
  "Një substancë e panjohur që më vonë na ndihmoi në një mision tjetër," tha Drake.
  
  "Po." Dahl nuk mund të ndalonte së qeshuri. "Shpata e kujt u varros me Attila?"
  
  Lauren u hodh mbi të. "Mars!" - bërtiti ajo. "Perëndia romake e luftës e shpoi Attilën me shpatën e tij përmes skithëve. Ajo u quajt Shpata e Luftës së Shenjtë. Por nëse vërtet do të vinte nga dora e vetë Marsit..."
  
  "Ju mund të rikonfiguroni radarin depërtues në tokë për të kërkuar atë element të veçantë," tha Dahl. "Dhe vetëm ky element tepër i rrallë."
  
  "Dhe bum!" Drake pohoi me kokë drejt tij. "Është kaq e thjeshtë. Suedezi i çmendur është kthyer".
  
  Alicia dukej ende e mërzitur. "Nuk mund ta kishit menduar këtë, dreqin, disa ditë më parë?"
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E PESË
  
  
  Tetë orë të tjera dhe ata ishin gati. Ekipi i DC rindizte radarin depërtues në tokë pasi kontaktoi një njësi arkeologjike islandeze që ishte ende duke eksploruar atë që kishte mbetur nga varri i parë i perëndive. Gjithmonë i kthehet Odinit, mendoi Drake teksa priste. Është e qartë se islandezët ruajtën shumicën e detajeve të gjetjes dhe të gjitha mostrat. Dërgimi i të dhënave për një element të rrallë në Uashington ishte çështje minutash.
  
  Të paktën kështu thanë ata, e imagjinoi më vonë Drake. Ai do të tronditej nëse amerikanët nuk do ta kishin tashmë këtë në dosje.
  
  U krye një test dhe më pas u dërgua një sinjal i nxehtë. Ping në zonën ku ata tashmë kishin ecur përreth, dhe Shpata e lashtë e Marsit u bë një pikë e qartë në hartë.
  
  "Kjo është ajo," tha Mai. "Varri i Attila Hun."
  
  Gërmimet filluan me zell. Fshatarët filluan të zgjerojnë gropën që kishin hapur tashmë. Përpara se të arrinin boshllëkun që shkonte krejtësisht paralel me shpatën, ata paguan fshatarët dhe u shtirën si të dëshpëruar teksa i shikonin të largoheshin.
  
  "Ana tjetër e kësaj," tha Mai, "është një gjetje e madhe kulturore."
  
  "Ne nuk mund të shqetësohemi për këtë tani," tha Hayden. "Kjo është arma e vdekjes. Kjo duhet të neutralizohet përpara se të shpallim ndonjë gjë."
  
  Smith, Yorgi dhe Kinimaka u hodhën brenda, duke sulmuar tokën. Dahl ende dukej dhe ndihej pak i mërzitur, megjithëse Alicia dhe Kenzi shfrytëzuan rastin për ta quajtur atë çdo gjë, nga 'gomari boshe' deri te 'Përtacia e çmendur'.
  
  Nuk kaloi shumë kohë për të shpërthyer në boshllëk.
  
  Drake shikoi ndërsa treshja e zgjeronte hendekun. Mai dhe Alicia skanuan zonën për t'u siguruar që nuk kishte surpriza në barin e gjatë që do të dilte fshehurazi. Lauren do të qëndronte afër vrimës; vijën e shikimit mes dy grave dhe atyre më poshtë.
  
  "Meqenëse nuk e dimë se sa larg po zbresim," tha Drake, "komunikimi mund të jetë i padobishëm. Por unë mendoj se do ta luajmë ashtu siç e gjejmë."
  
  "Gjithçka që na nevojitet është një kuti," konfirmoi Hayden. "Ne nuk humbim kohë duke parë asgjë apo dikë tjetër. A jeni dakord?"
  
  Ata tundën kokën. I pari doli Jorgi, duke qenë më i shkathëti në skuadër. Më pas erdhi Kinimaka, i cili ende vuante nga një plagë në kokë, i ndjekur nga Smith. Drake u hodh në vrimë, i ndjekur nga Hayden dhe Dahl. Suedezit iu desh të qëndronte në hyrje. Drake pëllumbi nën tokën e pabarabartë dhe e gjeti veten brenda një tuneli të errët. Një minutë zvarritje dhe shtrëngim midis mureve çoi në një zbrazëti më të gjerë ku ekipi u kthye majtas. Yorgi lidhi shpatën me navigatorin portativ dhe thërriste distancën midis tyre dhe tij çdo disa minuta.
  
  Drake e mbajti të palëvizur elektrik dore, duke lidhur trarët me ato përpara. Kalimi nuk devijoi kurrë, por u rrotullua rreth vendit të pushimit të shpatës derisa ata ngadalë u larguan prej saj.
  
  Yorgi u ndal përpara. "Mund të na duhet të depërtojmë."
  
  Drake u betua. "Është gur i fortë. Do të na duheshin pajisje të mëdha për të depërtuar atje. E shihni sa e trashë është ajo?"
  
  Jorgi bëri një tingull të pakënaqur. "Dy herë gjerësia e këtij pasazhi."
  
  "Dhe shpata?" - Unë pyeta.
  
  "Vetëm në anën tjetër."
  
  Drake kishte përshtypjen e veçantë se po luanin me të. Zotat e vjetër po argëtohen përsëri. Ndonjëherë dukej se ata e ndiqnin gjatë gjithë rrugës, duke e tërhequr zvarrë në një aventurë ose në një tjetër, herë duke u kthyer për t'u bërë të njohur.
  
  Si tani.
  
  Ai e mori vendimin e tij. "Vazhdoni," tha ai. "Ne duhet të shohim se ku të çon ky pasazh."
  
  "Epo, ka një nga anomalitë përpara," dërgoi Jorgi përgjigjen. "Forma e madhe e panjohur."
  
  Zëri i Alicia kërciti përmes komunikuesit. "A po lëviz?"
  
  Drake e dinte tonin e lig të humorit. "Ndalojeni atë".
  
  "Sa këmbë ka ai?"
  
  "Alicia!"
  
  Të gjithë nën tokë nxorën pistoletat. Drake u përpoq të vinin në qafë për të parë përpara, por Kinimaka ia bllokoi pamjen. E vetmja gjë që arriti të bënte ishte goditja me majë të kokës në tunelin.
  
  Pluhuri u shoshit nëpër ajër. Drake ishte duke djersitur, mavijosjet e tij të freskëta i rrahnin. Ekipi u zvarrit aq shpejt sa mundi. Yorgi i udhëhoqi rreth një kthese të ngadaltë. Vetëm atëherë u ndal i riu rus.
  
  "Oh! Unë kam diçka."
  
  "Çfarë?" - Unë pyeta. U dëgjuan disa zëra.
  
  "Prit. Mund të vish këtu me mua."
  
  Së shpejti Drake rrumbullakosi kthesën dhe pa që ana e kalimit u zgjerua, duke u kthyer në një hark guri tetë metra të lartë dhe katër herë më të gjerë se një njeri. Kishte ngjyrë të nxirë, të lëmuar dhe ngrihej mbi një vrimë më të ngushtë që ishte hapur në vetë shkëmbin, një hyrje e vogël si derë.
  
  Drake shikoi në errësirën e kësaj vrime. "Pra, ndoshta ata hoqën gurin pak, duke u siguruar që Attila të qëndronte këtu përgjithmonë?"
  
  "Por nuk ka asnjë lumë sipër nesh," tha Yorgi. "Ishte në mendjen time."
  
  "Rrjedhat e lumenjve ndryshojnë me kalimin e viteve," tha Hayden. "Për momentin nuk mund të themi nëse Tisza dikur ka rrjedhur në këtë mënyrë. Gjithsesi, është vetëm pak metra në jug."
  
  Drake eci drejt errësirës. "Unë jam në lojë. Të hedhim një sy?
  
  Yorgi u hodh lart, duke mbajtur pozicionin e tij përpara. Në fillim dera e re ishte vetëm një skicë e errësirës së plotë, por ndërsa ata u afruan dhe ndriçuan elektrik dore, panë shenja të një dhome të madhe në anën tjetër. Dhoma nuk ishte më e madhe se një dhomë ngrënie e mirë, plot grimca pluhuri dhe heshtje absolute, me një piedestal deri në gjunjë në qendër.
  
  Në piedestal ishte një arkivol guri.
  
  "E pabesueshme," mori frymë Jorgi.
  
  "A mendoni se Attila është atje?" pyeti Kenzi.
  
  "Shpata është, mendoj unë." Yorgi kontrolloi radarin e tij depërtues në tokë. "Kështu thotë kjo gjë."
  
  "Ne mbetemi në një mision." Hayden as nuk e shikoi arkivolin. Ajo ishte e zënë duke mësuar për gjininë. "Dhe është pikërisht aty? Kjo eshte e gjitha".
  
  Drake shikoi ku po tregonte. Ekipi kaloi nëpër harkun e hyrjes dhe u gjend plotësisht brenda dhomës. Një kuti e njohur prej druri me vulën e Urdhrit në kapak qëndronte në vetë piedestalin, në këmbët e arkivolit. Hajden doli drejt tij.
  
  "Bëhuni gati," i tha ajo Lauren-it gjatë komunikimeve. "Ne jemi në rrugën tonë. Thuaji Uashingtonit se gjetëm kutinë e fundit".
  
  "A e hape këtë?"
  
  "Negativ. Nuk mendoj se është një ide e mirë këtu poshtë. Do të presim derisa të arrijmë në krye".
  
  Drake ia nguli sytë arkivolit. Jogi u afrua më shumë. Kenzi u ngjit në piedestal dhe shikoi poshtë.
  
  "A do të më ndihmojë dikush?"
  
  "Jo tani," tha Hayden. "Duhet te ikim".
  
  "Pse?" Kenzi mbeti më i madh. "Nuk është si ekipet e tjera këtu. Është bukur të kesh një moment për veten, nuk mendon? Është një ndryshim i bukur të mos kem njeri që përpiqet të më mbajë prapa."
  
  Drake aktivizoi komunikimet. "Dal? Ti je një bastard."
  
  "Çfarë?"
  
  Kenzi psherëtiu. "Është vetëm një kapak guri."
  
  Drake e pa atë si një kontrabandë relike me pasion për thesarin. Sigurisht, kjo nuk do të qetësohet kurrë. Ishte pjesë e saj. Ai pohoi me kokë në Hayden.
  
  "Ne do t'ju kapim. Unë premtoj".
  
  Ai vrapoi në anën tjetër të piedestalit, kapi gurin dhe tërhoqi.
  
  Hayden doli me nxitim nga varri, Yorgi dhe Kinimaka e ndiqnin pas tij. Smith ndaloi te dera. Drake shikoi se si u zbuluan thesare nga varri i Attila Hunit.
  
  Në dritën e elektrik dore sytë i ishin verbuar; zarzavate me gaz dhe të kuq, blu safir dhe të verdhë të ndezur; nuancat e ylberit, vezulluese dhe të lira për herë të parë në pothuajse një mijë vjet. Pasuria u zhvendos, shpata u rrëzua nga rreshtimi nga kjo lëvizje. Tehët e tjerë u ndezën. Gjerdanët, kyçet e këmbëve dhe byzylykët ishin grumbulluar.
  
  Nën të gjitha, ende i mbështjellë me disa copa rrobash, shtrihej trupi i Attilës. Drake e besonte në këtë mënyrë. Vendi nuk u zbulua kurrë nga grabitësit e varreve; pra prania e pasurisë. Nazistëve iu nevojitej vetëm për planet e tyre më të mëdha, dhe tërheqja e vëmendjes ndaj gjetjes monumentale do të tërhiqte vetëm vëmendjen ndaj tyre. Duke mbajtur frymën, ai u hodh drejt komunikuesit.
  
  "Lauren," pëshpëriti ai. "Duhet të punësosh dikë që t'i ruajë të gjitha. Ju vetëm duhet ta bëni atë të ndodhë. Kjo është... e pabesueshme. E vetmja gjë është..." Ai ndaloi duke kërkuar.
  
  "Çfarë është kjo?" - Unë pyeta.
  
  "Këtu nuk ka shpata. Shpata e Marsit mungon."
  
  Lauren nxori frymën. "Oh jo, kjo nuk është mirë."
  
  Fytyra e Drake u tensionua. "Pas gjithçkaje që kemi kaluar," tha ai. "Unë e di mirë atë."
  
  Kensi qeshi. Drake shikoi prapa. "Shpata e Marsit është këtu."
  
  "Dreq, je mirë. Kontrabandist i relikteve dhe mjeshtër hajdut. Ma vodhe nga poshtë hundës." Ai nguli sytë. "Eshte e mrekullueshme".
  
  "Nuk mund të marrësh asgjë." Ai e pa atë duke nxjerrë një send me xhevahir. "Por unë ju besoj që të shkoni atje për mallrat më të vlefshme."
  
  "Më shumë se Attila?"
  
  "Po sigurisht. Mund ta merrni. Por çfarëdo që të bëni, mbajeni shpatën për vete."
  
  Kenzi qeshi dhe hoqi dorën, duke lënë pas thesarin e zbukuruar, por duke mbajtur shpatën. "Tani i kam parë të gjitha," tha ajo me njëfarë nderimi. "Ne mund të shkojmë."
  
  Drake ishte i lumtur që ajo shfaqi një dëshirë të brendshme dhe që ai e ndihmoi atë ta përmbushte atë. "Atëherë është në rregull. Le të shohim se çfarë është Kalorësi i Vdekjes."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e GJASHTË
  
  
  I gjunjëzuar në rrezet e diellit direkte, ekipi i SPEAR ekzaminoi kutinë e fundit të Urdhrit të Gjykimit të Fundit.
  
  Kinimaka priste miratimin teksa Alicia dhe Mai iu afruan kufijve, tani që helikopterët miqësorë mund të shiheshin në horizont. Hajden tregoi me gisht Kinimakën.
  
  "Vazhdo kështu, Mano. Ne duhet të shohim se çfarë ka brenda përpara se kompania të arrijë; mik apo armik."
  
  Havai pohoi me kokë dhe klikoi kyçin. Drake u përkul përpara ndërsa kapaku u ngrit, duke u përkulur me Dahl.
  
  "Mat!" - bërtiti ai duke pulsuar syrin.
  
  "A ishte kjo përpjekja juaj për një puthje, Yorkie?"
  
  "Do të të puth nëse ma fut edhe një herë atë leckë të ashpër që e quan kokën në fytyrë. Puthje e përgjakshme në Yorkshire."
  
  Sigurisht, askush nuk e dëgjoi atë. Të gjithë ata ishin të përqendruar në zbulesën e re.
  
  Hajden shikoi brenda, duke u përkulur mbi Kensi. "Sheeit," tha ajo rastësisht. "Nuk e kisha imagjinuar kurrë se do të ishte kështu."
  
  "Edhe une gjithashtu". Maj qëndroi.
  
  "Gjykimi i fundit i vërtetë," tha Lauren, duke recituar përsëri tekstin. "Më e keqja nga të gjitha."
  
  "Epo, unë nuk di për ju djema," mërmëriti Alicia. "Por gjithçka që shoh brenda është një copë letre e ndyrë. Tingëllon si lista ime e blerjeve."
  
  Mai shikoi prapa. "Disi nuk mund të të imagjinoj brenda një supermarketi."
  
  Alicia u përkul. "Vetem nje here. Të gjitha këto karroca, barriera në korridor dhe zgjedhje më hodhën plotësisht jashtë rrugës." Ajo studioi me mall helikopterët sulmues që po afroheshin. "Është shumë më mirë".
  
  Kinimaka doli në kuti dhe nxori një copë letër dhe e mbajti lart që ta shihnin të gjithë. "Është vetëm një grumbull numrash."
  
  "Rastësisht," tha Smith.
  
  Drake u ndje i zemëruar. "Pra, Urdhri i Gjykimit të Fundit na dërgoi në gjysmë të rrugës nëpër botë për të gjetur një copë letër në një varr që ishte fshehur për qindra vjet? Një vend që mund të mos e kishim gjetur kurrë nëse nuk do të kishim përvojë me varret e perëndive? Nuk e kuptoj këtë".
  
  "Nazistët ishin gjuetarë të relikeve dhe thesareve," tha Kenzie. "A dini për këtë masë të pabesueshme që ata zbuluan së fundmi nën akullin polar? Disa thonë se është një bazë naziste. Ata plaçkitën gjithçka, nga bizhuteritë tek rrotullat dhe pikturat. Ata u përpoqën të krijonin zombie, kërkuan jetën e përjetshme dhe humbën mijëra njerëz në një kërkim të rrezikshëm. Nëse ata zgjodhën ta linin atë në varrin e Attila Hunit në vend që të vidhnin pasurinë, ka një arsye të tmerrshme për këtë."
  
  Lauren i tregoi veshët. "Distrikti i Kolumbisë dëshiron të dijë se çfarë është."
  
  Hayden e mori nga Kinimaki. "Pra, djema, kjo është një copë letre e vjetër, mjaft e trashë dhe e grisur nga të dyja anët. Është zverdhur dhe duket mjaft e brishtë. Pra, në mes ka një rresht shkrimi që përbëhet vetëm nga numra." Ajo i lexoi ato: "483794311656..." Mori frymë. "Kjo nuk është e gjitha ..."
  
  "Ëndrra e lagësht e një geek." Alicia psherëtiu. "Por çfarë dreqin duhet të bëjmë?"
  
  "Largohu nga këtu," tha Drake, duke u ngritur në këmbë ndërsa helikopterët u ulën. "Para se Hunët të na gjejnë."
  
  Piloti u ngrit me vrap. "A jeni gati djema? Ne do të duhet të mbajmë një sy në këtë."
  
  Ekipi e shoqëroi përsëri në helikopterë. Hayden mbaroi fjalimin e saj dhe kaloi copën e letrës teksa uleshin. "Ndonje ide?"
  
  "Nuk mund të luash as lotarinë me ta," tha Alicia. "E padobishme".
  
  "Dhe çfarë lidhje kanë ata me vdekjen?" tha Drake. "Dhe katër kalorësit? Meqenëse numrat duken të rëndësishëm, a mund të ketë lidhje me datat e lindjes? Datat e vdekjes?
  
  "Ne jemi këtu," tha një zë në veshin e tij dhe ai u kujtua përsëri se ata ishin të lidhur me të gjithë botën, përveç nëse duhej të mbyllnin DC për të përfunduar një mision, në këtë rast ata ishin të lidhur vetëm me Lauren.
  
  "Jo vetëm për të," tha një zë tjetër. "Ne e morëm atë."
  
  Drake dëgjoi helikopterët që ngriheshin ngadalë në ajër.
  
  "Këta numra të ndarjes janë koordinata. Lehtësisht. Nazistët ju lanë një objektiv të përsosur, njerëz."
  
  Drake filloi të kontrollonte dhe të përgatiste armët e tij. "Synimi?" - Unë pyeta.
  
  "Po, grupi i parë i numrave tregon për Ukrainën. Sekuenca është një numër i gjatë i vazhdueshëm, kështu që na u desh pak kohë për ta deshifruar atë."
  
  Alicia shikoi orën e saj. "Unë nuk telefonoj për pesë minuta në ditë."
  
  "Ju nuk keni një IQ prej njëqind e gjashtëdhjetë."
  
  "Si dreqin e di ti, djalë i zgjuar? Nuk e kam testuar kurrë".
  
  Një minutë heshtje dhe më pas: "Gjithsesi. Ne futëm të gjithë sekuencën dhe e lidhëm me satelitin. Ajo që ne po shikojmë tani është një zonë e madhe industriale, ndoshta tetë milje katrore në total. Kryesisht është plot me magazina, kemi numëruar mbi tridhjetë dhe duket se janë bosh. Diçka nga një epokë e braktisur e luftës. Ky mund të jetë një objekt i vjetër ruajtjeje ushtarake sovjetike, tani i braktisur."
  
  "Dhe koordinatat?" pyeti Hajden. "A tregojnë diçka specifike?"
  
  "Ende po kontrollohet." Kishte heshtje në linjë.
  
  Hayden nuk kishte nevojë të informonte pilotët; ata tashmë ishin nisur për në Ukrainë. Drake e ndjeu veten të qetësohej pak; të paktën skuadrat e tyre rivale nuk mundën t'i mposhtnin. Ai e shikoi Hajdenin dhe tha me gojë.
  
  A mund ta fikim këtë?
  
  Ajo bëri një fytyrë. Do të dukej e dyshimtë.
  
  Nishani? Ai e imitoi ngadalë, duke u përkulur përpara.
  
  Kështu mendonte edhe Hajden. Nuk ka askënd që mund t'i besojmë.
  
  Alicia qeshi. "Dreq, Drake, nëse dëshiron ta puthësh, thjesht bëje."
  
  Burri nga Yorkshire u përkul kur helikopteri preu qiellin. Ishte pothuajse e pamundur të punoje me kapacitet të plotë kur nuk ishe i sigurt nëse edhe shefat e tu do të të kishin shpinën. Një rëndim i ra në zemër. Nëse dikush po planifikonte diçka kundër tyre, ata do ta zbulojnë.
  
  Komunikuesi i bip.
  
  "Uau".
  
  Hajden ngriti kokën. "Çfarë?" - Unë pyeta.
  
  Zëri i super geek-ut nga Uashingtoni dukej i frikësuar. "A je i sigurt, Jeff? Dua të them, nuk mund t'ua them këtë dhe më pas të zbuloj se është thjesht hamendje."
  
  Heshtje. Pastaj i dashuri i tyre mori frymë thellë. "Uau, më duhet të them. Kjo është e keqe. Kjo është vërtet e keqe. Koordinatat duket se të çojnë drejtpërdrejt te Kalorësi i Vdekjes.
  
  Dahl ndaloi në mes të rrugës duke ngarkuar një karikator në pistoletën e tij. "Kjo ka kuptim," tha ai. "Por çfarë është ajo?"
  
  "Koka bërthamore."
  
  Hayden shtrëngoi dhëmbët. "A mund ta përcaktoni këtë? A është kjo live? Është atje-"
  
  "Prit," nxorri geek, duke i zënë frymën. "Ju lutem vetëm prisni. Kjo nuk është e gjitha. Nuk e kisha fjalën për 'kokë bërthamore'.
  
  Hajden u vrenjos. "Atëherë çfarë doje të thuash?"
  
  "Ka gjashtë koka bërthamore në tre depo. Ne nuk mund të shohim përmes mureve, sepse ndërtesat janë të veshura me plumb, por ne mund të shohim nëpër çati me ndihmën e satelitëve tanë. Imazhet tregojnë se arma bërthamore daton në epokën e tetëdhjetë, ka të ngjarë të vlejë një pasuri për blerësin e duhur dhe është e ruajtur me kujdes. Siguria është kryesisht brenda, ndonjëherë ata lëvizin rreth bazës së zbrazët."
  
  "Pra, Urdhri i Gjykimit të Fundit fshehu gjashtë armë bërthamore në tre magazina për përdorim të mëvonshëm?" pyeti Mai. "Duket vërtet si një gjë naziste."
  
  "Arma është gjithashtu në gjendje pune," tha geek.
  
  "Si e dinit këtë?"
  
  "Sistemi kompjuterik po funksionon. Ata mund të armatosen, drejtohen, lirohen."
  
  "A keni vendndodhjen e saktë?" pyeti Kenzi.
  
  "Po, po. Të gjashtë ishin të lidhur në pjesën e pasme të kamionëve me shtrat të sheshtë që ndodheshin brenda magazinës. Mjaft e çuditshme, aktiviteti brenda kohëve të fundit është dyfishuar. Sigurisht, edhe ata mund të zhvendoseshin."
  
  Drake e shikoi Hajdenin, i cili ia nguli sytë.
  
  "Mole," tha Kensi me zë të lartë.
  
  "Po në lidhje me ekipet rivale?" - pyeti Dahl.
  
  "Sipas NSA-së, numri i thashethemeve është rritur. Nuk duket mirë."
  
  "Unë do të doja të di se çfarë ata shpresojnë të gjejnë," tha Mai. "Pa përfshirë gjashtë koka të vjetra bërthamore."
  
  "Shpata e Marsit"
  
  Drake ktheu shpejt qafën. "Çfarë?" - Unë pyeta.
  
  "Të gjithë morën koordinatat, duke supozuar se ky nishan punonte këtu. Të gjithë i vendosën vetes detyrën për të krijuar një satelit. Softueri ynë i imazhit është i pajisur me të gjitha llojet e sensorëve, dhe duke filluar me historinë e Odinit dhe gabimet pasuese, ne mund të zbulojmë një element të rrallë që lidhet me varret dhe perënditë. Instrumentet tona tregojnë madhësinë dhe formën e përafërt të objektit dhe përputhet me shpatën që mungon. Ata të gjithë e dinë se ne kemi gjetur shpatën dhe po shkojmë drejt ngarkesave bërthamore. Ne duhet ta bëjmë këtë".
  
  "Lëreni shpatën në helikopter." Smith ngriti supet.
  
  Drake, Dal dhe Hayden shkëmbyen shikime. "Nuk ka një shans në ferr. Shpata mbetet me ne".
  
  Drake uli kokën. "E vetmja gjë e përgjakshme që është më e vlefshme se Genghis Khan, Attila, Geronimo dhe Hannibal së bashku," tha ai. "Dhe ne jemi të detyruar të kalojmë në armë bërthamore."
  
  "Mendim paraprak," tha Mai. "Dhe ata kanë nevojë për shumë arsye. Pasuria".
  
  "Shpërblim," tha Smith.
  
  "Lakmia," tha Kensi.
  
  "Pa probleme," tha Hayden me bindje. "Për të gjitha këto arsye të kombinuara. Ku janë gjashtë armët bërthamore?"
  
  "Ka dy brenda magazinës 17," tha kompjuteri. "Instalimet e tjera bërthamore janë të vendosura në tetëmbëdhjetë dhe nëntëmbëdhjetë, dhe unë po ju them vendndodhjen e tyre të saktë tani. Është një bazë e madhe dhe ne po numërojmë emetimet e nxehtësisë nga të paktën dy duzina trupash, ndaj kini kujdes."
  
  Drake u përkul mbrapa, duke parë çatinë. "Përsëri?"
  
  Hayden e dinte se çfarë po mendonte. "A besoni se gjithçka do të ndryshojë pas kësaj?"
  
  Ai buzëqeshi i trishtuar. "Unë besoj".
  
  "Atëherë le ta godasim fort," tha Dahl. "Si ekip, si kolegë. Le ta bëjmë këtë për herë të fundit".
  
  
  KAPITULLI TRIDHJETE E SHTATË
  
  
  Nuk ishte e lehtë për ekipin e SPEAR. Baza e vjetër, e braktisur ishte thjesht një koleksion i ngatërruar magazinash të mëdha e të zgjatura me një rrjet rrugësh të lëmuara të dheut që kalonin mes tyre. Rrugët ishin shumë të gjera për të akomoduar kamionë të mëdhenj. Drake teorizoi se dikur kishte qenë një lloj magazine, një vend ku mund të ruheshin sasi të mëdha të pajisjeve ushtarake. Helikopterët u ulën në periferi, pas një gardh të ndryshkur, të rrënuar dhe pothuajse menjëherë fikën motorët e tyre.
  
  "Ekipi është gati," tha Hayden në komunikuesin e saj.
  
  "Shko," i tha polici DC. "Sigurohu që kokat e luftës janë të çaktivizuara dhe sendi tjetër është i sigurt."
  
  Dahl murmuriti në tokë. "Le të flasim për mbylljen e derës së stallës pasi kali të ketë ikur."
  
  Ekipi kishte hartuar tashmë vendndodhjet e të tre depove në mendjen e tyre dhe kishte një ide të mirë të rrjetit rrugor gjarpërues. Në thelb, gjithçka përputhej me gjithçka tjetër. Nuk kishte rrugë qorre, as rrugë të tërthorta, as rrugë shpëtimi, përveç një. Të gjitha magazinat rrethuese ishin të rrethuara me pyje të dendur, por ato të brendshme - tre ato vitale - ndodheshin midis të tjerave në mënyrë të rastësishme.
  
  Ata vrapuan së bashku.
  
  "Do të na duhet të ndahemi, të neutralizojmë armët bërthamore dhe më pas të gjejmë një mënyrë për t'i larguar nga këtu në një vend më të bukur," tha Hayden. "Rumania nuk është larg."
  
  Tani Lauren ishte me ta, plotësisht e lidhur me Uashingtonin dhe pasi kishte dëshmuar se mund të mendonte nën presion, ata mund të kishin nevojë për të kur bëhej fjalë për trajtimin e armëve bërthamore. Një kokë e qëndrueshme e aftë për të transmetuar informacion përmes kanaleve nuk mund të nënvlerësohet. Ata ecën me shpejtësi të ulët dhe u drejtuan për në magazina.
  
  Përpara tyre u hap një rrugë e dheut, e shkretë. Përtej kësaj e gjithë zona ishte e mbuluar me tokë të zhveshur dhe argjilë, me vetëm disa tufa bari të rrallë kafe. Drake ekzaminoi skenën dhe dha urdhër për të ecur përpara. Ata dolën jashtë me armë gati. Era e papastërtisë dhe vajit i pushtoi shqisat dhe një fllad i ftohtë goditi fytyrën e tij. Pajisjet e tyre u përplasën dhe çizmet e tyre u përplasën fort në tokë.
  
  Iu afruan murit të parë të magazinës dhe ndaluan duke mbështetur kurrizin pas tij. Drake hodhi një vështrim përgjatë vijës.
  
  "Gati?" - Unë pyeta.
  
  "Shko."
  
  Ai skanoi pjesën tjetër të rrugës së tyre, duke e ditur se ata nuk kishin kamera CCTV për t'u shqetësuar pasi pajisjet nuk kishin marrë asnjë sinjal që vinte nga baza, përveç telefonave celularë. Vetë ngarkesat bërthamore lëshonin një zhurmë me frekuencë të ulët. Përtej kësaj vendi ishte djerrë.
  
  Një tjetër vrapim dhe hasën në një magazinë tjetër. Secili prej tyre kishte një numër të shkruar mbi të me gërvishtje të zezë. Secili prej tyre dukej i rrënuar, pa shije, me rrjedha ndryshku që zbresin nga çatia në dysheme. Ulluqet lëkunden lirshëm, pjesë të dhëmbëzuara që drejtonin tokën, duke pikuar ujë të ndotur.
  
  Drake tani mund të shihte këndin e majtë të Warehouse 17 përpara. "Ne po kalojmë këtë rrugë," tha ai. "Ne e bëjmë rrugën përgjatë krahut të kësaj magazine derisa të arrijmë në fund. Pra, ne jemi vetëm njëzet këmbë larg nga shtatëmbëdhjetë."
  
  Ai vazhdoi, pastaj ndaloi. Një automjet sigurie përshkoi rrugën përpara, duke lëvizur përgjatë shtegut që i kalonte. Megjithatë, asgjë nuk ndodhi. Drake mori një psherëtimë të lehtësuar.
  
  "Nuk ka miq këtu," u kujtoi Dahl. "Mos i beso askujt jashtë ekipit." Ai nuk kishte nevojë të shtonte "Edhe amerikanët".
  
  Tani Drake u largua nga vendi i tij, u shtrëngua pas murit të magazinës dhe shkoi përpara. Magazina 17 kishte dy dritare të vogla përballë. Drake mallkoi në heshtje, por kuptoi se nuk kishte rrugëdalje tjetër.
  
  "Lëvizni," tha ai urgjentisht. "Lëvizeni tani."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e TETË
  
  
  Ata vrapuan te dyert e magazinës, duke u ndarë në tre grupe. Drake, Alicia dhe May shënuan secili nga shtatëmbëdhjetë pikë; Dal, Kenzie dhe Hayden shënuan secili nga tetëmbëdhjetë, duke lënë Smith, Lauren, Kinimaka dhe Yorgi me nëntëmbëdhjetë secili. Si njëri ata u përplasën në dyert kryesore.
  
  Drake goditi derën, duke e shqyer nga menteshat e saj. Burri sapo po dilte nga zyra brenda. Drake e mori nën krah, e përqafoi fort dhe e hodhi në murin përballë të zyrës. Kalimi i ngushtë në të cilin ata ndodheshin u hap direkt në magazinë, kështu që Alicia dhe May ecën rreth saj.
  
  Drake e përfundoi burrin, e la në koma dhe kontrolloi zyrat e vogla përpara se të bashkohej me gratë. Një pamje befasuese i ra në sy. Magazina ishte e madhe, e gjatë dhe e gjatë. Në qendër të tij, përballë një bregu dyersh me rul, qëndronte një kamion i gjatë dhe i ulët me shtrat të sheshtë-një kabinë me një motor të madh përpara. Dy koka bërthamore shtriheshin në pjesën e pasme të kamionit, të qarta si dita, hundët e tyre të kthyera përpara, rripat e zinj që i siguronin ato në intervale të rregullta. Rripat do të siguronin fleksibilitet pa shumë lëvizje - një ide e mirë për transport, sugjeroi Drake, pasi askush nuk donte që një raketë vdekjeprurëse të përplasej me një objekt të palëvizshëm. Një tufë e madhe me perde anësore shtrihej në anën e një kamioni të madh, që ai supozoi se ishte ngjitur përpara nisjes.
  
  "Nuk ka siguri," tha Mai.
  
  Alicia tregoi një zyrë tjetër në të djathtë të kamionit. "Sugjerimi im".
  
  "Ju do të mendoni se ata do të jenë më të shqetësuar," tha Mai.
  
  Drake nuk mund të mos kontrollonte kamerat e sigurisë, duke e pasur të vështirë të mbështetej tërësisht te një grup fansash të ulur në një zyrë me ajër të kondicionuar. "Miku ynë i vjetër, vetëkënaqësia ndoshta është në punë," tha ai. "Ata e mbajtën sekret për një kohë të gjatë."
  
  Përmes kanaleve të komunikimit ata dëgjuan tingujt e betejës, ekipet e tjera ishin të zënë.
  
  Alicia nxitoi drejt kamionit. "Mbi mua!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl kapi njeriun më të afërt dhe e hodhi në mahi, duke marrë një sasi të mjaftueshme të kohës së transmetimit përpara se ta shikonte të rrëzohej në mënyrë të vështirë përtokë. Eshtrat ishin thyer. Gjaku rrodhi. Kenzi rrëshqiti përpara, duke gjuajtur automatikun e saj, duke goditur burrat që iknin, të cilët më pas përplasën fytyrat e tyre fort në tokë. Hayden ndërroi anë, duke preferuar Glock-in e saj. Kamioni i madh që ata gjetën ishte i parkuar në qendër të magazinës, pranë tre zyrave dhe disa rreshtave të kutive. Ata nuk e kishin idenë se çfarë kishte brenda, por menduan se do të ishte e mençur ta zbulonin.
  
  Hayden eci drejt kamionit, me sytë e saj duke skanuar çiftin e ngarkesave bërthamore të montuara mbi kokën e saj. Dreqin, ata ishin të mëdhenj në atë distancë. Përbindësha që nuk kanë qëllim tjetër veçse të shkatërrojnë. Pastaj, pa dyshim, ata ishin Vdekja dhe ishin qartazi pjesë e Kalorësit të katërt. Attila ishte figura e dytë më e vjetër nga të katër, e lindur shtatëqind vjet pas Hannibalit dhe, rastësisht, shtatëqind vjet para Genghis Khan. Geronimo lindi në 1829. Të gjithë kalorësit kanë të drejtë në mënyrën e tyre. Të gjithë mbretërit, vrasësit, gjeneralët, strategët e pakrahasueshëm. Të gjithë sfiduan më të mirën e tyre të supozuar.
  
  A ishte kjo arsyeja pse Urdhri i zgjodhi ata?
  
  Ajo e dinte se nishani i Uashingtonit po i tallte me mjeshtëri.
  
  Nuk ka kohë për të ndryshuar asgjë tani. Ajo eci pas platformës, duke u drejtuar drejt kutive. Disa kapakë ishin shtrembëruar, të tjerët ishin mbështetur pas mureve prej druri. Kashtë dhe materiale të tjera paketimi rrjedhin nga lart. Hayden qëlloi një njeri, më pas shkëmbeu plumba me një tjetër dhe u detyrua të zhytej në tokë për t'u mbuluar.
  
  Ajo e gjeti veten në pjesën e pasme të kamionit, me bishtin e një koke bërthamore të varur mbi të.
  
  "Çfarë dreqin do të ndodhte nëse një plumb do të godiste një nga këto gjëra?"
  
  "Mos u shqetëso, duhet të jetë një goditje e mirë për të goditur thelbin ose eksploziv," i tha zëri asaj gjatë komunikimit. "Por unë mendoj se ka gjithmonë një shans për një pushim me fat."
  
  Hayden shtrëngoi dhëmbët. "Oh, faleminderit, shok."
  
  "Nuk ka problem. Mos u shqetësoni, kjo nuk ka gjasa të ndodhë."
  
  Hayden e injoroi komentin e butë, pa pasion, u hap në shesh dhe gjuajti të gjithë revistën kundër kundërshtares së saj. Burri ra, i gjakosur. Hayden futi një tjetër revistë ndërsa ajo nxitoi drejt sirtarëve.
  
  Një magazinë e madhe e rrethoi, duke bërë jehonë me të shtëna armësh, mjaft e gjerë sa të ishte shqetësuese, mahi aq të larta sa një armik armiqësor mund të fshihej lehtësisht në to. Ajo shikoi nga pas kutive.
  
  "Mendoj se po ecim mirë," tha ajo. "Duket sikur ata kanë më shumë se një operacion që po ndodh këtu."
  
  Kenzi vrapoi, duke tundur Shpatën e Marsit. "Çfarë është kjo?" - Unë pyeta.
  
  Dahl u ul në rrotën e madhe të platformës. "Kujdes shpinën. Këtu kemi më shumë se një armik."
  
  Hajden e shoshiti kashtën. "Mallra të vjedhura," tha ajo. "Kjo duhet të jetë një pikë kalimi. Këtu ka një përzgjedhje të madhe."
  
  Kenzi nxori një figurinë ari. "Ata kanë ekipe që kryejnë bastisje shtëpi më shtëpi. Vjedhje. Ky është një biznes i madh. Çdo gjë eksportohet, shitet ose shkrihet. Niveli i vetëdijes pas këtyre krimeve është nën zero."
  
  Dahl pëshpëriti: "Në të majtën tuaj."
  
  Hayden u ul pas një kutie, vuri re viktimën e saj dhe hapi zjarr.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren Fox ndoqi Mano Kinimakën në gropën e luanit. Ajo pa se si Smith u përball me armikun dhe e la atë të vdekur. Ajo e pa Yorgin që zgjodhi bllokimin në derën e zyrës, hyri brenda dhe e deklaroi atë të vjetëruar në më pak se një minutë. Çdo ditë ajo përpiqej me dëshpërim të vazhdonte. Çdo ditë ajo shqetësohej se mund të humbiste vendin e saj në ekip. Ishte një pjesë e arsyes pse ajo iu afrua Nicholas Bell, pse ajo mbajti kontakte dhe kërkoi mënyra të tjera për të ndihmuar.
  
  Ajo e donte ekipin dhe donte të mbetej pjesë e tij.
  
  Tani ajo qëndroi prapa, Glock në dorë, duke shpresuar se nuk do t'i duhej ta përdorte atë. Pllajat zinin pjesën më të madhe të vizionit të saj, të madh dhe të tmerrshëm. Kokat e luftës ishin një ngjyrë jeshile e shurdhër që nuk reflektonte dritën, padyshim një nga format më kërcënuese që mendja moderne e njeriut mund të imagjinojë. Smith u ndesh me një roje të madhe, mori disa goditje dhe më pas e nxori djalin jashtë pikërisht kur Lauren po afrohej fshehurazi për të ndihmuar. Në të djathtë të saj, Kinimaka qëlloi edhe dy të tjerë. Plumbat filluan të fluturojnë rreth magazinës pasi të tjerët e kuptuan se ishin nën sulm.
  
  Nga mbrapa, ajo pa disa roje që hynë në kabinën e kamionit.
  
  "Kujdes," u kthye ajo në lidhje, "Unë shoh njerëz që shkojnë drejt frontit. O zot, a do të përpiqen t'i nxjerrin nga këtu?
  
  "Oh jo," ishte përgjigja nga DC për ta parë të gjithë. "Ju duhet t'i neutralizoni këto armë bërthamore. Nëse këta njerëz kanë kode lëshimi, atëherë edhe një nga këto që lëshohet do të jetë një katastrofë. Shikoni, të gjashtë duhet të neutralizohen. Tani!"
  
  
  * * *
  
  
  "E lehtë për ty të thuash," mërmëriti Alicia. "I mbështjellë me mantelin tim dhe duke pirë kapuçinën time të shkumëzuar. Prisni, shoh se edhe këtu po shkojnë drejt taksisë."
  
  Drake ndryshoi drejtim, duke parë se ai mund të garonte përgjatë kësaj ane të platformës pa hasur asnjë rezistencë. Ai i bëri me dorë Alicias dhe u nis me shpejtësi.
  
  Zëri i Mait ia prishi përqendrimin. "Kujdes hapin tuaj!"
  
  Çfarë...?
  
  Një burrë me një xhaketë të trashë lëkure të zezë rrëshqiti nën platformë, me këmbët e shtrira. Për fat ose dizajn të zgjuar, ata e goditën Drake në këmbë dhe e dërguan atë duke u rrëzuar. Mitralozi rrëshqiti përpara. Drake i injoroi mavijosjet e reja dhe u zvarrit poshtë kamionit pikërisht kur roja hapi zjarr. Plumbat shpuan betonin pas tij. Roja e ndoqi duke i nxjerrë armën.
  
  Drake u ngjit pikërisht nën kamion, duke ndjerë armën e madhe mbi kokën e tij. Roja u ul, pastaj u përkul. Drake gjuajti Glock-in e tij dhe i preu ballin burrit. Ai dëgjoi zhurmën e hapave pas tij dhe më pas pesha e një njeriu tjetër zbriti mbi të. Mjekra e Drake-it u përplas në tokë, duke bërë që yjet dhe errësirat të rrotulloheshin para syve të tij. Dhëmbët e tij u përplasën së bashku, duke shkëputur copa të vogla. Dhimbja shpërtheu kudo. Ai u rrotullua dhe përplasi bërrylin e tij në fytyrën e dikujt. Pistoleta u ngrit dhe qëlloi; plumbat humbën kafkën e Drake për një centimetër dhe shkuan drejt e lart në bazën e ngarkesës bërthamore.
  
  Drake ndjeu një vrull adrenaline. "Kjo..." Ai e kapi kokën e burrit dhe e përplasi në beton me gjithë fuqinë e tij. "... dreq." bërthamore. Raketë." Çdo fjalë është një goditje. Më në fund koka ra prapa. Drake doli përsëri nga poshtë kamionit dhe takoi Alicia duke vrapuar më tej.
  
  "Nuk ka kohë për të fjetur, Drakes. Kjo është një mut serioz."
  
  Jorksajeri kapi automatikun e tij dhe u përpoq të ndalonte zhurmën në veshët e tij. Zëri i Alicia ndihmoi.
  
  "Mai? A je mirë?"
  
  "Jo! Të shtypur kundër njëri-tjetrit".
  
  Një zhurmë erdhi nga motori i platformës.
  
  "Vraponi më shpejt," tha Drake. "Disa sekonda të tjera dhe këto koka do të dalin nga këtu!"
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E NËNTË
  
  
  Drake rriti shpejtësinë e tij. Këto ditë ishte e pazakontë për të që të shihte drejt, kështu që sot gjithçka ishte si zakonisht. Dera e kabinës përpara u ngrit në lartësinë e kokës. Drake zgjati dorën, kapi dorezën dhe tërhoqi. Alicia mori në shënjestër Glock-in e saj.
  
  Një granatë dore u hodh.
  
  Drake e nguli sytë, duke mos u besuar syve të tij. "Çfarë je ti, fëmijë i ndyrë..."
  
  Alicia e goditi atë në gjoks, duke e dërguar atë të fluturojë mbrapa dhe rreth pjesës së përparme të kamionit. Granata shpërtheu me forcë, duke dërguar copëza të fluturimit në të gjitha drejtimet. Drake hipi me Alicia, të dy rrinë së bashku. Dera e kamionit filloi të rrotullohej dhe të rrëzohej përpara automjetit. Kur Drake ngriti sytë, ishte vetëm një person i ulur në kabinë, lart, duke buzëqeshur keq me të. Ai shtypi pedalin e gazit.
  
  Drake e dinte se nuk kishte asnjë mënyrë në ferr se automjeti mund të lëvizte mjaftueshëm shpejt për t'i kapërcyer. Ai shikoi anash dhe pa tre roje të tjera që po nxitonin drejt tyre. Kamioni u gjallërua ndërsa rrotat e tij filluan të mbylleshin së bashku dhe ta çonin përpara, një inç në një kohë. Dyert rrëshqitëse nuk lëviznin, por kjo nuk do ta ndalonte.
  
  Komunikuesi erdhi në jetë.
  
  "Ata po lëvizin kamionë nga këtu! Kabinat janë antiplumb. Dhe është e vështirë të arrish." Ishte zëri i Hayden".
  
  "Nuk ka mundësi për të hyrë?" - pyeti Kinimaka.
  
  "Jo. Është e vulosur. Dhe nuk dua të përdor shumë forcë, nëse e dini se çfarë dua të them."
  
  Dhe megjithëse Drake e dinte se kamioni i tyre tani nuk kishte derë anësore, kishte ende dy të tjera për t'u shqetësuar.
  
  "Kërce mbi platformë," tha ai. "Filloni të shkëputni këto ngarkesa bërthamore. Ata do të detyrohen të ndalojnë."
  
  "E rrezikshme. I rrezikshëm, Drake. Po sikur njëra nga kokat e luftës të shkëputet?"
  
  Drake doli me vrap nga pas kabinës, duke qëlluar mbi sulmuesit. "Një problem i mallkuar në një kohë. Kush jemi ne, mrekullitë?"
  
  Alicia qëlloi ndjekësin e saj. "Kam frikë se ata janë më shumë si 'bastardë me hije' këto ditë."
  
  Së bashku ata u hodhën në platformë dhe u gjendën ballë për ballë me një bombë bërthamore.
  
  
  * * *
  
  
  "Ajo funksionon në dy fronte," tha Drake tani në komente. "Ne mund të neutralizojmë dhe shkëputemi në të njëjtën kohë."
  
  Hayden qeshi. "Mundohuni të mos dukeni kaq të vetëkënaqur për këtë."
  
  "Njerëzit e Yorkshire nuk sillen të vetëkënaqur, dashuria ime. Ne bëjmë gjithçka në mënyrë të mahnitshme me vetëm pak përulësi."
  
  "Plus disa mijëra gjëra të ndyra." Zëri i Dahl-it dukej sikur po vraponte. "Pudingat e Yorkshire. Terrierët. Birra. Ekipet sportive. Dhe ai theks?"
  
  Drake ndjeu se kamioni filloi të lëvizte poshtë tij. "Ku është paneli i kontrollit, njerëz?"
  
  Tekniku u përgjigj menjëherë. "Shikoni se si koka e luftës përbëhet nga rreth tridhjetë panele të lakuar? Kjo është një e teta nga fundi i theksuar."
  
  "Gjuha ime e veçantë."
  
  U dëgjuan të shtëna të tjera. Alicia tashmë ishte e përqendruar në ndjekje. Mai sapo u hodh në pjesën e pasme të platformës. Tani ajo shikoi pjesën e pasme të bërthamës.
  
  "Lajm i keq. Britanikët janë këtu".
  
  "Unë mendoj se kemi kinezë," foli Dahl.
  
  "Frëngjisht," tha Kinimaka. "Ekipi i ri"
  
  Drake u hodh në panelin e kontrollit. A e dimë se ku është Shpata e Marsit?"
  
  "Po, Mat. Por nuk mund ta them me zë të lartë tani, apo jo?" - iu përgjigj zëri.
  
  "Po," tha Dahl.
  
  Drake u përkul dhe nxori një kaçavidë të vogël elektrike me një bisht me shumë qëllime. Zhvidhosi shpejt tetë bulonat dhe i la të bien. Ai u gjend përballë dy paneleve të vogla të kontrollit të madhësisë së ekraneve të satelitoreve të makinës, një tastierë dhe shumë simbole të bardha që ndezin.
  
  "Cirilike," tha ai. "Sigurisht që është."
  
  "A mund të bëhet më keq kjo ditë?" Alicia bërtiti në të gjithë botën.
  
  Jorksajeri uli kokën. "Kjo do të ndodhë tani."
  
  Kamioni mori shpejtësinë, duke u nisur drejt derës rrëshqitëse. Britanikët përparuan në formacion të ngushtë nga pjesa e pasme e magazinës. Rojet ishin shtrirë rreth tyre.
  
  Bomba bërthamore shkëlqeu, u aktivizua plotësisht, në pritje të një kodi lëshimi ose kodi vrasës.
  
  Drake e dinte se duhej të lëviznin. Ai e dinte se ata nuk mund të lëviznin. E vetmja gjë që ai nuk e dinte ishte se kush do të vdiste i pari?
  
  
  * * *
  
  
  Rojet hynë të parët, duke qëlluar. Drake ishte një objektiv i madh dhe plumbat e palëvizshëm kaluan pranë Alicias, duke goditur kokën e luftës. Për një sekondë, jeta e Drake shkëlqeu para syve të tij, më pas Alicia hoqi njërin roje dhe Mai tjetrin. Ai pa diçka më shumë që po vinte, edhe pse e dinte se po vinte më shumë nga ana e tyre e verbër. Simbolet e bardha ndezën, kursori pulsoi dhe priti.
  
  "A mendoni se siguria mund të shpërthejë?" Smith tha papritmas në heshtje. "Ndoshta ky është urdhri i tyre?"
  
  "Pse duhej të vdisnin?" pyeti Kenzi.
  
  "Ne e kemi parë këtë më parë," tha Kinimaka. "Familjet që merrnin pagesa të mëdha kërkonin ndihmë mjekësore ose zhvendosje të dëshpëruar kur kreu i familjes së tyre vdiq. Nëse i përkasin, për shembull, mafies ose treshes. Eshte e mundur."
  
  Drake e dinte se ata nuk mund të qëndronin të lumtur për një kohë të gjatë. Alicia arriti të lirojë rripin ndërsa kamioni rrotullohej. Shpresoj që shoferi të shohë. Por atëherë ai nuk do të kujdesej? Drake nuk pa zgjidhje tjetër.
  
  Ai vrapoi përgjatë platformës drejt shpinës, duke tundur krahët çmendurisht.
  
  "Prit! Ndalo, ndalo. Mos qëlloni. Jam anglez!"
  
  Gërkimet e Dahl-it i thanë të gjitha, nuk kërkoheshin fjalë.
  
  Drake ra në gjunjë në pjesën e pasme të kamionit, bishti i armës bërthamore në të majtë, duart e tij në ajër dhe përballë njësisë SAS me pesë persona që po afrohej, plotësisht i paarmatosur.
  
  "Ne kemi nevojë për ndihmën tuaj," tha ai. "Ka shumë gjëra në rrezik për ne për të luftuar një luftë."
  
  Ai e pa të riun që kalonte në komoditet, pa dy të moshuarit që i ngulën sytë në fytyrën e tij. Ndoshta do ta njihnin. Ndoshta ata dinin për Michael Crouch. Ai foli përsëri.
  
  "Unë jam Matt Drake. Ish-ushtar i SAS-it. Ish-ushtar. Unë punoj për një ekip ndërkombëtar të forcave speciale të quajtur SPEAR. Kam stërvitur në Hereford. Unë u stërvita nga Crouch."
  
  Mbaj mend emrin, të gjitha. Dy nga pesë armët u ulën. Drake dëgjoi zërin e Alicias në komunikim.
  
  "Mund të kishe përmendur edhe emrin tim."
  
  Ai u përkul pak. "Kjo mund të mos jetë ideja më e mirë, dashuri."
  
  Mai dhe Alicia i mbajtën rojet në distancë. Kaluan sekonda. Ushtarët britanikë të SAS hapën zjarr ndaj më shumë rojeve që po afroheshin, të cilët u futën pas kazanëve të naftës që mbushnin shtratin e sheshtë. Drake ishte duke pritur. Më në fund mbaroi njeriu i radios.
  
  "Matt Drake? Unë jam nga Kembrixhi. Jemi takuar më parë. Cfare te nevojitet?"
  
  Gëzuar ditë, mendoi ai. SAS në bord.
  
  "Na ndihmoni të sigurojmë këtë magazinë, të ndalojmë këtë kamion dhe ta çarmatosim këtë bombë bërthamore," tha ai. "Me këtë renditje".
  
  Britanikët e kapën këtë.
  
  Duke u ndarë dhe duke vrapuar përgjatë të dy anëve të platformës, ata rrëzuan rojet që po afroheshin, duke punuar mirë si një ekip. Drake e pa këtë dhe u kënaq në kujtimet e kohërave të vjetra. Kishte një hir të rrjedhshëm, sjellje mbretërore dhe besim të paepur në lëvizjet e ekipit. Ai mendonte se SPIR ishte skuadra më e mirë në botë, por tani...
  
  "Drake! Mai po qante. "Bombe berthamore!"
  
  Oh po . Ai u kthye me nxitim në panelin e kontrollit, duke parë ekranet, tastierën dhe numrat.
  
  "Geeks?" ai pyeti. "A e dimë kodin?"
  
  "Mund të jetë fjalë për fjalë çdo gjë," u përgjigj dikush.
  
  "Kjo nuk është vërtet ndihmë e ndyrë, budalla të ndyrë."
  
  "Më falni. Nëse do t'i dinim emrat e anëtarëve të Urdhrit, a mund t'i zbulonim ditëlindjet e tyre?"
  
  Drake e dinte se po fliste me një burrë që nuk i interesonte. Ishte njeriu me të cilin po flisnin më parë, gomari i neveritshëm.
  
  Lauren bërtiti: "Ju përmendët Urdhrin. Nëse ata do të ishin këtu, ata ndoshta programuan armë bërthamore. Nuk më besohet se nuk kanë lënë shënim me kodet".
  
  "Ndoshta nuk ka kod këtu, zemër," tha budallai. "E mbani mend sinjalin që dhatë kur hapët varrin e Geronimos? Ndoshta kjo ka ndodhur edhe këtu dhe ka çuar në lëshimin e kokave bërthamore."
  
  Drake u tërhoq. "Dreqin, a janë të armatosur?"
  
  "Plotësisht. Simbolet vezulluese të bardha që shihni janë numra numërues."
  
  Uji i mprehtë dhe i akullt përmbyti trupin e tij dhe ai mezi merrte frymë. "Sa... sa kohë?"
  
  Kollë. "Gjashtëdhjetë e katër sekonda. Atëherë ju dhe vëllezërit tuaj të paligjshëm do të bëheni histori. Urdhri do të mbretërojë suprem përgjithmonë! Ata jetojnë përmes meje! Unë jam Rendi!"
  
  Ka pasur një përleshje dhe shumë të bërtitura. Drake mbajti gjurmët e sekondave në orën e tij të dorës.
  
  "Përshëndetje? A je aty?" - pyeti një zë i ri.
  
  "Hej, shok," mërmëriti Drake. "Kemi tridhjetë e një sekonda."
  
  "E kam menduar. Miku juaj Lauren përmendi Urdhrin. Epo, ata duhet të kenë një kod vrasjeje. Dhe duke qenë se çdo gjë tjetër është pjesë e tekstit, unë thjesht shkova. Të kujtohet? Këtu thotë: 'I vetmi kod për të vrarë është kur kalorësit janë ngritur'. A do të thotë kjo gjë për ju?
  
  Drake ia vuri mendjen, por nuk mund të mendonte për asgjë tjetër përveç numrit të zvogëluar të sekondave. "U ngrit?" - përsëriti ai. "U zgjua? Ngjallur? Mendoni se si mendon Urdhri? Çfarë donin të thoshin nazistët? Nëse shfaqet Kalorësi, ai..."
  
  "Duke lindur," tha një zë i ri. "Ndoshta këto janë datat e tyre të lindjes? Por kjo nuk mund të jetë. Këto bomba bërthamore të epokës së tetëdhjetë zakonisht kanë një kod vrasësi treshifror. Në zërin e tij kishte një dëshpërim.
  
  Nëntëmbëdhjetë sekonda deri në shkatërrim.
  
  Kensi foli. "Tre shifra thua? Zakonisht?"
  
  "Po".
  
  Gjashtëmbëdhjetë.
  
  Drake shikoi prapa Alicia dhe pa që ajo po përkulej mbi rripin e saj, duke u përpjekur ta zgjidhte atë dhe të qëllonte rojen në të njëjtën kohë. Pashë flokët e saj, trupin e saj, shpirtin e saj të mahnitshëm. Alicia...
  
  Dhjetë sekonda.
  
  Kenzi pastaj bërtiti, duke konfirmuar besimin e Dahl në të. "E kam. Provoni shtatëqind."
  
  "Shtatë-o-o-o. Pse?"
  
  "Mos pyet. Vetëm Bëje!"
  
  Teknologu i ri i dha Drake simbolet e numrave cirilik dhe Jorksajeri shtypi butonat.
  
  Katër - tre - dy -
  
  "Nuk funksionoi," tha ai.
  
  
  KAPITULLI I DYZET
  
  
  "Po," u përgjigj Kensi. "Kjo ka ndodhur".
  
  Sigurisht, ajo çarmatosi të tyren dhe Lauren çarmatosi të tyren. Drake shikoi nga trupi i armës bërthamore te Mai, ku qëndroi përballë një tastierë tjetër. Të gjashtë ngarkesat bërthamore u neutralizuan.
  
  Ai shikoi orën e tij. "Na kishte mbetur më pak se një sekondë," tha ai.
  
  Kudo SAS bëri punën e shpejtë të rojeve. Alicia zbërtheu rripin e dytë dhe koka e luftës lëvizi pak. Drake e ndjeu atë duke rritur shpejtësinë teksa iu afrua dyerve të rrotullës.
  
  "A e ka ndaluar dikush akoma kamionin e tyre?"
  
  "Unë do të kujdesem për të!" - Bërtiti Kenzi. "Fjalë për fjalë!"
  
  "Në asnjë mënyrë," tha Kinimaka. "Francezët janë kudo ku nuk ka siguri. Këtu ka një trazirë të vërtetë".
  
  Drake pa ndërsa SAS dërgoi rojet; Alicia tërheq rripin tjetër ndërsa Mai e hedh rojen në gomën e pasme të kamionit.
  
  "Po, e di se çfarë do të thuash." Ekipi i SPEAR ishte tepër i stresuar.
  
  "Unë shoh diçka tjetër që po ndodh," filloi tekniku i ri. "Unë -"
  
  Lidhja e tyre me Uashingtonin u ndërpre.
  
  "Ta them përsëri?" Drake u përpoq.
  
  Heshtja ogurzezë ishte përgjigja e tij e vetme.
  
  "Dreq, kjo nuk mund të jetë e mirë." Drake krijoi të gjithë depon.
  
  Ekipi i SEAL 7 zbriti mbi ta sikur të kishte shpërthyer i gjithë ferri.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl vrapoi pas kamionit ndërsa ai iu afrua dyerve rrëshqitëse të Magazinës 18. Kinezja vrapoi nga pjesa e përparme e kamionit që gjëmonte, duke u nisur drejt derës së largët anësore. Ata qëlluan përballë ndërsa vraponin. Rojet u përpoqën t'i ndalonin. Forcat speciale kineze i shkatërruan me plumba dhe luftime trup me trup. Hayden pati fatin e keq të ishte në pjesën e përparme të platformës kur filloi aksioni.
  
  Ajo theu qafën e gardianit dhe më pas përdori trupin e tij për t'u mbuluar ndërsa kinezët hapën zjarr pa dallim. Plumbat e shpuan trupin e saj me një goditje të shurdhër dhe e hodhën pas. Mburoja e saj u shemb. Duke e hedhur tutje, ajo u hodh pas njërës nga pjesa e përparme, duke gjëmuar goma, duke e kaluar nga pas ndërsa ajo rrotullohej përpara. Kinezët kaluan pjesën e përparme të kamionit.
  
  Dahl ndezi një zjarr, duke i shpërndarë si kunja bowling. E pabesueshme për t'u parë, shërbeu si një demonstrim i reagimeve të tyre pothuajse çnjerëzore. Edhe pasi u hodhën prapa, ata hapën zjarr.
  
  Dahl u mbulua shpejt, u përkul pas kamionit, më pas shikoi jashtë dhe qëlloi disa plumba të tjerë. Kinezët u fiksuan në tokë për një moment ndërsa rojet iu afruan nga pas. Dahl e shikoi Kensin.
  
  Jo aty ku duhej të ishte.
  
  "Kenz? A je mirë?"
  
  "Oh po, thjesht marr një mik të vjetër."
  
  Dahl instinktivisht u kthye dhe e pa atë duke gërmuar nëpër sirtarë, me kokën thellë brenda, me barkun e vendosur në buzë të kapakut, me bythën e ngritur lart.
  
  "Është pak e bezdisshme."
  
  "Çfarë? Oh, të mungon gruaja jote? Ajo mund të jetë më e nxehtë se ju, Torst, por mbani mend, kjo vetëm ju bën më të nxehtë se ajo."
  
  Ai shikoi larg, duke u ndjerë i shqyer. Ai jetoi në këtë gjendje midis martesës dhe divorcit, dhe megjithatë ai kishte një shans për të bërë diçka për të gjitha. Çfarë dreqin po bënte këtu?
  
  Puna ime.
  
  Kinezët u angazhuan përsëri, duke i prerë rojet që po afroheshin me mitraloz dhe duke fiksuar Dahl dhe Hayden në tokë. Suedezi u kthye dhe pa Kensi duke rrëshqitur nga kutia prej druri.
  
  "Oh, vezë. Vërtet?"
  
  Ajo mbajti një katana të re me shkëlqim para syve të saj, me teh lart. "Thjesht e dija se do të gjeja një të tillë nëse gërmoja mjaftueshëm thellë. Grabitësit nuk mund t'i rezistojnë shpatës."
  
  "Ku është shpata e përgjakshme e Marsit?"
  
  "Oh, e hodha në sirtar."
  
  "Dreqin!"
  
  Ajo vrapoi me një shpatë në njërën dorë, një mitraloz në tjetrën, pastaj u hodh përsëri në pjesën e pasme të kamionit, duke u ndezur para syve të Dahl-it si një mjegull. Duke hedhur tutje katanën, ajo hapi zjarr ndaj kinezëve të arratisur.
  
  "Ku po shkojnë ata?"
  
  "Depoja 17," tha Dahl. "Dhe ne duhet t'i ndjekim ata."
  
  
  * * *
  
  
  Lauren pa sulmin e kontingjentit francez nga ana e djathtë e Magazinës 19. Kinimaka dhe Smith ishin tashmë në atë drejtim dhe u angazhuan menjëherë. Yorgi u përkul pas tytës, duke qëlluar mbi rojet. Lauren ndjeu se zemra e saj dridhej ndërsa kamioni me dy koka bërthamore lëvizte përpara.
  
  Duke kujtuar gjithçka që ishte thënë, ajo u hodh në çatinë e kamionit, duke përdorur rrotat si mbështetje. Pastaj ajo filloi të lirojë rripin e parë. Nëse ata mund ta bënin ngarkesën shumë të paqëndrueshme, kamionët do të detyroheshin të ndalonin. Ajo ngriti sytë nga pas bombës bërthamore, duke shkelur një nga trungjet e mëdha dhe pa Smithin duke u përleshur me grusht me një nga djemtë francezë.
  
  Konstabili ra në kontakt. "Sapo u konfirmua nga agjenti në Paris. Ju kujtohet Armand Argento? Ai ju ka ndihmuar disa herë gjatë viteve. Epo, ai thotë se prania e kontingjentit francez nuk është e autorizuar. Plotësisht. Brenda mund të ketë një lloj lufte brutale."
  
  Lauren gëlltiti dhe pa teksa Smith binte mbrapsht, duke rënë në njërin gju. Francezi që qëndronte sipër tij e kapi për flokësh, i shkuli një rrip nga rrënjët dhe e hodhi mënjanë. Smith bërtiti. Një gju në hundë e tronditi atë. Djaloshi francez u hodh sipër. Smith luftoi. Lauren shikoi nga ai në Kinimaka, pastaj te Yorgi, koka bërthamore dhe dyert e lëkundjes që po afroheshin.
  
  Cfare duhet te bej?
  
  Bëj një zhurmë të mallkuar.
  
  Ajo e zbrazi karikatorin e Glock-ut të saj lart mbi kokat e armiqve të saj, duke i bërë ata të dridhen dhe të bien. Kjo i dha Smith dhe Kinimakës sekonda të çmuara. Smith pa hapësirë dhe qëlloi në të, duke e rrëzuar sulmuesin në tokë. Kinimaka theu qafën e një burri , fytyra e një tjetri dhe qëlloi në distancë, në të tretën, duke e bërë atë të lëkundet dhe të largohej nga lufta.
  
  Ka mbetur vetëm një francez.
  
  Lauren ra ndërsa plumbi u kap nga trupi i predhës bërthamore. Sa e frikshme ishte që as nuk e shqetësonte? Sa e mësuar është ajo? Por ajo ishte pjesë e këtij ekipi dhe ishte e vendosur të qëndronte me të për sa kohë ta kishin. Ajo e gjeti këtë familje dhe do ta mbështesë.
  
  Kamioni i madh shpejtoi shpejtësinë, duke u përshpejtuar fuqishëm, drejt e në derën e grilave, u përplas me të, duke bërë që kabina e përparme të kërcente pak dhe më pas u përplas drejt e përmes saj.
  
  Lauren u hodh në pjesën e pasme të kamionit.
  
  
  * * *
  
  
  Drake u tërhoq ndërsa SEAL-të angazhuan SAS dhe SPEAR pranë një koke bërthamore në lëvizje, duke pyetur veten nëse ndonjë betejë mund të ishte më konfuze ose më vdekjeprurëse se kjo. Disa fjalë nga komunikuesi i thanë se kjo ishte sigurisht e mundur.
  
  Të tre kamionët, me gjashtë armë bërthamore, shpërthyen në të njëjtën kohë nga dyert e grilave. Shrapnelet metalike fluturuan kudo teksa dyert e grisura u fundosën. Kaluan kamionë. Burrat sulmuan kamionët, duke u hedhur brenda, duke menduar se vetëm do të fitonin shpejtësi. Tani Drake pa dy ushtarë kinezë që vraponin afër. Ai qëndroi në platformë dhe pa Alicia dhe May pak më larg, të fshehur pas një prej mbështetësve prej druri. Bomba bërthamore u hodh teksa goditi një nga gropat më të mëdha në botë.
  
  Drake u shtrëngua. Nëse arma e madhe dhe e rëndë hiqej nga mbështetësit dhe thyente rripat, të gjithë do të ishin në telashe.
  
  Ata dolën në dritën e ditës dhe u larguan me shpejtësi. Njëzet milje në orë, pastaj tridhjetë, të tre platformat gjëmuan në jetë ndërsa shoferët e tyre shkelnin pedalin e gazit. Kishte një rrugë të hapur përpara, pothuajse drejt në dalje të bazës, rreth dy milje larg. Tani, duke qenë pranë njëri-tjetrit, Drake mund të shikonte nga kamioni i tij te kamioni i Dahl-it dhe më pas te Kinimaka. Pamja e raketave bërthamore të mëdha, në lëvizje, njerëzit që luftonin krah për krah, njerëzit që gjuanin me pistoleta, thika dhe grushta që përdoreshin, njerëzit që hidheshin jashtë, pa u dhënë asnjë çerek, rruga që kthehej dhe të tre kamionët që zbrisnin shpejtësinë në një kthesë, e habiti atë për thelbi.. Ishte një shtrat lakmie dhe dhune, një vështrim në Ferr.
  
  Por tani e gjithë vëmendja e tij ishte e përqendruar te vulat.
  
  Katër të fortë, ata sulmuan të parët SAS, duke vrarë njërin pa problem. Britanikët u mblodhën dhe u kundërpërgjigjën, duke i detyruar SEAL-të të mbuloheshin. Të katër burrat vrapuan pas kamionëve, duke shpresuar të hidheshin në bord. Komandanti i SAS, Kembrixh, luftoi dorë më dorë me një Navy SEAL dhe të dy u goditën. Mai dhe Alicia ishin të zënë duke luftuar me rojet dhe duke u përpjekur të gjenin një hapje në përleshje.
  
  Drake doli ballë për ballë me udhëheqësin e ekipit SEAL. "Pse?" - ai pyeti.
  
  "Mos bëni pyetje," u rënkua burri dhe iu afrua Drake. Goditjet ishin të sakta dhe tepër të forta, shumë të ngjashme me të tijat. Ai u bllokua, ndjeu dhimbjen e atyre blloqeve dhe ia ktheu. Ai goditi fort. Një thikë u shfaq në dorën e tjetrit. Drake e përballoi goditjen me të tijën, duke i hedhur të dyja armët mënjanë dhe duke u larguar nga kamioni.
  
  "Pse?" - përsëriti ai.
  
  "Ti e këpute. Ju dhe ekipi juaj".
  
  "Si?" - Unë pyeta. Drake u tërhoq për të fituar pak hapësirë.
  
  "Dhe pse do të donin këta bastardë të na vrasin?" Pyeti Alicia teksa u shfaq pas burrit.
  
  Ai dha një goditje të menjëhershme, duke e goditur atë në tempull. Drake e goditi me shkelm në veshka dhe e pa atë të rrëzohej. Alicia lëvizi këmbën në fytyrën e tij. Së bashku e hodhën, duke u rrotulluar, në det.
  
  Rruga u zgjerua përpara.
  
  Mai dërgoi dy roje. Një tjetër burrë i SAS u vra dhe tani britanikët dhe amerikanët ishin të barabartë në forcë. Tre kundër tre. Drake pa dy kinezët që kishte parë më parë të zvarriteshin si merimangat mbi bombën bërthamore.
  
  "Shiko kete!"
  
  Shumë vonë. Ata ranë mbi të.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl e dinte, në thelb, se ata po shkonin për në Rumani. Ishte e mirë. Ishte gjysmë ore me makinë që mund t'i vriste para se të arrinin atje.
  
  Ai luftoi kinezët dhe rojet, i shtyu dhe i gjeti duke u hedhur lart, duke kërkuar më shumë. Kinezët anashkaluan mbrojtjen e tij, duke e goditur fort dhe pothuajse duke e shtyrë në shtyllë dy herë me tehet e tij të tmerrshme. Më shumë roje e rrethuan. Hayden iu drejtua t'i hidhte nga kamioni derisa numri i tyre u pakësua.
  
  Në pjesën e pasme, Kenzi u përball me armiqtë e saj të fundit. Makina ishte bosh, e kuqja pikonte nga katana. Ajo u kthye në platformë, tani duke ngushtuar sytë ndërsa dy kinezët iu afruan së bashku, duke tundur thikat. Ajo kundërshtoi, duke ecur përreth. I nxorrën armët. Ajo u hodh në fytyrë duke i habitur. E shtëna kaloi nën krahun e saj, duke u kërcyer nga një bombë bërthamore. Ajo e gjeti veten pranë njërit prej djemve me një armë të drejtuar në fytyrë.
  
  "Mut".
  
  E vetmja rrugë ishte lart. Ajo goditi dorën që mbante armën, duke e dërguar atë të fluturonte, dhe më pas u ngjit në suportin mbi guaskën e armës bërthamore. Ajo arriti majën, duke zbuluar se atje lart ishte vetëm një kthesë e butë, por e rrezikshme për t'u balancuar. Në vend të kësaj, ajo u ul me një bombë bërthamore me një katana në dorë.
  
  "Ejani dhe më merrni dreqin!" - bërtiti ajo. "Nëse guxoni."
  
  Ata u ngritën shpejt, të balancuar në mënyrë të përkryer. Kenzi qëndroi në majë të kokës, duke rrotulluar shpatën e saj, ndërsa ata e sulmuan me thika. Goditje dhe lëkundje. Ajo kundërshtoi, por ata nxorrën gjak. Ajo goditi raketën. Kamioni dridhej me shpejtësi tridhjetë kilometra në orë. Kinezët janë përshtatur në shkallën më të lartë. Kenzi humbi ekuilibrin, rrëshqiti dhe ra përsëri në raketë.
  
  "Oh".
  
  Një rrëmujë ere fryu nëpër flokët e saj, të ftohtë si një frigorifer. Thika i ra. Ajo e ndërroi katanën në dorën tjetër, e kapi kyçin e dorës me gishta dhe e shtyu fort anash. Dore është thyer dhe thika ka rënë. Ajo gjithashtu e ktheu trupin në këtë mënyrë dhe e pa atë të fluturonte së pari me kokë nga kamioni. Personi i dytë tashmë kishte sulmuar. Kenzi e ktheu katanën përsëri në dorën e saj të djathtë dhe e la atë të godiste drejtpërdrejt në pikën. Ai qëndroi pezull për një moment përpara se Kenzi ta hidhte mënjanë.
  
  Më pas, ajo shikoi poshtë nga pozicioni i saj në majë të bombës bërthamore, tehu i katana-s së saj pikonte gjak mbi ata që luftonin poshtë.
  
  "Dy kinezë u vranë. Tre kanë mbetur".
  
  Alicia e shikoi atë nga kamioni i saj i fituar, duke parë betejën në majë të kokës. "Dukej kaq bukur", tha ajo. "Unë vërtet besoj se kam një ereksion."
  
  Dahl e shikoi atë nga kamioni i tij. "Edhe unë".
  
  Por më pas koka e luftës filloi të lëvizte.
  
  
  KAPITULLI DYZET E NJË
  
  
  Dahl e vuri re menjëherë zhvendosjen, pa se dy rripat që kishin arritur të zhbllokonin si fluturonin nga era, dhe më pas i treti u nda si gomashi më i çmendur në botë, duke goditur furishëm kundër ngarkesës bërthamore dhe në fund të platformës. Me goditjen e parë të fuqishme, ai goditi rojen në stomak, duke e bërë atë të fluturojë, me krahë akimbo, drejt e nga ana e kamionit dhe goditi gomat e pasme të atij që ngiste pranë tij. Dahl u tërhoq nga rezultati.
  
  Bomba bërthamore lëvizi përsëri. Dal ndjeu një mjegull të kuqe që zbriste mbi të ndërsa Kenzi luftoi në majë dhe Hayden u përpoq drejtpërdrejt nën hijen e tij, pa e ditur se çfarë do të vinte më pas. Ai bërtiti dhe gjëmonte, por pa dobi. Zhurma e gomave, britmat, përqendrimi i nevojshëm për të luftuar; e gjithë kjo ndërhynte në dëgjimin e tyre. Ai u hodh drejt komunikuesit.
  
  "Lëviz". Bomba bërthamore është gati të shpërthejë!"
  
  Kenzi nguli sytë poshtë. "Ku të shkojnë? Do të thuash të largohesh?"
  
  "Jooo!"
  
  Në fund të lidhjes së tij, suedezi vrapoi si i çmendur pranë Hayden dhe shtypi shpatullën e tij kundër masës së pabesueshme të predhës. "Një bombë bërthamore po bie!"
  
  Hayden u rrotullua shpejt, dhe po ashtu edhe roja. Koka e luftës lëvizi edhe një centimetër. Dahl e ngriti atë me çdo forcë që kishte mbledhur ndonjëherë, çdo muskul duke bërtitur.
  
  Pranë tij u dëgjua një trokitje e fortë.
  
  Mut.
  
  Por ishte Kenzi, që mbante ende katanën dhe me një buzëqeshje sarkastike në fytyrë. "Dreqin, ti je thjesht një hero i çmendur i ndyrë. A mendoni vërtet se mund ta mbani këtë edhe për një sekondë?"
  
  "Um, jo. Jo ne te vertete."
  
  "Atëherë lëviz."
  
  Suedezi i çmendur u zhyt me saktësi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake dhe Alicia arritën të kalonin një sekondë për të ndarë në spektakël.
  
  "Çfarë dreqin po bën Dal?" pyeti Alicia. "A po përqafon ai një bombë bërthamore të mallkuar?"
  
  "Mos u bëj budalla," tha Drake, duke tundur kokën. "Natyrisht që ai po e puth atë."
  
  Drake pastaj u hodh anash për të ndihmuar djemtë e SAS, i rrëmbeu SEAL të riut dhe e hodhi nën bombën bërthamore. Burrit i dridhej i gjithë trupi. Ata shkëmbyen goditje, dhe më pas FOKA u shtri pa ndjenja, me fytyrë poshtë, por i gjallë. Drake synonte ta linte në atë mënyrë.
  
  Një tjetër SEAL vdiq, i ndjekur nga një ushtar i SAS, të dy të goditur me thikë nga një distancë e afërt. Kembrixhi dhe i riu janë gjithçka që ka mbetur. Ata u bashkuan me Drake për të luftuar SEAL-in përfundimtar. Në të njëjtën kohë, Alicia dhe May u bashkuan me ta. Kamioni gjëmoi përgjatë rrugës së dheut, goditi një herë fqinjin dhe u largua. Përplasja lejoi që bomba bërthamore e Dahl të stabilizohej duke e siguruar atë në mbështetëset e saj të mëdha. Të tre makinat, si një, depërtuan portën e daljes dhe vazhduan të lëviznin, duke u nisur drejt Rumanisë. Çeliku dhe betoni u shkatërruan plotësisht, duke u grisur përpara dhe mbrapa. Në këtë kohë, helikopterët ishin ngritur dhe po fluturonin përkrah kamionëve, dhe burrat me artileri të rëndë ishin përkulur nga dyert dhe fokusoheshin te shoferët.
  
  Drake ndaloi sulmin në SEAL. "Prit. Ju jeni një ushtar i forcave speciale. femra amerikane. Pse do të përpiqeshit të na vrisni?"
  
  Në të vërtetë, ai nuk priste kurrë një përgjigje, por burri u përgjigj duke sulmuar. Ai doli nga Cambridge dhe më pas përfundoi me Drake. I riu i SAS ka rënë në krah. SEAL ishte mizore dhe e pamëshirshme, duke dhënë goditje dërrmuese pas goditjeje. Por më pas Mai u kthye drejt tij.
  
  Kaluan tetë sekonda dhe lufta mbaroi. Edhe një herë e lanë të gjallë, duke rënkuar në grumbull, të çarmatosur.
  
  Drake iu drejtua Kembrixhit. "Nuk mund të shpreh se sa shumë e vlerësojmë ndihmën tuaj, major. Më vjen shumë keq për humbjen e njerëzve tuaj. Por ju lutem, nëse doni, lërini gjallë këta njerëz, ata thjesht ndiqnin urdhrat."
  
  Dy fokat e mbijetuara shikuan lart, të befasuar dhe ndoshta të hutuar.
  
  Kembrixhi pohoi me kokë. "Unë e kuptoj dhe jam dakord me ty, Drake. Në fund të fundit, ne jemi të gjithë pengje."
  
  Drake bëri një grimasë. "Epo, jo më. Qeveria amerikane u përpoq të na vriste. Unë nuk shoh ndonjë rrugë kthimi nga kjo."
  
  Kembrixhi ngriti supet. "I jap përgjigjen."
  
  Drake buzëqeshi zymtë. "Një burrë pas zemrës sime. Ishte mirë që të takova, Major Kembrixh."
  
  "Dhe ti, Matt Drake."
  
  Ai i bëri me kokë Mai-t dhe Alicia-s, më pas eci me kujdes drejt pjesës së pasme të kamionit. Drake e pa atë duke u larguar, duke kontrolluar në të njëjtën kohë stabilitetin e kokës. Gjithçka dukej mirë.
  
  "A e dini se ata do të kthehen dhe do të marrin shpatën?" Alicia e nxiti atë.
  
  "Po, por e dini çfarë? Unë nuk bëj një dreq. Shpata e Marsit është problemi ynë më i vogël." Ai ndezi lidhjen. "Hayden? Sa larg? Si po kaloni atje?"
  
  "Mirë," u përgjigj Hayden. "I fundit i kinezëve sapo ka kërcyer. Unë po shkoj për shpatën."
  
  Kenzi qeshi. "Jo, ata më panë në veprim."
  
  "A nuk jemi të gjithë?" Drake buzëqeshi. "Unë nuk do ta harroj këtë pamje për një kohë."
  
  Alicia e goditi plotësisht në shpatull. "Qesohu, ushtar. Herën tjetër që do që unë të vendos një bombë bërthamore mes këmbëve të mia."
  
  "Jo, mos u shqetëso", tha Drake, duke u larguar. "Unë do ta bëj për ju më vonë."
  
  
  * * *
  
  
  Helikopterët talleshin, kërcënonin dhe bindnin shoferët të ngadalësonin automjetet e tyre. Sigurisht, në fillim nuk funksionoi, por pasi dikush vendosi një plumb të kalibrit të lartë në një nga xhamit e përparmë, njerëzit që mendonin se ishin të paprekshëm filluan të kishin dyshime. Tre minuta më vonë, kamionët u ngadalësuan, duart u mbërthyen nga dritaret dhe i gjithë trafiku ndaloi.
  
  Drake rifitoi ekuilibrin e tij, i mësuar me shtytjen e vazhdueshme dhe lëvizjen përpara. Ai u hodh në tokë, duke kuptuar se sistemi i komunikimit kishte marrë jetë papritmas dhe tani po monitoronte nga afër pilotët e tij.
  
  Nga komunikatori nuk dilte asnjë zë. Uashingtoni, këtë herë, heshti.
  
  Ekipi u mblodh pasi shkatërroi kufjet e tyre. Ata u ulën në një kodër me bar me pamje nga tre anijet e raketave, duke pyetur veten se çfarë mund t'u hidhte më pas bota dhe personazhet e saj më të këqij.
  
  Drake shikoi pilotin. "A mund të na fluturoni për në Rumani?"
  
  Sytë e këtij njeriu nuk u lëkundën kurrë. "Sigurisht," tha ai. "Nuk e kuptoj pse jo. Në çdo rast, armët bërthamore dërgohen atje për t'u ruajtur në bazë. Ne do të kemi një avantazh".
  
  Së bashku ata lanë një fushë tjetër beteje.
  
  Së bashku ata mbetën të fortë.
  
  
  * * *
  
  
  Disa orë më vonë, ekipi u largua nga shtëpia e sigurt rumune dhe hipi në një autobus për në Transilvani, duke zbritur pranë Kështjellës Bran, rezidenca e supozuar e Kontit Drakula. Këtu, midis pemëve të larta dhe maleve të larta, ata gjetën një bujtinë të errët e të qetë dhe u vendosën në të. Dritat ishin të zbehta. Ekipi tani ishte i veshur me rroba civile të marra nga shtëpia e sigurt dhe mbante vetëm ato armë dhe municione që mund të mbanin, si dhe një sasi të mirë parash nga kasaforta që kishte marrë Jorgi. Ata nuk kishin as pasaportë, as dokumente, as karta identifikimi.
  
  Ata u mblodhën në një dhomë. Dhjetë persona, pa lidhje. Dhjetë njerëz janë në arrati nga qeveria amerikane pa asnjë ide se kujt mund t'i besojnë. Nuk ka vend të qartë për t'u kthyer. Nuk ka më shtizë dhe asnjë bazë sekrete. Asnjë zyrë në Pentagon, asnjë shtëpi në Uashington. Lloji i familjeve që ata kishin ishte përtej asaj që lejohej. Kontaktet që mund të përdorin mund të rrezikohen.
  
  E gjithë bota ka ndryshuar për shkak të një urdhri të panjohur, të pakuptueshëm të pushtetit ekzekutiv.
  
  "Ç'pritet më tej?" Smith e ngriti çështjen së pari, me zë të ulët në dhomën me ndriçim të dobët.
  
  "Së pari ne përfundojmë misionin," tha Hayden. "Urdhri i Gjykimit të Fundit u përpoq të shkatërronte botën duke fshehur katër armë të tmerrshme. Lufta, falë Hannibalit, i cili ishte një armë e madhe. Pushtimi me ndihmën e Genghis Khan, i cili ishte kodi kryesor që shkatërruam. Uria, përmes Geronimos, e cila ishte një armë biologjike. Dhe së fundi, Vdekja, përmes Attilës, i cili kishte gjashtë koka bërthamore. Së bashku këto armë do ta kthenin shoqërinë tonë siç e njohim në rrënim dhe kaos. Mendoj se mund të themi me besim se e kemi neutralizuar kërcënimin."
  
  "Me fundin e vetëm të lirë është Shpata e Marsit," tha Lauren. "Tani në duart e kinezëve ose britanikëve."
  
  "Unë me të vërtetë shpresoj se jemi ne," tha Drake. "SAS na shpëtoi atje dhe humbi disa njerëz të mirë. Shpresoj se Kembrixhi nuk do të qortohet".
  
  "Duke ecur përpara..." tha Dahl. "Edhe ne nuk mund ta bëjmë këtë vetëm. Para së gjithash, çfarë dreqin do të bëjmë tani? Dhe së dyti, kujt mund t'i besojmë për të na ndihmuar ta bëjmë këtë?"
  
  "Epo, së pari ne do të zbulojmë se çfarë i bëri amerikanët të na kthejnë kundër nesh," tha Hayden. "Unë mendoj se operacioni në Peru dhe... gjëra të tjera... që kanë ndodhur. A janë vetëm disa njerëz të fuqishëm kundër nesh? Një grup i ndarë që ndikon tek të tjerët? Nuk mund të besoj për asnjë moment që Coburn do ta kishte sanksionuar këtë".
  
  "A po thoni se duhet të kemi një bisedë sekrete me Presidentin?" Pyeti Drake.
  
  Hajden ngriti supet. "Pse jo?"
  
  "Dhe nëse është një grup i ndarë," tha Dahl. "Ne i shkatërrojmë ata."
  
  "Gjallë," tha Mai. "E vetmja mënyrë për t'i mbijetuar kësaj është të kapim të gjallë armiqtë tanë."
  
  Ekipi u ul në një dhomë të madhe në pozicione të ndryshme, perdet ishin tërhequr fort, duke i mbrojtur ata nga nata e padepërtueshme. Thellë në Rumani ata biseduan. E planifikuar. Shumë shpejt u bë e qartë se ata kishin burime, por ato burime ishin të pakta. Drake mund t'i numëronte në njërën anë.
  
  "Ku të shkojnë?" Pyeti Kenzi, duke mbajtur ende katanën e saj, duke e lënë tehun të zhytet në dritën e zbehtë.
  
  "Vazhdo," tha Drake. "Ne jemi gjithmonë duke ecur përpara."
  
  "Nëse ndalojmë ndonjëherë," tha Dahl. "Ne po vdesim."
  
  Alicia mbajti dorën e Drake. "Dhe mendova se ditët e mia të arratisjes kishin mbaruar."
  
  "Kjo është ndryshe," tha ai, pastaj psherëtiu. "Sigurisht që ju e dini këtë. Më fal."
  
  "Cdo gje eshte ne rregull. E pamend por e lezetshme. Më në fund, kuptova se ky është lloji im."
  
  "A do të thotë kjo se ne jemi në arrati?" pyeti Kenzi. "Sepse me të vërtetë doja të largohesha nga e gjithë kjo."
  
  "Ne do të merremi me këtë". Dahl iu afrua më pranë saj. "Te premtoj. Unë kam edhe fëmijët e mi, mos harroni. Unë do të kapërcej çdo gjë për ta."
  
  "Ju nuk e përmendët gruan tuaj."
  
  Dahl nguli sytë dhe më pas u ul në karrigen e tij, duke menduar. Drake pa Kensi të afrohej pak me suedezin e madh. E hoqi nga mendja dhe shikoi nëpër dhomë.
  
  "Nesër është një ditë tjetër," tha ai. "Ku doni të shkoni së pari?"
  
  
  FUND
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Në prag të Harmagedonit
  
  
  KAPITULLI I PARË
  
  
  Julian Marsh ka qenë gjithmonë një njeri me ngjyra të kundërta. Njëra anë është e zezë, tjetra është gri... ad infinitum. Mjaft e çuditshme, ai kurrë nuk tregoi ndonjë interes se pse ai evoluoi pak më ndryshe se të tjerët, thjesht e pranoi atë, mësoi të jetonte me të, e shijoi atë. Në çdo kuptim, kjo e bëri atë një objekt interesi; e largoi vëmendjen nga makinacionet që fshihnin pas syve shprehës dhe flokëve kripë e piper. Marsi do të ishte gjithmonë i jashtëzakonshëm - në një mënyrë ose në një tjetër.
  
  Brenda ai ishte përsëri një person tjetër. Fokusi i brendshëm e përqendroi vëmendjen e tij në një bërthamë. Këtë muaj ishte shkaku i pithianëve, ose më mirë ajo që mbeti prej tyre. Një grup i çuditshëm tërhoqi vëmendjen e tij dhe më pas thjesht u shpërnda rreth tij. Tyler Webb ishte më shumë një mega-stalker psikopat sesa një udhëheqës kabalist. Por Marsh shijoi mundësinë për të shkuar vetëm, duke krijuar dizajne personale, të çuditshme. Në ferr me Zoe Shears dhe të gjithë ata që ishin ende aktivë brenda sektit, dhe në një ferr edhe më të thellë me Nicholas Bell. I lidhur, i prangosur dhe i zhytur në ujë, nuk ka dyshim se ish-punëtori i ndërtimit do t'u kishte dhënë gjithçka autoriteteve për të marrë qoftë edhe më të voglin afat nga dënimi.
  
  Për Marsh, e ardhmja dukej e ndritshme, megjithëse me një nuancë të lehtë. Kishte dy anë në çdo histori, dhe ai ishte shumë njeri i dyanshëm. Pasi u larguam me trishtim nga Pazari i pafat Ramses - na pëlqyen shumë pavionet me të gjitha ofertat e tyre - Marsi u ngrit në qiell me ndihmën e një helikopteri me ngjyrë humnerë. Duke nxituar largimin, ai u përqendrua shpejt në aventurën e re përpara.
  
  NJU JORK.
  
  Marsh testoi pajisjen në anën e saj, duke e afruar, i pasigurt për atë që pa, por i sigurt në atë që mund të bënte. Ky fëmijë ishte mjeti kryesor i pazarit. Babi i madh me bindje absolute. Kush mund të debatojë me një bombë bërthamore? Marsh e la pajisjen vetëm, duke kontrolluar çantën e jashtme të shpinës dhe duke liruar rripat e shpatullave për të përshtatur kornizën e tij të fortë. Sigurisht, atij do t'i duhej t'i nënshtrohej artikullit në teste dhe të konfirmonte vërtetësinë e tij. Në fund të fundit, shumica e bombave mund të gatuheshin për t'u dukur si diçka që nuk ishin - nëse kuzhinieri ishte mjaft i mirë. Vetëm atëherë Shtëpia e Bardhë do të përkulej.
  
  E rrezikshme, tha njëra anë e tij. E rrezikshme.
  
  Por argëtim! tjetri këmbënguli. Dhe ia vlente një helmim i vogël nga rrezatimi, për këtë çështje.
  
  Marsi qeshi me veten. I tillë i poshtër. Por mini banaku i Geiger-it që kishte sjellë me vete mbeti i heshtur, duke nxitur trimërinë e tij.
  
  Por, për të qenë plotësisht i sinqertë, fluturimi nuk ishte gjëja e tij. Po, kishte emocione, por ekzistonte edhe mundësia e një vdekjeje të nxehtë - dhe pikërisht tani kjo me të vërtetë nuk i pëlqente atij. Ndoshta një herë tjetër. Marsh kishte shpenzuar shumë orë të vështira duke planifikuar këtë mision, duke u siguruar që të gjitha pikat e rrugës të ishin në vend dhe sa më të sigurta që të ishte e mundur, megjithëse duke pasur parasysh vendet ku do të ndalonte, ideja ishte pothuajse për të qeshur.
  
  Le të marrim tani për shembull. Ata po shkonin nën tendën e pyjeve tropikale të Amazonës në rrugën e tyre për në Kolumbi. Aty ishte një burrë që e priste - më shumë se një, në fakt, dhe Marsh vulosi personalitetin e tij në takim duke këmbëngulur që të vishnin të bardha. Thjesht një lëshim i vogël, por i rëndësishëm për Pythia-n.
  
  A është kjo e gjitha që jam tani?
  
  Marsh qeshi me zë të lartë, duke bërë që piloti i helikopterit të shikonte përreth me alarm.
  
  "Cdo gje eshte ne rregull?" - pyeti një burrë i dobët me plagë.
  
  "Epo, kjo varet nga këndvështrimi juaj." Marsi qeshi. "Dhe sa këndvështrime keni? Unë preferoj të argëtoj më shumë se një. Ti?"
  
  Piloti u kthye duke mërmëritur diçka të pakuptueshme. Marsi tundi kokën. Sikur masat e palara ta dinin se çfarë forcash përndiqeshin, u ulën dhe u përpëlitën poshtë tyre, pa u kujdesur apo pa u vënë veshin kërdisë që shkaktuan.
  
  Marsh shikoi peizazhin më poshtë, duke pyetur veten për të miliontën herë nëse kjo pikë e hyrjes në Shtetet e Bashkuara ishte rruga e duhur. Kur erdhi puna, kishte vetëm dy mundësi reale - përmes Kanadasë ose përmes Meksikës. Vendi i fundit ishte më afër Amazonës dhe i mbushur me korrupsion; e mbushur plot me njerëz që mund të paguheshin për të ndihmuar dhe për të mbajtur gojën mbyllur. Kanadaja ofroi disa strehë të sigurta për njerëz si Marsh, por ato nuk ishin të mjaftueshme dhe as nuk arritën të përputheshin me diversitetin që ekzistonte në Amerikën e Jugut. Ndërsa peizazhi monoton vazhdoi të shpalosej poshtë, Marsh-it e gjeti mendjen e tij të përhumbur.
  
  Djali u rrit në një pozicion të privilegjuar, me shumë më tepër në gojë se sa një lugë argjendi; më shumë si një shufër ari të fortë. Shkollat më të mira dhe mësuesit më të mirë - lexoni "më të mirët" si "më të dashur", korrigjonte gjithmonë Marsh - u përpoqën ta vendosnin atë në rrugën e duhur , por dështuan. Ndoshta qëndrimi në ndonjë shkollë normale do të kishte ndihmuar, por prindërit e tij ishin të pasur shtyllat e shoqërisë jugore dhe ishin shumë larg realitetit.Marsh u rrit nga shërbëtorët dhe prindërit i shihte kryesisht gjatë vakteve dhe pritjeve luksoze, ku urdhërohej të mos fliste.Gjithmonë nën vështrimin kritik të të atit, i cili siguronte sjellje të patëmetë. Dhe gjithmonë buzëqeshja e tij fajtore një nënë që e dinte se djali i saj ishte rritur pa dashuri dhe vetëm, por ishte plotësisht i paaftë për ta sfiduar veten në asnjë formë. Dhe kështu Julian Marsh u rrit, u zhvillua dhe u bë ajo që babai i tij e quante hapur "një djalë i çuditshëm."
  
  Piloti foli dhe Marsh e injoroi plotësisht. "Ta them përsëri?"
  
  "Po i afrohemi Calit, zotëri. Kolumbi."
  
  Marsh u përkul dhe pa skenën e re të shpalosur poshtë. Cali njihej si një nga qytetet më të dhunshme në Amerikë dhe shtëpia e Cartelit Cali, një nga furnizuesit më të mëdhenj në botë të kokainës. Në çdo ditë të zakonshme, një njeri si Marsh do të merrte jetën e tij në duart e tij, duke ecur nëpër rrugët e pasme të El Calvario, ku ragamuffins pastronin rrugët për plehra dhe flinin në shtëpi, ku vendasit vuanin nga etiketimi si "zonë tolerance". duke lejuar konsumimin komercial të drogës dhe seksit mund të lulëzojnë me ndërhyrje minimale të policisë.
  
  Marsh e dinte se ky ishte vendi për të dhe bombën e tij bërthamore.
  
  Teksa u ul, piloti i tregoi Marshit një kamionçinë gri, në të cilin ishin ulur tre burra mbipeshë me sy të ftohtë, të vdekur dhe fytyra pa shprehje. Të armatosur hapur me armë zjarri, ata e shoqëruan Marshin në kamion me vetëm një përshëndetje të shkurtër. Më pas ata kaluan me makinë nëpër rrugë të lagura, të rrëmujshme, ndërtesa të pista dhe tenda të ndryshkura, duke i ofruar syrit të tij të stërvitur një tjetër pamje alternative të botës, një vend ku një pjesë e popullsisë "lundronte" nga një barakë në tjetrën, pa një shtëpi të përhershme. Marsi u tërhoq pak, duke e ditur se nuk kishte asgjë për të thënë për atë që ndodhi më pas. Këto ndalesa ishin të nevojshme, megjithatë, nëse ai donte të kontrabandonte me sukses armët bërthamore në SHBA dhe ia vlente çdo rrezik. Dhe sigurisht, Marsh dukej aq neutral sa mundi, me disa truke në mëngët e tij shumëngjyrëshe.
  
  Makina u përshkoi nëpër disa kodra rrotulluese të mbuluara nga mjegulla, duke u kthyer përfundimisht në një rrugë të asfaltuar me një shtëpi të madhe e të qetë përpara. Udhëtimi ishte bërë në heshtje, por tani një nga rojet ktheu një fytyrë të palëkundur drejt Marshit.
  
  "Ne jemi këtu".
  
  "Natyrisht. Por ku është "këtu"?"
  
  Jo shumë mosrespektuese. Jo shumë rënkuese. Mbajini të gjitha së bashku.
  
  "Merr çantën e shpinës." Roja u hodh dhe hapi derën. "Zoti Navarro po ju pret".
  
  Marsi pohoi me kokë. Ishte emri dhe vendi i duhur. Ai nuk do të qëndronte këtu gjatë, vetëm sa për t'u siguruar që mënyra e tij e ardhshme e transportit dhe destinacioni përfundimtar të ishin të qetë dhe të sigurt. Ai ndoqi rojen nën një hark të ulët që pikonte mjegull dhe më pas në hyrjen e errët të një shtëpie të vjetër. Brenda nuk kishte drita ndezur dhe shfaqja e një ose dy fantazmave të vjetra nuk do të ishte as surprizë dhe as shqetësim. Marsh shpesh shihte fantazma të vjetra në errësirë dhe fliste me ta.
  
  Roja tregoi një hapje në të djathtë. "Ju keni paguar për një dhomë private për veten tuaj për maksimum katër orë. Eja direkt brenda."
  
  Marsi uli kokën në shenjë mirënjohjeje dhe e shtyu derën e rëndë. "Kam kërkuar gjithashtu leje për të ulur mënyrën tjetër të transportit. Helikopter?"
  
  "Po. Është gjithashtu e mirë. Më telefononi në intercom kur të vijë koha dhe unë do t'ju tregoj nëpër shtëpi."
  
  Marsi tundi kokën me kënaqësi. Paratë që ai pagoi mbi atë që kërkohej ishin për të ofruar shërbim më të mirë, dhe deri më tani, ka. Natyrisht, pagimi më i lartë se çmimi i kërkuar ngjalli gjithashtu dyshime, por të tilla ishin rreziqet.
  
  Përsëri dy anë, mendoi ai. Yin dhe yang. Kënet dhe kënetë. E zeza dhe... e zeza me shkreptimë të kuqërremtë u vërsulën...
  
  Pjesa e brendshme e dhomës ishte luksoze. Ana e largët ishte e zënë nga një divan qoshe prej lëkure të zezë dhe pelush të thellë. Një tavolinë qelqi me një karafe për pije, verë dhe pije alkoolike ishte ulur aty pranë, ndërsa në një cep tjetër një makinë ofronte kafe dhe çaj. Snacks janë hedhur në një tavolinë xhami. Marsh buzëqeshi me gjithë këtë.
  
  Të rehatshme, por vetëm për një kohë të shkurtër. Ideale.
  
  Ai derdhi në një filxhan kafenë më të fortë dhe priti pak që ajo të zihej. Më pas ai u ul në divan dhe nxori laptopin, duke vendosur me kujdes çantën e shpinës në tapiceri lëkure pranë tij. Asnjëherë më parë një bombë bërthamore nuk ishte përkëdhelur kaq shumë, mendoi ai, duke menduar shkurtimisht nëse duhej të bënte vetë pijen për të. Sigurisht, për një njeri si Marsh, kjo nuk ishte e vështirë, dhe brenda pak minutash kishte një filxhan të avulluar në çantën e shpinës dhe një kek të vogël me krem në anën.
  
  Marsi buzëqeshi. Gjithçka ishte mirë.
  
  shfletova internetin; Emailet konfirmuese e informuan atë se helikopteri Forward tashmë po hynte në Kolumbi. Asnjë flamur ende nuk ishte ngritur askund, por kishin kaluar vetëm disa orë që kur ai u largua i vrullshëm nga pazari. Marsh mbaroi pijen e tij dhe paketoi një qese të vogël sanduiçësh për fluturimin e radhës, më pas shtypi butonin e intercom.
  
  "Unë jam gati të largohem."
  
  Njëzet minuta më vonë dhe ai ishte përsëri në ajër, fluturimi i shpinës bërthamore ishte i shtrembëruar, por i rehatshëm. Ata po shkonin për në Panama, ku ai do të përfundonte fluturimet e tij të shpejta dhe do të fillonte pjesën e lodhshme të udhëtimit të tij në tokë. Piloti bëri rrugën e tij në ajër dhe përmes çdo patrullimi, më i miri në atë që bënte dhe u pagua shumë për këtë. Ndërsa skica e Panamasë filloi të shfaqej në dritaren e majtë, Marsh filloi të kuptonte se sa më afër ishte tashmë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
  
  Po vjen një uragan, njerëz, dhe nuk do të largohet lehtë...
  
  Ai u vendos në Panama City për disa orë, ndërroi rroba dy herë dhe bëri dush katër herë, çdo herë me një shampo të ndryshme aromatike. Aromat përziheshin këndshëm dhe mposhtën aromën e dobët të djersës. Ai hëngri mëngjes dhe drekë, edhe pse ishte koha e darkës, dhe piu tre gota verë, secila nga një shishe dhe një ngjyrë tjetër. Jeta ishte e mirë. Pamja jashtë dritares mbeti e pandryshuar dhe jo frymëzuese, kështu që Marsh nxori kutinë e buzëkuqit që kishte ruajtur pikërisht për një rast të tillë dhe e lyeu xhamin me ngjyrë të kuqe të ndezur. Kjo ndihmoi, të paktën për një kohë. Marsh më pas filloi të imagjinonte se si do të ishte të lëpije atë panel të pastër, por në atë moment tingulli i një mesazhi në hyrje i ndërpreu ëndrrat.
  
  Koha e parashikuar e mbërritjes është 15 minuta.
  
  Marsi bëri një grimasë, të lumtur por të shqetësuar në të njëjtën kohë. Një udhëtim dyzet orësh ishte përpara përgjatë disa prej rrugëve më të këqija në rajon. Ky mendim nuk ka gjasa të frymëzojë. Megjithatë, pasi të përfundojë, faza tjetër do të ishte pafundësisht më interesante. Marsi mblodhi gjërat e tij, rregulloi kokrrat e kafesë, shishet e verës dhe enët sipas ngjyrës, formës dhe madhësisë, dhe më pas u nis.
  
  SUV-ja po priste, duke gërryer në anë të rrugës dhe dukej çuditërisht e rehatshme. Marsh çmontoi bombën bërthamore, vendosi rripin e sigurimit në të dhe më pas u kujdes për veten e tij. Shoferi bisedoi për pak para se të kuptonte se Marsh-it nuk i interesonte jeta e tij e vogël e ndyrë dhe më pas hipi pas timonit. Rruga shtrihej pafund përpara.
  
  Kaluan orë. SUV-u rrëshqiti, më pas u trondit dhe më pas rrëshqiti përsëri, duke u ndalur disa herë për kontrolle gazi dhe në vend. Shoferi nuk do të rrezikonte të tërhiqej për një shkelje të vogël. Në fund të fundit, ishte thjesht një tjetër mjet mes shumë njerëzve, një tjetër shkëndijë jete që udhëtonte përgjatë autostradës së përjetshme drejt destinacioneve të panjohura, dhe nëse do të mbetej e pavërejtur, do të kalonte pa u vënë re.
  
  Dhe pastaj Monterrey ishte përpara. Marsi buzëqeshi gjerësisht, i lodhur por i lumtur, sepse udhëtimi i gjatë ishte bërë më shumë se gjysma e rrugës.
  
  Çanta bërthamore shtrihej pranë tij, tani vetëm disa orë nga kufiri amerikan.
  
  
  KAPITULLI I DYTË
  
  
  Marsi bëri hapin tjetër të udhëtimit të tij nën mbulesën e errësirës së plotë. Ishte një vend ku çdo gjë mund të fitohej ose humbej; Një faktor i panjohur, i ngritur në një sasi të paçmueshme nga bosët e kartelit lokal, u soll në foto. Kush mund t'i merrte me mend mendimet e njerëzve të tillë? Kush e dinte se çfarë do të bënin më pas?
  
  Sigurisht jo ata... apo Julian Marsh. Ai u transportua në mënyrë të turpshme së bashku me një duzinë njerëz të tjerë në pjesën e pasme të një kamioni që shkonte për në kufi. Diku gjatë rrugës, ky kamion doli nga autostrada dhe u zhduk në errësirë. Pa drita, pa shenja, shoferi e dinte këtë rrugë me sy të lidhur - dhe është mirë që ai e dinte.
  
  Marsh qëndroi përsëri në pjesën e pasme të kamionit, duke dëgjuar muhabetin dhe pakënaqësinë e familjeve. Shkalla e planit të tij u shfaq para tij. Momenti i mbërritjes së tij në Nju Jork nuk mund të vinte aq shpejt. Kur kamioni frenoi dhe dyert e pasme u hapën në mentesha të lyera me yndyrë, ai doli i pari, duke kërkuar udhëheqësin e njerëzve të armatosur që qëndronin roje.
  
  "Diablo," tha ai, duke përdorur një fjalë kodi që e identifikonte atë si një udhëtar VIP dhe se ai kishte rënë dakord për pagesën. Burri tundi kokën, por më pas e injoroi, duke i grumbulluar të gjithë në një grumbull të vogël nën degët e përhapura të një peme të varur.
  
  "Tani është jetike," tha ai në spanjisht, "që të lëvizësh në heshtje, të mos thuash asgjë dhe të bësh siç të thuhet. Nëse nuk e bën këtë, do të të pres fytin. E kupton?"
  
  Marsh pa teksa burri takonte shikimin e të gjithëve, përfshirë edhe të tijin. Marshimi filloi një moment më vonë, përgjatë një rruge të rrënuar dhe mes gëmushash pemësh. Drita e hënës vezullonte lart dhe meksikani kryesor priste shpesh derisa retë të kishin fshehur shkëlqimin përpara se të vazhdonte. U folën shumë pak fjalë, dhe ato vetëm nga burra me armë, por papritur Marsh e gjeti veten duke dëshiruar që të fliste pak spanjisht - ose ndoshta shumë.
  
  Ai eci me vrap në mes të rreshtit, duke mos u kushtuar vëmendje fytyrave të frikësuara përreth tij. Pas një ore ata e ngadalësuan shpejtësinë dhe Marsh pa përpara një rrafshnaltë me rërë të rrotulluar të mbushur me pemë të rralla, kaktus dhe disa bimë të tjera. I gjithë grupi u ul.
  
  "Deri tani mirë," pëshpëriti udhëheqësi. "Por tani është pjesa më e vështirë. Patrulla Kufitare nuk mund të monitorojë të gjithë kufirin gjatë gjithë kohës, por kryen kontrolle të rastësishme. Gjatë gjithë kohës. Dhe ju," tundi ai me kokë në mars, "kërkuat të kaloni Diablo. Shpresoj se jeni gati për këtë."
  
  Marsi qeshi. Ai nuk e kishte idenë se për çfarë po fliste djali i vogël. Megjithatë, njerëzit filluan të zhdukeshin shpejt, secili me një grup të vogël emigrantësh, derisa mbeti vetëm Marsh, udhëheqësi dhe një roje.
  
  "Unë jam Gomez," tha udhëheqësi. "Ky është Lopez. Ne do t'ju udhëzojmë të sigurt përmes tunelit."
  
  "Po ata djem?" Marsh u tundi me kokë emigrantëve që po largoheshin, duke vënë theksin e tij më të mirë të rremë amerikan.
  
  "Ata paguajnë vetëm pesë mijë për kokë." Gomez bëri një gjest shpërfillës. "Ata rrezikojnë plumbat. Mos u shqetëso, mund të na besosh."
  
  Marsh u drodh kur pa buzëqeshjen dinake të fiksuar fort në fytyrën e udhërrëfyesit të tij. Sigurisht, i gjithë udhëtimi shkoi shumë mirë për të pritur që ai të vazhdonte. Pyetja ishte: kur do ta sulmonin?
  
  "Le të shkojmë në tunel," tha ai. "Unë ndjej vështrime kurioze këtu."
  
  Gomez nuk mundi të ndihmonte blicin e shqetësimit që shkëlqeu në fytyrën e tij dhe Lopez skanoi errësirën rreth tij. Si një, dy burrat e çuan atë në drejtim të lindjes, me një kënd të lehtë, por drejt kufirit. Marsi shkoi përpara, duke gabuar qëllimisht dhe duke u dukur i papërshtatshëm. Në një moment, Lopez madje i dha një dorë ndihmëse, të cilën Marsh e katalogoi për më vonë, duke e shkruar atë si një dobësi. Ai nuk ishte aspak ekspert, por një llogari bankare pa fund i kishte lejuar dikur shumë përtej veshjeve materiale, përvojës së kampionëve botërorë të arteve marciale dhe ish-ushtarëve të forcave speciale mes tyre. Marsh dinte disa hile, pa marrë parasysh sa të bukura ishin ato.
  
  Ecën për ca kohë, rreth tyre shtrihej shkretëtira, pothuajse e heshtur. Ndërsa kodra dukej përpara, Marsh ishte plotësisht i përgatitur për të filluar ngjitjen, por Gomez ndaloi dhe vuri në dukje një veçori që nuk do ta kishte parë kurrë ndryshe. Aty ku toka ranore takohej me ultësirat me pjerrësi të lehtë, nja dy pemë të vogla takuan një kaçubë me furçë. Sidoqoftë, Gomez nuk shkoi në këtë vend, por bëri tridhjetë hapa të kujdesshëm në të djathtë, dhe më pas dhjetë të tjerë deri në shpatin më të pjerrët. Pasi atje, Lopez ekzaminoi zonën me kujdes të pafund.
  
  "I pastër," tha ai në fund.
  
  Gomez më pas gjeti një copë litar të varrosur dhe filloi të tërhiqte. Marsh pa një pjesë të vogël të shpatit të kodrës që ngrihej lart, duke zhvendosur shkëmbinjtë dhe furçën për të zbuluar një vrimë me madhësi njeriu që ishte gdhendur në shkëmbin e gjallë. Gomez rrëshqiti brenda dhe më pas Lopez drejtoi tytën e armës së tij në Marsh.
  
  "Tani ti. Edhe ti."
  
  Marsi e ndoqi atë, duke mbajtur kokën ulur me kujdes dhe duke vëzhguar kurthin që ai e dinte se ishte vetëm disa hapa larg nga lindja. Pastaj, pasi u mendua pak, burri me dy anë ndërroi kanalet, duke vendosur të tërhiqej në errësirë.
  
  Lopez priti, armën e ngritur. Marsi rrëshqiti, çizmet e tij gërvishteshin përgjatë shpatit shkëmbor. Lopez zgjati dorën, hodhi armën dhe Marsh tundi tehun gjashtë inç, duke e zhytur majën në arterien karotide të tjetrit. Sytë e Lopez u zgjeruan dhe ai ngriti dorën për të ndaluar rrjedhën, por Marsh nuk kishte ndërmend ta bënte këtë. Ai e goditi Lopezin mes syve, i rrëmbeu armën dhe më pas e goditi trupin e tij që po vdiste poshtë kodrës.
  
  dreqin ju.
  
  Marsh e hodhi pushkën, duke e ditur se Gomez do ta kuptonte më shpejt se ç'duhej nëse do ta shihte në dorën e Marshit. Më pas ai u rihyri në tunel dhe shpejt eci poshtë kalimit origjinal. Ishte i ashpër dhe gati, i mbështetur nga trarët e tundur dhe pluhuri e llaçi që rridhte nga çatia. Marsh pritet të varroset plotësisht në çdo moment. Zëri i Gomez arriti në veshët e tij të tensionuar.
  
  "Mos u shqetëso. Është thjesht një hyrje false për të trembur këdo që mund të pengohet në këtë tunel. Shko edhe më poshtë, miku im."
  
  Marsh e dinte saktësisht se çfarë do ta priste "më poshtë", por tani ai kishte një element të vogël befasie. Pjesa e ndërlikuar do të ishte çaktivizimi i armës së Gomez pa e lënduar rëndë atë. Nju Jorku ishte ende mijëra kilometra larg.
  
  Dhe dukej shumë më larg teksa qëndronte nën shkretëtirën meksikane, duke ndjerë papastërtinë që i rridhte në shpinë dhe i rrethuar nga era e djersës dhe vegjetacionit, me sytë që i thumbonin pluhur.
  
  Marsi shkoi përpara, në një moment duke u zvarritur dhe duke tërhequr zvarrë pas vetes një çantë shpine, rripi i së cilës ishte i mbështjellë rreth kyçit të këmbës. Këtu ka plot rroba, mendoi në një moment. Vetëm rroba dhe ndoshta një furçë dhëmbësh. Kolonje e bukur. Një qese kafe... ai pyeti veten se ku mund t'i kishin vendosur amerikanët pajisjet e tyre për të matur rrezatimin, pastaj filloi të shqetësohej për vetë rrezatimin. Përsëri.
  
  Kjo është ndoshta diçka që duhet ta keni kontrolluar përpara se të shkoni.
  
  Epo, duhet të jetosh dhe të mësosh.
  
  Marsi e detyroi veten të qeshte ndërsa doli nga tuneli i ngushtë në një tunel shumë më të madh. Gomez u përkul, duke zgjatur dorën për të ndihmuar.
  
  "Dicka per te Qeshur?"
  
  "Po, dhëmbët tuaj të ndyrë."
  
  Gomez e shikoi, e tronditur dhe me mosbesim. Kjo fjali dukej se ishte gjëja e fundit që ai priste të dëgjonte në këtë fazë të udhëtimit të tyre. Marsh llogariti se çfarë mund të ishte. Ndërsa Gomez u përpoq ta kuptonte, Marsh u ngrit në këmbë, rrotulloi armën në duart e Gomez dhe ia futi prapanicën në gojën e tjetrit.
  
  "Tani e kupton se çfarë dua të them?"
  
  Gomez luftoi me gjithë fuqinë e tij, duke e shtyrë Marsh-in dhe duke ia kthyer fuçinë vetes. Gjaku i spërkati nga goja teksa gjëmonte dhe dhëmbët i binin në dysheme. Pëllumbi i Kënetës u fut nën tytën e gjatë dhe i dha një goditje të fortë nofullës dhe një tjetër në anën e kokës. Gomez u lëkund, sytë e tij zbuluan se ai ende nuk mund të besonte se kjo rosë e çuditshme e kishte marrë më të mirën.
  
  Marsh e tërhoqi thikën nga këllëfi në anën e meksikanit, ndërsa ata luftuan. Gomez u largua me nxitim, duke e ditur se çfarë do të ndodhte më pas. Ai u përplas me një mur guri, duke thyer shpatullën dhe kafkën me një rënkim të rëndë. Marsh hodhi një grusht që u tërhoq nga meksikani dhe më pas goditi roca. Gjaku rridhte nga nyjet e tij. Arma u ngrit përsëri, por Marsh u drejtua në mënyrë që ajo ishte midis këmbëve të tij, pjesa e biznesit tani u bë e padobishme.
  
  Gomez e goditi me kokë, gjaku i tyre u përzie dhe u spërkat në mure. Marsi u lëkund, por iu shmang goditjes së radhës dhe më pas iu kujtua thika që mbante ende në dorën e majtë.
  
  Një shtytje e fuqishme, dhe thika kulloti brinjët e Gomez, por meksikani hodhi armën dhe vuri të dyja duart në dorën e Marshit me thikë, duke ndalur kështu forcën e goditjes dhe duke e varrosur tehun. Dhimbja shtrembëroi tiparet e tij, por burri arriti të parandalonte vdekjen e pashmangshme.
  
  Marsi u përqendrua menjëherë në dorën e tij të lirë, duke e përdorur atë për të goditur përsëri dhe përsëri, duke kërkuar pika të dobëta. Së bashku, burrat luftuan sa më mirë që mundën, duke lëvizur ngadalë lart e poshtë tunelit, duke u përplasur me trarët prej druri dhe duke u përshkuar nëpër tufa balte. Rrënjët e djersës rrodhën nëpër rërë; Zhurma e rëndë, e ngjashme me kërcitjen e derrave, mbushi hapësirën artificiale. Nuk kishte mëshirë, por nuk u arrit tokë. Gomez e mori çdo grusht si një luftëtar rrugësh me përvojë, dhe Marsh filloi të dobësohej i pari.
  
  "Me padurim...duke pritur që unë...të pres...të pres..." Gomez po merrte frymë rëndë, sytë e tij të egër, buzët e gjakosura dhe të hedhura prapa.
  
  Marsh refuzoi të vdiste në këtë vend të vetmuar, djallëzor. Ai e hoqi thikën mbrapa, duke e përdredhur nga trupi i Gomez, dhe më pas u tërhoq, duke u larguar dy burrave disa metra. Pistoleta shtrihej në dysheme, e hedhur tutje.
  
  Gomez e sulmoi si një djall, duke bërtitur, duke bubulluar. Marsh e devijoi sulmin ashtu siç e kishin mësuar, duke kthyer shpatullën dhe duke lejuar që vetë momenti i Gomez-it të përplaste kokën e tij në murin e kundërt. Marsh më pas e goditi me shkelm në shpinë. Ai nuk e përdori më thikën derisa në fund ishte një përfundim i paramenduar. Ai u mësua gjithashtu se arma më e dukshme nuk është gjithmonë më e mira për t'u përdorur.
  
  Gomez ngriti trupin nga muri, duke varur kokën dhe u kthye. Marsi nguli sytë në fytyrën e kuqe gjaku të demonit. Për një çast e magjepsi, kontrasti i fytyrës së kuqërremtë dhe qafës së bardhë, vrimat e zeza ku dikur ishin futur dhëmbët e zverdhur, veshët e zbehtë që dilnin thuajse komik në të dyja anët. Gomez u përkul pas goditjes. Marsh u godit në anën e kokës.
  
  Tani Gomez ishte i hapur.
  
  Marsh doli përpara, koka e tij rrotullohej, por ai mbeti mjaft i vetëdijshëm për të goditur me thikë, duke e drejtuar tehun në zemrën e tjetrit. Gomez u tund, fryma e tij fishkëllinte nga goja e thyer dhe më pas takoi shikimin e Marsit.
  
  "Të pagova me mirëbesim", tha Marsi. "Duhet të kishit marrë paratë."
  
  Ai e dinte se këta njerëz ishin tradhtarë nga natyra dhe, pa dyshim, edhe nga arsimimi. Tradhtia do të ishte mendimi i tyre i dytë ose i tretë i ditës, pas "pse ka gjak në duart e mia?" dhe "kë dreqin përfundova duke vrarë mbrëmë?" Ndoshta ka një mendim edhe për pasojat e një doze kokaine. Por Gomez... ai duhet të kishte marrë vetëm paratë.
  
  Marsh pa ndërsa burri rrëshqiste në tokë, më pas bëri një bilanc. Ai ishte i mavijosur dhe i dhembur, por relativisht i padëmtuar. Koka i rrihte fort. Fatmirësisht ai mendoi të fuste paracetamol në një nga qeset e vogla në çantën e shpinës, e cila ndodhej pranë bombës bërthamore. Aq i përshtatshëm sa. Aty kishte edhe një pako me peceta për fëmijë.
  
  Marsi e fshiu dhe i gëlltiti pilulat të thata. Ai harroi të merrte ujë me vete. Por ka gjithmonë diçka, apo jo?
  
  Pa e parë trupin e pajetë, ai uli kokën dhe filloi udhëtimin e gjatë përmes tunelit të nëndheshëm për në Teksas.
  
  
  * * *
  
  
  Orët u zvarritën. Julian Marsh vrapoi poshtë Amerikës me një armë bërthamore të lidhur në shpinë. Pajisja mund të ketë qenë më e vogël nga sa priste - megjithëse çanta e shpinës ishte ende e fryrë - por ndarjet e brendshme nuk ishin më pak të rënda. Krijesa u ngjit pas tij si një mik apo vëlla i padëshiruar, duke e tërhequr zvarrë. Çdo hap ishte i vështirë.
  
  Errësira e rrethoi dhe gati sa nuk e gëlltiti, të thyer vetëm nga drita e varur herë pas here. Shumë u thyen, shumë. Ishte lagësht këtu, një tufë kafshësh të padukshme që ngjallnin gjithmonë imazhe makthi në mendjen e tij që luanin në harmoni të frikshme me kruajtjen e herëpashershme që i rridhte mbi shpatullat dhe poshtë shtyllës kurrizore. Ajri ishte në sasi të kufizuar dhe ajo që kishte ishte e cilësisë së dobët.
  
  Ai filloi të ndihej jashtëzakonisht i lodhur dhe filloi të halucinonte. Një ditë ai u ndoq nga Tyler Webb dhe më pas nga një troll i keq. Ai ra dy herë, duke kruar gjunjët dhe bërrylat, por u përpoq të ngrihej në këmbë. Trolli u shndërrua në meksikanë të zemëruar dhe më pas në një taco në këmbë të mbushur me speca të kuq dhe jeshil dhe guacamole.
  
  Me kalimin e kilometrave, ai filloi të ndiente se mund të mos ia dilte, se gjërat do të shkonin më mirë nëse do të shtrihej për pak kohë. Merrni një sy gjumë të vogël. E vetmja gjë që e ndalonte ishte ana e tij më e ndritshme - pjesa që dikur i kishte mbijetuar me kokëfortësi fëmijërisë së tij, kur të gjithë të tjerët donin që ai të largohej.
  
  Përfundimisht dritat më të shndritshme u shfaqën përpara dhe ai kaloi në anën tjetër të tunelit dhe më pas kaloi shumë minuta duke vlerësuar se çfarë lloj pritjeje mund të merrte. Në të vërtetë, ai nuk priste ndonjë komitet pranimi - ai kurrë nuk pritej të arrinte në tokën e të lirëve.
  
  Sipas planit të tij, ai organizoi një transport krejtësisht të veçantë për këtë qëllim. Marsh ishte i kujdesshëm dhe jo budalla. Helikopteri duhet të vendoset disa milje larg, në pritje të thirrjes së tij. Marsh hoqi një nga tre qelizat e djegura të vendosura rreth trupit dhe në çantën e shpinës dhe bëri një telefonatë.
  
  Në takim nuk u tha asnjë fjalë, nuk u komentua për gjakun dhe pisllëkun që mbuloi fytyrën dhe flokët e Marshit. Piloti e ngriti zogun në ajër dhe u nis drejt Corpus Christi, ndalesa tjetër dhe e parafundit në aventurën madhështore të Marsh. Një gjë ishte e sigurt, ai do të kishte një histori për të treguar...
  
  Dhe nuk ka kush t'i thotë. E vetmja gjë që nuk e ndatë me të ftuarit e festës ishte se si arritët të kontrabandoni një çantë bërthamore nga Brazili në Bregun Lindor të Amerikës.
  
  Corpus Christi ofroi një pushim të shkurtër, një dush të gjatë dhe një sy gjumë të shkurtër. Më pas do të jetë një udhëtim njëzet e katër orë në Nju Jork, dhe më pas...
  
  Harmagedoni. Ose të paktën skaji i tij.
  
  Marsh buzëqeshi ndërsa u shtri me fytyrën poshtë në shtrat me kokën e zhytur në jastëk. Ai mezi merrte frymë, por i pëlqeu mjaft ndjenja. Truku do të ishte të bindte autoritetet se ai ishte serioz dhe se bomba ishte e vërtetë. Jo e vështirë - një vështrim në bombola dhe materiali i copëtuar do t'i bënte ata të uleshin dhe të lypin. Pasi kjo u bë... Marsh imagjinoi dollarët që derdheshin, si një automat në Las Vegas që pështynte para me një shpejtësi prej nyjesh. Por të gjitha për një kauzë të mirë. Rasti i Uebit.
  
  Ndoshta jo. Marsh kishte planet e tij për të realizuar ndërsa udhëheqësi i çuditshëm i Pythians ishte duke ndjekur ylberët.
  
  Ai rrëshqiti nga shtrati, duke u ulur në gjunjë përpara se të ngrihej në këmbë. Ai aplikoi pak buzëkuq. Ai i riorganizoi orenditë e dhomës në mënyrë që të kishin kuptim. Ai doli dhe zbriti me ashensorin në bodrum, ku e priste makina me qira.
  
  Chrysler 300. Madhësia dhe ngjyra e një balene të zbardhur.
  
  Ndalesa tjetër... qyteti që nuk ka fjetur kurrë.
  
  
  * * *
  
  
  Marsh e ngiste makinën pa mundim teksa u shfaq Skyline me famë botërore. Dukej qesharake e lehtë për të përzënë këtë makinë në Nju Jork, por atëherë kush e dinte se do të ishte ndryshe? Epo, dikush mund. Kishin kaluar më shumë se tre ditë që kur ai doli nga pazari i Ramsesit. Po sikur të dilte lajmi? Marshimi nuk ndryshoi asgjë. Ai ishte thjesht një udhëtar tjetër, që endej nëpër jetë në një shteg gjarpërues. Nëse loja përfundon, ai do ta kuptojë shumë shpejt. Përndryshe... Webb premtoi se Ramses do të siguronte njerëz të gatshëm për të ndihmuar me këtë. Marsi po mbështetej tek ata.
  
  Marsh voziti verbërisht, duke mos ditur apo kujdesur shumë për atë që do të ndodhte më pas. Ai ishte mjaft i kujdesshëm për të ndaluar para se të hynte në qytetin e madh, duke u strehuar për natën në anën tjetër të lumit, ndërsa dielli filloi të perëndonte, duke e komplikuar rrugën e rastësishme të udhëtimit të tij. Moteli në formë L ishte i mjaftueshëm, megjithëse shtroja ishte e gërvishtur dhe e pamohueshme e pistë, dhe kornizat e dritareve dhe skajet e dyshemeve ishin të veshura me disa centimetra papastërti të zezë. Megjithatë, ishte e pavërejtur, e paplanifikuar dhe praktikisht e pavërejtur.
  
  Prandaj, rreth mesnatës, ai u ul drejt, duke rrahur zemra, kur dikush trokiti në derën e dhomës së tij. Dera u hap në parking, kështu që me gjithë ndershmëri, mund të kishte qenë kushdo, nga një mysafir i dehur endacak deri te një shakatar. Por mund të jenë edhe policë.
  
  Ose Ekipi i Gjashtë i SEAL.
  
  Marsh shtriu thikat, lugët dhe gotat dhe më pas tërhoqi perden për të parë jashtë. Ajo që pa e la pa fjalë për një moment.
  
  Cfare...?
  
  Trokitja u dëgjua përsëri, e lehtë dhe e freskët. Marsh nuk hezitoi të hapte derën dhe ta lejonte burrin të hynte.
  
  "Më befasove," tha ai. "Dhe kjo nuk ndodh shumë shpesh këto ditë."
  
  "Ndihem mirë ashtu siç është," tha vizitori. "Një nga cilësitë e mia të shumta."
  
  Marsi pyeti veten për të tjerët, por nuk duhej të shihte shumë larg për të vënë re të paktën një duzinë. "Ne jemi takuar vetëm një herë më parë."
  
  "Po. Dhe menjëherë ndjeva një lidhje farefisnore."
  
  Marsi u drejtua, tani duke dashur të kishte bërë dushin e katërt. "Mendova se të gjithë Pythia ishin të vdekur ose të kapur. Me përjashtim të Uebit dhe meje."
  
  "Siç mund ta shihni," vizitorja shtriu duart, "keni gabuar."
  
  "Jam i kënaqur." Marsi shti një buzëqeshje. "Shume e kenaqur.
  
  "Oh," buzëqeshi edhe vizitori i tij, "ti do të bëhesh i tillë."
  
  Marsi u përpoq të largonte ndjenjën se të gjitha ditëlindjet e tij kishin ardhur menjëherë. Kjo grua ishte e çuditshme, ndoshta po aq e çuditshme sa ai. Ajo kishte flokë gështenjë të prerë në një stil me gjemba; sytë e saj ishin jeshile-blu, tamam si të tijat. Sa e frikshme ishte? Veshja e saj përbëhej nga një pulovër leshi jeshil, xhinse të kuqe të ndezura dhe Doc Martins blu. Në njërën dorë mbante një gotë qumësht, në tjetrën një gotë verë.
  
  Ku e gjeti ajo...?
  
  Por nuk kishte shumë rëndësi. Atij i pëlqente që ajo ishte unike, që ajo disi e kuptonte atë. Atij i pëlqente që ajo doli nga hiçi. Atij i pëlqente që ajo ishte krejtësisht ndryshe. Forcat e errësirës i vuri përballë njëri-tjetrit. Vera e kuqe e gjakut dhe qumështi i bardhë zbardhues ishin gati të përziheshin.
  
  Marsi ia mori syzet. "Doni të jeni në krye apo në fund?"
  
  "Oh, nuk më intereson. Le të shohim se ku na çon disponimi."
  
  Kështu që Marsh e vendosi bombën bërthamore në krye të shtratit ku të dy mund ta shihnin dhe panë përmes syve të Zoe Shears një shkëndijë shtesë që dukej si një kometë. Kjo grua ishte e fuqishme, vdekjeprurëse dhe krejtësisht e frikshme. Ndoshta i çmendur. Diçka që i shkonte pa fund.
  
  Ndërsa ajo hoqi rrobat e saj, mendja e tij e ndarë u largua për të menduar atë që do të ndodhte. Mendimi i gjithë entuziazmit të premtuar për nesër dhe pasnesër, kur ata do ta gjunjëzonin Amerikën dhe do të ishin të lumtur me bombën bërthamore, e bëri atë plotësisht gati për Zoey-n, ndërsa ajo tërhoqi pantallonat e tij dhe hipi në bord.
  
  "Nuk ka paralojë?" ai pyeti.
  
  "Epo, kur e vendose çantën e shpinës ashtu," tha ajo, duke parë bombën bërthamore sikur mund ta shikonte. "E kuptova se nuk kam nevojë për të."
  
  Marsi buzëqeshi në befasi të lumtur. "Edhe unë".
  
  "A e sheh, dashuri?" Zoe u ul mbi të. "Ne jemi krijuar për njëri-tjetrin."
  
  Atëherë Marsh e kuptoi se mund ta shihte atë duke lëvizur ngadalë, gomarin jashtëzakonisht të zbehtë në reflektimin e pasqyrës që varej në mur drejtpërdrejt mbi komodinë e vjetër, dhe pas saj vetë çantën e shpinës, të rrënjosur midis jastëkëve të krevatit. Vështroi fytyrën e saj të nxirë mirë.
  
  "Dreq", tha ai. "Nuk kërkon shumë kohë".
  
  
  KAPITULLI I TRETË
  
  
  Matt Drake po përgatitet për udhëtimin më të egër të ekipit deri më tani. Një ndjenjë e pakëndshme, e pështirë u vendos në gropën e stomakut tim dhe nuk kishte të bënte me fluturimin me gunga, vetëm rezultat i tensionit, ankthit dhe neverisë ndaj njerëzve që mund të përpiqeshin të kryenin krime të tilla të tmerrshme. Ai simpatizoi njerëzit e botës që bënin punët e tyre të përditshme, të paditur, por të kënaqur. Ata ishin njerëzit për të cilët ai luftoi.
  
  Helikopterët ishin të mbushur me ushtarë që kujdeseshin dhe e vunë veten në rrezik për njerëzit që e bënë botën një vend të mirë për të jetuar. I gjithë ekipi i SPEAR ishte i pranishëm, me përjashtim të Karin Blake dhe Beauregard Alain dhe Bridget McKenzie - i njohur si Kenzie, ish-agjentja e Mossad-it, që zotëronte katana, kontrabandë objektesh. Ekipi u largua nga "pazari i fundit" i shkatërruar i Ramses me një nxitim aq të madh sa u detyrua të merrte të gjithë me vete. Nuk kishte asnjë minutë për të humbur dhe i gjithë ekipi ishte i përgatitur, i informuar dhe gati për të dalë në rrugët e Nju Jorkut në një vrapim.
  
  Nga një xhungël e vërtetë në një xhungël betoni, mendoi Drake. Nuk mbyllemi kurrë.
  
  Rreth tij ishin linjat e besueshme kryqëzuese dhe valët e stuhishme të jetës së tij. Alicia dhe Bo, May dhe Kenzi dhe Torsten Dahl. Në helikopterin e dytë ishin Smith dhe Lauren, Hayden, Kinimaka dhe Yorgi. Ekipi vrapoi në hapësirën ajrore të Nju Jorkut, tashmë të pastruar nga Presidenti Coburn, dhe u përplas fort, duke nxituar nëpër boshllëqet midis rrokaqiejve dhe duke zbritur drejt një çati në formë katrore. Turbulencat i goditën. Radio cicëroi ndërsa informacioni vinte. Drake mund të imagjinonte vetëm rrëmujën e rrugëve poshtë, agjentët e nxituar dhe ekipet e furishme SWAT, mendimin djallëzor të një nxitimi të pandërprerë për të shpëtuar Nju Jorkun dhe Bregun Lindor.
  
  Mori frymë thellë, duke ndjerë se orët e ardhshme do të ishin të trazuara.
  
  Dal i ra në sy. "Pas kësaj unë jam duke bërë pushime."
  
  Drake e admiroi besimin e suedezit. "Pas kësaj, ne të gjithë do të kemi nevojë për një."
  
  "Epo, ti nuk do të vish me mua, Yorkie."
  
  "Nuk ka problem. Jam shumë i sigurt se Joana do të jetë në krye gjithsesi".
  
  "Çfarë dreqin duhet të thotë kjo?"
  
  Helikopteri zbriti shpejt, duke dërguar barkun e tyre në stratosferë.
  
  Alicia qeshi. "Vetëm se ne e dimë se kush e drejton shtëpinë e Daley, Torsti. E dimë".
  
  Suedezi bëri një grimasë, por nuk bëri asnjë koment tjetër. Drake shkëmbeu një buzëqeshje me Alicia dhe më pas vuri re se Mai po i shikonte të dy. Dreqin, është sikur nuk kemi asgjë për t'u shqetësuar gjithsesi.
  
  Alicia i bëri me dorë Mait. "A je i sigurt se mund ta përballosh këtë lloj veprimi, Sprite, pasi e ke prerë veten gjatë rruajtjes së fundmi?"
  
  Shprehja e May nuk ndryshoi, por ajo me hezitim zgjati dorën për të prekur plagën e re në fytyrën e saj. "Ngjarjet e fundit më kanë bërë më të kujdesshëm ndaj njerëzve që kam besim. Dhe kini kujdes nga ata që tradhtojnë."
  
  Drake u shtrëngua përbrenda.
  
  Asgjë nuk ndodhi. Ajo më la, duke i dhënë fund! Asgjë nuk u premtua. .
  
  Emocionet dhe mendimet u përzien, duke u kthyer në vrer të thartë, që përzihej me një mijë ndjenja të tjera. Dahl, vuri re ai, u largua ngadalë nga Kenzi dhe Bo mezi ia hoqi sytë Alicias. Zot, ai shpresonte që gjërat të ishin qetësuar pak në helikopterin e dytë.
  
  Shpërthime të reja të erës së egër i goditën kur rrëshqitja e helikopterit preku çatinë e ndërtesës. Zogu u ul, dhe më pas dyert u hapën, pasagjerët u hodhën poshtë dhe vrapuan drejt derës së hapur. Burra me armë ruanin hyrjen dhe disa njerëz të tjerë ishin vendosur brenda. Drake u zhyt i pari, duke fluturuar së pari me këmbë dhe duke u ndjerë paksa i papërgatitur pa armë, por duke e ditur fare mirë se së shpejti do të armatoseshin. Ekipi zbriti me nxitim shkallët e ngushta një nga një derisa u gjendën në një korridor të gjerë, të errësuar dhe të rrethuar nga edhe më shumë roje. Këtu ata ndaluan për një moment para se të merrnin udhëzimet për të vazhduar.
  
  Gjithçka është e qartë.
  
  Drake vraponte me vrap, duke kuptuar se ata kishin humbur ditë jetike duke nxjerrë informacione nga pazari dhe më pas duke u marrë në pyetje nga agjentë të dyshimtë, veçanërisht nga CIA. Në fund ndërhyri vetë Coburn, i cili urdhëroi dërgimin e menjëhershëm të ekipit SPEAR në pikën më të nxehtë të planetit.
  
  Qyteti i Nju Jorkut.
  
  Tani, duke zbritur një shkallë tjetër, ata dolën në një ballkon me pamje nga pjesa e brendshme e asaj që iu tha se ishte stacioni i policisë lokale në cep të rrugëve 3 dhe 51. E panjohur për publikun, vendi shërbeu gjithashtu si zyra e sigurisë kombëtare - në fakt, ishte një nga dy që quheshin "qendërsia" e qytetit, thelbi i të gjitha aktiviteteve të agjencisë. Drake tani shikoi policinë lokale të kryente punët e tyre të përditshme, stacioni i zhurmshëm, i zhurmshëm dhe i mbushur me njerëz, derisa një burrë me kostum të zi iu afrua nga fundi.
  
  "Le të lëvizim," tha ai. "Nuk ka kohë për të humbur këtu."
  
  Drake nuk mund të pajtohej më shumë. Ai e shtyu Alicia përpara, për pakënaqësinë e bjondes, duke fituar një shkëlqim verbues për problemet e tij. Të tjerët u grumbulluan brenda, Hayden u përpoq t'i afrohej të sapoardhurit, por atij i mbaroi koha pasi u zhduk pas derës së largët. Ndërsa ecnin, ata hynë në një dhomë rrethore me dysheme dhe mure të bardha me pllaka, dhe karrige të vendosura në rreshta përpara një platforme të vogël të ngritur. Burri i largoi ata sa më shpejt që mundi.
  
  "Faleminderit që erdhët," tha ai me pasion. "Si ta dini, burrat që keni kapur - mashtruesi Ramses dhe Robert Price - janë dërguar në qelitë poshtë nesh për të pritur rezultatet e... gjuetisë sonë. Ne menduam se ato mund të përmbajnë informacion të vlefshëm dhe duhet të jenë përreth."
  
  "Sidomos nëse dështojmë," tha Alicia e zymtë.
  
  "Vërtet. Dhe këto qeli burgu të nëndheshëm me siguri shtesë brenda divizionit të Sigurisë Kombëtare do ta mbajnë të pazbuluar praninë e Ramsesit, siç jam i sigurt që mund ta vlerësoni."
  
  Drake kujtoi se njësitë vendore të Ramses, pasi kishin vjedhur ose kishin marrë me forcë një bombë bërthamore nga duart e Marsh-it, u urdhëruan të prisnin lejen e Ramses për të shpërthyer. Ata nuk e dinin se ai ishte kapur, ose se ai ishte gati i vdekur. Qelizat e Nju Jorkut të organizatës së Ramses nuk dinin asgjë fare.
  
  Të paktën kjo ishte e vetmja gjë që fliste në favor të ekipit të SPEAR.
  
  "Ai do të jetë i dobishëm," tha Hayden. "Jam plotesisht e sigurte."
  
  "Po," shtoi Smith. "Pra, hiqni dorë për momentin të shtyni bagëtinë."
  
  Agjenti i Zyrës së Brendshme u tërhoq. "Emri im është Moore. Unë jam agjenti kryesor këtu. E gjithë inteligjenca do të kalojë përmes meje. Ne po krijojmë një task forcë të re për të asimiluar dhe shpërndarë aktivitetet. Ne kemi një qendër dhe tani po organizojmë degë. Çdo agjent dhe oficer policie - i disponueshëm ose jo - po punon kundër këtij kërcënimi dhe ne i kuptojmë plotësisht pasojat e dështimit. Nuk mundet..." ai u lëkund pak, duke treguar stres që normalisht do të ishte i padëgjuar. "Kjo nuk mund të lejohet të ndodhë këtu."
  
  "Kush është shefi në tokë?" pyeti Hajden. "Kush i merr vendimet këtu ku ka vërtet rëndësi?"
  
  Moore hezitoi dhe gërvishti mjekrën. "Epo, ne e dimë. Atdheu. Në bashkëpunim me Njësinë Kundër Terrorizmit dhe Njësinë e Menaxhimit të Kërcënimeve."
  
  "Dhe me "ne", do të thoni ju dhe mua?" Apo thjesht mendoni për Atdheun?"
  
  "Unë mendoj se kjo mund të ndryshojë siç kërkon situata," pranoi Moore.
  
  Hayden dukej i kënaqur. "Sigurohu që bateria e celularit të jetë e ngarkuar."
  
  Moore shikoi rreth grupit sikur e ndjeu urgjencën e tyre dhe i pëlqeu. "Siç e dini, ne kemi një dritare të shkurtër. Nuk do t'u duhej shumë kohë këtyre bastardëve për të kuptuar se Ramses nuk do ta jepte atë urdhër. Pra, gjërat e para së pari. Si të zbulojmë një celulë terroriste?"
  
  Drake shikoi orën e tij. "Dhe marshoni. A nuk duhet të jetë marsi prioritet nëse ai mban një bombë?"
  
  "Inteligjenca raporton se Marsi do të bashkohet me celulat lokale. Nuk e dimë sa do të jenë. Pra, sigurisht që ne fokusohemi në të dyja."
  
  Drake kujtoi rrëfimin e Beau për bisedën midis Marsh dhe Webb. Atëherë i shkoi mendja se francezi i zhveshur që kishin takuar për herë të parë ndërsa ishin detyruar në turneun e Last Man Standing dhe kishin luftuar mjaft shpesh që atëherë, shkëlqeu dritën e mirësisë kur ishte e rëndësishme. Shkëlqeu si një yll. Ai me të vërtetë duhet t'i japë djalit një hapësirë shtesë për frymëmarrje.
  
  Diku përgjatë këmbës...
  
  Moore foli përsëri. "Ka disa mënyra për të zbuluar një qelizë të thellë apo edhe një qelizë të fjetur. Ne po ngushtojmë të dyshuarit. Ne jemi duke eksploruar lidhjet me qeliza të tjera të njohura që tashmë janë nën vëzhgim. Shikoni vendet e adhurimit të djegur ku xhihadistët e famshëm hedhin helmin e tyre. Ne shikojmë njerëz që së fundmi i janë përkushtuar ritualeve - ata që befas interesohen për fenë, tërhiqen nga shoqëria ose flasin hapur për veshjet e grave. NSA po dëgjon meta të dhënat e mbledhura nga miliona telefona celularë dhe po i vlerëson ato. Por shumë më efektivë janë burrat dhe gratë që e rrezikojnë atë çdo ditë të javës - ata që ne kemi infiltruar në popullatën nga e cila rekrutohen rregullisht xhihadistët e rinj."
  
  "Nën mbulesë". Smith tundi me kokë. "Kjo eshte mire".
  
  "Kjo eshte e vertetë. Në këtë pikë, informacioni ynë është më i hollë se Barbie i Iggy Pop. Ne po përpiqemi të konfirmojmë numrin e njerëzve në çdo qeli. Madhësia e qelizave. Rrethet. Mundësitë dhe gatishmërinë. Ne po shqyrtojmë të gjitha regjistrimet e fundit të telefonit. A mendoni se Ramses do të flasë?
  
  Hayden mezi priste të shkonte në punë. "Ne do t'i bëjmë një përpjekje të mirë."
  
  "Kërcënimi është i pashmangshëm," tha Kinimaka. "Le të caktojmë ekipe dhe të largohemi nga këtu."
  
  "Po, po, kjo është mirë," shpjegoi Moore. "Por ku do të shkoni? Nju Jorku është një qytet shumë i madh. Nuk do të arrini asgjë duke ikur nëse nuk keni ku të shkoni. Ne as nuk e dimë nëse bomba është e vërtetë. Shumë njerëz mund të bëjnë një bombë... shikoni në të djathtën tuaj."
  
  Alicia u zhvendos në vendin e saj. "Unë mund të garantoj për këtë."
  
  "Automjetet janë në gatishmëri", tha Moore. "Mjetet e forcave speciale. Helikopterët. Makina të shpejta pa shenja. Besoni apo jo, ne kemi plane për këtë, mënyra për të pastruar rrugët. Zyrtarët dhe familjet e tyre tashmë janë duke u evakuuar. Gjithçka që na duhet tani është një pikënisje."
  
  Hayden iu drejtua ekipit të saj. "Pra, le t'i shpërndajmë shpejt grupet dhe të arrijmë në Ramses. Siç tha ai njeri, dritarja jonë është e vogël dhe tashmë po mbyllet."
  
  
  KAPITULLI KATËRT
  
  
  Julian Marsh u largua nga moteli i freskuar, madje i emocionuar, por edhe pak i trishtuar. Ai ishte i veshur mirë: xhinse blu, njëra këmbë e së cilës ishte pak më e errët se tjetra, disa shtresa këmisha dhe një kapelë e shtyrë në njërën anë të kokës. Pamja ishte e mirë dhe ai mendoi se e kishte tejkaluar Zoe. Gruaja doli nga banja e vogël, dukej pak e shprishur, flokët e saj vetëm gjysmë të krehura dhe buzëkuqin gjysmë të vendosur. Vetëm pas disa minutash vlerësimi, Marsh e kuptoi se ajo po përpiqej qëllimisht ta imitonte atë.
  
  Apo t'i bëjë haraç atij?
  
  Ndoshta ishte kjo e fundit, por me të vërtetë e shtyu Marshin në skaj. Gjëja e fundit që ai donte ishte që një version femëror i vetes të kufizonte stilin e tij unik. Pothuajse si një mendim i mëvonshëm, ai mori çantën e shpinës nga shtrati, duke përkëdhelur materialin dhe duke ndjerë skicën e bishës së gjallë brenda.
  
  imja.
  
  Mëngjesi ishte i mirë, i freskët, i ndritshëm dhe i gëzuar. Marsh priti derisa një makinë me pesë vende u tërhoq dhe dy burra u hodhën jashtë. Të dy ishin me lëkurë të errët dhe mbanin mjekër të trashë. Marsi foli fjalëkalimin përfundimtar për udhëtimin e fundit dhe i lejoi ata të hapnin derën e pasme. Zoey u shfaq teksa u ngjit brenda.
  
  "Prit". Njëri nga burrat nxori një armë ndërsa gruaja iu afrua. "Duhet të ketë vetëm një."
  
  Marsi ishte i prirur të pajtohej, por pala tjetër e tij donte ta njihte edhe më mirë këtë grua. "Ajo është një shtesë e vonuar. Ajo është në rregull".
  
  Dora me armë ende hezitonte.
  
  "Dëgjo, unë nuk kam kontaktuar për tre ditë, ndoshta katër." Marsh nuk e mbante mend saktësisht. "Planet ndryshojnë. Të dhashë fjalëkalimin, tani dëgjo fjalët e mia. Ajo është në rregull. Edhe të dobishme."
  
  "Shume mire". Asnjëri prej tyre nuk dukej i bindur.
  
  Makina u ngrit shpejt, duke ngritur një kolonë dheu nga poshtë gomave të pasme dhe u kthye drejt qytetit. Marshimi u tërhoq pasi rrokaqiejt dukeshin edhe më të mëdha dhe trafiku u intensifikua. Sipërfaqet me shkëlqim dhe reflektuese rrethuan makinën, duke u verbuar në disa vende ndërsa ridrejtonin dritën artificiale. Turmat mbushën trotuaret dhe ndërtesat shkëlqenin me informacion. Makinat e policisë lëviznin nëpër rrugë. Marsh nuk vuri re asnjë shenjë të vëmendjes së shtuar të policisë, por në atë kohë ai nuk mund të shihte mbi çatinë e makinës. Ai ia përmendi këtë shoferit.
  
  "Gjithçka duket normale," u përgjigj burri. "Por shpejtësia është ende e rëndësishme. Çdo gjë do të shkatërrohet nëse lëvizim shumë ngadalë."
  
  "Ramses?" Marsh pyeti.
  
  "Ne jemi duke pritur për fjalën e tij."
  
  Marsi u vrenjos, duke ndjerë një farë mospërfilljeje në përgjigje. Ky plan ishte tërësisht i tij, dhe miqtë e Ramsesit duhet të kërcejnë me melodinë e tij. Pasi arritën në vendin që Marsh kishte zgjedhur dhe përgatitur muaj përpara se të fillonin.
  
  "Qëndroni nën radar," tha ai, për të vendosur kontrollin. "Dhe nën kufirin e shpejtësisë, apo jo? Ne nuk duam të na ndalojnë".
  
  "Jemi në Nju Jork," tha shoferi, dhe më pas të dy njerëzit qeshën ndërsa ai kaloi në semafor të kuq. Marsh zgjodhi t'i injoronte ato.
  
  "Por," shtoi më pas shoferi. "Çanta juaj e shpinës? Kjo përmbajtje duhet të verifikohet."
  
  "Unë e di atë," pëshpëriti Marsh. "A mendoni se unë nuk e di këtë?"
  
  Çfarë lloj majmuni i ngarkoi Uebi?
  
  Ndoshta duke ndjerë tensionin në rritje, Zoey iu afrua atij. Midis tyre kishte vetëm një bombë bërthamore. Dora e saj rrëshqiti ngadalë poshtë çantës së shpinës, një nga maja e gishtit, dhe poshtë në prehrin e tij, duke e bërë atë të dridhej dhe më pas ta shikonte atë.
  
  "A është vërtet e përshtatshme kjo?"
  
  "Nuk e di, Julian. A është kështu?"
  
  Marsh nuk ishte plotësisht i sigurt, por u ndje mjaft mirë që e la të qetë. Atij i shkoi mendja për një moment se Shears ishte pak tërheqës, i fuqishëm si Papa Hije, dhe pa dyshim i aftë të thërriste çdo ekzemplar mashkull që i kërkonte.
  
  Pse une?
  
  Bomba bërthamore ndoshta ndihmoi, ai e dinte. Çdo vajzë pëlqente një burrë me armë bërthamore. Diçka që ka të bëjë me pushtetin... Epo, ndoshta asaj i pëlqente ideja se ai ishte pak më i frikshëm se ajo. çuditshmëria e tij? Sigurisht, pse dreqin jo? Treni i tij i mendimeve doli nga shinat kur ata ndaluan në anë të rrugës, shoferi duke treguar prerë nga ndërtesa që Marsh kishte zgjedhur në vizitën e tij të mëparshme. Dita jashtë ishte ende e ngrohtë dhe krejtësisht e papritur. Marsh imagjinoi gomarët e trashë të qeverisë, të ulur fort në sediljet e tyre prej lëkure prej pelushi, gati për të marrë goditjen e jetës së tyre.
  
  Tani vjen së shpejti. Kështu që së shpejti mezi do të jem në gjendje të përmbahem.
  
  Ai e kapi Zoen për dore dhe pothuajse u hodh përgjatë trotuarit, duke e lënë çantën e shpinës të varej në bërrylin e tij të përkulur. Pasi kaluan portierin dhe morën udhëzime në të majtë, grupi prej katër vetash hipi në ashensor në katin e katërt dhe më pas kontrolloi apartamentin e gjerë me dy dhoma gjumi. Gjithçka ishte mirë. Marsi hapi dyert e ballkonit dhe mori një tjetër frymë të ajrit të qytetit.
  
  Mund edhe unë përderisa mundem.
  
  Ironia e bëri të qeshte me veten. Kjo nuk do të ndodhte kurrë. Gjithçka që amerikanët duhej të bënin ishte të besonin, të paguanin dhe më pas ai mund të shkatërronte bombën bërthamore në Hudson siç ishte planifikuar. Pastaj plani i ri. Jete e re. Dhe një e ardhme emocionuese.
  
  Një zë i erdhi nga pas shpatullave. "Na është dërguar një person që mund të kontrollojë përmbajtjen e çantës suaj të shpinës. Ai duhet të arrijë brenda orës."
  
  Marsi pohoi me kokë pa u kthyer. "Siç pritej. Shume mire. Por ka edhe disa konsiderata të tjera. Kam nevojë për dikë që të më ndihmojë të transferoj paratë sapo të paguajë Shtëpia e Bardhë. Kam nevojë për ndihmë për të ngritur një ndjekje për të krijuar një shpërqendrim. Dhe ne duhet të aktivizojmë të gjitha qelizat dhe të shpërthejmë këtë bombë."
  
  Burri pas tij u trazua. "Është e gjitha në planifikim," tha ai. "Ne jemi gati. Këto gjëra do të bashkohen shumë shpejt."
  
  Marsi u kthye dhe u kthye në dhomën e hotelit. Zoe u ul duke pirë shampanjë, këmbët e saj të holla të ngritura dhe të mbështetura në një shezlong. "Pra tani thjesht presim?" - e pyeti ai djalin.
  
  "Jo për shumë kohë".
  
  Marsh i buzëqeshi Zoes dhe i zgjati dorën. "Ne do të jemi në dhomën e gjumit."
  
  Çifti rrëmbeu një rrip nga çdo çantë shpine dhe i çoi me vete në dhomën më të madhe të gjumit. Brenda një minute ata ishin të dy të zhveshur dhe u përpëlitën njëri mbi tjetrin mbi çarçafë. Marsh u përpoq të provonte se kishte qëndrueshmërinë e nevojshme këtë herë, por Zoe ishte paksa shumë dinake. Fytyra e saj e gjerë dhe e patëmetë i bënte gjithfarë gjërash libidos së tij. Në fund, ishte një gjë e mirë që Marsh përfundoi shpejt, sepse shpejt u trokitën në derën e dhomës së gjumit.
  
  "Ky njeri është këtu."
  
  Tashmë? Marsh u vesh shpejt me Zoe, dhe më pas të dy u kthyen në dhomë, ende të skuqur dhe pak të djersitur. Marsh shtrëngoi duart me të sapoardhurin, duke vënë në dukje flokët e tij të hollë, ngjyrën e zbehtë dhe rrobat e rrumbullakosura.
  
  "Nuk dilni shpesh?"
  
  "Ata më mbajnë të mbyllur."
  
  "Oh, mirë, nuk ka rëndësi. Jeni këtu për të kontrolluar bombën time?"
  
  "Po, zotëri, e bëra."
  
  Marsh vendosi çantën e shpinës në tavolinën e ulët prej xhami që zinte qendrën e dhomës së madhe. Zoe kaloi pranë, duke tërhequr vëmendjen e tij teksa kujtoi për momentin figurën e saj të zhveshur vetëm pak minuta më parë. E hodhi shikimin duke u kthyer nga i porsaardhuri.
  
  "Si e ke emrin, djalë?"
  
  "Adam, zotëri."
  
  "Epo, Adam, ti e di se çfarë është dhe çfarë mund të bëjë. Je nervoz?"
  
  "Jo, jo për momentin."
  
  "Te tensionuar?"
  
  "Unë nuk mendoj kështu".
  
  "A jeni nervoz? E tensionuar? Ndoshta ai është tepër i lodhur?"
  
  Adami tundi kokën, duke parë çantën e shpinës.
  
  "Nëse është kështu, jam i sigurt që Zoey mund t'ju ndihmojë." Këtë e tha me gjysmë shaka.
  
  Pithiani u kthye me një buzëqeshje dinake. "Bëhu i lumtur".
  
  Marshi i mbylli sytë, ashtu si edhe Adami, por përpara se i riu të ndryshonte mendje, shoferi i tyre me mjekër foli. "Nxito me të," tha ai. "Duhet të jemi të përgatitur për..." vazhdoi ai.
  
  Marsi ngriti supet. "Mirë, nuk ka nevojë të filloni të shkelni këmbët tuaja. Le të zbresim dhe të pista." Ai iu drejtua Adamit. "Dua të them, me një bombë."
  
  I riu shikoi çantën e shpinës, i habitur, dhe më pas e ktheu në mënyrë që kopsat të ishin përballë tij. I zgjidhi ngadalë dhe hapi kapakun. Brenda shtrihej pajisja aktuale, e rrethuar nga një çantë shpine më e qëndrueshme dhe e përgjithshme.
  
  "Mirë," tha Adami. "Pra, ne të gjithë e dimë për MASINT, një protokoll inteligjence matjeje dhe nënshkrimi që skanon për nënshkrimet e rrezatimit dhe fenomeneve të tjera fizike që lidhen me armët bërthamore. Kjo pajisje, dhe të paktën një tjetër e ngjashme që unë njoh, janë krijuar për të rrëshqitur nën këtë fushë. Aktualisht ka shumë sisteme të zbulimit dhe monitorimit të pajisjeve bërthamore në botë, por jo të gjitha janë të avancuara dhe jo të gjitha janë të pajisura me personel të plotë." Ai ngriti supet. "Shikoni dështimet e fundit në vendet e qytetëruara. A mundet dikush me të vërtetë të ndalojë një individ të vendosur ose një qelizë të lidhur ngushtë që të veprojë vetëm? Sigurisht që jo. Duhet vetëm një defekt ose punë e brendshme." Ai buzëqeshi. "Një punonjës i pakënaqur apo edhe i lodhur i vdekur. Kryesisht kërkon para ose levë. Këto janë monedhat më të mira të terrorizmit ndërkombëtar."
  
  Marsh dëgjoi historinë e të riut, duke pyetur veten nëse ishin marrë një ose dy masa paraprake më serioze, ndërsa ai i shpjegoi rrugën e tij Ramsesit dhe Uebit. Do të ishte në interesin e tyre. Ai kurrë nuk do ta dinte, dhe sinqerisht, nuk i interesonte. Tani ai ishte pikërisht këtu dhe gati të hapte derën e Ferrit.
  
  "Është në thelb ajo që ne e quajmë një 'bombë e pistë'," tha Adam. "Termi ka ekzistuar gjithmonë, por është ende i zbatueshëm. Unë kam një scintillator alfa, një detektor ndotësish dhe disa gjëra të tjera të mira. Por në thelb," Adami nxori një kaçavidë nga xhepi, "Unë e kam këtë."
  
  Ai hoqi shpejt paketimin e fortë dhe hapi shiritat Velcro që ekspozonin ekranin e vogël dhe mini-tastierën. Paneli u mbajt në vend nga katër vida, të cilat Adami i hoqi shpejt. Kur paneli metalik u lirua, një sërë telash u zbërthyen pas tij, duke çuar në zemrën e pajisjes së sapo zbuluar.
  
  Marsi mbajti frymën.
  
  Adami buzëqeshi për herë të parë. "Mos u shqetëso. Kjo gjë ka siguresa të shumta dhe nuk është ende e armatosur. Askush këtu nuk do ta fillojë këtë."
  
  Marsi u ndje pak bosh.
  
  Adami shikoi mekanizmin dhe detajet brenda tij, duke i marrë të gjitha. Pas një momenti, ai kontrolloi ekranin e laptopit pranë tij. "Po rrjedh," pranoi ai. "Por nuk është aq keq."
  
  Marsi u trondit pa pushim. "Sa e keqe është?"
  
  "Unë do t'ju këshilloja të mos bëni kurrë fëmijë," tha Adami pa emocione. "Nëse mundeni akoma. Dhe shijoni vitet e ardhshme të jetës suaj."
  
  Marsh ia nguli sytë Zoey ndërsa ajo ngrinte supet. Sido që të jetë, ai kurrë nuk priste të jetonte më shumë se babai i tij egoist apo vëllezërit e tij arrogantë.
  
  "Tani mund ta mbroj më mirë," tha Adami, duke nxjerrë paketën nga valixhe që kishte sjellë me vete. "Siç do të bëja me çdo pajisje të kësaj natyre."
  
  Marsi e shikoi për një moment dhe më pas e kuptoi se pothuajse kishin mbaruar. Ai takoi sytë e vdekur të shoferit të tyre. "Këto kamera për të cilat foli Ramses. A janë gati? Ndjekja është gati të fillojë dhe nuk dua asnjë vonesë".
  
  Një buzëqeshje e thatë shkëlqeu si përgjigje. "Dhe ne po ashtu. Të pesë qelizat janë tani aktive, duke përfshirë dy qeliza të fjetura për të cilat amerikanët mund të mos jenë në dijeni". Burri shikoi orën e tij. "Është ora 6:45 e mëngjesit. Gjithçka do të jetë gati në orën shtatë."
  
  "Fantastike". Marsh ndjeu epshin e tij të rritet përsëri dhe mendoi se ai mund të përfitonte nga ky fakt ndërkohë që mundej akoma. Duke e njohur Zoey-n, siç kishte bërë së fundmi, gjithsesi do të kishin përfunduar shpejt. "Dhe protokollet për transfertat e parave?"
  
  "Adam do të fokusohet në përfundimin e një programi që do të transmetojë vendndodhjen tonë në të gjithë botën në një qark të pafund. Ata kurrë nuk do të ndjekin transaksionin."
  
  Marsi nuk e vuri re habinë në fytyrën e Adamit.
  
  Ai ishte shumë i përqendruar te Zoe, dhe ajo tek ai. Ai mori edhe pesë minuta të tjera për të parë Adamin duke ndezur bombën dhe për të dëgjuar udhëzimet se si të çarmatosej gjënë e mallkuar, pastaj u sigurua që burri të bënte fotografitë e duhura të pajisjes në veprim. Fotografitë luajtën një rol kritik në bindjen e Shtëpisë së Bardhë për vërtetësinë e pajisjes dhe në ngritjen e një kërkimi që do të krijonte një shpërqendrim dhe do të ndante forcat e grumbulluara kundër tij. I lumtur, ai më në fund iu drejtua Adamit.
  
  "Ai i verdhë. A është ky tela çarmatosëse?"
  
  "Um, po zotëri, është."
  
  Marsh i buzëqeshi sinqerisht shoferit. "Pra, a jemi gati?"
  
  "Ne jemi gati".
  
  "Atëherë largohuni."
  
  Marsh zgjati dorën dhe e çoi Zoe në dhomën e gjumit, duke tërhequr xhinset dhe brekët e saj ndërsa po shkonte dhe duke u përpjekur të frenonte një nënqeshje. Një përmbytje pasioni dhe emocioni pothuajse e pushtoi atë pasi kuptoi se të gjitha ëndrrat e tij për fuqi dhe rëndësi do të realizoheshin. Sikur ta shihte tani familja e tij.
  
  
  KAPITULLI I PESTË
  
  
  Ndërsa Drake u drejtua, pesha e plotë e asaj që po ndodhte e goditi atë. Urgjenca përshkoi venat e tij, duke i gërryer mbaresat nervore dhe një vështrim ndaj shokëve të skuadrës i tha atij se ata ndiheshin në të njëjtën mënyrë - madje edhe Kenzi. Ai me të vërtetë mendoi se ish-agjenti i Mossad-it e kishte bërë tashmë lëvizjen e saj, por më pas, në të vërtetë, për shkak të lidhjes mes ushtarëve, as që kishte nevojë ta pyeste pse nuk e bëri. Të njëjtët të pafajshëm për të cilët ajo luftoi, të njëjtët civilë, ishin në rrezik. Kushdo me gjysmë zemre nuk do ta lejonte këtë të ndodhte dhe Drake dyshoi se Kensi mund të kishte shumë më tepër se gjysmë zemre, pavarësisht se sa thellë fshihej.
  
  Ora e murit tregonte shtatë dyzet e pesë, dhe i gjithë ekipi ishte në lëvizje. Një qetësi alarmante, kaotike mbretëroi në komisariat; policia ishte në krye, por qartësisht në teh. Në ekranet televizive u ndezën lajme, por asnjëri prej tyre nuk kishte lidhje me to. Moore ecte dhe ecte, duke pritur lajme nga agjentë të fshehtë, ekipet e vëzhgimit ose ngarje makina. Hayden u kap me pjesën tjetër të ekipit.
  
  "Unë dhe Mano do të merremi me Ramsesin. Ne kemi nevojë për dy grupe të tjera, një për të vlerësuar informacionin në lidhje me një shpërthim bërthamor ndërsa ndodh dhe një për të kërkuar këto qeliza. Heshtni, por mos merrni të burgosur. Sot, miqtë e mi, nuk është dita për të mashtruar. Merrni atë që ju nevojitet dhe merrni atë shpejt dhe me vështirësi. Gënjeshtra mund të na kushtojë shtrenjtë."
  
  Moore e kuptoi atë që po thoshte dhe shikoi prapa. "Sot," tha ai, "nuk do të ketë mëshirë".
  
  Dahl pohoi me kokë të zymtë, duke kërcitur nyjet e tij sikur mund të plasiste kafkën e një njeriu. Drake u përpoq të qetësohej. Edhe Alicia ecte si një panterë në kafaz.
  
  Më pas, në orën 8 të mëngjesit filloi çmenduria.
  
  Filluan të vinin telefonata, telefonat e dedikuar tingëllonin vazhdimisht, zhurma e tyre mbushte dhomën e vogël. Moore në mënyrë efektive i luftoi ata një nga një dhe dy asistentë erdhën me vrap për të ndihmuar. Edhe Kinimaka e pranoi sfidën, ndonëse tavolina në të cilën ishte ulur nuk dukej shumë e lumtur.
  
  Moore krahasoi informacionin me shpejtësinë e dritës. "Ne jemi në prag," tha ai. "Të gjitha ekipet janë gati. Agjentët e fshehtë raportuan bisedat më të fundit rreth takimeve dhe muhabeteve sekrete. Lëvizjet rreth xhamive të famshme u intensifikuan. Edhe nëse nuk e dinim se çfarë po ndodhte, do të shqetësoheshim. Fytyra të reja u panë në habitatet e tyre të zakonshme, të gjitha të vendosura dhe duke lëvizur shpejt, me qëllim. Nga qelizat e njohura për ne, dy u zhdukën nga radarët." Moore tundi kokën. "Duket sikur ne nuk e kemi marrë tashmë këtë. Por ne kemi të dhëna. Një ekip duhet të shkojë në portet - një nga qelitë e njohura vepron prej andej."
  
  "Këta jemi ne," u përgjak Dahl. "Çohuni, ju bastardë."
  
  "Fol për vete." Kensi iu afrua atij. "Oh, dhe unë jam me ju."
  
  "Oh, a duhet ta bësh këtë?"
  
  "Ndaloni së luajturi fort për të arritur."
  
  Drake studioi ekipet, të cilat u ndanë në çifte në një mënyrë interesante. Dahl dhe Kenzie kishin shokë - Lauren, Smith dhe Yorgi. Ai përfundoi duke qëndruar me Alicia, May dhe Bo. Ishte një recetë për diçka; kjo ishte e sigurt.
  
  "Paç fat, shok," tha Drake.
  
  Dahl u kthye për të thënë diçka sapo Moore ngriti dorën. "Prit!" E mbuloi receptorin me dorë për një sekondë. "Kjo sapo është korrigjuar në linjën tonë telefonike."
  
  Të gjitha kokat u kthyen. Moore pranoi një telefonatë tjetër dhe tani zgjati dorën, duke ndjerë butonin e altoparlantit.
  
  "Ju jeni brenda," tha Moore.
  
  Një çarje pa trup e mbushi dhomën, fjalët dolën aq shpejt saqë këmbët e Drake donin ta ndiqnin. "Ky është Julian Marsh dhe e di që ju dini pothuajse gjithçka. Po, e di. Pyetja është, si do të dëshironit ta luanit?"
  
  Hayden mori përsipër kur Moore tundi dorën për të vazhduar. "Mos së qeni budalla, Marsh. Ku eshte?"
  
  "Epo, kjo është një pyetje shpërthyese, apo jo? Unë do t'ju them këtë, i dashur im, është këtu. në NYC."
  
  Drake nuk guxoi të merrte frymë pasi frika e tyre më e keqe u konfirmua padyshim.
  
  "Pra, pyetja tjetër është se çfarë dua më pas?" Marsi u ndal për një kohë të gjatë.
  
  "Shko në punë, budalla," tha Smith.
  
  Alicia u vrenjos. "Le të mos e kundërshtojmë këtë idiot."
  
  Marsi qeshi. "Le të mos, me të vërtetë. Pra, bomba bërthamore është e ngarkuar, të gjitha kodet janë futur me kujdes. Siç thonë ata, ora po shkon. Tani gjithçka që duhet të bëni është të siguroheni se është e vërtetë dhe t'ju jepni një numër llogarie bankare. Unë kam të drejtë?"
  
  "Po," tha Hayden thjesht.
  
  "A keni nevojë për prova? Ju do të duhet të punoni për të."
  
  Drake u përkul përpara. "Çfarë do të thuash?"
  
  "Dua të them se ndjekja është në vazhdim."
  
  "A do të arrish në pikën e duhur shpejt?" pyeti Hajden.
  
  "Ah, do të arrijmë atje. Së pari, ju milingona të vogla punëtore duhet të bëni punën tuaj. Po të isha në vendin tuaj, do të largohesha. E shikon...e shikon si me erdhi kjo rime? Do t'i bëja të gjitha rimë, e dini, por në fund... e kuptova se nuk më interesonte."
  
  Drake tundi kokën me dëshpërim. "Dreq, shok. Flisni anglisht siç duhet."
  
  "E dhëna e parë është tashmë në lojë. Formulari i konfirmimit. Keni njëzet minuta për të mbërritur në Hotel Edison, dhoma 201. Më pas do të ketë edhe katër të dhëna të tjera, disa prej të cilave kanë të bëjnë me konfirmimin dhe disa me kërkesat. Tani më kupton?"
  
  Maji u kthye i pari. "Çmenduri".
  
  "Epo, unë jam një person me dy mendje. Një nga nevoja, një nga vesi. Ndoshta shkëndija e çmendurisë fluturojnë në kryqëzimin e tyre."
  
  "Njëzet minuta?" Drake shikoi orën e tij. "A mund ta bëjmë edhe këtë?"
  
  "Për çdo minutë që vonoheshe, urdhërova një nga qelitë e Ramsesit të vriste dy civilë."
  
  Përsëri, tronditje, tmerr, tension në rritje. Drake shtrëngoi grushtat ndërsa adrenalina rritej.
  
  "Njëzet minuta," përsëriti Marsh. "Që tani."
  
  Drake vrapoi nga dera.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden vrapoi poshtë shkallëve dhe në bodrumin e ndërtesës, Kinimaka në shpinë të saj. Fury e kapi dhe e goditi si krahët e djallit. Zemërimi bëri që këmbët e saj të shkonin më shpejt dhe gati sa nuk e bëri atë të pengohej. Partneri i saj nga Havai gërmonte, rrëshqiti dhe u ngrit pothuajse pa u ndalur. Ajo mendoi për miqtë e saj, në rrezik të tmerrshëm, duke u shpërndarë në pjesë të ndryshme të qytetit pa as idenë më të vogël se çfarë të priste, duke e vënë veten në linjë pa diskutim. Ajo mendoi për të gjithë civilët atje dhe për atë që Shtëpia e Bardhë mund të jetë duke menduar tani. Ishte mirë të kishim protokolle, plane dhe formula të zbatueshme, por kur bota reale, e punës u bë shënjestër e një kërcënimi ekstrem - të gjitha bastet ishin anuluar. Në këmbët e shkallëve ajo vrapoi në korridor dhe filloi të vraponte. Dyert u ndezën nga të dyja anët, shumica e tyre të pandritura. Në fund, një varg hekurash u tërhoqën shpejt mënjanë për të.
  
  Hajden zgjati dorën e saj. "Armë".
  
  Roja u zmbraps, por më pas iu bind, urdhri nga lart tashmë i arrinte në vesh.
  
  Hayden mori armën, kontrolloi se ishte e mbushur dhe siguria ishte e fikur dhe hyri në dhomën e vogël.
  
  "Ramses!" - bërtiti ajo. "Çfarë dreqin ke bërë?"
  
  
  KAPITULLI GJASHTË
  
  
  Drake doli me vrap nga ndërtesa me Alicia, May dhe Beau pranë tij. Katër prej tyre tashmë ishin të mbytur në djersë. Vendosmëria dilte nga çdo por. Bo nxori nga xhepi një navigator GPS më të fundit dhe gjeti vendndodhjen e Edison-it.
  
  "Zona e Times Square," tha ai, duke studiuar itinerarin. "Le të kalojmë të tretën dhe të kalojmë Lexington Avenue. Shkoni në Waldorf Astoria."
  
  Drake shpërtheu në një rrjedhë të dendur makinash. Asgjë nuk krahasohet me përpjekjen për të shpëtuar jetën e një taksisti të Nju Jorkut, kur ai po përpiqej dëshpërimisht t'ju thyente këmbët në gjunjë, duke shtyrë përpara me të gjitha forcat. Drake kërceu në sekondën e fundit, duke rrëshqitur në pjesën e përparme të një taksie të verdhë aty pranë dhe duke u ulur me pjerrësi të plotë. brirët gjëmuan. Secili anëtar i ekipit kishte arritur të komandonte një pistoletë gjatë daljes dhe tani po e tundte përreth, duke dashur të kishte më shumë. Por koha tashmë ishte e humbur. Drake shikoi orën e tij ndërsa ra në trotuar.
  
  Shtatëmbëdhjetë minuta.
  
  Ata kaluan Lexington-in dhe më pas kaluan me shpejtësi përgjatë Waldorf, mezi ndaluan ndërsa makinat zvarriteshin poshtë Park Avenue. Drake luftoi përmes turmës në dritë, më në fund u përball ballë për ballë me një fytyrë të kuqe të zemëruar.
  
  "Dëgjo, shok, unë do të kaloj këtu i pari, edhe nëse më vret. Boss bagels do të ftohen, dhe nuk ka asnjë mënyrë në ferr që të ndodhë."
  
  Drake iu afrua burrit të zemëruar ndërsa Alicia dhe May vraponin jashtë. Sinjalet ndryshuan dhe rruga ishte e pastër. Tani, pasi kishin fshehur armët e tyre, ata me vendosmëri u drejtuan drejt rrugës kryesore tjetër - Madison Avenue. Edhe një herë turmat mbushën trotuarin. Bo rrëshqiti në vendin e 49-të, duke manovruar mes makinave dhe duke fituar një avantazh. Për fat të mirë, trafiku tani ishte i ngadaltë dhe kishte pak hapësirë midis parakolpëve të pasmë dhe parakolpëve të përparmë. Gratë ndoqën Beau dhe më pas Drake u fut në radhë.
  
  Drejtuesit e mjeteve i kanë bërtitur me fyerje.
  
  Dymbëdhjetë minuta kanë mbetur.
  
  Nëse do të ishin shumë vonë, ku do të sulmonin celulat terroriste? Drake imagjinoi se do të ishte afër Edisonit. Marsh do të donte që ekuipazhi të dinte se urdhrat e tij ishin zbatuar sipas letrës. Një derë makine u hap përpara - vetëm sepse shoferi mundi - dhe Beau u hodh mbi çatinë në kohën e duhur. Alicia kapi skajin e kornizës dhe e përplasi përsëri në fytyrën e burrit.
  
  Tani ata kthehen majtas, duke iu afruar Avenue 5 dhe akoma më shumë turma. Beau rrëshqiti nga më të këqijat si një hajdut xhepi në një koncert pop, i ndjekur nga Alicia dhe May. Drake sapo i kishte bërtitur të gjithëve, durimi i tij në Yorkshireman më në fund kishte mbaruar. Burra dhe gra ia bllokuan rrugën, burra e gra të cilëve nuk u interesonte nëse ai po nxitonte për të shpëtuar jetën e tij, jetën e njërit prej fëmijëve të tij, apo edhe veten. Drake e shtyu rrugën, duke lënë një burrë të shtrirë. Gruaja me fëmijën e shikoi me aq vëmendje sa ta bënte të ndihej fajtor derisa i kujtohej se për çfarë po vraponte.
  
  Do të më falënderosh më vonë.
  
  Por sigurisht që ajo nuk do ta dijë kurrë. Pa marrë parasysh se çfarë ndodh.
  
  Bo tani qëlloi në të majtë, duke vrapuar në Avenue of the Americas drejt Rrugës 47. Furra e Magnolia kaloi në të djathtë, duke e bërë Drake të mendojë për Mano, dhe më pas për atë që Havai mund të kishte mësuar tashmë nga Ramses. Dy minuta më vonë, teksa po shpërthyen në Rrugën 47, Times Square u shfaq papritur në të majtë të tyre. Në të djathtë të tyre ishte një Starbucks i rregullt, ku kishte një rrëmujë dhe radhë te dera. Drake skanoi fytyrat ndërsa vraponte përpara, por nuk priste të dilte ballë për ballë me ndonjë nga të dyshuarit.
  
  Katër minuta.
  
  Koha kalonte më shpejt dhe ishte edhe më e çmuar se çastet e fundit të një plaku që po vdiste. Në të majtë, përballë trotuarit, dukej fasada gri e hotelit me hyrjen e tij të praruar dhe Beau ishte i pari që hyri në dyert e përparme. Drake anashkaloi një karrocë bagazhesh dhe një taksi të verdhë të kthyer në mënyrë të rrezikshme për të ndjekur Main brenda. Ata u pritën nga një holl i gjerë me një tapet të kuq me modele.
  
  Beau dhe Alicia tashmë po shtypnin butonat për të thirrur ashensorë individualë, duke i mbajtur duart afër armëve të tyre të fshehura ndërsa roja i shikonte. Drake mendoi të tregonte Team SPEAR ID-në e tij, por kjo do të çonte vetëm në më shumë pyetje dhe numërimi mbrapsht ishte tashmë në tre minutat e fundit. Zilja sinjalizoi se ashensori i Alicias kishte mbërritur dhe ekipi hipi. Drake e pengoi të riun të bashkohej me ta, duke e larguar me një pëllëmbë të hapur. Faleminderit Zotit funksionoi sepse gjesti tjetër do të ishte një grusht i shtrënguar.
  
  Ekipi prej katër personash u mblodh ndërsa automjeti u ngrit, duke ndaluar lëvizjen e tij dhe duke nxjerrë armët. Sapo dera u hap, ata u derdhën jashtë, duke kërkuar për dhomën 201. Në çast mes tyre u shfaq një tufë grushtesh dhe këmbësh, duke tronditur edhe Bo.
  
  Dikush po priste.
  
  Drake u dridh ndërsa një grusht i lidhur sipër grykës së syrit, por injoroi ndezjen e dhimbjes. Këmba e dikujt u përpoq të kapte të tijën, por ai u largua mënjanë. E njëjta figurë u largua dhe rrethoi Alicia-n, duke e përplasur trupin e saj në murin e suvasë. Mai ndaloi goditjet me duart e ngritura dhe më pas Bo lëshoi një grusht të shpejtë një-dy që ndaloi të gjithë vrullin dhe e gjunjëzoi sulmuesin.
  
  Drake kërceu dhe më pas u godit me grusht me gjithë fuqinë e tij. Koha po mbaronte. Figura, një burrë trupmadh me një xhaketë të trashë, u drodh nën goditjen e Jorkshiremanit, por disi arriti të devijonte pjesën më të fortë të saj. Drake ra në anën e tij, duke humbur ekuilibrin.
  
  "Qante grushtimi," tha Mai. "Ai është një thes grushti. I pozicionuar për të na ngadalësuar."
  
  Bo hyri me makinë më fort se më parë. "Ai eshte i imi. A do te shkosh."
  
  Drake kërceu mbi figurën e gjunjëzuar, duke kontrolluar numrat e dhomës. Kishin mbetur vetëm tre dhoma deri në destinacionin e tyre dhe atyre u kishte mbetur edhe një minutë. Ata mbetën në sekondat e fundit. Drake ndaloi jashtë dhomës dhe goditi derën me shkelm. Asgjë nuk ndodhi.
  
  Mai e shtyu mënjanë. "Lëviz".
  
  Një goditje e lartë dhe pema u nda, e dyta dhe korniza u shemb. Drake u kollit. "Kjo duhet ta ketë dobësuar atë për ju."
  
  Brenda, ata u shtrinë, armët tërhiqeshin dhe kërkonin shpejt, por objekti që kërkonin ishte tmerrësisht i dukshëm. Ishte shtrirë në mes të krevatit - një fotografi me shkëlqim A4. Alicia shkoi drejt shtratit, duke parë përreth.
  
  "Dhoma është e pastër," tha Mai. "Vë bast se nuk ka të dhëna".
  
  Alicia qëndroi në buzë të shtratit, duke parë poshtë dhe duke marrë frymë cekët. Ajo tundi kokën dhe rënkoi ndërsa Drake iu bashkua.
  
  "Oh Zoti im. cfare eshte kjo-"
  
  Ai u ndërpre nga një telefonatë. Drake eci rreth shtratit, shkoi te komodina dhe rrëmbeu telefonin nga leva.
  
  "Po!"
  
  "Ah, e shoh që e ke bërë. Nuk mund të ishte e lehtë."
  
  "Marsh! Ti bastard i çmendur. Na ke lënë një foto të bombës? Fotografi e ndyrë?"
  
  "Po. E dhëna juaj e parë. Pse menduat se do të të lija të kishe gjënë e vërtetë? Kaq budallaqe. Dërgojeni këtë tek udhëheqësit tuaj dhe kokat e vezëve. Ata do të kontrollojnë numrat serialë dhe gjithë këto katrahura të tjera. Bombolat e plutoniumit E. Materiali i zbërthyeshëm. Është një gjë e mërzitshme, me të vërtetë. E dhëna tjetër do të jetë edhe më elokuente."
  
  Në atë moment, Bo hyri në dhomë. Drake shpresonte se do ta tërhiqte me vete njeriun e grushtit, por Beau tërhoqi një vijë imagjinare përmes arteries së tij karotide. "Ai kreu vetëvrasje," tha francezi me një zë të shtangur. "Pilula vetëvrasëse".
  
  Katrahurë.
  
  "E shihni?" tha Marsh. "Ne jemi shumë seriozë."
  
  "Të lutem, Marsh," u përpoq Drake. "Vetëm na thuaj çfarë dëshiron. Do ta bëjmë menjëherë, dreqin."
  
  "Oh, jam i sigurt që do ta bënit. Por do ta lëmë për më vonë, mirë? Si thoni per kete? Vraponi për çelësin numër dy. Kjo ndjekje vazhdon të bëhet më e mirë dhe më e vështirë. Keni njëzet minuta kohë për të shkuar në restorantin Marea. Nga rruga, kjo është një pjatë italiane dhe ata bëjnë një kalzone shumë të shijshme Nduyu, më besoni. Por le të mos ndalemi me kaq, miqtë e mi, sepse këtë të dhënë do ta gjeni nën tualet. Shijoje."
  
  "Këneta" -
  
  "Njëzet minuta".
  
  Linja u shua.
  
  Drake mallkoi, u kthye dhe vrapoi aq shpejt sa mundi.
  
  
  KAPITULLI I SHTATË
  
  
  Duke mos pasur zgjidhje tjetër, Torsten Dahl dhe ekipi i tij vendosën të braktisin makinën dhe të largohen. Ai nuk donte gjë tjetër veçse të mbahej fort ndërsa Smith e hodhi fuoristradën e fuqishme rreth gjysmë duzinë kthesash, goma duke bërtitur, duke lëvizur gjërat, por Nju Jorku nuk ishte gjë tjetër veçse një ulërimë e zemëruar e kabinave dhe autobusëve të verdhë dhe makinave me qira. Dahl-it i erdhi në mendje fjala "Bllokim", por kjo ndodhte çdo ditë, pjesën më të madhe të ditës, dhe brirët ende tingëllonin dhe njerëzit bërtisnin nga dritaret e rrokullisur. Ata vrapuan aq shpejt sa mundën, duke ndjekur udhëzimet. Lauren dhe Yorgi tërhoqën jelekët e tyre antiplumb. Kensi vrapoi pranë Dahl-it, me buzët e saj të mprehta.
  
  "Unë do të isha shumë më e dobishme për ju," i tha ajo Dahl.
  
  "Jo".
  
  "Oh hajde, si mund të dhemb?"
  
  "Asnjëherë".
  
  "Oh, Torsti -"
  
  "Kenzi, nuk po e kthen katanën tënde të mallkuar. Dhe mos më quani kështu. Të kesh një grua të çmendur që më vendos nofka është mjaft e keqe."
  
  "Oh po? Ashtu si ju dhe Alicia ndonjëherë... e dini?"
  
  Smith ulërinte teksa kalonin një kryqëzim tjetër, duke parë këmbësorët dhe çiklistët që grumbullonin rrugën në dritën jeshile, të gjithë duke mbajtur jetën në duar, por ishin të sigurt se nuk ishin ata që do të vuanin sot. Ata vrapuan me shpejtësi në rrugën tjetër, ushtarët mezi e ndienin nxehtësinë e sprintit ndërsa kaluan dy Priuse që lëviznin ngadalë, duke thyer pasqyrat e tyre anësore. GPS-i bie.
  
  "Katër minuta në bankën e të akuzuarve," vlerësoi Yorgi. "Ne duhet të ngadalësojmë ritmin."
  
  "Unë do të ngadalësoj shpejtësinë në tre," tha Smith. "Mos ma vini në dukje punën time."
  
  Dahl i dorëzoi Kenzie një Glock dhe një pistoletë Hong Kong, një detyrë e lehtë që nuk mund të realizohej lehtë fshehurazi në Nju Jork. Ai u përkul ndërsa e bëri këtë. Përkundër gjykimit të tij më të mirë, ata praktikisht u detyruan të pranonin ndihmën e agjentit mashtrues. Ishte një ditë e pazakontë dhe kërkoheshin të gjitha masat, madje edhe ato të dëshpëruara. Dhe, në të vërtetë, ai ende ndjente se ata mund të kishin një lidhje farefisnore, diçka si shpirtra paralelë ushtarakë, gjë që rriti nivelin e besimit të tij.
  
  Ai besonte se ata mund ta shpëtonin Bridget Mackenzie, pa marrë parasysh sa fort luftoi ajo.
  
  Smith tani kaloi dy korsi trafiku, fërkoi shpatullën e tij me F150-n e ngecur, por vazhdoi të ngiste pa shikuar prapa. Me mbarimin e kohës, ata nuk mund të përballonin asnjë kënaqësi, dhe reja e tmerrshme e varur mbi ta nënkuptonte se ata ishin të detyruar të hynin të gjithë brenda, gjatë gjithë kohës.
  
  Dahl përkuli çekiçin e armës së tij. "Depoja është më pak se një minutë larg," tha ai. "Pse dreqin nuk i rregullojnë të gjitha këto gropa?"
  
  Smith e simpatizoi atë. Rrugët ishin një shtrirje e pafundme, e prishur, e pabesë ku makinat lundronin ngadalë rreth gropave të pabarabarta dhe punimet rrugore dilnin në çdo moment, në dukje indiferente ndaj kohës së ditës ose dendësisë së trafikut. Ishte me të vërtetë qeni mbi qen, dhe asnjë person i vetëm nuk donte të ndihmonte dikë tjetër.
  
  Ata lundruan shpejt në GPS dhe synuan majën e shigjetës. Freskia e mëngjesit të hershëm bëri të dridhura në lëkurën e tyre të zhveshur, duke u kujtuar të gjithëve se ishte ende herët. Drita e diellit filtrohej përmes çarjeve në re, duke i kthyer doket dhe lumin aty pranë një ari të zbehtë. Ata njerëz që Dahl mund të shihte po bënin biznesin e tyre të zakonshëm. Ai e kishte imagjinuar zonën e dokut të ishte e errët dhe e errët, por përveç magazinës, ishte e pastër dhe jo veçanërisht e mbushur me njerëz. Dhe nuk ishte e zënë, pasi zonat kryesore të transportit ishin matanë gjirit në Nju Xhersi. Megjithatë, Dahl pa kontejnerë të mëdhenj, të goditur dhe një anije të gjatë e të gjerë të ulur pa lëvizur në ujë, dhe vinça të mëdhenj kontejnerësh, të lyer me ngjyrë blu, që mund të kalonin përgjatë skelës në shinat hekurudhore dhe të mblidhnin kontejnerët e tyre duke përdorur shpërndarës.
  
  Në të majtë kishte magazina, si dhe një oborr plot me kontejnerë më të shndritshëm. Dahl tregoi një ndërtesë njëqind e pesëdhjetë metra larg.
  
  "Ky është djali ynë. Smith, Kenzi, dil përpara. Unë dua Lauren dhe Yorgin pas nesh."
  
  Ai u largua, tani i përqendruar, u përqendrua në luftimin e një sulmi pas tyre përpara se të kalonin në tjetrin... dhe pastaj tjetrin, derisa ky makth të mbaronte dhe ai mund të kthehej te familja e tij. Dyert e sapolyera u vendosën përgjatë anës së ndërtesës dhe Dahl ngriti sytë kur pa dritaren e parë.
  
  "Zyra bosh. Le të provojmë tjetrën".
  
  Kaluan disa minuta ndërsa grupi u zvarrit përgjatë anës së ndërtesës, me armë të nxjerra, duke kontrolluar dritare pas dritareje, derë pas dere. Dahl vuri në dukje me zhgënjim se ata kishin filluar të tërhiqnin vëmendjen e punëtorëve vendas. Ai nuk donte të trembte prenë e tyre.
  
  "Le të".
  
  Ata nxituan përpara, më në fund arritën te dritarja e pestë dhe hodhën një vështrim të shpejtë. Dahl pa një hapësirë të gjerë të mbushur me kuti kartoni dhe arka druri, por pranë dritares pa edhe një tavolinë drejtkëndëshe. Katër burra u ulën rreth tavolinës, me kokën ulur, sikur të flisnin, planifikonin dhe mendonin. Dahl u hodh në tokë dhe u ul, duke mbështetur shpinën pas murit.
  
  "Ne jemi mire?" Smith pyeti.
  
  "Ndoshta," tha Dahl. "Mund të ishte asgjë... por..."
  
  "Unë të besoj," tha Kenzi me një nuancë sarkazme. "Ti drejto, unë do të ndjek," Pastaj ajo tundi kokën. "A jeni ju njerëz vërtet kaq të çmendur? Thjesht nxitoni atje dhe filloni të qëlloni i pari?"
  
  Një burrë iu afrua, duke i parë anash. Dahl ngriti HK-në e tij dhe burri ngriu, duke ngritur duart në ajër. Vendimi u mor kryesisht sepse djali ishte në vijën e drejtpërdrejtë të shikimit të të gjithëve në magazinë. Nuk kaloi më pak se një sekondë para se Dal u ngrit në këmbë, u rrotullua dhe përplasi shpatullën e tij në derën e jashtme. Smith dhe Kensi ishin me të, duke lexuar mendimet e tij.
  
  Kur Dahl hyri në magazinë e gjerë, katër burra u hodhën nga tavolina. Armët u shtrinë në anët e tyre dhe tani i lanë mënjanë, duke qëlluar pa dallim mbi të huajt që po afroheshin. Plumbat fluturuan kudo, duke thyer dritaren dhe duke kaluar nga dera rrotulluese. Dahl pëllumb me kokë, duke u rrotulluar, duke dalë, duke gjuajtur. Burrat në tavolinë u tërhoqën, duke qëlluar mbrapsht, duke qëlluar mbi supet e tyre dhe madje edhe midis këmbëve teksa vraponin. Askund nuk ishte i sigurt. Të shtëna të rastësishme me armë zjarri mbushën hapësirën kavernoze. Dahl u mbështet në të dy bërrylat derisa arriti te tavolina dhe e ktheu atë duke e përdorur si mburojë. Njëra skaj u thye kur kaloi një plumb i kalibrit të madh.
  
  "Drap".
  
  "Po përpiqesh të më vrasësh?" Mërmëriti Kenzi.
  
  Suedezi i madh ndryshoi taktikën, mori një tavolinë të madhe dhe më pas e lëshoi në ajër. Skajet që binin kapën kyçet e këmbëve të një njeriu, duke e çuar atë të fluturonte dhe duke e dërguar armën e tij në fluturim. Ndërsa Dal po afrohej me shpejtësi, zëri i Kensit bëri që ai të ngadalësonte shpejtësinë.
  
  "Kini kujdes me ata bastardë të vegjël. Unë kam punuar në të gjithë Lindjen e Mesme dhe kam parë mijëra prej tyre të veshur me jelekë".
  
  Dahl hezitoi. "Unë nuk mendoj se thjesht mund të..."
  
  Shpërthimi ka tronditur muret e magazinës. Suedezi fluturoi nga këmbët, fluturoi në ajër dhe u përplas në një dritare tashmë të thyer. Zhurma e bardhë i mbushi kokën, një zhurmë dërrmuese në veshët e tij dhe për një sekondë ai nuk mund të shihte asgjë. Në kohën kur shikimi i tij filloi të qartësohej, ai e kuptoi se Kensi ishte ulur para tij, duke i përkëdhelur faqet.
  
  "Zgjohu, burrë. Nuk ishte një trup i tërë, vetëm një granatë."
  
  "Oh. Epo, më bën të ndihem më mirë."
  
  "Ky është shansi ynë," tha ajo. "Trusti i trurit i rrëzoi nga këmbët edhe shokët e tij idiotë."
  
  Dahl luftoi në këmbë. Smith ishte në këmbë, por Lauren dhe Jorgi ishin ulur në gjunjë, me gishtat e tyre të shtrënguar në tëmthët e tyre. Dahl pa se terroristët kishin filluar të vinin në vete. Urgjenca e shpoi si një karficë që shpon një copë mishi të zbutur. Duke ngritur pistoletën, ai u sulmua përsëri, por arriti të plagosë një nga terroristët në rritje dhe pa sesi burri dyfishohej dhe ra.
  
  Smith vrapoi përpara. "E kapa atë."
  
  Dahl mori epërsinë. Kensi shtrydhi gjuajtjet pranë tij. Dy terroristët e mbetur u kthyen nga këndi dhe Dahl kuptoi se ata po shkonin drejt daljes. Ai ngadalësoi për një moment, më pas u kthye në të njëjtin kënd, duke qëlluar me kujdes, por plumbat e tij goditën vetëm ajër të zbrazët dhe beton. Dera ishte e hapur.
  
  Granata u kthye brenda.
  
  Tani shpërthimi ishte i dhënë, ekipi i SPIR-it u mbulua dhe priti që t'i kalonte copëzat. Muret u drodhën dhe u plasaritën nga goditja e fortë. Pastaj ata ishin në këmbë, duke u shtrënguar nga dera në strehë dhe në ditën e ndritshme.
  
  "Është ora një e mëngjesit," tha Smith.
  
  Dahl shikoi në drejtimin e treguar, pa dy figura vrapuese dhe pas tyre Hudson, që të çonte në Gjirin e Epërm. "Durra, ata mund të kenë skafe."
  
  Kensi ra në njërin gju, duke vënë në shënjestër të kujdesshëm. "Atëherë do të marrim ..."
  
  "Jo," Dahl uli tytën e armës së saj poshtë. "A nuk i shihni civilët atje?"
  
  "Zubi," mallkoi ajo në hebraisht, një gjuhë që Dahl nuk e kuptonte. Së bashku, Smith, Kenzie dhe Suede filluan ndjekjen. Terroristët vepruan shpejt; ata ishin pothuajse në skelë. Kenzi bëri kompromis duke gjuajtur HK-në e saj në ajër, duke pritur që civilët ose të iknin ose të fshiheshin.
  
  "Mund të më falënderoni pasi ta shpëtojmë ditën," shkroi ajo.
  
  Dahl pa që një rrugë mundësie ishte hapur para tij. Të dy terroristët qëndruan në këmbë kundër sfondit të ujit, objektivave të shkëlqyera dhe zjarri oportunist i Kenzi u hapi rrugën atyre. Ai ngadalësoi shpejtësinë dhe vuri prapanicën në shpatull, duke vënë në shënjestër të kujdesshëm. Smith ndoqi shembullin pranë tij.
  
  Terroristët u kthyen sikur po praktikonin telepati, tashmë qëllonin. Dahl mbeti i përqendruar teksa epërsia fishkëllente mes shtizave. Plumbi i tij i dytë goditi objektivin në gjoks, i treti - në ballë, pikërisht në qendër. Burri u rrëzua, tashmë i vdekur.
  
  "Lëreni një të gjallë," zëri i Lauren-it erdhi nga kufja e tij.
  
  Smith gjuajti. Terroristi i fundit tashmë kishte kërcyer anash, plumbi ia kulloste xhaketën ndërsa Smith rregullohej. Me një lëvizje të shpejtë, terroristi hodhi një granatë tjetër - këtë herë përgjatë vetë skelës.
  
  "Jo!" Dahl qëlloi pa dobi, zemra e tij kërceu në fyt.
  
  Bomba e vogël shpërtheu me një zhurmë të fortë, vala e shpërthimit jehoi nëpër portet. Dahl u fsheh pas kontejnerit për një moment, dhe pastaj u hodh përsëri jashtë - por vrulli i tij u lëkund kur pa se tani nuk ishte vetëm terroristi i mbetur për të cilin duhej të shqetësohej.
  
  Një nga vinçat e kontejnerit u dëmtua në bazë nga shpërthimi dhe u anua në mënyrë të rrezikshme mbi lumë. Tingujt e bluarjes, grisjes së metalit paralajmëruan shembjen e afërt. Njerëzit ngulën sytë lart dhe filluan të iknin nga korniza e gjatë.
  
  Terroristi nxori një tjetër granatë.
  
  "Jo këtë herë, idiot." Smith tashmë ishte në njërin gju, duke rrahur sytë përgjatë pamjes. Ai tërhoqi këmbëzën, duke parë terroristin e fundit që binte para se të mund të tërhiqte kunjat në granatë.
  
  Por vinçi nuk mund të ndalohej. Duke u anuar dhe shembur në të gjithë gjatësinë e kornizës, skela e rëndë prej hekuri ra në skelë, duke shkatërruar kornizën dhe duke e kthyer në pluhur kasollen e vogël mbi të cilën ra. Kontejnerët u dëmtuan dhe u shtynë disa metra prapa. Shufra dhe shufra metalike fluturuan poshtë, duke u kërcyer nga toka si shkrepëse vdekjeprurëse. Një shtyllë blu e shndritshme në madhësinë e një drite rrugore rridhte mes Smith-it dhe Dahl-it - diçka që mund t"i kishte shqyer përgjysmë nëse do ta kishte goditur - dhe ndaloi vetëm disa metra larg vendit ku Lauren dhe Yorgi qëndronin me shpinën drejt magazinës.
  
  "Nuk ka asnjë lëvizje." Kensi mori në shënjestër terroristin, duke kontrolluar dyfish. "Ai është shumë i vdekur."
  
  Dahl mblodhi mendimet e tij dhe shikoi rreth dokeve. Nga një kontroll i shpejtë rezultoi se fatmirësisht nga vinçi i kontejnerit nuk u lëndua askush. Vuri gishtin në mikrofonin e fytit.
  
  "Kamera është e fikur," tha ai. "Por ata janë të gjithë të vdekur."
  
  Lauren është kthyer. "Mirë, unë do ta kaloj atë."
  
  Dora e Kenzit u mbështet mbi supin e Dahl-it. "Duhet të më kishe lënë të bëja goditjen. Unë do t'i shtypja gjunjët atij bastardit; atëherë do ta bënim të fliste, në një mënyrë apo në një tjetër.
  
  "Shumë e rrezikshme." Dahl e kuptoi pse ajo nuk e kuptoi këtë. "Dhe është e dyshimtë që ne mund ta detyrojmë atë të flasë në kohën e shkurtër që kemi."
  
  Kensi u përgjum nga bezdi. "Ju flisni në emër të Evropës dhe Amerikës. Unë jam izraelit".
  
  Lauren u kthye në komente. "Duhet te ikim. Aty u pa një aparat fotografik. Jo mirë."
  
  Dahl, Smith dhe Kenzie vodhën një makinë aty pranë, duke menduar se nëse u duheshin vetëm pesë minuta më shumë se ecja, kursimi i kohës mund të ishte më se i rëndësishëm.
  
  
  KAPITULLI TETË
  
  
  Drake u përplas në betonin e Rrugës 47, i rraskapitur, me vetëm tetëmbëdhjetë minuta të mbetura në orën. Ata menjëherë hasën në një problem.
  
  "E shtata, e teta apo Broadway?" Mai bërtiti.
  
  Bo i tundi GPS-in. "Marea është afër Central Park."
  
  "Po, por cila rrugë na çon përpara saj?"
  
  Ata qëndruan pezull në trotuar ndërsa sekondat kalonin, duke e ditur se Marsi po përgatiste jo vetëm një bombë bërthamore, por edhe ekipe që do t'u merrnin jetën dy civilëve për çdo minutë që do të vonoheshin për takimin e radhës.
  
  "Broadway është gjithmonë i zënë," tha Drake. "Le të bëjmë të tetën."
  
  Alicia e nguli sytë. "Si dreqin do ta dinit?"
  
  "Kam dëgjuar për Broadway. Nuk kam dëgjuar kurrë për të tetën."
  
  "Oh, mjaft e drejtë. ku-"
  
  "Jo! Ky është Broadway!" Beau papritmas bërtiti me theksin e tij pothuajse muzikor. "Restoranti është në krye... pothuajse."
  
  "Pothuajse?"
  
  "Me mua!"
  
  Bo u ngrit si një vrapues qindra metra, duke u hedhur mbi një makinë të parkuar sikur të mos ishte aty. Drake, Alicia dhe May i ndoqën në këmbë, duke u kthyer në lindje drejt Broadway-it dhe kryqëzimit ku Times Square shkëlqente dhe shkëlqente dhe përçmoi ekranet e tij vezulluese.
  
  Edhe një herë turma e pati të vështirë të shpërndahej dhe përsëri Beau i udhëhoqi përgjatë anës së rrugës. Edhe këtu kishte turistë, të mbështetur, duke parë ndërtesat e larta dhe tabelat, ose duke u përpjekur të vendosnin nëse do të rrezikonin jetën e tyre dhe do të nxitonin nëpër një rrugë të ngarkuar. Turmat u kujdesën nga barkerë që ofronin bileta të lira për shfaqje të ndryshme në Broadway. Gjuhët e të gjitha ngjyrave mbushën ajrin, një përzierje pothuajse dërrmuese, komplekse. Kishte pak të pastrehë, por ata që folën në emër të tyre bënë fushatë me zë të lartë dhe energjik për donacione.
  
  Përpara ishte Broadway, i mbushur me njujorkezë dhe vizitorë, i mbushur me vendkalime dhe i mbushur me dyqane dhe restorante shumëngjyrëshe me tabelat e tyre të varura, të ndriçuara dhe ekranet me kornizë A. Kalimtarët ishin të turbullt ndërsa Drake dhe skuadra e tij e ekipit SPEAR vraponin përpara.
  
  Pesëmbëdhjetë minuta.
  
  Bo ia nguli sytë përsëri. "GPS thotë se është një shëtitje njëzet e dy minutash, por trotuaret janë aq të mbushura me njerëz sa të gjithë ecin me të njëjtin ritëm."
  
  "Atëherë ik," e nxiti Alicia. "Të tundni bishtin tuaj të madh. Ndoshta kjo do t'ju bëjë të lëvizni më shpejt."
  
  Përpara se Beau të mund të thoshte ndonjë gjë, Drake ndjeu se zemra e tij tashmë po binte duke u fundosur edhe më tej. Rruga përpara ishte plotësisht e bllokuar në të dy drejtimet, kryesisht nga taksitë e verdha. Ndodhi një frakturë e parafangos dhe ata që nuk po përpiqeshin ta shmangnin, lëviznin ngadalë makinat e tyre për të parë më mirë. Trotuari nga të dy anët ishte i mbushur me njerëz.
  
  "Ferri i përgjakshëm."
  
  Por Bo as nuk e ngadalësoi. Një kërcim i lehtë e çoi atë në bagazhin e një taksie aty pranë, dhe më pas ai vrapoi përgjatë çatisë së saj, u hodh mbi kapuç dhe vrapoi në tjetrin në radhë. May pasoi shpejt, e ndjekur nga Alicia, duke lënë pas Drake-n të bërtiste dhe të sulmohej nga pronarët e automjeteve.
  
  Drake u detyrua të përqendrohej përtej normales. Jo të gjitha këto makina ishin të njëjta, dhe metali i tyre ndryshoi, disa madje ngadalë lëviznin përpara. Gara ishte e ngushtë, por ata kërcyen nga makina në makinë, duke përdorur linjën e gjatë për të ecur përpara. Turmat shikonin nga të dyja anët. Është mirë që askush nuk i shqetësoi këtu dhe ata mund të shihnin kryqëzimin e afërt të Broadway dhe rrugëve 54, pastaj 57. Kur dërrmimi i makinave u lehtësua, Bo doli nga makina e fundit dhe rifilloi vrapimin e tij përgjatë vetë rrugës, Mai pranë tij. Alicia u kthye tek Drake.
  
  "Vetëm duke kontrolluar për të parë nëse keni rënë nga ajo kapakë e hapur në pjesën e pasme."
  
  "Po, është një opsion i rrezikshëm. Unë jam vetëm mirënjohës që nuk kishte kabrio në atë kohë."
  
  Përtej kryqëzimit tjetër dhe Rrugës 57, ishin rreshtuar miksera çimentoje, furgona transporti dhe barriera bardhekuq. Nëse ekipi mendonte se kishte pasur sukses, ose se ky vrapim do të ishte po aq i drejtpërdrejtë sa ai i mëparshmi, iluzionet e tyre u thyen papritur.
  
  Dy burra dolën nga pas një kamioni dërgesash, me armë drejt vrapuesve. Drake nuk humbi asnjë goditje. Beteja e vazhdueshme, vitet e betejave ia mprehën shqisat në maksimum dhe i mbajtën aty - njëzet e katër orë në ditë. Forma kërcënuese u shfaqën në çast dhe pa hezitim u vërsul drejt tyre, mu përballë kamionit të çimentos që po afrohej. Njëra nga pistoletat fluturoi anash me zhurmë dhe tjetra u mbërthye nën trupat e njërit prej burrave. Drake u tërhoq pasi goditja goditi anën e kafkës së tij. Pas tyre, ai dëgjoi bluarjen e rrotave të një kamioni me çimento teksa frenonte fort dhe sharjet e shoferit të tij...
  
  Ai pa një trup të madh gri që kthehej drejt tij...
  
  Dhe dëgjova britmën e frikësuar të Alicias.
  
  "Matt!"
  
  
  KAPITULLI I NËNTË
  
  
  Drake mundi të shikonte vetëm teksa kamioni jashtë kontrollit u kthye drejt tij. Sulmuesit nuk u tërhoqën për asnjë sekondë, duke e derdhur atë me një breshër goditjesh, sepse nuk ishin të shqetësuar për sigurinë e tyre. Ai u godit me grusht në fyt, gjoks dhe pleksus diellor. Ai e pa trupin duke u lëkundur dhe e goditi me shqelma teksa fluturonte drejtpërdrejt mbi kokën e tij.
  
  Terroristi i parë ra mbrapsht, duke u penguar dhe u godit nga njëra prej rrotave, goditja i thyen kurrizin dhe i dha fund kërcënimit. I dyti i mbylli sytë, si i shtangur nga guximi i Drake-it, pastaj ktheu kokën drejt pjesës së pasme të kamionit që po afrohej.
  
  Tingulli i lagësht i shuplakave ishte i mjaftueshëm. Drake e kuptoi se ishte jashtë thellësisë së tij dhe më pas pa kafkën e terroristit të parë të shtypur nën rrotat rrëshqitëse ndërsa trupi i kamionit rrotullohej mbi të. Korniza ishte rrafshuar, ai mund të shpresonte vetëm. Për një pjesë të sekondës, errësira gëlltiti gjithçka, madje edhe zërin. Pjesa e poshtme e kamionit lëvizi sipër tij, duke u ngadalësuar, ngadalësuar dhe më pas ndaloi papritur.
  
  Dora e Alicias u shtri poshtë saj. "A je mirë?"
  
  Drake iu afrua asaj. "Më mirë se ata djem."
  
  Beau priti, thuajse duke i përzier këmbët ndërsa shikonte orën e tij. "Katër minuta kanë mbetur!"
  
  I rraskapitur, i mavijosur, i gërvishtur dhe i rrahur, Drake e detyroi trupin e tij në veprim. Këtë herë Alicia qëndroi me të, sikur ndjeu se ai mund të merrte pak pushim pas humbjes së afërt. Ata mundën turmat e turistëve, duke gjetur Central Park South dhe Marea mes shumë restoranteve të tjera.
  
  May tregoi shenjën, e cila ishte relativisht diskrete për Nju Jorkun.
  
  Bo vrapoi përpara. Drake dhe të tjerët e kapën te dera. Kamarierja i nguli sytë, pamjen e tyre të çrregullt, xhaketat e tyre të rënda dhe u tërhoq. Nga sytë e saj ishte e qartë se ajo kishte parë shkatërrim dhe vuajtje më parë.
  
  "Mos u shqetëso," tha Drake. "Ne jemi anglezë."
  
  Mai dërgoi një shkëlqim verbues në drejtim të tij. "Japoneze".
  
  Dhe Bo e ndaloi kërkimin e tij për dhomën e burrave me një vetull të ngritur. "Patjetër që jo anglisht."
  
  Drake vrapoi me aq hijeshi sa mundi nëpër restorantin ende të mbyllur, duke goditur një karrige dhe një tavolinë gjatë rrugës. Tualeti i burrave ishte i vogël, i përbërë vetëm nga dy urinale dhe një tualet. Ai shikoi nën tas.
  
  "Nuk ka asgjë këtu," tha ai.
  
  Fytyra e Beauregard tregonte tension. Ai preku butonat e orës së tij. "Koha mbaroi".
  
  Kamarierja që qëndronte aty pranë kërceu kur ra telefoni. Drake i zgjati dorën asaj. "Mos nxito. Ju lutemi merrni kohën tuaj."
  
  Ai mendoi se ajo mund të ikte, por vendosmëria e saj e brendshme e drejtoi atë në tub. Në atë moment, Alicia doli nga tualeti i grave me një shprehje të shqetësuar në fytyrë. "Ai nuk është aty. Ne nuk e kemi atë!"
  
  Drake u zmbraps sikur të ishte goditur. Ai shikoi përreth. A mund të ketë një tualet tjetër në këtë restorant të vogël? Ndoshta një dhomë dhomë për punonjësit? Ata do të duhej të kontrollonin përsëri, por kamarierja ishte tashmë në telefon. Sytë e saj shkrepën drejt Drake dhe ajo i kërkoi telefonuesit të priste.
  
  "Ky është një njeri me emrin Marsh. Për ty."
  
  Drake u vrenjos. "A më thirri në emër?"
  
  "Ai tha anglez." Kamerierja ngriti supet. "Kjo është gjithçka që ai tha."
  
  Bo qëndroi pranë tij. "Dhe për shkak se ngatërrohesh lehtësisht, miku im, je ti."
  
  "Per shendetin tend".
  
  Drake zgjati për telefonin e tij, me njërën dorë duke i fërkuar faqen ndërsa një valë lodhjeje dhe tensioni e mbuloi. Si mund të dështojnë tani? Ata kanë kapërcyer të gjitha pengesat, dhe megjithatë Marsh mund të jetë ende duke luajtur me ta në një farë mënyre.
  
  "Po?"
  
  "Mars këtu. Tani më thuaj çfarë gjete?"
  
  Drake hapi gojën, pastaj e mbylli shpejt. Cila ishte përgjigjja e saktë? Ndoshta Marsh po priste fjalën "asgjë". Ndoshta...
  
  Ai ndaloi, duke hezituar nga përgjigja në përgjigje.
  
  "Më thuaj çfarë gjete, ose unë do të jap urdhrin për të vrarë dy njujorkezë brenda minutës së ardhshme."
  
  Drake hapi gojën. Dreqin! "Kemi gjetur-"
  
  Më pas Mai doli me vrap nga tualeti i grave, duke u rrëshqitur mbi pllakat e lagura dhe duke u rrëzuar në anën e saj. Në dorën e saj ishte një zarf i vogël i bardhë. Beau ishte pranë saj në një pjesë të sekondës, duke marrë zarfin dhe ia dha Drake. Mai u shtri në dysheme, duke marrë frymë rëndë.
  
  Alicia e shikoi me gojë hapur. "Ku e gjete këtë, Sprite?"
  
  "Ti bëre atë që ata e quajnë 'boy look', Taz. Dhe kjo nuk duhet të habisë askënd, pasi gjithsesi jeni tre të katërtat e burrit."
  
  Alicia vloi nga zemërimi në heshtje.
  
  Drake u kollit ndërsa hapi zarfin. "Ne... gjetëm... këtë... të mallkuar flash drive, Marsh. Dreqin, shoku, çfarë është kjo?"
  
  "Punë e mrekullueshme. Punë e mrekullueshme. Jam pak i zhgënjyer, por hej, ndoshta herën tjetër. Tani thjesht hidhni një vështrim nga afër USB-në. Ky është testi juaj i fundit, dhe si më parë, ju mund të dëshironi t'ia dorëzoni atë dikujt me më shumë inteligjencë se ju ose NYPD."
  
  "A është kjo pjesa e brendshme e tortës?" Drake e kuptoi që kamerierja ishte ende pranë.
  
  Marsh qeshi me zë të lartë. "Oh mirë, oh shumë mirë. Le të mos e lëmë macen nga çanta, apo jo? Po kjo është. Tani dëgjoni, unë do t'ju jap dhjetë minuta për t'ua dërguar përmbajtjen e flash drive atyre që janë më të mirë se ju, dhe pastaj do të fillojmë nga e para."
  
  "Jo, jo, nuk e dimë." Drake bëri me shenjë drejt May, i cili mbante një çantë shpine të vogël në të cilën kishin fshehur një laptop të vogël. Gruaja japoneze u ngrit nga toka dhe u afrua.
  
  "Ne nuk do të ndjekim bishtin tonë në të gjithë këtë qytet, Marsh."
  
  "Umm, po, do ta bësh. Sepse kështu them. Pra, koha kalon. Le të nisim laptopin dhe të shijojmë atë që do të vijë më pas, apo jo? Pesë, katër..."
  
  Drake përplasi grushtin e tij në tryezë ndërsa shpërthimi u shua. Zemërimi i vlonte në gjak. "Dëgjo, Marsh -"
  
  Dritarja e restorantit shpërtheu kur parafangoja e përparme e furgonit u përplas në dhomën e ngrënies. Xhami u thye dhe copa fluturuan në ajër. Produktet prej druri, plastike dhe llaçi shpërthyen në dhomë. Furgoni nuk ndaloi, duke u përplasur me gomat e tij dhe duke ulëritur si nxënësi i vdekjes, ndërsa kalonte nëpër dhomën e vogël.
  
  
  KAPITULLI I DHJETË
  
  
  Julian Marsh ndjeu një dhimbje të mprehtë në stomak ndërsa u rrotullua djathtas. Copat e picës ranë në dysheme dhe një tas me sallatë ra në divan. Ai kapi shpejt anët e tij, pa mundur të ndalonte së qeshuri.
  
  Tavolina e ulët që qëndronte përballë tij dhe Zoe u drodh kur këmba e egër e dikujt e goditi aksidentalisht. Zoey zgjati dorën për ta mbështetur, duke i dhënë një goditje të shpejtë mbi supe ndërsa një tjetër ngjarje emocionuese filloi të shpalosej. Deri më tani ata kishin parë Drake dhe ekuipazhin e tij duke u derdhur nga Edison - e panë mjaft lehtë teksa një burrë i veshur si turist po filmonte ngjarjen nga matanë rrugës - më pas panë vrapimin e çmendur në Broadway - kjo skenë histerike ishte më sporadike, pasi nuk kishte shumë kamera sigurie në të cilat një terrorist lokal mund t'i hante - dhe më pas shikonte me frymë të lodhur ndërsa sulmi zhvillohej disi rreth një mikser çimentoje.
  
  E gjithë kjo është një shpërqendrim i këndshëm. Marsh mbante një celular të disponueshëm në njërën dorë dhe kofshën e Zoes në tjetrën, ndërsa ajo hëngri disa feta proshutë dhe kërpudha dhe bisedoi në Facebook.
  
  Përpara tyre ishin tre ekrane, nga tetëmbëdhjetë inç secili. Dyshja tani po tregonin vëmendje të madhe ndërsa Drake dhe Company hynë në restorantin e vogël italian. Marsh kontrolloi kohën dhe shikoi fishekzjarrët shumëngjyrëshe.
  
  "Dreq, kjo është afër."
  
  "A je i emocionuar?"
  
  "Po, apo jo?"
  
  "Është një film në rregull." Zoey u urth. "Por unë shpresoja për më shumë gjak."
  
  "Vetëm prit një minutë, dashuria ime. Duke u bërë më mirë".
  
  Çifti u ul dhe luan në një apartament me qira që i përkiste një prej qelizave terroriste; kryesore, mendoi Marshi. Aty ishin katër terroristë, njëri prej të cilëve, me një kërkesë të mëparshme, kishte ngritur një zonë shikimi si kinema për Marsh. Ndërsa çifti Pythian kënaqej duke parë, burrat u ulën anash, u grumbulluan rreth një televizori të vogël, duke shfletuar dhjetëra kanale të tjera, duke kërkuar lajme të reja ose duke pritur për ndonjë telefonatë. Marsh nuk e dinte dhe nuk i interesonte. Ai gjithashtu injoroi shikimet e çuditshme të fshehta, duke e ditur fare mirë se ai ishte një burrë i pashëm me një personalitet të pazakontë dhe disa njerëzve - madje edhe burrave të tjerë - u pëlqente ta vlerësonin një personalitet të tillë.
  
  Zoey i tregoi pak më shumë vlerësim duke rrëshqitur duart e saj në pjesën e përparme të boksierëve të tij. Dreqin, ajo kishte thonj të mprehtë.
  
  Pikërisht dhe megjithatë disi... e këndshme.
  
  Ai shikoi çantën bërthamore për një moment - një term që nuk e hiqte dot nga koka e tij, edhe pse bomba më e vogël ishte në një çantë shpine të madhe - dhe më pas hodhi pak havjar në gojë. Tabela para tyre ishte, natyrisht, madhështore, e përbërë nga produkte të paçmuara dhe pa shije, por të gjitha ishin të shijshme.
  
  A ishte një bombë bërthamore që bërtiste emrin e tij?
  
  Marsh e kuptoi se ishte koha për të vepruar dhe thirri, duke folur me një kamariere simpatike dhe më pas me një anglez me theks të lartë. Djaloshi kishte një nga ato timbret e çuditshme të zërit të tij - diçka që i ngjiste fshatarësisë - dhe Marsh bëri fytyra të shtrembëruara, duke u përpjekur të dallonte zanore nga zanore. Nuk është një detyrë e lehtë, dhe bëhet pak më e vështirë kur duart e grave shtrëngojnë kompletin tuaj Nutcracker.
  
  "Më thuaj çfarë gjete, ose unë do të jap urdhrin për të vrarë dy njujorkezë brenda minutës së ardhshme." Marsh buzëqeshi ndërsa tha këtë, duke injoruar shikimet e mërzitur që studentët e tij po dërgonin nëpër dhomë.
  
  Anglezi hezitoi pak më shumë. Marsh gjeti një fetë kastraveci që kishte rënë nga tasi i sallatës dhe e nguli thellë në flokët e Zoes. Jo se ajo e vuri re ndonjëherë. Kaluan minuta dhe Marsh bisedoi nëpër dhomën e djegies, duke u shqetësuar gjithnjë e më shumë. Aty pranë ishte një shishe me Bollinger të ftohtë dhe atij iu desh gjysmë minutë për të derdhur një gotë të madhe. Zoe u përkul pranë tij ndërsa ai punonte, dhe ata pinin nga e njëjta gotë, natyrisht nga anët e kundërta.
  
  "Pesë," tha Marsh në telefon. "Katër, tre ..."
  
  Duart e Zoya u bënë veçanërisht këmbëngulëse.
  
  "Dy".
  
  Anglezi u përpoq të bënte pazare me të, duke pyetur qartë se çfarë dreqin po ndodhte. Marsh imagjinoi makinën që kishte orkestruar duke u përplasur përmes xhamit të përparmë në një kohë të paracaktuar, duke synuar tani, duke përshpejtuar, duke iu afruar restorantit që nuk dyshon.
  
  "Një".
  
  Dhe pastaj gjithçka shpërtheu.
  
  
  KAPITULLI I NJËMBËDHJETË
  
  
  Drake nxitoi drejt murit të restorantit, duke e kapur kamerieren nga beli dhe duke e tërhequr zvarrë me vete. Nga trupi i tij që rrotullohej i ranë copa xhami dhe tulla. Furgoni që po afrohej bërtiti për të fituar tërheqje ndërsa gomat e tij goditën dyshemenë e restorantit dhe mesi i makinës kaloi mbi pragun e dritares, pjesa e pasme tani ngrihej lart dhe goditi arkivën mbi xhami. Metal i gërvishtur. Tavolinat u shembën. Karriget e grumbulluara si plehra para tij.
  
  Alicia gjithashtu reagoi menjëherë, duke ecur rreth tryezës dhe duke u larguar, plaga e vetme e saj ishte një prerje e vogël në këmbë nga një copë druri që fluturonte shpejt. Mai arriti disi të rrokulliset në pjesën e sipërme të tavolinës në lëvizje pa dëmtuar asnjë dëm, dhe Bo shkoi një hap më tej, duke u hedhur mbi të dhe duke u hedhur nga sipërfaqja në sipërfaqe, më në fund duke vendosur kohën e kërcimit të tij në mënyrë që këmbët dhe krahët të godasin murin anësor dhe ndihmoi. ai ulet i sigurt.
  
  Drake ngriti sytë, kamerierja po bërtiste pranë tij. Alicia dukej me akuza.
  
  "Pra, ju e kapa atë, apo jo?"
  
  "Kujdes!"
  
  Furgoni ishte ende duke ecur përpara, duke u ngadalësuar me të dytën, por tani tyta e një arme dilte nga dritarja e pasagjerit e rrokullisur. Alicia u ul dhe u mbulua. May u kthye pak më shumë. Drake nxori pistoletën e tij dhe gjuajti gjashtë plumba në dorën pa trup, tingujt e zhurmshëm në hapësirën e mbyllur, duke rivalizuar zhurmën shurdhuese të furgonit. Bo tashmë po lëvizte, duke rrumbullakosur pjesën e pasme të makinës. Më në fund rrotat ndaluan së rrotulluari dhe ndaluan. Tavolina dhe karrige të thyera dolën nga kapuçi dhe madje edhe nga çatia. Drake u sigurua që kamarierja të mos ishte lënduar përpara se të shkonte përpara, por deri atëherë Bo dhe May ishin tashmë në makinë.
  
  Beau theu dritaren e shoferit dhe luftoi me figurën. Mai kontrolloi vendndodhjen përmes xhamit të thyer dhe më pas mori copën e drurit të copëtuar.
  
  "Jo," filloi Drake, me zërin e tij pak të ngjirur. "Ne kemi nevojë..."
  
  Por Mai nuk ishte në disponim për të dëgjuar. Në vend të kësaj, ajo e hodhi armën e improvizuar nëpër xhamin e përparmë me një forcë të tillë, saqë ajo u nguli fort në ballin e shoferit, duke u tundur në vend. Sytë e burrit u kthyen mbrapa dhe ai ndaloi së luftuari me Beau-n, francezi dukej i shtangur.
  
  "Unë me të vërtetë e kisha atë."
  
  Mai ngriti supet. "Mendova se duhet të ndihmoja."
  
  "Ndihmë?" përsëriti Drake. "Ne kemi nevojë për të paktën një nga këta bastardë të gjallë."
  
  "Dhe në atë shënim," thirri Alicia. "Jam mirë, ta. Edhe pse është mirë të të shoh duke shpëtuar bythën e kamarieres së Wendy."
  
  Drake kafshoi gjuhën e tij, duke e ditur në një farë mase se Alicia thjesht po tallej me të. Beauregard e kishte nxjerrë tashmë shoferin nga makina dhe po kërkonte nëpër xhepat e tij. Alicia shkoi te laptopi i paprekur mrekullisht. Disku USB përfundoi ngarkimi dhe shfaqi një sërë imazhesh-imazhe shqetësuese të bombolave të argjendta që e bënë gjakun e Drake të ftohte.
  
  "Duket si pjesa e brendshme e një bombe," tha ai, duke ekzaminuar telat dhe reletë. "Dërgoja këtë Moore përpara se të ndodhë ndonjë gjë tjetër."
  
  Alicia u përkul mbi makinë, duke u larguar.
  
  Drake e ndihmoi kamarieren të ngrihej në këmbë. "A je mirë, dashuri?"
  
  "Unë... mendoj kështu."
  
  "Mente. Tani si thua të na bësh disa lazanja?"
  
  "Kuzhinieri...kuzhinieri nuk ka ardhur akoma." Vështrimi i saj mori shkatërrimin me frikë.
  
  "Dreq, mendova se sapo i hodhët në mikrovalë."
  
  "Mos u shqetëso". Mai shkoi dhe vuri dorën mbi supin e kamarieres. "Ato do të rindërtohen. Kompania e sigurimeve duhet të kujdeset për këtë."
  
  "Shpresoj".
  
  Drake kafshoi përsëri gjuhën e tij, këtë herë për të mos sharë. Po, ishte një bekim që të gjithë po merrnin ende frymë, por Marshi dhe miqtë e tij ende po shkatërronin jetët e njerëzve. Pa thurur ndërgjegje. Pa etikë dhe pa shqetësime.
  
  Dukej sikur binte telefoni nga një lidhje psikike. Këtë herë Drake iu përgjigj telefonit.
  
  "A jeni akoma duke shkelmuar?"
  
  Zëri i Marsh-it e bëri atë të dëshironte të godiste diçka, por ai e bëri atë në mënyrë strikte profesionale. "Ne i kemi përcjellë fotot tuaja."
  
  "Oh, e shkëlqyer. Pra, ne e zgjidhëm pak këtë. Shpresoj se keni rrëmbyer diçka për të ngrënë gjatë pritjes, sepse kjo pjesë tjetër - mirë, mund t'ju vrasë."
  
  Drake u kollit. "Ju e dini se ne nuk e kemi testuar ende bombën tuaj."
  
  "Dhe duke e dëgjuar këtë, unë mund të shoh se ju dëshironi të ngadalësoni gjërat ndërsa përpiqeni të arrini. Kjo nuk do të ndodhë, miku im i ri. Kjo nuk ndodh fare. Policët dhe agjentët tuaj, ushtria dhe zjarrfikësit mund të jenë pjesë e një makinerie të lyer mirë, por ata janë ende një makinë dhe u duhet pak kohë për të ngritur shpejtësinë. Kështu që po e përdor këtë kohë për t'ju ndarë. Është shumë argëtuese, më besoni."
  
  "Çfarë përfitojnë Pythia nga e gjithë kjo?"
  
  Marsh kakarisi. "Oh, mendoj se ju e dini se ky grup i kotë ragamuffinësh shpërtheu kohët e fundit. A ka pasur ndonjëherë ndonjë gjë më të qartë? Ata drejtoheshin nga një vrasës serial, një psikostalker, një megaloman dhe një zotëri xheloz. Të gjithë doli të ishin i njëjti person."
  
  Në këtë pikë, Alicia u përkul më pranë Drake. "Na thuaj - ku është ky bastard?"
  
  "Oh, vajzë e re. Jeni bjonde apo aziatike? Ndoshta bjonde nga mënyra se si tingëllon. E dashur, po ta dija se ku ishte, do të të lija t'i bëje lëkurë të gjallë. Tyler Webb gjithmonë donte një gjë. Ai u largua nga Pythians në momentin kur kuptoi se ku t'i gjente ata."
  
  "Cili ishte në treg?" - pyeti Drake, tani duke fituar kohë dhe informacion.
  
  "Ky vend është një koshere e neveritshme, a kam të drejtë? Imagjinoni të gjitha marrëveshjet e bëra atje që do të ndikojnë në botë për dekadat në vijim."
  
  "Ramses i shiti atij diçka," tha Drake, duke e provuar.
  
  "Po. Dhe jam i sigurt që pateja e ndërlikuar e sallamit francez ju ka treguar tashmë se çfarë ishte. Ose mund ta pyesni gjithmonë pikërisht tani."
  
  Pra, kjo e vërtetoi atë. Marsh i shikonte, megjithëse nuk kishte sy në restorant. Drake i dërgoi një mesazh të shkurtër Moore. "Si thua se ku shkoi Ueb?"
  
  "Epo, seriozisht, kush jam unë, Fox News? Më pas do të më kërkoni para".
  
  "Unë do të kënaqem me këtë budalla terrorist."
  
  "Dhe përsëri në punën në dorë." Marsh tha këto fjalë dhe më pas u duk se po argëtohej, papritmas duke qeshur. "Më falni, shaka personale. Por tani kemi mbaruar me pjesën e kontrollit të ndjekjes. Tani dua t'ju parashtroj kërkesat e mia."
  
  "Pra, thjesht na trego." Zëri i Alicias dukej i lodhur.
  
  "Çfarë ka kaq qesharake në lidhje me këtë? Kjo bombë do të shpërthejë nëse nuk jam plotësisht i kënaqur. Kush e di, e dashur, madje mund të vendos të të zotëroj ty."
  
  Në një çast, Alicia dukej gati për të shkuar, sytë dhe shprehja e saj digjeshin mjaftueshëm për t'i vënë flakën një pylli të tharë.
  
  "Do të doja të isha vetëm me ty," pëshpëriti ajo.
  
  Marsi ndaloi, pastaj vazhdoi shpejt. "Muzeu i Historisë Natyrore, njëzet minuta."
  
  Drake vendosi orën e tij. "Dhe pastaj?"
  
  "Hmmm, çfarë?"
  
  "Kjo është një pjesë madhështore e arkitekturës."
  
  "Oh, mirë, nëse keni arritur deri këtu, unë do të sugjeroja të zhvisheni një roje sigurie mashkull të quajtur Jose Gonzalez. Një nga partnerët tanë qepi kërkesat e mia në rreshtimin e xhaketës së tij mbrëmë. Një mënyrë origjinale për të transportuar dokumente, po, dhe pa iu kthyer dërguesit."
  
  Drake nuk u përgjigj, kryesisht i habitur.
  
  "Unë e di se çfarë po mendoni," tha Marsh, duke demonstruar përsëri inteligjencë të mahnitshme. "Pse të mos ju dërgoj me postë fotot dhe të më njoftoni se çfarë dëshironi? Epo, unë jam një person i veçantë. Më thanë se kam dy anë, dy mendje dhe dy fytyra, por preferoj t'i shoh si dy cilësi të veçanta. Njëra pjesë është e lakuar, tjetra është e përkulur. Ti më kupton se ku e kam fjalën?"
  
  Drake u kollit. "Sigurisht që e di kush je."
  
  "Shkëlqyeshëm, atëherë e di që do të kuptoni se kur të shoh katër kufomat tuaja të copëtuara në rreth shtatëmbëdhjetë minuta, do të ndihem jashtëzakonisht i lumtur dhe tepër i mërzitur. Me ju. Dhe tani, lamtumirë."
  
  Linja u shua. Drake klikoi në orën e tij.
  
  Njëzet minuta.
  
  
  KAPITULLI I DYNDËMBËT
  
  
  Hayden dhe Kinimaka kaluan kohë me Ramses. Princi terrorist dukej i pavend në qelinë e tij prej gjashtë metrash katrorë: i pisët, i zhveshur dhe, ndonëse qartësisht i rraskapitur, duke ecur përpara dhe mbrapa si një luan i mbyllur në kafaz. Hayden veshi armaturën e saj, kontrolloi Glock-in dhe plumbat rezervë dhe i kërkoi Mano të bënte të njëjtën gjë. Tani e tutje nuk do të ketë asnjë shans. Si Ramses ashtu edhe Marsi dolën shumë të zgjuar për t'u nënvlerësuar.
  
  Ndoshta miti terrorist ishte pikërisht aty ku ai donte të ishte.
  
  Hayden e dyshoi, e dyshoi shumë. Beteja brenda kështjellës dhe vdekja e dëshpëruar e truprojës së tij treguan se sa shumë donte të arratisej. Gjithashtu, a iu prish reputacioni? A nuk duhet të jetë i dëshpëruar për të riparuar dëmin? Ndoshta, por njeriu nuk u shkatërrua deri në atë pikë sa nuk mund të rindërtonte. Hayden e shikonte duke ecur teksa Kinimaka u solli atyre një palë karrige plastike.
  
  "Ka armë bërthamore në këtë qytet," tha Hayden. "Gjë që jam i sigurt se e dini që kur keni bërë një marrëveshje me Tyler Webb dhe Julian Marsh. Ju jeni në këtë qytet dhe nëse vjen koha, ne do të sigurohemi që të mos jeni nën tokë. Sigurisht që ndjekësit e tu nuk e dinë që ne të kemi..." Ajo e la të varet pikërisht aty.
  
  Ramses ndaloi, duke e parë me sy të lodhur. "Do të thuash, sigurisht, një mashtrim ku njerëzit e mi së shpejti do ta vrasin Marshin, do të marrin përgjegjësinë për bombën dhe do ta shpërthejnë atë. Këtë duhet ta dini nga Uebbi dhe truproja e tij, pasi janë të vetmit që e dinin. Dhe ju gjithashtu e dini se ata thjesht presin urdhrin tim." Ai tundi kokën, si për vete.
  
  Hajden priti. Ramses ishte mendjemprehtë, por kjo nuk do të thotë se ai nuk do të pengohej.
  
  "Ata do të shpërthejnë," tha Ramses. "Ata do të marrin vendimin e tyre."
  
  "Ne mund t'i bëjmë orët tuaja të fundit pothuajse të padurueshme," tha Kinimaka.
  
  "Nuk mund të më detyrosh ta anuloj këtë", tha Ramses. "Edhe përmes torturave. Nuk do ta ndaloj këtë shpërthim".
  
  "Çfarë do?" pyeti Hajden.
  
  "Do të ketë negociata."
  
  Ajo e studioi atë, duke parë me vëmendje fytyrën e armikut të ri botëror. Këta njerëz nuk donin asgjë në këmbim, ata nuk donin të negocionin dhe besonin se vdekja ishte vetëm një hap drejt një dukjeje të parajsës. Ku na lë kjo?
  
  Vërtet, ku? Ajo u përpoq për armën e saj. "Një person që nuk dëshiron asgjë më shumë se të kryejë vrasje masive është i lehtë për t'u përballur me të," tha ajo. "Me një plumb në kokë."
  
  Ramses e shtypi fytyrën te hekurat. "Atëherë vazhdo, kurvë perëndimore."
  
  Hayden nuk kishte nevojë të ishte një ekspert për të lexuar çmendurinë dhe padurimin që shkëlqente në ata sy pa shpirt. Pa fjalë tjetër, ajo ndryshoi temën dhe doli nga dhoma, duke mbyllur me kujdes derën e jashtme pas saj.
  
  Nuk mund të jeni kurrë shumë të kujdesshëm.
  
  Në dhomën tjetër ishte qelia e Robert Price. Ajo kishte marrë leje për të mbajtur sekretarin këtu për shkak të kërcënimit të afërt dhe rolit të tij të mundshëm në të. Kur ajo dhe Kinimaka hynë në dhomë, Price i hodhi një vështrim fodullëk.
  
  "Çfarë dini për bombën?" - ajo pyeti. "Dhe pse ishe në Amazon, duke vizituar pazarin terrorist?"
  
  Çmimi u ul në kokat e tij. "Kam nevojë për një avokat. Dhe çfarë do të thuash? bombë?"
  
  "Bombë bërthamore," tha Hayden. "Këtu në Nju Jork. Ndihmo veten, mut. Ndihmojeni veten tani duke na treguar atë që dini."
  
  "Seriozisht". Sytë e Price u zgjeruan. "Une nuk di asgje".
  
  "Ke kryer tradhti", tha Kinimaka, duke e afruar trupin e tij më pranë kamerës. "Kështu dëshironi të kujtoheni? Epitaf për nipërit tuaj. Apo do të njiheshit më mirë si i penduari që ndihmoi në shpëtimin e Nju Jorkut?"
  
  "Pavarësisht se sa ëmbël e thua atë," zëri i Price u trondit si një gjarpër i mbështjellë. "Unë nuk kam marrë pjesë në asnjë negociatë për "bombën" dhe nuk di asgjë. Tani ju lutem, avokati im."
  
  "Unë do t'ju jap pak kohë," tha Hayden. "Atëherë unë do të bashkoj Ramsesin dhe ty, në të njëjtën qeli. Ju mund ta luftoni këtë. Të shohim kush flet i pari. Ai do të preferonte të vdiste sesa të jetonte dhe dëshiron të marrë me vete çdo shpirt të gjallë. Ju? Vetëm sigurohuni që të mos bëni vetëvrasje".
  
  Price dukej i shqetësuar nga të paktën disa nga fjalët e saj. "Pa një avokat?"
  
  Hajden u kthye. "Të qij."
  
  Sekretarja kujdesej për të. Hajden e mbylli brenda dhe më pas u kthye nga Mano. "Ndonje ide?"
  
  "Po pyes veten nëse Webb është i përfshirë në këtë. Ai ka qenë një personazh gjatë gjithë kohës".
  
  "Jo këtë herë Mano. Webb as nuk po na ndjek më. Jam i sigurt që janë të gjitha Ramses dhe Marsi".
  
  "Pra, çfarë është më pas?"
  
  "Unë nuk e di se si mund të ndihmojmë ndryshe Drake dhe djemtë," tha Hayden. "Ekipi tashmë është në mes të të gjithave. Atdheu u kujdes për gjithçka tjetër, që nga policët që rrëzonin dyert, te spiunët që fshiheshin pas parave të tyre të fituara me vështirësi, te ngritja e ushtrisë dhe ardhja e NEST, Ekipi i Mbështetjes së Emergjencave Bërthamore. Policët janë kudo, me gjithçka që kanë. Xhenierët janë në gatishmëri të lartë. Ne duhet të gjejmë një mënyrë për të thyer Ramsesin".
  
  "A e keni parë atë. Si mund ta thyesh një njeri që nuk i intereson nëse jeton apo vdes?"
  
  Hajden ndaloi me inat. "Duhet të provojmë. Apo do të preferonit thjesht të hiqnit dorë? Të gjithë kanë një shkas. Ky krimb kujdeset për diçka. Pasuria e tij, mënyra e jetesës, familja e tij e fshehur? Duhet të ketë diçka që mund të bëjmë për të ndihmuar."
  
  Kinimaka dëshironte që ata të mund të thërrisnin ekspertizën kompjuterike të Karin Blake, por gruaja ishte ende e kapur në regjimin e saj Fort Bragg. "Le të shkojmë të kërkojmë një punë."
  
  "Dhe lutuni që të kemi kohë."
  
  "Ata presin që Ramses të japë miratimin. Kemi pak kohë".
  
  "Ti e dëgjove mirë si unë, Mano. Herët a vonë ata do ta vrasin Marshin dhe do ta hedhin në erë."
  
  
  KAPITULLI I TREMBËDHJETË
  
  
  Dahl dëgjoi mesazhe komunikimi kontradiktore ndërsa Smith ngiste makinën e tyre nëpër rrugët e mbushura me njerëz të Manhatanit. Fatmirësisht nuk u desh të shkonin larg dhe jo të gjitha arteriet e betonit u bllokuan plotësisht. Dukej sikur i gjithë ekipi i informatorëve ishte i përfshirë, nga hajduti më i ulët në lagjet e varfëra, deri te miliarderi më i pasur, i shtrembër dhe të gjithë në mes. Kjo çoi në një grumbull raportesh kontradiktore, por në shtëpi ata bënë gjithçka që ishte e mundur për të ndarë të besueshmen nga ato të shtrembëruara.
  
  "Dy nga qelitë e njohura kanë lidhje të ngushta me një xhami aty pranë," i tha Moore Dahl përmes kufjes së tij. Ai diktoi adresën. "Ne kemi një agjent të fshehtë atje, megjithëse ai është mjaft i ri. Thotë se ky vend ka qenë i izoluar gjatë gjithë ditës."
  
  Dahl nuk ishte kurrë një person i aftë të supozonte diçka. "Çfarë do të thotë kjo në të vërtetë në terminologjinë e xhamisë?"
  
  "Çfarë do të thotë? Kjo do të thotë, dreqin, shkoni atje dhe pastroni të paktën një nga qelitë e Ramses."
  
  "Angazhimi qytetar?"
  
  "Nuk ka shumë për të folur. Por kushdo që është atje, nuk ka gjasa të bëjë lutje. Kërkoni të gjitha dhomat e shërbimeve dhe dhomat nëntokësore. Dhe bëhuni gati. I dashuri im nuk bën shpesh gabime dhe unë i besoj intuitës së tij për këtë."
  
  Dal transmetoi informacionin dhe futi koordinatat në GPS. Për fat të mirë, ata ishin pothuajse në majë të xhamisë dhe Smith e ktheu timonin drejt bordurës.
  
  "Providence," tha Lauren.
  
  "Emri që i dhashë katanës time të vjetër." Kensi psherëtiu duke u kujtuar.
  
  Dahl shtrëngoi kopsat e jelekut. "Ne jemi gati? I njëjti sistem. Ne godasim fort dhe shpejt o njerëz. Nuk do të ketë mëshirë".
  
  Smith fiku motorin. "Nuk ka probleme me mua."
  
  Mëngjesi ende i përshëndeti ndërsa ata zbritën nga makina dhe eksploruan xhaminë matanë rrugës. Aty pranë ishte një ndenja kuq e bardhë me avull që derdhej. Ndërtesa, e vendosur në një kryqëzim, rreshtonte të dyja rrugët, dritaret e saj shumëngjyrëshe dhe fasadën e zgjatur të pjesës së komunitetit. Në çatinë e ndërtesës qëndronte një minare e vogël, e çuditshme dhe gati e bukur në sfondin e fasadave të betonit përreth. Hyrja nga rruga bëhej nga një palë dyer xhami.
  
  "Ne do të hyjmë," tha Dahl. "Tani lëviz."
  
  Ata kaluan me qëllim rrugën, duke ndaluar trafikun me krahë të shtrirë. Një pauzë tani mund t'u kushtojë atyre gjithçka.
  
  "Vend i shkëlqyeshëm," komentoi Smith. "Është e vështirë të gjesh një grup të vendosur atje."
  
  Dahl kontaktoi Moore. "Ne jemi në vend. A keni ndonjë gjë tjetër për ne?"
  
  "Po. Burri im më siguron që kamerat janë nën tokë. Ai është afër pranimit, por jo aq afër për të na ndihmuar sot."
  
  Dahl e transmetoi lajmin teksa kaluan një trotuar tjetër dhe hapën dyert e përparme të xhamisë. Me shqisat e tyre të ngritura, ata u zhvendosën ngadalë brenda, duke iu përshtatur syve me ndriçimin pak më të zbehtë. Muret dhe tavani i bardhë reflektonin dritën, së bashku me ndriçuesit ari dhe një qilim me model të kuq dhe ari. E gjithë kjo ndodhej pas zonës së regjistrimit, ku burri i shikonte me një dyshim të pambuluar.
  
  "A mund t'ju ndihmoj?"
  
  Dahl tregoi ID-në e tij SPEAR. "Po, shok, mundesh. Mund të na çoni në hyrjen tuaj sekrete nëntokësore."
  
  Recepsionistja dukej e hutuar. "Çfarë është kjo, një shaka?"
  
  "Lëvizni mënjanë," zgjati dorën Dahl.
  
  "Hej, nuk mund të të lejoj..."
  
  Dahl e ngriti burrin nga këmisha dhe e vendosi në banak. "Mendoj se thashë të largohem mënjanë."
  
  Ekipi kaloi me nxitim dhe hyri në ndërtesën kryesore të xhamisë. Zona ishte bosh dhe dyert në pjesën e pasme ishin të mbyllura. Dahl priti mbulimin nga Smith dhe Kenzie dhe më pas i goditi dy herë. Druri u nda dhe panelet ranë në dysheme. Në atë moment nga holli prapa u dëgjua zhurmë dhe bujë. Ekipi zuri pozicione, duke mbuluar territorin. Kaluan tre sekonda dhe më pas fytyra dhe helmeta e komandantit të forcave speciale doli nga pas murit anësor.
  
  "A je ti Dal?"
  
  Suedezi qeshi. "Po?"
  
  "Moore na dërgoi. HIT. Ne jemi këtu për të mbështetur lojën tuaj."
  
  "Loja jonë?"
  
  "Po. Informacion i ri. Ju jeni në xhaminë e gabuar të mallkuar dhe ato janë gërmuar shumë thellë. Do të duhet një sulm frontal për t'i rrëzuar ata. Dhe ne synojmë për këmbët."
  
  Dahl nuk i pëlqeu, por e kuptoi procedurën, etiketën e punës këtu. Nuk të bënte keq që forcat speciale tashmë kishin një vend më të mirë.
  
  "Trego rrugën," tha Dahl.
  
  "Ne jemi. Xhamia e duhur është matanë rrugës."
  
  "Në anën tjetër..." u betua Dahl. "Gjellëqe me GPS."
  
  "Ata janë mjaft të afërt me njëri-tjetrin." Oficeri ngriti supet. "Dhe ajo fjalë betimi angleze është e ngrohtë, por a nuk është koha që të lëvizim gomarët tanë të mallkuar?"
  
  Minutat kaluan ndërsa skuadrat u përzien dhe formuan një grup bastisjeje ndërsa kaluan sërish rrugën. Pasi u montua, nuk humbi asnjë moment tjetër. Filloi një sulm në shkallë të gjerë. Burrat sulmuan pjesën e përparme të ndërtesës, rrëzuan dyert dhe hynë në holl. Një valë e dytë kaloi nëpër to, duke u ndezur në kërkim të monumenteve për të cilat u kishin thënë. Pasi u gjet dera blu, burri vendosi një ngarkesë shpërthyese mbi të dhe e hodhi në erë. Pati një shpërthim, shumë më të gjerë nga sa priste Dahl, por me një rreze që forcat speciale po llogarisnin qartë.
  
  "Kurth i çuditshëm," i tha udhëheqësi. "Do të ketë më shumë prej tyre."
  
  Suedezi psherëtiu pak më lehtë, duke ditur tashmë vlerën e agjentëve të fshehtë dhe tani duke mos harruar t'u japë atyre detyrimin e tyre. Puna e fshehtë ishte një nga metodat më tinëzare dhe fatale të policisë. Ky ishte një agjent i rrallë dhe i vlefshëm që mund të depërtonte në armik dhe në këtë mënyrë të shpëtonte jetë.
  
  Forcat speciale hynë në dhomën pothuajse të shkatërruar, më pas u kthyen në derën e largët. Ajo ishte e hapur dhe e mbuluar atë që ishte qartazi hyrja në bodrum. Teksa njeriu i parë u afrua, të shtëna u dëgjuan nga poshtë dhe një plumb u përplas nëpër dhomë.
  
  Dahl e shikoi Kensin. "Ndonje ide?"
  
  "Më pyet mua? Pse?"
  
  "Ndoshta sepse unë mund të imagjinoj që ju të keni një dhomë si kjo vetë."
  
  "Mos u rrah nëpër shkurret, dreqin, Dal, në rregull? Unë nuk jam kontrabandisti juaj i kafshëve shtëpiake. Unë jam këtu vetëm sepse... sepse..."
  
  "Po, pse jeni këtu?"
  
  "Unë me të vërtetë do të doja ta dija. Ndoshta duhet të largohem..." Ajo hezitoi, pastaj psherëtiu. "Dëgjo, ndoshta ka një mënyrë tjetër. Një kriminel i zgjuar nuk do të zbriste atje pa një rrugë të sigurt arratisjeje. Por me celula të vërteta terroriste? Kush e di me kaq bastardë vetëvrasës?"
  
  "Nuk kemi kohë të mendojmë," tha komandanti i forcave speciale, duke u ulur pranë tij. "Është një lojë për këta djem."
  
  Dahl pa teksa ekipi nxirrte granatat e tyre flashbang ndërsa po mendonte fjalët e Kenzi. Qëllimisht i ashpër, ai besonte se pas tyre qëndronte një zemër e kujdesshme, ose të paktën mbetjet e thyera të njërës. Kensi kishte nevojë për diçka për të ndihmuar në bashkimin e këtyre pjesëve - por sa kohë mund të kërkonte pa humbur të gjitha shpresat? Ndoshta kjo anije tashmë është shkatërruar.
  
  Ekipi SWAT sinjalizoi se ishin gati dhe më pas lëshoi një formë të çmendur ferri duke përdorur një shkallë druri. Kur granatat u hodhën poshtë dhe më pas shpërthyen, skuadrat morën epërsinë, Dahl e shtyu komandantin për pozicionin pole.
  
  Smith e shtyu përpara. "Lëvizni të pasmet tuaja."
  
  Duke vrapuar, ata u ndeshën menjëherë me breshëri automatiku. Dahl i ka parë dyshemenë e papastër, këmbët e tavolinës dhe kutitë e armëve përpara se të rrëshqiste qëllimisht në katër kate me radhë, duke nxjerrë pistoletën dhe duke kthyer zjarr. Smith u përdredh para tij, duke u rrëshqitur deri në fund dhe duke u zvarritur anash. Ekipi SWAT përparoi nga prapa, duke u përkulur dhe duke mos u dridhur në vijën e zjarrit. Plumbat u kthyen të shtëna pas të shtënave, breshëritë vdekjeprurëse shpuan bodrumin dhe shqyen copa nga muret e trasha. Kur Dahl goditi tokën në fund, ai e vlerësoi menjëherë skenarin.
  
  Këtu ishin katër anëtarë të qelisë, të cilat përputheshin me atë që kishin parë në qelinë e mëparshme. Tre ishin në gjunjë, gjaku rridhte nga veshët, me duart e tyre të shtrënguara në ballë, ndërsa i katërti dukej i padëmtuar dhe qëllonte fort në sulmuesit e tij. Ndoshta tre të tjerë po e mbulonin, por Dahl gjeti në çast një mënyrë për të marrë një të burgosur të gjallë dhe shënoi sulmuesin.
  
  "Oh jo!" Udhëheqësi i forcave speciale në mënyrë të pashpjegueshme vrapoi pranë tij.
  
  "Hej!" thirri Dahl. "Çfarë-"
  
  Në mes të llojit më të keq të ferrit, vetëm ata që e kanë përjetuar atë më parë mund të veprojnë pa pushim. Drejtuesi i forcave speciale vuri re qartë shenjën, diçka e njohur për të, dhe mendoi vetëm për jetën e kolegëve të tij. Ndërsa Dahl tërhoqi këmbëzën e tij, ai pa terroristin të lëshonte një granatë të mbushur nga njëra dorë dhe të hidhte armën e tij me tjetrën.
  
  "Për Ramses!" - ai bertiti.
  
  Bodrumi ishte një kurth vdekjeje, një dhomë e vogël ku këto krijesa joshin gjahun e tyre. Ka kurthe të tjera të shpërndara nëpër dhomë, kurthe që do të ndizen kur të shpërthejnë copëzat. Dahl e qëlloi terroristin mes syve, megjithëse e dinte që gjesti ishte thjesht akademik - nuk do t'i kishte shpëtuar.
  
  Jo në këtë dhomë të vogël me mure tullash, në kushte të ngushta, teksa sekondat e fundit numërojnë mbrapsht para se të shpërthejë granata.
  
  
  KAPITULLI I KATËRMBËDHËDHËM
  
  
  Dahl pa botën të zhytej në errësirë. Ai pa se si koha ngadalësohej në një ritëm zvarritës, sesi rrahjet e çdo zemre të gjallë matej në momente të pafundme. Ndërsa granata kërceu, duke ngritur pluhur dhe papastërti nga dyshemeja në një re të vogël kërpudhash, plumbi i tij hyri në kafkën e terroristit, duke u tundur përreth para se t'i shpërthejë nga shpina dhe të godasë murin mes një burimi të gjerë gjaku. Trupi është dobësuar, jeta tashmë është zhdukur. Granata ra për një rikoset të dytë dhe Dahl filloi ta largonte armën nga fytyra e tij.
  
  Mbetën sekonda të çmuara.
  
  Tre terroristët ishin ende në gjunjë, duke rënkuar dhe të mundur, dhe ata nuk e panë se çfarë po vinte. Djemtë e forcave speciale u përpoqën të frenonin impulsin e tyre ose të ngjiteshin përsëri në shkallët.
  
  Smith e ktheu shikimin nga Dahl, vizioni i fundit i jetës së tij.
  
  Dahl e dinte që Kensi, Lauren dhe Yorgi ishin në majë të shkallëve dhe për një moment ai shpresoi se ata ishin mjaft larg nga epiqendra.
  
  E megjithatë, kjo është e gjitha për fëmijët e mi...
  
  Granata shpërtheu në kulmin e rikosetit të dytë, tingulli për momentin më i fortë që suedez kishte dëgjuar ndonjëherë. Pastaj të gjithë tingujt u shuan papritmas ndërsa mendimi u zhduk...
  
  Sytë e tij ishin ngulur përpara dhe ai nuk mund ta besonte atë që po shihnin.
  
  Udhëheqësi i SWAT vrapoi sa më shpejt që mundi, duke ditur se çfarë po vinte dhe ishte i vendosur të shpëtonte sa më shumë njerëz të ishte e mundur, duke kuptuar menjëherë se ai ishte i vetmi person që mund ta bënte atë. Vrapimi i tij e ngriti atë mbi granatë, duke e lejuar atë të binte drejtpërdrejt mbi të një pjesë të sekondës përpara se ajo të shpërthente. Nëpërmjet Kevlar, mish e kockë, shpërtheu, por nuk goditi ata që qëndronin, të lidhur me zinxhirë në vendin e tyre në dhomë. Shpërthimi u mbyt dhe më pas u shua.
  
  Dahl pastroi fytin, pa mundur t'u besonte syve të tij. Përkushtimi i kolegëve e ka përulur gjithmonë, por ky ishte në një nivel tjetër.
  
  Nuk e dija... as emrin nuk ia dija.
  
  E megjithatë terroristët u gjunjëzuan para tij.
  
  Dahl vrapoi poshtë disa shkallëve të fundit, duke i turbulluar sytë me lot edhe kur i goditi tre burrat në shpinë. Smith grisi xhaketat e tyre. Nuk kishte jelekë shpërthyes në pamje, por një burrë po shkumëzoi nga goja edhe kur Smith u gjunjëzua pranë tij. Tjetri përpëlitej në agoni. I treti u fiksua në tokë, i palëvizshëm. Dahl takoi shikimin e tmerrshëm të burrit, si një kapele polare, me urrejtjen e tij. Kenzi shkoi pranë dhe tërhoqi vëmendjen e suedezit, duke parë Dahl-in, me sytë e saj blu të akullt aq të qartë, të ftohtë dhe të mbushur me emocione sa dukeshin si një peizazh i gjerë, i shkrirë, dhe tha të vetmet fjalë që ajo mund të thoshte.
  
  "Ai na shpëtoi duke sakrifikuar veten. Unë... Ndihem kaq i metë, kaq i mjerueshëm në krahasim me të."
  
  Dahl, në të gjitha ditët e tij, kurrë nuk e gjeti veten të paaftë për të komentuar. E bëri tani.
  
  Smith kontrolloi të tre burrat, duke gjetur më shumë granata, plumba dhe armë të vogla. Letrat dhe shënimet në xhepa ishin thërrmuar, ndaj burrat e mbledhur filluan t'i gërmojnë.
  
  Të tjerë iu afruan udhëheqësit të tyre të rënë, duke ulur kokën. Një burrë u gjunjëzua dhe zgjati dorën për të prekur shpinën e oficerit.
  
  Terroristi i tretë vdiq, pavarësisht se çfarë helmi mori, thjesht u desh më shumë kohë që helmi të hynte në fuqi sesa për kolegët e tij. Dahl e shikonte me padurim. Kur kufja e tij bip dhe zëri i Moore i mbushi kokën, ai dëgjoi por nuk mund të mendonte për një përgjigje.
  
  "Pesë kamera," i tha Moore. "Burimet tona kanë zbuluar se Ramses ka vetëm pesë kamera. Jeni përballur me dy, që të mbeten tre. A keni ndonjë informacion të ri për mua, Dal? Përshëndetje? A je aty? Çfarë dreqin po ndodh?"
  
  Suedezi i çmendur shtypi një buton të vogël që e mbylli zërin Moore. Ai donte të shprehte respektin e tij në heshtje për të paktën disa sekonda. Si të gjithë burrat dhe gratë atje poshtë, ai mbijetoi vetëm për shkak të sakrificës së madhe të një burri. Ky njeri nuk do ta shohë më kurrë dritën e ditës apo diellin që perëndon, apo të ndiejë erën e ngrohtë që fryn në fytyrën e tij. Dahl do ta përjetonte atë për të.
  
  Sa ishte gjallë.
  
  
  KAPITULLI I PESËMBËDHËMBËT
  
  
  Shtatëmbëdhjetë minuta.
  
  Drake ndoqi epërsinë e Bo, duke u larguar në të 59-ën dhe duke u nisur drejt e në kaosin që ishte Rrethi i Columbus. Flamujt valëviteshin nga ndërtesat në të majtë të tij, dhe në të djathtë të tij shtrihej një rrip i gjelbër i mbushur me pemë. Përpara tyre qëndronte një ndërtesë banimi, kryesisht prej xhami, dritaret e saj që shkëlqenin mirëpritur në rrezet e diellit që ende po lindte. Taksia e verdhë u tërhoq në anë të rrugës, shoferi i saj priste të shihte katër vrapues të veshur mirë që vraponin në trotuar pas tij, por Beau nuk i hodhi një vështrim të dytë burrit. Rrethi ishte një hapësirë e gjerë betoni me ujëvara, statuja dhe ndenjëse. Turistët endeshin andej-këtej, duke ripaketuar çantat e shpinës dhe duke pirë ujë. Drake preu në mes të grupit të sportistëve të djersitur, më pas vrapoi nën pemët që jepnin të paktën pak hije.
  
  Larg syve kureshtarë.
  
  Kontrasti midis rrugëve të ashpra, plot tension me ekstremet e tyre të shumta - rrokaqiejt madhështor e të rrëmujshëm që konkurrojnë për hapësirë midis kishave tradicionale përgjatë rrjetit - dhe paqes dhe qetësisë absolute që mbretëronte në gjelbërimin në të djathtë të tij, e mbushi Drake me një ndjenjë jorealiteti. Sa i çmendur ishte ky vend? Sa ëndërr është kjo? Dallimet ishin të paimagjinueshme ekstreme.
  
  Ai mendoi se sa nga afër po i shikonte Marsh, por nuk e vuri mendjen shumë. Kjo mund të çojë në vdekjen e një personi. Në shtëpi, ata madje po përpiqeshin të gjenin kanalin në mënyrë që të mund ta gjurmonin atë në burimin e tij.
  
  Rrotulla e ndritshme u kthye ngadalë në të majtë ndërsa grupi u shpejtua. Alicia dhe May po vraponin afër, duke parë, por të paaftë për të përdorur të gjitha aftësitë e tyre me këtë ritëm. Armiku mund të jetë kudo, kushdo. Një sedan që kalonte me xhama të lyer kërkonte një inspektim më të afërt, por u zhduk në distancë.
  
  Drake kontrolloi kohën. Kanë mbetur njëmbëdhjetë minuta.
  
  E megjithatë momentet shënuan, sekondë pas sekonde. Bo u ngadalësua ndërsa një ndërtesë gri e çelur që Drake e kuptoi menjëherë u shfaq mbi rrugë. Ende vraponte, ai iu drejtua Alicia dhe May. "Në të njëjtën ndërtesë ku ne u grindëm gjatë historisë me Odin. Dreqin, duket sikur ka kaluar një jetë."
  
  "A nuk goditi helikopteri anash?" pyeti Alicia.
  
  "Oh po, dhe ne u sulmuam nga një Tirannosaurus Rex."
  
  Muzeu i Historisë Natyrore dukej relativisht i vogël nga ky kënd, një ide e gabuar nëse ka pasur ndonjëherë një të tillë. Kishte shkallë që të çonin nga trotuari në dyert e përparme, aktualisht të mbushura me një grup turistësh. Erëra të përziera të naftës dhe benzinës i sulmuan kur u ndalën në anë të rrugës. Zhurma e motorëve, britmat dhe britmat e herëpashershme ende i mundonin shqisat, por të paktën këtu kishte shumë trafik.
  
  "Mos u ndal tani," tha Alicia. "Ne nuk e kemi idenë se ku do të jetë siguria."
  
  Drake u përpoq të ndalonte trafikun dhe t'i lejonte ata të kalonin. "Le të shpresojmë se ai nuk tha se ishte i sëmurë."
  
  Fatmirësisht, trafiku kishte pak dhe grupi mundi ta kalonte rrugën mjaft lehtë. Pasi në fund të shkallëve të muzeut, ata filluan të ngjiteshin, por papritmas u ndalën kur dëgjuan një ulërimë të fortë gomash pas tyre.
  
  Drake mendoi: Shtatë minuta.
  
  Ata u bënë një skenë e çmendurisë së pakontrolluar. Katër burra u hodhën nga makina, pushkët gati. Drake u përpoq të shmangte, duke u hedhur nga dyert e muzeut dhe duke shpërndarë vizitorët. Bo nxori shpejt armën dhe shënoi armikun. U dëgjuan të shtëna. Britmat e grisnin mëngjesin.
  
  Drake u hodh lart dhe hodhi një grusht të ulët, duke u rrokullisur ndërsa goditi trotuarin dhe duke injoruar dhimbjen ku shpatulla i kishte marrë të gjithë forcën e trupit. Sulmuesi u hodh mbi kapuçin e sedanit dhe tashmë po mbante Mai nën kërcënimin e armës. Drake u rrotullua drejt makinës dhe më pas u ngrit në këmbë, për fat të mirë duke qenë në dorën e pushkës. Ai zgjati dorën, duke u bërë më shumë një kërcënim dhe duke kërkuar vëmendje.
  
  Alicia u pëllumb në anën tjetër, duke pastruar shkallët dhe duke vendosur statujën e kalorësisë së Theodore Roosevelt midis saj dhe sulmuesve të saj. Megjithatë, ata qëlluan, plumbat u përplasën në kallëpin e bronzit. Alicia nxori armën dhe u fsheh në anën tjetër. Dy burrat ishin tani në krye të makinave, duke bërë objektiva të përsosur. Civilët vrapuan në të gjitha drejtimet, duke pastruar zonën. Ajo goditi terroristin, i cili i ra në gjunjë, por një rrjedhë e vazhdueshme e zjarrit të tij lëvizi drejt saj, duke e detyruar atë të mbulohej.
  
  May dhe Bo u shtrydhën në një hark të vogël të prerë pranë hyrjes kryesore të muzeut, duke u grumbulluar fort për të shmangur rrymën e plumbave që rrëmbeu rrugën e tyre përmes punimeve me gurë. Beau qëndronte përballë murit, në pamundësi për të lëvizur, por May po shikonte jashtë, me shpinën e kthyer nga francezi.
  
  "Kjo është... e sikletshme," u ankua Beauregard.
  
  "Dhe është shumë me fat që je i hollë si një kallam," u përgjigj Mai. Ajo nxori kokën jashtë dhe gjuajti një breshëri. "E dini, kur u takuam për herë të parë, ju dukej se shpesh zvarriteshit midis të çarave në mure."
  
  "Kjo do të ishte e dobishme tani."
  
  "Si tymi." Mai u përkul përsëri, duke iu përgjigjur zjarrit. Plumbat gjurmuan një rrugë mbi kokën e saj.
  
  "A mund të lëvizim?"
  
  "Jo nëse nuk doni të goditeni me grusht."
  
  Drake e kuptoi se nuk kishte kohë të përdorte armën e tij, kështu që u përpoq të kapte armën e kundërshtarit të tij. Ai e kuptoi shumë vonë se nuk mund ta arrinte - djali ishte shumë lart - dhe më pas pa fuçinë të kthehej drejt tij.
  
  Askund për të shkuar.
  
  Instinkti e shpoi si një raketë. Duke u tërhequr, ai goditi xhamin e makinës, duke thyer xhamin dhe më pas u fut brenda në momentin kur terroristi hapi zjarr. Pas tij shkumonte trotuari. Drake u shtrydh nga boshllëku në sediljen e shoferit, lëkura kërciti, forma e sediljeve e bënte të vështirë kalimin e tij. Ai e dinte se çfarë po vinte. Plumbi ka depërtuar në çatinë, sediljen dhe dyshemenë e makinës. Drake ngatërroi më shpejt. Ndarja qendrore përbëhej nga një ndarje dorezash dhe dy mbajtëse të mëdha filxhani që i jepnin atij diçka për të kapur teksa e fuste trupin në sediljen e pasagjerit. Më shumë plumba shpërthyen pa mëshirë nëpër çati. Drake bërtiti, duke u përpjekur të fitonte kohë. Rrjedha ndaloi për një moment, por më pas, ndërsa Drake u përkul dhe ngarkoi dritaren, filloi përsëri me shpejtësi edhe më të madhe.
  
  Drake u ngjit në sediljen e pasme, me një plumb duke djegur një plagë në mes të shpinës. Ai e gjeti veten në një grumbull të çrregullt, pa frymë dhe pa ide. Një moment hezitimi duhet të ketë bërë që edhe gjuajtësi të ndalojë, dhe më pas njeriu ra nën zjarrin e Alicias. Drake hapi derën e pasme nga brenda dhe rrëshqiti jashtë, me fytyrën të zhytur në beton dhe të paaftë për të parë se ku të shkonte.
  
  Përveç...
  
  Nën makinë. Ai u rrotullua, mezi u fut nën makinë. Tani ai pa shasinë e zezë, tubat dhe sistemin e shkarkimit. Një tjetër plumb i shkrepur nga lart, duke goditur një hendek midis muskujve të përhapur në formë V të këmbëve të tij. Drake nxori frymën, duke fishkëllyer butë.
  
  Dy persona mund ta luajnë këtë lojë.
  
  Duke lëvizur këmbët, ai e detyroi trupin e tij të lëvizte përgjatë tokës drejt pjesës së përparme të makinës, duke tërhequr Glock-in e tij ndërsa po shkonte. Më pas, duke synuar nëpër vrimat e mëparshme të plumbave, ai përafroi se ku duhet të ketë qenë burri. Ai gjuajti gjashtë të shtëna me radhë, duke ndryshuar pak pozicion çdo herë dhe më pas doli me shpejtësi nga poshtë makinës.
  
  Terroristi ra pranë tij duke i shtrënguar barkun. Pushka ra me përplasje pranë tij. Ndërsa ai dëshpërimisht e zgjati atë, si dhe rripin e tij, Drake e qëlloi atë në rrezen e zbrazët. Rreziqet ishin shumë të mëdha për të marrë rreziqe, popullsia ishte shumë e cenueshme. Dhimbja në muskujt e tij e munduan atë ndërsa më pas ai përpiqej të qëndronte në këmbë, duke shikuar mbi kapakun e makinës.
  
  Alicia u hodh nga prapa statujës së Roosevelt, duke gjuajtur disa plumba përpara se të zhdukej përsëri. Objektivi i saj ishte në pjesën e përparme të makinës tjetër. Dy terroristë të tjerë u përpoqën të shënonin May dhe Bo, të cilët dukej se ishin të shtypur disi në mur, por gjuajtja e saktë e May i mbajti terroristët larg.
  
  Drake shikoi orën e tij.
  
  Dy minuta.
  
  Ata u qitën mirë dhe me të vërtetë.
  
  
  KAPITULLI I GJASHTËmbëdhjetë
  
  
  Drake u përball me terroristët. Duke lëshuar HK-në e tij, ai u përqendrua te të dy që po shqetësonin Bo dhe May. Njëri ra në çast, jeta e tij u përhap në të gjithë betonin, një vdekje e vështirë për një zemër të ngurtësuar. Tjetri u kthye në momentin e fundit, duke marrë një plumb, por gjithsesi mundi të kthente zjarr. Drake ndoqi sulmin e burrit me plumba, duke lënë pas vdekjen. Përfundimisht, burri nuk kishte ku të shkonte dhe ndaloi, më pas u ul dhe qëlloi një shpërthim të fundit në drejtim të May, ndërsa arma e Drake i dha fund kërcënimit të tij.
  
  May e pa këtë që po vinte dhe e goditi Bo-n në dysheme. Francezi protestoi, duke u ulur në një grumbull të sikletshëm, por May e fiksoi me bërryla sipër, duke e penguar atë të lëvizte. Copa u shkëputën nga muri pikërisht aty ku ishin kokat e tyre.
  
  Bo nguli sytë lart. "Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Deri tani, Drake kishte tërhequr vëmendjen e terroristit të fundit të mbetur, por asnjë nga këto nuk kishte rëndësi. Vetëm frika e tmerrshme në shpirtin e tij kishte rëndësi. Vetëm rrahjet e dëshpëruara të zemrës së tij kishin rëndësi.
  
  E humbën afatin.
  
  Shpirti i tij u ngrit pak kur pa May dhe Bo të vrapojnë në muze, dhe më pas Alicia doli nga fshehja për të dërguar terroristin e fundit në ferrin e furishëm që meritonte. Një burrë tjetër po gjakoset në trotuar. Një tjetër shpirt i humbur dhe i sakrifikuar.
  
  Ata ishin të pafund, këta njerëz. Ata ishin një det i stuhishëm.
  
  Më pas Drake pa terroristin e fundit, me sa duket të vdekur, të ngrihej dhe të largohej. Drake mendoi se duhej të kishte veshur një jelek. Ai ka synuar shpatullat e lëkundura dhe ka qëlluar, por plumbi ka humbur objektivin vetëm me milimetra. Duke nxjerrë frymën ngadalë, ai shënoi për goditjen e dytë. Tani burri ra në gjunjë dhe më pas u ngrit përsëri në këmbë dhe në momentin tjetër shpërtheu në një turmë njerëzish, shikuesish, vendasësh dhe fëmijë me kamera që po përpiqeshin të kapnin momentin e tyre të famës në Facebook ose Instagram.
  
  Drake u lëkund drejt Alicias. "Pra, kjo ishte një nga qelitë e Ramses?"
  
  "Katër burra. Pikërisht siç e përshkroi Dahl. Kjo do të jetë qeliza e tretë me të cilën përballemi si ekip."
  
  "Dhe ne ende nuk i dimë kushtet e marsit."
  
  Alicia shikoi rrugët, rrugën dhe makinat e ngecura e të braktisura. Më pas ajo u kthye ndërsa klithma e May tërhoqi vëmendjen e tyre.
  
  "Ne kemi një roje!"
  
  Drake nxitoi në shkallët, me kokën poshtë, duke mos u përpjekur as ta largonte armën. Kjo ishte gjithçka, kjo ishte e gjithë bota e tyre. Nëse Marsh do të kishte thirrur, ata mund të kishin-
  
  Jose Gonzalez i dha atij një celular. "A je i njëjti anglez?"
  
  Drake mbylli sytë dhe e vuri pajisjen në vesh. "Kënete. Ju shqiptoni s-"
  
  E qeshura e Pithias e ndërpreu atë. "Tani, tani, mos përdorni fjalë mallkuese të zakonshme. Mallkimet janë për të pashkolluarit, ose kështu më thanë. Apo është anasjelltas? Por urime, miku im i ri, je gjallë!"
  
  "Do të duhen më shumë se disa grushta për të na mposhtur."
  
  "Oh, jam i sigurt. A mund ta bëjë këtë një bombë bërthamore?
  
  Drake ndjeu sikur mund t'i kishte vazhduar fjalët e tij të zemëruara pafundësisht, por ai bëri një përpjekje të vetëdijshme për të mbyllur gojën. Alicia, May dhe Beau u grumbulluan rreth telefonit ndërsa Jose Gonzalez e shikonte me një ndjenjë parandjenjë.
  
  "Macja të ka gëlltitur gjuhën? Oh, dhe hej, pse dreqin nuk po u përgjigjesh thirrjeve të Gonzalez-it?"
  
  Drake kafshoi buzën e sipërme derisa gjaku filloi të rrjedhë. "Une jam ketu."
  
  "Po, po, e shoh. Por ku ishe... um... katër minuta më parë?"
  
  Drake mbeti i heshtur.
  
  "I gjori i moshuar Jose duhej t'i përgjigjej vetë telefonit. Nuk e kisha idenë se për çfarë po flisja."
  
  Drake u përpoq të shpërqendronte Marsh. "Ne kemi një xhaketë. ku-"
  
  "Nuk po më dëgjon, anglez. Ti je me vonese. E mbani mend dënimin për vonesën?"
  
  "Kënete. Ndaloni të mashtroni. Dëshironi që kërkesat tuaja të plotësohen apo jo?"
  
  "Kërkesat e mia? Epo, sigurisht që do të bëhen kur të vendos se jam mirë dhe gati. Tani, ju të tre, jini ushtarë të mirë dhe prisni aty. Unë thjesht do të porosis disa ushqime për ushqim.
  
  Drake u betua. "Mos e bëj atë. Mos guxo ta bësh këtë!"
  
  "Fol shpejt."
  
  Linja u shua. Drake nguli sytë në tre palë sy të përhumbur dhe kuptoi se ata ishin vetëm reflektime të tij. Ata dështuan.
  
  Me një përpjekje gjigante, ai ia doli që të mos shtypte telefonin. Alicia mori përsipër të raportonte kërcënimin e afërt ndaj Atdheut. Mai bëri që Gonzales të hiqte xhaketën.
  
  "Le ta mbarojmë këtë," tha ajo. "Ne merremi me atë që kemi përpara dhe përgatitemi për atë që mund të vijë më pas."
  
  Drake skanoi horizontet, konkrete dhe me pemë, të largëta në mendje dhe zemër, i dërrmuar nga vetë ideja e qëllimeve të Marsit. Të pafajshmit do të vdisnin në minutat e ardhshme, dhe nëse ai do të dështonte përsëri, do të kishte më shumë.
  
  "Marsi do të shpërthejë këtë bombë," tha ai. "Çfarëdo që të thotë. Nëse nuk e gjejmë, e gjithë bota do të vuajë. Ne qëndrojmë në buzë..."
  
  
  KAPITULLI I SHTATËMBËDHËDHËMË
  
  
  Marsi qeshi dhe mbylli telefonin me një lulëzim. Zoey iu afrua edhe më shumë. "Sigurisht që ia tregove," bërtiti ajo.
  
  "Oh po, dhe tani unë do t'i tregoj atij edhe më shumë."
  
  Marsh nxori një celular tjetër me djegie dhe kontrolloi numrin që kishte ruajtur tashmë në kujtesën e tij. I bindur se kjo ishte ajo që i duhej, ai thirri shpejt numrin dhe priti. Zëri që u përgjigj, i vrazhdë dhe imponues, konfirmoi pritshmëritë e tij.
  
  "Ju e dini se çfarë të bëni," tha ai.
  
  "Një? Apo dy?
  
  "Dy, siç ramë dakord. Pastaj vazhdo në rast se kam nevojë për ty përsëri."
  
  "Sigurisht, shef. Unë jam mbajtur i përditësuar përmes aplikacionit tim të telefonit celular. Do të më pëlqente patjetër një pjesë e këtij veprimi."
  
  Marsi gërhiti. "A je terrorist, Stefan?"
  
  "Epo, jo, nuk do ta fusja veten në atë klasë. Jo ne te vertete."
  
  "Bëni punën për të cilën jeni paguar. Tani për tani."
  
  Marsh ndërroi një nga ekranet në një kamerë qyteti, thjesht një mini pajisje vëzhgimi që bizneset fqinje e përdornin për të vëzhguar se kush shkonte e vinte në trotuar. Stephen do të shkaktonte kaos në këtë rrugë të veçantë dhe Marsh donte ta shikonte.
  
  Zoe u përkul, duke u përpjekur të shihte më mirë. "Pra, çfarë tjetër do të bëjmë sot?"
  
  Sytë e Marsit u zgjeruan. "A nuk mjafton kjo për ju? Dhe befas dukesh pak e butë, pak e përkulshme për një grua të ftuar për t'u bashkuar me Pythias të keqen e madhe, zonjusha Zoe Shears. Pse eshte kjo? A është sepse ju pëlqen çmenduria në mua?"
  
  "Keshtu mendoj. Dhe më shumë se pak. Ndoshta shampanja më shkoi në kokë."
  
  "Mirë. Tani hesht dhe shiko."
  
  Momentet e ardhshme u shpalosën ashtu siç donte Marsh. Burrat dhe gratë normale do të ishin trembur nga ajo që shihnin, madje edhe ata të ashpër, por Marsh dhe Shears e panë atë me shkëputje të ftohtë. Më pas Marshit iu deshën vetëm pesë minuta për të ruajtur pamjen dhe për t'ia dërguar anglezit nëpërmjet video-mesazhit me një shënim të bashkangjitur: Dërgojeni këtë në Atdhe. Unë do t'ju kontaktoj së shpejti.
  
  Ai e mbështolli njërin krah rreth Zoes. Së bashku ata studiuan skenarin e mëposhtëm të ndjekjes, në të cilin anglezi dhe tre shërbëtorët e tij në fakt e dinin se do të mbërrinin shumë vonë para se të kishin filluar. Perfekte. Dhe kaosi në fund... është i paçmuar.
  
  Marsh kujtoi se kishte njerëz të tjerë në dhomë. Celula kryesore Ramses dhe anëtarët e saj. Ata u ulën aq të qetë në cepin e largët të banesës, saqë ai mezi mbante mend fytyrat e tyre.
  
  "Hej," thirri ai. "Zonja është pa shampanjë. A mund ta pastrojë njëri prej jush tranzi?"
  
  Një burrë u ngrit në këmbë, sytë e tij u mbushën me aq shumë përbuzje sa Marsh u drodh. Por shprehja u maskua shpejt dhe u kthye në një tundje të shpejtë të kokës. "Sigurisht që mundet".
  
  "E përkryer. Një shishe më shumë duhet të jetë e mjaftueshme."
  
  
  KAPITULLI I TETËmbëdhjet
  
  
  Drake shikoi ndërsa Mai hapi zinxhirin e xhaketës së rojes ndërsa ajo kërkonte një listë kërkesash. Alicia dhe Beau skanuan turmën e mbledhur, pothuajse të sigurt se anëtari i fundit i mbetur i qelisë së tretë do të bënte një lloj lëvizjeje. Atdheu ishte në rrugë dhe vetëm dy minuta të mbetura. Aty pranë, sirenat u ndezën ndërsa policët u mblodhën. Drake e dinte se deri tani incidentet kulmore do t'i kishin të gjithë njujorkezët në teh dhe turistët të trembur. Mund të ishte një ide e mirë nëse njerëzit do të qëndronin jashtë rrugëve, por çfarë tjetër mund të bënte vërtet Shtëpia e Bardhë?
  
  Dronët me detektorë rrezatimi qarkuan qiellin. Detektorët e metaleve ndaluan të gjithë ata që meritonin vëmendje, dhe shumë që nuk e meritonin. Ushtria dhe FOLEJA ishin këtu. Aq shumë agjentë bredhin rrugëve, saqë ishte si një mbledhje veteranësh. Nëse Departamenti i Brendshëm, FBI, CIA dhe NSA do të kishin bërë punën e tyre si duhet, Marsh ka të ngjarë të ishte gjetur.
  
  Drake shikoi orën e tij. Kanë kaluar pak më shumë se një orë që nga fillimi i këtij makthi.
  
  Kjo është e gjitha?
  
  Alicia e shtyu atë. "Ajo gjeti diçka."
  
  Drake shikoi ndërsa Mai merrte një copë letre të palosur nga xhaketa e shkatërruar e Gonzalez-it.
  
  Njujorkezi u tërhoq me shikimin e saj dhe mori një mëngë të copëtuar në secilën dorë. "A do të më japë qyteti dëmshpërblim... kompensim..."
  
  "Qyteti mund t'ju japë disa këshilla," tha Alicia me vendosmëri. "Herën tjetër përdorni pak vaj të ngrohtë. Mos paguani për shoqërinë e keqe."
  
  Gonzales mbylli gojën dhe u largua.
  
  Drake eci deri në maj. Kërkesat e Marshit u shtypën në një fletë të bardhë A4 me fontin më të madh. Në përgjithësi, ata ishin mjaft të drejtpërdrejtë.
  
  "Pesëqind milionë dollarë," lexoi Mai. "Dhe asgjë më shumë".
  
  Poshtë kërkesës ishte një fjali e shkruar me një dorëshkrim të vogël të kundërt.
  
  "Detajet do të vijojnë së shpejti."
  
  Drake e dinte saktësisht se çfarë do të thoshte. "Ata do të na dërgojnë në një tjetër ndjekje të së pamundurës."
  
  Beauregard shikoi turmën. "Dhe ne, pa dyshim, mbetemi nën vëzhgim. Me siguri do të dështojmë sërish këtë herë."
  
  Drake humbi numërimin e numrit të telefonave celularë që ngriheshin nga turma e mbledhur, më pas dëgjoi zhurmën e shurdhër të një mesazhi në celularin e tij dhe kontrolloi ekranin. Edhe para se të klikonte në lidhjen e videos, skalpi i tij filloi t'i kruhej me një ndjenjë parandjenjëje. "Djema," tha ai dhe e mbajti pajisjen në gjatësinë e krahut teksa ata grumbulloheshin përreth.
  
  Fotoja ishte kokrra dhe bardh e zi, por kamera ishte e qëndrueshme dhe tregonte qartë një nga ankthet më të këqija të Drake. "Nuk ka kuptim," tha ai. "Vrasja e njerëzve që nuk e kanë idenë se çfarë po ndodh. Kjo nuk është për të frikësuar, kjo nuk është për përfitim. Kjo është për..." Nuk mundi të vazhdonte.
  
  "Është bukur," mori frymë Mai. "Ne po gërmojmë çdo ditë e më shumë nga këta ushqyes të poshtëm. Dhe pjesa më e keqe është se ata jetojnë në zemër të komuniteteve tona."
  
  Drake nuk humbi asnjë minutë dhe dërgoi një lidhje me Homeland. Fakti që Marsh dukej se ishte në gjendje të nxirrte numrin e tij të telefonit celular, nuk ishte veçanërisht befasues duke pasur parasysh gjithçka që ai kishte arritur deri më tani. Terroristët që e ndihmuan atë ishin qartësisht më shumë se këmbësorë të shpenzuar.
  
  Drake shikoi policët të bënin punën e tyre. Alicia iu afrua më shumë dhe më pas tërhoqi rastësisht këmbën e pantallonave të saj. "A e shihni këtë?" - tha ajo me një zë kënge. "E kuptova kur u përpoqët të më shkelmoni bythën në shkretëtirë. Dhe është ende e freskët. Kaq shpejt po ecën përpara kjo gjë."
  
  Fjalët e saj i bënë më shumë se një përshtypje Drake. Kishte një kujtim për lidhjen e tyre, tërheqjen e tyre të re; konkluzioni për May dhe Bo se diçka ka ndodhur mes tyre; dhe një referencë më e qartë për jetën e saj deri më tani - sa shpejt lëvizi dhe si u përpoq të ngadalësonte gjërat.
  
  Në vijën e drejtpërdrejtë të zjarrit.
  
  "Nëse i mbijetojmë kësaj," tha ai. "Ekipi SPEAR po merr një javë pushim."
  
  "Torsty ka rezervuar tashmë biletat për në Barbados," tha Alicia.
  
  "Çfarë ndodhi në shkretëtirë?" Mai mendoi për këtë.
  
  Drake shikoi orën e tij, pastaj telefonin e tij, i kapur në momentin e çuditshëm, surreal. Përballë vdekjes së panevojshme dhe kërcënimit në rritje, me një ndjekje të pafund dhe betejë brutale, ata tani po goditnin thembrat e tyre dhe u detyruan të merrnin disa minuta pushim. Natyrisht, atyre u duhej kohë për të hequr qafe tensionin, ankthin në rritje që mund t'i çonte përfundimisht në vdekjen e tyre... Por mënyra e Alicia për ta bërë këtë ka qenë gjithmonë disi jokonvencionale.
  
  "Bikini. Plazhi. Valë blu, "tha Alicia. "Jam une".
  
  "A po merrni me vete mikun tuaj të ri më të mirë?" Mai buzëqeshi. "Kenzie?"
  
  "E di, Alicia, nuk mendoj se Dahl ka rezervuar pushime ekipore," tha Drake, vetëm gjysmë shaka. "Më shumë si një pushim familjar."
  
  Alicia rënkoi. "Çfarë bastard. Ne jemi familje".
  
  "Po, por jo ashtu siç dëshiron. E dini, Joanna dhe Dahl kanë nevojë për pak kohë."
  
  Por Alicia tani po shikonte majin. "Dhe në përgjigje të asaj talljeje fillestare, Sprite, jo, po mendoja të merrja Drakey. Ju përshtatet?"
  
  Drake hodhi sytë larg, duke shtrënguar buzët në një bilbil të heshtur. Pas tij, ai dëgjoi komentin e Bo.
  
  "A do të thotë kjo se ju dhe unë kemi mbaruar tani?"
  
  Zëri i May mbeti i qetë. "Unë mendoj se i takon Matit të vendosë."
  
  Oh faleminderit. Faleminderit shumë, dreqin.
  
  Ai dukej pothuajse i lehtësuar kur i ra telefoni. "Po?"
  
  "Mars këtu. A janë ushtarët e mi të vegjël gati për një vrapim të shpejtë?"
  
  "I vratë ata njerëz të pafajshëm. Kur të takohemi, do të shoh që do të përgjigjeni për këtë."
  
  "Jo mik, ti do të përgjigjesh. Ju i lexoni kërkesat e mia, apo jo? Pesëqind milionë. Kjo është një shumë e drejtë për një qytet plot me burra, gra dhe budallenj të vegjël".
  
  Drake mbylli sytë, duke shtrënguar dhëmbët. "Ç'pritet më tej?"
  
  "Detajet e pagesës, sigurisht. Shkoni në stacionin qendror. Ata janë duke pritur brenda një prej kafeneve qendrore." Ai përmendi një emër. "I palosur mirë dhe i futur në një zarf që një shpirt i sjellshëm e kishte ngjitur në pjesën e poshtme të tavolinës së fundit në skajin më të largët të banakut. Më beso, do ta kuptosh kur të arrish atje."
  
  "Po sikur të mos e bëjmë këtë?" Drake nuk harroi anëtarin e qelisë së arratisur, as ekzistencën e të paktën dy qelizave të tjera.
  
  "Pastaj do të thërras gomarin tjetër që të mbajë ngarkesën time dhe të hedhë në erë dyqanin e donutëve. Ju përshtatet?"
  
  Drake shkurtimisht fantazoi se çfarë mund t'i bënte Marshit pasi e kapën. "Sa gjatë?"
  
  "Oh, dhjetë minuta duhet të jenë të mjaftueshme."
  
  "Dhjete minuta? Kjo është marrëzi, mars, dhe ju e dini këtë. Stacioni Qendror është më shumë se njëzet minuta me makinë nga këtu. Ndoshta dy herë më shumë."
  
  "Unë kurrë nuk kam thënë që duhet të shkosh."
  
  Drake shtrëngoi grushtat. Ata ishin krijuar për të dështuar dhe të gjithë e dinin këtë.
  
  "Unë do t'ju them çfarë," tha Marsh. "Për të vërtetuar se mund të jem i përshtatshëm, do ta ndryshoj këtë në dymbëdhjetë minuta. Dhe duke numëruar..."
  
  Drake filloi të vraponte.
  
  
  KAPITULLI I Nëntëmbëdhjetë
  
  
  Drake vrapoi në rrugë ndërsa Beau po shkruante koordinatat e Grand Central Station në GPS-in e tij. Alicia dhe May vrapuan një hap prapa. Këtë herë, megjithatë, Drake nuk planifikoi ta bënte udhëtimin me thundra. Pavarësisht orarit tepër të ngushtë të vendosur nga Marsh, përpjekja duhej bërë. Tre makina u braktisën pranë muzeut, dy Corolla dhe një Civic. Jorksajeri nuk u hodhi atyre një shikim të dytë. Ajo që donte ishte diçka...
  
  "Hyni brenda!" Alicia qëndroi në derën e hapur të Civic.
  
  "Nuk është mjaft e ftohtë," tha ai.
  
  "Ne nuk mund të humbim kohë duke qëndruar këtu duke pritur..."
  
  "Mjafton", pa Drake pas një kalë me kalë dhe karrocë që lëvizte ngadalë që sapo ishte nisur nga Central Park, ku një kamionçinë i fuqishëm F150 po rrinte përtaci në anë të rrugës.
  
  Ai nxitoi drejt tij.
  
  Alicia dhe May nxituan pas. "A po tallet ai me mua?" Alicia nisi një tirade në maj. "Nuk ka asnjë mënyrë që të kaloj. Kurrë!"
  
  Ata rrëshqitën pranë kafshës dhe i kërkuan shoferit t'u jepte hua makinën e tij. Drake goditi pedalin e gazit, duke djegur gomën ndërsa u largua nga bordi. Beau tregoi djathtas.
  
  "Udhëtoni nëpër Central Park. Kjo është rruga e 79-të tërthore dhe të çon në Madison Avenue."
  
  "Dua këtë këngë," leh Alicia. "Ku është Tiffany's? Jam i uritur."
  
  Beau i hodhi asaj një vështrim të çuditshëm. "Ky nuk është një restorant, Miles."
  
  "Dhe Madison Avenue ishte një grup pop," tha Drake. "Nën udhëheqjen e Cheney Coates. Sikur dikush mund ta harronte ndonjëherë." Ai gëlltiti, papritmas u kujtua.
  
  Alicia qeshi. "Durzi. Unë thjesht do të ndaloj përpjekjet për të lehtësuar gjendjen shpirtërore. Ndonjë arsye për këtë, Drakes? A ishte ajo një kurvë?"
  
  "Hej, prit!" Ai e drejtoi makinën me shpejtësi në rrugën 79, e cila ishte një korsi e vetme e gjerë e rrethuar nga një mur i lartë me pemë të varura. "Pinup ndoshta. Dhe një prezantuese e mrekullueshme."
  
  "Kujdes!"
  
  Paralajmërimi i May shpëtoi makinën e tyre ndërsa Silverado kaloi me shirita mbi rezervën e qendrës së lartë dhe u përpoq t'i përplaste. Drake vuri re fytyrën pas timonit - anëtari i fundit i qelizës së tretë. Ai shkeli pedalin e gazit, duke i detyruar të gjithë të kthehen në vendet e tyre, ndërsa makina tjetër u kthye dhe ndoqi. Papritur gara e tyre nëpër Central Park mori një natyrë shumë më vdekjeprurëse.
  
  Shoferi i Silverado-s drejtoi me një braktisje të pamatur. Drake ngadalësoi shpejtësinë për të kaluar disa taksi, por ndjekësi i tyre shfrytëzoi rastin për t'i goditur nga pas. F150 u hodh dhe u devijua, por më pas u rregullua pa asnjë problem. Silverado goditi taksinë, duke e dërguar atë të rrotullohej në një rrugë tjetër ku u përplas me një mur mbajtës. Drake u kthye fort majtas, pastaj djathtas për të kaluar linjën e taksive dhe më pas përshpejtoi në një pjesë të hapur të rrugës.
  
  Terroristi pas tyre u përkul nga dritarja e tij me një armë në dorë.
  
  "Ulu!" Drake bërtiti.
  
  Plumbat depërtuan në çdo sipërfaqe - makinë, rrugë, mure dhe pemë. Burri ishte pranë vetes me zemërim, eksitim dhe ndoshta urrejtje, duke mos u kujdesur për dëmin që shkaktoi. Beau, i cili ishte ulur në sediljen e pasme të F150, nxori një Glock dhe qëlloi nga xhami i pasmë. Ajri i ftohtë hyri në kabinë.
  
  Një varg ndërtesash u shfaq në të majtë, dhe më pas disa këmbësorë që shëtisnin përgjatë trotuarit përpara. Drake tani pa vetëm zgjedhjen e Djallit - vdekjen aksidentale të një kalimtari ose vonesën në Stacionin Grand Central dhe përballjen me pasojat.
  
  Tetë minuta kanë mbetur.
  
  Duke u kthyer në Rrugën e 79-të, Drake vuri re një tunel të shkurtër përpara me degë të gjelbërta mbi të. Ndërsa hynë në errësirën e çastit, ai përplasi pedalin e frenave, duke shpresuar se ndjekësi i tyre do të përplasej me një mur ose të paktën do të humbiste armën e tij në kaos. Në vend të kësaj, ai udhëtoi rreth tyre, duke vozitur fort, duke qëlluar nga dritarja anësore ndërsa kalonte.
  
  Të gjithë u ulën kur u doli dritarja, bilbili i plumbit pothuajse u shua para se ta dëgjonin. Tani vetë Alicia nxori kokën jashtë, drejtoi armën dhe qëlloi në Silverado. Përpara ai shpejtoi dhe më pas ngadalësoi. Drake e mbylli shpejt hendekun. Një tjetër urë ishte shfaqur dhe trafiku tani ishte i qëndrueshëm në të dyja anët e vijave të dyfishta të verdha. Drake e mbylli hendekun derisa krahu i tyre pothuajse preku pjesën e pasme të makinës tjetër.
  
  Terroristi ktheu trupin dhe vuri pistoletën mbi supe.
  
  Alicia qëlloi e para, plumbi theu dritaren e pasme të Silverados. Shoferi duhet të ketë qenë i befasuar sepse makina e tij u përmbys, gati duke u futur në trafikun që vinte përballë dhe duke bërë që boritë të shpërthyen melodiozisht. Alicia u përkul edhe më tej.
  
  "Kjo copë flokësh bjonde fluturon përreth," tha May. "Thjesht më kujton diçka. Si i quajnë tani? A është kjo një kolie?"
  
  Më shumë të shtëna. Terroristi iu përgjigj zjarrit. Drake përdori teknikat evazive të drejtimit sa më të sigurt që mundi. Trafiku përpara ishte rralluar përsëri, dhe ai shfrytëzoi rastin për të kapërcyer Silverado, duke u kthyer në korsinë e ardhshme të rrugës. Pas tij, May rrokullisi dritaren dhe shkarkoi kapësen në një makinë tjetër. Drake u përkul dhe studioi pamjen nga pas.
  
  "Ajo ende po vjen."
  
  Papritur Central Park mbaroi dhe kryqëzimi i zënë i Fifth Avenue dukej se u hodh drejt tyre. Makinat ngadalësuan shpejtësinë, ndaluan dhe këmbësorët shëtisnin nëpër kryqëzime dhe rreshtuan trotuaret. Drake hodhi një vështrim të shpejtë te dritat e frenave të lyera me ngjyrë të verdhë, të cilat aktualisht ishin jeshile.
  
  Autobusë të bardhë shumë të gjatë rreshtoheshin në të dy anët e Fifth Avenue. Drake përplasi frenat, por terroristi u përplas përsëri në dritat e pasme të tyre. Përmes timonit, ai ndjeu goditjen e pjesës së pasme, pa potencialin për katastrofë dhe u tërhoq nga rrotullimi për të rimarrë kontrollin. Makina u drejtua nga kryqëzimi, Silverado vetëm një centimetër pas.
  
  Autobusi u përpoq të tërhiqej para tyre, duke i lënë Drake zgjidhje tjetër veçse të shkonte deri në anën e majtë dhe në mes të rrugës. Metali u gërvisht dhe xhami u thye në prehrin e tij. Silverado u përplas me të më pas.
  
  "Pesë minuta," tha Bo në heshtje.
  
  Pa humbur kohë shtoi shpejtësinë. Shpejt u shfaq Madison Avenue, fasada gri e Chase Bank dhe J.Crew e zezë që mbushin fushën e shikimit përpara.
  
  "Dy të tjera," tha Bo.
  
  Së bashku, makinat e garave vrapuan nga një hendek i vogël në hendek të vogël, duke i thyer makinat anash dhe rreth pengesave më të ngadalta. Drake vazhdimisht shtypte borinë, duke dashur të kishte një lloj sirene dhe Alicia qëlloi në ajër për të detyruar këmbësorët dhe shoferët të largoheshin shpejt. Makinat e NYPD-së tashmë po zhurmonin, duke lënë pas tyre një gjurmë shkatërrimi. Ai tashmë kishte vënë re se të vetmet automjete që dukej se trajtoheshin me respekt ishin makinat e mëdha të kuqe të zjarrit.
  
  "Përpara," tha Bo.
  
  "E kuptova," Drake pa kalimin që të çonte në Lexington Avenue dhe nxitoi drejt saj. Duke ndezur motorin, ai shpejtoi makinën në kthesë. Nga gomat dilte tym, duke bërë që njerëzit të bërtisnin në të gjithë trotuarin. Këtu, në rrugën e re, makinat ishin të parkuara nga afër në të dyja anët, dhe kaosi i platformave, furgonëve dhe rrugëve njëkahëshe i bënte të hamendeshin edhe shoferët më të mirë.
  
  "Nuk është larg," tha Bo.
  
  Drake e pa mundësinë e tij përpara ndërsa trafiku u hollua. "Maj," tha ai. "A ju kujtohet Bangkoku?"
  
  E qetë sa ndërrimi i marsheve në një supermakinë, Mai futi një revistë të re në Glock-in e saj dhe zhbllokoi rripin e sigurimit, duke lëvizur në ndenjësen e saj. Alicia i nguli sytë Drake dhe Drake ia nguli sytë pasqyrës së pasme. Silverado u mbyll me të gjitha forcat e tij, duke u përpjekur t'i përplaste ndërsa po i afroheshin stacionit qendror të madh dhe turmës së mbushur plot.
  
  Mai u ul në vendin e saj, duke u mbështetur nga xhami i pasmë tashmë i thyer dhe duke filluar të shtynte.
  
  Alicia e shtyu Drejkun. "Bangkok?"
  
  "Nuk është ajo që mendoni."
  
  "Oh, kjo nuk ndodh kurrë. Do të më thoni se ajo që ndodhi në Tajlandë do të vazhdojë të ndodhë në Tajlandë."
  
  Mai rrëshqiti nëpër hendekun e vogël, duke grisur rrobat e saj, por duke e detyruar trupin e saj të vazhdonte. Drake pa momentin kur era e goditi, rëra që i thumbonte sytë. Ai pa momentin kur terroristi në ndjekje pulsoi i tronditur.
  
  Silverado u afrua, në mënyrë tronditëse.
  
  Mai u hodh në pjesën e pasme të kamionit, këmbët u hapën dhe ngriti armën e saj. Ajo mori shenjën dhe më pas filloi të qëllonte nga pjesa e pasme e kamionit, plumbat thyen xhamat e një makine tjetër. Ndërtesat, autobusët dhe shtyllat e dritave kalonin me qetësi. Mai e tërhoqi këmbëzën përsëri dhe përsëri, duke mos ditur erën dhe lëvizjen e makinës, duke u fokusuar vetëm te njeriu që përndryshe do t'i vriste.
  
  Drake e mbajti timonin sa më të qëndrueshëm, duke e mbajtur shpejtësinë konstante. Kësaj radhe nuk kaloi asnjë makinë para tyre, siç ishte lutur. May qëndroi fort në këmbët e saj, përqendrimi i saj u përqendrua në mënyrë të pashmangshme në një gjë në një kohë. Drake ishte udhërrëfyesi i saj.
  
  "Tani!" - bërtiti me gjithë zërin.
  
  Alicia u kthye si një fëmijë që i kishte rënë karamele nga pjesa e pasme e sediljes së saj. "Çfarë do të bëjë ajo?"
  
  Drake aplikoi frenat shumë butësisht, një milimetër në të njëjtën kohë. Mai futi kapësin e dytë dhe më pas vrapoi lart në shtratin e kamionit, drejt në derën e pasme. Sytë e shoferit Silverado u zgjeruan edhe më shumë kur pa një ninja të egër që vraponte drejt makinës së tij me shpejtësi nga një tjetër!
  
  Mai arriti te dera e pasme dhe u hodh në ajër, duke tundur këmbët dhe duke tundur krahët. Kishte një moment përpara se graviteti ta tërhiqte poshtë, ndërsa ajo u hodh me hijeshi nëpër ajrin e hollë, mishërim i fshehtësisë, aftësisë dhe bukurisë, por më pas ajo u fundos rëndë në kapakun e makinës së një njeriu tjetër. Ajo u përkul menjëherë, duke i lejuar këmbët dhe gjunjët të merrnin goditjen dhe të ruanin ekuilibrin e saj. Ulja në metalin e palëkundur nuk ishte e lehtë dhe Mai shpejt fluturoi përpara drejt xhamit të dehur.
  
  Shoferi i Silverado-s përplasi frenat, por gjithsesi arriti t'i drejtonte armën në fytyrë.
  
  Mai shtriu gjunjët ndërsa goditja e papritur kaloi përmes saj, duke i forcuar shtyllën kurrizore dhe shpatullat. Arma e saj mbeti në duart e saj, tashmë e drejtuar nga terroristi. Dy të shtëna dhe ai fishkëllinte, këmba e tij ende në pedalin e frenave, gjaku ia lau pjesën e përparme të këmishës dhe ai u rrëzua përpara.
  
  Mai u zvarrit mbi kapuçin e makinës, u fut brenda xhamit të përparmë dhe nxori shoferin jashtë. Nuk kishte asnjë mënyrë që ajo t'i lejonte atij mirësjelljen për të rivendosur forcën e tij. Sytë e tij plot dhimbje u ndeshën me sytë e saj dhe u përpoqën të fiksoheshin.
  
  "Si ... si jeni ..."
  
  Mai e goditi me grusht në fytyrë. Ajo më pas u mbajt ndërsa makina u përplas në pjesën e pasme të Drake. Anglezi ngadalësoi qëllimisht shpejtësinë për të 'kapur' makinën vetë-drejtuese përpara se ajo të kthehej në një drejtim të rrezikshëm, të rastësishëm.
  
  "Pra, kjo është ajo që bëtë në Bangkok?" pyeti Alicia.
  
  "Diçka e tillë".
  
  "Dhe çfarë ndodhi më pas?"
  
  Drake shikoi larg. "Nuk e kam idenë, dashuri."
  
  Ata hapën dyert, duke parkuar dyfish pranë taksisë, sa më afër Stacionit Qendror të Madh. Civilët u tërhoqën, duke i vështruar. Të zgjuarit u kthyen për të vrapuar. Dhjetëra të tjerë nxorën celularët dhe filluan të fotografonin. Drake u hodh në trotuar dhe menjëherë filloi të vraponte.
  
  "Koha ka kaluar," mërmëriti Beauregard pranë tij.
  
  
  KAPITULLI I NJIZET
  
  
  Drake shpërtheu në sallën kryesore të stacionit qendror. Një hapësirë e madhe zgërdhihej majtas dhe djathtas dhe lart. Sipërfaqet me shkëlqim dhe dyshemetë e lëmuara tronditën sistemin, tabelat e nisjes dhe mbërritjes dridheshin kudo dhe fluksi i njerëzve dukej i pandërprerë. Beau u kujtoi atyre emrin e Cafe é dhe u tregoi planimetrinë e terminalit.
  
  "Lobi kryesor," tha Mai. "Ktheni djathtas, kaloni shkallët lëvizëse."
  
  Gara, përdredhja dhe kryerja e bëmave të mahnitshme akrobatike vetëm për të shmangur përplasjen, skuadra shpërtheu nëpër stacion. Kaluan minutat. Kafenetë, dyqanet belge çokollata dhe stenda me bagel të vërshuar pranë, aromat e tyre të përziera e bëjnë kokën e Drake-it. Ata hynë në të ashtuquajturin Passage Lexington dhe filluan të ngadalësojnë shpejtësinë.
  
  "Si kjo!"
  
  Alicia vrapoi, duke u shtrydhur përmes hyrjes së ngushtë të një prej kafeneve më të vogla që Drake kishte parë ndonjëherë. Pothuajse në mënyrë të pavetëdijshme, mendja e tij ishte duke llogaritur tabela. Jo e vështirë, ishin vetëm tre prej tyre.
  
  Alicia e shtyu mënjanë burrin me pallton gri dhe më pas ra në gjunjë pranë sipërfaqes së zezë. Tavolina ishte e mbushur me mbeturina të panevojshme, karriget ishin rregulluar pa kujdes. Alicia gërmoi përreth poshtë dhe shpejt doli në sipërfaqe, duke mbajtur një zarf të bardhë në duar, me sytë plot shpresë.
  
  Drake e shikonte nga disa hapa larg, por jo anglezen. Në vend të kësaj, ai vëzhgoi stafin dhe klientët, ata që kalonin jashtë dhe një zonë tjetër në veçanti.
  
  Dera në dhomën e shërbimeve.
  
  Tani ajo u hap, një figurë kurioze femër nxori kokën jashtë. Pothuajse menjëherë, ajo bëri kontakt me sy me të vetmin mashkull që e shikonte drejtpërdrejt: Matt Drake.
  
  JO...
  
  Ajo mori telefonin portativ. "Unë mendoj se kjo është për ju," tha ajo vetëm me buzët e saj.
  
  Drake pohoi me kokë ndërsa vazhdoi të vëzhgonte të gjithë zonën. Alicia e grisi zarfin dhe më pas u vrenjos.
  
  "Kjo nuk mund të jetë e vërtetë."
  
  Mai zgjeroi sytë. "Çfarë? Pse jo?"
  
  "Ajo thotë bum!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NJEZE
  
  
  Drake nxitoi drejt telefonit dhe ia rrëmbeu gruas. "Çfarë luani?"
  
  Marsh qeshi në fund të rreshtit. "A keni kontrolluar nën dy tavolinat e tjera?"
  
  Pastaj linja u shua. Drake ndjeu se gjithçka brenda tij u shemb ndërsa shpirti dhe zemra i ngrinë, por ai nuk ndaloi së lëvizuri. "Në tavolina!" ai bërtiti dhe filloi të vraponte, duke rënë dhe duke u rrëshqitur në gjunjë nën më të afërtin.
  
  Alicia i bërtiti stafit dhe vizitorëve që të dilnin dhe të evakuoheshin. Bo u rrëzua nën një tavolinë tjetër. Drake pa dyshim pa një kopje të saktë të asaj që francezi kishte vënë re - një pajisje të vogël shpërthyese të ngjitur në pjesën e poshtme të tryezës. Madhësia dhe forma e një shishe uji, ajo ishte e mbështjellë afërsisht me letër ambalazhi të vjetër të Krishtlindjeve. Mesazh Ho-ho-ho! Drake nuk kaloi pa u vënë re.
  
  Alicia u ul pranë tij. "Si ta neutralizojmë pinjollin? Dhe, më e rëndësishmja, a mund ta çarmatosim pinjollin?"
  
  "Ti e di atë që di unë, Miles. Në ushtri shpërthyenim bomba njëra pas tjetrës. Në thelb, kjo është mënyra më e sigurt. Por ky djalë e dinte se çfarë po bënte. E paketuar mirë në paketim të padëmshëm. I shihni telat? Ata janë të gjithë të njëjtën ngjyrë. Kapak detonatori. Siguresa në distancë. Jo e vështirë, por e rrezikshme."
  
  "Kështu që ndërtoni kompletin dhe mos lejoni që kapaku i mallkuar i shpërthimit të shkojë."
  
  "Të rritet një grup? Dreqin, ne jemi krejtësisht në një xhiro këtu." Drake ngriti sytë dhe me sy mosbesimtarë pa një turmë njerëzish që shtypnin fytyrat e tyre drejt dritareve të kafenesë. Disa madje u përpoqën të kalonin nga dera e hapur. Telefonat bazë Android regjistruan atë që mund të ishte vdekja e pronarëve të tyre në vetëm pak minuta.
  
  "Dil jashtë!" - bërtiti ai dhe Alicia iu bashkua. "Evakuoni menjëherë këtë ndërtesë!"
  
  Më në fund, fytyrat e frikësuara u larguan dhe mesazhi filloi t'u arrijë. Drake kujtoi madhësinë e sallës kryesore dhe masën e njerëzve brenda dhe shtrëngoi dhëmbët derisa rrënjët i lënduan.
  
  "Për sa kohë mendoni?" Alicia u ul përsëri pranë tij.
  
  "Minuta, nëse është kështu."
  
  Drake ia nguli sytë pajisjes. Në të vërtetë, nuk dukej e sofistikuar, thjesht një bombë e thjeshtë e krijuar për të trembur dhe jo për të gjymtuar. Ai kishte parë bomba fishekzjarre të kësaj përmasash dhe ndoshta me një pajisje të ngjashme shpërthimi rudimentare. Përvoja e tij ushtarake mund të jetë zbehur pak, por kur u përball me një situatë me tela të kuq-blu, ai u kthye shpejt.
  
  Përveç se të gjitha telat janë të njëjtën ngjyrë.
  
  Kaosi mbuloi gjithçka rreth fshikëzës së tij të krijuar vullnetarisht. Si një pëshpëritje e pabesë, lajmi i bombës përfshiu sallat e mëdha dhe dëshira e një njeriu për liri infektoi tjetrin dhe tjetrin, derisa të gjithë, përveç pasagjerëve më të guximshëm, ose më budallenj, u nisën për në dalje. Zhurma ishte shurdhuese, arriti në mahi të lartë dhe rrodhi përsëri nëpër mure. Burra dhe gra ranë me nxitim dhe kalimtarët i ndihmuan të ngriheshin. Disa u kapën nga paniku, ndërsa të tjerët qëndruan të qetë. Shefat u përpoqën të mbanin stafin e tyre në vend, por me të drejtë po bënin një betejë të humbur. Turmat u derdhën nga daljet dhe filluan të mbushnin Rrugën 42.
  
  Drake hezitoi, djersa i rridhte mbi ballë. Një lëvizje e gabuar këtu mund të rezultojë në humbjen e një gjymtyre ose më shumë. Dhe më keq, do ta nxirrte nga lufta për të shkatërruar Marshin. Nëse Pythian mund t'i hollojë ato, atëherë ai do të ketë një shans shumë më të mirë për të arritur qëllimin e tij përfundimtar - pa marrë parasysh sa i çoroditur mund të jetë ky ferr.
  
  Më pas Beauregard u ul pranë tij. "A je mirë?"
  
  Sytë e Drake u zgjeruan. "Çfarë dreqin... Dua të them, a nuk po dilni me dikë tjetër..."
  
  Bo zgjati një pajisje tjetër, të cilën e kishte fikur tashmë. "Është një mekanizëm i thjeshtë dhe u deshën vetëm disa sekonda. Keni nevojë për ndihmë?"
  
  Drake ia nguli sytë mekanizmave të brendshëm që vareshin përpara tij, tek vetëkënaqësia e lehtë në fytyrën e francezit dhe tha: "Dreq. Askush më mirë nuk i thotë suedezit se kjo ka ndodhur."
  
  Më pas ai nxori kapakun e shpërthimit.
  
  Gjithçka mbetet e njëjtë. Një ndjenjë lehtësimi e pushtoi dhe iu desh një moment të ndalonte dhe të merrte frymë. Një tjetër krizë e zgjidhur, një tjetër fitore e vogël për djemtë e mirë. Pastaj Alicia, pa hequr sytë nga banaku i kafenesë, tha pesë fjalë shumë të dallueshme.
  
  "Telefoni i mallkuar po bie përsëri."
  
  Dhe përreth Stacionit Grand Central, në të gjithë qytetin e Nju Jorkut, në kosha plehrash dhe nën pemë - madje të lidhura me kangjella dhe më në fund të hedhura nga motoçiklistët - bombat filluan të shpërthejnë.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E DYTË
  
  
  Hayden qëndronte përballë një vargu monitorësh televizivë, pranë saj Kinimaka. Mendimet e tyre për të thyer Ramsesin u ndaluan përkohësisht nga ndjekja nëpër Central Park dhe më pas çmenduria në Stacionin Grand Central. Ndërsa ata shikonin, Moore iu afrua atyre dhe filloi të komentonte në secilin monitor, imazhet e kamerës ishin të etiketuara dhe në gjendje të zmadhonin për të nxjerrë në pah një qime njeriu në një krah me pika. Mbulimi nuk ishte aq gjithëpërfshirës sa duhej, por u përmirësua ndërsa Drake dhe ekipi i tij iu afruan stacionit të famshëm të trenit. Një monitor tjetër tregoi Ramsesin dhe Price-in në qelitë e tyre, i pari që ecte me padurim sikur duhej të ishte në vende të ndryshme, i dyti ulur i dëshpëruar sikur gjithçka që donte vërtet ishte oferta e një laku.
  
  Ekipi i Moore punoi me zell rreth tyre, duke raportuar shikime, hamendje dhe duke u kërkuar oficerëve të policisë dhe agjentëve në rrugë që të vizitonin zona të caktuara. Sulmet u penguan përpara Hayden, edhe kur Drake dhe Beau po çaktivizonin bomba në Grand Central. E vetmja mënyrë se si Moore mund të ishte absolutisht i sigurt se Midtown ishte kujdesur do të ishte të zbrazte në thelb të gjithë sitin.
  
  "Nuk më intereson nëse është një gjyshe e vjetër e shurdhër që sapo humbi macen e saj," tha ai. "Të paktën t'i bindin ata."
  
  "Si mund të kalonin kamerat bomba përmes detektorëve metalikë në Stacionin Qendror të Madh?" pyeti Kinimaka.
  
  "Eksplozivët plastikë?" Mori guximin.
  
  "A nuk keni masa të tjera për këtë?" pyeti Hajden.
  
  "Sigurisht, por shikoni përreth. Nëntëdhjetë përqind e njerëzve tanë po kërkojnë një bombë bërthamore të mallkuar. Nuk e kam parë kurrë këtë zonë kaq të zbrazët."
  
  Hayden pyeti veten se sa kohë Marsh e kishte planifikuar këtë. Dhe Ramses? Princi terrorist kishte rreth pesë qeliza në Nju Jork, ndoshta më shumë, dhe disa prej tyre ishin qeli të fjetur. Eksplozivët e çdo lloji mund të futeshin kontrabandë në çdo kohë dhe thjesht të varroseshin, të fshehura në pyll ose në një bodrum për vite me radhë nëse është e nevojshme. Shikoni rusët dhe historinë e provuar për valixhet e tyre bërthamore të humbura - ishte një amerikan që sugjeroi se numri i munguar ishte numri i saktë i nevojshëm për të shkatërruar Shtetet e Bashkuara. Ishte një dezertor rus që konfirmoi se ata ishin tashmë në Amerikë.
  
  Ajo bëri një hap prapa, duke u përpjekur të merrte të gjithë foton. Për pjesën më të madhe të jetës së saj të rritur, Hayden ishte një oficere e zbatimit të ligjit; ajo ndjehej sikur kishte parë çdo situatë që mund të imagjinohej. Por tani... kjo ishte e paprecedentë. Drake kishte vrapuar tashmë nga Times Square në Grand Central, duke shpëtuar jetë çdo minutë dhe më pas duke humbur dy. Dahl çmontoi kamerat e Ramsesit në çdo hap. Por ajo u godit nga shtrirja e madhe, e tmerrshme e këtij fenomeni.
  
  Dhe bota u përkeqësua. Ajo njihte njerëz që nuk shqetësoheshin më për të parë lajmet, njerëz që kishin fshirë aplikacione nga telefonat e tyre sepse gjithçka që shihnin ishte e neveritshme dhe mendonin se nuk mund të bënin asgjë. Vendimet që ishin të qarta dhe të dukshme që në fillim, veçanërisht me shfaqjen e ISIS-it, nuk u morën kurrë, të turbulluara nga politika, fitimi dhe lakmia dhe nënvlerësimi i thellësisë së vuajtjes njerëzore. Ajo që publiku donte tani ishte ndershmëria, një figurë të cilës mund t'i besohej, dikush që vinte me aq transparencë sa të ishte i sigurt për të qeverisur.
  
  Hayden i pranoi të gjitha. Ndjenja e saj e pafuqisë ishte e ngjashme me emocionet që Tyler Webb kishte përjetuar kohët e fundit. Ndjenja se jeni duke u persekutuar me kaq zgjuarsi dhe jeni të pafuqishëm për të bërë asgjë për këtë. Tani ajo ndjeu të njëjtat emocione, duke parë Drake dhe Dahl duke u përpjekur të kthenin Nju Jorkun dhe pjesën tjetër të botës nga pragu.
  
  "Unë do të vras Ramsesin për këtë," tha ajo.
  
  Kinimaka vendosi një putra të madhe mbi supet e saj. "Më lejoni. Unë jam shumë më pak e bukur se ju dhe do të isha më mirë në burg".
  
  Moore tregoi një ekran specifik. "Shikoni atje, djema. Ata e çaktivizuan bombën."
  
  Kënaqësia shkrepi përmes Hayden kur pa Matt Drake duke u larguar nga kafeneja &# 233; me një shprehje të lehtësuar dhe fitimtare në fytyrën e tij. Ekipi i mbledhur brohoriti dhe më pas papritmas ndaloi ndërsa ngjarjet filluan të dilnin jashtë kontrollit.
  
  Në shumë monitorë, Hayden pa kosha plehrash duke shpërthyer, makina që devijonin për të shmangur shpërthimin e kapakut të pusetave. Ajo pa motoçiklistë duke hipur në rrugë dhe duke hedhur objekte në formë tulle në ndërtesa dhe dritare. Një sekondë më vonë pati një tjetër shpërthim. Ajo pa makinën të ngritur disa metra nga dyshemeja ndërsa një bombë shpërtheu poshtë saj, tymi dhe flakët derdheshin nga anët. Rreth stacionit Grand Central, kazanët e plehrave morën flakë mes pasagjerëve që po largoheshin. Qëllimi ishte terrori, jo viktima. Në dy ura ka pasur zjarre, duke shkaktuar bllokime aq të mëdha, saqë as motoçikletat nuk mund t'i kalonin.
  
  Moore nguli sytë, fytyra e tij u qetësua për vetëm një sekondë përpara se të fillonte të bërtiste urdhra. Hajden u përpoq të ruante këndvështrimin e saj të fortë dhe ndjeu se Mano e preku supin e saj.
  
  Ne do të vazhdojmë.
  
  Operacionet vazhduan në qendrën e operacioneve, shërbimet e urgjencës u dërguan dhe forcat e rendit u ridrejtuan në zonat më të goditura. Brigada e zjarrfikësve dhe xhenierët u përfshinë përtej çdo kufiri. Moore urdhëroi përdorimin e helikopterëve për të patrulluar rrugët. Kur një pajisje tjetër e vogël u ul në Macy's, Hayden nuk mund të duronte ta shikonte më.
  
  Ajo u largua, duke kërkuar gjatë gjithë përvojës së saj për ndonjë të dhënë se çfarë të bënte më pas, duke kujtuar Hawaiin dhe Uashingtonin, DC në vitet e fundit, duke u përqëndruar... por më pas një tingull i tmerrshëm, një zhurmë e tmerrshme e zgjatur, e ktheu vëmendjen e saj te ekranet.
  
  "Jo!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TRETË
  
  
  Hayden depërtoi njerëzit përreth saj dhe doli me vrap nga dhoma. Pothuajse duke u rënkuar nga zemërimi, ajo zbriti shkallët, duke shtrënguar grushtat në copa të forta mishi dhe kockash. Kinimaka bërtiti një paralajmërim, por Hayden e injoroi atë. Ajo do ta bënte këtë dhe bota do të ishte një vend më i mirë dhe më i sigurt.
  
  Duke bërë rrugën e saj përgjatë korridorit që kalonte poshtë zonës, ajo më në fund arriti në qelinë e Ramses. Bastard ishte ende duke qeshur, tingulli nuk ishte gjë tjetër veçse një ulërimë e tmerrshme nga një përbindësh. Disi ai e dinte se çfarë po ndodhte. Planifikimi paraprak ishte i qartë, por përçmimi i plotë për mirëqenien njerëzore nuk ishte diçka që ajo mund ta trajtonte lehtësisht.
  
  Hajden hapi derën e dhomës së tij. Roja u hodh dhe më pas qëlloi jashtë në përgjigje të urdhrit të saj. Hajden eci drejt e te hekurat.
  
  "Më thuaj çfarë po ndodh. Më thuaj tani dhe unë do të jem i butë me ty."
  
  Ramses qeshi. "Cfare po ndodh?" Ai falsifikoi një theks amerikan. "Çështja është se ju njerëz po gjunjëzoheni. Dhe ju do të qëndroni atje," burri i madh u përkul për të parë drejtpërdrejt në sytë e Hayden nga një distancë prej disa milimetrash. "Me gjuhën e tij të varur. Ju bëni gjithçka që ju them të bëni."
  
  Hajden hapi derën e qelisë. Ramses, pa humbur asnjë sekondë, iu vërsul dhe u përpoq ta hidhte në dysheme. Duart e burrit ishin të lidhura me pranga, por kjo nuk e pengoi atë të përdorte masën e tij të madhe. Hajden iu shmang me shkathtësi dhe e rrokullisi me kokë në një nga shufrat vertikale të hekurit, me qafën që iu këput nga përplasja. Më pas ajo goditi fort veshkat dhe shtyllën kurrizore, duke e bërë atë të rënkonte dhe rënkonte.
  
  Nuk ka më të qeshura të çmendura.
  
  Hayden e përdori atë si një thes grushtimi, duke lëvizur rreth trupit të tij dhe duke goditur zona të ndryshme. Kur Ramses vrumbulloi dhe u kthye, ajo numëroi tre goditjet e para - një hundë të gjakosur, një nofull dhe fyt të mavijosur. Ramses filloi të mbytej. Hayden nuk u dorëzua, edhe kur Kinimaka iu afrua dhe i kërkoi të ishte pak më e kujdesshme.
  
  "Ndalo të ndyrë blerjen tënde, Mano," i tha Hajden. "Njerëzit po vdesin atje."
  
  Ramses u përpoq të qeshte, por dhimbja në laring e ndaloi. Hayden e ndoqi këtë me një goditje të shpejtë lepurushi. "Qesh tani."
  
  Kinimaka e tërhoqi zvarrë. Hayden u kthye drejt tij, por më pas një Ramses në dukje i dëmtuar iu hodh të dyve. Ai ishte një burrë i madh, madje më i gjatë se Kinimaki, masa e tyre muskulore ishte pothuajse e njëjtë, por Havai ishte superior ndaj terroristit në një zonë të rëndësishme.
  
  Përvoja luftarake.
  
  Ramses u përplas me Kinimakën dhe më pas u hodh dhunshëm, duke u lëkundur përsëri në qelinë e tij. "Nga çfarë dreqin jeni krijuar?" mërmëriti ai.
  
  "Materiali është më i fortë se ju," tha Kinimaka, duke fërkuar zonën e goditjes.
  
  "Ne duam të dimë se çfarë do të ndodhë më pas," këmbënguli Hayden, duke ndjekur Ramsesin përsëri në qelinë e tij. "Ne duam të dimë për bombën bërthamore. Ku eshte? Kush është në kontroll? Cilat janë porositë e tyre? Dhe, për hir të Zotit, cilat janë qëllimet tuaja të vërteta?"
  
  Ramses u përpoq të qëndronte në këmbë, duke mos dashur të binte në gjunjë. Tensioni ndihej në çdo tendon. Megjithatë, kur më në fund u ngrit në këmbë, koka e tij u ul. Hayden mbeti aq i kujdesshëm sa do të ishte me një gjarpër të plagosur.
  
  "Nuk mund të bësh asgjë. Pyet njeriun tënd, Çmimi. Ai tashmë e di këtë. Ai di gjithçka. Nju Jorku do të digjet, zonjë, dhe njerëzit e mi do të kërcejnë xhiron tonë të fitores mes hirit që digjet."
  
  Çmimi? Hayden pa tradhtinë në çdo hap. Dikush po gënjente dhe kjo e bëri zemërimin e saj të vlonte edhe më shumë. Duke mos iu nënshtruar helmit që pikonte nga buzët e burrit, ajo i zgjati dorën Mano.
  
  "Shko më merr një armë trullosëse."
  
  "Hayden-"
  
  "Vetëm Bëje!" Ajo u kthye, zemërimi që buronte nga çdo por. "Më merr një armë trullosëse dhe nxirre dreqin."
  
  Në të kaluarën e saj, Hayden shkatërroi marrëdhëniet në të cilat ajo e konsideronte partnerin e saj shumë të dobët. Sidomos atë që ajo ndau me Ben Blake, i cili vdiq në duart e njerëzve të Mbretit të Gjakut vetëm disa muaj më vonë. Beni, mendonte ajo, ishte shumë i ri, i papërvojë, disi i papjekur, por edhe me Kinimakën tani kishte filluar të rregullonte këndvështrimin e saj. Ajo e pa atë si të dobët, të munguar dhe patjetër që kishte nevojë për rindërtim.
  
  "Mos më lufto, Mano. Vetëm Bëje".
  
  Një pëshpëritje, por ajo arriti në veshët e Havaitit në mënyrë të përsosur. Burri shtatlartë iku, duke i fshehur asaj fytyrën dhe emocionet e tij. Hayden e ktheu shikimin nga Ramses.
  
  "Tani ju jeni njësoj si unë," tha ai. "Kam fituar një student tjetër."
  
  "Mendon?" Hayden e përplasi gjurin e saj në barkun e tjetrit, pastaj bërryli i saj u përplas pa mëshirë në pjesën e pasme të qafës së tij. "A do ta mposhtte katrahurën një student?"
  
  "Sikur të ishin duart e mia të lira..."
  
  "Vërtet?" Hayden ishte i verbër nga inati. "Le të shohim se çfarë mund të bëni, apo jo?"
  
  Teksa zgjati prangat e Ramses, Kinimaka u kthye, me një armë trullosëse në formë puro të shtrënguar në grushtin e tij të shtrënguar. Ai i kuptoi qëllimet e saj dhe u tërhoq.
  
  "Çfarë?" - bërtiti ajo.
  
  "Ju bëni atë që duhet të bëni."
  
  Hayden e mallkoi burrin dhe më pas mallkoi edhe më fort në fytyrën e Ramses, duke u ndjerë shumë i zhgënjyer që nuk mund ta thyente.
  
  Një zë i ulët dhe i qetë e preu zemërimin e saj: Megjithatë, ndoshta ai të dha një të dhënë.
  
  Ndoshta.
  
  Hayden e shtyu Ramsesin derisa ra në kokat e tij, një ide e re që i lindte në kokë. Po, ndoshta ka një mënyrë. Duke parë Kinimakën, ajo doli nga qelia, e mbylli me kyç dhe më pas u drejtua drejt derës së jashtme.
  
  "A po ndodh ndonjë gjë e re lart?"
  
  "Më shumë bomba plehrash, por tani më pak. Një tjetër motoçiklist, por e kapën."
  
  Procesi i mendimit të Hayden u bë më i qartë. Ajo doli në korridor dhe më pas shkoi në një derë tjetër. Pa u ndalur, ajo shtyu turmën, e sigurt se Robert Price do të kishte dëgjuar zhurmën që vinte nga qelia e Ramses. Vështrimi në sytë e tij i tha se ishte kështu.
  
  "Unë nuk di asgjë," u tërbua ai. "Të lutem më beso. Nëse ai ju tha se unë di diçka, diçka, për një bombë bërthamore, atëherë ai gënjen".
  
  Hayden mori armën e tij trullosëse. "Kush të besoj? Një terrorist i çmendur ose një politikan tradhtar. Në fakt, le të shohim se çfarë na thotë taser."
  
  "Jo!" Çmimi ngriti të dyja duart.
  
  Hayden mori në shënjestër. "Mund të mos e dini se çfarë po ndodh në Nju Jork, Robert, kështu që unë do t'ju tregoj gjithçka. Vetem nje here. Celula terroriste kontrollojnë armët bërthamore, të cilat ne besojmë se janë në gjendje t'i shpërthejnë në çdo moment. Tani Pythian i çmendur mendon se në fakt është në kontroll të situatës. Shpërthime të vogla ndodhin në të gjithë Manhatanin. Bomba u vendosën në Stacionin Qendror. Dhe, Robert, ky nuk është fundi."
  
  Ish-Sekretari i Shtetit hodhi boshllëk, plotësisht i paaftë për të thënë asnjë fjalë. Në qartësinë e saj të sapogjetur, Hayden ishte pothuajse i bindur se ai po thoshte të vërtetën. Por kjo grimcë e vetme dyshimi mbeti, duke e munduar vazhdimisht si një fëmijë i vogël.
  
  Ky njeri ishte një politikan i suksesshëm.
  
  Ajo qëlloi me armë trullosëse. Ai qëlloi anash, duke i humbur burrit për një centimetër. Çmimi filloi të dridhej në çizmet e tij.
  
  "Goditja tjetër do të jetë nën rrip," premtoi Hayden.
  
  Më pas, kur Price u përlot, kur Mano rënkoi dhe iu kujtua e qeshura demonike e Ramsesit, kur mendoi për gjithë tmerrin që ishte tani në Manhatan dhe për kolegët e saj në thellësi të tij, në zemër të Jeopardy, ishte Hayden Jay i cili u prish.
  
  Jo më. Nuk do ta duroj këtë për një minutë tjetër.
  
  Duke e kapur Price, ajo e hodhi atë pas murit, forca e goditjes e bëri atë të binte në gjunjë. Kinimaka e mori atë duke i hedhur një vështrim pyetës.
  
  "Vetëm largohu nga rruga ime."
  
  Ajo e hodhi përsëri Price, këtë herë në derën e jashtme. Ai u hodh prapa, duke qarë, duke u rrëzuar dhe më pas ajo e kapi përsëri, duke e çuar në korridor dhe drejt qelisë së Ramses. Kur Price pa terroristin të mbyllur në qelinë e tij, ai filloi të ankonte dhe të gërmonte. Hajden e shtyu përpara.
  
  "Të lutem, të lutem, nuk mund ta bësh këtë."
  
  "Në fakt," tha Kinimaka. "Kjo është diçka që ne mund të bëjmë."
  
  "Jooo!"
  
  Hayden e hodhi Price mbi hekura dhe zhbllokoi qelinë. Ramses nuk lëvizi, ende i ulur në shtratin e tij dhe duke parë se çfarë po ndodhte nën qepallat e tij të mbyllura. Kinimaka nxori Glock-in e tij dhe i vuri në shënjestër të dy burrat ndërsa Hayden zgjidhte lidhjet e tyre.
  
  "Një shans," tha ajo. "Një qeli burgu. Dy burra. Personi i parë që më thërret për të biseduar ndihet më mirë. E kupton?"
  
  Çmimi u ble si një viç gjysmë i ngrënë. Ramses ende nuk lëvizi. Për Hayden, pamja e tij ishte shqetësuese. Ndryshimi i papritur tek ai ishte absurd. Ajo u largua dhe mbylli qelinë, duke i lënë të dy burrat bashkë, ndërsa telefoni i saj filloi të zinte dhe zëri i agjentit Moore erdhi në linjë.
  
  "Eja këtu, Jay. Ju duhet ta shihni këtë."
  
  "Çfarë është kjo?" Ajo vrapoi me Kinimakën, duke përzënë hijet e tyre nga blloqet e qelive dhe u ngjitën në shkallët.
  
  "Më shumë bomba," tha ai i trishtuar. "I dërgova të gjithë për të pastruar rrëmujën. Dhe kjo kërkesë e fundit nuk është ajo që ne prisnim të ishte. Oh, dhe njeriu juaj Dahl ka një plumb në qelinë katër. Ai po e ndjek atë tani".
  
  "Le të dalim në rrugë!" Hajden nxitoi në ndërtesën e stacionit.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E KATËRT
  
  
  Dahl u hodh në sediljen e pasagjerit dhe e lejoi Smithin të ngiste makinën; Kenzie, Lauren dhe Yorgi janë kthyer në sediljen e pasme. Edhe teksa ktheheshin në stacion, pati raportime se Drake sulmonte Stacionin Qendror të Madh, por ai nuk dëgjoi asgjë më shumë. Moore sapo kishte marrë një tjetër informacion nga një informator - një celulë e katërt terroriste po vepronte nga një ndërtesë luksoze apartamentesh pranë Central Park, dhe tani që Dahl mendoi për këtë, është e arsyeshme që disa nga këto qeliza financoheshin ndryshe nga të tjerat. i ndihmoi ata të përziheshin me turmën - por Dahl pyeti veten se si një grup njerëzish mund të ekzistonin kaq lehtë në një shoqëri të caktuar pa kujtuar indoktrinimin e tyre përmes larjes së trurit. Larja e trurit ishte një art i veçantë dhe ai dyshonte se terroristi tipik e kishte zotëruar ende atë.
  
  Mos ji kaq naiv.
  
  Agjentët e Moore rrezikuan më shumë sesa thjesht ekspozim për të marrë këto të dhëna. Pasojat e kësaj dite do të jehonin pafund dhe ai shpresonte që Atdheu ta dinte se si do të frynte gjithçka. Nëse një agjent i fshehtë digjej sot, problemet e tij sapo kishin filluar.
  
  Policët e trafikut, të cilët gjithmonë dominonin kryqëzimet, u përpoqën të filtronin trafikun, të përballur me probleme të mëdha dhe ndoshta të pakapërcyeshme, por duhet t'i jepej përparësi mjeteve të ndërgjegjshme të urgjencës. Dahl pa disa platforma të vogla shikimi - pothuajse si mini-mbledhës qershie - ku oficerët e policisë po drejtonin kolegët e tyre nga një pikë më e lartë dhe ai tundi me kokë falënderimet e tij ndërsa ata u lanë të kalonin.
  
  Dahl kontrolloi GPS-in e makinës. "Tetë minuta," tha ai. "Ne jemi gati?"
  
  "Gati," u kthye i gjithë ekipi.
  
  "Lauren, Yorgi, qëndro me makinë këtë herë. Nuk mund të rrezikojmë më."
  
  "Unë po vij," tha Lauren. "Ke nevoje per ndihme."
  
  Dahl dëboi imazhet e bodrumit dhe vdekjen e udhëheqësit të forcave speciale. "Ne nuk mund të rrezikojmë jetë të panevojshme. Lauren, Yorgi, ju keni vlerën tuaj në fusha të ndryshme. Vetëm shikoni pamjen. Edhe atje na duhen sy."
  
  "Ju mund të keni nevojë për aftësitë e mia," tha Yorgi.
  
  "Unë dyshoj se do të kërcejmë në ballkone, Jorgi. Ose duke përdorur tuba kullimi. Vetëm..." psherëtiu ai. "Ju lutemi bëni atë që ju kërkoj dhe shikoni pamjen e përgjakshme. Mos më bëni ta kthej këtë në një urdhër."
  
  U bë një heshtje e pakëndshme. Secili anëtar i ekipit i perceptoi ngjarjet e sulmit të mëparshëm krejtësisht ndryshe, por duke qenë se e gjithë kjo kishte ndodhur vetëm gjysmë ore më parë, shumica ishin ende në shok. Vëzhgimet ishin të pafundme - sa afër shpërthimit ishin. Si një njeri sakrifikoi veten me kaq vetëmohim për të shpëtuar jetën e tyre. Sa lirë i trajtuan këta terroristë të gjitha format e jetës.
  
  Dahl i gjeti mendimet e tij duke u kthyer tek ajo sharrë e vjetër - si mund të rrënjoste një i rritur tipare të tilla urrejtjeje te një fëmijë më i vogël? Mendja më e pafajshme? Si mund të besonte një person i rritur dhe përgjegjës se ishte e drejtë të shtrembëroheshin mendje të tilla të brishta, për të ndryshuar përgjithmonë rrjedhën e një jete premtuese? Për ta zëvendësuar me... çfarë?... urrejtje, papërkulshmëri, fanatizëm.
  
  Pavarësisht se si e shikojmë, pavarësisht se çfarë pikëpamjesh kemi për fenë, mendonte Dahl, djalli me të vërtetë ecën mes nesh.
  
  Smith përplasi frenat teksa iu afruan një ndërtese të lartë. U deshën sekonda për t'u përgatitur dhe për të zbritur nga makina, duke i lënë të gjithë të pambrojtur në trotuar. Dahl ndihej i shqetësuar duke ditur se qelia e katërt ishte pothuajse me siguri brenda dhe sa kompetente dukeshin. Vështrimi i tij ra mbi Lauren dhe Yorgi.
  
  "Çfarë dreqin po bën? Kthehu në makinë."
  
  Ata iu afruan portierit, treguan letërnjoftimet dhe pyetën për dy apartamente në katin e katërt. Të dy i përkisnin një çifti të rinjsh që ruanin veten dhe ishin gjithmonë të sjellshëm. Portieri nuk i kishte parë asnjëherë të dy çiftet bashkë, por po, një nga apartamentet priste vizitorë të rregullt. Ai mendoi se ishte një lloj mbrëmje sociale, por më pas nuk u pagua për të qenë shumë kurioz.
  
  Dahl e shtyu butësisht mënjanë dhe u drejtua drejt shkallëve. Portieri pyeti nëse kishin nevojë për një çelës.
  
  Dahl buzëqeshi butësisht. "Kjo nuk do të jetë e nevojshme."
  
  Katër kate u kapërcyen lehtë dhe më pas tre ushtarët ecën me kujdes përgjatë korridorit. Kur Dal pa se numri i saktë i banesës u shfaq, celulari i tij filloi të vibronte.
  
  "Çfarë?" Smith dhe Kenzi prisnin, duke mbuluar periferinë e tyre.
  
  Zëri i lodhur i Moore mbushi kokën e Dahl. "Informacioni është i rremë. Disa informatorë kornizojnë njerëzit e gabuar për t'u hakmarrë pak. Më falni, sapo e mora vesh."
  
  "Gënjeshtra," nxori Dahl. "Po tallesh me mua? Ne qëndruam jashtë derës së tyre të ndyrë me HK."
  
  "Atëherë largohuni. Informatori e do njërën nga gratë. Nuk ka rëndësi, thjesht kthehu në rrugë, Dal. Informacioni i mëposhtëm është i nxehtë."
  
  Suedezi mallkoi dhe thirri skuadrën e tij prapa, fshehu armët e tyre dhe më pas kaloi me shpejtësi pranë portierit të befasuar. Dahl në fakt kishte menduar t'i kërkonte portierit të bënte një evakuim të qetë përpara se të ngjiteshin në katin e katërt - duke ditur se çfarë mund të ndodhte atje - dhe tani pyeste veten se si mund të kishin reaguar banorët pasi mësuan se bakshishi i tij ishte mashtrues.
  
  Një pyetje interesante sociale. Çfarë lloj personi do të ankohej për dëbimin nga shtëpia e tij ndërsa policia ishte në kërkim të terroristëve... nëse ai kërkim do të përfundonte duke u bazuar në një gënjeshtër?
  
  Dahl ngriti supet. Moore nuk ishte ende saktësisht në listën e tij të mutave, por burri po rrëshqiste në tokë shkëmbore. "Kjo e dhënë tjetër do të funksionojë, apo jo?" Ai foli në një linjë ende të hapur.
  
  "Kështu duhet të jetë. I njëjti djalë që preku kamerën e tretë. Thjesht shkoni në Times Square dhe shpejt."
  
  "A është Times Square nën kërcënim? Cilat forca sigurie janë tashmë të vendosura?"
  
  "Të gjithë ata".
  
  "Mirë, na kanë mbetur dhjetë minuta."
  
  "Le të jenë pesë."
  
  Smith ngiste makinën si një demon, duke prerë qoshet dhe duke u shtrënguar, madje edhe duke pastruar, midis makinave të parkuara keq. Ata e braktisën makinën në Rrugën 50 dhe vrapuan, tani kundër turmave që po largoheshin me shpejtësi nga Times Square, dyqanet e gëzuara të M&M's World, Hershey's Chocolate World dhe madje edhe Starbucks në cep të rrugës, tani të minuara nga kërcënimi i afërt. Billborde të mëdha me përmasa njerëzore ndriçuan rrugën me mijëra imazhe shumëngjyrëshe, secila në garë për vëmendje dhe të përfshirë në një betejë të gjallë e vibruese. Ekuipazhi ngriti një pyll me skela pasi pothuajse çdo dyqan tjetër dukej se po i nënshtrohej një lloj rinovimi. Dal u përpoq të mendonte për një mënyrë për t'i mbajtur Lauren dhe Yorgin të sigurt, por udhëtimi dhe arratisja e bënë gati të pamundur. Duan apo jo, ata ishin të gjithë ushtarë tani, ekipi i forcuar nga prania e tyre.
  
  Përpara, policia po shtrëngonte kordonin rreth sheshit. Njujorkezët e shikonin me mosbesim dhe vizitorëve iu tha të ktheheshin në hotelet e tyre.
  
  "Është vetëm një masë paraprake, zonjë," Dahl dëgjoi të thoshte një nga policët me uniformë.
  
  Dhe pastaj bota u kthye përsëri në ferr. Katër turistë, që bënin pazar në dritare rreth Levis dhe Bubba Gump, hodhën çantat e shpinës, gërmuan brenda dhe nxorrën armë automatike. Dahl u ul pas një kioske rruge, duke hequr armën e tij.
  
  Të shtënat me armë kanë bërë jehonë në të gjithë Times Square. Dritaret dhe tabelat e thyera u mbuluan me rërë, u shkatërruan, sepse shumica e tyre tani ishin ekrane, më të mëdhenjtë në botë dhe mishërim i kapitalizmit. Mortaja ra në trotuar. Ata që mbetën dhe forcat e sigurisë vrapuan për t'u mbrojtur. Dahl nxori kokën dhe qëlloi përsëri; të shtënat e tij nuk ishin në shënjestër, por i bënë terroristët të mallkonin me zë të lartë dhe të kërkonin mbulesën e tyre.
  
  Këtë herë drejt teje, mendoi Dahl me kënaqësi të zymtë. Nuk ka asnjë shpresë për ju.
  
  Dahl pa kafazin duke u zhytur pas një taksie të parkuar dhe vuri re një autobus të braktisur aty pranë. Ai nuk kishte qenë kurrë më parë në Times Square dhe e kishte parë vetëm në TV, por të shihte një zonë kaq të zbrazët, në dukje miqësore për këmbësorët, ishte shqetësuese. U dëgjuan të shtëna të tjera pasi anëtarët e qelisë pa dyshim panë njerëz që lëviznin brenda dyqaneve dhe ndërtesave të zyrave. Dahl doli në heshtje në rrugë.
  
  Pas autobusit dhe përgjatë trotuarit të largët, forcat e tjera të sigurisë po zinin pozicionet e tyre. Më shumë trupa SWAT, agjentë me veshje të zeza dhe policë të NYPD-së manovruan me një ritëm të qetë dhe koreografik. Dahl u bëri shenjë që të rreshtoheshin. Ajo që u kalua si shenjë këtu nuk u përkthye qartë, sepse askush nuk i kushtoi vëmendjen më të vogël suedezit të çmendur.
  
  "A po presim për këto pidhi me tre ose katër shkronja, apo do t'i bëjmë këto mamasë të digjen?" Kensi u fërkua në anën e tij.
  
  Dahl u largua nga agjentët amerikanë. "Më pëlqen shumë terminologjia juaj shumëngjyrëshe," tha ai, duke u zvarritur në hijen e autobusit. "Por ekonomikisht."
  
  "Pra, ju më dëshironi mua këtu tani. Unë e kuptoj."
  
  "Unë nuk e thashë këtë".
  
  Smith u shtri në tokë, duke shikuar poshtë makinave. "Unë shoh këmbët."
  
  "A jeni i sigurt se këto janë këmbët e terroristëve?" pyeti Dahl.
  
  "Unë mendoj se po, por sigurisht që nuk është sikur të ishin shënuar."
  
  "Ata do të jenë këtu së shpejti," ngriti Kenzi pushkën e saj sikur të ishte shpata që ajo dëshironte dhe qëndroi pas njërës prej rrotave gjigante të autobusit. Ekipi mori një frymë kolektive.
  
  Dahl shikoi jashtë. "Unë me të vërtetë besoj se është përsëri ajo kohë."
  
  Kenzi shkoi i pari, duke rrumbullakosur pjesën e pasme të autobusit dhe duke sulmuar taksinë e verdhë. U dëgjuan të shtëna me mitraloz, por ai drejtohej në dritare, stacione autobusi dhe në të gjitha vendet e tjera ku, sipas mendimit të terroristëve, njerëzit e pambrojtur mund të fshiheshin. Dahl falenderoi yjet e tij me fat që nuk ishte postuar asnjë vëzhgues, duke ditur se shpejtësia ishte aleati i tyre në shkatërrimin e qelisë, gjë që duhej bërë përpara se të kalonin në granata ose më keq. Ajo dhe Kensi rrotulluan taksinë, duke parë katër burrat, të cilët reaguan çuditërisht shpejt. Në vend që të tundnin armët, ata thjesht sulmuan, duke u përplasur me Dahl dhe Kenzi dhe duke i rrëzuar në tokë. Trupat shtriheshin përgjatë rrugës. Dahl kapi grushtin zbritës dhe e devijoi atë, duke dëgjuar gishtat e tij që goditën fort asfaltin. Mirëpo, dora e dytë zbriti, këtë herë me kondakun e pushkës ngritur. Dahl nuk mundi as ta kapte në kurth dhe as të shikonte larg, kështu që u kthye në veprimin e vetëm që kishte në dispozicion.
  
  Ai uli ballin dhe e mori goditjen në kafkë.
  
  E zeza iu përpëlitej para syve, dhimbja kalonte nga nervi në nerv, por suedezi nuk lejoi që asnjë nga këto të ndërhynte në punën e tij. Arma goditi dhe më pas u tërhoq, e pambrojtur. Dahl e kapi atë dhe e shtyu drejt burrit që e mbante. Gjaku i rridhte në të dyja anët e fytyrës. Burri ngriti përsëri grushtin, këtë herë pak më të ndrojtur, dhe Dahl e kapi atë me grushtin e tij dhe filloi ta shtrëngonte.
  
  Çdo fije e qenies së tij, çdo venë e çdo nyjeje, e tendosur.
  
  Eshtrat thyheshin si degë të thyera. Terroristi bërtiti dhe u përpoq të tërhiqte dorën e tij, por Dahl nuk donte të dëgjonte për këtë. Ata duhej ta çaktivizonin këtë kamerë. Shpejt. Duke u shtrënguar edhe më fort, ai u sigurua që vëmendja e burrit të ishte zhytur plotësisht nga dhimbja dërrmuese në grusht dhe nxori Glock-in e tij.
  
  Njëri u vra.
  
  Arma qëlloi tre plumba para se terroristit t'i ndriçonin sytë. Dahl e hodhi mënjanë dhe më pas u ngrit si një engjëll hakmarrës, gjaku i derdhej nga kafka e tij dhe një vështrim vendosmërie ia prishi tiparet.
  
  Kenzi po luftonte me një burrë të madh, me armët e tyre të vendosura mes trupave dhe fytyrat e tyre thuajse të përziera. Smith zbriti në të tretën, duke e shtyrë djalin të gjunjëzohej teksa goditi me tërbim gati të përsosur dhe të saktë. Terroristi i fundit ia doli më mirë Lauren-it, duke e rrëzuar atë në tokë dhe po përpiqej të vinte në shënjestër kur Yorgi u hodh para fuçisë.
  
  Dahl-it e mori frymën.
  
  Arma shkrepi. Yorgi u rrëzua, i goditur nga forca të blinduara të trupit. Më pas Dahl pa se situata ishte pak më ndryshe nga kur e lexoi për herë të parë. Yorgi nuk u hodh atletikisht para plumbit, ai përplasi me të gjithë trupin dorën e qëlluar të terroristit.
  
  Të ndryshme, por ende efektive.
  
  Dahl nxitoi në ndihmë të rusit, duke e goditur militantin nën krahun e majtë dhe duke i ngritur këmbët nga toka. Suedezi ndërtoi vrull dhe shpejtësi, duke përkulur muskujt, duke mbajtur ngarkesën e tij me një egërsi të lindur nga pakënaqësia. Tre këmbë, pastaj gjashtë, dhe terroristi u hodh shpejt mbrapa ndërsa më në fund përplasi kokën në tabelën e menusë së Hard Rock Cafe é. Plastika u plas, e lagur në gjak, ndërsa impulsi i çmendur i Dahl-it plasi kafkën e kundërshtarit të tij dhe grisi mishin. Kinimakës mund të mos i ketë pëlqyer, por suedezit përdori ikonën amerikane për të neutralizuar terroristin.
  
  Karma.
  
  Dahl u rrotullua përsëri, tani gjaku i rrjedh nga veshët dhe mjekra. Kenzi dhe kundërshtari i saj ishin ende të mbyllur në luftime vdekjeprurëse, por Smith arriti të mbyllte hendekun midis tij dhe ushtarit me disa gjuajtje. Në kthesën e fundit ai luftoi për të rrotulluar armën e tij, pati fat dhe përfundoi me fundin e mprehtë të drejtuar drejt Smithit.
  
  Dahl bërtiti, duke nxituar përpara, por ai nuk mundi të bënte asgjë për goditjen. Sa hap e mbyll sytë, terroristi qëlloi dhe sulmuesi Smith, mori një plumb që e ndaloi në gjunjë, duke e gjunjëzuar.
  
  I afroj ballin me vijën e goditjes së radhës.
  
  Terroristi tërhoqi këmbëzën, por në atë moment u shfaq Dahl - një mal që vlon dhe lëvizte - dhe e vendosi terroristin midis tij dhe murit. Eshtrat u thyen dhe u grindën me njëra-tjetrën, gjaku doli dhe pushka fluturoi anash me zhurmë. Ndërsa Dahl i befasuar ecte drejt Smithit, ai pa dhe dëgjoi ushtarin e tërbuar duke sharë me zë të lartë.
  
  Atëherë ai është në rregull.
  
  I shpëtuar nga jeleku Kevlar, Smith u qëllua ende nga një distancë e afërt dhe gati do të kishte vdekur nga kontuzion, por armatura e tyre e re pararoje e zbuti goditjen. Dahl fshiu fytyrën, duke vënë re tani afrimin e ekipit të forcave speciale.
  
  Kensi e luftoi kundërshtarin e saj në këtë mënyrë dhe në atë mënyrë, burri më i madh që përpiqej të përputhej me shkathtësinë dhe muskujt e saj aktual. Dahl u tërhoq me një buzëqeshje të dobët në fytyrë.
  
  Një nga djemtë e forcave speciale vrapoi. "A ka nevojë ajo për ndihmë?"
  
  "Jo, ajo thjesht po mashtron. Lere vetem".
  
  Kensi e kapi shkëmbimin me bisht të syrit dhe i krijoi dhëmbët tashmë të shtrënguar. Ishte e qartë se të dy ishin të barabartë, por suedezja po e testonte, duke vlerësuar përkushtimin e saj ndaj ekipit dhe madje edhe vetes. A ishte ajo e denjë?
  
  Ajo kapi armën dhe më pas e lëshoi ndërsa kundërshtari i saj u tërhoq prapa, duke bërë që ai të humbiste ekuilibrin me një gju në brinjë dhe një bërryl në hundë. Goditja e saj e radhës ishte një prerje në dore, e ndjekur nga një kapje e shpejtë rrufe. Ndërsa burri luftonte dhe rënkonte, ajo përkuli fort kyçin e dorës, dëgjoi një klikim dhe pa armën të binte në dysheme. Ai ishte ende duke luftuar, duke nxjerrë thikën dhe duke e goditur në gjoks. Kensi e shtrëngoi të gjithë brenda, ndjeu tehun të prerë në mish mbi brinjë dhe u rrotullua duke e tërhequr me vete. Thika u kthye për një goditje të dytë, por këtë herë ajo ishte gati. Ajo kapi krahun e hequr, u rrotullua poshtë tij dhe e ktheu pas shpinës së burrit. Pamëshirshëm ajo shtypi derisa edhe ai u thye dhe e la terroristin të pafuqishëm. Ajo hoqi shpejt dy granata nga brezi i tij dhe më pas futi njërën prej tyre në pjesën e përparme të pantallonave dhe në pantallonat e shkurtra të boksierit.
  
  Dahl, duke parë, zbuloi se ulërima po i shqyente fytin. "Jooo!"
  
  Gishtat e Kenzit e lëshuan sulmuesin.
  
  "Ne nuk e bëjmë këtë, ju ..."
  
  "Çfarë do të bësh tani," pëshpëriti Kenzi shumë afër, "me krahë të thyer dhe gjithçka?" Nuk do të lëndosh askënd tani, idiot?"
  
  Dahl nuk e dinte nëse të mbahej apo të shmangej, të vraponte apo të zhytej me kokë, të kapte Kenzin apo të hidhej për t'u mbuluar. Në fund, sekondat kaluan dhe asgjë nuk shpërtheu përveç siguresës veçanërisht të shkurtër të Smith.
  
  "Po tallesh me mua?" ai gjëmonte. "Cfare dreqin-"
  
  "Fake", e hodhi Kenzi sulmuesin në kokën e Dahl-it të gjakosur. "Mendova se sytë e përsosur të shqiponjës do ta kishin vënë re problemin."
  
  "Unë nuk e bëra atë." Suedez lëshoi një psherëtimë të thellë lehtësimi. "Dreq, Kenz, ti je një grua e çmendur e klasit botëror."
  
  "Thjesht më kthe katanën time. Më qetëson gjithmonë."
  
  "Oh po. Vë bast,"
  
  "Dhe ti thua këtë, suedezi i çmendur."
  
  Dahl uli kokën. Prekni. Por dreqin, mendoj se e kam takuar ndeshjen time.
  
  Në këtë kohë, ekipet SWAT dhe agjentët e mbledhur ishin mes tyre, duke siguruar zonat përreth Times Square. Ekipi u rigrupua dhe iu deshën disa minuta për të marrë frymë.
  
  "Katër qeliza poshtë," tha Lauren. "Vetëm një ka mbetur."
  
  "Ne mendojmë," tha Dahl. "Është më mirë të mos dilni përpara. Dhe mbani mend, kjo dhomë e fundit e mban Marsh-in të sigurt dhe ndoshta kontrollon..." Ai nuk e tha fjalën "bombë bërthamore" me zë të lartë. Jo ketu. Kjo ishte zemra e Manhatanit. Kush e dinte se çfarë lloj mikrofonash parabolikë mund të shpërndaheshin përreth?
  
  "Punë e shkëlqyer, djema," tha ai thjesht. "Kjo ditë skëterrë pothuajse ka mbaruar."
  
  Por në të vërtetë, ajo sapo ka filluar.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E PESË
  
  
  Julian Marsh besonte se, pa dyshim, ai ishte njeriu më i lumtur në botë. Pikërisht përballë tij shtrihej një armë bërthamore e mbushur, e lidhur, aq afër sa për t'u prekur, për të luajtur me tekë. E përkulur në të majtë ishte një grua hyjnore, e bukur me të cilën ai gjithashtu mund të luante sipas dëshirës. Dhe ajo, natyrisht, luajti me të, megjithëse një zonë e caktuar kishte filluar të lëndohej pak nga gjithë vëmendja. Ndoshta pak nga ajo krem pana...
  
  Por duke vazhduar trenin e tij të mëparshëm dhe më të rëndësishëm të mendimit - një celulë terroriste pasive ishte ulur pranë dritares dhe përsëri ai po luante me të sipas dëshirës së tij. Dhe pastaj ishte qeveria amerikane, duke ndjekur bishtin e saj në të gjithë qytetin, duke vrapuar e frikësuar dhe e verbër për të luajtur-
  
  "Julian?" Zoe po merrte frymë sa një fije floku larg nga veshi i tij i majtë. "A doni që unë të shkoj përsëri në jug?"
  
  "Sigurisht, por mos e thithni bastardin si herën e kaluar. Lërini pak pushim, apo jo?"
  
  "O, sigurisht".
  
  Marsi e la të argëtohej dhe më pas mendoi se çfarë do të ndodhte më pas. Tashmë ishte mesi i mëngjesit dhe afatet po afroheshin. Pothuajse kishte ardhur koha kur ai duhej të shpaloste një celular tjetër të disponueshëm dhe të telefononte atdheun e tij me kërkesa urgjente. Sigurisht, ai e dinte se nuk do të kishte "fshehje" të vërtetë, të paktën jo me një shkëmbim pesëqind milionësh, por parimi ishte i njëjtë dhe mund të kryhej në mënyrë të ngjashme. Marsi falënderoi perënditë e mëkatit dhe të paudhësisë. Me këta djem në anën tuaj, çfarë nuk mund të arrihej?
  
  Ashtu si të gjitha ëndrrat e mira, edhe kjo do të përfundonte përfundimisht, por Marsh vendosi që do ta shijonte sa të zgjaste.
  
  Duke përkëdhelur kokën e Zoey dhe më pas duke u ngritur në këmbë, ai zgjidhi një nga lidhësit e këpucëve dhe shkoi drejt dritares. Me dy mendje, shpesh kishte dy këndvështrime të ndryshme, por të dy personalitetet e Marsh ishin të vërteta ndaj skenarit. Si mund të humbiste ndonjë prej tyre? Ai i kishte rrëmbyer një nga prezervativët Zoe dhe tani po përpiqej ta rrëshqiste në dorë. Më në fund hoqi dorë dhe u mjaftua me dy gishta. Ferr, ajo ende kënaqte çuditshmërinë e tij të brendshme.
  
  Ndërsa Marsh po mendonte se çfarë të bënte me kordonin rezervë, kreu i qelisë u ngrit dhe e nguli sytë, duke i dhënë një buzëqeshje të zbrazët. Ishte një Alligator, ose siç e quajti Marsh privatisht - Alligator - dhe megjithëse ishte i qetë dhe dukshëm i ngadalshëm, kishte një ndjenjë të vërtetë rreziku për të. Marsh sugjeroi se ai ishte ndoshta një nga mbajtësit e jelekut. Pengu. I njëjti artikull harxhues si urinimi i zgjatur. Marsh qeshi me zë të lartë, duke ndërprerë kontaktin me sy me Aligatorin pikërisht në momentin e duhur.
  
  Zoe ndoqi hapat e tij, duke parë nga dritarja.
  
  "Asgjë për të parë," tha Marsh. "Kështu që të mos ju pëlqen të studioni morrat e njerëzimit."
  
  "Oh, ato mund të jenë qesharake nganjëherë."
  
  Marsi shikoi përreth për kapelën e tij, atë që i pëlqente të vishte në një kënd. Sigurisht, ajo ishte zhdukur, ndoshta edhe para se të shkonte në Nju Jork. Java e kaluar kaloi në një mjegull për të. Aligatori u afrua dhe e pyeti me mirësjellje nëse kishte nevojë për ndonjë gjë.
  
  "Jo për momentin. Por unë do t'i telefonoj së shpejti dhe do t'u jap detajet për të transferuar paratë."
  
  "A do ta bëni këtë?"
  
  "Po. A nuk ju dhashë ju njerëzve rrugën?" Pyetja ishte retorike.
  
  "Oh, kjo copë e keqe. Unë e përdora atë si gërmues mizash."
  
  Marsh mund të ketë qenë i çuditshëm, i çmendur dhe i shtyrë nga gjakftohtësia, por një pjesë më e vogël e tij ishte gjithashtu e zgjuar, llogaritëse dhe plotësisht e angazhuar. Kjo është arsyeja pse ai mbijetoi ashtu siç mbijetoi përmes tuneleve meksikane. Pas një çasti, ai e kuptoi se e kishte vlerësuar gabim Aligatorin dhe situatën. Ai nuk ishte kryesori këtu - ata ishin.
  
  Dhe ishte një moment shumë vonë.
  
  Marsh sulmoi Alligatorin, duke e ditur saktësisht se ku e la armën, thikën dhe armën trullosëse të papërdorur. Duke pritur sukses, ai u befasua kur Gator bllokoi goditjet dhe ia ktheu një të tijën. Marsi e mori me qetësi, duke injoruar dhimbjen dhe u përpoq përsëri. Ai e dinte se Zoey po e vështronte dhe pyeti veten pse kurva dembel nuk nxitoi për ta ndihmuar.
  
  Aligatori përsëri e përballoi goditjen e tij me lehtësi. Pastaj Marsh dëgjoi një zhurmë pas tij - zhurmën e hapjes së një dere apartamenti. Ai u hodh prapa, i habitur kur Aligatori e la dhe u kthye.
  
  Një gulçim tronditje i doli nga fyti.
  
  Tetë burra hynë në apartament, të gjithë të veshur me të zeza, të gjithë me çanta dhe dukeshin të zemëruar si dhelprat në një pulë. Marsh ia nguli sytë dhe më pas u kthye nga Gator, me sytë e tij edhe tani që nuk i besonin aspak asaj që po shihnin.
  
  "Cfare po ndodh?"
  
  "Çfarë? A mendonit se ne të gjithë do të rrinim të qetë, ndërsa të pasurit me kostume të qepura financojnë luftërat e tyre? Epo, kam lajme për ty, burrë i madh. Nuk po të presim më. Ne financojmë tonat."
  
  Marsi u lëkund nga goditja e dyfishtë në fytyrë. Ndërsa u rrëzua mbrapa, ai e kapi Zoen, duke pritur që ajo ta mbante lart, dhe kur ajo nuk e bëri, të dy ranë në dysheme. Tronditja e gjithë kësaj e çoi trupin e tij në mbingarkesë, gjëndrat e tij të djersës dhe mbaresat nervore u mbingarkuan dhe një tik i bezdisshëm filloi në cepin e njërit sy. E ktheu menjëherë në ditët e këqija të vjetra kur ishte djalë dhe askush nuk kujdesej për të.
  
  Aligatori eci nëpër apartament, duke organizuar një qeli prej dymbëdhjetë personash. Zoey u bë sa më i vogël, praktikisht një mobilie, kur u zbuluan pistoleta dhe armë të tjera ushtarake - granata, më shumë se një RPG, kallashnikov gjithnjë i besueshëm, gaz lotsjellës, bomba flash dhe një shumëllojshmëri raketash dore me majë çeliku. Kjo ishte disi shqetësuese.
  
  Marsi pastroi fytin e tij, duke u kapur ende pas gjurmëve të fundit të dinjitetit dhe egoizmit që siguruan që ai të ishte dhia me brirët më të mëdhenj të Satanait në këtë dhomë.
  
  "Shiko," tha ai. "Hiqni duart tuaja të pista nga bomba ime bërthamore. A e dini se çfarë është kjo, djalë? Aligatori. Aligator! Duhet të respektojmë afatin."
  
  Drejtuesi i qelisë së pestë më në fund hodhi laptopin mënjanë dhe iu afrua Marshit. Tani, pa mbështetje dhe vërtet pa doreza, Alligator ishte një person tjetër. "A mendon se të kam borxh diçka oooo?" Fjala e fundit ishte një ulërimë. "Duart e mia janë të pastra! Çizmet e mia janë të lezetshme! Por ata do të mbulohen me gjak dhe hi shumë shpejt!"
  
  Marsi vezulloi me shpejtësi. "Për çfarë dreqin po flisni?"
  
  "Nuk do të ketë pagesë. Nuk kanë mbetur para! Unë punoj për Ramsesin e madh, të nderuar dhe të vetëm dhe më quajnë krijuesi i bombave. Por sot unë do të jem iniciatori. Unë do t'i jap jetën!"
  
  Marsi priti klithmën e pashmangshme në fund, por këtë herë nuk pati asnjë. Aligatori e kishte lënë qartë sulmin e pushtetit të shkonte në kokën e tij, dhe Marsh ende nuk e kuptonte pse këta njerëz po trajtonin bombën e tij. "Djema, kjo është bomba ime bërthamore. Unë e bleva këtë dhe jua solla. Ne presim një pagesë të mirë. Tani, bëhuni djem të mirë dhe vendosni bombën bërthamore në tryezë."
  
  Vetëm kur Alligator e goditi aq fort sa të nxirrte gjak, Marsh filloi të kuptonte vërtet se diçka kishte shkuar tmerrësisht keq këtu. Atij i shkoi mendja se të gjitha veprimet e tij të kaluara e kishin çuar në këtë pikë të jetës së tij, çdo e drejtë dhe e gabuar, çdo fjalë dhe koment i mirë dhe i keq. Shuma e të gjitha përvojave të tij e solli atë direkt në këtë dhomë në këtë kohë.
  
  "Çfarë do të bësh me këtë bombë?" Tmerri ia uli dhe ia trashi zërin, sikur po e shtypnin në rende si djathë.
  
  "Ne do të shpërthejmë bombën tuaj bërthamore sapo të dëgjojmë nga Ramses i madh."
  
  Marsi i thithi frymën pa marrë frymë. "Por kjo do të vrasë miliona."
  
  "Dhe kështu lufta jonë do të fillojë."
  
  "Ishte për paratë," tha Marsh. "Paguaj. Pak argëtim. Mbajtja e Gomarëve të Bashkuar të Amerikës duke ndjekur bishtin e tyre. Ishte për financim, jo për vrasje masive."
  
  "Juuuu... u... vrave!" Tirada fanatike e aligatorit u përshkallëzua deri në një shkallë.
  
  "Epo, po, por jo aq shumë."
  
  Aligatori e gjuajti me shkelm derisa ai u përkul në një top të palëvizshëm; më dhembin brinjët, mushkëritë, shtylla kurrizore dhe këmbët. "Ne presim vetëm lajme nga Ramses. Tani, dikush ma jep telefonin."
  
  
  KAPITULLI NJIZET E GJASHTË
  
  
  Brenda Grand Central Terminal, pjesët e fundit të enigmës Marsh filluan të rreshtohen. Drake nuk e kishte kuptuar më parë, por e gjithë kjo ishte pjesë e masterplanit të dikujt, dikujt që ata mendonin se e kishin neutralizuar tashmë. Armiku tek i cili ata nuk mbështeteshin ishte koha - dhe sa shpejt kaloi ajo e çoi në rrëmujë mendimin e tyre.
  
  Me zonën e shpallur të sigurt dhe të populluar kryesisht nga oficerë policie, Drake dhe ekipi i tij iu dha mundësia të shqyrtonin pretendimin e katërt, të cilin më në fund e gjetën të ngjitur në pjesën e poshtme të një tavoline kafeneje. Një seri numrash të shkruar me font të madh, ishte e pamundur të kuptohej se çfarë mund të ishte nëse nuk arrinit të shikonit me sy titullin, i cili zakonisht shkruhej me fontin më të vogël të disponueshëm.
  
  Kodet e aktivizimit bërthamor.
  
  Drake ngushtoi sytë me mosbesim, duke humbur sërish ekuilibrin dhe më pas i hapi sytë Alicias. "Vërtet? Pse do të na e dërgonte këtë?"
  
  "Unë mendoj se është aftësia për të luajtur lojën. Ai po e shijon atë, Drake. Nga ana tjetër, ato mund të jenë të rreme."
  
  "Ose kodet e përshpejtimit," shtoi May.
  
  "Ose edhe," errësoi më tej Beau temën, "kodet që mund të përdoren për të lëshuar një lloj tjetër arme të fshehur".
  
  Drake e shikoi francezin për një moment, duke pyetur veten se ku kishte mendime kaq të çoroditura, përpara se të telefononte Moore. "Ne kemi një kërkesë të re," tha ai. "Përveç që duket se është një grup kodesh çaktivizimi për armët bërthamore."
  
  "Pse?" Moore u trondit. "Çfarë? Kjo nuk ka kuptim. Kjo është ajo që ai ju tha?"
  
  Drake e kuptoi se sa qesharake dukej e gjitha. "Po dërgohet tani." Lërini kostumet e hapësirës të zgjidhin gjithçka.
  
  "Mirë. Ne do t'u japim atyre kujdesin e duhur."
  
  Pasi Drake e futi telefonin në xhep, Alicia u largua dhe shikoi përreth për një kohë të gjatë. "Ne jemi me fat këtu," tha ajo. "Nuk ka viktima. Dhe asnjë lajm nga marsi, pavarësisht vonesës sonë. Pra, a mendoni se kjo ishte kërkesa e fundit?"
  
  "Unë nuk jam i sigurt se si mund të jetë kjo," tha May. "Ai na tha se dëshiron para, por nuk na ka thënë ende kur dhe ku."
  
  "Pra, të paktën një tjetër," tha Drake. "Ndoshta dy. Duhet të kontrollojmë armën dhe ta ngarkojmë sërish. Sido që të jetë, me gjithë këto mini-bomba që shpërthejnë në të gjithë qytetin, mendoj se ne jemi shumë larg përfundimit të kësaj."
  
  Ai pyeste veten për qëllimin e bombave të vogla. Mos vrisni apo gjymtoni. Po, ata kishin goditur tmerrin në shpirtin e shoqërisë, por në dritën e bombës bërthamore, Julian Marsh dhe kamerave që po shkatërronin, ai nuk mund të mos mendonte se ndoshta kishte një axhendë tjetër. Bombat dytësore ishin shpërqendruese dhe bezdisëse. Problemi më i madh u shkaktua nga disa njerëz me motoçikleta duke hedhur bomba me fishekzjarre të bëra vetë poshtë Wall Street.
  
  Alicia vuri re një kioskë të fshehur në këndin e largët. "Përzierje sheqeri," tha ajo. "A dëshiron dikush një bar ëmbëlsirash?"
  
  "Më merr dy Snickers," psherëtiu Drake. "Sepse gjashtëdhjetë e pesë gramë ishin vetëm për vitet nëntëdhjetë."
  
  Alicia tundi kokën. "Ti dhe ëmbëlsirat e tua të mallkuara."
  
  "Ç'pritet më tej?" Beau u afrua dhe francezi ia lehtësoi dhimbjen trupit me disa shtrirje.
  
  "Moore duhet të përshpejtojë lojën e tij," tha Drake. "Bëhu proaktiv. Unë, për shembull, nuk do të kërcej me melodinë e Marshit gjatë gjithë ditës.
  
  "Është shtrirë," i kujtoi Mai. "Shumica e agjentëve dhe policëve të tij po kontrollojnë rrugët."
  
  "E di," mori frymë Drake. "Unë e di mirë."
  
  Ai gjithashtu e dinte se nuk mund të kishte mbështetje më të mirë për Moore se Hayden dhe Kinimaka, të dy me adresa drejtuar Presidentit, që të dy kishin përjetuar pjesën më të madhe të asaj që bota mund t'u hidhte atyre. Në këtë moment qetësie relative, ai bëri një bilanc, mendoi për problemin e tyre dhe më pas e gjeti veten duke u shqetësuar për ekipin tjetër - ekipin e Dahl-it.
  
  Ky bastard i çmendur suedez me siguri po luftonte në një bar Marabou ndërsa shikonte momentet më të zhveshura të Alexander Skarsga.
  
  Drake e falënderoi Alicia-n ndërsa ajo u kthye dhe i dha dy copa çokollatë. Për një moment ekipi qëndroi aty, duke menduar, i mpirë. Mundohem të mos mendoj se çfarë mund të ndodhë më pas. Pas tyre është një kafene &# 233; qëndronte si një biznes i vjetër i braktisur, me dritare të thyera, tavolina të përmbysura, dyer të copëtuara dhe të varura nga menteshat e tyre. Edhe tani, ekipet po krehnin me kujdes zonën për pajisje të reja.
  
  Drake u kthye nga Bo. "Ju u takuat me Marshin, apo jo? A besoni se ai do ta kalojë këtë deri në fund?"
  
  Francezi bëri një gjest të ndërlikuar. "Hmm, kush e di? Marshimi është i çuditshëm, duket i qëndrueshëm një moment dhe i çmendur në tjetrin. Ndoshta e gjitha ishte një mashtrim. Webb nuk i besoi atij, por kjo nuk është për t'u habitur. Unë mendoj se nëse Webb ishte ende i interesuar për çështjen Pythia, atëherë Marsh nuk do të lejohej të pretendonte se ishte i përfshirë në këtë rast."
  
  "Nuk është Marsha për të cilën duhet të shqetësohemi," ndërhyri Mai e emocionuar. "Kjo..."
  
  Dhe befas gjithçka mori kuptim.
  
  Drake e kuptoi këtë në të njëjtën kohë, duke kuptuar emrin e personit që do të telefononte. Sytë e tij u ndeshën me sytë e saj si raketa që kërkonin nxehtësi, por për një moment ata nuk mund të thoshin asgjë.
  
  Unë jam duke menduar për të. Vlerësues. Deri në një fund të tmerrshëm.
  
  "Dreq," tha Drake. "Ne u luajtëm që në fillim".
  
  Alicia i shikonte. "Normalisht do të thoja "merr një dhomë", por..."
  
  "Ai nuk mund të hynte kurrë në këtë vend," ankoi Mai. "Jo pa ne."
  
  "Tani," tha Drake. "Ai është pikërisht aty ku dëshiron të jetë."
  
  Dhe më pas ra zilja e telefonit.
  
  
  * * *
  
  
  Drake gati sa nuk e hoqi çokollatën i tronditur, saqë ishte zhytur aq shumë në trenin alternativ të mendimit. Kur shikoi ekranin dhe pa një numër të panjohur, një shpërthim piroteknik i mendimeve kontradiktore i ra rikoshet rreth kokës së tij.
  
  Çfarë të them?
  
  Duhet të ketë qenë Marsh duke telefonuar nga celulari i tij i ri i disponueshëm. A duhet t'i rezistojë dëshirës për t'i shpjeguar se po luhej, se thjesht ishte mashtruar në një skemë madhështore? Ata donin që qelizat dhe armët bërthamore të qëndronin neutrale për aq kohë sa të ishte e mundur. Jepini të gjithëve të paktën një orë tjetër një shans për t'i gjetur të gjitha. Megjithatë, tani loja ka ndryshuar.
  
  Çfarë duhet bërë?
  
  "Marsh?" u përgjigj ai pas ziles së katërt.
  
  Një zë i panjohur iu drejtua atij. "Jooo! Është Gatorrrr!"
  
  Drake e tërhoqi telefonin nga veshi i tij, ulërima dhe zëri që ngrihej në fund të çdo fjale i ofendonte daullet e veshit.
  
  "Kush është ky? Ku është Marsh?
  
  "I thashë - Gatorrrr! Tashmë marrëzia po zvarritet. Aty ku duhet të jetë. Por unë kam një kërkesë më shumë për ju, uhhh. Edhe një, dhe pastaj bomba ose do të shpërthejë ose jo. Kjo varet nga ju!"
  
  "Më dreq mua." Drake e kishte të vështirë të përqendrohej në fjalë për shkak të bërtitjeve të rastësishme. "Duhet të qetësoheni pak, mik."
  
  "Vrapo, lepur, vrapo, vrapo, vrapo. Shko gjej komisariatin ne cep te 3-te dhe 51-te dhe shiko cfare cope mishi kemi lene per ty ooooo. Ju do ta kuptoni kërkesën përfundimtare kur të arrini atje."
  
  Drake u vrenjos, duke kërkuar kujtesën e tij. Ka diçka shumë të njohur në këtë adresë...
  
  Por zëri ia ndërpreu përsëri grupin e mendimeve. "Tani vraponi! Vraponi! Lepur, vrapo dhe mos shiko prapa! Do të shpërthejë në një minutë ose një orë, rrr! Dhe atëherë do të fillojë lufta jonë!"
  
  "Marsh donte vetëm një shpërblim. Paratë për bombën janë tuajat."
  
  "Nuk na duhen paratë tuaja, yyyy! A mendoni se nuk ka organizata-madje edhe organizatat tuaja-që po na ndihmojnë? A mendoni se nuk ka njerëz të pasur që na ndihmojnë? A mendoni se nuk ka komplotist që financojnë fshehurazi kauzën tonë? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake donte të shtrinte dorën dhe t'i këputte qafën të çmendurit, por duke qenë se ai nuk mund ta bënte këtë - ende - ai bëri gjënë tjetër më të mirë.
  
  Telefonata u ndërpre.
  
  Dhe së fundi, truri i tij përpunoi çdo pjesë të informacionit. Të tjerët tashmë e dinin. Fytyrat e tyre ishin të bardha nga frika, trupat e tyre të tensionuar nga tensioni.
  
  "Kjo është faqja jonë, apo jo?" tha Drake. "Aty ku janë Hayden, Kinimaka dhe Moore tani."
  
  "Dhe Ramses," tha Mai.
  
  Nëse bomba do të kishte shpërthyer pikërisht në atë moment, ekipi nuk do të kishte mundur të vraponte më shpejt.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E SHTATË
  
  
  Hayden studioi monitorët. Me një pjesë të madhe të stacionit të zbrazur dhe madje edhe agjentët e caktuar personalisht për Moore-n u dërguan në rrugë për të ndihmuar, qendra lokale e Sigurisë Kombëtare u ndje e mbingarkuar deri në pikën e prishjes. Ngjarjet që shpalosen në të gjithë qytetin morën përparësi ndaj ribashkimit të Ramses dhe Price për momentin, por Hayden vuri re mungesën e kontaktit mes tyre dhe pyeti veten nëse ata të dy nuk kishin asgjë për të thënë. Ramses ishte një njeri i ditur që i kishte të gjitha përgjigjet. Price ishte vetëm një tjetër mashtrues që ndiqte dollarë.
  
  Kinimaka ndihmoi në funksionimin e monitorëve. Hayden shkoi për atë që kishte ndodhur mes tyre më parë, kur Havajaja kishte këshilluar të mos nxirrte informacion nga të dy burrat, dhe tani pyeste veten për reagimin e saj.
  
  kishte të drejtë ajo? Ishte patetik?
  
  Diçka për të menduar më vonë.
  
  Imazhet u ndezën para saj, të gjitha të zmadhuara në dhjetëra ekrane katrore, bardh e zi dhe me ngjyra, skena me parafango dhe zjarre, ambulanca shkëlqyese dhe turma të tmerruara. Paniku mes njujorkezëve u mbajt në minimum; megjithëse ngjarjet e 9-11 ishin ende një tmerr i freskët në mendjet e tyre dhe që ndikonin në çdo vendim. Për kaq shumë njerëz që kanë pasur një histori për të mbijetuar 9-11, nga ata që nuk shkuan në punë atë ditë e deri te ata që ishin vonë ose që kryenin punë, frika nuk u largua kurrë nga mendimet e tyre. Turistët ikën të tmerruar, shpesh për t'u përballur me goditjen tjetër të papritur. Policia filloi të pastrojë rrugët me zell, me pak kundërshtime nga vendasit gjithnjë të nervozuar.
  
  Hayden kontrolloi orën... ishte mezi ora 11 e mëngjesit. Është ndjerë më vonë. Pjesa tjetër e ekipit ishte në mendjen e saj, stomaku i dridhej nga frika se ata mund të humbnin jetën sot. Pse dreqin vazhdojmë ta bëjmë këtë? Ditë pas dite, javë pas jave? Shanset bëhen më pak të favorshme sa herë që luftojmë.
  
  Dhe Dahl në veçanti; Si qëndroi ky njeri në këtë? Me një grua dhe dy fëmijë, një burrë duhet të ketë një etikë pune sa mali Everest. Respekti i saj për ushtarin nuk kishte qenë kurrë më i lartë.
  
  Kinimaka përgjonte njërin nga monitorët. "Mund të ishte keq."
  
  Hajden e nguli sytë. "Çfarë është kjo... oh dreq."
  
  E shtangur, ajo pa teksa Ramses ndërmerrte veprime, duke vrapuar drejt Price dhe duke përplasur kokën në tokë. Princi terrorist më pas qëndroi mbi trupin që luftonte dhe filloi ta godiste pa mëshirë, çdo goditje që shkaktonte një britmë agonie. Hayden hezitoi përsëri dhe më pas pa një pellg gjaku që filloi të përhapej në dysheme.
  
  "Unë po zbres."
  
  "Do të shkoj edhe unë". Kinimaka filloi të ngrihej, por Hayden e ndaloi me një gjest.
  
  "Jo. Ju jeni të nevojshëm këtu."
  
  Duke shpërfillur shikimet, ajo u kthye me nxitim në bodrum, u bëri shenjë dy rojeve që qëndronin në korridor dhe hapi derën e jashtme të qelisë së Ramses. Ata nxitojnë së bashku, me armë të tërhequra.
  
  Këmba e majtë e Ramses u përplas në faqen e Price, duke thyer kockën.
  
  "Ndal!" Hayden bërtiti me zemërim. "Ju po e vrisni atë."
  
  "Nuk të intereson", përdori përsëri Ramses armën e tij, duke i thyer nofullën Price. "Pse duhet? Po më detyron të ndaj një qelizë me këtë llum. A doni që ne të flasim? Epo, kështu realizohet vullneti im i hekurt. Ndoshta tani do ta zbuloni."
  
  Hayden vrapoi drejt hekurave, duke futur çelësin në bravë. Ramses e mbajti veten dhe më pas filloi të shkelte mbi kafkën dhe supet e Price, sikur të kërkonte pika të dobëta dhe duke shijuar procesin. Price kishte pushuar së bërtituri dhe mund të bënte vetëm rënkime të ulëta.
  
  Hajden hapi derën gjerësisht, i mbështetur nga dy roje. Ajo sulmoi pa ceremoni, duke e goditur Ramsesin pas veshit me pistoletë dhe duke e larguar nga Robert Price. Më pas ajo ra në gjunjë pranë burrit që ankonte.
  
  "Ti je gjalle?" Ajo sigurisht nuk donte të shfaqej shumë e shqetësuar. Njerëzit si ai e shihnin shqetësimin si një dobësi që mund të shfrytëzohej.
  
  "A dhemb?" Ajo e shtrëngoi veten pas brinjëve të Price.
  
  Kërcitja i tha asaj se "po, ndodhi".
  
  "Mirë, në rregull, ndalo së ankuari. Kthehu dhe më lër të të shoh."
  
  Price u përpoq të rrokullisej, por kur e bëri, Hayden u përkul në pamjen e maskës së gjakut, dhëmbëve të thyer dhe buzëve të grisura. Ajo pa që veshi i saj ishte i kuq dhe syri i saj ishte aq i fryrë sa mund të mos funksiononte më kurrë. Pavarësisht nga dëshirat e saj më të mira, ajo u tërhoq.
  
  "Drap".
  
  Ajo u nis drejt Ramsesit. "Shoku, nuk kam pse të pyes nëse je i çmendur, apo jo? Vetëm një i çmendur do të bënte atë që bëni ju. Shkak? Motivi? Synimi? Dyshoj se ju ka shkuar në mendje."
  
  Ajo ngriti Glock, në të vërtetë jo plotësisht gati për të qëlluar. Rojet pranë saj mbuluan Ramsesin në rast se ai e sulmonte.
  
  "Gjuaj," tha Ramses. "Shpëtoni veten nga një botë plot dhimbje."
  
  "Nëse ky do të ishte vendi juaj, shtëpia juaj, do të më vrisnit pikërisht tani, apo jo? Do t'i jepte fund të gjithave."
  
  "Jo. Çfarë kënaqësie ka të vrasësh kaq shpejt? Së pari do të të shkatërroja dinjitetin duke të zhveshur dhe duke të lidhur gjymtyrët. Atëherë do të thyeja vullnetin tuaj duke përdorur një metodë të rastësishme, pavarësisht se çfarë dukej e drejtë në atë moment. Atëherë do të kisha gjetur një mënyrë për t'ju vrarë dhe për t'ju sjellë përsëri, përsëri dhe përsëri, duke u penduar më në fund kur më luteve për të qindtën herë që t'i jepja fund jetës".
  
  Hajden e shikonte, duke parë të vërtetën në sytë e Ramses dhe nuk mund ta ndalonte veten të dridhej. Këtu ishte një njeri që, pa një mendim të dytë, do të shpërthente një bombë bërthamore në Nju Jork. Vëmendja e saj u përvetësua aq shumë nga Ramses, si dhe rojet e saj, saqë ata nuk reaguan ndaj hapave të përdredhur dhe frymëmarrjes së rrëmbyer që vinte nga pas.
  
  Sytë e Ramses shkëlqenin. Hayden e dinte se ata ishin mashtruar. Ajo u kthye, por jo aq shpejt sa duhet. Price mund të ketë qenë Sekretar i Mbrojtjes, por ai gjithashtu kishte një karrierë të shquar ushtarake dhe tani po jetonte atë që kujtonte prej saj. Ai përplasi të dyja duart në krahun e zgjatur të rojes, duke bërë që pistoleta e tij të përplasej në dysheme, dhe më pas e përplasi grushtin në barkun e burrit, duke e përkulur në gjysmë. Duke bërë këtë, ai ra, duke vënë bast se Hayden dhe roja tjetër nuk do ta qëllonin, duke vënë bast pozicionin e tij në disa mënyra, dhe ra mbi armë.
  
  Dhe qëlloi nën sqetull, plumbi e goditi rojën e shtangur në sy. Hayden la mënjanë emocionet e saj dhe drejtoi Glock-in e saj nga Price, por Ramses e sulmoi atë si një dem në një traktor, me gjithë forcën e trupit të tij paralizues, duke e rrëzuar atë nga këmbët. Ramses dhe Hayden u lëkundën nëpër qeli, duke i dhënë Prajsit mundësinë për të goditur pastër rojën e dytë.
  
  Ai përfitoi nga kjo, duke shfrytëzuar konfuzionin në avantazhin e tij. Gardiani i dytë vdiq para jehonës së plumbit që e vrau. Trupi i tij u përplas në tokë te këmbët e Price, i parë nga syri i vetëm funksional i sekretarit. Hayden doli nga trupi i stërmadh i Ramses, duke mbajtur ende Glock-in e saj, me sy të egër, dhe duke mbajtur Price me armë.
  
  "Pse?"
  
  "Jam i lumtur që vdes," tha Price me mjerim. "Dua të vdes".
  
  "Për të ndihmuar në shpëtimin e kësaj pjese katrahure?" Ajo u përplas në dysheme, duke u përpjekur.
  
  "Më ka mbetur edhe një lojë," mërmëriti Ramses.
  
  Hajden ndjeu se toka dridhej poshtë saj, muret e bodrumit dridheshin dhe hidhnin retë llaçi. Vetë hekurat e kafazit filluan të dridhen. Duke riorganizuar duart dhe gjunjët, ajo u qetësua dhe shikoi lart e poshtë, majtas dhe djathtas. Hayden ia nguli sytë dritave teksa ato dridheshin pa pushim.
  
  Tani Cfare? Çfarë dreqin është kjo...
  
  Por ajo tashmë e dinte.
  
  Vendi ishte subjekt i sulmit tokësor.
  
  
  KAPITULLI NJIZET E TETË
  
  
  Hajden gulçoi ndërsa muret vazhduan të dridheshin. Ramses u përpoq të ngrihej, por dhoma u drodh rreth tij. Terroristi ra në gjunjë. Price shikonte me frikë ndërsa këndi i dhomës ndryshonte, nyjet lëviznin dhe riorganizoheshin, shpatet shtrembëroheshin me çdo sekondë. Hayden shmangu një copë llaçi që binte kur një pjesë e tavanit u shemb. Telat dhe kanalet e ajrit vareshin nga çatia, duke u lëkundur si lavjerrës shumëngjyrësh.
  
  Hajden u drejtua drejt derës së qelisë, por Ramses ishte mjaft i zgjuar sa t'i bllokonte rrugën. U desh një moment para se ajo të kuptonte se po mbante ende Glock, dhe deri atëherë pjesa më e madhe e tavanit po shembej dhe vetë hekurat po përkuleshin nga brenda, pothuajse duke u shembur.
  
  "Unë mendoj se... e teproi," tha Price pa frymë.
  
  "I gjithë ky vend i mallkuar po shembet," bërtiti Hayden në fytyrën e Ramses.
  
  "Jo akoma".
  
  Terroristi u ngrit në këmbë dhe nxitoi drejt murit të largët, retë e llaçit dhe copa betoni dhe suvaje fluturonin dhe binin rreth tij. Dera e jashtme u ul dhe më pas u hap. Hayden kapi shiritin dhe tërhoqi veten lart, duke u kapur me të çmendurin, Prajs duke u vërshuar pas. Ata kishin njerëz në krye. Ramses mund të shkonte vetëm kaq larg.
  
  Me atë mendim, Hayden kërkoi telefonin e saj, por mezi mundi të mbante hapin me Ramsesin. Ky njeri ishte i shpejtë, i ashpër dhe i pamëshirshëm. Ai u ngjit me këmbë shkallët, duke e anashkaluar sfidën e një polici dhe duke e hedhur atë fillimisht me kokë në Hayden. Ajo e kapi djalin, e mbajti dhe deri në atë kohë Ramses tashmë po shtrydhte derën e sipërme.
  
  Hayden nxitoi në ndjekje të nxehtë. Dera e sipërme qëndronte e hapur, xhami i plasaritur, kornizat e saj të copëtuara. Në fillim, gjithçka që ajo mund të shihte nga dhoma e monitorit ishte Moore, e cila po ngrihej nga dyshemeja dhe po shtrihej për të drejtuar disa ekrane të deformuara. Të tjerët u shkëputën nga ankorimet e tyre, u shkëputën nga muri dhe u përplasën pas uljes. Tashmë Kinimaka u ngrit në këmbë me ekranin që i binte nga supet, xhami dhe plastika të kapur në flokë. Dy agjentët e tjerë në dhomë po përpiqeshin të mblidheshin.
  
  "Çfarë na goditi?" Moore doli me vrap nga dhoma pasi vuri re Hayden.
  
  "Ku dreqin është Ramses?" ajo bërtiti. "A nuk e keni parë atë?"
  
  Moore-it i hapi goja. "Ai duhet të jetë në bllokun e qelisë."
  
  Kinimaka fshiu xhamin dhe mbeturinat e tjera nga supet e tij. "Unë pashë... Pastaj i gjithë ferri shpërtheu."
  
  Hajden mallkoi me zë të lartë ndërsa vuri re shkallët në të majtë të saj dhe më pas ballkonin përpara që shikonte nga zyra kryesore e zonës. Nuk kishte rrugëdalje tjetër nga ndërtesa, përveç kalimit të saj. Ajo vrapoi drejt parmakut, e kapi atë dhe ekzaminoi dhomën poshtë. Stafi u reduktua, siç kishin planifikuar terroristët, por disa vende pune në katin përdhes ishin zënë. Burra dhe gra po mblidhnin gjërat e tyre, por shumica po shkonin drejt hyrjes kryesore me armët e nxjerra, sikur të prisnin një sulm. Ramses nuk mund të ishte mes tyre.
  
  Ku atëherë?
  
  pritje. Unë jam duke shikuar. Nuk ishte...
  
  "Ky nuk është fundi!" - bërtiti ajo. "Largohuni nga dritaret!"
  
  Shumë vonë. Blitzkrieg filloi me një shpërthim kolosal; xhamat e përparme kanë shpërthyer dhe një pjesë e murit është shembur. I gjithë këndvështrimi i Hayden u zhvendos, vija e çatisë ra. Mbeturinat shpërthyen në të gjithë stacionin ndërsa policia ra. Disa u ngritën në gjunjë ose u zvarritën. Të tjerët u plagosën ose u gjendën të bllokuar. RPG fërshëlleu nëpër fasadën e thyer dhe u përplas në tastierën e punonjësit, duke dërguar shtëllunga flakë, tym dhe mbeturina në të gjithë zonën aty pranë. Më pas Hayden pa këmbë duke vrapuar ndërsa u shfaqën shumë burra të maskuar, të gjithë me armë të lidhura në shpatulla. Duke u përhapur në secilën anë, ata morën në shënjestër çdo gjë që lëvizte dhe më pas, pas shqyrtimit të kujdesshëm, hapën zjarr. Hayden, Kinimaka dhe Moore iu përgjigjën menjëherë zjarrit.
  
  Plumbat shpuan stacionin e shkatërruar. Hayden numëroi njëmbëdhjetë njerëz më poshtë përpara se ballkoni prej druri që e mbronte të fillonte të copëtohej. Predhat kaluan menjëherë. Fragmentet u shkëputën, duke u kthyer në copa të rrezikshme. Hayden u rrëzua mbi të nga prapa dhe më pas u rrokullis. Jeleku i saj kishte marrë dy goditje të lehta, jo nga plumbat, dhe dhimbja e fortë në pjesën e poshtme të viçit i tregonte se një thumba druri kishte goditur mishin e zbuluar. Kinimaka gjithashtu gulçoi dhe Moore u ngrit në këmbë për të hequr xhaketën dhe për të pastruar ashklat nga supi.
  
  Hajden u zvarrit përsëri në ballkon. Përmes boshllëqeve, ajo vëzhgoi përparimin e grupit të sulmit dhe dëgjoi ankesa të ashpra teksa thërrisnin udhëheqësin e tyre. Ramses vrapoi si një luan gjahu, larg syve të Hayden në më pak se një sekondë. Ajo e shtrydhi mundësinë për të qëlluar, por tashmë e dinte që plumbi nuk do të fluturonte afër.
  
  "Mat!"
  
  Hajden u ngrit në këmbë, shikoi me shikim Kinimakën dhe vrapoi drejt shkallëve. Ata nuk mund ta linin princin terrorist të ikte. Me fjalën e tij bomba do të ishte shpërthyer. Hayden kishte një ndjenjë se nuk do të priste gjatë.
  
  "Ik, largohu!" - i bërtiti ajo Mano. "Ne duhet ta kthejmë Ramsesin menjëherë!"
  
  
  KAPITULLI NJIZET E NËNTË
  
  
  Kryqëzimi pak jashtë zonës zakonisht ishte i mbushur me njerëz, vendkalimi ishte i bllokuar me këmbësorë dhe rrugët gjëmojnë në ritmin e vazhdueshëm të makinave që kalonin. Ndërtesat e larta me shumë dritare zakonisht pasqyronin tingujt e borisë dhe të qeshurave mes tyre, duke treguar një rritje të ndërveprimit njerëzor, por sot skena ishte shumë e ndryshme.
  
  Tymi u rrotullua nëpër rrugë dhe u ngrit në qiell. Dritaret e thyera mbushën trotuaret. Zëra të mbytur pëshpëritën rreth qendrës, ndërsa të tronditurit dhe të plagosurit erdhën në vete ose dolën nga streha. Sirenat vajtuan në distancë të afërt. Ana e 3-të e Avenue të ndërtesës së tyre dukej si një mi gjigant e ngatërroi atë me një copë djathë gri dhe mori kafshime të mëdha prej saj.
  
  Hayden e vuri re pak nga kjo, duke vrapuar nga stacioni dhe më pas duke u ngadalësuar ndërsa shikonte përreth për të arratisurit. Drejt përpara, në Rrugën 51, ata ishin të vetmit që vraponin - njëmbëdhjetë burra të veshur me të zeza, me Ramsesin e pagabueshëm që ngrihej mbi të tjerët. Hajden vrapoi nëpër kryqëzimin e mbushur me rrënoja, i shtangur nga heshtja që e rrethonte, ulërima e heshtjes dhe retë e pluhurit të valëzuar që u përpoqën ta verbonin. Lart, në boshllëqet midis kulmeve të ndërtesave të zyrave - kolona të drejta betoni që shënojnë një shteg pingul si vija në një rrjet - rrezet e diellit të mëngjesit luftuan për të konkurruar. Dielli dilte rrallë në rrugë para mesditës, ai reflektohej nga dritaret disa kohë më parë dhe ndriçonte vetëm kryqëzimet derisa u ngrit lart dhe nuk mund të gjente rrugën e tij poshtë midis ndërtesave.
  
  Kinimaka, qeni i vjetër besnik, nxitoi pranë saj. "Janë vetëm dymbëdhjetë prej tyre," tha ai. "Moore po monitoron pozicionin tonë. Do t'i ndjekim derisa të marrim përforcime, mirë?"
  
  "Ramses," tha ajo. "Ky është prioriteti ynë. Ne do ta kthejmë atë me çdo kusht."
  
  "Hayden," Kinimaka për pak u përplas me një furgon të parkuar. "Ju nuk e mendoni këtë mirë. Ramses planifikoi gjithçka. Dhe edhe nëse ai nuk e bëri - edhe nëse vendndodhja e tij u zbulua disi në dhomën e pestë - nuk ka rëndësi tani. Kjo është bomba që duhet të gjejmë".
  
  "Një tjetër arsye për të kapur Ramses."
  
  "Ai nuk do të na tregojë kurrë," tha Kinimaka. "Por ndoshta një nga studentët e tij do ta bëjë këtë."
  
  "Sa më gjatë të mbajmë Ramses jashtë ekuilibrit," tha Hayden. "Sa më shumë shanse ka ky qytet për t'i mbijetuar gjithë kësaj."
  
  Ata vrapuan përgjatë trotuarit, duke qëndruar brenda hijeve të pakta që lëshonin ndërtesat e larta dhe duke u përpjekur të mos bënin zhurmë. Ramses ishte në qendër të tufës së tij, duke dhënë urdhra, dhe tani Hayden iu kujtua që në treg i kishte quajtur këta burra "legjionarët e tij". Secili prej tyre ishte vdekjeprurës dhe besnik ndaj kauzës së tyre, shumë hapa mbi mercenarët e zakonshëm. Në fillim, dymbëdhjetë njerëz nxituan pa u menduar shumë, duke vendosur pak distancë midis tyre dhe vendit, por pas një minute ata filluan të ngadalësojnë shpejtësinë dhe dy shikuan prapa, duke kontrolluar nëse kishte ndonjë ndjekës.
  
  Hayden hapi zjarr, duke lehur me inat nga Glock-i i tij. Një burrë ra dhe pjesa tjetër u kthye duke qëlluar mbrapsht. Dy ish-agjentët e CIA-s u ulën pas një shtrati betoni. Hayden shikoi rreth skajit të saj të rrumbullakët, duke mos dashur të humbasë nga sytë armikun e saj. Ramses ishte në prag të një avari, i mbuluar nga njerëzit e tij. Tani ajo pa që Robert Price ishte lënë në fatin e tij, mezi në këmbë, por ende i shkonte mirë për një burrë të rrahur e të plakur. Vëmendja e saj u kthye te Ramses.
  
  "Ai është aty, Mano. Le ta mbarojmë këtë. Mendoni se do të shpërthejnë akoma nëse ai vdes?"
  
  "Dreq, nuk e di. Marrja e tij të gjallë do të kishte funksionuar më mirë. Ndoshta ne mund ta mbajmë atë si shpërblim."
  
  "Po, në rregull, së pari duhet të afrohemi mjaftueshëm."
  
  Kamera zmadhoi sërish, këtë herë duke mbuluar arratisjen e tyre. Hayden vrapoi nga shtrati lulesh në shtrat lulesh, duke i ndjekur ata nëpër rrugë. Plumbat u përplasën mes dy grupeve, duke thyer xhamat dhe duke goditur makinat e parkuara. Një varg taksish të verdha të shpërndara i ofruan Hayden-it një mbulim më të mirë dhe një shans për t'u afruar, dhe ajo nuk ngurroi ta merrte.
  
  "Le të!"
  
  Ajo hipi në taksinë e parë, rrëshqiti anash dhe përdori një tjetër të mbetur në anë të rrugës për t'u mbuluar ndërsa vrapoi për në tjetrin. Dritaret shpërthyen rreth saj ndërsa rojet e burgut u përpoqën t'i hiqnin, por mbulesa nënkuptonte se legjionarët e rinj të Ramses nuk e dinin kurrë se ku ishin. Katër taksi më vonë dhe ata po i detyronin vrapuesit të fshiheshin, duke i ngadalësuar ata.
  
  Kufja e Kinimaki filloi të kërcasë. "Ndihma është pesë minuta larg."
  
  Por edhe kjo ishte e pasigurt.
  
  Edhe një herë, qeliza funksionoi si një grup kompakt. Hayden u ndoq, i paaftë për të mbyllur me siguri hendekun dhe gjithashtu u detyrua të ruante municione. U bë e qartë se qelia gjithashtu kishte filluar të shqetësohej për mundësinë e përforcimeve të mbërrinin pasi lëvizjet e tyre bëheshin më të furishme, më pak të kujdesshme. Hayden shënoi një nga rojet e pasme dhe humbi vetëm sepse ai kaloi pranë pemës së skalitur ndërsa ajo qëlloi.
  
  Fat i pastër i keq.
  
  "Mano," tha ajo befas. "A kemi humbur një prej tyre diku?"
  
  "Numëroni përsëri."
  
  Ajo mund të numëronte vetëm dhjetë numra!
  
  Ai u shfaq nga askund, duke u rrokullisur nga poshtë një makine të parkuar me stil. Goditja e tij e parë u lidh me pjesën e pasme të gjurit të Kinimaki, duke bërë që njeriu i madh të përkulej. Teksa godiste, dora e tij e djathtë nxori një PPK të vogël, përmasat e së cilës e bënë atë jo më pak vdekjeprurëse. Hayden hodhi mënjanë Kinimakën, trupi i saj relativisht i vogël ishte po aq i fuqishëm dhe energjik sa çdo atlet i klasit botëror, por edhe kjo mund ta lëvizte vetëm pak njeriun e madh.
  
  Plumbi fluturoi mes tyre, mahnitës, të lë pa frymë, momenti më i shkurtër i ferrit të pastër, dhe më pas legjionari lëvizi përsëri. Një goditje tjetër lidhej me gjurin e Hajdenit dhe Mano vazhdoi rënien e tij, duke u përplasur i pari në gjoks në të njëjtën makinë të parkuar që armiku i tyre kishte përdorur për mbulim. Një zhurmë i shpëtoi atij ndërsa e gjeti veten duke u përpjekur dëshpërimisht të rrotullohej në gjunjë.
  
  Hayden ndjeu një dhimbje në gju dhe, më e rëndësishmja, një humbje të papritur të ekuilibrit. Ajo dinte më shumë për arratisjen e Ramses dhe shuplakën e tmerrshme që pasoi, sesa për legjionarin luftarak, dhe çdo fije e qenies së saj donte ta kalonte shpejt këtë. Por ky njeri ishte një luftëtar, një luftëtar i vërtetë dhe qartësisht donte të mbijetonte.
  
  Ai qëlloi sërish pistoletën. Tani Hayden ishte i lumtur që humbi ekuilibrin sepse nuk ishte aty ku ai priste të ishte. Megjithatë, plumbi ia kapi shpatullën. Kinimaka u hodh në dorë me pistoletë, duke e varrosur nën një mal me muskuj.
  
  Legjionari e braktisi menjëherë, duke parë kotësinë e luftimit të Havait. Më pas ai nxori një teh të tmerrshëm tetë inç dhe u hodh në Hayden. Ajo u rrotullua në mënyrë të sikletshme, duke fituar pak hapësirë për të shmangur goditjen fatale. Kinimaka tundi pistoletën e tij, por legjionari e kishte parashikuar këtë dhe e tundi shumë më shpejt, thika e preu rëndë Havainin në gjoks, i cili u bë i parëndësishëm për shkak të jelekut të burrit, por gjithsesi e hodhi atë në gjilpërat e tij.
  
  Shkëmbimi i dha Hayden-it mundësinë që i duhej. Teksa nxori pistoletën, ajo mendoi se çfarë do të bënte legjionari - kthehej dhe hidhte një thikë mbi dinak - kështu që ajo u largua anash, duke tërhequr këmbëzën.
  
  Tre plumba u shkatërruan në gjoksin e burrit ndërsa thika u hodh nga dera e makinës dhe u përplas në dysheme, duke mos shkaktuar asnjë dëm.
  
  "Merre atë Walter," i tha Hayden Kinimake. "Ne do të kemi nevojë për çdo plumb."
  
  Ndërsa u ngrit në këmbë, ajo pa një grup të pagabueshëm burrash të armatosur që nxitonin në rrugë, disa qindra metra larg. Tani po bëhej më e ndërlikuar - grupe njerëzish po shfaqeshin dhe po enden rrugëve, po shkonin në shtëpi ose po kontrollonin dëmet, apo edhe po qëndronin në pamje të hapur dhe duke klikuar në pajisjet e tyre Android - por pamja e kokës së Ramsesit që shfaqej çdo disa metra ishte e dallueshme menjëherë. .
  
  "Tani lëviz," tha ajo, duke i detyruar gjymtyrët e saj të dhimbshme dhe të mavijosura të punojnë përtej kapacitetit të tyre.
  
  Kamera u zhduk.
  
  "Cfare-"
  
  Kinimaka eci rreth makinës, duke u hedhur mbi kapuç.
  
  "Dyqan i madh sportiv," tha Havai pa frymë. "Ata u futën brenda."
  
  "Fundi i rrugës, princ Ramses," i pështyu Hajden dy fjalët e fundit me përbuzje. "Nxito, Mano. Siç thashë, ne duhet ta mbajmë bastardin të zënë dhe t'i largojmë vëmendjen nga kjo bombë bërthamore. Çdo minutë, çdo sekondë ka rëndësi."
  
  
  KAPITULLI I TRIDITË
  
  
  Së bashku ata kaluan nëpër dyert e përparme ende të lëkundura të dyqanit sportiv dhe në brendësinë e tij të gjerë e të heshtur. Ekspozitat, raftet dhe varëse rrobash ishin kudo, përgjatë çdo korridori. I montuar në tavanin me kornizë të hapur, ndriçimi sigurohej nga pllaka të ndezura. Hayden nguli sytë në dyshemenë e bardhë reflektuese dhe pa gjurmë pluhuri që çonin në zemër të dyqanit. Me nxitim, ajo kontrolloi dyqanin e saj dhe rregulloi jelekun e saj. Fytyra që vështronte nga poshtë raftit të rrobave e bëri atë të dridhej, por frika e skalitur në tiparet e saj e bëri atë të zbutej.
  
  "Mos u shqetëso", tha ajo. "Zbrit dhe hesht."
  
  Ajo nuk kishte nevojë të kërkonte udhëzime. Edhe pse ata mund të kenë ndjekur gjurmët me baltë, zhurma përpara i largoi pozicionet e objektivave të tyre. Rënkimi i vazhdueshëm i Price ishte një përfitim i shtuar. Hayden rrëshqiti nën një mbështetëse metali plot me dollakë dhe shtyu përpara një manekini tullac me uniformë stërvitjeje Nike në zonën e rezervuar për pajisjet sportive. Raftet me shtanga, tabaka për peshë, trampolina dhe rutina të rreshtuara në rreshta të barabartë. Vetëm duke kaluar në një seksion tjetër, aty ishte një grup terrorist.
  
  Një burrë e pa atë, ngriti alarmin dhe hapi zjarr. Hayden vrapoi fort dhe në një kënd, duke dëgjuar plumbin që kërcente nga krahu metalik i kanotazhit vetëm disa centimetra në të majtë të saj. Kinimaka u hodh anash, duke u ulur rëndë në seksionin e transportuesit të rutines dhe duke u rrotulluar nëpër boshllëk. Hayden ia ktheu komplimentin legjionarit duke bërë një vrimë në raftin e atleteve sipër kokës së tij.
  
  Burri u tërhoq ngadalë ndërsa kolegët e tij u shpërndanë. Hayden hodhi çantën rozë në ajër për të kontrolluar numrat e tyre dhe u grimas pasi katër të shtëna të veçanta e goditën fort.
  
  "Ndoshta duke mbuluar arratisjen e Ramses," mori frymë Kinimaka.
  
  "Nëse do të kishim nevojë ndonjëherë për Torsten Dahl," mori frymë Hayden.
  
  "Doni që unë të provoj modalitetin e çmendur?"
  
  Hayden nuk e frenonte dot të qeshurën. "Unë mendoj se është më shumë një zgjedhje e stilit të jetesës sesa një ndryshim i marsheve," tha ajo.
  
  "Sido që të jetë," tha Kinimaka. "Le të nxitojmë."
  
  Hayden e rrahu atë me grusht, duke u hedhur nga mbulesa dhe duke hapur me shpejtësi zjarr. Njëra nga figurat gulçoi dhe ra anash, pjesa tjetër u ul. Hayden i sulmoi ata, duke lënë pengesa në rrugën e tyre, por duke e mbyllur hendekun sa më shpejt që mundi. Legjionarët u tërhoqën, duke gjuajtur lart dhe u zhdukën pas një rafti të lartë deri në tavan me atlete të çdo marke dhe ngjyre të disponueshme. Hayden dhe Kinimaka u ulën në anën tjetër, duke u ndalur për një sekondë.
  
  "Gati?" - Unë pyeta. Hayden psherëtiu ndërsa çliroi anëtarin e rënë të qelisë nga arma e tij.
  
  "Shko," tha Kinimaka.
  
  Ndërsa ata u ngritën, një breshëri mitraloz shtypi pak raftin e stërvitjes mbi kokat e tyre. Mbi to ranë shi copa metali dhe kartoni, kanavacë dhe plastikë. Hayden u ngjit në skaj edhe kur e gjithë struktura lëkundej.
  
  "Oh..." filloi Kinimaka.
  
  "Mat!" Hayden mbaroi dhe u hodh.
  
  E gjithë gjysma e sipërme e banakut të gjerë u shemb, u copëtua dhe ra mbi to. Një mur i madh, i varur me rafte, ai hodhi mënjanë shiritat metalikë, kutitë e kartonit dhe grumbujt e këpucëve të reja të kanavacës ndërsa mbërritën. Kinimaka ngriti dorën si për t'u mbrojtur nga godina dhe vazhdoi të lëvizte i sigurt, por për shkak të masës së tij ai ra pas Hajdenit të arratisur. Teksa ajo u rrokullis nga masa që po binte, me këmbën e saj që tërhiqej zvarrë duke u kapur në një mbështetëse metalike, Kinimaka groposi kokën nën krahë dhe u shtrëngua teksa ra mbi të.
  
  Hayden përfundoi gjuajtjen me armën në dorë dhe shikoi prapa. "Mano!"
  
  Por problemet e saj sapo kishin filluar.
  
  Katër legjionarë e sulmuan atë, duke i larguar pistoletën dhe duke e rrahur trupin e saj me kondakët e pushkëve. Hayden u mbulua dhe më pas u rrotullua edhe pak. Një raft me topa basketbolli u rrëzua, duke dërguar topa portokalli të fluturojnë në të gjitha drejtimet. Hayden shikoi mbi supe, pa hijet që lëviznin dhe shikoi përreth për Glock-in e saj.
  
  U dëgjua një e shtënë. Ajo dëgjoi një plumb që goditi diçka pranë kokës së saj.
  
  "Ndal këtu," tha zëri.
  
  Hajden ngriu dhe ngriti sytë ndërsa hijet e njerëzve të Ramses zbritën mbi të.
  
  "Tani ju jeni me ne."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E NJË
  
  
  Drake shpërtheu në zonën e shkatërruar, Alicia pranë tij. Lëvizja e parë që ata panë ishte nga Moore ndërsa ai u kthye në ballkonin e sipërm dhe u drejtoi një armë. Pas gjysmë minute, lehtësimi u shfaq në fytyrën e tij.
  
  "Më në fund," mori frymë. "Unë mendoj se ju djema arritët këtu së pari."
  
  "Ne morëm një paralajmërim të vogël paraprak," tha Drake. "Një klloun me emrin Alligator?"
  
  Moore dukej i hutuar dhe u bëri shenjë lart. "Nuk kam dëgjuar kurrë për të. A është ai drejtuesi i qelisë së pestë?"
  
  "Ne mendojmë se po, po. Ai është një wazzok i ndyrë me një gomar plot mut, por tani ai është në krye të kësaj bombe bërthamore."
  
  Moore e shikonte me gojë hapur.
  
  Alicia përktheu. "Alligatori tingëllon më i çmendur se Julian Marsh pas dhjetë litra kafeje dhe do të kisha thënë se ishte e pamundur derisa të dëgjoja se çfarë kishte për të thënë. Pra, ku është Hayden dhe çfarë ndodhi këtu?"
  
  Moore shpalosi gjithçka për ta, duke komentuar luftën mes Ramses dhe Price dhe më pas arratisjen. Drake tundi kokën për gjendjen e stacionit dhe shpërndarjen joadekuate të agjentëve.
  
  "A mund ta kishte planifikuar këtë? Po vini nga ajo kështjellë e mallkuar në Peru? Edhe kur po eksploronim pazarin?"
  
  Mai dukej skeptike. "Tingëllon pak e largët edhe për një nga teoritë tuaja."
  
  "Dhe nuk ka rëndësi," tha Alicia. "Vërtet? Dua të them, kujt i intereson? Ne duhet të ndalojmë së gazuari veten dhe të fillojmë kërkimin."
  
  "Kësaj radhe," tha May. "Jam dakord me Tazin. Ndoshta dashnorja e saj e fundit i ka rrahur pak kuptim." Ajo i hodhi një vështrim të këndshëm Bo-së.
  
  Drake u shtrëngua ndërsa Moore e shikonte, me sytë e tij tani edhe më të gjerë. Agjenti i Home Office i nguli sytë të katërt.
  
  "Duket si një festë e mrekullueshme, djema."
  
  Drake e hoqi supet. "Ku shkuan? Hayden dhe Kinimaka?
  
  Moore theksoi. "51. Ndoqi Ramsesin, njëmbëdhjetë ndjekësit e tij dhe atë idiot Price në tym. I humba nga sytë pas vetëm disa minutash."
  
  Alicia tregoi një varg ekranesh. "A mund t'i gjeni ato?"
  
  "Shumica e kanaleve janë të çaktivizuara. Ekranet janë shkatërruar. Do të ishim të vështirë për të gjetur Battery Park tani."
  
  Drake shkoi drejt parmakut të thyer të ballkonit dhe shikoi rreth stacionit dhe rrugës jashtë. Ishte një botë e çuditshme që shtrihej përpara tij, në kundërshtim me qytetin që ai imagjinonte, përsëri në këmbë, të paktën për sot. Ai dinte vetëm një mënyrë për t'i ndihmuar këta njerëz të përmirësoheshin.
  
  Mbajini ato të sigurta.
  
  "A keni ndonjë lajm tjetër?" Pyeti Moore. "Unë besoj se po flisnit me Marsh dhe këtë djalë Alligator."
  
  "Vetëm ajo që ju thamë," tha Alicia. "A i keni kontrolluar kodet e çaktivizimit?"
  
  Moore tregoi një ikonë vezulluese që sapo kishte filluar të pulsonte në një nga ekranet e mbijetuar. "Le të shikojmë".
  
  Drake u kthye ndërsa Beau u drejtua drejt ftohësit të ujit për të pirë një pije. Moore lexoi emailin me zë të lartë, duke arritur shpejt te pika dhe duke konfirmuar vërtetësinë e kodeve të çaktivizimit.
  
  "Pra," lexoi Moore me kujdes. "Kodet janë në të vërtetë kosher. Më duhet të them se kjo është e mahnitshme. A mendoni se Marsh e dinte se do të uzurpohej?"
  
  "Mund të ketë disa arsye," tha Drake. "Siguria për veten tuaj. Balancimi në prag. Fakti i thjeshtë është se burrit i mungojnë gjashtë raunde për një klip të plotë. Nëse ai Alligator nuk do të dukej kaq pretencioz, në fakt do të ndihesha më i sigurt tani."
  
  "E lumtur?"
  
  "Arra?" Drake u përpoq. "Une nuk e di. Hayden flet gjuhën tuaj më mirë se unë."
  
  "anglisht". Moore tundi me kokë. "Gjuha jonë është anglishtja."
  
  "Nese e thua ti. Por kjo është një gjë e mirë, djema. Kodet origjinale të çaktivizimit janë një gjë e mirë."
  
  "A e kuptoni se ne mund t'i kishim kontaktuar gjithsesi pasi shkencëtarët të përcaktonin origjinën e ngarkesës bërthamore?" tha Beau ndërsa u kthye dhe piu një gllënjkë nga kupa plastike.
  
  "Um, po, por nuk ka ndodhur ende. Dhe me sa dimë, ata ndryshuan kodet ose shtuan një shkas të ri."
  
  Beau e pranoi këtë me një dremitje të lehtë.
  
  Drake shikoi orën e tij. Ata kishin qenë në stacion për gati dhjetë minuta, dhe nuk kishte asnjë fjalë nga Hayden apo Dahl. Sot dhjetë minuta u ndjenë si një përjetësi.
  
  "Unë po telefonoj Hayden." Ai nxori celularin.
  
  "Mos u shqetëso," tha Mai. "A nuk është ky Kinimaka?"
  
  Drake u kthye ashpër nga vendi ku ajo tregoi. Figura e pagabueshme e Mano Kinimaki u hodh në mënyrë të qëndrueshme në rrugë, e përkulur, qartë në dhimbje, por me kokëfortësi u përkul drejt stacionit. Drake gëlltiti një duzinë pyetjesh dhe në vend të kësaj nxitoi drejt e te personi që mund t'u përgjigjej atyre. Pasi doli jashtë, ekipi e kapi Mano në një kryqëzim të mbushur me rrënoja.
  
  "Çfarë ka, shok?"
  
  Lehtësimi i Havait në takimin me ta u errësua nga një dhimbje e tmerrshme mendore që fshihej vetëm nën sipërfaqe. "Ata kanë Hayden," pëshpëriti ai. "Ne hoqëm tre prej tyre, por nuk iu afruam Ramses apo Price. Dhe më pas na zunë pritë në fund. Më nxori nga loja dhe në kohën kur dola nga një ton rrënojash, Hayden ishte zhdukur."
  
  "Si e dini se ata e morën atë?" Pyeti Beau. "Ndoshta ajo është ende duke ndjekur?"
  
  "Duhet dhe këmbët e mia mund të jenë lënduar", tha Kinimaka. "Por veshët e mi dëgjuan mirë. E çarmatosën dhe e tërhoqën zvarrë. Gjëja e fundit që thanë ishte..." Kinimaka gëlltiti me zemër të rënduar, pa mundur të vazhdonte.
  
  Drake e kapi vështrimin e burrit. "Ne do ta shpëtojmë atë. Ne e bëjmë këtë gjithmonë."
  
  Kinimaka u përkul. "Jo gjithmone".
  
  "Çfarë i thanë asaj?" Alicia këmbënguli.
  
  Kinimaka ngriti sytë nga qielli, sikur të kërkonte frymëzim nga rrezet e diellit. "Ata thanë se do t'i jepnin asaj një vështrim më të afërt në këtë bombë bërthamore. Ata thanë se do ta lidhnin në shpinë."
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E DYTË
  
  
  Thorsten Dahl la disa ekipe për të pastruar zonën përreth Times Square dhe e çoi ekipin e tij thellë në hijet e krijuara nga një rrugicë e ngushtë. Ishte e qetë dhe e shkujdesur, vendi i përsosur për të bërë një telefonatë të rëndësishme. Ai e telefonoi fillimisht Hayden, por kur ajo nuk u përgjigj, ai u përpoq të kontaktonte Drake.
  
  "Distanca është këtu. Cilat janë të rejat e fundit?
  
  "Jemi në mut, shok..."
  
  "Përsëri deri te topat tuaj?" Dahl e ndërpreu. "Cfare ka te re?"
  
  "Jo deri në qafë këtë herë. Ata bastardë të çmendur u thyen, ose u thyen, nga qelitë e tyre. Ramses dhe Price nuk janë më. Qelia e pestë përbëhet - ose ishte - nga dymbëdhjetë persona. Mano thotë se kanë tre."
  
  Dahl e kapi intonacionin. "Mano flet?"
  
  "Po, shok. Ata e kapën Hajdenin. E morën me vete."
  
  Dahl mbylli sytë.
  
  "Por ne kemi ende pak kohë." Drake provoi anën pozitive. "Ata nuk do ta kishin marrë fare nëse do të donin ta hidhnin në erë menjëherë."
  
  Yorkies kishin të drejtë, Dahl duhej të pranonte. Ai dëgjoi ndërsa Drake vazhdonte të shpjegonte se Marsh tani ishte hequr nga roli i tij si Princi i Errësirës dhe u zëvendësua përkohësisht nga një i quajtur Alligator. Atdheu ishte në gjendje ta identifikonte këtë njeri si një mbështetës amerikan.
  
  "Vërtet?" tha Dahl. "Per cfare?"
  
  "Pothuajse çdo gjë që mund të shkaktojë anarki," tha Drake. "Ai është një mercenar, vetëm këtë herë ai humbi durimin."
  
  "Mendova se Ramses gjithmonë e drejtonte biznesin e tij "në shtëpi".
  
  "Aligatori është vendas i Nju Jorkut. Ai mund të sigurojë njohuri të paçmueshme logjistike për operacionin."
  
  "Po, kjo ka kuptim." Dahl psherëtiu dhe fërkoi sytë e lodhur. "Pra, çfarë është më pas? A i kemi koordinatat e Hajdenit?"
  
  "Ata morën kamerën e saj. Ata duhet të kenë marrë të paktën disa nga rrobat e saj, sepse etiketa e qepur në këmishën e saj thotë se ajo është nën tavolinën në Chipotle Mexican Grill, gjë që sapo konfirmuam se është marrëzi. Kamerat e sigurisë janë duke punuar, por receptorët nga ana jonë janë rrëzuar kryesisht si pasojë e sulmit në vend. Ata po bashkojnë gjithçka që munden. Dhe ata thjesht nuk kanë fuqi punëtore të mjaftueshme. Gjërat mund të shkojnë shumë keq nga këtu, mik."
  
  "A mundet?" përsëriti Dahl. "Unë do të thoja se kemi kaluar të keqen dhe po shkojmë në rrugën e të keqes, apo jo?"
  
  Drake ndaloi për një moment, më pas tha: "Shpresojmë që ata të vazhdojnë të bëjnë kërkesa," tha ai. "Çdo kërkesë e re na jep më shumë kohë."
  
  Dahl nuk kishte nevojë të thoshte se ata nuk kishin bërë ende ndonjë përparim. Fakti ishte i vetëkuptueshëm. Këtu ata vareshin nga Atdheu për të zbuluar vendndodhjen e bombës bërthamore, duke vrapuar si gjelat e paralajmëruar të Krishtlindjeve, vetëm që Moore të përcaktonte vendndodhjen, por e gjithë ndërmarrja dështoi.
  
  "Gjithçka që bëmë ishte neutralizimi i disa materialeve harxhuese," tha ai. "Ne nuk jemi as afër planit aktual të Ramses, dhe veçanërisht me fundin e tij."
  
  "Pse nuk zbrisni në stacion? Ne gjithashtu mund të jemi bashkë kur të vijë kryesimi tjetër."
  
  "Po, ne do ta bëjmë atë." Dahl i bëri me dorë pjesës tjetër të ekipit të tij dhe përcaktoi drejtimin e duhur për t'i çuar ata në Avenue 3. "Përshëndetje, si po e mban Mano?"
  
  "Djali u godit fort pas një muri me rafte. Mos pyet. Por ai është i etur për të luftuar, vetëm duke pritur që dikush t'i japë një objektiv."
  
  Dahl filloi të vraponte kur mbaruan bisedën. Kensi u ndal pranë tij dhe pohoi me kokë. "Lëvizje e keqe?"
  
  "Duke pasur parasysh situatën tonë, mendoj se mund të ishte më keq, por, po, ishte një zgjedhje e keqe. Ata e rrëmbyen Hajdenin. E çoi atje ku ishte bomba."
  
  "Epo, kjo është e mrekullueshme! Dua të them, a nuk keni të gjithë ju fenerë të fshehur?"
  
  "Ne bejme. Dhe e hodhën bashkë me rrobat e saj."
  
  "Mossad-i u fut nën lëkurën tuaj," tha Kensi në heshtje. "Mirë për ta, por jo për mua. Më bëri të ndihem sikur i përkisja".
  
  "Do të ishte". Dahl pohoi me kokë. "Ne të gjithë duhet të ndjejmë se jemi në kontroll të fatit tonë dhe se çdo vendim është në thelb i lirë. Ky nuk është manipulim".
  
  "Këto ditë," gishtat e Kensit u përkulën dhe më pas u shtrënguan në grushta, "ti më manipulon me rrezikun tënd," ajo më pas i bëri një buzëqeshje të vogël. "Përveç teje, miku im, mund të më manipulosh kurdo dhe ku të duash."
  
  Dahl shikoi larg. Bridget McKenzie ishte e pandalshme. Gruaja e dinte se ai ishte një burrë i martuar, një baba, dhe megjithatë ajo iu dorëzua tundimit. Sigurisht, në një mënyrë apo tjetër, ajo nuk do të qëndronte gjatë këtu.
  
  Problemi u zgjidh.
  
  Smith dhe Lauren gjithashtu vrapuan së bashku, duke shkëmbyer komente të qeta. Yorgi ngriti pjesën e pasme, i lodhur dhe i stërmbushur me mbeturina, por i përhumbur me vendosmëri lozonjare. Dahl e dinte se kjo ishte përvoja e tij e parë e vërtetë e luftimeve të furishme, të rastësishme, dhe ai mendoi se e trajtoi mirë atë. Rrugët u ndezën dhe më pas u kthyen majtas në 3rd Avenue, duke u nisur drejt kryqëzimit me 51.
  
  Ishin disa minuta të çuditshme për Dahl. Disa zona të qytetit ishin të padëmtuara, dhe ndërsa shumë dyqane mbetën të hapura dhe njerëzit hynin brenda me një ndjenjë drithërie, të tjera ishin të shkreta, pothuajse pa jetë. Disa rrugë u rrethuan me automjete të policisë së trazirave dhe automjete të ushtrisë me katër rrota të shpërndara. Disa zona u mbuluan nga turpi nga prania e grabitësve. Në pjesën më të madhe, njerëzit që pa nuk e kuptonin çfarë të bënin, kështu që ai ia shtoi zërin asaj që besonte se ishin autoritetet dhe i ftoi të strehoheshin kudo që të mundnin.
  
  Dhe më pas ata arritën në vendin ku Drake dhe të tjerët po prisnin, duke shpresuar dhe duke planifikuar të shpëtonin Hayden Jay.
  
  Kanë kaluar vetëm pak orë nga fillimi i kësaj dite. Dhe tani ata po kërkonin dëshpërimisht një mënyrë për të gjetur një bombë bërthamore. Dahl e dinte se nuk do të kishte kthim prapa; ai nuk mund të ikte ose të fshihej në bunkerë. Ekipi SPEAR ishte në të deri në fund. Nëse qyteti vdes sot, nuk do të jetë për mungesën e heronjve që përpiqen ta shpëtojnë atë.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E TRETË
  
  
  Hajden mbeti i heshtur ndërsa Ramses drejtonte veprimin dhe reagimin, duke u kujtuar njerëzve të tij që ishin në krye, duke testuar besnikërinë e tyre absolute. Pasi e tërhoqën zvarrë nga dyqani i sporteve, e detyruan të vraponte mes tyre në 3rd Avenue, më pas morën kohë për të gjetur dhe hedhur celularin e saj dhe për t'i shqyer jelekun antiplumb. Ramses dukej se kishte disa njohuri rreth pajisjeve gjurmuese dhe vendndodhjes së tyre dhe urdhëroi njerëzit e tij t'ia hiqnin këmishën. Pajisja e vogël u gjet shpejt dhe u hodh, pas së cilës grupi vazhdoi vrapimin e tyre përgjatë asaj që dukej të ishte një rrugë krejtësisht e rastësishme.
  
  Hayden mori përshtypjen se nuk ishte aspak kështu.
  
  U desh pak kohë. Grupi hodhi armët e tyre më të mëdha dhe veshjet e sipërme të zeza, duke zbuluar uniformën e tyre normale turistike poshtë. Papritur ata ishin të ndritshëm, të padëmshëm, pjesë e qindra turmave të shqetësuara që enden rrugëve të qytetit. Patrullat e policisë dhe ushtrisë rreshtuan disa nga rrugët, por kamerat thjesht hodhën poshtë një rrugicë të errët dhe më pas një tjetër derisa u patën. Hajdenit iu dha një xhaketë rezervë për të veshur. Në një moment, ata hipën në motoçikleta të përgatitura paraprakisht dhe ngadalë u larguan nga qendra e Manhatanit.
  
  Por jo shumë larg. Hayden dëshironte me gjithë forcën e saj që ajo të mund t'i jepte mesazhin dikujt - kujtdo - tani që ajo e dinte vendndodhjen e bombës. Nuk kishte rëndësi që ata mund ta vrisnin - e vetmja gjë që kishte rëndësi ishte që këta fanatikë të ndaloheshin.
  
  Biçikletat u rrotulluan një pjesë të rrugës poshtë rrugicës dhe më pas dhjetë njerëz - tetë legjionarët e mbetur, Ramses dhe Price - ndoqën njëri-tjetrin përmes një dere anësore metalike të ndryshkur. Hayden e gjeti veten në mes të tyre, një çmim lufte, dhe megjithëse e dinte tashmë fatin e saj, ajo përpiqej të kapte çdo shikim, çdo ndryshim drejtimi dhe çdo fjalë të pëshpëritur.
  
  Përtej derës së jashtme të thyer, një korridor i brendshëm i qelbur të çonte në një shkallë betoni. Këtu njëri nga burrat u kthye nga Hayden dhe e mbajti thikën në fyt.
  
  "Hesht," tha Ramses, pa u kthyer. "Unë nuk do të preferoja të të vrisja tani për tani."
  
  Ata u ngjitën në katër kate dhe më pas u ndalën vetëm për një moment para derës së banesës. Kur u hap, grupi u grumbullua brenda, duke vrapuar nga korridori sa më shpejt që të mundej. Ramses u ndal në qendër të dhomës, me krahët e shtrirë.
  
  "Dhe ja ku jemi," tha ai. "Me një milion përfundime dhe të paktën një fillim. Banorët e këtij qyteti do të largohen nga kjo jetë pa e ditur se ky është fillimi i rrugës sonë të re, luftës sonë të shenjtë. kjo-"
  
  "Vërtet?" Një zë i thatë e ndërpreu tiradën. "Një pjesë e imja dëshiron të të besojë, Ramses, por pjesa tjetër, pjesa më e keqe, mendon se je plot me të."
  
  Hayden mori pamjen e saj të parë të bukur në Julian Marsh. Pithiani dukej i çuditshëm, i shtrembëruar, sikur një pjesë e tij të ishte palosur në një tjetër. Ai vishte rroba që nuk do të përshtateshin kurrë, pavarësisht vitit apo trendit aktual. Njëri sy ishte nxirë, tjetri ishte i hapur dhe nuk i mbyllte sytë, ndërsa njëra këpucë i ra. Në të djathtë të tij ishte ulur një zeshkane e mrekullueshme, të cilën Hayden nuk e njihte, por nga mënyra se si ishin të shtypur kundër njëri-tjetrit, ishte e qartë se ata ishin të lidhur në më shumë se një.
  
  Pra, jo një aleat.
  
  Hayden shikonte me përbuzje teksa Ramses reagonte ndaj talljes së Marsit. "E dinit?" - pyeti princi terrorist. "Se të kemi mashtruar para se të të takojmë. Para se të dinim emrin e budallait që do ta çonte flakën tonë të përjetshme në zemër të Amerikës. Edhe i yti, Tyler Webb, të tradhtoi."
  
  "Dreq Ueb", tha Marsh. "Dhe ik ti."
  
  Ramses u kthye duke qeshur. "Le të kthehemi tek ajo që po thoja. Edhe njerëzit që punojnë këtu e urrejnë këtë qytet. Është shumë e shtrenjtë, shumë turistë. Burrat dhe gratë e zakonshme nuk mund të përballojnë të jetojnë këtu dhe luftojnë për të shkuar në punë. A mund ta imagjinoni hidhërimin që rritet ndaj sistemit dhe njerëzve që vazhdojnë ta mbështesin atë? Taksat paguhen në ura dhe tunele. Ju nuk jeni asgjë nëse nuk keni para. Lakmia, lakmia, lakmia është kudo. Dhe më sëmur."
  
  Hayden ishte i heshtur, ende duke llogaritur lëvizjen e saj të radhës, duke parë ende reagimin e Marsh.
  
  Ramses bëri një hap anash. "Dhe Aligatori, miku im i vjetër. Mu bë qejfi që të pash sërisht."
  
  Hayden pa teksa njeriu i quajtur Alligator përqafonte shefin e tij. Duke u përpjekur të qëndronte e vogël, e qetë dhe ndoshta pa u vënë re, ajo llogariti se sa hapa do të duheshin për të arritur te dera. Shumë për tani. Prit, vetëm prit.
  
  Por sa kohë mund ta përballonte ajo? Pavarësisht fjalëve të Ramses, ajo pyeti veten nëse ai donte të shmangte një shpërthim bërthamor. Lajmi i mirë ishte se autoritetet kishin mbyllur hapësirën ajrore, kështu që burri nuk po nxitonte.
  
  Robert Price u hodh në një karrige me një rënkim. Ai i kërkoi legjionarit më të afërt një shishe aspirinë, por ai u injorua. Marsh ngushtoi sytë nga ministri i Mbrojtjes.
  
  "A ju njoh?"
  
  Çmimi u zhyt më thellë në jastëkun e tij.
  
  Hayden hodhi një vështrim rreth pjesës tjetër të dhomës, vetëm tani duke vënë re tryezën e ngrënies që qëndronte pranë dritares së largët me perde.
  
  Dreqin, çfarë është kjo...?
  
  Ishte më e vogël nga sa e kishte imagjinuar. Çanta e shpinës ishte më e madhe se modeli standard, shumë e madhe për t'u futur në pjesën e sipërme të një aeroplani, por nuk do të dukej shumë e sikletshme në shpinën e një personi më të madh.
  
  "Të shita, mars," tha Ramses. "Me shpresën se do ta sillni këtë në Nju Jork. Për këtë do të jem përgjithmonë mirënjohës. Konsideroni një dhuratë kur ju them se ju dhe miku juaj do të lejoheni të ndjeni zjarrin gjithëpërfshirës. Kjo është më e mira që mund të të ofroj dhe shumë më e mirë se një thikë në fyt."
  
  Hayden e mësoi përmendësh bombën bërthamore - madhësinë e saj, formën dhe pamjen e çantës së shpinës - në rast se mund t'i duhej. Nuk kishte si të vdiste sot këtu.
  
  Ramesses pastaj iu drejtua njerëzve të tij. "Bëjeni gati atë," tha ai. "Dhe mos i kurseni kurvës amerikane asnjë dhimbje."
  
  Hayden e dinte se po vinte. Ata nuk kishin arritur t'i lidhnin duart gjatë rrugës për këtu, dhe tani ajo përfitoi plotësisht nga kjo. Aq shumë gjëra vareshin nga ajo pikërisht atëherë - fati i qytetit, kombit, pjesës më të madhe të botës së qytetëruar. Vazoja në të djathtë i erdhi mirë, qafa e saj gjerësia e përsosur për dorën e saj dhe pesha e duhur për të bërë pak dëm. U thye në tempullin e njeriut më të afërt, copa të dhëmbëzuara ranë në dysheme. Ndërsa ngriti dorën, Hayden e kapi armën, por kur e pa atë të mbështjellë mirë rreth shpatullës së tij, ajo u dorëzua menjëherë, në vend të kësaj e përdori kapjen e saj në tytë për ta nxjerrë atë edhe më jashtë ekuilibrit. Armët ishin drejtuar, por Hayden i injoroi të gjitha. Tani ishte thjesht një Sallon i Shansit të Fundit... nuk kishte më luftë për jetën e saj - më shumë si një luftë për mbijetesën e qytetit. Dhe a nuk e kontrabanduan këtu fshehurazi? Kjo i tha asaj se armët e zjarrit do të kundërshtoheshin.
  
  Aligatori iu afrua asaj nga ana, por Ramses e mbajti atë. Një tjetër zbulim interesant. Aligatori ishte i rëndësishëm për Ramsesin. Momentin tjetër, ajo ishte e konsumuar, pa mundur të fokusohej përtej krahëve dhe këmbëve që po e goditnin. I shmang një ose dy goditje, por gjithmonë kishte një tjetër. Këta nuk janë zuzar të TV - duke pritur me mirësjellje që njëri të goditet në mënyrë që tjetri të ndërhyjë. Jo, këta e rrethuan dhe e sulmuan menjëherë, kështu që sado që ajo ndaloi dhe goditi, dy të tjerë po e goditnin. Dhimbja shpërtheu në më shumë vende sesa ajo mund të numëronte, por ajo përfitoi nga pengesa e saj për të marrë një copë të dhëmbëzuar të vazos dhe për t'i prerë dy burrat në fytyrë dhe krahë. Ata u tërhoqën, të gjakosur. Ajo u rrotullua mbi një palë këmbë, duke e çuar pronarin e tyre të rrëzohej. Ajo u përpoq të hidhte një turi të rëndë në dritare, duke menduar se do të tërhiqte vëmendjen, por gjëja e mallkuar fluturoi rreth gjysmë metër nga dritarja.
  
  Çfarë do të bënte Drake?
  
  Ajo e dinte. Pikërisht kjo. Ai do të luftojë deri në frymën e tij të fundit. Nëpër pyllin e këmbëve ajo kërkoi një armë. Sytë e saj u ndeshën me sytë e marsit dhe gruas, por ata u ngjitën edhe më fort pas njëri-tjetrit, duke gjetur ngushëllim në komunikimin e çuditshëm. Hayden e shkelmonte dhe e përdredhte, duke brohoritur për çdo ulërimë të shtypur mezi, pastaj gjeti divanin pas saj. Duke e përdorur këtë si një pikëmbështetje, ajo e detyroi veten të ngrihej në këmbë.
  
  Një grusht u përplas në fytyrën e saj dhe yjet shpërthyen. Hayden tundi kokën, duke pastruar gjakun dhe u kundërpërgjigj, duke bërë që kundërshtarja e saj të rrëzohej. Një grusht tjetër e goditi në anën e kokës dhe më pas burri e kapi rreth belit, duke e rrëzuar nga këmbët dhe duke e vendosur shpinën në divan. Hayden e hodhi mbi shpinë duke përdorur vrullin e tij. Në një sekondë ajo u rikthye në këmbë, me kokë poshtë, duke hedhur grushta në brinjë, qafë, ijë dhe gjunjë, goditje pas goditjeje, goditje pas goditjeje.
  
  Ajo pa Ramsesin që po shkonte drejt tyre. "Tetë persona!" - ai bertiti. "Tetë burra dhe një vajzë e vogël. Ku është krenaria juaj?
  
  "Në të njëjtin vend me vezët e tyre," tha Hayden pa frymë, duke shkaktuar dëme mbi to, ndjenjën e lodhjes, dhimbjen nga goditjet e shumta, zemërimin e luftimeve u shua. Kjo nuk do të zgjaste përgjithmonë dhe ajo nuk kishte asnjë shpresë për të shpëtuar.
  
  Por ajo nuk pushoi kurrë së provuari. Nuk u dorëzua kurrë. Jeta ishte një betejë e përditshme, qoftë fjalë për fjalë apo jo. Ndërsa fuqia mbaronte nga goditjet e saj dhe energjia dilte nga gjymtyrët e saj, Hayden ende godiste, megjithëse goditjet e saj nuk mjaftonin më.
  
  Burrat e ngritën në këmbë dhe e tërhoqën zvarrë nëpër dhomë. Ajo ndjeu njëfarë force që iu kthye dhe kaloi me çizme nëpër këmbë, duke e bërë atë të bërtiste. Krahët u shtrënguan rreth muskujt e saj, duke e shtyrë drejt dritares së largët.
  
  Ramses qëndroi mbi tavolinën ku ishte vendosur çantë bërthamore.
  
  "Sa i vogël," tha ai me mendime. "Kaq e papërshtatshme. E megjithatë kaq i paharrueshëm. A jeni dakord?"
  
  Hayden pështyu gjak nga goja e saj. "Jam dakord që ju jeni vepra e çmendur e shekullit."
  
  Ramses i hodhi një vështrim të hutuar. "Ju jeni duke bërë? E kuptoni se janë Julian Marsh dhe Zoe Shears nga The Pythians që përqafohen atje poshtë, apo jo? Dhe udhëheqësi i tyre - Webb - ku është ai? Mendoj se do të kërkoj botën për një thesar të lashtë arkeologjik. Unë jam duke ndjekur gjurmët e një aristokrati të vdekur prej kohësh. Ndjek hapat e tij të çmendur ndërsa bota digjet. Nuk i afrohem punës së çmendur të shekullit, zonjusha Xhej."
  
  Dhe megjithëse Hayden nga brenda pranoi se kishte të drejtë për diçka, ajo heshti. Në fund të fundit, një dhomë me shami duhet t'i presë të gjithë.
  
  "Pra, çfarë është më pas, ju jeni të interesuar të dini?" Ramses e pyeti duke buzëqeshur. "Epo, jo aq shumë, për të qenë i sinqertë. Të gjithë jemi aty ku duam të jemi. Ju jeni me një bombë bërthamore. Unë jam me Alligatorin, ekspertin tim të bombave. Njerëzit e mi janë në anën time. Bombe berthamore? Është pothuajse gati të... - ndaloi - të bëhej një me botën. A duhet të themi... një orë nga tani?"
  
  Sytë e Hayden-it e tradhtuan.
  
  "Oh haha. Tani po pyesni veten. A është kjo shumë kohë për ju? Pra dhjetë minuta?"
  
  "Jo," mori frymë Hayden. "Ti nuk mundesh. Ju lutem. Duhet të ketë diçka që dëshironi. Diçka për të cilën mund të biem dakord."
  
  Ramsesi e nguli sytë sikur, kundër dëshirës së tij, papritur e mëshiroi. "Shuma e gjithçkaje që dua është në këtë dhomë. Shkatërrimi i të ashtuquajturës Bota e Parë."
  
  "Si mund të bëni një marrëveshje me njerëzit që duan vetëm t'ju vrasin ose të vdesin duke u përpjekur?" tha Hajden me zë të lartë. "Ose ndaloni ato pa iu drejtuar vetë gjakderdhjes. Dilema përfundimtare për botën e re."
  
  Ramses qeshi. "Ju njerëz jeni kaq budallenj." Ai qeshi. "Përgjigja është: 'Ju nuk duhet'. Na vrisni ose na adhuroni. Na ndaloni ose na shikoni të kalojmë kufijtë tuaj. Kjo është dilema juaj e vetme."
  
  Hayden u përpoq përsëri ndërsa burrat hoqën këmishën e saj të re dhe më pas vendosën bombën në mënyrë që ajo të ishte e lidhur në pjesën e përparme të saj. Ishte Alligator ai që doli përpara dhe hapi çantën e shpinës dhe shkëputi disa tela nga brenda. Ata duhej të lidheshin me një mekanizëm kohëmatës, ishte i sigurt Hayden. Edhe terroristë të tillë të çmendur nuk do të rrezikonin të shkëputnin pajisjet e vërteta shpërthyese.
  
  Ajo shpresonte.
  
  Aligatori tërhoqi telat dhe më pas shikoi Ramsesin, duke pritur lejen për të vazhduar. Gjigandi pohoi me kokë. Burrat kapën krahët e Hayden dhe e shtynë përpara nëpër tryezë, duke e përkulur trupin e saj derisa bomba bërthamore e shtypi barkun e saj. Ata më pas e mbajtën atë në vend ndërsa Alligator i mbështjellë telat së pari rreth shpinës dhe gjoksit të saj, pastaj poshtë mes këmbëve dhe më në fund lart derisa u takuan në fund të shpinës. Hayden ndjeu çdo tërheqje të telave, çdo lëvizje të çantës së shpinës. Së fundi, ata përdorën rripa me forcë të mesme dhe shirit ngjitës për të siguruar që bomba bërthamore të ishte ngjitur fort në trupin e saj dhe se ajo ishte mbështjellë rreth tij. Hayden testoi lidhjet e saj dhe zbuloi se ajo mezi lëvizte.
  
  Ramses u ndal për të admiruar punën e dorës së Alligatorit. "E përkryer," tha ai. "Djalli amerikan ka marrë një pozicion ideal për të shkatërruar vendin e tij. Është një vend i shenjtë, siç është ky qytet mëkatar, për pjesën tjetër të tyre. Tani, Alligator, vendos kohëmatësin dhe na jep kohë të mjaftueshme për të shkuar në kopshtin zoologjik."
  
  Hayden gulçoi në tryezë, fillimisht i tronditur dhe më pas i hutuar nga fjalët e terroristit. "Të lutem. Ju nuk mund ta bëni këtë. Ti nuk mundesh. Ne e dimë se ku jeni dhe çfarë planifikoni të bëni. Ne mund të të gjejmë gjithmonë, Ramses."
  
  "Do të thotë miqtë e tu!" Aligatori i bërtiti në vesh, duke e bërë atë të kërcente dhe të tundte bërthamën. "Anglez... Khmannnn! Mos u shqetësoni. Do ta shihni përsëri. Marsh u argëtua pak me të, mmm, por edhe ne do ta bëjmë këtë!"
  
  Ramses iu përkul pranë veshit tjetër. "Ju kujtoj të gjithëve nga pazari. Besoj se e shkatërrove, duke më prishur reputacionin për të paktën dy vjet. E di që të gjithë sulmuat kështjellën time, vratë truprojën tim Akatash, vratë legjionarët e mi dhe më morët me zinxhirë. Për Amerikën. Vendi i budallenjve. Z. Price atje më thotë se të gjithë jeni pjesë e ekipit, por jo vetëm kaq. Ju e quani veten familje. Epo, a nuk është e përshtatshme që të jeni të gjithë bashkë në fund të fundit?"
  
  "Dreqin," fryu Hajden në pjesën e sipërme të çantës së shpinës. "Ti. gomar."
  
  "Oh jo. Jeni ju dhe familja juaj ata që me të vërtetë e keni mashtruar. Vetëm mos harroni - Ramses e bëri atë. Dhe se edhe kjo nuk është fundi im. Besueshmëria ime është edhe më mbresëlënëse. Por dije se unë do të jem diku i sigurt, duke qeshur, ndërsa Amerika dhe pjesa tjetër e miqve të saj perëndimorë shpërthejnë."
  
  Ai u përkul në mënyrë që trupi i tij e shtypi atë dhe përmbajtjen e çantave të shpinës. "Tani është koha për vizitën tuaj të fundit në kopshtin zoologjik. Unë do t'i jap Matt Drake nderin të të gjej ty, - pëshpëriti ai. "Kur shpërthen bomba."
  
  Hayden dëgjoi fjalët, implikimet e fshehura brenda tyre, por e gjeti veten duke pyetur veten se cili veprim i sigurt do të ishte më mbresëlënës sesa ai që kishte planifikuar tashmë.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë E KATËRT
  
  
  Hayden rrëshqiti dhe vrapoi në pjesën e pasme të një kamioni të vogël. Legjionarët e shtrinë atë, ende të lidhur në bombë, pas tyre te këmbët e tyre, ndërsa ata zinin stolat në të dyja anët. Pjesa më e vështirë e gjithë udhëtimit ishte nxjerrja e saj nga pallati. Legjionarët nuk humbën kohë duke u përpjekur ta maskonin; e shtynë ku të donin dhe shkuan me armë gati. Kushdo që i sheh do të vritet. Për fat të mirë për ta, shumica e njerëzve dukej se u vunë veshin paralajmërimeve dhe qëndruan në shtëpi para televizorëve ose laptopëve të tyre. Ramses u sigurua që Hayden pa kamionin të ngrihej në anë të rrugës pranë një rrugice të errët, duke buzëqeshur gjatë gjithë kohës.
  
  E zezë me shenja të forcave speciale.
  
  Kush do t'i ndalonte ata? T'i marrë në pyetje? Ndoshta me kalimin e kohës. Por ky ishte i gjithë thelbi i gjithçkaje që kishte ndodhur deri më tani. Shpejtësia dhe ekzekutimi i çdo pjese të planit testoi reagimin e Amerikës ndaj kufijve të saj. Reagimet ishin të pritshme dhe problemi i vërtetë ishte se terroristët thjesht nuk u interesuan. Qëllimi i tyre i vetëm ishte vdekja e kombit.
  
  Ata përdorën Rrugën 57 për t'u drejtuar në lindje, duke shmangur patrullat dhe kordonët ku të mundnin. Kishte rrënoja, makina të çuditshme të braktisura dhe grupe shikuesish, por vetë Aligatori ishte një njujorkez vendas dhe i dinte të gjitha rrugët më të qeta, në dukje shterpë. Sistemi i furnizimit me energji elektrike të qytetit ndihmoi, duke lejuar shoferin të kthehej lehtësisht në rrugën e planifikuar paraprakisht. Ata vepruan ngadalë, me kujdes, duke e ditur se amerikanët ishin ende duke reaguar, ende duke pritur, dhe vetëm pas disa orësh e kuptuan se bomba mund të ishte tashmë aty.
  
  Hayden e dinte se edhe tani zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë do të rekomandonin kujdes, plotësisht të paaftë për të pranuar që kufijtë e tyre ishin shkelur. Do të kishte të tjerë që përpiqeshin të përfitonin nga situata. Le të heqim qafe edhe më shumë Dodge dhe të vidhosim taksapaguesit. Megjithatë, ajo e njihte Coburn dhe shpresonte që këshilltarët e tij më të afërt të ishin po aq të besueshëm dhe të zgjuar sa ai.
  
  Udhëtimi e la atë me mavijosje. Legjionarët e mbështetën me këmbët e tyre. Ndalesat e papritura dhe gropat e mëdha e bënë të ndihej e përzier. Çanta e shpinës lëvizte poshtë saj, me brendësinë e saj të fortë gjithmonë shqetësuese. Hajden e dinte se kjo ishte ajo që donte Ramses - që momentet e saj të fundit të mbusheshin me terror ndërsa kohëmatësi shënonte.
  
  Kaloi më pak se gjysmë ore. Rrugët ishin të qeta, nëse jo bosh. Hayden nuk mund të thoshte me siguri. Në një tjetër kthesë të re të planit të tij, Ramses urdhëroi Gator të lidhte Marsh dhe Shears në bombë, së bashku me Hayden. Të dy u ankuan, u grindën dhe madje filluan të bërtasin, kështu që Alligator ua mbylli gojën dhe hundën me shirit, u ul aty derisa u qetësuan dhe më pas la hundët e tyre të thithin pak ajër. Marsh dhe Shears pastaj filluan të qanin pothuajse në unison. Ndoshta ata ushqenin ëndrrat e çlirimit. Marsh bërtiti si një i porsalindur dhe Shears nuhati si një djalë me grip. Si ndëshkim për të dy - dhe, për fat të keq, edhe për Hayden-in - Ramses i lidhi lakuriq në një bombë bërthamore, e cila shkaktoi lloj-lloj problemesh, shtrembërime dhe më shumë nuhatje. Hayden e mori mirë, duke imagjinuar tmerrin Lovecraftian që mund t'i ngjanin tani dhe duke pyetur veten se si dreqin do të kalonin nëpër kopshtin zoologjik.
  
  "Do të përfundojmë brenda," e shikoi Aligatori në mënyrë kritike masën. "Maksimumi pesë minuta."
  
  Hayden vuri re se prodhuesi i bombës fliste mirë kur kishte të bënte me shefin e tij. Ndoshta ankthi bëri që zëri i tij të ngrihej papritur. Ndoshta eksitim. Ajo e ktheu vëmendjen e saj kur kamioni ndaloi dhe shoferi e la motorin në boshe për disa minuta. Ramses doli nga taksia dhe Hayden sugjeroi se ata mund të ishin në hyrje të kopshtit zoologjik.
  
  Shansi i fundit.
  
  Ajo luftoi në mënyrë të dëshpëruar, duke u përpjekur të lëkundet nga njëra anë në tjetrën dhe të hiqte shiritin ngjitës nga goja e saj. Marsh dhe Shears rënkonin dhe legjionarët e shkelën me çizmet e tyre, duke e bërë të vështirë lëvizjen, por Hayden rezistoi. Mjaftoi vetëm një gjëmim i çuditshëm, një lëkundje e papërshtatshme dhe flamujt do të ngriheshin.
  
  Një nga legjionarët e mallkoi dhe u hodh mbi të, duke e mbërthyer edhe më tej kundër ngarkesës bërthamore dhe në pjesën e pasme të automjetit. Ajo rënkoi në shiritin ngjitës. Krahët e tij u mbështjellën rreth trupit të saj, duke e penguar atë të lëvizte, dhe në kohën kur Ramses u kthye, ajo nuk mund të merrte frymë.
  
  Me një zhurmë të lehtë nga motori, kamioni u zhvendos përsëri përpara. Makina eci ngadalë dhe legjionari u largua. Hayden mori frymë thellë, duke mallkuar fatin e saj dhe fytyrat e të gjithëve përreth saj. Menjëherë automjeti është ndalur dhe drejtuesi i mjetit ka fikur motorin. Pati heshtje ndërsa Ramses, tani i veshur me një uniformë rudimentare të forcave speciale, fuste kokën në sediljen e pasme.
  
  "Qëllimi u arrit," tha ai me pasion. "Prisni sinjalin tim dhe jini gati t'i mbani ato mes jush."
  
  I pafuqishëm, Hayden mund të merrte vetëm frymë ndërsa pesë legjionarë u pozicionuan rreth pakos së çuditshme dhe u përgatitën për ta ngritur atë. Ramses trokiti në derë, gjithçka ishte e qartë dhe një burrë e hapi atë. Më pas, legjionarët e ngritën paketën në ajër, e nxorrën nga furgoni dhe e çuan përgjatë një shtegu me pemë. Hayden pulsoi kur drita e ditës i goditi sytë, më pas e kapi një paraqitje të shkurtër se ku ishte.
  
  Një tendë druri e mbështetur nga shtylla të trasha tullash të shtrirë sipër, e rrethuar me gjelbërim. Një kurth dielli i rregulluar dhe i shtruar mirë, aktualisht ishte i shkretë, siç kishte pritur që Hayden të ishte pjesa tjetër e kopshtit zoologjik. Disa turistë të guximshëm mund të kenë përfituar nga atraksionet me popullsi të rrallë, por Hayden dyshoi se kopshti zoologjik do të lejohej të pranonte dikë për orët e ardhshme. Me shumë mundësi, Ramses e ka bindur sigurinë e kopshtit zoologjik se forcat speciale ishin aty për të garantuar sigurinë e plotë të territorit. Ata u çuan përgjatë një shtegu të veshur me harqe dhe gjelbërim të varur derisa u ndaluan nga një derë anësore. Aligatori hyri me forcë dhe më pas ata u gjendën brenda një dhome me tavan të lartë të përbërë nga shtigje druri, ura dhe shumë pemë që ndihmuan të përballonin atmosferën e lagësht.
  
  "Zonë tropikale," pohoi me kokë Ramses. "Tani, Alligator, merr paketën dhe vendose më tej në furçë. Ne nuk kemi nevojë për vëzhgime të hershme rastësore."
  
  Hayden dhe pjesa tjetër e shoqërisë së saj të pasigurt përfunduan në dyshemenë prej druri. Aligatori rregulloi disa rripa, shtoi më shumë shirit ngjitës për qëndrueshmëri dhe më pas u përplas me një rrotull teli shtesë derisa njoftoi se detonatori ishte mbështjellë mirë rreth të burgosurve.
  
  "Dhe çelësi rrotullues?" pyeti Ramses.
  
  "Je i sigurt që dëshiron ta shtosh këtë?" Pyeti Aligatori. "Marsh and Shears mund ta fillojnë këtë para kohe."
  
  Ramses i bëri me kokë burrit i menduar. "Keni të drejtë". Ai u ul pranë paketës, çantën e shpinës shtrirë në dysheme, Hayden e lidhur direkt sipër dhe më pas Marsh dhe Zoey sipër saj. Sytë e Ramses ishin në nivel me kokën e Julian Marsh.
  
  "Ne do të shtojmë një çelës ndjeshmërie," tha ai në heshtje. "Një pajisje rrotulluese që, nëse ngriheni ose bëni ndonjë lëvizje të madhe, shkakton shpërthimin e bombës. Unë ju këshilloj të qëndroni në vend dhe të prisni që të mbërrijnë shokët e skuadrës së zonjushës J. Mos u shqetësoni, nuk do të zgjasë shumë."
  
  Fjalët e tij drithëruan trupin e Hayden. "Sa gjatë?" ajo arriti të nxjerrë frymën.
  
  "Kohëmatësi do të vendoset për një orë," tha Ramses. "Vetëm kohë e mjaftueshme për të lejuar Alligatorin dhe unë të shkojmë në siguri. Burrat e mi do të mbeten me bombën, një surprizë e fundit për miqtë tuaj nëse arrijnë t'ju gjejnë.
  
  Nëse?
  
  Ramsesi u ngrit në këmbë, duke i hedhur një vështrim të fundit paketës që kishte përgatitur, mishit të njeriut dhe stuhisë së zjarrit poshtë, shprehjeve të frikshme në fytyrat e tyre dhe fuqisë që tregoi mbi të gjithë.
  
  Hayden mbylli sytë e saj, tani e paaftë për të lëvizur, presioni i tmerrshëm i shtypte gjoksin në një bombë të paepur dhe e bënte të vështirë frymëmarrjen. Këto mund të ishin momentet e saj të fundit dhe nuk mund të bënte asgjë pasi dëgjoi Alligatorin të kënaqej për vendosjen e çelësit të ndjeshmërisë, por do të ishte e mallkuar nëse do t'i kalonte ato në Zonën Tropikale të Kopshtit Zoologjik të Central Park të Nju Jorkut. Në vend të kësaj, ajo do të transportohej në kohët më të mira të jetës së saj, në Manos dhe në kohën e tyre në Hawaii, në shtigjet e Diamond Head, në lundrimin e North Beach dhe në malet vullkanike të Maui. Restorant në një vullkan aktiv. Një vend mbi retë. Papastërti e kuqe pas rrugëve. Dritat vezulluese përgjatë Kapiolanit dhe më pas plazhi në fund të të gjitha plazheve, të shkumëzuara nën dritat e kuqe të përhapura të muzgut dhe të shkujdesjes, i vetmi vend real në botë ku ajo mund të shpëtonte nga të gjitha streset dhe shqetësimet e jetës.
  
  Hajden shkoi atje tani, me orën që po shkonte.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E PESË
  
  
  Drake priti në stacionin e policisë, duke u ndier plotësisht i pafuqishëm ndërsa ata vareshin pas çdo bakshish, çdo shikimi, çdo sugjerimi të vogël për Ramsesin, Hajdenin ose bombën bërthamore. E vërteta ishte se Nju Jorku ishte shumë i madh për t'u mbuluar brenda pak orësh dhe telefonat po binin nga grepi. Banorët e saj ishin shumë të shumtë dhe vizitorët shumë të shumtë. Ushtrisë mund t'i duhen dhjetë minuta për të arritur në Shtëpinë e Bardhë, por pavarësisht nga të gjitha rojet dhe masat e sigurisë, sa kohë do të duhej për të kërkuar këtë vend relativisht të vogël? Tani, mendoi Drake, çoje këtë skenar në Nju Jork dhe çfarë merr? Ishte një incident i rrallë ku forcat e sigurisë kapën terroristët që në fakt kryen mizoritë e tyre. Në botën reale, terroristët u ndoqën dhe u gjurmuan pas trazirave.
  
  Më në fund mbërriti Dahl, dukej i shpifur dhe i lodhur nga bota, me pjesën tjetër të ekipit SPEAR pas tij. Kenzi në mënyrë të pashpjegueshme filloi të shikonte përreth dhe pyeti se ku ishte objekti i ruajtjes së provave. Dahl thjesht rrotulloi sytë nga ajo dhe tha: "Lëreni të shkojë, përndryshe nuk do të jetë kurrë e kënaqur". Pjesa tjetër e ekipit u mblodh përreth dhe dëgjuan atë që Drake kishte për të thënë, e cila, përveçse ishte e shqetësuar për Hayden-in, nuk ishte shumë.
  
  Moore e thjeshtoi çështjen. "Njerëzit e dinë për kërcënimin terrorist ndaj qytetit. Ne nuk mund të evakuojmë, megjithëse nuk i ndalojmë ata që përpiqen të largohen. Çfarë ndodh nëse bomba shpërthen? Nuk e di, por nuk na takon ne të mendojmë për akuza reciproke tani. Sistemet tona nuk funksionojnë, por agjencitë dhe sajtet e tjera kanë akses në kanale të tjera. Ne i krahasojmë ato ndërsa flasim. Shumica e sistemeve po funksionojnë. Rrugët e Nju Jorkut janë të qeta, por ende të ngarkuara në krahasim me shumicën e qyteteve. Edhe rrugët."
  
  "Por asgjë akoma?" Smith pyeti i habitur.
  
  Moore psherëtiu. "Miku im, ne u përgjigjemi qindra telefonatave në minutë. Ne merremi me çdo psikolog, çdo shakaxhi dhe çdo qytetar të mirë të frikësuar në qytet. Hapësira ajrore është e mbyllur për të gjithë përveç nesh. Ne do të fiknim Wi-Fi, internetin dhe madje edhe linjat telefonike, por kuptojmë se kemi po aq gjasa që të bëjmë një pushim nga kjo rrugë, sa edhe nga një polic rruge, një agjent i FBI-së ose, më shumë gjasa, një anëtar i publikut."
  
  "Nën mbulesë?" pyeti Dahl.
  
  "Me sa dimë, nuk ka mbetur asnjë qelizë e vetme. Mund të supozojmë vetëm se qeliza që tani mbron Ramsesin ishte rekrutuar në nivel kombëtar dhe lokal. Ne nuk besojmë se agjentët tanë të fshehtë mund të ndihmojnë, por ata janë duke eksploruar të gjitha opsionet e mundshme".
  
  "Pra, ku na lë kjo?" pyeti Lauren. "Nuk mund ta gjejmë kamerën, Ramses, Price apo Hayden. Ne nuk kemi gjetur një bombë bërthamore," ajo studioi çdo fytyrë, ende në zemër një civil i rritur në shfaqjet e përbashkëta ku të gjitha pjesët e enigmës u rreshtuan në aktin e fundit.
  
  "Bakshishitja është ajo që e bën zakonisht," tha Moore. "Dikush sheh diçka dhe e shkakton atë. A e dini se si i quajnë seritë e tipit të nxehtë këtu? Dy bileta për në parajsë, pas këngës së vjetër të Eddie Money."
  
  "Pra, a po presim për thirrjen?"
  
  Drake e nxori Lauren në ballkon. Skena më poshtë ishte e furishme, me disa policë dhe agjentë ende gjallë që po luftonin me goditjen e predhave teksa kapnin rrugën përmes rrënojave dhe xhamit të thyer, duke iu përgjigjur thirrjeve dhe duke goditur çelësat, disa me fasha të përgjakshme të mbështjellë rreth krahëve dhe kokës, të tjerë me këmbët. lart, duke u grimuar nga dhimbja.
  
  "Duhet të zbresim atje," tha Lauren. "Ndihmojini ata."
  
  Drake pohoi me kokë. "Ata po luftojnë një betejë të humbur dhe ajo nuk është më as një qendër. Këta njerëz thjesht refuzuan të largoheshin. Kjo do të thotë më shumë për ta sesa një udhëtim në spital. Kjo është ajo që bëjnë policët e mirë dhe publiku e sheh rrallë. Shtypi nxjerr herë pas here vetëm lajme të këqija, duke ngjyrosur opinionin e përgjithshëm. Unë them se do t'i ndihmojmë edhe ata."
  
  Ata u drejtuan drejt ashensorit dhe më pas Drake u kthye, i befasuar kur pa të gjithë ekipin pas tij. "Çfarë?" - ai pyeti. "Nuk kam para".
  
  Alicia buzëqeshi e lodhur. Edhe Beau arriti të buzëqeshë. Ekipi i SPEAR kishte kaluar shumë vetë sot, por ishte ende i fortë, gati për më shumë. Drake pa shumë mavijosje dhe plagë të tjera që ishin të fshehura mirë.
  
  "Pse nuk rimbushni? Dhe merrni municion shtesë me vete. Kur më në fund të arrijmë t'i japim fund kësaj, do të kemi një kohë të vështirë."
  
  "Unë do ta kuptoj," tha Kinimaka. "Do të sigurojë një shpërqendrim."
  
  "Dhe unë do të ndihmoj," tha Yorgi. "E kam të vështirë të kuptoj as theksin e Drake, kështu që do të humbiste me një theks amerikan."
  
  Dahl qeshi ndërsa iu bashkua Drake në ashensor. "Miku im rus, ti e ke krejtësisht mbrapsht."
  
  Drake e goditi suedezin, duke i shkaktuar më shumë mavijosje dhe zbriti me ashensorin në katin e parë. Ekipi i SPEAR-it më pas ndërhyri ku të mundej, duke iu përgjigjur telefonatave të reja dhe duke regjistruar informacione, duke intervistuar banorët dhe duke bërë pyetje dhe duke devijuar thirrjet që nuk kishin të bënin me urgjencën në stacione të tjera të caktuara. Dhe megjithëse e dinin se ishin të nevojshëm dhe ndihmuan, asnjëri prej tyre nuk ishte i kënaqur me këtë thjesht sepse Hayden ishte ende i zhdukur dhe Ramses mbeti i lirë. Deri tani i ka mundur.
  
  Çfarë trukesh të tjera kishte në mëngë?
  
  Drake dërgoi një telefonatë për një të afërm të zhdukur dhe dërgoi një tjetër në lidhje me trotuarin e pabarabartë. Centrali mbeti aktiv dhe Moore ende po llogariste në bakshish, biletën e tij për në parajsë. Por shpejt u bë e qartë për Drake se koha po mbaronte më shpejt se qumështi që derdhej nga një enë e thyer. E vetmja gjë që e mbajti përpara ishte se ai priste që Ramses të telefononte të paktën një herë. Ky njeri po tregonte akoma veten. Drake dyshonte se ai do të kishte shtypur butonin pa u përpjekur të paktën të ishte pak më teatror.
  
  Policia drejtoi stacionin, por ekipi ndihmoi duke u ulur në tavolina dhe duke kaluar mesazhe. Dahl shkoi për të bërë kafe. Drake iu bashkua atij përpara kazanit, duke u ndjerë jashtëzakonisht i pafuqishëm dhe i pavend ndërsa prisnin informacion.
  
  "Le të flasim për të parën," tha Drake. "A ju ka ndodhur kjo ndonjëherë më parë?"
  
  "Jo. Unë e kuptoj se si Ramses arriti të fshihej gjatë gjithë këtyre viteve. Dhe unë po hamendësoj se pajisja nuk po prodhon një nënshkrim rrezatimi sepse ata nuk e kanë zbuluar atë ende. Njeriu që e ripaketoi atë bombë e dinte patjetër se çfarë po bënte. Mendimi im është ish-ushtarak amerikan."
  
  "Por pse? Ka shumë njerëz që mund të mbrojnë rrezatimin."
  
  "Kjo vlen edhe për gjëra të tjera. Njohuri lokale. Ekipi sekret që ai mblodhi. Shëno fjalët e mia, plak Drake, ata janë ish-SEAL. Operacioni special."
  
  Drake derdhi ujë ndërsa Dahl me lugë në granula. "Bëjeni të fortë. Në fakt, a e dini se çfarë është? A ka arritur ende "Instant" në Polin e Veriut?
  
  Dahl psherëtiu. "Kafja e çastit është punë e djallit. Dhe nuk kam qenë kurrë në Polin e Veriut".
  
  Alicia rrëshqiti nga dera e hapur e dhomës. "Çfarë ishte ajo? Dëgjova diçka për shtyllën dhe e dija se emri im ishte në të."
  
  Drake nuk mund ta fshihte buzëqeshjen. "Si je, Alicia?"
  
  "Këmbët dhembin. Më dhemb koka. Dhimbje zemre. Përveç kësaj, unë jam mirë."
  
  "Dua të them-"
  
  Thirrja e X-Ambasadorëve i mbyti fjalët e tij të radhës, të cilat erdhën nga altoparlanti i celularit. Duke mbajtur ende kazanin, ai e solli pajisjen te mjekra e tij.
  
  "Përshëndetje?"
  
  "A më kujton mua?"
  
  Drake e vuri kazanin me aq forcë sa uji i valuar së fundmi i spërkati në dorë. Ai kurrë nuk e vuri re.
  
  "Ku je, bastard?"
  
  "Tani. A nuk duhet të jetë pyetja juaj e parë "ku janë armët bërthamore" apo "sa shpejt do të shpërthej"? Një ulërimë e habitur thellësisht përshkoi vijën.
  
  "Ramses," tha Drake, duke kujtuar të ndizte altoparlantin. "Pse të mos shkoni direkt në pikën?"
  
  "Oh, çfarë ka kaq qesharake në këtë? Dhe nuk më thuaj çfarë të bëj. Unë jam një princ, pronar i mbretërive. Unë kam qeverisur për shumë vite dhe do të sundoj për shumë të tjera. Shumë kohë pasi të bëheni krokantë. Mendoni për këtë".
  
  "Pra, a keni ndonjë rrathë që mund të kalojmë?"
  
  "Nuk isha unë. Ishte Julian Marsh. Ky njeri është i çmendur për të thënë të paktën, kështu që unë e vendosa atë në kontakt me agjentin tuaj Jay.
  
  Drake u drodh, duke i hedhur një sy Dahl. "Ajo është në rregull?"
  
  "Për tani. Edhe pse ai duket pak i ngurtë dhe i dhimbshëm. Ajo bën të pamundurën për të qëndruar plotësisht e qetë."
  
  Një ndjenjë e parandjenjës u shtrembërua në stomakun e Drake. "Dhe pse është kjo?"
  
  "Kështu që, sigurisht, të mos dëmtojë sensorin e lëvizjes."
  
  Zoti im, mendoi Drake. "Ti bastard. E keni lidhur me një bombë?"
  
  "Ajo është bomba, miku im."
  
  "Ku eshte?"
  
  "Do të arrijmë atje. Por meqenëse ju dhe miqtë tuaj po shijoni një vrapim të mirë dhe meqenëse tashmë jeni ngrohur, kuptova pse të mos ju jap një shans? Shpresoj t'ju pëlqejnë gjëegjëzat."
  
  "Kjo është çmenduri. Je i çmendur, duke luajtur me kaq shumë jetë. enigma? Ma zgjidh mua, budalla. Kush do të urinojë në trupin tuaj kur t'i vë flakën?"
  
  Ramses heshti për një çast, dukej sikur mendonte. "Pra, dorezat janë vërtet të fikur. Kjo eshte mire. Unë me të vërtetë kam vende për të shkuar, për të marrë pjesë në mbledhje, për të ndikuar tek kombet. Kështu që dëgjoni -"
  
  "Unë me të vërtetë shpresoj se do të jeni atje duke pritur," e ndërpreu Drake, duke peshkuar shpejt "Kur të arrijmë atje."
  
  "Fatkeqësisht jo. Këtu themi lamtumirë. Siç ndoshta e dini, po ju përdor për të shpëtuar. Pra, siç thoni ju njerëzit - faleminderit për këtë."
  
  "Uh-"
  
  "Po Po. Qij mua, prindërit e mi dhe të gjithë vëllezërit e mi. Por jeni ju dhe ky qytet që do të përfundoni të dehur. Dhe unë, që do të vazhdoj. Kështu që koha tani bëhet problem. A je gati të lutesh për mundësinë tënde, anglez i vogël?"
  
  Drake e gjeti profesionalizmin e tij duke ditur se kjo ishte alternativa e tyre e vetme. "Me trego".
  
  "Antiseptiku im do të pastrojë botën nga infeksionet në Perëndim. Nga pylli i shiut në pyll tropikal, kjo është pjesë e dyshemesë së tendës. Kjo eshte e gjitha ".
  
  Drake bëri një grimasë. "Dhe kjo është e gjitha?"
  
  "Po, dhe meqenëse gjithçka që bëni në të ashtuquajturën botë të qytetëruar matet në minuta, orë, unë do ta vendos kohëmatësin për gjashtëdhjetë minuta. Numër i bukur, i famshëm i rrumbullakët për ju."
  
  "Si ta çarmatosim këtë?" Drake shpresonte që Marsh të mos kishte përmendur kodet e çaktivizimit.
  
  "O dreq, nuk e di? Atëherë vetëm mbani mend këtë - një bombë bërthamore, veçanërisht një bombë bërthamore valixhe, është një mekanizëm i saktë dhe i balancuar në mënyrë të përkryer. Gjithçka është e miniaturizuar dhe më e saktë, siç jam i sigurt se do ta vlerësoni. Kjo do të kërkojë... sofistikim."
  
  "Sofistikimi?"
  
  "Sofistikimi. Shiko kete".
  
  Me këto fjalë Ramsesi e shkëputi telefonatën duke e lënë linjën të vdekur. Drake nxitoi përsëri në zyrë dhe bërtiti në të gjithë stacionin për të ndaluar. Fjalët e tij, toni i zërit, bënë që kokat, sytë dhe trupat të ktheheshin drejt tij. Telefonat u vendosën në stenda, telefonatat u injoruan dhe bisedat u ndërprenë.
  
  Moore shikoi fytyrën e Drakes dhe më pas tha: "Fikeni telefonat".
  
  "Unë e kam atë," bërtiti Drake. "Por duhet të kemi pak kuptim..." Ai përsëriti gjëegjëzën fjalë për fjalë. "Nxitoni," tha ai. Ramses na dha gjashtëdhjetë minuta.
  
  Moore u përkul mbi ballkonin e rrënuar, të cilit iu bashkuan Kinimaka dhe Yorgi. Të gjithë të tjerët u kthyen drejt tij. Kur fjalët e tij filluan të arrijnë te njerëzit, ata filluan të bërtasin.
  
  "Epo, antiseptiku është një bombë. Është e qartë ".
  
  "Dhe ai synon ta hedhë në erë," pëshpëriti dikush. "Nuk është një bllof".
  
  "Nga pylli tropikal në pyll tropikal?" tha Mai. "Nuk e kuptoj".
  
  Drake e mbështolli rreth kokës së tij. "Ky është një mesazh për ne," tha ai. "Gjithçka filloi në pyllin tropikal të Amazonës. E pamë për herë të parë në treg. Por nuk e kuptoj se si funksionon për Nju Jorkun".
  
  "Por të tjera?" tha Smith. "Një pjesë e dyshemesë nën tendë? Un nuk-"
  
  "Kjo është një tjetër referencë për pyjet e shiut," bërtiti Moore. "A nuk është tendë ajo që ata e quajnë mbulesë e fortë e pemëve? Dyshemeja është e mbuluar me furçë.
  
  Drake ishte tashmë atje. "Kjo eshte e vertetë. Por nëse e pranoni këtë, atëherë ai na thotë se bomba është e fshehur në pyllin e shiut. Në Nju Jork," u përkul ai. "Nuk ka kuptim."
  
  Në stacion mbretëronte heshtja, ajo lloj heshtjeje që mund ta trullosë njeriun deri në pafuqi ose ta elektrizojë deri në shkëlqim.
  
  Drake nuk kishte qenë kurrë më i vetëdijshëm për kalimin e kohës, çdo sekondë e mbushur me ziljen fatale të ziles së Kijametit.
  
  "Por Nju Jorku ka një pyll shiu," tha më në fund Moore. "Në kopshtin zoologjik Central Park. Është i vogël, i quajtur "Zonë Tropikale", por është një version mini i gjësë reale."
  
  "Nën tendë?" Dahl shtypi.
  
  "Po, ka pemë atje."
  
  Drake hezitoi për një sekondë tjetër, me dhimbje të vetëdijshme se edhe kjo mund t'u kushtonte shumë jetë. "Ndonje gje tjeter? Ndonjë sugjerim tjetër?
  
  Vetëm heshtja dhe shikimet boshe e përshëndetën pyetjen e tij.
  
  "Atëherë ne jemi të gjithë brenda," tha ai. "Nuk ka kompromise. Pa shaka. Është koha për t'i dhënë fund këtij bastard mitik. Ashtu siç bëmë herën e kaluar."
  
  Kinimaka dhe Yorgi nxituan drejt shkallëve.
  
  Drake udhëhoqi të gjithë ekipin në rrugët e mbushura me frikë të Nju Jorkut.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e GJASHTË
  
  
  Duke ndjekur udhëzimet e Moore, ekipi prej dhjetë personash humbi minuta edhe më të çmuara duke u kthyer në një rrugicë për të komanduar disa makina policie. Thirrja ishte bërë në kohën kur ata arritën atje, dhe policët po prisnin, përpjekjet e tyre për të pastruar rrugët kishin filluar të jepnin fryte. Smith u ul në njërën rrotë, Dahl në tjetrën, makinat ndezën sirenat e tyre dhe dritat vezulluese dhe nxituan rreth cepit të Avenue 3, duke djegur gomë, drejt e në kopshtin zoologjik. Ndërtesat dhe fytyrat e frikësuara kaluan me shpejtësi dyzet, pastaj pesëdhjetë milje në orë. Smith hodhi mënjanë taksinë e braktisur, duke e goditur pjesën e përparme të saj, duke e dërguar drejt. Kishte vetëm një kordon policie në rrugën e tyre dhe ata kishin marrë tashmë urdhra për t'i lënë të kalonin. Ata vrapuan nëpër një kryqëzim të pastruar me ngut, duke iu afruar të gjashtëdhjetave.
  
  Drake pothuajse e injoroi thirrjen e re në celularin e tij, duke menduar se mund të ishte Ramses që po thërriste përsëri për të gëzuar. Por më pas ai mendoi: edhe kjo mund të na japë disa të dhëna.
  
  "Çfarë?" - leh ai shkurt.
  
  "Drake? Ky është presidenti Coburn. Keni një minutë?"
  
  Jorksajeri u hodh në befasi, më pas kontrolloi GPS-në e tij. "Katër minuta, zotëri."
  
  "Atëherë dëgjoni. E di që nuk kam nevojë t'ju them se sa të këqija do të jenë gjërat nëse kjo bombë lejohet të shpërthejë. Ndëshkimi është i pashmangshëm. Dhe ne nuk e dimë as kombësinë e vërtetë apo prirjet politike të këtij personazhi Ramses. Një nga problemet e mëdha që lind është se një personazh tjetër - Alligator - ka vizituar Rusinë katër herë këtë vit."
  
  Goja e Drake u kthye në rërë. "Rusia?"
  
  "Po. Kjo nuk është vendimtare, por..."
  
  Drake e dinte saktësisht se çfarë do të thoshte ajo pauzë. Asgjë nuk duhet të ishte vendimtare në një botë të manipuluar nga kanalet e lajmeve dhe mediat sociale. "Nëse ky informacion del në shesh -"
  
  "Po. Ne po shohim një ngjarje të nivelit të lartë."
  
  Drake, sigurisht, nuk donte të dinte se çfarë do të thoshte kjo. Ai e dinte se kishte njerëz në botën e gjerë aktualisht, njerëz jashtëzakonisht të fuqishëm, të cilët kishin mjetet për t'i mbijetuar një lufte bërthamore dhe ata shpesh imagjinonin se si do të ishte nëse do të jetonin në një botë krejtësisht të re, mezi të banuar. Disa nga këta njerëz ishin tashmë udhëheqës.
  
  "Çaktivizoni bombën nëse është e nevojshme, Drake. Më thanë që NEST është rrugës, por do të mbërrijë pas teje. Si të tjerët. Të gjitha. Kjo është ora jonë e re më e errët."
  
  "Ne do ta ndalojmë këtë, zotëri. Ky qytet do të jetojë për të parë nesër."
  
  Kur Drake i dha fund telefonatës, Alicia i vuri dorën mbi supin e tij. "Pra," tha ajo. "Kur Moore tha se ishte një pyll shiu dhe një mini pyll tropikal, a donte të thoshte se do të kishte edhe gjarpërinj atje?"
  
  Drake mbuloi dorën e saj me të tijën. "Ka gjithmonë gjarpërinj, Alicia."
  
  Mai u kollit. "Disa janë më të mëdhenj se të tjerët."
  
  Smith ktheu makinën e tyre rreth bllokimit të trafikut, kaloi një ambulancë shkëlqyese me dyert e saj të hapura dhe mjekët e ndihmës që punonin për njerëzit e përfshirë në incident dhe përsëri vuri këmbën e tij në pedalin e gazit.
  
  "A e gjete atë që po kërkonte, Mai?" - tha Alicia në mënyrë të barabartë dhe të sjellshme. "Kur e latë ekipin prapa?"
  
  Gjithçka ndodhi shumë kohë më parë, por Drake kujtoi gjallërisht largimin e Mai Kitano, me kokën e mbushur me faj për vdekjet që kishte shkaktuar pa dashje. Që nga ai një incident gjatë kërkimit të prindërve të saj - vrasja e një pastruesi parash nga yakuza - shumëçka ka ndryshuar.
  
  "Prindërit e mi janë të sigurt tani," tha Mai. "Ashtu si Grace. E munda klanin. Çika. Jepni. Kam gjetur shumë nga ato që kërkoja."
  
  "Pra pse u ktheve?"
  
  Drake i gjeti sytë të ngjitur fort në rrugë dhe veshët e tij të shtypur në sediljen e pasme. Ishte një kohë e pazakontë për të diskutuar pasojat dhe për të sfiduar vendimet, por ishte shumë tipike për Alicia dhe mund të ishte shansi i tyre i fundit për t'i bërë gjërat siç duhet.
  
  "Pse u ktheva?" - Çfarë? - përsëriti me butësi May. "Sepse më intereson. Më intereson kjo skuadër."
  
  Alicia fishkëlliu. "Përgjigje e mirë. Kjo është arsyeja e vetme?"
  
  "Ju po pyesni nëse jam kthyer për Drake. Sikur të kisha pritur që të dy të ndërtonit një mirëkuptim të ri. Nëse do të kisha menduar qoftë edhe një sekondë se ai do të kishte vazhduar. Edhe sikur të më jepte një shans të dytë. Epo, përgjigja është e thjeshtë - nuk e di."
  
  "Shansi i tretë," vuri në dukje Alicia. "Nëse ai do të ishte aq budalla sa t'ju kthente, ky do të ishte shansi juaj i tretë."
  
  Drake pa hyrjen e kopshtit zoologjik që po afrohej dhe ndjeu tensionin në rritje në sediljen e pasme, emocionet e mprehta dhe jo të besueshme që tërboheshin brenda tij. Për të gjitha këto u duhej një dhomë, mundësisht me tapiceri të butë.
  
  "Përfundoni, djema," tha ai. "Ne jemi këtu".
  
  "Nuk është bërë ende, Sprite. Kjo Alicia është një model i ri. Ajo vendosi të mos ikte më në perëndim të diellit. Tani ne qëndrojmë, mësojmë dhe e kalojmë këtë."
  
  "E shoh dhe e admiroj", tha Mai. "Më pëlqen shumë ty e re, Alicia, pavarësisht nga ajo që mund të mendosh."
  
  Drake u largua, i mbushur me respekt të ndërsjellë dhe plotësisht i hutuar se si mund të ndodhte në fund të fundit ky skenar. Por ishte koha për t'i hequr të gjitha tani, për ta vendosur në raft, sepse ata po i afroheshin me shpejtësi një tjetër Harmagedon, ushtarë, shpëtimtarë dhe heronj deri në fund.
  
  Dhe nëse ata do të shikonin, ndoshta duke luajtur shah, edhe Zoti dhe Djalli do të humbnin frymën.
  
  
  KAPITULLI TRIDHJETE E SHTATË
  
  
  Smith kërciti gomat e tij në kthesën e fundit dhe më pas shkeli pedalin e frenave me një këmbë të rëndë. Drake hapi derën përpara se makina të ndalonte dhe nxori këmbët jashtë. Mai ishte tashmë nga dera e pasme, Alicia një hap pas. Smith i bëri me kokë policëve që prisnin.
  
  "Ata thanë se ju duhet të dini rrugën më të shpejtë për në Zonën Tropikale?" Një nga policët e pyeti. "Epo, ndiqni këtë rrugë drejt e poshtë." Ai tregoi. "Do të jetë në të majtë."
  
  "Faleminderit". Smith mori hartën udhëzuese dhe ua tregoi të tjerëve. Dahl vrapoi në një vrap.
  
  "Ne jemi gati?"
  
  "Ashtu siç mund të jemi," tha Alicia. "Oh shiko," tregoi ajo hartën. "Ata e quajnë dyqanin e dhuratave në vend një kopsht zoologjik."
  
  "Atëherë le të shkojmë."
  
  Drake hyri në kopshtin zoologjik me shqisat e tij të ngritura, duke pritur më të keqen dhe duke e ditur se Ramses kishte më shumë se një mashtrim të keq në mëngët e tij që nuk kishin të bënin me të. Grupi u përhap dhe u hollua, tashmë duke ecur më shpejt nga ç'duhej dhe pa kujdesin e duhur, por duke e ditur se çdo sekondë që kalonte ishte një tingull i ri vdekjeje. Drake i kushtoi vëmendje shenjave dhe shpejt pa Zonën Tropikale përpara. Teksa u afruan, peizazhi rreth tyre filloi të lëvizte.
  
  Tetë persona dolën me nxitim nga streha, duke nxjerrë thika ndërsa u urdhëruan për ta bërë betejën e fundit të shpëtimtarëve të dhimbshme dhe jashtëzakonisht të përgjakshme. Drake pëllumbi nën ritëm dhe e hodhi pronarin e tij mbi shpinë, më pas u takua me sulmin tjetër kokë më kokë. Bo dhe May kanë dalë në pah, aftësitë e tyre luftarake duhen sot.
  
  Të tetë sulmuesit kishin veshur forca të blinduara dhe maska, dhe ata luftuan me aq kompetencë sa priste Drake. Ramses nuk zgjodhi kurrë nga fundi i grumbullit. Mai bëri një goditje të shpejtë, u përpoq të thyente krahun e saj, por e gjeti atë të përdredhur, ekuilibrin e saj të hedhur jashtë. Goditja e radhës humbi shpatullën e saj, e zhytur nga jeleku i saj, por duke i dhënë asaj një pauzë për një moment. Beau eci mes tyre, një hije e vërtetë vdekjeje. Legjionarët e Ramses u tërhoqën ose u hodhën anash për të shmangur francezin.
  
  Drake u mbështet pas pengesës, duke ngritur duart. Gardhi pas tij u plas ndërsa kundërshtari i tij goditi me të dyja këmbët nga toka. Të dy burrat u rrotulluan në një shteg tjetër, duke luftuar ndërsa rrotulloheshin. Anglezi goditi grusht pas grushti në kokën e legjionarit, por ia doli vetëm të godiste dorën e ngritur në mbrojtje. Ai ngriti trupin e tij atje ku donte, u ngrit në gjunjë dhe përplasi grushtin poshtë. Thika i rrëshqiti lart dhe i shpoi brinjët, duke i lënduar ende pavarësisht nga mbrojtja e tij. Drake dyfishoi sulmin e tij.
  
  Luftimet e ngushta në hyrje të Zonës Tropikale janë intensifikuar. May dhe Bo gjetën fytyrat e kundërshtarëve të tyre. Gjaku u shpërnda në të gjithë grupin. Legjionarët ranë me gjymtyrë të thyera dhe tronditje, dhe shkelësi kryesor ishte Mano Kinimaka. Havai i madh i shtypi sulmuesit e tij me një buldozer, sikur po përpiqej të sfidonte vetë valët, t'i copëtonte ato. Nëse një legjionar i qëndronte në rrugën e tij, Kinimaka goditi pa mëshirë, një mesfushor mbinjerëzor, një parmendë e pathyeshme. Rruga e tij ishte krejtësisht e gabuar, kështu që si Alicia dhe Smith ishin në prag të zhytjes nga rruga e tij. Legjionarët u ulën pranë tyre, duke gërmuar, por ata ishin të lehtë për t'u përfunduar.
  
  Dahl shkëmbeu goditjet nga dora në dorë me njëfarë aftësie. Goditjet me thikë goditeshin fort dhe shpejt, fillimisht të ulëta, pastaj të larta, pastaj në gjoks dhe fytyrë; suedezi i bllokoi të gjithë me reflekse të shpejta rrufe dhe aftësi të fituara me vështirësi. Kundërshtari i tij nuk u dorëzua, klinik në performancën e tij, duke ndjerë shpejt se ai kishte arritur të barabartën e tij dhe duhej të bënte diferencën.
  
  Dahl u largua mënjanë ndërsa legjionari përdori këmbët dhe bërrylat e tij si vazhdimësi e sulmeve me thikë. Bërryli i parë e goditi atë në tempull, duke rritur ndërgjegjësimin e tij dhe duke e ndihmuar atë të parashikonte një mori sulmesh. Ai ra në njërin gju, duke goditur nën sqetull direkt në gropën dhe grupin nervor atje, duke bërë që legjionari të lëshonte tehun në agoni. Megjithatë, në fund, ishte Kinimaka i ashpër ai që e rrëzoi luftëtarin, duke ngarkuar pastër muskujt, duke thyer kocka dhe duke shqyer tendinat. Mano kishte mavijosje të nxira përgjatë nofullës dhe mollëzave dhe ecte i çaluar, por asgjë nuk mund ta ndalonte. Dahl imagjinoi se ai do të përplasej në anën e ndërtesës si Hulk Havai nëse dera ishte e mbyllur.
  
  Kenzi e kishte më të lehtë të fluturonte në skajet e luftës, duke dëmtuar këdo që mundte dhe duke u ankuar për faktin që ajo ende nuk kishte katana e saj. Dahl e dinte se ajo kishte një aftësi të veçantë të mësuar dhe mund të sulmonte një legjionar pas tjetrit, duke vrarë secilin me një goditje, duke kursyer kohën e çmuar të ekipit. Por dita pothuajse kishte mbaruar.
  
  Gjithsesi.
  
  Drake gjeti grushtin e tij Flurry duke e shmangur goditjen. Ai ra në anën e tij, ndërsa një legjionar e kapi kyçin e dorës dhe e përdredhi. Dhimbja shtrembëroi tiparet e tij. Ai u rrotullua me një pjerrësi jonormale, lëshoi presionin dhe u gjend ballë për ballë me kundërshtarin e tij.
  
  "Pse?" ai pyeti.
  
  "Vetëm këtu për t'ju ngadalësuar," buzëqeshi legjionari. "Tiku tak. Tick tock."
  
  Drake u largua fort, tani në këmbë. "Edhe ti do të vdesësh."
  
  "Ne të gjithë do të vdesim, budalla."
  
  Përballë një fanatizmi të tillë, Drake goditi pa mëshirë, duke i thyer hundën dhe nofullën e burrit, si dhe brinjët. Këta njerëz e dinin saktësisht se çfarë po bënin, e megjithatë ata vazhduan të luftonin. Asnjë njeri prej tyre nuk meritonte një psherëtimë tjetër.
  
  Duke gulçuar, legjionari drejtoi thikën drejt Drake. Jorksajeri e kapi atë, e përdredhi dhe e ktheu në mënyrë që tehu të hynte në kafkën e tjetrit deri në dore. Para se trupi të godiste barin, Drake iu bashkua luftës kryesore.
  
  Ishte një betejë e çuditshme dhe e çmendur. Goditje pas goditjeje dhe mbrojtje pas mbrojtjeje, rrotullim i pafund në pozicion. Gjaku u fshi nga sytë, bërrylat dhe kyçet u eliminuan në mes të meçit dhe madje një shpatull i dislokuar u kthye në vendin e tij falë peshës së vetë Smithit. Ishte e papërpunuar, aq e vërtetë sa duket.
  
  Dhe pastaj Kinimaka i përshkoi të gjitha, duke goditur, duke nxituar, duke shkatërruar kudo që mundi. Të paktën tre nga legjionarët e rënë, të thyer ishin vepra e tij. Beau nxori edhe dy të tjera dhe më pas May dhe Alicia punuan së bashku për të përfunduar të fundit. Ndërsa ai u rrëzua, ata dolën ballë për ballë, me grushte të ngritura, tërbimi i betejës dhe gjakftohtësia shpërthyen mes tyre, duke u ndezur si lazer në sytë e tyre, por ishte Beau që i ndau.
  
  "Bombë," tha ai.
  
  Dhe pastaj, papritmas, të gjitha fytyrat u kthyen nga Drake.
  
  "Sa kohë na ka mbetur?" pyeti Dahl.
  
  Drake as nuk e dinte. Beteja ma hoqi gjithë përqendrimin e mbetur. Tani ai shikoi poshtë, i frikësuar nga ajo që do të shihte, tërhoqi mëngën dhe shikoi orën e tij.
  
  "Ne nuk e kemi parë ende bombën," tha Kensi.
  
  "Pesëmbëdhjetë minuta," tha Drake.
  
  Dhe pastaj u dëgjuan të shtëna.
  
  
  KAPITULLI TRIdhjetë e TETË
  
  
  Kensi ndjeu një ndikim si një goditje raketore. Ajo e rrëzoi atë nga këmbët, e goditi në mushkëri dhe për një çast i hoqi gjithë vetëdijen nga mendja. Drake pa se plumbi u godit dhe ra në gjunjë, duke parandaluar rënien e tij të pashmangshme. Ajo kurrë nuk e pa këtë, por as dikush tjetër. Smith gjithashtu mori një goditje. Fatmirësisht të dy plumbat kanë goditur jelekët.
  
  Thorsten Dahl ishte më i shpejti për të reaguar, ende me fjalët "pesëmbëdhjetë minuta" duke bombarduar trurin e tij. Ndërsa dy legjionarët u ngritën nga toka, plumbat qëlluan shpejt dhe tani, me një synim më të mirë, ai i sulmoi ata, me krahët e shtrirë, duke gjëmuar si një tren që bart shpirtrat e humbur nga thellësitë e zhytura në gjak të Ferrit . Ata hezituan në befasi dhe më pas suedezi i rrahu, një me secilën dorë dhe i hodhi të dy prapa në murin e kasolles së drurit.
  
  Struktura u shpërbë rreth njerëzve, dërrasat prej druri u thyen, u copëtuan dhe u rrëzuan nëpër ajër. Burrat ranë me shpinë midis përmbajtjes së tij, gjë që u tregua më e dobishme për suedezin e çmendur.
  
  Ishte një kasolle pune, një vend plot me mjete. Ndërsa legjionarët përpiqeshin të ngrinin armët, njëri duke rënkuar dhe tjetri duke pështyrë dhëmbët, Dahl ngriti një vare të praktikuar mirë. Të rënët e panë atë duke dalë me cep të syve dhe ngrinë, mosbesimi ua hoqi guximin.
  
  Bo shkoi drejt tij dhe pa reagimin e tyre. "Përfundoni ato. Mbani mend kush janë ata."
  
  Edhe Kinimaka ndaloi duke qeshur me komplotin, sikur donte t'i shkelte në pluhur. "Ata qëlluan Kensin. Dhe Smith."
  
  "E di," tha Dahl, duke hedhur tutje varen dhe duke u mbështetur në dorezën e saj. "E di".
  
  Të dy burrat e morën pauzën si shenjë dobësie dhe zgjatën për armët e tyre. Dahl fluturoi në ajër duke ngritur njëkohësisht varen dhe e zbriti atë ndërsa trupi i tij zbriste. Një goditje e goditi legjionarin në qendër të ballit dhe atij i kishin mbetur ende mjaft forcë dhe aftësi për t'u kthyer, për të ngritur boshtin dhe për të shtypur tempullin e tjetrit. Kur mbaroi, u ngrit në gjunjë, duke shtrënguar dhëmbët dhe e hodhi varen mbi supe.
  
  Pastaj legjionari tjetër u ul, duke rënkuar, me kokën përkulur në njërën anë si në agoni dhe duke marrë pistoletën që mbante në duart e tij që dridheshin. Në atë pjesë të sekondës, Kensi reagoi më shpejt se kushdo dhe e vuri veten në rrezik të madh personal. Pa ndalur, ajo shkundi mavijosjet e mëparshme, ia bllokoi shenjën burrit dhe u hodh drejt tij. Pistoleta që ajo mbante në dorë ishte lëshuar si tullë, fund pas skaji, derisa e goditi në qendër të fytyrës. Ai qëlloi duke u rrëzuar mbrapsht, plumbi i kaloi mbi kokë. Pasi arriti tek ai, Kenzi e mori armën, por jo para se ta zbrazte në gjoks.
  
  "Sa gjatë?" Dahl po merrte frymë rëndë, duke nxituar drejt derës që të çonte në Zonën Tropikale.
  
  Drake vrapoi përpara.
  
  "Shtatë minuta."
  
  Kjo nuk mjafton për të çarmatosur armë bërthamore të panjohura.
  
  
  KAPITULLI TRIDITE E NËNTË
  
  
  Gjashtë minuta.
  
  Drake nxitoi në Zonën Tropikale, duke bërtitur derisa i dhimbte fyti, duke u përpjekur dëshpërimisht të gjente bombën. E qara e ulët që ishte përgjigja nuk erdhi nga Hayden, por ai e ndoqi atë sa më mirë që mundi. Damarët i fryheshin në të gjithë ballin. Duart e tij u shtrënguan në grushte nga tensioni. Ndërsa i gjithë ekipi hyri në ndërtesë, përballë vendkalimeve dredha-dredha prej druri dhe habitateve me pemë, ata u shtrinë për të përfituar nga numri i tyre.
  
  "Mat!" Kinimaka po qante, stresi gati po e shkatërronte tani. "Hayden!"
  
  Një tjetër britmë e mbytur. Drake ngriti duart në zhgënjim ekstrem, pa mundur të përcaktojë vendndodhjen e saktë. Kaluan sekonda. Një papagall me ngjyra të ndezura sulmoi drejt tyre, duke bërë që Alicia të bënte një hap prapa. Drake nuk mundi të mos e shikonte sërish orën e tij.
  
  Pesë minuta.
  
  Shtëpia e Bardhë tani do të rrezatonte një ankth të tillë sa do të lahej menjëherë nga Capitol Hill. Ekipi i NEST-it që po afrohej, skuadra e bombave, policët, agjentët dhe zjarrfikësit që ishin të vetëdijshëm ose do të vraponin derisa t'i lëshoheshin këmbët ose do të binin në gjunjë, duke skanuar qiellin dhe duke u lutur për jetën e tyre. Nëse ndonjë lider botëror do të ishte informuar, edhe ata do të ishin në këmbë, duke parë orët e tyre dhe duke përgatitur disa propozime.
  
  Bota mbante pushtetin.
  
  Drake u tërhoq në lehtësim kur dëgjoi britmën e Mai-t, më pas iu deshën edhe disa sekonda për të gjetur burimin e saj. Ekipi u bashkua si një, por ajo që ata zbuluan ishte përtej pritjeve të tyre. Yorgi qëndroi pas tij pranë Lauren-it; Bo dhe Kenzi u përpoqën ta kuptonin nga larg, ndërsa pjesa tjetër e ekipit ose ranë në gjunjë ose u zvarritën përkrah masës.
  
  Sytë e Drake u zgjeruan. Gjëja e parë që pa ishte trupi i një gruaje të zhveshur, të mbështjellë me shirit ngjitës dhe tela blu, e shtrirë rreth dy metra nga toka. Ende i hutuar, ai pa se poshtë shputave të saj kishte një palë këmbë tjetër që i përkiste një burri, duke gjykuar nga këmbët me qime që ishin ngjitur me to.
  
  Hayden është bomba, i tha Ramses.
  
  Por... çfarë dreqin...
  
  Poshtë burrit të zhveshur ai tani pa çizme që i njihte. Hayden dukej se ishte në fund të grumbullit.
  
  Atëherë ku dreqin është bomba bërthamore?
  
  Alicia ngriti sytë nga vendi i saj pranë gruas së panjohur. "Dëgjoni me kujdes. Zoey thotë se bomba është siguruar nën Hayden, në fund të këtij funksioni. Ai është i armatosur, ka një sensor lëvizjeje mjaft të besueshme dhe është i mbrojtur nga një çantë shpine. Telat e mbështjellë rreth trupave të tyre janë ngjitur në një shkas të përgjakshëm." Ajo tundi kokën. "Nuk shoh rrugëdalje. Është koha për disa ide të ndritura, djema".
  
  Drake i nguli sytë trupave, një shteg telash të pafund, ende me të njëjtën ngjyrë blu. Reagimi i tij i parë ishte të pajtohej.
  
  "A ka një skicë në kolaps?" pyeti Kinimaka.
  
  "Supozimi im më i mirë është 'jo'," tha Dahl. "Do të ishte shumë e rrezikshme sepse njerëzit e lidhur me të mund të ndryshojnë. Një qark që shembet - një pajisje parandaluese e armëve - do të zbulonte lëvizjen e Hayden, do të supozonte dikë - pastaj prek bombën , dhe bum."
  
  "Mos e thuaj atë". Alicia u shtrëngua.
  
  Drake ra në gjunjë afër vendit ku mendoi se ishte koka e Hayden. "Atëherë, sipas të njëjtit parim, detektori i lëvizjes do të ishte mjaft i lirshëm. Përsëri, për të lejuar të burgosurit të lëvizin pak."
  
  "Po".
  
  I dhimbte koka nga mbingarkesa e stresit. "Ne kemi kode çaktivizimi," tha ai.
  
  "E cila mund të jetë ende e rreme. Dhe për t'i bërë gjërat edhe më keq, ne duhet t'i fusim ato në një tastierë të bashkangjitur në këmbëzën nën Hayden."
  
  "Ju djema më mirë nxitoni," tha Kensi në heshtje. "Na kanë mbetur edhe tre minuta."
  
  Drake fërkoi kokën me tërbim. Tani nuk ishte koha për të ngritur dyshime. Ai shkëmbeu një vështrim me Dahl.
  
  Çfarë është më pas, miku im? A kemi ardhur më në fund në fund të rrugës?
  
  foli Julian Marsh. "Unë i pashë ata duke e armatosur atë," tha ai. "Unë mund ta zbut atë. Kjo nuk duhet të kishte ndodhur kurrë. Paratë ishin qëllimi i vetëm... Jo kjo katrahurë për vdekjen e miliona njerëzve, fundi i botës."
  
  "Webb e dinte," tha Lauren. "Shefi juaj. Ai e dinte gjatë gjithë kohës."
  
  Marsh vetëm u kollit. "Vetëm më largoni nga këtu."
  
  Drake nuk lëvizi. Për të gjetur bombën, ata duhet të kthejnë një grumbull njerëzor. Ata nuk patën kohë për të prerë të gjithë shiritin. Por ka pasur gjithmonë një mënyrë më të shpejtë për të çaktivizuar bombën. Ata nuk e shfaqën atë në TV, sepse nuk ishte i përshtatshëm për shikim nga skajet e shikimit.
  
  Nuk e ke prerë telin. Sapo i nxori të gjitha.
  
  Por ishte po aq e rrezikshme sa prerja e telit të gabuar. Ai u gjunjëzua derisa sytë e tij u barazuan me ato të Marshit.
  
  "Julian. Dëshiron të vdesësh?"
  
  "Jo!"
  
  "Unë nuk shoh asnjë mënyrë tjetër," mori frymë ai. "Djema, le t'i lëvizim ata."
  
  Duke udhëhequr ekipin, ai ngadalë, qëllimisht, ktheu grumbullin e trupave derisa barku i Hayden u ngrit nga dyshemeja dhe u zbulua një çantë shpine. Moans i shpëtoi Zoey, Marsh dhe madje edhe Hayden ndërsa të gjithë u rrotulluan në anët e tyre dhe Kinimaka u kërkoi të gjithëve të qëndronin të qetë. Pavarësisht pretendimeve të Zoe, askush nuk e dinte se sa i ndjeshëm ishte në të vërtetë detektori i lëvizjes, megjithëse dukej e qartë se nëse do të kishte funksionuar kaq gjatë, nuk ishte vendosur për asgjë afër një këmbëze. Në të vërtetë, ai duhej të programohej që të ishte pothuajse i padepërtueshëm për të siguruar mbërritjen e Drake përpara se të shpërthente.
  
  Telat duhej të shkëputeshin nga trupi i Marshit dhe të hiqeshin nga gjymtyrët e Zoes, një punë e çrregullt që ekipi mezi e vuri re. Ato të mbështjella rreth trupit të Hayden-it u shkëputën lehtësisht pasi ishin në rrugën e veshjes së saj. Tani duke iu bindur udhëzimeve dhe ende i mbajtur nga shiriti ngjitës, Marsh ngriti krahët në mënyrë që ata të mbështilleshin rreth anës së djathtë të Hajdenit dhe të rrinin pezull mbi çantën e shpinës. Pithiani përkuli gishtat.
  
  "Kufijtë dhe gjilpërat."
  
  Mai vendosi duart në çantën e shpinës, sipër bombës bërthamore. Me gishta të shkathët ajo zbërtheu kopset dhe tërhoqi mbrapsht pjesën e sipërme. Më pas, duke përdorur forcë të madhe dhe të shkathët, ajo kapi skajet e çantës së shpinës dhe e tërhoqi bombën, së bashku me këllëfin e saj metalike, drejt e jashtë.
  
  Një predhë e zezë e rrethoi. Mai hodhi mënjanë çantën e shpinës dhe e rrotulloi shumë ngadalë bombën, duke u djersitur shumë teksa kalonin sekondat. Sytë e Hayden shkëlqenin teksa shikonte bombën dhe Kinimaka tashmë ishte gjunjëzuar pranë saj, duke i shtrënguar dorën.
  
  Një panel numërimi mbrapsht u shfaq, i bashkangjitur me katër vida në pjesën e jashtme të bombës. Telat blu gjarpëruan poshtë tij në zemrën e fatkeqësisë absolute. Marsh i nguli sytë telat, katër prej tyre, të ndërthurur dhe të mbështjellë së bashku.
  
  "Hiq panelin. Më duhet të shoh kush është kush."
  
  Drake kafshoi gjuhën e tij ndërsa hodhi një vështrim në orën e tij.
  
  Sekonda të mbetura.
  
  Pesëdhjetë e nëntë, pesëdhjetë e tetë ...
  
  Smith ra në gjunjë pranë tyre, ushtari tashmë vizatonte tehun e tij të përdorimit. Duke marrë jetën e secilit në duart e veta, ai mori përgjegjësinë për eliminimin e mangësive. Një gërvishtje, një fije kokëfortë, një mungesë përqendrimi dhe ose do të humbnin kohë ose do të shkaktonin një shpërthim të tmerrshëm. Drake mbylli sytë për një moment ndërsa burri punonte. Pas tij, Dal po merrte frymë rëndë, madje edhe Kensi u mërzit.
  
  Ndërsa Smith punonte në vidën e fundit, Alicia papritmas bërtiti. I gjithë grupi u drodh, zemrat e tyre u hodhën në gojë.
  
  Drake u kthye ashpër. "Çfarë është kjo?"
  
  "Gjarpër! Unë pashë një gjarpër! Ishte një bastard i madh i verdhë."
  
  Smith ulërinte me zemërim ndërsa ngriti rekordin dhe hoqi me kujdes panelin e numërimit mbrapsht me numrin e tij të kuq vezullues. "Cili tel?"
  
  I kishin mbetur edhe tridhjetë e shtatë sekonda.
  
  Marsi u afrua më shumë, sytë e tij skanonin lëmshjen e ngatërruar të telave blu, duke kërkuar për vendin ku i kujtohej Aligatori që kishte ndezur pajisjen.
  
  "Nuk e shoh! Unë nuk e shoh atë!"
  
  "Kjo është e gjitha," e hodhi mënjanë Drake. "Unë po i tërheq të gjitha telat!"
  
  "Jo," Dahl u ul rëndë pranë tij. "Nëse e bëni këtë, kjo bombë do të shpërthejë."
  
  "Atëherë çfarë duhet të bëjmë, Torsten? Cfare duhet te bejme?"
  
  Njëzet e nëntë... njëzet e tetë... njëzet e shtatë...
  
  
  KAPITULLI I DYZET
  
  
  Kujtimi i Drake u nxitua në ballë. Ramses i tha qëllimisht se Hayden ishte bomba. Por çfarë dreqin do të thoshte në të vërtetë?
  
  Duke parë tani, ai pa tre tela të mbështjellë rreth tij. Cili e ka shkaktuar atë? Dahl nxori një copë letër nga xhepi.
  
  "Kodet," tha ai. "Tani nuk ka rrugë tjetër."
  
  "Lëreni Marsh të provojë përsëri. Ramses përmendi veçanërisht Hayden-in."
  
  "Ne përdorim kode."
  
  "Ata mund të jenë false! Shkaku i tyre!"
  
  Marsi po shikonte tashmë trupin e Hayden. Drake u ngjit mbi të dhe tërhoqi vëmendjen e Kinimaki. "Kthejeni atë".
  
  Hayden ndihmoi sa më mirë që mundi, muskujt dhe tendinat pa dyshim po bërtisnin nga dhimbja, por nuk po merrnin lehtësim. Ora po shkonte. Bomba ishte drejt përfundimit. Dhe bota priste.
  
  Marsh u përkul, duke ndjekur telat rreth trupit të saj ndërsa Drake ngriti njërin krah, pastaj një këmbë dhe më në fund zbërtheu rripin ku kryqëzoheshin dy telat. Kur pa çiftin me nyje të kalonte sërish në prehrin e saj, ai tregoi me gisht Kinimakën. "Si kjo".
  
  Duke vuajtur nga një lojë makthi e Twister, Hayden shikoi se si Marsh gjurmonte shtegun e secilit tela deri në kohëmatës.
  
  "Sigurisht," tha ai, duke ngulur sytë fort, njërin sy hapur, tjetrin të mbyllur. "Është ai në të djathtë."
  
  Drake shikoi me shikim çantën bërthamore. Kensi u bashkua me të dhe Dahl në dysheme pikërisht pranë tij. "Për të hedhur në erë këtë gjë kërkon një konfigurim të veçantë të pjesëve dhe mekanizmave. Është... kaq delikate. A i besojmë vërtet personit që e solli këtë në vend në këtë pikë?"
  
  Drake mori frymën më të thellë të jetës së tij.
  
  "Nuk ka zgjidhje".
  
  Ai tërhoqi telin.
  
  
  KAPITULLI DYZET E NJË
  
  
  Drake u tërhoq me shpejtësi dhe tela iu këput nga dora, duke ekspozuar fundin e bakrit. Në tehun e thikës, të gjithë të pranishmit u përkulën përpara për të kontrolluar numërimin mbrapsht.
  
  Dymbëdhjetë ... njëmbëdhjetë ... dhjetë ...
  
  "Ai është ende i armatosur!" Alicia po qante.
  
  Drake i ra në shpinë, i shtangur, duke mbajtur ende telin sikur edhe tani mund të ndezte një shkëndijë dhe të shkatërronte bombën. "Kjo... kjo..."
  
  "Ende po shënon!" Alicia po qante.
  
  Pëllumb Dahl, duke e shtyrë Jorkshiremanin me një pëllëmbë në ballë. "Unë mendoj," tha ai. "Ne do të jemi me fat nëse kemi kohë tani."
  
  Tetë...
  
  Zoe filloi të qante. Marsh qau, duke kërkuar falje për çdo gabim që kishte bërë ndonjëherë. Hayden dhe Kinimaka e panë ekipin duke punuar pa emocione, duke shtrënguar duart e tyre të bardha, duke pranuar se nuk mund të bënin asgjë. Smith lëshoi thikën dhe shikoi Lauren, duke zgjatur gishtat që dridheshin për ta prekur. Yorgi u fundos në tokë. Drake e shikoi Alicia-n dhe Alicia ia nguli sytë May, pa mundur t'i hiqte sytë. Bo qëndroi mes tyre, me shprehjen e qartë ndërsa shikonte Dahl-in duke punuar.
  
  Suedezi futi kodet e çaktivizimit në panel. Secila prej tyre regjistrohet me një sinjal audio. Kishin mbetur vetëm disa sekonda para se të futej në numrin përfundimtar.
  
  Pesë...
  
  Dahl shtypi butonin "Enter" dhe ndaloi frymëmarrjen.
  
  Por ora vazhdonte të ecte.
  
  Tre dy një...
  
  
  * * *
  
  
  Në sekondën e fundit, Thorsten Dahl nuk u dëshpërua. Ai nuk u dorëzua dhe nuk u largua për të vdekur. Ai kishte një familje për t'u kthyer - një grua dhe dy fëmijë - dhe asgjë nuk do ta pengonte atë të garantonte sigurinë e tyre sonte.
  
  Kishte gjithmonë një Plan B. Drake ia mësoi atë.
  
  Ai ishte gati.
  
  Modaliteti i çmendurisë filloi, një çmenduri e llogaritur e pushtoi, duke i dhënë forcë përtej normales. Për orën e fundit ai kishte dëgjuar se si njëri ose tjetri shkelte mbi pajisjet e përsosura, të sakta dhe pa gabime që përbënin çantën bërthamore. Ai dëgjoi se sa e saktë ishte gjithçka.
  
  Po sikur të ishte pak Dahl i çmendur. Si do të funksiononte kjo?
  
  Kur ekrani tregoi një të tillë, suedezi tashmë po mbante një vare në dorë. E zbriti me frymën e fundit, lëvizjen e fundit, duke u lëkundur me gjithë fuqinë e tij. Vareja u përplas në zemrën e bombës bërthamore dhe madje në atë sekondë të pafund ai pa tmerrin e Drake, marrëveshjen e Alicias. Dhe pastaj ai nuk pa më asgjë.
  
  Ora po shkonte
  
  Zero.
  
  
  KAPITULLI DYZET E DYTË
  
  
  Koha nuk ka ndalur për askënd, dhe veçanërisht jo në këtë orë vendimtare.
  
  Drake pa Dahl të shtrirë mbi bombë, sikur mund të mbronte miqtë e tij dhe të gjithë botën nga një zjarr i tmerrshëm. Ai pa kornizën metalike të përkulur, të brendshmet e dhëmbëzuara që rrethonin varen; dhe më pas ai pa kohëmatësin e numërimit mbrapsht.
  
  I mbërthyer në zero.
  
  "Oh, dreqin," tha ai në mënyrën më të përzemërt të mundshme. "O Zot i madh."
  
  Një nga një ekipi e kuptoi. Drake thithi një frymë ajri të pastër që nuk e priste kurrë ta shijonte më. Ai u zvarrit deri te Dahl dhe e goditi suedezin në shpinë të gjerë. "Djalë i mirë," tha ai. "Goditet me një çekiç të madh. Pse nuk e mendova këtë?"
  
  "Duke qenë një Yorkshireman," foli Dahl në zemrën e bombës. "Edhe unë pyesja veten për këtë."
  
  Drake e tërhoqi atë. "Dëgjo," tha ai. "Kjo gjë ka ngecur, apo jo? Ndoshta e thyer brenda. Por çfarë do ta ndalojë atë të rifillojë?"
  
  "Ne," tha një zë nga pas.
  
  Drake u kthye dhe pa NEST-in dhe skuadrën e bombave duke iu afruar atyre me çanta shpine dhe laptopë të hapur në duar. "Ju djema jeni vonë," tha ai.
  
  "Po shoku. Zakonisht kështu është".
  
  Kinimaka, Yorgi dhe Lauren filluan të zgjidhin Hayden nga rrjeti i çuditshëm që ajo ndante me Zoe Shears dhe Julian Marsh. Dy Pythias ishin të mbuluar sa më shumë, por nuk dukeshin të shqetësuar shumë nga lakuriqësia e tyre.
  
  "Unë ndihmova," përsëriti Marsh pa pushim. "Mos harroni t'u thoni atyre se kam ndihmuar."
  
  Hayden e gjeti veten në gjunjë, duke rrotulluar secilën gjymtyrë për të rivendosur qarkullimin dhe duke fërkuar zonat ku ishin grumbulluar dhimbjet e kyçeve. Kinimaka i dha asaj xhaketën e tij, të cilën ajo e pranoi me mirënjohje.
  
  Alicia e kapi Drake nga supet, me lot në sy. "Ne jemi gjallë!" - bërtiti ajo.
  
  Dhe pastaj ajo e tërhoqi atë më afër, duke gjetur buzët e tij me buzët e saj, duke e puthur me aq forcë. Drake u tërhoq në fillim, por më pas kuptoi se ishte pikërisht aty ku donte të ishte. Ai e puthi atë në shpinë. I doli gjuha dhe e gjeti dhe tensioni i tyre u lehtësua.
  
  "Kjo është ajo ku ne kemi shkuar për një kohë të gjatë," tha Smith. Më fal, maj."
  
  "O njeri, më mungon gruaja ime," tha Dahl.
  
  Bo e nguli sytë, me fytyrën e tij gur si graniti, por përndryshe e palexueshme.
  
  Mai shtrydhi një buzëqeshje të dobët. "Nëse rolet do të ndryshonin, Alicia tani do të mërmërinte diçka për t'u bashkuar."
  
  "Mos ki turp". Alicia u largua nga Drake me një të qeshur me fyt. "Unë kurrë nuk kam puthur një yll filmi më parë."
  
  Smith u skuq nga përmendja e kohëve të vjetra. "Ah, tani jam pajtuar me faktin se May nuk është vërtet Maggie Q e shkëlqyer. Na vjen keq për këtë".
  
  "Unë jam më mirë se Maggie Q," buzëqeshi Mai.
  
  Smith u ul, këmbët e tij u lëshuan. Lauren zgjati dorën për ta mbështetur.
  
  Alicia përkuli kokën anash. "Oh prit, putha një yll filmi. Një lloj Jack. Apo ishte emri i tij i ekranit? Oh, në fakt dy. Ose ndoshta tre..."
  
  Kensi lëvizi mes tyre. "Puthje e bukur," tha ajo. "Nuk më ke puthur kurrë kështu."
  
  "Vetëm sepse je kurvë."
  
  "Oh faleminderit".
  
  "Prisni," tha Drake. "E ke puthur Kensi? Kur?"
  
  "Është një histori e vjetër," tha Alicia. "Mezi e mbaj mend."
  
  Ai bëri që të tërhiqte gjithë vëmendjen e saj me sytë e tij. "Pra, ishte një puthje 'e lumtur që jemi gjallë'? Apo diçka më shumë?
  
  "Çfarë mendoni?" Alicia dukej e kujdesshme.
  
  "Unë mendoj se do të doja që ju ta bëni atë përsëri."
  
  "NE RREGULL..."
  
  "Më vonë".
  
  "Sigurisht. Sepse kemi punë për të bërë."
  
  Drake tani shikoi Hayden, udhëheqësin e ekipit të tyre. "Ramses dhe Aligatori janë ende atje," tha ai. "Ne nuk mund t'i lëmë ata të shpëtojnë."
  
  "Am, më falni?" - tha një nga djemtë nga ekipi i xhenierëve.
  
  Hayden shikoi Marsh dhe Shears. "Ju të dy mund të fitoni pikë shtesë nëse keni informacion."
  
  "Ramses vështirë se më foli," tha Shears. "Dhe Alligator ishte personi më i madh i çmendur që kam takuar ndonjëherë. Do të doja ta dija se ku ishin."
  
  Drake e nguli sytë. "Aligatori ishte i çmenduri më i madh..."
  
  "Më vjen keq. Djema?" tha lideri i FLENE.
  
  Sytë e Marsit shkëlqenin. "Ramses është një insekt," tha ai. "Duhet të kisha shkelur kur të kisha mundësi. Të gjitha këto para janë zhdukur. Fuqia, prestigji - u zhduk. Cfare duhet te bej?"
  
  "Shpresoj të kalbej në burg," tha Smith. "Në shoqërinë e një vrasësi."
  
  "Dëgjo!" - bërtisnin njerëzit nga FOLEJA.
  
  Hayden i shikoi ata, pastaj Dahl. Drake shikoi mbi supin e Alicias. Udhëheqësi i ekipit NEST ishte në këmbë dhe fytyra e tij ishte e zbehtë, ngjyra e frikës absolute.
  
  "Kjo bombë është e padobishme."
  
  "Çfarë?"
  
  "Nuk ka detonatorë elektrikë. Lentet u plasën, mendoj se ndoshta nga goditja me çekiç. Por uranium? Edhe pse mund të gjejmë gjurmë që na tregojnë se ka qenë dikur këtu, ajo... mungon."
  
  "Jo". Drake ndjeu se i dridheshin muskujt. "Në asnjë mënyrë, nuk mund të ma thuash këtë. A thua se ajo bombë ishte një false e ndyrë?"
  
  "Jo," tha udhëheqësi, duke prekur laptopin e tij. "Po ju them se nuk është ajo bombë. U çaktivizua duke hequr të gjitha pjesët që e bëjnë të funksionojë. Pra, kjo është një false. Ky njeri - Ramses - ndoshta ka të vërtetën."
  
  Skuadra nuk hezitoi asnjë sekondë.
  
  Hayden mori telefonin dhe thirri numrin e Moore. Drake bërtiti që ajo duhet të thërrasë helikopterët.
  
  "Sa na duhen?"
  
  "Mbush qiejt e ndyrë," tha ai.
  
  Pa u ankuar, ata ngritën trupat e tyre të dhembur dhe ecën me shpejtësi drejt derës. Hayden foli shpejt ndërsa vraponte, duke mos treguar asnjë efekt fizik nga trajtimi i saj. Këto ishin efektet mendore që patën fuqinë ta vrasin atë përgjithmonë.
  
  "Moore, bomba në Central Park është e rreme. I pastruar, i mbyllur. Ne mendojmë se pjesët e brendshme dhe detonatorët janë hequr dhe më pas janë futur në një pajisje tjetër".
  
  Drake dëgjoi Moore të psherëtin nga tre metra larg.
  
  "Dhe ne menduam se makthi kishte mbaruar."
  
  "Ky ishte plani i Ramses që në fillim." Hayden grisi derën e jashtme nga menteshat e saj pa u ndërprerë. "Tani ai shpërthen në kohën e tij dhe arratiset. A ka ndonjë helikopter që fluturon jashtë Nju Jorkut?"
  
  "Ushtarake. Policia. Operacioni special, mendoj."
  
  "Filloni me këtë. Ai ka një plan, Moore, dhe ne besojmë se Alligator është një ish komando. Si duken kamerat CCTV?"
  
  "Ne mbledhim çdo fytyrë, çdo figurë. Ne kemi qenë në buzë për orë të tëra. Nëse Ramses vrapon nëpër qytet, ne do ta kapim atë."
  
  Drake u hodh mbi koshin e plehrave, Dahl ishte pranë tij. Helikopterët gjëmuan sipër, dy prej tyre u ulën në rrugë në hyrje të kopshtit zoologjik. Duke ngritur sytë, Drake pa pas rrotulluesve rrotullues të ndërtesave të zyrave, ku midis blindave të bardha, shumë fytyra të shtypura pas dritareve. Mediat sociale do të shpërthyen sot dhe nëse do të vazhdonin, rezultatet do të ishin zero. Në të vërtetë, kjo ndoshta i pengoi përpjekjet e tyre.
  
  Hajden nxitoi drejt helikopterit më të afërt, duke u ndalur pikërisht jashtë lavazhit të rotorit. "Kësaj radhe," i tha ajo Moore. "Ramses nuk do të tregohet. Ishte e gjitha një shpërqendrim për ta ndihmuar atë të mbijetonte. Bëhet fjalë për reputacionin e tij - Princi i Kurorës së Terrorit rifiton statusin e tij dhe bën histori. Ai sjell armë bërthamore në Nju Jork, i shpërthen ato dhe arratiset pa u ndëshkuar. Nëse e lini të shkojë tani, Moore, nuk do ta shihni më kurrë. Dhe loja do të përfundojë."
  
  "E di këtë, agjent Jay. E di".
  
  Drake qëndroi pezull mbi supin e Hayden, duke dëgjuar, ndërsa pjesa tjetër e ekipit u shtrëngua në mënyrë të irrituar aty pranë. Dahl studioi zonën përreth, duke zgjedhur pikat më të mira të pritës dhe më pas kontrolloi secilin me syzet e tij fushore. E çuditshme, por të paktën e mbajti atë të zënë. Drake e bëri me bërryl.
  
  "Ku është sajë?"
  
  "E lamë pas." Dahl në fakt dukej pak i pakënaqur. "Është një armë shumë e mirë."
  
  Ndërhyri Kensi. "I kujtova se ende nuk e kisha armën time të preferuar. Nëse ai merr vare, unë duhet të marr katanën."
  
  Drake e shikoi suedezin. "Tingëllon si një marrëveshje."
  
  "Oh hajde, mos i jepni asaj një arsye. Ku mund të gjej një katana këtu?"
  
  Një zë tha: "Ata nuk janë larg nga Staten Island, Hayden."
  
  Koka e Drake u kthye aq shpejt sa ai u përkul. "Çfarë ishte ajo?"
  
  Hayden i kërkoi Moore të përsëriste veten dhe më pas iu drejtua ekipit. "Ne kemi një objektiv, djema. Një civil thirri, siç parashikoi Moore, dhe konfirmoi me një aparat fotografik. Lëvizni të pasmet!"
  
  Duke mbajtur kokën ulur, skuadra vrapoi nëpër trotuar në një rrugë të pastër e të barrikaduar, u hodh nga dyert e hapura të helikopterit dhe u lidh në sedilje. Dy zogjtë ngrihen në ajër, rotorët presin gjethe nga pemët aty pranë dhe shpërndajnë mbeturinat nëpër rrugë. Drake nxori pistoletat dhe një pushkë, një teh ushtarak dhe një armë trullosëse, duke kontrolluar që gjithçka ishte në gjendje pune dhe plotësisht të përgatitur. Dahl kontrolloi komunikatën.
  
  Piloti pastroi çatitë dhe më pas u kthye fort në jug, duke rritur shpejtësinë e tij. Alicia kontrolloi vetë armët e saj, duke e hedhur atë që i kishte marrë legjionarit dhe duke e mbajtur tjetrën për vete. Kinimaka i vodhi shikimet Hayden, të cilat ajo u përpoq t'i shpërfillte, duke marrë ende informacione nga Moore dhe agjentët e tij. Beau heshti, u grumbullua në qoshe siç kishte qenë që kur Drake dhe Alicia u puthën. Nga ana e saj, Mai u ul e qetë, tiparet e saj japoneze të padepërtueshme, e fokusuar fort në qëllimin e saj. Pjesa tjetër e ekipit kontrolloi dy herë gjithçka, të gjithë përveç Kenzie, e cila u ankua për udhëtimin me helikopter, erën pickuese, erën e djersës dhe faktin që ajo kishte parë ndonjëherë ekipin SPEAR.
  
  "Askush nuk ju kërkoi të qëndroni me ne," tha Alicia qetësisht.
  
  "Çfarë mund të bëja tjetër? Të ikësh si një mi i kishës i frikësuar?"
  
  "Pra, kjo është për të vërtetuar se ju jeni të guximshëm?"
  
  Sytë e Kenzit shkëlqenin. "Nuk dua ta shoh Harmagedonin. Dhe ti?"
  
  "Unë tashmë e kam parë këtë. Ben Affleck është çuditërisht homoseksual, dhe Bruce Willis është më tronditës se një asteroid i mallkuar. Por dreqin, po përpiqesh të na thuash se në të vërtetë ke një zemër?"
  
  Kensi shikoi nga dritarja.
  
  "Vjedhësi i artefakteve arkeologjike ka një zemër. Kush do ta dinte?
  
  "Unë thjesht po përpiqem t'i rikthehem biznesit tim në Lindjen e Mesme. Një. Ndihma për ju budallenjtë do të shkojë shumë drejt arritjes së kësaj. Qire zemrën tënde të mallkuar."
  
  Helikopteri fluturoi mbi çatitë e Manhatanit ndërsa Hayden mori sqarime se Ramses dhe Gator nuk ishin larguar ende nga ishulli, pasi ishin parë pranë tragetit Staten Island.
  
  "Partat që humbasin në përkthim mund të na vrasin të gjithëve," psherëtiu Hayden dhe Drake pranoi se ishte e vërtetë. Nga sherri më i vogël në oborrin e shkollës e deri te lufta mes presidentëve dhe kryeministrave, nuanca ishte gjithçka.
  
  Destinacioni i tyre u afrua më shumë ndërsa ndërtesat kaluan me shpejtësi. Piloti u zhyt midis dy rrokaqiejve për të ruajtur shpejtësinë ndërsa po shkonte drejt objektivit të tij. Drake e mbajti veten me qëllim të zymtë. Ujërat gri të vorbullta të gjirit shtriheshin përpara. Më poshtë mund të shihnin një grup helikopterësh uljeje, të gjithë duke luftuar për pozicion.
  
  "Si kjo!" Hajden po qante.
  
  Por piloti tashmë po zbriste ashpër, duke bërë që helikopteri të luftonte për t'u ulur për të marrë pozicionin kryesor përpara një rreshti vazosh lulesh dhe një stacioni autobusi. Drake ndjeu stomakun e tij të dridhej përmes gojës. Hayden bërtiti në qelinë e saj.
  
  "Sigurisht që terminali është i mbyllur," tha ajo. "Nëse Ramses është këtu, çfarë shpreson të arrijë?"
  
  "Duhet të ketë një gardh pas jush dhe një varg makinash të parkuara nën pemë. Policët kanë një grua atje, e cila ishte personi i fundit që e pa atë."
  
  "Shkëlqyeshëm. Pra, tani ne -"
  
  "Prit!" Veshët e Alicia i kapën tingujt përpara se të kujtdo tjetër. "Dëgjoj të shtënat."
  
  "Shko."
  
  Duke dalë nga makina, ekipi u drejtua drejt terminalit, duke vrapuar përgjatë ndërtesës. Drake vuri re se rreth kthesës së gjerë të hyrjes kryesore, një rampë e gjatë prej betoni të çonte në zonën e ankorimit. Të shtënat erdhën që andej, të qëlluara nëpër hapësirë të hapur, jo të mbytura, si nga muret.
  
  "Kthehu atje," tha ai. "Po vjen nga rrëshqitja."
  
  Helikopterët mbushën qiellin pas tyre. Trupi rënkues i një polici qëndronte në rrugën e tyre, por ai tundi dorën që ata të ecnin përpara, duke mos treguar shenja lëndimi. Më shumë të shtëna u dëgjuan në ajër. Ekipi nxori armët, vrapoi së bashku dhe kontrolloi zonën përpara. Një tjetër polic u gjunjëzua para tyre, me kokë poshtë, duke i mbajtur për dore.
  
  "Është në rregull," tha ai. "Shko. Vetëm një plagë në mish. Ne kemi nevojë për ju djema. Ata... po largohen."
  
  "Jo sot," tha Hayden dhe vrapoi përpara.
  
  Drake vuri re fundin e rrëshqitjes dhe projeksionet në të majtë të saj - të gjitha rrëshqitëse prej betoni të përdorura për tragetet. Valët spërkatën në bazën e tyre. "A mund ta dëgjoni këtë?" tha ai ndërsa të shtënat filluan përsëri. "Ramses fitoi një togë automatike."
  
  Lauren ishte e vetmja që tundi kokën. "Cili prej tyre?"
  
  "Më shumë raunde në minutë se një AK. Klip nga gjashtëqind në tetëqind raunde. Fuçi të zëvendësueshme në rast se nxehet shumë. Jo saktësisht e saktë, por tmerrësisht e frikshme."
  
  "Shpresoj që ai bastard të shkrihet në duart e tij," tha Alicia.
  
  Një grup policësh u gjunjëzuan përpara, duke u ulur vazhdimisht për t'u mbuluar ndërsa SAW pështyu plumbat e tij. Një varg plumbash u ndezën sipër. Dy policë iu përgjigjën zjarrit, duke synuar skajin më të largët të rrëshqitjes ku ishte ankoruar trageti.
  
  "Mos më thuaj..." tha Dahl.
  
  "Ne mendojmë se ai po i hip tragetit pikërisht atje me një nga biletat e mirëmbajtjes," tha një nga policët. "Dy djem. Njëri po na synonte, tjetri po niste varkën."
  
  "Ai nuk mund të shpëtojë kështu," protestoi Hayden. "Është... është... loja ka mbaruar." Sytë e saj shkëlqenin nga tmerri.
  
  "Për të," tha Alicia me vetëkënaqësi.
  
  "Jo, jo," pëshpëriti Hayden. "Për NE. I kemi marrë të gjitha gabim. Ramses fjalë për fjalë del me zhurmë. Unë vulos trashëgiminë e tij. Djema, ai do të shpërthejë këtë bombë bërthamore."
  
  "Kur?"
  
  "Une nuk e di. Supozimi më i mirë? Ai po shkon në ishullin e Lirisë dhe statujën dhe do ta postojë atë në të gjithë mediat sociale. O Zot, o Zot, imagjino-" u mbyt ajo. "Nuk mundem... thjesht nuk mundem..."
  
  Kinimaka e shtyu atë në këmbë, burri i madh gërmonte me qëllim. "Nuk do ta lejojmë këtë të ndodhë. Duhet të bëjmë diçka. Tani."
  
  Dhe Drake pa ndezjen e SAW rreth pesëdhjetë metra larg, vdekjen e të shtënave të tij, të vetmen gjë që qëndronte mes tyre dhe Ramsesit dhe bombën bërthamore.
  
  "Kush dëshiron të jetojë përgjithmonë, apo jo?"
  
  "Jo," tha Alicia qetësisht. "Do të ishte gjithmonë e mërzitshme si ferr."
  
  Dhe Dahl hodhi një vështrim të fundit në ekip. "Unë do të marr drejtimin."
  
  Në atë sekondë të fundit, heronjtë e Nju Jorkut u përgatitën; një ekip SHPEARERS, dhe më pas çdo polic dhe agjent brenda dëgjimit. Të gjithë u ngritën në këmbë, u përballën me armën pështyrës dhe bënë zgjedhjen përfundimtare të jetës së tyre.
  
  Dahl e filloi atë. "Sulm!"
  
  
  KAPITULLI DYZET E TRETË
  
  
  Drake vrapoi në mes të miqve të tij, pikërisht aty ku donte të ishte, duke ngritur armën dhe duke qëlluar fort. Plumbat qëllohen nga çdo armë vrapuese me një shpejtësi prej dy mijë e pesëqind këmbë në sekondë, shpërthime të shumta që jehojnë nëpër stoqe. Dritaret u thyen në të gjithë tragetin.
  
  Në pak sekonda, ata e përgjysmuan hendekun, duke vazhduar të gjuanin intensivisht. Përdoruesi i SAW ndryshoi menjëherë cilësimet e tij, i tronditur nga brutaliteti i sulmit. Nuk është se ai ndaloi së shtënat; plumbat e tij gjurmuan një gjurmë në stoqe dhe dolën në det ndërsa ai me shumë mundësi u lëkund prapa. Drake solli në sytë e tij pamjen teleskopike, vuri gishtin në këmbëzën dhe dalloi tiparet e njeriut që mbante SAW.
  
  "Ky është Aligatori," tha Hayden mbi komunikuesin. "Mos humb."
  
  SAW u kthye, duke u kthyer përsëri drejt tyre, ende duke pështyrë plumbin. Drake imagjinoi se fuçi tani duhet të jetë aq i nxehtë sa të shkrihet, por jo aq shpejt. Një plumb e goditi policin në jelek antiplumb dhe më pas i dyti i theu krahun tjetrit. Në këtë moment, zemrat e tyre ishin gati të hidheshin nga gjoksi, por ata nuk e ndalën sulmin dhe nuk e pakësuan të shtënat. Pjesa e poshtme e tragetit kishte rënë, ishte copëtuar, pjesa e hapur e shpinës ishte aq e shpuar sa ngjante me një rende djathi. Aligatori tundi SAW fort, duke u përpjekur të kompensonte. Plumbat shpuan hapësirën mbi kokat e tyre.
  
  Zhurma e shurdhër e motorit të tragetit u shndërrua në një zhurmë të ngadaltë dhe kjo ndryshoi gjithçka. Aligatori u hodh në bord, duke vazhduar të gjuajë me zjarr. Uji filloi të dilte nga pas dhe anija u anua përpara. Drake pa se ata ishin ende njëzet këmbë nga mbrapa, e pa atë të kthehej majtas dhe anash dhe e dinte se nuk do t'ia dilnin kurrë në kohë.
  
  Duke bërtitur teksa ra, ai ra në krah, duke u ndalur befas. Dahl ra aty pranë. Hayden u rrokullis, të gjitha këto e bënë edhe më të vështirë synimin e Aligatorit, por burrit dukej se nuk i interesonte. Figura e tij mund të shihej duke u tërhequr, duke u nisur më thellë në traget.
  
  Drake i sinjalizoi Hajdenit dhe Hajden thirri helikopterët.
  
  Zogjtë e zinj nxituan drejt rrëshqitjes, zbritën ashpër dhe u hodhën pezull tre këmbë mbi tokë ndërsa ekuipazhi i SPEAR u ngjit në bord. Ndërsa policët dhe agjentët përshëndetën, u krijua një lidhje e re që nuk do të prishej kurrë, ata përshëndetën sa më mirë që mundën, pastaj helikopterët praktikisht u ngritën në ajër. Pilotët i shtynë makinat deri në kufi, duke ndjekur tragetin që vlonte dhe së shpejti përfunduan lart. Ishte një pamje që Drake nuk mund ta imagjinonte kurrë: zogj të varur si grabitqarë të zinj vdekjeprurës në qiejt e Nju Jorkut, horizonti i famshëm si një sfond, duke u përgatitur për t'u nisur në tragetin Staten Island.
  
  "Goditi ata fort," tha Hayden në radion e helikopterit. "Dhe shpejt".
  
  Duke zbritur, dy helikopterë nxituan drejt skajit të tragetit. Pothuajse menjëherë, Aligatori i shqetësuar nxori kokën nga dritarja anësore dhe gjuajti një breshëri të furishme. Shpërthimi i tij i tretë u përplas në lëkurën e jashtme të helikopterëve, duke depërtuar në disa pjesë dhe duke u kërcyer nga të tjerat. Helikopterët ranë nga qielli si gurë. Dahl theu derën dhe iu përgjigj zjarrit, plumbat humbën pa shpresë.
  
  "Gjuan sikur po dreq," murmuriti Drake. "Asnjëherë nuk godet objektivin e duhur."
  
  "Zbrapsu". Dahl hoqi dorë nga përpjekjet për të goditur Alligatorin dhe u përgatit për goditjen e ardhshme.
  
  Tre sekonda më vonë ndodhi, vetëm se nuk ishte një goditje, por vetëm një ndalesë e papritur. Helikopteri i parë fluturoi mbi kuvertën e sipërme të tragetit, ndërsa i dyti fluturoi pranë anës së portit, pjesëtarët e mbetur të ekuipazhit të SPIR ishin në bord. Ata u larguan me shpejtësi, çizmet u përplasën në kuvertë dhe u grumbulluan në grupe. Helikopterët më pas u ngritën për t'u bashkuar me homologët e tyre në ajër duke gjurmuar tragetin.
  
  Hayden u gjend ballë për ballë me ekipin për disa sekonda. "Ne e dimë se ku është. Dhoma e motorit. Le t'i japim fund kësaj tani."
  
  Ata vrapuan, adrenalina pomponte përtej çdo mase, dhe më pas Aligatori ndryshoi qartë taktikat në kuvertën më poshtë.
  
  RPG-ja fishkëlliu në ajër, u përplas me helikopterin dhe shpërtheu. Zogu humbi kontrollin, metali u shpërnda në të gjitha drejtimet, zjarri përfshiu bykun e zi dhe ai ra i rraskapitur në kuvertën e sipërme të tragetit.
  
  Te komanda "running SPEAR".
  
  
  KAPITULLI DYZET E KATËRT
  
  
  Drake dëgjoi një ndryshim në zhurmën e motorit të helikopterit dhe e dinte pa kontrolluar që makina po shkonte me shpejtësi drejt tyre. Sikur të mos mjaftonte kjo, hija grabitqare e zgjatur që përhapej nëpër kuvertë ishte pikërisht në shënjestër.
  
  Vraponi ose vdisni.
  
  Ai përplasi shpatullën e tij në derën e jashtme, duke shkëputur të gjithë kornizën nga menteshat e saj dhe duke rënë në hapësirën përtej. Trupat nxituan pas tij, duke u rrotulluar, duke u shtrirë, duke u ngjitur dhe duke shtyrë. Helikopteri u ul rëndë, rotorët u shkëputën dhe trupi metalik u shpërbë. Gjithçka, nga copëzat e deri te shtizat e gjata deri në krahë, prenë ajrin, duke e prerë atë në copa. Trageti tundej dhe rënkoi, uji shkumonte majtas e djathtas.
  
  Topi i zjarrit ka qëlluar drejt helikopterëve të tjerë, të cilët menjëherë kanë ndërmarrë veprime evazive, duke mos lejuar që fati të përplaset. Rrënjët e zjarrit lëpinin kuvertën e sipërme, duke shkaktuar zjarre të reja, duke djegur bojërat dhe shtyllat metalike dhe duke shkrirë bojën. Rotori u përkul ndërsa goditi shtyllën në të djathtë të Drake, duke kërcyer drejt dyshemesë me gjithë vrullin e tij u ndal papritur. Predha të tjera fluturuese thyen dritaret dhe shpuan kornizën, dhe një gozhdë e tmerrshme kaloi drejt e në anën e varkës dhe doli në det. Drake ndjeu prekjen e flakëve ndërsa nxehtësia kalonte përmes tij, shikoi nën shpatullën e tij dhe pa të gjithë ekipin të shtrirë të shtrirë, madje edhe Smithin të shtrirë në majë të Lauren. Shpërthimi kaloi dhe ata panë kryengritjen dhe më pas Alligator i çoi gjërat në nivelin e çmendurisë së plotë.
  
  Çmenduri.
  
  RPG-ja e radhës kaloi menjëherë përmes vetë varkës, duke lënë raketën dhe duke thyer kuvertën ndërsa fluturonte. Një shpërthim shpërtheu ndërsa një predhë çau nëpër kuvertë, duke dërguar më shumë përdhes zjarri dhe mbeturina vdekjeprurëse. Drake rënkoi ndërsa copëzat i shpuan kokën dhe shpatullën, i lehtësuar që dhimbja i tregoi se ishte ende gjallë. Duke marrë një moment për të marrë frymë, ai kontrolloi mjedisin e ri përpara.
  
  Kishte një vrimë të thyer në kuvertë. Kudo kishte pirgje druri. Tymi dhe zjarri rridhnin nëpër kuvertën e mesme të sipërme dikur të mbyllur.
  
  "Rruga është e qartë," tha ai.
  
  "Vetem per ty!" Lauren pothuajse bërtiti.
  
  "Atëherë qëndro," pështyu Kenzi, duke e tërhequr mbi supin e Dahl. "A jeni mirë, Thorst?"
  
  "Po, po, jam mirë. Me ler te shkoj".
  
  Drake eci me një ritëm gjysmë zemre, më i kujdesshëm nga sa mund të kujtonte gjatë gjithë jetës së tij. Grupi pas tij u grumbullua së bashku, duke e ditur saktësisht se ku po shkonte. Në momentin e fundit, ashtu siç e priste, Dali iu shfaq mu në shpatull.
  
  "A po e bëjmë këtë, shok?"
  
  "Ne kemi të drejtë."
  
  Dhe ata u hodhën poshtë nëpër një vrimë të re, këmbët së pari dhe sytë në kërkim të armiqve. Ata u përplasën fort në kuvertën e poshtme, u rrotulluan, të paprekur dhe u ngritën me armët e tyre të stërvitura.
  
  "Pastaj!" Drake po qante.
  
  Çizmet e tyre goditën kuvertën e fortë pas tyre.
  
  Kensi erdhi i fundit dhe Drake pa, së pari, se ajo kishte hequr xhaketën e saj të brendshme të rëndë dhe, së dyti, se e kishte mbështjellë atë rreth bazës së seksionit të ndarë prej tre këmbësh të rotorit të helikopterit. Fytyra e saj ishte e vetëkënaqur ndërsa u kthye nga suedez.
  
  "Tani," tha ajo, "Unë kam armën time."
  
  "Zoti na ndihmoftë."
  
  Ata u vërsulën në anije si një, duke luftuar Ramsesin dhe Gatorin në betejë. Trageti rriti shpejtësinë me çdo moment që kalonte. Liberty Island gjithashtu u rrit, duke u shfaqur gjithnjë e më i madh në horizont.
  
  "A nuk e kupton maniaku që nuk do të arrijë te statuja?" Kinimaka po merrte frymë rëndë.
  
  "Mos e thuaj këtë," u përgjigj Hayden. "Mos e thuaj këtë."
  
  "Oh po, e kuptoj."
  
  "Ata nuk do ta fundosin këtë traget," i siguroi Dahl. "Gjiri nuk është aq i thellë sa të absorbohet... mirë, e dini çfarë."
  
  Në kuvertën tjetër poshtë ata më në fund gjetën prenë e tyre. Aligatori ruante derën ndërsa Ramses drejtonte tragetin. Në përputhje me prirjen e tij tashmë të krijuar për çmenduri, prodhuesi i bombave ka lëshuar një RPG që e ka përgatitur pikërisht për një moment të tillë. Drake nuk mundi të mos gulçonte dhe të bërtiste që të gjithë të mbuloheshin, dhe më pas raketa kaloi në qendër të tragetit në lartësinë e kokës, duke lënë një gjurmë tymi në prag të tij, i shtyrë nga e qeshura maniake e Alligatorit.
  
  "Të pëlqen shumë? E ke kapur atë? Tashmë po vdesim!"
  
  Drake ngriti sytë për të gjetur Alligatorin pothuajse sipër tij, duke vrapuar pas raketës, duke mbajtur raketën e tij me vete. Vetë raketa fluturoi nëpër traget dhe doli nga pjesa e pasme, duke shpërthyer në ajër. Aligatori tundi raketën në kokën e Drake.
  
  Jorksajeri u zbut kur Ramesses më në fund u kthye, me dorën e tij të prerë rastësisht në timon.
  
  "Ju jeni tashmë vonë," tha ai.
  
  Drake e goditi Alligatorin në stomak, por ai u hodh prapa, duke tundur ende armën e tij të rëndë. Të them të drejtën, kjo e vonoi skuadrën një moment shtesë. Askush nuk donte të godiste nga një shkop i tillë mishi, por kishte shumë hapësirë brenda tragetit, gjë që i dha Dahl-it dhe të tjerëve manovrim më të madh. Aligatori gërrmoi dhe u kthye, pastaj vrapoi drejt e drejt Ramsesit, princit terrorist, i cili tani mbante një pistoletë gjysmë automatike. Drake vuri re një çantë shpine të lidhur në shpinën e Alligatorit.
  
  "Ju vetëm po e vononi të pashmangshmen," tha Ramses.
  
  Me njërën dorë që spërkatte avull nga brenda, me tjetrën ndryshoi pak drejtim, duke synuar ishullin e Lirisë.
  
  "A jeni shqetësuar ndonjëherë se si të jetoni?" tha Drake nga pas banakut. "Pazari? Bllokohet? Një plan i përpunuar arratisjeje? Çfarë dreqin ishte gjithë kjo?"
  
  "Ah, pazari ishte thjesht - si ta them unë - një shitje në dorëzim? Duke hequr qafe të gjitha të mirat e mia të kësaj bote. Kalaja është një lamtumirë dhe do të thotë fund. Në fund të fundit, më çove direkt në Nju Jork. Dhe plani i arratisjes është, po, pak i komplikuar, e pranoj këtë. Por a e sheh tani? Ju jeni tashmë vonë. Ora po troket."
  
  Drake nuk e dinte saktësisht se çfarë donte të thoshte Ramses, por implikimi ishte i qartë. Duke dalë nga mbulesa, ai lau kafazin e rrotave me plumba dhe vrapoi pas tyre, me ekipin e tij afër. Nuk ka më të folur; ky ishte fundi i tij. Ramsesi u tërhoq prapa, gjaku i buroi nga supi si një burim. Aligatori bërtiti kur plumbat hynë në trupin e tij. Xhami i mbuloi të dy terroristët me spërkatje të thepisura.
  
  Drake theu derën dhe më pas rrëshqiti, duke u kërcyer nga korniza dhe duke u rrëshqitur deri në një ndalesë, duke mallkuar fatin e tij. Dahl u hodh mbi të, Kenzi ishte pranë tij. Të dy hynë në kabinën e rrotave dhe ngritën armët për të vrarë. Ramsesi i takoi me gjithë forcën e një të çmenduri shtatëkëmbësh, të lidhur me muskuj, duke buzëqeshur si një qen i egër; ai u turr brenda dhe u përpoq t'i shpërndante përreth.
  
  Dahl nuk toleroi asgjë nga këto, duke i rezistuar forcës brutale dhe duke marrë të gjitha goditjet. Kensi kërceu rreth tyre, duke goditur krahët e Ramses si një ujk i rrezikshëm. Princi radikal rrahu suedezin. Maune e shpatullave e bëri Dahl-in të dridhej. Duart tepër të forta e kapën suedezin nga fyti dhe filluan ta shtrëngojnë. Duke ngritur duart, Dahl e liroi dorën përgjysmë dhe më pas e mori vetë njërën; të dy burrat tundeshin dhe shtrëngoheshin me njëri-tjetrin derisa asnjëri nuk mund të merrte frymë. Ramses e ktheu Dahlin dhe e përplasi përsëri në mur, por reagimi i vetëm i suedezit ishte një buzëqeshje e gjerë.
  
  Kensi u hodh në ajër, duke ngritur bërrylin e saj, të cilin e rrëzoi me forcë dërrmuese, direkt mbi plagën e gjakosur të Ramses nga plumbi. Duke mos pritur kurrë që një grusht do t'i jepte fund një përleshjeje të tillë, ajo më pas e goditi me thikë në fyt burrin edhe kur ai bërtiste, duke i fryrë sytë.
  
  Pastaj Ramses u largua me lëkundje, i mbuluar me gjak, duke vjella. Dahl e la të ikte, duke ndjerë fundin. Sytë e terroristit u mbyllën në sy të suedezit dhe nuk kishte asnjë shenjë disfate në to.
  
  "Unë do ta marr këtë moment si një moment fitoreje", tha ai. "Dhe shtypni zemrën e kapitalizmit."
  
  Ai zgjati dorën sikur të donte të prekte Aligatorin.
  
  Dahl qëlloi përsëri. Plumbi e goditi Ramsesin në bark, duke e hedhur prapa.
  
  Aligatori u hodh dhe ra mbi Ramses.
  
  Princi terrorist arriti të rrëmbejë çantën e shpinës të lidhur në pjesën e pasme të Aligatorit që po binte, me dorën e tij të shtrirë duke shtrënguar telin blu të ekspozuar ndërsa të dy u rrëzuan.
  
  Kenzi nxitoi përpara, duke synuar dorën që mbante telin me të vetmen armë që kishte në dorë, armën më të mirë që kishte, një katana të papërpunuar. Tehu i saj u pre me shpejtësi, duke i prerë krahun Ramsesit në shpatull, duke bërë që terroristi të shprehte një shprehje habie ekstreme.
  
  Dora goditi dyshemenë në të njëjtën kohë me aligatorin, por gishtat ende po shtrëngonin skajin tashmë të hapur të telit blu.
  
  "Pa probleme," u kollit Ramses. "Ke pasur të drejtë që më sulmove ashtu. Ora nuk po shkonte. Por..." Një spazmë e përdredhi, gjaku i rrodhi shpejt nga barku, krahu dhe shpatulla e majtë.
  
  "Kjo... po ndodh... tani."
  
  
  KAPITULLI DYZET E PESË
  
  
  Drake u zvarrit nëpër dysheme, duke e rrotulluar Aligatorin në bark, ndërsa i çmenduri qeshi në kuvertën e përgjakur. Pranë tij ra Dahl, në fytyrën e tij ishin shkruar dhimbje, tmerr dhe parandjenjë. Rripi u fiksua, por Drake e zgjidhi menjëherë dhe më pas e çliroi kutinë metalike nga materiali i ashpër.
  
  Kohëmatësi i numërimit mbrapsht qëndronte para tyre, me numrat e tij të kuq vezullues po aq kërcënues dhe të tmerrshëm sa gjaku që u përhap në dysheme nën gjunjët e tyre.
  
  "Dyzet minuta," foli fillimisht Hayden, me zërin e saj të mbytur. "Mos luaj me të, Drake. Çarmatoseni këtë gjë tani."
  
  Drake tashmë po e kthente bombën, ashtu si herën e kaluar. Kinimaka i dha atij një thikë të hapur, të cilën ai e ndau pjesë-pjesë, duke lëvizur me kujdes, i kujdesshëm ndaj kurtheve të shumta që mund të lëshonte një prodhues bombë si Gator. Ndërsa largoi pajisjen nga terroristi i çmendur, ai hodhi një vështrim nga Alicia.
  
  "Mos thuaj më", tha ajo, duke e kapur burrin nën krahë dhe duke e tërhequr zvarrë. Nuk do të kishte mëshirë për një vrasës të tillë.
  
  Me një dorë të qëndrueshme, ai hoqi panelin e përparmë të bombës. Me të ishin ngjitur telat blu të mbështjellë që shtriheshin në mënyrë alarmante.
  
  "Kjo nuk është një bombë e bërë vetë," pëshpëriti Dahl. "Bej kujdes".
  
  Drake ndaloi për të parë mikun e tij. "A doni ta bëni këtë?"
  
  "Dhe të jeni përgjegjës për nisjen e tij? Jo ne te vertete. Jo."
  
  Drake kafshoi buzën e poshtme, plotësisht i vetëdijshëm për të gjithë faktorët e përfshirë. Numërimi pulsues ishte një kujtesë e vazhdueshme se sa pak kohë u kishte mbetur.
  
  Hayden e thirri Mooren. Kinimaka thirri xhenierët. Dikush tjetër i quajtur NEST. Kur Drake hodhi një vështrim në pajisjen, çdo aspekt u konsiderua dhe informacioni u derdh shpejt.
  
  "Tërhiq telat përsëri," sugjeroi Dahl.
  
  "Shumë e rrezikshme."
  
  "Unë mendoj se nuk ka sensor lëvizjeje këtë herë, duke gjykuar nga mënyra se si po vraponte Alligator."
  
  "E drejtë. Dhe ne nuk mund të ripërdorim idenë tuaj të vare."
  
  "Qarku i shembur?"
  
  "Ky eshte problemi. Ata tashmë po përdornin diçka të re - tela të sigurt. Dhe ky bastard është i vërtetë. Nëse përfshihem në këtë, mund të funksionojë."
  
  Aligatori bëri zhurma të çuditshme nga dhoma ngjitur ndërsa Alicia punonte. Nuk kaloi shumë dhe ajo futi kokën nga dera e thyer. "Ai thotë se bomba në fakt ka një çelës kundër ndërhyrjeve." Ajo ngriti supet. "Por atëherë unë mendoj se ai do ta kishte bërë atë."
  
  "Nuk ka kohë," tha Dahl. "Nuk ka kohë të mallkuar për këtë."
  
  Drake hodhi një vështrim në kohëmatës. Ata kishin mbetur tashmë tridhjetë e pesë minuta. Ai u ul përsëri në hauzet e tij. "Dreq, ne nuk mund ta marrim atë rrezik. Sa shpejt do të arrijë këtu skuadra e bombave?"
  
  "Maksimumi pesë minuta," tha Kinimaka ndërsa helikopterët goditën kuvertën e trageteve kudo që të mundnin. Të tjerët qëndruan pak më lart kur shpëtuesit u hodhën. "Por, çka nëse nuk mund ta çarmatosin?"
  
  "Po ta hedhim në gji?" sugjeroi Lauren.
  
  "Është një ide e mirë, por është shumë e vogël," e kishte pyetur Hayden tashmë Moore. "Uji i ndotur do të ngopë qytetin."
  
  Drake lëkundej përpara dhe mbrapa, duke menduar për çmendurinë dhe më pas i ra në sy Dahl-it. Suedezi kishte të njëjtën ide, ai e dinte. Falë shikimit të tyre, ata komunikonin drejtpërdrejt dhe lehtë.
  
  Ne mund ta bëjmë atë. Kjo është mënyra e vetme.
  
  Do të ishim të verbër. Rezultati është i panjohur. Pasi ka filluar, nuk ka kthim prapa. Do të shkonim në një udhëtim me një drejtim.
  
  Pra, çfarë dreqin po prisni? Ngrihu, dreq nënë.
  
  Drake iu përgjigj sfidës në sytë e Dahl dhe u drejtua. Duke marrë frymë thellë, ai lidhi pushkën e tij me rripa, mbajti pistoletat dhe nxori bombën bërthamore nga çanta e shpinës. Hajden e vështroi me sy të zmadhuar, me një vetull depërtuese.
  
  "Çfarë dreqin po bën?"
  
  "Ju e dini saktësisht se çfarë po bëjmë."
  
  "Distancat e sigurta mund të mos jenë të njëjta. Për ju, dua të them."
  
  "Atëherë ata nuk do ta bëjnë atë." Drake ngriti supet. "Por ne të gjithë e dimë se ka vetëm një mënyrë për të shpëtuar këtë qytet."
  
  Drake mori bombën bërthamore dhe Dahl eci përpara. Alicia e ndaloi për një moment tjetër të çmuar.
  
  "Ti largohesh pas vetëm një puthjeje? Mos lejoni që kjo të jetë lidhja më e shkurtër e jetës sime."
  
  "Jam i habitur që nuk kishit më të shkurtra."
  
  "Unë po e zvogëloj qëllimisht një djalë që vendosa se më pëlqente, që e qiva dhe më pas u mërzita pas rreth tetë minutash."
  
  "Oh mirë. Shihemi pas pak atëherë."
  
  Alicia e mbajti vetëm me sytë e saj, duke e mbajtur pjesën tjetër të trupit absolutisht të qetë. "Kthehu së shpejti".
  
  Hayden u shtrëngua mes Drake dhe Dahl, duke folur shpejt, duke transmetuar informacione nga Moore dhe duke mbajtur një sy tek ata që mund të ofronin ndihmën e parë.
  
  "Ata thonë se ngarkesa e bombës është midis pesë dhe tetë kilotone. Duke marrë parasysh vëllimin, peshën dhe shpejtësinë me të cilën do të fundoset..." Ajo ndaloi. "Thellësia e sigurt është një mijë e tetëqind këmbë ..."
  
  Drake iu bind, por u ngjit në shkallët aty pranë në kuvertën e sipërme. "Ne kemi nevojë për helikopterin më të shpejtë që keni," i tha ai pilotit që po afrohej. "Jo mut. Asnjë ankim. Na jep vetëm çelësat e mallkuar."
  
  "Ne nuk jemi-"
  
  Hajden e ndërpreu. "Po, tetëmbëdhjetëqind këmbë, për të neutralizuar gjithë këtë rrezatim, sipas komandës NEST. Dreqin, ju duhet të jeni tetëdhjetë milje në det të hapur."
  
  Drake ndjeu se trupi metalik i bombës i rrëshqiti pak përmes djersës që mbulonte gishtat e tij. "Në tridhjetë minuta? Kjo nuk do të ndodhë. Çfarë ke tjetër?"
  
  Hajden u zbeh. "Asgjë, Drake. Ata nuk kanë asgjë."
  
  "Tani kjo vare ka filluar të duket mirë," komentoi Dahl.
  
  Drake pa Alicia duke vrapuar përpara, duke shkuar në kuvertën e sipërme dhe duke parë nga deti. Çfarë kërkonte ajo atje, jashtë?
  
  Piloti u afrua, pajisja Bluetooth pulsonte në bazën e helmetës së tij. "Ne kemi helikopterin më të shpejtë në ushtri," tha ai. "Bell SuperCobra. Dyqind milje në orë nëse e shtyn atë."
  
  Drake iu drejtua Hajdenit. "A do të funksionojë kjo?"
  
  "Unë mendoj se po". Ajo bëri disa llogaritje aritmetike mendore në kokën e saj. "Prisni, kjo nuk mund të jetë e vërtetë."
  
  Drake kapi bombën bërthamore, numrat e kuq ende ndezin, Dahl pranë tij. "Le të!"
  
  "Tetëdhjetë milje," tha ajo ndërsa vraponte. "Po, mund ta bësh. Por kjo do t'ju lërë vetëm... tre minuta për të larguar dreqin prej andej. Nuk do të shpëtoni nga zona e shpërthimit!"
  
  Drake iu afrua Super Cobra pa ngadalësuar, duke parë format gri të hijshme, frëngjitë, topat me tre tyta, sqetullat e raketave dhe lëshuesit e zjarrit të Ferrit.
  
  "Mjaft," tha ai.
  
  "Drake," e ndaloi Hajden. "Edhe nëse hidhni një bombë bërthamore në mënyrë të sigurtë, shpërthimi do t'ju shkatërrojë."
  
  "Atëherë mos e humbni kohën tonë," tha Yorkshireman. "Përveç nëse ju apo Moore apo kushdo tjetër në kokën tuaj nuk di një mënyrë tjetër?"
  
  Hayden dëgjoi të dhënat, këshillat dhe inteligjencën që Moore transmetonte vazhdimisht. Drake ndjeu tragetin që lëkundet mbi valët e rrëmbyeshme, pa horizontin e Manhatanit nga afër, madje dalloi rrëmujën si milingona e njerëzve që tashmë po ktheheshin në jetën e tyre. Anijet ushtarake, skafet dhe helikopterët ishin kudo, të pilotuar nga shumë njerëz që do të jepnin jetën për të shpëtuar këtë ditë.
  
  Por gjithçka zbriti në vetëm dy.
  
  Drake dhe Dahl hipën në Super Cobra, duke marrë një kurs përplasjeje në kontrollet nga piloti që po largohej.
  
  "Udhëtim të mbarë," tha ai ndërsa u largua. "Dhe pac fat".
  
  
  KAPITULLI DYZET E GJASHTË
  
  
  Drake ia dorëzoi Dahl-in bombën bërthamore me një buzëqeshje të lehtë në fytyrë. "Mendova se mund të dëshironit të bënit nderimet, shok."
  
  Suedezi mori bombën dhe u ngjit në pjesën e pasme të helikopterit. "Nuk jam i sigurt se mund t'ju besoj që të vozitni në një vijë të drejtë."
  
  "Kjo nuk është një makinë. Dhe me të vërtetë besoj se ne kemi vendosur tashmë se unë mund të ngas më mirë se ju."
  
  "Pse eshte kjo? Nuk e mbaj mend kështu."
  
  "Jam anglez. Ti nuk je i tillë."
  
  "Dhe çfarë saktësisht ka të bëjë kombësia me këtë?" Dahl rrëshqiti në një karrige.
  
  "Perëndia," tha Drake. "Stuart. Hamilton. Gjuetia. Butoni. Kodrën. Edhe me shume. Suedia ishte më afër fitimit të Formula 1 kur Finlanda zuri vendin e parë."
  
  Dahl qeshi, u shtrëngua dhe, duke vendosur kutinë e zezë metalike në gjunjë, mbylli derën. "Mos fol me kaq zë, Drake. Bomba mund të jetë e pajisur me një sensor të 'durrave'.
  
  "Atëherë ne jemi të dehur tashmë."
  
  Duke tërhequr shkopin e marsheve, ai ngriti helikopterin larg tragetit, pasi u sigurua që qielli sipër ishte i pastër. Drita e diellit shkëlqeu nga pas dhe u hodh nga miliona sipërfaqet reflektuese të qytetit, duke i dhënë atij një kujtim të vogël se përse po e bënin këtë. Fytyrat e shikonin nga poshtë kuvertës, shumë prej tyre miqtë dhe familja e tij, shokët e tij të skuadrës. Kenzi dhe Mai qëndruan krah për krah, me fytyrat e tyre pa shprehje, por ishte izraeliti që më në fund e bëri të buzëqeshte.
  
  Ajo preku orën e saj dhe tha vetëm me buzët e saj: Lëvize dreqin më tej.
  
  Alicia nuk shihej askund, dhe as Beau. Drake dërgoi një helikopter ushtarak poshtë mbi valë në një kurs të drejtpërdrejtë përtej Atlantikut. Erërat kaluan në rrugën e tyre dhe rrezet e diellit vezulluan në çdo valëzim. Horizontet shtrihen në të gjitha drejtimet, harqe të qiellit blu të hapur që rivalizojnë hapësirat mahnitëse të deteve. Horizonti epik pas tyre u zhduk ndërsa minutat dhe sekondat i afroheshin ngadalë zeros.
  
  "Pesëmbëdhjetë minuta," tha Dahl.
  
  Drake shikoi odometrin. "Dakërisht në orar."
  
  "Sa kohë do të na mbetet?"
  
  "Tre minuta," ngriti dorën Drake. "Plus ose minus."
  
  "Sa është kjo në milje?"
  
  "Me dyqind milje në orë? Rreth shtatë."
  
  Dahl shfaqi shpresë në fytyrën e tij. "Jo keq".
  
  "Në një botë ideale," ngriti supet Drake. "Nuk përfshin manovrat e kthesës, përshpejtimin, sulmin e peshkaqenit. Çfarëdo dreqin tjetër që na hodhën atje."
  
  "A ka kjo gjë një fryrje?" Dahl shikoi përreth, me gishtat e tij duke kapur fort bombën bërthamore.
  
  "Nëse ndodh, nuk e di se ku." Drake shikoi orën e tij.
  
  Dymbëdhjetë minuta deri në shpërthim.
  
  "Bëhu gati".
  
  "Gjithmonë kështu."
  
  "Vë bast se nuk e prisje ta bëje këtë kur u zgjove sot."
  
  "Çfarë? Hidhni një bombë bërthamore në Oqeanin Atlantik për të shpëtuar Nju Jorkun? Apo të flas me ju ballë për ballë ndërsa jeni në një helikopter të Marinës?"
  
  "Epo, të dyja."
  
  "Më erdhi në mendje pjesa e parë."
  
  Drake tundi kokën, pa mundur ta fshihte buzëqeshjen. "Sigurisht që ndodhi. Ti je Thorsten Dahl, heroi i madh".
  
  Suedezi e liroi kontrollin e tij mbi bombën bërthamore për vetëm një sekondë për të vënë dorën mbi supin e Drake. "Dhe ti je Drake, Matt Drake, personi më i kujdesshëm që kam njohur ndonjëherë. Nuk ka rëndësi se sa shumë përpiqesh ta fshehësh."
  
  "A jeni gati për të hedhur këtë bombë bërthamore?"
  
  "Sigurisht që është, idiot nga veriu."
  
  Drake e detyroi helikopterin të zhytej, fillimisht me hundë në fryrjen gri. Dahl hapi derën e pasme, duke u kthyer për të marrë një pozicion më të mirë. Një rrjedhë ajri vërshoi nëpër Super Kobra. Drake shtrëngoi kontrollin e tij në levën e kontrollit dhe shtypi pedalet, duke vazhduar të bjerë me shpejtësi. Dahl lëvizi bombën bërthamore për herë të fundit. Valët u ngritën, u përplasën dhe dërguan spërkatje kaotike drejt tyre, duke ndezur me shkumë të bardhë, të përshkuar me shkëndija diamanti të dritës së diellit. Duke tendosur çdo muskul, Drake më në fund e tërhoqi veten fort, duke drejtuar aureolën e tij dhe duke kthyer kokën për të parë Dal-in të hidhte nga dera armën me këllëf metalik të shkatërrimit përfundimtar.
  
  Ajo ra në valë, një bombë rrotulluese që hyri lehtësisht në ujë për shkak të lartësisë së ulët në të cilën u lëshua, një mënyrë tjetër e sigurt për të siguruar që sensori i papërshtatshëm të mbetej neutral. Drake i tërhoqi në çast ata nga përplasja, duke hipur në valë aq poshtë sa që e mposhtën rrëshqitjen e tij, duke mos humbur kohë për të rritur lartësinë dhe duke i dhënë helikopterit më pak hapësirë për të rënë në rast fatkeqësie.
  
  Dahl kontrolloi orën e tij.
  
  Dy minuta.
  
  "Ule këmbën poshtë."
  
  Drake pothuajse përsëriti se ai në fakt nuk po drejtonte makinën, por përkundrazi u përqendrua në marrjen e zogut sa më shpejt që të mundej, duke e ditur që suedezi thjesht po hiqte presionin. Tani gjithçka zbriti në sekonda - koha para shpërthimit bërthamor, kilometrat që u larguan nga rrezja e shpërthimit, kohëzgjatja e jetës së tyre.
  
  "Tetëmbëdhjetë sekonda," tha Dahl.
  
  Drake u përgatit për ferr. "Ishte bukur, shok."
  
  Dhjetë... nëntë...
  
  "Shihemi së shpejti, Yorkie."
  
  Gjashtë... pesë... katër...
  
  "Jo nëse shoh budallallëkun tënd..."
  
  Zero.
  
  
  KAPITULLI DYZET E SHTATË
  
  
  Drake dhe Dahl nuk panë asgjë nga shpërthimi fillestar nënujor, por muri i madh i ujit që shpërtheu nga deti pas tyre ishte i mjaftueshëm për t'i bërë zemrat e tyre të valëviteshin. Një re kërpudha e lëngshme që ngrihet mijëra metra në ajër, duke eklipsuar gjithçka tjetër, duke nxituar drejt atmosferës sikur të përpiqej të mbyste vetë diellin. Një kube me llak u rrit, një pararendës i valëve tronditëse, një re sferike, valë të larta sipërfaqësore dhe një valë bazë që do të ngrihej në një lartësi prej mbi pesëqind metrash.
  
  Vala e shpërthimit nuk mund të ndalohej, ishte një forcë e krijuar nga njeriu i natyrës, dekompozim energjik. Ai goditi pjesën e pasme të helikopterit si një goditje çekiçi, duke i dhënë Drake përshtypjen se po shtyhej nga dora e një gjiganti të keq. Pothuajse menjëherë, helikopteri u zhyt, u ngrit dhe më pas u kthye anash. Koka e Drake goditi metalin. Dahl u ngjit si një kukull lecke që hidhet nga një qen i egër.
  
  Helikopteri u drodh dhe u rrotullua, u trondit nga një shpërthim i pafund, një valë dinamike. Rrotullohej përsëri dhe përsëri, helikat e tij ngadalësoheshin, trupi i tij tundej. Pas tij, një perde e madhe uji vazhdoi të ngrihej, e shtyrë nga një forcë titanike. Drake u përpoq të qëndronte i vetëdijshëm, duke hequr dorë nga çdo kontroll mbi fatin e tij dhe thjesht duke u përpjekur të qëndronte, të qëndronte vigjilent dhe i plotë.
  
  Koha nuk ishte më thelbësore, dhe ata mund të godasin me këmbë e të godasin për orë të tëra brenda valës së shpërthimit, por vetëm kur ajo kaloi dhe ata e gjetën veten duke hipur mbi valën e saj, pasojat e vërteta të fuqisë së saj shkatërruese u bënë të qarta.
  
  Helikopteri, pothuajse i përmbysur, u vërsul drejt Atlantikut.
  
  Duke humbur kontrollin, Drake u përgatit për goditje, duke e ditur se edhe nëse do t'i mbijetonin katastrofës, nuk kishin trap shpëtimi, as xhaketa shpëtimi dhe asnjë shpresë shpëtimi. Në një farë mënyre, duke mbajtur mjaft vetëdije për t'u mbajtur për një jetë të shtrenjtë, ai shikoi teksa ata zhyten në oqean.
  
  
  KAPITULLI DYZET E TETË
  
  
  Alicia pa Drake të bënte lidhjen në kokën e tij rreth tre sekonda pas saj. Dahl gjithashtu. Djemtë ishin të ngadaltë, por ajo nuk do ta thoshte kurrë. Ishte shumë më mirë të ruheshin disa gjëra në rezervë. Siç e kuptuan të tjerët, dhe Hayden iu drejtua Moore dhe miqve të tij të qeverisë për këshilla, Alicia u godit nga njohuria fatale se ligji i distancave të sigurta do t'i bënte ata të vuanin shumë gjatë gjysmë ore të ardhshme. Ndërsa Drake punonte për të komanduar helikopterin, Alicia e ktheu shikimin dhe vëmendjen e saj diku tjetër.
  
  Helikopteri do të rrëzohej, ajo e dinte këtë, kështu që zgjedhja e dukshme për ta gjurmuar atë me një zog tjetër nuk kishte kuptim. Por nëse helikopteri i tij do të fluturonte me dyqind milje në orë...
  
  Alicia e mori mënjanë Beau-n, shpjegoi planin e saj dhe më pas gjeti një ushtar që i prezantoi me një përfaqësues të Rojes Bregdetare të SHBA.
  
  "Cila është anija juaj më e shpejtë?"
  
  Në kohën kur Drake u tërhoq, Alicia ishte poshtë kuvertës dhe po hidhej në një makinë prerëse të klasit Defender të konvertuar me ngut, duke arritur shpejtësi mbi tetëdhjetë milje në orë. Siç dëshmoi një nga ekuipazhi i dhenve, ata bënë disa ndryshime që mund të kenë rritur ose jo shpejtësinë e varkës në mbi njëqind. Kur Alicia u tha atyre me vetëm disa fjalë të shkurtra se çfarë donte të bënte, çdo burrë i pranishëm këmbënguli të qëndronte dhe të ndihmonte.
  
  Pak minuta më vonë, Mbrojtësi u largua, duke prerë valët me bykun e tij të ngurtë, duke u përpjekur të mbyllte hendekun midis shpërthimit të pashmangshëm dhe kohës së mbërritjes së tyre.
  
  Siç u tha Alicia, "Po shkojmë drejt një shpërthimi bërthamor, djema. Përmbahuni për kumbullat tuaja."
  
  Dhe pavarësisht nëse e kuptuan apo jo, ekuipazhi po nxirrte shpejtësinë maksimale nga varka. Duke hipur mbi valët dhe duke i sfiduar ato, varka e klasës Defender dha gjithçka që kishte. Alicia, me gishta të bardhë dhe fytyrëbardhë, shtrëngoi kangjellat brenda sallonit, duke parë nga dritaret. GPS skicoi kursin e helikopterit duke regjistruar sinjalin e transponderit të tij. Ekuipazhi i anijes vazhdimisht merrte parasysh diferencën kohore, duke thënë se e kishin mbyllur hendekun në njëzet minuta, pastaj në tetëmbëdhjetë.
  
  Shtatëmbëdhjetë.
  
  Ende shumë e gjatë. Alicia kapi hekurudhën dhe u drodh kur Beau e kapi supin e saj.
  
  "Do të funksionojë," tha ai. "Ne do ta shpëtojmë këtë ditë."
  
  Varka vrapoi sa më shpejt që mundi, duke ndjekur helikopterin me shpejtësi, të dy duke ndjekur çuditërisht shpërthimin që po afrohej, i cili ende nuk kishte ndodhur. Horizonti ishte një vijë gjithnjë në ndryshim, asnjëherë e drejtë. Ekipi djersi, luftoi dhe u zhyt në thellësitë e njohurive të tyre. Varka po hynte në një territor të paeksploruar, motorët ishin aq të fuqishëm sa dukeshin të gjallë.
  
  Kur kapiteni u kthye nga Alicia, ajo tashmë mund të shihte një re spirale në horizont, jo shumë larg, por shumë më larg se helikopteri i Drake dhe Dahl. Mbrojtësi i përshpejtuar kaloi me shirita mbi një spërkatje të madhe uji, pa valën e shpërthimit që po afrohej, e goditi dhe shpërtheu, duke tundur çdo rrufe në qiell që mbante strukturën e tij. Në distancë mund të shihej një unazë e madhe me ujë të bardhë, kjo pamje ia mori frymën edhe Alicias për një sekondë.
  
  Por vetëm për një sekondë.
  
  "Lëvizni," mori frymë ajo, e vetëdijshme se Drake dhe Dal tani pothuajse me siguri po përplaseshin në ujërat armiqësore. "Lëviz, lëviz, lëviz!"
  
  
  * * *
  
  
  U deshën edhe trembëdhjetë minuta të tjera për të arritur në vendin e përplasjes. Alicia ishte gati, me një jelek shpëtimi të lidhur në trup dhe një tjetër në dorë. Bo ishte pranë saj me më shumë se gjysmë duzinë anëtarë të ekuipazhit, duke skanuar ujërat me sytë e tij. Mbeturinat e para që gjetën ishin një pjesë lundruese e tehut të helikës, e dyta ishte një rrëshqitje me gjatësi të plotë. Pas kësaj, ato pjesë që nuk u fundosën u shfaqën më shpesh, duke kaluar në një grup.
  
  Por as Drake as Dahl.
  
  Alicia shikoi valët, duke qëndruar në diellin e ndritshëm, por duke jetuar në ferrin më të errët. Nëse fati përcaktoi që këta dy heronj mund të shpëtonin Nju Jorkun dhe t'i mbijetonin shpërthimit, vetëm për t'u humbur në Atlantik, ajo nuk ishte e sigurt se mund ta përballonte atë. Kaluan minutat. Rrënojat lundruan përpara. Askush nuk tha asnjë fjalë dhe nuk lëvizi asnjë centimetër. Ata do të qëndrojnë deri në mbrëmje nëse është e nevojshme.
  
  Radioja kërciste vazhdimisht. Zëri pyetës i Hajdenit. Pastaj Moore dhe Smith janë në vijën tjetër. Edhe Kensi foli. Momentet kaluan në lëvizje të ngadalta trazirash dhe tmerri në rritje. Sa më gjatë të vazhdonte kjo...
  
  Beau qëndroi në majë të gishtave, duke vënë re diçka që ngrihej në anën e valës. Ai e vuri në dukje këtë dhe shtroi pyetjen. Pastaj Alicia e pa atë gjithashtu, një masë e zezë e çuditshme që lëvizte ngadalë.
  
  "Nëse është Kraken," pëshpëriti ajo në thelb, pa e kuptuar as atë që tha. "Unë po largohem nga këtu."
  
  Kapiteni e drejtoi varkën në atë drejtim, duke ndihmuar në fokusimin e formës. U deshën disa minuta dhe u zhvendos pak, por kur Alicia hodhi sytë, ajo pa se ishin dy trupa, të lidhur së bashku që të mos mjegulloheshin dhe të lidhura në sediljen e pilotit ende lundrues. Beteja midis shkeljes në ujë dhe zhytjes dukej se po anonte drejt këtij të fundit, kështu që Alicia i kërkoi Mbrojtësit të nxitonte.
  
  Dhe ai u hodh në det.
  
  Duke notuar në mënyrë të qëndrueshme, ajo kapi masën kërcyese dhe e tundi atë, duke u përpjekur t'i jepte kuptim. Fytyra e dikujt u kthye.
  
  "Dal. A je ne rregull? Ku është Drake?
  
  "Duke mbajtur për palltot e mia. Si gjithmone."
  
  Ndërsa rryma e ktheu Dahl-in në ujë, u bë e dukshme një fytyrë e dytë, e mbështetur në pjesën e pasme të xhaketës së tjetrit.
  
  "Epo, ju të dy jeni rehat së bashku," protestoi false Alicia. "Nuk është çudi që nuk thirrët për ndihmë. A do t'ju japim edhe dhjetë minuta të tjera?
  
  Dora që dridhej e Drake u ngrit nga uji. "As vetëm. Më duket se kam gëlltitur gjysmën e oqeanit të përgjakur."
  
  "Dhe unë mendoj se do të zbresim," mori frymë Dahl, disa çaste para se sedilja e pilotit të rrëshqiste dhe koka e tij u zhduk nën ujë.
  
  Prerësi i rojes bregdetare iu afrua aq sa guxoi. "Gjithçka është në rregull me ta?" zërat bërtitën.
  
  Alicia bëri me dorë. "Gjithçka është në rregull me ta. Bastardët thjesht po mashtrojnë."
  
  Pastaj Drake gjithashtu rrëshqiti nën ujë.
  
  "Mmm," Alicia e nguli sytë. "Në fakt..."
  
  
  KAPITULLI DYZET E NËNTË
  
  
  Më pas, bota u përshtat, e tronditur nga tmerri i asaj që ndodhi, por, për fat të keq, edhe u mësua me të. Siç detajuan Shtetet e Bashkuara në vitet 1960, ishte vetëm çështje kohe para se një terrorist të shpërthente një bombë bërthamore në një nga qytetet më të mëdha të botës. Ata madje zhvilluan një dokument dhe një përgjigje ndaj tij - skenari numër një i reagimit kombëtar.
  
  Nëse një grup njerëzish më të plagosur, të mavijosur, të dhembur dhe ankuar do të ishin mbledhur për të diskutuar mbi pasojat dhe për të shndritur dështimet e Nju Jorkut, kjo nuk do të ishte pranuar kurrë. Megjithatë, ky ekip, SPIR dhe disa të tjerë, u kontaktuan nga Presidenti, Drejtori i Sigurisë Kombëtare dhe Kryetari i Bashkisë së Nju Jorkut.
  
  Alicia do të ankohej gjithmonë për këtë. "Dhe gjithçka që doja me të vërtetë ishte një telefonatë nga Lawrence."
  
  "Fishburne?" Pyeti Drake.
  
  "Mos u bëj budalla. Jennifer, sigurisht."
  
  "A mund të të vjedhë nga unë?"
  
  Alicia qeshi. "Në hap të syrit."
  
  "Epo, është gjithmonë mirë të dish se në anën e kujt je."
  
  "Nëse dëshironi, unë mund t'ju shkruaj një listë të pretendentëve kryesorë."
  
  Drake tundi dorën, duke u përpjekur ende të rimarrë veten nga puthja që ata ndanë. Kjo ndodhi menjëherë pas një çasti stresi të madh, një festë për jetën, por i ngjalli emocione, emocione të vjetra që mendonte se kishin vdekur prej kohësh. Siç qëndronin gjërat tani, kishte shumë gjëra të tjera për të menduar - Mai dhe Bo shefi mes tyre.
  
  Por jeta nuk u ngadalësua vetëm për ju, mendoi ai. Edhe pse shumë e prisnin këtë, dhe shanset e shkëlqyera erdhën kryesisht vetëm një herë. Për t'i humbur ato zakonisht nënkuptonte një jetë keqardhje, për të mos ditur kurrë. Një shans i humbur nuk është kurrë një shans i humbur.
  
  Është më mirë të provosh dhe të dështosh sesa të mos provosh fare.
  
  Alicia ishte po aq komplekse sa një sistem diellor, por edhe ajo ishte e lundrueshme. I fiku për një moment mendimet, ende i dobët fizikisht dhe mendërisht nga gjithë stresi i kësaj dite dhe në fakt javëve të fundit. Miqtë e tij u ulën rreth tij, duke shijuar një vakt në një nga restorantet më të mira italiane në Nju Jork. Agjenti Moore mori me qira të gjithë ambientet me shpenzimet e Homeland, në shenjë mirënjohjeje për ekipin dhe i mbylli brenda.
  
  "Çfarëdo që të ndodhë," tha ai. "Unë nuk dua që ju njerëz të nxitoni për ta parandaluar këtë."
  
  Drake e vlerësoi atë.
  
  Dhe ekipi vlerësoi ushqimin e mrekullueshëm, atmosferën e relaksuar dhe pushimin e gjatë pas kaq shumë stresi. Vendet ishin prej pelushi, dhoma ishte e ngrohtë dhe stafi mezi dallohej. Dahl ishte i veshur me një këmishë të bardhë dhe pantallona të zeza, pothuajse të panjohura për Drake, i cili ishte mësuar ta shihte me veshje luftarake. Por më pas ai ishte veshur në mënyrë të ngjashme, duke zëvendësuar pantallonat me xhinse të besueshme Levi's.
  
  "Nuk duket si Bond," vuri në dukje Dahl.
  
  "Unë nuk jam James Bond."
  
  "Atëherë ndaloni së menduari dhe përpjekjet për t'u dukur më e sofistikuar sa herë që Alicia kalon pranë. Ajo tashmë e di që ju jeni thjesht një dv e Yorkshire-"
  
  "Mendoj se është koha që ti të shkosh me pushime, shok. Nëse nuk mund të vendosni se ku të shkoni, do të jem i lumtur t'ju ftoj javën e ardhshme." Ai ngriti grushtin.
  
  "Dhe këtu është mirënjohja ime për të shpëtuar jetën tuaj."
  
  "Nuk e mbaj mend këtë. Dhe nëse nuk e mbaj mend, atëherë nuk ka ndodhur kurrë."
  
  "Shumë e ngjashme me atë kur u rrite."
  
  Bo dhe May u ulën pranë njëri-tjetrit, francezi shijonte vaktin e tij dhe fliste kur i flitej; gruaja japoneze dukej jashtë vendit, e kapur mes dy botëve. Drake pyeti veten se çfarë dëshironte me të vërtetë dhe ku ishte vendi i saj i vërtetë. Në disa momente ai pa një zjarr tek ajo që e inkurajoi të luftonte për të, në disa të tjera - dyshim që e detyroi të heshte, duke u zhytur në vetvete. Natyrisht, të katërt nuk mundën të zgjidhnin asgjë brenda një dite, por ai pa diçka që po afrohej, duke turbulluar horizontin përpara.
  
  Shumë e ngjashme me shpërthimin bërthamor që ai dëshmoi dje.
  
  Smith dhe Lauren tani ishin një. Ndoshta ata u nxitën nga puthja e Drake dhe Alicia, ose ndoshta furça e tyre me asgjësimin. Sido që të jetë, ata nuk humbën një ditë tjetër duke menduar për të. Hayden dhe Kinimaka u ulën së bashku dhe Drake pyeti veten nëse ai pa diçka më shumë se metri i hapësirës mes tyre, diçka më kuptimplote. Kishte të bënte më shumë me gjuhën e trupit se çdo gjë tjetër, por ai ishte i rraskapitur mendërisht në atë kohë dhe e kaloi atë deri në lodhje.
  
  "Për nesër," ngriti gotën e tij, "dhe në betejën tjetër."
  
  Pijet u kulluan dhe vakti vazhdoi. Pikërisht pasi ishte ngrënë pjata kryesore dhe shumica ishin mbështetur në karriget e tyre, të thellë në gjumë të kënaqur, që Kenzi vendosi të fliste me të gjithë grupin.
  
  "C'fare ka qe nuk shkon me mua?" - ajo pyeti. "A është vërtet fati im kaq i pasigurt?"
  
  Hayden u zhvendos, manteli i udhëheqjes e mbështjell përsëri. "Epo, do të jem i sinqertë me ju, gjë që jam i sigurt se do ta vlerësoni. Nuk do të doja asgjë më shumë sesa të të mbaj jashtë qelisë së burgut, Kensi, por më duhet të them - nuk mund ta imagjinoj që kjo të ndodhë."
  
  "Unë mund të largohem."
  
  "Unë nuk mund t'ju ndaloja," pranoi Hayden. "Dhe nuk do të doja. Por krimet që keni kryer në Lindjen e Mesme, - bëri ajo një grimasë, - për të thënë të paktën, kanë mërzitur shumë njerëz të fuqishëm. Disa prej tyre janë amerikanë."
  
  "Me shumë mundësi të njëjtët burra dhe gra për të cilët bleva sende të tjera."
  
  "Pike e mire. Por nuk ndihmoi".
  
  "Atëherë do të bashkohem me ekipin tuaj. Filloni me një plan të pastër. Vraponi pranë gazelës bjonde, emri i së cilës është Thorsten Dahl. Unë jam i yti tani, Hayden, nëse më jep një shans për të shlyer borxhin tim."
  
  Udhëheqësja e ekipit SPEAR i mbylli sytë me shpejtësi ndërsa deklarata e sinqertë e Kenzit iu shfaq asaj. Drake u mbyt nga uji për herë të dytë në dy ditë. "Kurrë nuk e kam menduar Dalin si gazelë. Edhe me shume-"
  
  "Mos e thuaj këtë," paralajmëroi suedez, duke u dukur paksa i zënë ngushtë.
  
  Alicia e vëzhgoi izraelitin me kujdes. "Nuk jam i sigurt se dua të punoj me këtë kurvë."
  
  "Oh, do të jem mirë me ty, Miles. Mbajeni veten në këmbë. Unë mund t'ju mësoj se si të gjuani një grusht që në të vërtetë dhemb."
  
  "Mund të më duhet gjithashtu të qëndroj me ju tani për tani," foli Bo. "Me Tyler Webb në erë dhe Tomb Raider, nuk kam askund tjetër që mund të jem."
  
  "Faleminderit," murmuriti Drake. "Ne do të mendojmë për këtë dhe do t'ju dërgojmë një letër përgjigjeje shumë të shkurtër."
  
  "Njerëzit e mirë janë gjithmonë të mirëpritur në këtë ekip," i tha Hayden atij. "Përderisa ata luajnë mirë me ne të tjerët. Jam i bindur se Beau do të jetë një shtesë e shkëlqyer."
  
  "Epo, unë e di që ai ka një avantazh të madh," tha Alicia e menduar. "Edhe pse nuk jam i sigurt se do të luajë mirë me ekipin."
  
  Disa qeshën, disa jo. Nata u depilua dhe u zbeh, dhe megjithatë ushtarët që shpëtuan Nju Jorkun depresuan në shoqëri të mirë dhe mes historive të mira. Vetë qyteti festoi me ta, megjithëse shumica e banorëve të tij nuk e dinin kurrë pse. Një ndjenjë karnavali përshkoi ajrin. Në errësirë dhe më pas në lindjen e diellit, jeta vazhdoi.
  
  Me zbardhjen e ditës së re, ekipi vazhdoi rrugët e veta, duke u kthyer në dhomat e hotelit dhe duke rënë dakord të takoheshin pasdite.
  
  "Gati për të luftuar një herë tjetër?" Dahl i zuri gojën Drake-it teksa po dilnin në mëngjesin e freskët e të ri.
  
  "Afer teje?" Drake mendoi të tallej me suedezin dhe më pas kujtoi gjithçka që kishin kaluar. Jo vetëm sot, por që nga dita kur u takuan.
  
  "Gjithmonë," tha ai.
  
  
  FUND
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Kockat e Odinit
  
  
  PËRKUJTIM
  
  
  Do të doja t'ia kushtoja këtë libër vajzës sime,
  
  Kira,
  
  premton të mbajë
  
  dhe shumë kilometra të tjera përpara ...
  
  Dhe për të gjithë ata që më kanë mbështetur ndonjëherë në shkrimin tim.
  
  
  Pjesa 1
  Unë kurrë nuk kam dashur të filloj një luftë ...
  
  
  NJË
  
  
  
  JORK, Angli
  
  
  Errësira shpërtheu.
  
  "Kjo eshte". Matt Drake hodhi një vështrim në shikuesin dhe u përpoq të injoronte spektaklin dhe të kapte imazhin ndërsa modelja e veshur çuditërisht përndiqte në pasarelë drejt tij.
  
  Jo i lehtë. Por ai ishte një profesionist, ose të paktën ai u përpoq të ishte. Askush nuk tha kurrë se kalimi nga ushtar i SAS në civil do të ishte i lehtë dhe ai kishte luftuar për shtatë vitet e fundit, por fotografia dukej se goditi akordin e duhur brenda tij.
  
  Sidomos sonte. Modelja e parë tundi me dorë dhe buzëqeshi pak me fodullëk, dhe më pas u largua pa probleme nën tingujt e muzikës dhe brohoritjet. Drake vazhdoi të klikonte kamerën kur Beni, banori i tij njëzet vjeçar, filloi t'i bërtiste në vesh.
  
  "Programi thotë se ishte Milla Yankovic. Unë mendoj se kam dëgjuar për të! Unë citoj: 'modeli stilist Freya'. Uau, është ajo Bridget Hall? Është e vështirë të dallosh nën gjithë atë pajisje vikinge."
  
  Drake e injoroi komentin dhe vazhdoi lojën e tij, pjesërisht sepse nuk ishte i sigurt se shoku i tij i ri po e tërhiqte fijen e tij, si të thuash. Ai kapi imazhe të gjalla të ecjes së maces dhe lojës së shpërndarë të dritës në turmë. Modelet ishin të veshura me kostume vikinge, të kompletuara me shpata dhe mburoja, helmeta dhe brirë - kostume retro të dizajnuara nga stilisti i njohur botëror Abel Frey, i cili për nder të mbrëmjes plotësoi modën e sezonit të ri me një kostum luftarak skandinav.
  
  Drake e ktheu vëmendjen te kreu i shëtitjes së maceve dhe objekti i festës së sotme - një relike e zbuluar së fundmi, e quajtur me ambiciozitet "Mburoja e Odinit". Mburoja e sapo zbuluar, e cila ka marrë një vlerësim të gjerë në të gjithë botën, tashmë është vlerësuar si gjetja më e madhe në mitologjinë norvegjeze dhe në fakt daton shumë kohë përpara fillimit të historisë së Vikingëve.
  
  E çuditshme, thanë ekspertët.
  
  Misteri që pasoi ishte i madh dhe intrigues dhe tërhoqi vëmendjen e gjithë botës. Vlera e Mburojës u rrit vetëm kur shkencëtarët iu bashkuan cirkut të publicitetit pasi një element i paklasifikuar u zbulua në përbërjen e tij.
  
  Nerdët e uritur për pesëmbëdhjetë minutat e tyre të famës, foli ana cinike e personalitetit të tij. Ai e shkundi atë. Sado që e luftoi, cinizmi që ishte bërë pjesë e tij kur mbeti e ve, lulëzoi si një trëndafil helmues sa herë që e ulte rojet.
  
  Beni tërhoqi nga dora Drake, duke e kthyer befas kompozimin e tij artistik në një pamje të hënës së plotë.
  
  "Oops". Ai qeshi. "Më falni, Mat. Është goxha e shijshme. Përveç muzikës... është mut. Ata mund të punësojnë grupin tim për disa qindra paund. A mund të besoni se Jorku arriti të kapte diçka kaq të mahnitshme si kjo?"
  
  Drake tundi aparatin e tij në ajër. "Sinqerisht? Jo." Ai e njihte Këshillin e Qytetit të Jorkut me idetë e tyre korruptive. E ardhmja është në të kaluarën, kështu thonë ata. "Por shikoni, York-u po i paguan qiradhënësit tuaj disa quid për të fotografuar modele, jo qiellin natën në shtator. Dhe grupi juaj është mut. Pra, qetësohu."
  
  Beni rrotulloi sytë. "Dit? Muri i gjumit po shqyrton edhe tani propozime të shumta, miku im."
  
  "Thjesht përpiqemi të fokusohemi në modelet e mira." Drake në fakt ishte fokusuar në Mburojën, e ndriçuar nga dritat e ecjes së maces. Ai përbëhej nga dy rrathë, i brendshëm ishte i mbuluar me imazhe të lashta të kafshëve, dhe i jashtmi ishte një përzierje e simboleve të kafshëve.
  
  Shumë mistik, mendoi ai. E shkëlqyeshme për frutat dhe arrat e kuruara.
  
  "I lezetshëm," pëshpëriti ai ndërsa një modele kaloi pranë, dhe ai kapi kontrastin e rinisë dhe moshës në filmin dixhital.
  
  Rruga e maceve u instalua shpejt pranë qendrës së famshme Jorvik të York-ut - një muze historik i Vikingëve - pasi Muzeu Suedez i Antikiteteve Kombëtare dha një hua të shkurtër për fillim të shtatorit. Rëndësia e ngjarjes u rrit në mënyrë eksponenciale kur stilisti i superyllit Abel Frey ofroi të sponsorizonte një ngjarje të ecjes me mace për të festuar hapjen e ekspozitës.
  
  Një model tjetër i hapi pllakat e improvizuara me shprehjen e një maceje që kërkon tasin e saj me krem të natës. Idiot, cinizmi është ngritur sërish. Kjo ishte paradigma e ndyrë e një ylli, i cili ishte i destinuar të shfaqej në një program të ardhshëm të realitetit televiziv "të famshëm" dhe të postohej në Twitter dhe Facebook nga një milion idiotë që pinë birrë dhe pinë duhan dhjetë herë në ditë.
  
  Drake i mbylli sytë. Ajo ishte akoma vajza e dikujt...
  
  Dritat e prozhektorëve rrotulloheshin dhe rridhnin nëpër qiellin e natës. Drita e ndritshme e reflektuar nga vitrina në vitrinë, duke shkatërruar atë aurë të vogël artistike që Drake kishte arritur të krijonte. Muzika shpërqendruese e vallëzimit të Cascada sulmoi veshët e tij. Zot, mendoi ai. Në Bosnje ndjenjat ishin më të lehta se sa në këtë.
  
  Turma u rrit. Pavarësisht punës së tij, ai mori një moment për të parë fytyrat përreth tij. Çiftet dhe familjet. Dizajner të drejtë dhe homoseksual që shpresojnë të kapin një paraqitje të shkurtër të idhullit të tyre. Njerëz me veshje të zbukuruara, duke i shtuar atmosferës së karnavalit. Ai buzëqeshi. Duhet pranuar që dëshira për të qenë në roje ishte shuar këto ditë - gatishmëria luftarake e ushtrisë kishte kaluar - por ai ende ndjeu disa nga ndjesitë e vjetra. Në një kuptim të shtrembër, ata kishin fituar forcë që kur Alison, gruaja e tij, kishte vdekur dy vjet më parë pasi e la atë, të zemëruar, të thyer me zemër, duke deklaruar se ai mund të ishte larguar nga SAS, por SAS nuk do ta linte kurrë. Çfarë dreqin do të thoshte kjo?
  
  Koha mezi e ka prekur dhimbjen.
  
  Pse u rrëzua ajo? Ishte një reflektim i keq në rrugë? Gjykim i keq? Lotë në sytë e saj? E qëllimshme? Një përgjigje që do t'i ikte përgjithmonë; një të vërtetë të tmerrshme që ai nuk do ta dijë kurrë.
  
  Një imperativ i lashtë e ktheu Drake në të tashmen. Diçka u kujtua nga ditët e tij të ushtrisë - një trokitje e largët, e harruar prej kohësh... tani kujtime të vjetra... trokitje....
  
  Drake shkundi mjegullën dhe u fokusua në shfaqjen e shëtitjes së maceve. Dy modele organizuan një betejë tallëse nën mburojën e Odinit: asgjë spektakolare, vetëm materiale promovuese. Turma brohoriste, kamerat televizive u valëvitën dhe Drake klikoi si një dervish.
  
  Dhe pastaj u vrenjos. E uli kamerën. Mendja e tij ushtarake, e plogësht, por jo e kalbur, e kapi atë trokitje të largët, trokitje përsëri dhe pyeti veten pse dreqin dy helikopterë të ushtrisë po i afroheshin vendit të ngjarjes.
  
  "Ben," tha ai me kujdes, duke bërë të vetmen pyetje që më erdhi në mendje, "gjatë kërkimit tuaj, a keni dëgjuar për ndonjë mysafir të papritur sonte?"
  
  "Uau. Nuk mendoja se e vure re. Epo, ata po shkruanin në Twitter se Kate Moss mund të shfaqej."
  
  "Kate Moss?"
  
  Dy helikopterë, një tingull që një vesh i stërvitur mund ta njohë në mënyrë të pagabueshme. Dhe jo vetëm helikopterët. Këta ishin helikopterë sulmues Apache.
  
  Pastaj i gjithë ferri shpërtheu.
  
  Helikopterët fluturuan lart, bënë një rreth dhe filluan të fluturojnë në unison. Turma brohoriti me entuziazëm, duke pritur diçka të veçantë. Të gjithë sytë dhe kamerat u kthyen drejt qiellit të natës.
  
  Beni bërtiti: "Uau..." Por më pas i ra telefoni celular. Prindërit dhe motra e tij i telefononin vazhdimisht, dhe ai, një djalë i familjes me zemër të artë, përgjigjej gjithmonë.
  
  Drake përdoret për pushime të shkurtra familjare. Ai ekzaminoi me kujdes pozicionet e helikopterit, bazat e raketave të mbushura plotësisht, armën me zinxhir 30 mm që duket e vendosur nën gypin përpara të avionit dhe vlerësoi situatën. Mut...
  
  Potenciali për kaos të plotë Turma entuziaste u grumbullua në një shesh të vogël të rrethuar nga dyqane me tre dalje të ngushta. Beni dhe ai kishin vetëm një zgjedhje nëse... kur... fillonte rrëmuja.
  
  Drejtohuni drejt për një shëtitje me mace.
  
  Pa paralajmërim, dhjetëra litarë rrëshqitën nga helikopteri i dytë, për të cilin Drake tani e kuptoi se duhet të ishte një hibrid Apache: një makinë e modifikuar për të akomoduar shumë anëtarë të ekuipazhit.
  
  Njerëz të maskuar zbritën në rreshtat e lëkundur, duke u zhdukur pas ecjes së maces. Drake vuri re armët e lidhura në gjoks ndërsa një heshtje e kujdesshme filloi të përhapej në turmë. Zërat e fundit ishin zërat e fëmijëve që pyesnin pse, por shumë shpejt edhe ata u shuan.
  
  Plumbi Apache më pas gjuajti një raketë Hellfire në një nga magazinat boshe. U dëgjua një zhurmë fërshëllimë, si një milion litra avulli që ikën, pastaj një ulërimë si dy dinosaurët që takohen. Fragmente zjarri, qelqi dhe tullash u shpërndanë lart nëpër zonë.
  
  Benit i ka rënë celulari i shokuar dhe vrapoi pas tij. Drake dëgjoi britmat që ngriheshin si një valë baticash dhe ndjeu se instinkti i turmës pushtoi turmën. Pa u menduar asnjë çast, ai e kapi Benin dhe e hodhi mbi parmakë, më pas u hodh mbi vete. Ata zbarkuan pranë shtegut të maces.
  
  Tingulli i një arme me zinxhir Apache u dëgjua, i thellë dhe vdekjeprurës, të shtënat e saj fluturuan mbi turmën, por ende shkaktonin panik të pastër.
  
  "Ben! Qëndro pranë meje." Drake vrapoi rreth fundit të pistës së maceve. Disa modele u përkulën për të ndihmuar. Drake u ngrit në këmbë dhe shikoi mbrapa masën e njerëzve që vlonte duke vrapuar në panik drejt daljeve. Dhjetra persona u ngjitën në pasarelë, të ndihmuar nga modelet dhe stafi. Britmat e frikësuara përshkuan ajrin, duke shkaktuar përhapjen e panikut. Zjarri ndriçoi errësirën dhe zhurma e rëndë e rrotulluesve të helikopterit mbyti pjesën më të madhe të zhurmës.
  
  Arma e zinxhirit ra përsëri, duke dërguar plumb të rëndë në ajër me një tingull makthi që asnjë civil nuk duhet ta dëgjojë askund.
  
  Drake u kthye. Modelet u strukën pas tij. Mburoja e Odinit ishte para tij. Duke iu bindur një impulsi, ai rrezikoi të bënte disa fotografi pikërisht në momentin kur ushtarët me xhaketa antiplumb u shfaqën nga prapaskenat. Shqetësimi i parë i Drake ishte të pozicionohej mes Benit, modeleve dhe ushtarëve, por ai vazhdoi të klikonte, duke ngushtuar pamjen e tij.
  
  Me dorën tjetër ai e shtyu qiramarrësin e tij të ri më larg.
  
  "Hej!"
  
  Një nga ushtarët e nguli sytë dhe tundi automatikun e tij kërcënues. Drake ndrydhi një ndjenjë mosbesimi. Një gjë e tillë nuk ka ndodhur në Jork, në këtë botë. York ishte shtëpia e turistëve, adhuruesve të akullores dhe udhëtarëve amerikanë ditorë. Ishte një luan që nuk u lejua kurrë të vrumbullonte, edhe kur sundonte Roma. Por ishte e sigurt dhe ishte e kujdesshme. Ky ishte vendi që Drake zgjodhi për të shpëtuar nga SAS i mallkuar në radhë të parë.
  
  Të jem me gruan time. Për të shmangur... katrahurën!
  
  Ushtari u shfaq papritur në fytyrën e tij. "Më jep atë!" bërtiti me theks gjerman. "Ma jep mua!"
  
  Ushtari nxitoi drejt kamerës. Drake preu parakrahun e tij dhe ktheu automatikun e tij. Fytyra e ushtarit u ndez nga habia. Drake ia dorëzoi në heshtje kamerën Benit në një lëvizje që do të kishte bërë krenar çdo kryekamerier të Nju Jorkut. E dëgjova duke ikur me shpejtësi.
  
  Drake drejtoi automatikun në dysheme ndërsa tre ushtarë të tjerë përparuan drejt tij.
  
  "Ti!" Një nga ushtarët ngriti armën. Drake mbylli sytë gjysmë, por më pas dëgjoi një britmë të ngjirur.
  
  "Prit! Humbje minimale, idiot. Doni të qëlloni me gjakftohtësi dikë në televizionin kombëtar?"
  
  Ushtari i ri i bëri me kokë Drake. "Më jep kamerën." Në theksin e tij gjerman kishte një cilësi hundore dembele.
  
  Drake mendoi për një plan B dhe e la armën të përplasej në dysheme. "Unë nuk i kam ato".
  
  Komandanti u bëri me kokë vartësve të tij. "Shikoni atë."
  
  "Aty ishte dikush tjetër..." ushtari i parë ngriti armën, duke u dukur i hutuar. "Ai... ai u largua."
  
  Komandanti hyri drejt në fytyrën e Drake. "Lëvizje e keqe."
  
  Fuçi iu shtyp në ballë. Vizioni i tij ishte i mbushur me gjermanë të zemëruar dhe pështymje fluturuese. "Shikoni atë!"
  
  Ndërsa ata e kontrolluan, ai vuri re vjedhjen e organizuar të Mburojës së Odinit të udhëhequr nga një burrë i sapoardhur i maskuar i veshur me një kostum të bardhë. Ai tundi dorën disi demonstrative dhe kruajti kokën, por nuk tha asgjë. Pasi Mburoja u fsheh në mënyrë të sigurt, burri tundi radion në drejtim të Drake, duke tërhequr qartë vëmendjen e komandantit.
  
  Komandanti e vuri radion në vesh, por Drake nuk ia hoqi sytë nga burri me të bardha.
  
  "Në Paris," tha burri vetëm me buzët e tij. "Nesër në gjashtë."
  
  Trajnimi SAS, reflektoi Drake, ishte ende i dobishëm.
  
  Komandanti tha: "Po". Edhe një herë ai e gjeti veten në fytyrën e Drake, duke tundur kartat e tij të kreditit dhe ID-të e fotografit. "Arrëthyes me fat," tërhoqi ai me përtesë. "Shefi thotë se humbjet janë minimale, prandaj je gjallë. "Por," ai tundi portofolin e Drake, "ne kemi adresën tuaj dhe nëse ju derdhni fasulet," shtoi ai, duke buzëqeshur më ftohtë se skrotumi i një ariu polar, "telashet do t'ju gjejnë."
  
  
  DY
  
  
  
  JORK, Angli
  
  
  Më vonë, në shtëpi, Drake e trajtoi Benin me kafe filtri pa kafe dhe u bashkua me të për të parë mbulimin e ngjarjeve të natës.
  
  Mburoja e Odinit u vodh sepse qyteti i Jorkut thjesht nuk ishte i përgatitur për një sulm kaq brutal. Mrekullia e vërtetë ishte se askush nuk vdiq. Helikopterët e djegur u gjetën milje larg, të braktisur aty ku bashkoheshin tre autostrada, me banorët e tyre të zhdukur prej kohësh.
  
  "Shkatërroni shfaqjen e Frey-t," tha Beni gjysmë seriozisht. "Modelet tashmë janë të mbushura dhe janë zhdukur."
  
  "Dreq, ndërrova edhe shtratin. Epo, jam i sigurt se Frey, Prada dhe Gucci do të mbijetojnë."
  
  "Muri i Gjumit do t'i kalonte të gjitha."
  
  "Ka filluar sërish në filmin familjar Titaniku?"
  
  "Kjo më kujton - ata e prenë babin tim në mes të rrjedhës."
  
  Drake mbushi filxhanin e tij. "Mos u shqetëso. Ai do të telefonojë pas rreth tre minutash apo më shumë."
  
  "A po tallesh me mua, Krusty?"
  
  Drake tundi kokën dhe qeshi. "Jo. Ti je shumë i ri për të kuptuar."
  
  Ben kishte jetuar me Drake për rreth nëntë muaj. Në vetëm pak muaj, ata u kthyen nga të panjohur në miq të mirë. Drake subvencionoi qiranë e Benit në këmbim të njohurive të tij për fotografinë - i riu ishte rrugës për t'u diplomuar - dhe Ben e ndihmoi duke ndarë gjithçka. Ai ishte lloji i djalit që nuk i fshehu ndjenjat e tij, ndoshta një shenjë e pafajësisë, por gjithashtu meriton admirim.
  
  Beni e uli filxhanin e tij. "Natën e mirë, shok. Mendoj se do të shkoj të telefonoj motrën time."
  
  "Nata".
  
  Dera u mbyll dhe Drake ia nguli sytë bosh Sky News për një moment. Kur u shfaq imazhi i mburojës së Odinit, ai u kthye në të tashmen.
  
  Mori kamerën që i jepte jetesën, nguli kartën e kujtesës në xhep, duke synuar që nesër të rishikonte fotot dhe më pas u drejtua drejt kompjuterit që rrotullohej. Duke ndryshuar mendje, ai u ndal për të kontrolluar dyert dhe dritaret. Kjo shtëpi ishte shumë e mbrojtur shumë vite më parë kur ai ende shërbente në ushtri. Atij i pëlqente të besonte në të mirën themelore të çdo qenieje njerëzore, por lufta të mësoi një gjë - mos i beso asgjë verbërisht. Keni gjithmonë një plan dhe një opsion rezervë - Plani B.
  
  Kishin kaluar shtatë vjet dhe tani ai e dinte se mentaliteti i ushtarit nuk do ta linte kurrë.
  
  Ai kërkoi në Google 'Odin' dhe 'Shield of Odin'. Jashtë shtëpisë, era ngrihej, duke nxituar nëpër strehë dhe duke ulëritur si një bankier investimi, bonusi i të cilit ishte kufizuar në katër milionë. Ai shpejt kuptoi se Mburoja ishte një lajm i madh. Ishte një zbulim i madh arkeologjik, më i madhi gjatë gjithë historisë së Islandës. Disa lloje të Indiana Jones dolën nga rruga e rrahur për të eksploruar një rrjedhë të lashtë akulli. Disa ditë më vonë, ata gërmuan Mburojën, por më pas një nga vullkanet më të mëdhenj të Islandës filloi të gjëmonte dhe më tej eksplorimi duhej të vihej në pritje.
  
  I njëjti vullkan, mendoi Drake, që kohët e fundit kishte dërguar një re hiri në të gjithë Evropën, duke ndërprerë trafikun ajror dhe pushimet e njerëzve.
  
  Drake piu kafen e tij dhe dëgjoi ulërimën e erës. Ora e mantelit shënoi mesnatën. Një vështrim në sasinë e madhe të informacionit të ofruar nga interneti i tha atij se Beni do t'i jepte më shumë kuptim sesa mund. Ben ishte si çdo student - në gjendje të kuptonte shpejt rrëmujën që u shfaq së bashku me teknologjinë. Ai lexoi se mburoja e Odinit ishte zbukuruar me shumë dizajne të ndërlikuara, të cilat të gjitha ishin studiuar nga ekspertët e bodrumit dhe se J.R.R. Tolkien e bazoi magjistarin e tij endacak Gandalf në Odin.
  
  Gjëra të rastësishme. Simbolet ose hieroglifet që rrethonin pjesën e jashtme të mburojës besohej të ishin një formë e lashtë e mallkimit të Odinit:
  
  
  Parajsa dhe Ferri janë vetëm injorancë e përkohshme,
  
  Është Shpirti i Pavdekshëm që anon drejt së Drejtës ose të Gabuar.
  
  
  Nuk kishte asnjë skenar për të shpjeguar mallkimin, por të gjithë ende besonin në vërtetësinë e tij. Të paktën kjo iu atribuohej vikingëve, dhe jo Odinit.
  
  Drake u ul përsëri në karrigen e tij dhe vrapoi nëpër ngjarjet e natës.
  
  Një gjë e thirri, por në të njëjtën kohë e bëri të mendojë. Djaloshi me gojë të bardhë tha: "Në Paris, nesër në gjashtë." Nëse Drake shkon në këtë rrugë, ai mund të rrezikojë jetën e Benit, për të mos përmendur të tijën.
  
  Një civil do ta kishte injoruar këtë. Ushtari do të arsyetonte se ata tashmë ishin kërcënuar, se jeta e tyre ishte tashmë në rrezik dhe se çdo informacion ishte informacion i mirë.
  
  Ai kërkoi në Google: Një + Paris.
  
  Një hyrje e guximshme i ra në sy.
  
  Kali i Odinit, Sleipnir, u ekspozua në Luvër.
  
  Kali i Odinit? Drake gërvishti pjesën e pasme të kokës. Për Zotin, ky djalë po pretendonte disa gjëra shumë materiale. Drake hapi faqen kryesore të Luvrit. Dukej se një skulpturë e kalit legjendar Odin u zbulua shumë vite më parë në malet e Norvegjisë. Më shumë histori pasuan. Drake shpejt u mahnit aq shumë nga historitë e shumta rreth Odinit, sa pothuajse harroi se Ai ishte në të vërtetë Zoti Viking, thjesht një mit.
  
  Luvrit? Drake e përtypi atë. Mbaroi kafen duke u ndjerë i lodhur dhe u largua nga kompjuteri.
  
  Në momentin tjetër ai ishte tashmë në gjumë.
  
  
  * * *
  
  
  Ai u zgjua nga zhurma e një bretkose që kërcënonte. Rojtari i tij i vogël. Armiku mund të kishte pritur një alarm ose shfaqjen e një qeni, por ai kurrë nuk do të dyshonte për stolitë e vogla jeshile të vendosura pranë koshit të rrotave, dhe Drake ishte trajnuar të ishte një gjumë i lehtë.
  
  E zuri gjumi në tavolinën e kompjuterit me kokën në duar; Tani ai u zgjua menjëherë dhe rrëshqiti në korridorin e errët. Dera e pasme tronditi. Xhami u thye. Kishin kaluar vetëm pak sekonda që kur bretkosa kërciti.
  
  Ata ishin brenda.
  
  Drake u përkul nën nivelin e syve dhe pa dy burra që hynë, duke mbajtur mitralozët me kompetencë, por pak të ngathët. Lëvizjet e tyre ishin të pastra, por jo të këndshme.
  
  Nuk ka problem.
  
  Drake priti në hije, duke shpresuar se ushtari i vjetër në të nuk do ta linte atë.
  
  Hynë dy persona, grupi i avancuar. Kjo tregonte se dikush e dinte se çfarë po bënin. Strategjia e plotë e Drake për këtë situatë ishte planifikuar shumë vite më parë, kur mentaliteti i ushtarit ishte ende i fortë dhe eksperimental, dhe atij thjesht nuk i ishte dashur kurrë ta ndryshonte atë. Tani ajo ishte riorientuar në mendjen e tij. Kur surrat e ushtarit të parë doli nga kuzhina, Drake e kapi atë, e ktheu drejt tij dhe e ktheu prapa. Në të njëjtën kohë, ai doli drejt kundërshtarit të tij dhe u rrotullua, duke rrëmbyer në mënyrë efektive armën dhe duke përfunduar pas burrit.
  
  Ushtari i dytë u kap në befasi. Kaq u desh. Drake qëlloi pa një milisekondë pauzë, më pas u kthye dhe qëlloi ushtarin e parë përpara se i dyti të binte në gjunjë.
  
  Vrapo! mendoi ai. Shpejtësia ishte gjithçka tani.
  
  Ai vrapoi lart shkallët, duke bërtitur emrin e Benit, më pas qëlloi një breshëri automatiku mbi supin e tij. Ai arriti në ulje, bërtiti përsëri, pastaj vrapoi në derën e Benit. Ajo shpërtheu. Beni qëndronte me pantallonat e shkurtra të boksierit, celularin në dorë, me një tmerr të vërtetë të shkruar në fytyrën e tij.
  
  "Mos u shqetëso," i bëri syri Drake. "Më beso. Kjo është puna ime tjetër."
  
  Për meritë të tij, Beni nuk bëri pyetje. Drake u përqendrua me gjithë fuqinë e tij. Ai çaktivizoi kapakun origjinal të papafingo të shtëpisë dhe më pas instaloi një të dytë në atë dhomë. Pas kësaj, ai përforcoi derën e dhomës së gjumit. Kjo nuk do ta ndalonte një armik të vendosur, por sigurisht që do ta ngadalësonte atë.
  
  E gjitha është pjesë e planit.
  
  Ai mbylli derën, duke u siguruar që lëndët drusore të integruara të ishin të fiksuara në kornizën e përforcuar, më pas uli shkallën në papafingo. Beni qëlloi i pari, Drake një sekondë më vonë. Hapësira e papafingo ishte e madhe dhe e mbuluar me qilim. Beni qëndroi aty, me gojën hapur. Raftet e mëdha me porosi mbushën të gjithë hapësirën e murit lindje-perëndim, të tejmbushura me CD dhe kasetë të vjetra.
  
  "A është kjo e gjitha e jotja, Matt?"
  
  Drake nuk u përgjigj. Ai shkoi drejt një grumbulli kutish që fshihnin një derë aq të lartë sa të zvarritej; një derë që të çonte në çati.
  
  Drake e ktheu kutinë në tapet. Çanta e shpinës e mbushur plotësisht, të cilën e kishte siguruar mbi supe, i ra.
  
  "Pëlhurë?" Pëshpëriti Beni.
  
  Ai përkëdheli çantën e shpinës. "I kam marrë ato."
  
  Kur Beni dukej bosh, Drake e kuptoi se sa i frikësuar ishte. Ai e kuptoi se ishte kthyer shumë lehtë në atë djalë SAS. "Pëlhurë. telefonat celularë. Paratë. Pasaportat. I-pad. Identifikimi".
  
  Nuk e përmendi armën. Plumbat. Thikë...
  
  "Kush e bën këtë, Matt?"
  
  Pati një përplasje nga poshtë. Armiku i tyre i panjohur troket në derën e dhomës së gjumit të Benit, ndoshta tani duke kuptuar se ata e nënvlerësuan Drake.
  
  "Është koha për të shkuar".
  
  Beni u kthye pa asnjë shprehje dhe u zvarrit në natën me erë. Drake e ndoqi pas tij dhe, duke hedhur një vështrim të fundit në muret e veshur me CD dhe kaseta, përplasi derën.
  
  Ai rregulloi çatinë sa më mirë pa tërhequr vëmendjen e njerëzve. Me pretekstin e vendosjes së një ulluku të ri, ai vendosi një vendkalim me gjerësi prej tre këmbësh, i cili shtrihej në të gjithë gjatësinë e çatisë së tij. Problemi do të ishte në anën e fqinjit të tij.
  
  Era i tërhoqi me gishta të paduruar teksa kalonin çatinë e pasigurt. Beni ecte me kujdes, këmbët zbathur i rrëshqiteshin dhe dridheshin mbi pllakat e betonit. Drake e mbajti fort dorën, duke uruar që të kishin kohë për të gjetur atletet e tij.
  
  Pastaj një erë e fortë ulëriti mbi oxhak, goditi Benin në fytyrë dhe e dërgoi të pengohej nga buzë. Drake u tërhoq me forcë, dëgjoi një britmë dhimbjeje, por nuk e liroi dorën. Një sekondë më vonë ai frenoi mikun e tij.
  
  "Jo larg," pëshpëriti ai. "Pothuajse atje, shok."
  
  Drake mundi të shihte se Beni ishte i tmerruar. Vështrimi i tij kaloi midis derës së papafingo dhe skajit të çatisë, pastaj në kopsht dhe mbrapa. Paniku ia shtrembëroi tiparet. Frymëmarrja iu shpejtua; nuk do ta kishin bërë kurrë me këtë ritëm.
  
  Drake i hodhi një vështrim derës, mblodhi guximin dhe i ktheu shpinën. Nëse dikush do të kishte kaluar, do ta kishte parë më parë. Ai e kapi Benin nga supet dhe takoi vështrimin e tij.
  
  "Ben, duhet të më besosh mua. Më beso. Unë premtoj se do t'ju ndihmoj ta kaloni këtë."
  
  Sytë e Benit u përqendruan dhe ai tundi kokën, ende i frikësuar, por duke e vënë jetën e tij në duart e Drake. U kthye dhe doli përpara me kujdes. Drake vuri re se gjaku po pikonte nga këmbët e tij, duke i rrjedhur në hendek. Ata kaluan çatinë e fqinjit, zbritën në serën e tij dhe rrëshqitën në tokë. Beni rrëshqiti dhe ra në gjysmë të rrugës, por Drake ishte aty i pari dhe e zbuti pjesën më të madhe të rënies së tij.
  
  Ata ishin në tokë të fortë atëherë. Drita ishte ndezur në dhomën tjetër, por nuk kishte njeri përreth. Ata ndoshta dëgjuan të shtëna automatiku. Shpresoj që policia të jetë në rrugë.
  
  Drake e përqafoi Benin fort dhe i tha: "Gjëra fantastike. Vazhdoni punën e mirë dhe unë do t'ju marr një kornizë të re ngjitjeje. Tani le të shkojmë."
  
  Ishte një shaka vrapuese. Kurdoherë që kishin nevojë për një takim, Beni i mbante një fjalim Drake-t për moshën e tij dhe Drake tallte rininë e Benit. Rivaliteti miqësor.
  
  Beni gërhiti. "Kush dreqin është atje lart?"
  
  Drake shikoi papafingo dhe derën e tij sekrete. Askush nuk ka nxjerrë ende asgjë nga atje.
  
  "gjermanët".
  
  "A? Si ura gjermane e Luftës së Dytë Botërore mbi lumin Kwai?"
  
  "Mendoj se ishin japonezët. Dhe jo, nuk mendoj se është diçka si gjermanët e Luftës së Dytë Botërore."
  
  Ata ishin tashmë në fund të kopshtit të fqinjit. Ata kaluan nëpër gardh dhe u shtrënguan nëpër seksionin bedel të gardhit që Drake kishte ndërtuar gjatë një prej festimeve vjetore të Swift.
  
  Ne dalim direkt në një rrugë të ngarkuar.
  
  Direkt përballë piakut të taksive.
  
  Drake eci drejt makinave në pritje me vrasjen në mendjen e tij. Depërtimi i tij ushtarak u shfaq përsëri. Si Mickey Rourke, si Kylie, si Hawaii Five-O... Ishte thjesht në gjumë, duke pritur kohën e duhur për të bërë rikthimin e tij madhështor.
  
  Ai ishte i sigurt se e vetmja mënyrë për t'i mbrojtur ata të dy ishte të arrinin fillimisht te djali i keq.
  
  
  TRE
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Fluturimi për në Charles De Gaulle u ul vetëm pas orës 9 të mëngjesit të asaj dite. Drake dhe Ben zbarkuan me asgjë tjetër përveç një çantë shpine dhe disa artikuj nga përmbajtja e tij origjinale. Ata kishin veshur rroba të reja, celularët e rinj ishin gati. I-pad u ngarkua. Pjesa më e madhe e parave mungonin - ato u shpenzuan për transport. Arma u hodh sapo Drake përcaktoi qëllimin e saj.
  
  Gjatë fluturimit, Drake e informoi Benin për të gjitha gjërat gjermane dhe vikingët dhe i kërkoi që të ndihmonte në kërkime. Komenti sarkastik i Benit ishte: "Bang Bang, kjo është diploma ime".
  
  Drake e miratoi këtë qëndrim. Griffins nuk u thyen, faleminderit Zotit.
  
  Ata dolën nga aeroporti në shiun e ftohtë parizian. Beni gjeti një taksi dhe i tundi manualin që kishte blerë. Pasi ishin brenda, ai tha: "Umm... Rue... Croix? Hotel përballë Luvrit?"
  
  Taksia filloi të lëvizte, e drejtuar nga një burrë, fytyra e të cilit tregonte se asgjë nuk po e lëvizte. Hoteli, kur ai mbërriti dyzet minuta më vonë, ishte freskues atipik për Parisin. Kishte një holl të madh, ashensorë që mund të strehonin më shumë se një person dhe disa korridore me dhoma.
  
  Para se të regjistroheshin, Drake përdori bankomatin në holl për të tërhequr paratë e mbetura - rreth pesëqind euro. Beni u vrenjos, por Drake e qetësoi me një sy. Ai e dinte se çfarë po mendonte shoku i tij i zgjuar.
  
  Mbikëqyrje elektronike dhe shtigje parash.
  
  Ai pagoi një dhomë me një kartë krediti dhe më pas bleu dhomën matanë rrugës me para. Pasi u ngjitën lart, ata të dy hynë në dhomën e "cash" dhe Drake vendosi mbikëqyrjen.
  
  "Ky është shansi ynë për të vrarë disa zogj me një gur," tha ai, duke parë Benin të shikonte rreth dhomës me një sy kritik.
  
  "A?" - Unë pyeta.
  
  "Ne e shohim se sa të mirë janë. Nëse vijnë së shpejti, kjo është mirë, dhe ndoshta telashe. Nëse ata nuk e bëjnë, mirë, është e rëndësishme të dini gjithashtu. Dhe ju keni një shans për të nxjerrë lodrën tuaj të re."
  
  Beni ndezi I-pad. "A do të ndodhë vërtet kjo sot në orën gjashtë?"
  
  "Është një supozim i arsimuar." Drake psherëtiu. "Por kjo përshtatet me disa fakte që ne dimë."
  
  "Hmm, pastaj hiq mënjanë, Krusty..." Beni në mënyrë demonstrative plasi gishtat. Besimi i tij shkëlqeu tani që ai po ndihmonte në vend që të shpëtonte, por ai kurrë nuk kishte qenë një djalë 'aksioni' atëherë. Përkundrazi, lloji i personalitetit i identifikuar me emrin ose pseudonimin e tij - kryesisht Blakey - nuk është kurrë aq dinamik sa ta meritojë atë mbiemër.
  
  Drake nguli sytë nga vrima e syrit. "Sa më shumë do të zgjasë," mërmëriti ai. "Sa më shumë shanse të kemi."
  
  Nuk kaloi shumë. Ndërsa Beni po trokiste në I-pad-in e tij, Drake pa një duzinë djemsh të mëdhenj të mbledhur në derën matanë rrugës. Brava ishte thyer dhe dhoma u thye. Tridhjetë sekonda më vonë ekipi u rishfaq, shikoi përreth me zemërim dhe u shpërnda.
  
  Drake shtrëngoi nofullën e tij.
  
  tha Beni. "Kjo është vërtet interesante, Matt. Besohet se në të vërtetë janë nëntë pjesë të mbetjeve të Odinit të shpërndara nëpër botë. Një mburojë është një gjë, një kali është një tjetër. Unë kurrë nuk e dija këtë."
  
  Drake mezi e dëgjoi atë. Ia shkatërroi trurin. Këtu kishin probleme.
  
  Pa thënë asnjë fjalë, ai u largua nga dera dhe thirri një numër në celular. Thuajse menjëherë telefonatës iu përgjigj.
  
  "Po?"
  
  "Ky është Drake."
  
  "Jam i shokuar. Ka kohë që nuk e shoh, shok."
  
  "E di".
  
  "Unë gjithmonë e dija që do të telefononit."
  
  "Jo ajo që mendoni, Wells. Më duhet diçka."
  
  "Sigurisht që e dini. Më trego për Mai."
  
  Uellsi po e testonte me diçka që vetëm ai mund ta dinte. Problemi ishte se Mai kishte qenë flaka e tyre e vjetër që nga pushimi i tyre në Tajlandë, para se të martohej me Alison - dhe as Ben nuk kishte nevojë të dëgjonte ato detaje të pista.
  
  "Emri i mesëm është Sheeran. Vendndodhja - Phuket. Lloji - hmm... ekzotik..."
  
  Benit u shtrënguan veshët. Drake e lexoi atë në gjuhën e trupit të tij aq qartë sa mund të lexonte gënjeshtrën e një politikani. Goja e hapur ishte një e dhënë...
  
  Drake pothuajse mund të dëgjonte të qeshurën në zërin e Wells. "Ekzotike? A është kjo gjëja më e mirë që mund të bësh?"
  
  "Për momentin, po."
  
  "A ka dikush atje?"
  
  "Me të vërtetë si".
  
  "Gotcha. Mirë, shok, çfarë dëshiron?"
  
  "Kam nevojë për të vërtetën, Wells. Kam nevojë për informacion të papërpunuar që nuk lejohet të transmetohet në lajme apo në internet. Se mburoja e Odinit u vodh. Për gjermanët që e vodhën. Sidomos gjermanët. Informacion i vërtetë SAS. Unë duhet të di se çfarë po ndodh në të vërtetë, mik, jo një rrjedhje publike."
  
  "A jeni në telashe?"
  
  "I madh." Ju nuk e gënjeni komandantin tuaj, ish apo jo.
  
  "Ka nevojë për ndihmë?"
  
  "Jo akoma".
  
  "Ti fitove dorën tënde, Drake. Thjesht thuaj fjalën dhe SAS janë të tuat."
  
  "Une do ta bej".
  
  "Mirë. Me jep disa. Dhe meqë ra fjala, a i thua akoma vetes se ishe thjesht SAS i vjetër?"
  
  Drake hezitoi. Termi "SAS i vjetër i mirë" as që duhet të ekzistojë. "Është një term i pranueshëm për shpjegim, kjo është e gjitha."
  
  Drake humbi mendjen. T'i kërkoje ndihmë ish-komandantit të tij nuk ishte e lehtë, por siguria e Benit mbizotëroi çdo ndjenjë krenarie. Ai kontrolloi sërish vrimën, pa një korridor të zbrazët dhe më pas u largua dhe u ul pranë Benit.
  
  "Ju thoni nëntë pjesë të Odinit? Çfarë dreqin do të thotë kjo?
  
  Beni u largua shpejt nga faqja e grupit të tij në Facebook, duke mërmëritur se ata kishin dy kërkesa të reja për miqësi, duke e bërë numrin e tyre të përgjithshëm prej shtatëmbëdhjetë.
  
  Ai studioi Drake për një moment. "Pra, ju jeni një ish-kapiten i SAS dhe fanatik i kasetave. Është e çuditshme, shok, nëse nuk të shqetëson të them."
  
  "Fokusohu, Ben. Cfare ke?"
  
  "Epo... Unë po ndjek gjurmët e këtyre nëntë pjesëve të Odinit. Duket se nëntë është një numër i veçantë në mitologjinë norvegjeze. Njëri u vetëkryqëzua në diçka të quajtur Pema Botërore, nëntë ditë e nëntë net, duke agjëruar, me një shtizë në krah, ashtu si Jezu Krishti, dhe shumë vite përpara Jezusit. Kjo është një gjë e vërtetë, Matt. Shkencëtarët e vërtetë e kanë kataloguar atë. Madje mund të jetë historia që frymëzoi historinë e Jezu Krishtit. Ka nëntë pjesë të Odinit. Shtiza është pjesa e tretë dhe është e lidhur me Pemën Botërore, megjithëse nuk mund të gjej ndonjë përmendje për vendndodhjen e saj. Vendndodhja legjendare e Pemës është në Suedi. Një vend i quajtur Apsalla."
  
  "Ndal, ngadalë. A thotë diçka për mburojën e Odinit apo kalin e tij?"
  
  Beni ngriti supet. "Vetëm se Mburoja ishte një nga gjetjet më të mëdha arkeologjike të të gjitha kohërave. Dhe se përgjatë skajit të tij ka fjalë: Parajsa dhe Ferri janë thjesht injorancë e përkohshme. Është Shpirti i Pavdekshëm që anon drejt së Drejtës ose të Gabuar. Është e qartë se ky është mallkimi i Odinit, por askush në kujtesën e gjallë nuk ka qenë në gjendje të kuptojë se çfarë synon ai."
  
  "Ndoshta është një nga ato mallkimet ku thjesht duhet të jesh atje," buzëqeshi Drake.
  
  Beni e injoroi atë. "Këtu thotë se Kali është një skulpturë. Një skulpturë tjetër, "Ujqërit e Odinit", është aktualisht në ekspozitë në Nju Jork".
  
  "Ujqërit e tij? Tani?" Truri i Drake kishte filluar të skuqej.
  
  "Ai hipi në betejë me dy ujqër. Natyrisht."
  
  Drake u vrenjos. "A llogariten të nëntë pjesët?"
  
  Beni tundi kokën. "Disa mungojnë, por..."
  
  Drake ndaloi. "Çfarë?" - Unë pyeta.
  
  "Epo, tingëllon marrëzi, por këtu ka pjesë të një legjende që po merr formë. Diçka rreth bashkimit të të gjitha pjesëve të Odinit dhe fillimit të një reaksioni zinxhir që do të çojë në fundin e botës."
  
  "Gjëra standarde," tha Drake. "Të gjithë këta perëndi të lashtë kanë një lloj fabule të 'fundit të botës' të lidhur me ta."
  
  Beni pohoi me kokë dhe shikoi orën e tij. "E drejtë. Shikoni. Ne magjistarët e internetit kemi nevojë për ushqim," mendoi ai për një sekondë. "Dhe mendoj se, më duket se tekstet e reja të grupit do të vijnë së shpejti. Kroasantë dhe Brie për mëngjes i vonë?"
  
  "Kur në Paris..."
  
  Drake hapi derën me një çarje, shikoi përreth dhe më pas i bëri shenjë Benit të dilte jashtë. Ai pa buzëqeshjen në fytyrën e shokut të tij, por lexoi edhe tensionin e tmerrshëm në sytë e tij. Beni e fshehu mirë, por u përplas keq.
  
  Drake u kthye në dhomë dhe i vendosi të gjitha gjërat e tyre në një çantë shpine. Teksa siguroi rripin e rëndë, dëgjoi Benin të thoshte një përshëndetje të mbytur dhe ndjeu se zemra i ndaloi nga frika për të dytën herë në jetën e tij.
  
  E para ishte kur Alison e la atë, duke përmendur atë ndryshim të papajtueshëm - ti je më shumë një ushtar sesa një kamp i mallkuar.
  
  Atë natë. Ndërsa shiu i pafund i mbushi sytë me lot si kurrë më parë.
  
  Ai vrapoi drejt derës, me çdo muskul të trupit të tensionuar dhe gati, më pas pa një çift të moshuarish që po luftonin nëpër korridor.
  
  Dhe Beni vuri re tmerrin absolut që i mbushi sytë Drake para se ish-ushtari të kishte një shans për ta maskuar atë. Gabim budalla.
  
  "Mos u shqetëso". Tha Beni me një buzëqeshje të zbehtë. "Une jam mire".
  
  Drake mori një frymë të dridhur dhe i çoi ata poshtë shkallëve, gjithmonë në roje. Ai kontrolloi hollin, nuk pa asnjë kërcënim dhe doli jashtë.
  
  Ku ishte restoranti më i afërt? Ai bëri një hamendje dhe u nis drejt Luvrit.
  
  
  * * *
  
  
  Një burrë i trashë nga Mynihu me aftësitë e një neurokirurgu i pa menjëherë. Ai kontrolloi ngjashmërinë e tij fotografike dhe brenda dy rrahjeve të zemrës njohu jorkshiermanin e mirë, të aftë dhe mikun e tij flokëgjatë e idiot dhe i mbylli në pikëpyetje.
  
  Ai ndryshoi pozicionin e tij, duke mos i pëlqyer pikës së lartë të favorit apo copave të bardha që gërmuan në gjymtyrët e tij me mish.
  
  Ai pëshpëriti në mikrofonin e shpatullave: "Unë po i mbaj me një fije".
  
  Përgjigja ishte çuditërisht e menjëhershme. "Vritini ata tani."
  
  
  KATËR
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Tre plumba u qëlluan me shpejtësi.
  
  Plumbi i parë u shmang nga korniza e derës metalike pranë kokës së Drake, më pas u rrëzua në rrugë, duke goditur një grua të moshuar në krah. Ajo u përkul dhe u rrëzua, duke spërkatur gjak në ajër në formën e një pikëpyetjeje.
  
  Goditja e dytë bëri që Benit t'i ngriheshin flokët në kokë.
  
  I treti goditi betonin ku ai qëndroi një nanosekondë pasi Drake e kapi ashpër nga beli. Plumbi u hodh nga trotuari dhe theu dritaren e hotelit pas tyre.
  
  Drake u rrotullua dhe eci përafërsisht Benin pas një vargu makinash të parkuara. "Unë po ju mbaj". Pëshpëriti me tërbim. "Thjesht vazhdo përpara." I strukur, ai rrezikoi të hidhte një vështrim nga dritarja e makinës dhe pa lëvizje në çati, pikërisht kur xhami u thye.
  
  "Të shtëna të ndyra!" Theksi i tij në Yorkshire dhe zhargoni i ushtrisë e bënë zërin e tij më të mprehtë ndërsa adrenalina krijohej. Ai skanoi zonën. Civilët vraponin, bërtisnin, duke shkaktuar lloj-lloj shpërqendrimesh, por problemi ishte se gjuajtësi e dinte saktësisht se ku ishin.
  
  Dhe ai nuk do të ishte vetëm.
  
  Madje edhe tani, Drake njohu tre djemtë që kishte parë më herët gjatë bllokimit, të cilët dolën nga errësira e Mondeos dhe me qëllim u nisën drejt tyre.
  
  "Koha për të lëvizur."
  
  Drake i udhëhoqi ata me dy makina atje ku tashmë kishte vënë re një grua të re që qante në mënyrë histerike në makinën e saj. Për habinë e saj, ai hapi derën e saj me një të çarë dhe ndjeu një nxitim të shpejtë faji kur pa shprehjen e saj të frikësuar.
  
  Ai mbante një shprehje të pakëndshme në fytyrën e tij. "Jashtë."
  
  Ende nuk ka të shtëna. Gruaja u zvarrit jashtë, nga frika se mos ngrinte muskujt e saj, duke i kthyer ato në pllaka të ngordhura. Beni rrëshqiti brenda, duke e mbajtur peshën e tij sa më të ulët që të ishte e mundur. Drake nxitoi pas tij dhe më pas ktheu çelësin.
  
  Duke marrë frymë, ai vendosi makinën në mbrapa dhe më pas u tërhoq përpara nga vendi i parkimit. Goma po digjej nëpër rrugë pas tyre.
  
  Ben bërtiti: "Rue Richelieu!"
  
  Drake u devijua, duke pritur plumbin, dëgjoi tingullin metalik teksa u hodh nga motori dhe më pas goditi përshpejtuesin. Ata kaluan hajdutët e befasuar në trotuar dhe i panë të nxitonin të kthehen në makinën e tyre.
  
  Drake e rrotulloi timonin në të djathtë, pastaj në të majtë dhe pastaj përsëri në të majtë.
  
  "Rue Saint-Honoré." bërtiti Beni, duke tundur qafën për të parë emrin e rrugës.
  
  Ata iu bashkuan fluksit të trafikut. Drake nxitoi sa më shpejt që mundi, duke endur makinën - e cila, për kënaqësinë e tij, doli të ishte një Mini Cooper - brenda dhe jashtë rrugicave dhe duke mbajtur një sy nga afër pamjen e pasme.
  
  Sulmuesi në çati ishte zhdukur prej kohësh, por Mondeo ishte kthyer atje, jo shumë prapa.
  
  U kthye djathtas dhe përsëri djathtas, duke pasur fat në semafor. Muzeu i Luvrit, marrë nga e majta. Nuk ishte e dobishme: rrugët ishin shumë të mbushura me njerëz, semaforët ishin shumë të shpeshtë. Ata duhej të largoheshin nga qendra e Parisit.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake u vrenjos ashpër ndaj Benit. "Pse dreqin vazhdoni të bërtisni emrat e rrugëve?"
  
  Beni e nguli sytë. "Une nuk e di! Ata... e tregojnë në TV! Te ndihmon?"
  
  
  * * *
  
  
  "Jo!" - bërtiti ai mbrapsht, mbi zhurmën e motorit teksa po përparonte me shpejtësi përgjatë rrugës së rrëshqitshme larg Rue de Rivoli.
  
  Plumbi doli me rikoset nga çizma. Drake pa një kalimtar të rrëzuar në agoni. Ishte keq; ishte serioze. Këta njerëz ishin mjaft arrogantë dhe të fuqishëm për të mos u kujdesur se kë do të lëndonin, dhe padyshim që mund të jetonin me pasojat.
  
  Pse ishin nëntë pjesët e Odinit kaq të rëndësishme për ta?
  
  Plumbat kanë depërtuar në beton dhe metal dhe kanë lënë modele rreth Mini-t.
  
  Në atë moment i ra celulari Benit. Ai kreu një manovër komplekse të përdredhjes së shpatullave për ta nxjerrë atë nga xhepi. "Nëna?"
  
  "Oh Zoti im!" mallkoi në heshtje Drake.
  
  "Jam mirë, ta. Ju? Ashtu si babi?"
  
  Mondeo ka hyrë në bagazhin e Mini. Fenerët verbues mbushën pamjen nga pas, së bashku me fytyrat e tre gjermanëve tallës. Bastardët e donin atë.
  
  Beni pohoi me kokë. "Dhe motra e vogël?"
  
  Drake shikonte teksa gjermanët goditnin pultin me armët e tyre në eksitim të tërbuar.
  
  "Jo. Asgje speciale. Hm... çfarë është ajo zhurmë?" Ai bëri një pauzë. "Oh... Xbox."
  
  Drake shtypi përshpejtuesin në dysheme. Motori u përgjigj shpejt. Gomat bërtisnin edhe me gjashtëdhjetë milje në orë.
  
  Gjuajtja tjetër thyen xhamin e pasmë. Beni zbriti në zonën e përparme të ngjitjes pa pritur një ftesë. Drake i lejoi vetes një moment vlerësimi, më pas e drejtoi Mini-n në trotuarin bosh përpara një vargu të gjatë makinash të parkuara.
  
  Pasagjerët në Mondeo qëlluan në mënyrë të pamatur, me plumba që u përplasën në xhamat e makinave të parkuara, duke goditur Mini-n dhe duke u kërcyer nga ai. Brenda pak sekondash, ai përplasi frenat, u rrotullua me një ulërimë, e hodhi makinën e vogël 180 gradë dhe më pas u kthye me shpejtësi nga rruga që kishin ardhur.
  
  U deshën sekonda të çmuara që pasagjerëve të Mondeos të kuptonin se çfarë kishte ndodhur. Kthesa 180 gradë ishte e pakujdesshme dhe e rrezikshme dhe nxori dy makina të parkuara me një kërcitje të tmerrshme. Ku ishte policia në emër të gjithçkaje të shenjtë?
  
  Tani nuk ka zgjidhje. Drake voziti sa më shumë qoshe që mundi. "Bëhu gati, Ben. Ne do të vrapojmë".
  
  Nëse Beni nuk do të kishte qenë atje, ai do të kishte qëndruar dhe do të luftonte, por siguria e mikut të tij ishte përparësia. Dhe humbja ishte një veprim i zgjuar tani.
  
  "Mirë mami, shihemi më vonë." Beni mbylli celularin dhe ngriti supet. "Prindërit".
  
  Drake e tërhoqi Mini-n përsëri në bordurë dhe frenoi befas në gjysmë të rrugës përgjatë lëndinës së zbukuruar. Para se makina të ndalonte, ata hapën dyert gjerësisht dhe u hodhën jashtë, duke u nisur drejt rrugëve aty pranë. Ata u përzien me parisienët vendas përpara se Mondeo të dilte në sy.
  
  Beni arriti të kërcasë diçka dhe i hapi sytë Drake. "Heroi im".
  
  
  * * *
  
  
  Ata u fshehën në një internet kafe të vogël pranë një vendi të quajtur Harry's New York Bar. Kjo ishte lëvizja më e mençur për Drake. I padukshëm dhe i lirë, ishte një vend ku ata mund të vazhdonin kërkimet e tyre dhe të vendosnin se çfarë të bënin për pushtimin e afërt të Luvrit pa shqetësime apo ndërprerje.
  
  Drake përgatiti kifle dhe kafe ndërsa Beni hyri. Drake nuk ka pësuar ende ndonjë lëndim, por ai mendoi se Ben duhet të jetë pak i shqetësuar. Ushtari në të nuk e kishte idenë se si ta trajtonte atë. Shoku e dinte që duhej të flisnin. Kështu ai shtyu ushqimin dhe pijen drejt të riut, u vendos në një kabinë komode dhe mbajti vështrimin.
  
  "Si po kaloni me gjithë këtë marrëzi?"
  
  "Une nuk e di". Beni tha të vërtetën. "Nuk kam pasur ende kohë ta kuptoj".
  
  Drake pohoi me kokë. "Kjo është mirë. Epo, kur ta bësh këtë..." tregoi me gisht kompjuterin. "Cfare ke?"
  
  "U ktheva në të njëjtën faqe interneti si më parë. Zbulim i mrekullueshëm arkeologjik... nëntë fragmente... yada, yada, yada... oh po - lexova për teorinë e konspiracionit spektakolar të Odinit "fundi i botës".
  
  "Dhe unë thashë ..."
  
  "Ishte marrëzi. Por jo domosdoshmërisht, Matt. Degjo kete. Siç thashë, ekziston një legjendë dhe është përkthyer në shumë gjuhë. Jo vetëm ato skandinave. Duket mjaft universale, gjë që është shumë e pazakontë për fshatarët që studiojnë këtë lloj gjëje. Këtu thuhet se nëse nëntë pjesët e Odinit mblidhen ndonjëherë gjatë Ragnarok, ato do të hapin rrugën për në Varrin e Zotave. Dhe nëse ky varr përdhoset ndonjëherë... epo, squfuri dhe gjithë Ferri i lëshuar është vetëm fillimi i problemeve tona. Vini re që thashë Zot?"
  
  Drake u vrenjos. "Jo. Si mund të ketë një varr të perëndive këtu? Ata nuk kanë ekzistuar kurrë, Ragnarok nuk ka ekzistuar kurrë. Ishte thjesht një vend norvegjez për Harmagedonin."
  
  "Pikërisht. Po sikur të ekzistonte vërtet?"
  
  "Kështu që imagjinoni vlerën e një gjetje si kjo."
  
  "Varri i perëndive? Do të ishte përtej gjithçkaje. Atlantis. Kamelot. Edeni. Ata nuk do të ishin asgjë në krahasim me këtë. Pra, po thoni që Mburoja e Odinit është vetëm fillimi?"
  
  Beni kafshoi pjesën e sipërme të kifleve. "Mendoj se do të shohim. Ka ende tetë pjesë për të shkuar, kështu që nëse ato fillojnë të zhduken," ndaloi ai. "E dini, Karin është truri i familjes dhe motra do të donte të kuptonte gjithë këtë katrahurë në internet. Është e gjitha në copa."
  
  "Ben, ndihem shumë fajtor që të përfshij ty. Dhe të premtoj se asgjë nuk do të ndodhë me ty, por nuk mund të përfshij askënd tjetër në këtë. Drake u vrenjos. "Pyes veten pse gjermanët e mallkuar filluan ta bëjnë këtë tani. Pa dyshim që tetë pjesët e tjera kanë ekzistuar për ca kohë."
  
  "Më pak analogji me futbollin. Dhe ata e kanë atë. Ndoshta kishte diçka të veçantë për Mburojën? Diçka në lidhje me këtë e bëri gjithçka tjetër të vlejë."
  
  Drake kujtoi se kishte bërë fotografi nga afër të Mburojës, por ata mund ta shtynin atë hetim për më vonë. Ai preku ekranin. "Këtu thotë se skulptura e kalit të Odinit u gjet në një varkë vikinge, e cila në fakt është ekspozita kryesore e Luvrit. Shumica e njerëzve as nuk do ta vinin re vetë skulpturën e Kalit gjatë ecjes nëpër Luvër.
  
  "Longboat," lexoi Ben me zë të lartë. "Është një mister në vetvete - është ndërtuar nga lëndë drusore që i paraprijnë historisë së njohur të Vikingëve."
  
  "Ashtu si Mburoja," bërtiti Drake.
  
  "U gjet në Danimarkë," lexoi më tej Ben. "Dhe shikoni këtu," tregoi ai me gisht në ekran, "kjo fokusohet në pjesët e tjera të Odinit që përmenda më parë? Ujqërit janë në Nju Jork, dhe supozimi më i mirë është se shtiza është në Uppsala, Suedi, pasi ka rënë nga trupi i Odinit teksa ai zbriste nga Pema Botërore.
  
  "Pra, janë pesë." Drake u mbështet në karrigen e tij të rehatshme dhe piu një gllënjkë nga kafeja. Rreth tyre, internet-kafeja gumëzhinte nga aktiviteti i ulët. Trotuaret jashtë ishin të mbushura me njerëz që ecnin me zigzage në jetën e tyre.
  
  Beni ka lindur me një gojë prej çeliku dhe ka pirë gjysmën e kafesë së tij të nxehtë me një gllënjkë. "Ka diçka tjetër këtu," tha ai. "Zot, nuk e di. Duket e komplikuar. Për diçka që quhet Volva. Çfarë do të thotë Seer "
  
  "Ndoshta ata i kanë vënë emrin makinës pas saj."
  
  "Qsharake. Jo, duket se Odin kishte një Velva të veçantë. Prit - kjo mund të zgjasë pak.
  
  Drake ishte aq i zënë duke ndërruar vëmendjen mes Benit, kompjuterit, rrjedhës së informacionit dhe trotuarit të zënë jashtë, sa nuk e vuri re gruan që po afrohej derisa ajo po qëndronte pranë tryezës së tyre.
  
  Para se ai të mund të lëvizte, ajo ngriti dorën.
  
  "Mos u ngrini, djema," tha ajo me një theks amerikan. "Duhet të flasim".
  
  
  PESË
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Kennedy Moore kaloi pak kohë duke e vlerësuar çiftin.
  
  Në fillim ajo mendoi se ishte e padëmshme. Pas pak, pasi analizoi gjuhën e frikshme, por të vendosur të trupit të të riut dhe sjelljen vigjilente të djalit më të madh, ajo arriti në përfundimin se telashet, rrethanat dhe Djalli i kishin tërhequr të dy në një trinitet jo të shenjtë rreziku.
  
  Ajo nuk ishte oficere policie këtu. Por ajo ishte një polic në Nju Jork dhe nuk ishte e lehtë të rriteshe në këtë ishull relativisht të vogël me kullat e tij të mëdha prej betoni. Ju kishit një sy policie përpara se ta dinit se ishte fati juaj të bashkoheshit me NYPD. Më vonë ju hoje dhe rillogarite, por i kishe gjithmonë ata sy. Ai vështrim i ashpër, llogaritës.
  
  Edhe me pushime mendoi me hidhërim.
  
  Pas një ore duke pirë kafe dhe duke bërë sërf pa qëllim, ajo nuk mundi ta mbante veten. Ajo mund të kishte qenë me pushime - gjë që i dukej më mirë se një pushim i detyruar - por kjo nuk do të thoshte se polici në të thjesht kishte hequr dorë më shpejt se sa britaniku kishte hequr dorë nga virtyti i tij në natën e tij të parë në Vegas.
  
  Ajo u ul në tryezën e tyre. Pushime të detyruara, mendoi sërish. Kjo e vuri në perspektivë karrierën e saj të shkëlqyer në NYPD.
  
  Djali i madh e vlerësoi shpejt, duke ngritur antenat e tij. Ai e vlerësoi atë më shpejt sesa një marins amerikan do ta vlerësonte një bordello në Bangkok.
  
  "Mos u ngrini, djema," tha ajo çarmatosëse. "Duhet të flasim".
  
  "Amerikane?" - tha djali i madh me një nuancë habie. "Çfarë do?"
  
  Ajo e injoroi atë. "A je mirë, zemër?" Ajo ndezi mburojën e saj. "Unë jam polic. Tani do të jesh i sinqertë me mua."
  
  I moshuari klikoi menjëherë dhe buzëqeshi me lehtësim, gjë që ishte e çuditshme. Tjetri i mbylli sytë i hutuar.
  
  "A?" - Unë pyeta.
  
  Oficeri i policisë në Kennedy e shtyu çështjen. "A jeni këtu me vullnetin tuaj të lirë?" Ajo ishte gjithçka që ajo mund të mendonte për të qenë pranë tyre.
  
  I riu dukej i trishtuar. "Epo, shëtitjet e bukurive janë të mira, por seksi i ashpër nuk është shumë argëtues."
  
  Djali i moshuar dukej çuditërisht mirënjohës. "Më beso. Këtu nuk ka probleme. Është mirë të shohësh se disa në komunitetin e zbatimit të ligjit ende e respektojnë këtë punë. Unë jam Matt Drake."
  
  Ai zgjati dorën.
  
  Kennedy e injoroi këtë, ende i pa bindur. Mendja e saj u mbërthye me atë frazë, duke e respektuar ende veprën, dhe e kaloi muajin e kaluar. Ata ndaluan aty ku ndalonin gjithmonë. Në Kaleb. Mbi viktimat e tij mizore. Për lirimin e tij pa kushte.
  
  Nëse vetëm.
  
  "Epo, faleminderit, mendoj."
  
  "Pra, ju jeni një polic nga Nju Jorku? " I riu e plotësoi nuancën me vetullat e ngritura, të cilat ia drejtoi të moshuarit.
  
  "Mallkuar dinakërinë." Matt Drake qeshi lehtë. Ai dukej i sigurt, dhe megjithëse rrinte i qetë, Kennedy mund të thoshte se kishte kompetencën për të reaguar në një sekondë. Dhe mënyra se si ai vazhdimisht skanonte rrethinën e tij e bëri atë të mendojë për një polic. Ose ushtria.
  
  Ajo tundi kokën, duke menduar nëse duhet ta ftonte veten të ulet.
  
  Drake tregoi një vend të zbrazët duke i lënë atij një dalje të qartë. "Dhe gjithashtu i sjellshëm. Kam dëgjuar se njujorkezët ishin njerëzit më të sigurt në botë".
  
  "Matt!" Djali u vreros.
  
  "Nëse me vetëbesim të tepruar do të thotë egoist dhe arrogant, edhe unë e kam dëgjuar këtë." Kennedy rrëshqiti në kabinë, duke u ndjerë paksa i sikletshëm. "Më pas erdha në Paris dhe takova francezët."
  
  "Ne pushime?"
  
  "Kjo është ajo që ata më thanë."
  
  Djaloshi nuk insistoi, ai thjesht zgjati përsëri dorën. "Unë jam ende Matt Drake. Dhe ky është banori im, Ben."
  
  "Përshëndetje, unë jam Kennedy. Kam dëgjuar se çfarë po thua, të paktën titujt, kam frikë. Kjo është ajo që më ka mahnitur. Po Ujqërit në Nju Jork?" Ajo ngriti vetullat duke imituar Benin.
  
  "Një". Drake e studioi me kujdes, duke pritur për një reagim. "A dini ndonjë gjë për të?"
  
  "Ai ishte babai i Thorit, apo jo? E dini, në komiket e Marvel-it."
  
  "Ai është në të gjitha lajmet." Beni pohoi me kokë në kompjuter.
  
  "Unë jam përpjekur të qëndroj jashtë titujve kohët e fundit." Fjalët e Kenedit erdhën shpejt, të tensionuara nga dhimbja dhe zhgënjimi. Kaloi një moment para se ajo të mund të vazhdonte. "Pra, jo shumë. Mjaftueshem."
  
  "Duket sikur ke bërë disa."
  
  "Më shumë se e mirë për karrierën time." Ajo u kthye dhe më pas shikoi nga dritaret e pista të kafenesë në rrugë.
  
  
  * * *
  
  
  Drake e ndoqi vështrimin e saj, duke pyetur veten nëse duhej ta shtynte dhe sytë e tij takuan ato të një prej hajdutëve të mëparshëm që po shikonte nga xhami.
  
  "Drit. Këta djem janë më këmbëngulës sesa një qendër telefonike indiane."
  
  Fytyra e djalit u ndriçua me njohje kur Drake u zhvendos, por tani Drake vendosi se nuk kishte nevojë të qitej më. Dorezat ishin hequr vërtet dhe kapiteni i SAS u kthye. Ai lëvizi shpejt, kapi një nga karriget dhe e hodhi nga dritarja me një përplasje të tmerrshme. Gjermani fluturoi mbrapa, duke u rrëzuar në trotuar si mish i ngordhur.
  
  Drake e la mënjanë Benin. "Eja me ne apo jo," i bërtiti ai Kenedit ndërsa vraponte. "Por qëndroni larg rrugës sime."
  
  Ai shkoi me shpejtësi drejt derës, e hapi atë dhe ndaloi në rast se do të kishte të shtëna. Parisianët e tronditur qëndruan përreth. Turistët ikën në të gjitha drejtimet. Drake hodhi një vështrim kërkimor përgjatë rrugës.
  
  "Vetëvrasje". Ai u kthye prapa.
  
  "Dera e pasme". Ai e përkëdheli Benin në shpatull dhe ata u drejtuan drejt banakut. Kennedy nuk kishte lëvizur ende, por nuk u desh mendja analitike e një oficeri policie për të kuptuar se këta njerëz ishin në telashe të vërteta.
  
  "Unë do të të mbuloj."
  
  Drake kaloi pranë shitësit të frikësuar në një korridor të errët të veshur me kuti kafeje, sheqeri dhe shkopinj përzierës. Në fund ka dalë një zjarrfikës. Drake goditi shiritin dhe më pas shikoi me kujdes jashtë. Dielli i pasdites m'i dogji sytë, por bregu ishte i pastër. Që për të do të thoshte se kishte vetëm një armik atje diku.
  
  Drake u bëri shenjë të tjerëve të prisnin, pastaj eci me qëllim drejt gjermanit që priste. Ai nuk iu shmang goditjes së burrit, por e futi fort në pleksusin diellor pa u dridhur. Tronditja në fytyrën e kundërshtarit i solli atij kënaqësi të menjëhershme.
  
  "Pidhitë synojnë pleksusin." Ai pëshpëriti. Përvoja e kishte mësuar se një burrë i stërvitur do të godiste një nga pikat e dukshme të presionit në trup dhe do të ndalonte për efekt, kështu që Drake ndau dhimbjen - ashtu siç i kishin mësuar pafundësisht - dhe e shtyu atë. Ai i theu hundën djalit, i thyen nofullën dhe gati sa nuk i këputi qafën me dy goditje, dhe më pas e la të shtrirë në trotuar pa u ndërprerë. Të tjerët i bëri me dorë përpara.
  
  Ata dolën nga kafeneja dhe shikuan përreth.
  
  Kennedy tha: "Hoteli im është tre blloqe larg këtu."
  
  Drake pohoi me kokë. "Dreqin mirë. Shko."
  
  
  GJASHTË
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Një minutë më vonë Beni tha: "Prit".
  
  "Mos thuaj se duhet të shkosh në tualet, mik, përndryshe do të na duhet t'ju blejmë pelena."
  
  Kennedy fshehu buzëqeshjen e tij ndërsa Ben u skuq.
  
  "E di që është koha për të marrë një sy gjumë, plak, por është pothuajse koha... um... për të vizituar Luvrin."
  
  Dreqin, Drake humbi ndjenjën e kohës. "Durrashi".
  
  "Në Luvër?"
  
  "Rreth kthesës." Drake bëri me dorë një taksi që kalonte. "Kennedy, unë do të shpjegoj."
  
  "Ti ndihesh me mire. Unë kam qenë tashmë në Luvër sot."
  
  "Jo për këtë..." mërmëriti Beni ndërsa hipën në taksi. Drake tha fjalën magjike dhe makina u nis me shpejtësi. Udhëtimi u ndërmor në heshtje dhe zgjati dhjetë minuta nëpër rrugë të bllokuara nga trafiku. Trotuaret nuk ishin më mirë kur të tre u përpoqën të merrnin rrugën drejt muzeut në ndjekje të zjarrtë.
  
  Ndërsa ata ecnin, Ben e solli Kenedin të përditësuar. "Dikush gjeti mburojën e Odinit në Islandë. Dikush i vodhi ato nga ekspozita në York, duke shkatërruar plotësisht shfaqjen e mahnitshme të shëtitjes me macet e Frey-t."
  
  "Frey?"
  
  "Stilist. A nuk jeni nga Nju Jorku?"
  
  "Unë jam nga Nju Jorku, por nuk jam një person i madh i modës. Dhe unë nuk jam një adhurues i madh për t'u tërhequr verbërisht në një lloj konflikti. Unë me të vërtetë nuk kam nevojë për më shumë probleme tani."
  
  Drake thuajse tha "ka një derë", por e ndaloi veten në sekondën e fundit. Një polic mund të jetë i dobishëm sonte për shumë arsye, veçanërisht nga Shtetet e Bashkuara. Teksa iu afruan piramidës së xhamit që shënonte hyrjen e Luvrit, ai tha: "Kennedy, këta njerëz u përpoqën të na vrisnin të paktën tre herë. Unë jam përgjegjës për t'u siguruar që kjo të mos ndodhë. Tani ne kemi nevojë për më shumë informacion se çfarë dreqin po ndodh këtu, dhe për disa arsye ata janë të interesuar në atë që Beni zbuloi se quhet 'Nëntë Copat e Odinit'. Ne vërtet nuk e dimë pse, por këtu, - tregoi ai me gisht pas piramidës së xhamit, - "është pjesa e dytë".
  
  "Ata do ta vjedhin sonte," tha Ben dhe më pas shtoi, "Me siguri."
  
  "Dhe cili është ky kënd i Nju Jorkut?"
  
  "Ka një tjetër pjesë të Odinit të ekspozuar atje. Ujqërit. Në Muzeun e Historisë Natyrore."
  
  Drake studioi hartën. "Duket se Luvri zakonisht nuk shfaq koleksionet e Vikingëve. Edhe ky është me qira, si ai në York. Këtu thuhet se gjëja më interesante është varka e gjatë Viking, një nga më të bukurat e zbuluara ndonjëherë dhe famëkeqja e saj."
  
  "Çfarë do të thotë?" Kenedi qëndronte në majë të shkallëve si një kallam kundër një stuhie ndërsa shumë palë këmbë shkelnin rreth saj.
  
  "Një anomali e përfaqësuar nga mosha e saj. Kjo i paraprin historisë së Vikingëve."
  
  "Epo, kjo është interesante."
  
  "E di. Janë të ekspozuara në katin e poshtëm të krahut të Denon-it, pranë disa egjiptianëve... Optikë... Ptolemaik... dreq. .dreq...nuk ka rëndësi. Këtu është çështja."
  
  Korridoret e gjera dhe të lëmuara shkëlqenin rreth tyre ndërsa u bashkuan me turmën. Vendasit dhe turistë të të gjitha moshave mbushën hapësirën madhështore të vjetër dhe e dhanë atë në jetë gjatë gjithë ditës. Mund të merret me mend vetëm natyra e tij si varre, e frikshme gjatë natës.
  
  Në atë moment u dëgjua një zhurmë shurdhuese, sikur një mur betoni po shembej. Të gjithë u ndalën. Drake iu drejtua Benit.
  
  "Prit këtu, Ben. Na jep gjysmë ore. Ne do t'ju gjejmë." Ai ndaloi, pastaj shtoi: "Nëse ata evakuohen, atëherë prisni sa më afër piramidës së xhamit."
  
  Ai nuk priti një përgjigje. Beni ishte plotësisht i vetëdijshëm për rrezikun. Drake shikoi teksa nxori celularin e tij dhe thirri një numër me telefonim të shpejtë. Do të ishte mami, babi ose motra. Ai i bëri shenjë Kenedit dhe ata zbritën me kujdes shkallët spirale në katin e poshtëm. Teksa u drejtuan drejt sallës që strehonte ekspozitën e Vikingëve, njerëzit filluan të iknin. Një re e trashë rrotullohej pas tyre.
  
  "Vrapo!" Djali që dukej si një model Hollister bërtiti. "Ka djem me armë brenda!"
  
  Drake ndaloi te dera dhe rrezikoi të shikonte brenda. Ai u përball me kaos të plotë. Një skenë nga një film aksion i Michael Bay, vetëm më i çuditshëm. Ai numëroi tetë djem me uniforma kamuflazhi, me maska fytyre dhe mitralozë, duke u ngjitur në varkën më të madhe vikinge që kishte parë ndonjëherë. Pas tyre, në një veprim të pamatur të pamatur, një vrimë tymi ishte shpërthyer në murin e muzeut.
  
  Këta djem ishin të çmendur. Ajo që u dha avantazhin e tyre ishte se ata kishin një drejtpërdrejtë fanatizmi tronditës. Shpërthimi i hyrjeve të ndërtesave dhe gjuajtja me raketa drejt turmave dukej se ishte norma e tyre. Nuk është çudi që ata e ndoqën Benin dhe atë në të gjithë Parisin më herët. Ndjekjet e makinave ndoshta ishin thjesht argëtimi i tyre para gjumit.
  
  Kennedy vuri dorën mbi supin e tij dhe shikoi përreth. "Zoti".
  
  "Dëshmon se jemi në rrugën e duhur. Tani na duhet vetëm të afrohemi me komandantin e tyre."
  
  "Unë nuk do të shkoj askund pranë asnjërit prej këtyre idiotëve. Ajo u betua me një theks çuditërisht të mirë në anglisht.
  
  "E lezetshme. Por unë duhet të gjej një mënyrë për të na hequr nga lista e tyre e mut."
  
  Drake vuri re më shumë civilë që vraponin drejt daljes. Gjermanët as nuk i vëzhguan, ata thjesht e zbatuan planin e tyre me besim.
  
  "Le të". Drake rrëshqiti përmes kornizës së derës në dhomë. Ata përdorën ekspozitat rrethuese për mbulim dhe bënë rrugën e tyre sa më afër seancës sa ishte e sigurt.
  
  "Beat dikh!" dikush bërtiti me këmbëngulje.
  
  "Diçka rreth 'ngut'. tha Drake. "Bastardët gjakatarë do të duhet të veprojnë shpejt. Luvri duhet të jetë lart në listën e përgjigjeve franceze".
  
  Një nga gjermanët bërtiti diçka tjetër dhe mori një pllakë guri në madhësinë e një tabakaje darke. Ata dukeshin të rëndë. Ushtari thirri dy të tjerë për të ndihmuar në shkarkimin e saj nga varka e gjatë.
  
  "Është e qartë se jo SAS," komentoi Drake.
  
  "Ose amerikan," vuri në dukje Kennedy. "Dikur kisha një djalosh marins që mund ta fuste këtë xhingël nën lafshën e tij."
  
  Drake u mbyt pak. "Foto e bukur. Faleminderit për kontributin tuaj. Shiko." Ai pohoi me kokë drejt hapjes së murit ku sapo ishte shfaqur një burrë i maskuar i veshur me të bardha.
  
  "I njëjti djalë që grabiti Shield në York. Ndoshta."
  
  Burri ekzaminoi shkurtimisht skulpturën, më pas tundi me kokë në shenjë miratimi dhe iu drejtua komandantit të tij. "Është koha për..."
  
  Të shtënat kanë rënë jashtë. Gjermanët ngrinë për një sekondë, duke parë njëri-tjetrin të hutuar. Pastaj dhoma ishte e mbushur me plumba dhe të gjithë u përpoqën të mbuloheshin.
  
  Më shumë njerëz të maskuar u shfaqën në hyrjen e hedhur në erë së fundmi. Një forcë e re, e veshur ndryshe nga gjermanët.
  
  Drake mendoi: Policia franceze?
  
  "Kanadezë!" Një nga gjermanët bërtiti me përbuzje. "Vrisni! Vrite!"
  
  Drake mbuloi veshët e tij ndërsa një duzinë mitralozë hapën zjarr në të njëjtën kohë. Plumbat dolën me rikoset nga një trup njeriu, nga një ekspozitë prej druri, nga një mur suvaje. Xhami u thye dhe ekspozitat e çmuara u grisën në copa dhe ranë në dysheme me një përplasje. Kennedy u betua me zë të lartë, gjë që Drake filloi të kuptonte se nuk ishte saktësisht "tokë e freskët" për të. "Ku janë francezët e ndyrë, dreqin!"
  
  Drake ndjeu trullosje. Kanadezët?Çfarë ferri të përdredhur janë këtu?
  
  Ekspozita pranë tyre u copëtua në një mijë pjesë. Në kurrizin e tyre ranë shi xhami dhe copa druri. Drake filloi të zvarritet prapa, duke tërhequr Kenedin me vete. Varka e gjatë ishte e mbushur me plumb. Në këtë kohë, kanadezët kishin hyrë në dhomë dhe disa gjermanë shtriheshin të vdekur ose duke u dridhur. Ndërsa Drake shikonte, një nga kanadezët e qëlloi gjermanin në kokë, duke ia përplasur trurin mbi një vazo terrakote egjiptiane 3000-vjeçare.
  
  "Nuk ka dashuri të humbur mes gjuetarëve të çmendur të relikteve." Drake u përkul. "Dhe gjatë gjithë kohës që kalova duke luajtur Tomb Raider, kjo nuk ndodhi kurrë."
  
  "Po," Kennedy shkundi copa xhami nga flokët e saj. "Por nëse në të vërtetë e keni luajtur lojën, në vend që t"ia shikonit gomarin për shtatëmbëdhjetë orë, ju mund të dini se çfarë po ndodh."
  
  "Ben's forte. Jo e imja. Duke luajtur një lojë, kjo është." Ai rrezikoi një vështrim lart.
  
  Një nga gjermanët u përpoq të arratisej. Ai vrapoi drejt e drejt Drake pa e vënë re, pastaj u hodh në befasi kur iu bllokua rruga. "Bewegen!" Ai ngriti pistoletën.
  
  "Po, edhe e juaja." Drake ngriti duart.
  
  Gishti i burrit u tendos në këmbëzë.
  
  Kennedy bëri një lëvizje të papritur anash, duke e lëkundur vëmendjen e gjermanit. Drake iu afrua dhe e goditi në fytyrë. Grushti u tund në kokën e Drake, por ai u largua mënjanë, duke goditur njëkohësisht ushtarin në gju. Britma mezi mbuloi zhurmën e thyerjes së kockave. Drake ishte mbi të në një sekondë, gjunjët i shtypnin fort gjoksin e tij të ngritur. Me një lëvizje të shpejtë i hoqi maskën ushtarit.
  
  Dhe ai bërtiti. "Uh. Nuk e di se çfarë prisja në të vërtetë."
  
  Floke bjond. Sy kalter. Tipare të forta të fytyrës. Shprehje e hutuar e fytyrës.
  
  "Më vonë". Drake e rrëzoi atë pa ndjenja me një mbytje, duke i besuar Kenedit që t'i ruante shokët e tij. Kur Drake ngriti sytë, beteja vazhdoi. Në atë moment, një tjetër gjerman ecte rreth ekspozitës që po binte. Drake e la mënjanë dhe Kennedy e gjunjëzoi në plexusin diellor. Ky njeri hoqi dorë më shpejt se grupi i ri i djemve në X Factor.
  
  Tani një nga kanadezët po tërhiqte zvarrë skulpturën e Odinit nga gishtat e vdekur dhe të përgjakur të armikut të tij. Një gjerman tjetër e anashkaloi dhe e sulmoi nga ana, por kanadezi ishte i mirë, duke përdredhur dhe duke dhënë tre goditje vrasëse, pastaj ia hodhi trupin e çaluar mbi supe dhe e rrëzoi në tokë. Kanadezi qëlloi tre herë në distancë të afërt për bindje më të madhe dhe më pas vazhdoi të tërhiqte skulpturën drejt daljes. Edhe Drake ishte i impresionuar. Kur kanadezi arriti te shokët e tij, ata bërtitën dhe hapën zjarr mbi ta përpara se të tërhiqeshin nëpër rrënojat ende të tymosur.
  
  "Upsalla!" Kanadezi i klasit të parë filloi të qajë dhe ngriti grushtin ndaj gjermanëve të mbijetuar. Drake kapi arrogancën, sfidën dhe eksitimin në atë fjalë të vetme. Çuditërisht zëri është femëror.
  
  Gruaja pastaj ndaloi dhe hoqi maskën e saj në një gjest përbuzjeje absolute. "Upsalla!" Ajo u qau përsëri gjermanëve. "Ji atje!"
  
  Drake do të ishte lëkundur nëse nuk ishte tashmë në gjunjë. Ai mendoi se ishte goditur nga një plumb, e tillë ishte tronditja. Ai e njohu këtë të ashtuquajtur kanadez. E njihte mirë. Ishte Alicia Miles, një londineze që dikur ishte e barabartë me të në SRT.
  
  Një kompani sekrete brenda SAS.
  
  Komenti i mëparshëm i Wells solli kujtime të vjetra që duhet të mbeten të varrosura më thellë se historia e shpenzimeve të një politikani. Ju ishit më shumë se SAS. Pse doni ta harroni atë?
  
  Për shkak të asaj që bëmë.
  
  Alicia Miles ishte një nga ushtarët më të mirë që kishte parë ndonjëherë. Gratë në forcat speciale do të duhej të ishin më të mira se burrat për të arritur gjysmën e asaj që arritën. Dhe Alicia u ngrit drejt e në majë.
  
  Çfarë po bënte ajo për t'u përfshirë në gjithë këtë dhe për t'u dukur si fanatike, gjë që ai e dinte se ajo nuk ishte aspak? Kishte vetëm një gjë që e motivoi Alicia: paratë.
  
  Ndoshta kjo është arsyeja pse ajo punoi për kanadezët?
  
  Drake filloi të zvarritet drejt daljes aktuale të dhomës. "Pra, në vend që të na fshijmë nga lista e vrasjeve dhe të ekspozojmë armiqtë tanë," tha ai, "tani kemi më shumë armiq dhe nuk kemi arritur asgjë, përveçse të jemi edhe më të hutuar."
  
  Kennedy, duke u zvarritur pas tij, shtoi: "Jeta ime... me dy fjalë të mallkuar."
  
  
  SHTATË
  
  
  
  PARIS, FRANCË
  
  
  Dhoma e hotelit të Kenedit ishte pak më e mirë se ajo në të cilën Drake dhe Ben kaluan disa orë.
  
  "Mendova se të gjithë ju policët ishin të thyer," murmuriti Drake, duke kontrolluar pikat e hyrjes dhe daljes.
  
  "Ne jemi. Por kur koha juaj e pushimeve praktikisht nuk ekziston për dhjetë vjet, atëherë mendoj se llogaria juaj rrjedhëse fillon të mbushet."
  
  "A është ky një laptop?" Beni e arriti përpara se t'i përgjigjej pyetjes retorike. Ata e gjetën atë të fshehur pranë piramidës së xhamit pasi u larguan nga muzeu, duke vepruar si dy turistë të frikësuar, shumë të frikësuar për të kujtuar ndonjë detaj.
  
  "Pse nuk u tregojmë francezëve atë që dimë?" e pyeti Kenedi ndërsa Beni hapi laptopin.
  
  "Sepse ata janë francezë," tha Drake duke qeshur, pastaj u bë serioz kur askush nuk u bashkua. Ai u ul në buzë të shtratit të Kenedit, duke parë mikun e tij duke punuar. "Më falni. Francezët nuk do të dinë asgjë. Kalimi i kësaj me ta tani do të na ngadalësojë. Dhe mendoj se koha është një problem. Duhet të kontaktojmë me suedezët".
  
  "A njihni dikë në shërbimin sekret suedez?" Kennedy ngriti një vetull ndaj tij.
  
  "Jo. Megjithatë, më duhet të telefonoj komandantin tim të vjetër."
  
  "Kur u larguat nga SAS?"
  
  "Ti kurrë nuk u largove nga SAS." Kur Beni ngriti sytë, ai shtoi: "Në mënyrë metaforike".
  
  "Tre koka duhet të jenë më mirë se dy." Beni e shikoi Kenedin për një sekondë. "Po sikur të jeni akoma në biznes?"
  
  Një tundje e lehtë me kokë. Flokët e Kenedit i ranë në sy dhe asaj iu desh një minutë për t'i shtyrë prapa. "Unë e kuptoj që ka nëntë pjesë të Odin, kështu që pyetja ime e parë është pse? Pyetja e dytë është çfarë është?"
  
  "Ne sapo po e kuptonim atë në kafe." Beni goditi me tërbim në tastierë. "Ka një legjendë, të cilën zoti Krusty e hedh poshtë këtu, e cila pretendon se ekziston një varr i vërtetë i perëndive - fjalë për fjalë, vendi ku janë varrosur të gjithë perënditë e lashtë. Dhe kjo nuk është vetëm një legjendë e vjetër; një numër shkencëtarësh e kanë diskutuar atë dhe shumë punime janë botuar gjatë viteve. Problemi është, - tha Beni, duke fërkuar sytë, - është e vështirë të lexohet. Shkencëtarët nuk janë të famshëm për gjuhën e tyre prozaike."
  
  "Prozaike? ", përsëriti Kennedy me një buzëqeshje. "A do të shkosh në kolegj?"
  
  "Ai është vokalisti kryesor në grup," tha Drake.
  
  Kennedy ngriti një vetull. Pra, ju keni Varrin e Zotave që nuk ka ekzistuar kurrë. NE RREGULL. Edhe çfarë?"
  
  "Nëse ndonjëherë përdhoset, bota do të mbytet në zjarr...etj. dhe kështu me radhë."
  
  "E kuptoj. Po nëntë pjesë?
  
  "Epo, duke u mbledhur në kohën e Ragnarok, ata tregojnë rrugën për në varr."
  
  "Ku është Ragnarok?"
  
  Drake goditi tapetin. "Një tjetër harengë e kuqe. Ky nuk është vendi. Në realitet është një seri ngjarjesh, një betejë e madhe, një botë e pastruar nga një rrjedhë zjarri. Fatkeqësitë natyrore. Pak a shumë Harmagedon."
  
  Kennedy u vrenjos. "Kështu që edhe vikingët e guximshëm kishin frikë nga apokalipsi."
  
  Duke parë poshtë, Drake vuri re një kopje të freskët por të rrudhur keq të USA Today në dysheme. Ishte mbështjellë rreth titullit - 'Vrasësi Serial i Lëshuar kërkon edhe DY'.
  
  E pakëndshme, por jo aq e pazakontë për faqen e parë të një gazete. Ajo që e bëri të hidhte një vështrim tjetër, sikur i ishin djegur sytë, ishte fotoja e Kenedit me uniformë policie në tekst. Dhe një titull më i vogël pranë fotos së saj - Polici prishet - shkon AWOL.
  
  Ai i lidhi titujt me shishen gati bosh të vodkës në tavolinën e zhveshjes, ilaçet kundër dhimbjeve në komodinën, mungesën e bagazheve, hartave turistike, suvenireve dhe itinerarit.
  
  Katrahurë.
  
  Kennedy tha: "Pra, këta gjermanë dhe kanadezë duan të gjejnë këtë varr inekzistent, ndoshta për lavdi? Për pasurinë që mund të sjellë? Dhe për ta bërë këtë ata duhet të mbledhin nëntë pjesët e Odinit në një vend që nuk është vend. është e drejtë?"
  
  Beni u grimas. "Epo, një këngë nuk është një këngë derisa të shtypet në vinyl", siç thoshte babai im. Në anglisht, ne kemi ende shumë punë për të bërë."
  
  "Është një shtrirje. "
  
  "Është më shumë si ajo." Beni e ktheu ekranin e laptopit. "Nëntë figurat e Odinit janë Sytë, Ujqërit, Valkirët, Kali, Mburoja dhe Shtiza".
  
  Drake numëroi. "Janë vetëm gjashtë prej tyre, fëmijë."
  
  "Dy sy. Dy ujqër. Dy Valkyri. Po."
  
  "Cila është në Apsalla?" Drake i shkeli syrin Kenedit.
  
  Beni lëvizi për një çast dhe më pas tha: "Këtu thotë se shtiza shpoi anën e Odinit ndërsa ai agjëronte ndërsa ishte varur në Pemën Botërore, duke ia zbuluar të gjitha sekretet e tij të shumta Volvës së tij - Shikuesit të tij. Dëgjoni një citim tjetër: "Pranë tempullit në Upsalla ka një pemë shumë të madhe me degë të përhapura, të cilat janë gjithmonë të gjelbra si në dimër ashtu edhe në verë. Çfarë lloj peme është kjo, askush nuk e di, pasi asnjë tjetër si ajo është gjetur ndonjëherë. Është qindra vjet e vjetër. Pema Botërore është - ose ishte - në Uppsala dhe është qendra e mitologjisë norvegjeze. Ajo thotë se ka nëntë botë rreth Pemës Botërore. Yada... yada. Oh, një tjetër referencë - "pema e shenjtë në Uppsala. Një e vizitonte shpesh atje, pranë një hiri të madh të quajtur Ygdrassil, të cilin vendasit e konsiderojnë të shenjtë. Por tani ajo është zhdukur".
  
  Ai lexoi më tej: 'Kronikanët skandinavë e kanë konsideruar prej kohësh Gamla Upsalla një nga vendet më të vjetra dhe më të rëndësishme në historinë e Evropës Veriore.'
  
  "Dhe është e gjitha atje," tha Kennedy. "Aty ku dikush mund ta gjejë atë."
  
  "Epo," tha Beni, "të gjitha duhet të lidhen së bashku. Mos i nënvlerësoni aftësitë e mia, unë jam i mirë në atë që bëj."
  
  Drake tundi me kokë në shenjë mirënjohjeje. "Është e vërtetë, më besoni. Ai më ka ndihmuar të kaloj në karrierën time të fotografisë për gjashtë muajt e fundit."
  
  "Duhet të bashkoni shumë poezi të ndryshme dhe saga historike. Saga është një poemë vikinge e aventurës së lartë. Ekziston edhe diçka që quhet Edda Poetike, e shkruar nga pasardhësit e njerëzve që njihnin njerëz që njihnin kronistët e kohës. Ka shumë informacion atje".
  
  "Dhe ne nuk dimë asgjë për gjermanët. Për të mos përmendur kanadezët. Ose pse Alicia Miles-" ra celulari i Drake. "Më fal... hë?"
  
  "Unë".
  
  "Përshëndetje, Wells."
  
  "Hipi, Drake." Wells mori frymë. "SGG është Forcat Speciale Suedeze dhe elementë të Ushtrisë Suedeze janë tërhequr nga e gjithë bota."
  
  Drake mbeti pa fjalë për një moment. "A po tallesh?"
  
  "Nuk po bëj shaka për punën, Drake. Vetëm femra."
  
  "A ka ndodhur ndonjëherë kjo më parë?"
  
  "Me sa mbaj mend, jo."
  
  "A tregojnë ata arsyen?"
  
  "Jam marrëzi e zakonshme, kam frikë. Asgjë konkrete".
  
  "Ndonje gje tjeter?"
  
  Kishte një psherëtimë. "Drake, ti më detyrohesh vërtet disa histori maji, mik. A është Ben ende atje?"
  
  "Po, dhe a ju kujtohet Alicia Miles?"
  
  "Jezusi. Kush nuk do ta bënte? A është ajo me ju?
  
  "Jo ne te vertete. Sapo e takova në Luvër rreth një orë më parë."
  
  Dhjetë sekonda heshtje, pastaj: "A ishte ajo pjesë e kësaj? E pamundur." Ajo kurrë nuk do ta tradhtonte popullin e saj."
  
  "Ne nuk ishim kurrë 'të sajat', ose kështu duket."
  
  "Shiko, Drake, a thua se ajo ndihmoi në grabitjen e muzeut?"
  
  "Ky jam unë, zotëri. Jam une. Drake shkoi te dritarja dhe shikoi dritat e makinës që vezullonin poshtë. "Është e vështirë për t'u tretur, apo jo? Ajo mund të ketë bërë para me thirrjen e saj të re."
  
  Pas tij, ai mund të dëgjonte Benin dhe Kenedin që mbanin shënime në vendet e njohura dhe të panjohura të Nëntë Pjesët e Odinit.
  
  Wells po merrte frymë rëndë. "Alicia ndyrë Miles! Hipur me armikun? kurrë. Në asnjë mënyrë, Drake."
  
  "Unë pashë fytyrën e saj, zotëri. Ishte ajo."
  
  "Jezusi në një karrocë fëmijësh. Cili është plani juaj?"
  
  Drake mbylli sytë dhe tundi kokën. "Unë nuk jam më pjesë e ekipit, Wells. Nuk kam një plan, dreqin. Nuk duhej të kisha nevojë për një plan."
  
  "E di. Unë do të mbledh një ekip së bashku, mik, dhe do të filloj ta eksploroj nga ky fund. Si po shkojnë gjërat, ne mund të dëshirojmë të zhvillojmë disa strategji të mëdha. Qëndroni në kontakt".
  
  Linja u shua. Drake u kthye. Si Beni ashtu edhe Kenedi e ngulitën sytë. "Mos u shqetëso," tha ai. "Nuk po çmendem. Cfare ke?"
  
  Kennedy përdori një lugë për të thyer disa fletë letre, të cilat ajo i kishte mbuluar me stenografinë e policisë. "Shizë - Upsalla. Wolves - Nju Jork. Pas kësaj, asnjë e dhënë më e vogël."
  
  "Ne nuk flasim të gjithë sikur kemi lindur me lugë argjendi mbi gomarët tanë," këputi Drake para se të ndalonte veten. "NË RREGULL, NË RREGULL. Ne mund të merremi vetëm me atë që dimë."
  
  Kennedy i dha një buzëqeshje të çuditshme. "Me pelqen stili yt".
  
  "Ajo që ne dimë," përsëriti Beni, "është se Apsalla do të jetë e ardhmja."
  
  "Pyetja është," mërmëriti Drake, "a mund ta përballojë Karta ime e Artë këtë?"
  
  
  TETË
  
  
  
  UPSALLA, SUEDI
  
  
  Gjatë fluturimit për në Stokholm, Drake vendosi të përfitonte nga Kennedy.
  
  Pas një sërë shtrëngimesh duarsh të furishme mes Drake dhe Benit, polici i Nju Jorkut përfundoi i ulur pranë dritares me Drake pranë saj. Në këtë mënyrë ka më pak mundësi për të shpëtuar.
  
  "Pra," tha ai ndërsa avioni më në fund u rrafshua dhe Ben hapi laptopin e Kenedit. "Ndjej një atmosferë të caktuar. Nuk e kam problem biznesin tim, Kennedy, thjesht kam një rregull. Duhet të di për njerëzit me të cilët punoj."
  
  "Duhet ta dija... gjithmonë duhet të paguash për një ndenjëse në dritare, apo jo? Më thuaj fillimisht se si funksionoi kjo atmosferë me Alicia Miles?"
  
  "Shumë mirë," pranoi Drake.
  
  "A mundet. Çfarë doni të dini?"
  
  "Nëse është një problem personal, jo dreq. Nëse kjo është një punë, një përmbledhje e shpejtë."
  
  "Po sikur të jenë të dyja?"
  
  "Drap. Nuk dua të futem në punët e të tjerëve, me të vërtetë nuk dua, por më duhet të vendos Benin në radhë të parë. Unë i premtova se do ta kalonim këtë, dhe të njëjtën gjë do t'ju thoja. Morëm urdhër të na vrisnin. E vetmja gjë për të cilën nuk je budalla është Kennedy, kështu që ti e di që duhet të jem në gjendje të të besoj që të punosh me mua për këtë."
  
  Stjuardesa u përkul, duke ofruar një filxhan letre ku shkruhej "Ne e krijojmë kafen me krenari Starbucks".
  
  "Kafeina". Kennedy e pranoi këtë me gëzim të dukshëm. Ajo zgjati dorën, duke prekur faqen e Drake gjatë procesit. Ai vuri re se ajo kishte veshur kostumin e saj të tretë të pantallonave të papërshkruara që kur e kishte takuar. Kjo i tha atij se ajo ishte një grua që po i kushtohej vëmendje për arsye të gabuara; një grua që vishej modeste për t'u përshtatur aty ku dëshironte seriozisht t'i përkiste.
  
  Drake kapi një për vete. Kennedy piu për një minutë, pastaj futi një fije floku pas veshit të saj në një gjest të butë që tërhoqi vëmendjen e Drake. Pastaj ajo u kthye nga ai.
  
  "Asnjë nga puna jote e mallkuar, me të vërtetë, por unë... e përfundova një polic të ndyrë. Eksperti mjekoligjor. Ata e kapën atë duke futur në xhep një grusht dollarë në vendin e krimit dhe i thanë I.A.-së për këtë. Si rezultat, ai mori një shenjë shtrirjeje. Disa vite".
  
  "Nuk ka asgjë të keqe. A të kanë sharë kolegët e tij?"
  
  "Shoku, dreqin, unë mund ta përballoj këtë. Unë e kam marrë këtë që kur isha pesë vjeç. Çfarë është e gabuar, ajo që po më rrah trurin si një stërvitje e ndyrë, është realiteti për të cilin nuk mendoni - se çdo nga veprat e mëparshme të këtij bastardit hajdutë vihet në pikëpyetje. Çdo. I vetmuar. Një."
  
  "Zyrtarisht? Nga kush?"
  
  "Avokatët që hanë mut. Politikanët që hanë mut. Kryebashkiakët e ardhshëm. Reklamuesit e fiksuar pas famës janë tepër të verbuar nga injoranca e tyre për të dalluar të drejtën nga e gabuara. Burokratët".
  
  "Nuk është faji yt".
  
  "Oh po! Tregojuni familjeve të vrasësit serial më të keq që ka njohur ndonjëherë shteti i Nju Jorkut. Tregojuni trembëdhjetë nënave dhe trembëdhjetë baballarëve, të gjithë duke ditur çdo detaj të frikshëm se si Thomas Caleb vrau vajzat e tyre të vogla, sepse ato ishin të pranishme gjatë gjithë gjyqit të tij në gjykatë."
  
  Drake shtrëngoi grushtat në zemërim. "A do ta lirojnë këtë djalë?"
  
  Sytë e Kenedit ishin gropa boshe. "Ata e liruan dy muaj më parë. Që atëherë ai ka vrarë përsëri dhe tani është zhdukur."
  
  "Jo".
  
  "E gjitha varet nga unë."
  
  "Jo, nuk është e vërtetë. Është në sistem."
  
  "Unë jam sistemi. Unë punoj për sistemin. Kjo eshte jeta ime".
  
  "Pra ata ju dërguan me pushime?"
  
  Kennedy fshiu sytë. "Leja e detyruar. Mendja ime nuk është më... ajo që ishte. Puna kërkon qartësi çdo minutë të çdo dite. Një qartësi që thjesht nuk mund ta arrij më."
  
  Ajo e shfaqi plotësisht qëndrimin e saj të vrazhdë. "Dhe ç'farë? A je i lumtur tani? Mund të punosh me mua tani?"
  
  Por Drake nuk u përgjigj. Ai e dinte dhimbjen e saj.
  
  Ata dëgjuan zërin e kapitenit duke shpjeguar se ishin tridhjetë minuta nga destinacioni i tyre.
  
  Ben tha: "I çmendur. Sapo lexova se Valkyries e Odinit janë pjesë e një koleksioni privat, vendndodhja e panjohur." Ai nxori një bllok shënimesh. "Unë do të filloj të shkruaj këtë mut."
  
  Drake mezi e dëgjoi atë. Historia e Kenedit ishte tragjike dhe jo ajo që duhej të dëgjonte. Ai groposi dyshimet e tij dhe, pa hezituar, mbuloi dorën e saj që dridhej me të tijën.
  
  "Ne kemi nevojë për ndihmën tuaj për këtë," pëshpëriti ai, në mënyrë që Beni të mos e dëgjonte dhe ta pyeste më vonë. "Unë besoj. Mbështetja e mirë është thelbësore në çdo operacion."
  
  Kennedy nuk mund të fliste, por buzëqeshja e saj e shkurtër fliste shumë.
  
  
  * * *
  
  
  Një avion dhe tren i shpejtë më vonë dhe po i afroheshin Apsallës. Drake u përpoq të largonte lodhjen e udhëtimit që i turbullonte trurin.
  
  Jashtë, i ftohti i pasdites e solli në vete. Ata ndaluan një taksi dhe u ngjitën brenda. Ben pastroi mjegullën e lodhjes duke thënë:
  
  Gamla Uppsalla. Kjo është Upsalla e vjetër. Ky vend, - i tregoi ai Uppsalës në tërësi, - u ndërtua pasi katedralja në Gamla Uppsalla u dogj shumë kohë më parë. Kjo është në thelb Uppsalla e re, megjithëse është qindra vjet e vjetër."
  
  "Uau," tha Kennedy. "Sa vjeç e bën Upsalla-n e vjetër?"
  
  "Pikërisht."
  
  Taksi nuk lëvizi. Shoferi tani është gjysmë i kthyer. "Tumma?"
  
  "A do të më falësh?" Zëri i Kenedit dukej i ofenduar.
  
  "A i shihni tumat? Tumat e varrimit mbretëror?" Anglishtja e belbëzuar nuk ndihmoi.
  
  "Po". Beni pohoi me kokë. "Turmat mbretërore të varrimit. Është në vendin e duhur."
  
  Ata përfunduan duke shkuar në një mini turne në Uppsalla. Duke luajtur si turist, Drake nuk mund ta pranonte rrugën rrethore. Nga ana tjetër, Saab ishte komod dhe qyteti ishte mbresëlënës. Në ato ditë Apsalla ishte një qytet universitar dhe rrugët ishin të bllokuara me biçikleta. Në një moment, shoferi i tyre llafazan, por i vështirë për t'u deshifruar, shpjegoi se biçikleta nuk do të ndalet për ju në rrugë. Do të të merrte poshtë pa u menduar.
  
  "Aksidente". Ai drejtoi duart nga lulet që zbukuronin trotuaret. "Shumë aksidente."
  
  Ndërtesat e vjetra lundronin nga të dy anët. Më në fund qyteti u zbut dhe fshati filloi të zvarritet në peizazh.
  
  "Mirë, kështu që Gamla Apsalla është një fshat i vogël tani, por në reklamat e hershme ishte një fshat i madh," tha Beni nga kujtesa. "Atje u varrosën mbretër të rëndësishëm. Dhe Odin jetoi atje për një kohë."
  
  "Kjo është vendi ku ai vari veten," kujtoi Drake për legjendën.
  
  "Po. Ai u sakrifikua në Pemën Botërore, ndërsa Shikuesi i tij shikonte dhe dëgjonte çdo sekret që kishte mbajtur ndonjëherë. Ajo duhet të ketë thënë shumë për të." Ai u vreros duke menduar: Ata duhet të kenë qenë tepër të afërt.
  
  "E gjithë kjo tingëllon si një rrëfim i krishterë," guxoi Drake.
  
  "Por Odin nuk vdiq këtu?" Pyeti Kennedy.
  
  "Jo. Ai vdiq në Ragnarok së bashku me djemtë e tij Thor dhe Frey.
  
  Taksi rrotulloi një zonë të gjerë parkimi përpara se të ndalonte. Në të djathtë, një shteg dheu i rënduar mirë të çonte mes pemëve të rralla. "Tek tumat," tha shoferi i tyre.
  
  Ata e falënderuan atë dhe dolën nga Saab në diell të ndritshëm dhe një erë të freskët. Ideja e Drake ishte të vëzhgonte zonën përreth dhe vetë fshatin për të parë nëse kishte dalë ndonjë gjë nga punimet e drurit. Në fund të fundit, kur kaq shumë budallenj ndërkombëtarë po vendosin egon e tyre të kënaqur pas asaj që mund të përshkruhet vetëm si liri globale për të gjithë, diçka duhet të bie në sy.
  
  Përtej pemëve, peizazhi u bë një fushë e hapur, e thyer vetëm nga dhjetëra tuma të vogla dhe tre tuma të mëdha që shtriheshin drejt përpara. Përtej kësaj, në distancë, vunë re një çati të lehtë dhe një ndërtesë tjetër në të djathtë të saj, që shënonte fillimin e fshatit.
  
  Kennedy ndaloi. "Nuk ka pemë askund, djema."
  
  Beni ishte i zhytur në fletoren e tij. "Ata nuk do të vendosin një tabelë tani, apo jo?"
  
  "A keni një ide?" Drake shikonte fushat e hapura për ndonjë shenjë aktiviteti.
  
  "Mbaj mend që lexova se dikur këtu kishte deri në tre mijë tuma. Sot ka disa qindra prej tyre. A e dini se çfarë do të thotë?"
  
  "Ata nuk i ndërtuan shumë mirë?" Kennedy buzëqeshi. Drake u lehtësua që ajo dukej e fokusuar plotësisht në punën në fjalë.
  
  "Në kohët e lashta kishte shumë aktivitet nëntokësor. Dhe pastaj këto tre tuma 'mbretërore'. Në shekullin e nëntëmbëdhjetë ata u emëruan pas tre mbretërve legjendar të Shtëpisë së Yngling - Aun, Adil dhe Egil - një nga familjet mbretërore më të famshme të Skandinavisë. Por..." ai ndaloi, duke u kënaqur, "pohon gjithashtu se në mitologjinë dhe folklorin më të hershëm, tumat e varreve tashmë ekzistonin - dhe se ato ishin një haraç i lashtë për më të hershmit - origjinalet - tre mbretër - ose perënditë siç e dimë ne. ata Tani. Ky është Freyr, Thor dhe Odin."
  
  "Ka të dhëna të rastësishme këtu," tha Kennedy. "Por a e keni vënë re se sa shumë referenca për historitë biblike ne vazhdojmë të marrim nga të gjitha këto histori të lashta."
  
  "Ky është Sagi. " e korrigjoi Beni. "Poezia. Doodles akademike. Diçka që mund të jetë e rëndësishme - ka dhjetëra referenca të bashkangjitura me tumat për fjalën suedeze falla dhe manga fallor - nuk jam i sigurt se çfarë do të thotë kjo. Dhe Kennedy, a nuk kam lexuar diku se historia e Krishtit ishte shumë e ngjashme me historinë që përfshin Zeusin?
  
  Drake pohoi me kokë. Dhe perëndia egjiptian Horus ishte një tjetër pararendës. Të dy ishin perëndi që supozohet se nuk kanë ekzistuar kurrë." Drake tundi kokën drejt tre tumave mbretërore që dalloheshin përballë peizazhit të sheshtë. "Frey, Thor dhe Odin, apo jo? Pra, kush është kush atëherë, Blakey? A?"
  
  "Nuk e kam idenë, shok."
  
  "Mos u shqetëso, kërpudha. Ne mund të torturojmë informacionin e këtyre fshatarëve nëse është e nevojshme."
  
  Ata kaluan pranë tumave, duke luajtur rolin e tre turistëve të lodhur si diversion. Dielli po rrihte mbi kokat e tyre dhe Drake pa Kenedin duke thyer syzet e diellit.
  
  Ai tundi kokën. amerikanët.
  
  Pastaj bie telefoni i Benit. Kenedi tundi kokën, tashmë e pushtuar nga shpeshtësia e kontakteve familjare. Drake sapo buzëqeshi.
  
  "Karin," tha Beni i lumtur. "Si po kalon motra ime e madhe?"
  
  Kennedy e përkëdheli Drake në supe. "Këngëtarja kryesore në grup?" - ajo pyeti.
  
  Drake ngriti supet. "Zemër prej ari, kjo është e gjitha. Ai do të bënte gjithçka për ju pa u ankuar. Sa miq apo kolegë të tillë keni?"
  
  Fshati Gamla Uppsalla ishte piktoresk dhe i pastër, me disa rrugë të mbushura me ndërtesa pa dalje në det, me çati të lartë, të vjetra qindra vjeçare, të ruajtura mirë dhe me popullsi të rrallë. Një fshatar i rastësishëm i shikoi me kureshtje.
  
  Drake u nis drejt kishës. "Vikarët vendas janë gjithmonë të dobishëm."
  
  Kur iu afruan verandës, një plak me rrobat e kishës për pak i rrëzoi nga këmbët. Ai u ndal i habitur.
  
  "Përshëndetje. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Nuk jam i sigurt për këtë, mik." Drake veshi buzëqeshjen e tij më të mirë. "Por cila nga këto tuma atje i përket Odinit?"
  
  "Në Anglisht?" Prifti foli mirë për botën, por u përpoq të kuptonte. "Vad? Çfarë? Një?"
  
  Beni doli përpara dhe tërhoqi vëmendjen e famullitarit te tumat mbretërore. "Një?"
  
  "E shihni." Plaku pohoi me kokë. "Po. Hm. Storsta..." U përpoq të gjente fjalën. "Të mëdhenjtë."
  
  "Me i madhi?" Beni shtriu krahët gjerësisht.
  
  Drake i buzëqeshi, i impresionuar.
  
  "Figura." Kennedy filloi të largohej, por Beni kishte një pyetje të fundit.
  
  "Falla?" Tha ai vetëm me buzët i habitur, duke parë famullitarin dhe ngriti supet në mënyrë të ekzagjeruar. "Apo manga fallor?"
  
  U desh pak kohë, por përgjigja, kur erdhi, e ftohti Drake deri në kockë.
  
  "Kurthe... shumë kurthe."
  
  
  NËNTË
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SUEDI
  
  
  Drake e ndoqi Benin dhe Kenedin deri te grumbulli më i madh mbretëror, duke u përplasur me rripat në çantën e shpinës, në mënyrë që të mund të eksploronte zonën në paqe. Mbulesa e vetme ishte rreth një milje pas grumbullit më të vogël dhe për një sekondë ai mendoi se pa lëvizje atje. Lëvizje e shpejtë. Por studimi i mëtejshëm nuk zbuloi asgjë më shumë.
  
  Ata u ndalën në këmbët e tumës së Odinit. Ben mori frymë. "I fundit që do të arrijë majën do të ketë disa mut në faqen time në Facebook!" - bërtiti ai duke u nisur me nxitim. Drake e ndoqi më me qetësi dhe i buzëqeshi Kenedit, i cili po ecte pak më shpejt se ai.
  
  Thellë brenda, ai filloi të shqetësohej gjithnjë e më shumë. Nuk i pëlqeu. Ata ishin lakuriq pa shpresë. Çdo numër pushkësh të fuqishme mund t'i ndiqte ata, duke i mbajtur nën kërcënimin e armëve, thjesht duke pritur urdhra. Era fishkëllinte fort dhe rrihte në vesh, duke rritur ndjenjën e pasigurisë.
  
  U deshën rreth njëzet minuta për t'u ngjitur në majë të kodrës me bar. Kur Drake mbërriti atje, Beni ishte ulur tashmë në bar.
  
  "Ku është shporta e piknikut, Krusty?"
  
  "Lëre këtë në karrocën tënde." Ai shikoi përreth. Nga këtu lart, pamja ishte befasuese: fusha të pafund të gjelbërta, kodra dhe përrenj kudo dhe male të purpurta në distancë. Ata mund të shihnin fshatin Gamla Uppsalla, i cili shtrihej deri në kufijtë e qytetit të Uppsallës së Re.
  
  Kennedy deklaroi të qartë. "Kështu që unë thjesht do të them diçka që më shqetëson prej një kohe. Nëse kjo është Tuma e Odinit, dhe Pema Botërore është e fshehur në të - që do të ishte një zbulim i mallkuar - pse askush nuk e ka gjetur atë më parë? Pse duhet ta kërkojmë tani?"
  
  "Është e thjeshtë". Beni po rregullonte kaçurrelat e tij të padisiplinuara. "Askush nuk mendoi të shikonte më parë. Derisa Mburoja u zbulua një muaj më parë, ishte e gjitha legjendë e pluhurosur. Miti. Dhe nuk ishte e lehtë të lidhej Shtiza me Pemën Botërore, e cila tani quhet pothuajse universalisht Yggdrasil, dhe më pas me nëntë ditët e shkurtra të qëndrimit të Odinit atje.
  
  Dhe - - thirri Drake - "ajo pemë nuk do të jetë e lehtë të gjendet nëse ekziston. Ata nuk do të donin që ndonjë bastard i vjetër të ndeshej me këtë."
  
  Tani ra telefoni celular i Drake. Ai e pa Benin me një seriozitet talljeje teksa e nxirrte nga çanta e shpinës. "Jezusi. Unë kam filluar të ndihem si ju".
  
  "Puse?"
  
  "Një ekip prej dhjetë personash është në dispozicionin tuaj. Thjesht thuaj fjalën."
  
  Drake gëlltiti habinë e tij. "Dhjetë persona. Ky është një ekip i madh." Një ekip SAS prej dhjetë personash mund ta dërgojë Presidentin në Zyrën e tij Ovale dhe ende të gjejë kohë për t'u shfaqur në videon e re të Lady Gaga-s përpara se të niset në shtëpi për çaj.
  
  "Aksione të mëdha, dëgjoj. Situata përkeqësohet çdo orë."
  
  "Kjo eshte e vertetë?"
  
  "Qeveritë nuk ndryshojnë kurrë, Drake. Ata filluan ngadalë dhe më pas u përpoqën të kalonin me buldozë, por kishin frikë të përfundonin. Nëse është ndonjë ngushëllim, kjo nuk është gjëja më e madhe që po ndodh në botë për momentin".
  
  Deklarata e Wells ishte krijuar për t'u trajtuar ashtu si luani trajton një zebër, dhe Drake nuk e zhgënjeu. "Si cfare?"
  
  "Shkencëtarët e NASA-s sapo kanë konfirmuar ekzistencën e një supervullkani të ri. Dhe..." Wells në fakt dukej i alarmuar: "Është aktiv."
  
  "Çfarë?"
  
  "Pak aktiv. Por mendo pak, gjëja e parë që imagjinon kur përmend një supervullkan është...
  
  "...fundi i planetit," përfundoi Drake, me fytin e tij papritmas tharë. Ishte një rastësi që Drake e kishte dëgjuar këtë frazë dy herë në shumë ditë. Ai pa Benin dhe Kenedin të rrethonin argjinaturën, duke shkelmuar barin dhe ndjeu një frikë të rrënjosur thellë, të cilën nuk e kishte ndjerë kurrë.
  
  "Ku eshte?" ai pyeti.
  
  Wells qeshi. "Jo larg, Drake. Jo larg nga ku e gjetën Mburojën tuaj. Kjo është në Islandë."
  
  Drake ishte gati të kafshonte për herë të dytë kur Ben bërtiti: "Gjeta diçka!" me një zë të lartë që tregonte naivitetin e tij teksa përhapej.
  
  "Me duhet te shkoj". Drake vrapoi drejt Benit, duke e bërë magjinë sa më mirë që mundi. Kennedy gjithashtu shikoi përreth, por e vetmja gjë që mund të shihnin ishte në fshat.
  
  "Mbaje poshtë, shok. Cfare ke?"
  
  "Këto". Beni u gjunjëzua dhe fshiu barin e ngatërruar për të zbuluar një pllakë guri me madhësinë e një copë letre A4. "Ata rreshtojnë të gjithë perimetrin e tumës, çdo disa metra, në rreshta nga maja deri në gjysmë të rrugës poshtë bazës. Duhet të ketë qindra të tillë."
  
  Drake hodhi një vështrim më të afërt. Sipërfaqja e gurit ishte dëmtuar shumë nga moti, por ishte pjesërisht e mbrojtur nga bari i tejmbushur. Në sipërfaqen e tyre kishte disa shenja.
  
  "Mendoj se quhen mbishkrime runike," tha Ben. "Simbolet e vikingëve"
  
  "Si dreqin e di ti?"
  
  Ai buzëqeshi. "Në aeroplan, kontrollova shenjat e mburojës. Ata janë të ngjashëm. Thjesht pyesni Google."
  
  "Fëmija thotë se ka qindra të tillë," tërhoqi Kennedy, duke parë lart e poshtë shpatin e pjerrët me bar. "Edhe çfarë? Nuk ndihmon."
  
  "Fëmija thotë se mund të funksionojë," tha Ben. "Ne duhet të gjejmë rune që lidhen me atë që kërkojmë. Rune që përfaqëson një shtizë. Rune që përfaqëson një pemë. Dhe runa për -"
  
  "Një", përfundoi Kennedy.
  
  Drake kishte një ide. "Vë bast se mund të përdorim linjën e shikimit. Ne të gjithë duhet të shohim njëri-tjetrin për të ditur se funksionoi, apo jo?
  
  "Logjika e ushtarit," qeshi Kennedy. "Por unë mendoj se ia vlen të provohet."
  
  Drake ishte i etur ta pyeste për logjikën e policit, por koha po ikën. Fraksionet e tjera avancuan dhe çuditërisht mungonin, edhe tani. Të gjithë filluan të pastrojnë barin nga çdo gur, duke u vërdallë rreth kodrës së gjelbër. Në fillim ishte një detyrë e pafalshme. Drake bëri simbole që dukeshin si mburoja, harqe, gomar, varkë me gjatësi, pastaj shtizë!
  
  "Ka një". Zëri i tij i thellë u çua te dy të tjerët, por jo më tej. Ai u ul me çantën e shpinës dhe shtroi furnizimet që kishin blerë gjatë udhëtimit me taksi nëpër Apsalla. Pishtarë, një elektrik dore i madh, shkrepse, ujë, disa thika që ai i tha Benit ishin për pastrimin e mbeturinave. Ai hodhi një vështrim prapa, unë nuk jam aq sylesh, por nevoja e tyre ishte më urgjente se shqetësimi i Benit tani.
  
  "Pema". Kennedy ra në gjunjë, duke gërvishtur gurin.
  
  Benit iu deshën dhjetë minuta të tjera të tensionuara për të gjetur diçka. Ai ndaloi, pastaj përsëriti hapat e tij të fundit. "E mbani mend atë që thashë për Tolkien-in që bazoi Gandalfin tek Odin?" Ai goditi gurin me këmbë. "Epo, ky është Gandalfi. Ai madje ka një staf. Hej!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake e shikoi me kujdes. Ai dëgjoi një zhurmë bluarëse, sikur grilat e rënda po hapeshin me një zhurmë kërcitëse.
  
  "A e shkaktuat duke shkelur në një gur?" - pyeti me kujdes.
  
  "Unë mendoj se po".
  
  Të gjithë shikuan njëri-tjetrin, shprehjet e tyre ndryshonin nga eksitimi në shqetësim në frikë, dhe më pas, si një, dolën përpara.
  
  Guri i Drake-it hoqi dorë paksa. Ai dëgjoi të njëjtin zhurmë bluarëse. Toka përballë gurit u fundos dhe më pas gropa u rrotullua rreth argjinaturës si një gjarpër me turbo.
  
  Beni bërtiti: "Ka diçka këtu."
  
  Drake dhe Kennedy ecën nëpër tokën e fundosur deri në vendin ku ai qëndronte. Ai u ul, duke shikuar në një të çarë në tokë. "Një lloj tuneli."
  
  Drake tundi një pishtar. "Është koha për të rritur një palë, njerëz," tha ai. "Me ndiq mua".
  
  
  * * *
  
  
  Në momentin që ata ishin jashtë syve, dy forca rrënjësisht të ndryshme filluan të mobilizohen. Gjermanët, të cilët deri atëherë ishin të kënaqur të shtriheshin poshtë në qytetin e përgjumur të Gamla Apsalla, u përgatitën dhe filluan të ndiqnin gjurmët e Drake.
  
  Një skuadër tjetër, një kontigjent i trupave elitare të Ushtrisë Suedeze - Sarskilda Skyddsgrupen, ose SSG - vazhdoi të vëzhgonte gjermanët dhe diskutoi ndërlikimin e çuditshëm të propozuar nga tre civilët që sapo kishin zbritur në gropë.
  
  Ata duhet të merren në pyetje plotësisht. Me çdo mjet të nevojshëm.
  
  Kjo do të thotë, nëse do t'i mbijetonin asaj që do të ndodhte.
  
  
  DHJETË
  
  
  
  GROPË BOTËRORE E PEMËVE, SUEDI
  
  
  Drake u përkul. Kalimi i errët kishte filluar si një hapësirë zvarritjeje dhe tani ishte më pak se gjashtë këmbë e lartë. Tavani ishte bërë me gurë dhe papastërti dhe ishte i mbushur me sythe të mëdha, të varura me bar të tejmbushur që duhej t'i hiqnin nga rruga.
  
  Është si të ecësh në një xhungël, mendoi Drake. Vetëm nën tokë.
  
  Ai vuri re se disa nga hardhitë më të forta tashmë ishin prerë. Një valë ankthi e përshkoi.
  
  Ata erdhën në një zonë ku rrënjët ishin aq të dendura sa u desh të zvarriteshin përsëri. Beteja ishte e vështirë dhe e ndyrë, por Drake vuri bërrylin para bërrylit, gjurin para gjurit dhe u kërkoi të tjerëve ta ndiqnin. Kur në një moment as bindja nuk e ndihmoi Benin, Drake iu kthye bullizmit.
  
  "Të paktën temperatura po bie," mërmëriti Kennedy. "Ne duhet të zbresim."
  
  Drake u përmbajt nga përgjigja e ushtarit standard, vështrimi i tij u kap befas nga diçka e zbuluar në dritën e pishtarit të tij.
  
  "Shikoje ate".
  
  Runes gdhendur në mur. Simbole të çuditshme që i kujtuan Drake-t ato që zbukuronin mburojën e Odinit. Zëri i mbytur i Benit jehoi në korridor.
  
  "Runat skandinave. Një ogur i mirë."
  
  Drake e largoi dritën prej tyre me keqardhje. Sikur të mund t'i lexonin ato. SAS, mendoi ai shkurtimisht, do të kishte më shumë burime. Ndoshta ishte koha për t'i sjellë këtu.
  
  Pesëdhjetë këmbë të tjera dhe ai po pikonte djersë. Ai dëgjoi Kenedin duke marrë frymë rëndë dhe duke sharë se ajo kishte veshur kostumin e saj më të mirë të pantallonave. Ai nuk kishte dëgjuar asgjë nga Beni.
  
  "A je mirë, Ben? A janë flokët tuaj të ngatërruar në një rrënjë?"
  
  "Ha, dreqin, ha. Vazhdo, budalla."
  
  Drake vazhdoi të zvarritet nëpër baltë. "Një gjë që më shqetëson," gulçoi ai mes frymëmarrjes, "është se ka "shumë kurthe." Egjiptianët ndërtuan kurthe të përpunuara për të mbrojtur thesaret e tyre. Pse jo norvegjezët?"
  
  "Unë nuk mund ta imagjinoj vikingun duke menduar shumë për kurthin," tha Kennedy në përgjigje.
  
  "Nuk e di," bërtiti Beni në linjë. "Por vikingët kishin gjithashtu mendimtarë të mëdhenj, e dini. Ashtu si grekët dhe romakët. Jo të gjithë ishin barbarë."
  
  Disa kthesa dhe kalimi filloi të zgjerohej. Dhjetë këmbë të tjera dhe çatia sipër tyre u zhduk. Në këtë moment ata u shtrinë dhe bënë një pushim. Pishtari i Drake ndriçoi kalimin përpara. Kur ia drejtoi Kenedit dhe Benit, ai qeshi.
  
  "Dreq, ju të dy dukeni sikur sapo jeni kthyer nga varri!"
  
  "Dhe supozoj se jeni mësuar me këtë katrahurë?" Kennedy tundi dorën. "Të jesh SAS dhe gjithçka?"
  
  Jo SAS, Drake nuk mundi të tundte fjalët e helmuara. "Ata kanë qenë." Tha ai dhe eci përpara tani më shpejt.
  
  Një kthesë tjetër e mprehtë dhe Drake ndjeu erën në fytyrën e tij. Një ndjenjë marramendjeje e goditi si një duartrokitje e papritur bubullimash dhe kaloi një sekondë para se të kuptonte se po qëndronte në një parvaz me një shkëmb shpellë poshtë tij.
  
  Një pamje e pabesueshme i ra në sy.
  
  Ai ndaloi aq papritur sa Kennedy dhe Ben u përplasën me të. Më pas edhe ata e panë këtë pamje.
  
  "OMFG." Ben diktoi titullin e këngës së nënshkrimit Muri i Gjumit.
  
  Pema Botërore qëndroi para tyre në gjithë lavdinë e saj. Nuk ishte kurrë mbi tokë. Pema ishte me kokë poshtë, rrënjët e saj të forta shtriheshin në malin e tokës sipër tyre, të mbajtura fort nga mosha dhe formacionet shkëmbore përreth, degët e saj ishin kafe të artë, gjethet e saj jeshile shumëvjeçare, trungu i saj shtrihej njëqind metra poshtë në thellësi. të një grope gjigante.
  
  Rruga e tyre u kthye në një shkallë të ngushtë të gdhendur në muret shkëmbore.
  
  "Kurthe," mori frymë Beni. "Mos harroni për kurthe."
  
  "Në dreq me kurthe," shprehu Kennedy mendimin e Drake. "Nga dreqin po vjen drita?"
  
  Beni shikoi përreth. "Është portokalli."
  
  "Shkopi shkëlqen," tha Drake. "Krishti. Ky vend është përgatitur."
  
  Gjatë ditëve të tij SAS ata dërguan njerëz për të përgatitur një zonë si kjo; ekipi për të vlerësuar kërcënimin dhe për ta neutralizuar ose kataloguar atë përpara se të kthehet në bazë.
  
  "Nuk kemi shumë kohë," tha ai. Besimi i tij te Kenedi sapo ishte rritur. "Le të".
  
  Ata ecnin nëpër shkallët e konsumuara dhe të shkatërruara, rënia e papritur gjithmonë në të djathtë të tyre. Dhjetë metra më poshtë dhe shkallët filluan të anojnë fort. Drake ndaloi kur u hap një hendek prej tre këmbësh. Asgjë spektakolare, por mjaftueshëm për t'i dhënë atij një pauzë - pasi vrima e hapur poshtë u bë edhe më e dukshme.
  
  "Drap".
  
  Ai u hodh. Shkallët e gurta ishin rreth tre këmbë të gjera, të lehta për t'u lundruar, të tmerrshme kur ndonjë hap i gabuar nënkuptonte vdekjen e sigurt.
  
  Ai doli i vërtetë dhe menjëherë u kthye, duke ndjerë se Beni do të ishte në prag të lotëve. "Mos u shqetëso," ai injoroi Kenedin dhe u përqendrua te miku i tij. "Më beso, Ben. Ben. Do të të kap."
  
  Ai pa besimin në sytë e Benit. Besim absolut, fëmijëror. Ishte koha për ta fituar përsëri, dhe kur Beni kërceu dhe më pas u lëkund, Drake e mbështeti me një dorë në bërryl.
  
  Drake i bëri një sy. "Lehtë, apo jo?"
  
  Kennedy u hodh. Drake e shikoi me kujdes, duke u shtirur se nuk e vuri re. Ajo zbriti pa asnjë problem, pa shqetësimin e tij dhe u vrenjos.
  
  "Kjo është tre këmbë, Drake. Jo Grand Canyon."
  
  Drake i shkeli syrin Benit. "Gati, shok?"
  
  Njëzet këmbë të tjera, dhe hapja tjetër në shkallët ishte më e gjerë, tridhjetë këmbë këtë herë, dhe e bllokuar nga një dërrasë e trashë prej druri që lëkundej ndërsa Drake ecte përgjatë saj. Kenedi e ndoqi, dhe më pas Beni i gjorë, i detyruar nga Drake të shikonte lart, të shikonte përpara dhe jo poshtë, të studionte destinacionin dhe jo këmbët e tij. I riu po dridhej derisa arriti në tokë të fortë dhe Drake bëri thirrje për një pushim të shkurtër.
  
  Kur ata u ndalën, Drake pa se Pema Botërore u përhap këtu aq gjerësisht sa degët e saj të trasha pothuajse preknin shkallët. Beni me nderim zgjati dorën për të goditur gjymtyrën, e cila dridhej nën prekjen e tij.
  
  "Kjo... kjo është dërrmuese," mori frymë ai.
  
  Kennedy e përdori këtë herë për të stiluar flokët e saj dhe për të ekzaminuar hyrjen sipër saj. "Deri tani gjithçka është e qartë," tha ajo. "Më duhet të them se siç qëndron, sigurisht që nuk ishin gjermanët që e përgatitën këtë vend. Do ta kishin plaçkitur dhe do ta kishin djegur deri në tokë me flakëhedhës".
  
  Disa pushime të tjera dhe ata ranë pesëdhjetë këmbë, pothuajse në gjysmë të rrugës. Më në fund Drake e lejoi veten të mendonte se vikingët e lashtë nuk ishin të barabartë me egjiptianët në fund të fundit, dhe boshllëqet ishte më e mira që mund të bënin kur ai hyri në shkallët prej guri, që në fakt ishte një pjesë e përpunuar e kërpit, spango dhe pigment. Ai ra, pa rënien e pafund dhe e kapi veten nga majat e gishtave.
  
  Kennedy e tërhoqi lart. "Gamar që lëkundet nga era, djalë SAS?"
  
  Ai u zvarrit përsëri në tokë të fortë dhe shtriu gishtat e tij të mavijosur. "Faleminderit".
  
  Ata lëvizën me më shumë kujdes, tani më shumë se në gjysmë të rrugës. Përtej hapësirës së zbrazët në të djathtën e tyre, një pemë masive qëndronte përgjithmonë, e paprekur nga flladi dhe rrezet e diellit, një mrekulli e harruar e kohëve të shkuara.
  
  Ata kaluan gjithnjë e më shumë simbole vikinge. Ben mendoi të çuditshme. "Është si muri origjinal i grafitit," tha ai. "Njerëzit thjesht i prisnin emrat dhe linin mesazhe - versionet e hershme të 'Gjoni ishte këtu!'
  
  "Ndoshta krijuesit e shpellës," tha Kennedy.
  
  Drake u përpoq të bënte një hap tjetër, duke u ngjitur pas murit të gurtë të ftohtë dhe një ulërimë e thellë, bluarëse jehoi nëpër shpellë. Një lumë mbeturinash ra nga lart.
  
  "Vrapo!" - bërtiti Drake. "Tani!"
  
  Ata zbritën me nxitim shkallët, duke injoruar kurthe të tjera. Një gur gjigant ra nga lart me një përplasje të fuqishme, duke thyer gurë të vjetër ndërsa u rrëzua. Drake e mbuloi trupin e Benit me trupin e tij ndërsa një gur u përplas nëpër shkallët ku ata po qëndronin, duke bërë rreth njëzet këmbë hapa të çmuar me të.
  
  Kenedi fshiu copat e gurit nga supi dhe e pa Drake me një buzëqeshje të thatë. "Faleminderit".
  
  "Hej, e dija që gruaja që i shpëtoi gomarit të SAS mund të kapërcejë një gur të thjeshtë. "
  
  "Është qesharake, burrë. Shum qesharake."
  
  Por ende nuk kishte mbaruar. U dëgjua një zhurmë e mprehtë kumbimi dhe vargu i hollë por i fortë u këput në shkallën që ndante Benin dhe Kenedin.
  
  "Fuuuck!" bërtiti Kennedy. Pjesa e fijes doli me një forcë të tillë, saqë mund ta ndante lehtësisht kyçin e këmbës nga pjesa tjetër e trupit.
  
  Një tjetër klikim dy hapa më poshtë. Drake kërceu në vend. "Drit!"
  
  Një zhurmë tjetër nga lart nënkuptonte rënien e radhës të gurit.
  
  "Është një kurth që përsëritet," u tha Beni atyre. "E njëjta gjë vazhdon të ndodhë vazhdimisht. Ne duhet të arrijmë në këtë seksion."
  
  Drake nuk mund të dallonte se cilët hapa ishin konfuz dhe cilët jo, kështu që ai i besoi fatit dhe shpejtësisë. Ata vrapuan me kokë poshtë rreth tridhjetë hapa, duke u përpjekur të qëndronin sa më gjatë në ajër. Muret e shkallëve u shkatërruan ndërsa kalonin shtegun e lashtë, duke shkuar në thellësi të shpellës shkëmbore.
  
  Zhurma e mbeturinave që binin në fund filloi të bëhej më e fortë.
  
  Fluturimi i tyre u pasua nga çarja e vargut të ngurtë.
  
  Drake hyri në një shkallë tjetër të rreme, por vrulli i tij e çoi atë në boshllëkun e shkurtër. Kenedi u hodh mbi të, i këndshëm si një gazelë në fluturim të plotë, por Beni ra pas saj, tani duke rrëshqitur në humnerë.
  
  "Këmbët!" Drake bërtiti, pastaj ra mbrapsht në zbrazëti, duke u bërë tokë. Relief e largoi tensionin nga truri i tij ndërsa Kennedy i tërhoqi këmbët përsëri në vend. Ai ndjeu se Beni e goditi trupin e tij dhe më pas i ra në gjoks. Drake drejtoi vrullin e djalit me duart e tij, më pas e shtyu atë në tokë të fortë.
  
  Ai u ul shpejt, me një kërcitje.
  
  "Vazhdo!"
  
  Ajri ishte i mbushur me copa guri. Njëri u hodh nga koka e Kenedit, duke lënë një prerje dhe një burim gjaku. Një tjetër goditje e Drake në kyçin e këmbës. Agonia e bëri të shtrëngonte dhëmbët dhe e nxiti të vraponte më shpejt.
  
  Plumbat shpuan murin mbi kokat e tyre. Drake u përkul dhe hodhi një vështrim të shkurtër në hyrje.
  
  Pashë një forcë të njohur të mbledhur atje. gjermanët.
  
  Tani ata vraponin me shpejtësi të plotë, përtej pamaturisë. Drake-it iu deshën sekonda të çmuara që të hidhej pas. Ndërsa një breshëri tjetër plumbash shponte shkëmbin pranë kokës së tij, ai u përkul përpara, u hodh nga shkallët, bëri një rreth të plotë, duke shtrënguar duart dhe u ngrit në lartësinë e tij të plotë pa humbur asnjë cent vrull.
  
  Ah, ditët e mira të vjetra janë kthyer.
  
  Më shumë plumba. Më pas të tjerët u rrëzuan para tij. Terrori i bëri një vrimë në zemër derisa kuptoi se ata thjesht kishin arritur në fund të shpellës duke vrapuar dhe, të papërgatitur, u përplasën drejt e në tokë.
  
  Drake u ngadalësua. Fundi i shpellës ishte një rrëmujë e trashë guri, pluhuri dhe mbeturinash druri. Kur u ngritën, Kenedi dhe Ben ishin një pamje për t'u parë. Jo vetëm që janë të mbuluara me papastërti, por tani janë të mbuluara me pluhur dhe myk gjethesh.
  
  "Ah, për kamerën time të besueshme," tha ai. "Vitet e shantazhit po përballen me mua."
  
  Drake mori shkopin me shkëlqim dhe përqafoi kthesën e shpellës që po ikte nga njerëzit e armatosur. U deshën pesë minuta për të arritur në kufijtë e jashtëm të pemës. Ata ishin vazhdimisht nën hijen e qetësisë së tij imponuese.
  
  Drake e përkëdheli Benin në supe. "Më mirë se çdo sesh i së premtes mbrëma, ah shoku?"
  
  Kennedy e shikoi djalin e ri me sy të rinj. "A keni fansa? A ka grupi juaj fansa? Do ta bëjmë këtë bisedë shumë shpejt, vëlla. Besoni në të".
  
  "Vetëm dy -" Ben filloi të belbëzojë ndërsa rrumbullakosën një pjesë të kthesës përfundimtare dhe më pas heshti i tronditur.
  
  Të gjithë u ndalën.
  
  Para tyre u shfaqën ëndrra të lashta habie, duke i lënë pa fjalë, duke i fikur praktikisht trurin për rreth gjysmë minutë.
  
  "Tani kjo... kjo..."
  
  "Mahnitëse," mori frymë Drake.
  
  Një rresht i varkave të gjata vikinge më të mëdha që ata kishin imagjinuar ndonjëherë, shtriheshin larg tyre në një skedar të vetëm, duke qëndruar nga fundi në fund si të mbërthyer në mes të një bllokimi arkaik trafiku. Anët e tyre ishin zbukuruar me argjend dhe ar, velat e tyre ishin zbukuruar me mëndafsh dhe gurë të çmuar.
  
  "Varkat e gjata," tha Kenedi me marrëzi.
  
  "Anije në distanca të gjata." Beni kishte ende mjaft sens për ta korrigjuar atë. "Dreq, këto gjëra konsideroheshin thesaret më të mëdha të kohës së tyre. Duhet të jetë... çfarë? A janë njëzet këtu?"
  
  "Shumë mirë," tha Drake. "Por kjo është shtiza për të cilën kemi ardhur. Ndonje ide?"
  
  Beni tani po shikonte Pemën Botërore. "O Zot, djema. Mund ta imagjinoni? Njëri ishte i varur në atë pemë. Një i ndyrë."
  
  "Pra tani ju beson në Zotat, hmm? Tifoz?" Kenedi e lëvizi anën e tij drejt Benit pak me pafytyrësi, duke e bërë atë të skuqej.
  
  Drake u ngjit në një parvaz të ngushtë që kalonte në të gjithë gjatësinë e bishtit të anijes së gjatë. Guri dukej i fortë. Ai kapi skajin prej druri dhe u përkul. "Këto gjëra janë të mbushura me plaçkë. Është e sigurt të thuhet se askush nuk ka qenë ndonjëherë këtu më parë sot."
  
  Ai studioi përsëri linjën e anijeve. Një shfaqje e pasurisë së paimagjinueshme, por ku ishte thesari i vërtetë? Në fund? Fundi i ylberit? Muret e shpellës ishin zbukuruar me vizatime antike. Ai pa imazhin e Odinit të varur në Pemën Botërore dhe një grua të gjunjëzuar para tij.
  
  "Për çfarë po flet kjo?" Ai i bëri shenjë Benit drejt tij. "Hajde, nxito. Ata bastardë të poshtër nuk i fusin salsiçet në fyt atje lart. Levizim."
  
  Ai tregoi rrotullimin e ashpër të tekstit nën figurën e një gruaje që lutet. Beni tundi kokën. "Por teknologjia do të gjejë një mënyrë. Ai klikoi në I-telefonin e tij të besueshëm, i cili për fat rezultoi se nuk kishte asnjë sinjal këtu poshtë.
  
  Drake-it iu desh një moment për ta kthyer Kenedin. "Ideja ime e vetme është të ndjek këto varka të gjata," tha ai. "A ju përshtatet?"
  
  "Siç tha një tifoz i ekipit të futbollit, unë jam në lojë, djema. Trego rrugën."
  
  Ai vazhdoi përpara, duke e ditur se nëse ky super tunel do të dilte në një rrugë pa krye, ata do të bllokoheshin. Gjermanët do të ishin mbajtur fort nga bishti, në vend që të mbështeteshin në dafinat e tyre. Drake e ndau mendimin në pjesë, duke u fokusuar në një parvaz që ishte gdhendur në shkëmb. Herë pas here hasnin në një shkop tjetër me shkëlqim. Drake i maskoi ata ose i zhvendosi për të krijuar një mjedis më të errët në përgatitje për luftën e ardhshme. Ai vazhdimisht kërkonte mes anijeve të gjata dhe më në fund pa një shteg të ngushtë që gjarpëronte mes tyre.
  
  Plani B.
  
  Kaluan dy, katër dhe pastaj dhjetë anije të gjata. Drake-it filluan t'i dhembin këmbët nga përpjekja me të cilën ai negocioi shtegun e ngushtë.
  
  Zhurma e dobët e një guri që binte dhe më pas një britmë më e fortë jehoi nëpër shpellën gjigante, kuptimi i së cilës ishte i qartë. Pa bërë zë, ata anuan edhe më fort drejt detyrës së tyre.
  
  Drake më në fund erdhi në fund të rreshtit. Ai numëroi njëzet e tre anije, secila të paprekur dhe të ngarkuar me plaçkë. Teksa u afruan në pjesën e pasme të tunelit, errësira filloi të thellohej.
  
  "Unë nuk mendoj se ata kanë shkuar ndonjëherë kaq larg," vuri në dukje Kennedy.
  
  Drake kërkonte një fanar të madh. "Rrezikshme," tha ai. "Por ne duhet ta dimë."
  
  E ndezi dhe e zhvendosi traun nga njëra anë në tjetrën. Kalimi u ngushtua ndjeshëm derisa u bë një hark i thjeshtë përpara.
  
  Dhe pas harkut kishte një shkallë të vetme.
  
  Beni papritmas shtypi një ulërimë, më pas tha me një pëshpëritje teatrale: "Ata janë në parvaz!"
  
  Kjo ishte ajo. Drake veproi. "Ne jemi të ndarë," tha ai. "Do të shkoj te shkallët. Ju të dy zbritni atje te anijet dhe kthehuni nga rruga që erdhëm."
  
  Kennedy filloi të protestojë, por Drake tundi kokën. "Jo. Beje. Beni ka nevojë për mbrojtje, unë jo. Dhe ne kemi nevojë për shtizën."
  
  "Dhe kur do të arrijmë në fund të anijeve?"
  
  "Unë do të kthehem deri atëherë."
  
  Drake u hodh prapa pa fjalë tjetër, duke u hedhur nga parvazi dhe duke u drejtuar drejt shkallëve të verbër. Ai u kthye një herë pas dhe pa hijet që po afroheshin përgjatë parvazit. Beni ndoqi Kenedin poshtë shpatit të rrënojave deri në bazën e anijes së fundit Viking. Drake tha një lutje shprese dhe vrapoi shkallët sa më shpejt që mundi, duke kërcyer dy hapa në të njëjtën kohë.
  
  Hajde, ai u ngjit derisa i dhembën viçat dhe i dogjën mushkëritë. Por më pas ai shkoi gjerësisht. Pas tyre rridhte një përrua i gjerë me një rrymë të furishme dhe më tej ngrihej akoma një altar prej guri të latuar ashpër, gati si një Barbekju arkaike.
  
  Por ajo që tërhoqi vëmendjen e Drake ishte një simbol masiv i gdhendur në murin pas altarit. Tre trekëndësha që mbivendosen me njëri-tjetrin. Disa minerale brenda gdhendjes kapën dritën artificiale dhe shkëlqenin si teminat në një fustan të zi.
  
  Nuk ka kohë për të humbur. Ai përshkoi përroin, duke gulçuar për ajër ndërsa uji i akullt u ngjit deri te kofshët e tij. Teksa iu afrua altarit, pa një objekt të shtrirë në sipërfaqen e tij. Një objekt i shkurtër, me majë, jo befasues apo mbresëlënës. Në fakt, bota...
  
  ... shtiza e Odinit.
  
  Objekti që shpoi anën e Zotit.
  
  Një valë eksitimi dhe parandjenja kaloi nëpër të. Kjo ishte ngjarja që i bëri të gjitha të vërteta. Deri më tani ka qenë shumë hamendje, thjesht hamendje e zgjuar. Por përtej atij momenti, ishte tmerrësisht e vërtetë.
  
  Tmerrësisht e vërtetë. Ata qëndruan para numërimit mbrapsht deri në fund të botës.
  
  
  Njëmbëdhjetë
  
  
  
  GROPË BOTËRORE E PEMËVE, SUEDI
  
  
  Drake nuk qëndroi në ceremoni. Ai kapi shtizën dhe u kthye nga rruga që erdhi. Përmes përroit të akullt, poshtë shkallëve të rrënuara. Ai e fiku elektrik dore në gjysmë të rrugës dhe e ngadalësoi shpejtësinë ndërsa errësira e madhe e mbuloi.
  
  Rrezet e dobëta të dritës ndriçuan hyrjen poshtë.
  
  Ai vazhdoi të ecte. Nuk kishte mbaruar akoma. Ai kishte mësuar shumë kohë më parë se më shpesh, një njeri që mendonte shumë gjatë në betejë, nuk arriti kurrë në shtëpi.
  
  Ai u ndal i vdekur në shkallën e fundit, pastaj u zhyt në errësirën më të thellë të kalimit. Gjermanët ishin tashmë afër, pothuajse në fund të parvazit, por elektrik dore në një distancë të tillë do ta veçonin atë vetëm si një hije tjetër. Ai u hodh mbi kalimin, u shtrëngua pas murit dhe u drejtua drejt shpatit që të çonte në bazën e anijeve Viking.
  
  Një zë mashkulli leh: "Shiko këtë! Mbaj sytë hapur, Stevie Wonder!" Zëri e befasoi; kishte theksin e thellë të jugut amerikan.
  
  Dreqin, bastard me sy shqiponjë e pa atë - ose të paktën një hije lëvizëse - diçka që ai nuk e mendonte të mundur në këtë errësirë. Ai vrapoi më shpejt. Një e shtënë ra, duke goditur gurin pranë vendit ku ai sapo kishte qenë.
  
  Një figurë e errët u përkul mbi parvaz - ndoshta një amerikan. "Ka një shteg atje poshtë midis anijeve. Lëvizi karkat para se t'i fus në fyt dembel."
  
  Katrahurë. Yankees panë shtegun e fshehur.
  
  I ashpër, arrogant, arrogant. Njëri nga gjermanët tha: "Të dreq, Milo", dhe më pas bërtiti ndërsa ai u tërhoq përafërsisht poshtë shpatit.
  
  Drake falënderoi yjet e tij me fat. Në një sekondë ai ishte mbi burrin, duke i thyer litarët e zërit dhe duke i këputur qafën me një kërcitje të dëgjueshme përpara se dikush tjetër të mund ta ndiqte.
  
  Drake mori pistoletën e gjermanit - një Heckler dhe Koch MG4 - dhe qëlloi disa të shtëna. Koka e një njeriu shpërtheu.
  
  Oh po, mendoi ai. Ende gjuan më mirë me pistoletë sesa me kamerë.
  
  "Kanadezë!" e ndjekur nga një seri fërshëllimesh të njëkohshme.
  
  Drake buzëqeshi me pëshpëritjen e tërbuar. Le të mendojnë kështu.
  
  Duke mos u argëtuar më, ai vrapoi në shtegun aq shpejt sa guxoi. Beni dhe Kenedi ishin përpara dhe kishin nevojë për mbrojtjen e tij. Ai u zotua se do t'i largonte të gjallë nga këtu dhe nuk do t'i lëshonte.
  
  Pas tij, gjermanët zbritën me kujdes shpatin. Ai gjuajti disa të shtëna për t'i mbajtur ata të zënë dhe filloi të numëronte anijet.
  
  Katër, gjashtë, njëmbëdhjetë.
  
  Gjurma u bë e pasigurt, por më në fund u nivelua. Në një moment ajo u holl aq shumë sa që dikush mbi pesëmbëdhjetë gurë ndoshta do të kishte thyer një brinjë duke u shtrydhur midis trungjeve, por ajo u zgjerua përsëri kur ai numëroi anijen e gjashtëmbëdhjetë.
  
  Mbi të ngriheshin enët, të lashta, të frikshme, me erë lëvoresh dhe myku të vjetër. Një lëvizje kalimtare tërhoqi vëmendjen e tij dhe ai shikoi në të majtën e tij për të parë një figurë që mund të ishte vetëm ai i sapolinduri Milo që vraponte përsëri përgjatë parvazit të ngushtë, mbi të cilin shumica e njerëzve mezi mund të ecnin. Drake nuk kishte as kohë për të gjuajtur - amerikani po lëvizte kaq shpejt.
  
  Dreqin! Pse duhej të ishte kaq i mirë? I vetmi person që njihte Drake-përveç tij-që mund të arrinte një sukses të tillë ishte Alicia Miles.
  
  E gjeta veten në mes të një gare të ardhshme gladiatorësh këtu...
  
  Ai u hodh përpara, tani përtej anijeve, duke përdorur vrullin e tij për të kërcyer nga hapi në hap, duke vrapuar pothuajse lirshëm nga tumat e rastësishme në çarje të thella dhe duke kërcyer në kënde nga muret e rërës. Edhe përdorimi i lëndëve drusore fleksibël të anijeve për të fituar vrull midis kërcimeve.
  
  "Prit!"
  
  Një zë pa trup erdhi nga diku përpara. Ai ndaloi kur pa figurën e turbullt të Kenedit, i lehtësuar kur dëgjoi atë zhurmë amerikane. "Ndiqmë", bërtiti ai, duke e ditur se nuk mund ta linte Milo ta rrihte deri në fund të rreshtit. Ato mund të shtypen për orë të tëra.
  
  Ai kaloi anijen e fundit me shpejtësi marramendëse, Beni dhe Kenedi ranë pas tij, ashtu si Milo u hodh nga një parvaz dhe preu pjesën e përparme të së njëjtës anije. Drake e kapi rreth belit, duke u siguruar që ai të ulej fort në sternumin e tij.
  
  Ai kaloi një sekondë duke hedhur armën drejt Kenedit.
  
  Ndërsa arma ishte ende në fluturim, Milo goditi gërshërët dhe u çlirua, duke u kthyer në duar dhe papritur përballë tij.
  
  Ai bërtiti, "Matt Drake, ai. Mezi e prisja këtë, mik."
  
  Ai hodhi grushta dhe bërryla. Drake mori disa goditje në krahët e tij, duke u përkulur ndërsa tërhiqej. Ky djalë e njihte, por kush dreqin ishte ai? Një armik i vjetër pa fytyrë? Një fantazmë hije nga e kaluara e errët e SAS? Milo ishte afër dhe i lumtur që qëndronte atje. Nga shikimi i tij periferik, Drake vuri re thikën në rripin e amerikanit, vetëm duke pritur që të shpërqendrohej.
  
  Ai mori një goditje brutale në këmbën e tij.
  
  Pas tij, ai mund të dëgjonte lëvizjet e para të ngathëta të trupave gjermane që përparonin. Ata ishin vetëm disa anije larg.
  
  Beni dhe Kenedi e shikonin me habi. Kennedy ngriti armën.
  
  Drake u shtir në një drejtim, pastaj u kthye në anën tjetër, duke shmangur goditjen brutale të Milo në këmbë. Kennedy qëlloi, duke ngritur centimetra nga këmba e Milos.
  
  Drake buzëqeshi dhe u largua, duke pretenduar se e përkëdheli qenin. "Rri," tha ai me tallje. "Ky është një djalë i mirë."
  
  Kennedy gjuajti një tjetër të shtënë paralajmëruese. Drake u kthye dhe vrapoi pranë tyre, duke kapur për krahun e Benit dhe duke e tërhequr ndërsa i riu u kthye automatikisht drejt shkallëve që shemben.
  
  "Jo!" - bërtiti Drake. "Do të na nxjerrin një nga një."
  
  Beni dukej i shtangur. "Ku tjetër?"
  
  Drake ngriti supet në mënyrë çarmatosëse. "Cfare mendove?"
  
  Ai u nis drejt e drejt Pemës Botërore.
  
  
  DYMBËDHJETË
  
  
  
  PEMA BOTËRORE, SUEDI
  
  
  Dhe ata u ngritën. Drake vuri bast se Pema Botërore ishte aq e vjetër dhe e fortë sa degët e saj duhet të kenë qenë të shumta dhe të forta. Pasi pranove se po ngjiteshe në një pemë që ishte fjalë për fjalë me kokë poshtë, fizika nuk kishte fare rëndësi.
  
  "Ashtu si të jesh përsëri një djalë," e inkurajoi Drake Benin, duke e nxitur atë më shpejt pa e shkaktuar panik. "Nuk duhet të jetë problem për ty, Blakey. Je mirë, Kennedy?
  
  New Yorker ishte i fundit që u ngjit, duke mbajtur armën drejtuar poshtë saj. Për fat të mirë, simetria e madhe e degëve dhe gjetheve të Pemës Botërore fshehu përparimin e tyre.
  
  "Unë kam ngjitur disa kërcell në kohën time," tha ajo me zemër të lehtë.
  
  Beni qeshi. Shenjë e mirë. Drake falenderoi në heshtje Kenedin, duke filluar të ndihej edhe më mirë që ajo ishte atje.
  
  Dreqin, mendoi ai. Pothuajse shtoi: në këtë mision do të kthehemi në dialektin e vjetër për më pak se një javë.
  
  Drake ngjitej nga dega në degë, gjithnjë e më lart, ulur ose duke qëndruar me këmbë në njërën degë dhe në të njëjtën kohë duke arritur për tjetrën. Përparimi ishte i shpejtë, që do të thoshte se forca e sipërme e trupit të tyre zgjati më shumë se sa pritej. Megjithatë, rreth gjysmës së rrugës, Drake vuri re se Beni po dobësohej.
  
  "A po lodhet Tweenie?" - pyeti ai dhe pa një dyfishim të menjëhershëm të përpjekjeve. Herë pas here Kennedy gjuante një plumb nëpër degë. Dy herë ata arritën të shihnin një shkallë guri që ngrihej pranë tyre, por ata nuk panë asnjë shenjë të ndjekësve të tyre.
  
  Zërat u bëjnë jehonë atyre. "Anglezi është Matt Drake." Ish-ushtari i SAS një herë dëgjoi një zë të shtrembëruar me një theks të fortë gjerman, i cili, siç i tha shqisa e tij e gjashtë, duhet t'i përkiste një burri me të bardha. Burri që e ka parë dy herë më parë pranon artefaktet e vjedhura.
  
  Një herë tjetër ai dëgjoi, "SRT po eliminohet." Zëri tërheqës ishte i Milos, duke zbuluar të kaluarën e tij, duke zbuluar një njësi që e kishin mbajtur të fshehtë edhe brenda SAS. Kush në emër të gjithçkaje të shenjtë ishte ky djalë?
  
  Të shtënat ndanë degë të rënda. Drake ndaloi për të rregulluar çantën e shpinës me thesaret lëvizëse brenda, pastaj vuri re degën e gjerë që po synonte. Një që arrinte pothuajse në vendin e shkallëve ku kishin pushuar më parë.
  
  "Atje," i tregoi ai Benit. "Kalë degën dhe lëviz... shpejt!"
  
  Ata do të ishin të zhveshur për rreth dy minuta. Minus befasi dhe koha e reagimit, e cila ende la mbi një minutë rrezik ekstrem.
  
  Beni ishte i pari që u largua nga streha, Drake dhe Kennedy një sekondë më vonë, të gjithë duke u hedhur në duar dhe duke u ulur përgjatë degës drejt shkallëve. Kur ata u panë, Kennedy u bleu atyre sekonda të çmuara duke lëshuar një breshëri plumbi, duke shpuar vrima në të paktën një sulmues të pafat varresh.
  
  Dhe tani ata panë se Milo kishte dërguar vërtet komandën për të ngjitur shkallët. Pesë burra. Dhe ekipi ishte i shpejtë. Ata do të arrijnë në fund të degës para Benit!
  
  Katrahurë! Ata nuk patën një shans.
  
  Edhe Beni e pa këtë dhe u drodh. Drake i bërtiti në vesh: "Kurrë mos u dorëzo! Kurrë!"
  
  Kennedy tërhoqi përsëri këmbëzën. Dy burra ranë: njëri fluturoi në vrimë, tjetri e kapi anën e tij dhe bërtiti. Ajo e shtrydhi përsëri dhe më pas Drake dëgjoi që revista po mbaronte.
  
  Dy gjermanë mbetën, por tani qëndruan përballë tyre, duke mbajtur armët gati. Drake bëri një fytyrë të ashpër. Ata humbën garën.
  
  "Gjuajini ata!" Zëri i Milos bëri jehonë. "Ne do të shikojmë në mbetjet këtu poshtë."
  
  "Nein!" Filloi përsëri theksi i fortë gjerman. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Tytat e pistoletave nuk u lëkundën. Një nga gjermanët u tall: "Zvarriteni, pëllumba të vegjël. Eja ketu."
  
  Beni lëvizi ngadalë. Drake mundi të shihte supet e tij duke u dridhur. "Më beso," i pëshpëriti në vesh shokut të tij dhe tendosi çdo muskul. Ai do të kërcente sapo Ben të arrinte në fund të degës, loja e tij e vetme ishte të sulmonte dhe të përdorte grupin e tij të aftësive.
  
  "Unë e kam ende thikën," mërmëriti Kennedy.
  
  Drake pohoi me kokë.
  
  Beni arriti në fund të degës. Gjermanët pritën të qetë.
  
  Drake filloi të ngrihej.
  
  Pastaj, si në mjegull, gjermanët fluturuan anash, sikur të ishin goditur nga një silur. Trupat e tyre, të grisur dhe të gjakosur, u hoqën nga muri dhe, të lagur, u rrokullisën në gropë si një karrocë.
  
  Pak metra mbi degën, ku lakoheshin shkallët, qëndronte një grup i madh burrash me armë të rënda. Njëri prej tyre mbante në duar një pushkë sulmi AK-5 që ende tymonte.
  
  "Suedez", Drake e njohu armën si një armë që përdoret zakonisht nga ushtria suedeze.
  
  Më me zë të lartë, ai tha: "Të mallkuar kohën."
  
  
  TREMBËDHJETË
  
  
  
  BAZA USHTARAKE, SUEDI
  
  
  Dhoma në të cilën ata u gjetën - një dhomë spartane 12 me 12 me një tavolinë dhe një dritare të mbuluar me akull - e ktheu Drake-in disa vjet mbrapa.
  
  "Relaksohuni," ai preku gishtat e bardhë të Benit. "Ky vend është një bunker standard ushtarak. Kam parë dhoma hoteli më të këqija, shoku, më beso."
  
  "Kam qenë në apartamente më të këqija." Kennedy dukej i qetë, duke trajnuar një oficer policie në punë.
  
  "Eshtrat e djalit tjetër?" Drake ngriti një vetull.
  
  "Sigurisht. Pse?"
  
  "Oh asgje." Drake numëroi deri në dhjetë në gishtat e tij, pastaj shikoi poshtë sikur do të fillonte të punonte me gishtat e këmbëve.
  
  Beni detyroi një buzëqeshje të dobët.
  
  "Shiko, Ben, e pranoj se nuk ishte e lehtë në fillim, por e patë sesi ai djaloshi suedez bënte telefonata. Ne jemi mire. Gjithsesi, duhet të bisedojmë pak. Jemi të rraskapitur".
  
  Dera u hap dhe pronari i tyre, një suedez i bukur, me flokë bjonde dhe një vështrim të fortë si gozhdë që do ta bënte edhe Shrekun të zbardhte, u hodh në dyshemenë e betonit. Pasi ata u kapën dhe Drake shpjegoi me kujdes se kush ishin dhe çfarë po bënin, burri u prezantua si Thorsten Dahl dhe më pas shkoi në anën e largët të helikopterit të tij për të bërë disa telefonata.
  
  "Matt Drake," tha ai. "Kennedy Moore. Dhe Ben Blake. Qeveria suedeze nuk ka asnjë pretendim ndaj jush..."
  
  Drake u alarmua nga theksi, i cili nuk ishte aspak suedez. "Ti shkon në një nga ato shkollat me shkëlqim, Dal? Eton apo diçka e tillë?"
  
  "Gamar me shkëlqim?"
  
  "Shkollat që promovojnë oficerët e tyre përmes origjinës, parave dhe edukimit. Në të njëjtën kohë, ju shkuat te aftësitë, shkathtësia dhe entuziazmi."
  
  "Unë mendoj se po." Toni i Dahl ishte i barabartë.
  
  "Shkëlqyeshëm. Epo, nëse kjo është e gjitha..."
  
  Dahl ngriti dorën ndërsa Beni i hodhi një vështrim të ofenduar Drake. "Mos së qeni një kok turku, Mat. Vetëm për shkak se je një fshatar i ashpër i Yorkshire nuk do të thotë që të gjithë të tjerët janë pasardhës mbretëror, apo jo?
  
  Drake shikoi qiramarrësin e tij i tronditur. Kennedy bëri lëvizjen 'drop it'. Pastaj i shkoi mendja se Beni kishte gjetur diçka në këtë mision që e tërhoqi vërtet dhe ai donte më shumë.
  
  Dahl tha: "Unë do të vlerësoja ndarjen e njohurive, miq. Unë me të vërtetë do të doja."
  
  Drake ishte gjithçka për të ndarë, por siç thonë ata, dija është fuqi dhe ai po përpiqej të gjente një mënyrë për të marrë mbështetje nga qeveria suedeze këtu.
  
  Beni tashmë po përgatitej për historinë e tij për Nëntë Pjesët e Odinit dhe Varrin e Zotave kur Drake e ndërpreu atë.
  
  "Shiko," tha ai. "Unë dhe ky djalë, dhe tani ndoshta Gronk, jemi tituj tetë inçësh në një listë vrasjesh..."
  
  "Unë nuk jam një budalla, ju budalla anglez." Kennedy gjysmë u ngrit në këmbë.
  
  "Më bën përshtypje që e dini këtë fjalë." Drake uli sytë. "Më falni. Është zhargon. Nuk të lë kurrë." Iu kujtuan fjalët e ndarjes së Alisonit: do të jesh gjithmonë SAS.
  
  Ai studioi duart e tij, ende të mbuluara me plagë nga lufta e tij me Milo dhe ngjitja në Pemën Botërore, dhe mendoi për reagimet e tij të shpejta dhe korrekte gjatë ditëve të fundit.
  
  Sa te drejte kishte ajo.
  
  "Çfarë është gronk?" - u habit Beni.
  
  Dahl u ul në një karrige të fortë metalike dhe goditi çizmet e tij të rënda në tryezë. "Një grua që...uh..."gëzon shoqërinë e personelit ushtarak." - iu përgjigj ai diplomatikisht.
  
  "Përshkrimi im do të ishte pak më i ashpër," Drake i hodhi një vështrim Benit dhe më pas tha: "Lista e të vrarëve. Gjermanët na duan të vdekur për krime që nuk janë kryer. Si mund të ndihmoni, Dahl?"
  
  Suedezi nuk u përgjigj për pak, ai thjesht shikoi nga dritarja e akullt peizazhin e mbuluar me borë dhe më gjerë, shkëmbinjtë e shkërmoqur që ngriheshin të vetëm në sfondin e oqeanit të tërbuar.
  
  Kennedy tha: "Dal, unë jam polic. Këta të dy nuk i njihja deri para nja dy ditësh, por ata kanë zemra të mira. Besoni atyre."
  
  Dahl pohoi me kokë. "Reputacioni yt të paraprin, Drake. Të mirat dhe të këqijat në lidhje me të. Ne do t'ju ndihmojmë, por së pari-" i bëri me kokë Benit. "Vazhdo".
  
  Beni vazhdoi sikur të mos ishte ndërprerë kurrë. Drake i hodhi një vështrim Kenedit dhe pa të buzëqeshur. Ai hodhi sytë larg, i tronditur për dy arsye. Së pari, referenca e Dahl-it për reputacionin e tij, dhe së dyti, miratimi i sinqertë i Kenedit.
  
  Beni mbaroi. Dahl tha: "Gjermanët janë një organizatë e re në të gjithë këtë, e cila nuk erdhi në vëmendjen tonë deri në atë incident në York".
  
  "I ri?" tha Drake. "Ata janë të mirë. Dhe shumë mirë e organizuar; i kontrolluar nga frika dhe disiplina e hekurt. Dhe ata kanë një atu të madhe në një djalë të quajtur Milo - Forcat Speciale Amerikane, me sa duket. Kontrolloni titullin."
  
  "Ne do ta bejme. Lajmi i mirë është se ne kemi informacion për kanadezët."
  
  "A po e vëzhgoni atë?"
  
  "Po, por i njëanshëm, i papërvojë dhe i vetmuar," Dahl hodhi një vështrim të fshehtë drejt Kenedit. "Marrëdhënia e qeverisë suedeze me regjimin tuaj të ri të Obamës nuk është ajo që unë do ta quaja të klasit të parë. "
  
  "Më falni për këtë," Kennedy falsifikoi një buzëqeshje, më pas vështroi me sy përreth. "Dëgjo, mik, nëse do të jemi këtu për një kohë, a mendon se mund të marrim diçka për të ngrënë?"
  
  "Tashmë po përgatitet nga kuzhinieri ynë sous," Dahl bëri një buzëqeshje të rreme si përgjigje. "Por seriozisht, së shpejti do të ketë burgerë dhe patate të skuqura."
  
  Drake-it iu lotua goja. Nuk e mbante mend herën e fundit që hëngri.
  
  "Unë do t'ju them çfarë mundem. Kanadezët filluan jetën si një kult sekret i dedikuar Vikingit - Eric the Red. Mos qesh, keto gjera ekzistojne vertet. Këta njerëz përdorin cosplay për të rikrijuar ngjarjet, betejat dhe madje edhe udhëtimet detare në baza të rregullta."
  
  "Nuk ka asnjë dëm të vërtetë në të," Beni dukej paksa mbrojtës. Drake e ruajti këtë pjesë të mrekullueshme për më vonë.
  
  "Aspak, zoti Blake. Cosplay është e zakonshme, e shijuar nga shumë njerëz në konventa anembanë botës dhe është bërë më e zakonshme me kalimin e viteve. Por dëmi i vërtetë fillon kur një biznesmen miliarder bëhet lideri modern i këtij kulti dhe më pas hedh miliona dollarë në ring."
  
  "Bëhet një argëtim i shkujdesur -"
  
  "Obsesion". Dahl përfundoi kur dera u hap. Drake rënkoi teksa pjata standarde e hamburgerit dhe patateve të skuqura ishte vendosur para tij. Era e qepëve ishte hyjnore për stomakun e tij të uritur.
  
  Dahl vazhdoi teksa hanin: "Një biznesmen kanadez i quajtur Colby Taylor ia kushtoi jetën vikingut të famshëm, Erik the Red, i cili, siç jam i sigurt që e dini, zbarkoi në Kanada menjëherë pas zbulimit të Grenlandës. Nga ky hulumtim lindi një magjepsje maniake me mitologjinë norvegjeze. Kërkime, gërmime, zbulime. Kërkim pa fund. Ky njeri fitoi bibliotekën e tij dhe u përpoq të blinte të gjitha tekstet ekzistuese skandinave."
  
  "Është një punë e çmendur," tha Kennedy.
  
  "Dakord. Por një "arrë" që financon "forcat e tij të sigurisë" - lexojeni atë si ushtri. Dhe ai mbetet mjaftueshëm privat për të qëndruar nën radarin e shumicës së njerëzve. Emri i tij është shfaqur vazhdimisht gjatë viteve në lidhje me Nëntë Fragmentet e Odinit, kështu që natyrshëm inteligjenca suedeze e ka cilësuar gjithmonë atë si një "person me interes".
  
  "Ai vodhi kalin," tha Drake. "Ti e di këtë, apo jo?"
  
  Sytë e gjerë të Dahl-it treguan se ai nuk e bëri këtë. "Tani ne e dimë."
  
  "Nuk mund ta arrestoni atë?" Pyeti Kennedy. "Me dyshimin për vjedhje apo diçka të tillë?"
  
  "Imagjinoni atë si një nga... gangsterët tuaj. Udhëheqësit tuaj të mafias ose të Triadës. Ai është i paprekshëm - njeriu në krye - për momentin."
  
  Drake i pëlqente ndjenja e nënkuptuar. Ai i tregoi Dahl-it për përfshirjen e Alicia Miles dhe i tregoi Dahl-it aq histori sa i lejohej të zbulonte.
  
  "Pra," tha ai kur mbaroi. "A jemi të dobishëm apo çfarë?"
  
  "Jo keq," pranoi Dahl ndërsa dera u hap përsëri dhe një burrë i moshuar me një mane çuditërisht të trashë me flokë të gjatë dhe një mjekër të mbuluar me shkurre hyri brenda. Drake-it i dukej si një viking modern, i moshuar.
  
  Dahl pohoi me kokë. "Oh, të prisja, profesor. Më lejoni të prezantoj profesor Roland Parnevik, - buzëqeshi ai. "Eksperti ynë në mitologjinë norvegjeze."
  
  Drake tundi me kokë dhe më pas pa Benin duke e përmasuar njeriun e ri sikur të ishte një rival dashurie. Tani ai e kuptoi pse Beni e donte fshehurazi këtë mision. Ai e përkëdheli shokun e tij të ri në supe.
  
  "Epo, djali ynë i familjes këtu mund të mos jetë profesor, por ai me siguri e njeh rrugën e tij rreth internetit - një lloj mjekësie moderne kundrejt gjërave të vjetra, apo jo?"
  
  "Ose më e mira e të dy botëve," tregoi Kenedi me pirunin e saj nga të dyja anët në fjalë.
  
  Ana cinike e Drake llogariti se Kennedy Moore mund ta drejtonte këtë mision në një mënyrë që do t'i shpëtonte karrierën. Çuditërisht, anës më të butë i pëlqente të shikonte qoshet e gojës së saj të ngriheshin kur ajo buzëqeshte.
  
  Djali u pengua në dhomë, duke shtrënguar një krahë rrotullash dhe duke balancuar disa fletore sipër grumbullit. Vështroi përreth, e nguli sytë Dahl-in sikur nuk e mbante mend emrin e ushtarit, pastaj e hodhi barrën e tij mbi tavolinë.
  
  "Është aty," tha ai, duke treguar me gisht një nga rrotullat. "I njëjti. Legjenda është e vërtetë... ashtu siç ju thashë muaj më parë."
  
  Dahl nxori rrotullën e treguar me një lulëzim. "Ju ishit me ne për një javë, profesor. Vetëm një javë."
  
  "A je i sigurt... je i sigurt?"
  
  "Oh, jam i sigurt." Toni i Dahl-it përcolli një sasi të jashtëzakonshme durimi.
  
  Një tjetër ushtar hyri në derë. "Zotëri. "Ky," tundi ai me kokë drejt Benit, "po binte vazhdimisht. Hela tiden...mmm...pa ndalesë." Pasoi një buzëqeshje. "Kjo është nëna e tij."
  
  Beni u hodh lart një sekondë më vonë dhe shtypi butonin e thirrjes së shpejtë. Drake buzëqeshi me dashuri, ndërsa Kennedy dukej djallëzor. "Zot, unë mund të mendoj për shumë mënyra për ta korruptuar këtë djalë."
  
  Dahl filloi të lexojë nga rrotulla:
  
  "Dëgjova se ai vdiq në Ragnarok, i konsumuar plotësisht nga fati i tij. Nga njeriu ujk Fenrir - dikur u kthye nga hëna.
  
  Dhe më vonë Thor dhe Loki u shtrinë të ftohtë pranë tij. Zotat e mëdhenj mes perëndive të panumërta, shkëmbinjtë tanë kundër valës.
  
  Nëntë fragmente u shpërndanë në erë përgjatë shtigjeve të Volvës së Vërtetë. Mos i sillni këto pjesë në Ragnarok ose mos rrezikoni fundin e botës.
  
  Përgjithmonë do t'i frikësoheni kësaj, më dëgjoni mua, bij njerëzish, sepse përdhosja e varrit të perëndive do të thotë të fillojë Dita e Llogarisë".
  
  Dahl ngriti supet. "Dhe kështu me radhë. Dhe kështu me radhë. Dhe kështu me radhë. Unë tashmë e mora thelbin e saj nga djali i nënës sime atje, profesori. Duket se Web-i është me të vërtetë më i fuqishëm se Scroll. Dhe më shpejt."
  
  "A keni? Epo, siç thashë... Muaj, Torsten, muaj. Dhe unë u injorova për vite me rradhë. Edhe të institucionalizuar. Varri ka qenë gjithmonë aty, e dini, nuk u materializua vetëm muajin e kaluar. Agnetha ma dha këtë rrotull tridhjetë vjet më parë, dhe ku jemi tani? Hm? A jemi diku?
  
  Dahl u përpoq të qëndronte i qetë. Ndërhyri Drake. "Ju po flisni për Ragnarok, profesor Parnevik. Një vend që nuk ekziston".
  
  "Jo më, zotëri. Por një ditë - po. Kjo ka ekzistuar patjetër në një kohë. Përndryshe, ku vdiqën Odin, Thor dhe të gjithë perënditë e tjerë?"
  
  "A besoni se ata ekzistonin atëherë?"
  
  "Sigurisht!" Djali praktikisht bërtiti.
  
  Zëri i Dahl u bë më i qetë. "Për momentin," tha ai, "ne pezullojmë mosbesimin."
  
  Beni u kthye në tavolinë, duke futur celularin në xhep. "Pra dini për Valkyries?" pyeti ai në mënyrë misterioze, duke parë me dinakëri Drake dhe Kennedy. "A e dini pse ata janë xhevahiri në kurorën e Odinit?"
  
  Dahl thjesht dukej i mërzitur. Djali i mbylli sytë dhe hezitoi. "Kjo... kjo... perlë në... kjo... çfarë?"
  
  
  KATËMBËMBËDHJETË
  
  
  
  BAZA USHTARAKE, SUEDI
  
  
  Beni buzëqeshi ndërsa dhoma u qetësua. "Kjo është bileta jonë e hyrjes," tha ai. "Dhe garancia ime e respektit. Në mitologjinë norvegjeze thuhet herë pas here se Valkyries "shkojnë në mbretëritë e perëndive." Shikoni - është atje.
  
  Kennedy goditi pirunin e saj në pjatën e saj. "Çfarë do të thotë?"
  
  "Ata tregojnë rrugën," tha Ben. "Ju mund t'i mbledhni nëntë pjesët e Odinit gjatë Ragnarok për një muaj të tërë, por janë Valkyries që tregojnë rrugën për në varrin e perëndive."
  
  Drake u vrenjos. "Dhe e mbajte për vete, apo jo?"
  
  "Askush nuk e di se ku janë Valkyries, Matt. Ata janë në një koleksion privat, vetëm një Zot e di se ku. Ujqërit në Nju Jork janë pjesët e fundit për të cilat kemi një vendndodhje."
  
  Dahl buzëqeshi kur Parnevik sulmoi praktikisht rrotullat e tij. Tuba të bardhë fluturonin gjithandej mes stuhisë së mërmëritjes. "Valkyries. Valkiritë. Nuk ka. Atje - ndoshta. Ah, ja ku shkojmë. Hm."
  
  Drake tërhoqi vëmendjen e Dahl. "Dhe teoria e Apokalipsit? Zjarri në Tokë dhe të gjitha gjallesat e shkatërruara, etj. dhe kështu me radhë."
  
  "Unë mund t'ju them një legjendë të ngjashme për pothuajse çdo Zot në panteon. Shiva. Zeusi. Set. Por, Drake, nëse kanadezët e gjejnë këtë varr, ata do ta përdhosin atë, pavarësisht nga pasojat e tjera."
  
  Drake iu kthye gjermanëve të çmendur. "Si miqtë tanë të rinj," tundi me kokë dhe i buzëqeshi lehtë Dahl-it. "Nuk kam zgjidhje..."
  
  "Topat kundër murit." Dahl përfundoi një mantra të vogël ushtarake dhe ata u panë me njëri-tjetrin.
  
  Beni u përkul nga tavolina për të tërhequr vëmendjen e Dahl. "Më falni, mik, por ne po humbim kohën tonë këtu. Më jep laptopin. Më lër të bëj sërf. Ose më mirë akoma, na dërgoni në rrugën tonë për në Big Apple dhe ne do të shfletojmë në ajër."
  
  Kennedy pohoi me kokë. "Ai ka te drejte. Unë mund të ndihmoj. Objektivi tjetër logjik është Muzeu Historik Kombëtar, dhe le ta pranojmë, SHBA nuk janë gati."
  
  "Është një histori e njohur," tha Dahl. "Mobilizimi tashmë ka filluar". Ai e shikoi Benin me vëmendje. "A po ofroni për të ndihmuar, djalë i ri?"
  
  Beni hapi gojën, por më pas ndaloi, sikur të ndjente rëndësinë e përgjigjes së tij. "Epo, ne jemi ende në listën e vrasjeve, apo jo? Dhe Muri i Gjumit është në pauzë këtë muaj."
  
  "Mami ka një shtetrrethim për studentin tonë të ri?" Drake e shtyu.
  
  "Muri i-?" Dahl u vrenjos. "A është kjo një klasë trajnimi për privimin e gjumit?"
  
  "Nuk ka rëndësi. Shikoni çfarë kam zbuluar deri tani. Dhe SAS i Matit. Kennedy është një polic i Nju Jorkut. Ne jemi praktikisht një ekip perfekt!"
  
  Sytë e Dahl-it u ngushtuan, sikur të peshonte vendimin e tij. Ai rrëshqiti në heshtje celularin e Drake mbi tavolinë dhe tregoi me gisht ekranin. "Ku i keni fotografuar runet në këtë foto?"
  
  "Në gropë. Pranë anijeve të gjata ishte një mur me qindra gdhendje. Kjo grua, - ai preku ekranin, - u gjunjëzua pranë Odinit kur ai vuajti në Pemën Botërore. Mund ta përktheni mbishkrimin?"
  
  "Rreth Po. Këtu thotë - Odin dhe Velva - Heidi janë besuar me sekretet e Zotit. Profesori tani po e heton këtë..." Dahl e shikoi Parnevikun ndërsa përpiqej të mblidhte të gjitha rrotullat e tij menjëherë.
  
  "Sekretet e Zotit" Djaloshi u kthye sikur një zagar ferri i kishte rënë në shpinë. "Ose sekretet e perëndive. A e dëgjoni nuancën? Kuptoni? Më lër të kaloj." U kthye nga dera e zbrazët dhe u zhduk.
  
  "Ne do t'ju marrim," u tha Dahl atyre. "Por dijeni këtë. Negociatat me qeverinë tuaj nuk kanë filluar ende. Shpresojmë që kjo të merret parasysh gjatë fluturimit tonë. Por tani ne po shkojmë në Nju Jork me një duzinë ushtarë të Forcave Speciale dhe pa leje sigurie. Po i çojmë armët në Muzeun Historik Kombëtar". Ai bëri një pauzë. "Doni të vini akoma?"
  
  "SAS do të ndihmojë," tha Drake. "Ata kanë një ekip që po qëndron pranë."
  
  "Unë mendoj se do të përpiqem të kontaktoj kapitenin e faqes, të shohim nëse mund të lyejmë disa rrota." Ndryshimi i zymtë në sjelljen e Kenedit në mendimin e kthimit në shtëpi ishte i dukshëm. Drake i premtoi vetes menjëherë se do ta ndihmonte nëse mundej.
  
  Më beso, donte të thoshte. Unë do t'ju ndihmoj ta kaloni këtë, por fjalët i vdiqën në fyt.
  
  Beni përkuli gishtat. "Më jep vetëm një I-pad apo diçka tjetër. Më shpejt."
  
  
  PESEMBESJE
  
  
  
  HAPËSIRË AJRORE
  
  
  Avioni i tyre ishte i pajisur me një pajisje të quajtur picocell, një kullë celulare që lejon të gjithë telefonat celularë të përdoren në avionë. E nevojshme për ushtrinë e qeverisë, por dyfish e nevojshme për Ben Blake.
  
  "Hej motër, kam një punë për ty. Mos pyet. Dëgjo, Karin, dëgjo! Më duhen informacione për Muzeun Historik Kombëtar. Ekspozita, gjëra vikinge. Projekte. Stafi. Sidomos shefat. Dhe..." zëri i tij ra disa oktavë, "... numrat e telefonit."
  
  Drake dëgjoi disa çaste heshtjeje, më pas: "Po, ai në Nju Jork! Sa prej tyre ka?... Oh... vërtet? Epo, mirë, motra e vogël. Unë do t'ju transferoj disa para për ta mbuluar këtë. Të dua".
  
  Kur shoku i tij e mbylli telefonin, Drake e pyeti: "A është ende pa punë?"
  
  "Ul gjithë ditën në shtëpi, shok. Punon si 'djali i fundit' në një lokal të dyshimtë. Mrekullia e politikës së vjetër laburiste."
  
  Karin luftoi për shtatë vjet për të marrë një diplomë në programimin kompjuterik. Kur qeveria laburiste u shemb në fund të mbretërimit të Blair, ajo u largua nga Universiteti i Nottingham-it - një punëtore e sigurt dhe shumë e aftë - vetëm për të zbuluar se askush nuk e donte atë. Një recesion ka filluar.
  
  Dilni nga Rreshti i Universitetit - kthehuni majtas në landfill, kthehuni djathtas në shtatzëni dhe ndihmën e qeverisë. Vazhdoni drejt në rrugën e ëndrrave të thyera.
  
  Karin jetonte në një apartament afër qendrës së Nottingham. Të varur nga droga dhe alkoolistët morën me qira prona përreth saj. Ajo rrallë dilte nga shtëpia gjatë ditës dhe merrte një taksi të besueshme për në lokalin ku punonte në turnin tetë deri në mesnatë. Momentet më të tmerrshme të jetës së saj ishin kur ajo u kthye në banesën e saj, errësira, djersa e vjetër dhe aroma të tjera të pakëndshme që e rrethonin, një krim në këmbë që sapo priste të ndodhte.
  
  Në një vend të të mallkuarve dhe të injoruarve, njeriu që jeton në hije është mbret.
  
  "A ju duhet vërtet ajo për këtë?" Pyeti Dahl, i cili ishte ulur në anën tjetër të avionit. "Ose..."
  
  "Shiko, kjo nuk është bamirësi, shok. Më duhet të përqendrohem në gjërat rreth Odinit. Karin mund të marrë punë muzeale. Ka kuptim të plotë."
  
  Drake bëri thirrjen e tij të telefonimit të shpejtë. "Lëreni të punojë, Dal. Më beso. Ne jemi këtu për të ndihmuar."
  
  Wells u përgjigj menjëherë. "Të kapësh zeds, Drake? Çfarë dreqin po ndodh?"
  
  Drake e solli atë të përditësuar.
  
  "Epo, këtu është një copë ari i pastër. Ne u kontrolluam me Alicia Miles. Ti e di se çfarë është, Mat. Ju kurrë nuk do të largoheni me të vërtetë nga SAS," ndaloi ai. "Adresa e fundit e njohur: Mynih, Hildegardstrasse 111."
  
  "Gjermania? Por ajo ishte me kanadezët."
  
  "Po. Kjo nuk është e gjitha. Ajo jetonte në Mynih me të dashurin e saj - një farë Milo Noxon - një qytetar mjaft i pakëndshëm i Las Vegas, SHBA. Dhe ai është një ish-oficer i inteligjencës marine. Më e mira që Yankees kanë për të ofruar."
  
  Drake mendoi për një moment. "Kështu më njihte atëherë, përmes Miles. Pyetja është, a ndërroi ajo anë për ta mërzitur apo për ta ndihmuar?"
  
  "Përgjigja nuk dihet. Ndoshta mund ta pyesni atë."
  
  "Do te perpiqem. Shiko, ne po mbahemi nga topat këtu, Wells. Mendoni se mund të kontaktoni miqtë tuaj të vjetër në Shtetet e Bashkuara? Dahl tashmë ka kontaktuar FBI-në, por ata po luajnë për kohën. Jemi shtatë orë në fluturim... dhe po afrohemi verbërisht."
  
  "A keni besim tek ata? Këto rrepa? Dëshironi që djemtë tanë të pastrojnë grupin e pashmangshëm?"
  
  "Ata janë suedezë. Dhe po, kam besim tek ata. Dhe po, dua që djemtë tanë të marrin pjesë."
  
  "Është e qartë". Wells ndërpreu lidhjen.
  
  Drake shikoi përreth. Avioni ishte i vogël, por i gjerë. Njëmbëdhjetë marinsa të Forcave Speciale u ulën në pjesën e pasme, duke pushuar, duke dremitur dhe në përgjithësi duke u turpëruar njëri-tjetrin në suedisht. Dahl po fliste vazhdimisht në telefon përgjatë korridorit ndërsa profesori shpaloste rrotull pas rrotullash përpara tij, duke e vendosur secilin me kujdes në pjesën e pasme të sediljes së tij, duke shqyrtuar dallimet e lashta midis faktit dhe trillimit.
  
  Në të majtë të tij, Kennedy, e veshur sërish me kostumin e saj numër një pa formë, bëri thirrjen e saj të parë. "A është kapiteni Lipkind atje?... ah, thuaji se është Kennedy Moore."
  
  Kaluan dhjetë sekonda, pastaj: "Jo. Thuaji se nuk mund të më telefonojë. Kjo është e rëndësishme. Thojini se ka të bëjë me sigurinë kombëtare, nëse dëshironi, thjesht telefononi atë."
  
  Dhjetë sekonda të tjera, më pas: "Moore!" Drake dëgjoi të lehura edhe nga vendi ku ishte ulur. "A nuk mund të presë kjo?"
  
  "Më dëgjo, kapiten, është krijuar një situatë. Së pari, konsultohuni me oficerin Swain nga FBI. Unë jam këtu me Torsten Dahl nga SGG suedeze dhe një oficer SAS. Muzeu Historik Kombëtar është nën kërcënim të drejtpërdrejtë. Kontrolloni detajet dhe më telefononi menjëherë. Me duhet ndihma jote."
  
  Kennedy mbylli telefonin dhe mori frymë thellë. "Bang - dhe pensioni im largohet."
  
  Drake shikoi orën e tij. Gjashtë orë deri në ulje.
  
  Celulari i Benit cicëroi dhe ai e kapi atë. "Motra?"
  
  Profesor Parnevik u përkul nëpër korridor, duke kapur rrotullën e rënë me dorën e tij të mprehtë. "Fëmija i njeh Valkyries e tij." Ai tha, duke mos iu drejtuar askujt në veçanti. "Por ku janë ata? Dhe Sytë - po, do t'i gjej Sytë."
  
  foli Beni. "Pikë e shkëlqyer, Karin. Më dërgoni me email vizatimet e muzeut dhe ndani këtë dhomë për mua. Më pas dërgoni informacionin e kuratorit në një letër të veçantë. Hej motra e vogël, përshëndeti mamin dhe babin. Të dua".
  
  Beni rifilloi të klikonte, më pas filloi të merrte disa shënime të tjera. "Kam numrin e kuratorit të muzeut," bërtiti ai. "Dal? A doni që unë t'i frikësoj katrahurën e tij?"
  
  Drake shpërtheu në një buzëqeshje dyshuese ndërsa oficeri suedez i inteligjencës tundi furishëm duart e tij "Jo!", pa i humbur asnjë zanore. Ishte bukur të shihje Benin duke treguar një besim të tillë. Geek u zhvendos pak prapa për t'i dhënë personit në një dhomë mundësinë për të marrë frymë.
  
  Telefoni i Kenedit shpërtheu në këngë. Ajo e hapi shpejt, por jo përpara se të trajtonte të gjithë aeroplanin me një pjesë të një loje mjaft të pamatur të Goin' Down.
  
  Beni tundi me kokë në kohë. "E lezetshme. Versioni ynë i ardhshëm i kopertinës me siguri."
  
  "Moore." Kennedy vendosi telefonin e saj në altoparlant.
  
  "Çfarë dreqin po ndodh? Gjysmë duzinë gomarësh më mbyllën rrugën dhe më pas më thanë, jo me shumë mirësjellje, të mbaja hundën jashtë hendekut ku e kishte vendin. Diçka i bëri të gjithë qentë e mëdhenj të lehin, Moore, dhe vë bast se je ti." Ai bëri një pauzë, pastaj tha i menduar: "Jo hera e parë, mendoj."
  
  Kennedy i dha atij një version të shkurtuar, i cili përfundoi me një avion plot me marina suedeze dhe një ekuipazh të panjohur SAS në rrugë, tani një fluturim pesë orësh nga toka amerikane.
  
  Drake ndjeu frikë. Pesë orë.
  
  Në këtë moment Dahl bërtiti: "Informacion i ri! Sapo dëgjova që kanadezët nuk ishin as në Suedi. Duket se ata sakrifikuan Pemën dhe Shtizën Botërore për t'u përqëndruar në Valkyries. Ai tundi me kokë falënderimet në drejtim të Benit, duke përjashtuar me sy profesorin e grimosur. "Por... ata u kthyen duarbosh. Ky koleksionist privat duhet të jetë një i vetmuar i vërtetë... Ose..." Drake ngriti supet, "ai mund të jetë një kriminel.
  
  "Ofertë e mirë. Meshkujt janë gjithsesi aty ku bëhet e shëmtuar. Kanadezët po përgatiten të godasin muzeun herët në mëngjes me orën e Nju Jorkut."
  
  Fytyra e Kenedit mori një shprehje vrastare teksa dëgjonte shefin e saj dhe Dahl në të njëjtën kohë. "Ata po përdorin takimin," u fërshëlleu ajo papritmas të dy palëve kur ajo u gdhi. "Këta bastardë absolut - dhe gjermanët, pa dyshim - po fshehin qëllimet e tyre të vërteta pas datës së ndyrë."
  
  Beni ngriti sytë. "Kam humbur gjurmët."
  
  Drake i bëri jehonë. "Cfare date?"
  
  "Kur të zbarkojmë në Nju Jork," shpjegoi Dahl, "do të jetë rreth tetë në mëngjes më 11 shtator."
  
  
  GJASHTËMBËDHJETË
  
  
  
  HAPËSIRË AJRORE
  
  
  Katër orë kanë mbetur. Avioni vazhdoi të gumëzhinte në qiellin me re.
  
  Dahl tha: "Do të provoj sërish FBI-në. Por është e çuditshme. Nuk mund ta kaloj këtë nivel verifikimi. Është një mur guri i mallkuar. Ben - telefononi mbikëqyrësit. Drake është shefi juaj i vjetër. Ora po shkon, burra, dhe ne nuk jemi askund. Kjo orë kërkon përparim. Shko."
  
  Kennedy iu lut shefit të saj: "Thomas Caleb, Lipkind", tha ajo. "Kjo nuk ka të bëjë fare me të apo me karrierën time të mallkuar. Unë po ju them atë që FBI, CIA dhe të gjithë idiotët e tjerë me tre shkronja nuk e dinë. Po pyes..." ajo ndaloi, "Me duket se po të kërkoj të më besosh mua."
  
  "Budrakë me tre shkronja," murmuriti Beni. "Shkëlqyeshëm".
  
  Drake donte t'i afrohej Kennedy Moore dhe të ofronte disa fjalë inkurajimi. Civili në të donte ta përqafonte, por ushtari e detyroi të qëndronte larg.
  
  Por popullsia civile filloi ta fitonte këtë betejë. Më parë, ai kishte përdorur fjalën "gronk" për ta "zbutur" atë, për të luftuar shkëndijën në rritje të ndjenjës që njihte, por nuk funksionoi.
  
  Wells iu përgjigj thirrjes së tij. "Fol tani".
  
  "Dëgjon sërish Taylor-in? Shiko ku jemi, shok? A na keni bindur akoma të hyjmë në hapësirën ajrore të SHBA-së?"
  
  "Epo... po... dhe jo. Kam të bëj me një mori burokratike burokratike, Drake, dhe kjo nuk më futet në prehër - Ai priti një moment, pastaj qeshi i zhgënjyer. "Kjo ishte një referencë e majit, mik. Mundohuni të vazhdoni."
  
  Drake buzëqeshi pa dashje. "Të mallkuar, Wells. Dëgjo, bëhu bashkë për këtë mision - na ndihmo - dhe unë do t'ju tregoj për klubin më të pistë në Hong Kong ku Mai ka punuar ndonjëherë i fshehtë, i quajtur Spinning Top.
  
  "Më dreq mua, kjo tingëllon intriguese. Ju jeni në të, shok. Shikoni, ne jemi në rrugën tonë, gjithçka është gati sipas të gjitha rregullave, dhe njerëzit e mi përtej pellgut nuk kanë asnjë problem me këtë."
  
  Drake ndjeu një 'por'. "Po?"
  
  "Dikush në pushtet po i mohon privilegjet e uljes dhe askush nuk ka dëgjuar ndonjëherë për aeroplanin tuaj, dhe kjo, miku im, i vjen erë korrupsionit të brendshëm".
  
  Drake e dëgjoi atë. "Mirë, më mbaj të informuar." Një shtypje e lehtë e butonit përfundoi telefonatën.
  
  Ai dëgjoi Kenedin të thoshte: "Low është ideal, kapiten. Këtu dëgjoj biseda që flasin për një komplot. Kini kujdes, Lipkind."
  
  Ajo mbylli telefonin e saj. "Epo, ai është me gjemba, por më pranon fjalën time. Ai dërgon sa më shumë personazhe bardh e zi në skenë, me përmbajtje. Dhe ai njeh dikë në zyrën lokale të Sigurisë Kombëtare, "tha ajo, duke zbutur bluzën e saj të butë. "Fasulet po derdhen."
  
  Zot, mendoi Drake. Ka një mut me fuqi zjarri që shkon në këtë muze. Mjafton për të nisur një luftë të mallkuar. Ai nuk tha asgjë me zë të lartë, por shikoi orën e tij.
  
  Kanë mbetur tre orë.
  
  Beni ishte ende i përfshirë me kuratorin: "Shiko, ne nuk po flasim për një rinovim të madh këtu, thjesht për të zhvendosur ekspozitën. Nuk kam nevojë t'ju them se sa i madh është muzeu, zotëri. Thjesht lëvizni dhe gjithçka do të jetë mirë. Po... SGG... Forcat Speciale Suedeze. FBI-ja po informohet se ne flasim...jo! Mos prisni që ata të telefonojnë. Nuk mund të përballosh të hezitosh".
  
  Pesëmbëdhjetë sekonda heshtje, pastaj: "A nuk keni dëgjuar kurrë për SGG? Epo, Google it!" Beni i tregoi i dëshpëruar telefonin. "Ai po ngec," tha Ben. "Unë thjesht e di. Ai foli në mënyrë evazive, sikur nuk mund të gjente mjaft justifikime."
  
  "Një tjetër burokraci." Drake vuri me gisht Dahl. "Kjo po bëhet shpejt një shpërthim."
  
  U bë një heshtje e rëndë, më pas ra telefoni celular i Dahl-it. "Oh Zoti im," tha ai si përgjigje. "Den Statsminister."
  
  Drake bëri një fytyrë me Kennedy dhe Ben. "Kryeministër".
  
  U thanë disa fjalë respektuese, por të sinqerta, që thelluan respektin e Drake për Thorsten Dahl. Oficeri i forcave speciale i tha shefit të tij se çfarë ndodhi. Drake ishte shumë i bindur se do t'i pëlqente ky djalë.
  
  Dahl i dha fund telefonatës dhe më pas mori një moment për të mbledhur mendimet e tij. Më në fund ngriti sytë dhe u kthye nga avioni.
  
  "Direkt nga një anëtar i kabinetit të presidentit, këshilltarët e tij më të afërt", u tha Dahl. "Ky fluturim nuk do të lejohet të ulet."
  
  
  * * *
  
  
  Kanë mbetur tre orë.
  
  "Ata nuk do ta informonin presidentin," tha Dahl. "Uashingtoni, DC dhe Capitol Hill janë thellë në këtë, miqtë e mi. Ministri i Shtetit thotë se tani është bërë globale, një komplot në shkallë ndërkombëtare dhe askush nuk e di se kush kë po mbështet. Vetëm kjo, - tha ai, duke rrudhur vetullat, - flet për seriozitetin e misionit tonë.
  
  "Vidhosni grupin," tha Drake. "Kjo është ajo që ne e quanim një dështim masiv."
  
  Ndërkohë Beni u përpoq sërish të kontaktonte me kuratorin e Muzeut Historik Kombëtar. Gjithçka që mori ishte një postë zanore. "Gabim," tha ai. "Ai duhet të kishte kontrolluar diçka deri tani." Gishtat e shkathët të Benit filluan menjëherë të fluturojnë mbi tastierën virtuale.
  
  "Kam një ide," tha ai me zë të lartë. "I lutem Zotit që e kam gabim."
  
  Wells më pas thirri përsëri, duke shpjeguar se ekipi i tij SAS kishte bërë një ulje të fshehtë në një aeroport të braktisur në New Jersey. Ekipi u nis për në qendër të Nju Jorkut, duke udhëtuar me çdo mjet të nevojshëm.
  
  Drake kontrolloi kohën. Dy orë para uljes.
  
  Dhe pastaj Beni bërtiti: "Godit në shenjë!" Të gjithë u hodhën. Edhe marinsat suedezë i kushtuan vëmendjen e tyre të plotë.
  
  "Eshte ketu!" - ai bertiti. "Shpërndarë në të gjithë internetin nëse keni kohë të shikoni." Ai tregoi me inat ekranin.
  
  "Colby Taylor," tha ai. "Miliarderi kanadez është kontribuesi më i madh në Muzeun Historik Kombëtar dhe një nga financuesit më të mëdhenj të Nju Jorkut. Vë bast se ai bëri disa telefonata?"
  
  Dahl u përkul. "Kjo është pengesa jonë," rënkoi ai. "Njeriu për të cilin ata po flasin zotëron më shumë njerëz sesa mafia." Për herë të parë, oficeri suedez u duk se u shtri në karrigen e tij.
  
  Kennedy nuk mund ta fshihte urrejtjen e tij. "Kostumet e thasëve të parave fitojnë përsëri," fërshëlleu ajo. "Vë bast se ai bastard është gjithashtu një bankier."
  
  "Ndoshta, ndoshta jo," tha Drake. "Unë gjithmonë kam një plan B."
  
  Një orë ka mbetur.
  
  
  SHTATËMBËDHJETË
  
  
  
  Nju Jork, SHBA
  
  
  Autoriteti Portual i Departamentit të Policisë së Nju Jorkut është ndoshta më i njohur për trimërinë e tij poshtëruese dhe viktimat gjatë ngjarjeve të 11 shtatorit. Ajo për të cilën është më pak e njohur është trajtimi i fshehtë i shumicës së fluturimeve SAS që nisen nga Evropa. Megjithëse nuk ka asnjë ekip të përkushtuar për të mbikëqyrur këtë element të punës së tyre, stafi ndërkontinental i përfshirë është një pakicë kaq e vogël sa që me kalimin e viteve shumë janë bërë miq të ngushtë.
  
  Drake bëri një telefonatë tjetër. "Do të jetë nxehtë sonte," i tha ai inspektorit të CAPD Jack Schwartz. "A të ka marrë malli për mua, shok?"
  
  "Zot, Drake ishte... çfarë? Dy vjet?"
  
  "Tre. Natën e Vitit të Ri, '07."
  
  "A është mirë gruaja juaj?"
  
  "Alison dhe unë u ndamë, shok. A mjafton kjo për të përcaktuar identitetin tim?"
  
  "Mendova se e lashë shërbimin."
  
  "Unë e bëra. Wells më thirri përsëri për punën e fundit. Të thirri?"
  
  "Ai bëri. Ai tha që i premtove se do të priste pak."
  
  "A e bëri tani? Schwartz, më dëgjo. Kjo është thirrja juaj. Ju duhet të dini se kjo mut do të fluturojë për fansat dhe se hyrja jonë përfundimisht do të çojë tek ju. Jam i sigurt që deri atëherë të gjithë do të jemi heronj dhe kjo do të konsiderohet një vepër e mbarë, por..."
  
  "Wells më solli në shpejtësi," tha Schwartz, por Drake dëgjoi një aluzion shqetësimi. "Mos u shqetëso, mik. Unë kam ende forcë të mjaftueshme për të marrë lejen për ulje."
  
  Avioni i tyre pushtoi hapësirën ajrore amerikane.
  
  
  * * *
  
  
  Avioni u ul në dritë të dobët të ditës dhe u ngjit direkt në ndërtesën e terminalit të vogël. Në momentin që dera u hap pak, dymbëdhjetë anëtarë të ngarkuar plotësisht të SGG-së suedeze zbritën me vrap nëpër shkallët metalike të prishura dhe u ngarkuan në tre makina në pritje. Drake, Ben, Kennedy dhe Profesori e ndoqën atë, Ben gati u urinua kur pa transportin e tyre.
  
  "Ata duken si humvees!"
  
  Një minutë më vonë, makinat vrapuan në pistën e zbrazët, duke rritur shpejtësinë drejt një rampe të fshehur në pjesën e pasme të fushës ajrore të papërshkrueshme që, pas disa kthesash, doli në një rrugë fshati që nuk binte në sy që lidhej me një nga degët kryesore të Manhatan-it.
  
  Nju Jorku u përhap para tyre me gjithë shkëlqimin e tij. Rrokaqiejt moderne, ura të vjetra, arkitekturë klasike. Kolona e tyre mori një rrugë të shkurtër drejt qendrës së qytetit, duke marrë rreziqe duke përdorur çdo shkurtore të ndërlikuar që dinin shoferët e tyre vendas. Brirët u binin, mallkimet mbushën ajrin, bordurat dhe koshët e plehrave u prenë. Në një moment, u përfshi një rrugë me një drejtim, duke e ndërprerë udhëtimin e tyre me shtatë minuta dhe duke shkaktuar dështimin e tre parafangove.
  
  Brenda makinave aksioni ishte pothuajse po aq i ethshëm. Dahl më në fund mori një telefonatë nga kryeministri suedez, i cili më në fund kishte fituar vullnetin e mirë të FBI-së dhe lejen për të hyrë në muze nëse do të arrinin atje i pari.
  
  Dahl iu drejtua shoferit të tyre. "Më shpejt!"
  
  Beni i dha Dahlit një hartë të muzeut që tregon vendndodhjen e Ujqërve.
  
  Më shumë informacion ka rrjedhur. Kanë ardhur njerëzit bardh e zi. Ekipet e reagimit të shpejtë janë njoftuar.
  
  Drake arriti në Wells. "Sitch?"
  
  "Jemi jashtë. Kalorësia e policisë ka mbërritur dy minuta më parë. Ti?"
  
  "Njëzet hapa larg. Na bërtisni nëse ndodh ndonjë gjë." Diçka tërhoqi vëmendjen e tij dhe u përqendrua për një moment në diçka jashtë dritares. Një ndjenjë e fortë déj à vu i bëri të dridhura në brinjë kur pa një billboard të madh që lajmëronte ardhjen e stilistit Abel Frey në Nju Jork me shfaqjen e tij të mahnitshme të ecjes me mace.
  
  Kjo është çmenduri, mendoi Drake. Vërtet i çmendur.
  
  Ben zgjoi motrën e tij në Britani të Madhe dhe, ende pa frymë nga pamja e transportit të tyre, arriti ta regjistronte atë në Projektin Valkyrie - siç e quajti ai. "Kursen kohë," i tha ai Dahl. "Ajo mund të vazhdojë kërkimin e saj ndërsa ne jemi atje duke shpëtuar këta ujqër. Mos u shqetësoni, ajo mendon se kjo është për shkak se unë dua t'i fotografoj ata për diplomën time."
  
  "A po gënjen motrën tuaj?" Drake u vrenjos.
  
  "Ai po rritet." Kennedy përkëdheli dorën e Blake. "Jepini fëmijës pak hapësirë."
  
  Celulari i Drake cicëriu. Ai nuk kishte nevojë të kontrollonte ID-në e telefonuesit për të ditur se ishte Wells. "Mos më thuaj, shok. Kanadezët?
  
  Wells qeshi në heshtje. "Ti dëshiron."
  
  "A?" - Unë pyeta.
  
  "Si kanadezët dhe gjermanët përdorin rrugë të ndryshme. Kjo luftë do të fillojë pa ty."
  
  Dahl tha: "Ekipi SWAT është tre minuta larg. Frekuenca është 68."
  
  Drake shikoi nga dritarja e gjerë. "Ne jemi këtu".
  
  
  * * *
  
  
  "Central Park West Entrance," tha Beni ndërsa dolën nga makinat e tyre. "Të çon në dy shkallët e vetme që ngjiten nga niveli i poshtëm deri në katin e katërt."
  
  Kennedy doli në vapën e mëngjesit. "Në cilin kat jetojnë ujqërit?"
  
  "E katërta".
  
  "Figura." Kennedy ngriti supet dhe e përkëdheli barkun. "E dija se do të përfundoja të pendohesha për këto ëmbëlsira festash."
  
  Drake qëndroi mbrapa ndërsa ushtarët suedezë vrapuan sa më shpejt që të mundnin nëpër shkallët e muzeut. Pasi arritën atje, ata filluan të hiqnin armët. Dahl i ndaloi nën hijen e një hyrje të lartë, skuadra e rrethuar nga kolona të rrumbullakëta.
  
  "Twitter-et janë ndezur. "
  
  Një duzinë "Kontrolle!" tingëlluan. "Ne shkojmë të parët," ai e shikoi me shikim Drake. "Ju ndiqni. Rrëmbej atë."
  
  Ai i dha Drake dy objekte cilindrike në madhësinë e çakmakut dhe dy kufje. Drake ktheu trungjet cilindrike 68 dhe priti derisa të dy filluan të lëshonin dritë jeshile nga bazat e tyre. Njërën ia dha Kenedit dhe tjetrën e mbajti për vete.
  
  "Twitters," tha ai me shikime të zbrazëta. "Kjo është ndihma e re miqësore ndaj zjarrit. Të gjitha ndeshjet miqësore janë akorduar në të njëjtën frekuencë. Shiko një koleg dhe ka një tingull të bezdisshëm cicërimë në veshin tënd, shiko një djalë të keq dhe nuk mund të dëgjosh asgjë..." Ai vuri kufjen e tij. "E di që nuk është i besueshëm, por të ndihmon në situata ku ke shumë për të bërë. Si kjo."
  
  Ben tha: "Po sikur frekuenca të përplaset me një tjetër?"
  
  "Nuk do të ndodhë. Kjo është teknologjia më e fundit Bluetooth - spektri i përhapjes adaptive me frekuencë. Pajisjet 'kalojnë' nëpër shtatëdhjetë e nëntë frekuenca të zgjedhura rastësisht në brezat e paracaktuar - së bashku. Ka një gamë prej afërsisht dyqind këmbësh."
  
  "Fol," tha Ben. "Ku janë të miat?"
  
  "Ti dhe profesori do të kaloni pak kohë në Central Park," i tha Drake. "Gjëra turistike. Qetë shoku, kjo do të jetë e pakëndshme."
  
  Pa fjalë tjetër, Drake u kthye për të ndjekur ushtarin e fundit suedez përmes harkut të lartë dhe në brendësinë e errët të muzeut. Kennedy e shikoi nga afër.
  
  "Një armë do të ishte mirë," mërmëriti ajo.
  
  "Amerikanë," tha Drake, por më pas buzëqeshi shpejt. "Relaksohuni. Suedezët duhet të shkatërrojnë kanadezët, dhe dyfish shpejt."
  
  Ata arritën në një shkallë të madhe në formë Y, të dominuar nga dritaret me hark dhe një tavan i harkuar, dhe nxituan lart pa u ndalur. Normalisht kjo shkallë do të mbushej me turistë me sy të hapur, por sot i gjithë vendi ishte jashtëzakonisht i qetë.
  
  Drake eci vetë dhe mbeti vigjilent. Dhjetra njerëz të rrezikshëm po nxitonin nëpër këtë hapësirë të madhe të vjetër tani. Ishte vetëm çështje kohe para se të bashkoheshin.
  
  Ata vrapuan, çizmet e tyre jehonin me zë të lartë nga muret e larta, statike që dilnin nga mikrofonat e fytit të tyre, duke rezonuar me akustikën natyrale të ndërtesës. Drake u përqendrua shumë, duke kujtuar stërvitjen e tij, por u përpoq të mbante një sy nga afër Kenedin pa e lënë të shfaqej. Civili dhe ushtari vazhdonin konfliktin brenda tij.
  
  Duke iu afruar katit të tretë, Dahl bëri një gjest 'përpara-ngadalë'. Kennedy u afrua më pranë Drake. "Ku janë miqtë tuaj SAS?"
  
  "Duke qëndruar larg," tha Drake. "Në fund të fundit, ne nuk duam të kryejmë vrasje të panevojshme tani, apo jo?"
  
  Kennedy e shtypi një nënqeshje. "Ti je një komedian, Drake. Një djalë i vërtetë qesharak".
  
  "Duhet të më shihni në një takim."
  
  Kennedy e humbi goditjen, më pas tha: "Mos mendo se do të pajtohem". Dora e saj e djathtë zakonisht zgjatej për të lëmuar pjesën e përparme të bluzës së saj.
  
  "Mos mendo se pyeta."
  
  Filluan të ngjisnin shkallët e fundit. Ndërsa ushtari kryesor iu afrua kthesës përfundimtare, një e shtënë u dëgjua dhe një copë suva shpërtheu disa centimetra nga koka e tij.
  
  "Ulu!"
  
  Një breshër të shtëna përshkoi muret. Dahl u zvarrit përpara në bark, duke bërë një sërë lëvizjesh me krahët e tij.
  
  Drake tha: "Metoda e dordolecit".
  
  Një ushtar qëlloi një breshëri të shpejtë për ta mbajtur armikun e tij të zënë. Një tjetër hoqi përkrenaren e tij, e lidhi pushkën në brez dhe e çoi ngadalë përpara në vijën e zjarrit. Ata dëgjuan një shushurimë të lehtë lëvizjeje. Ushtari i tretë u hodh nga mbulesa nën shkallët dhe goditi rojën mes syve. Burri ra i vdekur para se të mund të qëllonte.
  
  "E lezetshme," Drake i pëlqyen lëvizjet e planifikuara mirë.
  
  Ata u ngjitën në shkallët, me armë të nxjerra dhe u hodhën rreth hyrjes me hark në katin e katërt, pastaj me kujdes shikuan në dhomën përtej.
  
  Drake lexoi shenjat. Kjo ishte salla e dinosaurëve të hardhucave. Zot, mendoi ai. A nuk ishte aty ku mbahej Tiranosaurus i mallkuar?
  
  Ai hodhi një vështrim fshehurazi në dhomë. Disa djem me pamje profesionale me rroba civile dukeshin të zënë, të gjithë të armatosur me një lloj mitralozi të rëndë, ka shumë të ngjarë një Mac-10 'spërkas dhe lutu'. Sidoqoftë, Tyrannosaurus qëndroi përpara tij, duke u ngritur në një madhështi makthi, mishërimi i qëndrueshëm i një makthi edhe miliona vjet pas zhdukjes së tij.
  
  Dhe pikërisht pranë tij - duke rrëshqitur me shkathtësi pranë nofullave - kaloi Alicia Miles, një tjetër grabitqare vdekjeprurëse. Ajo bërtiti me firmën e saj: "Shikoni kohën, djema! Një rrëshqitje këtu dhe unë personalisht do t'ju heq të gjithëve nga loja! Nxito!"
  
  "Tani ka një zonjë atje," pëshpëriti Kennedy me tallje nga një milimetër larg. Drake ndjeu aromën e saj diskrete të parfumit dhe frymëmarrjen e lehtë. "Shoku i vjetër, Drake?"
  
  "I mësoi asaj gjithçka që di," tha ai. "Fjalë për fjalë, në fillim. Pastaj ajo kaloi pranë meje. Mut i çuditshëm ninja-Shaolin. Dhe ajo nuk ka qenë kurrë një zonjë, kjo është e sigurt."
  
  "Janë katër në të majtë," raportoi ushtari. "Pesë në të djathtë. Plus një grua. Ekspozita e Odinit duhet të jetë në pjesën e pasme të dhomës, ndoshta në një kthinë të veçantë, nuk e di."
  
  Dahl mori frymë. "Koha për të lëvizur."
  
  
  TETËMBËDHJETË
  
  
  
  MUZEU I HISTORISË KOMBËTARE NJU JORK
  
  
  Suedezët kërcejnë nga mbulesa, duke qëlluar me saktësi. Katër kanadezë ranë, pastaj një tjetër, tre prej të cilëve u përplasën me një ekspozitë xhami, e cila nga ana e saj u rrëzua dhe u rrëzua në dysheme me një zhurmë si një shpërthim.
  
  Kanadezët e mbetur u kthyen dhe hapën zjarr në vend. Dy suedezët bërtitën. Njëri ra dhe i rrodhi gjak nga një plagë në kokë. Tjetri u rrëzua në një grumbull të përdredhur, duke shtrënguar kofshën e tij.
  
  Drake rrëshqiti në dhomë përtej dyshemesë së lëmuar dhe u zvarrit pas një ekrani masiv xhami që shfaqte armadilët gjigantë. Pasi u sigurua që Kennedy ishte i sigurt, ngriti kokën për të parë përmes xhamit.
  
  Pashë Alicia të vrasë dy suedezë të arratisur me dy të shtëna të përsosura.
  
  Katër kanadezë të tjerë u shfaqën nga pas Tyrannosaurus. Ata duhet të kenë qenë në kthinën ku ishin shfaqur Ujqërit. Ata kishin rripa lëkure të çuditshme të lidhura në trup dhe çanta shpine të rënda në shpinë.
  
  Dhe gjithashtu Mac-10. E mbushën dhomën me plumba.
  
  Suedezët u zhytën për t'u mbrojtur. Drake ra në dysheme, duke u siguruar që të mbështillte krahun rreth kokës së Kenedit për ta mbajtur atë sa më poshtë. Xhami sipër tij u thye, copa xhami u shpërndanë përreth dhe ranë shi mbi to. Fosilet dhe kopjet e armadileve shpërthyen dhe u shpërbënë rreth tyre.
  
  "Pastrohu shpejt, në rregull?" Mërmëriti Kennedy. "Po ashtu eshte."
  
  Drake u tund, duke hedhur copa xhami kudo dhe kontrolloi murin e jashtëm anësor të muzeut. Një kanadez ra atje dhe Drake e etiketoi menjëherë.
  
  "Tashmë po e bën këtë."
  
  Duke përdorur ekranin e thyer si mbulesë, ai iu afrua djalit të gënjyer. Ai zgjati automatikun, por sytë e burrit u hapën papritmas!
  
  "Jezus!" Zemra e Drake-it rrahte më shpejt se duart e Noes teksa ndërtoi Arkën.
  
  Burri rënkoi, sytë e tij u zgjeruan nga dhimbja. Drake erdhi shpejt në vete, e mori armën dhe e la në harresë. "Zombi i përgjakur".
  
  Ai u rrotullua në njërin gju, gati për të goditur, por kanadezët u tërhoqën pas barkut me brinjë të T. Rex. Dreqin! Sikur të mos kishin ndryshuar kohët e fundit qëndrimin e tij, duke e bërë atë të ecë më pak drejt se më parë. Gjithçka që mundi të shihte ishin disa këmbë të prera.
  
  Kennedy u zhvendos drejt tij, duke rrëshqitur për të qëndruar pranë tij.
  
  "Rrëshqitje e bukur," tha ai, duke u tundur majtas e djathtas, duke u përpjekur të shihte se çfarë po bënin kanadezët.
  
  Më në fund, ai pa lëvizje mes tri brinjëve të thyera dhe gulçoi me mosbesim. "Ata kanë Ujqër," nxori ai. "Dhe ata i thyejnë ato!"
  
  Kennedy tundi kokën. "Jo. I thyejnë ato në copa", theksoi ajo. "Shiko. Shikoni çantat e shpinës. Askush nuk tha që të gjitha pjesët e Odinit duhej të ishin të plota, apo jo?
  
  "Dhe është më e lehtë t'i heqësh ato në pjesë," tundi Drake me kokë.
  
  Ai ishte gati të kalonte në kopertinën e ekspozitës tjetër kur i gjithë ferri shpërtheu. Nga këndi i largët i dhomës, përmes një dere të shënuar "Origjina vertebrore", shpërthyen një duzinë banshe që bërtisnin. Ata hodhën, qëlluan të egër, qeshën si tifozë që e tepronin me Yeager-in multi-double në pushimin pranveror.
  
  "Gjermanët janë këtu." tha Drake thatë para se të binte në dysheme.
  
  Tyrannosaurus u drodh egërsisht teksa predha e plumbit depërtoi drejt e në të. I varej koka, dhëmbët e bluar, sikur dhuna rreth tij e kishte zemëruar aq sa ta kthente në jetë. Kanadezi fluturoi përsëri në një re të egër. Gjaku u shpërnda në të gjithë nofullën e dinosaurit. Ushtari suedez humbi krahun deri në bërryl dhe po vraponte përreth duke bërtitur.
  
  Gjermanët shpërthyen, duke u çmendur.
  
  Nga pas dritares më të afërt me Drake-in erdhi bum-bum-bum-bumi i njohur i teheve të rotorit të helikopterit.
  
  Jo perseri!
  
  Nga vizioni i tij periferik, Drake vuri re një grup figurash të forcave speciale të veshura në errësirë që po i afroheshin fshehurazi. Kur Drake shikoi në atë drejtim, tweeters në veshët e tij u çmendën.
  
  Djema të mirë.
  
  Kanadezët shkuan për të, duke shkaktuar kaos. Ata shpërthyen nga poshtë barkut gjigant të T. rex-it, duke qëlluar tërbuar. Drake e kapi Kenedin nga supi.
  
  "Lëviz!" Ata ishin në linjën e fluturimit. Ai e largoi Kenedin, sapo Alicia Miles u shfaq. Drake ngriti armën dhe më pas pa gjermanin masiv Milo që po afrohej nga e majta.
  
  Në një sekondë të përbashkët pauzë, të tre ulën armët.
  
  Alicia dukej e habitur. "E dija që do të futeshe në këtë, Drake, ti plak bastard!"
  
  Milo ndaloi i vdekur në gjurmët e tij. Drake shikonte nga njëri te tjetri. "Duhet të kisha qëndruar në Suedi, frymë qeni." Drake u përpoq të vidhte djalin e madh. "Më mungon kurva juaj, apo jo?"
  
  Plumbat shpuan ajrin rreth tyre pa depërtuar në fshikëzën e tyre të tensionuar.
  
  "Do të vijë koha juaj," pëshpëriti me zë të lartë Milo. "Si djali juaj i vogël atje dhe motra e tij. Dhe kockat e Parnevikut."
  
  Dhe më pas bota u kthye dhe Drake instinktivisht u hodh një milisekondë pasi pa Alicia në mënyrë të pashpjegueshme të rrëzuar në tokë.
  
  Një raketë RPG shpoi barkun e T-Rex, duke dërguar thika kockash të fluturonin në të gjitha drejtimet. Ai vrapoi nëpër korridor, pikërisht nga një nga dritaret anësore. Pas një pauze të rëndë, pati një shpërthim gjigant që tronditi dhomën, i ndjekur nga tingulli i dhimbshëm i shembjes së metalit dhe kërcitjes së nyjeve.
  
  Vdekja metalike u përplas me murin e Muzeut Historik Kombëtar.
  
  Drake u shtri në majë të Kenedit pasi vrulli i helikopterit bëri që ai të përplasej me murin e muzeut, duke shkaktuar një shembje të mbeturinave të rënda. Hunda depërtoi menjëherë, duke hedhur mbeturinat përpara në grumbuj të valëzuar. Më pas kabina u përplas pothuajse vertikalisht në murin që shembet dhe piloti u pa duke tundur shkopin e marsheve në një panik të furishëm përpara se të lyhej si një mizë në xhamin e tij të përparmë.
  
  Pastaj tehet e helikës goditën... dhe u shkëputën!
  
  Shtizat metalike fluturuese krijuan një zonë vrasëse brenda dhomës. Goditja prej gjashtë këmbësh bëri një tingull gumëzhitës ndërsa fluturoi drejt Drake dhe Kennedy. Ish-ushtari i SAS-it u shtri sa më rrafsh që të ishte e mundur dhe më pas ndjeu që i prehej pjesa e sipërme e veshit përpara se kosë të prente një pjesë të kokës së Kenedit dhe të zhytej tre metra në murin më të largët.
  
  Ai u shtri i shtangur për një moment, pastaj papritur ktheu kokën. Helikopteri ka ngecur dhe ka humbur shpejtësinë. Momentin tjetër ai rrëshqiti në anën e muzeut, si Wile E. Coyote që rrëshqiste nga ana e malit me të cilin sapo ishte përplasur.
  
  Drake numëroi katër sekonda përpara se të kishte një kërcitje shurdhuese të metalit të rëndë. Ai mori një moment për të parë rreth dhomës. Kanadezët nuk e thyenin hapin, edhe pse njëri prej tyre u copëtua nga një teh rotori. Ata arritën në anën e dhomës, katër djem me çanta shpine të rënda, si dhe Alicia dhe një luftëtar i mbuluar. Ata po rrotulloheshin rreth asaj që dukej si njësi zbritëse.
  
  Tmerri ishte shkruar në fytyrat e gjermanëve, jo të mbuluar me maska. Drake nuk e vuri re njeriun me të bardha dhe pyeti veten nëse ky mision ishte shumë i rrezikshëm për të. Ai pa forcat speciale që po afroheshin me shpejtësi; suedezët e dorëzuan pushtetin kur erdhën amerikanët.
  
  Kanadezët shpëtuan veten me Ujqërit! Drake u përpoq të ngrihej, por e kishte të vështirë të ngrinte trupin e tij, i tronditur shumë nga humbja e afërt dhe skena befasuese.
  
  Kennedy e ndihmoi duke e goditur fort me bërryl përpara se të përpëlitej nga poshtë tij, duke u ulur dhe duke fshirë gjakun nga koka e saj.
  
  "Pervers". - mërmëriti ajo me zemërim tallës.
  
  Drake e shtypi dorën në vesh për të ndaluar gjakderdhjen. Ndërsa shikonte, tre nga pesë forcat speciale suedeze të mbetura u përpoqën të luftonin kundër kanadezëve pasi i pari përdori lëshuesin e tij për të kërcyer nga një dritare e shkatërruar.
  
  Por Alicia u kthye, me një buzëqeshje lozonjare në fytyrën e saj dhe Drake u shtrëngua përbrenda. Ajo u hodh përpara dhe i përfshiu ato, një e ve e zezë e ekzekutimit brutal, duke përkulur ushtarët shumë të aftë në atë mënyrë që ua theu kockat me lehtësi të pakrahasueshme dhe asaj iu deshën më pak se dymbëdhjetë sekonda për të shkatërruar ekipin.
  
  Në atë kohë, tre kanadezë ishin hedhur në heshtje dhe me mjeshtëri nga ndërtesa.
  
  Ushtari kanadez i mbetur hapi zjarr nga kapaku.
  
  Ekipi SWAT i Nju Jorkut i ngarkoi gjermanët, duke i shtyrë në pjesën e pasme të dhomës, duke i lënë të gjithë, përveç tre, aty ku qëndronin. Tre të tjerët, përfshirë Milo, hodhën armët dhe vrapuan.
  
  Drake u përkul ndërsa Tyrannosaurus më në fund dha shpirt dhe u rrëzua në një grumbull kockash dhe pluhuri të vjetër.
  
  Kennedy mallkoi ndërsa kanadezi i katërt kërceu, i ndjekur me shpejtësi nga Alicia. Ushtari i fundit u qëllua në kafkë teksa po përgatitej të hidhej. Ai ra përsëri në dhomë dhe u shtri i shtrirë midis rrënojave të djegura, vetëm një tjetër viktimë e luftës së të çmendurit dhe garës së tij drejt apokalipsit.
  
  
  NËNTËNTËMBËDHJETË
  
  
  
  NJU JORK
  
  
  Pothuajse menjëherë, mendja e Drake filloi të vlerësonte dhe analizonte. Milo nxori disa përfundime për Benin dhe profesorin Parnevik.
  
  Ai nxori celularin e tij dhe e kontrolloi për dëmtime përpara se të shtypte numrin e shpejtë.
  
  Bie zilja e telefonit. Beni nuk do ta kishte lënë kaq gjatë, jo Beni...
  
  Zemra e tij u fundos. Ai u përpoq të mbronte Benin, i premtoi djalit se do të ishte mirë. Nëse ndonjë gjë...
  
  Zëri u përgjigj: "Po?" Pëshpëritje.
  
  "Beni? A je mirë? Pse po pëshpërit?"
  
  "Mat, faleminderit Zotit. Babai më thirri, shkova të bisedoja, pastaj ktheva kokën pas dhe pashë këta dy banditë duke e rrahur profesorin. Unë vrapova drejt tyre dhe ata u nisën me motoçikleta me disa të tjerë."
  
  "A e morën profesorin?"
  
  "Më falni, shok. Unë do ta ndihmoja nëse do të mundja. Mallkuar babai im!"
  
  "Jo! Zemra e Drake ishte ende duke u rikuperuar. "Nuk është faji yt, Blakey. Aspak. A kishin këta çiklistët çanta shpine të mëdha të lidhura në shpinë?"
  
  "Disa e bënë."
  
  "NE RREGULL. Qëndrojnë atje."
  
  Drake mori frymë thellë dhe u përpoq të qetësonte nervat e tij. Kanadezët do të nxitonin. Beni i shmangu goditjes së keqe, falë babait të tij, por Profesori ishte në mut të thellë. "Plani i tyre ishte të iknin nga këtu me biçikletat që prisnin," i tha ai Kenedit dhe më pas shikoi përreth dhomës së mbeturinave. "Ne duhet të gjejmë Dahl. Ne kemi nje problem."
  
  "Vetem nje?"
  
  Drake vëzhgoi shkatërrimin që ata kishin shkaktuar në muze. "Kjo gjë sapo shpërtheu shumë."
  
  
  * * *
  
  
  Drake u largua nga muzeu i rrethuar nga personeli qeveritar. Ata po vendosnin një postim në hyrjen perëndimore të Central Park, të cilin ai e injoroi qëllimisht kur vuri re Benin të ulur në stolin përballë tij. Fëmija qau në mënyrë të pakontrolluar. Tani Cfare? Kennedy vrapoi përgjatë brezit të barit pranë tij.
  
  "Kjo është Karin," sytë e Benit ishin të mbushur me njerëz si Ujëvara e Niagarës. "I dërgova email asaj për ta pyetur se si po kalonte me Valkyries dhe mora këtë MPEG... si përgjigje."
  
  Ai e ktheu laptopin që ata të mund të shihnin. Një skedar i vogël video u shfaq në ekran, duke luajtur në përsëritje. Klipi zgjati rreth tridhjetë sekonda.
  
  Korniza e ngrirjes bardh e zi tregonte imazhe të paqarta të motrës së Benit, Karin, të varur çalë në krahët e dy burrave trupmadh dhe të maskuar. Njollat e errëta që mund të ishin vetëm gjak u lyen rreth ballit dhe gojës së saj. Burri i tretë ngriti fytyrën drejt kamerës, duke bërtitur me një theks të trashë gjerman.
  
  "Ajo rezistoi, minx i vogël, por ji i sigurt se ne do t'i mësojmë asaj se sa marrëzi është kjo gjatë javëve të ardhshme!" Burri tundi gishtin, duke spërkatur pështymë nga goja e tij. "Mos i ndihmoni ata, djalë i vogël. Mos i sulmoni... issss.... Nëse e bëni këtë, do ta ktheni shëndoshë e mirë" - një e qeshur e pakëndshme. "Pak a shume".
  
  Fragmenti filloi të përsëritej.
  
  "Ajo është një Dan i dytë", tha Beni. "Dëshiron të hapë shkollën e tij të arteve marciale. Nuk mendoja se dikush mund ta mundte atë, motra ime më e madhe."
  
  Drake e përqafoi Benin ndërsa shoku i tij i ri u prish. Vështrimi i tij, i vënë re nga Kenedi, por jo i destinuar për të, ishte plot urrejtje në fushën e betejës.
  
  
  NJZET
  
  
  
  NJU JORK
  
  
  Abel Frey, stilisti me famë botërore, multimilioner dhe pronar i festës famëkeqe 24-orëshe Chateau-La Verein, u ul në prapaskenë në Madison Square Garden dhe i shikonte miqtë e tij që vraponin përreth si parazitët pa ngarkesë që ishin vërtet.
  
  Gjatë periudhave të solsticës ose rënies, ai i siguronte ato brenda kufijve të shtëpisë së tij të madhe alpine - të gjithë nga modelet me famë botërore, deri te ekipet e ndriçimit dhe personeli i sigurisë - festat nuk u ndalën për javë të tëra. Por ndërsa turneu vazhdoi dhe emri i Frey-t ishte në qendër të vëmendjes, ata u mërzitën dhe u mërzitën dhe plotësuan çdo tekë të tij.
  
  Skena po merrte formë. Vrapimi i maces ishte gjysmë i përfunduar. Projektuesi i tij i ndriçimit punoi me ekipin e The Garden për të krijuar një plan magjik të respektueshëm reciprok: një orar të sinkronizuar të ndriçimit dhe zërit për shfaqjen dy-orëshe.
  
  Frey synonte ta urrente atë dhe t'i bënte bastardët të djersiteshin dhe të fillonin nga e para.
  
  Supermodelet ecnin përpara dhe mbrapa në faza të ndryshme të zhveshjes. Prapa skenës në një sfilatë mode ishte e kundërta e një shfaqjeje në skenë - të duhej më pak material, jo më shumë - dhe këto modele - të paktën ato që jetonin me të në La Vereina - e dinin që ai gjithsesi i kishte parë të gjitha më parë.
  
  Ai inkurajoi ekzicionimin. Në të vërtetë, ai e kërkoi atë. Frika i frenonte, këta brutalë. Frika, lakmia dhe grykësia dhe të gjitha mëkatet e tjera të mrekullueshme të zakonshme që lidhën me zinxhirë burrat dhe gratë e zakonshme tek ata me pushtet dhe pasuri - nga shitësit e ëmbëlsirave të Victoria's Secret deri te skulpturat e akullit të Evropës Lindore dhe pjesa tjetër e shërbëtorëve të tij me fat - secili prej tyre ankonte gjakpirësve.
  
  Frey pa Milo të depërtonte në trupat e martesës. Pashë sesi modelet i shmangeshin njeriut të vrazhdë mizor. I buzëqesha përbrenda historisë së tyre të qartë.
  
  Milo nuk dukej i lumtur. "Kthehu atje!" Ai tundi kokën drejt zyrës së improvizuar celular të Frey.
  
  Fytyra e Frey u ngurtësua kur ata ishin vetëm. "Cfare ndodhi?"
  
  "Çfarë nuk ndodhi? Ne humbëm helikopterin. Dola që andej me dy djem. Ata kishin SWAT, SGG, atë Drake bastard dhe ndonjë kurvë tjetër. Ishte ferr atje, burrë." Intonacionet amerikane të Milo fjalë për fjalë lënduan veshët më të kulturuar të Frey. Bisha sapo e kishte quajtur "burrë".
  
  "Splinter?"
  
  "I humbur për atë kurvë të zhveshur, Miles." Milo buzëqeshi.
  
  "A e morën kanadezët?" Frey kapi krahët e karriges së tij me zemërim, duke bërë që ato të shtrembëroheshin.
  
  Milo bëri sikur nuk e vuri re, duke tradhtuar ankthin e tij të brendshëm. Egoizmi i Frey ia fryu gjoksin. "Të ndyrë bastardë të kotë!" Ai bërtiti aq fort sa Milo u zmbraps. "Ju bastardë të kotë humbët para një tufe kalorësish të ndyrë!"
  
  Pështyma fluturoi nga buzët e Frey-t, duke spërkatur tryezën duke i ndarë ato. "A e dini sa kohë e kam pritur këtë moment? Kësaj radhe? Dhe ti?"
  
  Në pamundësi për të kontrolluar veten, ai goditi në fytyrë komandon amerikane. Milo ktheu kokën ashpër dhe faqet iu skuqën, por ai nuk reagoi ndryshe.
  
  Frey e detyroi një fshikëz suprem qetësie për ta mbështjellë atë. "Jeta ime," tha ai me përpjekjen më të madhe që dinte se mund të bënin vetëm burrat me lindje të madhe, "i është kushtuar-jo, përkushtuar-kërkimit të këtij Varri... këtij varri të perëndive. Unë do t'i transportoj ato - pjesë-pjesë - në kështjellën time. "Unë jam sundimtari," tha ai, duke tundur dorën drejt derës, "dhe nuk e kam fjalën për sundimtarin e këtyre idiotëve. Mund të marr pesë supermodele që të qijnë rojen time më të shkurtër të sigurisë vetëm sepse kisha një ide. Unë mund ta bëj një njeri të mirë të luftojë deri në vdekje në arenën time të betejës, por kjo nuk më bën mua një sundimtar. E kupton?"
  
  Zëri i Frey-it nxirrte epërsi intelektuale. Milo pohoi me kokë, por sytë e tij ishin bosh. Frey e mori këtë si marrëzi. Ai psherëtiu.
  
  "Epo, çfarë tjetër keni për mua?"
  
  "Kjo". Milo u ngrit në këmbë dhe preku në tastierën e laptopit të Frey për disa sekonda. Është shfaqur një transmetim direkt, me fokus zonën pranë Muzeut Historik Kombëtar.
  
  "Kemi njerëz që paraqiten si ekipe televizive. Ata i kishin sytë te Drake, një grua dhe një djalë - Ben Blake. Kjo lë gjithashtu SPECIAL dhe të gjithë pjesën tjetër të SGG-së, dhe shikoni, unë e besoj këtë," ai preku lehtë ekranin, duke lënë pas njolla të padëshiruara djerse dhe Zoti e di se çfarë tjetër, "ky është ekipi SAS."
  
  "Ti beson..." tha Frey. "A po përpiqeni të më thoni se ne tani kemi një racë shumëracore në duart tona? Dhe ne nuk kemi më burimet më të mëdha." Ai psherëtiu. "Jo se na ka ndihmuar deri tani."
  
  Milo ndau një buzëqeshje të fshehtë me shefin e tij. "Ti e di që është."
  
  "Po. Të dashurën tuaj. Ajo është pasuria jonë më e mirë dhe koha e saj po afron. Epo, le të shpresojmë që ajo të kujtojë se kujt i raporton."
  
  "Ka të bëjë më shumë për paratë që ajo do të mbajë mend," tha Milo me një mprehtësi të madhe.
  
  Sytë e Frey u ndezën dhe një vezullim i shëmtuar u shfaq në sytë e tij. "Hm. Nuk do ta harroj këtë."
  
  "Ne kemi edhe motrën e Ben Blake. Me sa duket një mace e egër."
  
  "Mirë. Dërgojeni atë në Kështjellë. Ne do të kthehemi atje së shpejti." Ai bëri një pauzë. "Prit... Prit... Ajo grua është me Drake. Kush eshte ajo?"
  
  Milo studioi fytyrën e tij dhe ngriti supet. "Nuk e kam idenë".
  
  "Epo, zbulojeni!"
  
  Milo thirri ekuipazhin televiziv dhe tha: "Përdorni softuerin e njohjes së fytyrës për gruan e Drake-it," rënkoi ai.
  
  Katër minuta heshtje më vonë, ai mori një përgjigje. "Kennedy Moore," i tha ai Frey. "Polici i Nju Jorkut"
  
  "Po. PO Nuk e harroj kurrë shthurjen. Hiqu mënjanë, Milo. Më lër të punoj."
  
  Frey kërkoi titullin në Google dhe ndoqi disa lidhje. Në më pak se dhjetë minuta ai dinte gjithçka, dhe buzëqeshja e tij u bë e gjerë dhe akoma më e çoroditur. Mikrobet e një ideje të madhe u rritën në mendjen e tij pas pubertetit.
  
  "Kennedy Moore," ai nuk mund të rezistonte duke i shpjeguar këmbësorit, "ishte një nga më të mirët në Nju Jork. Ajo aktualisht është në pushim të detyruar. Ajo arrestoi policin e ndyrë dhe e dërgoi në burg. Dënimi i tij çoi në lirimin e disa prej njerëzve që ai ndihmoi të dënoheshin, diçka që kishte të bënte me zinxhirin e prishur të provave." Frey ndaloi. "Çfarë lloj vendi i prapambetur do të zbatonte një sistem si ky, Milo?"
  
  "SHBA", banditi i tij e dinte se çfarë pritej prej tij.
  
  "Epo, një avokat i mrekullueshëm siguroi lirimin e një njeriu të quajtur Thomas Caleb, "vrasësi serial më i keq në historinë e Shteteve të Bashkuara Veriore", siç thuhet këtu. E imja, ime. Është e pështirë e shijshme. Dëgjo!
  
  "Caleb hap sytë e viktimës së tij, duke përdorur një stapler për të shkrepur kapëse nëpër qepallë dhe ballë, pastaj i detyron insektet e gjalla në fyt, duke i detyruar ata të përtypin dhe të gëlltisin derisa të mbyten deri në vdekje." Frey e pa Milo me sy të zmadhuar. "Unë do të thoja pak si të hahet në McDonald's."
  
  Milo nuk buzëqeshi. "Ai është një vrasës i të pafajshmëve," tha ai. "Komedia nuk shkon mirë me vrasjen."
  
  Frey i buzëqeshi. "Ju keni vrarë të pafajshëm, apo jo?"
  
  "Vetëm kur bëj punën time. Unë jam ushtar".
  
  "Hmm, mirë, është një linjë e mirë, apo jo? Nuk ka rëndësi. Le t'i kthehemi punës aktuale. Ky Kaleb ka vrarë edhe dy të pafajshëm që nga lirimi i tij. Do të thosha një rezultat i qartë i doktrinës etike dhe një sërë vlerash morale, eh, Milo? Në çdo rast, ky Kaleb tani është zhdukur."
  
  Koka e Milo-s u tërhoq drejt ekranit të laptopit, drejt Kennedy Moore. "Dy me shume?"
  
  Tani Frey qeshi. "Ha, ha. Nuk je aq budalla sa nuk e kupton këtë, apo jo? Imagjinoni pikëllimin e saj. Imagjinoni agoninë e saj!"
  
  Milo e kapi dhe, pavarësisht vetes, nxori dhëmbët si një ari polar që shqyen kapjen e parë të ditës.
  
  "Unë kam një plan". Frey qeshi me kënaqësi. "O dreq... Unë kam një plan."
  
  
  NJEZET E NJE
  
  
  
  NJU JORK
  
  
  Selia e lëvizshme ishte në kaos. Drake, Kennedy dhe Ben ndoqën Thorsten Dahl dhe komandantin e tërbuar të Forcave Speciale në shkallët dhe kaluan rrëmujën. Ata ecën nëpër dy ndarje përpara se të ndalonin në heshtjen relative të siguruar nga kthina në fund të strehës metalike.
  
  "Kemi marrë një telefonatë," komandanti i forcave speciale hodhi armën me zemërim. "Ne morëm thirrjen e mallkuar dhe pesëmbëdhjetë minuta më vonë tre nga njerëzit e mi kanë vdekur! Cfare...?"
  
  "Vetëm tre?" pyeti Dahl. "Ne humbëm gjashtë. Respekti kërkon që ne të marrim kohë..."
  
  "Dreq respekt," u zemërua djaloshi i SWAT. "Ti po shkel territorin tim, gomar anglez. Ju jeni po aq të këqij sa terroristët e mallkuar!"
  
  Drake ngriti dorën. "Në fakt, unë jam një gomar anglez. Ky idiot është suedez."
  
  Amerikani dukej i hutuar. Drake e shtrëngoi shtrëngimin e tij mbi supet e Benit. Ai ndjeu djaloshin duke u dridhur. "Ne ndihmuam," i tha ai djalit të forcave speciale. "Ata ndihmuan. Mund të kishte qenë shumë më keq."
  
  Dhe më pas, teksa fati rrëzoi çekiçin ironik, u dëgjua zhurma tronditëse e plumbave që ranë mbi selinë. Të gjithë ranë në dysheme. Një tingull metalik u hodh nga muri lindor. Para se të mbaronin të shtënat, komandanti i forcave speciale u ngrit në këmbë. "Është antiplumb," tha ai me pak siklet.
  
  "Duhet të shkojmë," Drake kërkoi Kenedin, por nuk mundi ta gjente atë.
  
  "Në vijën e zjarrit?" tha djaloshi i forcave speciale. "Kush dreqin je ti?"
  
  "Nuk është kompania apo plumbat që më shqetësojnë," tha Drake. "Kjo është një granatë me raketa që mund të pasojë së shpejti."
  
  Prudenca diktoi evakuimin. Drake doli pikërisht në kohë për të parë bardhezinjtë që vraponin duke bërtitur në drejtimin nga kishin ardhur plumbat.
  
  Ai shikoi përsëri përreth për Kenedin, por ajo dukej se ishte zhdukur.
  
  Pastaj papritmas një fytyrë e re u shfaq mes tyre. Shefi i Byrosë, duke gjykuar nga shenjat e tij me tre yje dhe, si të mos mjaftonte kjo, duke e kaluar atë, ishte një burrë i veshur me pesë yjet e rrallë të një komisari policie. Drake e kuptoi menjëherë se ky ishte djali me të cilin duhet të flisnin. Komisionerët e policisë u përfshinë në luftën kundër terrorizmit.
  
  Radioja e komandantit të forcave speciale bërtiti: "Gjithçka e qartë. Këtu në çati është një armë me telekomandë. Kjo është një harengë e kuqe."
  
  "Bastardë!" Drake mendonte se kanadezët dhe gjermanët po ecnin gjithnjë e më tej me të burgosurit e tyre.
  
  Thorsten Dahl iu drejtua të porsaardhurit. "Ju duhet të flisni vërtet me ministrin tim të shtetit."
  
  "Puna është kryer," tha komisioneri. "Ti po largohesh nga këtu."
  
  "Jo, prit," filloi Drake, duke e frenuar fizikisht Benin që të mos nxitonte përpara. "Ju nuk e kuptoni...."
  
  "Jo, jo," tha komisioneri përmes dhëmbëve të shtrënguar. "Une nuk e di. Dhe dua të them që po largoheni nga këtu, duke shkuar në Uashington, DC. Capitol Hill dëshiron një pjesë nga ju djema, dhe shpresoj që ta marrin në copa të mëdha. "
  
  
  * * *
  
  
  Fluturimi zgjati nëntëdhjetë minuta. Drake ishte i shqetësuar për zhdukjen misterioze të Kenedit derisa ajo u rishfaq pikërisht kur avioni ishte gati të ngrihej.
  
  Ajo erdhi duke vrapuar në korridor, pa frymë.
  
  "Mendova se të humbëm," tha Drake. Ai ndjeu lehtësim të jashtëzakonshëm, por u përpoq ta mbante atë mendjelehtë.
  
  Kennedy nuk u përgjigj. Në vend të kësaj, ajo u ul në ndenjësen e dritares, larg bisedës. Drake u ngrit në këmbë për të hetuar, por ndaloi kur ajo u tërhoq prej tij, me fytyrën e bardhë si alabastri.
  
  Ku ishte ajo dhe çfarë ndodhi atje?
  
  Asnjë telefonatë apo email nuk u lejua gjatë fluturimit. Asnjë televizor. Ata fluturuan në heshtje; disa roje i vëzhgonin pa u ndërhyrë.
  
  Drake mund ta linte të rrjedhë mbi të. Trajnimi SAS kërkonte orë, ditë dhe muaj pritjeje. Për përgatitjen e. Për vëzhgim. Për të, një orë mund të fluturonte në një milisekondë. Në një moment atyre iu ofrua alkool në këto shishe të vogla plastike dhe Drake hezitoi për më shumë se një moment.
  
  Uiski shkëlqente, një amuletë qelibar fatkeqësie, arma e tij e zgjedhur herën e fundit kur gjërat u vështirësuan - kur Alison u largua. Iu kujtua dhimbja, dëshpërimi dhe megjithatë vështrimi i mbeti mbi të.
  
  "Jo këtu, faleminderit." Beni ishte mjaft vigjilent për ta larguar zonjën e tij. "Ne jemi djemtë e Vesës së Malit. Sillni atë."
  
  Ben madje u përpoq ta nxirrte Drake nga kjo gjendje duke u shtirur se ishte një geek. Ai u përkul në korridor, duke parë sesi prezantuesja, duke u lëkundur, kthehej në vendin e saj. "Në zhargonin e vëllezërve tanë amerikanë, unë do të kisha hyrë në të!"
  
  Fytyra e tij u skuq kur zonja e tij e shikoi me habi. Pas një sekonde ajo tha: "Ky nuk është ajri i Hooters, zemër."
  
  Ben u zhyt përsëri në karrigen e tij. "Drap".
  
  Drake tundi kokën. "Shëndeti yt, shok. Poshtërimi juaj i vazhdueshëm shërben si një kujtesë e lumtur që nuk kam qenë kurrë në moshën tuaj."
  
  "Durrashi".
  
  "Seriozisht - faleminderit."
  
  "Mos u shqetëso".
  
  "Dhe Karin - ajo do të jetë mirë. Unë premtoj."
  
  "Si mund ta premtosh këtë, Matt?"
  
  Drake ndaloi. Ajo që u shpreh ishte përkushtimi i tij i lindur për të ndihmuar ata në nevojë, jo gjykimi i qartë i një ushtari.
  
  "Ata nuk do ta lëndojnë akoma," tha ai. "Dhe shumë shpejt do të kemi më shumë ndihmë sesa mund ta imagjinoni."
  
  "Si e dini se ata nuk do ta lëndojnë atë?"
  
  Drake psherëtiu. "Mirë, në rregull, ky është një supozim i arsimuar. Nëse do të donin të vdiste, do ta kishin vrarë menjëherë, apo jo? Asnjë përkëdhelje. Por ata nuk e bënë. Kështu që..."
  
  "Po?"
  
  "Gjermanët kanë nevojë për të për diçka. Ata do ta mbajnë gjallë." Drake e dinte se ata mund ta çonin atë në një marrje në pyetje të veçantë ose diçka edhe më konvencionale - te një shefe si diktator që i pëlqente të dominonte çdo ngjarje. Me kalimin e viteve, Drake ra në dashuri me këtë lloj tirani. Autoritarizmi i tyre gjithmonë u jepte njerëzve të mirë një shans të dytë.
  
  Beni detyroi një buzëqeshje të detyruar. Drake ndjeu se avioni filloi të zbriste dhe filloi të rishikonte faktet në kokën e tij. Me ekipin e tij të vogël që u shpërbë, atij iu desh të ngrihej dhe t'i mbronte ata edhe më shumë.
  
  
  * * *
  
  
  Brenda dy minutash pasi u larguan nga avioni, Drake, Ben, Kennedy dhe Dahl u futën nëpër disa dyer, në një shkallë lëvizëse të qetë, në një korridor prej pelushi të veshur me panele të trasha blu dhe më në fund përmes një dere të rëndë që Drake vuri re se ishte mbyllur me mend. ato.
  
  Ata e gjetën veten në një sallë pritjeje të klasit të parë, të klasit të parë, bosh, përveç vetes dhe tetë të tjerëve: pesë roje të armatosura dhe tre kostume - dy gra dhe një burrë i moshuar.
  
  Burri doli përpara. "Jonatan Gates," tha ai në heshtje. "Ministri i Mbrojtjes".
  
  Drake ndjeu një nxitim të papritur paniku. Zot, ky djalë ishte mega-fuqishëm, ndoshta i pesti apo i gjashti në radhë për presidencën. Ai psherëtiu dhe doli përpara, duke vënë re lëvizjet përparuese të rojeve, më pas shtriu krahët.
  
  "Të gjithë miqtë janë këtu," tha ai. "Të paktën... unë mendoj kështu."
  
  "Unë besoj se keni të drejtë." Ministri i Mbrojtjes doli përpara dhe zgjati dorën. "Për të kursyer kohë, unë tashmë isha i përditësuar. Shtetet e Bashkuara janë të gatshme dhe në gjendje të ndihmojnë. Unë jam këtu për të... lehtësuar... këtë ndihmë."
  
  Njëra nga gratë u ofroi të gjithëve një pije. Ajo kishte flokë të zeza, një vështrim të mprehtë dhe ishte rreth të pesëdhjetave, me linja shqetësimi të trasha aq sa të fshehte sekretet shtetërore dhe një mënyrë injorimi të rojeve që fliste për shqetësimin e saj me ta.
  
  Pijet e shkrinin pak akullin. Drake dhe Ben qëndruan pranë Gates, duke pirë pije diete. Kenedi shkoi te dritarja, duke rrotulluar verën e saj dhe duke parë avionët taksi, dukej i humbur në mendime. Thorsten Dahl u zhyt në një karrige të rehatshme me Evian, gjuha e trupit të tij u zgjodh si jo kërcënuese.
  
  "Motra ime," foli Beni. "A mund ta ndihmoni atë?"
  
  "CIA ka kontaktuar Interpolin, por ne nuk kemi ende asnjë të dhënë për gjermanët". Pas një momenti, duke vënë në dukje shqetësimin e Benit dhe përpjekjen që iu desh për të kontaktuar një anëtar të Kongresit, sekretari shtoi: "Po përpiqemi, bir. Ne do t'i gjejmë ato."
  
  "Prindërit e mi nuk e dinë ende." Beni pa dashje shikoi nga poshtë telefonin e tij celular. "Por nuk do të zgjasë shumë -"
  
  Tani një grua tjetër doli përpara - një individ gazmor, me vetëbesim, shumë më i ri, që të kujton në çdo mënyrë ish-Sekretaren e ardhshme të Shtetit, një grabitqare të vërtetë ose, siç i tha Drake vetes, një version politik i Alicia Miles.
  
  "Vendi im nuk është aspak realist, z. Dahl, z. Drake. Ne e dimë se jemi shumë prapa në këtë, dhe ne e dimë se cilat janë aksionet. Ekipi juaj SAS është pastruar për funksionim. SGG gjithashtu. Ne kemi një ekip Delta gati për të ndihmuar. Thjesht mblidhni numrat..." Ajo tundi gishtat. "Koordinatat".
  
  "Dhe profesor Parnevik?" Dahl foli për herë të parë. "Çfarë lajmesh për kanadezët?"
  
  "Urdhëresat po lëshohen," tha sekretari paksa ashpër. "Kjo është një situatë diplomatike"
  
  "Jo!" Drake bërtiti, pastaj nxori frymën për të qetësuar veten. "Jo zoteri. Kjo është qasja e gabuar. Kjo gjë nisi... çfarë?... tre ditë më parë? Koha është gjithçka këtu, veçanërisht tani. Ditët e ardhshme," tha ai, "janë aty ku fitojmë ose humbasim".
  
  Sekretari Gates i hodhi një vështrim të befasuar. "Dëgjoj se keni ende disa nga ushtarin brenda jush, Drake. Por jo për shkak të këtij reagimi."
  
  "Unë kaloj midis ushtarit dhe civilit kur të përshtatet," ngriti supet Drake. "Përfitimet e të qenit një ish-ushtar."
  
  "Po. Epo, nëse ju bën të ndiheni më mirë, garancitë nuk do të ndihmojnë. Colby Taylor u zhduk nga rezidenca e tij kanadeze së bashku me shumicën e punonjësve të tij. Mendoj se ai e kishte planifikuar këtë për një kohë të gjatë dhe kaloi në disa raste të paracaktuara. Në thelb - ai është jashtë rrjetit."
  
  Drake mbylli sytë. "A ka ndonjë lajm të mirë?"
  
  Një grua e re foli. "Epo, ne ju ofrojmë të gjitha burimet e Bibliotekës së Kongresit për të ndihmuar kërkimin tuaj." Sytë e saj shkëlqenin. "Biblioteka më e madhe në botë. Tridhjetë e dy milionë libra. Printime të rralla. Dhe Biblioteka Dixhitale Botërore."
  
  Beni e shikoi atë sikur ajo sapo kishte pranuar të hynte në një konkurs të Princeshës Leia. "Të gjitha burimet? Pra - teorikisht - a mund të kuptoni se cili gjerman është i fiksuar pas mitologjisë norvegjeze? Ju mund të gjeni tekste rreth Odinit dhe këtij varri të perëndive. Gjëra që nuk janë në internet?"
  
  "Ju mundeni, vetëm me prekjen e një butoni," tha gruaja. "Dhe, nëse kjo nuk ndodh, ne kemi disa bibliotekarë shumë të vjetër."
  
  Sytë e Benit u ndezën me shpresë ndërsa shikoi Matin. "Na ço atje."
  
  
  * * *
  
  
  Biblioteka e Kongresit ishte e hapur për ta në orët e para të mëngjesit të së dielës. Dritat e ndezura, stafi i vëmendshëm, biblioteka më e madhe në botë sigurisht që bëri përshtypje. Në fillim, arkitektura dhe ndjesia e vendit i kujtuan Drake-t një muze, por ndërsa shikoi radhët e rafteve të librave dhe ballkoneve rrethore të leximit, shpejt ndjeu atmosferën respektuese të njohurive të lashta dhe humori i tij ndryshoi për t'u përshtatur me mjedisin e tij.
  
  Ndërsa Drake kaloi pak kohë duke u endur nëpër korridore, Ben nuk humbi kohë duke u zhytur në kërkime. Ai doli fshehurazi në ballkon, ngarkoi laptopin dhe dërgoi komandantin e forcave speciale suedeze në një kërkim për të gjetur kafe dhe biskota.
  
  "Vend i bukur," tha Drake ndërsa qarkullonte përreth. "Më duket sikur Nicolas Cage mund të dalë në çdo moment."
  
  Beni shtrëngoi urën e hundës. "Unë nuk e di nga të filloj," pranoi ai. "Koka ime është një hambar, shok."
  
  Thorsten Dahl goditi kangjellat që rrethonin ballkonin. "Filloni me atë që dini," tha ai me atë tonin e studiuar të Oksfordit. "Filloni me një legjendë."
  
  "E drejtë. Epo, ne e dimë këtë poezi. Thuhet paksa se kushdo që përdhos varrin e perëndive do të sjellë zjarrin e ferrit në tokë. Dhe është zjarr, fjalë për fjalë. Planeti ynë do të digjet. Ne gjithashtu e dimë se kjo legjendë ka paralele unike historike me legjenda të tjera të lidhura me të, të shkruara për perëndi të tjerë.
  
  "Ajo që ne nuk e dimë," tha Dahl, "është pse? Apo si?"
  
  "Zjarr," tha Drake ashpër. "Djali sapo tha këtë."
  
  Beni mbylli sytë. Dahl u kthye nga Drake me një buzëqeshje të ngushtë. "Kjo quhet stuhi mendimesh," tha ai. "Analizimi i fakteve shpesh ndihmon në zbulimin e së vërtetës. Doja të kisha parasysh se si ndodh një katastrofë. Ju lutemi ndihmoni ose largohuni."
  
  Drake piu kafen e tij dhe heshti. Të dy këta djem humbën njerëz dhe merituan hapësirë. Ai u ngjit në parmakë dhe shikoi prapa, me sytë e tij vërtiteshin rreth dhomës së rrumbullakët, duke vënë në dukje pozicionet e stafit dhe agjentëve amerikanë. Kennedy u ul dy kate më poshtë, duke përgjuar me tërbim laptopin e saj, e izoluar nga të vetët... çfarë? mendoi Drake. Faji? Frikë? Depresioni? Ai dinte gjithçka për këtë dhe nuk do të fillonte të predikonte.
  
  "Legjenda," tha Ben, "tregon se një përdhosje e varrit të Odinit do të fillojë rrjedhën e lumenjve të zjarrit. Unë do të thoja se kjo është po aq e rëndësishme të dihet sa çdo gjë tjetër këtu."
  
  Drake u vrenjos ndërsa kujtimet e tij të fundit u shfaqën. Lumenjtë e zjarrit?
  
  Por ku?
  
  "Pse e the ashtu?" ai pyeti. "Lumenjtë e Zjarrit?"
  
  "Nuk e di. Ndoshta sepse jam lodhur duke thënë 'zjarri po shpërthen' dhe 'fundi është afër'. Ndihem si një trailer filmi hollivudian."
  
  "Pra ju shkuat pas lumenjve të zjarrit?" Dahl ngriti një vetull. "Ashtu si lavë?"
  
  "Jo, prit," këputi gishtat Drake. "Po! Supervullkan! Në... në Islandë, apo jo?" Ai shikoi suedezin për konfirmim.
  
  "Shiko, vetëm sepse jam skandinav nuk do të thotë se jam"
  
  "Po". Në atë moment, Ndihmës Sekretari i Ri i Mbrojtjes u materializua nga pas një raft librash aty pranë. "Në anën juglindore të Islandës. E gjithë bota e di për këtë. Pasi lexova studimin e ri të qeverisë, mendoj se ky është supervullkani i shtatë ekzistues."
  
  "Më i famshmi është në Parkun Yellowstone," tha Ben.
  
  "Por, a përbën një kërcënim të tillë Supervullkani?" Pyeti Drake. "Apo është ky një mit tjetër i Hollivudit?"
  
  Si Beni ashtu edhe ndihmëssekretari pohoi me kokë. "Termi 'zhdukje e specieve' nuk është i tepruar në këtë kontekst," tha ndihmësi. "Kërkimet na tregojnë se dy shpërthime të mëparshme supervullkanike përkojnë me dy ngjarjet më të mëdha të zhdukjes masive që kanë ndodhur ndonjëherë në planetin tonë. Së dyti, sigurisht, janë dinosaurët."
  
  "Sa rastësi?" Pyeti Drake.
  
  "Aq afër sa nëse do të ndodhte një herë, do të habiteshit prej saj. Por dy herë? Le të..."
  
  "Drap".
  
  Beni ngriti duart në ajër. "Shikoni, ne jemi duke u anashkaluar këtu. Ajo që na duhet është të ngarkojmë Odin me katrahura." Ai vuri në pah disa tituj në ekran. "Kjo, kjo dhe wow ¸ padyshim kjo. Voluspa - ku Odin flet për takimet e tij me Shikuesit.
  
  "Vizita?" Drake bëri një grimasë. "Pornografi vikinge, apo jo?"
  
  Asistenti u përkul mbi Benin dhe shtypi disa butona, futi një fjalëkalim dhe shtypi një rresht. Kostumi i saj i pantallonave ishte e kundërta e kostumit të Kenedit, i dizajnuar me shije për të nxjerrë në pah figurën e saj në vend që ta fshehë atë. Sytë e Benit u zgjeruan, problemet e tij u harruan për një moment.
  
  Drake tha: "Talent i humbur".
  
  Beni i dha gishtin e mesit pikërisht kur asistenti u ngrit në këmbë. Për fat të mirë, ajo nuk e pa atë. "Ata do t'ju sillen brenda pesë minutash," tha ajo.
  
  "Faleminderit, zonjushë." Drake hezitoi. "Më falni, nuk e di emrin tuaj."
  
  "Më thërrisni Hayden," tha ajo.
  
  Librat u vendosën pranë Benit pak minuta më vonë, dhe ai zgjodhi menjëherë atë që quhej Voluspa. Ai shfletoi faqet si një njeri i pushtuar; si një kafshë që mban erë gjaku. Dahl zgjodhi një vëllim tjetër, Drake - të tretën. Hayden u ul pranë Benit, duke studiuar tekstin me të.
  
  Dhe pastaj Beni bërtiti "Eureka! E kam!" Mungon lidhja. Është Heidi! E mallkuar Heidi! Ky libër ndjek, dhe unë citoj, "udhëtimet e shikuesit të preferuar të Odinit, Heidi".
  
  "Si në një libër për fëmijë?" Dahl padyshim i kujtoi ditët e tij të shkollës.
  
  Drake thjesht dukej i hutuar. "A? Unë jam më shumë një tip tipi Heidi Klum".
  
  "Po, një libër për fëmijë! Unë besoj se legjenda e Heidit dhe historia e udhëtimeve të saj duhet të kenë evoluar me kalimin e viteve nga një sagë norvegjeze në një mit norvegjez dhe më pas një shkrimtar nga Zvicra vendosi ta përdorë përrallën si bazë për një libër për fëmijë."
  
  "Epo, çfarë thotë?" Drake ndjeu se zemra i rrihte më shpejt.
  
  Beni lexoi për një sekondë. "Oh, kjo thotë shumë," vazhdoi ai me nxitim. "Kjo shumë mirë i thotë të gjitha."
  
  
  NJËZET E DY
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Kennedy Moore u ul duke ngulur sytë në ekranin e kompjuterit të saj, duke mos parë asgjë, dhe duke menduar se si kur e grisni jetën nën gishtin tuaj, në thelb është thjesht një top tenisi që manipulohet nga një mjeshtër. Një kthesë e vogël mbrapa ndryshoi fatin tuaj, një kthesë e papritur ju dërgoi në një spirale të vetëshkatërrimit, më pas disa ditë veprimesh me ritme të shpejta ju kthyen në lojë.
  
  Ajo u ndje me energji rrugës për në Nju Jork, edhe më mirë pas çmendurisë së muzeut. Ajo ishte e kënaqur me veten dhe ndoshta edhe pak e kënaqur me Matt Drake.
  
  Sa perverse, tha ajo me vete. Por atëherë, a nuk tha dikush një herë se nga vështirësitë e mëdha vjen përparimi i madh? Diçka e tillë.
  
  Më pas profesori u rrëmbye. Motra e Ben Blake është rrëmbyer. Dhe Kennedy eci me vendosmëri drejt kësaj selie të lëvizshme, me kokën drejt dhe përsëri e zhytur plotësisht në lojë, mendimet e saj u përqendruan në kuptimin e konfuzionit.
  
  Më pas, ndërsa filloi të ngjitej shkallët, Lipkind u materializua nga turma dhe e ndaloi befas.
  
  "Kapiten?"
  
  "Përshëndetje Moore. Duhet të flasim".
  
  "Ejani brenda," bëri Kennedy drejt selisë, "ne mund të përdorim ndihmën tuaj."
  
  "Uh, uh. Nr. Nuk është për shkak të muzeut, Moore. Kryqëzori është në atë drejtim."
  
  Ai lëvizi nëpër turmë, me shpinën e tij të tensionuar tani duke e parë atë si një akuzë të heshtur. Kennedy duhej të nxitonte për të kapur hapin.
  
  "Çfarë... çfarë ndodhi, kapiten?"
  
  "Hyni brenda."
  
  Kryqëzori ishte bosh me përjashtim të të dyve. Zhurma e rrugës është zbehur, ngjarjet që tronditin botën jashtë tani janë mbyllur më shumë se virtyti i një socialisti që shkon në festë.
  
  Kennedy gjysmë u kthye në vendin e saj për t'u përballur me Lipkind. "Mos më thuaj...të lutem mos më thuaj..." Një gungë në fyt e bëri Lipkind të humbiste shprehjen e tij të ashpër, duke i thënë asaj gjithçka përpara se fjalët të largoheshin nga buzët e tij.
  
  Por ata ranë dhe çdo fjalë ishte një pikë helm në shpirtin e saj tashmë të nxirë.
  
  "Kalebi goditi sërish. Kishim një muaj vonesë - pastaj dje pasdite morëm një telefonatë. Vajza... ahh... vajza nga Nevada, - zëri i tij u ngjir. "E re në qytet. Student."
  
  "Jo. Ju lutem..."
  
  "Doja që ta dije tani, përpara se të dëgjosh ndonjë mut."
  
  "Jo".
  
  "Më vjen keq, Moore."
  
  "Dua të kthehem. Më lër të kthehem, Lipkind. Më lejo të hyj brenda. "
  
  "Më vjen keq".
  
  "Unë mund t'ju ndihmoj. Kjo është puna ime. Jeta ime."
  
  Lipkind po kafshonte buzën e poshtme, një shenjë e sigurt stresi. "Jo ende. Edhe sikur të doja, autoritetet nuk do ta miratonin. Ti e di."
  
  "A duhet te? Që kur mund t'i njoh mendimet e politikanëve? Të gjithë në politikë janë bastard, Lipkind, dhe që kur filluan të bëjnë gjënë e duhur? "
  
  "Më ke kapur", rënkimi i Lipkind ia tradhtoi zemrën. "Por urdhrat, siç thonë ata, janë urdhra. Dhe të miat nuk u ndryshuan."
  
  "Lipkind, kjo...po më shkatërron mua."
  
  Ai gëlltiti thatë. "Jepi kohe. A do të kthehesh".
  
  "Nuk jam unë që më intereson, dreq! Këto janë viktimat e tij të ndyra! Familjet e tyre!"
  
  "Edhe unë kështu mendoj, Moore. Më beso."
  
  Pas një momenti ajo pyeti: "Ku?" Ishte gjithçka që mund të bënte, gjithçka që mund të kërkonte, gjithçka që mund të mendonte.
  
  "Moore. Këtu nuk do të duhet të paguani asnjë pendim. Nuk ke faj që ky psiko është një psikolog i ndyrë."
  
  "Ku?" - Unë pyeta.
  
  Lipkind e dinte se çfarë kishte nevojë dhe i tha asaj vendin.
  
  
  * * *
  
  
  Hapësirë ndërtimi. Tre blloqe në jug të Ground Zero. Zhvilluesi quhet Silke Holdings.
  
  Kennedy gjeti skenën e krimit brenda njëzet minutash, vuri re shiritin që valëvitej në katin e katërt të ndërtesës së hapur dhe dërgoi një taksi. Ajo qëndroi përballë ndërtesës, duke parë me sy pa shpirt. Vendi ishte i shkretë - ende një skenë aktive krimi - por ishte e shtunë vonë dhe incidenti ndodhi më shumë se 24 orë më parë.
  
  Kennedy goditi mbeturinat, më pas doli në kantierin e ndërtimit. Ajo ngjiti shkallët e hapura të betonit në anën e ndërtesës në katin e katërt dhe mbi një pllakë betoni.
  
  Një erë e fortë tërhoqi bluzën e saj të lirshme. Nëse flokët e saj nuk do të ishin krehur me një fjongo të fortë, ato do të fluturonin si diçka e pushtuar. Tre pamje të Nju Jorkut u hapën para saj, duke e bërë atë të ndihej i trullosur - një gjendje që ajo e kishte pasur gjatë gjithë jetës së saj, por, çuditërisht, u kujtua vetëm tani.
  
  E megjithatë ajo u ngjit në Yggdrasil, Pema Botërore.
  
  Pastaj pa marramendje.
  
  Ajo i kujtoi asaj rastin Odin dhe Matt Drake në veçanti. Ajo donte të kthehej tek kjo, tek ai, por nuk ishte e sigurt se kishte guximin.
  
  Ajo kaloi nëpër pllakën e pluhurosur, duke shmangur grumbujt e rrënojave dhe mjetet e kontraktorëve. Era i tërhoqi mëngët dhe pantallonat, duke i bërë ato të fryheshin për shkak të materialit të tepërt. Ajo u ndal jo shumë larg nga vendi ku Lipkind kishte përshkruar vendndodhjen e trupit. Ndryshe nga televizioni popullor, trupat nuk shënohen me shkumës - ato fotografohen, pastaj matet vendndodhja e tyre e saktë nga pika të ndryshme fikse.
  
  Sido që të jetë, ajo thjesht duhej të ishte aty. Përkuluni, bini në gjunjë, mbyllni sytë dhe lutuni.
  
  Dhe të gjitha u kthyen me nxitim. Ashtu si djalli që bie nga parajsa. Ashtu si krijimi i një kryeengjëlli, gjithçka shkëlqeu në mendjen e saj. Momenti kur ajo pa Chuck Walker duke futur në xhep një ton para të pista. Tingulli i gjilpërës së gjyqtarit që deklaron fajësinë e tij. Pamjet e vdekura nga kolegët e saj, vizatimet e turpshme që filluan të duken në dollapin e saj, ngjitur në kapuçin e makinës së saj, ngjitur në derën e banesës së saj.
  
  Letra që ajo mori nga vrasësi serial, në të cilën ai e falënderonte për të gjithë ndihmën e saj.
  
  Ajo duhej të pendohej për një tjetër vrasje që e ndihmoi Thomas Caleb të kryente.
  
  Ajo kishte nevojë për të kërkuar falje nga të vdekurit dhe zi.
  
  
  NJËZET E TRE
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  "Kjo gjë është më zbuluese se Britney," nxitoi Beni fjalët e tij, duke mbajtur eksitimin e tij. "Këtu thotë: "Ndërsa ai është në Pemën Botërore, Volva i zbulon Odinit se ajo di shumë nga sekretet e tij. Se ai u sakrifikua në Yggdrasil në kërkim të dijes. Se ai agjëroi nëntë ditë e nëntë netë për të njëjtin qëllim. Ajo i thotë se e di se ku i fshihen sytë dhe si i ka dhënë në këmbim të më shumë njohurive."
  
  "Një i mençur," e ndërpreu Dahl. "Parnevik tha se ai konsiderohej gjithmonë më i mençuri nga të gjithë perënditë."
  
  Drake mërmëriti: "Nuk është kurrë e mençur t'i tregosh sekretet e tua një gruaje".
  
  Beni rrotulloi sytë drejt tij. "Odini agjëroi në Pemën Botërore për nëntë ditë e nëntë netë me një shtizë që i shponte brinjët, si Krishti në kryq. Heidi thotë se në delirin e tij, Odin i tha asaj se ku ishin fshehur shokët e tij. Dhe ku ishte fshehur mburoja e tij? Dhe shtiza e tij duhet të mbetet atje. Dhe se ai donte që ajo të shpërndante shokët e tij - Pjesët e tij - dhe ta fuste trupin e tij në varr.
  
  Beni buzëqeshi me Drake, me sy të hapur. "Mund të mos e kem përfunduar kërkimin tim për klitorisin legjendar, miku im, por puna ime këtu ka përfunduar."
  
  Më pas Benit iu kujtua se ku ishte dhe gruaja që qëndronte pranë tij. Ai kapi urën e hundës. "Dallkim dhe marrëzi."
  
  Dahl nuk mbylli asnjë sy. "Me sa di - dhe kjo vlen vetëm për atë që u mundova të dëgjoja gjatë leksionit të Parnevik - Volvat, si faraonët egjiptianë, varroseshin gjithmonë në varret më të pasura, pranë të cilave kishte shumë gjëra të vlefshme. Kuaj, karroca, dhurata nga vende të largëta."
  
  Hayden dukej se po fshihte një buzëqeshje. "Nëse e ndjekim logjikisht të gjithë historinë tuaj, zoti Blake, atëherë besoj se të ashtuquajturat udhëtime të Heidi-t janë në fakt një shpjegim se ku janë shpërndarë të gjitha pjesët e Odinit... ose janë fshehur."
  
  "Më telefononi... Ben. Po Ben. Dhe po, keni të drejtë. Sigurisht."
  
  Drake e ndihmoi mikun e tij të dilte jashtë. "Jo se ka rëndësi tani. Të gjitha pjesët u gjetën, përveç Valkyries dhe..." ndaloi ai.
  
  "Sytë," tha Beni me një buzëqeshje të tensionuar. "Nëse ne mund të gjejmë Sytë, ne mund ta ndalojmë këtë dhe të marrim disa pazare për Karin."
  
  Drake, Dahl dhe Hayden qëndruan të heshtur. Drake më në fund tha: "Valkyries duhet të jenë gjithashtu diku atje, Blakey. A mund të zbuloni se ku u gjetën? Duhet të ketë ndonjë raport të vjetër gazete apo diçka tjetër."
  
  "Heidi doli me legjendën e Ragnarok", po mendonte ende Beni, i zhytur në kërkimin e tij. "Odin duhet ta ketë trajnuar atë përpara se të vdiste në Ragnarok."
  
  Drake tundi kokën dhe i la mënjanë Dahl dhe Hayden. "Valkyries," u tha ai atyre. "A ju kujtohet mungesa e plotë e informacionit dhe rrjedhimisht aspekti i mundshëm kriminal? A ka mundësi që Interpoli të bashkohet me CIA-n dhe t'i japë atij një shans?
  
  "Unë do të shkoj ta autorizoj atë tani," tha Hayden. "Dhe unë do të vazhdoj hetimin që specialistët tanë të IT-së kryen kundër gjermanëve. Siç thuajse thotë miku juaj i vogël i ëmbël - gjurmët elektronike duhet të na çojnë tek ato."
  
  "E lezetshme?" Drake i buzëqeshi asaj. "Ai është më shumë se kaq. Zhyt veten në fotografi. Vokalist në grup. Njeri i familjes dhe..." ngriti supet, "po... miku im".
  
  Ajo u afrua më shumë, tha: "Ai mund të më bëjë foton në çdo kohë", më pas qeshi lehtë dhe u largua. Drake e ndoqi, i habitur dhe i befasuar këndshëm. Ai e kishte gabim për të. Zot, ajo ishte më e vështirë për t'u lexuar se Kennedy.
  
  Drake krenohej me aftësinë e tij për të lexuar njerëzit. A rrëshqiti? A e kishin bërë të butë vitet e shërbimit civil?
  
  Një zë i foli në vesh, duke i bërë zemrën të kërcente. "Çfarë është kjo?" - Unë pyeta.
  
  Kenedi!
  
  "Drit!" Ai u hodh dhe u përpoq të maskonte kërcimin e tij të vogël në ajër si shtrirjen e zakonshme të gjymtyrëve të tij.
  
  Polici i Nju Jorkut e lexoi si një libër. "Kam dëgjuar që SAS-it nuk i është zënë kurrë pritë në territorin e armikut. Mendoj se nuk ke qenë kurrë pjesë e këtij ekipi, apo jo?"
  
  "Çfarë është çfarë?" E pyeti Beni në mungesë, duke iu përgjigjur pyetjes së saj.
  
  "Kjo?" Kennedy u përkul përpara dhe trokiti anash monitorit, duke treguar një ikonë të vogël të fshehur mes gërshetimit të simboleve në dorëshkrim.
  
  Beni u vrenjos. "Nuk e di. Duket si ikona në foto."
  
  Kur Kennedy u drejtua, flokët e saj u çliruan nga lidhjet dhe i ranë mbi supe. Drake shihte teksa ata zbrisnin deri te pjesa e vogël e shpinës së tij.
  
  "Uau. Janë shumë flokë".
  
  "Ti mund ta bësh, frik."
  
  Ben kliko dy herë ikonën e imazhit. Ekrani u kthye në tekst, titulli i tij i trashë që të bie në sy. Odin dhe Shikuesi, u rreshtuan gjatë Ragnarok. Dhe nën këtë janë disa rreshta të vjetër të tekstit shpjegues.
  
  Kjo pikturë, e pikturuar nga Lorenzo Bacche në 1795 dhe e konfiskuar nga koleksioni privat i John Dillinger në 1934, besohet se bazohet në një imazh më të vjetër dhe tregon shokët e perëndisë norvegjeze Odin të rregulluar në një renditje të veçantë në vendin ku vdiq Odin. - fushëbeteja mitike e Ragnarok. Shikuesi i tij i dashur e shikon këtë dhe qan.
  
  Beni pa thënë asnjë fjalë shtypi sërish dhe fotoja u materializua para tyre.
  
  "O Zot!" Mërmëriti Beni. "Punë e mrekullueshme."
  
  Kennedy tha: "Ky është një plan... se si të rregullohen pjesët."
  
  
  NJEZET E KATER
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  "Le të bëjmë disa kopje." Drake gjithnjë i kujdesshëm shkrepi disa foto të shpejta me telefonin e tij. Beni e mësoi atë të mbante gjithmonë pranë një aparat fotografik të mirë dhe funksional dhe kjo ishte një humbje e papritur parash. "Gjithçka që na nevojitet tani janë Valkyries, Sytë dhe harta e Ragnarok." Ai ndaloi befas, i goditur nga një copëz kujtese.
  
  Beni pyeti: "Çfarë?"
  
  "Nuk jam i sigurt. Katrahurë. Kujtesa. Ndoshta diçka që kemi parë ditët e fundit, por kemi parë aq shumë sa nuk mund ta ngushtoj."
  
  Dahl tha, "Epo, Drake. Ndoshta kishit të drejtë. Ndoshta Dillinger modern ka koleksionin e tij interesant privat."
  
  "Shiko këtu," vazhdoi Beni të lexonte. "Këtu thotë se kjo pikturë është unike, një fakt që nuk u realizua deri në fillim të viteve 1960, pas së cilës u përfshi në një ekspozitë mbi mitologjinë norvegjeze dhe u dërgua në një turne të shkurtër botëror. Pas kësaj, dhe për shkak të interesit në rënie, piktura u mbyll në një kasafortë muzeu dhe... epo, u harrua. Deri më sot".
  
  "Mirë, ne sollëm një polic me vete." Drake u përpoq të rriste vetëvlerësimin e Kenedit, ende nuk ishte e sigurt se ku ishte koka e saj pas Nju Jorkut.
  
  Kennedy filloi t'i lidhte flokët pas, pastaj hezitoi. Pas një çasti, ajo i futi duart në xhepa, sikur po përpiqej t'i fuste në kurth. Drake e përkëdheli mbi supe. "Pra, si thua të shkosh ta marrësh këtë pikturë dhe ta sillësh këtu. Mund të ketë diçka që ne nuk e shohim në foto. Shoku im i vjetër Dahl dhe unë do të shikojmë anën e errët të koleksionit të artit. Shkund disa pemë." Ai ndaloi, duke buzëqeshur. "Më shumë pemë."
  
  Kennedy rënkoi para se të largohej.
  
  Dahl e shikoi me sy të ngushtuar. "Kështu që. Ku duhet të fillojmë?
  
  "Ne do të fillojmë me Valkyries," tha Drake. "Sapo munching ynë miqësor na tregon se ku dhe kur u gjetën, ne mund të përpiqemi t'i gjurmojmë."
  
  "Punë detektive?" pyeti Dahl. "Por ju sapo dërguat detektivin tonë më të mirë."
  
  "Për momentin ajo ka nevojë për një shpërqendrim fizik, jo mendor. Ajo është goxha e dobët."
  
  foli Beni. "Me hamendje të mirë, Mat. Valkyries u zbuluan midis thesareve të tjera të mëdha në varrin e shikuesit Viking, Volva, në vitin 1945 në Suedi.
  
  "Varri i Heidit?" Drake mori një shans.
  
  "Duhej të ishte. Një mënyrë e mirë për të fshehur një nga pjesët. Kërkojuni miqve tuaj ta varrosin me ju pasi të vdisni."
  
  "Transferoje këtë artikull në një kompjuter tjetër." Drake dhe Dahl u ulën pranë njëri-tjetrit, duke u dukur të sikletshme.
  
  Drake e dinte se ora po ecte ende. Për Karin. Për Parnevikun. Për armiqtë e tyre dhe për të gjithë botën. Ai goditi makinën me furi, duke kaluar nëpër arkivat e muzeut dhe duke u përpjekur të kuptonte se kur Valkyries u zhdukën nga inventari.
  
  "A dyshoni se dikush po punon nga brenda?" Dahl e kuptoi menjëherë se ku po shkonte.
  
  Supozimi më i mirë është një roje sigurie muzeu e papaguar më pak ose një kurator i bllokuar... diçka e tillë. Ata do të kishin pritur derisa Valkyries të zbriteshin ndoshta në kasafortë dhe pastaj t'i dërgonin në heshtje. Askush nuk e kupton këtë për vite të tëra, nëse fare."
  
  "Ose grabitje," ngriti supet Dahl. "Jezus, njeri, ne kemi mbi gjashtëdhjetë vjet për ta kuptuar këtë." Preku sërish unazën e martesës që kishte vënë që kur hynë në Bibliotekë. Drake ndaloi për një sekondë. "Gruaja?"
  
  "Dhe fëmijët".
  
  "A ju mungojnë ata?"
  
  "Çdo sekond".
  
  "Mirë. Ndoshta nuk je ai budallai që mendoja se ishe."
  
  "Të dreq, Drake."
  
  "Më shumë si ajo. Nuk shoh asnjë grabitje. Por shikoni këtu - Valkyries shkuan në turne në 1991 si pjesë e një fushate për marrëdhëniet me publikun për Fondacionin Suedez Heritage. Deri në vitin 1992 ata mungonin në katalogun e Muzeut. Çfarë ju thotë kjo?
  
  Dahl shtrëngoi buzët. "Ai dikush i lidhur me turneun vendosi t'i vidhte?"
  
  "Ose... dikush që i shikonte në turne vendosi!"
  
  "Mirë, kjo ka më shumë gjasa." Koka e Dahl-it u tund. "Pra, ku shkoi turneu?" Gishtat e tij prekën ekranin katër herë. "Anglia. NJU JORK. Havai. Australi."
  
  "Kjo me të vërtetë e ngushton atë," tha Drake me sarkazëm. "Drap".
  
  "Jo, prisni," bërtiti Dahl. "Kjo eshte e vertetë. Rrëmbimi i Valkyrie duhet të kishte shkuar pa probleme, apo jo? E planifikuar mirë, e realizuar mirë. Ideale. Ende bie erë përfshirje në një krim."
  
  "Po të ishe pak më i zgjuar, do të..."
  
  "Dëgjo!Në fillim të viteve '90, mafia serbe filloi të gërmonte kthetrat e saj në nënbarkun e Suedisë. Krimet e lidhura me zhvatjen janë dyfishuar në më pak se një dekadë dhe tani ka dhjetëra banda të organizuara që veprojnë në të gjithë vendin. Disa e quajnë veten Bandidos. Të tjerët, si Hells Angels, janë thjesht banda bikerash."
  
  "A thua se mafia serbe ka Valkyries?"
  
  "Jo. Unë them se kanë planifikuar t'i vjedhin dhe pastaj t'i shesin për para. Ata janë të vetmit me lidhjet për ta arritur këtë. Këta njerëz bëjnë gjithçka, jo vetëm zhvatje. Kontrabanda ndërkombëtare nuk do të ishte përtej tyre."
  
  "NE RREGULL. Pra, si ta zbulojmë se kujt ia kanë shitur?"
  
  Dahl mori telefonin e tij. "Ne nuk e bëjmë këtë. Por të paktën tre nga drejtuesit e lartë janë tani pas hekurave pranë Oslos". Ai u largua për të bërë një telefonatë.
  
  Drake fërkoi sytë dhe u përkul mbrapa. Ai shikoi orën dhe u trondit kur pa se ishte gati 6 e mëngjesit. Kur ishte hera e fundit që ata fjetën? Ai shikoi përreth kur Hayden u kthye.
  
  Ndihmëssekretarja bukuroshe e Mbrojtjes dukej e dëshpëruar. "Më falni djema. Nuk ka fat me gjermanët".
  
  Koka e Benit u rrotullua, tensioni u shfaq. "Asnje?"
  
  "Jo ende. Me vjen keq."
  
  "Por si? Ky djalë duhet të jetë diku." I mbushën sytë me lot dhe i fiksoi te Drake. "A nuk është ajo?"
  
  "Po, shok, ashtu është. Më beso, ne do ta gjejmë atë." Ai e kapi mikun e tij në një përqafim ariu, me sytë e tij duke i lutur Hayden të bënte një përparim. "Ne duhet të bëjmë një pushim dhe të hamë një mëngjes të mirë," tha ai, me theksin e tij në Yorkshire që shkëlqente.
  
  Hajden tundi kokën, duke e parë atë sikur sapo kishte folur japonisht.
  
  
  NJËZET E PESË
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles shikonte multi-miliarderin Colby Taylor teksa ulej në katin e gjerë të një prej apartamenteve të shumta që zotëronte, ky i vendosur njëzet e dy kate mbi bulevardin Las Vegas. Një mur ishte tërësisht xhami, duke ofruar një pamje fantastike të shatërvanëve Bellagio dhe dritave të arta të Kullës Eifel.
  
  Colby Taylor nuk e mendoi dy herë. Ai ishte i zhytur në blerjen e tij të fundit, The Wolves of Odin, të cilin ai kishte shpenzuar dy orë duke e bashkuar me kujdes. Alicia iu afrua, i zhvilloi rrobat një nga një derisa u zhvesh dhe më pas u ul në të katër këmbët derisa sytë e saj u ulën me të tijat, një këmbë nga toka.
  
  Fuqia dhe rreziku ishin dy gjëra që e ndezën atë. Fuqia e Colby Taylor - megalomanja e jashtëzakonshme - dhe rreziku që vinte nga njohuritë e shijshme që i dashuri i saj Milo, ai mavijosja e madhe dhe e fuqishme nga Vegasi, në fakt e donte atë.
  
  "A do të bëni një pushim, shef?" pyeti ajo pa frymë. "Unë jam i zhveshur. Pa pagesë shtesë."
  
  Taylor e shikoi lart e poshtë. "Alicia," tha ai, duke nxjerrë dhjetë dollarë nga portofoli i tij. "Ne të dy e dimë se do t'ju ndizte më shumë nëse do të paguaja." Ai e shtypi faturën midis dhëmbëve të saj përpara se të merrte një pozicion pas saj.
  
  Alicia ngriti kokën lart, pothuajse duke u jargavitur, duke admiruar dritat vezulluese të Rripit të shtrira përpara saj. "Mos nxito. Ne se ti mundesh."
  
  "Si po shkojnë gjërat me Parnevik?" Taylor e shprehu pyetjen e tij si një rënkim.
  
  "Sapo të keni mbaruar," u përgjigj Alicia me anglishten e saj të thyer. "Unë do ta ndaj në dysh."
  
  "Informacioni është fuqi, Miles. Ne... duhet të dimë atë që ata dinë. ... Një shtizë. Të gjitha të tjerat. Për momentin jemi përpara. Por Valkyries dhe Eyes janë... çmimet e vërteta."
  
  Alicia e akordoi atë. Gumëzhimë. Gërmim. Obsesioni. Ajo jetoi për dy gjëra - rrezik dhe para. Ajo kishte aftësitë dhe sharmin për të marrë çfarë të donte, gjë që e bënte çdo ditë pa u menduar apo penduar. Ditët e saj në SAS ishin thjesht stërvitje. Misionet e saj në Afganistan dhe Liban ishin detyra të thjeshta shtëpie.
  
  Kjo ishte loja e saj, mjeti i saj për vetë-mjaftueshmëri. Këtë herë ishte argëtuese me Colby Taylor dhe ushtrinë e tij, por gjermanët së shpejti do të ofronin një pagesë më të madhe - Abel Frey përfaqësonte fuqinë e vërtetë, jo Colby Taylor. Përziejeni këtë me rrezikun marramendës për të pasur Milo-n gjithnjë e dashur pranë, dhe ajo nuk pa asgjë veç fishekzjarreve përrallore në horizontin e saj.
  
  Ajo hodhi një vështrim përreth Rripit, duke njohur fuqinë absolute në ato drita ndezëse dhe kazino madhështore dhe përfitoi nga argëtimi i vogël që Colby Taylor kishte për të ofruar, gjatë gjithë kohës duke menduar për Matt Drake dhe gruan me të cilën e kishte parë.
  
  
  * * *
  
  
  Ajo hyri në dhomën e gjumit të apartamentit dhe gjeti profesor Roland Parnevik të lidhur, të shtrirë në shtrat pikërisht ashtu siç e kishte lënë. Me nxehtësinë e Taylor-it që i digjej ende mes kofshëve dhe një skuqje në faqet e saj, ajo i bërtiti Geronimos! dhe u hodh mbi dyshek, duke zbritur pranë plakut.
  
  Ajo u hodh në gjunjë dhe hoqi shiritin e argjendtë nga buzët e tij. "Na dëgjuat, apo jo, profesor? Sigurisht që e ke bërë." Vështrimi i saj u vendos në ijë. "A ka ende pak jetë atje poshtë, plak? nevojitet ndihmë?"
  
  Ajo qeshi me maniak dhe u hodh nga shtrati. Sytë e trembur të profesoreshës e ndiqnin çdo lëvizje të etur për pushtet, duke i ndezur egon e saj, duke e shtyrë në shfaqje edhe më të egra. Ajo kërceu, ajo rrotullohej, u bë e turpshme.
  
  Por në fund, ajo u ul në gjoksin e plakut, duke e bërë të marrë frymë rëndë dhe tundi një palë gërshërë trëndafili.
  
  "Koha për të prerë gishtat," tha ajo e gëzuar. "Unë e shijoj torturën time po aq sa kënaqem me seksin, centimetër pas centimetri. Dhe sa më gjatë të zgjasë, aq më mirë. Seriozisht mik, unë jam këtu vetëm për gjakun dhe kaosin."
  
  "Çfarë... çfarë doni... të dini?" Theksi suedez i Parnevik ishte i trashë nga frika.
  
  "Më trego për Matt Drake dhe lavire që e ndihmon atë."
  
  "Drake? Unë... nuk e kuptoj... nuk dëshiron - Odin?
  
  "Unë nuk dënoj për gjithë këtë marrëzi norvegjeze. Unë jam në të për shkak të eksitimit të pastër të furishëm të gjithë kësaj." Ajo këputi shpejt gërshërët e trëndafilit pranë majës së hundës së tij.
  
  "Umm... Drake ishte - SAS, dëgjova. Ai u përfshi në këtë... rastësisht."
  
  Alicia ndjeu një valë të akullt ta mbulonte. Ajo u ngjit me kujdes në trupin e Parnevikut, i vendosi të dy tehet rreth hundës dhe e shtrëngoi derisa u shfaq një rrjedhje gjaku.
  
  "Më duket sikur po ngeceni, plak."
  
  "Jo! Jo! Të lutem!" Tani theksi i tij ishte aq i trashë dhe i shtrembëruar nga presioni mbi hundën e saj, saqë ajo mezi i dallonte fjalët. Ajo qeshi. "Ti dukesh si ai kuzhinieri nga The Muppets." Blla bla bla, bla bla bla, bla bla bla."
  
  "Gruaja e tij - ajo e la atë. Fajin SAS!" - turbulloi Parneviku dhe rrotulloi sytë i tmerruar. "Shoku i tij ka një motër që na ndihmon! Gruaja është Kennedy Moore, një oficer policie nga Nju Jorku. Ajo liroi një vrasës serial!"
  
  Alicia lëvizi tehet e saj me zemërim. "Më mirë. Shumë më mirë profesor. Çfarë tjetër?"
  
  "Ajo... ajo është në... um... pushime. Nuk ka pushime të detyruara. E shihni, vrasësi serial - ai vrau përsëri."
  
  "Zot, Prof, ju po filloni të më ndezni."
  
  "Të lutem. Mund të them që Drake është një person i mirë!"
  
  Alicia nxori prerëset e saj të trëndafilave. "Epo, ai patjetër do ta kalojë atë. Por unë u përplasa me të në SRT, jo me ju. Unë e di se çfarë po e ndjek atë bastard."
  
  Pati një ulërimë dhe një përplasje, dhe më pas Colby Taylor futi kokën nëpër derë. "Miles! Sapo mora një telefonatë nga aleati ynë në qeverinë suedeze. Ata zbuluan se ku ishin Valkyries. Duhet të nxitojmë. Tani!"
  
  Alicia mori prerëset e trëndafilave dhe i preu majën e gishtit të plakut.
  
  Vetëm sepse ajo mundi.
  
  Dhe ndërsa ai bërtiste dhe përpëlitej, ajo ia shtrëngoi shpinën dhe e mbërtheu me një injektor jet, një shiringë pa gjilpërë, duke i futur një sensor të vogël nën lëkurën e tij.
  
  Plani B, mendoi Alicia, trajnimi i saj i ushtarëve ishte ende në nivel.
  
  
  NJEZET E GJASHTE
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Kur ra celulari i Thorsten Dahl, goja e Drake ishte plot me kifle boronica. E lau me kafe të freskët, duke e dëgjuar me padurim.
  
  "Po, ministër i Shtetit." Pas kësaj surprize, pjesa tjetër e bisedës nga ana e Dahl-it ishte e plogësht, një seri "e shoh", deklaratash dhe heshtje respektuese. Ai përfundoi me "Unë nuk do t'ju zhgënjej, zotëri", që i tingëlloi pak ogurzi Drake.
  
  "Epo?" - Unë pyeta.
  
  "Qeveria ime duhej t'i premtonte njërit prej këtyre të poshtërve serbë një dënim të reduktuar me burg në këmbim të ndihmës, por ne kemi konfirmim. Drake mund të thoshte se nën pamjen e jashtme konservatore të Dahl ishte një njeri që donte të ishte i lumtur.
  
  "Dhe ç'farë?"
  
  "Jo ende. Le t'i bashkojmë të gjithë." Pak çaste më vonë, Beni u tërhoq nga ekrani i laptopit, Hayden u ul një centimetër nga bërryli i tij dhe Kennedy qëndronte me pritje pranë Drake, me flokët e tij të gjatë ende ulur.
  
  Dahl mori frymë. "Versioni i shkurtër është se lideri i mafies suedeze serbe në vitet nëntëdhjetë - një njeri që aktualisht është në paraburgimin tonë - ia dha Valkyries homologut të tij amerikan si një gjest vullneti të mirë. Pra, Davor Babic mori Valkyries në 1994. Në vitin 1999, Davor dha dorëheqjen si lider i mafies dhe ia dorëzoi kontrollin djalit të tij Blanca, duke u tërhequr në vendin që donte më shumë në botë, madje edhe në atdheun e tij.
  
  Dahl ndaloi për një moment. "Hawaii".
  
  
  NJËZET E SHTATË
  
  
  
  Nju Jork, SHBA
  
  
  Abel Frey shikoi nga dritarja e apartamentit të tij në katin e fundit miliona milingona të vogla që vraponin përgjatë trotuareve poshtë. Megjithatë, ndryshe nga milingonat, këta njerëz ishin të pamend, pa qëllim dhe nuk kishin imagjinatën për të parë përtej jetës së tyre të mjerueshme. Ai sugjeroi se termi 'pula pa kokë' u krijua nga një burrë që qëndronte pikërisht në këtë lartësi, ndërsa ai vëzhgonte gropën e zhgënjyer që ishte njerëzimi.
  
  Frey i ka dhënë prej kohësh fre fantazive të tij. Një version shumë më i ri i tij kuptoi se aftësia për të bërë gjithçka e bënte gjithçka të mërzitshme. Ju duhej të dilnit me aktivitete të reja, më të larmishme dhe argëtuese.
  
  Prandaj arena e betejës. Prandaj biznesi i modës - fillimisht një mënyrë për të zotëruar gra të bukura, më pas një front për një rrjet ndërkombëtar të kontrabandës dhe tani një mënyrë për të fshehur interesin e tij për Varrin e Zotave.
  
  Puna e jetës së tij.
  
  Mburoja ishte e përsosur, një vepër e vërtetë arti dhe, përveç hartës së koduar të gdhendur në sipërfaqen e saj konveks, ai kishte zbuluar së fundmi një fjali të fshehtë të gdhendur përgjatë skajit të saj të sipërm. Arkeologu i tij i preferuar po punonte shumë për të. Dhe shkencëtari i tij i preferuar u përpoq të zbulonte një tjetër surprizë të kohëve të fundit - mburoja ishte bërë nga një material kurioz, jo metal i zakonshëm, por diçka më thelbësore, por në të njëjtën kohë çuditërisht e lehtë. Frey ishte i lumtur dhe i zhgënjyer kur zbuloi se sekreti i Odinit kishte edhe më shumë sesa kishte imagjinuar në fillim.
  
  Zhgënjimi i tij ishte shkaktuar nga mungesa e kohës për t'i studiuar ato. Sidomos tani që ishte pjesë e kësaj gare ndërkombëtare. Sa donte që të mund t'i kthente të gjithë në La Veraine, dhe ndërsa socialistët e papërshtatshëm argëtoheshin, ai dhe disa të tjerë të zgjedhur do të analizonin sekretet e perëndive.
  
  Më pas ai buzëqeshi në dhomën e zbrazët. Analiza duhej të shoqërohej gjithmonë me disa momente të çmuara pushimi të përafërt. Ndoshta vendosin disa modele meshkuj kundër njëri-tjetrit në një arenë, u ofroni atyre një rrugëdalje. Më mirë akoma, vendosni disa nga robërit e tij kundër njëri-tjetrit. Injoranca dhe dëshpërimi i tyre gjithmonë paraqiste spektaklin më të mirë.
  
  Email-i i tij po tingëllon. Një video u shfaq në ekran, ku shfaqet vajza e re, Karin Blake, e ulur në shtratin e saj me zinxhirë.
  
  "Më në fund". Frey e shikoi për herë të parë. Gruaja Blake kishte shënuar secilin nga tre mercenarët që ai kishte dërguar për ta rrëmbyer atë, njërin në mënyrë të egër. Ajo ishte shumë e zgjuar, një pasuri e vërtetë dhe sapo ishte mbyllur në burgun e saj të vogël në La Vereina, në pritje të ardhjes së Frey.
  
  Mish i freskët për kënaqësinë e tij. Nga gjaku i të pafajshmit është lumturia e tij e përjetshme. Tani ajo ishte pronë e tij. Ajo kishte flokë bjonde të prera, balluke të bukura dhe një palë sy të gjerë - megjithëse Frey nuk mund të ishte i sigurt për ngjyrën duke pasur parasysh cilësinë e imazhit. Një trup i bukur - jo i dobët si një modele; më joshëse, e cila, pa dyshim, do t'i pëlqente seksit më të bukur.
  
  Ai preku fytyrën e saj të dixhitalizuar. "Do të jesh shpejt në shtëpi, e vogla ime..."
  
  Në atë moment, dera u hap dhe një Milo i vrazhdë hyri, duke tundur celularin në njërën dorë. "Është ajo," bërtiti ai. "Alicia!" Ai kishte një buzëqeshje të trashë në fytyrën e tij idiotike.
  
  Frey fshehu emocionet e tij. "Po? Halo? Po, më thuaj. Kjo pjesë e fundit në Nju Jork, duhet të ishte e imja." Ai nuk i besoi aspak kurvës angleze.
  
  Ai e dëgjoi atë, duke buzëqeshur ndërsa ajo i shpjegoi se ku duhet të shkonin më pas, duke u vrenjtur kur dëgjoi se suedezët dhe shokët e tyre ishin rrugës, dhe më pas ai nuk mund të mos rrezatohej kur ajo i premtoi se së shpejti do t'i mbante të dy kanadezët. shifrat.
  
  Pastaj ai mund të deshifronte këtë mbishkrim të çuditshëm në skajet e Mburojës dhe të shihte nëse pjesët e tjera ishin bërë nga i njëjti material i rrallë. Atëherë ai do të kishte tre pjesë dhe një avantazh.
  
  "Të paktën je i shkathët," tha ai në telefon, duke parë me vëmendje Milo. "Mezi pres ta përdor këtë shkathtësi kur të takohemi përsëri së shpejti." Kishte mjaft kohë që ai kishte shpuar një trëndafil anglez.
  
  Frey buzëqeshi përbrenda ndërsa Milo-s iu ndezën sytë nga mendimi për t'u ribashkuar me të dashurën e tij. Përgjigjja e Alicias ende i jehonte në mendjen e tij.
  
  Si të doni, zotëri.
  
  
  NJËZET E TETË
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  Më 12 shtator, dielli i mesditës mbi Hawaii u errësua nga një shi i errët parashutash Kandil deti, parashuta e njohur e ushtrisë amerikane. Në një operacion unik, Delta Commandos u ul i rrethuar nga SGG suedeze dhe britanike SAS - dhe një polic i Nju Jorkut - në një plazh të largët në anën veriore të ishullit.
  
  Drake nisi me vrap në plazh, rëra zbuti uljen e tij, lëshoi parashutën e tij dhe shpejt u kthye për të parë përparimin e Kenedit. Ajo zbarkoi mes disa djemve të Delta-s, ra në një gju, por shpejt u ngrit në këmbë.
  
  Ben do të qëndronte me aeroplanin ndërsa vazhdonte kërkimin e tij me ndihmën e Hayden, i cili u dërgua si "këshilltar" në SHBA në mision.
  
  Në përvojën e Drake, këshilltarët ishin zakonisht versione më të trajnuara të shefave të tyre - si të thuash spiunët me veshje deleje.
  
  Ata vrapuan përgjatë plazhit nën diellin e nxehtë Havai, tridhjetë ushtarë të Forcave Speciale të trajnuar shumë, përpara se të arrinin në një shpat të butë të strehuar nga një tendë pemësh.
  
  Këtu Thorsten Dahl i ndaloi ata. "Ju i dini rregullat. I qetë dhe solid. Qëllimi është një depo. Përpara!"
  
  Është marrë vendimi për të goditur me forcë maksimale pallatin e ish-liderit të mafies serbe. Koha ishte tmerrësisht kundër tyre - rivalët e tyre gjithashtu mund ta dinin vendndodhjen e Valkyries deri më tani, dhe fitimi i dorës së sipërme në këtë garë ishte jetike.
  
  Dhe gjatë mbretërimit të tij, Davor Babiç nuk ishte një person i mëshirshëm.
  
  Ata u ngjitën në shpatin dhe vrapuan përtej rrugës, drejt e në portën personale të Babich. As flladi nuk i preku. Sulmi u krye dhe në më pak se një minutë portat e gjata prej hekuri të farkëtuar u shndërruan në copa metali. Ata shpërthyen nga porta dhe u shpërndanë në të gjithë zonën. Drake u mbulua pas një palme të trashë, duke studiuar lëndinën e hapur që të çonte në shkallët masive të mermerit. Në krye të tyre ishte hyrja në rezidencën e Babich. Në të dyja anët qëndronin statuja të çuditshme dhe thesare të kulturës Havajane, madje edhe një figurinë Moai nga Ishulli i Pashkëve.
  
  Asnjë aktivitet ende.
  
  Pensionisti i mafias serbe ishte vdekjeprurës me vetëbesim.
  
  Burri i SAS, me fytyrën gjysmë të fshehur, rrëshqiti pranë Drake.
  
  "Përshëndetje, mik i vjetër. Ditë e bukur, apo jo? Më pëlqen kur rrezet e diellit direkte godasin lentet. Wells dërgon urimet e tij më të mira."
  
  "Ku është ai budalla i vjetër?" Drake nuk i hoqi sytë nga kopshti.
  
  "Ai thotë se do t'ju kontaktojë më vonë. Diçka për ty që i detyrohesh atij pak kohë."
  
  "Bastard i vjetër i ndyrë."
  
  "Kush është May?" - pyeti Kenedi. Ajo i krihi flokët përsëri dhe veshi një uniformë ushtrie pa formë mbi një kostum pantallonash. Ajo kishte disa Glock.
  
  Drake, si zakonisht, nuk mbante asnjë armë me vete, përveç thikës për qëllime të veçanta.
  
  Djaloshi i ri i SAS tha: "Old Drake Flame është këtu. Më e rëndësishmja, kush jeni ju?"
  
  "Ejani, djema. Përqendrohuni në këtë. Ne jemi gati të ndërmarrim një nga sulmet më të mëdha ndaj civilëve në histori".
  
  "Civile?" Kennedy u vrenjos. "Nëse ky djalë është një civil, atëherë unë jam gomari i Claudia Schiffer."
  
  Ekipi Delta ishte tashmë në hapa. Drake doli nga fshehja në momentin që ata filluan dhe vrapoi nëpër tokë të hapur. Kur ai ishte në gjysmë të rrugës, filluan britmat.
  
  Në krye të shkallëve u shfaqën figura, të veshura ndryshe me kostume, pantallona të shkurtra boksiere dhe bluza të prera.
  
  U dëgjuan gjashtë të shtëna të shkurtra. Gjashtë trupa ranë pa jetë nga shkallët. Delta Team ishte në gjysmë të rrugës. Britmat urgjente tani erdhën nga diku përpara ndërsa Drake arriti në fund të shkallëve dhe u zvarrit në të djathtë, ku parmakët e lakuar prej guri siguruan pak më shumë mbulesë.
  
  U dëgjua një e shtënë, e fortë, që do të thotë se erdhi nga serbët. Drake u kthye për të kontrolluar përsëri Kenedin, pastaj u ngjit dy herë lart.
  
  Përtej tyre, një rrip i vogël zhavorri të çonte në hyrjen e pallatit, i cili ndodhej midis dy gjysmave të ndërtesës në formë H. Burra të armatosur dolën nga dyert e hapura dhe nga përplasja e dyerve franceze në të dyja anët e hyrjes.
  
  Janë me dhjetëra të tilla.
  
  Ata janë marrë në befasi - por shpejt rigrupohen. Ndoshta jo aq i vetëkënaqur në fund të fundit. Drake pa se çfarë po vinte dhe u strehua mes një koleksioni të çuditshëm statujash. Ai përfundoi duke e tërhequr zvarrë Kenedin nga Ishulli i Pashkëve.
  
  Një sekondë më vonë u dëgjuan të shtëna automatiku. Rojet e tronditur vendosën perde plumbi në të gjitha drejtimet. Drake i ra në bark, ndërsa disa plumba goditën statujën me goditje.
  
  Rojet vrapuan përpara. Ata ishin muskuj të punësuar, të zgjedhur më shumë për marrëzinë e tyre të fortë sesa për aftësitë e tyre intelektuale. Ata vrapuan drejt e në vijat e kujdesshme të zjarrit nga djemtë e Deltës dhe ranë, duke u përpëlitur mes rrjedhave të gjakut.
  
  Pas tyre u thye xhami.
  
  Nga dritaret e pallatit u dëgjuan të shtëna të tjera. Ushtari i pafat i Delta ka marrë një plumb në qafë dhe ka rënë menjëherë i vdekur.
  
  Dy roje u përplasën mbi statujat, njëri prej tyre u plagos lehtë. Drake në heshtje tërhoqi tehun e tij dhe priti që njëri prej tyre të ecte rreth statujës.
  
  Gjëja e fundit që pa serbi i plagosur ishte gjaku i tij që i rridhte ndërsa Drake i preu fytin. Kennedy qëlloi në serbin e dytë, humbi dhe më pas u mbulua me pëllumb ndërsa ngriti armën.
  
  Çekani klikoi bosh.
  
  Kennedy u ngrit në këmbë. Pa marrë parasysh nëse arma ishte shkarkuar apo jo, ajo u përball me një kundërshtar të tërbuar. Roja tundi kositësen, duke përkulur muskujt.
  
  Kennedy doli jashtë rrezes, më pas u hodh përpara ndërsa vrulli i tij e la të ekspozuar. Një goditje e shpejtë në ijë dhe një bërryl në pjesën e pasme të qafës e rrëzuan në tokë. Ai u rrotullua, tehun befas në dorën e tij dhe u pre në një hark të gjerë. Kennedy u tërhoq mbrapa aq sa maja vdekjeprurëse t'i kalonte faqes përpara se të fuste gishtat e mpirë në grykën e tij.
  
  Ajo dëgjoi thyerjen e kërcit të butë, dëgjoi se ai filloi të mbytej.
  
  Ajo u largua. Ai kishte mbaruar. Ajo nuk kishte dëshirë ta shihte atë të vdiste.
  
  Drake qëndronte dhe shikonte. "Jo keq".
  
  "Ndoshta do të ndalosh të më bësh fëmijë tani."
  
  "Unë nuk do të..." Ai ndaloi befas. Ai e mbuloi turpin e tij me mburrje të guximshme. "Nuk ka asgjë më të mirë se të shikosh një grua me armë."
  
  "Nuk ka rëndësi". Kennedy u zvarrit pas shtyllës së totemit, një tjetër tipar i pavend i rezidencës, dhe vëzhgoi skenën.
  
  "Ne po shkojmë rrugët tona të ndara," i tha ajo. "Do të gjesh një depo. Unë po kthehem."
  
  Ai bëri një punë të arsyeshme për të fshehur hezitimin e tij. "Je i sigurte?"
  
  "Hej njeri, unë jam polic këtu, të kujtohet? Ju jeni një civil. Bëj siç të thuhet."
  
  
  * * *
  
  
  Drake pa teksa Kennedy zvarritej në të djathtë, duke u nisur drejt pjesës së pasme të rezidencës, ku vëzhgimi satelitor tregoi një platformë helikopterike dhe disa ndërtesa të ulëta. Ekipi SAS ishte vendosur tashmë atje dhe duhej të depërtohej pikërisht në atë moment.
  
  Ai e gjeti shikimin e tij të zgjatur në figurën e saj, truri i tij befas dëshironte që rrobat që ajo kishte veshur t'i tregonin bythën.
  
  Tronditja e tronditi. Përulësia dhe pasiguria kombinuan forcat në kokën e tij, duke shkaktuar një vorbull dyshimi për veten. Dy vjet që kur Alison u largua, më shumë se shtatëqind ditë paqëndrueshmëri. Thellësitë e pazakonta të dehjes së vazhdueshme, e ndjekur nga falimentimi dhe më pas një ngritje e ngadaltë, shumë e ngadaltë drejt jetës normale.
  
  Ata nuk janë ende atje. Askund aty pranë.
  
  A ishte dobësia e tij duke folur?
  
  Plani B.
  
  Puna në dorë. Përpiquni të ktheni fokusin tuaj ushtarak dhe lini gjërat e mallkuara civile pas për një kohë. Ai rrëmbeu armët nga të dy rojet dhe u zvarrit midis statujave derisa qëndroi në buzë të rrugës me zhavorr. Ai vuri re tre objektiva në tre dritare të ndryshme dhe qëlloi tre breshëri me radhë.
  
  Dy britma dhe një ulërimë. Jo keq. Kur koka e mbetur nxori jashtë, duke kërkuar vendndodhjen e saj, Drake e ktheu atë në një mjegull të kuqe.
  
  Më pas ai vrapoi, vetëm për t'u rrëshqitur në gjunjë për t'u ndalur vetëm jashtë pjesës së përparme të pallatit, me kokën që goditi gurin e ashpër. Ai ktheu kokën te skuadra Delta, e cila nxitoi për ta kapur. Ai i bëri me kokë udhëheqësit të tyre.
  
  "Përmes". Drake tundi me kokë drejt derës, pastaj djathtas. "Dhomë magazinimi."
  
  Ata hynë brenda, Drake i fundit, duke shtypur kthesën e murit. Një shkallë e gjerë prej hekuri të farkëtuar u ngjit përpara tyre në nivelin e dytë të pallatit.
  
  Ndërsa zvarriteshin përgjatë murit, më shumë serbë u shfaqën në ballkonin e katit të fundit direkt mbi ta. Në një çast, ekipi Delta u bë pre e lehtë.
  
  Pa ku të shkonte, Drake ra në gjunjë dhe hapi zjarr.
  
  
  * * *
  
  
  Kenedi vrapoi drejt vijës së pemës që kufizohej me murin e jashtëm të rezidencës dhe filloi të lëvizte më shpejt. Sa hap e mbyll sytë, ajo arriti në pjesën e pasme të shtëpisë përpara se ushtari pa fytyrë i SAS-it të binte me bark para saj.
  
  Si një lepur, ajo qëndronte pa lëvizur, e hipnotizuar nga tyta e pushkës. Për herë të parë pas disa muajsh, të gjitha mendimet e Thomas Caleb e lanë atë.
  
  "Mat!"
  
  "Është në rregull," tha një zë pranë veshit të saj të djathtë. Ajo ndjeu tehun e ftohtë vetëm milimetra larg saj. "Ky është zogu i Drake."
  
  Komenti ia largoi frikën. "Zogu i Drake? Kam ikur!"
  
  Burri eci përpara saj duke buzëqeshur. "Epo, atëherë, sipas presidentit tuaj, zonjusha Moore nuk është e rëndësishme. Unë do të preferoja të prezantohesha siç duhet, por tani nuk është koha apo vendi. Më quani Wells."
  
  Kennedy e njohu emrin, por nuk tha asgjë më shumë, ndërsa një ekip i madh ushtarësh britanikë u materializuan rreth saj dhe filluan të lënë shenja. Pjesa e pasme e pronës së Babich përbëhej nga një oborr i madh i veshur me gurë indian, një pishinë me përmasa olimpike e rrethuar me kolltuqe dhe kabana të bardha, dhe disa ndërtesa të shëmtuara dhe të shëmtuara që nuk përputheshin me pjesën tjetër të dekorit. Pranë ndërtesës më të madhe ishte një helikopter rrethor i pajisur me një helikopter civil.
  
  Pas vitesh ecjeje në rrugët e Nju Jorkut, Kenedit duhej të pyeste veten nëse krimi paguan vërtet. Këta djem dhe Calebi paguan për të. Chuck Walker do ta kishte paguar nëse Kennedy nuk do ta kishte parë atë të hidhte në xhep pirgun.
  
  Shezlonget ishin plot. Disa burra dhe gra gjysmë të zhveshur tani qëndronin të tronditur, duke u shtrënguar pas rrobave dhe duke u përpjekur të mbulonin mishin e tepërt. Kennedy vuri në dukje se disa burra të moshuar nuk do të ishin në gjendje të trajtonin lëkurën e hipopotamit, ndërsa shumica e grave të reja mund ta bënin këtë me vetëm dy duar dhe një kthesë majtas.
  
  "Këta njerëz... le t'i quajmë mysafirë... ata ndoshta nuk janë pjesë e grupit serb," tha Wells qetësisht në mikrofonin e fytit. "Hiqini ato," u bëri me kokë tre drejtuesve. "Të tjerët po shkoni në anën e detit të këtyre ndërtesave."
  
  Ndërsa grupi filloi të ndahej, disa gjëra ndodhën menjëherë. Tehet e helikopterit filluan të rrotullohen; tingujt e motorëve të tij mbytën menjëherë britmat e atyre që ishin aty pranë. Më pas një gjëmim i thellë, si zhurma e hapjes së një dere me grila, i parapriu zhurmës së papritur të një makine të fuqishme. Nga mbrapa anës së detit të ndërtesave të shëmtuara, u shfaq një rrip i bardhë metali - një Audi R8 që përshpejtonte me shpejtësinë maksimale.
  
  Në kohën kur ajo arriti në oborr, ishte një ton vdekjeprurës plumbash. Ai u përplas me ushtarët e habitur të SAS-it, duke i dërguar ata të shtrihen dhe të bien në ajër. Një tjetër makinë u tërhoq pas tij, këtë herë e zezë dhe më e madhe.
  
  Tehet e helikopterit filluan të rrotulloheshin më shpejt dhe motorët e tij filluan të ulërijnë. E gjithë makina u drodh, duke u përgatitur për ngritje.
  
  Kennedy, i shtangur, mund të dëgjonte vetëm ndërsa Welles bërtiste urdhra. Ajo u zmbraps ndërsa ushtarët e mbetur të SAS hapën zjarr.
  
  I gjithë ferri shpërtheu në kopsht.
  
  Ushtarët hapën zjarr ndaj automjetit Audi R8 me shpejtësi, plumbat e shpuan trupin e tij metalik, duke shpuar lëkurën e parafangos dhe dyert. Makina u nis me shpejtësi drejt cepit të shtëpisë, duke u kthyer në minutën e fundit për të bërë një kthesë të fortë.
  
  Zhavorri qëlloi nga poshtë gomave të tij si raketa të vogla.
  
  Plumbi ka thyer xhamin e përparmë duke e shkatërruar atë. Makina fjalë për fjalë vdiq në mes të fluturimit, motori i saj ngeci kur shoferi u rrëzua rëndë pas timonit.
  
  Kennedy vrapoi përpara, duke ngritur pistoletën. "Mos lëviz!"
  
  Para se të arrinte në makinë, ishte e qartë se shoferi ishte pasagjeri i saj i vetëm.
  
  Karrem.
  
  Helikopteri ishte dy metra mbi tokë, duke u rrotulluar ngadalë. Ushtari i SAS-it bërtiti, por pa ndonjë zemërim të vërtetë në zë. Makina e dytë, një Cadillac e zezë me katër dyer, po lëvizte me shpejtësi përgjatë pishinës së madhe, me gomat e saj duke hedhur valë uji në të gjitha drejtimet. Dritaret ishin errësuar. Është e pamundur të përcaktohet se kush ishte brenda.
  
  Motori i tretë u ndez, aktualisht jashtë syve.
  
  Ushtarët hapën zjarr ndaj Cadillac, duke dëmtuar gomat dhe shoferin me tre të shtëna. Makina rrëshqiti dhe pjesa e pasme e saj u përplas në pishinë. Wells dhe tre ushtarë të tjerë vrapuan drejt tij, duke bërtitur. Kennedy i mbajti sytë nga helikopteri, por si Caddy, dritaret e tij ishin të errëta.
  
  Kennedy teorizoi se e gjithë kjo ishte pjesë e një plani të përpunuar arratisjeje. Por ku ishte Davor Babiç i vërtetë?
  
  Helikopteri filloi të ngrihej më lart. SAS më në fund u lodh nga paralajmërimet dhe qëlloi në rotorin e pasmë. Makina monstruoze filloi të rrotullohej dhe më pas një burrë u gjunjëzua poshtë saj me një granatëhedhës gati.
  
  Wells arriti në Caddy. U qëlluan dy të shtëna. Kennedy dëgjoi përmes mikrofonit se Babich ishte ende i lirë. Tani makina e tretë erdhi në qoshe, motori zhurmonte si një vrapues i Formula 1, por ishte një Bentley, i madh dhe i guximshëm, prania e tij duke bërtitur, më largo dreqin nga rruga!
  
  Kennedy u hodh në pemë. Disa ushtarë e ndoqën atë. Wells u kthye dhe gjuajti tre të shtëna të shpejta që u kthyen nga dritaret anësore.
  
  Xham antiplumb!
  
  "Ky është një budalla!"
  
  Fjalët u thanë një fraksion sekonde shumë vonë për të shpëtuar helikopterin - granata u lëshua - ngarkesa e saj shpërthyese shpërtheu në fund të helikopterit. Helikopteri u copëtua, duke shpërndarë copa metali gjithandej. Një copë çeliku e përdredhur e thyer u përplas drejt e në pishinë, duke zhvendosur mijëra litra ujë me forcë të jashtëzakonshme.
  
  Kennedy priti derisa Bentley monstruoz kaloi me shpejtësi pranë saj, më pas e ndoqi. Deduksioni i shpejtë i tha asaj se kishte vetëm një shans për të kapur serbin e arratisur.
  
  Wells e pa këtë në të njëjtën kohë dhe u hodh në veprim. R8 ishte plotësisht i konsumuar, por Caddy ishte ende i paprekur, rrotat e tij vetëm një inç nën ujë në shkallët prej mermeri të pishinës.
  
  Wells dhe dy nga ushtarët e tij vrapuan drejt Caddy. Kennedy u nis në një ndjekje të nxehtë, i vendosur për të marrë përsipër. Në atë çast u dëgjua një fërshëllimë e çuditshme, sikur të kishte kaluar një shakullimë dhe befas shpërtheu cepi i shtëpisë së Babiçit.
  
  "Oh Zoti im!" Wells ra në baltë ndërsa qetësia e tij u shkatërrua. Mbeturinat fluturuan në të gjitha drejtimet, duke rënë shi mbi pishinë dhe oborr. Kennedy u rrotullua. Ajo ktheu kokën drejt shkëmbinjve.
  
  Një helikopter i zi fluturoi atje, një figurë që valëvitej nga dera e tij e hapur.
  
  "A te pelqen?"
  
  Wells ngriti kokën. "Alicia Miles? Çfarë po bëni në emër të gjithë asaj që është e shenjtë?"
  
  "Mund t'i shqyej edhe topat e tu të vegjël me atë gjuajtje, o plak. Më ke borxh. Alicia qeshi ndërsa helikopteri u ngrit për një çast përpara se të kthehej për të ndjekur Bentley-n.
  
  Kanadezët ishin këtu.
  
  
  * * *
  
  
  Drake u rrotullua përpara pak para se muri pas tij të shndërrohej në djathë zviceran. Të paktën një plumb fluturoi aq afër sa dëgjoi rënkimin e tij zanor. Ai bëri një rrokullisje përpara për të hyrë në platformën poshtë ballkonit në të njëjtën kohë me pjesën më të madhe të ekipit Delta. Pasi atje, ai synoi lart dhe hapi zjarr.
  
  Siç pritej, dyshemeja e ballkonit ishte relativisht e dobët. Të shtënat sipër ndaluan dhe filluan të bërtiturat.
  
  Komandanti i Delta tundi dorën në të majtë në drejtim të objektit të magazinimit. Ata vrapuan shpejt nëpër dy dhoma të mobiluara bukur, por bosh. Komandanti u bëri shenjë që të ndalonin pranë njërës që survejimi i tyre satelitor kishte paralajmëruar se kishte diçka pak të veçantë - një dhomë të fshehur nëntokësore.
  
  Brenda u hodhën granata trullosëse, të ndjekura nga ushtarët amerikanë që bërtisnin furishëm për të shtuar efektin e çorientimit. Megjithatë, ata u angazhuan menjëherë në luftime trup më trup nga gjysëm duzine roje serbe. Drake psherëtiu dhe u fut brenda. Kaosi dhe konfuzioni e mbushën dhomën nga fundi në fund. Ai i mbylli sytë dhe e gjeti veten përballë një roje të madhe, e cila buzëqeshi dhe gromiste përpara se të hidhej përpara për një përqafim ariu.
  
  Drake u shmang shpejt, goditi veshkat dhe goditi pleksusin diellor me një dorë të fortë me një kamë. Njeriu-bisha as nuk u zmbraps.
  
  Pastaj iu kujtua thënia e vjetër për zënkat në bar - nëse kundërshtari juaj godet në pleksus pa u dredhur, atëherë më mirë filloni të vraponi, burrë, sepse jeni në mut të thellë...
  
  Drake u tërhoq, duke lëvizur me kujdes rreth armikut të tij të palëvizshëm. Serbi ishte i madh, me dhjam dembel mbi muskuj të fortë, dhe një ballë mjaftueshëm i madh për të thyer blloqe betoni gjashtë inç. Burri lëvizi me siklet përpara, me krahët e shtrirë gjerësisht. Një rrëshqitje dhe Drake do të ishte shtypur për vdekje, shtrydhur dhe shtypur si një rrush. Ai doli me shpejtësi, u shtir në të djathtë dhe doli përpara me tre goditje të shpejta.
  
  Syri. Veshi. Fyt.
  
  Të tre janë të lidhur. Ndërsa serbi mbylli sytë nga dhimbja, Drake ekzekutoi një gjuajtje të rrezikshme me bedel në një goditje fluturuese që krijoi një vrull të mjaftueshëm për të rrëzuar edhe këtë brontosaurus nga këmbët e tij të gjera.
  
  Burri u rrëzua përtokë me një zhurmë si një mal duke u rrëzuar. Pikturat ranë nga muri. Forca që gjeneroi nga kërcimi i tij mbrapa e rrëzoi atë pa ndjenja ndërsa koka e tij goditi kuvertën.
  
  Drake u fut më tej në dhomë. Dy djem të Deltës u vranë, por të gjithë serbët u neutralizuan. Një pjesë e murit lindor u hap dhe shumica e amerikanëve qëndruan rreth hapjes, por tani po tërhiqeshin ngadalë, duke sharë frikën.
  
  Drake nxitoi t'i bashkohej, pa mundur të imagjinonte se çfarë mund t'i kishte shkaktuar ushtarit të Deltës në panik. Gjëja e parë që ai pa ishin shkallët prej guri që të çonin në një dhomë nëntokësore të ndriçuar mirë.
  
  I dyti ishte një Panterë e zezë, që ngjitej ngadalë shkallët, me gojën e tij të gjerë duke zbuluar një varg këpurdhash të mprehta si brisk.
  
  "Fuuuuck..." tërhoqi një nga amerikanët. Drake nuk mund të pajtohej më shumë.
  
  Pantera fërshëlleu, duke rënë për të goditur. Drake u tërhoq ndërsa bisha u hodh në ajër, 100 kilogramë muskuj vdekjeprurës në tërbim. Ai u ul në shkallën e sipërme dhe u përpoq të rrinte përpara, gjatë gjithë kohës duke i mbajtur sytë e tij të gjelbër hipnotik mbi ushtarët që tërhiqeshin.
  
  "Unë e urrej ta bëj këtë," tha komandanti i Delta, duke vënë në shënjestër me pushkën e tij.
  
  "Prit!" Drake pa diçka të ndezur në dritën e llambave. "Vetem prit. Mos lëviz."
  
  Pantera eci përpara. Ekipi i Delta e mbajti atë me armë teksa kalonte mes tyre dhe gërhiti me përbuzje rojet e paaftë serbe teksa dilnin nga dhoma.
  
  "Cfare- ?" një nga amerikanët e vrenjti në fytyrë Drake.
  
  "Nuk e patë? Ai kishte veshur një gjerdan të mbushur me diamante. Unë supozoj se një mace e tillë, që jeton në një shtëpi si kjo, stërvitet të sulmojë vetëm kur dëgjon zërin e pronarit të saj."
  
  "Thirrje e mirë. Nuk do të doja të vrisja një kafshë të tillë." Komandanti i Deltës u bëri dorë serbëve. "Do ta kaloja gjithë ditën duke u argëtuar me këta bastardë."
  
  Ata filluan të zbrisnin shkallët, duke lënë dy burra në roje. Drake ishte i treti që arriti në dyshemenë e kasafortës dhe ajo që pa e bëri të tundte kokën me habi.
  
  "Sa të çoroditur janë këta bastardë të çmendur?"
  
  Dhoma ishte e mbushur plot me ato që ai mund t'i përshkruante vetëm si 'trofe'. Objekte që Davor Babiq i konsideronte të vlefshme, sepse - në perversitetet e tij - ishin të vlefshme për njerëzit e tjerë.Kabinete të mëdha e të vogla kudo, të rregulluara kuturu.
  
  Kocka e nofullës Tyrannosaurus rex. Mbishkrimi pranë tij shkruhej "Nga Koleksioni Edgar Fillion - Çmimi i Jetës". Përveç kësaj, një fotografi zbuluese e aktores së famshme me mbishkrimin "Ajo donte të jetonte". Pranë kësaj, në mënyrë të frikshme të mbështetur në një piedestal bronzi ishte një mumifikuar. dora e identifikuar si 'Prokurori i rrethit nr. 3'.
  
  Edhe me shume. Ndërsa Drake ecte nëpër vitrinë, duke u përpjekur të përballonte magjepsjen dhe përqendrimin e tij të sëmurë, ai më në fund vuri re objektet fantastike që kërkonin.
  
  Valkyries: Një palë statuja të bardha si bora të montuara në një bllok të trashë të rrumbullakët. Të dyja skulpturat ishin rreth pesë metra të larta, por ishte detaji i mahnitshëm në to që ia mori frymën Drake. Dy gra me bukë, të zhveshura dhe që duken si amazonet e fuqishme të lashtësisë, të dyja me këmbët e hapura, sikur të uleshin sipër diçkaje. Ndoshta një kalë me krahë, mendoi Drake. Beni dëshironte të dinte më shumë, por ai kujtoi se Valkyries i përdorën ato për të fluturuar nga beteja në betejë. Ai vuri re gjymtyrët muskulare, tiparet klasike të fytyrës dhe helmetat shqetësuese me brirë.
  
  "Uau!" - thirri djali nga Delta. "Do të doja të kisha një pako me gjashtë nga kjo."
  
  Akoma më e dukshme, të dy Valkyri-t po drejtonin lart në diçka të panjohur me duart e tyre të majta. Duke treguar, siç mendonte tani Drake, drejt varrit të perëndive.
  
  Sikur të gjenin Ragnarok.
  
  Në atë moment një nga ushtarët tentoi të merrte një send nga vitrina. Një zile e fortë ra dhe porta e çelikut u shemb në bazën e shkallëve, duke bllokuar daljen e tyre.
  
  Amerikanët kërkuan menjëherë maskat e gazit. Drake tundi kokën. "Mos u shqetëso. Diçka më thotë se Babich është lloji i bastardit që do të preferonte që hajduti të kapej i gjallë dhe të shkelmohej".
  
  Komandanti i Delta shikoi hekurat ende vibruese. "Fryji këto shkopinj në copa."
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy dukej i habitur pas helikopterit dhe Bentley-t që tërhiqej. Wells gjithashtu dukej i hutuar ndërsa shikonte qiellin.
  
  "Kurvë," Kennedy e dëgjoi atë duke marrë frymë. "E stërvita shumë mirë. Si guxon ajo të kthehet në një tradhtar?"
  
  "Mirë që ajo iku," Kennedy u sigurua që flokët e saj të ishin ende të lidhura pas gjithë atij kërcimi dhe hodhi vështrimin larg kur vuri re disa burra të SAS që e kishin përmasuar. "Ajo kishte nivel të lartë. Tani, nëse Drake dhe Delta Team kanë kapur Valkyries, ne mund të largohemi fshehurazi ndërsa Alicia është e zënë me Babich.
  
  Wells dukej sikur ishte i ndarë mes dy opsioneve të rëndësishme, por nuk tha asgjë ndërsa ata vrapuan nëpër shtëpi drejt hyrjes kryesore. Ata panë helikopterin të kthehej për t'u përplasur kokë më kokë me Bentley. Kanë rënë të shtëna dhe kanë dalë nga makina që po ikte. Pastaj makina papritmas frenoi fort dhe u ndal në një re zhavorri.
  
  Një objekt ka mbetur nga dritarja.
  
  Helikopteri u rrëzua nga qielli, operatori i tij zotëronte një sens pothuajse të mbinatyrshëm, ndërsa një RPG fluturonte lart. Sapo sajë e tij preku tokën, mercenarët kanadezë u derdhën nga dyert. Një shkëmbim zjarri shpërtheu.
  
  Kenedi mendoi se pa Alicia Miles, një figurë e zhdërvjellët e veshur me parzmore të përshtatshme, duke u hedhur në përleshje si luani proverbial. Një bishë e ndërtuar për betejë, e humbur në dhunën dhe tërbimin e të gjithave. Pavarësisht nga vetja, Kenedi ndjeu se i ftohte gjaku.
  
  A ishte kjo frika që ajo ndjente?
  
  Para se ajo të mund të mendonte për këtë, një figurë e hollë ra nga ana e kundërt e helikopterit. Një figurë që ajo e njohu në një çast.
  
  Profesor Parnevik!
  
  Ai çaloi përpara, në fillim me hezitim, por më pas me vendosmëri të përtërirë, dhe më në fund u zvarrit ndërsa plumbat i rridhnin ajrin mbi kokën e tij, njëri që kalonte sa një dorë e kafkës së tij.
  
  Parnevik më në fund iu afrua mjaftueshëm që SAS dhe Kennedy ta tërhiqnin atë në siguri, kanadezët të pavetëdijshëm, të përfshirë plotësisht në betejë
  
  "Ashtu është," tha Wells, duke treguar shtëpinë. "Le ta mbarojmë këtë."
  
  
  * * *
  
  
  Drake ndihmoi në tërheqjen e Valkyries përpara, ndërsa disa djem vendosën një sasi të vogël eksplozivi në grilë. Ata bënë rrugën e tyre përgjatë shtegut të ngushtë midis ekspozitave të tmerrshme, duke u përpjekur të mos shikonin shumë nga afër. Një nga djemtë e Delta u kthye nga një kontroll drithërues pak minuta më parë dhe raportoi një arkivol të zi të ulur në pjesën e pasme të dhomës.
  
  Atmosfera e pritjes zgjati plot dhjetë sekonda. U desh logjika e ushtarit për ta ndaluar këtë. Sa më pak të dini...
  
  Kjo nuk është më logjika e Drake. Por ai seriozisht nuk donte ta dinte. Ai madje u zmbraps, si një civil i zakonshëm, kur hekurat u prishën.
  
  Të shtënat u dëgjuan nga dhoma lart. Rojet e Delta u rrëzuan nga shkallët, të vdekur në vrima të përgjakshme. Sekondën tjetër, një duzinë burra të armatosur me automatikë u shfaqën në krye të shkallëve.
  
  I larguar dhe i pushkatuar, i mbuluar nga një pikë më e lartë, Delta Team kishte dështuar dhe tani ishte i prekshëm. Drake ngadalë bëri rrugën e tij drejt dollapit dhe sigurisë së tij relative, duke u përpjekur të mos mendonte për marrëzinë e të qenit i kapur kështu, dhe se si kjo nuk do të kishte ndodhur me SAS, dhe duke i besuar fatit që këta armiq të rinj të mos ishin mjaft budalla për të qëlluar Valkyries.
  
  Pati disa momente tensioni të pandërprerë, të përjetuara në heshtje mbytëse, derisa një figurë zbriti shkallët. Një figurë e veshur me të bardha dhe e veshur me një maskë të bardhë.
  
  Drake e njohu atë menjëherë. I njëjti njeri që fitoi Shield në shëtitjen e maceve në York. Njeriu që pa në Apsall.
  
  "Unë të njoh," tha ai me vete, pastaj më fort. "Gjermanët e mallkuar janë këtu."
  
  Burri mori një pistoletë të kalibrit 45 dhe e tundi përreth. "Hidhe armën. Të gjithë ju. Tani!"
  
  zë arrogant. Një zë që i përkiste duarve të lëmuara, pronari i tij zotëronte fuqi të vërtetë, atë llojin që shkruhet në letër dhe jepet në klubet vetëm për anëtarët. Një lloj personi që nuk e kishte idenë se çfarë ishte puna e vërtetë e kësaj bote dhe lodhja. Ndoshta një bankier, i lindur në industrinë bankare, ose një politikan, bir politikanësh.
  
  Burrat e Deltës i mbanin fort armët. Askush nuk tha asnjë fjalë. Përplasja ishte kërcënuese.
  
  burri bërtiti përsëri, edukimi i tij nuk e lejonte të dinte për rrezikun.
  
  "A je i shurdhër? Unë thashë tani!"
  
  Zëri i Teksanit tha me një zë tërheqës: "Nuk do të ndodhë, bastard."
  
  "Por... por..." burri ndaloi me habi, pastaj e hoqi befas maskën. "Do ta bësh!"
  
  Drake pothuajse u rrëzua. Unë ju njoh!Abel Frey, stilist gjerman i modës. Shoku e përshkoi Drake si një valë helmuese. Ishte e pamundur. Ishte si të shihje Taylor-in dhe Miley-n atje lart, duke qeshur për të pushtuar botën.
  
  Frey takoi vështrimin e Drake. "Dhe ti, Matt Drake!" i dridhej dora me pistoletë. "Më kushtove pothuajse gjithçka! Unë do ta marr atë nga ju. Unë do ta bëj! Dhe ajo do të paguajë. Oh, si do të paguajë ajo!"
  
  
  Para se të mund ta kuptonte, Frey drejtoi armën midis syve të Drake dhe qëlloi.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy vrapoi në dhomë dhe pa burrat e SAS që binin në gjunjë, duke bërë thirrje për heshtje. Ajo pa para saj një grup burrash të maskuar, të veshur me parzmore, duke i drejtuar armët e tyre në atë që ajo mund të mendonte vetëm se ishte kasaforta e fshehtë e Davor Babic.
  
  Për fat të mirë, burrat nuk i vunë re.
  
  Wells e shikoi atë dhe tha: "Kush?"
  
  Kennedy bëri një fytyrë të hutuar. Ajo mund të dëgjonte dikë duke zhurmuar, ajo mund të shihte profilin e tij anësor, 45 ai vazhdoi të tundte krahët në mënyrë të ngathët. Kur e dëgjoi atë të bërtiste emrin e Matt Drake, ajo e dinte, dhe Wells e dinte, dhe disa sekonda më vonë ata hapën zjarr.
  
  Gjatë gjashtëdhjetë sekondave të përleshjes së zjarrit që pasoi, Kennedy i pa të gjitha në lëvizje të ngadaltë. Burri me të bardha qëllon me 0.45, gjuajtja e saj mbërriti një sekondë më vonë dhe e tërhoqi cepin e palltos së tij ndërsa kalonte përmes materialit të varur. Fytyra e tij e tronditur kur u kthye. Butësia e tyre e shëndoshë dhe e dobët.
  
  Njeri i llastuar.
  
  Më pas persona të maskuar që rrotulloheshin dhe qëllonin. Ushtarët e SAS i kthejnë goditjet e vendosura mirë me saktësi dhe gjakftohtësi. Më shumë zjarr vjen nga kasaforta. zërat amerikanë. zërat gjermanë. Zërat në anglisht.
  
  Kaos i plogësht, i ngjashëm me intonacionet poetike të Taylor Swift, i përzier me shkëmbin arkaik të Metallica. Ajo goditi të paktën dy gjermanë - pjesa tjetër ra. Djaloshi me të bardha bërtiti dhe tundi krahët dhe e detyroi ekipin e tij të tërhiqej me nxitim. Kennedy pa që ata e mbuluan dhe vdiq gjatë procesit, duke rënë si kalb nga një plagë, por plaga jetoi. Ai përfundimisht iku në një dhomë të pasme dhe vetëm katër nga njerëzit e tij mbetën të gjallë.
  
  Kenedi nxitoi në korridor i dëshpëruar me një gungë të çuditshme në fyt dhe një grumbull akulli në zemër, pa e kuptuar as sa e shqetësuar ishte derisa e pa Drake-n të gjallë dhe ndjeu një rrymë të ftohtë kënaqësie që e përshkoi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake u ngrit nga dyshemeja, mirënjohës që qëllimi i Abel Frey ishte po aq i paqartë sa kuptimi i tij i realitetit. Gjëja e parë që ai pa ishte Kennedy që vraponte nga shkallët, e dyta ishte fytyra e saj teksa vrapoi drejt tij.
  
  "Faleminderit Zotin që jeni mirë!" - bërtiti ajo dhe e përqafoi para se të kujtonte përmbajtjen e saj.
  
  Drake nguli sytë në sytë e Wells-it përpara se të mbyllte të tijat. Ai e përqafoi për një moment, duke ndjerë trupin e saj të hollë, figurën e saj të fuqishme, zemrën e saj të brishtë që rrihte pranë të tijës. Koka e saj ishte e shtypur pas qafës së tij, ndjesia mjaft e mrekullueshme për t'i ndjerë sinapset.
  
  "Hej, jam mirë. Ti?"
  
  Ajo u tërhoq, duke buzëqeshur.
  
  Wells iu afrua atyre dhe e fshehu buzëqeshjen e tij dinake për një minutë. "Drake. Një vend i çuditshëm për t'u takuar përsëri, djalë i vjetër, jo lokali i këndit në Earl's Court që kisha në mendje. Më duhet të të them diçka, Mat. Diçka për Mai."
  
  Drake u hodh prapa menjëherë. Wells tha gjënë e fundit që priste. Një sekondë më vonë ai vuri re buzëqeshjen e venitur të Kenedit dhe u mblodh. "Valkyries," vuri në dukje ai. "Ejani derisa të kemi mundësi."
  
  Por komandanti i Deltës tashmë po e organizonte këtë dhe po i thërriste. "Kjo nuk është Anglia, djema. Levizim. Unë hëngra pothuajse të gjithë Hawaiin që mund të përballoja në këto pushime."
  
  
  NJËZET E NËNTË
  
  
  
  HAPËSIRË AJRORE
  
  
  Drake, Kennedy dhe pjesa tjetër e ekipit të sulmit u takuan me Ben dhe Hayden disa orë më vonë në një bazë ushtarake pranë Honolulu.
  
  Me kalimin e kohës. Burokracia u pre. Rrugët me gunga janë zbutur. Qeveritë u grindën, pastaj u mërzitën dhe më në fund filluan të flasin. Burokratët e kryengritjes u qetësuan me ekuivalentin politik të qumështit dhe mjaltit.
  
  Dhe fundi i botës po afrohej.
  
  Lojtarët e Realit flisnin, shqetësoheshin dhe spekulonin dhe flinin në ndërtesa me ajër të dobët pranë Pearl Harbor. Drake menjëherë supozoi se përshëndetja e zhytur në mendime e Benit nënkuptonte se ata kishin pak përparim për të raportuar në kërkimin e tyre për pjesën tjetër të Odin - Sytë e tij. Drake fshehu habinë e tij; ai me të vërtetë besonte se përvoja dhe motivimi i Benit do t'i kishin zgjidhur të gjitha të dhënat deri tani.
  
  Hayden, ndihmës sekretari i zgjuar i Mbrojtjes, e ndihmoi atë, por ata bënë pak përparim.
  
  Shpresa e tyre e vetme ishte se pjesëmarrësit e tjerë apokaliptikë - kanadezët dhe gjermanët - po ecnin pak më mirë.
  
  Vëmendja e Benit fillimisht u devijua nga zbulimi i Drake.
  
  "Abel Frey? Organi gjerman? Humbu, budalla."
  
  "Seriozisht, shok. A do të të gënjej?"
  
  "Mos e citoni Whitesnake para meje, Matt. E dini, grupi ynë ka probleme me interpretimin e muzikës së tij dhe nuk është për të qeshur. Nuk mund ta besoj... Abel Frey?"
  
  Drake psherëtiu. "Epo, po e filloj sërish. PO. Abel Frey."
  
  Kennedy e mbështeti atë. "E pashë dhe dua t'i them Drake që të ndalojë së foluri marrëzi. Ky djalë është i vetmuar. Vendosur në Alpet Gjermane - "Party Castle". Supermodele. Paratë. Jeta e një Superylli."
  
  "Vera, gratë dhe kënga," tha Drake.
  
  "Ndalo!" Tha Beni. "Në një farë mënyre," mendoi ai, "është kopertina e përsosur."
  
  "Është e lehtë të mashtrosh injorantin kur je i famshëm," pranoi Drake. "Ju mund të zgjidhni destinacionin tuaj - kudo që dëshironi të shkoni. Kontrabanda duhet të jetë e lehtë për këta njerëz. Thjesht gjeni objektin tuaj të lashtë, zgjidhni çantën tuaj diplomatike dhe..."
  
  "...Futeni këtë." Kennedy përfundoi pa probleme dhe ktheu sytë e tij të qeshur nga Beni.
  
  "Ju të dy duhet të..." belbëzoi ai. "...Ju të dy duhet të merrni një dhomë të ndyrë."
  
  Në atë moment Wells u afrua. "Kjo gjë me Abel Frey... është vendosur të mbahet sekret për momentin. Shikoni dhe prisni. Ne vendosim një ushtri rreth kështjellës së tij, por i japim lirinë në rast se ai mëson diçka që ne nuk e dimë."
  
  "Në shikim të parë, kjo tingëllon e arsyeshme," filloi Drake, "por..."
  
  "Por ai ka motrën time," tha Beni. Hajden ngriti dorën për ta qetësuar. "Kanë të drejtë, Ben. Karin është e sigurt... për momentin. Bota nuk është."
  
  Drake ngushtoi sytë, por mbajti gjuhën. Nuk do të arrini asgjë duke protestuar. Do të shërbente vetëm për të shpërqendruar edhe më shumë mikun e tij. Edhe një herë ai kishte vështirësi të kuptonte Hayden. A ishte cinizmi i tij i sapogjetur që e hante atë? A mendoi shpejt për Benin, apo mendoi me mençuri për qeverinë e saj?
  
  Në çdo rast, përgjigja ishte e njëjtë. Prisni.
  
  Drake e ndryshoi temën. Ai shpoi një tjetër pranë zemrës së Benit. "Si janë nëna dhe babi juaj?" - pyeti me kujdes. "A janë vendosur akoma?"
  
  Beni psherëtiu me dhimbje. "Jo, shok. Në telefonatën e fundit e përmendën, por unë i thashë se kishte gjetur një punë të dytë. Do të ndihmojë, Matt, por jo për shumë kohë."
  
  "E di". Drake shikoi Wells dhe Hayden. "Si udhëheqës këtu, ju të dy duhet të ndihmoni." Pastaj, pa pritur një përgjigje, ai tha: "Çfarë lajmesh për Heidi dhe Sytë e Odinit?"
  
  Beni tundi kokën me neveri. "Shumë," u ankua ai. "Ka fragmente kudo. Ja - dëgjoni këtë: për të pirë nga Pusi i Mimirit - Shatërvani i Urtësisë në Valhalla - të gjithë duhet të bëjnë një sakrificë të rëndësishme. Njëri sakrifikoi sytë e tij, duke simbolizuar gatishmërinë e tij për të fituar njohuri për ngjarjet aktuale dhe të ardhshme. Pasi kishte pirë, ai parashikoi të gjitha sprovat që do të shqetësonin njerëzit dhe perënditë gjatë gjithë përjetësisë. Mimir pranoi Sytë e Odinit dhe ata qëndrojnë aty që atëherë, një simbol që edhe Zoti duhet ta paguajë për një paraqitje të shkurtër të mençurisë më të lartë."
  
  "Mirë," ngriti supet Drake. "Gjëra standarde historike, apo jo?"
  
  "E drejtë. Por pikërisht kështu është. Edda poetike, Saga e Flenrich-ut, është një tjetër që unë e përktheva si "Shume Shtigjet e Heidit." Ata shpjegojnë se çfarë ndodhi, por nuk na thonë se ku janë sytë tani."
  
  "Në Valhalla", Kennedy bëri një grimasë.
  
  "Është një fjalë norvegjeze për Parajsë."
  
  "Atëherë nuk do të kem mundësinë t'i gjej ndonjëherë."
  
  Drake e mendoi mirë. "Dhe nuk ka asgjë tjetër? Jezus, mik, kjo është pjesa e fundit!"
  
  "Unë ndoqa udhëtimin e Heidit - udhëtimet e saj. Ajo viziton vendet që ne i dimë dhe më pas kthehet në shtëpinë e saj. Ky nuk është një Playstation, mik. Asnjë efekt anësor, pa arritje të fshehura, pa rrugë alternative, zilch."
  
  Kennedy u ul pranë Benit dhe i hodhi flokët. "A mund të vendosë dy pjesë në një vend?"
  
  "Është e mundur, por nuk do të përshtatej mirë me atë që dimë për momentin. Të dhëna të tjera të ndjekura gjatë viteve, të gjitha treguan për një fragment në çdo vend."
  
  "Pra ju po thoni se kjo është e dhëna jonë?"
  
  "Çelësi duhet të jetë Valhalla," tha Drake shpejt. "Kjo është fraza e vetme që tregon një vend. Dhe mbaj mend që thatë diçka më herët për Heidin që i tha Odinit se ajo e dinte se ku fshiheshin sytë e tij, sepse ai i dha të gjitha sekretet e tij kur ishte i varur në kryq."
  
  "Pema", - në atë moment Thorsten Dahl hyri në dhomë. Suedezi dukej i rraskapitur, më i lodhur nga ana administrative e punës se sa nga ajo fizike. "Një e varur në Pemën Botërore."
  
  "Oops," mërmëriti Drake. "E njëjta histori. është kafe?"
  
  "Macadamia," Dahl dukej i vetëkënaqur. "Më e mira që Hawaii ka për të ofruar."
  
  "Mendova se ishte e padëshiruar," tha Kennedy, duke treguar përbuzjen e saj ndaj New Yorker.
  
  "Spami është shumë i pëlqyer në Hawaii," u pajtua Dahl. "Por kafeja sundon gjithçka. Dhe arra Kona macadamia është mbret."
  
  "Pra ju po thoni që Heidi e dinte se ku ishte Valhalla?" Hayden u përpoq të dukej më shumë i hutuar sesa skeptik kur Drake i bëri shenjë dikujt që t'i sillte më shumë kafe.
  
  "Po, por Heidi ishte njeri. Jo Zoti. Pra, ajo që ajo do të përjetonte do të ishte një parajsë e kësaj bote?"
  
  "Më falni, njeri," bëri shaka Kennedy. "Vegas nuk u themelua deri në vitin 1905."
  
  "Në Norvegji." shtoi Drake, duke u përpjekur të mos buzëqeshte.
  
  Pasoi heshtja. Drake pa teksa Ben rishikonte mendërisht gjithçka që kishte mësuar deri më tani. Kennedy mblodhi buzët. Hajden pranoi tabakanë me filxhanë kafeje. Wells kishte kohë që ishte tërhequr në një cep, duke u shtirur se ishte në gjumë. Drake i kujtoi fjalët e tij intriguese - Më duhet t'ju them diçka. Diçka për majin.
  
  Do të ketë kohë për këtë më vonë, nëse ka.
  
  Beni qeshi dhe tundi kokën. "Është e thjeshtë. Zot, është kaq e thjeshtë. Parajsa për një person është... shtëpia e tyre."
  
  "Pikërisht. Vendi ku ajo jetonte. Fshati i saj. Kabina e saj," konfirmoi Drake. "Mendimet e mia gjithashtu."
  
  "Pusi i Mimirit ndodhet brenda fshatit Heidi!" Kennedy shikoi përreth, në sytë e saj shkëlqente ngazëllimi, më pas me grusht e goditi Drake-n me humor. "Jo keq për një këmbësor."
  
  "Unë kam rritur një tru të vërtetë që kur e lashë." Drake vuri re se Wells u dridh pak. "Lëvizja më e mirë e jetës sime."
  
  Thorsten Dahl u ngrit në këmbë. "Pastaj në Suedi për pjesën e fundit." Ai dukej i lumtur që ishte kthyer në vendlindje. "Umm... ku ishte shtëpia e Heidit?"
  
  "Ostergotland," tha Ben pa kontrolluar. "Gjithashtu shtëpia e Beowulf dhe Grendel është një vend ku ata ende flasin për monstra që enden nëpër tokat natën."
  
  
  TRIdhjetë
  
  
  
  LA VEREIN, GJERMANI
  
  
  La Veraine, Kalaja e Partisë, ndodhej në jug të Mynihut, pranë kufirit bavarez.
  
  Si një kështjellë, ajo qëndronte në gjysmë të rrugës përpjetë një mali të butë, me muret e saj të dhëmbëzuara dhe madje të mbushura me sythe shigjetash në vende të ndryshme. Kullat me majë të rrumbullakëta që ngriheshin në të dyja anët e portave me hark dhe një rrugë e gjerë lejuan makinat e shtrenjta të ngriheshin me stil dhe të tregonin arritjet e tyre më të fundit, ndërsa paparacët e zgjedhur me dorë u gjunjëzuan për t'i fotografuar ato.
  
  Abel Frey drejtoi festën një nga një, duke uruar disa nga të ftuarit më të rëndësishëm dhe duke u siguruar që modelet e tij të silleshin ashtu siç pritej prej tyre. Një majë këtu, një murmuritje atje, edhe shakaja e herëpashershme i bëri të gjithë të përmbushnin pritshmëritë e tij.
  
  Në kthinat private, ai bëri sikur nuk i vuri re vrapuesit e bardhë të shtrirë në tavolina xhami deri në gjunjë, drejtuesit të përkulur me kashtë në vrimat e hundës. Modele dhe aktore të reja të famshme të veshura si kukulla bebe prej sateni, mëndafshi dhe dantelle. Mishi rozë, rënkime dhe aroma marramendëse e epshit. Panele plazma 50 inç që tregojnë MTV dhe pornografi të fortë.
  
  Chateau ishte i mbushur me muzikë live, me Slash dhe Fergie duke performuar "Beautiful Dangerous" në një skenë larg ambienteve dekadente - muzika optimiste rock i jep frymë edhe më shumë festës tashmë dinamike të Frey.
  
  Dizajneri i modës u largua, pa u vënë re nga askush, dhe u ngjit në shkallët kryesore në një krah të qetë të kështjellës. Një fluturim tjetër dhe rojet e tij kishin mbyllur një derë të sigurt pas tij, e arritshme vetëm përmes një kombinimi të tasteve dhe njohjes së zërit. Ai hyri në një dhomë të mbushur me pajisje komunikimi dhe një radhë ekranesh televizive me definicion të lartë.
  
  Një nga fansat e tij më të besuar tha: "Në kohën e duhur, zotëri. Alicia Miles po flet në një telefon satelitor."
  
  "Shkëlqyeshëm, Hudson. A është i koduar?"
  
  "Sigurisht, zotëri."
  
  Frey pranoi pajisjen e propozuar, duke shtrënguar buzët pasi u detyrua të afronte gojën aq afër vendit ku lakei i tij tashmë po spërkatte pështymë.
  
  "Miles, kjo është më mirë të jetë e shijshme. Unë kam një shtëpi plot me mysafirë për t'u kujdesur." Gënjeshtra për komoditetin nuk i dukej si shpikje. Ishte pikërisht ajo që këta askush nuk kishte nevojë të dëgjonte.
  
  "Një bonus i denjë, do të thosha," tingulli i mirëvendosur anglez dukej ironik. "Unë kam një adresë në internet dhe fjalëkalim për të kërkuar Parnevik."
  
  "Është e gjitha pjesë e marrëveshjes, Miles. Dhe ju tashmë e dini se ka vetëm një mënyrë për të marrë bonusin."
  
  "A është Milo përreth?" Tani toni ka ndryshuar. Prerëse fyti. Më keq...
  
  "Vetëm unë dhe fansja ime më e mirë."
  
  "Mmm... Ftoje edhe atë po të duash," zëri i saj ndryshoi. "Por fatkeqësisht duhet të jem i shpejtë. Hyni në www.locatethepro.co.uk dhe shkruani fjalëkalimin me shkronja të vogla: bonusmyles007,"lol. "Mendova se mund ta vlerësoje, Frey. Duhet të shfaqet formati standard i gjurmuesit. Parnevik është programuar si i katërti. Ju duhet të jeni në gjendje ta gjurmoni atë kudo."
  
  Abel Frey përshëndeti në heshtje. Alicia Miles ishte operativja më e mirë që kishte përdorur ndonjëherë. "Mjaft mirë, Miles. Sapo sytë tuaj të jenë nën kontroll, do të jeni jashtë zinxhirit. Pastaj kthehuni tek ne dhe sillni fragmentet e kanadezëve. Pastaj ne do të flasim."
  
  Linja u shua. Frey e uli celularin, i lumtur tani për tani. "Mirë, Hudson," tha ai. "Ndize makinën. Dërgoni menjëherë të gjithë në Ostergotland." Pjesa e fundit ishte brenda mundësive të tij, siç ishin të gjitha pjesët e tjera nëse do të luanin saktë ndeshjet e fundit. "Milo e di se çfarë të bëjë."
  
  Ai studioi një varg monitorësh televizivë.
  
  "Cili prej tyre është Captive 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson gërvishti mjekrën e tij të çrregullt përpara se të tundte. Frey u përkul përpara për të studiuar vajzën bjonde të ulur në mes të shtratit të saj, me këmbët e saj të ngritura deri në mjekër,
  
  Ose, më saktë, ulur në shtratin që i përkiste Frey. Dhe duke ngrënë ushqimin e Frey në kasollen e mbyllur dhe të ruajtur që Frey urdhëroi. Përdorimi i energjisë elektrike që ka paguar Frey.
  
  Në kyçin e këmbës është një zinxhir që ai ka projektuar.
  
  Tani ajo i përkiste atij.
  
  "Dërgojeni menjëherë videon në dhomën time në ekranin e madh. Pastaj thuaj shefit të shërbejë darkën atje. Dhjetë minuta pas kësaj, kam nevojë për ekspertin tim të arteve marciale." Ai ndaloi duke menduar.
  
  "Ken?"
  
  "Po, i njëjti. Unë dua që ai të shkojë atje dhe të marrë këpucët e saj. Asgjë tjetër për momentin. Dua që tortura psikologjike të jetë e gjatë deri sa kjo të shtypet. Do të pres një ditë dhe pastaj do t'i marr asaj diçka më të rëndësishme."
  
  "Dhe i burgosuri 7?"
  
  "I dashur Zot, Hudson, trajtoje atë mirë, ashtu siç do ta trajtoje veten. Më e mira nga gjithçka. Koha e tij për të na bërë përshtypje po afron..."
  
  
  TRIDHJETË E NJË
  
  
  
  HAPËSIRË AJRORE MBI SUEDI
  
  
  Avioni u anua. Kennedy Moore u zgjua me një fillim, i lehtësuar që ishte zgjuar nga turbulencat, pasi dita e re kishte përzënë Ndjekësi të saj të Errët.
  
  Caleb ekzistonte në ëndrrat e saj ashtu si në botën reale, por gjatë natës ai vazhdimisht e vrau duke i futur buburrecat e gjalla në fyt derisa ajo u mbyt dhe u detyrua të përtypte dhe të gëlltiste, tradhtia e saj e vetme e munduar nga tmerri në sytë e saj. , konstante deri sa u shua shkëndija e fundit.
  
  E zgjuar papritur dhe e shkëputur nga nënbarku i ferrit, ajo shikoi rreth kabinës me sy të egër. ishte e qetë; civilët dhe ushtarët po dremitën ose po flisnin në heshtje. Edhe Ben Blake ra në gjumë duke shtrënguar laptopin e tij, linjat e shqetësimit nuk u zbutën nga gjumi dhe në mënyrë tragjike të pavend në fytyrën e tij djaloshare.
  
  Pastaj ajo pa Drake dhe ai po e shikonte. Tani linjat e tij të shqetësimit thjesht e rritën fytyrën e tij tashmë të habitshme. Ndershmëria dhe vetëmohimi i tij ishin të dukshme, të pamundura për t'u fshehur, por dhimbja e fshehur pas qetësisë së tij e bëri atë të dëshironte ta ngushëllonte... gjithë natën.
  
  Ajo buzëqeshi me vete. Më shumë referenca shkëmbore të dinosaurëve. Koha e Drake ishte shumë argëtuese. Kaloi një moment para se ajo të kuptonte se buzëqeshja e saj e brendshme mund të kishte arritur në sytë e saj, sepse ai i buzëqeshi asaj.
  
  Dhe pastaj, për herë të parë në të gjitha vitet që kur hyri në Akademi, ajo u pendua që thirrja e saj kërkonte që ajo të deseksualizonte personalitetin e saj. Ajo do të donte të dinte se si t'i stilonte flokët e saj kështu. Ajo do të donte të ishte pak më shumë Selma Blair dhe pak më pak Sandra Bullock.
  
  Pasi tha të gjitha këto, ishte mjaft e qartë se Drake e pëlqente atë.
  
  Ajo i ktheu buzëqeshjen, por në atë moment avioni u anua përsëri dhe të gjithë u zgjuan. Piloti njoftoi se ata ishin një orë fluturim nga destinacioni i tyre. Beni u zgjua dhe eci si një mumje për të marrë pak kafe të mbetur nga Kona. Thorsten Dahl u ngrit në këmbë dhe shikoi përreth.
  
  "Koha për të ndezur radarin depërtues në tokë," tha ai me një gjysmë buzëqeshje.
  
  Ata u dërguan për të fluturuar mbi Östergotland, duke synuar zonat ku profesori Parnevik dhe Ben besonin se fshati i Heidit do të ndodhej. Profesori i gjorë kishte qartazi dhimbje nga maja e prerë e gishtit dhe ishte thellësisht i tronditur nga sa i pashpirt kishte qenë torturuesi i tij, por ishte po aq i lumtur si një qenush, sa u tha atyre për hartën e gdhendur në Mburojën e Odinit.
  
  Rruga për në Ragnarok.
  
  Me sa duket.
  
  Deri tani askush nuk ka mundur ta përkthejë. A ishte ky një tjetër drejtim i gabuar nga ana e Alicia Miles dhe ekipit të saj të hutuar?
  
  Pasi avioni depërtoi në perimetrin e përafërt të Dahl-it, ai tregoi imazhin që u shfaq në televizorin e avionit. Radari depërtues në tokë dërgoi shpërthime të shkurtra valësh radio në tokë. Kur goditi një objekt të varrosur, kufi ose boshllëk, ai pasqyronte një imazh në sinjalin e tij të kthimit. Në fillim ato janë të vështira për t'u identifikuar, por me përvojë bëhet më e lehtë.
  
  Kennedy tundi kokën nga Dahl. "A ka ushtria suedeze gjithçka?"
  
  "Kjo lloj gjëje është e nevojshme," i tha Dahl seriozisht. "Ne kemi një version hibrid të kësaj makine që zbulon minat dhe tubacionet e fshehura. Teknologji shumë e lartë."
  
  Agimi shpërtheu mbi horizont dhe më pas u përzu nga retë gri të rreckosura ndërsa Parnevik lëshoi një britmë. "Këtu! Ky imazh duket si një vendbanim i vjetër viking. A e shihni buzën e jashtme të rrumbullakët - këto janë muret mbrojtëse - dhe objektet drejtkëndore brenda? Këto janë banesa të vogla."
  
  "Pra, le të përcaktojmë shtëpinë më të madhe..." filloi Beni me nxitim.
  
  "Jo," tha Parnevik. "Kjo duhet të jetë një shtëpi e gjatë e komunitetit - një vend takimi apo festë. Heidi, nëse do të ishte vërtet këtu, do të kishte shtëpinë e dytë më të madhe."
  
  Ndërsa avioni zbriste ngadalë, u shfaqën imazhe më të qarta. Vendbanimi shpejt u shënua qartë disa metra nën tokë dhe shtëpia e dytë më e madhe u bë shpejt e dukshme.
  
  "Ju e shihni këtë," Dahl tregoi një ngjyrë më të thellë, aq të zbehtë sa mund të mos vihej re nëse dikush nuk e kërkonte atë. "Kjo do të thotë se ka një zbrazëti dhe ndodhet direkt nën shtëpinë e Heidit. "Dreq," tha ai, duke u kthyer. "Ajo e ndërtoi shtëpinë e saj pikërisht mbi pusin e Mimirit!"
  
  
  TRIDHJETE E DY
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUEDI
  
  
  Pasi ata ishin në tokë dhe kishin ecur disa milje nëpër livadhe të lagura, Dahl urdhëroi të ndalet. Drake shikoi përreth në atë që ai mund të përshkruante vetëm si, në frymën e re të Dino-Rock-ut që ai dhe Kennedy ndanë, një ekip i larmishëm. Suedezët dhe SGG u përfaqësuan nga Thorsten Dahl dhe tre nga njerëzit e tij, SAS nga Wells dhe dhjetë ushtarë. Njëri mbeti i plagosur në Havai. Delta Team u reduktua në gjashtë persona; pastaj ishin Beni, Parneviku, Kenedi dhe ai vetë. Hayden qëndroi me aeroplan.
  
  Nuk kishte asnjë person mes tyre që të mos shqetësohej nga vështirësitë e detyrës së tyre. Fakti që avioni ishte në pritje, i mbushur me karburant dhe i armatosur, me Figurat në bord, gati për t'i çuar kudo në botë, vetëm sa e theksoi më tej seriozitetin e situatës.
  
  "Nëse ndihmon," tha Dahl ndërsa të gjithë e shikonin me pritshmëri, "Unë nuk e shoh se si mund të na gjejnë këtë herë," vuri në dukje ai. "Filloni duke përdorur eksplozivë të lehtë për të pastruar disa metra më poshtë, pastaj është koha për të grabitur."
  
  "Kujdes," shtrëngoi duart Parnevik. "Ne nuk duam një kolaps."
  
  "Mos u shqetëso", tha Dahl me gëzim. "Midis forcave të ndryshme këtu, mendoj se kemi një ekip me përvojë, profesor."
  
  Pati një të qeshur të mërzitur. Drake vëzhgoi rrethinën e tyre. Ata ngritën një perimetër të gjerë, duke i lënë burrat në majë të disa kodrave që rrethonin vendin ku radarët depërtues në tokë tregonin se dikur kishte një dhomë të vjetër roje. Sikur të ishte mjaft e mirë për vikingët dhe të gjithë...
  
  Fushat ishin me bar dhe të qetë, flladi i lehtë mezi i trazon pemët që rriteshin në lindje të pozicionit të tyre. Filloi të binte shi i lehtë dhe më pas ndaloi përpara se të provonte përsëri.
  
  I ra celulari Benit. Sytë e tij morën një pamje të përhumbur. "Babi? Thjesht i zënë. Unë do t'ju thërras përsëri në sternë. Ai e mbylli pajisjen, duke parë Drake. "Nuk kam kohë," mërmëriti ai. "Ata tashmë e dinë se diçka po ndodh, ata thjesht nuk e dinë se çfarë është."
  
  Drake tundi kokën dhe pa shpërthimin e parë pa u dridhur. Bari, terreni dhe papastërtia fluturuan në ajër. Kjo u pasua menjëherë nga një goditje tjetër, pak më e thellë, dhe një re e dytë u ngrit nga toka.
  
  Disa burra erdhën duke bubulluar përpara, duke mbajtur lopata teksa mbanin armët. Skena surreale.
  
  "Kujdes," mërmëriti Parnevik. "Ne nuk do të donim që askush të lagte këmbët e tij." Ai qeshi sikur të ishte shakaja më e madhe në histori.
  
  Një imazh më i qartë përmbledhës tregoi një vrimë nën shtëpinë e gjatë të Heidit që të çonte në një shpellë të madhe. Është e qartë se aty kishte më shumë se një pus dhe ekipi gaboi me kujdes. U desh një orë tjetër gërmimi i kujdesshëm dhe disa pauza ndërsa Parnevik këndoi dhe studioi artefaktet e zbuluara përpara se të zhdukeshin në ajër.
  
  Drake e përdori këtë kohë për të organizuar mendimet e tij. Deri më sot, ai ndjehej sikur kishte qenë në një slitë pa frena. Edhe pas gjithë këtyre viteve, ai ishte akoma më i mësuar të zbatonte urdhra sesa të zbatonte një plan veprimi, kështu që i duhej më shumë kohë për të menduar sesa, të themi, Ben Blake. Ai dinte dy gjëra me siguri - ata ishin gjithmonë prapa, dhe armiqtë e tyre i detyruan të reagonin ndaj situatave në vend që t'i krijonin ato; padyshim që kjo është rezultat i faktit që ata hynë në këtë garë pas kundërshtarëve të tyre.
  
  Tani është koha për të filluar fitimin e kësaj gare. Për më tepër, ata dukej se ishin i vetmi fraksion i përkushtuar për të shpëtuar botën në vend që ta rrezikonte atë.
  
  Pra, a beson në historitë e fantazmave?- i pëshpëriti në mendje një zë i lashtë.
  
  Jo, ai u përgjigj njësoj si atëherë. Por unë besoj në histori horror ...
  
  Gjatë misionit të tij të fundit si anëtar i SRT-së sekrete, një njësi speciale e SAS, ai dhe tre anëtarë të tjerë të ekipit të tij, duke përfshirë Alicia Miles, u përplasën në një fshat të largët në Irakun e Veriut, banorët e tij u torturuan dhe u vranë. Duke supozuar të qartë, ajo që ata po hetonin... ishte gjetja e ushtarëve britanikë dhe francezë ende në grahmat e marrjes në pyetje.
  
  Ajo që pasoi errësoi pjesën tjetër të ditëve të Matt Drake në Tokë. I verbuar nga inati, ai dhe dy anëtarët e tjerë të ekipit ndaluan torturën.
  
  Një tjetër incident 'zjarri miqësor' mes shumë njerëzve.
  
  Alicia Miles qëndronte dhe shikonte, e panjollosur nga ndonjë veçori në një mënyrë ose në tjetrën. Ajo nuk mundi të ndalonte torturat dhe nuk mund të ndalonte vdekjen e torturuesve. Por ajo ndoqi urdhrat e komandantit të saj.
  
  Matt Drake.
  
  Pas kësaj, jeta e ushtarit përfundoi për të, të gjitha marrëdhëniet romantike që ajo mbështeti u copëtuan. Por largimi nga shërbimi nuk do të thoshte se kujtimet u shuan. Gruaja e tij e zgjonte atë natë pas nate dhe më pas rrëshqiti nga shtrati i saj i lagur nga djersa, duke qarë poshtë kur ai nuk pranoi të rrëfehej.
  
  Tani ai vuri re Kenedin që qëndronte përballë tij, duke buzëqeshur sikur të ishte në një aeroplan. Flokët i vareshin lirshëm dhe fytyra e saj u bë e gjallë dhe e djallëzuar me buzëqeshjen e saj. Sytë e përqendruar dhe trupi i Victoria's Secret i kombinuar me dekorimin e mësuesit dhe përmbajtjen e biznesit. Mjaft e përzier.
  
  Ai buzëqeshi përsëri. Thorsten Dahl bërtiti: "Shko thellë në leximin! Ne kemi nevojë për një udhërrëfyes për Pasardhësit."
  
  Kur Beni e pyeti se çfarë ishte Descender, ai vetëm buzëqeshi. "Direkt nga legjenda e Hollivudit, miku im. E mbani mend se si një hajdut u hodh nga një ndërtesë dhe kërcimi i tij u rregullua në milimetër para se të ndalohej rënia e tij? Epo, Blue Diamond Lander është pajisja që ata përdorin."
  
  "Fol".
  
  Drake vuri re Komandantin e tij të vjetër që po ecte ngadalë dhe mori shishen e ofruar me kafe. Kjo bisedë ka qenë në zhvillim e sipër. Drake donte t'i jepte fund.
  
  "Mai?" Pyeti duke ulur fort buzët në tokë që askush të mos e kuptonte pyetjen e tij.
  
  "Hm?" - Unë pyeta.
  
  "Vetëm më trego".
  
  "Mirë i hirshëm, shok, pas mungesës së dukshme të informacionit që jep në lidhje me hobin tuaj të vjetër, nuk mund të mbështetem në dhënien falas tani, a mundem?"
  
  Drake nuk mundi të mos e shtypte një buzëqeshje. "Ti je një plak i ndyrë, e di këtë?"
  
  "Kjo është ajo që më mban në krye të lojës sime. Tani më trego një histori nga një prej misioneve të saj sekrete - ndonjë prej tyre."
  
  "Epo... Unë mund të jap shansin tuaj këtu dhe t'ju jap diçka të zbutur," tha Drake. "Ose mund të prisni derisa të përfundojë gjithçka dhe unë do t'ju jap arin... ju e dini të vetmin."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Kur Mai u fsheh në kongresin më të madh të cosplay në Japoni për të depërtuar dhe kapur Triadat Fuchu që drejtonin industrinë e pornografisë në atë kohë."
  
  Wells dukej sikur do të kishte një krizë. "Jezus, Drake. Ti je idiot. Mirë atëherë, por më beso, më ke borxh tani, - mori frymë. "Japonezët sapo e tërhoqën zvarrë nga Hong Kongu, pikërisht nën një identitet të rremë, pa paralajmërim, duke shkatërruar plotësisht mbulesën që ajo kishte ndërtuar për dy vjet."
  
  Drake i hodhi atij një vështrim me gojë hapur dhe mosbesues. "Asnjëherë".
  
  "Edhe fjalët e mia."
  
  "Pse?"
  
  "Edhe pyetja ime e radhës. Por, Drake, a nuk është e qartë?"
  
  Drake mendoi për të. "Vetëm se ajo është më e mira që kanë. Më e mira që kanë pasur ndonjëherë. Dhe ata duhet të jenë të dëshpëruar për këtë."
  
  "Ne kemi marrë telefonata nga Departamenti i Drejtësisë dhe Kryeministrat e tyre për rreth pesëmbëdhjetë orë tani, ashtu si Yankees. Ata do të na pranojnë gjithçka - ata e dërguan atë për të zbuluar La Veraine sepse kjo është e vetmja lidhje që ata kanë gjetur me këtë rrëmujë që tashmë është përshkallëzuar në ngjarjen më të madhe që po ndodh në planet tani. Është vetëm çështje orësh para se të detyrohemi t'u rrëfehemi atyre."
  
  Drake u vrenjos. "A ka ndonjë arsye për të mos rrëfyer tani? Maji do të ishte një blerje fantastike."
  
  "Jam dakord, mik, por qeveritë janë qeveri, dhe pavarësisht nëse bota është në rrezik apo jo, atyre u pëlqen të luajnë lojërat e tyre të vogla, apo jo?"
  
  Drake tregoi një vrimë në tokë. "Duket se ata janë gati."
  
  
  * * *
  
  
  Shkalla e zbritjes së Drake u vendos në 126 këmbë. Një pajisje e quajtur surrat e lëshimit të shpejtë iu vendos në dorë dhe iu dorëzua një çantë shpine. Ai tërhoqi përkrenaren e një zjarrfikësi me një elektrik dore të lidhur në kokë dhe gërmoi nëpër çantën e shpinës. Një elektrik dore i madh, një rezervuar oksigjeni, një armë, ushqim, ujë, një radio, furnizime të ndihmës së parë - gjithçka që ai ka nevojë për shpellën. Ai tërhoqi një palë doreza të rënda dhe shkoi në buzë të gropës.
  
  "Geronimo?" ai i kërkoi Kenedit, i cili mbeti lart me Benin dhe Profesorin, të ndihmonte në monitorimin e perimetrit të tyre.
  
  "Ose kapni kyçet e këmbëve, nxirrni prapanicën dhe shpresoni," tha ajo.
  
  Drake buzëqeshi keq me të, "Ne do të kthehemi te kjo më vonë," tha ai dhe u hodh në errësirë.
  
  Ai menjëherë ndjeu shkasin e lëshimit të diamantit të kuq. Shpejtësia e rënies së tij u zvogëlua ndërsa ai binte, dhe rrota e tij e vogël trokiste njëqind herë në sekondë. Muret e pusit - për fat të mirë tani të thata - u ndezën në flakë kaleidoskopike, si në një film të vjetër bardh e zi. Më në fund zbritja u ngadalësua deri në një zvarritje, dhe Drake ndjeu çizmet e tij kërcyen butësisht nga shkëmbi i fortë. Shtrydhi surratin dhe ndjeu këmbëzën të lëshohej nga rripi i sigurimit. Drake rishikoi procesin e shndërrimit të tij në një Ashendent përpara se të shkonte atje ku Dal dhe gjysmë duzinë burra qëndronin duke pritur.
  
  Dyshemeja u përplas në mënyrë alarmante, por ai ia atribuoi atë mbeturinave të mumifikuara.
  
  "Kjo shpellë është çuditërisht e vogël në krahasim me atë që pamë në radarin depërtues në tokë," tha Dahl. "Ai mund të ketë llogaritur gabim. Përhapeni dhe kërkoni... një tunel... apo diçka të tillë."
  
  Suedezi ngriti supet, i argëtuar nga injoranca e tij. Drake e pëlqeu. Ai ecte ngadalë rreth shpellës, duke studiuar muret e pabarabarta dhe duke u dridhur, megjithë mantelin e trashë që i ishte dhënë. Mijëra tonelata shkëmbinj dhe dheu po shtypnin mbi të, dhe ja ku ishte, duke u përpjekur të depërtonte më thellë. Atij i dukej si jeta e një ushtari.
  
  Dahl komunikoi me Parnevik nëpërmjet videofonit të dyanshëm. Profesori bërtiti aq shumë 'sugjerime' sa Dahl e mbylli tingullin pas dy minutash. Ushtarët kaluan nëpër shpellë derisa një nga djemtë e Deltës bërtiti: "Kam gdhendje këtu. Edhe pse është një gjë e vogël."
  
  Dahl fiku videofonin. Zëri i Parnevikut u dëgjua i qartë dhe i lartë dhe më pas u ndal kur Dahl e solli celularin në mur.
  
  "A e shihni këtë?"
  
  "Po! Det ar bra! Sutjena!" Parnevik humbi anglishten nga emocionet. "Walknott... mmm... një nyje luftëtarësh të vrarë. Ky është simboli i Odinit, trekëndëshi i trefishtë ose trekëndëshi Borromean, i lidhur me idenë e vdekjes së lavdishme në betejë."
  
  Drake tundi kokën. "Vikingët e përgjakshëm".
  
  "Ky simbol gjendet shpesh në 'gurët e figurave' që përshkruajnë vdekjen e luftëtarëve heroikë që udhëtojnë me varkë ose me kalë për në Valhalla - pallati i Odinit. Kjo përforcon më tej idenë se ne kemi gjetur një Valhalla të zakonshme."
  
  "Më falni që ju prish paradën, shoku," tha njeriu i drejtpërdrejtë i SAS, "por ky mur është i trashë sa vjehrra ime."
  
  Të gjithë bënë një hap prapa, duke ndezur dritat e helmetës së tyre nëpër sipërfaqen e paprekur.
  
  "Duhet të jetë një mur i rremë." Djali thuajse bërtiti nga emocioni. "Duhet të jetë!"
  
  "Prit," dëgjoi Drake zërin e ri të Benit. "Ai thotë gjithashtu se Valknoth quhet edhe Nyja e Vdekjes, një simbol i ndjekësve të Odinit që kishin një prirje për vdekjen e dhunshme. Unë me të vërtetë besoj se ky mund të jetë një paralajmërim."
  
  "Durrashi". Psherëtima e Drake ishte e sinqertë.
  
  "Ja një mendim, djema," dëgjoi zëri i Kenedit. "Si për një inspektim më të plotë të të gjitha mureve. Nëse merrni më shumë Walknotts, por më pas gjeni një mur bosh, unë do të zgjidhja këtë."
  
  "E lehtë për ty të thuash," mërmëriti Drake. "Të jesh atje lart dhe gjithçka."
  
  Ata u ndanë, duke krehur muret shkëmbore centimetër pas centimetri. Ata gërvishtën pluhurin e shekujve, fshinë rrjetat e kaurmetit dhe larguan mykun. Përfundimisht, ata gjetën edhe tre Valknots të tjerë.
  
  "Shkëlqyeshëm," tha Drake. "Janë katër mure, katër gjëra me nyje. Çfarë dreqin të bëjmë tani?"
  
  "A janë të gjithë identikë?" - pyeti i habitur profesori.
  
  Një nga ushtarët shfaqi një imazh të Parnevikut në ekranin e videofonit. "Epo, unë nuk di për ju djema, por jam i sigurt se jam lodhur duke e dëgjuar atë. Suedezi i mallkuar do të na kishte mbaruar shumë kohë më parë."
  
  "Prit," tha zëri i Benit. "Sytë janë në pusin e Mimirit, jo..." zëri i tij humbi pas fërshëllimës së statikës dhe më pas ekrani u errësua. Dahl e tundi, e ndezi dhe e fiku, por pa dobi.
  
  "Drap. Çfarë po përpiqej të thoshte?
  
  Drake ishte gati të bënte një hamendje kur videofoni u kthye në jetë dhe fytyra e Benit mbushi ekranin. "Nuk e di se çfarë ka ndodhur. Por dëgjoni - Sytë janë në pusin e Mimirit, jo në shpellën poshtë tij. Kupto?"
  
  "Po. Pra, ne i kaluam ata në rrugën poshtë?"
  
  "Unë mendoj se po".
  
  "Por pse?" Pyeti Dahl me mosbesim. "Atëherë pse u krijua fare kjo shpellë? Dhe radari depërtues në tokë tregoi qartë se kishte një hapësirë të madhe poshtë. Sigurisht, pjesa duhej të ishte atje poshtë."
  
  "Përveç nëse..." Drake ndjeu një të ftohtë të tmerrshëm. "Përveç nëse ky vend është një kurth."
  
  Dahl papritmas dukej i pasigurt. "Si keshtu?"
  
  "A është kjo hapësirë poshtë nesh? Po sikur të jetë një gropë pa fund?"
  
  "Kjo do të thotë që ju jeni duke qëndruar në një jastëk balte!" Djali bërtiti i tmerruar. "Kurth! Mund të shembet në çdo moment. Dil që andej tani!"
  
  Ata ia ngulën sytë njëri-tjetrit për një moment të pafund vdekshmërie të dëshpëruar. Të gjithë donin të jetonin aq keq. Dhe pastaj gjithçka ndryshoi. Ajo që dikur ishte një çarje në dyshemenë e betonit, tani ishte një panel i fortë i plasaritur. Ky zhurmë e çuditshme grisëse nuk ishte nga zhvendosja e gurit, por nga fakti që dyshemeja po çahej ngadalë nga skaji në skaj.
  
  Me një gropë të pafund poshtë tyre....
  
  Gjashtë burrat sulmuan tërbuar dy Ashendentët. Kur arritën atje, ende gjallë, Dahl bërtiti për të rivendosur rendin.
  
  "Ju të dy shkoni të parët. Për hir të Zotit, ji i ashpër".
  
  "Dhe në rrugën tuaj lart," komentoi Parnevik, " jini veçanërisht të vetëdijshëm për rrethinën tuaj. Ne nuk duam të humbasim artefaktin".
  
  "Mos u bëj idiot, Parnevik." Dahl ishte jashtë vetes me parandjenja. Drake nuk e kishte parë kurrë më parë kështu. "Dy të fundit prej nesh do të kontrollojnë ndërsa shkojmë," tha ai, duke ia ngulur sytë Drake. "Jemi ju dhe unë".
  
  Videofoni ra përsëri dhe fiket. Dahl e tundi atë sikur po përpiqej ta mbyste. "I mallkuar nga Yankees, pa dyshim."
  
  Çiftit të parë iu deshën tre minuta për të arritur nivelin e tokës. Pastaj tre të tjera për çiftin e dytë. Drake mendoi për të gjitha gjërat që mund të ndodhin në gjashtë minuta - një përvojë e vlefshme për një jetë, ose asgjë fare. Për të ishte i fundit. Asgjë veç kërcitjes së baltës, rënkimit të gurit që lëviz, kërcitjes së rastësisë, vendosjes nëse do ta shpërblejë atë me jetë apo vdekje.
  
  Dyshemeja poshtë simbolit të parë që gjetën ishte shembur. Nuk kishte asnjë paralajmërim; sikur dyshemeja thjesht të kishte dhënë shpirt dhe të kishte rënë në harresë. Drake u ngjit në pus sa më shumë që mundi. Ajo balancohej në anët e saj dhe jo në dyshemenë e brishtë të shpellës. Dahl përqafoi anën tjetër të pusit, duke kapur një copë spango jeshile me të dyja duart, unaza në gishtin e dasmës duke reflektuar fenerin në helmetën e Drake.
  
  Drake ngriti sytë lart, duke kërkuar për ndonjë pjesë të fortë spango që mund të lidhnin në parzmoret e tyre. Pastaj ai dëgjoi Dahl-in të bërtiste: "Drit!" dhe shikoi poshtë pikërisht në kohë për të parë videofonin të rrotullohej nga skaji në skaj me lëvizje të ngadalta të liga përpara se të binte me një kërcitje në dyshemenë e shpellës.
  
  I dobësuar, hard disku i dha vendin, duke rënë në një vrimë të zezë si ëndrrat e vjetra të Drake për të krijuar një familje. Një stuhi erdhi drejt tyre, duke lëshuar ajër të turbullt të mbushur me errësirë të papërshkrueshme nga vendi ku krijesat e verbër u fshehën dhe rrëshqitën.
  
  Dhe, duke parë poshtë në atë humnerë të hijes pa emër, Drake rizbuloi besimin e tij të fëmijërisë te përbindëshat.
  
  U dëgjua një zhurmë e dobët rrëshqitjeje dhe një litar zbriti nga lart, duke u përplasur. Drake e kapi me mirënjohje dhe e lidhi me parzmoren e tij. Dahl bëri të njëjtën gjë, duke u dukur në mënyrë identike të bardhë dhe të dy shtypën butonat e tyre përkatës.
  
  Drake shikoi lartësimatësin. Ai studioi gjysmën e tij të pusit ndërsa Dahl e kopjoi atë në anën tjetër. Disa herë ata ndaluan dhe u përkulën për të parë më nga afër, por çdo herë nuk gjenin asgjë. Njëqind këmbë shkuan, dhe më pas nëntëdhjetë. Drake qëroi duart e tij të gjakosura, por nuk gjeti asgjë. Ata ecën përpara, tani pesëdhjetë këmbë, dhe më pas Drake pa mungesën e dritës, një errësirë që thjesht thithi dritën që ai hodhi mbi të.
  
  Një dërrasë e gjerë prej druri, e dhëmbëzuar përgjatë skajeve, e paprekur nga lagështia ose myku. Drake mundi të shihte gdhendjet në sipërfaqen e saj dhe iu desh pak kohë për të vendosur saktë helmetën.
  
  Por kur e bëri...
  
  Sytë. Një imazh simbolik i syve të Odinit, i gdhendur në dru dhe i lënë këtu... nga kush?
  
  Nga vetë Odin? Mijëra vjet më parë? Autori: Heidi? Ishte pak a shumë e besueshme?
  
  Dahl hodhi një vështrim të shqetësuar poshtë. "Për hir të të gjithëve ne, Drake, mos e lësho këtë."
  
  
  TRIDHJETË E TRE
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUEDI
  
  
  Drake doli nga pusi i Mimirit, duke e mbajtur tabletën prej druri lart si një trofe. Para se të mund të shqiptonte një fjalë, ai u hoq përafërsisht nga parzmore dhe u hodh në tokë.
  
  "Hej, qetësohu..." Ai shikoi poshtë bagazhit të makinës së ëndrrave nga Hong Kongu, një nga të rejat. Ai u rrotullua pak dhe pa ushtarë të vdekur dhe që po vdisnin të shtrirë në bar - Delta, SGG, SAS - dhe pas tyre Kennedy, i gjunjëzuar me një armë të drejtuar në kokë.
  
  Pa Benin që u detyrua të qëndronte drejt në një mbajtëse mbytëse, duart e pamëshirshme të Alicia Miles i kapën fort qafën. Zemra e Drake-it pothuajse u thye kur pa Benin duke mbajtur ende celularin në dorë. Duke u kapur deri ne frymen e fundit...
  
  "Lëreni britanikun të qëndrojë," kanadezi Colby Taylor erdhi në pamjen e Drake. "Lëreni të shikojë miqtë e tij të vdesin - dëshmi se unë mund të marr çdo pjesë të tij para se t'i marr jetën."
  
  Drake lejoi që zjarret e betejës të depërtonin në gjymtyrët e tij. "Gjithçka që po provoni është se ky vend është në përputhje me atë që thotë në udhërrëfyesin e mallkuar - se është një vend i përbindëshave."
  
  "Sa poetike," qeshi miliarderi. "Dhe është e vërtetë. Më jep sytë." Ai zgjati duart si një fëmijë që kërkon më shumë. Mercenari transmetoi një imazh të syve të Odinit. "Mirë. Kaq mjafton. Pra, ku është avioni juaj, Drake? Unë dua copa prej jush dhe pastaj dil nga kjo gropë muti."
  
  "Nuk do të arrish asgjë pa Mburojën," tha Drake... gjëja e parë që i erdhi në mendje. "Dhe pastaj kuptoni se si bëhet një hartë për Ragnarok."
  
  "Budalla," qeshi Taylor në mënyrë të neveritshme. "Arsyeja e vetme që jemi këtu sot dhe jo njëzet vjet më parë është sepse Mburoja u gjet vetëm së fundmi. Megjithatë, jam i sigurt që ju e dini tashmë këtë. Po përpiqesh të më ngadalësosh? Mendon se do të rrëshqas dhe do të të jap një mundësi tjetër? Epo, zoti Drake, më lejoni t'ju them. Ajo..." i tregoi ai Alicia, "ajo nuk rrëshqet. Ajo. . gomar i fortë i artë, kjo është ajo!"
  
  Drake pa teksa ish kolegu i tij e mbyti Benin për vdekje. "Ajo do t'ju shesë te ofertuesi më i lartë."
  
  "Unë jam ofertuesi më i lartë, ju komplet mut."
  
  Dhe me vullnetin e Providencës, dikush përfitoi nga ky moment për të qëlluar një plumb. E shtëna jehoi fort nëpër pyll. Një nga mercenarët e Taylor u rrëzua me një sy të tretë të ri, duke vdekur në çast.
  
  Colby Taylor dukej mosbesues për një sekondë. Ai dukej sikur Bryan Adams sapo kishte kërcyer nga pylli dhe filloi të luante "Summer of '69". Sytë e tij u kthyen në disqe. Pastaj një nga mercenarët e tij u përplas me të, duke e rrëzuar për tokë, mercenari u gjakos, duke bërtitur dhe duke u munduar, duke vdekur. Drake ishte pranë tyre në një çast ndërsa plumbi grisi ajrin sipër tyre.
  
  Gjithçka ndodhi në të njëjtën kohë. Kennedy e hodhi trupin e saj lart. Pjesa e sipërme e kafkës së saj ishte aq fort në kontakt me mjekrën e rojes që e mbulonte, sa ai as që e kuptoi se çfarë kishte ndodhur. Mbyll menjëherë telefonin.
  
  Një breshëri plumbash fluturoi përpara e mbrapa; mercenarët, të kapur në shesh, u shkatërruan.
  
  Thorsten Dahl u lirua kur mercenari që e mbante humbi tre të katërtat e kokës në goditjen e tretë që jehoi nga pushka. Komandanti i SGG iu afrua profesor Parnevik si një gaforre dhe filloi ta tërhiqte zvarrë plakun drejt një grumbulli shkurresh.
  
  Mendimi i parë i Drake ishte për Benin. Teksa përgatitej të bënte një bast të dëshpëruar, mosbesimi e tronditi atë si një puls elektromagnetik mijëra vat. Alicia e hodhi djalin mënjanë dhe e përparoi vetë Drake. Papritur një armë u shfaq në dorën e saj; nuk kishte rëndësi se cila. Ajo ishte njësoj vdekjeprurëse me të dy.
  
  Ajo e mori atë, duke u fokusuar në të.
  
  Drake shtriu krahët anash në një gjest të sikletshëm. Pse?
  
  Buzëqeshja e saj ishte e gëzuar, si ajo e një demoni që ka zbuluar mish të paprekur në një strofull që ai mendonte se ishte përdorur prej kohësh.
  
  Ajo tërhoqi këmbëzën. Drake u tërhoq, duke pritur nxehtësi dhe më pas mpirje dhe më pas dhimbje, por syri i mendjes së tij u kap me trurin e tij dhe ai pa që ajo kishte ndryshuar synimin në momentin e fundit... dhe i vuri tre plumba mercenarit që mbulonte figurën e indinjuar të Colby. Taylor. Të mos rrezikojmë.
  
  Dy ushtarë të SAS dhe dy marinsat Delta mbijetuan. SAS e kapi Benin dhe e tërhoqi zvarrë. Ajo që kishte mbetur nga Ekipi Delta u përgatit për të kthyer zjarrin në një korije pemësh aty pranë.
  
  U dëgjuan të shtëna të tjera. Djali i Delta u kthye dhe ra. Tjetri zvarritej me bark deri aty ku kishte rënë Wellsi, në anën tjetër të pusit të Mimirit. Trupi i prirur i Wells u tund kur amerikani e tërhoqi atë, dëshmi se ai ishte gjallë.
  
  Minutat në vijim kaluan në turbullirë. Alicia bërtiti nga zemërimi dhe u hodh pas ushtarit amerikan. Kur ai u kthye dhe u përball me grushtin e tij, ajo ndaloi për një sekondë.
  
  "Largohu," e dëgjoi Drake të thoshte. "Vetëm largohu."
  
  "Unë nuk do ta lë pas këtë njeri."
  
  "Ju amerikanë, thjesht jepini një pushim," tha ajo përpara se të lëshonte gjithë ferrin. Lojtari më i mirë i Amerikës u tërhoq, duke u penguar nëpër barin e dendur, fillimisht u mbajt për një krah dhe më pas u lëkund pasi u thye përpara se të humbiste shikimin në njërin sy dhe në fund u rrëzua pa u dridhur.
  
  Drake bërtiti, duke vrapuar drejt Alicias ndërsa ajo e kapte Wellsin nga jaka.
  
  "A je i cmendur?" - ai bertiti. "A jeni plotësisht i çmendur?"
  
  "Ai po shkon në pus," sytë e Alicia ishin vrasës. "Mund t'i bashkohesh ose jo, Drake. Vendimi yt."
  
  "Pse në emër të Zotit? Pse?"
  
  "Një ditë, Drake. Një ditë, nëse i mbijetoni kësaj, do ta dini."
  
  Drake ndaloi për të marrë frymë. Çfarë donte të thoshte ajo? Por të humbiste përqendrimin tani do të ishte të ftoje vdekjen me aq siguri sikur të kishte kryer vetëvrasje. Ai thirri kujtimet e tij të stërvitjes, mendjen e tij, të gjitha aftësitë e tij SAS. Ai e goditi atë me një goditje të drejtpërdrejtë boksi, një goditje, një kryq. Ajo kundërshtoi, duke u siguruar që çdo herë t'i godiste kyçin e dorës me forcë dërrmuese, por tani ai ishte shumë afër.
  
  Aty ku donte të ishte.
  
  Ai drejtoi gishtin në qafën e saj. Ajo bëri një hap anësor, direkt në gjurin e tij në rritje, duke synuar të thyente disa brinjë dhe të ngadalësonte rënien e saj.
  
  Por ajo u rrotullua mes gjunjëve të tij derisa ata u afruan në mënyrë tronditëse, centimetra larg njëri-tjetrit, sy më sy.
  
  Sytë e mëdhenj. Sytë e mrekullueshëm.
  
  Ata i përkisnin një prej grabitqarëve më të mëdhenj në botë.
  
  "Ti je po aq i dobët sa një fëmijë thurje, Mat."
  
  Pëshpëritja e saj i ftohte kockat ndërsa ajo doli përpara, zgjati krahun dhe e hodhi në ajër. Ai u ul në shpinë, pa frymë. As një sekondë më vonë ajo ishte sipër tij, gjunjët duke u përplasur në pleksusin e tij diellor, balli që përplasej me të tijin, duke e bërë të shihte yje.
  
  Duke parë përsëri njëri-tjetrin në sy, ajo pëshpëriti: "Shtrihuni".
  
  Por nuk ishte ai që duhej të bënte zgjedhjen. Ishte gjithçka që ai mund të bënte për të ngritur dorën, duke u rrokullisur anash për të parë teksa ajo e tërhoqi gjysmën zvarrë Wellsin gjysmë të vetëdijshëm drejt buzës së gropës pa fund të njohur si Pusi i Mimirit.
  
  Drake bërtiti, duke luftuar për t'u gjunjëzuar. I zënë ngushtë nga disfata, i tronditur nga sa avantazhe kishte humbur që kur iu bashkua racës njerëzore, ai mundi vetëm të shikonte.
  
  Alicia e rrotulloi Wellsin mbi buzë të pusit. Komandanti i SAS-it as që bërtiti.
  
  Drake u tund teksa u ngrit në këmbë, me kokën dhe trupin duke bërtitur. Alicia iu afrua Colby Taylor, ende i freskët dhe i shkathët si një qengj pranveror. Drake, me shpinën nga gjermanët, ndihej po aq i pambrojtur sa një marinar në një trap përballë një Kraken parahistorik, por ai nuk u zmbraps.
  
  Alicia e tërhoqi trupin e mercenarit të vdekur nga Taylor. Miliarderi u ngrit në këmbë, me sytë hapur, duke parë nga Miles te Drake te pemët.
  
  Nga mbrapa trungjeve të mbështjellë me mjegull, filluan të dukeshin figura, të ngjashme me fantazmat, që ndiheshin si në shtëpinë e tyre në këtë vend legjendar. Iluzioni u shkatërrua kur ata u afruan mjaftueshëm për të parë armët e tyre.
  
  Drake tashmë ka ecur përreth. Ai mund të shihte njerëzit që po afroheshin, e dinte se ata ishin gjermanë si shkaba që kishin ardhur për të marrë gjithë plaçkën.
  
  Drake shikoi i hutuar armën e fitores së tyre. Alicia thjesht e kapi miliarderin kanadez për bigëzim dhe e shtrëngoi derisa sytë i dolën nga koka. Ajo buzëqeshi me konfuzionin e tij përpara se ta çonte te pusi i Mimirit dhe ta përkulte kokën mbi buzë.
  
  Drake e kuptoi se kishte prioritete të tjera. Ai e anashkaloi veprimin, duke përdorur Alicia dhe Taylor si mburojë. Ai arriti te shkurre dhe vazhdoi të ecte, duke u ngjitur ngadalë në një kodër të vogël me bar.
  
  Alicia tregoi me gisht në vrimë dhe e shkundi Taylor derisa ai iu lut për mëshirë: "Ndoshta do të gjesh diçka për të mbledhur atje, o idiot megaloman," fërshëllei ajo dhe e hodhi trupin e tij në zbrazëtinë e pafund. Britmat e tij bënë jehonë për pak, pastaj u ndalën. Drake pyeti veten nëse një burrë që ra në një gropë pa fund bërtiste përgjithmonë dhe nëse askush nuk ishte pranë për ta dëgjuar, a vlente vërtet?
  
  Në këtë kohë Milo kishte arritur të dashurën e tij. Drake e dëgjoi atë duke thënë: "Pse dreqin e bëre këtë? Shefi do ta donte të gjallë këtë gomar."
  
  Dhe përgjigja e Alicias: "Hesht, Milo. Mezi prisja të takohesha me Abel Frey. A jeni gati për të shkuar?"
  
  Milo buzëqeshi keq drejt majës së kodrës. "Nuk do t'i përfundojmë ato?"
  
  "Mos u bëj gomar. Ata janë ende të armatosur dhe mbajnë tokën e lartë. E keni atë për të cilën kemi ardhur?"
  
  "Të nëntë pjesët e Odin janë të pranishme dhe funksionale. Avioni juaj është i skuqur!" - ai bertiti. "Qëndohuni natën në këtë tokë të vdekur!"
  
  Drake shikoi ndërsa gjermanët tërhiqeshin me kujdes. Bota sapo u zhyt në buzë. Ata erdhën gjithë këtë rrugë dhe bënë shumë sakrifica. Ata u futën me makinë në tokë.
  
  Vetëm për të humbur gjithçka me gjermanët në rreshtin e fundit.
  
  "Po," e zuri syri Beni me një buzëqeshje të pakëndshme, sikur të lexonte mendimet e tij. "Ashtu si jeta imiton futbollin, apo jo?"
  
  
  TRIDHJETË E KATËR
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SUEDI
  
  
  Dielli po perëndonte nën një horizont të qartë, ndërsa evropianët dhe aleati i tyre i vetëm amerikan i mbetur çalë në tokë më të lartë. Frynte një erë e dobët e e ftohtë. Një vlerësim i shpejtë zbuloi se një nga ushtarët e SAS u plagos dhe profesor Parnevik vuante nga shoku. Kjo nuk është për t'u habitur duke marrë parasysh atë që ai ka kaluar.
  
  Dahl kontaktoi vendndodhjen e tyre nëpërmjet telefonit satelitor. Ndihma ishte rreth dy orë larg.
  
  Drake u rrëzua pranë Benit ndërsa ndaluan në një korije të vogël me pemë të zhveshura me një fushë të hapur rreth tyre.
  
  Fjalët e para të Benit: "E di që kanë vdekur të tjerë, Matt, por shpresoj se Karin dhe Hayden janë mirë. Me vjen keq."
  
  Drake ishte në siklet të pranonte se kishte harruar që Hayden ishte ende me aeroplan. "Mos u shqetëso. Është e natyrshme. Shanset janë jashtëzakonisht të mira për Karin, të drejta edhe për Hayden", pranoi ai, pasi kishte humbur aftësinë e tij për të zbukuruar diku përgjatë misionit. "Si po përballon, shok?"
  
  Beni e mori celularin. "Akoma gjalle".
  
  "Ne kemi bërë një rrugë të gjatë që nga shfaqja e modës."
  
  "Mezi e mbaj mend atë," tha Ben seriozisht. "Matt, mezi e mbaj mend se si ishte jeta ime para se të fillonte kjo. Dhe tashmë kanë kaluar... ditë?"
  
  "Mund t'ju kujtoj nëse dëshironi. Frontman i The Wall of Sleep. Bie mbi Taylor Momson. Telefoni celular është i mbingarkuar. Qiraja e prapambetur. Unë jam i bindur për Taylor.
  
  "Ne kemi humbur gjithçka."
  
  "Jo gënjeshtër këtu, Ben - nuk do të kishim arritur deri këtu pa ty."
  
  "Ti më njeh, shok. Unë do të ndihmoja këdo." Ishte një përgjigje standarde, por Drake mund të thoshte se ishte i kënaqur me lavdërimet. Ai nuk e harroi këtë kur Beni i kishte lënë pas kostumeve, madje edhe profesorin skandinav.
  
  Pa dyshim, kjo ishte ajo që Hayden pa tek ai. Ajo pa personin brenda duke filluar të shkëlqejë. Drake u lut për sigurinë e saj, por nuk mund të bënte asgjë për të tani.
  
  Kennedy ra pranë tyre. "Shpresoj se nuk ju shqetësova djema. Dukesh mjaft në formë."
  
  "Jo ti," tha Drake dhe Ben pohoi me kokë. "Tani ju jeni një nga ne."
  
  "Hmm, faleminderit, mendoj. Është një kompliment?"
  
  Drake ngriti humorin. "Kushdo që mund të luajë disa lojëra Dino Rock me mua është vëllai im për jetën."
  
  "Gjithë natën, burrë, gjithë natën."
  
  Beni rënkoi. "Pra," ai shikoi përreth. "Sapo u errësua."
  
  Drake shikoi livadhet e pafundme. Rripi i fundit i ngjyrës së kuqe të errët sapo pikonte nga horizonti më i largët. "Dreq, vë bast se këtu bëhet ftohtë natën."
  
  Dahl iu afrua atyre. "Pra, ky është fundi, burra? A kemi mbaruar? Bota ka nevojë për ne".
  
  Era depërtuese i grisi fjalët e tij duke i shpërndarë nëpër fusha.
  
  Parneviku foli nga vendi ku po pushonte, duke mbështetur kurrizin pas një peme. "Dëgjo, um, ti më the se ke parë imazhin e vetëm të njohur të pjesëve në rregullimin e tyre të vërtetë. Një pikturë që dikur i përkiste John Dillinger."
  
  "Po, por gjëja shkoi në turne në vitet '60," shpjegoi Dahl. "Nuk mund të jemi të sigurt se nuk është kopjuar, veçanërisht nga një prej atyre vikingëve të fiksuar pas historisë."
  
  Profesori ishte mjaft mirë sa të mërmëriti: "Oh. Faleminderit."
  
  Errësirë e plotë dhe një milion yje vezulluan lart. Degët tundeshin dhe gjethet shushurinin. Ben instinktivisht u afrua më pranë njërës anë të Drake. Kennedy bëri të njëjtën gjë me tjetrin.
  
  Aty ku kofsha e Kenedit preku kofshën e tij, Drake ndjeu zjarr. Ishte gjithçka që ai mund të bënte për t'u fokusuar në atë që po thoshte Dahl.
  
  "Mburoja," tha suedezi, "është shpresa jonë e fundit".
  
  A është ulur ajo me qëllim kaq afër? Drake mendoi për të. Prek....
  
  Zot, kishte shumë kohë që nuk ndihej kështu. E ktheu atë në ditët kur vajzat ishin vajza dhe djemtë ishin nervozë, duke veshur bluza në dëborë dhe duke i çuar të dashurat e tyre nëpër qytet një të shtunë pasdite, përpara se t'u blinte CD-në e tyre të preferuar dhe ta trajtonin veten me kokoshka dhe një kashtë në kinema. .
  
  Ditë të pafajshme, të shkuara prej kohësh. I mbajtur mend gjatë dhe, për fat të keq, i humbur.
  
  "Mburoja?" Ai ndërhyri në bisedë. "Çfarë?"
  
  Dahl e shikoi me vetullat. "Vazhdo kështu, bastard i trashë i Yorkshire. Thamë që Mburoja është detaji kryesor këtu. Pa të asgjë nuk mund të arrihet pasi ajo përcakton vendndodhjen e Ragnarok. Gjithashtu është bërë nga një material i ndryshëm nga pjesët e tjera - sikur të ketë një rol tjetër për të luajtur. Synimi. "
  
  "Si cfare?"
  
  "Fuuuuck," tha Dahl me theksin e tij më të mirë të Oksfordit. "Më pyesni diçka për sportin."
  
  "NE RREGULL. Pse dreqin nënshkroi Leeds United me Thomas Brolin gjithsesi?
  
  Fytyra e Dahl-it u zgjat dhe më pas u ngurtësua. Ai ishte gati të protestonte kur një zhurmë e çuditshme theu heshtjen.
  
  Bërtitje. Një rënkim nga errësira.
  
  Një tingull që ngjalli frikën e parë. "Krishti jeton," pëshpëriti Drake. "Çfarë- ?"
  
  Ndodhi sërish. Një ulërimë, e ngjashme me një kafshë, por gutturale, si nga diçka e madhe. E bëri natën të zvarritet.
  
  "Të kujtohet?" Me një pëshpëritje të panatyrshme me tmerr, Ben tha: "Ky është vendi i Grendelit. Përbindëshi nga Beowulf. Ka ende legjenda që përbindëshat jetojnë në këto anë".
  
  "E vetmja gjë që mbaj mend nga Beowulf ishte gomari i Angelina Jolie," tha Drake me mall. "Por më pas, mendoj se e njëjta gjë mund të thuhet për shumicën e filmave të saj."
  
  "SHH!" - Fëshpëriti Kennedy. "Çfarë dreqin është ajo zhurmë?"
  
  Ulërima erdhi përsëri, më afër tani. Drake u përpoq me dëshpërim të dallonte ndonjë gjë në errësirë, duke imagjinuar këpurdha të zhveshura që po nxitonin drejt tij, me pështymë që pikonte, rripa mishi të kalbur të mbërthyer mes dhëmbëve të tyre të dhëmbëzuar.
  
  Ai ngriti armën, duke mos dashur të trembte të tjerët, por shumë i pasigurt për ta rrezikuar.
  
  Torsten Dahl drejtoi pushkën e tij. Ushtari i aftë i SAS-it ka nxjerrë një thikë. Heshtja prangosi natën më shumë sesa Gordon Brown e prangosi ekonominë e Mbretërisë së Bashkuar, duke e shtrydhur atë në të thatë.
  
  Tingull i dobët. Klank. Diçka që dukej si hapa të lehta....
  
  Por çfarë lloj këmbësh ishin këto? Drake mendoi për të. Burrë apo...?
  
  Nëse do të kishte dëgjuar kërcitjen e kthetrave, mund ta kishte lëshuar të gjithë revistën e tij i tmerruar.
  
  Mallkuar këto përralla të vjetra.
  
  Vetë barkushet në zemrën e tij gati shpërthyen kur celulari i Benit papritmas erdhi në jetë. Beni e hodhi në ajër në befasi, por më pas e kapi në mënyrë të lavdërueshme gjatë rrugës.
  
  "Durra!" pëshpëriti ai para se të kuptonte se çfarë ishte përgjigjur. "Oh, përshëndetje, mami."
  
  Drake u përpoq të ndalonte gjakun që rrihte në trurin e tij. "Prini atë. Prisni!"
  
  Ben tha: "Në tualet. Do të të telefonoj më vonë!"
  
  "E lezetshme". Zëri i Kenedit ishte çuditërisht i qetë.
  
  Drake dëgjoi. Rrënkimi erdhi përsëri, i hollë dhe i dhimbshëm. Kjo u pasua nga një trokitje e largët, sikur zhurmuesi të kishte hedhur një gur. Një tjetër klithmë dhe më pas një ulërimë....
  
  Këtë herë patjetër njerëzore! Dhe Drake nxitoi në betejë. "Është Wells!" Ai nxitoi në errësirë, instinkti e çoi drejt e te pusi i Mimirit dhe e ndaloi në buzë.
  
  "Më ndihmoni," rënkoi Wells, duke u shtrirë drejt skajit të dhëmbëzuar të shkëmbit me gishta të plasaritur dhe të përgjakur. "Më kapën në një nga litarët... në rrugë poshtë. Gati më thyen krahun. Kjo kurvë ka... diçka më shumë për të bërë për të vrarë... mua.
  
  Drake mori peshën e tij, duke e shpëtuar atë nga rënia e lirë në natën e pafund.
  
  
  * * *
  
  
  Ndërsa Wells mbështillej ngrohtësisht dhe pushonte, Drake thjesht tundi kokën ndaj tij.
  
  Wells bërtiti: "Unë kurrë nuk kam dashur të filloj një luftë ... brenda SAS."
  
  "Atëherë është në rregull, sepse Alicia dhe unë nuk jemi më pjesë e SAS."
  
  Pranë tij, Ben mori në pyetje Parnevikun sikur të mos kishte ndodhur asgjë. "A mendoni se Mburoja është një lloj çelësi?"
  
  "Mburoja është gjithçka. Ky mund të jetë çelësi, por është padyshim gjithçka që na ka mbetur".
  
  "Iku?" Drake përsëriti, duke ngritur një vetull. Ai u fokusua te telefoni I i Benit. "Sigurisht që ne e dimë!"
  
  Beni ishte një hap përpara, duke kërkuar në "Shield of Odin" me shpejtësi të madhe. Imazhi që u shfaq ishte i vogël, por Beni zmadhohej më shpejt sesa mund të mendonte Drake. Ai u përpoq të kujtonte se si dukej Mburoja. Rrumbullakët, me qendër të ngritur të rrumbullakët, buza e jashtme ndahet në katër pjesë të barabarta.
  
  Beni e mbajti I-phone në gjatësinë e krahut, duke i lejuar të gjithë të mblidheshin përreth.
  
  "Është e thjeshtë," tha Kennedy. "Ragnarok në Vegas. Të gjithë janë në Vegas."
  
  Djaloshi fërkoi mjekrën. "Vendosja e Mburojës tregon katër pjesë të dallueshme që rrethojnë përgjigjen në qendër. E shihni? Le t'i etiketojmë ato Veri, Lindje, Jug dhe Perëndim që të dimë se për çfarë po flasim."
  
  "Shkëlqyeshëm," tha Beni. "Epo, Perëndimi është i qartë. Unë shoh një shtizë dhe dy sy."
  
  "Jug është një kalë dhe dy, um, Ujqër, unë mendoj." Drake ngushtoi sytë sa më mirë që mundi.
  
  "Sigurisht!" Djali po qante. "Keni të drejtë. Sepse duhet të ketë dy Valkyri në Lindje. Po? E shihni?"
  
  Drake i mbylli sytë fort për t'u fokusuar dhe pa atë që mund të konsiderohej si femra luftëtare të hipur mbi një palë kuaj me krahë. "Dallmuar Starbucks!" Ai u betua. "Një kafene me Wi-Fi falas kudo në botë përveç kësaj!"
  
  "Pra..." belbëzoi Kenedi, "uh, Mburoja nuk ka një Mburojë mbi të?"
  
  "Hmmm...!" Profesori studioi shumë, duke rënë në syrin e Benit dhe duke marrë një goditje miqësore. "A mund të zmadhoni pak më shumë?"
  
  "Jo. Ky është kufiri i tij".
  
  "Unë nuk shoh asnjë shenjë tjetër në anën lindore," tha Dahl nga vendi i tij. "Por Veriu është mjaft interesant."
  
  Drake e zhvendosi vëmendjen e tij dhe ndjeu një nxitim tronditjeje. "Zot, ky është simboli i Odinit. Tre trekëndësha të lidhur. E njëjta gjë që pamë në pus."
  
  "Por çfarë është kjo? Dahl tregoi një simbol të vogël të vendosur në këndin e poshtëm të majtë të një prej trekëndëshave. Ndërsa Beni u afrua, ata të gjithë bërtitën: "Është Mburoja!"
  
  Mbreti një heshtje e turpshme. Drake shkatërroi trurin e tij. Pse simboli Mburoja u vendos brenda trekëndëshave? Natyrisht, kjo është një e dhënë, thjesht një e paqartë.
  
  "Do të ishte shumë më e lehtë në ekranin e madh!" Profesori gërhiti.
  
  "Ndaloni së ankuari," tha Ben. "Mos lejoni që t'ju mposht."
  
  "Këtu është një mendim," tha Kennedy. "A mund të përfaqësojnë trekëndëshat diçka tjetër përveç kësaj 'nyje të Odin' ose diçka tjetër?"
  
  "Qëllimi sekret i një simboli mistik të lidhur me Zotin, i cili më parë konsiderohej thjesht një legjendë?" Djali buzëqeshi. "Sigurisht që jo".
  
  Drake fërkoi brinjët aty ku Alicia Miles e kishte mësuar se shtatë vjet pa stërvitje ndikoi në nivelin tuaj të luftimit. Ajo e kishte poshtëruar, por ai gjeti ngushëllim në faktin se ai ishte gjallë dhe ata ishin ende - thjesht - në lojë.
  
  "Helikopteri do të ketë një internet të integruar," Dahl u përpoq të qetësonte të gjithë. "Për rreth... oh, tridhjetë minuta."
  
  "Mirë, mirë, po në lidhje me pjesën qendrore?" Drake bëri pjesën e tij. "Dy skica që duken si vizatimi i një fëmije me tre sisë dhe një kandil deti."
  
  "Dhe Mburoja përsëri," zmadhoi Beni në syrin e 'kandilit të detit'. "I njëjti imazh si në pjesën veriore. Pra, ne kemi dy imazhe të Mburojës në vetë Mburojën. Pjesa qendrore, e përbërë nga dy forma të lira dhe tre trekëndësha të vetëm, "tha ai, duke tundur kokën drejt Kenedit. "Ndoshta këto nuk janë fare trekëndësha."
  
  "Epo, të paktën kjo konfirmon teorinë time se Mburoja është pjesa kryesore," vuri në dukje Parnevik.
  
  "Këto skica më kujtojnë diçka," reflektoi Dahl. "Unë thjesht nuk mund të them se çfarë."
  
  Drake mund të kishte bërë disa sulme të këqija personale, por ai e mbajti veten nën kontroll. Përparim, mendoi ai. Suedezja pompoze ka bërë një rrugë të gjatë me ta dhe tani ka fituar pak respekt.
  
  "Shiko!" Beni bërtiti, duke bërë që të gjithë të hidheshin. "Ka një vijë të hollë, pothuajse të parëndësishme që lidh të dy imazhet e Mburojës!"
  
  "Gjë që në të vërtetë nuk na tregon asgjë," u ankua Parnevik.
  
  "Ose..." mendoi Drake, duke kujtuar ditët kur lexonte hartat e ushtrisë, "ose... nëse e kuptoni nga ana tjetër, ne e dimë se Mburoja është karta e Ragnarok. Këto dy imazhe mund të jenë e njëjta pikë qendrore në dy foto të ndryshme... Vetëm njëra pamje është lartësia dhe tjetra..."
  
  "Ky është plani!" Tha Beni.
  
  Në atë moment u dëgjua zhurma e një helikopteri që po afrohej. Dahl foli për këtë duke demonstruar varësinë e tij të shkollës së vjetër duke fikur GPRS. Ai i hodhi sytë në errësirë së bashku me të gjithë të tjerët, ndërsa një figurë e madhe e zezë iu afrua.
  
  "Epo, ne nuk kemi shumë zgjedhje," tha ai me një gjysmë buzëqeshje. "Ne do të duhet të marrim përsipër këtë rast."
  
  
  * * *
  
  
  Pasi hipi në bord dhe u vendos, Dahl ngriti një laptop Sony Vaio 20 inç, i cili përdorte modemin e tij portativ, të ngjashëm me një I-phone. Në varësi të mbulimit të rrjetit celular, ata do të kishin akses në internet.
  
  "Kjo është një hartë," vazhdoi Drake trenin e tij të mendimeve. "Pra, le ta trajtojmë në atë mënyrë. Natyrisht, mesi, detaji qendror, është pamja e planit. Pra, kopjoni diagramin, përdorni disa softuer të njohjes gjeografike dhe shikoni se çfarë ndodh."
  
  "Hmm," Parnevik ekzaminoi me dyshim pamjen e zgjeruar. "Pse të përfshini një imazh tjetër që duket si një sisë kur simboli i mburojës është i ndezur, uh, Medusa. "
  
  "Pikënisje?" Kennedy mori një shans.
  
  Helikopteri tundej i shtyrë nga era e fortë. Piloti u urdhërua të fluturonte për në Oslo derisa të merrte udhëzime të mëtejshme. Aty i priste ekipi i dytë SGG.
  
  "Provo programin, Torsten."
  
  "Unë tashmë e kam atë, por nuk kam nevojë për të," u përgjigj Dahl me habi të papritur. "E dija se këto forma dukeshin të njohura. Kjo është Skandinavia në hartë! Sisa është Norvegjia, Suedia dhe Finlanda. Medusa është Islanda. E pabesueshme."
  
  Një pjesë e sekondës më vonë, laptopi mori tre ndeshje të mundshme. Algoritmet e softuerit të njohjes peshonin më afër me nëntëdhjetë e tetë për qind - kjo ishte Skandinavia.
  
  Drake pohoi me respekt drejt Dahl.
  
  "Ragnarok në Islandë?" Djaloshi mendoi për të. "Por pse?"
  
  "Jepini këto koordinata pilotit," Drake drejtoi gishtin drejt vijës bregdetare islandeze dhe pozicionit të simbolit Shield. "Kështu që. Tashmë jemi disa orë prapa."
  
  "Por ne nuk i kemi copat e mallkuar," tha Ben me ankth. "Gjermanët i kanë ato. Dhe vetëm ata mund ta gjejnë Varrin e Zotave duke përdorur Shards."
  
  Dhe tani Thorsten Dahl në fakt qeshi, duke e bërë Drake të mendojë. "Oh, jo," tha suedezi dhe e qeshura e tij ishte pothuajse e keqe. "Unë kam një ide shumë më të mirë sesa të ngatërrohem me këto pjesë të mallkuara. Gjithmonë ishin. Lërini të qëndrojnë në lakër turshi!".
  
  "Ju jeni duke bërë? Më lejoni të mendoj - a nuk u gjet Mburoja në Islandë?" pyeti Beni, duke i bërë përshtypje edhe një herë Drake me të menduarit e tij të qartë nën presion.
  
  "Po, dhe nëse ky është vendi antik i Ragnarok," tha Parnevik, "kjo ka kuptim. Mburoja e Odinit do të kishte rënë aty ku vdiq."
  
  "Oh, kjo ka kuptim tani, profesor," ngacmoi Kennedy. "Tani këta djem kanë vendosur gjithçka për ju."
  
  "Epo, nëse ndihmon, ne kemi ende misterin më të madh për të zgjidhur," tha Ben me një buzëqeshje të lehtë. "Kuptimi i simbolit antik të Odin - tre trekëndësha."
  
  
  TRIDHJETË E PESË
  
  
  
  Islanda
  
  
  Vija bregdetare e Islandës është e akullt, e thyer dhe shumëngjyrëshe, e gdhendur në disa vende nga akullnajat e mëdha dhe e lëmuar në të tjera nga dallgët e furishme dhe erërat depërtuese. Ka vija bregdetare me lavë dhe shkëmbinj të zinj, ajsbergë madhështorë dhe në përgjithësi një lloj qetësie zen. Rreziku dhe bukuria shkojnë dorë për dore, gati për të qetësuar udhëtarin e pakujdesshëm dhe për ta sjellë atë në një fund të parakohshëm.
  
  Rejkjaviku i kaloi përtej tyre brenda pak minutash, çatitë e tij të kuqe të ndezura, ndërtesat e bardha dhe malet përreth të mbuluara me borë garantuan se do të emocionojnë edhe zemrat më të lodhura.
  
  Ata ndaluan për një kohë të shkurtër në një bazë ushtarake pak të populluar për t'u mbushur me karburant dhe për të ngarkuar kostume dimërore, municione dhe racione, dhe çfarëdo tjetër që Dahl mund të mendonte në dhjetë minutat që mbetën të bllokuar.
  
  Por njerëzit në bordin e helikopterit të zi ushtarak nuk panë asgjë nga këto. Ata u grupuan së bashku - duke diskutuar të njëjtin qëllim - por mendimet e tyre të brendshme ishin për vdekshmërinë e tyre dhe vdekshmërinë e botës - sa të frikësuar dhe të frikësuar ishin dhe sa të frikësuar ishin për të tjerët.
  
  Drake u alarmua. Ai nuk mund të kuptonte se si t'i mbante të gjithë të sigurt. Nëse do të ishte Ragnarok që ata gjetën, atëherë varri i përrallshëm i zotave ishte i radhës dhe jeta e tyre sapo ishte bërë një lojë ruletë - lloji që luanit në alegorinë e preferuar të Kenedit, Vegas - ku tryeza ishte e manipuluar.
  
  E ndërtuar në këtë aluzion të veçantë nga planet sekrete të secilit lojtar sekret dhe planet e panjohura të armiqve të tyre të shumtë.
  
  Dhe tani, përveç Benit dhe Kenedit - dy njerëz që do t'i mbronte me jetën e tij - Drake duhej të mendonte si për Hayden ashtu edhe për Karin.
  
  A do të pengojnë të gjitha këto frikë të shpëtojmë botën? Vetëm koha do ta tregojë.
  
  Fundlojrat luheshin në çdo cep. Abel Frey tashmë ka filluar të tijën. Alicia dhe Milo mund të kenë të tyren, por Drake dyshoi se ish-kolegu i tij SRT kishte përgatitur një surprizë vrasëse që as i dashuri i saj nuk e priste.
  
  Torsten Dahl dhe Wells kishin folur rrallë në telefon që kur kaluan brigjet e Islandës, duke marrë urdhra, sugjerime dhe pëshpëritur këshilla nga qeveritë e tyre përkatëse. Më në fund, Kennedy iu përgjigj thirrjes, e cila e bëri atë të ulej drejt për disa minuta dhe të tundte kokën e lodhur e tronditur.
  
  Ajo iu drejtua vetëm Drake. "Të kujtohet Hayden? Sekretare? Po, ajo thjesht e bën mirë punën e saj."
  
  "Çfarë do të thotë?"
  
  "Ajo është nga CIA, dreqin. Dhe pikërisht aty ku ajo dëshiron të jetë. Në mes të gjithë kësaj katrahure."
  
  "Durrashi". Drake i hodhi Benit një vështrim të shqetësuar, por megjithatë besonte se ajo kishte një vend të butë për mikun e tij. A ishte vetëm zemra e Drake-it që e ushqente me nocione romantike duke i thënë se ndjenjat e Hayden ishin të vërteta, apo ajo ishte e vërtetë?
  
  "Ishte Sekretari i Mbrojtjes," vazhdoi Kennedy sikur asgjë të mos kishte ndodhur. "Dëshira për të qenë, um, 'në dijeni'."
  
  "Vërtet". Drake tundi me kokë Dahl dhe Wells. "Dhe atje, është vetëm historia që përsëritet." Ai shikoi i lodhur nga dritarja më e afërt. "A mund të besoni, Kennedy, pas javës së fundit apo më shumë se ne jemi ende në lojë?"
  
  "A mund të besoni," tha Kenedi, "se të gjithë besojnë në teorinë e fundit të gjykimit "zjarri do të na përpijë?"
  
  Drake ishte gati të përgjigjej me zemërim të lodhur kur fundi ra nga bota e tij. Gjaku ngriu në venat e tij kur diçka gjigante u shfaq jashtë dritares.
  
  Diçka kaq e madhe...
  
  "Tani e di," fërshëlleu ai me zërin plot tmerr të një njeriu që papritmas kuptoi se gjithçka që donte mund të vdiste sot. "Dreqin... Kennedy... Tani e di."
  
  
  * * *
  
  
  Ndërsa tregoi zbulimin e tij dhe Kennedy u përkul për t'i parë, ai ndjeu të gjithë trupin e saj të tensionuar.
  
  "Oh Zoti im!" - ajo tha. "Kjo..."
  
  "E di," e ndërpreu Drake. "Dal, shiko këtë. Shikoni!"
  
  Suedezi kapi shfaqjen jo karakteristike të frikës dhe e mbylli shpejt bisedën. Një vështrim i shkurtër nga dritarja e bëri atë të vreroset i hutuar. "Është vetëm Eyjafjallajokull. Dhe po, po, Drake, e di, është e lehtë për mua të them dhe po, po, ky është ai që bëri të gjitha lajmet në vitin 2010..." Ai ndaloi, i tronditur, në pritje.
  
  Sytë e Parnevikut u zgjeruan. Mallkimet suedeze fluturuan prej tij si shigjeta të helmuara.
  
  Tani Beni iu afrua dritares. "Uau. Ky është vullkani më i famshëm i Islandës dhe duket se ende po shpërthen, megjithëse butësisht."
  
  "Po!" Drake po qante. "Zjarri do të na përpijë. Mallkuar supervullkan. "
  
  "Por më e rëndësishmja," arriti të vazhdojë Kenedi tani, "shiko pamjen e Shield-it nga sytë e shpendëve, Matt. Shikoje ate!"
  
  Tani Parnevik arriti të gjejë këndvështrimin e tij: "Tre male nuk janë tre trekëndësha, siç besohej gjithmonë. Shkencëtarët e lashtë e kishin gabim. Simboli më i famshëm i Odinit është deshifruar gabimisht. Oh Zoti im!"
  
  Drake shikoi përtej vullkanit që shpërtheu dhe pa dy male edhe më të larta në të dyja anët e tij, të cilat, kur shiheshin nga lart, ngjanin shumë me simbolin e Odinit.
  
  "O Zoti im," tha Parnevik. "Kjo është vendi ku sytë tanë na mashtrojnë me të vërtetë, sepse megjithëse këto male duken të jenë afër Eyjafjallajokullit, ato janë në fakt qindra milje larg. Por ata janë pjesë e zinxhirit të vullkaneve islandeze. Gjithçka është e ndërlidhur".
  
  "Pra, nëse njëri ngrihet me forcë të mjaftueshme dhe lidhet drejtpërdrejt me dy të tjerët..." vazhdoi Kennedy.
  
  "Ju keni fillimet e një supervullkani," përfundoi Drake.
  
  "Varri i perëndive," tha Dahl, "është i vendosur brenda një vullkani që shpërthen".
  
  "Dhe heqja e eshtrave të Odinit e bën atë të lulëzojë!" Kennedy tundi kokën, flokët i rridhnin. "A do të prisnit ndonjë gjë më pak?"
  
  "Prit!" Dahl tani po shikonte imazhin satelitor, i cili u tregonte se kur do të arrinin në syrin e Medusës. "Ne kemi ende nevojë për pak ndihmë me udhëzime, dhe ky ka qenë gjithmonë plani im B. Ka një mal të madh atje dhe Abel Frey do të na tregojë pikërisht nga dera e përparme."
  
  "Si?" Të paktën dy zëra pyetën.
  
  Dahl i shkeli syrin dhe i foli pilotit. "Na ngri më lart."
  
  
  * * *
  
  
  Tani ato ishin aq të larta sa Drake nuk mund t'i shihte as malet nëpër re. Respekti i tij i sapogjetur për komandantin e SGG-së kishte nevojë urgjente për mbështetje.
  
  "Mirë, Torvill, largoji fshatarët nga mjerimi i tyre, apo jo?"
  
  "Thorsten," korrigjoi Dahl, para se të kuptonte se po e vidhnin. "Oh e kuptoj. Në rregull, atëherë përpiquni të vazhdoni nëse mundeni. Ky është specialiteti im i ushtrisë, ose të paktën ishte para se të bashkohesha me SGG. Fotografi ajrore, në veçanti ortofoto. "
  
  "Kjo është e shkëlqyer," tha Drake. "Unë jam duke qëndruar drejt teksa flasim. Çfarë dreqin është kjo?"
  
  "Këto janë fotografi të marra nga një distancë 'të pafundme', duke parë drejt poshtë, të cilat më pas modifikohen gjeometrikisht për t'iu përshtatur një standardi të pranuar të hartës. Pasi të jetë ngarkuar fotografia, gjithçka që duhet të bëjmë është ta rreshtojmë me koordinatat e 'botës reale', pastaj..." ngriti supet ai.
  
  "Bum!" Kennedy qeshi. "Do të thuash diçka si Google Earth, apo jo? Vetëm pa 3D?"
  
  "Vërtet". Drake bëri një grimasë. "Shpresoj që kjo të funksionojë, Dal. Ky është shansi ynë i vetëm për të ecur përpara fundit të lojës."
  
  "Kështu do të jetë. Jo vetëm kaq, por kur kompjuteri të llogarisë koordinatat, do të dimë saktësisht se ku është hyrja në Varrin e Zotave. Edhe gjermanët, të cilët zotërojnë plotësisht të nëntë fragmentet, do të duhet ta vlerësojnë atë."
  
  "Me kusht që gjermanët t'i vendosin të gjitha pjesët në mënyrë korrekte," tha Ben me një buzëqeshje të trishtuar.
  
  "Epo, është e vërtetë. Mund të shpresojmë vetëm se Abel Frey e di se çfarë po bën. Ai padyshim kishte mjaft kohë për të praktikuar."
  
  Drake rrëshqiti nga vendi i tij dhe kërkoi Wellsin. E pashë duke përplasur celularin në dritare i dëshpëruar.
  
  "A keni ndonjë lajm për kështjellën e Frey, shoku?"
  
  Komandanti i SAS gërhiti. "I rrethuar. Por fshehurazi - Kalaja nuk është në dijeni të vëmendjes së saj të sapogjetur. Aty ka policë gjermanë. Interpol. Përfaqësues të shumicës së qeverive në botë. Por jo Mai, për disa arsye. Nuk do të të gënjej Matt, ky do të jetë një gur i vështirë për t'u thyer pa një ton humbje."
  
  Drake pohoi me kokë, duke menduar për Karin. Ai i dinte shanset, pasi i kishte luajtur shumë herë. "Pra, ne do të bëjmë varrin së pari... Dhe pastaj do të shohim se ku do të përfundojmë."
  
  Pikërisht në këtë moment pati një entuziazëm në pjesën e përparme të helikopterit të ngushtë. Dahl u kthye me një buzëqeshje ngazëllyese në fytyrë. "Frey është atje poshtë tani! E vendosim në copa. Nëse e ndezim këtë foshnjë në shpërthim të plotë dhe gjuajmë me një kuadro në sekondë, do të jemi brenda këtij varri brenda një ore! "
  
  "Kini pak respekt," mori frymë me nderim Parnevik. "Është Ragnarok atje poshtë. Një nga fushat më të mëdha të betejës në historinë e njohur dhe vendi i të paktën një Harmagedoni. Zotat vdiqën duke bërtitur në këtë akull. Zotat. "
  
  "Dhe Abel Frey gjithashtu," tha Ben Blake qetësisht. "Nëse ai lëndoi motrën time."
  
  
  
  PJESA 2
  vish armaturën...
  
  
  TRIDHJETË E GJASHTË
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Loja kishte mbaruar.
  
  Ndërsa Drake dhe shoqëruesit e tij fluturuan mbi ekuipazhin e Ragnarok dhe Abel Frey, duke u nisur drejt malit të tymosur, ata e dinin se gjermanët do të ishin në ndjekje të nxehtë. Helikopteri zbriti me shpejtësi drejt një pellgu të butë bore, i tronditur dhunshëm nga shpërthimet e herëpashershme të erës dhe një rrymë në rritje. Piloti e kontrolloi grupin derisa helikopteri u hodh sa më afër që mundej, gjashtë këmbë nga toka, pastaj u bërtiti të gjithëve që të dilnin dreqin.
  
  "Ora po troket!" - bërtiti Dahl sapo çizmet e tij prekën borën. "Levizim!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake zgjati dorën për të mbështetur Benin përpara se të shikonin përreth. Depresioni i vogël dukej si pika më e mirë e uljes, duke qenë vetëm një milje nga hyrja e vogël që ata po eksploronin dhe e vetmja tokë brenda distancës së arsyeshme që nuk ishte tepër shkëmbore ose një tub i mundshëm magmë. Një bonus i shtuar ishte se mund të ndihmonte në konfuzionin e Frey për vendndodhjen e saktë të Varrit.
  
  Ishte një peizazh i zymtë, jo ndryshe nga ai që mund të dukej fundi i botës, mendoi Drake. Shtresat e hirit gri, faqet e shurdhër të maleve dhe depozitat e nxira të lavës i dhanë pak besim teksa priste që Dal të tregonte hyrjen në pajisjen e tij GPRS. Gjysma priste që një hobbit i shkretë të dilte nga mjegulla e errët, duke pretenduar se kishte arritur në Mordor. Era nuk ishte e fortë, por erërat e saj sporadike e kafshuan në fytyrë si një pitbull.
  
  "Këtu". Dahl vrapoi nëpër rrjedhat e hirit. Lartë mbi ta, një re kërpudha u ngrit në qiell me qetësi të qetë. Dahl synonte të çarën e trashë të zezë në malin përpara.
  
  "Pse dikush do të vendoste një vend kaq të rëndësishëm dhe të shenjtë brenda një vullkani?" E pyeti Kenedi teksa po ecte pranë Drake.
  
  "Ndoshta nuk ishte menduar të zgjaste përgjithmonë," ngriti supet ai. "Islanda ka qenë duke shpërthyer prej shekujsh. Kush do ta kishte menduar se ky vullkan do të shpërthente kaq shpesh pa arritur kapacitetin e tij të plotë?"
  
  "Në qoftë se... nëse nuk shpërthen siç duhet nga kockat e Odinit. A mund ta mbanin nën kontroll?"
  
  "Le të shpresojmë që jo."
  
  Qielli sipër u mbulua me borë dhe hi që rridhte, duke shtuar muzgun e parakohshëm. Dielli nuk shkëlqeu këtu; ishte sikur Ferri të kishte kapur për herë të parë Mbretërinë Tokësore dhe të ishte mbajtur fort pas saj.
  
  Dal bëri rrugën e tij përgjatë tokës së pabarabartë, ndonjëherë duke u përplasur mbi rrjedhjet e papritura të thella të pluhurit gri. Kur Dahl arriti te shkëmbinjtë e zhveshur, të gjitha bisedat në këtë grup të larmishëm pushuan - ata ishin të mbushur me njerëz nga shkretëtira e shurdhër.
  
  "Këtu lart," tregoi suedezi me pistoletën e tij. "Rreth njëzet këmbë." Ai ngushtoi sytë. "Unë nuk shoh asgjë të qartë."
  
  "Tani, nëse Cook do ta kishte thënë këtë në brigjet e Havait, ne nuk do të kishim kurrë qull ananasi," qortoi Drake butësisht, duke shpresuar të qesh.
  
  "Ose kafe Kona," lëpiu buzët Kenedi teksa e shikonte, më pas u skuq ashpër kur ai ktheu syrin.
  
  "Pas teje," tha ai, duke treguar me një lulëzim në shpatin tridhjetë gradë.
  
  "Në asnjë mënyrë, pervers." Vetëm tani ajo arriti të buzëqeshë.
  
  "Epo, nëse më premton se nuk do të shikosh në bythën time." Drake e ngarkoi shpatin shkëmbor me dëshirë, duke testuar çdo kapje përpara se të shpërndante peshën e tij, duke mbajtur një sy me vëmendje Dahl dhe ushtarin e vetëm të SAS sipër tij. Më pas ishte Kennedy, pastaj Ben dhe në fund Profesori dhe Wells.
  
  Askush nuk donte të lihej jashtë këtij misioni të veçantë.
  
  Për ca kohë Dahl përparoi përpara me një zhurmë. Drake hodhi një vështrim pas tij, por nuk pa asnjë shenjë ndjekjeje përtej horizontit, më e padëmshme se fjalimi i kryeministrit. Një moment më vonë, zëri i Dahl-it depërtoi në velin e heshtjes.
  
  "Uau, ka diçka këtu, djema. Ka një shkëmb që del jashtë, pastaj një kthesë majtas pas tij..." zëri i tij u shua. "Një bosht vertikal me... po, me hapa të gdhendura në shkëmb. Shumë i ngushtë. Helvite! Ata perënditë e vjetër duhet të kenë qenë të dobët!"
  
  Drake arriti në dalje dhe rrëshqiti pas saj. "Thjesht shave, Dahl, dhe bëre shaka? Ose provoni gjithsesi. Pra, ndoshta ju jeni njeri në fund të fundit. Dreqin, çfarë vrime e ngushtë. Shpresoj që të mos nxitojmë të largohemi."
  
  Me këtë mendim shqetësues, ai e ndihmoi Dahl-in të siguronte vijën e sigurisë përpara se ta shtynte suedezin në vrimën e zezë. Më erdhën në mendje disa sulme hakmarrëse, por tani nuk ishte koha apo vendi. Në pamundësi për ta drejtuar pishtarin poshtë, i gjori Torsten Dahl zbriti verbërisht, hap pas hapi.
  
  "Nëse ndjen erën e squfurit," Drake nuk mundi ta mbante veten. "Ndal."
  
  Dahl mori kohën e tij, duke vendosur me kujdes çdo këmbë. Pas disa minutash ai u zhduk dhe gjithçka që mundi të shihte Drake ishte se shkëlqimi i zbehtë nga helmeta e zjarrfikësit të tij po zbehej gjithnjë e më shumë.
  
  "A je mirë?"
  
  "Unë kam arritur në fund!" Zëri i Dahl-it bëri jehonë.
  
  Kennedy shikoi përreth. "A është kjo një shaka tjetër?"
  
  "Epo, le të dalim nga ky i ftohtë," Drake kapi skajin e gurit të zi dhe e uli me kujdes veten mbi buzë. Duke përdorur këmbët për të gjetur së pari këmbën e tij, ai uli me kujdes veten, centimetër pas centimetri të rrezikshëm. Hapja ishte aq e ngushtë sa me çdo lëvizje gërvishtte hundën dhe faqet. "Drap! Vetëm merrni kohën tuaj, "u tha ai të tjerëve. "Përpiquni të lëvizni pjesën e sipërme të trupit sa më pak të jetë e mundur."
  
  Disa minuta më vonë ai dëgjoi Dahl-in të thoshte, "Gjashtë këmbë" dhe ndjeu shkëmbin pas tij të kthehej në hapësirë boshe.
  
  "Kini kujdes," paralajmëroi Dahl. "Tani jemi në buzë të humnerës. Rreth dy metra e gjerë. Një mur i pastër shkëmbi në të djathtën tonë, një gropë e rregullt pa fund në të majtë. Ka mbetur vetëm një rrugë."
  
  Drake përdori dritën e tij për të testuar gjetjet e suedezit, ndërsa të tjerët bënë zbritjet e tyre të gjata. Pasi të gjithë u alarmuan dhe përgatiteshin, Dahl filloi të përparonte ngadalë përgjatë parvazit. Ata ishin të mbështjellë në errësirë të thellë, të ndriçuar vetëm nga pishtarët në helmetat e tyre, të cilët kërcenin si xixëllonja në një përrua. Boshllëku i plotë i përgjumi si thirrja e një sirene në të majtë, duke e bërë edhe më mikpritës shkëmbin e rëndë në të djathtë.
  
  "Më kujton një nga ata filmat e vjetër të dinosaurëve," tha profesor Parnevik. "Të kujtohet? Toka që koha harroi, mendoj? Ata lëvizin nëpër shpella, të rrethuar nga krijesa vdekjeprurëse. Një film i madh".
  
  "Ai me Raquel Welch?" - pyeti Wells. "Jo? Epo, njerëzit e epokës sime, ata mendojnë një dinosaur - ata mendojnë Raquel Welch. Nuk ka rëndësi."
  
  Drake e shtypi shpinën pas shkëmbit dhe doli përpara me krahët e shtrirë, duke u siguruar që Ben dhe Kenedi të ndiqnin shembullin përpara se të largoheshin siç duhet. Një zbrazëti e zymtë u shfaq para tyre dhe tani një gjëmim i dobët, i thellë dhe i largët, arriti në veshët e tyre.
  
  "Kjo duhet të jetë Eyjafjallajökull, mali që shpërthen butë," pëshpëriti profesor Parnevik përgjatë vijës. "Supozimi im më i mirë është se ne jemi në një dhomë anësore, të izoluar mirë nga dhoma e magmës dhe nga kanali që ushqen shpërthimet. Mund të ketë dhjetëra shtresa hiri dhe llave midis nesh dhe magmës në rritje, duke na mbrojtur ne dhe Varrin. Mund të jemi edhe brenda një anomalie shkëmbore ku ngrihet në një kënd më të pjerrët se anët e malit."
  
  Dahl bërtiti në errësirë. "Gelvit! Ferr dhe mallkim! Një mur i ulët na afrohet, duke kaluar rrugën tonë në një kënd prej nëntëdhjetë gradë. Nuk është e lartë, ndaj mos u shqetësoni, vetëm kini kujdes."
  
  "Një lloj kurthi?" Djali mori një rrezik.
  
  Drake pa pengesën dhe mendoi të njëjtën gjë. Me shumë kujdes, ai ndoqi komandantin e SGG përmes pengesës deri në gju. Ata të dy panë varrin e parë në të njëjtën kohë.
  
  "Oooh," Dahl nuk kishte fjalë të mjaftueshme për t'i kuptuar ato.
  
  Drake sapo fishkëlleu, i mahnitur nga spektakli.
  
  Një kamare e madhe ishte gdhendur në shpatin e malit, duke u shtrirë ndoshta njëqind metra në thelbin e vullkanit - drejt dhomës së magmës. Ajo u formua në formën e një harku, ndoshta njëqind metra të lartë. Teksa të gjithë u mblodhën përreth dhe nxorrën elektrik dore të rëndë, u shpalos pamja mahnitëse e varrit të parë.
  
  "Uau!" - tha Kennedy. Drita e tij ndriçonte një raft pas tjetrit, të gdhendur në kornizën shkëmbore, çdo raft i zbukuruar dhe i mbushur me thesare: gjerdan dhe shtiza, parzmore dhe helmeta. Shpata....
  
  "Kush dreqin është ky djalë?"
  
  Parneviku, siç mund të pritej, studioi murin e largët, atë që përballej me ta, në fakt gurin e varrit me hark të Zotit. Kishte gdhendje fantastike në reliev të qartë, të barabarta në mjeshtëri me çdo njeri modern të Rilindjes, madje edhe Michelangelo.
  
  "Ky është Marsi," tha profesori. "Zoti Romak i Luftës"
  
  Drake pa një figurë muskulore në parzmore dhe fund, duke mbajtur një shtizë të madhe në njërën shpatull masive, duke parë mbi tjetrën. Në sfond qëndronte një kalë madhështor dhe një ndërtesë e rrumbullakët që të kujtonte shumë Koloseun në Romë.
  
  "Më habit se si vendosën se kush do të varrosej këtu," mërmëriti Kennedy. "Perënditë romake. perënditë skandinave..."
  
  "Edhe unë," tha Parnevik. "Ndoshta ishte thjesht një trill i Zeusit."
  
  Papritur të gjithë sytë u tërhoqën nga sarkofagu i madh që qëndronte nën afreskun e gdhendur. Imagjinata e Drake mori përsipër. Nëse do të shikonin brenda, a do të gjenin eshtrat e Zotit?
  
  "Dreqin, por ne nuk kemi kohë!" Dahl dukej i frustruar, i rraskapitur dhe i rraskapitur. "Shkojmë. Nuk e kemi idenë se sa perëndi mund të jenë varrosur këtu."
  
  Kennedy u vrenjos nga Drake dhe shikoi përgjatë parvazit ndërsa ai u zhduk në errësirë. "Është një shteg guri i brishtë që po ndjekim, Matt. Dhe unë jam i gatshëm të vë bast me 401 mijë që numri i perëndive nuk është vetëm një apo dy."
  
  "Ne nuk mund të besojmë asgjë tani," tha ai. "Vetëm njëri-tjetrin. Le të. Gjermanët do të vijnë së shpejti."
  
  Ata dolën nga dhoma e varrimit të Marsit, secili njeri duke vjedhur një vështrim dëshpërues në sigurinë e tij relative dhe rëndësinë e pallogaritshme. Boshllëku bëri shenjë edhe një herë dhe tani Drake filloi të ndjente një dhimbje të shurdhër në kyçet e këmbëve dhe gjunjët, një nënprodukt i lëvizjes së tyre të ngadaltë përgjatë parvazit. I gjori profesor Parnevik dhe Beni i ri duhet të kenë pasur dhimbje të vërteta.
  
  Një zhurmë tjetër tronditi shpellën e madhe dhe bëri jehonë në të gjithë shpellën e tyre. Drake ngriti sytë dhe mendoi se pa një parvaz të ngjashëm shumë sipër tij. Kjo gjë e mallkuar mund të rrotullohet gjithë natën!
  
  Nga ana pozitive, ata nuk kanë dëgjuar ende asnjë shenjë persekutimi. Drake supozoi se ata ishin një orë e mirë përpara gjermanëve, por e dinte se konfrontimi ishte pothuajse i pashmangshëm. Ai thjesht shpresonte se ata mund të neutralizonin kërcënimin global përpara se të ndodhte.
  
  Një parvaz i dytë u shfaq përpara, dhe pas saj një kamare e dytë e mrekullueshme, e vendosur në thellësi të malit. Ky ishte zbukuruar me shumë objekte të arta, muret anësore fjalë për fjalë shkëlqenin nga drita e artë.
  
  "O Zot!" psherëtiu Kennedy. "Nuk kam parë kurrë diçka të tillë. Kush është ky? Thesar Zoti?
  
  Parnevik shikoi gdhendjet në gurë që dominonin sarkofagun masiv. Ai tundi kokën për një moment, duke u vrenjtur. "Prit, a janë këto pupla?" A është ky Zoti i veshur me pupla?"
  
  "Ndoshta, profesor," Beni tashmë po shikonte përtej kamares në hapësirën e natës së zezë që i priste. "A ka rëndësi? Ky nuk është Një."
  
  Djaloshi e injoroi atë. "Është Quetzalcoatl! Zoti i Aztekëve!Për çfarë është e gjithë kjo..."-u tregoi me gisht muret që shkëlqenin.
  
  "Ari Aztec." Wells psherëtiu, i mahnitur pavarësisht nga vetja. "Uau".
  
  "Ky vend..." Kennedy ajrosi pothuajse plotësisht dhomën, "është gjetja më e madhe arkeologjike e të gjitha kohërave. A e kuptoni këtë? Këtu hyjnia nuk është vetëm e një qytetërimi, por e shumë qytetërimeve. Dhe të gjitha traditat dhe thesaret që vijnë me to. Është... dërrmuese."
  
  Drake hodhi sytë nga imazhi i Quetzalcoatl, i stolisur me pupla dhe duke tundur një sëpatë. Parnevik tha se perëndia Aztec njihej - sipas burimeve të zakonshme të kishës - si Zoti Sundimtar, një shprehje që lë të kuptohet se ai ishte me të vërtetë i vërtetë.
  
  "Quetzalcoatl" do të thotë "zvarranik fluturues" ose "gjarpër me pendë". I cili..." Parnevik ndaloi në mënyrë dramatike, pastaj dukej se kuptoi se të gjithë të tjerët ishin tërhequr në parvaz, "dragoi", tha me vete i kënaqur.
  
  "A ka ndonjë të përbashkët me Marsin?" pyeti një ushtar i vetëm i SAS me emrin Jim Marsters.
  
  Drake pa teksa Parneviku hyri në parvaz me buzën e shtrënguar. "Hmm," supozimi i tij i frymëzuar arriti të gjithë në parvaz. "Vetëm se ata mund të nënkuptojnë vdekjen dhe një herë e bënë."
  
  
  * * *
  
  
  Niche e tretë, dhe kjo është po aq befasuese sa ajo e mëparshme. Drake e gjeti veten duke parë një zonjë mahnitëse lakuriq të gdhendur në dru.
  
  Muret ishin të mbuluara me figurina me vlerë një pasuri. Delfinët, pasqyrat, mjellmat. Një gjerdan me pëllumba të skalitur mjaftueshëm për të rrethuar qafën e Statujës së Lirisë.
  
  "Epo," tha Drake. "Edhe unë e di se kush është."
  
  Kennedy bëri një grimasë. "Po, do ta bënit."
  
  "Një kurvë e vërtetë," tha Parnevik ashpër. "Afërdita".
  
  "Përshëndetje," tha Wells. "A po e quani Zotin Afërdita kurvë? Ketu poshte? Kaq afër varrit të saj?"
  
  Parnevik vazhdoi me huliganizmin tipik të shkollës fillore: "Ai ka qenë i njohur për të fjetur me perëndi dhe njerëz, përfshirë Adonisin. Ai i ofroi Helenës së Trojës në Paris, më pas e vulosi marrëveshjen duke ndezur aromën e Parisit në momentin që ai e vuri sytë mbi të. Lindur pranë Pafos nga testikujt e tredhur së fundmi të Uranit. Më duhet të them se ajo..."
  
  "Ne e morëm mesazhin," tha Drake thatë, duke parë ende gdhendjen. Ai buzëqeshi kur vuri re Kenedin duke tundur kokën ndaj tij.
  
  "A je xheloze, e dashur?"
  
  "Shumë i zhgënjyer seksualisht?" Ajo e kaloi atë për t'u bërë e dyta në radhë pas Dahl.
  
  Ai vështroi pas saj. "Epo, tani që e përmendni ..."
  
  "Hajde, Matt," Beni e kaloi gjithashtu pranë tij. "Uau!"
  
  Pasthirrma e tij i bëri të gjithë të hidheshin. Ata u kthyen dhe e panë atë duke u zvarritur me të katër këmbët, tmerri i shkruar në të gjithë fytyrën e tij. Drake pyeti veten nëse ai sapo kishte parë vetë Djallin, duke u ngritur mbi krahët e demonëve direkt nga kuzhina e ferrit.
  
  "Kjo kamare -" nxori ai. "Është në një platformë... që noton në ajër... Nuk ka asgjë në anën tjetër! "
  
  Drake ndjeu se zemra e tij po kalonte një rrahje. Iu kujtua pusi i Mimirit dhe dyshemeja e tij false.
  
  Dahl kërceu disa herë. "Guri i mallkuar duket mjaft i fortë. Ky nuk mund të jetë fundi i linjës."
  
  "Mos e bëj këtë!" kërciti Beni. "Po sikur të shkëputet?"
  
  Mbreti heshtja. Të gjithë shikonin njëri-tjetrin me sy të zmadhuar. Disa guxuan të shikonin shtegun që kishin marrë, shtegun e sigurt që përfshinte puset dhe Marsterët.
  
  Në atë moment, në distancën më të largët të dëgjimit, u dëgjua një zhurmë e dobët gjëmimi. Zhurma e një guri që bie në një pus.
  
  "Këta janë gjermanë," tha Dahl me bindje. "Kontrollimi i thellësisë së boshtit. Tani ose do të gjejmë një mënyrë për të lënë këtë platformë ose do të vdesim gjithsesi."
  
  Drake e bëri me bërryl Kenedin. "Shikoni atje," tregoi ai me gisht sipër tyre. "I mbajta veshët hapur. Unë mendoj se duhet të ketë një grup tjetër kamare ose shpella mbi ne. Por shikoni... Shikoni sesi skaji i shkëmbit duket se përkulet.
  
  "E drejta". Kenedi nxitoi në skajin e kamares së Afërditës. Pastaj, duke u shtypur pas gurit të dhëmbëzuar, ajo shikoi nga këndi. "Ka një lloj strukture këtu... Zot! Oh Zoti im."
  
  Drake e mbajti nga supet dhe shikoi në errësirë. "Mendoj se do të thoni të më qini mua!"
  
  Atje, që shtrihej shumë përtej rrezes së dritave të tyre, ishte një parvaz i hollë që u kthye në një shkallë spirale edhe më të hollë. Shkallët shtriheshin lart mbi to, duke shkuar në nivelin tjetër.
  
  "Flisni për marramendje," tha Drake. "U desh vetëm një biskotë dhe një kavanoz."
  
  
  TRIDHJETË E SHTATË
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Shkallët spirale dukeshin mjaft të forta, por fakti i thjeshtë që u përshkua në boshllëkun mbi një gropë të pafund, për të mos përmendur faktin që arkitektët e saj nuk kishin vendosur asnjë kangjella, bëri që edhe nervat e stërvitur mirë të Drake të dridheshin më shpejt se një plesht. një vibrator.
  
  Një rreth i plotë i solli rreth një të katërtën e rrugës për në kthinën e Afërditës, kështu që Drake vlerësoi se duhej të bënin katër ose pesë rrathë. Ai eci përpara hap pas hapi, duke ndjekur Benin, duke u përpjekur të ndrydhë frikën e tij, duke marrë frymë thellë dhe duke pritur gjithmonë me padurim qëllimin e tyre.
  
  Gjashtëdhjetë këmbë lart. pesëdhjetë. katërdhjetë.
  
  Ndërsa iu afrua tridhjetë këmbët, ai pa Benin që ndaloi dhe u ul për një moment. Sytë e djalit u ngurtësuan nga frika. Drake u ul me kujdes në shkallën poshtë tij dhe e përkëdheli gjurin.
  
  "Shoku, nuk ka kohë për të filluar të shkruaj një këngë të re, Wall of Sleep. Ose duke ëndërruar për Taylor Momson."
  
  Më pas zëri i një ushtari të SAS-it u jehoi deri tek ata. "Çfarë po ndodh atje lart? Ne po tallemi me veten këtu. Lëvizni."
  
  Ushtarët e SAS, mendoi Drake. I kam bërë të ndryshëm nga më parë.
  
  "Bëni një pushim," bërtiti ai përsëri. "Thjesht bëhu mo."
  
  "Pushim! Uh..." Drake dëgjoi zërin e thellë të Wellsit, pastaj heshti. Ai e ndjeu Kenedin që u ul në këmbët e tij, pa buzëqeshjen e saj të ngushtë dhe ndjeu trupin e saj që dridhej me gishtërinjtë e tij.
  
  "Si është fëmija?"
  
  "Duke kapërcyer kolegjin," e detyroi veten Drake të qeshte. "Shokët e bandës. Pubs of York. Nata e filmit falas. KFC. Call of Duty. E dini, gjëra studentore."
  
  Kennedy hodhi një vështrim më të afërt. "Në përvojën time, kjo nuk është ajo që bëjnë djemtë dhe vajzat e kolegjit."
  
  Tani Beni hapi sytë dhe u përpoq të buzëqeshte fort. Eci ngadalë me duar dhe gjunjë. Përsëri me fytyrë lart, ende në duar dhe gjunjë, ai ngjiti një hap pas tjetrit rraskapitës.
  
  Inç pas centimetër, hap pas hapi të rrezikshëm, ata u ngritën. Drake ndjeu se i dhimbte koka dhe zemra nga tensioni. Nëse Beni do të kishte rënë, ai do ta kishte bllokuar me dëshirë rënien e djalit me trupin e tij, qoftë edhe për ta shpëtuar.
  
  Asnjë pyetje apo hezitim.
  
  Një tjetër rreth i plotë dhe ata ishin rreth njëzet metra larg objektivit të tyre, një parvaz që pasqyronte atë që sapo kishin kaluar. Drake e studioi atë në dritën e pishtarit që vezullonte. Ajo të çonte përsëri në boshtin e hyrjes, por padyshim një nivel më lart.
  
  Niveli lart?-mendoi ai. Zot, ai e 'modernizoi' shumë këtë me Sonic Hedgehog-in e mallkuar.
  
  Mbi të, ai pa Dahl-in duke hezituar. Suedezi u ngrit shumë shpejt, humbi ekuilibrin dhe tani vuri shumë peshë në këmbën e tij të pasme. Nuk kishte zëra, vetëm një luftë e qetë. Ai vetëm mund ta imagjinonte torturën që pushtoi mendjen e Dahl-it. Hapësirë pas, siguri përpara, mendimi i një rënieje të gjatë dhe të dhimbshme.
  
  Më pas suedezi nxitoi përpara, goditi shkallët dhe mbajti për një jetë të shtrenjtë. Drake mund të dëgjonte frymëmarrjen e tij të rëndë nga dhjetë metra lart.
  
  Kaluan disa minuta dhe ngjitja e vështirë vazhdoi. Më në fund, Dahl zbriti nga shkalla në parvaz, pastaj u zvarrit përpara me duar dhe gjunjë për të bërë vend. Drake shpejt e pasoi, duke tërhequr Kenedin së bashku me të, duke ndjerë lehtësim të jashtëzakonshëm që ata ishin kthyer në parvazin e ngushtë që ishte ende vetëm një hap larg vdekjes së bërtitur.
  
  Kur u llogaritën të gjithë, Dahl psherëtiu. "Le të kalojmë në kamare tjetër dhe të bëjmë një pushim," tha ai. "Unë, për një, jam shkatërruar plotësisht."
  
  Pas pesë minutash të tjera që përzienin trupat e tyre të rraskapitur dhe duke luftuar me spazmat e muskujve në rritje, ata u penguan në kamaren e katërt, atë që ndodhej drejtpërdrejt mbi varrin e Afërditës.
  
  Në fillim askush nuk e pa Zotin e përhershëm. Ata ishin të gjithë në gjunjë, duke pushuar dhe duke marrë frymë rëndë. Drake mendoi me një buzëqeshje se kjo ishte pikërisht ajo që e kishte çuar jeta e tij civile, dhe ngriti kokën vetëm kur Parnevik shqiptoi një shpifje që do të dukej e çuditshme që vinte nga kushdo tjetër përveç tij.
  
  "Dhurim!"
  
  "Çfarë?" - Unë pyeta.
  
  "Dhur! Koka e qenit. Ky është Anubis."
  
  "I njëjti çakall?" Wells u mbështet në karrigen e tij dhe tërhoqi gjunjët në gjoks. "Epo. Une do të....."
  
  "Hyjni egjiptiane," tha Parnevik. "Dhe sigurisht që ka të bëjë me vdekjen."
  
  Drake shikoi rreshtat e mumieve dhe statujave të çakallit me qymyr. Arkivole të mbështjellë me ar dhe ankh me kurorë smeraldi. I pa impresionuar, ai i ktheu shpinën dhomës së varrimit të Zotit dhe u fut në KitKat. Një moment më vonë Kennedy u ul pranë tij.
  
  "Pra," tha ajo, duke hapur ushqimin dhe pijen e saj.
  
  "Dreq, ti je i zoti në të folur," qeshi Drake. "Unë tashmë po ndihem i emocionuar."
  
  "Dëgjo, mik, nëse do të doja të të ndezja, do të bëheshe stuko në duart e mia." Kennedy i bëri atij një buzëqeshje që ishte edhe kryelartë dhe e mërzitur. "Dreq, ju djema nuk mund të ndaleni për një minutë, apo jo?"
  
  "Mirë, mirë, më fal. Vetëm duke luajtur. Cfare ndodhi?"
  
  Ai pa Kennedy-n duke i ngulur sytë në hapësirë. Pashë sytë e saj duke u zgjeruar kur ajo kapi tingullin e dobët të ushtarëve Frey që po i kapnin. "Kjo... gjë... ne jemi duke rrahur rreth shkurret për një kohë. Mendon se ne vërtet kemi diçka, Drake?"
  
  "Unë patjetër mendoj se Odin është këtu poshtë."
  
  Kennedy u ngrit në këmbë për t'u larguar, por Drake vuri dorën në gjurin e saj për ta ndaluar. Prekja pothuajse shkaktoi shkëndija.
  
  "Këtu," tha ai. "Çfarë mendoni?"
  
  "Unë nuk mendoj se do të kem shumë punë për të bërë kur të kthehemi," pëshpëriti ajo. "Në lidhje me vrasësin serial Thomas Caleb dhe gjithçka tjetër. Ai bastard u vra përsëri, e dini, një ditë para se të shkonim në Manhatan.
  
  "Çfarë? Jo."
  
  "Po. Aty shkova për të ecur nëpër skenën e vrasjes. Dhe jepni nderimet tuaja."
  
  "Më vjen shumë keq". Drake u përmbajt nga përqafimi, duke e ditur se kjo ishte gjëja e fundit që i duhej tani.
  
  "Faleminderit, e di. Ti je një nga njerëzit më të ndershëm që kam njohur ndonjëherë, Drake. Dhe më vetëmohues. Ndoshta kjo është arsyeja pse më pëlqen shumë."
  
  "Megjithë komentet e mia të bezdisshme?"
  
  "Shumë fuqishëm, pavarësisht kësaj."
  
  Drake mbaroi pjesën tjetër të çokollatës së tij dhe vendosi të mos e hidhte mbështjellësin e KitKat në zbrazëti. Duke ditur fatin e tij, ai mund të ketë hapur një kurth të lashtë mbeturinash ose diçka të tillë.
  
  "Por pa punë do të thotë pa lidhje," vazhdoi Kennedy. "Nuk kam miq të vërtetë në Nju Jork. Asnjë familje. Mendoj se gjithsesi mund të më duhet të zhdukem nga syri i publikut."
  
  "Epo," tha Drake mendueshëm, "Unë shoh që ju jeni një perspektivë joshëse." I dha syte budallenj. "Ndoshta mund t'i thuash bollox Parisit të vjetër të gëzuar dhe të vizitosh Jorkun e vjetër të gëzuar."
  
  "Por ku do të qëndroja?"
  
  Drake dëgjoi Dal duke mbledhur trupat e tij. "Epo, ne vetëm duhet të kuptojmë se si mund ta fitoni paranë tuaj." Ai priti derisa ajo u ngrit në këmbë, pastaj i kapi shpatullat dhe e shikoi në sytë e saj që shkëlqenin.
  
  "Seriozisht, Kennedy, përgjigjja për të gjitha pyetjet tuaja është po. Por nuk mund t'i kuptoj të gjitha këto tani. Unë kam bagazhin tim që duhet të diskutojmë dhe kështu duhet të qëndroj i fokusuar." Ai pohoi me kokë drejt boshllëkut. "Është Alicia Miles atje poshtë. Ju mund të mendoni se udhëtimi ynë deri këtu ishte i rrezikshëm, se ky varr ishte i rrezikshëm, por më besoni, ato nuk janë asgjë në krahasim me atë kurvë."
  
  "Ai ka të drejtë," u afrua Wells dhe kapi komentin e fundit. "Dhe unë nuk shoh ndonjë rrugëdalje tjetër nga këtu, Drake. Nuk ka asnjë mënyrë për ta shmangur atë."
  
  "Dhe ne nuk mund ta bllokojmë rrugën sepse na duhet një rrugëdalje," tundi Drake me kokë. "Po, i shikova gjithashtu të gjitha skenarët."
  
  "E dija që do ta bënit këtë." Wells buzëqeshi sikur e dinte gjatë gjithë kohës që Drake ishte ende një nga djemtë e tij. "Hajde, rrepat po gjëmojnë."
  
  Drake ndoqi shefin e tij të vjetër deri në parvaz, pastaj zuri vendin e tij pas Ben dhe Dahl. Një vështrim vlerësues pa se të gjithë ishin të çlodhur, por nervozë për atë që kishte përpara.
  
  "Katër të vrarë," tha Dahl dhe u largua përgjatë parvazit, malit pas tij.
  
  Hapi tjetër ishte një surprizë dhe u dha atyre një shtysë të gjithëve. Ky ishte varri i Thorit, djalit të Odinit.
  
  Djaloshi bleu sikur të kishte zbuluar një Yeti të kampuar në Luginën e Vdekjes. Dhe, për të, ai kishte. Një profesor i mitologjisë norvegjeze ka zbuluar varrin e Thor, ndoshta figura më e famshme norvegjeze e të gjitha kohërave, pjesërisht falë komikeve të Marvel.
  
  Kënaqësi e pastër.
  
  Dhe për Drake, prania e Thor papritur e bëri atë edhe më reale.
  
  Pati një heshtje respektuese. Të gjithë dinin për Thor-in, ose të paktën një mishërim të Zotit viking të Bubullimës dhe Rrufesë. Parnevik mbajti një leksion për të enjten, ose, siç e njohim tani, të enjten. Kjo lidhet me të mërkurën - ose Ditën e Ujit, ose Ditën e Odinit. Thor ishte perëndia më i madh luftëtar i njohur nga njeriu, duke përdorur një çekiç, duke shtypur armiqtë e tij me një lëvizje të fortë. Mishërimi i pastër i maskulinitetit viking.
  
  Ishte gjithçka që ata mund të bënin për ta tërhequr Parnevikun dhe për ta ndaluar atë që të përpiqej të ekzaminonte kockat e Thorit aty për aty. Kamera tjetër, e gjashta, përmbante Loki-n, vëllain e Thor-it dhe një tjetër nga djemtë e Odinit.
  
  "Gjurma po ngrohet," tha Dahl, duke parë mezi brenda kthinës përpara se të vazhdonte përgjatë parvazit që përfundonte në anën e malit, një masë e zezë e fortë.
  
  Drake iu bashkua suedezit, Benit dhe Kenedit teksa kalonin pishtarët përgjatë shkëmbit.
  
  "Pushtet," tha Ben. "Dhe duart mbështeten. Duket sikur po ngjitemi".
  
  Drake vuri qafën për të parë lart. Shkallët e gurta u ngjitën në errësirën e pafundme dhe pas tyre nuk do të kishte asgjë tjetër përveç ajrit.
  
  Së pari një provë nervash, çfarë tani? Forca? Qëndrueshmëria?
  
  Dhe përsëri Dahl shkoi i pari. Duke u ngritur me shpejtësi rreth njëzet këmbë ose më shumë përpara se të dukej se po ngadalësohej ndërsa errësira e përfshiu atë. Beni vendosi të shkonte më pas, pastaj Kennedy.
  
  "Unë mendoj se ju mund të mbani një sy në bythën time tani," tha ajo me një gjysmë buzëqeshje, "Sigurohu që të mos fluturojë pranë teje."
  
  Ai i shkeli syrin. "Nuk mund t'i heq sytë nga kjo."
  
  Drake shkoi më pas, duke arritur tre mbajtje perfekte përpara se të lëvizte shtojcën e tij të katërt. Duke u ngritur në këtë mënyrë, ai u ngjit ngadalë në shkëmbin e thellë në ajrin vullkanik.
  
  Zhurma vazhdoi përreth tyre: vajtimi i largët i malit. Drake imagjinoi një dhomë magmë aty pranë që ziente, duke nxjerrë zjarr ferrin nëpër mure, duke shpërthyer në qiellin e largët blu islandez.
  
  Një këmbë shushuroi sipër tij, duke rrëshqitur nga parvazi i saj i vogël. Ai qëndroi i qetë, duke e ditur se kishte pak që mund të bënte nëse dikush do t'i kalonte me nxitim, por ai ishte gati, për çdo rast.
  
  Këmba e Kenedit u tund në hapësirë rreth një metër mbi kokën e tij.
  
  Ai zgjati dorën, duke u lëkundur pak në mënyrë të paqëndrueshme, por arriti ta kapë tabanin e këpucës së saj dhe ta tërhiqte përsëri në parvaz. Një pëshpëritje e shkurtër mirënjohjeje na arriti.
  
  Ai ecte, bicepsi i djegur, gishtat i dhembin në çdo kyç. Majat e gishtave të këmbës i merrnin peshën e trupit me çdo ngjitje të vogël. Djersa i rrëshqiti në çdo pore.
  
  Ai vlerësoi dyqind këmbë doreza dhe bazamente të sigurta por të tmerrshme përpara se të arrinin sigurinë krahasuese të një parvaze tjetër.
  
  Punë rraskapitëse. Fundi i Botës, Apokalipsi është një vepër e mëvonshme. Shpëtimi i njerëzimit me çdo hap ndëshkues përpara.
  
  "Tani Cfare?" Wells ishte shtrirë në shpinë të tij, duke rënkuar. "Një tjetër shëtitje e përgjakshme përgjatë parvazit?"
  
  "Jo," Dahl nuk kishte forcë as të bënte shaka. "Tuneli".
  
  "Vezë".
  
  Në gjunjë u zvarritën përpara. Tuneli çoi në një errësirë të errët që bëri që Drake të fillonte të besonte se po ëndërronte para se të përplasej papritur me Kenedin e palëvizshëm nga pas.
  
  Kthejeni fytyrën përpara.
  
  "Oh! Mund të më kishe paralajmëruar."
  
  "Është e vështirë kur më ndodhi i njëjti fat", u përgjigj zëri i thatë. "Unë mendoj se vetëm Dahl doli nga ky grumbull pa një hundë të thyer."
  
  "Jam i shqetësuar për zemrën time të mallkuar," u përgjigj Dahl e lodhur. "Tuneli përfundon drejtpërsëdrejti përballë shkallës së parë të një shkalle tjetër në, um, do ta merrja me mend një kënd dyzet e pesë gradë. Asgjë majtas apo djathtas, të paktën asgjë që mund të shoh. Behu gati."
  
  "Këto gjëra duhet të ngjiten diku," mërmëriti Drake, duke u zvarritur mbi gjunjët e tij të mavijosur. "Për hir të Zotit, ata nuk mund të pezullohen thjesht në ajër."
  
  "Ndoshta munden," tha Parnevik. "Për hir të qiellit. Ha ha. Unë bëja shaka, por seriozisht, supozimi im më i mirë është një seri mbështetësesh fluturuese."
  
  "Fshehur poshtë nesh," tha Drake. "Sigurisht. Duhet të ketë marrë shumë fuqi punëtore. Ose disa perëndi vërtet të fuqishëm."
  
  "Ndoshta ata kërkuan ndihmë nga Hercules dhe Atlas."
  
  Drake u ngjit me kujdes në hapin e parë, një ndjenjë çuditërisht e frikshme pushtoi trurin e tij dhe u ngjit në gurin e ashpër. Ata u ngjitën për pak kohë, duke dalë më në fund në një kthinë tjetër të vendosur rreth një platforme të varur.
  
  Dahl e përshëndeti me një tundje të rraskapitur të kokës. "Poseidoni".
  
  "Impresionues."
  
  Drake u gjunjëzua përsëri. Zot, mendoi ai. Shpresoj që gjermanët ta kenë po aq të vështirë. Në fund, ndoshta në vend që të luftonin ata mund ta kishin zgjidhur me gurë, letër, gërshërë.
  
  Zoti grek i detit mbante treshen e tij të zakonshme dhe një dhomë plot me pasuri përrallore. Ky ishte Zoti i shtatë që ata kaluan. Numri nëntë filloi t'i gërryente mendjen.
  
  A nuk ishte numri nëntë më i shenjti në mitologjinë vikinge?
  
  Këtë ia ka përmendur Parnevikut teksa po pushonin.
  
  "Po, por ky vend nuk është qartësisht vetëm nordik," profesori drejtoi gishtin drejt burrit me treshen pas tyre. "Mund të jenë njëqind prej tyre."
  
  "Epo, ne nuk do t'i mbijetojmë qartë njëqind prej tyre," argumentoi Kennedy me të. "Përveç nëse dikush ndërton një Ho-Jo përpara."
  
  "Ose, më mirë akoma, një dyqan sanduiçësh proshutë," rrahu buzët Drake. "Unë patjetër mund të vras një nga këta të këqij tani."
  
  "Kërcitje," qeshi Beni dhe goditi këmbën. "Ju po flisni për diçka që është dhjetë vjet e vjetëruar. Por mos u shqetësoni - ju ende keni vlerë argëtuese."
  
  Kaluan pesë minuta të tjera para se të ndiheshin të pushuar mjaftueshëm për të vazhduar. Dahl, Wells dhe Marsters kaluan disa minuta duke dëgjuar ndjekësit e tyre, por asnjë zë i vetëm nuk e shqetësoi natën e përjetshme.
  
  "Ndoshta ata ranë të gjithë," ngriti supet Kennedy. "Mund të ndodhë. Nëse ky do të ishte një film i Michael Bay, dikush do të kishte rënë tashmë".
  
  "Vërtet". Dahl na çoi në një shkallë tjetër të varur. Siç do ta kishte fati, ishte këtu që Wells humbi kontrollin dhe rrëshqiti dy shkallë të rrëshqitshme, duke goditur gurin me mjekër çdo herë.
  
  Gjaku i rridhte nëpër buzë nga gjuha e kafshuar.
  
  Drake e kapi nga supet e palltos së tij të madhe. Burri poshtë tij - Marsters - i kapi kofshët me forcë mbinjerëzore.
  
  "Nuk ka shpëtim, plak. Ende jo."
  
  Burri pesëdhjetë e pesë vjeçar u tërhoq zvarrë pas shkallëve, Kenedi e mbante shpinën e Drake dhe Marsters duke u siguruar që ai të mos rrëshqiste në një hap tjetër. Në kohën kur arritën në kthinën e tetë, Wells ishte sërish në humor të mirë.
  
  "Po, ata e bënë me qëllim, djema. Doja vetëm pjesën tjetër."
  
  Por ai shtrëngoi dorën e Marsters dhe pëshpëriti falënderimet e tij të përzemërta për Drake kur askush nuk po shikonte.
  
  "Mos u shqetëso, plak. Vetëm rri atje. Nuk e keni kaluar ende kohën tuaj të majit."
  
  Nisha e tetë ishte një lloj demonstrimi.
  
  "Oh Zoti im". Mrekullia e Parnevikut i infektoi të gjithë. "Ky është Zeusi. Babai i njeriut. Edhe perënditë i referohen atij si një hyjni - një figurë babai. Është...përtej Odinit...shumë më tej, dhe vjen nga norvegjezët."
  
  "A nuk u identifikua Odin si Zeus në fiset e hershme gjermane?" Pyeti Beni, duke kujtuar kërkimin e tij.
  
  "Ai ishte, burrë, por dua të them, hajde. Ky është Zeusi. "
  
  Ky njeri kishte të drejtë. Mbreti i perëndive qëndronte i gjatë dhe i pandarë, duke kapur një rrufe në dorën e tij masive. Në kamaren e tij kishte një mori thesaresh vezulluese, të tejmbushura me haraç përtej çdo gjëje që mund të mblidhte një njeri sot.
  
  Dhe pastaj Drake dëgjoi një mallkim, me zë të lartë, në gjermanisht. Ai bëri jehonë nga poshtë.
  
  "Ata sapo depërtuan nëpër një tunel," mbylli sytë Dahl i acaruar. "Janë vetëm pesëmbëdhjetë minuta pas nesh. Dreqin, nuk kemi fat! Me ndiq mua!"
  
  Një shkallë tjetër bëri shenjë, këtë herë të çonte jashtë dhe mbi varrin e Zeusit përpara se të bëhej vertikale në dhjetë shkallët e fundit. Ata e luftuan atë sa mundën, guximi i tyre u shndërrua në hi nga errësira zvarritëse. Dukej sikur mungesa e dritës e shtypte shpirtin belbëzues. Frika erdhi në thirrje dhe vendosi të ulej.
  
  Flisni për marramendje, mendoi Drake. Flisni se si topat tuaj zvogëlohen në madhësinë e kikirikëve. Ata dhjetë shkallët e fundit, të pezulluara mbi errësirën e madhe, duke u ngjitur nëpër natën rrëshqanore, pothuajse e pushtuan atë. Ai nuk e kishte idenë se si ia kishin dalë të tjerët - gjithçka që mundi të bënte ishte të rijetonte gabimet e së kaluarës dhe të kapej fort pas tyre - Alison, fëmija që nuk e kishin dhe nuk do ta kishin kurrë; fushata SRT në Irak që shkatërroi gjithçka - ai vendosi çdo gabim në ballë të mendjes së tij për të eliminuar frikën e fortë të rënies.
  
  Dhe vuri njërën dorë mbi tjetrën. Njëra këmbë është më e lartë se tjetra. Ai u ngrit vertikalisht, pafundësia pas tij, rrëmujat e një ere pa emër ia shpërthyen rrobat. Zhurma e largët me bubullimë mund të jetë kënga e një vullkani, por mund të jenë gjëra të tjera. Tmerre të papërshkrueshme, aq të tmerrshme sa nuk do ta shohin kurrë dritën e diellit. Krijesa të tmerrshme që rrëshqasin mbi shkëmbinj, baltë dhe pleh, që lëshojnë melodi të frikshme që ngjallin vizione çmendurie të kuqe gjaku.
  
  Drake, pothuajse duke qarë, u zvarrit mbi hapin e fundit shkëmbor në një sipërfaqe të sheshtë. Guri i ashpër gërvishti duart e tij që gërvishtnin. Me një përpjekje të fundit të dhimbshme, ai ngriti kokën dhe pa që të gjithë të tjerët ishin në sexhde rreth tij, por pas tyre ai pa Torsten Dahl - suedezin e çmendur - i cili fjalë për fjalë po zvarritej përpara me barkun e tij në një kamare më të madhe se çdo gjë që kishin parë. larg .
  
  Suedez i çmendur. Por Zot, djali ishte i mirë.
  
  Nisha ishte e varur nga njëra anë, por e lidhur me zemrën e malit nga ana tjetër.
  
  "Faleminderit Zot," tha Dahl dobët. "Është një. Ne kemi gjetur varrin e Odinit".
  
  Pastaj u rrëzua nga lodhja.
  
  
  TRIDHJETË E TETË
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Nga hutimi i tij shpërtheu një ulërimë.
  
  Jo, bërtas. Një britmë gjakderdhëse që fliste për tmerr të pastër. Drake hapi sytë, por sipërfaqja e shkëmbit ishte shumë afër për t'u fokusuar. Ai pështyu në tokë dhe rënkoi.
  
  Dhe e gjeta veten duke menduar: sa larg mund të bjerë një person në pafundësi para se të vdesë?
  
  Gjermanët ishin këtu. Një nga vëllezërit e tyre sapo kishte rënë nga shkallët.
  
  Drake u përpoq të qëndronte në këmbë, çdo muskul i dhimbte, por adrenalina filloi t'i ndizte gjakun dhe t'i pastronte mendimet. Ai eci ngadalë drejt Benit. Shoku i tij ishte shtrirë me fytyrë poshtë në një nga skajet e platformës. Drake e tërhoqi zvarrë në kamaren e Odinit. Një vështrim i shpejtë pas tij i tha se gjermanët nuk kishin ardhur ende, por veshët e tij i thanë se ishin disa minuta larg.
  
  Ai dëgjoi zërin e Abel Frey duke sharë. Tingullima e mjeteve mbrojtëse. Milo duke bërtitur vrasje të përgjakshme ndaj një prej ushtarëve.
  
  Një shans për të treguar aftësinë e tij, mendoi ai, duke kujtuar një nga thëniet e Wells që kishte zgjedhur gjatë stërvitjes së tyre SAS.
  
  Ai e tërhoqi zvarrë Benin përreth, duke mbështetur kurrizin te sarkofagu i madh i Odinit. Djalit i tundën qepallat. Kennedy u pengua: "Ju bëhuni gati për ta. Unë do të merrem me të." Ajo e goditi lehtë faqen e tij.
  
  Drake ndaloi, duke e takuar vështrimin e saj për një sekondë. "Më vonë".
  
  I pari i gjermanëve që kapërceu majën. Një ushtar që u rrëzua shpejt nga lodhja, i ndjekur menjëherë nga një i dytë. Drake hezitoi të bënte atë që e dinte se duhej, por Torsten Dahl e kaloi, duke mos treguar asnjë pendim të tillë. Wells dhe Marsters gjithashtu u zhvendosën përpara.
  
  Një luftëtar i tretë armik u zvarrit mbi majë, këtë herë një trup i pajetë mashkullor i stërmadhe. E lezetshme. Gjaku, djersa dhe lotët e vërtetë shndërruan një maskë groteske në fytyrën e tij tashmë shqetësuese. Por ai ishte mjaft i ashpër dhe i shpejtë sa të hidhej sipër, të rrotullohej dhe të merrte pistoletën e vogël.
  
  Një e shtënë fluturoi nga tyta. Drake dhe kolegët e tij instinktivisht u dorëzuan, por gjuajtja humbi objektivin.
  
  Zëri i mprehtë i Abel Frey-t shkatërroi heshtjen që pasoi të shtënë. "Pa armë, budalla. Nar! Nar! Me degjo!"
  
  Milo bëri një fytyrë dhe i dha Drake një buzëqeshje të keqe. "Të ndyrë bythë Kraut. Ckemi shok?
  
  Arma u gëlltit nga një grusht i trashë dhe u zëvendësua me një teh të dhëmbëzuar. Drake e njohu atë si një thikë të forcave speciale. Ai u largua mënjanë drejt gjigantit, duke i dhënë mundësinë Dahlit të gjuante një nga ushtarët e rënë në hapësirë.
  
  Ushtari i dytë luftoi në gjunjë. Marsters i dha një buzëqeshje tjetër, më pas e hodhi mënjanë trupin e çaluar. Në këtë kohë, tre ushtarë të tjerë kishin arritur në tokën e sheshtë, dhe më pas Alicia u hodh nga poshtë dhe u ul si një mace, duke mbajtur një thikë në secilën dorë. Drake nuk e kishte parë kurrë kaq të rraskapitur dhe ajo ende dukej sikur mund të përballej me elitën e ninjave.
  
  "Jo... armë?" Dahl arriti të thoshte mes frymëmarrjeve të sforcuara. "A beson më në fund në teorinë e Harmagedonit, Frey?"
  
  Një stilist i madh gjerman tani ka kaluar në avantazh. "Mos u bëj budalla, djalë ushtar," tha ai pa frymë. "Unë thjesht nuk dua ta shënoj këtë arkivol. Ka vend vetëm për përsosmëri në koleksionin tim."
  
  "Gjë që ju e shihni si një reflektim të vetes supozoj," tha Dahl, duke ndalur ndërsa ekipi i tij mori frymë.
  
  Pati një pauzë, një moment tensioni të tmerrshëm teksa secili kundërshtar vlerësonte objektivin e tij të menjëhershëm. Drake u tërhoq nga Milo, duke u drejtuar padashur drejt varrit të Odinit, ku Beni dhe Profesori ende uleshin krah për krah, të ruajtur vetëm nga Kennedy. Ai priste edhe një...
  
  ...duke shpresuar...
  
  Dhe pastaj nga shkallët erdhi një rënkim i mbytur, një lutje e dobët për ndihmë. Frey shikoi poshtë. "Ti je i dobet!" pështyu dikë. "Nëse nuk do të ishte për Mburoja, unë do..."
  
  Frey tregoi me gisht Alicia. "Ndihmoje atë". Luftëtarja qeshi me mendjemadhësi, pastaj shtriu dorën anash. Me një hov ajo tërhoqi Hayden lart. Agjentja amerikane e CIA-s ishte e rraskapitur nga ngjitja e gjatë, por aq më tepër nga mbajtja e ngarkesës së rëndë që gjermanët i kishin lidhur pas shpinës.
  
  Mburoja e Odinit e mbështjellë në kanavacë.
  
  u dëgjua zëri i Parnevikut. "Ai solli Mburojën! Pjesa kryesore! Por pse?"
  
  "Sepse kjo është pjesa kryesore, idiot." Frey e qëlloi atë. "Ky objekt kryesor nuk do të ekzistonte nëse nuk do të kishte ndonjë qëllim tjetër." Dizajneri tundi kokën me përbuzje dhe u kthye nga Alicia. "Mbarojini këto kretina patetike. Më duhet të qetësoj Odin dhe të kthehem në festë."
  
  Alicia qeshi në mënyrë maniake. "Rradha ime!" Ajo bërtiti, më vdekjeprurëse se lumi Tam dhe hodhi pajisjet e saj mbrojtëse në mes të platformës shkëmbore. Në konfuzion, ajo nxitoi në Wells, duke mos treguar asnjë habi nga prania e tij. Drake u përqendrua në luftën e tij, duke u drejtuar drejt Milo-s për ta befasuar atë, duke anashkaluar me një lëkundje të shkathët të tehut të tij, më pas duke i dhënë një bërryl të fortë nofullës së Milos.
  
  Kocka është plasaritur. Drake kërceu, duke u lëkundur dhe duke qëndruar i lehtë në këmbë. Atëherë kjo do të ishte strategjia e tij - të godiste dhe të vraponte, duke goditur pikat më të forta të trupit të tij, duke synuar të thyejë kockat dhe kërcin. Ai ishte më i shpejtë se Milo, por jo aq i fortë, kështu që nëse gjiganti do ta arrinte...
  
  Bubullima bëri jehonë në të gjithë malin, ulërimat dhe çarjet e magmës në rritje dhe shkëmbinjve që lëviznin.
  
  Milo u përpëlidh në agoni. Drake kaloi në epërsi me një goditje të dyfishtë anësore, dy trokitje - diçka që mund të shihni se Van Damme bën me shkathtësi në TV është krejtësisht e padobishme për zënkat në rrugë në jetën reale. Milo e dinte këtë dhe e shmangu sulmin me një gjëmë. Por edhe Drake e dinte këtë, dhe ndërsa Milo hodhi të gjithë trupin përpara, Drake bëri një goditje tjetër të fuqishme me bërryl drejt në fytyrën e kundërshtarit të tij, duke i shtypur hundën dhe grykën e syrit, duke e rrëzuar fort në dysheme.
  
  Milo u rrëzua për tokë si një rinoceront i prerë. Pasi humbi nga një kundërshtar i kalibrit të Drake, nuk kishte kthim prapa. Drake shkeli në kyçin e dorës dhe gjurin e tij, duke thyer të dy kockat kryesore, pastaj topat e tij për një masë të mirë dhe më pas mori thikën e ushtrisë së hedhur.
  
  Ka kryer këqyrjen e vendit të ngjarjes.
  
  Marsters, një ushtar i SAS-it, kishte bërë punë të shkurtër me dy gjermanë dhe tani po luftonte me një të tretë. Vrasja e tre personave në pak minuta nuk ishte detyrë e lehtë për askënd, qoftë edhe për një ushtar të SAS, dhe Marsters u plagos vetëm lehtë. Wells kërceu me Alicia përgjatë skajit të platformës, më shumë duke vrapuar sesa duke kërcyer, por duke e shpërqendruar atë. Strategjia e tij ishte e zgjuar. Nga një distancë e afërt, ajo do ta kishte rrënuar atë në një sekondë.
  
  Kennedy e tërhoqi trupin e rraskapitur të Hayden-it larg qendrës së betejës. Beni vrapoi për ta ndihmuar. Parnevik nuk fjeti, studioi varrin e Odin - një idiot.
  
  Abel Frey u përball me Thorsten Dahl. Suedezi ishte superior ndaj gjermanit në çdo mënyrë, lëvizjet e tij bëheshin më të rafinuara nga e dyta ndërsa forca u kthye në gjymtyrët e tij të dhimbshme.
  
  Zot!mendoi Drake. Ne jemi duke shkelmuar bythën këtu! Ose në frymën e mirë të vjetër të Dino Rock... Më lejoni t'ju argëtoj!
  
  Duke mos e shijuar përballjen me Alicia, ai megjithatë u drejtua për në Wells, duke besuar se gruaja pesëdhjetë vjeçare kishte nevojë për ndihmën më të madhe. Kur ish-shoku i tij i skuadrës e pa atë, ajo u tërhoq nga lufta.
  
  "Tashmë kam gjuajtur topat e tu një herë këtë javë, Drake. A jeni kaq sadist sa e dëshironi këtë përsëri?"
  
  "Ti je me fat, Alicia. Meqë ra fjala, po e stërvitni të dashurin tuaj?" ai tundi kokën si përgjigje ndaj amerikanit që mezi lëvizte.
  
  "Vetëm në bindje," ajo hodhi të dyja thikat lart dhe i kapi me një lëvizje. "Le të! Unë thjesht dua treshe!"
  
  Natyra e saj mund të ketë qenë e egër, por veprimet e saj ishin të kontrolluara dhe të llogaritura. Ajo goditi Drake-n, ndërsa me dinakëri përpiqej të vidhte Wells-in me shpinë në zbrazëtinë e pafundme. Komandanti e kuptoi qëllimin e saj në sekondën e fundit dhe vrapoi pranë saj.
  
  Drake i ktheu të dy thikat e saj, duke lëvizur secilën teh anash, ndërsa ishte i kujdesshëm që të mos thyente kyçet e dorës. Nuk ishte vetëm se ajo ishte e mirë, por ajo ishte vazhdimisht e mirë.
  
  Abel Frey papritur vrapoi pranë tyre. Dukej se, pasi nuk arriti të kalonte Dahl-in, ai iu drejtua të vraponte pranë suedezit në kërkimin e tij të shpejtë për varrin e Odinit.
  
  Dhe në atë pjesë të sekondës, Drake pa Marsters dhe ushtarin e fundit gjerman të mbyllur në luftime vdekjeprurëse pikërisht në skajin e pluhurosur të platformës. Më pas, me një befasi tronditëse, të dy burrat u penguan dhe thjesht ranë.
  
  Thirrjet e vdekjes jehonin në boshllëk.
  
  Drake e ndau atë, u lut për Wellsin, dhe më pas e ktheu trupin e tij dhe vrapoi pas Frey. Ai nuk mund ta linte Benin aty të pambrojtur. Kennedy bllokoi rrugën e stilistit, duke mbledhur guximin e tij, por ndërsa ai nxitoi përpara, Drake vuri re një objekt të vogël të zi të kapur në dorën e Frey.
  
  Radio ose celular. Një lloj transmetuesi.
  
  Cfare dreqin?
  
  Ajo që ndodhi më pas ishte përtej të kuptuarit. Në një akt mahnitës të pakujdesisë, shpati i malit shpërtheu papritmas! Pati një goditje të fortë dhe më pas gurë gjigantë dhe copa rreshpe malore u shpërndanë gjithandej. Gurë të të gjitha formave dhe madhësive hidheshin dhe fishkëllenin nëpër boshllëk si plumba.
  
  Një vrimë e madhe u shfaq në anën e vullkanit, sikur një çekiç të kishte goditur një mur të hollë të thatë. Drita e zbehtë e ditës e filtruar nëpër çarje. Një tjetër goditje, dhe vrima u zgjerua edhe më tej. Një mal me rrënoja u përplas në një gropë pa fund në një heshtje të frikshme dhe të thellë.
  
  Drake ra në dysheme me kokën në duar. Disa nga ky gur shpërthyes duhet të kenë dëmtuar varre të tjera të çmuara. Çfarë dreqin po ndodhte?
  
  
  TRIDHJETË E NËNTË
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Një helikopter u shfaq në vrimën e sapokrijuar, duke qëndruar pezull për një sekondë përpara se të fluturonte nëpër të!
  
  Në bazën e makinës vareshin katër kabllo të trasha dhe disa litarë.
  
  Ishte e pamundur të besohej. Abel Frey sapo ka urdhëruar që shpati i malit të ndahet. Një shpat mali që ishte pjesë e një vullkani aktiv dhe që mund të shkaktonte disi një zhdukje masive të njohur si supervullkan.
  
  Për të kompletuar koleksionin e tij.
  
  Ky njeri ishte po aq i çmendur sa Drake dhe pjesa tjetër e racës njerëzore i dha atij meritën. Ai po qeshte në mënyrë maniake edhe tani, dhe kur Drake ngriti sytë, pa që Frey nuk kishte lëvizur asnjë centimetër, por qëndroi drejt e fort ndërsa mali që shpërthente fërshëllej rreth tij.
  
  Alicia u largua nga Wells dhe u pengua drejt Frey, madje edhe vetëkontrolli i saj i çmendur u lëkund pak. Pas tyre, profesor Parnevik, Ben dhe Kennedy mbroheshin nga muret e kthinës së Odinit. Hayden ishte i prirur, i palëvizshëm. A kishte ardhur me të vërtetë gjatë gjithë kësaj rruge për të vdekur në një çmenduri të zjarrtë? Wells u gjunjëzua pranë tij, duke i shtrënguar barkun.
  
  Helikopteri notoi më afër, motori i tij ulërinte. Frey ngriti automatikun e tij dhe u bëri shenjë të gjithëve që të largoheshin nga sarkofagu masiv i Odinit. Një shpërthim i shkurtër zjarri e përforcoi kërkesën e tij, plumbat tingëllonin teksa goditën relike të paçmuara të vikingëve në formën e mburojave, shpatave, parzmoreve dhe helmetave me brirë. Monedhat e arit, të lëvizur nga një zinxhir ngjarjesh, filluan të binin nga raftet si konfeti në Times Square.
  
  Frey tundi helikopterin.
  
  Drake u gjunjëzua. "Ti lëviz këtë arkivol, rrezikon të gjithë botën!" - bërtiti ai, zëri i tij mezi dëgjohej nga zhurma e rëndë e teheve të helikës.
  
  "Mos u bëj i çoroditur!" Frey bërtiti përsëri, fytyra e tij u shtrembërua si një klloun i keq i varur nga heroina. "Pranoje, Drake. Unë ju munda!"
  
  "Nuk bëhet fjalë për të fituar!" Drake bërtiti përsëri, por tani helikopteri ishte drejtpërdrejt sipër dhe ai nuk mund të dëgjonte as zërin e tij. Ai shikonte teksa Frey e drejtonte, duke spërkatur plumba në drejtim të tij, teksa ai tundte krahët. Drake u lut që miqtë e tij të mos kapeshin nga një predhë e humbur.
  
  Gjermani e humbi. Duke qenë kaq afër obsesionit të tij të përjetshëm, ai thjesht u prish.
  
  Tani Dahl ishte pranë tij. Ata panë ndërsa Frey dhe Alicia ulnin zinxhirët e rëndë poshtë e poshtë derisa më në fund u lidhën rreth të dy skajeve të sarkofagut. Frey u sigurua që ata të ishin të sigurt.
  
  Helikopteri mori peshën. Asgjë nuk ndodhi.
  
  Frey bërtiti në aparatin e tij të telefonit. Helikopteri u përpoq përsëri, këtë herë motorët e tij gjëmuan si një dinosaur i zemëruar. Zinxhirët morën peshën e tyre dhe u dëgjua një çarje e dallueshme, zhurma e gurit të thyer.
  
  Arkivoli i Odinit u zhvendos.
  
  "Ky është shansi ynë i fundit!" - i bërtiti Dahl në vesh Drake. "Po shkojmë në mulli! Nga arma e Milos!"
  
  Drake drejtoi skenarin. Ata mund të kishin shkatërruar helikopterin dhe të kishin shpëtuar Varrin. Por Ben dhe Kenedi, së bashku me Hayden dhe Parnevik, ndoshta do të vdesin.
  
  "Nuk ka kohë!" bërtiti Dahl. "Ose kjo ose Apokalipsi!"
  
  Suedezi u hodh për armën e Milos. Drake i shtrëngoi sytë ndërsa agonia ia shpoi zemrën. Vështrimi i tij ra mbi Benin dhe Kenedin dhe agonia e vendimit e ktheu brenda si një lak. Nëse humbni me njërën dorë, do të humbni me tjetrën. Dhe më pas ai vendosi që thjesht nuk mund ta lejonte Dahl ta bënte këtë. A mund të sakrifikojë dy miq për të shpëtuar botën?
  
  Nr.
  
  Ai u hodh përpara si një bretkocë, pikërisht kur Dahl filloi të gërmonte nëpër rrobat e Milos. Suedezi u zmbraps në befasi ndërsa Milo drejtoi trupin e tij, amerikani u përkul në agoni, por ishte i lëvizshëm dhe çalonte në buzë të platformës. Në një nga linjat e zbritjes.
  
  Drake ndaloi i tronditur. Motorët e helikopterit ankuan edhe një herë dhe një përplasje e pahijshme mbushi shpellën. Momentin tjetër, sarkofagu i madh i Odinit u zhvendos dhe u shkëput nga ankorimet e tij, duke u lëkundur kërcënues drejt Drake dhe skajit të platformës, një ton vdekjeje e lëkundur.
  
  "Jo!" thirrja e Dahl-it përsëriti britmën e Parnevikut.
  
  U dëgjua një ulërimë, një ulërimë e furishme sikur një ndenjëse të ishte mbinxehur, një zhurmë sikur të gjithë demonët në Ferr po digjeshin të gjallë. Një rrjedhë ajri squfuri doli nga një vrimë e sapohapur poshtë varrit të Odinit.
  
  Frey dhe Alicia u larguan me nxitim, gati duke u djegur të gjallë teksa u ngjitën në arkivolin që lëkundet. Frey bërtiti: "Mos na ndiqni, Drake!" Unë kam sigurim!" atëherë më dukej se më erdhi një ide, një garanci sigurie. Ai u bërtiti shokëve të Drake: "Tani! Ndiqni arkivolin ose do të vdisni!" i inkurajoi Frey, duke tundur automatikun e tij dhe ata nuk kishin zgjidhje tjetër veçse të rrotulloheshin rreth kolonës së avullit.
  
  Dahl e ktheu shikimin e tij të përhumbur nga Drake. "Ne duhet ta ndalojmë këtë," tha ai me lutje. "Për... për fëmijët e mi."
  
  Drake nuk kishte përgjigje tjetër veçse të tundte me kokë. Sigurisht. Ai ndoqi komandantin e SGG-së, duke anashkaluar me kujdes Sarkofagun që lëvizte ndërsa ai fluturonte sipër tyre, armiqtë e tyre qesharak të sigurt lart, ndërsa shokët e tij ndoqën trajektoren e tij në anën tjetër.
  
  I mbuluar me armë dhe teka e një maniaku.
  
  Drake arriti një vrimë në dyshemenë prej guri. Avulli ishte një kullë përvëluese, që përpëlitej. E paprekshme. Drake u afrua sa më shumë që të mundej përpara se të kthehej për të parë se armiqtë e tij përparonin.
  
  Hayden mbeti në tokë, duke u shtirur se ishte pa ndjenja. Tani ajo u ul dhe hoqi rripat që siguruan mburojën e Odinit në shpinë. "Çfarë mund të bëj?"
  
  Drake i hodhi një vështrim të shkurtër. "A ka CIA ndonjë plan emergjence për mbylljen e Supervullkanit?"
  
  "Sekretarja" bukuroshe u duk e hutuar për një moment para se të tundte kokën. "Vetëm e dukshme. Futeni gjermanin në tubin e ventilimit." Ajo e hodhi Mburojën me një britmë lehtësimi. Të tre e panë atë të rrotullohej përgjatë buzës si një monedhë.
  
  A kanë dështuar vërtet?
  
  Presioni që dilte nga tubi u rrit ndërsa vullkani fitoi forcë. "Sapo të fillojë reaksioni zinxhir," tha Dahl. "Nuk do të jemi në gjendje ta mbyllim këtë. Ne duhet ta bëjmë këtë tani!"
  
  Vështrimi i Drake u tërhoq për një çast nga Mburoja ndërsa ajo rrotullohej me zhurmë rreth skajit të saj. Buza e tij.Fjalët dolën prej tij si të ishin shkruar në zjarr.
  
  
  Parajsa dhe Ferri janë vetëm injorancë e përkohshme,
  
  Është Shpirti i Pavdekshëm që anon drejt së Drejtës ose të Gabuar.
  
  
  "Plani B," tha ai. "E mbani mend mallkimin e Odinit? Nuk ju duk e përshtatshme, apo jo? Nuk ka vend për ta vendosur këtë, apo jo? Epo, ndoshta kjo është ajo."
  
  "A është mallkimi i Odinit një mënyrë për të shpëtuar botën?" Dahl dyshoi.
  
  "Ose ferr," tha Drake. "Varet se kush e merr vendimin. Kjo është përgjigja. Personi që vendos Mburojën duhet të ketë një shpirt të pastër. Është një kurth kurthe. Nuk dimë më asgjë sepse e hoqëm varrin. Nëse dështojmë, bota do të shkatërrohet."
  
  "Si shkoi mallkimi?" Hayden, duke mos u dukur më keq se sa kishte pas sprovës së saj në duart e armikut, e nguli sytë nga ndenja sikur mund të hahej e gjallë.
  
  Drake mallkoi ndërsa ngriti Mburojën dhe e mbajti para tij. Dahl qëndroi dhe e shikoi teksa po ecte drejt vrimës së ventilimit. "Në momentin që ju prekni atë avull me këtë Mburojë, ajo do të hiqet menjëherë nga duart tuaja."
  
  Pastaj, me një tingull si ulërima e një tufe kafshësh të bllokuara në një pyll të djegur, më shumë avull shpërtheu nga poshtë, ulërima e lartë e shpërthimit të saj pothuajse shurdhuese. Erë e keqe e squfurit tani filloi ta trash ajrin, duke e kthyer në një miazmë toksike. Zhurma e dobët e malit që kishte qenë shoqëruesi i tyre i vazhdueshëm për kaq shumë kohë, tani u bë më shumë si bubullima. Drake ndjeu sikur vetë muret po dridheshin.
  
  "Lajm i ri, Dal. Plani B në veprim. Për referencë në të ardhmen, kjo do të thotë se nuk e di se çfarë dreqin tjetër duhet të bëj."
  
  "Ju nuk keni të ardhme," Dahl qëndroi në anën tjetër të Mburojës. "Ose unë."
  
  Së bashku ata vrapuan drejt kanalit të ventilimit. Shist argjilor filloi të rrëshqasë në shkëmbin pranë tyre. Një ulërimë dhe ulërimë, të ngjashme me të cilat Drake nuk kishte dëgjuar kurrë, erdhi nga thellësitë e pafundme të humnerës.
  
  "Supervullkani po afrohet!" Hajden bërtiti. "Fike!"
  
  
  * * *
  
  
  I paparë nga Drake, Dahl apo edhe Abel Frey, mali i famshëm islandez i quajtur Eyjafjallajokull, i cili deri më tani është i kënaqur me lëshimin e rrjedhave të buta gri dhe terrorizon trafikun ajror, shpërtheu papritmas në skajin e tij. Së shpejti do të shihej në Sky News dhe BBC dhe më vonë në You Tube nga miliona të habitur - gjuhët e zjarrta të një mijë dragonjve që ndezin një stuhi zjarri në qiell. Në të njëjtën kohë, dy vullkane të tjera islandeze shpërthyen, majat e tyre fluturuan si tapa shampanje nën presion. U raportua, disi gjuha-lidhur, se Harmagedoni kishte ardhur.
  
  Vetëm disa të zgjedhur e dinin se sa afër ishte në të vërtetë.
  
  
  * * *
  
  
  Në thellësitë e errëta të malit luftuan heronj të paparë dhe të panjohur. Drake dhe Dahl sulmuan daljen e avullit me Mburojën, duke përdorur një objekt të rrumbullakët për të devijuar avullin në një zbrazëti aty pranë, ndërsa e pozicionuan drejtpërdrejt mbi vrimën e lënë nga prishja e varrit të Odinit.
  
  "Nxito!" Dahl luftoi për të mbajtur Mburojën në vend. Drake ndjeu se duart i dridheshin nga përpjekja me të cilën e mposhti forcën parësore të malit. "Unë thjesht dua të di se nga çfarë dreqin përbëhet kjo gjë!"
  
  "Kujt i intereson!" Hayden u përpoq t'i mbante ata, duke i mbajtur këmbët dhe duke i shtyrë sa më shumë që mundej. "Vetëm fute bastardin brenda!"
  
  Dahl u hodh, duke u hedhur mbi vrimë. Nëse Mburoja do të kishte humbur ose edhe do të kishte lëvizur pak, ajo do të ishte avulluar menjëherë, por qëllimi i tyre ishte i saktë dhe pjesa kryesore hyri me kujdes në çarjen artificiale nën Varrin e Odinit.
  
  Një kurth i përpunuar, i shpikur qindra e mijëra shekuj më parë. Betohem në zotat.
  
  Një kurth kurthe!
  
  "Kurthi më i madh i lashtë që ka njohur ndonjëherë bota moderne." Dahl ra në gjunjë. "Ai që mund t'i japë fund kësaj."
  
  Drake shikonte ndërsa Mburoja dukej se po hollohej, duke thithur presionin e madh që ngrihej nga poshtë. U rrafshua dhe u formua përgjatë skajeve të plasaritjes, duke marrë një nuancë obsidiane. Përgjithmonë. Nuk do të fshihet kurrë.
  
  "Zoti bekofte".
  
  Puna e mbaruar, ai ndaloi për një moment përpara se të kthente vëmendjen te Frey. Terrori i mbushi zemrën më shumë sesa mund ta imagjinonte, edhe tani.
  
  Helikopteri u ngrit, duke u tendosur për të mbajtur peshën e arkivolit të Odinit, i cili tundej butësisht poshtë tij. Të dy Frey dhe Alicia ishin ulur në kapakun e arkivolit, me duart e tyre të mbështjella fort rreth rripave që e lidhnin atë me helikopterin.
  
  Por Beni, Kenedi dhe Profesor Parnevik ishin varur nga tre litarë të tjerë të varur poshtë helikopterit, pa dyshim që mbaheshin aty nën kërcënimin e armës ndërsa Drake luftonte për të shpëtuar planetin.
  
  Ata u varën mbi zbrazëti, duke u lëkundur ndërsa helikopteri ngjitej, të rrëmbyer pikërisht nga poshtë hundës së Drake.
  
  "Jooo!"
  
  Dhe, në mënyrë të pabesueshme, ai vrapoi - një njeri i vetmuar, duke vrapuar me një energji të lindur nga inati, humbja dhe dashuria - një njeri që u hodh nëpër një gropë pa fund në hapësirën e zezë, duke kërkuar atë që i ishte marrë dhe duke shtrënguar në mënyrë të dëshpëruar njërën nga lëkundjet. kabllot, kur u rrëzua.
  
  
  KATËZET
  
  
  
  VARRI I ZOTIT
  
  
  Bota e Drake u ndal me kërcimin e tij në errësirë - një zbrazëti e pafund sipër, një gropë pa fund poshtë - tre centimetra litar që lëkundet, shpëtimi i tij i vetëm. Mendja e tij ishte e qetë; ai e bëri atë për miqtë e tij. Për asnjë arsye tjetër veçse për t'i shpëtuar.
  
  Vetëmohues.
  
  Gishtat e tij prekën litarin dhe nuk mbylleshin dot!
  
  Trupi i tij, më në fund i ekspozuar ndaj gravitetit, filloi të binte me shpejtësi. Në sekondën e fundit, dora e tij e majtë që lëkundet u mbyll mbi një litar që ishte më i gjatë se pjesa tjetër dhe i shtrënguar me keqdashje refleksive.
  
  Rënia e tij ndaloi ndërsa e kapi me të dy krahët dhe mbylli sytë për të qetësuar zemrën e tij që i rrihte me shpejtësi. Duartrokitje të ngjirura erdhën nga diku lart. Alicia derdh sarkazmën e saj.
  
  "A është kjo ajo që Wells nënkuptonte me 'tregoni aftësitë tuaja'? Gjithmonë pyesja veten se çfarë do të thoshte ai fosil i çmendur!"#
  
  Drake ngriti sytë lart, i vetëdijshëm për humnerën poshtë, duke u trullosur si kurrë më parë. Por muskujt e tij ishin të ndezur nga forca dhe adrenalina e sapogjetur, dhe pjesa më e madhe e zjarrit të vjetër ishte kthyer brenda tij tani, duke vdekur të dilte.
  
  Ai u ngjit në litar, dorë për dore, duke e kapur me gjunjë, duke lëvizur shpejt. Frey tundi automatikun e tij dhe qeshi, duke vënë në shënjestër të kujdesshëm, por më pas Hayden bërtiti nga varri i Odinit. Drake e pa atë duke qëndruar atje, duke drejtuar pistoletën e Wellsit drejt Frey - komandanti i vjetër kishte rënë pranë saj, por, falë Zotit, ende po merrte frymë.
  
  Hayden drejtoi armën në gjysmë të rrugës drejt Frey. "Lëreni të ngrihet!"
  
  Helikopteri ishte ende në ajër, piloti i tij i pasigurt për urdhrat e tij. Frey hezitoi, duke ulëritur si një fëmijë i ndarë nga lodra e tij e preferuar. "NE RREGULL. Hundin, kurvë! Duhet të të kisha zbritur nga ai aeroplan i mallkuar!"
  
  Drake buzëqeshi kur dëgjoi përgjigjen e Hayden. "Po, shpesh e kuptoj këtë."
  
  Kenedi, Beni dhe Parnevik shikonin me sy të zmadhuar, mezi guxonin të merrnin frymë.
  
  "Shko dhe merre!" - Më pas Frey i bërtiti Alicias. "Nga dora në dorë. Merre atë dhe le të shkojmë. Kjo kurvë nuk do të të qëllojë. Ajo është problemi i qeverisë. "
  
  Drake gëlltiti ndërsa Alicia u hodh nga sarkofagu dhe rrëmbeu litarin paralel të Drake-it, por megjithatë ai gjeti kohën për të parë Benin, duke vlerësuar se si reagoi djali ndaj zbulimit të statusit të Hayden.
  
  Beni, nëse ka ndonjë gjë, e shikoi me më shumë butësi.
  
  Alicia rrëshqiti në litar si një majmun dhe shpejt u nivelua me Drake. Ajo e shikoi atë, një fytyrë e përsosur plot zemërim.
  
  "Unë mund të lëkundem në të dyja drejtimet." Ajo kërceu në ajër, me këmbët e para, në një hark të këndshëm nëpër errësirë, duke u varur plotësisht në ajër për një moment. Pastaj këmbët e saj u lidhën fort me sternumin e Drake dhe ajo e tërhoqi trupin e saj përpara, duke u kapur shkurtimisht mbi litarin e tij përpara se ta lëvizte në litarin tjetër.
  
  "Babuon i ndyrë," mërmëriti Drake, gjoksi i digjej, shtrëngimi i tij u lirua.
  
  Alicia përdori vrullin e saj për t'u rrotulluar rreth litarit, këmbët u shtrinë në nivelin e gjoksit dhe u përplas në barkun e tij. Drake arriti të lëkundej djathtas për të zbutur goditjen, por megjithatë ndjeu brinjët e tij të mavijosura.
  
  Ai u mërzit me të, ndau dhimbjen dhe u ngrit më lart. Në sytë e saj u shfaq një shkëlqim, së bashku me një respekt të ri.
  
  "Më në fund," mori frymë ajo. "Ti je kthyer. Tani do të shohim se kush është më i miri."
  
  Ajo e ngatërroi litarin, besimi që rrezatonte me çdo lëvizje. Me një kërcim, ajo anashkaloi litarin e vetë Drake dhe përsëri përdori vrullin e saj për t'u kundërpërgjigjur, duke drejtuar këmbët këtë herë për kokën e tij.
  
  Por Drake ishte kthyer dhe ai ishte gati. Me mjeshtërinë më të madhe, e lëshoi litarin, e shtypi marramendjen e fortë dhe e kapi në një thellësi prej dy këmbësh. Alicia notoi e padëmshme sipër tij, e shtangur nga lëvizja e tij, me krahët e saj ende të valëvitur.
  
  Drake kërceu në litar një këmbë në një kohë. Në kohën kur kundërshtari i tij e kuptoi se çfarë kishte bërë, ai ishte mbi të. Ai i goditi fort në kokë.
  
  Pashë gishtat e saj të lëshonin litarin. Ajo ra, por vetëm disa centimetra. Arra e fortë brenda saj funksionoi dhe ajo rifitoi kontrollin e saj.
  
  Frey gjëmonte nga lart. "Asgjë e mirë! Vdis, o jobesimtar anglez!"
  
  Më pas, në më pak se sa hap e mbyll sytë, gjermani nxori një thikë dhe i preu litarin Drake!
  
  
  * * *
  
  
  Drake i pa të gjitha në lëvizje të ngadaltë. Shkëlqimi i tehut, shkëlqimi i keq i sipërfaqes së prerjes. Zbërthimi i papritur i litarit të tij të shpëtimit - mënyra se si filloi të fryhej dhe të përpëlitej sipër tij.
  
  Papeshë e menjëhershme e trupit të tij. Një moment i ngrirë tmerri dhe mosbesimi. Duke ditur se gjithçka që kishte ndjerë ndonjëherë dhe gjithçka që mund të bënte ndonjëherë në të ardhmen sapo ishte shkatërruar.
  
  Dhe më pas rënia... duke parë armikun e tij, Alicia, të ngjitet në grusht për t'u kthyer në majë të sarkofagut... duke parë gojën e Benit të rrotullohet në një ulërimë... Fytyra e Kenedit kthehet në një maskë vdekjeje... dhe përmes vizionit të tij periferik... Largësia... . çfarë. ?
  
  Torsten Dahl, suedezi i çmendur, duke vrapuar, jo, duke vrapuar, nëpër platformë me rripin e sigurimit të lidhur në trupin e tij, duke u hedhur fjalë për fjalë në një gropë të zezë, ashtu siç kishte bërë vetë Drake disa çaste më parë.
  
  Një parzmore sigurie që zbërthehej pas tij, e siguruar rreth një shtylle në kthinën e Odinit, e mbajtur fort nga Hayden dhe Wells, të cilët u mbajtën për përpjekje maksimale.
  
  Kërcimi i çmendur i Dahl-it...duke e afruar mjaftueshëm sa për të kapur Drake-n për krahët dhe për ta mbajtur fort.
  
  Shpërthimi i shpresës së Drake u zbeh ndërsa ai dhe Dahl ranë së bashku, linja e sigurisë u tendos...më pas një tërheqje e papritur dhe e dhimbshme ndërsa Hayden dhe Wells pranuan tensionin.
  
  Pastaj shpresoj. Përpjekje të ngadalta, të dhimbshme për shpëtim. Drake e pa në sytë e Dahl-it, duke mos thënë asnjë fjalë, duke mos lëshuar asnjë ons emocionesh ndërsa ata tërhiqeshin zvarrë centimetër pas centimetri drejt sigurisë.
  
  Piloti i helikopterit duhet ta ketë marrë urdhrin, sepse ai filloi të ngjitej derisa ishte gati të gjuante një raketë të tretë, këtë herë nga mali, i projektuar për të zgjeruar hendekun sa duhet që sarkofagu të kalonte pa rrezik dëmtimi.
  
  Brenda tre minutash, arkivoli i Odinit u zhduk. Goditja e teheve të helikopterit është një kujtim i largët. Beni, Kenedi dhe Parnevik ishin njësoj si tani.
  
  Më në fund, Dahl dhe Drake u tërhoqën zvarrë mbi skajet shkëmbore të humnerës. Drake donte të ndiqte, por trupi i tij nuk reagoi. Ishte gjithçka që ai mund të bënte të shtrihej aty, duke e lënë traumën të fundosej, duke e ridrejtuar dhimbjen në një pjesë të izoluar të trurit të tij.
  
  Dhe teksa ishte shtrirë aty, u kthye zhurma e helikopterit. Vetëm këtë herë ishte një helikopter Dahl. Dhe ky ishte në të njëjtën kohë mjeti i tyre i shpëtimit dhe i persekutimit.
  
  Drake mund të shikonte vetëm në sytë e munduar të Torsten Dahl. "Ti je Zoti, shok", dhe rëndësia e vendit ku ata ndodheshin nuk i humbi atij. "Zot i vërtetë"
  
  
  DYZET E NJË
  
  
  
  GJERMANI
  
  
  Sa herë që Kennedy Moore e kthente bythën në sediljen e fortë, sytë e mprehtë të Alicia Miles binin në sy. Bushtër angleze ishte një luftëtare Uber, e pajisur me shqisën e gjashtë të një polici - pritje të vazhdueshme.
  
  Gjatë fluturimit prej tre orësh nga Islanda në Gjermani, ata ndaluan vetëm një herë. Së pari, vetëm dhjetë minuta pasi u larguan nga vullkani, ata mbërthyen arkivolin dhe e siguruan atë dhe i sollën të gjithë në bord.
  
  Abel Frey shkoi menjëherë në ndarjen e pasme. Ajo nuk e ka parë që atëherë. Ndoshta yndyrat rrotat e vjedhjes dhe industrisë. Alicia praktikisht hodhi Kenedin, Benin dhe Parnevikun në vendet e tyre, më pas u ul pranë të dashurit të saj, të plagosurit Milo. Amerikani trupmadh dukej se po shtrëngonte çdo pjesë të trupit të tij, por kryesisht topat e tij, një fakt që Alicia dukej se e konsideronte në mënyrë alternative argëtuese dhe alarmante.
  
  Tre roje të tjera ishin në helikopter, duke i kthyer shikimet e kujdesshme nga të burgosurit te komunikimi i çuditshëm që ekzistonte midis Alicia-s dhe Milo-s - në mënyrë alternative të trishtuar, më pas kuptimplotë dhe më pas të mbushur me zemërim.
  
  Kennedy nuk e kishte idenë se ku ndodheshin kur helikopteri filloi të zbriste. Mendja e saj ishte përhumbur për orën e fundit, nga Drake dhe aventurat e tyre në Paris, Suedi dhe vullkan, në jetën e saj të vjetër me NYPD, dhe prej andej, në mënyrë të pashmangshme, te Thomas Caleb.
  
  Caleb është një vrasës serial të cilin ajo e liroi ta vriste përsëri. Kujtimet e viktimave të tij e sulmuan atë. Skena e krimit nëpër të cilën kishte kaluar disa ditë më parë - skena e tij e krimit - mbeti e freskët në mendjen e saj, si gjaku i sapo derdhur. Ajo e kuptoi se nuk kishte parë asnjë lajm të vetëm që atëherë.
  
  Ndoshta e kapën.
  
  Në ëndrrat e tua....
  
  Nr. Në ëndrrat e mia nuk e kapin kurrë, nuk i afrohen kurrë. Ai më vret dhe abuzon, dhe faji im më ndjek si një demon i mallkuar derisa të heq dorë nga të gjitha.
  
  Helikopteri zbriti shpejt, duke e tërhequr atë nga vizioni që nuk mund ta përballonte. Ndarja personale në pjesën e pasme të helikopterit u hap dhe Abel Frey doli jashtë, duke lëshuar urdhra.
  
  "Alicia, Milo, ti do të jesh me mua. Sillni të burgosurit. Kujdestarë, ju do ta shoqëroni arkivolin në dhomën time të shikimit. Kujdestari atje ka udhëzime të më kontaktojë sa më shpejt që gjithçka të jetë gati për shikim. Dhe unë dua që kjo të ndodhë shpejt, roje, ndaj mos hezitoni. Odin mund të ketë qenë duke pritur për Frey për mijëra vjet, por Frey nuk është duke pritur për Odin."
  
  "E gjithë bota e di se çfarë ke bërë, Frey, je i çmendur," tha Kennedy. "Dizajneri i modës, dreqin. Sa kohë mendoni se do të qëndroni jashtë burgut?"
  
  "Ndjenja amerikane e rëndësisë së vetvetes", tha Frey. "Dhe idiotësia të bën të besosh se mund të flasësh me zë të lartë, hmm? Mendja më e lartë gjithmonë triumfon. Vërtet mendoni se miqtë tuaj u larguan? Ne kemi vendosur kurthe atje, kurvë budallaqe. Ata nuk do të kalojnë pranë Poseidonit."
  
  Kennedy hapi gojën për të protestuar, por pa Benin duke tundur shkurt kokën dhe shpejt mbylli gojën e saj. Lëreni atë. Mbijetoni së pari, luftoni më vonë. Ajo citoi mendërisht Vanna Bonta-n: "Më mirë do të kisha një kompleks inferioriteti dhe të befasohesha këndshëm sesa të kisha një kompleks superioriteti dhe të zgjohesha në mënyrë të vrazhdë."
  
  Frey nuk kishte si ta dinte se helikopteri i tyre mbeti i fshehur në një lartësi më të madhe. Dhe krenaria e bindi se intelekti i tij ishte më i lartë se i tyre.
  
  Le të mendojë kështu. Surpriza do të ishte edhe më e ëmbël.
  
  
  * * *
  
  
  Helikopteri u ul me një goditje. Frey doli përpara dhe u hodh poshtë i pari, duke u thirrur urdhra burrave në tokë. Alicia u ngrit në këmbë dhe bëri një lëvizje me gishtin e saj tregues. "Së pari ju të tre. Kokat janë ulur. Vazhdoni të lëvizni derisa të them të kundërtën."
  
  Kennedy u hodh nga helikopteri pas Benit, duke ndjerë dhimbjen e rraskapitjes në çdo muskul. Kur vështroi përreth, pamja mahnitëse e bëri të harronte lodhjen për një minutë, në fakt i mori frymën.
  
  Një vështrim dhe kuptoi se ishte kështjella e Frey-t në Gjermani; një strofull e paudhësisë së stilistëve ku argëtimi nuk u ndal kurrë. Zona e uljes së tyre përballej me hyrjen kryesore, dyer të dyfishta lisi të inkorporuara me stufa ari dhe të kornizuara nga kolona mermeri italiane që të çonin në një sallë madhështore hyrëse. Ndërsa Kennedy shikonte, dy makina të shtrenjta, një Lamborghini dhe një Maserati, u ngritën, nga të cilat dolën katër djem entuziastë njëzet e ca dhe u ngjitën me këmbë në shkallët për në Kala. Ritmet e rënda të muzikës së kërcimit vinin nga pas derës.
  
  Mbi dyert ishte një fasadë e veshur me gurë e kryesuar nga një radhë frëngjish trekëndore dhe dy kulla më të larta në të dy skajet, duke i dhënë strukturës së madhe një pamje të Rilindjes gotike. Mbresëlënëse, mendoi Kennedy, dhe pak dërrmuese. Ajo imagjinoi se të ftohej në një festë në këtë vend do të ishte ëndrra e një modeleje të ardhshme.
  
  Dhe kështu Abel Frey përfitoi nga ëndrrat e tyre.
  
  Ajo u shty drejt dyerve, Alicia i shikonte me kujdes teksa kalonin supermakinat që gjëmonin dhe ngjiteshin në shkallët prej mermeri. Nëpër dyer dhe në hollin me jehonë. Në të majtë, një portë e hapur, e mbuluar me lëkurë të çonte në një klub nate të mbushur me muzikë optimiste, drita shumëngjyrëshe dhe kabina që lëkunden mbi turmë, ku të gjithë mund të provonin se sa mirë mund të kërcenin. Kennedy u ndal menjëherë dhe bërtiti.
  
  "Ndihmë!" Ajo qau, duke parë drejt vizitorëve. "Na ndihmoni!"
  
  Disa njerëz gjetën momentin për të ulur gotat gjysmë plot dhe më ngulin sytë. Një sekondë më vonë ata filluan të qeshin. Biondja klasike suedeze ngriti shishen në shenjë përshëndetjeje dhe italiani me lëkurë të errët filloi ta shikonte. Të tjerët u kthyen në ferrin e tyre të disko.
  
  Kennedy ankoi ndërsa Alicia e kapi për flokësh dhe e tërhoqi zvarrë nëpër dyshemenë e mermertë. Beni bërtiti në shenjë proteste, por shuplaka për pak e rrëzoi atë. Në mesin e të ftuarve të festës pati më shumë të qeshura, pasuar nga disa komente të turpshme. Alicia e hodhi Kenedin në shkallët e mëdha, duke e goditur fort në brinjë.
  
  "Femër budallaqe," pëshpëriti ajo. "Nuk e shihni se ata janë të dashuruar me zotërinë e tyre? Ata kurrë nuk do të mendojnë keq për të. Tani shko."
  
  Ajo drejtoi lart me një pistoletë të vogël që iu shfaq në dorë. Kennedy donte të rezistonte, por duke gjykuar nga ajo që sapo ndodhi, ajo vendosi të shkonte me të. Ata u çuan në shkallët dhe në të majtë, në krahun tjetër të Kalasë. Sapo dolën nga shkallët dhe hynë në korridorin e gjatë e të pamobiluar - urën mes krahëve - muzika e kërcimit pushoi dhe mund të kenë qenë të vetmit njerëz të gjallë në atë moment.
  
  Duke ecur nëpër një korridor, ata u gjendën në një dhomë që dikur mund të kishte qenë një sallë e gjerë vallëzimi. Por tani zona ishte e ndarë në gjysmë duzine dhoma të veçanta - dhoma me bare në pjesën e jashtme në vend të mureve.
  
  Qelizat.
  
  Kenedi, së bashku me Benin dhe Parnevikun, u shtynë në qelinë më të afërt. Një zhurmë e fortë do të thoshte se dera po mbyllej. Alicia bëri me dorë. "Ju jeni duke u vëzhguar. Shijoje."
  
  Në heshtjen shurdhuese që pasoi, Kennedy kaloi gishtat nëpër flokët e saj të gjatë të zinj, e lëmoi kostumin e pantallonave sa më mirë që mundi dhe mori frymë thellë.
  
  "Epo..." filloi të thoshte ajo.
  
  "Hej, kurva!" Abel Frey u shfaq para kamerës së tyre, duke buzëqeshur si Zoti i Zjarrit. "Mirë se erdhe në kalanë time të festës. Në një farë mënyre dyshoj se do ta shijoni po aq sa mysafirët e mi më të pasur."
  
  Ai e largoi ofertën përpara se ata të përgjigjeshin. "Nuk ka rëndësi. Nuk duhet të flasësh. Fjalët e tua më interesojnë pak. Pra," bëri sikur po mendonte, "kë kemi... po, sigurisht, është Ben Blake. Jam i sigurt se do t'ju japë kënaqësi të madhe".
  
  Beni vrapoi te hekurat dhe i tërhoqi sa më shumë që mundi. "Ku është motra ime, kopil?"
  
  "Hm? Do të thuash biondin e turpshëm me..." hodhi këmbën jashtë egër. "Futni stilin e luftimit të dragoit? Dëshironi detaje? Epo, në rregull, pasi je ti, Ben. Natën e parë dërgova kumarin tim për t'i marrë këpucët, e dini, për ta zbutur pak. Ajo e etiketoi atë, lëndoi disa brinjë, por ai mori atë që doja."
  
  Frey mori një moment për të peshkuar telekomandën nga xhepi i mantelit të çuditshëm mëndafshi që kishte veshur. Ai e kaloi atë në një televizor portativ, të cilin Kennedy as që e vuri re. Një foto u shfaq në transmetim - SKY News - biseda rreth borxhit kombëtar në rritje të Mbretërisë së Bashkuar.
  
  "Natën e dytë?" Frey ndaloi. "A dëshiron vërtet vëllai i saj ta dijë?"
  
  Beni bërtiti, një tingull guttural i dilte thellë nga stomaku i tij. "A është mirë ajo? Ajo është në rregull?"
  
  Frey kliko përsëri në telekomandë. Ekrani kaloi në një imazh tjetër, më të trashë. Kennedy kuptoi se ajo po shikonte një dhomë të vogël me një vajzë të lidhur në një shtrat.
  
  "Çfarë mendoni?" Frey nxiti. "Të paktën ajo është gjallë. Për tani."
  
  "Karin!" Beni vrapoi drejt televizorit, por më pas ndaloi, papritmas u mposht. Të qarat i tronditën gjithë trupin.
  
  Frey qeshi. "Çfarë do tjetër?" Ai u shtir përsëri i menduar dhe më pas ndryshoi përsëri kanalin, këtë herë në CNN. Menjëherë në lajme u shfaq një mesazh për një vrasës serial nga Nju Jorku - Thomas Caleb.
  
  "Të shkrova këtë më herët," tha i çmenduri Kennedy me gëzim. "Mendova se mund të dëshironi të hidhni një sy."
  
  Ajo dëgjoi pa dashje. Dëgjoi lajmin e tmerrshëm se Kalebi vazhdoi të bredh rrugëve të Nju Jorkut, i çliruar, një fantazmë.
  
  "Unë besoj se e lirove", tha Frey me kuptim pas shpinës së Kenedit. "Punë e mrekullueshme. Grabitqari është kthyer aty ku i takon, nuk është më një kafshë e mbyllur në kafaz në kopshtin zoologjik të qytetit."
  
  Raporti u transmetua përmes pamjeve arkivore të rastit - gjërat standarde - fytyra e saj, fytyra e policit të ndyrë, fytyrat e viktimave. Gjithmonë fytyrat e viktimave.
  
  Të njëjtat që i përndiqnin makthet e saj çdo ditë.
  
  "Vë bast që i dini të gjithë emrat e tyre, apo jo?" Frey u tall. "Adresat e familjeve të tyre. Si... ata vdiqën."
  
  "Hesht!" Kennedy vuri kokën në duart e saj. Ndaloje atë! Ju lutem!
  
  "Dhe ti," dëgjoi ajo duke pëshpëritur Frey. "Profesor Parnevik," i pështyu fjalët sikur të ishin mish i kalbur që i kishte rënë në gojë. "Duhet të kishit qëndruar dhe të punonit për mua."
  
  U dëgjua një e shtënë. Kennedy bërtiti i tronditur. Sekondën tjetër, ajo dëgjoi rrëzimin e trupit dhe, duke u kthyer, pa që plaku ishte rrëzuar përtokë, një vrimë po i hapej në gjoks, gjaku rridhte jashtë dhe u spërkat në muret e qelisë.
  
  I ra nofulla, mosbesimi ia mbylli trurin. Ajo mundi vetëm të shikonte teksa Frey u kthye nga ajo edhe një herë.
  
  "Dhe ti, Kennedy Moore. Koha juaj po vjen. Së shpejti do të eksplorojmë thellësitë në të cilat ju jeni në gjendje të zbrisni."
  
  Duke u kthyer në thembër dhe duke buzëqeshur, ai u largua.
  
  
  42
  
  
  
  LA VEREIN, GJERMANI
  
  
  Abel Frey qeshi me vete ndërsa shkonte në departamentin e tij të sigurisë. Disa momente shpikëse dhe i futi në tokë këta idiotë. Ata të dy janë të thyer. Dhe së fundi, ai e vrau për vdekje atë idiotin e vjetër Parnevik Stone.
  
  E mahnitshme. Tani kalojmë në aktivitete edhe më të këndshme.
  
  Ai hapi derën e dhomës së tij private për të gjetur Milo dhe Alicia të shtrirë në divanin e tij, ashtu siç i kishte lënë. Amerikani i madh ende vuante nga dëmtimi, duke fituar me çdo lëvizje, falë atij suedez, Torsten Dahl.
  
  "A ka ndonjë lajm nga fqinji?" - pyeti Frey menjëherë. "A telefonoi Hudson?"
  
  Në vendin fqinj ishte një qendër kontrolli CCTV, aktualisht nën mbikëqyrjen e një prej mbështetësve më radikalë të Frey, Tim Hudson. I njohur përreth kështjellës si "njeriu me kujtesë" për njohuritë e tij të gjera kompjuterike, Hudson ishte një nga studentët e parë të Frey, një njeri i gatshëm të shkonte në çdo ekstrem për shefin e tij fanatik. Kryesisht ata po monitoronin përparimin e instalimit të varrit të Odinit, dhe Hudson ishte në krye - duke sharë, djersitur dhe duke gllabëruar me nervozizëm Yeagers sikur të ishte qumësht. Frey ishte i etur për të parë varrin të instaluar në vendin e tij të duhur dhe ai bëri përgatitjet e plota për vizitën e tij të parë të dukshme. Të burgosurit e tij, lagjet e Karinit dhe qelitë e të burgosurve të tij të rinj u inspektuan gjithashtu.
  
  Dhe një festë, sigurisht. Hudson krijoi një sistem që i nënshtronte çdo centimetër të klubit në njëfarë kontrolli, qoftë fushë me rreze infra të kuqe apo standarde, dhe çdo lëvizje e mysafirëve elitë të Frey regjistrohej dhe kontrollohej për peshën e saj në levë.
  
  Ai arriti të kuptojë se në fund të fundit fuqia nuk është njohuri. Forca ishte provë e fortë. Fotografi diskrete. Video me definicion të lartë. Kapja mund të ketë qenë e paligjshme, por nuk dëmtoi nëse viktima kishte mjaftueshëm frikë.
  
  Abel Frey mund të organizonte një "natë takimi" me një yll ose një zogth rock në çdo kohë të përshtatshme për të. Ai mund të blinte një pikturë ose një skulpturë, të merrte ulëse në rreshtin e parë në shfaqjen më të nxehtë në qytetin më vezullues, të arrinte të paarritshmen sa herë që ai dëshironte.
  
  "Asgje akoma. Hudson duhet të ketë humbur mendjen përsëri në divan, "tha Alicia ndërsa u shtri me kokën në duar dhe këmbët e varura mbi buzën e divanit të tij. Kur Frey e shikoi, ajo shtriu pak gjunjët.
  
  Sigurisht. Natyrisht, Frey psherëtiu me vete. Ai pa teksa Milo rënkonte dhe i mbante brinjët. Ai ndjeu një goditje të energjisë elektrike që i shpejtoi rrahjet e zemrës ndërsa mendimi i seksit përzihej me rrezikun. Ai ngriti një vetull në drejtim të Alicias, duke i dhënë asaj shenjën universale të 'parave'.
  
  Alicia uli këmbët poshtë. "Me mendimin e dytë, Milo, pse nuk shkon të kontrollosh sërish. Dhe merrni një raport të plotë nga ai idioti Hudson, hmm? Boss," tundi ajo me kokë drejt pjatës së argjendtë me meze. "A ka ndonjë gjë të pazakontë?"
  
  Frey studioi pjatën ndërsa Milo, i pavëmendshëm për atë që po ndodhte, si një politikan për marrëzinë e tij, dërgoi një vështrim të shtirur në drejtim të të dashurës së tij, pastaj rënkoi dhe doli me çalë nga dhoma.
  
  Frey tha: "Biskotat duken të shijshme."
  
  Sapo dera klikoi në vend, Alicia i dha Freyt një pjatë me biskota dhe u ngjit në tryezën e tij. Duke qëndruar në të katër këmbët, ajo ktheu kokën drejt tij.
  
  "Doni një gomar të bukur anglez me këtë biskotë?"
  
  Frey shtypi një buton sekret nën tavolinën e tij. Menjëherë, piktura e rreme u zhvendos anash, duke zbuluar një varg ekranesh video. Ai tha, "Gjashtë" dhe një nga ekranet mori jetë.
  
  Ai shijoi biskotën teksa shikonte, duke përkëdhelur në mungesë të pasmet e rrumbullakëta të Alicias.
  
  "Arena ime e betejës," mori frymë ai. "Tashmë është gatuar. Po?"
  
  Alicia përpëlitej në mënyrë joshëse. "Po".
  
  Frey filloi të godiste depresionin midis këmbëve të saj. "Pastaj kam rreth dhjetë minuta. Tani për tani do të duhet të mjaftoheni me një të shpejtë."
  
  "Historia e jetes sime".
  
  Frey e ktheu vëmendjen e tij tek ajo, duke qenë gjithmonë i ndërgjegjshëm për Milo-n vetëm njëzet metra larg pas derës së hapur, por edhe me këtë dhe praninë sensuale të Alicia Miles, ai ende nuk mund t'i hiqte sytë nga qelia luksoze e një prej të sapolindurve të tij. robërit e fituar .
  
  Vrasësi serial - Thomas Caleb.
  
  Përballja përfundimtare ishte e pashmangshme.
  
  
  
  Pjesa 3
  Fushë beteje...
  
  
  DYZET E TRE
  
  
  
  LA VEREIN, GJERMANI
  
  
  Kennedy vrapoi drejt hekurave ndërsa Abel Frey dhe rojet e tij u shfaqën jashtë qelisë së tyre. Ajo u bërtiti atyre që të hiqnin trupin e profesorit ose t'i linin të lirë, më pas ndjeu një dridhje të madhe kur ata bënë pikërisht këtë.
  
  Ajo u ndal në hyrje të qelisë, pa e ditur se çfarë të bënte. Njëri nga rojet vuri me pistoletë. Ata hynë më thellë në kompleksin e burgut, duke kaluar disa qeli të tjera, të gjitha të pabanuara. Por shkalla e gjithë kësaj e ftohte deri në kockë. Ajo pyeste veten se çfarë lloj paudhësive të shthurura ishte i aftë ky djalë.
  
  Pikërisht atëherë ajo e kuptoi se ai mund të ishte më keq se Kalebi. Më keq se të gjithë. Ajo shpresonte se Drake, Dahl dhe ushtria mbështetëse po afroheshin, por ajo duhej të përballej me këtë dilemë dhe ta kapërcejë atë, duke besuar se ata ishin vetëm. Si mund të shpresonte ajo të mbronte Benin ashtu siç bëri Drake? Pranë saj eci një djalë i ri. Ai nuk ka folur shumë që prej vdekjes së Parnevikut. Në fakt, mendoi Kenedi, djali kishte folur vetëm disa fjalë që kur ishin kapur në Varr.
  
  A e pa ai mundësinë e tij për të shpëtuar Karin duke u larguar? Ajo e dinte se celulari i tij ishte ende i sigurt në xhepin e tij, i vendosur të vibronte dhe se ai kishte marrë gjysmë duzinë telefonatash nga prindërit e tij që nuk u ishte përgjigjur.
  
  "Ne jemi në vendin e duhur," i pëshpëriti Kennedy me cep të gojës. "Mbaje mendjen për vete."
  
  "Hesht, amerikan!" Frey pështyu fjalën e fundit sikur të ishte një mallkim. Për të, mendoi ajo, me shumë mundësi ishte. "Ju duhet të shqetësoheni për fatin tuaj."
  
  Kennedy hodhi një vështrim prapa. "Çfarë do të thotë kjo? Do të më bësh të vesh një nga fustanet e tu të vegjël që ke bërë?" Ajo imitoi prerjen dhe qepjen.
  
  Gjermani ngriti një vetull. "E lezetshme. Le të shohim se sa kohë do të qëndroni të guximshëm."
  
  Përtej kompleksit të qelizave, ata hynë në një pjesë tjetër, shumë më të errët të shtëpisë. Tani ata po shkonin në një kënd të mprehtë poshtë, dhomat dhe korridoret rreth saj ishin në gjendje të keqe. Edhe pse, duke e njohur Frey-n, ishte e gjitha një harengë e kuqe për të ngatërruar zagarët e gjakut.
  
  Ata ecën në korridorin e fundit, i cili të çonte në një derë prej druri të harkuar me pllaka të mëdha metalike në menteshat e saj. Një nga rojet goditi një numër tetë shifror në një tastierë numerike me valë dhe dyert e rënda filluan të hapeshin kërcitës.
  
  Në çast ajo pa kangjellat metalike të larta deri në gjoks që rrethonin dhomën e re. Rreth tridhjetë deri në dyzet njerëz qëndronin rreth tij me pije në duar, duke qeshur. Playboys dhe bosët e drogës, prostituta meshkuj dhe femra të klasit të lartë, anëtarët e familjes mbretërore dhe kryetarët e Fortune 500. Të vejat me trashëgimi të madhe, sheikët e pasur me naftë dhe vajzat e milionerëve.
  
  Të gjithë qëndruan rreth barrierës, duke pirë Bollinger dhe Romani Conti, duke ngrënë ushqime të shijshme dhe duke nxjerrë në pah kulturën dhe klasën e tyre.
  
  Kur Kennedy hyri brenda, të gjithë u ndalën dhe e ngulitën për një moment. Mendimi i saj rrënqethës ishte ta vlerësonte atë. Pëshpëritjet rrodhën përgjatë mureve të pluhurosura dhe ia mbushnin veshët.
  
  Ajo është ajo? Oficer policie?
  
  Ai do ta shkatërrojë atë në, oh, katër minuta majat.
  
  Do ta marr. Do të të jap edhe dhjetë të tjera, Pierre. Çfarë do të thuash?
  
  Shtatë. Vë bast se ajo është më e fortë se sa duket. Dhe, mirë, ajo do të jetë pak e inatosur, nuk mendoni?
  
  Për çfarë dreqin po flisnin?
  
  Kennedy ndjeu një goditje të ashpër në të pasmet e saj dhe u përplas në dhomë. Kongregacioni qeshi. Frey vrapoi me shpejtësi pas saj.
  
  "Njerëz!" Ai qeshi. "Miqtë e mi! Kjo është një ofertë e mrekullueshme, a nuk mendoni kështu? Dhe ajo do të na dhurojë një natë të mrekullueshme!"
  
  Kennedy shikoi përreth, i frikësuar në mënyrë të pakontrolluar. Për çfarë dreqin po flisnin? Qëndro me gjemba, ajo kujtoi thënien e preferuar të kapitenit Lipkind. Vazhdoni lojën tuaj. Ajo u përpoq të përqendrohej, por tronditja dhe mjedisi surreal e kërcënuan ta çmendnin.
  
  "Unë nuk do të performoj para jush," mërmëriti ajo pas shpinës së Frey. "Në çdo mënyrë që prisni."
  
  Frey u kthye nga ajo dhe buzëqeshja e tij e ditur ishte e mahnitshme. "A nuk është? Për hir të diçkaje të vlefshme?Mendoj se mbivlerësoni veten dhe bashkëmoshatarët tuaj. Por është normale. Ju mund të mendoni ndryshe, por unë mendoj se do ta bëni, i dashur Kennedy. Unë me të vërtetë mendoj se mundeni. Eja." I bëri shenjë të vinte tek ai.
  
  Kennedy shkoi drejt hekurudhës së unazës. Rreth dymbëdhjetë këmbë poshtë saj ishte një vrimë rrethore e hapur në mënyrë të pabarabartë në tokë, dyshemeja e saj e shpërndarë me gurë dhe muret e saj të mbuluara me dheu dhe gurë.
  
  Arena e gladiatorëve të modës së vjetër. Gropë luftarake.
  
  Shkallët metalike u tërhoqën pranë saj dhe u ngritën mbi parmakë në gropë. Frey tregoi se ajo duhet të zbriste.
  
  "Në asnjë mënyrë," pëshpëriti Kennedy. Tre armë iu drejtuan asaj dhe Benit.
  
  Frey ngriti supet. "Kam nevojë për ty, por seriozisht nuk kam nevojë për një djalë. Mund të fillojmë me një plumb në gju, pastaj në bërryl. Punoni dhe shikoni sa kohë ju duhet për të përmbushur kërkesën time." Buzëqeshja e tij djallëzore e bindi se do të ishte i lumtur t'i konfirmonte fjalët e tij.
  
  Ajo shtrëngoi dhëmbët dhe kaloi një sekondë duke zbutur kostumin e pantallonave. Turma e pasur e shikonte me interes, si një kafshë në kafaz. Gotat ishin bosh dhe mezet ishin ngrënë. Kamerierët dhe kamarieret fluturonin mes tyre, të paparë prej tyre, duke u mbushur e freskuar.
  
  "Çfarë lloj grope?" ajo po bënte pazare për kohën, duke mos parë asnjë rrugëdalje, duke u përpjekur t'i jepte Drake çdo sekondë të çmuar shtesë.
  
  "Kjo është arena ime e betejës," tha Frey me dashamirësi. "Jetoni në kujtim të lavdishëm ose vdisni në turp. Zgjedhja, i dashur Kennedy, është në duart tuaja. "
  
  Qëndroni me gjemba.
  
  Një nga rojet e shtyu me grykën e pistoletës. Në një farë mënyre ajo ia doli t'i jepte një vështrim pozitiv Benit dhe arriti te shkallët.
  
  "Prit," sytë e Frey shkëlqenin me zemërim. "Hiqni këpucët e saj. Kjo do të ushqejë pak më shumë dëshirën e tij për gjak."
  
  Kenedi qëndroi aty, i poshtëruar dhe i tërbuar dhe pak i trullosur kur një nga rojet u gjunjëzua para saj dhe i hoqi këpucët. Ajo ngjiti shkallët, duke u ndjerë joreale dhe e largët, sikur ky takim i çuditshëm po ndodhte me një Kenedi tjetër në një cep të largët të botës. Ajo pyeste veten se kush ishte në të vërtetë ai që të gjithë i referoheshin.
  
  Nuk dukej shumë mirë. Dukej sikur ajo do të duhej të luftonte për jetën e saj.
  
  Teksa po zbriste shkallët, një bilbil erdhi nga turma dhe një valë e fuqishme epshi gjaku mbushi ajrin.
  
  Ata bërtisnin lloj-lloj sharjesh. U vendosën baste, disa se ajo do të vdiste në më pak se një minutë, të tjera se ajo do të humbiste tangën e saj në më pak se tridhjetë sekonda. Një ose dy madje i ofruan mbështetjen e saj. Por rreziku më i madh ishte se ai do ta përdhoste trupin e saj të pajetë pasi ta kthente në pluhur.
  
  Më i pasuri i të pasurve, llumi më i fuqishëm në Tokë. Nëse kjo ishte ajo që ju dha pasuria dhe fuqia, atëherë bota u shkatërrua vërtet.
  
  Shumë shpejt këmbët e saj të zbathura prekën tokën e fortë. Ajo zbriti, duke u ndjerë e ftohtë dhe e ekspozuar, dhe shikoi përreth. Përballë saj, një vrimë u hap në mur. Aktualisht mbulohej nga një grup shufrash të trasha.
  
  Figura e ngujuar në anën tjetër të këtyre hekurave u vërsul papritur përpara, duke u përplasur në to me një britmë zemërimi që gërryej gjak. Ai i tundi ato aq fort sa u hodhën, fytyra e tij ishte pak më shumë se një gjëmim i shtrembëruar.
  
  Por pavarësisht kësaj, dhe pavarësisht nga mjedisi i saj i çuditshëm, Kennedy e njohu atë më shpejt sesa iu desh të kujtonte emrin e tij.
  
  Thomas Caleb, vrasës serial. Këtu në Gjermani, me të. Dy armiq të vdekshëm hynë në arenën e betejës.
  
  Plani i Abel Frey, i krijuar në Nju Jork, po zbatohet.
  
  Zemra e Kenedit u hodh dhe një vrull i pastër urrejtjeje qëlloi nga gishtat e këmbëve në tru dhe mbrapa si një shigjetë.
  
  "Ti bastard!" Thirri ajo, duke vluar nga zemërimi. "Ti je një bastard absolut!"
  
  Pastaj hekurat u ngritën dhe Kalebi u hodh drejt saj.
  
  
  * * *
  
  
  Drake doli nga helikopteri përpara se ai të prekë tokën, ende një hap prapa Torsten Dahl, dhe vrapoi drejt hotelit të ngarkuar, i cili ishte marrë nën kontroll nga një koalicion i përbashkët i forcave ndërkombëtare. Ushtria është sigurisht e përzier, por vendimtare dhe e gatshme për luftë.
  
  Ato ndodheshin 1.2 milje në veri të La Vereina.
  
  Ushtria dhe automjetet civile ishin rreshtuar, motorët gjëmuan, duke qëndruar gati.
  
  Fojeri ishte një rrëmujë e aktiviteteve: komandot dhe forcat speciale, agjentët e inteligjencës dhe ushtarët ishin mbledhur të gjithë, duke u rregulluar dhe duke u përgatitur.
  
  Dahl njoftoi praninë e tij duke u hedhur në recepsionin e hotelit dhe duke bërtitur aq fort sa të gjithë u kthyen. Pati heshtje respektuese.
  
  Ata tashmë e njihnin atë, Drake-n dhe të tjerët, dhe ishin të vetëdijshëm për atë që kishin arritur në Islandë. Çdo person këtu është informuar nëpërmjet lidhjes video të transmetuar mes hotelit dhe helikopterit.
  
  "Ne jemi gati?" Dahl bërtiti. "Të shkatërrosh këtë bastard?"
  
  "Pajisja është gati," bërtiti komandanti. Ata të gjithë e mbanin Dahl-in përgjegjës për këtë operacion. "Snajperët janë në vend. Jemi kaq të nxehtë sa mund të rifillojmë këtë vullkan, zotëri!"
  
  Dahl pohoi me kokë. "Atëherë çfarë presim?"
  
  Niveli i zhurmës u rrit me njëqind shkallë. Trupat dolën nga dyert, duke goditur njëri-tjetrin në shpinë dhe duke rregulluar të takoheshin për birrë pas betejës për të mbajtur bravadon. Motorët filluan të gjëmojnë ndërsa automjetet e mbledhura u larguan.
  
  Drake iu bashkua Dahl-it në automjetin e tretë në lëvizje, një Humvee ushtarak. Gjatë orëve të fundit të konferencave, ai e dinte se ata kishin rreth 500 burra, mjaftueshëm për të fundosur ushtrinë e vogël prej 200 burrash të Frey, por gjermani ishte në një pozicion më të lartë dhe pritej të kishte shumë hile.
  
  Por e vetmja gjë që ai nuk kishte ishte elementi i befasisë.
  
  Drake kërceu në sediljen e përparme, duke shtrënguar pushkën, me mendimet e tij të fokusuara te Beni dhe Kenedi. Hajden ishte në ndenjësen pas tyre, i pajisur për luftë. Wells u la në hotel me një plagë të rëndë në stomak.
  
  Kolona rrumbullakosi një kthesë të mprehtë dhe më pas La Veraine doli në pamje, e ndriçuar si një pemë e Krishtlindjeve kundër errësirës që e rrethonte dhe përpara shkëmbit të zi të malit që ngrihej mbi të. Portat e saj ishin të hapura, duke demonstruar guximin e pacipë të njeriut që kishin ardhur për të rrëzuar.
  
  Dahl ndezi mikrofonin. "Thirrja e fundit. Ne po fillojmë nxehtë. Shpejtësia do të shpëtojë jetë këtu, njerëz. Ju i dini qëllimet dhe e dini supozimin tonë më të mirë se ku do të jetë arkivoli i Odinit. Le të merremi me këtë DERR, ushtarë".
  
  Lidhja qëndronte për zotëri inteligjent të sjellshëm. Shumë ironi. Drake ishte me grusht të bardhë, ndërsa Hummer kalonte nëpër dhomën e rojeve të Frey-t me vetëm një centimetër në të dyja anët. Rojet gjermane filluan të ngrenë alarmin nga kullat e tyre të larta.
  
  Të shtënat e para janë qëlluar, duke u kërcyer nga automjetet plumb. Kur kolona ndaloi papritur, Drake hapi derën e tij dhe u largua. Ata nuk përdorën mbështetje ajrore sepse Frey mund të kishte RGPS. Ata duhej të largoheshin shpejt nga makinat për të njëjtën arsye.
  
  Hyni dhe kthejeni tokën e PIGS në një fabrikë proshutë.
  
  Drake vrapoi drejt shkurreve të trasha që rriteshin nën dritaren e katit të parë. Ekipi i SAS-it që ata dërguan tridhjetë minuta më parë duhet të kishin rrethuar tashmë zonën e klubit të natës dhe mysafirët e tij 'civilë'. Plumbat fluturuan nga dritaret e kalasë, duke bërë dush muret e portës, ndërsa makinat derdheshin brenda. Forcat e koalicionit iu kundërpërgjigjën zjarrit me hakmarrje, duke thyer xhamat, duke goditur mish e kockë dhe duke e kthyer fasadën prej guri në baltë. Kishte britma, britma dhe thirrje për përforcime.
  
  Brenda kalasë kishte një kaos. Një shpërthim RPG erdhi nga një dritare e katit të sipërm, duke u përplasur në dhomën e rojeve të Frey dhe duke shkatërruar një pjesë të murit. Mbeturinat ranë mbi ushtarët pushtues. Zjarri i mitralozit u kthye dhe një mercenar gjerman ra nga kati i fundit, duke bërtitur dhe duke u rrëzuar derisa u përplas në tokë me një përplasje të tmerrshme.
  
  Dahl dhe një ushtar tjetër hapën zjarr në dyert e përparme. Plumbat apo rikosetet e tyre vranë dy persona. Dahl vrapoi përpara. Hajden ishte diku në përleshje pas tij.
  
  "Duhet të futemi në këtë vrimë ferri! Tani!"
  
  Shpërthime të reja tronditën natën. RPG-ja e dytë goditi një krater masiv disa metra në lindje të Drake's Hummer. Një dush dheu dhe gurësh ra në qiell
  
  Drake vrapoi, i strukur, duke qëndruar nën modelin e kryqëzuar të plumbave që shponin ajrin mbi kokën e tij.
  
  Lufta ka filluar vërtet.
  
  
  * * *
  
  
  Turma tregoi dëshirën e saj për gjak edhe para se Kennedy dhe Caleb të prekeshin. Kenedi rrotulloi me kujdes, gishtat e saj kapnin papastërtitë, këmbët e saj testonin shkëmbin dhe dheun, duke lëvizur në mënyrë të çrregullt për të mos qenë e parashikueshme. Mendja e saj përpiqej t'i kuptonte të gjitha, por ajo kishte vënë re tashmë një dobësi te kundërshtari i saj - mënyra se si sytë e tij morën figurën që mbulonte në mënyrë konservative kostumi i saj pa formë.
  
  Pra, kjo ishte një mënyrë për të vrarë vrasësin. Ajo u përqendrua në gjetjen e dikujt tjetër.
  
  Caleb bëri lëvizjen e parë. Pështyma fluturoi nga buzët e tij ndërsa ai u hodh drejt saj, me krahët që rrahën. Kennedy e luftoi atë dhe u largua mënjanë. Turma ishte jashtë për gjak. Dikush derdhi verë të kuqe në tokë, një gjest simbolik i gjakut që donin të derdhnin. Ajo dëgjoi Frey, bastardin e sëmurë, duke e shtyrë Caleb, psikopatin e pashpirt, ta bënte këtë.
  
  Tani Calebi u hodh përsëri. Kennedy e gjeti të mbështetur pas murit. Ajo humbi përqendrimin, e shpërqendruar nga turma.
  
  Pastaj Calebi ishte mbi të, me krahët e tij të zhveshur të mbështjellë rreth qafës - duart e tij të djersitura, të neveritshme... duart e zhveshura. Duart e një vrasësi...
  
  ... mizoria dhe vdekja...
  
  ...duke lyer papastërtinë e tij të kalbur në të gjithë lëkurën e saj. Në kokën e saj ranë kambanat paralajmëruese. Duhet të ndalosh së menduari kështu! Duhet të përqendroheni dhe të luftoni! Luftoni një luftëtar të vërtetë, jo një legjendë që keni krijuar.
  
  Turma e paduruar ulëriti përsëri. Ata thyen shishe dhe gota kundër gardhit, duke ulëritur si kafshë të etur për të vrarë.
  
  Dhe Kalebi, kaq afër pas gjithçkaje që ndodhi. Qendra e saj e përqendrimit u qëllua, u hodh në ferr. Përbindëshi e goditi me grusht në krah, ndërsa njëkohësisht ia shtypte kokën në gjoks. Gjoksin e tij të ndyrë e të djersitur të zhveshur. Pastaj e goditi sërish. Dhimbja shpërtheu në gjoksin e saj. Ajo u lëkund. Vera e kuqe u derdh mbi të, duke u derdhur nga lart.
  
  "Kjo është ajo," e tallte Kalebi. "Zbrit atje ku i takon."
  
  Turma gjëmonte. Kalebi fshiu duart e tij të neveritshme në flokët e saj të gjatë dhe qeshi me keqdashje të qetë dhe vdekjeprurëse.
  
  "Do të pshurr mbi trupin tënd të vdekur, kurvë."
  
  Kennedy ra në gjunjë, duke i shpëtuar për pak kohë nga kontrolli i Kalebit. Ajo u përpoq t'i shmangej, por ai e mbajti fort për pantallonat e saj. Ai e tërhoqi atë mbrapa tek ai, duke buzëqeshur si një egër me kokë vdekjeje. Ajo nuk kishte zgjidhje. Ajo zbërtheu pantallonat e saj, pantallonat e saj pa formë, që fshihnin figurën dhe i la t'i rrëshqisnin poshtë këmbëve. Ajo përfitoi nga befasia e tij momentale për t'u zvarritur mbi prapanicën e saj. Gurët e gërvishtën lëkurën e saj. Turma bërtiti. Calebi u hodh përpara, duke u shtrirë në brezin e të brendshmeve të saj, por ajo e goditi me egërsi në fytyrë, ndërsa të brendshmet kërcitnin prapa ashtu si hunda e tij, e përgjakur dhe e thyer, i varej anash. Ajo u ul atje për një moment, duke parë armikun e saj dhe e gjeti veten të paaftë për të larguar sytë nga sytë e tij të përgjakur dhe mishngrënës.
  
  
  * * *
  
  
  Drake kaloi nëpër portën e bukur në hollin masiv. SAS në fakt rrethoi zonën e klubit të natës dhe mbuloi shkallët kryesore. Pjesa tjetër e kështjellës nuk do të ishte aq miqësore.
  
  Dahl përkëdheli xhepin e gjoksit. "Vizatimet tregojnë një depo në të djathtën tonë dhe në krahun lindor të largët. Mos dyshoni për asgjë tani, Drake. Hajden. Ne ramë dakord që ky ishte vendi më logjik për Frey, miqtë tanë dhe Varri."
  
  "Unë as nuk e kam ëndërruar për këtë," tha Hayden me vendosmëri.
  
  Me një grup burrash që rrokulliseshin pas tij, Drake ndoqi Dahl përmes derës në krahun lindor. Sapo u hap dera, më shumë plumba shpuan ajrin. Drake u rrotullua dhe u ngrit në këmbë, duke qëlluar.
  
  Dhe befas njerëzit e Frey ishin mes tyre!
  
  Thika u ndezën. U qëlluan me pistoleta dore. Ushtarët po zbrisnin nga e majta dhe nga e djathta. Drake shtypi grykën e pistoletës së tij në tëmthin e një prej rojeve të Frey, më pas e vendosi armën në pozicionin e qitjes në kohën e duhur për t'i vënë një plumb në fytyrë sulmuesit. Roja e sulmoi nga e majta. Drake i shmangu lunges dhe e goditi djalin me bërryl në fytyrë. Ai u përkul mbi njeriun e pavetëdijshëm, mori thikën e tij dhe zhyti majën e saj në kokën e një tjetri që ishte gati t'i priste fytin Delta Commandos.
  
  Një e shtënë pistolete ra pranë veshit të tij; Arma e preferuar e SGG. Hayden përdori një Glock dhe një thikë ushtarake. Forca shumëkombëshe për një incident shumëkombësh, mendoi Drake. Më shumë të shtëna u dëgjuan në skajin më të largët të dhomës. Përfshini italianët.
  
  Drake u rrokullis rrafsh nën goditjen anësore të armikut. Ai ktheu të gjithë trupin, këmbët së pari, duke e rrëzuar djalin nga këmbët. Kur burri u ul fort në shtyllën kurrizore, Drake kreu vetëvrasje.
  
  Ish-oficeri i SAS u ngrit në këmbë dhe vuri re Dahl një duzinë hapash përpara. Armiqtë e tyre po bëheshin gjithnjë e më pak - ndoshta vetëm disa dhjetëra dëshmorë kishin mbetur, të dërguar për të rraskapitur pushtuesit. Ushtria e vërtetë do të ishte diku tjetër.
  
  "Jo keq për një ngrohje," buzëqeshi suedez me gjak rreth gojës. "Tani vazhdo!"
  
  Ata kaluan nga një derë tjetër, pastruan një dhomë nga kurthet e armëve, pastaj një dhomë tjetër ku snajperët morën gjashtë nga djemtë e mirë përpara se të eliminoheshin. Përfundimisht ata u gjendën përballë një muri të lartë guri me boshllëqe nëpër të cilat gjuanin automatikët. Në qendër të murit prej guri ishte një derë çeliku edhe më mbresëlënëse, që të kujtonte një kasafortë bankare.
  
  "Kjo është ajo," tha Dahl, duke u përkulur prapa. "Dhoma e vëzhgimit të Frey."
  
  "Duket si një mamasë e ashpër," tha Drake, duke u mbuluar pranë tij, duke ngritur dorën ndërsa dhjetëra ushtarë vrapuan drejt tij. Ai shikoi përreth për Hayden, por nuk mundi të dallonte figurën e saj të hollë mes burrave. Ku dreqin shkoi ajo? Oh të lutem, të lutem, mos e lejo të shtrihet më aty... me gjakderdhje...
  
  "Fort Knox është një arrë e fortë për t'u goditur," tha komandoja e Delta-s ndërsa po kafshonte.
  
  Drake dhe Dal panë njëri-tjetrin. "Mundësit!" - thanë të dy në të njëjtën kohë, duke iu përmbajtur politikës së tyre "shpejtësi dhe mos mashtroni".
  
  Dy armë të mëdha kaluan me kujdes përgjatë vijës, ushtarët duke buzëqeshur ndërsa shikonin. Në tytat e topave të fuqishëm, të ngjashëm me raketat lëshuese, ishin ngjitur grepa të fortë për t'u përballur me çelik.
  
  Dy ushtarët vrapuan nga rruga që erdhën, duke mbajtur kabllo shtesë prej çeliku në duar. Kabllo çeliku të bashkangjitur në një dhomë të zbrazët në pjesën e pasme të lëshuesve.
  
  Dahl kliko dy herë lidhjen e tij Bluetooth. "Më thuaj kur mund të fillojmë."
  
  Kaluan disa sekonda dhe erdhi përgjigja. "Përpara!"
  
  U ngrit një breshëri. Drake dhe Dahl dolën me granatahedhës të vendosur mbi supe, shënuan dhe tërhoqën këmbëzat.
  
  Dy grepa prej çeliku fluturuan me shpejtësinë e një rakete, duke gërmuar thellë në murin prej guri të kasafortës së Frey-t përpara se të shpërthenin në anën tjetër. Sapo ndeshën në hapësirë, sensori aktivizoi një pajisje që rrotullonte vetë grepat, duke i shtrënguar fort kundër murit në anën tjetër.
  
  Dahl goditi veten në vesh. "Beje".
  
  Dhe madje edhe nga poshtë, Drake mund të dëgjonte zhurmën e dy Hummer-ëve që lëviznin në drejtim të kundërt, kabllot e bashkangjitur në parakolpët e tyre të përforcuar.
  
  Muri i padepërtueshëm i Frey shpërtheu.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy u dëbua si paralajmërim ndërsa Caleb u hodh drejt saj, duke e kapur gjurin e tij dhe duke e lënë të lëkundet. Ajo përfitoi nga pushimi i momentit për t'u hedhur në këmbë. Kalebi erdhi përsëri dhe ajo e goditi në vesh me anën e pasme të dorës.
  
  Turma sipër saj bleu nga kënaqësia. Mijëra dollarë verë të rrallë dhe uiski të mirë u derdhën në pisllëkun e arenës. Një palë brekë dantelle për femra fluturuan poshtë. Kravatë për meshkuj. Një palë mansheta Gucci, njëra prej të cilave kërcen nga shpina me flokë të Caleb.
  
  "Vrite ate!" Frey bërtiti.
  
  Kalebi po shkonte drejt saj si një tren mallrash, me krahët e shtrirë, zhurma të ashpra që vinin nga thellësitë e barkut. Kennedy u përpoq të hidhej, por ai e kapi atë dhe e ngriti nga toka, duke e ngritur nga dyshemeja.
  
  Ndërsa ishte në ajër, Kennedy mundi vetëm të struket teksa priste uljen. Dhe ishte e fortë, shkëmbi dhe dheu që përplaseshin në shtyllën kurrizore, duke i hequr ajrin nga mushkëritë e saj. Këmbët e saj u ngritën lart, por Kalebi hyri në to dhe u ul sipër saj, duke mbështetur bërrylat përpara.
  
  "Më shumë si kjo," mërmëriti vrasësi. "Tani do të bërtasësh. Eeeeeee!" Zëri i tij ishte maniak, si klithma e derrit në një thertore në veshët e saj. "Eeeeeeeee!"
  
  Agonia e djegur shkaktoi konvulsione në trupin e Kenedit. Bastardi ishte tani një centimetër larg saj, trupi i tij ishte shtrirë sipër saj, jargavani i rridhte nga buzët mbi faqet e tij, sytë e tij digjeshin nga zjarri i ferrit, ai e shtypi bigëzën e tij kundër saj.
  
  Ajo ishte e pafuqishme për një moment, ende duke u përpjekur për të marrë frymë. Grushti i tij u përplas në barkun e saj. Dora e tij e majtë ishte gati të bënte të njëjtën gjë kur u ndal. Një mendim rrahës i zemrës, dhe më pas ajo u ngjit deri në fyt dhe filloi të shtrydhte.
  
  Kennedy u mbyt, duke gulçuar për ajër. Kalebi po qeshte si i çmendur. Ai u shtrëngua më fort. Ai studioi sytë e saj. Ai u mbështet në trupin e saj, duke e shtypur me peshën e tij.
  
  Ajo goditi me shkelma sa mundi, duke e rrëzuar mënjanë. Ajo e kuptoi shumë mirë se sapo kishte marrë një leje. Nevojat e shtrembëruara të bastardit ia shpëtuan jetën.
  
  Ajo u largua përsëri. Turma talliste me të - me performancën e saj, me rrobat e saj të pista, me bythën e saj të gërvishtur, me këmbët e saj të gjakosura. Kalebi u ngrit, si Rocky, nga pragu i humbjes dhe shtriu krahët duke qeshur.
  
  Dhe pastaj ajo dëgjoi një zë, të dobët, por që prente kakofoninë e ngjirur.
  
  Zëri i Benit: "Drake po afrohet, Kennedy. Ai po afrohet. Kam një mesazh!"
  
  Dreqin... nuk do t'i gjente këtu. Ajo nuk mund ta imagjinonte se, nga të gjitha vendet në kështjellë, ai do të kërkonte këtë. Objektivi i tij më i mundshëm do të ishte ruajtja ose qelizat. Kjo mund të zgjasë disa orë....
  
  Beni kishte ende nevojë për të. Viktimat e Caleb ende kishin nevojë për të.
  
  Ngrihuni dhe bërtisni kur nuk munden.
  
  Kalebi nxitoi drejt saj, i pamatur në egoizmin e tij. Kennedy u shtir si tmerr, pastaj ngriti këmbën e saj dhe përplasi bërrylin drejt e në fytyrën e tij që po afrohej.
  
  Gjaku i shpërtheu në të gjithë dorën e saj. Kalebi ndaloi sikur të kishte përplasur një mur me tulla. Kennedy e shtypi avantazhin e saj, duke e goditur me grusht në gjoks, duke i goditur hundën tashmë të thyer, duke e goditur me shkelma në gjunjë. Ajo përdori çdo metodë të mundshme për të paaftësuar xhelatin.
  
  Zhurma e turmës u shtua, por ajo mezi e dëgjoi atë. Një goditje e shpejtë në topa e dërgoi gomarin në gjunjë, një tjetër në mjekër e ktheu atë në shpinë. Kenedi ra në dheun pranë tij, duke gulçuar nga rraskapitja dhe nguli sytë në sytë e tij mosbesues.
  
  Pati një goditje pranë gjurit të saj të djathtë. Kennedy shikoi mbrapa dhe pa një shishe vere të thyer të ngecur me kokë poshtë në papastërti. Një merlot që ende nxjerr një premtim të kuq të lëngshëm.
  
  Kalebi u përkul drejt saj. Ajo e mori goditjen në fytyrë pa u dridhur. "Duhet të vdesësh," pëshpëriti ajo. "Për Olivia Dunn," ajo nxori shishen e thyer nga toka. "Për Selena Tyler," ajo e ngriti atë mbi kokën e tij. "Miranda Drury", shtoi ajo, "goditja e saj e parë shkatërroi dhëmbët, kërc dhe kockat. "Dhe për Emma Silke," goditja e saj e dytë ia hoqi syrin. "Për Emily Jane Winters", goditja e saj e fundit e ktheu qafën e tij në mish të grirë.
  
  Dhe ajo u gjunjëzua atje në tokën e përgjakur, fitimtare, adrenalina i derdhte nëpër vena dhe pulsonte nëpër trurin e saj, duke u përpjekur të rimarrë njerëzimin që e kishte braktisur për një moment.
  
  
  44
  
  
  
  LA VEREIN, GJERMANI
  
  
  Kennedy u urdhërua të ngjitej shkallët me armë. Trupi i Thomas Caleb mbeti duke u dridhur aty ku duhej të kishte vdekur.
  
  Frey dukej i pakënaqur, duke folur në telefonin e tij celular. "Vault," bërtiti ai. "Ruaje kasafortën me çdo kusht, Hudson. Nuk më intereson asgjë tjetër, idiot. Zbrit nga ky divan i mallkuar dhe bëj atë që të paguaj për të bërë!"
  
  Ai e mbylli lidhjen dhe ia nguli sytë Kenedit. "Duket sikur miqtë tuaj hynë në shtëpinë time."
  
  Kennedy i hodhi një vështrim dinakë përpara se ta kthente tek elita e mbledhur. "Duket se ju budallenjtë do të merrni disa nga ato që meritoni."
  
  Pati të qeshura të qeta dhe kërcitje gotash. Frey u bashkua për një moment përpara se të thoshte: "Pini, miqtë e mi. Pastaj largohuni në mënyrën e zakonshme."
  
  Kennedy u shtir si një bravado, aq sa për t'i shkelur syrin Benit. Dreq nëse nuk i dhembte trupi si kurvë. Asaj i dogjën gomari dhe i rrahën këmbët; i dhimbte koka dhe duart e tij ishin të mbuluara me gjak ngjitës.
  
  Ajo ia dorëzoi Frey-t. "A mund ta pastroj këtë?"
  
  "Përdor këmishën tënde," qeshi ai. "Në çdo rast, kjo nuk është gjë tjetër veçse një leckë. Pa dyshim, ajo pasqyron pjesën tjetër të garderobës tuaj."
  
  Ai tundi dorën në mënyrë mbretërore. "Silleni atë. Dhe një djalë."
  
  Ata u larguan nga arena, Kennedy ndihej i lodhur dhe duke u përpjekur të qetësonte kokën e saj që rrotullohej. Pasojat e asaj që ajo kishte bërë do të jetonin me të për dekada, por tani nuk ishte koha për t'u ndalur. Beni ishte pranë saj dhe, duke gjykuar nga shprehja e fytyrës së tij, qartë po përpiqej ta qetësonte telepatikisht.
  
  "Faleminderit, djalë," tha ajo, duke injoruar rojet. "Ishte një shëtitje me cakewalk."
  
  Duke ndjekur degën e majtë, ata u nisën poshtë një korridori tjetër që degëzohej nga blloku i qelisë së tyre. Kennedy mblodhi mendimet e saj.
  
  Thjesht mbijetoni, mendoi ajo. Thjesht qëndroni gjallë.
  
  Frey mori një telefonatë tjetër. "Çfarë? A janë në ruajtje? Idiot! Ti... ti..." mërmëriti i tërbuar. "Hudson, ti... dërgo gjithë ushtrinë këtu!"
  
  Një klithmë elektronike e ndërpreu lidhjen befas, si një gijotinë që i preu kokën një mbretëreshe franceze.
  
  "Merrni ato!" Frey iu drejtua rojeve të tij. "Çojini në ambientet e banimit. Duket se ka më shumë miq nga sa menduam në fillim, i dashur Kennedy. Do të kthehem për të trajtuar plagët tuaja më vonë."
  
  Me këto fjalë gjermani i çmendur u largua shpejt. Kennedy ishte shumë i vetëdijshëm se ajo dhe Ben tani ishin vetëm me katër roje. "Vazhdo," njëri prej tyre e shtyu drejt derës në fund të korridorit.
  
  Teksa e kaluan këtë, Kennedy i mbylli sytë në befasi.
  
  Kjo pjesë e kështjellës u shkatërrua plotësisht, u ngrit një çati e re me hark sipër dhe "shtëpi" të vogla me tulla u rreshtuan në të dyja anët e hapësirës. Jo shumë më i madh se hambarët e mëdhenj, ishin rreth tetë prej tyre. Kennedy e kuptoi menjëherë se më shumë se disa të burgosur kishin kaluar nëpër këtë vend në të njëjtën kohë.
  
  Një person më i keq se Thomas Caleb?
  
  Njihuni me Abel Frey.
  
  Situata e saj përkeqësohej çdo sekondë. Rojet po e shtynin atë dhe Benin drejt njërës prej shtëpive. Pasi brenda, ndeshja kishte mbaruar. Ti humbe.
  
  Ajo mund të nxirrte një, ndoshta edhe dy. Por katër? Ajo nuk kishte një shans.
  
  Nëse vetëm ....
  
  Ajo u kthye te rojtari më i afërt dhe vuri re se ai po e shikonte me vlerësim. "Hej, a është kjo? Do të na vendosësh atje?"
  
  "Këto janë porositë e mia."
  
  "Shiko. Ky djalë është këtu - ai erdhi gjatë gjithë kësaj rruge për të shpëtuar motrën e tij. Ju mendoni, um, ndoshta ai mund ta shihte atë. Vetem nje here."
  
  "Urdhëra nga Frey. Nuk na lejohet."
  
  Kenedi shikonte nga njëri roje te tjetri. "Dhe ç'farë? Kush duhet ta dijë? Pamaturia është erëza e jetës, apo jo?"
  
  Roja leh në drejtim të saj. "A je i verbër? Nuk i keni parë kamerat në këtë vend të mallkuar?"
  
  "Frey është i zënë duke luftuar ushtrinë," buzëqeshi Kennedy. "Pse mendoni se ai iku kaq shpejt?" Djema, lëreni Benin të shohë motrën e tij, atëherë mbase do t'ju frenoj pak kur të mbërrijnë shefat e rinj."
  
  Rojet i hodhën sytë njëri-tjetrit fshehurazi. Kennedy vuri më shumë bindje në zërin e saj dhe pak më shumë flirt në gjuhën e trupit të saj, dhe së shpejti ata të dy po hapën derën e Karin.
  
  Dy minuta më vonë ajo u nxor jashtë. Ajo u lëkund mes tyre, dukej e rraskapitur, flokët e saj bjonde të shprishura dhe fytyrën e vizatuar.
  
  Por më pas ajo pa Benin dhe sytë e saj u ndezën si rrufe në një stuhi. Dukej sikur forca i ishte kthyer trupit.
  
  Kennedy i ra në sy teksa dy grupet u takuan, duke u përpjekur të përcillte shpejt urgjencën, rrezikun, skenarin e fundit të mundësisë së idesë së saj të çmendur, të gjitha me një vështrim të dëshpëruar.
  
  Karin përshëndeti rojet dhe rënkoi. "Vazhdoni dhe merrni pak, ju bastardë. "
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl drejtoi sulmin, duke mbajtur pistoletën jashtë si një shpatë të ngritur, duke bërtitur në majë të mushkërive. Drake ishte pranë tij, duke vrapuar me shpejtësi të plotë edhe para se i gjithë muri i kasafortës u shemb. Tymi dhe mbeturinat u shpërndanë në zonën e vogël. Ndërsa Drake vraponte, ai ndjeu se trupat e tjera të koalicionit po fluturonin në të dy drejtimet. Ata ishin një falangë e vrullshme e vdekjes, që përparonte mbi armiqtë e tyre me qëllime vrastare.
  
  Instinktet e Drake filluan teksa tymi rrotullohej dhe hollohej. Në të majtë qëndronte një grup rojesh, të ngrirë nga frika, të ngadaltë për të reaguar. Ai qëlloi një breshëri në mes të tyre, duke shkatërruar të paktën tre trupa. Zjarri i kthimit u dëgjua përpara. Ushtarët ranë në të majtë dhe në të djathtë të tij, duke goditur fort me vrullin e tyre murin e shembur.
  
  Gjaku i spërkati mu para syve të tij, ndërsa koka e italianit u shndërrua në avull, burri jo aq i shpejtë sa t'i shmangej plumbit.
  
  Drake dove për mbulesë. Shkëmbinj të mprehtë dhe beton ia grisën mishin në krahë teksa ra në dysheme. Duke u rrokullisur, ai qëlloi disa breshëri në qoshe. Njerëzit bërtisnin. Ekspozita shpërtheu nën zjarr të fortë. Kockat e vjetra rrotulloheshin nëpër ajër me lëvizje të ngadaltë si njolla pluhuri.
  
  Të shtënat u dëgjuan përsëri përpara dhe Drake pa një masë njerëzish që lëviznin. Ushtria e Jesus!Frey-t ishte pikërisht aty, e stërvitur në formacionin e tyre vdekjeprurës, duke ecur përpara gjithnjë e më shpejt pasi mendonin se kishin avantazhin.
  
  
  * * *
  
  
  Karin përdori stërvitjen e arteve marciale për të paaftësuar rojet e saj në pak sekonda. Kennedy i dha një mbrapsht të mprehtë mjekrës së rojes së saj, më pas doli përpara dhe e goditi kokën aq fort sa yjet shkëlqenin para syve të saj. Një sekondë më vonë, ajo pa kundërshtarin e saj të dytë, gardianin e katërt, të hidhej anash për të krijuar pak hapësirë mes tyre.
  
  Zemra e saj u fundos. Kështu që roja i katërt ishte një urë shumë larg. Edhe për dy prej tyre.
  
  Roja dukej i ngurtësuar teksa ngriti pushkën. Me gishta që dridheshin, ai skanoi zonën për ndihmë. Kennedy zgjati krahët, pëllëmbët jashtë.
  
  "Qetësohu, mik. Vetëm qëndroni të qetë."
  
  Gishti i këmbëzës u përkul nga frika. Një e shtënë ra dhe u hodh nga tavani.
  
  Kennedy u shtrëngua. Tensioni e trashi ajrin, duke e kthyer në një lëng nervoz.
  
  Beni thuajse bërtiti kur celulari i tij filloi të luante një zile të zhurmshme nga ankthi i tij. Imazhi i Sizerit u përmirësua në maksimum.
  
  Edhe roja u hodh duke devijuar një tjetër goditje të pavullnetshme. Kennedy ndjeu erën nga plumbi që i kalonte kafkën. Frika e pastër e ngriu atë në vend.
  
  Të lutem, mendoi ajo. Mos u bej idiot. Kini kujdes për trajnimin tuaj.
  
  Beni më pas hodhi telefonin e tij drejt rojes. Kennedy e pa atë të dridhej dhe shpejt ra në dysheme për të krijuar më tej një shpërqendrim. Në momentin që roja hodhi telefonin dhe tërhoqi vëmendjen, Kennedy kishte vënë mbi supe armën e gardës së tretë.
  
  Megjithatë, Karin, ajo jetoi këtu për një kohë. Ajo ka parë dhe përjetuar vështirësi. Ajo qëlloi menjëherë. Roja u zmbraps ndërsa një re e kuqe shpërtheu nga xhaketa e tij. Pastaj një njollë e errët u përhap në shpatullën e tij dhe ai dukej i hutuar, pastaj i zemëruar.
  
  Ai qëlloi me pikë në drejtim të Benit.
  
  Por gjuajtja ishte e pasuksesshme, një gabim pa dyshim i ndihmuar nga fakti se koka e tij shpërtheu një milisekondë përpara se të tërhiqte këmbëzën.
  
  Pas tij, i përshtatur nga spërkatjet e gjakut të tij, qëndronte Hayden me një Glock në dorë.
  
  Kenedi shikoi Benin dhe Karinin. Pashë sesi e shikonin njëri-tjetrin me kënaqësi, dashuri dhe trishtim. Më dukej e arsyeshme t'u jepnim atyre një minutë. Pastaj Hayden ishte pranë saj, duke i bërë me kokë Benit i lehtësuar.
  
  "Si është ai?"
  
  Kennedy i shkeli syrin. "Ai do të jetë më i lumtur tani që ju keni ardhur."
  
  Pastaj ajo u kthjellua. "Ne duhet të shpëtojmë të burgosurit e tjerë këtu, Hayden. Le t'i marrim dhe të largohemi nga kjo ferr."
  
  
  * * *
  
  
  Dy ushtritë u përleshën, forcat e koalicionit qëlluan kundërshtarët e tyre në vend, gjermanët tundën thikat dhe u përpoqën të afroheshin shpejt.
  
  Për një moment Drake mendoi se kjo lojë me thikë ishte e kotë, krejtësisht e çmendur, por më pas iu kujtua se kush ishte shefi i tyre. Abel Frey. I çmenduri nuk do të donte që partia e tij të përdorte plumba në rast se dëmtonin artefaktet e tij të çmuara.
  
  Midis tyre, Drake vrau armik pas armiku. Ushtarët rënkonin dhe goditën njëri-tjetrin përreth tij, duke përdorur forcën që theu kockat. Njerëzit bërtisnin. Beteja ishte një luftë e gjithanshme dorë më dorë. Mbijetesa varej nga fati dhe instinkti i pastër dhe jo nga ndonjë aftësi.
  
  Teksa po gjuante, godiste me grushte dhe po kalonte rrugën, vuri re një figurë përpara. Dervishi rrotullues i vdekjes.
  
  Alicia Miles lufton rrugën e saj nëpër radhët e super trupave ndërkombëtare.
  
  Drake u kthye nga ajo. Zëri i betejës u shua. Ata ishin në pjesën e pasme të kasafortës, sarkofagu i Odinit pranë tyre, tani i hapur, me një raft me dritat e vëmendjes të montuar mbi të.
  
  "Epo, mirë," qeshi ajo. "Drakester. Si je, shok?"
  
  "E njëjta gjë si gjithmonë."
  
  "Mmm, më kujtohet. Edhe pse nuk mund të them që u var për një kohë të gjatë, a? Nga rruga, mace e madhe lufton në litarë. Jo keq për një ish-ushtar të kthyer në civil."
  
  "Edhe ti. Ku është BBF juaj?"
  
  "WWF?"
  
  Dy ushtarët luftarakë u përplasën me Drake. Ai i largoi me ndihmën e Alicias, të dy duke shijuar atë që do të ndodhte.
  
  "I dashuri më i mirë përgjithmonë? A ju kujtohet ai? E lezetshme?"
  
  "Oh po. Më duhej ta vrisja. Bastardi më kapi Frey-n dhe mua duke u përzier në oborrin e shtëpisë." Ajo qeshi. "U zemërova. Ata vdiqen." Ajo bëri një fytyrë. "Vetëm një budalla tjetër i vdekur."
  
  "Kush mendoi se mund t'ju zbusë," tundi Drake me kokë. "Më kujtohet".
  
  "Pse duhej të ishe këtu tani, Drake? Unë me të vërtetë nuk dua të të vras."
  
  Drake tundi kokën, i shtangur. "Ekziston një term që quhet gënjeshtari i bukur. Këto dy fjalë përmbledhin gjithçka për ty, Miles, më mirë se çdo Shekspir".
  
  "Dhe ç'farë?" Alicia përveshi mëngët me një buzëqeshje dhe hoqi këpucët. "A jeni gati t'i dorëzoni topat tuaja?"
  
  Me bisht të syrit, Drake pa Abel Frey duke u zvarritur larg tyre dhe duke i bërtitur dikujt që quhej Hudson. Natyrisht, Miles i kishte mbrojtur ata kur kanalizonte fuqitë e tyre, por tani ajo kishte prioritete të tjera. Torsten Dahl, gjithmonë i besueshëm, qëndroi përballë gjermanit të çmendur dhe filloi të sulmojë.
  
  Drake shtrëngoi grushtat. "Nuk do të ndodhë, Miles."
  
  
  DYZET E PESË
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia e tronditi atë duke i shqyer bluzën e saj, duke e mbështjellë rreth vetes derisa u shtrëngua si litar, pastaj duke përdorur të dyja duart për ta mbështjellë rreth qafës së tij. Ai luftoi, por parzmoren e saj të improvizuar e tërhoqi brenda.
  
  Pikërisht në gjunjët e saj në rritje - stili Muay Thai. Një. Dy. Tre.
  
  Ai u kthye nga i pari. Ne u kthyem përsëri. I dyti u përplas nën brinjë. Goditja e tretë e goditi drejt në topa. Dhimbja i shpërtheu në stomak, duke e bërë të ndihej i përzier dhe ai ra në shpinë.
  
  Alicia qëndroi sipër tij, duke buzëqeshur. "Çfarë thash? Më thuaj, Drakey, pikërisht atë që thashë." Ajo bëri një lëvizje për t'i dhënë diçka.
  
  "Topat e tu."
  
  Ajo uli ijën e saj dhe u përkul për të dhënë një goditje anësore në hundën e tij. Drake ngriti të dyja duart dhe bllokoi goditjen. Ndjeva një gisht të zhvendosur. Ajo u kthye në mënyrë që të ishte ballë për ballë me të, duke ngritur njërën këmbë lart në një hark, pastaj e solli thembrën e saj poshtë mbi ballin e tij.
  
  Goditje sëpatë.
  
  Drake u kthye mbrapsht, por goditja ende e goditi në gjoks. Dhe me aq forcë sa Miles mund të mblidhte, shkaktoi dhimbje të padurueshme.
  
  Ajo shkeli në kyçin e këmbës së tij.
  
  Drake bërtiti. Trupi i tij ishte thyer sistematikisht, mavijosur dhe gjymtuar. Ajo e theu atë pjesë-pjesë. Të mallkuar qofshin vitet civile. Por atëherë, a mund të fajësojë ai edhe shkarkimin? Ajo ishte gjithmonë e mirë. A ka qenë gjithmonë kaq e mirë?
  
  Civil i thyer apo jo, ai ishte ende SAS, dhe ajo e njolloi dyshemenë me gjakun e tij.
  
  Ai u tërhoq. Tre luftëtarë ranë mbi të, duke thyer gjithçka rreth tij. Drake po shijonte pushimin nga goditja e gjermanit me bërryl në fyt. Ai dëgjoi kërcitjen e kërcit dhe u ndje pak më mirë.
  
  Ai u ngrit në këmbë, duke kuptuar që ajo e kishte lejuar. Ajo kërceu, duke u zhvendosur nga këmba në këmbë, sytë e saj shkëlqenin nga brenda me djallëzi dhe gri. Pas saj, Dahl, Frey dhe Hudson ishin mbyllur së bashku, duke luftuar mbi skajin e arkivolit të Odinit, me fytyrat e tyre të shtrembëruara nga dhimbja.
  
  Alicia i hodhi bluzën e saj. Ai goditi si kamxhik, duke shkaktuar djegie në anën e majtë të fytyrës. Ajo e goditi sërish dhe ai e kapi. Ai tërhoqi me forcë të pabesueshme. Ajo u pengua dhe u hodh në krahët e tij.
  
  "Përshëndetje".
  
  Ai i vendosi të dy gishtat e mëdhenj pak poshtë veshëve të saj, duke i shtypur fort. Menjëherë ajo filloi të përpëlitej, e gjithë pamja e sfidës u zhduk. Ai shtypte mjaft fort në nyjen nervore për të bërë që çdo person normal të humbiste jashtë.
  
  Milje të përkulura si një dem rodeo.
  
  Ai shtypi më fort. Më në fund, ajo u mbështet në përqafimin e tij të ngushtë, duke e lënë atë të merrte peshën e saj, duke u çaluar, duke u përpjekur të ndante dhimbjen. Pastaj ajo u ngrit drejt dhe i nguli të dy gishtat e mëdhenj nën sqetull.
  
  Drejtpërsëdrejti në paketën e tij nervore. Agonia përshkoi trupin e tij.
  
  Dhe kjo është arsyeja pse ata u mbyllën. Dy armiq të frikshëm, që luftojnë mes valëve të dhimbjes, mezi lëvizin, vështrojnë njëri-tjetrin në sy si të dashuruar prej kohësh derisa vdekja t'i ndajë.
  
  Drake rënkoi, i paaftë për të fshehur mjerimin e tij. "E çmendur... kurvë. Pse...pse të punosh për këtë...këtë njeri?"
  
  "Do të thotë... për të... arritur... fundin."
  
  As Drake dhe as Miles nuk do të tërhiqen. Rreth tyre, beteja filloi të marrë fund. Më shumë trupa të koalicionit mbetën në këmbë se sa gjermanë. Por ata vazhduan të luftonin. Dhe Drake mund t'i shihte zbehtë Dal dhe Frey të mbyllur në një përqafim të ngjashëm vdekjeprurës, duke luftuar deri në fund.
  
  Asnjë ushtar i vetëm nuk i ndërpreu. Respekti ishte shumë i madh. Në privatësi dhe në mënyrë të paanshme, këto beteja do të vendoseshin.
  
  Drake ra në gjunjë, duke tërhequr Alicia me vete. Para syve i kërcenin pikat e zeza. Ai e kuptoi se nëse ajo do të gjente një mënyrë për të thyer kontrollin e tij, ai me të vërtetë do të kishte përfunduar. Energjia po e linte me çdo sekondë.
  
  Ai u ul. Ajo ushtroi presion më të fortë, ai instinkt absolut vrasës i goditi me thikë. I rrëshqitën gishtat e mëdhenj. Alicia ra përpara, duke e goditur në mjekër me bërryl. Drake e pa që po vinte, por nuk kishte forcë ta ndalonte.
  
  Shkëndijat shpërthyen para syve të tij. Ai u rrëzua në shpinë, duke ngulur sytë në tavanin gotik të Frey. Alicia u zvarrit dhe ia bllokoi pamjen me fytyrën e saj, e shtrembëruar nga dhimbja.
  
  Asnjë nga ushtarët rreth tyre nuk u përpoq ta ndalonte. Nuk do të përfundojë derisa njëri nga luftëtarët të shpallë armëpushim ose të vdesë.
  
  "Jo keq," u kollit ajo. "E kuptove akoma, Drake. Por unë jam akoma më mirë se ju."
  
  Ai i mbylli sytë. "E di".
  
  "Çfarë?" - Unë pyeta.
  
  "Ti e ke... atë avantazh. Ai instinkt vrasës. Tërbimi i betejës. Nuk ka rëndësi. Ka rëndësi. Kjo është arsyeja pse u largova."
  
  "Pse duhet të të ndalojë kjo?"
  
  "Unë isha i shqetësuar për diçka jashtë punës," tha ai. "Ajo ndryshon gjithçka".
  
  Grushti i saj ishte ngritur, gati t'i shtypte fytin. Kaloi një moment. Pastaj ajo tha: "Një jetë për një jetë?"
  
  Drake filloi të ndjente energjinë që ngadalë kthehej në gjymtyrët e tij. "Pas gjithçkaje që bëra sot, mendoj se më kanë shumë borxh".
  
  Alicia u tërhoq dhe zgjati dorën për ta ndihmuar të ngrihej në këmbë. "I hodha Puset drejt litarëve në pusin e Mimirit. Unë nuk e vrava në varrin e Odinit. Unë tërhoqa vëmendjen e Frey nga Ben Blake. Unë nuk jam këtu për të shkatërruar botën, Drake, unë jam këtu vetëm për t'u argëtuar".
  
  "Unë konfirmoj." Drake rifitoi ekuilibrin e tij pikërisht kur Thorsten Dahl ngriti trupin e çaluar të Abel Frey nga buza e gjerë e arkivolit të Odinit. Ai ra në dysheme me një kërcitje të lagësht, duke u përplasur pa jetë mbi gurët e shtrimit të mermerit italian.
  
  Brohoritjet shpërthyen dhe jehonin në të gjithë trupat e koalicionit.
  
  Dahl shtrëngoi grushtin, duke parë brenda arkivolit.
  
  "Ai bastard nuk e pa kurrë atë çmim," qeshi ai. "Vepra e jetës së tij. Jezu Krisht, ju djema duhet ta shihni këtë."
  
  
  DYZET E GJASHTË
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Një ditë më vonë, Drake arriti t'i shpëtonte një raundi të pafund marrjesh në pyetje për të fjetur për disa orë në një hotel aty pranë, një nga më të vjetrit dhe më të mirët në Stokholm.
  
  Në holl, ai priti ashensorin dhe pyeti veten pse të gjitha proceset e tij të mendimit ishin filmuar. Ata u çmendën nga mungesa e gjumit, rrahjet e vazhdueshme dhe presioni intensiv. Atij iu deshën disa ditë për tu rikuperuar.
  
  Bie ashensori. Pranë tij u shfaq një figurë.
  
  Kennedy, i veshur me një kostum të shtunë të rastësishëm, me flokë të krehura fort pas, e studion me sy të rraskapitur.
  
  "Përshëndetje".
  
  Fjalët nuk mjaftonin. Të pyesja nëse ishte mirë, jo vetëm që ishte e çalë, por ishte krejtësisht budallaqe.
  
  "Pershendetje edhe ty."
  
  "Në të njëjtin kat?"
  
  "Sigurisht. Na mbajnë të gjithëve të izoluar, por së bashku."
  
  U futën brenda. Duke parë reflektimin e tyre të thyer në pasqyrë. Shmangni kontaktin me videokamerën e kërkuar. Drake shtypi butonin e nëntëmbëdhjetë.
  
  "A je aq i mirë në këtë sa unë, Kennedy?"
  
  Ajo qeshi me zemer. "Javë e çmendur, apo javë. Nuk jam i sigurt. Më çmend që përfundova duke luftuar armikun tim dhe duke pastruar emrin tim në fund të gjithë kësaj."
  
  Drake ngriti supet. "Si unë. Ironike, apo jo?"
  
  "Ku shkoi ajo? Alicia."
  
  "Në natën ku shkojnë të gjitha sekretet më të mira, ajo dhe ai geek Hudson," ngriti supet Drake. "Shkuan përpara se kushdo që kishte vërtet rëndësi t'i vinte re. Ndoshta do t'i fryjmë trurin njëri-tjetrit ndërsa jemi duke folur."
  
  "Bëre gjënë e duhur. Ata nuk ishin frymëzuesit kryesorë këtu. Alicia është e rrezikshme, por jo e çmendur. Oh, dhe nuk do të thotë "në qetësi të natës".
  
  Ai mori një moment për të përpunuar referencën e saj të Shkëmbit Dinozaur. Ai qeshi. Humori i tij u rrit më shpejt se merkuri në një ditë me diell.
  
  "Po Hayden?" Kennedy tha ndërsa dyert e ashensorit u mbyllën dhe makina e vjetër filloi të ngrihej ngadalë. "A mendoni se ajo do të qëndrojë me Benin?"
  
  "Unë vërtet shpresoj kështu. Nëse jo, atëherë të paktën mendoj se ai po bënte seks tani."
  
  Kennedy e goditi me grusht në shpatull. "Mos i numëro ato pula, shok. Ndoshta ai do të shkruajë një këngë për të."
  
  "Ju emërtoni - tre minuta e gjysmë me ju!"
  
  Ata kaluan ngadalë katin e shtatë. "Me kujton mua. Aty, në varrin e Odinit, çfarë thatë atje? Diçka për mua që të qëndroj në York dhe, uh, të fitoj jetesën time."
  
  Drake e nguli sytë. Ajo i dha atij një buzëqeshje joshëse.
  
  "Epo... unë... unë..." Ai psherëtiu dhe u zbut. "Unë jam pashpresë jashtë praktikës për këtë."
  
  "Çfarë?" Sytë e Kenedit shkëlqenin nga ligësia.
  
  "Grupi i vjetër dino-rock Heart e quajti atë joshja e fundit. Në Yorkshire ne thjesht themi 'bisedoni me zogun'. Ne jemi njerëz të thjeshtë."
  
  Ndërsa ashensori kalonte katin e katërmbëdhjetë, Kennedy zbërtheu këmishën e saj dhe e la të binte në dysheme. Poshtë kishte veshur një sytjena transparente të kuqe.
  
  "Çfarë po bën?" Drake ndjeu se zemra i kërceu sikur të ishte goditur nga rryma.
  
  "Unë fitoj jetesën time."
  
  Kennedy hapi zinxhirin e pantallonave dhe i la të binin në dysheme. Ajo kishte veshur një palë brekë të kuqe. Ashensori tingëlloi kur mbërriti në katin e tyre. Drake ndjeu se i ngriheshin shpirtrat dhe gjithçka tjetër. Dera rrëshqiti anash, duke u hapur.
  
  Çifti i ri ishte në pritje. Gruaja qeshi. Djaloshi buzëqeshi me Drake. Kennedy e nxori Drake nga ashensori dhe në korridor, duke lënë pas kostumin e saj të pantallonave.
  
  Drake shikoi prapa. "Nuk e doni këtë?"
  
  "Nuk kam më nevojë për këtë."
  
  Drake e mori atë. "Puna e mirë, është një shëtitje e shpejtë në dhomën time."
  
  Kennedy i lëshoi flokët.
  
  
  FUND
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"