Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

গুলিভাৰ আৰু তৃতীয় ৰেইচ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    গুলিভাৰে সপোনত এটা সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ গতি কৰে। তাত তেওঁ অজগৰ দেখা পায় আৰু জানিব লাগে যে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু হিটলাৰৰ জাৰ্মানী আছে, যাক সহায় কৰে সাধুকথাৰ গ্নোমে। ইউ এছ এছ আৰক সহায় কৰিবলৈ পঠিওৱা হৈছে এজন যুৱক হবিট ল"ৰা। কিন্তু তেওঁ নিজকে শিশু শ্ৰমিক উপনিবেশত ছোভিয়েট ৰাছিয়াক সহায় কৰিব নোৱাৰা অৱস্থাত বিচাৰি পায়। আৰু জাৰ্মানীয়ে ইউ এছ এছ আৰ দখল কৰিলে!

  গুলিভাৰ আৰু তৃতীয় ৰেইচ
  ANNOTATION
  গুলিভাৰে সপোনত এটা সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ গতি কৰে। তাত তেওঁ অজগৰ দেখা পায় আৰু জানিব লাগে যে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু হিটলাৰৰ জাৰ্মানী আছে, যাক সহায় কৰে সাধুকথাৰ গ্নোমে। ইউ এছ এছ আৰক সহায় কৰিবলৈ পঠিওৱা হৈছে এজন যুৱক হবিট ল"ৰা। কিন্তু তেওঁ নিজকে শিশু শ্ৰমিক উপনিবেশত ছোভিয়েট ৰাছিয়াক সহায় কৰিব নোৱাৰা অৱস্থাত বিচাৰি পায়। আৰু জাৰ্মানীয়ে ইউ এছ এছ আৰ দখল কৰিলে!
  . অধ্যায় নং ১।
  দাস শ্ৰমৰ পৰা ভাগৰি পৰা সাহসী ভ্ৰমণকাৰীজনে শুইছিল আৰু বাস্তৱতকৈ বহু বেছি আকৰ্ষণীয় সপোন দেখিছিল।
  ল"ৰাটো গুলিভাৰ এটা অজগৰৰ ওপৰত উৰি আছিল, আৰু তাৰ কাষতে আছিল অভূতপূৰ্ব সৌন্দৰ্য্যৰ ছোৱালী এজনী। ইতিমধ্যে যথেষ্ট প্ৰাপ্তবয়স্ক, কিন্তু এতিয়াও সৰু, আৰু অতি পেশীবহুল আৰু বক্ৰ। আৰু তাইৰ চুলিত সোণৰ পাতৰ ৰঙৰ, হীৰাৰ চহকী মুকুট আৰু কিছুমান শিল ইমানেই উজ্জ্বল, তৰাৰ দৰে, যে সেইবোৰে আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু দামী হীৰাকো আগুৰি ধৰিছিল।
  ল"ৰা ভ্ৰমণকাৰীজনে সুধিলে:
  - আপুনি কোন?
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই ৰাজকুমাৰী লেইয়া! আৰু এই মুহূৰ্তত মই অজগৰৰ সেনাবাহিনীৰ কমাণ্ড!
  গুলিভাৰে পিছলৈ ঘূৰি চালে। আৰু আচলতে আকাশত গোটেই জাক অজগৰৰ জাক আছিল আৰু এই সকলোবোৰ জীৱ ধুনীয়া আছিল। আৰু সেইবোৰৰ ওপৰত বহি আছিল গোৰ্জিয়াছ ছোৱালীবোৰ।
  কিন্তু আটাইতকৈ ধুনীয়া আৰু আনন্দদায়ক আছিল তেতিয়াও ৰাণী। আৰু তিনিওজনে যিটো অজগৰৰ ওপৰত উৰিছিল, আন এটা সৌন্দৰ্য্যৰ সৈতে একেলগে, সঁচাকৈয়ে কল্পনাতীত আছিল। ইয়াত আছিল দলটো। আৰু একে সময়তে সকলো ছোৱালী খালী ভৰিৰে, যদিও তেওঁলোকৰ উলংগতা বহুমূলীয়া শিল আৰু গুটিৰে আবৃত।
  কিন্তু পেটত থকা এবছৰ চকলেট বাৰবোৰো লুকুৱাই ৰখা নাছিল, নহয় ব্ৰঞ্জৰ ছালৰ তলত গুটিয়াই গুটিয়াই থকা পেশীৰ বলবোৰো লুকুৱাই ৰখা নাছিল। একে সময়তে তলুৱাত গোৰোহাৰ এটা মাৰ্জিত আৰু অনন্য বেণ্ড আছিল।
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে ক"লে:
  - কিমান ধুনীয়া তুমি। তোমালোক ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে এক অলৌকিক!
  লেইয়াই সোণৰ পাতৰ ৰঙৰ চুলিখিনি জোকাৰি গাইছিল:
  ছোৱালীবোৰ সকলো ধুনীয়া, খালী ভৰি,
  তেখেতসকল শক্তিশালী আৰু গোহালিৰ পৰা যোদ্ধা...
  সুন্দৰীসকলৰ এটা অতি কঠোৰ ৰূপ,
  হৃদয়খন স্পষ্টভাৱে তেওঁলোকৰ লগত অধিক উল্লাসিত!
  গুলিভাৰে এই কথাত সন্মতি দিলে। হাতত তৰোৱালখন ঘূৰাই ঘূৰাই আঠৰ আকৃতি এটা বনালে আৰু ক"লে:
  - নিঃসন্দেহে আপোনাৰ লগত বেছি মজা!
  অজগৰৰ ওপৰত উৰি গ"ল সুন্দৰীৰ এটা দল। তেওঁলোকৰ গোটেই সেনাবাহিনী, ভয়ংকৰ আৰু অনন্য। আৰু অজগৰবোৰৰ ডেউকা ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে ৰং কৰা আছিল। আৰু বহুমূলীয়া শিলেৰে সজোৱা যেন লাগিল।
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - প্ৰতিজন কামুক মানুহ নিজৰ নিজৰ ধৰণেৰে অজগৰ, কিন্তু সাতমূৰীয়া নহয়, কিন্তু বেছিভাগ সময়তে মূৰহীন!
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - অজগৰৰ দৰে পুৰুষে মূৰ কাটিব নালাগে, ইতিমধ্যে মহিলাক চালেই মূৰটো হেৰুৱাই পেলায়!
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিটো দলিয়াই দিলে - প্ৰায় বাৰ বছৰ বয়সৰ যেন লাগিল আৰু মাত্ৰ চুটি চুটি কাপোৰ পিন্ধিছিল, যাৰ বাবে বেজীটো দলিয়াই দিলে। গতিকে ই উৰি গৈ মোটামুটি ডাঙৰ মহ এটাৰ মাজেৰে বিন্ধি মৃত্যুমুখত পৰিল।
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ভেকুলীৰ দৰে খঙাল আৰু পোক-পৰুৱাৰ বুদ্ধিমত্তাৰে তিলৰ পাহাৰৰ পৰা তিলৰ পাহাৰ তৈয়াৰ কৰা সকলে!
  যোদ্ধা ৰাজকুমাৰী লেইয়াই নিশ্চিত কৰিছে:
  - মাখিৰ বুদ্ধিমত্তা থকা ব্যক্তিৰ বাবে যিকোনো পোক হাতী!
  আৰু সিহঁতে হাঁহিলে। বৰ ধেমেলীয়া যেন লাগিছিল। তেওঁলোকৰ আগত হাঁহৰ জাক এটা উৰি গ"ল। চৰাইবোৰ যথেষ্ট ডাঙৰ আৰু মোটা আছিল, ডেউকা ডাঙৰ আছিল। গোটটোৰ নেতাজনৰ ওপৰত এহাল দম্পতী বহি আছিল: এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী, আৰু তেওঁলোকে হাতত ৰূপৰ ঘণ্টা ধৰি আছিল, যিবোৰ তেওঁলোকে আনন্দৰে জিনজিল কৰিছিল।
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - প্ৰাপ্তবয়স্কসকলে প্ৰায়ে মিছা কয়, শিশুৱে কথাবোৰ ৰচনা কৰে, আৰু বৃদ্ধসকলে সাধাৰণতে শিশুৰ কথা কোৱাৰ পৰ্যায়লৈকে মিছা কয়!
  ৰাজকুমাৰী ছোৱালীজনীয়ে মাত দি আৰু ক"লে:
  - বাৰ্ধক্য আনন্দৰ কথা নহয়, কিন্তু শৈশৱত পৰাটো আৰু ডাঙৰ দুৰ্যোগ!
  নেতা হাঁহৰ ওপৰত থকা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হঠাতে গাই গ"ল:
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত অশুভৰ উৎপত্তি কেনেকৈ হ"ল?
  সঁচা যে সৃষ্টিকৰ্তাই নিজেই মনত নাৰাখে...
  সম্ভৱ যে ই চিৰন্তন,
  পাতালৰ শিখাৰ দৰে নুমাই নাযায়!
  
  আদমে পাপ কৰিলে বুলি আপুনি প্ৰথমে জনা নাই,
  হৱা প্ৰথম মাংসৰ দ্বাৰা বিকৃত হোৱা নাছিল...
  "আগদাম" নগৰৰ পৰা টানি অনা মদ্যপায়ী,
  ৰিচেছৰ সময়ত "প্লেন" ধূমপান কৰা ল'ৰাজন...
  
  বেয়া কি জানে সকলোৱে
  ভয় নোহোৱাকৈ আইন ভংগ কৰাত অভ্যস্ত...
  আৰু যাৰ বাবে কেৱল ভালেই বোজা,
  যিয়ে কেৱল নিজৰ বাবে প্ৰণাম কৰিব বিচাৰে!
  
  এতিয়াও ডায়েপাৰৰ পৰা কাঢ়ি নিব মন গৈছে,
  শিশু হিচাপেও মোৰ এনে এটা জঞ্জাল কৰাৰ হেঁপাহ আছে...
  দুষ্ট মাকে সন্তানক কিয় গালি পাৰে?
  কঠোৰ সেনাৰ যুদ্ধত তেওঁলোক ক"লৈ যায়?
  
  গ্ৰীষ্মকালীন বাগিচাৰ পৰা মাত্ৰ এটা চেৰী চুৰি কৰিলে,
  আন এটাই এটা ষ্টীলয়াৰ্ডৰ সৈতে ব্যৱসায়ীসকলক হত্যা কৰে...
  যাৰ মূৰটো বেঁকা কুঠাৰেৰে কাটি পেলোৱা হৈছে,
  যাক জল্লাদে চকাত পেলাই দিয়ে।
  
  আত্মসাৎকাৰীয়ে নিজৰ বিবেকত থু পেলাই চুৰি কৰে,
  আৰু কোনে চুৰি কৰিলে ভিক্ষাৰীৰ মুদ্ৰা...
  আনকি এটা আধা টুকুৰাৰ বাবেও মই আনন্দিত,
  আন কিছুমানে মহিলাৰ কাৰ্ল উপভোগ কৰে।
  
  হয়, বহু মুখ আছে, অশুভৰ বহু দিশ আছে,
  যিকোনো ছাঁতে তেওঁৰ মুখবোৰ আচৰিত।
  কিন্তু লোভ এতিয়াও আত্মাত ভাল,
  যদিও আমাৰ চৌপাশৰ পৃথিৱীখন, হায়, ভয়ংকৰভাৱে বন্য!
  
  বিধৱাই কান্দে, অনাথই চিঞৰি উঠে -
  আমাৰ পৃথিৱীখন নৰকলৈ গৈ আছে...
  সঁচাকৈয়ে সম্ভৱনে ঈশ্বৰৰ হৃদয় একক,
  ঈশ্বৰৰ স্বৰ্গত মানুহৰ কোনো স্থান নাইনে?
  
  উত্তৰ আপুনি কেৱল নিজৰ মাজতে বিচাৰি পাব,
  যেতিয়া আপুনি আপোনাৰ চিন্তাত থকা খংটো কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হয়...
  যেতিয়া আপুনি নীচতাক ভালৰ দ্বাৰা প্ৰতিদান দিব,
  আৰু গৰ্ভ ভৰোৱা বন্ধ কৰক!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে অতি আনন্দৰে আৰু সুন্দৰকৈ গাইছিল, তাৰ পিছত গুলিভাৰত জিভা উলিয়াই দিলে। সাহসী নাৱিকজনে উত্তৰত তেওঁলোকৰ ফালে জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  আৰু হাঁহি আৰু পাপ...
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - শিশুৰ মনটো এটা অলৌকিকতাৰ দৰে। আৰু ইয়াত আপুনি মান্তি হ"ব, আপোনাৰ কোনো আপত্তি নাথাকিব!
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  কালি মই মাত্ৰ শিশু আছিলোঁ,
  ইয়াত একো কৰিব নোৱাৰি...
  মূৰ্খ হাতী পোৱালিতকৈ সিংহৰ পোৱালি ভাল
  আৰু অজগৰটো কাপুত হ"ব!
  আৰু সিহঁতে খুন্দা মাৰিলে: খালী ভৰিৰে এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী। হয়, ইয়াত তেওঁলোকৰ ডাঙৰ ডাঙৰ দুঃসাহসিক অভিযান আছে। আৰু বহুতো ভিন্ন সূক্ষ্মতা। গতিকে জীৱনটো ঠিকেই চলি আছে।
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিলে যে ড্ৰেগনবোৰৰ ওপৰত থকা ছোৱালীবোৰে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মিডজবোৰলৈ কিবা এটা পেলাবলৈ ধৰিলে। এইটো কি কৰ্পৰেট ষ্টাইল - মাখি লৈ থেতেলিয়াই পেলোৱা। বাৰু? যদি তেওঁলোকে সেইটোৱেই বিচাৰে, তেন্তে সেয়াই হওক। মূল কথাটো হ"ল মূৰটো হেৰুৱাব নালাগে।
  কিন্তু গুলিভাৰ কোনো ভীৰু যুঁজাৰু নহয়। যদিও এতিয়া তেওঁ মাত্ৰ ল"ৰা।
  আৰু ৰাজকুমাৰী লেইয়াই ল"ৰাটোক সুধিলে:
  - মৌ ভাল পায় নেকি?
  ডেকা যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে!
  ছোৱালীজনীয়ে হাস্যৰসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মৌমাখিৰ মৌৱে স্বাস্থ্য আনে, ৰাজনীতিবিদৰ মৌ ভাষণে কেৱল ডায়েবেটিছ ৰোগৰ হতাশাহে সৃষ্টি কৰে!
  গুলিভাৰে হাস্যৰসেৰে লগতে ক"লে:
  - মৌমাখিৰ মৌৱে হাতখন আঠাযুক্ত কৰি তোলে, ৰাজনীতিবিদৰ মৌৱে গুলিবল সহজ-সৰল মানুহৰ মুদ্ৰাবোৰ পাখিত লাগি যায়!
  ছোৱালী যুঁজাৰুজনে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ ভাষণ যিমানেই মধুৰ নহওক কিয়, ডায়েবেটিছৰ বাহিৰেও বুদ্ধিমত্তা নথকাসকলৰ বাবে কোনো হতাশাৰ সৃষ্টি নকৰে!
  যোদ্ধা ল"ৰাজনে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এজন ব্যক্তিৰ কেতিয়াও এজনতকৈ বেছি পিতৃ থাকিব নোৱাৰে, কিন্তু দেশত জাতিৰ পিতৃৰ ভূমিকাত এক ডজন প্ৰাৰ্থী আছে!
  ইয়াৰ পিছত দুয়োজন যুঁজাৰু: এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী, হুইচেল মাৰি, নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ মুখত ভৰাই। বায়ুমণ্ডল কঁপনি আৰু প্ৰাকৃতিক বিদ্যুতৰ নিৰ্গমনৰ কাৰণ কি। আৰু স্তম্ভিত মিডজবোৰ তললৈ পৰিল, অৰ্কবোৰৰ চেপেটা মূৰবোৰত একেলগে পৰিল, সিহঁতক বিন্ধি বিন্ধিলে।
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই আন্তৰিকতাৰে গাইছিল:
  - মা, ধৰি ৰাখক দেউতা, ধৰি ৰাখক।
  প্ৰতি সন্ধিয়া হ"লে এইয়াই হ"লহেঁতেন জীৱন!
  অৰ্কবোৰে নিজকে ড্ৰেগন আৰু ছোৱালীবোৰৰ তলত পাইছিল, তেওঁলোকৰ খালী ভৰিৰে ক্ৰু।
  আৰু লক্ষ্য কৰি আৰু ইমান লক্ষ্য কৰি লোৱা নহয় বোমা বিস্ফোৰণ আৰম্ভ হ"ল, কয়লাৰ ধূলিৰ পৰা তৈয়াৰী ঘৰতে বনোৱা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা, বা তাতোকৈ শীতল আৰু ধ্বংসাত্মক কিবা এটা।
  বিশেষকৈ অতি চোকা, বিষাক্ত বেজী ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল, যিয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত অৰ্ক আৰু গবলিনক বিন্ধি হত্যা কৰিছিল। ছোৱালীবোৰে সঁচাকৈয়ে এইটোৱেই লৈছিল আৰু অন কৰিছিল।
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াইও লোমশ অৰ্কবোৰৰ ওপৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰিছিল আৰু গাইছিল:
  - নষ্ট্ৰাডামাছ, নষ্ট্ৰাডামাছ,
  হোয়াইট যাদুৰ ৰজা...
  নষ্ট্ৰাডামাছ, নষ্ট্ৰাডামাছ,
  মোৰ হৃদয়ৰ বেদনাবোৰ কমি নাযায়!
  নষ্ট্ৰাডামাছ, নষ্ট্ৰাডামাছ,
  খালী ভৰিৰে সপোনৰ ছোৱালী,
  Nostradamus, নস্ট্রেডামস -
  তুমিয়েই একমাত্ৰ পৰিত্ৰাণ!
  আৰু যোদ্ধাজনে তাইৰ দীঘল আৰু মাৰাত্মক জিভাখন দেখুৱালে।
  তাৰ পিছত তেওঁ তাক লৈ জুইৰ অগ্নিময় পাখিৰে থু পেলাব। এইগৰাকী সঁচাকৈয়ে বিশাল শক্তি আৰু অসাধাৰণ প্ৰতিভাৰ অধিকাৰী ছোৱালী। যিটো বহুত কৰিবলৈ সক্ষম। আৰু যদি ভাঙি যায়, তেন্তে ইয়াৰ বিৰুদ্ধে একোৱেই থিয় দিব নোৱাৰে।
  ল"ৰা ভ্ৰমণকাৰী গুলিভাৰেও নিজৰ অজগৰৰ পৰা অৰ্কবোৰৰ ওপৰত কঠিন আৰু আক্ৰমণাত্মক জুই চলালে। তেওঁ অত্যন্ত সক্ৰিয় আৰু ফলপ্ৰসূভাৱে কাম কৰিছিল। আৰু শিশু যোদ্ধাজনৰ বিজয়ৰ স্পষ্ট প্ৰতিভা আৰু সামৰিক কলা আয়ত্ত কৰাৰ ইচ্ছা আছিল।
  নাই, তেওঁ ইয়াৰ বিৰোধী, অৰ্কবোৰে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে। আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে অতি ফলপ্ৰসূভাৱে গুলী চলালে, শত্ৰুক অলপো সুযোগ নিদিলে। সঁচাকৈয়ে এয়া এক মহাকাব্যিক যুদ্ধ।
  ল"ৰা ভ্ৰমণকাৰী গুলিভাৰে আনকি গাইছিল:
  আনন্দ কৰা, আনন্দ কৰা,
  বাহক দিন শক্তিলৈ...
  আনন্দ কৰা, আনন্দ কৰা,
  ঘোঁৰাত উঠিব নোৱাৰিলোঁ কিয়?
  এইটো সঁচাকৈয়ে এটা যুঁজ-বাগৰ আৰু পাৰ্কি গীত। আৰু একে সময়তে অৰ্কবোৰৰ সম্পূৰ্ণ ধ্বংস হয়। আৰু ড্ৰেগনৰ পৰা অহা ছোৱালীবোৰে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ঢোল ঘূৰাই ঘূৰাই ক্ৰছব"ৰে তেওঁলোকৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু এই সকলোবোৰ ইমানেই শীতল আৰু বিচিত্ৰ যেন লাগিছিল, আক্ষৰিক অৰ্থত এটা নতুন আৰু অনন্য কাহিনীৰ সৃষ্টি হৈছিল। য"ত দুৰ্বল আৰু দুৰ্বল লোকৰ বাবে কোনো স্থান নাছিল।
  মাত্ৰ চেষ্টা কৰক আৰু এইবোৰৰ দৰে ছোৱালীৰ ওচৰ চাপি যাওক আৰু তেওঁলোকে যিকোনো ব্যক্তিক কেকৰ টুকুৰাত ভাঙি পেলাব৷
  আৰু কোৱাৰ দৰে উন্মাদ গৰুৰ ৰোগ সংক্ৰামক। আৰু যোদ্ধাসকলে এই কথা একেবাৰে স্বাভাৱিকভাৱে দেখুৱাবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু অতি উদ্যমেৰে শত্ৰুক প্ৰহাৰ কৰে। আৰু তেওঁলোকে কাঁড় আৰু ক্ৰছব" বল্ট উলিয়াই দিয়ে। তদুপৰি সকলো কাম অতি তীব্ৰতাৰে কৰা হয়।
  গতিকে এনে সেনাৰ বিৰুদ্ধে আপুনি বিশেষ একো কৰিব নোৱাৰিব৷ আৰু যোদ্ধাসকল অৰ্কবোৰৰ মাজত ইমানেই সোমাই গ"ল যে তেওঁলোকে সাৰি যাব নোৱাৰিলে। এইটোৱেই হৈছে কাঁড় আৰু ক্ৰছব" বল্টৰ সঁচাকৈয়ে ধ্বংসাত্মক প্ৰভাৱ।
  গুলিভাৰে লৈ গাইছিল:
  সাহসেৰে গুলীয়াই ধ্বংস কৰক
  হৃদয়ৰ পৰাই জীৱন থাকিব!
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই লক্ষ্য কৰিছে:
  - শিশু প্ৰাপ্তবয়স্কতকৈ ভাল কাৰণ তেওঁলোকৰ বয়সে তেওঁলোকৰ যৌৱনৰ মূৰ্খামিক ন্যায্যতা প্ৰদান কৰে!
  যোদ্ধা ল"ৰাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - যৌৱনে মূৰ্খামিক ন্যায্যতা প্ৰদান কৰে, কিন্তু নীচতাক নহয়, ক'লা আৰু বগাক পৃথক কৰিবলৈ বহুত বছৰ আৰু জ্ঞানৰ প্ৰয়োজন নাই!
  আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে হুইচেল মাৰিলে, আৰু কাউৰীৰ ডাৱৰবোৰ শিলাবৃষ্টিৰ দৰে শিলাবৃষ্টিৰ দৰে পৰিল, শিলাবৃষ্টিৰ দৰে শিলাবৃষ্টিৰ দৰে শিলাবৃষ্টিৰ দৰে শিলাবৃষ্টিৰ দৰে পৰিল।
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই টুইট কৰিছিল:
  - বুদ্ধি নাই, পংগু বুলি ধৰিব, শতিকাৰ ওপৰত মন নিৰ্ভৰ নকৰে! বুদ্ধি অবিহনে শক্তি থাকিলেও তোমালোক সকলো দুৰ্বল!
  গুলিভাৰে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ষ্টীলৰ পেশীবোৰে ওক গছৰ মূৰৰ ক্ষতিপূৰণ নিদিয়ে!
  আন এগৰাকী ছোৱালীয়ে আনন্দৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ছোৱালীৰ বাবে কোনো সমস্যা নহয় - যদি খালী ভৰি থাকে, তেন্তে ছোৱালীৰ বাবে বেয়া - বুটৰ গোৰোহাৰ তলত!
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই যুক্তিসংগতভাৱে কৈছিল:
  - এচ হ'ব বিচাৰিলে মূৰত জোকাৰ এটা ৰাখক!
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - পহুক বেগী ভৰিৰে, নাৰীক চিকন ভৰিৰে, ছাগলীয়ে চুহিলে খুৱাই!
  তাৰ পাছত শাৰী শাৰীবোৰৰ মাজেৰে হাঁহি এটা দৌৰি গ"ল। আৰু ৰাজকুমাৰী লেইয়াই ক"লে:
  - পুৰুষৰ মানিবেগৰ পৰা মুদ্ৰা উলিয়াই অনাৰ আটাইতকৈ উত্তম উপায় হ"ল ছোৱালীৰ ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে!
  কাউণ্টেছ ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এজন পুৰুষৰ মূৰ্খ বুট আৰু সম্পূৰ্ণ ফেল্ট বুট থাকিলে ছোৱালীৰ খালী গোৰোহাই আটাইতকৈ ফেশ্বনেবল কাপোৰ পাব!
  গুলিভাৰে হাস্যৰসেৰে টুইট কৰিছিল:
  - খালী ভৰিৰ ছোৱালীয়ে কেৱল বুট আৰু ফেল্ট বুট ভাল নাপায়, কিন্তু জীৱনৰ খালী গোৰোহাৰ তললৈ নিজকে ঠেলি দিয়ে!
  তাৰ পিছত তেওঁলোকে ইয়াক লৈ কোৰাছত গাইছিল:
  আৰু তাৰ পিছত আটাইতকৈ ডাঙৰ পৰ্বতৰ পৰা,
  গুলিভাৰলৈ উৰা মাৰিলে...
  ঘোঁৰাত গুলিভাৰ বহিব -
  আমি তোমাক সোনকালে তালৈ লৈ যাম!
  
  আৰু গুলিভাৰে ঈগলৰ ওপৰত বহিল,
  বৃহত্তম উদাহৰণ দেখুৱালে...
  আৰু ল"ৰা এটা কঢ়িয়াই নিয়াটোও সহজ নহয়,
  লিম্পোপো অতি সোনকালে বাটত আহিব!
  আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ স্তনৰ ৰঙা নিপলবোৰ লৈ উন্মোচন কৰিব আৰু অৰ্কবোৰক বিজুলীৰে আঘাত কৰিব। আৰু ইয়াৰ ফলত বহুত অৰ্ক সম্পূৰ্ণৰূপে জ্বলি যাব।
  এইটো সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকৰ দল।
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই গুলিভাৰক সুধিলে:
  - আপুনি জানেনে যে ভৱিষ্যতে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ হ"ব আৰু হিটলাৰৰ দৰে ইমান শীতল ল"ৰা থাকিব!
  গুলিভাৰে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - এই কথা মই নাজানিছিলো, কিন্তু এতিয়া গম পালোঁ!
  ছোৱালীজনীয়ে দাঁত উদঙাই দি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  আৰু হিটলাৰৰ এটা সমস্যা আছিল: এজন অতি শীতল টেংক ডিজাইনাৰ, এজন gnome, আবিৰ্ভাৱ হ"ল। আৰু তেওঁ একেটা অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, কৱচ আৰু ইঞ্জিনেৰে মাত্ৰ পঞ্চাশ টন ওজন আৰু ডেৰ মিটাৰ উচ্চতাৰ মাউছ টেংকটো বনাইছিল!
  গুলিভাৰে আকৌ কান্ধ দুটা জোকাৰি সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - টেংক কি একেবাৰেই নাজানো! আৰু কিহৰ লগত খায়?
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, দীঘলীয়া কাহিনী। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত মানুহে যথেষ্ট সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈছে। আৰু প্ৰথমেই ইউ এছ এছ আৰ, যিয়ে থাৰ্ড ৰাইখ আৰু ইয়াৰ মিত্ৰশক্তিৰ মূল বাহিনীসমূহৰ সৈতে যুঁজিছিল। ইটালীৰ বাহিৰে। পঞ্চাশ টন মাউছ কি? এইটো হৈছে ২৪০ মিলিমিটাৰৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, ২১০ মিলিমিটাৰৰ চাইড আৰ্মৰ, আৰু ঢালত ১২৮ মিলিমিটাৰ কামান, আৰু ৭৫ মিলিমিটাৰ কামান যাৰ ইঞ্জিন এক হাজাৰ দুশ পঞ্চাশ হৰ্চপাৱাৰ। ইয়াৰ ফলত প্ৰতি ঘণ্টাত প্ৰায় সত্তৰ কিলোমিটাৰ গতি লাভ কৰিছিল, যাৰ ফলত গাড়ীখন সকলো কোণৰ পৰা কাৰ্যতঃ অভেদ্য হৈ পৰিছিল। ১৯৪৪ চনৰ আৰম্ভণিৰ পৰা এই মেচিনটো গণ উৎপাদনৰ দিশত আগবাঢ়িল। ফলত ১৯৪৪ চনৰ গ্রীষ্মকাললৈকে নাজীসকলে আকৰ্ষণীয় সাজসজ্জিত মুঠি জমা কৰি তুলিছিল।
  আৰু ২০ জুনত তেওঁলোকে দুটা শক্তিশালী আক্ৰমণ চলাইছিল, এটা মলদোভাৰ পৰা, আনটো পশ্চিম ইউক্ৰেইনৰ পৰা, অভিসৰণ দিশত। আৰু ফলত ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰক্ষা হেক কৰা হ"ল, আৰু ইয়াক এনেদৰে বিন্ধিলে যেন কোনোবা মাৰপিট কৰা ভেড়াই। মাউছ-২ টেংকখন সকলো ধৰণৰ ছোভিয়েট বন্দুকৰ বাবে অভেদ্য বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। আৰু ইয়াৰ উপৰিও ই যথেষ্ট মোবাইল আৰু ইয়াৰ ড্ৰাইভিং বৈশিষ্ট্য ভাল। এই গাড়ীখন আছিল প্ৰকৃত শাস্তি।
  মিত্ৰশক্তিয়েও নিষ্ক্ৰিয় আচৰণ কৰিছিল। ইটালীত আক্ৰমণৰ অন্ত পৰাৰ ফলত নৰ্মাণ্ডিত অৱতৰণ পুনৰ পিছুৱাই দিয়া হয়।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীয়ে ভয়ংকৰ এম ই-২৬২ বিমানখন উৎপাদন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, যাক গুলীয়াই পেলোৱাটো অতি কঠিন আছিল। ই আছিল জেট যুঁজাৰু বিমান, য"ত আছিল চাৰিটা ৩০ মিমি কেলিবাৰৰ এয়াৰ কেনন। আৰু সেইবাবেই তেওঁ ছোভিয়েট বিমান উলিয়াই আনিলে, শ শ বিমান গুলীয়াই পেলালে। আৰু পশ্চিমীয়া মিত্ৰজোঁটটোও। হিটলাৰে ভি-২ কাৰ্যসূচীও কিছু পৰিমাণে লেহেমীয়া কৰিছিল আৰু ব্যয়বহুল আৰু কম উপযোগী বেলিষ্টিক আৰু ক্ৰুজ মিছাইলৰ পৰিৱৰ্তে আৰাডো ধৰণৰ জেট বোমাৰু বিমানৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিছিল।
  চাৰ্চিল আৰু ৰুজভেল্টৰ ভৰিৰ মাজত ঠেং আছিল, ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মান চাবমেৰিন বহৰে তেওঁলোকক বহুত হেঁচা মাৰি ধৰিছিল। আৰু মিত্ৰশক্তিয়ে জাৰ্মানী আৰু জাপান দুয়োকে যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। হিটলাৰে এই চৰ্তত সন্মতি দিছিল যে মিত্ৰশক্তিয়ে চিচিলি আৰু চাৰ্ডিনিয়া এৰিব। কি সম্পন্ন হ"ল।
  তৃতীয় ৰাইচৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতিৰ সময়ত বাণিজ্যিক সম্পৰ্ক পুনৰ আৰম্ভ হয়। আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইন দুয়োখন দেশেই তাত তেল যোগান ধৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। আৰু ইউক্ৰেইনত আক্ৰমণ চলাই জাৰ্মানীয়ে কিয়ভ দখল কৰি পুনৰ অডেছাত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  মাউছ-২ৰ টেংকখন অজেয় হৈ পৰিল। মাউছৰ এটা কনিষ্ঠ মডেলও দেখা গ"ল - টাইগাৰ-৩, যিটো ৮৮ মিলিমিটাৰৰ এটা কামানৰ সৈতে লঘু আৰু অধিক চলন্ত আছিল।
  গতিকে ছোভিয়েট সৈন্যই ঢালি দিলে। আৰু এইটো এটা জটিল পদক্ষেপ আছিল...
  গুলিভাৰে ৰাজকুমাৰী লেয়াক বাধা দিলে:
  - তুমি ইমানবোৰ বুজিব নোৱাৰা কথা কোৱা। পাহৰি নাযাব মই মাত্ৰ অষ্টাদশ শতিকাৰ আৰম্ভণিৰ শিশু। আৰু আমাৰ প্ৰযুক্তি বিকাশৰ স্তৰ বৰ ভাল নহয়!
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে।
  - মই জানো! কিন্তু মই বিংশ শতিকাৰ মাজভাগৰ কথা কৈছোঁ। আৰু এই কামটো মাত্ৰ এজন বামনেহে কৰিছিল। আৰু এইটো যে গুৰুতৰ কথা বুলি আপুনিও মানি ল"ব লাগিব!
  গুলিভাৰে আনন্দৰে গাইছিল:
  - দুখন জগতৰ নিৰ্মাণৰ দ্বাৰাই পুৰণি পৃথিৱীখন সৃষ্টি হ"ল... যুদ্ধৰ প্ৰেক্ষাপটত মই আৰু তেওঁলোক আছে, আৰু এইটো গুৰুতৰ!
  ৰাজকুমাৰী লেইয়াই লক্ষ্য কৰিছে:
  - একবিংশ শতিকাৰ আৰম্ভণিতে এজন আসুৰিক ভ্লাদিমিৰৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিছিল, টান ৰঙৰ সৈতে, যিজন আছিল এজন চোৰাংচোৱা যিয়ে ৰাছিয়াত ক্ষমতা দখল কৰিছিল, আৰু তেওঁও বহুত অশান্তিৰ সৃষ্টি কৰিছিল। কিন্তু তেওঁৰ যুদ্ধ এক সুকীয়া বিষয়। আৰু ইয়াত gnome এ এনে পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি কৰিলে যে জাৰ্মানীয়ে সোঁপাৰৰ ইউক্ৰেইন পুনৰ দখল কৰিলে, আৰু পতনৰ সময়ত তেওঁলোকে কেন্দ্ৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ টেংকবোৰ অক্ষম আৰু অজেয় যেন লাগিছিল। আৰু gnome ৰ বিৰুদ্ধে আপোনাক আপোনাৰ নিজৰ বিকল্প প্ৰতিভাৰ প্ৰয়োজন হ'ব। কিন্তু কাক প্ৰতিসম বা অসমতাপূৰ্ণ সঁহাৰি হিচাপে পঠিয়াব লাগে? এটা ধাৰণা আছিল - এলফ নে ট্ৰল? কিন্তু প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোক gnomeতকৈ দুৰ্বল হ"ব।
  আৰু জাৰ্মানসকলে আগবাঢ়ি গ"ল, গতিকে স্মোলেনস্ক পতিত হ"ল, আৰু তাৰ পিছত কালিনিন আৰু ব্যাজমা। ইতিমধ্যে জাৰ্মানসকল মস্কোৰ কাষ চাপি আহিছিল। ষ্টেলিনে অৱশ্যে গুচি গ"ল। মৰিবলৈ মন যোৱা নাছিল। আৰু হিটলাৰে কৈছিল যে ইউ এছ এছ আৰ জাৰ্মান উপনিবেশ হ"ব লাগে। আৰু কেৱল আত্মসমৰ্পণেই তেওঁৰ বাবে উপযুক্ত হ"ব।
  বাৰু, শেষত তেওঁলোকে সঁহাৰি হিচাপে হবিট gnome পঠিয়াই দিলে। আৰু এইজনো ল"ৰা, সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে কোনোবাই ক"ব পাৰে যে তেওঁ এজন জিনিয়াছ৷ কিন্তু প্ৰায় দহ বছৰীয়া যেন লগা খালী ভৰিৰে ল"ৰাটোক সিহঁতে গুৰুত্বসহকাৰে লোৱা নাছিল। আৰু সৰু সৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ বাবে গুলাগলৈ বিষ খুৱাই দিয়া হ"ল।
  ইফালে জাৰ্মানীয়ে মস্কো দখল কৰিলে। তেনেকৈয়ে হ"ল!
  মস্কো পৰিল আৰু লেনিনগ্ৰাডো... শীতকাল আহিল আৰু জাৰ্মানসকলে চহৰবোৰত ৰাতিটো কটালে। তাতেই তেওঁলোকে বসতি স্থাপন কৰিলে।
  আৰু কমছমোল ছোৱালীবোৰে ঠাণ্ডা আৰু কাপোৰৰ অভাৱৰ মাজতো ফেচিষ্টৰ লগত যুঁজি গীত গোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  আমি ধুনীয়া ছোভিয়েট ছোৱালী,
  'আমি যুঁজি ভাল পাওঁ আৰু ল'ৰাবোৰক টিকটিকিয়াই...
  উজ্জ্বল, বাজি থকা সৰু মাত এটা শুনা যায়,
  আৰু আমাৰ ওচৰত ক্ৰাউটছক হত্যা কৰাৰ আহ্বান আছে!
  
  আমি বৰ ডেছিং কমছমোল ছোৱালী,
  আমি সাহসেৰে খালী ভৰিৰে হিম মাধ্যমেৰে লৰালৰি...
  আমি কাষত বিনয়ীভাৱে থিয় হোৱাত অভ্যস্ত নহয়,
  আৰু আমি ফেচিষ্টসকলক আমাৰ মুঠিৰে পুৰস্কৃত কৰোঁ!
  
  বিশ্বাস কৰক, ছোৱালীৰ এটা ডাঙৰ গোপনীয়তা থাকে,
  ফলপ্ৰসূভাৱে নাজীক কেনেকৈ পৰাস্ত কৰিব পাৰি...
  আৰু বিশ্বাস কৰক, ছোৱালীবোৰৰ সফলতা আকস্মিক নহয়,
  কাৰণ ৰুছৰ সেনাবাহিনী বৰ সাহসী!
  
  আৰু আমাৰ খালী গোৰোহা থকা ছোৱালীবোৰৰ বাবে,
  নতুন বছৰৰ তুষাৰপাত অতি মিঠা...
  বাৰু, ফুৰাৰ কেৱল এটা কুটিল,
  ফেচিষ্টসকলক সফলতাৰ উদযাপন কৰিবলৈ নিদিওঁ আহক!
  
  আমি ছোৱালীবোৰে বৰ বনৰীয়াকৈ ট্ৰিক্স খেলো,
  আমি সৈনিকৰ সন্মুখত আমাৰ স্তন উদং...
  আৰু আমি সঁচাকৈয়ে নাজীসকলক ক্ষুব্ধ কৰি পেলাওঁ,
  আমি শক্তিশালী কমছমোলৰ সদস্যসকলক থেতেলিয়াই পেলাব নোৱাৰি!
  
  আমি ছোৱালীবোৰে বহুত কৰিব পাৰো,
  আনকি এটা ট্যাংকৰ পৰা হিটলাৰক গুলীয়াওক...
  বিৰোধীয়ে দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰিবলৈ সময় নাপাব,
  ছোৱালীবোৰ চোৰৰ দৰে আহিব!
  
  আমি সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়াক সন্মান কৰো,
  স্টেলিন একটি ডেশিং পিতৃ হিসাবে শক্তিশালী, বিশ্বাস...
  আৰু মোৰ বিশ্বাস উষ্ণ মে", ২০১৯ত জয় আহিব।
  যিয়েই এইটোত বিশ্বাস কৰে তেওঁ কেৱল মহান!
  
  ছোৱালীৰ বাবে কোনো সন্দেহ আৰু কোনো বাধা নাই,
  সকলোৱে মাত্ৰ নিজৰ হাতত তৰ্ক কৰিবলৈ ইচ্ছুক...
  বিস্ময়কৰ পুৰস্কাৰ আহক সুন্দৰীসকলৰ,
  কমচমলৰ শক্তি শক্তিশালী মুঠিত!
  
  আমি যোদ্ধাসকল অতি সোনকালে পৰিপক্ক হয়,
  আৰু চঞ্চল বন্দুকৰ হাতত বেৰেল জ্বলি যায়...
  আৰু ছোৱালীবোৰে চম্ভালিব পৰা যিকোনো কাম,
  আমাৰ বন্ধুত্ব নিঃসন্দেহে একক!
  
  আমি এনেকুৱা জিলিকি থকা ছোৱালী
  'আমি তুষাৰপাত বা হিমৰ কথা চিন্তা নকৰো...
  খালী ভৰিৰে আমাৰ পাখিবোৰ শীতকালত ঠাণ্ডা কৰি ৰাখিব নোৱাৰিব,
  আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ হৃদয় উদাৰ আৰু নিৰ্মল!
  
  আমি যি কৰিব পাৰো, আমি উন্নীত কৰোঁ,
  virtuoso kangaroos মত gallop আহক...
  আৰু আমি সফলতাৰে ফেচিষ্টৰ মূৰ উৰুৱাই দিওঁ,
  আৰু ৰাতিপুৱাও ব্যায়ামৰ প্ৰতি প্ৰেম!
  
  সকলো ছোৱালী শীতল যোদ্ধা,
  তেওঁলোকে কেৱল পিঠাগুৰি মধ্যে Krauts pound করতে পারেন...
  বাৰু, ফেচিষ্টসকলে কেৱল বেয়া হোৱাৰ কথা কি ক"ব?
  কমছমোলৰ সদস্যসকলে মহাশক্তি নাজানিছিল!
  
  হিটলাৰেও একো কৰিব নোৱাৰে।
  আমি তেওঁক লাঠিৰে বৰ জোৰেৰে কোবাইছিলো,
  আৰু তেওঁলোকে মুখৰ পৰা ছাল উলিয়াই দাঁত ভাঙি পেলালে;
  আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে জুইৰ মাজেৰে দৌৰি গ"লোঁ!
  
  কেৱল ষ্টেলিনে আমাক কি কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিব,
  তাৰ কঠোৰ আৰু আন্তৰিক দৃষ্টি দৃশ্যমান...
  আৰু বিশ্বাস কৰক, ছোৱালীজনীয়ে মিছ নকৰিব,
  এটা ডাঙৰ মেচিনগান লোড কৰি আছে!
  
  প্ৰয়োজন হ"লে আমি মংগল গ্ৰহ পাম,
  আৰু আমি শুক্ৰ গ্ৰহক অতি সোনকালে জয় কৰিম...
  সৈনিকৰ বুটৰ বাবে পলিচৰ প্ৰয়োজন,
  আমি ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে দৌৰি আছো!
  
  আমাৰ ছোৱালীবোৰৰ লগত সকলো ধুনীয়া,
  বুকু আৰু নিতম্ব, কঁকাল দৃশ্যমান হয়...
  তেওঁ এজন অগ্ৰগামীও, পহু পোৱালিৰ দৰে,
  অগ্ৰগামী সম্পূৰ্ণ চয়তান!
  
  বাৰু, আমি ছোৱালী - আপুনি জানে আমি শীতল,
  আমি ঝাড়ুৰ দৰে সকলো ফেচিষ্টক ঝাড়ু দিম...
  আৰু আকাশত নীলা তৰা আছে,
  আমি টাইগাৰবোৰক ষ্টীলেৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাম!
  
  কি নকৰিব, বিশ্বাস কৰাটো সম্ভৱ নহয়,
  স্বীকাৰ কৰক, এজন কমিউনিষ্ট হৈছে এটা demiurge...
  আৰু কেতিয়াবা ভুল বুজাবুজি হয়
  আৰু ভয় খুৱাবলৈ সুন্দৰীবোৰ লয়!
  
  কিন্তু জানেনে, আমি জাৰ্মানসকলক ডেছিংলি ধ্বংস কৰি দিওঁ,
  আৰু তেওঁলোকে Krauts টুকুৰা টুকুৰ কৰিবলৈ সক্ষম...
  আমাৰ টাইটানিয়াম আত্মা থাকিলেও,
  আমি ষ্টেপৰ মাজেৰে গৈ জলাশয়বোৰ পৰিষ্কাৰ কৰিম!
  
  আমি সকলো নখ নোহোৱাকৈ সাম্যবাদ গঢ়িম,
  আৰু আমি ফেচিষ্টসকলক নিৰ্ণায়কভাৱে পৰাস্ত কৰিম...
  কমছমোলৰ সদস্যসকলে গঠনত দৌৰি ভাল পায়,
  আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰেৰে এজন কেৰুব উৰি যায়!
  
  শত্ৰুৱে ছোৱালীজনীৰ লগত মোকাবিলা কৰিব নোৱাৰিব,
  কাৰণ ছোৱালীজনী এগৰাকী ঈগল...
  আৰু ক্ৰাউটসকলে বেছি নষ্ট কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই,
  আৰু আপোনাৰ ফুহৰাৰে বৃথা চিঞৰিছে!
  
  খালী ভৰিৰে কমছমোল সদস্য,
  হিটলাৰক এটা কণী দিলে...
  চয়তানৰ লগত মোকাবিলা নকৰিবা
  বা কেৱল কোনো কথা নহ"ব!
  
  কমিউনিজমৰ জিলিকি থকা মূৰ্তি,
  গ্রহ উপরে লাল পতাকা জিলিকিব...
  হেৰোদক নৰকলৈ নিক্ষেপ কৰা হ"ল;
  আৰু ছোৱালীবোৰে পাঁচটা পালে!
  
  লেনিন, স্টেলিন - গ্রহ উপর সূর্য,
  দুটা ঈগলৰ দৰে আকাশত ঘূৰি ফুৰা...
  সাম্যবাদৰ শোষণ গোৱা হয়,
  ফাদাৰলেণ্ডত তীখাৰ ডেউকাৰ শক্তি আছে!
  
  আমি জয় চাবলৈ জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ,
  আৰু আমি বাৰ্লিনৰ মাজেৰে গোটেই বাটটো খোজ কাঢ়িলোঁ...
  শিশুৰ জন্ম হৈছিল দোলনাত,
  আৰু এতিয়া দেশৰ মহত্ত্ব!
  . অধ্যায় নং ২।
  গুলিভাৰে অজগৰৰ ওপৰত উৰি গৈছিল আৰু বহুত শুনিছিল। এই ক্ষেত্ৰত আমি প্ৰায় মধ্যযুগীয় যুগৰ এজন ব্যক্তিৰ বাবে বুজিব নোৱাৰা যুদ্ধৰ কথা কৈ আছিলো। যদিও ইতিমধ্যে যেন নতুন সময় আহি পৰিছে। কিন্তু ৰাজকুমাৰী লেইয়াই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ কথা কৈয়েই থাকিল;
  মস্কো আৰু লেনিনগ্ৰাডৰ পতনৰ পিছত জাপান আৰু তুৰস্কই ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ বাবে কথাবোৰ সম্পূৰ্ণ আশাহীন হৈ পৰিছে। আৰু শিশু শ্ৰমিকৰ কলনীত নিজকে বিচাৰি পোৱা মেধাৱী হবিটেও তেওঁলোকক সহায় কৰিব নোৱাৰিলে।
  আৰু এনেকুৱা ল"ৰা আছিল যিবোৰৰ বয়স এতিয়াও ষোল্ল বছৰ হোৱা নাছিল, খালী ভৰিৰে আৰু অভাৰঅল পিন্ধি, নম্বৰ প্লেট পিন্ধি, চাইবেৰিয়াত কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল। জুভেনাইল কলনীৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ মূৰটো চুলি কাটিছিল। মোৰ জোতাযোৰ কাঢ়ি লৈ খালী ভৰিৰে হাবিখন কাটিবলৈ বাধ্য কৰালে। গৰমৰ দিনত এতিয়াও একো নহয়, কিন্তু শীতকালত খালী গোৰোহা পিন্ধি হিলে চুলি কাটি টান কৰি লোৱা ল"ৰাবোৰক কামোৰ দিয়ে৷ হবিট ল"ৰাটোক গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হয়। তেওঁলোকে তেওঁৰ প্ৰফাইলত ফটো তুলিছিল, সম্পূৰ্ণ মুখখন তুলিছিল, আঙুলিৰ ছাপ লৈছিল, মূৰটো চুলিওৱা হৈছিল। ল"ৰাটোক গ্ৰেপ্তাৰ কৰাৰ পিছত ভালদৰে তালাচী চলোৱা হ"ল;গাৰ্ডৰ গ্ল"ভছ পিন্ধা হাত দুখন সকলো গাঁতত সোমাই গ"ল, আৰু তেওঁলোকে অতি অভদ্ৰভাৱে কৰিলে। ইয়াৰ পিছত ল"ৰাটোক ভালদৰে ধুই শিশুৰে ভৰি থকা কোঠা এটালৈ পঠিওৱা হ"ল।
  যিহেতু হবিট ল"ৰাটোক দহবছৰমান যেন লাগিছিল, সেয়েহে স্থানীয় খেতিয়কসকলে তেওঁক বাল্টিটোৰ ওচৰতে ৰাখিব বিচাৰিছিল। কিন্তু সাধুকথাৰ নায়কজন সাধাৰণ ল"ৰা-ছোৱালীতকৈ বহুত শক্তিশালী আৰু বেগেৰে ওলাই পৰিল। আৰু তেওঁ গডফাদাৰসকলক মাৰপিট কৰিলে, তাৰ পিছত তেওঁ নিজেই কোঠাটোৰ পৰ্যবেক্ষক হৈ খিৰিকীখনৰ ওচৰত নিজকে থিয় কৰাই দিলে। ডেকা ল"ৰা-ছোৱালীৰ বাবে ই সহজ - তেওঁলোকৰ শক্তি আছে, তেওঁলোকে যুঁজিব জানে, আৰু আপুনি ৰজা৷
  হবিট ল"ৰাটোৱে অৱশ্যে নিজৰ পদৰ অপব্যৱহাৰ কৰা নাছিল। শিবিৰৰ আন সকলোতকৈ তেওঁ বেছি কষ্ট কৰিছিল আৰু ঠাণ্ডাত আন শিশু বন্দীসকলক ফেল্ট বুট দিয়াৰ সময়তো তেওঁ খালী ভৰিৰে থাকিছিল। সেইবাবেই সি হবিট। যদিও ল'ৰাটোৰ উদং ভৰি হাঁহৰ ভৰিৰ দৰে ৰঙা। কিন্তু আনহাতে, ফেল্ট বুট অবিহনে আপুনি অধিক চঞ্চল।
  গতিকে খালী ভৰিৰ শিশুটিয়ে চাইবেৰিয়াত নিয়ৰৰ মাজত কাম কৰিছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে শীতকালত কাজান পালেগৈ, কিন্তু তাতেই ৰৈ গ"ল। আমি বসন্তৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিলো। আৰু বোকা আছে। আৰু ১৯৪৫ চনৰ মে" মাহতহে তেওঁলোকে আৰু অধিক উৰাললৈ গুচি যায়।
  একে সময়তে ককেছাছ আৰু মধ্য এছিয়া শীতল বতৰত বন্দী হৈছিল।
  ছোভিয়েট সৈন্যই বেছি জেদীভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰা নাছিল। ষ্টেলিনৰ বাবে মই মৰিব বিচৰা নাছিলো। তথাপিও ইউ এছ এছ আৰত নতুন আই এছ-৩ টেংক আবিৰ্ভাৱ হয়, যিটো কম পৰিমাণে ফ্ৰণ্টত উপস্থিত হয়। এই বাহনখনৰ ফ্ৰন্টাল প্ৰটেকচন ভাল আছিল আৰু বহু বন্দুকৰ আঘাত সহ্য কৰিব পাৰিছিল। যদিও মই মাউছ-২ বন্দুকটোক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলোঁ৷
  পালি চহৰ: চেলিয়াবিনস্ক আৰু স্বেৰ্ডলভস্ক। আৰু সেইবাবেই ই অতি ভাল আছিল আৰু দ্ৰুত আক্ৰমণ চলিছিল।
  ইতিমধ্যে গৰমৰ দিন। ল"ৰা বন্দীয়ে শ্বৰ্ট আৰু খালী ডিঙিত খালী ভৰিৰে কাম কৰে। আৰু যদি গৰম হয়, তেন্তে তেওঁলোকৰ ধড় সম্পূৰ্ণ উলংগ কৰি। আৰু ল"ৰাবোৰ ক্ষীণ। কিন্তু হবিট ল"ৰাটোক বৰ ৰিপ আৰু পাম্প কৰা যেন লাগে। যদিও তেওঁক সৰু ল"ৰাৰ দৰে দেখা যায়, প্ৰায় দহ বছৰ। আৰু অৱশ্যেই ই বৃদ্ধি বা পৰিপক্ক নহয়৷
  প্ৰাপ্তবয়স্কতকৈ ল"ৰাক মহে কমকৈ কামোৰে, কিন্তু হবিট একেবাৰে কামোৰা নহয়।
  আৰু জাৰ্মান সৈন্যই তেওঁলোকৰ ওচৰ চাপি আহিছে;নাজীসকলে আৰু প্ৰায় প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হোৱা নাই। হয়, আৰু ষ্টেলিন ক"ৰবাত নোহোৱা হৈ গ"ল। স্পষ্টভাৱে ধূৰ্ত জৰ্জিয়ানজনৰ মৃত্যু হ"ব নোৱাৰে। সম্ভৱতঃ তেওঁ আমেৰিকালৈ পলায়ন কৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও দখল কৰা নাই।
  হবিট বয় আৰু আন বন্দীসকলে গৌৰৱ আৰু দেশপ্ৰেমেৰে গান গাবলৈ ধৰিলে। যদিও আনহাতে, দেশপ্ৰেমে যেতিয়া আপোনাক চাবুকেৰে কোবাই শিশু শ্ৰমিকৰ কলনীত গাধৰ দৰে কাম কৰিবলৈ বাধ্য কৰে তেতিয়াও দেশপ্ৰেমৰ কোনো গুৰুত্ব নিদিয়ে। যদিও ইয়াত কিবা এটা ভাল কথা আছে। যেনে, আপুনি বন্ধুত্ব গঢ়ি তোলে - আন ল'ৰা। হবিট ল"ৰাটোৰ বয়স আচলতে এশ বছৰৰ ওপৰত, কিন্তু তেওঁক দেখাত শিশুৰ দৰে, যাৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰতি এক দুৰ্বল মনোভাৱ।
  আৰু শিশু বন্দীসকলে অতি উৎসাহেৰে গান গায়;
  মই এজন চিৰকালৰ বাবে ডেকা অগ্ৰগামী ল'ৰা,
  মই এজন উন্মাদ ফেচিষ্টৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আহিছিলো...
  মহানতাৰ আদৰ্শ দাঙি ধৰিবলৈ,
  মোৰ বেকপেকত এক্সেলেণ্ট থকা ডায়েৰী এখন লৈ ফুৰো!
  
  যুদ্ধ আহিল, মই দৌৰি আহিলোঁ সন্মুখলৈ,
  আৰু তেওঁ খালী ভৰিৰে ৰাস্তাবোৰত বিচৰণ কৰিছিল...
  আৰু তেওঁ ফ্ৰিটজেছৰ ওপৰত মেচিনগান গুলীয়াইছিল,
  অন্ততঃ ভগৱানৰ আগত অন্তৰত এজন নিৰ্মল ল'ৰা!
  
  মই এম্বুছৰ পৰা এটা ফ্ৰিট্জ গুলীয়াইছিলো,
  গ্ৰেনেড লৈ মেচিনগান লৈছিলো হাৰামীৰ পৰা...
  কাৰণ ল'ৰাটোৰ বহুত শক্তি আছে,
  আমি আমাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে সাহসেৰে যুঁজিব লাগিব!
  
  ল'ৰাটো চয়তানৰ পৰা যুঁজাৰু, বিশ্বাস কৰক,
  তেখেতে Fritz এ deafeningly গুলীয়াইছে...
  যুদ্ধত তেওঁ চেবাৰ দাঁত থকা জন্তুৰ দৰে,
  যিটো শীতল নহয়!
  
  হিটলাৰৰ লগত কি কৰিব পাৰি?
  ল'ৰাবোৰে বনৰীয়া গৰ্জনেৰে তেওঁক সমাধিস্থ কৰিব...
  যাতে হত্যাকাৰীয়ে কুঠাৰেৰে আঘাত নকৰে,
  বিশুদ্ধ স্বৰ্গত তেওঁৰ কোনো স্থান নাথাকিব!
  
  যি পাব পাৰে লগে লগে
  শিকাৰু Fuhrer একটি কুমাৰী সঙ্গে একটি দেশবাসী বিচাৰিছিল...
  কিন্তু এই চিকাৰীজন খেললৈ পৰিণত হ"ল,
  হয়, সঁচা, এডলফৰ ওপৰত থকা গুলীবোৰৰ বাবে মোৰ দুখ লাগে!
  
  ইতিমধ্যে হিমশীতল হৈ পৰিছে, আৰু মই সম্পূৰ্ণ খালী ভৰি,
  একটি চঞ্চল এবং উত্তেজিত ঘূৰ্ণীবতাহ বয়...
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে মোক চিঞৰিছে - ৰ"বা, ৷
  কিন্তু আপুনি দেখিছে যে ই বহুত বেছি দ্ৰুত!
  
  পুলিচজনক মুষ্টিৰে খুন্দা মাৰিলে,
  হাৰামীটোক তললৈ নমাই দিলে, তাৰ মূৰৰ পিছফালে আঘাত কৰিলে...
  এই শ্বটটো মই গাখীৰৰ সৈতে পঠাব নোৱাৰো,
  আৰু মই মোৰ ফাদাৰলেণ্ডখন বটলৰ বিনিময়ত বিক্ৰী নকৰো!
  
  মই এজন অগ্ৰগামী আৰু ইয়াৰ বাবে মই ইমানেই গৌৰৱান্বিত,
  যিহেতু টাইটোও অতি ৰঙা...
  মই পবিত্ৰ ৰুছৰ বাবে যুঁজিম,
  যদিও এডলফ ইমান ভয়ংকৰ ডাকাত!
  
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস যে আমি সাহসেৰে ৱেৰমাকক পৰাস্ত কৰিম,
  সৰু ল'ৰাটোৱে এইটো ভালদৰে জানে...
  আমি সোণৰ পাখি থকা কুৰুব,
  আৰু বহুমূলীয়া নেতা কমৰেড ষ্টেলিন!
  
  আমি সাহসেৰে ৱেৰমাখটক পৰাস্ত কৰিম,
  যদিও নাজী মস্কোৰ কাষত যুদ্ধ কৰি আছে...
  কিন্তু মই পৰীক্ষাত কঠিন এৰে উত্তীৰ্ণ হম,
  আৰু মই মোৰ পিষ্টলটো নায়কৰ ওপৰত ন্যস্ত কৰি দিম!
  
  মই এজন অগ্ৰগামী ল'ৰা বনাব পাৰোনে,
  নাজীসকলে কেতিয়াও সপোনতো ভবা নাছিল...
  ভাল কামৰ বাবে আমাৰ আছে,
  আৰু ফুহৰাৰে দয়াও নাপাব!
  
  যি কৰিব পাৰো, মই সদায় কৰিব পাৰো,
  ডাৱৰবোৰ আকৌ পিতৃভূমিৰ ওপৰত উৰি যাওক...
  কিন্তু অগ্ৰগামীয়ে শত্ৰুৰ ওচৰত হাৰ নামানিব,
  ৰাছিয়াৰ সৈনিকজন সাহসী আৰু শক্তিশালী!
  
  হয়, আগতে বন্দী হৈছিলোঁ,
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁক খালী ভৰিৰে এটা তুষাৰপাতৰ মাজেৰে লৈ গ'ল...
  ঘাঁত আৰক্ষীৰ হৰ্চৰেডিচ লগোৱা হৈছিল,
  আৰু ল"ৰাটোক তাঁৰেৰে মাৰিলে!
  
  আৰু মোৰ গোৰোহাও ৰঙা গৰম জুইত জ্বলি উঠিল,
  আৰু তেওঁলোকে পকাৰেৰে ভৰি জ্বলাই দিলে...
  কিন্তু ক্ৰাউটসকলে মাত্ৰ শূন্যহে লাভ কৰিছিল,
  যদিও ল'ৰাটোৰ ভৰিত জুই!
  
  আঙুলি ভাঙিলে, কপাল জ্বলাই দিলে,
  আৰু ল'ৰাটোৰ কান্ধৰ গাঁঠিবোৰ ফালি পেলালে...
  ঈশ্বৰে অগ্ৰগামীজনৰ কথা পাহৰি গ"ল, আপাত দৃষ্টিত
  যেতিয়া জল্লাদে ঘাঁত জলকীয়া ছটিয়াই দিলে!
  
  কিন্তু তেওঁ ফেচিষ্টসকলক একো কোৱা নাছিল,
  আৰু বেজী, নখৰ তলত গরম...
  কাৰণ মোৰ বাবে ষ্টেলিন নিজেই এজন আদৰ্শ,
  আৰু নিকৃষ্ট ফুহৰাৰে যন্ত্ৰণাত মৰিলে ভাল!
  
  গতিকে তেওঁলোকে মোক নিয়ৰত ফাঁচীৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল,
  এটা ল'ৰাক নিৰ্মমভাৱে প্ৰহাৰ কৰা, খালী ভৰিৰে...
  কিন্তু মই বিশ্বাস নকৰো যে মই ইতিমধ্যে ব্ৰেক হৈ পৰিছো
  নাজীৰ পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰিব নোৱাৰি!
  
  ফ্ৰিটজে মোৰ বুকুত এটা তৰা লগাই দিলে,
  বাৰু, এইটোৱে মোক গৌৰৱান্বিত কৰে...
  মই উগ্ৰ শত্ৰুৰ ওচৰত হাৰ নামানো,
  আৰু ভয় আৰু দুষ্ট নিকৃষ্টতাৰ আশ্ৰয় নকৰো!
  
  মই কবৰলৈ এখোজ আগুৱাই যাব পাৰো,
  আৰু এনে এটা ৰিং অগ্ৰগামী গীতৰ সৈতে...
  কাৰণ, ফুহৰাৰ মাথোঁ এটা উন্মাদ গাধ,
  আৰু ইডেনত এজনী ছোৱালী লগ পাম, জানেনে!
  
  কিন্তু শেষ মুহূৰ্তত বাজি উঠিল,
  আমাৰ মেচিনগানৰ ঘড়ীৰ কাঁটাৰ ট্ৰিল...
  ফায়াৰিং স্কোয়াডে থিতাপি লৈছে,
  নাজীবোৰ কাউৰীৰ মল হৈ পৰিছে!
  
  আৰু এতিয়া মোৰ নায়ক ল"ৰাটোলৈ,
  নিৰ্যাতন আৰু দুখ-কষ্টৰ মাজেৰে পাৰ হৈ আহিছিল...
  বৃহৎ দলৰ সৈতে যুঁজিছিল,
  এনে দুষ্ট পৰীক্ষাৰ মাজেৰে পাৰ হোৱাৰ পিছত!
  
  ল'ৰাটোৱে আকৌ ক্ৰাউটসকলক হত্যা কৰি আছে,
  'এটা খালী পাদ ল'ৰা snowdrifts মাধ্যমেৰে লৰালৰি...
  আৰু তেওঁ অতি সাহসী পদক্ষেপ লয়,
  বন্ধুৰ চুলিবোৰ নিঃসংকোচে ব্ৰেইড কৰক!
  
  বাৰ্লিনে আপাত দৃষ্টিত ল'ৰাটোৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে অতি সোনকালে,
  'জাৰ্মানী ৰাছিয়ানসকলৰ বাবে মূৰ তললৈ কাটিব...'
  এজন শক্তিশালী কেৰুবে তৰোৱাল জোকাৰিছে,
  আৰু তেওঁ সাহসেৰে সকলোকে চৌহদলৈ ওলাই আহিবলৈ কয়!
  
  মোৰ বিশ্বাস আমি অতি সোনকালে মৃতক পুনৰুত্থান কৰিম,
  যাক সমাধিস্থ কৰা হ'ব তেওঁ ফেৰেস্তাৰ দৰে হ'ব...
  আমাৰ প্ৰভু যথেষ্ট শক্তিশালী, এক,
  অন্ততঃ চয়তান কেতিয়াবা বেছি অহংকাৰী হয়!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড চিৰদিন থাকক
  পবিত্ৰ সাম্যবাদৰ বেনাৰ অধীনত...
  কমৰেড লেনিন এজন উজ্জ্বল তৰা,
  আৰু ষ্টেলিন হৈছে বিজয়ী: দুষ্ট, ফেচিবাদ!
  ইয়াত সত্যটো যথেষ্ট বিপৰীত: নাজীয়ে ইয়াক লৈ জয়ী হৈছিল। কিন্তু গীতটোত ল"ৰাবোৰে ভালৰ আশা কৰিছে। যদিও আনহাতে চিন্তাবোৰ জিলিকি উঠে, হয়তো নতুন চৰকাৰৰ অধীনত তেওঁলোকৰ বাবে ঠাই থাকিব?
  হবিট ল"ৰাটো ষ্টেলিনবাদী শাসনৰ বাবে অপ্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিল। আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ মেজাজত স্পষ্টভাৱে প্ৰভাৱ পৰিছিল।
  কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে নিজকে উৎসাহিত কৰিবলৈ আকৌ গান গাবলৈ ধৰিলে, অতি উৎসাহেৰে, আৰু খালী ভৰি দুখন ঠেলি দিলে;
  মহাকাশ যুগৰ পৰা এজন ল"ৰা আহিছে,
  যখন সকলো নিস্তব্ধ আছিল - শান্তিপূৰ্ণ...
  সপোনত ল'ৰাটো শীতল ঈগল,
  এইটোৱে তেওঁক একেবাৰেই আঘাত নিদিয়ে!
  
  যুদ্ধকাল, উদ্বিগ্ন সময়,
  ল'ৰাটো চুনামীৰ দৰে আপ্লুত হৈ পৰিল...
  এটা শক্তিশালী দলে ৰুছৰ ভিতৰলৈ খোজ দিলে,
  আৰু ফ্ৰিটজে টেংকৰ ষ্টীলৰ বেৰেলটো আবদ্ধ কৰি দিলে!
  
  মই ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে ল'ৰা,
  নিকৃষ্ট ফেচিষ্টে মোক খেদি পঠিয়ালে...
  জোৰকৈ গিৰ্ফালকনৰ দৰে ধৰা পৰিল,
  দূৰৈৰ পৰা সাম্যবাদ চাবলৈ মন গ"ল!
  
  বহু সময় ধৰি নিয়ৰৰ মাজেৰে মোক ঠেলি দিলে,
  মই প্ৰায় সকলো ফ্ৰীজ কৰি পেলালোঁ...
  মোৰ খালী ভৰিখন লোহাৰে জ্বলাই দিলে,
  পাইন গছৰ মাজত উলংগ কৰি ওলোমাই দিব বিচাৰিছিল সিহঁতে!
  
  কিন্তু এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী আহিল
  আৰু তাই স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে সকলো ফেচিষ্টক আঁতৰাই পেলালে...
  কাৰণ তাইৰ চকুটো চোকা বেজীৰ দৰে,
  আমি কাটি দিলোঁ আৰু একেলগে বহুত পুলিচ কৰিলোঁ!
  
  ল"ৰাটোৰ প্ৰায় মৃত্যু হ"ল
  ল'ৰাটোৰ তেজ শিৰাত জমা হৈ পৰিল...
  কিন্তু এতিয়া শেষ নহ"ব
  যেন ছোৱালীজনী প্ৰাণ পাই উঠিল!
  
  ভয়ংকৰ জুইৰ পৰা সুস্থ হৈ উঠিলোঁ,
  তাৰ পিছত তুষাৰপাতৰ পিছত তেওঁলোকে মোক জ্বলাই দিলে তেতিয়া...
  হৃদয় নথকা জল্লাদ গাধ কি,
  কিন্তু তেওঁও পেনাল্টি দিব!
  
  ছোৱালীজনী বৰ স্মাৰ্ট, বিশ্বাস কৰক,
  আৰু অগ্ৰগামীগৰাকীয়ে সোনকালে তাইৰ লগত বন্ধুত্ব গঢ়ি তুলিলে...
  এতিয়া তুমি প্ৰকৃত জন্তুৰ ল'ৰা হ'বা,
  আৰু কৰূবসকলৰ মুখবোৰে আমাক সমৰ্থন কৰিব!
  
  তাইৰ লগত সিহঁতে খুব ভালকৈ কাজিয়া কৰিবলৈ ধৰিলে,
  আমি ফেচিষ্টসকলক অন্তহীনভাৱে ধ্বংস কৰিলোঁ...
  আমি পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হওঁ, এ পালো,
  মাইলৰ পিছত মাইল সাম্যবাদৰ মাজলৈ গলপিং!
  
  ছোৱালীজনী আৰু মই খালী ভৰিৰে নিয়ৰত,
  দুটামান ভয়, নজনাকৈয়ে আমি লৰালৰিকৈ...
  শত্ৰুক মুষ্টিৰে মাৰিম,
  আৰু সূৰ্য্যই সদায় পিতৃভূমিৰ ওপৰত জিলিকি থাকে!
  
  ক্ৰাউটসকলে মোক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিব,
  আৰু ছোৱালীজনীৰ সৈতে একেলগে আমি অজেয়...
  খঙাল ভালুকৰ দৰে মই শক্তিশালী
  যেতিয়া আমি কমছমোলৰ সৈতে একত্ৰিত হওঁ!
  
  আৰু ইয়াত ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে দৌৰিছে,
  আৰু তেওঁ ইমান নিপুণভাৱে ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত গুলী চলায়...
  আমি মাতৃভূমিৰ বাবে এক শক্তিশালী ঢাল গঢ়িম,
  দুষ্ট কয়িন ধ্বংস হওক!
  
  ৰাছিয়া এখন অতি শক্তিশালী দেশ,
  আৰু তাইৰ এটা বন্দুকৰ নলী আছে...
  চয়তানে আমাক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  ৰক্তাক্ত প্ৰতিশোধ আহিব তেওঁৰ ওপৰত!
  
  গতিকে ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে গান গায়,
  যখন খালী পাদ একটি snowdrift মাধ্যমে rushes...
  আৰু অগ্ৰগামীজনৰ সৈতে মিলি তেওঁ সৰীসৃপক প্ৰহাৰ কৰে,
  আমি সেইটো লাভ কৰিম, কিন্তু আমাৰ প্ৰত্যেকৰে অন্ত পেলাম!
  
  মইও একেবাৰে দুৰ্বল ল"ৰা নহয়,
  মই তীব্ৰ ক্ৰোধেৰে ফেচিষ্টসকলক থেতেলিয়াই পেলাওঁ...
  ফুহৰাৰে মোৰ পৰা এটা নিকেল লাভ কৰিব,
  আৰু আমি গঢ়িম এখন বিশাল নতুন পৃথিৱী!
  
  আমি এই শীতল ক্ৰোধত যুঁজ দিওঁ,
  Wehrmacht আমাদের আঁঠু আনা না...
  তাৰ সাহসত নাজীৰ বাবে হুৰহুৰাই,
  যিয়ে লেনিন হ'ব আমাৰ লগত যোগ দিব!
  
  তুমি বৰ শীতল সৌন্দৰ্য্য হবা,
  ল'ৰাটোৱে আপোনাক উন্মাদভাৱে প্ৰেমত পৰিছে...
  মই তোমাৰ বাবে, দেশৰ বাবে শ্বুটিং কৰিম
  আৰু এখন অতি উজ্জ্বল চহৰৰ স্বাৰ্থত!
  
  মোৰ বিশ্বাস যে মই বাৰ্লিনৰ বাবে সময়মতে উপস্থিত হ"ম,
  তাৰ পিছত নিষ্ঠুৰ যুদ্ধ শান্ত হ'ব...
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিশালতা জয় কৰিম,
  জুইৰ শিখাবোৰ উজ্জ্বলভাৱে উত্তেজিত হওক!
  
  আৰু যদি আমাৰ মৃত্যুৰ নিয়তি আছে,
  মই ইয়াক অকলে পছন্দ কৰো...
  ছোৱালীজনীক মোৰ ইচ্ছামতে কৰিবলৈ দিয়া,
  মোৰ ল"ৰাটোৱে মোক উপহাৰ দিব, আনকি ছোৱালী এজনীও!
  
  তুমি ভাল ছোৱালী হবা
  আপুনি এই পৃথিৱীখন নিৰ্মাণ কৰিব য'ত স্বৰ্গ থাকিব...
  আমাৰ ইয়াত ধুনীয়া ধুনীয়া ফুল গজিছে,
  আৰু বিশ্বাস কৰক, পোহৰটো একেবাৰেই ভঁৰাল নহয়!
  
  এজনী ছোৱালীৰ সৈতে এটা টাইগাৰক গুলীয়াই পেলাই দিলোঁ,
  আৰু তেওঁৰ পিছত তেওঁ পেন্থাৰক শেষ কৰিলে।
  যোদ্ধাই খেলপথাৰখনক শ্বুটিং গেলেৰীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে,
  যদিও কেতিয়াবা আমি ইয়াৰ পৰিসৰও নাজানো!
  
  দেশৰ মূল কামটো আমি সম্পূৰ্ণ কৰিম,
  কমিউনিজম গঢ়ি তোলো আৰু ডলাৰ নাইকিয়া হৈ যাব...
  আৰু আমি তাত চয়তানক পৰাস্ত কৰিম,
  আমাৰ ভাগ্য উজ্জ্বল হওক!
  
  ছোৱালীজনীয়ে গোটেই শীতকালটো হাল বোৱাইছিল,
  ঠাণ্ডাৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িছিল...
  বাৰু, আমি কিয় যুদ্ধত আছো - কিয়,
  আমি অধিক ভয়ংকৰ গোলাপ ফুল গজাম!
  
  ইমান বৰ শীতল বাট,
  'এটা খালী ভৰিৰ ছোৱালী আৰু মই অপেক্ষা কৰি আছো...'
  আৰু ইউ এছ এছ আৰক পৰাস্ত কৰাটো অসম্ভৱ,
  আমি আশাব্যঞ্জক মে" মাহত মাৰ্চ কৰিম!
  
  আৰু মে" নাহিলেও,
  আমি এতিয়াও বিজয়ৰ সৈতে খোজ কাঢ়িম...
  গতিকে ল'ৰা, সাহসী হওক আৰু সাহস কৰক -
  স্বৰ্গত আমাৰ ওপৰত জিলিকি উঠিব সূৰ্য্য!
  
  তেতিয়া ভয় নকৰিবা, আমি মৃতকক পুনৰুত্থান কৰিম,
  বিজ্ঞানৰ অতি শক্তিশালী পৰামৰ্শ আছে...
  আমাৰ প্ৰভু এক নহয়, এক নহয়,
  আৰু আমি ফুহৰাৰক জবাবদিহি কৰিবলৈ মাতিম!
  খোলা চুলিৰে চুটি চুটি কাপোৰ পিন্ধা খালী ভৰিৰ ল"ৰাবোৰে এনেকৈ গাইছিল। আৰু তেওঁলোকৰ বহুতৰে শৰীৰত টেটুও আছিল। আনকি হবিট ল"ৰাটোৱেও বুকুত ষ্টেলিনৰ প্ৰতিকৃতি খোদিত কৰিছিল।
  কিন্তু তেতিয়াই জাৰ্মান টেংক আবিৰ্ভাৱ হ"ল আৰু সেই একেটা ল"ৰা বন্দীয়ে তেওঁলোকক অতি উৎসাহেৰে সম্ভাষণ জনাই তেওঁলোকৰ উদং, শিশুসুলভ ভৰিত ষ্টাম্প মাৰিলে।
  ১৯৪৫ চনৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মান আৰু জাপানী সৈন্যই ইউ এছ এছ আৰৰ প্ৰায় সকলো প্ৰধান জনবসতিপূৰ্ণ অঞ্চল দখল কৰে। আৰু কেৱল কিছুমান গাঁও আৰু গাঁৱতহে যুদ্ধ আৰু পক্ষপাতমূলক আক্ৰমণ চলি আছিল। ষ্টেলিনে আচলতে পলায়ন কৰিছিল, আৰু দেখা দিয়া নাছিল, ব্ৰাজিলত, য"ত তেওঁ লুকাই আছিল। কিন্তু মলটভ তাৰ পৰিৱৰ্তে থাকি গ"ল। কিন্তু মে" মাহত এক হাজাৰ নশ ছয়চল্লিশত এছ এছৰ আক্ৰমণাত্মক বিশেষ বাহিনীয়ে মল"টভক বন্দী কৰে। ইয়াৰ পিছত মলটভৰ ঠাইত বেৰিয়াই সন্মানীয় চৰ্তত আত্মসমৰ্পণৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়।
  হিটলাৰে মান্তি হ"ল আৰু বেৰিয়াৰ জীৱন ৰক্ষা কৰি সীমিত স্বাধীনতা দিয়া হ"ল। আৰু ইউ এছ এছ আৰত দলীয় যুদ্ধ প্ৰায় বন্ধ হৈ গ"ল। নিস্তব্ধ হৈ পৰিল।
  থাৰ্ড ৰাইচে যি জয় কৰিছিল তাক হজম কৰি আছিল। কিন্তু আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ সৈতে সংঘৰ্ষ অনিবাৰ্য আছিল। বিশেষকৈ হিটলাৰে ইটালী আৰু ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম আৰু হলণ্ডলৈ ঔপনিৱেশিক সম্পত্তি ঘূৰাই দিয়াৰ দাবী জনায়। মূলতঃ আফ্ৰিকাত। আৰু জাৰ্মানসকলক আইনগতভাৱে দিব। এতিয়া থাৰ্ড ৰাইচৰ হাতত মুক্ত হাত আছিল। আৰু যদি কিবা আছে...
  কিন্তু আমেৰিকাৰ হাতত এটা পৰমাণু বোমা আছিল ঠিকেই। সঁচা, থাৰ্ড ৰাইখত কেৱল টেংকেই নহয়, জেট বিমানো নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। আৰু ইউৰোপীয় ভূখণ্ডত বোমা নিক্ষেপ কৰিবলৈ দিয়া নহ"ব।
  গতিকে পৃথিৱীত থমকি ৰ"ল। জাৰ্মানসকলে ত্বৰান্বিত গতিৰে বিমানবাহী জাহাজ, যুদ্ধজাহাজ আৰু বৃহৎ পৃষ্ঠীয় জাহাজ নিৰ্মাণ কৰি আছিল। কিন্তু তেওঁলোকৰ ছাবমেৰিনৰ বহৰ ইতিমধ্যে শক্তিশালী আছিল আৰু তেওঁলোকৰ ছাবমেৰিন হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইডত চলিছিল। তেন্তে...
  হবিট ল"ৰাটোৱে থাৰ্ড ৰাইচত নিজৰ বাবে ঠাই বিচাৰি পালে। তাই ফ্লাইং চচৰ - বেলন্স ডিস্কৰ উন্নতি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। বাস্তৱ ইতিহাসত এই ডিস্কে উৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু দুটা শব্দ বাধাৰ গতি লাভ কৰিছিল। অৱশ্যে যুদ্ধবোৰত তেওঁ অংশ লোৱা নাছিল। ই আছিল অতি দুৰ্বল, আৰু ডাঙৰ আৰু ব্যয়বহুল। বাস্তৱ ইতিহাসত: ইউ এছ এছ আৰ বা আমেৰিকাইও উৰণীয়া চচৰ গ্ৰহণ কৰা নাছিল। কাৰণ খেলখন চাকিৰ মূল্য নাছিল। এটা মটৰৰ ক্ষতি কৰক আৰু লগে লগে Belonce ডিস্কে নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই পেলায় আৰু ওলোটাকৈ পৰি যায়।
  কিন্তু হবিট ল"ৰাটোৱে এনেদৰে বনাইছিল যাতে লেমিনাৰ প্ৰবাহটো উৰি থকা চচৰবোৰৰ চাৰিওফালে বৈ যায় আৰু সিহঁত সৰু অস্ত্ৰৰ প্ৰতি অক্ষম হৈ পৰে। আৰু এতিয়া এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট গান, এয়াৰ কেনন আৰু মেচিনগানে সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকক গুলীয়াই পেলাব নোৱাৰে। কিন্তু চিৰন্তন আৰু খালী ভৰিৰে ল"ৰাটোৱে এনেদৰে বনালে যে, ল" আৰু বেহ"ল, সেইবোৰত লেজাৰ লগোৱা হ"ল। আৰু এই লেজাৰবোৰে আক্ষৰিক অৰ্থত জুই আৰু তাপৰ ৰশ্মিৰে সকলো জ্বলাই দিছিল। আৰু ইয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  গতিকে জাৰ্মানসকলৰ আচলতে আছিল শক্তিশালী সামৰিক ট্ৰাম্প কাৰ্ড। একে সময়তে টেংকবোৰত অধিক উন্নত সক্ৰিয় কৱচ স্থাপন কৰা হৈছিল, আনকি তেওঁলোকে প্লাষ্টিকৰ পৰাও বাহন নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  হয়, ইয়াক অত্যন্ত ধেমেলীয়া আৰু নিজৰ ধৰণেৰে অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক যেন লাগিছিল।
  আমেৰিকাত অৱশ্যে তেওঁলোকে জাৰ্মানসকলক সঁহাৰি দিব বিচাৰিছিল, কিন্তু উৰণীয়া চচৰৰ বিৰুদ্ধে তেওঁলোকৰ মাত্ৰ পাৰমাণৱিক আধানহে আছে যিয়ে তাত্ত্বিকভাৱে তেওঁলোকক ধ্বংস কৰিব পাৰে। কিন্তু নাজীৰ হাতত ইতিমধ্যে হাজাৰ হাজাৰ ডিস্ক প্লেন আছিল। ১৯৪৯ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ষাঠি বছৰীয়া জন্মদিনত ফুৰাৰে যুদ্ধলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়। যিটো ক"ব পাৰি সেয়া আটাইতকৈ মূৰ্খ ধাৰণা নহয়।
  তদুপৰি আমেৰিকাত মিছাইল প্ৰযুক্তি বিকশিত হ"লে নাজীয়ে এটা অপ্ৰীতিকৰ আচৰিত লাভ কৰিব পাৰে।
  আক্ৰমণৰ আগতে হিটলাৰে গ্লেডিয়েটৰ যুঁজৰ সৈতে মজা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। আৰু এইটোও কোনো উন্মাদ ধাৰণা নহয়।
  কিন্তু সেইটো বেলেগ কাহিনী...
  
  SPY GAMES - ৰাছিয়া ধ্বংস
  ANNOTATION
  চোৰাংচোৱা সেৱা, মূলতঃ চিআইএ, এনএছএ, এমআই, মোছাড আদিয়ে বিভিন্ন ধৰণৰ অভিযান চলাই সমগ্ৰ বিশ্বতে এক বিশেষ পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি কৰে, যিটো প্ৰায়ে অভাৱনীয় হৈ পৰে। সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে আৰু প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰসমূহৰ বাবে সংগ্ৰাম চলি আছে। ইয়াৰ বাবে উৎসৰ্গিত অতি আকৰ্ষণীয় উপন্যাসৰ লগতে মিখাইল গৰ্বাচেভৰ বিশ্বাসঘাতকতাও আছে।
  
  প্ৰথম অধ্যায়
  
  
  গলিত তীখাতকৈও উজ্জ্বল জ্বলি উঠিল তাৰ হৃদয়ৰ ঘৃণা।
  
  মেট ড্ৰেকে থিয় হৈ বেৰৰ ওপৰেৰে উঠি নীৰৱে অৱতৰণ কৰিলে। দোল খাই থকা জোপোহাবোৰৰ মাজত কুঁজৰাই সি শুনি থাকিল, কিন্তু চাৰিওফালে থকা নিস্তব্ধতাৰ কোনো পৰিৱৰ্তন অনুভৱ কৰা নাছিল। অলপ সময় ৰৈ গ্লক চাবকম্পেক্টটো আকৌ এবাৰ চেক কৰিলে।
  
  সকলো সাজু হৈ উঠিছিল। আজি ৰাতি ব্লাডি কিংৰ মিনিয়নসকলে কঠিন সময় পাব।
  
  সন্মুখৰ ঘৰখন গোধূলি হৈ পৰিছিল। প্ৰথম মহলাৰ পাকঘৰ আৰু বহা কোঠাটো জুইৰ শিখাই আগুৰি ধৰিলে। বাকী ঠাইখন আন্ধাৰত ডুব গ"ল। আগৰ, এতিয়া মৃত হেঞ্চমেনজনৰ পৰা পোৱা ডায়েগ্ৰামটো ভালদৰে পৰ্যালোচনা কৰি সি আৰু এটা চেকেণ্ড থমকি ৰ"ল, তাৰ পাছত মনে মনে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  তেওঁৰ পুৰণি প্ৰশিক্ষণে তেওঁক ভালদৰে সেৱা আগবঢ়াইছিল আৰু আকৌ এবাৰ তেওঁৰ শিৰাৰ মাজেৰে মন্থন কৰি আছিল, এতিয়া তেওঁৰ ইয়াৰ বিশুদ্ধ ব্যক্তিগত কাৰণ আৰু চাহিদা আছিল। ব্লাড কিংৰ তিনিজন মিনিয়নৰ তিনি সপ্তাহৰ ভিতৰতে ভয়ংকৰভাৱে মৃত্যু হয়।
  
  যিয়েই ক"লেও ৰড্ৰিগেজে চাৰি নম্বৰত থাকিলহেঁতেন।
  
  ড্ৰেকে পিছফালৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত উপস্থিত হৈ তলাটো পৰীক্ষা কৰিলে। কেইমিনিটমানৰ পাছত সি হেণ্ডেলটো ঘূৰাই পিছলি ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। টেলিভিছনৰ পৰা বিস্ফোৰণ আৰু স্তব্ধ উল্লাসৰ শব্দ শুনিলে। পুৰণি গণহত্যাকাৰীজনক ভগৱানে আশীৰ্বাদ কৰক ৰড্ৰিগেজে খেলখন চাই আছিল।
  
  সন্মুখৰ মূল কোঠাটোৰ পৰা অহা জিলিকনিৰ বাবে তেওঁৰ কম্পেক্ট টৰ্চৰ পোহৰৰ প্ৰয়োজন নোহোৱাকৈয়ে সি পাকঘৰত ঘূৰি ফুৰিছিল। ভালকৈ শুনিবলৈ কৰিড"ৰত ৰৈ গ"ল।
  
  তাত এজনতকৈ অধিক ল"ৰা আছিল নেকি? অভিশপ্ত টিভিটোৰ পৰা অহা শব্দৰ বাবে বুজি পোৱাটো কঠিন। কোনো কথা নাই। তেওঁ সকলোকে মাৰি পেলাব।
  
  কেনেডীৰ মৃত্যুৰ পিছত যোৱা তিনি সপ্তাহত তেওঁ অনুভৱ কৰা হতাশাই তেওঁক আগুৰি ধৰাৰ ওচৰ চাপিছিল। মাত্ৰ দুটা ৰেহাই দি বন্ধু-বান্ধৱীক এৰি থৈ গ"ল। তেওঁ প্ৰথমে টৰ্ষ্টেন ডাহলক ফোন কৰি ছুইডেনৰ মানুহজনক ব্লাড কিংৰ প্ৰতিশোধৰ বিষয়ে সকীয়াই দিছিল আৰু পৰিয়ালক নিৰাপদ স্থানলৈ লৈ যাবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল। আৰু দ্বিতীয়তে, তেওঁ পুৰণি SAS বন্ধুসকলৰ সহায় ল"লে। তেওঁ নিজে কৰিব নোৱাৰাৰ বাবে বেন ব্লেকৰ পৰিয়ালটো চোৱাচিতা কৰিবলৈ তেওঁলোকক বিশ্বাস কৰিছিল।
  
  এতিয়া ড্ৰেকে অকলে যুঁজিলে।
  
  তেওঁ খুব কমেইহে কথা ক"লে। সি মদ খাই আছিল। হিংসা আৰু আন্ধাৰ আছিল তেওঁৰ একমাত্ৰ বন্ধু। তাৰ অন্তৰত কোনো আশা বা দয়া বাকী নাথাকিল
  
  সি মনে মনে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল। ঠাইখনত ভিজা, ঘাম আৰু ভজা খাদ্যৰ দুৰ্গন্ধ ওলাইছিল। বিয়েৰৰ ধোঁৱাবোৰ প্ৰায় দেখা গৈছিল। ড্ৰেকে কঠিন মুখ এখন কৰিলে।
  
  মোৰ বাবে সহজ হৈ পৰিছে।
  
  তেওঁৰ চোৰাংচোৱাই কয় যে ইয়াত এজন মানুহ বাস কৰে, এজন মানুহ যিয়ে ব্লাড ৰজাৰ কুখ্যাত "বন্দী"ৰ কমেও তিনিজনক অপহৰণ কৰাত সহায় কৰিছিল। তেওঁৰ জাহাজখনৰ দুৰ্ঘটনা আৰু মানুহজনৰ আপাত দৃষ্টিত সুপৰিকল্পিত পলায়নৰ পিছত কমেও ডজনমান উচ্চ পদস্থ ব্যক্তিয়ে সতৰ্কতাৰে আৰু গোপনে আগবাঢ়ি আহি বুজাই দিলে যে তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ এজন সদস্যক পাতাল জগতৰ ব্যক্তিসকলে ধৰি ৰাখিছে। ৰক্তাক্ত ৰজাই আমেৰিকাৰ সিদ্ধান্ত আৰু কাৰ্য্যত হেতালি খেলিছিল, তেওঁলোকৰ ফিগাৰহেডৰ মৰম আৰু মমতাৰ পৰা লাভৱান হৈছিল।
  
  তেওঁৰ পৰিকল্পনা সঁচাকৈয়ে উৎকৃষ্ট আছিল। এজনো ব্যক্তিয়েই গম পোৱা নাছিল যে আনৰ আপোনজন বিপদত পৰিছে, আৰু তেজৰ ৰজাই সকলোকে লোহা আৰু তেজৰ ৰডেৰে প্ৰভাৱিত কৰিছিল। প্ৰয়োজনীয় সকলো বস্তু। যি কাম কৰে।
  
  ড্ৰেকে বিশ্বাস কৰিছিল যে তেওঁলোকে অপহৰণ কৰাজনক এতিয়াও স্পৰ্শ কৰা নাই। তেওঁলোকে বুজিব পৰা নাছিল যে ব্লাড ৰজাৰ দুষ্ট নিয়ন্ত্ৰণ আচলতে কিমান দূৰ আগবাঢ়িছিল।
  
  তেওঁৰ বাওঁফালে এটা দুৱাৰ খোল খালে আৰু এজন চুলি নোখোৱা মোটা মানুহ ওলাই আহিল। ড্ৰেকে নিমিষতে আৰু মাৰাত্মক শক্তিৰে কাম কৰিলে। সি মানুহজনৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহি কটাৰী এখন উলিয়াই পেটৰ গভীৰতাত ডুবাই দিলে, তাৰ পিছত জড়তাৰে খোলা দুৱাৰখনেৰে ঠেলি দি ড্ৰয়িং ৰূমলৈ সোমাই গ"ল।
  
  মোটা মানুহজনৰ চকু দুটা অবিশ্বাস আৰু থতমত খাই উখহি উঠিল। ড্ৰেকে ইয়াক টানকৈ ধৰিলে, এটা বহল, চিঞৰি থকা ঢাল, এৰি দিয়াৰ আগতে ব্লেডখনত জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু গ্লকটো টানিলে।
  
  ড্ৰেকৰ চেহেৰাৰ শ্বক হোৱাৰ পিছতো ৰড্ৰিগেজে দ্ৰুতভাৱে কাম কৰিলে। ইতিমধ্যে সি কুটিল চোফাখনৰ পৰা মজিয়াত গুটিয়াই বেল্টটো লৈ ফুচফুচাই আছিল। কিন্তু ড্ৰেকৰ দৃষ্টি কোঠাটোৰ তৃতীয়জন মানুহজনৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত হ"ল।
  
  কাণত হেঁচা মাৰি ধৰি ডাঙৰ ডাঙৰ ক"লা হেডফোন লৈ চুকটোত এজন ষ্টকি, দীঘল চুলিৰ মানুহে খেলি আছিল। কিন্তু টেনচন হৈ থকাৰ সময়তো, বোকাত চেপি ধৰা আঙুলিৰে গীতটোৰ বাৰবোৰ টেপ কৰি উলিয়াই থাকোঁতেও তেওঁ কটাৰীৰে কাটি পেলোৱা শ্বটগানটোৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  ড্ৰেকে নিজকে সৰু কৰি তুলিলে। মাৰাত্মক গুলীটোৱে মোটা মানুহজনক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে। ড্ৰেকে জোকাৰি যোৱা শৰীৰটো এফালে ঠেলি দিলে আৰু গুলী চলাই থিয় হ"ল। তিনিটা গুলীয়ে সংগীতজ্ঞজনৰ মূৰৰ বেছিভাগ অংশ উলিয়াই শৰীৰটো বেৰত পেলাই দিলে। হেডফোনবোৰ নিজাববীয়াকৈ কাষলৈ উৰি গ"ল, বতাহত থকা এটা চাপৰ বৰ্ণনা কৰি, আৰু ধাৰৰ পৰা সুন্দৰকৈ ওলমি থকা এটা বিশাল টিভিত ৰৈ গ"ল।
  
  ফ্লেট স্ক্ৰীণৰ তললৈ তেজ বৈ গ"ল।
  
  ৰড্ৰিগেজে তেতিয়াও মজিয়াত হাঁহি হাঁহি হাঁহি আছিল। পেলনীয়া চিপচ আৰু বিয়েৰে উঠা-নমা কৰি তাৰ চাৰিওফালে ছিটিকি পৰিল। ড্ৰেকে নিমিষতে তেওঁৰ কাষত থাকি গ্লকটোক মুখৰ চালত জোৰেৰে ঠেলি দিলে।
  
  "স্বাদ যুক্ত?"
  
  ৰড্ৰিগেজে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল, কিন্তু তথাপিও সৰু দা এখনৰ বাবে বেল্টত হাতখন আগবঢ়াই দিলে। ড্ৰেকে অৱজ্ঞাৰে চাই থাকিল আৰু ব্লাড কিঙৰ মিনিয়নে তেওঁলোকক এটা নিষ্ঠুৰ আঘাত কৰাৰ লগে লগে প্ৰাক্তন এছ এ এছ সৈনিকজনে ইয়াক ধৰি আক্ৰমণকাৰীৰ বাইচেপত জোৰেৰে ঠেলি দিলে।
  
  "ডু নট বি এ ইডিয়ট"।
  
  ৰড্ৰিগেজৰ শব্দ যেন গাহৰি বধ কৰা যেন লাগিল। ড্ৰেকে তাক ঘূৰাই ঘূৰাই চোফাখনৰ ওপৰত পিছলৈ হেলান দিলে। বিষত ডাৱৰীয়া মানুহজনৰ চকু দুটা লগ পালে।
  
  "আপুনি জনা সকলো কথা মোক কোৱা," ড্ৰেকে ফুচফুচাই ক"লে, "ব্লাডি কিংৰ বিষয়ে।" সি গ্লক এটা উলিয়াই আনিলে যদিও সাধাৰণ দৃষ্টিগোচৰ কৰি ৰাখিলে।
  
  "কি কি?" ৰড্ৰিগেজৰ উচ্চাৰণ ডাঠ আৰু জাতি আৰু বিষৰ বাবে ডিচিফাৰ কৰাটো কঠিন আছিল।
  
  ড্ৰেকে গ্লকটো ৰড্ৰিগেজৰ মুখত সোমাই দিলে। অন্ততঃ এটা দাঁত নোক আউট কৰা হৈছে।
  
  "মোক ঠাট্টা নকৰিবা।" তেওঁৰ মাতত থকা বিষটোৱে কেৱল ঘৃণা আৰু হতাশাতকৈও অধিক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত ব্লাড ৰজাৰ মানুহজনে উপলব্ধি কৰিলে যে সঁচাকৈয়ে এটা নিৰ্মম মৃত্যু অনিবাৰ্য।
  
  "ভাল ভাল।" বৌড্ৰ"ৰ কথা মই জানো। আপুনি বিচাৰেনে যে মই আপোনাক বৌড্ৰ"ৰ কথা কওঁ? এই কামটো মই কৰিব পাৰো।"
  
  ড্ৰেকে মানুহজনৰ কপালত গ্লকৰ মুখত লাহেকৈ টিপ মাৰিলে। "আপুনি ইচ্ছা কৰিলে আমি তাতেই আৰম্ভ কৰিব পাৰো।"
  
  "জৰিমনা. শান্ত হৈ থাকক "। স্পষ্ট বিষৰ মাজেৰে ৰড্ৰিগেজে আগবাঢ়ি গ"ল। ভঙা দাঁতৰ পৰা চিবুকৰ পৰা তেজ বৈ আহিছিল। "বৌড্ৰ" এজন চুদাচুদি গাধ, বন্ধু। ব্লাড ৰজাই তেওঁক জীয়াই ৰখাৰ একমাত্ৰ কাৰণটো জানেনে?"
  
  ড্ৰেকে বন্দুকটো মানুহজনৰ চকুলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "মোক প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দিয়া ধৰণৰ মানুহ যেন লাগেনে?" তাৰ মাতটো তীখাৰ ওপৰত তীখাৰ দৰে কুটিল হৈ পৰিল। "মই কৰিব লাগেনে?"
  
  "হয়. ভাল ভাল। এতিয়াও বহু লোকৰ মৃত্যুৰ সন্মুখত আছে। ৰক্তাক্ত ৰজাই সেইটোৱেই কৈছিল বন্ধু। সন্মুখত বহুত মৃত্যু আছে, আৰু তাৰ ডাঠতাত থাকি বৌড্ৰ"ৱে সুখী হ"ব। " ৷
  
  "গতিকে সি বৌড্ৰ"ক ব্যৱহাৰ কৰি চাফাই কৰিছে। আচৰিত নহয়। সি চাগে গোটেই ৰেঞ্চখন ধ্বংস কৰি আছে।"
  
  ৰড্ৰিগেজে চকু টিপিয়াই দিলে। "ৰাঞ্চৰ কথা জানেনে?"
  
  "ক'ত আছে সি?" ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে ঘৃণাই তেওঁক আগুৰি ধৰিছে। "ক"ত?" - মই সুধিলোঁ। পিছৰ চেকেণ্ডত তেওঁ ঢিলা হৈ ৰড্ৰিগেজক পাল্পলৈ মাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছিল।
  
  কোনো লোকচান নাই। ছিটৰ টুকুৰাটোৱে যিয়েই নহওক একো নাজানে। ঠিক আন সকলোৰে দৰে। ব্লাড ৰজাৰ বিষয়ে যদি এটা কথা ক"ব পৰা যায়, সেয়া হ"ল তেওঁ কিমান ভালদৰে নিজৰ ট্ৰেক লুকুৱাই ৰাখিছিল।
  
  সেই মুহূৰ্ততে ৰড্ৰিগেজৰ চকুত এটা স্ফুলিংগ জিলিকি উঠিল। মূৰটো থকা ঠাইখিনিৰ পৰা গধুৰ কিবা এটা পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে গুলীয়াই গ"ল।
  
  চতুৰ্থজন মানুহে, সম্ভৱতঃ কাষৰ কোঠাটোত অজ্ঞান হৈ পৰিছিল আৰু শব্দত সাৰ পাই উঠিছিল, আক্ৰমণ কৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে ঘূৰি ঘূৰি ভৰিখন পেলাই দিলে আৰু নতুন প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ মূৰটো প্ৰায় আঁতৰাই পেলালে। মানুহজন মাটিত পৰি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে খৰধৰকৈ তেওঁৰ মূল্যায়ন কৰিলে - কঠিন দৃষ্টি, দুয়োহাতত ট্ৰামৰ ৰেল, লেতেৰা টি-চাৰ্ট - আৰু মূৰত দুবাৰ গুলী চলালে।
  
  ৰড্ৰিগেজৰ চকু দুটা উখহি উঠিল। "নহয়!"
  
  ড্ৰেকে তেওঁৰ বাহুত গুলীচালনা কৰে। "তুমি মোৰ বাবে কোনো কাম নাছিল।"
  
  আন এটা গুলী। তেওঁৰ আঁঠুটো বিস্ফোৰণ হৈ গ"ল।
  
  "আপুনি একো নাজানে"।
  
  তৃতীয় গুলী। পেটত ধৰি ৰড্ৰিগেজে দুগুণ হৈ পৰিল।
  
  "বাকী সকলোৰে দৰে।"
  
  শেষৰ গুলী। ঠিক চকুৰ মাজত।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ চৌপাশৰ মৃত্যুৰ জৰীপ কৰিলে, সেইটো পান কৰিলে, নিজৰ আত্মাক মাত্ৰ ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে প্ৰতিশোধৰ অমৃত পান কৰিবলৈ দিলে।
  
  ঘৰটো এৰি থৈ গ"ল, বাৰীখনৰ মাজেৰে পলাই গ"ল, গভীৰ আন্ধাৰে তেওঁক গ্ৰাস কৰিবলৈ দিলে।
  
  
  দ্বিতীয় অধ্যায়
  
  
  ঘামত ঢাকি থোৱা ড্ৰেকে গভীৰ নিশা সাৰ পালে। আংশিকভাৱে ছিটিকি পৰা চকুলোৰ বাবে চকু দুটা বন্ধ হৈ গ"ল। সপোনটো সদায় একেই আছিল।
  
  তেওঁ আছিল সেই ব্যক্তি যিয়ে তেওঁলোকক সদায় ৰক্ষা কৰিছিল। যিজন ব্যক্তিয়ে সদায় প্ৰথমে "মোৰ ওপৰত বিশ্বাস ৰাখক" শব্দটো কয়। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁৰ একোৱেই নহ"ল।
  
  দুয়োকে নিৰাশ কৰক।
  
  ইতিমধ্যে দুবাৰকৈ। এলিছন প্ৰথমে। এতিয়া কেনেডী।
  
  নাইটষ্টেণ্ডত বন্দুকটোৰ কাষত ৰখা বটলটোলৈ হাতখন আগবঢ়াই সি বিচনাৰ পৰা পিছলি পৰিল। ঢাকনিখন মেলি বটলটোৰ পৰা এটা চুমুক মাৰিলে। সস্তীয়া হুইস্কিটোৱে তাৰ ডিঙিৰ তললৈ আৰু অন্ত্ৰত সোমাই গ"ল। দুৰ্বল আৰু অভিশপ্ত লোকৰ বাবে ঔষধ।
  
  যেতিয়া অপৰাধবোধে তেওঁক আকৌ আঁঠুলৈ অনাৰ ভাবুকি দিলে, তেতিয়া তেওঁ তিনিটাকৈ দ্ৰুত ফোন কৰিলে। আইচলেণ্ডত প্ৰথম। তেওঁ থৰ্ষ্টেন ডাহলৰ সৈতে চমুকৈ কথা পাতিলে আৰু ডাঙৰ ছুইডেনৰ মাতত সহানুভূতি শুনিলে, আনকি যেতিয়া তেওঁ তেওঁক প্ৰতি নিশা ফোন কৰা বন্ধ কৰিবলৈ কৈছিল, যে তেওঁৰ পত্নী আৰু সন্তানসকল নিৰাপদ আৰু তেওঁলোকৰ কোনো ক্ষতি নহ"ব।
  
  দ্বিতীয়টো আছিল জো শ্বেপাৰ্ডৰ বাবে, যিজন ব্যক্তিৰ সৈতে তেওঁ পুৰণি ৰেজিমেণ্টৰ সৈতে থকা সময়ছোৱাত বহু যুদ্ধত যুঁজিছিল। শ্বেপাৰ্ডে ডাহলৰ দৰে একেটা দৃশ্যপটৰ ৰূপৰেখা বিনয়েৰে দাঙি ধৰিলে যদিও ড্ৰেকৰ ম্লান শব্দ বা মাতৰ ৰুক্ষ ক্ৰ"কটোৰ ওপৰত কোনো মন্তব্য কৰা নাছিল। তেওঁ ড্ৰেকক আশ্বস্ত কৰিলে যে বেন ব্লেকৰ পৰিয়ালটোক ভালদৰে পহৰা দিয়া হৈছে আৰু তেওঁ আৰু তেওঁৰ কেইজনমান বন্ধুৱে ছাঁত বহি নিপুণভাৱে ঠাইখন পহৰা দি আছে।
  
  চূড়ান্ত ফোনটো কৰি থাকোঁতে ড্ৰেকে চকু দুটা মুদি দিলে। মূৰটো ঘূৰি আছিল আৰু ভিতৰখন নৰকৰ নিম্নস্তৰৰ দৰে জ্বলি আছিল। এই সকলোবোৰ আদৰণীয় আছিল। কেনেডি মূৰৰ পৰা তেওঁৰ দৃষ্টি আঁতৰাই নিব পৰা যিকোনো বস্তু।
  
  আপনি আনকি তাইৰ অভিশপ্ত অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়া মিছ...
  
  "নমস্কাৰ?" এলিচিয়াৰ মাতটো শান্ত আৰু আত্মবিশ্বাসী আছিল। তাইও শেহতীয়াকৈ তাইৰ ঘনিষ্ঠ কোনোবা এজনক হেৰুৱাইছিল যদিও তাইৰ বাহ্যিক কোনো লক্ষণ দেখা পোৱা নাছিল।
  
  "মইয়েই।" কেনেকুৱা হৈছে তেওঁলোক?"
  
  "সকলো ঠিকেই আছে।" হেডেন ভালদৰে সুস্থ হৈ উঠিছে। মাত্ৰ আৰু কেইসপ্তাহমান আৰু তাই নিজৰ সন্ত চিআইএৰ ভাবমূৰ্তিলৈ ঘূৰি আহিব। ব্লেক ভালেই আছে, কিন্তু তেওঁ আপোনাক মিছ কৰে। ভনীয়েকে মাত্ৰ দেখা দিলে। এটা প্ৰকৃত পাৰিবাৰিক সভা। মে" মাহটো AWOL, ভগৱানক ধন্যবাদ। মই সিহঁতক চাই আছো ড্ৰেক। ক"ত আছা তুমি?"
  
  ড্ৰেকে কাহ মাৰি চকু দুটা মচিলে। "ধন্যবাদ" সংযোগ কাটি দিয়াৰ আগতে সি কোনোমতে ক"লে। ধেমেলীয়া যে তাই নৰকৰ কথা কৈছিল।
  
  তেওঁ অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁ এই দুৱাৰৰ বাহিৰতে শিবিৰ পাতিছে।
  
  
  তৃতীয় অধ্যায়
  
  
  হেডেন জেই আটলাণ্টিক মহাসাগৰৰ ওপৰেৰে সূৰ্য্য উদয় হোৱাটো চাই আছিল। দিনটোৰ তাইৰ প্ৰিয় অংশটো আছিল, অকলে কটাবলৈ ভাল পোৱা অংশটো। নিতম্বৰ বিষত চকু টিপিয়াই তাই সাৱধানে বিচনাৰ পৰা পিছলি পৰিল আৰু সাৱধানে খিৰিকীখনৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  আপেক্ষিক শান্তি তাইৰ ওপৰত নামি আহিল। লৰচৰ কৰা জুইয়ে ঢৌবোৰ স্পৰ্শ কৰিলে আৰু কেইমিনিটমানৰ বাবে তাইৰ সকলো বিষ আৰু চিন্তা গলি গলি গ"ল। সময় থিয় হৈ থাকিল আৰু তাই অমৰ হৈ পৰিল, তাৰ পিছত তাইৰ পিছফালৰ দুৱাৰখন খোল খালে।
  
  বেনৰ মাত। "সুন্দৰ দৃশ্য"।
  
  তাই সূৰ্য্য উদয়ৰ ফালে মাত দিলে আৰু তাৰ পিছত ঘূৰি চাই সি তাইৰ ফালে চাই থকা দেখিলে। "আপুনি সতেজ হ"ব নালাগে বেন ব্লেক। মাত্ৰ কফি আৰু এটা মাখনযুক্ত বেগেল।"
  
  তাইৰ প্ৰেমিকজনে অস্ত্ৰৰ দৰে ড্ৰিংক কাৰ্টন আৰু কাগজৰ বেগ এটা ব্ৰেণ্ডিং কৰিলে। "বিচনাতে লগ কৰা।"
  
  হেডেনে নিউ ডনলৈ শেষবাৰৰ বাবে চালে আৰু তাৰ পিছত লাহে লাহে বিচনাৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। বেন কফি আৰু বেগেলবোৰ সহজে হাতৰ মুঠিত ৰাখি তাইৰ কুকুৰ পোৱালিটোক চকু দুটা দিলে।
  
  "কেনেকৈ-"
  
  "যোৱা নিশাৰ দৰেই" হেডনে খৰধৰকৈ ক"লে। "আঠ ঘণ্টাই লংপেন্ট নোহোৱা হ"ব।" তাৰ পিছত তাই অলপ কোমল হৈ পৰিল। "ড্ৰেকৰ পৰা কিবা আছেনে?"
  
  বেন বিচনাখনত পিছলৈ হেলান দি মূৰটো জোকাৰিলে। "নহয়. দেউতাৰ লগত কথা পাতিলোঁ আৰু তেওঁলোকৰ সকলো ভালেই আছে। কোনো চিন নাই-" সি থমকি ৰ"ল। "পৰা..."
  
  "আমাৰ পৰিয়ালবোৰ সুৰক্ষিত।" হেডনে আঁঠুৰ ওপৰত হাত থৈ দিলে। "তেতিয়া ব্লাডি কিং বিফল হ"ল। এতিয়া আমি মাত্ৰ তেওঁক বিচাৰি উলিয়াই প্ৰতিশোধ বাতিল কৰিব লাগিব।"
  
  "ফেইল?"-বেনে প্ৰতিধ্বনিত কৰিলে। "কেনেকৈ ক'বা তেনেকুৱা?"
  
  হেডেনে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। "আপুনি জানে মই কি ক"ব বিচাৰিছিলো।"
  
  "কেনেডীৰ মৃত্যু হ"ল। আৰু ড্ৰেক... সি তাইৰ অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়ালৈও যোৱা নাছিল।
  
  "মই জানো".
  
  "সি গুচি গ"ল জানো।" বেনে নিজৰ বেগেলটোলৈ এনেদৰে চাই থাকিল যেন হিচকি থকা সাপ এটা। "তেওঁ ঘূৰি নাহে"।
  
  "তেওঁক সময় দিয়ক।"
  
  "তেওঁৰ তিনি সপ্তাহ আছিল।"
  
  "তেন্তে তাক আৰু তিনিটা দিয়ক।"
  
  "কি কৰি আছে বুলি ভাবিছা?"
  
  হেডনে অলপ হাঁহিলে। "ড্ৰেকৰ বিষয়ে মই যি জানো তাৰ পৰা... প্ৰথমে আমাৰ পিঠিখন ঢাকি দিয়া। তেতিয়া তেওঁ দিমিত্ৰী কোভালেংকোক বিচাৰি উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰিব।"
  
  "ৰক্তাক্ত ৰজা হয়তো আৰু কেতিয়াও দেখা নাপাব।" বেনৰ মেজাজ ইমানেই হতাশাজনক আছিল যে নতুন ৰাতিপুৱাৰ উজ্জ্বল প্ৰতিশ্ৰুতিও নাইকিয়া হৈ গ"ল।
  
  "তেওঁ কৰিব।" হেডেনে যুৱকজনৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে। "তেওঁৰ এটা পৰিকল্পনা আছে, মনত আছেনে? সি আগৰ দৰে মাটিত শুই নাথাকিব। সময় ভ্ৰমণৰ যন্ত্ৰবোৰ আছিল মাত্ৰ আৰম্ভণি। কোভালেংকোৰ বহুত ডাঙৰ খেলৰ পৰিকল্পনা আছে।"
  
  "হেল গেট?" বেন ভাবিলে। "আপুনি এই গোন্ধটো বিশ্বাস কৰেনে?"
  
  "কোনো গুৰুত্ব নাই।" তেওঁ বিশ্বাস কৰে। চিআইএই মাত্ৰ জানিব লাগিব।"
  
  বেন কফিৰ দীঘলীয়া চুমুক এটা মাৰিলে। "এইটোৱেই হ"ল নহয়?"
  
  "বাৰু..." হেডেনে তাক চাই ধূৰ্তভাৱে হাঁহিলে। "এতিয়া আমাৰ গীক শক্তি দুগুণ হৈছে।"
  
  "কেৰিন হৈছে মগজু" বেনে স্বীকাৰ কৰিলে। "কিন্তু ড্ৰেকে এমিনিটতে ব"ড্ৰ"ক ভাঙি পেলালেহেঁতেন।"
  
  "বেছি নিশ্চিত নহ"বা। কিনিমাকাই এই কাম নকৰিলে। আৰু সি ঠিক পুডল নহয়।"
  
  দুৱাৰত টোকৰ মাৰিলে বেন ৰৈ গ"ল। তেওঁৰ চকুৱে ভয়ানকতাক প্ৰতাৰণা কৰিলে।
  
  হেডনে তাক শান্ত কৰিবলৈ ক্ষন্তেক সময় লৈছিল। "আমি চিআইএৰ এখন নিৰাপদ চিকিৎসালয়ৰ ভিতৰত আছো বেন। স্থানটোক আগুৰি থকা নিৰাপত্তাৰ মাত্ৰাই ৰাষ্ট্ৰপতিৰ উদ্বোধনী পেৰেডক লজ্জিত কৰিব। কুল ডাউন।"
  
  ডাক্তৰে দুৱাৰেদি মূৰটো সোমাই দিলে। "সকলো ঠিকেই আছে?" কোঠাটোত সোমাই সি হেডেনৰ চাৰ্ট আৰু ভিটাল চাইনবোৰ পৰীক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  বাহিৰলৈ ওলাই অহাৰ পথত দুৱাৰখন বন্ধ কৰি থাকোঁতে বেন আকৌ কথা ক"লে। "আপুনি ভাবিছেনে ব্লাড ৰজাই আকৌ যন্ত্ৰবোৰ ল"বলৈ চেষ্টা কৰিব?"
  
  হেডনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "আপুনি কৈছে যে মই হেৰুৱাই পেলোৱা প্ৰথমটো বস্তু তেওঁ নাপালে। তেনেকুৱাই হ"ল চাগে। তাৰ নাৱৰ পৰা আমি পোৱা দ্বিতীয়জনৰ কথা ক"বলৈ গ"লে?" তাই হাঁহিলে। "নখৰে কোবাই দিয়া।"
  
  "অনুতুষ্ট নহ"বা।"
  
  "চিআইএই নিজৰ ল"ৰেলত জিৰণি লোৱা নাই বেন," হেডনে লগে লগে ক"লে। "আৰু নাই।" আমি তেওঁক লগ কৰিবলৈ সাজু।"
  
  "পহৰণৰ বলি হোৱা লোকৰ কথা কি ক"ব?"
  
  "তেওঁলোকৰ কথা কি ক"ব?"
  
  "তেওঁলোক নিশ্চিতভাৱে হাই প্ৰফাইল। হেৰিছনৰ ভনীয়েক। আপুনি উল্লেখ কৰা আন কিছুমান। তেওঁ সেইবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিব।"
  
  "অৱশ্যেই সি কৰিব। আৰু আমি তেওঁক লগ কৰিবলৈ সাজু।"
  
  বেনে বেগেলটো শেষ কৰি আঙুলি চেলেকিলে। "মই এতিয়াও বিশ্বাস কৰিব পৰা নাই যে গোটেই বেণ্ডটোৱে আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ডলৈ যাবলগীয়া হ"ল," তেওঁ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে। "ঠিক যেতিয়া আমি বিখ্যাত হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিলো।"
  
  হেডনে কূটনৈতিকভাৱে হাঁহিলে। "হয়. ট্ৰেজিক।"
  
  "বাৰু, হয়তো ই আমাক আৰু কুখ্যাত কৰি তুলিব।"
  
  আৰু এটা কোমল টোকৰ মাৰি কৰিণ আৰু কিনিমাকা কোঠাটোত সোমাই গ"ল। হাৱাইয়ানজনক হতাশ যেন লাগিল।
  
  "এই হাৰামীটোৱে চিঞৰিবলৈ যোৱা নাই। আমি যিয়েই নকৰোঁ, তেওঁ আমাৰ বাবে হুইচেলও বজাব নোৱাৰে।"
  
  বেন আঁঠুৰ ওপৰত চিবুক থৈ মুখখন ম্লান কৰি তুলিলে। "ধেৎ, মেট ইয়াত থাকিলে ভাল আছিল।"
  
  
  চতুৰ্থ অধ্যায়
  
  
  হেৰেফৰ্ড মানুহজনে ভালদৰে চাই থাকিল। ঘাঁহনিৰে ভৰা পাহাৰৰ ওপৰত থকা নিজৰ ভেণ্টিজ পইণ্টৰ পৰা ডাঠ গছৰ ষ্টেণ্ড এটাৰ সোঁফালে, তেওঁ ৰাইফলত লগোৱা টেলিস্কোপিক চাইটটো ব্যৱহাৰ কৰি বেন ব্লেকৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকলক চিনাক্ত কৰিব পাৰিছিল। সামৰিক গ্ৰেডৰ স্কোপত এটা আলোকিত ৰেটিকল অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল, যিটো বিকল্প যিয়ে প্ৰতিকূল পোহৰৰ পৰিস্থিতিত ব্যাপক ব্যৱহাৰৰ অনুমতি দিছিল আৰু ইয়াত বিডিচি (বুলেট ড্ৰপ কম্পেন্সেচন) অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল।
  
  সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে ৰাইফলটোত কল্পনা কৰিব পৰা প্ৰতিটো হাইটেক স্নাইপাৰ গেজেটৰ সৈতে হিল্টলৈকে সজ্জিত আছিল যদিও স্কোপৰ আঁৰৰ মানুহজনক অৱশ্যে সেইবোৰৰ প্ৰয়োজন নাছিল। তেওঁক উচ্চতম পৰ্যায়লৈ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল। এতিয়া সি চাই থাকিল যেতিয়া বেন ব্লেকৰ দেউতাকে টেলিভিছনৰ ওচৰলৈ গৈ টেলিভিছনটো অন কৰিলে। অলপ সালসলনি কৰাৰ পিছত তেওঁ দেখিলে বেন ব্লেকৰ মাকে সৰু ৰিম"ট কন্ট্ৰ"ল এটাৰে দেউতাকক ইংগিত দিছে। তেওঁৰ দৃষ্টিৰ ক্ৰছহেয়াৰবোৰে এক মিলিমিটাৰো লৰচৰ কৰা নাছিল।
  
  অভ্যাস কৰা আন্দোলন এটাৰে সি ঘৰৰ চাৰিওফালে থকা অঞ্চলটোৰ চাৰিওফালে নিজৰ দৃষ্টিশক্তি ঝাড়ু দিলে। গছ-গছনি আৰু ওখ বেৰেৰে লুকুৱাই থোৱা ৰাস্তাৰ পৰা পিছলৈ থৈ দিয়া হৈছিল আৰু হেৰেফৰ্ডৰ মানুহজনে জোপোহাৰ মাজত লুকাই থকা চকীদাৰসকলক মনে মনে গণনা কৰি থাকিল।
  
  এটা দুটা তিনি। সকলো কথাৰ হিচাপ লোৱা হয়। সি জানিছিল ঘৰত আৰু চাৰিজন আছে, আৰু দুজন সম্পূৰ্ণ লুকাই আছে। তেওঁলোকৰ সকলো পাপৰ মাজতো চিআইএই ব্লেকসকলক সুৰক্ষা দি এক উৎকৃষ্ট কাম কৰিলে।
  
  মানুহজনে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। সি গতিবিধি লক্ষ্য কৰিলে। ৰাতিতকৈও ক"লা আন্ধাৰ ওখ বেৰৰ গুৰিৰ কাষেৰে বিয়পি পৰিল। জন্তু হ"বলৈ বৰ ডাঙৰ। নিৰীহ হ"বলৈ বৰ গোপনীয়।
  
  জনসাধাৰণে ব্লেকৰ ৰক্তাক্ত ৰজাক বিচাৰি পাইছেনে? আৰু যদি আছে, তেন্তে তেওঁলোক কিমান ভাল আছিল?
  
  বাওঁফালৰ পৰা পোনে পোনে ইংৰাজী চেনেলৰ পৰা এজাক লঘু বতাহ বলি আহিল, লগত লৈ আহিল সাগৰৰ নিমখীয়া সোৱাদ। হেৰেফৰ্ড মানুহজনে গুলীটোৰ পৰিৱৰ্তিত ট্ৰেজেক্টৰীৰ বাবে মানসিকভাৱে ক্ষতিপূৰণ দি অলপ ওচৰলৈ জুম কৰিলে।
  
  মানুহজনে সকলো ক"লা কাপোৰ পিন্ধিছিল যদিও সঁজুলিবোৰ স্পষ্টভাৱে ঘৰতে বনোৱা আছিল। এই ল"ৰাজন কোনো পেছাদাৰী নাছিল, মাত্ৰ ভাড়াতীয়া আছিল।
  
  গুলীৰ খাদ্য।
  
  মানুহজনৰ আঙুলিটো ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে টান হৈ তাৰ পিছত এৰি দিলে। অৱশ্যে আচল প্ৰশ্নটো আছিল যে তেওঁ লগত কিমানক লৈ আহিছিল?
  
  ক্ৰছহেয়াৰত নিজৰ টাৰ্গেটটো ৰাখি সি ঘৰটো আৰু ইয়াৰ চৌপাশৰ ঠাইখিনি খৰধৰকৈ মূল্যায়ন কৰিলে। এচেকেণ্ড পিছত সি নিশ্চিত হ"ল। চৌপাশ পৰিষ্কাৰ আছিল। ক"লা পিন্ধা এই মানুহজনে অকলে অভিনয় কৰিছিল, হেৰেফৰ্ড মানুহজনে নিজৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাসী আছিল।
  
  দৰমহাৰ বাবে হত্যা কৰা ভাড়াতীয়া।
  
  গুলীৰ মূল্য প্ৰায়েই নহয়।
  
  সি ট্ৰিগাৰটো লাহেকৈ টানি ৰিক"ইলটো শোষণ কৰিলে। বেৰেলৰ পৰা ওলাই অহা গুলীৰ শব্দ কষ্টেৰে অনুভৱ কৰিব পৰা যায়। তেওঁ দেখিলে যে ভাড়াতীয়াজন কোনো হুলস্থুল নকৰাকৈ পৰি গ"ল, বাঢ়ি যোৱা জোপোহাবোৰৰ মাজত ভাঙি পৰিল।
  
  ব্লেক পৰিয়ালৰ চকীদাৰে একো লক্ষ্য কৰা নাছিল। কেইমিনিটমানৰ পিছত তেওঁ গোপনে চিআইএক ফোন কৰি তেওঁলোকৰ নতুন নিৰাপদ ঘৰটো ভাঙি পেলোৱাৰ কথা জনাই দিব।
  
  মেট ড্ৰেকৰ পুৰণি এছ এ এছ বন্ধু হেৰেফৰ্ড মানুহজনে গাৰ্ডসকলক পহৰা দি থাকিল।
  
  
  পঞ্চম অধ্যায়
  
  
  মেট ড্ৰেকে মৰ্গানৰ স্পাইচডৰ সতেজ বটলৰ পৰা টুপিটো খুলি নিজৰ মোবাইলত স্পীড ডায়েলত থকা নম্বৰটো ডায়েল কৰিলে।
  
  উত্তৰ দিওঁতে মে"ৰ মাতটো উত্তেজিত যেন লাগিল। "ড্ৰেক? আপুনি কি বিচাৰে?"
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই বটলটোৰ পৰা চুমুক এটা মাৰিলে। মে" মাহৰ বাবে আৱেগ দেখুওৱাটো প্ৰায় সিমানেই অস্বাভাৱিক আছিল, যিমানেই অস্বাভাৱিক আছিল এজন ৰাজনীতিবিদে নিজৰ নিৰ্বাচনী প্ৰতিজ্ঞা পালন কৰাটো। "তুমাৰ ভালনে?"
  
  "অৱশ্যেই মই ভালেই আছো। মই কিয় নহ'ব লাগে? এয়া কি?"
  
  সি আৰু এটা দীঘলীয়া চুমুক মাৰি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল। "মই তোমাক দিয়া যন্ত্ৰটো। ই নিৰাপদ নেকি?"
  
  এটা মুহূৰ্তৰ দ্বিধাবোধ। "মোৰ নাই।" কিন্তু নিৰাপদ বন্ধু।" মাইৰ শান্ত কৰা ইনটোনেচনবোৰ ঘূৰি আহিল। "এইটো যিমান পাৰে নিৰাপদ।" ড্ৰেকে আৰু এটা চুমুক দিলে। মাই সুধিলে, "এয়াই সকলো নেকি?"
  
  "নহয়. মোৰ বিশ্বাস এই মূৰত মোৰ লিডবোৰ প্ৰায় শেষ হৈ গৈছে। কিন্তু মোৰ আন এটা ধাৰণা আছে। এটা ঘৰৰ ... ঘৰৰ ওচৰত।"
  
  তাই অপেক্ষা কৰি থাকোঁতে নিস্তব্ধতাই ক্লিক কৰি ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি উঠিল। এইখন কোনো সাধাৰণ মে" মাহত নাছিল। হয়তো তাই কাৰোবাৰ লগত আছিল।
  
  "মোৰ প্ৰয়োজন আপোনাৰ জাপানী যোগাযোগ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ। আৰু চীনাসকল। আৰু বিশেষকৈ ৰাছিয়ানসকল। মই জানিব বিচাৰো যে কোভালেংকোৰ পৰিয়াল আছে নেকি।"
  
  চোকা উশাহ এটা শুনা গ"ল। "আপুনি ছিৰিয়াছ নেকি?"
  
  "অৱশ্যেই মই ডাম্ ছিৰিয়াছ।" তেওঁ উদ্দেশ্যতকৈ অধিক কঠোৰভাৱে কৈছিল যদিও ক্ষমা বিচৰা নাছিল। "আৰু মইও বৌড্ৰ"ৰ বিষয়ে জানিব বিচাৰো। আৰু তেওঁৰ পৰিয়াল।"
  
  মাইক উত্তৰ দিবলৈ সম্পূৰ্ণ মিনিট সময় লাগিল। "ঠিক আছে ড্ৰেক। মই যিমান পাৰো ভাল কৰিম।"
  
  সংযোগটো মৃত হৈ যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। এমিনিট পিছত সি মছলাযুক্ত ৰামৰ বটলটোলৈ চাই থাকিল। কিয় জানো আধা খালী হৈ পৰিছিল। খিৰিকীখনলৈ চাই সি মিয়ামি চহৰখন চাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু গ্লাছখন ইমানেই লেতেৰা হৈ পৰিল যে গ্লাছখন কষ্টেৰে দেখা পালে।
  
  তাৰ হৃদয়খন বিষাই গ"ল।
  
  সি আকৌ বটলটো পিছলৈ ঠেলি দিলে। আৰু চিন্তা নকৰাকৈয়ে তেওঁ ব্যৱস্থা ল"লে আৰু আন এটা স্পীড ডায়েল নম্বৰ টিপিলে। কাৰ্য্যত তেওঁ দুখক একাষৰীয়া কৰাৰ উপায় বিচাৰি পালে। কৰ্মত তেওঁ আগবাঢ়ি যোৱাৰ উপায় বিচাৰি পালে।
  
  মোবাইলটো বাজি উঠিল আৰু বাজি উঠিল। অৱশেষত মাতটোৱে উত্তৰ দিলে। "ফাক, ড্ৰেক!কি?"
  
  "আপুনি মসৃণভাৱে কথা কয়, কুকুৰ," সি টানিলে, তাৰ পিছত থমকি ৰ"ল। "কেনে... দলটো কেনেকুৱা?"
  
  "দল? খ্ৰীষ্ট। ঠিক আছে, এটা অভিশপ্ত ফুটবল উপমা বিচাৰেনে? এইখিনিতে আপুনি যুক্তিসংগতভাৱে ষ্ট্ৰাইকাৰ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা একমাত্ৰ ব্যক্তিজন হ"ল কিনিমাকা। হেডেন, ব্লেক আৰু তেওঁৰ ভনীয়েকে বেঞ্চখনো বনাব নোৱাৰিলেহেঁতেন।" তাই থমকি ৰ"ল। "কোনো একাগ্ৰতা নাই। আপোনাৰ দোষ।"
  
  সি থমকি ৰ"ল। "মই? আপুনি কৈছেনে যে যদি তেওঁলোকৰ ওপৰত কোনো প্ৰচেষ্টা চলোৱা হ"লহেঁতেন তেন্তে সেয়া সফল হ"লহেঁতেন?" অলপ কুঁৱলীৰ দৰে মূৰটো থৰক-বৰক হ"বলৈ ধৰিলে। "কাৰণ এটা চেষ্টা কৰা হ"ব।"
  
  "চিকিৎসালয়খনত ভালদৰে পহৰা দিয়া হৈছে। চকীদাৰসকল যথেষ্ট দক্ষ। কিন্তু তুমি মোক থাকিবলৈ কোৱাটো ভাল কথা। আৰু মই হয় বুলি কোৱাটো ভাল কথা।
  
  "আৰু বৌড্ৰ"? এই হাৰামীৰ কথা কি ক"ব?"
  
  "প্ৰায় ভজা কণীৰ দৰেই মজা। ভাঙি নাযায়। কিন্তু মনত ৰাখিব ড্ৰেক, সমগ্ৰ আমেৰিকা চৰকাৰে এতিয়া এই বিষয়ত কাম কৰি আছে। কেৱল আমি নহয়।"
  
  "মোক সোঁৱৰাই নিদিবা।" ড্ৰেকে মুখখন কুটি কুটিলে। "গভীৰভাৱে আপোচ কৰা চৰকাৰ। তথ্য চৰকাৰী যোগাযোগ লাইনৰ ওপৰেৰে তললৈ যাত্ৰা কৰে, এলিচিয়া। সকলো পূৰণ কৰিবলৈ মাত্ৰ এটা ডাঙৰ লকডাউন লাগে।"
  
  এলিচিয়া নিমাত হৈ থাকিল।
  
  ড্ৰেকে বহি ভাবিলে। ব্লাড ৰজাক শাৰীৰিকভাৱে আৱিষ্কাৰ নোহোৱালৈকে তেওঁলোকৰ হাতত থকা যিকোনো তথ্য অবিশ্বাস্য বুলি গণ্য কৰিবলগীয়া হৈছিল। ইয়াৰ ভিতৰত আছিল গেটছ অৱ হেলৰ বিষয়ে তথ্য, হাৱাইৰ সৈতে সংযোগ আৰু চাৰিজন মৃত হেঞ্চমেনৰ পৰা তেওঁ সংগ্ৰহ কৰা যিকোনো টিডবিট।
  
  হয়তো আৰু এটা কথাই সহায় কৰিব।
  
  "মোৰ আৰু এটা লিড আছে। আৰু মেই কোভালেংকো আৰু বৌড্ৰ"ৰ পৰিয়ালৰ সংযোগ পৰীক্ষা কৰে। হয়তো আপুনিও হেডেনকো একে কাম কৰিবলৈ ক"ব পাৰে?"
  
  "মই ইয়াত উপকাৰ হিচাপে আহিছো ড্ৰেক। মই তোমাৰ অভিশপ্ত ভেড়াৰ কুকুৰ নহয়।"
  
  এইবাৰ ড্ৰেক নিমাত হৈ থাকিল।
  
  এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "চোৱা, মই উল্লেখ কৰিম। আৰু মে"ৰ কথা ক"বলৈ গ"লে সেই পাগল পৰীগৰাকীক যিমান দূৰলৈকে পেলাব পাৰি বিশ্বাস নকৰিবা।"
  
  ভিডিঅ" গেমৰ ৰেফাৰেন্সটো দেখি ড্ৰেকে হাঁহিলে। "আপুনি যেতিয়া মোক ক"ব যে তোমালোকৰ কোনজন পাগল কুকুৰে ওৱেলছক হত্যা কৰিছিল, তেতিয়া মই এই কথাত একমত হ"ম। আৰু কিয়।"
  
  দীঘলীয়া মৌনতা আশা কৰি সি পালে। সুযোগতে তেওঁ এম্বাৰ ঔষধৰ আৰু কেইটামান চুমুক খালে।
  
  "হেডেনৰ লগত কথা পাতিম" অৱশেষত এলিচিয়াই ফুচফুচাই ক"লে। "বৌড্ৰ" বা কোভালেংকোৰ পৰিয়াল যদি আমি বিচাৰি পাম।"
  
  সংযোগ বন্ধ হৈ গ"ল। হঠাতে হোৱা নিস্তব্ধতাত ড্ৰেকৰ মূৰটো জেকহামাৰৰ দৰে ধপধপাই উঠিল। এদিন তেওঁলোকে তেওঁক সঁচা কথা ক"ব। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে তেওঁ কেনেডীক হেৰুৱাই পেলোৱাটোৱেই যথেষ্ট আছিল।
  
  এসময়ত তেওঁ এতিয়া চন্দ্ৰৰ দৰে দূৰৈৰ, ছাইলৈ পৰিণত হোৱা উজ্জ্বল ভৱিষ্যত এটাত বিশ্বাস কৰাটোৱেই যথেষ্ট আছিল। তাৰ ভিতৰৰ আশাহীনতাই তাৰ হৃদয়খন মোহাৰি পেলালে। দুৰ্বল আঙুলিৰ পৰা বটলটো পৰিল, ভাঙি যোৱা নাছিল, বৰঞ্চ তাৰ অগ্নিময় বস্তুবোৰ লেতেৰা মজিয়াত ছিটিকি পৰিছিল।
  
  ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ড্ৰেকে গিলাচ এটাত ঢালি দিয়াৰ কথা ভাবিলে। ছিটিকি পৰা তৰল পদাৰ্থটোৱে তেওঁক মনত পেলাই দিলে যে তেওঁ দিয়া প্ৰতিশ্ৰুতি, ব্ৰত আৰু আশ্বাসবোৰ এটা চেকেণ্ডৰ ভিতৰতে বাষ্পীভৱন হৈ পৰিল, মজিয়াত ইমান পানী ছিটিকি পৰাৰ দৰে জীৱনবোৰ অপচয় আৰু ধ্বংস হৈ পৰিল।
  
  আকৌ এই কামটো কেনেকৈ কৰিব পাৰিলে? বন্ধু-বান্ধৱীক সুৰক্ষিত ৰখাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ক। এতিয়া তেওঁ মাত্ৰ যিমান পাৰে শত্ৰুক হত্যা কৰিব পাৰিছিল।
  
  বেয়াৰ জগতখনক পৰাস্ত কৰক, আৰু ভালক জীয়াই থাকিবলৈ দিয়ক।
  
  বিচনাৰ দাঁতিত বহিল। ভগা. একো বাকী নাথাকিল। মৃত্যুৰ বাহিৰে সকলো তেওঁৰ ভিতৰত মৰি গ"ল আৰু বাকী থকা ভঙা খোলাটোৱে এই পৃথিৱীৰ পৰা আৰু একো বিচৰা নাছিল।
  
  
  ষষ্ঠ অধ্যায়
  
  
  বেন আৰু কেৰিনে চাৰ্ভিচ ৰুমৰ এটালৈ অৱসৰ লোৱালৈকে হেডেনে অপেক্ষা কৰিলে। ভাতৃ-ভগ্নীৰ দলটোৱে হাৱাই, ডাইমণ্ড হেড, গেটছ অৱ হেল আৰু ব্লাডি কিংৰ সৈতে জড়িত অন্যান্য কিংবদন্তিসমূহৰ ওপৰত গৱেষণা কৰিছিল, এটা তত্ত্বৰ টুকুৰা-টুকুৰ কৰাৰ আশাত।
  
  পৰিস্থিতি পৰিষ্কাৰ হোৱাৰ লগে লগে হেডনে সতেজ কাপোৰ পিন্ধি মনো কিনিমাকাই এটা সৰু ৱৰ্কষ্টেচন স্থাপন কৰা সৰু অফিচটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। ডাঙৰ হাৱাইয়ানজনে চাবিবোৰ টিপি আঁতৰি গৈছিল, অলপ বিচলিত যেন লাগিছিল।
  
  "এতিয়াও চচ্চেজৰ আঙুলিৰে একেলগে দুটা চাবি ধৰিছেনে?" হেডেনে অসাৱধানতাৰে সুধিলে আৰু কিনিমাকাই হাঁহি এটা মাৰি ঘূৰি গ"ল।
  
  "আলোহা নানি ৱাহিনে" বুলি ক"লে আৰু তাৰ পিছত তাই শব্দবোৰৰ অৰ্থৰ জ্ঞান দেখুৱাই প্ৰায় লাজতে ৰঙা পৰি গ"ল।
  
  "তুমি মোক ধুনীয়া বুলি ভাবিছা নেকি? কোনোবা পাগলৰ দ্বাৰা মোক ছুৰীৰে আঘাত কৰা বাবেই নেকি?"
  
  "কাৰণ মই আনন্দিত হৈছো। বৰ ভাল লাগিল তুমি এতিয়াও আমাৰ লগত আছা।"
  
  হেডনে কিনিমাকিৰ কান্ধত হাত থৈ দিলে। "ধন্যবাদ মনো।" তাই কেইমুহূৰ্তমান অপেক্ষা কৰিলে, তাৰ পিছত ক"লে, "কিন্তু এতিয়া ব"ড্ৰ"ৰ সৈতে আমাৰ হাতত এটা সুযোগ আৰু এটা দ্বিধাদ্বন্দ্ব দুয়োটা আছে। তেওঁ কি জানে আমি জানিব লাগিব। কিন্তু আমি তেওঁক কেনেকৈ ভাঙিম?"
  
  "আপুনি ভাবিছেনে এই পাগল হাৰামীটোৱে জানেনে ব্লাডি কিং ক"ত লুকাই আছে?"কোভালেংকোৰ দৰে সতৰ্ক ব্যক্তিয়ে সঁচাকৈয়ে তেওঁক ক"বনে?"
  
  "বৌড্ৰ" আটাইতকৈ বেয়া ধৰণৰ পাগল। চতুৰ মানুহ। অনুমান কৰিছোঁ সি কিবা এটা জানে।"
  
  হেডেনৰ পিছফালৰ পৰা এটা চাৰ্ডনিক মাত আহিল। "ড্ৰেকে ভাবে যে আমি তেওঁৰ পৰিয়ালক অত্যাচাৰ কৰা উচিত।" হেডনে ঘূৰি চালে। এলিচিয়াই তাইক কুৎসিত হাঁহি এটা মাৰিলে। "এইটো ঠিকেই আছেনে চিআইএ?"
  
  "আকৌ মেটৰ লগত কথা পাতিলা নেকি?" হেডনে ক"লে। "কেনে আছে সি?"
  
  "দেখাত তাৰ পুৰণি স্বৰূপটো যেন লাগে," এলিচিয়াই স্পষ্টভাৱে বুজাব নোৱাৰা এটা বিদ্ৰুপৰ সৈতে ক"লে। "এসময়ত মই যিদৰে ভাল পাইছিলোঁ।"
  
  "নিৰাশ? নিচাসক্ত? এক?" হেডেনে তাইৰ মাতত থকা অৱজ্ঞা লুকুৱাব পৰা নাছিল।
  
  এলিচিয়াই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "স্নায়ৱিক. কঠিন. ডেডলি।" তাই চিআইএ এজেণ্টৰ চাৱনি লগ পালে। "বিশ্বাস কৰক মৌ, তেওঁ এনেকুৱা হ"ব লাগে। এই গোচৰৰ পৰা সি জীৱিত অৱস্থাত ওলাই অহাৰ একমাত্ৰ উপায়। আৰু..." তাই থমকি ৰ"ল, যেন আগবাঢ়ি যাম নেকি বুলি ভাবিছে। "আৰু... এইটোৱেই হয়তো কেৱল একমাত্ৰ উপায় হ"ব যিয়ে আপোনালোক সকলোৱে ইয়াৰ পৰা জীৱিত অৱস্থাত আৰু পৰিয়ালবোৰ অক্ষত অৱস্থাত ওলাই আহিব।"
  
  "বৌড্ৰ"ৰ পৰিয়াল আছে নেকি চাম।" হেডনে পুনৰ কিনিমাকাৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। "কিন্তু চিআইএই নিশ্চিতভাৱে কাকো অত্যাচাৰ নকৰে।"
  
  "সুবিধাত প্ৰৱেশৰ বাবে আপোনাৰ পাছ বৈধ নেকি?" কিনিমাকাই ব্ৰিটিছ সেনাৰ প্ৰাক্তন সৈনিকজনৰ ফালে চালে।
  
  "দিবা বা লোৱা ডাঙৰ ল"ৰা।" এলিচিয়াই দুষ্টামিপূৰ্ণ হাঁহি এটা মাৰি ইচ্ছাকৃতভাৱে হেডেনৰ কাষেৰে ঠেলি ঠেলি গৈ বেছিভাগেই কিনিমাকিৰ শৰীৰে দখল কৰা সৰু কোঠাটোলৈ সোমাই গ"ল। "আপুনি কি কৰিছে?"
  
  "চাকৰি". কিনিমাকাই পৰ্দাখন বন্ধ কৰি এটা চুকত লুকাই থাকিল, এলিচিয়াৰ পৰা যিমান পাৰি দূৰত।
  
  হেডনে তেওঁক সহায় কৰিবলৈ আহিল। "তুমি মানুহ হৈ থকাৰ সময়ত সৈনিক আছিলা এলিচিয়া। আপোনাৰ কিবা পৰামৰ্শ আছেনে যিয়ে আমাক বৌড্ৰ"ক ভাঙি পেলোৱাত সহায় কৰিব পাৰে?"
  
  চকুত প্ৰত্যাহ্বান লৈ এলিচিয়াই হেডেনৰ ফালে ঘূৰি চালে। "আমি কিয় তাৰ লগত কথা পাতিবলৈ নাযাওঁ?"
  
  হেডনে হাঁহিলে। "মই মাত্ৰ সাজু হৈ আছিলো।"
  
  
  * * *
  
  
  হেডেনে আমাক হোল্ডিং এৰিয়ালৈ নামি গ"ল। পাঁচ মিনিটৰ খোজ আৰু লিফটত উঠি তাইৰ কোনো কষ্ট নহ"ল যদিও তাই শান্তভাৱে লৈছিল আৰু তাইৰ মেজাজ ভাল হৈছিল। তাই বুজি পালে যে ছুৰীৰে আঘাত কৰাটো আন যিকোনো ৰোগৰ সৈতে তুলনামূলকভাৱে মিল আছে, যাৰ ফলত আপুনি কামৰ পৰা ছুটী লয়। সোনকালে বা পিছত আপুনি মাত্ৰ নৰক হিচাপে বিৰক্ত হৈ পৰিল আৰু নৰকক আকৌ যুঁজত টানিব বিচাৰিলে।
  
  বিচাৰৰ পূৰ্বে ডিটেনচন এৰিয়াটো দুটা শাৰী কোঠাৰে গঠিত আছিল। সযতনে চিকচিকিয়া কৰা মজিয়াখনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে এজন বন্দীক ৰখা একমাত্ৰ কোঠাটো পালেগৈ, বাওঁফালে থকা শেষ কোঠাটো। কোঠাটোৰ সন্মুখভাগ বহলকৈ খোলা আছিল আৰু ইয়াত থকা মানুহজনক মজিয়াৰ পৰা চিলিংলৈকে শাৰী শাৰীকৈ বাৰেৰে আগুৰি আছিল।
  
  ব্লিচৰ গোন্ধেৰে বতাহ ভৰি পৰিছিল। তিনি সপ্তাহ আগতে তাইক একাধিকবাৰ হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা মানুহজনৰ সৈতে মুখামুখি হ"বলৈ আহি পোৱাৰ লগে লগে হেডনে ব"ড্ৰ"ৰ কোঠাৰ বাহিৰত নিয়োজিত সশস্ত্ৰ প্ৰহৰীসকলক মাত দিলে।
  
  এড ব"ড্ৰ"ছে নিজৰ বাংকত শুই থাকিল। তাইক দেখি সি হাঁহিলে। "আপোনাৰ উৰুটো কেনেকুৱা ব্লণ্ড?"
  
  "কি?" হেডনে জানিছিল যে তাই তাক উচটনি দিব নালাগে, কিন্তু তাই নিজকে সহায় কৰিব নোৱাৰিলে। "তোমাৰ মাতটো অলপ হুৰহুৰাই শুনা যায়। শেহতীয়াকৈ ডিঙি চেপি হত্যা কৰা হৈছে নেকি?" তিনি সপ্তাহ ধৰি লম্ফ-জম্ফ আৰু ছুৰীৰে আঘাত কৰা আঘাতে তাইক অসাৱধান কৰি পেলাইছিল।
  
  কিনিমাকা হাঁহি হাঁহি পিছফালে উঠি আহিল। বৌড্ৰ"ৱে তীব্ৰ ভোকত নিজৰ দৃষ্টিক সাক্ষাৎ কৰিলে। "কেতিয়াবা" সি ফুচফুচাই ক"লে। "টেবুলখন ঘূৰাই দিওঁ।"
  
  কিনিমকাই উত্তৰ নিদিয়াকৈ ডাঙৰ কান্ধ দুটা পোন কৰি দিলে। তাৰ পিছত এলিচিয়াই ডাঙৰ মানুহজনৰ শৰীৰটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰি পোনে পোনে বাৰবোৰলৈ গ"ল। "সেই ক্ষীণ হাৰামীটোৱে তোমাৰ সৰু পেণ্টীটো গোলমাল কৰি পেলালে নেকি?" তাই হেডেনৰ ফালে ঠাট্টা-মস্কৰাটো নিৰ্দেশ দিলে যদিও বৌড্ৰ"ৰ পৰা চকু আঁতৰাই নিদিলে। "এমিনিটতকৈ বেছি সময় নালাগিলহেঁতেন।"
  
  বৌড্ৰ"ৱে বিচনাৰ পৰা উঠি বাৰবোৰৰ ওচৰ পালেগৈ। "সুন্দৰ চকু" তেওঁ ক"লে। "লেতেৰা মুখ। সেই মোটা ল'ৰাটোক দাড়িৰে চুদি যোৱাজন নহয়নে? মোৰ মানুহে মাৰি পেলোৱাজনক?"
  
  "ইট'ছ মি"।
  
  বৌড্ৰ"ৱে বাৰবোৰ ধৰিলে। "এইটো কেনেকুৱা লাগিছে?"
  
  হেডনে অনুভৱ কৰিলে যে গাৰ্ডবোৰ নাৰ্ভাছ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে। এই ধৰণৰ সংঘাতপূৰ্ণ ওজন-পানীয়ে তেওঁলোকক ক"তো লৈ যোৱা নাছিল।
  
  ইতিমধ্যে কিনিমাকাই ভাড়াতীয়াজনক ডজন ডজন ভিন্ন ধৰণে কথা ক"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল, গতিকে হেডেনে সহজ কথা এটা সুধিলে। "কি বিচাৰে বৌড্ৰ"? কোভালেংকোৰ বিষয়ে আপুনি যি জানে আমাক ক"বলৈ কিহে পতিয়ন নিয়াব?"
  
  "কোন?" বৌড্ৰ"ৱে এলিচিয়াৰ পৰা চকু আঁতৰাই নিদিলে। ইহঁতৰ মাজৰ জালিৰ প্ৰস্থৰ দ্বাৰা সিহঁতক পৃথক কৰা হৈছিল।
  
  "আপুনি জানে মই কাক বুজাব বিচাৰিছো। ব্লাডি কিং।"
  
  "অ" সি। সি মাত্ৰ এটা মিথ। ভাবিছিল চিআইএই নিশ্চয় এই কথা জানে।"
  
  "তোমাৰ দামৰ নাম লিখা।"
  
  অৱশেষত বৌড্ৰ"ৱে এলিচিয়াৰ সৈতে চকুৰ সংস্পৰ্শ ভাঙি পেলালে। "ডিস্পেয়াৰ ইজ দ্য ইংৰাজী ৱে।" পিংক ফ্লয়ডৰ ভাষাত।"
  
  "আমি ক"তো পোৱা নাই," ই হেডেনক ড্ৰেক আৰু বেনৰ ডাইন"ৰক বেণ্টাৰ প্ৰতিযোগিতাখনৰ কথা অস্বস্তিকৰভাৱে সোঁৱৰাই দিলে আৰু তেওঁ আশা কৰিছিল যে ব"ড্ৰ"ৱে কেৱল অৰ্থহীন মন্তব্যহে কৰিছে। "আমি-"
  
  "মই তাইক লৈ যাম" ব"ড্ৰ"ৱে হঠাতে হিচকি উঠিল। হেডনে ঘূৰি চাই দেখিলে যে তেওঁ আকৌ এলিচিয়াৰ লগত মুখামুখিকৈ থিয় হৈ আছে। "এজনৰ ওপৰত এজন।" তাই মোক মাৰিলে মই কথা পাতিম।"
  
  "বনাইছিল". এলিচিয়াই কাৰ্যতঃ বাৰবোৰৰ মাজেৰে চেপি ধৰিলে। লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। হেডনে অনুভৱ কৰিলে তাইৰ তেজ উতলিছে।
  
  "ৰ"বা!"- তাই হাতখন আগবঢ়াই এলিচিয়াক পিছলৈ টানি আনিলে। "আপুনি পাগল নেকি? এই গাধটোৱে কেতিয়াও কথা ক"ব নোৱাৰে। ৰিস্ক লোৱাৰ যোগ্য নহয়।"
  
  "নো ৰিস্ক" এলিচিয়াই ফুচফুচাই ক"লে। "এটা ৰিস্ক নাই।"
  
  "আমি গুচি যাম" হেডনে ক"লে। "কিন্তু-" তাই ড্ৰেকে যি সুধিলে সেই কথা ভাবিলে। "আমি সোনকালে ঘূৰি আহিম"।
  
  
  * * *
  
  
  বেন ব্লেকে পিছলৈ বহি চাই থাকিল যে তেওঁৰ ভনীয়েকে মডিফাইড চিআইএ কম্পিউটাৰটো সহজেই চলাই আছে। চৰকাৰী সংস্থাটোৰ প্ৰয়োজনীয় বিশেষ অপাৰেটিং চিষ্টেমটোৰ লগত অভ্যস্ত হ"বলৈ তাইৰ বেছি সময় নালাগিল যদিও তেতিয়া তাই পৰিয়ালটোৰ মগজু আছিল।
  
  কেৰিন আছিল এগৰাকী চেচি, ব্লেক বেল্ট, ষ্ট্ৰিপ বাৰ স্লেকাৰ যিগৰাকীক জীৱনে ছয় বছৰ বয়সত কিশোৰৰ শেষৰ ফালে টোকৰ মাৰিছিল, তাই মগজু আৰু ডিগ্ৰীবোৰ পেক কৰিছিল আৰু একেবাৰে একো নকৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। তাইৰ লক্ষ্য আছিল জীৱনটোৱে তাইৰ লগত যি কৰিলে তাৰ বাবে জীৱনটোক আঘাত দিয়া আৰু ঘৃণা কৰা। তাইৰ উপহাৰবোৰ নষ্ট কৰাটোৱেই আছিল তাই যে আৰু গুৰুত্ব নিদিয়ে সেইটো দেখুৱাবলৈ এটা উপায়।
  
  তাই এতিয়া তাৰ ফালে চাবলৈ ঘূৰি চালে। "চোৱা আৰু ব্লেক মহিলাগৰাকীৰ শক্তিক পূজা কৰা। ডাইমণ্ড হেডৰ বিষয়ে আপুনি কেতিয়াও জানিব বিচৰা সকলো কথা এটা দ্ৰুত পঢ়াতে।"
  
  বেন তথ্যবোৰৰ ওপৰেৰে চালে। কেইবাদিনো ধৰি তেওঁলোকে এই কাম কৰি আহিছিল - হাৱাই আৰু ডাইমণ্ড হেড - অ'আহুৰ বিখ্যাত আগ্নেয়গিৰিটো অন্বেষণ কৰিছিল আৰু ১৭৭৮ চনত হাৱাই দ্বীপপুঞ্জৰ কিংবদন্তি আৱিষ্কাৰক কেপ্তেইন কুকৰ ভ্ৰমণৰ বিষয়ে পঢ়িছিল। তেওঁলোক দুয়োজনে যিমান পাৰি সিমান তথ্য স্কেন কৰি সংৰক্ষণ কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল কাৰণ যেতিয়া এই ব্ৰেকথ্ৰু হৈছিল, কৰ্তৃপক্ষই আশা কৰিছিল যে সঁচাকৈয়ে পৰিঘটনাবোৰ অতি দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িব।
  
  কিন্তু ব্লাড ৰজাই গেটছ অৱ হেলৰ উল্লেখ কৰাটো এটা ৰহস্য হৈয়েই থাকিল, বিশেষকৈ হাৱাইৰ সম্পৰ্কত। এনে লাগিছিল যেন বেছিভাগ হাৱাইবাসীয়ে নৰকৰ পৰম্পৰাগত সংস্কৰণটোকো বিশ্বাস কৰা নাছিল।
  
  ডাইমণ্ড হেড নিজেই আছিল হনোলুলু আগ্নেয়গিৰি ছিৰিজ নামেৰে জনাজাত শঙ্কু আৰু ভেণ্টৰ জটিল শৃংখলাৰ অংশ, যিটোৱে অ'আহুৰ বেছিভাগ কুখ্যাত ল্যাণ্ডমাৰ্ক গঠন কৰিছিল। ডাইমণ্ড হেড নিজেই, সম্ভৱতঃ আটাইতকৈ বিখ্যাত ল্যাণ্ডমাৰ্ক, প্ৰায় ১ লাখ ৫০ হাজাৰ বছৰ আগতে মাত্ৰ এবাৰহে বিস্ফোৰণ ঘটিছিল, কিন্তু ইমানেই এককালীন বিস্ফোৰক শক্তিৰে যে ই নিজৰ অবিশ্বাস্যভাৱে প্ৰতিসম শঙ্কুটো বজাই ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  
  পৰৱৰ্তী মন্তব্যত বেন অলপ হাঁহিলে। বিশ্বাস কৰা হয় যে ডাইমণ্ড হেড আৰু কেতিয়াও বিস্ফোৰণ নহ"ব। হুম...
  
  "ডাইমণ্ড হেডক শঙ্কু আৰু ফুটাৰ শৃংখলা বুলি কোৱা অংশটো মনত আছেনে?" কেৰিনৰ উচ্চাৰণ আছিল ইয়ৰ্কশ্বাৰ টু এ ফল্ট। ইতিমধ্যে তাই এই বিষয়ে মিয়ামিৰ স্থানীয় চিআইএৰ মানুহৰ সৈতে বহুত মজা কৰিছে আৰু নিঃসন্দেহে এজনতকৈ অধিক বিচলিত কৰিছে।
  
  কেৰিনে যে গুৰুত্ব দিছিল এনে নহয়। "বধিৰ হৈ আছা বন্ধু?"
  
  "মোক বন্ধু বুলি নক"বা"- সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "পুৰুষে আন পুৰুষ বুলি কোৱা কথাটো। ছোৱালীয়ে তেনেকৈ কথা পতা উচিত নহয়। বিশেষকৈ মোৰ বাইদেউ।"
  
  "ঠিক আছে জোল। যুদ্ধবিৰতি, এতিয়াৰ বাবে। কিন্তু ভেণ্টৰ অৰ্থ কি জানেনে? অন্ততঃ তোমাৰ পৃথিৱীত?"
  
  বেনৰ এনে লাগিল যেন সি স্কুললৈ ঘূৰি আহিছে। "লাভা টিউব?"
  
  "বুজি পাইছিল. হেৰা, তুমি দেউতাই কোৱাৰ দৰে দুৱাৰৰ খোলাৰ দৰে বোবা নহয়।"
  
  "দেউতাই কেতিয়াও কোৱা নাছিল-"
  
  "চিল, বিচ্চ। সহজ ভাষাত ক"বলৈ গ"লে লাভা টিউবৰ অৰ্থ হৈছে সুৰংগ।
  
  বেন তাইৰ ফালে চাই মূৰটো জোকাৰিলে। "মই জানো।" ব্লাড ৰজা এজনৰ আঁৰত লুকাই আছে বুলি কৈছা নেকি?"
  
  "কোনে জানে? কিন্তু আমি ইয়াত গৱেষণা কৰিবলৈ আহিছো নহয়?" তাই চিআইএ বেনৰ নিজৰ কম্পিউটাৰৰ চাবিবোৰ টেপ কৰিলে। "গেট টু ইট।"
  
  বেন হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়ি তাইৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। পৰিয়ালৰ বাকীবোৰৰ দৰেই সিও সিহঁতক আঁতৰি থকাৰ সময়ত মিছ কৰিছিল যদিও এঘণ্টা ধৰি ধৰি লোৱাৰ পিছত পুৰণি নেগিংটো ঘূৰি আহিল। অৱশ্যে তাই বহুখিনি সহায় কৰিলে।
  
  তেওঁ দ্য লিজেণ্ডছ অৱ কেপ্তেইন কুকত চাৰ্চ খুলিলে আৰু চকীখনত বহি কি আহিল, তেওঁৰ চিন্তাবোৰ মেট ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ বেষ্ট ফ্ৰেণ্ডৰ চিন্তাৰ সৈতে বহুত মিল আছে। মনৰ অৱস্থা।
  
  
  সাতম অধ্যায়
  
  
  ব্লাড ৰজাই মজিয়া দৈৰ্ঘ্যৰ দাপোনযুক্ত খিৰিকীৰে নিজৰ ভূখণ্ডটো চাইছিল, যিটো একমাত্ৰ উদ্দেশ্য আছিল যে এটা পেনোৰামিক দৃশ্য সৃষ্টি কৰা যিয়ে এটা ৰসাল, লুটিয়াই ফুৰা উপত্যকাক দেখা পায়, যিটো স্বৰ্গ য"ত নিজৰ নিজৰ বাহিৰে আন কোনো মানুহে কেতিয়াও ভৰি দিয়া নাছিল।
  
  সাধাৰণতে স্থিৰ আৰু মনোনিৱেশ কৰা তেওঁৰ মনটোৱে আজি অসংখ্য বিষয়ৰ মাজেৰে দৌৰি গৈ আছিল। তেওঁৰ জাহাজখন-দশক দশক ধৰি তেওঁৰ ঘৰখন-যদিও আশা কৰা হৈছিল, তথাপিও ইয়াক আৰু বেয়া কৰি তুলিছিল। হয়তো জাহাজখনৰ হঠাৎ অৱসান ঘটাৰ স্বভাৱটোৱেই আছিল। বিদায় ল"বলৈ তেওঁৰ সময় নাছিল। কিন্তু তেতিয়া বিদায় তেওঁৰ বাবে আগতে কেতিয়াও গুৰুত্বপূৰ্ণ বা চেন্টিমেণ্টেল নাছিল।
  
  ৰাছিয়াৰ কিছুমান কঠিন সময়ত আৰু দেশৰ বহু কঠিন অঞ্চলত ডাঙৰ-দীঘল হোৱা তেওঁ আছিল এজন কঠিন, অনুভূতিহীন মানুহ। ইয়াৰ পিছতো তেওঁ তুলনামূলকভাৱে সহজেই সমৃদ্ধিশালী হৈ তেজ, মৃত্যু আৰু ভদকাৰ সাম্ৰাজ্য গঢ়ি তুলিছিল আৰু কোটি কোটি টকা উপাৰ্জন কৰিছিল।
  
  ষ্টৰ্মক্লকক হেৰুৱাই তেওঁক কিয় ক্ষুব্ধ কৰি তুলিছে সেয়া তেওঁ ভালদৰেই জানিছিল। তেওঁ নিজকে অস্পৃশ্য, মানুহৰ মাজত ৰজা বুলি গণ্য কৰিছিল। ক্ষুদ্ৰ আমেৰিকান চৰকাৰখনে এইদৰে অপমান আৰু হতাশ হোৱাটো তেওঁৰ চকুত ব্লিপৰ বাহিৰে আন একো নাছিল। কিন্তু তথাপিও বিষাইছিল।
  
  প্ৰাক্তন সৈনিক ড্ৰেক তেওঁৰ কাষৰ বিশেষ কাঁইট হিচাপে প্ৰমাণিত হ"ল। কোভালেংকোৱে অনুভৱ কৰিছিল যে ইংৰাজজনে ব্যক্তিগতভাৱে কেইবাবছৰ ধৰি চলি থকা তেওঁৰ সু-নিৰ্ধাৰিত পৰিকল্পনাক বিফল কৰাৰ চেষ্টা কৰিছিল আৰু মানুহজনৰ অংশগ্ৰহণক ব্যক্তিগত অপমান হিচাপে লৈছিল।
  
  সেয়েহে ব্লাডি ভেণ্ডেটা। তেওঁৰ ব্যক্তিগত পন্থা আছিল প্ৰথমে ড্ৰেকৰ প্ৰেমিকাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰা; বাকী পলুবোৰ তেওঁ নিজৰ বিশ্বব্যাপী ভাড়াতীয়া সংযোগৰ ওপৰত এৰি দিব। ইতিমধ্যে সি প্ৰথম ফোন কলটোৰ আগজাননী লৈছিল। আন এজনৰ সোনকালে মৃত্যু হ"ব।
  
  দূৰৈৰ সেউজীয়া পাহাৰ এটাৰ আঁৰত সোমাই থকা উপত্যকাৰ প্ৰান্তৰ ওপৰেৰে তেওঁৰ তিনিটা ৰেঞ্চৰ ভিতৰত এটা থিয় হৈ আছিল। তেওঁ কেৱল ছদ্মবেশত ৰখা ছাদবোৰহে বুজিব পাৰিছিল, কেৱল ক"ত চাব লাগে সেইটো সঠিকভাৱে জানিলেই তেওঁৰ বাবে দেখা গৈছিল। এই দ্বীপটোৰ ৰেঞ্চখন আছিল আটাইতকৈ ডাঙৰ। বাকী দুটা পৃথক পৃথক দ্বীপত আছিল, সৰু আৰু যথেষ্ট প্ৰতিৰক্ষামূলক, কেৱল শত্ৰুৰ আক্ৰমণক কেতিয়াবা আহিলে তিনিটা দিশত বিভক্ত কৰিবলৈ ডিজাইন কৰা হৈছিল।
  
  বিভিন্ন স্থানত পণবন্দী ৰখাৰ মূল্য আছিল যে শত্ৰুৱে নিজৰ বাহিনীক বিভাজিত কৰি প্ৰত্যেককে জীৱিত অৱস্থাত উদ্ধাৰ কৰিব লাগিব।
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই এই দ্বীপটোক ধৰা নপৰাকৈ এৰি যোৱাৰ ডজন ভিন্ন উপায় আছিল যদিও সকলো পৰিকল্পনা অনুসৰি হোৱা হ"লে তেওঁ ক"লৈকো নাযালেহেঁতেন। কুকক নৰকৰ দুৱাৰৰ সিপাৰে যি পাইছিল, সেইখিনি তেওঁ বিচাৰি পাব আৰু প্ৰকাশবোৰে ৰজাক নিশ্চয় দেৱতালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব।
  
  এই কামটো কৰিবলৈ কেৱল গেটখনেই যথেষ্ট বুলি তেওঁ যুক্তি দিলে।
  
  কিন্তু গেটখনৰ বিষয়ে যিকোনো চিন্তাই অনিবাৰ্যভাৱে গভীৰভাৱে জ্বলি থকা স্মৃতিবোৰৰ সৃষ্টি কৰিছিল - দুয়োটা পৰিবহণ যন্ত্ৰ হেৰুৱাই পেলোৱা, প্ৰতিশোধ ল"বলগীয়া অহংকাৰ। তেওঁৰ নেটৱৰ্কে দ্ৰুতগতিত এটা ডিভাইচৰ অৱস্থান আৱিষ্কাৰ কৰিলে- যিটো চিআইএৰ জিম্মাত আছিল। সি ইতিমধ্যে আনজনৰ স্থান গম পাইছিল।
  
  দুয়োকে ঘূৰাই অনাৰ সময় আহি পৰিছে।
  
  শেষ মুহূৰ্তত দৃশ্যটোত সি আনন্দ কৰিলে। গ্রীষ্মমণ্ডলীয় বতাহৰ লগত ছন্দত দোল খাইছিল ডাঠ পত্ৰবোৰ। নিশ্চিন্ততাৰ গভীৰ শান্তিয়ে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে তেওঁৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে, কিন্তু তেওঁক লৰচৰ কৰা নাছিল। যিটো তেওঁৰ কেতিয়াও নাছিল, তেওঁ কেতিয়াও হেৰুৱাব নোৱাৰিব।
  
  ঠিক ইংগিততে তেওঁৰ অফিচৰ দুৱাৰত সতৰ্কতাৰে টোকৰ মাৰিলে। ব্লাড ৰজাই ঘূৰি আহি ক"লে, "যাওঁ।" তেওঁৰ মাতটো শিলগুটিৰ গাঁতৰ ওপৰেৰে টেংকি গাড়ী চলোৱাৰ শব্দৰ দৰে প্ৰতিধ্বনিত হৈছিল।
  
  দুৱাৰ খোল খালে। জাপানী বংশৰ এগৰাকী ভয়ংকৰ কিন্তু সু-শিষ্ট ছোৱালীক লগত টানি লৈ দুজন চকীদাৰ সোমাই গ"ল। "চিকা কিটানো," ব্লাডি কিংজনে ৰাস্প কৰি ক"লে। "আশাকৰোঁ তোমাৰ যত্ন লোৱা হ"ব?"
  
  চকু দাঙিবলৈ সাহস নকৰি ছোৱালীজনীয়ে জেদীভাৱে মাটিলৈ চালে। ৰক্তাক্ত ৰজাই অনুমোদন দিলে। "মোৰ অনুমতিৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছা নেকি?" সি মান্তি হোৱা নাছিল। "মোক কোৱা হৈছিল যে তোমাৰ ভনীয়েক আটাইতকৈ বিপদজনক প্ৰতিদ্বন্দ্বী চিকা," তেওঁ আৰু ক"লে। "আৰু এতিয়া তাই মোৰ বাবে আন এক সম্পদ মাথোঁ, পৃথিৱী মাতৃৰ দৰে। কোৱাচোন... তাই তোমাক ভাল পায় নেকি চিকা, তোমাৰ ভনীয়েক মাই?"
  
  ছোৱালীজনীয়ে উশাহও লোৱা নাছিল। এজন চকীদাৰে প্ৰশ্নবোধক দৃষ্টিৰে ব্লাড ৰজাজনলৈ চালে, কিন্তু তেওঁ মানুহজনক আওকাণ কৰিলে। "কথা কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই। এই কথাটো মই আপুনি কল্পনা কৰাতকৈও বেছি বুজি পাওঁ। তোমাক ট্ৰেড কৰাটো মোৰ বাবে কেৱল ব্যৱসায়। আৰু ব্যৱসায়িক লেনদেনৰ সময়ত সাৱধানে মৌনতাৰ মূল্য মই ভালদৰেই জানো।"
  
  চেটেলাইট ফোন এটা জোকাৰি আছিল সি। "তোমাৰ ভনীয়েক - মাই - তাই মোৰ লগত যোগাযোগ কৰিলে। অতি চতুৰ, আৰু অকথিত ভাবুকিৰ অৰ্থত। তাই বিপদজনক, তোমাৰ ভনীয়েক।" মুখামুখিকৈ লগ পোৱাৰ সম্ভাৱনা প্ৰায় উপভোগ কৰি তেওঁ দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে ক"লে।
  
  কিন্তু এইটো কেৱল হ"ব নোৱাৰিলে। এতিয়া নহয়, যেতিয়া তেওঁ নিজৰ জীৱনৰ লক্ষ্যৰ ইমান ওচৰত আছিল।
  
  "তাই তোমাৰ জীৱনৰ বাবে ব্যৱসায় কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। বুজিছা, তাইৰ হাতত মোৰ ধন আছে। এটা অতি বিশেষ ডিভাইচ যিটো ই আপোনাৰ বাবে সলনি কৰিব। এইটো ভাল কথা। মোৰ দৰে নিৰ্দয় মানুহক পুৰস্কৃত কৰা পৃথিৱীখনত আপোনাৰ মূল্য দেখুৱাইছে।"
  
  জাপানী ছোৱালীজনীয়ে ভয়তে চকু দুটা ওপৰলৈ তুলিলে। ৰক্তাক্ত ৰজাই মুখখন কুটিল কৰি হাঁহিৰ দৰে কিবা এটা কৰিলে। "এতিয়া আমি দেখিবলৈ পাওঁ যে তাই তোমাৰ বাবে কি ত্যাগ কৰিবলৈ ইচ্ছুক।"
  
  সি নম্বৰটো ডায়েল কৰিলে। এবাৰ ফোনটো বাজি উঠিল আৰু শান্ত নাৰী মাত এটাই ৰিচিভ কৰিলে।
  
  "হয়?"
  
  "মাই কিতানো। কোন হয় জানেনে। এই ফোনটো ট্ৰেচ কৰাৰ কোনো চান্স নাই জানে নহয়?"
  
  "চেষ্টা কৰাৰ মোৰ কোনো উদ্দেশ্য নাই।"
  
  "বহুত ভাল". সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "অ", আমাৰ যদি আৰু সময় থাকিলহেঁতেন, তুমি আৰু মই। কিন্তু কোনো কথা নাই। তোমাৰ ধুনীয়া ভনীয়েক চিকা ইয়াত আছে।" ব্লাড ৰজাই তাইক আগুৱাই নিবলৈ প্ৰহৰীসকলক ইংগিত দিলে। "চিকা ভনীয়েকক হেল্ল" কওক।"
  
  মে"ৰ মাতটো ফোনটোৰ মাজেৰে প্ৰতিধ্বনিত হ"ল। "চিকা? আপোনাৰ কেনে?" সংৰক্ষিত। ৰক্তাক্ত ৰজাই জনা ভয় আৰু ক্ৰোধক বিশ্বাসঘাতকতা নকৰাকৈয়ে নিশ্চয় উপৰিভাগৰ তলত উতলি আছে।
  
  অলপ সময় লাগিল, কিন্তু চিকাই অৱশেষত ক"লে, "কননিচিৱা, ছিমাই।"
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই হাঁহিলে। "মোৰ বাবে আচৰিত কথা যে জাপানীসকলে কেতিয়াবা আপোনাৰ দৰে নিষ্ঠুৰ যুদ্ধ মেচিন সৃষ্টি কৰিছিল, মাই কিটানো। তোমাৰ জাতিটোৱে মোৰ নিজৰ দৰে কোনো প্ৰতিকূলতা নাজানে। তোমালোক সকলোৱে ইমান ডাম্ ৰিজাৰ্ভড। " ৷
  
  "আমাৰ খং আৰু আবেগ আমাক যিটো অনুভৱ কৰায় তাৰ পৰাই আহে" মাই মনে মনে ক"লে। "আৰু আমাৰ ওপৰত যি কৰা হৈছে তাৰ পৰা।"
  
  "মোক প্ৰচাৰ কৰাৰ কথা নাভাবিবা। নে মোক ভাবুকি দিছে?
  
  "সেই দুয়োটা কামৰ কোনোটোৱেই মোৰ প্ৰয়োজন নাই। যিদৰে হ"ব তেনেদৰেই হ"ব।"
  
  "তেন্তে মই কওঁ কেনেকুৱা হ"ব।কাইলৈ সন্ধিয়া ক"ক"নাট গ্ৰ"ভত, ক"ক"ৱাকত মোৰ মানুহক লগ পাব। সন্ধিয়া আঠ বজাত তেওঁলোক ৰেষ্টুৰেণ্টৰ ভিতৰত, ভিৰৰ মাজত থাকিব। তুমি ডিভাইচটো গতাই দি গুচি যোৱা।"
  
  "সিহঁতে মোক কেনেকৈ চিনি পাব?"
  
  "সিহঁতে তোমাক চিনি পাব মাই কিতানো, মোৰ দৰেই। মাত্ৰ সেইখিনিয়েই জানিব লাগিব। সন্ধিয়া আঠ বজাত, দেৰি নহ"লে আপোনাৰ বুদ্ধিমানৰ কাম হ"ব।"
  
  মে"ৰ মাতত হঠাৎ উল্লাস এটাই ব্লাড ৰজাক হাঁহিবলৈ বাধ্য কৰালে। "মোৰ বাইদেউ।" তাইৰ কথা কি ক"ব?
  
  "যেতিয়া তেওঁলোকৰ হাতত ডিভাইচটো থাকিব, মোৰ মানুহে আপোনাক নিৰ্দেশনা দিব।" ব্লাড ৰজাই প্ৰত্যাহ্বান শেষ কৰি ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে নিজৰ জয় উপভোগ কৰিলে। তেওঁৰ সকলো পৰিকল্পনা একেলগে মিলি যায়।
  
  "ছোৱালীজনীক যাত্ৰাৰ বাবে সাজু কৰা" তেওঁ নিজৰ মানুহবোৰক আৱেগহীন মাতেৰে ক"লে। "আৰু কিটানোৰ বাবে বাজি উচ্চ কৰি তোলক। মোক মনোৰঞ্জন লাগে। মই চাব বিচাৰো যে এই কিংবদন্তি যুঁজাৰুজন আচলতে কিমান ভাল।"
  
  
  অষ্টম অধ্যায়
  
  
  মাই কিতানোৱে হাতৰ মৃত ফোনটোলৈ চাই থাকিল আৰু বুজিলে যে তাইৰ লক্ষ্য পূৰণ হোৱাৰ পৰা বহু দূৰত। দিমিত্ৰী কোভালেংকো তেওঁৰ মালিকানাধীন বস্তুবোৰৰ পৰা সহজেই বিচ্ছেদ হোৱাসকলৰ মাজৰ এজন নাছিল।
  
  ব্লাড কিং নামৰ এজন পৌৰাণিক পাতাল জগতৰ ব্যক্তিত্বৰ বিষয়ে তেওঁৰ বন্য তত্ত্বসমূহৰ সৈতে তেওঁৰ সৈতে যোগাযোগ কৰাৰ কেইসপ্তাহমান আগতে তেওঁৰ ভগ্নী চিকাক টকিঅ"ৰ এটা এপাৰ্টমেণ্টৰ পৰা অপহৰণ কৰা হৈছিল। তেতিয়ালৈকে মাইয়ে যথেষ্ট শিকিছিল যে এই মানুহজন যে অতি বাস্তৱ আৰু অতি অতি মাৰাত্মক।
  
  কিন্তু তাই নিজৰ প্ৰকৃত উদ্দেশ্য লুকুৱাই ৰাখিব লগা হৈছিল আৰু নিজৰ গোপন কথাবোৰ নিজৰ মাজতে ৰাখিব লগা হৈছিল। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে জাপানী মহিলাৰ বাবে এইটো কোনো কঠিন কাম নহয় যদিও মেট ড্ৰেকৰ স্পষ্ট আনুগত্য আৰু বন্ধু-বান্ধৱীক ৰক্ষা কৰাৰ অদম্য বিশ্বাসে ইয়াক অধিক কঠিন কৰি তুলিছে।
  
  বহুবাৰ তাই তাক প্ৰায় ক"লে।
  
  কিন্তু চিকা আছিল তাইৰ অগ্ৰাধিকাৰ। আনকি তাইৰ নিজৰ চৰকাৰেও গম পোৱা নাছিল মে ক"ত আছে।
  
  তাই ফোন এটা লোৱা মিয়ামিৰ আলিটোৰ পৰা ওলাই আহি ব্যস্ত ৰাস্তাটোৰ সিপাৰে তাইৰ প্ৰিয় ষ্টাৰবাকছলৈ ৰাওনা হ"ল। এটা আৰামদায়ক সৰু ঠাই য"ত তেওঁলোকে সময় উলিয়াই কাপবোৰত আপোনাৰ নাম লিখিছিল আৰু সদায় আপোনাৰ প্ৰিয় পানীয়টো মনত পেলাইছিল। তাই অলপ সময় বহি থাকিল। তাই কোকোৱাকক ভালদৰে চিনি পাইছিল, কিন্তু তথাপিও তাত সোনকালে টেক্সি এখন ধৰাৰ মন আছিল।
  
  আধাতে খোজ কাঢ়িব লাগে কিয়?
  
  স্থানীয় আৰু পৰ্যটক উভয়ৰে বিপুল সংখ্যক লোকে তাইৰ বাবে আৰু তাইৰ বিৰুদ্ধে দুয়োটা কাম কৰিব। কিন্তু তাই যিমানেই ভাবিছিল সিমানেই তাইৰ বিশ্বাস হৈছিল যে ব্লাড ৰজাই এটা অতি বুদ্ধিমানৰ সিদ্ধান্ত লৈছে। শেষত সকলো নিৰ্ভৰ কৰিছিল কোনে জয়ী হ"ব তাৰ ওপৰত।
  
  কোভালেংকোৱে কৰিলে কাৰণ তেওঁ ভনীয়েক মেক ধৰি ৰাখিছিল।
  
  গতিকে, ভিৰৰ মাজত তাইৰ বাবে বেগটো কিছুমান ল"ৰাক পাছ কৰাটো ঠাইৰ বাহিৰত যেন নালাগিব৷ কিন্তু তাৰ পিছত যদি তাই সেই ল"ৰাকেইটাক প্ৰত্যাহ্বান জনায় আৰু ভনীয়েকৰ কথা ক"বলৈ বাধ্য কৰে তেন্তে ই মনোযোগ আকৰ্ষণ কৰিব।
  
  আৰু এটা কথা - তাই অনুভৱ কৰিলে যে তাই এতিয়া কোভালেংকোক অলপ ভালকৈ চিনি পাইছে। জানিছিল কোন দিশত তেওঁৰ মনটোৱে কাম কৰি আছে।
  
  সি চাই থাকিলহেঁতেন।
  
  
  * * *
  
  
  সেইদিনা পিছত হেডেন জেই নিজৰ বছ জনাথন গেটছলৈ ব্যক্তিগত ফোন কৰিলে। তাই লগে লগে বুজি পালে যে সি যে উপক্ৰম হৈছে।
  
  "হয়. কি হ"ল হেডেন?"
  
  "মহোদয়?" তেওঁলোকৰ পেছাদাৰী সম্পৰ্ক ইমানেই ভাল আছিল যে কেতিয়াবা তাই ব্যক্তিগত সম্পৰ্কলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব পাৰিছিল। "সকলো ঠিকেই আছে?"
  
  লাইনৰ সিটো মূৰত দ্বিধাবোধ আছিল, গেটছৰ বৈশিষ্ট্যহীন আন কিবা এটা। অৱশেষত প্ৰতিৰক্ষা সচিবে বিৰবিৰাই ক"লে, "এয়া আশা কৰা ধৰণে ভাল। "তোমাৰ ভৰিখন কেনেকুৱা?"
  
  "হয় ছাৰ।" নিৰাময় ভালদৰে চলি আছে।" হেডেনে তাই সুধিব বিচৰা প্ৰশ্নটো সুধিবলৈ নিজকে ৰখাই দিলে। হঠাৎ নাৰ্ভাছ হৈ তাই বিষয়টো এৰাই চলিল। "হেৰিছনৰ কথা কি ক"ব ছাৰ? তাৰ ষ্টেটাছ কি?"
  
  "হেৰিছন কাৰাগাৰলৈ যাব, কোভালেংকোৰ সকলো তথ্যদাতাৰ দৰে। হেতালি খেলা বা নহয়। এইখিনিয়েই নেকি মিছ জে?"
  
  ঠাণ্ডা সুৰবোৰে চেপি ধৰা হেডনে চকী এখনত ঢলি পৰিল আৰু চকু দুটা টানকৈ মুদি দিলে। "নাই ছাৰ। তোমাক কিবা এটা সুধিব লাগিব। ইতিমধ্যে চিআইএ বা আন এজেন্সীয়ে হয়তো ঢাকি ৰাখিছে, কিন্তু সঁচাকৈয়ে জনাটো প্ৰয়োজন..." তাই থমকি ৰ"ল।
  
  "প্লিজ হেডেন, মাত্ৰ সুধিব।"
  
  "বৌড্ৰ"ৰ কোনো পৰিয়াল আছে নেকি ছাৰ?"
  
  "কি হ"ল তাৰ অৰ্থ?"
  
  হেডনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "আপুনি যিটোৰ অৰ্থ বুলি ভাবিছে ঠিক সেইটোৱেই ইয়াৰ অৰ্থ, সম্পাদক মহোদয়। আমি ইয়াত ক"তো পোৱা নাই, সময়ো শেষ হৈ গৈছে। বৌড্ৰ"ৱে কিবা এটা জানে।"
  
  "ধিক্কাৰ জে, আমি আমেৰিকান চৰকাৰ, আৰু তুমি চিআইএ, মোছাদ নহয়। ইমান মুকলিকৈ কথা কোৱাতকৈ তুমি ভালকৈ জনা উচিত আছিল।"
  
  হেডনে ভালকৈয়ে জানিছিল। কিন্তু হতাশাই তাইক ভাঙি পেলালে। "মেট ড্ৰেকে কৰিব পাৰিব" তাই মনে মনে ক"লে।
  
  "এজেণ্ট. এইটোৱে কাম নকৰিব।" সম্পাদকজনে অলপ সময় মনে মনে থাকি তাৰ পিছত কথা ক"লে। "এজেণ্ট জে, আপোনাক মৌখিক ধমক দিয়া হৈছে। মোৰ পৰামৰ্শ হ"ল অলপ সময়ৰ বাবে মূৰটো তললৈ নমাই ৰাখিবা।"
  
  সংযোগ বন্ধ হৈ গ"ল।
  
  হেডেনে বেৰখনলৈ চাই থাকিল, কিন্তু প্ৰেৰণা বিচাৰি উকা কেনভাছ এখনৰ ফালে চোৱাৰ দৰেই লাগিল। অলপ পিছত তাই ঘূৰি চাই মিয়ামিৰ ওপৰত সূৰ্যাস্ত হোৱাটো চাই থাকিল।
  
  
  * * *
  
  
  দীঘলীয়া পলমটোৱে মে"ৰ আত্মাক খাই পেলাইছিল। এগৰাকী দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ আৰু সক্ৰিয় মহিলা, যিকোনো নিষ্ক্ৰিয়তাৰ সময়ছোৱাই তাইক বিৰক্ত কৰিছিল, কিন্তু যেতিয়া তাইৰ ভনীয়েকৰ জীৱনটো ভাৰসাম্যত আছিল, তেতিয়া ই কাৰ্যতঃ তাইৰ আত্মাক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাইছিল।
  
  কিন্তু এতিয়া অপেক্ষা শেষ। মাই কিটানোৱে ক"কনাট গ্ৰ"ভৰ নাৰিকল পথটোৰ কাষ চাপি আহিল আৰু সোনকালে আগদিনা নিৰ্ধাৰণ কৰা পৰ্যবেক্ষণ চকীটোলৈ গুচি গ"ল। বিনিময়ৰ বাবে এতিয়াও ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা বাকী থকাৰ সময়তে মাইয়ে ক্ষীণ পোহৰৰ চীজকেক ফেক্টৰীৰ বাৰখনত বহিল আৰু ডিভাইচেৰে ভৰা বেকপেকটো সন্মুখৰ কাউণ্টাৰত থৈ দিলে।
  
  তাইৰ মূৰৰ পোনে পোনে ওপৰত টেলিভিছনৰ পৰ্দাৰ শাৰী এটা গুঞ্জৰিত হৈ বিভিন্ন ক্ৰীড়া চেনেল সম্প্ৰচাৰ কৰা হৈছিল। বাৰখন জোৰেৰে আৰু ব্যস্ততাপূৰ্ণ আছিল যদিও ৰেষ্টুৰেণ্টৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ আৰু ৰিচেপচন এৰিয়া ভৰি পৰা ভিৰৰ তুলনাত একোৱেই নাছিল। ইমান বনৰীয়া জনপ্ৰিয় ৰেষ্টুৰেণ্ট তাই কেতিয়াও দেখা নাছিল।
  
  বাৰটেণ্ডাৰজনে ওচৰলৈ আহি বাৰখনৰ ওপৰত নেপকিন এটা থৈ দিলে। "আকৌ হেল্ল"" চকুত টিপটিপিয়াকৈ ক"লে সি। "আন এটা ৰাউণ্ড?"
  
  যোৱা নিশাৰ দৰেই ল'ৰা। মাইক কোনো ধৰণৰ বিক্ষিপ্ততাৰ প্ৰয়োজন নাছিল। "বচাই ৰাখক। বটলত পানী আৰু চাহ লৈ যাম। মোৰ লগত তিনি মিনিট সময় থাকিব নোৱাৰিলে বন্ধু।"
  
  বাৰটেণ্ডাৰৰ চাৱনিটোক আওকাণ কৰি তাই প্ৰৱেশদ্বাৰৰ ওপৰত অধ্যয়ন কৰি থাকিল। একেলগে কেইবা ডজন মানুহক পৰীক্ষা কৰাটো তাইৰ বাবে কেতিয়াও কঠিন নাছিল। মানুহ অভ্যাসৰ প্ৰাণী। নিজৰ বৃত্তৰ ভিতৰতে থকাৰ প্ৰৱণতা থাকে। এইবোৰ আছিল নতুনকৈ অহা যিবোৰ তাই অনবৰতে পৰ্যালোচনা কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  
  মাই চাহৰ চুমুক দি চাই থাকিল। আনন্দৰ পৰিৱেশ আৰু সুস্বাদু খাদ্যৰ সুস্বাদু গোন্ধ। প্ৰতিবাৰেই কোনোবা ওৱেটাৰে বিশাল প্লেট আৰু পানীয়ৰে সীমালৈকে ভৰাই থোৱা বিশাল অভাল ট্ৰে এখন লৈ পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত তাইৰ মনোযোগ দুৱাৰবোৰত ৰাখিবলৈ অসুবিধা হৈছিল। হাঁহিয়ে কোঠাটো ভৰি পৰিল।
  
  এঘণ্টা পাৰ হৈ গ"ল। বাৰৰ শেষত এজন বুঢ়া মানুহ অকলে বহি মূৰটো তললৈ নমাই এপিণ্ট বিয়েৰৰ চুমুক দিলে। নিসংগতাই তেওঁক ঠেংৰ তৰপৰ দৰে আগুৰি ধৰিছিল, সকলোকে বিপদৰ সতৰ্ক কৰি দিছিল। এই গোটেই ঠাইখনত তেওঁ আছিল একমাত্ৰ কীট। ঠিক পিছফালে, যেন তেওঁৰ বিশেষত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিবলৈ, এহাল ব্ৰিটিছ দম্পতীয়ে কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱা ওৱেটাৰ এজনক দুয়োজনে একেলগে বহি থকা ফটো এখন তুলিবলৈ ক"লে, ইজনে সিজনক বাহুত হাত মিলাই। মাই এজন মানুহৰ উত্তেজিত মাত শুনিলে, "আমি মাত্ৰ গম পাইছো যে আমি গৰ্ভৱতী।"
  
  তাইৰ চকু দুটা কেতিয়াও বিচৰণ বন্ধ কৰা নাছিল। বাৰটেণ্ডাৰজনে তাইৰ ওচৰলৈ কেইবাবাৰো আহিল, কিন্তু আন একো নানিলে। টিভিৰ পৰ্দাত কিবা এটা ফুটবল খেল খেলিছিল।
  
  মাই বেকপেকটো জোৰেৰে ধৰিলে। তাইৰ ফোনটোৰ ইনডিকেটৰত আঠ বাজি ধৰাত তাই দেখিলে যে ডাৰ্ক চুট পিন্ধা তিনিজন মানুহ ৰেষ্টুৰেণ্টত সোমাইছে। গীৰ্জাত মেৰিনৰ দৰে তেওঁলোক থিয় দিছিল। ডাঙৰ, বহল কান্ধৰ। ডিঙিত টেটু। চুলি কাটি লোৱা মূৰ। কঠিন, হাঁহিবিহীন মুখবোৰ।
  
  কোভালেংকোৰ মানুহবোৰ ইয়াত আছিল।
  
  মাই সিহঁতৰ দক্ষতাৰ শলাগ লৈ সিহঁতৰ গতিবিধি চাই থাকিল। সকলোৱেই দক্ষ আছিল, কিন্তু তাইৰ পৰা কেইবা লীগ পিছ পৰি আছিল। তাই চাহৰ শেষ চুমুক এটা মাৰি চিকাৰ মুখখন মনত দৃঢ়তাৰে খোদিত কৰি বাৰ ষ্টুলৰ পৰা পিছলি গ"ল। নিখুঁত সহজেই তাই বেকপেকটো ভৰিৰ ওপৰত খামুচি ধৰি সিহঁতৰ পিছফালে সোমাই আহিল।
  
  তাই ৰৈ থাকিল।
  
  এচেকেণ্ড পিছত এজনে তাইক লক্ষ্য কৰিলে। মুখৰ জোকাৰণিটোৱে সন্তুষ্টিদায়ক আছিল। তাইৰ সুনাম সিহঁতে জানিছিল।
  
  "মোৰ ভনীয়েক ক"ত?"
  
  তেওঁলোকৰ কঠোৰ আচৰণ পুনৰ লাভ কৰিবলৈ তেওঁলোকৰ ক্ষন্তেক সময় লাগিল। এজনে সুধিলে: "আপোনাৰ হাতত এটা যন্ত্ৰ আছেনে?"
  
  মানুহৰ আগমন আৰু যোৱাৰ শব্দৰ ওপৰত শুনিবলৈ সিহঁতে জোৰেৰে কথা ক"বলগীয়া হৈছিল, সিহঁতৰ টেবুল ল"বলৈ মাতিছিল।
  
  "হয়, মোৰ আছে। মোৰ ভনীয়েকক দেখুৱাওক।"
  
  এতিয়া এজন দোষীয়ে জোৰকৈ হাঁহি এটা মাৰিলে। "এতিয়া এইটো" সি হাঁহিলে, "মই কৰিব পাৰো।"
  
  ভিৰৰ মাজত থাকিবলৈ চেষ্টা কৰি কোভালেংকোৰ এজন গুণ্ডাই একেবাৰে নতুন আইফোন এটা উলিয়াই আনি এটা নম্বৰ ডায়েল কৰিলে। মাই অনুভৱ কৰিলে যে তাই চাই থাকোঁতে বাকী দুজনে তাইৰ ফালে চাই আছে, সম্ভৱতঃ তাইৰ প্ৰতিক্ৰিয়া কি ৰূপ ল"ব পাৰে সেইটো জোখাৰ বাবে।
  
  যদি সিহঁতে চিকাক আঘাত দিয়ে তেন্তে তাই ভিৰৰ কথা চিন্তা নকৰিলেহেঁতেন।
  
  উত্তেজনাপূৰ্ণ মুহূৰ্তবোৰ শেষ হৈ গ"ল। মাই দেখিলে যে এগৰাকী ধুনীয়া সৰু ছোৱালীয়ে আনন্দৰে চীজকেকৰ বৃহৎ প্ৰদৰ্শনীৰ ফালে লৰালৰিকৈ গৈ আছে, তাৰ পিছে পিছে খৰধৰকৈ আৰু ঠিক তেনেদৰেই আনন্দৰে মাক-দেউতাকে। মৃত্যু আৰু বিশৃংখলতাৰ কিমান ওচৰত আছিল, তেওঁলোকে সৰলভাৱে জানিব পৰা নাছিল আৰু মাই তেওঁলোকক দেখুৱাবলৈ কোনো ইচ্ছা নাছিল।
  
  আইফোনটো এটা বেংৰ সৈতে জীৱন্ত হৈ উঠিল। সৰু পৰ্দাখন চাবলৈ তাই টান দিলে। ফোকাচৰ বাহিৰত আছিল। কেইছেকেণ্ডমানৰ পাছত ম্লান ছবিখন একত্ৰিত হৈ ভনীয়েকৰ মুখখনৰ ক্ল"জ আপ এটা দেখা গ"ল। চিকা জীয়াই আছিল আৰু উশাহ লৈ আছিল যদিও তাইক মনটোৰ পৰা ভয় খোৱা যেন লাগিছিল।
  
  "তোমালোকৰ কোনোবা হাৰামীয়ে যদি তাইক আঘাত দিয়ে..."
  
  "মাত্ৰ চাই থাকিবা।"
  
  ছবিখন নোহোৱা হৈ গৈ থাকিল। বিশাল ওক গছৰ চকীখনৰ লগত ইমান টানকৈ বান্ধি থোৱা চিকাৰ গোটেই শৰীৰটো চকুলৈ আহিল যে তাই কষ্টেৰে লৰচৰ কৰিব নোৱাৰিলে। মাই দাঁত চেপি ধৰিলে। কেমেৰাটো আঁতৰি গৈ থাকিল। ব্যৱহাৰকাৰীজনে চিকাৰ পৰা আঁতৰি গ"ল এটা ডাঙৰ, ভালদৰে পোহৰাই ৰখা গুদামৰ মাজেৰে। এটা সময়ত সিহঁতে খিৰিকীখনৰ ওচৰত ৰৈ তাইক বাহিৰৰ দৃশ্যটো দেখুৱালে। লগে লগে তাই চিনি পালে মিয়ামিৰ অন্যতম চিনাকি অট্টালিকা মিয়ামি টাৱাৰ, যিটো তিনিমহলীয়া আকাশচুম্বী ঘৰ যিটো নিত্য পৰিৱৰ্তিত ৰঙৰ প্ৰদৰ্শনৰ বাবে পৰিচিত। আৰু কেইছেকেণ্ডমানৰ পাছত ফোনটো তাইৰ ভনীয়েকৰ ওচৰলৈ ঘূৰি আহিল আৰু মালিকে আকৌ পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে যেতিয়ালৈকে সি অৱশেষত ৰৈ নাথাকিল।
  
  "সি দুৱাৰমুখতে আছে," মানুহবোৰৰ মাজত যিমান কথা কোৱা কোভালেংকোৱে তাইক ক"লে। "যেতিয়া আপুনি আমাক ডিভাইচটো দিব, তেতিয়া ই ওলাই আহিব। তেতিয়া ঠিক ক"ত আছে চাব পাৰিব।"
  
  মাই তাইৰ আইফোনটো পঢ়ি আছিল। ফোনটো চলি থাকিব লাগিছিল। তাই ৰেকৰ্ডিং বুলি ভবা নাছিল। তাৰোপৰি তাই নম্বৰটো ডায়েল কৰা দেখিলে। আৰু তাইৰ ভনীয়েক নিশ্চয় মিয়ামীত আছিল।
  
  অৱশ্যে মাই কোকোষনিকৰ পৰা পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাৰ আগতেই সিহঁতে তাইক হত্যা কৰি পলায়ন কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।
  
  "ডিভাইচ, মিছ কিটানো।" ডাকাতটোৰ কণ্ঠত কঠোৰ হ"লেও যথেষ্ট সন্মান আছিল।
  
  যিদৰে হ"ব লাগে।
  
  মাই কিটানো আছিল এজন চতুৰ অপাৰেটিভ, জাপানী চোৰাংচোৱাৰ অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ চোৰাংচোৱা সংস্থা। তাই ভাবিবলগীয়া হ"ল কোভালেংকোৱে ডিভাইচটো কিমান বেয়াকৈ বিচাৰিছিল। তাই ভনীয়েকক ঘূৰাই বিচৰাৰ দৰে বেয়া আছিল নেকি?
  
  আপুনি পৰিয়ালৰ লগত ৰুলেট খেলা নাই। সেইবোৰ ঘূৰাই পাব আৰু পিছতো পাব।
  
  মাই বেকপেকটো তুলি ল"লে। "দুৱাৰৰ পৰা ওলাই আহিলেই দিম।"
  
  আন কোনোবা হ"লে হয়তো কাঢ়ি নিবলৈ চেষ্টা কৰিলেহেঁতেন। তাইক আৰু অলপ বেছি গুণ্ডাগিৰি কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু তেওঁলোকে নিজৰ জীৱনটোক, এই গুণ্ডাবোৰক মূল্য দিছিল আৰু সকলোৱে একেলগে মূৰ দুপিয়াইছিল।
  
  আইফোন থকাজনে মাইক্ৰ"ফোনত কথা ক"লে। "কৰিবা।" বাহিৰলৈ যোৱা।"
  
  মাইয়ে মনোযোগেৰে চাই থাকিল যেতিয়া ছবিখনে বৃত্তৰ দৰে জপিয়াই ঘূৰি ফুৰিছিল, ভনীয়েকৰ পৰা দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছিল যেতিয়ালৈকে এটা ভঙা ধাতুৰ দুৱাৰৰ ফ্ৰেম দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাছিল। তাৰ পিছত, ক"ৰবাত ৰং আৰু শ্বীট মেটেলৰ শ্ৰমিকৰ অতি প্ৰয়োজন হোৱা এটা জৰাজীৰ্ণ দেখা গুদামৰ বাহিৰৰ অংশ।
  
  কেমেৰাটো আৰু পিছুৱাই গ"ল। ৰাস্তাত পাৰ্কিং স্থান আৰু "গেৰেজ" বুলি লিখা এখন ডাঙৰ বগা ফলক চকুত পৰিল। গাড়ী এখনৰ ৰঙা ব্লাৰ এটা জিলিকি উঠিল। মাই অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ অধৈৰ্য্যতা উতলিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে, আৰু তাৰ পিছত কেমেৰাই হঠাতে পুনৰ বিল্ডিংটোৰ ওপৰত আৰু বিশেষভাৱে দুৱাৰৰ সোঁফালে ফ"কাচ কৰি এটা ছিন্নভিন্ন পুৰণি চিন উন্মোচন কৰিলে।
  
  বিল্ডিঙৰ নম্বৰ আৰু তাৰ পিছত শব্দ: চাউথইষ্ট ১ম ষ্ট্ৰীট।তাইৰ ঠিকনা আছিল।
  
  মাই বেকপেকটো পেলাই দি ভোকাতুৰ চিতাৰ দৰে পলাই গ"ল। তাইৰ আগত ভিৰ গলি গ"ল। বাহিৰলৈ ওলাই আহি তাই ওচৰৰ এস্কেলেটৰটোলৈ দৌৰি গৈ ৰেলিঙৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল আৰু প্ৰায় আধাখিনি তললৈ আত্মবিশ্বাসী ভৰি এখন লৈ নামিল। তাই চিঞৰি উঠিল আৰু মানুহবোৰ এফালে জপিয়াই পৰিল। তাই দৌৰি গৈ মাটিৰ স্তৰলৈ গ"ল আৰু গ্ৰেণ্ড এভিনিউত পৰিপাটিকৈ ৰখাই থোৱা গাড়ীখনৰ ওচৰ পালেগৈ।
  
  ইগনিচনৰ চাবিটো ঘূৰাই দিলে। মেনুৱেল গিয়াৰটো গিয়াৰত সলনি কৰি এক্সিলেটৰটো মজিয়াত হেঁচা মাৰি ধৰিলোঁ। টাইগাৰটেইল এভিনিউৰ ট্ৰেফিকত কিছু ৰবৰ জ্বলাই দিলে আৰু ৰিস্ক ল"বলৈ কুণ্ঠাবোধ নকৰিলে। চকাটো ঘূৰাই তাই তাইৰ তিনি চতুৰ্থাংশ মনোযোগ সাত-নভৰ ফালে ঘূৰাই দিলে, ঠিকনাটো টাইপ কৰিলে, হৃদয়খন জোকাৰি গ"ল।
  
  নাৱিকজনে তাইক ২৭ নং দক্ষিণলৈ লৈ আহিল। তাইৰ সন্মুখত উত্তৰ দিশলৈ আঙুলিয়াই থকা এটা পোন পথ আছিল, আৰু তাই আক্ষৰিক অৰ্থত পেডেলটো কাৰ্পেটৰ ওচৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। তাই ইমানেই মনোনিৱেশ কৰিছিল যে গুদাম পালে তাই কি কৰিব সেই কথাও নাভাবিলে। সন্মুখৰ গাড়ীখনে তাইৰ লুতুৰি-পুতুৰি ভাল নাপালে। টেইললাইটবোৰ জিলিকি উঠিল সি তাইৰ সন্মুখলৈ টানি ওলাই আহিল। মাই পিছফালৰ ফেণ্ডাৰত খুন্দা মাৰে, যাৰ ফলত চালকজনে নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই নিজৰ গাড়ীখন ৰখাই থোৱা মটৰ চাইকেলৰ শাৰীলৈ পঠিয়াই দিয়ে। চাইকেল, হেলমেট আৰু ধাতুৰ টুকুৰাবোৰ সকলো দিশতে উৰি গৈছিল।
  
  মাই নিজৰ ফোকাচ সংকুচিত কৰিলে। ষ্ট"ৰফ্ৰন্ট আৰু গাড়ীবোৰ সুৰংগ দৃষ্টিশক্তিৰ ম্লান বেৰৰ দৰে জিলিকি উঠিল৷ পথচাৰীয়ে তাইক চিঞৰি উঠিল। তাইৰ তীব্ৰবেগী কৌশলত বাইকাৰজন ইমানেই স্তম্ভিত হৈ পৰিল যে লৰচৰ কৰি ট্ৰেফিক লাইটত পৰিল।
  
  নেভিগেটৰে তাইক পূব দিশলৈ লৈ গ"ল, ফ্লেগলাৰৰ ফালে। সূচকটোৱে তাইক ক"লে যে তাই পাঁচ মিনিটৰ পিছত তাত উপস্থিত হ"ব। বাওঁফালে ৰঙৰ কুঁৱলী হৈ পৰিছিল মাছৰ বজাৰখন। দ্ৰুত টাগ এটা আৰু তাই এটা ফলক দেখিলে য'ত লিখা আছিল "SW1st Street"।
  
  পঞ্চাশ ছেকেণ্ডৰ পাছত নেভিগেটৰৰ আইৰিছ উচ্চাৰণে ঘোষণা কৰিলে: আপুনি গন্তব্যস্থানত উপনীত হৈছে।
  
  
  * * *
  
  
  এতিয়াও মাই কোনো গুৰুত্বসহকাৰে সাৱধানতা অৱলম্বন কৰা নাছিল। তাইৰ মনত পৰিল গাড়ীত তলা লগাই আগফালৰ চকাৰ পিছফালে চাবি যাত্ৰীবাহী ফালে থৈ দিলে। ৰাস্তাৰ সিপাৰে দৌৰি গৈ তাই অলপ সময়ৰ আগতে দেখা ফলকখন লৰচৰ কৰা কেমেৰাটোত পাইছিল।
  
  এতিয়া তাই যিটো আৱিষ্কাৰ কৰিব পাৰে তাৰ বাবে নিজকে ষ্টীল কৰিবলৈ উশাহ এটা ল"লে। তাই চকু দুটা মুদি ভাৰসাম্য ঘূৰাই পালে আৰু ভয় আৰু খং শান্ত কৰিলে।
  
  হেণ্ডেলটো মুক্তভাৱে ঘূৰি গ"ল। তাই থ্ৰেছহ"ল্ডৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ খৰধৰকৈ বাওঁফালে পিছলি গ"ল। একো সলনি নহ"ল। দুৱাৰৰ পৰা পিছফালৰ বেৰলৈকে প্ৰায় পঞ্চাশ ফুট আৰু বহল প্ৰায় ত্ৰিশ ফুট। তাত কোনো আচবাব নাছিল। দেৱালত কোনো ছবি নাই। খিৰিকীবোৰত পৰ্দা নাই। তাইৰ ওপৰত কেইবাটাও উজ্জ্বল, গৰম শাৰী পোহৰ।
  
  চিকা এতিয়াও কোঠাটোৰ পিছফালে থকা চকী এখনত বান্ধি থোৱা আছিল, চকু দুটা ডাঙৰ কৰি লৰচৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু সি সংগ্ৰাম কৰিলে, স্পষ্ট হৈ পৰিল, মাইক কিবা এটা ক"বলৈ।
  
  কিন্তু জাপানী চোৰাংচোৱা এজেণ্টজনে জানিছিল কি বিচাৰিব লাগে। গোটেই ঠাইখনতে আধা ডজন নিৰাপত্তাৰক্ষী কেমেৰা লক্ষ্য কৰি তাই লগে লগে গম পালে কোনে চাই আছে।
  
  কোভালেংকো।
  
  তাই যিটো নাজানিছিল সেয়া আছিল কিয়? তেওঁ কিবা এটা শ্ব"ৰ আশা কৰিছিল নেকি? যিয়েই নহওক, তাই ব্লাড ৰজাৰ সুনাম জানিছিল। ই দ্ৰুত বা সহজ নহ"ব, যিটোৱে লুকাই থকা বোমা বা গেছ চিলিণ্ডাৰৰ কথা লক্ষ্য কৰা নাছিল।
  
  কোঠাটোৰ শেষৰ ফালে, ঠিক ভনীয়েকৰ চকীখনৰ সন্মুখত থকা কুকুৰৰ ভৰিখনে নিঃসন্দেহে এটা-দুটা চমক লুকুৱাই ৰাখিছিল।
  
  মাই লাহে লাহে আগবাঢ়ি গ"ল, চিকা এতিয়াও জীয়াই আছে বুলি সকাহ পাইছিল, কিন্তু কোভালেংকোৱে এইটো কিমান দিনলৈ চলিব বুলি কোনো ভ্ৰমৰ অধীনত নাছিল।
  
  যেন উত্তৰত লুকাই থকা স্পীকাৰৰ পৰা এটা মাত বুম গ"ল। "মাই কিতানো! তোমাৰ সুনাম অতুলনীয়।" সেইটো আছিল কোভালেংকো। "চাওঁ চাওঁ ইয়াৰ প্ৰাপ্য নেকি।"
  
  অন্ধ কুকুৰটোৰ ভৰিৰ পিছফালৰ পৰা চাৰিটা মূৰ্তি পিছলি ওলাই আহিল। মাইয়ে এচেকেণ্ডৰ বাবে চাই থাকিল, চকু দুটাক বিশ্বাস কৰিবলৈ কষ্টেৰে, কিন্তু তাৰ পিছত হত্যাকাৰীৰ প্ৰথমজন তাইৰ ফালে লৰালৰিকৈ যোৱাৰ লগে লগে জোৰকৈ স্থিতি ল"বলৈ বাধ্য হ"ল।
  
  সি খৰধৰকৈ দৌৰি গ"ল, উৰণীয়া কিকৰ বাবে সাজু হ"ল, যেতিয়ালৈকে মাই সহজেই কাষলৈ পিছলি নাযায় আৰু নিখুঁত স্পিনিং কিক এটা প্ৰদৰ্শন নকৰে। প্ৰথম যুঁজাৰু বিমানখন থতমত খাই মাটিত পৰিল। ৰক্তাক্ত ৰজাৰ হাঁহিটো বক্তাবোৰৰ পৰাই আহিল।
  
  এতিয়া দ্বিতীয়জন যুঁজাৰুৱে তাইক আক্ৰমণ কৰিলে, প্ৰথমটো শেষ কৰাৰ সুযোগ নিদিলে। মানুহজনে চক্ৰমটো- ৰেজাৰৰ দৰে চোকা বাহিৰৰ ধাৰেৰে ষ্টীলৰ আঙঠিটো- আঙুলিৰ মূৰত ঘূৰাই দিলে আৰু ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে হাঁহিলে।
  
  মাই থমকি ৰ"ল। এই মানুহজন আছিল এজন নিপুণ। মাৰাত্মক। আত্মবিশ্বাসী সহজে এনে বিপজ্জনক অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ ক্ষমতাই বছৰ বছৰ ধৰি কঠোৰ অনুশীলনৰ কথা কৈছিল। হাতৰ কব্জিৰ সাধাৰণ টিপ এটাৰে চক্ৰটো পেলাব পাৰিছিল। তাই সোনকালে অ"ডছবোৰ সম কৰি পেলালে।
  
  তাৰ ৰেঞ্জ বন্ধ কৰি তাই তাৰ ফালে দৌৰি গ"ল। যেতিয়া তাই তাৰ হাতৰ কব্জিটো লৰচৰ কৰা দেখি তাই এটা স্লাইডত ডুব গ"ল, অস্ত্ৰটোৰ চাপৰ তলত সোমাই গ"ল, তাইৰ ওপৰৰ বতাহৰ মাজেৰে দুষ্ট ব্লেডবোৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি যোৱাৰ লগে লগে মূৰটো যিমান পাৰি পিছলৈ দলিয়াই দিলে।
  
  তাইৰ চুলিৰ এটা তলা মজিয়াত পৰিল।
  
  মাই প্ৰথমে ভৰি দুখন নিপুণজনৰ গাত খুন্দা মাৰিলে, তাৰ আঁঠু দুটাত তাইৰ সকলো শক্তিৰে লাথি মাৰিলে। এতিয়া বন্দী লোৱাৰ সময় নাছিল। তাই শুনা আৰু অনুভৱ কৰা দুয়োটা ক্ৰাঞ্চৰ সৈতে মানুহজনৰ আঁঠু দুটা বাকলি হৈ গ"ল। মাটিত পৰাৰ আগতেই তেওঁৰ চিঞৰ।
  
  ইমান বছৰৰ প্ৰশিক্ষণ নিমিষতে হেৰাই গ"ল।
  
  এই মানুহজনৰ চকুত ব্যক্তিগত যন্ত্ৰণাতকৈ বহু বেছি কথা প্ৰকাশ পাইছিল। মাইয়ে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ভাবিলে যে কোভালেংকোৰ ওপৰত কি থাকিব পাৰে, কিন্তু তাৰ পিছত তৃতীয়জন যুঁজাৰু যুঁজখনত প্ৰৱেশ কৰিলে আৰু তাই অনুভৱ কৰিলে যে প্ৰথমজন ইতিমধ্যে ভৰিৰ ওপৰত উঠিছে।
  
  তৃতীয়জন আছিল এজন ডাঙৰ মানুহ। ডাঙৰ ভালুক এটাই নিজৰ চিকাৰক খেদি ফুৰাৰ দৰে সি মজিয়াৰ ওপৰেৰে তাইৰ ফালে খোজ দিলে, খালী ভৰি দুখনে কংক্ৰিটৰ ওপৰত চৰ মাৰিলে। ব্লাড ৰজাই তেওঁক ধাৰাবাহিকভাৱে গুণগুণাই উৎসাহিত কৰিলে আৰু তাৰ পিছত হাঁহিত ফাটি গ"ল, তেওঁৰ উপাদানত এজন উন্মাদ।
  
  মাই তাৰ চকুলৈ পোনে পোনে চালে। "আপুনি এইটো কৰিব নালাগে। আমি কোভালেংকোক বন্দী কৰাৰ ওচৰ চাপিছো। আৰু পণবন্দীসকলক মুকলি কৰি দিয়া।"
  
  মানুহজনে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে দ্বিধাবোধ কৰিলে। কোভালেংকোৱে মূৰৰ ওপৰত ওখকৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "তুমি মোক কঁপাইছা মাই কিতানো, ভয়ত কঁপাইছা। বিশ বছৰ ধৰি মই মাত্ৰ এটা মিথ আছিলোঁ, এতিয়া মই নিজৰ চৰ্তত মোৰ মৌনতা ভাঙিছো। কেনেকৈ পাৰিলে..." সি থমকি ৰ"ল। "তোমাৰ দৰে কোনোবাই কেতিয়াবা মোৰ সমান হৈছেনে?"
  
  মাই ডাঙৰ যুঁজাৰুজনৰ চকুলৈ চাই থাকিল। তাই অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ পিছফালে থকাজনো ৰৈ গ"ল, যেন মানসিক সংগ্ৰামৰ ফলাফলৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।
  
  "কাজিয়া!" ৰক্তাক্ত ৰজাই হঠাতে চিঞৰি উঠিল। "যুদ্ধ কৰা, নহ"লে মই তোমাৰ আপোনজনক জীৱিত অৱস্থাত ছাল উলিয়াই হাঁহক খুৱাই দিম!"
  
  ভাবুকিটো আছিল বাস্তৱিক। আনকি মাইও দেখিব পাৰিছিল। ডাঙৰ মানুহজনে বাহু দুটা মেলি তাইৰ ফালে লৰালৰিকৈ কামত লাগিল। মেই তাইৰ কৌশল পুনৰ বিবেচনা কৰিলে। আঘাত আৰু দৌৰা, দ্ৰুত আৰু গুড়ি কৰা জোৰেৰে আঘাত কৰা, আৰু তাৰ পিছত বাটৰ পৰা আঁতৰি যোৱা। সম্ভৱ হ"লে তেওঁৰ আকাৰ ব্যৱহাৰ কৰক। মাইয়ে তাক ওচৰ চাপিবলৈ দিলে, জানিও যে সি তাইৰ পৰা কিছু এৰাই চলিব পৰা পদক্ষেপ আশা কৰিব। যেতিয়া সি তাইৰ ওচৰ পাই তাইৰ শৰীৰটো ধৰিলে, তাই তাৰ হাতৰ মুঠিত আছিল আৰু তাৰ ভৰি দুখন মেৰিয়াই লৈছিল।
  
  মজিয়াত খুন্দা মৰাৰ শব্দই ব্লাডি ৰজাৰ উন্মাদ খিকিন্দালিকো ডুবাই পেলালে।
  
  প্ৰথম যুঁজাৰুজনে এতিয়া তাইৰ পিঠিৰ সৰু অংশটোক লক্ষ্য কৰি জোৰেৰে আঘাত কৰিলে, মাইয়ে টুইষ্ট আৰু ৰোল কৰাৰ আগতে এটা বেদনাদায়ক আঘাত দিলে, তললৈ নামি অহা মানুহজনৰ পিছফালে উঠি আহি নিজকে কিছু ঠাই দিলে।
  
  এতিয়া তেজৰ ৰজাই এটা চিঞৰ মাৰিলে। "তাইৰ ভনীয়েকৰ চুদাচুদি মূৰটো কাটি দিয়া!"
  
  এতিয়া চামুৰাই তৰোৱাল লৈ চতুৰ্থজন মানুহ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাইৰ জীৱনৰ অন্ত পেলাবলৈ ছয় খোজ দূৰত চিকাৰ ফালে সি পোনে পোনে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  আৰু মাই কিতানোৱে জানিছিল যে এতিয়াই তাইৰ জীৱনৰ শ্ৰেষ্ঠ নাটকখন প্ৰদৰ্শন কৰাৰ সময়। তাইৰ সকলো প্ৰশিক্ষণ, তাইৰ সকলো অভিজ্ঞতা একেলগে আহিল তাইৰ ভনীয়েকক বচাবলৈ শেষ হতাশজনক প্ৰচেষ্টাত - জীৱন-মৃত্যুৰ কথা।
  
  দহ চেকেণ্ডৰ মাৰাত্মক কৃপা আৰু সৌন্দৰ্য্য বা আজীৱন জ্বলন্ত অনুশোচনা।
  
  মাই ডাঙৰ মানুহজনৰ হেভিং বেকত জপিয়াই পৰিল, তেওঁক স্প্ৰিংবৰ্ড হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰথম যুঁজাৰুজনক ফ্লাইং কিক এটা দিলে। মে"ৰ প্ৰভাৱশালী ভৰিখনে মুখৰ কেইবাটাও হাড় ভাঙি যোৱাৰ বাবে সি জোকাৰণিটো কষ্টেৰে অনুভৱ কৰা নাছিল যদিও সি মৃত ওজনৰ দৰে ভাঙি পৰিল। মাই লগে লগে মূৰটো পিছুৱাই লৈ গুটিয়াই গুটিয়াই মেৰুদণ্ডত জোৰেৰে অৱতৰণ কৰিলে, কিন্তু তাইৰ জাঁপটোৰ গতিবেগে তাইক নূন্যতম সময়ত কংক্ৰিটৰ মজিয়াখনৰ ওপৰেৰে বহু দূৰলৈ লৈ গ"ল।
  
  তাই ভনীয়েক আৰু তৰোৱালধাৰী মানুহজনৰ পৰা আৰু আঁতৰত নামিল।
  
  কিন্তু চক্ৰৰ ঠিক কাষতে।
  
  মিলিছেকেণ্ডৰ থমকি ৰৈ তাই নিজৰ সত্তাটোক কেন্দ্ৰীভূত কৰিলে, আত্মাক শান্ত কৰিলে আৰু ঘূৰি গ"ল, মাৰাত্মক অস্ত্ৰটো এৰি দিলে। বতাহৰ মাজেৰে সি ৰেখাপাত কৰিলে, তাৰ মাৰাত্মক ব্লেডখন জিলিকি উঠিল, ইতিমধ্যে মে"ৰ নিজৰ তেজৰ পৰা ৰঙা ৰেখাৰে ৰেখাপাত হৈ গ"ল।
  
  চক্ৰটোৱে কঁপি কঁপি তৰোৱালধাৰীৰ ডিঙিত খুন্দা মাৰিলে। মানুহজন কোনো শব্দ নোহোৱাকৈ, একেবাৰে একো অনুভৱ নকৰাকৈয়ে ভাঙি পৰিল। তেতিয়াও সি বুজি পোৱা নাছিল কিহৰ মাৰিলে সি। তৰোৱালখনে মজিয়াত ক্লান্তিকৰ কৰি উঠিল।
  
  ডাঙৰ মানুহজনেই এতিয়া তাইৰ বিৰুদ্ধে নিজৰ নিজৰ ধৰি ৰাখিব পৰা একমাত্ৰ যুঁজাৰু, কিন্তু থিয় হ"বলৈ চেষ্টা কৰি থাকোঁতে ভৰিখন বাকলি হৈ থাকিল। তাইৰ চাগে এটা বা দুটা টেণ্ডন আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল। যন্ত্ৰণা আৰু অসহায়তাৰ চকুলো তেওঁৰ মুখৰ পৰা বৈ আহিল, নিজৰ বাবে নহয়, আপোনজনৰ বাবে। মাই চিকালৈ চকু ফুৰাই জোৰকৈ ভনীয়েকৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল।
  
  অহৰহ সংগ্ৰামৰ ফলত হোৱা বেঙুনীয়া ৰঙৰ হাতৰ কব্জি আৰু ৰক্তাক্ত ঘৰ্ষণবোৰ দেখি দাঁতবোৰ চেপি ধৰি তাই তৰোৱালখনেৰে ৰছীবোৰ কাটিছিল। অৱশেষত তাই ভনীয়েকৰ মুখৰ পৰা গেগটো উলিয়াই আনিলে।
  
  "লিম্প হৈ যাওক। মই তোমাক কঢ়িয়াই নিম।"
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই হাঁহি বন্ধ কৰি দিলে। "বন্ধ কৰা তাইক!" সি ডাঙৰ যুঁজাৰুজনক চিঞৰি উঠিল। "কৰিবা।" নহ"লে মই তোমাৰ পত্নীক নিজৰ হাতেৰে বধ কৰিম!"
  
  ডাঙৰ মানুহজনে বাহু দুটা মেলি তাইৰ ফালে খোজ কাঢ়িবলৈ চেষ্টা কৰি চিঞৰি উঠিল। মাই তাৰ কাষতে ৰৈ গ"ল। "আমাৰ লগত আহক" তাই ক"লে। "আমাৰ লগত যোগদান কৰক।" এই দানৱটোক ধ্বংস কৰাত আমাক সহায় কৰক।"
  
  ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে মানুহজনৰ মুখখন আশাৰে জিলিকি উঠিল। চকু টিপিয়াই সি এনে লাগিল যেন কান্ধৰ পৰা পৃথিৱীৰ ওজন উঠাইছে।
  
  "তুমি সিহঁতৰ লগত যোৱা, তাই মৰিব," ৰক্তাক্ত ৰজাই ৰাস্প কৰি ক"লে।
  
  মাই মূৰটো জোকাৰিলে। "তাই এতিয়াও মৰিল বন্ধু। একমাত্ৰ প্ৰতিশোধ পাবা মোৰ পিছে পিছে।"
  
  মানুহজনৰ চকুৱে কাতৰ অনুৰোধ কৰি আছিল। ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে মাই ভাবিছিল যে সি আচলতে তাইৰ লগত নিজকে টানি আনিব, কিন্তু তাৰ পিছত সন্দেহৰ ডাৱৰবোৰ ঘূৰি আহিল আৰু তাৰ চকু কমি গ"ল।
  
  "মই নোৱাৰোঁ. তাই জীয়াই থকাৰ সময়ত। মই মাত্ৰ নোৱাৰো "।
  
  মাই তাক শুই থকা অৱস্থাত এৰি আঁতৰি গ"ল। তাইৰ নিজৰ নিজৰ যুদ্ধ আছিল।
  
  ব্লাডি কিংজনে তাইক বিদায়ী শ্বট এটা পঠিয়াই দিলে। "পলাই যোৱা মাই কিতানো। মোৰ যুদ্ধ ঘোষণা হ"বলৈ ওলাইছে। আৰু দুৱাৰবোৰে মোৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।"
  
  
  নৱম অধ্যায়
  
  
  ব্লাড ৰজাৰ হাত দুখন তাৰ কটাৰীৰ ফালে লৰচৰ কৰিলে। অস্ত্ৰটো প্ৰথমে সন্মুখৰ টেবুলখনৰ ভিতৰত পইণ্টকৈ আবদ্ধ হৈ আছিল। তেজেৰে তিতি থকা ব্লেডখন পৰীক্ষা কৰি সি চকুৰ ওচৰলৈ আনিলে। এই কটাৰীখনেৰে তেওঁৰ কিমান জীৱন শেষ হ"ল?
  
  এজন এজনকৈ, প্ৰতি দুদিনৰ মূৰে মূৰে, পঁচিশ বছৰ ধৰি। অতি কমেও.
  
  যদিহে কিংবদন্তি, সন্মান আৰু ভয়ক সতেজ কৰি ৰাখিবলৈহে।
  
  মনতে ক"লে, "ইমান যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী। "আকৌ এবাৰ চেষ্টা কৰিবলৈ সময় নোপোৱাটো লাজৰ কথা।" লাহে লাহে কটাৰীখন ঘূৰাই ঘূৰাই সি ভৰিৰ ওপৰত উঠিল, খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত তাৰ ব্লেডখনে পোহৰ প্ৰতিফলিত কৰিলে।
  
  "কিন্তু মোৰ অভিনয়ৰ সময় প্ৰায় আহিল।"
  
  টেবুলখনৰ বিপৰীত মূৰত ৰৈ গ"ল, য"ত এগৰাকী ক"লা চুলিৰ মহিলাক চকী এখনত বান্ধি থোৱা আছিল। ইতিমধ্যে তাইৰ স্থিৰতা হেৰুৱাই পেলাইছিল। তাইৰ ৰঙা চকু দুটা, গধুৰ শৰীৰ আৰু কঁপি কঁপি থকা ওঁঠ দুটালৈ চাই সি বিতৃষ্ণাত ভুগিছিল।
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "চিন্তা নকৰিব. এতিয়া মোৰ হাতত মোৰ প্ৰথম ডিভাইচটো আছে, যদিও মই কিটানোক মিছ কৰিলোঁ। আপোনাৰ স্বামীয়ে এতিয়াৰ ওচৰা-ওচৰিকৈ দ্বিতীয়টো ডিভাইচ ডেলিভাৰী দিব লাগে। পাছ হ"লে মুক্ত হৈ যাবা।"
  
  "কেনেকৈ-আমি তোমাক কেনেকৈ বিশ্বাস কৰিম?"
  
  "মই এজন সন্মানীয় মানুহ। এইদৰেই মই যৌৱনত বাচিলোঁ। আৰু যদি সন্মানৰ ওপৰত প্ৰশ্ন উত্থাপন হ"লহেঁতেন..." সি তাইক দাগ পৰা ব্লেডখন দেখুৱাই দিলে। "সদায় তেজ বেছি আছিল।"
  
  তেওঁৰ কম্পিউটাৰৰ পৰ্দাৰ পৰা এটা মুখ বন্ধ পিং আহিল। সি ওচৰলৈ গৈ কেইটামান বুটাম টিপিলে। ৱাশ্বিংটন ডি চিৰ পৰা অহা তেওঁৰ সেনাপতিৰ মুখখন দেখা গ"ল।
  
  "আমি স্থানত আছো ছাৰ। দহ মিনিটৰ পিছত টাৰ্গেট ৰেডি হ"ব।"
  
  "ডিভাইচটো অগ্ৰাধিকাৰ। সকলোতকৈ ওপৰত। এইটো মনত ৰাখিব"।
  
  "মহোদয়". মুখখন পিছলৈ লৰচৰ কৰিলে এটা উচ্চ দৃশ্য এটা উন্মোচন কৰিবলৈ। আৱৰ্জনাৰে ভৰি থকা আৰু প্ৰায় পৰিত্যক্ত হৈ পৰা পাৰ্কিং লটটোলৈ তললৈ চালে। দানাদাৰ ছবিখনত দেখা গৈছিল যে পৰ্দাৰ ওপৰত এজন ট্ৰেম্প ইফালে সিফালে ঘূৰি ফুৰিছে আৰু এযোৰ অটোমেটিক গেটৰ মাজেৰে নীলা ৰঙৰ নিছান এখন গাড়ী চলাই গৈ আছে।
  
  "সেই বিৰক্তিটোৰ পৰা মুক্তি পাবা। তেওঁ পুলিচ হ'ব পাৰে।"
  
  "আমি তেওঁক চেক কৰিলোঁ ছাৰ। সি মাত্ৰ এজন ট্ৰেম্প।"
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ ভিতৰত ক্ৰোধ লাহে লাহে গঢ় লৈ উঠিছে। "তাৰ পৰা মুক্তি পাবা। মোক আকৌ এবাৰ সুধিব আৰু মই তোমাৰ পৰিয়ালটো জীৱিত অৱস্থাত কবৰ দিম।"
  
  এই মানুহজনে কেৱল তেওঁৰ বাবে কাম কৰিছিল। কিন্তু এই মানুহজনে জানিছিল যে দিমিত্ৰী কোভালেংকো কি কৰিবলৈ সক্ষম। আন এটা কথা নোকোৱাকৈয়ে তেওঁ লক্ষ্য কৰি গৃহহীন মানুহজনৰ মূৰত গুলী মাৰিলে। মোটামুটিকৈ কংক্ৰিটৰ ঠাইখিনিত এটা ক"লা দাগ বিয়পিবলৈ আৰম্ভ কৰা দেখি ব্লাড ৰজাই হাঁহিলে।
  
  "মাৰ্ক হ"বলৈ পাঁচ মিনিট বাকী।"
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই মহিলাগৰাকীলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। কেইবামাহো ধৰি তাই তাৰ আলহী হৈ আছিল। প্ৰতিৰক্ষা সচিবৰ পত্নী সৰু পুৰস্কাৰ নাছিল। জনাথন গেটছে তাইৰ নিৰাপত্তাৰ বাবে বহুত মূল্য দিব ওলাইছিল।
  
  "ছাৰ, গেটছে নিজৰ সময়সীমা অতিক্ৰম কৰিলে।"
  
  আন যিকোনো পৰিস্থিতিত ৰক্তাক্ত ৰজাই এতিয়া নিজৰ দাখন ব্যৱহাৰ কৰিলেহেঁতেন। কোনো বিৰতি নাই। কিন্তু দ্বিতীয়টো যন্ত্ৰটো তেওঁৰ পৰিকল্পনাৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল যদিও অপৰিহাৰ্য নাছিল। কম্পিউটাৰৰ কাষত পৰি থকা চেটেলাইট ফোনটো তুলি লৈ এটা নম্বৰ ডায়েল কৰিলে।
  
  ৰিং আৰু ৰিং শুনিলোঁ। "তোমাৰ স্বামীয়ে যেন তোমাৰ নিৰাপত্তাৰ কথা চিন্তা কৰা নাই মিচেছ গেটছ।" ৰক্তাক্ত ৰজাই ওঁঠ দুটা কুটি হাঁহিৰ দৰে কিবা এটা কৰি ল"লে। "বা হয়তো ইতিমধ্যে তোমাৰ ঠাইত তেওঁ ল"লে, হুমম? এই আমেৰিকান ৰাজনীতিবিদসকলে..."
  
  ক্লিক এটা হ"ল, ভয় খোৱা মাতটোৱে অৱশেষত উত্তৰ দিলে। "হয়?"
  
  "আশাকৰোঁ আপুনি ওচৰত আছে আৰু আপোনাৰ হাতত ডিভাইচটো আছে বন্ধু। অন্যথা..."
  
  প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীৰ মাত সীমালৈকে টান হৈ পৰিল। তেওঁ কয়, "আমেৰিকাই অত্যাচাৰীৰ আগত প্ৰণাম নকৰে," আৰু সেই কথাবোৰে স্পষ্টভাৱে তেওঁৰ হৃদয় আৰু আত্মাৰ বহুখিনি ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰে। "আপোনাৰ দাবী পূৰণ নহ"ব।"
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই নৰকৰ দুৱাৰ আৰু ইয়াৰ বাহিৰত কি আছে সেই বিষয়ে চিন্তা কৰিলে। "তেন্তে তোমাৰ পত্নীৰ যন্ত্ৰণাত মৃত্যু হোৱা শুনা গেটছ। মই ক"লৈ যাম তাৰ বাবে দ্বিতীয়টো যন্ত্ৰৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  চেনেলটো খোলা থকাটো নিশ্চিত কৰি ৰক্তাক্ত ৰজাই নিজৰ দাখন ওপৰলৈ তুলি নিজৰ প্ৰতিটো হত্যাকাৰী কল্পনা পূৰণ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  
  দশম অধ্যায়
  
  
  হেডেন জেই কম্পিউটাৰৰ পৰা আঁতৰি গ"ল যেতিয়া তাইৰ মোবাইল ফোনটো বাজি উঠিল। বেন আৰু কেৰিনে কেপ্তেইন কুকৰ সাগৰীয় যাত্ৰা আৰু বিশেষকৈ হাৱাই দ্বীপপুঞ্জৰ সৈতে জড়িত যাত্ৰাসমূহক পুনৰুজ্জীৱিত কৰাত ব্যস্ত আছিল। কুক যদিও বিখ্যাত অভিযাত্ৰী হিচাপে বহুলভাৱে পৰিচিত আছিল, তথাপিও তেওঁ বহু প্ৰতিভাৰ অধিকাৰী আছিল, এনে লাগিছিল। তেওঁ আছিল এজন প্ৰখ্যাত নাৱিক আৰু নিপুণ মানচিত্ৰ নিৰ্মাতা। সকলো মেপ বনোৱা মানুহজনে নিউজিলেণ্ডৰ পৰা হাৱাইলৈকে ভূমি লিপিবদ্ধ কৰিছিল আৰু হাৱাইত প্ৰথম অৱতৰণ কৰা বুলি অধিক পৰিচিত আছিল, যিখন ঠাইৰ নাম তেওঁ চেণ্ডউইচ দ্বীপপুঞ্জ ৰাখিছিল। ১৭৭৮ চনত তেওঁ প্ৰথমবাৰৰ বাবে সন্মুখীন হোৱা ঠাইখনৰ প্ৰমাণ হিচাপে এই মূৰ্তিটো এতিয়াও কাউয়াইৰ ৱাইমিয়া চহৰত থিয় হৈ আছে।
  
  হেডনে পিছুৱাই গ"ল যেতিয়া তাই দেখিলে যে ফোন কৰাজন তাইৰ বছ জনাথন গেটছ।
  
  "হয় ছাৰ?"
  
  আনটো মূৰৰ পৰা মাজে মাজে উশাহ-নিশাহৰ শব্দহে শুনা গ"ল। তাই খিৰিকীখনৰ ওচৰলৈ গ"ল। "মোৰ কথা শুনিব পাৰিছানে? মহোদয়?"
  
  সি তাইক মৌখিকভাৱে ধমক দিয়াৰ পিছৰে পৰা সিহঁতৰ মাজত কথা পতা নাই। হেডেনে অলপ নিশ্চিত নহয় যেন লাগিল।
  
  অৱশেষত গেটছৰ মাত শুনা গ"ল। "তাইক মাৰি পেলালে। সেই হাৰামীবোৰে তাইক মাৰি পেলালে।"
  
  হেডেনে খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চাই থাকিল, একো দেখা নাপালে। "কি কৰিলে সিহঁতে?"
  
  তাইৰ পিছফালে বেন আৰু কেৰিনে তাইৰ সুৰত আতংকিত হৈ ঘূৰি গ"ল।
  
  "তেওঁলোকে মোৰ পত্নী হেডেনক লৈ গ"ল। মাহৰ আগতে। আৰু যোৱা নিশা সিহঁতে তাইক মাৰি পেলালে। কাৰণ মই সিহঁতৰ আদেশ নল"ম।"
  
  "নহয়. নোৱাৰিলে-"
  
  "হয়". গেটছৰ মাতটো ফাটি গ"ল যেতিয়া তেওঁৰ হুইস্কি ইন্ধনেৰে চলা এড্ৰিনেলিনৰ হুলস্থুল স্পষ্টভাৱে নোহোৱা হ"বলৈ ধৰিলে। "সেয়া তোমাৰ কোনো চিন্তাৰ বিষয় নহয় জে, মোৰ পত্নী। মই-মই সদায় দেশপ্ৰেমিক, গতিকে ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে তাইক অপহৰণ কৰাৰ কেইঘণ্টামানৰ ভিতৰতে গম পালে। মই থাকিম..." সি থমকি ৰ"ল। "দেশপ্ৰেমিক"।
  
  হেডনে কি ক"ব কষ্টেৰে গম পালে। "এতিয়া কিয় কোৱা?"
  
  "মোৰ পৰৱৰ্তী পদক্ষেপবোৰ বুজাবলৈ।"
  
  "নহয়!" হেডনে চিঞৰি উঠিল, হঠাতে আতংকিত হৈ খিৰিকীখনত খুন্দা মাৰিলে। "আপুনি এইটো কৰিব নোৱাৰে! অনুগ্ৰহ কৰি!"
  
  "আৰাম. নিজকে হত্যা কৰাৰ মোৰ কোনো উদ্দেশ্য নাই। প্ৰথমে মই চাৰাৰ প্ৰতিশোধ লোৱাত সহায় কৰিম। বিদ্ৰুপৰ কথা নহয়নে?
  
  "কি?"
  
  "এতিয়া মই গম পালোঁ মেট ড্ৰেকৰ কেনে লাগে।"
  
  হেডেনে চকু দুটা মুদি দিলে যদিও তথাপিও মুখৰ পৰা চকুলো ওলাই আহিল। কেনেডীৰ স্মৃতি ইতিমধ্যে পৃথিৱীৰ পৰা নোহোৱা হৈ গৈছিল, এসময়ত ইমান জুইৰে ভৰা হৃদয়খন এতিয়া চিৰন্তন ৰাতিলৈ পৰিণত হৈছে।
  
  "এতিয়া কিয় কোৱা?" অৱশেষত হেডনে পুনৰাবৃত্তি কৰিলে।
  
  "বুজাবলৈ।" গেটছে থমকি ৰ"ল, তাৰ পিছত ক"লে, "এড ব"ড্ৰ"ৰ এগৰাকী সৰু ভনীয়েক আছে। সবিশেষ আপোনালোকলৈ পঠাইছো। ডু ইট-"
  
  হেডেন ইমানেই থতমত খালে যে চেক্ৰেটাৰীয়ে কথাখিনি আগবঢ়াই নিয়াৰ আগতেই তাই চেক্ৰেটাৰীৰ কথাত বাধা দিলে। "আপুনি নিশ্চিত নেকি?"
  
  "এই হাৰামীটোক শেষ কৰিবলৈ আপোনাৰ সাধ্য অনুসৰি সকলো কৰক।"
  
  লাইনটো মৰি গ"ল। হেডেনে তাইৰ ফোনত ইমেইল এটা বাজি থকা শুনিলে। ৰৈ নোযোৱাকৈয়ে তাই হঠাতে ঘূৰি বেন ব্লেক আৰু তাৰ ভনীয়েকৰ চিন্তিত চাৱনিবোৰক আওকাণ কৰি কোঠাটোৰ পৰা ওলাই আহিল। তাই কিনিমাকিৰ সৰু আলমাৰীটোৰ ওচৰলৈ গৈ দেখিলে যে সি চ"ৰিজো চচৰ সৈতে চিকেন প্ৰস্তুত কৰি আছে।
  
  "এলিচিয়া ক"ত?"
  
  "কালি তাইৰ পাছ বাতিল হ"ল।" ডাঙৰ হাৱাইয়ানজনৰ কথাবোৰ বিকৃত হৈ পৰিল।
  
  হেডনে ওচৰলৈ হেলান দিলে। "ফুকিং ইডিয়ট নহ"বা। আমি দুয়ো জানো তাইক পাছৰ প্ৰয়োজন নাই। গতিকে, এলিচিয়া ক"ত?"
  
  প্লেটবোৰলৈ চাই কিনিমাকিৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "হুমম, এমিনিট। তাইক বিচাৰি পাম। নাই, তাৰ বাবে তাই বৰ বুজিব পৰা। মই কৰিম-"
  
  "মাত্ৰ তাইক ফোন কৰক।" সেই কথাবোৰ কোৱাৰ লগে লগে হেডেনৰ পেটটো চেপি ধৰিলে আৰু ক"লা ৰঙে তাইৰ আত্মাক আৱৰি ধৰিলে। "তাইক ড্ৰেকৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিবলৈ কওক। যি বিচাৰিছিল তাকেই পালে। তথ্য পাবলৈ আমি এজন নিৰীহ ব্যক্তিক আঘাত দিবলৈ ওলাইছো।"
  
  "চিষ্টাৰ বৌড্ৰ"?" কিনিমাকাক সাধাৰণতকৈ চোকা যেন লাগিল। "সঁচাকৈয়ে তেওঁৰ এটা আছেনে? আৰু গেটছে চহী কৰিলে?"
  
  "আপুনিও কৰিব," হেডেনে তাইৰ চকু দুটা শুকুৱাই মচিলে, "যদি কোনোবাই মাত্ৰ আপোনাৰ পত্নীক অত্যাচাৰ কৰি হত্যা কৰে।"
  
  কিনিমাকাই মনে মনে এই কথা হজম কৰিলে। "আৰু ইয়াৰ ফলত চিআইএই এজন আমেৰিকান নাগৰিকৰ ক্ষেত্ৰতো একে কাম কৰিব পাৰে?"
  
  "এতিয়াৰ বাবে সেইটোৱেই হ"ল" হেডনে ক"লে। "আমি যুদ্ধত আছো।"
  
  
  একাদশ অধ্যায়
  
  
  মেট ড্ৰেকে দামী বস্তুৰে আৰম্ভ কৰিছিল। জনী ৱাকাৰ ব্লেকৰ বটলটোৱে আমন্ত্ৰণ জনাইছিল আৰু বেছি জৰাজীৰ্ণ যেন নালাগিছিল।
  
  হয়তো ইয়াতকৈ ভাল কিবা এটাই তাইৰ মুখৰ স্মৃতি সোনকালে স্থানচ্যুত কৰি পেলাব? এইবাৰ সপোনত সচাকৈয়ে সি সদায় প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়াৰ দৰে তাইক বচাবনে?
  
  অনুসন্ধান চলি থাকিল।
  
  হুইস্কি জ্বলি গ"ল। লগে লগে গিলাচটোৰ পৰা পানী উলিয়াই দিলে। সি আকৌ ভৰাই দিলে। তেওঁ মনোযোগ দিবলৈ যথেষ্ট কষ্ট কৰিলে। তেওঁ আছিল আনক সহায় কৰা, তেওঁলোকৰ আস্থা অৰ্জন কৰা, হিচাপ লোৱাৰ বাবে থিয় দিয়া আৰু কাকো কেতিয়াও নিৰাশ কৰা মানুহ।
  
  কিন্তু তেওঁ কেনেডি মূৰক ব্যৰ্থ কৰিলে। আৰু তাৰ আগতে তেওঁ এলিছনক বিফল কৰিছিল। আৰু তেওঁ তেওঁলোকৰ গৰ্ভস্থ সন্তানক বিফল কৰিলে, যিটো কেঁচুৱা তেওঁৰ জীয়াই থকাৰ সুযোগ পোৱাৰ আগতেই মৃত্যুমুখত পৰিছিল।
  
  জনী ৱাকাৰেও আগতে চেষ্টা কৰা আন প্ৰতিটো বটলৰ দৰেই নিজৰ হতাশা আৰু গভীৰ কৰি তুলিলে। তেওঁ জানিছিল যে এনেকুৱা হ"ব। সি বিচাৰিছিল যে ই বিষ হওক। তেওঁ বিচাৰিছিল যে ই তেওঁৰ আত্মাৰ পৰা যন্ত্ৰণাৰ টুকুৰা এটা কাটি পেলাওক।
  
  যন্ত্ৰণা আছিল তেওঁৰ অনুতাপ।
  
  সি খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চাই থাকিল। ই পিছলৈ চাই থাকিল, খালী, অদৃশ্য আৰু আৱেগহীন - ক"লা দাগ পৰা, ঠিক তেওঁৰ দৰেই। মে" আৰু এলিচিয়াৰ পৰা আপডেট ক্ৰমান্বয়ে বিৰল হৈ পৰিল। তেওঁৰ SAS বন্ধুসকলৰ ফোন সময়মতে আহি থাকিল।
  
  কিছুদিন পূৰ্বে ব্লাডি কিঙে বেনৰ পিতৃ-মাতৃক হত্যা কৰিছিল। তেওঁলোক নিৰাপদে আছিল। তেওঁলোকে কেতিয়াও বিপদৰ কথা নাজানিছিল, আৰু বেন কেতিয়াও গম নাপাব যে তেওঁলোক ব্লাড কিংৰ প্ৰতিশোধৰ বলি হোৱাৰ কিমান ওচৰ চাপি আহিছিল।
  
  আৰু ব্লেকহঁতক পহৰা দি থকা চিআইএৰ এজেণ্টসকলেও নাজানিছিল। এছ এ এছক চিনাক্তকৰণ বা পিঠিত থপৰিয়াই দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাছিল। তেওঁলোকে কেৱল কামটো সম্পূৰ্ণ কৰি পৰৱৰ্তী কামটোলৈ আগবাঢ়িল।
  
  এটা ভূতুনী সুৰ বাজিবলৈ ধৰিলে। গীতটো যিমানেই মন চুই যোৱা আছিল সিমানেই সুন্দৰ আছিল - ইভানেচেন্সৰ 'মাই ইমৰটেল' - আৰু ই তেওঁক কেতিয়াও হেৰুৱাই পেলোৱা সকলো কথা মনত পেলাই দিছিল।
  
  এইটোৱেই আছিল তেওঁৰ ৰিংটোন। অলপ বিভ্ৰান্ত হৈ সি চাদৰবোৰৰ চাৰিওফালে ফুচফুচাই থাকিল, কিন্তু শেষত ফোনত পাৰ হৈ গ"ল।
  
  "হয়?"
  
  "এইজন হেডেন, মেট।"
  
  সি অলপ পোনে পোনে উঠি বহিল। হেডেনে নিজৰ শেহতীয়া কৃতিত্বৰ বিষয়ে জানিছিল যদিও সেইবোৰক আওকাণ কৰিবলৈ বাছি লৈছিল। এলিচিয়া আছিল তেওঁলোকৰ মাজৰ গ"-টুইন। "কি হৈছে?" বেন-?" সেই কথাবোৰ ক"বলৈও সি নিজেই আনিব পৰা নাছিল।
  
  "সি ঠিকেই আছে।" আমি ভালেই আছো। কিন্তু কিবা এটা হ'ল।"
  
  "কোভালেংকোক বিচাৰি পাইছানে?" অধৈৰ্য্যতাই মদ্যপানৰ কুঁৱলীৰ মাজেৰে উজ্জ্বল স্পটলাইটৰ দৰে কাটি পেলালে।
  
  "নাই, এতিয়াও নহয়।" কিন্তু এড ব"ড্ৰ"ৰ এগৰাকী ভগ্নী আছেই। আৰু আমি তাইক ইয়ালৈ আনিবলৈ অনুমতি পাইছিলোঁ।"
  
  হুইস্কিৰ কথা পাহৰি ড্ৰেকে বহিল। ঘৃণা আৰু নৰকৰ অগ্নিয়ে তেওঁৰ হৃদয়ত দুটা চিন জ্বলাই দিলে। "কি কৰিব লাগে মই ঠিকেই জানো।"
  
  
  বাৰ অধ্যায়
  
  
  হেডেনে আহিবলগীয়া কথাবোৰৰ বাবে নিজকে সাজু কৰিলে। তাইৰ সমগ্ৰ চিআইএ কেৰিয়াৰে তাইক এই পৰিস্থিতিৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰা নাছিল। নিহত হ"ল প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীৰ পত্নী। শক্তিশালী লোকৰ অজ্ঞাত সংখ্যক আত্মীয়ক পণবন্দী কৰি ৰখা এজন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সন্ত্ৰাসবাদী।
  
  ইয়াৰ লগত জড়িত সকলোৰে পৰিচয় চৰকাৰে জানিছিল নেকি? কেতিয়াও নহয়. কিন্তু আপুনি নিশ্চিত হ"ব পাৰে যে তেওঁলোকে কেতিয়াও এৰি দিয়াতকৈ বহু বেছি জানিছিল।
  
  তাই প্ৰথম নামভৰ্তি কৰাৰ সময়ত বহুত সহজ যেন লাগিছিল। হয়তো তেতিয়া, ১১ ছেপ্টেম্বৰৰ আগতে কথাবোৰ সহজ আছিল। হয়তো তাইৰ দেউতাক জেমছ জেৰ দিনত, যিজন কিংবদন্তি এজেণ্ট তাই অনুকৰণ কৰিবলৈ আকাংক্ষা কৰিছিল, কথাবোৰ আছিল ক"লা-বগা।
  
  আৰু নিৰ্দয়।
  
  চোকা ধাৰেৰে আছিল। ব্লাড ৰজাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ বহু স্তৰত যুঁজিছে যদিও তাইৰ যুদ্ধখন হয়তো এতিয়াও এতিয়ালৈকে আটাইতকৈ ভয়ংকৰ আৰু সফল বুলি প্ৰমাণিত হৈছে।
  
  তাইৰ পক্ষত থকা মানুহবোৰৰ বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ ব্যক্তিত্বই তাইক সুবিধা দিছিল। গেটছে প্ৰথমে এই কথা লক্ষ্য কৰিছিল। সেইবাবেই তেওঁ তেওঁলোকক বাৰ্মুডা ত্ৰিভুজক কেন্দ্ৰ কৰি থকা ৰহস্যৰ ওপৰত নিজাববীয়াকৈ তদন্ত কৰিবলৈ অনুমতি দিছিল। গেটছ তাই ভবাতকৈও বেছি চতুৰ আছিল। তেওঁ লগে লগে দেখিলে যে মেট ড্ৰেক, বেন ব্লেক, মে কিটানো আৰু এলিচিয়া মাইলছৰ দৰে বিপৰীতমুখী ব্যক্তিত্বই যি সুবিধা প্ৰদান কৰিছিল। তাইৰ দলৰ সম্ভাৱনা তেওঁ দেখিছিল। আৰু তেওঁ সকলোকে একত্ৰিত কৰিলে।
  
  উজ্বল.
  
  ভৱিষ্যতৰ দল?
  
  এতিয়া সকলো হেৰুৱা মানুহজনে বিচাৰিছিল যে পত্নীক ইমান নিৰ্মমভাৱে হত্যা কৰা মানুহজনৰ ন্যায় হওক।
  
  হেডনে ব"ড্ৰ"ৰ কোঠাটোৰ ওচৰ পালেগৈ। লেকনিক ভাড়াতীয়াজনে এলেহুৱা হৈ নিজৰ ভাঁজ কৰা হাত দুখনৰ ওপৰেৰে তাইৰ ফালে চালে।
  
  "মই তোমাক সহায় কৰিব পাৰিমনে এজেণ্ট জে?"
  
  হেডনে আৰু চেষ্টা নকৰিলে কেতিয়াও নিজকে ক্ষমা নকৰিলেহেঁতেন। "কোভালেংকোৰ স্থান কওকচোন, ব"ড্ৰ"। মাত্ৰ দি দিয়ক আৰু সকলো শেষ হৈ যাব।" তাই বাহু দুটা মেলি দিলে। "মানে তোমাৰ বিষয়ে সি ছিট এটা দিয়াৰ দৰে নহয়।"
  
  "কিজানি সি জানে।" বৌড্ৰ"ৱে শৰীৰটো ঘূৰাই বিচনাৰ পৰা পিছলি গ"ল। "কিজানি সি নাজানে। ক"বলৈও সোনকালে হ"ব পাৰে, হুহ?"
  
  "তেওঁৰ পৰিকল্পনা কি? এই নৰকৰ দুৱাৰ কি?
  
  "যদি মই জানিলোহেঁতেন..." বৌড্ৰ"ৰ মুখত ভোজ খোৱা হাঁহৰ হাঁহিটো দেখা গ"ল।
  
  "আপুনি সঁচাকৈয়ে কৰে।" হেডেন অতি বাস্তৱিক হৈয়েই থাকিল। "মই তোমাক এই শেষ সুযোগটো দিছো।"
  
  "লাষ্ট চান্স? মোক গুলীয়াই মাৰিব নেকি? অৱশেষত চিআইএই উপলব্ধি কৰিছেনে যে তেওঁলোকে খেলত থাকিবলৈ কি ক"লা পাপ কৰিব লাগিব?"
  
  হেডনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "ইয়াৰ এটা সময় আৰু ঠাই আছে।"
  
  "নিশ্চিতভাৱে. কেইবাখনো ঠাইৰ নাম ক"ব পাৰিলোঁ৷" বৌড্ৰ"ৱে তাইক উপহাস কৰিলে, লালাৰ স্প্ৰে"ৰ মাজেৰে উন্মাদনা জিলিকি উঠিল। "এজেণ্ট জে, তুমি মোৰ লগত এনেকুৱা একো কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে মোক ব্লাড কিংৰ দৰে শক্তিশালী কাৰোবাক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিবলৈ বাধ্য কৰিব।"
  
  "বাৰু..." হেডনে নিজকে জোৰকৈ হাঁহিলে। "সেইটোৱেই আমাক ভাবিবলৈ বাধ্য কৰালে এড।" তাইৰ মাতত আনন্দৰ ভাব যোগ কৰিলে। "তোমাৰ ইয়াত একো নাই বন্ধু। একো নাই. আৰু তথাপিও তুমি ছিটিকি নাযাবা। আপুনি বহি থাকে, অপচয় কৰি, সিদ্ধান্তটো আনন্দৰে গ্ৰহণ কৰি। সম্পূৰ্ণ হাৰামীৰ দৰে। হেৰুৱাৰ দৰে। দক্ষিণৰ গোন্ধৰ টুকুৰা এটাৰ দৰে।" হেডেনে ইয়াক নিজৰ সকলোখিনি দিলে।
  
  বৌড্ৰ"ৰ মুখত এটা টান বগা ৰেখা গঠন হ"ল।
  
  "আপুনি হাৰ মানি যোৱা মানুহ। কুইৰ্ক। ত্যাগ. ইম্পোটেণ্ট।"
  
  বৌড্ৰ"ই তাইৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  হেডেনে তাক জোকাই জোকাই তাইৰ মুখখন বাৰবোৰৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। "ফাকিং ফ্লেচিড ডিক।"
  
  ব"ড্ৰ"ৱে ঘুচা এটা মাৰিলে, কিন্তু হেডনে আৰু বেছি বেগেৰে পিছুৱাই গ"ল, তথাপিও নিজকে হাঁহিবলৈ বাধ্য কৰিলে। ষ্টীলত খুন্দা মৰা তাৰ মুষ্টিৰ শব্দটো মুখত তিতা চৰ এটাৰ দৰে হৈ পৰিল।
  
  "গতিকে আমি আচৰিত হৈছিলো। তোমাৰ দৰে সৈনিক এজনক কিহৰ বাবে দুৰ্বল ইচ্ছাশক্তিৰ সদস্য হৈ পৰে?"
  
  এতিয়া বৌড্ৰোৱে লাহে লাহে বুজি পোৱা চকুৰে তাইৰ ফালে চালে।
  
  "ইমানেই". হেডনে তেওঁৰ অনুকৰণ কৰিলে। "আপুনি তাত উপস্থিত হ"ল নহয়? তাইৰ নাম মাৰিয়া নহয়?"
  
  বৌড্ৰ"ৱে ক"ব নোৱাৰা খঙত বাৰবোৰ বন্ধ কৰি দিলে।
  
  হাঁহি মাৰিবলৈ হেডেনৰ পাল আহিল। "মই ইতিমধ্যে কোৱাৰ দৰে।" ইম্পোটেণ্ট।"
  
  তাই আঁতৰি গ"ল। বীজ সিঁচা হৈছিল। গতি আৰু নিষ্ঠুৰতাৰ কথা আছিল। স্বাভাৱিক পৰিস্থিতিত এড ব"ড্ৰ"ৱে কেতিয়াও ফাটি যোৱা নাছিল। কিন্তু এতিয়া...
  
  কিনিমাকাই টিভিটো গুটিয়াই দিলে, যিটো তেওঁলোকে ভাড়াতীয়াজনে চাব পৰাকৈ চকী এখনত বান্ধি দিলে। মানুহজনৰ মাতত থকা চিন্তাটো লুকুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিলেও স্পষ্ট হৈ পৰিল।
  
  "কি হেল তোমালোক মানুহে টানিবলৈ চেষ্টা কৰিছা?"
  
  "চাই থাকিবা হাৰামী।" হেডেনে তাইৰ মাতটো এনেকুৱা কৰি তুলিলে যেন তাই কেৱল আৰু গুৰুত্ব নিদিয়ে। কিনিমাকাই টিভিটো অন কৰিলে।
  
  বৌড্ৰ"ৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "নাই" সি কেৱল ওঁঠ দুটাৰে মনে মনে ক"লে। "অ' নহয়"।
  
  সম্পূৰ্ণ বিশ্বাসযোগ্য হাঁহি এটা মাৰি হেডেনে নিজৰ দৃষ্টিক সাক্ষাৎ কৰিলে। "আমি যুদ্ধত আছো, বৌড্ৰ"। এতিয়াও কথা ক'বলৈ মন যোৱা নাই? এটা চুদাচুদি এপেণ্ডেজ বাছি লওক।"
  
  
  * * *
  
  
  মেট ড্ৰেকে ফ্ৰেমত প্ৰৱেশ কৰাৰ আগতে কেমেৰাটো সুৰক্ষিতভাৱে স্থানত থকাটো নিশ্চিত কৰিছিল। ক"লা বালাক্লাভাটো ছদ্মবেশতকৈ ইফেক্টৰ বাবে বেছিকৈ মুখৰ ওপৰেৰে তললৈ টানি অনা হৈছিল যদিও তেওঁ পিন্ধা বুলেটপ্ৰুফ ভেষ্ট আৰু কঢ়িয়াই নিয়া অস্ত্ৰই ছোৱালীজনীৰ পৰিস্থিতিৰ গুৰুত্ব একেবাৰে স্পষ্ট কৰি তুলিছিল।
  
  ছোৱালীজনীৰ চকু দুটা আছিল হতাশা আৰু ভয়ৰ হ্ৰদ। তাই কি কৰিলে তাৰ কোনো ধাৰণা নাছিল। তেওঁলোকক কিয় প্ৰয়োজন হৈছিল মোৰ কোনো ধাৰণা নাই। ভায়েকে জীৱিকাৰ বাবে কি কৰে তাই গম পোৱা নাছিল।
  
  মাৰিয়া ফেডাক নিৰ্দোষী, ড্ৰেকে ভাবিলে, আজিকালি যদি কোনোবা নিৰ্দোষী। আকস্মিকভাৱে ধৰা পৰা, সমগ্ৰ পৃথিৱীতে বিয়পি পৰা জালত দুৰ্ভাগ্যত ধৰা পৰা, যিয়ে মৃত্যু, হৃদয়হীনতা আৰু ঘৃণাৰ দ্বাৰা হিচকি উঠিছিল আৰু ক্ৰিক ক্ৰিক কৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে তাইৰ কাষত ৰৈ গ"ল, সোঁহাতত দা এখন লৰচৰ কৰিলে, আনজনীয়ে বন্দুকটোৰ ওপৰত লাহেকৈ হেলান দিলে। তাই যে নিৰ্দোষী সেইটো তেওঁৰ বাবে আৰু কোনো গুৰুত্ব নাছিল। প্ৰতিশোধ আছিল, কম নাছিল। এটা জীৱনৰ বাবে এটা জীৱন।
  
  ধৈৰ্য্য ধৰি ৰৈ থাকিল।
  
  
  * * *
  
  
  "মাৰিয়া ফেডাক," হেডনে ক"লে। "তাই তোমাৰ ভনীয়েক, বিয়া হৈ গৈছে মিষ্টাৰ ব"ড্ৰ"। আপোনাৰ ভনীয়েক, পাহৰি যোৱা, মিষ্টাৰ মাৰ্চেনাৰী। তোমাৰ ভনীয়েক আতংকিত হৈ পৰিছে মিষ্টাৰ কিলাৰ। তাই নাজানে তাইৰ ভায়েক কোন, সি নিয়মীয়াকৈ কি কৰে। কিন্তু তাই সঁচাকৈয়ে তোমাক চিনি পায়। তাই এজন মৰমিয়াল ভাতৃক চিনি পায়, যিয়ে বছৰত এবাৰ বা দুবাৰ তাইৰ ওচৰলৈ আহে ভুৱা কাহিনী আৰু সন্তানৰ বাবে চিন্তাশীল উপহাৰ লৈ। কোৱা এড, মাক নোহোৱাকৈ সিহঁত ডাঙৰ হোৱাটো বিচাৰে নেকি?"
  
  বৌড্ৰ"ৰ চকু দুটা উখহি উঠিছিল। তেওঁৰ উলংগ ভয়টো ইমানেই প্ৰবল আছিল যে হেডনে আচলতে তেওঁৰ প্ৰতি দুখ পাইছিল। কিন্তু এতিয়া সময় নাছিল। ভনীয়েকৰ জীৱনটো সঁচাকৈয়ে ভাৰসাম্যত আছিল। সেইবাবেই তেওঁলোকে আয়োজক হিচাপে মেট ড্ৰেক, এজনক বাছি লৈছিল।
  
  "মাৰিয়া"। কৰুণ আৰু হতাশ হৈ তেওঁৰ পৰা শব্দটো ওলাই আহিল।
  
  
  * * *
  
  
  ভয় খোৱা ছোৱালীজনীক ড্ৰেকে কষ্টেৰে দেখা পালে। তেওঁ কেনেডীক কোলাত মৃত অৱস্থাত দেখিলে। বেনৰ তেজ ওলোৱা হাত দুখন সি দেখিলে। হেৰিছনৰ দোষী মুখখন সি দেখিলে।
  
  কিন্তু সকলোতকৈ বেছি তেওঁ কোভালেংকোক দেখিছিল। ব্লাড কিং, মাষ্টাৰমাইণ্ড, ইমানেই শূন্য আৰু অনুভৱহীন মানুহ যে তেওঁ পুনৰ সজীৱ মৃতদেহৰ বাহিৰে আন একো হ"ব নোৱাৰে। জম্বি। মানুহজনৰ মুখখন দেখি সি ঘেৰি থকা সকলো বস্তুতে জীৱনটোক ডিঙি চেপি ধৰিব বিচাৰিলে।
  
  তাৰ হাত দুখন ছোৱালীজনীৰ ওচৰলৈ আগবঢ়াই দি তাইৰ ডিঙিত বন্ধ হৈ গ"ল।
  
  
  * * *
  
  
  হেডনে মনিটৰটোলৈ চকু টিপিয়াই দিলে। ড্ৰেকে কথাবোৰ খৰখেদাকৈ কৰি আছিল। বৌড্ৰ"ৱে নম্ৰ হ"বলৈ সময় পোৱা নাছিল। কিনিমাকাই তাইৰ ফালে খোজ দিলে, সদায় দয়ালু মধ্যস্থতাকাৰী, কিন্তু এলিচিয়া মাইলছে তাক পিছুৱাই লৈ গ"ল।
  
  "কোনো উপায় নাই ডাঙৰ ল"ৰা। এই হাৰামীবোৰে ঘামচি ওলাব দিয়ক। তেওঁলোকৰ হাতত মৃত্যুৰ বাহিৰে একো নাই।"
  
  হেডেনে নিজকে জোৰ কৰি বৌড্ৰ"ক ঠাট্টা কৰিছিল যেনেকৈ তাইৰ মনত পৰিছিল যে তেওঁ নিজৰ মানুহক হত্যা কৰাৰ নিৰ্দেশ দিওঁতে তেওঁক ঠাট্টা কৰিছিল।
  
  "আপুনি চিঞৰিবলৈ ওলাইছে নেকি এড, নে জানিব বিচাৰিছে যে ইউ কেত তেওঁলোকে কেনেকৈ চুচি বনায়?"
  
  বৌড্ৰ"ৱে তাইৰ ফালে হত্যাকাৰী দৃষ্টিৰে চালে। তাৰ মুখৰ কোণৰ পৰা পাতল পৰিমাণৰ লালা বৈ আহিল। তেওঁৰ আৱেগে তেওঁক আগুৰি ধৰিছিল, ঠিক যেনেকৈ তেওঁৰ ওচৰত হত্যাকাণ্ড এটা অনুভৱ কৰিলে। হেডেনে নিবিচাৰিছিল যে সি তাইৰ পৰা নিজকে বন্ধ কৰি ৰাখক।
  
  ইতিমধ্যে এলিচিয়া বাৰবোৰৰ ওচৰত আছিল। "আপুনি মোৰ প্ৰেমিকক ফাঁচী দিয়াৰ নিৰ্দেশ দিছিল। আপুনি আনন্দিত হোৱা উচিত যে ড্ৰেকে ডাইচিং কৰি আছে আৰু মই নহয়। মই সেই কুকুৰজনীক দুগুণ কষ্ট দিলোঁহেঁতেন।"
  
  বৌড্ৰ"ৱে এজনৰ পৰা আনটোলৈ চালে। "তোমালোক দুয়োজনে ভাল হ"ব যে মই কেতিয়াও ইয়াৰ পৰা ওলাই নাযাওঁ। শপত খাই তোমালোক দুয়োকে টুকুৰা টুকুৰ কৰি দিম।"
  
  "বচাই ৰাখক।" ড্ৰেকে মাৰিয়া ফেডাকৰ ডিঙি চেপি ধৰাটো হেডেনে চাই থাকিল। "তাইৰ বেছি সময় নাই।"
  
  বৌড্ৰ" আছিল এজন কঠিন মানুহ আৰু মুখখন বন্ধ আছিল। "চিআইএই মোৰ ভনীয়েকৰ কোনো ক্ষতি নকৰে। তাই আমেৰিকাৰ নাগৰিক।"
  
  এতিয়া হেডনে সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰিলে যে পাগলজনে সঁচাকৈয়ে নাপালে। "মোৰ কথা শুনা হে পাগল হাৰামী" তাই হিচকি উঠিল। "আমি যুদ্ধত আছো। ব্লাডি ৰজাই আমেৰিকাৰ মাটিত আমেৰিকানক হত্যা কৰিছিল। ডজন ডজন অপহৰণ কৰিছিল। ডজন ডজন।তেওঁ এই দেশখনক মুক্তিপণৰ বাবে ধৰি ৰাখিব বিচাৰে। তোমাক বা তোমাৰ দুৰ্গন্ধময় ভনীয়েকৰ কথাও সি একো ধিক্কাৰ নিদিয়ে!"
  
  এলিচিয়াই তাইৰ ইয়াৰপিছত কিবা এটা বিৰবিৰাই উঠিল। হেডনে নিৰ্দেশনা শুনিলে। কিনিমাকাইও একেদৰেই কৰিলে।
  
  ড্ৰেকৰো তেনেকুৱাই।
  
  মহিলাগৰাকীৰ ডিঙিটো এৰি দি বন্দুকটো তাৰ হোলষ্টাৰৰ পৰা উলিয়াই আনিলে।
  
  হেডেনে ইমান জোৰেৰে দাঁত দুটা চেপি ধৰিলে যে তাইৰ মূৰৰ খুলিৰ চাৰিওফালে থকা স্নায়ুবোৰে চিঞৰি উঠিল। তাইৰ আন্ত্ৰিক প্ৰবৃত্তিই তাইক প্ৰায় চিঞৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল আৰু তাক বন্ধ কৰিবলৈ কৈছিল। তাইৰ ফোকাচ এচেকেণ্ডৰ বাবে ম্লান হৈ পৰিল, কিন্তু তাৰ পিছত তাইৰ প্ৰশিক্ষণ আৰম্ভ হ"ল, তাইক ক"লে যে এইটোৱেই তেওঁলোকৰ কোভালেংকোক বিচাৰি উলিওৱাৰ আটাইতকৈ ভাল সুযোগ।
  
  শ শ বা তাতোকৈ অধিক লোকক বচাবলৈ এটা জীৱন।
  
  বৌড্ৰ"ৱে তাইৰ মুখত আৱেগৰ খেলাটো লক্ষ্য কৰিলে আৰু হঠাতে নিজকে বাৰবোৰত বিচাৰি পালে, পতিয়ন গৈ হাতখন আগবঢ়াই গুৰগুৰাই উঠিল।
  
  "তেনেকুৱা নকৰিবা।" মোৰ সৰু ভনীয়েকৰ লগত এনেকুৱা কৰাৰ সাহস নকৰিবা নেকি!"
  
  হেডেনৰ মুখখন আছিল শিলৰ মুখা। "লাষ্ট চান্স, কিলাৰ।"
  
  "ব্লাডি কিং এজন ভূত। মই যিমান জানো, ই ৰঙা হেৰিং হ"ব পাৰে। এই ধৰণৰ বস্তু তেওঁ ভাল পায়।"
  
  "বুজি পাইছিল. আমাক পৰীক্ষা কৰক।"
  
  কিন্তু বৌড্ৰ" বহুদিনৰ পৰা ভাড়াতীয়া, বহুদিনৰ পৰা হত্যাকাৰী। আৰু কৰ্তৃত্বশীল ব্যক্তিসকলৰ প্ৰতি তেওঁৰ ঘৃণাই তেওঁৰ বিচাৰক অন্ধ কৰি পেলালে। "নৰকলৈ যা, কুকুৰ।"
  
  হেডেনৰ হৃদয়খন ডুব গ"ল যদিও তাই হাতৰ কব্জিত থকা মাইক্ৰ"ফোনৰ মনিটৰটো টিপিলে। "তাইক গুলীয়াই দিয়া।"
  
  ড্ৰেকে বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলি তাইৰ মূৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। তাৰ আঙুলিটোৱে ট্ৰিগাৰটো টিপি দিলে।
  
  বৌড্ৰ"ৱে ভয়তে গৰ্জন কৰিলে। "নহয়! ৰক্তাক্ত ৰজা ইন-"
  
  ড্ৰেকে বন্দুকৰ গুলীৰ ভয়ংকৰ শব্দক বাকী সকলো শব্দ ডুবাই পেলাবলৈ দিলে। মাৰিয়া ফেডাকৰ মূৰৰ কাষৰ পৰা তেজ ছিটিকি অহাটো সি চাই থাকিল।
  
  "উত্তৰ অ"আহু!" বৌড্ৰ"ৱে শেষ কৰিলে। "তেওঁৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ৰেঞ্চখন আছে..." মজিয়াত ডুব যোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ কথাবোৰ পিছুৱাই গ"ল, মৃত ভনীয়েকক চকীখনত ঢলি পৰাটো চাই আৰু পিছফালে তেজেৰে ছিটিকি পৰা বেৰখনলৈ চাই। বালাক্লাভা পিন্ধা মূৰ্তিটোৱে পৰ্দাৰ কাষ চাপি অহাটো সি থতমত খাই চাই থাকিল যেতিয়ালৈকে পৰ্দাখন সম্পূৰ্ণৰূপে ভৰাই নাযায়। তাৰ পিছত মাস্কখন খুলিলে।
  
  মেট ড্ৰেকৰ মুখখন ঠাণ্ডা, দূৰৈৰ, নিজৰ চাকৰিটো ভাল পোৱা এজন জল্লাদৰ মুখখন।
  
  হেডেন কঁপি উঠিল।
  
  
  তেৰ অধ্যায়
  
  
  মেট ড্ৰেকে টেক্সিৰ পৰা নামি চকু মুদি তেওঁৰ সন্মুখত উৰি থকা ওখ অট্টালিকাটো অধ্যয়ন কৰিলে। ধূসৰ আৰু অবৰ্ণনীয়, ই আছিল চিআইএৰ গোপন অভিযানৰ বাবে নিখুঁত আৱৰণ। স্থানীয় এজেণ্টসকলে মাটিৰ তলৰ গেৰেজত অনুপ্ৰৱেশ কৰিবলগীয়া হৈছিল, নিৰাপত্তাৰ একাধিক স্তৰৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছিল। বাকী সকলোৱে, এজেণ্ট হওক বা সাধাৰণ নাগৰিক, ইচ্ছাকৃতভাৱে নিজকে সহজ লক্ষ্য হিচাপে উপস্থাপন কৰি সন্মুখৰ দুৱাৰেদি সোমাই গ"ল।
  
  মনত পৰাৰ ভিতৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে প্ৰায় সচেতন হৈ সি দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ এজন ব্যক্তিৰ ঘূৰ্ণনীয় দুৱাৰখন ঠেলি খুলি দিলে। অন্ততঃ এই ইনষ্টলেশ্যনে নিজৰ সুৰক্ষাক গুৰুত্বসহকাৰে লোৱা যেন লাগিল। সন্মুখত এখন সাধাৰণ টেবুল আছিল, য"ত আধা ডজন কঠোৰ চেহেৰাৰ মানুহ বহি আছিল। নিঃসন্দেহে আৰু বহুতেই চাই আছিল।
  
  সি চিকচিকিয়া টাইলছৰ মজিয়াখন পাৰ হৈ গ"ল। "হেডেন জে মোক লগ কৰিবলৈ অপেক্ষা কৰি আছে।"
  
  "আপোনাৰ নাম কি?"
  
  "ড্ৰেক।"
  
  "মেট ড্ৰেক?" চকীদাৰজনৰ ষ্ট"ইক চেহেৰাটো অলপ দোদুল্যমান হৈ পৰিল।
  
  "নিশ্চিতভাৱে".
  
  মানুহজনে তেওঁক এনে এটা চাৱনি দিলে যিটো কোনো ব্যক্তিয়ে চেলিব্ৰিটি বা বন্দীক দেখাৰ সময়ত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। তাৰ পাছত ফোন এটা কৰিলে। এচেকেণ্ডৰ পিছত তেওঁ ড্ৰেকক এটা বিচক্ষণ লিফটলৈ লৈ গ"ল। চাবিটো সুমুৱাই বুটামটো টিপিলে।
  
  ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে লিফটখন ওপৰলৈ উৰি গৈছে, যেন বতাহৰ কুশ্বনত উঠিছে। তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে যে কি হ"ব সেই বিষয়ে বেছি নাভাবিব, তেওঁ পৰিঘটনাবোৰক নিজৰ যত্ন ল"বলৈ দিলে। দুৱাৰখন খোল খালে সি কৰিডৰৰ ফালে মুখ কৰিলে।
  
  কৰিডৰৰ শেষত তেওঁক সম্ভাষণ জনাবলৈ কমিটীখন থিয় হৈ আছিল।
  
  বেন ব্লেক আৰু তেওঁৰ ভগ্নী কেৰিন। হেডেন। কিনিমাকা। পিছফালে ক"ৰবাত থিয় হৈ আছিল এলিচিয়া মাইলছ। মেক সি দেখা নাপালে যদিও তাৰ পিছত সিও সঁচাকৈয়ে আশা কৰা নাছিল।
  
  দৃশ্যটো যদিও ভুল আছিল। ইয়াৰ ভিতৰত কেনেডীও অন্তৰ্ভুক্ত হ"ব লাগিছিল। তাইৰ অবিহনে সকলোবোৰ আচৰিত যেন লাগিছিল। লিফটৰ পৰা ওলাই আহি সি মনত পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে যে সিহঁতেও হয়তো একে অনুভৱ কৰিছিল। কিন্তু সিহঁতে প্ৰতি নিশা বিচনাত পৰি তাইৰ চকুৰে চাই ভাবিছিল নেকি যে তাইক বচাবলৈ ড্ৰেক কিয় নাছিল?
  
  তাৰ পিছত বেন তেওঁৰ সন্মুখত থিয় হ"ল আৰু ড্ৰেকে একো নোকোৱাকৈয়ে ডেকা ল"ৰাটোক কোলাত টানি লৈ গ"ল। কেৰিনে ভায়েকৰ কান্ধৰ ওপৰেৰে ভেড়াৰ দৰে হাঁহিলে আৰু হেডেনে তাৰ কান্ধত হাত এখন ৰাখিবলৈ ওচৰলৈ আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  "আমি তোমাক মিছ কৰিলোঁ"।
  
  সি হতাশ হৈ ধৰি ৰাখিলে। "ধন্যবাদ".
  
  "আপুনি অকলে থাকিব নালাগে" বেনে ক"লে।
  
  ড্ৰেকে এখোজ পিছুৱাই গ"ল। "চাওক," তেওঁ ক"লে, "এটা কথা পোনে পোনে লোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। মই এজন সলনি হোৱা মানুহ। মোৰ ওপৰত আৰু নিৰ্ভৰ কৰিব নোৱাৰিব, বিশেষকৈ তুমি বেন। যদি আপুনি এই কথা বুজি পায়, আপোনালোক সকলোৱে, তেন্তে আমি একেলগে কাম কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে।"
  
  "আপোনাৰ নহয়-" বেন পোনে পোনে সমস্যাটোৰ ওচৰলৈ গ"ল, ঠিক যেতিয়া ড্ৰেকে জানিছিল যে তেওঁ কৰিব। কাৰিন, আচৰিত ধৰণে, যুক্তিৰ হাত আছিল। তাই তাক ধৰি কাষলৈ টানি লৈ গ"ল, ড্ৰেকক সিহঁতৰ পিছফালে অফিচলৈ যোৱা এটা স্পষ্ট পথ এৰি দিলে।
  
  বাটত কিনিমাকালৈ মূৰ দুপিয়াই সি সিহঁতৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল। এলিচিয়া মাইলছে গুৰুতৰ চকুৰে তেওঁৰ ফালে চালে। তাইৰ প্ৰিয় কোনোবা এজনক হেৰুৱাইও তাই ভোগ কৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে ৰৈ গ"ল। "এতিয়াও শেষ হোৱা নাই এলিচিয়া, কোনো কাৰণতে। এই হাৰামীটোক নিৰ্মূল কৰিব লাগিব। যদি নহয়, তেন্তে তেওঁ হয়তো জগতখন জ্বলাই পেলাব।"
  
  "কোভালেংকো চিঞৰি চিঞৰি মৰিব।"
  
  "হেলেলুয়া"।
  
  ড্ৰেকে তাইৰ কাষেৰে পাৰ হৈ কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। দুটা ডাঙৰ কম্পিউটাৰ তেওঁৰ সোঁফালে বহি আছিল, হাৰ্ড ড্ৰাইভবোৰে ডাটা বিচাৰি লোড কৰি থাকোঁতে হুৰহুৰাই ক্লিক কৰি আছিল। তাৰ সন্মুখত মজিয়ালৈকে ওখ বুলেটপ্ৰুফ খিৰিকী এযোৰ আছিল, য"ত মিয়ামি বিচৰ দৃশ্য দেখা গৈছিল। হঠাতে ওৱেলছে বিকৃত হোৱাৰ অভিনয় কৰি স্নাইপাৰ স্কোপ বিচৰাৰ ছবিখনে তেওঁক আচৰিত কৰি তুলিলে যাতে তেওঁ তলৰ টেন কৰা মৃতদেহবোৰ দেখা পায়।
  
  এই চিন্তাই তেওঁক চিন্তা কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। কেনেডীক হত্যা কৰাৰ পিছত ৱেলছৰ বিষয়ে তেওঁ প্ৰথমবাৰৰ বাবে সুসংহতভাৱে চিন্তা কৰিছিল। এলিচিয়া বা মে"ৰ হাতত ভয়ংকৰ মৃত্যু হয় ওৱেলছৰ। কোনবোৰ সি গম পোৱা নাছিল, কিয়নো সি গম পোৱা নাছিল।
  
  সি শুনিলে বাকীবোৰে তাৰ পিছে পিছে সোমাই যোৱা। "গতিকে..." সি দৃশ্যটোৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিলে। "আমি কেতিয়া হাৱাইলৈ যাম?"
  
  "ৰাতিপুৱা" হেডনে ক"লে। "আমাৰ বহু সম্পত্তি এতিয়া অ"আহুত কেন্দ্ৰীভূত হৈ আছে। আমি আন দ্বীপবোৰো পৰীক্ষা কৰি আছো কাৰণ জনা যায় যে কোভালেংকোৰ এটাতকৈ অধিক ৰেঞ্চ আছে। অৱশ্যে এতিয়া এইটোও জনা গৈছে যে তেওঁ প্ৰতাৰণাত নিপুণ, গতিকে আমি বিশ্বৰ বিভিন্ন অঞ্চলৰ আন লিডক অনুসৰণ কৰি আছো।"
  
  "জৰিমনা. কেপ্তেইন কুক, ডাইমণ্ড হেড আৰু হেলছ গেটৰ উল্লেখ মনত আছে। এইটোৱেই নেকি আপুনি লক্ষ্য কৰি আছিল?"
  
  বেন লৈ গ"ল। "মোটামুটিকৈ, হয়। কিন্তু কুক অ"আহুত নহয়, কাউয়াইত অৱতৰণ কৰিলে। তেওঁৰ-" একক কথনটো হঠাতে শেষ হ"ল। "হুমম, এক কথাত ক"বলৈ গ"লে। আমি অস্বাভাৱিক একো বিচাৰি নাপালোঁ। বিদায়."
  
  "কুক আৰু ডাইমণ্ড হেডৰ মাজত কোনো প্ৰত্যক্ষ সংযোগ নাই?"
  
  "আমি ইয়াৰ ওপৰত কাম কৰি আছো"। কেৰিনে অলপ প্ৰতিৰক্ষামূলকভাৱে কথা ক"লে।
  
  ড্ৰেকৰ নতুন বাধাটো পৰীক্ষা কৰি বেনে লগতে ক"লে, "কিন্তু তেওঁৰ জন্ম ইয়ৰ্কশ্বাৰত হৈছিল। "জানেনে, ঈশ্বৰৰ পৃথিৱী।"
  
  এনে লাগিল যেন ড্ৰেকে বন্ধুজনে কোৱা কথাবোৰো শুনা নাছিল। "হাৱাইত কিমান দিন কটালে?"
  
  "মাহবোৰ" কেৰিনে ক"লে। "সি দুবাৰ হ"লেও তালৈ উভতি গ"ল।"
  
  "হয়তো তেতিয়া তেওঁ প্ৰতিটো দ্বীপ ভ্ৰমণ কৰিছিল। আপুনি যি কৰিব লাগে সেয়া হ"ল তেওঁৰ লগ পৰীক্ষা কৰা, তেওঁৰ ইতিহাস বা কৃতিত্ব নহয়। আমি সেইবোৰ কথা জানিব লাগিব যিবোৰৰ বাবে তেওঁ বিখ্যাত নহয়।"
  
  "এইটো..." কাৰিনে থমকি ৰ"ল। "সঁচাকৈয়ে ইয়াৰ যুক্তি আছে।"
  
  বেন একো কোৱা নাছিল। কেৰিনৰ কথা শেষ হোৱা নাছিল। "আমি যি জানো সেয়া হ"ল: হাৱাইৰ জুই, বিজুলী আৰু আগ্নেয়গিৰিৰ দেৱতাজন হৈছে পেলে নামৰ এগৰাকী মহিলা। হাৱাইৰ বহু প্ৰাচীন কাহিনীৰ জনপ্ৰিয় ব্যক্তিত্ব। তাইৰ ঘৰটো পৃথিৱীৰ অন্যতম সক্ৰিয় আগ্নেয়গিৰিৰ ওপৰত বুলি কোৱা হয়, কিন্তু ই অ"আহুত নহয়, বিগ আইলেণ্ডত।"
  
  "এইটোৱেই সকলো?" ড্ৰেকে চমুকৈ সুধিলে।
  
  "নহয়. বেছিভাগ কাহিনীয়েই তাইৰ ভনীয়েকহঁতৰ বিষয়ে যদিও কিছুমান কিংবদন্তিত পেলেৰ দুৱাৰৰ কথা কোৱা হৈছে। গেটখনে জুই আৰু আগ্নেয়গিৰিৰ হৃদয়লৈ লৈ যায়-সেইটো তোমাৰ বাবে নৰক যেন লাগেনে?"
  
  "হয়তো এইটো এটা উপমা" কিনিমাকাই চিন্তা নকৰাকৈয়ে ক"লে, তাৰ পিছত ৰঙা পৰি গ"ল। "বাৰু, হ"ব পাৰে। আপুনি জানে..."
  
  এলিচিয়াই প্ৰথমে হাঁহিছিল। "ভগৱানক ধন্যবাদ অন্ততঃ আন কাৰোবাৰ হাস্যৰসৰ জ্ঞান আছে।" তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, তাৰ পিছত আৰু ক"লে, "কোনো অপৰাধ নাই," এনে এটা মাতেৰে যিয়ে দেখুৱাইছিল যে মানুহে তাইৰ লগত কেনে ব্যৱহাৰ কৰে তাৰ প্ৰতি তাই সঁচাকৈয়ে গুৰুত্ব নিদিয়ে।
  
  ড্ৰেকে কয় যে পেলেৰ গেট উপযোগী হ"ব পাৰে। "ভাল কাম কৰি যাওক। ৰাতিপুৱা লগ পাম"।
  
  "ৰৈ থকা নাই নেকি?" বেন ফুচফুচাই ক"লে, স্পষ্টভাৱে আশা কৰিছিল যে সি বন্ধুৰ লগত কথা পতাৰ সুযোগ পাব।
  
  "নহয়". ড্ৰেকে খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চাই থাকিল যেতিয়া সূৰ্য্যটো সাগৰৰ ওপৰেৰে অস্ত যাবলৈ ধৰিলে। "আজি ৰাতি মোৰ ক"ৰবাত থাকিব।"
  
  
  চতুৰ্দশ অধ্যায়
  
  
  পিছলৈ ঘূৰি নোচোৱাকৈয়ে ড্ৰেকে কোঠাটোৰ পৰা ওলাই গ"ল। আশা কৰা মতে লিফটত সোমাবলৈ ওলোৱাৰ লগে লগে হেডেনে তেওঁক ধৰিলে।
  
  "ড্ৰেক, লেহেমীয়া কৰক। তাইৰ ঠিকেই আছেনে?"
  
  "তুমি জানো তাই ভালেই আছে। ভিডিঅ" ষ্ট্ৰিমত তাইক দেখিছিলা।"
  
  হেডেনে তাৰ হাতখন ধৰিলে। "আপুনি জানে মই কি ক"ব বিচাৰিছো।"
  
  "তাই ভালেই হ"ব। ভাল দেখাব লাগিছিল, সেইটো জানেনে। বৌড্ৰ"ৱে নিশ্চয় ভাবিছিল যে সেয়া বাস্তৱিকতে।"
  
  "হয়".
  
  "তেওঁক ভাঙি যোৱা দেখিলে ভাল আছিল।"
  
  "বাৰু, তেওঁ ছুৰীৰে আঘাত কৰাজন মই আছিলোঁ, গতিকে সেই সুখটো পাইছিলোঁ, তোমাৰ বাবেই।"
  
  ড্ৰেকে প্ৰথম মহলাৰ বুটামটো টিপিলে। "তেওঁৰ ভনীয়েক ইতিমধ্যে তোমাৰ এজেণ্টৰ লগত থাকিব লাগে। তাইক হস্পিতাললৈ লৈ গৈ চাফা কৰি দিব। নকল তেজ হৈছে নিজৰ কামত গুৰুত্ব দিয়া চয়তান, জানেনে।"
  
  "বৌড্ৰ" মাত্ৰ পাগল হৈ পৰিল, যদি সেয়া সম্ভৱ হয়। যেতিয়া ভনীয়েক থিয় হ"ল, জীয়াই আছে-" হেডেনে মূৰ জোকাৰিলে। "চূড়ান্ত পতন।"
  
  "প্লেনটোৱে কাম কৰিলে। এটা যুক্তিযুক্ত ধাৰণা আছিল।"-ড্ৰেকে তাইক ক"লে। "আমি তথ্য লাভ কৰিলোঁ। ইয়াৰ মূল্য আছিল "।
  
  হেডনে মাত দিলে। "মই জানো. মই মাত্ৰ আনন্দিত যে উন্মাদজন কাৰাগাৰৰ আঁৰত আছে।"
  
  ড্ৰেকে লিফটত সোমাই দুৱাৰবোৰ বন্ধ হোৱালৈ অপেক্ষা কৰিলে। "যদি মোৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল হ"লহেঁতেন" হেডেন চকুৰ পৰা নোহোৱা হৈ যোৱাৰ লগে লগে সি ক"লে। "মই তাৰ কোঠাত থকা হাৰামীটোক গুলীয়াই মাৰিম।"
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে টেক্সি এখন লৈ বিস্কেইন বলিভাৰ্ডলৈ গৈ বেছাইড শ্বপিং প্লাজালৈ ৰাওনা হ"ল। নিস্তব্ধ, নিশ্চিত নহয় আৰু সম্পূৰ্ণ চৰিত্ৰহীন যেন লগা মানুহজনে বুব্বা গাম্পৰ বাহিৰত লগ হ"ব বিচাৰিছিল। ড্ৰেকে এটা মুহূৰ্ত হাস্যৰস কৰি হুটাৰছক পৰামৰ্শ দিলে, যিটো ঠাই হয়তো তেওঁলোকৰ বাবে অধিক উপযুক্ত, কিন্তু মেই এনেকুৱা কাম কৰিলে যেন তাই তেওঁৰ কথা শুনাও নাই।
  
  ড্ৰেকে ভিৰৰ লগত যোগ দিলে, নিজৰ চৌপাশৰ কোলাহলপূৰ্ণ মজা শুনিলে আৰু নিজকে সম্পূৰ্ণ ঠাইৰ বাহিৰত অনুভৱ কৰিলে। ইমান মৰমৰ কিবা এটা হেৰুৱালে এই মানুহবোৰ কেনেকৈ ইমান সুখী হ"ব পাৰে? তেওঁলোকে কেনেকৈ গুৰুত্ব নিদিলে?
  
  ডিঙিটো শুকাই গৈছিল আৰু ওঁঠ দুটা ফাটি গৈছিল। বুব্বা গাম্পৰ বাৰখনে ইংগিত দিলে। হয়তো তাই অহাৰ আগতেই সি কেইটামান ডুব যাব পাৰে। অৱশ্যে তেওঁৰ কোনো ভ্ৰম নাছিল; এইটো বন্ধ কৰিবলগীয়া হৈছিল। যদি তেওঁ ভালপোৱা মহিলাগৰাকীৰ হত্যাকাৰীক চিকাৰ কৰিবলৈ হাৱাইলৈ গৈছিল, যদি তেওঁ ভুক্তভোগী হোৱাতকৈ প্ৰতিশোধ বিচাৰিছিল, তেন্তে এইটোৱেই শেষবাৰ হ"ব লাগিছিল।
  
  হ"ব লাগিছিল।
  
  সি দুৱাৰখন ঠেলিবলৈ লওঁতেই মাই তাক চিঞৰি উঠিল। তাই ঠিক তাতেই আছিল, মোৰ পৰা ছয় ফুটতকৈও কম দূৰত্বত থকা খুঁটা এটাত হেলান দি। তাই যদি শত্ৰু হ"লহেঁতেন তেন্তে এতিয়াই সি মৰি গ"লহেঁতেন।
  
  নিষ্ঠুৰতা আৰু প্ৰতিশোধৰ প্ৰতি তেওঁৰ সংকল্প মনোযোগ আৰু অভিজ্ঞতা অবিহনে মূল্যহীন আছিল।
  
  মাই ৰেষ্টুৰেণ্টলৈ ৰাওনা হ"ল, ড্ৰেকে তাইৰ পিছে পিছে গ"ল। বাৰত বহি তেওঁলোকে হাৱাইলৈ আহিবলগীয়া ভ্ৰমণৰ সন্মানত লাভা ফ্ল"ছৰ অৰ্ডাৰ দিলে।
  
  ড্ৰেক নিমাত হৈ থাকিল। মাই কিতানোক তেওঁ আগতে কেতিয়াও নাৰ্ভাছ হোৱা দেখা নাছিল। তাইক আগতে কেতিয়াও ভয় খোৱা দেখা নাছিল। তাইক খোজ পেলাব পৰা দৃশ্যপট সি কল্পনা কৰিব পৰা নাছিল।
  
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ পৃথিৱীখন আকৌ ভাঙি পৰিল।
  
  "কোভালেংকোৱে মোৰ ভনীয়েক চিকাক টকিঅ"ৰ পৰা অপহৰণ কৰিছিল। বহু মাহ পাৰ হৈ গ"ল। তেতিয়াৰ পৰাই সি তাইক বন্দী কৰি ৰাখিছে।" মাই দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে।
  
  "মই বুজি পাইছোঁ. তুমি কি কৰিলে মই বুজি পাওঁ।"-ড্ৰেকে ফুচফুচাই ক"লে। স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। পৰিয়াল সদায় প্ৰথম স্থানত আছিল।
  
  "তেওঁৰ এটা যন্ত্ৰ আছে।"
  
  "হয়".
  
  "মই তাইক বিচাৰি আমেৰিকালৈ আহিছিলো। কোভালেংকোক বিচাৰিবলৈ। কিন্তু আপুনি আৰু আপোনাৰ বন্ধুসকলে মোৰ সৈতে যোগাযোগ নকৰালৈকে মই বিফল হ"লোঁ। মই আপোনাৰ ওচৰত ঋণী"।
  
  "আমি তাইক বচাব পৰা নাছিলো। তুমি কৰিলে।"
  
  "আপুনি মোক আশা দিলে, মোক দলৰ অংশ কৰিলে।"
  
  "আপুনি এতিয়াও দলৰ অংশ। আৰু পাহৰি নাযাব যে চৰকাৰৰ আন এটা প্ৰতিকাৰ আছে। হাৰ মানিবলৈ যোৱা নাই।"
  
  "যদিহে তেওঁলোকৰ কোনো এজনৰ আপোনজন বন্দীত নাথাকে।"
  
  গেটছৰ পত্নীৰ কি হ"ল ড্ৰেকে জানিছিল যদিও একো কোৱা নাছিল। "আমাক হাৱাইত তোমাৰ প্ৰয়োজন হ"ব মাই। এই মানুহজনক পৰাস্ত কৰিব বিচাৰিলে আমাক শ্ৰেষ্ঠৰ প্ৰয়োজন হ"ব। চৰকাৰে এই কথা জানে। সেইবাবেই তুমি, এলিচিয়া আৰু আনবোৰক যাবলৈ দিয়া হৈছিল।"
  
  "আৰু আপুনি?"
  
  "আৰু মই"।
  
  "আপোনাৰ আপোনজনৰ কথা কি ক"ব, ড্ৰেক? ৰক্তাক্ত ৰজাই নিজৰ প্ৰতিশোধ পালন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল নেকি?"
  
  ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "তেওঁ বিফল হ"ল।"
  
  "আৰু তথাপিও তেওঁ চেষ্টা কৰি থাকিব।"
  
  "তোমাৰ ভনীয়েক নিৰাপদ নেকি?"- তাইক অতিৰিক্ত সুৰক্ষাৰ প্ৰয়োজন নেকি?মই কিছুমান মানুহক চিনি পাওঁ-"
  
  "সেইটো যত্ন লোৱা হৈছে, ধন্যবাদ।"
  
  ড্ৰেকে অস্পৃশ্য পানীয়টোৰ বিষয়ে অধ্যয়ন কৰিলে। "তেন্তে এই সকলোবোৰ হাৱাইত শেষ হ"ব," তেওঁ কয়। "আৰু এতিয়া আমি প্ৰায় পাইছো, সোনকালে হ"ব।"
  
  মাই নিজৰ পানীয়ৰ দীঘলীয়া চুমুক এটা মাৰিলে। "তেওঁ সাজু হৈ থাকিব ড্ৰেক। এদশক ধৰি সি এই পৰিকল্পনা কৰি আছে।"
  
  "এইখন জুইৰ দেশ"-তেওঁ ক"লে। "সেই সমীকৰণটোত কোভালেংকো আৰু আমাৰ বাকীসকলক যোগ কৰক, আৰু এই গোটেই ঠাইখন কেৱল বিস্ফোৰণ হ"ব পাৰে।"
  
  
  * * *
  
  
  মেই পাৰ্কিং লটৰ ফালে আঁতৰি গৈ টেক্সিখন হ"ব পাৰে বুলি ভবা ঠাইখনৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাটো সি চাই থাকিল। মিয়ামিৰ নৈশজীৱন পূৰ্ণ গতিত চলি আছিল। মদ্যপানেই একমাত্ৰ মদ্যপানৰ উপায় নাছিল আৰু অন্তহীন, সুখদায়ক ৰাতি, ধুনীয়া পুৰুষ-মহিলা আৰু গতিশীল সুৰৰ সংমিশ্ৰণে তেওঁৰ পতাকা উত্তোলন মনোবলকো উত্তোলন কৰিবলৈ কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল।
  
  সি চুকটো ঘূৰিলে আৰু তাৰ সন্মুখত মেৰিনাখন খোল খালে - ঠাইৰ গৌৰৱ ল"বলৈ ইয়টবোৰে ব্ৰিষ্টিং কৰি উঠিল, খোজকাঢ়ি যোৱা পথবোৰত ভিৰ ভৰি পৰিল, পৃথিৱীৰ কোনো কথাকে একো গুৰুত্ব নিদিয়া ধুনীয়া মানুহেৰে ভৰি থকা এখন মুকলি ৰেষ্টুৰেণ্ট।
  
  বহুলাংশে ধন্যবাদ মেট ড্ৰেকৰ দৰে মানুহক।
  
  পিছলৈ ঘূৰি গ"ল। সেই ভূতুনী, সুৰীয়া সুৰেৰে তেওঁৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল।
  
  দ্ৰুতভাৱে বুটামটো টিপক। "হয়?"
  
  "মেট? শুভ আবেলি. নমস্কাৰ." অক্সফৰ্ডৰ শিক্ষাৰ মিহি সুৰবোৰে তেওঁক আচৰিত কৰি তুলিছিল।
  
  "দল?" - সি ক'লে। "টৰ্ষ্টেন ডাহল?"
  
  "নিশ্চিতভাৱে. ইমান ভাল শব্দ আৰু কোন?"
  
  ড্ৰেক আতংকিত হৈ পৰিল। "সকলো ঠিকেই আছে?"
  
  "চিন্তা নকৰিবা বন্ধু। পৃথিৱীৰ এই ফালে সকলো ঠিকেই আছে। আইচলেণ্ড মহান। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ কল্পনাতীত৷ এগৰাকী পত্নী হৈছে... এগৰাকী পত্নী। কোভালেংকোৰ লগত কথাবোৰ কেনেকুৱা হৈছে?"
  
  "আমি পাইছো," ড্ৰেকে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে। "প্ৰায়. ক"ত চাব লাগে আমি জানো। বৰ্তমান কিছু সংগঠন চলি আছে আৰু কাইলৈ আমি হাৱাইত থকা উচিত।"
  
  "নিখুঁত. বাৰু, মই ফোন কৰাৰ কাৰণটো আপোনাৰ বাবে কিবা কামত থাকিব পাৰে বা নহ"বও পাৰে। আপুনি নিজেই সিদ্ধান্ত ল"ব পাৰে। আপুনি জানে যে দেৱতাৰ সমাধিৰ অন্বেষণ সতৰ্কতাৰে চলি থাকে। মনত আছেনে কেনেকৈ ফ্ৰেইৰ দুৰ্গত মই জিভাখন ওলমি অডিনৰ সমাধিৰ সীমাত থিয় হৈ আছিলো? আমি কি পাইছিলোঁ মনত আছেনে?"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ তাৎক্ষণিক ভয়ৰ কথা মনত পেলালে। "নিশ্চিতভাৱে".
  
  "বিশ্বাস কৰক যেতিয়া মই কওঁ যে আমি প্ৰায় প্ৰতিদিনে ইয়াৰ সমান বা আনকি অতিক্ৰম কৰা ধন বিচাৰি পাওঁ। কিন্তু আজি ৰাতিপুৱা অধিক লৌকিক কিবা এটাই মোৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে, মূলতঃ কাৰণ ই মোক তোমাৰ কথা মনত পেলাই দিলে।"
  
  ড্ৰেকে ছুইডেনৰ কথাটো ভালকৈ শুনিবলৈ সৰু আলিবাটটোত ভৰি দিলে। "মোৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে? আপুনি হাৰকিউলিছক বিচাৰি পাইছেনে?
  
  "নহয়. কিন্তু আমি সমাধিৰ প্ৰতিটো নিচৰ বেৰত ফলক পাইছিলোঁ। ধনৰ আঁৰত লুকাই আছিল, গতিকে প্ৰথমতে লক্ষ্য কৰিব পৰা নাছিল।"
  
  ড্ৰেকে কাহ মাৰিলে। "মাৰ্কছ?"
  
  "আপুনি মোলৈ পঠোৱা ফটোখনৰ লগত সিহঁতে মিল খাইছিল।"
  
  ড্ৰেকে ক্ষন্তেক সময় ল"লে, আৰু তাৰ পিছত বিজুলীৰ আঘাতে তাৰ হৃদয়ত আঘাত কৰিলে। "অপেক্ষা কৰক. মানে মই পঠোৱা ছবিখনৰ দৰেই? টাইম ট্ৰেভেল ডিভাইচবোৰত আমি পোৱা ঘূৰ্ণীবতাহৰ ছবিখন?"
  
  "মই ভাবিছিলো এইটোৱে তোমাক কামোৰ দিবা বন্ধু। হয়, এই চিহ্নবোৰ - বা কুঁহিয়াৰ, আপুনি কোৱাৰ দৰে।"
  
  ড্ৰেক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বাকৰুদ্ধ হৈ পৰিল। যদি দেৱতাৰ সমাধিস্থলত থকা চিহ্নবোৰ প্ৰাচীন পৰিবহণ যন্ত্ৰত পোৱা চিহ্নৰ সৈতে মিল খাইছিল, তেন্তে তাৰ অৰ্থ হ"ল সেইবোৰ একে যুগৰ।
  
  ড্ৰেকে শুকান মুখ এখনেৰে কথা ক"লে। "ইয়াৰ অৰ্থ-"।
  
  কিন্তু থৰ্ষ্টেন ডাহলে ইতিমধ্যে সকলো কথা ভাবিছে। "যে দেৱতাসকলে সময় ভ্ৰমণৰ উদ্দেশ্যে যন্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিছিল। যদি আপুনি ভাবি চায়, তেন্তে ইয়াৰ যুক্তি আছে। আমি অডিনৰ সমাধিস্থলত যি পাইছিলো তাৰ পৰা আমি জানো যে তেওঁলোকৰ অস্তিত্ব আছিল। এতিয়া আমি জানো যে তেওঁলোকে সময়ৰ গতিত কেনেকৈ হেতালি খেলিছিল।"
  
  
  পোন্ধৰ অধ্যায়
  
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই নিজৰ সৰু সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ দাঁতিত থিয় হৈ চাই থাকিল যে তেওঁৰ কেইবাটাও বংগ বাঘে তেওঁলোকৰ বাবে এৰি দিয়া সৰু হৰিণ এটাক খেদি ফুৰিছে। তাৰ আৱেগবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। এফালে গ্ৰহটোত সৃষ্টি হোৱা আটাইতকৈ ডাঙৰ হত্যাকাৰী মেচিনবোৰৰ ভিতৰত এটাৰ মালিক হৈ অবসৰৰ সময়ত চোৱাটো এটা আনন্দৰ কথা আছিল। আনহাতে, তেওঁলোকক বন্দী কৰি ৰখাটো কান্দোনৰ দৰে লজ্জাজনক আছিল। তেওঁলোকে আৰু ভালৰ যোগ্য আছিল।
  
  তেওঁৰ মানৱ বন্দীসকলৰ দৰে নহয়। যি পাবলৈ গৈ আছিল তেওঁলোকৰ যোগ্য আছিল।
  
  বৌড্ৰ'।
  
  ঘাঁহনিৰ ওপৰেৰে কেইবাজনো মানুহ খোজ কাঢ়ি যোৱা শুনি ব্লাড ৰজাই ঘূৰি গ"ল। "মিষ্টাৰ ব"ড্ৰ"," সি ৰাস্প কৰি ক"লে। "চিআইএৰ ডিটেনচন কেনেকুৱা হ"ল?"
  
  মানুহজনে কেইগজমান দূৰৈত ৰৈ গ"ল, তেওঁক প্ৰয়োজনীয় সন্মান দি, কিন্তু ভয় নকৰাকৈয়ে তেওঁৰ ফালে চাই থাকিল। তেওঁ স্বীকাৰ কৰে, "মই কল্পনা কৰাতকৈও অধিক কঠিন। "নিস্তব্ধ নিষ্কাশনৰ বাবে ধন্যবাদ।"
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই থমকি ৰ"ল। ভয় খাই থকা হৰিণক খেদি খেদি পিছফালে বাঘবোৰে অনুভৱ কৰিলে। হৰিণটোৱে চিঞৰি চিঞৰি পলাই গ"ল, আতংকত আক্ৰান্ত হৈ, নিজৰ মৃত্যুৰ সন্মুখীন হ"ব নোৱাৰিলে। বৌড্ৰো তেনেকুৱা নাছিল। ৰক্তাক্ত ৰজাই তেওঁক কিছু পৰিমাণে সন্মান দেখুৱাইছিল।
  
  "মেট ড্ৰেকে তোমাক চেৰ পেলাইছেনে?"
  
  "চিআইএ মই আশা কৰাতকৈ অধিক সম্বলশালী হৈ উঠিল। ইমানেই".
  
  "তুমি জানা যে মোৰ হাতত বন্দুকটো থাকিলে তোমাৰ ভনীয়েকৰ মৃত্যু নকল নহ"লহেঁতেন।"
  
  বৌড্ৰ"ৰ মৌনতাই বুজাই দিলে যে তেওঁ বুজি পাইছে।
  
  ব্লাডি ৰজাই ক"লে, "কাৰ্য্যৰ সময় আহি পৰিছে। "মোক আন ৰেঞ্চবোৰ ধ্বংস কৰিবলৈ কোনোবা লাগে। কাউয়াই আৰু বিগ আইলেণ্ডত থকাবোৰ। মোৰ বাবে এই কামটো কৰিব পাৰিবানে?"
  
  তেওঁ আজীৱন কাৰাদণ্ডৰ পৰা বচাবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া মানুহজনে হঠাতে আশা পালে। "মই এইটো কৰিব পাৰো।"
  
  "আপুনি প্ৰতিজন পণবন্দীক হত্যা কৰিব লাগিব। প্ৰতিজন পুৰুষ, মহিলা আৰু শিশু। কৰিব পাৰিবানে?"
  
  "হয়, ছাৰ"।
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই আগলৈ হেলান দিলে। "আপুনি নিশ্চিত নেকি?"
  
  "আপুনি মোক যি ক"ব মই কৰিম।"
  
  ব্লাড ৰজাই কোনো বাহ্যিক আৱেগ প্ৰকাশ কৰা নাছিল, কিন্তু সন্তুষ্ট হৈছিল। বৌড্ৰ" আছিল তেওঁৰ আটাইতকৈ দক্ষ যুঁজাৰু আৰু সেনাপতি। ইমান আনুগত্যশীল হৈ থকাটো ভাল কথা।
  
  "তেন্তে যোৱা সাজু হ"ব। মই আপোনাৰ নিৰ্দেশনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো।"
  
  তেওঁৰ মানুহবোৰে আমেৰিকানক লৈ গ"ল আৰু ব্লাড ৰজাই এজন মানুহক পিছফালে ৰৈ থাকিবলৈ ইংগিত দিলে। সেইজন আছিল অ"আহুত থকা তেওঁৰ ৰেঞ্চৰ মেনেজাৰ ক্ল"ড।
  
  "মই কোৱাৰ দৰে ক্লড, সময় আহি পৰিছে। সাজু হৈছে নে?"
  
  "সকলো সাজু হৈ আছে। আমি কিমান দিন ধৰি ৰাখিব লাগে?"
  
  "মৰি যোৱালৈকে ধৰি থাকিবা" ৰক্তাক্ত ৰজাই কুটিলভাৱে ক"লে। "তেতিয়া মোৰ ওচৰত তোমাৰ ঋণ পৰিশোধ হ"ব। আপুনি বিক্ষিপ্ততাৰ অংশ। অৱশ্যে এইটো এটা সৰু অংশহে, কিন্তু আপোনাৰ ত্যাগৰ মূল্য আছে।"
  
  তেওঁৰ অ"আহুৰ তত্বাৱধায়কজন নিমাত হৈ থাকিল।
  
  "আপোনাক আমনি কৰে নেকি?"
  
  "নহয়. নাই ছাৰ।"
  
  "এইটো ভাল।" আৰু আমি এবাৰ তেওঁলোকৰ মনোযোগ ৰেঞ্চখনত কেন্দ্ৰীভূত কৰিলেই আপুনি স্থানীয় দ্বীপ কোষবোৰ মুকলি কৰিব। মইয়েই নৰকৰ দুৱাৰৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যাম, কিন্তু হাৱাই জ্বলি যাব।"
  
  
  ষোড়শ অধ্যায়
  
  
  উনত্ৰিশ হাজাৰ ফুট উচ্চতাত উৰি আছিল চিআইএৰ ব্যক্তিগত জেটখন। মেট ড্ৰেকে নিজৰ খালী গিলাচটোত বৰফ ঘূৰাই ঘূৰাই আন এটা ক্ষুদ্ৰ হুইস্কিৰ বাবে ঢাকনিখন ফাটিলে। তেওঁ বিমানখনৰ পিছফালে অকলে বহিল, এই আশাত যে তেওঁলোকে তেওঁৰ নিসংগতাক সন্মান কৰিব। কিন্তু অহৰহ কাষলৈ চাই থকা আৰু উত্তেজিত ফুচফুচানিবোৰে তেওঁক ক"লে যে "ৱেলকাম বেক" ভ্যানখন অতি সোনকালে তেওঁৰ কাষলৈ টানি আহিব।
  
  আৰু হুইস্কিটোৱে এতিয়াও মোৰ নাৰ্ভত সোমাবলৈও আৰম্ভ কৰা নাছিল।
  
  হেডেন তাৰ পৰা আইলেণ্ডৰ সিপাৰে বহিল, কাষতে কিনিমাকা। মিছনৰ প্ৰকৃতি সত্ত্বেও হাৱাইয়ানজনে নিজৰ গৃহভূমিলৈ উভতি অহাৰ বাবে যথেষ্ট আনন্দিত যেন লাগিছিল। তেওঁৰ পৰিয়ালটোক সযতনে পহৰা দিয়া হৈছিল যদিও সদায় আশাবাদী দৈত্যটোৱে যেন যথেষ্ট আত্মবিশ্বাসী আছিল যে তেওঁ এতিয়াও তেওঁলোকক দেখাৰ সুযোগ পাব।
  
  হেডেনে জনাথন গেটছৰ সৈতে চেটেলাইট ফোনত কথা পাতিছিল। "আৰু তিনিটা? সেইটো মুঠ একবিংশজন বন্দী ছাৰ। বাৰু, হয়, ইয়াতকৈও বেছি আছে বুলি মই নিশ্চিত। আৰু এতিয়াও কোনো স্থান নাই। ধন্যবাদ".
  
  হেডনে সংযোগটো ভাঙি মূৰটো তললৈ নমাই দিলে। "তেওঁৰ লগত আৰু কথা পাতিব নোৱাৰো। যিজন মানুহৰ পত্নীক এইমাত্ৰ হত্যা কৰা হৈছে, তেওঁৰ লগত কেনেকৈ কথা পাতিব? কি ক'বলৈ ওলাইছা?"
  
  ড্ৰেকে তাইক চাই থাকিল। অলপ সময় লাগিল যদিও তাৰ পিছত তাই নিজৰ ভূতুনী দৃষ্টি তাৰ ফালে ঘূৰাই দিলে। "ক্ষমা কৰিব মেট। মই নাভাবো। ইমানবোৰ কথা চলি আছে।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে আৰু গিলাচটোৰ পানী ওলাই গ"ল। "গেটছে ছুটী লোৱা উচিত নহয়নে?"
  
  "পৰিস্থিতি অতি অস্থিৰ।" হেডেনে ফোনটো আঁঠুলৈকে হেঁচা মাৰি ধৰিলে। "যুদ্ধত কোনেও পটভূমিত ম্লান হ"ব নোৱাৰে।"
  
  ড্ৰেকে বিদ্ৰুপটো দেখি হাঁহিলে। "হাৱাই ইমান ডাঙৰ বুলি মই ভবা নাছিলো।"
  
  "মানে, এতিয়াও তেওঁলোকে তেওঁৰ এটা ৰেঞ্চ হ"লেও কিয় পোৱা নাই? বাৰু, ডাঙৰ কথা নহয়। কিন্তু ভয়ংকৰ অভেদ্য অৰণ্য, পাহাৰ আৰু উপত্যকা আছে। ৰেঞ্চবোৰো হয়তো ছদ্মবেশত আছে। আৰু ৰক্তাক্ত ৰজা আমাৰ বাবে সাজু হৈ আছে। ৱাশ্বিংটনে যেন ভাবিছে যে নিয়মীয়া কৰ্মশক্তিতকৈ স্থানীয় লোকে আমাক অধিক সহায় কৰিব।"
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই দিলে। "আচৰিত কথাটো হ"ল তেওঁলোকে হয়তো সঠিককৈয়ে কৈছে। এইখিনিতে আমাৰ বন্ধুত্বপূৰ্ণ দৈত্যটো সোমাই আহে।"
  
  মনোৱে তাক বহল, শিথিল হাঁহি এটা মাৰিলে। "মই সঁচাকৈয়ে হনোলুলুৰ বেছিভাগ মানুহকে চিনি পাওঁ।"
  
  এটা ব্লাৰ দেখা গ"ল আৰু হঠাতে তেওঁৰ কাষত বেন ব্লেক দেখা গ"ল। ড্ৰেকে যুৱকজনৰ ফালে চাই থাকিল। কেনেডিৰ মৃত্যুৰ পিছত তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে ইজনে সিজনক প্ৰথমবাৰৰ বাবে দেখা পাইছিল । তাৰ ভিতৰত আৱেগৰ ঢৌ এটা উঠিল, যিটো সি সোনকালে দমন কৰি আৰু এটা চুমুক মাৰি লুকুৱাই ৰাখিলে।
  
  "এই সকলোবোৰ ইমান খৰকৈ হৈছিল মেট। মই সহ্য কৰিব নোৱাৰিলোঁ। তাই মোক বচালে, কিন্তু... কিন্তু মই তাইক বচাব নোৱাৰিলোঁ।"
  
  "মই তোমাক দোষ নিদিওঁ।" তোমাৰ দোষ নাছিল।"
  
  "কিন্তু তুমি গুচি গ"লা।"
  
  ড্ৰেকে খঙাল চকুৰে ভায়েকলৈ চাই থকা বেনৰ ভনীয়েক কেৰিনৰ ফালে চালে। তেওঁলোকে আপাত দৃষ্টিত বেনৰ অসাৱধানতাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰি আছিল আৰু তেওঁ শস্যৰ বিপৰীতে গ"ল। ড্ৰেকে আন এটা হুইস্কি খুলি চকীখনত পিছলৈ হেলান দিলে, দৃষ্টি নিশ্চল হৈ পৰিল। "প্ৰায় হাজাৰ বছৰ আগতে মই এছ এ এছত যোগদান কৰিছিলো। বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ যুদ্ধ শক্তি। সিহঁত শ্ৰেষ্ঠ হোৱাৰ কাৰণ আছে বেন। আন আন কথাৰ লগতে ইয়াৰ কাৰণ হ"ল তেওঁলোক নিষ্ঠুৰ মানুহ। নিৰ্দয়। হত্যাকাৰী। আপুনি জনা মেট ড্ৰেকৰ দৰে দেখা নাযায়। বা আনকি অডিনৰ হাড় বিচাৰি থকা মেট ড্ৰেকৰ দৰেও। এই মেট ড্ৰেক এছ এ এছত নাছিল। তেওঁ আছিল এজন অসামৰিক লোক।"
  
  "আৰু এতিয়া?"
  
  "যেতিয়ালৈকে ব্লাড কিং জীয়াই আছে আৰু ভেণ্ডেটা এতিয়াও আছে, মই এজন অসামৰিক হ"ব নোৱাৰো। মই কিমান বেয়া হ"ব বিচাৰো সেয়া ডাঙৰ কথা নহয়।"
  
  বেন আঁতৰি চালে। "মই বুজি পাওঁ"।
  
  ড্ৰেক আচৰিত হ"ল। বেন থিয় হৈ নিজৰ আসনলৈ উভতি যোৱাৰ লগে লগে সি আধা ঘূৰি গ"ল। হয়তো ডেকা ল"ৰাটো ডাঙৰ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  
  যোৱা তিনিমাহে যদি এই প্ৰক্ৰিয়াটো ক্ষিপ্ৰ নহ"লহেঁতেন তেন্তে কেতিয়াও একোৱেই নহ"লহেঁতেন।
  
  হেডনে তাক চাই থাকিল। "সি তাইৰ লগত আছিল জানেনে। যেতিয়া তাইৰ মৃত্যু হৈছিল। তাৰ বাবেও কঠিন আছিল।"
  
  ড্ৰেকে গিলিলে আৰু একো নক"লে। ডিঙিটো টান হৈ গ"ল আৰু চকুলো টুকিব নোৱাৰাকৈয়ে সি কৰিব পৰা কামটোৱেই হ"ল। SAS ৰ কোনোবা ল'ৰা। হুইস্কিয়ে মোৰ পেটৰ গাঁতটোত গৰম লেখ এটা এৰি থৈ গ"ল। ক্ষন্তেক পিছতে সি সুধিলে, "আপোনাৰ ভৰিখন কেনেকুৱা?"
  
  "হাৰ্টছ।" খোজ কাঢ়িব পাৰো আৰু দৌৰিবও পাৰো। বৌড্ৰ"ৰ সৈতে আৰু কেইসপ্তাহমান যুঁজিব নিবিচাৰিব যদিও।"
  
  "যেতিয়ালৈকে সি কাৰাগাৰত থাকিব তেতিয়ালৈকে আপুনি কৰিব নালাগিব।"
  
  হুলস্থুলই তেওঁৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। মাই আৰু এলিচিয়াই ইজনে সিজনৰ পৰা কেইবাটাও শাৰী আগলৈ আৰু আইলেণ্ডৰ সিপাৰে বহিল। মহিলা দুগৰাকীৰ মাজৰ সম্পৰ্ক কেতিয়াও হিমশীতলতকৈ বেছি হোৱা নাছিল যদিও কিবা এটাই দুয়োকে বিৰক্ত কৰিছিল।
  
  "আপুনি আমাৰ লগত আপোচ কৰিলে!" এলিচিয়াই চিঞৰিবলৈ ধৰিলে। "মোৰ নিজৰ অভিশপ্ত ভনীয়েকক বচাবলৈ। আৰু কেনেকৈ হোটেল বিচাৰি পালে?"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ আসনৰ পৰা পিছলি ওলাই আহি আইলেণ্ডৰ তললৈ নামি গ"ল। বিমানখনত তেওঁৰ শেষ বস্তুটো আছিল তেওঁৰ চিনাকি আটাইতকৈ মাৰাত্মক মহিলা দুগৰাকীৰ মাজত হোৱা কাজিয়া।
  
  "হাডছনৰ মৃত্যু সেই হোটেলতে হৈছিল," এলিচিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "তেওঁলোকে তাক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে... আনহাতে-" তাই মূৰটো জোকাৰিলে। "এইটো তোমাৰ তথ্য আছিল নেকি কিতানো? সঁচা কথা ক"বলৈ মই আপোনাক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছো।"
  
  এলিচিয়াই আইলেণ্ডত ভৰি দিলে। মাই তাইৰ মুখলৈ চাবলৈ থিয় হ"ল। মহিলা দুগৰাকী নাকৰ পৰা নাকলৈ প্ৰায় আছিল। মাই নিজৰ বাবে ঠাই উলিয়াবলৈ পিছুৱাই গ"ল। এজন অনভিজ্ঞ পৰ্যবেক্ষকে হয়তো ভাবিছিল যে এইটো জাপানী ছোৱালীজনীৰ দুৰ্বলতাৰ চিন।
  
  ড্ৰেকে জানিছিল যে এইটো এটা মাৰাত্মক লক্ষণ।
  
  সি লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। "ৰ"ব!"
  
  "মোৰ ভনীয়েকৰ মূল্য দহটা হাডছন।"
  
  এলিচিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "এতিয়া মে-টাইম এটা পাম!"
  
  ড্ৰেকে জানিছিল যে মেই পিছুৱাই নাযায়। ইতিমধ্যে এলিচিয়াক জনা কথাখিনি ক"বলৈ সহজ হ"লহেঁতেন- হাডছনে নিজকে এৰি দিছে-কিন্তু মাই কিটানোৰ অহংকাৰে তাইক হাৰ মানিবলৈ নিদিলেহেঁতেন। এলিচিয়াই আঘাত কৰিলে। মাই উত্তৰ দিলে। এলিচিয়াই নিজকে আৰু ঠাই দিবলৈ কাষলৈ গুচি গ"ল। মাই তাইক আক্ৰমণ কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে সিহঁতৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল।
  
  এলিচিয়াই কিক এটা মিম কৰি আগবাঢ়ি আহি মেৰ মুখত কঁকালটো দলিয়াই দিলে। জাপানী যোদ্ধাগৰাকীয়ে লৰচৰ নকৰিলে, মূৰটো অলপ ঘূৰাই দিলে, যাৰ ফলত আঘাতটোৱে তাইৰ পৰা এক মিলিমিটাৰ দূৰত হুইচেল মাৰিবলৈ দিলে।
  
  মাই এলিচিয়াৰ পাচলিত জোৰেৰে আঘাত কৰিলে। পলায়ন কৰা উশাহ এটাৰ উচ্চ হিচকি উঠিল আৰু এলিচিয়াই বাল্কহেডৰ ওপৰত লৰচৰ কৰি পিছলৈ ঘূৰি গ"ল। মেই আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  হেডনে চিঞৰি চিঞৰি ভৰিৰ ওপৰত জপিয়াই উঠিল। বেন আৰু কেৰিনেও ভৰিৰ ওপৰত উঠিছিল, দুয়োজনেই কৌতুহলী আছিল কোনে যুঁজখনত জয়ী হ"ব। ড্ৰেকে জোৰকৈ সোমাই আহিল, মেক তাইৰ কাষৰ চিটটোত ঠেলি দিলে আৰু এলিচিয়াৰ ডিঙিত হাতখন কাটি দিলে।
  
  "ৰ"ব." তেওঁৰ মাতটো কবৰৰ দৰেই নিস্তব্ধ আছিল যদিও ভাবুকিৰে ভৰা। "তোমাৰ মৰা চুদাচুদি প্ৰেমিকৰ এইটোৰ লগত কোনো সম্পৰ্ক নাই। আৰু তোমাৰ বাইদেউও।" সি মে" ফালে চকু ফুৰাই চালে। "কোভালেংকো এজন শত্ৰু। সেই হাৰামীটো এবাৰ FUBAR হৈ গ"লেই আপুনি যিমান বিচাৰে যুঁজিব পাৰিব, কিন্তু তেতিয়ালৈকে বচাই ৰাখক।"
  
  এলিচিয়াই বাহুটো পেলাই দিলে। "সেই কুকুৰজনীয়ে যি কৰিলে তাৰ বাবে মৰিব লাগে।"
  
  মাইয়ে চকু টিপিয়াই নিদিলে। "আপুনি বহুত বেয়া কৰিলা এলিচিয়া।"
  
  ড্ৰেকে দেখিলে যে এলিচিয়াৰ চকুত আকৌ জুই জ্বলি উঠিল। মনলৈ অহা একমাত্ৰ কথাটো সি ফুচফুচাই ক"লে। "তৰ্ক কৰাৰ পৰিৱৰ্তে হয়তো আপুনি মোক বুজাব পাৰে যে আপোনালোকৰ কোনে প্ৰকৃততে ওৱেলছক হত্যা কৰিছিল। আৰু কিয়।"
  
  যুঁজখন তেওঁলোকৰ বাহিৰলৈ গৈছে।
  
  হেডেন তেওঁৰ ঠিক পিছফালে আছিল।"হাডছনক হাইটেক ট্ৰেকিং ডিভাইচ মাইলছ ব্যৱহাৰ কৰি ট্ৰেক কৰা হৈছিল। আপুনি জানে। মাই যন্ত্ৰটো যিদৰে দিলে তাত ইয়াত কোনোৱেই সুখী নহয়।" তাইৰ মাতত তীখা আছিল। "তাই কেনেকৈ পাইছিল সেইটো নকওঁৱেই। কিন্তু তাই কিয় কৰিলে মইও বুজি পাওঁ। বৰ্তমান একাংশ জ্যেষ্ঠ চৰকাৰী বিষয়াই একেই অৱস্থাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। ইতিমধ্যে কোভালেংকোৱে নিজৰ অন্তিমখন খেল খেলি আছে, আৰু আমি ছেকেণ্ড বেছলৈ কষ্টেৰেহে স্থান লাভ কৰিছো। আৰু যদি লিকবোৰ ছীল কৰা নহয়-"
  
  এলিচিয়াই গুৰুগুৰু কৰি নিজৰ আসনত বহিল। ড্ৰেকে আন এটা ক্ষুদ্ৰ চিত্ৰৰ ষ্টেক বিচাৰি পাই আইলেণ্ডৰ পৰা নামি নিজৰ নিজৰ ঠাইলৈ উভতি গ"ল। সি পোনে পোনে আগলৈ চালে, এতিয়াই নিজৰ বেষ্ট ফ্ৰেণ্ডৰ লগত কোনো কথা-বতৰা আৰম্ভ কৰিব নিবিচাৰিলে।
  
  কিন্তু বাটত বেন তাৰ ফালে হেলান দিলে। "ফুবাৰ?"
  
  "চিনাকিৰ বাহিৰত ফাক আপ।"
  
  
  সোতৰ অধ্যায়
  
  
  তেওঁলোক অৱতৰণ কৰাৰ আগতে হেডেনে ফোন পাইছিল যে এড ব"ড্ৰ" চিআইএৰ কাৰাগাৰৰ পৰা পলায়ন কৰিছে। ব্লাড কিঙে এজন ভিতৰৰ মানুহক ব্যৱহাৰ কৰিছিল আৰু নিজৰ ইচ্ছাৰ বিৰুদ্ধে বৌড্ৰ"ক বিচক্ষণভাৱে, হুলস্থুলমুক্ত অপাৰেচনত উলিয়াই আনিছিল।
  
  "আপুনি মানুহে কেতিয়াও একো শিকিব নোৱাৰে," ড্ৰেকে তাইক ক"লে আৰু যেতিয়া তাইৰ উত্তৰত ক"বলগীয়া একো নাছিল তেতিয়া সি আচৰিত নহ"ল।
  
  হনোলুলু বিমানবন্দৰটো ম্লান হৈ জিলিকি উঠিল, লগতে চহৰখনৰ ভিতৰলৈ দ্ৰুত গাড়ী চলোৱাটোৱেও। শেষবাৰৰ বাবে হাৱাইত থকাৰ সময়ত তেওঁলোকে ডেভ"ৰ বেবিচৰ অট্টালিকাত আক্ৰমণ চলাইছিল আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ ব্লাংকাই সন্দেহযুক্ত লোকৰ তালিকাত স্থান দিছিল। সেই সময়ত গুৰুতৰ যেন লাগিছিল।
  
  তাৰ পাছত দিমিত্ৰী কোভালেংকো আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  
  হনোলুলু আছিল এখন ব্যস্ত চহৰ, আমেৰিকা বা ইউৰোপৰ বেছিভাগ চহৰৰ দৰে নহয়। কিন্তু কেনেবাকৈ ৱাইকিকি বিচ বিশ মিনিটতকৈ বেছি দূৰত নাই বুলি সৰল চিন্তাটোৱে আনকি ড্ৰেকৰ ম্লান চিন্তাবোৰকো কোমল কৰি পেলালে।
  
  সন্ধিয়া হোৱাৰ বাবে তেওঁলোক সকলোৱে ভাগৰুৱা হৈ পৰিছিল। কিন্তু বেন আৰু কেৰিনে জোৰ দি ক"লে যে তেওঁলোকে পোনে পোনে চিআইএ বিল্ডিংলৈ গৈ স্থানীয় নেটৱৰ্কৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰক। কেপ্তেইন কুক"ৰ জাৰ্নেলৰ অৱস্থান খন্দা আৰম্ভ কৰিবলৈ দুয়ো আগ্ৰহী হৈ পৰিছিল। এই কথা শুনি ড্ৰেকে প্ৰায় হাঁহিলে। বেন সদায় সাঁথৰ ভাল পাই আহিছে।
  
  হেডনে কাগজ-পত্ৰৰ কাম ক্ষিপ্ৰতাৰে কৰিলে আৰু অতি সোনকালেই তেওঁলোকে মিয়ামীত এৰি থৈ যোৱা কাৰ্যালয়টোৰ দৰেই আন এটা সৰু অফিচত নিজকে বিচাৰি পালে। পাৰ্থক্য মাথোঁ আছিল যে খিৰিকীৰে তেওঁলোকে ৱাইকিকিৰ ওখ হোটেল, বিখ্যাত টপ অৱ ৱাইকিকি ঘূৰ্ণনীয় ৰেষ্টুৰেণ্ট আৰু দূৰৈৰ পৰা ওআহুৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আকৰ্ষণ, ডাইমণ্ড হেড নামেৰে জনাজাত বহুদিনৰ পৰা নিদ্ৰাহীন আগ্নেয়গিৰিটো দেখা পাইছিল।
  
  "ভগৱান, মই ইয়াত থাকিব বিচাৰো" কাৰিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে।
  
  "মই বিশ্বাস কৰোঁ" কিনিমাকাই বিৰবিৰাই উঠিল। "যদিও মই নিশ্চিত যে বেছিভাগ ছুটীত অহা লোকে মোতকৈ ইয়াত বেছি সময় কটায়।"
  
  "হেৰা, তুমি বহুদিনৰ আগতে এভাৰগ্লেডছত আছিলা," বেন আৰু কেৰিনৰ কম্পিউটাৰবোৰ বিশেষ সুবিধাপ্ৰাপ্ত ব্যৱস্থাটোৰ সৈতে সংযোগ কৰি হেডেনে ঠাট্টা কৰি ক"লে। "আৰু স্থানীয় এজনক লগ পাইছিলোঁ।"
  
  কিনিমাকাক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বিমোৰত পৰা যেন লাগিল, তাৰ পিছত হাঁহিলে। "এলিগেটৰ মানে? বহুত মজা লাগিছিল, হ"ব।"
  
  হেডেনে তাই কৰা কামটো শেষ কৰি ইফালে সিফালে চালে। "ক্ষন্তেকীয়া ৰাতিৰ আহাৰ আৰু সোনকালে বিচনাখন কেনেকুৱা হ"ব? আমি ৰাতিপুৱাই কাম আৰম্ভ কৰোঁ।"
  
  মাত দিলে আৰু সহমতৰ গুণগুণনি হ"ল। মেই মান্তি হ"লে এলিচিয়া গুচি গ"ল। সহকৰ্মীসকলৰ ফালে ঘূৰি যোৱাৰ আগতে ড্ৰেকে তাইক চোৱাচিতা কৰিছিল। "আপুনি সকলোৱে এটা কথা জনা উচিত যিটো আজি মই শিকিলোঁ। মোৰ এটা অনুভৱ হৈছে যে এইটো আমি কেতিয়াও প্ৰকাশ কৰা আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্যৰ ভিতৰত এটা হ'ব পাৰে।" সি থমকি ৰ"ল। "কালি ডাহলে মোৰ লগত যোগাযোগ কৰিছিল।"
  
  "টৰ্ষ্টেন?" বেন ফুচফুচাই ক"লে। "পাগল ছুইডেনজনৰ অৱস্থা কেনেকুৱা? শেষবাৰৰ বাবে দেখাৰ সময়ত সি অডিনৰ হাড়বোৰলৈ চাই আছিল।"
  
  ড্ৰেকে কোনেও বাধা নিদিয়াৰ অভিনয় কৰিলে। "গডছৰ সমাধি অন্বেষণ কৰি থাকোঁতে তেওঁলোকে ট্ৰেন্সফাৰ ডিভাইচত আমি পোৱা ঘূৰ্ণীবতাহৰ সৈতে মিল থকা চিহ্ন বিচাৰি পালে।"
  
  "ধাৰাবাহিকভাৱে?" - হেডনে প্ৰতিধ্বনিত কৰিলে। "কিমান সামঞ্জস্যপূৰ্ণ?"
  
  "সিহঁত হুবহু একে।"
  
  বেনৰ মগজুৱে সম্পূৰ্ণ ক্ষমতাৰে কাম কৰিবলৈ ধৰিলে। "ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল সমাধিস্থল নিৰ্মাণ কৰা একেখিনি মানুহেই যন্ত্ৰবোৰো সৃষ্টি কৰিছিল। এয়া উন্মাদনা। তত্ত্বটো হ"ল দেৱতাসকলে নিজৰ সমাধি নিৰ্মাণ কৰি আক্ষৰিক অৰ্থত মৃত্যুৰ বাবে শুই পৰিল, একে সময়তে গণ বিলুপ্তিৰ মাজেৰে আয়ুস দীঘলীয়া কৰে। এতিয়া আপুনি কৈছে যে তেওঁলোকেও টাইম ট্ৰেভেল ডিভাইচ তৈয়াৰ কৰিছিল?" বেন থমকি ৰ"ল। "আচলতে ইয়াৰ যুক্তি আছে-"
  
  কেৰিনে মূৰটো জোকাৰিলে, তাৰ ফালে চাই। "মূৰ্খ. অৱশ্যে এই কথাৰ যুক্তি আছে। গতিকে তেওঁলোকে সময়ৰ মাজেৰে ভ্ৰমণ কৰিছিল, পৰিঘটনাত হেতালি খেলিছিল আৰু মানুহৰ ভাগ্য সৃষ্টি কৰিছিল।"
  
  মেট ড্ৰেকে মনে মনে ঘূৰি গ"ল। "ৰাতিপুৱা দেখা পাম।"
  
  
  * * *
  
  
  ৰাতিৰ বতাহ বাল্মী, গ্রীষ্মমণ্ডলীয় উষ্ণ আৰু প্রশান্ত মহাসাগৰৰ সৈতে ক্ষীণ সোৱাদযুক্ত আছিল৷ ড্ৰেকে ৰাজপথত ঘূৰি ফুৰিছিল যেতিয়ালৈকে তেওঁ এটা মুকলি বাৰ নাপালে। আন দেশৰ আন বাৰৰ তুলনাত ক্লায়েণ্টেল নিশ্চয় বেলেগ, নহয়নে?তেওঁ ভাবিলে। কাৰণ, সেইখন আছিল স্বৰ্গ। তেন্তে লাইফাৰবোৰে এতিয়াও কিয় পুল খেলি আছিল, ঠাইখনৰ মালিক যেন লাগিছিল? বাৰৰ শেষত মূৰটো পিছলৈ দলিয়াই বহি আছিল কিয় এজন মদ্যপায়ী? নিজৰ সৰু সৰু জগতবোৰত হেৰাই যোৱা চিৰন্তন দম্পতীহালে কিয় একেলগে কিন্তু অকলশৰীয়াকৈ বহিল?
  
  বাৰু, কিছুমান কথা বেলেগ আছিল। এলিচিয়া মাইলছ বাৰত আছিল, ডাবল ড্ৰিংক এটা শেষ কৰি আছিল। ড্ৰেকে যোৱাৰ কথা ভাবি আছিল। আন কিছুমান বাৰ আছিল য"ত তেওঁ নিজৰ দুখৰ পৰা লুকাই থাকিব পাৰিছিল, বেছিভাগেই যদি এনেকুৱা দেখা যায়, তেন্তে তেওঁ নিজকে ঘৰত থকাৰ দৰে অনুভৱ কৰিব।
  
  কিন্তু হয়তো কৰ্মৰ আহ্বানে তেওঁৰ দৃষ্টিভংগী অলপ সলনি কৰি দিলে। তাইৰ ওচৰলৈ গৈ সি বহিল। তাই ওপৰলৈ চোৱাও নকৰিলে।
  
  "ফাক, ড্ৰেক।" খালী গিলাচখন তাই তাৰ ফালে ঠেলি দিলে। "মোৰ বাবে পানীয় এটা কিনি দিয়া।"
  
  "বটলটো এৰি দিয়ক" ড্ৰেকে বাৰটেণ্ডাৰজনক নিৰ্দেশ দি নিজকে আধা গিলাচ বাকাৰ্ডি অকহাৰ্ট ঢালি দিলে। টোষ্টত গিলাচটো ওপৰলৈ তুলিলে। "এলিচিয়া মাইলছ। দহ বছৰীয়া সম্পৰ্ক যিটো ক"লৈকো যোৱা নাছিল, হুহ? আৰু এতিয়া আমি নিজকে স্বৰ্গত বিচাৰি পাওঁ, বাৰত মদ খাই।"
  
  "জীৱনে আপোনাক পেচাব কৰাৰ এটা উপায় আছে।"
  
  "নহয়. এছ আৰ টিয়ে কৰিলে।"
  
  "নিশ্চিতভাৱে একো সহায় কৰা নাছিল।"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ ফালে কাষলৈ চালে। "এয়া সততাৰ প্ৰস্তাৱ নেকি? আপোনাৰ পৰা? তাৰ ভিতৰত কেইটাক ডুবাই পেলালে?"
  
  "টেনচন দূৰ কৰিবলৈ যথেষ্ট। মোৰ যিমান লাগে সিমান নহয়।"
  
  "আৰু তথাপিও আপুনি সেই মানুহবোৰক সহায় কৰিবলৈ একোৱেই কৰা নাছিল। সেই গাঁৱত। আনকি মনত আছেনে? আপুনি আমাৰ নিজৰ সৈন্যক তেওঁলোকক জেৰা কৰিবলৈ অনুমতি দিছিল।"
  
  "মইও এজন সৈনিক আছিলো, ঠিক তেওঁলোকৰ দৰেই। মোৰ অৰ্ডাৰ আছিল।"
  
  "আৰু তাৰ পিছত আপুনি যিজনে অধিক ধন দিছিল তেওঁৰ ওচৰত হাৰ মানিলে।"
  
  "মই মোৰ কৰ্তব্য পালন কৰিছো ড্ৰেক।" এলিচিয়াই নিজৰ ৰামটো পুনৰ ভৰাই বটলটো টেবুলত জোৰেৰে ঠেলি দিলে। "সুবিধা লাভ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে।"
  
  "আৰু চাওকচোন ই তোমাক ক"ত লৈ গ"ল।"
  
  "মানে এইটোৱে আমাক ক"লৈ লৈ গ"ল চাওকচোন নহয়?"
  
  ড্ৰেক নিমাত হৈ থাকিল। আমি কব পাৰো যে তেওঁ ওখ ৰাস্তাটো লৈছিল। আপুনিও ক"ব পাৰে যে তাই নিম্ন ৰাস্তাটো লৈছিল। কোনো কথা নাছিল। একেখিনি লোকচান আৰু একে ভৱিষ্যতৰ সৈতে একে ঠাইতে শেষ হৈছিল।
  
  "আমি প্ৰথমে ব্লাডি ভেণ্ডেটাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিম। আৰু কোভালেংকো। তেতিয়া আমি ক"ত আছো চাম।" এলিচিয়াই দূৰলৈ চাই বহি থাকিল। ড্ৰেকে ভাবিলে টিম হাডছন তাইৰ মনত আছে নেকি?
  
  "আমি এতিয়াও ওৱেলছৰ কথা ক"ব লাগিব। সি মোৰ বন্ধু আছিল।"
  
  এলিচিয়াই হাঁহিলে, আগৰ দৰেই শুনা গ"ল। "সেই পুৰণি বিকৃত ব্যক্তিজন? তেওঁ কোনো কাৰণতে আপোনাৰ বন্ধু নাছিল, ড্ৰেক, আৰু আপুনি চুদি জানে। আমি কূপৰ কথা ক"ম। কিন্তু শেষত। তেতিয়াই হয়।"
  
  "কিয়?"
  
  কান্ধৰ ওপৰেৰে এটা কোমল মাত ওপঙি উঠিল। "কাৰণ তেতিয়াই হ"ব লাগিব মেট।" মে"ৰ কোমল সুৰবোৰ আছিল। তাই নিৰৱে সহজেই সিহঁতৰ ফালে খোজ কাঢ়ি গ"ল। "কাৰণ প্ৰথমে এইটোৰ মাজেৰে পাৰ হ"বলৈ আমাক ইজনে সিজনৰ প্ৰয়োজন।"
  
  ড্ৰেকে তাইক দেখা পাই নিজৰ আচৰিত হোৱাটো লুকুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। "ৱেলছৰ সত্যটো সঁচাকৈয়ে ইমান ভয়ংকৰ নেকি?"
  
  তেওঁলোকৰ মৌনতাই ক"লে কি আছিল।
  
  মাই সিহঁতৰ মাজত ভৰি দিলে। "মোৰ লিড আছে বাবেই ইয়াত আহিছো।"
  
  "হুক? কাৰ পৰা? মই ভাবিছিলো তোমাৰ ঠাইত জাপানীসকলে ল"লে।"
  
  "অফিচিয়েল, তেওঁলোকে কৰিলে।" মাইৰ মাতত এটা উল্লাসিত টোকা। "বেচৰকাৰীভাৱে তেওঁলোকে আমেৰিকানসকলৰ সৈতে আলোচনা কৰি আছে। কোভালেংকোক ধৰি ৰখাটো কিমান গুৰুত্বপূৰ্ণ সেই কথা তেওঁলোকে জানে। মোৰ চৰকাৰৰ চকু নাই বুলি নাভাবিব।"
  
  "সপোনতো ভবা নাছিলো।" এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "মই মাত্ৰ জানিব বিচাৰো তুমি আমাক কেনেকৈ পাইছা।" তাই জেকেটটো এনেদৰে জোকাৰিলে যেন তাই বিকনটো পেলাই দিব বিচাৰিছে।
  
  "তোমাতকৈ মই ভাল" মাই এতিয়া হাঁহি আছিল। "আৰু তিনিটা ব্লকৰ বাবে ই একমাত্ৰ বাৰ।"
  
  "এইটো সঁচা নেকি?" ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই দিলে। "কিমান বিদ্ৰুপৰ কথা।"
  
  "মোৰ লিড আছে" মাই আওৰাই ক"লে। "আপুনি এতিয়া মোৰ লগত আহি চাব বিচাৰে নে দুয়োজনী বৰ মদ খাই কেয়াৰ কৰিব নোৱাৰে?"
  
  এচেকেণ্ডৰ পিছত ড্ৰেকে চকীৰ পৰা জপিয়াই উঠিল আৰু এলিচিয়াই ঘূৰি গ"ল। "বাট দেখুৱাই দিয়া সৰু এলফ।"
  
  
  * * *
  
  
  অলপ টেক্সি যাত্ৰাৰ পিছত সিহঁতে ব্যস্ত ৰাস্তাৰ চুক এটাত গোট খাই মাই সিহঁতক আপডেট কৰা শুনি আছিল।
  
  "এয়া পোনপটীয়াকৈ চোৰাংচোৱা সংস্থাত মই বিশ্বাস কৰা কোনোবা এজনৰ পৰা আহিছে। কোভালেংকোৰ ৰেঞ্চখন তেওঁৰ বিশ্বাসী কেইবাজনো লোকে চলাই আছে। সদায় তেনেকুৱাই আছিল যদিও এতিয়া ই তেওঁক আগৰ তুলনাত অধিক সহায় কৰে যেতিয়া তেওঁক সময়ৰ প্ৰয়োজন হয়...বাৰু, তেওঁ যি কৰিবলৈ পৰিকল্পনা কৰিছে তাকে কৰিবলৈ। যিয়েই নহওক, অ"আহুত তেওঁৰ ৰেঞ্চখন ক্ল"ড নামৰ এজন মানুহে চলাই আছে।"
  
  মাই তেওঁলোকৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে উচ্চমানৰ ক্লাবটোৰ খোলা আৰু উজ্জ্বল পোহৰৰ প্ৰৱেশদ্বাৰৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যোৱা যুৱক-যুৱতীসকলৰ লাইনটোলৈ। "ক্ল"ডৰ এই ক্লাবৰ মালিক," তাই কয়। জিলিকি থকা লাইটত বিজ্ঞাপন দিয়া হৈছিল "লাইভ ডিজে, শুকুৰবাৰৰ বিশেষ বটল আৰু বিশেষ অতিথি"। ড্ৰেকে উশাহ বন্ধ অনুভৱ কৰি ভিৰৰ চাৰিওফালে চালে। ইয়াত হাৱাইৰ প্ৰায় হাজাৰজন ধুনীয়া যুৱকে বিভিন্ন অৱস্থাত কাপোৰ খুলিছিল।
  
  তেওঁ কয়, "আমি অলপ আঁতৰি থাকিব পাৰিলোঁহেঁতেন।
  
  "এতিয়া মই জানো তোমালোক সকলো চাফা হৈ গৈছে।" এলিচিয়াই তাক চাই হাঁহিলে। "এবছৰৰ আগৰ ড্ৰেকে এতিয়া লগত থকা গৰম মহিলা দুগৰাকীৰ কাষত থিয় হৈ দুয়োহাতেৰে গাল দুখন কাপ কৰি আমাক তালৈ ঠেলি দিলেহেঁতেন।"
  
  ড্ৰেকে চকু দুটা ঘঁহিলে, তাই আচৰিত ধৰণে সঠিক কথা বুলি জানি। "ত্ৰিশৰ দশকৰ মাজভাগে মানুহক সলনি কৰে," তেওঁ চেপি ধৰিলে, হঠাতে এলিছনক হেৰুৱাই পেলোৱা, কেনেডীৰ হত্যাকাণ্ড আৰু অহৰহ মদ্যপানৰ ওজন অনুভৱ কৰিলে। কোনোমতে সি দুয়োৰে ফালে তীখাৰ দৰে দৃষ্টি এটা ঠিক কৰি ল"লে।
  
  "ক্ল"ডৰ সন্ধান ইয়াৰ পৰাই আৰম্ভ হয়।"
  
  দুৱাৰমুখৰ কাষেৰে হাঁহি হাঁহি সিহঁতে গৈ টিপটিপিয়া লাইট আৰু ভুৱা ধোঁৱাৰে ভৰা এটা সৰু সুৰংগত নিজকে বিচাৰি পালে। ড্ৰেক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে দিশহাৰা হৈ পৰিল আৰু ইয়াক চক কৰি কেইবা সপ্তাহ ধৰি মদ্যপান কৰি ৰাখিলে। তেওঁৰ চিন্তা প্ৰক্ৰিয়াবোৰ অস্পষ্ট আছিল, প্ৰতিক্ৰিয়াবোৰ আৰু বেছি আছিল। সি সোনকালে ধৰিব লাগিছিল।
  
  সুৰংগটোৰ সিপাৰে এখন বহল বেলকনি আছিল য"ৰ পৰা নৃত্যৰ মজিয়াখন চৰাইৰ চকুৰে দেখা গৈছিল। গভীৰ বেছ ছন্দৰ সৈতে একেলগে গতি কৰিছিল শৰীৰবোৰ। তেওঁলোকৰ সোঁফালে থকা বেৰখনত হাজাৰ হাজাৰ সুৰাৰ বটল আছিল আৰু পোহৰক জিলিকি থকা প্ৰিজমত প্ৰতিফলিত কৰিছিল। ডজন বাৰৰ কৰ্মচাৰীয়ে খেলুৱৈসকলৰ ওপৰত কাম কৰিছিল, ওঁঠ পঢ়িছিল, চেঞ্জ দিছিল আৰু উদাসীন ক্লাবলৈ যোৱা লোকসকলক ভুল পানীয় পৰিবেশন কৰিছিল।
  
  আন যিকোনো বাৰৰ দৰেই। ড্ৰেকে কিছু বিদ্ৰুপৰ সৈতে হাঁহিলে। "পিছফালে". ভিৰৰ মাজত লুকাই থকাৰ প্ৰয়োজন নোহোৱাকৈ সি আঙুলিয়াই দিলে। "এটা ৰছীৰে বন্ধা এলেকা। আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে পৰ্দা।"
  
  "ব্যক্তিগত দল" এলিচিয়াই ক"লে। "মই জানো তাত পিছফালে কি হৈছে।"
  
  "অৱশ্যেই জানে।" মাই যিমান পাৰে ঠাইখন অন্বেষণ কৰাত ব্যস্ত আছিল। "ইয়াত পিছফালৰ কোঠা এটা আছে নেকি য"ত তুমি কেতিয়াও যোৱা নাই মাইলছ?"
  
  "তালৈও নাযাবা কুকুৰ। থাইলেণ্ডত আপোনাৰ কৃতিত্বৰ কথা মই জানো। আনকি মইও এইবোৰৰ কোনোটোৱেই চেষ্টা নকৰিলোঁহেঁতেন।"
  
  "আপুনি যি শুনিলে সেয়া বহুত কমকৈ কোৱা হৈছিল।" মাই পিছলৈ নোচোৱাকৈ বহল চিৰিৰে নামিবলৈ ধৰিলে। "ট্ৰাষ্ট মি"।
  
  ড্ৰেকে এলিচিয়ালৈ ভ্ৰু কোঁচাই নৃত্য মঞ্চৰ ফালে মাত দিলে। এলিচিয়াক আচৰিত যেন লাগিল, কিন্তু তাৰ পিছত বুজিলে যে তেওঁ চৰ্টকাট এটা লৈ ব্যক্তিগত অঞ্চল এটালৈ যোৱাৰ উদ্দেশ্য লৈছে। ইংৰাজ মহিলাগৰাকীয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "তুমি আগবাঢ়িছা ড্ৰেক। মই তোমাক অনুসৰণ কৰিম।"
  
  ড্ৰেকে হঠাতে অযুক্তিকৰ তেজৰ হুলস্থুল অনুভৱ কৰিলে। এইটোৱেই আছিল এনে এজন ব্যক্তিৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ সুযোগ যিয়ে হয়তো ডিমিট্ৰি কোভালেংকোৰ অৱস্থা জানিব পাৰে। এতিয়ালৈকে সি ঢালি দিয়া তেজবোৰ সি যিখিনি ঢালিবলৈ ইচ্ছুক আছিল তাৰ তুলনাত সাগৰৰ এটোপাল মাথোঁ আছিল।
  
  নাচৰ মজিয়াত হাঁহি থকা ঘামচি ওলোৱা শৰীৰবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত এজন ল"ৰাই এলিচিয়াক ঘূৰাই ঘূৰাই ঘূৰাই ঘূৰাই আনিবলৈ সক্ষম হ"ল। "হেৰা" সি বন্ধুক চিঞৰিলে, স্পন্দনশীল ছন্দৰ ওপৰত তাৰ মাতটো কষ্টেৰে শুনা গ"ল। "আই ৱাজ জাষ্ট লাকী"।
  
  এলিচিয়াই অজ্ঞান আঙুলিৰে তেওঁৰ সৌৰ প্লেক্সছত খুন্দা মাৰিলে। "তোমাৰ কোনো ভাগ্য কেতিয়াও হোৱা নাই ল"ৰা। মাত্ৰ তোমাৰ মুখখনলৈ চাওক।"
  
  হুলস্থুলীয়া সংগীত, দোল খাই থকা শৰীৰবোৰ, বাৰৰ কৰ্মচাৰীসকলে মূৰৰ ওপৰত অস্বস্তিকৰভাৱে ট্ৰেবোৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰি ভিৰৰ মাজত আগলৈ পিছলৈ লৰালৰিকৈ যোৱাটো আওকাণ কৰি সিহঁতে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি গ"ল। দম্পতীহালে জোৰেৰে কাজিয়া কৰি আছিল, মানুহজনক এটা স্তম্ভত হেঁচা মাৰি ধৰিছিল, আৰু মহিলাগৰাকীয়ে কাণত চিঞৰি আছিল। হাতত ভদকা জেলী আৰু সৰু সৰু নীলা চামুচ লৈ বৃত্তৰ দৰে বহি আদবয়সীয়া মহিলাৰ দল এটাই ঘামচি আৰু ফুলি উঠিছিল। মজিয়াখনত সিঁচৰতি হৈ থকা নিম্ন টেবুলবোৰ, বেছিভাগেই ছাতিৰ তলত ৰুচিহীন পানীয়ৰে ভৰি আছিল। কোনোৱেই অকলশৰীয়া নাছিল। মাই আৰু এলিচিয়াৰ মৃত্যুৰ সময়ত বহু পুৰুষে ডাবল টেক কৰিছিল, যিয়ে তেওঁলোকৰ প্ৰেমিকাক বহুত বিৰক্ত কৰিছিল। মাই বুদ্ধিমানে মনোযোগক আওকাণ কৰিলে। এলিচিয়াই ইয়াক উচটনি দিলে।
  
  ৰছীৰে বেৰ দিয়া ঠাই এটালৈ আহিল, যিটো ঠাইত দুটা শক্তিশালী কাঁহৰ ৰছীৰ খুঁটাৰ মাজত টানি থোৱা ডাঠ সোণৰ ব্ৰেইড আছিল। প্ৰতিষ্ঠানটোৱে যেন ধৰি লৈছিল যে দুয়োফালৰ গুণ্ডা দুজনক আচলতে কোনেও প্ৰত্যাহ্বান নিদিয়ে।
  
  এতিয়া এজনে হাতৰ তলুৱা উলিয়াই আগুৱাই আহি বিনয়েৰে মাইক পিছুৱাই যাবলৈ ক"লে।
  
  জাপানী ছোৱালীজনীয়ে খৰধৰকৈ হাঁহি এটা মাৰিলে। "ক্লডে আমাক চাবলৈ পঠিয়াইছে..." তাই ভাবি থকাৰ দৰে থমকি ৰ"ল।
  
  "পিলিপো?" আনটো গুণ্ডাই খৰধৰকৈ কথা ক"লে। "কিয় বুজিব পাৰিছো, কিন্তু এই ল"ৰা কোন?"
  
  "বডিগাৰ্ড"।
  
  ডাঙৰ ল"ৰা দুজনে ড্ৰেকৰ ফালে নিগনি এটা কোণত সোমাই থকা মেকুৰীৰ দৰে চালে। ড্ৰেকে সিহঁতক চাই বহলকৈ হাঁহিলে। ইংৰাজী উচ্চাৰণে সন্দেহৰ সৃষ্টি হ"লে তেওঁ একো কোৱা নাছিল। এলিচিয়াৰ তেনে কোনো চিন্তা নাছিল।
  
  "গতিকে, এই পিলিপো। তেওঁ কেনেকুৱা? আমি ভাল সময় পাৰ কৰিম নে কি?"
  
  "অ", সি বেষ্ট" প্ৰথম বাউন্সাৰে কুটিল হাঁহি এটা মাৰি ক"লে। "দ্য পাৰফেক্ট জেন্টলমেন"
  
  দ্বিতীয় বাউন্সাৰে সিহঁতৰ কাপোৰ চাই আছিল। "আপুনি একেবাৰে-সাজ-পোছাক পিন্ধা-সুবিধাটোৰ বাবে নহয়। ক্ল"ডে তোমাক পঠিয়াইছে বুলি নিশ্চিত নেকি?"
  
  মাইৰ মাতত ঠাট্টা-মস্কৰাৰ কোনো লেখ-জোখ নাছিল যেতিয়া তাই ক'লে, "মই একেবাৰে নিশ্চিত।"
  
  ড্ৰেকে এই বিনিময়ৰ সহায়ত লুকাই থকা নিচৰ মূল্যায়ন কৰিছিল। চুটি চিৰিৰে এটা উচ্চ মঞ্চলৈ লৈ গ"ল, য"ত এখন ডাঙৰ টেবুল বহি আছিল। টেবুলখনৰ চাৰিওফালে প্ৰায় ডজনমান মানুহ বহি আছিল, বেছিভাগকে উৎসাহী যেন লাগিছিল যে শেহতীয়াকৈ গুৰুতৰ গুড়ি কিছুমান হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে। বাকীবোৰক মাত্ৰ ভয় খোৱা আৰু দুখী যেন লাগিছিল, যুৱতী আৰু দুজনমান ল"ৰা, স্পষ্টভাৱে পাৰ্টি গ্ৰুপৰ অংশ নহয়।
  
  "হেই পিলিপো!" - দ্বিতীয় বাউন্সাৰে চিঞৰি উঠিল। "তোমাৰ বাবে সতেজ মাংস!"
  
  ড্ৰেকে ছোৱালীকেইজনীৰ পিছে পিছে চুটি চিৰিৰে ওপৰলৈ উঠি গ"ল। ইয়াত ওপৰত বহুত নিস্তব্ধ আছিল। এতিয়ালৈকে তেওঁ বাৰজন ভুলহীন বেয়া মানুহক গণনা কৰিছিল, যিসকলৰ সকলোৱেই সম্ভৱতঃ বন্দুক লৈ ফুৰিছিল। কিন্তু যেতিয়া তেওঁ স্থানীয় বাৰজন বলবৎকাৰীক মে, এলিচিয়া আৰু নিজৰ লগত তুলনা কৰিলে, তেতিয়া তেওঁৰ চিন্তা নাছিল।
  
  যিমান পাৰি নিজৰ প্ৰতি দৃষ্টি আকৰ্ষণ নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰি সি সিহঁতৰ পিছফালে থাকিল। লক্ষ্য আছিল পিলিপো, আৰু তেওঁলোক এতিয়া কেইফুটমান দূৰত আছিল। এই নাইটক্লাবটোৱে সঁচাকৈয়ে ৰকিং আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছিল।
  
  পিলিপোৱে ছোৱালীকেইজনীলৈ চাই থাকিল। ডিঙিত শুকান ক্লিকৰ শব্দই তাৰ আগ্ৰহৰ ইংগিত দিলে। ড্ৰেকে মূকভাৱে দেখিলে যে তেওঁৰ হাতখনে পানীয়টোৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াইছে আৰু পিছলৈ ঠেলি দিছে।
  
  "ক্ল"ডে তোমাক পঠিয়াইছিল নেকি?"
  
  পিলিপো আছিল এজন চুটি, পাতল মানুহ। তেওঁৰ বহল, প্ৰকাশভংগী চকু দুটাই লগে লগে ড্ৰেকক ক"লে যে এই মানুহজন ক্ল"ডৰ বন্ধু নহয়। আমি ইজনে সিজনক চিনিও নাছিলোঁ। তেওঁ আছিল বেছিকৈ পুতলা, ক্লাবৰ ফিগাৰহেড। উপভোগ্য সামগ্ৰী।
  
  "আচলতে নহয়"। মাইও এই কথা উপলব্ধি কৰিলে আৰু চকুৰ পলকতে তাই এগৰাকী নিষ্ক্ৰিয় মহিলাৰ পৰা এগৰাকী আচৰিত হত্যাকাৰীলৈ ৰূপান্তৰিত হ"ল। অজ্ঞান আঙুলিবোৰে ওচৰৰ মানুহ দুজনৰ ডিঙিত খান্দিলে আৰু সন্মুখৰ পৰা গভীৰ আঘাতে তৃতীয়জনক বিস্মৃতিৰ মাজলৈ পঠিয়াই দিলে, চকীৰ পৰা পৰিল। এলিচিয়াই কাষৰ টেবুলখনত জপিয়াই পৰিল, ভৰি দুখন বতাহত ওখকৈ ৰাখি তাইৰ গুদত নামিল আৰু বৈ যোৱা ডিঙিৰ টেটু থকা মানুহজনৰ গোৰোহাৰে মুখত জোৰেৰে লাথি মাৰিলে। কাষৰ ব্ৰুটটোৰ লগত খুন্দা মাৰি সি দুয়োকে ভৰিৰ পৰা পেলাই দিলে। এলিচিয়াই তৃতীয় স্থানলৈ জপিয়াই পৰিল।
  
  তুলনামূলকভাৱে ড্ৰেক লেহেমীয়া আছিল যদিও বহুত বেছি ধ্বংসাত্মক। দীঘল চুলিৰ এছিয়ান মানুহজনে প্ৰথমে তেওঁক কাউণ্টাৰ কৰি জাব আৰু ফ্ৰন্টাল পাঞ্চৰ সংমিশ্ৰণ ব্যৱহাৰ কৰি আগবাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে কাষলৈ খোজ দিলে, ভৰিখন ধৰিলে আৰু অতি, হঠাতে জোৰেৰে ঘূৰি গ"ল যেতিয়ালৈকে মানুহজনে চিঞৰি উঠিল আৰু পৰিল, হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা বললৈ পৰিণত হ"ল।
  
  পিছৰ মানুহজনে দা এখন উলিয়াই আনিলে। ড্ৰেকে হাঁহিলে। ব্লেডখন আগবাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে হাতৰ কব্জিটো ধৰি ভাঙি পেলালে আৰু অস্ত্ৰটো মালিকৰ পেটৰ গভীৰতাত ডুবাই দিলে।
  
  ড্ৰেকে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  দুৰ্ভগীয়া হেংগাৰ-অনবোৰ টেবুলৰ পৰা পলাই গ"ল। কোনো কথা নাছিল। ক্লাউডৰ বিষয়ে সিহঁতে একো নাজানিলেহেঁতেন। আশা কৰা মতে একমাত্ৰ ব্যক্তিজনে যিমান পাৰে গভীৰভাৱে নিজৰ বিলাসী চামৰাৰ চকীখনত লুকাই থাকিব পাৰিছিল, ভয়ত চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গৈছিল, ওঁঠ দুটা নিৰৱে লৰচৰ কৰি আছিল।
  
  "পিলিপো।" মাইয়ে তাৰ ওচৰলৈ গৈ তাৰ উৰুত হাতখন থৈ দিলে। "প্ৰথমে আপুনি আমাৰ কোম্পানীটো বিচাৰে। এতিয়া তুমি তেনেকুৱা নকৰে। সেইটো ৰুক্ষ। মোৰ বন্ধু হ"বলৈ কি লাগে?
  
  "মই... মোৰ পুৰুষ আছে।" পিলিপোৱে বনৰীয়াকৈ ইংগিত দিলে, মদ্যপানৰ আসক্তিৰ সীমাত থকা কোনোবা এজনৰ দৰে আঙুলিবোৰ কঁপি উঠিল। "এভাৰিৱেৰ"।
  
  ড্ৰেকে চিৰিৰ ওপৰত প্ৰায় উপনীত হোৱা দুজন বাউন্সাৰৰ সন্মুখীন হ"ল। এলিচিয়াই তেওঁৰ সোঁফালে থকা ষ্ট্ৰেগলাৰবোৰক ঝাড়ু দি আছিল। তলৰ পৰা গধুৰ নৃত্য সংগীতৰ গুঞ্জন আহিছিল। বিভিন্ন পৰ্যায়ৰ মদ্যপানৰ মৃতদেহ গোটেই নৃত্য মঞ্চত সিঁচৰতি হৈ আছিল। ডিজেজনে বন্দী দৰ্শকৰ বাবে মিক্স আৰু গুণগুণাই উঠিল।
  
  "ক্ল"ডে তোমাক পঠোৱা নাছিল," দ্বিতীয় বাউন্সাৰে স্পষ্টভাৱে স্তম্ভিত হৈ হাঁহিলে। ড্ৰেকে জখলাৰ ৰেংবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি আগলৈ দোল খাই মানুহজনৰ বুকুত দুয়োখন ভৰি ৰোপণ কৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁ পিছলৈ টাম্বলিং কৰি কোলাহলপূৰ্ণ গাঁতটোত পঠিয়াই দিলে।
  
  আন এজন মানুহে শেষ খোজটোৰ ওপৰেৰে জপিয়াই ড্ৰেকৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল, বাহু দুটা লৰচৰ কৰি। ইংৰাজজনে পাচলিত এনে এটা আঘাত পালে যিটোৱে দুৰ্বল মানুহ এজনক তললৈ নমাই পেলালেহেঁতেন। বিষ হৈছিল। তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে ইয়াৰ প্ৰভাৱৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থমকি ৰ"ল।
  
  কিন্তু ড্ৰেকে মাত্ৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ভৰিৰ তলৰ পৰা দোল খাই ক্ল"জ আপাৰকাট এটা দিলে। বাউন্সাৰজন মাটিৰ পৰা তুলি নিমিষতে চেতনা হেৰুৱাই পেলালে। যি শব্দৰে মাটিত খুন্দা মাৰিলে, তাৰ বাবে পিলিপোৱে দৃশ্যমানভাৱে জপিয়াই পৰিল।
  
  "কিবা এটা কৈছা নেকি?" মাইয়ে নিজৰ নিখুঁতভাৱে মেনিকিউৰ কৰা নখটো হাৱাইৰ ষ্টাবলেৰে আবৃত গালখনৰ ওপৰেৰে দৌৰাই দিলে। "তোমাৰ মানুহবোৰৰ বিষয়ে?"
  
  "আপুনি পাগল নেকি? আনকি এই ক্লাবটোৰ মালিক কোনে জানেনে?"
  
  মাই হাঁহিলে। চাৰিজন দেহৰক্ষী প্ৰেৰণ কৰাৰ পিছতো বিচলিত নোহোৱাকৈ এলিচিয়াই দুয়োৰে ওচৰ পালেগৈ। "মজাৰ কথা তুমি তেনেকৈ কোৱা উচিত।" পিলিপোৰ হৃদয়ত ভৰিখন থৈ তাই জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে। "এই ল"ৰাটো, ক্ল"ড। ক'ত আছে সি?"
  
  পিলিপোৰ চকু দুটা ধৰা পৰা জুইকুৰাৰ দৰে ইফালে সিফালে লৰচৰ কৰিলে। "মই... মই নাজানো। সি কেতিয়াও ইয়ালৈ নাহে। মই এই ঠাইখন চলাইছো, কিন্তু মই... ক্ল"ডক চিনি নাপাওঁ।"
  
  "দুৰ্ভাগ্যজনক।" এলিচিয়াই পিলিপোৰ হৃদয়ত লাথি মাৰিলে। "আপোনাৰ বাবে".
  
  ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ পৰিধি স্কেন কৰিবলৈ ক্ষন্তেক সময় লৈছিল। সকলো যেন নিৰাপদ আছিল। ক্লাবৰ মালিকৰ লগত নাকৰ পৰা নাকলৈ নহালৈকে সি হেলান দি থাকিল।
  
  "আমি পাইছো। তুমি এজন অমূল্য মিনিয়ন। আনকি মই মানি লওঁ যে আপুনি ক্লাউডক চিনি নাপায়। কিন্তু আপুনি ডাম্ নিশ্চিত যে আপুনি তেওঁক চিনি পোৱা কোনোবা এজনক চিনি পায়। মাজে মাজে ভ্ৰমণ কৰা ব্যক্তি। নিজকে নিয়ন্ত্ৰণত ৰখাটো নিশ্চিত কৰা এজন মানুহ। এতিয়া-" ড্ৰেকে পিলিপোৰ ডিঙিত ধৰিলে, তাৰ খংটো কষ্টেৰে লুকাই আছিল। "আপুনি মোক এই ব্যক্তিজনৰ নামটো কোৱা। বা মই তোমাৰ চুদাচুদি মূৰটো পেলাই দিম।"
  
  ইয়াত ওপৰলৈও পিলিপোৰ ফুচফুচানি শুনা নাছিল, য"ত গধুৰ শব্দৰ দেৱালবোৰে ধুমুহাৰ দৰে ধপধপনিবোৰ স্তব্ধ কৰি পেলাইছিল। ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে যেনেকৈ বাঘে মৰা গজেলৰ মূৰটো জোকাৰিছে।
  
  "কি?"
  
  "বুকানান। এই মানুহজনৰ নাম বুকানান।"
  
  ক্ৰোধে ঠাই ল"বলৈ ধৰাত ড্ৰেকে আৰু বেছিকৈ চেপি ধৰিলে। "আপুনি তেওঁৰ লগত কেনেকৈ যোগাযোগ কৰে কোৱা।" কেনেডীৰ ছবিয়ে তেওঁৰ দৃষ্টিভংগী পূৰণ কৰিলে। তেওঁ কষ্টেৰে অনুভৱ কৰা নাছিল যে মাই আৰু এলিচিয়াই তেওঁক মৃত্যুমুখত পৰা ক্লাবৰ মালিকৰ পৰা আঁতৰাই লৈ গৈছে।
  
  
  অষ্টাদশ অধ্যায়
  
  
  হাৱাইৰ নিশাটো তেতিয়াও পূৰ্ণ গতিত চলি আছিল। মাজনিশা মাত্ৰ পাৰ হৈ গ"ল যেতিয়া ড্ৰেক, মে আৰু এলিচিয়াই ক্লাবৰ পৰা লুকাই চুৰকৈ ওলাই আহিল আৰু ৰখাই থোৱা টেক্সি এখনক প্ৰশংসা কৰিলে। এলিচিয়াই আনন্দৰে ডিজেৰ ওচৰলৈ গৈ তেওঁৰ মাইক্ৰ"ফোন ধৰি নিজৰ শ্ৰেষ্ঠ ৰক ষ্টাৰ ইম্প্ৰেছন কৰি তেওঁলোকৰ পলায়নৰ পথটো সামৰিলে। "হেল্ল" হনোলুলু! কেনেকুৱা হৈছে তুমি? আজি ৰাতি ইয়াত উপস্থিত হৈ ইমানেই আনন্দিত। তোমালোকবোৰ বৰ ডাম্ ধুনীয়া!" তাৰ পাছত হাজাৰ ওঁঠত হাজাৰ অনুমান এৰি তাই মসৃণভাৱে গুচি গ"ল।
  
  এতিয়া তেওঁলোকে টেক্সি চালকজনৰ লগত মুক্তভাৱে কথা পাতি আছিল। "পিলিপোৱে বুকানানক সকীয়াই দিয়াৰ আগতে কিমান সময় লাগিব বুলি ভাবিছা?" এলিচিয়াই সুধিলে।
  
  "ভাগ্য ভাল হ"লে হয়তো তেওঁলোকে তেওঁক অলপ সময়ৰ বাবে বিচাৰি নাপাব। তেওঁৰ ভাল সংযোগ আছে। কিন্তু যদি কৰে-"
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "তেওঁ কথা নক"ব। "সি কাপুৰুষ। ক্ল"ডৰ মানুহজনক ঘূৰাই দিয়াৰ কথাটোলৈ সি দৃষ্টি আকৰ্ষণ নকৰে। মই মোৰ বন্ধকটো তাৰ ওপৰত ৰাখিলোঁহেঁতেন।"
  
  "বাউন্সাৰে হয়তো বীনবোৰ ছিটিকি পেলাব।" মাই মনে মনে ক"লে।
  
  "বেছিভাগেই অচেতন।" এলিচিয়াই হাঁহিলে, তাৰ পিছত আৰু গুৰুত্বসহকাৰে ক"লে। "কিন্তু স্প্ৰাইটটো ঠিকেই কৈছে। যেতিয়া সিহঁতে আকৌ খোজ কাঢ়ি কথা পাতিব পাৰিব, তেতিয়া সিহঁতে গাহৰিৰ দৰে চিঞৰিব।"
  
  ড্ৰেকে জিভাখন ক্লিক কৰিলে। "ধিক্কাৰ, তোমালোক দুয়ো ঠিকেই কৈছা। তেতিয়া আমি সোনকালে কৰিব লাগিব। এই ৰাতি। আন উপায় নাই।"
  
  "নৰ্থ কুকুই ষ্ট্ৰীট" মাই টেক্সি চালকজনক ক"লে। "আপুনি আমাক মৰ্গৰ ওচৰত থৈ দিব পাৰে।"
  
  টেক্সি চালকজনে খৰধৰকৈ তাইৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে। "সঁচাকৈ?"
  
  এলিচিয়াই চেঙেলীয়া হাঁহি এটা মাৰি তাৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। "নিম্ন কৰি ৰাখক, পাঁচ-অ।" মাত্ৰ গাড়ী চলাওক।"
  
  টেক্সি চালকে "ফুকিং হাওলে"ৰ দৰে কিবা এটা বিৰবিৰাই উঠিল, কিন্তু ৰাস্তাৰ ফালে চকু ঘূৰাই নিমাত হৈ পৰিল। ড্ৰেকে ভাবিলে সিহঁত ক"লৈ গৈ আছে। "যদি সঁচাকৈয়ে এইটো বুকানানৰ কাৰ্যালয়, তেন্তে এই সময়ত তেওঁ তাত থকাৰ সম্ভাৱনা কম।"
  
  এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "ড্ৰেকি, ড্ৰেকি, তুমি মাত্ৰ যথেষ্ট ভালদৰে শুনা নাই। অৱশেষত যেতিয়া আমি বুজিলোঁ যে মূৰ্খ মানুহ পিলিপোৰ ডিঙিটো তোমাৰ হাতত ইমান টানকৈ আছে যে বেঙুনীয়া হৈ পৰিল, তেতিয়া আমি তেওঁৰ হাস্যকৰ জীৱনটো বচাবলৈ আৰম্ভ কৰিলোঁ, আৰু তেওঁ আমাক ক"লে যে বুকানানৰ এটা ঘৰ আছে।"
  
  "ঘৰ?" ড্ৰেকে মুখখন ৰঙা কৰিলে।
  
  "ব্যৱসায়ৰ কথা। এই ডিলাৰবোৰ আপুনি চিনি পায়। তাতে থাকি খোৱা-বোৱা, খেলা-ধূলা কৰে, তাৰ পৰাই নিজৰ স্থানীয় কাম-কাজৰ আয়োজন কৰে। ক্ৰম বজাই ৰাখে। আনকি তেওঁ নিজৰ মানুহক ওচৰতে ৰাখিব। ই এটা নন-ষ্টপ হাৰ্ড পাৰ্টি বন্ধু।"
  
  "যিটোৱে নাইটক্লাবৰ অনুষ্ঠানবোৰ গোপন কৰি ৰখাত সহায় কৰিব, এতিয়াৰ বাবে।" মৰ্গত টেক্সিখন ৰৈ মাইয়ে ক"লে। "মনত আছেনে যেতিয়া আমি হংকঙত সেই ডেলিভাৰী মেগনেটৰ অফিচত সোমাইছিলো? আমি সোনকালে সোমাই যাওঁ, আমি সোনকালে ওলাই যাওঁ। এনেকৈ হ"ব লাগে।"
  
  "যেনেকৈ আমি জুৰিখৰ সেই ঠাইখন পালোঁ।" এলিচিয়াই ড্ৰেকক জোৰেৰে ক"লে। "আপোনাৰ কথা নহয় কিতানো। ইমান দূৰলৈ নহয়।"
  
  
  * * *
  
  
  হেডনে হনোলুলুৰ চিআইএ বিল্ডিঙত দিয়া এপাৰ্টমেণ্টটোত সোমাই নিজৰ ট্ৰেকত মৃত অৱস্থাত ৰৈ গ"ল। বেন তাইৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল, বিচনাত বহি ভৰি দুখন ওলমি আছিল।
  
  যুৱকজনক ভাগৰুৱা যেন লাগিল। দিনে দিনে কম্পিউটাৰৰ পৰ্দা এখনলৈ চাই থকাৰ বাবে তেওঁৰ চকু দুটা তেজ ওলাইছিল, আৰু ইমান তীব্ৰ একাগ্ৰতাৰ বাবে কপালখন অলপ বলিৰেখা হোৱা যেন লাগিছিল। হেডেনে তেওঁক দেখি আনন্দিত হ"ল।
  
  তাই আঙুলিয়াই কোঠাটোৰ চাৰিওফালে চালে। "আপুনি আৰু কেৰিনে অৱশেষত নাভিৰ ৰছীডাল কাটি পেলালেনে?"
  
  "হৰ, হৰ। শ্বে ইজ ফেমিলি।" সি এনেকৈ ক"লে যেন সিহঁতৰ ঘনিষ্ঠতাই আটাইতকৈ স্পষ্ট কথা। "আৰু তাই নিশ্চিতভাৱে কম্পিউটাৰ এটাৰ চাৰিওফালে নিজৰ বাট জানে।"
  
  "এই ক্ষেত্ৰত জিনিয়াছ লেভেলৰ আইকিউৱে আপোনাক সহায় কৰিব।" হেডেনে জোতাযোৰ খুলিলে। ডাঠ কাৰ্পেটখন তাইৰ বিষাক্ত ভৰিৰ তলত ফেনযুক্ত আঠুৱাৰ দৰে অনুভৱ হৈছিল। "মই একেবাৰে নিশ্চিত যে কাইলৈ আপুনি আমাৰ প্ৰয়োজনীয় বস্তুবোৰ কুক"ৰ জাৰ্নেলত বিচাৰি পাব।"
  
  "যদি আমি সিহঁতক আচলতে ধৰা পেলাব পাৰো।"
  
  "সকলো ইণ্টাৰনেটত আছে। মাত্ৰ ক"ত চাব লাগে সেইটো জানিব লাগিব।"
  
  বেন তাইক চাই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "কি... আমাক ইয়াত হেতালি খেলা যেন লাগেনে? প্ৰথমে মই গোডছৰ সমাধি বিচাৰি পাওঁ, আৰু তাৰ পিছত ট্ৰেন্সফাৰ ডিভাইচবোৰ। আমি এতিয়া আৱিষ্কাৰ কৰিছো যে দুয়োৰে মাজত সম্পৰ্ক আছে। আৰু-" সি থমকি ৰ"ল।
  
  "আৰু কি?" হেডনে বিচনাত কাষতে থিয় হ"ল।
  
  "যন্ত্ৰবোৰ কেনেবাকৈ গেটছ অৱ হেলৰ সৈতে সংযোগ কৰিব পৰা যাব," তেওঁ যুক্তি দিলে। "কোভালেংকোৱে যদি তেওঁলোকক বিচাৰে তেন্তে তেওঁলোক তাত থকা উচিত।"
  
  "এইটো সঁচা নহয়"। হেডনে ওচৰলৈ হেলান দিলে। "কোভালেংকো পাগল। আমি তেওঁৰ চিন্তাধাৰা বুজি পোৱাৰ অভিনয় কৰিব নোৱাৰো।"
  
  বেনৰ চকুত দেখা গ"ল যে তেওঁ সোনকালে নিজৰ চিন্তাৰ খবৰ হেৰুৱাই আনৰ লগত ফ্লাৰ্ট কৰি আছে। তাই মূৰটো তাৰ ফালে হেলান দি সি হেডেনক চুমা খালে। পকেটত কিবা এটা লৈ সি ফুচফুচাবলৈ ধৰাত তাই আঁতৰি গ"ল।
  
  "জিপাৰৰ মাজেৰে ওলাই আহিলে মোৰ ভাল লাগে বেন।"
  
  "এহ? নহয়. মই এইটো বিচাৰিছিলো।" মোবাইলটো উলিয়াই স্ক্ৰীণখন MP3 প্লেয়াৰত চুইচ কৰি এলবাম এটা বাছি ল"লে।
  
  ক্লাছিক উৰাবাতৰিৰ পৰা ফ্লিটউড মেকে "ছেকেণ্ড হেণ্ড নিউজ" গাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  
  হেডনে আচৰিত হৈ চকু টিপিয়াই দিলে। "ডাইনোৰক? সঁচাকৈ?"
  
  বেন তাইক পিঠিত পেলাই দিলে। "এইবোৰৰ কিছুমান আপুনি ভবাতকৈ ভাল।"
  
  প্ৰেমিকৰ সুৰত বিন্ধি থকা বিষাদটো হেডেনে মিছ কৰা নাছিল। গীতটোৰ থিমটো তাই মিছ কৰা নাছিল, শিৰোনামত স্পষ্ট। বেনৰ দৰে একে কাৰণতে ই তাইক কেনেডি মূৰ আৰু ড্ৰেক আৰু তেওঁলোকে হেৰুৱাই পেলোৱা সকলোবোৰৰ কথা ভাবিবলৈ বাধ্য কৰালে। কেনেডীত দুয়োজনে কেৱল এজন মহান বন্ধুক হেৰুৱাই পেলোৱাই নহয়, তাইৰ হিংস্ৰ মৃত্যুৱে ড্ৰেকৰ সকলো বন্ধুকে কেৱল পটভূমিৰ শব্দলৈ হ্ৰাস কৰি পেলালে।
  
  কিন্তু যেতিয়া লিণ্ডচে বাকিংহামে ওখ ঘাঁহনিৰ বিষয়ে গান গাবলৈ ধৰিলে আৰু নিজৰ কাম কৰিবলৈ ধৰিলে, তেতিয়া অতি সোনকালেই মেজাজ সলনি হ"ল।
  
  
  * * *
  
  
  মাই টেক্সি চালকজনক ৰৈ থাকিবলৈ ক"লে, কিন্তু মানুহজনে নুশুনিলে। গাড়ীৰ পৰা নামি অহাৰ লগে লগে সি ইঞ্জিন ষ্টাৰ্ট কৰি শিলগুটি ছিটিকি গাড়ী চলাই গ"ল।
  
  এলিচিয়াই তেওঁক চোৱাচিতা কৰিলে। "জোকৰা".
  
  মাই তেওঁলোকৰ সন্মুখৰ ছেক্সনটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "বুকানান হাউচটো বাওঁফালে।"
  
  সুখদায়ক নিস্তব্ধতাত খোজ কাঢ়িলে। কেইবামাহো আগতে ড্ৰেকে জানিছিল যে এইটো কেতিয়াও নহ"ব। আজি তেওঁলোকৰ এটা উমৈহতীয়া শত্ৰু আছিল। ৰক্তাক্ত ৰজাৰ উন্মাদনাই সকলোকে চুই গ"ল। আৰু যদি তেওঁক মুক্ত হৈ থাকিবলৈ দিয়া হয়, তেতিয়াও তেওঁ তেওঁলোকৰ গুৰুতৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে।
  
  একেলগে তেওঁলোক আছিল বিশ্বৰ অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ দল।
  
  ছেক্সনটো পাৰ হৈ বুকানানৰ সম্পত্তি চকুত পৰাত সিহঁতৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল। ঠাইখন পোহৰেৰে প্লাৱিত হৈ পৰিল। পৰ্দাবোৰ তললৈ নামি গৈছে। দুৱাৰবোৰ খোলা আছিল যাতে গোটেই অঞ্চলটোত সংগীত বৈ যাব পাৰে। ৰাস্তাৰ সিপাৰেও ৰেপ সংগীতৰ গুঞ্জন শুনা গ"ল।
  
  এলিচিয়াই মন্তব্য কৰিলে, "এজন মডেল চুবুৰীয়া। "তেনেকুৱা কোনোবাই - মই মাত্ৰ ওচৰ চাপিব লাগিব আৰু তেওঁলোকৰ অভিশপ্ত ষ্টেৰিঅ" চিষ্টেমটো ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে কয়, "কিন্তু বেছিভাগ মানুহ আপোনাৰ দৰে নহয়। "এই মানুহবোৰে এইটোৱেই লাভৱান হয়। হৃদয়ত গুণ্ডা। বাস্তৱ জীৱনত তেওঁলোকে শ্বটগান লৈ ফুৰে আৰু তেওঁলোকৰ কোনো মমতা বা বিবেক নাই।"
  
  এলিচিয়াই তাক চাই হাঁহিলে। "তেন্তে তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণ আক্ৰমণৰ আশা নকৰিব।"
  
  মাই মান্তি হ"ল। "আমি সোনকালে সোমাই যাওঁ, সোনকালে ওলাই যাওঁ।"
  
  ড্ৰেকে ভাবিলে যে কেনেকৈ ব্লাড ৰজাই ইমানবোৰ নিৰীহক হত্যা কৰাৰ নিৰ্দেশ দিলে। "চলা সিহঁতক চুদিবলৈ যাওঁ।"
  
  
  * * *
  
  
  হেডেন উলংগ আৰু ঘামচি ওলাই আছিল যেতিয়া তাইৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। যদি তাইৰ বছ জনাথন গেটছৰ চিগনেচাৰ ৰিংটোন নহ"লহেঁতেন তেন্তে তাই ব্লক কৰিলেহেঁতেন।
  
  বৰঞ্চ তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি বেনক আঁতৰাই নিলে আৰু উত্তৰৰ বুটামটো টিপিলে। "হয়?"
  
  গেটছে তাইৰ উশাহ বন্ধ হোৱাটোও লক্ষ্য কৰা নাছিল। "হেডেন, লেট আৱাৰৰ বাবে ক্ষমা বিচাৰিছো। কথা ক'ব পাৰিবানে?"
  
  হেডেন লগে লগে বাস্তৱলৈ ঘূৰি আহিল। গেটখন তাইৰ মনোযোগৰ যোগ্য আছিল। নিজৰ দেশৰ বাবে যি ভয়ানকতা তেওঁ সহ্য কৰিছিল, সেয়া তেওঁৰ কৰ্তব্যবোধৰ বহু ওপৰত আছিল।
  
  "অৱশ্যেই ছাৰ।"
  
  "ডিমিট্ৰি কোভালেংকোৱে আমেৰিকাৰ আঠজন চিনেটৰ, চৈধ্যজন প্ৰতিনিধি আৰু এজন মেয়ৰৰ পৰিয়ালৰ সদস্যক বন্দী কৰি ৰাখিছে। এই দানৱটোক ন্যায়ৰ ওচৰলৈ অনা হ"ব জে, প্ৰয়োজনীয় যিকোনো প্ৰকাৰে। আপোনাৰ হাতত সকলো সম্পদ আছে।"
  
  সংযোগ বন্ধ হৈ গ"ল।
  
  হেডনে আন্ধাৰলৈ চাই বহি থাকিল, তাইৰ উত্তাপ সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্বাপিত হৈ পৰিল। তাইৰ চিন্তাবোৰ বন্দীসকলৰ লগত আছিল। নিৰীহসকলে আকৌ কষ্ট পাইছিল। তাই ভাবিলে ব্লাড ৰজাক ন্যায়ৰ ওচৰলৈ অনাৰ আগতে আৰু কিমান মানুহে কষ্ট পাব।
  
  বেন বিচনাখনৰ সিপাৰে তাইৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহিল আৰু তাইৰ ইচ্ছামতে তাইক কেৱল সাৱটি ধৰিলে।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে প্ৰথমে ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল আৰু বাওঁফালে দুখন দুৱাৰ খোলা আৰু শেষত এটা মুকলি পাকঘৰ থকা এটা দীঘলীয়া হলৱেত নিজকে বিচাৰি পালে। মানুহজন চিৰিৰে নামি গ"ল, ড্ৰেক ঘৰত সোমাই অহা দেখি তেওঁৰ চকু দুটা হঠাতে থতমত খালে।
  
  "কি দ্য-?"
  
  চকুৱে দেখাতকৈও বেছি বেগেৰে মাইৰ হাতখন গতি কৰিলে। এচেকেণ্ডত মানুহজনে সতৰ্কবাণী চিঞৰিবলৈ বতাহত টানিছিল আৰু পিছৰ চেকেণ্ডত ডিঙিত সৰু ডেগাৰ এটা লৈ চিৰিৰে তললৈ নামি আহিছিল। তল পাওঁতে মাই তাইৰ কাম শেষ কৰি নিজৰ ডেগাৰটো ঘূৰাই লৈ গ"ল। ড্ৰেকে কৰিডৰৰ পৰা নামি গ"ল। বাওঁফালে ঘূৰি প্ৰথম কোঠাটোলৈ সোমাই গ"ল। বিস্ফোৰকবোৰ ভৰাই থোৱা সাধাৰণ বাকচবোৰৰ পৰা চাৰিযোৰ চকুৱে ওপৰলৈ চালে।
  
  বিস্ফোৰক?
  
  ড্ৰেকে নিমিষতে চি৪ক চিনি পালে, কিন্তু মানুহকেইজনে অসাৱধানতাৰে নিক্ষেপ কৰা অস্ত্ৰবোৰ ধৰি লোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ চিন্তা কৰিবলৈ সময় নাছিল। মাই আৰু এলিচিয়াই ড্ৰেকৰ চাৰিওফালে নাচিলে।
  
  "তাত!" ড্ৰেকে আটাইতকৈ দ্ৰুততমবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে। এলিচিয়াই তেওঁক গ্ৰাইণ্ডত অদয়ালু কিক এটাৰে তললৈ নমাই দিলে। কিবা এটা বিৰবিৰাই সি পৰিল। ড্ৰেকৰ সন্মুখৰ মানুহজনে দ্ৰুতগতিত তেওঁৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল, তেওঁৰ আক্ৰমণৰ উচ্চতা আৰু শক্তি বৃদ্ধি কৰিবলৈ টেবুলৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল। ড্ৰেকে মানুহজনৰ উৰণৰ তলত নিজৰ শৰীৰটো ঘূৰাই দিলে আৰু যেতিয়া তেওঁ অৱতৰণ কৰিলে, তেতিয়া তেওঁ পিছফালৰ পৰা আঁঠু দুটা উলিয়াই দিলে। মানুহজনে খঙত চিঞৰি উঠিল আৰু মুখৰ পৰা লালা উৰি গ"ল। ড্ৰেকে নিজৰ সকলো নিষ্ঠুৰ শক্তি আৰু শক্তিৰে মূৰৰ ওপৰলৈ এটা কুঠাৰ আঘাত কৰিলে।
  
  কোনো শব্দ নোহোৱাকৈয়ে মানুহজন ঢলি পৰিল।
  
  তেওঁৰ বাওঁফালে মাইয়ে দ্ৰুত একেৰাহে দুটা ষ্ট্ৰাইক আৰম্ভ কৰিলে। দুয়োৰে পেটত ঘাঁ হৈ দুগুণ হৈ পৰিছিল, গোটেই মুখত আচৰিত কথা লিখা আছিল। ড্ৰেকে দ্ৰুতগতিত ডেথ গ্ৰীপ ব্যৱহাৰ কৰি এজনক অক্ষম কৰি তুলিলে আৰু মাই আনজনক নক আউট কৰিলে।
  
  "যোৱা". - ড্ৰেকে হিচকি উঠিল। তেওঁলোকে হয়তো নাজানে, কিন্তু এইবোৰ তেতিয়াও ব্লাড ৰজাৰ মানুহ আছিল। তেওঁলোকৰ ভাগ্য ভাল আছিল যে ড্ৰেক খৰখেদাকৈ আছিল।
  
  কৰিড"ৰলৈ উভতি আহি আন এটা কোঠালৈ নামি গ"ল। সিহঁতে ভিতৰলৈ পিছলি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে পাকঘৰটো দেখিলে। মানুহেৰে ভৰি আছিল, সকলোৱে নিম্ন টেবুল এখনত কিবা এটালৈ চাই আছিল। ভিতৰৰ পৰা অহা ৰেপৰ শব্দবোৰ ইমানেই জোৰেৰে আছিল যে ড্ৰেকে প্ৰায় আশা কৰিছিল যে সিহঁতে তেওঁক লগ কৰিবলৈ ওলাই আহিব। মাই লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে কোঠাটোত সোমোৱাৰ সময়লৈকে তাই ইতিমধ্যে এজন মানুহক শুই পেলাইছিল আৰু পিছৰজনলৈ আগবাঢ়ি গৈছিল। ডাঠ দাড়ি থকা ল"ৰা এজনে ইতিমধ্যে হাতত ৰিভলভাৰ লৈ ড্ৰেকৰ লগত মুখামুখি হ"ল।
  
  "কি কৰিলে-?"
  
  যুদ্ধৰ কলাত প্ৰশিক্ষণেই আছিল সকলো, আৰু ড্ৰেক এজন ৰাজনীতিবিদে এটা মূল প্ৰশ্নক ডজ কৰিব পৰাতকৈও বেছি দ্ৰুতগতিত উভতি আহিছিল। নিমিষতে ভৰিখন ওপৰলৈ তুলি মানুহজনৰ হাতৰ পৰা ৰিভলভাৰটো উলিয়াই দিলে, তাৰ পিছত আগবাঢ়ি আহি বতাহত ধৰিলে।
  
  অস্ত্ৰটো ওলোটা কৰি দিলে।
  
  "তৰোৱালেৰে জীয়াই থাকক।" গুলীচালনা কৰিলে। বুকানানৰ মানুহজন কলাত্মক বিস্ফোৰণত পিছলৈ পৰি গ"ল। পাকঘৰৰ পৰা কোনোবাই চিঞৰি উঠাত লগে লগে মাই আৰু এলিচিয়াই আন এটা পেলনীয়া আগ্নেয়াস্ত্ৰ তুলি ল"লে। "হেৰা, মূৰ্খবোৰ! কি বাৰু কৰি আছা?"
  
  ড্ৰেকে হাঁহিলে। আপাত দৃষ্টিত এই ঘৰত বন্দুকৰ গুলী শুনা নাছিল। জৰিমনা. দুৱাৰৰ ওচৰ পালেগৈ।
  
  "দুটা," সি ফুচফুচাই ক"লে, ইংগিত দি যে দুৱাৰৰ ঠাইখিনিয়ে দুয়োকে মাত্ৰ কাৰ্য্যপন্থা ল"বলৈ ঠাইহে দিছিল। মাই তাইৰ পিছফালে বহিল।
  
  "এই কুকুৰবোৰক বশ কৰি লওঁ।" টেবুলখনক আগুৰি থকা ভৰিৰ অৰণ্যখনলৈ লক্ষ্য কৰি গুলীচালনা কৰি ড্ৰেক আৰু এলিচিয়া ওলাই আহিল।
  
  তেজ ছটিয়াই মজিয়াত পৰি মৃতদেহ পৰিল। ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই আগবাঢ়ি গ"ল, এই কথা জানি যে শ্বক আৰু ভয়ে তেওঁলোকৰ বিৰোধীক বিভ্ৰান্ত আৰু ভয় খুৱাব। বুকানানৰ এজন গাৰ্ডে নিম্ন টেবুল এখনৰ ওপৰেৰে জপিয়াই এলিচিয়াক খুন্দা মাৰি কাষলৈ দলিয়াই দিলে। মাই নিজকে ৰক্ষা কৰি ফাঁকটোত ভৰি দিলে, যেতিয়া চকীদাৰজনে তাইৰ ওপৰত দুবাৰকৈ আঙুলিটো মাৰিলে। পিষ্টলেৰে নাকৰ দলংত জোৰেৰে আঘাত কৰাৰ আগতে মাইয়ে আগবাহুত প্ৰতিটো আঘাত ধৰিলে।
  
  এলিচিয়াৰ আকৌ কাজিয়া হ"ল। "মোৰ আছিল।"
  
  "অ", মই নিশ্চিত যে আপুনি কৰিলে মৌ।"
  
  "মোক উৰুৱাই দিয়া।" এলিচিয়াই বন্দুকটো হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা, কান্দি থকা মানুহবোৰৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। "আন কোনোবাই চেষ্টা কৰিব বিচাৰেনে? হম?"
  
  ড্ৰেকে নিম্ন টেবুলখন আৰু তাৰ ভিতৰৰ বস্তুবোৰলৈ চাই থাকিল। প্ৰস্তুতিৰ বিভিন্ন পৰ্যায়ত C4 ৰ স্তূপবোৰে পৃষ্ঠত আৱৰ্জনা কৰি পেলাইছিল।
  
  ব্লাডি কিংজনে কি হেল পৰিকল্পনা কৰিছিল?
  
  "তোমালোকৰ কোনজন বুকানান?"
  
  কোনেও উত্তৰ নিদিলে।
  
  "বুকানানৰ বাবে মোৰ চুক্তি আছে।" ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "কিন্তু যদি সি ইয়াত নাই, তেন্তে অনুমান কৰিছোঁ আমি তোমালোক সকলোকে গুলীয়াই মাৰিব লাগিব।" ওচৰৰ মানুহজনৰ পেটত গুলীচালনা কৰে।
  
  কোলাহলে কোঠাটো ভৰি পৰিল। আনকি মাইও আচৰিত হৈ তাৰ ফালে চাই থাকিল। "মেট-"
  
  সি তাইক চাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "নাম নাই।"
  
  "মই বুকানান।" ডাঙৰ ফ্ৰীজটোৰ ওপৰত পিছলৈ হেলান দি মানুহজনে গুলীৰ ঘাঁটোত কঠিন চাপ দি হাঁহিলে। "আহা বন্ধু। আমি তোমাৰ কোনো ক্ষতি কৰা নাছিলো।"
  
  ড্ৰেকৰ আঙুলিটো ট্ৰিগাৰত টান হৈ গ"ল। গুলী চলাব নোৱাৰিবলৈ বিপুল পৰিমাণৰ আত্মনিয়ন্ত্ৰণৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। "আপুনি মোক আঘাত কৰা নাই?" তেওঁ আগলৈ জপিয়াই পৰি ইচ্ছাকৃতভাৱে তেজ ওলোৱা ঘাঁটোৰ ওপৰত আঁঠুটো থৈ দিলে। "আপুনি মোক আঘাত কৰা নাই?"
  
  তেজৰ কামনাই তেওঁৰ দৃষ্টিশক্তি ভৰাই তুলিলে। অশান্তিহীন শোকে তাৰ মগজু আৰু হৃদয় বিন্ধিলে। "কোৱাচোন" সি হুৰহুৰাই ক"লে। "ক্ল"ড ক"ত আছে কোৱা নহ"লে ভগৱানে মোক সহায় কৰক, মই তোমাৰ মগজুটো এই চুদাচুদি ফ্ৰীজৰ গোটেইখিনিতে উৰুৱাই দিম।"
  
  বুকানানৰ চকু দুটা মিছা কথা কোৱা নাছিল। মৃত্যুৰ ভয়ে তেওঁৰ অজ্ঞানতাক স্বচ্ছ কৰি তুলিছিল। "ক্ল"ডৰ বন্ধুসকলক মই চিনি পাওঁ"- সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "কিন্তু মই ক্লাউডক চিনি নাপাওঁ। তেওঁৰ বন্ধুসকলক ক"ব পাৰিলোঁহেঁতেন৷ হয়, মই সেইবোৰ তোমাক দিব পাৰোঁ।"
  
  দুটা নাম আৰু সেইবোৰৰ স্থান কোৱাৰ সময়ত ড্ৰেকে শুনি থাকিল। স্কাৰবেৰী আৰু পিটাৰছন। এই তথ্য সম্পূৰ্ণৰূপে উলিওৱা হ"লেহে তেওঁ C4 ৰে ভৰা টেবুলখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "ইয়াত কি কৰি আছা?" যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিবলৈ সাজু হৈছে নেকি?"
  
  উত্তৰটোৱে তেওঁক স্তম্ভিত কৰি তুলিলে। "বাৰু, হয়।" হাৱাইৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"বলৈ ওলাইছে বন্ধু।"
  
  
  ঊনবিংশ অধ্যায়
  
  
  বেন ব্লেকে ভনীয়েকৰ সৈতে শ্বেয়াৰ কৰা সৰু অফিচটোত সোমাই গৈ কেৰিনক খিৰিকীৰ কাষত থিয় হৈ থকা দেখিলে। "হাই ভগ্নী"।
  
  "নমস্কাৰ. মাত্ৰ এইটো চাওকচোন বেন। হাৱাইত সূৰ্য্য উদয়।"
  
  "আমি বিলত থকা উচিত। সূৰ্য্য উদয় আৰু সূৰ্যাস্তৰ বাবে সকলোৱে তালৈ যায়।"
  
  "সঁচাকে? কেৰিনে অলপ কটুক্তিৰে ভায়েকৰ ফালে চালে। "আপুনি ইণ্টাৰনেটত বিচাৰিছিল নহয়?"
  
  "বাৰু, এতিয়া আমি ইয়াত আহিছো, এই বন্ধ ঠাইৰ পৰা ওলাই আহি স্থানীয় লোকক লগ পাব বিচাৰিম।"
  
  "কাৰবাবে?"
  
  "মই কেতিয়াও হাৱাইক লগ পোৱা নাই।"
  
  "মানো এজন অভিশপ্ত হাৱাইয়ান, ডাম্বো। ভগৱান, কেতিয়াবা ভাবো আমাৰ দুয়োটা মগজুৰ কোষৰ যোগান মই পাইছিলোঁ নেকি।"
  
  বেন জানিছিল যে ভনীয়েকৰ লগত বুদ্ধিমত্তাৰ যুদ্ধ আৰম্ভ কৰি লাভ নাই। কেইমিনিটমান সেই ভয়ংকৰ দৃশ্যটোৰ প্ৰশংসা কৰি সি দুৱাৰৰ ফালে আগবাঢ়িল দুয়োকে কফি ঢালিবলৈ। ঘূৰি আহোঁতে কেৰিনে ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ কম্পিউটাৰ বুট কৰি আছিল।
  
  বেন মগবোৰ সিহঁতৰ কিবৰ্ডৰ কাষত থৈ দিলে। "আপুনি জানে মই ইয়াৰ বাবে আগ্ৰহেৰে বাট চাই আছো।" সি হাত দুখন ঘঁহিলে। "মানে কেপ্তেইন কুকৰ লগ বিচাৰি। এইটো প্ৰকৃত গোয়েন্দা কাম কাৰণ আমি যিটো লুকাই আছে সেইটো বিচাৰিছো, যিটো স্পষ্ট নহয়।"
  
  "আমি নিশ্চিতভাৱে জানো যে ইণ্টাৰনেটত এনে কোনো লিংক নাই যিয়ে কুকক ডাইমণ্ড হেডৰ সৈতে বা লিয়াহীক হাৱাইৰ সৈতে সংযোগ কৰিব। আমি জানো যে ডাইমণ্ড হেড হৈছে অ"আহুৰ তলত চলি থকা শঙ্কু, ভেণ্ট, সুৰংগ আৰু লাভা টিউবৰ শৃংখলাৰ ভিতৰত এটা মাত্ৰ।"
  
  বেন গৰম কফিৰ চুমুক এটা মাৰিলে। "আমি এইটোও জানো যে কুক কাউয়াইত অৱতৰণ কৰিছিল, ৱাইমেয়া চহৰৰ। গ্ৰেণ্ড কেনিয়নক প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিব পৰাকৈ যথেষ্ট আচৰিত ধৰণৰ এটা খাদৰ বাবে Waimea চাওক। কাউয়াই স্থানীয় লোকসকলে হাৱাই ভ্ৰমণ কৰিবলৈ মূল ঠাই বাক্যাংশটো অ'আহুত চেকি জাব হিচাপে উদ্ভাৱন কৰিছিল। অতি সৰু মিউজিয়াম এটাৰ কাষতে ৱাইমিয়াত কুক নামৰ এটা মূৰ্তি আছে।"
  
  "আমি জনা আন এটা কথা" কেৰিনে উত্তৰ দিলে। "বিষয়টো হ"ল কেপ্তেইন কুকৰ লগবোৰ ঠিক ইয়াতেই আছে।" তাই কম্পিউটাৰত টেপ কৰিলে। "অনলাইন".
  
  বেন হুমুনিয়াহ কাঢ়ি বিস্তৃত আলোচনীবোৰৰ প্ৰথমখন উলটিবলৈ ধৰিলে। "মজা আৰম্ভ হওক।" হেডফোনটো প্লাগ কৰি সি চকীখনত পিছলৈ হেলান দিলে।
  
  কেৰিনে তাৰ ফালে চাই থাকিল। "অফ কৰি দিয়ক। এইটোৱেই নেকি টোপনিৰ দেৱাল? আৰু আন এটা কভাৰ? কোনোবাদিনা সৰু ভাইটি, এই নতুন ট্ৰেকবোৰ ৰেকৰ্ড কৰি পাঁচ মিনিটৰ খ্যাতি নষ্ট কৰা বন্ধ কৰিব লাগিব।"
  
  "আপুনি সময় নষ্ট কৰি আছে বুলি নকবা ভনী। আমি সকলোৱে জানো যে তুমি এই কামত মাষ্টৰ।"
  
  "এই কথাটো আকৌ উত্থাপন কৰিবলৈ ওলাইছা নেকি? এতিয়া?"
  
  "পাঁচ বছৰ পাৰ হৈ গ"ল।" বেন সংগীতটো বঢ়াই কম্পিউটাৰত গুৰুত্ব দিলে। "পাঁচ বছৰ ধ্বংস। তেতিয়া যি হ"ল, সেইটোৱে পিছৰ দহটাক নষ্ট কৰিবলৈ নিদিব।"
  
  
  * * *
  
  
  টোপনি নোহোৱাকৈ আৰু নূন্যতম জিৰণি লৈ কাম কৰি ড্ৰেক, মে আৰু এলিচিয়াই অলপ বিৰতি লোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। সূৰ্য্য উদয়ৰ প্ৰায় এঘণ্টাৰ পিছত ড্ৰেকক হেডেন আৰু কিনিমাকাৰ পৰা ফোন আহিল। ম্যুট বুটামে অতি সোনকালেই এই সমস্যা সমাধান কৰিলে।
  
  ৱাইকিকিত এটা কোঠা ভাড়াত লৈছিল। চকাত চলা এখন ডাঙৰ হোটেল আছিল, পৰ্যটকেৰে ভৰি আছিল, যাৰ বাবে তেওঁলোকৰ নাম প্ৰকাশৰ উচ্চ পৰ্যায়ৰ সৃষ্টি হৈছিল। তেওঁলোকে খৰধৰকৈ স্থানীয় ডেনি"ছত খাইছিল, তাৰ পিছত নিজৰ হোটেললৈ ৰাওনা হ"ল, য"ত লিফটত উঠি অষ্টম মহলাৰ নিজৰ কোঠালৈ গ"ল।
  
  ভিতৰলৈ সোমাই আহি ড্ৰেকে শিথিল হৈ পৰিল। খাদ্য আৰু জিৰণিৰ দ্বাৰা নিজকে ইন্ধন যোগোৱাৰ উপকাৰিতা তেওঁ জানিছিল। খিৰিকীৰ কাষৰ সহজ চকী এখনত কুটিল হৈ সি ফৰাচী খিৰিকীৰে হাৱাইৰ স্বচ্ছ ৰ"দটোৱে তাৰ ওপৰত ধুই পেলোৱাৰ ধৰণটো উপভোগ কৰিলে।
  
  "তোমালোক দুয়ো বিচনাখনৰ ওপৰত কাজিয়া কৰিব পাৰিবা" সি ঘূৰি নোযোৱাকৈয়ে বিৰবিৰাই উঠিল। "কোনোবাই দুবজাত এলাৰ্ম ছেট কৰিলে।"
  
  এইবুলি কৈ সি নিজৰ চিন্তাবোৰ আঁতৰি যাবলৈ দিলে, এই কথা জানি আশ্বস্ত হ"ল যে তেওঁলোকৰ ওচৰত ক্ল"ডৰ যিমান পাৰে ঘনিষ্ঠ দুজন মানুহৰ ঠিকনা আছে। ক্লডক পোনে পোনে ৰক্তাক্ত ৰজাৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱা হৈছে বুলি জনা শান্তি।
  
  ৰক্তাক্ত প্ৰতিশোধৰ বাবে মাত্ৰ কেইঘণ্টামান বাকী আছে বুলি জানি মনত শান্তি।
  
  
  * * *
  
  
  হেডেন আৰু কিনিমাকাই ৰাতিপুৱাটো স্থানীয় হনোলুলু আৰক্ষী বিভাগত কটায়। খবৰটো আছিল যে ক্ল"ডৰ কিছুমান "সহযোগী"ক ৰাতিৰ ভিতৰতে বাহিৰ কৰি দিয়া হৈছিল যদিও প্ৰকৃত খবৰ নাছিল। ফিলিপো নামৰ ক্লাবৰ মালিকজনে খুব কম কথা কৈছিল। তেওঁৰ কেইবাজনো বাউন্সাৰৰ অন্ত পৰিল চিকিৎসালয়তে। ইয়াৰ উপৰিও দেখা গ"ল যে মাজনিশাৰ ঠিক আগতে এজন পুৰুষ আৰু দুগৰাকী মহিলাই তেওঁক আক্ৰমণ কৰাত তেওঁৰ ভিডিঅ" ফিডটো অলৌকিকভাৱে আন্ধাৰ হৈ পৰিছিল।
  
  ইয়াৰ লগত যোগ কৰক চহৰৰ মাজমজিয়াৰ ক"ৰবাত হোৱা ৰক্তাক্ত গুলীচালনা, য"ত ক্ল"ডৰ অধিক পৰিচিত সহযোগী জড়িত আছিল। যেতিয়া সশস্ত্ৰ বিষয়া ঘটনাস্থলীত উপস্থিত হয়, তেতিয়া তেওঁলোকে মাত্ৰ এটা খালী ঘৰহে পাইছিল। কোনো পুৰুষ নাই। কোনো ফোন নম্বৰ নাই। কেৱল মজিয়া আৰু পাকঘৰৰ টেবুলত তেজ, য"ত ধূলি মাৰিলে চি৪ৰ লেখ-জোখ পোৱা গৈছিল।
  
  হেডনে ড্ৰেকক চেষ্টা কৰিলে। তাই এলিচিয়াক ফোন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তাই মনোক এফালে টানি আনি তাৰ কাণত খঙেৰে ফুচফুচাই ক"লে। "ধিক্কাৰ সিহঁতক! তেওঁলোকে নাজানে যে আমাৰ ওচৰত যেনেদৰে কাম কৰিবলৈ সমৰ্থন আছে। তেওঁলোকে জনা উচিত।"
  
  কিনিমাকাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে, ডাঙৰ ডাঙৰ কান্ধ দুটা ওপৰলৈ উঠি তললৈ নামি আহিল। "হয়তো ড্ৰেকে জানিব নিবিচাৰে। চৰকাৰী সমৰ্থন থাকিলেও বা অবিহনেও তেওঁ নিজৰ মতে কৰিব।"
  
  "এতিয়া সি বোজা হৈ পৰিছে।"
  
  "বা পোনে পোনে হৃদয়ত উৰি যোৱা বিষাক্ত কাঁড়।" তাৰ বছে তাৰ ফালে চাই কিনিমাকাই হাঁহিলে।
  
  হেডেন ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল। "কি? এইবোৰ গীতৰ কথা নে কিবা এটা?"
  
  কিনিমাকাক ক্ষুন্ন যেন লাগিল। "মই নাভাবো বছ। গতিকে," তেওঁ গোট খোৱা পুলিচবোৰৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে, "ক্ল"ডৰ বিষয়ে আৰক্ষীয়ে কি জানে?"
  
  হেডেনে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। "বহুত কম হোৱাটো আচৰিত কথা নহয়। ক্ল"ড হৈছে কেইবাটাও ক্লাবৰ ছাঁয়াময় মালিক যিবোৰ অবৈধ কামত জড়িত হ"ব পাৰে বা নহ"বও পাৰে। আৰক্ষীৰ চোৱাচিতাৰ তালিকাত তেওঁলোক উচ্চ স্থানত নাই। ফলস্বৰূপে তেওঁলোকৰ নিৰৱ মালিকৰ নাম নোহোৱা হৈয়েই থাকে।"
  
  "নিঃসন্দেহে কোভালেংকোৱে ডিজাইন কৰা সকলো বস্তুৰে সৈতে।"
  
  "নিঃসন্দেহে।" এজন অপৰাধীক বাস্তৱ জগতৰ পৰা কেইবাবাৰো আঁতৰাই দিয়াটো সদায় লাভজনক।"
  
  "হয়তো ড্ৰেকে অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে। যদি তেনেকুৱা নহ'লহেঁতেন তেন্তে মই ভাবো তেওঁ আমাৰ লগত থাকিলহেঁতেন।"
  
  হেডনে মাত দিলে। "আশা কৰোঁ তেনেকুৱাই হ"ব। ইয়াৰ মাজতে আমি কেইজনমান স্থানীয় লোকক জোকাৰি যোৱাটো প্ৰয়োজন। আৰু আপুনি চিনি পোৱা সকলোৰে সৈতে যোগাযোগ কৰিব লাগে যিয়ে আমাক সহায় কৰিব পাৰে। ইতিমধ্যে কোভালেংকোৱে সৃষ্টি কৰিছে ৰক্তস্নান। এই সকলোবোৰ কেনেকৈ শেষ হ"ব পাৰে, সেইটো ভাবিবলৈ মই ঘৃণা কৰো।"
  
  
  * * *
  
  
  বেন নিজৰ মনোযোগ উচ্চ কৰি ৰাখিবলৈ যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিলে। তেওঁৰ আৱেগ অস্থিৰ হৈ পৰিছিল। তাৰ জীৱনটো স্বাভাৱিক হোৱা কেইবামাহো হ"ল। অডিনৰ প্ৰেমৰ আগতে তেওঁৰ দুঃসাহসিকতাৰ ধাৰণা আছিল তেওঁৰ আধুনিক ৰক বেণ্ড দ্য ৱাল অৱ স্লিপক তেওঁৰ মাক আৰু দেউতাকৰ পৰা গোপন কৰি ৰখা। তেওঁ আছিল এজন পৰিয়ালৰ মানুহ, কাৰিকৰী সকলো কামৰ প্ৰতিভা থকা এজন দয়ালু নেৰ্ড।
  
  এতিয়া তেওঁ যুদ্ধখন দেখিলে। মানুহক হত্যা কৰা দেখিলে। তেওঁ নিজৰ জীৱনৰ বাবে যুঁজি আছিল। তেওঁৰ বেষ্ট ফ্ৰেণ্ডৰ প্ৰেয়সীৰ কোলাত মৃত্যু হয়।
  
  জগতৰ মাজৰ পৰিৱৰ্তনে তেওঁক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে।
  
  ইয়াৰ লগত নতুন প্ৰেমিকা, আমেৰিকান চিআইএৰ এজেণ্টৰ লগত থকাৰ হেঁচাটোও যোগ কৰক আৰু নিজকে লৰচৰ কৰা দেখি তেওঁ একেবাৰেই আচৰিত হোৱা নাছিল।
  
  এনে নহয় যে সি কেতিয়াও বন্ধু-বান্ধৱীক কৈছিল। তেওঁৰ পৰিয়াল, হয়, তেওঁ ক"ব পাৰিছিল। কিন্তু ইয়াৰ বাবে কেৰিন এতিয়াও সাজু হোৱা নাছিল। আৰু তাইৰ সমস্যাবোৰ আছিল। সি মাত্ৰ তাইক কৈছিল যে পাঁচ বছৰৰ পাছত তাই আগবাঢ়িব লাগিছিল, কিন্তু সি জানিছিল যে যদি কেতিয়াবা তাৰ লগতো একেই কথা হয় তেন্তে তাৰ বাকী জীৱনটো ধ্বংস কৰি পেলাব।
  
  আৰু বাকী ৱাল অৱ স্লিপৰ সদস্যসকলে তেওঁক অনবৰতে মেছেজ কৰিছিল। ক"ত আছা ব্লেকি? আজি ৰাতি আমি একত্ৰিত হম নেকি? অন্ততঃ মোক উত্তৰ লিখি দিয়ক, হে ইডিয়ট!তেওঁলোকৰ নতুন নতুন ট্ৰেক ৰেকৰ্ডিং কৰিবলৈ সাজু আছিল। সেইটো আছিল তাৰ অভিশপ্ত সপোন!
  
  এতিয়া যিটো বস্তুৱে তেওঁক তেওঁৰ ডাঙৰ বিৰতি দিছিল, সেইটোৱেই ভাবুকিৰ সন্মুখীন হৈছে।
  
  সি হেডেনৰ কথা ভাবিলে। পৃথিৱীখন যেতিয়া ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছিল, তেতিয়া সি সদায় তাইৰ ফালে নিজৰ চিন্তাবোৰ ঘূৰাই দিব পাৰিছিল, সকলো অলপ সহজ হৈ পৰিছিল। তাৰ মনটো বিচৰণ কৰি থাকিল। কুক"ৰ নিজৰ স্ক্ৰিবলৰ পৰা কোনোবাই লিপিবদ্ধ কৰা অনলাইন কিতাপ এখনৰ পৃষ্ঠাবোৰ সি স্ক্ৰ"ল কৰি থাকিল।
  
  সি প্ৰায় মিছ কৰিলে।
  
  কাৰণ হঠাতে, ঠিক তাতেই, বতৰৰ প্ৰতিবেদন, দ্ৰাঘিমাংশ আৰু অক্ষাংশৰ নাম, আৰু তেওঁলোকৰ দৈনিক ৰেচন গো-মাংস খোৱাৰ বাবে কাক শাস্তি দিয়া হৈছিল আৰু কাক ৰিগিঙত মৃত অৱস্থাত পোৱা গৈছিল, তাৰ চমু বিৱৰণৰ মাজতে পেলেৰ গেটৰ চমু উল্লেখ এটা দেখা গ"ল।
  
  "ভণ্টি". - বেন উশাহ এৰি দিলে। "মই ভাবো কিবা এটা পাইছো।" এটা চুটি অনুচ্ছেদ পঢ়িলে। "বাহ, এইটো তেওঁলোকৰ যাত্ৰাৰ এজন মানুহৰ বিৱৰণী। ইয়াৰ বাবে আপুনি সাজু নেকি?"
  
  
  * * *
  
  
  চকু মেলিবলৈ লোৱা সময়খিনিতে ড্ৰেকে লঘু টোপনিৰ পৰা সাৰ পাই উঠিল। মাই তাৰ পিছফালে আগলৈ পিছলৈ খোজ কাঢ়িলে। এলিচিয়া শ্বাৱাৰত থকা যেন লাগিল।
  
  "আমি কিমান সময় বাহিৰত আছিলো?"
  
  "নব্বৈ মিনিট দিয়া বা লোৱা। ইয়াত, এইটো চাওক।" বুকানান আৰু তেওঁৰ মানুহৰ পৰা লোৱা পিষ্টল এটা মাই তাক দলিয়াই দিলে।
  
  "স্ক'ৰ কি?"
  
  "পাঁচটা ৰিভলভাৰ। সকলো ঠিকেই আছে। দুটা ৩৮ আৰু তিনিটা ৪৫ কেলিবাৰ। সকলোৰে তিনি চতুৰ্থাংশ ভৰ্তি আলোচনী।"
  
  "মোৰ থেন এনাফ"। ড্ৰেকে থিয় হৈ টানিলে। তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁলোকে অধিক গুৰুতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী - ক্ল"ডৰ ঘনিষ্ঠ লোক -ৰ সন্মুখীন হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে গতিকে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ কঢ়িয়াই নিয়াটো বাধ্যতামূলক।
  
  জেকেটটো টানি এলিচিয়াই তিতা চুলিৰে বাথৰুমৰ পৰা ওলাই আহিল। "বাহিৰলৈ যাবলৈ সাজু?"
  
  বুকানানৰ পৰা তেওঁলোকে পোৱা তথ্য অনুসৰি স্কাৰবেৰী আৰু পিটাৰছন দুয়োজনেই ৱাইকিকিৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত এটা বিদেশী গাড়ী বিক্ৰেতাৰ মালিক আছিল। এক্স"টিকাৰছ নামৰ এইখন আছিল খুচুৰা বিপণী আৰু মেৰামতিৰ দোকান দুয়োটা। তেওঁ বেছিভাগ ধৰণৰ হাই-এণ্ড গাড়ীও ভাড়াত লৈছিল।
  
  এটা অতি লাভজনক কভাৰ, ড্ৰেকে ভাবিলে। নিঃসন্দেহে সকলো ধৰণৰ অপৰাধমূলক কাৰ্যকলাপ লুকুৱাই ৰখাত সহায় কৰিবলৈ ডিজাইন কৰা হৈছে। স্কাৰবেৰী আৰু পিটাৰছন নিঃসন্দেহে খাদ্য শৃংখলৰ শীৰ্ষৰ ওচৰত আছিল। ক্ল"ড পৰৱৰ্তী হ"ব।
  
  টেক্সি এখনত উঠি ড্ৰাইভাৰক ডিলাৰশ্বিপৰ ঠিকনা দিলে। বিশ মিনিটমান বাট আছিল।
  
  
  * * *
  
  
  কেপ্তেইন কুকৰ জাৰ্নেলখন পঢ়ি বেন আৰু কেৰিনে আচৰিত হয়।
  
  দুশ বছৰতকৈও অধিক পূৰ্বে বিখ্যাত সাগৰীয় অধিনায়কজনৰ লগত ঘটা ঘটনাবোৰ আন এজন ব্যক্তিৰ চকুৰে চালে যথেষ্ট উল্লেখযোগ্য আছিল। কিন্তু হাৱাইৰ আটাইতকৈ বিখ্যাত আগ্নেয়গিৰিটোৰ তলত কুকৰ ৰেকৰ্ডিং কৰা কিন্তু এতিয়াও অতি গোপন যাত্ৰাৰ বিৱৰণী পঢ়ি প্ৰায় আপ্লুত হৈ পৰিল।
  
  "ইট'ছ এমেজিং"। কেৰিনে কম্পিউটাৰৰ পৰ্দাত নিজৰ কপিটো উলিয়াই দিলে। "আপুনি উপলব্ধি নকৰা এটা কথা হ"ল কুকৰ উজ্জ্বল দূৰদৰ্শিতা। তেওঁ নিজৰ আৱিষ্কাৰসমূহ লিপিবদ্ধ কৰিবলৈ সকলো অঞ্চলৰ লোকক লগত লৈ গৈছিল। বিজ্ঞানী. উদ্ভিদবিজ্ঞানীসকল। শিল্পীসকল। চাওক-" তাই স্ক্ৰীণত টেপ কৰিলে।
  
  বেন হেলান দি গছজোপাৰ সুক্ষ্মভাৱে নিষ্পাদন কৰা অংকনটো চালে। "ঠাণ্ডা".
  
  কাৰিনৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল। "এইটো বৰ ভাল কথা।" কুক আৰু তেওঁৰ দলটোৱে ৰেকৰ্ড নকৰালৈকে এই উদ্ভিদবোৰ আৱিষ্কাৰ বা নথিভুক্ত কৰা হোৱা নাছিল আৰু এই কল্পনাতীত অংকন আৰু বৰ্ণনাৰে ইংলেণ্ডলৈ উভতি নাহিছিল। তেওঁলোকে আমাৰ পৃথিৱীখন, এই মানুহবোৰক মেপ কৰিছিল।আজি আমি সৰলভাৱে ফটো তোলাৰ দৰেই তেওঁলোকে লেণ্ডস্কেপ আৰু উপকূলৰ ৰেখাবোৰ আঁকিছিল। ইয়াৰ বিষয়ে চিন্তা কৰক"।
  
  বেনৰ মাতটোৱে তেওঁৰ উত্তেজনাক প্ৰতাৰণা কৰিলে। "মই জানো. মই জানো. কিন্তু এই কথা শুনা-"
  
  "ৱাঃ". কেৰিনে নিজৰ কাহিনীত মগ্ন হৈ পৰিছিল। "আপুনি জানেনে যে কুকৰ ক্ৰুৰ এজন উইলিয়াম ব্লিগ? বাউন্টিৰ অধিনায়ক হোৱা মানুহজন? আৰু যে সেই সময়ৰ আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি বেঞ্জামিন ফ্ৰেংকলিনে তেওঁৰ সকলো সাগৰীয় অধিনায়কলৈ বাৰ্তা প্ৰেৰণ কৰিছিল যে সেই সময়ত আমেৰিকানসকল ব্ৰিটিছৰ সৈতে যুদ্ধত আছিল যদিও কুকক অকলে এৰি দিয়ক। ফ্ৰেংকলিনে তেওঁক "মানৱ জাতিৰ সাধাৰণ বন্ধু" বুলি অভিহিত কৰিছিল।
  
  "ভণ্টি". - বেন হিচকি উঠিল। "কিবা এটা পাইছো। শুনা-দ্বীপটোৰ সৰ্বোচ্চ স্থানৰ ওচৰৰ হাৱাইৰ অৱহিহিত স্থলপথত প্ৰৱেশ কৰা হৈছিল। ২১ ডিগ্ৰী ১৫ মিনিট উত্তৰ অক্ষাংশ, ১৪৭ ডিগ্ৰী উত্তৰ দ্ৰাঘিমাংশ, ৪৮ মিনিট পশ্চিম। উচ্চতা ৭৬২ ফুট। আমি লিহিৰ ওচৰত লংঘন পেলাই পাৰলৈ যাবলৈ বাধ্য হ"লোঁ৷ আমি নিযুক্তি দিয়া থলুৱা মানুহবোৰক দেখাত এনেকুৱা লাগিছিল যেন তেওঁলোকে ৰামৰ বটল এটাৰ বাবে আমাৰ পিঠিৰ পৰা টুকুৰাবোৰ ফালি পেলাব, কিন্তু আচলতে সহ্য কৰিব পৰা আৰু জ্ঞানী দুয়োটা আছিল।"
  
  "মোক চুটি সংস্কৰণটো দিয়ক" কেৰিনে মুখখন ক"লে। "ইংৰাজীত"।
  
  বেন তাইক চাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। ''ভগৱান, ছোৱালী, তোমাৰ ইণ্ডিয়ানা জোনছ ক'ত?'' আপোনাৰ লুক স্কাইৱাকাৰ?আপোনাৰ মাত্ৰ কোনো দুঃসাহসিকতাৰ জ্ঞান নাই। গতিকে আমাৰ কথক হকছৱৰ্থ নামৰ এজন ব্যক্তিয়ে কুক, আন ছয়জন নাৱিক আৰু মুষ্টিমেয় থলুৱা লোকৰ সৈতে কি কি... স্থানীয় ৰজাৰ অজ্ঞাতে আৰু অতি বিপদত এই কাম কৰা হৈছিল। যদি তেওঁলোকে গম পালেহেঁতেন তেন্তে ৰজাই তেওঁলোক সকলোকে হত্যা কৰিলেহেঁতেন। হাৱাইবাসীয়ে পেলেৰ গেটক শ্ৰদ্ধা কৰিছিল ৰিৱাৰ্ডছ।"
  
  "পেলেৰ গেটে নিশ্চয় কুকক এনে ৰিস্ক লোৱাৰ বাবে কিছু গুৰুতৰ উদ্বেগৰ সৃষ্টি কৰিছিল," কেৰিনে লক্ষ্য কৰিছিল।
  
  "বাৰু, পেলে আছিল জুই, বিজুলী, বতাহ আৰু আগ্নেয়গিৰিৰ দেৱতা। সম্ভৱতঃ হাৱাইৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় দেৱতা। তাই আছিল ডাঙৰ খবৰ। তাইৰ কিংবদন্তিৰ বহুখিনিয়েই তাইৰ সাগৰত শাসন কৰাক কেন্দ্ৰ কৰিয়েই আছিল। হাৱাইবাসীয়ে তাইৰ বিষয়ে যিদৰে কথা পাতিছিল, সেইটোৱে হয়তো কুকৰ আগ্ৰহ জগাই তুলিছিল। আৰু অনুমানিকভাৱে তেওঁ আছিল আৱিষ্কাৰৰ এক বৃহৎ যাত্ৰাত যোৱা এজন অহংকাৰী মানুহ। স্থানীয় ৰজাক আমনি কৰিবলৈ ভয় নকৰিলেহেঁতেন।"
  
  "কুকৰ দৰে মানুহে বেছি ভয় নকৰিব।"
  
  "ঠিক সেইমতে. হকছৱৰ্থৰ মতে, স্থানীয় লোকে তেওঁলোকক আগ্নেয়গিৰিৰ গভীৰ হৃদয়ৰ তলৰ এটা আন্ধাৰ পথৰ মাজেৰে লৈ গৈছিল। এবাৰ লাইট জ্বলি গ"ল আৰু গ"লামে কোৱাৰ দৰে কেইটামান কৌশলী পাক লোৱাৰ পিছত সকলোৱে ৰৈ আচৰিত হৈ পেলেৰ গেটখনলৈ চাই থাকিল।"
  
  "ৱেইৰ্ডো। অংকন আছে নেকি?
  
  "নহয়. এই ভ্ৰমণৰ বাবেই পিছ পৰি ৰৈ গ"ল শিল্পীগৰাকী। কিন্তু হকছৱৰ্থে তেওঁলোকে দেখা কথাখিনি বৰ্ণনা কৰিছে। ইমান ওখকৈ উৰি যোৱা এটা বিশাল তোৰণ যে আমাৰ শিখাৰ একেবাৰে ওপৰৰ বৃত্তটোৰ ওপৰত শিখৰত উপনীত হৈছিল। ক্ষুদ্ৰ ক্ষুদ্ৰ চিহ্নৰে ইনলেড কৰা হাতেৰে নিৰ্মিত ফ্ৰেম। প্ৰতিটো ফালে খাঁজ, দুটা সৰু বস্তু নোহোৱা হৈছে। আশ্চৰ্য্যই আমাৰ উশাহ আঁতৰাই লৈ গ"ল আৰু আমি সঁচাকৈয়ে চালোঁ যেতিয়ালৈকে আন্ধাৰ কেন্দ্ৰটোৱে আমাৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰা নাছিল।"
  
  "গতিকে, সকলো মানুহৰ আত্মাত তেওঁ কি বুজাব বিচাৰিছে সেয়া হ"ল তেওঁলোকে বিচৰাখিনি পাইছিল, কিন্তু তাৰ পিছত উপলব্ধি কৰিছিল যে তেওঁলোকে আৰু অধিক বিচাৰে।" কাৰিনে মূৰ জোকাৰিলে।
  
  বেন তাইৰ ফালে চকু দুটা মুদি দিলে। "মই ভাবো আপুনি যি ক"ব বিচাৰিছে সেয়া হ"ল, সকলো দুঃসাহসিক কৰ্মীৰ মনোভাৱত তেওঁলোকে আৰু অধিক বিচাৰিছিল। কিন্তু আপুনি ঠিকেই কৈছে। পেলেৰ গেটখন ঠিক তেনেকুৱাই আছিল। গেট. ই ক"ৰবালৈ লৈ যাব লাগিছিল।"
  
  কেৰিনে চকীখন ওপৰলৈ টানিলে। "এতিয়া মই ভাবিছোঁ। এইটোৱে ক"লৈ লৈ গ"ল?
  
  সেই মুহূৰ্ততে বেনৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। পৰ্দাখনলৈ চাই চকু দুটা মুদি দিলে। "মম এণ্ড ডেড"।
  
  
  বিংশ অধ্যায়
  
  
  মনো কিনিমাকাই ৱাইকিকিৰ হৃদয়খন ভাল পাইছিল। হাৱাইত জন্মগ্ৰহণ কৰি ডাঙৰ-দীঘল হোৱা তেওঁৰ প্ৰাথমিক শৈশৱ কুহিও বিচত কটায় আৰু তাৰ পিছত পৰিয়ালে ধন সংগ্ৰহ কৰি নিস্তব্ধ উত্তৰ উপকূললৈ গুচি যায়। তাত চাৰ্ফিং কৰাটো বিশ্বমানৰ আছিল, বাহিৰত খাদ্য খাই থকাৰ সময়তো খাদ্য প্ৰামাণিক আছিল, জীৱনটো কল্পনা কৰিব পৰাকৈ মুক্ত আছিল।
  
  কিন্তু তেওঁৰ অমলিন প্ৰাথমিক স্মৃতিবোৰ আছিল কুহিওৰ: গোৰ্জিয়াছ বিচ আৰু বিনামূলীয়া লুয়াউছ, দেওবাৰৰ বিচ বাৰ্বিকিউ, সহজ চাৰ্ফিং, ভাল স্বভাৱৰ স্থানীয় লোক আৰু অস্ত যোৱা সূৰ্য্যৰ নিশাচৰ ভৱিষ্যদ্বাণী।
  
  এতিয়া কুহিও এভিনিউ আৰু তাৰ পিছত কালাকাউয়াৰ কাষেৰে গাড়ী চলাই গৈ থাকোঁতে তেওঁ পুৰণি, স্পৰ্শকাতৰ বস্তুবোৰ লক্ষ্য কৰিলে। সতেজ মুখৰ পৰ্যটক নহয়। স্থানীয় লোকসকলে নিজৰ মৰ্নিং ফিক্স জাম্বাৰ ৰস কঢ়িয়াই লৈ ফুৰা নহয়। ৰয়েল হাৱাইয়ানৰ ওচৰত আইচক্ৰীম বিক্ৰেতাও নাই। প্ৰতি নিশা তেওঁলোকে জ্বলোৱা দীঘলীয়া ক"লা টৰ্চবোৰ আছিল, এতিয়া প্ৰায় খালী হৈ পৰা শ্বপিং কমপ্লেক্সটো য"ত তেওঁ এসময়ত কান্দিছিল, এটা আইলেণ্ড বন্ধ কৰি ৰখা সৰল এ আকৃতিৰ সতৰ্কবাণী চিনটো চাই হাঁহিছিল, য"ত লিখা আছিল: যদি আপুনি স্পাইডাৰ-মেন নহয়, তেন্তে... দলংখন বন্ধ হৈ আছে।ইমান সহজ। গতিকে হাৱাইয়ান।
  
  তেওঁ লাচেনৰ পুৰণি দোকানখনৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, য"ত তেওঁ এসময়ত তেওঁলোকৰ ভয়ংকৰ চিত্ৰ আৰু কল্পনাতীত গাড়ীবোৰলৈ চাই আছিল। এতিয়া নাই। তাৰ প্ৰাথমিক শৈশৱ শেষ হৈ গ"ল। তেওঁ কিংছ ভিলেজৰ শ্বপিং চেণ্টাৰটোৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, যিটো চেণ্টাৰ মাকে এবাৰ তেওঁক কৈছিল যে এসময়ত ৰজা কলাকাউয়াৰ বাসগৃহ আছিল। তেওঁ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া আৰক্ষী থানাখনৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, ঠিক ৱাইকিকি বিচৰ শ শ চাৰ্ফব"ৰ্ডৰ ছাঁত থকা থানাখন। আৰু তেওঁ সদায়ৰ দৰেই সতেজ লেইছেৰে আবৃত ড্যুক কাহানামোকুৰ অবিনাশী মূৰ্তিটোৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, যিটো মূৰত মূৰত লাখ লাখ সপোন ঘূৰি ফুৰা সৰু ল"ৰা থাকোঁতে চাইছিল সেই মূৰ্তিটোকে।
  
  তেওঁৰ পৰিয়ালটো এতিয়া ২৪ ঘণ্টাই পহৰা দি আছিল। তেওঁলোকৰ যত্ন লৈছিল শীৰ্ষস্থানীয় আমেৰিকাৰ মাৰ্শ্বাল আৰু ক্ৰেক মেৰিনে। পৰিয়ালৰ ঘৰটো খালী আছিল, হত্যাকাৰীৰ বাবে লোভনীয় সামগ্ৰী হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। তেওঁ নিজেই আছিল এজন চিহ্নিত মানুহ।
  
  তাৰ বেষ্ট ফ্ৰেণ্ড আৰু বছ হেডেন জেই যাত্ৰীৰ আসনত কাষতে বহিল, যিহেতু তাই একো কোৱা নাছিল, সেয়েহে তেওঁৰ মুখৰ চেহেৰাৰ পৰা কিবা এটা দেখা পাইছিল। দাৰে আঘাত কৰা ছানীয়ে এতিয়া প্ৰায় সুস্থ হৈ উঠিছে। চৌপাশৰ মানুহবোৰক হত্যা কৰা হ"ল। সহকৰ্মীসকল. নতুন বন্ধু।
  
  আৰু ইয়াত তেওঁ, নিজৰ ঘৰলৈ, শৈশৱৰ ঠাইলৈ উভতি আহিছে। স্মৃতিবোৰে তেওঁক বহুদিনৰ পৰা হেৰাই যোৱা বন্ধুৰ দৰে ভৰি পৰিল, যিয়ে তেওঁৰ সৈতে পুনৰ সংযোগ স্থাপন কৰিবলৈ হাহাকাৰ কৰি আছে। প্ৰতিটো ৰাস্তাৰ চুক-কোণৰ পৰাই স্মৃতিবোৰে তেওঁক বোমাবৰ্ষণ কৰিছিল।
  
  হাৱাইৰ সৌন্দৰ্য্য আছিল যে ই আপোনাৰ মাজত চিৰদিনৰ বাবে বাস কৰিছিল। তাত এসপ্তাহ বা বিশ বছৰ কটালেও কোনো কথা নাছিল। তেওঁৰ চৰিত্ৰ কালজয়ী আছিল।
  
  অৱশেষত হেডেনে মেজাজটো নষ্ট কৰি পেলালে। "এই ল"ৰাটো, এই কেপুয়া। সঁচাকৈয়ে ভ্যানৰ পৰা থেতেলিয়াই থোৱা বৰফ বিক্ৰী কৰি আছে নেকি?"
  
  "ইয়াত ভাল ব্যৱসায় আছে। থেতেলিয়াই পেলোৱা বৰফ সকলোৱে ভাল পায়।"
  
  "ফেয়াৰ এনাফ"।
  
  মনোৱে হাঁহি মাৰিলে। "আপুনি চাব"।
  
  কুহিও আৰু ৱাইকিকিৰ সৌন্দৰ্য্যৰ মাজেৰে গাড়ী চলাই যোৱাৰ সময়ত সোঁফালে মাজে মাজে বিলবোৰ দেখা দিছিল। সাগৰখন জিলিকি উঠিল আৰু বগা ব্ৰেকৱাটাৰবোৰে আমন্ত্ৰণমূলকভাৱে দোল খাই উঠিল। মানোৱে দেখিলে যে সাগৰৰ পাৰত কেইবাটাও আউটৰিগাৰ সাজু হৈ আছে। এসময়ত তেওঁ ট্ৰফী জয় কৰা আউটৰিগাৰ দলৰ অংশ আছিল।
  
  "আমি ইয়াত আছো"। প্ৰশান্ত মহাসাগৰৰ ওপৰেৰে চাই থকা এটা মূৰত ৰেলিং থকা বেঁকা পাৰ্কিং লট এটাত সি টানি গ"ল। কাপুয়াৰ ভ্যানখন একেবাৰে শেষত, এটা ডাঙৰ স্থানত আছিল। মানোৱে লগে লগে তাৰ পুৰণি বন্ধুজনক লক্ষ্য কৰিলে, কিন্তু ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ৰৈ গ"ল।
  
  হেডনে তাক চাই হাঁহিলে। "পুৰণি স্মৃতি?"
  
  "আচৰিত স্মৃতি।" কিবা এটা যিটো নতুন কিবা এটা পুনৰ কল্পনা কৰি গোলমাল কৰিব নিবিচাৰে, জানেনে?"
  
  "মই জানো".
  
  তাইৰ মাতত কোনো আত্মবিশ্বাস নাছিল। মানোৱে নিজৰ বছলৈ দীঘলীয়াকৈ চালে। তাই আছিল এগৰাকী ভাল মানুহ - পোনপটীয়া, ন্যায্য, কঠিন। আপুনি জানেনে যে হেডেন জে কাৰ পক্ষত আছে, আৰু কোনজন কৰ্মচাৰীয়ে তেওঁৰ বছৰ পৰা অধিক দাবী কৰিব পাৰে? প্ৰথম লগ পোৱাৰ পৰাই সি তাইক ভালদৰে চিনি পাইছিল। তাইৰ দেউতাক জেমছ জে আছিল এজন শক্তিশালী, এজন প্ৰকৃত কিংবদন্তি আৰু ইয়াৰ মূল্য আছিল। হেডেনৰ লক্ষ্য সদায় নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি, তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰ পূৰণ কৰা। এইটোৱেই আছিল তাইৰ চালিকা শক্তি।
  
  ইমানেই যে মানোৱে আচৰিত হৈছিল যেতিয়া তাই ঘোষণা কৰিছিল যে তেওঁ যুৱ নেৰ্ড বেন ব্লেকৰ প্ৰতি কিমান গুৰুত্বপূৰ্ণ। সি ভাবিছিল যে মানোৱে ইতিমধ্যে অতিক্ৰম কৰা বুলি অনুভৱ কৰা উত্তৰাধিকাৰৰ সৈতে খাপ খুৱাবলৈ হেডেনে নিজকে খোজ দিবলৈ ঠেলি দিয়া বন্ধ কৰাৰ আগতে বহু বহু সময় লাগিব। প্ৰথমতে তেওঁ ভাবিছিল যে দূৰত্বই জুইৰ শিখা নিৰ্বাপিত কৰিব, কিন্তু তাৰ পিছত দম্পতীহালে পুনৰ নিজকে একেলগে পাইছিল। আৰু এতিয়া তেওঁলোকক আগতকৈ শক্তিশালী যেন লাগিল। গীকে তাইক নতুন উদ্দেশ্য, জীৱনৰ নতুন দিশ দিবনে? অহা কেইমাহমানহে ক"ব।
  
  "যাওক". হেডেনে ভ্যানৰ ফালে মাত দিলে। মানোৱে দুৱাৰখন খুলি স্থানীয় নিকা বতাহত দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। তেওঁৰ বাওঁফালে উঠি আহিল ডাইমণ্ড হেড, দিগন্তৰ বিপৰীতে থিয় হৈ থকা এটা আকৰ্ষণীয় আকৃতি, সদায় উপস্থিত।
  
  মনোৰ বাবে সেয়া সদায় আছিল। এইটো হয়তো কোনোবা ডাঙৰ অলৌকিকতাৰ ওপৰত হ"ব পাৰে বুলি তেওঁক আচৰিত কৰা নাছিল।
  
  দুয়ো দুয়ো মিলি বৰফ কটা ভ্যানখনৰ ওচৰ পালেগৈ। কাপুৱাই সিহঁতৰ ফালে চাই হেলান দিলে। আচৰিত হৈ তাৰ মুখখন বলিৰেখা পৰিল, আৰু তাৰ পিছত প্ৰকৃত আনন্দত।
  
  "মানো? মানুহ! হেৰা!"
  
  কাপুৱা অদৃশ্য হৈ গ"ল। এক চেকেণ্ডৰ পিছত সি ভ্যানৰ পিছফালৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিল। বহল কান্ধৰ, ফিট মানুহ, ক"লা চুলি আৰু ক"লা ৰং। প্ৰথম দৃষ্টিতেই হেডনে ক"ব পাৰিছিল যে তেওঁ প্ৰতিদিনে কমেও দুঘণ্টা চাৰ্ফব"ৰ্ডত কটায়।
  
  "কপুয়া।" মানোৱে পুৰণি বন্ধুক সাৱটি ধৰিলে। "দুই এটা আছিল ব্ৰ"।"
  
  কাপুৱাই পিছুৱাই গ"ল। "কি কৰিলে?" কোৱাচোন, হাৰ্ড ৰক শ্বট গ্লাছ সংগ্ৰহ কেনেকুৱা হৈছে?"
  
  মনোৱে মূৰটো জোকাৰি কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "আহ, অলপ ব্লা ব্লা, আৰু তাতোকৈ বেছি। আপুনি জানে. আপুনি?"
  
  "শুদ্ধ. হাউলী কোন?"
  
  "হাওলে..." মানোৱে বুজিব পৰা আমেৰিকানলৈ ঘূৰি আহিল, হেডেনক বহুত সকাহ দিলে। "... এইজন মোৰ বছ। হেডেন জেক লগ কৰক।"
  
  স্থানীয় বাসিন্দাজনে পোনে পোনে কথা ক"লে। "তোমাক লগ পাই ভাল লাগিল"-তেওঁ ক"লে। "আপুনি বছ মানো নেকি? ৱাঃ. লাকী মানো, মই কওঁ।"
  
  "মহিলা নাই নেকি কেপুৱা?" মানোৱে সামান্য অপমান লুকুৱাবলৈ যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিলে।
  
  "মই নিজৰ বাবে এটা পই-ডগ কিনিলোঁ। তাই, এগৰাকী গৰম হাৱাই-চাইনিজ ফিলিপাইনছ হাওলে, মোক গোটেই ৰাতি এটা তম্বু স্থাপন কৰাইছিল, বন্ধু।" বেছিভাগ হাৱাইবাসীয়ে মিশ্ৰ জাতিৰ আছিল।
  
  মনোৱে এটা উশাহ ল"লে। পয় ডগ আছিল মিশ্ৰ জাতিৰ মানুহ। হাওলে এজন দৰ্শনাৰ্থী আছিল, আৰু সেয়া অপমানজনক শব্দও নাছিল।
  
  একো কোৱাৰ আগতেই হেডেনে তেওঁৰ ফালে ঘূৰি মিঠাকৈ সুধিলে, "তম্বু এটা লগাইছে?"
  
  মানো ক্ৰিংক হৈ গ"ল। হেডেনে কাপুৱা কি সেইটো সঠিকভাৱে জানিছিল আৰু ইয়াৰ লগত কেম্পিঙৰ কোনো সম্পৰ্ক নাছিল। "এইটো শীতল।" তাইৰ শব্দটো ভাল লাগিছে। শুনা কাপুৱা, মই তোমাক কিছুমান প্ৰশ্ন সুধিব লাগিব।"
  
  "শ্বুটাৰ"।
  
  "কোভালেংকো নামেৰে জনাজাত এজন ডাঙৰ আণ্ডাৰৱৰ্ল্ড ব্যক্তিৰ কথা শুনিছেনে? নে ৰক্তাক্ত ৰজা?
  
  "মই মাথোঁ শুনিছোঁ বাতৰিত কি আছে ভাইটি। সি অ"আহুত নেকি?"
  
  "হয়তো. ক্ল"ডৰ কথা কি ক"ব?
  
  "নহয়. আপুনি হাউলীক সেই নামেৰে মাতিলে মোৰ মনত পৰিলহেঁতেন।" কাপুৱাই দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  
  হেডনে এই কথা দেখিলে। "কিন্তু তুমি কিবা এটা জানো।"
  
  "হয়তো বছ। হয়তো মই জানো। কিন্তু তাত থকা তোমাৰ বন্ধুসকলে," সি মূৰটো জোকাৰি ৱাইকিকি বিচ থানাৰ ফালে ক"লে, "তেওঁলোকে জানিব নিবিচাৰে।" মই ইতিমধ্যে তেওঁলোকক কৈছিলো। একোৱেই কৰা নাছিল।"
  
  "মোক পৰীক্ষা কৰক।" হেডনে মানুহজনৰ চাৱনি লগ পালে।
  
  "কিবা এটা শুনিছোঁ বছ। সেইবাবেই মানো মোৰ ওচৰলৈ আহিছিল নহয়? বাৰু, নতুন টকাবোৰে শেহতীয়াকৈ কিছুমান চৰ্বিযুক্ত ৱাড দিছে বন্ধু। গোটেই দৃশ্যপটত নতুন খেলুৱৈ, অহা সপ্তাহত কেতিয়াও দেখা নোপোৱা পাৰ্টি নিক্ষেপ কৰা।"
  
  "নতুন টকা?" - মনোৰ প্ৰতিধ্বনিত। "ক"ত?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "ক"তো নাই" কাপুৱাই গুৰুত্বসহকাৰে ক"লে। "মানে, ঠিক ইয়াতেই বন্ধু। ঠিক ইয়াতেই। তেওঁলোকক সদায় প্ৰান্তীয়কৰণ কৰা হৈছিল, কিন্তু এতিয়া তেওঁলোক ধনী মানুহ।"
  
  হেডেনে তাইৰ চুলিৰ মাজেৰে হাত এখন দৌৰাই দিলে। "এইটোৱে কি কয়?"
  
  "মই এই দৃশ্যটোৰ লগত জড়িত নহয়, কিন্তু মই জানো। কিবা এটা হৈ আছে বা হ"বলৈ ওলাইছে। বহুতে বহুত টকা দৰমহা পাইছিল। যেতিয়া তেনেকুৱা হয়, তেতিয়া বেয়া বস্তুবোৰ পাৰ নোহোৱালৈকে মূৰটো তললৈ নমাই ৰাখিবলৈ শিকে।"
  
  মানোৱে জিলিকি থকা সাগৰখনলৈ চাই থাকিল। "আপুনি নিশ্চিত নেকি যে আপুনি একো নাজানে কেপুৱা?"
  
  "মোৰ পইট কুকুৰৰ শপত খাইছো।"
  
  কাপুৱাই নিজৰ পইক গুৰুত্বসহকাৰে লৈছিল। হেডেনে ভ্যানখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "আপুনি আমাক কিছুমান কিয় বনাই নিদিয়ে কেপুৱা।"
  
  "নিশ্চিতভাৱে".
  
  কাপুয়া আঁতৰি যোৱাৰ লগে লগে হেডনে মানোৰ ফালে মুখ এখন কৰিলে। "মই ভাবো এইটো এটা চেষ্টা কৰাৰ যোগ্য। সি কি কথা কৈছে তাৰ কিবা ধাৰণা আছেনে?"
  
  "মোৰ গৃহ চহৰত কি হ"বলৈ ওলাইছে তাৰ শব্দ মোৰ ভাল নালাগে" বুলি মানোৱে ক"লে আৰু শ্বেভ আইচ কিছুমানৰ বাবে হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "কপুয়া। তোমাৰ নামটো কোৱা ভাই। কোনে কিবা জানিব পাৰিলেহেঁতেন?
  
  "তাত ওপৰত পাহাৰৰ ওপৰত স্থানীয় ল"ৰা ডেনি থাকে।" তেওঁৰ দৃষ্টি ডাইমণ্ড হেডৰ ফালে লৰচৰ কৰিলে। "ধনী. মাক-দেউতাক, তেওঁলোকে তাক হাউলি হিচাপে ডাঙৰ-দীঘল কৰিছে।" সি হেডেনক চাই হাঁহিলে। "আমেৰিকান এজনৰ দৰে কওক। মই নাভাবো যে তাত কোনো দোষ নাই। কিন্তু স্কামবাগৰ ক্ষেত্ৰত সি অধিক ছিৰিয়াছ। সি গোবৰ জানি কিক এটা পায়, মোক বুজিছানে?"
  
  মনোৱে চামুচ ব্যৱহাৰ কৰি ৰামধেনু ৰঙৰ বৰফৰ ডাঙৰ টুকুৰা এটা খান্দি উলিয়াই আনিলে। "ল"ৰাটোৱে ডাঙৰ শ্বটৰ ভাও ধৰি ভাল পায় নেকি?"
  
  কাপুৱাই মাত দিলে। "কিন্তু সেয়া সঁচা নহয়। সি মাত্ৰ মানুহৰ খেল খেলি থকা ল'ৰা।"
  
  হেডেনে মানোৰ হাতখন চুই দিলে। "আমি এই ডেনিক এবাৰ ভ্ৰমণ কৰিম। কিবা নতুন ভাবুকি আহিলে আমিও সেই কথা জনা উচিত।"
  
  কাপুৱাই বৰফৰ শঙ্কুবোৰৰ ফালে মাত দিলে। "প্ৰতিষ্ঠানৰ খৰচত তেওঁলোক। কিন্তু তুমি মোক চিনি নাপাবা। তুমি কেতিয়াও মোক চাবলৈ অহা নাছিলা।"
  
  মানোৱে পুৰণি বন্ধুজনৰ ফালে মাত দিলে। "কোৱা বাহুল্য ভাই।"
  
  
  * * *
  
  
  কাপুৱাই তেওঁলোকক ঠিকনাটো দিলে, যিটো তেওঁলোকে গাড়ীৰ জিপিএছত প্ৰগ্ৰেম কৰিলে। পোন্ধৰ মিনিটৰ পাছত তেওঁলোক ক"লা ৰঙৰ লোহাৰ গেট এখনত উপস্থিত হ"ল৷ লটটো আকৌ তললৈ সাগৰৰ ফালে ঢাল খাই গ"ল, গতিকে তেওঁলোকে কেৱল ডাঙৰ ঘৰটোৰ ওপৰৰ মহলাৰ খিৰিকীবোৰহে দেখা পালে।
  
  গাড়ীৰ পৰা নামি আহিল, মনোৰ কাষৰ পৰা বসন্তবোৰে চিঞৰি উঠিল। মানো ডাঙৰ গেটখনত হাত থৈ ঠেলি দিলে। সন্মুখৰ বাগিচাখনে হেডেনক ৰৈ চাবলৈ বাধ্য কৰালে।
  
  চাৰ্ফবোৰ্ড ষ্টেণ্ড। একেবাৰে নতুন মুকলি বিচনাৰ ট্ৰাক। দুটা কলগছৰ মাজত টানি এটা হামক।
  
  "অ" মাই গড, মনো। সকলো হাৱাইৰ বাগিচা এনেকুৱাই নেকি?"
  
  মানোৱে মুখখন কুটিলে। "সঁচাকৈয়ে নহয়, নাই।"
  
  ঘণ্টা বজাবলৈ ওলোৱাৰ সময়তে পিছফালৰ পৰা শব্দ এটা আহি থকা শুনা পালে। হাত দুখন অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ওচৰত ৰাখি ঘৰখনত ঘূৰি ফুৰিছিল। শেষৰ চুকটো ঘূৰি থাকোঁতে তেওঁলোকে দেখিলে যে এজন যুৱকে এগৰাকী বৃদ্ধাৰ সৈতে পুলত খেলা-ধূলা কৰি আছে।
  
  "ক্ষমা কৰিব!" হেডনে চিঞৰি উঠিল। "আমি হনোলুলু আৰক্ষী বিভাগৰ। দুই এটা শব্দ?" তাই কষ্টেৰে শুনাব পৰাকৈ ফুচফুচাই ক"লে: "আশাকৰোঁ তাৰ মাক নহয়।"
  
  মনোৰ শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল। তাৰ বছে ধেমালি কৰাত অভ্যস্ত নাছিল। তেনেতে তাইৰ মুখখন দেখিলে। তাই মাৰাত্মকভাৱে গুৰুতৰ আছিল। "কিয়-?"
  
  "কি হ"ল বিচাৰিছা?" ডেকাজনে বনৰীয়াকৈ ইংগিত দি সিহঁতৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে মনোৱে তাৰ চকু দুটা দেখিলে।
  
  মানোৱে কয়, "আমাৰ এটা সমস্যা আছে। "সি এজত আছে।"
  
  মানোৱে ল"ৰাটোক বনৰীয়াকৈ দোল খাবলৈ দিলে। কেইটামান ডাঙৰ ডাঙৰ হেৰাইড আৰু তেওঁৰ উশাহ বন্ধ হৈ গ"ল, চুটি কাপোৰখন তললৈ পিছলি যাবলৈ ধৰিলে। তেওঁ নিজৰ দুৰ্দশাৰ প্ৰতি কোনো সচেতনতা প্ৰকাশ কৰা নাছিল।
  
  তেনেতে বৃদ্ধাগৰাকী দৌৰি আহিল সিহঁতৰ ফালে। হেডনে অবিশ্বাসত চকু টিপিয়াই দিলে। মহিলাগৰাকীয়ে কিনিমাকেৰ পিঠিত জপিয়াই ষ্টেলিয়নৰ দৰে তাক চলাবলৈ ধৰিলে।
  
  ইয়াত তেওঁলোকে নিজকে কি হেলত পেলাইছে?
  
  হেডেনে কিনিমাকাক নিজৰ যত্ন ল"বলৈ দিলে। তাই ঘৰখন আৰু খেলপথাৰখন ঘূৰি চালে। ঘৰত আৰু কোনোবা আছে বুলি কোনো চিন-মোকাম নাছিল।
  
  অৱশেষত মানোৱে দানৱটোক জোকাৰি পেলাবলৈ সক্ষম হ"ল। পুলটোক আগুৰি থকা শিলগুটিটোত তিতা চৰ এটা মাৰি তাই অৱতৰণ কৰিলে আৰু বনশ্বীৰ দৰে হাউলিবলৈ ধৰিলে।
  
  ডেনি, যদি ডেনি আছিল, তেন্তে মুখখন মেলি তাইৰ ফালে চাই থাকিল, তাৰ চুটি কাপোৰখন এতিয়া আঁঠুৰ তললৈ পৰিল।
  
  হেডেনৰ যথেষ্ট হৈছিল। "ডেনি!" - তাই তাৰ মুখত চিঞৰি উঠিল। "আমি তোমাৰ লগত কথা পতা প্ৰয়োজন!"
  
  
  তাই তাক পুনৰ লাউঞ্জ চেয়াৰত ঠেলি দিলে। ভগৱান, এতিয়া যদি তাইৰ দেউতাকে তাইক দেখা পালেহেঁতেন। তাই ঘূৰি ককটেলৰ গিলাচবোৰৰ পানী উলিয়াই দিলে, তাৰ পিছত দুয়োটাতে পুলৰ পৰা পানী ভৰাই দিলে।
  
  তাই ডেনিৰ মুখত পানী ছটিয়াই দিলে আৰু লাহেকৈ চৰ মাৰিলে। লগে লগে সি হাঁহিবলৈ ধৰিলে। "হেই বেবী, তুমি জানো মোৰ ভাল লাগে-"
  
  হেডনে পিছুৱাই গ"ল। যদি সঠিকভাৱে চম্ভালি লোৱা হয়, তেন্তে এইটোৱে তেওঁলোকৰ পক্ষত কাম কৰিব পাৰে। "আপুনি অকলশৰীয়া নেকি ডেনি?" তাই সামান্য হাঁহি এটা মাৰিলে।
  
  "টিনা ইয়াত আছে। কৰবাত." চুটি, উশাহ-নিশাহ লোৱা বাক্যৰে কথা ক"লে, যেন তেওঁৰ হৃদয়খনে তেওঁৰ আকাৰৰ পাঁচগুণ মানুহ এজনক সহায় কৰিবলৈ কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰি আছে। "মোৰ ছোৱালী।"
  
  হেডনে সকাহ পাই আভ্যন্তৰীণভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "জৰিমনা. এতিয়া, শুনিছোঁ তুমিয়েই সেইজন ব্যক্তি যিয়ে মোক তথ্যৰ প্ৰয়োজন আছে নে নাই সেইটো জানিব পাৰিব।"
  
  "ইট'ছ মি"। ডেনিৰ ইগোটো কুঁৱলীৰ মাজেৰে এচেকেণ্ডৰ বাবে দেখা গ"ল। "মই সেইজন ব্যক্তি।"
  
  "ক্ল"ডৰ কথা কোৱা।"
  
  স্তম্ভিততাই আকৌ ধৰিলে, চকু দুটা গধুৰ যেন লাগিল। "ক্ল'ড? ক্ৰেজি চাৰ্টছত কাম কৰা ক"লা ল"ৰাটো?"
  
  "নহয়". হেডেনে দাঁত দুটা চেপি ধৰিলে। "ক্ল"ড, গোটেই অ"আহুত ক্লাব আৰু ৰেঞ্চৰ মালিক ল"ৰাজন।"
  
  "মই এই ক্ল"ডক চিনি নাপাওঁ।" সততা হয়তো ডেনিৰ অন্যতম শক্তিশালী কথা নাছিল, কিন্তু হেডেনে সন্দেহ কৰিছিল যে তেওঁ এতিয়া ইয়াক নকল কৰিছে।
  
  "কোভালেংকোৰ কথা কি ক"ব? তেওঁৰ কথা শুনিছানে?
  
  ডেনিৰ চকুত একো জিলিকি নাথাকিল। সজাগতাৰ কোনো লক্ষণ বা ইংগিত নাই।
  
  তাইৰ পিছফালে হেডেনে মানোৱে ডেনিৰ প্ৰেমিকা টিনাক শান্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা শুনিবলৈ পাইছিল। তাই সিদ্ধান্ত ল"লে যে বেলেগ পন্থা এটা চেষ্টা কৰিলেও ক্ষতি হ"ব নোৱাৰে। "ঠিক আছে, আৰু কিবা এটা চেষ্টা কৰোঁ। হনোলুলুত সতেজ টকা আছে। তেনেকুৱা বহুত আছে। এইটো ক"ৰ পৰা আহিছে ডেনি, আৰু কিয়?"
  
  শিশুটিৰ চকু দুটা ডাঙৰকৈ মেলি গ"ল, হঠাতে ইমানেই ভয়ানকতাৰে পোহৰ হৈ উঠিল যে হেডেনে বন্দুকটোৰ ফালে হাতখন প্ৰায় আগবঢ়াই দিলে।
  
  "এইটো যিকোনো মুহূৰ্ততে হ"ব পাৰে!" - সি উচ্চাৰণ কৰিলে। "বুজিছা? যিকোনো সময়তে!মাত্ৰ... মাত্ৰ ঘৰতে থাকক। ঘৰতে থাকক ল'ৰা।" তেওঁৰ মাতটো উদ্বিগ্ন যেন লাগিল, যেন তেওঁক কোৱা কথা এটা আওৰাই আছে।
  
  স্বৰ্গীয় উষ্ণতাই তাইৰ পিঠিখন গৰম কৰি তোলাৰ সময়তো হেডেনে অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ মেৰুদণ্ডৰ তললৈ গভীৰ ঠাণ্ডা এটা বৈ আহিছে। "কি হ"ব পাৰে সোনকালে ডেনি। আহা, ক"ব পাৰিবা।"
  
  "আক্ৰমণ" ডেনিয়ে মূৰ্খৰ দৰে ক"লে। "কিনা আৰু ধন দিয়াৰ বাবে ইয়াক বাতিল কৰিব নোৱাৰি।" ডেনিয়ে তাইৰ হাতখন ধৰিলে, হঠাতে ভয়ংকৰভাৱে সচেতন যেন লাগিল।
  
  "সন্ত্ৰাসবাদী ওচৰ চাপি আহিছে মিছ পুলিচ। মাত্ৰ তোমাৰ অভিশপ্ত কামটো কৰক আৰু সেই হাৰামীবোৰক ইয়ালৈ আহিবলৈ নিদিবা।"
  
  
  একবিংশ অধ্যায়
  
  
  বেন ব্লেকে কেপ্তেইন কুক আৰু তেওঁৰ সঙ্গী হকছৱৰ্থৰ জাৰ্নেলৰ প্ৰৱেশৰ উদ্ধৃতি দি মানুহে এতিয়ালৈকে কৰা আটাইতকৈ বিপজ্জনক যাত্ৰাৰ বৰ্ণনা কৰিছে।
  
  বেন আচৰিত হৈ ক"লে, "তেওঁলোকে পেলেৰ গেটৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, তীব্ৰ আন্ধাৰত। এই সময়ত কুক এতিয়াও খোলাযুক্ত প্ৰৱেশদ্বাৰটোক পেলেৰ গেট বুলি কয়। ইয়াৰ বাহিৰত কি আছে সেইটো অনুভৱ কৰাৰ পিছতহে - ইয়াত কোৱা হৈছে - পিছলৈ তেওঁ নৰকৰ দুৱাৰৰ উল্লেখ সলনি কৰে।"
  
  কাৰিনে চকু দুটা ডাঙৰ কৰি বেনৰ ফালে ঘূৰি চালে। "কেপ্তেইন কুকৰ দৰে মানুহ এজনে এনে উলংগ ভয় প্ৰকাশ কৰিবলৈ কিহৰ কাৰণ হ"ব পাৰে?"
  
  "প্ৰায় একোৱেই নহয়" বেনে ক"লে। "কুকে নৃশংসতা আৱিষ্কাৰ কৰিছিল। মানৱ বলিদান। তেওঁ সম্পূৰ্ণ অচিনাকি জললৈ যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিলে।"
  
  কেৰিনে পৰ্দাখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "ধেৎ কথাটো পঢ়ক।"
  
  "ক"লা গেটবোৰৰ সিপাৰে মানুহে জনা আটাইতকৈ অভিশপ্ত পথবোৰ নিহিত হৈ আছে..."
  
  "নক"বা" কেৰিনে জোৰেৰে ক"লে। "ছাম আপ।"
  
  "মই নোৱাৰোঁ"
  
  "কি? কিয়?"
  
  "কাৰণ ইয়াত কোৱা হৈছে-তাৰ প্ৰামাণ্যতাক লৈ সন্দেহৰ বাবে এই ধৰ্মান্তৰকৰণৰ পৰা তলৰ গ্ৰন্থখন আঁতৰোৱা হৈছে।"
  
  "কি?"
  
  কম্পিউটাৰটোলৈ চাই বেনে চিন্তাশীলভাৱে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "মই ভাবো যদি ৰাজহুৱা দৰ্শনৰ বাবে মুকলি হ"লহেঁতেন তেন্তে ইতিমধ্যে কোনোবাই তদন্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলেহেঁতেন।"
  
  "বা হয়তো তেওঁলোকে কৰিছিল আৰু মৃত্যুবৰণ কৰিছিল। হয়তো কৰ্তৃপক্ষই সিদ্ধান্ত লৈছিল যে সেই জ্ঞান জনসাধাৰণৰ সৈতে ভাগ-বতৰা কৰিবলৈ বৰ বিপদজনক।"
  
  "কিন্তু ডিলিট কৰা ডকুমেণ্ট এটা আমি কেনেকৈ চাম?" বেন এৰাব নোৱাৰাকৈ কেইটামান চাবি খুন্দা মাৰিলে। পেজত কোনো লুকাই থকা লিংক নাছিল। নিন্দনীয় একো নাই। তেওঁ লেখকৰ নাম গুগল কৰিলে আৰু কেইবাটাও পৃষ্ঠা পালে য"ত কুকছ ক্ৰনিকলৰ উল্লেখ আছিল, কিন্তু হেল"ছ গেট, পেলে, আনকি ডাইমণ্ড হেডৰ কথাও আৰু নাই।
  
  কাৰিনে ঘূৰি ৱাইকিকিৰ হৃদয়খনলৈ চালে। "গতিকে কুক নৰকৰ দুৱাৰেদি কৰা যাত্ৰা ইতিহাসৰ বাহিৰত লিখা হৈছিল। আমি চেষ্টা কৰি থাকিব পাৰিলোঁহেঁতেন।" তাই কম্পিউটাৰবোৰৰ ফালে ইংগিত দিলে।
  
  "কিন্তু ইয়াৰ কোনো কাম নহ"ব," বেনে নিজৰ শ্ৰেষ্ঠ যোদা ইম্প্ৰেছনত ক"লে। "আমি সময় নষ্ট কৰা উচিত নহয়।"
  
  "হেডেনে তোমাৰ মাজত কি দেখিছে, মই কেতিয়াও গম নাপাম।" লাহে লাহে ঘূৰি যোৱাৰ আগতে কেৰিনে মূৰটো জোকাৰিলে। "সমস্যাটো হ"ল আমি তলত কি বিচাৰিম সেইটো জানিবলৈ আমাৰ কোনো উপায় নাই। আমি অন্ধভাৱে নৰকলৈ যাম।"
  
  
  * * *
  
  
  হেডেন আৰু কিনিমাকাই ডেনিৰ পৰা আৰু কেইটামান বাক্য চেপি উলিয়াবলৈ সক্ষম হ"ল, তাৰ আগতে তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁলোকৰ ড্ৰাগছ পাৰ্টিত তেওঁলোকক অকলে এৰি দিয়াটো বুদ্ধিমানৰ কাম। যিকোনো ভাগ্য ভাল হ"লে দুয়োজনে চিআইএৰ ভ্ৰমণক বেয়া সপোন বুলি ভাবিব।
  
  কোমল চামৰাৰ ষ্টিয়াৰিঙৰ ওপৰত হাত থৈ কিনিমাকা আকৌ গাড়ীত উঠিল। "সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণ?" সি আওৰাই ক"লে। "ৱাইকিকিত? মই এই কথাত বিশ্বাস নকৰো "।
  
  ইতিমধ্যে হেডনে তাইৰ বছৰ নম্বৰটো ডায়েল কৰি আছিল। লগে লগে গেটখনে সঁহাৰি জনালে। ডেনিৰ পৰা সিহঁতে গোট খোৱা তথ্যবোৰ তাই কেইটামান চুটি বাক্যত আবৃত্তি কৰিলে।
  
  মানোৱে স্পীকাৰফোনত গেটছৰ সঁহাৰি শুনিলে। "হেডেন, মই ওচৰ চাপি আহিছো। আৰু কেইঘণ্টামান আৰু মই তাত উপস্থিত থাকিম। ৰেঞ্চখনৰ স্থান জানিবলৈ আৰক্ষীয়ে সকলো পৰিচিত অপৰাধীৰ ওপৰত বহু পৰিমাণে নিৰ্ভৰ কৰে। আমাৰ ওচৰত সোনকালে পাম। এই কথিত আক্ৰমণৰ বিষয়ে মই উপযুক্ত কৰ্তৃপক্ষক সতৰ্ক কৰি দিম, কিন্তু খান্দি থাকিব।"
  
  লাইনটো মৰি গ"ল। হেডনে নিৰৱে আচৰিত হৈ হাঁহিলে। "সি ইয়ালৈ আহিছে নেকি? সি যিদৰে আছে তেনেদৰেই মোকাবিলা কৰিবলৈ অসুবিধা পাইছে। তেওঁ কি উপকাৰ কৰিব?
  
  "হয়তো কামে তেওঁক মোকাবিলা কৰাত সহায় কৰিব।"
  
  "আশা কৰোঁ।" তেওঁলোকে ভাবে যে অতি সোনকালে ৰেঞ্চখনৰ স্থান পাব। আমি সন্ত্ৰাসবাদীক অনুসৰণ কৰি আছো। এতিয়া আমাক যি লাগে সেয়া হৈছে ইতিবাচক, পোনপটীয়া মানুহ। হে মানো, এই সন্ত্ৰাসবাদী কাহিনীটো ব্লাড কিংৰ চক্ৰান্তৰ অংশ বুলি ভাবিছানে?"
  
  মনোৱে মাত দিলে। "মোৰ মনটো পাৰ হৈ গ"ল।" উশাহ লোৱাৰ দৰে দৃশ্যটোত তেওঁৰ চকুৱে পানী খালে, যেন বেদখলকাৰী আন্ধাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰিবলৈ সেইটো আঁতৰত জমা কৰি ৰাখিছে।
  
  "ষ্ট্ৰেইট মানুহৰ কথা ক"বলৈ গ"লে ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ দুজন বন্ধুৱে এতিয়াও মোৰ মেছেজৰ কোনো সঁহাৰি দিয়া নাই। আৰু পুলিচেও নাজানে।"
  
  তাইৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল, তাইক আচৰিত কৰি তুলিলে। সেইখন আছিল গেট। "মহোদয়?"
  
  "এই বস্তুটো মাত্ৰ পাগল হৈ গৈছে" স্পষ্টভাৱে আতংকিত হৈ সি চিঞৰি উঠিল। "হনোলুলু আৰক্ষীয়ে মাত্ৰ আৰু তিনিটা বৈধ সন্ত্ৰাসবাদী ভাবুকি লাভ কৰিছে। সকলো ৱাইকিকিত। সকলো সোনকালে হ"ব। কোভালেংকোৰ সৈতে যোগাযোগ স্থাপন কৰা হৈছে।"
  
  "তিনি!"
  
  গেটখন হঠাতে এচেকেণ্ডৰ বাবে বন্ধ হৈ গ"ল। পেটৰ মন্থন অনুভৱ কৰি হেডেনে গিলি পেলালে। মনোৰ দুচকুত ভয় খোৱা ভয়ে তাইৰ ঘাম ওলায়।
  
  গেটছৰ আকৌ যোগাযোগ হ"ল। "চাৰিটা হওক। অধিক তথ্য মাত্ৰ প্ৰমাণীকৰণ কৰা হৈছে। ড্ৰেকৰ সৈতে যোগাযোগ কৰক। তুমি তোমাৰ জীৱনৰ যুঁজখনৰ বাবে সোমাইছা হেডেন। সংগঠিত হওক।"
  
  
  * * *
  
  
  ব্লাড কিংজন উচ্চ ডেকখনত থিয় হৈ আছিল, মুখত ঠাণ্ডা হাঁহি এটা আছিল, তেওঁৰ সন্মুখত আৰু তলত তেওঁৰ কেইবাজনো বিশ্বাসযোগ্য লেফটেনেণ্ট থিয় হৈ আছিল। "সময় আহিল" সি সহজভাৱে ক"লে। "এইটোৱেই আমি অপেক্ষা কৰি আছিলো, আমি যিটো কাম কৰিছিলো। মোৰ সকলো প্ৰচেষ্টা আৰু আপোনালোকৰ সকলো ত্যাগৰ ফল এয়া। "সেইখিনিতে," তেওঁ ফলপ্ৰসূভাৱে থমকি ৰ"ল, "এই সকলোবোৰ শেষ হয়।"
  
  ভয়ৰ কোনো চিন আছে নেকি বুলি মুখবোৰ স্কেন কৰিলে। কোনো নাছিল। সঁচাকৈয়ে, বৌড্ৰ"ক ৰক্তাক্ত যুঁজখনত পুনৰ সোমাবলৈ দিয়াত প্ৰায় আনন্দিত হোৱা যেন লাগিল।
  
  "ক্ল"ড, ৰেঞ্চখন ধ্বংস কৰা। সকলো বন্দীক হত্যা কৰক। আৰু..." সি হাঁহিলে। "বাঘবোৰ মুকলি কৰি দিয়া। কিছু সময়ৰ বাবে ক্ষমতা দখল কৰিব লাগিব। Boudreaux, মাত্ৰ আপুনি যি কৰে, কিন্তু অধিক নিৰ্মমভাৱে। আপোনাৰ যিকোনো ইচ্ছা পূৰণ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনাইছো। মোক আপ্লুত কৰিবলৈ আপোনালোকক নিমন্ত্ৰণ জনাইছো। নাই, মোক শ্বক কৰক। কৰক, বৌড্ৰ"। কাউয়াইলৈ গৈ তাত থকা ৰেঞ্চখন বন্ধ কৰি দিয়ক।"
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই নিজৰ বাকী থকা কেইজনমান মানুহক শেষবাৰৰ বাবে চালে। "তোমাৰ কথা ক"বলৈ গ"লে... হাৱাইত নৰক মুকলি কৰিবলৈ যোৱা।"
  
  সি সিহঁতক এফালে ব্ৰাছ কৰি আঁতৰি গ"ল আৰু নিজৰ পৰিবহণ আৰু ডাইমণ্ড হেডৰ তলৰ মাৰাত্মক গভীৰতালৈ লগত যাবলগীয়া সযতনে নিৰ্বাচিত মানুহবোৰলৈ শেষবাৰৰ বাবে সমালোচনাত্মক দৃষ্টিৰে চালে।
  
  "কুকৰ পিছত কোনো মানুহেই এই কাম কৰা নাই আৰু কাহিনীটো ক"বলৈ জীয়াই আছে। কোনো মানুহেই কেতিয়াও নৰকৰ পঞ্চম স্তৰৰ বাহিৰলৈ চোৱা নাছিল। ফান্দ ব্যৱস্থাটো কি লুকুৱাবলৈ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল সেই কথা কোনেও কেতিয়াও আৱিষ্কাৰ কৰা নাই। আমি কৰিম।"
  
  মৃত্যু আৰু ধ্বংসলীলা তেওঁৰ পিছফালে আৰু আগত দুয়োটাতে আছিল। বিশৃংখলতাৰ আৰম্ভণি অনিবাৰ্য আছিল। ৰক্তাক্ত ৰজা সুখী হৈ পৰিল।
  
  
  * * *
  
  
  মেট ড্ৰেকে এক্স"টিকাৰছৰ পাৰ্কিং লটৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল, তেওঁৰ "প্ৰেমিকা" এলিচিয়া মাইলছৰ সৈতে হাতত হাত ধৰি। তাত এখন ভাড়া গাড়ী ৰখাই থোৱা আছিল, বেচিক ডজ ভাড়াঘৰৰ গাড়ী যিটো হয়তো এঘণ্টাৰ বাবে নতুন লেমবৰ্গিনি এখন ভাড়া কৰি লোৱা দুজনমান পৰ্যটকৰ আছিল। ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই ফেশ্বন শ্ব"ৰুমত প্ৰৱেশ কৰাৰ সময়লৈকে ক্ৰু কাটি লোৱা ষ্টকি মানুহজন ইতিমধ্যে নাকৰ তলত আছিল।
  
  "শুভ আবেলি. মই তোমাক সহায় কৰিব পাৰিমনে?"
  
  "কোনবোৰ বেছি বেগেৰে?" ড্ৰেকে অধৈৰ্য্য মুখ এখন কৰিলে। "আমাৰ ঘৰত নিছান এখন আছে আৰু মোৰ প্ৰেয়সীয়ে প্ৰকৃত গতি অনুভৱ কৰিব বিচাৰে।" ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই ক"লে। "মোক কেইটামান বোনাছ পইণ্ট পাব পাৰে, যদি আপুনি জানে মই কি ক"ব বিচাৰিছো।"
  
  এলিচিয়াই মিঠা হাঁহি এটা মাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে আশা কৰিছিল যে মাই বৰ্তমান ডাঙৰ শ্ব"ৰুমটোৰ পিছফালটো ঘূৰাই ঘূৰাই পিছফালৰ গেৰেজৰ দৃষ্টিৰ পৰা আঁতৰত ৰাখি বেৰ দিয়া চাইড কমপ্লেক্সটোৰ ফালে আগবাঢ়িছে। তাই সিফালৰ পৰা সোমাবলৈ চেষ্টা কৰিব। ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াৰ হাতত প্ৰায় ছয় মিনিট সময় আছিল।
  
  মানুহজনৰ হাঁহিটো বহল আৰু আচৰিত নহয় যে ভুৱা আছিল। "বাৰু, বেছিভাগ মানুহেই নতুন ফেৰাৰী ৪৫৮ বা লেমবৰ্গিনি এভেণ্টেড"ৰ বাছি লয়, যি দুয়োখনেই ডাঙৰ গাড়ী।" বিক্ৰেতাজনে প্ৰশ্ন কৰা বাহনবোৰ আঙুলিয়াই দিয়াৰ লগে লগে হাঁহিটো আচলতে বহল হৈ পৰিল, দুয়োখন গাড়ী শ্ব"ৰুমৰ সম্পূৰ্ণ দৈৰ্ঘ্যৰ খিৰিকীৰ সন্মুখত ৰখা হৈছিল। "কিন্তু কিংবদন্তি কৃতিত্বৰ ক্ষেত্ৰত যদি আপুনি সেইটোৱেই বিচাৰিছে, তেন্তে মই ফেৰাৰী ডেট"না বা মেকলেৰেন এফ ১ৰ পৰামৰ্শ দিব পাৰো।" শ্ব"ৰুমৰ পিছফালৰ ফালে হাতখন জোকাৰিলে সি।
  
  পিছফালে আৰু সোঁফালে অফিচ আছিল। বাওঁফালে ব্যক্তিগত বুথৰ শাৰী শাৰী আছিল য"ত ক্ৰেডিট কাৰ্ডৰ তথ্য সংগ্ৰহ কৰি চাবি গতাই দিব পৰা গৈছিল। অফিচৰ কোনো খিৰিকী নাছিল যদিও ড্ৰেকে ইফালে সিফালে লৰচৰ কৰা আকৃতিৰ শব্দ শুনিবলৈ পাইছিল।
  
  সি চেকেণ্ডবোৰ তললৈ গণনা কৰিলে। চাৰি মিনিটৰ পিছত মাই আহিব লাগিছিল।
  
  "আপুনি মিষ্টাৰ স্কাৰবেৰী নে মিষ্টাৰ পিটাৰচেন?" হাঁহি এটা মাৰি সি সুধিলে। "বাহিৰৰ ফলকত সিহঁতৰ নাম দেখিলোঁ।"
  
  "মই জেমছ। মিষ্টাৰ স্কাৰবেৰী আৰু মিষ্টাৰ পিটাৰচেন মালিক। পিছফালৰ চোতালত আছে সিহঁত।"
  
  "বিষয়ে". ড্ৰেকে ফেৰাৰী আৰু লেমবৰ্গিনি চাই এটা শ্ব" দিলে। শ্ব"ৰুমৰ এয়াৰ কণ্ডিচনাৰ পিঠিত ভাঙি পৰিল। দূৰৈৰ অফিচৰ পৰা কোনো শব্দ অহা নাছিল। এলিচিয়াই নিজৰ মাজতে ৰাখিলে, স্থান সৃষ্টি কৰাৰ লগতে ভাল স্বভাৱৰ পত্নীৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিলে।
  
  এমিনিট আগতে মাই কাষৰ দুৱাৰেদি ওলাই আহিবলগীয়া হ"ল।
  
  ড্ৰেকে সাজু হ"ল।
  
  
  * * *
  
  
  সময় তেওঁলোকৰ কাষেৰে আতংকজনক হাৰত উৰি গ"ল যদিও বেনে আশা কৰিছিল যে কেৰিনৰ উন্মাদ ধাৰণাটোৱে ফল দিব। প্ৰথম পদক্ষেপ আছিল কেপ্তেইন কুকৰ মূল লগবোৰ ক"ত ৰখা হৈছিল সেইটো বিচাৰি উলিওৱা। এইটো এটা সহজ কাম হৈ পৰিল। নথি-পত্ৰসমূহ লণ্ডনৰ ওচৰৰ নেশ্যনেল আৰ্কাইভত চৰকাৰী ভৱনত ৰখা হৈছিল যদিও বেংক অৱ ইংলেণ্ডৰ দৰে সুৰক্ষিত নাছিল।
  
  এতিয়ালৈকে ইমান ভাল।
  
  পৰৱৰ্তী পদক্ষেপ আছিল হেডেনক অনা। তেওঁলোকৰ কথাটো বুজাবলৈ বহু সময় লাগিল। প্ৰথমতে হেডেনক অভদ্ৰতা নকৰাকৈয়ে অত্যন্ত বিচলিত যেন লাগিছিল যদিও যেতিয়া বেনৰ সমৰ্থনত কেৰিনে তেওঁলোকৰ পৰিকল্পনা দাঙি ধৰিলে, তেতিয়া চিআইএৰ এজেণ্টজন মৃত্যুৰ দৰে নিমাত হৈ পৰিল।
  
  "আপুনি কি বিচাৰে?" তাই হঠাতে সুধিলে।
  
  "আমি বিচাৰো যে আপুনি এটা বিশ্বমানৰ চোৰক কিউৰ নেশ্যনেল আৰ্কাইভলৈ ফটো উঠিবলৈ পঠাওক, চুৰি কৰিবলৈ নহয়, আৰু তাৰ পিছত কুক"ৰ জাৰ্নেলৰ প্ৰাসংগিক অংশৰ কপি মোক ইমেইল কৰক। যিটো অংশ নোহোৱা হৈছে।"
  
  "আপুনি মদ খাইছিল নেকি বেন? গুৰুত্ব সহকাৰে -"
  
  বেন জোৰ দি ক"লে, "আটাইতকৈ কঠিন কামটো চুৰি নহ"ব। মই নিশ্চিত হ"ম যে চোৰে মোলৈ সঠিক অংশ বিচাৰি পাই পঠাব।"
  
  "তেওঁ ধৰা পৰিলে কি হ"ব?" হেডেনে চিন্তা নকৰাকৈয়ে প্ৰশ্নটো ফুচফুচাই ক"লে।
  
  "সেইবাবেই তেওঁ নিশ্চয় বিশ্বমানৰ চোৰ হ"ব পাৰে যিটো এই চুক্তিৰ বাবেই চিআইএৰ মালিক হ"ব পাৰে। আৰু কিয়, আদৰ্শগতভাৱে, তেওঁ ইতিমধ্যে জিম্মাত থকা উচিত। অ", আৰু হেডেন, এই সকলোবোৰ অহা কেইঘণ্টামানৰ ভিতৰতে কৰা উচিত। সঁচাকৈয়ে ৰৈ থাকিব নোৱাৰে।"
  
  "সেই কথা মই সচেতন" হেডেনে মুখখন ক"লে, কিন্তু তাৰ পিছত তাইৰ সুৰটো কোমল হৈ পৰিল। "চাওক বেন, মই জানো তোমালোক দুয়োকে এই সৰু অফিচটোত ঠেলি দিয়া হৈছে, কিন্তু আপুনি হয়তো দুৱাৰৰ পৰা মূৰটো উলিয়াই শেহতীয়া তথ্য ল"ব বিচাৰিব। যদি আপুনি সাজু হ"ব লাগিব-"
  
  বেন চিন্তিত হৈ কেৰিনৰ ফালে চালে। "কিৰ ক্ষেত্ৰত? পৃথিৱীখন শেষ হ"বলৈ ওলোৱাৰ দৰে তুমি কথা ক"বা।"
  
  হেডেনৰ মৌনতাই তেওঁক জানিবলগীয়া সকলো কথাই ক"লে।
  
  কেইমুহূৰ্তমানৰ পাছত তেওঁৰ প্ৰেয়সীয়ে আকৌ কথা ক"লে: "আপোনাক এই টোকাবোৰ, এই জাৰ্নেলবোৰ কিমান বেয়াকৈ লাগে? ইংৰাজক ক্ষুব্ধ কৰাৰ যোগ্য নেকি?"
  
  বেনে কয়, "যদি তেজৰ ৰজাই নৰকৰ দুৱাৰত উপনীত হয় আৰু আমি তেওঁৰ পিছে পিছে যাবলগীয়া হয়, তেন্তে তেওঁলোক সম্ভৱতঃ আমাৰ একমাত্ৰ নেভিগেচনৰ উৎস হ"ব। আৰু আমি সকলোৱে জানো যে কুক নিজৰ কাৰ্ডবোৰৰ সৈতে কিমান ভাল আছিল। তেওঁলোকে আমাৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  
  * * *
  
  
  হেডেনে তাইৰ গাড়ীৰ হুডত নিজৰ ফোনটো ৰাখি তাইৰ অশান্ত চিন্তাবোৰ শান্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তাইৰ চকু দুটাই উইণ্ডশ্বিল্ডৰ মাজেৰে মানো কিনিমাকিৰ চকুক লগ পালে, আৰু তাই স্পষ্টকৈ অনুভৱ কৰিলে যে তাৰ মনত বুদবুদ হৈ থকা আতংকটো। তেওঁলোকে মাত্ৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ খবৰটো পাইছিল, আকৌ জনাথন গেটছৰ পৰা।
  
  অ"আহুৰ একাধিক স্থানত সন্ত্ৰাসবাদীয়ে আঘাত হানিব লগা হোৱা নাই।
  
  এতিয়া তেওঁলোকে গম পালে যে ইয়াতকৈও বহুত বেয়া।
  
  দৃশ্যমানভাৱে লৰচৰ কৰি মানো ওলাই আহিল। "সেইজন কোন আছিল?"
  
  "বেন। তেওঁ কয় যে আমি ইংলেণ্ডৰ নেশ্যনেল আৰ্কাইভত সোমাই কেপ্তেইন কুকৰ লগৰ কপি এটা আনিব লাগিব।"
  
  মনোৱে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "কৰিবা।" মাত্ৰ কৰা. সেই চুদাচুদি কোভালেংকোৱে আমি ভালপোৱা সকলো ধ্বংস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে, হেডেন। আপুনি যি ভাল পায় তাক ৰক্ষা কৰিবলৈ আপোনাৰ সামৰ্থ্য অনুসৰি সকলো কৰে।"
  
  "ব্ৰিটিছ-"
  
  "ফাক সিহঁতক।" মানসিক চাপত নিজকে হেৰুৱাই পেলালে মনো। হেডনে একো আপত্তি কৰা নাছিল। "যদি লগবোৰে আমাক এই হাৰামীটোক হত্যা কৰাত সহায় কৰিব, তেন্তে সেইবোৰ লৈ যাওক।"
  
  হেডনে তাইৰ চিন্তাবোৰ গোটাই ল"লে। তাই মনটো পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। লণ্ডনৰ চিআইএৰ কাৰ্যালয়লৈ কেইটামান ফোন আৰু বছ গেটছৰ পৰা জোৰেৰে চিঞৰিব লাগিব, কিন্তু তাই ভাবিলে যে তাই হয়তো কামটো সম্পূৰ্ণ কৰিব পাৰিব। বিশেষকৈ গেটছে তাইক মাত্ৰ কোৱা কথাখিনিৰ পোহৰত।
  
  আৰু তাই ভালদৰেই জানিছিল যে লণ্ডনত এজন বিশেষভাৱে মনোমোহা চিআইএ এজেণ্ট আছে যিয়ে ঘাম এটাও নভঙাকৈয়ে কামটো কৰিব পাৰে।
  
  মানো তেতিয়াও তাইৰ ফালে চাই আছিল, তেতিয়াও থতমত খাই আছিল। "এই ফোনটো বিশ্বাস কৰিব পাৰিবানে? কেৱল মানুহৰ মনোযোগ বিচলিত কৰিবলৈ কোভালেংকোৱে কি কৰিবলৈ ওলাইছে সেয়া বিশ্বাস কৰিব পাৰিনে?"
  
  হেডেনে নোৱাৰিলে, কিন্তু মৌন হৈ থাকিল, তথাপিও গেটছ আৰু লণ্ডনৰ কাৰ্যালয়ৰ বাবে নিজৰ ভাষণ প্ৰস্তুত কৰি থাকিল। কেইমিনিটমানৰ ভিতৰতে তাই সাজু হৈ উঠিল।
  
  "বাৰু, আহকচোন আমাৰ জীৱনৰ এটা বেয়া কল এটা অনুসৰণ কৰোঁ যিয়ে আমাক ভূমিকা সলনি কৰাত সহায় কৰিব," তাই ক"লে আৰু স্পীড ডায়েলত নম্বৰটো ডায়েল কৰিলে।
  
  আনকি বছৰ লগত কথা পাতি ব্ৰিটিছ নেচনেল আৰ্কাইভ হেক কৰিবলৈ বিদেশী সহায়ৰ আলোচনা কৰিও জোনাথন গেটছৰ আগৰ কথাবোৰ তাইৰ মনত জ্বলি উঠিল।
  
  কেৱল অ"আহু নহয়। ব্লাডি কিংৰ সন্ত্ৰাসবাদীয়ে একে সময়তে কেইবাটাও দ্বীপত আক্ৰমণ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছে।
  
  
  অধ্যায় বাইশ
  
  
  কেৰাণীৰ সম্পূৰ্ণ দৃষ্টিগোচৰ হৈ মাই কাষৰ দুৱাৰেদি পিছলি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে উশাহ ল"লে।
  
  "ৱাট দ্য-"
  
  ড্ৰেকে হাঁহিলে। "মে"ৰ সময়" সি ফুচফুচাই ক"লে আৰু তাৰ পিছত ঘাঁহ বনোৱা যন্ত্ৰৰে মানুহজনৰ চোলাটো ভাঙি পেলালে। কোনো শব্দ নোহোৱাকৈয়ে বিক্ৰেতাই ঘূৰি আহি মাটিত খুন্দা মাৰিলে। এলিচিয়াই নিজৰ অস্ত্ৰটো সাজু কৰি লেমবৰ্গিনিৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। ড্ৰেকে নিশ্চল বিক্ৰেতাজনৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল। মাই পিছফালৰ বেৰৰ কাষেৰে দ্ৰুতগতিত খোজ কাঢ়ি গ"ল, অস্পৃশ্য মেকলেৰেন এফ ১ এখনৰ পিছফালে পাৰ হৈ গ"ল।
  
  কেইছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে তেওঁলোক অফিচৰ দেৱালত উপস্থিত হ"ল। খিৰিকীৰ অভাৱে তেওঁলোকৰ বাবে আৰু তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে দুয়োটা কামতে কাম কৰিছিল। কিন্তু নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ কেমেৰা থাকিব। মাথোঁ এটা প্ৰশ্ন আছিল-
  
  পিছফালৰ দুৱাৰৰ পৰা কোনোবাই দৌৰি আহিল, তেলৰ দাগ পৰা ওভাৰঅল, সেউজীয়া বেণ্ডেনাৰে পিছলৈ বান্ধি থোৱা দীঘল ক"লা চুলি। মেই মেকানিকৰ গতিবিধিৰ অনুশীলন কৰি থকাৰ সময়তে অফিচৰ ভিতৰৰ পৰা অহা শব্দবোৰ শুনি ড্ৰেকে গালখন পোনে পোনে পাতল প্লাইউডৰ পাৰ্টিচনটোৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  
  তেতিয়াও সিহঁতে একো শব্দ কৰা নাছিল।
  
  কিন্তু তাৰ পিছত আৰু কেইবাজনো মানুহ দুৱাৰেদি ফাটি গ"ল, আৰু অফিচৰ ভিতৰৰ কোনোবাই চিঞৰ মাৰিলে। ড্ৰেকে জানিছিল যে খেল শেষ হৈছে।
  
  "তেওঁলোকৰ হাতত থাকিব দিয়ক।"
  
  এলিচিয়াই "ফাক ইয়ে" বুলি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে আৰু অফিচৰ দুৱাৰখন খোলাৰ লগে লগে লাথি মাৰিলে, যাৰ ফলত মানুহজনৰ মূৰত ক্ৰেচ হৈ পৰিল। বন্দুকধাৰী এগৰাকী ধুনীয়া মহিলা আৰু তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা যুঁজাৰুৰ ভংগীমাটোলৈ চাই থকাৰ সময়তে আন এজন মানুহ স্তম্ভিত হৈ চকু দুটা ডাঙৰ কৰি ওলাই আহিল। সি শ্বটগানটো ওপৰলৈ তুলিলে। এলিচিয়াই তেওঁৰ পেটত গুলীচালনা কৰে।
  
  দুৱাৰমুখতে সি ঢলি পৰিল। অফিচৰ পৰা আৰু চিঞৰ বাখৰ। শ্বক বুজাবুজিলৈ পৰিণত হ"বলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে অতি সোনকালে উপলব্ধি কৰিব যে দুই এজন বন্ধুক মাতিলে বুদ্ধিমানৰ কাম হ"ব।
  
  ড্ৰেকে এজন মেকানিকৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি তেওঁৰ উৰুৰ মাজত খুন্দা মাৰি তললৈ নমাই পেলালে। মানুহজনে মেকলেৰেনৰ পৰা তললৈ পিছলি গ"ল আৰু পিছফালে তেজৰ ৰেখা এৰি গ"ল। আনকি ড্ৰেকেও চকু কপালত তুলিলে। মাই দ্বিতীয় মানুহজনক এংগেজ কৰিলে আৰু ড্ৰেকে এলিচিয়াৰ ফালে ঘূৰি গ"ল।
  
  "আমি ভিতৰলৈ সোমাব লাগিব।"
  
  এলিচিয়াই ওচৰলৈ গুচি গ"ল যেতিয়ালৈকে তাইৰ ভিতৰৰ অংশটো ভালকৈ দেখা নাযায়। ড্ৰেকে দুৱাৰৰ ওচৰ পোৱালৈকে মজিয়াৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল। তেওঁৰ মাত দিলে এলিচিয়াই কেইবাটাও গুলী চলালে। ড্ৰেকে প্ৰায় দুৱাৰমুখত সোমাই গ"ল, কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে আধা ডজন মানুহে অস্ত্ৰ টানি জপিয়াই ওলাই আহিল আৰু ক্ৰোধিত গুলীচালনা কৰিলে।
  
  এলিচিয়াই লেমবৰ্গিনিৰ পিছফালে লুকাই ঘূৰি ঘূৰি আহিল। গুলীৰ হুইচেল তেওঁৰ কাষেৰে তললৈ নামি আহিল। গ্লাছখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। ড্ৰেক খৰধৰকৈ পিছলি গ"ল। ছুপাৰকাৰবোৰত গুলী চলাওঁতে মানুহজনৰ চকুৰ বিষটো তেওঁ দেখিবলৈ পাইছিল।
  
  আনজনেও তেওঁক দেখিলে। ড্ৰেকে তেওঁৰ এটা স্প্লিট চেকেণ্ড আগতে গুলীচালনা কৰিলে আৰু দেখিলে যে তেওঁক জোৰকৈ পৰি গৈছে, তেওঁৰ এজন সহকৰ্মীক লগত লৈ গৈছে।
  
  এলিচিয়াই লেমবৰ্গিনিৰ পিছফালৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি দুটামান কভাৰ পাঞ্চ লেণ্ড কৰিলে। ড্ৰেকে ফেৰাৰীৰ বিশাল টায়াৰৰ পিছফালে হাঁহ মাৰি ফেৰাৰীৰ ফালে দৌৰি গ"ল। এতিয়া প্ৰতিটো গুলীৰ হিচাপ আছে। অফিচৰ বেৰৰ চুকটোৰ কাষত দৃষ্টিৰ পৰা লুকাই থকা মেইক মিস্ত্ৰীসকল অহা ঠাইৰ পিছফালে উকি মাৰি থকা তেওঁ দেখিবলৈ পালে।
  
  তাৰে তিনিজন তাইৰ ভৰিৰ ওচৰত পৰি আছিল।
  
  ড্ৰেকে জোৰকৈ সৰু হাঁহি এটা মাৰিলে। তাই তেতিয়াও আছিল নিখুঁত হত্যাৰ মেচিন। ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে তেওঁ মে" আৰু এলিচিয়াৰ মাজৰ অনিবাৰ্য সাক্ষাৎকাৰ আৰু ওৱেলছৰ মৃত্যুৰ ফলৰ বাবে চিন্তা কৰিলে, কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁ নিজৰ চিন্তাক বেন, হেডেন আৰু তেওঁৰ আন সকলো বন্ধুৰ প্ৰতি অনুভৱ কৰা প্ৰেমৰ সৈতে একেটা দূৰৈৰ চুকতে আবদ্ধ কৰি ৰাখিলে।
  
  এইখন সেই ঠাই নাছিল য"ত আপুনি আপোনাৰ নাগৰিক আৱেগক মুক্তভাৱে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰিছিল।
  
  গুলীটোৱে ফেৰাৰীখনত খুন্দা মাৰি দুৱাৰেদি সোমাই সিপাৰে ওলাই গ"ল। কাণ বন্ধ কৰি পেলোৱা এটা দুৰ্ঘটনাৰ লগে লগে সন্মুখৰ খিৰিকীখন বিস্ফোৰণ ঘটিল, কাঁচ এটা মিনি জলপ্ৰপাতত পৰিল। ড্ৰেকে বিক্ষিপ্ততাৰ সুযোগ লৈ জপিয়াই ওলাই আহি অফিচৰ দুৱাৰৰ ওচৰত ভিৰ কৰা আন এজন মানুহক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে।
  
  অপেশাদাৰী, অৱশ্যেই।
  
  তেতিয়াই তেওঁ দেখিলে যে দুজন কঠোৰ চেহেৰাৰ মানুহ হাতত মেচিনগান লৈ অফিচৰ পৰা ওলাই আহিছে। ড্ৰেকৰ হৃদস্পন্দন এটা এৰি দিলে। তেওঁ পিছফালে আৰু দুজন মানুহৰ ছবি এখন জিলিকি উঠিল - প্ৰায় নিশ্চিতভাৱে স্কাৰবেৰী আৰু পিটাৰচেনক, ভাড়াতীয়া ভাড়াতীয়াৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত - তাৰ পিছত তেওঁ বিশাল টায়াৰটোৰ পিছফালে নিজৰ শৰীৰটো যিমান পাৰি সৰু কৰি তুলিলে।
  
  উৰন্ত গুলীৰ শব্দই তেওঁৰ কাণৰ ড্ৰাম বিস্ফোৰণ ঘটালে। তেতিয়া সেইটোৱেই হ"ব তেওঁলোকৰ কৌশল। এলিচিয়া আৰু তেওঁক গৃহবন্দী কৰি ৰাখক যেতিয়ালৈকে মালিক দুয়ো পিছফালৰ দুৱাৰৰ পৰা ওলাই নাযায়।
  
  কিন্তু তেওঁলোকে মে" মাহৰ বাবে পৰিকল্পনা কৰা নাছিল।
  
  জাপানী এজেণ্টজনে এযোৰ পেলনীয়া পিষ্টল তুলি লৈ চুকটোৰ চাৰিওফালে আহি চাবমেচিনগানেৰে মানুহকেইজনলৈ গুলীচালনা কৰিলে। এজনে গাড়ীয়ে খুন্দা মৰাৰ দৰে পিছলৈ উৰি গ"ল, বন্দুকটো বনৰীয়াকৈ গুলিয়াই দিলে আৰু পৰি যোৱাৰ লগে লগে চিলিঙৰ ওপৰেৰে কনফেটি সিঁচৰতি কৰিলে। আনজনে নিজৰ বছবোৰক নিজৰ মৃতদেহৰ পিছফালে ঠেলি দি মাইৰ ফালে দৃষ্টি সলনি কৰিলে।
  
  এলিচিয়াই ওপৰলৈ হাওঁফাওঁ মাৰি এটা গুলী চলালে যিটো দেহৰক্ষীৰ গালৰ মাজেৰে গৈছিল, নিমিষতে তেওঁক তললৈ পেলাই দিছিল।
  
  এতিয়া স্কাৰবেৰী আৰু পিটাৰচেনে নিজেই অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ উলিয়াই আনিলে। ড্ৰেকে শপত খালে। তেওঁক জীয়াই থকা অৱস্থাত সেইবোৰৰ প্ৰয়োজন আছিল। এইখিনিতে পিছফাল আৰু কাষৰ দুৱাৰেদি আৰু দুজন মানুহ সোমাই গ"ল, যাৰ ফলত মাইক আকৌ মেকলেৰেনৰ পিছফালে আশ্ৰয় ল"বলৈ বাধ্য হ"ল।
  
  গুলীটোৱে বহুমূলীয়া গাড়ীখনৰ শৰীৰত বিন্ধিলে।
  
  ড্ৰেকে মালিকৰ এজনে হাৱাইৰ কালুয়া গাহৰিৰ দৰে চিঞৰি থকা শুনিলে।বাকী কেইজনমান মানুহ নিজৰ বছৰ চাৰিওফালে গোট খাই গাড়ীবোৰ আৰু সেয়েহে আক্ৰমণকাৰীবোৰক গুলীয়াই ডিঙি ভাঙি যোৱা বেগেৰে পিছফালৰ গেৰেজৰ ফালে দৌৰি গ'ল।
  
  ড্ৰেক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে আচৰিত হৈ পৰিল। মাইয়ে দেহৰক্ষী দুজনক হত্যা কৰিলে যদিও স্কাৰবেৰী আৰু পিটাৰচেনে পিছফালৰ দুৱাৰৰ পৰা ঢাকি ৰখা জুইৰ শিলাবৃষ্টিৰ তলত সোনকালে নোহোৱা হৈ গ"ল।
  
  ড্ৰেকে থিয় হৈ গুলী চলালে, আগবাঢ়ি আগবাঢ়ি গ"ল। এইখিনি সময়ত আগবাঢ়ি গৈ সি আৰু দুটা অস্ত্ৰ তুলি ল"বলৈ কুঁজৰাই গ"ল। পিছফালৰ দুৱাৰৰ চকীদাৰ এজনে তেওঁৰ কান্ধত ধৰি বাগৰি পৰিল। আনজনে তেজৰ সোঁতত পিছুৱাই গ"ল।
  
  ড্ৰেকে দুৱাৰৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল, মাই আৰু এলিচিয়া তেওঁৰ কাষত। মেই গুলীচালনা কৰিলে আৰু ড্ৰেকে কেইটামান ক্ষন্তেকীয়া চকু ফুৰালে, ইউটিলিটি ৰুম আৰু গেৰেজৰ অৱস্থান মূল্যায়ন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  "মাত্ৰ এটা ডাঙৰ মুকলি ঠাই," তেওঁ ক"লে। "কিন্তু এটা ডাঙৰ সমস্যা আছে।"
  
  এলিচিয়াই তাৰ কাষতে কুঁজৰাই পৰিল। "কি?"
  
  "তেওঁলোকৰ পিছফালে এটা শ্বেলবী কোব্ৰা আছে।"
  
  মাইয়ে তাৰ ফালে চকু দুটা মুদি দিলে। "এইটো কিয় সমস্যা?"
  
  "যি কৰক, গুলীয়াই নিদিব।"
  
  "বিস্ফোৰক ভৰ্তি হৈছে নেকি?"
  
  "নহয়".
  
  "তেন্তে মই কিয় খুলিব নোৱাৰো?"
  
  "কাৰণ ই শ্বেলবী কোব্ৰা!"
  
  "আমি মাত্ৰ মূৰ্খ ছুপাৰকাৰেৰে ভৰা এটা শ্ব"ৰুম শ্বট আপ কৰিলোঁ।" এলিচিয়াই তাক কঁকালত এফালে ক"লে। "যদি কৰিবলৈ সাহস নাই, চুদিব।"
  
  "বিষ্ঠা". ড্ৰেকে তাইৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল। গুলীটোৱে কপালৰ কাষেৰে হুইচ মাৰি প্লাষ্টাৰৰ বেৰখন বিন্ধিলে, চকুত প্লাষ্টাৰৰ চেভিংছৰ বৰষুণ দিলে। আশা কৰা মতে বেয়া মানুহবোৰে দৌৰি থাকোঁতে গুলী চলালে। যদি তেওঁলোকে কিবা এটা আঘাত কৰে তেন্তে সেয়া হ"ব অন্ধ ভাগ্য।
  
  ড্ৰেকে লক্ষ্য লৈ দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ বছ দুজনৰ দুয়োফালে থকা মানুহবোৰক উলিয়াই আনিলে। তেওঁলোকৰ শেষৰ বাকী থকা দেহৰক্ষীসকল পতনৰ লগে লগে স্কাৰবেৰী আৰু পিটাৰচেনে দুয়োজনে যেন উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁলোকে পৰাজয়ৰ যুদ্ধত যুঁজি আছে। কাষত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ওলমি থাকি ৰৈ গ"ল। ইতিমধ্যে ট্ৰিগাৰত আঙুলিটো লৈ ড্ৰেকে সিহঁতৰ ফালে দৌৰি গ"ল।
  
  "ক্ল"ড"-তেওঁ ক"লে। "আমাক ক্ল"ড লাগে, আপোনাক নহয়। ক'ত আছে সি?"
  
  ওচৰৰ পৰা চালে বছ দুজনৰ মাজত অদ্ভুতভাৱে মিল দেখা গৈছিল। বছৰ বছৰ ধৰি নিৰ্দয় সিদ্ধান্ত গ্ৰহণৰ পৰা জন্ম হোৱা কঠিন ৰেখাৰে ঢাকি থোৱা দুয়োৰে ভাগৰুৱা মুখ। তেওঁলোকৰ চকু দুটা ঠাণ্ডা আছিল, ভোজ খোৱা পিৰানাৰ চকু। এতিয়াও পিষ্টল খামুচি ধৰি থকা তেওঁলোকৰ হাত দুখন সাৱধানে বেঁকা হৈ পৰিল।
  
  মাই অস্ত্ৰটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "সিহঁতক পেলাই দিয়ক।"
  
  এলিচিয়াই নিজৰ ফেনখন বহলকৈ দোল খালে, যাৰ ফলত টাৰ্গেট কৰাটো অধিক কঠিন হৈ পৰিল। ড্ৰেকে বছসকলৰ চকুত পৰাজয়টো প্ৰায় দেখা পাইছিল। প্ৰায় একে সময়তে পিষ্টলবোৰ মজিয়াত খুন্দা মাৰিলে।
  
  "ব্লাডি হেল" এলিচিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল। "তেওঁলোকৰ চেহেৰা একে আৰু অভিনয় একে। স্বৰ্গৰ বেয়া মানুহবোৰে আপোনাক ক্ল"নলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে নেকি? আৰু মই বিষয়টোৰ ওপৰত থকাৰ সময়ত ইয়াত কোনোবাই কিয় বেয়া মানুহলৈ পৰিণত হ"ব? সপ্তম স্বৰ্গত বন্ধৰ দিনতকৈ এই ঠাইখন ভাল।"
  
  "তোমালোকৰ কোনজন স্কাৰবেৰী?" মাইয়ে সহজেই কথাটোলৈ আহি সুধিলে।
  
  "মই" শ্যামলা চুলিৰজনে ক"লে। "আপুনি ল"ৰাবোৰে গোটেই চহৰখনতে ক্লাউড বিচাৰিছেনে?"
  
  "এইজন আমি" ড্ৰেকে ফুচফুচাই ক"লে। "আৰু এইটোৱেই আমাৰ শেষ ষ্টপ।"
  
  নিস্তব্ধতাত এটা ক্ষীণ ক্লিক প্ৰতিধ্বনিত হ"ল। এলিচিয়াই সদায়ৰ দৰেই লক্ষ্যত আঘাত কৰিব বুলি জানিও ড্ৰেকে ঘূৰি গ"ল। গেৰেজটো খালী যেন লাগিল, নিস্তব্ধতা হঠাতে পাহাৰৰ দৰে গধুৰ হৈ পৰিল।
  
  স্কাৰবেৰীয়ে সিহঁতক হালধীয়া হাঁহি এটা মাৰিলে। "আমি কৰ্মশালাত আছো। কেতিয়াবা সকলো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে।"
  
  ড্ৰেকে এলিচিয়াৰ ফালে নাচালে, কিন্তু তাইক অনবৰতে সতৰ্ক হৈ থাকিবলৈ ইংগিত দিলে। কিবা এটা ভুল হৈছিল। ভিতৰলৈ সোমাই আহি সি স্কাৰবেৰীক ধৰিলে। ক্ষন্তেকীয়া জুডোৰ খোজ এটাৰে ড্ৰেকে তাক তুলি লৈ কান্ধৰ ওপৰেৰে পেলাই দিলে, মানুহজনক কংক্ৰিটৰ ভিতৰত জোৰেৰে ঠেলি দিলে। স্কাৰবেৰীৰ চকুৰ বিষটো পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়লৈকে ড্ৰেকৰ চিবুকত বন্দুক এটা আঙুলিয়াই দিয়া হৈছিল।
  
  "ক্ল"ড ক"ত?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "কেতিয়াও শুনা নাই-"
  
  ড্ৰেকে এজন মানুহৰ নাক ভাঙি পেলালে। "আপোনাৰ আৰু এটা সুযোগ আছে।"
  
  স্কাৰবেৰীৰ উশাহ-নিশাহ দ্ৰুত আছিল। মুখখন গ্ৰেনাইটৰ দৰে কঠিন আছিল যদিও ডিঙিৰ পেশীবোৰে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰি আছিল, নাৰ্ভাছ আৰু ভয়ক প্ৰতাৰণা কৰিছিল।
  
  "টুকুৰাবোৰ গুলীয়াই পেলাবলৈ আৰম্ভ কৰোঁ।" মাইৰ লঘু মাতটো সিহঁতৰ ওচৰ পালেগৈ। "আই এম বৰ্ড"।
  
  "ফেয়াৰ এনাফ"। ড্ৰেকে ঠেলি দিলে, কাষলৈ খোজ দিলে আৰু ট্ৰিগাৰটো টানিলে।
  
  "নহয়!"
  
  স্কাৰবেৰীৰ চিঞৰটোৱে তেওঁক শেষ সম্ভাৱ্য মুহূৰ্তত ৰখাই দিলে। "ক্ল"ড এটা ৰেঞ্চত থাকে! উত্তৰ উপকূলৰ পৰা ভিতৰুৱা অঞ্চলত। মই তোমাক স্থানাংক দিব পাৰো।"
  
  ড্ৰেকে হাঁহিলে। "তেন্তে আগবাঢ়ক।"
  
  আন এটা ক্লিক। ড্ৰেকে সামান্যতম গতি দেখিলে আৰু তাৰ হৃদয়খন ডুব গ"ল।
  
  অ" নহয়।
  
  এলিচিয়াই গুলী চলালে। তাইৰ গুলীটোৱে শেষৰজন বেয়া মানুহজনক নিমিষতে হত্যা কৰি পেলালে। এখন শ্বেলবীৰ ট্ৰাংকত লুকাই আছিল সি।
  
  ড্ৰেকে তাইৰ ফালে চকু ফুৰাই চালে। তাই অলপ পুৰণি দুষ্টামিৰে উত্তৰত হাঁহিলে। ড্ৰেকে দেখিলে যে তাই অন্ততঃ নিজকে আকৌ বিচাৰি পাব। হেৰুৱাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব পৰা এটা শক্তিশালী চৰিত্ৰ তাইৰ আছিল।
  
  নিজৰ ওপৰত সি ইমান নিশ্চিত নাছিল। সি স্কাৰবেৰীক খৰধৰ কৰিবলৈ ঠেলি দিলে। "সোনকাল কৰা. আপোনাৰ বন্ধু ক্ল"ডে এটা ডাঙৰ আচৰিতৰ সন্মুখীন হৈছে।"
  
  
  তেত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  হেডেন আৰু কিনিমাকাই গাড়ীখন ষ্টাৰ্ট কৰিবলৈও সময় নাপালে যেতিয়া ড্ৰেকে ফোন কৰিলে। তাইৰ স্ক্ৰীণত তাৰ নম্বৰটো দেখি তাই সকাহৰ উশাহ এটা ল"লে।
  
  "ড্ৰেক। আপুনি ক"ত আছে-"
  
  "সময় নাই।" মোৰ হাতত ক্লডৰ স্থান আছে।"
  
  "হয়, আমিও তেনেকৈয়ে ভাবো স্মাৰ্ট ল"ৰা। কিছুমান অপৰাধীয়ে নিস্তব্ধ জীৱনৰ বাবে কি এৰি দিয়ে সেয়া আচৰিত কথা।"
  
  "কিমান দিন গম পাইছা? আপুনি ক"ত আছে?" ড্ৰেকে ড্ৰিল চাৰ্জেণ্টে অৰ্ডাৰ দিয়াৰ দৰে প্ৰশ্ন উত্থাপন কৰিলে।
  
  "লেহেমীয়া কৰা বাঘ। মাত্ৰ এমিনিট আগতে আমি খবৰটো পাইছিলোঁ। শুনা, আমি তাৎক্ষণিক প্ৰভাৱৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাইছো। আৰু মানে এতিয়াই।আপুনি খেলি আছে নেকি?"
  
  "মই ধিক্কাৰ ঠিকেই কৈছো। আমি সকলোৱে তেনেকুৱাই। এই হাৰামীটো কোভালেংকোতকৈ এখোজ পিছ পৰি আছে।"
  
  কিনিমাকাক গাড়ী চলাবলৈ ইংগিত দিওঁতে হেডেনে তেওঁক সন্ত্ৰাসবাদী সতৰ্কবাণীৰ কথা ক"লে। তাইৰ কথা শেষ হওঁতে ড্ৰেক নিমাত হৈ পৰিল।
  
  ক্ষন্তেক পিছতে তেওঁ ক"লে, "আমি আপোনাক মুখ্য কাৰ্যালয়ত লগ কৰিম।"
  
  হেডেনে বেন ব্লেকৰ নম্বৰটো খৰধৰকৈ ডায়েল কৰিলে। "আপোনাৰ অপাৰেচন সফল হৈছিল। আমি আশা কৰোঁ যে লণ্ডনত থকা আমাৰ এজেণ্টে অহা কেইঘণ্টামানৰ ভিতৰত আপোনাক প্ৰয়োজনীয় বস্তুখিনি দিব, তাৰ পিছত তেওঁ আপোনাক পোনপটীয়াকৈ কপি প্ৰেৰণ কৰিব। আশাকৰোঁ এইটোৱেই তোমাৰ প্ৰয়োজন বেন।"
  
  "আশাকৰোঁ সঁচাকৈয়ে আছে।" বেনৰ মাতটো তাই কেতিয়াও শুনাতকৈও বেছি নাৰ্ভাছ যেন লাগিল। "সুস্থ অনুমান, কিন্তু তথাপিও অনুমান।"
  
  "আই হোপ ছ' টু"।
  
  হেডেনে নিজৰ ফোনটো ডেচব"ৰ্ডত পেলাই দিলে আৰু কিনিমাকাই গাড়ীৰে মুখ্য কাৰ্যালয়লৈ উভতি যোৱাৰ সময়ত ৱাইকিকিৰ ৰাস্তাবোৰলৈ খালী দৃষ্টিৰে চাই থাকিল। "গেটছে ভাবে যে যদি আমি ক্ল"ডৰ সৈতে সোনকালে মোকাবিলা কৰিব পাৰো তেন্তে আমি আক্ৰমণ বন্ধ কৰিব পাৰো। তেওঁলোকে আশা কৰে যে কোভালেংকোও হয়তো তাত থাকিব।"
  
  মানোৱে দাঁত দুটা চেপি ধৰিলে। "সকলোৱে কৰি আছে বছ। স্থানীয় আৰক্ষী, বিশেষ বাহিনী। সকলোবোৰ ফাটি যোৱালৈকে সংকুচিত হৈ থাকে। সমস্যাটো হ"ল বেয়া মানুহবোৰ ইতিমধ্যে আছে। তেওঁলোক হ"ব লাগে। তিনিটা ভিন্ন দ্বীপত আধা ডজন আক্ৰমণ কৰাটো দূৰৰ কথা, যিকোনো আগতীয়া আক্ৰমণ বন্ধ কৰাটো নিশ্চয় কাৰ্যতঃ অসম্ভৱ।"
  
  ক্ষমতাত থকা সকলোৱে নিশ্চিত আছিল যে কোভালেংকোৱে আচলতে নিজৰ সপোনৰ সন্ধানত যোৱাৰ সময়ত সকলোকে ব্যস্ত ৰাখিবলৈ অসংখ্য আক্ৰমণৰ নিৰ্দেশ দিছিল - যিটো যাত্ৰাৰ বাবে তেওঁ নিজৰ জীৱনৰ শেষ অংশ উচৰ্গা কৰিছিল।
  
  কেপ্তেইন কুকৰ পদাংক অনুসৰণ কৰক। এটা এটাকৈ যোৱাই ভাল। নৰকৰ দুৱাৰৰ সিপাৰে অন্বেষণ কৰক।
  
  মুখ্য কাৰ্যালয়টো বাহিৰত উৰি ফুৰাৰ লগে লগে হেডেনে ঘূৰি ফুৰিলে। অভিনয় কৰাৰ সময় আহি পৰিছে।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে মে আৰু এলিচিয়াক চিআইএ বিল্ডিংলৈ লৈ আহিল আৰু লগে লগে তেওঁলোকক ওপৰলৈ লৈ যোৱা হ"ল। কাৰ্যকলাপে ব্যস্ত থকা কোঠা এটালৈ লৈ যোৱা হ"ল। দূৰৰ মূৰত হেডেন আৰু কিনিমাকা আৰক্ষী আৰু সামৰিক বাহিনীৰ ভিৰৰ মাজত থিয় হৈ আছিল। ড্ৰেকে SWAT আৰু HPD Burglar Teamক দেখা পাব পাৰিছিল। তেওঁ এনে ইউনিফৰ্ম দেখা পাইছিল যিবোৰ নিঃসন্দেহে চিআইএৰ বিশেষ অভিযানৰ দলৰ আছিল। হয়তো ওচৰতে কিছুমান ডেল্টাও।
  
  চয়তান নিঃসন্দেহে ব্লাড ৰজাৰ ঠেংত আছে আৰু তেজৰ বাবে ওলাইছে।
  
  "আপোনাৰ মনত আছেনে যেতিয়া ব্লাড ৰজাই নিজৰ মানুহখিনিক সেই ডেষ্ট্ৰয়াৰক আক্ৰমণ কৰিবলৈ পঠিয়াইছিল, যন্ত্ৰটো চুৰি কৰিবলৈ?" তেওঁ ক"লে। "আৰু একে সময়তে কিনিমাকাক অপহৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল? মই বাজি মাৰিলোঁ যে ই এটা আকস্মিক টেকঅভাৰ আছিল। তেওঁলোকে মাত্ৰ কিনিমাকি হাৱাই ভাষা জানিব বিচাৰিছিল।"
  
  তাৰ পিছত ড্ৰেকে মনত পেলালে যে কোভালেংকোৰ মানুহবোৰে ধ্বংসকাৰী জাহাজখন সংলগ্ন কৰাৰ সময়ত মে বা এলিচিয়া কোনোৱেই নাছিল। সি মূৰটো জোকাৰিলে। "ড'জ নট মেটাৰ"।
  
  ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে বেন আৰু কেৰিনে খিৰিকীৰ ওচৰত গাড়ী ৰখাইছে। প্ৰত্যেকৰে হাতত গিলাচ এটা আছিল, আৰু স্কুলৰ ডিস্কোত কাগজ গুটিয়াই গুটিয়াই থকা যেন লাগিছিল।
  
  ড্ৰেকে ভিৰৰ মাজত হেৰাই যোৱাৰ কথা ভাবিলে। সহজ হ"লহেঁতেন৷ কেনেডীৰ ক্ষতিৰ কথা তেতিয়াও তেওঁৰ তেজত উতলি আছিল, যাৰ বাবে তেওঁৰ বাবে আলোচনা কৰাটো অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল। বেন তাত আছিল। বেনে তাইক মৃত্যুৰ সময়ত ধৰি ৰাখিছিল।
  
  ড্ৰেক হ"ব লাগিছিল। কেৱল এয়াই নহয়। ড্ৰেকে তাইৰ মৃত্যু ৰোধ কৰিবলগীয়া হৈছিল। সেইটোৱেই তেওঁ কৰিছিল। সময় ম্লান হৈ পৰিল আৰু ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে তেওঁ নিজকে ইয়ৰ্কত কেনেডীৰ সৈতে ঘৰত পাকঘৰত কিবা এটা ৰান্ধি থাকিল। কেনেডীয়ে ফ্ৰাই পেনত ডাৰ্ক ৰাম ছিটিকি দিলে আৰু ছিটিকি পৰাত ওপৰলৈ চালে। ড্ৰেকে ষ্টেকটো হালধিৰ মাখনত মেৰিনেট কৰিলে। সাধাৰণ কথা আছিল। মজা লাগিছিল। পৃথিৱীখন আকৌ স্বাভাৱিক হৈ পৰিল।
  
  ব্যৰ্থ আতচবাজীৰ দৰে তেওঁৰ চকুৰ সন্মুখত তৰাবোৰ জিলিকি উঠিল। হঠাতে শান্তি ঘূৰি আহিল আৰু তেওঁৰ চাৰিওফালে মাতবোৰ বাজিবলৈ ধৰিলে। কোনোবাই তেওঁক কঁকালত কোবাই দিলে। আন এজন মানুহে নিজৰ এজন বছৰ ওপৰত গৰম কফি ছিটিকি নৰকৰ পৰা ওলাই অহা বাদুলিৰ দৰে টয়লেটলৈ দৌৰি গ"ল।
  
  এলিচিয়াই তাৰ ফালে মনোযোগেৰে চালে। "কি হৈছে ড্ৰেকছ?"
  
  বেন ব্লেকৰ মুখামুখি হোৱালৈকে তেওঁ ভিৰৰ মাজেৰে ঠেলি দিলে। ডাইন"ৰকৰ পৰা এটা ক্ষন্তেকীয়া মন্তব্যৰ বাবে এইটোৱেই আছিল নিখুঁত মুহূৰ্ত। ড্ৰেকে এই কথা জানিছিল। বেন চাগে এই কথা জানিছিল। কিন্তু দুয়ো নিমাত হৈ পৰিল। বেনৰ পিছফালে থকা খিৰিকীৰে পোহৰ বৈ আহিল; হনোলুলু ৰ"দ, উজ্জ্বল নীলা আকাশ আৰু বাহিৰত কেইটামান শিখৰযুক্ত ডাৱৰৰ ফ্ৰেমত থিয় হৈ আছিল।
  
  অৱশেষত ড্ৰেকে নিজৰ মাতটো বিচাৰি পালে। "এই চিআইএ কম্পিউটাৰবোৰ উপযোগী আছিল নেকি?"
  
  "আমি আশা কৰিছো"। বেন কেপ্তেইন কুকৰ ডাইমণ্ড হেড যাত্ৰাৰ কাহিনীৰ সাৰাংশ দাঙি ধৰি এই কথা প্ৰকাশ কৰি শেষ কৰিলে যে চিআইএই ৰাষ্ট্ৰীয় আৰ্কাইভত লুটপাত কৰিবলৈ এজন ব্ৰিটিছ এজেণ্ট ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  
  ডেকা ল"ৰাটোৰ পৰা খবৰটো শুনি লাহে লাহে আগবাঢ়ি গ"ল এলিচিয়া। "ব্ৰিটিছ ছুপাৰ চোৰ? তাৰ নাম কি?"
  
  হঠাতে হোৱা মনোযোগত বেন চকু টিপিয়াই দিলে। "হেডেনে মোক কেতিয়াও কোৱা নাছিল।"
  
  এলিচিয়াই চিআইএৰ অপাৰেটিভজনৰ ফালে চমুকৈ এবাৰ চকু ফুৰালে, তাৰ পিছত চেঙেলীয়া হাঁহি এটা মাৰিলে। "অ" বাজি মাৰিলোঁ তাই তেনেকুৱা কৰা নাছিল।"
  
  "কি মানে?" কাৰিনে কথা ক"লে।
  
  এলিচিয়াৰ হাঁহিটো অলপ দুষ্ট হৈ পৰিল। "মই মোৰ কূটনীতিৰ বাবে বিশেষভাৱে পৰিচিত নহয়। ডন'ট প্ৰেছ ইট।"
  
  ড্ৰেকে কাহ মাৰিলে। "মাত্ৰ আন এজন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অপৰাধী যাক এলিচিয়াই চুদিছিল। ট্ৰিকটো সদায় তাইৰ নাই যিটো বিচাৰি উলিওৱা।"
  
  "সঁচা কথা" এলিচিয়াই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে। "মই সদায় জনপ্ৰিয় হৈ আহিছো।"
  
  "বাৰু, যদি এইজনেই এজেণ্ট যিটো মই ভাবো," মাই তেওঁলোকৰ কথা-বতৰাত হস্তক্ষেপ কৰিলে, "তেওঁ জাপানী চোৰাংচোৱাই চিনি পায়। তেওঁ... এজন খেলুৱৈ। আৰু এজন বৰ বৰ ভাল অপাৰেটিভ।"
  
  "গতিকে সি চাগে তাৰ শেষৰ খবৰ ল"ব।" ড্ৰেকে তেওঁৰ সন্মুখত বিয়পি পৰা প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় চহৰখনৰ আনন্দৰ বিষয়ে অধ্যয়ন কৰিছিল আৰু নিজেই অলপ শান্তিৰ বাবে হাহাকাৰ কৰিছিল।
  
  এলিচিয়াই কয়, "তেওঁৰ বাবে সেয়া কেতিয়াও সমস্যা নাছিল। "আৰু হয়, তেওঁ আপোনাৰ আলোচনীবোৰ ডেলিভাৰী দিব।"
  
  বেন তেতিয়াও এলিচিয়া আৰু হেডেনৰ মাজত চাই আছিল যদিও সি জিভাখন ধৰি ৰাখিছিল। এই পৰ্যায়ত প্ৰকাশৰ সৰ্বোত্তম অংশ আছিল বিবেচনা। "এতিয়াও শিক্ষিত অনুমান" বুলিও তেওঁ কয়। "কিন্তু যদি আমি গেটছ অৱ হেলত শেষ হওঁ, তেন্তে মই নিশ্চিত যে এই ৰেকৰ্ডিংবোৰে আমাৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিব পাৰিব।"
  
  "আশাকৰোঁ" - ড্ৰেকে ঘূৰি ঘূৰি বিশৃংখলতাৰ চাৰিওফালে চালে - "সেইটো নহ"ব। ব্লাডি কিং এতিয়াও ৰেঞ্চত থাকিব। কিন্তু এই মূৰ্খবোৰে যদি খৰখেদা নকৰে তেন্তে কোভালেংকো পলাই যাব।"
  
  "কোভালেংকো।" এই কথা কওঁতে এলিচিয়াই নিজৰ প্ৰতিশোধৰ সোৱাদ লৈ ওঁঠ দুটা চেলেকিলে। "হাডছনৰ যি হ"ল তাৰ বাবে মই মৰিম। আৰু বৌড্ৰ"? সি আন এজন যিটো সঁচাকৈয়ে চিহ্নিত হৈছে।" তাইও কোলাহলপূৰ্ণ ভিৰটোৰ চাৰিওফালে চালে। "যি নহওক, ইয়াত কোনে দায়িত্বত আছে?"
  
  উত্তৰত যেন হেডেন জেক আগুৰি থকা বিষয়াৰ ভিৰৰ পৰা মাত এটা আহিল। যেতিয়া শব্দটো কমি গ"ল আৰু মানুহজনক দেখা পোৱা গ"ল, তেতিয়া ড্ৰেকে জনাথন গেটছক দেখি আনন্দিত হ"ল। চিনেটৰজনক তেওঁৰ ভাল লাগিল। আৰু তেওঁৰ লগত শোক কৰিলে।
  
  গেটছে কয়, "আপুনি জানে যে আমাৰ অ"আহুত কোভালেংকো ৰেঞ্চৰ স্থান আছে। "সেয়েহে আমাৰ মিছন চাৰিটা ভাগত গঠিত হ"ব লাগিব। প্ৰথমে সকলো পণবন্দীক সুৰক্ষিত কৰক। দ্বিতীয়তে, সন্দেহযুক্ত সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণৰ তথ্য সংগ্ৰহ কৰা। তৃতীয়তে, এই মানুহজনক বিচাৰি উলিয়াওক, ক্ল"ড আৰু কোভালেংকো। আৰু চতুৰ্থতে, বাকী দুটা ৰেঞ্চৰ স্থান বিচাৰি উলিয়াওক।"
  
  গেটছে এইটো ডুব যাবলৈ দিবলৈ থমকি ৰ"ল, আৰু তাৰ পিছত কেনেবাকৈ কোঠাটোৰ প্ৰতিজন পুৰুষ-মহিলাক ভাবিবলৈ সক্ষম হ"ল যে তেওঁ তেওঁলোকৰ ফালে এটা চকুৰ গতিৰে চাই আছে। "এইটো প্ৰয়োজনীয় যিকোনো উপায়েৰে কৰিব লাগিব। কোভালেংকোৱে নিজৰ উন্মাদ অনুসন্ধানৰ সময়ত স্বেচ্ছাই বহু জীৱন বিপদত পেলাইছিল। আজি শেষ হৈ যায়।"
  
  গেটবোৰ খোল খালে। হঠাৎ কোঠাটোৰ বিশৃংখলতা বন্ধ হৈ গ"ল আৰু সকলোৱে খৰধৰকৈ নিজৰ নিজৰ ঠাইলৈ উভতি যাবলৈ ধৰিলে। সবিশেষ ভালদৰে চিন্তা কৰা হৈছে।
  
  ড্ৰেকে হেডেনৰ চকুত ধৰিলে। তাই তাৰ ফালে হাত জোকাৰিলে, তাক ওচৰলৈ আহিবলৈ মাতিলে।
  
  "সজ্জিত হৈ ঘোঁৰাবোৰত চেডেল মাৰি লোৱা ল"ৰাহঁত। আমি ত্ৰিশ মিনিটৰ পিছত ক্লাউডৰ ৰেঞ্চ পাম।"
  
  
  চৌবিশ অধ্যায়
  
  
  হাৱাই আৰক্ষী বিভাগৰ এখন লঘু হেলিকপ্টাৰত ড্ৰেকে বন্ধুসকলৰ সৈতে বহি ক্ল"ডৰ ৰেঞ্চৰ ফালে দ্ৰুতগতিত উৰি যোৱাৰ সময়ত মূৰটো পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আকাশত একেধৰণৰ হেলিকপ্টাৰ আৰু গধুৰ সামৰিক হেলিকপ্টাৰ বিন্দু বিন্দুকৈ বিন্দু হৈ পৰিছিল। শ শ মানুহ বতাহত আছিল। আন কিছুমানে স্থলপথেৰে গৈ আছিল, যিমান পাৰে বেগেৰে আগবাঢ়িছিল। সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণ প্ৰকৃততে বাস্তৱায়িত হ"লে বেছিভাগ আৰক্ষী আৰু সামৰিক কৰ্মীয়ে হনোলুলু আৰু ৱাইকিকি অঞ্চলত থাকিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই তেওঁলোকৰ বাহিনী বিভাজন কৰিলে।
  
  উপগ্ৰহৰ ছবিখনত ৰেঞ্চখনত বহু কাৰ্যকলাপ দেখা গৈছিল যদিও ইয়াৰ বহুখিনি ছদ্মবেশত ৰখা হৈছিল, যাৰ বাবে প্ৰকৃততে কি হৈ আছে সেয়া কোৱাটো অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে কোভালেংকোৰ প্ৰতি থকা অনুভৱক স্থগিত ৰাখিবলৈ বদ্ধপৰিকৰ আছিল। গেটছে ঠিকেই কৈছিল। পণবন্দী আৰু তেওঁলোকৰ সুৰক্ষাই ইয়াত নিৰ্ণায়ক কাৰক আছিল। উত্তৰ উপকূলৰ ফালে উৰি যোৱাৰ সময়ত তেওঁ দেখা কিছুমান আচৰিত দৃশ্য তেওঁৰ তলত আৰু চাৰিওফালে উন্মোচিত হৈছিল, কিন্তু ড্ৰেকে নিজৰ ইচ্ছাৰ প্ৰতিটো আউন্স ব্যৱহাৰ কৰি মনোনিৱেশ কৰিছিল। এসময়ত যি সৈনিক আছিল তেওঁ।
  
  সি আন কোনো হ"ব নোৱাৰিলে।
  
  বাওঁফালে মাই ভনীয়েক চিকাৰ লগত চমুকৈ কথা পাতিলে, তাইৰ নিৰাপত্তা দুবাৰ পৰীক্ষা কৰিলে আৰু পাৰিলে কেইটামান নিৰৱে শব্দৰ আদান-প্ৰদান কৰিলে। তেওঁলোকে যে পূৰ্ণাংগ যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিব পাৰে বা প্ৰস্তুত যুদ্ধক্ষেত্ৰলৈ যাব পাৰে সেয়া কোনো গোপন কথা নাছিল।
  
  ড্ৰেকৰ সোঁফালে এলিচিয়াই নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু সঁজুলিবোৰ পৰীক্ষা আৰু পুনৰ পৰীক্ষা কৰি সময় কটালে। তাই একো বুজাই দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাছিল। তাই যে প্ৰতিশোধ ল"ব তাত কোনো সন্দেহ নাছিল ড্ৰেক।
  
  হেডেন আৰু কিনিমাকা বিপৰীতে বহি অনবৰতে মাইক্ৰ"ফোন টিপি ফুচফুচাই ফুৰিছিল বা আপডেট আৰু অৰ্ডাৰ পাইছিল। ভাল খবৰটো আছিল যে অ"আহু বা আন কোনো দ্বীপত একো নহ"ল। বেয়া খবৰটো আছিল যে ব্লাড ৰজাই ইয়াৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাবলৈ বছৰ বছৰ সময় আছিল। কিহৰ ভিতৰলৈ সোমাই গৈছে তেওঁলোকৰ কোনো ধাৰণা নাছিল।
  
  বেন আৰু কেৰিনক মুখ্য কাৰ্যালয়ত এৰি দিয়া হ"ল। এজেণ্টৰ ইমেইলৰ বাবে অপেক্ষা কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হ"ল আৰু তাৰ পিছত ডাইমণ্ড হেডৰ তললৈ গৈ সম্ভৱতঃ গেটছ অৱ হেল ভাঙি যাব লাগিব বুলি কিছু ভয়ংকৰ সম্ভাৱনাৰ বাবে সাজু হ"বলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হ"ল।
  
  চপাৰ্ছৰ শব্দ ব্যৱস্থাৰ পৰা এটা ধাতুৰ দৰে কণ্ঠ আহিল। "গ"ললৈ পাঁচ মিনিট।"
  
  ভাল পাওক বা নাপাওক, ড্ৰেকে ভাবিলে। আমি এতিয়া তাত আছো।
  
  হেলিকপ্টাৰখনে গভীৰ উপত্যকাৰ ওপৰেৰে তললৈ নামি আহিল, আন কেইবা ডজন হেলিকপ্টাৰেৰে আগুৰি উৰি যোৱাৰ সময়ত এক অবিশ্বাস্য দৃশ্য। বিশেষ বাহিনীৰ জোৱানেৰে গঠিত এইটোৱেই আছিল প্ৰথম ঢৌ। প্ৰতিজন দ্বিতীয় আমেৰিকান সামৰিক প্ৰাইভাৰেটাৰ সহায় কৰিবলৈ সাজু আছিল। বায়ুসেনা। নৌসেনা। আৰ্মি.
  
  মাতটো আকৌ আহিল। "লক্ষ্য".
  
  দুয়ো এক হৈ উঠিল।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকৰ বুটে কোমল ঘাঁহবোৰ স্পৰ্শ কৰিলে আৰু তেওঁ নিমিষতে জুইৰ বলি হ"ল। দুৱাৰৰ পৰা ওলাই অহা দ্বিতীয়ৰ পৰা শেষ মানুহজন আছিল সি। এতিয়াও প্ৰতিশোধ লোৱা দুৰ্ভগীয়া মেৰিনে বুকুত সম্পূৰ্ণ বিস্ফোৰণ এটা লৈ মাটিত খুন্দা মৰাৰ আগতেই মৃত্যুবৰণ কৰে।
  
  ড্ৰেক মাটিত বিয়পি পৰিল। মূৰৰ ওপৰেৰে গুলীৰ হুইচেল মাৰিলে। নিস্তেজ আঘাতে কাষৰ লগবোৰত খুন্দা মাৰিলে। তেওঁ ভলী গুলীয়াইছিল। তেওঁৰ দুয়োফালে থকা মানুহবোৰে ঘাঁহনিৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল, আশ্ৰয়ৰ বাবে প্ৰাকৃতিক লুটিয়াই লুটিয়াই থকা পাহাৰবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  
  আগত তেওঁ এটা ঘৰ দেখিলে, দুমহলীয়া ইটাৰ গঠন, বিশেষ একো নাছিল, কিন্তু নিঃসন্দেহে কোভালেংকোৰ স্থানীয় প্ৰয়োজনৰ বাবে উপযোগী। বাওঁফালে তেওঁ ৰেঞ্চ এলেকাটো লক্ষ্য কৰিলে। কি সেই...?
  
  ভয় খাই নিৰস্ত্ৰ আকৃতিবোৰ তেওঁৰ ফালে দৌৰি আহিল। বাওঁ-সোঁফালে, সকলো দিশতে সিঁচৰতি হৈ পৰিল। ইয়াৰফোনত হিচকি থকা শুনিলে
  
  "বন্ধুত্বপূৰ্ণ মেচ"।
  
  সি আগলৈ পিছলি গ"ল। মে আৰু এলিচিয়াই তেওঁৰ সোঁফালে আগবাঢ়ি গৈ আছিল। অৱশেষত মেৰিনে নিজকে টানি আনিলে আৰু সমন্বিত জুইৰ আৰ্হি এটা মাতিবলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে আৰু বেছি বেগেৰে আগবাঢ়িবলৈ ধৰিলে। সন্মুখৰ মানুহবোৰে লুকাই থকা ঠাইৰ পৰা ওলাই আহি ঘৰৰ ফালে লৰালৰিকৈ পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে।
  
  সহজ লক্ষ্য
  
  ড্ৰেকে এতিয়া আক্ৰমণাত্মক বাহিনীৰ সৈতে উঠি আহি দৌৰি থাকোঁতে মানুহক হত্যা কৰিলে, পিষ্টলটো ওপৰলৈ তুলি। তেওঁ দেখিলে যে বন্দীজনে ঘাঁহনিৰ ওপৰত জপিয়াই ঘৰৰ ফালে আগবাঢ়িছে। সিহঁতে গম পোৱা নাছিল যে ভাল ল'ৰাবোৰ আহি পাইছে।
  
  বন্দীজন হঠাৎ পেচাই পৰি পৰিল। ৰক্তাক্ত ৰজাৰ মানুহে তেওঁলোকৰ ওপৰত ঘাঁহ গুলীয়াইছিল। ড্ৰেকে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে, বন্দুকধাৰীজনৰ ফালে লক্ষ্য কৰিলে আৰু হাৰামীজনৰ মূৰটো উৰুৱাই দিলে। তেওঁ মাজে মাজে গুলী চলাইছিল, হয় মানুহক মাটিত পিন কৰিছিল নহয় মানুহক গাইড কৰিছিল যাতে আনে শেষ কৰিব পাৰে।
  
  সি ক্লাউডক বিচাৰি আছিল। হেলিকপ্টাৰ এৰি যোৱাৰ আগতে সকলোকে ব্লাড কিংৰ ডেপুটিৰ ফটো এখন দেখুৱাই দিয়া হ"ল। ড্ৰেকে জানিছিল যে তেওঁ পৰ্দাৰ আঁৰৰ পৰাই পৰিঘটনা পৰিচালনা কৰিব, পলায়নৰ পৰিকল্পনা প্ৰস্তুত কৰিব। ঘৰৰ পৰাই হয়তো।
  
  ড্ৰেকে দৌৰি গ"ল, এতিয়াও সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰি আছিল, মাজে মাজে গুলী চলাইছিল। এজন বেয়া মানুহ পাহাৰৰ পিছফালৰ পৰা উঠি মাচেট লৈ তাৰ ওচৰলৈ আহিল। ড্ৰেকে কেৱল কান্ধটো তললৈ নমাই দিলে, প্ৰতিপক্ষৰ গতিবেগে তেওঁক পোনে পোনে নিজৰ ফালে লৈ যাবলৈ দিলে আৰু তেওঁ মাটিত পৰিল। মানুহজনে হাঁহিলে। ড্ৰেকৰ বুটে তাৰ চোলাটো চেপি ধৰিলে। ড্ৰেকৰ আনটো বুটে মেচেট ধৰি থকা হাতত ভৰি দিলে।
  
  প্ৰাক্তন এছ এ এছ লোকজনে নিজৰ বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰি গুলীচালনা কৰে। আৰু তাৰ পিছত আমি আগবাঢ়িলোঁ।
  
  পিছলৈ ঘূৰি নাচালে। ঘৰটো আগত আছিল, বিশাল যেন লাগিছিল, দুৱাৰখন অলপ খোলা আছিল, যেন প্ৰৱেশৰ বাবে নিমন্ত্ৰণ জনাইছে। স্পষ্টভাৱে এইটো যোৱাৰ পথ নহয়। দৌৰি থাকোঁতে ড্ৰেকে ওপৰলৈ লক্ষ্য কৰি খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ ওলাই আহিল। ঘৰত কাঁচ বিস্ফোৰণ।
  
  এতিয়া ৰেঞ্চৰ পৰা অধিক সংখ্যক বন্দী ঢালি আহিছিল। কিছুমানে দীঘলীয়া ঘাঁহনিত থিয় হৈ কেৱল চিঞৰিছিল বা খোলাত স্তম্ভিত যেন লাগিছিল। ড্ৰেকে যেতিয়া সিহঁতৰ ফালে চালে, সি লক্ষ্য কৰিলে যে বেছিভাগেই গতিৰে দৌৰিছে, কিবা এটাৰ পৰা পলায়ন কৰা যেন আগলৈ উৰি গৈছে।
  
  আৰু তেতিয়াই তেওঁ সেইটো দেখিলে, আৰু তেওঁৰ তেজ বৰফলৈ পৰিণত হ"ল।
  
  বংগ বাঘৰ অসম্ভৱ বিশাল মূৰটো, পোহৰৰ খেদি ঘাঁহনিৰ ওপৰেৰে ৰেখাডাল পাৰ হৈ গ"ল। ড্ৰেকে বাঘবোৰক নিজৰ চিকাৰ ধৰিবলৈ দিব নোৱাৰিলে। সি দৌৰি গ"ল সিহঁতৰ ফালে।
  
  মই ইয়াৰফোনটো টিপি দিলোঁ। "ঘাঁহনিত বাঘ।"
  
  ইয়াৰ উত্তৰত আড্ডাৰ হুলস্থুলীয়া পৰিৱেশৰ সৃষ্টি হ"ল। আন কিছুমানেও জীৱ-জন্তুবোৰ লক্ষ্য কৰিলে। ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া এটা জীৱ-জন্তুৱে দৌৰি থকা মানুহজনৰ পিঠিত জপিয়াই পৰিল। জীৱটো আছিল বিশাল, হিংস্ৰ আৰু উৰণৰ সময়ত বিশৃংখলতা আৰু হত্যাকাণ্ডৰ নিখুঁত প্ৰতিচ্ছবি। ড্ৰেকে ভৰি দুখন বেছি বেগেৰে যাবলৈ বাধ্য কৰালে।
  
  কেইগজমান আগৰ ঘাঁহৰ মাজেৰে আন এটা বিশাল মূৰ ভাঙি গ"ল। বাঘটোৱে তাৰ ফালে জপিয়াই পৰিল, তাৰ মুখখন বিশাল গুৰুগুৰুলৈ পৰিণত হ"ল, দাঁতবোৰ উদং হৈ ইতিমধ্যে তেজৰ দাগ পৰা। ড্ৰেকে ডেকত পৰি গুটিয়াই গুটিয়াই গুটিয়াই পৰিল, শৰীৰৰ প্ৰতিটো স্নায়ু জীয়াই আছিল আৰু চিঞৰি উঠিছিল। ইয়াৰ আগতে কেতিয়াও ইমান নিখুঁতভাৱে স্কেটিং কৰা নাছিল। ইমান সোনকালে আৰু সঠিকভাৱে তেওঁ আগতে কেতিয়াও উঠিব পৰা নাছিল। যেন তাতোকৈ উগ্ৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে তেওঁৰ মাজত থকা ভাল যোদ্ধাজনক উলিয়াই আনিলে।
  
  পিষ্টল এটা উলিয়াই ঘূৰি ঘূৰি বাঘটোৰ মূৰত পইণ্ট-ব্লেংক গুলী এটা গুলিয়াই দিলে। জন্তুটো নিমিষতে পৰি গ"ল, মগজুৰ মাজেৰে গুলী চলালে।
  
  ড্ৰেকৰ উশাহ বন্ধ নহ"ল। কেইছেকেণ্ডমান আগতে তললৈ নামি যোৱা দেখা মানুহজনক সহায় কৰিবলৈ সি খৰধৰকৈ ঘাঁহনিৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল। বাঘটোৱে তাৰ ওপৰত উৰি ফুৰিছিল, গুৰুগুৰুকৈ, কামোৰিবলৈ মূৰটো তললৈ নমাই দিওঁতে তাৰ বিশাল পেশীবোৰ মোচোকা খাইছিল আৰু ঢৌ খেলিছিল।
  
  ড্ৰেকে পিছফালে গুলীয়াইছিল, ঘূৰি নোযোৱালৈকে অপেক্ষা কৰিছিল আৰু তাৰ পিছত চকুৰ মাজত গুলী চলাইছিল। ই খাবলৈ ওলোৱা মানুহজনৰ ওপৰত, পাঁচশ পাউণ্ডৰ সকলোবোৰেই নামিল।
  
  ভাল নহয়, ড্ৰেকে ভাবিলে। কিন্তু টুকুৰা টুকুৰ কৰি জীৱিত অৱস্থাত খোৱাতকৈ ভাল।
  
  তাৰ ইয়াৰপিছত চিঞৰ-বাখৰ শুনা গ"ল। "ফাক মি, এই হাৰামীবোৰ বিশাল!" "আন এটা, জেকো! তোমাৰ ছয়ৰ বাবে আৰু এটা!"
  
  তেওঁ নিজৰ চৌপাশৰ বিষয়ে অধ্যয়ন কৰিছিল। বাঘৰ কোনো চিন নাই, মাথোঁ আতংকিত বন্দী আৰু আতংকিত সৈন্য। ড্ৰেকে ঘাঁহনিৰ ওপৰেৰে উভতি লৰালৰিকৈ আহিল, কোনো শত্ৰুক দেখা পালে আশ্ৰয় ল"বলৈ সাজু, কিন্তু কেইছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে তেওঁ ঘৰলৈ উভতি আহিল।
  
  সন্মুখৰ খিৰিকীবোৰ ভাঙি গৈছিল। মেৰিনসকল ভিতৰত আছিল। ড্ৰেকে পিছে পিছে গ"ল, তেওঁৰ বেতাঁৰ ব্লুটুথ চিগনেলে তেওঁক বন্ধুত্বপূৰ্ণ বুলি চিহ্নিত কৰিলে। ভঙা খিৰিকীৰ ছালখনৰ ওপৰেৰে ভৰি দি সি ভাবিলে ক্ল"ড নিজেই ক"ত থাকিব পাৰে। এতিয়া তেওঁ ক"ত হ"লহেঁতেন?
  
  কাণত এটা মাত ফুচফুচাই উঠিল। "ভাবিছিলো তুমি পাৰ্টিৰ পৰা সোনকালে ওলাই যোৱা ড্ৰেকি।" এলিচিয়াৰ ৰেচমী সুৰ। "তোমালোক দুয়োৰে বাবে।"
  
  সি তাইক দেখিলে। তাই বিচাৰি ফুৰা আলমাৰীটোৰ দ্বাৰা আংশিকভাৱে লুকুৱাই থোৱা। যীচু, তাই তেওঁৰ ডিভিডি সংগ্ৰহৰ মাজেৰে চাই আছিল নেকি?
  
  হাতত বন্দুক লৈ পিছফালে মাই। ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া জাপানী মহিলাগৰাকীয়ে নিজৰ অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলি এলিচিয়াৰ মূৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "মাই!"- তাৰ হতাশ মাতটোৱে সিহঁতৰ কাণত চিঞৰি উঠিল।
  
  এলিচিয়াই জপিয়াই পৰিল। মে"ৰ মুখখন বক্ৰ হৈ সামান্য হাঁহি এটালৈ পৰিণত হ"ল। "এয়া আছিল ইংগিত ড্ৰেক। মই এলিচিয়ালৈ নহয়, এলাৰ্ম ইন্টাৰফেচটোলৈ আঙুলিয়াই আছিলো। এতিয়ালৈকে নহয় ".
  
  "উদ্বেগ?" ড্ৰেকে হাঁহিলে। "আমি ইতিমধ্যে ভিতৰত আছো।"
  
  "পদাত বাহিনীয়ে যেন ভাবিছে যে ইও পিছফালৰ চোতালৰ ডাঙৰ গুদামৰ লগত সংযুক্ত।"
  
  এলিচিয়াই পিছুৱাই গৈ পিষ্টলটো নিক্ষেপ কৰিলে। "ধেৎ যদি মই জানো।" তাই আলমাৰীটোত ভলী এটা গুলিয়াই দিলে। স্পাৰ্ক উৰি গ"ল।
  
  এলিচিয়াই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "সেইটোৱেই যথেষ্ট হ"ব লাগে।"
  
  গোৰোহাত কিনিমাকাক গৰম কৰি থকা হেডেন কোঠাটোলৈ উভতি আহিল। "গোহালিটো টানকৈ বন্ধ হৈ আছে। বুবি ট্ৰেপৰ চিন। টেক ল"ৰাবোৰে এতিয়া ইয়াৰ কাম কৰি আছে।"
  
  ড্ৰেকে এই সকলোবোৰৰ ভুল অনুভৱ কৰিলে। "আৰু তথাপিও আমি ইয়াত ইমান সহজে সোমাই যাওঁ? এইটো-"
  
  সেই মুহূৰ্তত চিৰিৰ ওপৰত হুলস্থুল আৰু কোনোবা নামি অহাৰ শব্দ শুনা গ"ল। বেগাই. ড্ৰেকে বন্দুকটো তুলি লৈ ওপৰলৈ চালে।
  
  আৰু তাই থতমত খাই নিথৰ হৈ পৰিল।
  
  ক্ল"ডৰ এজন মানুহে লাহে লাহে চিৰিৰে নামি আহিল, এহাতেৰে বন্দীজনৰ ডিঙি চেপি ধৰিলে। তাইৰ আনখন হাতত তাইৰ মূৰটোলৈ লক্ষ্য কৰি ডেজাৰ্ট ঈগলটো আছিল।
  
  কিন্তু ড্ৰেকৰ শ্বকৰ সম্পূৰ্ণ পৰিসৰ সেয়া নাছিল। মহিলাগৰাকীক চিনি পোৱাৰ লগে লগে এটা অসুস্থ অনুভৱৰ সৃষ্টি হ"ল। সেইজন আছিল গেটছৰ প্ৰাক্তন সহায়িকাৰ কন্যা কেট হেৰিছন। কেনেডীৰ মৃত্যুৰ বাবে আংশিকভাৱে দোষী হোৱা মানুহজন।
  
  তাৰ ছোৱালীজনী আছিল। এতিয়াও জীয়াই আছে।
  
  ক্ল"ডৰ মানুহজনে বন্দুকটো তাইৰ মন্দিৰত জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে, যাৰ ফলত তাই বিষত চকু দুটা মুদি দিলে। কিন্তু তাই চিঞৰি নাথাকিল। কোঠাটোত থকা আন ডজন মানুহৰ সৈতে ড্ৰেকে মানুহজনৰ ফালে বন্দুকটো আঙুলিয়াই দিলে।
  
  আৰু তথাপিও ড্ৰেকৰ বাবে সেইটো ঠিক যেন নালাগিল। এই ল'ৰাজন ওপৰত এজন বন্দীৰ সৈতে কিয় আছিল? এনে লাগিল যেন-
  
  "উভতি আহক!" - মানুহজনে চিঞৰি উঠিল, বনৰীয়াকৈ চকু দুটা সকলো দিশলৈ ঠেলি দিলে। তাৰ পৰা ঘামবোৰ ডাঙৰ ডাঙৰ টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপালকৈ ওলাই আহিল। তেওঁ মহিলাগৰাকীক যিদৰে আধা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল আৰু আধা ঠেলি দিছিল তাৰ অৰ্থ আছিল যে তেওঁৰ সকলো ওজন তেওঁৰ পিছফালৰ ভৰিখনত আছিল। মহিলাগৰাকীয়ে, তেওঁৰ কৃতিত্বৰ বাবে, তেওঁৰ বাবে সহজ কৰি তুলিব পৰা নাছিল।
  
  ড্ৰেকে হিচাপ কৰিলে যে ট্ৰিগাৰৰ ওপৰত চাপ ইতিমধ্যে লক্ষ্যৰ আধাতে আছে। "আতৰি যোৱা! আমাক ওলাই যাওঁ!" মানুহজনে তাইক আৰু এখোজ তললৈ নমাই দিলে। বিশেষ বাহিনীৰ জোৱানসকলে স্বাভাৱিকভাৱে পিছুৱাই গ"ল, কিন্তু অলপ বেছি সুবিধাজনক স্থানলৈহে পিছুৱাই গ"ল।
  
  "মই তোমাক সকীয়াই দিছো গাধবোৰ।" ঘামচি ওলোৱা মানুহজনৰ উশাহ বন্ধ হৈ আছিল। "ফুকিং বাটৰ পৰা ওলাই যা।"
  
  আৰু এইবাৰ ড্ৰেকে দেখিবলৈ পালে যে তেওঁ সেইটোকে বুজাইছে। চকুত হতাশা আছিল, ড্ৰেকে চিনি পোৱা কিবা এটা। এই মানুহজনে সকলো হেৰুৱাই পেলাইছে। যি কৰিলে, যি কৰিলে, ভয়ংকৰ জোৰ-জবৰদস্তি কৰিলে।
  
  "পিছলৈ!" মানুহজনে আকৌ চিঞৰিলে আৰু মোটামুটিকৈ মহিলাগৰাকীক আৰু এখোজ তললৈ ঠেলি দিলে। তাইৰ ডিঙিত সাৱটি ধৰা হাতখন লোহাৰ ৰডৰ দৰে আছিল। নিজকে লক্ষ্য হিচাপে উপস্থাপন নকৰিবলৈ সি নিজৰ শৰীৰৰ প্ৰতিটো অংশ তাইৰ পিছফালে ৰাখিলে। এসময়ত তেওঁ সৈনিক আছিল, সম্ভৱতঃ ভাল সৈনিক।
  
  ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ সহযোগীসকলে পিছুৱাই যোৱাৰ বুদ্ধিমত্তা দেখিলে। মানুহজনক অলপ বেছি ঠাই দিলে। আৰু কেইখোজমান নামি গ"ল। ড্ৰেকে মে"ৰ চকুত ধৰিলে। তাই অলপ মূৰটো জোকাৰিলে। তাইও জানিছিল। এইটো ভুল আছিল। এইটো আছিল...
  
  এটা ৰঙা হেৰিং। আটাইতকৈ ভয়ংকৰ ধৰণৰ। ক্ল"ডে নিঃসন্দেহে কোভালেংকোৰ নিৰ্দেশত এই মানুহজনক ব্যৱহাৰ কৰি তেওঁলোকৰ মন বিচলিত কৰিছিল। তেজৰ ৰজাৰ আৰ্কিটাইপেল আচৰণ। ঘৰত বোমা হ"ব পাৰে। আচল পুৰস্কাৰ ক্ল"ড আছিল হয়তো ভঁৰালৰ পৰা সফল পলায়ন।
  
  ড্ৰেকে ৰৈ থাকিল, নিখুঁতভাৱে থিয় হৈ। তাৰ শৰীৰৰ প্ৰতিটো স্নায়ু নিথৰ হৈ পৰিল। সি আঘাতটো সমতল কৰি দিলে। তাৰ উশাহ বন্ধ হৈ গ"ল। তাৰ মনটো শূন্য হৈ পৰিল। এতিয়া একোৱেই নাছিল, সৈনিকেৰে ভৰা উত্তেজনাপূৰ্ণ কোঠাটোও নাছিল, আতংকিত পণবন্দীজনো নাছিল, আনকি তেওঁক ঘেৰি ৰখা ঘৰটো আৰু চাকৰটোও নাছিল।
  
  মাত্ৰ এক মিলিমিটাৰ। দৃষ্টি ক্ৰছহেয়াৰ। লক্ষ্যস্থানলৈ এক ইঞ্চিতকৈও কম। এটা খোজ। মাথোঁ তাৰ প্ৰয়োজন আছিল। আৰু মৌনতাইহে তেওঁ জানিছিল। তাৰ পিছত মানুহজনে কেট হেৰিছনক আৰু এখোজ তললৈ ঠেলি দিলে আৰু সেই গতিৰ স্প্লিট চেকেণ্ডত তেওঁৰ বাওঁ চকুটোৱে মহিলাগৰাকীৰ মূৰৰ খুলিৰ পিছফালৰ পৰা উকি মাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে এটা গুলীৰে ইয়াক উৰুৱাই দিলে।
  
  মানুহজনে পিছলৈ জপিয়াই বেৰত খুন্দা মাৰি চিঞৰি থকা মহিলাগৰাকীৰ কাষেৰে পিছলি গ"ল। তেওঁ ক্ৰেচ এটা লৈ অৱতৰণ কৰিলে, প্ৰথমে মূৰটো, পিছফালে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্লাংকিং কৰি, আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে তেওঁৰ ভেষ্টটো, পেটটো দেখিলে।
  
  কেট হেৰিছনে চিঞৰি উঠিল: "তেওঁৰ ওপৰত বোমা এটা লগাইছে!"
  
  ড্ৰেকে আগবাঢ়ি জপিয়াই গ"ল, কিন্তু মাই আৰু ডাঙৰ মেৰিনে ইতিমধ্যে চিৰিৰ ধাৰৰ ওপৰেৰে জপিয়াই গৈ আছিল। মেৰিনে কেট হেৰিছনক ধৰিলে। মৃত ভাড়াতীয়াজনৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল মাই। তাইৰ মূৰটো ভেষ্টটোৰ ফালে, ইনডিকেটৰটোৰ ফালে ঘূৰি গ"ল।
  
  "আঠ চেকেণ্ড!"
  
  সকলোৱে খিৰিকীখনৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ড্ৰেকৰ বাহিৰে সকলোৱে। কোনোবাই পিছফালৰ দুৱাৰখন খোলাকৈ থৈ যাবলৈ প্ৰাৰ্থনা কৰি পাকঘৰলৈ যোৱা সৰু কৰিড"ৰটোৰে লৰালৰিকৈ গৈ ইংৰাজজনে আৰু ঘৰটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। তেনেকৈয়ে বোমাটো বিস্ফোৰণ হ"লে সি ক্ল"ডৰ ওচৰত থাকিব। গতিকে তেওঁৰ এটা সুযোগ আছিল।
  
  কৰিডৰৰ মাজেৰে। তিনি চেকেণ্ড পাৰ হৈ গ"ল। পাকঘৰলৈ। চাৰিওফালে ক্ষন্তেকীয়াকৈ চাব। আৰু দুটা চেকেণ্ড। পিছফালৰ দুৱাৰখন বন্ধ হৈ আছে।
  
  সময় শেষ।
  
  
  পঁচিশ অধ্যায়
  
  
  প্ৰাৰম্ভিক বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনি লগে লগে ড্ৰেকে গুলীচালনা কৰে। তাত উপনীত হ"বলৈ এচেকেণ্ড বা দুচেকেণ্ড সময় লাগিব৷ অসংখ্য আঘাতত পাকঘৰৰ দুৱাৰখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। ড্ৰেকে পোনে পোনে তেওঁৰ ফালে দৌৰি গ"ল, সকলো সময়তে গুলী চলাই। সি লেহেমীয়া নকৰি কান্ধত খুন্দা মাৰি বতাহৰ মাজেৰে পৰিল।
  
  বিস্ফোৰণটোৱে আক্ৰমণকাৰী সাপৰ দৰে পিছফালে সোমাই গ"ল। দুৱাৰ-খিৰিকীৰে শিখাৰ জিভা এটা ফাটি ওলাই আহি আকাশলৈ গুলী চলালে। ড্ৰেক ৰোলিং কৰি আছিল। জুইৰ উশাহটোৱে তেওঁক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে চুই গ"ল আৰু তাৰ পিছত পিছুৱাই গ"ল।
  
  লেহেমীয়া নকৰাকৈয়ে আকৌ জপিয়াই উঠি দৌৰি গ"ল। ঘাঁ আৰু আঘাতপ্ৰাপ্ত, কিন্তু ভয়ংকৰভাৱে দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ হৈ সি ডাঙৰ ভঁৰালটোৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল। প্ৰথমে দেখিলে মৃতদেহ। চাৰিটা। প্ৰৱেশ লাভ কৰিবলৈ হেডেনে এৰি থৈ যোৱা কাৰিকৰী বিদ্যাবিদসকল। সিহঁতৰ কাষত ৰৈ প্ৰত্যেকৰে জীৱনৰ চিন-মোকাম পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  নাড়ী নাড়ী আৰু গুলীৰ ঘাঁও নাই। এই অভিশপ্ত দেৱালবোৰ বিদ্যুৎস্পৃষ্ট হৈছিল নেকি?
  
  আন এটা মুহূৰ্তত আৰু কোনো গুৰুত্ব নাছিল। ভঁৰালৰ সন্মুখভাগ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল, কাঠ ফাটি যোৱা আৰু জুইৰ শিখাই এক দৰ্শনীয় বিস্ফোৰণত গুলীচালনা কৰিছিল। ড্ৰেক ডেকত পৰিল। ইঞ্জিন এটাৰ গৰ্জন শুনি সি ঠিক সময়ত ওপৰলৈ চাই দেখিলে যে ভঙা দুৱাৰবোৰৰ মাজেৰে হালধীয়া ৰঙৰ ব্লাৰ এটা ফাটি অস্থায়ী ড্ৰাইভৱে"টোৰে শক্তিশালীভাৱে উৰি গৈছে।
  
  ড্ৰেকে জপিয়াই উঠিল। সি চাগে লুকাই থকা হেলিকপ্টাৰ, বিমান বা আন কোনো অভিশপ্ত বুবি ট্ৰেপৰ ফালে গৈ আছিল। শক্তিবৰ্ধক শক্তিৰ বাবে ৰৈ থাকিব নোৱাৰিলে। এটা জৰাজীৰ্ণ ভঁৰালত দৌৰি গৈ সি চাৰিওফালে চালে। অবিশ্বাসত মূৰটো জোকাৰিলে। পলিচ কৰা ছুপাৰকাৰখনৰ গভীৰ জিলিকনিয়ে প্ৰতিটো দিশতে জিলিকি উঠিছিল।
  
  ওচৰৰটো বাছি লৈ ড্ৰেকে চাবিটো বিচাৰি বহুমূলীয়া চেকেণ্ড কটালে আৰু তাৰ পিছত ভিতৰৰ অফিচৰ বাহিৰত ওলমি থকা এটা চেট দেখিলে। এষ্টন মাৰ্টিন ভেংকুইছে আৰম্ভণিতে এটা চাবি আৰু শক্তিৰ সংমিশ্ৰণেৰে আৰম্ভ কৰিছিল যিটো ড্ৰেকৰ বাবে অচিনাকি যদিও ইঞ্জিনটোৱে উন্মাদভাৱে গৰ্জন কৰাৰ লগে লগে তেওঁৰ এড্ৰিনেলিন পাম্প কৰি তুলিছিল।
  
  টায়াৰ চিঞৰি চিঞৰি এষ্টন মাৰ্টিনখন ভঁৰালৰ পৰা ওলাই আহিল। ড্ৰেকে তেওঁক আশা কৰা ক্ল"ডৰ দ্ৰুতবেগী গাড়ীখনৰ দিশলৈ আঙুলিয়াই দিলে। যদি এইটো মাত্ৰ আন এটা ৰাউণ্ডৰ দিশহাৰা আছিল, তেন্তে ড্ৰেক স্ক্ৰু কৰা হৈছে। যেনে, হয়তো, হাৱাইৰ সকলো। ব্লাড ৰজাৰ ডেপুটিক বন্দী কৰাৰ বাবে তেওঁলোকৰ অতি প্ৰয়োজন আছিল।
  
  চকুৰ কোণৰ পৰা ড্ৰেকে দেখিলে যে এলিচিয়া হঠাতে ৰৈ গ"ল। সি ৰৈ নাথাকিল। ৰিয়াৰভিউ মিৰ"ৰত সি দেখিলে তাইক উদ্দেশ্যপ্ৰণোদিতভাৱে ভঁৰালটোৰ ভিতৰলৈ দৌৰি গৈছে। ভগৱান, এইটো বিপদত পৰিব পাৰে।
  
  সন্মুখৰ হালধীয়া ৰঙৰ ব্লাৰটো হাই-এণ্ড ছুপাৰকাৰৰ দৰে দেখাবলৈ ধৰিলে, কিছু পৰিমাণে দৌৰত জয়ী হোৱা পুৰণি পৰ্ছে লে মানছৰ ক"পেবোৰৰ কথা মনত পেলাই দিলে। মাটিৰ ওচৰতে সি ৰাস্তাৰ বক্ৰতাবোৰ সাৱটি ধৰিলে, বসন্তৰ ওপৰত দৌৰি যোৱাৰ দৰে উঠা-নমা কৰিলে। ৰুক্ষ ভূখণ্ডৰ বাবে অনুপযুক্ত, কিন্তু তাৰ পিছত অস্থায়ী পথটো কেইবা মাইল ওপৰলৈ সম্পূৰ্ণৰূপে পকী হৈ পৰিল।
  
  ড্ৰেকে ভ্যাংকিছৰ ফালে গুলীচালনা কৰিলে, অস্ত্ৰটো সাৱধানে পিছফালৰ চিটত ৰাখিলে আৰু মগজুত উফৰি উঠা ব্লুটুথৰ শব্দবোৰ শুনিলে। ৰেঞ্চৰ অভিযান এতিয়াও পূৰ্ণগতিত চলি আছিল। পণবন্দীসকলক মুকলি কৰি দিয়া হয়। কিছুমানৰ মৃত্যু হৈছিল। ক্ল"ডৰ মানুহবোৰৰ কেইবাটাও দল এতিয়াও কৌশলগত স্থানত ফুটা হৈ আছিল, কৰ্তৃপক্ষক মাটিত পিন কৰি পেলাইছিল। আৰু তেতিয়াও আধা ডজন বাঘ ঘূৰি ফুৰিছিল, বিধ্বংসী ৰূপ ধাৰণ কৰিছিল।
  
  এষ্টন মাৰ্টিন আৰু পৰ্ছেৰ মাজৰ ব্যৱধান শূন্যলৈ হ্ৰাস কৰা হৈছে। ৰুক্ষ ৰাস্তাত ইংৰাজী গাড়ীখন বহুত ভাল আছিল। ড্ৰেকে কাষতে বহিবলৈ মন কৰি নিজকে পোনে পোনে পিছফালে ৰাখিলে, যেতিয়া তেওঁ ৰিয়াৰভিউ মিৰ"ৰত দেখিলে যে আন এখন ছুপাৰকাৰ তেওঁৰ ওচৰলৈ আহিছে।
  
  এলিচিয়াই এখন পুৰণি ডজ ভাইপাৰ চলাই আছে। পেশীবোৰৰ লগত কিবা এটা কৰিবলৈ তাইক বিশ্বাস কৰক।
  
  গাড়ী তিনিখনে ৰুক্ষ ভূখণ্ডৰ মাজেৰে দৌৰিছিল, পাল পাতি দীঘলীয়া ষ্ট্ৰেইটত ঘূৰিছিল। সিহঁতৰ চাৰিওফালে আৰু পিছফালে শিলগুটি আৰু মাটি উৰি গ"ল। পকী ৰাস্তাটো ওচৰ চাপি অহা দেখি ড্ৰেকে সিদ্ধান্ত ল"লে। ক্লাউডক জীয়াই ৰাখিব বিচাৰিছিল যদিও প্ৰথমে ধৰিব লাগিছিল। কোনোবাই ক্ল"ডক ধৰা বুলি ক"লে হেডফোনত থকা কথাবোৰ শুনি থাকিবলৈ সি অতি সাৱধান আছিল, কিন্তু এই খেদা যিমানেই বেছি দিন চলি থাকিল সিমানেই নিশ্চিত হৈ পৰিল যে সন্মুখৰ মানুহজন ব্লাড কিঙৰ দ্বিতীয়জন।
  
  ড্ৰেকে বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলি এষ্টনৰ উইণ্ডশ্বিল্ডখন ভাঙি পেলালে। ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বিপজ্জনক স্কিডিঙৰ পিছত তেওঁ পুনৰ নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰি পলায়ন কৰা পৰ্ছেখনৰ ওপৰত দ্বিতীয় ৰাউণ্ড গুলিয়াই দিয়ে। গুলীয়ে তেওঁৰ পিঠিৰ ফালে ফালি পেলালে।
  
  গাড়ীখনৰ গতি কষ্টেৰে কমি গ"ল। সি নতুন ৰাস্তা এটাত উৰা মাৰিলে। লে মানছৰ চালকজনে গতি বৃদ্ধি কৰাৰ লগে লগে ড্ৰেকে গুলীচালনা কৰিলে, কাষৰ চামৰাৰ চিটখনত গুলীৰ আৱৰণ সিঁচৰতি হৈ পৰিল। টায়াৰবোৰত লক্ষ্য লোৱাৰ সময় আহি পৰিছে।
  
  কিন্তু ঠিক সেই মুহূৰ্ততে হেলিকপ্টাৰ এখনে সকলোৰে কাষেৰে জুম কৰি গ"ল, খোলা দুৱাৰৰ পৰা দুটা মূৰ্তি ওলাই আহিল। হেলিকপ্টাৰখনে পৰ্ছেৰ সন্মুখত ঘূৰি আহি কাষলৈ উৰি ফুৰিছিল। সতৰ্কবাণী গুলীয়ে তেওঁৰ সন্মুখৰ ৰাস্তাৰ পৰা টুকুৰাবোৰ ফালি পেলালে। ড্ৰাইভাৰৰ খিৰিকীৰে হাত এখন ওলাই আহি হেলিকপ্টাৰখনলৈ গুলী চলাবলৈ ধৰাত ড্ৰেকে অবিশ্বাসত মূৰটো জোকাৰিলে।
  
  নিমিষতে একেসময়তে তেওঁ ভৰিখন এক্সিলেটৰৰ পৰা আৰু হাত দুখন ষ্টিয়াৰিঙৰ পৰা আঁতৰাই লক্ষ্য লৈ উচ্চাকাংক্ষা, দক্ষতা আৰু অসাৱধানতাৰ চাৰ্জ এৰি দিলে। এলিচিয়াৰ ভাইপাৰখন নিজৰ গাড়ীত খুন্দা মাৰে। ড্ৰেকে পুনৰ নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰিলে, কিন্তু বন্দুকটো উইণ্ডশ্বিল্ডৰ মাজেৰে উৰি যোৱা দেখিলে।
  
  কিন্তু তেওঁৰ উন্মাদ শ্বটটোৱে কাম কৰিলে। পলায়ন কৰা চালকজনৰ কঁকালত গুলী মাৰিলে, এতিয়া গাড়ীখনৰ গতি কমি আহিল। ৰ"ব. ড্ৰেকে হঠাতে এষ্টনখন ৰখাই দিলে, জপিয়াই ওলাই আহিল আৰু খৰধৰকৈ পৰ্ছেৰ যাত্ৰীবাহী দুৱাৰখনৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল, বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলিবলৈ ৰৈ গ"ল আৰু গোটেই সময়খিনি ফিগাৰটোৰ মূৰত নিজৰ দৃষ্টি ৰাখিলে।
  
  "আপোনাৰ অস্ত্ৰটো পেলাই দিয়ক! কৰক!"
  
  "নোৱাৰো" উত্তৰ আহিল। "তুমি মোক চুদিবলৈ মোৰ বাহুত গুলী মাৰিছিলা, হে মূৰ্খ গাহৰি।"
  
  হেলিকপ্টাৰখনে আগলৈ উৰি থাকিল, তাৰ ৰ"টাৰবোৰে গৰ্জন কৰি উঠিল যেতিয়া তাৰ বজ্ৰপাতৰ ইঞ্জিনে মাটিখিনিকে জোকাৰি গ"ল।
  
  এলিচিয়াই ওচৰ চাপি আহি পৰ্ছেৰ চাইড মিৰ"ৰত গুলী চলালে। দল হিচাপে তেওঁলোকে বাওঁ আৰু সোঁফালে ঘূৰিছিল, দুয়োজনে চকাৰ পিছফালে থকা মানুহজনক ঢাকি ৰাখিছিল।
  
  মানুহজনৰ মুখত যন্ত্ৰণাৰ মুখখন ৰঙা পৰাৰ পিছতো ড্ৰেকে ফটোখনৰ পৰাই তেওঁক চিনি পালে। সেইটো আছিল ক্লড।
  
  ধন পৰিশোধ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে।
  
  
  * * *
  
  
  বেন ব্লেকে থতমত খাই জপিয়াই পৰিল যেতিয়া তেওঁৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। ড্ৰেকক অনুকৰণ কৰি তেওঁ ইভানেচেন্সলৈও সলনি হয়। "লষ্ট ইন পেৰাডাইজ"ত এমি লীৰ শীতল কণ্ঠই সেই মুহূৰ্তত সকলোৰে মেজাজৰ সৈতে একেবাৰে মিলি গৈছিল।
  
  পৰ্দাত ইণ্টাৰনেশ্যনেল নামৰ শিলালিপিটো ওলাল।ফোনটো তেওঁৰ পৰিয়ালৰ কোনো সদস্যৰ পৰা নহ"লহেঁতেন। কিন্তু, ৰাষ্ট্ৰীয় আৰ্কাইভৰ কামৰ পোহৰত যিকোনো সংখ্যক চৰকাৰী সংস্থাৰ পৰা হ"ব পাৰে।
  
  "হয়?"
  
  "বেন ব্লেক?"
  
  ভয়ে চোকা আঙুলিৰে তাৰ মেৰুদণ্ডত খোঁচ মাৰিলে। "এয়া কোন?"
  
  "মোক কওক". কণ্ঠ আছিল সংস্কৃতিবান, ইংৰাজী আৰু সম্পূৰ্ণ আত্মবিশ্বাসী। "এতিয়াই. বেন ব্লেকৰ লগত কথা পাতিব লাগেনে?"
  
  মুখৰ ভয়ানকতা পঢ়ি কেৰিনে তেওঁৰ ওচৰ পালেগৈ। "হয়".
  
  "জৰিমনা. বঢ়িয়া. ইমান কঠিন আছিল নেকি? মোৰ নাম ডেনিয়েল বেলমন্ট।"
  
  বেন প্ৰায় ফোনটো পেলাই দিলে। "কি? কেনে হ"ল তুমি-"
  
  সুন্দৰ হাঁহিৰ ধাৰা এটাই তেওঁক ৰখাই দিলে। "আৰাম. মাত্ৰ মোৰ বন্ধুক শিথিল কৰি দিয়ক। মই আচৰিত হৈছো, কম ক"বলৈ গ"লে, এলিচিয়া মাইলছ আৰু তোমাৰ প্ৰেমিকাক মোৰ... দক্ষতাৰ কথা কোৱা নাছিল।"
  
  বেনৰ মুখখন ফাটি গ"ল, এষাৰো ক"ব নোৱাৰিলে। কাৰিনে মুখেৰে কথাবোৰ ক"লে চোৰ? লণ্ডনৰ পৰা? তেওঁ নেকি?
  
  বেনৰ মুখখনে সকলো ক"লে।
  
  "মেকুৰীটোৱে তোমাৰ জিভাখন কামোৰিলে নেকি মিষ্টাৰ ব্লেক? হয়তো তুমি তোমাৰ ধুনীয়া ভনীয়েকক সজোৱা উচিত। কেনে আছে কৰিন?"
  
  বাইদেউৰ নামটো উলিয়ালে অলপ উল্লাসিত হৈ পৰিল। "মোৰ নম্বৰ ক'ৰ পৰা পালা?"
  
  "মোৰ প্ৰতি লাজ নকৰিবা। আপুনি মোক কোৱা সাধাৰণ অপাৰেচনটো কৰিবলৈ দুঘণ্টা সময় লাগিব বুলি সঁচাকৈয়ে ভাবিছেনে? নে শেষৰ চল্লিশ মিনিট মোৰ... উপকাৰীসকলৰ বিষয়ে অলপ জানি পাৰ কৰিলোঁ? হম? এইটোৰ লগত সময় উলিয়াওক ব্লেকি।"
  
  "মই তোমাৰ বিষয়ে একো নাজানো" বেনে প্ৰতিৰক্ষামূলকভাৱে ক"লে। "মই তোমাক পৰামৰ্শ দিলোঁ-" সি থমকি ৰ"ল। "মাজেদি-"
  
  "তোমাৰ প্ৰেমিকা? মোৰ নিশ্চয় আছিল। তাই মোক যথেষ্ট ভালকৈ চিনি পায়।"
  
  "এলিচিয়াৰ কথা কি ক"ব?" মানুহজনক ভাৰসাম্যৰ পৰা আঁতৰাই পেলাবলৈ চেষ্টা কৰি কেৰিনে চিঞৰি উঠিল। দুয়োজনেই ইমানেই আচৰিত আৰু ইমানেই অনভিজ্ঞ যে চিআইএক সকীয়াই দিয়াৰ কথাও তেওঁলোকৰ মনলৈ নাহিল।
  
  ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে নিস্তব্ধতা। "এই ছোৱালীজনীয়ে আচলতে মোক ভয় খুৱাইছে, সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে।"
  
  বেনৰ মগজুৱে যেন কাম কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। "মিষ্টাৰ বেলমণ্টে, আপোনাক কপি কৰিবলৈ কোৱা বস্তুটো অতি মূল্যৱান। ইমান মূল্যবান-"
  
  "বুজিলো।" কেপ্তেইন কুক আৰু তেওঁৰ এজন লোকে লিখিছিল। তিনিখন ভ্ৰমণৰ সময়ছোৱাত কুক ইতিহাসৰ আন যিকোনো ব্যক্তিতকৈ অধিক আৱিষ্কাৰ কৰিছিল।"
  
  "মই ঐতিহাসিক মূল্য বুজাব বিচৰা নাই" বেনে থতমত খালে। "মানে ই জীৱন ৰক্ষা কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। এতিয়া. আজি."
  
  "সঁচাকৈ?" বেলমন্টে যেন সঁচাকৈয়ে আগ্ৰহী আছিল। "প্লিজ টেল মি"।
  
  "মই নোৱাৰোঁ". বেন অলপ হতাশ অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে। "অনুগ্ৰহ কৰি. আমাক সহায় কৰক".
  
  বেলমণ্টে কয়, "ই ইতিমধ্যে আপোনাৰ ইমেইলত আছে। "কিন্তু মই যিজন সেইজন নহ"লোহেঁতেন যদিহে মই তোমাক মোৰ মূল্য কিমান দেখুৱাব নোৱাৰিলোঁহেঁতেন নহয়নে? ফূৰ্তি কৰক."
  
  বেলমণ্টে ফোনটো শেষ কৰিলে। বেন নিজৰ মোবাইলটো টেবুলত পেলাই দি কেইছেকেণ্ডমানৰ বাবে কম্পিউটাৰত ক্লিক কৰিলে।
  
  চেফৰ জাৰ্নেলৰ পৰা হেৰাই যোৱা পৃষ্ঠাবোৰ সম্পূৰ্ণ, গৌৰৱময় ৰঙেৰে ওলাইছিল।
  
  "লেভেলছ অৱ হেল" বেন ডাঙৰকৈ পঢ়িলে। "কুকে মাত্ৰ লেভেল ফাইভত উপনীত হ"ল আৰু তাৰ পিছত পিছুৱাই গ"ল। অ" মাই গড, সেইটো শুনিব পাৰিবানে কেৰিন? আনকি কেপ্তেইন কুকেও লেভেল ফাইভ অতিক্ৰম কৰিব নোৱাৰিলে। এই... এই..."
  
  "ফান্দৰ এক বিশাল ব্যৱস্থা।" কেৰিনে তাৰ কান্ধৰ ওপৰেৰে খৰধৰকৈ পঢ়িলে, তাইৰ ফটোগ্ৰাফিক মেম"ৰি অভাৰটাইম কাম কৰি। "এতিয়ালৈকে কল্পনা কৰা আটাইতকৈ ডাঙৰ, উন্মাদ ফান্দ ব্যৱস্থা।"
  
  "আৰু যদি ইমান ডাঙৰ আৰু বিপদজনক আৰু বিশৃংখল হয়..." বেন তাইৰ ফালে ঘূৰি চালে। "ইয়াৰ ফলত যি অলৌকিক কাৰ্য্যৰ বিশালতা আৰু তাৎপৰ্য্য কল্পনা কৰক।"
  
  "অবিশ্বাস্য" কেৰিনে ক"লে আৰু আৰু পঢ়িলে।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে ক্ল"ডক শ্বট ডাউন গাড়ীখনৰ পৰা উলিয়াই আনি মোটামুটিকৈ ৰাস্তাত পেলাই দিলে। তেওঁৰ বিষৰ চিঞৰ-বাখৰে বতাহ ভাঙি পেলায়, হেলিকপ্টাৰখনৰ গৰ্জনকো ডুবাই পেলায়।
  
  "মূৰ্খসকল! কেতিয়াও বন্ধ নকৰিবা। তেওঁ সদায় জয়ী হয়। ধিক্কাৰ, মোৰ বাহুটো বিষাইছে, হে হাৰামী!"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ মেচিনগানটো হাতৰ দৈৰ্ঘ্যলৈ আনি ক্ল"ডৰ বুকুত আঁঠু লৈছিল। "মাত্ৰ কেইটামান প্ৰশ্ন বন্ধু। তেতিয়া ডাক্তৰে আপোনাক সঁচাকৈয়ে সোৱাদযুক্ত গোবৰেৰে ভৰাই পাম্প কৰিব। কোভালেংকো ক'ত? সি ইয়াত আছে নেকি?"
  
  ক্লডে প্ৰায় বিৰক্ত হৈ তাক শিলৰ দৰে মুখ এখন দিলে।
  
  "ঠিক আছে, আৰু সহজ কিবা এটা চেষ্টা কৰোঁ। এড ব'ড্ৰ'। ক'ত আছে সি?"
  
  "তেওঁ ৱিকি-ৱিকি শ্বাটলখন লৈ ৱাইকিকিলৈ উভতি গ"ল।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে। "বাকী দুটা ৰেঞ্চ ক"ত?"
  
  "অদৃশ্য হৈ গ"ল।" ক্লাউডৰ মুখখন ভাঙি হাঁহি এটা মাৰিলে। "এভৰিথিং ইজ লষ্ট"।
  
  "ইট'ছ এনাফ"। এলিচিয়াই ড্ৰেকৰ কান্ধৰ ওপৰেৰে শুনিলে। বন্দুকটো ক্লাউডৰ মুখলৈ আঙুলিয়াই তাই ঘূৰি ফুৰিলে আৰু সাৱধানে বুটটো ক্লাউডৰ ছিন্নভিন্ন কঁকালত থৈ দিলে। তৎক্ষণাত চিঞৰ এটাই বতাহ বিভাজিত কৰি পেলালে।
  
  "আমি এইটো তোমাৰ ইচ্ছামতে লৈ যাব পাৰো," ড্ৰেকে ফুচফুচাই ক"লে। "ইয়াত তোমাৰ পক্ষত কোনো নাই বন্ধু। সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণৰ বিষয়ে আমি সচেতন। হয় কথা পাতিব নহয় চিঞৰিব। মোৰ বাবে কোনো কথা নাই।"
  
  "ৰ"ব!" ক্লাউডৰ কথাবোৰ প্ৰায় বুজিব নোৱাৰা হৈ পৰিছিল। "পুহ...প্লিজ।"
  
  "দেট'ছ বেটাৰ"। এলিচিয়াই হেঁচাটো অলপ কমাই দিলে।
  
  "মই... ব্লাড ৰজাৰ লগত বহু বহু বছৰ ধৰি আছো।" ক্লডে থু পেলালে। "কিন্তু এতিয়া সি মোক এৰি থৈ গৈছে। মোক মৰিবলৈ এৰি দিয়ে। গাহৰিৰ দেশত পচি যোৱা। আপোনাৰ গাধটো ঢাকিবলৈ। হয়তো নহয়।" ক্লডে উঠি বহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। "বিষ্ঠা".
  
  সকলোৱে সতৰ্ক হৈ পৰিল, ড্ৰেকে পিষ্টল এটা উলিয়াই ক্ল"ডৰ মূৰৰ খুলিটোলৈ লক্ষ্য কৰিলে। "শান্তভাৱে"।
  
  "এই কথাত সি অনুশোচনা কৰিব।" ক্লড কাৰ্যতঃ খঙত উতলি উঠিছিল। "তেওঁৰ ভয়ানক প্ৰতিশোধৰ প্ৰতি মই আৰু গুৰুত্ব নিদিওঁ।" তেওঁৰ সুৰৰ পৰা কটুক্তি ছিটিকি উঠিল। "মোৰ একো গুৰুত্ব নাই।" এতিয়া মোৰ আৰু জীৱন নাই।"
  
  "আমি বুজি পাওঁ।" এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "তুমি তোমাৰ চুদাচুদি প্ৰেমিকক ঘৃণা কৰা। মাত্ৰ চেক্সি সৈনিকৰ প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দিয়ক।"
  
  ড্ৰেকৰ ইয়াৰপিছত বিপ শব্দ এটা হ"ল। এটা ধাতুৰ কণ্ঠই ক"লে: "প্ৰথম পৰ্টেল ডিভাইচটো পোৱা গৈছে। কোভালেংকোৱে সেইটো এৰি যোৱা যেন লাগে।"
  
  ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই এলিচিয়ালৈ চমুকৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। এনে সময়ত ব্লাড ৰজাই পৰ্টেল ডিভাইচটো কিয় এৰিব?
  
  সহজ উত্তৰ। তাৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  
  "কোভালেংকোৱে ডাইমণ্ড হেডৰ নেতৃত্ব দিয়ে, নহয়নে? পেলেৰ দুৱাৰলৈ, বা নৰকলৈ, বা আন কিবা এটালৈ। সেইটোৱেই তাৰ চূড়ান্ত লক্ষ্য নহয়?"
  
  ক্লডে মুখ এখন কৰিলে। "তেওঁ পোৱা এই কিংবদন্তিটো এটা আৱেগ হৈ পৰিল। সকলো সপোনতকৈ ধনী মানুহ। যি মন যায় পাব পৰা মানুহ। কি কৰি আছে সি?
  
  "তেওঁৰ কেতিয়াও নাথাকিব পৰা কিবা এটাৰ ওপৰত আকৰ্ষিত?" এলিচিয়াই পৰামৰ্শ দিলে।
  
  "ইমান স্মাৰ্ট, ইমান সম্বলশালী মানুহ এজন ৰাতিটোৰ ভিতৰতে নিউৰটিক ইডিয়টলৈ ৰূপান্তৰিত হ"ল। সি জানে সেই অভিশপ্ত আগ্নেয়গিৰিটোৰ তলত কিবা এটা আছে। সি সদায় বিৰবিৰাইছিল যে সিয়েই শ্ৰেষ্ঠ ৰান্ধনী। এই কুক আচলতে ভয়তে পিছলৈ ঘূৰি গ"ল। কিন্তু ডিমিট্ৰি কোভালেংকো নহয়, ৰক্তাক্ত ৰজা নহয়; তেওঁ আগবাঢ়ি গ"লহেঁতেন।"
  
  আনকি ড্ৰেকেও আগজাননীৰ ঢৌ অনুভৱ কৰিলে। "কুক পিছলৈ ঘূৰি গ"ল নেকি? তলত কি হ"ল?"
  
  ক্লডে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে, তাৰ পিছত বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "কোনেও নাজানে. কিন্তু অনুমান কৰিছোঁ কোভালেংকোৱে প্ৰথমে জানিব। এতিয়া সি তালৈ যোৱাৰ পথত।"
  
  এই তথ্য পাই ড্ৰেকৰ হৃদয় জপিয়াই উঠিল। সি এতিয়া তালৈ যোৱাৰ পথত। এটা সময় আছিল।
  
  এই সময়লৈকে মাই আৰু আধা ডজন সৈনিক তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহিছিল। সকলোৱে আগ্ৰহী মনোযোগেৰে শুনিলে।
  
  ড্ৰেকৰ মনত পৰিল আগন্তুক কামটো। "আমাক ৰেঞ্চৰ স্থান লাগে। আৰু আমি এড ব"ড্ৰ"ক বিচাৰো।"
  
  ক্লডে তথ্যখিনি ৰিলে কৰিলে। আৰু দুখন ৰেঞ্চ, এটা কাউয়াইত, আনখন বিগ আইলেণ্ডত। বৌড্ৰ" কাউয়াইলৈ যোৱাৰ পথত আছিল।
  
  "সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণৰ কথা কি ক"ব?" মাই মনে মনে সুধিলে। "এইটো আন এটা কৌশল নেকি?"
  
  আৰু এতিয়া ক্ল"ডৰ মুখখন সঁচাকৈয়ে ইমানেই হতাশা আৰু দুখ-কষ্টত টানি গ"ল যে ড্ৰেকৰ পেটটো মজিয়াৰ মাজেৰে পৰি গ"ল।
  
  "নহয়". ক্লডে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "তেওঁলোক বাস্তৱিক। যিকোনো মুহূৰ্ততে খুলিব পাৰে।"
  
  
  ছয়বিংশ অধ্যায়
  
  
  বেন আৰু কেৰিনে খিৰিকীখনৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল, প্ৰত্যেকেই হাতত কেপ্তেইন কুকৰ গোপন জাৰ্নেলৰ কপি এটা লৈ। তেওঁলোকে ইয়াত থকা উন্মাদনাবোৰ পঢ়ি পুনৰ পঢ়ি থাকোঁতে বেনে ভনীয়েকক ব্লাড ৰজাৰ অদ্ভুত আচৰণৰ বিষয়ে প্ৰশ্ন কৰিলে।
  
  "কোভালেংকোৱে নিশ্চয় এই ভ্ৰমণলৈ যোৱাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল যেতিয়া পৰ্টেবল ডিভাইচবোৰ পোৱা গৈছিল। যোৱা কেইসপ্তাহমানৰ ভিতৰত সকলো আয়োজন কৰিবলৈ তেওঁ অতি ভালদৰে প্ৰস্তুত।"
  
  "বছৰ বছৰ" কেৰিনে বিৰবিৰাই উঠিল। "বছৰ বছৰ ধৰি পৰিকল্পনা, অনুশীলন আৰু সঠিক চকাত তেল দিয়া। কিন্তু এই বিশাল অপাৰেচনটোৰ ৰিস্ক লৈ তেওঁ কিয় বাৰ্মুডালৈ অলপ জাউণ্ট কৰিছিল?"
  
  বেন পঢ়ি থকা এটা অংশত মূৰ জোকাৰিলে। "পাগলৰ কথা। মাত্ৰ পাগল। মাত্ৰ এটা কথাই তাক এই কামটো কৰিবলৈ বাধ্য কৰিব পাৰিছিল, ছিছ।"
  
  কাৰিনে দূৰৈৰ সাগৰখনলৈ চালে। "তেওঁ ডাইমণ্ড হেডৰ সৈতে জড়িত ডিভাইচৰ বিষয়ে কিবা এটা দেখিছিল।"
  
  "হয়, কিন্তু কি?"
  
  "বাৰু, শেষত, স্পষ্টভাৱে বৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ একোৱেই নহয়।" ব্লাড কিঙৰ ৰেঞ্চৰ পৰা কেমেৰাৰ ছবি সম্প্ৰচাৰ হোৱাৰ সময়ত তেওঁলোকে মূৰ জোকাৰি থকা চাই থাকিল। তেওঁলোকে জানিছিল যে মেগালোমেনিয়াকে পৰ্টেল ডিভাইচটো এৰি থৈ গৈছে। "তাৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  "বা সি বিশ্বাস কৰে যে সি কেৱল ইচ্ছামতে ঘূৰাই ল"ব পাৰে।"
  
  তেওঁলোকৰ পিছফালে, অপাৰেচনেল আপলিংকত, তেওঁলোকে শুনিলে যে ড্ৰেকে ইমান দিনে ক্ল"ডৰ পৰা উলিওৱা তথ্যবোৰ চিঞৰি উঠে।
  
  বেন কেৰিনক চাই চকু টিপিয়াই দিলে। "তেওঁ কয় যে ব্লাডি কিং ইতিমধ্যে ডাইমণ্ড হেডত আছে। ইয়াৰ অৰ্থ-"।
  
  কিন্তু কেৰিনৰ অভাৱনীয় চিঞৰটোৱে পিছৰ শব্দবোৰ ডিঙিত নিথৰ হৈ পৰিল। সি তাইৰ চাৱনিৰ পিছে পিছে গৈ চকু দুটা সৰু কৰি অনুভৱ কৰিলে যে তাৰ পৃথিৱীখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে।
  
  ৱাইকিকি বিচৰ কাষৰ হোটেলৰ খিৰিকীৰে একাধিক বিস্ফোৰণৰ ক"লা ধোঁৱা ওলাই আহিছিল।
  
  চৌপাশৰ অফিচবোৰৰ পৰা অহা কোলাহলবোৰক আওকাণ কৰি বেন দৌৰি বেৰৰ ওচৰলৈ গৈ টিভিটো অন কৰিলে।
  
  তাৰ মোবাইল ফোনটো বাজি উঠিল। এইবাৰ তাৰ দেউতাক। সিহঁতেও নিশ্চয় টিভি চাই আছে।
  
  
  * * *
  
  
  পণবন্দী লোৱা বা প্ৰতিৰোধৰ বাকী থকা কেইটামান পকেটক পৰাস্ত কৰাত ব্যস্ত নোহোৱা ড্ৰেক আৰু সৈন্যসকলে নিজৰ আইফোনত এই সম্প্ৰচাৰ দেখিছিল। তেওঁলোকৰ ইউনিট কমাণ্ডাৰ জনছন নামৰ এজন ব্যক্তিয়ে সামৰিক এণ্ড্ৰইড ডিভাইচত হেক কৰি হ"ন"লুলুৰ মোবাইল কমাণ্ড পোষ্টৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ যোগাযোগ কৰে, কাৰণ এই পৰিঘটনাবোৰ ঘটিছিল।
  
  "ৱাইকিকিৰ তিনিখন হোটেলত বোমা বিস্ফোৰণ ঘটিছিল," কমাণ্ডাৰজনে পুনৰ ক"লে। "মই আওৰাই কওঁ। তিনি. আমি উপকূলৰ পৰা পশ্চিম দিশলৈ জাহাজ চলাওঁ। কালাকুৱাউ ৱাইকিকি। ৱেভ টু ওহানা।" সেনাপতিজনে এমিনিটমান শুনিলে। "খালী কোঠাত যেন বিস্ফোৰণ ঘটিছে, আতংকৰ সৃষ্টি কৰিছে... খালী কৰা হৈছে... প্ৰায়... বিশৃংখলতা। হনোলুলুৰ জৰুৰীকালীন সেৱাসমূহ সীমালৈকে টানি অনা হৈছে।"
  
  "এইটোৱেই সকলো?" ড্ৰেকে আচলতে কিছু সকাহ অনুভৱ কৰিলে। ইয়াতকৈও বহুত বেয়া হ"ব পাৰিলেহেঁতেন।
  
  "ৰ"বা-" সেনাপতিৰ মুখখন পৰি গ"ল। "অ' নহয়"।
  
  
  * * *
  
  
  টিভিৰ পৰ্দাত দৃশ্যবোৰ চুইচ অন হোৱাটো বেন আৰু কেৰিনে ভয়তে চাই থাকিল। শীঘ্ৰে হোটেলসমূহ খালী কৰা হ"ল। পুৰুষ-মহিলা দৌৰিছিল, ঠেলি দিছিল আৰু পৰিছিল। সন্তানক জোৰেৰে সাৱটি ধৰি চিঞৰি চিঞৰি, আপোনজনক ৰক্ষা কৰিলে আৰু কান্দিলে। হোটেলৰ কৰ্মচাৰীসকলে কঠোৰ আৰু ভয় খোৱা যেন লাগিলেও নিয়ন্ত্ৰণ বজাই ৰাখি পিছত আহিল। আৰক্ষী আৰু অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ লোকে লবী আৰু হোটেলৰ কোঠাত প্ৰৱেশ আৰু প্ৰস্থান কৰিছিল আৰু প্ৰতিখন হোটেলৰ সন্মুখত তেওঁলোকৰ উপস্থিতি অনুভৱ কৰা হৈছিল। হেলিকপ্টাৰখন উৰি অহাৰ লগে লগে টেলিভিছনৰ ছবিখন ম্লান হৈ পৰিল, ৱাইকিকি আৰু ইয়াৰ সিপাৰৰ ৰোলিং হিলছ, ডাইমণ্ড হেড আগ্নেয়গিৰিৰ মহিমা আৰু বিশ্ববিখ্যাত কুহিও বিচৰ এক ভয়ংকৰ দৃশ্য উন্মোচন কৰিলে, যিটো এতিয়া ধোঁৱা উলিওৱা উচ্চ হোটেলৰ আচৰিত দৃশ্যই বিকৃত কৰিছে আৰু তেওঁলোকৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত দেৱাল আৰু খিৰিকীৰ পৰা শিখা।
  
  টিভিৰ পৰ্দাখন আকৌ ক্লিক কৰিলে। বেন হাঁহিলে আৰু কেৰিনৰ হৃদয়খন জপিয়াই উঠিল। ইজনে সিজনৰ লগত কথাও পাতিব পৰা নাছিল।
  
  সমগ্ৰ বিশ্বৰ সম্পূৰ্ণ দৃষ্টিগোচৰ হোৱা চতুৰ্থখন হোটেল জব্দ কৰে মুখা পিন্ধা সন্ত্ৰাসবাদীয়ে। তেওঁলোকৰ বাটত বাধাৰ সৃষ্টি কৰা যিকোনো ব্যক্তিক ফুটপাথত গুলীচালনা কৰা হৈছিল। শেষৰ মানুহজনে ঘূৰি আহি উৰি থকা হেলিকপ্টাৰখনলৈ মুঠি জোকাৰিলে। হোটেলত প্ৰৱেশ কৰি দুৱাৰত তলা লগোৱাৰ আগতে ৰখাই থোৱা টেক্সিৰ কাষত কুঁজৰাই থকা এজন সাধাৰণ নাগৰিকক গুলীয়াই হত্যা কৰে।
  
  "অ' মাই গড"। কাৰিনৰ মাতটো নিস্তব্ধ হৈ পৰিছিল। "ভিতৰৰ দুখীয়া মানুহবোৰৰ কথা কি ক"ব?"
  
  
  * * *
  
  
  সেনাপতিজনে তেওঁলোকক ক"লে, "ৰাণী আলা মোৱানাক অস্ত্ৰধাৰী লোকে আক্ৰমণ কৰিছে। "নিৰ্ণায়কভাৱে। মাস্ক পিন্ধি। মাৰিবলৈ ভয় কৰা নাই।" সি নিজৰ হত্যাকাৰী দৃষ্টি ক্ল"ডৰ ফালে ঘূৰাই দিলে। "আৰু কিমান আক্ৰমণ হ"ব হে দুষ্ট হাৰামী?"
  
  ক্লাউডক ভয় খোৱা যেন লাগিল। "কোনোৱেই নাই"-তেওঁ ক"লে। "অন অ"আহু।"
  
  ড্ৰেকে আঁতৰি গ"ল। সি ভাবিব লগা হ"ল। তেওঁ নিজকে পুনৰ দিশ নিৰ্ধাৰণ কৰিবলগীয়া হ"ল। কোভালেংকোৱে এইটোৱেই বিচাৰিছিল, তেওঁলোক সকলোকে বিচলিত কৰি ৰাখিবলৈ। কথাটো আছিল যে কোভালেংকোৱে জানিছিল যে ডাইমণ্ড হেডৰ গভীৰত কিবা এটা আচৰিত ধৰণৰ লুকাই আছে, আৰু তেওঁ তাৰ ওপৰত দাবী উত্থাপন কৰাৰ পথত আগবাঢ়িছে।
  
  আনকি এই আক্ৰমণৰ ভয়ানকতাক আগুৰি ধৰিব পৰা কিবা এটা।
  
  তেওঁৰ একাগ্ৰতা ঘূৰি আহিল। ইয়াত একো সলনি হোৱা নাই। আক্ৰমণৰ সময় নিখুঁতভাৱে নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছিল। একে সময়তে জোৱান, সেনা আৰু জৰুৰীকালীন সেৱাক অক্ষম কৰি তুলিছিল। কিন্তু একো সলনি হোৱা নাই।তেওঁলোকে ব্লাড ৰজাক বিচাৰি নাপালে, গতিকে-
  
  প্লেন বি কাৰ্যকৰী কৰা হ"ল।
  
  ড্ৰেকে মে আৰু এলিচিয়াক ইংগিত দিলে। ইতিমধ্যে হেডেন আৰু কিনিমাকা ঘনিষ্ঠ হৈ পৰিছিল। ডাঙৰ হাৱাইয়ানজনক শ্বেল শ্বক কৰা যেন লাগিল। ড্ৰেকে তাক আঙুলিয়াই ক"লে: "আপুনি এইটোৰ বাবে সাজু নেকি, মানো?"
  
  কিনিমাকাই প্ৰায় গুৰগুৰাই উঠিল। "মই ডাম্ ৰাইট।"
  
  "প্লেন বি," ড্ৰেকে ক"লে। "কোভালেংকো ইয়াত নাই, গতিকে আমি ইয়াত আবদ্ধ হৈ আছো। বাকী জোৱানসকলে এই কথা এক মিনিটৰ ভিতৰতে বুজিব। হেডেন আৰু মে, আপুনি কাউয়াইৰ আক্ৰমণত যোগদান কৰিছে। মানো আৰু এলিচিয়া, আপুনি বিগ আইলেণ্ডত আক্ৰমণত যোগদান কৰিছে। সেই ৰেঞ্চবোৰলৈ যাওক। যিমান পাৰে সঞ্চয় কৰক। আৰু এলিচিয়া..." তাৰ মুখখন খোদিত বৰফলৈ পৰিণত হ"ল। "মই তোমাৰ ওপৰত ভৰসা কৰি আছো হত্যা কৰিবলৈ। সেই হাৰামী বৌড্ৰ"ক এটা নিষ্ঠুৰ মৃত্যু হ"বলৈ দিয়ক।"
  
  এলিচিয়াই মাত দিলে। মাই আৰু এলিচিয়াক পৃথক কৰি ৰখাটো ড্ৰেকৰ ধাৰণা আছিল যেতিয়া তেওঁলোকে বুজি পাইছিল যে তেওঁলোকে নিজৰ দলটোক বিভাজিত কৰিব লাগিব। তেওঁ নিবিচাৰিছিল যে ওৱেলছৰ মৃত্যু আৰু অন্যান্য গোপনীয়তা জীৱন ৰক্ষা আৰু শত্ৰুক ৰখাৰ মাজত আহিব।
  
  ক্ল"ডৰ উচ্চস্বৰৰ মাতটোৱে ড্ৰেকৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। "কোভালেংকোৱে কেৱল আপোনাৰ মনোযোগ আকৰ্ষণ কৰিবলৈ অ"আহু, কাউয়াই আৰু বিগ আইলেণ্ডত আক্ৰমণৰ বাবে ধন আগবঢ়াইছিল। বিভাজিত কৰি তোমাক জয় কৰা। এই মানুহজনক হৰিব নোৱাৰি। বছৰ বছৰ ধৰি সি প্ৰস্তুতি চলাই আছে।"
  
  মেট ড্ৰেকে নিজৰ অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলিলে। "সেইবাবেই মই তাৰ পিছে পিছে গেটছ অৱ হেলৰ মাজেৰে গৈ চুদাচুদি চয়তানক খুৱাই দিম।" তেওঁ কাৰ্গো হেলিকপ্টাৰখনৰ ফালে আগবাঢ়িল। "আহা ৰাইজ। লোড আপ।"
  
  
  * * *
  
  
  বেন খৰধৰকৈ ঘূৰি গ"ল যেতিয়া তেওঁৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। সেইটো আছিল ড্ৰেক
  
  "সাজু?"
  
  "হাই মেট। আপুনি নিশ্চিত নেকি? সঁচাকৈয়ে আমি গুচি যাম নেকি?"
  
  "আমি সঁচাকৈয়ে গুচি যাম। এতিয়াই. ডেনিয়েল বেলমণ্টেৰ পৰা যিখিনি লাগে সেইখিনি পাইছিলা নেকি?"
  
  "হয়. কিন্তু সি অলপ দুৰ্বল-"
  
  "জৰিমনা. লাভা নলীৰ আটাইতকৈ ওচৰৰ প্ৰৱেশদ্বাৰটো পিনপইণ্ট কৰি দিছেনে?"
  
  "হয়. ডাইমণ্ড হেডৰ পৰা প্ৰায় দুমাইলমান গেটযুক্ত কমিউনিটি আছে। হাৱাই চৰকাৰেও একেদৰেই প্ৰতিটো জনাজাত প্ৰৱেশদ্বাৰ বন্ধ কৰি দিছিল। বেছিভাগ ক্ষেত্ৰতে ইয়াৰ দ্বাৰা এটা দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ শিশুকো সোমাবলৈ বাধা দিয়া নহয়।"
  
  "একোৱেই সহায় নকৰে। শুনা বেন। কেৰিনক ধৰি কাৰোবাক সেই লাভা টিউবলৈ লৈ যাবলৈ দিয়ক। মোলৈ স্থানাংক পঠাওক। এতিয়াই কৰক "।
  
  "আপুনি ছিৰিয়াছ নেকি? তলত কি আছে আমাৰ কোনো ধাৰণা নাই। আৰু এই ফান্দ ব্যৱস্থাটো? এইটো নিষ্ঠুৰতাৰ বাহিৰত।"
  
  "সাহস, বেন। বা, ডেফ লেপাৰ্ডে কোৱাৰ দৰে - ৰক কৰোঁ আহক। " ৷
  
  বেন নিজৰ ফোনটো টেবুলত থৈ দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। কাৰিনে তাৰ কান্ধত হাতখন থৈ দিলে। দুয়ো টিভিলৈ চালে। উপস্থাপকৰ কণ্ঠত উত্তেজিত হৈ পৰিছিল।
  
  "...এয়া আগতে কেতিয়াও দেখা নোপোৱা পৰিসৰৰ সন্ত্ৰাসবাদ।"
  
  "ড্ৰেকে ঠিকেই কৈছে" বেনে ক"লে। "আমি যুদ্ধত আছো। আমি আমাৰ শত্ৰুৰ মুখ্য সেনাপতিক উফৰাই পেলোৱাটো প্ৰয়োজন।"
  
  
  সাতাবিংশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে ডেল্টা দলৰ আঠজন সদস্যক গোটাই লৈছিল, যিসকলক গভীৰ গুহাসমূহৰ অন্বেষণৰ প্ৰয়োজন হ"লে তেওঁক নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। তেওঁলোক আছিল বিভাগটোৰ আপেক্ষিক প্ৰবীণ, আটাইতকৈ অভিজ্ঞ, আৰু প্ৰতিজন ব্যক্তিয়ে এবাৰ কোনোবা নহয় কোনোবা ভগৱান পৰিত্যক্ত ঠাইত নিজৰ নিজৰ অপাৰেচন কৰিছিল।
  
  হেলিকপ্টাৰত উঠাৰ আগতে ড্ৰেকে বন্ধুসকলৰ সৈতে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ওলাই আহিল। ইতিমধ্যে ব্লাড ৰজাই হাৱাই আৰু চৰকাৰী বাহিনীক বিভাজিত কৰি পেলাইছিল, এতিয়া তেওঁ সিহঁতক পৃথক কৰিবলৈ ওলাইছিল।
  
  "নিৰাপদে থাকক।" ড্ৰেকে পাল পাতি সকলোৰে চকুলৈ চালে। হেডেন। মাই। এলিচিয়া। কিনিমাকা। "আমি আৰু এৰাতি নৰকত কটাব লাগিব, কিন্তু কাইলৈ আমি সকলোৱে মুক্ত হ"ম।"
  
  মানোৰ পৰা মাত আৰু গুণগুণনি আহিল।
  
  "বিশ্বাস কৰক" ড্ৰেকে ক"লে আৰু হাতখন আগবঢ়াই দিলে। আৰু চাৰিখন হাত তেওঁৰ ফালে আহিল। "মাত্ৰ জীয়াই থাকক ল"ৰাহঁত।"
  
  এইবুলি কৈ সি ঘূৰি আহি ৰৈ থকা হেলিকপ্টাৰখনৰ ফালে দৌৰি গ"ল। ডেল্টা স্কোয়াডে তেওঁলোকৰ সঁজুলিবোৰ শেষ কৰি আছিল আৰু এতিয়া তেওঁ বৰ্ডত উঠি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ ঠাই ল"লে। "হাই গাইজ"। তেওঁৰ ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ উচ্চাৰণ আছিল শক্তিশালী। "এই ভদকা তিয়াই থকা গাহৰিটো ফালি পেলাবলৈ সাজু?"
  
  "বুয়া!"
  
  "ফাক।" ড্ৰেকে পাইলটজনক হাত জোকাৰিলে, পাইলটে তেওঁলোকক বতাহত তুলি লৈ গ"ল। শেষবাৰৰ বাবে ৰেঞ্চখনলৈ উভতি চালে আৰু দেখিলে যে বন্ধুসকলে এতিয়াও একেটা বৃত্ততে থিয় হৈ তাক যোৱাটো চাই আছে।
  
  তেওঁ আকৌ কেতিয়াবা তেওঁলোক সকলোকে জীয়াই থকা দেখিবনে?
  
  যদি তেওঁ এই কাম কৰিলেহেঁতেন তেন্তে গুৰুতৰ হিচাপ-নিকাচ হ"লহেঁতেন। তেওঁ কিছু ক্ষমা খুজিব লাগিব। কিছুমান ভয়ংকৰ বাস্তৱৰ লগত তেওঁ সহমতত উপনীত হ"ব লাগিব। কিন্তু কোভালেংকোৰ মৃত্যুৰ লগে লগে ই সহজ হ"লহেঁতেন৷ কেনেডীৰ প্ৰতিশোধ লোৱা হ"লহেঁতেন, যদিহে ৰক্ষা নহ"লহেঁতেন। আৰু এতিয়া যেতিয়া সি দৃঢ়ভাৱে ৰক্তাক্ত ৰজাৰ খোজত উঠিল, তেতিয়া ইতিমধ্যে তাৰ আত্মা অলপ ওপৰলৈ উঠি গৈছিল।
  
  কিন্তু মে আৰু এলিচিয়াৰ মাজৰ চূড়ান্ত হিচাপ-নিকাচটোৱে হয়তো এই সকলোবোৰ মূৰত ঘূৰাই আনিব পাৰে। সিহঁতৰ মাজত কিবা এটা বিশাল, কিবা এটা ভয়ংকৰ। আৰু যিয়েই নহওক, ড্ৰেক জড়িত হৈ আছে। আৰু কুঁৱা।
  
  হেলিকপ্টাৰখন বেনৰ স্থানাংকত উপস্থিত হ"বলৈ বেছি সময় নালাগিল। পাইলটে সেইবোৰ সৰু কমপ্লেক্সটোৰ পৰা প্ৰায় এশ গজ দূৰৈৰ সমতল মাটিত নমাই দিলে। ড্ৰেকে দেখিলে যে বেন আৰু কেৰিনে ইতিমধ্যে ওখ বেৰখনত পিঠি দি বহি আছে। টেনচনত তেওঁলোকৰ মুখখন সম্পূৰ্ণ বগা হৈ পৰিছিল।
  
  অলপ সময়ৰ বাবে তেওঁক পুৰণি ড্ৰেক হোৱাৰ প্ৰয়োজন আছিল। এই মিছনত বেন ব্লেকৰ প্ৰয়োজন আছিল তেওঁৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত, তেওঁৰ শীতল অৱস্থাত আৰু বেন সকলো চিলিণ্ডাৰতে গুলী চলাই থকাৰ সময়তে কেৰিনে ইয়াৰ পৰা খাদ্য গ্ৰহণ কৰি আছিল। মিছনৰ সফলতা নিৰ্ভৰ কৰিছিল তেওঁলোক সকলোৱে নিজৰ জীৱনৰ সৰ্বোত্তম অৱস্থাত থকাৰ ওপৰত।
  
  ড্ৰেকে ডেল্টাৰ সৈন্যসকলক ইংগিত দি হিংস্ৰ বতাহৰ ধুমুহাই আগুৰি থকা হেলিকপ্টাৰখনৰ পৰা ওলাই আহি বেন আৰু কেৰিনৰ ফালে দৌৰি গ"ল। "সকলো ঠিকেই আছে?" সি চিঞৰি উঠিল। "আপুনি ল"গবোৰ আনিছিল নেকি?"
  
  বেন মাত দিলে, এতিয়াও অলপ নিশ্চিত নহয় যে পুৰণি বন্ধুজনৰ প্ৰতি কেনে অনুভৱ কৰিব। কেৰিনে মূৰৰ পিছফালে চুলিখিনি বান্ধিবলৈ ধৰিলে। "আমি সম্পূৰ্ণ লোড হৈছো ড্ৰেক। আশাকৰোঁ তুমি কিবা এটা ডাম্ ভাল কথা ঘূৰাই আনিলা।"
  
  ডেল্টা সৈন্যই তেওঁলোকৰ চাৰিওফালে ভিৰ কৰিছিল। ড্ৰেকে এজন মানুহৰ বাবে হাত চাপৰি বজাইছিল, ডিঙিত আৰু বাহুত বাইকাৰৰ দৰে টেটু থকা এজন ডাঙৰ দাড়ি থকা ব্যক্তি। "এইজন মোৰ নতুন বন্ধু, কল চাইন হৈছে কোমোডো, আৰু এইটো তেওঁৰ দল। টিম, মোৰ পুৰণি বন্ধু বেন আৰু কেৰিন ব্লেকক লগ কৰক।"
  
  সকলোতে মূৰ দুপিয়াই গুৰুগুৰু শব্দ হৈছিল। হাৱাইৰ এটা বিখ্যাত লাভা টিউবৰ পৰা মানুহক নামিবলৈ বাধা দিয়া প্ৰতীকী পেডলকটো বাছি উলিওৱাত দুজন সৈনিক ব্যস্ত আছিল। কেইমিনিটমানৰ পাছত সিহঁত পিছুৱাই গ"ল আৰু গেটখন খোলা থাকিল।
  
  ড্ৰেক চৌহদটোত প্ৰৱেশ কৰিলে। পকী প্লেটফৰ্মৰ পৰা ধাতুৰ দুৱাৰ এখনলৈ গৈছিল যিটো সুৰক্ষিতভাৱে তলা লগোৱা আছিল। সোঁফালে এটা ওখ পোষ্ট থিয় হৈ আছিল, তাৰ ওপৰত ঘূৰ্ণনশীল নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ কেমেৰাই সেই অঞ্চলটো জৰীপ কৰিছিল। কোমোডোৱে একেখিনি সৈনিককে দুৱাৰখনৰ যত্ন ল"বলৈ আগলৈ হাত জোকাৰিলে।
  
  "মই আৰু মোৰ মানুহবোৰে কি কামত সোমাবলৈ ওলাইছো সেই বিষয়ে তোমালোকৰ কিবা ইংগিত আছেনে?" কোমোডোৰ হুৰহুৰাই মাতটোৱে বেনক মুখখন কুঁজৰাই তুলিলে।
  
  বেন ক"লে, "ৰবাৰ্ট বেডেন-পাৱেলৰ ভাষাত। "বি ৰেডি"।
  
  কেৰিনে আৰু ক"লে: "যিকোনো কামৰ বাবে।"
  
  বেন ক"লে, "সেইটোৱেই বয় স্কাউটৰ মূলমন্ত্ৰ।"
  
  কোমোডোৱে মূৰ জোকাৰি উশাহৰ তলত "গীকছ" বুলি বিৰবিৰাই উঠিল।
  
  বেন নিজকে ৰুক্ষ চেহেৰাৰ সৈনিকজনৰ পিছফালে থিয় দিলে। "যি নহওক, তোমাক কিয় কোমোডো বুলি কয়? তোমাৰ কামোৰ বিষাক্ত নেকি?"
  
  ডেল্টাৰ অধিনায়কে সঁহাৰি জনোৱাৰ আগতেই ড্ৰেকে বাধা দিলে। "তেওঁলোকে হয়তো ইয়াক লাভা টিউব বুলি ক"ব পাৰে, কিন্তু তথাপিও ই এটা সাধাৰণ পুৰণি কালৰ সুৰংগ। সাধাৰণ প্ৰট'কলবোৰ বিস্তৃত কৰি মই আপোনাক অপমান নকৰো , কিন্তু এই কথা ক'ম। বুবি ফান্দৰ বাবে সাৱধান হওক। ব্লাডি কিং ডাঙৰ ডাঙৰ ডিছপ্লে আৰু পৃথকীকৰণ কৌশলৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল। যদি তেওঁ আমাক বিচ্ছিন্ন কৰিব পাৰে, তেন্তে আমি মৃত মানুহ।"
  
  ড্ৰেকে আগবাঢ়ি গ"ল, বেনক পিছলৈ যাবলৈ আৰু কেৰিনে কোমোডোৰ পিছে পিছে যাবলৈ ইংগিত দিলে। সৰু গাৰ্ডহাউচটোত দুটামান ডাঙৰ লকাৰ আৰু ধূলিময় টেলিফোন এটাৰ বাহিৰে একো নাছিল। তাৰ গোন্ধটো কুটিল আৰু ভিজা আছিল আৰু সন্মুখৰ বতাহত ওলমি থকা গভীৰ, আদিম নিস্তব্ধতাৰ লগত অনুৰণন ঘটিছিল। ড্ৰেকে আগবাঢ়ি গ"ল আৰু সোনকালেই গম পালে কিয়।
  
  লাভা নলীৰ প্ৰৱেশদ্বাৰটো তেওঁলোকৰ ভৰিৰ ওচৰত আছিল, এটা বিশাল গাঁত তললৈ নামি গৈছিল ক্ৰিপিং আন্ধাৰলৈ।
  
  "কিমান দূৰ হৈছে?" কোমোডোৱে আগবাঢ়ি আহি গ্লো ষ্টিক এটা দলিয়াই দিলে। যন্ত্ৰটোৱে কেইছেকেণ্ডমানৰ বাবে জিলিকি উঠিল আৰু গুটিয়াই কঠিন শিলটোত খুন্দা মাৰিলে। "কাষত. কিছুমান ৰছী সুৰক্ষিত কৰক ল"ৰাহঁত। সোনকাল কৰা."
  
  সৈন্যসকলে কাম কৰি থকাৰ সময়তে ড্ৰেকে যিমান পাৰে শুনিছিল। চিয়াঁহীৰ আন্ধাৰৰ পৰা এটা শব্দও নাহিল। তেওঁ ধৰি লৈছিল যে তেওঁলোক কোভালেংকোতকৈ কেইবা ঘণ্টা পিছ পৰি আছে, কিন্তু তেওঁৰ মন আছিল যে তেওঁ সোনকালে ধৰিব।
  
  এবাৰ সিহঁতে নামি আহি লাভা টিউবৰ মসৃণ মজিয়াত ভৰি দুখন সুদৃঢ়ভাৱে ৰোপণ কৰাৰ পিছত ড্ৰেকে নিজৰ বেয়াৰিংবোৰ লৈ ডাইমণ্ড হেডৰ ফালে আগবাঢ়িল। পাইপটো সৰু হৈ গ"ল, ডুব গ"ল আৰু বেঁকা হৈ গ"ল। আনকি ডেল্টা দলটোৱেও কেতিয়াবা আগ্নেয়গিৰিৰ খাদটোৰ অভাৱনীয়তাৰ বাবে ভাৰসাম্য হেৰুৱাইছিল বা মূৰটো খোঁচ মাৰিছিল। দুবাৰকৈ ই তীব্ৰভাৱে ঘূৰি গ"ল, যাৰ ফলত ড্ৰেকে আতংকিত হৈ পৰিল যেতিয়ালৈকে তেওঁ বুজি নাপালে যে কোমল বক্ৰতাটো সদায় ডাইমণ্ড হেডৰ দিশত থাকে।
  
  ৰেঞ্জফাইণ্ডাৰটোৰ ওপৰত চকু ৰাখিলে। মাটিৰ তলৰ আন্ধাৰ চাৰিওফালৰ পৰা সিহঁতৰ ওপৰত বন্ধ হৈ গ"ল। "আগলৈ পোহৰ" হঠাতে ড্ৰেকে ক"লে আৰু ৰৈ গ"ল।
  
  আন্ধাৰৰ পৰা কিবা এটা জপিয়াই ওলাই আহিল। তলৰ পৰা ঠাণ্ডা বতাহৰ ধুমুহা। ৰৈ সি আগৰ বিশাল গাঁতটো অধ্যয়ন কৰিলে। কোমোডোৱে ওচৰলৈ গৈ আন এটা গ্লো ষ্টিক দলিয়াই দিলে।
  
  এইবাৰ পোন্ধৰ ফুটমান পৰিল।
  
  "জৰিমনা. কোমোডো, আপুনি আৰু আপোনাৰ দলটো সাজু হওক। বেন, কেৰিন, এই আলোচনীবোৰ চাওঁ আহক।"
  
  ডেল্টাৰ দলটোৱে দাঁত থকা গাঁতটোৰ ওপৰত এটা মজবুত ট্ৰাইপড স্থাপন কৰাৰ লগে লগে ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ফুটনোটবোৰ পঢ়িলে। প্ৰথম পৃষ্ঠাটো পঢ়ি শেষ কৰাৰ আগতেই তেওঁৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল আৰু তেওঁ দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে।
  
  "ব্লাডি হেল। মই ভাবো আমাক ডাঙৰ অস্ত্ৰৰ প্ৰয়োজন।"
  
  বেন ভ্ৰূ এটা ওপৰলৈ তুলিলে। "তাত তলত আমাক প্ৰয়োজন হোৱা গুলী নহয়। এইবোৰেই মগজু।"
  
  "বাৰু, ভাগ্য ভাল যে মোৰ দুয়োটা আছে।" ড্ৰেকে বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলিলে। "মই ভাবো বাটত যদি আমি কিছুমান ছিটি মিউজিক শুনিবলগীয়া হয়, তেন্তে আমি আপোনাৰ ওচৰলৈ যাম।"
  
  "কণী।" মোৰ আইপডত এতিয়া ফ্লিটউড মেক আছে।"
  
  "মই থতমত খাই পৰিছো।" কোনটো সংস্কৰণ?
  
  "এটাতকৈ বেছি আছে নেকি?"
  
  ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে। "মই ভাবো সকলো ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ক"ৰবাত শিক্ষা আৰম্ভ কৰিব লাগে।" সি কাৰিনক চকু টিপিয়াই দিলে। "আমি কেনে আছো কোমোডো?"
  
  "কৰা হ"ল".
  
  ড্ৰেকে আগবাঢ়ি আহি ট্ৰাইপডৰ লগত সংলগ্ন ৰছীডাল ধৰিলে আৰু অদ্ভুতভাৱে জিলিকি থকা পাইপটো তললৈ ঠেলি দিলে। বুটজোৰ তলৰ অংশ স্পৰ্শ কৰাৰ লগে লগে সি টানিলে আৰু বাকীবোৰ এটা এটাকৈ তললৈ পিছলি গ"ল। প্ৰশিক্ষিত খেলুৱৈ কেৰিনে সহজেই নামি অহাটো পৰিচালনা কৰিছিল। বেন অলপ সংগ্ৰাম কৰিলে, কিন্তু তেওঁ সৰু আৰু ফিট আছিল আৰু শেষত ঘাম এটাও নভঙাকৈয়ে অৱতৰণ কৰিলে।
  
  "আগলৈ". ড্ৰেকে ডাইমণ্ড হেডৰ দিশে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি গ"ল। "তোমাৰ পিঠিখন চোৱা।" আমি ওচৰ চাপি আহিছো।"
  
  পেচেজটো নামিবলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে চমুকৈ ভাবিলে যে লাভা নলী এটাক ইয়াৰ প্ৰাকৃতিক প্ৰবাহৰ পৰা কেনেকৈ আঁতৰাই নিব পাৰি, কিন্তু তাৰ পিছত উপলব্ধি কৰিলে যে মেগমাই নিজেই পিঠিত নৰকীয় বলৰ সৈতে কম প্ৰতিৰোধৰ পথটোৰ মাজেৰে জোৰকৈ আগবাঢ়ি যাব। লাভাটোৱে বিচৰা যিকোনো কোণ ল"ব পাৰিছিল।
  
  আৰু কেইমিনিটমান পাৰ হৈ গ"ল আৰু ড্ৰেকে আকৌ ৰৈ গ"ল। সন্মুখৰ মজিয়াখনত আৰু এটা ফুটা আছিল, এইবাৰ সৰু আৰু নিখুঁতভাৱে ঘূৰণীয়া। কোমোডোৱে যেতিয়া গ্লো ষ্টিকটো পেলাই দিলে, তেতিয়া তেওঁলোকে অনুমান কৰিলে যে খাদটো প্ৰায় ত্ৰিশ ফুট দ"।
  
  ড্ৰেকে কয়, "আৰু অধিক বিপজ্জনক। "তোমালোক দুয়ো নিজৰ যত্ন লোৱা।"
  
  তেতিয়া তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে যে গ্লো ষ্টিকটোৰ পৰা ওলোৱা পোহৰ কোনো শিলৰ বেৰৰ দ্বাৰা প্ৰতিফলিত হোৱা নাই। ইয়াৰ কমলা ৰঙৰ পোহৰটো চৌপাশৰ আন্ধাৰত শোষণ হৈ গ"ল। তেওঁলোকৰ তলত এটা ডাঙৰ কোঠা আছিল।
  
  সি মৌনতাৰ ইংগিত দিলে। এজন হিচাপে তলৰ পৰা অহা যিকোনো শব্দ ভালদৰে শুনিছিল। সম্পূৰ্ণ মৌনতা অৱলম্বন কৰাৰ পিছত ড্ৰেকে ৰেপেলৰ ৰছীডাল ধৰি খালী খাদটোৰ ওপৰেৰে নিজকে দোল খালে। সি খৰধৰকৈ তাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ তললৈ পিছলি গ"ল যেতিয়ালৈকে সি চিলিঙৰ তলত নাথাকিল।
  
  এতিয়াও কোনো শব্দ নাই। আৰু আধা ডজন গ্লো ষ্টিক ভাঙি তলৰ কোঠাটোত পেলাই দিলে। লাহে লাহে এটা অস্বাভাৱিক পোহৰ ফুলিবলৈ ধৰিলে।
  
  আৰু অৱশেষত মেট ড্ৰেকে সেইটো দেখিলে যিটো আগতে কম মানুহেই দেখিছিল। প্ৰায় পঞ্চাশ মিটাৰ দীঘল এটা ডাঙৰ আয়তাকাৰ কোঠা। একেবাৰে মসৃণ মজিয়া। তিনিখন বক্ৰ বেৰ, য"ত কিছুমান প্ৰাচীন চিন খোদিত কৰা হৈছে, ইমান দূৰত্বত প্ৰভেদ কৰিব নোৱাৰা।
  
  আৰু এটা দেৱালত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছে কেপ্তেইন কুকক ইমানেই মোহিত কৰা বক্ৰ তোৰণখন। তেওঁৰ ভিতৰৰ সেই দুৱাৰখনে তেজৰ ৰজাক ইমানেই মোহিত কৰিছিল। আৰু ইয়াৰ বাহিৰত থাকিব পৰা ভয়ানকতা আৰু আশ্চৰ্য্যবোৰে মেট ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ সংগীসকলক এনে আতংকৰে ভৰি পেলালে।
  
  তেওঁলোকে নৰকৰ দুৱাৰ বিচাৰি পালে।
  
  
  আঠাইশ অধ্যায়
  
  
  হেলিকপ্টাৰখনে আকাশত বেংক কৰি থাকোঁতে হেডেনে জোৰেৰে ধৰি ৰাখিলে, দ্ৰুতগতিত গতি সলনি কৰিলে। কিনিমাকিৰ ওপৰত তাইৰ শেষ দৃশ্য আছিল চিৰ চঞ্চল এলিচিয়া মাইলছে তেওঁক আন এখন হেলিকপ্টাৰত ঠেলি দিয়া। সেই দৃশ্যই তাইৰ চকু কপালত তুলিলে যদিও তাইৰ ব্যৱহাৰিক পক্ষই জানিছিল যে যুদ্ধৰ কথা আহিলে ব্যৱসায়ত মনোৰ সৰ্বোত্তম সমৰ্থন আছে এগৰাকী উন্মাদ ইংৰাজীৰ ৰূপত।
  
  হেডনেও তেনেকুৱাই। মাই তাইৰ কাষতে বহি থাকিল, নিস্তব্ধ আৰু শান্তিৰে, যেন সিহঁতে বিশ্বমানৰ দৃশ্যবোৰ চাবলৈ নাপালী উপকূললৈ গৈ আছে। বাকী আসনবোৰ ক্ৰেক সৈন্যই দখল কৰিছিল। কাউয়াই প্ৰায় বিশ মিনিটমান দূৰত আছিল। গেটছে মাত্ৰ তাইৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিছিল কাউইৰ কুকুই গ্ৰ"ভ মুকলি মলত সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণৰ খবৰ দিবলৈ। কমপ্লেক্সটোৰ উত্তৰ দিশৰ যৌথ জাম্বা জুচ/ষ্টাৰবাকছ স্থানৰ বাহিৰৰ ৰেলিঙত শিকলিৰে বান্ধি লৈছিল এজন লোকে। শৰীৰত বান্ধি থোৱা জেমটেক্সৰ টুকুৰা আৰু আদিম ডিটনেটৰৰ ট্ৰিগাৰত আঙুলি লৈ কোনোবা।
  
  লগতে লোকজনৰ হাতত দুটা অটোমেটিক অস্ত্ৰ আৰু এটা ব্লুটুথ হেডছেট আছিল আৰু ৰেষ্টুৰেণ্টখনৰ কোনো পৃষ্ঠপোষকক ওলাই যাবলৈ বাধা দিছিল।
  
  গেটছৰ নিজৰ ভাষাত। "এই মূৰ্খজনে স্পষ্টভাৱে যিমান দিন পাৰে তাত ওলমি থাকিব, তাৰ পিছত যেতিয়া কৰ্তৃপক্ষই নিজৰ পদক্ষেপ ল"ব, তেতিয়া তেওঁ বিস্ফোৰণ ঘটাব। কাউয়াই আৰক্ষী বাহিনীৰ অধিকাংশই সেই স্থানত নিয়োগ কৰা হৈছিল, আপোনাৰ পৰা আঁতৰত।"
  
  "আমি ৰেঞ্চখন সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিম ছাৰ," হেডেনে তেওঁক আশ্বস্ত কৰিলে। "আমি এইটো আশা কৰিছিলো।"
  
  "আমি এইটো কৰিলোঁ মিছ জে। অনুমান কৰিছোঁ আমি পৰৱৰ্তী সময়ত চাম বিগ আইলেণ্ডৰ বাবে কোভালেংকোৰ পৰিকল্পনা কি।"
  
  হেডনে চকু দুটা মুদি দিলে। কোভেলেংকোৱে বছৰ বছৰ ধৰি এই আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা কৰি আহিছিল যদিও প্ৰশ্নবোৰ ৰৈ গ"ল। পৰ্টেল ডিভাইচটো কিয় এৰি দিব? ইমান গৰ্জন কৰি কিয় ওলাই যাব? এইটোৱেই হ"ব পাৰেনে তেওঁৰ প্লেন বি? যে, কৰ্তৃপক্ষই তেওঁৰ সকলো প্ৰচেষ্টা সোনকালে উদঙাই দি ড্ৰেক, তেওঁৰ বন্ধু-বান্ধৱ আৰু পৰিয়ালৰ বিৰুদ্ধে ব্লাডি ভেণ্ডেটাৰ উচটনি দিয়াৰ পিছতো তেওঁ এই পথটো বাছি লৈছিল সৰ্বাধিক খ্যাতি লাভ কৰিবলৈ।
  
  বা, তাই ভাবিলে, হয়তো সি ইয়াত যথেষ্ট আলোড়নৰ সৃষ্টি কৰাৰ পুৰণি, পুৰণি কৌশলটো ব্যৱহাৰ কৰি আছে যে আপোনাৰ কামবোৰ তাত লক্ষ্যহীন হৈ যাব পাৰে।
  
  কোনো কথা নাই, তাই ভাবিলে। তাইৰ চিন্তা আছিল বেন আৰু সি চলি থকা বিপদজনক কামটোৰ বিষয়ে। তাই কেতিয়াও কৰ্তব্যৰ বাবে এই কথা নক"ব যদিও তাই তাক মৰমেৰে ভাল পাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। দেউতাকৰ প্ৰতি অনুভৱ কৰা কৰ্তব্য নোহোৱা নহ"ল যদিও কেনেডি মূৰৰ ভয়ানক মৃত্যুৰ পিছত সেয়া কম জৰুৰী হৈ পৰিল। বাস্তৱ জীৱনে যিকোনো দিনেই পুৰণি প্ৰতিশ্ৰুতিবোৰক পৰাস্ত কৰে।
  
  হেলিকপ্টাৰখনে হাৱাইৰ উজ্জ্বল নীলা আকাশৰ মাজেৰে ৰেখাপাত কৰি যোৱাৰ লগে লগে হেডেনে বেন ব্লেকৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰিলে।
  
  তেনেতে তাইৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। পৰ্দাখনলৈ চালে তাইৰ ভ্ৰু দুটা আচৰিত হৈ ওপৰলৈ উঠি গ"ল।
  
  "হাই" তাই লগে লগে উত্তৰ দিলে। "আপোনাৰ কি খবৰ?"
  
  "উত্তম, ধন্যবাদ, কিন্তু এই সমাধি অন্বেষণ ব্যৱসায়ৰ এটা গুৰুতৰ পাৰ্শ্বক্ৰিয়া আছে। মোৰ টেন প্ৰায় শেষ হৈ গৈছে।"
  
  হেডনে হাঁহিলে। "বাৰু টৰ্ষ্টেন, এই ধৰণৰ কামৰ বাবে চেলুন আছে।"
  
  "কমাণ্ড পোষ্ট আৰু সমাধিৰ মাজত? সঁচাকৈয়ে নহয়।"
  
  "অৱশ্যেই মই আড্ডা মাৰি ভাল পাম টৰ্ষ্টেন, কিন্তু তোমালোক ছুইডেনসকলে নিজৰ মুহূৰ্তবোৰ নিজেই বাছি লোৱা।"
  
  "বুজি পাইছিল. প্ৰথমে ড্ৰেকক ফোন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলোঁ, কিন্তু পোনে পোনে ভইচমেইললৈ গ"ল। সি ঠিকেই আছেনে?"
  
  "তেওঁতকৈ ভাল, হয়।" হেডেনে সোঁফালে কাউয়াইৰ আকাশখন উৰি থকা দেখিলে। "শুনক-"
  
  "মই খৰধৰকৈ যাম। ইয়াত অপাৰেচন সফল হৈছিল। নিন্দনীয় একো নাই। সকলো আশা কৰা ধৰণে আৰু সময়মতে হৈছিল। কিন্তু..." টৰ্ষ্টেনে থমকি ৰ"ল, আৰু হেডেনে তেওঁৰ উশাহ লোৱা শুনিলে। "আজি কিবা এটা হ"ল। মই ক"ম যে কিবা এটা "অফ" যেন লাগে। আপোনালোক আমেৰিকানসকলে হয়তো ইয়াক আন কিবা এটা বুলি ক'ব পাৰে।"
  
  "হয়?"
  
  "মোৰ চৰকাৰৰ পৰা ফোন আহিছিল। মোৰ মধ্যস্থতাৰ পৰা ৰাজ্য মন্ত্ৰীলৈকে। উচ্চ পৰ্যায়ৰ প্ৰত্যাহ্বান। মই-" আন এটা দ্বিধাগ্ৰস্ত বিৰতি, ডাহলৰ দৰে একেবাৰেই নহয়।
  
  কাউয়াইৰ ঠেক উপকূলটোৱে সিহঁতৰ তললৈ লৰালৰিকৈ সোমাই আহিল। ৰেডিঅ"ৰ জৰিয়তে ফোনটো আহিল। "গ"ললৈ আঠ মিনিট।"
  
  "মোক কোৱা হৈছিল যে আমাৰ অপাৰেচন - আমাৰ স্ক্যাণ্ডিনেভিয়ান অপাৰেচন - নতুন এজেন্সীলৈ বদলি হ"বলৈ ওলাইছে। আমেৰিকাৰ চিআইএ, ডিআইএ আৰু এনএছএৰ উচ্চ পদস্থ কিন্তু নাম প্ৰকাশ নকৰা সদস্যৰে গঠিত এক যৌথ টাস্ক ফ"ৰ্চ। গতিকে হেডেন, মই এজন সৈনিক আৰু মই মোৰ সৰ্বোচ্চ উৰ্ধতন বিষয়াৰ আদেশ পালন কৰিম, কিন্তু সেইটো আপোনাৰ বাবে সঠিক যেন লাগেনে?"
  
  নিজৰ সত্ত্বেও হেডেন স্তম্ভিত হৈ পৰিল। "মোৰ বাবে এইটো সম্পূৰ্ণ আজে বাজে কথা যেন লাগে। মূল ব্যক্তিজনৰ নাম কি? যাৰ হাতত তুমি নিজকে সমৰ্পণ কৰা।"
  
  "ৰাচেল কেমেন। আপুনি তেওঁক চিনি পায় নেকি?"
  
  হেডেনে তাইৰ স্মৃতিক বিচাৰিলে। "মই নামটো জানো, কিন্তু ইয়াৰ বিষয়ে মই অতি কমেই জানো। মই নিশ্চিত যে তেওঁ ডিফেন্স ইনটেলিজেন্স এজেন্সী ডি আই এৰ, কিন্তু তেওঁলোকে বেছিভাগেই অস্ত্ৰ ব্যৱস্থা আহৰণৰ ব্যৱসায়ত জড়িত। এই ৰাছেল কেমেনে তোমাৰ আৰু সমাধিৰ লগত কি হেল বিচাৰে?"
  
  "তুমি মোৰ মনটো পঢ়ি আছা"।
  
  চকুৰ কোণৰ পৰা ওলাই আহি হেডেনে দেখিলে যে মে"ৰ মূৰটো এনেদৰে জোকাৰি গৈছে যেন তাইৰ মূৰৰ খুলিৰ মাজেৰে গুলী লাগিছে। কিন্তু যেতিয়া হেডেনে প্ৰশ্নবোধকভাৱে তাইৰ ফালে ঘূৰি চালে, তেতিয়া জাপানী এজেণ্টজনে আঁতৰি চালে।
  
  হেডেনে কেইছেকেণ্ডমান ভাবিলে আৰু তাৰ পাছত নিস্তব্ধ মাতেৰে সুধিলে, "আপুনি আপোনাৰ সকলো মানুহক বিশ্বাস কৰেনে, টৰ্ষ্টেন?"
  
  ডাহলৰ বেছি দীঘলীয়া বিৰতিটোৱে তাইৰ প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দিলে।
  
  "যদি ডি আই এক কিবা এটাৰ বিষয়ে সকীয়াই দিয়া হৈছিল, তেন্তে তেওঁলোকৰ কভাৰেজ অতি বৃহৎ। আনকি তেওঁলোকৰ অগ্ৰাধিকাৰ চিআইএৰ অগ্ৰাধিকাৰকো অতিক্ৰম কৰিব পাৰে। সাৱধানে ভৰি দিয়ক বন্ধু। এই ল"ৰাটো কেমেন, সি ভূততকৈ বেছি একো নহয়। ব্লেক অপ্ছ ট্ৰাবলছুটাৰ, গিটমো, ১১ ছেপ্টেম্বৰ। যদি কিবা গুৰুতৰ আৰু সংবেদনশীল কথা ভুল হয়, তেন্তে তেওঁৱেই আপোনাৰ ওচৰলৈ যোৱা মানুহজন।"
  
  "মোক চুদিব। সুধি নোপোৱা হ"লে ভাল আছিল।"
  
  "এতিয়া যাব লাগিব টৰ্ষ্টেন। কিন্তু মই তোমাক প্ৰতিশ্ৰুতি দিছো যে যিমান সোনকালে পাৰো জোনাথনৰ লগত এই গোন্ধটোৰ বিষয়ে কথা পাতিম। তাত ওলমি থাকক।"
  
  টৰ্ষ্টেনে চুক্তিখনত স্বাক্ষৰ কৰিলে এজন পেছাদাৰী সৈনিকৰ ভাগৰুৱা হুমুনিয়াহ কাঢ়ি যিয়ে এই সকলোবোৰ দেখিছিল আৰু আমেৰিকাৰ এজন উত্থানশীল ব্যক্তিৰ কোনোবা লেকি নিযুক্তি পোৱাত বিতৃষ্ণাত ভুগিছিল। হেডনে তেওঁৰ প্ৰতি সহানুভূতিশীল আছিল। তাই মাইৰ ফালে ঘূৰি চালে, তাই কি জানে বুলি সুধিবলৈ ওলাইছিল।
  
  কিন্তু ৰেডিঅ"ৰ জৰিয়তে "টাৰ্গেট" ফোনটো আহিল।
  
  আগলৈ আৰু তলৰ পথাৰবোৰ জ্বলি আছিল। হেলিকপ্টাৰখন নামি অহাৰ লগে লগে ক্ষুদ্ৰ ক্ষুদ্ৰ আকৃতিবোৰ সকলো দিশতে যাদৃচ্ছিকভাৱে দৌৰি থকা দেখা গৈছিল। কেবিনৰ পৰা ৰছীবোৰ বিস্তৃত হৈ পৰিল আৰু মানুহে তাৰ পিছে পিছে জপিয়াই গ"ল, দ্ৰুতগতিত তলৰ জ্বলি যোৱা প্ৰাকৃতিক দৃশ্যৰ ফালে পিছলি গ"ল। হেডেন আৰু মেই নিজৰ পাললৈ অপেক্ষা কৰিলে, নিজৰ মানুহে গুলী চলোৱা শুনি মেৰ মুখৰ ভাবটো খালী হৈ পৰিল।
  
  হেডেনে তৃতীয়বাৰৰ বাবে তাইৰ গ্লকৰ প্ৰস্তুতি পৰীক্ষা কৰি ক"লে, "বুড্ৰ" তলত।"
  
  "চিন্তা নকৰিবা" জাপানী মহিলাগৰাকীয়ে ক"লে। "মাই-টাইমৰ আচল অৰ্থ কি সি বিচাৰি উলিয়াব।"
  
  মহিলা দুগৰাকীয়ে একেলগে ৰছীডালৰ পৰা নামি একে সময়তে অৱতৰণ কৰি ক্লাছিক ৱান-টু কভাৰ মুভত খোজ কাঢ়ি গুচি গ"ল। এই প্ৰথাৰ বাবে ইজনে সিজনৰ ওপৰত নিৰপেক্ষ বিশ্বাসৰ প্ৰয়োজন আছিল, কিয়নো এজন ব্যক্তিয়ে দৌৰি থকাৰ সময়ত আনজনে তেওঁলোকৰ পেৰিফেৰেলবোৰ চাই আছিল। এটা, দুটা, লিপফ্ৰগৰ দৰে। নিৰ্মাণ. কিন্তু আগবাঢ়ি যোৱাৰ এক দ্ৰুত আৰু ধ্বংসাত্মক উপায় আছিল।
  
  তাই দৌৰি থাকোঁতে হেডেনে সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰিলে। কেইবাটাও কোমল পাহাৰ বেৰযুক্ত চৌহদত শেষ হৈছিল য"ত এটা বিশাল ঘৰ আৰু কেইবাটাও ডাঙৰ বাহিৰৰ অট্টালিকা থিয় হৈ আছিল। এইখন হ"ব কোভালেংকোৰ দ্বিতীয়খন ৰেঞ্চ। জুই আৰু বিশৃংখলতাৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে ব"ড্ৰ" তেওঁলোকৰ কিছু আগতেই আহি পাইছিল।
  
  বা, অধিক সম্ভাৱনা, তেওঁ চেডিষ্টিকভাৱে এই সকলোবোৰৰ সৈতে নিজৰ সময় উলিয়াইছিল।
  
  হেডেনে দৌৰি গ"ল, তাইৰ ধাৰলৈ লোৱা মেৰিন এম ১৬ এছাল্ট ৰাইফলটো মুখৰ ফ্লেছ আৰু তাই আৱৰণত দেখা মানুহবোৰৰ ওপৰত গুলীয়াই দিলে। দুমিনিটৰ পাছত তাইৰ পাল আহিল আৰু তাই চিঞৰিলে: "ৰিলোড!" আৰু তাইৰ অস্ত্ৰত নতুন আলোচনী এখন সুমুৱাবলৈ আৰু কেইছেকেণ্ডমান সময় লাগিল । তেওঁলোকক গুলী ঘূৰাই দিয়াটো খুব কমেইহে হৈছিল আৰু যেতিয়া আছিল, তেতিয়া ইমানেই অসংগঠিত আছিল যে তেওঁলোকে তেওঁলোকক কেইবা ফুটমান হেৰুৱাই পেলাইছিল।
  
  দুয়োফালে ক্ৰেক মেৰিন দলবোৰে সমান বেগত আগবাঢ়িছিল। এতিয়া আগলৈ বেৰ এখন উৰি গ"ল, গেটখন আমন্ত্ৰণজনকভাৱে খোলা হৈ থাকিল, কিন্তু দলবোৰ বাওঁফালে আগবাঢ়ি গ"ল। এটা ভালকৈ স্থাপন কৰা গ্ৰেনেডে বেৰৰ সমৰ্থনবোৰ ধ্বংস কৰি পেলায়, যাৰ ফলত দলটোৱে ৰেঞ্চত বাধাহীনভাৱে প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  
  গুলীবোৰে এতিয়া বিপদজনকভাৱে ওচৰৰ পৰা হুইচেল মাৰিছিল।
  
  জেনেৰেটৰৰ এনেক্সৰ পিছফালে হেডেনে আশ্ৰয় ল"লে। ইটাৰ কামৰ পৰা স্ফুলিংগ পঠিয়াই দিলে যেতিয়া মাইয়ে আৱৰণৰ বাবে কপৌত উঠিল। মাটি আৰু ধাতুৰ টুকুৰাবোৰ সকলোতে সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  
  মাই গালৰ পৰা তেজৰ টোপাল এটা মচি দিলে। "বৌড্ৰ"ৰ সৈন্যবোৰ আপোনাৰ কিণ্ডাৰগাৰ্টেনত প্ৰশিক্ষণ লৈছিল।"
  
  হেডেনে উশাহ ল"বলৈ ক্ষন্তেক সময় উলিয়াই, তাৰ পিছত ঘৰটোলৈ খৰধৰকৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। "বাৰ ফুট। সাজু নেকি?"
  
  "হয়".
  
  হেডেন পলাই গ"ল। মাই আগবাঢ়ি আহি সীহৰ দেৱাল এখন স্থাপন কৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ শত্ৰুক আশ্ৰয়ৰ বাবে হাঁহ মাৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। হেডনে ঘৰৰ চুকটো পাই নিজকে বেৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। তাই খিৰিকীখনত ফ্লেছবেং এটা দলিয়াই দিলে আৰু তাৰ পিছত মাইক ঢাকি দিলে।
  
  কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে তাইৰ ইয়াৰপিছৰ মাজেৰে এটা লৰচৰ কৰা আড্ডা আহিল। ৰাইজক দূৰৈৰ গুদামলৈ যাবলৈ আহ্বান দলৰ নেতাজনে। তাত কিবা এটা ভয়ংকৰ কথা হ"বলৈ ওলাইছিল। হেডেনে শুনি থাকোঁতে তাই বুজি পালে যে বৌড্ৰ"ৰ মানুহবোৰে অট্টালিকাটো আধা ঘেৰি ধৰিছে আৰু ভিতৰত যিয়েই নহওক কিয়, গুলীচালনা কৰিবলৈ ওলাইছে।
  
  বন্দী, নিঃসন্দেহে। পণবন্দী।
  
  মে" মাহৰ পিছত হেডেনে দৌৰিছিল, ক্লিয়াৰিঙত দৌৰিছিল আৰু একেলগে শ্বুটিং কৰিছিল। আন সৈন্যসকলেও তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিলে, দুয়োফালে ফেন আউট কৰি, সাহস আৰু মৃত্যুৰ মাৰাত্মক, আক্ৰমণাত্মক দেৱাল গঠন কৰিলে।
  
  যিটো অৰ্থহীন হত্যাকাণ্ড হ"বলৈ ওলাইছিল সেয়া আছিল ব"ড্ৰ"ৰ কলিং কাৰ্ড। তেওঁ তাতেই থাকিলহেঁতেন।
  
  পলায়ন কৰা জোৱানসকলে গুলীচালনা বন্ধ নকৰিলে। গুলীবোৰে বতাহৰ মাজেৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি দেৱাল আৰু যন্ত্ৰপাতিৰ পৰা উফৰি আহি কমেও আধা ডজন শত্ৰুৰ লক্ষ্য বিচাৰি পালে। বৌড্ৰ"ৰ মানুহবোৰে স্তম্ভিত আৰু ভয়ত পিছুৱাই গ"ল আৰু পিছুৱাই গ"ল। সৈন্যসকলে নিজৰ আশ্ৰয় শিবিৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকে অসাৱধানতাৰে কাষৰ পৰা গুলী চলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে যদিও মেৰিনে সাজু হৈ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে।
  
  দৌৰবিদসকলৰ দুয়োফালে বতাহত ওখকৈ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। বিস্ফোৰণবোৰে শ্ৰেপনেল উৰিবলৈ পঠিয়াই দিলে; জুইৰ জিভাই ইমান সোনকালে গৰম মৃত্যু বিয়পাই দিলে যে চকুৱেও কষ্টেৰে অনুসৰণ কৰিব পাৰিলে। চিঞৰ-বাখৰ কৰা মানুহবোৰ তেওঁলোকৰ বাটত পৰি থাকে।
  
  হেডনে সন্মুখত এটা ভঁৰাল দেখিলে। তাইৰ হৃদয়খন একেবাৰে ভয়তে ডুব গ"ল। সঁচা আছিল। বৌড্ৰ"ৰ কমেও পোন্ধৰজন মানুহে তলা লগোৱা ভঁৰালটোৰ চাৰিওফালে থিয় হৈ কাগজৰ দৰে পাতল বেৰবোৰলৈ নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি আছিল আৰু যেতিয়া হেডনে প্ৰথম মানুহজনক লক্ষ্য কৰি লৈছিল, তেতিয়া সকলোৱে গুলীচালনা কৰিছিল।
  
  
  * * *
  
  
  হাৱাই বাহিনী আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিয়ে বিগ আইলেণ্ডৰ কোভালেংকো ৰেঞ্চত আক্ৰমণ চলোৱাৰ সময়তে এলিচিয়া মাইলে দৌৰি গুলীচালনা কৰে। ভূখণ্ড অসমান আছিল। সকলো গভীৰ খাদ, ওখ পাহাৰ আৰু বনাঞ্চল। আনকি তেওঁলোকে ৰেঞ্চৰ ওচৰ পোৱাৰ আগতেই আক্ৰমণাত্মক হেলিকপ্টাৰ এখনত গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ গুলিয়াই ধৰা পৰিল যদিও ধ্বংস নহ"ল, যাৰ ফলত সকলোৱে আগতীয়াকৈ অৱতৰণ কৰিবলগীয়া হ"ল।
  
  এতিয়া তেওঁলোকে দল হিচাপে খৰখেদা কৰিলে, ঘন হাবি আৰু ঠেক পাহাৰৰ ঢালৰ আলোচনা কৰিলে। ইতিমধ্যে বুবি ট্ৰেপত এজন মানুহক হেৰুৱাই পেলাইছে। ৰক্তাক্ত ৰজাৰ লোকসকলে এই আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল। গছৰ মাজেৰে লক্ষ্যহীনভাৱে উৰি গ"ল আৰ পি জি।
  
  ভাড়াতীয়া সৈন্যই মজা কৰি আছে।
  
  কিন্তু মেৰিনে আগবাঢ়ি গ"ল, এতিয়া বেৰৰ পৰা মাত্ৰ প্ৰায় ত্ৰিশ ফুট আৰু শেষৰ এটা ঠেক উপত্যকা পৃথক হৈ পৰিছে। এলিচিয়াই তেওঁলোকৰ শত্ৰুৰ হাঁহিমুখীয়া মুখবোৰ বুজিব পাৰিছিল। তাইৰ তেজ উতলিবলৈ ধৰিলে। তাইৰ কাষতে চিআইএৰ এজন বৃহৎ এজেণ্ট কিনিমাকাই যথেষ্ট খৰকৈ এটা দৈত্যৰ বাবে লৰচৰ কৰি আছিল। তেওঁ বৰ উপযোগী হৈ উঠিল।
  
  তেওঁলোকৰ কাণত যোগাযোগৰ যন্ত্ৰবোৰে অহা অত্যাচাৰৰ খবৰ প্ৰেৰণ কৰিছিল। অ"আহুৰ আলা ম"য়ানা কুইন হোটেলখন ছীল কৰি দিয়া হৈছিল। দশম মহলাৰ খিৰিকীৰে নিক্ষেপ কৰি হত্যা কৰিলে এজন পৰ্যটকক। ৰাজপথত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা হ"ল। ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ মৃত্যু আৰু অৰাজকতাৰ বাবে অতি সোনকালে সেউজ সংকেত দিয়াৰ সম্ভাৱনা আছে এক অভিযানৰ বাবে বিশেষ বাহিনীৰ দলটোৱে সাজু হৈছিল। কাউয়াইত এজন অকলশৰীয়া আত্মঘাতী বোমাৰুৱে সাংবাদিকসকল গোট খোৱা ভ্যানসমূহত কেইবাটাও গুলীচালনা কৰি এজন সাংবাদিক আহত হয়। আৰু এতিয়া বিগ আইলেণ্ডত পৰ্যটকেৰে ভৰা এখন বাছ অপহৰণ কৰি তাৰ ক্ৰুৰ মাজত বোমা স্থাপন কৰা হৈছে। ভিতৰত আবদ্ধ হৈ আছিল আৰু তেওঁলোকৰ বন্দীসকলে বাহিৰত ডেকচেয়াৰত বহি বিয়েৰ খাই তাচ খেলি আছিল। তেওঁলোকৰ কোনজনৰ হাতত ডিটনেটৰ আছিল, বা কিমান আছিল সেই কথা জানিব পৰা হোৱা নাছিল।
  
  এলিচিয়াই উপত্যকাৰ কাষেৰে জপিয়াই নামি গ"ল। তাইৰ সন্মুখত এটা আৰ পি জি বিস্ফোৰণ ঘটি মলি আৰু শিলবোৰ ওখকৈ বতাহলৈ পঠিয়াই দিলে। তাই হাঁহি হাঁহি সিহঁতৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল আৰু কিনিমাকিৰ দ্বিধাবোধ অনুভৱ কৰি ঘূৰি গ"ল।
  
  "আহা চৰ্বিযুক্ত" তাই চঞ্চলভাৱে ওঁঠ দুটা কুটি ক"লে। "মোৰ লগত থাকক। এইখিনিতে কথাবোৰ সঁচাকৈয়ে অগোছাল হৈ পৰে।"
  
  
  * * *
  
  
  হেডেনে বাৰে বাৰে গুলী চলালে, শান্ত হৈ থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে আৰু এইদৰে তাইৰ সঠিকতা বজাই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তাইৰ দৃষ্টিশক্তিত তিনিটা মূৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল। মাই তেতিয়াও তাইৰ কাষত দৌৰি আছিল, একো নক"লে। আন সৈন্যসকলে গুলীবোৰ ডজ কৰি ভাড়াতীয়া সৈন্যসকলক ঘূৰি যোৱাৰ আগতেই ন"ক আউট কৰি এটা আঁঠুলৈ পৰিল।
  
  তেতিয়া তেওঁলোকৰ মাজত হেডেনও আছিল। এজন মানুহ ঘূৰি আহি তাই ৰাইফলটোৰে নাকৰ দলংত খুন্দা মাৰিলে। সি চিঞৰি পৰিল, কিন্তু তাইৰ ভৰি দুখন লাথি মাৰিলে, যাৰ ফলত তাই তাৰ ওপৰেৰে মূৰৰ ওপৰেৰে গোৰোহা উৰি গ"ল।
  
  তাই খৰধৰকৈ ওপৰলৈ উঠি গ"ল, কিন্তু তাৰ শৰীৰটো তাইৰ ওপৰত পৰি তাইক মাটিত পিন কৰি পেলালে। তাই যেতিয়া ওপৰলৈ চালে, তাই পোনে পোনে তাৰ ঘৃণাৰে ভৰা, বিষত তিতি থকা চকু দুটালৈ চালে। মন্দাৱস্থাৰ গুৰুগুৰু এটাৰে সি তাইক ঘুচা মাৰিলে আৰু তাইৰ ডিঙিত ডাঠ হাত দুখন মেৰিয়াই ল"লে।
  
  নিমিষতে তাই তৰা দেখিলে, কিন্তু তাক ৰখাবলৈ কোনো চেষ্টা নকৰিলে। বৰঞ্চ তাইৰ মুক্ত হাত দুখনে নিজেই অস্ত্ৰটো বিচাৰি পালে। সোঁফালে তাইৰ গ্লক। বাওঁফালে তাইৰ দাখন। তাই বন্দুকৰ বেৰেলটো তাৰ পাচলিত সোমাই দিলে, সি অনুভৱ কৰিবলৈ দিলে।
  
  তাৰ গ্ৰিপটো ঢিলা হৈ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল।
  
  হেডনে তিনিটা নিস্তেজ গুলী চলালে। মানুহজনে তাইৰ পৰা গুটিয়াই গুচি গ"ল। তাইৰ ওপৰৰ দৃশ্যটো পৰিষ্কাৰ হোৱাৰ লগে লগে আন এজন ভাড়াতীয়া সৈনিকৰ মুখখন চকুলৈ আহিল। হেডেনে নাকত গুলী চলালে, মানুহজন উৰি উভতি আহি অদৃশ্য হোৱা দেখিলে।
  
  তাই উঠি বহি মাইক দেখিলে। বাকী থকা শেষৰ ভাড়াতীয়াজন তাইৰ মুখামুখি হয়। হেডনে চকু টিপিয়াই দিলে। এই মানুহজন আছিল এটা ধ্বংসাৱশেষ। তাৰ মুখখন ৰঙা ৰং কৰা যেন লাগিছিল। দাঁতবোৰ যথেষ্ট নাছিল। তেওঁৰ চোলাটো শিথিল যেন লাগিছিল। এটা বাহু স্থানান্তৰিত হৈছিল, আনখন কঁকালত ভাঙি গৈছিল। লৰচৰ কৰা ভৰি দুখনেৰে থিয় হৈ তাৰ পিছত ৰক্তাক্ত বোকাত আঁঠু লৈ পৰিল।
  
  "আপুনি প্ৰত্যাহ্বান জনাবলৈ ভুল মানুহক বাছি লৈছে," মাইয়ে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি ক"লে যেতিয়া তাই নিজৰ ধাৰলৈ লোৱা গ্লকটোৰে লক্ষ্য লৈ তাৰ মূৰটো উৰুৱাই দিলে।
  
  হেডেনে অনিচ্ছাকৃতভাৱে গিলি পেলালে। এইজনী আছিল কোনোবা গুৰুতৰ মহিলা।
  
  মেৰিনে নিজৰ উপস্থিতিৰ মাত মাতি ভঁৰালৰ দুৱাৰখন খুলি দিলে। ৰিগ কৰা বেৰবোৰৰ ফুটাবোৰৰ সংখ্যা দেখি হেডেনৰ হৃদয়খন ডুব গ"ল। আশা কৰোঁ পণবন্দীসকল পলাই গ"ল।
  
  তাইৰ দ্ৰুতগতিত পৰিষ্কাৰ হৈ অহা চিন্তাবোৰৰ মাজত সকলোতকৈ ওপৰত কিবা এটা স্পষ্ট হৈ পৰিল। বৌড্ৰ" ইয়াত নাছিল। তাই ঘৰখনলৈ ঘূৰি চালে। তাই তাৰ পৰা লুকাই থাকিব বুলি আশা কৰা শেষ ঠাইখনেই আছিল, কিন্তু তথাপিও-
  
  হঠাৎ হুলস্থুল এটাই তাইৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। মেৰিনসকলে উজুটি খাই ভঁৰালৰ পৰা ওলাই আহিল, এজনে তেওঁৰ কান্ধত এনেদৰে ধৰি ৰাখিলে যেন তেওঁক ছুৰীৰে আঘাত কৰা হৈছে।
  
  তাৰ পাছত ব"ড্ৰ" আৰু ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ এটা দলে বন্দুক গুলিয়াই আৰু দানৱৰ দৰে চিঞৰি ভঁৰালৰ পৰা ওলাই আহিল। ইয়াৰ অৰ্থ আছিল নেকি যে আন ভাড়াতীয়া সৈন্যই নিজৰ প্ৰাণ দিছিল প্ৰৱঞ্চক হ"বলৈ? তেওঁলোকে খালী ঠাইত গুলী চলাইছিল নে নিৰ্দিষ্ট স্থানৰ পৰা?
  
  বাস্তৱতাই তাইক পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণৰ দৰে আঘাত কৰিলে। ব্লাড কিঙৰ মানুহবোৰ এতিয়া মেৰিনৰ মাজত যুঁজি আছিল আৰু বৌড্ৰ"ৱে হেডেনৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল, কটাৰীখন প্ৰত্যাহ্বানমূলকভাৱে ওপৰলৈ তুলি লৈ।
  
  
  * * *
  
  
  এলিচিয়াই নিজৰ সৃষ্টিশীলতা আৰু আত্মাক জুইৰ তলত লৈ দলটোক আগুৱাই লৈ গৈছিল। কেইমিনিটমানৰ পাছত তেওঁলোকে চূড়ান্ত ৰাইজৰ শীৰ্ষত উপনীত হ"ল আৰু খন্দা ডিফেণ্ডাৰসকলৰ ওপৰত জুইৰ প্ৰভাব বৰষুণ দিলে। এলিচিয়াই এটা ডাঙৰ ঘৰ, এটা ডাঙৰ ভঁৰাল আৰু দুখন গাড়ীৰ গেৰেজ এটা লক্ষ্য কৰিলে। ঠাইখনৰ পৰা বহল নদী এখন দেখা গৈছিল, নিঃসন্দেহে ই পলায়নৰ উপায় হিচাপে কাম কৰিছিল আৰু ভঁৰালৰ কাষতে এটা হেলিপেড আছিল য"ত এখন হেলিকপ্টাৰ আছিল।
  
  তাই পিছলৈ ঘূৰি চালে। "গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ।"
  
  দলৰ নেতাজনে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "ইতিমধ্যে এই কাম কৰি আছো।"
  
  এলিচিয়াই শত্ৰুৰ স্থানলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "তাত নিম্ন বেৰ আছে। ঘৰৰ পিছফালে। ৰ"লছ ৰয়েচৰ আঁৰত। ফোয়াৰাৰ সোঁফালে।"
  
  দলৰ নেতাজনে ওঁঠ দুটা চেলেকিলে। "হাৰামীবোৰক বাহিৰ কৰি দিয়ক।"
  
  কেইবাটাও বিস্ফোৰণৰ ফলত পৃথিৱী কঁপিছিল। আক্ৰমণকাৰীয়ে তিনিটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু তাৰ পিছত এক-দুটা ফৰ্মেচনত আগবাঢ়ি যায়, তথাপিও ইউনিট হিচাপে গুলীচালনা কৰে যদিও মাৰাত্মক চাপত ফেন আউট কৰে।
  
  বিধ্বংসী নিষ্ঠুৰতাৰে তেওঁলোকে ব্লাড কিংৰ ৰেঞ্চত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  
  
  উনবিংশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকৰ বুট পিন্ধা ভৰি দুখনে কোঠাটোৰ মজিয়াখন চুই গ"ল। বাকীবোৰে নামিবলৈ ধৰাৰ আগতেই সি সিহঁতৰ বাট পোহৰ কৰিবলৈ এটা ফ্লেয়াৰ স্থাপন কৰিলে। লগে লগে দেৱালবোৰ জীৱন্ত হৈ উঠিল, সিহঁতৰ খোদিতবোৰ এতিয়া ড্ৰেকৰ স্তম্ভিত চকু দুটাত স্পষ্টকৈ দেখা গ"ল।
  
  পৰ্টেবল ডিভাইচ দুটাৰ দৰে কাৰ্ল। এতিয়া নিশ্চিত হৈছে যে আইচলেণ্ডৰ টম্ব অৱ দ্য গডছত থৰ্ষ্টেন ডাহল আৰু তেওঁৰ দলটোৱে আৱিষ্কাৰ কৰা সেইবোৰৰ দৰেই।
  
  শেহতীয়াকৈ তেওঁলোকে কি প্ৰাচীন সভ্যতাৰ ওপৰত উজুটি খাইছে? আৰু এই সকলোবোৰ কেনেকৈ শেষ হ"ব?
  
  বেন, কেৰিন আৰু টিম ডেল্টাৰ বাকীসকলে তললৈ নমাই অনা ৰছীডাল ঠেলি দিলে যেতিয়ালৈকে সকলোৱে পেলেৰ গেটৰ বিশাল তোৰণখনৰ চাৰিওফালে ভিৰ কৰি নাথাকিল। ড্ৰেকে যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিলে যে ইয়াৰ সিপাৰৰ চিয়াঁহীৰ ক"লাত বেছি গভীৰভাৱে উকি নাযায়।
  
  বেন আৰু কেৰিনে আঁঠু লৈ পৰিল। খিলানটো নিজেই কোনো ধৰণৰ ব্ৰাছ কৰা ধাতুৰে গঠিত, নিখুঁতভাৱে মসৃণ আৰু প্ৰতিসম। ধাতুৰ পৃষ্ঠত গুহাটোৰ বাকী অংশৰ দৰেই সৰু সৰু চিন খোদিত কৰা হৈছিল।
  
  কেৰিনে ভালদৰে স্পৰ্শ কৰিলে, "এই চিনবোৰ আকস্মিক নহয়। ৰূপ. একেটা কাৰ্লকে বাৰে বাৰে আওৰাই থকা দেখিছোঁ। আৰু বাকী গুহাটো..." তাই ইফালে সিফালে চালে। "ইট ইজ দ্য চেম"।
  
  বেনে নিজৰ ফোনটোৰ বাবে ফুচফুচাই ক"লে। "এইখন ডাহলে আমালৈ পঠোৱা ফটো।" পোহৰৰ ওচৰলৈ তুলি ধৰিলে। ডেল্টা টিম অনুপ্ৰৱেশকাৰীৰ বাবে সতৰ্ক হৈ থাকিব বুলি আত্মবিশ্বাসী হৈ ড্ৰেকে আগলৈ হেলান দিলে।
  
  "গতিকে, গডছৰ সমাধিৰ গেটছ অৱ হেলৰ সৈতে কিছু সম্পৰ্ক আছে," ড্ৰেকে ডাঙৰকৈ ভাবিলে। "কিন্তু কাৰ্লবোৰৰ অৰ্থ কি?"
  
  "আওৰাই থকা আৰ্হি" কেৰিনে মনে মনে ক"লে। "মোক কওক. কেনেধৰণৰ চিন, প্ৰাচীন বা
  
  আধুনিক, বহু পুনৰাবৃত্তিমূলক আৰ্হিৰে গঠিত?"
  
  "সহজ." গ্ৰেট কোমোডোৱে সিহঁতৰ কাষতে কুঁজৰাই থাকিল। "ভাষা".
  
  "ঠিক আছে।" গতিকে, যদি এইটোৱেই ভাষা-" তাই কোঠাটোৰ বেৰবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "তাৰ পিছত তেওঁলোকে গোটেই কাহিনীটো কয়।"
  
  "ডাহলে পোৱাবোৰৰ দৰে।" ড্ৰেকে মাত দিলে। "কিন্তু এতিয়া বিশ্লেষণ কৰিবলৈ আমাৰ সময় নাই। কোভালেংকো এই গেটবোৰৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল।"
  
  "অপেক্ষা কৰক". বেন নাকৰ দলংখন চিটিকি দিলে। "এই চিনবোৰ..." সি তোৰণখন চুই চালে। "ডিভাইচত থকাৰ দৰেই। মোৰ বাবে ইয়াৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে এই গেটটো একেটা ডিভাইচৰ সংশোধিত সংস্কৰণ। টাইম ট্ৰেভেল মেচিন। আমি ইতিমধ্যে এই সিদ্ধান্তত উপনীত হৈছো যে দেৱতাসকলে হয়তো হাতৰ যন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰি সময়ৰ মাজেৰে যাত্ৰা কৰি ভাগ্যক প্ৰভাৱিত কৰিছিল। হয়তো এই বস্তুটোৱেই মূল ব্যৱস্থা।"
  
  "চাওক," ড্ৰেকে মনে মনে ক"লে, "এইটো বৰ ভাল কথা। এই কথা আপোনালোকে বুজি পাব। কিন্তু এই গেটবোৰৰ আঁৰত-" সি তীব্ৰ আন্ধাৰটোৰ মাজলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "ব্লাডি কিং। কেনেডীৰ মৃত্যুৰ বাবে দায়ী ব্যক্তিজন, লগতে আন শ শ লোক। কথা বন্ধ কৰি খোজ কাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে। যাওক".
  
  বেন মাত দিলে আৰু থিয় হ"ল, নিজকে ব্ৰাছ কৰি থাকোঁতে অলপ দোষী যেন লাগিল। কোঠাটোৰ সকলোৱে এটা দীঘল উশাহ ল"লে। গেটৰ পিছফালে আৰু এটা কথা আছিল যিটো দুয়োৰে কোনোৱেই উল্লেখ কৰিব বিচৰা নাছিল:
  
  কেপ্তেইন কুক তোৰণৰ নাম "পেলেৰ গেট"ৰ পৰা "হেলছ গেট"লৈ সলনি কৰাৰ কাৰণ।
  
  
  ত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  এজন পাগলৰ ক্ষমতাত হাৱাই ৰাজ্যখন কঁপি উঠিল।
  
  যদিহে দ্বীপসমূহত ঘটি থকা অন্ধকাৰ, অনৈতিক পৰিঘটনাৰ বহল প্যানোৰামিক দৃশ্য প্ৰদান কৰিব পৰাকৈ হেলিকপ্টাৰ এখনে ওপৰেৰে উৰি যাব পাৰে, তেন্তে ই প্ৰথমে অ"আহুৰ ওপৰেৰে উৰি গৈ ঘেৰাও কৰা আলা ম"য়ানা কুইন হোটেলখন দখল কৰিব, য"ত কেইবাটাও ছোৱাট দলৰ অভিজ্ঞ সদস্য আছিল 'আমি যথেষ্ট সশস্ত্ৰ, অনুপ্ৰাণিত ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱস্থা ল'বলৈ আৰম্ভ কৰিছে যিয়ে সকলো উচ্চতা আৰু অগণন পণবন্দী কৰি ৰাখিছিল। কমেও ডজন ডজন ভঙা খিৰিকীৰ পৰা ঢালি অহা ক"লা ধোঁৱাৰ নৰকীয় ডাৱৰবোৰ এৰাই চলি সি লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল, সাৱধানে খোলাবোৰ আঙুলিয়াই দিলে য"ত ৰাইফল আৰু গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ পিন্ধা মুখা পিন্ধা মানুহে অসহায় পুৰুষ, মহিলা আৰু শিশুক গোটত গোট খোৱা দেখা যায়, যিবোৰক ধ্বংস কৰাটো সহজ .
  
  আৰু তাৰ পিছত ই গুটিয়াই গুটিয়াই গুচি যাব, ওপৰলৈ আৰু সোঁফালে এটা ডাঙৰ চাপত, প্ৰথমে সূৰ্য্যৰ ফালে, সেই চৰ্বিযুক্ত হালধীয়া বলটোৱে লাহে লাহে অনিশ্চিত আৰু সম্ভৱতঃ বিপৰ্যয়জনক ভৱিষ্যতৰ ফালে খোজ দিব, আৰু তাৰ পিছত নিজৰ ভয়ংকৰ যাত্ৰাত তললৈ আৰু বাওঁফালে ডুব যাব কাউয়াইৰ ফালে আৱিষ্কাৰৰ। বিলুপ্ত আগ্নেয়গিৰিৰ আটাইতকৈ অন্ধকাৰ আৰু বিপজ্জনক মাটিৰ তলৰ গুহাবোৰত গোপনীয়তা বিচাৰি আৰু ভয়ংকৰ সপোনক খেদি ফুৰা নায়ক আৰু খলনায়কসকলৰ প্ৰতি অৱগত হৈ তেওঁ ডাইমণ্ড হেডৰ ওচৰেৰে পাৰ হৈ যাব ।
  
  কাউয়াইত তেওঁ ঘামত তিতি থকা মানুহজনৰ বাবে মৌমাখিৰ ৰেখা বনাই দিলেহেঁতেন, যিয়ে নিজকে কফি দোকানৰ বেৰত শিকলিৰে বান্ধি লৈছিল, ভিতৰত পৃষ্ঠপোষকক আৱদ্ধ কৰি ৰাখিছিল আৰু ডাইনামাইটেৰে ভৰা ভেষ্ট এটা আৰু মৃত মানুহৰ বিস্ফোৰণকাৰী যন্ত্ৰটো খামুচি ধৰি থকা কঁপি থকা হাত এখন স্পষ্টকৈ প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। ছবিখন জুম কৰিলে মানুহজনৰ চকুত হতাশা দেখা পাব৷ ইয়াৰ দ্বাৰা এই কথাটো স্পষ্টকৈ দেখা যাব যে তেওঁ হয়তো বেছি দিন টিকি থাকিব নোৱাৰিব। আৰু তাৰ পিছত ই ওখকৈ উৰি গ"ল, আকৌ ছাদৰ ওপৰলৈ উঠি আহি বিদেশী উপকূলৰ ৰূপৱতী বক্ৰতা অনুসৰণ কৰিলে। জ্বলি থকা ৰেঞ্চখনলৈ, য"ত হেডেন জেই মাত্ৰ এড ব"ড্ৰ"ৰ সৈতে যুঁজিছিল, আনহাতে মাই কিটানো আৰু বাকী মেৰিনে ব"ড্ৰ"ৰ কেইবা ডজন ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ সৈতে ঘনিষ্ঠ হাতে হাতে যুঁজিছিল। মৃত্যু আৰু যুদ্ধৰ ভয়ংকৰ কোলাহলৰ মাজতে আহত পণবন্দীসকলে কান্দি উঠিল।
  
  আৰু আগলৈ। ইতিমধ্যে অতীত আৰু ভৱিষ্যতৰ সংঘৰ্ষ হৈছে। প্ৰাচীন আৰু আভাংগাৰ্ড সংঘাতত আবদ্ধ হৈ আছে।
  
  আজি সেই দিন আছিল যেতিয়া দেৱতা মৰিব পাৰিছিল আৰু নতুন বীৰ ফুলি উঠিব পাৰিছিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখনে বিগ আইলেণ্ড গঠন কৰা বিপৰীতমুখী প্ৰাকৃতিক দৃশ্য আৰু গতিশীল পৰিৱেশ তন্ত্ৰক গ্ৰহণ কৰি চূড়ান্ত উৰণীয়া সেতুখন নিৰ্মাণ কৰিব। আন এটা ৰেঞ্চৰ মাজেৰে দৌৰি যোৱাৰ সময়ত কেইটামান মুহূৰ্তৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিবলগীয়া আছিল যেতিয়া এলিচিয়া মাইলছ, মানো কিনিমাকা আৰু তেওঁলোকৰ মেৰিনৰ দলটোৱে এটা তীব্ৰ প্ৰতিৰক্ষামূলক কমপ্লেক্সত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছিল য"ত পণবন্দী, ভাড়াতীয়া আৰু ডাইনামাইটৰ হাৰ পিন্ধা লোকসকলে এটা সৰ্বশক্তিমান সংঘৰ্ষত সংঘৰ্ষত লিপ্ত হৈছিল। যুদ্ধৰ প্ৰান্তত শক্তিশালী যন্ত্ৰই কাম কৰিবলৈ ধৰিলে, স্থল, বায়ু আৰু পানীৰ দ্বাৰা ব্লাড ৰজাৰ লোকসকলক খালী কৰিবলৈ সাজু। কেমেৰাটোৱে জুম ইন কৰিবলৈ ধৰিলে যেতিয়া এলিচিয়া আৰু কিনিমাকাই ওপৰলৈ চালে, পলায়ন কৰা লোকসকলৰ বিষয়ে সচেতন হৈ ইতিমধ্যে তেওঁলোকক বাধা দিবলৈ আৰু ধ্বংস কৰিবলৈ পথ বিছাৰিছে।
  
  আৰু অৱশেষত হেলিকপ্টাৰখন আঁতৰি গ"ল, মাত্ৰ এটা মেচিন, কিন্তু তথাপিও এটা মেচিন, মানুহৰ মূৰ্খামিৰ ছবিৰে ভৰি থকা, তেওঁলোকে গোটাই আৱিষ্কাৰ কৰিব পৰা সাহস আৰু তেওঁলোকে কৰিব পৰা আটাইতকৈ বেয়া বেয়া কাম।
  
  
  একত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে কেপ্তেইন কুকক গেটছ অৱ হেল বুলি অভিহিত কৰা তোৰণখনৰ তলত সোমাই গ"ল আৰু নিজকে মোটামুটিকৈ কাটি লোৱা এটা সৰু পথত পাইছিল। ৰাইফলৰ টৰ্চটো জ্বলাই বেৰেলত লগাই দিলে। কান্ধত বন্তি এটাও লগাই বেৰবোৰ পোহৰাই তোলাৰ দৰে সামঞ্জস্য কৰি দিলে। কিছু সময়ৰ বাবে যথেষ্ট পোহৰ আছিল আৰু কোনো স্পষ্ট বিপদ নাছিল।
  
  তেওঁলোকে আঁকোৰগোজ পথটো পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে কান্ধৰ ওপৰেৰে ক"লে, "কোৱা বেন, কুকৰ জাৰ্নেলবোৰৰ কথা।"
  
  বেন খৰধৰকৈ উশাহ এৰি দিলে। "এয়া এই বিশাল ফান্দ ব্যৱস্থাৰ এক আভাসৰ বাহিৰে আন একো নহয়। ফান্দবোৰৰ প্ৰকৃতিৰ বাবে কুকক ইয়াক "The Gates of Hell" বুলি অভিহিত কৰিছিল। শেষত কি হ"ব তাকো দেখা নাপালে।"
  
  "তেন্তে ফান্দবোৰ কোনে সাজিলে?" ড্ৰেকে সুধিলে। "আৰু কিয়?"
  
  "কোনেও নাজানে. আমি বাহিৰত পোৱা আৰু দেৱতাৰ সমাধিস্থলত থকা চিনবোৰ এই ভিতৰৰ দেৱালবোৰত নাই।" ডিঙিটো পৰিষ্কাৰ কৰি আৰু ক"লে, "বাই।"
  
  সিহঁতৰ পিছফালে কোমোডোৰ মাতটো বুম হৈ উঠিল। "কুকে শেষটো কিয় দেখা নাপালে?"
  
  "সি পলাই গ"ল" কেৰিনে মনে মনে ক"লে। "ভয়ত"।
  
  "অ", ক্ৰেপ।"
  
  ড্ৰেকে অলপ সময় থমকি ৰ"ল। "গতিকে, যিহেতু মই মাত্ৰ এজন বোবা সৈনিক আৰু তোমালোক দুয়ো এই অভিযানৰ মগজু, গতিকে কথাবোৰ স্পষ্ট কৰি দিওঁ। মূলতঃ, লগসমূহ হৈছে ফান্দ ব্যৱস্থাপ্ৰণালীৰ চাবি। আৰু তোমালোক দুয়োৰে লগত কপি আছে।"
  
  "আমাৰ এটা আছে" বেনে ক"লে। "কাৰিনৰ মূৰত আন কোনোবা আছে।"
  
  "তেন্তে আমাৰ এটা আছে" কোমোডোৱে গুণগুণাই ক"লে।
  
  "নাই..." বেন আৰম্ভ কৰিলে, কিন্তু ড্ৰেকে তেওঁক ৰখাই দিলে। "তেওঁ কি ক"ব বিচাৰিছে তাই মৰিলে আমাৰ এটা কপি হ"ব বেবী। মৃত অৱস্থাত ফটোগ্ৰাফিক মেমৰি বৰ উপযোগী নহয়।"
  
  "মই নকৰোঁ... হয়, ঠিক আছে, ক্ষমা কৰিব, আমি সৈনিকৰ দৰে নাভাবো।"
  
  ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে সুৰংগটো বহল হ"বলৈ ধৰিলে। আটাইতকৈ পাতল বতাহজাকে তাৰ মুখৰ ওপৰেৰে বলি উঠিল। সিহঁতক ৰখাবলৈ হাতখন ওপৰলৈ তুলিলে আৰু তাৰ পিছত চুকটোত মূৰটো ঠেলি দিলে।
  
  চাওকচোন এটা আচৰিত দৃশ্য।
  
  তেওঁ আছিল এটা বিশাল কোঠাৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত, দীঘলীয়া আকৃতিৰ, আন্ধাৰত হেৰাই যোৱা চিলিং এখন। ব্লাড ৰজাৰ মানুহবোৰে নিশ্চয় এৰি থৈ যোৱা গ্লো ষ্টিকবোৰৰ পৰাই ক্ষীণ পোহৰটো আহিছিল। পোনে পোনে সন্মুখতে পাহাৰৰ গভীৰতালৈকে আগবাঢ়ি যোৱা সুৰংগটোক পহৰা দি থকা এটা দৃশ্যই তেওঁৰ হৃদয়খনে এটা স্পন্দন এৰি দিলে।
  
  সুৰংগটোৰ ওপৰৰ শিলটোত এটা বিশাল মুখ খোদিত কৰা হৈছিল। হেলনীয়া চকু দুটা, হুকযুক্ত নাক আৰু মূৰৰ পৰা ওলাই অহা শিং বুলিহে বৰ্ণনা কৰিব পৰা বস্তুবোৰেৰে ড্ৰেকে লগে লগে এই সিদ্ধান্তত উপনীত হ"ল যে ই কোনো চয়তান বা দানৱৰ মুখ।
  
  মুহূৰ্তৰ বাবে মুখখনক আওকাণ কৰি সি সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰিলে। বেৰবোৰ বেঁকা আছিল, ভিত্তিবোৰ আন্ধাৰেৰে আবৃত আছিল। ইয়াত অলপ অতিৰিক্ত পোহৰ যোগ কৰাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  সি লাহে লাহে বাকীবোৰক আগলৈ ইংগিত দিলে।
  
  আৰু তাৰ পাছত হঠাতে গুহাটোৰ মাজেৰে এটা শব্দ প্ৰতিধ্বনিত হ'ল, যেনেকৈ এশটা শিখা নিক্ষেপকাৰীয়ে একেলগে গুলী চলাইছে, বা বেনে কোৱাৰ দৰে, "শুনিবলৈ অভিশপ্ত বেটম'বাইলৰ দৰে শুনা যায়।"
  
  খোদিত শিল্পৰ নাকৰ ফুটাৰে জুই বিস্ফোৰণ ঘটাই শিলৰ মজিয়াৰ চাৰিওফালে এটা চুলাৰ সৃষ্টি হ"ল। প্ৰতিটো নাকৰ ফুটাৰ পৰা দুটা পৃথক শিখাৰ জেট ওলাই আহিল, আৰু তাৰ পিছত কেইছেকেণ্ডমানৰ পিছত প্ৰতিটো চকুৰ পৰা এটাকৈ।
  
  ড্ৰেকে চিন্তাৰে ইয়াক অধ্যয়ন কৰিলে। "হয়তো আমি কিবা এটা ব্যৱস্থা গতিশীল কৰি তুলিছো। চাপ সংবেদনশীল চুইচ বা কিবা এটা।" সি বেনৰ ফালে ঘূৰি চালে। "আশাকৰোঁ তুমি ৰেডি মেট, কাৰণ মোৰ প্ৰিয় ডাইন"ৰক বেণ্ডবোৰৰ এটা পইজনে কোৱাৰ দৰে এইটো এটা ভাল সময়ৰ বাহিৰে আন একো নহয়।"
  
  বেনৰ ওঁঠ দুটা কুটিল হৈ ক্ষন্তেকীয়া হাঁহি এটা মাৰিলে যেতিয়া সি তাৰ টোকাবোৰ চালে। "এইটো নৰকৰ প্ৰথম স্তৰ। চিত্ৰনাট্যকাৰ হকছৱৰ্থ নামৰ এজন ব্যক্তিৰ মতে তেওঁলোকে এই স্তৰটোক ৰেথ বুলি কয়। মই ভাবো কাৰণটো স্পষ্ট। পাছলৈ তেওঁলোকে তেওঁক ক্ৰোধৰ দানৱ আমোন নামৰ চয়তানৰ লগত তুলনা কৰিলে।"
  
  "পাঠটোৰ বাবে ধন্যবাদ ল"ৰা।" কোমোডোৱে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "ইয়াত কোনো কাকতলীয়াকৈ অতীতৰ পথৰ কথা উল্লেখ আছে নেকি?"
  
  বেন লিখাটো মজিয়াত থৈ পোনে পোনে উলিয়াই দিলে। "ৰূপ. এইটো আগতেও দেখিছো কিন্তু বুজি পোৱা নাই। হয়তো এইটো এটা ক্লু।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ সৰু বন্ধুজনৰ কাষত কুঁজৰাই থাকিল। কপি কৰা আলোচনীবোৰৰ ডিজাইন আৰু চিত্ৰকল্প সযতনে কৰা হৈছিল যদিও বেনৰ আঙুলিটোৱে তেওঁৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছিল এটা অদ্ভুত লিখনীৰ শাৰীলৈ।
  
  ১ (||) - যোৱা ২ (||||) - যোৱা ৩ (||) - যোৱা ৪ (|||||/)
  
  আৰু ইয়াৰ পিছত একমাত্ৰ শিলালিপি আছিল, "খঙেৰে ধৈৰ্য্য ধৰিব। সতৰ্ক ব্যক্তিয়ে তেওঁৰ সন্মুখত নেভিগেচন লাইন থাকিলে নিজৰ পথৰ পৰিকল্পনা কৰিব।"
  
  বেনে কয়, "কুক আছিল সৰ্বকালৰ আটাইতকৈ শ্ৰেষ্ঠ নাৱিক। "এই লাইনে আমাক দুটা কথা কয়। এই কুকজনে দানৱটোৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ পথ এটা ৰচনা কৰিছে আৰু ইয়াৰ মাজেৰে যোৱা পথটোৰ বাবে সযতনে পৰিকল্পনা কৰাৰ প্ৰয়োজন আছে।"
  
  কেৰিনে জুইৰ জিলিকি থকাটো চাই থাকিল। "চাৰিটা গণনা কৰিলোঁ" তাই চিন্তাশীলভাৱে ক"লে। "চাৰিটা শিখাৰ বিস্ফোৰণ। সমান পৰিমাণৰ-"
  
  এটা গুলী বাজি উঠিল, নিস্তব্ধতাক জোকাৰি গ"ল। গুলীটো ড্ৰেকৰ মূৰৰ কাষৰ বেৰৰ পৰা ৰিকোচেট হৈ গ"ল, যাৰ ফলত বতাহৰ মাজেৰে শিলৰ চোকা টুকুৰাবোৰ কাটি গ"ল। এমিলিছেকেণ্ডৰ পাছত ড্ৰেকে পিষ্টলটো ওপৰলৈ তুলি গুলী চলালে আৰু এমিলিছেকেণ্ডৰ পাছত তেওঁ বুজি পালে যে যদি তেওঁ পুনৰ পেচেজটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই যায়, তেন্তে স্নাইপাৰে সিহঁতক অনিৰ্দিষ্টকাললৈ বেৰত পিন কৰি ৰাখিব পাৰিব।
  
  এই চিন্তাৰে সি দৌৰি গ"ল, গুলীচালনা কৰি, কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ। আপাত দৃষ্টিত একে সিদ্ধান্তত উপনীত হোৱা কোমোডোৱেও তেওঁৰ পিছে পিছে গ"ল। সংযুক্ত জুইয়ে চাৰিওফালৰ বেৰৰ পৰা স্ফুলিংগ উলিয়াই দিলে। লুকুৱাই ৰখাজনে থতমত খাই হাঁহ মাৰিলে, কিন্তু তথাপিও আন এটা গুলী নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, যিটো গুলী ড্ৰেক আৰু কোমোডোৰ মাজত হুইচেল মাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে লক্ষ্য লৈ এটা আঁঠুলৈ নামি গ"ল।
  
  মানুহজনে নিজৰ কভাৰৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল, নিজৰ অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলি দিলে, কিন্তু কোমোডোৱে প্ৰথমে গুলী চলালে - বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে আক্ৰমণকাৰীক পিছুৱাই পেলালে। বিন্ধি থকা চিঞৰ এটা আহিল আৰু মানুহজন জটিল জঞ্জালত নামিল, ৰাইফলটোৱে মজিয়াত ক্লাচ্ টিচ্চ কৰি উঠিল। কোমোডোৱে ওচৰলৈ গৈ মানুহজনৰ মৃত্যু হোৱাটো নিশ্চিত কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে শপত খালে। "মই ভবাৰ দৰে কোভালেংকোৱে আমাক লেহেমীয়া কৰিবলৈ স্নাইপাৰ এৰি থৈ গৈছিল।"
  
  "আৰু আমাক পাতল কৰিবলৈ," কোমোডোৱে লগতে ক"লে।
  
  কেৰিনে চুকটোত মূৰটো ঠেলি দিলে, তাইৰ শ্যামলা চুলিখিনি চকুত পৰিল। "যদি মই সঠিককৈ কওঁ, তেন্তে অদ্ভুত বাক্যটোৱেই চাবিৰ ফুটা, আৰু "ধৈৰ্য্য" শব্দটোৱেই চাবি। দুটা চেল্ফৰ দৰে দেখা সেই দুটা ট্ৰাম লাইন? সংগীত, কবিতা আৰু পুৰণি সাহিত্যত ইয়াৰ অৰ্থ হ"ব পাৰে বিৰতি। গতিকে ধৈৰ্য্যৰ অৰ্থ হ"ল "থমকি ৰোৱা"।
  
  ডেল্টা দলটোৱে গুহাটোৰ সিপাৰে ফেন কৰি ওলাই যোৱাৰ সময়ত ড্ৰেকে প্ৰস্তাৱটোলৈ চাই থাকিল, কোমোডোৱে আহ্বান জনাই আৰু আৰু কোনো ভুল নকৰিবলৈ সংকল্প ল"লে।
  
  কোমোডোৱে চিঞৰিলে: "ৰাইজৰ কথা কি ক"ব? বুবি ট্ৰেপৰ পৰা সাৱধান হওক। সেই ৰাছিয়ান মূৰ্খজনক মই জুৰীৰ ওপৰত কিবা এটা ৰিগ কৰিবলৈ নিদিওঁ।"
  
  ড্ৰেকে ঘামচি ওলোৱা হাতৰ তলুৱাখন ৰুক্ষ বেৰখনত ঘঁহিলে, হাতৰ তলৰ দাঁত থকা শিলটো অনুভৱ কৰিলে, ফ্ৰীজৰ ভিতৰৰ অংশৰ দৰে ঠাণ্ডা। "গতিকে সেয়া হ"ল: "প্ৰথম বিস্ফোৰণৰ বাবে অপেক্ষা কৰক, তাৰ পিছত দুটাৰ বাবে থমকি ৰওক আৰু দুটালৈ যাওক। দ্বিতীয়টো বিস্ফোৰণৰ পিছত চতুৰ্থটো থমকি ৰৈ তৃতীয়টোলৈ আগবাঢ়ক। তৃতীয় বিস্ফোৰণৰ পিছত দুটাৰ বাবে থমকি ৰওক আৰু চাৰিটালৈ আগবাঢ়ক। আৰু চতুৰ্থ বিস্ফোৰণৰ পিছত ষষ্ঠবাৰৰ বাবে থমকি ৰওক, তাৰ পিছত বাহিৰলৈ ওলাই যাওক।"
  
  "সহজ." বেন চকু টিপিয়াই ক"লে। "কিন্তু থমকি ৰ"ব কিমান দিন?"
  
  কাৰিনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "চুটি বানান।"
  
  "অ", সেইটো সহায়ক হ"ল ভেছ।"
  
  "আৰু বিস্ফোৰণ কেনেকৈ গণনা কৰা?"
  
  "মই অনুমান কৰিছোঁ যে যিটোৱে প্ৰথমে আটাইতকৈ দূৰত উপনীত হয়, তেওঁ প্ৰথম নম্বৰ, আৰু চাৰি নম্বৰ আটাইতকৈ চুটি।"
  
  "বাৰু, তাৰ কিছু যুক্তি আছে, অনুমান কৰিছোঁ। কিন্তু এতিয়াও-"
  
  "ইমানেই". ড্ৰেকৰ যথেষ্ট হৈছিল। "এই বিতৰ্ক শুনি মোৰ ধৈৰ্য্য ইতিমধ্যে পৰীক্ষা কৰা হৈছে। মই প্ৰথমে যাম। মোৰ কেফেইন হাই ৱেয়াৰ অফ হোৱাৰ আগতেই এই কামটো কৰোঁ আহক।"
  
  আটাইতকৈ দীঘল শিখাৰ পৰা কেইগজমান দূৰত ৰৈ সি কোমোডোৰ ক্ৰুৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। সি অনুভৱ কৰিলে প্ৰতিজন মানুহে ঘূৰি চাবলৈ। বেনৰ চিন্তা সি অনুভৱ কৰিলে। সন্মুখৰ বতাহ ভাজি আন এটা অতি উত্তাপিত নিৰ্গমন হোৱাৰ লগে লগে তাপমাত্ৰা বৃদ্ধি পোৱা অনুভৱ কৰি সি চকু দুটা মুদি দিলে।
  
  কেনেডীৰ মুখখন মনৰ চকুৰ আগত সাঁতুৰি গ"ল। তাইক আগৰ দৰেই দেখিলে। চুলিত এটা কঠোৰ বব, এক্সপ্ৰেচনলেছ ট্ৰাউজাৰ ছুট - সপ্তাহৰ প্ৰতিটো দিনৰ বাবে এটাকৈ। তাই যে নাৰী সেই কথাটোৰ পৰা সকলো বিচলিত কৰাৰ এক সচেতন প্ৰচেষ্টা।
  
  আৰু তাৰ পিছত কেনেডীয়ে তাইৰ চুলিখিনি তললৈ নমাই দিলে, আৰু তেওঁৰ মনত পৰিল সেই মহিলাগৰাকীৰ কথা, যাৰ লগত তেওঁ দুটা আনন্দদায়ক মাহ কটালে। বহু বছৰৰ আগতে পত্নী এলিছনৰ ভয়াৱহ মৃত্যু আৰু সেই ভাগ্যজনক গাড়ী দুৰ্ঘটনাৰ ফলত হোৱা যন্ত্ৰণাৰ পিছত তেওঁক আগবাঢ়ি যোৱাত সহায় কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰা মহিলাগৰাকী।
  
  তাইৰ চকু দুটা পোনে পোনে তাৰ হৃদয়ত জিলিকি উঠিল।
  
  সন্মুখত জুই জ্বলি উঠিছিল।
  
  জুইৰ শিখাৰ তাপ কমি যোৱালৈ অপেক্ষা কৰি দুছেকেণ্ড ৰৈ থাকিল। ৰৈ থাকোঁতে সি বুজি পালে যে দ্বিতীয় চকুৰ পৰা জুইৰ জিলিকনি এটা ইতিমধ্যে তললৈ জিলিকি উঠিছে। কিন্তু দুছেকেণ্ডৰ পাছত সি এইখিনিলৈকে আগবাঢ়ি গ"ল যদিও তাৰ সত্তাৰ প্ৰতিটো আঁহে চিঞৰি উঠিল যে সি নহ"ব।
  
  জুইয়ে তেওঁক ধ্বংস কৰি পেলালে-
  
  কিন্তু সি তাৰ গতি শেষ কৰাৰ লগে লগে ই নিথৰ হৈ পৰিল। চৌপাশৰ বতাহ তেতিয়াও গৰম আছিল, কিন্তু সহ্য কৰিব পৰা আছিল। ড্ৰেকে উশাহ লৈ আছিল, ঘামৰ পৰা ঢৌৰ দৰে টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিছিল। এক চেকেণ্ডৰ বাবেও শিথিল হ"ব নোৱাৰি সি আকৌ গণনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  চাৰি চেকেণ্ড।
  
  কাষতে শিখা এটাই ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি উঠিল, সি দখল কৰিবলৈ ওলোৱা ঠাইখিনিতে জুই জ্বলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ পদক্ষেপ ল"লে। জুই নুমাই গ"ল। তাৰ মুখখন নিমখীয়া পিঠাৰ দৰে লাগিল। তাৰ দুয়োটা চকুৰ মণি জ্বলি উঠিল যেন বালিৰ কাগজেৰে ঠেলি দিয়া হৈছে।
  
  যদিও, মই তেনেকৈয়ে ভাবো। চিন্তা কৰক, সদায় চিন্তা কৰক। আৰু দুটা চেকেণ্ড আৰু আমি আগবাঢ়ি যাম। শেষৰ কৌশলটোলৈ আগবাঢ়ো আহক। এতিয়া তেওঁৰ আত্মবিশ্বাস আছিল।
  
  ছয় ছেকেণ্ড থমকি ৰওক আৰু তাৰ পিছত-
  
  ছয় বজাত সি লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু জুই কমি নাহিল! ভ্ৰূ দুটা জ্বলি উঠিল। আঁঠু লৈ পৰি মৃতদেহটো পিছলৈ দলিয়াই দিলে। বেন নিজৰ নামটো চিঞৰি উঠিল। গৰম ইমানেই তীব্ৰ হৈ পৰিল যে সি চিঞৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে হঠাতে নোহোৱা হৈ গ"ল। লাহে লাহে সি গম পালে যে তাৰ হাত আৰু আঁঠু দুটা ৰুক্ষ শিলৰ মজিয়াখনৰ কাষেৰে খোঁচ মাৰি আছে। মূৰটো ওপৰলৈ তুলি সি খৰধৰকৈ কোঠাটোৰ পিছফালে থকা সুৰংগটোৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  
  ক্ষন্তেক পিছত ঘূৰি আহি বাকীবোৰক চিঞৰি ক"লে: "আপুনি সেই শেষৰ সাত চেকেণ্ডৰ বিৰতিটো লোৱাই ভাল ল"ৰাহঁত। 'আপুনি জানিব বিচৰা শেষ কথাটো হ'ল কেন্টাকি ফ্ৰাইড কেনেকুৱা।'
  
  মুখ বন্ধ হাঁহি শুনা গ"ল। কোমোডোৱে লগে লগে ওচৰলৈ আহি কেৰিন আৰু বেনক সুধিলে যে তেওঁলোকে কেতিয়া পাল ল"ব বিচাৰে। বেনে আৰু কেইজনমান সৈনিকক আগুৱাই যোৱাটো পছন্দ কৰিছিল যদিও কেৰিনে ড্ৰেকৰ পিছে পিছে যাবলৈ ইচ্ছুক আছিল। কোমোডোৱে নিজেই তাইক কাষলৈ লৈ গৈ নিজৰ অপাৰেচনৰ এটা মগজু হেৰুৱাৰ আশংকা কৰাৰ আগতে ড্ৰেক কেৱল নিজৰ সময়ৰ ভাগ্য ভাল নহয় বুলি নিশ্চিত কৰাৰ বিচক্ষণতাৰ বিষয়ে মনে মনে কথা পাতিবলৈ লাগিল।
  
  ড্ৰেকে কেৰিনক কোমল হোৱা আৰু আনকি অলপ হাঁহিও থকা দেখিলে। ব্লেক পৰিয়ালৰ বন্য সন্তানটোৰ ওপৰত কোনোবাই শান্ত কৰা প্ৰভাৱ পেলোৱা দেখি ভাল লাগিল। চাৰিওফালৰ সুৰংগটো পৰীক্ষা কৰি গ্লো ষ্টিকটো ছাঁৰ মাজলৈ দলিয়াই দিলে। ইয়াৰ বিস্তাৰিত এম্বাৰ ৰঙে আৰু অধিক খোদিত সুৰংগ এটাৰ বাহিৰে একো আলোকিত কৰা নাছিল, ক"লালৈ ম্লান হৈ পৰিছিল।
  
  প্ৰথমজন ডেল্টা সৈনিক তেওঁৰ কাষতে পৰিল, তাৰ পিছত অলপ পিছতে দ্বিতীয়জন। ড্ৰেকে তেওঁলোকক তদন্ত কৰিবলৈ সুৰংগটোৰ ভিতৰলৈ পঠিয়াই সময় নষ্ট নকৰিলে। ক্ৰোধৰ কক্ষৰ ফালে পিছলৈ ঘূৰি থাকোঁতে তেওঁ দেখিলে যে বেন ব্লেকে নিজৰ পদক্ষেপ লৈছে।
  
  বেনে প্ৰায় স্কুলীয়া ল"ৰাৰ দৰেই বেগটো ধৰি টি-চাৰ্টৰ ওপৰৰ তলত দীঘল চুলিখিনি সোমাই থকাটো নিশ্চিত কৰিলে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। চেকেণ্ডবোৰ তললৈ গণনা কৰি থাকোঁতে ড্ৰেকে ওঁঠ দুটা লৰচৰ কৰা চাই থাকিল। আৱেগৰ কোনো বাহ্যিক লক্ষণ দেখা নোপোৱাকৈয়ে ড্ৰেকৰ হৃদয়খন আক্ষৰিক অৰ্থত মুখৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল আৰু বন্ধুজনে ভৰিৰ ওচৰত ঢলি পৰিল, ফুলি উঠালৈকে তাতেই থাকিল।
  
  ড্ৰেকে তাক হাতখন আগবঢ়াই দিলে। বেন মূৰ তুলি চালে, "কি ক"বা গাধ? গৰম সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে?"
  
  ড্ৰেকে বিৰক্ত সুৰত ক"লে, "মই বাকছ ফিজৰ উদ্ধৃতি দিয়া নাই। "যদি বিচাৰে-নাই, ৰ"বা-"
  
  ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে কেৰিনে প্ৰথম জুইৰ ধাৰাটোৰ কাষ চাপি আহিছে। বেনৰ মুখখন নিমিষতে বন্ধ হৈ গ"ল আৰু তাৰ চকু দুটাই ভনীয়েকহঁতৰ প্ৰতিটো খোজ অনুসৰণ কৰিলে। তাই লৰচৰ কৰি থাকোঁতে বেনৰ দাঁতবোৰ ইমানেই জোৰেৰে গুড়ি হৈ গ"ল যে ড্ৰেকে ভাবিলে যে ইটোৱে সিটোৰ ওপৰত টেকটনিক প্লেটবোৰ পিহি যোৱাৰ দৰে শব্দ। আৰু তাই এটা নিৰাপদ আশ্ৰয়স্থল আৰু আনটোৰ মাজত পিছলি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে বেনক টানকৈ ধৰিব লগা হ"ল যাতে বেনক তাইক ধৰিবলৈ দৌৰি ওলাই অহাটো বন্ধ কৰিব পাৰে।
  
  "অপেক্ষা কৰক! তুমি তাইক বচাব নোৱাৰা"।
  
  কেৰিনে থমকি ৰ"ল। তাইৰ পতনে তাইক সম্পূৰ্ণ দিশহাৰা কৰি পেলালে। আন এটা বিস্ফোৰণে তাইক জ্বলাই দিয়াৰ প্ৰায় দুছেকেণ্ডমান আগতে তাই ভুল দিশলৈ চাই আছিল।
  
  বেন ড্ৰেকৰ সৈতে যুঁজিছিল, যিয়ে ল"ৰাজনৰ মূৰৰ পিছফালে মোটামুটিকৈ ধৰিছিল আৰু নিজৰ শৰীৰটো ব্যৱহাৰ কৰি বন্ধুজনক পৰৱৰ্তী ভয়ংকৰ পৰিঘটনাটো প্ৰত্যক্ষ কৰাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল।
  
  কাৰিনে চকু দুটা মুদি দিলে।
  
  তাৰ পাছত ডেল্টা দলৰ নেতা কোমোডোৱে এখন ডাঙৰ হাতেৰে তাইক তুলি ল"লে, থমকি ৰোৱাৰ মাজত নিপুণভাৱে জাঁপ মাৰিলে। সি নিজৰ ছন্দ ভাঙিব নোৱাৰিলে, কেৱল কাৰিনক কান্ধৰ ওপৰেৰে পেলাই দিলে, প্ৰথমে মূৰটো, আৰু লাহেকৈ তাইক খঙাল ভায়েকৰ কাষৰ মাটিত নমাই দিলে।
  
  বেন তাইৰ কাষতে ডুব গ"ল, তাইক ওচৰত ধৰি কিবা এটা বিৰবিৰাই। কেৰিনে বেনৰ কান্ধৰ ওপৰেৰে পোনে পোনে কোমোডোৰ ফালে চাই দুটা শব্দ মুখত ক"লে। "ধন্যবাদ".
  
  কোমোডোৱে ম্লানভাৱে মাত দিলে। কেইমিনিটমানৰ পাছত তেওঁৰ বাকী মানুহবোৰ নিৰাপদে আহি পালে আৰু ড্ৰেকে সুৰংগটোত পঠোৱা দুজন ঘূৰি আহিল।
  
  এজনে একে সময়তে ড্ৰেক আৰু কোমোডো দুয়োকে সম্বোধন কৰিছিল। "আন এটা ফান্দ ছাৰ, প্ৰায় এক কিলোমিটাৰ আগুৱাই। স্নাইপাৰ বা বুবি ট্ৰেপৰ কোনো স্পষ্ট চিন নাছিল যদিও আমি ডাবল চেক কৰিবলৈ ইফালে সিফালে লাগি থকা নাছিলো। ভাবিছিলো আমি ইয়ালৈ ঘূৰি আহিব লাগে।"
  
  কেৰিনে নিজকে ধূলি মাৰি থিয় হ"ল। "ফান্দ কেনেকুৱা হয়?"
  
  "মিছ, সেইটো এটা ডাঙৰ হাৰামী যেন লাগিছে।"
  
  
  বত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  তেওঁলোকৰ ওপৰৰ জগতখনত হয়তো ঘটি থকা হিংসাত্মক কাৰ্য্য আৰু তেওঁলোকৰ সন্মুখত ভূগৰ্ভস্থ আন্ধাৰৰ মাজেৰে সোমাই যোৱা মানুহজনৰ কু-অভিপ্ৰায়ৰ দ্বাৰা প্ৰেৰিত হৈ তেওঁলোকে সংকীৰ্ণ পথটোৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ"ল।
  
  এটা ৰুক্ষ তোৰণে তেওঁলোকক পিছৰ গুহাটোৰ ভিতৰলৈ লৈ গ"ল। আকৌ এবাৰ গ্ল"ষ্টিকবোৰে বিশাল ঠাইখিনিৰ এটা অংশ আলোকিত কৰিলে, সতেজ আৰু লাহে লাহে ম্লান হৈ যোৱা দুয়োটা, কিন্তু ড্ৰেকে দ্ৰুতগতিত দূৰৰ বেৰখনত দুটা এম্বাৰ ফ্লেছ মাৰিলে।
  
  তেওঁলোকৰ সন্মুখৰ ঠাইখিনি আচৰিত ধৰণৰ আছিল। বাটবোৰ ত্ৰিশূলৰ দৰে আকৃতিৰ আছিল। মূল খাদটো আছিল তিনিজন মানুহ একেলগে থাকিব পৰাকৈ বহল এটা পথ। ই দূৰৰ বেৰখনত আন এটা এক্সাইট আৰ্কত শেষ হৈছিল। মূল খাদৰ পৰা শাখা-প্ৰশাখা কৰি ত্ৰিশূলৰ আন দুটা ডাল গঠন কৰি আৰু দুটা পথ আছিল, মাত্ৰ এইবোৰ আছিল বহুত সংকীৰ্ণ, লেজতকৈ অলপ ডাঙৰ। এই প্ৰক্ষেপণবোৰ গুহাৰ বেৰৰ বহল বক্ৰতাত শেষ হৈছিল।
  
  ত্ৰিশূলৰ বাটৰ মাজৰ ঠাইখিনি গভীৰ, কূটনৈতিক আন্ধাৰেৰে ভৰি পৰিছিল। যেতিয়া কোমোডোৱে শিলটো ওচৰৰ পোহৰৰ অনুপস্থিতিত পেলাই দিলে, তেতিয়া তেওঁলোকে কেতিয়াও শিলটোৱে তলত খুন্দা মৰা শুনা নাছিল।
  
  সাৱধানে লাহে লাহে আগবাঢ়ি গ"ল। টেনচনত কান্ধ দুটা টান হৈ পৰিল আৰু স্নায়ুবোৰ ছিন্নভিন্ন হ"বলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে ঘামৰ পাতল টোপাল এটা তেওঁৰ মেৰুদণ্ডৰ দৈৰ্ঘ্যৰ তললৈ গুচি আহিছে, তললৈকে খজুৱতি হৈ আছে। গোটটোৰ প্ৰতিটো চকুৱেই চাৰিওফালে চাই প্ৰতিটো ছাঁ, প্ৰতিটো কোণত বিচাৰি ফুৰিছিল যেতিয়ালৈকে বেনে অৱশেষত নিজৰ মাতটো বিচাৰি নাপালে।
  
  "ৰ"বা" সি কষ্টেৰে শুনাব পৰাকৈ ক"লে, তাৰ পিছত ডিঙিটো পৰিষ্কাৰ কৰি চিঞৰিলে, "ৰ"বা।"
  
  "এয়া কি?" ড্ৰেক নিথৰ হৈ পৰিল, ভৰিখন এতিয়াও বতাহত।
  
  "আমি প্ৰথমে কুকৰ লগবোৰ পৰীক্ষা কৰা উচিত, কেৱল তাৰ বাবে।"
  
  "তুমি তোমাৰ অভিশপ্ত সময়বোৰ বাছি লোৱা।"
  
  কাৰিনে কথা ক"লে। "তেওঁলোকে ইয়াক লোভ বুলি কয়, দ্বিতীয় মাৰাত্মক পাপ। লোভৰ লগত জড়িত দানৱটো হৈছে নৰকৰ সাতজন ৰাজকুমাৰৰ ভিতৰত এজন মামন। মিল্টনৰ পেৰাডাইজ লষ্টত তেওঁৰ নাম উল্লেখ কৰা হৈছিল আৰু আনকি ইংলেণ্ডত নৰকৰ ৰাষ্ট্ৰদূত বুলিও কোৱা হৈছিল।"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ ফালে চাই থাকিল। "ইট'জ নট ফানি"।
  
  "এইটো হোৱাৰ উদ্দেশ্য নাছিল। এইটোৱেই মই এবাৰ পঢ়ি সংৰক্ষণ কৰি থৈছিলো। ইয়াত হকছৱৰ্থে দিয়া একমাত্ৰ সূত্ৰটো হ"ল এই বাক্যটো: বিপৰীত লোভত দয়া বহি থাকে। পিছৰ মানুহজনৰ হাতত তোমাৰ যি বিচাৰে তাকেই হওক।"
  
  ড্ৰেকে ঠাণ্ডা ভিজা গুহাটোলৈ চালে। "ইয়াত মই বিচৰা বহুত নাই, হয়তো ক্ৰীস্পি ক্ৰেমছৰ বাহিৰে।"
  
  "এইটোৱেই হৈছে প্ৰস্থানৰ প্ৰত্যক্ষ পথ।" কোমোডোৱে নিজৰ এজন মানুহক চেপি ধৰি পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত ৰখাই দিলে। "একোৱেই কেতিয়াও ইমান সহজ নহয়। হেৰা! ৱাট দ্য ফাক, ডুড-"
  
  ড্ৰেকে ঘূৰি চাই দেখিলে যে ডেল্টা মানুহজনে কোমোডোক এফালে ঠেলি দিছে আৰু তেওঁৰ সেনাপতিৰ ঠিক কাষেৰে পাৰ হৈ গৈছে।
  
  "ৱালিছ! তোমাৰ গাধটো লাইনত ৰাখক সৈনিক।"
  
  ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে ড্ৰেকে মানুহজনৰ চকু দুটা লক্ষ্য কৰিলে। গ্লেজড। সোঁফালে থকা এটা বিন্দুত ঠিক কৰা হৈছে। ড্ৰেকে তাৰ চকুৰ পিছে পিছে গ"ল।
  
  আৰু লগে লগে নিচবোৰ দেখিলোঁ। ধেমেলীয়া যে আগতে কেনেকৈ সি সেইবোৰ লক্ষ্য কৰা নাছিল। সোঁফালৰ যুদ্ধক্ষেত্ৰখনৰ শেষত, য"ত ই গুহাৰ বেৰৰ লগত সংলগ্ন হৈ আছিল, ড্ৰেকে এতিয়া ক"লা শিলটোত খোদিত তিনিটা গভীৰ নিচ দেখিলে। প্ৰতিটো নিচৰ ভিতৰত কিবা এটা জিলিকি উঠিছিল। সোণ, নীলা আৰু পান্নাৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত বহুমূলীয়া কিবা এটা। বস্তুটোৱে গুহাটোৰ ওপৰেৰে টিপটিপিয়া ক্ষীণ আৰু বিক্ষিপ্ত পোহৰটো ধৰি দহগুণ ঘূৰাই দিলে। দহ কেৰেট হীৰাৰে নিৰ্মিত জিলিকি থকা ডিস্কো বল এটাৰ হৃদয়লৈ চোৱাৰ দৰে আছিল।
  
  কাৰিনে ফুচফুচাই ক"লে, "সিফালে এখন খালী গেট আছে।"
  
  প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া ধনৰ টান অনুভৱ কৰিলে ড্ৰেকে। যিমানেই ওচৰ চাপিছিল সিমানেই বস্তুবোৰ স্পষ্ট হৈ পৰিছিল আৰু সিমানেই বিচাৰিছিল। কেৰিনৰ মন্তব্যটো ডুব যাবলৈ অলপ সময় লাগিল যদিও যেতিয়া ডুব গ"ল, তেতিয়া তেওঁ ঈৰ্ষা আৰু ভয়ৰে খালী আলকোভটোলৈ চালে। হয়তো কোনোবা ভাগ্যৱান আত্মাই লেজত উঠি লুটপাত লৈ গুচি গ"ল? নে চিঞৰি চিঞৰি তলৰ অগণন গভীৰতাত ডুব যোৱাৰ সময়ত সি খামুচি ধৰিলে?
  
  জানিবলৈ এটা উপায়।
  
  ড্ৰেকে এখন ভৰি আনখন ভৰিৰ আগত ৰাখি তাৰ পিছত নিজকে ৰখাই দিলে। বিষ্ঠা . লেজৰ মাজেৰে যোৱা লোভনীয় বস্তুটো শক্তিশালী আছিল। কিন্তু কোভালেংকোৰ প্ৰতি তেওঁৰ পিছত লগাটো অধিক আকৰ্ষণীয় আছিল। লাইটৰ চেট এটা কেনেকৈ ইমান মন্ত্ৰমুগ্ধ কৰিব পাৰে বুলি ভাবি সি বাস্তৱলৈ উভতি গ"ল। সেই মুহূৰ্ততে কোমোডো তেওঁৰ কাষেৰে দৌৰি গ"ল আৰু ড্ৰেকে তেওঁক ৰখাবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  কিন্তু ডেল্টা ফৰ্চৰ অধিনায়কজনে মাত্ৰ সহকৰ্মীজনৰ ওপৰত পৰি তেওঁক মাটিত পেলাই দিছিল। ড্ৰেকে ঘূৰি চাই দেখিলে যে বাকী দলটোৱে আঁঠু লৈ চকু ঘঁহিছে বা প্ৰলোভন একেবাৰে এৰাই চলিছে। বেন আৰু কেৰিনে মন্ত্ৰমুগ্ধ হৈ থিয় হৈ থাকিল যদিও কেৰিনৰ দ্ৰুত মনটো অতি সোনকালেই মুক্ত হৈ পৰিল।
  
  তাই খৰধৰকৈ ভায়েকৰ ফালে ঘূৰি চালে। "তুমাৰ ভালনে? বেন?
  
  ড্ৰেকে ডেকা ল"ৰাটোৰ চকুলৈ ভালদৰে চালে। "আমাৰ সমস্যা হ"ব পাৰে। টেইলৰ মমচেনে মঞ্চত উঠিলেই তেওঁ একেটা কাঁচৰ দৰে লুক পায়।"
  
  কাৰিনে মূৰ জোকাৰিলে। "ল"ৰা" তাই বিৰবিৰাই উঠিল আৰু ভায়েকক জোৰেৰে চৰ মাৰিলে।
  
  বেন চকু টিপিয়াই হাতখন গালত ওপৰলৈ তুলিলে। "অস!"
  
  "তুমাৰ ভালনে?"
  
  "নাই, হেল নাই! তুমি মাত্ৰ মোৰ চোলাটো প্ৰায় ভাঙি পেলালা।"
  
  "দুৰ্বল হোৱা বন্ধ কৰক। পিছৰবাৰ ফোন কৰিলে মা আৰু দেউতাক কওক।"
  
  "ডাম্ ৰাইট, মই কৰিম। কিয় নৰক তুমি মোকো মাৰিলা?"
  
  ড্ৰেকে কান্ধটো জোকাৰিলে যেতিয়া কোমোডোৱে নিজৰ মানুহজনক মজিয়াৰ পৰা তুলি লৈ পুনৰ লাইনত পেলাই দিলে। "নিউবি।"
  
  কেৰিনে প্ৰশংসাৰে চাই থাকিল।
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "তোমাৰ মনত নাই নেকি? প্ৰিটি লাইট? সিহঁতে তোমাক প্ৰায় পাই গ"ল বন্ধু।"
  
  "মোৰ মনত আছে..." বেনৰ দৃষ্টি হঠাতে শিলৰ বেৰখন আৰু ইয়াৰ জটিল নিচবোৰলৈ ঘূৰি আহিল। "অ" বাহ, কি ৰোমাঞ্চ। সোণ, হীৰা আৰু ধন-সম্পত্তি। এইটো মনত আছে।"
  
  ড্ৰেকে দেখিলে যে জিলিকি থকা বস্তুবোৰে পুনৰ মাধ্যাকৰ্ষণ শক্তি লাভ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। "আগলৈ যাওঁ"-তেওঁ ক"লে। "দুবাৰ. এই গুহাটোৱে কি কৰি আছে মই দেখিছোঁ, আৰু আমি যিমান সোনকালে ইয়াৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যাম সিমানেই ভাল।"
  
  বেনৰ কান্ধত হাতখন ৰাখি কেৰিনৰ ফালে মূৰ দুপিয়াই সি খৰধৰকৈ আঁতৰি গ"ল। কোমোডোৱে মনে মনে পিছে পিছে গৈ থাকিল, দুয়োফালে শাৰী পাতি থকা লেজবোৰৰ ওচৰেৰে পাৰ হৈ যোৱা নিজৰ মানুহবোৰক ভালদৰে চাই থাকিল।
  
  সিহঁতে নিচবোৰৰ ওচৰলৈ গৈ থাকোঁতে ড্ৰেকে ক্ষন্তেকীয়াকৈ চকু ফুৰাৰ আশংকা কৰিলে। প্ৰতিটো নিচত এটা সৰু বাটিৰ আকৃতিৰ বস্তু থিয় হৈ আছিল, যাৰ পৃষ্ঠত বহুমূলীয়া শিল জাপি থোৱা আছিল। কিন্তু ইমান চকু কপালত তুলিব পৰা দৰ্শনীয় লাইট শ্ব"টো সৃষ্টি কৰিবলৈ কেৱল এইটোৱেই যথেষ্ট নাছিল। প্ৰতিটো বাটিৰ আঁৰত নিচবোৰৰ ৰুক্ষ বেৰবোৰত শাৰী শাৰীকৈ ৰুবি, পান্না, নীলাচল, হীৰা আৰু আন অগণন মূল্যৱান শিলৰ আৱৰণ আছিল।
  
  বাটিবোৰৰ বাবে বহুত টকা খৰচ হ"ব পাৰে, কিন্তু নিচবোৰৰ নিজৰ মূল্য আছিল অমূল্য।
  
  এক্সাইট আৰ্চৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে ড্ৰেকে ৰৈ গ"ল। বাওঁ-সোঁফালৰ পৰা ঠাণ্ডা বতাহ এজাকে তেওঁৰ ওপৰত বলিছিল। গোটেই ঠাইখনেই প্ৰাচীন ৰহস্য আৰু লুকাই থকা গোপনীয়তাৰ গোন্ধ লৈছিল। ক"ৰবাত পানী টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিছিল, মাত্ৰ এটা সৰু টোপাল, কিন্তু তেওঁলোকে অন্বেষণ কৰি থকা গুহা ব্যৱস্থাটোৰ বিশালতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ যথেষ্ট।
  
  ড্ৰেকে সকলোকে ভালদৰে চালে। ফান্দটো পাৰ হৈ গ"ল। এগজিট আৰ্কটোৰ মাজেৰে যাবলৈ ঘূৰি গ"ল।
  
  আৰু কাৰোবাৰ মাতত চিঞৰি উঠিল: "বন্ধ!"
  
  সি নিমিষতে নিথৰ হৈ পৰিল। পুৰণি SAS প্ৰশিক্ষণৰ পৰা জন্ম হোৱা চিঞৰ আৰু প্ৰবৃত্তিৰ প্ৰতি তেওঁৰ বিশ্বাসে তেওঁৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিলে। তেওঁৰ সোঁ ভৰিখনে পাতল তাঁৰডাল কষ্টেৰে স্পৰ্শ কৰিলে, কিন্তু আৰু এটা ঠেলিলে বুবী ফান্দটো আৰম্ভ কৰিব পাৰিলে।
  
  এইবাৰ কোভালেংকোৱে স্নাইপাৰক এৰি যোৱা নাছিল। তেওঁ শুদ্ধকৈ বিচাৰ কৰিলে যে তেওঁৰ পিছফালে থকা গোটটোৱে গ্ৰীড হলৰ মাজেৰে গাধ টানিব। ট্ৰিপৱায়াৰটোৱে এটা লুকাই থকা এম ১৮ ক্লেম"ৰ খনিলৈ লৈ গ"ল, য"ত লিখা আছিল "ফ্ৰন্ট টু দ্য এনিমি"।
  
  ফ্ৰন্ট এণ্ডটো ড্ৰেকৰ ফালে লক্ষ্য কৰি লোৱা হৈছিল আৰু কোমোডোৱে সতৰ্কবাণী চিঞৰি নোযোৱা হ"লে বেন আৰু কেৰিনৰ সৈতে ষ্টীলৰ বল বেয়াৰিঙেৰে তেওঁক উৰুৱাই পেলালেহেঁতেন।
  
  ড্ৰেকে ড্ৰপ কৰি দ্ৰুতগতিত ডিভাইচটো বন্ধ কৰি দিলে। এই কথা তেওঁ কোমোডোলৈ আগবঢ়াই দিলে। "বহুত ধন্যবাদ বন্ধু। এইটো হাতত ৰাখক আৰু পিছত আমি ইয়াক কোভালেংকোৰ গাধৰ ওপৰলৈ ঠেলি দিম।"
  
  
  তেত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  পৰৱৰ্তী হাইকিংটো চুটি আছিল আৰু দ্ৰুতগতিত তললৈ নামি আহিছিল। ড্ৰেক আৰু বাকীবোৰে গোৰোহা পিন্ধি খোজ কাঢ়িবলগীয়া হৈছিল, থিয় হৈ থাকিবলৈ শৰীৰটো পিছলৈ হেলান দি। ড্ৰেকে ভাবিলে যে যিকোনো মুহূৰ্ততে তেওঁ পিছলি গৈ অসহায়ভাৱে তললৈ পৰিব পাৰে, তলত কি ভয়ংকৰ ভাগ্যই অপেক্ষা কৰি আছে সেয়া ঈশ্বৰেহে জানে।
  
  কিন্তু মাত্ৰ কেইমিনিটমানৰ পিছত তেওঁলোকে এটা চিনাকি তোৰণ দেখিলে। ড্ৰেকে নিজৰ গ্লো ষ্টিকটো সাজু কৰি প্ৰৱেশদ্বাৰত থিয় হ"ল। স্নাইপাৰবোৰৰ কথা মনত ৰাখি সি খৰধৰকৈ মূৰটো জোকাৰি ওলাই আহিল।
  
  "অ" বলছ" সি মনতে উশাহ ল"লে। "বেছি বেয়া হৈ গৈ আছে।"
  
  "নক"বা" বেনে ক"লে। "আমাৰ মূৰৰ ওপৰত এটা বিশাল কংক্ৰিটৰ বল ওলমি আছিল।"
  
  ড্ৰেকে তাৰ ফালে চাই থাকিল। "জীৱনটো চিনেমা নহয় ব্লেকি। গড, ইউ আৰ এ ফ্ৰিক।"
  
  দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ সি সিহঁতক তৃতীয় বিশাল গুহাটোৰ ভিতৰলৈ লৈ গ"ল। তেওঁলোকে দেখা আচৰিত ঠাইখনে তেওঁলোকৰ প্ৰত্যেককে নিজৰ নিজৰ খোজত ৰখাই দিলে। মুখ মেলি গ"ল। যদি ব্লাড ৰজাই তেওঁলোকৰ ইমান দূৰৰ যাত্ৰাৰ যিকোনো বিন্দু বাছি লৈ ফান্দ পাতিব পাৰে, তেন্তে এইটোৱেই আছিল, কেইমিনিটমানৰ পিছত ড্ৰেকে ভাবিলে, নিখুঁত সুযোগ। কিন্তু, ভাল ল"ৰাবোৰৰ ভাগ্য ভাল যে একোৱেই অপেক্ষাত নাথাকে। হয়তো ইয়াৰ এটা ভাল কাৰণ আছিল...
  
  আনকি কোমোডোৱেও ভয় আৰু অবিশ্বাসত চকু দুটা মুদি দিলে, কিন্তু তেওঁ কেইটামান শব্দ চেপি উলিয়াবলৈ সক্ষম হ"ল। "তেন্তে মই অনুমান কৰিছোঁ কামনা।"
  
  কাহ আৰু গুণগুণাই আছিল তেওঁৰ একমাত্ৰ সঁহাৰি।
  
  তেওঁলোকৰ সন্মুখৰ পথটোৱে এটা সৰলৰেখা অনুসৰণ কৰি বাহিৰ ওলোৱা তোৰণখনলৈ গৈছিল। বাধাটো আছিল যে পথটোৰ দুয়োফালে মূৰ্তিৰ ওপৰত চুটি চুটি পেডেষ্টেল আৰু চিত্ৰৰ ওপৰত ওখ পেডেষ্টেল আছিল। প্ৰতিটো মূৰ্তি আৰু প্ৰতিখন চিত্ৰই আচৰিত ধৰণে ৰুচিসম্পন্নৰ পৰা আৰম্ভ কৰি সম্পূৰ্ণ অশ্লীললৈকে কেইবাটাও কামুক ৰূপক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও গুহাৰ চিত্ৰই গুহাৰ দেৱালৰ প্ৰতিটো উপলব্ধ ইঞ্চি ভৰি পৰিছিল, কিন্তু সাধাৰণতে প্ৰাচীন গুহাত পোৱা আদিম ছবিবোৰ নহয় - এইবোৰ আছিল আচৰিত ধৰণৰ ছবি, যিকোনো ৰেনেছাঁ বা আধুনিক শিল্পীৰ সমান সহজেই।
  
  বিষয়টোৱে আন এটা দিশত জোকাৰণি তুলিছিল। ছবিবোৰত এটা বিশাল অৰ্গী চিত্ৰিত কৰা হৈছিল, প্ৰতিজন পুৰুষ আৰু মহিলাক যন্ত্ৰণাদায়ক বিশদভাৱে অংকন কৰা হৈছিল, মানুহে জনা প্ৰতিটো কামুক পাপ কৰিছিল... আৰু অধিক।
  
  মুঠতে ইন্দ্ৰিয়ৰ ওপৰত ই আছিল এক আচৰিত আঘাত, যিটো আঘাত অবিৰতভাৱে চলি থাকিল যেতিয়া অধিকতকৈ অধিক নাটকীয় দৃশ্যই মানুহৰ চকু আৰু মনটোক স্তম্ভিত কৰি তুলিলে।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ পুৰণি বন্ধু ওৱেলছৰ বাবে কুমিৰৰ চকুলো এটা বোৱাই দিয়াৰ ওচৰ চাপিছিল। এই পুৰণি বিকৃত ব্যক্তিজন ইয়াত নিজৰ উপাদানত থাকিব। বিশেষকৈ মে"ৰ লগত যদি তেওঁ আৱিষ্কাৰ কৰিছিল।
  
  তেওঁৰ আটাইতকৈ পুৰণি জীৱিত বন্ধু মে"ৰ কথা ভাবিলেই তেওঁৰ চৌপাশৰ পৰ্ণগ্ৰাফিক সংবেদনশীল অতিৰিক্ত বোজাৰ পৰা তেওঁৰ মনটোক বিচলিত কৰাত সহায় কৰিছিল। সি পিছলৈ ঘূৰি চালে গ্ৰুপটোলৈ।
  
  "ল"ৰাসকল. বন্ধুসকল, এইটো সকলো হ"ব নোৱাৰে। ইয়াত নিশ্চয় কিবা এটা ফান্দ ব্যৱস্থা আছে। কাণ দুখন খোলা ৰাখক।" সি কাহ মাৰিলে। "আৰু মই ফান্দৰ বাবে বুজাইছোঁ।"
  
  বাট আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে এতিয়া লক্ষ্য কৰিলে যে মাটিলৈ চাই থাকিলেও সহায় নহ"ব। তাতো সুন্দৰ বিশদ আকৃতিবোৰ কুটিল হৈ পৰিল। কিন্তু এই সকলোবোৰ নিঃসন্দেহে ৰঙা হেৰিং আছিল।
  
  ড্ৰেকে দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে যে বাটটোৰ দুয়োকাষে প্ৰায় এশ গজমান চাৰি ইঞ্চি উঠা ধাৰেৰে।
  
  একে সময়তে কোমোডোৱে কথা ক"লে। "এইটো চাওকচোন ড্ৰেক? একো নহ"ব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  "বা বাকী সকলো।" ড্ৰেকে সাৱধানে এখন ভৰি আনখন ভৰিৰ আগত ৰাখিলে। বেন এখোজ পিছুৱাই গ"ল, তাৰ পিছত দুজনমান সৈনিক, আৰু তাৰ পিছত কেৰিনক, যাক কোমোডোৱে তীক্ষ্ণ দৃষ্টিৰে চাই আছিল। ড্ৰেকে ডাঙৰ, ডাঙৰ ডাঙৰ কোমোডোৱে নিজৰ অগলিং মানুহবোৰৰ অহংকাৰী ছবি আৰু অভদ্ৰতাৰ বাবে কেৰিনৰ ওচৰত নিৰৱে ক্ষমা বিচাৰি ফুচফুচাই কোৱা শুনিলে আৰু তেওঁ হাঁহি এটা দমন কৰিলে।
  
  যি মুহূৰ্তত তেওঁৰ সীহৰ ভৰিখনে উঠা কাষবোৰৰ আৰম্ভণিতে মাটি স্পৰ্শ কৰিলে, সেই মুহূৰ্তত গভীৰ গুঞ্জন শব্দ এটাই বতাহ ভৰি পৰিল। পোনে পোনে সন্মুখতে মজিয়াখন লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  "নমস্কাৰ". মানসিক চাপৰ সময়ত তেওঁৰ বহল ইয়ৰ্কশ্বাৰ শৈলীৰ উন্মেষ ঘটিছিল। "ৰ"বা ল"ৰাহঁত।"
  
  বাটটো শৃংখলাবদ্ধভাৱে বহল অনুভূমিক শিলৰ শ্বেলফত ভাগ কৰা হৈছিল। লাহে লাহে প্ৰতিটো শ্বেল্ফ কাষলৈ যাবলৈ ধৰিলে, যাতে তাৰ ওপৰত থিয় হৈ থকা যিকোনো ব্যক্তিয়ে পৰৱৰ্তীটোৰ ওপৰত ভৰি নিদিলে পৰিব পাৰে। ক্ৰমটো যথেষ্ট লেহেমীয়া আছিল যদিও ড্ৰেকে পৰামৰ্শ দিলে যে তেওঁলোকে এতিয়া চেম্বাৰ্ছৰ সাহসী বিক্ষিপ্ততাৰ কাৰণ বিচাৰি পাইছে।
  
  "সাৱধানে ভৰি দিয়ক"-তেওঁ ক"লে। "যোৰকৈ। আৰু মলিৰ পৰা মনটো আঁতৰাই আগবাঢ়ক, "যদিহে আপুনি "অগাধত ডুব যোৱা" এই নতুন খেলখন চেষ্টা কৰিব নিবিচাৰে।"
  
  প্ৰথম চলন্ত শ্বেল্ফত বেন তেওঁৰ লগত যোগ দিলে। "এটা মনোনিৱেশ কৰাটো ইমান কঠিন"- সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  ড্ৰেকে তেওঁক ক"লে, "হেডেনৰ কথা ভাবি চাওক। "এইটোৱে আপোনাক পাৰ কৰাত সহায় কৰিব।"
  
  "হেডেনৰ কথা ভাবিছোঁ।" বেনে ওচৰৰ মূৰ্তিটোলৈ চকু টিপিয়াই দিলে, মূৰ, হাত আৰু ভৰিৰ মাজত সোমাই থকা ত্ৰিপুৰাৰ এটা কুটিল ত্ৰিপুৰা। "সেইটোৱেই সমস্যা।"
  
  "মোৰ সৈতে"। ইতিমধ্যে তৃতীয় আৰু চতুৰ্থৰ গতিৰ মূল্যায়ন কৰি ড্ৰেকে সাৱধানে দ্বিতীয়টো পুল আউট শ্বেল্ফত ভৰি দিলে। "জানেনে, মই বৰ আনন্দিত যে শেষত সেই সকলোবোৰ ঘণ্টা টম ৰেইডাৰ খেলি কটালোঁ।"
  
  "কেতিয়াও ভবা নাছিলো যে মই খেলখনত স্প্ৰাইট হৈ শেষ হ"ম," বেনে উত্তৰত বিৰবিৰাই ক"লে, আৰু তাৰ পিছত মে"ৰ কথা ভাবিলে। জাপানৰ চোৰাংচোৱা সমাজৰ বেছিভাগেই তাইক ভিডিঅ" গেমৰ চৰিত্ৰৰ সৈতে তুলনা কৰিছিল। "হেৰা মেট, আপুনি নাভাবে যে আমি আচলতে সপোন দেখিছো নহয়নে? আৰু এই সকলোবোৰ সপোন?"
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া বন্ধুৱে সাৱধানে তৃতীয় শ্বেল্ফত ভৰি দিলে। "এনে প্ৰাঞ্জল সপোন মোৰ কেতিয়াও দেখা নাই।" তাৰ কথা ক"বলৈ চৌপাশৰ ফালে মূৰ দুপিয়াই দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  
  এতিয়া তেওঁলোকৰ পিছফালে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় গোটৰ মানুহে নিজৰ কষ্টকৰ যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিলে। ড্ৰেকে শেষত উপনীত হোৱাৰ আগতেই বিশটা শ্বেলফ গণনা কৰিলে আৰু ভাগ্য ভাল যে কঠিন মাটিত জপিয়াই পৰিল। ভগৱানক ধন্যবাদ তেওঁৰ ৰেচিং হৃদয়খনে বিৰতি ল"ব পাৰিলে। সি এমিনিটমান এক্সাইট আৰ্কটো চাই থাকিল, তাৰ পিছত সিহঁত অকলে থকাত সন্তুষ্ট হৈ সি ঘূৰি আহি বাকীবোৰৰ অগ্ৰগতি চালে।
  
  ডেল্টা মানুহবোৰৰ এজনে ৰং কৰা চিলিঙৰ পৰা আঁতৰি চাই থকা দেখাৰ ঠিক সময়ত-
  
  আৰু মিছ কৰিলে সি ভৰি দিবলৈ ওলোৱা শ্বেল্ফখন। চেকেণ্ডৰ ভিতৰতে সি নোহোৱা হৈ গ"ল, সি কেতিয়াও তাত থকাৰ একমাত্ৰ সোঁৱৰণীটো আছিল তাৰ পতনৰ পিছত হোৱা আতংকিত চিঞৰটো।
  
  গোটেই কোম্পানীটো ৰৈ গ"ল, আৰু বতাহটো জোকাৰণি আৰু ভয়ত কঁপি উঠিল। কোমোডোৱে সকলোকে এমিনিট দিলে আৰু তাৰ পিছত আগুৱাই লৈ গ"ল। সকলোৱে জানিছিল যে কেনেকৈ তাৰ মাজেৰে পাৰ হ"ব পাৰি। পতিত সৈনিকজন নিজৰ বাবে মূৰ্খ আছিল।
  
  আকৌ এইবাৰ অধিক সাৱধানে সকলোৱে লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ভাবিলে যে সেই অন্তহীন অগাধত চিৰদিনৰ বাবে পৰি থকা সৈন্যসকলৰ চিঞৰ-বাখৰ তেওঁ এতিয়াও শুনিব পাৰে, কিন্তু তেওঁ ইয়াক ভ্ৰম বুলি উলাই কৰিলে। ডাঙৰ কোমোডোটোৱেও একেধৰণৰ পতন লোৱা দেখিবলৈ ঠিক সময়ত মানুহবোৰৰ ওপৰত পুনৰ মনোনিৱেশ কৰিলে।
  
  বাহু দুটা লৰচৰ কৰাৰ এটা হতাশজনক মুহূৰ্ত, একাগ্ৰতা ভয়ংকৰভাৱে হেৰুৱাই পেলোৱাৰ বাবে অনুশোচনাৰ এটা খঙাল চিঞৰ আৰু বিগ ডেল্টাৰ দলৰ নেতাজন শ্বেল্ফৰ ধাৰৰ পৰা পিছলি গ"ল। ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল, তেওঁক সহায় কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিবলৈ প্ৰায় সাজু, কিন্তু দুখৰ বিষয় যে তেওঁ সময়মতে তেনে কৰিব নোৱাৰিব। বেন ছোৱালীৰ দৰে চিঞৰি উঠিল-
  
  কিন্তু সেইটো আছিল কাৰণ কেৰিনে কেৱল ডাঙৰ মানুহজনৰ বাবে ডুব মাৰিছিল!
  
  কোনো সংকোচ নকৰাকৈয়ে কেৰিন ব্লেকে তাইৰ যোৱাটো চাবলৈ সমগ্ৰ উচ্চ প্ৰশিক্ষিত ডেল্টা দলটো এৰি কোমোডোৰ ফালে মূৰ তুলি লৰালৰিকৈ গ"ল। তাই তাৰ সন্মুখত আছিল, গতিকে তাইৰ গতিবেগে তাক পুনৰ কংক্ৰিটৰ ফলকখনৰ ওপৰত পেলোৱাত সহায় কৰিব লাগিছিল। কিন্তু কোমোডো আছিল এজন ডাঙৰ মানুহ, আৰু গধুৰ, আৰু কেৰিনৰ পইণ্ট-ব্লেংক জাপটোৱে তেওঁক কষ্টেৰে লৰচৰ কৰা নাছিল।
  
  কিন্তু তাই তাক অলপ চুইছিল। আৰু সেইটোৱেই সহায় কৰিবলৈ যথেষ্ট আছিল। কোমোডোৱে ঘূৰি আহিবলৈ সক্ষম হ"ল, কিয়নো কেৰিনে তেওঁক অতিৰিক্ত দুছেকেণ্ডৰ এয়াৰটাইম দিছিল, আৰু ভাইচৰ দৰে আঙুলিৰে কংক্ৰিটৰ ধাৰে ধৰিলে। সি আঁঠু লৈ থাকিল, হতাশ হৈ, নিজকে ওপৰলৈ টানিব নোৱাৰি।
  
  আৰু ছিটিকি যোৱা শ্বেল্ফটোৱে বেদনাদায়কভাৱে লাহে লাহে নিজৰ বাওঁফালৰ পৰিধিৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল, তাৰ পিছত ডেল্টা দলৰ নেতাক লগত লৈ নোহোৱা হৈ গ"ল।
  
  কাৰিনে কোমোডোৰ বাওঁ হাতৰ কব্জিটো জোৰেৰে ধৰিলে। অৱশেষত তেওঁৰ দলৰ আন সদস্যসকলেও প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰি তেওঁৰ আনখন বাহুত ধৰিলে। অতি কষ্টেৰে তেওঁলোকে তেওঁক ওপৰলৈ আৰু ওপৰেৰে টানি আনিলে ঠিক যেতিয়া ই এটা লুকাই থকা পথত নোহোৱা হৈ গ"ল।
  
  ধূলিময় কংক্ৰিটটোলৈ চাই কোমোডোৱে মূৰ জোকাৰিলে। "কাৰিন" সি ক"লে। "মই আৰু কেতিয়াও আন এগৰাকী মহিলালৈ নাচাওঁ।"
  
  ড্ৰপ কৰা শ্যামলা জিনিয়াছ প্ৰাক্তন ছাত্ৰজনে হাঁহিলে। "তোমালোক, তোমালোকৰ বিচৰণ চকুৰে কেতিয়াও শিকিব নোৱাৰিবা।"
  
  আৰু ড্ৰেকৰ প্ৰশংসাৰ জৰিয়তে এই উপলব্ধি হ'ল যে এই তৃতীয় স্তৰৰ "নৰক", কামনা বুলি কোৱা এই কোঠাটো, বিচৰণকাৰী চকুৰ মানুহৰ চিৰন্তন দুখৰ ছবিতকৈ বেছি একো নহয়। ক্লিচে é যদি কোনো মানুহ কেফেত বহি থাকে তেন্তে কি হ'ব & # 233; পত্নী বা প্ৰেমিকাৰ সৈতে, আৰু আন এযোৰ ধুনীয়া ভৰি পাৰ হৈ গ'ল - তেওঁ প্ৰায় নিশ্চিতভাৱে চালেহেঁতেন।
  
  বাদে ইয়াৰ তলত, যদি তেওঁ চালেহেঁতেন, তেন্তে তেওঁৰ মৃত্যু হ"লহেঁতেন।
  
  কিছুমান মহিলাৰ সেইটোত কোনো সমস্যা নহ"ব, ড্ৰেকে চিন্তা কৰিলে। আৰু তাৰ কাৰণো আছে। কিন্তু কেৰিনে কোমোডোক বচালে, আৰু এতিয়া দম্পতীহাল সম হৈ পৰিল। আৰু পাঁচ মিনিটৰ উদ্বিগ্ন অপেক্ষাৰ প্ৰয়োজন হ"ল যদিও অৱশেষত দলৰ বাকীসকলে ছিটিকি যোৱা শ্বেলফবোৰৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  
  সকলোৱে বিৰতি লৈছিল। কোম্পানীৰ প্ৰতিজন পুৰুষে অনুভৱ কৰিছিল যে কেৰিনৰ হাতখন জোকাৰি তাইৰ সাহসৰ বাবে শলাগ লোৱাটো তেওঁলোকৰ কৰ্তব্য। আনকি বেনকো।
  
  তেনেতে এটা গুলী বাজি উঠিল। ডেল্টাৰ এজন সৈনিকে পেটত খামুচি ধৰি আঁঠু লৈ পৰিল। হঠাৎ তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰা হ"ল। ব্লাড ৰজাৰ আধা ডজন মানুহে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সাজু কৰি ৰাখি তোৰণৰ পৰা ওলাই আহিল। বতাহত গুলীৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আহিল।
  
  ইতিমধ্যে আঁঠু লৈ ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ দলটোৱে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ধৰি ডেকত পৰিল। আঘাতপ্ৰাপ্ত লোকজনে আঁঠু লৈ থাকি আৰু চাৰিটা গুলী বুকু আৰু মূৰত লাভ কৰে। দুছেকেণ্ডতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰতে তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল, ব্লাড ৰজাৰ কাৰ্য্যৰ আন এজন বলি।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ ধাৰলৈ লোৱা এম ১৬ এছাল্ট ৰাইফলটো তুলি লৈ গুলী চলালে। তেওঁৰ সোঁফালে এটা মূৰ্তি সীহৰ দ্বাৰা ভৰি আছিল, বতাহত সিঁচৰতি হৈ আছিল এলাবাষ্টাৰৰ টুকুৰা। ড্ৰেকে হাঁহ মাৰিলে।
  
  তাৰ মূৰৰ কাষেৰে আন এটা গুলী হুইচেল মাৰিলে।
  
  গোটেই দলটো নিশ্চল, শান্ত আৰু মাটিত ৰাইফল লৈ সাৱধানে লক্ষ্য ল"বলৈ সক্ষম হৈছিল। যেতিয়া তেওঁলোকে গুলীচালনা কৰিছিল, তেতিয়া সেয়া আছিল হত্যাকাণ্ড, ডজন ডজন গুলীয়ে কোভালেংকোৰ পলায়ন কৰা মানুহবোৰক সাঁথৰ কৰি তুলিছিল আৰু তেওঁলোকক ৰক্তাক্ত পুতলাৰ দৰে নাচিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। এজন মানুহে বুলডজাৰেৰে তাৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল, অলৌকিকভাৱে কোনো ক্ষতি নোহোৱাকৈ, যেতিয়ালৈকে তেওঁ মেট ড্ৰেকক লগ নাপালে।
  
  প্ৰাক্তন এছ এ এছৰ মানুহজনে তেওঁৰ ওপৰত মুখামুখিকৈ আহিল, তেওঁৰ পাচলিত গুড়ি কৰা হেডবাট আৰু দ্ৰুতগতিত কটাৰীৰ আঘাতৰ ধাৰাবাহিকতা দিলে। কোভালেংকোৰ শেষৰজন মানুহ পিছলি সেই ঠাইত সোমাই গ"ল য"ত সকলো দুষ্ট মানুহৰ অন্ত পৰিল।
  
  নৰক.
  
  ড্ৰেকে তেওঁলোকক পাছ কৰিবলৈ ইংগিত দিলে, পতিত ডেল্টা দলৰ সদস্যজনলৈ অনুশোচনামূলক দৃষ্টিৰে চালে। উভতি অহাৰ পথত তাৰ মৃতদেহটো তুলি ল"ব।
  
  "আমি নিশ্চয় এটা হাৰামী ধৰিছো।"
  
  
  চৌত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  এড ব"ড্ৰ"ৰ সৈতে মুখামুখি হ"ল হেডেন আৰু পৃথিৱীখন গলি গলি গ"ল।
  
  "তোমাক হত্যা কৰি ভাল লাগিল" বৌড্ৰ"ৱে আগতে এবাৰ তাইক কোৱা কথাখিনি আওৰাই ক"লে। "পুনৰ".
  
  "যোৱাবাৰ ফেইল কৰিছিলা চাইকো। আপুনি আকৌ বিফল হ"ব।"
  
  বৌড্ৰ"ৱে তাইৰ ভৰিখনলৈ তললৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। "আপোনাৰ নিতম্বটো কেনেকুৱা?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "অল দ্য বেটাৰ"। হেডনে ভৰিৰ টিপত থিয় হৈ বিজুলীৰ আক্ৰমণৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকিল। তাই আমেৰিকানক গাইড কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যাতে তাৰ গাধটো ভঁৰালৰ বেৰত হেঁচা মাৰি ধৰা হয়, কিন্তু সি তাৰ বাবে বৰ ধূৰ্ত আছিল।
  
  "তুমি তেজ।" বৌড্ৰ"ৱে নিজৰ কটাৰীখন চেলেকি মিম কৰিলে। "সুস্বাদু আছিল। মই ভাবো মোৰ কেঁচুৱাটোৱে আৰু বেছি বিচাৰে।"
  
  "তোমাৰ ভনীয়েকৰ দৰে নহয়" হেডনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "সঁচাকৈ তাই আৰু ল"ব পৰা নাছিল।"
  
  বৌড্ৰ"ই তাইৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল। হেডেনে এই কথা আশা কৰিছিল আৰু সাৱধানে ডজ কৰি তাইৰ ব্লেডখন তাৰ গালৰ আঘাতৰ সন্মুখীন হ"ল। "প্ৰথম তেজ" তাই ক"লে।
  
  "প্ৰিলুড"। ব"ড্ৰ"ৱে হাওঁফাওঁত সোমাই পিছুৱাই গ"ল, তাৰ পিছত তাইক কেইবাটাও চুটি আঘাতেৰে আঘাত কৰিলে। হেডেনে সকলোকে পেৰিং কৰি নাকত পাম ষ্ট্ৰাইক এটাৰে শেষ কৰিলে। চকুৰে চকুলো বৈ আহিল বৌড্ৰ"ৱে লৰচৰ কৰিলে।
  
  লগে লগে হেডেনে সুবিধা ল"লে, তাইৰ দাৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে। তাই বৌড্ৰ"ক বেৰত পিন কৰি দিলে, তাৰ পিছত এটা আঘাত পিছুৱাই গ"ল-
  
  বৌড্ৰ"ৱে লুংগ কৰিলে।
  
  হেডেনে হাঁহ মাৰি কটাৰীখন উৰুত সোমাই দিলে। সি চিঞৰি থকাৰ লগে লগে তাই আঁতৰি গ"ল, তাইৰ চকুত ওলোৱা ধূৰ্ত হাঁহিটো বন্ধ কৰিব নোৱাৰি।
  
  "অনুভৱ কৰিব পাৰিছানে গাধ?"
  
  "বিচ্চ!" বৌড্ৰ" পাগল হৈ পৰিল। কিন্তু এয়া আছিল এজন যুঁজাৰু, এজন চিন্তাবিদ, এজন অভিজ্ঞ যোদ্ধাৰ উন্মাদনা। সি তাইৰ পিঠিত আঘাতৰ পিছত আঘাত কৰিলে, উন্মাদ ৰিস্ক লৈ কিন্তু মাত্ৰ যথেষ্ট শক্তি আৰু গতি বজাই ৰাখিলে যাতে তাই হস্তক্ষেপৰ কথা দুবাৰ ভাবিব পাৰে। আৰু এতিয়া পিছুৱাই যোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকে আন যুঁজাৰু পুৰুষৰ দলৰ সন্মুখীন হ"ল আৰু হেডেনে নিজৰ ভাৰসাম্য হেৰুৱাই পেলালে।
  
  পতিত মানুহজনৰ আঁঠুৰ ওপৰেৰে বগাই গৈ থাকোঁতে তাই পৰিল, গুটিয়াই গুটিয়াই থিয় হ"ল, কটাৰী সাজু হৈ।
  
  বৌড্ৰ" ভিৰৰ মাজত গলি গ"ল, নিজৰ তেজৰ সোৱাদ লৈ দাখন দোলা দিওঁতে মুখৰ হাঁহিটো হাঁহিলৈ পৰিণত হ"ল।
  
  "চি ইউ" শব্দটোৰ ওপৰত সি চিঞৰি উঠিল। "আপুনি ক"ত থাকে মই জানো মিছ জে।"
  
  হেডেনে ব্লাড কিঙৰ এজন মানুহক বাটৰ পৰা পেলাই দিলে, ব"ড্ৰ"ৰ বাবে বাট মুকলি কৰি থাকোঁতে মানুহজনৰ ভৰিখন ডালৰ দৰে ভাঙি পেলালে। চকুৰ কোণৰ পৰা তাই দেখিলে যে এই যুদ্ধত নিঃসন্দেহে গেম চেঞ্জাৰ আছিল মাই, চোকা অস্ত্ৰৰে মানুহৰ বিৰুদ্ধে নিৰস্ত্ৰভাৱে যুঁজি আছে, যুদ্ধখন বন্দুকৰ গুলীৰ বাবে বহুত ওচৰত আছিল আৰু তাই সিহঁতক ভৰিৰ ওচৰত ঢেৰকৈ থৈ গৈছিল। হেডনে তাইৰ চাৰিওফালে লৰচৰ কৰা মৃত আৰু মৃত্যুৰ ফালে চাই থাকিল।
  
  তাই লক্ষ্য কৰিলে যে আনকি ব"ড্ৰ"ৱেও পৰিস্থিতিৰ ওপৰত পুনৰ চিন্তা কৰি আছে যেতিয়া সি হেডেনৰ দৃষ্টি অনুসৰণ কৰি কিংবদন্তি জাপানী এজেণ্টজনক কৰ্মত দেখা পালে।
  
  মেই হেডেনৰ ফালে চাই থাকিল। "ঠিক পিছফালে।"
  
  হেডনে ব"ড্ৰ"ক লুংগ কৰিলে।
  
  ব্লাডি কিংৰ মূল চাইকোটোৱে যেন হাৱাইৰ মংগুজে তেওঁৰ গোৰোহাত ভৰি দি থকাৰ দৰে উৰা মাৰিলে। হেডেন আৰু মেই খেদি ফুৰিছিল। কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত মাইয়ে কোভালেংকোৰ আন এজন মানুহক চেপি ধৰিলে, যাৰ ফলত আন এজন সৈনিকৰ জীৱন ৰক্ষা পৰিল।
  
  ভঁৰালৰ সিপাৰে এখন মুকলি পথাৰ, হেলিকপ্টাৰ থকা হেলিপেড আৰু কেইবাখনো নাও লংঘন কৰা এটা সৰু ডক আছিল। বৌড্ৰ"ৱে হেলিকপ্টাৰখনৰ কাষেৰে দৌৰি গৈ ডাঙৰ স্পীডবোটখনৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল আৰু বতাহৰ মাজেৰে তললৈ নামি জপিয়াই উঠি যোৱাৰ সময়ত ষ্ট্ৰাইডো ভাঙিব নোৱাৰিলে। হেডেনে হেলিকপ্টাৰখনৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ আগতেই ডাঙৰ নাওখন ইতিমধ্যে ঢলি পৰিছিল আৰু ইঞ্চি ইঞ্চি আগুৱাই যাবলৈ ধৰিছিল।
  
  মে"ৰ গতি লেহেমীয়া হ"বলৈ ধৰিলে। "এইটো বাজা। অতি সোনকালে, আৰু ইতিমধ্যে ভিতৰত তিনিজন মানুহ ৰৈ আছে। তেওঁলোকৰ তুলনাত আন নাওবোৰ শান্ত যেন লাগে।" তাইৰ চকু দুটা হেলিকপ্টাৰখনলৈ চাই থাকিল। "এতিয়া এইটোৱেই আমাৰ প্ৰয়োজন।"
  
  গুলীটোৱে তেওঁলোকৰ কাষেৰে হুইচ মাৰি যোৱাৰ লগে লগে হেডনে হাঁহ মাৰিলে, কষ্টেৰে লক্ষ্য কৰিলে। "নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰিবানে?"
  
  মাই তাইক প্ৰশ্ন কৰিলে, 'সঁচাকৈয়ে মোক সেই প্ৰশ্নটো সুধিছা নেকি?' হেডেনে তাত উপনীত হোৱাৰ আগতেই মাইয়ে ইতিমধ্যে মূল ৰ'টাৰটো আৰম্ভ কৰিছিল আৰু ব'ড্ৰ'ৰ নাওখনে প্ৰচণ্ড গৰ্জনেৰে নদীৰ তললৈ লৰালৰিকৈ নামি আহিছিল।
  
  "বিশ্বাস ৰাখক," মাই মনে মনে ক"লে, হেডনে হতাশাত দাঁত পিহি লোৱাৰ বাবে জনাজাত কিংবদন্তি ধৈৰ্য্য প্ৰদৰ্শন কৰি। এমিনিট পিছত গাড়ীখন উৰুৱাবলৈ সাজু হ"ল। মেই দলটোৰ উন্নতি সাধন কৰিলে। স্লেজখন মাটিৰ পৰা ওলাই গ"ল। গুলীটোৱে হেডেনৰ মূৰৰ কাষৰ এটা স্তম্ভত খুন্দা মাৰিলে।
  
  তাই পিছুৱাই গ"ল, তাৰ পিছত ঘূৰি চাই দেখিলে যে ব্লাড কিংৰ শেষৰ মানুহজন জুইৰ তলত পৰিছে। হাৱাইৰ বিশেষ বাহিনীৰ এজন সৈনিকে তেওঁলোকক বুঢ়া আঙুলি এটা দিলে যেতিয়া হেলিকপ্টাৰখন নামি ঘূৰি আহিবলৈ ধৰিলে, নাওখনৰ পিছে পিছে যাবলৈ সাজু হ"ল। হেডনে উভতি হাত জোকাৰিলে।
  
  মাত্ৰ তাইৰ জীৱনৰ আন এটা উন্মাদ দিন।
  
  কিন্তু তাই তেতিয়াও ইয়াতেই আছিল। এতিয়াও বাচি আছে। জেৰ পুৰণি মূলমন্ত্ৰটো আকৌ তাইৰ মূৰত সোমাই গ"ল। আৰু এটা দিন বাচি যাওক। মাত্ৰ জীয়াই থাকক।এনে মুহূৰ্ততো তাই দেউতাকক বহুত মিছ কৰিছিল।
  
  এক মিনিট পিছত হেলিকপ্টাৰখন দোল খাই গৰম খেদি ফুৰিলে। হেডেনৰ পেটটো শিবিৰৰ ক"ৰবাত থাকি গ"ল আৰু তাই ৰেলিংখন ধৰি ৰাখিলে যেতিয়ালৈকে তাইৰ নুকুলবোৰ বিষ হোৱা নাছিল। মাই এটা বিটও মিছ কৰা নাছিল।
  
  "পেণ্ট পিন্ধি ৰাখক।"
  
  হেডেনে তাইৰ অস্ত্ৰৰ অৱস্থা পৰীক্ষা কৰি তাইৰ মনটোক মূৰ ঘূৰোৱা যাত্ৰাটোৰ পৰা আঁতৰাই নিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তাইৰ দাখন তাৰ ধাৰণকাৰীলৈ ঘূৰি আহিল। তাইৰ একমাত্ৰ বাকী থকা পিষ্টলটো আছিল শেহতীয়াকৈ তাই পছন্দ কৰা কেছপিয়ানটোতকৈ ষ্টেণ্ডাৰ্ড গ্লক। কিন্তু কি হ"ল, বন্দুক বন্দুক নহয়নে?
  
  মাই ইমানেই তললৈ উৰি গ"ল যে স্প্ৰে"টোৱে উইণ্ডশ্বিল্ডত খুন্দা মাৰিলে। সন্মুখৰ বহল নদীখনৰ কাষেৰে এখন ডাঙৰ হালধীয়া নাও আগবাঢ়িল। হেডেনে দেখিলে যে পিছফালে থিয় হৈ থকা আকৃতিবোৰ ওচৰ চাপি অহা চাই আছে। নিঃসন্দেহে তেওঁলোক অস্ত্ৰধাৰী আছিল।
  
  মাই মূৰটো তললৈ নমাই দিলে আৰু তাৰ পিছত হেডেনৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে। "সাহস আৰু মহিমা।"
  
  হেডনে মাত দিলে। "সমাপ্ত কৰিবলৈ"।
  
  মেই দলটোক আঘাত কৰি হেলিকপ্টাৰখনক উগ্ৰ ডুবলৈ পঠিয়াই দিলে, হালধীয়া বেইউক্সলৈ সংঘৰ্ষৰ পথত। আশা কৰা মতে কাষে কাষে থিয় হৈ থকা মানুহবোৰ স্তম্ভিত হৈ পিছুৱাই গ"ল। হেডনে খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ হেলান দি গুলী চলালে। গুলীটো আশাহীনভাৱে বহু দূৰলৈ গ"ল।
  
  মাই তাইৰ হাতত আধা খালী M9 খন আগবঢ়াই দিলে। "তেওঁলোকক গণনা কৰা।"
  
  হেডনে আকৌ গুলী চলালে। বৌড্ৰ"ৰ এজন মানুহে উত্তৰত গুলী চলালে, গুলীটো হেলিকপ্টাৰখনৰ চালিৰ পৰা উফৰি গ"ল। মাই দলটোৰ চাৰিওফালে জিগজেগ বৃত্ত এটা কৰিলে, যাৰ ফলত হেডেনৰ মূৰটো এটা সমৰ্থন পোষ্টৰ ওপৰত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। তাৰ পিছত মাই আকৌ ডুব গ"ল, আক্ৰমণাত্মকভাৱে, কোনো চতুৰ্থাংশ নিদি। হেডেনে তাইৰ গ্লকটো খালী কৰিলে আৰু দেখিলে যে বৌড্ৰ"ৰ এজন মানুহ তেজৰ স্প্ৰে"ত পানীৰ ওপৰেৰে গৈছে।
  
  ইয়াৰ পিছতে হেলিকপ্টাৰখনত আন এটা গুলীৰ আঘাত, তাৰ পিছতে আন গুলীৰ ঢৌৱে। এখন ডাঙৰ গাড়ীয়ে এটা ডাঙৰ লক্ষ্যক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছিল। হেডেনে নাওখনৰ চকাত বহি থকা ব"ড্ৰ"ক দাঁতত দা এখন টানকৈ ধৰি ছাবমেচিনগানেৰে গুলীয়াই থকা দেখিলে।
  
  "অ"" হেলিকপ্টাৰখনৰ পৰা হঠাতে ক"লা ধোঁৱা ওলাই আহি ইঞ্জিনৰ শব্দ হঠাতে গৰ্জনৰ পৰা হুমুনিয়াহলৈ সলনি হোৱাৰ লগে লগে মে"ৰ চিঞৰটো আছিল কম কোৱা। গাইডেন্স অবিহনে হেলিকপ্টাৰখনে লৰচৰ আৰু জোকাৰণি ল"বলৈ ধৰিলে।
  
  মেই হেডেনক চাই চকু টিপিয়াই দিলে।
  
  হেডেনে তেওঁলোক ব"ড্ৰ"ৰ নাওখনৰ ওপৰত নপৰালৈকে অপেক্ষা কৰিলে আৰু হেলিকপ্টাৰখন নামি অহাৰ লগে লগে ইয়াৰ দুৱাৰখন খুলি দিলে।
  
  তাই ব"ড্ৰ"ৰ চকুৰ একেবাৰে বগা অংশলৈ চাই ক"লে, "এইটো স্ক্ৰু কৰক," আৰু সৰি পৰা হেলিকপ্টাৰখনৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল।
  
  
  পঁয়ত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  হেডেনৰ ফ্ৰী ফ"লটো অল্পকালীন আছিল। বৌড্ৰ"ৰ নাওখন বেছি দূৰত নাছিল যদিও বাটত তাই মানুহজনক ডেকত ভাঙি পৰাৰ আগতে এজন চকুৰ চাৱনি মাৰিলে। তাইৰ শৰীৰৰ পৰা বতাহ ওলাই আহিল কোলাহল। তাইৰ উৰুৰ পুৰণি ঘাঁটোৱে বিষাইছিল। তাই দেখিলে তৰাবোৰ।
  
  হেলিকপ্টাৰখনে বাওঁফালে প্ৰায় ত্ৰিশ ফুটমান দ্ৰুতগতিত চলি থকা নদীখনৰ মাজলৈ তললৈ নামি গ"ল, ইয়াৰ মৃত্যুৰ কাণ বন্ধ কৰি তোলা শব্দই সকলো সুসংহত চিন্তাক ডুবাই পেলালে আৰু নাওখনৰ ধনুৰ ওপৰেৰে এটা বিশাল ঢৌ পঠিয়াই দিলে।
  
  নাওখনৰ গতিপথ সলনি কৰিব পৰাকৈ শক্তিশালী এটা ঢৌ।
  
  জাহাজখনৰ গতি হেৰুৱাই সকলোকে আগলৈ উৰিবলৈ পঠিয়াই দিলে আৰু তালিকাভুক্ত কৰিবলৈ ধৰিলে। তাৰ পাছত আগলৈ যোৱাৰ শেষত সি উলটি বগা পানীত পেটটো ওপৰলৈ নামি গ"ল।
  
  নাওখন হেলনীয়া হোৱাৰ লগে লগে হেডেনে ধৰি ৰাখিলে। পানীৰ তললৈ যোৱাৰ লগে লগে তাই জোৰেৰে লাথি মাৰিলে, পোনে পোনে তললৈ লক্ষ্য কৰি, আৰু তাৰ পিছত ওচৰৰ পাৰৰ ফালে লাথি মাৰিলে। ঠাণ্ডা পানীয়ে তাইৰ মূৰৰ বিষ এটা দিলে যদিও তাইৰ বিষ হোৱা অংগবোৰ অলপ শান্ত কৰিলে। সোঁতৰ হুলস্থুলে তাই বুজিবলৈ বাধ্য কৰালে যে তাই কিমান ভাগৰুৱা হৈ পৰিছে।
  
  যেতিয়া তাই ওলাই আহিল, তেতিয়া তাই গম পালে যে তাই পাৰৰ পৰা বহু দূৰত নহয়, এড ব"ড্ৰ"ৰ সৈতে মুখামুখি। তেতিয়াও সি কটাৰীখন দাঁতৰ মাজত ধৰি তাইক দেখি গুৰগুৰাই উঠিল।
  
  পিছফালে ধোঁৱা ওলোৱা হেলিকপ্টাৰখনৰ ধ্বংসাৱশেষ নদীত ডুব যাবলৈ ধৰিলে। হেডেনে দেখিলে যে মেই বৌড্ৰ"ৰ বাকী থকা মানুহ দুজনক খেদি খেদি বোকাময় পাৰৰ ফালে আগবাঢ়িছে। পানীৰ ওপৰত কাজিয়া হ"লেও তাই বাচি নাথাকিব বুলি জানি তাই পাগলৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ গৈ পাৰত খুন্দা মৰাৰ আগলৈকে ৰৈ নাথাকিল। তাইৰ চাৰিওফালে ডাঠ বোকা বিয়পি পৰিল।
  
  কাষতে জোৰেৰে ছিটিকি উঠিল। বৌড্ৰ", উশাহ বন্ধ হৈ গ"ল। "ৰ"ব. চুদাচুদি। পলোৱা." তেওঁৰ উশাহ বন্ধ হৈ আছিল।
  
  "আপুনি পাইছে" হেডনে ধৰি মুখত মাটিৰ গোট এটা দলিয়াই পাৰত উঠিল। বোকাটোৱে তাইক আঁকোৱালি লৈ তাইক তললৈ টানি নিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। শুকান মাটিত যিটো সহজে খোজ কাঢ়িব লাগিছিল, সেইটোৱে তাইক নদীৰ ৰেখাৰ পৰা মাত্ৰ দুফুটমান ওপৰলৈ লৈ আহিল।
  
  তাই ঘূৰি আহি তাইৰ লেতেৰা গোৰোহাটো বৌড্ৰ"ৰ মুখত সোমাই দিলে। তাই দেখিলে যে সি তাৰ দাঁতৰ মাজত ধৰি ৰখা কটাৰীখন তাৰ গালত গভীৰভাৱে কাটিছে, যাৰ ফলত সি জোকাৰৰ হাঁহিটোতকৈও বহল হাঁহি এটা মাৰিলে। চিঞৰ এটা আৰু তেজ আৰু শ্লেষ্মাৰ স্প্ৰে"ৰে সি পেটটো তাইৰ ভৰিৰ ওপৰত ফ্লপ হৈ গ"ল, তাইৰ বেল্টটোক তাইৰ শৰীৰৰ ওপৰলৈ টানি নিয়াৰ উপায় হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিলে। হেডেনে তাৰ অসুৰক্ষিত মূৰটোত আঘাত কৰিলে যদিও তাইৰ আঘাতৰ কোনো প্ৰভাৱ পৰা নাছিল।
  
  তেতিয়া তাইৰ দাখনলৈ মনত পৰিল।
  
  তাই আনখন হাতেৰে নিজৰ তললৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে, ঠেলি দিলে, টানিলে, মাটিখিনি কুটি কুটি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ লগে লগে তাইৰ শৰীৰটো এ ইঞ্চি ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  তাইৰ আঙুলিবোৰ হেণ্ডেলটোৰ চাৰিওফালে বন্ধ হৈ গ"ল। বৌড্ৰ"ৱে কাৰ্যতঃ তাইৰ পেণ্টটো ফালি পেলালে যেতিয়া সি আৰু এবাৰ জোকাৰি গ"ল, তাইৰ পিঠিৰ ওপৰতে ৰৈ গ"ল, তাৰ মূৰ আৰু ওঁঠ দুটা হঠাতে তাইৰ কাণৰ কাষতে।
  
  "নাইচ ফাকিং ট্ৰাই।" তাইৰ অনুভৱ হ"ল তাৰ মুখৰ পৰা তেজ তাইৰ গালত টোপাল টোপালকৈ বৈ আহিছে। "আপুনি অনুভৱ কৰিব। ভাল আৰু লাহে লাহে ঘটে।"
  
  সি তাইৰ গোটেই শৰীৰটোৰ ওপৰত নিজৰ সম্পূৰ্ণ ওজন ৰাখিলে, তাইক বোকাত আৰু গভীৰলৈ ঠেলি দিলে। এহাতেৰে সি তাইৰ মুখখন লেতেৰাত পুতি থৈ দিলে, তাইৰ উশাহ বন্ধ কৰি দিলে। হেডেনে হতাশ হৈ সংগ্ৰাম কৰিলে, যিমান পাৰে কিক আৰু ৰোলিং কৰিলে। প্ৰতিবাৰেই তাই ওপৰলৈ চালে, তাইৰ মুখখন আঠাযুক্ত বোকাত ঢাকি থোৱা, তাইৰ সন্মুখত মেকক দেখা পালে, বৌড্ৰ"ৰ দুজন সহযোগীৰ সৈতে অকলে যুঁজি আছে।
  
  তেওঁলোকে হেডেনৰ মুখখন ধৰি ৰখা তিনি চেকেণ্ডতে এটা পৰিল। আনজনে যন্ত্ৰণা দীঘলীয়া কৰি পিছুৱাই গ"ল। চতুৰ্থবাৰৰ বাবে হেডেনৰ মুখখন বতাহৰ বাবে ওপৰলৈ উঠি অহাৰ সময়লৈকে অৱশেষত মেই তেওঁক কোণত পেলাই দিছিল আৰু সৰি পৰা গছত পিঠি ভাঙিবলৈ ওলাইছিল।
  
  হেডেনৰ বাকী থকা শক্তি প্ৰায় শেষ হৈ গৈছিল।
  
  বৌড্ৰ"ৰ দাৰে তাইৰ তৃতীয় পাচলিৰ চাৰিওফালে ছালখন বিন্ধিলে। যন্ত্ৰণাদায়কভাৱে লেহেমীয়া আৰু জুখিব পৰা ঠেলা এটাৰে ব্লেডখন আৰু গভীৰলৈ পিছলি যাবলৈ ধৰিলে। হেডেনে ডাঙৰ-দীঘল কৰিলে আৰু কিক মাৰিলে, কিন্তু নিজৰ আক্ৰমণকাৰীক পেলাই দিব নোৱাৰিলে।
  
  "ক"লৈকো নাযায়।" বৌড্ৰ"ৰ দুষ্ট ফুচফুচাই তাইৰ মূৰটো আক্ৰমণ কৰিলে।
  
  আৰু তেওঁ ঠিকেই কৈছিল, হেডনে হঠাতে বুজি পালে। তাই কাজিয়া বন্ধ কৰি হ"বলৈ দিব লগা হ"ল। মাত্ৰ শুই থাকক। নিজকে সময় দিয়ক-
  
  ব্লেডখন আৰু গভীৰলৈ ডুব গ"ল, হাড়ৰ ওপৰত তীখাই খোঁচ মাৰিলে। বৌড্ৰ"ৰ হাঁহিটো আছিল গ্ৰিম ৰিপাৰৰ মাত, তাইক উপহাস কৰা এটা দানৱৰ মাত।
  
  তাইৰ শৰীৰৰ তলৰ কটাৰীখন গধুৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মুক্ত হৈ আহিল। এটা গতিৰে তাই হাতত থকা তৰোৱালখন ঘূৰাই পিঠিৰ পিছফালে জোৰেৰে ব"ড্ৰ"ৰ পাচলিত সোমাই দিলে।
  
  চাইকোজনে চিঞৰি পিছলৈ লৰচৰ কৰিলে, কটাৰীৰ হেণ্ডেলটো বুকুৰ পৰা ওলাই আহিল। তেতিয়াও হেডনে লৰচৰ কৰিব পৰা নাছিল। তাইক বোকাত বহুত গভীৰভাৱে হেঁচা মাৰি ধৰা হৈছিল, তাইৰ গোটেই শৰীৰটো তললৈ টানি অনা হৈছিল। তাই আনখন হাতকো লৰচৰ কৰিব নোৱাৰিলে।
  
  বৌড্ৰ"ৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি তাইৰ ওপৰত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল। তেনেতে তাইৰ অনুভৱ হ"ল এটা ডাঙৰ দা উলিয়াই দিয়া হৈছে। তেতিয়াও তেনেকুৱাই আছিল। সি তাইক এতিয়া মাৰি পেলাব। তাইৰ ডিঙি বা মেৰুদণ্ডৰ পিছফালে এটা কঠিন আঘাত। বৌড্ৰ"ৱে তাইক মাৰপিট কৰিলে।
  
  শেষবাৰৰ বাবে সূৰ্য্যৰ পোহৰ চাবলৈ দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ হৈ হেডেনে চকু দুটা ডাঙৰকৈ মেলিলে। তাইৰ চিন্তাবোৰ বেনৰ বিষয়ে আছিল আৰু তাই ভাবিছিল: মই কেনেকৈ জীয়াই আছিলো তাৰ ওপৰত মোৰ বিচাৰ কৰক, মই কেনেকৈ মৰিলোঁ তাৰ ওপৰত নহয়।
  
  পুনৰ.
  
  তাৰ পাছত চাৰ্জিং সিংহৰ দৰে বিশাল আৰু ভয়ংকৰ মাই কিতানো লৰালৰিকৈ সোমাই আহিল। হেডেনৰ পৰা প্ৰায় তিনি ফুট দূৰত তাই মাটিৰ পৰা ঠেলি দিলে, প্ৰতিটো আউন্স গতিবেগ এটা উৰণীয়া কিকত সোমাই দিলে। এচেকেণ্ডৰ পাছত সেই সকলো শক্তিয়ে ব"ড্ৰ"ৰ ওপৰৰ ধড়টো ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাইছিল, হাড় আৰু অংগবোৰ ভাঙি পেলাইছিল, ছিন্নভিন্ন দাঁত আৰু বহল চাপত তেজৰ স্প্ৰে" পঠিয়াইছিল।
  
  হেডেনৰ পিঠিৰ পৰা ওজনটো তুলি লোৱা হ"ল।
  
  কোনোবাই তাইক আপাত সহজেই বোকাৰ পৰা উলিয়াই আনিলে। কোনোবাই তাইক কঢ়িয়াই লৈ গৈ সাৱধানে ঘাঁহনিৰে ভৰা পাৰত শুৱাই দিলে আৰু তাইৰ ওপৰত কুঁজৰাই দিলে।
  
  যে কোনোবা আছিল মাই কিতানো। "ৰিলাক্স" তাই সহজেই ক"লে। "সি মৰিল।" আমি জয়ী হ'লোঁ"।
  
  হেডনে লৰচৰ কৰিব নোৱাৰিলে বা কথা ক"ব নোৱাৰিলে। তাই মাথোঁ নীলা আকাশখন, দোল খাই থকা গছবোৰ আৰু মে"ৰ হাঁহিমুখীয়া মুখখনলৈ চালে।
  
  আৰু কিছুসময়ৰ পাছত তাই ক"লে, "তোমাক কেতিয়াও খং নকৰিবলৈ মোক সোঁৱৰাই দিয়া। সঁচাকৈয়ে, যদি তুমি এতিয়ালৈকে হোৱা শ্ৰেষ্ঠ নহয়, মই..." তাইৰ চিন্তাবোৰ তেতিয়াও বেছিভাগেই বেনৰ লগত আছিল, গতিকে তাই শেষত সি যি ক"ব পাৰে তাকেই ক"লে। "আছদাত মোৰ গুদটো দেখুৱাম।"
  
  
  ছয়ত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই নিজৰ লোকসকলক তেওঁলোকৰ নিৰপেক্ষ সীমালৈ ঠেলি দিলে।
  
  তেওঁলোকৰ খেদি ফুৰাসকলে যে ব্যৱধানটো প্ৰায় বন্ধ কৰি দিছিল, সেইটোৱে তেওঁক ক্ষুব্ধ কৰি তুলিছিল। বহুত মানুহে তেওঁক লেহেমীয়া কৰি পেলাইছিল। সেইটো আছিল তেওঁলোকৰ সংকীৰ্ণ মনোভাৱৰ গাইড, যেতিয়া তেওঁলোকে অগ্ৰগতি লাভ কৰিব পাৰে তেতিয়া ক্ষুদ্ৰ কথাবোৰত খেলা-ধূলা কৰিছিল। এই পুৰস্কাৰ বিচাৰি মৃত্যু হোৱা লোকৰ সংখ্যাই কোনো কথা নাছিল। ৰক্তাক্ত ৰজাই তেওঁলোকৰ ত্যাগৰ দাবী কৰিছিল আৰু আশা কৰিছিল। তেওঁ আশা কৰিছিল যে তেওঁলোক সকলোৱে তেওঁৰ বাবে শুই মৰিব। তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ যত্ন লোৱা হ"লহেঁতেন৷ বা অন্ততঃ তেওঁলোকক অত্যাচাৰ কৰা নহ"লহেঁতেন।
  
  সকলোবোৰেই আছিল পুৰস্কাৰ।
  
  তেওঁৰ গাইড থমাছ নামৰ এজন মানুহে এইটো এটা স্তৰ বুলি কিবা এটা বিৰবিৰাই উঠিল যিটো হকছৱৰ্থ নামৰ আন কোনো মূৰ্খই ঈৰ্ষা বুলি কয়। চতুৰ্থ কোঠাটো আছিল, ৰক্তাক্ত ৰজাজন খঙত উতলি আছিল। মাত্ৰ চতুৰ্থজন। মানক কিংবদন্তিটোৱে নৰকৰ সাতটা স্তৰৰ কথা কৈছিল। ইয়াৰ পিছত সঁচাকৈয়ে আৰু তিনিটা হ"ব পাৰেনে?
  
  আৰু হকছৱৰ্থে কেনেকৈ গম পালে? স্ক্ৰাইব আৰু কুক ঘূৰি আহি পলাই গ"ল, পঞ্চম স্তৰৰ পিছত ফান্দ ব্যৱস্থাটো দেখি তেওঁলোকৰ বলবোৰ বাদামৰ আকাৰলৈ সৰু হৈ গ"ল। দিমিত্ৰী কোভালেংকোৱে ভাবিলে, অৱশ্যেই নহ"ব৷
  
  "কি অপেক্ষা কৰি আছা?" - সি থমাছক গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "আমি স্থানান্তৰিত হ"ম। এতিয়া."
  
  "মই ফান্দৰ ব্যৱস্থাটো একেবাৰে বুজি পোৱা নাই ছাৰ," থমাছে ক"বলৈ ধৰিলে।
  
  "ট্ৰেপ চিষ্টেমৰ সৈতে নৰকলৈ। মানুহক ভিতৰলৈ পঠিয়াওক। বেছি খৰকৈ বিচাৰি পাব।" ৰক্তাক্ত ৰজাই কোঠাটো অধ্যয়ন কৰি থাকোঁতে আমোদত ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে।
  
  আগৰ তিনিটাৰ দৰে নহয়, এই কোঠাটো তললৈ ঢাল খাই আছিল কেন্দ্ৰীয় অগভীৰ বিষণ্ণতালৈ যিটো শিলটোৰ ভিতৰতে খোদিত কৰা যেন লাগিছিল। কঠিন মজিয়াৰ পৰা কেইবাটাও ডাঠ ধাতুৰ সমৰ্থন ওলাই আছিল, প্ৰায় খোজৰ দৰে। আমি আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে চেম্বাৰৰ বেৰবোৰ সৰু হৈ আহিল যেতিয়ালৈকে, পুলৰ পিছত, সেইবোৰ আকৌ প্ৰসাৰিত হ"বলৈ ধৰিলে।
  
  পুলটো "চ"ক পইণ্ট" যেন লাগিল।
  
  ঈৰ্ষা?ৰক্তাক্ত ৰজাই ভাবিলে। এনে পাপ কেনেকৈ বাস্তৱ জীৱনলৈ স্থানান্তৰিত হ"ল, এই পাতাল জগতখনলৈ য"ত ছাঁই আপোনাক ৰক্ষা কৰাই নহয়, মাৰিবও পাৰে? থমাছে আগবাঢ়ি যোৱাৰ আদেশ দিয়াটো সি চাই থাকিল। প্ৰথমতে সকলো ঠিকেই হৈ গ"ল। দূৰৈৰ পৰা বন্দুকৰ গুলীৰ শব্দ শুনি ব্লাড ৰজাই সিহঁত য"ৰ পৰা আহিছিল তালৈ উভতি চালে । ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ সৰু সৈন্যবাহিনীক অভিশপ্ত হওক। ইয়াৰ পৰা ওলাই আহিলেই তেওঁ ব্যক্তিগতভাৱে নিশ্চিত কৰিব যে ৰক্তাক্ত প্ৰতিশোধে যাতে নিজৰ নিষ্ঠুৰ লক্ষ্যত উপনীত হয়।
  
  গুলীচালনাই তেওঁক পুনৰ সজীৱ কৰি তুলিলে। "পদক্ষেপ লোৱা!" - সি চিঞৰি উঠিল, ঠিক সেই মুহূৰ্তত যেতিয়া নেতাই কোনোবা এটা লুকাই থকা চাপৰ বিন্দুত ভৰি দিলে। সৰি পৰা শিলৰ দৰে দুৰ্ঘটনা এটা, বতাহৰ হুহুকি, হঠাতে নেতাজনৰ মূৰটো শিলৰ মজিয়াত খুন্দা মাৰি ফুটবলৰ দৰে ঠেক ঢালৰ পৰা তললৈ গুৰি হৈ গ"ল। মূৰহীন শৰীৰটো ৰক্তাক্ত ঢেৰত ভাঙি পৰিল।
  
  আনকি ৰক্তাক্ত ৰজাইও চাই থাকিল। কিন্তু তেওঁৰ কোনো ভয় অনুভৱ হোৱা নাছিল। তেওঁ মাথোঁ চাব বিচাৰিছিল যে তেওঁৰ আগশাৰীৰ মানুহজনৰ এনে আঘাত কিহৰ বাবে। কাষতে থমাছে চিঞৰি উঠিল। তেজৰ ৰজাই মানুহজনৰ ভয়ত অতি আনন্দ লৈ তেওঁৰ পদাংক অনুসৰণ কৰি তেওঁক আগুৱাই লৈ গ"ল। অৱশেষত লৰচৰ কৰা শৰীৰটোৰ কাষতে সি ৰৈ গ"ল।
  
  ভয় খোৱা মানুহেৰে আগুৰি থকা ৰক্তাক্ত ৰজাই প্ৰাচীন ব্যৱস্থাটো অধ্যয়ন কৰিছিল। ৰেজাৰৰ দৰে পাতল তাঁৰ এটা মূৰৰ উচ্চতাত দুটা ধাতুৰ খুঁটাৰ মাজত টানি দিয়া হৈছিল যিটো নিশ্চয় কোনো ধৰণৰ টেনচনিং ডিভাইচেৰে ঠাইত ধৰি ৰখা হৈছিল। যেতিয়া তেওঁৰ মানুহজনে ট্ৰিগাৰ টানিলে, খুঁটাবোৰ এৰি দিলে আৰু তাৰ লগত তাঁৰডাল ঘূৰি গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁৰ মানুহজনৰ মূৰটো ডিঙিত কাটি পেলালে।
  
  উজ্বল. এটা আচৰিত প্ৰতিৰোধক, সি ভাবিলে আৰু ভাবিলে যে নতুন ঘৰৰ চাকৰৰ কোৱাৰ্টাৰত এনে এটা যন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিবনে?
  
  "কি অপেক্ষা কৰি আছা?" বাকী মানুহবোৰক সি চিঞৰি উঠিল। "পদক্ষেপ লোৱা!"
  
  তিনিজন মানুহ আগবাঢ়ি জপিয়াই গ"ল আৰু পিছে পিছে আৰু ডজনমান মানুহ আহিল। ব্লাড কিঙে ড্ৰেকে সোনকালে তেওঁক অতিক্ৰম কৰিলে আৰু আধা ডজনমান এৰি যোৱাটো বিবেচনাপূৰ্ণ বুলি ভাবিলে।
  
  "এতিয়া সোনকালে" তেওঁ ক"লে। "আমি বেছি বেগেৰে খোজ কাঢ়িলে বেছি বেগেৰে পাম নহয়?"
  
  তেওঁৰ মানুহবোৰে পলাই গ"ল, সিদ্ধান্ত লৈ যে তেওঁলোকৰ হাতত আচলতে কোনো বিকল্প নাই আৰু তেওঁলোকৰ বিকাৰগ্ৰস্ত বছজনে সঠিক কথা কোৱাৰ এটা সৰু সম্ভাৱনাও আছে। আন এটা ফান্দ ট্ৰিগাৰ হ"ল আৰু দ্বিতীয়টো মূৰটো ঢালৰ পৰা তললৈ গুটিয়াই গ"ল। মৃতদেহটো পৰিল আৰু পিছফালৰ মানুহজনে তাৰ ওপৰত থৰক-বৰক হৈ পৰিল, নিজকে ভাগ্যৱান বুলি গণ্য কৰিলে কাৰণ আন এটা টান তাঁৰে তেওঁৰ মূৰৰ পোনে পোনে ওপৰৰ বতাহ কাটি পেলালে।
  
  দ্বিতীয়টো দল নামিবলৈ ধৰাৰ লগে লগে তেজৰ ৰজাইও তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিলে। নতুন নতুন ফান্দ স্থাপন কৰা হ"ল। আৰু মূৰ আৰু মূৰৰ ছাল পৰিবলৈ ধৰিলে। তাৰ পাছত গোটেই গুহাটোত প্ৰতিধ্বনিত হোৱা এটা জোৰেৰে ধ্বনি। সংকীৰ্ণ হৈ অহা পথটোৰ দুয়োফালে আইনাবোৰ দেখা গ"ল, যিবোৰ এনেদৰে স্থাপন কৰা হৈছিল যাতে সন্মুখৰ মানুহজন সেইবোৰত প্ৰতিফলিত হয়।
  
  একে সময়তে হুলস্থুলীয়া পানীৰ শব্দ শুনা গ"ল আৰু ঢালৰ তলত থকা পুখুৰীটো ভৰি পৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  কেৱল এই পানী কেৱল পানী নাছিল। ধূমপান কৰা ধৰণৰ পৰা বিচাৰ কৰা নহয়।
  
  সিহঁতে সিহঁতৰ ফালে দৌৰি যোৱাৰ লগে লগে থমাছে চিঞৰি উঠিল। "ইয়াক এচিড হ্ৰদৰ দ্বাৰা খাদ্য যোগান ধৰা হয়। ইয়াৰ ফলত চালফাৰ ডাই অক্সাইড গেছ পানীত দ্ৰৱীভূত হৈ ছালফিউৰিক এচিড গঠন হয়। আপুনি নিশ্চয় এইটো চুব নিবিচাৰে!"
  
  "ৰৈ নাথাকিবা" ৰক্তাক্ত ৰজাই গৰ্জন কৰিলে, মানুহবোৰৰ গতি লেহেমীয়া হ"বলৈ আৰম্ভ কৰা দেখি। "ধাতুৰ খুঁটা ব্যৱহাৰ কৰক মূৰ্খ।"
  
  গোটেই দলটোৱে ভিৰৰ মাজত ঢালৰ পৰা তললৈ লৰালৰিকৈ নামি আহিল। বাওঁফালে আৰু সোঁফালে ধনুৰ গুলী চলোৱাৰ দৰে শব্দৰে এৰাব নোৱাৰা ফান্দবোৰ খোল খাইছিল। মূৰবিহীন মৃতদেহ পৰিল আৰু মানুহবোৰৰ মাজত পেলনীয়া আনাৰসৰ দৰে মূৰবোৰ গুটিয়াই পৰিল, কোনোবাই ট্ৰিপ মাৰিলে, কোনোবাই ভুলতে লাথি মাৰিলে। ব্লাড ৰজাই আৰম্ভণিতে লক্ষ্য কৰিছিল যে খুঁটাৰ সংখ্যাৰ বাবে মানুহ বহুত বেছি, আৰু উপলব্ধি কৰিছিল যে পেক মানসিকতাই তেওঁলোকৰ মাজৰ কম বুদ্ধিমানসকলে দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চিন্তা নকৰাকৈয়ে জপিয়াই পেলাব।
  
  তেওঁলোকৰ ভাগ্যৰ যোগ্য হ"লহেঁতেন। এজন মূৰ্খৰ মৃত্যু সদায় ভাল আছিল।
  
  ব্লাড কিংজনে লেহেমীয়া কৰি থমাছক আঁতৰাই ৰাখিলে। আন কেইবাজনো মানুহেও লেহেমীয়া কৰিলে, ব্লাড ৰজাৰ বিশ্বাসক পুনৰ দৃঢ় কৰিলে যে কেৱল আটাইতকৈ উজ্জ্বল আৰু শ্ৰেষ্ঠসকলহে জীয়াই থাকিব। দলটোৰ নেতাজনে প্ৰথম ধাতুৰ খুঁটাটোত জপিয়াই পৰিল আৰু তাৰ পিছত হুলস্থুলীয়া পানীৰ ওপৰেৰে খুঁটাৰ পৰা খুঁটালৈ জপিয়াই যাবলৈ ধৰিলে। প্ৰথমতে তেওঁ কিছু অগ্ৰগতি লাভ কৰিলে, কিন্তু তাৰ পিছত বিষাক্ত ঢৌৱে তেওঁৰ ভৰিত খুন্দা মাৰিলে। য'ত এচিডিক পানীয়ে স্পৰ্শ কৰিছিল, তাত তেওঁৰ কাপোৰ-কানি আৰু ছাল জ্বলি উঠিছিল।
  
  ভৰি দুখনে পিছৰ পোষ্টটো স্পৰ্শ কৰাৰ লগে লগে বিষটোৱে তেওঁৰ দুগুণ ওপৰলৈ উঠি আহিল আৰু তেওঁ পৰিল, পোনে পোনে অতিমাত্ৰা ভিৰ কৰা পুলটোত ছিটিকি পৰিল। গোটেই হলঘৰটোত ক্ৰোধিত, যন্ত্ৰণাদায়ক চিঞৰ-বাখৰ প্ৰতিধ্বনিত হ"ল।
  
  আন এজন মানুহ কাউণ্টাৰৰ পৰা পৰি ভিতৰত পৰিল। তৃতীয়জন মানুহজনে পুলৰ দাঁতিত ৰৈ গ"ল, দেৰিকৈয়ে বুজি পালে যে তেওঁৰ ওপৰত জপিয়াই পৰাৰ বাবে কোনো স্পষ্ট কাউণ্টাৰ নাই, আৰু আনজন মানুহজনে অন্ধভাৱে পিঠিত খুন্দা মাৰি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁক ঠেলি দিয়া হ"ল।
  
  আইনাবোৰত সন্মুখৰ মানুহজনক প্ৰতিফলিত কৰা হৈছিল। সন্মুখৰ মানুহজনক ঈৰ্ষা কৰিবনে?
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই দাপোনৰ উদ্দেশ্য আৰু ফান্দৰ ধ্বংস দেখিলে। "তললৈ চাওক!" একে সময়তে থমাছে চিঞৰি উঠিল। "আপোনাৰ ভৰিলৈ চাওক, সন্মুখৰ মানুহজনলৈ নহয়। এই সহজ অনুশীলনে আপোনাক পোষ্টবোৰ নিৰাপদে অতিক্ৰম কৰাত সহায় কৰিব।"
  
  নতুনকৈ গঠিত হ্ৰদটোৰ দাঁতিত ৰক্তৰজাজন ৰৈ গ"ল। পানী এতিয়াও বাঢ়িছে বুলি বিচাৰ কৰিলে তেওঁ দেখিলে যে সমৰ্থনবোৰৰ ওপৰ অংশ অতি সোনকালে উতলি থকা পৃষ্ঠৰ তলত পৰিব। সন্মুখৰ মানুহজনক ঠেলি দিলে আৰু থমাছকো টানি লৈ গ"ল। ফান্দটো মাত্ৰ ৰেঞ্জৰ বাহিৰত গুচি গ"ল, ইমানেই ওচৰত যে ধাতুৰ খুঁটাটো কান্ধৰ কাষেৰে উৰি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁ বতাহজাক অনুভৱ কৰিলে।
  
  খুঁটাবোৰৰ ওপৰেৰে ওলাই আহি যাদৃচ্ছিক ক্ৰমত দ্ৰুতভাৱে নাচিব। আগলৈ পানী ছিটিকি যোৱাৰ সময়ত অলপ থমকি ৰ"ল। আন এটা স্তম্ভ, আৰু তাৰ সন্মুখৰ মানুহজন উজুটি খালে। চিঞৰি চিঞৰি তেওঁ অলৌকিক কাম কৰিলে, আন এটা খুঁটাত অৱতৰণ কৰি নিজৰ পতন বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। এচিডৰ লেচযুক্ত পানীয়ে তেওঁৰ চাৰিওফালে ছিটিকি পৰিল যদিও তেওঁক স্পৰ্শ কৰা নাছিল।
  
  বিদায়.
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই নিজৰ সুযোগ দেখিলে। চিন্তা-চৰ্চা বা ৰৈ নোযোৱাকৈয়ে সি মানুহজনৰ প্ৰৱল শৰীৰটোত ভৰি দিলে, সেইটোক দলং হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি পাৰ হৈ দূৰৰ পাৰৰ নিৰাপদ স্থানত উপনীত হ"ল। তেওঁৰ ওজনে মানুহজনক আৰু তললৈ ঠেলি দিলে, বুকুখন এচিডত ডুবাই দিলে।
  
  পিছৰ চেকেণ্ডত তেওঁ ঘূৰ্ণীবতাহৰ মাজত হেৰাই গ"ল।
  
  ৰক্তাক্ত ৰজাই তেওঁৰ পিছে পিছে চাই থাকিল। "মূৰ্খ".
  
  থমাছ তেওঁৰ কাষতে নামিল। অধিক লোকে নিপুণভাৱে ধাতুৰ খুঁটাবোৰৰ মাজত জপিয়াই নিৰাপদ স্থানলৈ গ"ল। ৰক্তাক্ত ৰজাই আগলৈ চালে খোলাযুক্ত প্ৰস্থানটোলৈ।
  
  "আৰু পঞ্চম স্তৰলৈকে তেনেকৈয়ে চলি থাকিল"- সি চেঁচাকৈ ক"লে। "এই কৃমিটোক মই ক"ত অনুকৰণ কৰিম কুক। আৰু ক"ত, অৱশেষত," সি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "মই মেট ড্ৰেকক ধ্বংস কৰিম।"
  
  
  সাতত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  বিভ্ৰান্তিৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ হাৱাইৰ বিগ আইলেণ্ডৰ নাম এইদৰে ৰখা হৈছে। ইয়াৰ প্ৰকৃত নাম হাৱাই বা হাৱাই দ্বীপ আৰু ই আমেৰিকাৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ দ্বীপ। ইয়াত বিশ্বৰ অন্যতম বিখ্যাত আগ্নেয়গিৰি কিলাউয়া, ১৯৮৩ চনৰ পৰা অবিৰতভাৱে বিস্ফোৰণ ঘটি থকা পৰ্বতটো আছে।
  
  আজি মাউনা ল"য়াৰ ভগ্নী আগ্নেয়গিৰিৰ তলৰ ঢালত মানো কিনিমাকা আৰু এলিচিয়া মাইলছে আমেৰিকাৰ মেৰিনৰ এটা দলৰ সৈতে দ্বীপটোৰ বাসিন্দাসকলৰ মনত শিপাই যোৱা এটা পৰজীৱীক বহিষ্কাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  
  বাহিৰৰ পৰিধি ভাঙি ব্লাড কিংৰ কেইবা ডজন মানুহক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে আৰু প্ৰহৰীয়ে সকলো পণবন্দীক মুক্ত কৰাৰ লগে লগে বৃহৎ এনেক্সটো ভাঙি পেলালে। সেই মুহূৰ্ততে অট্টালিকাৰ পিছফালে দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পোৱা গাড়ীৰ হুৰহুৰাই গৰ্জন শুনা গ"ল। এলিচিয়া আৰু কিনিমাকাই দৌৰি ফুৰি সময় নষ্ট নকৰিলে।
  
  এলিচিয়াই বিভ্ৰান্তিত ৰৈ গ"ল। "ধেৎ, গাধবোৰ পলাই গৈছে।" চাৰিখন এ টি ভি দৌৰি গ"ল, নিজৰ বিশাল টায়াৰত উঠা-নমা কৰি।
  
  কিনিমাকাই ৰাইফলটো ওপৰলৈ তুলি লক্ষ্য কৰিলে। "বেছিদিন নহয়।" গুলীচালনা কৰিলে। এলিচিয়াই চাই থাকিল যেতিয়া শেষ মানুহজন পৰিল আৰু এ টি ভিখন খৰধৰকৈ ৰৈ গ"ল।
  
  "বাহ ডাঙৰ ল"ৰা, পুলিচৰ বাবে বেয়া নহয়। লেটছ।"
  
  "মই চিআইএৰ।" কিনিমাকাই সদায় লোভনীয় বস্তুটো লৈছিল, যিটোৱে এলিচিয়াক বহুত আনন্দিত কৰিছিল।
  
  "একমাত্ৰ তিনিটা আখৰৰ সংক্ষিপ্তকৰণ যিবোৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ, সেইবোৰ হৈছে ব্ৰিটিছ। এইটো মনত ৰাখিব"।
  
  এলিচিয়াই এটিভিৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে কিনিমাকাই কিবা এটা বিৰবিৰাই উঠিল। তেতিয়াও সি কাম কৰি আছিল। একে সময়তে দুয়োজনে আগৰ চিটত বহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এলিচিয়াই মূৰটো জোকাৰি পিছফালে আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "মোৰ পিছত মোৰ মানুহবোৰক বেছি পছন্দ কৰো মেট, যদি সিহঁত ডাউন নহয়।"
  
  এলিচিয়াই ইঞ্জিন ষ্টাৰ্ট কৰি গাড়ী চলাই গ"ল। এ টি ভিটো আছিল এটা ডাঙৰ কুৎসিত জন্তু, কিন্তু ই মসৃণভাৱে গতি কৰিছিল আৰু বাম্পৰ ওপৰেৰে আৰামত উঠা-নমা কৰিছিল। ডাঙৰ হাৱাইয়ানজনে তাইক ধৰি ৰাখিবলৈ তাইৰ কঁকালত বাহু দুটা মেৰিয়াই ল"লে, যে তাৰ প্ৰয়োজন আছিল। বহি থকা ঠাইত কলম আছিল। এলিচিয়াই হাঁহি এটা মাৰি একো নক"লে।
  
  সন্মুখৰ পলায়ন কৰা মানুহবোৰে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁলোকক খেদি ফুৰা হৈছে। ইয়াৰে দুখনৰ বাসিন্দাসকলে ঘূৰি গুলীচালনা কৰে। এলিচিয়াই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে, এইটো জানি যে এইদৰে কোনো বস্তুতে আঘাত কৰাটো সম্পূৰ্ণ অসম্ভৱ। অপেশাদাৰী, তাই ভাবিলে। সদায় এনে লাগে যেন মই অপেশাদাৰৰ লগত যুঁজি আছো।তাই যুঁজ দিয়া শেষ প্ৰকৃত যুদ্ধখন আছিল এবেল ফ্ৰেৰ দুৰ্গত ড্ৰেকৰ বিৰুদ্ধে। আৰু তেতিয়াও মানুহজন মৰিছা পৰা আছিল, সাত বছৰীয়া ভদ্ৰতাৰ ফান্দত বাধাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  
  এতিয়া হয়তো তেওঁৰ দৃষ্টিভংগী বেলেগ।
  
  এলিচিয়াই বেগেৰে গাড়ী চলোৱাতকৈ স্মাৰ্ট গাড়ী চলাইছিল। অলপ সময়ৰ ভিতৰতে তাই তেওঁলোকৰ এটিভিটো গ্ৰহণযোগ্য শ্বুটিং দূৰত্বলৈ লৈ আহিল। কিনিমাকাই কাণত চিঞৰি উঠিল। "মই গুলী মাৰিম!"
  
  সি আঘাতটো চেপি উলিয়ালে। আনজন ভাড়াতীয়াই চিঞৰি উঠিল আৰু হিংস্ৰভাৱে মাটিত উফৰি গ"ল। "সেয়া দুটাৰ ভিতৰত দুটা" এলিচিয়াই উচ্চাৰণ কৰিলে। "আৰু এটা আৰু ব্ল" পাবা-"
  
  তেওঁলোকৰ এটিভিখন লুকাই থকা পাহাৰত খুন্দা মাৰি উন্মাদভাৱে বাওঁফালে লৰচৰ কৰিলে। ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে তেওঁলোকে নিজকে দুটা চকাত উঠি উলটি যোৱা যেন পালে, কিন্তু গাড়ীখনে ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰি পুনৰ মাটিত পৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। এলিচিয়াই থ্ৰ"টলটো খুলি উৰা মাৰিবলৈ সময় নষ্ট নকৰিলে।
  
  কিনিমাকাই তাইৰ আগতেই খাদটো দেখিলে। "বিষ্ঠা!" সি চিঞৰি উঠিল "ধৰক!"
  
  বহল গভীৰ খাদটো দ্ৰুতগতিত ওচৰ চাপি অহাৰ বাবে এলিচিয়াই নিজৰ গতি বৃদ্ধিহে কৰিব পাৰিলে। এ টি ভিখনে চকা ঘূৰাই ইঞ্জিনটো গৰ্জন কৰি অগাধৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল আৰু ঠাইতে থাকিবলৈ চেষ্টা কৰি সিটো পাৰে অৱতৰণ কৰিলে। এলিচিয়াই কোমল বাৰখনত মূৰটো খুন্দা মাৰিলে। কিনিমাকাই তাইক ইমান জোৰেৰে ধৰি ৰাখিলে যে দুয়োকে ঘূৰি যাবলৈ নিদিলে আৰু ধূলি গোট খোৱাৰ সময়লৈকে সিহঁতে বুজি পালে যে সিহঁত হঠাতে শত্ৰুৰ মাজত আছে।
  
  তেওঁলোকৰ কাষতে বোকাত ঘূৰি ফুৰিছিল এটা ক"লা এটিভি, অস্বস্তিকৰভাৱে অৱতৰণ কৰি এতিয়া নিজকে ঠিক কৰিবলৈ যত্ন কৰি আছে। কিনিমাকাই নিঃসংকোচে জপিয়াই পোনে পোনে চালকজনৰ ফালে দৌৰি গৈ তেওঁক আৰু তেওঁৰ যাত্ৰীজনক গাড়ীৰ পৰা উলিয়াই মন্থন বোকাত পেলাই দিলে।
  
  এলিচিয়াই চকুৰ ধূলিখিনি মচি দিলে। একমাত্ৰ মানুহ থকা এটিভিখনে তাইৰ সন্মুখত বেগেৰে গতি কৰিলে যদিও তেতিয়াও হাতৰ মুঠিত আছিল। তাই ৰাইফলটো তুলি লৈ লক্ষ্য কৰি গুলী চলালে আৰু তাৰ পিছত পৰীক্ষা কৰাৰ প্ৰয়োজন নোহোৱাকৈয়ে তাইৰ দৃষ্টিশক্তিবোৰ স্থানান্তৰিত কৰিলে য"ত তাইৰ হাৱাইৰ সংগীয়ে বোকাত সংগ্ৰাম কৰি আছিল।
  
  কিনিমাকাই এজন মানুহক বোকাত টানি লৈ গ"ল। "এইখন মোৰ ঘৰ!" এলিচিয়াই তেওঁৰ গুৰুগুৰু শব্দ শুনিলে, তাৰ আগতে তেওঁ প্ৰতিপক্ষৰ বাহুটো পেলাই দি ভাঙিলে। দ্বিতীয়জন মানুহজনে তেওঁৰ ফালে লুংগু মাৰি যোৱাৰ লগে লগে এলিচিয়াই হাঁহিলে আৰু ৰাইফলটো নমাই দিলে। কিনিমাকাক তাইৰ সহায়ৰ প্ৰয়োজন নাছিল। দ্বিতীয়জন মানুহজনে তেওঁৰ পৰা উফৰি গ"ল যিদৰে নিৰ্দেশনাই চাৰি বছৰীয়া শিশুৰ পৰা উফৰি যায়, কোনো প্ৰভাৱ পৰা নাছিল। মানুহজন মাটিত পৰি কিনিমাকাই মুখত ঘুচা মাৰি শেষ কৰি দিলে।
  
  এলিচিয়াই তেওঁৰ ফালে মাত দিলে। "এইটো শেষ কৰি দিওঁ।"
  
  শেষৰ এ টি ভিখন কষ্টেৰে আগবাঢ়ি গ"ল। সেই সকলোবোৰ জাম্পৰ সময়ত তেওঁৰ চালকজন নিশ্চয় আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল। এলিচিয়াই সোনকালে ঠাই পাবলৈ ধৰিলে, এতিয়া তেওঁলোকে ৰেঞ্চখন যি সহজে পুনৰ ল"লে তাত অলপ হতাশ হৈ পৰিল। কিন্তু অন্ততঃ পণবন্দী সকলোকে বচালে।
  
  ব্লাড ৰজাৰ বিষয়ে যদি এটা কথা তাই জানিছিল, সেয়া আছিল এইটোৱেই যে ইয়াৰ এই মানুহবোৰ, এই তথাকথিত ভাড়াতীয়াসকল, তেওঁৰ দলৰ ড্ৰেগ আছিল, ইয়ালৈ পঠিওৱা হৈছিল কৰ্তৃপক্ষক বাধা দিবলৈ আৰু অন্যমনস্ক কৰিবলৈ। বিভাজন কৰি জয় কৰা।
  
  শেষৰ এটিভিটোৰ ওচৰ পাওঁতে তাইৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল। থমকি নোযোৱাকৈ, ষ্টিয়াৰিং কলামটোও ধৰি নোপোৱাকৈয়ে তাই দুটা গুলী চলালে আৰু মানুহ দুজন পৰি গ"ল।
  
  কষ্টেৰে আৰম্ভ হোৱা যুদ্ধখন শেষ হৈ গ"ল। এলিচিয়াই এমিনিটৰ বাবে দূৰলৈ চালে। যদি সকলো পৰিকল্পনা অনুসৰি হয়, যদি মে আৰু হেডেন, ড্ৰেক আৰু আনসকলে যুদ্ধৰ নিজৰ অংশৰ পৰা ৰক্ষা পৰে, তেন্তে পৰৱৰ্তী যুদ্ধখনেই হয়তো তাইৰ আটাইতকৈ কঠিন আৰু শেষ হ"ব পাৰে।
  
  কাৰণ ই মাই কিতানোৰ বিৰুদ্ধে হ"ব। আৰু তাই ড্ৰেকক ক"ব লাগিব যে মেই ওৱেলছক হত্যা কৰিছিল।
  
  ঠাণ্ডা.
  
  কিনিমাকাই তাইৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে। "আমাৰ উভতি যোৱাৰ সময় হৈছে।"
  
  "আহ, ছোৱালীজনীক বিৰতি দিয়ক" তাই বিৰবিৰাই উঠিল। "আমি হাৱাইত আছো। সূৰ্যাস্ত চাওঁ।"
  
  
  আঠাত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  "তেন্তে ঈৰ্ষা কেনেকুৱা হয়?"
  
  সকলো সাৱধানতা অৱলম্বন কৰি ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ দলটোৱে চতুৰ্থ চেম্বাৰত প্ৰৱেশ কৰিলে। তেতিয়াও তেওঁলোকৰ সন্মুখত পৰি থকা দৃশ্যটো সম্পূৰ্ণৰূপে বুজিবলৈ কেইমুহূৰ্ত সময় লাগিছিল। মূৰহীন শৰীৰবোৰ সকলোতে পৰি আছিল। মজিয়াত তেজ ছিটিকি থোৱা আছিল আৰু এতিয়াও কিছুমান ঠাইত ডাঠকৈ বৈ আছিল। মূৰবোৰ নিজেই মজিয়াত পেলনীয়া শিশুৰ খেলনাৰ দৰে সিঁচৰতি হৈ আছিল।
  
  সৰু পথটোৰ দুয়োফালে বসন্তৰ ফান্দবোৰ থিয় হৈ আছিল। ড্ৰেকে ৰেজাৰৰ দৰে পাতল তাঁৰডাললৈ এবাৰ চকু ফুৰালে আৰু কি হৈছে অনুমান কৰিলে। কাণ দুখন বিশ্বাস নকৰাকৈ কোমোডোৱে হুইচেল মাৰিলে।
  
  "এটা সময়ত এই ফান্দবোৰ ফুটি যাব পাৰে," বেনে ক"লে। "আমি স্থানান্তৰিত হোৱাটো প্ৰয়োজন।"
  
  কাৰিনে বিতৃষ্ণাৰ শব্দ এটা কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে কয়, "আমি দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িব লাগিব আৰু কথাবোৰৰ ওপৰত থাকিব লাগিব। "নাই, ৰ'বা"।
  
  এতিয়া ফান্দবোৰৰ সিপাৰে সি দেখিলে পানীৰে ভৰা এটা বহল পুখুৰী, বুলবুলিয়া আৰু ফেন ওলোৱা। পুখুৰীটোৰ ধাৰে ধাৰে পানী ছিটিকি জিলিকি উঠিছিল।
  
  "এয়া এটা সমস্যা হ"ব পাৰে। ধাতুৰ খুঁটাবোৰ দেখিছানে?"
  
  "মই বাজি মাৰি কওঁ যে ব্লাড কিঙৰ মানুহে সেইবোৰক ষ্টেপিং ষ্টোন হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিছিল," বেনে ৰহস্যজনকভাৱে ক"লে। "আমি মাত্ৰ পানী কমি যোৱালৈ অপেক্ষা কৰিব লাগিব।"
  
  "কেৱল কেৱল সেইবোৰৰ মাজেৰেই নাযাব কিয়।" আনকি কোমোডোৱে এই কথাবোৰ কোৱাৰ সময়তো তেওঁৰ মুখত সন্দেহৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  
  "এই পুলটোক কোনো এচিডিক হ্ৰদ বা কুঁৱাৰ দ্বাৰা খুৱাব পৰা গ"লহেঁতেন," কেৰিনে বুজাই দিলে। "গেছবোৰে আগ্নেয়গিৰিৰ ভিতৰত বা তাৰ ওচৰত পানীক ছালফিউৰিক এচিডলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব পাৰে। আনকি বহুদিনৰ পৰা নাইকিয়া হৈ গৈছে।"
  
  "এচিডে ধাতুৰ খুঁটাবোৰ জাৰণ নকৰিবনে?" ড্ৰেকে আঙুলিয়াই দিলে।
  
  বেন মাত দিলে। "নিশ্চিতভাৱে".
  
  কেইবা মিনিটমান হুলস্থুলীয়া পানী চাই থাকিল। তেওঁলোকে চাই থাকোঁতে এটা অশুভ ক্লিক শব্দ শুনা গ"ল। ড্ৰেকে খৰধৰকৈ পিষ্টলটো ওপৰলৈ তুলিলে। জীৱিত ছয়জন ডেল্টা যোদ্ধা বিমানে এক চেকেণ্ডৰ পিছত তেওঁৰ এই কাৰ্য্য পুনৰাবৃত্তি কৰে।
  
  একো লৰচৰ কৰা নাছিল।
  
  তাৰ পাছত আকৌ শব্দটো আহিল। গধুৰ ক্লিক। ধাতুৰ ট্ৰেকেৰে চলি থকা গেৰেজৰ দুৱাৰৰ কেবলৰ শব্দ। মাথোঁ গেৰেজৰ দুৱাৰ নাছিল।
  
  লাহে লাহে ড্ৰেকে চাই থকাৰ সময়তে এটা ফান্দই বেৰত পুনৰ কামোৰ মাৰিবলৈ ধৰিলে। সাময়িক পলম? কিন্তু এনে প্ৰযুক্তি প্ৰাচীন জাতিসমূহৰ বাবে উপলব্ধ নাছিল। নে এই চিন্তাৰ ৰেলগাড়ীখন আছিল এজন ব্যক্তিয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত আন কোনো বুদ্ধিমান জীৱন নাই বুলি ঘোষণা কৰাৰ উন্মাদনাৰ সৈতে?
  
  কি অহংকাৰ।
  
  ৰেকৰ্ড বনোৱাৰ আগতে কোনে জানিছিল কি কি সভ্যতাৰ অস্তিত্ব আছিল? ড্ৰেকে এতিয়া দ্বিধাবোধ কৰা উচিত নাছিল। অভিনয় কৰাৰ সময় আহি পৰিছে।
  
  তেওঁ কয়, "পানী পিছুৱাই গৈ আছে। "বেন। কিবা আচৰিত?"
  
  বেন তেওঁৰ টোকাবোৰ চালে আৰু কেৰিনে আশাকৰোঁ মনতে পুনৰ খেলিব। "হকছৱৰ্থে বেছি কথা নকয়।" বেন কিছুমান কাগজ হুলস্থুল কৰিলে। "হয়তো বেচেৰাটো থতমত খাইছিল। মনত ৰাখিব, তেতিয়া তেওঁলোকে এনেকুৱা একো আশা কৰিব নোৱাৰিলেহেঁতেন।"
  
  "তেন্তে লেভেল ফাইভ নিশ্চয় প্ৰকৃত ছিটষ্টৰ্ম হ"ব," কোমোডোৱে হুৰহুৰাই ক"লে। "কাৰণ ইয়াৰ পিছতহে কুক পিছলৈ ঘূৰি আহিছিল।"
  
  বেন ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে। "হকছৱৰ্থে কয় যে লেভেল ফাইভৰ পিছত কুকে যি দেখিছিল, সেইটোৱেই তেওঁক পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। কোঠাটো নিজেই নহয়।"
  
  "হয়, সম্ভৱতঃ ছয় আৰু সাত স্তৰ" ডেল্টাৰ এজন সৈনিকে মনে মনে ক"লে।
  
  "আইনাবোৰৰ কথা পাহৰি নাযাবা।" কেৰিনে সিহঁতৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। "তেওঁলোকে আগলৈ আঙুলিয়াই দিয়ে, স্পষ্টভাৱে সন্মুখৰ মানুহজনৰ ফালে। সম্ভৱতঃ এইটো এটা সতৰ্কবাণী।"
  
  "জ"নছৰ লগত খোজ মিলাই যোৱাৰ দৰেই।" ড্ৰেকে মাত দিলে। "বুজি পাইছিল. গতিকে, বিশেষকৈ ডাইন"ৰক আৰু ডেভিদ কভাৰডেলৰ মনোভাৱেৰে মই আৰম্ভণিৰ প্ৰশ্নটো সুধিম যিটো মই তেওঁ যোৱা প্ৰতিটো কনচাৰ্টতে সদায় শুনি আহিছো। সাজু নেকি?"
  
  ড্ৰেকে বাট আগবঢ়াই লৈ গ"ল। বাকী দলটোও অভ্যস্ত হোৱাৰ দৰেই লাইনত পৰিল। চেণ্টাৰ লেনত প্ৰৱেশ কৰি ড্ৰেকে ফান্দবোৰৰ সৈতে কোনো অসুবিধাৰ আশা কৰা নাছিল আৰু কাৰো লগত মুখামুখি হোৱা নাছিল যদিও তেওঁ কেইটামান খৰচ কৰা চাপৰ পইণ্ট লাভ কৰিছিল। পুখুৰীটোৰ দাঁতিত উপনীত হোৱাৰ সময়লৈকে পানী খৰকৈ ওলাই আহিছিল।
  
  "খুঁটাবোৰ ভাল দেখা গৈছে," তেওঁ ক"লে। "তোমাৰ পিঠিখন চোৱা।" আৰু তললৈ নাচাব। ইয়াত কিছুমান বেয়া বস্তু ওপঙি আছে।"
  
  ড্ৰেকে প্ৰথমে গ"ল, সাৱধান আৰু নিখুঁত। গোটেই দলটোৱে কেইমিনিটমানৰ ভিতৰতে সহজেই সেইবোৰ পাৰ হৈ এক্সাইট আৰ্চৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  "আমাৰ বাবে সকলো ফান্দ বন্ধ কৰি দিয়াটো ব্লাড ৰজাৰ ভাল লাগিল।" বেন অলপ হাঁহিলে।
  
  "এতিয়া আমি হাৰামীৰ পৰা বহু পিছ পৰি থাকিব নোৱাৰো।" ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে শেহতীয়া ইতিহাসৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ অপৰাধী ব্যক্তিজনৰ মুখামুখি হোৱাৰ সম্ভাৱনাত হাত দুখন মুঠিত খামুচি ধৰিছে আৰু মূৰটো দৌৰিছে।
  
  
  * * *
  
  
  পিছৰ তোৰণখন মুকলি হৈ এটা বিশাল গুহাত পৰিণত হ"ল। ওচৰৰ বাটটোৱে ঢালৰ পৰা নামি আহিছিল আৰু তাৰ পিছত ওখ শিলৰ তলৰ পৰা বহল পথ এটাৰে গৈ আছিল।
  
  কিন্তু এটা গুৰুতৰ বাধা আহিছিল যিয়ে তেওঁলোকৰ বাট সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ কৰি দিছিল।
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "ব্লাডি হেল।"
  
  এনেধৰণৰ কথাও সি কেতিয়াও সপোনতো ভবা নাছিল। ব্লকটো আচলতে আছিল জীৱন্ত শিলৰ পৰা খোদিত কৰা এটা বিশাল আকৃতি। বাওঁফালৰ বেৰখনত পিঠি হেলান দি সি জিৰণি লৈ পৰিল, বাটৰ সিপাৰে ওলাই থকা বিশাল পেটটো। পেটত খাদ্যৰ ভাস্কৰ্য্যবোৰ ঢেৰকৈ পৰি আছিল, আৰু ভৰিৰ ওপৰেৰে সিঁচৰতি হৈ বাটত গোট খোৱাও আছিল।
  
  ভাস্কৰ্য্যটোৰ ভৰিত পৰি আছিল এটা অশুভ মূৰ্তি। মৃত মানুহৰ শৰীৰ। ধড়টো যেন চৰম যন্ত্ৰণাত পেলায়।
  
  "এয়া পেটুতা" বেন ভয়তে ক"লে। "পেটুতাৰ লগত জড়িত দানৱটো হ"ল বেলজেবুব।"
  
  ড্ৰেকৰ চকুটো লৰচৰ কৰিলে। "আপুনি মানে বোহেমিয়ান ৰেপচ"ডিৰ বিলজেবুবৰ দৰে?"
  
  বেন হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "এই সকলোবোৰ ৰক এণ্ড ৰোলৰ কথা নহয়, মেট। মানে বেলজেবুব দানৱ। চয়তানৰ সোঁহাত।"
  
  "মই শুনিছো যে চয়তানৰ সোঁহাতত অতিৰিক্ত কাম হৈছে।" ড্ৰেকে বিশাল বাধাটোলৈ চাই থাকিল। "আৰু মই তোমাৰ মগজুক সন্মান কৰি থকাৰ সময়তে ব্লেকি, আজে বাজে কথা কোৱা বন্ধ কৰক। অৱশ্যে সকলো কথা ৰক এণ্ড ৰোলৰ লগত জড়িত।"
  
  কেৰিনে তাইৰ দীঘল শ্যামলা চুলিখিনি তললৈ নমাই দিলে আৰু তাৰ পিছত আৰু টানকৈ পিছলৈ বান্ধিবলৈ ধৰিলে। কোমোডোকে ধৰি কেইবাজনো ডেল্টা সৈন্যই তাইক চাই আছিল। তাই লক্ষ্য কৰিলে যে হকছৱৰ্থে এই বিশেষ গুহাটোৰ বিষয়ে কিছুমান আকৰ্ষণীয় বিৱৰণ তেওঁৰ টোকাত দিছে। তাই কথা কওঁতে ড্ৰেকে তাৰ চকু দুটা কোঠাটোত ঘূৰি ফুৰিবলৈ দিলে।
  
  বিশাল মূৰ্তিটোৰ আঁৰত এতিয়া তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে যে এটা প্ৰস্থান তোৰণৰ অনুপস্থিতি। বৰঞ্চ পিছফালৰ বেৰৰ কাষেৰে এটা বহল লেজ চলিছিল, ওখ চিলিঙৰ ফালে বেঁকা হৈ ওখ শিলৰ মালভূমিত শেষ হোৱালৈকে। ড্ৰেকে যেতিয়া মালভূমিৰ ওপৰেৰে বাহিৰলৈ চালে, তেতিয়া তেওঁ দেখিলে যে দূৰৰ মূৰত বেলকনিৰ দৰে দেখা গৈছিল, প্ৰায় এটা পৰ্যবেক্ষণ ডেকৰ দৰে যিয়ে...শেষ দুটা স্তৰলৈ চাইছিল?
  
  ড্ৰেকৰ চিন্তাত বাধা আহিল যেতিয়া এটা গুলী বাজি উঠিল। গুলীটোৱে সিহঁতৰ মূৰৰ ওপৰেৰে ৰিকোচেট কৰিলে। ড্ৰেক মজিয়াত পৰিল, কিন্তু তাৰ পিছত কোমোডোৱে মনে মনে মাত্ৰ পৰিদৰ্শন কৰা একেটা শিলৰ মালভূমিৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে আৰু দেখিলে যে এটা আঁকোৰগোজ লেজৰ পৰা ডজনৰো অধিক আকৃতি তেওঁৰ ফালে দৌৰি আহিছে।
  
  কোভালেংকোৰ মানুহ।
  
  তাৰ অৰ্থ কি আছিল...
  
  "সেই হাৰামীজনৰ কাষেৰে পাৰ হোৱাৰ উপায় বিচাৰি উলিয়াওক," ড্ৰেকে বেনলৈ হিচকি উঠিল, তেওঁলোকৰ আগলৈ যোৱাৰ পথ বন্ধ কৰি ৰখা গধুৰ ভাস্কৰ্য্যটোৰ ফালে মূৰ দুপিয়াই ক"লে, আৰু তাৰ পিছত শিলৰ ওলোৱা ঠাইখিনিলৈ সম্পূৰ্ণ মনোযোগ দিলে।
  
  এটা গধুৰ উচ্চাৰণযুক্ত কণ্ঠই বুম কৰিছিল, অহংকাৰী আৰু অহংকাৰী। "মেট ড্ৰেক! মোৰ নতুন নেমেছিছ! গতিকে মোক আকৌ বাধা দিবলৈ চেষ্টা কৰিছা, হুহ? মই!তোমালোক মানুহে কেতিয়াও একো শিকে নেকি?"
  
  "কি লাভ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছা কোভালেংকো? এই সকলোবোৰৰ অৰ্থ কি?"
  
  "এই সকলোবোৰৰ অৰ্থ কি? আজীৱন অভিযানৰ কথা। মই কুকক মাৰপিট কৰা কথাটোৰ বিষয়ে। বিশ বছৰ ধৰি প্ৰতিদিনে এজন মানুহক হত্যা কৰি কেনেকৈ পঢ়া-শুনা আৰু প্ৰশিক্ষণ লৈছিলো সেই বিষয়ে। মই আন পুৰুষৰ দৰে নহয়। প্ৰথম বিলিয়ন উপাৰ্জনৰ আগতেই মই ইয়াৰ ওপৰত উঠিলোঁ।"
  
  "আপুনি ইতিমধ্যে কুকক পৰাস্ত কৰি পেলাইছে" ড্ৰেকে শান্তভাৱে ক"লে। "আপুনি ইয়ালৈ কিয় উভতি নাহে? আমি কথা পাতিম, তুমি আৰু মই।"
  
  "তুমি মোক হত্যা কৰিব বিচাৰিছা? মোৰ আন কোনো ধৰণে নাথাকিলহেঁতেন। আনকি মোৰ মানুহেও মোক হত্যা কৰিব বিচাৰে।"
  
  "তুমি এজন ডাঙৰ বিশেষজ্ঞ হোৱাৰ বাবেই চাগে।"
  
  কোভালেংকোৱে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে, কিন্তু তেওঁৰ সজ্জিত টিৰাডে ইমানেই কঢ়িয়াই লৈ গ"ল যে অপমানটোও সঠিকভাৱে লোৱা নহ"ল। "মোৰ লক্ষ্যত উপনীত হ"বলৈ মই হাজাৰ হাজাৰ লোকক হত্যা কৰিম। হয়তো মই ইতিমধ্যে কৰি পেলাইছো। গণনা কৰিবলৈ কোনে আমনি কৰে? কিন্তু এইটো মনত ৰাখিব ড্ৰেক, আৰু ভালকৈ মনত ৰাখিব। আপুনি আৰু আপোনাৰ বন্ধুসকল এই পৰিসংখ্যাৰ অংশ হ"ব। পৃথিৱীৰ পৰা তোমাৰ স্মৃতিবোৰ মচি পেলাম।"
  
  "ইমান মেলোড্ৰামেটিক হোৱা বন্ধ কৰক," ড্ৰেকে উত্তৰত চিঞৰিলে। "ইয়ালৈ নামি আহি প্ৰমাণ কৰা যে তোমাৰ হাতত চেট আছে বুঢ়া।" তেওঁ ওচৰতে কেৰিন আৰু বেনক দেখিলে, মনোযোগেৰে আলোচনা কৰি আছে, দুয়োজনে এতিয়া কিবা এটা পোহৰ হোৱাৰ লগে লগে জোৰেৰে মাত দিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  
  "আমি ইমান সহজে মৰিম বুলি নাভাবিব, যদিও আমি সংঘটিতভাৱে লগ হওঁ। মাদাৰ ৰাছিয়াৰ আটাইতকৈ কঠিন চহৰখনৰ আটাইতকৈ কঠিন ৰাস্তাবোৰত ডাঙৰ হৈছো। আৰু মই সেইবোৰৰ মাজেৰে মুক্তভাৱে খোজ কাঢ়িলোঁ। সেইবোৰ মোৰ আছিল। ইংৰাজ আৰু আমেৰিকানসকলে প্ৰকৃত সংগ্ৰামৰ বিষয়ে একো নাজানে।" কঠোৰ দেখা মানুহজনে মাটিত থু পেলালে।
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা মাৰাত্মক হৈ পৰিছিল। "অ", মই আন্তৰিকতাৰে আশা কৰিছো তুমি সহজে মৰি নাযাবা।"
  
  "মই তোমাক সোনকালে লগ পাম ব্ৰিটিছ।মোৰ ধন দাবী কৰি থাকোঁতে তোমাক জ্বলি থকা চাই থাকিম। মই তোমাৰ আন এগৰাকী মহিলাক লৈ যোৱাৰ সময়ত তোমাক চিঞৰি থকা দেখিম। মই দেৱতা হৈ থাকোঁতে তোমাৰ পচি যোৱা চাই থাকিম।"
  
  "স্বৰ্গৰ স্বাৰ্থত"। অত্যাচাৰীৰ হুলস্থুল শুনি কোমোডো ভাগৰি পৰিছে। তেওঁ শিলৰ লেজৰ ফালে ভলী এটা মাৰিলে, যাৰ ফলত ব্লাড কিংৰ মানুহবোৰ আতংকিত হৈ পৰিল। এতিয়াও ড্ৰেকে দেখিলে যে দহজনৰ ভিতৰত নজন মানুহে তেওঁক সহায় কৰিবলৈ দৌৰি আছে।
  
  লগে লগে ৰিটাৰ্ণ শ্বট শুনা গ"ল। ওচৰৰ শিলৰ দেৱালবোৰৰ পৰা গুলীবোৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ওলাই আহিল।
  
  বেন চিঞৰি ক"লে, "আমি মাত্ৰ মোটা ল"ৰাটোৰ ওপৰেৰে উঠিব লাগিব। বৰ কষ্টকৰ নহয়..."
  
  ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে কিন্তু ওচৰ চাপি আহিছে। কান্ধত শিলৰ টুকুৰা এটা পৰি যোৱাৰ লগে লগে সি ভ্ৰু এটা ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  "কিন্তু," কেৰিনে মাজতে ক"লে, ড্ৰেকে তাইৰ লগত যিমানেই সময় কটাব সিমানেই বেনৰ লগত তাইৰ সাদৃশ্য অধিক স্পষ্ট হৈ পৰিল। "ধৰাটোৱেই খাদ্য। তাৰ কিছু অংশ খালী হৈ আছে। আৰু কিবা এটা গেছ ভৰাই।"
  
  "হাঁহি গেছ নহয় বুলি অনুমান কৰিছোঁ।" ড্ৰেকে আকৃতিহীন মৃতদেহটোলৈ চালে।
  
  কোমোডোৱে ব্লাড কিংৰ লোকসকলক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিবলৈ ৰক্ষণশীল ভলী চলায়। "যদি তেনেকুৱাই হয়, তেন্তে সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে ভাল বস্তু।"
  
  "ৰেডি পাউদাৰ" কেৰিনে ক"লে। "ট্ৰিগাৰ টানিলে মুকলি কৰা হয়। হয়তো টুটানখামুনৰ সমাধি আৱিষ্কাৰ কৰা প্ৰায়বোৰ পুৰাতত্ত্ববিদক হত্যা কৰাবোৰৰ দৰেই। কথিত অভিশাপৰ কথা জানে নহয়নে? বাৰু, বেছিভাগ মানুহেই বিশ্বাস কৰে যে প্ৰাচীন মিচৰৰ পুৰোহিতসকলে সমাধিস্থলত আমাৰ বাবে এৰি থৈ যোৱা কিছুমান ঔষধ বা গেছ কেৱল কবৰ ডকাইতক ধ্বংস কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে কৰা হৈছিল।"
  
  "কোনটো নিৰাপদ উপায়?" ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  "আমি নাজানো, কিন্তু আমি যদি বেগেৰে দৌৰো, এজন এজনকৈ, যদি কোনোবাই তেওঁলোকৰ পিছফালে অলপ গুড়ি এৰি দিয়ে, তেন্তে সেয়া নিশ্চয় সামান্য পৰিমাণৰ হ"ব যিটো সোনকালে বাষ্পীভৱন হ"ব। ফান্দটো ইয়াত মূলতঃ ভাস্কৰ্য্যটোত বগাই যোৱা যিকোনো ব্যক্তিক বিফল কৰিবলৈ দিয়া হৈছে &# 184; , তাৰ ওপৰত নাযাবা।"
  
  "হকছৱৰ্থৰ মতে," কেৰিনে টান হাঁহি এটা মাৰি ক"লে।
  
  ড্ৰেকে পৰিস্থিতিৰ মূল্যায়ন কৰিলে। এইটো তেওঁৰ বাবে এটা টাৰ্নিং পইণ্ট যেন লাগিছিল। যদি তাত ওপৰত পৰ্যবেক্ষণ বেলকনি আছিল, তেন্তে তেওঁলোক শেষৰ ওচৰত থাকিব লাগিছিল। তেওঁ কল্পনা কৰিছিল যে তাৰ পৰা ষষ্ঠ আৰু সপ্তম চেম্বাৰলৈ প্ৰত্যক্ষ পথ থাকিব, আৰু তাৰ পিছত কিংবদন্তি "ধন"টোলৈ।
  
  "আমি এইটো লৈ সেইখিনিলৈ যাম," তেওঁ কয়। "সকলো বা একো নাই।" তাত ওপৰত," তেওঁ খঙেৰে কোভালেংকোৰ ফালে মুঠিটো জোকাৰিলে, "এজন অন্ধ মানুহে পৃথিৱীখনলৈ গুলী চলাইছে। আৰু, বেন, আপোনাৰ তথ্যৰ বাবে, এইটো এটা প্ৰকৃত ডাইন"ৰক। কিন্তু আমি এইটো লৈ সেইখিনিলৈ গৈ আছো। সকলো বা একোৱেই নহয়। ইয়াৰ বাবে আপুনি সাজু নেকি?"
  
  কাণ বন্ধ কৰি দিয়া গৰ্জনেৰে তেওঁক আদৰণি জনোৱা হ"ল।
  
  মেট ড্ৰেকে পলায়ন কৰিলে, তেওঁ ভালপোৱা মহিলাগৰাকীৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ আৰু তেওঁ চিনি পোৱা আটাইতকৈ দুষ্ট মানুহজনৰ পৰা পৃথিৱীখনক মুক্ত কৰিবলৈ নিজৰ অভিযানৰ অন্তিম পৰ্যায়ত নিজৰ লোকসকলক হেলৰ নিম্নস্তৰলৈ লৈ গ"ল।
  
  ৰক আউট কৰাৰ সময়।
  
  
  উনত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে ভৰিৰ ওপৰত উঠি থাকিবলৈ চেষ্টা কৰি বিশাল ভাস্কৰ্য্যটোৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল আৰু খোদিত খাদ্যখিনি ধৰি নিজকে ওপৰলৈ টানিলে। ভাস্কৰ্য্যটো তেওঁৰ আঙুলিৰ তলত ঠাণ্ডা, ৰুক্ষ আৰু বিদেশী যেন লাগিছিল, বিদেশী কণী স্পৰ্শ কৰাৰ দৰে। ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিবলৈ সকলো শক্তিৰে টানি থাকোঁতে সি উশাহ বন্ধ কৰি ৰাখিলে, কিন্তু ফল, ক্ৰিস্পব্ৰেড আৰু গাহৰিৰ মাংসৰ গুটিটোৱে ধৰি ৰাখিলে।
  
  তাৰ তলত আৰু সোঁফালে ইমান ভাগ্যৱান নহোৱা এজন মানুহৰ মৃতদেহ পৰি আছিল।
  
  তেওঁৰ চাৰিওফালে গুলীৰ হুইচেল বাজি উঠিল। কোমোডো আৰু ডেল্টা টিমৰ আন এজন সদস্যই কভাৰিং জুইৰ ব্যৱস্থা কৰিছিল।
  
  এক চেকেণ্ডো নষ্ট নকৰাকৈয়ে ড্ৰেকে ঢালাই কৰা আকৃতিটোৰ মূল অংশটোৰ ওপৰেৰে জপিয়াই সিটো পাৰে নামি আহিল। ভৰি দুখনে শিলৰ মজিয়াখন স্পৰ্শ কৰাত ঘূৰি আহি শাৰীত থকা পিছৰ মানুহজনক বুঢ়া আঙুলি এটা দিলে।
  
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁও গুলীচালনা কৰিলে, প্ৰথম গুলীতে ব্লাড কিংৰ এজন মানুহক হত্যা কৰিলে। মানুহজনে শিলৰ পৰা গুটিয়াই গুচি গ"ল, ভয়ংকৰ ক্ৰাঞ্চ এটা লৈ এতিয়া মৃত সতীৰ্থজনৰ মৃতদেহৰ কাষত অৱতৰণ কৰিলে।
  
  শাৰীত থকা দ্বিতীয়জন ব্যক্তিয়ে কৰিলে।
  
  তাৰ পিছত বেন আছিল।
  
  
  * * *
  
  
  পাঁচ মিনিটৰ পাছত গোটেই দলটো নিৰাপদে Gluttony ৰ ছাঁত লুকাই পৰিল। মাত্ৰ এটুকুৰা খাদ্য থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ল। ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া গুড়িৰ ডাৱৰ এটা বতাহত উঠি আহিল, মাৰাত্মক, মোহিত সাপৰ মৃতদেহৰ দৰে সৰ্পিল হৈ পৰিল, কিন্তু কেইছেকেণ্ডমানৰ পিছত পলায়ন কৰা অপৰাধীজনৰ বুটটোও স্পৰ্শ নকৰাকৈয়ে বাষ্পীভৱন হৈ পৰিল।
  
  "লেজ।"
  
  ড্ৰেকে দুবাৰকৈ লেজৰ আৰম্ভণি গঠন কৰা চুটি ঢালটোলৈ বাট আঙুলিয়াই দিলে। এই ভেণ্টিজ পইণ্টৰ পৰাই তেওঁলোকে দেখিলে যে ইয়াক শিলৰ মালভূমিৰ ওপৰলৈ ওলাই অহাৰ আগতে বেৰৰ ওপৰলৈ ৰূপৱতীভাৱে বক্ৰ হৈ গৈছে।
  
  ব্লাড ৰজাৰ মানুহবোৰ পিছুৱাই গ"ল। সময়ৰ বিৰুদ্ধে দৌৰ আছিল।
  
  ওপৰলৈ ফাটি গ"ল, একক ফাইল। কেইটামান ভুল ক্ষমা কৰিব পৰাকৈ লেজখন বহল আছিল। দৌৰি থাকোঁতে ড্ৰেকে গুলীচালনা কৰিলে, পৰৱৰ্তী প্ৰস্থানৰ তোৰণৰ তলত নোহোৱা হৈ যোৱাৰ লগে লগে কোভালেংকোৰ আন এজন মানুহক হত্যা কৰিলে। তেওঁলোকে লেজৰ ওপৰত উপনীত হৈ শিলৰ বিশাল বিস্তৃতিটো দেখিলে, ড্ৰেকে দেখিলে যে আন কিবা এটা এম্বুছত পৰি আছে।
  
  "গ্ৰেনেড!"
  
  পূৰ্ণ গতিৰে সি নিজকে মূৰটো আগুৱাই লৈ মজিয়াত পেলাই দিলে, নিজৰ গতিবেগ ব্যৱহাৰ কৰি মসৃণ শিলটোৰ ওপৰেৰে ছিটিকি যোৱাৰ সময়ত শৰীৰটো পেলাই দিলে আৰু গ্ৰেনেডটো এফালে পেলাই দিলে।
  
  মালভূমিৰ পৰা পৰি কেইছেকেণ্ডমানৰ পিছত বিস্ফোৰণ ঘটিল। বিস্ফোৰণে কোঠাটো জোকাৰি গ"ল।
  
  কোমোডোৱে তাক উঠিবলৈ সহায় কৰিলে। "আমি তোমাক আমাৰ ফুটবল দলত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন বন্ধু।"
  
  "য়েংকিছে ফুটবল খেলিব নাজানে।" তাৰ বাহিৰত কি আছে চাবলৈ আৰু কোভালেংকোক ধৰিবলৈ আগ্ৰহী হৈ ড্ৰেকে বেলকনিলৈ দৌৰি গ"ল। "নো অফেন্স"।
  
  "হম।" ইংৰাজী দলটোৱে ঘৰলৈ বহু ট্ৰফী লৈ অহা দেখা নাই।"
  
  "আমি সোণখিনি ঘৰলৈ আনিম।" ড্ৰেকে আমেৰিকানক ক্ৰমত আনিলে। "অলিম্পিক গেমছত। বেকহামে পৰিস্থিতি সলনি কৰিব।"
  
  বেন সিহঁতৰ লগত ধৰিলে। "তেওঁ ঠিকেই কৈছে।" দলটোৱে তেওঁৰ হৈ খেলিব। তাৰ কাৰণে জনসমাগম উঠিব।"
  
  পিছফালৰ পৰা কেৰিনে বিৰক্ত হৈ চিঞৰ এটা মাৰিলে। "এনে ঠাই আছেনে য"ত মানুহে অভিশপ্ত ফুটবলৰ কথা নক"ব!"
  
  ড্ৰেকে বেলকনিত উপস্থিত হৈ নিম্ন, ধ্বংসপ্ৰাপ্ত শিলৰ বেৰখনত হাতখন থৈ দিলে। আগৰ দৃশ্যই ভৰি দুখন এৰি দিলে, সি লৰচৰ কৰিলে, সকলো দুখ পাহৰিলে আৰু আকৌ এবাৰ ভাবিলে যে সঁচাকৈয়ে কেনেকুৱা জীৱই এই ভয়ংকৰ ঠাইখন গঢ়ি তুলিছে।
  
  তেওঁলোকে দেখা দৃশ্যটোৱে তেওঁলোকৰ হৃদয় ভয় আৰু ভয়েৰে ভৰি পৰিল।
  
  সঁচাকৈয়ে বিশাল গুহাটোৰ ওপৰলৈ উঠি যোৱাৰ প্ৰায় এক চতুৰ্থাংশ বেলকনিখন আছিল। নিঃসন্দেহে তেওঁলোকৰ কোনোবাই দেখা আটাইতকৈ ডাঙৰ। ব্লাড ৰজাৰ মানুহবোৰে ষষ্ঠ স্তৰত প্ৰৱেশ কৰাৰ আগতে এৰি দিয়া অগণন ক"লা এম্বাৰৰ জিলিকনিৰ পৰা পোহৰ আহিছিল। তেতিয়াও গুহাটোৰ বহুখিনি আৰু ইয়াৰ বিপদ এতিয়াও আন্ধাৰ আৰু ছাঁত লুকাই আছিল।
  
  তেওঁলোকৰ বাওঁফালে আৰু প্ৰস্থান তোৰণৰ পৰা আগবাঢ়ি যোৱা এটা ঢাকি থোৱা জিগজেগ চিৰিৰে প্ৰায় এশ ফুট তললৈ নামি আহিছিল। এই চিৰিবোৰৰ গভীৰতাৰ পৰা ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ দলটোৱে এটা গধুৰ, বুমবুম শব্দ শুনিলে, তাৰ পিছত চিঞৰ-বাখৰবোৰে তেওঁলোকৰ হৃদয়খন আতংকৰ মুঠিত চেপি ধৰিলে।
  
  বেন এটা উশাহ ল"লে। "ডুড, তাৰ শব্দটো মোৰ ভাল নালাগে।"
  
  "হয়. আপোনাৰ এটা গীতৰ ইন্ট্ৰ" যেন লাগিছে।" ড্ৰেকে আত্মাবোৰ বেছি দূৰলৈ নপৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও তথাপিও মাটিৰ পৰা চোলাটো তুলি লোৱাটো কঠিন হৈ পৰিছিল।
  
  চিৰিটো এটা সৰু লেজত শেষ হৈ গ"ল। এই লেজৰ সিপাৰে গুহাটো অপৰিসীমতালৈ মুকলি হৈ পৰিল। সোঁফালৰ বেৰখনত আঁকোৱালি লোৱা এটা সৰু, আঁকোৰগোজ পথ, অন্তহীন গভীৰতাৰ ওপৰৰ গুহা এটালৈ যোৱা এটা চৰ্টকাট আৰু তাৰ পিছত বাওঁফালে যোৱা একেধৰণৰ পথ, কিন্তু তাৰ সিপাৰে সিহঁতক সংযোগ কৰাৰ কোনো দলং বা আন কোনো উপায় নাছিল মহান খাদ।
  
  গুহাটোৰ আটাইতকৈ দূৰৈৰ মূৰত এটা বিশাল, ক"লা, দাঁতযুক্ত শিল থিয় হৈ আছিল। ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই থাকোঁতে সি ভাবিলে যে সি হয়তো শিলটোৰ প্ৰায় আধাখিনি ওপৰেৰে এটা আকৃতি উলিয়াব পাৰিব, কিবা এটা ডাঙৰ, কিন্তু দূৰত্ব আৰু আন্ধাৰে তাক বাধা দিলে।
  
  এতিয়াৰ বাবে।
  
  "চূড়ান্ত ঠেলা"-সঁচা বুলি আশা কৰি তেওঁ ক"লে। "ফ'ল' মি"।
  
  এবাৰ এজন সৈনিক সদায় সৈনিক হৈয়েই থাকে। এলিচনে তাক সেইটোৱেই কৈছিল। তাই তাক এৰি যোৱাৰ ঠিক আগতেই। তাৰ আগত তাই...
  
  স্মৃতিবোৰ সি ঠেলি দিলে। সি এতিয়া সিহঁতৰ লগত যুঁজিব নোৱাৰিলে। কিন্তু তাইৰ কথা ঠিকেই আছিল। ভয়ংকৰভাৱে সঁচা। তাই জীয়াই থকা হ"লে সকলো বেলেগ হ"ব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু এতিয়া তেওঁৰ মাজত এজন সৈনিক, এজন যোদ্ধাৰ তেজ বৈ আহিল; তেওঁৰ প্ৰকৃত চৰিত্ৰই তেওঁক কেতিয়াও এৰি যোৱা নাছিল।
  
  তেওঁলোকে সংকীৰ্ণ পথটোত প্ৰৱেশ কৰিলে: দুজন সাধাৰণ নাগৰিক, ছয়জন ডেল্টা সৈনিক আৰু মেট ড্ৰেক। প্ৰথমতে সুৰংগটো আগৰবোৰতকৈ অলপ বেলেগ দেখা গৈছিল, কিন্তু তাৰ পিছত, সিহঁতে আগলৈ গুলী চলাই থকা এম্বাৰৰ ফ্লেছৰ পোহৰত, ড্ৰেকে দেখিলে যে ৰাস্তাটো হঠাতে বিভক্ত হৈ দুখন গাড়ীৰ প্ৰস্থলৈকে বহল হৈ পৰিল, আৰু লক্ষ্য কৰিলে যে এটা চেনেল হৈছে শিলৰ মজিয়াত ঘুচা মাৰিলে।
  
  গাইডেন্স চেনেল?
  
  "গোৰোহা ভাঙি যোৱাসকলৰ পৰা সাৱধান।" ড্ৰেকে সন্মুখত এটা অশুভ সৰু গাঁত লক্ষ্য কৰিলে, যিটো এজন মানুহে ভৰি দিব পৰা ঠাইতে অৱস্থিত। "এই গতিৰে পলাবলৈ বৰ কঠিন হ"ব নালাগে।"
  
  "নহয়!" - বেন হাস্যৰসৰ আভাস নোহোৱাকৈয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে। "তুমি এজন অভিশপ্ত সৈনিক। তেনেকুৱা কথা কোৱাতকৈ তুমি ভালকৈ জনা উচিত আছিল।"
  
  নিশ্চিত কৰিবলৈ যেন এটা শক্তিশালী বুম হ"ল আৰু তেওঁলোকৰ তলৰ মাটি কঁপি উঠিল। শুনিবলৈ এনেকুৱা লাগিল যেন সিহঁতে খোজ কাঢ়ি যোৱাটোক পৃথক কৰা ৰাস্তাটোত ডাঙৰ আৰু গধুৰ কিবা এটা পৰি গৈছে। পিছলৈ ঘূৰি ব্লক হ"ব পাৰে বা-
  
  "দৌৰা!" - ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল। "মাত্ৰ চুদি দৌৰা!"
  
  গভীৰ বজ্ৰপাতে ৰাস্তাটো ভৰিবলৈ ধৰিলে, যেন কিবা এটা গধুৰ বস্তু সিহঁতৰ ফালে আগবাঢ়িছে। সিহঁত পলাই গ"ল, ড্ৰেকে দৌৰি থাকোঁতে ফ্লেয়াৰ গুলিয়াই দিলে আৰু হতাশ হৈ আশা কৰিলে যে বেন বা কেৰিনে কোনো এটা নিকৃষ্ট ফান্দত ভৰি দিয়া নাই।
  
  এই গতিৰে...
  
  গৰ্জনটো আৰু বেছিকৈ বাঢ়ি আহিল।
  
  সিহঁতে দৌৰি থাকিল, পিছলৈ ঘূৰি চাবলৈ সাহস নকৰি, বহল চেনেলটোৰ সোঁফালে ৰাখি আৰু আশা কৰিলে যে ড্ৰেকৰ ফ্লেয়াৰ শেষ হোৱা নাই। এমিনিটৰ পাছত সিহঁতে সন্মুখৰ ক"ৰবাৰ পৰা দ্বিতীয়টো অশুভ গুণগুণনি শুনিলে।
  
  "যীচু!"
  
  ড্ৰেকে লেহেমীয়া কৰা নাছিল। যদি তেওঁ কৰিলেহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকৰ মৃত্যু হ"লহেঁতেন। সিহঁতৰ সোঁফালে থকা বেৰৰ বহল খোলা এটাৰ কাষেৰে সি লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। ওপৰৰ পৰা শব্দটো আহিল। সি ক্ষন্তেকীয়া চকু এটাৰ ৰিস্ক ল"লে।
  
  নহয়!
  
  ব্লেকিয়ে ঠিকেই কৈছিল, উন্মাদ সৰু গীকজন। ৰলিং ষ্টোনবোৰে তেওঁলোকৰ ফালে গুঞ্জৰিত হৈ আছিল, আৰু ডাইনোৰক শৈলীত নহয়। এইবোৰ আছিল ডাঙৰ ডাঙৰ গোলাকাৰ শিলৰ বল, যিবোৰ প্ৰাচীন ব্যৱস্থাৰ দ্বাৰা মুক্ত হৈছিল আৰু স্পষ্ট আৰু লুকাই থকা নলাৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰিত হৈছিল। তেওঁলোকৰ সোঁফালে থকাজনে ড্ৰেকৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে।
  
  সি বৰ বেগ তুলি ল"লে। "দৌৰি!"- চিঞৰি সি ঘূৰি চালে। "অ' মাই গড"।
  
  বেনও তাৰ লগত যোগ দিলে। ডেল্টাৰ দুজন সৈনিক কেৰিন আৰু কোমোডোৱে এ ইঞ্চি বাকী থকা অৱস্থাত গাঁতটোৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ ওলাই গ"ল। আৰু দুজন সৈন্যই ঠেলি পাৰ হৈ গ"ল, নিজৰ ভৰিৰ ওপৰেৰে ঠেলি দিলে আৰু কোমোডো আৰু কেৰিনৰ লগত খুন্দা মাৰিলে, শেষত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা জটিলতাত পৰিল।
  
  কিন্তু ডেল্টাৰ শেষ মানুহজনৰ ইমান ভাগ্য নাছিল। ক্ৰছ পেচেজৰ পৰা এটা বিশাল বল উৰি ওলাই আহি মেক ট্ৰাকৰ বলত তেওঁৰ ওপৰত খুন্দা মাৰি সুৰংগৰ বেৰত ক্লাট্ ট্ট হৈ যোৱাৰ লগে লগে তেওঁ কোনো শব্দ নোহোৱাকৈয়ে অদৃশ্য হৈ গ"ল। তেওঁলোকক খেদি অহা বলটোৱে তেওঁলোকৰ পলায়নৰ পথ বন্ধ কৰি ৰখা বলটোৰ লগত খুন্দা মৰাৰ লগে লগে আন এটা দুৰ্ঘটনা ঘটিল।
  
  কোমোডোৰ মুখখনে সকলো ক"লে। তেওঁ গুৰুগুৰুকৈ ক"লে, "যদি আমি খৰখেদা কৰো, তেন্তে আমি আন ফান্দবোৰ ফালি যোৱাৰ আগতেই বাইপাছ কৰিব পাৰিম।"
  
  আকৌ উৰা মাৰিলে। তেওঁলোকে আৰু তিনিটা ছেক্সন পাৰ হৈ গ"ল, য"ত বিশাল যন্ত্ৰপাতিৰ ব্যৱস্থাবোৰে গুঞ্জৰিত, ক্ৰিক আৰু হুলস্থুল কৰিছিল। ডেল্টা নেতাজনে ঠিকেই কৈছিল। ড্ৰেকে মনোযোগেৰে শুনিলে, কিন্তু কোভালেংকো বা আগৰ তেওঁৰ মানুহৰ পৰা কোনো শব্দ শুনা নাপালে।
  
  তাৰ পাছত সি ইমান ভয় কৰা বাধাটোৰ সন্মুখীন হ"ল। প্ৰকাণ্ড শিলবোৰৰ এটাই আগলৈ টাৱাৰ কৰি আগলৈ যোৱাৰ পথটো বন্ধ কৰি ৰাখিছিল। এই বস্তুটোৱে ৰিবুট কৰিবলৈ ওলোৱাটো সম্ভৱ নেকি বুলি ভাবি তেওঁলোকে একেলগে গোট খালে।
  
  "হয়তো ভাঙি গৈছে" বেনে ক"লে। "মই এটা ফান্দ মানে।"
  
  "বা হয়তো..." কেৰিনে আঁঠু লৈ কেইফুটমান আগবাঢ়ি গ"ল। "কিজানি ইয়াত হ"ব লাগিছিল।"
  
  ড্ৰেক তাইৰ কাষতে পৰিল। তাত এটা প্ৰকাণ্ড শিলৰ তলত বগাবলৈ সৰু ঠাই আছিল। তাৰ তলত এজন মানুহে চেপি ধৰিব পৰাকৈ ঠাই আছিল।
  
  "ভাল নহয়"। কোমোডোৱেও কুঁজৰাই উঠিল। "এই বাজে কথাৰ ফান্দত ইতিমধ্যে এজন মানুহক হেৰুৱাই পেলাইছো। আন এটা উপায় বিচাৰি উলিয়াওক ড্ৰেক।"
  
  "যদি মই ঠিকেই কওঁ," ড্ৰেকে কান্ধৰ ওপৰেৰে চাই ক"লে, "এই ফান্দবোৰ এবাৰ ৰিছেট হ"লে আকৌ গুচি যাব। আনবোৰৰ দৰে একেটা প্ৰেচাৰ পেড চিষ্টেমত চলিব লাগিব। আমি ইয়াত আবদ্ধ হৈ থাকিম।" কঠিন দৃষ্টিৰে কোমোডোৰ চকু দুটাক লগ পালে। "আমাৰ হাতত উপায় নাই।"
  
  উত্তৰৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে সি বলটোৰ তলত সোমাই গ"ল। বাকী দলটোৱে তেওঁৰ পিছফালে ভিৰ কৰিলে, শাৰীত শেষ হ"ব নিবিচাৰিলে, কিন্তু ডেল্টা মানুহবোৰে অনুশাসিত হৈ নিজৰ সেনাপতিয়ে ইংগিত দিয়া ঠাইতে থিয় দিলে। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ বুকুত এটা চিনাকি ইচ্ছা উঠিছে, ক"বলৈ ইচ্ছাটো: চিন্তা নকৰিবা, মোক বিশ্বাস কৰক। মই তোমাক তাৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যাম, কিন্তু সি জানিছিল যে সি আৰু কেতিয়াও নক"ব।
  
  কেনেডীৰ অৰ্থহীন মৃত্যুৰ পিছত নহয়।
  
  ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে কুটিল হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকাৰ পিছত সি নিজকে মূৰৰ আগত পিছলি গৈ ঠেক ঢাল এটাৰ পৰা নামি আহিল, আৰু লগে লগে আনবোৰেও তাৰ পিছে পিছে অহাৰ শব্দ শুনিলে। তলৰ অংশটো বেছি দূৰত নাছিল যদিও সি ডাঙৰ ডাঙৰ শিলৰ বলটোৰ তলত পোনে পোনে থিয় হ"ব পৰাকৈ যথেষ্ট ঠাই এৰি থৈ গৈছিল। বাকী সকলোৱে তেওঁৰ পিছফালে ভিৰ কৰিলে। তীব্ৰভাৱে চিন্তা কৰি তেওঁ এটাও পেশীও লৰচৰ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। এই বস্তুটো যদি ভাঙি যায়, তেন্তে তেওঁ বিচাৰিছিল যে সকলোৱে সমান স্তৰত হওক।
  
  কিন্তু তেতিয়াই পিহি লোৱা যন্ত্ৰৰ চিনাকি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে নিস্তব্ধতাক জোকাৰি গ"ল, আৰু বলটো লৰচৰ কৰিলে। ড্ৰেকে নৰকৰ পৰা ওলাই অহা বেটৰ দৰে উৰা মাৰিলে, সকলোৱে তেওঁৰ পিছে পিছে যাবলৈ চিঞৰি উঠিল। তেওঁ লেহেমীয়া কৰিলে আৰু বেনক খোজ কঢ়াত সহায় কৰিলে, অনুভৱ কৰিলে যে এজন সৰু ছাত্ৰৰো শাৰীৰিক সীমাবদ্ধতা আছে আৰু সৈনিকৰ দৰে ষ্টেমিনাৰ অভাৱ। তেওঁ জানিছিল যে কোমোডোৱে কেৰিনক সহায় কৰিব, যদিও যিহেতু তাই যুদ্ধ কলাৰ বিশেষজ্ঞ, সেয়েহে তাইৰ শাৰীৰিক ফিটনেছ সহজেই এজন পুৰুষৰ সমতুল্য হ"ব পাৰে।
  
  গোট হিচাপে তেওঁলোকে মাৰাত্মক ৰোলিং বলটোৰ তলত খোদিত কৰা পথটোৰে তললৈ দৌৰি গ"ল, ইয়াৰ লেহেমীয়া আৰম্ভণিৰ সুবিধা ল"বলৈ চেষ্টা কৰিলে কাৰণ তেওঁলোকে হয়তো আগত ঠেক ঢালৰ সন্মুখীন হ"ব পাৰে যিয়ে তেওঁলোকক আকৌ ইয়াৰ সন্মুখীন হ"বলৈ বাধ্য কৰিব।
  
  ড্ৰেকে ভঙা গোৰোহাটো লক্ষ্য কৰি সতৰ্কবাণী এটা চিঞৰিলে। সি চয়তানৰ দৰে ৰখা গাঁতটোৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল, প্ৰায় বেনক লগত টানি লৈ গ"ল। তাৰ পিছত তেওঁ এটা ঢালত খুন্দা মাৰিলে।
  
  কঠোৰ আছিল। সি খান্দিলে, মূৰটো তললৈ নমাই ভৰি দুখন জোকাৰি জোকাৰি, সোঁহাতখন বেনৰ কঁকালত মেৰিয়াই লৈ, প্ৰতিটো খোজৰ লগে লগে ওপৰলৈ উঠি আহিল। অৱশেষত তেওঁ কিছু দূৰৈত বলটো মাৰিলে, কিন্তু তাৰ পিছত পিছফালে থকা সকলোকে সুযোগ দিব লগা হ"ল।
  
  সি হাৰ নামানিল, মাত্ৰ বাকীবোৰক কিছু ঠাই দিবলৈ আগবাঢ়ি গ"ল আৰু আৰু কেইটামান ফ্লেয়াৰ আগলৈ গুলিয়াই দিলে।
  
  কঠিন শিলৰ বেৰৰ পৰা উফৰি গ"ল!
  
  এটা প্ৰকাণ্ড শিল গৰ্জন কৰি সিহঁতৰ ফালে গুটিয়াই গ"ল। গোটেই দলটোৱে পাৰ হৈ গ"ল যদিও এতিয়া নিজকে ডেড এণ্ডত উপনীত হ"ল৷ আক্ষৰিকভাৱে.
  
  ড্ৰেকৰ চকুৱে "এটা ফুটা আছে। মাটিত ফুটা।"
  
  খৰধৰকৈ ভৰি দুখন জটিল হৈ পৰা আৰু হতাশাত স্নায়ুবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ সিহঁতে গাঁতটোৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। সৰু, মানুহৰ আকাৰৰ আৰু ভিতৰত সম্পূৰ্ণ ক"লা আছিল।
  
  "বিশ্বাসৰ এটা জাঁপ" কেৰিনে ক"লে। "ভগৱানত বিশ্বাস কৰাৰ দৰে একপ্ৰকাৰ।"
  
  শিলৰ বলটোৰ গধুৰ গৰ্জনটো আৰু বেছিকৈ বাঢ়ি আহিল। সিহঁতক চেপি ধৰাৰ এক মিনিটৰ ভিতৰতে।
  
  "গ্ল" ষ্টিক" কোমোডোৱে উত্তেজিত মাতেৰে ক"লে।
  
  "নো টাইম"। ড্ৰেকে গ্লো ষ্টিকটো ভাঙি এটা দ্ৰুত গতিৰে গাঁতটোত জপিয়াই পৰিল। পতন যেন অন্তহীন। ক"লাটোৱে জিলিকি উঠিল, যেন গুটিয়া আঙুলিৰে হাতখন আগবঢ়াই দিলে। কেইছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে সি তলত উপনীত হ"ল, ভৰি দুখন বাট এৰি দিবলৈ দিলে আৰু কঠিন শিলটোত মূৰটো জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে। চকুৰ আগত তৰাবোৰ সাঁতুৰিছিল। কপালৰ পৰা তেজ বৈ আহিল। তেওঁৰ পিছে পিছে আহিবলগীয়াসকলৰ কথা মনত ৰাখি তেওঁ গ্লো ষ্টিকটো ঠাইতে এৰি ৰেঞ্জৰ বাহিৰলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  
  আন কোনোবাই দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হৈ অৱতৰণ কৰিলে। তেতিয়া বেন তাৰ কাষতে আছিল। "মেট। মেট! তুমাৰ ভালনে?"
  
  "অ" হ"ব, মই ডাম্ ভাল।" মন্দিৰবোৰ ধৰি বহি বহিল। "আপোনাৰ এছপিৰিন আছে নেকি?"
  
  "তেওঁলোকে তোমাৰ ভিতৰখন পচি পেলাব।"
  
  "পলিনেছিয়ান মাই টাই? হাৱাইৰ লাভা প্ৰবাহ?"
  
  "ভগৱান, ইয়াত এল-শব্দটো নক"বা বন্ধু।"
  
  "আন এটা মূৰ্খ ধেমালি কেনেকুৱা?"
  
  "কেতিয়াও সেইবোৰ শেষ নহ"ব। শান্ত হৈ থাকক।"
  
  বেন নিজৰ ঘাঁটো পৰীক্ষা কৰিলে। এই সময়লৈকে দলৰ বাকীসকলে নিৰাপদে অৱতৰণ কৰি ইফালে সিফালে ভিৰ কৰি আছিল। ড্ৰেকে ডেকা ল"ৰাটোক এফালে হাত জোকাৰি ভৰিৰ ওপৰত উঠিল। সকলো যেন কাম কৰা অৱস্থাত আছিল। কোমোডোৱে এযোৰ ফ্লেয়াৰ গুলিয়াই ছাদত খুন্দা মাৰি ঠেক ঢালৰ পৰা উফৰি পৰিল।
  
  আৰু তলৰ তোৰণখনৰ মাজেৰে ওলাই অহালৈকে বাৰে বাৰে পৰিল।
  
  "সেইটোৱেই হ"ল" ড্ৰেকে ক"লে। "মই ভাবো এইটোৱেই শেষ স্তৰ।"
  
  
  চল্লিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেক আৰু ডেল্টা টিমে সুৰংগটোৰ পৰা ওলাই আহিল, তীব্ৰ গুলীচালনা কৰিলে। কোনো উপায় নাছিল। যদি তেওঁলোকে কোভালেংকোক ৰখাব লগা হৈছিল, তেন্তে গতি অতি প্ৰয়োজনীয় আছিল। গুহাটোৰ বিন্যাস মনত পেলাই ড্ৰেকে লগে লগে সোঁফালে চালে আৰু দেখিলে যে ব্লাড কিংৰ মানুহবোৰে প্ৰথম এছ আকৃতিৰ লেজখনৰ ওচৰলৈ জপিয়াই গৈ তাৰ আটাইতকৈ দূৰৈৰ বিন্দুটোৰ চাৰিওফালে গোট খাইছে। দ্বিতীয় এছ আকৃতিৰ লেজৰ আৰম্ভণি তেওঁলোকৰ সন্মুখৰ পৰা কেইখোজমান খোজ কাঢ়িবলৈ আৰম্ভ হৈছিল যদিও বিশাল গুহাটোৰ সিটো পাৰে অজ্ঞাত গভীৰতাৰ এটা ফাঁক খাদই সিহঁতক পৃথক কৰি পেলাইছিল। এতিয়া যেতিয়া তেওঁ ওচৰ চাপি আহিল, আৰু ব্লাড ৰজাৰ মানুহবোৰে যেন আৰু কেইবাটাও এম্বাৰ ফ্লেছ এৰি দিলে, অৱশেষত তেওঁ গুহাটোৰ দূৰৈৰ মূৰটো ভালদৰে চাব পাৰিলে।
  
  পিছফালৰ বেৰৰ পৰা দুয়োটা এছ আকৃতিৰ লেজৰ দৰে একে স্তৰতে এটা বিশাল শিলৰ মালভূমি ওলাই আহিছিল। একেবাৰে পিছফালৰ বেৰখনত খোদিত হৈ আছিল এটা ঠেক চিৰি যিটো উলম্বৰ ইমান ওচৰত যেন লাগিছিল যে এজন মেভেৰিকেও মূৰ ঘূৰাই যাব।
  
  চিৰিৰ ওপৰত এটা ডাঙৰ ক"লা মূৰ্তি হেলান দি ওলাই আহিল। ড্ৰেকৰ মাত্ৰ এটা চেকেণ্ড, আভাস আছিল, কিন্তু... শিলৰ পৰা নিৰ্মিত এখন বিশাল চকী নেকি? হয়তো এটা অবিশ্বাস্য, অস্বাভাৱিক সিংহাসন?
  
  বতাহত গুলীৰ জুই জ্বলি উঠিছিল। ড্ৰেকে এটা আঁঠু লৈ পৰিল, মানুহজনক এফালে পেলাই দিলে আৰু অগাধত পৰি যোৱাৰ সময়ত তেওঁৰ ভয়ংকৰ চিঞৰ শুনিলে। তেওঁলোকে দেখা একমাত্ৰ আৱৰণখনৰ ফালে দৌৰি গ"ল, ওপৰৰ বেলকনিৰ পৰা হয়তো সৰি পৰা শিলৰ ভঙা গোট এটা। তেওঁলোকে চাই থাকোঁতে কোভালেংকোৰ এজন মানুহে ডাঙৰকৈ কোৱা অস্ত্ৰ এটা গুলিয়াই দিলে, যিয়ে ব্ৰিচৰ মাজেৰে এটা ডাঙৰ ষ্টীলৰ ডাৰ্টৰ দৰে দেখা যোৱা বস্তু এটা নিক্ষেপ কৰিলে। জোৰেৰে ফাট মাৰি দূৰৰ বেৰখনত খুন্দা মাৰি সি শিলটোত আবদ্ধ হৈ পৰিল।
  
  ডাৰ্টটো উৰি যোৱাৰ লগে লগে তাৰ পিছফালে এটা ডাঠ ৰছী খুলি গ"ল।
  
  তাৰ পিছত লাইনৰ আনটো মূৰ একেটা অস্ত্ৰতে সুমুৱাই ওচৰৰ বেৰখনত লঞ্চ কৰা হ"ল, প্ৰথমটোৰ পৰা কেইবা ফুট ওপৰত লাগি থাকি। ৰছীডাল খৰধৰকৈ টানি টানিলে।
  
  ডাক লাইন এটা সৃষ্টি কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ভাবিলে। যদি আমি তেওঁক ৰখাব বিচাৰো তেন্তে আমাক সেই ইংগিতৰ প্ৰয়োজন।" "আমাৰ নিজৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ বহুত সময় লাগিব। গতিকে ইয়াক গুলীয়াই নিদিব। কিন্তু সীমান্ত পাৰ হ"লে আমিও তেওঁলোকক ৰখাব লাগিব।"
  
  "ব্লাডি কিংৰ দৰে বেছি চিন্তা কৰক" কাৰিনে বিতৃষ্ণাত ক"লে। "ভাবি চাওক যে তেওঁৰ শেষৰ কেইজনমান মানুহ এতিয়াও তাৰ ওপৰত থকা লাইনটো কাটিছে।"
  
  ড্ৰেকে কয়, "আমি ৰৈ থকা নাই। "কেতিয়াও নহয়".
  
  কভাৰৰ পিছফালৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি গুলীচালনা কৰিলে। ডেল্টা ফৰ্চৰ সৈন্যই তেওঁৰ বাওঁ আৰু সোঁফালে দৌৰি আহিছিল, সাৱধানে কিন্তু সঠিকভাৱে গুলী চলাইছিল।
  
  কোভালেংকোৰ প্ৰথমজন মানুহজনে যোৱাৰ লগে লগে গতি বাঢ়ি অগাধটো পাৰ হৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল আৰু নিপুণভাৱে সিপাৰে অৱতৰণ কৰিলে। সি খৰধৰকৈ ঘূৰি আহি সম্পূৰ্ণ অটোমেটিকত কভাৰিং জুইৰ বেৰ এখন স্থাপন কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  ডেল্টা সৈনিকজনক কাষলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল, টুকুৰা টুকুৰকৈ ফালি পেলোৱা হ"ল। ড্ৰেকৰ সন্মুখত তেওঁৰ শৰীৰটো ভাঙি গ"ল যদিও ইংৰাজজনে খোজ নিদিয়াকৈয়ে জপিয়াই পৰিল। প্ৰথম এছ আকৃতিৰ লেজৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে তেওঁৰ সন্মুখত শূন্যতাৰ এক বহল খাদ মুকলি হৈ পৰিল। তাৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিব লাগিব!
  
  গুলী চলাই গৈ সি ফাঁকটোৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল। কোভালেংকোৰ দ্বিতীয়জন মানুহ লাইনৰ কাষেৰে উৰি গ"ল। গুলীবোৰে বিধ্বংসী শক্তিৰে আঘাত কৰাৰ লগে লগে ওচৰৰ গুহাৰ বেৰৰ পৰা শিলগুটি নিক্ষেপ কৰা হয়।
  
  ড্ৰেকৰ দলটোৱে দৌৰি গৈ তেওঁৰ পিছে পিছে জপিয়াই পৰিল।
  
  তৃতীয়টো মূৰ্তিটো টানকৈ টানি থোৱা ৰেখাডালৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল। কোভালেংকো। ড্ৰেকৰ মগজুৱে তেওঁক শ্বটটো ল"বলৈ চিঞৰি আছিল। এই হাৰামীটোক এতিয়াই আঁতৰাই পেলাওক।
  
  কিন্তু অত্যধিক ভুল হ"ব পাৰে। তেওঁ লাইন ভাঙিব পাৰে আৰু কোভালেংকো হয়তো এতিয়াও নিৰাপদ। সি হাৰামীটোকহে আঘাত দিব পাৰে। আৰু - আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ'ল - ৰক্তাক্ত প্ৰতিশোধ বন্ধ কৰিবলৈ তেওঁলোকক ৰাছিয়ান গাধটোৰ জীৱিত অৱস্থাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  কোভালেংকো নিৰাপদে অৱতৰণ কৰিলে। তেওঁৰ আৰু তিনিজন মানুহে সেইবোৰ পাৰ হ"বলৈ সক্ষম হ"ল। দুয়োটা শক্তি একত্ৰিত হোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে আৰু তিনিটা ড্ৰপ কৰিলে। ওচৰৰ পৰা তিনিটা শ্বট। তিনিটা হত্যাকাণ্ড।
  
  তাৰ পিছত ৰাইফলটো তাৰ মূৰত উৰি গ"ল। সি কুঁজৰাই উঠি আক্ৰমণকাৰীক কান্ধৰ ওপৰেৰে পেলাই দিলে আৰু লেজৰ পৰা আন্ধাৰলৈ ঠেলি দিলে। ঘূৰি ঘূৰি নিতম্বৰ পৰা গুলী চলালে। আন এজন মানুহ পৰিল। কোমোডো তেওঁৰ পক্ষত আছিল। এটা কটাৰী টানি লোৱা হ"ল। গুহাৰ বেৰত তেজ ছিটিকি পৰিল। কোভালেংকোৰ মানুহবোৰ লাহে লাহে পিছুৱাই গ"ল, পিছফালে থকা এটা শিলৰ ওচৰলৈ ঠেলি দিয়া হ"ল।
  
  বাকী চাৰিজন ডেল্টা সৈন্যই প্ৰাচীৰৰ সীমাত আঁঠু লৈ লাইনৰ ওচৰত ৰৈ থকা কোভালেংকোৰ যিকোনো মানুহক সাৱধানে গুলীচালনা কৰিলে। অৱশ্যে তেওঁলোকৰ এজনে পিছুৱাই গৈ পট শ্বট ল"বলৈ আৰম্ভ কৰাৰ কথা ভাবিলেই হ"ল৷
  
  গতি আছিল তেওঁলোকৰ মাথোঁ।
  
  ব্লাড কিঙৰ আৰু দুজন মানুহ জিপলাইনত উঠিছিল আৰু এতিয়া ঠেলি গুচি গৈছিল। ড্ৰেকে আনজনে যুদ্ধক্ষেত্ৰত উঠিবলৈ আৰম্ভ কৰা দেখি গুলী চলালে, শ্বাট কৰা মাখিৰ দৰে তাক শ্বাট কৰি আঁতৰাই পেলালে। মানুহজনে মূৰটো তললৈ নমাই চিঞৰি চিঞৰি তাৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল, নিঃসন্দেহে তেওঁক কাটি পেলোৱাটো দেখি। ড্ৰেকে বেৰৰ ওচৰলৈ পিছুৱাই গ"ল। কোমোডোৱে মানুহজনক লেজৰ পৰা টানি আনিলে।
  
  "ওপৰত!"
  
  ড্ৰেকে বহুমূলীয়া চেকেণ্ডবোৰ চাৰিওফালে চাই কটালে। সেই অভিশপ্ত ৰেখাডাল ধৰিবলৈ সিহঁতে কি হেল ব্যৱহাৰ কৰিছিল?তাৰ পিছত সি দেখিলে। প্ৰতিজন মানুহক নিশ্চয় এটা সৰু বিশেষ ব্লক দিয়া হৈছিল, যেনে পেছাদাৰীসকলে ব্যৱহাৰ কৰে। ইফালে সিফালে কেইবাজনো পৰি আছিল। ৰক্তাক্ত ৰজাজন সকলো পৰিঘটনাৰ বাবে সাজু হৈ আহিছিল।
  
  ড্ৰেকৰো তেনেকুৱাই। তেওঁলোকে বেকপেকত পেছাদাৰী স্পেল"লজিকেল সঁজুলি লৈ ফুৰিছিল। ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ব্লকটো উলিয়াই ছিটবেল্টটো পিঠিত লগাই দিলে।
  
  "বেন!"
  
  যুৱকজন চুৰিকৈ ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে ড্ৰেকে কোমোডোৰ ফালে ঘূৰি চালে। "কৰিনক আনিবা নেকি?"
  
  "নিশ্চিতভাৱে". ৰুক্ষ, কঠিন মুখ আৰু যুদ্ধৰ দাগ থকা ডাঙৰ মানুহজনে এতিয়াও এই কথাটো লুকুৱাব পৰা নাছিল যে তেওঁক ইতিমধ্যে আঘাত কৰা হৈছে।
  
  সব স্থানের...
  
  ডেল্টা মানুহবোৰক কোভালেংকোৰ গুণ্ডাবোৰক আঁতৰাই ৰাখিবলৈ বিশ্বাস কৰি ড্ৰেকে নিজৰ পুলিটো টানকৈ টানি থোৱা কেবলটোৰ লগত দ্ৰুতভাৱে সংলগ্ন কৰি চাপ বৃদ্ধি কৰিলে। বেন ছিটবেল্টত বাকল মাৰিলে আৰু ড্ৰেকে তেওঁৰ হাতত ৰাইফলটো দিলে।
  
  "আমাৰ জীৱনটো ইয়াৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল যেন শ্বুট কৰক, ব্লেকি!"
  
  চিঞৰি চিঞৰি সিহঁতে ঠেলি গুচি গ"ল আৰু জিপলাইনৰ কাষেৰে দৌৰি গ"ল। এই উচ্চতাৰ পৰা আৰু এই বেগত দূৰত্ব বেছি যেন লাগিল, আৰু দূৰৰ লেজখন যেন পিছুৱাই গ"ল। বেন গুলীচালনা কৰিলে, তেওঁৰ গুলীবোৰ ওপৰলৈ আৰু বহলকৈ উৰি গ"ল আৰু তলৰ ব্লাড কিংৰ মানুহবোৰৰ ওপৰত শিলৰ টুকুৰাবোৰ বৰষুণ দিলে।
  
  কিন্তু তাৰ কোনো গুৰুত্ব নাছিল। শব্দ, হেঁচা আৰু ভাবুকিৰ প্ৰয়োজন আছিল। গতি বৃদ্ধি কৰি ড্ৰেকে ভৰি দুখন তুলিলে যেতিয়া বতাহ লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল, তলত এটা বিশাল তলহীন অগাধ উন্মোচন কৰিলে। ভয়ানক আৰু উত্তেজনাই তেওঁৰ হৃদয়খন জোকাৰি গৈছিল। তাঁৰৰ জালৰ ওপৰেৰে টানি অনা ধাতুৰ পুলিৰ শব্দই তেওঁৰ কাণত জোৰেৰে হিচকি উঠিল।
  
  কেইবাটাও গুলী হুইচেল মাৰি পাৰ হৈ গ"ল, লৰালৰিকৈ অহা দম্পতীহালৰ চাৰিওফালে বতাহ কাটি গ"ল। ড্ৰেকে ডেল্টা টিমৰ পৰা উভতি অহা গুলীৰ শব্দ শুনিলে। কোভালেংকোৰ এজন মানুহ কোলাহলপূৰ্ণভাৱে ঢলি পৰিল। বেন গৰ্জন কৰি আঙুলিটো ট্ৰিগাৰত ৰাখিলে।
  
  যিমানেই ওচৰ চাপি আহিল সিমানেই বিপদজনক হৈ পৰিল। কোভালেংকোৰ মানুহবোৰৰ কোনো আৱৰণ নথকাটো ভগৱানৰ আশীৰ্বাদ আছিল আৰু ডেল্টা টিমৰ পৰা অহৰহ আহি থকা গুলীৰ ঢৌটো সহ্য কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে বেছি আছিল। সেই গতিবেগতো ড্ৰেকে ভৰিৰ মাজেৰে ঠাণ্ডা দৌৰি যোৱা অনুভৱ কৰিব পাৰিছিল। শতিকাজুৰি তেওঁৰ তলত লৰচৰ কৰিছিল, উতলি উঠিছিল, মন্থন কৰিছিল আৰু হয়তো বৰ্ণালীগত আঙুলিৰে হাতখন আগবঢ়াইছিল তেওঁক চিৰন্তন আলিংগনত তললৈ টানি নিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  
  লেজখন তেওঁৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল। শেষ মুহূৰ্তত ব্লাড ৰজাই নিজৰ লোকসকলক পিছুৱাই যাবলৈ নিৰ্দেশ দিলে আৰু ড্ৰেকে ব্লকটো এৰি দিলে। তেওঁ ভৰিৰ ওপৰত নামিল যদিও আগলৈ ঠেলি দিয়া আৰু পিছলৈ নিৰ্দেশিত ওজনৰ মাজত ভাৰসাম্য বজাই ৰাখিবলৈ তেওঁৰ গতিবেগ যথেষ্ট নাছিল।
  
  অৰ্থাৎ ব্লেকীৰ ওজনে তেওঁলোকক পিছলৈ ঠেলি দিলে। অগাধলৈ।
  
  ড্ৰেকে ইচ্ছাকৃতভাৱে কাষলৈ পৰিল, গোটেই শৰীৰটো অনাড়ম্বৰ কৌশলটোত সোমাই দিলে। বেন হতাশ হৈ জেদী শিলটোত ধৰিলে, কিন্তু তথাপিও সাহসেৰে ৰাইফলটো ধৰি ৰাখিলে। ড্ৰেকে হঠাতে জিপলাইন এটা টান হোৱাৰ শব্দ শুনি বুজিলে যে কোমোডো আৰু কেৰিন ইতিমধ্যে তাৰ ওপৰত উঠিছে, ব্ৰেকনেক স্পীডত তেওঁৰ কাষ চাপি আহিছে।
  
  ব্লাড কিংৰ মানুহবোৰে লেজৰ কাষেৰে হলঘৰৰ পিছফালে খোজ দিলে, প্ৰায় ৰহস্যময় চিৰিডাল আৰম্ভ হোৱা বিশাল শিলৰ মালভূমিলৈ শেষ জাঁপটো দিবলৈ সক্ষম হ"ল। ভাল খবৰটো আছিল যে মাত্ৰ ডজনমান মানুহ বাকী আছিল।
  
  বেনক খুলি দিয়াৰ আগতে ড্ৰেকে লেজৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, তাৰ পিছত বহিবলৈ আগতে কেইছেকেণ্ডমান উশাহ ল"বলৈ দিলে। চকুৰ পলকতে কোমোডো আৰু কেৰিনে তেওঁৰ চকুৰ সন্মুখত উৰি গ"ল, যুটিটোৱে ৰূপৱতীভাৱে অৱতৰণ কৰিলে আৰু সামান্য ধূৰ্ত হাঁহি এটা নোহোৱাকৈ নহয়।
  
  "ল"ৰাটোৰ ওজন অলপ বাঢ়িছে।" ড্ৰেকে বেনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "বেছি বেছি সম্পূৰ্ণ ব্ৰেকফাষ্ট। নৃত্য পৰ্যাপ্ত নহয়।"
  
  "বেণ্ডটোৱে নাচিব নোৱাৰে।" ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ পৰৱৰ্তী পদক্ষেপৰ মূল্যায়ন কৰি থাকোঁতে বেনে নিমিষতে উত্তৰ দিলে। বাকী দলৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব লাগে নে চেজ দিব লাগে?
  
  "হেডেনে কয় যেতিয়া আপুনি নাচিব তেতিয়া আপুনি পিক্সি লটৰ দৰে দেখা যায়।"
  
  "বাজে কথা"।
  
  কোমোডোৱে কোভালেংকোৰ মানুহবোৰকো চোৱাচিতা কৰিছিল। ৰছীডাল আকৌ টান হৈ গ"ল আৰু সকলোৱে নিজকে বেৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। দ্ৰুতগতিত একেৰাহে আৰু দুজন ডেল্টা সৈন্য আহি পালে, দ্ৰুত ৰৈ যোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ বুটবোৰ বালিত জোৰেৰে খোঁচ মাৰিলে।
  
  "আগবাঢা." ড্ৰেকে নিজৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। "সিহঁতক চিন্তা কৰিবলৈ সময় নিদিলে ভাল।"
  
  অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ ৰেডি কৰি লৈ সিহঁতে লেজৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ গ"ল। ব্লাড কিংৰ অগ্ৰগতি শিলৰ বেৰখনৰ এটা বক্ৰতাই চকুৰ পৰা ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে অস্পষ্ট কৰি পেলালে, কিন্তু ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ দলটোৱে বক্ৰতাটো পৰিষ্কাৰ কৰাৰ লগে লগে তেওঁলোকে দেখিলে যে কোভালেংকো আৰু তেওঁৰ বাকী মানুহবোৰ ইতিমধ্যে শিলৰ মালভূমিত আছে।
  
  ক"ৰবাত আৰু দুজন মানুহ হেৰুৱালে।
  
  আৰু এতিয়া যেন তেওঁলোকক চৰম ব্যৱস্থা ল"বলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হ"ল। কেইবাজনো লোকে উলিয়াই আনিলে পৰ্টেবল আৰ পি জি গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ।
  
  "ধেৎ, সিহঁতৰ মুখৰ বোজা!" ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল, তাৰ পিছত ৰৈ ঘূৰি গ"ল, হঠাতে তেওঁৰ হৃদয়খন মাটিৰ মাজেৰে পৰি গ"ল। "অ' নাই-"।
  
  মুখৰ পৰা গ্ৰেনেডৰ প্ৰথম পপ আৰু হুইচেল শুনা গ"ল। ডেল্টাৰ শেষৰ দুজন সৈন্যই জিপলাইনৰ কাষেৰে দ্ৰুতগতিত গৈ আছিল, লেজখনৰ ফালে লক্ষ্য কৰি আছিল যেতিয়া এটা মিছাইলে ইয়াক খুন্দা মাৰে। জিপ লাইনৰ লংঘৰৰ ওপৰৰ বেৰত খুন্দা মাৰি শিল, ধূলি আৰু শ্বেলৰ বিস্ফোৰণত ধ্বংস কৰি পেলায়।
  
  লাইনটো লৰচৰ কৰিলে। সৈনিকসকলে শব্দও নকৰাকৈয়ে ক"লা বিস্মৃতিৰ মাজলৈ নামি আহিল। যিকোনো প্ৰকাৰে এইটো আৰু বেয়া আছিল।
  
  কোমোডোৱে গালি পাৰিলে, খঙে তেওঁৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ বিকৃত কৰি পেলালে। এইবোৰ আছিল ভাল মানুহ যিসকলক তেওঁ বছৰ বছৰ ধৰি প্ৰশিক্ষণ লৈছিল আৰু তেওঁলোকৰ লগত যুঁজিছিল। এতিয়া ডেল্টা দলত মাত্ৰ তিনিজন শক্তিশালী আছিল, তাৰ উপৰিও ড্ৰেক, বেন আৰু কেৰিন।
  
  ড্ৰেকে চিঞৰি চিঞৰি সিহঁতক লেজৰ তললৈ খেদি গ"ল, নতুন আৰ পি জি অতি সোনকালে মুকলি হ"ব বুলি জানি উন্মাদ হৈ পৰিল। গ্লো ষ্টিক আৰু প্ৰচুৰ এম্বাৰ ফ্লেছৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হৈ জীৱিতসকলে লেজৰ কাষেৰে দৌৰি গ"ল। প্ৰতিটো খোজতে তেওঁলোকক শিলৰ মালভূমি, এটা অদ্ভুত চিৰি আৰু শিলৰ বেৰৰ পৰা ওলাই থকা এটা বিশাল সিংহাসনৰ ৰহস্যময় কিন্তু অবিশ্বাস্য দৃশ্যৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল।
  
  দ্বিতীয়টো আৰ পি জি গুলী চলোৱা হয়। এইটো দৌৰবিদসকলৰ পিছফালে থকা লেজ এখনত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল, যাৰ ফলত বাটটো ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল যদিও ধ্বংস হোৱা নাছিল। আনকি তেওঁ দৌৰি থাকোঁতে, অতিৰিক্ত কাম কৰা পেশীবোৰক সীমালৈ ঠেলি দিওঁতে, ড্ৰেকে কোভালেংকোৱে নিজৰ মানুহবোৰক সাৱধান হ"বলৈ চিঞৰি থকা শুনিবলৈ পাইছিল-লেজখনেই হয়তো তেওঁলোকৰ তাৰ পৰা ওলাই অহাৰ একমাত্ৰ উপায়।
  
  এতিয়া ড্ৰেকে লেজৰ তলত আহি এটা খাদ দেখিলে যিটোৰ ওপৰেৰে জপিয়াই শিলৰ মালভূমিত উপনীত হ"ব লাগিব আৰু ব্লাড কিংৰ মানুহবোৰৰ সন্মুখীন হ"ব লাগিব।
  
  বিশাল আছিল।
  
  ইমান ডাঙৰ, আচলতে, যে সি প্ৰায় লৰচৰ কৰিলে। প্ৰায় ৰৈ গ"ল। মোৰ বাবে নহয়, বেন আৰু কেৰিনৰ বাবে। প্ৰথম দৃষ্টিত সি ভবা নাছিল যে সিহঁতে জাম্পটো কৰিব। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁৰ হৃদয় কঠিন হৈ পৰিল। তেওঁলোকে কৰিবলগীয়া হৈছিল। আৰু কোনো ধৰণৰ লেহেমীয়া হ"ব নোৱাৰিলে, কোনো পিছলৈ ঘূৰি যাব নোৱাৰিলে। ৰক্তাক্ত ৰজাক ৰখাই তেওঁৰ উন্মাদ পৰিকল্পনাৰ অন্ত পেলাবলৈ সক্ষম হোৱা একমাত্ৰ মানুহ আছিল তেওঁলোক। আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সন্ত্ৰাসবাদৰ নেতাজনক ধ্বংস কৰি তেওঁ আৰু কেতিয়াও কাৰো ক্ষতি কৰাৰ সুযোগ নাপাব বুলি নিশ্চিত কৰিবলৈ সক্ষম একমাত্ৰ লোক।
  
  কিন্তু দৌৰি থাকোঁতে সি তেতিয়াও আধা ঘূৰি আহিল। "ৰৈ নাথাকিবা" সি বেনক চিঞৰি ক"লে। "বিশ্বাস. আপুনি কৰিব পাৰে"।
  
  বেনে মাত দিলে, এড্ৰিনেলিনে তেওঁৰ ভৰি আৰু পেশীবোৰক আগুৰি ধৰিলে আৰু ইচ্ছাশক্তি, মহানতা আৰু শক্তিৰে ভৰাই দিলে। ড্ৰেকে প্ৰথমে ফাঁকটোত খুন্দা মাৰিলে, হাত দুখন মেলি আৰু ভৰি দুখন এতিয়াও পাম্প কৰি জপিয়াই পৰিল, অলিম্পিক এথলীটৰ দৰে ফাঁকটোৰ ওপৰেৰে আৰ্কিং কৰিলে।
  
  তাৰ পিছত বেন আহিল, বাহু মেলি, মূৰটো সকলো দিশলৈ দলিয়াই, স্নায়ুবোৰে তেওঁৰ ভাৰসাম্যবোধৰ মাজেৰে গুলী চলাই গ"ল। কিন্তু কেই ইঞ্চিমান বাকী থকা অৱস্থাত সি সিপাৰে অৱতৰণ কৰিলে।
  
  "হয়!" সি উচ্চাৰণ কৰিলে আৰু ড্ৰেকে তাক চাই হাঁহিলে। "জেচিকা এনিছে তোমাৰ একো কৰিব নোৱাৰে মেট।"
  
  তাৰ পিছত কোমোডোৱে গধুৰভাৱে অৱতৰণ কৰিলে, লগে লগে ঘূৰি কেৰিনৰ ফালে চালেই শৰীৰটো প্ৰায় ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিলে। তাইৰ জাঁপটো ধুনীয়া আছিল। ভৰি দুখন ওখকৈ ওপৰলৈ তুলি, পিঠিখন খোলা, গণ আগলৈ গতি।
  
  আৰু এটা নিখুঁত লেণ্ডিং। ডেল্টা টিমৰ বাকীসকলেও পিছে পিছে আহিল।
  
  ড্ৰেকে ঘূৰি চাই তেওঁ দেখা আটাইতকৈ আচৰিত দৃশ্যটো চালে।
  
  ৰক্তাক্ত ৰজা আৰু তেওঁৰ লোকসকলে চিঞৰি চিঞৰি কান্দি থকা, বেছিভাগেই তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি আৰু ফাঁক থকা ঘাঁত, সকলোৱে পোনে পোনে তেওঁলোকৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহি নৰকৰ পৰা অহা দানৱৰ দৰে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ লৰচৰ কৰিলে।
  
  চূড়ান্ত যুদ্ধৰ সময় আহি পৰিছে।
  
  
  একচল্লিশ অধ্যায়
  
  
  মেট ড্ৰেক ৰক্ষা পৰে আৰু ব্লাডি কিংৰ মুখামুখি হয়।
  
  তেওঁৰ মানুহবোৰ প্ৰথমে আহি পালে, চিঞৰ বাজি উঠিল যেতিয়া ৰাইফলৰ টিংটিং শব্দ হ"ল আৰু কটাৰীবোৰে তৰোৱালৰ দৰে ছিন্নভিন্ন হৈ জিলিকি উঠিল, এম্বাৰৰ পোহৰ প্ৰতিফলিত কৰি বহু দিশত জুই নিক্ষেপ কৰিলে। কেইবাটাও গুলী চলোৱা হৈছিল যদিও এই দূৰত্বত আৰু টেষ্টষ্টেৰন আৰু ভয়ৰ এই ঘূৰ্ণীবতাহত কোনোটোৱেই সঠিকভাৱে লক্ষ্য কৰা হোৱা নাছিল। আৰু তথাপিও ড্ৰেকৰ পিছফালৰ পৰা চোকা চিঞৰ এটা আহিল, আন এজন পতিত ডেল্টা সৈনিক।
  
  ড্ৰেকৰ পেশীবোৰ এনেদৰে বিষাইছিল যেন তেওঁ তিনিশ পাউণ্ডৰ গৰিলাৰ লগত যুঁজি আছে। তেজ আৰু মলিয়ে তাৰ মুখখন ঢাকি ৰাখিছিল। নজন মানুহে তেওঁক আক্ৰমণ কৰিলে, তেওঁলোকক, কিন্তু তেওঁ তেওঁলোক সকলোকে পৰাস্ত কৰিলে, কাৰণ তেজৰ ৰজা তেওঁলোকৰ পিছফালে থিয় হৈ আছিল, আৰু তেওঁক প্ৰতিশোধ ঘোষণা কৰাত একোৱেই বাধা নিদিলে।
  
  বুঢ়া সৈনিকজন ঘূৰি আহিছিল, অসামৰিক মুখখন এতিয়া কমি গৈছিল, আৰু তেওঁ আকৌ তাতেই আছিল, শীৰ্ষ ৰেংকত, আটাইতকৈ বেয়া চুদাচুদি সৈন্যবোৰ জীয়াই আছিল।
  
  তেওঁ তিনিজন মানুহক পইণ্ট ব্লেংক গুলীয়াইছিল, ঠিক হৃদয়ত। চতুৰ্থটোত প্ৰৱেশ কৰি বন্দুকটো ওলোটা কৰি মানুহজনৰ নাকটো সম্পূৰ্ণৰূপে ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে আৰু একে সময়তে গালৰ হাড়ৰ এটা অংশ ভাঙি পেলালে। তিনি চেকেণ্ড পাৰ হৈ গ"ল। তেওঁ অনুভৱ কৰিলে যে ডেল্টাৰ ক্ৰুৱে প্ৰায় ভয়তে তেওঁৰ পৰা আঁতৰি আহিল, যাৰ ফলত তেওঁক কাম কৰিবলৈ ঠাই দিলে। তেওঁ তেওঁলোকক এৰি তিনিজন ভাড়াতীয়া সৈনিকৰ লগত যুঁজিবলৈ এৰি দিলে আৰু এজন মানুহ আৰু নিজেই কোভালেংকোৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  কোমোডোৱে মানুহজনক মূৰত খুন্দা মাৰি আনজনক এটা খোজতে ছুৰীৰে আঘাত কৰি হত্যা কৰে। কেৰিন কাষতে আছিল আৰু পিছুৱাই যোৱা নাছিল। এক চেকেণ্ডৰ বাবেও নহয়। তাই মুখৰ হাতৰ তলুৱাখন ব্যৱহাৰ কৰি ছুৰীৰে আঘাত কৰা মানুহজনক পিছলৈ ঠেলি দিলে আৰু তাৰ পিছত ঘুষিৰ সংমিশ্ৰণ ঘটিল। ভাড়াতীয়াজনে গুৰুগুৰু কৰি নিজকে ব্ৰেচ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি থাকোঁতে তাই হস্তক্ষেপ কৰি টাইকোৱাণ্ডো কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি তাক কান্ধৰ ওপৰেৰে পেলাই দিলে।
  
  নিৰ্মল প্ৰান্তৰ ফালে।
  
  মানুহজনে চিঞৰি চিঞৰি পিছলি গ"ল, অগাধে কঢ়িয়াই লৈ গ"ল। কেৰিনে কোমোডোৰ ফালে চাই থাকিল, হঠাতে বুজি পালে যে তাই কি কৰিছে। এটা বৃহৎ দলৰ নেতাই খৰধৰকৈ চিন্তা কৰি তাইক কৃতজ্ঞতাৰ চিন দিলে, নিমিষতে তাইৰ এই কাৰ্য্যৰ শলাগ লৈ সেইবোৰক প্ৰাসংগিকতা দিলে।
  
  কাৰিনে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে।
  
  ড্ৰেকে ব্লাড কিংৰ সন্মুখীন হ"ল।
  
  অৱশেষত.
  
  শেষৰজন মানুহজনে চমু সংগ্ৰামৰ পৰা ৰক্ষা পৰিছিল আৰু এতিয়া শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ নলীখন চেপি ধৰা আৰু দুয়োটা হাতৰ কব্জি ভাঙি ভৰিৰ ওচৰত কুটি কুটি পৰি আছিল। কোভালেংকোৱে মানুহজনক অৱজ্ঞাসূচক দৃষ্টিৰে চালে।
  
  "মূৰ্খ. আৰু দুৰ্বল।"
  
  "সকলো দুৰ্বল মানুহে নিজৰ ধন-সম্পত্তিৰ আঁৰত লুকাই থাকে আৰু ই তেওঁলোকক কঢ়িয়াই অনা ক্ষমতাৰ আভাস।"
  
  "সাদৃশ্য?" কোভালেংকোৱে পিষ্টল উলিয়াই কুটি কুটি খোৱা মানুহজনৰ মুখত গুলীচালনা কৰে। "এইটো শক্তি নহয়নে? আপুনিও একেধৰণৰ বুলি ভাবিছিল নেকি? পাৰিম বুলি প্ৰতিদিনে ঠাণ্ডা তেজেৰে মানুহ এজনক মাৰি পেলাওঁ।সেয়া ক্ষমতাৰ আভাস নেকি?"
  
  "আপুনি কেনেডি মূৰক হত্যা কৰিবলৈ যিদৰে নিৰ্দেশ দিছিল? মোৰ বন্ধু-বান্ধৱীৰ পৰিয়ালবোৰৰ কথা কি ক"ব? পৃথিৱীৰ কোনোবা এটা অংশই হয়তো তোমাক জন্ম দিছিল কোভালেংকো, কিন্তু সেই অংশটোৱেই নাছিল যিটো বুদ্ধিমান আছিল।"
  
  দ্ৰুত আৰু একেলগে আগবাঢ়িছিল। দুটা অস্ত্ৰ, এটা পিষ্টল আৰু এটা ৰাইফল একেলগে ক্লিক কৰে।
  
  দুয়োটা খালী। দুবাৰ ক্লিক কৰক।
  
  "নাই!", কোভালেংকোৰ চিঞৰটো শিশুসুলভ ক্ৰোধেৰে ভৰি পৰিছিল। তেওঁক নাকচ কৰা হ"ল।
  
  ড্ৰেকে দাৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে। ব্লাডি কিংজনে কাষলৈ ডজ কৰি নিজৰ ষ্ট্ৰীট স্মাৰ্টবোৰ দেখুৱাই দিলে। ড্ৰেকে ৰাইফলটো তেওঁৰ ফালে দলিয়াই দিলে। কোভালেংকোৱে লৰচৰ নকৰাকৈয়ে কপালত আঘাতটো লৈ গ"ল আৰু একে সময়তে কটাৰী এখন উলিয়াই আনিলে।
  
  "মই নিজে তোমাক মাৰিব লগা হ"লে ড্ৰেক..."
  
  "অ" হয়, কৰিবা" ইংৰাজজনে ক"লে। "আশে-পাশে আৰু কাকো দেখা নাপাওঁ। তোমাৰ হাতত এটাও চুদি শ্বিলিং নাই মেট।"
  
  কোভালেংকোৱে লুংগ কৰিলে। ড্ৰেকে স্লো মোচনত সেইটো হোৱা দেখিলে। কোভালেংকোৱে হয়তো ভাবিছিল যে তেওঁ কঠোৰভাৱে ডাঙৰ হৈছে, আনকি ভাবিছিল যে তেওঁ কঠোৰ প্ৰশিক্ষণ লৈছে, কিন্তু ব্ৰিটিছ এছ এ এছৰ সন্মুখীন হোৱা কঠোৰ দাবী আৰু পৰীক্ষাৰ তুলনাত তেওঁৰ প্ৰশিক্ষণ একোৱেই নাছিল।
  
  ড্ৰেকে কাষৰ পৰা আঁঠুৰ দ্ৰুত আঘাতেৰে সোমাই আহিছিল যিয়ে কোভালেংকোক সাময়িকভাৱে পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰি পেলাইছিল আৰু কেইবাটাও পাঁজৰ ভাঙিছিল। ৰাছিয়ানজনৰ মুখৰ পৰা ওলাই অহা হুমুনিয়াহটো নিমিষতে দমন হৈ গ"ল। সি পিছুৱাই গ"ল।
  
  ড্ৰেকে দ্ৰুত আক্ৰমণৰ অভিনয় কৰি ব্লাড কিংৰ প্ৰতিক্ৰিয়াৰ বাবে অপেক্ষা কৰিলে আৰু নিমিষতে মানুহজনৰ সোঁহাতখন নিজৰ হাতখনেৰে ধৰিলে। দ্ৰুত টাৰ্ণ এটা তললৈ আৰু কোভালেংকোৰ হাতৰ কব্জি ভাঙি গ"ল। আৰু আকৌ ৰাছিয়ানজনে মাত্ৰ হিচকি উঠিল।
  
  কোমোডো, কেৰিন, বেন আৰু বাকী থকা ডেল্টা সৈনিকজনে তেওঁলোকৰ ওপৰত চকু ৰাখিছিল।
  
  ব্লাড ৰজাই সিহঁতৰ ফালে চাই থাকিল। "তুমি মোক মাৰিব নোৱাৰা। তোমালোক সকলোটি. তুমি মোক মাৰিব নোৱাৰা। মই ঈশ্বৰ!"
  
  কোমোডোৱে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "আমি তোমাক মাৰিব নোৱাৰো ইডিয়ট। বহুত নৰক চিঞৰিব লাগিব। কিন্তু মই নিশ্চিত যে মই তোমাক সহায় কৰিবলৈ আগ্ৰহী যে তুমি গোটেই জীৱন কোনটো হেলহ"লত কটাব।"
  
  "কাৰাগাৰ।" ৰক্তাক্ত ৰজাই থু পেলালে। "কোনো কাৰাগাৰে মোক ধৰি ৰাখিব নোৱাৰে। এসপ্তাহৰ বাবে মই ইয়াৰ মালিক হ"ম।"
  
  কোমোডোৰ মুখখন ভাঙি হাঁহি এটা পৰিল। "কেইবাটাও কাৰাগাৰ"- সি মনে মনে ক"লে। "সিহঁতৰ অস্তিত্বও নাই।"
  
  কোভালেংকোক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে আচৰিত যেন লাগিল, কিন্তু তাৰ পিছত অহংকাৰে তেওঁৰ মুখখন আকৌ আৱৰি ধৰিলে আৰু তেওঁ ড্ৰেকৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। "আৰু আপুনি?" - সি সুধিলে। "মই তোমাক পৃথিৱীৰ আধা বাট খেদিব নালাগিলে তুমিও হয়তো মৰিছা।"
  
  "মৃত?" - ড্ৰেক প্ৰতিধ্বনিত। "মৃতকৰ বিভিন্ন ধৰণৰ। এই কথা তুমি জনা উচিত।"
  
  ড্ৰেকে তাৰ ঠাণ্ডা মৃত হৃদয়ত লাথি মাৰিলে। কোভালেংকো লৰচৰ কৰিলে। তাৰ মুখৰ পৰা তেজ বৈ আহিছিল। কৰুণ কান্দোনেৰে সি আঁঠু লৈ পৰিল। ৰক্তাক্ত ৰজাৰ বাবে এক লজ্জাজনক অন্ত।
  
  ড্ৰেকে তাক চাই হাঁহিলে। "সি শেষ হ"ল। হাত দুখন বান্ধি যাওঁ।"
  
  বেন কথা ক"লে। "মই তেওঁৰ কথা কোৱাৰ ধৰণ ৰেকৰ্ড কৰিলোঁ।" ফোনটো তুলি লৈ সি মনে মনে ক"লে। "আমি তেওঁৰ কণ্ঠ পুনৰুত্পাদন কৰিবলৈ বিশেষ চফট্ ৱেৰ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰো। মেট, আচলতে আমাক তেওঁৰ জীয়াই থকাৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  সেই মুহূৰ্তটো বিস্ফোৰণৰ আগৰ শেষ চেকেণ্ডটোৰ দৰেই উত্তেজনাপূৰ্ণ আছিল। ড্ৰেকৰ মুখৰ ভাব পদত্যাগ কৰাৰ পৰা বিশুদ্ধ ঘৃণালৈ সলনি হ"ল। কোমোডোৱে হস্তক্ষেপ কৰিবলৈ দ্বিধাবোধ কৰিছিল, ভয়ত নহয়, কষ্টোপাৰ্জিত সন্মানৰ বাবে-এজন সৈনিকে চিনি পোৱা একমাত্ৰ সন্মান। ভয়তে কাৰিনৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল।
  
  ড্ৰেকে ৰাইফলটো ওপৰলৈ তুলি ক"ভালেংকোৰ কপালত কঠিন ষ্টীলটো টিপিলে।
  
  "আপুনি নিশ্চিত নেকি?"
  
  "ইতিবাচকভাৱে।" তাইৰ মৃত্যু হোৱা দেখিলোঁ। মই তাত আছিলো। হাৱাইত সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণৰ নিৰ্দেশ দিলে।বেনে কোঠাটোৰ চাৰিওফালে চালে। "আনকি নৰকেও তাক থু পেলাব।"
  
  "এইখিনিতে তোমাৰ অন্তৰ্গত।" ড্ৰেকৰ হাঁহিটো ঠাণ্ডা আৰু আন্ধাৰ আছিল, ৰক্তাক্ত ৰজাৰ আত্মাৰ দৰে। "নৰকৰ দুৱাৰৰ সিপাৰে। ইয়াতেই থাকিব লাগিব, আৰু ইয়াতেই মৰিব লাগিব।"
  
  কোভালেংকোৰ চোলাটো টানকৈ চেপি ধৰিলে, ইয়াৰ আঁৰত আছিল চল্লিশ বছৰৰ মৃত্যু, বঞ্চনা আৰু ৰক্তাক্ত অৱনতি। "তুমি মোক কেতিয়াও ভয় খুৱাব নোৱাৰিবা।"
  
  ড্ৰেকে পতিত মানুহজনক অধ্যয়ন কৰিলে। তেওঁ ঠিকেই কৈছিল। মৃত্যুৱে তেওঁৰ কোনো ক্ষতি নকৰিব। এই মানুহজনক ভয় খুৱাব পৰা একো নাছিল পৃথিৱীত।
  
  কিন্তু এটা কথাই তেওঁক ভাঙি পেলাব।
  
  "গতিকে আমি তোমাক ইয়াত বান্ধি দিওঁ।" সি ৰাইফলটো নমাই দিলে, যাৰ ফলত কোমোডোৱে বহুত সকাহ পালে। "আৰু আমি সেই ধনৰ দাবী অব্যাহত ৰাখিছো। ই আছিল আপোনাৰ জীৱনৰ বাবে এক অভিযান আৰু আপুনি কেতিয়াও গম নাপাব যে ই কি আছিল। কিন্তু মোৰ কথাত চিহ্নিত কৰক কোভালেংকো, মই কৰিম। " ৷
  
  "নহয়!" ৰাছিয়ানজনৰ চিঞৰটো তৎক্ষণাত হৈ পৰিল। "তোমাৰ অভিযোগ কি? নহয়! কেতিয়াও নহয়. মোৰ। এইটো সদায় মোৰ হৈ আহিছে।"
  
  হতাশজনক গৰ্জন এটাৰে ব্লাড ৰজাই শেষৰটো হতাশজনক ঠেলা মাৰিলে। বিষত তেওঁৰ মুখখন বিকৃত হৈ পৰিছিল। তাৰ মুখ আৰু হাতৰ পৰা তেজ বৈ আহিল। তেওঁ থিয় হৈ নিজৰ জাঁপটোত ঘৃণা আৰু হত্যাৰে ভৰা ইচ্ছা আৰু জীৱনৰ প্ৰতিটো আউন্স সোমাই দিলে।
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল, মুখখন গ্ৰেনাইটৰ দৰে কঠিন হৈ পৰিল। তেওঁ ব্লাড কিংক তেওঁক আঘাত কৰিবলৈ দিলে, দৃঢ়তাৰে থিয় দিলে যেতিয়া উন্মাদ ৰাছিয়ানজনে শেষৰ আউন্স শক্তিৰ প্ৰতিটো ডজন আঘাতত খৰচ কৰিলে, প্ৰথমতে শক্তিশালী কিন্তু সোনকালে দুৰ্বল হৈ পৰিল।
  
  তাৰ পাছত ড্ৰেকে হাঁহিলে, আন্ধাৰৰ সিপাৰৰ এটা শব্দ, প্ৰেমৰ পৰা বঞ্চিত আৰু হেৰাই যোৱা শব্দ, পাৰ্গেটৰী আৰু নৰকৰ মাজত আধাতে আবদ্ধ হৈ পৰিল। যেতিয়া ব্লাড কিংৰ শেষ শক্তি খৰচ হ"ল, তেতিয়া ড্ৰেকে তেওঁক হাতৰ তলুৱাৰে ঠেলি দিলে আৰু বুকুৰ ওপৰত থিয় হ"ল।
  
  "এই সকলোবোৰ অসাৰ হৈ পৰিল কোভালেংকো। আপুনি হেৰুৱাব"।
  
  কোমোডোৱে ৰাছিয়ানজনৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গৈ ড্ৰেকে মন সলনি কৰাৰ আগতেই তেওঁক বান্ধি দিলে। প্ৰায় উলম্ব চিৰিটো আৰু ওলাই থকা ক"লা সিংহাসনৰ আচৰিত দৃশ্যটো আঙুলিয়াই দি কেৰিনে তেওঁক অন্যমনস্ক কৰাত সহায় কৰিলে । ইয়াৰ পৰা আৰু অধিক আচৰিত কৰি তুলিছিল। জীৱটো আছিল বিশাল আৰু নিখুঁত ভাস্কৰ্য্যৰে নিৰ্মিত, সিহঁতৰ মূৰৰ ওপৰত এশ ফুট ওলমি আছিল।
  
  "আপোনাৰ পিছত"।
  
  ড্ৰেকে পৰৱৰ্তী বাধাটোৰ মূল্যায়ন কৰিলে। চিৰিবোৰ সামান্য কোণত প্ৰায় এশ ফুটমান ওপৰলৈ উঠিল। সিংহাসনখনৰ তলৰ ফালটো গভীৰ ক"লা ৰঙৰ আছিল, যদিও ইয়াৰ চাৰিওফালে বহুতো এম্বাৰ হাইলাইট সিঁচৰতি হৈ আছিল।
  
  কোমোডোৱে কয়, "মই প্ৰথমে যোৱা উচিত। "মোৰ কিছু বগাই যোৱাৰ অভিজ্ঞতা আছে। আমি এটা সময়ত কেইখোজমান বগাব লাগিব, যাওঁতে কেৰাবিনাৰ সুমুৱাই দিব লাগিব, আৰু তাৰ পিছত আমাৰ দললৈ নিৰাপত্তাৰ ৰেখা বৃদ্ধি কৰিব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে তেওঁক নেতৃত্ব দিবলৈ দিলে। খংটো তেতিয়াও তাৰ মনত প্ৰবল আছিল, প্ৰায় আৱৰি ধৰিছিল। এম ১৬ৰ ট্ৰিগাৰত তেওঁৰ আঙুলিটো এতিয়াও ভাল লাগিছিল। কিন্তু এতিয়া কোভালেংকোক হত্যা কৰাৰ অৰ্থ হ"ব তেওঁৰ আত্মাক চিৰদিনৰ বাবে বিষাক্ত কৰা, কেতিয়াও নোহোৱা নহ"বলগীয়া আন্ধাৰৰ ৰোপণ কৰা।
  
  বেন ব্লেকে ক"ব পাৰে যে ই তেওঁক আন্ধাৰ দিশলৈ ঘূৰাই আনিব।
  
  প্ৰতিশোধৰ অন্তহীন প্ৰয়োজনীয়তা বাঢ়ি অহাৰ লগে লগে তেওঁ কোমোডোৰ পিছত বেৰৰ ওপৰলৈ উঠিবলৈ ধৰিলে, তেওঁক এটা বিক্ষিপ্ততাৰ প্ৰয়োজন হৈছিল আৰু তেওঁক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। হঠাৎ উত্থানে নিমিষতে তাৰ মনটোক কেন্দ্ৰীভূত কৰি পেলালে। সিংহাসন ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে আৰু চিৰিবোৰ কঠিন হৈ পৰাৰ লগে লগে ৰক্তাক্ত ৰজাৰ কান্দোন আৰু হুমুনিয়াহবোৰ মৰি গ"ল।
  
  তেওঁলোকে ওপৰলৈ উঠি গ"ল, কোমোডোৱে আগবাঢ়ি গ"ল, প্ৰতিটো কেৰাবিনাৰৰ ওজন পৰীক্ষা কৰাৰ আগতে সাৱধানে সুৰক্ষিত কৰিলে আৰু তাৰ পিছত নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ ৰছী এখন সূতাৰে বান্ধি তলত নিজৰ দলটোক পেলাই দিলে। যিমানেই ওপৰলৈ উঠিছিল সিমানেই আন্ধাৰ হৈ পৰিছিল। চিৰিৰ প্ৰতিটো খোজ জীৱন্ত শিলত খোদিত কৰা হৈছিল। উঠি অহাৰ লগে লগে ড্ৰেকে ভয় অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল কিছুমান অবিশ্বাস্য ধন; সি তাৰ আন্ত্ৰিক অংশত অনুভৱ কৰিলে।
  
  কিন্তু সিংহাসন?
  
  পিছফালে একেবাৰে শূন্যতা অনুভৱ কৰি সি ৰৈ গ"ল, সাহস গোটাই তললৈ চালে। বেন চকু দুটা ডাঙৰ হৈ ভয় খাই সংগ্ৰাম কৰিলে। ড্ৰেকে নিজৰ যুৱ বন্ধুজনৰ প্ৰতি সহানুভূতি আৰু প্ৰেমৰ ঢৌ অনুভৱ কৰিলে যিটো কেনেডীৰ মৃত্যুৰ পিছত অনুভৱ কৰা হোৱা নাছিল। বাকী থকা ডেল্টা সৈনিকজনে কেৰিনক সহায় কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা দেখি সি কাৰিনক হাত জোকাৰি যোৱাৰ সময়ত হাঁহিলে। সি বেনলৈ সহায়ৰ হাত এখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  "নিজৰ পৰাই বনোৱা বন্ধ কৰক ব্লেকি। লেটছ।"
  
  বেনে তেওঁৰ ফালে চালে আৰু যেন তেওঁৰ মগজুত আতচবাজী বিস্ফোৰণ ঘটিল। ড্ৰেকৰ চকুত কিবা এটা বা মাতৰ সুৰে তেওঁক উত্তেজিত কৰি তুলিলে আৰু মুখত আশাৰ চাৱনি এটা ওলাই পৰিল।
  
  "ভগৱানক ধন্যবাদ তুমি ঘূৰি আছা।"
  
  ড্ৰেকৰ সহায়ত বেন আৰু বেছি বেগেৰে বগাই গ"ল। তেওঁলোকৰ আঁৰৰ মাৰাত্মক শূন্যতা পাহৰি গ"ল, প্ৰতিটো খোজ বিপদৰ দিশত নহয়, আৱিষ্কাৰৰ দিশত এখোজ হৈ পৰিল। সিংহাসনৰ তলৰ ফালটো ওচৰ চাপি আহিল যেতিয়ালৈকে ই স্পৰ্শযোগ্য দূৰত্বৰ ভিতৰত নাথাকিল।
  
  কোমোডোৱে সাৱধানে চিৰিৰে নামি আহি সিংহাসনত উঠিল।
  
  এমিনিটৰ পাছত তেওঁলোকৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে তেওঁৰ ড্ৰ"লিং আমেৰিকান উচ্চাৰণটোৱে। "অ" মাই গড, তোমালোকে এই কথা বিশ্বাস নকৰিবা।"
  
  
  অধ্যায় বাৰ চল্লিশ
  
  
  ড্ৰেকে সৰু ফাঁকটোৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পোনে পোনে সিংহাসনৰ তলৰ অংশ গঠন কৰা বহল শিলৰ ব্লকটোৰ ওপৰত নামিল। কোমোডোলৈ চোৱাৰ আগতে সি বেন, কেৰিন আৰু শেষৰ ডেল্টা সৈনিকজন আহি পোৱালৈ অপেক্ষা কৰিলে।
  
  "আপোনাৰ ওপৰত কি আছে?"
  
  ডেল্টা টিমৰ নেতাজনে সিংহাসনৰ আসনত উঠিল। এতিয়া সি ধাৰে ধাৰে গৈ সিহঁতৰ ফালে তললৈ চাই থাকিল
  
  "যি কোনোৱে এই সিংহাসন নিৰ্মাণ কৰিছিল, তেওঁ ইমান গোপন নহয় এটা পথৰ ব্যৱস্থা কৰিছিল। ইয়াত সিংহাসনৰ পিছফালে পিছফালৰ দুৱাৰ এখন আছে। আৰু সিহঁত খোলা আছিল।"
  
  "ইয়াৰ ওচৰলৈ নাযাবা" সিহঁতে পাৰ হৈ যোৱা ফান্দৰ ব্যৱস্থাবোৰৰ কথা ভাবি ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ক"লে। "আমি যিমানখিনি জানো, ই এটা চুইচ উলটি দিয়ে যিয়ে এই সিংহাসনটোক পোনে পোনে তললৈ পঠিয়াই দিয়ে।"
  
  কোমোডোক দোষী যেন লাগিল। "ভাল ফোন। সমস্যাটো হ"ল মোৰ ইতিমধ্যে এটা আছে। ভাল খবৰটো হ"ল..." সি হাঁহিলে। "ফান্দ নাই।"
  
  ড্ৰেকে হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "মোক সহায় কৰক।"
  
  এজন এজনকৈ অব্চিডিয়ান সিংহাসনৰ আসনত উঠিল। ড্ৰেকে ক্ষন্তেক সময় ঘূৰি ঘূৰি অগাধৰ দৃশ্যটো প্ৰশংসা কৰিলে।
  
  ঠিক বিপৰীতে, বিশাল খাদ এটাৰ সিপাৰে, সি দেখিলে, আগতে সিহঁতে দখল কৰা একেখন শিলৰ বেলকনি। কেপ্তেইন কুক যি বেলকনিৰ পৰা ওলাই গ"ল। ৰক্তাক্ত ৰজাই নিজৰ বিবেকৰ শেষ টুকুৰাবোৰ হেৰুৱাই পেলোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। এনে লাগিছিল যেন সিহঁত মাত্ৰ এটা শিলগুটি নিক্ষেপৰ দূৰত্বত আছিল, কিন্তু সেয়া আছিল এটা প্ৰতাৰণামূলক মাইল।
  
  ড্ৰেকে মুখখন ৰঙা কৰিলে। "এই সিংহাসন" তেওঁ মনে মনে ক"লে। "এইটো নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল-"
  
  বেনৰ চিঞৰ-বাখৰত বাধা আহিল। "মেট! ৰক্তাক্ত নৰক। এই কথা বিশ্বাস নকৰিবা।"
  
  বন্ধুৰ মাতত থকা শ্বকটোৱে ড্ৰেকৰ স্নায়ুৰ অন্তৰ মাজেৰে ভয় পঠিয়াই দিয়া নাছিল, বৰঞ্চ আগজাননীৰ অনুভূতিহে পঠিয়াইছিল। প্ৰিমনিচন।
  
  "এয়া কি?"
  
  ঘূৰি চালে সি। বেন যি দেখিলে সি দেখিলে।
  
  "ফাক মি।"
  
  কেৰিনে সিহঁতক ঠেলি উলিয়াই দিলে। "এয়া কি?" তেতিয়া তাইও দেখিলে। "কেতিয়াও নহয়".
  
  সিংহাসনৰ পিছফালে, কোনোবাই হেলান দিব পৰা ওখ খুঁটাটো আৰু পিছফালৰ দুৱাৰখন গঠন কৰা অংশটোলৈ চালে।
  
  ইয়াক এতিয়া চিনাকি ঘূৰ্ণীবতাহবোৰেৰে আবৃত কৰা হৈছিল - অবিশ্বাস্যভাৱে প্ৰাচীন প্ৰতীকবোৰ যিবোৰ কোনো ধৰণৰ লিখা যেন লাগিছিল - আৰু একেবোৰ চিহ্ন যিবোৰ দুয়োটা টাইম ট্ৰেভেল ডিভাইচতে লিখা আছিল, লগতে ডাইমণ্ডৰ তলৰ ডাঙৰ তোৰণখনতো লিখা আছিল যাক নৰকৰ দুৱাৰ বুলি কোৱা হয়।
  
  শেহতীয়াকৈ আইচলেণ্ডৰ বহু দূৰৈত দেৱতাসকলৰ সমাধিস্থলত থৰ্ষ্টেন ডাহলে আৱিষ্কাৰ কৰা একেবোৰ প্ৰতীক।
  
  ড্ৰেকে চকু দুটা মুদি দিলে। "এইটো কেনেকৈ হ"ব পাৰে? আমি প্ৰথমবাৰৰ বাবে অডিনৰ নটা ৰক্তাক্ত টুকুৰাৰ কথা শুনাৰ পৰাই মোৰ এনে লাগে যেন মই সপোনত জীয়াই আছো। বা দুঃস্বপ্ন।"
  
  "মই বাজি মাৰি কওঁ যে আমি এতিয়াও নটা অংশৰ কাম শেষ হোৱা নাই," বেনে ক"লে। "এয়া নিশ্চয় হেতালি খেলা। সৰ্বোচ্চ ক্ৰমৰ। যেন আমাক বাছি লোৱা হৈছে বা কিবা এটা।"
  
  "অধিক গালি পৰাৰ দৰে।" ড্ৰেকে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "আৰু ষ্টাৰ ৱাৰ্ছৰ বেয়া কথাবোৰৰ লগত বন্ধ কৰক।"
  
  "মই অলপ কম স্কাইৱাকাৰ, অলপ বেছি ছাক বাৰ্ট"স্কি বুলি ভাবি আছিলো," বেন সামান্য হাঁহি এটা মাৰি ক"লে। "কাৰণ আমি গীক আৰু সকলো।"
  
  কোমোডোৱে আশাৰে গোপন দুৱাৰখনলৈ চালে। "আমি আগবাঢ়ি যাব লাগেনে? মোৰ মানুহে আমাক ইমান দূৰলৈ যোৱাত সহায় কৰিবলৈ নিজৰ প্ৰাণ দিলে। বিনিময়ত আমি মাত্ৰ এই নৰকঘৰৰ অন্ত বিচাৰি উলিয়াব পাৰো।"
  
  "কোমোডো" ড্ৰেকে ক"লে। "এইটোৱেই শেষ।" নিশ্চয় আছে।"
  
  সি বৃহৎ গোটৰ নেতাজনৰ কাষেৰে ঠেলি দিলে আৰু বিশাল পথটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। ইতিমধ্যে তাৰ ভিতৰলৈ যোৱা দুৱাৰখনতকৈ ঠাইখিনি ডাঙৰ হৈ পৰিছিল আৰু যদি সেয়া সম্ভৱ হয়, তেন্তে ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে ৰাস্তাটো বহল হৈ গৈছে, বেৰ আৰু চিলিংবোৰ আৰু আগলৈ গৈ আছে, যেতিয়ালৈকে-
  
  ঠাণ্ডা চোকা বতাহ এজাকে তাৰ মুখখন আদৰ কৰিলে।
  
  ৰৈ গ্লো ষ্টিকটো পেলাই দিলে। ক্ষীণ পোহৰত তেওঁ এম্বাৰ ৰকেট এটা গুলিয়াই দিলে। সি ওপৰলৈ, ওপৰলৈ, ওপৰলৈ, তাৰ পিছত তললৈ আৰু তললৈ উৰি গ"ল, কোনো সমৰ্থন নাপালে। চিলিং, লেজ বা আনকি মজিয়াও বিচাৰি নাপালে।
  
  সি দ্বিতীয়টো ফ্লেয়াৰ গুলিয়াই দিলে, এইবাৰ সোঁফালে। আৰু আকৌ এম্বাৰ ইনফিউজনটো কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈয়ে নোহোৱা হৈ গ"ল। কেইটামান গ্লো ষ্টিক ভাঙি আগলৈ দলিয়াই দিলে সিহঁতৰ বাট পোহৰ কৰিবলৈ।
  
  শিলৰ নিৰ্মল ধাৰে তেওঁলোকৰ সন্মুখত ছয় ফুট তললৈ নামি গ"ল।
  
  ড্ৰেকৰ বৰ মূৰ ঘূৰোৱা যেন লাগিল, কিন্তু নিজকে জোৰকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু কেইখোজমান আৰু সি নিজকে শূন্যতাৰ মুখামুখি হৈ পৰিল।
  
  "একো দেখা নাই। Bullshit".
  
  "আমি ইমানখিনি বাট আহিব নোৱাৰিলোঁ, অভিশপ্ত আন্ধাৰটোৱে আমাক ৰখাই নিদিয়াকৈ।" কাৰিনে সকলোৰে চিন্তাৰ মাত মাতিলে। "আকৌ চেষ্টা কৰক ড্ৰেক।"
  
  সি তৃতীয়টো জিলিকনি শূন্য ঠাইলৈ পঠিয়াই দিলে। তেওঁ উৰি যোৱাৰ সময়ত এই শ্বটটোত কেইটামান ক্ষীণ হাইলাইট আছিল। অগাধৰ সিটো পাৰে কিবা এটা আছিল। এটা বিশাল অট্টালিকা।
  
  "কি আছিল?" বেন ভয়তে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  জিলিকনিটো সোনকালে ম্লান হৈ গ"ল, আন্ধাৰত চিৰদিনৰ বাবে হেৰাই গ"ল জীৱনৰ এটা চমু স্ফুলিংগ।
  
  "তাতেই ৰ"বা" ডেল্টা বাকী থকা শেষজন সৈনিকজনে ক"লে, কল চাইন মাৰ্লিন থকা মানুহজন। "আমাৰ কিমান এম্বাৰ ফ্লেছ বাকী আছে?"
  
  ড্ৰেকে বেল্ট আৰু বেকপেকটো চেক কৰিলে। কোমোডোৱেও একে কাম কৰিলে। তেওঁলোকে যি সংখ্যা উলিয়াইছিল সেয়া আছিল প্ৰায় ত্ৰিশটা।
  
  "আপুনি কি ভাবিছে মই জানো" কোমোডোৱে ক"লে। "আতচবাজী নহয়?"
  
  "এবাৰ" দলটোৰ অস্ত্ৰ বিশেষজ্ঞ মাৰ্লিনে ক্ষোভিতভাৱে ক"লে। "আমি কিহৰ সৈতে মোকাবিলা কৰি আছো সেইটো বিচাৰি উলিয়াওক আৰু তাৰ পিছত ইয়াক পুনৰ এনে এটা স্থানলৈ লৈ যাওক য"ত আমি বেকআপৰ বাবে ফোন কৰিব পাৰো।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে। "সহমত". উভতি অহাৰ বাবে ডজন ডজন ফ্লেয়াৰ আঁতৰাই ৰাখিলে, আৰু তাৰ পিছত সাজু হ"ল। কোমোডো আৰু মাৰ্লিনে আহি তাৰ কাষতে ধাৰেৰে থিয় হৈ থাকিল।
  
  "সাজু?"
  
  ইটোৰ পিছত সিটোকৈ দ্ৰুত ক্ৰমাগতভাৱে তেওঁলোকে ক্ষেপণাস্ত্ৰৰ পিছত ক্ষেপণাস্ত্ৰ বতাহত ওখকৈ গুলীয়াইছিল। এম্বাৰ পোহৰটোৱে নিজৰ সৰ্বোচ্চ স্থানত উজ্জ্বলভাৱে জ্বলি উঠিল আৰু এটা চকু কপালত তুলিব পৰা উজ্জ্বলতা এৰি দিলে যিয়ে আন্ধাৰটো দূৰ কৰি পেলালে।
  
  ইতিহাসত প্ৰথমবাৰৰ বাবে দিনৰ পোহৰ আহিল চিৰন্তন অন্ধকাৰলৈ।
  
  পাইৰ"টেকনিক প্ৰদৰ্শনে প্ৰভাৱ পেলাবলৈ ধৰিলে। লাহে লাহে নামি অহাৰ আগতে ফ্লেয়াৰৰ পিছত ফ্লেয়াৰ ওপৰলৈ উৰি গৈ থাকিল আৰু বিস্ফোৰণ ঘটিলে, বিশাল গুহাটোৰ আনটো মূৰৰ বিশাল গঠনটো পোহৰাই তুলিলে।
  
  বেন হাঁহিলে। কাৰিনে হাঁহিলে। "ব্ৰিলিয়েন্টলি"।
  
  তেওঁলোকে আচৰিত হৈ চাই থাকোঁতে তীব্ৰ আন্ধাৰত জুই জ্বলি উঠিল আৰু এটা আচৰিত ধৰণৰ গঠন দেখা দিবলৈ ধৰিলে। প্ৰথমে পিছফালৰ বেৰত খোদিত কৰা তোৰণৰ শাৰী, তাৰ পিছত তাৰ তলত দ্বিতীয় শাৰী। তেতিয়া স্পষ্ট হৈ পৰিল যে তোৰণবোৰ আচলতে সৰু সৰু কোঠা - নিচ।
  
  দ্বিতীয় শাৰীৰ তলত তেওঁলোকে তৃতীয়টো, তাৰ পিছত চতুৰ্থটো আৰু তাৰ পিছত শাৰীৰ পিছত শাৰী দেখিলে যেতিয়া অন্ধকাৰময় পোহৰবোৰ ডাঙৰ দেৱালখনৰ পৰা তললৈ ছিটিকি আহিল। আৰু প্ৰতিটো নিচতে মহান জিলিকি থকা ধন-সম্পত্তিবোৰে ড্ৰিফ্টিং এম্বাৰ নৰকৰ ক্ষন্তেকীয়া গৌৰৱ প্ৰতিফলিত কৰিছিল।
  
  বেন স্তম্ভিত হৈ পৰিল। "এই... এই..."
  
  ড্ৰেক আৰু ডেল্টা টিমে মিছাইলৰ পিছত মিছাইল নিক্ষেপ কৰি থাকিল। তেওঁলোকে যেন বিশাল চেম্বাৰটো জুইৰ শিখাত ফাটি গ"ল। তেওঁলোকৰ চকুৰ সন্মুখত এক ভয়ংকৰ জুই জ্বলি উঠিল।
  
  অৱশেষত ড্ৰেকে নিজৰ শেষৰটো ফ্লেয়াৰ গুলিয়াই দিলে। তাৰ পিছত তেওঁ ক্ষন্তেক সময় উলিয়াই আচৰিত ধৰণৰ প্ৰকাশৰ শলাগ ল"লে।
  
  বেন থতমত খালে। "বিশাল... ই-"
  
  "দেৱতাৰ আন এটা সমাধি।" ড্ৰেকে আচৰিত হোৱাতকৈ মাতত অধিক চিন্তাৰে শেষ কৰিলে। "আইচলেণ্ডতকৈ কমেও তিনিগুণ বেছি। যীচু খ্ৰীষ্ট, বেন, কি হ"ল হৈ আছে?"
  
  
  * * *
  
  
  উভতি অহা যাত্ৰাত যদিও এতিয়াও বিপদৰে ভৰি আছিল, তথাপিও আধা সময় আৰু আধা কষ্ট লাগিছিল। একমাত্ৰ ডাঙৰ বাধাটো আছিল এটা ডাঙৰ ফাঁক য"ত তেওঁলোকে পুনৰ পাৰ হ"বলৈ আন এটা জিপ লাইন স্থাপন কৰিবলগীয়া হৈছিল, যদিও লাষ্ট ৰুমটো ল"ৰাবোৰৰ বাবে সদায় সমস্যা আছিল, যিদৰে কেৰিনে কোমোড"লৈ কাষলৈ চাই আঙুলিয়াই দিছিল।
  
  কুকছ হেল গেটৰ তোৰণৰ মাজেৰে উভতি আহি তেওঁলোকে লাভা টিউবৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ পৃষ্ঠলৈ উভতি আহিল।
  
  ড্ৰেকে দীঘলীয়া নিস্তব্ধতা ভাঙি পেলালে। "বাহ, এইটোৱেই এতিয়া পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ভাল গোন্ধ। অৱশেষত কিছু শুদ্ধ বতাহ।"
  
  চাৰিওফালৰ আন্ধাৰৰ পৰা মনো কিনিমাকিৰ মাতটো আহিল। "সেই হাৱাইৰ শুদ্ধ বতাহৰ উশাহটো লওক বন্ধু, আৰু আপুনি আপোনাৰ লক্ষ্যৰ ওচৰ চাপিব।"
  
  অৰ্ধ-আন্ধাৰৰ পৰা মানুহ আৰু মুখবোৰ ওলাই আহিল। খৰখেদাকৈ স্থাপন কৰা ষ্ট্ৰিং লাইটৰ চেট এটা জ্বলাই জেনেৰেটৰটো ষ্টাৰ্ট কৰা হ"ল। ফিল্ড টেবুল এখন স্থাপন কৰি আছিল। লাভা নলীত উঠিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ লগে লগে কোমোডোৱে তেওঁলোকৰ অৱস্থানৰ খবৰ দিলে। বেনৰ চিগনেল ঘূৰি আহিল আৰু তেওঁৰ মোবাইলটোৱে আন্সাৰিং মেচিনেৰে চাৰিবাৰ বিপ কৰিলে। কেৰিনেও একেদৰেই কৰিলে। অভিভাৱকক ফোন কৰিবলৈ দিয়া হৈছিল।
  
  "মাত্ৰ চাৰিবাৰ?" ড্ৰেকে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে। "তোমাক পাহৰি গৈছে চাগে।"
  
  হেডেন এতিয়া তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ খোজ ল"লে, এজন জৰাজীৰ্ণ, ভাগৰুৱা দেখা হেডেন। কিন্তু তাই হাঁহি এটা মাৰি ভীৰুতাৰে বেনক সাৱটি ধৰিলে। হত্যাকাৰী চকুৰে ড্ৰেকৰ ফালে চাই এলিচিয়াই পিছে পিছে গ"ল। আৰু ড্ৰেকে মেক দেখা ছাঁবোৰত তাইৰ মুখত এটা ভয়ংকৰ উত্তেজনা প্ৰতিফলিত হৈছিল।
  
  তেওঁলোকৰ হিচাপৰ সময় প্ৰায় হ"ল। ইংৰাজ মহিলাগৰাকী নহয়, জাপানী মহিলাগৰাকীয়ে এই কথাত আটাইতকৈ বেছি লাজ পোৱা যেন লাগিল।
  
  ড্ৰেকে কান্ধৰ পৰা হতাশাৰ ক"লা ডাৱৰটো জোকাৰি দিলে। ব্লাড ৰজাৰ বান্ধি থোৱা আৰু মুখ বন্ধ কৰি থোৱা মূৰ্তিটো সিহঁতৰ ভৰিৰ সন্মুখত থকা অসমান মাটিত পেলাই দি সি সকলোবোৰৰ শীৰ্ষত উপনীত হ"ল।
  
  "ডিমিট্ৰি কোভালেংকো।" সি গুৰগুৰাই উঠিল। "কিং অৱ দ্য বেল এণ্ড। নিজৰ ধৰণৰ আটাইতকৈ অসৎ। কোনোবাই কিবা কিক বিচাৰে নেকি?"
  
  সেই মুহূৰ্ততে অস্থায়ী শিবিৰটোৰ চাৰিওফালে ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা শব্দৰ পৰা জনাথন গেটছৰ আকৃতিটো বাস্তৱায়িত হ"ল। ড্ৰেকে চকু দুটা সৰু কৰি দিলে। তেওঁ জানিছিল যে কোভালেংকোৱে ব্যক্তিগতভাৱে গেটছৰ পত্নীক হত্যা কৰিছিল। আনকি ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াতকৈও গেটছৰ ৰাছিয়ানজনক আঘাত দিয়াৰ কাৰণ বেছি আছিল।
  
  "চেষ্টা কৰা". - ড্ৰেকে হিচকি উঠিল। "যি নহওক, কাৰাগাৰত হাৰামীৰ সকলো হাত-ভৰিৰ প্ৰয়োজন নহ"ব।"
  
  সি দেখিলে বেন আৰু কেৰিনে লৰচৰ কৰি আঁতৰি গৈছে। সেই মুহূৰ্ততে তেওঁ হৈ পৰা মানুহজনৰ আভাস পালে। তেওঁ দেখিছিল যে তিক্ততা, প্ৰতিশোধমূলক খং, ঘৃণা আৰু ক্ষোভৰ সৰ্পিল ধাৰা যিয়ে তেওঁক নিজেই কোভালেংকোৰ দৰে কোনোবা এজনলৈ লৈ যাব আৰু তেওঁ জানিছিল যে এই সকলোবোৰ আৱেগে তেওঁক খাই পেলাব আৰু শেষত তেওঁক সলনি কৰি পেলাব, তেওঁক এজন বেলেগ মানুহলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব। 'এইটো এটা অন্ত আছিল যিটো তেওঁলোকৰ দুয়োৰে কোনোৱেই বিচৰা নাছিল...
  
  ... অৰ্থাৎ এলিছন বা কেনেডী।
  
  সিও আঁতৰি আহি ব্লেকৰ প্ৰতিটো কান্ধত বাহু এটা ৰাখিলে। তেওঁলোকে পূব দিশলৈ চালে, দোল খাই থকা কলগছৰ শাৰীৰ কাষেৰে পাৰ হৈ দূৰৰ জিলিকি থকা পোহৰ আৰু লৰচৰ কৰা সাগৰৰ ফালে।
  
  ড্ৰেকে কয়, "এই ধৰণৰ কিবা এটা দেখাই মানুহক সলনি কৰিব পাৰে। "হয়তো তেওঁক নতুন আশা দিব। সময় দিয়া হৈছে।"
  
  বেন ঘূৰি নোযোৱাকৈ কথা ক"লে। "মই জানো যে তুমি এতিয়াই ডাইন"ৰকৰ উদ্ধৃতি বিচাৰে, কিন্তু মই তোমাক নিদিওঁ। বৰঞ্চ "Haunted" ৰ পৰা কেইটামান প্ৰাসংগিক শাৰী উদ্ধৃতি দিব পাৰো। এইটো কেনেকুৱা?"
  
  "এতিয়া টেইলৰ চুইফটৰ উদ্ধৃতি দিছে নেকি? তাত কি ভুল হ"ল?"
  
  "এই ট্ৰেকটো আপোনাৰ যিকোনো ডাইন"ৰকৰ দৰেই ভাল। আৰু আপুনি জানে"।
  
  কিন্তু ড্ৰেকে কেতিয়াও স্বীকাৰ নকৰিব। বৰঞ্চ সিহঁতৰ পিছফালে ঘূৰি ঘূৰি অহা আড্ডাবোৰ শুনিলে। বুদ্ধিমান আৰু দ্ৰুতভাৱে সন্ত্ৰাসবাদী চক্ৰান্ত বিফল হৈছিল যদিও তথাপিও কিছু লোকৰ মৃত্যু হৈছিল। ধৰ্মান্ধ আৰু পাগলৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ সময়ত এক অনিবাৰ্য পৰিণতি। শোকত ভাগি পৰিছিল দেশ। ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকী বাটত আছিল আৰু ইতিমধ্যে আমেৰিকাৰ পুনৰ সম্পূৰ্ণ অভাৰহ"লৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। চোৰাংচোৱা ব্যৱস্থা, যদিও এতিয়াও স্পষ্ট নাছিল যে কোভালেংকোক বিশ বছৰ ধৰি কামত থকা পৰিকল্পনা এটা সম্পন্ন কৰাত কোনোবাই কেনেকৈ বাধা দিব পাৰে, যেতিয়া এইখিনি সময়ত তেওঁক কেৱল এজন পৌৰাণিক ব্যক্তি বুলি গণ্য কৰা হৈছিল।
  
  দেৱতা আৰু তেওঁলোকৰ অৱশিষ্টৰ সৈতে বহুত মিল আছে যিবোৰ তেওঁলোকে এতিয়া বিচাৰি পাইছিল।
  
  কিন্তু শিক্ষা লাভ কৰা হৈছিল আৰু আমেৰিকা আৰু অন্যান্য দেশসমূহে এই সকলোবোৰ লক্ষ্য ৰাখিবলৈ বদ্ধপৰিকৰ আছিল।
  
  নিজৰ আপোনজনৰ মংগলৰ বাবে জোৰ-জবৰদস্তি আৰু ভয়ত কাম কৰা ক্ষমতাত থকাসকলৰ বিৰুদ্ধে উত্থাপিত অভিযোগৰ বিষয়টোৱে বছৰ বছৰ ধৰি ন্যায় ব্যৱস্থাক বান্ধি ৰাখিবলৈ ওলাইছিল।
  
  কিন্তু ব্লাড ৰজাৰ বন্দীসকলক মুক্ত কৰি নিজৰ আপোনজনৰ সৈতে পুনৰ মিলিত হ"ল। গেটছে প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল যে কোভালেংকোৱে নিজৰ ৰক্তাক্ত প্ৰতিশোধ এৰিবলৈ বাধ্য হ"ব, কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে। হেৰিছনে নিজৰ ছোৱালীজনীৰ সৈতে পুনৰ মিলিত হয় যদিও চমুকৈ আৰু এই খবৰটোৱে ড্ৰেকক আৰু অধিক দুখী কৰি তুলিলে।
  
  যদি তেওঁৰ নিজৰ ছোৱালীজনীক জন্ম হৈছিল আৰু ভালপোৱা হৈছিল আৰু তাৰ পিছত অপহৰণ কৰা হৈছিল তেন্তে তেওঁ হেৰিছনৰ দৰে কামটো কৰিলেহেঁতেননে?
  
  অৱশ্যে তেওঁ কৰিব। যিকোনো পিতৃয়ে নিজৰ সন্তানক বচাবলৈ আকাশ-পৃথিৱী আৰু ইয়াৰ মাজৰ সকলো বস্তু লৰচৰ কৰিব।
  
  হেডেন, গেটছ আৰু কিনিমাকাই ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ দলৰ ওচৰত নপৰালৈকে শব্দৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। কোমোডো আৰু জীয়াই থকা ডেল্টা সৈনিক মাৰ্লিনকো তেওঁলোকৰ লগত দেখি তেওঁ আনন্দিত হৈছিল। সতীৰ্থতা আৰু কাৰ্য্যত গঢ় লৈ উঠা বন্ধনবোৰ আছিল চিৰস্থায়ী।
  
  হেডেনে গেটছক ৰাছেল কেমেন নামৰ কোনোবা ল"ৰাৰ বিষয়ে সুধি আছিল। এনে লাগিল যেন এই মানুহজনে আইচলেণ্ডৰ অপাৰেচনৰ মুৰব্বী হিচাপে টৰ্ষ্টেন ডাহলৰ ঠাই লৈছে, তেওঁৰ আদেশ আহিছিল একেবাৰে ওপৰৰ পৰা... আৰু হয়তো ইয়াৰ ওপৰৰ কুঁৱলী আৰু দূৰৈৰ ঠাইৰ পৰাও। এনে লাগিল যেন কেমেন এজন কঠোৰ মানুহ আৰু নিৰ্দয়। তেওঁ নিয়মিতভাৱে গোপন অভিযান পৰিচালনা কৰিছিল আৰু দেশ-বিদেশত আৰু অধিক গোপন আৰু নিৰ্বাচিত অভিযানৰ উৰাবাতৰি প্ৰকাশ কৰিছিল।
  
  গেটছে কয়, "কেমেন এজন সমস্যা সমাধানকাৰী। "কিন্তু কেৱল সেয়াই নহয়। বুজিছা, কোনেও যেন নাজানে তেওঁ কাৰ ট্ৰাবলশ্বুটাৰ।তেওঁৰ ক্লিয়াৰেন্সে সৰ্বোচ্চ স্তৰ অতিক্ৰম কৰে। তেওঁৰ প্ৰৱেশ তাৎক্ষণিক আৰু নিঃচৰ্ত। কিন্তু ঠেলি দিলে কোনেও নাজানে সি আচলতে কাৰ হেলৰ বাবে কাম কৰি আছে।"
  
  ড্ৰেকৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল আৰু সি ফোনটো কাটি দিলে। স্ক্ৰীণখন চেক কৰিলে আৰু ফোন কৰাজন থৰ্ষ্টেন ডাহল বুলি দেখি আনন্দিত হ"ল।
  
  "হেৰা, ই এজন পাগল ছুইডেন! কি হৈছে বন্ধু? এতিয়াও ইডিয়টৰ দৰে কথা পাতিছে?"
  
  "তেনেকুৱা যেন লাগিব। কেইবা ঘণ্টা ধৰি কাৰোবাৰ লগত যোগাযোগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি আছো বুজিলোঁ। ভাগ্য মোৰ প্ৰতি দয়া নহয়।"
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "আপুনি ভাগ্য ভাল যে আপুনি আমাৰ এজনক পাইছে। "কিছুদিন কঠিন হৈ গ"ল।"
  
  "বাৰু, আৰু ৰুক্ষ হ"বলৈ ওলাইছে।" ডাহল ঘূৰি আহিছে।
  
  "মোৰ সন্দেহ যে-"
  
  "শুনক. আমি এখন অংকন পাইছিলোঁ। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে এখন মানচিত্ৰ। সেই মূৰ্খ কেমেনে ইয়াক শীৰ্ষ পৰ্যায়ৰ নিৰাপত্তাজনিত বিষয় হিচাপে শ্ৰেণীভুক্ত কৰাৰ আগতেই আমি ইয়াৰ বেছিভাগেই ডিচিফাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিলো। বাইদেউ, হেডেন বা গেটছে তেওঁৰ বিষয়ে কিবা গম পাইছিল নেকি?"
  
  ড্ৰেকে বিভ্ৰান্তিত চকু টিপিয়াই দিলে। "কাইমান? এই কেমেন ল'ৰাজন কোন হেল? আৰু হেডেন আৰু গেটছে কি জানে?"
  
  "কোনো গুৰুত্ব নাই।" মোৰ বেছি সময় নাই।" প্ৰথমবাৰৰ বাবে ড্ৰেকে বুজি পালে যে বন্ধুজনে ফুচফুচাই আৰু খৰখেদাকৈ কথা পাতিছে। "ৰূপ. আমি পোৱা মানচিত্ৰখনে অন্ততঃ তিনিটা সমাধিৰ স্থান সূচাইছে। এই কথা বুজিলানে? দেৱতাৰ তিনিটা সমাধি আছে।"
  
  "আমি মাত্ৰ দ্বিতীয়টো পাইছো।" ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে বতাহজাকে তেওঁৰ পৰা ওলাই আহিল। "এইটো বিশাল।"
  
  "মই তেনেকৈয়ে ভাবিছিলো।" তেতিয়া মানচিত্ৰখন যেন সঠিক। কিন্তু, ড্ৰেক, এই কথা শুনিব লাগিব, তৃতীয়টো সমাধিটো সকলোতকৈ ডাঙৰ, আৰু ই আটাইতকৈ বেয়া।"
  
  "ইয়াতকৈও বেয়া?"
  
  "আটাইতকৈ ভয়ংকৰ দেৱতাৰে ভৰা। সঁচাকৈয়ে ঘৃণনীয়। দুষ্ট জীৱ। তৃতীয় সমাধিটো আছিল কিবা এটা কাৰাগাৰৰ দৰে, য"ত মৃত্যুক গ্ৰহণ কৰাতকৈ জোৰকৈ কৰা হৈছিল। আৰু ড্ৰেক..."
  
  "কি?"
  
  "যদি আমি সঠিককৈ কওঁ, তেন্তে মই ভাবো ইয়াত কোনো ধৰণৰ প্ৰলয়ৰ অস্ত্ৰৰ চাবি ধৰি আছে।"
  
  
  তেচল্লিশ অধ্যায়
  
  
  হাৱাইৰ ওপৰত আন এক আন্ধাৰ নামি আহি কিছুমান প্ৰাচীন মেগাপ্লেনৰ পৰৱৰ্তী পৰ্যায় আৰম্ভ হোৱাৰ সময়লৈকে ড্ৰেক, এলিচিয়া আৰু মেই নিজৰ সংকটৰ এবাৰ আৰু চিৰদিনৰ বাবে শেষ কৰিবলৈ সকলো এৰি থৈ গৈছিল।
  
  কাকতলীয়াকৈয়ে তেওঁলোকে সকলোতকৈ নাটকীয় পৰিৱেশটো বাছি লৈছিল। উষ্ণ প্ৰশান্ত মহাসাগৰৰ সৈতে ৱাইকিকি বিচ, এফালে পূৰ্ণিমা অস্ত যোৱা আৰু আনফালে শাৰী শাৰীকৈ জ্বলি থকা পৰ্যটক হোটেলৰ দ্বাৰা উজ্জ্বল পোহৰ।
  
  কিন্তু আজি ৰাতি বিপদজনক মানুহ আৰু কঠোৰ প্ৰকাশৰ ঠাই আছিল। প্ৰকৃতিৰ তিনিটা শক্তি একত্ৰিত হৈছিল এনে এখন সভাত যিয়ে তেওঁলোকৰ জীৱনৰ গতিপথ চিৰদিনৰ বাবে সলনি কৰি পেলাব।
  
  ড্ৰেকে প্ৰথমে কথা ক"লে। "তোমালোক দুয়োজনে মোক কোৱাটো প্ৰয়োজন। ওৱেলছক কোনে হত্যা কৰিলে আৰু কিয়। সেইবাবেই আমি ইয়াত আছো, গতিকে জোপোহাৰ চাৰিওফালে মাৰপিট কৰি আৰু লাভ নাই।"
  
  "আমি ইয়াত থকাৰ একমাত্ৰ কাৰণ সেইটোৱেই নহয়।" এলিচিয়াই মাইলৈ চকু ফুৰাই চালে। "এই এলফে নিজৰ সৰু ভনীয়েকৰ বিষয়ে মৌন হৈ হাডছনক হত্যা কৰাত সহায় কৰিছিল। মোৰ আৰু মোৰ মানুহজনে কিছু পুৰণি প্ৰতিশোধ লোৱাৰ সময় আহি পৰিছে।"
  
  মাই লাহে লাহে মূৰটো জোকাৰিলে। "সঁচা নহয়।" তোমাৰ মোটা, মূৰ্খ প্ৰেমিক-"
  
  "তেতিয়া ওৱেলছৰ আত্মাত।" এলিচিয়াই হিচকি উঠিল। "আজৰি সময় পালে ভাল আছিল!"
  
  এলিচিয়াই আগবাঢ়ি আহি মে"ৰ মুখত জোৰেৰে ঘুচা মাৰিলে। কণমানি জাপানী ছোৱালীজনীয়ে লৰচৰ কৰিলে, তাৰ পিছত ওপৰলৈ চাই হাঁহিলে।
  
  "আপুনি মনত পেলাইছে"।
  
  "আপুনি মোক কি কৈছিল যে পিছৰবাৰ মই তোমাক মাৰিলে মই তোমাক মানুহৰ দৰে মাৰিব লাগে? হ"ব, তেনেকুৱা কিবা এটা পাহৰি যোৱাৰ প্ৰৱণতা নাই।"
  
  এলিচিয়াই ঘুষিৰ হুমুনিয়াহ এটা মুকলি কৰি দিলে। সিহঁতৰ প্ৰতিটো হাতৰ কব্জিত ধৰি মাই পিছুৱাই গ"ল। সিহঁতৰ চাৰিওফালে থকা বালিবোৰ মন্থন হৈ পৰিছিল, সিহঁতৰ দ্ৰুত ভৰিৰে এৰাব নোৱাৰা আৰ্হিত সিঁচৰতি হৈ পৰিছিল। ড্ৰেকে এবাৰ হস্তক্ষেপ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যদিও সোঁ কাণত আঘাত পোৱাৰ বাবে তেওঁ দুবাৰ ভাবিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  
  "মাত্ৰ চুদি ইজনে সিজনক হত্যা নকৰিবা।"
  
  "মই একো প্ৰতিশ্ৰুতি দিব নোৱাৰো" এলিচিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল। তাই পৰি মেৰ সোঁ ভৰিখন ট্ৰিপ কৰি পেলালে। বালিয়ে মূৰটো চেপি ধৰি মাই গুণগুণাই অৱতৰণ কৰিলে। এলিচিয়া ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে মাই তাইৰ মুখত এমুঠি বালি দলিয়াই দিলে।
  
  "বিচ্চ"।
  
  "সকলো উচিত-" মাই লুংগ কৰি ক"লে। মুখামুখি হ"ল মহিলা দুগৰাকী। এলিচিয়াক বন্ধ যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল আৰু কঁকাল, মুঠি আৰু হাতৰ তলুৱাৰে তীব্ৰ আঘাত নিক্ষেপ কৰিছিল যদিও মাইয়ে প্ৰতিটোকে ধৰি বা ডজ কৰিছিল আৰু তাৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাইছিল। এলিচিয়াই মে"ৰ বেল্টটো ধৰি তাইক ভাৰসাম্যৰ পৰা আঁতৰাই পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু তাই মাত্ৰ মে"ৰ পেণ্টৰ ওপৰ অংশ আংশিকভাৱে ফালি পেলালে।
  
  আৰু এলিচিয়াৰ ডিফেন্স মুকলিকৈ এৰি দিয়ক।
  
  ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই পৰিল, পৰিঘটনাবোৰ ঘটি থকাটো চাই। "এতিয়া এইটো সত্যৰ দৰেই বেছি দেখা গৈছে।" সি পিছুৱাই গ"ল। "অব্যাহত ৰাখক".
  
  মেই এলিচিয়াৰ ভুলৰ সম্পূৰ্ণ সুবিধা ল"লে আৰু মে" শ্ৰেণীৰ যোদ্ধাৰ বিৰুদ্ধে এজনহে থাকিব পাৰিলেহেঁতেন। এলিচিয়াৰ ওপৰত আঘাত বৰষুণ দিলে আৰু তাই পিছলৈ লৰচৰ কৰিলে, তাইৰ সোঁহাতখন যন্ত্ৰণাত লৰচৰ কৰি ওলমি আছিল আৰু অসংখ্য আঘাতৰ ফলত তাইৰ ষ্টেৰনাম জ্বলি উঠিছিল। বেছিভাগ যোদ্ধাই দুটা বা তিনিটা হিট কৰাৰ পিছত হাৰ মানিলেহেঁতেন, কিন্তু এলিচিয়াক কঠোৰ বস্তুৰে গঠিত কৰা হৈছিল, আৰু আনকি শেষত তাই নিজকে প্ৰায় টানি লৈছিল।
  
  তাই নিজকে বতাহৰ মাজেৰে পিছলৈ দলিয়াই দিলে, লাথি মাৰি পেটত দুটা ভৰিৰ লাথিৰে মাইক স্তম্ভিত কৰি পেলালে। এলিচিয়াই বালিত পিঠিত নামি গোটেই শৰীৰটো ওলোটাকৈ ঘূৰাই দিলে।
  
  কেৱল আটাইতকৈ জটিল ক্ৰমৰ উদ্ভিদ মুখ এখন লগ কৰিবলৈ। পেটত ঘুচা মাৰি হাল্কক নোক আউট কৰিব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু ই মাইক ৰখাবও নোৱাৰিলে। তাইৰ পেশীবোৰে সহজেই আঘাতটো ল"লে।
  
  এলিচিয়া পৰিল, লাইটটো প্ৰায় নুমাই গ"ল। তাইৰ চকুৰ সন্মুখত তৰাবোৰ সাঁতুৰিছিল, আৰু ৰাতিৰ আকাশত জিলিকি থকা একেবোৰ নহয়। তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "ডাম্ লাকী শ্বট।"
  
  কিন্তু মেই ইতিমধ্যে ড্ৰেকৰ ফালে ঘূৰি গৈছিল।
  
  "মই ওৱেলছক হত্যা কৰিলোঁ, ড্ৰেক। মই কৰিলোঁ"।
  
  তেওঁ কয়, "মই সোনকালে উপলব্ধি কৰিলোঁ। "তোমাৰ নিশ্চয় কাৰণ আছিল। কি আছিল?"
  
  "বুঢ়া হাৰামীটোক মই মাৰি পেলালে তুমি তেনেকৈ নক"বা।" এলিচিয়াই সিহঁতৰ তলত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "তুমি মোক চাইকো বিচ বুলি ক"বা।"
  
  ড্ৰেকে তাইক আওকাণ কৰিলে। মাই চুলিৰ পৰা বালিখিনি জোকাৰি উলিয়াই দিলে। এক মিনিটৰ পাছত তাই দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ তাৰ চকুলৈ গভীৰভাৱে চালে।
  
  "এয়া কি?"
  
  "দুটা কাৰণ। প্ৰথম আৰু সহজ কথাটো হ"ল সি চিকাৰ অপহৰণৰ কথা গম পাই তোমাক কোৱাৰ ভাবুকি দিছিল।"
  
  "কিন্তু আমি কথা পাতিব পাৰিলোঁ-"
  
  "মই জানো. এইটো মাত্ৰ এটা সৰু অংশ।"
  
  মাত্ৰ এটা সৰু অংশ, সি ভাবিলে। মে"ৰ ভনীয়েকক অপহৰণ কৰা হৈছিল নেকি সৰু অংশ?
  
  এতিয়া এলিচিয়াই সংগ্ৰাম কৰি ভৰিৰ ওপৰত উঠিল। তাইও ড্ৰেকৰ ফালে ঘূৰি চালে, চকু দুটা অস্বাভাৱিক ভয়ৰে ভৰি পৰিল।
  
  "মই জানো" মেই আৰম্ভ কৰিলে, তাৰ পিছত এলিচিয়ালৈ আঙুলিয়াই দিলে। "আমি ইয়াতকৈ বহুত বেয়া কিবা এটা জানো। কিবা এটা ভয়ংকৰ..."
  
  "যীচু, যদি তুমি এইটো তাত নাৰাখিলে, মই তোমাৰ দুয়োটা চুদাচুদি মূৰটো গুলীয়াই পেলাম।"
  
  "প্ৰথমে আপুনি জনা উচিত যে ৱেলছে আপোনাক কেতিয়াও সঁচা কথা নক"ব। তেওঁ আছিল এজন এছ এ এছ। তেওঁ আছিল এজন বিষয়া। আৰু তেওঁ খাদ্য শৃংখলৰ ইমানেই উচ্চতাত থকা এটা ক্ষুদ্ৰ সংগঠনৰ বাবে কাম কৰিছিল যে ইয়ে চৰকাৰ চলাই আছে।"
  
  "সঁচাকৈ? কিহৰ বিষয়ে?" ড্ৰেকৰ তেজ হঠাতে নিথৰ হৈ পৰিল।
  
  "যে তোমাৰ পত্নী-এলিছনক-হত্যা কৰা হৈছিল।"
  
  তাৰ মুখখন লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু কোনো শব্দ নহ"ল।
  
  "আপুনি কাৰোবাৰ বেছি ওচৰ পালেগৈ। এই ৰেজিমেণ্টটো এৰি যাবলৈ তেওঁলোকক আপোনাৰ প্ৰয়োজন আছিল। আৰু তাইৰ মৃত্যুৱে তোমাক চাকৰি এৰিবলৈ বাধ্য কৰালে।"
  
  "কিন্তু মই যাব ওলাইছিলো। মই তাইৰ বাবে SAS এৰি যাব ওলাইছিলো!"
  
  "কোনোৱেই গম পোৱা নাছিল" মাই মনে মনে ক"লে। "তাইও গম পোৱা নাছিল।"
  
  চকুৰ চুকত হঠাতে আৰ্দ্ৰতা অনুভৱ কৰি ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই দিলে। "তাইৰ আমাৰ সন্তান আছিল।"
  
  মাই ধূসৰ মুখ এখনেৰে তাৰ ফালে চাই থাকিল। এলিচিয়াই আঁতৰি গ"ল।
  
  "মই আগতে কেতিয়াও কাকো কোৱা নাই"-তেওঁ কয়। "কেতিয়াও নহয়".
  
  হাৱাইৰ নিশাটোৱে সিহঁতৰ চাৰিওফালে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল, প্ৰবল চাৰ্ফে প্ৰাচীনসকলৰ বহুদিনৰ পৰা পাহৰি যোৱা গীতবোৰ ফুচফুচাই কৈছিল, তৰা আৰু চন্দ্ৰই আগৰ দৰেই নিৰ্বিকাৰভাৱে তললৈ চাইছিল, গোপন কথা ৰাখিছিল আৰু মানুহে প্ৰায়ে দিব পৰা প্ৰতিশ্ৰুতিবোৰ শুনিছিল।
  
  "আৰু আৰু কিবা এটা আছে" মাইয়ে আন্ধাৰত ক"লে। "আমি মিয়ামিৰ চাৰিওফালে উঠা-নমা কৰাৰ সময়ত মই ওৱেলছৰ সৈতে বহু সময় কটালোঁ। আমি সেই হোটেলখনত থাকোঁতে, জানেনে, যিখন হোটেলৰ টুকুৰা-টুকুৰ হৈ পৰিছিল, মই শুনিছিলো যে তেওঁ এজন মানুহৰ লগত অন্ততঃ আধা ডজন বাৰ ফোনত কথা পাতিছিল...
  
  "কেনেকুৱা মানুহ?" ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ক"লে।
  
  "মানুহজনৰ নাম আছিল কেমেন। ৰাছেল কেমেন।"
  
  
  সমাপ্ত
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ডেভিড লিডবিটাৰ
  পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণত
  
  
  প্ৰথম অধ্যায়
  
  
  ইতিমধ্যে হুলস্থুলীয়া হৃদয়ত ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা উদ্বেগৰ ভাৱ এটা লৈ প্ৰতিৰক্ষা সচিব কিম্বাৰ্লি ক"ৰ"ৱে বহিল। স্বীকাৰ্য্য যে তাই চাকৰিটোত বেছি দিন নাছিল যদিও তাই অনুমান কৰিছিল যে প্ৰতিদিনে নহয় যে এজন চাৰি তাৰকাযুক্ত সেনাবাহিনীৰ জেনেৰেল আৰু চিআইএৰ এজন উচ্চ পদস্থ বিষয়াই তাইৰ উচ্চতাৰ কোনোবা এজনৰ সৈতে দৰ্শকৰ দাবী কৰে।
  
  ৱাশ্বিংটনৰ ডাউনটাউনৰ এখন হোটেলৰ সৰু, ম্লান কিন্তু অলংকৃত কোঠা; যিখন ঠাই তাই অভ্যস্ত আছিল যেতিয়া কথাবোৰ সাধাৰণতকৈ অলপ বেছি কৌশলৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। শ শ সোণ আৰু কঠিন ওক গছৰ বস্তুৰ পৰা মূক পোহৰটোৱে ক্ষীণভাৱে প্ৰতিফলিত হৈছিল, যাৰ ফলত কোঠাটোক অধিক আকস্মিক অনুভৱ হৈছিল আৰু ইয়াত লগ পোৱাসকলৰ বৈশিষ্ট্য আৰু নিত্য পৰিৱৰ্তিত অভিব্যক্তিৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়া হৈছিল। ক্ৰ"ৱে তেওঁলোকৰ প্ৰথমজনে কথা কোৱালৈ অপেক্ষা কৰিলে।
  
  চিআইএৰ মানুহজন মাৰ্ক ডিগবীয়ে পোনে পোনে কথাটোলৈ আহিল। "তোমাৰ দলটো পাগল কিম্বাৰ্লি," তেওঁৰ সুৰটোৱে ধাতুৰ মাজেৰে এচিডৰ দৰে বায়ুমণ্ডল কাটি ক"লে। "নিজৰ টিকট লিখে।"
  
  এই কষ্টিক আক্ৰমণৰ আশা কৰি অহা কিউৰ"ৱে ডিফেন্সিভলৈ যোৱাটো ঘৃণা কৰিছিল যদিও সঁচাকৈয়ে তেওঁৰ হাতত কোনো বিকল্প নাছিল। কথা কওঁতে তাই জানিছিল যে ডিগবীয়ে বিচৰা ধৰণেই। "তেওঁলোকে বিচাৰৰ বাবে আহ্বান জনাইছিল। ফিল্ডত। মোৰ ভাল নালাগিবও পাৰে মাৰ্ক, কিন্তু মই ইয়াৰ লগত লাগি আছো।"
  
  "আৰু এতিয়া আমি পিছ পৰি আছো," জেনেৰেল জৰ্জ গ্লিছনে অসন্তুষ্ট হৈ গুণগুণাই উঠিল। নতুন এংগেজমেণ্টটোৱেই আছিল তেওঁৰ সকলো।
  
  "তথাকথিত "ছুটীৰ ঠাই"ৰ দৌৰত? ৰাইডাৰসকল? অনুগ্ৰহ কৰি. আমাৰ শ্ৰেষ্ঠ মনবোৰে এতিয়াও ক"ডটো ফাটি যোৱা নাই।"
  
  "আঁঠু লৈ থাকক, হ"ব?" গ্লিছনে যেন বাধা নিদিয়াৰ দৰে ডিগবীয়ে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল। "এজন সাধাৰণ নাগৰিকক হত্যা কৰাৰ সিদ্ধান্তৰ কথা কি ক"ব?"
  
  কিউৱে মুখখন মেলিলে যদিও একো কোৱা নাছিল। এই কামটো নকৰিলে ভাল। ডিগবীয়ে স্পষ্টভাৱে তাইতকৈ বেছি জানিছিল আৰু তাৰ শেষৰ প্ৰতিটো অংশ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ ওলাইছিল।
  
  সি পোনে পোনে তাইৰ ফালে চাই থাকিল। "কিমবাৰ্লি কি হ"ব?"
  
  তাই একো নক"লে তাৰ ফালে উভতি চাই থাকিল, এতিয়া বতাহজাকে সিহঁতৰ মাজত ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি উঠিল। ডিগবীয়ে যে প্ৰথমে ভাঙি যাব সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। মানুহজনে কাৰ্যতঃ ভাগ-বতৰা কৰাৰ, নিজৰ আত্মাক ঢালি দিয়াৰ প্ৰয়োজনীয়তাক লৈ কুটিল হৈ পৰিছিল আৰু নিজৰ চিন্তাধাৰা অনুসৰি গঢ় দিছিল।
  
  "জোছুয়া ভিডাল নামৰ এজন ব্যক্তিয়ে তেওঁলোকৰ তদন্তত সহায় কৰিছিল। মাটিত থকা মোৰ দলটোৱে নাজানিছিল যে তেওঁলোকে তেওঁক কিয় বিচাৰিছে, বা কিয় তেওঁলোকে চোৱাচিতা কক্ষৰ সকলো কেমেৰা বন্ধ কৰি দিলে," তেওঁ থমকি ৰ"ল, "যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে পিছত পৰীক্ষা কৰি নাপালে..." তেওঁ মূৰটো জোকাৰিলে, অভিনয় কৰি 'চোপ অপেৰা'ৰ তাৰকাতকৈও বেছি বেয়া।
  
  ক্ৰ'ৱে শাৰীৰ মাজত পঢ়িলে, বহুতো তৰপৰ লেতেৰা কথা অনুভৱ কৰিলে। "আপোনাৰ সম্পূৰ্ণ ৰিপৰ্ট আছে নেকি?"
  
  "আই বিলিভ"। ডিগবিয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে মাত দিলে। "সন্ধিয়ালৈকে তোমাৰ টেবুলত থাকিব।"
  
  শেহতীয়া মিছনৰ বিষয়ে তাই জনা সকলো কথাতে কিউৰ"ৱে নিমাত হৈ থাকিল। SPEAR দলটোৱে যোগাযোগ ৰাখিছিল - কষ্টেৰে - কিন্তু তেওঁলোকে কি হৈছিল সেই বিষয়ে অলপ জানিছিল। কিন্তু এই জোছুয়া ভিডালৰ হত্যাকাণ্ড যদি দূৰৈৰ পৰাও সত্য হয়, তেন্তে দলটোৰ বাবে গভীৰ আৰু সুদূৰপ্ৰসাৰী পৰিণতি হ"ব। ইয়াৰ লগত মাৰ্ক ডিগবিক যোগ কৰক, যিজন আছিল এনেধৰণৰ মানুহ যিয়ে নিজৰ লক্ষ্যক আগুৱাই নিয়া যিকোনো ভুল শুধৰাই দিবলৈ সুখী হৈছিল আৰু হেডেনৰ দলটোক সহজেই আমেৰিকাৰ বাবে অপমানজনক বুলি ক"ব পাৰি। তেওঁলোকক ভংগ কৰা হ"ব পাৰে, গ্ৰেপ্তাৰৰ আওতাত পলাতক হিচাপে শ্ৰেণীভুক্ত কৰা হ"ব পাৰে, বা... তাতোকৈ বেয়া।
  
  সকলো নিৰ্ভৰ কৰিছিল ডিগবিৰ পৰিকল্পনাৰ ওপৰত।
  
  ক্ৰ"ৱে নিজৰ যথেষ্ট কঠিন কেৰিয়াৰটোক মনত ৰাখি অতি সাৱধানে ভৰি দিবলগীয়া হৈছিল। ইমান দূৰলৈ যোৱা, ইমান ওখ হোৱাটো বিপদৰ অবিহনে নাছিল-আৰু কিছুমানে এতিয়াও তাইৰ পিছফালে আত্মগোপন কৰি আছিল।
  
  জেনেৰেল গ্লিছনে হাঁহিলে। "এইটোৱে একো আগুৱাই নিব নোৱাৰে। বিশেষকৈ পথাৰত কাম কৰা ল"ৰাবোৰ।"
  
  কিউৰ"ৱে জেনেৰেলজনৰ ফালে মাত দিলে। "মই মান্তি জৰ্জ। কিন্তু SPEAR ৰ আমাৰ আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ দল এটা আছিল আৰু আছে, লগতে SEAL দল ৬ আৰু ৭। তেওঁলোক... বহু দিশত অনন্য। মানে আক্ষৰিক অৰ্থত তেওঁলোকৰ দৰে আন কোনো দল পৃথিৱীত নাই।"
  
  ডিগবিৰ চাৱনি কঠিন হৈ পৰিছিল। "মই এইটোক উচ্চ পদবীতকৈ অতি অস্বস্তিকৰ অৱস্থা হিচাপে লওঁ। এই ছোৱাট দলবোৰক ঢিলা শিকলি নহয়, চুটি লিছৰ প্ৰয়োজন।"
  
  কিউৰ"ৱে অনুভৱ কৰিলে যে পৰিৱেশৰ অৱনতি ঘটিছে আৰু জানিছিল যে আগলৈ আৰু বেয়া হ"ব। "আপোনাৰ দলটো ৰেলৰ পৰা নামি গৈছে। তেওঁলোকৰ আভ্যন্তৰীণ সমস্যা আছে। বাহিৰৰ ৰহস্য যিবোৰ হয়তো এতিয়াও আহিব আমাৰ সকলোৰে গাধত কামোৰ..." সি থমকি ৰ"ল।
  
  জেনেৰেল গ্লিছনে আকৌ গুণগুণাই উঠিল। "আমাক প্ৰয়োজনীয় শেষ কথাটো হ"ল আমেৰিকাই নিযুক্তি দিয়া দুষ্ট বহুজাতিক নিগমৰ এটা দলে বহিঃৰাজ্যত উন্মাদ হৈ আন এটা ছিট ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে। আমি পাৰিলে টাই কাটিলে ভাল।"
  
  কিউৱে তাইৰ আচৰিত কথা লুকুৱাব নোৱাৰিলে। "কি কথা কৈছা?"
  
  "আমি একো নকওঁ।" ডিগবিয়ে ডাম্বোৰ কাণ দুখন দেখাৰ আশা কৰা ধৰণে বেৰবোৰলৈ চালে।
  
  "তেওঁলোকক গ্ৰেপ্তাৰ কৰিব লাগে বুলি কৈছা নেকি?" তাই টিপিলে।
  
  ডিগবিয়ে প্ৰায় লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে মূৰটো জোকাৰিলে; লক্ষ্য কৰিব পৰা নাছিল, কিন্তু এটা গতি যিয়ে কিউৰ'ৰ আত্মাৰ গভীৰত সতৰ্কবাণীমূলক ঘণ্টা বাজিছিল। তাইৰ ভাল নালাগিল, এটা বিট নহয়, কিন্তু কোঠাটোৰ ভয়ংকৰ উত্তেজনা দূৰ কৰি ওলাই যোৱাৰ একমাত্ৰ উপায় আছিল আগবাঢ়ি যোৱা।
  
  "তাত পিন এটা দিয়ক" তাই যিমান পাৰে লঘু মাতেৰে ক"লে। "আৰু আমি ইয়াত থকাৰ আনটো কাৰণৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা যাওক। পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণত।"
  
  জেনেৰেলে ক"লে, "ডাইৰেক্ট কথা কওঁ। "আৰু তথ্যবোৰ চাওক, উপকথাবোৰ নহয়। তথ্য অনুসৰি কিছুমান মনোৰোগীয়ে কিউবাত লুকাই থকা যুদ্ধাপৰাধীয়ে লিখা ত্ৰিশ বছৰীয়া পাণ্ডুলিপিৰ ওপৰত উজুটি খাইছিল। তথ্য অনুসৰি এই গোটটোৱে আগবাঢ়ি গৈছিল আৰু চুদাচুদিয়ে তেওঁলোকক অভিশপ্ত নেটৱৰ্কত লিক কৰিছিল, যিটো এই গোটটোৰ বাবে যথেষ্ট স্বাভাৱিক। এইবোৰ তথ্য।"
  
  প্ৰত্নতাত্ত্বিক লোককথাৰ প্ৰতি জেনেৰেলজনৰ বিদ্বেষ আৰু কল্পনাশক্তিৰ সম্পূৰ্ণ অভাৱৰ কথা ক"ৰ"ৱে জানিছিল। "মই তেনেকৈয়ে ভাবো জৰ্জ।"
  
  "আৰু কিছু ভাল পাবনে?"
  
  "বাৰু, মই মোটামুটি নিশ্চিত যে আমি সিহঁতৰ কথা শুনিবলৈ ওলাইছো।"
  
  "পৃথিৱীৰ প্ৰতিজন উন্মাদ বিজ্ঞানী, প্ৰতিজন ইণ্ডিয়ানা ফাকিং জ"নছ ৱানাবে আৰু সুবিধাবাদী অপৰাধীয়ে এতিয়া আমি কৰা একেখিনি তথ্যৰ সুবিধা লাভ কৰিছে। প্ৰতিখন চৰকাৰে, প্ৰতিটো বিশেষ বাহিনীৰ দল, প্ৰতিটো ব্লেক অপ্ছ ইউনিটে দেখিছে। আনকি যিবোৰৰ অস্তিত্ব নাই সেইবোৰো। আৰু এই মুহূৰ্তত... তেওঁলোকে সকলোৱে নিজৰ আটাইতকৈ লেতেৰা মনোযোগ এটা ঠাইতে কেন্দ্ৰীভূত কৰিলে।"
  
  ক্ৰ'ৱে নিশ্চিত নাছিল যে তাই তাৰ উপমাটো ভাল পাইছে, কিন্তু সুধিলে, "কোনটো?"
  
  "শেষ বিচাৰৰ ক্ৰমৰ বাবে পৰিকল্পনা কৰক। পৃথিৱীৰ শেষৰ বাবে পৰিকল্পনা কৰক।"
  
  "এতিয়া সেইটো আপোনাৰ পৰা অহাটো অলপ নাটকীয় যেন লাগিছে জেনেৰেল।"
  
  "মই শব্দাংশই পঢ়িলোঁ, এয়াই সকলো।"
  
  "আমি সকলোৱে পঢ়িছো। এই সকলোবোৰ।"-ডিগবিয়ে মাজতে ক"লে। "অৱশ্যেই এই কথাটো গুৰুত্বসহকাৰে লোৱাৰ প্ৰয়োজন আৰু এতিয়াৰ বাবে ৰেহাই দিব নোৱাৰি। তেওঁলোকে "শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম" বুলি কোৱা মূল নথিখনে অশ্বাৰোহীসকলক বুজায় আৰু আমি বিশ্বাস কৰোঁ যে তেওঁলোকক বিচৰা ক্ৰমৰ কথা।"
  
  "কিন্তু-" গ্লিচনে স্পষ্টভাৱে নিজকে সহায় কৰিব নোৱাৰিলে। "চাৰিটা চুক।এইটো সম্পূৰ্ণ অযুক্তিকৰ।"
  
  কিউৱে তেওঁক আগবাঢ়ি যোৱাত সহায় কৰিলে। "মই অনুমান কৰিছোঁ এইটো ইচ্ছাকৃতভাৱে ক"ড কৰা হৈছে জৰ্জ। সিদ্ধান্তটো জটিল কৰি তুলিবলৈ। বা এনেদৰে বনাওক যাতে ই কেৱল অৰ্ডাৰে বাছি লোৱাসকলৰ বাবেহে উপলব্ধ হয়।"
  
  "মই ভাল নাপাওঁ"। গ্লিছনক পাগল হৈ যোৱা যেন লাগিছিল।
  
  "মই নিশ্চিত"। কিউৱে তাইৰ সন্মুখৰ টেবুলখনত টোকৰ মাৰিলে। "কিন্তু চাওক - পাণ্ডুলিপিখনে বহু প্ৰশ্নৰ উত্থাপন কৰিছে, যিবোৰৰ সকলোৰে উত্তৰ এতিয়াও নাই। মূলতঃ এতিয়া ক"ত আছে... অৰ্ডাৰ?"
  
  ডিগবিয়ে এই কথাত একমত নহয়, "এয়া কোনো কাৰণতে আমি সন্মুখীন হোৱা আটাইতকৈ ডাঙৰ ৰহস্য নহয়। "এই পৰিকল্পনাৰ ওচৰলৈ আমি সকলো খৰখেদাকৈ আগবাঢ়িব লাগিব।"
  
  এই বিশেষ হেতালি খেলাৰ জয় কিউৱে উপভোগ কৰিছিল। "ইজিপ্তত ইতিমধ্যে বৰশী আছে," তাই নিশ্চিত কৰিলে। "পাণ্ডুলিপিখনক মুখ্য মূল্যত লৈ আমাৰ প্ৰাৰম্ভিক ব্যাখ্যাবোৰ শুদ্ধ বুলি ধৰি লোৱাটোৱেই আমি য"ত থকা উচিত।"
  
  ডিগবিয়ে তাৰ তলৰ ওঁঠটো কামুৰিলে। তেওঁ কয়, "এই সকলোবোৰ ভাল, কিন্তু ই আমাক আমি য"ত থাকিব বিচাৰো তাতো সম্পূৰ্ণ বৃত্ত লৈ আনে। এতিয়া এটা সিদ্ধান্ত ল"ব লাগিব কিম্বাৰ্লি।"
  
  "এতিয়া?" তাই সঁচাকৈয়ে আচৰিত হৈছিল। তেওঁ কয়, "তেওঁলোক ক"লৈকো যোৱা নাই আৰু তেওঁলোকক খেলপথাৰৰ পৰা উলিয়াই দিলে ভুল হ"ব। মই ধৰি লৈছোঁ যে আপুনি পাণ্ডুলিপিখন বুজি পাইছে? চাৰিজন অশ্বাৰোহী? শেষৰ চাৰিটা অস্ত্ৰ? যুদ্ধ, বিজয়, দুৰ্ভিক্ষ, মৃত্যু। যদি এইটো এটা বৈধ দাবী হয়, তেন্তে তেওঁলোকে যিটো কাম সৰ্বোত্তমভাৱে কৰে, সেইটো কৰিবলৈ আমাক প্ৰয়োজন।"
  
  "কিম্বাৰ্লি।" ডিগবিয়ে চকু দুটা ঘঁহিলে। "এইটো কি সেই বিষয়ে আপোনাৰ আৰু মোৰ দৃষ্টিভংগী সম্পূৰ্ণ বেলেগ।"
  
  "নিশ্চয় তেওঁলোকৰ আগৰ সফলতাক প্ৰত্যাহ্বান জনাব নোৱাৰি?"
  
  "আপুনি সফলতাৰ সংজ্ঞা কেনেকৈ দিয়ে?" ডিগবিয়ে অতিশয় ক্ষোভিতভাৱে হাত দুখন মেলি দিলে। "হয়, তেওঁলোকে কেইবাটাও ভাবুকি নিষ্ক্ৰিয় কৰিলে, কিন্তু ছিল, ৰেঞ্জাৰ, চিআইএ স্পেচিয়েল এক্টিভিটি ডিভিজন, এছ অ" জি, মেৰিন ৰেইডাৰ্ছেও কৰিব পাৰিব..." তেওঁ থমকি ৰ"ল। "চাওক মই ক"লৈ যাম?"
  
  "আপুনি কয় আমাক SPIR ৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  ডিগবিয়ে ইচ্ছাকৃতভাৱে চকু দুটা মুদি দিলে। "ইট কেতিয়াও নহ'ল"।
  
  উদ্দেশ্যপ্ৰণোদিত অপমানটো বিবেচনা কৰিবলৈ কিউৰ"ৱে এক চেকেণ্ডতকৈও অধিক সময় লৈছিল। তাই ডিগবিৰ পৰা গ্লিছনলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে, কিন্তু জেনেৰেলে কেৱল এটা নিষ্ক্ৰিয়, ষ্ট"ইক চাৱনিৰে উত্তৰ দিলে, নিঃসন্দেহে তেওঁৰ সৃষ্টিশীল ধাৰাটোৰ বাহ্যিক প্ৰকাশ। SPIR ক"ত সফল হ"ল সেয়া তাইৰ বাবে স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। গ্লিছনে আন্তৰিকতাৰে এই কথা বুজি নাপালে আৰু ডিগবীয়ে এটা বেলেগ লক্ষ্যত উপনীত হ"ল।
  
  তাই ক"লে, "এতিয়াৰ বাবে আমাৰ হাতত কেৱল শব্দ আৰু প্ৰতিবেদনহে আছে, বেছিভাগেই উৰাবাতৰি। এই দলটোৱে নিজৰ জীৱন বিপন্ন কৰি, নিজৰ মানুহ হেৰুৱাই আৰু বাৰে বাৰে এই দেশৰ বাবে বলিদান দি আহিছে। মাত মাতিবলৈ তেওঁলোকৰ অধিকাৰ আছে।"
  
  ডিগবিয়ে মুখ এখন কৰিলে, কিন্তু একো কোৱা নাছিল। ক্ৰ"ৱে চকীখনত পিছলৈ হেলান দিলে, এতিয়াও কোঠাটোৰ চাৰিটা চুকত বিয়পি থকা শান্ত পৰিৱেশটোত আনন্দ কৰি থাকিল, মনোনিৱেশ কৰি থকাৰ প্ৰয়াসত। বিষাক্ত সাপৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ সময়ত এজনক একাগ্ৰতা আৰু শান্তিৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  
  এই তথ্যৰ প্ৰবাহ বন্ধ কৰাৰ প্ৰয়াসত মই টেৰালিক্সলৈ মানুহ পঠোৱাৰ প্ৰস্তাৱ দিছো।" "যেতিয়ালৈকে এই আদেশৰ প্ৰামাণ্যতা প্ৰতিষ্ঠা নহয়। সোনকালে কি হ"ব।"-মহিলাগৰাকীয়ে লগতে কয়। "আমি কিউবাৰ বাংকাৰটোৰ তদন্ত কৰি আছো য"ত ইয়াক পোৱা গৈছিল। আৰু আমি Team SPEAR ৰ কাম কৰিবলৈ দিলোঁ। ইয়াতকৈ বেছি খৰকৈ কোনেও নকৰে।"
  
  জেনেৰেল গ্লিছনে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে। "সিহঁত আছে" সি গুঞ্জৰিত কৰিলে।
  
  তাৰ পিছত ডিগবিয়ে তাইক চাই বহলকৈ হাঁহিলে, ক্ৰীমটো পোৱা মেকুৰীটোৰ ইংগিত দি। তেওঁ কয়, "আপোনাৰ সকলো পৰামৰ্শ মই গ্ৰহণ কৰো। "মই ৰেকৰ্ডত যাব বিচাৰো যে মই তেওঁলোকৰ কথাত একমত নহয়, কিন্তু মই একমত হ"ম। আৰু বিনিময়ত মই বিচাৰো তুমি মোৰ সৰু প্ৰস্তাৱটো মানি লোৱা।"
  
  প্ৰিয় ভগৱান, নহয়। "তেওঁলোকৰ কোনটো?"
  
  "আমি দ্বিতীয়টো দল পঠিয়াইছো। তেওঁলোকৰ বাবে কভাৰ কৰিবলৈ আৰু হয়তো তেওঁলোকক সহায় কৰিবলৈ।"
  
  কিউৱে জানিছিল সি কি কৈছে। "আবৰি ৰখা"ৰ অৰ্থ আছিল পৰ্যবেক্ষণ কৰা, আৰু "সহায় কৰা"ৰ অৰ্থ সম্ভৱতঃ সম্পন্ন কৰা।
  
  "কোন দল?"
  
  "SEAL Team 7. সিহঁত ওচৰ চাপি আহিছে।"
  
  "অবিশ্বাস্য." কিউৱে মূৰ জোকাৰিলে। "আমাৰ একে সময়তে একেটা এলেকাত আমাৰ দুটা শ্ৰেষ্ঠ দল আছে। এইটো কেনেকৈ হ"ল?
  
  ডিগবীয়ে নিষ্ক্ৰিয় হৈ থাকিবলৈ সক্ষম হ"ল। "বিশুদ্ধ কাকতলীয়া। কিন্তু এটাতকৈ দুটা ভাল বুলি মানি ল"ব লাগিব।"
  
  "জৰিমনা". কিউৱে জানিছিল যে তাইৰ মান্তি হোৱাৰ বাহিৰে আন উপায় নাই। "কিন্তু কোনো কাৰণতে দুয়োটা দলৰ মাজত মুখামুখি নহ"ব। কোনো কাৰণত নহয়। সকলো স্পষ্ট?"
  
  "যদিহে পৃথিৱীখন ইয়াৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে।" ডিগবিয়ে হাঁহিলে, প্ৰশ্নটো ডজ কৰি গ্লিছনক হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ বাধ্য কৰালে।
  
  গ্লিছনে কয়, "পেছাদাৰী হৈ থাকক। "কেইঘণ্টামানৰ ভিতৰতে সঠিক এলেকাত সাতটা থাকিব পাৰিম। যদিহে আমি এইটো যথেষ্ট সোনকালে শেষ কৰিম।"
  
  "অভাৰ বিবেচনা কৰক।" ক্ৰ"ৱে দম্পতীহালক কোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিল যে বাহিৰলৈ ওলাই অহাৰ পথত দুৱাৰখনে তেওঁলোকৰ গুদত খুন্দা মাৰিব নিদিব। SPEAR ৰ বাবে ইয়াতকৈ গুৰুতৰ হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন। জোছুয়া ভিডালক হত্যা কৰা মানুহজনৰ বাবে সেয়া আছিল নিষ্ঠুৰ। তাইৰ বাবে ওপৰৰ যিকোনো এটা আৰু তাতোকৈ বেয়া হ"ব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু প্ৰথমে পৃথিৱীখন বচাওঁ, তাই ভাবিলে।
  
  পুনৰ.
  
  
  দ্বিতীয় অধ্যায়
  
  
  আলেকজেণ্ড্ৰিয়া প্লেট-গ্লাছৰ খিৰিকীৰ আঁৰত নিজৰ সকলো আধুনিক গৌৰৱৰে পৰি আছে; কলগছ আৰু হোটেল, বক্ৰ উপকূল আৰু অবিশ্বাস্যভাৱে আকৰ্ষণীয় লাইব্ৰেৰী অৱ আলেকজেণ্ড্ৰিয়াৰ দ্বাৰা চিহ্নিত এখন জিলিকি থকা কংক্ৰিটৰ মহানগৰ।
  
  চিআইএৰ নিৰাপদ ঘৰটোৰ পৰা উপকূলৰ ধনুৰ চাৰিওফালে লাহে লাহে বেঁকা হৈ যোৱা ছটা যান-জঁটৰ শ্বাসৰুদ্ধ লেন দেখা গৈছিল। বাহিৰৰ পৰা ৰিকেটি বেলকনিলৈ যোৱাৰ সকলো সুবিধা গধুৰ কাঁচ আৰু বাৰৰ বাবে সীমিত আছিল। কেৱল মূল ড্ৰয়িং ৰুমটোৱেহে আৰামৰ কোনো লক্ষণ দেখুৱাইছিল; পাকঘৰটো সৰু আৰু অস্থায়ী আছিল, শোৱা কোঠা দুটা বহু আগতেই ষ্টীলৰ পিঞ্জৰাত পৰিণত হৈছিল। মাত্ৰ এজন ব্যক্তিয়েহে পূৰ্ণকালীনভাৱে নিৰাপদ ঘৰটোত কৰ্মচাৰী নিযুক্তি দিছিল, আৰু তেওঁ স্পষ্টভাৱে নিজৰ আৰামৰ জ"নৰ বাহিৰত আছিল।
  
  এলিচিয়াই কফি একাপ অৰ্ডাৰ দিলে। "হেৰা বন্ধু, এইবোৰ চাৰিটা ক"লা, দুটা গাখীৰৰ সৈতে, তিনিটা ক্ৰীমৰ সৈতে আৰু এটা ডালচেনিৰ সোৱাদযুক্ত। বুজি পাইছিল?"
  
  "মই নকৰোঁ..." পাতল ৰিমযুক্ত চশমা আৰু জোপোহা ভ্ৰু পিন্ধা ত্ৰিশ বছৰীয়া এজন মানুহে খঙেৰে চকু টিপিয়াই দিলে। "মই নকৰো... কফি বনাওঁ। এই কথা বুজিছানে?
  
  "তুমি বুজি পোৱা নাই? বাৰু, ইয়াত কি হ"ল?"
  
  "সংযোগ।" স্থানীয় যোগাযোগ। গৃহকৰ্মী। মই-"
  
  এলিচিয়াই টেনচনত চকু দুটা সৰু কৰি দিলে। "হাউচকিপাৰ?"
  
  "হয়. কিন্তু এনেকৈ নহয়।মই-"
  
  এলিচিয়াই আঁতৰি গ"ল। "ফাক, বন্ধু। আপুনি বিচনাবোৰ বনাব নোৱাৰে। আপুনি কফি বনাব নোৱাৰে। কি হ"ল আমি তোমাক পইচা দিছোঁ?"
  
  ড্ৰেকে ইংৰাজ মহিলাগৰাকীক আওকাণ কৰিবলৈ যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিলে, তাৰ পৰিৱৰ্তে স্মিথ আৰু লৰেনৰ মাজৰ সাক্ষাৎকাৰত গুৰুত্ব দিলে। নতুন ভাবুকি কিছু ভয়ংকৰ পৰা অগ্ৰাধিকাৰলৈ পৰিণত হোৱাৰ মুহূৰ্তত নিউয়ৰ্কৰ জাহাজখন সাজু হৈ ইজিপ্তলৈ উৰা মাৰিছিল। চুলিখিনি তললৈ নমাই মুখত চঞ্চল ভাব এটা লৈ কোঠাটোৰ মাজত থিয় হৈ তাই দলটোক আপডেট কৰিবলৈ সাজু হৈছিল যদিও যেতিয়া স্মিথে লৰেনৰ কাষ চাপিল, তেতিয়া তাইৰ ওপৰত গোটেই পৰিসৰৰ আৱেগবোৰ খুন্দা মাৰি ধৰিলে।
  
  "এতিয়া নহয়" তাই লগে লগে উত্তৰ দিলে।
  
  "মই জীয়াই আছো" স্মিথে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "ভাবিছিলো আপুনি হয়তো আগ্ৰহী হ"ব।"
  
  লৰেনে পিছলৈ স্নেপ কৰাৰ পৰিৱৰ্তে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। "মই প্ৰতিদিনে, প্ৰতি মিনিটত তোমাৰ বাবে চিন্তা কৰো। মোৰ বিশ্বাস। ভাল লাগে নেকি স্মিথ?"
  
  সৈনিকজনে আপত্তি কৰিবলৈ মুখ মেলিলে যদিও এলিচিয়াই নিপুণভাৱে হস্তক্ষেপ কৰিলে। "ধেৎ, শুনা নাই নেকি? তেওঁৰ নাম লেন্সেলট। স্মিথতকৈ তেওঁ ইয়াক বেছি পছন্দ কৰে। এতিয়া আমি সকলোৱে তাক তেনেকৈয়ে কওঁ।"
  
  এক মিনিটৰ ভিতৰত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে অফ গাৰ্ডত ধৰা পৰিল লৰেন। "লেন্স-এ-ৱাট?পুৰণি নাইটৰ নাম নহয়নে?"
  
  "অৱশ্যেই" এলিচিয়াই আনন্দৰে ক"লে। "ৰজাৰ পত্নীৰ লগত অবিশ্বাস কৰা একেজন ল"ৰা।"
  
  "আপুনি কৈছেনে যে মই চিন্তা কৰিব লাগে? নে গুৰুত্ব দিয়ে?"
  
  এলিচিয়াই স্মিথৰ ফালে চাই থাকিল। "নহয়. যদি তেওঁ তোমাক হেৰুৱায়, তেন্তে তেওঁ সৰ্বোত্তম বাবুন পাব, আৰু মিচৰত ৰঙা মুখৰ বান্দৰ নাই।" তাই প্ৰশ্নবোধক চাৱনিৰে কোঠাটোৰ চাৰিওফালে চালে। "অন্ততঃ এই কোঠাটোৰ বাহিৰত নহয়।"
  
  মাই এতিয়া লৰেনৰ কাষত থিয় হৈ আছিল, নিৰাপদ ঘৰৰ নিৰাপত্তা ব্যৱস্থা দুবাৰ পৰীক্ষা কৰি আঁতৰি গৈছিল। "আমি অপাৰেচনটো ধৰিব লাগেনে? অনুমান কৰিছোঁ সেইবাবেই লৰেন ইয়াত আছে?"
  
  "হয় হয়"। নিউয়ৰ্কাৰগৰাকীয়ে সোনকালে নিজৰ স্থিৰতা ঘূৰাই পালে। "আপুনি সকলোৱে বহিব বিচাৰিবনে? ইয়াৰ বাবে কিছু সময় লাগিব পাৰে"।
  
  যোৰ্গীয়ে এখন খালী আসন বিচাৰি পালে। ড্ৰেকে চকীখনৰ আৰ্মৰেষ্টত বহি কোঠাটোৰ চাৰিওফালে ভালদৰে চাই থাকিল। কাষৰ পৰা চাই তেওঁৰ বাবে স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে ডাল আৰু কেঞ্জি কেনেকৈ ওচৰ চাপি আহিল, হেডেন কেনেকৈ কিনিমাকিৰ পৰা পিছলি গ"ল আৰু ধন্যবাদৰ পাত্ৰ যে এতিয়া কেনেকৈ এলিচিয়া আৰু মেই ইজনে সিজনৰ উপস্থিতি অধিক গ্ৰহণ কৰা যেন লাগিল। এই ফলাফলত ড্ৰেকে বহুত সকাহ পাইছিল যদিও পৰৱৰ্তী ডাঙৰ কথাটো হ"বলৈ ওলাইছিল। মাত্ৰ তিনিদিন পূৰ্বে প্ৰকাশ পোৱাৰ পিছৰে পৰা প্ৰায় সম্পূৰ্ণ নিমাত হৈ আছে যোৰ্গী।
  
  মইয়েই ঠাণ্ডা তেজেৰে মাক-দেউতাকক হত্যা কৰাজন।
  
  হয়, ইয়াৰ ফলত উদযাপনটোক ভেঙুচালি কৰিলে, কিন্তু ৰাছিয়ানসকলৰ ওপৰত কোনেও হেঁচা নিদিলে। সঁচাকৈয়ে তেওঁ কৰা কামবোৰ স্বীকাৰ কৰিবলৈ তেওঁ বহুত কষ্ট কৰিছিল; এতিয়া তেওঁক সময়ৰ প্ৰয়োজন হৈছিল স্মৃতিটোক প্ৰকৃত শব্দলৈ অনুবাদ কৰিবলৈ।
  
  কোঠাটোৰ মূৰত থিয় হৈ লৰেনক অলপ অস্বস্তিকৰ যেন লাগিছিল যদিও স্মিথে পিছুৱাই যোৱাৰ লগে লগে তাই কথা ক"বলৈ ধৰিলে। "প্ৰথমতে, টাইলাৰ ৱেবৰ ষ্টেছৰ স্থানৰ বিষয়ে আমাৰ এটা লিড থাকিব পাৰে। মনত আছেনে - তেওঁ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল যে আৰু অধিক গোপনীয়তা প্ৰকাশ পাব?"
  
  ড্ৰেকে এই কথা ভালকৈ মনত পেলাইছিল। তেতিয়াৰ পৰাই ইয়াৰ সম্ভাৱ্য পৰিণতিৰ বাবে তেওঁলোক চিন্তিত হৈ পৰিছে। বা অন্ততঃ দুজন বা তিনিটা আছিল।
  
  "কিন্তু এতিয়া তাৰ বাবে আমাৰ সময় নাই। পিছত আশাকৰোঁ আমি সকলোৱে ভ্ৰমণলৈ যাব পাৰিম। কিন্তু এইটো... এই নতুন ভাবুকি আৰম্ভ হৈছিল যেতিয়া টেৰালিক্স সংস্থাটোৱে ইণ্টাৰনেটত গোটেই গোট নথি-পত্ৰ পোষ্ট কৰিছিল।" তাই মুখখন কুটি কুটিলে। "ডিজিটেল ভেটিত পেলোৱা ভৌতিক বোমাৰ দৰেই বেছি। সকলো নথি-পত্ৰ হাতেৰে লিখা আছিল, স্পষ্টভাৱে ধৰ্মান্ধ আৰু বিশুদ্ধভাৱে আত্মবৃদ্ধি কৰা। নিয়মীয়াকৈ পুৰণি জাবৰ। টেৰালিক্সৰ কৰ্মচাৰীয়ে কিউবাৰ এটা পুৰণি বাংকাৰত তেওঁলোকক পাইছিল, যিটো দশক দশক আগৰ পৰা বাকী থকা কিবা এটা। দেখা গৈছে যে বাংকাৰটো আগতে নিজকে অৰ্ডাৰ অৱ দ্য লাষ্ট জজমেণ্ট বুলি কোৱা পাগলৰ দল এটাৰ মুখ্য কাৰ্যালয় আছিল।"
  
  ড্ৰেকে কয়, "বহুত হাঁহিৰ দৰে শুনা যায়।
  
  "অৱশ্যেই আছিল। কিন্তু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে কথাবোৰ বহুত বেয়া হৈ পৰে। এই আটাইকেইজন লোক আছিল নাজী জাৰ্মানীৰ পৰা পলায়ন কৰি কিউবাত আত্মগোপন কৰা যুদ্ধাপৰাধী। এতিয়া আপোনালোকে সকলোৱে জানে যে নাজীসকল কি আছিল তাৰ তালিকা এখনতকৈ নাজীসকলে আগ্ৰহী নোহোৱা অদ্ভুত গোন্ধবোৰৰ তালিকা এখন বনোৱাটো সহজ। এই অৰ্ডাৰটো ভৱিষ্যত প্ৰজন্মলৈ কথাবোৰ আগবঢ়াই নিবলৈ সৃষ্টি কৰা হৈছিল । ধৰা পৰিলে বা হত্যা কৰিলে ভৱিষ্যতে ক"ৰবাত কিছু গৌৰৱময় অনুৰণন হ"ব বিচাৰিলেহেঁতেন।"
  
  "আৰু তুমি কৈছা সিহঁতৰ আছে?" হেডেনে সুধিলে।
  
  "বাৰু, এতিয়াও নহয়। একো প্ৰমাণিত হোৱা নাই। এই অৰ্ডাৰত আছিল দুজন জেনেৰেল, দুজন প্ৰভাৱশালী চৰকাৰী ব্যক্তি আৰু দুজন ধনী ব্যৱসায়ী। একেলগে তেওঁলোকৰ হাতত উল্লেখযোগ্য শক্তি আৰু সম্পদ থাকিব।"
  
  "এইটো আমি কেনেকৈ জানিম?" মাইয়ে সুধিলে।
  
  "অ", সিহঁতে একো লুকুৱাই ৰখা নাছিল। নাম, পৰিঘটনা, ঠাই। এই সকলোবোৰ নথি-পত্ৰত আছে। আৰু টেৰালিক্সেও অনুসৰণ কৰিলে," লৰেনে মূৰ জোকাৰিলে, "তেওঁলোকে কৰা দৰে।"
  
  "সকলোৱে জানে বুলি কৈছা নেকি?" ড্ৰেকে মনে মনে ক"লে। "পৃথিৱীৰ প্ৰতিটো ৰক্তাক্ত সংগঠন? বিষ্ঠা." সি খিৰিকীখনৰ ফালে মূৰটো ঘূৰাই দিলে, যেন বাহিৰৰ গোটেই পৃথিৱীখনকে চিন্তা কৰি আছে, একেলগে আহি আছে।
  
  "প্ৰশ্ন কৰা নথিখন সম্পূৰ্ণৰূপে শেষ হোৱা নাই," লৰেনে আৰম্ভ কৰিলে।
  
  এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "যদিহে, অৱশ্যেই, তেনেকুৱা নহয়।"
  
  "গতিকে আমাৰ হাতত সকলো তথ্য নাই। আমি মাথোঁ ধৰি ল"ব পাৰোঁ যে প্ৰায় সাতাইশ বছৰ আগতে পৃথিৱীৰ পৰা নিৰুদ্দেশ হোৱা এই যুদ্ধাপৰাধীসকলক নিজৰ কাম সম্পূৰ্ণ কৰাৰ সুযোগ দিয়া হোৱা নাছিল।"
  
  "অদৃশ্য হৈ গ"ল?" ভৰিৰ পৰা ভৰিলৈ অলপ স্থানান্তৰিত হৈ ডাহলে বিৰবিৰাই উঠিল। "সাধাৰণতে ইয়াৰ অৰ্থ গোপন আৰক্ষী। বা বিশেষ বাহিনী। যিহেতু তেওঁলোক যুদ্ধাপৰাধী আছিল, সেয়েহে যুক্তিযুক্ত।"
  
  লৰেনে মাত দিলে। "এয়া এক সহমত। কিন্তু "অদৃশ্য" হোৱাজনে গোপন বাংকাৰটো বিচাৰিবলৈ ভবা নাছিল।"
  
  "তেন্তে চাগে এছ এ এছ।" ডাহলে ড্ৰেকৰ ফালে চালে। "মোটা হাৰামী।"
  
  "অন্ততঃ আমাৰ বিশেষ বাহিনীক আব্বা বুলি কোৱা নহয়।"
  
  কিনিমাকা এবাৰ চাবলৈ খিৰিকীখনৰ ফালে গ"ল। "সকলো ভুলৰ মাতৃ যেন লাগে" সি গিলাচটোত গুঞ্জৰিত হৈ ক"লে। "মই এই তথ্য মুক্তভাৱে বিয়পিবলৈ দিওঁ। ইয়াৰ বাবে একে সময়তে কিমানখন চৰকাৰে চিকাৰ কৰিবলৈ গৈ আছে?"
  
  "কমেও ছয়টা" লৰেনে ক"লে। "যিটোৰ বিষয়ে আমি জানো। এতিয়ালৈকে ইয়াতকৈও বেছি হ"ব পাৰে। দৌৰ আৰম্ভ হৈছিল যেতিয়া তোমালোকে পেৰুত শেষ কৰিছিলা।"
  
  "আপুনি শেষ কৰি আছেনে?" স্মিথে আওৰাই ক"লে। "আমি জীৱন ৰক্ষা কৰিলোঁ।"
  
  লৰেনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "এইটোৰ বাবে তোমাক কোনেও দোষ নিদিয়ে।"
  
  শেষৰ মিছনৰ সময়ত স্মিথে নৰক খৰখেদা কৰিবলৈ বাৰে বাৰে কৰা অনুৰোধ ড্ৰেকে স্পষ্টকৈ মনত পেলাইছিল। কিন্তু এতিয়া এই বিষয়টো উত্থাপন কৰাৰ সময় নাছিল। বৰঞ্চ তেওঁ মনে মনে নিউয়ৰ্কৰজনৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে।
  
  "গতিকে" সি ক"লে। "আপুনি আমাক কিয় সঠিকভাৱে কোৱা নাই যে এই ডুমছডে অৰ্ডাৰে কি পৰিকল্পনা কৰিছে আৰু ই কেনেকৈ পৃথিৱীখন ধ্বংস কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছে?"
  
  লৰেনে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। "তেন্তে একো নহয়। আশাকৰোঁ আপুনি ইয়াৰ বাবে সাজু হ'ব।"
  
  
  তৃতীয় অধ্যায়
  
  
  "চোৰাংচোৱা উপগ্ৰহ, লুকাই থকা এজেণ্ট আৰু কেমেৰা, ড্ৰ"ন, এন এছ এৰ জৰিয়তে... আপুনি নাম দিয়ক, আমি জানো যে পৃথিৱীৰ চাৰিটা চুক প্ৰথমে বিচাৰি পোৱাৰ বাবে আন কমেও ছখন দেশে দৌৰিছে। আমেৰিকান..." তাই থমকি ৰ'ল, ভাবিলে, "বাৰু... আমেৰিকান হোৱাৰ বাবে... আপুনি আনৰ আগতেই তাত উপনীত হ'ব বিচাৰে। কেৱল প্ৰতিপত্তিৰ বাবেই নহয়, আমি কেৱল ক"ব নোৱাৰো যে তেওঁলোকে যি পাব তাক লৈ আন কোনোবাই কি কৰিব। অনুভৱটো হ"ল... ইজৰাইলে দেশৰ ভিতৰৰ পৰা যদি কোনো গোপন হত্যাকাৰী বিচাৰি পায় তেন্তে কি হ"ব? চীনে চাৰিওটা বিচাৰি পালে কি হ"ব?"
  
  "তেন্তে এই প্ৰকল্পত অংশগ্ৰহণ কৰা নিশ্চিত দেশ?" কেনচিয়ে মনে মনে সুধিলে। "ইজৰাইল?"
  
  "হয়. প্লাছ চীন, ফ্ৰান্স, ছুইডেন, ৰাছিয়া আৰু গ্ৰেট ব্ৰিটেইন।"
  
  ড্ৰেকে ভাবিলে হয়তো তেওঁ জড়িত কিছুমান মানুহক চিনি পায়। তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰিবলগীয়া হোৱাটো ভুল আছিল।
  
  "ট্ৰিকি" সি ক"লে। "ঠিক অৰ্ডাৰবোৰ কি?"
  
  লৰেনে নিশ্চিত হ"বলৈ লেপটপটো চেক কৰিলে। "ইহঁতত ভয়ংকৰ বহুত "নো ফেইল" আৰু "এনেই মূল্যত" থাকে।"
  
  হেডনে কয়, "তেওঁলোকে ইয়াক বিশ্বব্যাপী ভাবুকি হিচাপে লয়। "কিয় নহয়? পৰৱৰ্তী এপ"কেলিপছলৈ সদায় মাত্ৰ কেইটামান দিন বাকী থাকে।"
  
  "আৰু তথাপিও," ড্ৰেকে ক"লে, "আমি সকলোৱে মূলতঃ একেটা পক্ষতে আছো।"
  
  হেডনে তাক চাই চকু টিপিয়াই দিলে। "ৱাঃ. ড্ৰাগছ কৰা বন্ধ কৰক, বন্ধু।"
  
  "নাই, মই বুজাইছিলোঁ-"
  
  "বহুত আঘাতে অৱশেষত তেওঁক পাগল কৰি পেলালে।" ডাহলে হাঁহিলে।
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "মুখ বন্ধ কৰি দিয়া।" সি থমকি ৰ"ল। "আপুনি আপোনাৰ ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ বিষয়ে সোধা-পোছা কৰিছেনে? যিয়েই নহওক, মই যিটো বুজাব বিচাৰিছিলো সেয়া আছিল আমি সকলোৱেই বিশেষ শক্তি। একেখন কাপোৰৰ পৰা কাটি লওক। আমি নিশ্চিত যে নৰক হিচাপে বিশ্বজুৰি ইজনে সিজনক খেদি ফুৰা উচিত নহয়।"
  
  "মই মান্তি" হেডনে আৱেগ নোহোৱাকৈ ক"লে। "তেন্তে কাৰ লগত এই বিষয়ে আলোচনা কৰিবলৈ ওলাইছা?"
  
  ড্ৰেকে হাত দুখন মেলি দিলে। "ৰাষ্ট্ৰপতি ক"বাৰ্ন?"
  
  "প্ৰথমে আপুনি প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীৰ কাষেৰে পাৰ হ"ব লাগিব। আৰু আন কিছুমান। কোলৰ চাৰিওফালে কেৱল ভৌতিক দেৱালতকৈও অধিক, আৰু ইয়াৰে কিছুমান ক্ৰেনেলেচনবিহীন নহয়।"
  
  কেঞ্জীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে লগতে কয়, "সকলো দলেই প্ৰীতি মেচ খেলিব নোৱাৰিব।
  
  "নিশ্চিতভাৱে". ড্ৰেকে হাৰ মানি বহিল। "ক্ষমা কৰিব লৰেন। অব্যাহত ৰাখক."
  
  "শুদ্ধ. গতিকে, ফাদিল হোৱা নথি-পত্ৰ সকলোৱে পঢ়িছে। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে বেছিভাগেই নাজীৰ বাজে কথা। আৰু এইখিনি শব্দাংশই পঢ়ি আছোঁ। এই দুৰ্ভগীয়া গোটটোৰ নামেৰে নামকৰণ কৰা পৃষ্ঠাটোৱে "শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম" শীৰ্ষক পৃষ্ঠাটোৱে চাৰিজন অশ্বাৰোহীৰ তথাকথিত "বিশ্ৰামৰ স্থান" স্পষ্টকৈ সূচায়: যুদ্ধ, বিজয়, দুৰ্ভিক্ষ আৰু মৃত্যু।
  
  "প্ৰকাশিত বাক্যৰ পুস্তকৰ পৰা?" হেডেনে সুধিলে। "সেই চাৰিজন অশ্বাৰোহী?"
  
  "হয়." লৰেনে মাত দিলে, তথাপিও আমেৰিকাৰ কিছুমান শ্ৰেষ্ঠ গীকে নিশ্চিত কৰা বহুতো টোকা চাই। "ঈশ্বৰৰ মেৰ পোৱালিয়ে সাতটা ছীলৰ ভিতৰত প্ৰথম চাৰিটা ছীল খুলি দিয়ে, যিয়ে বগা, ৰঙা, ক"লা আৰু শেঁতা মুখৰ ঘোঁৰাত উঠি চাৰিটা জীৱ জন্ম দিয়ে। অৱশ্যে বছৰ বছৰ ধৰি সকলো বস্তুৰ লগত আকৃষ্ট হৈ আহিছে আৰু জনপ্ৰিয় সংস্কৃতিত বাৰে বাৰে পুনৰ ব্যাখ্যা কৰা হৈছে। আনকি তেওঁলোকক ৰোমান সাম্ৰাজ্য আৰু ইয়াৰ পৰৱৰ্তী ইতিহাসৰ প্ৰতীক হিচাপেও অভিহিত কৰা হৈছে। কিন্তু হেৰা, নাজীয়ে ইয়াৰ সৈতে যিকোনো ধৰণে খেলিব পাৰিলেহেঁতেন নহয়নে? এতিয়া হয়তো এইটো দিলেই ভাল। তাই ব্ৰীফকেছৰ পৰা কাগজৰ থোপা এটা উলিয়াই আনিলে, ড্ৰেকে তাইক দেখাতকৈও বেছি ব্যৱসায়িক যেন লাগিল। লৰেনৰ বাবে এটা আকৰ্ষণীয় পৰিৱৰ্তন, আৰু যিটো তাই যেন হৃদয়ত লৈছে। সি খৰধৰকৈ কাগজখনলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে।
  
  "এইটোৱেই নেকি সকলোকে টেন কৰা বস্তু? ক্ৰম?
  
  "হয়, এইটো পঢ়ক।"
  
  ডাহলে জোৰেৰে পঢ়িলে আৰু বাকীবোৰে গ্ৰহণ কৰিলে।
  
  "পৃথিৱীৰ চাৰিটা চুকত আমি চাৰিজন অশ্বাৰোহীক পাইছিলোঁ আৰু তেওঁলোকক শেষ বিচাৰৰ অৰ্ডাৰৰ পৰিকল্পনাৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিলোঁ। বিচাৰ ক্ৰুছেড আৰু ইয়াৰ পিছৰ পৰিস্থিতিৰ পৰা ৰক্ষা পোৱাসকলে সঠিকভাৱে সৰ্বোচ্চ ৰাজত্ব কৰিব। যদি আপুনি এইটো পঢ়ি আছে তেন্তে আমি হেৰাই গৈছো, গতিকে সাৱধানে পঢ়ক আৰু অনুসৰণ কৰক। আমাৰ শেষৰ বছৰবোৰ বিশ্বৰ বিপ্লৱৰ চূড়ান্ত চাৰিটা অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সংকলন কৰি পাৰ হৈ গৈছে: যুদ্ধ, বিজয়, দুৰ্ভিক্ষ আৰু মৃত্যু। ইউনাইটেড, তেওঁলোকে সকলো চৰকাৰ ধ্বংস কৰি নতুন ভৱিষ্যত মুকলি কৰিব। সাজু থাকক। সেইবোৰ বিচাৰি উলিয়াওক। পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণলৈ যাত্ৰা কৰক। কৌশলৰ পিতৃ আৰু তাৰ পিছত খগানৰ বিশ্ৰাম স্থান বিচাৰি উলিয়াওক; জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয়, আৰু তাৰ পিছত ঈশ্বৰৰ বিপদ। কিন্তু সকলো যেন দেখাৰ দৰে নহয়। আমি ১৯৬০ চনত খগান ভ্ৰমণ কৰিছিলো, সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পাঁচ বছৰৰ পাছত, বিজয়খন তেওঁৰ কফিনত ৰাখিছিলো। আমি সেই বিপদক বিচাৰি পাইছো যিয়ে প্ৰকৃত শেষ বিচাৰক ৰক্ষা কৰে। আৰু একমাত্ৰ কিল ক"ডটো হ"ল যেতিয়া হৰ্চমেনসকল আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। পিতৃৰ হাড়ত কোনো চিনাক্তকৰণৰ চিন নাই। ভাৰতীয়ক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে ঘেৰি ধৰিছে। শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম এতিয়া তোমালোকৰ যোগেদি জীয়াই আছে আৰু চিৰকাললৈকে সৰ্বোচ্চ ৰাজত্ব কৰিব।"
  
  ড্ৰেকে সকলোবোৰ তিয়াই পেলালে। বহুতো ক্লু, বহু সত্য। বহুত কাম। অৱশ্যে ডাহলে প্ৰথম মন্তব্যৰে তেওঁক ঘুচা মাৰিলে। "উত্থান? তেওঁলোকে বিদ্ৰোহ নকৰিবনে?
  
  "হয়, কিবা এটা ভুল যেন লাগিছে।" লৰেনে মান্তি হ"ল। "কিন্তু সেয়া টাইপ ভুল নহয়।"
  
  মাইয়ে মন্তব্য কৰিলে, "সূক্ষ্মভাৱে হ"লেও ইয়াৰ দ্বাৰা চাবলগীয়া ক্ৰমত দেখুওৱা যেন লাগে।"
  
  লৰেনে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে। "এইটো সঁচা।" কিন্তু আপুনিও বুজি পাইছেনে এইবোৰক কিয় "বিশ্ৰাম স্থান" বুলি কয়?সমাধি বা সমাধিস্থল বা যিয়েই নহওক কিয়?"
  
  ডাহলে উচ্চস্বৰে পঢ়িলে, "সকলো যেন দেখাৰ দৰে নহয়।
  
  "হয়. স্পষ্টভাৱে আৰু এক টন গৱেষণাৰ প্ৰয়োজন।"
  
  "ভাৰতীয়জনক অস্ত্ৰৰে আগুৰি আছে" এলিচিয়াই উচ্চস্বৰে পঢ়িলে। "কি হ"ল তাৰ অৰ্থ?"
  
  হেডনে কয়, "আহক আমি নিজৰ পৰা বেছি আগুৱাই নাযাওঁ।
  
  "নাজী আদেশৰ লগে লগে এই সকলোবোৰ চূড়ান্ত বিশ্ৰাম স্থানৰ জ্ঞান মৃত্যুমুখত পৰিল বুলি বিশ্বাস কৰা হয়।" লৰেনে ক"লে। "হয়তো তেওঁলোকে কিবা এটা ৰেকৰ্ডিং কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। হয়তো ক"ডিংটোৱেই হৈছে। বা আন প্ৰজন্মলৈ জ্ঞান অৰ্পণ কৰা। আমি নিশ্চিতভাৱে নাজানো, কিন্তু আমি জানো যে আমি মাত্ৰ এইখিনিয়েই আগবাঢ়িব লাগিব," তাই কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে, "আৰু সকলোৱে একেখন নাওতে আছে। তাই ড্ৰেকৰ ফালে চাই থাকিল। "নাও. ছাৰভাইভেল ৰাফ্ট। তুমি আইডিয়াটো পাইছা।"
  
  ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে গৌৰৱেৰে মাত দিলে। "অৱশ্যেই মই বিচাৰো।" SAS এ এটা শিল ভাঁহিব পাৰে।"
  
  "বাৰু, আমি যাৰ লগত মুখামুখি হওঁ, তেওঁলোকৰ ওচৰত আমাৰ দৰেই ক্লু আছে," হেডনে কয়। "আমি আৰম্ভ কৰিলে কেনেকুৱা হ"ব?"
  
  কিনিমাকা খিৰিকীৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। "পৃথিৱীৰ চাৰিকোণত?" সি সুধিলে। "সিহঁত ক'ত অৱস্থিত?"
  
  কোঠাটো খালী যেন লাগিল। ডাহলে কয়, "ক"বলৈ টান। "যেতিয়া পৃথিৱীখন ঘূৰণীয়া হয়।"
  
  "ঠিক আছে, তেওঁলোকে উল্লেখ কৰা প্ৰথম হৰ্চমেনজনৰ কথা কেনেকুৱা। এই কৌশলৰ পিতৃ।" পিছফালে থকা খিৰিকীখনৰ পৰা অহা সকলো পোহৰ বন্ধ কৰি কিনিমাকা কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। "ইয়াৰ বাবে আমাৰ হাতত কি কি ৰেফাৰেন্স আছে?"
  
  "আপুনি আশা কৰা মতে," লৰেনে পৰ্দাত টেপ কৰিলে, "ঘৰলৈ উভতি অহা থিংক টেংকটোৱেও এই কাম কৰি আছে..." তাই পঢ়িবলৈ ক্ষন্তেক সময় উলিয়ালে।
  
  ড্ৰেকে একেটা মুহূৰ্ততে চিন্তা কৰিলে। লৰেনে "ঘৰলৈ উভতি অহা থিংক টেংক"ৰ কথা উল্লেখ কৰাটোৱে মাথোঁ স্পষ্ট কৰি দিলে যে তাত কি নাই।
  
  কেৰিন ব্লেক।
  
  অৱশ্যে সময় উৰি গৈছিল যেতিয়া আপুনি SPEAR দলৰ অংশ আছিল, কিন্তু সেই দিনটো বা আনকি সেই সপ্তাহটোও বহু পাৰ হৈ গৈছিল যেতিয়া কেৰিনে কলত থাকিব লাগিছিল। প্ৰতিবাৰেই সি তাইৰ লগত যোগাযোগ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লওঁতে কিবা এটাই তাক বাধা দিছিল - সেয়া শত্ৰুৰ গোট হওক, বিশ্ব সংকট হওক, বা বিৰক্তিকৰ নহ"বলৈ নিজৰ দাবী হওক। কেৰিনক তাইৰ ঠাইৰ প্ৰয়োজন আছিল, কিন্তু-
  
  ক'ত নৰক তাই?
  
  লৰেনে কথা ক"বলৈ ধৰিলে আৰু আকৌ এবাৰ কেৰিনৰ চিন্তাবোৰ এফালে ৰাখিবলগীয়া হ"ল।
  
  "এইটো যেন ঐতিহাসিক ব্যক্তিজনক কৌশলৰ পিতৃ হিচাপে পৰিচিত আছিল। হেনিবেল।"
  
  স্মিথক নিশ্চিত নহয় যেন লাগিল। "তেওঁলোকৰ কোনটো?"
  
  এলিচিয়াই ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে। "যদি এইজন এন্থনী হপকিন্সৰ বন্ধু, তেন্তে মই এই কোঠাটো এৰি যোৱা নাই।"
  
  "হেনিবেল বাৰ্কা আছিল কাৰ্থেজৰ এজন কিংবদন্তি সামৰিক নেতা। খ্ৰীষ্টপূৰ্ব ২৪৭ চনত জন্মগ্ৰহণ কৰা তেখেতৰ নেতৃত্বত যুদ্ধৰ হাতীকে ধৰি সমগ্ৰ সৈন্যবাহিনীক পাইৰেনিজ আৰু আল্পছ পৰ্বতমালা পাৰ হৈ ইটালীত প্ৰৱেশ কৰা হৈছিল। তেওঁৰ শক্তি আৰু শত্ৰুৰ দুৰ্বলতা চিনাক্ত কৰাৰ ক্ষমতা আছিল আৰু ৰোমৰ বহু মিত্ৰ দেশক পৰাস্ত কৰিছিল। শেষত তেওঁ বিফল হোৱাৰ একমাত্ৰ উপায়টো আছিল যেতিয়া কোনোবা ল"ৰাই নিজৰ উজ্জ্বল কৌশল শিকিছিল আৰু তেওঁৰ বিৰুদ্ধে সেইবোৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ উপায় গঢ়ি তুলিছিল। ই কাৰ্থেজত আছিল।"
  
  "তেন্তে এই ল"ৰাটো ষ্ট্ৰেটেজিৰ পিতৃ?" - স্মিথে সুধিলে। "এই হেনিবাল?"
  
  "ইতিহাসৰ অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ সামৰিক কৌশলবিদ আৰু মহান আলেকজেণ্ডাৰ আৰু ছিজাৰৰ সৈতে প্ৰাচীন কালৰ অন্যতম অসাধাৰণ সেনাপতি বুলি গণ্য কৰা হয়। তেওঁক কৌশলৰ পিতৃ বুলি কোৱা হৈছিল কাৰণ তেওঁৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ শত্ৰু ৰোমে অৱশেষত তেওঁৰ সামৰিক কৌশল নিজৰ পৰিকল্পনাত গ্ৰহণ কৰিছিল।"
  
  ডাহলে ক"লে, "এয়া যদি কেতিয়াবা জয় আছিল।"
  
  লৰেনে মাত দিলে। "উত্তম. হেনিবেলক ৰোমৰ বাবে ইমানেই দুঃস্বপ্ন বুলি গণ্য কৰা হৈছিল যে যেতিয়াই কোনো দুৰ্যোগ ঘটিছিল তেতিয়াই তেওঁলোকে এই কথাষাৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। অনুবাদ কৰিলে ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল হেনিবেল গেটত!
  
  "বেক টু অৰ্ডাৰ" হেডনে তেওঁলোকক প্ৰেৰণা দিলে। "কেনেকৈ ফিট হয়?"
  
  "বাৰু, আমি নিশ্চিতভাৱে ক"ব পাৰো যে হেনিবেল চাৰিজন অশ্বাৰোহীৰ ভিতৰত এজন। তেওঁ আপাত দৃষ্টিত ঘোঁৰাত উঠিছিল বুলি কোৱাৰ উপৰিও তেওঁক ইতিহাসৰ পিতৃ কৌশলৰ পিতৃ বুলি কোৱা হৈছে। অৰ্থাৎ তেওঁ হৈছে যুদ্ধ, প্ৰথম অশ্বাৰোহী। তেওঁ নিশ্চয় ৰোমান সাম্ৰাজ্যলৈ যুদ্ধ আনিছিল।"
  
  ড্ৰেকে লিখাটো স্কেন কৰিলে। "গতিকে ইয়াত কোৱা হৈছে যে ডুমছডে অৰ্ডাৰৰ পৰিকল্পনা হৰ্চমেনসকলে স্থাপন কৰিছিল। আমি ধৰি ল"ব লাগেনে যে অৰ্ডাৰে হেনিবেলৰ কবৰত ধ্বংসাত্মক অস্ত্ৰ পুতি থৈছিল? এইটো পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ বাবে এৰি দিয়ক?"
  
  লৰেনে মাত দিলে। "এয়া সাধাৰণ অনুভৱ। প্ৰতিটো কবৰত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ। পৃথিৱীৰ চুক-কোণে এটা কবৰ আছে।"
  
  কিনিমাকাই ভ্ৰূ এটা ওপৰলৈ তুলিলে। "যিটো, আকৌ, ঘাঁহৰ স্কাৰ্টৰ দৰেই যুক্তিযুক্ত।"
  
  হেডেনে তাক ৰৈ যাবলৈ হাত জোকাৰিলে। "পাহৰি যা" তাই ক"লে। "এতিয়াৰ বাবে।" নিশ্চয় হেনিবেলৰ দৰে মানুহৰ সমাধি বা সমাধিস্থল থাকিব লাগে?"
  
  লৰেনে চকীখনত পিছলৈ হেলান দিলে। "হয়, এইখিনিতে কথাবোৰ জটিল হৈ পৰে। বেচেৰা বুঢ়া হেনিবেলক নিৰ্বাসিত কৰা হৈছিল আৰু সম্ভৱতঃ বিষৰ ফলত তেওঁৰ মৃত্যু হৈছিল এক দুৰ্বিষহ। তেওঁক এটা অচিহ্নিত কবৰত সমাধিস্থ কৰা হৈছিল।"
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "বাজে কথা"।
  
  "এইটোৱে আপোনাক ভাবিবলৈ বাধ্য কৰে নহয়?"
  
  "আমাৰ লকেচন আছে নেকি?" মাইয়ে সুধিলে।
  
  "অহ হ'ব"। লৰেনে হাঁহিলে। "আফ্ৰিকা"।
  
  
  চতুৰ্থ অধ্যায়
  
  
  এলিচিয়াই কাষৰ কেবিনেট এটাৰ ওচৰলৈ গৈ ওপৰৰ মিনি ফ্ৰীজৰ পৰা পানীৰ বটল এটা উলিয়াই আনিলে। নতুন অপাৰেচন আৰম্ভ কৰাটো সদায় মানসিক চাপৰ বিষয় আছিল। তাইৰ শক্তি আছিল যুদ্ধ; কিন্তু এইবাৰ তেওঁলোকক স্পষ্টভাৱে পৰিকল্পনাৰ প্ৰয়োজন আছিল। ইতিমধ্যে হেডনে লেপটপত লৰেনৰ লগত যোগ দিছিল আৰু স্মিথে আগ্ৰহী যেন দেখাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, নিঃসন্দেহে কাৰণ নিউয়ৰ্কৰ মানুহজনে বেলেগ ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিছিল। অহ হ"ব, আৰু কাৰণ তাই কাৰাগাৰত নাই এজন উন্মাদ সন্ত্ৰাসবাদীক লগ কৰিবলৈ।
  
  এলিচিয়াৰ নিজৰ মতামত আছিল যদিও লৰেনৰ যুক্তি বুজিবলৈ তাইৰ বহুত কষ্ট হৈছিল। তথাপিও বিচাৰ কৰাৰ ঠাই নাছিল, ইতিমধ্যে তাই কটোৱা জীৱনৰ পিছত নহয়। লৰেন ফক্স যথেষ্ট জ্ঞানী আৰু অন্তৰ্দৃষ্টিসম্পন্ন আছিল যে কি আহি আছে সেয়া চাব পাৰিছিল।
  
  আশাকৰোঁ. এলিচিয়াই বটলৰ আধাখিনি পান কৰিলে, তাৰ পিছত ড্ৰেকৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। বৰ্তমান ডাহল আৰু কেনচিৰ কাষত থিয় হৈ আছিল ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজন। তাই সোমাবলৈ লওঁতেই তাইৰ ওচৰতে এটা আন্দোলন হ"ল।
  
  "অ" হাই যোগী। তাত কথাবোৰ কেনেকুৱা হৈছে?
  
  "জৰিমনা". হঠাতে উন্মোচিত হোৱাৰ পিছৰে পৰা ৰাছিয়াৰ চোৰটো হতাশ হৈ পৰিছে। "তোমালোকে এতিয়া মোক ঘৃণা কৰে বুলি ভাবিছানে?"
  
  "কোন? তেওঁলোক? ধেমালি কৰিছা নেকি? বিশেষকৈ মোক কোনেও বিচাৰ নকৰে। তাই হাঁহি হাঁহি ইফালে সিফালে চালে। "বা মে"। বা ড্ৰেক। আৰু বিশেষকৈ কেনজি নহয়। কুকুৰজনীৰ চাগে জঘন্য সৰু সৰু গোপন কথাৰে ভৰা এটা ডাঞ্জন আছে।"
  
  "বিষয়ে".
  
  "ঠিক তোমাৰ জঘন্য সৰু গোপনীয়তা নহয়।" বিষ্ঠা! "হেৰা, মই এতিয়াও ইয়াত সলনি হ"বলৈ চেষ্টা কৰি আছো। চিয়াৰিংৰ বিষয়ে মই ছিট নাজানো।"
  
  "আই ছি ইট"।
  
  তাই হাতখন আগবঢ়াই দিলে: "আহা ইয়ালৈ!" - আৰু মূৰটো ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰি পিছলি যোৱাৰ লগে লগে মূৰৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ভৰি দুখন পোহৰ হৈ যোৰ্গীয়ে কোঠাটোৰ শেষলৈকে জপিয়াই গ"ল। এলিচিয়াই খেদাৰ অসাৰতা দেখিলে।
  
  "অহাবাৰ ল"ৰা।"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ ওচৰ চাপি অহাটো চাই থাকিল। "জানেনে, সি তোমাক ভয় কৰে।"
  
  "মই ভবা নাছিলো যে শিশুটিয়ে একো ভয় কৰে। সেই ৰাছিয়াৰ কাৰাগাৰত সময় কটোৱাৰ পিছত আৰু দেৱাল নিৰ্মাণ কৰাৰ পিছত নহয়। তেতিয়া আপুনি গম পায় যে তেওঁ ইয়াৰ বাবে ভয় কৰে।" তাই নিজৰ মূৰত টোকৰ মাৰিলে।
  
  ডাহলে কয়, "সকলোতকৈ শক্তিশালী অস্ত্ৰ। "কেৱল হেনিবেলক সুধিব।"
  
  "অ" টৰ্ষ্টিয়ে ধেমালি কৰে। আহক আমি সকলোৱে কেলেণ্ডাৰলৈ ঘূৰি যাওঁ। কিন্তু চিৰিয়াছলি।"-এলিচিয়াই লগতে কয়। "শিশুটোৱে মাত মাতিব লাগিব। মই ইয়াতকৈ ভাল যোগ্য নহয়।"
  
  কেনচিয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "সঁচাকৈ? মই আচৰিত হৈছো"।
  
  "ৱেবৰ বক্তব্যত আপোনাৰ কথা উল্লেখ কৰা হৈছিল নেকি? অ" হয়, মই তেনেকৈয়ে ভাবো।"
  
  ইজৰাইলীজনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "ৰাতি শুবলৈ মোৰ বহুত কষ্ট হয়। গতিকে কি?"
  
  "সেইবাবেই" এলিচিয়াই ক"লে। "একো নাই."
  
  "তোমাৰ দৰে একে কাৰণতে অনুমান কৰিছোঁ।"
  
  গভীৰ নিস্তব্ধতা। ডাহলে মহিলাসকলৰ মূৰৰ ওপৰেৰে ড্ৰেকৰ চাৱনিটো লগ পাই অলপ প্ৰণাম কৰিলে। ড্ৰেকে সোনকালে আঁতৰি চালে, মহিলাসকলক তুচ্ছজ্ঞান কৰা নাছিল, কিন্তু তেওঁলোকক দুখৰ কুঁৱাৰ পৰা টানি অনাটো নিবিচাৰিছিল। হেডনে কথা ক"বলৈ ধৰাত এলিচিয়াই ওপৰলৈ চালে।
  
  "ঠিক আছে" তেওঁলোকৰ বছে ক"লে। "লৰেনে প্ৰথমে ভবাতকৈ ভাল। হেলেস্পণ্টলৈ ভ্ৰমণৰ বাবে কোন?
  
  এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "এই অভিশপ্ত দলটোৰ বাবে নিখুঁত যেন লাগিছে। মোক চাইন আপ কৰক।"
  
  
  * * *
  
  
  প্ৰথমে হেলিকপ্টাৰেৰে আৰু তাৰ পিছত স্পীডবোটেৰে SPEAR দলটোৱে ডাৰ্ডানেলছৰ কাষ চাপিল। ইতিমধ্যে সূৰ্য্যটো দিগন্তৰ ফালে ডুব গৈ আছিল, পোহৰটো উজ্জ্বল বলৰ পৰা পটভূমিত পেনোৰামিক ৰেখা আৰু অনুভূমিক স্লেছলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল। ড্ৰেকে উখল-মাখল যাত্ৰাৰ সময়ত পৰিবহণৰ পদ্ধতিৰ মাজত কষ্টেৰে সলনি হোৱা দেখা পালে, আৰু পাইলটসকলে দিনটো কেনেকৈ নিৰাপদে পাৰ কৰিলে তাক লৈ আচৰিত হ'বলৈ সময় পালে। হেলিকপ্টাৰত তেওঁৰ কাষত থকা এলিচিয়াই নিজৰ অনুভৱবোৰ অলপ স্পষ্ট কৰি দিলে।
  
  "হেৰা ল"ৰা, এই ল"ৰাটোৱে আমাক মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে বুলি ভাবিছানে?"
  
  টানকৈ বান্ধি থোৱা আৰু যিমান পাৰে সিমান অতিৰিক্ত ষ্ট্ৰেপত আঁকোৱালি লৈ কিনিমাকাই দাঁত চেপি ধৰি ক"লে, "মই মোটামুটি নিশ্চিত যে সি ভাবিছে যে সিহঁত বাউন্স হয়।"
  
  যোগাযোগ সম্পূৰ্ণৰূপে কাৰ্যক্ষম আৰু মুকলি আছিল। তেওঁলোকৰ দলটোৱে চিআইএই যোগান ধৰা অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পৰিদৰ্শন কৰাৰ সময়ত বতাহত মৌনতাই ভৰি পৰিছিল। ড্ৰেকে সাধাৰণ সন্দেহযুক্ত লোকক বিচাৰি পায়, য"ত আছিল গ্ল"ক্স, এইচ কে এছ, কম্বেট কটাৰী আৰু গ্ৰেনেডৰ এক বিভাজন। ৰাতি দৃষ্টিশক্তিৰ যন্ত্ৰও প্ৰদান কৰা হৈছিল। মাত্ৰ কেইমিনিটমানৰ পিছতে হেডনে কমিউনিকেটৰৰ জৰিয়তে কথা পাতিবলৈ ধৰিলে।
  
  "গতিকে, মানুহবোৰ, এই মিছনৰ আন এটা, অধিক ব্যক্তিগত দিশ বিবেচনা কৰাৰ সময় আহি পৰিছে। প্ৰতিযোগী দল। চিআইএই এতিয়াও কয় যে ছয় আছে, গতিকে কৃতজ্ঞ হওঁক ই ইয়াতকৈ বেছি নহয়। আলেকজেণ্ড্ৰিয়া কোষটোৱে বিশ্বৰ বিভিন্ন ঠাইৰ চিআইএ কোষৰ পৰা, এনএছএ আৰু আণ্ডাৰকাভাৰ এজেণ্টৰ পৰা অহৰহ তথ্য লাভ কৰে। যিকোনো প্ৰাসংগিক তথ্য তেওঁলোকে মোক বুজাই দিয়ে-"
  
  "যদি তেওঁলোকৰ স্বাৰ্থত হয়," কেনচিয়ে মাজতে ক"লে।
  
  হেডনে কাহ মাৰিলে। "মই বুজি পাওঁ যে চৰকাৰী সংস্থাৰ সৈতে আপোনাৰ বেয়া অভিজ্ঞতা হৈছে, আৰু চিআইএই সঁচাকৈয়ে বেয়া প্ৰেছ পায়, কিন্তু মই তেওঁলোকৰ বাবে কাম কৰিলোঁ। আৰু অন্ততঃ মোৰ কামটো ঠিকেই কৰিলোঁ। তেওঁলোকৰ ৰক্ষা কৰিবলগীয়া এটা সম্পূৰ্ণ জাতি আছে। নিশ্চিত হওক মই আপোনাক তথ্যবোৰ দিম।"
  
  "মই ভাবো তাইৰ স্কাৰ্টখন কিহৰ বাবে ওপৰলৈ তুলিছে," এলিচিয়াই কমিউনিকেটৰৰ ওপৰেৰে ফুচফুচাই ক"লে। "মই নিশ্চিত যে ই কোনো ডাম্ ভাল নহয়।"
  
  কেনচিয়ে তাইৰ ফালে চাই থাকিল। "কি ভাল হ"ব পাৰে যিয়ে তোমাৰ স্কাৰ্টখন ওপৰলৈ উঠিবলৈ বাধ্য কৰে?"
  
  "মই নাজানো". এলিচিয়াই দ্ৰুতগতিত চকু টিপিয়াই দিলে। "জনী ডেপৰ মুখ?"
  
  হেডেনে ডিঙিটো পৰিষ্কাৰ কৰি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল। "ছটা বিশেষ বাহিনীৰ দল। কোনে সহানুভূতিশীল আৰু কোনে সম্পূৰ্ণ শত্ৰুতা প্ৰকাশ কৰাটো কঠিন। ধৰি ল"ব নালাগে। আমি সকলোকে শত্ৰুৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰিব লাগিব। ইয়াৰ লগত জড়িত আমি জনা কোনো এখন দেশেই এই কথা স্বীকাৰ নকৰে। মই বুজি পাওঁ যে আপুনি হয়তো এনে কিছুমান ল"ৰাক চিনি পায়, কিন্তু গীতটো একেই আছে।"
  
  যেতিয়া হেডনে থমকি ৰ"ল, তেতিয়া ড্ৰেকে ব্ৰিটিছ দলটোৰ কথা ভাবিলে। এছ এ এছৰ যথেষ্ট সংখ্যক ৰেজিমেণ্ট আছিল আৰু তেওঁ বহু বছৰ ধৰি আঁতৰত আছিল, কিন্তু তথাপিও অতি অভিজাত সৈনিকৰ জগতখন ঠিক ডাঙৰ নাছিল। যুদ্ধক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ দ্বাৰা অফ গাৰ্ড ধৰাতকৈ এতিয়া সম্ভাৱ্য সংঘাত আৰু সংৰক্ষণৰ কথা কোৱাটো হেডনে সঠিক আছিল। ডাহলে হয়তো ছুইডেনৰ দলটোৰ প্ৰতি আগ্ৰহী হ"ব পাৰে, আৰু কেঞ্জীয়ে ইজৰাইলী দলটোৰ প্ৰতি আগ্ৰহী হ"ব পাৰে। ভাল কাম, তাত আমেৰিকাৰ পৰম্পৰাগত উপস্থিতি নাছিল।
  
  চীনে বন্ধুত্বপূৰ্ণ হ"ব বুলি মই কল্পনা কৰিব নোৱাৰো।" "ৰাছিয়াও নহয়।"
  
  "এই বেগেৰে" মাইয়ে খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চাই ক"লে। "আন্ধাৰত আকৃতি হ"ব।"
  
  "প্ৰতিখন দেশৰ বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিৰ বিষয়ে আমাৰ এটা ধাৰণা আছেনে?" - ডাহলে সুধিলে।
  
  "হয়, মই মাত্ৰ এই ফালে আগবাঢ়িছিলো। আমি যিমানদূৰ জানিব পাৰিছো ছুইডেনৰ কেইঘণ্টামান দূৰত। ফৰাচীসকল এতিয়াও ঘৰতে আছে। মোছাদ আটাইতকৈ ওচৰত, অতি ওচৰত।"
  
  "অৱশ্যেই" ডাহলে ক"লে। "সঁচাকৈ কোনেও নাজানে সিহঁত ক"লৈ গৈ আছে।"
  
  ড্ৰেকে অলপ কাহ মাৰিলে। "আপুনি ছুইডেনৰ ব্যৰ্থ প্ৰচেষ্টাক ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছেনে?"
  
  "এতিয়া তুমি ইউৰোভিছনত থকা যেন লাগে। আৰু কোনেও ব্ৰিটেইনৰ কথা কোৱা নাছিল। সেইবোৰ ক"ত অৱস্থিত? এতিয়াও চাহ বনাই আছে?" ডাহলে কাল্পনিক কাপ এটা ওপৰলৈ তুলিলে, সৰু আঙুলিটো কোণত ওলাই আহিল।
  
  এটা ন্যায্য বিন্দু আছিল। "বাৰু, ছুইডেনে চাগে পিছলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।"
  
  "অন্ততঃ সিহঁতে আৰম্ভ কৰিছিল।"
  
  "গাইজ" হেডনে হস্তক্ষেপ কৰিলে। "পাহৰি নাযাব যে আমিও ইয়াৰ অংশ। আৰু ৱাশ্বিংটনে আমাৰ পৰা জয়ী হোৱাৰ আশা কৰিছে।"
  
  ড্ৰেকে হাঁহিলে। ডাহলে হাঁহিলে। লৰেনে কথা ক"বলৈ ধৰাত স্মিথে ওপৰলৈ চালে।
  
  "এই সকলোবোৰৰ এটা আকৰ্ষণীয় সংযোজন হ"ল এই দেশসমূহৰ কিছুমানে যিকোনো হস্তক্ষেপৰ তীব্ৰ প্ৰতিবাদ কৰিছে। অৱশ্যে ক্ৰেপৰ মাত্ৰা সদায় উচ্চ, কিন্তু আমি কিছুমান অসৎ উপাদানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন।"
  
  "বেচৰকাৰীভাৱে? বিভাজিত গোট?" - কিনিমাকাই সুধিলে।
  
  "সম্ভৱ হৈছে।"
  
  হেডনে কয়, "ই কেৱল আমাক মৌলিক তথ্যলৈ ঘূৰাই আনে। "সকলোৱে শত্ৰুতাপূৰ্ণ।"
  
  ড্ৰেকে ভাবিলে স্মিথে তাইৰ বক্তব্যৰ বিষয়ে কি ভাবিব পাৰে। কুস্কোলৈ উভতি আহি জোছুৱে শত্ৰুতাপূৰ্ণ কৰিছিল যদিও যিহেতু তেওঁৰ মৃত্যুৰ বাবে চৰকাৰে অনুমোদন জনোৱা নাছিল আৰু দেশত তেওঁলোকৰ থকাৰ সময়সীমা অহৰহ সলনি হৈ আছিল আৰু প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা চলি আছিল, গতিকে কি হ"ব কোনেও নাজানিছিল। এই মানুহজনৰ মৃত্যু আছিল এক দুৰ্ঘটনা, কিন্তু অসাৱধানতা আৰু অতি উৎসাহৰ ফলত। হয়, তেওঁ আছিল পৰজীৱী আৰু হত্যাকাৰী, কিন্তু পৰিস্থিতি বেলেগ আছিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখনৰ পিছত তেওঁলোকে নাওবোৰ ভৰাই দিলে। ক"লা কাপোৰ পিন্ধি, তেওঁলোকৰ মুখখন ছদ্মবেশত, হেলেস্পণ্টৰ পানীৰ ওপৰেৰে মসৃণভাৱে উঠা-নমা কৰি, অৱশেষত ৰাতিটো আন্ধাৰেৰে ভৰি পৰিল। তেওঁলোকে লোৱা পথটো খালী আছিল, দূৰৰ পাৰৰ সিপাৰে লাইটবোৰ টিপটিপিয়াই আছিল। হেলেস্পণ্ট আছিল ইউৰোপ আৰু এছিয়াৰ সীমান্তৰ অংশ হিচাপে গঠন কৰা এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ খাল। সংকীৰ্ণ জলদ্বীপ গ্যালিপলি ইয়াৰ উত্তৰ পাৰত অৱস্থিত আছিল, আনহাতে ইয়াৰ আন বেছিভাগ সীমান্তত তুলনামূলকভাৱে কম জনবসতি আছিল। পানীৰ মাজেৰে গ্লাইড কৰি থাকোঁতে হেডেন আৰু লৰেনে তেওঁলোকৰ কমিউনিকেটৰটো ব্যৱহাৰ কৰিলে।
  
  "হেনিবেলৰ কেতিয়াও কবৰ নাছিল, আনকি কবৰৰ চিহ্নিতকাৰীও নাছিল। এক উজ্জ্বল কেৰিয়াৰৰ অন্তত এই কিংবদন্তি জেনেৰেলজন বৃদ্ধ বয়সত বিষাক্ত হৈ প্ৰায় অকলেই মৃত্যুবৰণ কৰে। গতিকে চিহ্নিত নোহোৱা কবৰ কেনেকৈ বিচাৰি পাব?"
  
  লৰেনে থমকি ৰোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে। তাই সিহঁতক সুধিছিল নেকি?
  
  স্মিথে সাহসেৰে সমাধান বিচাৰিবলৈ আগবাঢ়িল। "সোনাৰ?"
  
  "এয়া সম্ভৱ, কিন্তু ক"ত চাব লাগে তাৰ যথেষ্ট ভাল ধাৰণা থাকিব লাগিব," ডাহলে উত্তৰ দিলে।
  
  "তেওঁলোকে এটা অস্পষ্ট নথি পাইছিল, ৰেকৰ্ড কৰিব পৰা নথি, হয়, কিন্তু সময়ৰ পৰা হেৰুৱাই পেলাইছিল," হেডনে কয়। "ৰোমান সাম্ৰাজ্যবাদৰ বিৰোধিতা কৰা নায়কক ভালপোৱাসকলক হেনিবেলৰ ভাগ্যই সদায় বিৰক্ত কৰি আহিছে। তেনে এজন ব্যক্তি আছিল ষাঠিৰ দশকত ইস্তানবুল ভ্ৰমণ কৰা টিউনিছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি। এই ভ্ৰমণৰ সময়ত তেওঁৰ একমাত্ৰ ইচ্ছা আছিল হেনিবেলৰ অৱশিষ্টখিনি লগত লৈ টিউনিছিয়ালৈ যাব পৰাটো। আন একোৱেই গুৰুত্বপূৰ্ণ নাছিল। অৱশেষত তুৰ্কীসকলে কিছু নম্ৰ হৈ তেওঁক লগত লৈ এটা চুটি যাত্ৰালৈ লৈ গ"ল।"
  
  "ষাঠিৰ দশক?" ডাহলে ক"লে। "সেইটো নহয়নে যেতিয়া যুদ্ধাপৰাধীসকলে নিজৰ জঘন্য সৰু পৰিকল্পনাটো ৰচনা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল?"
  
  "অধিক সম্ভাৱনা"। হেডনে ক"লে। "কিউবাত বসতি স্থাপন কৰি নতুন জীৱন আৰম্ভ কৰাৰ পিছত। তেতিয়া তেওঁলোকৰ নতুন অৰ্ডাৰ প্ৰায় বিশ বছৰ ধৰি চলিল।"
  
  এলিচিয়াই কয়, "সৃষ্টিশীল হ"বলৈ যথেষ্ট সময়।
  
  "আৰু তেওঁলোকৰ বাবে চাৰিজন অশ্বাৰোহীক বাছি লওক," মাই আৰু ক"লে। "হেনিবেল - যুদ্ধৰ ঘোঁৰাচালক? ইয়াৰ যুক্তি আছে। কিন্তু বিজয়, দুৰ্ভিক্ষ আৰু মৃত্যু কোন নৰক? আৰু আফ্ৰিকাৰ ডাৰ্ডানেলছ কিয় চাৰিটা কাৰ্ডিনেল দিশৰ ভিতৰত অন্যতম?"
  
  "ভাল কথা," এলিচিয়াই মে"ৰ প্ৰতিধ্বনি দিলে, যাৰ ফলত ড্ৰেকে নিজৰ প্ৰচেষ্টা দুগুণ কৰিলে। "সেই সৰু চিন্তাৰ টুপিটো আকৌ পিন্ধিব লাগিব ফক্সি।"
  
  লৰেনে হাঁহিলে। তাইৰ মাতৰ সুৰত ড্ৰেকে ধৰিব পাৰিছিল। "গতিকে তুৰ্কীসকলে বিশেষকৈ হেনিবেলৰ প্ৰতি নিজৰ অসন্মানত লাজ পাই টিউনিছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক হেলেস্পণ্টৰ এটা ঠাইলৈ লৈ গ"ল। তাত লিখা আছে "য"ত এটা জৰাজীৰ্ণ অট্টালিকা আছে সেই পাহাৰত"। এইখন হেনিবাল বাৰ্চাৰ বিখ্যাত বিশ্ৰাম স্থান।"
  
  ড্ৰেকে ৰৈ থাকিল, কিন্তু আৰু কোনো তথ্য নাহিল। "আৰু তথাপিও," তেওঁ ক"লে, "সেয়া ত্ৰিশ বছৰৰ আগৰ কথা।"
  
  লৰেনে ক"লে, "ইমান দিন ধৰি থিয় হৈ আছিল আৰু তুৰ্কীসকলে নিশ্চয়কৈ সন্মানৰ প্ৰহৰীৰ দৰে কিবা এটা ৰাখিছিল।"
  
  ড্ৰেকক সন্দেহজনক যেন লাগিল। "সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে ই কেৱল এটা সন্মানীয় কবৰ হ"ব পাৰে।"
  
  "তেওঁলোকে তালৈ টিউনিছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মেটক লৈ গৈছিল। আনকি তেওঁ নিজৰ দেহৰক্ষীসকলে প্ৰমাণিত বালিৰ শিশিও লৈছিল, ঘৰলৈ উভতি অহাৰ লগে লগে সেইবোৰক "হেনিবেলৰ কবৰৰ বালি" বুলি অভিহিত কৰিছিল। সেই পৰিস্থিতিত সেই বছৰত তুৰ্কীসকলে সঁচাকৈয়ে টিউনিছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক প্ৰতাৰণা কৰিবনে?"
  
  ড্ৰেকে আগলৈ মাত দিলে উপকূলৰ ওচৰ চাপি অহা আন্ধাৰ বক্ৰতাৰ ফালে। "আমি গম পাম।"
  
  
  পঞ্চম অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে চেবল ৰঙৰ স্পীডবোটখন পানীৰ পৰা উলিয়াই আনি ওচৰৰ পুৰণি শিপাৰ ঠাইত বন্ধা কৰি আউটবোৰ্ড মটৰটো মাউণ্ট কৰি দিলে। মে, এলিচিয়া আৰু স্মিথে এটা আউটপোষ্ট স্থাপন কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিলে। কিনিমাকাই ডাহলৰ সহায়ত গধুৰ বেকপেকবোৰ তুলি ল"লে। ড্ৰেকে বুটৰ তলত বালি অনুভৱ কৰিলে। বতাহত মাটিৰ গোন্ধ ওলাইছিল। নাওবোৰে গতি লাভ কৰি ঢৌবোৰে তেওঁৰ বাওঁফালে থকা পাৰলৈ হিংস্ৰভাৱে লৰালৰিকৈ আহিল। বৰশী বজোৱাসকলে ষ্টক লোৱাৰ সময়ত আন কোনো শব্দই নিস্তব্ধতা ভংগ কৰা নাছিল।
  
  হেডনে হাতত লৈ আছিল এটা পৰ্টেবল জিপিএছ নেভিগেটৰ। "জৰিমনা. মোৰ স্থানাংক প্ৰগ্ৰেম কৰা হৈছে। আমি যাবলৈ সাজু নেকি?"
  
  "ৰেডি" বুলি উত্তৰত কেইবাটাও মাতে উশাহ ল"লে।
  
  হেডেন আগবাঢ়ি গ"ল আৰু ড্ৰেকে ভৰিৰ তলৰ জীপাল বালিটো পাৰ হৈ পিছফালে থিয় হ"ল। তেওঁলোকে অনবৰতে সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰিছিল যদিও আন কোনো পোহৰৰ উৎস দেখা পোৱা নাছিল। হয়তো সিহঁতে আটাইবোৰৰ পিছতো প্ৰথমে ইয়াত উপস্থিত হৈছিল। হয়তো আন দলবোৰেও আঁতৰি থাকিল, সকলো গধুৰ উত্তোলন আন কাৰোবাক কৰিবলৈ দিলে। হয়তো এতিয়াও তেওঁলোকৰ ওপৰত চকু ৰখা হৈছিল।
  
  সম্ভাৱনাবোৰ অন্তহীন আছিল। সিহঁত পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে এলিচিয়ালৈ মাত দিলে আৰু ইংৰাজ মহিলাগৰাকীয়ে লাইনত যোগ দিলে। "মে" ইফালৰ পৰা সিফাললৈ উঠা-নমা কৰে।"
  
  "স্মিথৰ কথা কি ক"ব?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "মই ইয়াত. পথটো স্পষ্ট"।
  
  অ" হয়, কিন্তু আমি ভিতৰলৈ গৈ আছো, ড্ৰেকে ভাবিলে, কিন্তু একো কোৱা নাছিল। কোমল বালিয়ে কঠিনভাৱে ভৰাই থোৱা মাটিৰ ঠাই ল"লে আৰু তাৰ পিছত সিহঁতে মথাউৰিৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল। মাত্ৰ কেইফুটমান ওখ আৰু শিখৰ ঢালৰ সৈতে তেওঁলোকে অতি সোনকালেই মৰুভূমিৰ সীমা পাৰ হৈ এটা সমতল মাটিত পাইছিল। হেডেনে বাটটো আঙুলিয়াই দিলে আৰু সিহঁতে বন্যাৰ্ত অৰণ্যখন পাৰ হৈ গ"ল। এতিয়া চেণ্ট্ৰি পোষ্ট কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই। তেওঁলোকে মাইলৰ পিছত মাইল চাব পাৰিছিল যদিও মে আৰু স্মিথে আৰু দূৰত থাকি তেওঁলোকৰ দৰ্শনৰ পৰিসৰ বৃদ্ধি কৰিলে।
  
  জিপিএছৰ পৰ্দাখনে নিৰৱে টিপটিপিয়াই তেওঁলোকক লক্ষ্যৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল আৰু ৰাতিৰ আন্ধাৰ তোৰণখন তেওঁলোকৰ ওপৰত মহিমাময়ভাৱে বিস্তৃত হৈ পৰিল। ইমান ঠাই থকাৰ বাবে আকাশখন বিশাল আছিল; তৰাবোৰ প্ৰায়েই দেখা নাযায় আৰু চন্দ্ৰটো এটা সৰু ৰেখা। দহ মিনিট বিশ মিনিটলৈ পৰিণত হ"ল, তাৰ পিছত ত্ৰিশ মিনিট, আৰু তেতিয়াও সিহঁতে অকলে খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল। হেডনে দল আৰু আলেকজেণ্ড্ৰিয়া দুয়োটাৰে সৈতে যোগাযোগকাৰীৰ জৰিয়তে যোগাযোগ ৰাখিছিল। ড্ৰেকে প্ৰকৃতিৰ দাঁতযুক্ত ছন্দত উশাহ লৈ পৰিৱেশে তেওঁক ভিতৰলৈ লৈ যাবলৈ দিলে। জীৱ-জন্তুৰ শব্দ, বতাহ, পৃথিৱীৰ হুলস্থুল - এই সকলোবোৰ তাতেই আছিল, কিন্তু অনুপযুক্ত একো নাছিল। তেওঁ উপলব্ধি কৰিছিল যে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে থকা দলবোৰো তেওঁলোকৰ দৰেই ভাল হ"ব পাৰে, কিন্তু তেওঁ নিজৰ আৰু বন্ধুসকলৰ ক্ষমতাক বিশ্বাস কৰিছিল।
  
  "আগলৈ" হেডনে ফুচফুচাই ক"লে। "জিপিএছত দেখা গৈছে যে ভূখণ্ডটো প্ৰায় চল্লিশ ফুট ওপৰলৈ উঠিছে। এইটোৱেই হয়তো আমি বিচৰা পাহাৰটো। চোৱা."
  
  আন্ধাৰৰ পৰা লাহে লাহে পাহাৰটো ওলাই আহিল, বাধাবোৰৰ মাজেৰে এটা স্থিৰ পথ খোদিত কৰি থাকোঁতে শুকান মাটিত জটিল শিপা আৰু শিলগুটিৰে আৱৰ্জনা কৰি থকা এটা অবিৰতভাৱে ওপৰলৈ উঠি অহা মাটিৰ টিলা। ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই অলপ সময় ৰৈ পিছলৈ ঘূৰি চালে, চপচপীয়া সাগৰখনলৈকে বিস্তৃত মসৃণ ক"লাটো লক্ষ্য কৰিলে। আৰু তাৰ বহু ওপৰত বন্দৰৰ টিপটিপিয়া পোহৰ, সম্পূৰ্ণ বেলেগ অস্তিত্ব।
  
  "এদিনাখন?" এলিচিয়াই আচৰিত হৈ সুধিলে।
  
  ড্ৰেকে তেনেকৈয়ে আশা কৰিছিল। "আমি তাত উপস্থিত হ"ম"-তেওঁ ক"লে।
  
  "এইটো সহজ হ"ব লাগে।"
  
  "আৰু প্ৰেম।" বাইক চলোৱাৰ দৰে। কিন্তু আপুনি পৰি যায় আৰু ভাৰসাম্য ঘূৰাই পোৱাৰ বহু আগতেই কাটি, ঘাঁ আৰু খোঁচ খাই পৰে।"
  
  "গতিকে, আধা বাট ইতিমধ্যে পাৰ হৈ গৈছে।" তাই তাক অলপ সময় চুই দিলে আৰু তাৰ পিছত পাহাৰৰ ওপৰেৰে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে তাইৰ পিছে পিছে মনে মনে গ"ল। ভৱিষ্যতে সঁচাকৈয়ে সম্ভাৱনাৰ নতুন সমৃদ্ধি ৰাখিছিল এতিয়া যেতিয়া এলিচিয়া মাইলছে নিজৰ আত্মধ্বংসৰ চক্ৰৰ পৰা মুক্ত হৈ পৰিছিল। তেওঁলোকে কৰিবলগীয়া আছিল মাথোঁ পৃথিৱীৰ মানুহক কষ্ট দিবলৈ নৰকত ডুব যোৱা আন এটা উন্মাদ আৰু মেগালমেনিয়াক দলক পৰাস্ত কৰা।
  
  আৰু সেইবাবেই তেওঁৰ দৰে সৈন্যই সকলো লাইনত ৰাখে। কাষৰ এড্ৰিয়ান আৰু ৰাস্তাৰ সিপাৰৰ গ্ৰেহামৰ বাবে। প্ৰতিটো দিনেই নিজৰ সন্তান দুটাক সময়মতে স্কুললৈ নিবলৈ সংগ্ৰাম কৰা ক্ল"ৰ বাবে। চুপাৰ মাৰ্কেটলৈ যোৱাৰ পথত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা দম্পতীহালৰ বাবে। ৰিং ৰোডত যান-জঁটত সদ্ভাৱে বহি থকাসকলৰ, আৰু শাৰী জপিয়াই পৰাসকলৰ সুবিধাৰ বাবে। আন্ধাৰ হোৱাৰ পিছত আপোনাৰ ভ্যান বা গেৰেজত উঠি যি পাৰে তাক লৈ গুচি যোৱা নালাৰ লেতেৰাবোৰৰ বাবে নহয়। গুণ্ডা, ক্ষমতা বিচৰা আৰু পিঠিত ছুৰীৰে আঘাত কৰা লোকৰ বাবে নহয়। সন্মান, মৰম আৰু যত্নৰ বাবে কঠোৰ যুঁজ দিয়া সকলৰ যত্ন লোৱা হওক। সন্তানৰ ভৱিষ্যতৰ বাবে যুঁজ দিয়াসকলে ইয়াৰ সুৰক্ষাৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাসী হওক। যিসকলে আনক সহায় কৰিছিল তেওঁলোকক সহায় হওক।
  
  হেডেনে কম গুণগুণাই তাৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। "এইখন ঠাই হ"ব পাৰে। জিপিএছে কৈছে, আৰু মই আগত এটা পৰিত্যক্ত অট্টালিকা দেখিছোঁ।"
  
  তেওঁ দেখিলে যে ওপৰত ওপৰকৈ সোমাই থকা ৰঙীন বিন্দুবোৰ। তেতিয়াৰ ই আছিল পৰিঘটনাৰ কেন্দ্ৰবিন্দু। সূক্ষ্মতাৰ বাবে এতিয়া সময় নাছিল। তেওঁলোকেও হয়তো হেনিবেলৰ কবৰ বিচাৰি আতচবাজী জ্বলাই দিলেহেঁতেন যদিহে এতিয়া ইয়াত থকাৰ বাবে বেছি খৰকৈ বিচাৰি পালেহেঁতেন। কাৰণ ড্ৰেক আত্মবিশ্বাসী আছিল যে যদি তেওঁলোকে বিচাৰি পাব পাৰে, তেন্তে বাকী সকলো দলেও বিচাৰি পাব পাৰে।
  
  হেডনে আনুমানিক অঞ্চলটো লক্ষ্য কৰিলে। কিনিমাকা আৰু ডাহলে গধুৰ বেকপেকবোৰ মাটিত নমাই দিলে। মে আৰু স্মিথে শ্ৰেষ্ঠ পৰ্যবেক্ষণৰ স্থান গ্ৰহণ কৰিছিল। ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই সহায় কৰিবলৈ হেডেনৰ ওচৰলৈ গুচি গ"ল। কেৱল যৰ্গে পিছলৈ ওলমি থাকিল, কি কৰিব লাগে কোৱা হ"বলৈ অপেক্ষা কৰি থাকোঁতে অনিশ্চয়তা দেখুৱাই।
  
  কিনিমাকা আৰু ডাহলে ত্ৰিপুৰাক কাৰ্বন ফাইবাৰ ষ্টেণ্ডত মাউণ্ট কৰি আৰু অধিক দি কিছুমান ডাঙৰ টৰ্চৰ সৃষ্টি কৰিছিল। এইবোৰ কেৱল উজ্জ্বল বাল্ব নাছিল, সূৰ্যৰ পোহৰক যিমান পাৰি ওচৰৰ পৰা অনুকৰণ কৰিবলৈ তৈয়াৰ কৰা হৈছিল। স্বীকাৰ্য্য যে ইজিপ্তত চিআইএৰ বিস্তৃত ক্ষমতাও সীমিত আছিল যদিও ড্ৰেকে ভাবিছিল যে এই যন্ত্ৰটো বেছি বেয়া দেখা নাযায়। কিনিমাকাই ষ্টেণ্ডত লগোৱা লেম্প এটা ব্যৱহাৰ কৰি বৃহৎ অঞ্চল এটা আলোকিত কৰিছিল আৰু তাৰ পিছত হেডেন আৰু ডাহলে মাটি জৰীপ কৰিবলৈ গৈছিল।
  
  "এতিয়া মনোযোগ দিয়ক" হেডনে তেওঁলোকক ক"লে। "অৰ্ডাৰ অৱ দ্য লাষ্ট জজমেণ্টত দাবী কৰা হৈছে যে হেনিবেলৰ মৃত্যুৰ বহুদিনৰ পিছত ইয়াত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰসমূহ সমাধিস্থ কৰা হৈছিল। এইটো এটা অচিহ্নিত কবৰ, মূৰৰ শিল নহয়। গতিকে আমি হাড়, ব্লক বা স্তম্ভ নহয়, বিক্ষিপ্ত মাটি বিচাৰিছো। আমি প্ৰাচীন ধ্বংসাৱশেষ নহয়, শেহতীয়াকৈ সমাধিস্থ হোৱা বস্তু বিচাৰিছো। বৰ কঠিন হ'ব নালাগে-"
  
  "তেনেকৈ নকবা!" ডাহলে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "আপুনি সকলো জিন্ক্স কৰি দিব, ধিক্কাৰ।"
  
  "মই মাত্ৰ ক"ব বিচাৰিছো যে আমি হেনিবেলক বিচাৰিব নালাগে। কেৱল অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ।"
  
  "ভাল কথা।" কিনিমাকাই পৰিধিৰ চাৰিওফালে লাইটিং অলপ এডজাষ্ট কৰিলে।
  
  হেডনে মাটিত তিনিটা স্থান চিহ্নিত কৰে। সকলোবোৰ যেন কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে সলনি কৰা হৈছে, আৰু শেহতীয়াকৈ কোনোৱেই নহয়। হাতত বেলচা লৈ যোৰ্গীয়ে সাৱধানে ওচৰ চাপি আহিল। ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই তেওঁৰ লগত যোগ দিলে, তাৰ পিছত কিনিমাকাও।
  
  "মাত্ৰ খন্দা" হেডনে ক"লে। "সোনকাল কৰা".
  
  "বুবি ট্ৰেপ থাকিলে কি হ"ব?" এলিচিয়াই সুধিলে।
  
  ড্ৰেকে জৰাজীৰ্ণ অট্টালিকাটোলৈ চালে। বেৰবোৰ দুখ মনেৰে ওলমি আছিল, তললৈ নামি আহিছিল, যেন পৃথিৱীৰ ওজন ধৰি ৰাখিছে। এটা ফাল আধা কাটি পেলোৱা হৈছিল যেন এটা বিশাল ক্লিভাৰেৰে, ব্লকবোৰ এতিয়া দুয়োফালৰ পৰা দাঁত থকা দাঁতৰ দৰে ওলাই আহিছে। বহু আগতেই ছাদখন ভাঙি গৈছিল, দুৱাৰ-খিৰিকী নাছিল। "বাৰু, তাত আশ্ৰয় বিচাৰি পোৱা যেন নালাগে।"
  
  "ধন্যবাদ".
  
  "চিন্তা নকৰিবা প্ৰেম। মূৰটো ওপৰলৈ তুলি ৰাখক।"
  
  ড্ৰেকে উত্তেজিত চকুৰ চাৱনিটোক আওকাণ কৰি কামত লাগিল। "তেন্তে যিয়েই নহওক চাৰিজন অশ্বাৰোহীৰ তাৎপৰ্য কি?" তেওঁ যোগাযোগকাৰীৰ জৰিয়তে হেডেনক সুধিলে।
  
  "থিংক টেংকৰ সৰ্বোত্তম অনুমান? আমি বিচৰা ঐতিহাসিক ব্যক্তি আৰু আমি বিচাৰি পোৱাৰ আশা কৰা অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সৈতে সেইবোৰ মিল খায়। গতিকে ৰোমানসকলক ঘৃণা কৰিবলৈ ডাঙৰ-দীঘল হোৱা হেনিবেলে ৰোমত প্ৰায় অন্তহীন যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিলে নহয়নে? ইয়াতেই আমি যুদ্ধৰ অস্ত্ৰ বিচাৰি পাম।"
  
  "এইটোও হ"ব পাৰে যে তেওঁলোক ঘোঁৰাচালক" কিনিমাকাই মাজতে ক"লে। "মানে হেনিবেল আছিল।"
  
  "হয়, অলপ বেছি অস্পষ্ট মনো।"
  
  "তেন্তে ইয়াৰ বাইবেলৰ লগত কোনো সম্পৰ্ক নাই?" ড্ৰেকে আন এটা মাটিৰ টিলা খান্দি উলিয়াই আনিলে। "কাৰণ আমাক এই মূৰ্খ ক"ডবোৰৰ কোনো এটাৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  "বাৰু, প্ৰকাশিত বাক্যত তেওঁলোক আবিৰ্ভাৱ হৈছিল আৰু-"
  
  "ৱাঃ!" এলিচিয়াই হঠাতে চিঞৰি উঠিল। "মই ভাবো মই কিবা এটা মাৰিলোঁ!"
  
  "আৰু মনোযোগ" মে"ৰ মাতটোৱে যোগাযোগকাৰীৰ ওপৰত ফুচফুচাই ক"লে। "পানীত নতুন লাইট ওলাইছে, দ্ৰুতগতিত ওচৰ চাপি আহিছে।"
  
  
  ষষ্ঠ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে কোদালটো মজিয়াত পেলাই দিলে আৰু এলিচিয়ালৈ চাবলৈ ওচৰলৈ গ"ল। ইতিমধ্যে যৰ্গী তাতেই আছিল, তাইক খান্দিবলৈ সহায় কৰিছিল। কিনিমাকাও দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  "আমাৰ হাতত কিমান সময় আছে?" হেডেনে জৰুৰীভাৱে সুধিলে।
  
  স্মিথে উত্তৰ দিলে, "তেওঁলোকৰ গতিৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে ত্ৰিশ মিনিট টপ।
  
  ডাহলে মনোযোগেৰে উকি মাৰিলে। "কোনো ক্লু?"
  
  "বোধহয় মোছাদ" কেনচিয়ে উত্তৰ দিলে। "তেওঁলোক আছিল আটাইতকৈ ওচৰৰ।"
  
  ড্ৰেকে শপত খালে। "একমাত্ৰ সময় যেতিয়া মই ইচ্ছা কৰিছিলো যে অভিশপ্ত ছুইডেনসকল প্ৰথমে আহিব।"
  
  এলিচিয়াই গাঁতটোত আঁঠুৰ গভীৰতালৈকে থিয় হৈ নিজৰ বেলচাৰ ধাৰে কোমল মাটিত খান্দি বস্তুটো মুক্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তাই সংগ্ৰাম কৰিলে, আনন্দহীনভাৱে অস্পষ্ট প্ৰান্তবোৰ টানি। কিনিমাকাই ওপৰৰ পৰা মাটি পৰিষ্কাৰ কৰি আছিল যেতিয়া যৰ্গিয়ে মাটিত নিত্য বৃদ্ধি পোৱা ঘাঁটোত এলিচিয়াৰ লগত যোগ দিলে।
  
  "এয়া কি?" - মই সুধিলোঁ। ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  হেডনে আঁঠুত হাত থৈ তললৈ কুঁজৰাই থাকিল। "এতিয়াও নিশ্চিতভাৱে ক"ব পৰা নাই।"
  
  "নিজকে টানি লোৱা এলিচিয়া।" ড্ৰেকে হাঁহিলে।
  
  এটা চকুৰ চাৱনি আৰু উঠা আঙুলি এটাই আছিল তেওঁৰ একমাত্ৰ সঁহাৰি। প্ৰশ্ন কৰা বস্তুটো মাটিৰে আবৃত আৰু চাৰিওফালৰ পৰা মাটিৰে ঢাকি থোৱা আছিল যদিও ইয়াৰ এটা আকৃতি আছিল। প্ৰায় দুমিটাৰ বাই এক মিটাৰ জোখৰ দীঘলীয়া, ইয়াৰ এটা নিৰ্দিষ্ট বাকচৰ আকৃতি আছিল আৰু ই সহজে গতি কৰিছিল, ইয়াৰ পৰা দেখা গৈছিল যে ই একেবাৰে গধুৰ নহয়। সমস্যাটো আছিল যে ইয়াক কঠিন মাটি আৰু শিপাৰে আগুৰি আৰু সংকুচিত কৰা হৈছিল। ড্ৰেকে বাকচৰ পৰা সাগৰলৈ চাই লাইটবোৰ আৰু ওচৰ চাপি অহাটো চাই ভাবিলে যে ইমান সৰু লঘু পাত্ৰ এটাই কেনেকৈ নৰকত এটা বিধ্বংসী সামৰিক অস্ত্ৰ ৰাখিব পাৰে।
  
  স্মিথে ৰিপ"ৰ্ট কৰিলে, "পোন্ধৰ মিনিট। "আন কোনো লক্ষণ নাই কাষ চাপি অহা।"
  
  এলিচিয়াই মাটিৰ লগত যুঁজিলে, গালি পাৰিলে আৰু প্ৰথমতে ক"তো নাপালে, কিন্তু শেষত তাই বস্তুটোৰ আৱৰণ খুলি দিলে আৰু যৰ্গীক উলিয়াই আনিবলৈ দিলে। তেতিয়াও গজি উঠা লতা আৰু জটিল শিপাবোৰে তেওঁৰ লগত আপাত দৃষ্টিত আনন্দৰে আঁকোৱালি লৈছিল, এটা কঠিন, পেচোৱা গোট যিয়ে এৰি দিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল। এতিয়া কঁকাললৈকে বোকাত সোমাই কাপোৰ জোকাৰি বেলচাত হেলান দি। ড্ৰেকে স্পষ্ট "মন এট ৱৰ্ক" লাইনৰ পৰা বিৰত থাকিল আৰু লিফ্টত সহায় কৰিবলৈ হেলান দিলে। ডাহলেও কুঁজৰাই গ"ল, আৰু দুয়ো মিলি বস্তুটোৰ কাষত সহায় বিচাৰি উলিয়াই উলিয়াই আনিবলৈ সক্ষম হ"ল। শিপাবোৰে প্ৰতিবাদ কৰিলে, ভাঙি উন্মোচিত হ"ল। কিছুমানে প্ৰিয় জীৱনৰ বাবে ধৰি ৰাখিলে। ড্ৰেকে হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু অনুভৱ কৰিলে যে ই গাঁতটোৰ ওপৰেৰে আৰু ধাৰৰ ওপৰেৰে সোমাই গৈছে। স্থানচ্যুত মাটিৰ নদীবোৰ ওপৰৰ পৰা বৈ আহিছিল। তাৰ পাছত সি আৰু ডাহলে একেলগে থিয় হৈ এলিচিয়া আৰু যৰ্গিৰ ফালে তললৈ চাই থাকিল। দুয়োৰে মুখখন ৰঙা পৰি গৈছিল আৰু উশাহ বন্ধ হৈ আছিল।
  
  "কি?" - মই সুধিলোঁ। ড্ৰেকে সুধিলে। "তোমালোক দুয়োজনে চাহৰ বিৰতি লোৱাৰ পৰিকল্পনা কৰিছেনে? ইয়াৰ পৰা নৰক আঁতৰাই পেলাওক।"
  
  এলিচিয়া আৰু যৰ্গীয়ে গাঁতটোৰ তলৰ অংশটো দুবাৰকৈ পৰীক্ষা কৰিলে, আৰু বাকচ বা হয়তো পুৰণি হাড় বিচাৰি। একো পোৱা নগ"ল। ক্ষন্তেক পিছতে ৰাছিয়ান যুৱকজনে গাঁতটোৰ ধাৰেৰে দৌৰি গ"ল, য"ত কোনো যেন নাই, তাতেই সমৰ্থন বিচাৰি পালে, যাতে তেওঁ ঢালৰ ওপৰেৰে আৰু গাঁতটোৰ ধাৰৰ ওপৰেৰে উঠা-নমা কৰিব পাৰে। এলিচিয়াই দুখেৰে কি হৈ আছে চাই থাকিল, আৰু তাৰ পিছত অলপ অস্বস্তিকৰভাৱে কাষলৈ জপিয়াই পৰিল। ড্ৰেকে তাইৰ হাতখন ধৰি ওপৰলৈ টানি আনিলে।
  
  সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "আপুনি আপোনাৰ বেলচাটো পাহৰি গ"ল।"
  
  "আপুনি ল"বলৈ যাব বিচাৰে নেকি? মই প্ৰথমে মূৰটো আগবঢ়াই দিওঁ।"
  
  "সংযম, সংযম।"
  
  হেডনে গাঁতটোৰ ভিতৰলৈ তললৈ চাই থাকিল। "মই ভাবিছিলো যে দুখীয়া বুঢ়া হেনিবাল বাৰ্চাৰ সৈতে এটা মুহূৰ্ত কটাবলৈ এটা মুহূৰ্ত উলিওৱাটো এটা ভাল সময় হ"ব। সতীৰ্থ সৈনিক এজনক আমি অসন্মান কৰিব নিবিচাৰো।"
  
  ড্ৰেকে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে। "কিংবদন্তী".
  
  "যদি সি তাত তললৈও থাকে।"
  
  হেডনে কয়, "নাজীয়ে তেওঁলোকৰ গৱেষণা কৰিছিল। "আৰু, মই অনিচ্ছা সত্ত্বেও স্বীকাৰ কৰোঁ, তেওঁলোকে ভালকৈয়ে কৰিলে। হেনিবেলে কেৱল নিজৰ কামত ভাল হোৱাৰ বাবেই স্থায়ী খ্যাতি লাভ কৰিছিল। আল্পছ পৰ্বতমালা পাৰ হৈ তেওঁৰ যাত্ৰা আৰম্ভণিৰ যুদ্ধসমূহৰ অন্যতম উল্লেখযোগ্য সামৰিক কৃতিত্ব হৈয়েই আছে। তেওঁ সামৰিক কৌশলৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল যিবোৰ আজিও প্ৰশংসা কৰা হয়।"
  
  ক্ষন্তেক পিছত সিহঁতে ওপৰলৈ চালে। ডাহল তেওঁলোকৰ লগত আছিল। কিনিমাকাই বস্তুটো চুইপ কৰি আঁতৰাই দিলে আৰু ক"লা কাঠৰ এটা মজবুত বাকচ ওলাই পৰিল। ওপৰত সৰু কোট এটা আছিল, হাৱাইয়ে দেখুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  হেডনে মোৰ ফালে হেলান দিলে। "ইমানেই. তেওঁলোকৰ ঘৰতে বনোৱা ল"গ"। শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম।"
  
  ড্ৰেকে ইয়াক অধ্যয়ন কৰিলে, প্ৰতীকটো মুখস্থ কৰি। ই এটা সৰু কেন্দ্ৰীয় বৃত্তৰ দৰে আছিল, ইয়াৰ চাৰিওফালে কম্পাছৰ বিভিন্ন ঠাইত চাৰিটা পেচোৱা বেঁকা ৰখা হৈছিল। বৃত্তটো আছিল অসীমতাৰ প্ৰতীক।
  
  হেডনে কয়, "স্কাইথ হৈছে অস্ত্ৰ। "তোমাৰ ভিতৰৰ জগতখনক ৰক্ষা কৰি?" তাই কান্ধত কান্ধত হাত থৈ ক"লে। "প্ৰয়োজন হ"লে আমি এই বিষয়ে পিছত মোকাবিলা কৰিম। লেটছ।"
  
  লাইটবোৰ আৰু সাগৰত নাছিল, অৰ্থাৎ মোছাদখন যদি আটাইতকৈ ওচৰত আছিল, তেন্তে কঠিন মাটিত উপনীত হৈছিল আৰু পূৰ্ণ গতিৰে পোন্ধৰ মিনিটতকৈও কম দূৰত্বত আছিল। ড্ৰেকে আকৌ এবাৰ ভাবিলে যে এই সংঘাতৰ অন্ত কেনেকৈ হ"ব। SPEARক যিকোনো মূল্যতে চাৰিওটা অস্ত্ৰ সুৰক্ষিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছিল যদিও যুদ্ধক্ষেত্ৰত নিৰ্দেশ নিখুঁতভাৱে পালন কৰাটো খুব কমেইহে সম্ভৱ হৈছিল। তেওঁ আনৰ মুখত স্নায়বিক ভাব দেখি জানিছিল যে তেওঁলোকৰো একে অনুভৱ হৈছে, আনকি কমাণ্ড ষ্ট্ৰাকচাৰৰ আটাইতকৈ ওচৰত থকা হেডেনকো।
  
  সিহঁতে যাবলৈ সাজু হৈ আছিল।
  
  হেডনে কয়, "সংঘাতৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। "নিশ্চিতভাৱে".
  
  "আমি নোৱাৰিলে কি হ"ব?" - ডাহলে সুধিলে।
  
  "বাৰু, যদি মোছাদ হয়, হয়তো আমি কথা পাতিব পাৰো।"
  
  "তেওঁলোকৰ আইডি ভেষ্ট থাকিব বুলি মোৰ সন্দেহ আছে" এলিচিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল। "এইটো কোনো কপ শ্ব" নহয়।"
  
  হেডেনে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে নিজৰ কমিউনিকেটৰটো অফ পজিচনলৈ সলনি কৰিলে। "আমাৰ ওপৰত গুলী লাগিলে আমি যুঁজ দিওঁ," তাই কয়। "আৰু কি কৰিম?"
  
  ড্ৰেকে এইটোক সৰ্বোত্তম আপোচ হিচাপে দেখিছিল। এখন আদৰ্শ পৃথিৱীত তেওঁলোকে ওচৰ চাপি অহা সৈনিকসকলৰ কাষেৰে পিছলি গৈ কোনো ক্ষতি নোহোৱাকৈ আৰু ধৰা নপৰে নিজৰ পৰিবহণলৈ উভতি আহিলহেঁতেন। অৱশ্যে আদৰ্শ পৃথিৱীত SPEAR ৰ অস্তিত্ব নাথাকিলহেঁতেন। দলটোৱে বাহিৰলৈ ওলাই যাবলৈ সাজু হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ আকৌ নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  "দীঘলীয়া পথটো লওক" হেডনে পৰামৰ্শ দিলে। "তেওঁলোকে নহ'ব"।
  
  সকলো সাৱধানতা। সংঘাতৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সকলো কৌশল।
  
  লৰেনৰ মাতটো কাণত কাঁইট হৈ পৰিল। "আমি মাত্ৰ খবৰটো পাইছো, মানুহবোৰ। ছুইডেনসকলো ওচৰ চাপি আহিছে।"
  
  
  সাতম অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে বাটটো আগবঢ়াই লৈ গ"ল, প্ৰথমে জৰাজীৰ্ণ অট্টালিকাটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিলে আৰু তাৰ পিছত ঢালৰ পৰা নামি গ"ল। আন্ধাৰে এতিয়াও দেশখন আৱৰি ধৰিছিল যদিও ভোৰ হোৱাৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। ড্ৰেকে নিজৰ পথটো অসমান লুপত বৰ্ণনা কৰিলে যেতিয়ালৈকে তেওঁ নিজকে সাগৰৰ বিপৰীত দিশত নাপালে।
  
  ইন্দ্ৰিয়বোৰ সতৰ্ক, মূৰ ওপৰলৈ তুলি, দলটোৱে আমাৰ পিছে পিছে।
  
  ডাহলে ঢাকনিখন বাহুৰ তলত সাৱধানে ধৰি বাকচটো নিজৰ দখললৈ লৈ গ"ল। কেঞ্জীয়ে দৌৰি গৈ তাৰ কাষলৈ আহিল, তাক বাট বিচাৰি উলিয়াবলৈ সহায় কৰিলে। দলটোৱে নাইট ভিজন গিয়াৰ পিন্ধিছিল, স্মিথৰ বাহিৰে সকলোৱে নিজৰ চৌপাশৰ বিষয়ে সম্পূৰ্ণৰূপে সচেতন হোৱাটো পছন্দ কৰিছিল। এটা ভাল সংমিশ্ৰণ আছিল। কাষে কাষে আৰু একক ফাইলত দৌৰি গৈ পাহাৰৰ তলত আৰু আশ্ৰয় নথকা সমতল সমতল এখন নাপালে। ড্ৰেকে নিজৰ লুপত আবদ্ধ হৈ থাকিল, নাওবোৰৰ সাধাৰণ দিশলৈ লৈ গ"ল। এটা শব্দও কোৱা নহ"ল - সকলোৱে নিজৰ নিজৰ ইন্দ্ৰিয়বোৰ ব্যৱহাৰ কৰি নিজৰ চৌপাশ পৰীক্ষা কৰিছিল।
  
  তেওঁলোকে জানিছিল যে তেওঁলোকৰ শত্ৰুবোৰ কিমান মাৰাত্মক। এইবাৰ কোনো অৰ্ধস্বাৰ্থ ভাড়াতীয়া। আজি, আৰু পিছদিনা, আৰু পিছদিনা তেওঁলোকৰ মুখামুখি হ"ল তেওঁলোকৰ তুলনাত নীচ নহয় সৈনিক।
  
  প্ৰায়.
  
  ড্ৰেকে লেহেমীয়া কৰিলে, অনুভৱ কৰিলে যে সিহঁত অলপ বেছি বেগেৰে আগবাঢ়িছে। ভূখণ্ড তেওঁলোকৰ পক্ষত নাছিল। এটা শেঁতা জিলিকনি পূব দিগন্তৰ ফালে খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল। অতি সোনকালে কোনো আৱৰণ নাথাকিব। স্মিথ তেওঁৰ সোঁফালে আৰু মাই বাওঁফালে থিয় হ"ল। দলটো নিম্নগামী হৈ থাকিল। ওপৰত জৰাজীৰ্ণ অট্টালিকাটো থকা পাহাৰটো সংকুচিত হৈ গ"ল, তেওঁলোকৰ পিছফালে দেখা দিলে। আগলৈ কেইবাজোপা গছৰ বিন্দু বিন্দুকৈ জোপোহা জোপোহাৰ শাৰী এটা দেখা গ"ল আৰু ড্ৰেকে কিছু সকাহ অনুভৱ কৰিলে। য'ত থাকিব লাগিছিল তাৰ পৰা উত্তৰ-পূবে বহু দূৰত আছিল যদিও শেষৰ ফলাফলটো মূল্যৱান আছিল।
  
  বেষ্ট কেছ চিনাৰিয়া? কোনো কাজিয়া নাই।
  
  বিপদৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আৰু শৰীৰৰ ভাষা নিৰপেক্ষ কৰি তেওঁ আগবাঢ়ি গ"ল। সংযোগটো শান্ত হৈ থাকিল। আশ্ৰয় শিবিৰৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে তেওঁলোকে খোজ কঢ়াৰ গতি কমাই দিলে, যদিহে ইতিমধ্যে কোনোবাই তাত ৰৈ আছে। কমাণ্ডো হিচাপে তেওঁলোকে সতৰ্কবাণী আশা কৰিব পাৰিছিল যদিও এই অভিযানত একোৱেই স্বাভাৱিক বুলি ল"ব পৰা নাছিল।
  
  ড্ৰেকে কেইবাটাও গছ আৰু বিৰল জোপোহাৰে আবৃত এটা বৃহৎ অঞ্চল দেখি ৰৈ গ"ল, বাকীসকলক বিৰতি ল"বলৈ ইংগিত দিলে। ভূ-প্ৰকৃতি পৰিদৰ্শন কৰিলে একো পোৱা নগ"ল। পাহাৰৰ শিখৰটো সি যিমানদূৰ দেখা পায় সিমান দূৰলৈকে জনশূন্য হৈ পৰিল। তেওঁলোকৰ বাওঁফালে পাতল আৱৰণে গোটেই বাট এটা সমতল সমভূমিলৈ লৈ গৈছিল আৰু তাৰ পিছত সাগৰৰ পাৰলৈ লৈ গৈছিল। সি অনুমান কৰিলে সিহঁতৰ নাওবোৰ হয়তো পোন্ধৰ মিনিট খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ দূৰত্বত। সি মনে মনে কানেকচনটো অন কৰি দিলে।
  
  "লৰেন, ছুইডেনৰ বিষয়ে কিবা খবৰ আছেনে?"
  
  "নহয়. কিন্তু সিহঁত ঘনিষ্ঠ হ"ব লাগিব।"
  
  "অন্য দল?"
  
  "ৰাছিয়া বতাহত আছে।" তাই যেন লাজ পাইছিল। "মই তোমাক এটা পজিচন দিব নোৱাৰো।"
  
  স্মিথে কয়, "এই ঠাইখন হট জ"ন হ"বলৈ ওলাইছে। "আমি লৰচৰ কৰিব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে মান্তি হ"ল। "বাহিৰলৈ গুচি যাওঁ।"
  
  থিয় হৈ সি যিকোনো গুলীৰ দৰে জোকাৰণিৰ দৰে চিঞৰ এটা শুনিলে।
  
  "তাতেই বন্ধ কৰক! আমাক এটা বাকচ লাগে। লৰচৰ নকৰিবা।"
  
  ড্ৰেকে কুণ্ঠাবোধ নকৰিলে, কিন্তু সোনকালে নামি গ"ল, দুয়োজনেই সতৰ্কবাণীটোৰ বাবে কৃতজ্ঞ হৈ পৰিল আৰু শত্ৰুক হেৰুৱাই পেলোৱাত স্তম্ভিত হৈ পৰিল। ডাহলে তেওঁৰ ফালে চাই থাকিল আৰু এলিচিয়াক বিভ্ৰান্ত যেন লাগিল। আনকি মাইয়েও আচৰিত হোৱাৰ পৰিচয় দিলে।
  
  কেনচিয়ে জিভাখন ক্লিক কৰিলে। "মোছাদ হ"ব লাগিব।"
  
  "বন্দুকৰ গুলীত লৈ গ"লা নেকি?" হেডেনে সুধিলে।
  
  "হয়" ড্ৰেকে ক"লে। "স্পীকাৰজন পোনে পোনে আগবাঢ়িছে আৰু সম্ভৱতঃ দুয়োফালে সহায়ক আছে। ঠিক আমি য"ত থাকিব বিচাৰো।"
  
  মাইয়ে কয়, "আমি আগবাঢ়িব নোৱাৰো। "আমি উভতি যাম। সেই দিশত।" তাই পূব দিশলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "এটা আশ্ৰয় শিবিৰ আৰু এটা পথ, কেইবাখনো খেতিপথাৰ আছে। চহৰখন বেছি দূৰত নহয়। আমি খালী কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰিব পাৰো।"
  
  ড্ৰেকে হেডেনলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। তেওঁলোকৰ বছে যেন উপকূলৰ কাষেৰে উত্তৰ দিশলৈ যোৱা, সভ্যতাৰ ফালে পূব দিশলৈ যোৱা বা যুদ্ধৰ সন্মুখীন হোৱাৰ মাজৰ পছন্দটোৰ ওজন কৰি আছিল।
  
  ডাহলে কয়, "আমি ইয়াত থাকিলে ভাল একো নহ"ব। "এটা অভিজাত শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াটো এটা প্ৰত্যাহ্বান হ"ব, কিন্তু আমি জানো যে আৰু অধিক বাটত আছে।"
  
  ড্ৰেকে ইতিমধ্যে জানিছিল যে মেইৰ কথা ঠিকেই আছে। উত্তৰে পৰিত্ৰাণৰ কোনো পথ আগবঢ়োৱা নাছিল। হেলেস্পণ্টৰ কাষেৰে সিহঁতে আৱৰণ নোহোৱাকৈ দৌৰিব আৰু বিশুদ্ধ ভাগ্যৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব যাতে কোনো ধৰণৰ পৰিবহণৰ ওপৰত উজুটি খাব পাৰে। পূব দিশলৈ যাত্ৰা কৰিলে সুযোগৰ নিশ্চয়তা।
  
  ইয়াৰ উপৰিও আন দলবোৰ কোনো চহৰৰ পৰা প্ৰায়েই আহিব নোৱাৰিব।
  
  হেডেনে ফোন কৰিলে আৰু তাৰ পিছত পূব দিশলৈ ঘূৰি ভূখণ্ড আৰু দ্ৰুত পলায়নৰ সম্ভাৱনাৰ মূল্যায়ন কৰিলে। এই মুহূৰ্তত আকৌ মাতটো আহিল।
  
  "ঠিকতে থাকক!"
  
  "চিট" এলিচিয়াই হাঁহিলে। "এই বন্ধুজন চাইকিক।"
  
  ভিজুৱেল টেকন"লজিৰ কথা উল্লেখ কৰি স্মিথে কয়, "মোৰ মাত্ৰ চকুৰ দৃষ্টিশক্তি ভাল। "কিবা এটা কঠিন বস্তুৰ আঁৰত লুকাই থাকক। আমি জুই ল'ম।"
  
  দলটোৱে ৰাওনা হ"ল, পূব দিশলৈ। ইজৰাইলীসকলে গুলীচালনা কৰিলে, বৰশীধাৰীসকলৰ মূৰৰ ওপৰত গুলী গছৰ ডালত আৰু ডালৰ মাজত খুন্দা মাৰিলে। পাতবোৰ বৰষুণ দিলে। ড্ৰেকে খৰধৰকৈ বগাই গ"ল, জানিও যে শ্বটবোৰ ইচ্ছাকৃতভাৱে ওপৰলৈ নিক্ষেপ কৰা হৈছে, আৰু ভাবিলে যে তেওঁলোকে ইয়াত কি নৰক নতুন যুদ্ধত নামিছে।
  
  এলিচিয়াই ক"লে, "এইটো ঠিক চুদাচুদি সেনাবাহিনীৰ প্ৰশিক্ষণৰ দৰেই।
  
  ডাহলে উত্তৰ দিলে, "মই সঁচাকৈয়ে আশা কৰিছো যে তেওঁলোকে ৰবৰৰ গুলী ব্যৱহাৰ কৰিব।
  
  তেওঁলোকে বগাই ইম্প্ৰভাইজ কৰিলে, পূব দিশলৈ আগবাঢ়ি গৈ, শক্তিশালী গছবোৰৰ ওচৰ পালে আৰু চকুত পৰিল। ড্ৰেকে উত্তৰত গুলী চলালে, ইচ্ছাকৃতভাৱে ওখকৈ। গতিৰ কোনো লক্ষণ দেখা নাপালে।
  
  "ট্ৰিকি বাষ্টাৰ্ডছ।"
  
  কেঞ্জীয়ে ক"লে, "সৰু দল। "সতৰ্কতাৰে. স্বয়ংক্ৰিয় মেচিন। সিদ্ধান্তৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব।"
  
  ড্ৰেকে সম্পূৰ্ণ সুবিধা ল"বলৈ আগ্ৰহী হৈ পৰিছিল। দলটোৱে সাৱধানে পূব দিশলৈ খোজ দিলে, পোনে পোনে দূৰৈৰ দিগন্তৰ প্ৰতি ভাবুকি কঢ়িয়াই অনা শেঁতা ভোৰটোলৈ। পৰৱৰ্তী ক্লিয়াৰিঙত উপনীত হোৱাৰ পিছত ড্ৰেকে গুলীৰ হুইচেলৰ শব্দ শুনিলে আৰু কাৰ্যতঃ অনুভৱ কৰিলে।
  
  "বিষ্ঠা". তেওঁ আৱৰণৰ বাবে ডুব গ"ল। "সেইটো ওচৰতে আছিল।"
  
  অধিক গুলীচালনা, আশ্ৰয় শিবিৰৰ মাজত অধিক সীহৰ নিৰ্গমন। হেডেনে ড্ৰেকৰ চকুলৈ গভীৰভাৱে চালে। "তেওঁলোকৰ পদ্ধতি সলনি হৈছে।"
  
  ড্ৰেকে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে, বিশ্বাস কৰিবলৈও কষ্টেৰে। ইজৰাইলীসকলে তীব্ৰ গুলীচালনা কৰিছিল আৰু নিঃসন্দেহে সাৱধানে কিন্তু সুবিধাজনক গতিৰে আগবাঢ়িছিল। আন এটা গুলীয়ে যোৰ্গাৰ মূৰৰ ঠিক পিছফালে থকা গছৰ বাকলিৰ টুকুৰা এটা ফালি পেলালে, যাৰ ফলত ৰাছিয়ানজন হিংস্ৰভাৱে লৰচৰ কৰিলে।
  
  "ভাল নহয়" কেনচিয়ে খঙেৰে গুণগুণাই উঠিল। "এটেল ভাল নহয়"।
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা চকমকীয়া শিলৰ দৰে আছিল। "হেডেন, লৰেনৰ সৈতে যোগাযোগ কৰক। তাইক কিউৰ"ক নিশ্চিত কৰাওক যে আমি গুলী ঘূৰাই দিছো!"
  
  কেনচিয়ে চিঞৰি ক"লে, "আমি গুলী ঘূৰাই দিব লাগিব। "তোমালোকে আগতে কেতিয়াও চেক কৰা নাই।"
  
  "নহয়! ভাড়াতীয়া সৈনিক, অভিজাত সৈন্য যি প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত আৰু আদেশ মানি চলে। তেওঁলোক চুদাচুদি মিত্ৰ, সম্ভাৱ্য বন্ধু। চাওকচোন হেডেন। এতিয়াই চাওকচোন! " ৷
  
  নতুন গুলীয়ে তলৰ গছবোৰ বিন্ধিলে। শত্ৰু অদৃশ্য হৈ থাকিল, শুনা নোপোৱাকৈয়ে; ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া হেডনে কম বুটামটো ক্লিক কৰিলে আৰু লৰেনৰ লগত কথা পাতিলে, তাৰ পিছত দ্ৰুত সঁহাৰিৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰিলে।
  
  মোছাদৰ সৈন্যসকল ওচৰ চাপি আহিল।
  
  "আমাৰ ষ্টেটাছ নিশ্চিত কৰক।" আনকি ডাহলৰ মাতটোও টান যেন লাগিছিল। "লৰেন! আপুনি এটা সিদ্ধান্ত লৈছেনে? আমি যুঁজিবলৈ ওলাইছো নেকি? " ৷
  
  
  * * *
  
  
  ইতিমধ্যে নাওৰ পৰা খেদি পঠিওৱা স্পিয়াৰৰ দলটোৱে আৰু পূব দিশলৈ যাবলৈ বাধ্য হ"ল। গুলীৰ তলত তেওঁলোকৰ বহুত কষ্ট হৈছিল। পৰিচিত মিত্ৰৰ সৈতে যুঁজিবলৈ অনিচ্ছুক হৈ তেওঁলোকে নিজকে ডিঙিলৈকে বিপদত পৰিল।
  
  খোজ কাঢ়ি, আঁচোৰ মাৰি আৰু তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ তেওঁলোকে নিজৰ অস্ত্ৰভাণ্ডাৰৰ প্ৰতিটো কৌশল ব্যৱহাৰ কৰিছিল, প্ৰতিটো কৌশল ব্যৱহাৰ কৰিছিল নিজৰ আৰু মোছাদৰ মাজত অধিক দূৰত্ব স্থাপন কৰিবলৈ। লৰেনৰ উভতি অহাত মাত্ৰ কেইমিনিটমান সময় লাগিছিল যদিও সেই মিনিটবোৰ জাষ্টিন বিবাৰৰ চিডিতকৈ বেছি দিন চলিছিল।
  
  "কিউৰ" অসুখী। তেওঁ কয় যে আপুনি এটা অৰ্ডাৰ পাইছিল। যিকোনো মূল্যতে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ৰাখক। চাৰিওজন।"
  
  "আৰু সকলো?" ড্ৰেকে সুধিলে। "আমি কাৰ লগত লেনদেন কৰি আছো তাইক কৈছিলা নেকি?"
  
  "নিশ্চিতভাৱে. তাই যেন খং উঠিল। মই ভাবো আমি তাইক বিৰক্ত কৰিলোঁ।"
  
  ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে। কোনো যুক্তি নাই। এই ক্ষেত্ৰত আমি একেলগে কাম কৰিব লাগিব।
  
  ডাহলে নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে। "আমি আচলতে পেৰুত তাইৰ আদেশৰ বিৰুদ্ধে গৈছিলো। হয়তো এইটো পেবেক।"
  
  ড্ৰেকে বিশ্বাস কৰা নাছিল। "নহয়. ক্ষুদ্ৰ ক্ষুদ্ৰ হ"ব। তাই তেনেকুৱা ৰাজনীতিবিদ নহয়। আমাৰ বিৰোধিতা কৰিছে মিত্ৰশক্তিয়ে। বিষ্ঠা. " ৷
  
  হেডনে কয়, "আমাৰ অৰ্ডাৰ আছে। "আজি বাচি যাওঁ আৰু কাইলৈ যুঁজ দিওঁ।"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ কথা সঁচা বুলি জানিছিল, কিন্তু সি ভাবিলেই নহ"ল যে ইজৰাইলীসকলেও হয়তো একে কথাই কৈছিল। এইদৰেই আৰম্ভ হ"ল শতিকা পুৰণি অভিযোগ। এতিয়া এটা দল হিচাপে তেওঁলোকে নিজৰ বনাঞ্চলৰ ঢালৰ ভিতৰত থাকি পূব দিশলৈ কাম কৰিলে আৰু পিছফালৰ গাৰ্ড এটা সংগঠিত কৰিলে, যিটো বেছি আক্ৰমণাত্মক নহয়, কিন্তু ইজৰাইলীসকলক লেহেমীয়া কৰিব পৰাকৈ যথেষ্ট। স্মিথ, কিনিমাকা আৰু মাইয়ে প্ৰদৰ্শন কৰাত অসাধাৰণ আছিল যে তেওঁলোকে এতিয়া ব্যৱসায়ক বুজাইছে, প্ৰতিটো মোৰতে প্ৰতিদ্বন্দ্বীক শিকলিৰে বান্ধি ৰাখিছিল।
  
  ড্ৰেকে গছবোৰৰ মাজেৰে উৰি যোৱাৰ লগে লগে পিছফালৰ পৰা আহিল। হেলিকপ্টাৰখনে মূৰৰ ওপৰত গুঞ্জৰিত হৈ উঠিল, তাৰ পিছত হেলনীয়া হৈ কোনোবা অদৃশ্য ক্লিয়াৰিঙত অৱতৰণ কৰিলে। হেডনে এটা শব্দও কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  
  "ছুইডেন? ৰাছিয়ান? ভগৱান, এইটো মাত্ৰ বেয়া কথা, ল"ৰাহঁত!"
  
  লগে লগে ড্ৰেকে সেই দিশৰ পৰা অহা গুলীৰ শব্দ শুনিলে। মাত্ৰ হেলিকপ্টাৰখনৰ পৰা নামি অহাজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰা হৈছিল, মোছাদে নহয়।
  
  ইয়াৰ অৰ্থ আছিল যে এতিয়া চাৰিটা বিশেষ বাহিনীৰ দল যুদ্ধত নামি পৰিছিল।
  
  আগলৈ হাবিখনৰ অন্ত পৰিল, শিলৰ দেৱালেৰে সীমাৰেখাৰে আবৃত বহল পথাৰ এখনৰ সিপাৰে এটা পুৰণি ফাৰ্ম হাউচ উন্মোচন কৰিলে।
  
  "কিছু সময় উলিয়াওক" সি চিঞৰি উঠিল। "কঠোৰ আৰু দ্ৰুত কাম কৰক। আমি তাত পুনৰ গোট খাব পাৰো।"
  
  দলটোৱে এনেদৰে দৌৰি গ"ল যেন নৰকৰ কুকুৰবোৰ গোৰোহাত গৰম হৈ আছে।
  
  
  * * *
  
  
  সম্পূৰ্ণ কিন্তু নিয়ন্ত্ৰিত গতিৰে আগবাঢ়ি গৈ দলটোৱে যাদৃচ্ছিকভাৱে আৱৰণৰ পৰা ওলাই আহি ফাৰ্ম হাউচৰ ফালে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল। দেৱাল আৰু খিৰিকীৰ খোলাবোৰ পাহাৰৰ ওপৰৰ ঘৰটোৰ দৰেই প্ৰায় জৰাজীৰ্ণ আছিল, যিয়ে মানুহৰ উপস্থিতিৰ অনুপস্থিতিৰ ইংগিত দিছিল। তেওঁলোকৰ পিছফালে তিনিটা বিশেষ বাহিনীৰ দল পৰি আছিল, কিন্তু কিমান ওচৰত?
  
  ড্ৰেকে গম পোৱা নাছিল। সি ৰাতিৰ দৃষ্টিশক্তি খুলি উজ্জ্বল আকাশখন ব্যৱহাৰ কৰি নিজৰ পথ চিহ্নিত কৰি ৰাতিৰ দৃষ্টিশক্তিৰে পাৰ হৈ গধুৰকৈ জগ কৰিলে। আধা দলে আগলৈ চালে, আধা পিছলৈ চালে। মাই ফুচফুচাই ক"লে যে তাই দেখিছে যে মোছাডৰ দলটোৱে হাবিৰ সীমাত উপনীত হৈছে, কিন্তু তাৰ পিছত ড্ৰেকে প্ৰথমখন নিম্ন দেৱালত উপনীত হ"ল আৰু মাই আৰু স্মিথে সামান্য পৰিমাণৰ দমনকাৰী জুই খুলি দিলে।
  
  দুয়ো একেলগে শিলৰ বেৰৰ আঁৰত গোট খাইছিল।
  
  ফাৰ্ম হাউচটো তেতিয়াও বিশ খোজ আগুৱাই আছিল। ড্ৰেকে জানিছিল যে ইজৰাইলী আৰু আনক বসতি স্থাপন কৰি আদৰ্শ দৃষ্টিৰেখা স্থাপন কৰিবলৈ দিলে তেওঁলোকৰ কোনো উপকাৰ নহ"ব। ইয়াৰ উপৰিও আন দলসমূহে এতিয়া ইজনে সিজনৰ প্ৰতি সতৰ্ক হ"ব। তেওঁ যোগাযোগকাৰীৰ ভিতৰলৈ কথা ক"লে।
  
  "আপুনি গাধ টানিলে ভাল ল"ৰাবোৰ।"
  
  এলিচিয়াই ঘূৰি আহি তাৰ ফালে চালে। "সেইটোৱেই তোমাৰ শ্ৰেষ্ঠ আমেৰিকান উচ্চাৰণ নেকি?"
  
  ড্ৰেকক চিন্তিত যেন লাগিল। "চিট।" অৱশেষত ঘূৰি আহিলোঁ৷" তাৰ পাছত ডাহলক দেখা পালে। "কিন্তু হেৰা, ইয়াতকৈও বেয়া হ"ব পাৰে, অনুমান কৰিছোঁ।"
  
  এজন হিচাপে তেওঁলোকে কভাৰটো ভাঙি পেলালে। মে আৰু স্মিথে আকৌ ধৰি গুলীচালনা কৰে আৰু ইয়াৰ উত্তৰত মাত্ৰ দুটা গুলীহে লাভ কৰে। আন কোনো শব্দ শুনা নাযায়। ড্ৰেকে এটা কঠিন দেৱাল বিচাৰি পাই ৰৈ গ"ল। হেডেনে লগে লগে মে, স্মিথ আৰু কিনিমাকাক পেৰিমিটাৰ পহৰা দিবলৈ নিযুক্তি দিলে আৰু তাৰ পিছত আনসকলৰ লগত যোগ দিবলৈ খৰখেদা কৰিলে।
  
  "আমি কেইমিনিটমানৰ বাবে ঠিকেই আছো। আমাৰ কি আছে?"
  
  ইতিমধ্যে ডাহলে মানচিত্ৰখন খুলি আছিল যেতিয়া লৰেনৰ মাতটোৱে তেওঁলোকৰ কাণ দুখন ভৰি পৰিল।
  
  "প্লেন বি এতিয়াও সম্ভৱ। ভিতৰলৈ যাওক। দ্ৰুত হ'লে পৰিবহণৰ প্ৰয়োজন নহ'ব।"
  
  "প্লেন ফাকিং বি।" ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে। "সদায় বি পৰিকল্পনা।"
  
  পেৰিমিটাৰ পেট্ৰ"লে সকলো স্পষ্ট বুলি খবৰ দিলে।
  
  হেডেনে ডাহলে কঢ়িয়াই অনা বাকচটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "আমি ইয়াত দায়িত্ব ল"ব লাগিব। যদি আপুনি হেৰুৱাই পেলায় তেন্তে ভিতৰত কি আছে তাৰ কোনো ধাৰণা আমাৰ নাই। আৰু যদি আপুনি এইটো শত্ৰুৰ হাতত হেৰুৱাই পেলায়..." তাই আগবাঢ়ি যোৱাৰ প্ৰয়োজন নাছিল। ছুইডেনৰ মানুহজনে বাকচটো মাটিত থৈ কাষতে আঁঠু লৈ গ"ল।
  
  ঢাকনিখনত খোদিত কৰা চিহ্নটো হেডেনে স্পৰ্শ কৰিলে। ঘূৰি থকা ব্লেডবোৰে এটা অশুভ সতৰ্কবাণী প্ৰেৰণ কৰে। ডাহলে সাৱধানে ঢাকনিখন খুলিলে।
  
  ড্ৰেকে উশাহ বন্ধ কৰি ৰাখিলে। একো নহ"ল। সদায় ৰিস্কি হ"ব, কিন্তু তেওঁলোকে কোনো লুকাই থকা তলা বা ব্যৱস্থা দেখা নাপালে। এতিয়া ডাহলে ঢাকনিখন সম্পূৰ্ণৰূপে তুলি ভিতৰৰ ঠাইখিনিলৈ চালে।
  
  কেনচিয়ে হাঁহিলে। "এইটো কি? যুদ্ধৰ অস্ত্ৰ? হেনিবেলৰ সৈতে সংযুক্ত আৰু অৰ্ডাৰৰ দ্বাৰা লুকুৱাই ৰখা? মাথোঁ দেখিছোঁ কাগজৰ থোপা।"
  
  ডাহলে আকৌ নিজৰ ঠেংত বহিল। "শব্দেৰেও যুদ্ধ কৰিব পাৰি।"
  
  হেডেনে সাৱধানে কেইবাখনো কাগজ উলিয়াই লিখাটো স্কেন কৰিলে। "নাজানো" তাই স্বীকাৰ কৰিলে। "দেখাত ৰিচাৰ্চ ফাইল আৰু... ৰেকৰ্ডৰ দৰে..." তাই থমকি ৰ"ল। "টেষ্ট? পৰীক্ষণ?" তাই আৰু কেইটামান পৃষ্ঠা উলটিলে। "এছেম্বলি স্পেচিফিকেশন।"
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "এতিয়া সেইটো বেয়া যেন লাগিছে। তেওঁলোকে ইয়াক প্ৰজেক্ট বেবিলন, লৰেন বুলি কয়। এই বিষয়ে কি খন্দাব পাৰি চাওঁ আহক।"
  
  নিউয়ৰ্কৰজনে ক"লে, "গুট ইট। "আৰু কিবা আছেনে?"
  
  "মই মাত্ৰ এই বৈশিষ্ট্যবোৰ বুজিবলৈ আৰম্ভ কৰিছো," ডাহলে আৰম্ভ কৰিলে। "এইটো বিশাল-"
  
  "তললৈ!" স্মিথে চিঞৰি উঠিল। "এপ্ৰ"চিং।"
  
  দলটোৱে লেহেমীয়া কৰি সাজু হ"ল। শিলৰ দেৱালৰ আঁৰত মেচিনগানৰ ভলী এটাই চোকা আৰু কাণ বন্ধ কৰি তুলিলে। স্মিথে বেৰৰ এটা নিচৰ পৰা লক্ষ্য কৰি সোঁফালৰ পৰা গুলী ঘূৰাই দিলে। হেডেনে মূৰ জোকাৰিলে।
  
  "আমি এইটো শেষ কৰিব লাগিব। ইয়াৰ পৰা ওলাই যাওক".
  
  "হাল গাধ?" ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  "আপোনাৰ গাধটো লোৱা।"
  
  "প্লেন বি" এলিচিয়াই ক"লে।
  
  নিৰাপদে থাকি সিহঁতে দেৱালৰ পৰা বেৰলৈ ফাৰ্ম হাউচৰ পিছফালৰ ফালে আগবাঢ়িল। মজিয়াখন ধ্বংসাৱশেষেৰে ভৰি আছিল, আৰু ছাদখন গুহাত সোমাই পৰা ঠাইত শিলৰ টুকুৰা আৰু কাঠৰ টুকুৰাবোৰ চিহ্নিত কৰা হৈছিল। মাই, স্মিথ আৰু কিনিমাকাই পিছফালটো ঢাকি দিলে। পিছফালৰ খিৰিকীবোৰ পোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে ৰৈ আগৰ পথটোলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে।
  
  তেওঁ কয়, "এয়া আৰু কঠিন হ"ব পাৰে।
  
  উদীয়মান সূৰ্য্যটোৱে ৰং বিস্ফোৰণত দিগন্তৰ ওপৰেৰে পিছলি গ"ল।
  
  
  অষ্টম অধ্যায়
  
  
  দৌৰ চলি থাকিল যদিও এতিয়া সম্ভাৱনা কমি আহিছিল। বাটত আগবাঢ়ি থকা ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই আৱৰণ এৰি ভিতৰলৈ সোমাই যোৱাৰ লগে লগে, ফাৰ্ম হাউচটো তেওঁলোকৰ আৰু তেওঁলোকৰ খেদি অহাসকলৰ মাজত ৰাখি, অৱশেষত মোছাদৰ দলটোৱে অৰণ্যৰ পৰা ওলাই আহিল। সকলো ক"লা কাপোৰ পিন্ধি আৰু মুখত মাস্ক পিন্ধি তেওঁলোকে নিম্ন আৰু সতৰ্কতাৰে ওচৰ চাপি আহিল, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ওপৰলৈ তুলি গুলীচালনা কৰিলে। মাই আৰু স্মিথে খৰধৰকৈ ফাৰ্ম হাউচৰ পিছফালে আশ্ৰয় ল"লে। হেডেন লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  "পদক্ষেপ লোৱা!"
  
  ড্ৰেকে থিয় হৈ যুঁজিবলৈ প্ৰবৃত্তিৰ সৈতে যুঁজিছিল; বাওঁফালে থকা ডাহলে এইটোও স্পষ্টভাৱে যুঁজি আছিল। সাধাৰণতে তেওঁলোকে যুঁজিছিল আৰু প্ৰতিদ্বন্দ্বীক আউটৱিট কৰিছিল - কেতিয়াবা ই ব্ৰুট ফৰ্চ আৰু সংখ্যালৈ নামি আহিছিল। কিন্তু প্ৰায়ে এই সকলোবোৰ তেওঁলোকৰ বিৰোধীৰ মূৰ্খামিৰ ওপৰত নামি আহিছিল। দৰমহা পোৱা বেছিভাগ ভাড়াতীয়াই কামটো সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ নিজৰ আকাৰ, উগ্ৰতা আৰু নৈতিকতাৰ অভাৱৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি লেহেমীয়া আৰু নিস্তেজ আছিল।
  
  আজি নহয়।
  
  ড্ৰেকে পুৰস্কাৰটো সুৰক্ষিত কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ে অতিশয় সচেতন আছিল। ডাহলে বাকচটো কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিলে আৰু যিমান পাৰে সুৰক্ষিতভাৱে ৰাখিলে। যোৰ্গীয়ে এতিয়া আগবাঢ়ি গৈ আছিল, মাটি পৰীক্ষা কৰি আছিল আৰু আটাইতকৈ বেছি আৱৰণ থকা পথ বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। পাহাৰীয়া পথাৰ এখন পাৰ হৈ তাৰ পিছত গছৰ সৰু বিৰল জোপোহাৰ মাজেৰে নামি আহিল। ইজৰাইলীসকলে হয়তো আন আদেশ অনুভৱ কৰি আৰু নিজৰ স্থিতি প্ৰকাশ কৰিব নিবিচাৰি কিছু সময়ৰ বাবে গুলী বন্ধ কৰি দিলে।
  
  এতিয়া বিভিন্ন কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰা হ"ল।
  
  কিন্তু ড্ৰেকৰ বাবে এলিচিয়াই ইয়াৰ সাৰাংশ সৰ্বোত্তমভাৱে কৈছিল। "ভগৱানৰ কাৰণে যোগী। ৰাছিয়ান মূৰটো তললৈ থৈ দৌৰা!"
  
  লৰেনে জিপিএছত তেওঁলোকৰ অগ্ৰগতি অনুসৰণ কৰিলে আৰু ঘোষণা কৰিলে যে প্লেন বিৰ মিটিং পইণ্ট পৰৱৰ্তী দিগন্তৰ ওপৰত।
  
  ড্ৰেকে অলপ সহজে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। গ্ৰ"ভ শেষ হৈ গ"ল, যোৰ্গীয়ে প্ৰথমে সৰু পাহাৰটোত বগাই গ"ল, কিনিমাকাই গোৰোহাত অনুসৰণ কৰিলে। হাৱাইৰ ট্ৰাউজাৰটো য"ত পৰিল তাত বোকাত ঢাকি থোৱা আছিল - তিনিবাৰ। পৃথিৱীৰ ভাঁজৰ মাজত চঞ্চলভাৱে গতি কৰা মে"লৈ এলিচিয়াই এবাৰ চকু ফুৰালে।
  
  "ডাম স্প্ৰাইট। বসন্তৰ মেৰ পোৱালি এটাই বন্যপ্ৰাণীত খেলা-ধূলা কৰা যেন লাগিছে।"
  
  "তাই সকলো কামেই ভালকৈ কৰে," ড্ৰেকে মান্তি হ"ল।
  
  এলিচিয়াই স্লেটত ছিটিকি পৰিল, কিন্তু ভৰিৰ ওপৰত থিয় হ"বলৈ সক্ষম হ"ল। "আমি সকলোৱে ভালকৈয়ে কৰো।"
  
  "হয়, কিন্তু আমাৰ মাজৰ কিছুমান বেছি গাধৰ দৰে।"
  
  এলিচিয়াই নিজৰ অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলিলে। "আশাকৰোঁ তুমি মোক বুজাব বিচৰা নাই ড্ৰেকছ।" তাইৰ মাতত সতৰ্কবাণীৰ টোকা এটা আহিল।
  
  "অ" অৱশ্যে নহয় মৌ। স্পষ্টকৈয়ে মই ছুইডেনক বুজাইছিলোঁ।"
  
  "দামী?"
  
  পিছফালৰ পৰা গুলী বাজি উঠিল, আনকি আৰম্ভ হোৱাৰ আগতেই ডাহলৰ মন্তব্যৰ অন্ত পৰিল। অভিজ্ঞতাই ড্ৰেকক জনাইছিল যে শ্বটবোৰ তেওঁলোকৰ বাবে উদ্দেশ্য কৰা হোৱা নাছিল আৰু দুটা বেলেগ বেলেগ টোকাৰে গঠিত। মোছাডে ৰাছিয়ান বা ছুইডেনৰ সৈতে সহযোগিতা কৰিছিল।
  
  ছুইডেনসকলে, তেওঁ হয়তো ভাবিছিল, মূৰ জোকাৰি মোছাদলৈ দৌৰি গ"ল।
  
  সি হাঁহি নোহোৱাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে।
  
  ডাহলে চাৰিওফালে চালে, যেন ক্ষোভ অনুভৱ কৰিলে। ড্ৰেকে নিৰ্দোষী চাৱনি এটা কৰিলে। সৰু পাহাৰ এটাৰ ওপৰেৰে উঠি সিপাৰে পিছলি গ"ল।
  
  লৰেনে কয়, "পৰিবহণ আহি আছে।
  
  "এই ধৰণৰ!" হেডেনে আকাশখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে, বহু দূৰত, য"ত ক"লা দাগ এটা লৰচৰ কৰি আছিল। ড্ৰেকে সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰি যৰ্গীক তললৈ টানি আনিলে ঠিক যেতিয়া গুলীটোৱে পাহাৰৰ ওপৰেৰে হুইচেল মাৰিলে। কোনোবাই হঠাতে সিহঁতৰ প্ৰতি অধিক আগ্ৰহী হৈ পৰিল।
  
  "উপত্যকাৰ ভিতৰলৈ" কিনিমাকাই ক"লে। "যদি আমি সেই গছবোৰৰ ওচৰ পাব পাৰো..."
  
  দলটোৱে চূড়ান্ত স্প্ৰিণ্টৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাইছিল। ড্ৰেকে আকৌ এবাৰ ওচৰ চাপি অহা স্পেকটোলৈ চালে। এচেকেণ্ডৰ বাবে সি ভাবিলে হয়তো ছাঁ এটা দেখা পাইছে, কিন্তু তাৰ পিছত সি সত্যটো দেখিলে।
  
  "ৰাইজ, এইখন আন এখন হেলিকপ্টাৰ।"
  
  কিনিমাকাই ভালদৰে উকি মাৰিলে। "শ্বিট"।
  
  "আৰু তাত"। মাই বাওঁফালে আঙুলিয়াই দিলে, ওখকৈ ডাৱৰৰ পাৰৰ ফালে। "তৃতীয়".
  
  "লৰেন" হেডনে জৰুৰীভাৱে ক"লে। "লৰেন, আমাৰ লগত কথা পাতক!"
  
  "মাত্ৰ কনফাৰ্মেচন পাইছো।" শান্ত মাতটো ঘূৰি আহিল। "আপোনাৰ বতাহত চীনা আৰু ইংৰাজ আছে। পৃথিৱীত ৰাছিয়া, ছুইডেন আৰু ইজৰাইলী। শুনা, মই তোমাক এতিয়াই আড্ডাটোৰ লগত সংযোগ কৰি দিম যাতে আপুনি প্ৰথমবাৰৰ বাবে তথ্য পাব পাৰে। ইয়াৰ কিছুমান বেয়া, কিন্তু ইয়াৰ সকলোবোৰ মূল্যৱান হ"ব পাৰে।"
  
  "ফৰাচী মানুহ?" কিনিমাকা কিবা কাৰণত চিন্তাশীল হৈ পৰিল।
  
  "একো নাই" লৰেনে উত্তৰ দিলে।
  
  "ভাল কাম, তেওঁলোক সকলোৱে ব"ৰ দৰে নহয়" এলিচিয়াই তিক্ততা আৰু বিষাদৰ আভাস এটা লৈ ক"লে। "মই ফৰাচীসকলক বুজাইছোঁ। ল"ৰাটো বিশ্বাসঘাতক আছিল, কিন্তু কামত ডাম্ ভাল আছিল।"
  
  ডাহলে মুখ এখন কৰিলে। "ব"ৰ দৰে হ"লে" সি মনে মনে ক"লে। "সিহঁত হয়তো ইতিমধ্যে ইয়াত আছে।"
  
  ওচৰৰ মাটিৰ স্তূপবোৰ অধ্যয়ন কৰি এলিচিয়াই কথাখিনি শুনি চকু টিপিয়াই দিলে। একো লৰচৰ কৰা নাছিল।
  
  হেডনে কয়, "আমি ঘেৰি আছো।
  
  ড্ৰেকে মান্তি হ"ল, "চাৰিও ফালৰ পৰা বিশেষ বাহিনীৰ দল। "ফান্দত নিগনি।"
  
  "নিজৰ কথা কোৱা।" মাই সোনকালে সকলো কথাৰ শলাগ ল"লে। "দুমিনিট সময় লোৱা। এই বাকচৰ ভিতৰত কি আছে যিমান পাৰে মনত ৰাখিবা।" তাই হাত দুখন ওপৰলৈ তুলিলে। "ডু ইট"।
  
  ড্ৰেকে ইয়াৰ মূল কথাটো বুজি পালে। বাকচটোৰ আটাইবোৰৰ পিছতো সিহঁতৰ জীৱনৰ মূল্য নাছিল। যদি সঁচাকৈয়ে কথাবোৰ উত্তেজিত হৈ পৰে আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ দল এটাই ইয়াৰ মাজেৰে পাৰ হয়, তেন্তে বক্সিঙে নহয়, হয়তো কেৱল তেওঁলোকৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিব। ডাহলে ঢাকনিখন খুলিলে আৰু দলটোৱে পোনে পোনে ওচৰ চাপি অহা হেলিকপ্টাৰবোৰৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  সকলোকে কাগজৰ ৰিম বিলাই দিলে।
  
  "বাহ, সেইটো অদ্ভুত কথা" এলিচিয়াই ক"লে।
  
  কেনজীয়ে কেইবাখনো কাগজৰ শ্বীট জোকাৰিলে। "নাজীয়ে লিখা আৰু হেনিবেল বাৰ্কাৰ কবৰত লুকুৱাই থোৱা ত্ৰিশৰ পৰা পঞ্চাশ বছৰৰ আগৰ নথি এখন পঢ়ি থাকোঁতে কাজিয়াত লিপ্ত হোৱা? এইটোত কি আচহুৱা কথা?
  
  ড্ৰেকে সেই অংশবোৰ স্মৃতিশক্তিত কমিট কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। "তাইৰ কথাৰ যুক্তি আছে। এইটো SPEAR ৰ বাবে পাঠ্যক্ৰমৰ দৰেই।"
  
  উচ্চ উচ্চতাৰ গৱেষণা প্ৰকল্প বুলি তেওঁ পঢ়িলে। মূলতঃ কম খৰচত পুনৰ প্ৰৱেশ বেলিষ্টিক অধ্যয়নৰ উদ্দেশ্যে সৃষ্টি কৰা হৈছিল। দামী ৰকেটৰ পৰিৱৰ্তে...
  
  "এইটো কি হ"ল নাজানো।"
  
  ৰকেট ব্যৱহাৰ নকৰাকৈ মহাকাশলৈ উৎক্ষেপণ কৰক। 'এটা অতি বৃহৎ বন্দুক ব্যৱহাৰ কৰি উচ্চ উচ্চতাত তীব্ৰ বেগত বস্তু গুলিয়াব পাৰি...'
  
  "অ' ছিট"।
  
  ডাহল আৰু এলিচিয়াৰ মুখখনো ঠিক তেনেদৰেই ছাই হৈ পৰিছিল। "এইটো ভাল হ"ব নোৱাৰে।"
  
  হেডেনে ওচৰ চাপি অহা হেলিকপ্টাৰবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে, যিবোৰ এতিয়া সকলোৰে সম্পূৰ্ণ দৃষ্টিগোচৰ হৈছিল। হেলিকপ্টাৰত ওলমি থকা ব্যক্তিগত বন্দুক দেখা পাইছিল।
  
  "আৰু সেয়াও সঁচা নহয়!"
  
  ড্ৰেকে কাগজবোৰ আগবঢ়াই দি নিজৰ অস্ত্ৰটো সাজু কৰি ল"লে। তেওঁ কি অভ্যস্ত আছিল আৰু কি কামত ভাল আছিল তাৰ বাবে সময়। হেডেন, মে আৰু স্মিথৰ লগতে লৰেনে ঠিক কৰা যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ পৰাও তেওঁৰ ওপৰত আড্ডা মাৰিছিল।
  
  "ইজৰাইলীসকলে ছুইডেনৰ সৈতে যুদ্ধত নামিছিল। ৰাছিয়া অজ্ঞাত..." তাৰ পিছত এন এছ এ আৰু অন্যান্য সংস্থাই শুনিবলৈ সক্ষম হোৱা লাইভ সম্প্ৰচাৰৰ পৰা হস্তক্ষেপৰ বিস্ফোৰণ আৰু দ্ৰুত সংক্ৰমণ আহিল।
  
  ফৰাচী: "আমি অঞ্চলটোৰ কাষ চাপি আহিছো..."
  
  ব্ৰিটিছ: "হয় ছাৰ, টাৰ্গেট স্পট কৰা হৈছে। যুদ্ধক্ষেত্ৰত আমাৰ বহু শত্ৰু আছে..."
  
  চীনা: "আপুনি নিশ্চিত নেকি যে তেওঁলোকৰ হাতত বাকচটো আছে?"
  
  হেডনে নেতৃত্ব দিলে। পথাৰৰ পৰা দৌৰি আহিল। কোনো পৰিকল্পনা নোহোৱাকৈ দৌৰিলে। সতৰ্ক অগ্নিকাণ্ডৰ ফলত হেলিকপ্টাৰকেইখনে এৰাই চলিবলৈ বাধ্য হয় আৰু স্থলপথত খেদি ফুৰাক অত্যন্ত সাৱধানতাৰে আগবাঢ়িবলৈ বাধ্য হয়।
  
  আৰু তাৰ পিছত, ঠিক যেতিয়া ড্ৰেকে জ"ন আউট কৰি তেওঁলোকৰ নতুন পলায়নৰ পথটোত মনোনিৱেশ কৰিবলৈ ওলাইছিল, তেতিয়াই আন এটা মাতে ষ্টেটিকটো কাটি পেলালে।
  
  মাত্ৰ চমুকৈ।
  
  শব্দৰ আঁৰত আংশিকভাৱে লুকাই থকা, কষ্টেৰে শুনা যায়, গভীৰ, টানি উলিওৱা শব্দ এটাই তেওঁৰ কাণত কাটি পেলালে।
  
  আমেৰিকান: "SEAL Team 7 ইয়াত আছে। আমি এতিয়া সঁচাকৈয়ে ওচৰত..."
  
  জোকাৰণিটোৱে তেওঁক গুৰিলৈকে জোকাৰি গ"ল। কিন্তু সময় নাছিল। কথা কোৱাৰ উপায় নাই। শোষণ কৰিবলৈ এটা চেকেণ্ডো নাই।
  
  অৱশ্যে তেওঁৰ চকু দুটা টৰষ্টেন ডাহলৰ চকুৰ লগত মিলি গ"ল।
  
  কি সেই...?
  
  
  নৱম অধ্যায়
  
  
  "হেলিকপ্টাৰখনক কোৱা, চুদিবলৈ!" হেডেনে নিজৰ কমিউনিকেটৰত ক্লিক কৰিলে। "আমি আন এটা উপায় বিচাৰিম।"
  
  "এইটো ওলমি থকাটো বিচাৰেনে?" জীৱন ৰক্ষাৰ বাবে দৌৰিও এলিচিয়াক হাঁহিবলৈ বাধ্য কৰাই লৰেনে সুধিলে।
  
  "নিশ্চিতভাৱে. তললৈ হাঁহ মাৰি নিজকে ঢাকি ৰাখক। আমাক ফোন নকৰিবা, আমি তোমাক ফোন কৰিম!"
  
  ড্ৰেকে ভাবিলে যে এই দিনটো কেতিয়াবা শেষ হ"ব নেকি, তাৰ পিছত দিগন্তৰ ওপৰত ওলমি থকা সূৰ্য্যৰ সম্পূৰ্ণ ডিস্কখন দেখিলে আৰু বিদ্ৰুপৰ কথা উপলব্ধি কৰিলে। সেই অঞ্চলটো আছিল ধাৰাবাহিকভাৱে পাহাৰৰ, প্ৰত্যেকটোৱেই শেষৰটোতকৈ ঠেক। পাহাৰৰ ওপৰত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে বৰশী এটাই সিহঁতৰ গাধটোক ঢাকি ৰাখিলে, সাৱধানে ভৰি দিলে, তাৰ পিছত সিটো পাৰে পূৰ্ণ বেগত দৌৰি গ"ল।
  
  পিছফালৰ পৰা মাজে মাজে গুলীৰ শব্দ শুনা গৈছিল যদিও সেইবোৰ তেওঁলোকৰ ফালে লক্ষ্য কৰা হোৱা নাছিল, ইজৰাইলী আৰু ছুইডেনৰ মাজত হয়তো আঘাতৰ আদান-প্ৰদান হৈছিল। বাওঁ আৰু সোঁফালে আৰু কেইবাটাও জৰাজীৰ্ণ অট্টালিকা দেখা গ"ল, বেছিভাগেই অগভীৰ উপত্যকাত নিৰ্মিত, সকলোবোৰ পৰিত্যক্ত। ড্ৰেক নিশ্চিত নাছিল যে মানুহবোৰ কিহৰ বাবে গুচি গ"ল, কিন্তু বহু আগতেই ঘটিছিল।
  
  আৰু পাহাৰ আৰু তাৰ পিছত বাওঁফালে গছৰ দল এটা। আশ্ৰয় প্ৰদান কৰি সেউজীয়া আৰু ডালবোৰ ডাঠকৈ বাঢ়ি আহিল। হেডেনে দলটোক সেই দিশত পৰিচালনা কৰিলে আৰু ড্ৰেকে অলপ সহজে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। একেবাৰে ঢাকি নোলোৱাতকৈ যিকোনো ধৰণৰ ঢাকি ৰখাটোৱেই ভাল আছিল। প্ৰথমে হেডেন আৰু তাৰ পিছত এলিচিয়াই গছৰ মাজেৰে জিলিকি উঠিল, এতিয়া তাৰ পিছত ডাল, কেনজি আৰু কিনিমাকা। মে, যৰ্গি আৰু স্মিথক পিছফালে এৰি ড্ৰেকে অৰণ্যত প্ৰৱেশ কৰিলে। গুলীবোৰ বাজি উঠিল, এতিয়া ওচৰ চাপি আহিল, যাৰ ফলত ড্ৰেক বন্ধুসকলৰ বাবে সতৰ্ক হৈ পৰিল।
  
  ঘূৰি ঘূৰি দেখে যে মাই ট্ৰিপ হৈ গৈছে।
  
  তাইৰ মুখখন মাটিৰ পৰা উফৰি অহাটো চাই থাকিল।
  
  "নহয়!"
  
  
  * * *
  
  
  হেডনে হঠাতে ব্ৰেক মাৰি ঘূৰি আহিল। এই মুহূৰ্তত মাই মাটিত অচেতন হৈ পৰি আছিল, ড্ৰেক তাইৰ ওচৰলৈ আহিল, স্মিথ ইতিমধ্যে কুঁজৰাই আছিল। গুলীবোৰে ধুমুহাৰ দৰে বাহিৰৰ গছবোৰত খুন্দা মাৰিলে। কোনোবা ওচৰত আছিল।
  
  তাৰ পিছত আণ্ডাৰব্ৰাছ আৰম্ভ হ"ল। ফিগাৰবোৰ জপিয়াই ওলাই আহিল, এটাই হেডেনৰ শৰীৰৰ তলৰ অংশত আঘাত কৰিলে। তাই লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু ভৰিৰ ওপৰত থিয় হৈ থাকিল। গছৰ ডালটোৱে তাইৰ মেৰুদণ্ডত খুন্দা মাৰিলে। বিষৰ জিলিকনিটোক আওকাণ কৰি তাই বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলিলে। তাৰ পিছত ক'লা মূৰ্তিটোৱে তাইক আকৌ আক্ৰমণ কৰিলে, তাইক কঁকাল, আঁঠু, কটাৰীৰে আঘাত কৰিলে...
  
  হেডেনে হাওঁফাওঁত সোমাই অনুভৱ কৰিলে যে ব্লেডখন তাইৰ পেটৰ পৰা চুলিৰ বহলৰ ভিতৰত আহিছে। তাই মুখত কঁকাল আৰু পেটলৈ আঁঠু লৈ প্ৰতিশোধ ল"লে যাতে সিহঁতৰ মাজত অধিক দূৰত্ব বজাই ৰাখিব পাৰে। তাই দেখিলে যে সোঁফালে কিনিমাকা আৰু এলিচিয়াই যুঁজি আছে, আৰু ডালে তেওঁ পেলাই দিয়া টুকুৰাটোক লাথি মাৰিছে।
  
  ড্ৰেকে লৰচৰ কৰা মাইক তুলি লয়।
  
  গছৰ মাজত গুলী উৰি গ"ল, পাত আৰু গছ-গছনিবোৰ ছিঙি পেলালে। এজনে শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিলে, কিন্তু বেছি দিন নহয়। মানুহজনে অলপ পিছতে থিয় হ"ল, স্পষ্টকৈয়ে কোনো ধৰণৰ কেভলাৰ পিন্ধিলে। তাৰ পাছত হেডেনৰ দৃষ্টিভংগী তাইৰ নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীৰে ভৰি পৰিল - এজন মোছাদৰ মানুহ যাৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ এক নিষ্ঠুৰ আৰু দুষ্ট দৃঢ়তাৰে ৰঞ্জিত হৈ পৰিল।
  
  "ৰ"বা" তাই ক"লে। "আমি একেখন পৃষ্ঠাতে আছো-"
  
  চোলাত এটা আঘাতে তাইক ৰখাই দিলে। হেডেনে তেজৰ সোৱাদ ল"লে।
  
  "অৰ্ডাৰ" আহিল অস্পষ্ট উত্তৰ।
  
  তাই নতুন আঘাত বন্ধ কৰি দিলে, মানুহজনক কাষলৈ ঠেলি দিলে, বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলি নিদিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আনকি সি কটাৰী হাতত লৈও। ব্লেডখনৰ সোৱাদ বাকলিৰ, তাৰ পিছত মলি। ড্ৰেকে লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে হেডেনে মানুহজনৰ ভৰি দুখনত লাথি মাৰিলে, বাটটোৰে দৌৰি গৈ গছবোৰৰ মাজলৈ সোমাই গ"ল। স্মিথে পিঠিখন ঢাকি ইজৰাইলীজনৰ মুখত ঘুচা মাৰি পুনৰ আণ্ডাৰব্ৰাছলৈ পঠিয়াই দিলে। তাৰ পিছত কেঞ্জী, এইবাৰ মুখত দ্বিধাবোধ আৰু চকু দুটা বহল, যেন তাই চিনাকি কোনোবা এজনক বিচাৰিছে।
  
  হেডনে ড্ৰেকৰ ফালে ঠেলি দিলে।
  
  "মাই?"
  
  "তাই ঠিকেই আছে।" মাত্ৰ মেৰুদণ্ডত গুলী আৰু সেয়াই হ"ল। নোথিং স্পেকটেকুলাৰ।"
  
  হেডেন শেঁতা হৈ পৰিল। "কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "জেকেটে বন্ধ কৰি দিলে। পৰি তাই মূৰৰ খুলিত খুন্দা মাৰিলে। বিশেষ একো নাই".
  
  "বিষয়ে".
  
  এলিচিয়াই নিষ্ঠুৰ কঁকালৰ আক্ৰমণৰ পৰা হাত সাৰিছিল আৰু জুডো থ্ৰ" ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰতিদ্বন্দ্বীক গছৰ মাজলৈ উৰিবলৈ পঠিয়াইছিল। কিনিমাকাই আন এজন মোছাদৰ সৈনিকৰ মাজেৰে বুলডজাৰেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল। কেইমুহূৰ্তমানৰ বাবে বাটটো স্পষ্ট হৈ পৰিল, আৰু SPEAR দলটোৱে সম্পূৰ্ণ সুবিধা ল"লে।
  
  প্ৰতিটো আউন্স অভিজ্ঞতাই কামত আহিল যেতিয়া তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণ গতিৰে দৌৰিছিল, লেহেমীয়া কৰাৰ কোনো চিন্তা নকৰাকৈ, পেচোৱা, ডুব যোৱা, বিপজ্জনক গছৰ গোটবোৰৰ মাজেৰে। তেওঁলোক আৰু মোছাদ দলৰ মাজত এটা ফাঁক মুকলি হৈ পৰিছিল আৰু ডাঠ পত্ৰবোৰে আদৰ্শ আৱৰণ প্ৰদান কৰিছিল।
  
  "কেনে হ"ল সিহঁতে আমাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যাবলৈ সক্ষম হ"ল?" ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল।
  
  হেডনে কয়, "আমি যেতিয়া বাকচটো চেক কৰিবলৈ ৰৈছিলো তেতিয়াই হ"ব লাগিব।
  
  স্মিথে জোৰেৰে গুণগুণাই উঠিল। "আমি চাই আছিলো।"
  
  "নিজকে মাৰপিট নকৰিবা..." হেডনে আৰম্ভ কৰিলে।
  
  "নাই বন্ধু" কেনচিয়ে ক"লে। "তেওঁলোকে যি কৰে তাতেই শ্ৰেষ্ঠ।"
  
  স্মিথে হাঁহিলে, যেন আমিও কৰিলোঁ বুলি ক"ব বিচাৰিছে, কিন্তু অন্যথা মৌন হৈ থাকিল। হেডেনে কিনিমাকাক উজুটি খাই থকা দেখিলে, তেওঁৰ বিশাল ভৰি দুখন ইলাষ্টিক লোমৰ স্তূপত অৱতৰণ কৰিলে আৰু সহায় কৰিবলৈ আগবাঢ়ি গ"ল, কিন্তু ডালে ইতিমধ্যে ডাঙৰ মানুহজনক সমৰ্থন কৰি আছিল। ছুইডেনৰ খেলুৱৈজনে হাৱাইয়ানক সোঁহাতেৰে ঠেলি দি বাকচটো আনখন হাতলৈ স্থানান্তৰিত কৰিলে।
  
  আৰু এতিয়া এই মিশ্ৰণটোত আৰু এটা বিপদ সংযোজন হৈছে - মূৰৰ ওপৰেৰে উৰি যোৱা হেলিকপ্টাৰ এখনৰ ভুল নোহোৱা শব্দ।
  
  গুলীচালনা কৰিবনে?
  
  গুলীৰে হাবিখন কম্বল কৰিবনে?
  
  হেডনে তেনেকৈ ভবা নাছিল। এনে এক দায়িত্বহীন কাৰ্য্যৰ বাবে হাজাৰ হাজাৰ কথা ভুল হ"ব পাৰে। অৱশ্যে এই ল"ৰাকেইটাই নিজৰ চৰকাৰৰ আদেশ মানি চলি আছিল, আৰু ঘৰতে বহি থকা তেওঁলোকৰ উষ্ণ, শীততাপ নিয়ন্ত্ৰিত অফিচত বহি থকা কিছুমান ক্লাউনে নিজৰ হাতীদাঁতৰ টাৱাৰৰ বাহিৰত কি চলি আছে তাক কম গুৰুত্ব দিব নোৱাৰিলে।
  
  ওপৰৰ পৰা প্ৰপেলাৰৰ ফ্লেপিং আহিল। হেডনে দৌৰি থাকিল। তাই ইতিমধ্যে জানিছিল যে মোছাদৰ চকু তেওঁলোকৰ দলৰ ওপৰত থাকিব, আৰু সম্ভৱতঃ পিছফালে ছুইডেন আৰু ৰাছিয়ানসকলৰ ওপৰত। বাওঁফালে এটা শব্দ হ"ল , আৰু তাই ভাবিলে তাই আৰু ফিগাৰ দেখিছে-সেইবোৰ নিশ্চয় ৰাছিয়ান, তাই ভাবিলে।
  
  নে হয়তো ইংৰাজ?
  
  বিষ্ঠা!
  
  সিহঁত বেছি খোলা আছিল। বৰ অপ্ৰস্তুত। আচলতে তাত থকা সকলো দলো তেনেকুৱাই আছিল। সকলোৱে এবাৰতে আহিব বুলি কোনেও আশা কৰা নাছিল - আৰু সেয়া ভুল আছিল। কিন্তু এই কথাটো লক্ষ্য কৰি লোৱা এটা পৰিকল্পনা কওকচোন?
  
  ড্ৰেক ট্ৰেইলটো আগলৈ পৰি আছিল, মে"ৰ ওজনৰ বাবে একেবাৰেই লেহেমীয়া হোৱা নাছিল। এলিচিয়াই তাৰ গোৰোহাত পিছে পিছে ঘূৰি চালে। পথটো লক্ষ্যহীনভাৱে মেৰিয়াই গৈছিল যদিও সাধাৰণতে সঠিক দিশত গৈছিল আৰু তাৰ বাবে হেডেন কৃতজ্ঞ আছিল। তাই শুনিলে স্মিথে তেওঁলোকৰ পিছফালে গুলী চলোৱা, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ খেদি অহাসকলক নিৰুৎসাহিত কৰা হয়। বাওঁফালৰ পৰা তাই কেইবাটাও চিঞৰ শুনিলে, যেন দুটা বাহিনী লগ হৈছে।
  
  ধিক্কাৰ, এইটো কিছুমান উন্মাদ গোন্ধ।
  
  ড্ৰেকে সৰি পৰা গছ এজোপাৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল। কিনিমাকাই কষ্টেৰে গুণগুণাই ভাঙি গ"ল। খণ্ডবোৰ সকলো দিশতে সিঁচৰতি হৈ পৰিল। ভূখণ্ড তললৈ নামিবলৈ ধৰিলে আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে হাবিখনৰ ধাৰাটো দেখিলে। হেডেনে কমত ভুকুৱাই ক"লে যে সিহঁতে লেহেমীয়া কৰিব লাগে-কোনোৱেই নাজানিছিল যে গছৰ ৰেখাৰ সিপাৰে মাটিত কি ৰৈ থাকিব পাৰে।
  
  ড্ৰেকে মাত্ৰ অলপ লেহেমীয়া কৰিলে। এলিচিয়াই সোঁফালে পাৰ হৈ গ"ল আৰু ডাহলে বাওঁফালে আঘাত কৰিলে; তিনিওজনে একেলগে আৱৰণখন অতিক্ৰম কৰি এটা সৰু উপত্যকাত প্ৰৱেশ কৰিলে, দুয়োফালে ঠেক বাদামী ঢালেৰে সুৰক্ষিত। কিনিমাকা আৰু কেনজিয়ে সমৰ্থন দিয়াৰ প্ৰয়াসত গোৰোহা দুটা একেলগে ক্লিক কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত হেডনেও লুকাই থকাৰ পৰা ওলাই আহিল, এতিয়া তাইৰ বুকুত ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা জ্বলন অনুভূতিটোক আওকাণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  তাই ভাবিবলৈ ভাল পোৱাতকৈ বেছি সময় দৌৰিছিল।
  
  আৰু ওচৰৰ চহৰখন মাইলৰ পিছত মাইল দূৰত আছিল।
  
  
  দশম অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে মাই অলপ সংগ্ৰাম কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। তাই যে সোনকালে জ্ঞান আহিব সেই কথা জানি সি তাইক এমিনিট সময় দিলে। সেই ক্ষন্তেকীয়া মুহূৰ্তটোত তেওঁ এটা সমতল, ধূসৰ আৰু কুটিল বস্তু এটা লক্ষ্য কৰিলে যিয়ে তেওঁৰ দৌৰি যোৱা হৃদয়খনে এটা স্পন্দন এৰি দিলে।
  
  "বাওঁ!"
  
  গোটেই গোটটোৱে বাওঁফালে ভাঙি গ"ল, সাৱধানে কিন্তু অপ্ৰয়োজনীয়ভাৱে নিজৰ ফ্লেংকবোৰ ঢাকি ৰাখিলে কাৰণ তেওঁলোকৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকল এতিয়াও অদৃশ্য হৈ আছিল। ড্ৰেকে মেক অলপ সংগ্ৰাম কৰিবলৈ দিলে, কিন্তু ধৰি ৰাখিলে। যথেষ্ট সোনকালেই তাই তাৰ পাচলিত মুঠিৰে আঘাত কৰি আছিল।
  
  "লেট মি গ'"।
  
  "এক চেকেণ্ড মোৰ প্ৰেম..."
  
  এলিচিয়াই তেওঁৰ ফালে তীব্ৰভাৱে চালে। "ইমান ভাল লাগে নেকি?"
  
  ড্ৰেকে দ্বিধাবোধ কৰিলে, তাৰ পিছত হাঁহিলে। "এই প্ৰশ্নৰ কোনো নিশ্চিত উত্তৰ নাই মোৰ প্ৰেম।"
  
  "সঁচাকৈ?"
  
  "বাৰু, মোৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা ভাবি চাওক।"
  
  মাইয়ে নিজৰ দ্বিধাদ্বন্দ্ব সমাধান কৰিলে, মেৰুদণ্ড ব্যৱহাৰ কৰি ঠেলি দি মজিয়াত গুটিয়াই পৰিল। তাই সফলতাৰে অৱতৰণ কৰিলে, কিন্তু মূৰটো ধৰি ঠাইতে দোল খালে।
  
  "চাওক" ড্ৰেকে ক"লে। "মোৰ পক্ষত তাইক নিৰাপত্তাহীন যেন লাগে।"
  
  "আমি খৰখেদা নকৰিলে তোমাৰ মূৰটো লৰচৰ কৰিব।" এলিচিয়াই ঠেলি পাৰ হৈ গ"ল আৰু ড্ৰেকে পিছে পিছে গ"ল, মে"ক অলপ বেছি সময় চাই থাকিল যেতিয়ালৈকে তাই পোনে পোনে এটা ছন্দত সোমাই নাযায়। গোটটোৱে মথাউৰিৰ ওপৰেৰে দৌৰি গৈ দালিলৈ গ"ল।
  
  "মোছাদৰ লগত প্ৰথম বিভ্ৰান্তি।" ডাহলে টানিলে। "দৰ্শনীয় একো নাই।"
  
  কেঞ্জীয়ে কয়, "তেওঁলোকে ধৰি ৰাখিছিল। "আপুনি যিদৰে আছিল।"
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "দ্বিতীয় বিভ্ৰান্তি। "ইংলেণ্ডৰ সেই গাঁওখন মনত আছেনে? বহু বছৰ আগতে।"
  
  "য়ংকছ?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "শতিকা"।
  
  "বিষয়ে". ডাহলে এচেকেণ্ড সময় থমকি ৰ"ল, তাৰ পাছত ক"লে: "বি.চি. নে খ্ৰীষ্টাব্দ?"
  
  "মই ভাবো এতিয়া বি চি বুলি কয়।"
  
  "বাজে কথা"।
  
  দুয়োফালে বিস্তৃত, নিৰ্জন, গাঁত আৰু মেৰামতিৰ প্ৰয়োজন হোৱা পথটো। ড্ৰেকে হেলিকপ্টাৰখনৰ কাষ চাপি অহা এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট বন্দুকৰ পপ শুনিলে, আৰু তাৰ পিছত আৰু গুলী। তেওঁ ঘূৰি চাই দেখিলে যে হাবিৰ পৰা তেওঁৰ ওপৰত গুলীচালনা হৈছে, তেওঁ ভাবিলে যে তেওঁ মাত্ৰ সেই অঞ্চলটোত গুলীৰে আৱৰ্জনা পেলাইছে, আৰু তাৰ পিছত দেখিলে যে তেওঁ তীব্ৰভাৱে কাষলৈ গুচি গৈছে।
  
  ডাহলে কয়, "মই ইয়াৰ ৰিস্ক ল"ব নোৱাৰো। "মই অনুমান কৰিছোঁ যে তেওঁলোক নিশ্চয় চীনা আৰু তেওঁলোকে আমাৰ দৰে আড্ডা শুনিব নোৱাৰে।"
  
  ড্ৰেকে মনে মনে মাত দিলে। শেহতীয়াকৈ বাৰ্তালাপত নতুন একো উন্মোচিত হোৱা নাই। যিহেতু...
  
  হেডেনে নিৰৱে শুভেচ্ছা এটা মাৰিলে। "বাহন এখন দেখিছোঁ।"
  
  ড্ৰেকে কুঁজৰাই সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰিলে। "তেন্তে আমাৰ পিছফালে কি আছে? গছত মোছাড আৰু ৰাছিয়ান, ইজনে সিজনৰ বাটত বাধা। ছুইডেনৰ মানুহবোৰ ৰাছিয়ানসকলৰ কাষত ক"ৰবাত আছেনে? SAS? সি মূৰটো জোকাৰিলে। "কোনে জানে? আপোনাৰ সৰ্বোত্তম অনুমান হ"ল হাবিত ঘূৰি ফুৰা। তেওঁলোকে সকলোৱে জানে যে নিজকে এৰি দিলে তেওঁলোক মৰি গৈছে। সেইবাবেই আমি জীয়াই আছিলো।"
  
  স্মিথে কয়, "হেলিকপ্টাৰত চীনা। "তাত অৱতৰণ।" তেওঁ ধাৰাবাহিকভাৱে অগভীৰ বিষণ্ণতালৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "ফ্ৰেঞ্চ?" যোৰ্গীয়ে সুধিলে।
  
  ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে। কৌতুক এৰাই চলিলেও ফৰাচীসকলে হয়তো পানী পৰীক্ষা কৰিবলৈ আৰু প্ৰতিদ্বন্দ্বীক পানী পাতল কৰিবলৈ দিবলৈও পিছুৱাই ৰাখিছে। শেষ মুহূৰ্তত এক ধূৰ্ত জয়। সি ওচৰ চাপি অহা ভ্যানখনলৈ চাই থাকিল।
  
  "আৰ্মছ আপ।"
  
  স্মিথ আৰু কেঞ্জীয়ে দিশ ল"লে, ৰাস্তাৰ কাষত থিয় হৈ ওচৰ চাপি অহা ভ্যানখনলৈ বন্দুক দেখুৱালে। ডাহল আৰু ড্ৰেকে ৰাস্তাত দুটামান গধুৰ শিল ৰাখিলে। ভ্যানখনৰ গতি লেহেমীয়া হোৱাৰ লগে লগে পিছফালৰ পৰা দলৰ বাকীসকল ওপৰলৈ উঠি আহিল, গাড়ীখন সাৱধানে ঢাকি দি তাত থকা লোকসকলক নামিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  
  এলিচিয়াই পিছফালৰ দুৱাৰখন খুলিলে।
  
  "বাহ, ইয়াত ভিতৰলৈ দুৰ্গন্ধ ওলাইছে!"
  
  কিন্তু খালী হৈ আছিল। আৰু ড্ৰেকে কেনচিয়ে তুৰ্কী ভাষাত এটা প্ৰশ্ন কৰা শুনিলে। ডাহলে বিজয়ী হাঁহি এটা মাৰিলে সি মূৰটো জোকাৰিলে। এই ছোৱালীজনী আচৰিত কথাৰে ভৰি আছে। "তাই ক"ব নোৱাৰা কোনো ভাষা আছে নেকি?"
  
  ছুইডেনৰ মানুহজনে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। "আহা বন্ধু। নিজকে ইমান খোলাকৈ এৰি নাযাবা।"
  
  "অ"" ড্ৰেকে মাত দিলে। "হয়. দেৱতাসকলৰ ভাষা।"
  
  "উঠা ভালপোৱা। যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰিব বিচাৰে নেকি? হয়, তোমাৰ মিঠা উচ্চাৰণটো অডিনৰ জিভাৰ পৰা গুটিয়াই যোৱা শুনিছোঁ৷"
  
  ড্ৰেকে এই কথাটো আওকাণ কৰিলে, প্ৰকৃততে ভয় খোৱা যেন লগা তুৰ্কী মানুহ দুজনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিলে।
  
  আৰু সঁচাকৈয়ে তুৰ্কী।
  
  হেডেনে সিহঁতক ট্ৰাকখনৰ ভিতৰলৈ ঠেলি দিলে, পিছফালে ওচৰৰ পৰা অনুসৰণ কৰিলে। ডাহলে আকৌ হাঁহি এটা মাৰি তাইৰ পিছে পিছে গ"ল, বাকীবোৰক পিছৰ চিটত জপিয়াই উঠিবলৈ ইংগিত দিলে। ড্ৰেকে ক্ষন্তেক পিছতে নিজৰ আমোদৰ কাৰণটো উপলব্ধি কৰিলে, তাৰ পিছত আকৌ এলিচিয়ালৈ চাই থাকিল।
  
  "তালৈ উভতি কিমান বেয়া হৈছে?"
  
  
  * * *
  
  
  ট্ৰাকখনে বাউন্স আৰু জোকাৰণি মাৰি জৰাজীৰ্ণ পথটোত নিজকে ধ্বংস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  
  এলিচিয়াই নিজৰ সকলো শক্তিৰে ধৰি ৰাখিলে। "তেওঁ ৰক্তাক্ত বেয়া বিট মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে নেকি?"
  
  "হয়তো," স্মিথে নাকটো আৰু ভ্যানৰ ভিতৰৰ ৰেক এটাত বান্ধি থোৱা লেতেৰা বেল্ট এটা ধৰি দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ক"লে। "মই ছাগলীৰ গোন্ধ পাইছো।"
  
  এলিচিয়াই চকু দুটা সৰু কৰি দিলে। "অ' হয়? তোমাৰ বন্ধু?"
  
  পিছফালৰ দুৱাৰবোৰ লগ পোৱা ফাটবোৰৰ মাজেৰে হাওঁফাওঁ ভৰ্তি সতেজ বতাহ গিলি নিৰাশ হৈ কিনিমাকাই ট্ৰাকখনৰ পিছফালে বহিল। "নিশ্চয়... এইবোৰ... খেতিয়ক, অনুমান কৰিছোঁ।"
  
  "বা ছাগলী সৰবৰাহকাৰী," এলিচিয়াই লগতে ক"লে। "মই কেতিয়াও ক"ব নোৱাৰো।"
  
  স্মিথে খঙত গুৰগুৰাই উঠিল। "যেতিয়া মই "ছাগলী" বুলি কৈছিলো, তেতিয়া মই সাধাৰণতে বুজাইছিলো।"
  
  "হয় হয় হয়"।
  
  ড্ৰেকে ইয়াৰ বাহিৰত থাকিল, অগভীৰ উশাহ লৈ আন কামত মনোনিৱেশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তেওঁলোকে হেডেন আৰু ডাহলক বিশ্বাস কৰিবলগীয়া হৈছিল, যিয়ে তেওঁলোকৰ সুৰক্ষাৰ আগতীয়াকৈ যত্ন লৈছিল আৰু ভ্ৰমণৰ বাবে সৰ্বোত্তম ঠাই বিচাৰি পাইছিল। মাজে মাজে ষ্টেটিকৰ বিস্ফোৰণৰ বাহিৰে যোগাযোগটো নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। আনকি লৰেনেও নিমাত হৈ থাকিল, যিয়ে নিজৰ ধৰণে সহায় কৰিলে। ইয়াৰ ফলত তেওঁলোক তুলনামূলকভাৱে নিৰাপদ বুলি জানিব পৰা গ"ল।
  
  ক্ৰুৱে তেওঁৰ চাৰিওফালে জোৰেৰে অভিযোগ কৰিলে, তেওঁলোকৰ মোকাবিলা কৰাৰ ধৰণ আৰু জীৱ-জন্তুৰ দুৰ্গন্ধৰ পৰা নিজকে বিচলিত কৰা। ছুইডেনৰ বাথৰুম, আমেৰিকান ৰেষ্টুৰেণ্ট আৰু লণ্ডনৰ হোটেলৰ সৈতে তুলনা ধেমালিতে আগবঢ়োৱা হৈছিল।
  
  ড্ৰেকে যোৰ্গাৰ শেহতীয়া বিস্ফোৰণ আৰু এটা ভয়ংকৰ গোপন কথা ভাগ-বতৰা কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি এলিচিয়া আৰু মে"ৰ মাজত হোৱা নতুন বুজাবুজিলৈকে, স্পিয়াৰ দলটোক জুৰুলা কৰা অন্যান্য সমস্যালৈকে নিজৰ চিন্তাক বিচৰণ কৰিবলৈ দিলে। হেডেন আৰু কিনিমাকাৰ মাজত বিৰোধ হৈয়েই থাকিল, লৰেন আৰু স্মিথৰ দৰেই যদিও পিছৰসকলৰ মাজত কেৱল পাৰ্থক্যই নহয়, অধিক পাৰ্থক্য আছিল। ডাহলে জোয়ানাৰ লগত যিমান পাৰে কষ্ট কৰিলে, কিন্তু আকৌ কামে বাধাৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  
  অধিক জৰুৰী আৰু অদম্য কিবা এটাই তাৰ মগজুত বিন্ধিলে। পেৰুত তেওঁলোকে আদেশ পালন নকৰাৰ বাবে সচিব ক"ৰ"ৰ বিৰক্তি, আৰু ইয়াত এটা গোপন, অতি গোপনীয় আমেৰিকাৰ দ্বিতীয় দল আছে বুলি আত্মবিশ্বাসী জ্ঞান। কৰবাত.
  
  SEAL দল ৭.
  
  অগণন প্ৰশ্ন আছিল আৰু সেইবোৰ বুজাব নোৱাৰা আছিল। ইয়াৰ উত্তৰ কি আছিল? Qrow আৰু SPEAR দলটোক বিশ্বাস কৰা নাছিল? তেওঁলোক বেকআপ আছিল নেকি?
  
  স্মিথৰ মূৰত এতিয়াও ওলমি থকা ডাঙৰ প্ৰশ্নবোধক চিহ্নটো সি পাহৰা নাছিল যদিও আন কোনো দৃশ্যপট সি কল্পনা কৰিব পৰা নাছিল। কিউৰ"ৱে তেওঁলোকৰ ওপৰত চকু ৰাখিবলৈ সাতজন মানুহ পঠিয়াইছিল।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ খংটো দমন কৰিলে। তাইৰ নিজৰ কাম আছিল। ক"লা-বগা আছিল জীৱনৰ এক দৃষ্টিভংগী যিটো কেৱল মূৰ্খ আৰু পাগলৰ মাজত আছিল। তেওঁৰ গভীৰ চিন্তাবোৰত বাধা দিলে হেডেনে।
  
  "পিছফালে আৰু আগফালে সকলো স্পষ্ট। দেখাত আমি Ç অনাক্কেলে, উপকূলত। হেলিকপ্টাৰখনৰ সৈতে যোগাযোগ কৰাৰ আগতে আমি স্থান বিচাৰি নোপোৱালৈকে অপেক্ষা কৰিম। অ", আৰু ডাহলে সেই বাকচটো আঁতৰাই নিয়াৰ সুযোগ পাইছিল।"
  
  কাগজৰ ৰিমবোৰ কি যেন লাগে সেই কথা বুজাই ছুইডেনৰ মানুহজনে তেওঁলোকক পৰিস্থিতিৰ পৰা কিছু সময়ৰ বাবে বিচলিত কৰি পেলালে। যুদ্ধতকৈও বেছি আছিল, ইয়াৰ ঘোষণাই আছিল। হেনিবেলক যেন কেৱল প্ৰতীক হিচাপেহে বাছি লোৱা হৈছিল।
  
  
  * * *
  
  
  "আফ্ৰিকা কেনেকৈ পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণৰ ভিতৰত এটা হৈ পৰিল তাৰ কোনো ইংগিত আছেনে?" মাইয়ে সুধিলে।
  
  "তেনেকুৱা একো নাই। গতিকে পৰৱৰ্তী অশ্বাৰোহীজন ক"ত থাকিব আমি ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিব নোৱাৰো।"
  
  "অতীতলৈ চাওক" কেঞ্জীয়ে কথা ক"লে। "মোৰ চাকৰিত, মোৰ পুৰণি চাকৰিটোত উত্তৰবোৰ সদায় আগতে লুকাই আছিল। মাত্ৰ ক"ত চাব লাগে সেইটো জানিব লাগিব।"
  
  তাৰ পিছত লৰেনে হস্তক্ষেপ কৰিলে। "এইটো চেষ্টা কৰিম।"
  
  ড্ৰেকে ট্ৰাকখনৰ হেলনীয়া হোৱাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিলে। "চানাককেলে কিমান দূৰ?"
  
  "আমি এতিয়া বাহিৰৰ অঞ্চলত প্ৰৱেশ কৰিছো। বৰ ডাঙৰ যেন নালাগে। মই সাগৰ দেখিছোঁ।"
  
  "অ", তুমি জিকিবা।" ড্ৰেকৰ মনত পৰিল সৰুতে খেলা এটা খেল।
  
  মাতত হাঁহি এটা লৈ ডাহলে ক"লে, "মই প্ৰথমে দেখিছিলো।
  
  "হয়, আমিও সেইটো খেলিলোঁ।"
  
  ট্ৰাকখন ৰৈ গ"ল আৰু অলপ পিছতে পিছফালৰ দুৱাৰবোৰ বাহিৰলৈ খোল খালে। দলটোৱে জপিয়াই ওলাই আহি হাওঁফাওঁ ভৰ্তি শুদ্ধ বতাহ ল"লে। এলিচিয়াই অভিযোগ কৰিলে যে তাইৰ মনটো ভাল নহয়, আৰু কেঞ্জীয়ে ইংৰাজী ধৰণেৰে অজ্ঞান হোৱাৰ অভিনয় কৰিলে। এই কথাই লগে লগে এলিচিয়াক আনন্দিত কৰি তুলিলে। ড্ৰেকে নিজকে আচৰিত হৈ চাই আৰু চাই থকা দেখিলে।
  
  "ধিক্কাৰ" সি ইচ্ছাকৃতভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল। "বাৰু, মই বান্দৰৰ খুৰা হ"ম।"
  
  ডাহলে মন্তব্য দিবলৈ বৰ স্তম্ভিত হৈ পৰিল।
  
  তেওঁলোকৰ সন্মুখত থিয় হৈ আছিল এটা বিশাল কাঠৰ ঘোঁৰা, কিবা কাৰণত চিনাকি, অট্টালিকাৰে আগুৰি থকা সৰু চৌহদ এটাত ব্ৰুডিং কৰি আছিল। ৰছীডাল যেন ভৰি দুখন বান্ধি মূৰৰ চাৰিওফালে টানি থোৱা আছিল। ড্ৰেকে ভাবিছিল যে ইয়াক সাজসজ্জিত আৰু মহিমাময় যেন লাগে, মানুহে সৃষ্টি কৰা গৌৰৱময় প্ৰাণী।
  
  "কি হেল?"
  
  তেওঁৰ চাৰিওফালে ভিৰ গোট খাইছিল, একেথৰে চাই, পোজ দিছিল আৰু ফটো উঠিছিল।
  
  লৰেনে কমিউনিকেটৰত কথা ক"লে। "মই ভাবো তুমি মাত্ৰ ট্ৰ"জান হৰ্চটো পাইছা।"
  
  স্মিথে হাঁহিলে। "এইটো খেলনাৰ পৰা বহু দূৰত।"
  
  "নাই ট্ৰয়।জানেনে? ব্ৰেড পিট?"
  
  এলিচিয়াই চাৰিওফালে চাই ডিঙিটো প্ৰায় ভাঙি গ"ল। "কি? ক"ত?"
  
  "ৱাঃ". কেনচিয়ে হাঁহিলে। "ভাইপাৰবোৰে আৰু লাহে লাহে আক্ৰমণ কৰা দেখিছোঁ।"
  
  এলিচিয়াই তেতিয়াও সেই অঞ্চলটো ভালদৰে অধ্যয়ন কৰি আছিল। "লৰেন ক"ত আছে? ঘোঁৰাত উঠিছে নেকি?"
  
  নিউয়ৰ্কৰ মানুহজনে হাঁহি এটা মাৰিলে। "বাৰু, সি এবাৰ আছিল। আধুনিক চিনেমা "ট্ৰয়" মনত আছেনে? বাৰু, চিত্ৰগ্ৰহণৰ পিছত তেওঁলোকে ঘোঁৰাটো ঠিক আপুনি থিয় হৈ থকা ঠাইতে এৰি থৈ গ"ল, চানাকালেত।"
  
  "বাজে কথা"। এলিচিয়াই নিজৰ অনুভৱবোৰ উলিয়াই দিলে। "মই ভাবিছিলো মোৰ সকলো খ্ৰীষ্টমাছ একেলগে আহিল।" তাই মূৰটো জোকাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে ডিঙিটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে। "মই এতিয়াও ইয়াতেই আছো প্ৰেম।"
  
  "অ' হ'ব।" অবিশ্বাস্য".
  
  "আৰু চিন্তা নকৰিবা, যদি ব্ৰেড পিটে সেই ঘোঁৰাটোৰ গাধৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি তোমাক অপহৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, তেন্তে মই তোমাক বচাম।"
  
  "ডন"ট ইউ ফাকিং ডেয়াৰ।"
  
  লৰেনৰ মাতটোৱে তেওঁলোকৰ আড্ডাবোৰ চামুৰাই তৰোৱালৰ কঠিন আঘাতৰ দৰে কাটি পেলালে। "এডমিছন, ল"ৰাহঁত! বহুত শত্ৰু। আমি এতিয়াই চনাকালেৰ কাষ চাপিছো। আমাৰ দৰেই তেওঁলোকো যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ সৈতে সংযুক্ত হ"ব লাগিব। পদক্ষেপ লোৱা! " ৷
  
  "এইটো দেখিছেনে?" ড্ৰেকে দুৰ্গটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "হেলিকপ্টাৰ এখন ফোন কৰক। যদি আমি দুৰ্গটো বগাই নিজকে ৰক্ষা কৰিব পাৰো তেন্তে তেওঁ আমাক তাৰ পৰা লৈ যাব পাৰে।"
  
  হেডেনে কানাকালেৰ বাহিৰৰ অঞ্চললৈ উভতি চালে। "যদি আমি ছটা শ্বাট দলৰ পৰা পৰ্যটন চহৰৰ এটা দুৰ্গ ৰক্ষা কৰিব পাৰো।"
  
  ডাহলে বাকচটো তুলি ল"লে। "গুৰিবলৈ এটাই উপায় আছে।"
  
  
  একাদশ অধ্যায়
  
  
  প্ৰবৃত্তিগতভাৱে তেওঁলোকে উপকূলীয় পথটোৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল, এইটো জানি যে ই আকৰ্ষণীয় চহৰৰ দুৰ্গৰ ফালে বতাহ বলিব। লৰেনে কম কথা-বতৰাৰ স্নিপেটৰ পৰা অতি কম তথ্য সংগ্ৰহ কৰিছিল আৰু ড্ৰেকে বিভিন্ন দলৰ নেতাৰ পৰা আৰু কম কথা শুনিছিল, কিন্তু সাধাৰণ একমত আছিল যে তেওঁলোক সকলোৱে সোনকালে বন্ধ হৈ গৈছে।
  
  পথটোৱে বহুতো বগা সন্মুখৰ অট্টালিকাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গৈছিল: ঘৰ, দোকান আৰু ৰেষ্টুৰেণ্ট, হেলেস্পণ্টৰ ঢৌৱা নীলা পানীৰ ওপৰেৰে চাই। বাওঁফালে ৰখাই থোৱা গাড়ীবোৰ, আৰু পিছফালে কেইবাখনো সৰু সৰু নাও আছিল, যাৰ ওপৰত বালিৰ ৰঙৰ দুৰ্গটোৰ ওখ দেৱালবোৰ ওখ আছিল। সৰু সৰু ৰাস্তাবোৰেৰে লাহে লাহে গুঞ্জৰিত হৈ পৰ্যটক বাছবোৰ পাৰ হৈ গ"ল৷ শিংবোৰ বাজি উঠিল। স্থানীয় বাসিন্দাসকলে এখন জনপ্ৰিয় কেফেৰ ওচৰত গোট খাই ধূমপান আৰু কথা পাতিছিল। দলটোৱে সন্দেহৰ সৃষ্টি নকৰাকৈ যিমান পাৰে খৰখেদাকৈ আগবাঢ়িল।
  
  কম্বেট গিয়াৰ পিন্ধাটো সহজ নহয়, কিন্তু বিশেষকৈ এই মিছনৰ বাবে, তেওঁলোকে সকলো ক"লা কাপোৰ পিন্ধিছিল আৰু সেইবোৰ বস্তু আঁতৰাই লুকুৱাব পাৰিছিল যিবোৰে হয়তো দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিব পাৰে। কিন্তু মূৰ ঘূৰাই লৰচৰ কৰা মানুহৰ দলটো আৰু ড্ৰেকে দেখিলে যে এটাতকৈ অধিক ফোন খোল খাইছে।
  
  "ক্ষন্তেকতে অভিশপ্ত হেলিকপ্টাৰখনক ফোন কৰক"-তেওঁ ক"লে। "আমাৰ ইয়াত মাটি আৰু ডাম্ টাইম শেষ হৈ গৈছে।"
  
  "মোৰ বাটত।" দহ-পোন্ধৰ মিনিটত।"
  
  তেওঁ জানিছিল যে এইটো যুদ্ধৰ যুগ। আন কিছুমান ছোৱাট দলে নিজৰ আদেশ আৰু পলায়নৰ ক্ষমতাৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাসী হৈ এখন চহৰৰ ওপৰত নৰক মুকলি কৰিবলৈ কুণ্ঠাবোধ নকৰিব, এই কথা জানি যে কৰ্তৃপক্ষই সাধাৰণতে যিকোনো অত্যন্ত ভাবুকিপূৰ্ণ পৰিস্থিতিত সন্ত্ৰাসবাদী ঘূৰণীয়া ৰূপ দিব।
  
  বালিৰ ৰঙৰ বেৰবোৰ সিহঁতৰ সন্মুখত তীব্ৰভাৱে ওপৰলৈ উঠি আহিল। ফ'ৰ্ট চে অনাকালেৰ দুখন ঘূৰণীয়া, সাগৰমুখী দুৰ্গৰ দেৱাল আৰু এটা কেন্দ্ৰীয় দুৰ্গ আছিল আৰু ইয়াৰ পিছফালে ঢালৰ পৰা সাগৰৰ ফালে দৌৰি যোৱা যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ এটা বহল বাহু আছিল। ড্ৰেকে প্ৰথম বক্ৰ বেৰৰ ৰেখাডাল অনুসৰণ কৰিলে, এইটো আৰু ইয়াৰ ভনীয়েকৰ সংযোগস্থলত কি আছে বুলি ভাবি। হেডনে আগলৈ ৰৈ পিছলৈ ঘূৰি চালে।
  
  "আমি উঠি আছো।"
  
  এটা সাহসী সিদ্ধান্ত, কিন্তু এটা কথাত ড্ৰেকে সন্মতি দিলে। ওপৰলৈ যোৱাৰ অৰ্থ আছিল তেওঁলোক দুৰ্গত আবদ্ধ হৈ পৰিব, ওপৰৰ পৰা ৰক্ষা পাব কিন্তু প্ৰতিৰক্ষাহীন, আবদ্ধ হৈ পৰিব। আগবাঢ়ি যোৱাৰ অৰ্থ আছিল তেওঁলোকৰ হাতত সাগৰলৈ পলায়নৰ বাহিৰেও আন বিকল্প আছিল: তেওঁলোকে চহৰত লুকাই থাকিব পাৰে, গাড়ী বিচাৰি পাব পাৰে, সম্ভাৱনাময়ভাৱে তললৈ পৰিব পাৰে বা কিছু সময়ৰ বাবে বিভাজিত হ"ব পাৰে।
  
  কিন্তু হেডেনৰ নিৰ্বাচনে তেওঁলোকক অগ্ৰগতি লাভ কৰিবলৈ সুবিধা কৰি দিলে। তাতো আন ৰাইডাৰ আছিল। হেলিকপ্টাৰ এখনে তেওঁলোকক বিচাৰি উলিওৱাটো সহজ হ"ব। তেওঁলোকৰ দক্ষতা কৌশলগত যুদ্ধত ভালদৰে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  
  ৰুক্ষ বেৰবোৰে এটা খোলাযুক্ত প্ৰৱেশদ্বাৰ আৰু তাৰ পিছত এটা সৰ্পিল চিৰিৰ ঠাই লৈছিল। প্ৰথমে হেডেন গ"ল, তাৰ পিছত ডাল আৰু কেনচি, তাৰ পিছত বাকীসকল। স্মিথে পিছফালটো ওপৰলৈ আনিলে। আন্ধাৰে তেওঁলোকৰ চকুৰ বাবে এটা পোছাক সৃষ্টি কৰিছিল, অভ্যস্ত নোহোৱালৈকে ডাঠ আৰু অভেদ্যভাৱে ওলমি আছিল। তথাপিও সিহঁতে ওপৰলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল, চিৰিৰে উঠি পোহৰৰ ফালে উভতি গ"ল। ড্ৰেকে মগজুৰ সকলো প্ৰাসংগিক তথ্য ফিল্টাৰ কৰি উলিয়াই তাৰ অৰ্থ উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  হেনিবেল। যুদ্ধৰ অশ্বাৰোহী। ডুমছডে অৰ্ডাৰ আৰু বাচি থকাসকলৰ বাবে এখন উন্নত পৃথিৱী সৃষ্টি কৰাৰ তেওঁলোকৰ পৰিকল্পনা। এই ক্ষেত্ৰত বিশ্বৰ চৰকাৰে একেলগে কাম কৰিব লাগিছিল, কিন্তু নিৰ্দয়, লোভী মানুহে নিজৰ বাবে বিচাৰিছিল লুটপাত আৰু জ্ঞান।
  
  পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণত? কেনেকৈ কাম কৰিলে? আৰু ইয়াৰ পিছত কি হ"ল?
  
  "আকৰ্ষণীয়..." সেই মুহূৰ্ততে যোগাযোগকাৰীৰ মাজেৰে লৰেনৰ মাতটো আহিল। "Ç অনাকালে দুখন মহাদেশত অৱস্থিত আৰু গালিপলিৰ অন্যতম আৰম্ভণি বিন্দু আছিল। এতিয়া ৰাছিয়ানসকলেও চহৰখনত প্ৰৱেশ কৰিলে, ইজৰাইলীসকলেও প্ৰৱেশ কৰিলে। ক'ত নাজানো। তথাপিও স্থানীয় আৰক্ষীৰ আড্ডা সাধাৰণ। নাগৰিকসকলৰ এজনে নিশ্চয় আপোনাক খবৰ দিছে আৰু এতিয়া নতুনকৈ অহা লোকৰ বাবে আহ্বান জনাইছে। তুৰ্কীসকলে নিজৰ অভিজাত শক্তিক আহ্বান জনোৱাত বেছি দিন নালাগিব।"
  
  ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে। বাজে কথা।
  
  "তেতিয়ালৈকে আমি ইয়াৰ পৰা বহু দূৰত থাকিম।" হেডেনে সাৱধানে ওপৰৰ পোহৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। "দহ মিনিট ল"ৰাহঁত। লেটছ।"
  
  ৰাতিপুৱাৰ ৰ"দে টাৱাৰৰ প্ৰায় ওপৰৰ বহল মুকলি, বিৰল ঠাইখিনি আলোকিত কৰি তুলিলে। টাৱাৰৰ ওপৰৰ ঘূৰণীয়া প্ৰান্তটো সিহঁতৰ মূৰৰ পৰা আৰু আঠ ফুট ওপৰলৈ উঠি আহিল, কিন্তু সেইটো সিহঁতে ভিতৰলৈ নোযোৱাকৈয়ে যাব পৰাকৈ ওখ আছিল। ধ্বংসপ্ৰাপ্ত যুদ্ধক্ষেত্ৰসমূহ সকলোতে পৰি আছিল, দাঁতযুক্ত আঙুলিৰ দৰে ওলাই আছিল আৰু সোঁফালে ধাৰাবাহিকভাৱে নিম্ন পাহাৰৰ সীমাৰেখাৰে আবৃত এটা ধূলিময় পথ। ড্ৰেকে বহুতো ডিফেণ্ড কৰা পজিচন দেখি অলপ সহজভাৱে উশাহ ল"লে।
  
  "আমি ইয়াত আছো" হেডনে লৰেনক ক"লে। "হেলিকপ্টাৰক কওক গৰম অৱতৰণৰ বাবে সাজু হ"বলৈ।"
  
  স্মিথে কয়, "আপুনি ভবাতকৈও গৰম।
  
  গোটেই দলটোৱে তললৈ চাই থাকিল।
  
  "ডাউন নহয়," স্মিথে ক"লে। "ওপৰত. ওপৰত."
  
  দুৰ্গৰ ওপৰত চহৰখন এতিয়াও পাহাৰৰ ওপৰত পৰি আছে। ঘৰবোৰ যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ ওপৰেৰে ওপৰলৈ উঠি আহিল আৰু ওখ আৰু ডাঠ দেৱালবোৰ সেইবোৰৰ ফালে বিস্তৃত হৈ পৰিল। এই দেৱালবোৰৰ মাজেৰেই চাৰিজনীয়া এটা দলে মুখ ঢাকি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সম্পূৰ্ণৰূপে টানি দৌৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে এই শৈলী চিনি পাইছিল। "ধেৎ, এইটো এটা সমস্যা। SAS।"
  
  ডাহলে প্ৰথমে যুঁজিছিল যদিও নিজৰ অস্ত্ৰটো এৰি দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে তেওঁ সেই অস্ত্ৰটো লুকুৱাই ৰাখিছিল, বাকচটো ধৰিছিল আৰু নিজেই যুদ্ধক্ষেত্ৰবোৰৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিছিল। "বৈচিত্ৰ্যৰ বাবে ব্ৰিটিছৰ সঠিক ধাৰণা আছে। ৰূপ..."
  
  ড্ৰেকে তাৰ চকুৰ পিছে পিছে গ"ল। যুদ্ধক্ষেত্ৰবোৰ বহল চাপত বিস্তৃত হৈ আছিল বিল আৰু চপৰা সাগৰলৈকে। যদি তেওঁলোকে সঠিক সময় নিৰ্ধাৰণ কৰে, তেন্তে চপাৰে তেওঁলোকক ওপৰৰ পৰা বা শেষৰ পৰাই ফালি পেলাব পাৰে। ড্ৰেকে ব্ৰিটিছ ভৰিৰ তলৰ ৰুক্ষ কংক্ৰিটটোত দুটামান গুলী চলাবলৈ নিজৰ দায়িত্ব লৈছিল, ভৰিৰ গতি লেহেমীয়া কৰি দলটোক অলপ ৰিকেটি দুৰ্গটোৰ ওপৰলৈ উঠিবলৈ সময় দিছিল।
  
  এলিচিয়াই লৰচৰ কৰিলে। "মই হাইটত নহয়!"
  
  "আপুনি কেতিয়াবা হুমুনিয়াহ কাঢ়িব বন্ধ কৰিবনে?" কেনচিয়ে ইচ্ছাকৃতভাৱে তাইৰ কাষেৰে ঠেলি দিলে, বাটত তাইক অলপ ঠেলি দিলে।
  
  "অ" বিচ্চ, তুমি এইটোৰ বাবে ধন দিবা।" এলিচিয়াক নিশ্চিত নহয় যেন লাগিল।
  
  "মই পাৰিমনে? মাত্ৰ মোৰ পিছফালে থকাটো নিশ্চিত কৰক। তেনেকৈয়ে যেতিয়া তোমাক গুলীয়াই মাৰিব আৰু মই তোমাৰ চিঞৰ শুনিম, তেতিয়া মই গতি ল"বলৈ গম পাম।"
  
  এলিচিয়াই খঙত উতলি উঠিছিল। ড্ৰেকে তাইক সমৰ্থন কৰিলে। "মাত্ৰ মোছাদক ঠাট্টা কৰি আছে।" বাহু দুটা মেলি দিলে।
  
  "শুদ্ধ. বাৰু, আমি যেতিয়া ইয়াৰ পৰা নামি আহিম, মই তাইৰ গুদটো ভালদৰে চুদিম।"
  
  ড্ৰেকে তাইক প্ৰথম কেইটামান খোজৰ মাজেৰে গাইড কৰিলে। "এইটো ৰোমাঞ্চকৰ যেন লাগেনে?"
  
  "ফাক অফ, ড্ৰেক।"
  
  তেওঁ এই কথা নক"লেও ভাল বুলি ভাবিলে যে বহু তলৰ যুদ্ধক্ষেত্ৰবোৰ ব্যৱধানত থকা যুদ্ধক্ষেত্ৰত পৰিণত হৈছে য"ত তেওঁলোকে এটাৰ পৰা আনটোলৈ জপিয়াই যাব লাগিব। তিনি ফুট বহল বেৰখনৰ কাষেৰে প্ৰথমে জগিং কৰি দলটোক নেতৃত্ব দিছিল ডাহলে। কিনিমাকাই এইবাৰ পিছফালে থকা স্মিথৰ পৰা দায়িত্ব ল"লে, ইংৰাজক চাই। ড্ৰেক আৰু আনসকলে শত্ৰুৰ আন কোনো লক্ষণৰ বাবে কাণ মুকলি কৰি ৰাখিছিল।
  
  যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ তললৈ নামি দৌৰ আৰম্ভ হৈছে। এছ এ এছৰ সৈন্যই ফৰ্মেচন বজাই ৰাখিছিল আৰু খেদি দিছিল, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ তুলিছিল, কিন্তু শব্দ নকৰাকৈয়ে। অৱশ্যে পেছাদাৰী নম্ৰতা এটা কাৰণ হ"ব পাৰে; পৰ্যটকৰ উপৰিও স্থানীয় বাসিন্দাসকলে গোপনীয়তা আৰু অতি নিৰাপদ অৰ্ডাৰ পছন্দ কৰে।
  
  ড্ৰেকে দেখিলে যে তেওঁৰ ভৰিৰ বাবে সম্পূৰ্ণ একাগ্ৰতাৰ প্ৰয়োজন। দুয়োফালে থকা শিলটো আৰু ক্ৰমান্বয়ে সাগৰলৈ নামি অহাৰ কোনো পাৰ্থক্য নাছিল, মাত্ৰ ভৰিৰ তলৰ নিৰাপদ অঞ্চলটোৱেই আছিল। ই লাহে লাহে, ৰূপৱতীভাৱে সমানে, এটা স্থিৰ বক্ৰতাত বক্ৰ হৈ পৰিল। কোনেও লেহেমীয়া কৰা নাছিল, কোনেও পিছলি যোৱা নাছিল। লক্ষ্যৰ আধা বাটতেই ঘূৰ্ণনশীল প্ৰপেলাৰৰ শব্দই কাণ দুখন ভৰি পৰিল।
  
  ড্ৰেকে লেহেমীয়া কৰি আকাশলৈ চালে। "আমাৰ নহয়" সি চিঞৰি উঠিল। "ধেৎ ফৰাচী!"
  
  এইটো কোনো নিৰ্দিষ্ট সিদ্ধান্ত নাছিল, কিন্তু এতিয়ালৈকে তেওঁলোকৰ অনুপস্থিতিৰ ব্যাখ্যা দিব। আমি শেষ মুহূৰ্তত লৰালৰিকৈ সোমাই যাওঁ। SPEAR দলটোৱে লেহেমীয়া কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। ড্ৰেকে দেখিলে যে খিৰিকীৰে খঙেৰে বাহিৰলৈ চাই থকা দুজন সৈনিকৰ মুখ, আনহাতে আৰু দুজন আধা খোলা দুৱাৰত ওলমি আছে, তলাটো সঠিকভাৱে ক্লিক কৰিবলৈ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ঘূৰাই আছিল।
  
  "সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে" ডাহলে উশাহ বন্ধ হৈ ক"লে। "এয়া হয়তো সৰ্বোত্তম ধাৰণা নাছিল। ৰক্তাক্ত বৃটিছৰ ঘণ্টাবোৰ শেষ হৈ গৈছে।"
  
  এজন হিচাপে ড্ৰেক, স্মিথ, হেডেন আৰু মেই অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ তুলি গুলীচালনা কৰিলে। ওচৰ চাপি অহা হেলিকপ্টাৰখনৰ পৰা গুলীবোৰ ৰিকোচেট হৈ গ"ল। কাঁচ ভাঙি এজন মানুহ ৰছীৰ পৰা পৰি তলৰ মাটিত জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে। হেডেনৰ গুলীৰ পিছত খেদি খেদি হেলিকপ্টাৰখন আঁতৰি গ"ল।
  
  "ফৰাচীসকল অনুৰাগী নহয়," তাই ম্লান হৈ ক"লে।
  
  "আমি নজনা কথা এটা কওকচোন" এলিচিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল।
  
  যোৰ্গিয়ে বেৰৰ বাহিৰৰ লেজত ডাহলক অতিক্ৰম কৰি বেৰৰ বাহিৰৰ লেজত ডাহলৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল আৰু বাকচটোৰ ফালে পিছলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "ইয়াত, এইটো মোক দিয়ক"-তেওঁ ক"লে। "বেৰত মোৰ ভাল লাগিছে নহয়?"
  
  ডাহলে তৰ্ক কৰিব বিচৰা যেন লাগিছিল যদিও ইনিংছৰ মাজভাগত বক্সটো পাছ কৰিছিল। ছুইডেনৰ এইজন পাৰ্ক"ৰত নতুন নাছিল যদিও যৰ্গি আছিল এজন পেছাদাৰী। ৰাছিয়ানজনে বেৰৰ পৰা তললৈ দৌৰি গৈ ইতিমধ্যে যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ কাষ চাপি আহিল, শীৰ্ষ গতিৰে উৰা মাৰিলে।
  
  এলিচিয়াই সিহঁতক লক্ষ্য কৰিলে। "অ" ছিট, এতিয়া মোক গুলীয়াই দিয়া।"
  
  "এতিয়াও হ"ব পাৰে।" ড্ৰেকে ফৰাচী হেলিকপ্টাৰখন হেলনীয়া হৈ লেণ্ডিঙৰ বাবে সোমাই অহা দেখিলে। সমস্যাটো আছিল যে যদি তেওঁলোকে লক্ষ্য ল"বলৈ ৰৈ যায় তেন্তে ইংৰাজে তেওঁলোকক ধৰিব। যদি তেওঁলোকে গুলী চলাবলৈ দৌৰিছিল তেন্তে তেওঁলোক পৰিব পাৰে বা সহজেই গুলী খাব পাৰে।
  
  ডাহলে নিজৰ অস্ত্ৰটো জোকাৰিলে। হেলিকপ্টাৰখন খেলিবলৈ উভতি অহাৰ লগে লগে তেওঁ আৰু হেডেনে দুয়োজনে গুলীচালনা কৰে। এইবাৰ জাহাজত থকা জোৱানসকলে গুলীচালনা কৰে। খোলাবোৰে দুৰ্গৰ দেৱালবোৰত মাৰাত্মক আৰ্হিৰে বিন্ধিছিল, ধাৰৰ তলত খুন্দা মাৰিছিল। হেডেনৰ নিজৰ জুইয়ে হেলিকপ্টাৰখনৰ ককপিটত খুন্দা মাৰিলে, ধাতুৰ ষ্ট্ৰটবোৰৰ পৰা টিংটিং শব্দ হৈ পৰিল। ড্ৰেকে পাইলটে খং আৰু ভয়ৰ মিশ্ৰণত দাঁত চেপি থকা দেখিলে। ছুপাৰ কুইক লুক বেক কৰিলে দেখা গ"ল যে এছ এ এছৰ দলটোৱেও হেলিকপ্টাৰখন চাই আছিল - এটা ভাল লক্ষণ? হয়তো নহয়। তেওঁলোকে নিজৰ বাবে যুদ্ধৰ অস্ত্ৰত হাত দিব বিচাৰিছিল।
  
  বা তেওঁলোকৰ চৰকাৰৰ ওপৰত থকা কোনোবা এজনৰ বাবে।
  
  শ্বটৰ ভলী এটা বৰষুণ দিলে চৰাইটোৰ ওপৰত, যাৰ ফলত চৰাইটোৱে ডুব মাৰি হাঁহিলে। ডাহলে গুলী চলাওঁতে বেৰৰ শেষৰ এশ মিটাৰৰ সুযোগ লৈ পৰি পিছলি পৰিল যদিও তেওঁ বহু দূৰলৈ নাযায়। পৃষ্ঠভাগ বৰ ৰুক্ষ আছিল। কিন্তু তেওঁৰ এই কাৰ্য্যই হেলিকপ্টাৰখনৰ ভিতৰলৈ আন এটা ছালভ" পঠিয়াই দিলে, যাৰ ফলত অৱশেষত পাইলটজনৰ হৃদয় হেৰুৱাই চৰাইটোক সেই স্থানৰ পৰা আঁতৰাই নিলে।
  
  এলিচিয়াই দুৰ্বলভাৱে উচ্চাৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  
  "এতিয়াও ইয়াৰ পৰা ওলাই অহা নাই।" ড্ৰেকে এটা এটাকৈ যুদ্ধক্ষেত্ৰবোৰৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল, নিৰাপদে আৰু সাৱধানে অৱতৰণ কৰিলে।
  
  লৰেনৰ মাতটোৱে সংযোগটোক আৱৰি ৰখা নিস্তব্ধতা ভাঙি পেলালে। "হেলিকপ্টাৰখন ওচৰ চাপি আহিছে। ত্ৰিশ চেকেণ্ড।"
  
  "আমি বেৰত আছো" এলিচিয়াই চিঞৰি উঠিল।
  
  "হয়, মই তোমাক বুজি পাওঁ। এই অভিযানলৈ কলম্বিয়া জিলাই এটা উপগ্ৰহ প্ৰেৰণ কৰিছিল।"
  
  ড্ৰেকক সেই শ্বক অনুভৱ কৰিবলৈ আৰু এটা মুহূৰ্ত লাগিল। "সহায় কৰিবলৈ?" সি খৰধৰকৈ সুধিলে।
  
  "আৰু কিয়?" হেডনে নিমিষতে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে।
  
  বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এইটো সম্ভৱতঃ বেয়া ধাৰণা বুলি উপলব্ধি কৰাৰ আগতেই ড্ৰেকে নিজকে প্ৰায় লাথি মাৰিলে। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে তেওঁ নাজানিছিল যে SEAL Team 7 ৰ সেই নিস্তব্ধ আমেৰিকান ইনট"নেচন আৰু শব্দবোৰ আৰু কোনে শুনিছে।
  
  স্পষ্টভাৱে হেডেন নহয়।
  
  নাক তললৈ নমাই সাগৰৰ ওপৰেৰে দ্ৰুতগতিত উৰি যোৱা হেলিকপ্টাৰখন আগলৈ দৃষ্টিগোচৰ হ"ল। ইতিমধ্যে যোৰ্গীয়ে যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ শেষত ৰৈ আছিল, য"ত সৰু ঘূৰণীয়া টাৰেট এটাই সৰু বিলখনলৈ চাই আছিল। ডাহলে অলপ পিছতে তেওঁৰ ওচৰ পালেগৈ, আৰু তাৰ পিছত হেডেন। হেলিকপ্টাৰখন ওচৰ চাপি আহিল।
  
  ড্ৰেকে এলিচিয়াক এৰি দিলে আৰু তাৰ পিছত কিনিমাকাক পাছ কৰাত সহায় কৰিলে। তথাপিও লাহে লাহে আগবাঢ়ি গৈ সি আঙুলিয়াই বাহুটো আগবঢ়াই দিলে, এছ এ এছক সংকেত দিলে। টাৱাৰৰ পৰা ত্ৰিশ ফুট দূৰত সি ৰৈ গ"ল।
  
  এছ এ এছটোও ৰৈ গ"ল, আৰু ত্ৰিশ ফুট ওখকৈ।
  
  তেওঁ চিঞৰি কয়, "আমি ভুক্তভোগী নিবিচাৰো। "আমাৰ মাজত নহয়। আমি একেটা অভিশপ্ত দিশতে আছো!"
  
  পিষ্টল তেওঁৰ শৰীৰলৈ আঙুলিয়াই দিয়া হৈছে। তলৰ পৰা তেওঁ ডাহলৰ গৰ্জন শুনিলে: "হোৱা বন্ধ কৰক..."।
  
  ড্ৰেকে তেওঁক টিউন কৰি দিলে। "প্লিজ"-তেওঁ ক"লে। "ঠিক নহয়।" আমি সকলোৱে ইয়াত সৈনিক, আনকি অভিশপ্ত ফৰাচীসকলো।"
  
  ইয়াৰ ফলত এটা বেনামী হাঁহি উঠিল। শেষত গভীৰ মাত এটাই ক"লে, "আদেশ।"
  
  "ডুড, মই জানো" ড্ৰেকে ক"লে। "আপুনি য"ত আছে তাতেই হৈছে। আমি একেই অৰ্ডাৰ পাইছিলোঁ, কিন্তু আমি বন্ধুত্বপূৰ্ণ বিশেষ বাহিনীক গুলীচালনা কৰিবলৈ যোৱা নাই... যদিহে তেওঁলোকে প্ৰথমে গুলীচালনা নকৰে।"
  
  পাঁচটা অংকৰ ভিতৰত এটা অংক অলপ বৃদ্ধি পালে। "কেম্ব্ৰিজ"-তেওঁ ক"লে।
  
  "ড্ৰেক"- সি উত্তৰ দিলে। "মেট ড্ৰেক।"
  
  তাৰ পিছৰ মৌনতাই কাহিনীটো ক"লে। ড্ৰেকে জানিছিল যে ষ্টেণ্ডঅফ শেষ হৈছে... এতিয়াৰ বাবে। অন্ততঃ পৰৱৰ্তী সংঘৰ্ষৰ পৰা আৰু হয়তো শান্ত কথা-বতৰাৰ পৰাও তেওঁ আন এটা ৰেহাই পোৱাৰ যোগ্য আছিল। এই অভিজাত সৈনিকসকলক যিমানেই বেছিকৈ একত্ৰিত কৰিব পাৰিব সিমানেই নিৰাপদ হ"ব।
  
  সকলোৰে বাবে।
  
  হেলিকপ্টাৰখনৰ ভিতৰলৈ টানি অনাত সহায় কৰা হাতখনলৈ হাতখন আগবঢ়াই সি মাত দিলে, ঘূৰি গ"ল আৰু আঁতৰি গ"ল।
  
  "সিহঁত শীতল নেকি?" এলিচিয়াই সুধিলে।
  
  হেলিকপ্টাৰখন হেলনীয়া হৈ আঁতৰি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে নিজকে আৰামদায়ক কৰি তুলিলে। তেওঁ উত্তৰ দিলে, "আমি গম পাম। "অহাবাৰ আমি সংঘাতত পৰিম।"
  
  আচৰিত কথাটো হ"ল লৰেন তেওঁৰ বিপৰীতে বহি আছিল। "মই হেলিকপ্টাৰ লৈ আহিছিলো" তাই বুজাই দি ক"লে।
  
  "কি? বিকল্পটো কেনেকুৱা হৈছে?"
  
  তাই ভোগবাদী হাঁহি এটা মাৰিলে। "নহয়. আমাৰ ইয়াত কাম শেষ হোৱাৰ বাবেই আহিছো।" হেলিকপ্টাৰখন সূৰ্য্যৰ পোহৰৰ ঢৌৰ ওপৰেৰে ওপৰলৈ উঠি আহিল। "আমি আফ্ৰিকাৰ পৰা পৃথিৱীৰ পৰৱৰ্তী চুকলৈ ৰাওনা হৈছো।"
  
  "কোনটো ক"ত?" ড্ৰেকে ছিটবেল্টটো বান্ধি দিলে।
  
  "চীনা।" আৰু ল"ৰা, আমাৰ বহুত কাম আছে নেকি।"
  
  "আন এজন ৰাইডাৰ? এইবাৰ কোন সময়ত?"
  
  "হয়তো সকলোতকৈ বেয়া। বাকল আপ কৰক বন্ধুসকল। আমি চেংগিছ খানৰ পদাংক অনুসৰণ কৰিবলৈ ওলাইছো।"
  
  
  বাৰ অধ্যায়
  
  
  লৰেনে দলটোক ডাঙৰ কাৰ্গো হেলিকপ্টাৰখনৰ পিছফালে যিমান পাৰি আৰামত থাকিবলৈ ক"লে আৰু কাগজৰ থোপা এটা শ্বাফল কৰিলে। "প্ৰথমে যুদ্ধৰ অস্ত্ৰ আৰু হেনিবেলক বাটৰ পৰা আঁতৰাই দিওঁ। বাকচটোত আপুনি যি পাইছিল সেয়া হৈছে প্ৰজেক্ট বেবিলন, দুটন, এশ মিটাৰ দীঘল ছুপাৰকেনন সৃষ্টি কৰাৰ পৰিকল্পনা। ছাদ্দাম হুছেইনৰ নিৰ্দেশত এইখন ৬০ৰ দশকৰ গৱেষণাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল আৰু ৮০ৰ দশকত ডিজাইন কৰা হৈছিল। এই গোটেই প্ৰেমৰ সম্পৰ্কত হলিউডৰ মনোভাৱ অনুভৱ কৰা হৈছিল। মহাকাশলৈ পেলোড পঠিয়াব পৰা ছুপাৰৱেপন। নিহত জেনেৰেল। নিহত সাধাৰণ নাগৰিক। ডজন ডজন দেশৰ পৰা বিভিন্ন ক্ৰয় কৰি ইয়াক গোপন কৰি ৰাখিবলৈ। পিছৰ ডায়েগ্ৰামত দেখা গৈছে যে এই মহাকাশ বন্দুকটো এনেদৰে তৈয়াৰ কৰা হৈছিল যে ই যিকোনো লক্ষ্যত, যিকোনো ঠাইতে, মাত্ৰ এবাৰহে আঘাত কৰিব পাৰে।"
  
  ডাহলে আগ্ৰহেৰে আগলৈ হেলান দিলে। "এদিনাখন? কিয়?"
  
  "এয়া কেতিয়াও পৰ্টেবল অস্ত্ৰ হোৱাৰ উদ্দেশ্য নাছিল। ইয়াৰ উৎক্ষেপণৰ ফলত এনে এটা ছাপ থাকিব যিটো নিমিষতে বিভিন্ন শক্তিয়ে দেখা পাব আৰু তাৰ পিছত ধ্বংস হ"ব। কিন্তু... ক্ষতি হয়তো ইতিমধ্যে হৈছে।"
  
  "গোলৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি।" কেনচিয়ে মাত দিলে। "হয়, বহু মডেল এক ষ্ট্ৰাইক বিশ্বযুদ্ধৰ ধাৰণাটোক কেন্দ্ৰ কৰি নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। পাৰমাণৱিক শক্তিক অনিবাৰ্যভাৱে কাম কৰিবলৈ বাধ্য কৰাৰ এক উপায়। কিন্তু আধুনিক প্ৰযুক্তিৰ লগে লগে এই ধাৰণাটো অধিক বিতৰ্কিত হৈ পৰিছে।"
  
  "ঠিক আছে, ঠিক আছে," স্মিথে ক্ৰ"ক কৰিলে, তথাপিও পেশীবোৰ টানি দীঘলীয়া, কঠিন দৌৰৰ পৰা ঘাঁবোৰ পৰীক্ষা কৰি। "গতিকে, প্ৰথম অশ্বাৰোহীৰ সমাধিস্থলত ৰখা হৈছিল এটা বিশাল মহাকাশ কামানৰ পৰিকল্পনা। আমি পাওঁ। আন দেশসমূহে এই কাম কৰা নাছিল। ইয়াৰ পিছত কি হ'ব?"
  
  লৰেনে চকু দুটা মুদি দিলে। "প্ৰথমে, ডিজাইনেশ্যনত বিশেষভাৱে লিখা আছে "বিশ্ৰাম লোৱা ঠাই"। আশাকৰোঁ আপোনালোকৰ মনত আছে যে হেনিবেলক এটা অচিহ্নিত কবৰত সমাধিস্থ কৰা হৈছিল আৰু হয়তো এতিয়া তাত নাথাকিবও পাৰে। চোৱাটো বহুতৰ বাবে অসন্মানজনক হ"ব। ইয়াক অপৰিৱৰ্তিত কৰি ৰখাটোৱেই হ"ল আনক অসন্মান কৰা।"
  
  হেডনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "আৰু তেনেকৈয়ে চলি থাকে। একে কাহিনী, সমগ্ৰ বিশ্বতে বেলেগ এজেণ্ডা।"
  
  "কল্পনা কৰকচোন যদি তথ্য সন্ত্ৰাসবাদীৰ হাতত পৰে। মই ক"ম যে বৰ্তমান যিবোৰ দেশে হৰ্চমেনক খেদি ফুৰিছে, সেইবোৰ দেশেই সহজেই নিজৰ ছুপাৰ কেনন সৃষ্টি কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু..."
  
  ড্ৰেকে শেষত কয়, "এই চৰকাৰৰ কিছুমান বিশেষ দলে এইজনেই পৰিকল্পনা বিক্ৰী কৰিছে। "কাৰণ আমি এতিয়াও নিশ্চিত নহয় যে প্ৰতিটো দল আনুষ্ঠানিকভাৱে অনুমোদিত।" তেওঁলোকে ভাবিলেও তেওঁ যোগ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখন উৰিছিল স্বচ্ছ নীলা আকাশত, কোনো অস্থিৰতা আৰু আৰামদায়ক উষ্ণতা। ড্ৰেকে প্ৰায় এদিনৰ ভিতৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে জিৰণি ল"ব পাৰিলে। বিশ্বাস কৰিবলৈ টান লাগিছিল যে মাত্ৰ আগৰ নিশাই তেওঁ মহান হেনিবেলৰ বিশ্ৰাম স্থানত আঁঠু লৈছিল।
  
  লৰেনে পৰৱৰ্তী ফাইলটোলৈ আগবাঢ়ি গ"ল। "শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম মনত আছেনে? আপোনালোকক সতেজ কৰি দিওঁ। 'পৃথিৱীৰ চাৰিটা চুকত আমি চাৰিজন অশ্বাৰোহীক পাইছিলোঁ আৰু তেওঁলোকক শেষ বিচাৰৰ ক্ৰমৰ পৰিকল্পনা ৰাখিছিলোঁ।' বিচাৰ ক্ৰুছেড আৰু ইয়াৰ পিছৰ পৰিস্থিতিৰ পৰা ৰক্ষা পোৱাসকলে সঠিকভাৱে সৰ্বোচ্চ ৰাজত্ব কৰিব। যদি আপুনি এইটো পঢ়ি আছে তেন্তে আমি হেৰাই গৈছো, গতিকে সাৱধানে পঢ়ক আৰু অনুসৰণ কৰক। আমাৰ শেষৰ বছৰবোৰ বিশ্বৰ বিপ্লৱৰ অন্তিম চাৰিটা অস্ত্ৰ - যুদ্ধ, বিজয়, দুৰ্ভিক্ষ আৰু মৃত্যু একত্ৰিত কৰি পাৰ হৈছিল। ইউনাইটেড, তেওঁলোকে সকলো চৰকাৰ ধ্বংস কৰি নতুন ভৱিষ্যত মুকলি কৰিব। সাজু থাকক। সেইবোৰ বিচাৰি উলিয়াওক। পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণলৈ যাত্ৰা কৰক। কৌশলৰ পিতৃ আৰু তাৰ পিছত খগানৰ বিশ্ৰাম স্থান বিচাৰি উলিয়াওক; জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয়, আৰু তাৰ পিছত ঈশ্বৰৰ বিপদ। কিন্তু সকলো যেন দেখাৰ দৰে নহয়। আমি ১৯৬০ চনত খগান ভ্ৰমণ কৰিছিলো, সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পাঁচ বছৰৰ পাছত, বিজয়খন তেওঁৰ কফিনত ৰাখিছিলো। আমি সেই বিপদক বিচাৰি পাইছো যিয়ে প্ৰকৃত শেষ বিচাৰক ৰক্ষা কৰে। আৰু একমাত্ৰ কিল ক"ডটো হ"ল যেতিয়া হৰ্চমেনসকল আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। পিতৃৰ হাড়ত কোনো চিনাক্তকৰণৰ চিন নাই। ভাৰতীয়ক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে ঘেৰি ধৰিছে। শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম এতিয়া তোমালোকৰ যোগেদি জীয়াই আছে আৰু চিৰকাললৈকে সৰ্বোচ্চ ৰাজত্ব কৰিব।"
  
  ড্ৰেকে প্ৰাসংগিক কথাবোৰ টুকুৰা টুকুৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। "ধ্বংস সংহিতা? সঁচাকৈয়ে এইটোৰ শব্দ মোৰ ভাল নালাগে। আৰু "প্ৰকৃত শেষ বিচাৰ"। গতিকে আমি প্ৰথম তিনিটাক নিষ্ক্ৰিয় কৰিলেও শেষৰটো প্ৰকৃত হুমডিংগাৰ হ"ব।"
  
  "এতিয়াৰ বাবে" সন্মুখৰ অধ্যয়নৰ কথা উল্লেখ কৰি লৰেনে ক"লে। "ৱাশ্বিংটনৰ থিংক টেংকে কেইবাটাও ধাৰণা আগবঢ়াইছে।"
  
  মাত্ৰ এচেকেণ্ডৰ বাবে ড্ৰেকে ব্লেক আউট কৰিলে। প্ৰতিবাৰেই তেওঁ গৱেষণাৰ উল্লেখ শুনিলে, প্ৰতিবাৰেই থিংক টেংকৰ কথা কোৱা হ"ল, বিলবোৰ্ড আকাৰৰ ৰঙা নিয়ন লাইটৰ দৰে মাত্ৰ দুটা শব্দই তেওঁৰ মগজুত জিলিকি উঠিল।
  
  কেৰিন ব্লেক।
  
  তাইৰ দীৰ্ঘদিনীয়া অনুপস্থিতিয়ে ভাল লক্ষণ নাছিল। কেৰিন তেওঁলোকৰ পৰৱৰ্তী মিছন হ"ব পাৰে। সি আপাততঃ চিন্তাটোক আলফুলে এফালে ঠেলি দিলে।
  
  "... দ্বিতীয় অশ্বাৰোহীজন হৈছে বিজয়ী। দ্বিতীয় বৰ্ণনাত এটা কাগানৰ কথা উল্লেখ আছে। ইয়াৰ পৰা আমি এই সিদ্ধান্তত উপনীত হওঁ যে চেংগিছ খান এজন বিজয়ী। চেংগিছ খানৰ জন্ম হৈছিল ১১৬২ চনত। তেওঁ, একেবাৰে আক্ষৰিক অৰ্থত, এজন বিজয়। তেওঁ এছিয়া আৰু চীনৰ বহু অংশৰ লগতে ইয়াৰ বাহিৰৰ দেশসমূহো জয় কৰিছিল আৰু মংগোল সাম্ৰাজ্য আছিল ইতিহাসৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ সংলগ্ন সাম্ৰাজ্য। কাহ্ন আছিল এজন চপোৱা মানুহ; তেওঁ প্ৰাচীন জগতৰ বহু অংশৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছিল আৰু আগতে কোৱাৰ দৰে আজি জীয়াই থকা প্ৰতি দুশ মানুহৰ ভিতৰত এজন চেংগিছ খানৰ সৈতে সম্পৰ্কিত।"
  
  মাই ক্লক কৰিলে। "বাহ এলিচিয়া, সি তোমাৰ পুৰুষ সংস্কৰণৰ দৰেই।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে। "এই ল"ৰাটোৱে নিশ্চয়কৈ প্ৰজনন কৰিব জানিছিল।"
  
  "এই মানুহজনৰ প্ৰকৃত নাম আছিল টেমুজিন। চেংগিছ খান এটা সন্মানীয় উপাধি। ল"ৰাটোৰ মাত্ৰ ন বছৰ বয়সতে তেওঁৰ দেউতাক বিষাক্ত হৈ পৰিছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ মাকক অকলে সাতটা পুত্ৰক ডাঙৰ-দীঘল কৰিবলৈ এৰি থৈ গৈছিল। তেওঁ আৰু তেওঁৰ কণমানি পত্নীকো অপহৰণ কৰা হৈছিল, আৰু দুয়োজনে কিছু সময় দাস হিচাপে কটায়। এই সকলোবোৰৰ মাজতো বিশৰ দশকৰ আৰম্ভণিতে তেওঁ নিজকে এজন উগ্ৰ নেতা হিচাপে প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল। তেওঁৰ বেছিভাগ মহান সেনাপতি পূৰ্বৰ শত্ৰু হোৱাৰ বাবে তেওঁ "নিজৰ শত্ৰুক ওচৰত ৰাখক" বাক্যাংশটোক ব্যক্তিগতকৰণ কৰিছিল। তেওঁ কেতিয়াও এটাও একাউণ্ট অস্থিৰ কৰি থৈ যোৱা নাছিল আৰু ৪ কোটি লোকৰ মৃত্যুৰ বাবে তেওঁ দায়ী বুলি অভিযোগ উঠিছে, যাৰ ফলত বিশ্বৰ জনসংখ্যা ১১ শতাংশ হ্ৰাস পাইছিল। তেওঁ বিভিন্ন ধৰ্ম আকোৱালি লৈছিল আৰু তেওঁৰ সমগ্ৰ সাম্ৰাজ্যত অৱস্থিত ডাকঘৰ আৰু ৱে ষ্টেচন ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰথম আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ডাক ব্যৱস্থাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ আসনত শিফ্ট কৰিলে। "বহুত তথ্য ল"বলগীয়া আছে।"
  
  "তেওঁ আছিল মংগোল সাম্ৰাজ্যৰ প্ৰথম খগান।"
  
  ডাহলে খিৰিকীখনৰ ওপৰত চিন্তা কৰাৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। "আৰু তেওঁৰ বিশ্ৰাম স্থান?"
  
  "বাৰু, তেওঁক চীনত সমাধিস্থ কৰা হৈছিল। এটা অচিহ্নিত কবৰত।"
  
  এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "হয় ধিক্কাৰ, অৱশ্যেই সি আছিল!"
  
  "গতিকে, প্ৰথমে আফ্ৰিকা আৰু এতিয়া চীনে পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণৰ ভিতৰত দুটা চুকক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে," মাই ডাঙৰকৈ ভাবিলে। "যদিহে এছিয়া নহয় আৰু আমি মহাদেশৰ কথা নকওঁ।"
  
  "সাতটা আছে" স্মিথে তাইক সোঁৱৰাই দিলে।
  
  "সদায় নহয়" লৰেনে ৰহস্যজনকভাৱে উত্তৰ দিলে। "কিন্তু আমি এই বিষয়ে পিছত আহিম। প্ৰশ্নবোৰ হ"ল- বিজয়ৰ অস্ত্ৰ কি আৰু চেংগীৰ বিশ্ৰাম স্থান ক"ত?"
  
  "মই অনুমান কৰিছোঁ এটা উত্তৰ হ"ল চীন," কেঞ্জীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল।
  
  "১২২৭ চনৰ আশে-পাশে ৰহস্যজনক পৰিস্থিতিত চেংগিছ খানৰ মৃত্যু হৈছিল। মাৰ্কো পোলোৱে দাবী কৰিছিল যে সংক্ৰমণৰ বাবে, আন কিছুমানে বিষৰ বাবে আৰু আন কিছুমানে যুদ্ধৰ লুটপাত হিচাপে লোৱা ৰাজকুমাৰীৰ বাবে। মৃত্যুৰ পিছত তেওঁৰ মৃতদেহটো নিজৰ গৃহভূমিলৈ, খেণ্টী আইমাগলৈ ঘূৰাই দিয়া হ"ব, প্ৰথা অনুসৰি। অনন নদীৰ সমীপৰ বুৰ্খান খালদুন পৰ্বতত তেওঁক সমাধিস্থ কৰা হৈছিল বুলি ধাৰণা কৰা হয়। কিন্তু কিংবদন্তি অনুসৰি অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াৰ শোভাযাত্ৰাৰ সংস্পৰ্শলৈ অহা যিকোনো ব্যক্তিক হত্যা কৰা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত নদীখন কেনৰ সমাধিৰ ওপৰেৰে ডাইভাৰ্ট কৰা হয় আৰু শোভাযাত্ৰা গঠন কৰা সকলো সৈনিককো হত্যা কৰা হয়।" লৰেনে মূৰ জোকাৰিলে। "তেতিয়া জীৱন আৰু জীয়াই থকাৰ অৰ্থ কম আছিল।"
  
  ডাহলে কয়, "যেনেকৈ এতিয়া পৃথিৱীৰ কিছুমান ঠাইত হৈছে।
  
  "তেন্তে আমি আকৌ ডাইভিং কৰি আছো?" এলিচিয়াই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "ডাইভিঙৰ বিষয়ে আকৌ কোনেও একো কোৱা নাছিল। এইটো মোৰ শ্ৰেষ্ঠ প্ৰতিভা নহয়।"
  
  মাই কেনেবাকৈ ওঁঠৰ পৰা সাজু হোৱা যেন লগা মন্তব্যটো গিলি পেলাবলৈ সক্ষম হ"ল, বৰঞ্চ তাই কাহ মাৰিলে। "মই ডাইভিং কৰা নাই" অৱশেষত তাই ক"লে। "পাহাৰৰ ওপৰত হ"ব পাৰিলেহেঁতেন। মংগোলীয় চৰকাৰে শ শ বছৰ ধৰি এটা নিৰ্দিষ্ট অঞ্চল বিচ্ছিন্ন কৰা নাছিল নেকি?"
  
  লৰেনে কয়, "ঠিক, আৰু সেইবাবেই আমি চীনৰ ওপৰত চকু ৰাখিলোঁ। "আৰু চেংগিছ খানৰ সমাধি। এতিয়া আপোনালোকক অৱগত কৰি ৰাখিবলৈ এন এছ এ আৰু চি আই এয়ে এতিয়াও আমাৰ প্ৰতিযোগীসকলৰ বিষয়ে তথ্য সংগ্ৰহৰ বাবে কেইবা ডজনো পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি আছে। ফৰাচীসকলে সঁচাকৈয়ে এজন মানুহ হেৰুৱালে। আমাৰ লগত একে সময়তে ইংৰাজ গুচি গ"ল। পিছলৈ ৰাছিয়া আৰু ছুইডেনৰ লোকসকল আশা কৰাতকৈও দ্ৰুতগতিত তুৰ্কীয়ে অঞ্চলটো পৰিষ্কাৰ কৰাৰ কামত জড়িত হৈ পৰে। মোছাদ বা চীনৰ কথা আমি নিশ্চিত নহয়। আদেশবোৰ একেই আছে। অৱশ্যে এটা কথা আছে... আচলতে মোৰ বৰ্তমান চেক্ৰেটাৰী কিউৰ" লাইনত আছে।"
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। কিউৰ"ৱে হয়তো তেওঁৰ আৰু লৰেনৰ কথা-বতৰা শুনি আছে বুলি তেওঁৰ মনলৈ কেতিয়াও অহা নাছিল যদিও সেয়া আহিব লাগিছিল। তেওঁলোকৰ দলটো, তেওঁলোকৰ পৰিয়ালটোৰো আন যিকোনো দলৰ দৰেই গোপন কথা আছিল। ইফালে সিফালে চাওঁতে স্পষ্ট হৈ পৰিল যে বাকীসকলৰো একেই অনুভৱ আৰু এইটোৱেই লৰেনে তেওঁলোকক জনোৱাৰ ধৰণ।
  
  ৱাশ্বিংটনৰ সদায় নিজস্ব এজেণ্ডা আছিল।
  
  কিউৰ মাতটো পতিয়ন যোগ্য যেন লাগিল। "এই বিশেষ মিছনৰ বিষয়ে মই আপোনালোকতকৈ বেছি জনা বুলি অভিনয় নকৰো। পৃথিৱীত নহয়। কিন্তু মই জানো যে এইটো এটা ৰাজনৈতিক মাইনফিল্ড, আমাৰ কিছুমান প্ৰতিদ্বন্দ্বী জাতিৰ উচ্চতম পৰ্যায়ত জটিলতা আৰু কুটিলতা আছে।"
  
  আমেৰিকাৰ কথা নকওঁৱেই, ড্ৰেকে ভাবিলে। কি কেতিয়াও নহয়!
  
  ক্ৰ"ৱে মুকলিকৈ কয়, "অকপটে ক"বলৈ গ"লে ইয়াৰ লগত জড়িত কিছুমান প্ৰশাসনে মোক আচৰিত কৰি তুলিছে। "মই ভাবিছিলো যে তেওঁলোকে আমাৰ সৈতে কাম কৰিব পাৰিব, কিন্তু মই উল্লেখ কৰা মতে, কথাবোৰ হয়তো দেখাৰ দৰে নহ"বও পাৰে।"
  
  আকৌ এবাৰ ড্ৰেকে তাইৰ কথাবোৰ বেলেগ ধৰণে ল"লে। তাই হৰ্চমেন মিছনৰ কথা কৈছিল নেকি? নে অধিক ব্যক্তিগত কিবা এটা?
  
  "তাৰ কাৰণ আছে নেকি মেডাম চেক্ৰেটাৰী?" হেডেনে সুধিলে। "আমি নজনা কিবা এটা?"
  
  "বাৰু, মই যে সচেতন সেইটো নহয়। কিন্তু মইও এই সকলোবোৰ জনাটো বাধ্যতামূলক নহয়। "নিষেধাজ্ঞা নাই" ৰাজনীতিত এটা বিৰল শব্দ।"
  
  হেডেনে কয়, "তেন্তে অস্ত্ৰটো নিজেই। "এইটো প্ৰথম ছুপাৰগান। যদি ইয়াক নিৰ্মাণ কৰা হ"লহেঁতেন, যদি ইয়াক সন্ত্ৰাসবাদীক বিক্ৰী কৰা হ"লহেঁতেন তেন্তে সমগ্ৰ বিশ্বই ইয়াৰ বাবে মুক্তিপণ দাবী কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  "মই জানো. এই... শেষ বিচাৰৰ অৰ্ডাৰ," তাই বিতৃষ্ণাৰে ক"লে, "স্পষ্টভাৱে এটা মাষ্টাৰ প্লেন প্ৰস্তুত কৰিছে, ভৱিষ্যত প্ৰজন্মৰ বাবে এৰি থৈ গৈছে। সৌভাগ্যক্ৰমে ইজৰাইলীসকলে বহু আগতেই সেইবোৰ বন্ধ কৰি দিছিল। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে তেওঁলোকে সেই বিশেষ পৰিকল্পনাটো বিচাৰি নাপালে। এই আঁচনিখন।"
  
  এতিয়ালৈকে ড্ৰেকে এই ফোনটোৰ কোনো লাভ দেখা নাপালে। চকু দুটা মুদি পিছলৈ হেলান দি সি কথা-বতৰা শুনিলে।
  
  "আপুনি আন কিছুমানৰ ওচৰলৈ জাঁপটো দিয়ে। কেৱল ইজৰাইল আৰু চীনহে এম আই এ। সাধাৰণ নিয়ম প্ৰযোজ্য, কিন্তু সেই অস্ত্ৰটোৰ ওচৰলৈ যাওক আৰু প্ৰথমে লওক। আমেৰিকাই এইটো ভুল হাতত পৰাৰ সামৰ্থ্য নাই, যিকোনো ধৰণৰ। আৰু সাৱধান হওক, SPEAR। চকুত লগ পোৱাতকৈও ইয়াতকৈ বেছি আছে।"
  
  ড্ৰেক বহিল। ডাহলে আগলৈ হেলান দিলে। "এইটো বেলেগ ধৰণৰ সতৰ্কবাণী নেকি?" সি ফুচফুচাই ক"লে।
  
  ড্ৰেকে হেডেনক অধ্যয়ন কৰিলে যদিও তেওঁলোকৰ বছে কোনো চিন্তাৰ লক্ষণ দেখা নাপালে। পিঠি ঢাকি ৰাখিবা? যদি তেওঁ এই আমেৰিকান উপভাষাটো আগতে শুনা নাছিল তেন্তে এই বাক্যাংশটোৰ লগতো তেওঁ কোনো অৰ্থ সংলগ্ন নকৰিলেহেঁতেন। তেওঁৰ চিন্তা পেৰুত স্মিথ আৰু জোছুয়াৰ মৃত্যুৰ ফালে ঘূৰি আহিল। ইয়াৰ দ্বাৰা তেওঁলোকৰ অৱজ্ঞাৰ গভীৰতা জুখিছিল। এজন সাধাৰণ সৈনিক হিচাপে, সৈনিকৰ দৃষ্টিভংগীৰে তেওঁ অতিশয় চিন্তিত হ"ব। কিন্তু তেওঁলোক আৰু সৈনিক নাছিল - তেওঁলোকে প্ৰতিদিনে, পথাৰত, হেঁচাত পৰি কঠিন বাছনি কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল। হাজাৰ হাজাৰ, কেতিয়াবা লাখ লাখ জীৱনৰ ওজন কান্ধত কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল। এইটো আছিল এক অস্বাভাৱিক দল। আৰু নাই।
  
  তুমি মাত্ৰ তোমাৰ শেষ ভুলৰ সমানেই ভাল। শেষ ভুলৰ বাবেহে তোমাক স্মৰণ কৰা হয়। পৃথিৱীৰ কৰ্মক্ষেত্ৰত নৈতিকতা। তেওঁ কাম কৰি থাকিবলৈ, যুঁজি থাকিবলৈ পছন্দ কৰিছিল। মূৰটো পানীৰ ওপৰত ৰাখক - কাৰণ পৃথিৱীখনক অনবৰতে ঘূৰি ফুৰিছে লাখ লাখ হাঁহ-কুকুৰা, আৰু যদি আপুনি থিয় হৈ থাকিলহেঁতেন তেন্তে হয় ডুব যাব নহয় টুকুৰা-টুকুৰ হৈ পৰিব।
  
  কিউৰ"ৱে টেনচনযুক্ত পেপ টক এটাৰে শেষ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত হেডেনে তেওঁলোকৰ ফালে ঘূৰি চালে। তাই নিজৰ কমিউনিকেটৰটো চুই মুখ এখন বনালে।
  
  "পাহৰি নাযাবা".
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে। এটা চেনেল খুলিব।
  
  "মই ভাবো যে ই সাধাৰণ টম ৰেইডাৰৰ বস্তুতকৈ বহুত বেলেগ হ"ব।" যোৰ্গীয়ে কথা ক"লে। "আমি চৰকাৰী জোৱান, বিশেষজ্ঞৰ সন্মুখীন হৈছো। অজ্ঞাত দল, সম্ভৱতঃ বিশ্বাসঘাতক। আমি বিচাৰিছো সময়ত হেৰাই যোৱা, বছৰ বছৰ ব্যৱধানত জন্ম লোৱা মানুহ। আমি কোনোবা পুৰণি যুদ্ধাপৰাধীৰ ভৱিষ্যদ্বাণী অনুসৰণ কৰি আছো, ঠিক তেওঁ বিচৰা ধৰণেৰে।" সি কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "পৰিস্থিতিৰ ওপৰত আমাৰ কোনো নিয়ন্ত্ৰণ নাই।"
  
  "মই টম্ব ৰেইডাৰৰ যিমান পাৰে ওচৰত আছো" কেঞ্জীয়ে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে। "এইটো... সম্পূৰ্ণ বেলেগ।"
  
  এলিচিয়া আৰু মাই ইজৰাইলীজনলৈ চাই থাকিল। "হয়, আমি তোমাৰ জঘন্য অপৰাধমূলক অতীতৰ কথা পাহৰি যোৱাৰ প্ৰৱণতা ৰাখোঁ নহয়নে... টুইষ্টী?"
  
  ছুইডেনৰজনে চকু টিপিয়াই দিলে। "মই... উম... মই... কি?"
  
  কেনচিয়ে হস্তক্ষেপ কৰিলে। "আৰু অনুমান কৰিছোঁ পৰিস্থিতিয়ে তোমাক কেতিয়াও কোনো আপোচ কৰা পদত জোৰ কৰা নাছিল, হুহ, এলিচিয়া?"
  
  ইংৰাজ মহিলাগৰাকীয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "আমি এতিয়াও অপৰাধৰ কথা কৈছো নে নাই তাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। কিছুমান আপোচৰ স্থিতি আনতকৈ ভাল।"
  
  হেডেনে কয়, "যদি আমি এতিয়াও সজাগ আৰু সজাগ হৈ থাকোঁ, তেন্তে আমি চেংগিছ খান আৰু তেওঁৰ সমাধিৰ স্থানৰ বিষয়ে পঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰিব পাৰিমনে?" ৱাশ্বিংটনৰ এটা থিংক টেংক সকলো ভাল আৰু ভাল, কিন্তু আমি তাত আছো আৰু আমি চাম তেওঁলোকে কি দেখা নাপাব। আপুনি যিমানেই অধিক তথ্য শোষণ কৰিব পাৰিব সিমানেই আমি দ্বিতীয়টো অস্ত্ৰ বিচাৰি পোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি।"
  
  "আৰু এইটোৰ পৰা জীৱিত অৱস্থাত ওলাই আহক" ডাহলে মান্তি হ"ল।
  
  টেবলেটবোৰ ইফালে সিফালে পাৰ হৈ গ"ল, শ্বেয়াৰ কৰিবলৈ কষ্টেৰে। এলিচিয়াই প্ৰথমে নিজৰ ইমেইল আৰু ফেচবুক পেজ চেক কৰাৰ কথা চিঞৰিছিল। ড্ৰেকে জানিছিল যে তাইৰ ইমেইল ঠিকনাও নাই, ছ"চিয়েল মিডিয়াৰ প্ৰথম ইংগিতটো দূৰৰ কথা, আৰু তাইলৈ চালে।
  
  তাই পাউট কৰিলে। "চিৰিয়াছ টাইম?"
  
  "সেইটো, নহ"লে কিছু জিৰণি লওক, প্ৰেম। চীনে নিশ্চিতভাৱে আমাক মুকলি আকাশৰ তলত আদৰি লোৱা নাই।"
  
  "ভাল কথা।" হেডনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "মই স্থানীয় দলসমূহৰ সৈতে যোগাযোগ কৰি আমাৰ প্ৰৱেশৰ সুবিধা দিবলৈ ক"ম। এতিয়ালৈকে সকলোৱে পৰিকল্পনাটোৰ সৈতে বোৰ্ডত আছেনে?"
  
  "বাৰু" ডাহলে আকস্মিকভাৱে কথা ক"লে। "মই কেতিয়াও ভবা নাছিলো যে আধা ডজন প্ৰতিদ্বন্দ্বী ৰাষ্ট্ৰৰ সৈতে যুঁজত নপৰিব চেষ্টা কৰিও চেংগিছ খানক খেদি চীনত সোমাই যাম। কিন্তু, হেৰা," সি কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে, "জানেনে সিহঁতে বেলেগ কিবা এটা চেষ্টা কৰাৰ কথা কয়।"
  
  এলিচিয়াই চাৰিওফালে চালে, তাৰ পিছত মূৰটো জোকাৰিলে। "কোনো মন্তব্য নাই।" টু ইজি।"
  
  "এতিয়াই," ড্ৰেকে ক"লে, "মোৰ অলপ বেছি তথ্য থাকিলে ভাল হ"ব।"
  
  "তুমি আৰু মই দুয়ো, ইয়ৰ্কি।" ডাহলে মাত দিলে। "তুমি আৰু মই, দুয়ো।"
  
  
  তেৰ অধ্যায়
  
  
  ঘণ্টাবোৰ লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে উৰি গ"ল। হেলিকপ্টাৰখনত ইন্ধন ভৰোৱা হ"ল। আন দলৰ বাতৰিৰ অভাৱ হতাশাজনক হৈ পৰিছে। হেডেনে দেখিলে যে তাইৰ সৰ্বোত্তম বিকল্প হ"ল চেংগিছৰ সমাধিৰ সৈতে জড়িত তথ্যৰ সমৃদ্ধিৰ মাজত নিজকে বিলীন কৰা, কিন্তু নতুন কিবা আৱিষ্কাৰ কৰাত অসুবিধা পাইছিল। বাকীবোৰেও স্পষ্টভাৱে কিছুদিনৰ পৰা একে কাম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও কিছুমানে ভাগৰি পৰিছিল আৰু কিছু সময় ছুটী লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল, আনহাতে কিছুমানে নিজৰ ব্যক্তিগত সমস্যাবোৰ সমাধান কৰাত সহজ হৈছিল।
  
  তেওঁলোকৰ সংকীৰ্ণ স্থানত ইয়াক আওকাণ কৰাটো অসম্ভৱ আছিল আৰু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে এতিয়ালৈকে দলটো যথেষ্ট ঘনিষ্ঠ আৰু চিনাকি হৈ পৰিছিল যাতে এই সকলোবোৰ খোজ কাঢ়িব পাৰে।
  
  ডাহলে ঘৰলৈ ফোন কৰিলে। তেওঁৰ কথা শুনি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আনন্দিত হৈছিল, যাৰ বাবে ডাহলৰ হাঁহিটো বহল হৈ পৰিছিল। জোয়ানাই সুধিলে যে সি কেতিয়া ঘৰত আহিব। উত্তেজনা স্পষ্ট আছিল, ফলাফল ইমান ডাঙৰ নাছিল। ডাঙৰ হাৱাইয়ানজনে টেবলেটৰ পৰ্দাৰ ওপৰেৰে আঙুলি চুইপ কৰি থকা কিনিমাকাক চাবলৈ হেডেনে ক্ষন্তেক সময় উলিয়াইছিল। তাই হাঁহিলে। যন্ত্ৰটো তাৰ ডাঙৰ ডাঙৰ হাত দুখন পোষ্টকাৰ্ডৰ দৰে লাগিছিল, আৰু তাইৰ মনত পৰিল সেই হাত দুখনে তাইৰ শৰীৰটো কেনেকৈ চুইছিল। ভদ্ৰ. উত্তেজনা. সি তাইক ইমান ভালকৈ চিনি পাইছিল আৰু ই সিহঁতৰ ঘনিষ্ঠতা বৃদ্ধি কৰিছিল। এতিয়া তাই আঙুলিৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত ডগাটোলৈ চাই আছিল, যিটো তাইৰ শেষ মিছনৰ সময়ত তাই গিলিবলৈ বাধ্য হৈছিল। পৰিস্থিতিৰ জোকাৰণি তাইৰ চকু মেলি দিলে। আপুনি ভালপোৱাজনৰ ইচ্ছাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ জীৱনটো অসীমভাৱে চুটি আছিল।
  
  তাই অলপ উশাহ ল"লে, সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰিলে নে নাই নিশ্চিত নহয়। ধিক্কাৰ, তুমি এইটোৰ যোগ্য নহয়। আপুনি কোৱা সকলো কথাৰ পিছত নহয়। তাই উভতি যোৱাৰ ন্যায্যতা প্ৰদান কৰা নাছিল আৰু ক"ৰ পৰা আৰম্ভ কৰিব লাগে তাৰ কোনো ধাৰণা নাছিল। হয়তো যুদ্ধ আছিল, পৰিস্থিতি আছিল, চাকৰি আছিল। হয়তো তাইৰ জীৱনৰ ইতিহাসৰ প্ৰতিটো মুহূৰ্ততে এনেকুৱাই হৈছিল।
  
  মানুহে ভুল কৰিছে। তেওঁলোকে প্ৰায়শ্চিত্ত কৰিব পাৰিছিল।
  
  এলিচিয়াই কৰিলে।
  
  এই চিন্তাই তাইক ইংৰাজী মহিলাগৰাকীৰ ফালে চাবলৈ বাধ্য কৰালে, হেলিকপ্টাৰখনে আকাশৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত। হঠাতে হোৱা অস্থিৰতাই তাই বেল্টটো আৰু টানকৈ খামুচি ধৰিলে। এচেকেণ্ডৰ মুক্ত পতন, আৰু তাইৰ হৃদয়খন ভৰিৰ ওপৰত ডুব গ"ল। কিন্তু সকলো ঠিকেই আছিল। ই জীৱনৰ অনুকৰণ কৰিছিল।
  
  হেডেনৰ প্ৰবৃত্তি সদায় নেতৃত্ব দিয়া, কামবোৰ সম্পন্ন কৰা। এতিয়া তাই দেখিলে যে এই প্ৰবৃত্তিবোৰে তাইৰ জীৱনৰ আন আন গুৰুত্বপূৰ্ণ দিশবোৰত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছে। তাই দেখিলে এটা অন্ধকাৰ ভৱিষ্যত।
  
  ড্ৰেক আৰু এলিচিয়া সুখী আছিল, হাঁহিছিল, সাধাৰণ টেবলেট এটাত টেপ কৰি আছিল। মাই কেঞ্জীক তাইৰ ধাৰলৈ দিলে, আৰু মহিলা দুগৰাকীয়ে পাল পাতি ল"লে। একেধৰণৰ পৰিস্থিতিৰ সৈতে বিভিন্ন মানুহে কিমান অনন্যভাৱে মোকাবিলা কৰিছিল সেয়া আমোদজনক আছিল।
  
  স্মিথ লৰেনৰ ওচৰলৈ গুচি গ"ল। "আপোনাৰ কি খবৰ?"
  
  "যিমান ভাল পায়, তুমি মসৃণ হাৰামী। এতিয়া সময় নহয় স্মিথ।"
  
  "আপুনি ভাবিছে মই এইটো নাজানো? কিন্তু কোৱা। সময় কেতিয়া আহিব?"
  
  "এতিয়া নহয়".
  
  "কেতিয়াও নহয়" স্মিথে ম্লানভাৱে ক"লে।
  
  লৰেনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "গুৰুত্ব সহকাৰে? আমি ডেড এণ্ডত আছো বন্ধু। ইটাৰ বেৰত খুন্দা মাৰিলে তাৰ ওপৰেৰে পাৰ হ"ব নোৱাৰা।"
  
  "দেৱাল?"
  
  লৰেনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "হয়, ইয়াৰ এটা নাম আছে।"
  
  "অস. এই দেৱালখন।"
  
  হেডেনে দেখিলে যে দুয়োজনে সমস্যাটোৰ ওপৰত কাম কৰি আছে। বিচাৰ বা হস্তক্ষেপ কৰাটো তাইৰ ঠাই নাছিল যদিও ই স্পষ্টকৈ দেখুৱাইছিল যে যিকোনো বাধাই যিকোনো সম্পৰ্কক কেনেকৈ ভেঙুচালি কৰিব পাৰে। স্মিথ আৰু লৰেন আছিল, মৃদুভাৱে ক"বলৈ গ"লে, এটা অগতানুগতিক দম্পতী, ইমানেই অস্বাভাৱিক যে তেওঁলোকে হয়তো একেলগে ভালদৰে কাম কৰিছিল।
  
  তথাপিও আটাইতকৈ অগতানুগতিক বাধাবোৰে এতিয়া তেওঁলোকৰ বাটত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  
  স্মিথে বেলেগ পন্থা এটা চেষ্টা কৰিলে। "ঠিক আছে, ঠিক আছে, তেন্তে শেহতীয়াকৈ তেওঁ তোমাক কি দিছে?"
  
  "মই? একো নাই. তথ্য বিচাৰি তালৈ নাযাওঁ। সেইটোৱেই চিআইএ বা এফবিআই বা যিয়েই নহওক কিয়, তাৰ কাম।"
  
  "তেন্তে কি কথা কৈছা?"
  
  স্মিথৰ বাবে এইটো আছিল এক খোজ আগুৱাই যোৱা। এটা মুকলি, অসংঘাতপূৰ্ণ প্ৰশ্ন। হেডনে সৈনিকজনৰ ওপৰত কিছু গৌৰৱ অনুভৱ কৰিলে।
  
  লৰেনে অলপ দ্বিধাবোধ কৰিলে। "চিট" তাই ক"লে। "আমি আজে বাজে কথা কৈছো। এটা টেলিভিছন। চিনেমা। কিতাপ। চেলিব্ৰিটিসকল। বাতৰি. সি এজন বিল্ডাৰ, গতিকে প্ৰজেক্টৰ কথা সুধিছে।"
  
  "কি কি প্ৰজেক্ট?"
  
  "এই সকলোবোৰে আপোনাক এটা সতৰ্ক প্ৰশ্ন কৰিবলৈ বাধ্য কৰে। কোনবোৰ চেলিব্ৰিটি বা কোনখন ছবি কিয় নহয়? বিল্ডিঙৰ প্ৰতি আগ্ৰহী নেকি লেন্স?"
  
  হেডনে বন্ধ কৰিব বিচাৰিছিল, কিন্তু দেখিলে যে তাই নোৱাৰে। কেবিনটো বৰ সংকীৰ্ণ আছিল; প্ৰশ্নটো অতি গুৰুতৰ; স্মিথৰ নাম উল্লেখ কৰাটো অতি আকৰ্ষণীয়।
  
  "কোনোবাই তেওঁলোকৰ ক্ষতি কৰিব বিচাৰিলেহে।"
  
  লৰেনে তাক হাত জোকাৰি গুচি গ"ল আৰু কথা-বতৰা শেষ হ"ল। হেডেনে ভাবিলে যে লৰেনে কোনোবা চিনাকি সন্ত্ৰাসবাদীৰ লগত কথা পাতিবলৈ লুকাই চুৰকৈ ওলাই গৈ কিবা এটা আইন ভংগ কৰিছে নেকি, কিন্তু লৰেনৰ প্ৰশ্নটোক কেনেকৈ বাক্যাংশ দিব লাগে সেইটো একেবাৰে সিদ্ধান্ত ল"ব পৰা নাছিল। অন্ততঃ এতিয়াও নহয়।
  
  "এঘণ্টাৰো কম সময় বাকী আছে।" যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ ওপৰেৰে পাইলটৰ মাত আহিল।
  
  ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে। হেডেনে তেওঁৰ মুখত দৃঢ়তা দেখিলে। ডাহলৰ ক্ষেত্ৰতো একেই কথা। দলটো সম্পূৰ্ণৰূপে নিয়োজিত আছিল, অহৰহ নিজৰ দক্ষতা বৃদ্ধি কৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে শেষৰ অপাৰেচনটো চাওক। তেওঁলোক সকলোৱে সম্পূৰ্ণ বেলেগ বেলেগ মিছনৰ মাজেৰে পাৰ হৈছিল, দুষ্টতাৰ মূৰ্তিৰ সন্মুখীন হৈছিল আৰু এটাও আঁচোৰ পোৱা নাছিল।
  
  অন্ততঃ শাৰীৰিক দিশত। আৱেগিক দাগবোৰ - বিশেষকৈ তাইৰ নিজৰ - কেতিয়াও ভাল নহ"ব।
  
  সন্মুখৰ কাগজবোৰ চাই তাই এমিনিট সময় কটালে আৰু চেংগীজ খানৰ ইতিহাস আৰু কিছু অংশ গ্ৰহণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তাই অৰ্ডাৰৰ লিখনীটোৰ মাজেৰে চালে, শাৰীবোৰ উজ্জ্বল কৰি: পৃথিৱীৰ চাৰিটা চুকলৈ যাওক। কৌশলৰ পিতৃ আৰু তাৰ পিছত খগানৰ বিশ্ৰাম স্থান বিচাৰি উলিয়াওক; জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয়, আৰু তাৰ পিছত ঈশ্বৰৰ বিপদ। কিন্তু সকলো যেন দেখাৰ দৰে নহয়। আমি ১৯৬০ চনত খগান ভ্ৰমণ কৰিছিলো, সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পাঁচ বছৰৰ পাছত, বিজয়খন তেওঁৰ কফিনত ৰাখিছিলো।
  
  পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণ? এতিয়াও ৰহস্য হৈয়ে আছে। ভাগ্য ভাল যে অশ্বাৰোহীৰ পৰিচয়ৰ সূত্ৰ এতিয়ালৈকে স্পষ্ট হৈ পৰিছে। কিন্তু অৰ্ডাৰে চেংগিছ খানৰ সমাধি বিচাৰি পালেনে? গতিকে এনে লাগিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখনে পাতল বতাহৰ মাজেৰে কাটি যোৱাৰ লগে লগে যোৰ্গীয়ে থিয় হ"ল আৰু তাৰ পিছত আগবাঢ়ি গ"ল। চোৰৰ মুখখন টানি অনা যেন লাগিছিল, চকু দুটা মুদি আছিল, যেন পেৰুত বিস্ফোৰণৰ পিছত চকু টিপিয়াই শুই থকা নাই। "মই আপোনালোকক কৈছিলো যে মই ৱেবৰ বক্তব্যৰ অংশ, তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰ," ৰাছিয়ানজনে ক"লে, তেওঁৰ সুৰত তেওঁ ক"বলৈ ওলোৱা কথাখিনিত তেওঁ ভয়ংকৰ হৈ পৰা কথা প্ৰকাশ কৰিলে। "মই তোমাক কৈছিলো যে মই সকলোতকৈ বেয়া।"
  
  বিৰক্ত হৈ গুণগুণাই এলিচিয়াই হঠাতে বায়ুমণ্ডলৰ ডেম্পেনাৰটো আঁতৰাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। "মই এতিয়াও অপেক্ষা কৰি আছো কোন সেই অভিশপ্ত লেচবিয়ান" তাই আনন্দৰে ক"লে। "সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে যোগী, মই আশা কৰি আছিলো যে তুমিয়েই হ"বা।"
  
  "কেনেকৈ..." যৰ্গীয়ে বাক্যৰ মাজভাগত ৰৈ গ"ল। "মই এজন মানুহ"।
  
  "মই পতিয়ন যোৱা নাই। সেই সৰু সৰু হাত দুখন। এই মুখখন। খোজ কঢ়াৰ ধৰণ।"
  
  ডাহলে ক"লে, "তেওঁক কথা ক"বলৈ দিয়ক।
  
  "আৰু আপোনালোক সকলোৱে জনা উচিত যে মই এগৰাকী লেচবিয়ান," লৰেনে ক"লে। "জানেনে, ইয়াত বেয়া বা লজ্জাজনক একো নাই।"
  
  "মই জানো" এলিচিয়াই ক"লে। "আপুনি যি হ"ব বিচাৰে সেইজন হ"ব লাগিব আৰু গ্ৰহণ কৰিব লাগিব। মই জানো মই জানো। মই মাত্ৰ আশা কৰিছিলো যোগী হ"ব, এয়াই সকলো।"
  
  স্মিথে বিভ্ৰান্তিকৰ কিন্তু অন্যথা খালী মুখখনেৰে লৰেনৰ ফালে চালে। আচৰিত কথাটো বিবেচনা কৰি ড্ৰেকে প্ৰতিক্ৰিয়াটো আচৰিত বুলি ভাবিছিল।
  
  "সেইটোৱে মাত্ৰ এজনহে বাকী থাকে," কিনিমাকাই ক"লে।
  
  "কোনোবা এজন যি মৰি আছে" ড্ৰেকে মজিয়ালৈ চাই ক"লে।
  
  "কিজানি আমি আমাৰ বন্ধুক কথা ক"বলৈ দিয়া উচিত?" ডাহলে জোৰ দি ক"লে।
  
  যোৰ্গীয়ে হাঁহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তাৰ পিছত তেওঁ সন্মুখত হাত দুখন জোকাৰি জুপুৰিটোৰ চালখনলৈ চাই থাকিল।
  
  ডাঠ উচ্চাৰণেৰে ক"লে, "এইটো দীঘলীয়া কাহিনী নহয়। "কিন্তু এইটো এটা কঠিন প্ৰশ্ন। মই... ঠাণ্ডা তেজেৰে মাক-দেউতাকক মাৰি পেলালোঁ। আৰু প্ৰতিটো দিনেই কৃতজ্ঞ। ধন্যবাদ মই কৰিলোঁ।"
  
  বন্ধুৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিবলৈ ড্ৰেকে হাতখন ওপৰলৈ তুলিলে। "তুমি একো বুজাব নালাগে জানো। ইয়াত আমি এটা পৰিয়াল। ইয়াৰ ফলত কোনো সমস্যা নহ'ব।"
  
  "মই বুজি পাইছোঁ. কিন্তু এইটো মোৰ বাবেও। বুজিছা?"
  
  দলটোৱে, প্ৰতিজনে, মাত দিলে। তেওঁলোকে বুজি পালে।
  
  "আমি এখন সৰু গাঁৱত বাস কৰিছিলো। ঠাণ্ডা গাঁও। শীতকাল? বছৰৰ সময় নাছিল, ই আছিল ডকাইতি, মাৰপিট, ভগৱানৰ পৰা থেতেলিয়াই দিয়া। ই আমাৰ পৰিয়াল, আনকি আমাৰ সন্তানকো হতাশ কৰি তুলিছিল। মই ছয়জনৰ ভিতৰত এজন আছিলো, আৰু মোৰ মা-দেউতা, তেওঁলোকে সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে। দিনবোৰ সহজে পাৰ হ"ব পৰাকৈ খৰকৈ মদ খাব পৰা নাছিল। ৰাতিবোৰ জীয়াই থাকিব পৰাকৈ সিহঁতে ঘূৰাই আনিব পৰা নাছিল। আমাৰ লগত মোকাবিলা কৰাৰ আৰু আমাৰ যত্ন লোৱাৰ উপায় বিচাৰি নাপালে, গতিকে ছবিখন সলনি কৰাৰ উপায় বিচাৰি পালে।"
  
  এলিচিয়াই নিজৰ অনুভৱবোৰ ধৰি ৰাখিব পৰা নাছিল। "আশাকৰোঁ শুনাত এনেকুৱা নহয়।"
  
  "এদিন দুপৰীয়া আমি সকলোৱে গাড়ীত গোট খালোঁ। তেওঁলোকে কয় যে তেওঁলোকে মহানগৰ ভ্ৰমণৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আমি বছৰ বছৰ ধৰি চহৰখন ভ্ৰমণ কৰা নাই আৰু সুধিব লাগিছিল, কিন্তু..." সি কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে। "আমি শিশু আছিলো। তেওঁলোক আমাৰ মাক-দেউতাক আছিল। সৰু গাঁওখন এৰি আমি তাইক আৰু কেতিয়াও দেখা নাপালোঁ।"
  
  হেডেনে মে"ৰ মুখত দূৰৈৰ বিষাদ দেখিলে। তাইৰ ডেকা জীৱন হয়তো যোৰ্গাতকৈ বেলেগ আছিল, কিন্তু দুখজনক সাদৃশ্য আছিল।
  
  "গাড়ীৰ বাহিৰৰ দিনটো ঠাণ্ডা হৈ আহিছিল, আন্ধাৰ হৈ আহিছিল। গাড়ী চলাই গাড়ী চলাই কথা কোৱা নাছিল। কিন্তু আমি অভ্যস্ত হৈ পৰিছো। জীৱনৰ প্ৰতি, আমাৰ প্ৰতি, ইজনে সিজনৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ কোনো প্ৰেম নাছিল। অনুমান কৰিছোঁ আমি কেতিয়াও প্ৰেমক চিনি পোৱা নাছিলো, যিদৰে হ"ব লাগে সেইদৰে নহয়। আন্ধাৰত গাড়ীখন বেয়া হৈ গৈছে বুলি কৈ ৰৈ গ"ল। আমি একেলগে গোট খালোঁ, কিছুমানে কান্দিলে। মোৰ সৰু ভনীয়েকৰ বয়স মাত্ৰ তিনি বছৰ। মোৰ বয়স ন বছৰ, আটাইতকৈ ডাঙৰ। মই হ'ব লাগিছিল...শ্বুড হ'ব লাগিছিল..."
  
  যোৰ্গীয়ে চকুলোৰ সৈতে যুঁজিলে, চালখনলৈ চাই, যেন ইয়াৰ অতীতক সলনি কৰাৰ ক্ষমতা আছে। কোনোবাই তেওঁৰ ওচৰলৈ উঠি যোৱাৰ আগতেই তেওঁ দৃঢ় হাত এখন আগবঢ়াই দিলে, কিন্তু অন্ততঃ হেডনে জানিছিল যে এইটো তেওঁ অকলে পাৰ কৰিবলগীয়া কাম।
  
  "তেওঁলোকে আমাক প্ৰলোভিত কৰি উলিয়াই আনিছিল। কিছু সময় খোজ কাঢ়িলে। বৰফ ইমানেই কঠিন আৰু ঠাণ্ডা আছিল যে তাৰ পৰাই শক্তিশালী, মাৰাত্মক ঢৌ ওলাই আহিছিল। সিহঁতে কি কৰি আছে মই ধৰিব পৰা নাছিলো, আৰু তাৰ পিছত মোৰ বৰ ঠাণ্ডা লাগিল, পোনে পোনে ভাবিব নোৱাৰিলোঁ। দেখিছিলো সিহঁতে আমাক বাৰে বাৰে ঘূৰাই ঘূৰাই। আমি হেৰাই গৈছিলোঁ আৰু দুৰ্বল আছিলোঁ, ইতিমধ্যে মৃত্যুমুখত পৰিছিলোঁ। আমি শিশু আছিলোঁ। আমি... বিশ্বাস কৰিছিলোঁ।"
  
  হেডনে চকু দুটা মুদি দিলে। কোনো কথা নাছিল।
  
  "দৃশ্যত তেওঁলোকে গাড়ীখন পাইছিল। সিহঁত গুচি গ"ল। আমি... ভাল, আমি মৰিলোঁ... এজন এজনকৈ।" যোৰ্গীয়ে এতিয়াও সবিশেষ স্পষ্টকৈ প্ৰণয়ন কৰিব পৰা নাছিল। মাথোঁ তেওঁৰ মুখৰ শোক-দুৰ্দশাইহে এই কথাৰ সত্যতা উদঙাই দিলে।
  
  "মই একমাত্ৰ জীৱিত আছিলো। মই আছিলোঁ আটাইতকৈ শক্তিশালী। চেষ্টা কৰিছোঁ। মই কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিলোঁ, আৰু টানিলোঁ, আৰু সাৱটি ধৰিলোঁ, কিন্তু একো নহ"ল। মই তেওঁলোক সকলোকে বিফল কৰিলোঁ। মোৰ প্ৰতিজন ভাই-ভনীৰ পৰা জীৱনটো নিষ্কাশন হোৱা দেখিলোঁ আৰু মই জীয়াই থকাৰ প্ৰতিজ্ঞা কৰিলোঁ। তেওঁলোকৰ মৃত্যুৱে মোক শক্তি দিলে, যেন তেওঁলোকৰ বিদায়ী আত্মাই মোৰ লগত যোগ দিলে। আশাকৰোঁ তেওঁলোকে কৰিলে। মই এতিয়াও বিশ্বাস কৰোঁ। মোৰ বিশ্বাস তেওঁলোক এতিয়াও মোৰ লগত আছে। ৰাছিয়াৰ কাৰাগাৰৰ পৰা ৰক্ষা পৰিলোঁ। মই মেট ড্ৰেকক আউটলাইষ্ট কৰিলোঁ," তেওঁ দুৰ্বল হাঁহি এটা মাৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, "আৰু তেওঁক তাৰ পৰা উলিয়াই আনিলোঁ।"
  
  "আপুনি কেনেকৈ গাঁৱলৈ উভতি আহিবলৈ সক্ষম হ"ল?" কিনিমাকাৰ জানিবলৈ মন গ"ল। হেডেন আৰু ডাহলে তেওঁৰ ফালে সতৰ্কতাৰে চালে যদিও যৰ্গীয়ে কথা পতাৰ প্ৰয়োজনীয়তাও স্পষ্ট হৈ পৰিল।
  
  "মই সিহঁতৰ কাপোৰ পিন্ধিছিলো" সি বেদনাদায়ক নিম্ন মাতেৰে হিচকি উঠিল। "চাৰ্ট। জেকেট। মোজা. মই গৰম হৈ সিহঁতক সকলোকে নিয়ৰ আৰু বৰফৰ মাজত অকলে এৰি দিলোঁ আৰু মই ৰাস্তা পালোঁ।"
  
  হেডনে কল্পনা কৰিব পৰা নাছিল যে হৃদয়ৰ বিষ, অনুভৱ কৰা অপৰাধবোধ যিটো তেওঁৰ হ"ব নালাগিছিল।
  
  "কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱা এখন গাড়ীয়ে মোক সহায় কৰিলে। মই সিহঁতক কাহিনীটো ক"লোঁ, কেইদিনমান পিছত গাঁৱলৈ উভতি আহিলোঁ৷ তেওঁৰ খং কিমান গভীৰ আছিল তেওঁলোকে চাওক আৰু অনুভৱ কৰক। গতিকে হয়, ঠাণ্ডা তেজেৰে মাক-দেউতাকক মাৰি পেলালোঁ।"
  
  কেতিয়াও ভাঙিব নালাগে সেই নিস্তব্ধতা। হেডনে জানিছিল যে যোৰ্গাৰ ভাই-ভনীৰ মৃতদেহবোৰ এতিয়া য"ত পৰিছে তাতেই পৰি আছে, চিৰদিনৰ বাবে নিথৰ হৈ আছে, কেতিয়াও জিৰণি ল"ব নোৱাৰি।
  
  "মই চোৰ হৈ পৰিলোঁ।" যোৰ্গীয়ে হৃদয়বিদাৰক অনুৰণন দুৰ্বল কৰি পেলালে। "আৰু পিছত ধৰা পৰিল। কিন্তু তেওঁক কেতিয়াও হত্যাৰ দোষী সাব্যস্ত হোৱা নাছিল। আৰু ইয়াত আমি আছো।"
  
  পাইলটৰ মাতটো বতাহৰ ওপৰেৰে আহিল। "চীনৰ আকাশমাৰ্গলৈ ত্ৰিশ মিনিট ল"ৰাহঁত, আৰু তাৰ পিছত যিকোনো মানুহৰ অনুমান।"
  
  এইখিনিতে লৰেনে ৱাশ্বিংটনৰ থিংক টেংকলৈ ফোন কৰাত হেডেনে আনন্দিত হৈছিল। আগবাঢ়ি যোৱাৰ একমাত্ৰ উপায় আছিল বিক্ষিপ্ততাৰ জৰিয়তে।
  
  আমি লগ পোৱাৰ সময়ত তাই ৱেক কয়, "আমি লক্ষ্যৰ ওচৰত আছো। "নতুন কিবা আছে নেকি?"
  
  "আমি চাৰিটা চুকত কাম কৰি আছো, ঘোঁৰাচালক, মংগোলিয়া, খগান আৰু অৰ্ডাৰৰ জন্ম তাৰিখৰ উল্লেখ, আপুনি প্ৰথমে কি বিচাৰে?"
  
  
  চতুৰ্দশ অধ্যায়
  
  
  "উউহ" এলিচিয়াই চৰিত্ৰটো কৰি উত্তেজিত হৈ ক"লে। "জন্ম তাৰিখৰ সংখ্যা কি কি শুনো আহক। মই মাত্ৰ নম্বৰ ক্ৰাঞ্চিং কৰি ভাল পাওঁ।"
  
  "ঠাণ্ডা. ফিল্ড ইনফেণ্ট্ৰিমেন এজনৰ পৰা সেই কথা শুনি ভাল লাগিছে।" চেলুনত কেইটামান ভ্ৰু কোঁচাই মাতটো আনন্দৰে আগবাঢ়ি গ"ল, কিন্তু আনন্দৰে অজ্ঞাত: "গতিকে, হেনিবেলৰ জন্ম হৈছিল খ্ৰীষ্টপূৰ্ব ২৪৭ চনত, মৃত্যু হৈছিল খ্ৰীষ্টপূৰ্ব ১৮৩ চনত। চেংগিচ খান ১১৬২, মৃত্যু ১২২৭-"
  
  "সেইটো বহুত সংখ্যা" এলিচিয়াই ক"লে।
  
  ডাহলে কয়, "সমস্যাটো হ"ল। "আপোনাৰ আঙুলি আৰু ভৰিৰ আঙুলি শেষ হৈ গৈছে।"
  
  কম্পিউটাৰ বিজ্ঞানীজনে আৰু ক"লে, "তাৰ অৰ্থ কি সেয়া নিশ্চিত নহয়। "কিন্তু এই উন্মাদ কাল্টবোৰে সঁচাকৈয়ে নিজৰ নম্বৰ গেম আৰু ক"ডবোৰ ভাল পায়। সেইটো মনত ৰাখিব।"
  
  কেনচিয়ে কয়, "গতিকে হেনিবেলৰ জন্ম হৈছিল চেংগিছৰ ১৪০০ বছৰ আগতে। "আমি সেইটো বুজি পাওঁ।"
  
  "এই কামটো নকৰা শ্বিথহেডৰ সংখ্যা দেখি আপুনি আচৰিত হ"ব" নেৰ্ডজনে আকস্মিকভাৱে ক"লে। "যিয়েই নহওক-"
  
  "হে বাড্ডি?" ড্ৰেকে খৰধৰকৈ বাধা দি ক"লে: "আপোনাৰ মুখত কেতিয়াবা ঘুচা মাৰিছেনে?"
  
  "বাৰু, আচলতে, হয়। হয়, মোৰ আছে।"
  
  ড্ৰেকে চকীখনত পিছলৈ হেলান দিলে। "ঠিক আছে" সি ক"লে। "এতিয়া তুমি চুদি থাকিব পাৰিবা।"
  
  "আমি অৱশ্যে এই সংখ্যাবোৰৰ সৈতে এতিয়াও কাম কৰিব নোৱাৰো, যিহেতু আমি আন ৰাইডাৰসকলক চিনি নাপাওঁ। যদিও মই অনুমান কৰিছোঁ যে আপোনালোকেও চতুৰ্থটো বুজিব পাৰিব? নহয়? কোনো টেকাৰ নাই? বাৰু. গতিকে, এই মুহূৰ্তত বন্ধুসকল, মংগোলীয় গণৰাজ্যলৈ বিপুল পৰিমাণৰ অগ্নিশক্তি প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। সাত, নে এতিয়াও ছয়? হয়, ছয়খন দেশক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা অভিজাত সৈনিকৰ ছটা দলে হৰ্চমেন অৱ কনকেষ্টৰ পিছত লগা হৈছে। মই ঠিকেই কৈছো? হুৰে!"
  
  ড্ৰেকে হেডেনৰ ফালে চাই থাকিল। "এই ল"ৰাজন ৱাশ্বিংটনৰ শ্ৰেষ্ঠ প্ৰতিনিধি নেকি?"
  
  হেডনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "বাৰু, অন্ততঃ তেওঁ নিজৰ আৱেগ লুকুৱাই নাৰাখে। ৱাশ্বিংটনৰ বেছিভাগ ঠাইৰ দৰে প্ৰতাৰণামূলক পোছাকৰ বহু ভাঁজৰ তলত লুকাই থকা নহয়।"
  
  "বিজয়ৰ অশ্বাৰোহীলৈ আগবাঢ়ি যাওক। স্পষ্টভাৱে অৰ্ডাৰৰ নিজস্ব এজেণ্ডা আছে, গতিকে বিজয় শিশুৰ খেলনাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ভিডিঅ' গেমলৈকে যিকোনো হ'ব পাৰে... হা হা। বিশ্বৰ আধিপত্য বহু ৰূপত আহিব পাৰে, মই সঁচা নেকি?"
  
  "মাত্ৰ নিৰ্দেশনাটোৰ সৈতে আগবাঢ়ি যাওক," হেডনে ক"লে।
  
  "অৱশ্যেই।" গতিকে পোনে পোনে কথাটোলৈ আহোঁ, নহয়নে? যদিও ইজৰাইলীসকলে কিউবাত ধ্বংস কৰা নাজী যুদ্ধাপৰাধৰ কাল্টৰ বিষয়ে আমাক কোনো তথ্য দিবলৈ অদ্ভুতভাৱে অনিচ্ছুক আছিল, তথাপিও আমি জানিবলগীয়া কথাখিনি জানিব পাৰিলোঁ। ধূলি গোট খোৱাৰ পিছত নাজীয়ে স্পষ্টভাৱে সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁলোকে খেলিমেলি কৰিছে আৰু পৃথিৱীখনক নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ এই বিশদ ধাৰণাটো লৈছে । তেওঁলোকে অৰ্ডাৰটো সৃষ্টি কৰিছিল, লগতে এটা জাতীয় পতাকা, গোপন সংহিতা, প্ৰতীক আৰু বহুতো। তেওঁলোকে এটা পৰিকল্পনা তৈয়াৰ কৰিলে - সম্ভৱতঃ ৰাইচৰ অধীনত বছৰ বছৰ ধৰি কাম কৰি অহা পৰিকল্পনা। চাৰিবিধ অস্ত্ৰ পুতি থৈ এই প্ৰহেলিকাটো উলিয়াই আনিলে। হয়তো তেওঁলোকে ইয়াক আৰু অস্পষ্ট কৰি তুলিব বিচাৰিছিল, কোনে জানে? কিন্তু মোছাদে তেওঁলোকক কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈ ধ্বংস কৰি পেলালে আৰু মোৰ বোধেৰে অতি সোনকালে ধ্বংস কৰি পেলালে। লুকাই থকা বাংকাৰটো ত্ৰিশ বছৰ ধৰি আৱিষ্কাৰ নোহোৱাকৈয়ে থাকিল।"
  
  "পোন্ধৰ মিনিট" পাইলটে লেকনিকভাৱে উত্তৰ দিলে।
  
  "এইটো অস্ত্ৰ নেকি?" হেডেনে সুধিলে। "ক"ৰ পৰা আনিলে?"
  
  "বাৰু, নাজীসকলৰ প্ৰায় যিমান সংযোগ আছিল, যিকোনো ব্যক্তিৰ যিমান সংযোগ আছিল। বিগ পিষ্টল হৈছে স্থান আৰু সঠিকতাৰ বাবে আপডেট কৰা এটা পুৰণি ডিজাইন। চল্লিশৰ দশকৰ পৰা আশীৰ দশকলৈকে যিকোনো বস্তুতে একেবাৰে হাত দিব পাৰিছিল। টকা কেতিয়াও বাধা নাছিল যদিও গতিবিধি আছিল। আৰু বিশ্বাস কৰক। তেওঁলোকৰ বাবে এই কামটো কৰিবলৈ তেওঁলোকে এজনো জীৱিত আত্মাক বিশ্বাস নকৰিব। চাৰিওটা অস্ত্ৰ আৰু কেইবা ডজন সেৱা লুকুৱাবলৈ হয়তো সৰু সৰু স্নিকবোৰক বছৰ বছৰ লাগিল। বিশ্বাসৰ কাৰকসমূহো তেওঁলোকে প্ৰথমতে বন্দুক লুকুৱাই ৰখাৰ অন্যতম কাৰণ। এতিয়া কিউবাত ৰাখিব নোৱাৰিলে নহয়নে?" ৱাশ্বিংটনৰ মানুহজনে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল, তাৰ পিছত কেনেবাকৈ সচেতন হ"বলৈ সক্ষম হ"ল।
  
  এলিচিয়াই চকু দুটা গুলীয়াই দুয়োখন হাত যেন কাৰোবাৰ ক্ষীণ ডিঙিত মেৰিয়াই ল"ব পাৰে।
  
  "যি নহওক, তোমালোক এতিয়াও মোৰ লগত নেকি? মই বুজি পাওঁ সময় কম আৰু আপুনি মাটিত ওলাই আহি কিবা এটা গুলীয়াবলৈ খজুৱতি কৰে, কিন্তু মোৰ হাতত অলপ বেছি তথ্য আছে। মাত্ৰ সোমাই আহিল..."
  
  বিৰতি.
  
  "এতিয়া এইটো আকৰ্ষণীয়।"
  
  অধিক মৌনতা।
  
  "শ্বেয়াৰ কৰিব বিচাৰিবনে?" হেডেনে মানুহজনক ঠেলি দিলে, হেলিকপ্টাৰখনৰ কঠিন ফালে চাই যেন তাই তেওঁলোকৰ লেণ্ডিং পইণ্ট ওচৰ চাপি অহা দেখিছে।
  
  "বাৰু, মই পৃথিৱীৰ চাৰিওফালৰ কথা ক"বলৈ ওলাইছিলো-বা অন্ততঃ আমি কেনেকৈ চাওঁ-কিন্তু মই দেখিছোঁ আমাৰ সময় শেষ হৈ গৈ আছে। চোৱা, মোক হাই ফাইভ দিয়া, কিন্তু যিয়েই নকৰক," তেওঁ থমকি ৰ"ল, "লেণ্ড নকৰিবা!"
  
  হঠাৎ সংযোগ বন্ধ হৈ গ"ল। হেডেনে প্ৰথমে মজিয়ালৈ আৰু তাৰ পিছত হেলিকপ্টাৰখনৰ ভিতৰলৈ চাই থাকিল।
  
  ড্ৰেকে দুয়োখন হাত ওপৰলৈ তুলিলে। "মোৰ ফালে নাচাবা।" মই দোষী নহয়!"
  
  এলিচিয়াই হাঁহিলে। "হয় ময়ো।"
  
  "লেণ্ড নকৰিবা?" ডাহলে আওৰাই ক"লে। "কি হ"ল তাৰ অৰ্থ?"
  
  এলিচিয়াই বুজাবলৈ যেন ডিঙিটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে, কিন্তু তেতিয়াই পাইলটৰ মাতটো স্পীকাৰৰ পৰা ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘটিল। "দুই মিনিট ল"ৰাহঁত।"
  
  হেডনে সহায় বিচাৰি এজন পুৰণি বিশ্বাসীৰ ওচৰলৈ গ"ল। "মনো?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "সি এটা গাধ, কিন্তু তথাপিও আমাৰ পক্ষত আছে," ডাঙৰ হাৱাইয়ানজনে গুঞ্জৰিত কৰিলে। "মই ক"ম তেওঁৰ কথা গ্ৰহণ কৰক।"
  
  স্মিথে মাজতে ক"লে, " সোনকালে সিদ্ধান্ত লোৱাটোৱেই ভাল। "আমি নামি যাম।"
  
  যোগাযোগ ব্যৱস্থাটো নিমিষতে প্ৰাণ পাই উঠিল। "মই কি ক'লো? অৱতৰণ নকৰিবা! " ৷
  
  ড্ৰেকে থিয় হৈ হেলিকপ্টাৰখনৰ ইন্টাৰকমটো অন কৰিলে। "ফাক অফ বন্ধু" সি ক"লে। "বাটত নতুন বুদ্ধিমত্তা।"
  
  "কিন্তু আমি চীনৰ আকাশমাৰ্গৰ ভিতৰত আছো। তেওঁলোকে আমাক লক্ষ্য কৰাৰ আগতে কিমান সময় লাগিব ক"ব নোৱাৰি।"
  
  "যি পাৰে কৰক, কিন্তু অৱতৰণ নকৰিবা।"
  
  "হেই বন্ধু, মোক কোৱা হৈছিল যে এইটো এটা দ্ৰুত আগমন আৰু প্ৰস্থান মিছন হ"ব। কোনো বাজে কথা নাই। আপুনি নিশ্চিত হ'ব পাৰে যে আমি ইয়াত কেইমিনিটমানতকৈ বেছি সময় থাকিলে আমাৰ গাধৰ ওপৰত দুখনমান জে-২০ থাকিব।"
  
  এলিচিয়াই ড্ৰেকৰ ফালে হেলান দি ফুচফুচাই ক"লে, "এইটো বেয়া-"
  
  পৰিস্থিতিৰ জৰুৰীতা দেখি ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে তাইৰ কথাত বাধা দিলে। "বাৰু, স্পষ্টভাৱে ৱাশ্বিংটনৰ পৰা অহা ন"বেণ্ডে সংযোগ বন্ধ হৈ থকাৰ সময়তো আমাৰ কথা শুনিব পাৰে," ডাহলৰ ফালে আঙুলিয়াই চাই তেওঁ ক"লে। "সেইটো শুনিছানে নোবেণ্ড? আমাৰ হাতত প্ৰায় ষাঠি চেকেণ্ড আছে।"
  
  "আৰু বেছি সময় লাগিব" বুলি মানুহজনে উত্তৰ দিলে। "সাহসী হওক ৰাইজ। আমি এই গোচৰৰ ওপৰত আছো।"
  
  ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তাৰ মুঠি দুটা চেপি ধৰিছে। এই লাজপূৰ্ণ আচৰণে কেৱল সংঘাতৰ সৃষ্টি কৰিছিল। হয়তো সেইটোৱেই আছিল উদ্দেশ্য? হেনিবেলৰ কবৰ পোৱাৰ পিছৰে পৰা ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিছিল যে এই মিছনত কিবা এটা ভুল হৈছে। কিবা এটা অপ্ৰকাশিত। তেওঁলোকৰ পৰীক্ষা কৰা হৈছেনে? তেওঁলোকৰ ওপৰত চোৰাংচোৱাগিৰি আছিল নেকি? আমেৰিকা চৰকাৰে তেওঁলোকৰ কাৰ্য্যৰ মূল্যায়ন কৰিলেনে? যদি আছে, তেন্তে সকলোবোৰ পেৰুত যি হৈছিল তাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিছিল। আৰু যদি সেয়াই হয়, তেন্তে ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ প্ৰদৰ্শনক লৈ অত্যধিক চিন্তিত নাছিল।
  
  পৰ্যালোচনাৰ পিছত শ্ৰোতাই ৰন্ধা-বঢ়া কৰিব পৰা ষড়যন্ত্ৰ, কুটিলতা আৰু কুটিলতাক লৈ তেওঁ চিন্তিত হৈ পৰিছিল। ৰাজনীতিবিদৰ দ্বাৰা শাসিত যিকোনো দেশ কেতিয়াও দেখাত যিদৰে নাছিল, ক্ষমতাত থকা জনসাধাৰণৰ আঁৰত থকাসকলেহে জানিছিল প্ৰকৃততে কি চলি আছে।
  
  "পঞ্চাশ চেকেণ্ড" সি জোৰেৰে ক"লে। "তেন্তে আমি ইয়াৰ পৰা ওলাই যাম।"
  
  পাইলটে তেওঁলোকক ক"লে, "আমি এটা ষ্টাণ্ট কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছো। "আমি ইতিমধ্যে ইমানেই তললৈ নামি আহিছো যে দুৱাৰৰ পৰা ওলাই গছ এজোপাত ভৰি দিব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু মই চৰাইটোক পাহাৰীয়া উপত্যকা এটাত লুকুৱাই ৰাখিছো। তলৰ ফালে কিবা এটা খোঁচ মাৰি থকা শুনিলে হয় শিল হ"ব নহয় য়েটি হ"ব।"
  
  এলিচিয়াই জোৰেৰে গিলি পেলালে। "মই ভাবিছিলো সিহঁতে গোটেই তিব্বততে আড্ডা মাৰিছে?"
  
  ডাহলে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "ছুটী. ৰোড ট্ৰিপ। কোনে জানে?"
  
  অৱশেষত সংযোগটো পুনৰ প্ৰাণ পাই উঠিল। "ঠিক আছে মানুহবোৰ। আমি এতিয়াও জীয়াই আছোনে? ভাল ভাল। ডাঙৰ কাম। এতিয়া... চেংগীজ খানৰ জিৰণি স্থানক লৈ হোৱা সকলো বিতৰ্ক মনত আছেনে? তেওঁ ব্যক্তিগতভাৱে বিচাৰিছিল এটা অচিহ্নিত কবৰ। তেওঁৰ মৈদাম নিৰ্মাণ কৰা সকলোকে হত্যা কৰা হ"ল। সমাধিস্থলটো ঘোঁৰাই ভৰিৰে মোহাৰি গছ-গছনি ৰোপণ কৰিছিল। আক্ষৰিক অৰ্থত ই আকস্মিকভাৱে বাদে অপ্ৰাপ্য। এই সকলোবোৰ উন্মাদ আঁচনি ইমানেই সৰলভাৱে ভাঙি পেলোৱাৰ বাবে এটা কাহিনী যিটোৱে মোৰ মৰ্মস্পৰ্শী বুলি বিবেচনা কৰোঁ, সেয়া হ'ল কাহ্নক এটা উটৰ পোৱালিৰ সৈতে সমাধিস্থ কৰা হৈছিল - আৰু উটটোৰ মাকক পোৱালিটোৰ কবৰত কান্দি থকা অৱস্থাত পোৱাৰ লগে লগে স্থানটো চিনাক্ত কৰা হৈছিল।"
  
  পাইলটে হঠাতে যোগাযোগ বিচ্ছিন্ন কৰি পেলায়। "আমি প্ৰায় ন" ৰিটাৰ্ণৰ পইণ্টত উপনীত হৈছো বন্ধু। ত্ৰিশ চেকেণ্ড আৰু আমি হয় ইয়াৰ পৰা যিমান পাৰো খৰকৈ ওলাই যাম যেন ইয়াত জুই জ্বলি আছে, নহয় আমি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক তালৈ পঠিয়াই দিম।"
  
  "অ"" ৱাশ্বিংটনৰ মানুহজনে ক"লে। "তোমাৰ কথা পাহৰিলোঁ। হ"ব, তাৰ পৰা ওলাই যা। মই তোমাক নতুন লকেচন পঠাম।"
  
  ড্ৰেকে পাইলটৰ বিষৰ ভাগ বতৰা কৰি চকু টিপিয়াই ক"লে, কিন্তু উত্তৰত ফুচফুচাই ক"লে: "যীচু, বন্ধু। আমাক বন্দী কৰিবলৈ বা হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছা নেকি?"
  
  তেওঁ মাত্ৰ আংশিকভাৱে ধেমালি কৰিছিল।
  
  "হেই হে।" শান্ত হওক। চাওক - এই নাজীসকলে - অৰ্ডাৰ অৱ দ্য লাষ্ট জজমেণ্ট - পঞ্চাশৰ পৰা আশীৰ দশকৰ ভিতৰত ঘোঁৰাচালকসকলক বিচাৰিছিল - জিৰণি লোৱা ঠাইখন, নহয়নে? আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে সেইবোৰ সকলোকে পাইছিল। কিবা এটাই মোক কয় যে তেওঁলোকে চেংগীজ খানৰ সমাধি বিচাৰি নাপালে। মই সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰোঁ যে এনে আৱিষ্কাৰৰ বিষয়ে আৰু ক"ব পৰা যাব। তাৰ পিছত আদেশ নিজেই আৰু এই শব্দবোৰ অনুসৰণ কৰে: "কিন্তু সকলো যেন দেখাৰ দৰে নহয়। আমি ১৯৬০ চনত খগান ভ্ৰমণ কৰিছিলো, সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পাঁচ বছৰৰ পাছত, বিজয়ক তেওঁৰ কফিনত ৰাখিছিলো।' নিশ্চয়কৈ কাহ্নে ১৯৫৫ চনত কোনো সমাধি নিৰ্মাণ কৰা নাছিল। কিন্তু, মূলতঃ এটা সমাধিৰ অভাৱৰ বাবে, আৰু লগতে বিশ্বাসীসকলক সহায় কৰিবলৈ আৰু পৰ্যটকৰ প্ৰবাহ বৃদ্ধি কৰিবলৈ চীনে তেওঁৰ বাবে এটা সমাধিক্ষেত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিছিল।"
  
  "এইটো চীনত নেকি?" হেডেনে সুধিলে।
  
  "অৱশ্যেই এইটো চীনত। এই গোটেই চাৰি কোণৰ কথাটো ভাবিছা নহয়নে? ঠিক আছে, আপোনাৰ ধূসৰ পদাৰ্থটো সক্ৰিয় কৰি ৰাখক। হয়তো এদিন ইয়াত তোমাৰ বাবে চাকৰি এটাও থাকিব।"
  
  হেডেনে ডিঙি চেপি ধৰা শব্দ এটা গিলি পেলালে। "মাত্ৰ তোমাৰ তত্ত্বটো বুজাই দিয়া।"
  
  "ঠিক আছে, শীতল। ১৯৫৪ চনত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল চেংগিছ খানৰ সমাধিক্ষেত্ৰ। ইনাৰ মংগোলিয়াৰ দক্ষিণ-পশ্চিম অঞ্চলৰ এজিন হোৰোত এখন নদীৰ কাষত নিৰ্মিত এই বৃহৎ মন্দিৰ। এতিয়া সমাধিস্থলটো আচলতে এটা চেনোটাফ - ইয়াত কোনো মৃতদেহ নাই। কিন্তু তেওঁলোকে কয় যে ইয়াত এটা মূৰৰ পোছাক আৰু অন্যান্য সামগ্ৰী আছে যিবোৰ চেংগীৰ আছিল। বিখ্যাত সমাধি আৰু কবৰৰ শিলতকৈ সমাধিক্ষেত্ৰৰ ধাৰণাটোৰ সৈতে সদায় জড়িত চিংগিছক প্ৰথমে প্ৰথমে বাস কৰা আঠটা বগা ইউৰ্ট, তম্বুৰ প্ৰাসাদত পূজা কৰা হৈছিল। এই বহনযোগ্য সমাধিস্থলসমূহ জিনৰ দৰখাদ ৰজাই সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিছিল আৰু পিছলৈ মংগোলীয় জাতিৰ প্ৰতীক হৈ পৰিছিল। শেষত পৰ্টেবল সমাধিস্থলসমূহ বিলুপ্ত কৰি প্ৰাচীন ধ্বংসাৱশেষবোৰ নতুন, স্থায়ী সমাধিস্থললৈ স্থানান্তৰিত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হয়। অৰ্ডাৰৰ পৰিকল্পনাৰ লগত সূচীখন একেবাৰে মিলি যায়। তেওঁলোকে যি অস্ত্ৰ জয় কৰিবলৈ বাছি লয় সেয়া চেংগিছৰ কফিনৰ ভিতৰত, সেই সমাধিক্ষেত্ৰত।"
  
  হেডেনে নিজৰ কথাবোৰ জোকাৰিলে। "ডাম ডাম্বাছ" তাই ক"লে। "ভুল হ"লে..."
  
  "কাৰ?"
  
  "এইটোৱেই আপুনি পাব পৰা শ্ৰেষ্ঠ।"
  
  ডাহলে কয়, "অৰ্ডাৰৰ প্ৰৱেশ আছিল। "এইটোৱে লিখনিত থকা শাৰীটো বুজাই দিয়ে।"
  
  হেডেনে লাহে লাহে মাত দিলে। "আমি মাটিৰ পৰা কিমান দূৰ?"
  
  "সাতাইশ মিনিট।"
  
  "আন দলবোৰৰ কথা কি ক"ব?"
  
  "মোৰ ভয় লাগে যে তেওঁলোক সঁচাকৈয়ে তোমাৰ দৰে স্মাৰ্ট নেকি ক"ব নোৱাৰি। তেওঁলোকৰ ওচৰত চাগে কোনো হাইটেক বিশেষজ্ঞই পৰামৰ্শ দি আছে।" কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিবলৈ থমকি ৰওক।
  
  "ডাম্ন মংগ্ৰেল," এলিচিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  
  "নহয়". হেডেনে তাইৰ খং নিয়ন্ত্ৰণ কৰিলে। "মই বুজাব বিচাৰিছিলো-আভ্যন্তৰীণ আড্ডাত শেহতীয়াকৈ কি হৈছে?"
  
  "অ" ঠিকেই। আড্ডাটো জোৰেৰে আৰু গৌৰৱান্বিত। কিছুমান দলে মেনেজমেণ্টে গাধত লাথি মাৰিলে। কিছুমানক আকৌ হেনিবেলৰ ঠাইখনৰ চাৰিওফালে খনন কৰাৰ দায়িত্ব দিয়া হৈছিল। মই জানো যে ৰাছিয়ান আৰু ছুইডেনসকলেও প্ৰথম অৱস্থাত আপোনাৰ দৰেই বুৰ্খান খালডুনলৈ গৈ আছিল। মোছাড আৰু চীনাসকল যথেষ্ট নিস্তব্ধ। ফৰাচী মানুহ? বাৰু, কোনে জানে নহয়?"
  
  "এই বিষয়ে আপুনি সঠিককৈ কোৱাটো ভাল," বিষৰ লেচ থকা মাতটো হেডনে ক"লে। "কাৰণ নকৰিলে... পৃথিৱীখনে কষ্ট পাব।"
  
  "মাত্ৰ এই সমাধিক্ষেত্ৰলৈ যাওক মিছ জে। কিন্তু সোনকালে কৰক। আন দলবোৰ হয়তো ইতিমধ্যে আছে।"
  
  
  পোন্ধৰ অধ্যায়
  
  
  "এজিন হোৰো বেনাৰ" পাইলটে এতিয়াও নাৰ্ভাছ হৈ ক"লে। "আঠ মিনিট বাকী।"
  
  দলটোৱে চহৰৰ বাহিৰত নামি ট্ৰেকিং আৰম্ভ কৰাৰ ব্যৱস্থা কৰা হ"ল। তেওঁলোকক সহায় কৰিবলৈ স্থানীয় এজন পুৰাতত্ত্ববিদক নিযুক্তি দিয়া হৈছিল, যিয়ে তেওঁলোকক সমাধিস্থললৈ লৈ যোৱাৰ কথা আছিল। ড্ৰেকে অনুমান কৰিলে যে তেতিয়া কি হোৱাৰ সম্ভাৱনা তাইৰ কোনো ধাৰণা নাছিল।
  
  ইয়াৰ বাবে চীনৰ চুৰিকাঘাত যুঁজাৰু বিমানৰ পাইলটৰ উদ্বেগ অব্যাহত থকাৰ পাছতো হেলিকপ্টাৰখন গৰম আৰু সাজু হৈ থাকিব।
  
  এটা আঘাত আৰু গালি, আৰু তাৰ পিছত হেলিকপ্টাৰখন ৰৈ গ"ল, দলটোক জপিয়াই যাবলৈ সময় দিলে। জোপোহা জোপোহাৰ মাজত, মৃত্যুমুখী অৰণ্যৰ ঘাঁহনিৰ মাজত নিজকে বিচাৰি পালে যদিও আগুৱাই যোৱাৰ পথটো সহজেই দেখা পালে।
  
  পাহাৰৰ পৰা প্ৰায় এক মাইল তললৈ নামি গৈ এখন বৃহৎ চহৰৰ বাহিৰৰ অঞ্চল পৰি আছে। হেডেনে তাইৰ sat nav টো সঠিক স্থানাংকত প্ৰগ্ৰেম কৰিছিল আৰু তাৰ পিছত দলটোৱে নিজকে যিমান পাৰি উপস্থাপনযোগ্য কৰি তুলিছিল। চীনাসকলক পৰ্যটকৰ প্ৰয়োজন আছিল, গতিকে আজি তেওঁলোকে আৰু নজন পালে। হেলিকপ্টাৰখনৰ লগত থাকিবলৈ আৰু চলি থকা আড্ডাবোৰ সমাধান কৰিবলৈ লৰেনে পতিয়ন গ"ল।
  
  "অহাবাৰ," দলটোৱে যাবলৈ খৰখেদাকৈ যোৱাৰ লগে লগে তাই মাতিলে, "এলিচিয়াই কিছু নেটৱৰ্কিং কৰিব পাৰে।"
  
  ইংৰাজ মহিলাগৰাকীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "মোক অভিশপ্ত চেক্ৰেটাৰী যেন লাগে নেকি?"
  
  "মমম, সঁচাকৈয়ে?"
  
  ড্ৰেকে এলিচিয়াক ঠেলি দিলে আৰু ফুচফুচাই ক"লে, "বাৰু, যোৱা সপ্তাহত আপুনি তেনেকুৱা কৰিছিল, মনত আছেনে? ৰ"ল প্লে"ৰ বাবে?"
  
  "অ" হ"ব," তাই উজ্জ্বল হাঁহি এটা মাৰিলে, "মজা লাগিছিল। লৰেনৰ ভূমিকা একেই হ"ব বুলি মোৰ সন্দেহ আছে।"
  
  "আশা কৰোঁ নহয়।"
  
  অস্থায়ী আশ্ৰয় শিবিৰৰ পৰা ওলাই লাহে লাহে খোজ কাঢ়ি যোৱা পাহাৰটোৰ পৰা নামি আহি দুয়োজনে উষ্ণ হাঁহি এটা বিনিময় কৰিলে। বিৰল গছ-গছনি আৰু মৰুভূমিয়ে অতি সোনকালেই ৰাস্তা-ঘাট আৰু অট্টালিকাৰ ঠাই ল"লে আৰু দূৰৈত কেইবাটাও ওখ হোটেল আৰু কাৰ্যালয় ভৱন উদয় হ"বলৈ ধৰিলে। ৰঙা, সেউজীয়া আৰু পেষ্টেলে নীলা আকাশ আৰু শেঁতা ডাৱৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল। ৰাস্তা আৰু চহৰখন নিজেই কিমান পৰিষ্কাৰ, কিছুমান ঘাইপথ কিমান বহল, সেই কথাই ড্ৰেকক লগে লগে আচৰিত কৰি তুলিলে। ভৱিষ্যতৰ বাবে প্ৰমাণ বুলি তেওঁলোকে কয়।
  
  প্ৰথমতে অদ্ভুত দেখা, কিন্তু নিজকে সহায় কৰিব নোৱাৰি পৰ্যটকসকলে মিটিং পইণ্টৰ ফালে আগবাঢ়িল, নিশ্চিত হ"ল যে তেওঁলোকৰ হাত দুখনে কেতিয়াও অভাৰছাইজ বেকপেক এৰি নাযায়। পুৰাতত্ত্ববিদজনে ঘোঁৰাত উঠি অহা এজন মানুহৰ ডাঙৰ ক"লা মূৰ্তিৰ ছাঁত তেওঁলোকক সম্ভাষণ জনাইছিল।
  
  "ফিট"। ডাহলে ৰাইডাৰজনৰ ফালে মাত দিলে।
  
  তেওঁলোকৰ সন্মুখত থিয় হৈ আছিল এগৰাকী পাতল, ওখ মহিলা, পিঠিত কম্বল কৰা চুলি আৰু প্ৰত্যক্ষ দৃষ্টি। "আপুনি ট্যুৰ গ্ৰুপৰ অংশ নেকি?" তাইৰ কথাবোৰ বাছি লৈ তাই ভালদৰে কথা ক"লে। "মোৰ ইংৰাজীৰ বাবে ক্ষমা কৰিব।" এইটো ভাল নহয়"। সৰু মুখখন কুটি কুটি তাই হাঁহিলে।
  
  "কোনো সমস্যা নাই" ডাহলে খৰধৰকৈ ক"লে। "ড্ৰেকৰ সংস্কৰণতকৈ ই অধিক স্পষ্ট।"
  
  "ধেমেলীয়া ফু-"
  
  "আপুনি পৰ্যটকৰ দৰে নহয়"-মহিলাগৰাকীয়ে তেওঁক ৰখাই ক"লে। "আপোনাৰ অভিজ্ঞতা আছেনে?"
  
  "অ" হয়" ডাহলে তাইৰ হাতখন ধৰি উদাৰ ইংগিতেৰে তাইক আগুৱাই লৈ গ"ল। "আমি নতুন আকৰ্ষণ আৰু চহৰৰ সন্ধানত বিশ্ব ভ্ৰমণ কৰোঁ।"
  
  "ভুল উপায়" মহিলাগৰাকীয়ে যথেষ্ট দয়ালুভাৱে ক"লে। "সমাধিস্থলটো সিটো পাৰে।"
  
  "অস".
  
  ড্ৰেকে হাঁহিলে। "তাক ক্ষমা কৰি দিয়ক"-তেওঁ ক"লে। "সাধাৰণতে সি কেৱল লাগেজ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে।"
  
  মহিলাগৰাকীয়ে পিঠিখন পোন কৰি আগলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল, পোন চুলিখিনি টান মূৰৰ বেণ্ড এটাত গোট খাই। দলটোৱে যিমান পাৰে বিয়পি পৰিল, আকৌ আলোড়নৰ সৃষ্টি কৰিব বা কোনো স্থায়ী স্মৃতি এৰিব নিবিচাৰিলে। ডাহলে গম পালে যে মহিলাগৰাকীৰ নাম আলটান আৰু তেওঁৰ জন্ম ওচৰতে, যৌৱনত চীন এৰি গৈছিল আৰু তাৰ পিছত মাত্ৰ দুবছৰ আগতে উভতি আহিছিল। তাই তেওঁলোকক প্ৰত্যক্ষ আৰু ভদ্ৰভাৱে নেতৃত্ব দিছিল আৰু অতি সোনকালেই দেখুৱাইছিল যে তেওঁলোকে নিজৰ লক্ষ্যৰ কাষ চাপিছে।
  
  ড্ৰেকে দেখিলে যে সমাধিস্থলৰ ওপৰ অংশ আগলৈ টান হৈ আছে, চাৰিওফালে মূৰ্তি, খোজ আৰু অন্যান্য চিনাকি উপাদান। মৃত্যু যিকোনো ঠাইতে আত্মগোপন কৰিব পাৰে। একেলগে কাম কৰি দলটোৱে মহিলাগৰাকীৰ গতি লেহেমীয়া কৰিলে যেতিয়া তেওঁলোকে আন দল আৰু আন সৈনিকৰ বাবে পৰীক্ষা কৰিলে, এইখিনি সময়ত সেই দৃশ্যটোক প্ৰশংসা কৰাৰ অভিনয় কৰিলে। আৱৰ্জনা আৰু বেঞ্চৰ আঁৰত উকি মাৰি থকা স্মিথে হয়তো আলটানক চিন্তিত কৰি তুলিছিল, কিন্তু ড্ৰেকে তেওঁৰ "অতি সীমিত সংস্কৰণ"ৰ বৰ্ণনাই তাইৰ কৌতুহল আৰু অধিক বৃদ্ধি কৰিলে।
  
  "তেওঁ বিশেষ নেকি?"
  
  "অ" হয়, সি এজনৰ ভিতৰত এজন।"
  
  "মই চুদাচুদি সংযোগৰ জৰিয়তে তোমাৰ কথা শুনিব পাৰো," স্মিথে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  
  "কেনেকৈ?"
  
  "গাড়ীৰ ক্ষেত্ৰত এইটো হৈছে পাগানি হুয়াইৰা হাৰ্মিছ সংস্কৰণ, যিটো পাগানি আৰু হাৰ্মিছে মেনি কোছবিনৰ বাবে ডিজাইন কৰা হৈছে।"
  
  "মই দুঃখিত. এই সকলোবোৰৰ অৰ্থ কি নাজানো।"
  
  "ইটছ ক্লিয়াৰ"। ড্ৰেকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "স্মিথ এক প্ৰকাৰৰ। কিন্তু তোমাৰ প্ৰিয় চখৰ কথা কোৱা।"
  
  "মই সঁচাকৈয়ে হাইকিং কৰি ভাল পাওঁ। মৰুভূমিৰ কিছুমান ধুনীয়া ঠাই আছে।"
  
  "কেম্পিঙৰ ক্ষেত্ৰত স্মিথক লৰচৰ কৰা টেণ্টৰ খুঁটা বুলি ভাবিব লাগে। যিটোৱে আপোনাক অহৰহ বিপদত পেলায়, কিন্তু তথাপিও এবাৰ গঢ় দিলেও ভাল কাম কৰে, আৰু সদায়, কিন্তু সদায়, আপোনাক বিৰক্ত কৰিবলৈ সক্ষম হয়।"
  
  স্মিথে কমছৰ ওপৰত কিবা এটা বিৰবিৰাই উঠিল, নিজৰ গোপনীয়তা সম্পূৰ্ণ কৰি। লৰেনে অনিয়ন্ত্ৰিত খিকিন্দালিৰ ফিটত পৰিল।
  
  আলটানে ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনলৈ সন্দেহজনকভাৱে চালে, আৰু তাৰ পিছত দলৰ বাকীসকলৰ ফালে চকু ঘূৰাই দিলে। বিশেষকৈ মাই এই মহিলাগৰাকীক এৰাই চলিছিল, যেন তেওঁ নিজৰ উৎপত্তি লুকুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আনে কি কৰিব নোৱাৰে ড্ৰেকে বুজি পাইছিল। এটা কথাই আন এটা কথালৈ লৈ গ"ল, আৰু মাই ক"ৰ পৰা আহিল বা ইয়াত কেনেকৈ শেষ হ"ল সেই বিষয়ে আলোচনা কৰিব নিবিচাৰিলে। আলটানে কেইবাটাও খোজলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "সেই দিশত।" সমাধিস্থলটো ওপৰত আছে।"
  
  ড্ৰেকে অবিশ্বাস্যভাৱে বহল আৰু অবিশ্বাস্যভাৱে দীঘল কংক্ৰিটৰ পথ এটা দেখিলে, যিটোৱে পোনে পোনে দীঘল আৰু ঠেক কংক্ৰিটৰ খোজবোৰলৈ লৈ যায়। খোজবোৰ আৰম্ভ হোৱাৰ ঠিক আগতেই বাটটো বহল হৈ এটা বিশাল বৃত্তলৈ পৰিণত হ"ল, যাৰ মাজত এটা ভুল নোহোৱা মূৰ্তি থিয় হৈ আছিল।
  
  "বাৰু, এই বন্ধুজন নিশ্চিতভাৱে এজন ৰাইডাৰ আছিল," কিনিমাকাই লক্ষ্য কৰিলে।
  
  লৰচৰ কৰা ঘোঁৰাত উঠি চেংগিজ খান এটা বিশাল শিলৰ ফলকত থিয় হৈ আছিল।
  
  "দ্বিতীয় ঘোঁৰাচালক" যৰ্গীয়ে ক"লে। "জয়".
  
  আলটানে নিশ্চয় শেষ বাক্যটো শুনিছে কাৰণ তাই ঘূৰি আহি ক"লে, "হয়। খগনে মৃত্যুৰ আগতেই জনা জগতৰ অধিকাংশই জয় কৰিছিল। তৰ্কসাপেক্ষভাৱে এজন গণহত্যাকাৰী ৰজা, তেওঁ জীৱনকালত ৰেচম পথকো ৰাজনৈতিকভাৱে একত্ৰিত কৰিছিল, সমগ্ৰ পশ্চিম গোলাৰ্ধত বাণিজ্য আৰু যোগাযোগ বৃদ্ধি কৰিছিল। তেওঁ আছিল এজন ৰক্তাক্ত, ভয়ংকৰ নেতা, কিন্তু তেওঁ নিজৰ নিষ্ঠাবান সৈন্যসকলৰ লগত ভাল ব্যৱহাৰ কৰিছিল আৰু তেওঁলোকক নিজৰ সকলো পৰিকল্পনাতে অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছিল।"
  
  "সমাধিস্থলত কি আছে সেই বিষয়ে অলপ ক"ব পাৰিবানে?" ড্ৰেকে সাজু হ"ব বিচাৰিছিল। এই মিছনবোৰত গতি আছিল সকলো।
  
  "বাৰু, বাহিৰৰ সজ্জাৰে সজাই তোলা আয়তাকাৰ কবৰস্থানৰ বাহিৰে আন একো নহয়।" এতিয়া আলটানে টুৰিষ্ট গাইডৰ উদ্ধৃতি দিয়াৰ দৰে কথা ক"লে। "মূল ৰাজপ্ৰসাদটো অষ্টভুজ আৰু ইয়াত বগা জেডৰে নিৰ্মিত পাঁচ মিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ চেংগিছৰ মূৰ্তি আছে। চাৰিটা কোঠা আৰু দুটা হল, যিবোৰ দেখাত তিনিটা য়ুৰ্টৰ দৰে। পেলেচ অৱ ৰিপ"জত সাতটা কফিন আছে। কাং, তিনিগৰাকী পত্নী, তেওঁৰ চতুৰ্থ পুত্ৰ আৰু সেই পুত্ৰৰ পত্নী।"
  
  স্মিথে কয়, "এটা ছুটীৰ প্ৰাসাদ। "লগতে জিৰণি লোৱা ঠাইৰ দৰে শুনা যায়।"
  
  "হয়"। আলটানে সেইটো উলিয়াই আনিলে, ধৈৰ্য্যৰে স্মিথৰ ফালে চাই আৰু তেওঁলোকে অনুসৰণ কৰা লিখাটোৰ বিষয়ে একো নাজানিলে।
  
  "সমাধিস্থলটো দৰখাদ, বিশেষ সুবিধাপ্ৰাপ্ত লোকে পহৰা দিয়ে। বহু মংগোলীয় লোকৰ বাবে এইটো অত্যন্ত পবিত্ৰ।"
  
  ড্ৰেকে গভীৰ, উত্তেজিত হুমুনিয়াহ এটা এৰিলে। যদি তেওঁলোকৰ ভুল আছিল, আৰু এইটো দ্বিতীয় অস্ত্ৰৰ স্থান নাছিল... তেন্তে তাৰ পৰিণাম কল্পনা কৰিবলৈও তেওঁ ভয় কৰিছিল।
  
  চীনৰ কাৰাগাৰত জীৱনটো তেওঁলোকৰ সমস্যাৰ ভিতৰত আটাইতকৈ কম সমস্যা হ"ব৷
  
  দীঘলীয়া খোজটো চলি থাকিল, প্ৰথমে বিশাল পথটোৰে তীৰ্থযাত্ৰা, তাৰ পিছত গোলকটোৰ বিভাজন, প্ৰাচীন জেনেৰেলজনৰ মুখখনলৈ ক্ষন্তেকীয়া চকু ফুৰা আৰু তাৰ পিছত শিলৰ খোজবোৰত অন্তহীন বগাই যোৱা। দলটোৱে স্থানত থাকিল, খুব কমেইহে খোজ ভাঙিলে আৰু অহৰহ সজাগ হৈ থাকিল। আজি সমাধিক্ষেত্ৰলৈ তুলনামূলকভাৱে কম সংখ্যক দৰ্শনাৰ্থী দেখি ড্ৰেকে আনন্দিত হৈছিল, যিটোৱে অতি সহায় কৰিছিল।
  
  অৱশেষত এই আকৰ্ষণীয় গঠনটো দৃষ্টিগোচৰ হ"ল। শীৰ্ষ ষ্টেপটোত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে দলটোৱে ৰৈ গ"ল যাতে সকলোখিনি ল"ব পাৰে। আলটানে ৰৈ থাকিল, সম্ভৱতঃ ভয়ৰ মুহূৰ্তত ধৰা পৰা পৰ্যটকৰ লগত অভ্যস্ত। ড্ৰেকে এটা বিশাল অট্টালিকা দেখিলে, প্ৰতিটো মূৰত তুলনামূলকভাৱে সৰু গম্বুজ আৰু মাজত বহুত ডাঙৰ এটা। তেওঁলোকৰ চালবোৰ ব্ৰঞ্জৰ, আৰ্হিৰ আছিল। অট্টালিকাৰ সন্মুখত বহুতো ৰঙা খিৰিকী আৰু অন্ততঃ তিনিটা ডাঙৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ আছিল। অট্টালিকাৰ সন্মুখত এখন নিম্ন শিলৰ বেৰ আছিল।
  
  অলটানে আগবাঢ়ি গ"ল। ডাহলে দলটোলৈ উভতি চালে।
  
  "পোনে পোনে কবৰৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল," হেডনে ক"লে। "এইটো খুলি বাকচটো বিচাৰি উলিয়াই ওলাই যা। ভাগ্য ভাল যে লগত যুঁজিবলৈ শৰীৰ নাই। আমাৰ পাইলটে কোৱাৰ দৰে, কোনো বাজে কথা নাই।"
  
  লৰেনে আড্ডাটোৰ শেহতীয়া খবৰ শ্বেয়াৰ কৰাৰ সময়ত ড্ৰেকে শুনি থাকিল।
  
  "মোৰ ইয়াত এতিয়া এটা ডাঙৰ, চৰ্বিযুক্ত শূন্য আছে ল"ৰাহঁত। মই একেবাৰে নিশ্চিত যে ইজৰাইলী আৰু ৰাছিয়ানসকল তেওঁলোকৰ মনটোৰ পৰা ওলাই গৈছে, লিখনীয়ে ভুল দিশটো আঙুলিয়াই দিছিল। ডি চিয়ে ভাবে যে ফৰাচীসকল ওচৰ চাপি আহিছে, হয়তো আপোনাৰ পৰা আধা ঘণ্টা পিছত। শুনাটো এতিয়া বহুত কঠিন হৈ পৰিছে। আমাৰ হাতত আন সম্পদ আৰু মাত্ৰ কেইটামান কৌশল আছে যিবোৰ এন এছ এয়ে কেতিয়াও প্ৰকাশ নকৰে। ছুইডেন, চীনা আৰু ব্ৰিটিছ অজ্ঞাত। মই কোৱাৰ দৰে ই এক সংগ্ৰাম।"
  
  "আৰু কোনোবা?" ড্ৰেকে ঠেলি দিলে।
  
  "মজাৰ কথা আপুনি সেইটো উল্লেখ কৰা উচিত। অজ্ঞাত উৎসৰ পৰা ভূতৰ দৰে হস্তক্ষেপ পাইছো। ভোট নাই, নিশ্চিত কৰাৰ কোনো উপায় নাই, কিন্তু কেতিয়াবা এনে লাগে যেন ব্যৱস্থাটোত আন কোনোবা আছে।"
  
  "ভূতৰ কথা নক"বা" এলিচিয়াই ক"লে। "শেষ অপাৰেচনটোৰ ওপৰত আমাৰ যথেষ্ট ভয়ানক কাহিনী আছিল।"
  
  আলটানে ৰৈ ঘূৰি গ"ল। "আপুনি সাজু হৈছে নেকি? ভিতৰলৈ লৈ যাম।"
  
  গোটটোৱে মাত দিলে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু তেতিয়াই ড্ৰেকে দেখিলে যে চীনা সৈন্যসকলে সমাধিক্ষেত্ৰৰ পৰা ওলাই আহিছে, ইয়াৰে এজনে বাহুৰ তলত এটা ডাঙৰ বাকচ লৈ আছে, তাৰ ভিতৰত প্ৰত্নতত্ত্ববিদসকলো আছিল।
  
  চীনাসকলে লগত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লৈ গ"ল, আৰু এতিয়া পৰ্যটকৰ অনুপস্থিতি তেওঁলোকৰ সুবিধাৰ বাবে স্পষ্ট হৈ পৰিল।
  
  তেওঁলোকৰ নেতাজনে তেওঁলোকৰ ফালে মনোযোগ দিবলৈ মাত্ৰ এটা মুহূৰ্ত সময় লাগিল।
  
  
  ষোড়শ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে দেখিলে যে ডালে আলটানক ধৰি তাইক পিছলৈ টানি লৈ গ"ল, চিৰিৰে তললৈ দীঘলীয়া জাঁপ এটা মাৰিলে যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকক চীনা সৈন্যই ৰক্ষা নকৰে। বেকপেকটো মাটিত পেলাই সি খৰধৰকৈ বাহিৰৰ পকেটটোৰ জিপটো খুলি দিলে। দ্ৰুতগতিত কাম কৰি আৰু কেতিয়াও চীনাসকলক নোচোৱাকৈয়ে তথাপিও তেওঁ নিজকে নিৰাপদ অনুভৱ কৰিছিল। হেডেন, স্মিথ আৰু মেই পিষ্টল লৈ সজ্জিত আছিল।
  
  চেংগিছ খানৰ সমাধিস্থলৰ সন্মুখৰ চৌহদত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ উত্থাপন হয় আৰু প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলৰ মাজত সংঘৰ্ষ হয়। বাকচটো কঢ়িয়াই অনা মানুহজনক চিন্তিত যেন লাগিল। চীনৰ দলটোত পাঁচজন লোক আছিল আৰু ইতিমধ্যে চিন্তাশীল পুৰাতত্ত্ববিদসকলক এফালে ঠেলি দিছিল। ড্ৰেকে নিজৰ সৰু চাবমেচিনগানটো ওপৰলৈ তুলি ৰৈ থাকিল। বাকী দলটো তেওঁৰ পক্ষত বিয়পি পৰিল।
  
  হেডেনে চিঞৰি ক"লে, "আমাক মাত্ৰ এটা বাকচৰ প্ৰয়োজন। "মাটিত থৈ গুচি যা।"
  
  চীনা দলটোৰ নেতাজনৰ চকুত ধূসৰ স্লেটৰ ৰং আছিল। "আপুনিহে সুযোগ পাই থকাৰ সময়ত নিজৰ পথত আগবাঢ়িব লাগিব।"
  
  "আমাক এটা বাকচ লাগে" হেডনে পুনৰ ক"লে। "আৰু আমি লৈ যাম।"
  
  "তেন্তে চেষ্টা কৰি চাওক।" উপস্থাপকে অনুবাদ কৰিলে, আৰু পাঁচোটা চীনা ভাষাই সমকালীনভাৱে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  "ৱাঃ. আমি একেটা অভিশপ্ত ফালে আছো।"
  
  "অ", মাত্ৰ এটা ধেমালি। জমনি. আমেৰিকা আৰু চীন কেতিয়াও একে পক্ষত নাথাকিব।"
  
  "হয়তো নহয়" ড্ৰেকে মাত মাতিলে। "কিন্তু আমি ৰাইজৰ বাবে যুঁজি থকা জোৱান। " ৷
  
  নেতাৰ খোজৰ অনিশ্চয়তা, মুখৰ সামান্য অনিশ্চয়তা তেওঁ দেখিলে। চীনৰ দলটো সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ হৈ যোৱাৰ বাবেই নিশ্চয় তেওঁলোক সকলোকে প্ৰভাৱিত কৰিছিল। হেডেনে নিজৰ অস্ত্ৰটো নমাই ফাঁকটো আৰু অধিক বন্ধ কৰি দিলে।
  
  "আমি কিবা উমৈহতীয়া ভিত্তি বিচাৰি নাপাওঁনে?"
  
  মাত দিলে। "হয়, আমি পাৰিলোঁ। কিন্তু চৰকাৰী আৰু ৰাজনৈতিক নেতা, সন্ত্ৰাসবাদী আৰু অত্যাচাৰীসকলে সদায় আমাৰ বাটত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিব।"
  
  ড্ৰেকে মানুহজনৰ মুখত দুখ আৰু নিজৰ কথাত থকা নিৰপেক্ষ বিশ্বাস দেখিলে। প্ৰতিদ্বন্দ্বী দলসমূহৰ মাজত তীব্ৰ সংঘৰ্ষ হোৱাত বন্দুক বা বেৰেলও উঠাব পৰা নাছিল। এই সকলোবোৰ সন্মানৰ স্বাৰ্থত আছিল।
  
  ড্ৰেকে থিয় হৈ বেকপেকত নিজৰ চাবমেচিনগানটো থৈ আক্ৰমণটোক মুখামুখিকৈ লগ পালে। বুকুত মুঠিবোৰ সংযোগ হৈ বাহু দুটা ওপৰলৈ তুলিলে। আঁঠুটোৱে তাৰ পাচলিৰ মাজত জোৰেৰে কাটি পেলালে। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ শৰীৰৰ পৰা বতাহ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিছে আৰু এটা আঁঠুত পৰিল। আক্ৰমণটো নিৰ্দয় আছিল, আঁঠু আৰু মুঠিয়ে জোৰেৰে আঘাত কৰিছিল আৰু বৰষুণ দিছিল, উগ্ৰতাই তেওঁক প্ৰতিশোধ বা সকাহৰ কোনো সুযোগ নিদিবলৈ হিচাপ কৰা হৈছিল। তেওঁ যন্ত্ৰণা সহ্য কৰিছিল আৰু নিজৰ সময়ৰ বাট দিছিল। সি পেচ খাই ওলোটাকৈ ঘূৰি ফুৰাৰ লগে লগে আন দৃশ্যবোৰ জিলিকি উঠিল। এলিচিয়াই ওখ মানুহজনৰ লগত যুঁজিলে; হেডেন আৰু কিনিমাকাই নেতাজনৰ লগত যুঁজিছিল। মাই প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কান্ধৰ ওপৰেৰে পঠিয়াই দিলে আৰু তাৰ পিছত তাৰ ষ্টেৰনামত বিষাই আঘাত কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে এটা সুযোগ দেখি সেইটো ল"লে। পিছফালে সি শুনিলে থৰ্ষ্টেন ডাহলে সদায়ৰ দৰেই চিৰিৰ ওপৰৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল; আওকাণ কৰিব নোৱাৰা এটা লক্ষণীয় উপস্থিতি। ড্ৰেকৰ আক্ৰমণকাৰীয়ে মাত্ৰ ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে থমকি ৰ"ল।
  
  প্ৰাক্তন এছ এ এছ জোৱানজনে মাটিৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি ভৰি দুখন দোলা দি প্ৰতিদ্বন্দ্বীক আঁঠুৰ পিছফালে ধৰিলে। আঁঠুলৈকে পৰি সি আগলৈ পৰিল। ড্ৰেকৰ স্তৰলৈ নামি অহাৰ লগে লগে ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ খেলুৱৈগৰাকীয়ে এটা শক্তিশালী হেডাৰ মুকলি কৰে। চিঞৰ-বাখৰ আৰু চকু দুটা ডাঙৰ হৈ যোৱাটোৱে দেখুৱাই দিলে যে সি কিমান জোৰেৰে আঘাত কৰিলে। চীনা কমাণ্ডোজনে লৰচৰ কৰি এহাতত হেলান দিলে। ড্ৰেকে উঠি আঁঠু আৰু মূৰত পোক মাৰি উপকাৰটো সম্পূৰ্ণৰূপে ঘূৰাই দিলে। কিছু ঘাঁ আৰু কিছু তেজ আছিল যদিও জীৱনলৈ ভাবুকি কঢ়িয়াই অনা একো নাছিল।
  
  এলিচিয়াৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক লক্ষ্য কৰি ডাহলে লৰালৰিকৈ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। এলিচিয়াই আঘাত কৰাৰ দৰেই ছুইডেনৰজনে ম"হৰ দৰে আঘাত কৰিলে। তাইৰ আক্ৰমণকাৰীক ভৰিৰ পৰা নমাই ডিঙিৰ পিছফালে জোৰেৰে আঘাত কৰি লৰচৰ কৰি স্তম্ভিত হৈ পৰিল। তেওঁলোকে ঠিক সময়ত ঘূৰি চাই দেখিলে যে মাই প্ৰতিপক্ষক অচেতন কৰি পেলাইছে আৰু তাৰ পিছত বাকচ লৈ এজন মানুহ বিচাৰি পাইছিল।
  
  "নমস্কাৰ!" সিহঁতক দেখি এলিচিয়াই কান্দিলে আৰু দৌৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  দৌৰিবলৈ ধৰিলে যদিও স্মিথ আৰু যৰ্গীয়ে ইতিমধ্যে যুদ্ধ এৰি থৈ গৈছিল। "চোৱা?" এলিচিয়াই ক"লে। "আমাৰ শক্তি সংখ্যাত। মই জানিছিলোঁ যে এই অভিশপ্ত দলটোত আমি ইমান কষ্ট পোৱাৰ কাৰণ আছে।"
  
  আগবাঢ়ি কেঞ্জিয়ে মানুহজনৰ একমাত্ৰ আন এটা পথ বন্ধ কৰি দিলে - সমাধিস্থললৈ উভতি। এতিয়া গ্ৰিম চাৱনি আৰু বশ ভংগীমাৰে তেওঁ আগতে ৰখা অস্ত্ৰটো উলিয়াই আনিলে।
  
  ড্ৰেকে সেই অঞ্চলটো পৰীক্ষা কৰি দেখিলে যে অৱশেষত হেডনে গোটটোৰ নেতাজনক বশ কৰি পেলাইছে।
  
  "তেনেকুৱা নকৰিবা!" - সি মানুহজনক চিঞৰি উঠিল। "আপুনি আউটনম্বাৰ হৈছে বন্ধু।"
  
  হেডেনে ওপৰলৈ চাই পৰিস্থিতিৰ মূল্যায়ন কৰিলে আৰু তাৰ পিছত তাইৰ গালৰ পৰা তেজখিনি মচি দিলে। ড্ৰেকে এতিয়া দেখিলে যে অলটানে লুকাই চুৰকৈ খোজ কাঢ়িবলৈ খোজ কাঢ়ি উঠি আহিছে আৰু মনতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। অনুসন্ধিত্সা...
  
  বন্দুকটো নিশ্চল হৈ থাকিল, বাকচটো তেতিয়াও টানকৈ ধৰি আছিল, প্ৰায় মৃত্যুৰ গ্ৰপত। হেডনে থিয় হৈ হাতখন ওপৰলৈ তুলিলে, হাতৰ তলুৱাখন বাহিৰলৈ মুখ কৰি। তাই আৰু মানুহজনৰ মাজত এটা ওখ ধূপ জ্বলোৱা যন্ত্ৰ থিয় হৈ আছিল যদিও তাই চকুত নপৰালৈকে লৰচৰ কৰিলে।
  
  পিছফালৰ পৰা কেনজীয়ে আগবাঢ়ি গ"ল। কাষৰ পৰা স্মিথ আৰু কিনিমাকা। জোৱানজনৰ চকুত আতংকৰ কোনো লক্ষণ নাছিল, মাথোঁ পদত্যাগ।
  
  "কাৰো মৃত্যু হোৱা নাই।" হেডেনে অচেতন আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা চীনা সৈন্যসকলৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। "কোনোৱেই বাধ্য নহয়। মাত্ৰ বাকচটো এৰি দিয়ক।"
  
  এলিচিয়াই তাৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। "আৰু যদি চৰ এটা লাগে, কেৱল ভাল দেখাবলৈ" তাই ক"লে। "মই ইয়াত".
  
  সৈনিকজনৰ মানসিকতাত আত্মসমৰ্পণ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা নাছিল। আৰু এই ল"ৰাটোৰ ক"লৈকো যাবলৈ নাছিল, পলায়নৰ পথ নাছিল।
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "বন্দুকটো এটা ভুৱা আশা। তুমি জানো যে হয়।"
  
  মন্তব্যটোৱে লক্ষ্যত খুন্দা মাৰিলে, পিষ্টল থকা হাতখন প্ৰথমবাৰৰ বাবে কঁপি উঠিল। গধুৰ নিস্তব্ধতাই বিয়পি পৰিল আৰু ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে পৰাজিত মানুহ দুজনমানে লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। "তুমি সিদ্ধান্ত ল"ব লাগিব বন্ধু" সি ক"লে। "ঘড়ীটো টিক টিক কৰি আছে।"
  
  প্ৰায় লগে লগে মানুহজনে পিষ্টল এটা উলিয়াই দৌৰিবলৈ ধৰিলে। সি হেডেনৰ ফালে লক্ষ্য কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত এবাৰ ধূপ জ্বলোৱা যন্ত্ৰটোৰ কাষত আহি তাইৰ ওপৰত হাতখন উফৰাই পেলোৱাৰ আশাত ঢাকনিখনত হাতখন চেপি ধৰিলে। বস্তুটো সুৰক্ষিতভাৱে বান্ধি থোৱাৰ বাবে এটা হুলস্থুল আৰু এটা হুমুনিয়াহ আছিল তেওঁৰ একমাত্ৰ পুৰস্কাৰ, কিন্তু তেওঁ দৌৰি থাকিল।
  
  হেডনে নিজৰ মনোযোগ ৰাখি ৰৈ থাকিল।
  
  এলিচিয়াই তেওঁৰ অন্ধ ফালৰ পৰা চাৰ্জ কৰিলে, কপৌত উঠিল আৰু ৰাগবী গ্ৰীপত কঁকালত ধৰিলে। মানুহজনে কুঁজৰাই প্ৰায় আধা ভাঙি গ"ল, মূৰটো এলিচিয়াৰ কান্ধত খুন্দা মাৰিলে আৰু বাকচটো কাষলৈ উৰি গ"ল। হেডেনে তাক ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, অত্যধিক ক্ষতি হোৱাৰ আগতেই ধৰিলে। ক্ষন্তেকীয়া এবাৰ চকু ফুৰালে অৰ্ডাৰৰ জাতীয় পতাকাখনৰ উপস্থিতি নিশ্চিত হ"ল।
  
  এলিচিয়াই অচেতন মানুহজনক থপৰিয়াই দিলে। "মই তোমাক কৈছিলো যে মই তোমাৰ বাবে থাকিম।"
  
  দলটোৱে মূল্যায়ন কৰিলে। ইতিমধ্যে চীনাসকলে লৰচৰ কৰি আছিল। ফৰাচীসকল নিশ্চয় ঘনিষ্ঠ আছিল। হেডেনৰ এটা শব্দই লৰেনক কথা-বতৰাত ঘূৰাই আনিলে।
  
  "বেয়া খবৰ ল"ৰাহঁত। ফৰাচীসকলে আপোনাৰ পৰা চকু আঁতৰাই নিদিয়ে, আৰু ৰাছিয়ানসকলেও তেওঁলোকৰ পৰা চকু আঁতৰাই নিদিয়ে। পদক্ষেপ লোৱা!"
  
  বাজে কথা!
  
  ড্ৰেকে খোজৰ পৰা নামি অহাৰ গোটেই বাটটো আৰু সমাধিস্থললৈ যোৱা পোন পথটোৰে চাই থাকিল। তেওঁ মানুহ দৌৰি থকা দেখিলে, চাৰিজনীয়া এটা দল যিটো প্ৰায় নিশ্চিতভাৱে ফৰাচী হ"ব লাগিব। "সিহঁত ডাম্ ভাল" সি ক"লে। "আচলতে এতিয়া দুবাৰ হ"ল যে তেওঁলোকে প্ৰথমে আমাৰ ওচৰলৈ গৈছে।"
  
  স্মিথে কয়, "আমি যাব লাগিব। "তেওঁলোক কেইমিনিটমানৰ পিছত আমাৰ লগত থাকিব।"
  
  "ক'লৈ যাব?" এলিচিয়াই সুধিলে। "একমাত্ৰ প্ৰস্থান পথটো বন্ধ কৰি দিলে।"
  
  ড্ৰেকে কাষত গছ আৰু সন্মুখত লন লক্ষ্য কৰিলে। আচলতে পছন্দ সীমিত আছিল।
  
  "আহা" সি ক"লে। "আৰু লৰেন, হেলিকপ্টাৰ এখন পঠাওক।"
  
  "অন মাই ৱে"।
  
  স্মিথে কয়, "ক্ষীপ্ৰতাৰে বনাওক। "এই ফৰাচীসকল ভৰিৰ ওপৰত উঠিছে।"
  
  ৰাছিয়ানসকল বেছি পিছ পৰি থাকিব নোৱাৰে বুলি ভাবি ড্ৰেকে আগবাঢ়ি গ"ল। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে কোনোবাই গুলীচালনা আৰম্ভ কৰিবলৈ বেছি সময় নালাগিল। এতিয়ালৈকে তেওঁলোকৰ বাবে সকলো ভালেই হৈছিল, সৈনিকৰ মাজত সৈনিক আৰু মানুহৰ লগত মানুহৰ সম্পৰ্কত তেওঁলোকে শ্ৰেষ্ঠখিনি দেখিছিল, কিন্তু এনে ভংগুৰ যুদ্ধবিৰতি স্থায়ী হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছিল নূন্যতম।
  
  তথ্যৰ সন্মুখীন হওঁক: যদি এই দেশসমূহে একেলগে কাম কৰি পুৰস্কাৰ ভাগ কৰিব বিচাৰিছিল, তেন্তে ক্ষমতাত থকা পুৰুষ-মহিলাসকলে ভালদৰেই জানে যে ই হ"ব সহজ পথ - আৰু তথাপিও তেওঁলোকে যুঁজি আছে।
  
  সি গছৰ মাজত সোমাই গ"ল। দলটোৱে তেওঁৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল, হেডেনে তাইৰ এতিয়াও প্ৰকাশ নোহোৱা গোপনীয়তা থকা অলংকৃত বাকচটো খামুচি ধৰিলে। ডাহলে ফৰাচীসকলৰ অগ্ৰগতি অনুসৰণ কৰি পিছফালে ওলমি থাকিল।
  
  "আমাৰ পৰা পাঁচ মিনিট পিছত। ৰাছিয়ানৰ কোনো চিন নাই। আৰু চীনাসকলে সাৰ পাই উঠিছে। ঠিক আছে, সেইটোৱে হয়তো সিহঁত সকলোকে অলপ ওপৰলৈ তুলি ধৰিব।"
  
  লৰেনে তেওঁলোকক ক"লে, "হেলিকপ্টাৰখন দহ মিনিটৰ ভিতৰত।
  
  "তাক খৰধৰ কৰিবলৈ কওক" এলিচিয়াই ক"লে। "এই ল"ৰাটো নিশ্চয় গৰম।"
  
  "এইটো পাছ কৰি দিম।"
  
  ড্ৰেকে আটাইতকৈ প্ৰত্যক্ষ পথটো লৈছিল, ভাল লাইন অৱ কভাৰৰ আশাত। গছবোৰ সকলো দিশতে বিস্তৃত আছিল, মাটি কোমল আৰু লোমযুক্ত আছিল আৰু মাটিৰ গোন্ধ আছিল। কেনচিয়ে ডাঠ ডাল এটা তুলি ল"লে, দৌৰি থাকোঁতে কান্ধত কান্ধ মিলাই যেন ক"ব বিচাৰিছে, "আমি এইটোতে সন্তুষ্ট হ"ব লাগিব।" প্ৰথমে দীঘলীয়া নামি, তাৰ পিছত চোকা আৰোহণ, আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে থকা পথটো নোহোৱা হৈ গ"ল। আকাশখন প্ৰায়েই দেখা পোৱা নাছিল আৰু সকলো শব্দ স্তব্ধ হৈ পৰিছিল।
  
  ডাহলে কয়, "মই মাত্ৰ আশা কৰিছো যে আমাৰ আগত কোনো নাই।
  
  কিনিমাকাই জোৰেৰে টিপি গুণগুণাই উঠিল। চিআইএৰ দিনবোৰ স্পষ্টকৈ মনত পেলাই তেওঁ ক"লে, "শ্ৰোতাসকলক বিশ্বাস কৰক। "আপুনি ভবাতকৈ সিহঁত ভাল।"
  
  ড্ৰেকেও দেখিলে যে তেওঁলোক ইয়াত পৃথিৱীত নাই, আৰু তেওঁৰ ক্ষেত্ৰ জ্ঞান দুৰ্বল আছিল। ডাহলে পিছফালৰ পৰাও একে কাম কৰিব বুলি আত্মবিশ্বাসী হৈ সি প্ৰতিটো দিগন্ত স্কেন কৰিলে। চাৰি মিনিটৰ পাছত সিহঁতে শুনিবলৈ অলপ সময় ৰৈ গ"ল।
  
  "এই হেলিকপ্টাৰখনত ডাইৰেকচন ফাইণ্ডিং?" হেডনে লৰেনক ফুচফুচাই ক"লে।
  
  নিউয়ৰ্কৰজনে তেওঁলোকৰ অৱস্থানবোৰ স্ক্যানাৰত টিপটিপিয়া নীলা বিন্দু হিচাপে দেখিব পাৰিছিল। "চিধাই আগবাঢ়ক। আগবাঢ়ি যোৱা।"
  
  সকলো নিস্তব্ধ হৈ পৰিছিল; তেওঁলোক পৃথিৱীৰ একমাত্ৰ মানুহ হ"ব পাৰে। ড্ৰেকে অলপ সময়ৰ পাছত খোজবোৰ ভালদৰে বাছি লৈ আগবাঢ়ি গ"ল। এলিচিয়াই কাষতে সোমাই গ"ল, হেডেন এখোজ পিছ পৰি। বাকী দলটোৱে এতিয়া নিজৰ ৰেঞ্জ বৃদ্ধি কৰিবলৈ বিয়পি পৰিল। অস্ত্ৰটো টানি ঢিলাকৈ ধৰি ৰখা হৈছিল।
  
  আগলৈ গছবোৰ পাতল হৈ আহিছিল। ড্ৰেকে বাহিৰৰ পৰিধিৰ ওচৰত ৰৈ ভূখণ্ডটো পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  সমতল পথাৰলৈ নামি যোৱাৰ চুটি ঠাই।"-তেওঁ কয়। "শ্ৰেডাৰৰ বাবে আদৰ্শ। হেল, এজন ছুইডেনেও ইমান ডাঙৰ টাৰ্গেটত আঘাত কৰিব পাৰে।"
  
  লৰেনে কয়, "সভালৈ তিনি মিনিট সময়।
  
  হেডনে ড্ৰেকৰ ওচৰলৈ হেলান দিলে। "কেনেকুৱা দেখা গৈছে?"
  
  "শত্ৰুৰ কোনো চিন নাই।" সি কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "কিন্তু আমি কাৰ লগত লেনদেন কৰিছো সেইটো লক্ষ্য কৰিলে তেওঁলোক কিয় হ"ব লাগে?"
  
  ডাহল ওচৰ চাপি আহিল। "ইয়াতো একেই কথা। সিহঁত অৱশ্যে ক"ৰবাত বাহিৰত আছে, কিন্তু ভালদৰে লুকাই আছে।"
  
  "আৰু আপুনি নিশ্চিত হ"ব পাৰে যে তেওঁলোকে এই দিশে আগবাঢ়িছে," মাই ক"লে। "আমি কিয় ৰৈ আছো?"
  
  ডাহলে ড্ৰেকৰ ফালে চালে। "য়ৰ্কশ্বাৰ পুডিঙক বিৰতিৰ প্ৰয়োজন।"
  
  "এদিন" ড্ৰেকে সেই অঞ্চলটোলৈ শেষবাৰৰ বাবে এবাৰ চকু ফুৰাই ক"লে। "আপুনি সঁচাকৈয়ে আচৰিত ধৰণে ধেমেলীয়া কথা এটা ক"বলৈ ওলাইছে, কিন্তু তেতিয়ালৈকে, অনুগ্ৰহ কৰি কথা পাতিলে মাত্ৰ মাত মাতিব।"
  
  গছৰ ৰেখাডালৰ পৰা ওলাই আহিল, চোকা, ঘাঁহনিৰে ভৰা ঢাল এটাৰে তললৈ নামি আহিল। উষ্ণ বতাহ এজাকে ড্ৰেকক আদৰি লৈছিল, গছৰ ক্লয়িং ডাঠৰ পিছত এটা সুখদায়ক অনুভৱ। গোটেই অঞ্চলটো খালী আছিল আৰু বহু আগত দালিৰ ফিটা এটাত শেষ হোৱা ঠাইৰ পৰা অলপ দূৰৈত বেৰ দিয়া হৈছিল।
  
  "এতিয়া স্থানান্তৰিত হওক" ড্ৰেকে ক"লে। "আমি সমতল মাটিত এটা পৰিধি স্থাপন কৰিব পাৰো।"
  
  কিন্তু তেতিয়াই সমগ্ৰ অঞ্চলটোৰ শান্তি আৰু শূন্যতা বিনষ্ট হৈ পৰিল। SPEAR দলটোৱে ঢালৰ পৰা দৌৰি নামি আহিল আৰু তেওঁলোকৰ বাওঁফালে ৰাছিয়ানসকলে লুকাই থকা ঠাইৰ পৰা ঢালি দিলে। দুয়োৰে আগত দূৰৈৰ গছৰ বাগিচা এখনেৰে আশ্ৰয় লৈ ফৰাচীসকলো দৃষ্টিগোচৰ হ"ল।
  
  অন্ততঃ ড্ৰেকৰ কথাবোৰৰ প্ৰতি সেইটোৱেই আছিল। তেওঁলোকে নিশ্চয় নাম টেগ পিন্ধা নাছিল যদিও তেওঁলোকৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্য আৰু আচৰণ আকৰ্ষণীয়ভাৱে পৃথক আছিল।
  
  একে সময়তে তেওঁলোকৰ ওপৰৰ আকাশত তেওঁলোকৰ হেলিকপ্টাৰখন আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  
  "অ' ছিট"।
  
  বাওঁফালে ৰাছিয়ানজনে এটা আঁঠুলৈ নামি ফ্লেয়াৰ গানটো কান্ধত বান্ধি দিলে।
  
  
  সোতৰ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে মিড ষ্টেপলৈ ঘূৰি গুলী চলালে। তেওঁৰ গুলীবোৰে অভিজাত সৈনিকজনৰ চাৰিওফালে ঘাঁহবোৰ ফালি পেলালে যদিও তেওঁৰ প্ৰস্তুতি নষ্ট কৰা নাছিল। ৰকেট লঞ্চাৰটো কেতিয়াও দোদুল্যমান নাছিল; তাইক ধৰি ৰখা লিভাৰটো দৃঢ় হৈ থাকিল। তেওঁৰ সতীৰ্থসকলে তেওঁৰ চাৰিওফালে ফেন কৰি গুলী উভতাই দিলে। ড্ৰেকে হঠাতে নিজকে বিপদৰে ভৰা এখন পৃথিৱীত বিচাৰি পালে।
  
  ফৰাচীসকলে নিজৰ সকলো শক্তিৰে পোনে পোনে লেণ্ডিং হেলিকপ্টাৰখনৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল। ডাহল আৰু স্মিথৰ সৈতে ড্ৰেকে ৰাছিয়ানসকলক উপসাগৰত আৰু পহৰা দি ৰাখিছিল। লেণ্ডিং ছাইটত মনোনিৱেশ কৰি পাইলটৰ মুখখন দেখা গৈছিল। এলিচিয়া আৰু মেই একেবাৰে লেহেমীয়া নকৰি তাৰ মনোযোগ আকৰ্ষণ কৰিবলৈ হাত জোকাৰিলে।
  
  বতাহত গুলী কাটি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে ৰাছিয়ানসকলৰ এজনক ডেউকাৰে আঘাত কৰি এটা আঁঠুলৈ পঠিয়াই দিলে। যোগাযোগকাৰীটোৰ ওপৰেৰে হেডেনৰ মাতটো বুম হৈ উঠিল।
  
  "পাইলট, এৰাই চলিব পৰা ব্যৱস্থা লওক! লৰেন, তাক কওক যে সিহঁতৰ হাতত মিছাইল আছে!"
  
  ড্ৰেক, ডাহল আৰু স্মিথে ৰাছিয়াৰ দলটোক আঘাত কৰিছিল যদিও বিশেষকৈ গতি কৰাৰ সময়ত তেওঁলোকে সঠিকভাৱে গঠন কৰিবলৈ বহু দূৰৈত থাকিল। পাইলটে ওপৰলৈ চালে, মুখখন থতমত খালে।
  
  আৰ পি জিয়ে গুলী চলালে, ক্ষেপণাস্ত্ৰখন বতাহৰ হুহু আৰু জোৰেৰে বিস্ফোৰণৰ সৈতে উৰি গ"ল। ড্ৰেক আৰু আনসকলে অসহায়ভাৱেহে চাব পাৰিছিল যেতিয়া তেওঁ বতাহত এটা খোজ এৰি ভুলহীনভাৱে পোনে পোনে হেলিকপ্টাৰখনৰ ফালে উৰি গৈছিল। গুৰুতৰভাৱে আতংকিত হৈ পাইলটে হেলিকপ্টাৰখন হেলনীয়া কৰি চোকা এৰাই চলিছিল যদিও পাৰ হৈ যোৱা মিছাইলটো অতি বেগেৰে গৈ তলৰ ফালে খুন্দা মাৰি ধোঁৱা আৰু শিখাৰ ডাৱৰত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। হেলিকপ্টাৰখন হেলনীয়া হৈ পৰিল, টুকুৰাবোৰ সৰি পৰিল আৰু উৰণৰ পথৰ বাহিৰলৈ লৈ যোৱা হ"ল।
  
  অবিশ্বাস, হতাশা আৰু অন্ধকাৰ খঙেৰে চাই থাকোঁতেহে তেওঁ দেখিলে যে তেওঁৰ ভয়ংকৰ ট্ৰেজেক্টৰীয়ে ক"লৈ লৈ যাব।
  
  ফৰাচীসকলে ইয়াক আহি থকা দেখি বিচ্ছিন্ন হ"বলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হেলিকপ্টাৰখন তেওঁলোকৰ মাজতে মাটিত খুন্দা মাৰিলে।
  
  টাৰ্ফত মূৰটো পুতি থৈ ড্ৰেক মাটিত পৰিল। ৰঙা আৰু কমলা ৰঙৰ শিখাই ওপৰলৈ গুচি গৈছিল আৰু আকাশলৈ ক"লা ধোঁৱাই ঢৌ খেলিছিল। হেলিকপ্টাৰখনৰ ডাঙৰ অংশ এজন ব্যক্তিৰ ওপৰত অৱতৰণ কৰিলে; তেওঁ আৰু পাইলটজনৰ নিমিষতে মৃত্যু হয়। মূল ৰ"টাৰৰ ব্লেডখন ওলাই আহি তৃতীয়জন হেৰুৱাজনৰ মাজেৰেই সোমাই গ"ল, ইমান সোনকালে আৰু হঠাতে যে তেওঁ এই বিষয়ে একো নাজানিলে। ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে আৰু আনফালে জ্বলি থকা ধ্বংসাৱশেষৰ বিশাল টুকুৰা এটা পৰি থকা দেখিলে। আঘাতৰ বলত তেওঁক ভৰিৰ পৰা নমাই ডজন খোজ পিছুৱাই পেলালে, তাৰ পিছত তেওঁ সকলো গতি বন্ধ কৰি দিলে।
  
  মাত্ৰ দুজন ফৰাচী লোকহে ৰক্ষা পৰিল; দলটোৰ বেছিভাগেই এটা দুৰ্ভাগ্যজনক কাণ্ডত পৰাস্ত হৈছিল। ড্ৰেকে দেখিলে যে তেওঁলোকৰ এজনে জ্বলি যোৱা হাত এখন লৈ উত্তাল জুইৰ পৰা আঁতৰি আহিছে আৰু আনজন লৰচৰ কৰি ওচৰ চাপি আহিছে। কেনেবাকৈ দ্বিতীয়জনে অস্ত্ৰটো ধৰিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু একে সময়তে সতীৰ্থজনক আঁতৰি যোৱাত সহায় কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ খংটো গিলি পেলালে আৰু নিজৰ একাগ্ৰতাক টানকৈ ধৰি ৰাখিলে। তেওঁলোকৰ উৎপাদনৰ একমাত্ৰ উপায় ধ্বংস হৈ গ"ল। হেডনে এতিয়াও ফ্ৰী কিকটো ধৰি ৰাখিছিল যদিও এতিয়া ৰাছিয়ানসকলে একেবাৰে স্পষ্ট উদ্দেশ্যেৰে তেওঁলোকৰ ফালে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িছিল। আৰ পি জি থকা মানুহজনে তেতিয়াও ধ্বংসাৱশেষৰ ফালে লক্ষ্য কৰি আছিল, যেন তেওঁ দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে আঘাত কৰাৰ কথা চিন্তা কৰি আছে।
  
  ড্ৰেক থিয় হ"ল, আৰু দলটোও তেওঁৰ লগত উঠি গ"ল। ৰাছিয়ানসকলৰ পৰা আঁতৰি আহি জুইৰ ফালে আগবাঢ়ি গৈ তেওঁলোকে আশ্ৰয় শিবিৰৰ নেটৱৰ্ক স্থাপন কৰিলে যিয়ে তেওঁলোকৰ শত্ৰুক তললৈ পৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। ড্ৰেক আৰু ডাহলে দুয়োজনে ভেষ্টেড মানুহবোৰক ঘুচা মাৰি মাটিত বিস্তৃত হৈ পঠিয়াই দিলে। ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে উতলি থকা শিখাই সিহঁতক আগুৰি ধৰিলে, ভিতৰৰ পৰা চোকা পপ আৰু গধুৰ ক্ৰিক শব্দ শুনা গ"ল। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে ই তেওঁৰ মুখৰ ওপৰেৰে ধুই গৈছে আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ অন্ধ ফালৰ পিছফালে হাঁহ মাৰি গ"ল। বাকী ফৰাচীসকল ইতিমধ্যে বহু দূৰৈত আছিল, নিজৰ ঘাঁ আৰু লোকচানৰ সৈতে যুঁজি আছিল আৰু আপাততঃ স্পষ্টভাৱে সংঘাতৰ পৰা আঁতৰি আছিল।
  
  ড্ৰেকে এটা আঁঠু লৈ ঘূৰি আহিল, কম বুটামটো টিপি।
  
  "হেলিকপ্টাৰখন অৱতৰণ কৰি আছে," লৰেনক এই কথা নিশ্চিত কৰিবলৈ তেওঁ ক"লে, তাৰ পিছত, "আমাক এতিয়াই খালী কৰাৰ আন এটা উপায়ৰ প্ৰয়োজন।"
  
  সঁহাৰি নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। "অন হিম"।
  
  জ্বলি থকা বাধা আৰু ওচৰ চাপি অহা শত্ৰুৰ মাজৰ দূৰত্ব বৃদ্ধি কৰি দলটোৱে পিছুৱাই গৈ থাকিল। অবিশ্বাস্য আৰু নিৰ্দয়ভাৱে ৰাছিয়াৰ আৰ পি জিয়ে ইতিমধ্যে ধ্বংস হোৱা হেলিকপ্টাৰখনৰ ওপৰত আন এটা ৰকেট নিক্ষেপ কৰি বতাহলৈ আৰু অধিক শিখা আৰু শ্ব্ৰেপনেলৰ স্তম্ভ পঠিয়াই দিলে।
  
  ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ কান্ধৰ পৰা এটা ধাতুৰ টুকুৰা আহি ইমপেক্টৰ পৰা ঘূৰি ফুৰিছে। ডাহলে পিছলৈ ঘূৰি চালে, কিন্তু ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে মাত দিলে, "মই ভালেই আছো।"
  
  এলিচিয়াই সিহঁতক দূৰৰ বেৰৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। "এই পথটোৱেই একমাত্ৰ বিকল্প। লৰচৰ কৰা মানুহবোৰ!"
  
  হেডনে বাকচটো সমতল কৰি দৌৰি গ"ল। স্মিথ আৰু কিনিমাকা পিছ পৰি থাকিল, নিজৰ আৰু ৰাছিয়ানসকলৰ মাজত জুই বজাই ৰাখিলে। ড্ৰেকে আগৰ অঞ্চলটো স্কেন কৰিলে, সদায় নতুন নতুন আচৰিতৰ বাবে সাজু আৰু আটাইতকৈ বেয়াৰ আশা কৰিলে। চীনাসকল ক"ৰবাত আছিল, ইজৰাইলী, ছুইডেন আৰু ব্ৰিটিছসকল সতৰ্ক হৈ আছিল।
  
  তেওঁলোকৰ গতিবেগে তেওঁলোকক খেদি ফুৰা ৰাছিয়ানসকলৰ পৰা পৃথক কৰি পেলালে আৰু সময় বাকী থকা অৱস্থাত তেওঁলোকে বেৰৰ ওচৰ পালেগৈ। এলিচিয়া আৰু মেই এটা চৰ্টকাট লৈ গ"ল আৰু তাৰ পিছত নিজকে সিটো পাৰে, দুলেনযুক্ত দালিৰ ফিটা এটাৰ কাষত পালে যিটো দুয়োফালে হেৰাই গ"ল যেন মৰুভূমিত। লৰেনে এতিয়াও তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ ঘূৰি অহা নাছিল যদিও ডি চিয়ে সহায় কৰিব বুলি জানি তেওঁলোকে তাইক নিজৰ ইচ্ছামতে এৰি থৈ গৈছিল।
  
  ড্ৰেক বৰ আত্মবিশ্বাসেৰে ভৰি পৰা নাছিল। তেওঁ লৰেনক দোষ নিদিলে-নিউয়ৰ্কাৰ বিশুদ্ধ পানীৰ ওপৰত আছিল, কিন্তু এই মিছনত এতিয়ালৈকে একোৱেই তেওঁক কোৱা নাছিল যে কেপিটেলত নিৰাপদে আৰু গৰমকৈ বহি থকা পুৰুষ-মহিলাসকলৰ পিঠি সম্পূৰ্ণৰূপে ঢাকি থোৱা হৈছে।
  
  এলিচিয়াই দৌৰিবলৈ গ"ল। ক্ৰমান্বয়ে অদ্ভুত দৃশ্যপট আছিল। ড্ৰেকে জানিছিল যে ৰাছিয়ানসকলৰ নিশ্চয় কিবা এটা আৱৰণ আছে। হয়তো বাটতে আছিল।
  
  "তালৈ চাওক" কেঞ্জীয়ে মাত মাতিলে।
  
  প্ৰায় আধা মাইল আগবাঢ়ি গৈ সংগ্ৰাম কৰি থকা ফৰাচীসকলক তুলিবলৈ এখন ক"লা ৰঙৰ এছ ইউ ভি ৰৈ গ"ল। তেওঁলোকে চাই থাকোঁতে গাড়ীখনে দ্ৰুতগতিত ঘণ্টাত এশ আশী মাইললৈ গতি কৰিলে, দুজন অপাৰেটিভক বোজাই কৰিলে আৰু চিঞৰি চিঞৰি বেগেৰে গুচি গ"ল।
  
  "বেচেৰা হাৰামী" ডাহলে ক"লে।
  
  স্মিথে কয়, "আমি নিজৰ বাবে চিন্তা কৰিব লাগিব। "নহ'লে আমিও 'দুখীয়া হাৰামী' হৈ যাম।"
  
  "গ্ৰামপিৰ এটা কথা আছে" এলিচিয়াই সকলো দিশলৈ চাই ক"লে। "চিৰিয়াছলি, আমাৰ ক"লৈকো যাবলৈ নাই।"
  
  "বাকচটো পুতি থোৱা।" কিনিমাকাই ৰাস্তাৰ ওচৰৰ গছৰ বাগিচা এখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "এইটোৰ বাবে পিছত উভতি আহক। বা লৰেনক আন এটা দল পঠিয়াবলৈ কওক।"
  
  ড্ৰেকে ডাহলৰ ফালে চালে। "বেছি কঠিন হ"ব নালাগে হুহ?"
  
  হেডনে কয়, "বহুত ৰিস্কি। "তেওঁলোকে হয়তো বিচাৰি পাব। বাৰ্তাটো আটক কৰক। ইয়াৰ উপৰিও আমাক এই তথ্যৰ প্ৰয়োজন। আন দলসমূহে হয়তো ইতিমধ্যে তৃতীয় ৰাইডাৰৰ ফালে আগবাঢ়িছে।"
  
  ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই দিলে। কথাবোৰ সি নাভাবিলে। তাৰ কপালৰ ঠিক মাজতে টেনচনৰ গাঁঠি এটা স্পন্দন কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  "চীনক চুদিলে মই কেতিয়াও ভবা নাছিলো যে মই ব্ৰেক হ"ম," এলিচিয়াই অভিযোগ কৰিলে।
  
  ডাহলে তাইক ক"লে, "এইটো পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণৰ ভিতৰত এটা। "গতিকে এইটোত সান্ত্বনা লওক।"
  
  "অ", ধন্যবাদ বন্ধু। ইয়াৰ বাবে ধন্যবাদ। হয়তো কনডোমিনিয়াম এটা কিনিম।"
  
  ইতিমধ্যে ৰাছিয়াই ৰাস্তাত নামিছে। ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ এজনে ৰেডিঅ"ত চিঞৰি থকা দেখিছিল। তাৰ পাছত তেওঁৰ দৃষ্টি ৰাছিয়ানসকলৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল আৰু দূৰৈত চলি থকা কিবা এটাত মনোনিৱেশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  "হয়তো এইখন তেওঁলোকৰ বাহন" ডাহলে দৌৰি গৈ একে সময়তে পিছলৈ ঘূৰি চাই ক"লে।
  
  যোৰ্গীয়ে হাঁহিলে, চকু দুটা ঈগলৰ দৰে। "মই সেয়াই আশা কৰোঁ. আৰু দহ বছৰৰ আগতে হয়তো আপুনি ঠিকেই কৈছিল।"
  
  ড্ৰেকে চকু দুটা সৰু কৰি দিলে। "হেৰা বাছ।"
  
  "দৌৰি থাকিবা" হেডনে ক"লে। "আগ্ৰহী যেন নালাগিবলৈ চেষ্টা কৰক।"
  
  এলিচিয়াই হাঁহিলে। "এতিয়া কৰিলা। মই চাই থকা বন্ধ কৰিব নোৱাৰো। আপুনি কেতিয়াবা এনেকুৱা কৰিছেনে? জানেনে কাৰোবাৰ ফালে চাই বিচাৰি নাপাব যে আপুনি চুদাচুদি আঁতৰি চাব নোৱাৰে?"
  
  ডাহলে কয়, "মই সকলো সময়তে পাওঁ। "প্ৰাকৃতিকভাৱে"।
  
  "বাৰু, চামৰা পিন্ধা মাপেট এটা বিৰল দৃশ্য," ড্ৰেকে মাজতে ক"লে।
  
  বাছখন উজ্জ্বল হালধীয়া আৰু আধুনিক আছিল আৰু গতি কমাই নিদিয়াকৈ ৰাছিয়ানসকলৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ গৈছিল। ড্ৰেকে ইয়াৰ গতি, চালক আৰু যাত্ৰীসকলৰ শলাগ লৈছিল, কিন্তু জানিছিল যে তেওঁলোকৰ হাতত আন কোনো উপায় নাই। যিকোনো ডাঙৰ চহৰৰ পৰা ভাল কেইমাইলমান দূৰত আছিল। বাছখন ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে আৰু ৰাছিয়ানসকলে তালৈ চাই থকাৰ লগে লগে SPEARৰ দলটোৱে ৰাস্তাটো বন্ধ কৰি দিলে।
  
  "লেহেমীয়া কৰক" এলিচিয়াই মুখত ক"লে।
  
  স্মিথে হঠাতে হাঁহিলে। "এয়া কেনছাছ নহয়। সি তোমাক বুজি নাপাব।"
  
  "তেন্তে এটা সাৰ্বজনীন ভাষা।" হেডেনৰ চকুৰ চাৱনি থকাৰ পিছতো এলিচিয়াই নিজৰ অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  "বেগেৰে" ডাহলে ক"লে। "তেওঁ ৰেডিঅ"লৈ জপিয়াই পৰাৰ আগতে।"
  
  বাছখনৰ গতি লেহেমীয়া হৈ অলপ আঁতৰি গ"ল, বহল সন্মুখৰ মূৰটো অফছাইডত পিছলি গ"ল। ইতিমধ্যে ৰাছিয়ানসকল পলাই গৈছিল। ড্ৰেকে ড্ৰাইভাৰক দুৱাৰখন খুলিবলৈ ইংগিত দি দুৱাৰখন ঠেলি দিলে। মানুহজনৰ মুখখন ভয় খাইছিল, চকু দুটা ডাঙৰ হৈ আছিল আৰু সৈনিক আৰু তেওঁৰ যাত্ৰীসকলৰ মাজত হুৰহুৰাই গৈছিল। ড্ৰেকে দুৱাৰখন খোলালৈকে ৰৈ থাকিল আৰু তাৰ পিছত হাতখন আগবঢ়াই আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  "আমি মাত্ৰ ৰাইড কৰিবলৈ যাব বিচাৰো" সি যিমান পাৰে শান্তভাৱে ক"লে।
  
  দলটোৱে বাছখনৰ মাজভাগ লৈ গ"ল। ডাহলে শেষত জপিয়াই উঠি ড্ৰাইভাৰৰ হাতত থপৰিয়াই দিলে।
  
  "আগলৈ!" সি ৰাস্তাটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  ৰাছিয়ানসকল এশ গজতকৈ বেছি পিছ পৰি নাছিল, ড্ৰাইভাৰে ভৰিখন মজিয়াত হেঁচা মাৰি ধৰাৰ লগে লগে বন্দুক ওপৰলৈ তুলিছিল। আপাত দৃষ্টিত তেওঁ নিজৰ কাষৰ আইনাবোৰত চকু ৰাখিছিল। বাছখন চলিবলৈ ধৰিলে, যাত্ৰীসকল পিছলৈ জপিয়াই পৰিল। ড্ৰেকে ধৰি ৰাখিলে। এলিচিয়াই খেদি যোৱাৰ মূল্যায়ন কৰিবলৈ বাছৰ পিছফালে খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  
  "তেওঁলোকে শক্তি বাঢ়িছে"
  
  ড্ৰেকে ডাহলক হাত জোকাৰিলে। "কিয়ানুক কওক নৰক খৰখেদাকৈ উঠিবলৈ!"
  
  ছুইডেনৰ মানুহজনক অলপ লাজ পোৱা যেন লাগিলেও বাছ চালকজনৰ লগত কথা পাতিলে। গাড়ীখন লাহে লাহে গতি বাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে এলিচিয়াক লৰচৰ কৰা দেখিলে আৰু তাৰ পিছত খৰধৰকৈ ঘূৰি আহি বাছ যাত্ৰীসকলক চিঞৰিলে।
  
  "ডাক ডাউন! এতিয়া!"
  
  আৰ পি জিৰ ভয়ত ড্ৰেকো পৰিল। সৌভাগ্যক্ৰমে গুলীবোৰ গাড়ীৰ পিছফালেহে খুন্দা মাৰিলে, সকলোবোৰ চেছিছত সোমাই পৰিল। সকাহ পাই সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। স্পষ্টভাৱে ৰাছিয়ানসকলক অসামৰিক লোকৰ মৃত্যুৰ বিষয়ে সকীয়াই দিয়া হৈছিল। অন্ততঃ কিবা এটা আছিল।
  
  আকৌ এবাৰ প্ৰতিটো অভিজাত দলৰ পৰিকল্পনাৰ আঁৰৰ ৰাজনৈতিক ষড়যন্ত্ৰ মনলৈ আহিল। সকলো দলেই ৰাজ্যৰ পৃষ্ঠপোষকতা কৰা নাছিল; আৰু কিছুমান নেতাই কি হৈছে তাকো গম পোৱা নাছিল। আকৌ এবাৰ তেওঁৰ চিন্তাবোৰ ফৰাচীসকলৰ মনলৈ ঘূৰি আহিল - আৰু মৃত সৈন্যসকলৰ ওচৰলৈ।
  
  তেওঁলোকে নিজৰ কাম কৰে।
  
  বাছখনে ৰাছিয়ানসকলৰ পৰা আঁতৰি গ"ল, ৰাস্তাৰ কাষেৰে গতি বৃদ্ধি কৰিলে, তাৰ গোটেই ফ্ৰেমটো কঁপি উঠিল। ড্ৰেকে অলপ শিথিল হৈ পৰিল, সিহঁতে যোৱা দিশত এজিন হোৰোৰ ফালে উভতি গৈ আছে বুলি জানি। চালকে বহল, ঝাড়ু দিয়া ঘূৰণীয়া এটাৰ আলোচনা কৰিলে। পিছফালৰ চিটৰ পৰা এলিচিয়াই কম চিঞৰ এটা এৰি দিয়াৰ লগে লগে ড্ৰেকে ঘূৰি গ"ল।
  
  আৰু তেওঁলোকে দেখিলে যে ৰাছিয়ানসকলৰ এখন ক"লা হেলিকপ্টাৰ, তেওঁলোকক নিবলৈ তললৈ সোমাই আহিছে।
  
  হেডেনৰ মাতেৰে সংযোগটো ভৰি পৰিল। "তেওঁলোকে আক্ৰমণ নকৰে।"
  
  ড্ৰেকে ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে। "ফ্লুইড অ"পি। অৰ্ডাৰ সলনি হৈ আছে।"
  
  "আৰু তেওঁলোকে এতিয়াও বাছখন ৰাস্তাৰ পৰা ঠেলি দিব পাৰে," ডাহলে উত্তৰ দিলে। "চহৰখনলৈ কিমান দূৰ?"
  
  "আঠ মিনিট" লৰেনে উত্তৰ দিলে।
  
  "বহুত দীঘল"। ডাহলে খোজ কাঢ়ি গৈ দ্ৰুতবেগী গাড়ীখনৰ পিছফালে গৈ যাত্ৰীসকলক বুজাবলৈ ধৰিলে যে তেওঁলোকে আগবাঢ়িব লাগে। কেইমুহূৰ্তমান পাৰ হৈ গ"ল আৰু তাৰ পিছত সি এলিচিয়াৰ লগত যোগ দিলে।
  
  "হাই টৰ্ষ্টি। আৰু মই সদায় ভাবিছিলো পিছৰ চিটবোৰ কেৱল চুমা খোৱাৰ বাবেহে।"
  
  ছুইডেনৰজনে ডিঙি চেপি ধৰা শব্দ এটা কৰিলে। "তুমি মোক ট্ৰেভেল বেমাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছা নেকি? মই জানো সেই ওঁঠ দুটা ক"ত আছিল।"
  
  এলিচিয়াই তাক চুমা এটা উৰুৱাই দিলে। "তেওঁলোক ক"ত গৈছে নাজানে।"
  
  ডাহলে হাঁহি এটা দমন কৰি ক্ৰছৰ চিনটো কৰিলে। ৰাণৱেৰ ওপৰত উৰি ফুৰা সৈন্যসকলে উঠাৰ লগে লগে ৰাছিয়াৰ এখন হেলিকপ্টাৰ অলপ সময়ৰ বাবে অৱতৰণ কৰিলে। বাছখনে কিছু দূৰত্ব অতিক্ৰম কৰি সিহঁতৰ মাজত ঘূৰি গ"ল আৰু এলিচিয়া আৰু ডাহলে বতাহ পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে আগলৈ পলায়ন কৰা ফৰাচীসকলৰ প্ৰতি চকু ৰাখিছিল যদিও তেওঁলোকে আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব নে নাই সেই বিষয়ে সন্দেহ কৰিছিল। সংখ্যাত কম আছিল আৰু লোকচানৰ সৈতে যুঁজি আছিল। তেওঁলোকে অতিমাত্ৰা অনুমান কৰিলে। তেওঁলোকে পোনে পোনে তৃতীয় ক্লুটোলৈ যোৱা হ"লে অধিক যুক্তিযুক্ত হ"লহেঁতেন।
  
  তথাপিও সি চাই থাকিল।
  
  যোগাযোগকাৰীৰ মাজেৰে লৰেনৰ মাতটো আহিল। "ছয় মিনিট। তোমালোকৰ কথা পাতিবলৈ সময় আছে নেকি?"
  
  "কিৰ বিষয়ে?" স্মিথে গুৰুগুৰু কৰিলে, কিন্তু প্ৰদাহজনক কথা কোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিল।
  
  "তৃতীয় ঘোঁৰাচালকজন এটা ৰহস্য, কোনোবা এজনক অৰ্ডাৰে তাত পানী বোকাময় কৰিবলৈ পেলাই দিছিল। বিখ্যাত ভাৰতীয়সকলৰ ভিতৰত মহাত্মা গান্ধী, ইদিৰা গান্ধী, দীপক চোপ্ৰা, কিন্তু আজিলৈকে জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া মানুহজনক কেনেকৈ বিচাৰি পাব? আৰু তেওঁ বিখ্যাত আছিল।" তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "আমি এতিয়াও চেক কৰি আছো। অৱশ্যে ৱাশ্বিংটনৰ থিংক টেংকটো এতিয়াও ডেড এণ্ডত আছে। মই তেওঁলোকক ক"লোঁ যে ইমান বেয়া নহ"বও পাৰে।"
  
  ড্ৰেকে সকাহৰ উশাহ এটা ল"লে। "হয় মোৰ প্ৰিয়তম. আটাইতকৈ বেয়া কথা নহয় যিটো হ"ব পাৰে।" "ইয়াৰ ফলত আন জাতিবোৰৰ গতি লেহেমীয়া হ"ব লাগে।"
  
  "নিশ্চিতভাৱে হ"ব। আন এটা খবৰত আমি ভাবো যে আমি পৃথিৱীৰ চাৰিটা চুক ফাটি পেলাইছো।"
  
  "আপুনি আছেনে?" মাইয়ে ক"লে। "এইটো এটা ভাল খবৰ।"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ সাধাৰণ কম কথাখিনি ভাল পাইছিল। "তাত ওলমি থাকক মাই।"
  
  "হয়, মই উত্তেজনাত মোৰ আসনৰ পৰা জপিয়াই উঠিব নিবিচাৰো," এলিচিয়াই শুকানকৈ আৰু ক"লে।
  
  মাই উত্তৰ দিবলৈ ডেইন কৰা নাছিল। লৰেনে একো কোৱাৰ দৰে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল, "এমিনিট ৰ"বা ল"ৰাহঁত। মোক মাত্ৰ কোৱা হ"ল যে চীনাসকলে পুনৰ এই কামত যোগদান কৰিছে। অন্ততঃ দুখন হেলিকপ্টাৰ আপোনাৰ দিশলৈ গৈ আছে।"
  
  "আমি চীনা বাছত উঠিছো," যৰ্গীয়ে ক"লে। "আমি অন্ততঃ সিহঁতৰ পৰা নিৰাপদ নহ"মনে?"
  
  কেঞ্জীয়ে ক"লে, "অলপ বোকাময় কথা। "চৰকাৰে গুৰুত্ব নিদিয়ে।"
  
  হেডনে লগতে কয়, "অতি সাধাৰণীকৰণৰ পিছতো। "কেঞ্জীয়ে ঠিকেই কৈছে। আমি ধৰি ল"ব নোৱাৰো যে তেওঁলোক বাছত উঠিব নোৱাৰে।"
  
  বাছৰ সন্মুখৰ নীলা আকাশত ক"লা দাগ এটা বাঢ়ি অহাৰ লগে লগে ভৱিষ্যদ্বাণীমূলক শব্দ, ড্ৰেকে ভাবিলে।
  
  এলিচিয়াই ক"লে, "ৰাছিয়ানসকল ইয়াত আছে।"
  
  বহুত কঠিন হৈ পৰিছে।
  
  
  অষ্টাদশ অধ্যায়
  
  
  সন্মুখ আৰু পিছফালে উৰিছিল হেলিকপ্টাৰ। ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া চীনা চৰাইটোৱে লেভেল অফ হৈ পোনে পোনে বাছখনৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাৰ আগতে প্ৰায় দালিৰ ওচৰলৈ তললৈ নামি আহিল।
  
  "আমাক দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছে"-তেওঁ ক"লে, তাৰ পিছত ভয় খোৱা চালকজনৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। "নাই নাই।" অব্যাহত ৰাখক!"
  
  বাছৰ ইঞ্জিনটোৱে গৰ্জন কৰি টায়াৰবোৰ মাটিত গুঞ্জৰিত হৈ উঠিল। ইতিমধ্যে সন্মুখত ভিৰ কৰা কেইবাজনো লোকে চিঞৰ-বাখৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। ড্ৰেকে জানিছিল যে চীনাসকলে ইচ্ছাকৃতভাৱে হেলিকপ্টাৰ দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত নকৰে যদিও তেওঁৰ জ্ঞান যাত্ৰীসকলৰ মাজলৈ প্ৰেৰণ কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল।
  
  চালকজনে চকু দুটা জোৰকৈ মুদি দিলে। বাছখন ঘূৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে গালি পাৰি মানুহজনক নিজৰ পাৰ্চৰ পৰা আঁতৰাই লৈ গ"ল, ষ্টিয়াৰিংটো ধৰিলে। স্মিথে মানুহজনক সহায় কৰিলে আৰু মোটামুটিকৈ তেওঁক পেচেজৰ ভিতৰলৈ লৈ গ"ল। ড্ৰেকে বাছখনৰ চকাৰ পিছফালে জপিয়াই গেছ পেডেলত ভৰিখন ৰাখি ষ্টিয়াৰিঙৰ ওপৰত হাত দুখন সুদৃঢ়ভাৱে ৰাখি নিখুঁতভাৱে সৰল ৰেখাত ৰাখিলে।
  
  হেলিকপ্টাৰখনৰ নাকটো পোনে পোনে সিহঁতৰ ফালে আঙুলিয়াই দিয়া হৈছিল, ফাঁকটো সোনকালে বন্ধ হৈ গৈছিল।
  
  পিছফালৰ পৰা আৰু কাষৰ পৰা চিঞৰ-বাখৰ শুনা গ"ল। এতিয়া স্মিথে চালকজনক সংযত কৰিবলগীয়া হ"ল। ড্ৰেকে ধৰি ৰাখিলে।
  
  যোগাযোগকাৰীটোৱে ক্ৰিক ক্ৰক কৰিবলৈ ধৰিলে। "আহা, মোৰ লুটিছ কিয়ানু," এলিচিয়াই হাঁহিলে। "ৰাছিয়ানসকল কাৰ্যতঃ আমাৰ ওপৰত-"
  
  "বিচ্চ," কেঞ্জীয়ে উত্তৰত ক্ষোভিত হৈ ক"লে। "শান্ত হৈ থাকক।" মুখাৱয়বটো চালে নেকি?"
  
  এলিচিয়াৰ চিঞৰটো গোটেই বাছখনতে প্ৰতিধ্বনিত হ"ল।
  
  "চিন্তা?" শেষ চেকেণ্ডত ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  "এইখন আচলতে ব"ৰ্ডৰ সভা নহয়!"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ বিশ্বাস, অভিজ্ঞতা আৰু ৰুডাৰক জোৰেৰে ধৰি ৰাখিছিল। তীব্ৰ প্ৰতিবাদে তেওঁৰ কাণ ভৰি পৰিল। বাছৰ মজিয়াত পৰি মৃতদেহ। আনকি স্মিথেও ক্ৰিংক কৰি উঠিল। একেবাৰে শেষ মুহূৰ্তত চীনৰ হেলিকপ্টাৰখন সোঁফালে হেলনীয়া হৈ পৰিল আৰু ৰাছিয়াৰ হেলিকপ্টাৰখনে ব্ৰেক মাৰিলে, স্কিডবোৰে বাছখনৰ পিছফালে প্ৰায় খুন্দা মাৰিলে। এলিচিয়াই হুইচেল মাৰিলে আৰু ডালে ডিঙিটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে।
  
  "মই সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰোঁ যে আমি এই ৰাউণ্ডৰ কুকুৰা জিকিলোঁ।"
  
  ড্ৰেকে গাড়ী চলাই থাকিল, আগলৈ আন এটা বহল ঝাড়ু দিয়া টাৰ্ণ দেখি। "আৰু বোনাছটো হ"ল আমি ভাজি বা কুটিল নহয়।"
  
  "বন্ধ কৰক" কিনিমাকাই ক"লে। "মোৰ ইতিমধ্যে ভোক লাগিছে।"
  
  এলিচিয়াই কাহ মাৰিলে। "এইখন মাত্ৰ এখন পাগল চীনা হেলিকপ্টাৰ।"
  
  হেডেনে ক"লে, "সিহঁত ঘূৰি আহিছে।
  
  "আপুনি এতিয়া চহৰৰ বাহিৰৰ অঞ্চলৰ কাষ চাপিছে," লৰেনে ক"লে। "কিন্তু যিকোনো মান্য জনসংখ্যা কেন্দ্ৰৰ পৰা এতিয়াও তিনি মিনিটৰ ড্ৰাইভ।"
  
  ড্ৰেকে যোগাযোগকাৰীৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। "আহা ৰাইজ! তই সিহঁতক ভয় খুৱাব লাগিব!"
  
  কেনজীয়ে চিঞৰি চিঞৰি পিছফালৰ দুৱাৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল, "ইয়াত কাৰোবাৰ কাটানা আছে নেকি?"
  
  তাইৰ কথাবোৰ উকা দৃষ্টিৰে আগবাঢ়িল আৰু দুজন-তিনিজন মানুহে নিজৰ আসন আগবঢ়াই দিলে। বহল চকুৰ বুঢ়াজনে মিঠাইৰ মোনা এটা লৈ কঁপি থকা হাত এখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  কেঞ্জীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। ড্ৰেকে দুৱাৰবোৰ খুলিবলৈ চুইচটো টিপিলে। নিমিষতে ইজৰাইলী মহিলাগৰাকীয়ে নিজৰ শৰীৰটো উলিয়াই আনি খিৰিকীৰ ধাৰে ধাৰে ধৰিলে, তাৰ পিছত চালখন ধৰি বাছখনৰ চালত নিজকে টানি লৈ গ"ল। ড্ৰেকে গাড়ীখন যিমান পাৰে মসৃণভাৱে চলাইছিল, ডাঙৰ গাঁতটো এৰাই চলিছিল, কেনচিৰ কাৰ্য্যৰ পৰা উদ্ভৱ হোৱা নিজৰ দায়িত্ব বুজি পোৱাৰ লগে লগে গভীৰ উশাহ লৈছিল।
  
  তাৰ পাছত ৰিয়াৰভিউ মিৰ"ৰত ডালে তাইৰ লগত যোগ দিবলৈ জপিয়াই থকা দেখিলে।
  
  অহ ছিট।
  
  তীব্ৰ একাগ্ৰতাৰে তেওঁ তাক স্থিৰ কৰি ৰাখিছিল।
  
  
  * * *
  
  
  ডাহল বাছখনৰ চাদত উঠিল। কেনচিয়ে হাতখন আগবঢ়াই দিলে যদিও সি তাইৰ কাষেৰে মাত দিলে।
  
  "ফেষ্টাৰ!"
  
  ৰাছিয়াৰ হেলিকপ্টাৰখনে উচ্চতা বৃদ্ধি কৰিলে আৰু এতিয়া পুনৰ ডাইভিং কৰি আছে, এইবাৰ সন্মুখৰ কাষেৰে তিনি চতুৰ্থাংশ কোণত। তেওঁ দেখিছিল যে প্ৰতিটো ফালৰ পৰা ওলমি থকা এজন মানুহ, অস্ত্ৰ এটা নিক্ষেপ কৰি, সম্ভৱতঃ চকা বা আনকি চালকজনকো লক্ষ্য কৰি।
  
  লগে লগে ঘূৰি চাই চাইনিজ হেলিকপ্টাৰখন বিচাৰি। বহু দূৰ নাছিল। বাওঁফালে ডুব গৈ দুৱাৰৰ পৰাই অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰা মানুহো আছিল। চীনাসকলে নিজৰ বাছখনত তীব্ৰ গুলীচালনা নকৰাটো প্ৰথমতে উৎসাহজনক আছিল যদিও হেডনে ধৰি ৰখা বাকচটোৰ প্ৰয়োজন বুলি উপলব্ধি কৰি ক্ষীণ হৈ পৰিছিল, আৰু তেওঁলোকক অক্ষত অৱস্থাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  কেনচিয়ে বাছৰ চাদত বহি বতাহ আৰু গতিবিধি শুনি আঁঠু দুটা মেলি দিলে। তাৰ পিছত তাই হেলিকপ্টাৰখনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলিলে। ডাহলে আশা কৰিছিল যে তাই ইয়াৰ চিত্ৰগ্ৰহণৰ চেষ্টাও নকৰিব, তাই কেৱল শ্বুটাৰসকলক ভয় খুৱাব। ৰাছিয়ানসকলে তেনে কোনো সংযম দেখুৱাব পৰা নাছিল যদিও কেঞ্জীয়ে সলনি হ"ব বিচাৰিছিল।
  
  ডাহলে ওচৰ চাপি অহা হেলিকপ্টাৰখনৰ মূল্যায়ন কৰিলে। সীমালৈকে পেক কৰা, ই কেৱল চঞ্চল নহয়, মাৰাত্মক আছিল। শেষত তেওঁ বিচাৰিছিল যে বাছত খুন্দা মৰাৰ লগত জড়িত হ"ব পৰা দুৰ্ঘটনাটো দূৰৰ কথা, যিকোনো ধৰণৰ দুৰ্ঘটনা সংঘটিত কৰা।
  
  সন্মুখৰ টায়াৰবোৰ এটা গাঁতৰ ওপৰেৰে উফৰি গ"ল, যাৰ ফলত ড্ৰেকৰ পৰা "ক্ষমা"ৰ সৃষ্টি হ"ল। ডাহলে হুলস্থুলীয়া বতাহৰ কোলাহল আৰু হেলিকপ্টাৰখনৰ গৰ্জনৰ বাহিৰে আন একো শুনা নাপালে। শ্বটটো তেওঁৰ সোঁ ভৰিৰ কাষৰ ধাতুৰ পৰা উফৰি গ"ল। ছুইডেনে এই কথা আওকাণ কৰি লক্ষ্য লৈ গুলী চলালে।
  
  গুলীটোৱে নিশ্চয় নিজৰ লক্ষ্যত খুন্দা মাৰিলে কাৰণ মানুহজনে বন্দুকটো পেলাই পিছুৱাই গ"ল। ডাহলে এইটোৱে নিজৰ একাগ্ৰতা ভাঙিবলৈ নিদিলে আৰু কেৱল মুকলি দুৱাৰৰ মাজেৰে আন এটা গুলী চলালে। হেলিকপ্টাৰখনে পোনে পোনে তেওঁৰ ফালে ঘূৰি আহিল, খৰধৰকৈ ওচৰ চাপি আহিল আৰু এইবাৰ ডাহলে বুজিলে যে কাপুৰুষ খেলাটো এটা বেয়া ধাৰণা।
  
  বাছৰ চাদত নিজকে দলিয়াই দিলে।
  
  হেলিকপ্টাৰখনে মূৰৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল, মাত্ৰ এৰি যোৱা ঠাইখিনি কাটি পেলালে। কেনচিৰ ফালে ঘূৰি যোৱাৰ কৌশল তেওঁৰ নাছিল যদিও সি যথেষ্ট ওচৰ চাপি আহি তাইক এফালে পেলাই দিলে।
  
  বাছৰ চালৰ সীমালৈকে!
  
  ডাহলে পিছলি গৈ আগবাঢ়ি গ"ল, সময়ত তাইৰ ওচৰ পাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কেনজিয়ে তাইৰ পতন বন্ধ কৰি দিলে, কিন্তু অস্ত্ৰৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱালে; কিন্তু গতিবেগে তাইক দ্ৰুতবেগী বাছখনৰ পৰা ওলাই আহি বহু তলৰ নিৰ্দয় পথটোলৈ উৰা মাৰিলে।
  
  চীনা চৰাইটোৱে বৃত্তৰ দৰে আহি তীব্ৰভাৱে হেলনীয়া হৈ পৰিল। ৰাছিয়ানজনে মূৰৰ ওপৰত গুলী চলালে, বিপথগামী গুলীটোৱে ডাহলৰ সোঁ উৰুৰ ওচৰত ধাতুটো বিন্ধিলে। কেঞ্জীৰ শৰীৰটো বাছৰ কাষৰ পৰা পিছলি গ"ল আৰু বাহু মেলি গোটেই শৰীৰটো শেষৰ এটা হতাশ জাঁপত সোমাই দিলে।
  
  সি কোনোমতে তাইৰ লৰচৰ কৰা হাতৰ কব্জিটোত সোঁহাতখন মেৰিয়াই ল"লে; টানকৈ চেপি ধৰিলে আৰু অনিবাৰ্য জোকাৰণিৰ বাবে অপেক্ষা কৰিলে।
  
  আহিল, কিন্তু সি ধৰি ৰাখিলে, সীমালৈকে টানি। চিকচিকিয়া, মসৃণ ধাতুটোৱে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰিছিল, যাৰ ফলত তেওঁৰ শৰীৰটো ধাৰৰ ফালে ছিটিকি গৈছিল, কেঞ্জীৰ ওজনে দুয়োকে তললৈ টানি আনিছিল।
  
  কম্ছৰ ওপৰেৰে চিঞৰ বাখৰ আহিল। দলটোৱে কেঞ্জীৰ ভৰি দুখন কাষৰ এখন খিৰিকীৰ বাহিৰত ইফালে সিফালে লৰচৰ কৰা দেখিবলৈ পাইছিল। ডাহলে নিজৰ সকলো শক্তিৰে ধৰি ৰাখিলে, কিন্তু প্ৰতিটো মুহূৰ্তৰ লগে লগে তেওঁৰ শৰীৰটো সেই কঠিন প্ৰান্তটোৰ ওচৰলৈ আৰু ওচৰলৈ পিছলি গ"ল।
  
  বাছখনৰ চালত কোনো গ্ৰিপ নাছিল আৰু ধৰিব পৰা একো নাছিল। সি ধৰি ৰাখিব পাৰিলে, সি কেতিয়াও এৰি নিদিলে, কিন্তু তাইক ওপৰলৈ তুলিবলৈও সি কোনো সমৰ্থন বিচাৰি নাপালে। যোগাযোগকাৰীৰ মাজেৰে ড্ৰেকৰ মাতটো আহিল।
  
  "আপুনি বিচাৰেনে মই বন্ধ কৰি দিওঁ?" জোৰেৰে, নিশ্চিত নহয়, অলপ উদ্বিগ্ন।
  
  ডাহলে আৱেগ ভালদৰে পঢ়িছিল। যদি তেওঁলোকে ৰৈ গ"লহেঁতেন তেন্তে ৰাছিয়ান আৰু চীন উভয়ৰে তীব্ৰ আঘাত পালেহেঁতেন। ইয়াৰ ফল কি হ"ব কোনেও নাজানে।
  
  লৰেনৰ মাতটো ভাঙি গ"ল। "ক্ষমা কৰিব, মাত্ৰ এটা মেছেজ পাইছো যে ছুইডেনসকল আপোনাৰ ফালে আহিছে। এতিয়া চাৰিফালৰ বিস্তাৰ হ"ল ৰাইজ।"
  
  ডাহলে অনুভৱ কৰিলে যে ওজনে তেওঁৰ পেশীবোৰ টানিছে। প্ৰতিবাৰ বাছখন বাউন্স হ"লেই তেওঁৰ শৰীৰৰ আৰু এটা ইঞ্চি ধাৰেৰে পিছলি গৈছিল, আৰু কেঞ্জি অলপ আগুৱাই গৈছিল। তলৰ ক"ৰবাৰ পৰা ইজৰাইলীজনৰ মাত শুনিলে।
  
  "যাওঁক! মই কৰিব পাৰো!"
  
  কেতিয়াও নহয়. ঘণ্টাত ষাঠি মাইল বেগত যাত্ৰা কৰি আছিল। কেনচিয়ে জানিছিল যে সি তাইক যাবলৈ নিদিয়ে আৰু তাই নিবিচাৰিছিল দুয়োজনী পৰিব। ডাহলে তাইৰ প্ৰতি আৰু অধিক সন্মান অনুভৱ কৰিলে। গভীৰভাৱে পুতি থোৱা বুলি জনা হৃদয়খন মাত্ৰ উপৰিভাগৰ অলপ ওচৰলৈ উঠি আহিল।
  
  তাইৰ বুটৰ খিৰিকীত খুন্দা মৰাৰ শব্দই তাৰ নিজৰ হৃদয়খন আৰু বেছিকৈ স্পন্দন কৰি তুলিলে।
  
  দুয়ো একেলগে পিছলি গ"ল, কেনজি কাষেৰে আৰু ডাহল বাছৰ চালৰ কাষেৰে। সি ধাৰেদি দৌৰি যোৱা ৰুক্ষ ধাৰাটো ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু সেইটো বৰ সৰু হৈ তাৰ মাংস কাটি পেলালে। কোনো আশা নেদেখি সি যিমান দিন পাৰে তাত আঁঠু লৈ থাকিল, সকলো ৰিস্ক লৈ।
  
  অদম্যভাৱে পিছলি গৈ তাৰ বুকুখন শিলৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। তাৰ চকু দুটা কেঞ্জীৰ চকুৰ লগত মিলি গ"ল, ওপৰলৈ চাই। তেওঁলোকৰ আদান-প্ৰদান আছিল শব্দহীন, প্ৰকাশভংগী, কিন্তু গভীৰ।
  
  মোক এৰি দিব লাগিব।
  
  কেতিয়াও নহয়.
  
  সি আকৌ টানিলে, মাথোঁ ঘূৰি নাহিব পৰা বিন্দুটোৰ কাষেৰে পিছলি গ"ল।
  
  শক্তিশালী হাত দুখনে তেওঁৰ দুয়োটা পোৱালিকে ধৰিলে, হাত যিবোৰ কেৱল মনো কিনিমাকাৰহে হ"ব পাৰে।
  
  "গটচা" হাৱাইয়ানজনে ক"লে। "তুমি ল"ৰাবোৰ ক"লৈকো যোৱা নাই।"
  
  হাৱাইয়ানজনে ডাহলক সমৰ্থন কৰিলে আৰু তাৰ পিছত লাহে লাহে তেওঁক পতনৰ পৰা আঁতৰাই আনিলে। ডাহলে কেনছিক জোৰেৰে ধৰিলে। দুয়ো একেলগে লাহে লাহে নিৰাপদ স্থানলৈ ৰাস্তা পালে।
  
  ওপৰত হেলিকপ্টাৰবোৰ শেষবাৰৰ বাবে ডুব গ"ল।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে জানিছিল যে কিনিমাকাই বন্ধুসকলক জোৰেৰে ধৰি আছে, কিন্তু তথাপিও বাছখন বেছি জোৰেৰে ঘূৰাবলৈ তেওঁ দ্বিধাবোধ কৰিছিল। ৰাছিয়া আৰু চীনে বিপৰীত দিশৰ পৰা আগবাঢ়িল, নিঃসন্দেহে জানিছিল যে এইটোৱেই তেওঁলোকৰ শেষ পন্থা হ"ব।
  
  খিৰিকী ভাঙি যোৱাৰ শব্দই তেওঁক ক"লে যে বাকীবোৰ অলসভাৱে থিয় হৈ থকা নাই। তেওঁলোকৰ এটা পৰিকল্পনা আছিল।
  
  পিছফালৰ পৰা এলিচিয়া, স্মিথ, মে, হেডেন আৰু যৰ্গিয়ে বাছখনৰ বিভিন্ন ফালৰ পৰা এখনকৈ খিৰিকী লৈ ভাঙি পেলালে। ওচৰ চাপি অহা হেলিকপ্টাৰবোৰক লক্ষ্য কৰি তেওঁলোকে প্ৰচণ্ড গুলীচালনা কৰে, যাৰ ফলত তেওঁলোকে দ্ৰুতগতিত কাষলৈ ডাইভাৰ্ট কৰিবলগীয়া হয়। গছৰ ৰেখাডাল শেষ হৈ গ"ল আৰু ড্ৰেকে আগফালে অট্টালিকাবোৰ দেখিলে।
  
  পথৰ নেটৱৰ্ক, ঘূৰণীয়া পথ। পিছফালে গুলীৰ শব্দ বাজি উঠিল, বাছখন ভৰি পৰিল; ক"লা হেলিকপ্টাৰ আকাশলৈ উঠিল।
  
  সকাহ পাই সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  তেওঁ কয়, "আমি বাচি আছো। "আন এটা সময়ত যুঁজিবলৈ।"
  
  লৰেনে বাধা দিলে। "ছুইডেনৰ লোকসকলেও পিছুৱাই গ"ল," তাই কয়। "কিন্তু এতিয়াও চিগনেলত অলপ হেলো এটা পাওঁ। ৱাশ্বিংটন, পথাৰ আৰু মোৰ মাজত কিবা এটা। এইটো অদ্ভুত। প্ৰায় যেন... যেন..."
  
  "কি?" - মই সুধিলোঁ। ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  "এইটো যেন যোগাযোগৰ এটা বেলেগ ছেট চলি আছে। খেলা-ধূলা কৰি আছে আৰু কিবা এটা। আৰু এটা..." তাই দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  
  "দল?" ড্ৰেকে শেষ কৰিলে।
  
  হেডেনে জোৰেৰে গুণগুণাই উঠিল। "এইটো হাস্যকৰ যেন লাগিছে।"
  
  "মই জানো" লৰেনে উত্তৰ দিলে। "মই সঁচাকৈয়ে কৰোঁ, আৰু মই কোনো বিশেষজ্ঞ নহয়। কেৰিন ইয়াত থকা হ"লে আমাৰ ভাল কিবা এটা হ"লহেঁতেন বুলি মই নিশ্চিত।"
  
  "কোনো সংলাপ ধৰিব পাৰিবানে?" হেডেনে সুধিলে। "আনকি অকণমান হ"লেও?"
  
  ড্ৰেকৰ মনত পৰিল আগতে SEAL Team 7 ৰ উল্লেখ এটা, যিটো কেৱল Dahl আৰু নিজেই শুনিছিল। তেওঁৰ মনলৈ আকৌ আহিল যে সকলো যোগাযোগৰ ওপৰত নজৰ ৰখা হৈছে।
  
  "এইটো আমি অলপ সময়ৰ বাবে স্থগিত ৰাখিব পাৰোনে?" - সি সুধিলে। "আৰু আমাৰ ইয়াৰ পৰা ওলাই অহাৰ বাবে ইয়াতকৈ ভাল উপায় বিচাৰি পাবনে?"
  
  লৰেনে সকাহ পোৱা যেন লাগিল। "অৱশ্যেই অৱশ্যে" তাই ক"লে। "মোক এমিনিট দিয়া।"
  
  
  ঊনবিংশ অধ্যায়
  
  
  টাইৱানৰ এটা সৰু উপগ্ৰহ আশ্ৰয় শিবিৰত দলটো নিৰাপদ নোহোৱালৈকে কেইবাঘণ্টামান অপেক্ষা কৰি হেডেন জেই সংকীৰ্ণ কোৱাৰ্টাৰটো এৰি ফোনটো কৰিবলৈ ওলাইছিল।
  
  তাইৰ লক্ষ্য: কিম্বাৰ্লি ক্ৰ"ৰ সৈতে যোগাযোগ কৰক।
  
  অলপ সময় লাগিল যদিও হেডনে অধ্যৱসায় কৰিলে। ঘৰৰ পিছফালে এটা নিস্তব্ধ চুক বিচাৰি তাই কুঁজৰাই ৰৈ থাকিল, মূৰটো ঘূৰিব নোৱাৰে। দলৰ বাহিৰত আঁকোৱালি ল"ব পৰাকৈ তাইৰ জীৱনত কোনো স্থায়ী বস্তু বিচাৰি পোৱাটো কঠিন আছিল। SPIR তাইৰ জীৱন হৈ পৰিল, তাইৰ জীৱনৰ অৰ্থ, আৰু, ইয়াৰ ফলস্বৰূপে, তাইৰ কেৱল কোনো ব্যক্তিগত সংযোগ নাছিল, কামৰ বাহিৰে একো নাছিল। তাই তেওঁলোকে একেলগে ভাগ কৰা দুঃসাহসিক অভিযানৰ ঘূৰ্ণীবতাহৰ কথা ভাবিলে - অডিন আৰু হেলৰ গেটছৰ পৰা আৰম্ভ কৰি বেবিলন আৰু পাণ্ডোৰালৈকে, নিউয়ৰ্কক প্ৰায় ধ্বংস কৰা পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণ, বেন ব্লেকৰ সৈতে তাইৰ পুৰণি বিচ্ছেদ আৰু শেহতীয়াকৈ মানো কিনিমাকাৰ সৈতে বিচ্ছেদ . তাই শক্তিশালী আছিল, বৰ শক্তিশালী আছিল। তাই ইমান শক্তিশালী হোৱাৰ প্ৰয়োজন নাছিল। পেৰুত ইনকা সম্পদৰ সৈতে হোৱা শেহতীয়া কাণ্ডই তাইক মানসিক আৰু শাৰীৰিক দুয়োটা দিশতে প্ৰভাৱিত কৰিছে। আগতে কেতিয়াও তাই ইমান স্তম্ভিত হোৱা নাছিল।
  
  এতিয়া তাই শান্তভাৱে পুনৰ বিবেচনা কৰিলে। দলংবোৰ হয়তো জ্বলি গৈছে আৰু ই বৰ ভাল হ"ব লাগিছিল। কিন্তু যদি তাই সঁচাকৈয়ে সলনি হ"ব বিচাৰে, যদি তাইৰ জীৱনত আৰু বেছি বিচাৰে, তেন্তে তাই ডুব যোৱাৰ আগতে অভিশপ্ত নিশ্চিত হ"ব লাগিছিল আৰু আকৌ কাকো আঘাত দিয়াৰ আশংকা কৰিছিল। এই মানো হওক বা আন কোনোবা।
  
  মই গুৰুত্ব দিওঁ। মই সঁচাকৈয়ে বিচাৰো। আৰু অহাবাৰ মই নিশ্চিত হ"ব লাগিব যে মই শেষত যি বিচাৰো তাৰ প্ৰতি সঁচা হৈ থাকিম।
  
  জীৱনৰ পৰা। কাম অবিহনে নহয়। SPEAR দলটোৱে একত্ৰিত হৈ ভাল কাম কৰিলে, কিন্তু একোৱেই চিৰদিনৰ বাবে স্থায়ী নহ"ল। সময় আহিব-
  
  "মিছ জে?" - ৰবটৰ মাতটোৱে ক"লে। "এতিয়া তোমাক সহায় কৰি আছোঁ।"
  
  হেডেনে সকলোবোৰ একেলগে ৰাখিলে। লাইনত পৰৱৰ্তী মাতটো আছিল প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীৰ।
  
  "কি সমস্যা হৈছে এজেণ্ট জে?" লেকনিক, নিস্তব্ধ, বিচ্ছিন্ন। ক্ৰ"ৱে যেন প্ৰান্তত আছিল।
  
  হেডেনে সময় উলিয়াই তাইৰ মূল প্ৰশ্নটোক কেনেকৈ বাক্যাংশত লিখিব লাগে সেইটো বুজিলে। তাই সিদ্ধান্ত ল"লে যে সেইটো ছিটত পুতি থ"ব আৰু চাব যে কিউৰ"ৱে কি তুলি লৈছে।
  
  "আমি চীনৰ পৰা ওলাই আহি দ্বিতীয়টো বাকচ পাইছিলোঁ। বৰ্তমান দলটোৱে ইয়াৰ পৰীক্ষা চলাই আছে। ৰিপৰ্ট অতি সোনকালে আহি আছে, তাত কোনো সন্দেহ নাই। বহু কটা আৰু ঘাঁ হোৱাৰ পিছতো কোনো লোকৰ মৃত্যু হোৱা নাই। সকলো প্ৰতিদ্বন্দ্বী দলেই শত্ৰুতাপূৰ্ণ নহয়..." তাই চমুকৈ ভাবিলে যে কিউৰ"ৱে লোভনীয় সামগ্ৰীটো ল"ব নেকি, আৰু তাৰ পিছত আৰু ক"লে, "কিছুমান দেশ আনতকৈ অধিক আক্ৰমণাত্মক। ফৰাচীসকলে কমেও তিনিটা হেৰুৱালে। এজন ৰাছিয়ান আহত। ইয়াতকৈ আৰু অধিক গোপনীয় দল থাকিব পাৰেনে? আমি আমেৰিকাৰ গোপন কথা-বতৰাৰ টুকুৰাবোৰ শুনিছো, যিবোৰে অৱশ্যে একো প্ৰমাণ নকৰে। ব্ৰিটিছ আমাৰ পক্ষত আছে, বা তেনেকুৱাই যেন লাগে, আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত ড্ৰেকৰ কিছু প্ৰভাৱ আছে। এতিয়া আমি নিৰাপদ ঘৰত আছো, থিংক টেংকে তৃতীয় অশ্বাৰোহীৰ অৱস্থা জানিবলৈ অপেক্ষা কৰি আছো।"
  
  এতিয়া তাই ৰৈ ৰৈ থাকিল।
  
  কিউৰ"ৱে তাইৰ ৰিজাৰ্ভ বজাই ৰাখিছিল। "আৰু কিবা আছেনে?"
  
  "মই এইটোত বিশ্বাস নকৰো"। তাইৰ প্ৰচেষ্টা অসাৰ হৈ পৰাত হেডনে হতাশ অনুভৱ কৰিলে। তাই ভাবিলে তাই আৰু প্ৰত্যক্ষ হ"ব লাগে নেকি?
  
  ক্ৰ"ৱে কয় যে ৱাশ্বিংটনৰ মানুহৰ সৈতে মই অহৰহ সংস্পৰ্শত আছো। "মোক পোষ্ট কৰি ৰখাৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  "অ" ঠিক আছে। ধন্যবাদ".
  
  হেডনে চুক্তিবদ্ধ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিলে। তেতিয়াহে ক্ৰ"ৱে লাইনৰ তললৈ নিৰীহ যেন লগা অনুৰোধ এটা পঠিয়াই দিলে।
  
  "অপেক্ষা কৰক. আপুনি কৈছিল যে আপুনি ভাবিছিল কোনোবাই হয়তো আমেৰিকাৰ ৰূপ লৈছে? ক"ৰবাত কোনোবা পথাৰত?
  
  হেডেনে তেনেকুৱা একো কোৱা নাছিল। কিন্তু এই সকলোবোৰ প্ৰাসংগিক তথ্যৰ ভিতৰত কিউৰ"ৱে মাত্ৰ এটা কথাহে ধৰিলে। তাই জোৰকৈ হাঁহি এটা মাৰিলে। "তেনেকুৱা যেন লাগে। আমি পৃথিৱীত শুনিছিলো।" তাই লৰেনক এই কথাটোৰ মাজলৈ অনা নাছিল। "অৱশ্যেই আমি জানো যে দ্বিতীয়টো দল নাই, গতিকে হয়তো এইখন আমেৰিকাৰ প্ৰাক্তন বিশেষ বাহিনী বা আনকি ভাড়াতীয়া বাহিনী ব্যৱহাৰ কৰা আন দেশসমূহৰ ভিতৰত এখন।"
  
  "আমেৰিকাৰ কৰ্মী ব্যৱহাৰ কৰা বিদেশী চৰকাৰৰ এটা সৰু উপাদান?" কিউৰ"ৱে হিচকি উঠিল। "হ"ব পাৰে এজেণ্ট জে। হয়তো আপুনি ঠিকেই কৈছে। অৱশ্যে," তাই হাঁহিলে, "দ্বিতীয় দল নাথাকিব।"
  
  হেডেনে শব্দতকৈ বেছি শুনিছিল। "আৰু আমি কেতিয়া ঘূৰি আহিম? আমি কিলৈ উভতি যাম?
  
  ক্ৰ"ৱে নিমাত হৈ থাকিল, যাৰ ফলত হেডেনক ক"লে যে তাই কি সোধা হৈছে সেইটো সঠিকভাৱে জানে। "এটা এটাকৈ কথা" তাই অৱশেষত ক"লে। "প্ৰথমে তথাকথিত ৰাইডাৰছ অৱ দ্য অৰ্ডাৰক বিচাৰি উলিয়াই নিষ্ক্ৰিয় কৰিব লাগিব।"
  
  "নিশ্চিতভাৱে". হেডনেও জানিছিল যে এইটোৱেই তাইৰ কিউৰ"ৰ লগত পোনপটীয়াকৈ কথা পতাৰ শেষ সুযোগ, গতিকে তাই অলপ আগুৱাই যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। "আকৌ আমেৰিকান আড্ডা শুনিলে কি হ"ব?"
  
  "মই কোন, ফিল্ড এজেণ্ট? ইয়াৰ সৈতে মোকাবিলা কৰক।"
  
  কিউৰ"ৱে ফোনটো শেষ কৰিলে, হেডেনে কেইবা মিনিটমান নিজৰ মোবাইল ফোনটোৰ পৰ্দালৈ চাই থাকিল, এতিয়া কেৱল নিজৰেই নহয়, নিজৰ দেশৰ উদ্দেশ্যৰ পুনৰ মূল্যায়ন কৰিলে।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে সুযোগ গ্ৰহণ কৰি জিৰণি ল"লে আৰু যৰ্গি, মাই আৰু কিনিমাকাই নতুন বাকচটোৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিলে। চেংগিছ খানৰ সমাধিক্ষেত্ৰৰ পৰা আহি কিংবদন্তি ব্যক্তিজনৰ ব্যক্তিগত সামগ্ৰীৰ মাজত পৰি থকাটোৱে তেওঁলোকে ইয়াক যি শ্ৰদ্ধাৰে ব্যৱহাৰ কৰিছিল, সেইটোৱেই বৃদ্ধি কৰিলে। ওপৰত থকা স্পষ্ট, ৰোগাক্ৰান্ত চিহ্নটোৱে প্ৰমাণ কৰিলে যে ই এসময়ত শেষ বিচাৰৰ অৰ্ডাৰৰ অন্তৰ্গত আছিল।
  
  কিনিমাকাই দুৰ্গটোৰ বিষয়ে অধ্যয়ন কৰিছিল। তেওঁ কয়, "মই নিশ্চিত যে অৰ্ডাৰৰ এসময়ত চাবিবোৰ দিয়াৰ পৰিকল্পনা আছিল। "কিন্তু জীৱনটোৱে বাধাৰ সৃষ্টি কৰিলে।" সি হাঁহিলে।
  
  "মৃত্যু" মাই মনে মনে ক"লে। "মৃত্যুৱে বাটত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিলে।"
  
  "মই ৰূপৱতীভাৱে খুলিব বিচাৰিবানে?" যোৰ্গীয়ে সুধিলে।
  
  "হয়, সেই চোৰৰ দক্ষতাবোৰৰ কিছুমান চাওঁ আহক যোগী।" এলিচিয়াই কথা ক"লে, ড্ৰেকৰ কাষত বেৰলৈ পিঠি দি বহি, এহাতত পানীৰ বটল, আনখন হাতত বন্দুক।
  
  "ইট মেকছ ন' চেন্স"। কিনিমাকাই মাংসল পাখিৰে তলাটো টিপিলে। "আচলতে কলা নহয়।"
  
  মাই ঢাকনিখন তুলি লোৱাৰ লগে লগে কেনজি তেওঁৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহিল। ড্ৰেকে ভাবিলে যে সেইটো আছিল এক অদ্ভুত দৃশ্যপট, সৈন্যসকলে এটা সৰু কোঠাত আবদ্ধ হৈ আছিল, তাত বহিবলৈ ঠাই নাছিল, সামাজিকভাৱে মিলিজুলি থাকিবলৈ ঠাই নাছিল, ৰন্ধা-বঢ়া কৰিবলৈ ঠাই নাছিল। মাত্ৰ পানীৰে ভৰা মিনি ফ্ৰীজ আৰু কুকিজৰ কেইটামান বাকচ। খিৰিকীবোৰ পৰ্দাৰে আবৃত আছিল, দুৱাৰখন বিশাল বল্টেৰে সুৰক্ষিত আছিল। কাৰ্পেটখন সূতাযুক্ত আৰু ছাইৰ দুৰ্গন্ধ আছিল যদিও সৈন্যসকলে ইয়াতকৈও বেয়া অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল। কিছু জিৰণি ল"বলৈ এইটোৱেই যথেষ্ট আছিল।
  
  দুৱাৰখন পহৰা দি থকা স্মিথে হেডেনক পুনৰ ভিতৰলৈ সোমাবলৈ দিলে, মেই বাকচটোৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই দিয়াৰ লগে লগে সোমাই গ"ল। ড্ৰেকে ভাবিলে বছজনক ক্লান্ত আৰু চিন্তিত যেন লাগিছে, প্ৰান্তত। আশাকৰোঁ তাই পিছত তাইৰ কথা-বতৰাৰ বিষয়ে বিশদভাৱে ক"ব।
  
  মাই কেইছেকেণ্ডমানৰ বাবে ভৰিৰ পৰা ভৰিলৈ হুলস্থুল কৰি বাহু দুটা উলিয়াই আনিলে। তাই হাতত ডাঠ ফোল্ডাৰত মেৰিয়াই থোৱা আৰু গাঁঠি থকা সূতাৰ টুকুৰা এটাৰে বান্ধি থোৱা ডাঠ কাগজৰ থোপা এটা ধৰি আছিল, যাৰ বাবে দলৰ কিছুমান সদস্যই ভ্ৰু কোঁচাইছিল।
  
  "সঁচাকৈ?" কিনিমাকা আকৌ ঠেংত বহিল। "এইটো এনেকুৱা অস্ত্ৰ নেকি যিয়ে পৃথিৱীখনক বিপদত পেলাব পাৰে?"
  
  কেঞ্জীয়ে ক"লে, "লিখিত শব্দটো যথেষ্ট শক্তিশালী হ"ব পাৰে।"
  
  "এয়া কি?" - মই সুধিলোঁ। লৰেনে সুধিলে। "ৱাশ্বিংটনৰ সকলো ল"ৰাই আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।"
  
  সময়ে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰি থাকিল। সদায়ৰ দৰেই এইটোৱেই আছিল খেল আৰু-বিশেষকৈ দৌৰৰ আগত থকাৰ চাবিকাঠি। ড্ৰেকে আগলৈ দুটা বাট দেখিলে। "মে, হেডেন আৰু ডাল, আপুনি কিয় গম নাপায় যে সেইটো কি? লৰেন - তৃতীয় ঘোঁৰাচালকজনৰ বাবে আপোনাৰ কি আছে, যিহেতু আমাক যাবলগীয়া দিশ এটা লাগে?"
  
  লৰেনে ইতিমধ্যে তেওঁলোকক কৈছিল যে তাই তেওঁলোকক তৃতীয় স্থানত লগ পাব। এতিয়া তাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "বাৰু, কোনেও ১০০ শতাংশ নিশ্চিত নহয় ল"ৰাহঁত। ছবিখনৰ সৈতে পৰিচয় কৰাই দিবলৈ মই আপোনালোকক চাৰিটা কাৰ্ডিনেল দিশৰ ব্যাখ্যাৰ সৈতে পৰিচয় কৰাই দিম।"
  
  ড্ৰেকে মে আৰু আনসকলে বিজয়ৰ অস্ত্ৰৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ পথত ভ্ৰু কোঁচাই থকা চাই থাকিল। "আমাৰ সময় আছে"।
  
  "বাৰু, এইটো সঁচাকৈয়ে আকৰ্ষণীয়। ষোড়শ শতিকাত তথাকথিত নতুন পৃথিৱীৰ আৱিষ্কাৰৰ আগতে পৃথিৱীখন তিনি ভাগত বিভক্ত বুলি বিশ্বাস কৰা হৈছিল - ইউৰোপ, এছিয়া আৰু আফ্ৰিকা। এই মহাদেশসমূহৰ মাজত বিভাজন আছিল হেলেস্পণ্ট, যিটো আপুনি এতিয়ালৈকে অনুসৰণ কৰা অৰ্ডাৰৰ পৰিকল্পনাৰ সৈতে একেবাৰে মিলি যায়। গতিকে এছিয়াৰ আৰম্ভণি হ"ল হেলেস্পণ্টৰ সিপাৰে, বিদেশী ধন-সম্পত্তিৰ অজ্ঞাত দেশ, যাক তেওঁলোকে পূব বুলি কয়। অৱশ্যে পিছলৈ তেওঁলোকে আমেৰিকাক বিচাৰি পালে, আৰু তাৰ পিছত ই হৈ পৰিল নতুন পৃথিৱী, আকাংক্ষিত, অজ্ঞাত আৰু আশাৰে ভৰা। নতুন চাৰিটা কাৰ্ডিনেল দিশক চিত্ৰিত কৰা প্ৰতীকৰ এখন কিতাপ প্ৰকাশ পাইছিল। এছিয়া, ইউৰোপ, আফ্ৰিকা আৰু আমেৰিকা। এই প্ৰাচীন চিন্তাধাৰাক অজ্ঞাত কাৰণত অৰ্ডাৰে তেওঁলোকৰ মানচিত্ৰত কাৰ্যকৰী কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল যেন লাগে - যদিও সম্ভৱতঃ কাৰণ তেওঁলোকে এতিয়াও নিজকে ধ্বংসাৱশেষ চিকাৰ কৰা সৰ্বশক্তিমান পিতৃপুৰুষ বুলি বিশ্বাস কৰিছিল।" লৰেনে উশাহ এটা ল"লে।
  
  "তেন্তে এইটোৱেই হৈছে পৃথিৱীৰ পুনৰ শিক্ষা যিটো পুনৰ ঘটিছিল যেতিয়া তেওঁলোকে অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু তাৰ পিছত এন্টাৰ্কটিকা বিচাৰি পাইছিল?" কেনজিয়ে ক"লে।
  
  "হয়, যুগ যুগ ধৰি ক্ৰমান্বয়ে পুনৰ শিক্ষা, যিটো কিছুমান মানুহে এতিয়াও হৈ আছে বুলি ভাবে। কিন্তু সেয়া সম্পূৰ্ণ বেলেগ কাহিনী। সকলো সুখ আৰু গোলাপ নাছিল। "পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণ" বাক্যাংশটোৱেই হয়তো ইতিহাসৰ আটাইতকৈ বিতৰ্কিত প্ৰকাশ আছিল। হিব্ৰু ভাষাত ইয়াক "চৰম" বুলি অনুবাদ কৰা হৈছে। গণনা পুস্তক ১৫:৩৮ পদত এইবোৰ সীমা; যিহিষ্কেলত - কোণ; আৰু ইয়োবৰ অন্ত আছে। ইয়াক বিভাজন বুলিও অনুবাদ কৰিব পাৰি। স্পষ্টভাৱে বাইবেলে ইয়াতেই উপহাসৰ বাবে নিজকে মুকলি কৰি থৈছে..."
  
  ড্ৰেকে এই কথা বুজি পালে। "কাৰণ ই ধৰি লৈছে পৃথিৱীখন সমতল?"
  
  "হয়. কিন্তু বাইবেলে যিচয়া পুস্তকত ইয়াক গোলক বুলি বৰ্ণনা কৰিছে। গতিকে, ইচ্ছাকৃতভাৱে উল্লেখ কৰা। কথাটো হ"ল তেওঁলোকে যিকোনো সংখ্যক শব্দ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন-প্ৰায় ডজনমান-কোণটো বৰ্ণনা কৰিবলৈ। বিশ্বাস কৰা হয় যে "চৰম" শব্দটো ইচ্ছাকৃতভাৱে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল, ভাল, ঠিক সেইটোৱেই বুজাবলৈ। আৰু কোনো ইহুদীই কেতিয়াও প্ৰকৃত অৰ্থৰ ভুল ব্যাখ্যা কৰিব নোৱাৰিলে, কিয়নো ২০০০ বছৰ ধৰি তেওঁলোকে দিনটোত তিনিবাৰকৈ যিৰূচালেম নগৰৰ সন্মুখীন হৈ "আমাৰ স্বাধীনতাৰ বাবে মহান শিঙা বজাওক" বুলি গাইছিল। আমাৰ নিৰ্বাসিত লোকসকলক গোট খুৱাবলৈ পতাকা উত্তোলন কৰক আৰু পৃথিৱীৰ চাৰিকোণৰ পৰা আমাৰ নিজৰ দেশত একত্ৰিত কৰক।"
  
  "তেন্তে সিহঁতে কেৱল এৰাব নোৱাৰাকৈ এটা বাক্যাংশ বাছি লোৱা নাছিল?" - স্মিথে সুধিলে।
  
  "নহয়. যিচয়া ভাববাদীৰ পুস্তকত মচীহে কেনেকৈ পৃথিৱীৰ চাৰিকোণৰ পৰা নিজৰ লোকসকলক একত্ৰিত কৰিব সেই বিষয়ে ব্যাখ্যা কৰা হৈছে। ইস্ৰায়েলত গোটেই ঠাইৰ পৰা গোট খাব।"
  
  কেনচিয়ে মাংসপেশী এটাও লৰচৰ কৰা নাছিল বা এটা শব্দও কোৱা নাছিল। ড্ৰেকৰ কোনো ধাৰণা নাছিল যে তাইৰ ধৰ্মীয় বিশ্বাস কি, আনকি তাইৰ বিশ্বাস আছিল, কিন্তু তেওঁ জানিছিল যে তথাপিও ই তাইৰ জীৱনৰ এটা বৃহৎ অংশ হৈ পৰিব অনিবাৰ্য। এইখিনিতে সি তাইক অলপ বেছিকৈ অধ্যয়ন কৰিলে যেতিয়া সিহঁতে লৰেনে আগবাঢ়ি যাবলৈ অপেক্ষা কৰি আছিল। ডাহলৰ বিশ্বাস যে তাই সহজাতভাৱে ভাল আৰু সদায় নিজৰ নৈতিক হৃদয়লৈ ঘূৰি আহিব, কিছু পৰিমাণে ন্যায্য আছিল। সি তেতিয়াও তাইৰ বাবে এটা প্ৰান্ত দেখিছিল-অনিয়মৰ এটা প্ৰান্ত-কিন্তু সেয়া বেয়া কথা হ"বই লাগিব বুলি ক"ব নোৱাৰি।
  
  মাজে মাজে।
  
  কিন্তু দুয়োটা দিশতে থাকিব নোৱাৰিলে। আৰু সেইটোৱেই তেওঁ কেনছিত দেখিছিল - তাইৰ প্ৰয়োজনৰ সময়ত এগৰাকী নিৰ্দয় হত্যাকাৰী, আৰু তাইৰ প্ৰয়োজন নোহোৱাৰ সময়ত এগৰাকী যুঁজাৰু আত্মা। তাইৰ স্বাৰ্থত সিহঁতে তাইক সলনি হ"বলৈ দিব লাগিছিল।
  
  কিনিমাকাই কয়, "অৱশ্যেই ইয়াৰ যুক্তি আছে। "প্ৰথমে আফ্ৰিকা, তাৰ পিছত চীন। গতিকে ইয়াৰ পিছত কি হ"ব?
  
  লৰেনে লগে লগে উত্তৰ দিলে। "হয়, আমি ভাবো যে বাইবেলৰ অৰ্থ সীমিততাত আছিল, অৰ্ডাৰৰ দৰে। পিছত যি আহিব তাৰ বাবে অসুবিধা কৰি পেলালে। পাঠ অনুসৰি... ভাল... মই প্ৰাসংগিক অংশটো পঢ়িম: "কৌশলৰ পিতৃৰ বিশ্ৰামৰ ঠাই বিচাৰি উলিয়াওক, আৰু তাৰ পিছত কাগান; জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয়, আৰু তাৰ পিছত ঈশ্বৰৰ বিপদ। কিন্তু সকলো যেন দেখাৰ দৰে নহয়। আমি ১৯৬০ চনত খগান ভ্ৰমণ কৰিছিলো, সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পাঁচ বছৰৰ পাছত, বিজয়খন তেওঁৰ কফিনত ৰাখিছিলো। আমি সেই বিপদক বিচাৰি পাইছো যিয়ে প্ৰকৃত শেষ বিচাৰক ৰক্ষা কৰে। আৰু একমাত্ৰ কিল ক"ডটো হ"ল যেতিয়া হৰ্চমেনসকল আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। পিতৃৰ হাড়ত কোনো চিনাক্তকৰণৰ চিন নাই। ভাৰতীয়ক অস্ত্ৰৰে ঘেৰি ধৰিছে..."
  
  ড্ৰেকে তাক শোষণ কৰিলে। "এতিয়ালৈকে জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয়? আৰু তেওঁক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে আগুৰি আছে? অৱশ্যে ভাৰতৰ যিকোনো ঠাইতে হ"ব পাৰে। এইখন অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে আগুৰি থকা দেশ।"
  
  "পিছলৈ যেতিয়া অৰ্ডাৰে ৰাইডাৰসকলক লুকুৱাই ৰাখিছিল?"
  
  ড্ৰেকে ভাবিলে। "বাৰু, হয়, মই তেনেকৈয়ে ভাবো। যিয়েই নহওক, তৃতীয় ঘোঁৰাচালক কি?"
  
  "ক্ষুধা"।
  
  দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ সি এলিচিয়ালৈ চালে। "ফুৰী প্ৰিন্সেছ হ"ব নোৱাৰে নহয়নে?"
  
  এলিচিয়াই হাতখন আগলৈ পিছলৈ জোকাৰিলে। "হয়তো. এই কথাটো মই লক্ষ্য কৰিম।"
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "তুমি চুদি অসম্ভৱ।"
  
  "কোনো পছন্দ?"
  
  "কাৰবাবে?"
  
  "কোন ৰাজকুমাৰী? ছোৱালীজনীয়ে জনা উচিত, জানেনে।"
  
  জোতাযোৰ অধ্যয়ন কৰিলে। "বাৰু. ক্লিওপেট্ৰাৰ প্ৰতি মই সদায় আংশিকভাৱে আছিলোঁ। মই জানো তাই ৰাজকুমাৰী নহয়, কিন্তু..."
  
  "ৰাণী? গতিকে আৰু ভাল"।
  
  লৰেনে তেতিয়াও কথা পাতি আছিল। "মই আগতে কোৱাৰ দৰে ল"ৰা-ছোৱালীয়ে এতিয়াও মূল্যায়ন কৰি আছে যে অৰ্ডাৰে কোনজন ভাৰতীয়ৰ কথা কৈছে। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে এইটো অতি অস্পষ্ট। মানে তেওঁলোকৰ সময়ত নিজকে তেওঁলোকৰ ঠাইত ৰাখিলেও ডজন ডজনৰ ভিতৰত এটা হ"ব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  "আৰু তেওঁলোক সকলোকে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে আগুৰি আছে?" - স্মিথে সুধিলে।
  
  "মই ভাৰতত থাকো, হয়। অধিকাংশভাৱে."
  
  "বাৰু, অন্ততঃ আমাৰ এটা গন্তব্যস্থান আছে" এলিচিয়াই ক"লে।
  
  ড্ৰেকে মে, হেডেন আৰু ডাহলৰ ফালে চালে, যিসকলে দ্বিতীয় বাকচ কনকৱেষ্টৰ ভিতৰৰ বস্তুবোৰ ভাগ-বতৰা কৰি আছিল।
  
  "কিবা অগ্ৰগতি?"
  
  হেডেনে হাতখন লৰচৰ কৰি দেখুৱাই দিলে যে তেওঁলোক প্ৰায় তাতেই আছে। তাই ওপৰলৈ চালে। "এইটোৱেই যেন প্ৰলয়ৰ দৃশ্যৰ ব্লুপ্ৰিণ্ট। ৰড ইফেক্টটো মনত আছেনে? এটা সৰু পৰিঘটনাই আন এটা আৰু আন এটা, প্ৰত্যেকেই ডাঙৰকৈ সৃষ্টি কৰে?"
  
  ডাহলে কয়, "বিশৃংখলতা তত্ত্ব। "এয়া বিজয়ৰ অস্ত্ৰ, আৰু চেংগিছ খান আছিল গভীৰ চিন্তাবিদ। ইয়াৰ দ্বাৰা আপুনি সমগ্ৰ পৃথিৱীখন জয় কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ পানীৰ বটলটো খুন্দিয়াই পেলালে।
  
  এলিচিয়াই ক"লে, "এটা ডমিনো ইফেক্ট অস্ত্ৰ?"
  
  "ঠিক সেইমতে. ফ্ৰান্স ফাৰ্ডিনাণ্ডৰ হত্যাকাণ্ডৰ ফলত কেনেকৈ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ তাৰকাৰ সৃষ্টি হ"ল। সম্ভাৱনাময়ভাৱে বিশৃংখলতা বৃদ্ধিৰ এই পৰিকল্পনাই তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ কৰিব পাৰে।"
  
  "আৰু," ড্ৰেকে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে কমিউনিকেটৰটো বন্ধ কৰি মনে মনে কথা ক"লে, "এয়া যথেষ্ট জটিল। আমি কাক দিম?"
  
  সকলোৱে একেথৰে চাই থাকিল। এটা বৈধ প্ৰশ্ন আছিল। হেডেনে স্পষ্টকৈ ক"লে যে তেওঁ ইয়াতকৈ বেছি একো ক"ব নালাগে। তেওঁ জানিছিল যে ৱাশ্বিংটন আৰু প্ৰতিৰক্ষা সচিব ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ ওপৰত অসন্তুষ্ট, আৰু তেওঁ পুনৰ SEAL Team 7 ৰ কথা ভাবিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  
  কাকতালীয়?
  
  কেতিয়াও নহয়.
  
  হেডেনে আৰু কেইমিনিটমান কাগজৰ শ্বীটবোৰ অধ্যয়ন কৰিলে, তাৰ পিছত জেকেটৰ তলত সোমাই দিলে। গোটেই দলটোক সম্বোধন কৰি তাই কান্ধ দুটা জোকাৰিলে, ইয়াৰ পৰা বুজা যায় যে সিদ্ধান্ত এতিয়াও লোৱা হোৱা নাই আৰু অসুৰক্ষিত নথি-পত্ৰৰ সৈতে একেবাৰেই যিকোনো হ"ব পাৰে।
  
  ডাঙৰকৈ তাই ক"লে, "আমি যিমান পাৰো সোনকালে এইটোৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিম। বৰ্তমান আমাক সেই তৃতীয় স্থানটো লাগে। লৰেন?"
  
  "আপোনাৰ কথা শুনিছোঁ।" আমি এতিয়াও অপেক্ষা কৰি আছো "।
  
  "এতিয়া এমিনিট ৰ"বা" কেনচিয়ে ক"লে, শেষৰ দহ মিনিটৰ মুখৰ ভ্ৰু কোঁচাই এতিয়াও স্পষ্ট হৈ পৰিল। "তোমালোকে কৈছা যে পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণ আছে নহয়?"
  
  "বাৰু, বাইবেলে ইয়াৰ কথা উল্লেখ কৰিছে," লৰেনে ক"লে। "আৰু এইটোৱেই শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম।"
  
  "বাৰু, কিবা এটা ভুল হৈছে। দেখা নাই নেকি?
  
  ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই দিলে, এতিয়া আগৰ তুলনাত অধিক বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিছে। ডাহলে কেঞ্জীক ভালদৰে অধ্যয়ন কৰিলে।
  
  "কিজানি কিবা বুজাই দিলে সহায় হ"ব?"
  
  "চাৰিটা চুক? আফ্ৰিকা, এছিয়া, ইউৰোপ আৰু আমেৰিকা।"
  
  "নিশ্চিতভাৱে. সেইটোৱেই তেওঁলোকে মোক কয়।"
  
  কেনচিয়ে দুয়োখন হাত মেলি দিলে। "ভাৰত ক"ত?"
  
  হেডেন ভৰিৰ ওপৰত উঠিল। "ধেৎ, ভাৰত এছিয়া মহাদেশৰ অংশ।"
  
  "যিটোৰ সৈতে আমি ইতিমধ্যে মোকাবিলা কৰিছো।"
  
  ভৰিৰ ওপৰত থিয় হৈ লৰেনে ভাবিলে। "যিটোৱে কেৱল ইউৰোপ আৰু আমেৰিকাহে এৰি দিয়ে," তাই কয়। "হেৰা ল"ৰা, তোমালোকে মই ভবাৰ দৰেই ভাবিছা নেকি?"
  
  "হয়তো" এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "আপোনাৰ গুদটোও লেতেৰা মজিয়াত বহি থকাৰ বাবে টান হৈ গৈছে নেকি?"
  
  "চিকেন" কিনিমাকাই ক"লে। "কিন্তু তেতিয়া মই সদায় "চিকেন" বুলি ভাবো।"
  
  "অৰ্ডাৰ হৈছে চল্লিশৰ দশকৰ যুদ্ধাপৰাধী। বন্দুক লুকুৱাই ৰখাৰ সময়লৈকে "নেটিভ আমেৰিকান" শব্দটোৰ প্ৰচলন আছিল যদিও তেওঁলোকে সেইটো তেনেকৈ নাভাবিলেহেঁতেন। বিশৰ দশকত বা তাৰ আগতে, ঈশ্বৰৰ স্বাৰ্থত তেওঁলোকৰ জন্ম হৈছিল।"
  
  "ৰেড ইণ্ডিয়ানছ?" ড্ৰেকে ক"লে। "ৱাইল্ড ৱেষ্টৰ পৰা? ডাম ইট"।
  
  "এয়া সম্ভৱ" লৰেনে ক"লে। "কি থিংক টেংকে ভুল ঠাইত চাই আছিল।"
  
  "তেন্তে, জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া মানুহজন কোন আছিল?" - ডাহলে সুধিলে।
  
  "এই বিষয়ে আপোনাৰ ওচৰলৈ উভতি আহোঁ। এতিয়াৰ বাবে মাত্ৰ বিমানত উঠিব।"
  
  কেৱল ড্ৰেকেই হেডেনৰ ফালে চকু টিপিয়াই থকা নাছিল।
  
  আমেৰিকালৈ উভতি আহিব?
  
  বিষ্ঠা.
  
  বিশেষকৈ হেডনে স্মিথক চাই আছিল। পেৰুৰ পৰিঘটনাৰ পিছত কি হ"ব পাৰে, বা কৰ্তৃপক্ষই কি ভাবিছে সেই বিষয়ে তেওঁলোকৰ কোনো ধাৰণা নাছিল। সৈনিকজনে, তেওঁৰ কৃতিত্বৰ বাবে, লগে লগে উঠি বেকপেকটো চেক কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  তৃতীয় ঘোঁৰাচালক? ভোক? আৰু আমেৰিকা? আমাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলে জানেনে?
  
  তাইৰ জীৱনটো সমাধান কৰিবলৈ কেতিয়াবা শান্তিৰ এটা মুহূৰ্ত পাবনে?
  
  আজি নহয়, হেডেন, আজি নহয়।আনবোৰক নিজৰ কমিউনিকেটৰবোৰ আঁতৰাই বন্ধ কৰি দিবলৈ ইংগিত দি তাই প্ৰত্যাহ্বান জনাই সিহঁতৰ মাজত থিয় হৈ থাকিল।
  
  "আমি কৰিম" তাই ক"লে। "আৰু আমি ঠিকেই কৰো। আমি যিদৰে উচিত, সদায় কৰা ধৰণে। কিন্তু বন্ধুসকল, মোৰ ৰিজাৰ্ভচন আছে। মই বিশ্বাস কৰোঁ," তাই থমকি ৰ"ল, "যে ক"ৰ" আৰু আমেৰিকা চৰকাৰৰ খেলখনত দ্বিতীয়টো দল আছে।" SEAL Team 7, আৰু আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোক ডাম্ ভাল। এই দলটো হয়তো কেৱল আমি সকলো ৰাইডাৰ পোৱাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ খেলত নাথাকিবও পাৰে।"
  
  এই কথা শুনি ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ল"লে। "দুঃখিত?"
  
  "বাৰু, দ্বিতীয়টো দৃশ্যপট হ"ব পাৰে বুলি ভাবিছিলা নেকি? যদি তেওঁলোক ইয়াত মূলতঃ আমাক ধ্বংস কৰিবলৈ আহিছে তেন্তে কি হ"ব?"
  
  
  বিংশ অধ্যায়
  
  
  কেৰিন ব্লেকে টেবুলত ক"লা বুটজোৰ পিন্ধি বহি আছিল, ডিঙি আৰু চিবুকৰ মাজত মোবাইলটো খামুচি ধৰিছিল, মুক্ত হাত দুখনেৰে কিবৰ্ডত টিপ মাৰি আঁতৰি গৈছিল। টি-চাৰ্ট আৰু জিন্স পিন্ধিছিল, চুলিখিনি পিছলৈ ডাঠ চুলিৰ টাইৰে বান্ধিছিল। তাইৰ বাওঁ কাণত কথা কোৱা মাতটো পালাডিনোৰ হাঁহিত প্ৰায় ডুব গৈছিল।
  
  "চুপ কৰি থাক, ডিনো!" তাই ঘূৰি চিঞৰি উঠিল।
  
  "হয় হয়"। সৈনিকজনে হাঁহি এটা মাৰি ঘূৰি আহিল আৰু তাৰ পিছত তাইৰ মুখখন দেখিলে। "ভাল ভাল।" ভগৱান, কোনে তোমাক দায়িত্বত ৰাখিছে?"
  
  কাৰিনে বক্তাৰ ওচৰত ক্ষমা বিচাৰিলে। "ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ দুষ্টামি" তাই ক"লে। "অলপ আৰু আৰু সিহঁতে নিজকে বাহিৰত অশান্ত খোজত বিচাৰি পাব।"
  
  মহিলাগৰাকীয়ে মনে মনে হাঁহিলে। "অ" হ"ব, এইবোৰৰ দুটা কিনিলোঁ।"
  
  কেৰিনে ওখ পেশীবহুল ডাইনোছৰটো আৰু তেওঁলোকৰ সতীৰ্থ সৰু, ক্ষীণ ৱুলৈ চালে। যোৱা এসপ্তাহ ধৰি মৰুভূমিৰ এটা ঘৰত কুপ আপ কৰি বিভিন্ন ব্যৱস্থা স্থাপন কৰি বিৰক্ত হৈ দুয়োজন সৈনিকে ভাপ এৰি দিছিল। তেওঁলোকক যি প্ৰয়োজন আছিল সেয়া আছিল কিছুমান বাস্তৱিক কাৰ্য্য।
  
  কেৰিনে সুধিলে: "আৰু সিহঁত পলাই গ"ল?"
  
  "নিশ্চিতভাৱে. মই যোগাযোগ ইউনিটৰ অংশ আছিলোঁ। আমাক শ্বিফটত নিযুক্তি দিলে। SPEAR দলটোৱে চীনৰ পৰা বাকচটো লৈ টাইৱানলৈ পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আংশিকভাৱে ভাগ্য, আংশিকভাৱে আন দলৰ পক্ষত সংৰক্ষিত, মই ধৰি লৈছোঁ।"
  
  কেৰিনে জানিছিল যে এইটো কেৱল ভাগ্যতকৈ বহু বেছি। আজি পৃথিৱীত SPEAR তকৈ ভাল দল নাছিল। এসময়ত তাই ইয়াৰ অংশ হোৱাৰ বাবে গৌৰৱ কৰিছিল।
  
  "এই ঘোঁৰাচালকৰ গোন্ধটোৱে মোৰ বাবে বিশেষ অৰ্থ বহন নকৰে," তাই স্বীকাৰ কৰিলে। "মই আন কামত গুৰুত্ব দিছো। কিন্তু কোৱা, ইয়াৰ পিছত সিহঁত ক"লৈ যাব?"
  
  "বাৰু, মই এতিয়াও গম পোৱা নাই। ভাৰতৰ দৰে যেন লাগে। কিন্তু কিছু মতানৈক্য থকা যেন লাগে। চাওক, পালাডিনোৰ দুখীয়া মাক-দেউতাকৰ লগত যি হৈছিল আৰু আমি একে পক্ষতে আছো তাৰ বাবে মই অলপ সহায় কৰিবলৈ মান্তি হৈছিলো, কিন্তু মই ক"ব পৰা কথাৰ এটা সীমা আছে।"
  
  কেৰিনে বাঢ়ি অহা সন্দেহ এটা অনুভৱ কৰিলে। "আমাক আৰু বেছি প্ৰয়োজন নাই। মাত্ৰ এইটোৱেই - যেতিয়া মই ফোন কৰো, তেতিয়া মই ড্ৰেক দলৰ অৱস্থান জানিব লাগিব। কাইলৈ হ"ব নে এমাহৰ পাছত। কৰিব পাৰিবানে?"
  
  সঁহাৰি স্থিৰ আছিল। "হয়, যেতিয়ালৈকে মই একেটা ইউনিটতে থাকিম। মই বিশ্বাস কৰোঁ।"
  
  "ধন্যবাদ". আৰু কোনো প্ৰশ্ন কৰাৰ আগতেই কেৰিনে খৰধৰকৈ কথা-বতৰা শেষ কৰিলে। তাই ক্ষন্তেক সময় উলিয়াই কোঠাটোৰ মূল্যায়ন কৰি চালে যে সিহঁত ক"ত আছে। যিহেতু তেওঁলোকে ড্ৰাগছ ব্যৱসায়ীৰ বাহৰ পৰা ঠাইখন ঘূৰাই লৈ গৈছে, তেতিয়াৰ পৰাই তেওঁলোকে সকলো বেয়া বস্তুৰ পৰা পৰিষ্কাৰ কৰি উলিয়াইছে, সকলো ধৰণৰ ঠাইত, ফ্ল"ৰবৰ্ডৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ঘৰৰ তললৈকে, লগতে গোটেই লফ্টৰ ঠাইখিনিৰ কোণ-কুকুৰাত সামগ্ৰী বিচাৰি পাইছে। শেষৰ প্ৰতিটো টুকুৰা জ্বলাই দিয়াটো আছিল আত্ম-অনুগ্ৰহী। অফলাইন হৈ থকাৰ সময়তে কেৰিন, ডিনো আৰু ৱুৱে কম্পিউটাৰ, যোগাযোগ, চোৱাচিতা ডিভাইচ আৰু অধিক স্থাপন কৰিছিল। মৰুভূমিৰ ঘৰটো যদি তেওঁলোকৰ মুখ্য কাৰ্যালয় হ"ব লাগিছিল, তেন্তে ইয়াক দুৰ্গযুক্ত, প্ৰতিৰক্ষাযোগ্য, নিজৰ অধিকাৰত এটা দুৰ্গ হ"ব লাগিছিল।
  
  কেৰিনে ভাবিলে সিহঁত প্ৰায় তাতেই আছে।
  
  এটা নতুন, বেদনাদায়ক চিন্তা এতিয়া তাইৰ মনলৈ আহিল।
  
  তাই চাই আছিল যেতিয়া ডিনো আৰু ৱুৱে কম্পিউটাৰত কাম কৰিছিল, নিজৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰি তাঁৰ সংযোগ কৰিছিল আৰু চফট্ ৱেৰ, ফায়াৰৱাল আদি ইনষ্টল কৰিছিল। প্ৰশিক্ষণ আৰম্ভ কৰাৰ আগতে তাই এই ধৰণৰ কামত ডাইনামাইট আছিল। এতিয়া তাই বহুত বেছি হৈ পৰিছিল। হয়, তেওঁলোকৰ এতিয়াও কেইটামান কথা হেৰাই গৈছিল, কিন্তু বৰ্তমানৰ ধনখিনি সেইখিনি সামৰি ল"বলৈহে যথেষ্ট হ"ব। তেওঁলোকক সুস্থিৰ আয়ৰ কোনো উৎসৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  আওকাণ নকৰিব। ঠেলি দিব নোৱাৰি, গভীৰকৈ পুতি থ"ব।
  
  কেৰিনে SEAL Team 7 ৰ বিষয়ে সকলো জানিছিল। তাই জানিছিল যে তেওঁলোক কিয় তাত আছে, তেওঁলোকৰ লক্ষ্য কি; তেওঁলোকৰ শক্তি আৰু দুৰ্বলতা; তেওঁলোকৰ এজেণ্ডা আৰু চূড়ান্ত গোপন আদেশ। তাৰ পিছত ফলপ্ৰসূভাৱে সমৰ্থন আগবঢ়াই এতিয়া তাই মেট ড্ৰেকক সকীয়াই দিব পাৰিব।
  
  ৰোমাঞ্চকৰ আছিল, পেচোৱা আছিল, তাইৰ আন্ত্ৰিক অংশত এচিডৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  
  তেওঁলোকে পাৰ হৈ যোৱা প্ৰতিটো ঘটনা, উজ্জ্বল মুহূৰ্ত আৰু কঠিন সময়, সম্পূৰ্ণ উন্মাদনাৰ দিনবোৰে তাইৰ আৱেগক চুই গৈছিল যেন চৰাইয়ে জেদী কৃমি এটাক চেপি ধৰাৰ দৰে। কেৰিনে আগতেও এবাৰ ইমান বেয়াকৈ আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল আৰু জীৱনটো এৰি দিছিল, মাথোঁ আকৌ অতি অপ্ৰত্যাশিত ঠাইত বিচাৰি পাইছিল। তাইক এটা নতুন উদ্দেশ্য দিয়া হ"ল।
  
  আকৌ, নীলাৰ বাহিৰত, তাইৰ ভায়েক আৰু পৰিয়ালৰ মৃত্যুৰ সময়ত তাই ধ্বংসলীলা অনুভৱ কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত প্ৰেমৰ সন্মুখীন হৈছিল যেতিয়া কোমোডো তাইৰ প্ৰেমত পৰিছিল। হয়তো ইমান সৰুতে সেই অতি প্ৰাথমিক ঘটনাটোৱে তাইক ধ্বংস কৰি জীৱনৰ পথত থিয় কৰাইছিল।
  
  ধ্বংস।
  
  এতিয়া তাইৰ আচলতে ইচ্ছা আছিল মাথোঁ তাইৰ হাতত থকা সকলো ভাল বস্তু ধ্বংস কৰা। যদি কিবা এটা ঠিকেই চলি আছিল, তেন্তে তাই বিচাৰিছিল যে সেইটো বিফল হওক। যদি তাইৰ বাটত কিবা এটা ডাঙৰ কথা আহি আছিল, তেন্তে তাই নিশ্চিত কৰিছিল যে সেইটো পক্ষপাতিত্বৰে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে।
  
  নতুন দলটোৱে যদি ফুলি উঠিবলৈ আৰম্ভ কৰে, ওচৰ চাপিবলৈ আৰম্ভ কৰে, তেন্তে ই ইয়াক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাব।
  
  আত্মধ্বংস কেৰিন ব্লেকৰ বাবে জীৱনৰ নতুন পদ্ধতি নাছিল। এইটোৱেই মোৰ বাছি লোৱা জীৱনশৈলী। তাই সদায় ভাবিছিল যে ই সম্পূৰ্ণ বৃত্তৰ দৰে আহিব নেকি, ঠিক চাৰিওফালে আৰু এইটোলৈ উভতি আহিব।
  
  আৰু সেইবাবেই তাই বহিল, শিথিল হৈ, এনে তথ্য লৈ যিবোৰৰ অভাৱ আছিল আনকি SPEAR দলটোৱেও যেতিয়া তেওঁলোকে চাৰিটা দুঃস্বপ্নৰ অস্ত্ৰ লাভ কৰাৰ প্ৰয়াসত চাৰিটা কাৰ্ডিনেল পইণ্ট অতিক্ৰম কৰিছিল। তাইৰ দুৱাৰমুখত ছেক্সনটো ডাঙৰকৈ খোলাকৈ থিয় হৈ আছিল।
  
  এটা পথে অৱশেষত মুক্তিলৈ, বন্ধু-বান্ধৱী, সতীৰ্থতা আৰু জীৱনৰ যন্ত্ৰণালৈ লৈ গ"ল।
  
  আন এটা পথে এই সকলোবোৰ ইতিহাস, এই সকলোবোৰ অনিশ্চিত ভৱিষ্যত ধ্বংস কৰি পেলাব আৰু তাইক তাইৰ প্ৰয়োজনীয় সকলোখিনি দিব: বিশৃংখলতা।
  
  কেৰিনে নিজৰ বস্তুবোৰ গোটাই বাৰাণ্ডালৈ ওলাই গ"ল। মৰুভূমিৰ বতাহ শুকান আছিল, ধূলিৰ লগত মিহলি হৈ আছিল। এটা উজ্জ্বল বল আকাশত ওখকৈ জিলিকি উঠিল। দূৰৈৰ ক"ৰবাত SEAL Team 7 নামৰ এটা ছুপাৰ-এলিট আমেৰিকাৰ বিশেষ বাহিনীৰ ইউনিটে হত্যাৰ উদ্দেশ্যেৰে তাইৰ পুৰণি সতীৰ্থসকলক - মেট ড্ৰেক আৰু এলিচিয়া মাইলছ, টৰষ্টেন ডাহল আৰু মে কিটানো আদিক খেদি ফুৰিছিল।
  
  কেৰিনে তেওঁলোকক সকীয়াই দিয়াৰ কথা ভাবিলে।
  
  তাৰ পিছত তাই দুৱাৰেদি মূৰটো পিছলৈ সোমাই দিলে। "হেৰা হেৰুৱাসকল, আপোনাৰ গাধবোৰ নমাই দিয়ক। আমাৰ যাবলৈ ঠাই আৰু চাবলৈ মানুহ আছে। টাইলাৰ ৱেবৰ গোপন ষ্টেচ চিৰদিনৰ বাবে লুকাই নাথাকিব।"
  
  
  একবিংশ অধ্যায়
  
  
  ডিনোৱে লছ এঞ্জেলছৰ ঘাইপথ আৰু পিছফালৰ ৰাস্তাবোৰ গঠন কৰা কুটিল সাপবোৰৰ মাজেৰে তেওঁলোকৰ ডজ ৰেমক সযতনে চলাই থকাটো চাই কেৰিনে শ্বটগান চলাইছিল।
  
  ৰঙা ৰ"ডষ্টাৰখনৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে তাই ক"লে, "আপোনাৰ গতিপথ বজাই ৰাখক। "তোমাৰ মনত আছেনে যে আমাক চিকাৰ কৰা হৈছে?"
  
  ডিনোৱে অপৰিপক্ক আনন্দৰে তাইক চাই হাঁহিলে। "মাত্ৰ ঘৰৰ পৰা ওলাই আহি সুখী মা। যিকোনো প্ৰকাৰে আপুনি জনা উচিত যে মই তোমাতকৈ ভাল। বেটাৰ ইন এভাৰী ৱে।"
  
  "তেন্তে তুমি কথা পাতি থাকিবা।"
  
  ৱুৱে কয়, "সেনাবাহিনীয়ে আমাক যাবলৈ নিদিয়ে। "প্ৰতিবাৰেই আমি উপৰিভাগলৈ যাওঁতে আমি দুৰ্বল হৈ পৰো।"
  
  "আপোনাৰ সুৰটো কমাই দিয়ক মিষ্টাৰ মিচেৰী। ভগৱান, তোমালোক দুয়ো দুগুণ কৰ্তব্য কৰিব পাৰিবা।"
  
  "চাওঁচোন যেতিয়া তেওঁলোকে আপোনাৰ বাদামবোৰ গাড়ীৰ বেটাৰীত সংযোগ কৰিব তেতিয়া আপুনি কিমান সুখী হ"ব।"
  
  "গাধ নহ"বা ৱু। এইটো সেনাবাহিনী, চিআইএ নহয়।"
  
  গাড়ীৰ দুয়োফালে থকা অহৰহ পেনোৰামিক দৃশ্যবোৰ কেৰিনে উপভোগ কৰিছিল; লছ এঞ্জেলছ নিজৰ সকলো গৌৰৱৰে। জিৰণি লৈ একো নাভাবিবলৈ এটা মুহূৰ্ত। ডাঠ সেউজীয়া আৰু কংক্ৰিটৰ দৈত্যই আধিপত্যৰ বাবে প্ৰতিযোগিতাত নামিছিল আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে ধাতুৰ আকাশচুম্বী ঘৰবোৰ আছিল যিবোৰ জুইকুৰাৰ তলত জিলিকি উঠিছিল। ডাৱৰৰ স্তৰত এটা পোহৰৰ ধোঁৱা ওলমি আছিল, দিনটো আন্ধাৰ কৰি তুলিছিল, কিন্তু সেইটো প্ৰায়েই লক্ষ্য কৰিব পৰা নাছিল। মানুহ আহিছিল আৰু গৈছিল, ফুটপাথত আৰু শ্বপিং চেণ্টাৰত প্ৰায়েই লক্ষ্য কৰা নাছিল, গাড়ীত জিপ মাৰি আগলৈ পিছলৈ। হলিউড হিলছ লাহে লাহে সোঁফালে পাৰ হৈ গ"ল, লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে, কাৰণ সেই মুহূৰ্ততে ডিনোৱে ফাষ্ট লেনত সোমাই থকা ক"লা-বগা টহলদাৰী গাড়ী এখন লক্ষ্য কৰিলে আৰু তেওঁ নিজৰ ভাল ল"ৰাটোৰ দৰেই গতি কমাই দিলে, ৰাস্তাত চকু ৰাখি, পোনে পোনে আগলৈ মনোনিৱেশ কৰিলে।
  
  আপুনি যদি তেওঁলোকৰ ফালে নাচালেহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকে আপোনাক লক্ষ্য নকৰিলেহেঁতেন।
  
  অৱশেষত উপকূলৰ পথটো মুকলি হ"ল আৰু তেওঁলোক ছান ফ্ৰান্সিস্কোলৈ যোৱাৰ পথত।
  
  "মৰুভূমিতকৈ ভাল।" ৱুৱে জিলিকি থকা, গুটিয়াই ঢৌবোৰ অধ্যয়ন কৰিলে।
  
  কেৰিনে আগন্তুক কামটো বিশ্লেষণ কৰিলে। মুখ্য কাৰ্যালয়ত সময় নষ্ট নকৰিলে। প্ৰথমে তেওঁলোকে কম্পিউটাৰ স্থাপন কৰিলে, দুটা শীৰ্ষস্থানীয় মেক য"ত তেওঁলোকৰ সামৰ্থ্য অনুসৰি যিমান বিশেষ খেলনা আছিল। ফাইবাৰ অপটিক কেবলটোৱেই আছিল আটাইতকৈ কৌশলী অংশ, কিন্তু এবাৰ তেওঁলোকে সেইটো বুজি পালে আৰু কেৰিনে ফায়াৰৱালৰ গোট এটা ইনষ্টল কৰিলে, তেওঁলোক যাবলৈ সাজু হ"ল। তেতিয়াও কিবৰ্ডত কেৰিনে আৰু তাইৰ প্ৰতিভাশালী বুদ্ধিমত্তা ব্যৱহাৰ কৰিও তেওঁলোকৰ উন্মাদ হেকিঙৰ সম্ভাৱনা নাছিল। তেওঁলোক সীমিত আছিল, কৌশল ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  
  টাইলাৰ ৱেবৰ অগণন গোপন বেংক একাউণ্টৰ বিষয়ে কেৰিনে জানিছিল। SPIR ত কাম কৰাৰ সময়ত তাই সিহঁতক চাই আছিল। কিছুমানে তাৰ উত্তৰাধিকাৰ বুলি কোৱা কথাটোৰ বিষয়ে তাই সচেতন আছিল; তাইৰ পুৰণি দলটোত তেওঁৰ কেইটামান গোপনীয়তাৰ বিষয়ে। আৰু তাই এটা বিশাল আত্মগোপন ঠাইৰ বিষয়ে সচেতন আছিল; বিশ্বৰ আটাইতকৈ ধনী, আটাইতকৈ উৎকৃষ্ট ষ্টাকাৰগৰাকীয়ে শ শ লোকৰ বিৰুদ্ধে গোট খোৱা কিবা এটা, আকৌ তাইৰ পুৰণি দলৰ সদস্যসকলকো সামৰি।
  
  বেছিভাগেই বিশ্বাস কৰিছিল যে যিহেতু ৱেবৰ মৃত্যু হৈছে, সেয়েহে তেওঁলোকে তেওঁক আজৰি সময়ত বিচাৰি পাব পাৰে।
  
  সমস্যাটো আছিল যে কেৰিনৰ এনে কোনো চিন্তা নাছিল। লুকাই থকা ঠাইখনলৈ যোৱাৰ সুবিধাই তাইক অকথিত শক্তি দিব-আৰু সকলো কথাৰ শেষত ক্ষমতাই আছিল য"ত সকলো আছিল। তিনিওজনে তাৰ পৰাই আগবাঢ়িব পাৰিলেহেঁতেন; ধন, নামহীনতা, নিৰাপত্তা আৰু প্ৰভাৱ লাভ কৰা। অৱশ্যে যদি ৱেবৰ ষ্টেচ বিচাৰি শ শ মানুহ থাকিলহেঁতেন তেন্তে চুৰি কৰাটো বিশেষভাৱে কঠিন হ"লহেঁতেন।
  
  এই মুহূৰ্তত কোনেও গম পোৱা নাছিল ক"ত আছে।
  
  কেৰিন ব্লেকৰ বাহিৰে।
  
  অন্ততঃ তাই তেনেকৈয়ে ভাবিছিল। অহা কেইঘণ্টামানে ক"ব। ভিতৰৰ তথ্যই বহুত সহায় কৰিছিল। তাই নিকোলাছ বেলৰ বিষয়ে সকলো জানিছিল আৰু কেনেকৈ হুইচেল ব্ল"ৱাৰজনে নিজৰ কাৰাগাৰৰ কোঠাত বহি সকলো কথা কৈছিল - নাম, ঠাই, ব্যক্তিত্ব, গোটেই পচি যোৱা চেচপুলটো। তাই জানিছিল লৰেন ফক্সে ভ্ৰমণ কৰিবলৈ কিমান ভাল পায়। তাই লৰেন ফক্সৰ কথা শুনি আৰু কথা পতা মানুহক চিনি পাইছিল।
  
  বাৰু, তাই সিহঁতক চিনি পাইছিল, সিহঁতে তাইক চিনি পোৱাটো বাধ্যতামূলক নাছিল।
  
  তাই হয়তো পাৰ্টিলৈ অলপ দেৰি কৰিছিল-কেৰিনৰ সেনাবাহিনীৰ প্ৰশিক্ষণ আৰু তাৰ পিছত যোৱাৰ বাবে কিছু সময় লাগিছিল-কিন্তু তাই অলপ শীৰ্ষস্থানীয় হেকিং প্ৰতিভাৰে তাৰ ক্ষতিপূৰণ দিছিল। বেলৰ কথা-বতৰাবোৰ বাগ হৈ পৰিছিল। স্মিথৰ যেন এই কথা-বতৰাবোৰৰ কপি নিয়মিতভাৱে লাভ কৰাৰ সাহস আছিল - দুষ্ট ল'ৰা - আৰু ইচ্ছামতে ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ। গৰম মেজাজ, সহজে খঙাল সৈনিকজনে তেওঁলোকৰ লগত কি কৰিলে কোনে জানিছিল? ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা ৰক্ষা কৰিছিল, স্পষ্টভাৱে।
  
  কথাটো আছিল যে কেৰিনে স্মিথৰ নেটৱৰ্কলৈ পোনে পোনে যোৱা লাইনটোত হেক কৰিব পাৰিব। তাইৰ বাবে তুলনামূলকভাৱে সহজ কাম আছিল। তাই সময় উলিয়াই ধনী লুটপাত সংগ্ৰহ কৰিছিল। টাইলাৰ ৱেব এসময়ত বিশ্বজুৰি অগণন কাৰ্যালয়, ঘৰ, পেণ্টহাউচ আনকি এটা দ্বীপৰ মালিক আছিল। তাইৰ মনত অনুৰণন ঘটা ঠাইৰ নামসমূহৰ ভিতৰত আছিল ৱাশ্বিংটন, ডি.চি., নায়াগ্ৰা আৰু মণ্টে কাৰ্লো। বেলে লৰেনৰ সৈতে কথা পাতিছিল যদিও তেওঁ নিৰাপত্তাৰক্ষী আৰু উকীলৰ সৈতেও কথা পাতিছিল আৰু স্মিথৰ টোকাত তেওঁলোকৰ সকলোৰে স্নিপেট আছিল।
  
  স্মিথৰ ভৱিষ্যত উজ্জ্বল নহয়, তাই ভাবিলে।
  
  যিমানেই টুকুৰা টুকুৰ নকৰক কিয়, পেৰুৰ কাণ্ডই-বা কাণ্ডবোৰে- SPEAR দলটোক দুখৰ জগতখনত ডুবাই পেলালে।
  
  ছান ফ্ৰান্সিস্কোৰ পৰা ১৩০ মাইল দূৰত বুলি লিখা এখন ফলক জিলিকি উঠাত কেৰিনে নিজৰ অৱস্থান সলনি কৰিলে। বেলে লৰেনৰ লগত যথেষ্ট বাকপটু হৈ পৰিল - বাৰে বাৰে সম্ভৱতঃ শুদ্ধ তথ্য উল্লেখ কৰি, নাম, ঠাই, বেংক একাউণ্টৰ নাম উল্লেখ কৰিলে। এতিয়াৰ বাবে কেৰিনে কোনো একাউণ্ট ব্যৱহাৰ কৰাৰ সাহস কৰা নাছিল, কাৰণ কৰ্তৃপক্ষই কোনে দেখা দিছে চাবলৈ মনে মনে চোৰাংচোৱাগিৰি কৰিব পাৰে বুলি ভয় কৰিছিল। প্ৰথমে তেওঁলোকক কাৰ্য্য আৰু পলায়নৰ এক নিৰ্ভৰযোগ্য পৰিকল্পনাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  সেয়েহে ছান ফ্ৰান্সিস্কোলৈ যাত্ৰা।
  
  হেঁচা মাৰি ধৰাৰ সময়ত বেলে বৰ্ণনা কৰিছিল যে ৱেবে কেতিয়াবা নিজৰ জনা কথাবোৰৰ বিষয়ে গৰ্ব কৰিছিল। এই মানুহজন আছিল এজন আচাৰ-অনুষ্ঠানৰ ষ্টাকাৰ, ইচ্ছা কৰিলে পৃথিৱীৰ প্ৰায় যিকোনো ব্যক্তিক উন্মোচন, আঘাত দিয়া আৰু আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিব পৰা সম্পদ থকা এজন ধনী ছাঁ। ৱেবে বেলক সদায় টিডবিট আগবঢ়াইছিল, তেওঁক চেট আপ কৰিছিল, কিন্তু তেওঁ "মাদাৰ লোড" বুলি কোৱা কথাটোৰ ইংগিতো দিছিল।
  
  এই "মাতৃ শিৰা"টো এটা বিশেষ অফিচ হৈ পৰিল য"ত মেগাল"মেনিয়াকে কেতিয়াও সংগ্ৰহ কৰা সকলো মলি কাৰো ওপৰত ৰাখিছিল। অৱশ্যে বেলক কেতিয়াও কোৱা নাছিল যে ক"ত আছে।
  
  কেৰিনে অৱশ্যে এই সকলোবোৰ কথা ভাবিলে। তাইৰ ব্যতিক্ৰমী সুবিধা আছিল যে তাই সকলো ভিতৰৰ পৰা চাব পাৰিছিল। আৰু তাইৰ মনত পৰিল সেই মুহূৰ্তবোৰ যেতিয়া ৱেবে দলৰ বেছিভাগৰে পৰা তথ্য চুৰি কৰি গোপনে তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ গৈছিল। তাইৰ ইডেটিক স্মৃতিয়ে ঠিক তাতেই ঠাই ল"লে। অৱশ্যে ই সহজ নাছিল, কিন্তু কেৰিনে জানিছিল যে ৱেব তেতিয়া ৱাশ্বিংটনৰ এটা সুপৰিচিত কাৰ্যালয়ত কাম কৰি আছিল আৰু সেই চিঠিপত্ৰৰ সন্ধান উলিয়াবলৈ সক্ষম হৈছিল, যিটো এতিয়া ৰেকৰ্ড কৰা হৈছে।
  
  ডাঙৰ ডাঙৰ ফাইলবোৰ আধা ডজন বাৰ ছান ফ্ৰান্সিস্কোৰ এটা নিৰ্দিষ্ট ঠিকনালৈ প্ৰেৰণ কৰা হৈছিল। অধিক তদন্তত দেখা গ"ল যে অন্যান্য বৃহৎ ফাইলসমূহ অন্যান্য পৰিচিত কাৰ্যালয়ৰ পৰা লাভ কৰা হৈছিল। এইদৰে কৰ্তৃপক্ষই ডাঠ তথ্যবোৰ খান্দি থকাৰ সময়তে কেৰিনে তাইৰ কি প্ৰয়োজন সেইটো সঠিকভাৱে নিৰ্ণয় কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  
  ডিনোৱে তেওঁলোকক যান-জঁটৰ মাজেৰে লৈ গ"ল, গোল্ডেন গেটৰ মাজেৰে আৰু ফিচাৰমেনছ ৱাৰ্ফৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। পৰ্যটকসকলে ৰেডিত কেমেৰা লৈ অঞ্চলটোত ভিৰ কৰিছিল, নিজৰ বিশেষ যত্ন নোলোৱাকৈয়ে ৰাস্তালৈ ওলাই আহিছিল। ডিনোৱে ট্ৰেফিকত মিলি গ"ল, পুলিচবোৰে তেওঁলোকক লক্ষ্য কৰাৰ কোনো কাৰণ নাপালে। ঠেক পাহাৰটোৱে তেওঁলোকক আৰু চহৰখনৰ ভিতৰলৈ লৈ গ"ল আৰু অলপ পিছতে তেওঁলোকে ইউনিয়ন স্কোৱাৰৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল, পাৰ আৰু ফাৰ্মাচী, জাহাজ আৰু ৰেষ্টুৰেণ্টৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গৈছিল, আজিলৈকে কৰা আটাইতকৈ কঠিন প্ৰচেষ্টাত: ভাল পাৰ্কিং স্থান বিচাৰি উলিওৱা।
  
  "মাত্ৰ ইয়াতে এৰি দিয়ক।" ৱুৱে ৱালগ্ৰীনছৰ ওচৰৰ সৰু ঠাই এটালৈ আঙুলিয়াই দিলে। "ঠিকনাটো ইয়াৰ পৰা পাঁচ মিনিট খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ দূৰত্বত।"
  
  "পাঁচ মিনিট?" কাৰিনে ক"লে। "ৱেবে কোনো আকস্মিকতা এৰি গ"লে চিৰদিনৰ বাবে হ"ব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  "প্লাছ," লাহে লাহে গন্তব্যস্থানৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে ডিনোৱে ক"লে, "এইটো ডজ ৰাম।" সেই ঠাইত মোৰ গাধটো ৰখাবলৈ মোৰ বহুত কষ্ট হ"ব।"
  
  "আপুনি বিচাৰেনে মই এই কামটো কৰো? গাড়ী চলাব পাৰিম।"
  
  "সঁচাকে? বাৰু, অৱশ্যেই, টৰেট্টো। চাওঁ আপুনি কেনেকৈ চম্ভালিব-"
  
  "শিশুসকল" কাৰিনে উশাহ ল"লে। "চুট দ্য ফাক আপ। তাতে চাওক?"
  
  "দ্ৰুত পলায়নৰ বাবে আমাক ভাল প্ৰৱেশৰ প্ৰয়োজন। আমাক দ্ৰুত প্ৰৱেশৰ প্ৰয়োজন। আমাক লাগে..." ডিনোৱে থমকি ৰ"ল। "ধেৎ, আমাক বহুদিনলৈ গেৰেজৰ প্ৰয়োজন হ"ব নহয়?"
  
  কাৰিনে মাত দিলে। "ঠিক ইয়াতেই।" প্ৰয়োজন হ"লে আমি অলপ সময় তললৈ পৰি থাকিম; ধূলি গোট খালে আমি সদায় আন এটা দিন ইয়াৰ পৰা যাব পাৰো।"
  
  "ধেৎ, আশাকৰোঁ নহয়" ৱুৱে বিৰবিৰাই উঠিল। "আজিকালি তোমালোক দুজনৰ লগত যথেষ্ট সময় কটাব।"
  
  "এইটো সমস্যা নেকি?" ডিনোৱে ৰামক আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ড পাৰ্কিংলৈ লৈ যোৱাৰ সময়ত কেৰিনে ভাবিলে।
  
  "বাৰু, টেষ্টষ্টেৰন অলপ বেছি। তোমালোক দুয়োজনে সকলো সময়তে ভাই-ভনীৰ দৰে প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰে। মাজে মাজে অলপ ভাগৰুৱা হৈ পৰে।"
  
  "আমি? প্ৰতিযোগিতা?" কেৰিনে খঙেৰে ডিনোৰ ফালে চালে। "সঁচাকৈয়ে আমি?"
  
  ডেকা জোৱানজনে জোৰেৰে হাঁহিলে। "কেৱল কাৰণ তুমি স্বীকাৰ কৰিব নিবিচাৰি যে মই তোমাতকৈ ভাল।"
  
  "মই দেখা নাই।" কেৰিনে তেওঁৰ ওচৰলৈ সমালোচনাত্মকভাৱে চালে, তাৰ পিছত ৱুৰ ফালে ঘূৰি চালে। "এইটো দেখিছানে?"
  
  "এইদৰে কওঁ। যদি তোমালোক দুয়ো কেতিয়াবা সম্পূৰ্ণ মদ্যপান কৰি সংগম কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়, তেন্তে থিয় হৈয়েই কৰিব লাগিব কাৰণ দুয়োজনে ওপৰত থাকিব বিচাৰিব।"
  
  অৱশেষত ডিনোৱে নিজৰ পছন্দৰ ঠাই বিচাৰি পোৱাত কেৰিনে হুৰহুৰাই হাঁহিলে। "নৰক হিচাপে মদ্যপান কৰা? ধিক্কাৰ, মাত্ৰ পৃথিৱীত তেনেকুৱা হ'বলৈ পৰ্যাপ্ত মদ নাই, ৱু।"
  
  ডিনোৱে চাবি উলিয়াই দুৱাৰখন খুলি দিলে। "ফোকাচ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে। এই সকলোবোৰ সংগমৰ আজে বাজে কথাই একো সহায় নকৰে।"
  
  "আপুনি ছোৱালী ভাল নাপায় ডিনো?" আগত থিয় হৈ থকা মানুহ দুজনৰ লগত কেৰিনেও যোগ দিলে। "ছান ফ্ৰান্সিস্কোত চিৰিয়াখানা আছে। আমি কাম শেষ কৰাৰ পিছত তোমাক সদায় তালৈ লৈ যাব পাৰো।"
  
  ডিনোৱে তাইক আওকাণ কৰি মোবাইলটো উলিয়াই সিহঁতে লোড কৰিবলৈ প্ৰয়োজনীয় ঠিকনাটোলৈ অপেক্ষা কৰিলে। "তিনি মিনিট" সি ক"লে। "আমি সাজু হৈছো?"
  
  কেৰিনে কান্ধ দুটা বেকপেকত সোমাই দিলে। "নৰকৰ দৰে।"
  
  
  * * *
  
  
  এটা ওখ অফিচ বিল্ডিং আছিল আৰু ৱেবৰ অফিচটো আছিল পঁয়ত্ৰিশ মহলাত। কেৰিনে ভাবিছিল যে এইটো তেওঁৰ বাবে অস্বাভাৱিক - এজন পাগলে সাধাৰণতে সকলোকে হেয়জ্ঞান কৰিবলৈ উচ্চতম পৰ্যায়ত জীয়াই থকাটো পছন্দ কৰে - কিন্তু তাই ভাবিছিল যে তেওঁ এই ঠিকনাটো যিমান পাৰি কম আৰু গোপন কৰি ৰাখিব পাৰে - সেইটোৱেই তেওঁ মূল্যৱান বুলি ভাবিছিল আৰু তেওঁৰ জীৱনৰ কৰ্মৰ অভিজাত ভঁৰাল।
  
  সকলো সাৱধানতা, তাই ভাবিলে।
  
  যিয়ে তেওঁলোকে কৰিবলৈ ওলোৱা কামটো আৰু অধিক কৰি তুলিলে...
  
  নিৰ্বোধ? নিষ্পাপ? স্মাৰ্ট? স্মাৰ্ট?
  
  উত্তৰটো ফলাফলৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল বুলি বুজি পাই তাই নিজৰ মাজতে অন্ধকাৰ হাঁহি এটা মাৰিলে।
  
  তলৰ মহলাৰ ঘূৰ্ণনশীল দুৱাৰেৰে সোমাই গৈ কেইবাটাও লিফ্ট দেখা পাই তালৈ ৰাওনা হ"ল। গাঢ় চুট পিন্ধা পুৰুষ-মহিলাই আগলৈ পিছলৈ ঘূৰি ফুৰিছিল। দূৰৰ চুকটোত আছিল দুজন ক"লা চুলিৰ সচিবৰে কাম কৰা এখন তথ্যৰ ডেস্ক। শব্দৰ মাত্ৰা কম আছিল, সকলোৱে শব্দ নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কাৰিনে চুকত এজন অতিৰিক্ত ওজনৰ নিৰাপত্তাৰক্ষী দেখিলে, যিয়ে পাৰ হৈ যোৱা ট্ৰেফিক আৰু তিনিটা নিৰাপত্তাৰক্ষী কেমেৰা চাই আছিল। তাই ডিনোক তথ্য ব"ৰ্ডলৈ লৈ গ"ল।
  
  "পঁইত্ৰিশ". তাই মাত দিলে। "এটা কোম্পানীয়ে গোটেই মহলাটোৰ মালিক।"
  
  "অৰ্থ আছে"।
  
  ৱুৱে শিৰোনামটোলৈ চাই থাকিল। "মিনমেক চিষ্টেম?"-তেওঁ পঢ়িলে, "সকলো একে, সকলো একে।"
  
  পৃথিৱীখন শাসন কৰা মুখবিহীন নিগম।
  
  লিফটৰ ওচৰ পালে আৰু দুবাৰ পৰীক্ষা কৰিলে কেৰিনে আগবাঢ়ি গ"ল। তাই যদি ৩৫ নং খালী নম্বৰ এটা পায়-বা সকলোবোৰ একেলগে নোহোৱা এটা নম্বৰ-কিন্তু তাতেই আছিল, বাকীবোৰৰ দৰে বগা আৰু চিকচিকিয়া। বাসিন্দাসকলে বিভিন্ন মহলাৰ বুটাম টিপিছিল, আৰু কেৰিনে শেষ মুহূৰ্তলৈকে অপেক্ষা কৰিছিল, কিন্তু কেৱল তাইহে ৩৫ টিপিছিল।
  
  বেছি সময় ৰৈ থাকিব লগা হোৱা নাছিল। কিবা এটা বিচাৰি ভিতৰত ঘূৰি ফুৰাৰ অভিনয় কৰি তাই বেকপেকটো খুলিলে। ডিনো আৰু ৱুৱেও সাজু হ"ল। যেতিয়া লিফটটোৱে ডিং কৰিলে আৰু ৩৫ৰ নিৰ্দিষ্ট সময়ত দুৱাৰবোৰ খোল খালে, তেতিয়া ত্ৰিপুৰাজনে মাত্ৰ কেইছেকেণ্ডমান অপেক্ষা কৰিলে, কিহৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছে।
  
  দূৰৈলৈকে বিস্তৃত হৈ আছিল এটা চিকচিকিয়া হলৱে, দুয়োফালে দুৱাৰ-খিৰিকী। দূৰৰ মূৰত এখন কাঠৰ টেবুল আছিল। দেৱালবোৰ চিত্ৰৰে সজাই থোৱা আছিল, ৰুচিহীন আৰু বিৰক্তিকৰ। কেৰিনে অনুমান কৰিলে যে তাই বুটামটো টিপিলেই কোনোবাই ৰৈ আছিল, কিন্তু এতিয়া তেওঁলোক ইয়াত আছে। তেওঁলোক সাজু, আগ্ৰহী, ডেকা আৰু সক্ষম আছিল।
  
  তাই বাটটো আঙুলিয়াই দিলে, এখন অদ্ভুত পৃথিৱীত প্ৰৱেশ কৰিলে যিখন কেনেবাকৈ এতিয়াও মৃত মানুহজনৰ। যদি কিবা আছে, তেন্তে সেয়া আছিল ৱেবৰ উত্তৰাধিকাৰ। তাৰ মাক শিৰা।
  
  চিচিটিভি কেমেৰা নাই। কোনো নিৰাপত্তা নাই। তাই চেষ্টা কৰা প্ৰথম দুৱাৰখন ফ্ৰেমত ইমানেই জোৰেৰে জোকাৰি গ"ল যে সেই দুৱাৰখন গুচি গ"ল। সকলোবোৰ শ্ব"ৰ বাবে আছিল, মাত্ৰ এটা কভাৰ। পিষ্টল এটা উলিয়াই তাই পকেটত মেগজিন ভৰাই দিলে। কোটৰ তলত পিন্ধা ভেষ্টটোৱে ইয়াত গোটেই বাটটো ডাঙৰ যেন লাগিছিল যদিও এতিয়া ই তাইক সুৰক্ষা দিছে। সতৰ্কতাৰে টেবুলৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে দলটোৱে বিয়পি পৰিল।
  
  কেৰিনে ৰৈ নতুন কৰিডৰ দুটাৰ দুয়োফালে চালে। তাই আচৰিত হ"ল যেতিয়া ৰবটৰ মাতটোৱে কথা ক"লে।
  
  "মই তোমাক সহায় কৰিব পাৰিমনে?"
  
  তাই লক্ষ্য কৰিলে টেবুলৰ সন্মুখৰ ধাৰেৰে সংলগ্ন চেন্সৰ এটা। অৱশ্যে তাই কোনো কেমেৰা দেখা নাপালে।
  
  "নমস্কাৰ? তাত কোনোবা আছে নেকি? মই মূৰ্খৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছো।
  
  এইখিনি সময় তাই মূৰত এটা পৰিকল্পনাৰ চিন্তা কৰি আছিল। ৱেবৰ বৃহৎ তথ্যৰ প্ৰবাহে তাইক এই ঠিকনালৈ লৈ যোৱাই নহয়, তাই বিল্ডিঙৰ ডিজিটেল ফ্ৰেম ডিজাইন ব্যৱহাৰ কৰি টাৰ্মিনেলৰ স্থান নিৰ্ণয় কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। তাই জানিছিল যে সিহঁতে বাওঁফালে আৰু তাৰ পিছত সোঁফালে ঘূৰিব লাগে, কিন্তু তাই ভাবিছিল যে ৰবটবোৰে কি কৰিব পাৰে...
  
  "মই ভাবো আমি হেৰাই গৈছো।" তাই ডিনো আৰু ৱুৰ ফালে চাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "মাত্ৰ ৰ"বা মিষ্টাৰ ৰবট, আমি কাৰোবাক বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়ত।"
  
  চেষ্টা কৰি চাবলগীয়া আছিল। কাৰিনে বাওঁফালে আগবাঢ়ি গ"ল, পিছফালে ল"ৰাকেইটা। বাওঁফালে প্ৰথম পাহাৰীয়া মানুহজন দেখা গ"ল, অফিচৰ পৰা ওলাই আহি এহাতত বেছবলৰ বেট এখন টানকৈ ধৰি আনখন হাতত মূৰত চৰ মাৰিলে। আগলৈ এটা চেকেণ্ড দেখা গ"ল, তাৰ পিছত তৃতীয়টো আৰু তাৰ পিছত বাওঁফালে চতুৰ্থটো দেখা গ"ল, এইবাৰ হাতুৰীৰে।
  
  ৱুৱে হাঁহিলে। "তিনি পিছফালে।"
  
  কেৰিনে পিষ্টলটো জোকাৰিলে। "আহা ল"ৰা, মোৰ কি হেৰাই গৈছে?"
  
  প্ৰথম পাহাৰ, টান মূৰৰ মানুহ এজনে হাঁহিলে। "তাত ৰাডাৰ আছে ছোৱালী, তাৰ তলত আমি থাকি আছো।"
  
  "মই দেখিছোঁ. গতিকে, টাইলাৰ ৱেবক মোৰ দৰে চিনি পোৱা - যিজন মানুহে সঠিক সময়ত আৰু সঠিক ঠাইত শব্দ কৰি ভাল পায় - এইখন তেওঁৰ শান্তিৰ বাগিচা নেকি? ধ্যান? বাৰু, আমি এতিয়া তাক আমনি কৰাৰ সম্ভাৱনা নাই ল"ৰাবোৰ নহয়?"
  
  "বন্দুক গুলিয়াই দহ মিনিটৰ পিছত পুলিচ ইয়াত উপস্থিত হ"ব" মানুহজনে ক"লে। "বিশত ব্ল"।"
  
  "নিৰাপত্তা নিৰ্মাণৰ কথা কি ক"ব?"
  
  মানুহজনে হাঁহিলে। "ড'জ নট মেটাৰ"।
  
  "ধন্যবাদ তথ্যৰ বাবে"।
  
  কেৰিনে কোনো সতৰ্কবাণী নোহোৱাকৈয়ে তেওঁৰ বাহুত গুলীচালনা কৰে আৰু তেওঁক লৰচৰ কৰা দেখিলে। পিছৰবাৰ তাই গুলী চলালে, পেটত, আৰু সি মজিয়াত খুন্দা মৰাৰ আগলৈকে অপেক্ষা কৰিলে আৰু তাৰ পিঠিৰ ওপৰেৰে জপিয়াই তাৰ মেৰুদণ্ড ব্যৱহাৰ কৰি ঠেলি দিলে।
  
  বেছবলৰ বেট এখন তাইৰ মূৰৰ ওচৰলৈ উৰি আহি তাইক মিছ কৰিলে আৰু দুৱাৰেদি সোমাই গ্লাছ আৰু ফ্ৰেমটো ভাঙি পেলালে। তাই আওকাণ কৰিলে। ৱু তাইৰ পিছফালে আছিল আৰু ডিনো আন দিশলৈ আগবাঢ়িছিল। তৃতীয় মেদবহুলতাই তাইৰ বাট বন্ধ কৰি দিলে। তাই গণটোৰ ওপৰত দুটা গুলী চলালে, এটা শক্তিশালী দোলনা ডজ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত নিশ্চল গণটোক মুখামুখিকৈ আঘাত কৰাৰ বাহিৰে আন উপায় নাছিল।
  
  তাই থতমত খাই পিছলৈ জপিয়াই পৰিল।
  
  বন্দুকটো ধৰি থকা অৱস্থাত তাই পিঠিত পৰিল। ওপৰলৈ চাই তাই দেখিলে তাইৰ ফালে তললৈ চাই থকা এটা বিশাল ঘূৰণীয়া মুখ - সি অনুভৱ কৰিব নোৱাৰা গুলীৰ ফুটা থকা এটা অজ্ঞান, নিষ্ঠুৰ দৈত্য, সি দেখা নোপোৱা তেজৰ ধাৰা, আৰু ৰেজাৰৰ ব্লেডেৰে দাগ পৰা আটাইতকৈ ডাঙৰ কাঠৰ ক্লাবটো, যে তাই had ever -মই দেখিছো।
  
  "ফাকিং কেভমেন।"
  
  ক্লাবটো নামি অহাৰ লগে লগে কেৰিনে গুলী চলালে। ওলমি থকা পেটটোৰ মাজেৰে দুটা গুলী পাৰ হৈ চিলিঙত খুন্দা মাৰিলে যদিও লাঠিডাল নামি গৈ থাকিল। কেৰিনে মূৰটো ঘূৰাই দিলে। ক্লাবটোৱে তেওঁৰ কাষতে অৱতৰণ কৰিলে, মজিয়াখন ফাটি গ"ল, জ্বলি থকা ব্লেডবোৰৰ পৰা স্ফুলিংগ পঠিয়াই দিলে। সি এচেকেণ্ডমান শুই থাকিল, তাৰ পিছত ধৰি ৰখা হাতখন টান হৈ পৰিল আৰু সি নিজকে মজিয়াৰ পৰা তুলি ল"বলৈ ধৰিলে।
  
  কেৰিনে পিছুৱাই গ"ল, ভয়ংকৰ মুখখন দেখি পোনে পোনে গুলী চলালে। এইবাৰ মালিকে অনুভৱ কৰিলে আৰু লগে লগে লৰচৰ কৰিলে, ভাগ্য ভাল যে সোঁফালে আৰু পোনে পোনে আন এজন সহকৰ্মীৰ মাজেৰে পৰিল, তলৰ সৰু মানুহজনক আৱদ্ধ কৰি পেলালে।
  
  ৱুৱে তাৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল, আৰু দুটা বিশাল হালক গুলীয়াই। এই মানুহবোৰ আঁঠু লৈ পৰিল। লাঠিডালে ৱুৰ বাইচেপত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁ চিঞৰি উঠিল। কেৰিনে ঘূৰি চাই দেখিলে যে প্ৰথম মানুহজন - তাই ভৰিত গুলীচালনা কৰা টান ল'ৰাটো - তাইৰ কাষত পিছ পৰি আছে, পিছফালে তেজৰ ৰেখা এৰি গৈছে।
  
  "আপুনি মাত্ৰ সকলো নষ্ট কৰি পেলালে ভদ্ৰমহিলা। সকলোৰে বাবে।"
  
  "অ", গতিকে এতিয়া যেতিয়া মই তোমাক গুলীয়াই দিলোঁ, মই এগৰাকী ভদ্ৰমহিলা, হুহ? মই লওঁ তুমি জানো আমি ইয়াত কিহৰ বাবে আহিছো?"
  
  তাৰ ক্লাবটো আৰু বেল্টত ওলমি থকা কটাৰীখনলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  "ধেমালি কৰিছা নেকি? ইয়াত এটাই কথা, তুমি জানা।"
  
  কাৰিনে মাত দিলে। "নিশ্চিতভাৱে".
  
  "কিন্তু কেতিয়াও বিচাৰি নাপাবা।"
  
  তাই খৰধৰকৈ কম্পিউটাৰ টাৰ্মিনেলেৰে ভৰা বহুতো কোঠাৰ চাৰিওফালে এবাৰ চকু ফুৰালে, সকলোবোৰ নিঃসন্দেহে চলি আছে, কিবা এটা প্ৰগ্ৰেম চলি আছে আৰু সকলোবোৰ ওচৰ-চুবুৰীয়াৰ সৈতে একে।
  
  কিন্তু তাই ভালকৈয়ে জানিছিল। "অ", পাৰিম বুলি ভাবো।"
  
  তাই এইটোও জানিছিল যে ৱেবৰ দৰে মানুহে কেতিয়াও চুইচ লগোৱাৰ কথা ভবা নাছিল। এনে সামগ্ৰী পাবলৈ সি যিমান কষ্ট কৰিছিল তাৰ পিছত নহয়, যেতিয়া সি কেতিয়াও লোৱা প্ৰতিটো মিঠা কাম ইয়াতেই ঘটিছিল নহয়।
  
  তাই বেটখন ডজ কৰি দাৰে আঘাত বন্ধ কৰি মানুহজনৰ মাজত দ্বিতীয়টো গুলীৰ ফুটা এৰি দিলে। তাই জপিয়াই উঠি ৱুৰ পিছে পিছে গ"ল, তাৰ পিছত পিছলৈ ঘূৰি চালে ডিনোৰ অৱস্থা কেনেকুৱা। সকলো ভাল আছিল। এতিয়া তেওঁলোকৰ সন্মুখীন হোৱা একমাত্ৰ সমস্যাটো আছিল আৰক্ষী।
  
  ৱুৱে দ্বিধাবোধ কৰিলে; কৰিডৰটো খালী আছিল। "ক"লৈ গৈ আছা?"
  
  কেৰিনে দৌৰি গৈ পাৰ হৈ গ"ল, এই ঠাইখন তাইৰ স্মৃতিত খোদিত হৈ আছিল। "জীৱিত আটাইতকৈ বেয়া দানৱবোৰৰ এটাৰ গুহালৈ," তাই ক"লে। "গতিকে হিমশীতল হওক। এই ধৰণেৰে ল'ৰাবোৰ।"
  
  
  অধ্যায় বাইশ
  
  
  কোঠাটো নিজেই ঘৃণনীয় আছিল, টাইলাৰ ৱেবৰ শেষ লেখ-জোখ, বাহ্যিক ছবিৰে ভৰি আছিল যিয়ে এক কু-অভিপ্ৰায়ৰ উন্মাদনাৰ সাক্ষ্য দিছিল। তেওঁলোকে কেইছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে তলাবোৰ ছিঙিলে, দেৱালত ফ্ৰেমযুক্ত ফটো দেখিলে- প্ৰিয় ভুক্তভোগী আৰু নিৰ্যাতন, বন্দুকৰ গুলীৰ আগতে আৰু পিছত-আৰু কোঠাটোৰ চাৰিওফালে টেবুলত সজাই থোৱা বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা অহা চোৰাংচোৱাৰ সামগ্ৰীৰ এক অদ্ভুত সংগ্ৰহ।
  
  ইতিমধ্যে কাঁচৰ খিৰিকীৰে চাইৰেন শুনি কেৰিনে যিমান পাৰে আওকাণ কৰিলে। তাই টাৰ্মিনেলৰ ফালে দৌৰি যোৱাৰ সময়ত ৱু আৰু ডিনোৱে পহৰা দি থিয় হৈ থাকিল।
  
  দুবাৰ পৰীক্ষা কৰাৰ পিছত তাই নিশ্চিত কৰিলে যে সেইটোৱেই সেইটোৱেই যিয়ে বিশেষ ফৰ্মেটৰ ফ্লেছ ড্ৰাইভৰ সৈতে সংযুক্ত বিশাল ডাটাৰ ষ্ট্ৰিম লাভ কৰি আছে, আৰু টাৰ্মিনেলৰ ভিতৰৰ বস্তুবোৰৰ স্বয়ংক্ৰিয় লোডিং নিশ্চিত কৰিব পৰা সৰু সেউজীয়া লাইটটোলৈ চালে। কাৰিনে আশা কৰিছিল যে বৃহৎ পৰিমাণৰ তথ্য স্থানান্তৰ কৰিব পৰা যাব আৰু সেই অনুসৰি ফ্লেচ ড্ৰাইভটো কনফিগাৰ কৰিছিল। তাই যিমান পাৰে সিমান দ্ৰুত আছিল।
  
  "আমাৰ কেনেকুৱা?" তাই ওপৰলৈ চালে।
  
  ৱুৱে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "ইয়াত সকলো শান্ত।"
  
  "হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকাৰ বাহিৰে" ডিনোৱে ক"লে। "সেইটো বহুত আছে।"
  
  তেওঁলোকৰ পৰিকল্পনাৰ এটা অংশ আছিল ভুক্তভোগীক এৰি যোৱা। ইয়াৰ ফলত আৰক্ষীক বিভ্ৰান্তি আৰু পলম হ"ব। কেৰিনে সুখী আছিল যে তেওঁলোক অন্ততঃ গুণ্ডা আছিল আৰু জীৱনত তেওঁলোকৰ আগন্তুক নতুন লটৰ যোগ্য আছিল। তাই টিপটিপিয়া সেউজীয়া লাইটটোলৈ চাই দেখিলে যে খৰকৈ টিপটিপিয়াই আছে, আৰু গম পালে যে কামটো প্ৰায় শেষ হৈ গৈছে।
  
  "বি ৰেডি"।
  
  খিৰিকীৰ বাহিৰত চাইৰেনে হাহাকাৰ কৰিলে।
  
  সকলো সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ ইংগিত দি ইনডিকেটৰটো টিপটিপিয়া বন্ধ হৈ গ"ল। তাই সৰু ডিস্ক এখন উলিয়াই ভিতৰৰ জিপাৰযুক্ত পকেট এটাত থৈ দিলে। "ইট'ছ টাইম টু গো"।
  
  নিমিষতে ল"ৰাকেইটা আগবাঢ়ি গ"ল, সযতনে পৰি যোৱা, তেজ ওলোৱা মানুহবোৰৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰি উঠিবলৈ চেষ্টা কৰা দুজনক লাথি মাৰিলে। কেৰিনে বন্দুকটোৰে সিহঁতক ভাবুকি দিলে, কিন্তু তাই ব্যৱহাৰ নকৰিব। গুলীচালনা ক"ৰ পৰা আহিল সেই লৈ এতিয়াও কিছু বিভ্ৰান্তি হ"ব পাৰে। ইতিমধ্যে তেওঁলোক চোৱাচিতা কেমেৰা আৰু বহুত প্ৰশ্ন কৰাত ব্যস্ত হৈ পৰিলহেঁতেন। পলায়নৰ চাবিকাঠি আছিল সোনকালে কাম নকৰা, আনকি সাৱধান হোৱাও নাছিল।
  
  এই কথাটো আচৰিত হ"ব লাগিছিল।
  
  বেকপেকৰ জিপ খুলি তাৰ ভিতৰৰ বস্তুবোৰ উলিয়াই তাৰ পিছত খালী বেগবোৰ পেলাই দিলে। ইজনে সিজনৰ ফালে চাই থাকি মাত দিলে।
  
  "এজন বিষয়া"। ৱুৱে ডিনোক সম্ভাষণ জনালে।
  
  "এজন বিষয়া"। ডিনোৱে কেৰিনক জোৰেৰে মাত দিলে।
  
  "চাৰ্জেণ্ট" বুলি তাই ব্ৰিটিছ উচ্চাৰণটো ডাঠ কৰি চাৰ্ভিচ লিফ্টৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  ক্ষমতাৰ, চৰকাৰ আৰু ৰাজকীয় হেতালি খেলাৰ, অভ্যুত্থানৰ পিছত অভ্যুত্থানৰ চাবিকাঠি, আৰ্থিক স্বাধীনতা আৰু আইন প্ৰয়োগকাৰী সংস্থাৰ নিয়ন্ত্ৰণৰ চাবি তাইৰ পকেটত আছে।
  
  তেওঁলোকক মাত্ৰ লঞ্চ কৰিবলৈ এটা নিৰাপদ ঠাইৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  
  তেত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  আন এটা দিন, আন এটা বিমান যাত্ৰা, আৰু মেট ড্ৰেকে কিছু গুৰুতৰ জেট লেগ অনুভৱ কৰি আছিল। টেক অফ মাত্ৰ এঘণ্টা আগতে হৈছিল, আৰু তেওঁলোকে আটলাণ্টিকৰ ফালে দিনটো ধৰি ৰাখিছিল, আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰলৈ গৈ আছিল।
  
  ক"লৈ যাব লাগে তাৰ স্পষ্ট ধাৰণা নোহোৱাকৈ।
  
  তৃতীয় অশ্বাৰোহীজন হ"ল হাংগাৰ। ড্ৰেকে কল্পনা কৰিবলৈ ভয় কৰিছিল যে অৰ্ডাৰে দুৰ্ভিক্ষৰ বাবে কেনেধৰণৰ যুদ্ধ উদ্ভাৱন কৰিছিল। তেওঁলোকে তেতিয়াও প্ৰথম অস্ত্ৰ মহাকাশ বন্দুক আৰু বিশেষকৈ দ্বিতীয় অস্ত্ৰ মাষ্টাৰ ক"ড প্ৰস্তুত কৰাত অতিশয় নিমগ্ন আছিল। হেডেনে তথাপিও সকলো তথ্য নিজৰ মাজতে ৰাখিছিল যদিও শ্বেয়াৰ কৰাৰ হেঁচা আছিল অতিশয়। হঠাতে হোৱা বিভ্ৰান্তি আৰু অস্পষ্ট গন্তব্যস্থানেহে তাইৰ নিষ্ক্ৰিয়ক গ্ৰহণযোগ্য কৰি তুলিছিল।
  
  মাষ্টাৰ ক"ডে সমগ্ৰ ইউৰোপৰ আধা অংশ আৰু শেষত আমেৰিকাত বিশ্বৰ ৰাষ্ট্ৰপতিসকলক উফৰাই পেলাবলৈ, দেশৰ আন্তঃগাঁথনি ধ্বংস কৰিবলৈ, তেওঁলোকৰ সেনাবাহিনীক বেণ্ডেজত বান্ধিবলৈ আৰু পৃথিৱীক অন্ধকাৰ যুগলৈ ঘূৰাই পঠিয়াব বিচৰা মনোবিজ্ঞানীসকলক মুক্ত কৰিবলৈ পৰিঘটনাৰ অভিযন্তা কৰিছিল। ভয়ংকৰভাৱে বাস্তৱ আৰু ভয়ংকৰভাৱে সহজ যেন লাগিল। এদিন সেই প্ৰথম ডমিনোটো পৰিল...
  
  শেষলৈকে পঢ়ি থাকোঁতে হেডনে নিমাত হৈ পৰিল। ড্ৰেকে নিজৰ মনটোক শেহতীয়া সকলো প্ৰকাশ পুনৰ খেলিবলৈ দিলে: SEAL Team 7; বিশেষ বাহিনীৰ দলসমূহে ইজনে সিজনক জড়িত কৰা; ফৰাচী লোকচান, মূলতঃ ৰাছিয়ানসকলৰ বাবে; আৰু এতিয়া আমেৰিকাৰ থলুৱা লোকৰ সৈতে সংযোগ। অৱশ্যে থলুৱা মানুহবোৰ আছিল উৎকৃষ্ট অশ্বাৰোহী - হয়তো এতিয়ালৈকে জীয়াই থকা শ্ৰেষ্ঠ। কিন্তু এই সকলোবোৰৰ মাজত ক"ৰ পৰা আহিল ভোক?
  
  এলিচিয়াই কাষতে মনে মনে নাক মাৰিলে, এটা চকু অলপ মেলি। কেঞ্জীয়ে এই অনুষ্ঠানটো ভিডিঅ"ত বন্দী কৰিবলৈ যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিছিল যদিও ডাহলে তাইক পিছুৱাই ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিছিল যে কোমল শাৰীৰিক বুজাই দিয়া নহয়, বৰঞ্চ শব্দই তাইৰ মন সলনি কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। সি নিশ্চিত নাছিল যে দল আৰু কেনচি ওচৰ চাপিব। ই তেওঁৰ কোনো কাম নহয়, অৱশ্যেই, আৰু তেওঁ, আচলতে, একেটা ৰেলপথৰে যাত্ৰা কৰি আছিল, কিন্তু...
  
  ড্ৰেকে মেড ছুইডেনৰ বাবে যিটো ভাল সেয়া বিচাৰিছিল আৰু সেয়াই হ"ল।
  
  লৰেনে সন্মুখত বহিল, স্মিথক তাইক বেছি অস্বস্তি অনুভৱ নকৰাকৈ যিমান পাৰে ওচৰত। বিমানখনৰ পিছফালে যোৰ্গী, কিনিমাকা আৰু মাই কম মাতেৰে কথা পাতি আছিল; তেওঁলোকে থকা কাৰ্গো হোল্ডটো আছিল ড্ৰাফ্টী, হুলস্থুলীয়া, ওখ চিলিঙৰ চিঙ্কতকৈ অলপ বেছি। এবাৰ হ"লেও তেওঁ প্ৰথম শ্ৰেণীৰ উৰাজাহাজ চলাব বিচাৰিব। আনকি ডবাটোৱেও লাগেজ ক্লাছটোক অতিক্ৰম কৰিলে।
  
  লৰেনে তেওঁলোকে এতিয়াও নিজৰ আৰু ৱাশ্বিংটনৰ মাজত চলি থকা চিঠিপত্ৰৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিলে। বৰ্তমান কথা-বতৰাটো আছিল মন্থৰ আৰু অকেন্দ্ৰিক, প্ৰকৃত আলোচনাতকৈ অধিক মগজুৰ ধুমুহাময়। যদিও ইমানবোৰ গীক আছে?ড্ৰেকৰ কোনো সন্দেহ নাছিল যে তেওঁলোকে বিচৰা ধৰণে ঠিকেই পাব।
  
  ঘণ্টাবোৰ পাৰ হৈ গ"ল আৰু ৰাজ্যসমূহৰ ওচৰ চাপি আহিল। প্ৰতিযোগী দেশৰ পৰা অহা বিভিন্ন সামগ্ৰীৰ প্ৰতি লৰেনে আগ্ৰহী হৈ পৰিছিল। ইজৰাইলীসকলে যেন এছপিআইআৰৰ সৈতে প্ৰায় একেলগে আমেৰিকাৰ সংযোগবোৰ সমাধান কৰিছে। ইংৰাজসকলো। চীনাসকলে নিমাত হৈ থাকিল আৰু ফৰাচীসকল, সম্ভৱতঃ, তাৰ পৰা ওলাই আহিল। ড্ৰেকে জানিছিল যে তেওঁলোকে SEAL সকলৰ পৰা একো শুনা নাপাব। বাস্তৱত অৱশ্যে তেওঁলোক নাছিল।
  
  ডাহলে কয়, "তেওঁলোকে এই দলসমূহক নিৰৱে আমেৰিকালৈ পঠিয়াই দিয়ে নেকি সেয়া চাবলৈ আগ্ৰহী হ"ব। "বা আভ্যন্তৰীণ আদেশ ব্যৱহাৰ কৰক।"
  
  "ইতিমধ্যে মানুহে সমাজত অনুপ্ৰৱেশ কৰিছেনে?" হেডনে ওপৰলৈ চালে। "মোৰ সন্দেহ আছে।" স্লিপাৰ এজেণ্ট সৃষ্টি কৰিবলৈ বছৰ বছৰ লাগে।"
  
  স্মিথে কয়, "আৰু ধৰা নপৰাকৈ উৰি যোৱাটো কঠিন নহয়। "ড্ৰাগছ সৰবৰাহকাৰীয়ে দশক দশক ধৰি এই কাম কৰি আহিছে।"
  
  "এতিয়ালৈকে জীয়াই থকা এই আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয়জনৰ ওপৰত কোনো লিড আছেনে?" মাইয়ে সুধিলে।
  
  "ৱাশ্বিংটনৰ পৰা নহয়, আৰু যদি আমাৰ প্ৰতিযোগীসকলে জানে, তেন্তে তেওঁলোকে ইয়াক গোপন কৰি ৰাখে।"
  
  "বাজে কথা"।
  
  ড্ৰেকে সেই সময়টো চাই বুজিলে যে তেওঁলোকে ষ্টেটছৰ কাষ চাপিছে। সি লাহে লাহে এলিচিয়াক জগাই তুলিলে।
  
  "ৱাঃ?"
  
  "টাইম টু ৱেক আপ"।
  
  কেঞ্জীয়ে ওচৰলৈ হেলান দিলে। "তোমাৰ বটলটো মোৰ ৰেডি আছে বেবী।"
  
  এলিচিয়াই তাইৰ ফালে হাত জোকাৰিলে। "ধেৎ, ফাক! এই বস্তুটো মোৰ পৰা আঁতৰাই দিয়ক!"
  
  "এইটো কেৱল মই!"
  
  এলিচিয়াই বাল্কহেডে যিমানদূৰ অনুমতি দিব সিমান দূৰলৈ পিছুৱাই গ"ল। "ব্লাডি চাৰ্কাছ ক্লাউন ফিজ"গ।"
  
  "পপ কি?" কিনিমাকাক সঁচাকৈয়ে আগ্ৰহী যেন লাগিল।
  
  ড্ৰেকে কয়, "ইংৰাজীত ইয়াৰ অৰ্থ "মুখ"। আৰু কেনচিৰ স্পষ্ট হতাশাৰ উত্তৰত তেওঁ ক"লে, "মই একমত নহয়। ইউ আৰ ৰিট ববি ডেজলাৰ।"
  
  "সঁচাকৈ?" এলিচিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  
  "কি? " ৷
  
  "তাৰ অৰ্থ হ"ল তুমি চাবলৈ বেয়া নহয় প্ৰেম।"
  
  এলিচিয়াই গুৰুগুৰু কৰিবলৈ ধৰাত কেনচিয়ে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে আৰু ড্ৰেকে বুজি পালে যে তেওঁ হয়তো দুয়োগৰাকী মহিলাৰ সৈতে সীমা অতিক্ৰম কৰিছে। বাৰু, অন্ততঃ কেঞ্জিৰ লগত। সি লৰেনৰ ফালে খৰধৰকৈ মাত দিলে।
  
  "কেতিয়াও নহয়. আপুনি নিশ্চিত নেকি? " ৷
  
  মনোযোগ নিউয়ৰ্কাৰৰ ফালে গ"ল।
  
  "অ" হয়, মই নিশ্চিত।" লৰেনে নিজৰ আচৰিত কথা লুকুৱাই পোনে পোনে খবৰটো ৰিপ"ৰ্ট কৰিবলৈ আগবাঢ়ি গ"ল। "কিবা এটা দিয়া।"
  
  লগে লগে যেন ভাগ্যৰ দ্বাৰাই ভাল খবৰ ঘূৰি আহিল। লৰেনে স্পীকাৰফোনত থৈ দিলে। "হেৰা মানুহবোৰ, আমি এতিয়াও মজা কৰি আছো দেখি ভাল লাগিল।" মিষ্টাৰ অবন"ক্সিয়াছ আকৌ লাইনত আছে। "বাৰু, ভাল খবৰটো হ"ল যে তোমালোকে জিৰ ভাগ পাই থকাৰ সময়ত মই ৰঙা গৰম কম্পিউটাৰ এটাত দূৰৈত কাম কৰি আছিলো। গতিকে প্ৰথমে দ্বিতীয় অশ্বাৰোহী আৰু বিজয়। মিছ জে? ডাঙৰ কুকুৰে ভুকুৱাইছে।"
  
  হেডেনে মূৰ জোকাৰিলে। "আমেৰিকান কথা কোৱা, গাধ, নহ"লে মই তোমাক চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰিম।"
  
  ড্ৰেকে টেবুলৰ সিপাৰে এবাৰ চকু ফুৰালে, তাই এতিয়াও স্থবিৰ হৈ আছে বুলি জানি। কাৰণ, কী ক"ডটো তেওঁলোকৰ হাতত আছিল, আৰু আমেৰিকানসকলে সেই কথা জানিছিল। তেতিয়া এটা চিন্তাই তেওঁৰ মনত পৰিল, আৰু তেওঁ তাইক বিমানখনৰ পিছফালে তেওঁৰ লগত যোগ দিবলৈ ইংগিত দিলে।
  
  মনে মনে ইজনে সিজনৰ লগত আঁকোৱালি লৈছিল।
  
  "মাত্ৰ এখন চাদৰ হেৰুৱাই পেলোৱাটো সম্ভৱ হ"বনে?" সি সুধিলে। "তেওঁলোকৰ ভিতৰত আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ।"
  
  তাই চাই থাকিল। "অৱশ্যেই যদি আপুনি আমাৰ ওপৰত লক্ষ্য আঁকিব বিচাৰে। সিহঁত ইমান মূৰ্খ নহয়।"
  
  সি কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "মই জানো, কিন্তু বিকল্পটো চাওক।"
  
  হেডনে চকীখনত পিছলৈ হেলান দিলে। "বাৰু, মই ভাবো আমি ইতিমধ্যে পেচাব হৈ পৰিছো। আন এটা অমান্যতাৰ কাৰ্য্যই কি ক্ষতি কৰিব পাৰে?"
  
  "ইয়ালৈ আহিলে SEAL Team 7ক সুধিম।"
  
  দুয়োজনে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ইজনে সিজনৰ ফালে চাই থাকিল, দুয়োজনে ভাবিলে যে আনটো দলৰ আদেশ ঠিক কি? এই সকলোবোৰৰ গোপনীয়তাই তেওঁলোকক চিন্তিত কৰি তুলিছিল। ঘৃণনীয় মানুহজনে আকৌ কথা ক"বলৈ আৰম্ভ কৰা শুনি হেডেনে ঘূৰি গ"ল।
  
  "এজেণ্ট জে, ৱাশ্বিংটনে কনকেইষ্ট বক্সৰ সঠিক সবিশেষ জানিব বিচাৰিছে।"
  
  "তেওঁলোকক কওক মই তেওঁলোকৰ লগত যোগাযোগ কৰিম।"
  
  "মমম, সঁচাকৈয়ে? জৰিমনা."
  
  "আপোনাৰ নতুন কিবা আছে নেকি?"
  
  "হয় হয়, আমি বিচাৰো। মোক এটা ছেকেণ্ড দিয়ক"।
  
  হেডনে ড্ৰেকৰ ফালে ঘূৰি আহিল। "এটা সিদ্ধান্ত লোৱাৰ সময় আহি পৰিছে মেট। শেষ কৰিবলৈ?"
  
  ড্ৰেকে গোৰোহাত উভতি জোকাৰি হাঁহিলে। "সদায়".
  
  হেডেনে ষ্টেকৰ পৰা কাগজ এখন টানি আনিলে।
  
  "আপুনি এতিয়াও প্ৰয়োজনীয় চাদৰখন পাইছানে?"
  
  "দুঘণ্টা আগতে এই কথাটো ভাবি আছিলোঁ।"
  
  "অস".
  
  একেলগে, আৰু আৰু এটা চেকেণ্ডৰ দুখ-কষ্ট নোহোৱাকৈয়ে তেওঁলোকে মূল শৃংখলৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ লিডটো ধ্বংস কৰি পেলালে। তাৰ পিছত হেডেনে সকলো শ্বীট পুনৰ একেলগে ভাঁজ কৰি অৰ্ডাৰ বক্সত থৈ দিলে। বাকী দলটোৱে দুয়োকে কোনো মন্তব্য নকৰাকৈ চালে।
  
  একেলগে দুয়ো এজনৰ দৰে আছিল।
  
  "জৰিমনা". ৱাশ্বিংটনৰ মানুহজন ঘূৰি আহিছে। "এতিয়া আমি সঁচাকৈয়ে গেছৰ সহায়ত ৰান্ধো। তৃতীয় অশ্বাৰোহী - ক্ষুধাৰ বৰ্ণনাৰে যেন শেষ বিচাৰৰ অৰ্ডাৰে মূৰত নখত খুন্দা মাৰিলে। জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয় আৰু যে তেওঁক বন্দুকেৰে আগুৰি আছে।"
  
  "নেটিভ আমেৰিকান?" - কিনিমাকাই সুধিলে।
  
  "অ" হয়, জন্ম ১৮২৯ চনত; এইটো চেংগিছ খানৰ সাতশ বছৰৰ পিছত আৰু হেনিবেলৰ এহেজাৰ চৈধ্যশ বছৰৰ পিছত। প্ৰায় ঠিক..." সি থমকি ৰ"ল।
  
  "অদ্ভুত" কিনিমাকাই খালী ঠাইখিনি পূৰণ কৰিলে।
  
  "হয়তো, হয়তো" উদ্ভিদবিদজনে ক"লে। "এবাৰ কোনোবাই কৈছিল যে কোনো কাকতলীয়া কথা নহয়। বাৰু, চাওঁ আহক। যিয়েই নহওক, মই বিমানখনৰ পথ সলনি কৰিছো আৰু আপুনি এতিয়া ওকলাহোমালৈ ৰাওনা হৈছে।"
  
  "আমি জানো এই বুঢ়া ঘোঁৰাচালকজন কোন হ"ব পাৰে?" ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  "মই ক"ম যে তেওঁ সকলোতকৈ বিখ্যাত নেটিভ আমেৰিকান, আটাইতকৈ বেয়া নহয়, কিন্তু মই কি জানো?"
  
  এলিচিয়াই লৰচৰ কৰিলে, এতিয়াও আধা শুই আছে। "ইমান নহয়, ধিক্কাৰ।"
  
  "বাৰু, ধন্যবাদ। বাৰু, গ"য়ালে, যাৰ অৰ্থ হৈছে "যিজনে হাঁহি হাঁহি" আপাচি জনগোষ্ঠীৰ এজন বিখ্যাত মুখীয়াল আছিল। তেওঁলোকে গোটেই জীৱন আমেৰিকা আৰু মেক্সিকানক প্ৰতিহত কৰিছিল, তেওঁৰ অভিযান আমেৰিকাৰ পক্ষত ভয়ংকৰ কাঁইট হৈ পৰিছিল।"
  
  মাই কয়, "আমেৰিকান থলুৱা বহু লোকে কৰিছিল।
  
  "অৱশ্যেই, আৰু ঠিকেই কৈছে। কিন্তু মানুহজনক এজন চমৎকাৰ নেতা আৰু কৌশলবিদ হিচাপে শ্ৰদ্ধা কৰা হৈছিল, অভিযান আৰু প্ৰতিশোধমূলক যুদ্ধৰ আৰ্কিটাইপ। এইটো চিনাকি যেন লাগেনে?
  
  ড্ৰেকে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে। "হেনিবেল আৰু চেংগিছ খানৰ দৰেই।"
  
  "আপুনি পাইছে বেবী। তিনিবাৰ আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ পিছত তিনিবাৰ পলায়ন কৰে। তেওঁৰ এই কাৰ্যক লৈ কেইবাখনো ছবি নিৰ্মাণ কৰিছিল। তাৰ পিছত তেওঁক যুদ্ধবন্দী হিচাপে গণ্য কৰা হয় আৰু প্ৰথমে আন বহু লোকৰ সৈতে ফ"ৰ্ট ব"ৱিলৈ লৈ যোৱা হয়।"
  
  "আৰু সি আকৌ পলাই গ"ল?" এলিচিয়াক এনে লাগিছিল যেন তাই তেনেকৈয়ে ভাবিব বিচাৰিব।
  
  "নহয়. বৃদ্ধ বয়সত জেৰ"নিমো এজন চেলিব্ৰিটি হৈ পৰিল।"
  
  "আহ, এতিয়া বুজিলোঁ" ড্ৰেকে ক"লে। "চিটিং বুল আৰু ক্ৰেজি হৰ্ছৰ লগতে তেওঁ হয়তো আটাইতকৈ বিখ্যাত।"
  
  "বাৰু, হ"ব, আৰু আপুনি জানেনে সেই তিনিওজন আগতে একেলগে হৈছিল? বাহ-বাহ, আমি জুইৰ কাষত বহি আছো। এইটো আৰু সেইটো নিৰ্মাণ কৰা? কফি খাবলৈ যাবলৈ আপোনাৰ প্ৰিয় চেলিব্ৰিটিক বাছি লোৱাৰ কথা কওক - মই এই তিনিজনৰ লগত যাম।"
  
  এলিচিয়াই মাত দিলে। "এয়া এক অবিস্মৰণীয় অভিজ্ঞতা হ"ব" তাই মান্তি হ"ল। "অৱশ্যেই ধৰি লওক যে ডেপ আৰু ব"ৰেনাজ মুক্ত নাছিল।"
  
  "১৮৫০ চনত? চাগে নহয়। কিন্তু এই ল'ৰা ডেপ? তেওঁ কেতিয়াও বয়স হোৱা যেন নালাগে, গতিকে কোনে জানে? মনত আছেনে ঔষধৰ মানুহবোৰৰ কাহিনী যিয়ে নিজৰ মানিটৌ - নিজৰ আত্মাক - সময়ৰ মাজেৰে লৰচৰ কৰিব পাৰিছিল? যিয়েই নহওক...১৯০৪ চনৰ বিশ্ব মেলা আৰু আন কেইবাটাও সৰু প্ৰদৰ্শনীত জেৰ"নিমো উপস্থিত হৈছিল। দুখীয়া মানুহজনক কেতিয়াও ঘৰলৈ উভতি যাবলৈ দিয়া নহ"ল আৰু ১৯০৯ চনত তেওঁৰ মৃত্যু হয় ফ"ৰ্ট চিলত, এতিয়াও যুদ্ধবন্দী হৈ আছে। তেওঁক ফ'ৰ্ট ছিল ভাৰতীয় কবৰস্থানত সমাধিস্থ কৰা হৈছে, ইয়াৰ চাৰিওফালে আত্মীয় আৰু অন্যান্য আপাচি যুদ্ধবন্দীৰ কবৰ আছে।"
  
  "অস্ত্ৰ"। ডাহলে ক"লে। "সাহসী মানুহ।"
  
  "অ", আৰু, অৱশ্যেই, ফ"ৰ্ট চিলৰ বহু বন্দুক, যিটো আজি আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ সেনাৰ আৰ্টিলাৰী স্কুল হিচাপে কাম কৰে। তথাকথিত ভাৰতীয় যুদ্ধত ভূমিকা লোৱা আৰু ১৮৬৯ চনৰ পৰা প্ৰতিটো বৃহৎ সংঘাতত সক্ৰিয় হৈ থকা ই দক্ষিণৰ সমভূমিৰ একমাত্ৰ সক্ৰিয় দুৰ্গ হৈয়েই আছে।" গীকে থমকি ৰ"ল আৰু ক"লে, "অৰ্ডাৰে এই ঠাইখন আৰু এই ৰাইডাৰটোক এটা কাৰণত বাছি লৈছিল।"
  
  "অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ বাহিৰে?" - ডাহলে সুধিলে।
  
  "আৰু কুখ্যাতিও" উত্তৰ আহিল। "ইণ্ডিয়ান টেৰিটৰীত মূল অভিযান ইয়াৰ পৰাই নেতৃত্ব দিছিল বাফেলো বিল আৰু ৱাইল্ড বিল হিককে। এই দুৰ্গটোৰ ভিতৰত আছিল দশম অশ্বাৰোহী বাহিনী, যাক বাফেলো চোল্ডাৰ বুলিও কোৱা হয়।"
  
  "গতিকে, সামৰি লওঁ।" ডাহলে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "জেৰ"নিমোৰ কবৰটো ফ"ৰ্ট চিলৰ ভিতৰত অৱস্থিত। অৰ্ডাৰে কমেও চল্লিশ বছৰৰ আগতে ইয়াৰ ভিতৰত বিধ্বংসী অস্ত্ৰ নিৰ্মাণৰ পৰিকল্পনা গোপন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু এতিয়া গ্ৰহটোৰ আধা ডজন আটাইতকৈ মাৰাত্মক বিশেষ বাহিনীৰ দল ইয়াৰ ফালে মূৰ তুলি লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িছে।"
  
  গভীৰ নিস্তব্ধতাত গীকে আনন্দৰে ক"লে: "হয় বন্ধু, শীতল বস্তু, হুহ?"
  
  
  চৌবিশ অধ্যায়
  
  
  ওকলাহোমালৈ যোৱা বিমানখনৰ অন্তিম পৰ্যায়ৰ বাবে বিমানখন সোমাই অহাৰ লগে লগে ক্ৰুৱে এতিয়ালৈকে যিখিনি জানিছিল সেই বিষয়ে আলোচনা কৰিলে- পৃথিৱীৰ চাৰিটা চুক, অশ্বাৰোহীসকল আৰু নাজী যুদ্ধাপৰাধীসকলে পুতি থোৱা মাৰাত্মক অস্ত্ৰৰ বিষয়ে প্ৰকাশ পোৱা বেছিভাগেই পুৰণি যুদ্ধাধিপতিৰ কবৰ। ষড়যন্ত্ৰটো আছিল বিশাল, জটিল, আৰু ই অনিবাৰ্য আছিল - কাৰণ অৰ্ডাৰে বিচাৰিছিল যে ই এশ বছৰৰ বাবে কাৰ্য্যক্ষম হওক। আৰু এতিয়াও, পাঠটোৰ মতে, চতুৰ্থ অশ্বাৰোহীজন আছিল "প্ৰকৃত শেষ বিচাৰ।"
  
  এতিয়ালৈকে আৱিষ্কাৰ হোৱা অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ পোহৰত কি হ"ব পাৰে?
  
  ড্ৰেকে এই কথা বিবেচনা কৰিলে। প্ৰথমে তেওঁলোকে ফ"ৰ্ট চিল পাব লাগিছিল আৰু সকলোকে ভোকৰ অস্ত্ৰত হাত দিয়াটো বন্ধ কৰিব লাগিছিল। আৰু আনসকলে পোনে পোনে চতুৰ্থ অশ্বাৰোহীৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাৰ চিন্তা কৰক - ঈশ্বৰৰ বিপদ। মানে...এইটো কেনেকুৱা নাম?
  
  "এটা প্ৰশ্ন সুধিব পাৰিমনে?" - বিমানখন নামিবলৈ ধৰাত সি ক"লে।
  
  "আপুনি ইতিমধ্যে কৰিলে," গীকে হাঁহিলে, যাৰ ফলত হেডেন, এলিচিয়া আৰু মেই চকু মুদি দিলে, তেওঁলোকৰ ধৈৰ্য্য শেষ হৈ গ"ল।
  
  "জেৰ"নিমোৱে কেনেকৈ খিতাপ পালে?"
  
  "জেৰ"নিমো আছিল এজন প্ৰকৃত যুঁজাৰু। মৃত্যুশয্যাতেও তেওঁ স্বীকাৰ কৰিছিল যে তেওঁ হাৰ মানি লোৱা সিদ্ধান্তৰ বাবে অনুশোচনা কৰে। তেওঁৰ শেষ কথা আছিল- "মই কেতিয়াও হাৰ মানিব নালাগিছিল। শেষত থিয় হোৱালৈকে যুঁজিবলগীয়া হৈছিল।' তেওঁৰ ন গৰাকী পত্নীও আছিল, কিছুমানে একে সময়তে।"
  
  "কিন্তু জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয়জন?"
  
  "তেওঁৰ সামৰিক কেৰিয়াৰৰ সময়ছোৱাত জেৰ"নিমো তেওঁৰ সাহসী লুতুৰি-পুতুৰি আৰু অগণন পলায়নৰ বাবে বিখ্যাত আছিল। যিবোৰ গুহাৰ পৰা ওলাই যোৱাৰ পথ নাছিল, সেইবোৰ গুহাত সি নোহোৱা হৈ গ"ল, পিছতহে বাহিৰত দেখা গ"ল। তেওঁ সদায় সংখ্যালঘুত আছিল যদিও তেওঁ নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে জয়ী হৈছিল। নিউ মেক্সিকোৰ এখন ঠাই আজিও জেৰ"নিমো গুহা নামেৰে জনাজাত। এটা ডাঙৰ কাহিনীত কোৱা হৈছে যে তেওঁ কেনেকৈ আঠত্ৰিশজন পুৰুষ, মহিলা আৰু শিশুৰ এটা সৰু দলক নেতৃত্ব দিছিল, যিসকলক এবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি হাজাৰ হাজাৰ আমেৰিকান আৰু মেক্সিকান সৈন্যই ভয়ংকৰভাৱে চিকাৰ কৰিছিল। এইদৰে তেওঁ সৰ্বকালৰ আটাইতকৈ বিখ্যাত নেটিভ আমেৰিকান হৈ পৰে আৰু সেই সময়ৰ বগা বসতিপ্ৰধান লোকসকলৰ মাজত নিজকে "জীৱিত আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয়" উপাধি অৰ্জন কৰে আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰ।"
  
  এলিচিয়াই বিষাদময়ভাৱে স্মৰণ কৰি কয়, "মোক এসময়ত "জীৱিত আটাইতকৈ বেয়া কুকুৰজনী" বুলি কোৱা হৈছিল।"
  
  "মাত্ৰ এবাৰ?" কেঞ্জীয়ে সুধিলে। "এইটো অদ্ভুত"।
  
  "বেছিকৈ সম্ভৱতঃ মই আছিলোঁ।" মাই তাইক চাই অলপ হাঁহিলে।
  
  "বা মই" ড্ৰেকে ক"লে।
  
  ডাহলৰ মগজুটো ভাঙি যোৱা যেন লাগিল। "বাৰু, মোৰ মনত আছে বুলি ভাবো..."
  
  "ফ"ৰ্ট চিল" পাইলটে ক"লে। "দহ মিনিট বাকী। আমাৰ লেণ্ড কৰাৰ অনুমতি আছে আৰু অঞ্চলটোত গৰম।"
  
  ড্ৰেকে নিজকে প্ৰস্তুত কৰি ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "গৰম? সম্পাদিত লিপিৰ পৰা পঢ়ি আছে নে কি?"
  
  "তলত আশীজন মান মানুহ নিশ্চয় আছে।" কিনিমাকাই একেবাৰে সৰু খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চাই থাকিল।
  
  "মই ভাবো তেওঁ চিন্তিত বুজাইছে," যৰ্গীয়ে মাত মাতিলে। "বা আক্ৰমণৰ অধীনত।"
  
  "নাই, তেওঁ নিজৰ ষ্টেটাছ বুজাইছে," স্মিথে তেওঁলোকক ক"লে। "উৎকৃষ্টভাৱে প্ৰস্তুত কৰা হৈছে।"
  
  বিমানখন টাচ ডাউন কৰি খৰধৰকৈ ৰৈ গ"ল। প্ৰায় লগে লগে পিছফালৰ কাৰ্গো দুৱাৰবোৰ খোল খাবলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে টানি ভৰিৰ ওপৰত উঠি থকা দলটোৱে লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল সূৰ্য্যৰ পোহৰৰ মাজলৈ, যিটো দালিৰ পৰা উজ্জ্বলভাৱে প্ৰতিফলিত হৈছিল। তেওঁলোকৰ বাবে এখন হেলিকপ্টাৰ অপেক্ষা কৰি আছিল, যিয়ে তেওঁলোকক ফ"ৰ্ট চিলৰ ভূখণ্ডলৈ লৈ গৈছিল। তেওঁলোক আহি পোৱাৰ লগে লগে ফ"ৰ্ট চিলৰ এজন কৰ্ণেলে তেওঁলোকক পৰিস্থিতিৰ বিষয়ে অৱগত কৰে।
  
  "আমি ইয়াত সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ সাজু হৈ আছো। সকলো অস্ত্ৰ সাজু, লোড আৰু নিৰ্দেশিত। জেৰ'নিমোৰ কবৰও, আৰু আমি চিত্ৰগ্ৰহণ কৰিবলৈ সাজু।"
  
  "আমাৰ পাঁচজন বাকী আছে।" হেডনে ক"লে। "মই কবৰস্থানত আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িছো। মই নিশ্চিত যে আপুনি সকলো সম্ভাৱ্য বিৰোধীৰ বিষয়ে সচেতন।"
  
  "মই সম্পূৰ্ণ প্ৰস্তুত আছিলো মেম। ই আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ সেনাৰ ইনষ্টলেশ্যন, মেৰিন কৰ্পছৰ ইনষ্টলেশ্যন, আৰু এয়াৰ ডিফেন্স আৰু অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ ঘাটি। বিশ্বাস কৰক যেতিয়া মই কওঁ যে আমি আমাৰ সকলো কোণ সামৰি লৈছো।"
  
  হেডেনে জ"ন আউট কৰি তলত ফ"ৰ্ট চিল দেখা দিয়াটো চাই থাকিল। ড্ৰেকে সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰি শেষবাৰৰ বাবে নিজৰ অস্ত্ৰটো পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  মই নিশ্চিত যে নৰক আশা কৰিছো।
  
  
  পঁচিশ অধ্যায়
  
  
  পৰিৱেশটো বৈদ্যুতিক আছিল, প্ৰতিজন সৈনিকে টেনচনত আছিল আৰু কিবা নহয় কিবা যুদ্ধৰ আশা কৰিছিল। দলটোৱে বহল ইটাৰ স্তম্ভবোৰৰ মাজত খোজ কাঢ়ি গৈ বহুতো সমাধিশিলৰ মাজত গতি কৰিলে, যিবোৰৰ প্ৰতিটোৱেই আছিল এজন পতিত নায়কৰ বিশ্ৰাম স্থান। জেৰ"নিমোৰ কবৰটো ঠেক পথৰ পৰা আঁতৰত আছিল আৰু তাত উপনীত হ"বলৈ তেওঁলোকক বহু অতিৰিক্ত মিনিট সময় লাগিছিল। হেডনে আগবাঢ়ি গ"ল আৰু কিনিমাকাই পিছফালৰ অংশটো ওপৰলৈ আনিলে।
  
  চৌপাশৰ লগত অভ্যস্ত হৈ ড্ৰেকে শুনিলে। ইমানবোৰ আৰ্টিলাৰী বেটেলিয়নৰ স্থান কেতিয়াও নিস্তব্ধ নাছিল যদিও আজি এজন ব্যক্তিয়ে বতাহত পাতৰ হুলস্থুলীয়া শব্দ প্ৰায় শুনিবলৈ পালে। গোটেই বেছটোত মানুহ ৰৈ আছিল। তেওঁলোক সাজু হৈ উঠিছিল। যি হ"বলৈ ওলাইছিল তাৰ সন্মুখত দৃঢ়তাৰে থিয় হ"বলৈ ওপৰৰ পৰা আদেশ তললৈ পঠিয়াই দিয়া হ"ল। আমেৰিকানসকলে মুখ হেৰুৱাব নোৱাৰিলেহেঁতেন।
  
  বুটবোৰ কুটি কুটি কুটি কুটি স্লেটৰ দৰে সৰু বাট এটাৰে সিহঁতে খোজ কাঢ়ি গ"ল। এনে ঘাটিৰ ভিতৰত হাই এলাৰ্টত থকাটো আচৰিত যেন লাগিছিল যদিও তেওঁলোকে সন্মুখীন হোৱা দেশ আৰু দলবোৰ নিঃসন্দেহে সকলো কামতে সক্ষম আছিল।
  
  ড্ৰেকে লৰেনৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, যিয়ে দলটোক যিকোনো নতুন তথ্যৰ সৈতে আপডেট কৰি ৰাখিছিল।
  
  "ফৰাচীসকল এতিয়াও সক্ৰিয়। এই মুহূৰ্তত দুটা, আৰু বাটত আছে।"
  
  "অকলাহোমা চহৰত গুলীচালনাৰ খবৰ। ইংৰাজ হ"ব পাৰে। এইখিনিতে কোৱা অসম্ভৱ৷"
  
  আৰু উত্তৰ: "হয়, আমাৰ হাতত বিজয়ৰ অস্ত্ৰ আছে। ঠিক ইয়াতেই আছে। যদি আপুনি কাৰোবাক বেছত ৰাখে, মই নিশ্চিত যে আমি ইয়াক পাৰ কৰি দিব পাৰিম।"
  
  ড্ৰেকে অনুমান কৰিলে যে তেওঁলোক সম্ভৱতঃ SEAL Team 7 ৰ পৰা নিৰাপদ, অন্ততঃ ইয়াত ভিতৰত। তেওঁলোকক আমেৰিকাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ দিয়া হৈছিল আৰু তাৰ পিছত সেনাবাহিনীৰ এটা চাইটত সোমাবলৈ দিয়াটো সহজ কথাই তেওঁক কিবা এটা গুৰুতৰ ভুল বুলি ক"লে।
  
  কোনে ছীলবোৰ পঠিয়াইছিল?
  
  কিয়?
  
  তেওঁলোকৰ গাইডে তেওঁলোকক আন এটা, আৰু অধিক সংকীৰ্ণ পথত লৈ যোৱাৰ লগে লগে হেডনে লেহেমীয়া কৰিলে। অলপ পিছতে তেওঁ আধা ডজন ফলকৰ সন্মুখত ৰৈ গ"ল।
  
  তেওঁ ক"লে, "এইটো জেৰ"নিমোৰ।"
  
  অৱশ্যে ই বহুলাংশে ভুলহীন আছিল। কবৰৰ শিলটো সাধাৰণ সমাধিৰ শিল নাছিল, বৰঞ্চ এটা শিল আছিল; খাৰুৱা পিৰামিডৰ আকৃতিৰ এটা বৃহৎ, মানৱসৃষ্ট শিলৰ স্তূপ আৰু মাজত ইচ্ছাকৃতভাৱে নিৰ্দ্বিধায় 'জেৰ'নিমো' নাম থকা এখন ফলক স্থাপন কৰা হয়। অবিশ্বাস্যভাৱে প্ৰাচীন ঠাই আছিল আৰু ইয়াৰ সময়ত নিশ্চয় আকৰ্ষণীয় আছিল। তেওঁৰ দুয়োফালে পত্নী জি-য়ে আৰু কন্যা ইভা জেৰ"নিমো গডলীৰ কবৰ আছিল।
  
  মহান যোদ্ধাজনৰ কবৰটো দেখি ড্ৰেকে এক প্ৰকাৰৰ আধ্যাত্মিক ভয় অনুভৱ কৰিছিল, আৰু জানিছিল যে আনসকলেও একে অনুভৱ কৰে। এই মানুহজন আছিল এজন সৈনিক যিয়ে বেছিভাগেই মেক্সিকানসকলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল আৰু নিজৰ পৰিয়াল, নিজৰ মাটি আৰু নিজৰ জীৱনশৈলীৰ বাবে যুঁজিছিল। হয়, তেওঁ হেৰুৱাইছিল, ঠিক যেনেকৈ কোচিজ, চিটিং বুল আৰু ক্ৰেজি হৰ্ছে হেৰুৱাইছিল, কিন্তু তেওঁলোকৰ নাম বহু বছৰ ধৰি জীয়াই আছিল।
  
  সৰু এক্সকেভেটৰ এখন সাজু হৈ থিয় হৈ আছিল।
  
  হেডেনে বেছ কমাণ্ডাৰজনৰ ফালে মাত দিলে, যিয়ে এক্সকেভেটৰৰ চালকজনৰ ফালে মাত দিলে। অলপ পিছতে এটা ডাঙৰ খনন যন্ত্ৰই কামত লাগিল, মাটিৰ বিশাল টুকুৰাবোৰ তুলি ওচৰৰ মাটিত সিঁচৰতি কৰি দিলে। ড্ৰেকে সামৰিক বাহিনীৰ বিৰুদ্ধে উত্থাপন কৰিব পৰা অপবিত্ৰতা আৰু অভিযোগৰ বিষয়েও জানিছিল যদিও ওচৰতে ইমানবোৰ সৈনিকৰ উপস্থিতিৰ অৰ্থ আছিল যে কোনোৱে গম পোৱাৰ সম্ভাৱনা নাছিল। তেওঁলোকে হয়তো কিছু সময়ৰ বাবে ফ"ৰ্ট চিল জনসাধাৰণৰ বাবে বন্ধ কৰি দিব।
  
  অৰ্ডাৰে এই কাম কেনেকৈ কৰিলে?
  
  ভাবোঁ... ইমান বছৰৰ আগতে? হয়তো তেতিয়া প্ৰৱেশ সহজ আছিল। হেডেনে বেকহ" চালকজনক সহজে খান্দিবলৈ ক"লে, নিঃসন্দেহে হেনিবেলৰ অগভীৰ কবৰটো মনত পৰিল য"ত কফিন নাছিল। দলটোৱে চাই থাকিল যেতিয়া গাঁতটো গভীৰ হৈ আহিল আৰু মাটিৰ টিলাটো ওখ হৈ গ"ল।
  
  অৱশেষত এক্সকেভেটৰখন ৰৈ গ"ল আৰু দুজন মানুহে শেষৰ মাটিৰ টুকুৰাবোৰ আঁতৰাবলৈ গাঁতটোত জপিয়াই পৰিল।
  
  ড্ৰেক লাহে লাহে গাঁতৰ ধাৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। এলিচিয়াই তাৰ লগত চুৰি কৰিলে। আশা কৰা মতে কিনিমাকা পিছুৱাই থাকিল, তলত শেষ হ"ব নিবিচাৰিলে। মাটিৰ কফিনৰ ঢাকনিখন পৰিষ্কাৰ কৰি মানুহ দুজনে এক্সকেভেটৰৰ বাল্টিটোত লগোৱাৰ বাবে ৰছী তুলিবলৈ চিঞৰি উঠিল। অলপ পিছতে কফিনটো লাহে লাহে ওপৰলৈ উঠিবলৈ ধৰিলে আৰু ড্ৰেকে আকৌ ইফালে সিফালে চালে।
  
  তেওঁ জানিছিল যে সকলোতে ষ্ট"ইক মুখেৰে থিয় হৈ শিবিৰটোক আগুৰি থকা মানুহ আছে। এতিয়া তেওঁৰ মনত পোহৰ হ"বলৈ ধৰিলে যে যুদ্ধ নহ"ব। জেৰ"নিমোৰ কফিনটো সাৱধানে মাটিত নমাই দিয়া হৈছিল, সৰু সৰু শিল আৰু মাটিৰ টুকুৰাবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ গৈছিল। হেডেনে বেছ কমাণ্ডাৰজনলৈ চালে, যিয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে।
  
  "তোমাৰ দল, এজেণ্ট জে। তোমালোকৰ প্ৰয়োজনীয় সকলোখিনি যোগান ধৰিবলৈ মোক নিৰ্দেশ দিয়া হৈছে।"
  
  খন্দা মানুহ এজনে কফিনৰ ঢাকনিখন খুলি দিয়াৰ লগে লগে হেডনে আগবাঢ়ি গ"ল। দলটোৱে অগ্ৰগতি লাভ কৰে। ঢাকনিখন আচৰিত ধৰণে সহজে ওপৰলৈ উঠি গ"ল। ড্ৰেকে ফ্ৰেমৰ ওপৰেৰে বাকচটোৰ গভীৰতালৈ উকি মাৰিলে।
  
  আপোনাৰ জীৱনৰ এটা ডাঙৰ আচৰিত কথা চাওক।
  
  
  * * *
  
  
  হেডনে আঁতৰি গ"ল, ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে নিথৰ হৈ পৰিল; মিছনটো পাহৰি গ"ল, তাইৰ জীৱনটো পাহৰি গ"ল, তাইৰ মগজুটো শিললৈ পৰিণত হোৱাৰ লগে লগে তাইৰ বন্ধুসকল হঠাতে গুচি গ"ল৷
  
  কেতিয়াও নহয়...
  
  অসম্ভৱ আছিল। এই কথা নিশ্চয় সঁচা আছিল। কিন্তু তাই আঁতৰি চাবলৈ সাহস কৰা নাছিল।
  
  টাইটানিয়াম ব্ৰেকেটত লগোৱা কফিনৰ ভিতৰত অত্যাধুনিক ডিজিটেল স্ক্ৰীণ ওলোমাই থোৱা আছিল আৰু তেওঁলোকে চাই থাকোঁতে ই জীৱন্ত হৈ উঠিছিল।
  
  স্পীকাৰৰ পৰা মুখ বন্ধ হাঁহি ওলাই আহিল। হেডেন আৰু বাকীকেইজন বাকৰুদ্ধ হৈ পিছলৈ পৰিল। বৰ্ধিত পৰ্দাখনৰ পৰা কৃত্ৰিম হাঁহিৰ প্ৰতিধ্বনি ঘটিল যেতিয়া অসংখ্য ৰঙে ভৰি পৰিল, বাহিৰলৈ ভেঁকুৰ হৈ অহা তৰাৰ জিলিকনিৰ পিছত জিলিকি উঠিল। দলটোৰ জ্ঞান আহিবলৈ ধৰিলে আৰু ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ ফালে ঘূৰি চালে।
  
  "ঠিক আছেনে... মানে... কি-"
  
  ডাহলে ভালকৈ চাবলৈ ওচৰ চাপি আহিল। "বেচেৰা বুঢ়া জেৰ"নিমো এতিয়াও ইয়াত আছে নেকি?"
  
  হেডেনে তাক টানি লৈ গ"ল। "সতৰ্কতাৰে! ইয়াৰ সকলো অৰ্থ বুজি পোৱা নাইনে?"
  
  ডাহলে চকু টিপিয়াই দিলে। "অৰ্থাৎ কোনোবাই আমাৰ বাবে বাকচৰ সলনি পৰ্দা এৰি থৈ গ"ল। এইটো অস্ত্ৰ বুলি ভাবিছানে?"
  
  হেডনে কয়, "অৰ্ডাৰে এই কথাটো এৰি দিয়া নাই। "নাজী যুদ্ধাপৰাধীৰ কথা আহিলে অন্ততঃ নহয়। ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল অৰ্ডাৰটো-"
  
  কিন্তু তেতিয়াই হাঁহি বন্ধ হৈ গ"ল।
  
  কি আশা কৰিব পাৰি সেইটো নিশ্চিত নহৈ হেডেন নিথৰ হৈ পৰিল। তাই তললৈ চালে, হাঁহ মাৰি লুকাই থাকিবলৈ সাজু। তাই লৰেনৰ সন্মুখত থিয় হ"ল। তাইৰ ইচ্ছা আছিল কিনিমাকা, ড্ৰেক আৰু ডাল ইমান ডাম্ ক্ল"জ নহ"লহেঁতেন। তাই...
  
  স্ক্ৰীণত ল"গ"টো জিলিকি উঠিল, ক"লাৰ ওপৰত উজ্জ্বল ৰঙা, তাইৰ মনত তেজৰ ৰেখাডালৰ বাহিৰে আন একো নাছিল।
  
  এলিচিয়াই কয়, "এইটোৱেই অৰ্ডাৰৰ ল"গ"।
  
  বুজি নাপাওঁ।"-মেই স্বীকাৰ কৰিলে। "তেওঁলোকে সেই পৰ্দাখন কেনেকৈ ঠাইত ৰাখিব পাৰিলেহেঁতেন? আৰু এতিয়াও কেনেকৈ কাম কৰিব পাৰিলেহেঁতেন?"
  
  যোৰ্গীয়ে ক"লে, "তেওঁলোকে কৰা নাছিল।
  
  ল"গ"টো ম্লান হৈ পৰিল আৰু হেডেনে বাকী সকলো কথা তাইৰ মনটোৰ পৰা আঁতৰাই পেলালে। ক"লা পৰ্দাখন পুনৰ দেখা গ"ল আৰু স্পীকাৰবোৰৰ মাজেৰে কৃত্ৰিমভাৱে তললৈ নমাই অনা মাত এটাই চিঞৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  "তোমালোকৰ দুঃস্বপ্নলৈ স্বাগতম, ল"ৰা-ছোৱালী" বুলি লিখা আছিল আৰু তাৰ পিছত দমন কৰা হাঁহিৰ বিস্ফোৰণৰ বাবে থমকি ৰ"ল। "ভোকে আপোনাক সম্ভাষণ জনাইছে, আৰু আপুনি জনা উচিত যে শেষৰ দুজন অশ্বাৰোহী সকলোতকৈ বেয়া। যদি ভোকে আপোনাক আগুৰি ধৰিব নোৱাৰে তেন্তে মৃত্যুৱেই আগুৰি ধৰিব! হা, হা। হা, হা, হা।"
  
  হেডেনে এটা মুহূৰ্ত সময় উলিয়াই ভাবিলে যে কি কুটিল মন আৰু কুটিল কল্পনাই এই গোন্ধটোৰ কথা ভাবিছে।
  
  "তেন্তে পোনে পোনে কথাটোলৈ আহোঁ। তৃতীয় অশ্বাৰোহীয়ে তোমালোকক ইজনে সিজনক ধ্বংস কৰিবলৈ দিয়াতকৈ তোমালোক সকলোকে ধ্বংস কৰাটোৱেই ভাল পাব। ভোকে তেনেকুৱাই কৰে, মই ঠিকেই আছেনে? "- গটৰ মাতটোৱে আগবঢ়াই লৈ গ"ল। "আৰু এতিয়া যেতিয়া আপুনি ইলেক্ট্ৰনিক যুগলৈ আগবাঢ়িছে, তেতিয়া ই বহুত বহুত বেছি দ্ৰুতগতিত হ"ব। ষ্ট্ৰাস্ক লেবছৰ কথা কেতিয়াবা শুনিছেনে?"
  
  হেডনে ভ্ৰু কোঁচাই চাৰিওফালে ক্ষন্তেকীয়াকৈ চালে আৰু বেছ কমাণ্ডাৰজনক অন কৰিলে। সি মাত দিলে আৰু কথা ক"বলৈ ওলাইছিল যেতিয়া মাতটো চলি থাকিল।
  
  "এইটো অন্যতম বৃহৎ সংঘবদ্ধ, বিশ্বক দখল কৰিবলৈ নৰক-বেণ্ড। ক্ষমতা. প্ৰভাৱ. বিশাল সম্পদ, তেওঁলোকে এই সকলোবোৰ বিচাৰে আৰু ডাঙৰ লীগলৈ যাবলৈ আৰম্ভ কৰে। শেহতীয়াকৈ আমেৰিকা চৰকাৰে ষ্ট্ৰাস্ক লেবছৰ ওপৰত আস্থা ৰাখিছে।"
  
  ইয়াৰ অৰ্থ কি? হেডনে ভাবিলে। আৰু শেহতীয়াকৈ কিমান?
  
  "ইয়াৰ পৰা অলপ দূৰৈত টেক্সাছৰ ডালাছত ষ্ট্ৰাস্কত জৈৱিক পৰীক্ষাগাৰ আছে। ঔষধ, ৰোগ, নিৰাময় আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ উৎপন্ন কৰে। তেওঁলোকে গেমটো চলায়। যদি বাহিৰত কোনো মাৰাত্মক সংক্ৰমণ, বিশ্ব হত্যাকাৰী ভাইৰাছ, স্নায়ু গেছৰ কেনিষ্টাৰ বা নতুন জৈৱিক অস্ত্ৰ থাকে, তেন্তে ডালাছৰ ষ্ট্ৰাস্কৰ হাতত থাকিব। আক্ষৰিক অৰ্থত," তেওঁ গুণগুণাই ক"লে, "এয়া এটা জেনেৰেল ষ্ট"ৰ।"
  
  হেডনে ঠিক তাতেই বন্ধ কৰিব বিচাৰিছিল। কথাবোৰ বৰ বেয়া দিশত গৈ আছিল।
  
  "জৈৱিক পৰীক্ষাগাৰটো লক্ষ্য হৈ পৰিছে। আকালৰ মুক্তি হ"ব। আপোনাৰ শস্য আৰু বিশ্বৰ শস্যবোৰ মৰহি মৰি যাব। ই এক মানৱসৃষ্ট বিষ যিয়ে ইচ্ছাকৃতভাৱে এটা নিৰ্দিষ্ট শস্যৰ জাতক লক্ষ্য কৰি লয় আৰু ইয়াক বন্ধ কৰিব নোৱাৰি। আমি শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম। আৰু মই কোৱাৰ দৰে এইটো তোমাৰ দুঃস্বপ্ন।"
  
  ৰেকৰ্ডিং বন্ধ হৈ গ"ল। হেডনে চকু টিপিয়াই চাই থাকিল, পৃথিৱীখন আৰু তাইৰ সমস্যাবোৰৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণ অৱহেলিত। যদি অৰ্ডাৰটোৱে এটা বায়'লেবক লক্ষ্য কৰি লৈছিল যিয়ে এটা শস্যৰ দূষণ চিনাক্ত কৰিছিল আৰু সকলো যোগান ধ্বংস কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল, তেন্তে...
  
  সম্ভৱ হৈছিল। আৰু সম্ভাৱ্য। নিঃসন্দেহে এই ৰোগে মাটিতো প্ৰভাৱ পেলাব, যাতে কোনো খাদ্য শস্য আৰু কেতিয়াও গজিব নোৱাৰে।
  
  তাৰ পাছত হঠাৎ পৰ্দাখন আকৌ প্ৰাণ পাই উঠিল।
  
  "অ" আৰু এতিয়া আমি ইলেক্ট্ৰনিক যুগত বাস কৰিছো, এই কথা কওঁ। এই কফিনটো খুলি, এই ৰেকৰ্ডিং আৰম্ভ কৰি, আপুনি গোটেই কথাটো গতিশীল কৰি তুলিছে-ইলেক্ট্ৰনিকভাৱে!"
  
  
  ছয়বিংশ অধ্যায়
  
  
  ফ"ৰ্ট চিলে খেলপথাৰত প্ৰৱেশ কৰিলে। বেছ কমাণ্ডাৰে এজন টেকনিচিয়ান আহি ৰেকৰ্ডিং, স্ক্ৰীণ আৰু কফিনৰ ভিতৰত পোৱা আন যিকোনো বস্তু ছিঙি পেলাবলৈ চিঞৰিলে। হেডেনে তলত পুৰণি কাপোৰ আৰু হাড়ৰ বাণ্ডিল দেখি ধৰি ল"বলগীয়া হ"ল যে অৰ্ডাৰে কেৱল ভিতৰত এখন পৰ্দা ৰাখি কোনোবাই বিচাৰিবলৈ এৰি থৈ গৈছে। তেওঁলোকে কফিনটো খুলি দিয়াৰ লগে লগে বেছৰ ৱাই-ফাইৰ সৈতে সংযুক্ত চিগনেলটো নুমাই যাব পাৰিলেহেঁতেননে?
  
  মই বিশ্বাস কৰিব লাগিব। প্ৰিন্টআউটটোৱে ৰেকৰ্ডিঙৰ আৰম্ভণি চিহ্নিত কৰিছিল। সম্ভৱতঃ চেন্সৰ জড়িত আছিল। এই সকলোবোৰ যিয়েই কৰিছিল তেওঁ টেক চেভি আছিল। যিয়ে আন এটা প্ৰশ্নৰ উত্থাপন কৰিলে।
  
  "আমি মাত্ৰ পঞ্চাশ বছৰৰ আগৰ নাজী যুদ্ধাপৰাধীসকলৰ পৰা এতিয়ালৈকে আগবাঢ়িলোঁ নেকি?"
  
  স্মিথে কয়, "মই বুজি পোৱা নাই।
  
  দলটোৱে আনক অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ দিবলৈ জেৰ"নিমোৰ কবৰৰ পৰা আঁতৰি গৈছিল, আৰু এতিয়া গছৰ তলত এটা দলত থিয় হৈ আছিল।
  
  হেডনে কয়, "মই ভাবিছিলো যে ই যথেষ্ট স্পষ্ট। "ল"ৰাজনে কৈছিল আমি অৰ্ডাৰ অৱ দ্য লাষ্ট জজমেণ্ট। তেওঁলোকৰ এতিয়াও অস্তিত্ব আছে।"
  
  বেছ কমাণ্ডাৰজন ওচৰ চাপি আহিল। "গতিকে মানুহবোৰ, আমি আমাৰ পৰিধি পৰীক্ষা কৰাটো দুগুণ আৰু তিনিগুণ বৃদ্ধি কৰিছো। আপোনাৰ বিশেষ বাহিনীৰ শত্ৰুৰ কোনো চিন নাই। দেখাত এইবাৰ তেওঁলোকে স্পষ্টভাৱে নিৰ্দিষ্ট স্থান হেৰুৱাই পেলাইছে আৰু মই সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকক দোষ দিলোঁ। ইয়াত বহুত অগ্নিশক্তি আছে।" তেওঁ গড়টোৰ চাৰিওফালে থিয় হৈ থকা সৈনিকবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  লৰেনে লক্ষ্য কৰিছিল, "ইয়াৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে সেই কবৰৰ পৰা অহা সংকেতটো আন ঠাইত সম্প্ৰচাৰিত হোৱা নাছিল।" "যিকোনো সংখ্যক মানুহে ইয়াক এটা বা আন এটা ৰূপত চাব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  "এইটো সঁচা হ"লেও," সেনাপতিজনে মাত দিলে, "এই বিষয়ে আমি কৰিব পৰা কাম কম। এতিয়া আমি যি কৰিব পাৰো সেয়া হ"ল ষ্ট্ৰাস্ক লেবছক ফোন কৰি কোৱাৰ দৰে এই ল"ৰাকেইটাক সকীয়াই দিয়া।"
  
  ইতিমধ্যে কাণত ফোনটো হেঁচা মাৰি ধৰা ওচৰৰ মানুহ এজনলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  হেডেনে জানিছিল যে তাই সচিব ক্ৰ"ক ফোন কৰিব লাগে, কিন্তু লাউডস্পীকাৰৰ ওপৰেৰে সৈনিকজনৰ ফোন আহিলত, অন্তহীন বিপ শব্দৰ ফলত SPEAR দলটোৱে চিন্তিত হৈ চাৰিওফালে চালে।
  
  বেছ কমাণ্ডাৰগৰাকীয়ে কয় যে এইটো ২৪ ঘণ্টীয়া কৰ্মচাৰীৰে গঠিত পৰীক্ষাগাৰ। "সেনা আৰু হোৱাইট হাউছলৈ অন কল। কিমান বেয়া হৈছে মই প্ৰকাশ কৰিব নোৱাৰো।" বাজি থকা ফোনটোকে দোষাৰোপ কৰিলে।
  
  "তোমাৰ প্ৰয়োজন নাই।" হেডনে ক"লে। "স্থানীয় কৰ্তৃপক্ষৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব পাৰিবনে? তেওঁলোকক ষ্ট্ৰাস্কলৈ পঠিয়াই দিয়ক আৰু কওক যে আমি বাটত আছো।"
  
  "ঠিকতে এজেণ্ট জে।"
  
  হেডেনে হেলিকপ্টাৰখনৰ ফালে দৌৰি গ"ল। "আমি ডালাছলৈ যাব লাগিব! এতিয়া! " ৷
  
  
  সাতাবিংশ অধ্যায়
  
  
  আনকি কম্পিউটাৰৰ টাৰ্মিনেললৈ ফ্লেছ ড্ৰাইভটো দেখুৱাই দিয়াৰ আগতে কেৰিনে তাইৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ কামটো অসীম সময় কটালে। তাই ভালদৰেই জানিছিল যে টাইলাৰ ৱেবৰ ধন-সম্পত্তি আৰু প্ৰভাৱ থকা কোনোবাই তেওঁৰ কম্পিউটাৰত যিকোনো প্ৰযুক্তি ইনষ্টল কৰিব পাৰে - বিশেষকৈ যিটোত বছৰ বছৰ ধৰি তেওঁ জমা কৰা সকলো লেতেৰা গোপনীয়তা থাকে।
  
  আৰু ইয়াত তাই আছিল।
  
  যুৱতী। কম্পিউটাৰ. ফ্লেচ-কাৰ্ড।
  
  মোক আগতে কিমান নাম মাতিছে? ডাটা থকা ছোৱালী। এটা জালত মূৰ। খাকাজ।বহুত আগৰ, বহু দূৰত, কিন্তু তথাপিও প্ৰাসংগিক।
  
  ডিনো আৰু ৱুৱে থিয় হৈ চাই থাকিল, ঘৰটোৰ ওপৰত ইতিমধ্যে চোৰাংচোৱাগিৰি যিমান ভাল হ"ব পাৰে সিমানেই ভাল। তেওঁলোকৰ প্ৰতিটো পদ্ধতিৰ বাবে চেন্সৰ আছিল আৰু কঠিন আৰু কোমল খালী কৰাৰ পৰিস্থিতি দুয়োটাৰে বাবে বেকআপ কৌশলৰ সৈতে পৰিকল্পনা আছিল। বৰ্তমান তিনিওজন সৈনিকৰ অৱস্থা গুৰুতৰ - মাৰপিট, ঘাঁ, লাহে লাহে ছান ফ্ৰান্সিস্কোত খোজ কঢ়াৰ পৰা সুস্থ হৈ উঠিছে। গৰম, ভোক আৰু ধনৰ অভাৱো আছিল। কেৰিনৰ নিশ্চয়তাত তেওঁলোকে ইয়াৰ ওপৰত সকলো বাজি লয়। আৰম্ভণিৰে পৰা।
  
  "আপোনাৰ মূল্য প্ৰমাণ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে" তাই ক"লে।
  
  তাইৰ প্ৰথম বছৰবোৰে তাইক কেতিয়াও এৰি যোৱা নাছিল;বহুদিনলৈকে তাই পৃথিৱীখনলৈ পিঠি দিছিল। আত্মধ্বংস আছিল প্ৰায়শ্চিত্তৰ অন্যতম উপায়।
  
  "আমি আপোনাক বিশ্বাস কৰোঁ" ডিনোৱে ক"লে।
  
  ফ্লেছ ড্ৰাইভটো সোমাই ডাঙৰ পৰ্দাখন চাই তাই ক্ষোভিত হাঁহি এটা মাৰিলে। তাই সকলো বস্তু যিমান পাৰি সোনকালে চলিব পৰাকৈ ডিজাইন কৰিছিল, আৰু এতিয়া পৰ্দাত প্ৰমপ্টটো জিলিকি উঠিলে একেবাৰেই কোনো পলম হোৱা নাছিল:
  
  অব্যাহত ৰাখক?
  
  ডাম্ ৰাইট।
  
  বহি তাই কামত লাগিল। কিবৰ্ডখন হুলস্থুল কৰিলে, তাইৰ আঙুলিবোৰ টিপটিপিয়া হ"ল, পৰ্দাখন টিপটিপিয়া হ"ল। তাই আশা কৰা নাছিল যে একেলগে বিচাৰি পাব বা বুজিবও-তাত বহুত গিগাবাইট তথ্য আছিল-আৰু সেইবাবেই তাই ড্ৰাইভটো লোড কৰাৰ আগতে সকলোখিনি যিমান পাৰি অতি সুৰক্ষিত কৰি তুলিছিল। তাই লছ এঞ্জেলছত কেইটামান অফশ্ব"ৰ একাউণ্ট আৰু দুটামান একাউণ্টো খুলিলে য"ত তেওঁলোকে হয়তো সোনকালে কিছু নগদ ধন জমা কৰিব পাৰিব। অৱশ্যে তাইৰ SPEAR ত থকা সময়ৰ সকলো কথা মনত পৰিল; ৱেবৰ মৃত্যুৰ পিছত যি হৈছিল সেইটোৱেই হয়তো গোচৰটোত অৰিহণা যোগাব পাৰে।
  
  এতিয়াৰ বাবে টাউড্ৰি কিন্তু অশুভ নথি-পত্ৰবোৰক আওকাণ কৰি আৰু নিজৰ বিত্তীয় দিশত গুৰুত্ব দি তাই আঙুলি আৰু পৰ্দাক তথ্যৰ ঘূৰ্ণীবতাহলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে। ডিনোৱে হাঁহিলে যেতিয়া তাই খোজ কাঢ়িবলৈ যত্ন কৰিলে।
  
  "ধিক্কাৰ, মই ভাবিছিলো যে মই ছনিকত এজন জিনিয়াছ। মই বাজি মাৰি কওঁ যে তুমি সেই কাঁইটীয়া সৰু গোবৰটো গোটেই ঠাইতে শ্বুট কৰি দিবা, হুহ?"
  
  "ছনিকক চিনি পায় নেকি? মাষ্টাৰ চিষ্টেমৰ পৰা নে মেগা ড্ৰাইভৰ পৰা? ইয়াৰ বাবে আমি সকলোৱে বৰ সৰু নহয়নে?"
  
  ডিনোক বিমোৰত পৰা যেন লাগিল। "প্লেষ্টেচন বন্ধু। আৰু ৰেট্ৰ" ভাল।"
  
  কাৰিনে মূৰটো জোকাৰিলে, নিজকে জোৰকৈ হাঁহিবলৈ। "অ" হ"ব, সম্পূৰ্ণ ৰেট্ৰ", বন্ধু।"
  
  বিত্তীয় ফাইলটোৰ গভীৰতালৈ খোজ কাঢ়ি তাই অতি সোনকালেই একাউণ্ট নম্বৰ, ছৰ্ট ক"ড আৰু কী কমাণ্ড আৱিষ্কাৰ কৰিলে। তাই ছ"ৰ্চ বেংক বিচাৰি পাইছিল, বেছিভাগেই অফশ্ব"ৰত। তাই পঁচাত্তৰটাতকৈও অধিক বেলেগ বেলেগ একাউণ্ট পাইছিল।
  
  "অবিশ্বাস্য."
  
  ডিনোৱে চকী এখন ওপৰলৈ টানিলে। "হয়, দুয়োৰে খবৰ ৰাখিবলৈ মোৰ বহুত কষ্ট হৈছে। আৰু দুয়োটা খালী!"
  
  কেৰিনে জানিছিল যে তাইৰ প্ৰতিটো একাউণ্ট চেক কৰিবলৈ সময় নাই। তাই ইয়াক কাটি পেলাব লাগিছিল আৰু শ্ৰেষ্ঠটো বাছি ল"ব লাগিছিল। কৌশলেৰে তাই ইতিমধ্যে এটা সহজ প্ৰগ্ৰেম লিখিছিল যিয়ে ফাইলটোৰ মাজেৰে গৈ সৰ্বাধিক সংখ্যাৰ একাউণ্টবোৰ হাইলাইট কৰিব। তাই এতিয়া এৰি দিলে আৰু পাঁচ চেকেণ্ড অপেক্ষা কৰিলে।
  
  জিলিকি থকা নীলা ৰেখা তিনিটা আশাব্যঞ্জক যেন লাগিছিল।
  
  "তোমাক চাওঁ।"
  
  প্ৰথম একাউণ্টটো জিলিকি উঠিল। ইয়াৰ ভিত্তি আছিল কেমেন দ্বীপপুঞ্জত, অব্যৱহৃত, আৰু ইয়াৰ বেলেঞ্চ ত্ৰিশ হাজাৰ ডলাৰ দেখা গৈছিল। কাৰিনে চকু টিপিয়াই দিলে। আপুনি নিশ্চয় ধেমালি কৰিছে! তাই জানিছিল যে ৱেবে অৱশেষত চেণ্ট জেৰমেইনৰ ধন-সম্পত্তিৰ অসাৱধানতাৰে চলাত সম্পৰ্ক বিচ্ছিন্ন কৰি পেলাইছিল - তেওঁ অকলেই গৈছিল আৰু শেষৰ ফালে ধৰা নপৰাকৈ থাকিবলৈ আৰু সেনাবাহিনী নিযুক্তি দিবলৈ বিপুল ধন খৰচ কৰিছিল, তেওঁ হাজাৰ হাজাৰ টকা দি শেষৰ এটা অনুগ্ৰহ দাবী কৰিছিল, - কিন্তু তাই ভবা নাছিল যে তাৰ একাউণ্টবোৰ ইমান ক্ষীণ হৈ যাব।
  
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে তাই ইতিমধ্যে খোলা স্থানীয় লছ এঞ্জেলছৰ বেংক একাউণ্টটোলৈ ত্ৰিশ হাজাৰ টকা সোনকালে পঠিয়াই দিলে।
  
  ৰিস্কি, কিন্তু খৰখেদা কৰিলে টকাখিনি উলিয়াই লগত লৈ যাব পাৰিম। যদি কোনোবাই একাউণ্টটোৰ ওপৰত চোৰাংচোৱাগিৰি কৰি আছিল, যিটো ইয়াৰ কম বেলেঞ্চৰ বাবে সম্ভাৱনা কম যেন লাগিছিল, তেন্তে কোনোবাই গম পোৱাৰ আগতেই তেওঁলোকে তেনে কৰিব পাৰিব লাগে।
  
  তাই পিছৰ একাউণ্টটোলৈ গুচি গ"ল, বেলেঞ্চ আশী হাজাৰ ডলাৰ হোৱা দেখিলে আৰু স্বীকাৰ কৰিবলগীয়া হ"ল যে এইদৰেই ভাল। কিন্তু তাই আশা কৰা লাখ লাখ টকাৰ দৰে একোৱেই নাছিল। তাইৰ কাষতে ডিনো নিমাত হৈ থাকিল। তাই নগদ ধনখিনি লৈ উশাহ বন্ধ কৰি চূড়ান্ত বিলখন হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  
  ধিক্কাৰ। পোন্ধৰ হাজাৰ?
  
  তাই বাকী থকা বিলবোৰ চাবলৈ বাধ্য হ"ল, প্ৰায় এক লাখ ত্ৰিশ হাজাৰ ডলাৰৰ ৰাশিৰ শেষলৈকে নগদ ধন ওলাই আহিল। বেয়া নাছিল যদিও লাইফটাইম গেৰাণ্টী টাইপৰ ধন নাছিল। ইয়াৰ বাবে সময় লাগিব, আৰু তাই আৰু বেছি দিন সংযোগ হৈ থকাৰ পৰা সতৰ্ক আছিল, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে যোগানৰ অভাৱত পৰৱৰ্তী পদক্ষেপটো প্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিল।
  
  "ব্লেকমেইলৰ বাবে খাদ্য" তাই ক"লে।
  
  ডিনোৱে কয়, "এইটো লৈ মই সুখী নহয়।
  
  "কোন সেইটো নিৰ্ভৰ কৰে," কেৰিনে লক্ষ্য কৰিলে। "আৰু তেওঁলোকে কি কৰিলে। আমি সঁচাকৈয়ে দুষ্ট হাৰামীসকলক উদঙাই দিব পাৰো - হয়তো কোনো নতুন বিশেষজ্ঞ ৱেবছাইটৰ জৰিয়তে - আৰু যিসকলে কেইপাউণ্ড কমিব পাৰে তেওঁলোকৰ বিষয়ে আমি কি কৰিব পাৰো সেই বিষয়ে আলোচনা কৰিব পাৰো।"
  
  ৱুৱে মূৰ জোকাৰিলে। "কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "কেইটামান ডলাৰ।চেন্টাৰিনোছ। ৱংগা। ধিক্কাৰ, আমি ক"ৰ পৰা আৰম্ভ কৰিম?"
  
  নতুন ফাইলটোত বহুতো পৃষ্ঠাৰ নাম আছিল, প্ৰত্যেকটোতে গাঢ় ৰঙেৰে আৰু লগত এখন ফটো আৰু তাৰিখ আছিল। কেৰিনে তালিকাখন তললৈ স্ক্ৰল কৰিলে। "ঠিক আছে, ভাল, সেইবোৰ বৰ্ণানুক্ৰমিক ক্ৰমত। অন্ততঃ সেইটো কিবা এটা। কিবা পছন্দ?"
  
  ডিনোৱে ক"লে, "মই কোনো ধনী ল"ৰাক চিনি নাপাওঁ। "কাৰোবাক ব্লেকমেইল কৰাটো দূৰৰ কথা।"
  
  "এই নামবোৰৰ কিছুমান মই চিনি পাওঁ," কেৰিনে আত্মবিশ্বাসেৰে এ চিৰ পৃষ্ঠাটো স্ক্ৰ"ল কৰি থাকোঁতে ৱুৱে ক"লে। "চেলিব্ৰিটি।" ক্ৰীড়া তাৰকা। টিভি উপস্থাপক। ভগৱান, এই ৱেব ল"ৰাটো কোন আছিল?"
  
  "তেওঁ কোন আছিল?" কেৰিনে অনুভৱ কৰিলে যে ঘৃণাটো নৱীকৃত জোৰেৰে জ্বলি উঠিছে। "এতিয়ালৈকে জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া, ভয়ংকৰ আৰু শক্তিশালী জীৱবোৰৰ ভিতৰত এটা। অশুভ অৱতাৰ, গ্ৰহটোৰ প্ৰতিটো জীৱনক প্ৰভাৱিত কৰিবলৈ সক্ষম।"
  
  ডিনোৱে কয়, "এতিয়াই দুটামানৰ নাম ল"ব পাৰিলোঁহেঁতেন।
  
  "হয়, যিকোনো ব্যক্তিয়েই তেনেকুৱা কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু এইবোৰ ঠিক সেই ধৰণৰ গাধৰ তলত থাকিব বিচাৰো।"
  
  কেৰিনে তাইৰ চিষ্টেমৰ ফায়াৰৱালবোৰ পৰীক্ষা কৰিলে, আন কোনোবাই ঘূৰি ফুৰাৰ কোনো আগতীয়া সতৰ্কবাণী চিন বিচাৰিলে। একোৱেই কল্পনা কৰিব পৰা নাছিল যদিও তাই ইমান অসাৰ নাছিল যে বাহিৰৰ কোনোবা তাইতকৈ বেছি চতুৰ নহয় বুলি বিশ্বাস কৰিব পাৰিছিল।
  
  ফ্লেছ ড্ৰাইভটো আঁতৰাই তাই ক"লে, "গোটেই ঠাইখন চেক কৰক। "আমি চাইট বিৰ পৰা এদিনমান সকলো নিৰীক্ষণ কৰিব লাগিব। তাৰ পিছত আমি চাম।"
  
  
  * * *
  
  
  এই সকলোবোৰ তাইৰ সযতনে প্ৰস্তুতিৰ অংশ আছিল। যদি কিবা ভুল হয় আৰু তেওঁলোকক দেখা যায়, বন্দী কৰা হয় বা হত্যা কৰা হয়, তেন্তে সেয়া প্ৰস্তুতিৰ অভাৱৰ বাবে নহ"ব। কেৰিনে নিজৰ যথেষ্ট অস্ত্ৰভাণ্ডাৰৰ প্ৰতিটো কৌশল আৰু নিজৰ বিশাল বুদ্ধিমত্তাৰ প্ৰতিটো আউন্স ব্যৱহাৰ কৰি তেওঁলোকক ৰক্ষা কৰিছিল।
  
  আৰু মোৰ পৰিকল্পনা। মোৰ ক্ষুদ্ৰ প্ৰতিশোধ।
  
  ডিনো, ৱু আৰু তাই মৰুভূমিত থকা ঘৰখন এৰি ক"তো নোহোৱাৰ মাজত পোৱা সৰু জুপুৰি এটাত নিজকে নিৰ্জন কৰি ল"লে। কেইবা সপ্তাহ ধৰি পদ্ধতিগত অনুসন্ধানৰ প্ৰয়োজন হৈছিল, কিন্তু এবাৰ পোৱাৰ পিছত, ই বেকআপ আশ্ৰয় শিবিৰৰ বাবে এক আদৰ্শ স্থান বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। ৱুৱে চিচিটিভিৰ জৰিয়তে ঘৰটো চাই চৌবিশ ঘণ্টা সময় কটালে। কেৰিন আৰু ডিনোৱে গাড়ী চলাই লছ এঞ্জেলছলৈ গ"ল, টকাৰ গোট উলিয়াই বাকীখিনি আন ঠাইত ৰাখিলে, মাজে মাজে তাইৰ নেটৱৰ্কৰ ফায়াৰৱাল, ইয়াৰ নিৰ্ভৰযোগ্যতা আৰু তেওঁলোকৰ অৱস্থা পৰীক্ষা কৰিলে। বাৰে বাৰে তাই এইটো কোনো ধৰণে পৰীক্ষা কৰা হোৱাৰ কোনো লক্ষণ দেখা নাপালে।
  
  পদ্ধতিগত আৰু সাৱধানে অৱশ্যে; ইয়েই আছিল তেওঁলোকে মুক্ত হৈ থাকিব পৰা একমাত্ৰ উপায়।
  
  ঘৰলৈ উভতি আহোঁতে সম্পূৰ্ণ ত্ৰিশ ঘণ্টা পাৰ হৈ গৈছিল। আৰু কেইটামান চেক কৰিলে আৰু কেৰিনে আকৌ ফ্লেছ ড্ৰাইভৰ সৈতে কাম কৰিবলৈ সাজু হ"ল।
  
  "কেমেৰাবোৰ চেক কৰিছানে?" - তাই সুধিলে।
  
  "হয়, মাত্ৰ কৰক।"
  
  মাত্ৰ কেইছেকেণ্ডমান সময় লাগিল আৰু তাৰ পিছত আকৌ এবাৰ তাই নামৰ তালিকাখন স্ক্ৰল কৰিলে। গ"ৰ পিছত অৱশ্যে ডি আহিল।
  
  মেট ড্ৰেক এই তালিকাত নাছিল।
  
  কিন্তু SPEAR ৰ বাবে এটা সুকীয়া ছেকচন আছিল। তালিকাত ড্ৰেকৰ নাম আছিল। এলিচিয়া মাইলছও তেনেকুৱাই আছিল। হেডেন জে আৰু মনো কিনিমাকা তাই আশা কৰি আছিল। তাই ব্ৰীজেট মেকেঞ্জীক দেখিছিল - আচৰিত নহয়। লেন্সেলট স্মিথ? হুমমম। মাই কিতানো। লৰেন ফক্স। যোৰ্গী। আমোদজনকভাৱে থৰ্ষ্টেন ডাহলৰ কোনো উল্লেখ নাছিল।
  
  কিন্তু কেৰিন ব্লেকৰ উল্লেখ আছিল।
  
  তাই অলপ সময় তাৰ ফালে চাই থাকিল, তাৰ পিছত এতিয়াৰ বাবে তাক আওকাণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। SPEAR দলৰ সৈতে জড়িত আৰু প্ৰথম পৃষ্ঠাৰ তলত যোগ কৰা আন লিংকসমূহ আছিল প্ৰতিৰক্ষা সচিব কিম্বাৰ্লি ক"ৰ"ৰ; নিকোলাছ বেললৈ, বন্দী; আৰু "পৰিয়াল/বন্ধু" শীৰ্ষক এটা গোটেই উপমেনু।
  
  ধিক্কাৰ, এই ল"ৰাজন সঁচাকৈয়ে সিহঁতৰ ওপৰত চহৰলৈ গৈছিল।
  
  জৰিমনা.
  
  প্ৰথম ক্লিকটো কেৱল নামটোৰ ওপৰত হ"ব লাগিছিল: মেট ড্ৰেক।
  
  তাইৰ দৃষ্টি টিপটিপিয়াকৈ, দোদুল্যমান হৈ পৰিল আৰু তাৰ পিছত বহল হ"বলৈ ধৰিলে; তাইৰ চকু দুটা চচৰৰ আকাৰলৈ ডাঙৰ হৈ গ"ল।
  
  "ফাক মি" তাই ভয়তে ফুচফুচাই ক"লে। "অস. চুদাচুদি। মোক."
  
  
  আঠাইশ অধ্যায়
  
  
  মেট ড্ৰেকে ষ্ট্ৰাস্ক লেবৰেটৰীজৰ চহীটো তাত উপনীত হোৱাৰ বহু আগতেই দেখিছিল। ডালাছৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত এতিয়াও এটা ওখ অট্টালিকা আছিল, আৰু ইয়াৰ নীলা আৰু বগা ষ্টাইলাইজড "S" ল"গ"টো গঠনটোৰ একেবাৰে ওপৰত লগোৱা আছিল। অৱশ্যে তেওঁলোকৰ গাড়ীবোৰ দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল আৰু অলপ পিছতে তেওঁ দেখিলে যে সন্মুখত সমগ্ৰ ভূখণ্ডটো মুকলি হৈ পৰিছে।
  
  ষ্ট্ৰাস্ক লেবছক অগুৰুত্বপূৰ্ণ, মৃদু, চকাত লাঠি যেন লাগিছিল আৰু সেইটোৱেই আছিল, নিঃসন্দেহে, ধাৰণা। ইয়াৰ খিৰিকীবোৰ অভেদ্য আছিল যদিও বহুতেই আছিল। তেওঁৰ গাড়ী ৰখাই থোৱা ঠাইখন চিচিটিভি কেমেৰাৰ বাহেৰে ঢাকি থোৱা আছিল যদিও সেইখনেই আছিল পৃথিৱী। কেমেৰাবোৰ কিমান উন্নত আছিল বা কিমান দূৰলৈকে বিস্তৃত হৈছিল কোনেও ক"ব পৰা নাছিল। ক্ষীণ বাধাৰ বাহিৰে আন কোনো গেট নাছিল। নিৰাপত্তা একেবাৰেই দেখা পোৱা নাই।
  
  "এতিয়াও কোনো উত্তৰ?" - ডাহলে সুধিলে।
  
  হেডেনে তাইৰ নাকৰ দলংখন চিটিকি দিলে। "মৃত মৌনতা" তাই মাত্ৰ ক"লে।
  
  ড্ৰেকে ভূ-প্ৰকৃতিৰ বিষয়ে অধ্যয়ন কৰিছিল। অট্টালিকাৰ চাৰিওফালে, সন্মুখ আৰু পূব দিশত পাৰ্কিং এৰিয়াটো এল আকৃতিৰ আছিল। পশ্চিমে এটা ঠেক, ঘাঁহনিৰে ভৰা মথাউৰি আছিল। বেৰ নাই। সমগ্ৰ অঞ্চলটো আছিল মুকলি পৰিকল্পনা। ইয়াৰ চাৰিওফালে ৰাস্তাৰ নেটৱৰ্ক এটা চলিছিল আৰু কেইবা ডজনো সৰু সৰু কাৰ্যালয় ভৱন, গুদাম আৰু ষ্ট্ৰিপ মলে তাৎক্ষণিক দৃশ্যটো গঢ়ি তুলিছিল।
  
  "পুলিচ," ডাহলে ক"লে।
  
  ইতিমধ্যে ডিপিডিৰ বিষয়াসকল ঘটনাস্থলীত উপস্থিত হৈছিল, অঞ্চলটোৰ বাহিৰত পথৰ কাষত গাড়ী ৰখাই থৈছিল। হেডেনে তেওঁলোকৰ ড্ৰাইভাৰসকলক ওচৰতে গাড়ী ৰখাবলৈ ক"লে আৰু জপিয়াই ওলাই আহিল।
  
  ড্ৰেকে খৰধৰকৈ মোৰ পিছে পিছে গ"ল।
  
  "তোমালোকে কিবা দেখিলা নেকি? যিকোনো?" হেডেনে সুধিলে।
  
  কাষৰ বাৰ্ন পিন্ধা ওখ অফিচাৰজনে ওপৰলৈ চালে। "আপুনি যি দেখিছে সেয়াই আমাৰ আছে মেম। আমাক পৰ্যবেক্ষণ কৰিবলৈ আৰু কোনো ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছিল।"
  
  হেডনে গালি পাৰিলে। "গতিকে আমি নিজকে কিহৰ মাজত সোমাইছো তাৰ কোনো ধাৰণা নাই। মাত্ৰ এজন পাগলৰ প্ৰতিশ্ৰুতি যে কথাবোৰ যিমান পাৰে বেয়া।"
  
  এলিচিয়াই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "হাই, নতুন কি?"
  
  ডাহলে কয়, "যদি তেওঁলোকৰ হাতত কোনো জৈৱিক অস্ত্ৰ বা জৈৱিক যন্ত্ৰ আছে যিটো বিশেষভাৱে আমাৰ শস্য ধ্বংস কৰিবলৈ ডিজাইন কৰা হৈছে, তেন্তে আমাৰ হাতত কোনো বিকল্প নাই।"
  
  "আৰু আমি কেনেকৈ ভিতৰলৈ সোমাবলৈ প্ৰস্তাৱ দিছা?"
  
  "আগলৈ যাওক" ডাহলে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে। "আন উপায় আছে নেকি?"
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "আমাৰ বাবে নহয়। "আপুনি সাজু নেকি?"
  
  "ধেৎ" এলিচিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল। "সঁচাকৈয়ে আশা কৰিছো তোমালোক দুয়ো হাত ধৰিব নোৱাৰিবা।"
  
  হেডেনে তেওঁলোকে বিচৰা বস্তুবোৰ বিচাৰি উলিয়াই দিলে। ড্ৰেকে গেছ মাস্কটো লৈ পিন্ধিলে। পৰীক্ষাগাৰত কোনো ধৰণৰ বিপদ নাছিল।
  
  তাৰ পিছত ড্ৰেকে ঘাঁহনিৰে ভৰা মথাউৰি এটাৰ পৰা তললৈ পিছলি গৈ তলৰ এটা খাদৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পাৰ্কিং এলেকাত সোমাই গ"ল। প্ৰায় চল্লিশখন গাড়ী সকলোতে সিঁচৰতি হৈ আছিল, বিভিন্ন বয়স আৰু পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতাৰ সাধাৰণ কুৰিয়ৰ। অস্বাভাৱিক একো নাই। ডাহলে তেওঁৰ কাষত জগ কৰিলে, এলিচিয়া আৰু মেই তেওঁৰ সোঁফালে। সম্পূৰ্ণ সাজু হৈ আছিল আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰও সাজু হৈছিল। ড্ৰেকে আটাইতকৈ বেয়া আশা কৰিছিল, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে তেওঁলোকক সম্ভাষণ জনোৱা মাথোঁ আছিল এক ভয়ংকৰ নিস্তব্ধতা।
  
  "আপুনি ভাবিছেনে যে তথ্য আন দলবোৰৰ ওচৰলৈ গৈছে?" কিনিমাকাই পৰিধিৰ চাৰিওফালে চালে। "যদি এই দেশসমূহৰ কিছুমানে বতাহ পায় যে এনে জৈৱিক অস্ত্ৰ ইয়াত আছে আৰু এই পৰীক্ষাগাৰত দুৰ্বল, তেন্তে আমি আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হ"ব পাৰো। আৰু ষ্ট্ৰাস্ক ফ"ৰ্ট চিলতকৈ বহু কম নিৰাপদ।"
  
  "অন্য দল?" লৰেনে যোগাযোগকাৰীটোৰ ভিতৰলৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "মই চিন্তিত যে অৰ্ডাৰৰ ৰেকৰ্ডিং কোনো বাধা নোহোৱাকৈ সম্প্ৰচাৰ কৰা হৈছিল। আৰু যে এটা ছিট ধুমুহা হয়তো পূৰ্ণগতিত চলি আছে।"
  
  কিনিমাকিৰ মুখখন ডাঙৰ বৃত্তলৈ পৰিণত হ"ল। "উওহ।"
  
  ড্ৰেক আৰু ডাহলে গাড়ীৰ মাজত কুটিলতা কৰি আৰু সকলো খিৰিকীতে চকু ৰাখি আগবাঢ়ি গ"ল। একো লৰচৰ কৰা নাছিল। ভিতৰত কোনো এলাৰ্ম বাজি উঠা নাছিল। মূল লবীলৈ যোৱা বাটবোৰ পাই সিহঁতে দেখিলে যে সেই সৰু সৰু খিৰিকীবোৰো আন্ধাৰ হৈ পৰিছে।
  
  ডাহলে কয়, "যদি মই ইয়াত ডেলিভাৰী দিলোঁহেঁতেন। "মই লগে লগে ধৰি ল"ম যে এইটো কোনো সাধাৰণ পৰীক্ষাগাৰ নাছিল।"
  
  "হয় বন্ধু। সদায় অলপ ভাল ৰিচেপচন এটা পালে ভাল।"
  
  ডাহলে দুৱাৰৰ হেণ্ডেলবোৰ চেষ্টা কৰিলে আৰু আচৰিত যেন লাগিল। "আনলক কৰা হৈছে।"
  
  ড্ৰেকে হেডেনৰ আদেশ আৰু আদেশৰ বাবে অপেক্ষা কৰিলে। "যাওক."
  
  গেছ মাস্কে দৃষ্টিশক্তি বাধা দি সি চাই থাকিল যেতিয়া ডাহলে দুৱাৰবোৰ বহলকৈ খুলিলে আৰু তাৰ পিছত ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। শত্ৰু বিচাৰি থাকোঁতে ড্ৰেকে নিজৰ নতুন এইচ কেটো লেভেল আপ কৰিলে। প্ৰথমে দেখিলে ৰিচেপচন ডেস্কৰ ওচৰত আৰু পিছফালৰ কৰিডৰবোৰত পৰি থকা মৃতদেহ।
  
  "বেগাই". ডাহলে প্ৰথমটোৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল, এলিচিয়াই আবৃত। মাই দৌৰি গৈ দ্বিতীয়জনৰ ওচৰ পালেগৈ, ড্ৰেকে আবৃত কৰি। ছুইডেনৰ মানুহজনে খৰধৰকৈ নাড়ীভুৰু পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  "ভগৱানক ধন্যবাদ"-তেওঁ ক"লে। "শ্বে ইজ এলাইভ"।
  
  "আৰু এইটোও" মাই নিশ্চিত কৰি ভুক্তভোগীৰ চকুৰ পতাখন তুলি ল"লে। "মই ভাবো তেওঁ ড্ৰাগছ সেৱন কৰিছিল। শুই থকা গেছ, বা তেওঁলোকে যিটো আড়ম্বৰপূৰ্ণ শব্দ বুলি কয়।"
  
  হেডনে লগত লৈ গৈছিল গেছ, বাষ্প আৰু ধোঁৱা ডিটেক্টৰ। "এইটো এনেকুৱা কিবা এটা। বিষাক্ত নহয়। মাৰাত্মক নহয়। হয়তো সিহঁতক শুবলৈ লঘু কিবা এটা?"
  
  মাস্কৰ বাবে মাতটো বিকৃত কৰি এলিচিয়াই ক"লে, "ভডকা অস্ত্ৰলৈ পৰিণত হ"ল। "সেইটোৱেই যথেষ্ট হ"ব।"
  
  কেনচিয়ে লাহে লাহে মূৰটো জোকাৰি তাইৰ ফালে চালে।
  
  "কি চাই আছা ব্ৰীজেট?"
  
  "বাৰু, অন্ততঃ এই মাস্কখনেৰে মই পেট নোলোৱাকৈ তোমালৈ চাব পাৰিম।"
  
  হেডনে কয়, "গেছটো নিশ্চয় দ্ৰুত ক্ৰিয়াশীল, সম্পূৰ্ণ কভাৰেজ গেছ আছিল। "কেনে হ"ল সিহঁতে তেনেকুৱা কৰিলে?"
  
  "ভেণ্টছ" লৰেনে ক"লে। "হিটিং চিষ্টেম, এয়াৰ কণ্ডিচনাৰ, তেনেকুৱা কিবা এটা। যদিও, হয়তো, ক"ৰবাত বিজ্ঞানীসকল তেওঁলোকৰ পৰীক্ষাগাৰত আবদ্ধ হৈ আছে। সুবিধাৰ ধৰণৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি প্ৰতিটো পৰীক্ষাগাৰ বা সংৰক্ষণৰ সুবিধা মূল ন"ডৰ সৈতে সংযুক্ত নহ"ব।"
  
  "ঠিক আছে" হেডনে ক"লে। "তেন্তে কিয় ? গোটেই ষ্টাফক শুই দি তেওঁলোকে কি অৰ্জন কৰিলে?"
  
  যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ জৰিয়তে নহয়, কোনো ধৰণৰ লাউডস্পীকাৰ ব্যৱস্থাৰ জৰিয়তে যিয়ে হয়তো সমগ্ৰ অট্টালিকাটোকে সামৰি লৈছিল, তেওঁলোকৰ কথা-বতৰাত নতুন মাত এটা আহিল।
  
  "আপুনি ইয়াত আছেনে? বাকীবোৰৰ কথা কি ক"ব? অ" ভাল। তেতিয়া আমি প্ৰায় বাৰ চেকেণ্ডত আৰম্ভ কৰিব পাৰিম।"
  
  দুৱাৰখন চাই ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ঘূৰি গ"ল। লৰেনৰ মাতটোৱে যোগাযোগকাৰীটোৰ মাজেৰে জোৱাৰ-ভাটাৰ দৰে সোমাই গ"ল।
  
  "আমি ওচৰ চাপি আহিছো! মই ভাবো ইজৰাইলীসকল। এতিয়াই ব্ৰেক থ্ৰু কৰোঁ আহক। আৰু ছুইডেনসকল!"
  
  "যদি কেতিয়াবা এনেকুৱা ঠাই আছিল য"ত বন্দুকৰ যুঁজ হোৱা নাছিল..." এলিচিয়াই আঙুলিয়াই দিলে।
  
  ইতিমধ্যে গুলীচালনা আৰম্ভ হৈছে; ডালাছৰ পুলিচসকল নিঃসন্দেহে অনুপ্ৰৱেশকাৰীৰ পথত আছিল। ইয়াৰ পিছতো অবিশ্বাস্যভাৱে দ্ৰুতগতিত এই আক্ৰমণ সংঘটিত হয়। ড্ৰেকে ইতিমধ্যে হলৱেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ নিজৰ কমিউনিকেটৰৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰি আছিল, জৰুৰীকালীন শ্বটডাউন ক"ডৰ অনুৰোধ কৰিছিল যিয়ে ভিতৰৰ বেছিভাগ দুৱাৰ মুকলি কৰি দিব। সেই মুহূৰ্ততে প্ৰথম শাৰীৰ দুৱাৰৰ পিছফালে থকা এটা ডাঙৰ শাৰী খিৰিকী বিস্ফোৰণ ঘটিল, গ্ৰেনেডবোৰে ট্ৰিপল গ্লেজিংটো দ্ৰুতগতিত ধ্বংস কৰি পেলালে। ড্ৰেকে দেখিলে যে ৰেজাৰৰ দৰে চোকা শ্ব্ৰেপনেলটো মাৰাত্মক, বন্ধ কৰিব নোৱাৰা ঢৌত বিস্ফোৰণ ঘটি কোঠাবোৰৰ ওপৰেৰে ছিটিকি পৰিল। প্ৰতিটো পৃষ্ঠত নিহিত হৈ থকা শ্বাৰ্ড। অভ্যন্তৰীণ বিভাজন আৰু কাৰ্যালয়ৰ খিৰিকীবোৰো ভাঙি গৈছে বা তললৈ নামি গৈছে। ড্ৰেকে বন্দুকটো দুৱাৰবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  লৰেনৰ মাত: "দুই, তিনি, পাঁচ, আঠ, সাত।"
  
  তেওঁ খৰধৰকৈ অভাৰৰাইড ক"ডটো দিলে, তাৰ পিছত তাৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল, তাৰ পিছত দলৰ বাকীসকলেও। সকলোতে মৃতদেহ আছিল, শুই থকা গেছে অচেতন কৰি পেলাইছিল।
  
  "আমাৰ বাবে মাস্ক খুলি দিয়াটো নিৰাপদ নেকি?" সি সুধিলে।
  
  হেডনে বায়ুৰ গুণাগুণ নিৰীক্ষণ কৰিছিল। "মই পৰামৰ্শ নিদিওঁ। হয়, এতিয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছে, কিন্তু যিয়েই গেছ প্ৰৱৰ্তন কৰিলে তেওঁ পুনৰ কৰিব পাৰিব।"
  
  "আটাইতকৈ বেয়াৰ সৈতে," ডাহলে লগতে ক"লে।
  
  "ডাম ইট"।
  
  মুখা পিন্ধা মূৰ্তিবোৰ সোমাই অহা দেখি ড্ৰেকে গুলীচালনা কৰে। একেলগে পাঁচজন, গতিকে তেওঁলোক হয়তো ৰাছিয়ান আছিল, নিজৰ গুলীৰ পৰা মুক্ত হৈছিল আৰু বাটত কাক আঘাত দিছিল সেই কথা চিন্তা কৰা নাছিল। ড্ৰেকে ভেষ্টত এটা মাৰিলে, বাকীবোৰে পলাই গ"ল।
  
  "মই ভাবো আমি আত্মবিশ্বাসেৰে ক"ব পাৰো যে ৰাছিয়াৰ দলটো চৰকাৰী নিষেধাজ্ঞাৰ অধীনত নাই। সঠিক মনৰ কোনো চৰকাৰেই এই কথাত সন্মতি নিদিয়ে।"
  
  কিনিমাকাই হাঁহিলে। "আমি ইয়াত ৰাছিয়ানৰ কথা কৈছো বন্ধু। ক'বলৈ কঠিন।"
  
  "আৰু যদি তেওঁলোকে ভাবিছিল যে তেওঁলোকে ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰিব," কেঞ্জীয়ে ক"লে। "ইজৰাইলবোৰো।"
  
  ড্ৰেকে টেবুলৰ পিছফালে আশ্ৰয় ল"লে। এই অভ্যন্তৰীণ কাৰ্যালয়ৰ লেবিৰিন্থৰ পৰিধিৰ চাৰিওফালে বিভাজনবোৰ উত্তম ক্ষেত্ৰত ক্ষীণ আছিল। লৰচৰ কৰি থাকিব লাগিব।
  
  কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত সি এলিচিয়া আৰু মে"লৈ হাত জোকাৰিলে। "লৰেন" সি ক"লে। "জৈৱিক অস্ত্ৰবোৰ ক"ত আছে আমি জানো?"
  
  "এতিয়ালৈকে নহয়. কিন্তু তথ্য আহি আছে।"
  
  ড্ৰেকে মুখখন ৰঙা কৰিলে। হত্যাকাৰী আমোলাসকলে হয়তো ৰাজহৰ বিপৰীতে জীৱনৰ খৰচৰ ওজন কৰিছিল। হেডনে ঠেলি পাৰ হৈ গ"ল। "গভীৰলৈ যাওক" তাই ক"লে। "তেনেকুৱা হ"ব।"
  
  ৰাছিয়াই অভ্যন্তৰীণ কাৰ্যালয়ত গুলীচালনা কৰে। গুলীবোৰে ফাইবাৰগ্লাছৰ ছালখন ফালি পেলোৱাৰ ফলত পেনেলবোৰ ভাঙি যায় আৰু এলুমিনিয়ামৰ ষ্টডবোৰ সকলোতে উৰি যায়। ড্ৰেকে মূৰটো ওপৰলৈ তুলিব নোৱাৰিলে। হেডনে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে ধ্বংসাৱশেষৰ মাজলৈ চালে। "মই সিহঁতৰ ওপৰত মোৰ দৃষ্টি ৰাখিব নোৱাৰো।"
  
  ডাহলে বেলেগ দৃষ্টিকোণৰ পৰা বহিল। "মই পাৰোঁ". তেওঁ গুলী চলালে; মানুহজন পৰি গ"ল, কিন্তু ডাহলে ক্ষোভিতভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে।
  
  "ভেষ্ট।" এতিয়াও পাঁচটা শক্তিশালী।"
  
  লৰেনে ফোনটো শেষ কৰিলে। "মাত্ৰ তথ্যৰ এটা টুকুৰা, মানুহবোৰ। শ্লীপাৰ এজেণ্টজনক মুকলি কৰি দিয়া কমাণ্ডটো নিশ্চিতভাৱে বিল্ডিঙৰ ভিতৰৰ পৰা আহিছিল।"
  
  "গুট ইট," হেডনে ক"লে। "লৰেন, ছুইডেনসকল ক"ত?"
  
  মৌনতা, তেন্তে: "তেওঁলোক সোমাই অহাৰ পথৰ পৰা মই ক"ম বিল্ডিঙৰ সিটো ফালৰ পৰা, পোনে পোনে আপোনাৰ ফালে আগবাঢ়ি গৈ।"
  
  "ধেৎ, তেন্তে আমি প্ৰথমে কেন্দ্ৰীয় বিন্দুটোলৈ যোৱাটো প্ৰয়োজন। এইটোৱেই নিম্ন স্তৰলৈ নামি যোৱাৰ পথ বুলি ধৰি লওক, লৰেন?"
  
  "হয়, কিন্তু জৈৱিক অস্ত্ৰবোৰ ক"ত আছে আমি এতিয়াও নাজানো।"
  
  "তাত তলত আছে" হেডনে ক"লে। "আন ঠাইত ষ্ট"ৰ কৰিবলৈ সিহঁতে মূৰ্খ হ"ব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে ডাহলৰ ফালে মাত দিলে। "তুমাৰ ভালনে?"
  
  "নিশ্চিতভাৱে. কিন্তু আপুনি আগতে কোৱাৰ দৰে কোনো চৰকাৰে এই আক্ৰমণৰ অনুমোদন নিদিলেহেঁতেন।"
  
  "এতিয়া আপুনি ভাবিছে ছুইডেনসকলে স্বতন্ত্ৰভাৱে কাম কৰে?"
  
  ডাহলে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে, কিন্তু একো নক"লে। সেই সময়ত যিকোনো কামেই সম্ভৱ হৈছিল আৰু আধুনিক আন্তঃগাঁথনিলৈ আপডেট কৰা অৰ্ডাৰখন এতিয়াও কাৰ্যক্ষম হৈ থাকিব পাৰে বুলি নতুন প্ৰকাশেও সমগ্ৰ পৃষ্ঠাতে প্ৰশ্নবোধক চিহ্ন ৰাখিছিল। আমাৰ আগত তেওঁলোক কিমান খোজ?
  
  আৰু চতুৰ্থটো? যদি ভোকে আপোনাক আগুৰি ধৰিব নোৱাৰে তেন্তে মৃত্যুৱেই আগুৰি ধৰিব!
  
  ড্ৰেক ৰোল অভাৰ হৈ গ"ল। কিনিমাকাই অফিচৰ দূৰৈৰ ফালে খোজ কাঢ়ি গৈ বাহিৰৰ বেৰখনত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, তাৰ পিছে পিছে স্মিথে ভিতৰৰ কেন্দ্ৰত একত্ৰিত হোৱাৰ লগে লগে। হেডেন, মাই আৰু যৰ্গীয়ে ঠিক মাজৰ পৰা খোজ কাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে গুলীৰ পিছত গুলী চলাই ৰাছিয়ানসকলক মাটিত পিন কৰি পেলায়। কেনজীয়ে পিষ্টল এটা খামুচি ধৰি সিহঁতৰ মাজত কেঁকোৰা মাৰিলে, কিন্তু তথাপিও তেওঁক গ্ৰিম যেন লাগিল। বেচেৰী ছোৱালীজনীৰ কাটানা হেৰাই গৈছিল।
  
  ড্ৰেকে মুকলি পৰিকল্পনাৰ অফিচ এলেকাৰ শেষত উপনীত হ"ল। হেডেন ইতিমধ্যে তাতেই আছিল, লিফ্টৰ বেংকলৈ যোৱা মুকলি ঠাইখিনি আৰু তাৰ সিপাৰে থকা আন এটা বৃহৎ অফিচৰ অঞ্চলটোলৈ চাই আছিল। তাত ক"ৰবাত ছুইডেনৰ মানুহ আছিল।
  
  "মই তোমাক বেয়া খবৰ দিবলৈ বেয়া পাওঁ" লৰেনে তেওঁলোকৰ কাণত ক"লে। "কিন্তু ইজৰাইলীসকলেও মাত্ৰ এটা ব্ৰেকথ্ৰু কৰিলে। এইখন যুদ্ধক্ষেত্ৰ। তোমাৰ ভাগ্য ভাল যে তাত আছে। " ৷
  
  এতিয়া কেনচি ঘূৰি আহিছে। "ইজৰাইলীসকলৰ চৰকাৰৰ সমৰ্থন আছে বুলি মোৰ গুৰুতৰ সন্দেহ আছে। কিন্তু এইবোৰ বিশেষ বাহিনী বুলি মোৰ বিশ্বাস। আপোনাৰ কোনো সমৰ্থন নাই নেকি?"
  
  "মোৰ বাটত।" তাৰে ভৰা এখন নাও। এই দলসমূহে পিছত ইয়াৰ পৰা কেনেকৈ ওলাই আহিব বুলি আশা কৰে মোৰ কোনো ধাৰণা নাই।"
  
  "আপুনি এই কথা বিশ্বাস নকৰে" কেনচিয়ে ক"লে। "সদায় এটা উপায় থাকে। ইয়াত ভুক্তভোগীক সুৰক্ষিত ৰখা আৰম্ভ কৰিব লাগিব। তেওঁলোকক প্ৰয়োজনীয় সহায় দিয়া।"
  
  হেডেন ঘূৰি আহিছে। "ক্ষমা কৰিব, এই কথাটোত মই এতিয়াও একমত হ"ব পৰা নাই। আমি কিহৰ লগত মোকাবিলা কৰি আছো নাজানো। অৰ্ডাৰে ইয়াতকৈ মাৰাত্মক কিবা মুকলি কৰিব পাৰে নেকি আমি নাজানো।"
  
  "সেইটো সিহঁতক উলিয়াই অনাৰ কাৰণ নহয়নে?"
  
  "অৰ্ডাৰে হয়তো বিচাৰিব যে আমি ঠিক তেনেকুৱাই কৰোঁ। দুৱাৰবোৰ খুলিব।"
  
  "মমম, বন্ধু" এলিচিয়াই ক"লে। "কোনোবা ইডিয়টে ইতিমধ্যে খিৰিকী খুলিছে।"
  
  হেডনে ভাবিলে। "ধেৎ, আপুনি ঠিকেই কৈছে, কিন্তু ইয়াৰ ফলত কথাটো আৰু বেয়া হৈ পৰে। যদি অৰ্ডাৰৰ কৌশল সমগ্ৰ ডালাছতে মাৰাত্মক কিবা এটা মুকলি কৰা হয় তেন্তে কি হ"ব?
  
  ড্ৰেকে লিফটবোৰলৈ চাই থাকিল। "আমি জানিব লাগিব যে চুদি বায়"ৱেপন ক"ত আছে।"
  
  গুলীবোৰে ৰাছিয়াৰ দলটোৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটাই বিভিন্ন পেনেলৰে নিৰ্মিত "পেপিয়াৰ-মেচে"লৈ ৰূপান্তৰিত হয়। ষ্টেচনাৰী বতাহত উৰি গ"ল: পেঞ্চিলৰ চেট, টেলিফোন, গোটেই কাগজৰ থোপা।
  
  দলটো অৱতৰণ কৰিছে।
  
  লৰেনৰ মাতটো প্ৰায়েই শুনা নাছিল। "চাব-লেভেল ফোৰ, লেবৰেটৰী ৭.. তাতেই আছে। সোনকাল কৰা!"
  
  
  উনবিংশ অধ্যায়
  
  
  ছুইডেনৰ বিৰুদ্ধে ঢাল হিচাপে লিফ্টৰ শাৰী ব্যৱহাৰ কৰি SPEAR দলটোৱে তীখাৰ দুৱাৰৰ ফালে দৌৰি যোৱাৰ সময়ত ৰাছিয়ানসকলৰ ওপৰত অবিৰত গুলীচালনা কৰি থাকিল। হেডেন আৰু জৰ্জিক মুকলি কৰি দিয়াৰ বিপৰীতে কিনিমাকা আৰু স্মিথে ছুইডেনৰ চোৱা-চিতা কৰিছিল আৰু বাকী দলটোৱে ৰাছিয়ানসকলৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিছিল।
  
  হেডেনে SL4 লেবেলযুক্ত বুটামটো টিপিলে।
  
  লিফটৰ বাজিলে প্ৰচণ্ড বন্দুকৰ গুলীৰ বাবে শব্দ হেৰাই গৈছিল। ড্ৰেকে হাঁহ মাৰিলে, কিন্তু শত্ৰুৱে তথাপিও গুলী ঘূৰাই আনি আগবাঢ়িবলৈ সক্ষম হ"ল, টেবুলৰ পিছত টেবুল ঘূৰি ফুৰিলে আৰু পিছফালে আশ্ৰয় ল"বলৈ শক্তিশালী বস্তু ব্যৱহাৰ কৰিলে। তেতিয়াও এজন মানুহ মূৰত গুলী লৈ পৰিল। আন এজনে ডেউকা পাতি থকাৰ সময়ত বিষত চিঞৰি উঠিল, আৰু আন এজনৰ ভৰিত গুলী লাগিল। তথাপিও তেওঁলোক আহিল।
  
  ধাতুৰ দুৱাৰবোৰৰ ওপৰত লাইটবোৰ জিলিকি উঠিল আৰু তাৰ পিছত সেইবোৰ হুলস্থুলীয়াকৈ খোল খালে। হেডনে জপিয়াই সোমাই আহিল আৰু দলৰ বাকীসকলেও পিছে পিছে গ"ল। তেওঁলোকৰ বাবে কঠিন আছিল যদিও তেওঁলোকে পাৰ হৈ গ"ল।
  
  ড্ৰেকক হেঁচা দিয়া হ"ল তেওঁলোকৰ মাজৰ হংকঙৰ ডাহলৰ বিৰুদ্ধে।
  
  এলিচিয়াই চিবুকটো তাৰ পিঠিত থৈ দিলে। "মোৰ পিছফালে সেইজন কোন হেল? বিচৰণকাৰী আঙুলিৰে?
  
  "ইট'ছ মি"। টান ঠাইখনে সিহঁতক চেপি ধৰাৰ লগে লগে কেঞ্জীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, লেভেল চাৰিলৈকে বেগেৰে যোৱাৰ বাবে গতিৰ কোনো ঠাই নাথাকিল। "কিন্তু মোৰ হাত দুখন ডিঙিত আবদ্ধ হৈ আছে। আচৰিত কথাটো হ"ল মোৰ আঙুলিবোৰো তাতেই আছে।" তাই সিহঁতক হাত জোকাৰিলে।
  
  এলিচিয়াই গতি অনুভৱ কৰিলে। "বাৰু, কোনোবাই মোৰ গুদৰ ওপৰত কিবা এটা আঁৰি দিলে। আৰু কল নহয়।"
  
  "অ", মই নিশ্চয়" যৰ্গীয়ে ক"লে। "বাৰু, এইটো মোৰ বন্দুক।"
  
  এলিচিয়াই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "তোমাৰ বন্দুকটো নহয়?"
  
  "মোৰ বন্দুক। মোৰ বন্দুক, মই সেইটোৱেই বুজাব বিচাৰিছো।"
  
  "ফুল চাৰ্জ হৈছে নেকি?"
  
  "এলিচিয়া..." ড্ৰেকে সকীয়াই দিলে।
  
  "মমম, হয়, তেনেকুৱাই হ"ব লাগে।"
  
  "তেন্তে মই লৰচৰ নকৰাটোৱেই ভাল। আমি এতিয়া ইমান আৱদ্ধ ঠাইত কাম কৰাটো নিবিচাৰো নহয়?"
  
  ভাগ্য ভাল যে কেনচিয়ে সূক্ষ্ম উত্তৰ দিবলৈ ওলোৱা যেন লাগিলেই লিফটখন ৰৈ আহিল আৰু আগমনৰ শব্দ এটা কৰিলে। দুৱাৰবোৰ খোল খালে আৰু দলটোৱে কাৰ্যতঃ কৰিডৰত সোমাই গ"ল। ড্ৰেকে দেৱালবোৰ স্কেন কৰিলে এটা চিন বিচাৰি। অৱশ্যে তাত একো নাছিল।
  
  "লেব ৭ ক"ত?"
  
  "সোঁফালে ঘূৰি যাওক, তৃতীয় দুৱাৰখন আগবাঢ়ি যাওক," লৰেনে ক"লে।
  
  "নিখুঁত".
  
  ডাহলে আগবাঢ়ি গ"ল, এতিয়াও সতৰ্ক, কিন্তু আত্মবিশ্বাসী যেন লাগিল। ভাবুকিটো বহুলাংশে বেছি আছিল যদিও ড্ৰেকে তেওঁলোক ইয়াত থকাৰ কাৰণটো এমুহূৰ্তৰ বাবেও পাহৰা নাছিল। শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম। তেওঁলোকে আৰু কি পৰিকল্পনা কৰিছে?
  
  বতাহৰ বাবে হাঁহি হাঁহি যোৰ্গীয়ে মাস্ক খুলিলে। কেনচিয়ে নিয়ম ভংগ কৰি যোগ দিলে আৰু তাৰ পিছত স্মিথেও অনুসৰণ কৰিলে, হেডেনক অসহায়ভাৱে বাহু দুটা ওপৰলৈ দলিয়াই দিওঁতে এটা উকা চাৱনি দিলে।
  
  "বিদ্ৰোহীসকল," ডাহলে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল।
  
  কেঞ্জীয়ে ক"লে, "মই ক"ম ক্ৰুক। "ভাল লাগিছে।"
  
  তাই তাৰ কাষতে থিয় হৈ থাকিল।
  
  "যদি মই ইমান ভাল অনুশাসিত নহ"লোহেঁতেন, তেন্তে মই আপোনাৰ লগত যোগ দিলোঁহেঁতেন।"
  
  "চিন্তা নকৰিব. আমি ইয়াৰ ওপৰত কাম কৰিব পাৰো।"
  
  ড্ৰেকে তাইক পিছফালৰ পৰা ঠেলি দিলে। "আপুনি জানেনে সি প্ৰাইভেট স্কুলত পঢ়িছিল, নহয়নে কেঞ্জ? তুমি কেতিয়াও তাক ভাঙি নাযাবা।"
  
  "মোছাদৰ নিজস্ব পদ্ধতি আছে।"
  
  ডাহলে কান্ধৰ ওপৰেৰে চালে। "তোমালোক দুয়ো মুখ বন্ধ কৰিবানে? মই মনোনিৱেশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছো।"
  
  "চাওকচোন মই কি ক"ব বিচাৰিছো?" ড্ৰেকে ক"লে।
  
  "কিহৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়ক?" এলিচিয়াই সুধিলে। "এনৰ পৰা চাৰি নম্বৰলৈকে?"
  
  ডাহলে কয়, "আমি ইয়াত আছো। "লেবৰেটৰী ৭"।
  
  "আপুনি নিজেই সকলো হিচাপ কৰে নেকি টৰ্ষ্টি? ৰ"বা, মোৰ বোধেৰে ক"ৰবাত ষ্টীকাৰ আছে।"
  
  হেডনে আগবাঢ়ি গ"ল। "ফৰ্মেচন, মানুহবোৰ। পিছলৈ ঘূৰি চাওক। দুয়োফালে থকা লিফটৰ প্ৰতি সাৱধান। মোক বায়"ৱেপনৰ সৈতে সংযোগ কৰিবলৈ ফোনত লৰেনৰ প্ৰয়োজন, আৰু নিৰাপদ হ"বলৈ লেবটো লাগে। কৰিব পাৰিম বুলি ভাবিছানে?"
  
  থমকি নোপোৱাকৈয়ে সিহঁতে সিঁচৰতি হৈ নিজৰ স্থান ল"লে। ড্ৰেক আৰু হেডনে নিজাববীয়াকৈ পৰীক্ষাগাৰত প্ৰৱেশ কৰিবলগীয়া হৈছিল। তেওঁলোকে প্ৰথমে বাহিৰৰ কাৰ্যালয়টোত প্ৰৱেশ কৰিলে, য"ত সামগ্ৰীৰে ভৰি আছিল, উপলব্ধ প্ৰতিটো পৃষ্ঠভাগ নানা ধৰণৰ সঁজুলিৰে আবৃত আছিল। ড্ৰেকৰ কোনো ধাৰণা নাছিল যে সেইবোৰ কি, কিন্তু সেইবোৰক অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু ব্যয়বহুল যেন লাগিছিল।
  
  কাঁচৰ বেৰৰ পিছফালে এটা ভিতৰৰ, নিৰাপদ কোঠা আছিল।
  
  "লৰেন" সি ক"লে। "৭ নং পৰীক্ষাগাৰ দুটা কোঠাৰে গঠিত। বাহ্যিক আৰু আভ্যন্তৰীণ। ভিতৰৰ অংশটো সম্ভৱতঃ এটা ৰাসায়নিক নিয়ন্ত্ৰণ কক্ষ যিটো বন্ধ কৰি এৰি দিব পাৰি।"
  
  একো নাই. যোগাযোগ বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে হেডেনৰ ফালে চাই থাকিল। "ৱাট দ্য-"
  
  "ক্ষমা কৰিব মেট। হেডেন। পৰীক্ষাগাৰবোৰ সদায় ফ্ৰিকুৱেন্সি শ্বিল্ড থাকে, গতিকে সংকেতবোৰ সোমাব আৰু ওলাই যাব নোৱাৰে। লেব ৭ বাকী সুবিধাতকৈ বেলেগ স্তৰত আছে, আৰু অতিৰিক্ত সুৰক্ষা নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ আমাক কিছু সময় লাগিল।"
  
  "চিন্তা নকৰিবা" হেডনে ক"লে। "ক'লৈ যাব?"
  
  "ভিতৰৰ কোঠা। তাত কাঁচৰ কেবিনেট এটা থাকিব লাগে। এইটো দেখিছানে?"
  
  ড্ৰেকে ডাঙৰ কাঁচৰ বেৰখনৰ ওচৰ পালেগৈ। "হয়. ঠিক দূৰৰ চুকত।"
  
  "জৈৱিক অস্ত্ৰবোৰ স্পষ্টভাৱে অস্ত্ৰৰ দৰে নহয়। ইয়াক কফি ফ্লাস্কৰ সমান আকাৰৰ কেনিষ্টাৰত ৰাখিব লাগে। ইয়াক PD777 ক"ডেৰে চিনাক্ত কৰিব পাৰি। বুজিছে সেইটো?"
  
  "বুজি পাইছিল". দুৱাৰৰ ক"ড পেনেলৰ ওচৰলৈ গৈ অভাৰৰাইড ক"ডটোত ঘুচা মাৰিলে। "একো নাই". সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "এই কোঠাটোৰ ক"ড বেলেগ হ"ব পাৰেনে?"
  
  "মই গম পাওঁ। সমস্যাটো হ"ল সকলো বছ, টেকনিচিয়ান আৰু লেবৰেটৰীৰ সহায়ক আপোনাৰ লগত তাতেই শুই আছে।"
  
  "ৰাছিয়ান, ছুইডেন আৰু ইজৰাইলীৰ কথা নকওঁৱেই৷ সোনকাল কৰা".
  
  হেডেনে দলটোৰ সৈতে পৰামৰ্শ কৰি থাকোঁতে ড্ৰেকে শুনি থাকিল। সকলোবোৰ নিস্তব্ধ আছিল, বিচিত্ৰভাৱে। তাৰ পিছত স্মিথে নিজৰ কমৰ মাজেৰে গুৰগুৰাই উঠিল।
  
  "পূবৰ চিৰিৰে গতি। ইয়াত সিহঁত আহে!"
  
  মেই ৰিপ"ৰ্ট কৰিছে, "পশ্চিমীয়াটোৰ ওপৰত মই গতিবিধি ধৰা পেলাইছিলো। "সোনকাল কৰা".
  
  "সেই লিফ্টবোৰ ধৰি ৰাখক," হেডনে ক"লে। "আমাক অতি সোনকালে তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজন হ"ব।"
  
  ড্ৰেকে গ্লাছৰ মাজেৰে গুলী চলোৱাৰ কথা ভাবিলে। নিঃসন্দেহে ই বুলেটপ্ৰুফ আৰু সম্ভাৱ্য বিপজ্জনক হ"ব। বাহিৰৰ কোঠাটোত টেষ্ট টিউব আৰু কেনিষ্টাৰেৰে ভৰা কাঁচৰ কেবিনেটো আছিল য"ত যিকোনো সংখ্যক বিষ থাকিব পাৰে।
  
  লৰেনে নতুন ক"ড এটা চিঞৰিলে। ড্ৰেকে তেওঁক ঘুচা মাৰিলে। দুৱাৰখন দোল খাই খোল খালে। সি দৌৰি গৈ কোঠাটোৰ দূৰৈৰ মূৰলৈ গৈ আলমাৰীটো খুলি কেনিষ্টাৰটো বিচাৰিবলৈ ধৰিলে। হেডেন পিছ পৰি ৰৈ গ"ল। পিঠি ঢাকি থাকোঁতে প্ৰতিজন দলৰ সদস্যই পৰৱৰ্তীজনক দৃষ্টিগোচৰ কৰি ৰাখে।
  
  ড্ৰেকে কেনিষ্টাৰৰ পিছত কেনিষ্টাৰৰ মাজেৰে গৈছিল। প্ৰতিটোতে ক"লা, গাঢ় আখৰ আৰু সংখ্যাৰ ছাপ আছিল আৰু সেইবোৰ ক্ৰমৰ বাহিৰত আছিল। এমিনিট পাৰ হৈ গ"ল। স্মিথে চিৰিৰে ওপৰলৈ গুলী চলালে আৰু কেইছেকেণ্ডমানৰ পিছত মেইও একে কাম কৰিলে। যুদ্ধত গ্ৰেনেড পঠিয়াব পৰাকৈ কোনোৱেই মূৰ্খ নহ"ব বুলি প্ৰাৰ্থনা কৰি তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰা হৈছিল।
  
  "বুজি পাইছিল!"
  
  সি পাত্ৰটো তুলি লৈ আধা চেকেণ্ড সময় লৈ মনত পেলালে যে তাত অন্ততঃ আমেৰিকাক ধ্বংস কৰিব পৰা জৈৱিক অস্ত্ৰ আছে আৰু বাহুৰ তলত সোমাই দিলে। "ইট'ছ টাইম টু গো"।
  
  এক হৈ, সমন্বিত হৈ তেওঁলোকে পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে। মে আৰু স্মিথে চিৰিবোৰ ঢাকি ৰাখিলে যেতিয়ালৈকে ড্ৰেক আৰু হেডনে হলৱেত নপৰে, আৰু তাৰ পিছত যৰ্গি আৰু ডালে চিৰিবোৰ ঢাকি দিলে। এলিচিয়াই লিফটৰ বুটামটো টিপিলে মে আৰু স্মিথে দ্ৰুতগতিত পিছুৱাই গ"ল।
  
  দুৱাৰবোৰ নিমিষতে দোল খাই খোল খালে।
  
  "ফেষ্টাৰ!" - মাই চিঞৰি উঠিল, খৰধৰকৈ চুকটোৰ চাৰিওফালে দেখা দিলে। "তেওঁলোক মোতকৈ কেইছেকেণ্ডমান পিছ পৰি আছে।"
  
  তাই সিহঁতক মাটিত পিন কৰি গুলী উভতাই দিলে।
  
  স্মিথে বেলেগ এটা পথ ল"লে, এতিয়া ডাহলে আবৰি ধৰিছে, দুয়োজন মানুহ দুৱাৰৰ ফালে পিছুৱাই গ"ল।
  
  আৰু তেতিয়াই এলাৰ্মবোৰ বাজিবলৈ ধৰিলে, এটা শক্তিশালী হৰ্ণৰ দৰে গৰ্জন যিয়ে কাণ দুখন ভৰি পৰিল আৰু ইন্দ্ৰিয়বোৰক অভাৰড্ৰাইভলৈ পঠিয়াই দিলে।
  
  "এইটো কি হ"ল?" ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল।
  
  "নহয়. অহ নাই!" লৰেনে উত্তৰত চিঞৰি উঠিল। "তাৰ পৰা ওলাই যা। এতিয়াই তাৰ পৰা ওলাই যা! তেওঁলোকে মাত্ৰ ব্যৱস্থাটোত কিবা এটা মুকলি কৰি দিলে।" তাই থমকি ৰ"ল। "অ" মাই গড... ই ছাৰিন।"
  
  ইতিমধ্যে হলৱেৰ চাল আৰু লিফটৰ কাষৰ ভেণ্টবোৰৰ মাজেৰে ঢালি দিছিল।
  
  
  ত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  ছাৰিন নামটো উল্লেখ পাই ড্ৰেকে প্ৰাৰম্ভিক ভয়ৰ ঢৌটো দমন কৰি পেলালে। সি জানিছিল যে ই মাৰাত্মক। মই জানিছিলোঁ যে ইয়াক গণধ্বংসী অস্ত্ৰ হিচাপে গণ্য কৰা হয়। তেওঁ জানিছিল যে স্মিথ, যৰ্গী আৰু কেঞ্জীয়ে মাস্ক খুলি পেলাইছে।
  
  আৰু তেওঁ দেখিলে যে ৰংহীন, গন্ধহীন তৰল বুলি কোৱা বস্তুটো ভেণ্টবোৰৰ মাজেৰে লিক হৈ গৈছে।
  
  "তেওঁলোকে ইয়াত যে চেৰিন জমা কৰি ৰাখিছিল তাত মোৰ কেতিয়াও সন্দেহ নাছিল।" হেডেনে যৰ্গীক আক্ৰমণ কৰিলে। "কিন্তু এইটো..." তাই তাৰ মাস্কটো ধৰিলে।
  
  ড্ৰেকে জানিছিল যে প্ৰায় সকলো বস্তুকে হেঁচা মাৰি ধৰিব পাৰি, অভিযন্তা কৰিব পাৰি, আনকি পুনৰ কল্পনাও কৰিব পাৰি। একমাত্ৰ সীমাবদ্ধতা আছিল কল্পনা। লিকুইড নাৰ্ভ এজেণ্টটো অসীমভাৱে নমনীয় আছিল। এতিয়া সি গোটেই শক্তিৰে কেঞ্জীৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গৈ আছিল, কিন্তু সি দেখিলে যে এলিচিয়া আৰু মে ইতিমধ্যে তাত আছে। ইজৰাইলী মহিলাগৰাকীয়ে মাস্ক পিন্ধিছিল যদিও ইতিমধ্যে চকু দুটা বন্ধ হৈ পৰিছিল আৰু শৰীৰটো লৰচৰ কৰা হৈছিল।
  
  চেৰিনে মাত্ৰাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি এমিনিটৰ পৰা দহ মিনিটত হত্যা কৰিব পাৰে।
  
  "নাই" ড্ৰেকে ক"লে। "নাই নাই না"।
  
  ইতিমধ্যে অচেতন হৈ পৰা স্মিথে লিফটৰ কাষেৰে তললৈ পিছলি গ"ল, তাৰ আগতে ডাহলে মাস্কখন সম্পূৰ্ণৰূপে মুখৰ ওপৰেৰে টানিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  
  লিফটখন লৰালৰিকৈ ওপৰলৈ উঠি আহিল, প্ৰথম মহলালৈ উভতি আহিল।
  
  "আমি কি কৰা উচিত?" হেডেনে কম্ছৰ ওপৰেৰে চিঞৰি উঠিল। "তেওঁলোকৰ হাতত কিমান সময় আছে?"
  
  "কোন?" লৰেনে স্বাভাৱিকভাৱে সঁহাৰি দিলে। "কাৰ আঘাত হ"ল?"
  
  "মাত্ৰ এটা অভিশপ্ত লেবৰ নিগনি বা ডাক্তৰ বিচাৰি উলিয়াই আমাক কি কৰিব লাগে কোৱা!"
  
  দুৱাৰবোৰ দোল খাই খোল খাই কিনিমাকাই স্মিথক কান্ধৰ ওপৰেৰে তুলি দিলে। ড্ৰেকে তেওঁক দৌৰি ওলাই আহিবলৈ ওলোৱা দেখিলে, তাৰ পিছত প্ৰথমে লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল, এই কথা জানি যে হাৱাইয়ানজনে হয়তো অপেক্ষা কৰি থকা ছুইডেন, ৰাছিয়ান আৰু ইজৰাইলীসকলৰ কথা পাহৰি গৈছে। লগে লগে তেওঁ দেখিলে যে সকলো উচ্চ স্তৰৰ ভেণ্টৰ মাজেৰে ক্ষীণ ভাপ যেন লগা বস্তু এটা সোমাই আহিছে। তাৰ হৃদয়খন ডুব গ"ল। "ইয়াতো মুক্তি পাইছিল।"
  
  "গোটেই কমপ্লেক্সটো," লৰেনে ক"লে। "মোৰ ইয়াতেই এজন লেব টেকনিচিয়ান আছে।"
  
  "মোক তেওঁৰ প্ৰয়োজন নাই" কিনিমাকাই উশাহ ল"লে। "আমাক এট্ৰপিনৰ প্ৰয়োজন। এই অভিশপ্ত এট্ৰপিন ক"ত?
  
  লাইনত নতুন মাত এটা আহিল। "কতজন লোক আক্ৰান্ত হৈছে? আৰু কি স্তৰলৈ?"
  
  ড্ৰেকে সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰিলে আৰু নিজৰ অস্ত্ৰটো লক্ষ্য কৰি আশ্ৰয় বিচাৰি দৌৰি গ"ল। এলিচিয়াই তেওঁক সমৰ্থন কৰিলে। আগলৈ গতি কৰিলে তেওঁলোকক ৰৈ গ"ল।
  
  "এইটো লৈ নৰকলৈ!" হেডনে কান্দি আছিল। "আমাৰ নিজৰ তিনিজন আৰু কেইবা ডজন লোক ইতিমধ্যে পৰীক্ষাগাৰত অচেতন হৈ পৰিছে। প্ৰতিষেধক লৈ ইয়ালৈ আহিব লাগিব, আৰু এতিয়াই কৰিব লাগিব!"
  
  "ছাৰিন মাৰাত্মক" মানুহজনে ক"লে। "কিন্তু মাৰিবলৈ এঘণ্টা সময় লাগিব পাৰে। আমি সঠিক পথত আছো, বিশ্বাস কৰক। ইয়াৰ বাবে আমি সাজু আছিলো। কোৱা, ভুক্তভোগীসকলৰ উশাহ-নিশাহ ল"বলৈ অসুবিধা হয় নেকি?"
  
  ড্ৰেকে পিছলৈ ঘূৰি চালে। হেডেনে অলপ সময় উলিয়াই পৰীক্ষা কৰিলে। "হয়" ডিঙিত গোট এটা লৈ তাই ক"লে। "হয় ইট ইজ"।
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া ডালে কেঞ্জিৰ ওচৰলৈ গৈ তাইক এলিচিয়াৰ পৰা লাহে লাহে আঁতৰাই আনিলে আৰু তাইক কোলাত লৈ গ"ল। সি পোনে পোনে কিনিমাকালৈ চাই থাকিল। আন কোনোৱেই নহয়। আন ক"তো নাই। পৃথিৱীখন নোহোৱা হৈ গ"ল, আৰু ছুইডেনৰ বিবেকত মাত্ৰ এটা কথাই থাকি গ"ল৷
  
  "মনো। আমি কি কৰা উচিত?"
  
  ডাঙৰ হাৱাইয়ানজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "এট্ৰপিন আৰু অটো-ইনজেক্টৰ।"
  
  মাতটোৱে লগে লগে উত্তৰ দিলে। "প্ৰতিটো মহলাতে মেডিকেল বে" আছে। প্ৰতিটো ডবাতে কেইবাটাও প্ৰতিষেধক থাকে আৰু ইয়াৰে এট্ৰপিন অন্যতম। তাত আপুনি অটোমেটিক ইনজেক্টৰও পাব। মাত্ৰ উৰুৰ পেশীত ঠেলি দিয়ক।"
  
  "কি কৰিব লাগে জানো!"
  
  ড্ৰেকে টেকনিচিয়ানে কিনিমাকাক ক"লৈ যাব লাগে ক"বলৈ অপেক্ষা কৰিলে, তাৰ পিছত প্ৰথমে গ"ল। লুকাই চুৰকৈ ঘূৰি ফুৰা নাই, টেবুলত ডজিং কৰা নাই; এইবাৰ তেওঁলোকে হেড আউট কৰিছিল, নিজৰ পতিত বন্ধুসকলক সমৰ্থন কৰিছিল, তেওঁলোকক ল'ব পৰাকৈ মূৰ্খ যিকোনো দুষ্ট জাতিক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছিল। মজিয়াখন তেতিয়াও মৃতদেহেৰে আৱৰ্জনা হৈ আছিল, মাথোঁ এতিয়া এই শুই থকা শৰীৰবোৰ কুটিল হৈ পৰিছিল, বিষত যন্ত্ৰণাত ভুগিছিল, কিছুমান ইতিমধ্যে কঁপি উঠিছিল।
  
  প্ৰৱেশ দুৱাৰ ভাঙি পেলোৱা হয়। মাস্ক আৰু চুট পিন্ধা পুৰুষ লৰালৰিকৈ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল।
  
  ড্ৰেকে চকীখন এফালে লাথি মাৰিলে আৰু তাৰ পিছত কোঠাটোৰ এটা চুকত থকা মেডিকেল বে"টো লক্ষ্য কৰিলে। সি দৌৰি গ"ল। সোঁফালে তেওঁলোকে গুলীচালনা কৰা কেভলাৰ পিন্ধা ৰাছিয়ানজনৰ মৃতদেহটো পৰি আছিল। কাষতে আৰু দুজন পৰি আছিল; তেওঁলোক জোকাৰ খাই মৃত্যুমুখত পৰিল। ছাৰিনেও সিহঁতক জোৰেৰে আঘাত কৰিলে। ৰাসায়নিক মুক্ত হোৱাৰ ফলত যুদ্ধখন ফলপ্ৰসূভাৱে বন্ধ হৈ গ"ল আৰু এছপিআইআৰৰ হাতত এতিয়াও জৈৱিক অস্ত্ৰটো আছিল।
  
  হাতত অস্ত্ৰ নোহোৱাকৈয়ে হেডেনে আগবাঢ়ি আহি মেডিকেল বে"ৰ দুৱাৰখন খুলি দিলে। ভিতৰত তেওঁলোকৰ সন্মুখত চিকচিকিয়া তৰল পদাৰ্থৰে ভৰা ডজন ডজন এম্পুল থিয় হৈ আছিল। সিহঁতক স্পষ্টকৈ চিহ্নিত কৰা হৈছিল আৰু কিনিমাকাই এট্ৰপিনক চিঞৰি উঠিছিল; মাই অটো ইনজেক্টৰটো উলিয়াই ভৰাই দিলে। ডালে কেঞ্জীৰ লগত একে কাম কৰাৰ মাত্ৰ কেইছেকেণ্ডমানৰ আগতে কিনিমাকাই স্মিথৰ মুখত বেজী এটা সোমাই দিলে। এলিচিয়া আৰু মাই যোৰ্গীৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত দলটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, ক্লান্ত হৈ পৰিল, অজ্ঞান হৈ পৰিল, ভয় খালে যে তেওঁলোকৰ হৃদয় ভৰি পৰা আশাটো এতিয়া ইমানেই হতাশজনক যেন লাগিল।
  
  মিনিটবোৰ পাৰ হৈ গ"ল। ড্ৰেকে কিনিমাকাৰ ফালে ঘূৰি চালে। "এতিয়া কি হৈছে?"
  
  "বাৰু, এট্ৰপিনে চেৰিনৰ প্ৰভাৱ বন্ধ কৰে। সিহঁতে ঘূৰিব লাগিব।"
  
  কাৰিকৰী বিদ্যাবিদজনে ক"লে, "পাৰ্শ্বক্ৰিয়াৰ বাবে চকু ৰাখিব। "মূলতঃ ভ্ৰম। কিন্তু মূৰ ঘূৰোৱা, বমি, দৃষ্টিশক্তি ম্লান হোৱা..."
  
  "চিন্তা নকৰিবা" এলিচিয়াই ক"লে। "টিম স্পিয়াৰৰ বাবে পাবৰ লাঞ্চতকৈ বেয়া একোৱেই নাই।"
  
  "মুখ শুকান। হৃদস্পন্দন বৃদ্ধি..."
  
  "হয়."
  
  আৰু কেইমিনিটমান পাৰ হৈ গ"ল আৰু ড্ৰেকে অসহায়ভাৱে যৰ্গাৰ মুখলৈ চাই থাকিল, চেকেণ্ডত এশবাৰকৈ অন্ততঃ জীৱনৰ এটোপাল এটাও তেওঁৰ ওচৰলৈ ঘূৰি অহাৰ কামনা কৰিলে। হেডেনে কাৰিকৰী বিদ্যাবিদজনক সুধিলে যে তেওঁলোকে চিষ্টেমৰ পৰা চেৰিন আঁতৰাই সকলোকে মাস্ক আঁতৰাবলৈ দিব পাৰিবনে, কিন্তু পৰিস্থিতি নিয়ন্ত্ৰণত হোৱা নাছিল। যিয়েই ছাৰিন এৰি দিলে হয়তো এতিয়াও আন পৰিকল্পনা আছে।
  
  "আমিও এতিয়া ব্যৱস্থাটোত আছো," লৰেনে তেওঁলোকক আশ্বস্ত কৰিলে। "এই গোচৰটোৰ ওপৰত কিছুদিনৰ পৰা খন্দা কৰি থকা কেইবাজনো উচ্চ পৰ্যায়ৰ কম্পিউটাৰ বিজ্ঞানীক এফ বি আইয়ে আটক কৰি ৰাখিছে।"
  
  "অন্য বিশেষ বাহিনীৰ দলৰ কিবা খবৰ?" হেডেনে সুধিলে।
  
  "আমি তেনেকৈয়ে ভাবো। মাত্ৰ কনফাৰ্মেচন পাই আছো। তাত সকলোবোৰ অলপ বিভ্ৰান্তিকৰ হৈ পৰিছে।"
  
  ড্ৰেকে যৰ্গিৰ গালত চুমা খালে, মাস্কৰ সোঁফালে। "টেল মি এবাউট ইট"।
  
  ৰাছিয়ানজনে হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি অলপ লৰচৰ কৰিলে। চকু দুটা উৰি গ"ল আৰু সি উকা দৃষ্টিৰে পোনে পোনে ড্ৰেকৰ ফালে চাই থাকিল। সি কাহ মাৰি মাস্কটো খুলিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ড্ৰেকে ঠাইতে ধৰি ৰাখিলে। এট্ৰপিন থাকিলেও বা অবিহনেও একোৱেই আকস্মিকভাৱে এৰি দিয়াটো ভাল। স্মিথেও সংগ্ৰাম কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত কেঞ্জীয়ে; ডাহলে দীঘলীয়া, শ্ৰৱণযোগ্য সকাহৰ হুমুনিয়াহ এটা মাৰিলে। দলটোৱে সুযোগ লৈ চমু দুৰ্বল হাঁহি এটা বিনিময় কৰিলে।
  
  "আহকচোন সিহঁতক বতাহত উঠাই দিওঁ," হেডনে ক"লে। "আজিৰ বাবে আমাৰ ইয়াত শেষ হ"ল।"
  
  লৰেনে আকৌ যোগাযোগ কৰিলে। "তেওঁলোকৰ লগত সকলো ঠিকেই আছেনে? সকলোবোৰ?" তাইৰ এতিয়াও কোনো ধাৰণা নাছিল কোন আক্ৰান্ত হৈছে।
  
  "এতিয়ালৈকে ইমান ভাল, প্ৰেম," ড্ৰেকে ক"লে। "যদিও ডাক্তৰে সিহঁতক পৰীক্ষা কৰি দিলে ভাল হ"ব।"
  
  "আমাৰ ইয়াত ডজন ডজন আছে।"
  
  "মই এতিয়া তোমাৰ ওচৰলৈ আহিছো" হেডনে ক"লে।
  
  দলটোৱে পুনৰ গোট খাই ইজনে সিজনক দুৱাৰৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ সহায় কৰিলে। হেডেনে বায়"-ৱেপনটো বুকুত খামুচি ধৰিলে, এতিয়াও নিশ্চিত নহয় যে তাই কাক বিশ্বাস কৰিব পাৰে। তাই কমছৰ জৰিয়তে লৰেনক এটা প্ৰশ্ন সুধিলে।
  
  লৰেনে কয়, "তেওঁক ডালাছৰ নিৰাপদ স্থানলৈ লৈ যোৱাটো প্ৰয়োজন। "ইয়াত মোৰ হাতত সবিশেষ আছে। তেওঁলোকে আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে"।
  
  হেডেনে মাস্কৰ পিছফালে ভাগৰুৱা চকু দুটাৰে ড্ৰেকৰ ফালে চাই থাকিল।
  
  কেতিয়াও শেষ নহয়।
  
  ড্ৰেকে তাই কি ভাবিছে সেইটো ঠিকেই জানিছিল। জৰুৰীকালীন কক্ষত উপস্থিত হৈ মাস্ক খুলি লৰেনক বিচাৰি পোৱাৰ সময়লৈকে সিহঁতে অলপ জিৰণি ল"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। ড্ৰেকে তেওঁৰ ওচৰলৈ গৰম কফি আনি ভাল পাইছিল আৰু এলিচিয়াই পানীৰ বটল এটাৰ বাবে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল। মাই তাইৰ পৰা গিলাচটো লৈ চুমুক এটা মাৰিলে, তাৰ পিছত তাইক ব্যৱহৃত বটলটোৰ পৰা চুমুক এটা খাবলৈ মাতিলে।
  
  কেঞ্জীয়ে হাতখন আগবঢ়াই মে"ৰ পৰা লৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "তোমাক চাৰিজনীক কিয় দেখা পাওঁ?"
  
  এলিচিয়াই তাইৰ পানী ঘূৰাই দিলে। "তেন্তে, এতিয়াও জীয়াই আছেনে? হেৰা, এইটো থ্ৰীছাম বুলি গণ্য কৰা হয়নে?"
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল। "কিবা এটা জানেনে? এই চাকৰিটো এৰি দিয়াৰ সময় কেতিয়া হ"ব মই গম পাম, যেতিয়া তোমালোক দুয়োজনে ইজনে সিজনক খং উঠাবলৈ চেষ্টা কৰা বন্ধ কৰি দিবা। তেতিয়াহে মই অৱসৰ ল"ম।"
  
  তথ্যৰ ঢৌৱে তেওঁৰ কেন্দ্ৰীয় যোগাযোগ ব্যৱস্থাত খুন্দা মৰাৰ লগে লগে লৰেনে স্মিথৰ পৰা ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে আঁতৰি গ"ল। ইয়াৰ ভিতৰত ৱাশ্বিংটনৰ ঘৃণনীয় ল"ৰাজনৰ পৰা যোগাযোগ, ডালাছৰ স্থানীয় অভিযান আৰু কম পৰিমাণে প্ৰতিৰক্ষা সচিবৰ যোগাযোগো অন্তৰ্ভুক্ত।
  
  তাই সংযোগটো ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে বুলি মনত পৰাৰ আগতে গোটটোৱে শুনিবলৈ হাত জোকাৰিলে। "হেৰা, আহ, ভাল, হাই। ডালাছত ঠিকনা এটা দিম আৰু তুমি বাটত থকা উচিত। এই জৈৱিক অস্ত্ৰবোৰ যিমানেই বেছি দিন বন্যপ্ৰাণীত থাকিব সিমানেই বিপদ বেছি। এতিয়া আমাৰ হাতত অলপ স্পষ্টীকৰণ আছে। দেখা গৈছে যে লেবত কাম কৰা প্ৰায় সকলোকে প্ৰভাৱিত কৰিবলৈ প্ৰদান কৰা মূল ট্ৰেংকুলাইজাৰটো আপুনি জেৰ"নিমোৰ কফিন খুলিলেই ৰিডাণ্ডেণ্ট ক"ডৰ জৰিয়তে ট্ৰিগাৰ হৈছিল। তেওঁলোকে যেন ভাবিছে যে এই কাল্টটো হয়তো এতিয়াও নাই, কিন্তু অন্ততঃ এজন ব্যক্তিয়ে হয়তো এতিয়াও তেওঁলোকৰ বাবে কাম কৰি আছে। ছাৰিনকো একেটা ক"ডৰ দ্বাৰা আৰু নিঃসন্দেহে একেজন ব্যক্তিয়েই সক্ৰিয় কৰিছিল। ভিতৰৰ মানুহ? হয়তো. কিন্তু পাহৰি নাযাব যে আমি লেবৰেটৰীৰ সুৰক্ষামূলক পৰ্দাবোৰ আঁতৰাই দিবলগীয়া হৈছিল যাতে চিগনেলটো ভিতৰলৈ যাব পাৰে।"
  
  হেডেনে কয়, "স্লিপাৰ এজেণ্টে নিজৰ কাম কৰাৰ আগতে মানুহবোৰ গুচি যোৱাটো নিশ্চিত কৰিব লাগিব।
  
  "তেওঁৰ ওপৰত।" কিন্তু সেয়াই সকলো নহয়। মৃতদেহ গণনা কৰা হৈছে।" তাই উশাহ এটা ল"লে। "আমাৰ পৰীক্ষাগাৰৰ কৰ্মচাৰী আৰু নিৰীহ সাধাৰণ নাগৰিকে ভাল কাম কৰিলে। সকলোৱে যেন এট্ৰপিনৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনায়। ধাৰণা কৰা হৈছে যে তেওঁলোকে মজিয়াত শুই থকাৰ বাবে তেওঁলোকে কেৱল দুৰ্বল মাত্ৰাহে পাইছিল আৰু সহায় সোনকালে আহিছিল। এতিয়া চিনাক্তকৰণৰ কোনো সমস্যা নাই, কিন্তু যিহেতু আমি ৰাছিয়ান আৰু ছুইডেনৰ স্থিতি জানিছিলোঁ, গতিকে আমি ধৰি ল"ব লাগিব যে আমি সঠিক। তিনিজন ৰাছিয়ান নিহত, দুজন নিৰুদ্দেশ। দুজন ছুইডেনৰ মৃত্যু, এজন নিৰুদ্দেশ। আৰু তিনিজন ইস্ৰায়েলীৰ মৃত্যু হ"ল, দুজন নিৰুদ্দেশ হ"ল।"
  
  "তেওঁলোকে এট্ৰপিন পোৱা নাছিল?" ডাহলে চিন্তিত হৈ সুধিলে।
  
  "অৱশ্যেই তেওঁলোকে কৰিলে, কিন্তু সাধাৰণ নাগৰিকৰ পিছত। আৰু সঁচাকৈয়ে ই তেওঁলোকক অধিক আক্ৰমণাত্মকভাৱে আঘাত কৰিলে।"
  
  এইখিনিলৈকে স্মিথ, যৰ্গি আৰু কেঞ্জী ভৰিৰ ওপৰত উঠিছিল, জিৰণি লোৱা আৰু কাৰ্য্যৰ বাবে আগ্ৰহী যেন লাগিছিল। ড্ৰেকে ভাবিলে যে এইটো পূৰ্বে উল্লেখ কৰা পাৰ্শ্বক্ৰিয়াৰ ভিতৰত এটা হ"ব পাৰে নেকি?
  
  "য়ৰ্গি" সি ক"লে। "এলিচিয়ালৈ চাওকচোন। কি দেখিছা?"
  
  ৰাছিয়ানজনে হাঁহিলে। "আইচক্ৰীম আৰু গৰম মৰিচা?"
  
  ড্ৰেকে হাঁহিলে। "হি ইজ অ'কে"।
  
  এলিচিয়াই গভীৰভাৱে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "তাৰ অৰ্থ কি হ"ল। যোগী? যোগী? আহক বন্ধু। তুমি জানো মই তোমাক ভাল পাওঁ, কিন্তু তুমি যদি বীন ঢালি নিদিবা তেন্তে মই তোমাক মাৰিব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে তাইক টানি লৈ গ"ল ৰৈ থকা গাড়ীবোৰৰ ফালে। "ভাল কৰিলা মোৰ প্ৰেম, তুমি মাত্ৰ তাৰ কথা প্ৰমাণ কৰিলা।"
  
  
  একত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  গতি আছিল তেওঁলোকৰ পছন্দ, তেওঁলোকৰ ত্ৰাণকৰ্তা, তেওঁলোকৰ ঈশ্বৰ আৰু বৰ্তমান জীয়াই থকাৰ তেওঁলোকৰ সৰ্বোত্তম উপায়।
  
  ডালাছলৈ যোৱাৰ পথত কি অপেক্ষা কৰিব পাৰে সেই বিষয়ে তেওঁলোকৰ কোনো ভ্ৰম নাছিল। কিমান আৰক্ষী বিষয়াই সহায় কৰিলে সেয়া ডাঙৰ কথা নাছিল; এফ বি আইৰ এছ ইউ ভি আৰু ছোৱাট ভ্যানে যিমানেই লাইনত নাথাকক কিয়, তেওঁলোকে সন্মুখীন হোৱা মানুহবোৰ আছিল পৃথিৱীৰ কিছুমান শ্ৰেষ্ঠ, আৰু তেওঁলোকে এটা উপায় বিচাৰি পাব।
  
  তেওঁলোকে প্ৰকৃততে কাৰ বাবে কাম কৰিছিল তাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি।
  
  ডালাছৰ মাজেৰে চুটি যাত্ৰাৰ বাবে তেওঁলোকক যোগান ধৰা বাহনবোৰ দেখি ড্ৰেকে দেখিলে- চৰকাৰী জাৰি কৰা চাৰিচকীয়া ড্ৰাইভ থকা দুখন বাহন- আৰু ব্ৰেকত জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে।
  
  "এইটোৱে সঁচাকৈয়ে কাম নকৰিব।"
  
  পাৰ্কিং লটটো আৰু তাৰ ভিতৰৰ বস্তুবোৰ মনত পেলাই সি বাহিৰ ওলোৱাৰ ওচৰৰ দুটামান পাৰ্কিং স্থানৰ ফালে মাত দিলে।
  
  "তেওঁলোকে কৰিব"।
  
  লৰেনে নিজৰ সন্মতি প্ৰকাশ কৰিলে। "মই এফ বি আইক এই বিষয়ে চাবলৈ ক"ম।"
  
  "বেগাই". ইতিমধ্যে ড্ৰেক সেই দিশলৈ গৈ আছিল। "আটাইবোৰ? লোড দ্য ফাক আপ। আমাৰ হাতত থকা সকলো বাৰুদ আমাৰ অতি সোনকালে প্ৰয়োজন হ"ব।"
  
  কেন্দ্ৰত হেডেনক লৈ তেওঁলোকে গাড়ীবোৰৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল, এখন ক"লা চুৰি ৰঙৰ ডজ চেলেঞ্জাৰ আৰু হুডৰ কাষেৰে দুটা বগা ৰেখা থকা পাতল নীলা ৰঙৰ মুস্তাংগ এখন। ডাহলে মুস্তাংগখন সংশোধন কৰিছিল, যিটো বৰ ভাল আছিল কাৰণ ড্ৰেকে চেলেঞ্জাৰ বিচাৰিছিল। আৰক্ষীৰ গাড়ীবোৰে চিঞৰি চিঞৰি গুচি গ"ল, ডালাছৰ ডাউনটাউনৰ মাজেৰে এটা পথ মুকলি কৰিবলৈ সাজু হ"ল। হেলিকপ্টাৰখন ওচৰতে উৰি ফুৰিছিল, সকীয়াই দিছিল যে ইয়াক ছোৱাটৰ দলে গুলীয়াই পেলোৱাৰ সম্ভাৱনা অতিশয় বেছি। দুয়োখন গাড়ী হেক কৰিব পৰাকৈ নতুন আছিল-এফ বি আইক চাবিৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  
  ড্ৰেকে যোৰ্গীৰ সৈতে উঠি আহিল, যিয়ে যাত্ৰীৰ আসনখন ল"লে, হেডেন, এলিচিয়া আৰু মে"। আনন্দত হাঁহি হাঁহি সি ইঞ্জিনটো ষ্টাৰ্ট কৰিলে।
  
  তেওঁ ক"লে, "এইটোৱেই সেই শব্দ যাৰ বাবে মই ৰাতিপুৱা ছয় বজাৰ আগতে বিচনাৰ পৰা উঠিম।"
  
  এলিচিয়াই আওকাণ কৰিলে। তাৰ শৈশৱৰ লগত তাই অভ্যস্ত হৈ সকলোকে গম পালে।
  
  ড্ৰেকে ইঞ্জিনটো ষ্টাৰ্ট কৰিলে। ডাহলে কাষতে থকা মুস্তাংগখন ষ্টাৰ্ট কৰিলে আৰু মানুহ দুজনে দুটা শাৰীৰ খিৰিকীৰ মাজেৰে হাঁহিলে, অৱশেষত একেলগে।
  
  হেডেনে নিজৰ আসনৰ পিছফালে থকা কেনিষ্টাৰটোত টোকৰ মাৰিলে। "জৈৱিক অস্ত্ৰ"।
  
  "মমম, হয়। জৰিমনা."
  
  নিজকে মজিয়াত হেঁচা মাৰি ধৰি ষ্টিয়াৰিং ঘূৰাই গাড়ীখন পাৰ্কিং লটৰ সৰু ঠাইখিনিত ষ্টিয়াৰিং কৰি লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল। গাড়ীখনে অসমান ফুটপাথত উঠা-নমা কৰিলে, সন্মুখৰ লিফটিং আৰু পিছফালে খোঁচ মাৰিলে। স্পাৰ্ক উৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকৰ পিছফালে ডাহলে দেখিলে যে তেওঁৰ উইণ্ডশ্বিল্ডৰ ওপৰেৰে স্ফুলিংগবোৰ জিলিকি উঠিল, যিয়ে তেওঁক এচেকেণ্ডৰ বাবে জুইত আগুৰি ধৰিলে। স্পষ্টকৈয়ে সি সুখী নাছিল।
  
  "কিনেল, ড্ৰেক। আপুনি এই বিষয়ত সোমাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল নেকি?"
  
  "মাত্ৰ গাড়ী চলাওক" হেডনে উত্তৰ দিলে। "নিৰাপদ অট্টালিকাটো মাত্ৰ ন মিনিটৰ দূৰত্বত।"
  
  "হয়, হয়তো ৰেচ ট্ৰেকত," স্মিথে ক"লে। "কিন্তু এইটো ডালাছ, আৰু এই দুজন ৰেচাৰ নহয়।"
  
  "আপুনি শ্বুটিং কৰিব বিচাৰে নেকি লেন্সেলট?" ড্ৰেকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "এই ছুইডেনৰ ওপৰেৰে উঠি তাক লৈ যা।"
  
  "ড'জ নট মেটাৰ"।
  
  "আপুনি খং কৰিছে?" এলিচিয়াই যোগ দিলে। "অৱশ্যেই নহয় লেন্সেলট।"
  
  "আমি পাৰোনে-" হেডনে আকৌ চেষ্টা কৰিলে।
  
  লৰেনৰ মাতটোৱে তাইৰ মাতটো ডুবাই পেলালে। "শত্ৰু ওচৰ চাপি আহিছে," তাই ক"লে, তাৰ পিছত: "গুলিয়া নাপাবা লেন্সেলট।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ ষ্টিয়াৰিং ফাইন টিউনিং কৰি আৰু পথৰ দুয়োটা লেন ব্যৱহাৰ কৰি উল্লেখযোগ্য অভাৰষ্টিয়াৰ বন্ধ কৰি ৰাখিছিল। সন্মুখত এখন আৰক্ষীৰ গাড়ী থিয় হৈ আছিল, যাৰ ফলত আন চালকসকলে তেওঁলোকৰ বাট পাৰ হ"ব নোৱাৰিলে। চেলেঞ্জাৰসকলে দ্ৰুতগতিত ছেক্সনটোৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, যিটো এতিয়া ওখ অট্টালিকাৰে আগুৰি আছে। আধা চেকেণ্ডৰ পাছত মুস্তাংগখনে লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল, ডজৰ পিছফালৰ ফেণ্ডাৰটো সংকীৰ্ণভাৱে হেৰুৱাই পেলালে। ড্ৰেকে ৰিয়াৰভিউ মিৰ"ৰখনলৈ চালে আৰু তেওঁ দেখা পালে মাথোঁ ডাহলৰ চেপি ধৰা দাঁতকেইটা।
  
  "এতিয়া মই গম পালোঁ হাঁহৰ খেদি খেদিলে কেনেকুৱা হয়।"
  
  আগলৈ ক"ৰবাত আছিল ৰাছিয়ান, ছুইডেন আৰু ইজৰাইলীৰ বাকী থকা দলটো, যিসকলৰ সকলোৰে এটা কৰ্তব্য আছিল - আমেৰিকাৰ খাদ্য যোগান ধ্বংস কৰিবলৈ বিশেষভাৱে ডিজাইন কৰা জৈৱিক অস্ত্ৰ লাভ কৰা।
  
  "আমি কেৱল ধ্বংস নকৰো কিয়?" হেণ্ডৰেলত ধৰি কিনিমাকাই ক"লে।
  
  ডাহলে লক্ষ্য কৰিলে, "এয়া এটা ন্যায্য প্ৰশ্ন।
  
  "এয়া হৈছে" লৰেনে ক"লে। "কিন্তু মোক মাত্ৰ কোৱা হৈছিল যে প্ৰট"কল আছে। পদ্ধতিসমূহ। ভুল কৰক আৰু আপুনি নিজকে আৰু আন অগণন লোকক হত্যা কৰিব পাৰে।"
  
  আগলৈ চোকা ঘূৰণীয়া এটা দেখা পোৱাত ড্ৰেকে গেছটো কমাই দিলে। আকৌ এবাৰ আৰক্ষীয়ে বাকী সকলো পথ বন্ধ কৰি দিছিল আৰু তেওঁ টায়াৰবোৰ পেলাই দি ৰঙা লাইটৰ মাজেৰে দ্ৰুতগতিত গাড়ীখন চুকটোৰ চাৰিওফালে ৰূপৱতীভাৱে পৰিচালনা কৰিলে। ডাহল তাৰ পৰা কেইফুটমান পিছ পৰি আছিল। পথচাৰীসকলে ৰাজপথত শাৰী পাতিছিল, গক আৰু ইংগিত দিছিল যদিও আৰক্ষীয়ে মেগাফোনেৰে তেওঁলোকক বাধা দিছিল। ড্ৰেকে সদায় তীক্ষ্ণভাৱে সচেতন আছিল যে কিছুমানে হয়তো নুশুনিব।
  
  হেডনে কয়, "পুলিচে এই সকলোবোৰ চম্ভালিব নোৱাৰে। "লেহেমীয়া কৰক ল"ৰাহঁত। আমাৰ হাতত পাঁচ মিনিট বাকী আছে।"
  
  সেই মুহূৰ্ততে এটা পিকআপ ট্ৰাকে কাষৰীয়া ৰাস্তা এটাৰ পৰা উৰি আহি ওলাই আহিল, প্ৰায় এটা অৱহেলিত আৰক্ষী বিষয়াক খুন্দা মাৰিলে। সি সিহঁতৰ বাটলৈ ঘূৰি আহিল আৰু তাৰ পিছত সিহঁতক ধৰিলে। ইতিমধ্যে যোৰ্গীয়ে খিৰিকীৰে তললৈ গুৰি হৈ গৈছিল, আৰু মাই পিছফালৰ পৰা গিলাচটো ভাঙি পেলালে।
  
  ৰূপালী ৰঙৰ এফ-১৫০ পিকআপ ট্ৰাকখন ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে খোজ দি থাকিল। চকাৰ পিছফালে থকা হাঁহিমুখীয়া মুখখনে সিহঁতৰ ফালে চাই থাকিল, ৰাস্তাতকৈ দুগুণ বেছিকৈ সিহঁতক চাই থাকিল। যৰ্গীয়ে চকীখনত পিছলৈ হেলান দিলে।
  
  "অ" নাই, নাই, নাই। এইটো ভাল নহয়। মই তাইক চিনি পাওঁ। মই তাইক চিনি পাওঁ। " ৷
  
  ড্ৰেকে খৰধৰকৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। "মোৰ মতে তেওঁক দেখাত ৰাছিয়াৰ ভাৰোত্তোলনকাৰীৰ দৰে।"
  
  যোৰ্গীয়ে কয়, "তাই অলিম্পিকত আছিল। "এইটো তাই সামৰিক গোপন হত্যাকাৰী হোৱাৰ আগৰ কথা, ৰাছিয়াৰ পৰা ওলাই অহা শ্ৰেষ্ঠ হত্যাকাৰীসকলৰ ভিতৰত অন্যতম। তাই অলগা।"
  
  দ্ৰুতবেগী গাড়ীবোৰৰ সন্মুখত পথচাৰীৰ দল এটা ওলাই অহাৰ লগে লগে ড্ৰেকৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল, বেছিভাগেই চকুৰ পৰা ইঞ্চিমান দূৰৈত চেল ফোন ধৰি আছিল।
  
  "অলগা?"
  
  "হয় অলগা। তাই এগৰাকী কিংবদন্তি। তাইৰ কথা কেতিয়াও শুনা নাই নেকি?
  
  "এই প্ৰসংগত নহয়। নহয়".
  
  ৰূপালী ৰঙৰ এফ-১৫০ বিমানখনে তীব্ৰভাৱে ঘূৰি আহি নিজৰ চেলেঞ্জাৰৰ কাষত খুন্দা মাৰিলে। বিচৰণকাৰী জাকৰ পৰা মুক্ত হৈ ড্ৰেকে আকৌ গেছটোত ভৰি দিলে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল, চেলেঞ্জাৰে সন্তুষ্টিদায়ক গৰ্জনেৰে উত্তৰ দিলে। অলগাই পিছফালৰ তিনি চতুৰ্থাংশ উইংটো লক্ষ্য কৰি আন এটা ঘূৰণীয়া কৰিলে, কিন্তু কেইবা ইঞ্চিমান মিছ কৰিলে। তাইৰ এফ-১৫০খন সিপাৰলৈ পাৰ হৈ গ"ল, পোনে পোনে ড্ৰেক আৰু ডাহলৰ মাজত। ছুইডেনৰ মানুহজনে তাইৰ পিছফালে নিজৰ মুস্তাংগখনক কুটিল কৰি তুলিলে।
  
  "মই ৰেম কৰিব নোৱাৰো"-তেওঁ ক"লে। "বহুত ৰিস্কি।"
  
  "মই তাইক গুলীয়াই মাৰিব নোৱাৰো" মাই ক"লে। "একে সমস্যা"।
  
  "তাই কেনেকৈ পলাব বুলি আশা কৰিছে?" কিনিমাকাই ভাবিলে।
  
  "অলগা অজেয়" যৰ্গীয়ে তেওঁলোকক আশ্বস্ত কৰিলে। "আৰু তাই কেতিয়াও বিফল নহয়।"
  
  এলিচিয়াই কয়, "এইটো তাইৰ বাবে বৰ ভাল। "হয়তো তোমালোক দুয়ো একেখন বিচনাৰ তলত লুকাই থাকিব পাৰিবা।"
  
  তিনিখন গাড়ী দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি গ"ল, আন বাহনবোৰ বহুলাংশে বন্ধ হৈ পৰিল আৰু আৰক্ষীৰ চাইৰেনৰ অহৰহ হাহাকাৰে পথচাৰীসকলক সতৰ্ক কৰি দিলে। হেডেনে পৰ্টেবল চেট-নেভৰ পৰ্দাত আঠা লগাই বহি থকাৰ সময়তে ড্ৰেকে হেডেনৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰণ কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে তেওঁৰ সন্মুখত এটা দীঘলীয়া পোনে পোনে দেখা পালে।
  
  "মোৰ লগত থাকক দল"-তেওঁ ক"লে। "কুকুৰখনক এটা চুকত ঠেলি দিয়া।"
  
  ৰাস্তাৰ মাজমজিয়াত ৰাখি সি গতি বৃদ্ধি কৰিলে। বিপথগামী বাহনখনে আচলতে এটা কাষৰীয়া ৰাস্তাৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ ধৰিলে, কিন্তু চালকে খেদি যোৱাটো ওচৰ চাপি অহা দেখি স্থবিৰ হৈ পৰিল। ড্ৰেকে হাতুৰীটো তললৈ নমাই ৰাখিলে, পিছফালে থকা অলগা আৰু ডাহলক চাই থাকিল। ইঞ্জিনবোৰে গৰ্জন কৰি টায়াৰবোৰ গৰ্জন কৰিবলৈ ধৰিলে। কাঁচৰ ষ্ট"ৰফ্ৰন্ট আৰু অফিচ বিল্ডিংবোৰ কুঁৱলীৰ দৰে জিলিকি উঠিল। পথচাৰীয়ে ফটো তুলিবলৈ পথত জপিয়াই পৰিল। আৰক্ষীৰ গাড়ীখনেও অলগাৰ কাষেৰে টানি খেদাৰ লগত যোগ দিলে, যাতে ড্ৰেকৰ পিছফালৰ দৃশ্যত এতিয়া দুখন গাড়ী আছিল।
  
  "তিনি মিনিট" হেডনে ক"লে।
  
  "আপোনাৰ বন্দুকবোৰ লওক, মানুহবোৰ," এলিচিয়াই ক"লে।
  
  "আশা কৰোঁ ৰাছিয়ান কুকুৰজনী মনে মনে নাযায়," কেঞ্জীয়ে ক"লে।
  
  যৰ্গিয়ে ড্ৰেকৰ কাষত জোৰেৰে গিলি পেলালে।
  
  তাৰ পাছত আগলৈ আটাইতকৈ আচৰিত আৰু ভয়ংকৰ কথাটো ঘটিল। অংকবোৰে ৰাস্তাৰ মাজলৈ দৌৰি গৈ এটা আঁঠুলৈকে তললৈ নামি গুলীচালনা কৰে।
  
  চেলেঞ্জাৰৰ সন্মুখৰ অংশটো ফালি গুলীয়ে ধাতুৰ ওপৰত টিপটিপিয়াই বল্টৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰিলে। বতাহত স্ফুলিংগ উৰি গ"ল। ড্ৰেকে গাড়ীখন একেবাৰে পোনে পোনে চলালে।
  
  "হিট দ্য ফাকিং ডেক!" - সি চিঞৰি উঠিল।
  
  অধিক শ্বট। ফুটপাথৰ পৰা আৰক্ষীয়ে গুলীচালনা কৰা লোকক ৰখাবলৈ চেষ্টা কৰে। সাধাৰণ নাগৰিকে আৱৰণৰ বাবে হাঁহ মাৰিলে। ছোৱাটৰ দলটোৱে আৱৰণ এৰি আৰক্ষীৰ সৈতে দৌৰিছিল, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিছিল যদিও ৰাস্তাৰ সিপাৰৰ মানুহক খুন্দা মৰাৰ সম্ভাৱনাৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা হোৱা নাছিল।
  
  ড্ৰেকৰ উইণ্ডশ্বিল্ডখন বিস্ফোৰণ ঘটিল, শ্ব্ৰেপনেল তেওঁৰ জেকেট, কান্ধ আৰু আঁঠুৰ ওপৰত পৰিল। গুলীটোৱে তেওঁৰ কাণৰ সোঁফালে মাত্ৰ ইঞ্চিমান হেডৰেষ্টটোত খুন্দা মাৰিলে। ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ এইগৰাকী খেলুৱৈয়ে আৰু দুছেকেণ্ড অপেক্ষা কৰি শ্বুটাৰসকলক পুনৰ শাৰী পাতিবলৈ দিলে আৰু তাৰ পিছত চেলেঞ্জাৰক অতি শক্তিৰে বিচ্যুত কৰিলে।
  
  অলগাৰ এফ-১৫০ক গুলীৰ লাইনত এৰি দি।
  
  তাই নিজৰ ষ্টিয়াৰিংটো পেলাই দিলে, পুলিচজনৰ সোঁফালে খুন্দা মাৰিলে, কিন্তু গুলীবোৰে তেতিয়াও খুন্দা মাৰিলে। তাইৰ কাষত বহি থকা মানুহজন হঠাতে লৰচৰ কৰি গ"ল; গাড়ীৰ ভিতৰৰ অংশ ৰঙা ৰঙে পানীৰে বুৰাই পেলালে। আন এজন ৰাছিয়ানৰ মৃত্যু হৈছে, আৰু এজনহে বাকী আছে।
  
  ডাহলে হঠাতে নিজকে প্ৰত্যক্ষ জুইৰ ৰেখাত পাইছিল।
  
  কিন্তু তেতিয়ালৈকে গুলীচালনা কৰা লোকসকলে ওচৰ চাপি অহা পুলিচ আৰু ছোৱাটৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছিল, মাত্ৰ দুজনেহে ঘূৰি গুলী ঢাকি গুলীচালনা কৰিছিল, পলাবলৈ সাজু হৈছিল। ড্ৰেকে দেখিলে যে গুলীবোৰে ভিৰটো বিন্ধিছে, দেখিলে যে এই লোকসকলে - অনুমানিকভাৱে ইজৰাইলী - সাধাৰণ নাগৰিকৰ লগত কেনে ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  
  "সকলো বস্তুৰ লগত নৰকলৈ" তেওঁ ক"লে। "এইটো সহ্য কৰা নহ"ব।"
  
  "ড্ৰেক!" হেডনে সকীয়াই দিলে। "দু মিনিট"।
  
  মাই তাইৰ কান্ধত ধৰিলে। "এইটো কৰিবই লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে গেছ পেডেলত ভৰি দি গাড়ী আৰু পলায়ন কৰা উগ্ৰপন্থীৰ মাজৰ মাটিখিনি গিলি পেলালে। যৰ্গীয়ে এখন খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ হেলান দিলে, আৰু মাই আনখন খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ হেলান দিলে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি তেওঁলোকে মৃত পোনে পোনে ৰাস্তাটোৰে তিনিটাকৈ গুলী চলালে, আন কোনো ক্ষয়-ক্ষতিৰ কোনো সম্ভাৱনা নাছিল আৰু পলায়ন কৰা লোকসকলক পেলাই দিলে।
  
  ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ সৰি পৰা শৰীৰটো এৰাই চলি তীব্ৰভাৱে আঁতৰি গ"ল।
  
  "হাৰামীসকল।"
  
  ৰিয়াৰভিউ মিৰ"ৰত পুলিচে তেওঁলোকক গ্ৰেপ্তাৰ কৰিলে। তাৰ পাছত অলগা আৰু ডাল উভতি আহিল, যিমান পাৰে জোৰেৰে দৌৰি, ইজনে সিজনক দৌৰি ৰাস্তাৰ মাজভাগত। অলগাৰ গাড়ীখন তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ পৰিছিল, উইণ্ডশ্বিল্ডখন নোহোৱা হৈছিল, ফেণ্ডাৰ, চাইড আৰু হেডলাইট ভাঙি গৈছিল আৰু এটা টায়াৰৰ পৰা ৰবৰটো সৰি পৰিছিল। কিন্তু তাই যিয়েই নহওক, অদম্যভাৱে, হাৰিকেনৰ দৰে আহিছিল।
  
  "নব্বৈ চেকেণ্ড" হেডনে ডাঙৰকৈ পঢ়িলে।
  
  "ক"ত?" - মই সুধিলোঁ। ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  তাই ঠিকনাটো চিঞৰি উঠিল। "চোকা সোঁফালে লওক, তাৰ পিছত বাওঁফালে, আৰু বিল্ডিংটো আপোনাৰ ঠিক সন্মুখতে, ৰাস্তাটো বন্ধ কৰি দিছে।"
  
  "এটা বেলেগ টোকাত" লৰেনে মাজতে ক"লে। "যুদ্ধ এৰি যোৱা ইজৰাইলীসকলেই আছিল। আৰু জাতি।"
  
  "অকৰ্তৃত্বশীল" কেনচিয়ে ক"লে। "মই ভবাৰ দৰে।" আমাৰ চৰকাৰ জড়িত হ"লে কেতিয়াও এনে নহ"লহেঁতেন।"
  
  ডাহলে ৰাস্তাৰ পৰা চকু আঁতৰাই নিদিলে। "তোমাৰ পৰা যি আহে সেয়া মোক আচৰিত কৰি তোলে।"
  
  "হোৱা উচিত নহয়।" মই কোৱা নাই যে তেওঁলোকে বহিঃৰাজ্যৰ মাটিত অভিনয় নকৰে, হত্যা নকৰে আৰু অক্ষমতা নকৰে। বন্ধুত্বপূৰ্ণ ভূখণ্ড। মই কৈছোঁ সিহঁতে ইমান মুকলিকৈ নকৰিলেহেঁতেন।"
  
  "আহ, সেইটোৰ অধিক যুক্তি আছে।"
  
  ড্ৰেকে ব্ৰেকত চেপি ধৰি লেহেমীয়া কৰিলে আৰু গৰ্জন কৰি থকা চেলেঞ্জাৰখনক তীব্ৰভাৱে সোঁফালে ঘূৰাই দিলে। প্ৰায় দূৰৈৰ কাৰ্বটো পাওঁতে সি ইঞ্জিনটো অন কৰিলে আৰু টায়াৰবোৰে ট্ৰেকচন বিচাৰি চিঞৰি থকা শুনিলে। শেষ মুহূৰ্তত সিহঁতে শিলগুটি ধৰি থু পেলালে আৰু গাড়ীখন আগুৱাই নিয়াত সহায় কৰিলে। আশা আছিল যে ডাহলে ঘূৰি যোৱাৰ লগে লগে অলগাৰ ডিফেণ্ডাৰক ঠেলি দিব পাৰিব, কিন্তু ৰাছিয়ানগৰাকীয়ে অত্যন্ত স্মাৰ্ট হৈ অসাৱধানতাৰে কোণটো কাটি অগ্ৰগতি লাভ কৰিলে। আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমাটোৱে তাইৰ পিছফালে ওখকৈ উঠা-নমা কৰিলে, সন্মুখত খুন্দা মাৰিলে।
  
  "ত্ৰিশ চেকেণ্ড" হেডনে ক"লে।
  
  তাৰ পিছত সকলো নৰকলৈ গ"ল।
  
  
  বত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  অলগাই সকলো বিপদত পৰিল, দ্ৰুতগতিত চেলেঞ্জাৰৰ ট্ৰাংকৰ কাষ চাপিল।
  
  ড্ৰেকে বাওঁফালৰ ঘূৰণীয়াটো দ্ৰুতগতিত ওচৰ চাপি অহা দেখি গাড়ীখন ঘূৰাই দিবলৈ সাজু হ"ল।
  
  এইখিনি সময়ত তেওঁৰ মনত পিছফালে এই চিন্তাই খেদি ফুৰিছিল যে শেষৰজন বাকী থকা ছুইডেনজন বাহিৰত ক"ৰবাত আছে। কিন্তু তেওঁ কেতিয়াও দেখা দিয়া নাছিল।
  
  তথাপি.
  
  বন্দুকৰ গুলীত অশুভ দেখা চাবমেচিনগান এটা লৈ জোৱানজনে ষ্ট"ৰৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল, বিষৰ মুখখন বিকৃত হৈ পৰা ৰক্তাক্ত মুখখন। তেওঁৰ বিষ হৈছিল যদিও তেওঁ মিছনত থাকিল। আন এক অকৰ্তৃত্বশীল আক্ৰমণ। বিশেষ বাহিনীৰ লোকক ব্যৱহাৰ কৰা আন এটা তৃতীয় পক্ষ।
  
  ড্ৰেকে নিমিষতে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে। বিকল্পবোৰ কি আছিল? এনে লাগিছিল যেন বাওঁফালৰ ফ্লেংকলৈ বিপদজনকভাৱে আগবাঢ়ি গৈ, চেলেঞ্জাৰক নতুন সৰু ৰাস্তাটোত নিখুঁতভাৱে ফিট কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, তেওঁ হয়তো বেকএণ্ডটো আক্ৰমণাত্মক ছুইডেনৰ মাজলৈ দলিয়াই দিব। এইটোৱেই আছিল একমাত্ৰ খেল, আৰু ইয়াত মানুহজনৰ হাতত কোনো মাৰাত্মক অস্ত্ৰ থকাৰ কথা লক্ষ্য কৰা হোৱা নাছিল।
  
  গাড়ীৰ সিটো পাৰে বহি আছিল হেডেন আৰু যৰ্গী। ছুইডেনৰ মানুহজনে গোটেই গাড়ীখন কাষেৰে পিছলি যোৱাৰ লগে লগে স্প্ৰে" কৰিবলৈ যোৱা যেন লাগিল। তাৰ আঙুলিটো টান হৈ পৰিল। ড্ৰেকে ষ্টিয়াৰিঙৰ সৈতে যুঁজিলে, জোৰেৰে ধৰিলে, সোঁ ভৰিখনে গেছটো ঠিক সঠিক গতিৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  
  ছুইডেনৰ মানুহজনে প্ৰায় পইণ্ট-ব্লেংক গুলীচালনা কৰিলে - গাড়ীৰ ঠেংখনে তেওঁক খুন্দা মৰাৰ কেইছেকেণ্ডমান আগতে।
  
  আৰু তাৰ পিছত গোটেই পৃথিৱীখন উন্মাদ হৈ পৰিল, ওলোটা হৈ পৰিল, যেতিয়া অলগাই সকলো শক্তিৰে ড্ৰিফ্টিং চেলেঞ্জাৰখনৰ লগত খুন্দা মাৰিলে। তাই আৰু এটাও লেহেমীয়া কৰা নাছিল। তাই নিজৰ গাড়ীখন ডজৰ কাষত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত গাড়ীখন ঘূৰি গ"ল, ছুইডেনজনক চেপি ধৰিলে আৰু তাৰ মৃতদেহটো ৰাস্তাৰ আধা বাটলৈ পঠিয়াই দিলে। গাড়ীখন ঘূৰি থকাৰ সময়ত পোনে পোনে দেখা নাপাই ড্ৰেকে ষ্টিয়াৰিংটো ধৰিলে; দুটা পাক, তাৰ পিছত তাই ওখ কাৰ্ব এটাত খুন্দা মাৰি ওলোটা হৈ পৰিল।
  
  সি ছাদত খুন্দা মাৰিলে, তথাপিও কংক্ৰিটৰ ওপৰেৰে পিছলি গৈ খোঁচ মাৰি ষ্ট"ৰৰ সন্মুখত খুন্দা মৰালৈকে। গ্লাছ ভাঙি বৰষুণ পৰিবলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে ভাৰসাম্য ৰক্ষাৰ বাবে সংগ্ৰাম কৰিলে। এলিচিয়া স্তম্ভিত হৈ পৰিল, যৰ্গী স্তম্ভিত হৈ পৰিল।
  
  অলগাই ব্ৰেক মাৰিলে আৰু কেনেবাকৈ এফ-১৫০খন হঠাতে বন্ধ কৰি দিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  
  ড্ৰেকে তাইক ওলোটা কাষৰ আইনাখনত দেখিলে। খিৰিকীবোৰ চাৰিওফালে ভাঙি গৈছিল যদিও ফাটবোৰ সৰু আছিল যাৰ বাবে কোনোৱে সহজে খোজ কাঢ়িব নোৱাৰিলে। সি শুনিলে মাইয়ে ছিটবেল্টটো পেলাই দি যুঁজি থকা। সি জানিছিল তাই চঞ্চল, কিন্তু পিছফালৰ খিৰিকীৰে তাই ফিট হ"ব বুলি সি বিশ্বাস কৰা নাছিল। নিজকে ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰিলে।
  
  অলগাই সিহঁতৰ ফালে খোজ দিলে, তাইৰ বিশাল হাত-ভৰি দুখনে কাম কৰিলে, তাইৰ মুখখন ইমানেই খঙেৰে ভৰি পৰিল যে ই গোটেই পৃথিৱীখনতে জুই জ্বলাই দিব পাৰে। তাইৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ ঢাকি ৰাখি ডিঙিৰ পৰা আঙুলিলৈ তেজ বৈ আহি মজিয়াত টোপাল টোপালকৈ বৈ আহিল। তাইৰ এখন হাতত মেচিনগান আৰু আনখন হাতত ৰকেট লঞ্চাৰ। ড্ৰেকে দেখিলে যে তাইৰ দাঁতৰ মাজত এটা অতিৰিক্ত মেগজিন চেপি থোৱা আছে আৰু কাষত এটা মিলিটাৰী ব্লেড।
  
  ফাঁকটো বন্ধ কৰি তাই অদম্য হৈ পৰিল। মৃত্যুৰ কাষ চাপি আহিছে। তাইৰ চকু দুটা কেতিয়াও টিপটিপিয়া নহ"ল। তাইৰ পিছফালে থকা গাড়ীৰ পৰা ভাপ আৰু এতিয়া জুই ওলাই আহিল, তাইৰ ফিগাৰ চেলেকি। তাৰ পিছত ড্ৰেকে নীলা ৰঙৰ ফ্লেছ এটা দেখিলে আৰু বুজিলে যে মুস্তাংগখন আহি পাইছে। সি অলগাক হাঁহি থকা দেখিলে। তেওঁ দেখিলে যে দলটোৱে আনখন গাড়ীৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল।
  
  অলগাই এটা আঁঠুলৈ নামি ৰকেট লঞ্চাৰটো তাইৰ বিশাল কান্ধটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে আৰু ওলোটা চেলেঞ্জাৰখনৰ ফালে লক্ষ্য কৰিলে।
  
  তেতিয়া তাই জৈৱিক অস্ত্ৰটো ধ্বংস কৰিবনে?
  
  তাই হেৰুৱাই পেলালে। এই আসুৰিক মুখখনৰ আঁৰত কোনো যুক্তিযুক্ত চিন্তা নাই।
  
  তেওঁলোক অসহায় হৈ পৰিছিল। পিছৰ চিটত বহি থকা মহিলাসকলে এতিয়া নিজকে মুক্ত কৰি পেৰক কৰি উঠিল আৰু কাৰ্য্যপন্থা ল"বলৈ কিছু ঠাই বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কি আহি আছে সিহঁতে দেখা নাপালে, ড্ৰেকেও সিহঁতক কোৱা নাছিল। কোনো কাৰণতে সিহঁতে একো কৰিব পৰা নাছিল।
  
  অলগাই ট্ৰিগাৰ টানিলে আৰু ৰকেটটো জ্বলি উঠিল।
  
  বন্ধু, পৰিয়াল, আমি এইদৰে যাওঁ...
  
  টৰ্ষ্টেন ডাহলে ভয়ংকৰ বেটাৰিং মেৰৰ দৰে নিজৰ বাট ল"লে; সম্পূৰ্ণ বেগেৰে দৌৰি গৈ, সকলো শক্তিৰে, পিছফালৰ পৰা অলগাৰ লগত খুন্দা মাৰিলে। মিছাইল লঞ্চাৰখন পিছলি গ"ল, ইয়াৰ গোলাবাৰুদ বিচ্যুত হৈ বেলেগ ট্ৰেজেক্টৰীৰে গুলী চলালে। পৰিস্থিতি ৰক্ষা কৰি ডাহলে নিজেই নিশ্চয় জীৱনৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী জোকাৰণিৰ সন্মুখীন হৈছিল, যিহেতু অলগাই লৰচৰ কৰা নাছিল।
  
  ছুইডেনৰ মানুহজনে মাত্ৰ মূৰৰ আগত দৌৰি গৈ বিশ্বৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী ইটাৰ দেৱালখনত সোমাই পৰিল।
  
  নাক ভাঙি পিঠিত পৰি ডাহল অচেতন হৈ পৰে।
  
  অলগাই ক্ৰেজি ছুইডেনক হাত জোকাৰি আঁতৰাই দিলে, ভয়ংকৰ আক্ৰমণটো কষ্টেৰে লক্ষ্য কৰিলে। তাই নতুন পাহাৰৰ দৰে উঠি আহি ৰকেট লঞ্চাৰটো মাটিত পেলাই দিলে আৰু এখন হাতেৰে মেচিনগানটো ওপৰলৈ তুলিলে, তলৰ পৰা এতিয়াও তেজ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ, মজিয়াত ছিটিকি পৰিছিল।
  
  এই সকলোবোৰ দেখি ড্ৰেকে ঘূৰি আহি যৰ্গীক বাহিৰলৈ ঠেলি দিলে, তাৰ পিছত হেডেন। তাৰ মূৰটো তেতিয়াও ঘূৰি আছিল যদিও সি কোনোমতে এলিচিয়াৰ চকুত ধৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  
  "আমি ভালেই আছো?" তাই জানিছিল কিবা এটা ভুল হৈছে।
  
  "মই মাত্ৰ দেখিলোঁ যে কেনেকৈ ডালে অলগাক নিজৰ সকলো শক্তিৰে আঘাত কৰিলে, অচেতন হৈ উভতি আহিল, আৰু তাই কষ্টেৰে লক্ষ্য কৰিলে।"
  
  এলিচিয়াই কষ্টেৰে উশাহ ল"ব পাৰিলে। "ফাক। মোক".
  
  "আৰু এতিয়া তাইৰ হাতত মেচিনগান আছে।"
  
  হেডেন মুক্ত হ"ল। সৰু ফাঁকটো চেপি ধৰি তাইৰ পিছে পিছে জপিয়াই পৰিল মাই। ড্ৰেকে পিছলৈ ঘূৰি গ"ল, নিজৰ সৰু সৰু ঠাইৰ খিৰিকীবোৰেৰে চেপি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিও আইনাখন চাই থাকিল। অলগাই বন্দুকটো সমতল কৰি আকৌ হাঁহিলে, মুক্ত হাতখন ওপৰলৈ তুলি লৈ মুখৰ পৰা দাঁতটো উলিয়াই মাটিত পেলাই দিলে। সেই মুহূৰ্ততে ডাহলৰ বাকী সতীৰ্থসকল আহি পালেহি।
  
  আৰু তাৰে এজন আছিল মনো কিনিমাকা।
  
  হাৱাইয়ানজনে, প্ৰকৃত ধৰণেৰে, মাটিৰ পৰা ভৰি দুখন আঁতৰাই, হাত দুখন মেলি, পেশী আৰু হাড়ৰ বল ভাঙি পেলোৱা মানুহৰ প্ৰজেক্টাইল এটাই নিজকে সম্পূৰ্ণ বেগেৰে লঞ্চ কৰিলে। সি অলগাৰ কান্ধত আঘাত কৰিলে, সঠিকভাৱে, ডাহলতকৈ ভালকৈ, আৰু জোৰেৰে চেপি ধৰিলে। অলগাই ছয় ফুট আগবাঢ়ি লৰচৰ কৰিলে আৰু সেয়া নিজৰ বাবেই আছিল এক অলৌকিক।
  
  ৰাছিয়ানজনৰ ফালে মুখ কৰি কিনিমাকা আগলৈ ঘূৰি গ"ল।
  
  মেচিনগানটো মজিয়াত পৰিল।
  
  ড্ৰেকে তাইৰ ওঁঠ দুটা পঢ়িলে।
  
  "আপুনি আঁঠু লৈ উঠিব লাগে সৰু মানুহ।"
  
  কিনিমাকাই এটা ঘাঁহ নিৰ্মাতা দোলা দিলে, যিটো অলগাই নিপুণভাৱে ডজ কৰিলে, ড্ৰেকে ভবাতকৈও বেছি বেগেৰে। তাৰ পাছত তাইৰ নিজৰ মুঠিটোৱে মানোৰ বৃক্কৰ গভীৰতালৈ সোমাই গ"ল, যাৰ ফলত হাৱাইয়ানজনে নিমিষতে আঁঠুলৈকে পৰি হাঁহিলে।
  
  কেনজি আৰু স্মিথে যুদ্ধস্থলী পালেগৈ। ড্ৰেকে এই অনুভৱটো জোকাৰিব নোৱাৰিলে যে ই যথেষ্ট নহ"ব।
  
  পেটৰ পৰা মাংস ফাটি যোৱালৈকে সি কুটিল হৈ থাকিল, যেতিয়ালৈকে তাৰ পেলভিক হাড়খনে ক্ৰিক ক্ৰিক নকৰিলে। গাড়ীৰ পৰা ভাঙি ওলাই আহি সি সতেজ তেজক আওকাণ কৰিলে। হেডেনৰ বাহিৰে সকলোকে ইংগিত দি তেওঁ যুদ্ধৰ ফালে লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে যেতিয়া তেওঁলোকৰ চাৰিওফালে চাইৰেন বাজি উঠিল, জিলিকি থকা নীলা পোহৰে তেওঁৰ দৃষ্টিক্ষেত্ৰখন ভৰি পেলালে আৰু মানুহ, পুলিচ আৰু সৈনিকৰ গৰ্জনে বতাহ ভৰি পৰিল।
  
  সি ৰাস্তাটোৰে হুলস্থুল কৰি উঠিল, অলগাৰ ওচৰ পালেগৈ। ৰাছিয়ানজনে স্মিথক আওকাণ কৰিলে যেতিয়া তেওঁ তাইৰ পেটত গুলী মাৰিলে; তাই কেঞ্জিৰ চুলিত ধৰি তাইক এফালে পেলাই দিলে। বাদামী ৰঙৰ গুটিবোৰ ৰাছিয়ানজনৰ হাতত খামুচি ধৰি থাকিল আৰু কেনজীয়ে থতমত খাই গুলীয়াই খাৱৈৰ পৰা তললৈ গুৰি হৈ মাংস খুলি পেলালে। ইয়াৰ পিছত অলগাই স্মিথৰ হাতৰ কব্জিত হাতখন তললৈ নমাই বন্দুকটো মাটিত পেলাই দিলে আৰু সৈনিকজনে চিঞৰি উঠিল।
  
  "মোৰ ওপৰত গুলী চলাইছা নেকি? মই তোমাৰ বাহুটো ফালি পেলাম আৰু ৰক্তাক্ত মূৰেৰে তোমাক ডিঙি চেপিম।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ শক্তি গোটাই তাইক পিছফালৰ পৰা মাৰিলে, বৃক্ক আৰু বুকুত তিনিটা আঘাত দিলে। তেওঁ নিজৰ বন্দুকটো ব্যৱহাৰ কৰিলেহেঁতেন, কিন্তু দুৰ্ঘটনাটোত হেৰুৱাই পেলালে। অলগাই আক্ৰমণটো লক্ষ্যও কৰা নাছিল। গছৰ ডালত খুন্দা মৰাৰ দৰে আছিল। সি চাৰিওফালে চালে অস্ত্ৰ এটা, ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা কিবা এটা।
  
  তেওঁ দেখিলে।
  
  মাই দৌৰি আহিল, তাৰ পিছত এলিচিয়া, আৰু তাৰ পিছত চাদৰৰ দৰে বগা যৰ্গী। ড্ৰেকে ৰকেট লঞ্চাৰটো তুলি লৈ মূৰৰ ওপৰলৈ তুলি লৈ সকলো শক্তিৰে ৰাছিয়ানজনৰ পিঠিত নমাই আনিলে।
  
  এইবাৰ তাই লৰচৰ কৰিলে।
  
  বিশাল পাহাৰটো এটা আঁঠুৰ ওপৰত ভাঙি পৰাত কিনিমাকাই কাষলৈ জপিয়াই পৰিল। তাইৰ দাঁতৰ পৰা অতিৰিক্ত আলোচনীখন সৰি পৰিল। তাইৰ বেল্টৰ পৰা এটা আৰ পি জি বাগৰি পৰিল। ড্ৰেকে জোৰেৰে উশাহ লৈ অস্ত্ৰটো পেলাই দিলে।
  
  অলগাই থিয় হৈ ঘূৰি ঘূৰি হাঁহিলে। "আপুনি কংক্ৰিটৰ ওপৰত আৱৰ্জনা নোহোৱালৈকে মই তোমাক ভৰিৰে গচকিম।"
  
  ড্ৰেকে লৰচৰ কৰি আঁতৰি গ"ল। অলগাৰ প্ৰহাৰে তাৰ উৰুটো চৰি ধৰিলে আৰু শৰীৰৰ এটা মূৰৰ পৰা আনটো মূৰলৈ বিষৰ বিস্ফোৰণ পঠিয়াই দিলে। এলিচিয়াই পানীত সোমাইছিল যদিও বতাহত ওখকৈ পেলাই দিয়া হৈছিল আৰু কেঞ্জীৰ ওপৰত খুন্দা মাৰিছিল। কিনিমাকা হেডবাটৰ আগতে উঠি আহিল যিয়ে তেওঁক পোনে পোনে তাৰ গুদলৈ পঠিয়াই দিলে। স্মিথে শৰীৰত অগণন ঘুচা আৰু তাৰ পিছত ডিঙি আৰু নাকত তিনিটা ঘুচা মাৰিলে, যাৰ ফলত অলগাই হাঁহি বিৰিঙি উঠিল।
  
  "অ" ধন্যবাদ বেবী, মোক কফটোৰ পৰা মুক্তি পোৱাত সহায় কৰাৰ বাবে। আৰু এটা প্লিজ।"
  
  স্মিথৰ আঘাতত তাই মুখখন উন্মোচন কৰিলে।
  
  এলিচিয়াই কেঞ্জীক উঠিবলৈ সহায় কৰিলে। পুলিচবোৰ তেওঁলোকৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিছিল। ড্ৰেকে সিহঁতে আঁতৰি থকাটো কামনা নকৰাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। এয়া ৰক্তস্নান হৈ পৰিব পাৰে। তেওঁ উঠিবলৈ চেষ্টা কৰি এখন ভৰিৰে সফল হ"ল।
  
  অলগাই স্মিথৰ ডিঙিত ধৰি এফালে পেলাই দিলে। কিনিমাকাই নিজৰ বিশাল মূৰটো জোকাৰিলে, এতিয়া অলগাৰ ভৰিৰ ওচৰত, আৰু তাইৰ ডাঠ উৰুত আধা ডজন অবিশ্বাস্য আঘাত দিলে।
  
  কিনিমাকাৰ মূৰত ঘুচা মাৰি তাই তললৈ নমাই দিলে। তাই ড্ৰেকৰ পৰৱৰ্তী আক্ৰমণক বিচ্যুত কৰি পিছলৈ ঠেলি দিলে, আনকি তাইৰ কাণ, সোঁ চকু আৰু কপালত অগণন কাটি যোৱা আৰু ঘাঁৰ পৰা তেজ মুক্তভাৱে বৈ যোৱাৰ সময়তো। তাইৰ পেটত এটা ফুটা খোল খালে য"ত স্মিথে তাইক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে আৰু ড্ৰেকে ভাবিলে যে এইটো তাইক ৰখাব পৰা উপায় হ"ব পাৰে নেকি?
  
  মেই অলগাৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। "মোলৈ চাওক" তাই ক"লে। "মোলৈ চোৱা. মই কেতিয়াও পৰাস্ত হোৱা নাই।"
  
  আগ্ৰহ প্ৰকাশে ৰক্তাক্ত খনিটো পাৰ হৈ গ"ল। "কিন্তু তুমি মোৰ ঘামগ্ৰন্থিৰ এটাতকৈ বেছি নহয়। আপুনি ছুপাৰগাৰ্ল নেকি? ৱাণ্ডাৰ উইমেন? স্কাৰলেট জোহানচেন?
  
  "মই মাই কিতানো।"
  
  অলগাই অস্বস্তিকৰভাৱে আগবাঢ়ি গ"ল, স্মিথ আৰু ওচৰ চাপি অহা এলিচিয়াক এফালে ঠেলি দিলে। মাই কুঁজৰাই উঠিল। অলগাই লুংগ কৰিলে। মাই বহু দূৰত নাচিলে আৰু তাৰ পিছত অলগাৰ সোঁ কান্ধটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "আৰু মই তোমাক অন্যমনস্ক কৰি থাকোঁতে মোৰ বন্ধু যৰ্গীয়ে তোমাক ধ্বংস কৰি পেলাব।"
  
  অলগাই আচৰিত ধৰণে সোনকালে ঘূৰি গ"ল। "কি..."
  
  যৰ্গিয়ে ৰকেট লঞ্চাৰটো কান্ধত বান্ধি লৈ শেষৰ গ্ৰেনেডটো সঠিকভাৱে ৰখাটো নিশ্চিত কৰিলে আৰু তাৰ পিছত পোনে পোনে অলগাৰ শৰীৰত গুলীচালনা কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে হাঁহ মাৰিলে।
  
  
  তেত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  পৰৱৰ্তী সময়ত SPEAR দলটো নিৰুদ্দেশ হয়। জৈৱিক অস্ত্ৰটো গতাই দিয়াৰ পিছত তেওঁলোকক অপৰাধস্থলীৰ পৰা হুইস্কিং কৰি আঁতৰাই লৈ যোৱা হয় আৰু অস্বাভাৱিকভাৱে নিস্তব্ধ চহৰৰ মাজমজিয়াৰ মাজেৰে গ্ৰাম্য অঞ্চলৰ এফ বি আইৰ অন্যতম নিৰাপদ ঘৰলৈ লৈ যোৱা হয়। নিৰাপত্তাৰ কাৰণে সৰু হ"ব লাগিব, কিন্তু তথাপিও ৰেঞ্চ আছিল, নিজা ঘৰ, ঘোঁৰাশাল আৰু প্ৰবাল আছিল। তেওঁলোকে ঘোঁৰাবোৰক ভ্ৰম বিক্ৰী কৰিবলৈ আৰু ৰেঞ্চৰ হাতখন ৰাখিছিল তেওঁলোকক প্ৰশিক্ষণ দিবলৈ, কিন্তু তেওঁ ফেডছৰ বাবেও কাম কৰিছিল।
  
  নিৰাপদ ঘৰটোত উপস্থিত হৈ দলটোৱে অবিশ্বাস্যভাৱে সুখী হৈছিল, আৰু তাতোকৈ বেছি সুখী হৈছিল যে বিভাজিত হৈ বিভিন্ন কোঠাৰ দুৱাৰ বন্ধ কৰি দিছিল। এজন মানুহৰ বাবে তেওঁলোকক মাৰপিট কৰা হৈছিল, ক্লান্ত হৈছিল, মাৰপিট কৰা হৈছিল, ঘাঁ হৈছিল, তেজ ওলাইছিল।
  
  তেজে সকলোকে তিয়াই পেলালে, ঘাঁ আৰু চুলিৰ ৰংও। যিসকলে চেতনা হেৰুৱাই পেলোৱা নাছিল, তেওঁলোকে ইচ্ছা কৰিছিল যে তেওঁলোকে তেনেকুৱা কৰিলেহেঁতেন; আৰু যিসকলে সেই কামটো কৰিছিল তেওঁলোকে সহায় কৰিব নোৱাৰাৰ বাবে অনুশোচনা কৰিছিল। ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই কাপোৰ খুলি নিজৰ কোঠালৈ সোমাই গ"ল আৰু পোনে পোনে শ্বাৱাৰলৈ ৰাওনা হ"ল। গৰম পানীৰ ধাৰাটোৱে কেৱল তেজতকৈও অধিক ধুই পেলোৱাত সহায় কৰিছিল। ড্ৰেকে এলিচিয়াক সহায় কৰিছিল আৰু এলিচিয়াই ড্ৰেকক সহায় কৰিছিল যিবোৰ ঠাইত তেওঁলোকৰ বাহু দুটা বেছি ঘাঁ হৈ গৈছিল আৰু সহায় কৰিব নোৱাৰিছিল।
  
  দলটো ভাঙি যোৱা নাছিল যদিও অলপ আপ্লুত হৈছিল।
  
  পানীয়ে সম্পূৰ্ণ জোৰেৰে খুন্দা মাৰি ড্ৰেকে হাঁহিলে, "সদায় কোনোবা এজন থাকে, যিয়ে তোমাক ভৰিৰ পৰা খুন্দিয়াই পেলাব পাৰে।"
  
  "মই জানো". এলিচিয়াই হাতৰ তলুৱাত এমুঠিমান তৰল চাবোন ঢালি দিলে। "ডাহলক তাইৰ পৰা বাউন্স হোৱা দেখিছানে?"
  
  ড্ৰেকে কাহ মাৰিবলৈ ধৰিলে। "অ" নহয়, প্লিজ। মোক হাঁহিবলৈ নিদিবা। অনুগ্ৰহ কৰি".
  
  মাত্ৰ দেখাৰ পিছত ইমান সোনকালে হাস্যৰস বিচাৰি পোৱাটো ড্ৰেকে আচৰিত বুলি নাভাবিলে। এই মানুহজন আছিল আঘাত আৰু হৃদয়ৰ বিষ, মৃত্যু আৰু হিংসাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত সৈনিক; তেওঁ জীৱনৰ বেছিভাগ সময় এই কাম কৰিছিল, কিন্তু সৈন্যসকলে বেলেগ ধৰণেৰে মোকাবিলা কৰিছিল। তেনে এটা উপায় আছিল সহকৰ্মীসকলৰ সৈতে সতীৰ্থতা বজাই ৰখা; আন কিছুমানে সদায় কথাবোৰৰ উজ্জ্বল দিশটো চাব লাগিছিল।
  
  যেতিয়া সম্ভৱ হয়। কিছুমান পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হৈছিল যে এজন সৈনিককো আঁঠু লৈছিল।
  
  এতিয়া একেখন কাপোৰৰ পৰা কাটি লোৱা এলিচিয়াৰ মনত পৰিল বিশাল অলগাৰ সৈতে কিনিমাকিৰ যুঁজখন। "ধেৎ, গডজিলাৰ কেঁচুৱা বনাম গডজিলাৰ দৰেই আছিল। ব্লাডি মানো আহত হোৱাতকৈ বেছি থতমত খালে।"
  
  "তেওঁ নিশ্চয় হেডবাট এটা ল"ব পাৰে।" ড্ৰেকে হাঁহিলে।
  
  "নহয়!" এলিচিয়াই হাঁহিলে আৰু বিষৰ পৰা মুক্তি পাব বিচাৰি সিহঁতে অলপ সময় একেলগে বিলাসীতা কৰিলে।
  
  পিছত ড্ৰেকে শ্বাৱাৰৰ পৰা নামি বাথশ্বীট এখন পেলাই দি বেডৰুমলৈ উভতি আহিল। অবাস্তৱৰ অনুভূতিয়ে তেওঁৰ মনত খুন্দা মাৰিলে। এঘণ্টাৰ আগতে তেওঁলোক নৰকৰ একেবাৰে মাজত আছিল, জীৱনৰ অন্যতম কঠিন আৰু ৰক্তাক্ত যুদ্ধত ডুব গৈছিল আৰু এতিয়া তেওঁলোকে টেক্সাছৰ এখন ৰেঞ্চত নিজকে গা ধুই আছিল, প্ৰহৰীয়ে আগুৰি ধৰিছিল।
  
  ইয়াৰ পিছত কি হ"ব?
  
  বাৰু, ইতিবাচক দিশটো আছিল যে তেওঁলোকে চাৰিটা কাৰ্ডিনেল দিশৰ ভিতৰত তিনিটাত জয়ী হৈছিল। আৰু চাৰিজন অশ্বাৰোহীৰ ভিতৰত তিনিজন। অৰ্ডাৰে চাৰিটা অস্ত্ৰ লুকুৱাই ৰাখিছিল, গতিকে ড্ৰেকৰ স্বীকাৰ্য্যভাৱে অলপ অসামঞ্জস্যপূৰ্ণ, অস্পষ্ট আৰু সম্পূৰ্ণ অনিশ্চিত গণনাৰ দ্বাৰা মাত্ৰ এটাহে বাকী আছিল। নিজকে দেখি সি হাঁহিলে।
  
  ধিক্কাৰ, আশাকৰোঁ এইখিনি ঠিকেই পাইছো।
  
  পিছফালে খোজৰ শব্দ শুনা গ"ল আৰু তেওঁ ঘূৰি গ"ল।
  
  সম্পূৰ্ণ উলংগ আৰু শ্বাৱাৰৰ পানীৰে জিলিকি থকা এলিচিয়া থিয় হৈ আছিল, চুলিখিনি তাইৰ ঘাঁ হোৱা কান্ধত লাগি আছিল। ড্ৰেকে চাই থাকিল আৰু কামটোৰ কথা পাহৰি গ"ল।
  
  "ধিক্কাৰ" সি ক"লে। "গতিকে এনেকুৱা সময়ো আহে যেতিয়া তোমালোক দুজনক দেখা ভাল হয়।"
  
  তাই ওচৰলৈ গৈ তাৰ টাৱেলখন খুলি দিলে। "আমাৰ সময় আছে বুলি ভাবিছানে?"
  
  "চিন্তা নকৰিবা" মাতত হাঁহি এটা লৈ সি ক"লে। "বহুত সময় নালাগে"।
  
  
  * * *
  
  
  পিছত তেওঁলোকে আৱিষ্কাৰ কৰি শৰীৰত ঘাঁৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ পিছত ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই সতেজ কাপোৰ পিন্ধি বিশাল পাকঘৰটোলৈ নামি গ"ল। ড্ৰেক নিশ্চিত নাছিল যে তেওঁলোকে কিয় পাকঘৰটো বাছি লৈছিল; যেন এটা স্বাভাৱিক মিলন স্থান। অস্ত যোৱা সূৰ্য্যৰ হেলনীয়া ৰশ্মিবোৰে পেনোৰামিক খিৰিকীবোৰৰ মাজেৰে সোমাই গৈছিল, কাঠৰ মজিয়া আৰু পাকঘৰৰ ফিটিংছত সোণালী ৰং দিছিল । কোঠাটো গৰম আছিল আৰু সতেজ ৰুটিৰ গোন্ধ আছিল। ড্ৰেকে বাৰৰ ষ্টুল এটাত বহি জিৰণি ল"লে।
  
  "ইয়াত এমাহ কটাব পাৰিলোঁহেঁতেন।"
  
  "আন এজন ৰাইডাৰ" এলিচিয়াই ক"লে। "আৰু তাৰ পিছত আমি বিৰতি লওঁ?"
  
  "আমি এইটো কৰিব পাৰোনে? মানে "বিৰতি লওক প্ৰেম" শব্দটোৰ শেষৰ দৰে শুনা নাযায়।
  
  "বাৰু, আমি এতিয়াও কিউৰ"ক উত্তৰ দিব লাগিব," তাই কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে, "পেৰুৰ বিষয়ে। আৰু স্মিথৰ সমস্যা হ"ব পাৰে। আমাৰ পৰিয়ালৰ কোনো সদস্যই বিপদত পৰিলে আমি মিছনলৈ যোৱা উচিত নহয়।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে। "হয়, মই মান্তি। আৰু তাৰ পিছত আছে SEAL Team 7।"
  
  "কেতিয়াবা" তাৰ কাষৰ পাৰ্চটোত বহি এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, "আমাৰ ছুটী আহিব।"
  
  "হেৰা, চোৱা মেকুৰীটোৱে কি আনিলে!" - ডাহলক দেখি ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল।
  
  ছুইডেনৰ মানুহজনে দুৱাৰেদি সাৱধানে খোজ কাঢ়ি গ"ল। "বাজে কথা, মই খোজ কাঢ়িবলৈ চেষ্টা কৰিছো, কিন্তু চকুৰ সন্মুখত সকলো দুগুণ।"
  
  "আপুনি খোজ কঢ়াটো কঠিন বুলি ভাবিছেনে?" ড্ৰেকে ক"লে। "আপুনি লেইড হ"বলৈ চেষ্টা কৰিব বিচাৰেনে?"
  
  ডাহলে হাত ফুৰাই বাৰ ষ্টুলৰ ওচৰ পালেগৈ। "কোনোবাই মোক পানীয় এটা আনি দিয়ক।"
  
  এলিচিয়াই পানীৰ বটলটো তাৰ ফালে ঠেলি দিলে। "আৰু কিছু আনিবলৈ যাম।"
  
  ড্ৰেকে চিন্তাৰে বন্ধুজনৰ ফালে চালে। "শেষলৈকে ৰৈ থাকিব লাগিব নেকি বন্ধু?"
  
  "সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে মিনিটৰ পিছত মিনিট ভাল হৈ আহিছে।"
  
  "অ", কাৰণ মোৰ মনত আছে অলগাৰ লগত কাজিয়াৰ সময়ত তুমি কেনেকৈ বাহিৰত বহিছিলা।"
  
  "ফাক অফ, ড্ৰেক। এই কথা মই কেতিয়াও মনত পেলাব নিবিচাৰো।"
  
  ড্ৰেকে হাঁহিলে। "যেনেকৈ আমি তোমাক কেতিয়াবা এই কথাটো পাহৰিবলৈ দিম।"
  
  বাকী দলটো অলপ অলপকৈ আহি পালেহি আৰু বিশ মিনিটৰ পাছত তেওঁলোক সকলোৱে বাৰত বহি কফি আৰু পানী, ফল-মূল আৰু বেকনৰ ফিটা, আৰু গণনা কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে অধিক ঘাঁ ডাউন কৰি আছিল। কিনিমাকাই কাৰো ফালে চোৱা নাছিল, আৰু স্মিথে সোঁহাতত একো ধৰিব পৰা নাছিল। যোৰ্গী অসীম হতাশ হৈ পৰিছিল। কেনচিয়ে অভিযোগ কৰা বন্ধ কৰিব নোৱাৰিলে। কেৱল মে, লৰেন আৰু হেডেন যেন নিজকে নিজেই আছিল।
  
  "জানেনে" হেডনে ক"লে। "মই মাত্ৰ সুখী যে আমি সকলোৱে একেলগে এই কামটো পাৰ কৰিলোঁ। ইয়াতকৈও বহুত বেয়া হ"ব পাৰিলেহেঁতেন। এট্ৰপিনে নিজৰ কাম কৰিলে। আফটাৰ ইফেক্ট আছে নেকি ল"ৰাহঁত?"
  
  যৰ্গি, স্মিথ আৰু কেঞ্জীয়ে চকু টিপিয়াই দিলে। কেনচিয়ে তেওঁলোক সকলোৰে হৈ কথা ক"লে। "মই ভাবো অলগাই আফটাৰ ইফেক্টক অতিক্ৰম কৰিছে।"
  
  হেডনে হাঁহিলে। "ঠিক আছে, কাৰণ আমাৰ এতিয়াও কাম শেষ হোৱা নাই। ফ"ৰ্ট ছিল আৰু ডালাছ ভ্ৰমণ নকৰা দলবোৰে শেষৰ এটা সূত্ৰ বিচাৰিছিল। সৌভাগ্যক্ৰমে ৱাশ্বিংটন থিংক টেংক আৰু এন এছ এয়ে প্ৰধান খেলুৱৈসকলৰ ওপৰত চকু ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল।"
  
  "ছাছ?" - ড্ৰেকে পৰামৰ্শ দিলে।
  
  "বাৰু, ইংৰাজ, হয়। তেওঁলোকৰ পিছত চীন আৰু ফ্ৰান্সৰ বাকী থকা সকলো-"
  
  "SEAL টিম ৭?" - ডাহলে সুধিলে।
  
  হেডনে কয়, "অজ্ঞাত, অঘোষিত আৰু অকৰ্তৃত্বশীল। "ক্ৰ"ৰ মতে।"
  
  কিনিমাকাই কয়, "ৰক্ষা মন্ত্ৰীতকৈ উচ্চ গাঁথনি আছে।
  
  ড্ৰেকে প্ৰতিবাদ কৰিলে, "ৰাষ্ট্ৰপতি কবাৰ্নে আমাক শুকুৱাবলৈ ওলোমাই নিদিব। "মই বিশ্বাস কৰিব লাগিব যে সি ছীলৰ বিষয়ে একো নাজানে।"
  
  হেডনে ক"লে, "মই মান্তি। "আৰু মই মানোৰ লগত একমত হ"লেও ক"ৰ"তকৈ উচ্চ সত্তা আছে, ইয়াতকৈও বহুত কূটনৈতিক আছে। যি ধৰণৰ আপোনাৰ ওপৰত কাষে কাষে, নীলাৰ বাহিৰত আহে, আৰু আপোনাৰ হাতত বিকল্প কমেইহে এৰি দিয়ে। মই বিশ্বাস কৰিব লাগিব যে আমি জনাতকৈও অধিক চলি আছে।"
  
  "এইটোৱে আমাৰ সমস্যাত কোনো সহায় নকৰে।" স্মিথে হাঁহি এটা মাৰি গাখীৰৰ গিলাচটো তুলিবলৈ যথেষ্ট কষ্ট কৰিলে।
  
  "শুদ্ধ". হেডেনে এমুঠি ফল লৈ নিজকে আৰামদায়ক কৰি তুলিলে। "গতিকে, এই বেয়া মাকক শেষ কৰাত মনোনিৱেশ কৰি ঘৰলৈ যাওঁ। আমি এতিয়াও আটাইতকৈ ডাঙৰ দল আৰু শ্ৰেষ্ঠ। এতিয়াও ইংৰাজে মাত্ৰ এদিনীয়া হেড ষ্টাৰ্টহে পাইছিল। চীনাসকলো। এতিয়া যেন বাকী সকলোবোৰৰ ভিতৰত কেৱল ফৰাচীসকলেহে পাৰ্ক আপ কৰিছে। তেওঁলোকে তিনিজনীয়া আন এটা দল পঠিয়াইছিল একমাত্ৰ বাকী থকা অৰিজিনেলজনৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিবলৈ।"
  
  ডাহলে কয়, "স্পেচিয়েল অপাৰেচন ফৰ্চৰ যুদ্ধতো একেই কথা। "আমি শীৰ্ষত আছো।"
  
  "হয়, কিন্তু এইটো প্ৰাসংগিক হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই। আৰু মিছা কথা। আমি হাতে হাত ধৰি বা একেলগে মৰুভূমিত থকাৰ দৰে নহয়।"
  
  ডাহলে কয়, "এয়া এক ৰুক্ষ, অভাৱনীয় যুদ্ধ। "এইটো যিমান বাস্তৱ হয় সিমানেই বাস্তৱ।"
  
  হেডনে মাত দিলে আৰু তাৰ পিছত খৰধৰকৈ কথাখিনি আগবঢ়াই নিলে। "অৰ্ডাৰৰ পাঠ্যৰ সাৰাংশ দিওঁ। 'পৃথিৱীৰ চাৰিটা চুকত আমি চাৰিজন অশ্বাৰোহীক পাইছিলোঁ আৰু তেওঁলোকক শেষ বিচাৰৰ ক্ৰমৰ পৰিকল্পনা ৰাখিছিলোঁ।' বিচাৰ ক্ৰুছেড আৰু ইয়াৰ পিছৰ পৰিস্থিতিৰ পৰা ৰক্ষা পোৱাসকলে সঠিকভাৱে সৰ্বোচ্চ ৰাজত্ব কৰিব। যদি আপুনি এইটো পঢ়ি আছে তেন্তে আমি হেৰাই গৈছো, গতিকে সাৱধানে পঢ়ক আৰু অনুসৰণ কৰক। আমাৰ শেষৰ বছৰবোৰ বিশ্বৰ বিপ্লৱৰ চূড়ান্ত চাৰিটা অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সংকলন কৰি পাৰ হৈ গৈছে: যুদ্ধ, বিজয়, দুৰ্ভিক্ষ আৰু মৃত্যু। ইউনাইটেড, তেওঁলোকে সকলো চৰকাৰ ধ্বংস কৰি নতুন ভৱিষ্যত মুকলি কৰিব। সাজু থাকক। সেইবোৰ বিচাৰি উলিয়াওক। পৃথিৱীৰ চাৰিটা কোণলৈ যাত্ৰা কৰক। কৌশলৰ পিতৃ আৰু তাৰ পিছত খগানৰ বিশ্ৰাম স্থান বিচাৰি উলিয়াওক; জীয়াই থকা আটাইতকৈ বেয়া ভাৰতীয়, আৰু তাৰ পিছত ঈশ্বৰৰ বিপদ। কিন্তু সকলো যেন দেখাৰ দৰে নহয়। আমি ১৯৬০ চনত খগান ভ্ৰমণ কৰিছিলো, সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পাঁচ বছৰৰ পাছত, বিজয়খন তেওঁৰ কফিনত ৰাখিছিলো। আমি সেই বিপদক বিচাৰি পাইছো যিয়ে প্ৰকৃত শেষ বিচাৰক ৰক্ষা কৰে। আৰু একমাত্ৰ কিল ক"ডটো হ"ল যেতিয়া হৰ্চমেনসকল আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। পিতৃৰ হাড়ত কোনো চিনাক্তকৰণৰ চিন নাই। ভাৰতীয়ক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে ঘেৰি ধৰিছে। শেষ বিচাৰৰ ক্ৰম এতিয়া তোমালোকৰ যোগেদি জীয়াই আছে আৰু চিৰকাললৈকে সৰ্বোচ্চ ৰাজত্ব কৰিব।"
  
  শেষ কৰি তাই চুমুক এটা মাৰিলে।
  
  "সকলো ঠিকেই আছে? মই ভাবো এতিয়া ইয়াৰ অধিক যুক্তিযুক্ততা আছে। অৰ্ডাৰ মৃত, বহুদিনৰ পৰা নাই, কিন্তু ইয়াত এতিয়াও তেওঁলোকৰ এটা সৰু উপাদান আছে। হয়তো এটা তিল। একক. হয়তো আন কিবা। কিন্তু ডালাছৰ এটা লেব হেক কৰিবলৈ ই যথেষ্ট ভাল, আৰু গোটেই বিশেষ বাহিনী এটা উলিয়াই আনিবলৈ যথেষ্ট ভাল, গতিকে আমি ইয়াক তুচ্ছজ্ঞান কৰিব নোৱাৰো।"
  
  ড্ৰেকে হাত জোকাৰি যোৱাৰ লগে লগে তাই থমকি ৰ"ল। "হয়?"
  
  "আপুনি জানেনে তেওঁৰ বাবে ক"ত থকাটোৱেই ভাল?" - সি সুধিলে। "ৱাশ্বিংটনৰ এটা থিংক টেংকৰ ভিতৰত। বা এন এছ এৰ বাবে কাম কৰা।"
  
  হেডেনৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "ধেৎ, সঁচাকৈয়ে ভাল কথা এটা। মই ভাবি চাওঁ।" তাই গ্লাছৰ জগ এটাৰ পৰা ক"লা কফি ঢালি দিলে।
  
  "সময় উৰি যায় বন্ধুসকল" মাই ক"লে।
  
  "হয় মই তোমাৰ লগত আছো"। হেডনে মুখখন ভৰাই দিলে। "তেন্তে পাঠটো বিশ্লেষণ কৰোঁ আহক: পৃথিৱীৰ শেষৰ চুকটো হৈছে ইউৰোপ। আমি ঈশ্বৰৰ বিপদৰ কবৰ বিচাৰি উলিয়াব লাগিব, যিজন মৃত্যুৰ অশ্বাৰোহী আৰু প্ৰকৃত শেষ বিচাৰৰ পহৰা দিয়ে। সকলোতকৈ বেয়া। আৰু হৰ্চমেনসকলে দেখা দিয়াৰ সময়ত কিল ক"ড আছিল নেকি? এই কথাটো মই এতিয়াও বুজি পোৱা নাই, ক্ষমা কৰিব।"
  
  "মই ধৰি লৈছোঁ থিংক টেংকে কিছুদিনৰ পৰা এই কাম কৰি আছে?" যোৰ্গীয়ে ক"লে।
  
  এতিয়া বিশাল ফ্ৰীজটোৰ ওপৰত হেলান দি থকা লৰেনে কথা ক"লে। "অৱশ্যেই আছে।" প্ৰাচীন নেতাজনক এসময়ত তেওঁ যুদ্ধ কৰি হত্যা কৰা ৰোমানসকলে সন্দেহজনক উপাধি দিছিল 'Flagellum of God' ৰোমৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ শত্ৰু আছিল আৰু এবাৰ ইয়াৰ উদ্ধৃতি দিয়া হৈছিল: "য"ত মই পাৰ হৈছো, তাত আৰু কেতিয়াও ঘাঁহ গজি নাথাকিব।"
  
  ডাহলে কয়, "আন এজন মহিমামণ্ডিত প্ৰাচীন গণহত্যাকাৰী।
  
  লৰেনে কয়, "আটিলা দ্য হানে ৪৩৪ চনত হানসকলৰ একমাত্ৰ শাসক হ"বলৈ নিজৰ ভাতৃক হত্যা কৰিছিল। ইতিহাসবিদ এডৱাৰ্ড গিবনৰ মতে তেওঁৰ তীব্ৰ দৃষ্টিৰ বাবে পৰিচিত আটিলা প্ৰায়ে চকু দুটা গুলীয়াই লোৱা বুলি জনা গৈছিল, "তেওঁৰ প্ৰেৰণা দিয়া আতংক উপভোগ কৰা যেন লাগে।" ইয়াৰ দ্বাৰা ৰোমান যুদ্ধক্ষেত্ৰত কিমান ভয়ৰ সৃষ্টি হ"লহেঁতেন, সেই কথা কল্পনা কৰিব পাৰি।"
  
  ড্ৰেকে কয়, "আমি পাইছো। "আপুনি কোনফালে আছিল তাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি আটিলা বেয়া ল"ৰা বা ভাল ল"ৰা আছিল। আৰু ইতিহাসৰ কিতাপবোৰ কোনে লিখিছিল। কেনেকৈ আৰু ক"ত তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল?
  
  "কেইটামান বিৰোধী বিৱৰণীত তেওঁৰ মৃত্যু কেনেকৈ হৈছিল সেই বিষয়ে বৰ্ণনা কৰা হৈছে। নতুন পত্নীৰ হাতত নাকৰ পৰা তেজ ওলোৱাৰ পৰা কটাৰীলৈকে। যেতিয়া তেওঁলোকে তেওঁৰ মৃতদেহটো পাইছিল, তেতিয়া মানুহবোৰে হুনসকলৰ প্ৰথা অনুসৰি মূৰৰ চুলিবোৰ ফালি পেলাইছিল আৰু তেওঁলোকৰ মুখত গভীৰ, ঘৃণনীয় ঘাঁ কৰিছিল। কোৱা হৈছিল যে আটিলা ইমান ভয়ংকৰ শত্ৰু হোৱাৰ বাবে দেৱতাসকলৰ পৰা তেওঁৰ মৃত্যুৰ বাৰ্তা এটা কল্পনাতীত আচৰিত হিচাপে পাইছিল। আশীৰ্বাদ। তেওঁৰ মৃতদেহটো এটা বিশাল সমভূমিৰ মাজত, ৰেচমৰ তম্বুৰ ভিতৰত, সকলোৱে দেখা আৰু প্ৰশংসা কৰিব পৰাকৈ ৰখা হৈছিল। জনজাতিবোৰৰ শ্ৰেষ্ঠ অশ্বাৰোহীসকলে ঘোঁৰাত উঠি ঘূৰি ফুৰিছিল আৰু কেম্প ফায়াৰৰ চাৰিওফালে তেওঁৰ মহান কাৰ্যৰ কাহিনী কৈছিল। বৰ মৃত্যু হৈছিল। ইয়াত আৰু কোৱা হৈছে যে তেওঁৰ কবৰৰ ওপৰত এটা উদযাপন অনুষ্ঠিত হৈছিল।" কনিষ্টবলজনে কাণত ফুচফুচাই কোৱা প্ৰাসংগিক কথাবোৰ লৰেনে আওৰাই থাকিল। লাউডস্পীকাৰ লগোৱাৰ কোনো লাভ নাছিল।
  
  "তেওঁলোকে তেওঁৰ সমাধিবোৰ সোণ, ৰূপ আৰু লোহাৰে ছীল কৰিলে, কাৰণ তেওঁৰ তিনিটা আছিল। আৰু তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিছিল যে এই তিনিটা সামগ্ৰী সকলো ৰজাৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ ৰজাৰ বাবে উপযুক্ত। অৱশ্যে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, ধন-সম্পত্তি আৰু বিৰল ৰত্ন সংযোজন কৰা হৈছিল। আৰু, এনে লাগে, লগতে প্ৰথা অনুসৰি, তেওঁলোকে তেওঁৰ কবৰৰ কাম কৰা সকলোকে হত্যা কৰিছিল, ইয়াৰ স্থান গোপন কৰি ৰাখিবলৈ।"
  
  এলিচিয়াই টেবুলত বহি থকা সকলৰ ফালে ঘূৰি চালে। "তোমালোকৰ এজনৰ মৃত্যু হ"ব" তাই ক"লে। "তোমাক সমাধিস্থ কৰিবলৈ মোক নক"বা। ডাম্ চান্স নহয়।"
  
  "আপুনি দুখ পাব আৰু আনন্দিত হ"ব যে আটিলাৰ সমাধি ইতিহাসৰ অন্যতম বৃহৎ হেৰুৱা সমাধিস্থল। অৱশ্যে আন কিছুমানৰ পৰা - কেইবাবছৰ আগতে লেষ্টাৰৰ গাড়ী পাৰ্কিঙৰ তলত আৱিষ্কাৰ হোৱা তৃতীয় ৰজা ৰিচাৰ্ডৰ বহুদিনৰ পৰা হেৰুৱা মৃতদেহটো - আমি বিশ্বাস কৰোঁ যে সেইবোৰ এতিয়াও বিচাৰি পোৱা যাব। হয়তো ক্লিওপেট্ৰা? ছাৰ ফ্ৰান্সিছ ড্ৰেক? মোজাৰ্ট? যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আটিলাৰ ক্ষেত্ৰত হানিক অভিযন্তাসকলে টিছজা নদীখনক যথেষ্ট সময়লৈ ডাইভাৰ্ট কৰি মূল নদীৰ তলখন শুকুৱাই লৈ গৈছিল বুলি ধাৰণা কৰা হয়। তাতেই আটিলাক তেওঁৰ ভয়ংকৰ, অমূল্য ত্ৰিগুণ কফিনত সমাধিস্থ কৰা হৈছিল। তাৰ পিছত আটিলাক চিৰদিনৰ বাবে লুকুৱাই ৰাখি টিছজাক মুকলি কৰি দিয়া হ"ল।"
  
  সেই মুহূৰ্ততে তেওঁলোকে হেলিকপ্টাৰ এখন ওচৰ চাপি অহাৰ শব্দ শুনিলে। হেডনে কোঠাটোৰ চাৰিওফালে চালে।
  
  "আশাকৰোঁ আপুনি আন এখন যুদ্ধৰ বাবে সাজু হ"ব, ল"ৰা-ছোৱালী, কাৰণ এইটো শেষ হোৱাৰ পৰা বহু দূৰত।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ বিষাক্ত পেশীবোৰ টানিলে। ডাহলে মূৰটো কান্ধত ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। পিঠিৰ আঁচোৰ এটা চুই কেনচিয়ে চকু কপালত তুলিলে।
  
  "সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে," ড্ৰেকে ক"লে। "মই ইয়াত তেতিয়াও বিৰক্ত হৈ আছিলো।"
  
  হেডনে হাঁহিলে। ডাহলে যিমান পাৰে মাত দিলে। মে" ইতিমধ্যে ভৰিৰ ওপৰত উঠিছিল। লৰেনে দুৱাৰৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  "আহা" তাই ক"লে। "বাটত আমাক আৰু ব্ৰিফ কৰিবলৈ ওলাইছে।"
  
  "ইউৰোপ?" যোৰ্গীয়ে সুধিলে।
  
  "হয়. আৰু মৃত্যুৰ শেষ ঘোঁৰাচালকৰ বাবে।"
  
  এলিচিয়াই বাৰৰ ষ্টুলৰ পৰা জপিয়াই পৰিল। "গ্ৰেট পেপ টক" তাই কটুভাৱে ক"লে। "আপোনাৰ পৰা আহি ইমানেই ৰোমাঞ্চকৰ যেন লাগে যে মোৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰো টিংটিং শব্দ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে।"
  
  
  চৌত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  আন এখন উৰণ, দিগন্তত আন এখন যুঁজ। ড্ৰেকে আৰামদায়ক চকী এখনত বহি লৰেনে আটিলা দ্য হান গোচৰত ডিষ্ট্ৰিক্ট অৱ কলম্বিয়াৰ ৰায় আৰু সিদ্ধান্তৰ কণ্ঠস্বৰত কণ্ঠদান কৰাৰ সময়ত শুনি থাকিল। দলটোৱে বিভিন্ন স্থানত বহি যি পাৰে লৈছিল আৰু শেহতীয়াকৈ "অলগা কাণ্ড" বুলি অভিহিত হোৱা যন্ত্ৰণাক আওকাণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  
  লৰেনে শেষত কয়, "আটিলাৰ কবৰ ইতিহাসৰ পৰা হেৰাই গৈছে। "কেতিয়াও পোৱা হোৱা নাই, যদিও কেইবাটাও ভুৱা আৱিষ্কাৰ হৈছিল। গতিকে," তাই শুনি থমকি ৰ"ল, "আপুনি মহাকৰ্ষণীয় বিজুতিৰ কথা শুনিছেনে?"
  
  ডাহলে পিছলৈ ঘূৰি চালে। "এই শব্দটোৰ কেইবাটাও অৰ্থ আছে।"
  
  "বাৰু, সেইটোৱেই আমাৰ কথা। মাত্ৰ শেহতীয়াকৈ বিজ্ঞানীসকলে মেৰু বৰফৰ তলত পুতি থোৱা এটা বিশাল আৰু ৰহস্যজনক বিজুতি আৱিষ্কাৰ কৰিছে। সেইটো আপুনি জানিছিলনে? ইয়াৰ আকাৰ বিশাল - ১৫১ মাইল দীঘল আৰু প্ৰায় হাজাৰ মিটাৰ দ। নাছাৰ উপগ্ৰহৰ দ্বাৰা ধৰা পৰা এইবিধ মহাকৰ্ষণীয় বিজুতি আছিল কাৰণ ইয়াৰ চৌপাশৰ পৰিৱৰ্তনে গহ্বৰটোত অৱস্থিত এটা বিশাল বস্তুৰ উপস্থিতিৰ ইংগিত দিছিল। এতিয়া বন্য তত্ত্ববোৰ এফালে ৰাখি এই বস্তুটো এক মহাকৰ্ষণীয় বিজুতি। ইয়াৰ অৱস্থান ভুল, ইয়াৰ চাৰিওফালে থকা আন সকলো বস্তুৰ দৰে গতি নকৰে, আৰু সেয়েহে শক্তিশালী ৰাডাৰৰ দ্বাৰা ধৰা পেলাব পাৰি।"
  
  ডাহলে কয়, "আপুনি মাটিত সোমাই যোৱা ৰাডাৰৰ কথা কৈছে। "মোৰ পুৰণি বিশেষত্ব।"
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "আপুনি নিশ্চিত নেকি? মই ভাবিছিলো কুকুৰাৰ পাৰ্টিত মতা ষ্ট্ৰিপটিজ। তেওঁলোকে তোমাক ডান্সিং ভাইকিং বুলি কৈছিল।"
  
  ডাহলে তাক ভাগৰুৱা কৰি পেলালে। "সেইটো বন্ধ কৰক"।
  
  এলিচিয়াই মোৰ ফালে হেলান দিলে। "তেওঁক ক্ষোভিত যেন লাগে" তাই নাটকীয়ভাৱে ফুচফুচাই ক"লে।
  
  "এগৰাকী সন্দেহহীন বুঢ়ীক বাউন্স অফ কৰিলে তোমাৰ তেনেকুৱাই হ"ব।"
  
  আচৰিত কথাটো হ"ল স্মিথৰ চকুত চকুলো ওলাই আহিল। "ক"ব লাগিব," তেওঁ হাঁহি হাঁহি ক"লে, "মই কেতিয়াও দেখা নাই কোনোবাই ট্ৰেম্প"লিন জড়িত নোহোৱাকৈ কাৰোবাৰ পৰা ইমান জোৰেৰে উঠা-নমা কৰা।" শান্ত হ"বলৈ চেষ্টা কৰি সি মুখখন লুকুৱাই ৰাখিলে।
  
  কিনিমাকাই তাৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে। "আপুনি ঠিক আছে নেকি ব্ৰ"? আগতে কেতিয়াও হাঁহি থকা দেখা নাই বন্ধু। এই অদ্ভুত".
  
  লৰেনে হস্তক্ষেপ কৰি ছুইডেনৰ মানুহজনক অধিক জোকাই থকাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে। "জিপিআৰ, কিন্তু নিবিড় পৰিসৰত। মানে গুগল মেপত এই অদ্ভুত বস্তুটো আছে যাৰ নাম এন্টাৰ্কটিকা। আপুনি এইটো আপোনাৰ লেপটপৰ পৰা চাব পাৰিব। কিন্তু আটিলাৰ সমাধিৰ দৰে সৰু কিবা এটা বিচাৰি পোৱা? বাৰু, তাৰ ভিতৰত এনে মেচিন আৰু চফট্ ৱেৰ ব্যৱহাৰ কৰাটোও অন্তৰ্ভুক্ত যিবোৰৰ মালিকীস্বত্ব নাছাই এতিয়াও স্বীকাৰ কৰা নাই।"
  
  "তেওঁলোকে চেটেলাইট ব্যৱহাৰ কৰিছে নেকি?" যোৰ্গীয়ে সুধিলে।
  
  "অ" হয়, সকলো শীতল জাতিৰ এইটো আছে।"
  
  "চীন, ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সকে ধৰি।" ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ বিপক্ষৰ তালিকাখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "নিশ্চিতভাৱে. মহাকাশৰ পৰা চীনাসকলে নিজৰ গাড়ীত বহি থকা এজন ব্যক্তিক চিনাক্ত কৰিব পাৰিছিল, তেওঁ ব্ৰাউজ কৰা ইণ্টাৰনেট চাইটবোৰ পৰীক্ষা কৰিব পাৰিছিল আৰু তেওঁ খাই থকা চেণ্ডুইচৰ ভিতৰৰ বস্তুবোৰ শ্ৰেণীভুক্ত কৰিব পাৰিছিল। যিকোনো পুৰুষ। প্ৰায় যিকোনো ঠাইতে।"
  
  "কেৱল পুৰুষ?" কেঞ্জীয়ে সুধিলে। "নে মহিলাও?"
  
  লৰেনে হাঁহি হাঁহি ফুচফুচাই ক"লে, "মোৰ কাণত এজন মানুহে ইয়াক পাছ কৰি আছে। অলপ সৰু যেন লাগিছে, যেন সি এতিয়াও নাৰী আৱিষ্কাৰ কৰা নাই।"
  
  পৃথিৱীৰ তৃতীয় আৰু চতুৰ্থ মূৰ আমেৰিকা আৰু ইউৰোপৰ মাজত আকাশখন কাটি যোৱা হেলিকপ্টাৰখনৰ কথা ড্ৰেকে শুনিছিল।
  
  "ঠিক আছে, ভাল, যিয়েই নহওক..." লৰেনে চকু টিপিয়াই ক"লে। "যদি আমি পিস্কাৰাৰ অতি কম পৰিচিত ভূগোলটোক টুকুৰা টুকুৰ কৰি লওঁ, তেন্তে এটা গ্ৰন্থত কোৱা হৈছে যে আটিলাৰ বিখ্যাত ৰাজপ্ৰসাদটো ডানুবে আৰু টিছজাৰ মাজত, কাৰ্পেথিয়ান পাহাৰত, ওপৰৰ হাংগেৰী আৰু চুবুৰীয়া জাজবেৰিনৰ সমভূমিত অৱস্থিত আছিল। বহুত বেছি অস্পষ্ট অংশত কোৱা হৈছে যে আটিলাৰ সমাধি তেওঁৰ ৰাজপ্ৰসাদৰ বিপৰীতে আছিল।"
  
  "কিন্তু নদীৰ তলত পুতি থোৱা হৈছে," মাইয়ে উল্লেখ কৰে।
  
  "হয়, টিছজাই উত্তৰৰ পৰা দক্ষিণলৈ হাংগেৰী পাৰ হৈ যায়, ডানুবে নদীৰ নিজেই এক বিশাল উপনৈ। নদীৰ পথে আমাৰ বিজ্ঞানীসকলক সহায় কৰিব। আশাকৰোঁ ভূ-ভৌতিক প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰ কৰি তেওঁলোকৰ গৱেষণাই উপগ্ৰহ, চুম্বকীয়, মেগ আৰু মাটিত প্ৰৱেশ কৰা ৰাডাৰৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাব। চুম্বকীয় জৰীপসমূহক নিৰ্বাচিত বিজুতিৰ বাবে জিপিআৰ প্ৰফাইলৰ দ্বাৰা পৰিপূৰক কৰা হয়। তেওঁলোকেও কয় যে নদীখন কেতিয়াবা ডাইভাৰ্ট কৰা হৈছে নেকি চাব পাৰিব।" তাই কান্ধত কান্ধত হাত থৈ ক"লে। "আমি হাজাৰ হাজাৰ ছবিৰ কথা কৈছো যিবোৰ কম্পিউটাৰে চাব লাগে আৰু তাৰ পিছত সিদ্ধান্ত ল"ব লাগে।"
  
  "ঠিক আছে ঠিক আছে, গতিকে আমি হাংগেৰীলৈ গৈ আছো।" এলিচিয়াই মূৰৰ বিষৰ অভিনয় কৰিলে। "মাত্ৰ কোৱা।"
  
  তেওঁলোকৰ আক্ৰমণাত্মক সহকৰ্মীসকলৰ কেনেকুৱা হৈছে বুলি ভাবি দলটোৱে পিছুৱাই গ"ল।
  
  
  * * *
  
  
  হাংগেৰী, ডানুব আৰু টিছজাক ৰাতি ইউৰোপৰ বাকী অংশৰ দৰেই ক"লা দেখা গৈছিল যদিও ড্ৰেকে জানিছিল যে বৰ্তমান ইয়াত বহুত বেছি অশান্ত। চাৰিজন অশ্বাৰোহীৰ ভিতৰত আটাইতকৈ শক্তিশালীজন তাতেই পৰি আছিল - মৃত্যু - আৰু তেওঁক বিচাৰি পোৱাসকলে হয়তো পৃথিৱীৰ ভৱিষ্যত নিৰ্ধাৰণ কৰে।
  
  দলটোৱে অৱতৰণ কৰিলে, আকৌ উৰা মাৰিলে, আকৌ অৱতৰণ কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত এখন বিশাল, অপ্ৰতিফলিত ভ্যানত উঠি যাত্ৰাৰ অন্তিম পৰ্যায়টো সম্পূৰ্ণ কৰিলে। কেলকুলেটৰবোৰে এতিয়াও একো বুজি পোৱা নাছিল, এলেকাবোৰ এতিয়াও ডাঙৰ আছিল আৰু লক্ষ্য সৰু আছিল, পুৰণি আৰু সম্ভাৱ্যভাৱে অৱক্ষয় হোৱাটো দূৰৰ কথা। অৰ্ডাৰখন কেনেকৈ স্বতন্ত্ৰভাৱে চলিছিল সেইটো বুজি পালে ভাল আছিল, কিন্তু বহু দশকৰ আগতে তেওঁলোকৰ হঠাৎ হত্যাকাণ্ডই যিকোনো পশ্চাদপসৰণৰ অন্ত পেলাইছিল।
  
  ভৈয়ামত শিবিৰ পাতি বাহিৰত পহৰা দি ভিতৰত বসতি স্থাপন কৰিলে। তম্বুবোৰ উৰি ফুৰা এটা প্ৰচণ্ড বতাহ বলিলে; যোৱা কেইদিনমানৰ পৰা তেওঁলোকে কৰা সকলো কামৰ অতিবাস্তৱ বাস্তৱতাই এতিয়াও ডুব যাবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল।
  
  আমি সঁচাকৈয়ে এতিয়া ইয়াত আছোনে, হাংগেৰীৰ পাহাৰ এটাৰ আধাতে শিবিৰ পাতিছো? ড্ৰেকে ভাবিলে। নে অলগাই এতিয়াও আমাক মাৰপিট কৰি আছে?
  
  তম্বুৰ ফুলৰ কেনভাছে সঁচা কথা ক"লে, কাষৰ কুটিল মূৰ্তিটোৱেও সঁচা কথা ক"লে। কেৱল চকু দুটা দেখুৱাই শোৱা বেগত মেৰিয়াই থোৱা এলিচিয়া।
  
  "ঠাণ্ডা হৈছে নেকি প্ৰেম?"
  
  "হয়, ইয়ালৈ আহি মোক গৰম কৰা।"
  
  "প্লিজ," ডাহলে ড্ৰেকৰ ভৰিৰ দক্ষিণে ক"ৰবাৰ পৰা ক"লে, "আজি নহয়।"
  
  পূবৰ পৰা কেঞ্জীয়ে ক"লে, "মই মান্তি। "বিচ্চক কওক তোমাৰ মূৰৰ বিষ হৈছে বা কিবা। কোনে জানে তাই ক"ত আছিল? ৰোগৰ সংখ্যা ইত্যাদি ইত্যাদি ইত্যাদি।"
  
  "তেন্তে ফোৰছামৰ প্ৰশ্ন নাই?"
  
  "হয়" তম্বুৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত থিয় হৈ থকা মাই আৰু ক"লে। "বিশেষকৈ আমি পাঁচজন হোৱাৰ বাবে।"
  
  "পাগল, মই পাহৰিলোঁ তুমি ইয়াত আছিলা, স্প্ৰাইট। এতিয়াও বিশ্বাস কৰিব পৰা নাই যে তেওঁলোকে আমাক সকলোকে এটা অভিশপ্ত তম্বুত আবদ্ধ কৰি ৰাখিছিল।"
  
  "মই, এজনৰ বাবে, সমভূমিত শুই থকাটো পছন্দ কৰো," ডাহলে উঠি ক"লে। "তেন্তে হয়তো শুই যাম।"
  
  ড্ৰেকে ছুইডেনৰ মানুহজনে জোয়ানাক ফোন কৰাৰ সুযোগ ল"ব বুলি ধৰি লৈ প্ৰস্থানৰ ফালে যোৱাটো চাই থাকিল। তেওঁলোকৰ সম্পৰ্কটো বতাহত উঠিল, কিন্তু সেই দিন আহিব, অতি সোনকালে, যেতিয়া কোনোবাই স্থায়ী সিদ্ধান্ত ল"ব।
  
  ডন আহিল, আৰু ৱাশ্বিংটনৰ বিশেষজ্ঞসকলে আধা ডজন ছাইটৰ পৰামৰ্শ দিলে। দলটোৱে বিভাজিত হৈ খান্দিবলৈ ধৰিলে, মূৰ আৰু হৃদয়ৰ পৰা ভয়ংকৰ প্ৰাকৃতিক দৃশ্যবোৰ পেলাই দিলে: টিছাৰ জিলিকি থকা নীলা সাপটো, কেতিয়াবা বহল, কেতিয়াবা ঠায়ে ঠায়ে অদ্ভুতভাৱে সংকীৰ্ণ, কাৰ্পেথিয়ানৰ ঘাঁহনিৰে ভৰা পাহাৰ, অন্তহীন স্বচ্ছ আকাশ। বহল ঠাইবোৰৰ ওপৰেৰে বৈ অহা শীতল বতাহজাকে আদৰণীয় আছিল, ভাগৰ আৰু শান্ত কৰা ঘাঁবোৰৰ পৰা উপশম দিছিল। ড্ৰেক আৰু বাকীবোৰে অনবৰতে ভাবিছিল যে তেওঁলোকৰ শত্ৰুবোৰ ক"ত আছে। ব্ৰিটিছ, চীনা আৰু ফৰাচী। ক"ত? ওচৰৰ পাহাৰৰ ওপৰেৰে? কোনেও কেতিয়াও চোৰাংচোৱাৰ সামান্যতমো আভাস দেখা নাপালে। যেন বাকী দলবোৰে হাৰ মানিলে।
  
  "আপোনাৰ গড় ধ্বংসাৱশেষ চিকাৰ নহয়," ড্ৰেকে এবাৰ কৈছিল। "ইয়াৰ পিছত ক"ত শেষ হ"ম মই প্ৰায়েই নাজানো।"
  
  ডাহলে ক"লে, "মই মান্তি। "এটা মুহূৰ্ত আমি সকলোৱে যুঁজি আছো, আৰু পিছৰ মুহূৰ্তত সকলো সহজ। আৰু তথাপিও ইয়াতকৈও বেয়া হ"ব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  প্ৰথম দিনটো খৰধৰকৈ উৰি গ"ল, তাৰ পিছত দ্বিতীয় দিনটো। একো বিচাৰি নাপালে। বৰষুণ দিবলৈ ধৰিলে, আৰু তাৰ পিছত অন্ধকাৰময় ৰ"দটো। দলটোৱে পাল পাতি জিৰণি লৈছিল আৰু তাৰ পিছত ভাড়াতীয়া কেইজনমান শ্ৰমিকক কিছু সময়ৰ বাবে সকাহ দিবলৈ দিছিল। ইংৰাজী নজনা পুৰুষ-মহিলাক ওচৰৰ গাঁৱৰ পৰা নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। এদিন এলিচিয়াই মাটিত এটা গাঁত আৱিষ্কাৰ কৰিলে, সম্ভৱতঃ পুৰণি সুৰংগ এটা, কিন্তু তাইৰ অনুসন্ধানৰ পথটো ডেড এণ্ডত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে তাইৰ উত্তেজনা সোনকালে ম্লান হৈ পৰিল।
  
  "কোনো কাম নাই" তাই ক"লে। "আমি তেওঁৰ পৰা এমিটাৰ দূৰত থাকিব পাৰো আৰু তথাপিও তেওঁক বিচাৰি নাপাব পাৰো।"
  
  "আপুনি ভাবিছে এই সকলোবোৰ এই বছৰ কেনেকৈ লক্ষ্যহীন হৈ গ"ল?"
  
  ডাহলে মূৰটো খোঁচ মাৰি থাকিল, নিশ্চিত যে তেওঁলোকে কিবা এটা বুজি নাপালে। "জিভাৰ ডগাত আছে" সি এবাৰতকৈও অধিক আওৰাই ক"লে।
  
  ড্ৰেকে নিজকে ৰখাব নোৱাৰিলে। "আপুনি অলগাক বুজাইছে নহয়নে? বৰ চমু অভিজ্ঞতা আছিল মেট।"
  
  ডাহলে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে, এতিয়াও স্কেন কৰি আছে।
  
  আৰু এটা ৰাতি আৰু আৰু কেইঘণ্টামান তম্বুত। এই সন্ধিয়াবোৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ উত্তেজনা আছিল যেতিয়া ড্ৰেকে ৱেবৰ বক্তব্য, তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰ আৰু তেওঁৰ গোপন তথ্যৰ ভল্টৰ কথা ক"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  
  "আমি অহাবাৰ সেইটোৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিব লাগিব। তেওঁ সংগ্ৰহ কৰা গোপন কথাবোৰ বিধ্বংসী হ"ব পাৰে। চকুত লগা".
  
  "কাৰ বাবে?" ডাহলে ক"লে। "আমাৰ বিৰুদ্ধে থকাবোৰ ইমান বেয়া নাছিল।"
  
  "আমি এতিয়াও নজনা এটাৰ বাহিৰে," মাই ক"লে।
  
  "ধেৎ, সঁচাকৈয়ে? পাহৰিলোঁ। কোনটো হ"ল?"
  
  জাপানী মহিলাগৰাকীয়ে মাতটো কমাই মনে মনে কথা ক"লে। "তোমালোকৰ এজনৰ মৃত্যু হৈছে।"
  
  এটা দীঘলীয়া বেদনাদায়ক মুহূৰ্তলৈকে নিস্তব্ধতা আছিল।
  
  এলিচিয়াই ভাঙি পেলালে। "ড্ৰেকৰ লগত একমত হ"ব লাগিব। এই কথা কেৱল আমাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য নহয়। ৱেব আছিল এজন ষ্টাকিং বিশেষজ্ঞ আৰু এজন মেগা ৰিচ গাধ। তেওঁৰ চাগে সকলোৰে ওপৰত মলি আছিল।"
  
  এটা ভুৱা এলাৰ্মৰ ফলত তেওঁলোকে তম্বুৰ পৰা লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল, মাটি আৰু বোকাত পৰি, এটা প্ৰাচীন কবৰস্থানৰ ধ্বংসাৱশেষ আৰু বালিৰ মাজত। তেওঁলোকৰ গভীৰ বিৰক্তিৰ বাবেই গম পোৱা গ"ল যে সেইটো আটিলাৰ নহয়। অন্ততঃ তেওঁলোকে ক"ব পৰাকৈ নহয়।
  
  পিছলৈ তম্বুত দুয়ো নিজৰ চিন্তালৈ ঘূৰি আহিল।
  
  হেডেনে ক"লে, "বহুত বহুত কথাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলগীয়া আছে। "হয়তো ৱেবৰ লুকাই থকা ঠাই আৰু আমি পৰৱৰ্তী সময়ত যি আৱিষ্কাৰ কৰিম তাৰ এই সন্ধানে আমাক আহিবলগীয়া কথাবোৰৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব পাৰে।"
  
  "পেৰুত জোছুয়াৰ মৃত্যু? আমাৰ অবাধ্যতা? প্ৰশ্নবোধক বিচাৰ আৰু অনিশ্চিত লিছ? আমি কাৰোবাক উত্তৰ দিব লাগিব। এটা নাম-কলিং আপুনি ৰক্ষা কৰিব পাৰে। কিন্তু তিনিটা? চাৰিটা? আমাৰ বিলবোৰ ৰঙা হৈ আছে, মানুহবোৰ, আৰু মই অতিৰিক্ত খৰচ কৰাটো বুজাব বিচৰা নাই।"
  
  "সেয়েহে, SEAL টিম ৭?" - ডাহলে সুধিলে।
  
  "হয়তো" হেডনে বিৰবিৰাই উঠিল। "কোনে জানে? কিন্তু যদি তেওঁলোকে আমাক পক্ষপাতিত্বৰে আক্ৰমণ কৰে, তেন্তে মই ভগৱানৰ শপত খাইছো যে মই তুলনামূলক শক্তিৰে প্ৰত্যুত্তৰ দিম। আৰু আপোনালোক সকলোৰে ক্ষেত্ৰতো তেনেকুৱাই হ"ব। সেইটো এটা অৰ্ডাৰ।"
  
  আন এটা দিন আহিল আৰু চিকাৰ চলি থাকিল। বৰষুণে তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টাত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। ৱাশ্বিংটনৰ থিংক টেংকটোৱে আৰু সাতটা ছাইট লৈ মুঠ তেত্ৰিশটা ছাইট লৈ উভতি আহিল। বেছিভাগেই খালী ঠাই বা পুৰণি ভেটি, বহুদিনৰ পৰা নোহোৱা অট্টালিকা, কংকালবোৰ টুকুৰা-টুকুৰ হৈ পৰাৰ বাহিৰে একোৱেই নাপালে। আন এটা দিনৰ বেছিভাগ সময় পাৰ হৈ গ"ল আৰু SPEAR দলৰ মনোবল কমিবলৈ ধৰিলে।
  
  "আমি আনকি সঠিক ঠাইত আছো নেকি?" কেঞ্জীয়ে সুধিলে। "মানে হাংগেৰী। আট্টিলাৰ ৰাজপ্ৰসাদৰ বিপৰীতে। কিমান দিনৰ আগতে এই ব্যক্তিজনৰ জন্ম হৈছিল? এহাজাৰ ছশ বছৰ আগৰ কথা, নহয়নে? এইটো কি? জেৰ"নিমোৰ চৈধ্য শতিকাৰ আগতে। হয়তো আটিলা ভুল "আকৰ্ষণ"। অনুমান কৰিছোঁ কেথলিক গীৰ্জাই বহুতক লেবেল লগাইছে।"
  
  কিনিমাকাই কয়, "আমি বিভিন্ন ধৰণৰ বিজুতি বিচাৰি পাওঁ। "ইমানবোৰ আছে, আৰু কোনোটোৱেই শুদ্ধ নহয়।"
  
  ডাহলে তাৰ ফালে চাই থাকিল। "আমাৰ অনুসন্ধান সংকুচিত কৰাৰ উপায় লাগে।"
  
  সদায় থিংক টেংকত প্লাগ হৈ থকা লৰেনে আনফালে চালে। "হয়, কয়। হয়."
  
  বতাহে ছুইডেনৰ চুলিখিনি লাহে লাহে উৰুৱাই দিলে যদিও তেওঁৰ মুখখন নিষ্ক্ৰিয় হৈ থাকিল। "মোৰ একো নাই"।
  
  "কিজানি আমি আটিলালৈ আৰু এবাৰ চকু ফুৰা উচিত?" মেই পৰামৰ্শ দিলে। "তেওঁৰ জীৱনীত কিবা আছেনে?"
  
  লৰেনে ৱাশ্বিংটনৰ গেংটোক ইয়াৰ যত্ন ল"বলৈ ক"লে। দলটোৱে জিৰণি লৈ শুইছিল, দোষ বিচাৰিছিল আৰু কোনো দোষ নাপালে আৰু আৰু দুটা ভুৱা এলাৰ্মত অংশ লৈছিল।
  
  অৱশেষত ড্ৰেকে এটা দল গঠন কৰিলে। "মই ভাবো আমি এইটোক ব্যৰ্থ বুলি ক"ব লাগিব, ৰাইজ। অৰ্ডাৰে কয় যে তেওঁলোকে ইয়াক বিচাৰি পাইছে, সম্ভৱতঃ ¸ কিন্তু যদি আমি নোৱাৰো, তেন্তে আন দেশবোৰেও কৰিব নোৱাৰিব৷ হয়তো চতুৰ্থ অশ্বাৰোহীজনক য"ত সমাধিস্থ কৰা হৈছিল তাতেই এৰি দিয়াটোৱেই ভাল হ"ব। যদি সি আনকি এতিয়াও আছে।"
  
  "হয়তো কবৰটো লুটি লোৱা হৈছিল," হেডনে হাত দুখন মেলি ক"লে, "সমাধিস্থ কৰাৰ কিছু সময়ৰ পিছতে। কিন্তু তেতিয়া অৱশ্যে ধ্বংসাৱশেষবোৰ আৱিষ্কাৰ হ"লহেঁতেন। পোছাক. তৰোৱাল. ৰত্ন। আন মৃতদেহ।"
  
  মুখত উকা ভাব এটা লৈ কেঞ্জীয়ে ক"লে, "ইমান শক্তিশালী অস্ত্ৰ তাত এৰি যোৱাটো কঠিন। "মই জানো মোৰ চৰকাৰে নকৰিব। তেওঁলোকে কেতিয়াও বিচাৰি ফুৰা বন্ধ নকৰিব।"
  
  ড্ৰেকে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে। "সঁচা, কিন্তু আমাৰ ওচৰত নিঃসন্দেহে আন সংকটৰ সৃষ্টি হৈছে। আমি ইয়াত চিৰদিন থাকিব নোৱাৰো।"
  
  স্মিথে কয়, "পেৰুতো তেওঁলোকে একে কথাই কৈছিল।
  
  ড্ৰেকে লৰেনৰ ফালে মাত দিলে। "আমাৰ বাবে সিহঁতৰ কিবা আছে নেকি?"
  
  "এতিয়াও নহয়, আন আঠটা সম্ভাৱ্য স্থানৰ বাহিৰে। ইংগিত এতিয়াও একেই আছে। কঠিন একো নাই।"
  
  "কিন্তু এইটো ঠিক আমি বিচৰা ধৰণৰ হ"ব নোৱাৰেনে?" ডাহলে বৰ মনে মনে ক"লে।
  
  হেডনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "মই ভাবো এই ব্যক্তিজনক ফোন কৰি সম্পাদকৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব লাগিব। আমি ভাল-"
  
  "সাৱধান হওক" এলিচিয়াই সকীয়াই দিলে। "হয়তো এইটোৱেই হৈছে ছীলবোৰে অপেক্ষা কৰি থকা সংকেত।"
  
  চকুত অনিশ্চয়তা দেখা দি হেডেন নিমাত হৈ পৰিল।
  
  অৱশেষত ডাহলে তেওঁলোকৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। তেওঁ কয়, "গ্ৰাউণ্ড পেনেট্ৰেটিং ৰাডাৰ। "বিষম্য বিচাৰে, মহাকৰ্ষণীয়, চুম্বকীয় বা যিয়েই নহওক কিয়। স্বাভাৱিকতে তেওঁ ভয়ংকৰ বহুত বিচাৰি পায়, যিহেতু এইটো এটা অতি পুৰণি গ্ৰহ। কিন্তু আমি আমাৰ সন্ধান সংকুচিত কৰিব পাৰো। আমি পাৰোঁ. অ" ধিক্কাৰ, আমি কেনেকৈ এনেকুৱা মূৰ্খ হ"ব পাৰিলোঁ?"
  
  ড্ৰেকে এলিচিয়াৰ চিন্তিত চাৱনিটো শ্বেয়াৰ কৰিলে। "আপুনি ঠিক আছে নেকি বন্ধু? আপুনি অপহৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা সেই অলগাখনৰ প্ৰভাৱ এতিয়াও অনুভৱ কৰা নাই নহয়?"
  
  "মই ভালেই আছো।মই সদায়ৰ দৰেই নিখুঁত। শুনা - দেৱতাৰ সমাধি বিচাৰি পোৱা সেই মূৰ্খবোৰ মনত আছেনে?
  
  ড্ৰেকৰ মুখখন এতিয়া গুৰুতৰ হৈ পৰিল। "আমি আছিলোঁ টৰ্ষ্টেন। বাৰু, আমাৰ বেছিভাগেই।"
  
  "মই জানো।" আমি অডিনৰ হাড়ৰ লগতে থৰ, জিউছ আৰু লোকিৰ হাড়ও পাইছিলোঁ।" সি থমকি ৰ"ল। "এফ্ৰডাইট, মংগল গ্ৰহ আৰু বহুতো। বাৰু, তেওঁলোকৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচ কিহৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হৈছিল? তেওঁলোকৰ কিছুমান ৰত্ন?"
  
  ড্ৰেকে কয়, "এটা অজ্ঞাত পদাৰ্থ যিয়ে পিছলৈ আমাক আন এটা মিছনত সহায় কৰিছিল।
  
  "হয়." ডাহলে হাঁহিটো বন্ধ কৰিব নোৱাৰিলে। "আত্টিলাৰ লগত কাৰ তৰোৱাল পুতি থোৱা হ"ল?"
  
  লৰেনে তাৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল। "মংগল গ্ৰহ!" - তাই উচ্চাৰণ কৰিলে। "ৰোমান যুদ্ধৰ দেৱতাই আটিলাক নিজৰ তৰোৱালেৰে ছিথিয়ানসকলৰ মাজেৰে বিন্ধিলে। ইয়াক পবিত্ৰ যুদ্ধৰ তৰোৱাল বুলি কোৱা হৈছিল। কিন্তু যদি সঁচাকৈয়ে মংগল গ্ৰহৰ নিজৰ হাতৰ পৰাই আহিছিল..."
  
  ডাহলে কয়, "আপুনি সেই বিশেষ উপাদানটো বিচাৰিবলৈ মাটিত ভেদ কৰা ৰাডাৰটো পুনৰ বিন্যাস কৰিব পাৰে। "আৰু মাত্ৰ এই অবিশ্বাস্যভাৱে বিৰল উপাদানটো।"
  
  "আৰু বুম!" ড্ৰেকে তেওঁৰ ফালে মাত দিলে। "ইমান সহজ কথা। ক্ৰেজি ছুইডেন ইজ বেক।"
  
  এলিচিয়াক তেতিয়াও বিচলিত যেন লাগিছিল। "আপুনি এইটো ভাবিব নোৱাৰিলেহেঁতেন, ধিক্কাৰ, কেইদিনমান আগতে?"
  
  
  পঁয়ত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  আৰু আঠ ঘণ্টা আৰু তেওঁলোক সাজু হৈ উঠিল। ডিচিৰ দলটোৱে আইচলেণ্ডৰ এটা প্ৰত্নতাত্ত্বিক ইউনিটৰ সৈতে যোগাযোগ কৰাৰ পিছত মাটিত ভেদ কৰা ৰাডাৰটো পুনৰ আৰম্ভ কৰে যিয়ে এতিয়াও দেৱতাৰ প্ৰথম সমাধিৰ পৰা কি বাকী আছে সেই বিষয়ে অন্বেষণ কৰি আছিল। সদায় অডিনৰ ওচৰলৈ ঘূৰি আহে, ড্ৰেকে ৰৈ থাকোঁতে ভাবিলে। এইটো স্পষ্ট যে আইচলেণ্ডবাসীয়ে এই আৱিষ্কাৰৰ বেছিভাগ সবিশেষ আৰু সকলো নমুনা সংৰক্ষণ কৰি ৰাখিছিল। ৱাশ্বিংটনলৈ এটা বিৰল উপাদানৰ বিষয়ে তথ্য প্ৰেৰণ কৰাটো আছিল কেইমিনিটমানৰ কথা।
  
  অন্ততঃ তেওঁলোকে সেইটোৱেই কৈছিল, ড্ৰেকে পিছত কল্পনা কৰিলে। আমেৰিকানসকলৰ যদি ইতিমধ্যে এইটো ফাইলত নাথাকে তেন্তে তেওঁ স্তম্ভিত হ"ব।
  
  এটা পৰীক্ষা কৰা হৈছিল আৰু তাৰ পিছত গৰম সংকেত প্ৰেৰণ কৰা হৈছিল। ইতিমধ্যে তেওঁলোকে ঘূৰি ফুৰা অঞ্চলটোত পিং কৰক, আৰু প্ৰাচীন মংগল গ্ৰহৰ তৰোৱালখন মানচিত্ৰৰ এটা স্পষ্ট বিন্দু হৈ পৰিল।
  
  "সেইটোৱেই হ"ল" মাই ক"লে। "আটিলা দ্য হানৰ সমাধি।"
  
  আন্তৰিকতাৰে আৰম্ভ হ"ল খনন। গাঁৱৰ মানুহে ইতিমধ্যে খান্দি উলিওৱা গাঁতটো বহল কৰিবলৈ ধৰিলে। তৰোৱালৰ একেবাৰে সমান্তৰালভাৱে চলি থকা শূন্যতাত উপনীত হোৱাৰ আগতেই তেওঁলোকে গাঁৱৰ মানুহখিনিৰ ফল দিলে আৰু তেওঁলোক যোৱাটো চাই হতাশ হোৱাৰ অভিনয় কৰিলে।
  
  মাই ক"লে, "ইয়াৰ আনটো দিশ হৈছে এক বিশাল সাংস্কৃতিক আৱিষ্কাৰ।"
  
  হেডনে কয়, "আমি এতিয়া সেইটো লৈ চিন্তা কৰিব নোৱাৰো। "এইটোৱেই হৈছে মৃত্যুৰ অস্ত্ৰ। আমি কিবা ঘোষণা কৰাৰ আগতে এইটো নিষ্ক্ৰিয় কৰিব লাগিব।"
  
  স্মিথ, যৰ্গি আৰু কিনিমাকাই জপিয়াই সোমাই গ"ল, মাটিত আক্ৰমণ কৰিলে। ডাহলক তেতিয়াও অলপ ৱুজি যেন লাগিছিল আৰু অনুভৱ হৈছিল যদিও এলিচিয়া আৰু কেনজিয়ে সুযোগ পাই তেওঁক "অচল গাধ"ৰ পৰা আৰম্ভ কৰি "ক্ৰেজি স্লথ"লৈকে সকলো কথা ক"লে।
  
  শূন্যতাত ফাটিবলৈ বেছি সময় নালাগিল।
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া ত্ৰিপুৰাটোৱে ব্যৱধানটো বহল কৰিলে। মাই আৰু এলিচিয়াই সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰিলে যাতে লুকাই চুৰকৈ আহিবলৈ ওলোৱা দীঘলীয়া ঘাঁহনিখনত কোনো আচৰিত কথা নাই। লৰেনে গাঁতটোৰ ওচৰতে থাকিব ওলাইছিল; মহিলা দুগৰাকী আৰু তলৰ মহিলাসকলৰ মাজত দৃষ্টিৰেখা।
  
  ড্ৰেকে কয়, "যিহেতু আমি নাজানো যে আমি কিমান দূৰলৈ নামি আহিছো, গতিকে যোগাযোগ অসাৰ হ"ব পাৰে। কিন্তু মই ভাবো আমি যিদৰে বিচাৰি পাওঁ তেনেকৈয়ে খেলিম।"
  
  হেডেনে নিশ্চিত কৰে যে আমাক মাত্ৰ এটা বাকচৰ প্ৰয়োজন। "আমি কোনো বস্তু বা আন কাৰোবাৰ ফালে চাই সময় নষ্ট নকৰো। মান্তি নেকি?"
  
  সিহঁতে মাত দিলে। দলৰ আটাইতকৈ চঞ্চল হোৱাৰ বাবে যৰ্গীয়ে প্ৰথম স্থান লাভ কৰে। ইয়াৰ পিছত কিনিমাকা আহিল, এতিয়াও মূৰৰ ঘাঁ এটা নাৰ্চিং কৰি আছে, তাৰ পিছত স্মিথ। ড্ৰেকে গাঁতটোত জপিয়াই পৰিল, তাৰ পিছত হেডেন আৰু ডাহলে। ছুইডেনৰ মানুহজন প্ৰৱেশদ্বাৰতে থাকিব লগা হৈছিল। ড্ৰেকে অসমান মাটিৰ তলত ডুব গৈ নিজকে এটা আন্ধাৰ সুৰংগৰ ভিতৰত পাইছিল। এমিনিটৰ খোজ কাঢ়ি দেৱালৰ মাজত চেপি ধৰাৰ ফলত এটা বহল শূন্যতা আহিল য"ত দলটোৱে বাওঁফালে ঘূৰি গ"ল। যোৰ্গীয়ে তৰোৱালখন পৰ্টেবল নেভিগেটৰৰ লগত সংযোগ কৰি কেইমিনিটমানৰ মূৰে মূৰে সিহঁত আৰু তেওঁৰ মাজৰ দূৰত্বক মাতিলে।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ টৰ্চটো স্থিৰ কৰি ৰাখিলে, ৰশ্মিবোৰক সন্মুখৰ ৰশ্মিৰ সৈতে সংযোগ কৰিলে। সেই পথটো কেতিয়াও বিচ্যুত নহ"ল, বৰঞ্চ তৰোৱালখনৰ জিৰণি লোৱা ঠাইখনৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল যেতিয়ালৈকে সিহঁতে লাহে লাহে তাৰ পৰা আঁতৰি নাযায়।
  
  যোগী আগলৈ ৰৈ গ"ল। "আমি হয়তো ব্ৰেক থ্ৰু কৰিব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে শপত খালে। "এইটো কঠিন শিল। তাত সোমাই যাবলৈ আমাক ডাঙৰ ডাঙৰ সঁজুলিৰ প্ৰয়োজন হ"ব। দেখিছানে তাই কিমান মোটা?"
  
  যোৰ্গীয়ে অসন্তুষ্ট শব্দ এটা কৰিলে। "এই পথৰ দুগুণ প্ৰস্থ।"
  
  "আৰু তৰোৱাল?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "কেৱল সিপাৰে।"
  
  ড্ৰেকৰ এটা সুকীয়া ধাৰণা আছিল যে তেওঁলোকৰ সৈতে খেলা হৈছে। পুৰণি দেৱতা সকলে আকৌ মজা কৰিছে। কেতিয়াবা এনে লাগিছিল যেন তেওঁলোকে গোটেই বাটটো তেওঁৰ পিছে পিছে গৈছিল, তেওঁক এটা বা আন এটা দুঃসাহসিক অভিযানত টানি লৈ গৈছিল, কেতিয়াবা নিজকে চিনাকি দিবলৈ উভতি আহিছিল।
  
  এতিয়াৰ দৰে।
  
  সি নিজৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। "আগবাঢ়ক" তেওঁ ক"লে। "এই অংশটোৱে ক"লৈ লৈ যায় আমি চাব লাগিব।"
  
  "বাৰু, আগলৈ এটা বিজুতি আছে" যোৰ্গীয়ে উত্তৰটো পঠালে। "বৃহৎ অজ্ঞাত ৰূপ।"
  
  যোগাযোগকাৰীটোৰ মাজেৰে এলিচিয়াৰ মাতটো ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি উঠিল। "লৰচৰ কৰিছে নেকি?"
  
  ড্ৰেকে হাস্যৰসৰ দুষ্ট সুৰটো জানিছিল। "সেইটো বন্ধ কৰক"।
  
  "তেওঁৰ ভৰি কেইখন?"
  
  "এলিচিয়া!"
  
  মাটিৰ তলত থকা সকলোৱে পিষ্টল উলিয়াই আনিলে। ড্ৰেকে আগলৈ চাবলৈ ডিঙিটো ক্ৰেন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু কিনিমাকাই তেওঁৰ দৃষ্টিশক্তি বন্ধ কৰি দিলে। একমাত্ৰ কামটো কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল তেওঁৰ মূৰৰ ওপৰ অংশটো সুৰংগটোৰ ওপৰত খুন্দা মাৰিলে।
  
  বতাহৰ মাজেৰে ধূলি ছালনী মাৰিলে। ড্ৰেক ঘামচি ওলাই আহিছিল, তাৰ সতেজ ঘাঁবোৰ ধপধপাই আছিল। দলটোৱে যিমান পাৰে বেগেৰে খোজ কাঢ়ি আগবাঢ়ি গ"ল। যোৰ্গীয়ে সিহঁতক লাহে লাহে বেঁকা এটাৰ চাৰিওফালে লৈ গ"ল। তেতিয়াহে ৰাছিয়াৰ যুৱকজনে ৰৈ গ"ল।
  
  "অস! মোৰ কিবা এটা আছে।"
  
  "কি?" - মই সুধিলোঁ। কেইবাটাও মাত শুনা গ"ল।
  
  "অপেক্ষা কৰক. মোৰ লগত ইয়ালৈ ওপৰলৈ আহিব পাৰিবা।"
  
  অলপ পিছতে ড্ৰেকে বেঁকাটো ঘূৰণীয়া কৰি দেখিলে যে ৰাস্তাটোৰ কাষটো বহল হৈ আঠ ফুট ওখ আৰু মানুহৰ চাৰিগুণ বহল শিলৰ তোৰণলৈ পৰিণত হৈছে। ইয়াৰ ৰং টেন, মসৃণ আৰু শিলটোৰ ভিতৰতে কাটি থোৱা সৰু গাঁত এটাৰ ওপৰত উঠিছিল, দুৱাৰৰ দৰে সৰু প্ৰৱেশদ্বাৰ।
  
  এই গাঁতটোৰ ক"লাত ড্ৰেকে উকি মাৰিলে। "গতিকে হয়তো সিহঁতে শিলটো অলপ গুজি উলিয়াইছিল, নিশ্চিত কৰিছিল যে আটিলা চিৰদিনৰ বাবে ইয়াতে থাকিব?"
  
  "কিন্তু আমাৰ ওপৰত কোনো নদী নাই" যোৰ্গীয়ে ক"লে। "মোৰ মনত আছিল।"
  
  হেডেনে কয়, "বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি নদীৰ গতিপথ সলনি হয়। "এই মুহূৰ্তত আমি ক"ব নোৱাৰো যে এসময়ত টিছজাখন এইদৰে বৈ গৈছিল নেকি। যিয়েই নহওক, মাত্ৰ কেইমিটাৰমান দক্ষিণে।"
  
  ড্ৰেকে আন্ধাৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। "মই খেলত আছো।" আমি এবাৰ চাম নেকি?
  
  সন্মুখত নিজৰ স্থান বজাই ৰাখি যোৰ্গীয়ে জপিয়াই উঠিল। প্ৰথমতে নতুন দুৱাৰখন সম্পূৰ্ণ ক"লা হোৱাৰ ৰূপৰেখা মাত্ৰ আছিল যদিও ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে আৰু টৰ্চবোৰ জিলিকি উঠাৰ লগে লগে সিফালে এটা ডাঙৰ কোঠাৰ আভাস দেখা পালে। কোঠাটো ধূলিৰ কণা আৰু একেবাৰে নিস্তব্ধতাৰে ভৰা এটা মান্য ডাইনিং ৰুমতকৈ ডাঙৰ নাছিল, মাজত আঁঠুলৈকে ওখ পেডেষ্টেল এটা আছিল।
  
  পেডেষ্টেলত শিলৰ কফিন এটা আছিল।
  
  "অবিশ্বাস্য" যৰ্গীয়ে উশাহ ল"লে।
  
  "আপুনি আটিলা আছে বুলি ভাবিছেনে?" কেঞ্জীয়ে সুধিলে।
  
  "তৰোৱালখন, মই ভাবো।" যৰ্গীয়ে নিজৰ মাটিত সোমাই যোৱা ৰাডাৰটো পৰীক্ষা কৰিলে। "এই কথাটোৱে তেনেকৈয়ে কয়।"
  
  "আমি এটা মিছনত আছো।" হেডনে কফিনটোলৈও চোৱা নাছিল। তাই লিংগৰ বিষয়ে জানিবলৈ ব্যস্ত আছিল। "আৰু ঠিক তাতেই আছে? ইমানেই".
  
  ড্ৰেকে তাই ক"লৈ আঙুলিয়াইছে তাক চালে। দলটোৱে প্ৰৱেশদ্বাৰৰ তোৰণখনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে কোঠাটোৰ ভিতৰত পাইছিল। ঢাকনিত অৰ্ডাৰৰ ছীল থকা এটা চিনাকি কাঠৰ বাকচ পেডেষ্টেলটোৰ ওপৰতে, কফিনৰ তলত থিয় হৈ আছিল। হেডনে তেওঁৰ ফালে খোজ দিলে।
  
  "প্ৰস্তুত হওক" তাই কমছৰ জৰিয়তে লৰেনক ক"লে। "আমি বাটত আছো। ৱাশ্বিংটনক কওক যে আমি শেষৰ বাকচটো পাইছো।"
  
  "খোলা নেকি?"
  
  "ঋণাত্মক. ইয়াত তলত ভাল ধাৰণা বুলি মই নাভাবো। আমি ওপৰলৈ নপৰালৈকে অপেক্ষা কৰিম।"
  
  ড্ৰেকে কফিনটোলৈ চাই থাকিল। যোগীজন ওচৰ চাপি আহিল। কেনজীয়ে পেডেষ্টেলৰ ওপৰত উঠি তললৈ চালে।
  
  "কোনোবাই মোক সহায় কৰিবলৈ গৈ আছে নেকি?"
  
  "এতিয়া নহয়" হেডনে ক"লে। "আমি যাব লাগিব"।
  
  "কিয়?" কেনজি ডাঙৰ হৈয়েই থাকিল। "ইয়াত আন দলৰ দৰে নহয়। নিজৰ বাবে এটা মুহূৰ্ত থাকিলে ভাল লাগে নহয়নে? মোক কোনোৱে ধৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা নকৰাটো এটা ভাল পৰিৱৰ্তন।"
  
  ড্ৰেকে কম্ছ অন কৰিলে। "দল? তুমি এজন হাৰামী।"
  
  "কি?"
  
  কেঞ্জীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "এইটো মাত্ৰ শিলৰ ঢাকনি।"
  
  ড্ৰেকে তাইক ধনৰ প্ৰতি আকৰ্ষণ থকা এগৰাকী ধ্বংসাৱশেষ সৰবৰাহকাৰী হিচাপে দেখিছিল। অৱশ্যে এই কথা কেতিয়াও কমি নাযায়। তাইৰ অংশ আছিল সেইটো। সি হেডেনৰ ফালে মাত দিলে।
  
  "আমি তোমাক ধৰিম। মই প্ৰতিশ্ৰুতি দিছো"।
  
  দৌৰি গৈ পেডেষ্টেলৰ সিটো পাৰে গৈ শিলটো ধৰি টানিলে।
  
  হেডেন খৰখেদাকৈ সমাধিৰ পৰা ওলাই আহিল, তাৰ পিছে পিছে যৰ্গি আৰু কিনিমাকা। স্মিথে দুৱাৰমুখত থমকি ৰ"ল। ড্ৰেকে আটিলা হানৰ সমাধিৰ পৰা ধন আৱিষ্কাৰ হোৱাটো চাই থাকিল।
  
  টৰ্চৰ পোহৰত তেওঁৰ চকু দুটা অন্ধ হৈ পৰিল; জিলিকি থকা সেউজীয়া আৰু ৰঙা, নীলা ৰঙৰ নীলা আৰু উজ্জ্বল হালধীয়া; ৰামধেনুৰ ছাঁবোৰ, প্ৰায় হাজাৰ বছৰৰ পাছত প্ৰথমবাৰৰ বাবে জিলিকি থকা আৰু মুক্ত। ধন-সম্পত্তি লৰচৰ কৰা হ"ল, তৰোৱালখন এই আন্দোলনৰ দ্বাৰা প্ৰান্তিকৰ পৰা আঁতৰাই পেলোৱা হ"ল। আন ব্লেডবোৰ জিলিকি উঠিল। নেকেলেচ, গোৰোহা আৰু ব্ৰেচলেটবোৰ ঢেৰকৈ পৰি আছিল।
  
  এই সকলোবোৰৰ তলত এতিয়াও কেইটামান কাপোৰৰ টুকুৰাৰে মেৰিয়াই থোৱা আটিলাৰ মৃতদেহটো পৰি আছিল। ড্ৰেকে তেনেকৈয়ে বিশ্বাস কৰিছিল। সেই ঠাইখন কেতিয়াও কবৰ ডকাইতে আৱিষ্কাৰ কৰা নাছিল; সেয়েহে ধনৰ উপস্থিতি। নাজীসকলক ইয়াৰ প্ৰয়োজন আছিল কেৱল তেওঁলোকৰ বৃহত্তৰ পৰিকল্পনাৰ বাবে আৰু কীৰ্তিচিহ্নস্বৰূপ আৱিষ্কাৰটোৰ প্ৰতি দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে তেওঁলোকৰ প্ৰতি দৃষ্টি আকৰ্ষণহে হ"ব। উশাহ বন্ধ কৰি সি যোগাযোগকাৰীৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল।
  
  "লৰেন" সি ফুচফুচাই ক"লে। "এই সকলোবোৰ পহৰা দিবলৈ কাৰোবাক নিয়োগ কৰিব লাগিব। মাত্ৰ সেইটো সম্ভৱ কৰি তুলিব লাগিব। এইটো... অবিশ্বাস্য। মাথোঁ..." বিচাৰি ফুৰি সি থমকি ৰ"ল।
  
  "এয়া কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "ইয়াত তৰোৱাল নাই। মংগল গ্ৰহৰ তৰোৱাল নোহোৱা হৈছে।"
  
  লৰেনে উশাহ এৰিলে। "অ" নহয়, এইটো ভাল নহয়।"
  
  ড্ৰেকৰ মুখখন টেনচন হৈ পৰিল। "আমি যিমানখিনিৰ মাজেৰে পাৰ হৈছো তাৰ পিছত," তেওঁ কয়। "মই ভালকৈয়ে জানো।"
  
  কেনচিয়ে হাঁহিলে। ড্ৰেকে পিছলৈ ঘূৰি চালে। "মংগল গ্ৰহৰ তৰোৱাল ইয়াত আছে।"
  
  "ধেৎ, তুমি ভাল। ধ্বংসাৱশেষ সৰবৰাহকাৰী আৰু মাষ্টাৰ চোৰ। মোৰ নাকৰ তলৰ পৰাই চুৰি কৰিলা।" সি একেথৰে চাই থাকিল। "ইট'ছ এমেজিং"।
  
  "তুমি একো ল"ব নোৱাৰা।" সি দেখিলে তাই গহনাৰে সজ্জিত বস্তু এটা উলিয়াই আনিছে। "কিন্তু মোৰ বিশ্বাস তোমাক আটাইতকৈ মূল্যৱান সামগ্ৰীৰ বাবে তালৈ যাবা।"
  
  "আটিলাতকৈ বেছি?"
  
  "হয় নিশ্চয়।" আপুনি তুলি ল"ব পাৰে। কিন্তু যি কৰক, তৰোৱালখন নিজৰ বাবে ৰাখক।"
  
  কেনজিয়ে হাঁহিলে আৰু হাতখন আঁতৰাই দিলে, ৰত্নেৰে সজ্জিত ধনখিনি এৰি কিন্তু তৰোৱালখন ৰাখিলে। "এতিয়া মই সকলোবোৰ দেখিলোঁ" তাই কিছু শ্ৰদ্ধাৰে ক"লে। "আমি যাব পাৰোঁ।"
  
  ড্ৰেকে সুখী হৈছিল যে তাই এটা আভ্যন্তৰীণ ইচ্ছা দেখুৱাইছিল আৰু সি তাইক সেই ইচ্ছা পূৰণ কৰাত সহায় কৰিছিল। "তেন্তে একো নহয়। মৃত্যুৰ অশ্বাৰোহী কি চাওঁ।"
  
  
  ছয়ত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  প্ৰত্যক্ষ সূৰ্যৰ পোহৰত আঁঠু লৈ SPEAR দলটোৱে অৰ্ডাৰ অৱ দ্য লাষ্ট জজমেণ্টৰ চূড়ান্ত বাকচটো পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  এলিচিয়া আৰু মাই সীমান্তৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে কিনিমাকাই অনুমোদনৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল, এতিয়া দিগন্তত বন্ধুত্বপূৰ্ণ হেলিকপ্টাৰ দেখা গ"ল। হেডনে কিনিমাকালৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "মনো ভাল কাম কৰি যাওক। কোম্পানীটো অহাৰ আগতে আমি ভিতৰত কি আছে চাব লাগিব; বন্ধু বা শত্ৰু।"
  
  হাৱাইয়ানজনে মাত দিলে আৰু লকটোত ক্লিক কৰিলে। ঢাকনিখন ওপৰলৈ উঠি অহাৰ লগে লগে ড্ৰেকে আগলৈ হেলান দিলে, ডাহলৰ সৈতে মূৰবোৰ বাট মাৰিলে।
  
  "বিষ্ঠা!" - চকু টিপিয়াই সি চিঞৰি উঠিল।
  
  "সেইটো তোমাৰ চুমা এটাৰ প্ৰয়াস আছিল নেকি ইয়ৰ্কি?"
  
  "আপুনি মূৰ বুলি কোৱা সেই চেপেটা মপটো মোৰ মুখত আৰু এবাৰ ঠেলি দিলে মই তোমাক চুমা খাম। ব্লাডি ইয়ৰ্কশ্বাৰ কিছ।"
  
  অৱশ্যে তেওঁৰ কথা কোনেও শুনা নাছিল। তেওঁলোক সকলোৱে নতুন প্ৰকাশৰ ওপৰত মনোনিৱেশ কৰিছিল।
  
  কেনচিৰ ওপৰত হেলান দি হেডেনে ভিতৰলৈ উকি মাৰিলে। "শ্বীইট" তাই আকস্মিকভাৱে ক"লে। "মই কেতিয়াও কল্পনা কৰা নাছিলো যে এনেকুৱা হ"ব।"
  
  "আৰু মইও"। মেই থিয় হৈ থাকিল।
  
  "দ্য ট্ৰু লাষ্ট জজমেণ্ট" লৰেনে আকৌ পাঠটো আবৃত্তি কৰি ক"লে। "সকলোতকৈ বেয়া।"
  
  "বাৰু, তোমালোকৰ কথা নাজানো" এলিচিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল। "কিন্তু ভিতৰত মই মাত্ৰ এটা চুদাচুদি কাগজহে দেখিছোঁ। মোৰ শ্বপিং লিষ্ট যেন লাগিছে।"
  
  মাই পিছলৈ ঘূৰি চালে। "কেনেবাকৈ মই তোমাক চুপাৰ মাৰ্কেটৰ ভিতৰত কল্পনা কৰিব নোৱাৰো।"
  
  এলিচিয়াই মুখখন কুটিলে। "মাত্ৰ এবাৰ।" এই সকলোবোৰ গাড়ী, আইলেণ্ডৰ বাধা আৰু পছন্দই মোক সম্পূৰ্ণৰূপে ট্ৰেকৰ পৰা আঁতৰাই পেলালে।" ওচৰ চাপি অহা আক্ৰমণাত্মক হেলিকপ্টাৰবোৰ তাই হাহাকাৰেৰে অধ্যয়ন কৰিছিল। "ইট ইজ বহুত বেটাৰ"।
  
  কিনিমাকাই বাকচটোৰ ভিতৰলৈ হাতখন আগবঢ়াই কাগজ এখন উলিয়াই সকলোকে দেখাৰ বাবে ওপৰলৈ তুলি ধৰিলে। "এইটো মাত্ৰ এজাক সংখ্যা।"
  
  "আকস্মিকভাৱে," স্মিথে ক"লে।
  
  ড্ৰেকৰ খং উঠিল। "গতিকে, অৰ্ডাৰ অৱ দ্য লাষ্ট জজমেণ্টে আমাক পৃথিৱীৰ আধা বাটলৈ পঠিয়াই দিলে যে শ শ বছৰ ধৰি লুকুৱাই থোৱা এটা সমাধিস্থলত কাগজ এখন বিচাৰিবলৈ? দেৱতাৰ সমাধিৰ অভিজ্ঞতা নাথাকিলে হয়তো আমি কেতিয়াও বিচাৰি নাপালোঁহেঁতেন? এই কথা মই বুজি পোৱা নাই "।
  
  কেঞ্জীয়ে কয়, "নাজীসকল আছিল ধ্বংসাৱশেষ আৰু ধন-সম্পত্তিৰ চিকাৰী। "মেৰু বৰফৰ তলত তেওঁলোকে শেহতীয়াকৈ আৱিষ্কাৰ কৰা এই অবিশ্বাস্য ভৰৰ বিষয়ে আপুনি জানেনে? কোনোৱে কয় যে ই নাজী ঘাটি। গহনাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি স্ক্ৰল আৰু পেইন্টিংলৈকে সকলো লুটপাত কৰিছিল। তেওঁলোকে জম্বি সৃষ্টি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, অনন্ত জীৱন বিচাৰিছিল আৰু বিপদজনক অনুসন্ধানত হাজাৰ হাজাৰ লোকক হেৰুৱাইছিল। যদি তেওঁলোকে ধন-সম্পত্তি চুৰি কৰাতকৈ আট্টিলা হুনৰ সমাধিস্থলত এৰি দিবলৈ বাছি লৈছিল, তেন্তে তাৰ ভয়ানক কাৰণ আছে।"
  
  লৰেনে কাণ দুখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "ডিষ্ট্ৰিক্ট অৱ কলম্বিয়াই জানিব বিচাৰে যে ই কি।"
  
  হেডেনে কিনিমাকিৰ পৰা লৈছিল। "গতিকে বন্ধুসকল, এইটো এটা পুৰণি নোটপেপাৰ, যথেষ্ট ডাঠ আৰু দুয়োফালে ফাটি যোৱা। ই হালধীয়া হৈ গৈছে আৰু যথেষ্ট ভংগুৰ যেন লাগে। গতিকে, মাজত কেৱল সংখ্যাৰে গঠিত লিখাৰ শাৰী এটা আছে।" তাই সেইবোৰ পঢ়িলে: "৪৮৩৭৯৪৩১১৬৫৬..." তাই উশাহ এটা ল"লে। "সেইটোৱেই নহয়..."
  
  "এজন গীকৰ ভিজা সপোন।" এলিচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "কিন্তু আমি কি হ"ল?"
  
  "ইয়াৰ পৰা ওলাই যা" হেলিকপ্টাৰবোৰ তললৈ চুই যোৱাৰ লগে লগে থিয় হৈ ড্ৰেকে ক"লে। "হুনসকলে আমাক বিচাৰি পোৱাৰ আগতে।"
  
  পাইলটে জগ কৰি উঠিল। "আপুনি ৰেডি হৈছে নেকি? আমি সেইটোৰ ওপৰত চকু ৰাখিব লাগিব।"
  
  দলটোৱে তেওঁক পুনৰ হেলিকপ্টাৰলৈ লৈ যায়। হেডনে নিজৰ ভাষণ শেষ কৰি সিহঁতে আসন লোৱাৰ সময়ত কাগজখন ইফালে সিফালে পাৰ কৰি দিলে। "এনে আইডিয়া?"
  
  "তেওঁলোকৰ লগত লটাৰীও খেলিব নোৱাৰি" এলিচিয়াই ক"লে। "অদৰকাৰী".
  
  "আৰু মৃত্যুৰ লগত সিহঁতৰ কি সম্পৰ্ক?" ড্ৰেকে ক"লে। "আৰু চাৰিজন অশ্বাৰোহী? যিহেতু সংখ্যাবোৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ যেন লাগে, গতিকে জন্ম তাৰিখৰ লগত ইয়াৰ কিবা সম্পৰ্ক থাকিব পাৰেনে? মৃত্যুৰ তাৰিখ?
  
  "আমি ইয়াত আছো," তেওঁৰ কাণত এটা মাত ক"লে আৰু তেওঁৰ আকৌ মনত পৰিল যে কোনো মিছন সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ ডিচি বন্ধ কৰিবলগীয়া নহ"লে তেওঁলোক সমগ্ৰ পৃথিৱীৰ সৈতে সংযুক্ত হৈ আছে, তেনে ক্ষেত্ৰত তেওঁলোক কেৱল লৰেনৰ সৈতেহে সংযুক্ত।
  
  "কেৱল তেওঁৰ ওপৰত নহয়" আন এটা মাতে ক"লে। "আমি পাইছো।"
  
  হেলিকপ্টাৰবোৰ লাহে লাহে বতাহলৈ উঠি অহাৰ কথা ড্ৰেকে শুনিলে।
  
  "এই ব্ৰেকডাউন সংখ্যাবোৰ স্থানাংক। সহজে. নাজীয়ে তোমালোকক নিখুঁত লক্ষ্য কৰি থৈ গ"ল মানুহবোৰ।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰি প্ৰস্তুত কৰিবলৈ ধৰিলে। "লক্ষ্য?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "হয়, প্ৰথম সংখ্যাৰ ছেটটোৱে ইউক্ৰেইনলৈ আঙুলিয়াই দিয়ে। ক্ৰমটো এটা দীঘলীয়া অবিৰত সংখ্যা, গতিকে ইয়াক ডিচিফাৰ কৰিবলৈ আমাৰ অলপ সময় লাগিল।"
  
  এলিচিয়াই ঘড়ীটোলৈ চালে। "দিনটোত পাঁচ মিনিট ফোন নকৰো।"
  
  "তোমাৰ আইকিউ এশ ষাঠি নহয়।"
  
  "কেনেকৈ জানো স্মাৰ্ট ল"ৰা? মই কেতিয়াও পৰীক্ষা কৰা নাই।"
  
  এমিনিট মৌনতা, আৰু তাৰ পিছত: "যি হওক। আমি সমগ্ৰ ক্ৰমটো প্ৰৱেশ কৰি উপগ্ৰহৰ সৈতে সংযোগ কৰিলোঁ। আমি এতিয়া যিটো চাইছো সেয়া হৈছে এটা বৃহৎ ঔদ্যোগিক অঞ্চল, হয়তো মুঠতে আঠ বৰ্গমাইল। বেছিভাগেই গুদামেৰে ভৰি আছে, আমি ত্ৰিশৰ ওপৰত গণনা কৰিলোঁ, আৰু সেইবোৰ যেন খালী। যুদ্ধৰ পৰিত্যক্ত যুগৰ কিবা এটা। এইটো এটা পুৰণি ছোভিয়েট সামৰিক মজুতকৰণ হ"ব পাৰে, এতিয়া পৰিত্যক্ত।"
  
  "আৰু স্থানাংকবোৰ?" হেডেনে সুধিলে। "তেওঁলোকে কোনো নিৰ্দিষ্ট কথা আঙুলিয়াই দিয়ে নেকি?"
  
  "এতিয়াও চেক কৰি আছো।" লাইনত নিস্তব্ধতা।
  
  হেডনে পাইলটসকলক খবৰ দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাছিল; ইতিমধ্যে তেওঁলোক ইউক্ৰেইনলৈ গৈ আছিল। ড্ৰেকে নিজকে অলপ শিথিল হোৱা যেন অনুভৱ কৰিলে; অন্ততঃ তেওঁলোকৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী দলবোৰে তেওঁলোকক ইয়াক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিলে। সি হেডেনৰ ফালে চাই মুখখন ক"লে।
  
  আমি এইটো বন্ধ কৰিব পাৰোনে?
  
  তাই মুখ এখন বনালে। সন্দেহজনক যেন লাগিব।
  
  তিল? আগলৈ হেলান দি সি লাহে লাহে তাৰ মিম কৰিলে।
  
  হেডনেও তেনেকৈয়ে ভাবিছিল। আমি বিশ্বাস কৰিব পৰা কোনো নাই।
  
  এলিচিয়াই হাঁহিলে। "ধেৎ ড্ৰেক, তাইক চুমা খাব বিচাৰিলে মাত্ৰ কৰক।"
  
  হেলিকপ্টাৰখনে আকাশখন কাটি যোৱাৰ লগে লগে ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে পিছলৈ হেলান দিলে। নিজৰ বছসকলেও পিঠি দিব নেকি সেইটো নিশ্চিত নহ"লে সম্পূৰ্ণ ক্ষমতাৰে কাম কৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ আছিল। তাৰ হৃদয়ত এটা গধুৰতা পৰিল। যদি কোনোবাই তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে কিবা পৰিকল্পনা কৰিছিল, তেন্তে তেওঁলোকে গম পাবলৈ ওলাইছে।
  
  যোগাযোগকাৰীয়ে বিপ মাৰিলে।
  
  "ৱাঃ".
  
  হেডনে মূৰটো ওপৰলৈ তুলিলে। "কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  ৱাশ্বিংটনৰ পৰা অহা ছুপাৰ গীকৰ মাতটো ভয় খোৱা যেন লাগিল। "আপুনি নিশ্চিত নেকি জেফ? মানে মই তেওঁলোকক এই কথা ক"ব নোৱাৰো আৰু তাৰ পিছত গম পাম যে ই কেৱল অনুমানহে।"
  
  নীৰৱতা. তেনেতে সিহঁতৰ প্ৰেমিকজনে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। "বাহ, ক"ব লাগিব। এইটো বেয়া। এইটো সঁচাকৈয়ে বেয়া। স্থানাংকবোৰে যেন পোনে পোনে মৃত্যুৰ ঘোঁৰাচালকজনলৈ লৈ যায়।
  
  ডাহলে পিষ্টলত মেগজিন এটা ভৰাই মাজভাগত থমকি ৰ"ল। "ইয়াৰ যুক্তি আছে," তেওঁ কয়। "কিন্তু কি?"
  
  "পাৰমাণৱিক ৱাৰহেড।"
  
  হেডেনে দাঁত দুটা চেপি ধৰিলে। "এইটো পিনপইণ্ট কৰিব পাৰিবানে? এইটো লাইভ নেকি? আছেনে-"
  
  "ৰ"বা" গীকে উশাহ বন্ধ কৰি উশাহ এৰি দিলে। "প্লিজ মাত্ৰ ৰ"বা। এয়াই সকলো নহয়। মই "পাৰমাণৱিক ৱাৰহেড" বুলি কোৱা নাছিলোঁ।"
  
  হেডনে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "তেন্তে কি ক"ব বিচাৰিছিলা?"
  
  "তিনিটা গুদামত ছটা পাৰমাণৱিক ৱাৰহেড আছে। অট্টালিকাবোৰত সীহৰ ৰেখাৰে আবৃত হোৱাৰ বাবে আমি বেৰৰ মাজেৰে চাব নোৱাৰো, কিন্তু আমাৰ উপগ্ৰহৰ সহায়ত আমি ছাদৰ মাজেৰে চাব পাৰো। ছবিসমূহে দেখুৱাইছে যে এই পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰটো আশীৰ দশকৰ যুগৰ, সঠিক ক্ৰেতাৰ বাবে সম্ভৱতঃ এক সম্পত্তিৰ মূল্য আৰু ইয়াক সযতনে পহৰা দিয়া হৈছে। নিৰাপত্তাৰক্ষী বেছিভাগেই ভিতৰত, কেতিয়াবা খালী ঘাটিটোত গাড়ী চলাই ঘূৰি ফুৰে।"
  
  "তেন্তে, অৰ্ডাৰ অৱ দ্য লাষ্ট জজমেণ্টে পিছলৈ ব্যৱহাৰৰ বাবে তিনিটা গুদামত ছটা পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ লুকুৱাই ৰাখিছিল?" মাইয়ে সুধিলে। "সঁচাকৈয়ে নাজীৰ কথা যেন লাগে।"
  
  "অস্ত্ৰটোও ৱৰ্কিং অৰ্ডাৰত আছে," গীকে ক"লে।
  
  "সেইটো কেনেকৈ গম পালা?"
  
  "কম্পিউটাৰ চিষ্টেমে কাম কৰি আছে। তেওঁলোকক অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰিব পাৰি, নিৰ্দেশনা দিব পাৰি, মুকলি কৰিব পাৰি।"
  
  "আপোনাৰ সঠিক স্থান আছেনে?" কেঞ্জীয়ে সুধিলে।
  
  "হয়, আমি কৰোঁ। ছয়খনো গুদামৰ ভিতৰত অৱস্থিত ফ্লেটবেড ট্ৰাকৰ পিছফালে বান্ধি থোৱা আছিল। অদ্ভুতভাৱে শেহতীয়াকৈ ভিতৰৰ কাৰ্যকলাপ দুগুণ হৈছে। অৱশ্যে তেওঁলোককো স্থানান্তৰিত কৰিব পৰা গ"ল।"
  
  ড্ৰেকে হেডেনৰ ফালে চালে, যিয়ে হেডেনৰ ফালে উভতি চাই থাকিল।
  
  "মোল" কেনচিয়ে ডাঙৰকৈ ক"লে।
  
  "প্ৰতিদ্বন্দ্বী দলবোৰৰ কথা কি ক"ব?" - ডাহলে সুধিলে।
  
  "এন এছ এৰ তথ্য অনুসৰি উৰাবাতৰিৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে। ভাল দেখা নাযায়।"
  
  "মই জানিব বিচাৰিম যে তেওঁলোকে কি বিচাৰি পাব বুলি আশা কৰিছে," মাই ক"লে। "ছটা পুৰণি পাৰমাণৱিক ৱাৰহেড অন্তৰ্ভুক্ত নকৰাকৈ।"
  
  "মংগল গ্ৰহৰ তৰোৱাল"
  
  ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ডিঙিটো ঘূৰাই দিলে। "কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "এই তিলটোৱে ইয়াত কাম কৰি আছে বুলি ধৰি লৈ সকলোৱে স্থানাংক পাইছিল। সকলোৱে নিজৰ ওপৰত এটা উপগ্ৰহ সৃষ্টিৰ কাম নিৰ্ধাৰণ কৰিলে। আমাৰ ইমেজিং চফট্ ৱেৰটো সকলো ধৰণৰ চেন্সৰেৰে সজ্জিত, আৰু অডিন আৰু পৰৱৰ্তী মিছৰ কাহিনীৰ পৰা আৰম্ভ কৰি আমি সমাধি আৰু দেৱতাৰ সৈতে জড়িত এটা বিৰল উপাদান ধৰা পেলাব পাৰো। আমাৰ যন্ত্ৰবোৰে বস্তুটোৰ আনুমানিক আকাৰ আৰু আকৃতি দেখুৱায়, আৰু ই হেৰাই যোৱা তৰোৱালখনৰ সৈতে মিল খায়। তেওঁলোকে সকলোৱে জানে যে আমি তৰোৱালখন পাই পাৰমাণৱিক চাৰ্জৰ দিশে আগবাঢ়িছো। আমি এইটো কৰিব লাগিব।"
  
  "চপাৰৰ ওপৰত তৰোৱালখন এৰি দিয়ক।" স্মিথে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে।
  
  ড্ৰেক, ডাল আৰু হেডনে চকুৰ আদান-প্ৰদান কৰিলে। "নৰকত কোনো সুযোগ নহয়। তৰোৱালখন আমাৰ লগত থাকে।"
  
  ড্ৰেকে মূৰটো তললৈ নমাই দিলে। চেংগিছ খান, আটিলা, জেৰ"নিমো আৰু হেনিবালৰ একেলগে মূল্যৱান একমাত্ৰ ৰক্তাক্ত বস্তুটো।" "আৰু আমি পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰলৈ সলনি হ"বলৈ বাধ্য হৈছো।"
  
  "পূৰ্বচিন্তা" মাই ক"লে। "আৰু তেওঁলোকক বহু কাৰণত ইয়াৰ প্ৰয়োজন। সম্পত্তি."
  
  স্মিথে কয়, "পুৰস্কাৰ।
  
  "লোভ" কেনচিয়ে ক"লে।
  
  "ট্ৰবল-ফ্ৰী," হেডনে দৃঢ়তাৰে ক"লে। "এই সকলোবোৰ কাৰণ একেলগে। ছয়টা পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ ক"ত?"
  
  "গুদামৰ ভিতৰত দুটা আছে ১৭" কম্পিউটাৰৰ ল"ৰাজনে ক"লে। "অন্য পাৰমাণৱিক স্থাপনসমূহ অষ্টাদশ আৰু ঊনবিংশত অৱস্থিত, আৰু মই আপোনালোকক এতিয়াই ইয়াৰ সঠিক অৱস্থান কৈছো। ই এটা ডাঙৰ ভিত্তি আৰু আমি কমেও দুডজন বস্তুৰ পৰা তাপ নিৰ্গমন গণনা কৰি আছো, গতিকে সাৱধান হওক।"
  
  ড্ৰেকে পিছলৈ হেলান দি চালখনলৈ চাই থাকিল। "পুনৰ?"
  
  হেডনে জানিছিল সি কি ভাবিছে। "আপুনি বিশ্বাস কৰেনে যে ইয়াৰ পিছত সকলো সলনি হ"ব?"
  
  সি দুখী হাঁহি এটা মাৰিলে। "আই বিলিভ"।
  
  "তেন্তে জোৰেৰে আঘাত কৰোঁ আহক," ডাহলে ক"লে। "এটা দল হিচাপে, সহকৰ্মী হিচাপে। এইটো শেষবাৰৰ বাবে কৰোঁ আহক।"
  
  
  সাতত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  SPEAR দলৰ বাবে সেয়া সহজ নাছিল। পুৰণি, পৰিত্যক্ত ঘাটিটো আছিল কেৱল বৃহৎ, দীঘলীয়া গুদামৰ এক জটিল সংকলন, যাৰ মাজত মসৃণ মাটিৰ পথৰ নেটৱৰ্ক চলি আছিল। ডাঙৰ ডাঙৰ ট্ৰাক ৰখাৰ বাবে ৰাস্তাবোৰ অতি বহল আছিল । ড্ৰেকে তত্ত্ব আগবঢ়াইছিল যে এসময়ত ই কোনো ধৰণৰ গুদাম আছিল, য"ত বিপুল পৰিমাণৰ সামৰিক সঁজুলি জমা কৰিব পৰা যায়। হেলিকপ্টাৰবোৰে বাহিৰৰ অঞ্চলত, মৰিছা পৰা, জৰাজীৰ্ণ বেৰৰ আঁৰত অৱতৰণ কৰিলে আৰু প্ৰায় নিমিষতে ইঞ্জিন বন্ধ কৰি দিলে।
  
  "দলটো সাজু হৈছে," হেডেনে তাইৰ যোগাযোগকাৰীত ক"লে।
  
  "যাওক" কনিষ্টবল ডি চিয়ে তাইক ক"লে। "নিশ্চিত হওক যে ৱাৰহেডবোৰ নিষ্ক্ৰিয় আৰু আনটো বস্তু নিৰাপদ।"
  
  ডাহলে মাটিত গুণগুণাই উঠিল। "ঘোঁৰাটো পলাই যোৱাৰ পিছত গোহালিৰ দুৱাৰত তলা লগোৱাৰ কথা কওঁ।"
  
  ইতিমধ্যে দলটোৱে মনতে তিনিওটা গুদামৰ স্থানৰ মেপ বনাইছিল আৰু আঁকোৰগোজ পথৰ নেটৱৰ্কৰ বিষয়ে ভাল ধাৰণা কৰিছিল। মূলতঃ সকলোবোৰ বাকী সকলোবোৰৰ লগত ওপৰত ওপৰ হৈ পৰিছিল। এটাৰ বাহিৰে কোনো ডেড এণ্ড নাছিল, কোনো বাটভ্ৰমণ, কোনো পলায়নৰ পথ নাছিল। সকলোবোৰ পৰিধিৰ গুদাম ঘন অৰণ্যৰে আগুৰি আছিল যদিও ভিতৰৰ গুদামবোৰ - তিনিটা গুৰুত্বপূৰ্ণ - আনবোৰৰ মাজত যাদৃচ্ছিক ক্ৰমত আছিল।
  
  দুয়ো একেলগে দৌৰি গ"ল।
  
  হেডনে কয়, "আমি বিভাজিত হ"ব লাগিব, পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰসমূহ নিষ্ক্ৰিয় কৰিব লাগিব, তাৰ পিছত ইয়াৰ পৰা ইয়াক আৰু ভাল ঠাইলৈ লৈ যোৱাৰ উপায় বিচাৰিব লাগিব। "ৰোমানিয়া বহু দূৰত নহয়।"
  
  এতিয়া লৰেন তেওঁলোকৰ লগত আছিল, ৱাশ্বিংটনত সম্পূৰ্ণৰূপে প্লাগ হৈ আছিল আৰু প্ৰমাণ কৰি যে তাই হেঁচাত পৰি চিন্তা কৰিব পাৰে, পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ চম্ভালাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকক তাইৰ প্ৰয়োজন হ"ব পাৰে। চেনেলৰ জৰিয়তে তথ্য প্ৰেৰণ কৰিব পৰা এটা সুস্থিৰ মূৰক তুচ্ছজ্ঞান কৰিব নোৱাৰি। নিম্ন, খৰকৈ খোজ কাঢ়ি গুদামবোৰৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  তেওঁলোকৰ সন্মুখত এটা মাটিৰ পথ মুকলি হ"ল, নিৰ্জন। ইয়াৰ বাহিৰেও সমগ্ৰ অঞ্চলটো উদং মাটি আৰু শ্বেলেৰে আবৃত আছিল, মাত্ৰ কেইটামান গোটৰ বিৰল বাদামী ঘাঁহ আছিল। ড্ৰেকে দৃশ্যটো পৰীক্ষা কৰি আগবাঢ়ি যোৱাৰ নিৰ্দেশ দিলে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সাজু কৰি মুকলি ঠাইলৈ দৌৰি ওলাই আহিল। মলি আৰু তেলৰ গোন্ধে তাৰ ইন্দ্ৰিয়বোৰক আক্ৰমণ কৰিলে আৰু ঠাণ্ডা বতাহ এজাকে তাৰ মুখত খুন্দা মাৰিলে। তেওঁলোকৰ গিয়াৰটো টিপি উঠিল আৰু বুটবোৰে মাটিত জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে।
  
  গুদামৰ প্ৰথম বেৰৰ কাষ চাপি আহি তাৰ ওপৰত পিঠি দি ৰৈ গ"ল। ড্ৰেকে লাইনৰ কাষেৰে এবাৰ চকু ফুৰালে।
  
  "সাজু?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "যাওক."
  
  তেওঁ তেওঁলোকৰ ৰুটৰ পৰৱৰ্তী লেগটো স্কেন কৰিলে, যিহেতু ডিভাইচবোৰে চেল ফোনটোৰ বাহিৰে বেছৰ পৰা অহা কোনো চিগনেল লোৱা নাছিল, সেয়েহে তেওঁলোকৰ হাতত চিন্তা কৰিবলগীয়া কোনো চিচিটিভি কেমেৰা নাই বুলি জানি। পাৰমাণৱিক আধানবোৰে নিজেই কম কম্পাঙ্কৰ গুঞ্জন নিৰ্গত কৰিছিল। ইয়াৰ সিপাৰে ঠাইখন বন্যাৰ্ত আছিল।
  
  আন এটা দৌৰ আৰু তেওঁলোকে আন এটা গুদামৰ সন্মুখীন হ"ল। প্ৰত্যেকৰে ওপৰেৰে ক"লা স্ক্ৰেলত এটা নম্বৰ লিখা আছিল। প্ৰত্যেককে জৰাজীৰ্ণ, ৰুচিহীন যেন লাগিছিল, ছাদৰ পৰা মজিয়ালৈকে মৰিছাৰ নৈবোৰ বৈ আহিছিল। নালাবোৰ মুক্তভাৱে দোল খাইছিল, মাটিলৈ আঙুলিয়াই দিয়া দাঁতযুক্ত অংশবোৰ, লেতেৰা পানী টোপাল টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ।
  
  ড্ৰেকে এতিয়া আগফালে ৱেৰহাউচ ১৭ৰ বাওঁফালৰ চুকটো দেখা পালে, "আমি এই পথটো পাৰ হৈছো," তেওঁ কয়। "আমি এই গুদামৰ ফ্লেংকৰ কাষেৰে শেষত নপৰালৈকে বাটটো ৰাখোঁ। গতিকে সোতৰৰ পৰা আমি মাত্ৰ বিশ ফুট দূৰত।"
  
  আগবাঢ়ি গ"ল, তাৰ পিছত ৰৈ গ"ল। আগফালৰ ৰাস্তাৰে এখন নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ বাহন গৈ সিহঁতক পাৰ হৈ যোৱা পথটোৰে আগবাঢ়িল। অৱশ্যে একো নহ"ল। ড্ৰেকে সকাহৰ উশাহ এটা ল"লে।
  
  ডাহলে তেওঁলোকক সোঁৱৰাই দিলে, "ইয়াত কোনো বন্ধু নাই। "টিমৰ বাহিৰৰ কাকো বিশ্বাস নকৰিবা।" তেওঁ "আমেৰিকানসকলো" যোগ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  
  এতিয়া ড্ৰেকে নিজৰ ঠাইৰ পৰা আঁতৰি আহি গুদামৰ বেৰত নিজকে হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। ১৭ নং গুদামটোৰ সন্মুখৰ ফালে দুখন সৰু খিৰিকী আছিল। ড্ৰেকে মনে মনে গালি পাৰিলে, কিন্তু বুজিলে যে ইয়াৰ বাহিৰে আন কোনো উপায় নাই।
  
  "লৰচৰ কৰক" সি জৰুৰীভাৱে ক"লে। "এতিয়াই লৰচৰ কৰা।"
  
  
  আঠাত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  তিনিটা গোটত বিভক্ত হৈ গুদামৰ দুৱাৰৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল। ড্ৰেক, এলিচিয়া আৰু মেই সোতৰটাকৈ পইণ্ট লাভ কৰে; ডাল, কেনজি আৰু হেডনে আঠাইশটাকৈ গ"ল দি স্মিথ, লৰেন, কিনিমাকা আৰু যৰ্গীয়ে ঊনৈশটাকৈ ৰান কৰে। এজন হিচাপে সিহঁতে মূল দুৱাৰবোৰত খুন্দা মাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে দুৱাৰখনক লাথি মাৰিলে, দুৱাৰখন হিঞ্জৰ পৰা ফালি পেলালে। মানুহজন মাত্ৰ অফিচৰ পৰা ভিতৰলৈ ওলাই আহিছিল। ড্ৰেকে তাক বাহুৰ তলত লৈ জোৰেৰে টানি অফিচৰ বিপৰীত বেৰত পেলাই দিলে। তেওঁলোক থকা সৰু বাটটো পোনে পোনে গুদামটোৰ ফালে খোল খাইছিল, গতিকে এলিচিয়া আৰু মেই তাৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে মানুহজনক শেষ কৰি ক"মাত থৈ মহিলাসকলৰ লগত যোগ দিয়াৰ আগতে সৰু সৰু অফিচবোৰ পৰীক্ষা কৰিলে। এটা উশাহ লোৱা দৃশ্যই তাৰ চকু দুটা লগ পালে। গুদামটো আছিল বিশাল, দীঘল আৰু ওখ। ইয়াৰ মাজত ৰোলাৰ দুৱাৰৰ পাৰৰ ফালে মুখ কৰি থিয় হৈ আছিল এখন দীঘলীয়া, নিম্ন ফ্লেটবেড ট্ৰাক- সন্মুখত এটা ডাঙৰ ইঞ্জিন থকা কেব। ট্ৰাকখনৰ পিছফালে দুটা পাৰমাণৱিক ৱাৰহেড পৰি আছিল, দিনৰ দৰে পৰিষ্কাৰ, নাক আগলৈ মুখ কৰি, ক"লা ষ্ট্ৰেপে নিয়মীয়াকৈ সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিছিল। ষ্ট্ৰেপবোৰে বেছি গতি নকৰাকৈয়ে নমনীয়তা প্ৰদান কৰিব- পৰিবহণৰ বাবে এটা ভাল ধাৰণা, ড্ৰেকে পৰামৰ্শ দিছিল, কিয়নো কোনেও নিবিচাৰিছিল যে মাৰাত্মক ক্ষেপণাস্ত্ৰ এটা স্থবিৰ বস্তুত খুন্দা মাৰিব। প্ৰকাণ্ড ট্ৰাক এখনৰ কাষত কাষৰ পৰ্দাৰ বিশাল বাণ্ডিল এটা পৰি আছিল, যিটো তেওঁ ধৰি লৈছিল যে যোৱাৰ আগতে সংলগ্ন হৈ আছে।
  
  "কোনো নিৰাপত্তা নাই" মাই ক"লে।
  
  এলিচিয়াই ট্ৰাকখনৰ সোঁফালে থকা আন এটা অফিচলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "মোৰ পৰামৰ্শ"।
  
  "আপুনি ভাবিব যে তেওঁলোক অধিক চিন্তিত হ"ব" মাই ক"লে।
  
  ড্ৰেকে নিৰাপত্তাৰক্ষী কেমেৰাবোৰ পৰীক্ষা নকৰাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে, শীততাপ নিয়ন্ত্ৰিত অফিচত বহি থকা অনুৰাগীৰ দল এটাৰ ওপৰত সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্ভৰ কৰিবলৈ অসুবিধা পালে। "আমাৰ পুৰণি বন্ধু, আত্মতুষ্টি হয়তো কামত আছে," তেওঁ কয়। "সিহঁতে বহুদিন গোপনে ৰাখিছিল।"
  
  যোগাযোগ মাধ্যমৰ জৰিয়তে তেওঁলোকে যুদ্ধৰ শব্দ শুনিলে, আন দলবোৰ ব্যস্ত হৈ পৰিল।
  
  এলিচিয়াই লৰালৰিকৈ ট্ৰাকখনৰ ওচৰ পালেগৈ। "মোৰ ওপৰত!"
  
  
  * * *
  
  
  ডাহলে ওচৰৰ মানুহজনক ধৰি ৰাফটাৰবোৰত পেলাই দিলে, তেওঁক মাটিত অস্বস্তিকৰভাৱে ভাঙি পৰাটো চোৱাৰ আগতে যথেষ্ট পৰিমাণৰ এয়াৰটাইম পালে। হাড়বোৰ ভাঙি গৈছিল। তেজ বৈ গ"ল। কেঞ্জীয়ে নিজৰ চাবমেচিনগানটো গুলীয়াই পিছলি গৈ পলায়ন কৰা মানুহবোৰক খুন্দা মাৰিলে, তাৰ পিছত তেওঁলোকে মুখ দুখন মাটিত জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে। হেডেনে তাইৰ গ্লকক বেছি পছন্দ কৰি কাষ সলনি কৰিলে। তেওঁলোকে পোৱা বিশাল ট্ৰাকখন গুদামৰ মাজত, তিনিটা কাৰ্যালয় আৰু কেইবাটাও শাৰী বাকচৰ কাষত ৰখাই থোৱা আছিল। ভিতৰত কি আছে সেই বিষয়ে তেওঁলোকৰ কোনো ধাৰণা নাছিল যদিও জানিব পাৰিলে বুদ্ধিমানৰ কাম হ"ব।
  
  মূৰৰ ওপৰত লগোৱা পাৰমাণৱিক চাৰ্জৰ জোৰাটো স্কেন কৰি তাইৰ চকুৱে ট্ৰাকখনৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। ধিক্কাৰ, সেই দূৰত্বত সিহঁত বিশাল আছিল। যিবোৰ দানৱৰ ধ্বংস কৰাৰ বাহিৰে আন কোনো উদ্দেশ্য নাই। তেতিয়া নিঃসন্দেহে তেওঁলোক মৃত্যু আছিল আৰু স্পষ্টভাৱে চতুৰ্থ অশ্বাৰোহীৰ অংশ আছিল। হানিবেলৰ সাতশ বছৰৰ পিছত আৰু কাকতলীয়াকৈ চেংগিছ খানৰ সাতশ বছৰ আগতে জন্মগ্ৰহণ কৰা আটিলা আছিল চাৰিওজনৰ ভিতৰত দ্বিতীয় আটাইতকৈ বয়সীয়াল ব্যক্তিত্ব। ১৮২৯ চনত জন্মগ্ৰহণ কৰিছিল জেৰ"নিমোৰ। সকলো ৰাইডাৰ নিজৰ নিজৰ ধৰণেৰে সঠিক। সকলো ৰজা, হত্যাকাৰী, সেনাপতি, অপ্ৰতিদ্বন্দ্বী কৌশলবিদ। সকলোৱে নিজৰ কল্পিত শ্ৰেষ্ঠজনক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছিল।
  
  এইটোৱেই আছিল নেকি অৰ্ডাৰে তেওঁলোকক বাছি লোৱাৰ কাৰণ?
  
  তাই জানিছিল যে ৱাশ্বিংটনৰ তিলটোৱে সিহঁতক দক্ষতাৰে ঠাট্টা কৰি আছে।
  
  এতিয়া একো সলনি কৰিবলৈ সময় নাই। তাই প্লেটফৰ্মৰ পিছফালে খোজ কাঢ়ি গ"ল, বাকচবোৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। কিছুমান ঢাকনি বেঁকা আছিল, কিছুমান কাঠৰ বেৰত হেলান দি আছিল। ওপৰৰ পৰা ষ্ট্ৰ" আৰু অন্যান্য পেকিং সামগ্ৰী লিক হৈছিল। হেডেনে এজন লোকক গুলীয়াই হত্যা কৰে, তাৰ পিছত আন এজনৰ সৈতে গুলী বিনিময় কৰে আৰু আশ্ৰয়ৰ বাবে মাটিত ডুব যাবলৈ বাধ্য হয়।
  
  তাই নিজকে ট্ৰাকখনৰ পিছফালে পাইছিল, তাইৰ ওপৰত পাৰমাণৱিক ৱাৰহেডৰ ঠেং ওলমি আছিল।
  
  "এইবোৰৰ এটাত গুলী মাৰিলে কি হ"ব?"
  
  "চিন্তা নকৰিবা, কোৰত আঘাত কৰিবলৈ ভাল শ্বট হ"ব লাগে বা বিস্ফোৰক হ"ব লাগে," মাতটোৱে তাইক ক"মৰ ওপৰেৰে ক"লে। "কিন্তু মই ভাবো ভাগ্যৰ বিৰতিৰ সুযোগ সদায় থাকে।"
  
  হেডেনে দাঁত দুটা চেপি ধৰিলে। "অ" ধন্যবাদ বন্ধু।"
  
  "কোনো সমস্যা নাই. চিন্তা নকৰিবা, তেনেকুৱা হোৱাৰ সম্ভাৱনা কম।"
  
  হেডেনে কোমল, নিৰ্বিকাৰ মন্তব্যটোক আওকাণ কৰি মুকলিলৈ গুলীয়াই ওলাই আহিল আৰু সমগ্ৰ আলোচনীখন প্ৰতিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। মানুহজন তেজ ওলাই পৰিল। ড্ৰয়াৰৰ ফালে লৰালৰিকৈ গৈ হেডেনে আন এখন আলোচনী সুমুৱাই দিলে।
  
  তাইক আগুৰি ধৰিছিল এটা বিশাল গুদাম, বন্দুকৰ গুলীৰ প্ৰতিধ্বনি, অস্থিৰ হ"ব পৰাকৈ বিশাল, ৰাফ্টাৰবোৰ ইমানেই ওখ যে তাত এজন অবন্ধুত্বপূৰ্ণ শত্ৰুৱে সহজেই লুকাই থাকিব পাৰে। তাই বাকচবোৰৰ পিছফালৰ পৰা বাহিৰলৈ চালে।
  
  "মই ভাবো আমি ভালেই আছো," তাই ক"লে। "এইটো দেখা গৈছে যে তেওঁলোকৰ ইয়াত এটাতকৈ অধিক অপাৰেচন চলি আছে।"
  
  কেঞ্জীয়ে মংগল গ্ৰহৰ তৰোৱালখন লৰচৰ কৰি দৌৰি আহিল। "এয়া কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  ডাহলে প্লেটফৰ্মৰ বিশাল চকাটোৰ ওচৰত কুঁজৰাই থাকিল। "তোমাৰ পিঠিখন চোৱা।" আমাৰ ইয়াত এটাতকৈ অধিক শত্ৰু আছে।"
  
  হেডেনে খেৰখিনি ছালনী মাৰিলে। "চুৰি সামগ্ৰী" তাই ক"লে। "এয়া নিশ্চয় এটা ৱেইপইণ্ট। ইয়াত বৃহৎ নিৰ্বাচন আছে।"
  
  কেনজীয়ে সোণৰ মূৰ্তি এটা উলিয়াই আনিলে। "তেওঁলোকৰ দল আছে যিয়ে ঘৰে ঘৰে অভিযান চলায়। চুৰি। এইটো এটা বৃহৎ ব্যৱসায়। সকলো বস্তু ৰপ্তানি, বিক্ৰী বা গলি যোৱা হয়। এই অপৰাধবোৰৰ আঁৰৰ চেতনাৰ স্তৰ শূন্যৰ তলত।"
  
  ডাহলে ফুচফুচাই ক"লে: "তোমাৰ বাওঁফালে।"
  
  হেডেনে এটা বাকচৰ পিছফালে হাঁহ মাৰি নিজৰ ভুক্তভোগীক দেখা পাই গুলীচালনা কৰে।
  
  
  * * *
  
  
  লৰেন ফক্সে মানো কিনিমাকাৰ পিছে পিছে সিংহৰ গুহাত সোমাই গ"ল। তাই দেখিলে স্মিথে শত্ৰুৰ লগত কেনেকৈ মোকাবিলা কৰি মৃত বুলি এৰি থৈ গ"ল। তাই দেখিলে যোৰ্গীয়ে অফিচৰ দুৱাৰৰ তলাটো তুলি লৈ সোমাই আহি এমিনিট নৌহওঁতেই অচল বুলি ঘোষণা কৰিলে। প্ৰতিদিনে তাই খোজ মিলাবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিছিল। প্ৰতিদিনে তাইৰ চিন্তা হৈছিল যে দলত তাইৰ স্থান হেৰুৱাব পাৰে। নিকোলাছ বেলক কিয় প্ৰেমৰ সম্পৰ্ক ৰাখিছিল, কিয় যোগাযোগ ৰাখিছিল আৰু সহায় কৰাৰ আন উপায় বিচাৰিছিল, তাৰ এটা অংশ আছিল।
  
  তাই দলটোক ভাল পাইছিল আৰু তাৰ অংশ হৈ থাকিব বিচাৰিছিল।
  
  এতিয়া তাই পিছলৈ থাকিল, হাতত গ্লক লৈ, এই আশাত যে তাই ব্যৱহাৰ কৰিব নালাগিব। মালভূমিবোৰে তাইৰ দৃষ্টিশক্তিৰ বেছিভাগেই দখল কৰিছিল, বিশাল আৰু ভয়ংকৰ। ৱাৰহেডবোৰ আছিল পোহৰ প্ৰতিফলিত নকৰা এটা নিস্তেজ সেউজীয়া ৰঙৰ, নিঃসন্দেহে আধুনিক মানুহৰ মনটোৱে কল্পনা কৰিব পৰা আটাইতকৈ ভয়ংকৰ আকৃতিবোৰৰ ভিতৰত অন্যতম। স্মিথে এজন ডাঙৰ গাৰ্ডৰ সৈতে যুঁজিছিল, কেইবাটাও হিট লৈছিল, আৰু তাৰ পিছত লৰেনে সহায় কৰিবলৈ লুকাই চুৰকৈ আহি থকাৰ সময়তে ল"ৰাজনক উলিয়াই আনিছিল। তাইৰ সোঁফালে কিনিমাকাই আৰু দুটা গুলী চলালে। গুদামটোৰ চাৰিওফালে গুলী উৰিবলৈ ধৰিলে যেতিয়া বাকীসকলে আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে বুলি গম পালে।
  
  পিছফালৰ পৰা তাই দেখিলে কেইবাজনো চকীদাৰে ট্ৰাকখনৰ কেবখনলৈ সোমাই গৈ।
  
  "সাৱধান" তাই কানেকচনটো অন কৰিলে, "মই দেখিছোঁ মানুহবোৰ সন্মুখৰ ফালে আগবাঢ়িছে। অ" মোৰ ভগৱান, সিহঁতে সিহঁতক ইয়াৰ পৰা উলিয়াই আনিবলৈ চেষ্টা কৰিব নেকি?"
  
  "অ" নাই" সকলোৱে চাব পৰাকৈ ডিচিৰ পৰা উত্তৰ আহিল। "আপুনি এই পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰসমূহ নিষ্ক্ৰিয় কৰিব লাগিব। যদি এই ল'ৰাবোৰৰ লঞ্চ ক'ড আছে, তেন্তে ইয়াৰে এটা ৰিলিজ হ'লেও দুৰ্যোগ হ'ব। চাওকচোন, ছয়টাকে নিষ্ক্ৰিয় কৰিব লাগিব। এতিয়া!"
  
  
  * * *
  
  
  "আপোনাৰ বাবে কোৱাটো নৰক হিচাপে সহজ," এলিচিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল। "মোৰ ৰবত মেৰিয়াই মোৰ ফেনাযুক্ত কেপচুচিনোৰ চুমুক দি। ৰ"বা, মই দেখিছোঁ ইয়াতো টেক্সিৰ ফালে আগবাঢ়িছে।"
  
  ড্ৰেকে দিশ সলনি কৰিলে, তেওঁ দেখিলে যে তেওঁ কোনো ধৰণৰ প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন নোহোৱাকৈয়ে প্লেটফৰ্মৰ এই ফালে দৌৰিব পাৰে। এলিচিয়ালৈ হাত জোকাৰি সি খৰধৰকৈ ৰাওনা হ"ল।
  
  মাইৰ মাতটোৱে তাৰ একাগ্ৰতা ভাঙি পেলালে। "তোমাৰ খোজটো চোৱা!"
  
  কি...?
  
  ডাঠ ক"লা চামৰাৰ জেকেট পিন্ধা মানুহ এজনে ভৰি দুখন মেলি প্লেটফৰ্মৰ তলত পিছলি গ"ল। ভাগ্য বা চতুৰ ডিজাইনৰ দ্বাৰা তেওঁলোকে ড্ৰেকৰ শিঙত খুন্দা মাৰি তেওঁক টাম্বলিং কৰি পঠিয়াই দিলে। ছাবমেচিনগানটো আগলৈ পিছলি গ"ল। নতুন ঘাঁবোৰক আওকাণ কৰি ড্ৰেকে ট্ৰাকখনৰ তলত খোজ কাঢ়ি গ"ল ঠিক যেতিয়া গাৰ্ডে গুলীচালনা কৰিলে। গুলীয়ে পিছফালে থকা কংক্ৰিটটো বিন্ধিলে। বন্দুকটো টানি চকীদাৰজনে খেদি গ"ল।
  
  মূৰৰ ওপৰত থকা বিশাল অস্ত্ৰটো অনুভৱ কৰি ড্ৰেকে ট্ৰাকখনৰ ঠিক তলত উঠিল। চকীদাৰজনে হাঁহ মাৰিলে, তাৰ পিছত কুঁজৰাই উঠিল। ড্ৰেকে নিজৰ গ্লকটো গুলীয়াই মানুহজনৰ কপালখন কাটি পেলালে। পিছফালে খোজৰ শব্দ শুনিলে, তাৰ পাছত আন এজন মানুহৰ ওজন তাৰ ওপৰত নামি আহিল। ড্ৰেকৰ চিবুকটোৱে মাটিত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁৰ চকুৰ সন্মুখত তৰা আৰু ক"লা ৰং ঘূৰি আহিল। তাৰ দাঁত দুটা ক্লিক কৰিলে, সৰু সৰু টুকুৰাবোৰ ভাঙি গ"ল। সকলোতে বিষ বিস্ফোৰণ ঘটিল। সি গুলীয়াই কাৰোবাৰ মুখত কঁকালটো ঠেলি দিলে। পিষ্টলটো উঠি গুলী চলালে; গুলীবোৰে ড্ৰেকৰ মূৰৰ খুলিটো এ ইঞ্চিমান হেৰুৱাই পেলালে আৰু পোনে পোনে পাৰমাণৱিক আধানৰ গুৰিলৈ উঠি গ'ল।
  
  ড্ৰেকে এড্ৰিনেলিনৰ হুলস্থুল অনুভৱ কৰিলে। "এইটো..." মানুহজনৰ মূৰটো ধৰি গোটেই শক্তিৰে কংক্ৰিটৰ ওপৰত ঠেলি দিলে।"... ফাক।" পাৰমাণৱিক। ৰকেট।" প্ৰতিটো শব্দই এটা আঘাত। অৱশেষত মূৰটো পিছলৈ সৰি পৰিল। ড্ৰেকে ট্ৰাকৰ তলৰ পৰা উভতি ওলাই আহিল আৰু আৰু আগবাঢ়ি যোৱা এলিচিয়াক লগ পালে।
  
  "শুবলৈ সময় নাই ড্ৰেকছ। এইটো কিছু গুৰুতৰ গোন্ধ।"
  
  ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে নিজৰ চাবমেচিনগানটো ধৰি কাণত বাজি থকাটো বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এলিচিয়াৰ মাতটোৱে সহায় কৰিলে।
  
  "মাই? তুমাৰ ভালনে?"
  
  "নহয়! ইজনে সিজনৰ বিৰুদ্ধে হেঁচা মাৰি ধৰিলে।"
  
  প্লেটফৰ্মৰ ইঞ্জিনৰ পৰা এটা গৰ্জন আহিল।
  
  "বেগেৰে দৌৰা" ড্ৰেকে ক"লে। "আৰু কেইছেকেণ্ডমান আৰু এই ৱাৰহেডবোৰ ইয়াৰ পৰা ওলাই যাব!"
  
  
  উনত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে নিজৰ গতি বৃদ্ধি কৰিলে। আজিকালি তেওঁৰ বাবে পোনে পোনে দেখাটো অস্বাভাৱিক আছিল, গতিকে আজি সকলো সদায়ৰ দৰেই হৈ গ"ল। সন্মুখৰ কেবিনৰ দুৱাৰখন হেড হাইটলৈ উঠি গ"ল। ড্ৰেকে হাতখন আগবঢ়াই হেণ্ডেলটো ধৰি টানিলে। এলিচিয়াই নিজৰ গ্লকৰ সৈতে লক্ষ্য লৈ গ"ল।
  
  এটা হেণ্ড গ্ৰেনেড উফৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে তাৰ চকু দুটা বিশ্বাস নকৰাকৈয়ে তাৰ ফালে চাই থাকিল। "কি চুদি ল"ৰা-"
  
  এলিচিয়াই তেওঁৰ বুকুত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁ পিছলৈ উৰি গৈ ট্ৰাকৰ সন্মুখৰ ফালে ঘূৰি ফুৰিলে। গ্ৰেনেডটো হিংস্ৰভাৱে বিস্ফোৰণ হোৱাৰ ফলত শ্ব্ৰেপনেলটো সকলো দিশতে উৰি যায়। ড্ৰেকে এলিচিয়াৰ সৈতে ৰাইড কৰিলে, দুয়ো একেলগে লাগি থাকিল। গাড়ীৰ সন্মুখত ট্ৰাকৰ দুৱাৰখন ঘূৰি ফুৰিবলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে যেতিয়া ওপৰলৈ চালে, কেবিনত বহি আছিল মাত্ৰ এজন মানুহ, ওপৰত ওখকৈ, তেওঁক চাই তললৈ বেয়াকৈ হাঁহিছিল। গেছৰ পেডেলটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  
  ড্ৰেকে জানিছিল যে নৰকত গাড়ীখনে তেওঁলোকৰ ওপৰেৰে দৌৰিব পৰাকৈ বেগেৰে গতি কৰাৰ কোনো উপায় নাই। কাষলৈ চাই দেখিলে আৰু তিনিজন চকীদাৰে তেওঁলোকৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিছে। চকাবোৰে একেলগে লক হৈ আগুৱাই নিবলৈ ধৰিলে আৰু এটা ইঞ্চি এটাকৈ ট্ৰাকখনে জীৱনলৈ গৰ্জন কৰিলে। পিছল দুৱাৰবোৰে লৰচৰ কৰা নাছিল যদিও সেইটোৱে তেওঁক ৰখাব নোৱাৰিলে।
  
  যোগাযোগকাৰীজন প্ৰাণ পাই উঠিল।
  
  "ইয়াৰ পৰা ট্ৰাক লৈ গৈছে! কেবিনবোৰ বুলেটপ্ৰুফ। আৰু ডাম্ হাৰ্ড টু গেট টু।" হেডেনৰ মাত আছিল।"
  
  "নো ৱে ইন?" - কিনিমাকাই সুধিলে।
  
  "নহয়. ছীল কৰা হৈছে। আৰু মই বেছি বল প্ৰয়োগ কৰিব নিবিচাৰো, যদি আপুনি জানে মই কি ক"ব বিচাৰিছো।"
  
  আৰু যদিও ড্ৰেকে জানিছিল যে তেওঁলোকৰ নিজৰ ট্ৰাকখনৰ এতিয়া কোনো কাষৰ দুৱাৰ নাই, তথাপিও চিন্তা কৰিবলগীয়া আৰু দুটা আছিল।
  
  "প্লেটফৰ্মত জপিয়াই যাওক"-তেওঁ ক"লে। "এই পাৰমাণৱিক চাৰ্জবোৰৰ সংযোগ বিচ্ছিন্ন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰক। বন্ধ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ব।"
  
  "ৰিস্কি। ডাম ৰিস্কি, ড্ৰেক। ৱাৰহেডবোৰৰ এটা নামি গ"লে কি হ"ব?"
  
  ড্ৰেকে কেবিনৰ পিছফালৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিল, আক্ৰমণকাৰীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। "এটা এটাকৈ এটা অভিশপ্ত সমস্যা। আমি কোন-অদ্ভুত মানুহ?"
  
  এলিচিয়াই তাইৰ খেদি অহাজনক গুলীয়াই হত্যা কৰে। "মোৰ ভয় হৈছে আজিকালি সিহঁত "ছায়াযুক্ত হাৰামী"ৰ দৰে বেছি হৈ পৰিছে।"
  
  দুয়ো মিলি প্লেটফৰ্মত জপিয়াই পৰিল আৰু নিজকে পাৰমাণৱিক বোমাৰ সৈতে মুখামুখি হ"ল।
  
  
  * * *
  
  
  "ই দুটা ফ্ৰণ্টত কাম কৰে," ড্ৰেকে এতিয়া কমছৰ ওপৰত কয়। "আমি একে সময়তে নিষ্ক্ৰিয় আৰু বিচ্ছিন্ন কৰিব পাৰো।"
  
  হেডেনে হাঁহিলে। "এই বিষয়ে ইমান ডাঙৰ ডাঙৰ শব্দ নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।"
  
  "ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহে স্মাগ কাম নকৰে, মোৰ প্ৰেম। আমি সকলো কাম আচৰিত ধৰণে মাত্ৰ অলপ নম্ৰতাৰে কৰো।"
  
  "প্লাছ কেইহাজাৰমান ছিটি কথা।" ডাহলৰ মাতটো যেন দৌৰিছে। "ইয়ৰ্কশ্বাৰ পুডিংছ। টেৰিয়াৰ। বীয়েৰ. ক্ৰীড়া দল। আৰু সেই উচ্চাৰণ?"
  
  ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে ট্ৰাকখনে তেওঁৰ তলত গতি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। "ক"ত আছে কন্ট্ৰ"ল পেনেল মানুহ?"
  
  কাৰিকৰী বিদ্যাবিদজনে লগে লগে উত্তৰ দিলে। "চাওকচোন ৱাৰহেডটো কেনেকৈ প্ৰায় ত্ৰিশটা বক্ৰ পেনেলেৰে গঠিত? এইটো পইণ্টেড এণ্ডৰ পৰা অষ্টম।"
  
  "মোৰ অদ্ভুত ভাষা।"
  
  আৰু গুলী বাজি উঠিল। ইতিমধ্যে এলিচিয়াই সেই খেদি ফুৰাটোত মনোনিৱেশ কৰিছিল। মাই মাত্ৰ প্লেটফৰ্মৰ পিছফালে জপিয়াই পৰিল। এতিয়া তাই নিউকৰ বেকএণ্ডটোলৈ চালে।
  
  "বেয়া খবৰ।" ব্ৰিটিছ ইয়াত আছে।"
  
  "মই ভাবো আমাৰ চীনা আছে," ডাহলে মাত মাতিলে।
  
  "ফ্ৰেন্স" কিনিমাকাই ক"লে। "নতুন দল"।
  
  ড্ৰেকে কণ্ট্ৰল পেনেলৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল। মংগল গ্ৰহৰ তৰোৱাল ক"ত আছে আমি জানো?"
  
  "হয়, মেট। কিন্তু মই এতিয়া ডাঙৰকৈ ক"ব নোৱাৰো নহয়?" - মাতটোৱে উত্তৰ দিলে।
  
  "হয়" ডাহলে ক"লে।
  
  ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই বহুমুখী বিট এটাৰে সৰু ইলেক্ট্ৰিক স্ক্ৰু ড্ৰাইভাৰ এটা উলিয়াই আনিলে। সি খৰধৰকৈ আঠটা বল্ট খুলি বাহিৰলৈ পৰিবলৈ দিলে। গাড়ীৰ চেট-নেভ স্ক্ৰীণৰ আকাৰৰ দুটা সৰু কণ্ট্ৰল পেনেল, কিপেড আৰু বহুত জিলিকি থকা বগা চিম্বলৰ সন্মুখত তেওঁ নিজকে বিচাৰি পালে।
  
  "চিৰিলিক" বুলি ক"লে। "অৱশ্যেই হৈছে।"
  
  "এই দিনটো আৰু বেয়া হ"ব পাৰেনে?" এলিচিয়াই সমগ্ৰ বিশ্বতে চিঞৰি উঠিল।
  
  ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে মূৰটো তললৈ নমাই দিলে। "এতিয়া চুদাচুদি হ"ব।"
  
  ট্ৰাকখনে গতি বৃদ্ধি কৰিলে, স্লাইডিং দুৱাৰৰ ফালে আগবাঢ়িল। গুদামৰ পিছফালৰ পৰা ইংৰাজসকলে ঘনিষ্ঠ গঠনত আগবাঢ়িছিল। চাৰিওফালে চকীদাৰবোৰ বিয়পি পৰিল।
  
  পাৰমাণৱিক বোমাটো জিলিকি উঠিল, সম্পূৰ্ণৰূপে সক্ৰিয় হৈ, লঞ্চ ক"ড বা কিল ক"ডৰ বাবে অপেক্ষা কৰি।
  
  ড্ৰেকে জানিছিল যে সিহঁতে লৰচৰ কৰিব লাগিব। সি জানিছিল সিহঁতে লৰচৰ কৰিব নোৱাৰে। মাথোঁ সি নাজানিছিল কোনে প্ৰথমে মৰিব?
  
  
  * * *
  
  
  প্ৰথমে গাৰ্ডবোৰে গুলীচালনা কৰি লৰালৰিকৈ সোমাই আহিল। ড্ৰেক এটা ডাঙৰ লক্ষ্য আছিল আৰু স্থবিৰ গুলীবোৰে এলিচিয়াৰ কাষেৰে জিপ কৰি ৱাৰহেডত খুন্দা মাৰিছিল। এচেকেণ্ডৰ বাবে ড্ৰেকৰ জীৱনটো চকুৰ সন্মুখত জিলিকি উঠিল, তাৰ পিছত এলিচিয়াই এজন গাৰ্ডক নমাই দিলে, আৰু মাই আনজনক। সিহঁতৰ অন্ধ ফালৰ পৰা আৰু আহি আছে বুলি জানিও সি আৰু কিবা এটা আহি থকা দেখিলে। বগা চিহ্নবোৰ জিলিকি উঠিল, কাৰ্চাৰটো টিপটিপিয়াই ৰৈ থাকিল।
  
  "চিকিউৰিটি বিস্ফোৰণ হ"ব পাৰে বুলি ভাবিছানে?" স্মিথে হঠাতে মনে মনে ক"লে। "হয়তো এয়া সিহঁতৰ আদেশ?"
  
  "মৰিবলগীয়া হ"ল কিয়?" কেঞ্জীয়ে সুধিলে।
  
  কিনিমাকাই কয়, "আমি আগতেও এইটো দেখিছো। "বিপুল পৰিমাণৰ ধন লাভ কৰা পৰিয়ালসমূহৰ পৰিয়ালৰ মুৰব্বীজনৰ মৃত্যু হ"লে চিকিৎসা সাহায্য বা হতাশজনকভাৱে স্থানান্তৰিত হোৱাৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। যদি তেওঁলোক উদাহৰণস্বৰূপে মাফিয়া বা ত্ৰিপুৰাৰ অন্তৰ্গত। ই সম্ভৱ।"
  
  ড্ৰেকে জানিছিল যে সিহঁতে বেছি দিন সুখী হৈ থাকিব নোৱাৰে। ট্ৰাকখন গুটিয়াই যোৱাৰ লগে লগে এলিচিয়াই বেল্টটো ঢিলা কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আশাকৰোঁ ড্ৰাইভাৰে দেখিব। কিন্তু তেতিয়া তেওঁ গুৰুত্ব নিদিবনে? ড্ৰেকে আন কোনো উপায় দেখা নাপালে।
  
  উন্মাদভাৱে বাহু দুটা জোকাৰি সি প্লেটফৰ্মৰ কাষেৰে পিছফালৰ ফালে দৌৰি গ"ল।
  
  "অপেক্ষা কৰক! বন্ধ কৰক, বন্ধ কৰক। গুলী চলাব নালাগে। মই ইংৰাজ!"
  
  ডাহলৰ গুণগুণাই সকলো ক"লে, কোনো শব্দৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  
  ড্ৰেক ট্ৰাকৰ পিছফালে আঁঠু লৈ পৰিল, নিউকৰ ঠেং বাওঁফালে, হাত দুখন বতাহত আৰু ওচৰ চাপি অহা পাঁচজনীয়া এছ এ এছ ইউনিটৰ ফালে মুখ কৰি সম্পূৰ্ণ নিৰস্ত্ৰ হৈ পৰিল।
  
  তেওঁ কয়, "আমাক আপোনালোকৰ সহায়ৰ প্ৰয়োজন। "যুদ্ধ যুঁজিবলৈ আমাৰ বাবে বহুত কথা বাজিত আছে।"
  
  ডেকাজনে কম্ছলৈ চুইচ কৰা দেখিলে, ডাঙৰ মানুহ দুজনে তাৰ মুখলৈ চাই থকা দেখিলে। হয়তো তেওঁলোকে তেওঁক চিনি পালেহেঁতেন। হয়তো তেওঁলোকে মাইকেল ক্ৰাউচৰ কথা জানিছিল। তেওঁ আকৌ কথা ক"লে।
  
  "মই মেট ড্ৰেক। প্ৰাক্তন এছ এ এছ জোৱান। প্ৰাক্তন সৈনিক। মই SPEAR নামৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিশেষ বাহিনীৰ এটা দলত কাম কৰো। মই হেৰেফৰ্ডত প্ৰশিক্ষণ লৈছিলো। মোক প্ৰশিক্ষক আছিল ক্ৰাউচে।"
  
  নামটো মনত আছে, সকলোবোৰ। পাঁচটা বন্দুকৰ ভিতৰত দুটা বন্দুক নমাই দিয়া হ"ল। ড্ৰেকে কমছৰ ওপৰেৰে এলিচিয়াৰ মাত শুনিলে।
  
  "আপুনিও মোৰ নামটো ক"ব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  সি অলপ চকু কপালত তুলিলে। "এইটো হয়তো সৰ্বোত্তম ধাৰণা নহয়, প্ৰেম।"
  
  মাই আৰু এলিচিয়াই চকীদাৰক দূৰৈত ৰাখিছিল। চেকেণ্ড কেইটামান পাৰ হৈ গ"ল। ব্ৰিটিছ এছ এ এছৰ সৈন্যই অধিক ওচৰ চাপি অহা প্ৰহৰীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে যিসকলে সমতল বিচনাখন ভৰাই থোৱা তেলৰ ড্ৰামবোৰৰ পিছফালে হাঁহ মাৰিছিল। ড্ৰেক ৰৈ আছিল। অৱশেষত ৰেডিঅ" মানুহজনে শেষ কৰিলে।
  
  "মেট ড্ৰেক? মই কেম্ব্ৰিজৰ। আগতেও লগ পাইছো। কি লাগে তোমাক?"
  
  শুভ দিনটো, সি ভাবিলে। বোৰ্ডত SAS।
  
  তেওঁ কয়, "এই গুদামটো সুৰক্ষিত কৰাত সহায় কৰক, এই ট্ৰাকখন বন্ধ কৰক আৰু এই পাৰমাণৱিক বোমাটো নিৰস্ত্ৰ কৰক। "এই ক্ৰমত"।
  
  ইয়াৰ ওপৰত ইংৰাজে জব্দ কৰিলে।
  
  বিভাজিত হৈ প্লেটফৰ্মৰ দুয়োকাষে দৌৰি গৈ তেওঁলোকে ওচৰ চাপি অহা গাৰ্ডবোৰক নমাই দিলে, এটা দল হিচাপে ভাল কাম কৰিলে। এই কথা দেখি ড্ৰেকে পুৰণি সময়ৰ স্মৃতিবোৰত আনন্দ কৰিলে। দলৰ গতিবিধিৰ ওপৰত আছিল এক তৰল অনুগ্ৰহ, ৰিগেল বেয়াৰিং আৰু অদম্য আত্মবিশ্বাস। তেখেতে ভাবিছিল যে SPIR বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ দল, কিন্তু এতিয়া...
  
  "ড্ৰেক! মাই কান্দি আছিল। "পাৰমাণৱিক বোমা!"
  
  অহ হ'ব ৷ স্ক্ৰীণ, কিবৰ্ড আৰু নম্বৰবোৰলৈ চাই সি লৰালৰিকৈ কণ্ট্ৰল পেনেললৈ উভতি গ"ল।
  
  "গীকছ?" সি সুধিলে। "আমি ক"ডটো জানোনে?"
  
  কোনোবাই উত্তৰ দিলে, "আক্ষৰিক অৰ্থত যিকোনো বস্তু হ"ব পাৰে।
  
  "এইটো সঁচাকৈয়ে চুদি সহায় কৰা নহয়, তুমি চুদি ডাম্বাছ।"
  
  "দুঃখিত. আমি যদি অৰ্ডাৰৰ সদস্যসকলৰ নাম জানিলোহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকৰ জন্মদিনৰ বিষয়ে জানিব পাৰিলোঁনে?"
  
  ড্ৰেকে জানিছিল যে তেওঁ এজন মানুহৰ লগত কথা পাতিছে যিয়ে গুৰুত্ব নিদিয়ে। আগতে সিহঁতে কথা পতা মানুহজনেই আছিল, ঘৃণনীয় গাধটো।
  
  লৰেনে চিঞৰি উঠিল, "আপুনি অৰ্ডাৰৰ কথা কৈছিল। যদি তেওঁলোক ইয়াত আছিল তেন্তে তেওঁলোকে হয়তো পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ প্ৰগ্ৰেম কৰিছিল। বিশ্বাস কৰিব পৰা নাই যে তেওঁলোকে ক'ডবোৰ থকা টোকা এটা এৰি যোৱা নাছিল।"
  
  "হয়তো ইয়াত কোনো ক"ড নাই বেবী" গাধটোৱে ক"লে। "জেৰ"নিমোৰ কবৰ খুলিলে আপুনি দিয়া সংকেতটো মনত আছেনে? হয়তো ইয়াতো এনেকুৱা হৈছিল আৰু তাৰ ফলত পাৰমাণৱিক ৱাৰহেড নিক্ষেপ কৰা হৈছিল।"
  
  ড্ৰেকে পিছুৱাই গ"ল। "ধেৎ, সিহঁতে অস্ত্ৰধাৰী নেকি?"
  
  "সম্পূৰ্ণৰূপে।" আপুনি দেখা জিলিকি থকা বগা চিম্বলবোৰ কাউণ্টডাউন নম্বৰ।"
  
  চোকা বৰফৰ পানীয়ে তাৰ শৰীৰটো বুৰাই পেলাইছিল আৰু সি প্ৰায়েই উশাহ ল"ব পৰা নাছিল। "কেনেকৈ... কিমান দিন?"
  
  কাহ. "চৌষষ্ঠি চেকেণ্ড। তেতিয়া আপুনি আৰু আপোনাৰ অবৈধ ভাইসকল ইতিহাস হৈ পৰিব। অৰ্ডাৰে চিৰদিনৰ বাবে সৰ্বোচ্চ ৰাজত্ব কৰিব! মোৰ মাজেৰেই সিহঁতে জীয়াই থাকে! মই অৰ্ডাৰ!"
  
  কাজিয়া আৰু বহুত চিঞৰ-বাখৰ আৰম্ভ হ"ল। ড্ৰেকে হাতঘড়ীত চেকেণ্ডবোৰৰ খবৰ ৰাখিছিল।
  
  "নমস্কাৰ? আপুনি আছেনে?" - ডেকা মাত এটাই সুধিলে।
  
  "হেৰা বন্ধু" ড্ৰেকে বিৰবিৰাই উঠিল। "আমাৰ হাতত একত্ৰিশ চেকেণ্ড আছে।"
  
  "মই ভাবিলোঁ।" আপোনাৰ বন্ধু লৰেনে অৰ্ডাৰৰ কথা কৈছিল। বাৰু, তেওঁলোকৰ এটা কিল ক"ড থাকিব লাগিব। আৰু যিহেতু বাকী সকলোবোৰ লিখাৰ অংশ, গতিকে মই মাত্ৰ স্কিম কৰিলোঁ। মনত আছেনে? ইয়াত লিখা আছে: 'মাৰিবলগীয়া একমাত্ৰ ক'ডটো হ'ল যেতিয়া ৰাইডাৰসকল উঠি থাকে।' এইটোৱে আপোনাৰ বাবে কিবা অৰ্থ বহন কৰেনে?
  
  ড্ৰেকে মগজুটো ৰেক কৰিলে, কিন্তু চেকেণ্ডৰ সংখ্যা কমি অহাৰ বাহিৰে একো ভাবিব নোৱাৰিলে। "উত্থান?" - সি আওৰাই ক'লে। "সাৰ পাই উঠিল? উঠিছেনে? অৰ্ডাৰে কেনেকৈ চিন্তা কৰে ভাবি চাওকচোন? নাজীসকলে কি বুজাব বিচাৰিছিল? অশ্বাৰোহী যদি আবিৰ্ভাৱ হয়, তেন্তে তেওঁ-"
  
  "জন্ম হোৱা" ডেকা মাত এটাই ক"লে। "হয়তো এইবোৰ তেওঁলোকৰ জন্ম তাৰিখ? কিন্তু এইটো হ"ব নোৱাৰে। এই আশীৰ দশকৰ যুগৰ এই পাৰমাণৱিক বোমাবোৰত সাধাৰণতে তিনিটা অংকৰ কিল ক"ড থাকে।" তাৰ মাতত হতাশাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  
  ধ্বংস হোৱালৈকে ঊনৈশ চেকেণ্ড।
  
  কেনচিয়ে কথা ক"লে। "তিনিটা অংক আপুনি কয়? সাধাৰণতে?"
  
  "হয়".
  
  ষোল্ল.
  
  ড্ৰেকে এলিচিয়াৰ ফালে ঘূৰি চালে আৰু দেখিলে যে তাই বেল্টৰ ওপৰেৰে বেল্টটো খুলিবলৈ চেষ্টা কৰি আছে আৰু একে সময়তে গাৰ্ডজনক গুলীয়াই মাৰিছে। মই তাইৰ চুলি, তাইৰ শৰীৰ, তাইৰ আচৰিত আত্মা দেখিলোঁ। Alicia...
  
  দহ চেকেণ্ড।
  
  তাৰ পিছত কেঞ্জীয়ে চিঞৰি উঠিল, ডাহলৰ তাইৰ ওপৰত থকা বিশ্বাস নিশ্চিত কৰিলে। "মোৰ আছে।" সাতশ চেষ্টা কৰক।"
  
  "সাত-অ-ও-ও। কিয়?"
  
  "নুসুধিবা. মাত্ৰ কৰা!"
  
  ডেকা টেকনিকেলজনে ড্ৰেকক চিৰিলিক নম্বৰ চিম্বল দিলে আৰু ইয়ৰ্কশ্বাৰমেনে বুটামবোৰ টিপিলে।
  
  চাৰি - তিনি - দুই -
  
  "কাম নহ"ল"-তেওঁ কয়।
  
  
  চল্লিশ অধ্যায়
  
  
  "হয়" কেনচিয়ে উত্তৰ দিলে। "ইট হ'ড"।
  
  অৱশ্যে তাই তেওঁলোকৰ নিজৰ নিৰস্ত্ৰ কৰি পেলালে আৰু লৰেনে তেওঁলোকৰ নিৰস্ত্ৰ কৰিলে। ড্ৰেকে নিউকৰ দেহৰ পৰা মাইলৈ চালে, য"ত তাই আন এটা কিবৰ্ডৰ সন্মুখত থিয় হৈ থাকিল। ছয়টা পাৰমাণৱিক আধান নিষ্ক্ৰিয় কৰা হ"ল।
  
  ঘড়ীটোলৈ চালে। তেওঁ কয়, "আমাৰ হাতত এচেকেণ্ডতকৈও কম সময় বাকী আছিল।
  
  সকলোতে এছ এ এছে চকীদাৰসকলৰ দ্ৰুত কাম কৰিলে। এলিচিয়াই দ্বিতীয়টো ষ্ট্ৰেপটো খুলি দিলে আৰু ৱাৰহেডটো অলপ লৰচৰ কৰিলে। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁ ৰোলাৰৰ দুৱাৰৰ ওচৰ পাওঁতে তেওঁৰ গতি বৃদ্ধি পাইছে।
  
  "এতিয়াও কোনোবাই তেওঁলোকৰ ট্ৰাকখন ৰখাইছে নেকি?"
  
  "মই চোৱাচিতা কৰিম!" - কেঞ্জীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে। "আক্ষৰিকভাৱে!"
  
  "কোনো উপায় নাই" কিনিমাকাই ক"লে। "ফৰাচীসকল সকলোতে আছে য"ত কোনো নিৰাপত্তা নাই। ইয়াত প্ৰকৃত দাঙ্গা হৈছে।"
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া এছ এ এছে গাৰ্ডক প্ৰেৰণ কৰিলে; মাইয়ে গাৰ্ডজনক ট্ৰাকৰ পিছফালৰ টায়াৰত পেলাই দিয়াৰ লগে লগে এলিচিয়াই আনটো বেল্ট টানি লয়।
  
  "হয়, মই জানো তুমি কি ক"ব বিচাৰিছা।" SPEAR দলটো অবিশ্বাস্যভাৱে মানসিক চাপত আছিল।
  
  "মই আৰু কিবা এটা চলি থকা দেখিছোঁ," যুৱক কাৰিকৰী বিদ্যাবিদজনে আৰম্ভ কৰিলে। "মই-"
  
  ৱাশ্বিংটনৰ সৈতে তেওঁলোকৰ সম্পৰ্ক বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিল।
  
  "আকৌ ক"ম নেকি?" ড্ৰেকে চেষ্টা কৰিলে।
  
  অশুভ মৌনতাই আছিল তেওঁৰ একমাত্ৰ উত্তৰ।
  
  "ধেৎ, এইটো ভাল হ"ব নোৱাৰে।" ড্ৰেকে গোটেই গুদামটো কম্বল কৰিলে।
  
  SEAL Team 7 তেওঁলোকৰ ওপৰত এনেকৈ নামি আহিল যেন সকলো নৰক বিস্ফোৰণ ঘটিছে।
  
  
  * * *
  
  
  ডাহলে ট্ৰাকখনৰ পিছে পিছে দৌৰি গ"ল যেতিয়া ই ৱেৰহাউচ ১৮ৰ স্লাইডিং দুৱাৰৰ কাষ চাপি আহিল।চীনা মানুহজনে গুঞ্জৰিত ট্ৰাকখনৰ সন্মুখৰ পৰা দৌৰি গৈ দূৰৰ কাষৰ দুৱাৰখনৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। দৌৰি থাকোঁতে সিহঁতে গুলী চলাই সিপাৰে। চকীদাৰে বাধা দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। চীনৰ বিশেষ বাহিনীয়ে গুলী আৰু হাতে হাতে যুদ্ধৰে তেওঁলোকক ধ্বংস কৰে। হেডেনৰ দুৰ্ভাগ্য হৈছিল যে যেতিয়া একচন আৰম্ভ হৈছিল তেতিয়া প্লেটফৰ্মৰ সন্মুখত আছিল।
  
  তাই চকীদাৰৰ ডিঙি ভাঙি পেলালে, তাৰ পিছত চীনাসকলে নিৰ্বিচাৰে গুলীচালনা কৰাৰ লগে লগে তাৰ শৰীৰটো ব্যৱহাৰ কৰি নিজকে ঢাকি দিলে। গুলীবোৰে তাইৰ শৰীৰটো এটা নিস্তেজ গুঞ্জনেৰে বিন্ধি তাইক পিছলৈ দলিয়াই দিলে। তাইৰ ঢালখন ভাঙি গ"ল। পেলাই দি তাই আগফালৰ এটাৰ পিছফালে জপিয়াই গ"ল, টায়াৰ গুঞ্জৰিত হৈ, আগলৈ গুটিয়াই যোৱাৰ লগে লগে পিছফালৰ পৰা পাৰ হৈ গ"ল। ট্ৰাকখনৰ সন্মুখভাগ পাৰ হৈ গ"ল চীনাসকলে।
  
  ডাহলে জুই জ্বলাই বলিং পিনৰ দৰে সিঁচৰতি কৰি পেলালে। চাবলৈ অবিশ্বাস্য, ই তেওঁলোকৰ প্ৰায় অমানৱীয় প্ৰতিক্ৰিয়াৰ প্ৰদৰ্শন হিচাপে কাম কৰিছিল। পিছলৈ জপিয়াই যোৱাৰ পিছতো তেওঁলোকে উভতি গুলীচালনা কৰিছিল।
  
  ডাহলে খৰধৰকৈ আশ্ৰয় লৈ ট্ৰাকৰ পিছফালে কুঁজৰাই থাকিল, তাৰ পিছত বাহিৰলৈ চাই আৰু কেইটামান গুলী চলালে। পিছফালৰ পৰা চকীদাৰসকলে তেওঁলোকৰ কাষ চাপি অহাত চীনাসকলক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে মাটিত পিন কৰি থোৱা হ"ল। ডাহলে কেনচিৰ ফালে চালে।
  
  তাই য"ত থাকিব লাগিছিল তাত নহয়।
  
  "কেঞ্জ? তুমাৰ ভালনে?"
  
  "অ" হ"ব, মাত্ৰ পুৰণি বন্ধু এজনক তুলি লৈছো।"
  
  ডাহলে প্ৰবৃত্তিগতভাৱে ঘূৰি চাই দেখিলে যে তাই ড্ৰয়াৰবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছে, মূৰটো ভিতৰৰ গভীৰতাত, পেটটো ঢাকনিৰ ধাৰেৰে থিয় হৈ আছে, গুদটো ওখকৈ ওপৰলৈ তুলিছে।
  
  "অলপ অফ-পুটিং হৈছে।"
  
  "কি? অ", তোমাৰ পত্নীক মিছ কৰে নেকি? তাই হয়তো তোমাতকৈ বেছি গৰম, টৰ্ষ্ট, কিন্তু মনত ৰাখিব, সেইটোৱে তোমাক তাইতকৈ বেছি গৰম কৰি তোলে।"
  
  ছিন্নভিন্ন অনুভৱ কৰি সি আঁতৰি চালে। বিবাহ আৰু বিবাহ বিচ্ছেদৰ মাজত তেওঁ এই অৱস্থাত বাস কৰিছিল, আৰু তথাপিও তেওঁ এই সকলোবোৰৰ বাবে কিবা এটা কৰাৰ সুযোগ পাইছিল। ইয়াত কি হ"ল সি?
  
  মোৰ চাকৰি।
  
  চীনাসকলে পুনৰ নিয়োজিত হৈ মেচিনগানৰ গুলীৰে ওচৰ চাপি অহা গাৰ্ডসকলক কাটি ডাহল আৰু হেডেনক মাটিত পিন কৰি পেলায়। ছুইডেনৰ মানুহজনে ঘূৰি চাই দেখিলে যে কেনচি কাঠৰ বাকচটোৰ পৰা পিছলি ওলাই আহিছে।
  
  "অ" কণী। সঁচাকৈ?"
  
  তাই চকুৰ সন্মুখত নতুন চিকচিকিয়া কাটানা এটা ধৰিলে, ব্লেড আপ কৰি। "মই মাত্ৰ জানিছিলোঁ যে মই যথেষ্ট দকৈ খান্দিলে এটা বিচাৰি পাম। ডকাইতে তৰোৱালক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।"
  
  "ক"ত আছে মংগল গ্ৰহৰ ৰক্তাক্ত তৰোৱাল?"
  
  "অ", মই ড্ৰয়াৰত পেলাই দিলোঁ।"
  
  "ডাম ইট!"
  
  এহাতে তৰোৱাল, আনখন হাতত মেচিনগান লৈ তাই দৌৰি গ"ল, তাৰ পিছত ট্ৰাকখনৰ পিছফালে জপিয়াই উঠিল, ডাহলৰ চকুৰ সন্মুখত ম্লান হৈ জিলিকি উঠিল। কাটানাখন পেলাই দি তাই পলায়ন কৰা চীনাসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে।
  
  "ক"লৈ গৈ আছে সিহঁত?"
  
  ডাহলে কয়, "গুদাম ১৭। "আৰু আমি তেওঁলোকৰ অনুসৰণ কৰিব লাগিব।"
  
  
  * * *
  
  
  লৰেনে ৱেৰহাউছ ১৯ৰ সোঁফালৰ পৰা ফৰাচী কন্টিজেণ্টৰ আক্ৰমণ দেখিছিল।কিনিমাকা আৰু স্মিথ ইতিমধ্যে সেই দিশত আছিল আৰু লগে লগে নিয়োজিত হৈছিল। যোৰ্গীয়ে বেৰেলৰ পিছফালে কুঁজৰাই কুঁজৰাই গাৰ্ডসকলক গুলীয়াই মাৰিলে। পাৰমাণৱিক ৱাৰহেড দুটা থকা ট্ৰাকখন আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে লৰেনে অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ হৃদয়খন উৰি ফুৰিছে।
  
  কোৱা সকলো কথা মনত পেলাই তাই চকাবোৰক সমৰ্থন হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি ট্ৰাকখনৰ চাদত জপিয়াই পৰিল। তাৰ পিছত তাই প্ৰথম ষ্ট্ৰেপটো ঢিলা কৰিবলৈ ধৰিলে। যদি তেওঁলোকে বোজাটো অতি অস্থিৰ কৰি তুলিব পাৰে তেন্তে ট্ৰাকবোৰ ৰৈ থাকিবলৈ বাধ্য হ"লহেঁতেন। তাই পাৰমাণৱিক বোমাটোৰ পিছফালৰ পৰা ডাঙৰ ডাঙৰ লগ এটাত ভৰি দি ওপৰলৈ চালে আৰু দেখিলে যে স্মিথে ফৰাচী ল"ৰা এজনৰ লগত মুষ্টিমেয় যুঁজি আছে।
  
  কনিষ্টবলজনে যোগাযোগ কৰিলে। "মাত্ৰ পেৰিছত এজেণ্টে নিশ্চিত কৰিছে। আৰ্মাণ্ড আৰ্জেণ্টো মনত আছেনে? বছৰ বছৰ ধৰি তোমালোকক কেইবাবাৰো সহায় কৰিছে। বাৰু, তেওঁ কয় যে ফৰাচী দলটোৰ উপস্থিতি অনুমোদিত নহয়। সম্পূৰ্ণৰূপে। ভিতৰত কিবা এটা নৃশংস যুদ্ধ চলিব পাৰে।"
  
  লৰেনে গিলি পেলালে আৰু স্মিথ পিছলৈ পৰি থকাটো চাই থাকিল, এটা আঁঠুলৈকে তললৈ নামি গ"ল। তেওঁৰ ওপৰত থিয় হৈ থকা ফৰাচীজনে তেওঁৰ চুলিত ধৰি শিপাৰ পৰা এটা ফিটা ফালি এফালে পেলাই দিলে। স্মিথে চিঞৰি উঠিল। নাকলৈ আঁঠু এটাই তাক লৰচৰ কৰি পঠিয়াই দিলে। ফৰাচী ল"ৰাটোৱে ওপৰত জপিয়াই পৰিল। স্মিথে সংগ্ৰাম কৰিলে। লৰেনে তেওঁৰ পৰা কিনিমাকালৈ চালে, তাৰ পিছত যৰ্গি, পাৰমাণৱিক ৱাৰহেড আৰু ওচৰ চাপি অহা দোলনীয় দুৱাৰবোৰলৈ চালে।
  
  মই কি কৰিব লাগে?
  
  কিছু অভিশপ্ত শব্দ কৰক।
  
  তাৰ পিছত তেখেতে তেখেতৰ গ্লকৰ মেগাজিনখন শত্ৰুৰ মূৰৰ ওপৰত ওখকৈ খালী কৰি পেলালে, যাৰ ফলত সিহঁত লৰচৰ কৰি হাঁহৰ দৰে হৈ পৰিল।এইটোৱে স্মিথ আৰু কিনিমাকাক বহুমূলীয়া চেকেণ্ড দিলে।স্মিথে ঠাই দেখি তাৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, আক্ৰমণকাৰীজনক মাটিত পেলাই দিলে।কিনিমাকাই এজন মানুহৰ ডিঙি ভাঙি পেলালে তৃতীয়টোত আন এজনৰ মুখ আৰু পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জত গুলী চলোৱাৰ ফলত তেওঁ লৰচৰ কৰি যুঁজৰ পৰা আঁতৰি যায়।
  
  মাত্ৰ এজন ফৰাচী মানুহ বাকী আছে।
  
  পাৰমাণৱিক প্ৰজেক্টাইলৰ শৰীৰৰ পৰা গুলীটো টিপি যোৱাৰ লগে লগে লৰেন পৰিল। কিমান ভয়ংকৰ আছিল যে ই তাইক আমনিও কৰা নাছিল? তাই কেনেকৈ অভ্যস্ত? কিন্তু তাই এই দলৰ অংশ আছিল আৰু তেওঁলোকৰ হাতত থকালৈকে ইয়াৰ লগত থাকিবলৈ বদ্ধপৰিকৰ আছিল। তাই এই পৰিয়ালটো বিচাৰি পাইছে আৰু ইয়াক সমৰ্থন কৰিব।
  
  বিশাল ট্ৰাকখনে দ্ৰুতগতিত গতি বৃদ্ধি কৰিলে, জোৰেৰে গতি কৰিলে, পোনে পোনে ৰোলাৰ শ্বাটাৰৰ দুৱাৰখনত সোমাই গ"ল, তাৰ ভিতৰত সোমাই গ"ল, যাৰ ফলত সন্মুখৰ কেবখন অলপ বাউন্স হ"ল আৰু তাৰ পাছত পোনে পোনে তাৰ মাজেৰে খুন্দা মাৰিলে।
  
  লৰেনে নিজকে ট্ৰাকখনৰ পিছফালে পেলাই দিলে।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে চকু কপালত তুলিলে যেতিয়া ছিলবোৰে চলন্ত পাৰমাণৱিক ৱাৰহেডৰ কাষত SAS আৰু SPEAR ৰ সৈতে যুঁজিলে, ভাবিলে যে ইয়াতকৈ বেছি বিভ্ৰান্তিকৰ বা অধিক মাৰাত্মক কোনো যুদ্ধ হ'ব পাৰে নেকি? যোগাযোগকাৰীজনৰ পৰা কেইটামান শব্দই তেওঁক ক"লে যে এইটো নিশ্চয় সম্ভৱ।
  
  ছটা পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ কঢ়িয়াই অনা তিনিওখন ট্ৰাকে একে সময়তে ৰোলাৰ শ্বাটাৰৰ দুৱাৰৰ মাজেৰে ফাটি যায়। ফাটি যোৱা দুৱাৰবোৰ ডুব যোৱাৰ লগে লগে সকলোতে উৰি গ"ল ধাতুৰ শ্ব্ৰেপনেল। ট্ৰাকবোৰ পাৰ হৈ গ"ল। মানুহকেইজনে ট্ৰাকবোৰক আক্ৰমণ কৰিলে, ভিতৰলৈ জপিয়াই পৰিল, তেওঁলোকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁলোকে কেৱল গতি লাভ কৰিব। এতিয়া ড্ৰেকে ওচৰতে দুজন চীনা সৈনিক দৌৰি থকা দেখিলে। প্লেটফৰ্মত থাকি সি দেখিলে যে এলিচিয়া আৰু মেক অলপ আঁতৰত কাঠৰ এটা সমৰ্থনৰ আঁৰত লুকাই আছে। বিশ্বৰ অন্যতম বৃহৎ গাঁতত খুন্দা মৰাৰ লগে লগে পাৰমাণৱিক বোমাটো স্থানচ্যুত হয়।
  
  ড্ৰেকে ক্ৰিংক কৰিলে। বিশাল গধুৰ অস্ত্ৰটো যদি তাৰ জিৰণি ঠাইৰ পৰা ঢিলা হৈ ষ্ট্ৰেপবোৰ ভাঙি পেলায়, তেন্তে তেওঁলোক সকলোৱে বিপদত পৰিব।
  
  দিনৰ পোহৰৰ মাজলৈ ওলাই আহি সিহঁত লৰালৰিকৈ গুচি গ"ল। ঘণ্টাত বিশ মাইল, তাৰ পিছত ত্ৰিশ মাইল, তিনিওটা প্লেটফৰ্মে গৰ্জন কৰি জীৱন্ত হৈ উঠিল যেতিয়া তেওঁলোকৰ ড্ৰাইভাৰসকলে গেছ পেডেলত ভৰি দিলে। আগফালে প্ৰায় দুমাইলমান দূৰৈত প্ৰায় পোনে পোনে ঘাটিৰ বাহিৰলৈ ওলাই যোৱা এটা বহল মুকলি ৰাস্তা আছিল। এতিয়া ইজনে সিজনৰ কাষত থকাৰ বাবে ড্ৰেকে নিজৰ ট্ৰাকৰ পৰা ডাহলৰ ট্ৰাকখনলৈ চাব পাৰিলে, আৰু তাৰ পিছত কিনিমাকালৈ। বিশাল, চলন্ত পাৰমাণৱিক ক্ষেপণাস্ত্ৰ, মানুহৰ কাষে কাষে যুঁজি থকা, মানুহে পিষ্টল গুলীয়াই থকা, কটাৰী আৰু মুঠি ব্যৱহাৰ কৰা, মানুহক পেলাই দিয়া, কোনো চতুৰ্থাংশ দিয়া হোৱা নাই, ৰাস্তাটো বেঁকা হোৱা, আৰু তিনিওখন ট্ৰাকে এটা টাৰ্ণত ডাউনশ্বিফ্ট কৰা দৃশ্যই তেওঁক স্তম্ভিত কৰি তুলিলে 'কোৰ'। লোভ আৰু হিংসাৰ বেডলাম আছিল, নৰকৰ আভাস।
  
  কিন্তু এতিয়া তেওঁৰ সকলো মনোযোগ ছীলবোৰৰ ওপৰত কেন্দ্ৰীভূত হৈ পৰিল।
  
  চাৰিটা শক্তিশালী, তেওঁলোকে প্ৰথমে এছ এ এছক আক্ৰমণ কৰিছিল, কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ এজনক হত্যা কৰিছিল। ব্ৰিটিছে গোট খাই প্ৰতিশোধ ল"লে, যাৰ ফলত ছিলসকলে আশ্ৰয় ল"বলৈ বাধ্য হয়। চাৰিওজনে ট্ৰাকবোৰৰ পিছফালে দৌৰি গ"ল, জপিয়াই উঠিব বুলি আশা কৰি। কেম্ব্ৰিজৰ এছ এ এছ কমাণ্ডাৰে নেভি ছিলৰ সৈতে হাতে হাত ধৰি যুঁজিছিল আৰু দুয়োজনেই আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল। মাই আৰু এলিচিয়াই গাৰ্ডৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত ব্যস্ত আছিল আৰু মেলিত এটা মুকলি ঠাই বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে SEAL দলৰ নেতাগৰাকীৰ সৈতে মুখামুখি হয়। "কিয়?" - সি সুধিলে।
  
  "প্ৰশ্ন নকৰিবা" মানুহজনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে আৰু ড্ৰেকৰ ওচৰলৈ আগবাঢ়ি গ"ল। আঘাতবোৰ নিখুঁত আৰু অবিশ্বাস্যভাৱে কঠিন আছিল, তেওঁৰ আঘাতৰ সৈতে বহুত মিল আছিল। সি ব্লক কৰিলে, সেই ব্লকবোৰৰ বিষ অনুভৱ কৰিলে আৰু পিছলৈ আঘাত কৰিলে। সি জোৰেৰে লাথি মাৰিলে। আনজনৰ হাতত কটাৰী এখন দেখা গ"ল। ড্ৰেকে নিজৰ অস্ত্ৰৰে আঘাতটো পেৰিং কৰিলে, দুয়োটা অস্ত্ৰ এফালে পেলাই দিলে আৰু ট্ৰাকৰ পৰা আঁতৰি উৰি গ"ল।
  
  "কিয়?" - সি আওৰাই ক'লে।
  
  "আপুনি পেচাব কৰিলে। তুমি আৰু তোমাৰ দলটো।"
  
  "কেনেকৈ?" - মই সুধিলোঁ। কিছু ঠাই পাবলৈ ড্ৰেকে পিছুৱাই গ"ল।
  
  "আৰু এই হাৰামীবোৰে আমাক কিয় মাৰিব বিচাৰিব?" মানুহজনৰ পিছফালে দেখা দি এলিচিয়াই সুধিলে।
  
  মন্দিৰত তাইক খুন্দা মাৰি সি তৎক্ষণাত আঘাত দিলে। ড্ৰেকে তাৰ বৃক্কত লাথি মাৰিলে আৰু সি পৰি থকাটো চাই থাকিল। এলিচিয়াই তাৰ মুখত ভৰিখন লৰচৰ কৰিলে। দুয়ো মিলি তাক পেলাই দিলে, ঘূৰি ফুৰি, পানীৰ ওপৰেৰে।
  
  ৰাস্তাটো আগলৈ বহল হৈ গ"ল।
  
  মাই দুজন চকীদাৰ পঠালে। আন এজন SAS মানুহক হত্যা কৰা হ"ল, আৰু এতিয়া ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানসকলৰ শক্তি সমান হ"ল। তিনিৰ বিপৰীতে তিনি। ড্ৰেকে দেখিলে যে আগতে দেখা চীনা দুজনে পাৰমাণৱিক বোমাটোৰ ওপৰেৰে মকৰাবোৰৰ দৰে খোজ কাঢ়িছে।
  
  "এইটো চাওক!"
  
  বহুত দেৰি হৈছে। তেওঁৰ ওপৰত পৰিল।
  
  
  * * *
  
  
  ডাহলে মূলতঃ জানিছিল যে তেওঁলোক ৰোমানিয়ালৈ গৈ আছে। ভাল আছিল। আধা ঘণ্টাৰ ড্ৰাইভ আছিল যিয়ে সিহঁতক তাত উপনীত হোৱাৰ আগতেই মাৰি পেলাব পাৰে।
  
  তেওঁ চীনা আৰু প্ৰহৰীৰ লগত যুঁজিলে, পিছলৈ ঠেলি দিলে আৰু দেখিলে যে তেওঁলোকে আৰু বিচাৰি জপিয়াই উঠিছে। চীনাসকলে তেওঁৰ প্ৰতিৰক্ষাক বাইপাছ কৰি জোৰেৰে আঘাত কৰিলে আৰু তেওঁৰ ভয়ংকৰ ব্লেডেৰে প্ৰায় দুবাৰকৈ আঘাত কৰিলে। আৰু অধিক চকীদাৰে তেওঁক ঘেৰি ধৰিলে। হেডনে সিহঁতক ট্ৰাকৰ পৰা পেলাই দিয়াৰ আশ্ৰয় লৈছিল যেতিয়ালৈকে সিহঁতৰ সংখ্যা কমি যোৱা নাছিল।
  
  পিছফালে কেঞ্জীয়ে নিজৰ শেষ শত্ৰুৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিলে। মেচিনটো খালী আছিল, কাটানাৰ পৰা ৰঙা টোপাল টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিছিল। তাই প্লেটফৰ্মৰ পৰা পিছলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল, এতিয়া চকু দুটা সৰু কৰি দিলে যেতিয়া চীনা দুজনে একেলগে তাইৰ ফালে আহি কটাৰী জোকাৰিলে। তাই ঘূৰি ফুৰি কাউণ্টাৰ কৰিলে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ উলিয়াই আনিলে। তাই সিহঁতক আচৰিত কৰি সিহঁতৰ মুখত নিজকে দলিয়াই দিলে। গুলীটো তাইৰ বাহুৰ তললৈ পাৰ হৈ গ"ল, পাৰমাণৱিক বোমাৰ পৰা উফৰি গ"ল। মুখলৈ বন্দুক দেখুৱাই ল"ৰা এজনৰ কাষত তাই নিজকে বিচাৰি পালে।
  
  "শ্বিট"।
  
  একমাত্ৰ বাটটো আছিল ওপৰলৈ। তাই বন্দুকটো ধৰি থকা হাতখনক লাথি মাৰি উৰিবলৈ পঠিয়াই দিলে আৰু তাৰ পিছত সমৰ্থনটোৰ ওপৰলৈ উঠি পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰটোৰ খোলাটোৰ ওপৰত উঠিল। তাই ওপৰত উপনীত হ"ল, দেখিলে যে তাত ওপৰত ই কেৱল এটা কোমল বক্ৰতা, কিন্তু ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰাটো বিপদজনক। বৰঞ্চ হাতত কাটানা লৈ তাই পাৰমাণৱিক বোমাত উঠি বহিল।
  
  "আহা চুদি মোক লৈ যা!" - তাই চিঞৰি উঠিল। "সাহস কৰিলে।"
  
  সিহঁতে দ্ৰুতগতিত উৰা মাৰিলে, নিখুঁতভাৱে ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিলে। কেনজীয়ে তৰোৱালখন ঘূৰাই ঘূৰাই ৱাৰহেডৰ ওপৰত থিয় হৈ থাকিল, যেতিয়া তেওঁলোকে তাইক দাৰে আক্ৰমণ কৰিলে। ষ্ট্ৰাইক আৰু ছুইং। তাই কাউণ্টাৰ কৰিলে, কিন্তু সিহঁতে তেজ উলিয়াই দিলে। তাই ৰকেটত খুন্দা মাৰিলে। ট্ৰাকখন ঘণ্টাত ত্ৰিশ মাইল বেগত কঁপি আছিল। চীনাসকলে সৰ্বোচ্চ মাত্ৰাত খাপ খাই পৰিছে। কেঞ্জীয়ে ভাৰসাম্য হেৰুৱাই পিছলি পৰিল আৰু পুনৰ ৰকেটৰ ওপৰত পৰিল।
  
  "অস".
  
  ফ্ৰীজৰ দৰে ঠাণ্ডা তাইৰ চুলিখিনিৰ মাজেৰে বতাহৰ ধুমুহা এটা বৈ আহিল। কটাৰীখন তাইৰ ওপৰত পৰিল। তাই কাটানাটো আনখন হাতলৈ সলনি কৰি আঙুলিৰে হাতৰ কব্জিটো ধৰি কাষলৈ জোৰেৰে জোকাৰি দিলে। হাতৰ কব্জিটো ভাঙি কটাৰীখন ওলাই পৰিল। তাইও মৃতদেহটো এইদৰে পেলাই দিলে আৰু দেখিলে যে ট্ৰাকৰ পৰা প্ৰথমে মূৰটো উৰি ওলাই আহিল। ইতিমধ্যে দ্বিতীয়জন ব্যক্তিয়ে আক্ৰমণ কৰিছিল। কেনজীয়ে কাটানাখন পুনৰ সোঁহাতলৈ স্থানান্তৰিত কৰিলে আৰু ইয়াক পোনে পোনে বিন্দুটোত খুন্দা মাৰিবলৈ দিলে। কেনজিয়ে তাক এফালে পেলাই দিয়াৰ আগতে সি ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে উৰি থাকিল।
  
  তাৰ পিছত তাই পাৰমাণৱিক বোমাটোৰ ওপৰত থকা ঠাইৰ পৰা তললৈ চালে, তাইৰ কাটানাৰ ব্লেডখনে তলত যুঁজি থকাসকলৰ ওপৰত তেজ টোপাল টোপালকৈ টোপালকৈ পৰিল।
  
  "দুজন চীনা নিহত হৈছে। তিনিটা বাকী।"
  
  এলিচিয়াই নিজৰ জয়ী ট্ৰাকৰ পৰাই তাইৰ ফালে চালে, ৱাৰহেডৰ ওপৰত যুদ্ধখন চাই। "ইমান ডাম্ শীতল যেন লাগিছিল," তাই ক"লে। "মোৰ সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস মোৰ ইৰেকচন হৈছে।"
  
  ডাহলে নিজৰ ট্ৰাকৰ পৰাই তাইৰ ফালে চালে। "ময়ো".
  
  কিন্তু তেতিয়াই ৱাৰহেডটো গতি কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  
  একচল্লিশ অধ্যায়
  
  
  ডাহলে লগে লগে শ্বিফ্টটো লক্ষ্য কৰিলে, তেওঁলোকে বাকল খুলিবলৈ সক্ষম হোৱা ষ্ট্ৰেপ দুটা বতাহত উৰি ফুৰা দেখিলে আৰু তাৰ পিছত তৃতীয়টো বিশ্বৰ আটাইতকৈ উন্মাদ ৰবৰ বেণ্ডৰ দৰে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিল, নিউক্লিয়াৰ চাৰ্জ আৰু প্লেটফৰ্মৰ তলত ক্ৰোধেৰে চৰ মাৰিলে। প্ৰথম শক্তিশালী লুংগটোৰে তেওঁ গাৰ্ডজনৰ পেটত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁ উৰি গ"ল, বাহু আকিম্বো, পোনে পোনে ট্ৰাকখনৰ কাষৰ পৰা আৰু কাষতে গাড়ী চলোৱাজনৰ পিছফালৰ টায়াৰত পইণ্ট-ব্লেংকত খুন্দা মাৰিলে। ফলাফলত ডাহলে চকু কপালত তুলিলে।
  
  পাৰমাণৱিক বোমাটো আকৌ গতি কৰিলে। ডালে অনুভৱ কৰিলে যে কেনজিয়ে ওপৰত সংগ্ৰাম কৰি থকাৰ সময়তে আৰু হেডেনে পোনে পোনে তেওঁৰ ছাঁৰ তলত সংগ্ৰাম কৰিলে, ইয়াৰ পিছত কি হ"ব তাৰ কোনো ধাৰণা নাছিল। সি চিঞৰি চিঞৰি গৰ্জন কৰিলে, কিন্তু কোনো লাভ নহ"ল। টায়াৰৰ গৰ্জন, চিঞৰ, যুঁজিবলৈ প্ৰয়োজনীয় একাগ্ৰতা; এই সকলোবোৰে তেওঁলোকৰ শ্ৰৱণ ক্ষমতাত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। সি যোগাযোগকাৰীৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল।
  
  "পদক্ষেপ লোৱা." পাৰমাণৱিক বোমাটো বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ওলাইছে!"
  
  কেঞ্জীয়ে তললৈ চাই থাকিল। "ক'লৈ যাম? টেক অফ মানে নেকি?"
  
  "নহয়!"
  
  টেদাৰৰ শেষত ছুইডেনৰ মানুহজনে পাগলৰ দৰে হেডেনৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল আৰু প্ৰজেক্টাইলৰ অবিশ্বাস্য ভৰৰ ওপৰত কান্ধটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে। "এটা পাৰমাণৱিক বোমা পৰি আছে!"
  
  হেডনে খৰধৰকৈ গুটিয়াই গ"ল, আৰু গাৰ্ডজনেও। ৱাৰহেডটো আৰু ইঞ্চি লৰচৰ কৰিলে। ডাহলে সি কেতিয়াও গোট খোৱা প্ৰতিটো আউন্স শক্তিৰে তাক তুলি ধৰিলে, প্ৰতিটো পেশীই চিঞৰি উঠিল।
  
  কাষতে এটা গধুৰ টোকৰ বাজি উঠিল।
  
  ছিট।
  
  কিন্তু কেনজিয়েই আছিল, এতিয়াও কাটানাটো ধৰি আছে আৰু মুখত কটু হাঁহি এটা লৈ। "ধিক্কাৰ, তুমি মাত্ৰ এজন পাগল চুদাচুদি নায়ক। সঁচাকৈয়ে ভাবিছানে এই কথাটো আপুনি এক চেকেণ্ডৰ বাবেও ধৰি ৰাখিব পাৰিব?"
  
  "উম, নহয়। সঁচাকৈয়ে নহয়।"
  
  "তেন্তে লৰচৰ কৰক।"
  
  উন্মাদ ছুইডেনে সঠিকভাৱে ডুব মাৰিলে।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই এক চেকেণ্ড সময় উলিয়াই এই দৃশ্যত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  
  "কি হ"ল দলে?" এলিচিয়াই সুধিলে। "সি এটা অভিশপ্ত পাৰমাণৱিক বোমা সাৱটি ধৰিছে নেকি?"
  
  "মূৰ্খ নহ"বা" ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰি জোকাৰি ক"লে। "স্পষ্টকৈ সি তাইক চুমা খাইছে।"
  
  তাৰ পিছত ড্ৰেকে এছ এ এছৰ ল"ৰাকেইটাক সহায় কৰিবলৈ কাষলৈ জপিয়াই পৰিল, যুৱকজনৰ পৰা SEAL কাঢ়ি লৈ পাৰমাণৱিক বোমাৰ তললৈ দলিয়াই দিলে। মানুহজনৰ গোটেই শৰীৰটো কঁপি উঠিল। সিহঁতে আঘাতৰ আদান-প্ৰদান কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত SEAL খন অচেতন হৈ পৰিল, মুখ তললৈ, কিন্তু জীয়াই আছিল। ড্ৰেকে তেনেকৈয়ে এৰি দিয়াৰ মন কৰিছিল।
  
  আন এজন SEAL ৰ মৃত্যু হয়, তাৰ পিছত এজন SAS জোৱানৰ মৃত্যু হয়, দুয়োজনকে ওচৰৰ পৰা ছুৰীৰে আঘাত কৰা হয়। কেম্ব্ৰিজ আৰু যুৱকজনেই বাকী আছে। তেওঁলোকে ড্ৰেকৰ সৈতে মিলি চূড়ান্ত SEAL ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল। একে সময়তে এলিচিয়া আৰু মেইও তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিলে। ট্ৰাকখনে মাটিৰ পথটোৰে গুঞ্জৰিত হৈ চুবুৰীয়াক এবাৰ খুন্দা মাৰি গুচি গ"ল। এই সংঘৰ্ষৰ ফলত ডাহলৰ পাৰমাণৱিক বোমাটোক ইয়াৰ বিশাল সমৰ্থনত সুৰক্ষিত কৰি সুস্থিৰ কৰিব পৰা গ"ল। তিনিওখন গাড়ীয়ে এখন হিচাপে এগজিট গেট ভাঙি গৈ ৰোমানিয়াৰ ফালে আগবাঢ়িল। তীখা আৰু কংক্ৰিট সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস হৈ আগলৈ পিছলৈ ছিঙি যায়। এই সময়লৈকে হেলিকপ্টাৰবোৰে উৰা মাৰি ট্ৰাকবোৰৰ কাষে কাষে উৰি গৈছিল আৰু গধুৰ আৰ্টিলাৰী লৈ মানুহবোৰে দুৱাৰৰ পৰা বাহিৰলৈ হেলান দি চালকসকলৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিছিল।
  
  ড্ৰেকে SEAL ৰ ওপৰত আক্ৰমণ বন্ধ কৰি দিলে। "অপেক্ষা কৰক. আপুনি এজন বিশেষ বাহিনীৰ জোৱান। আমেৰিকান মহিলা। আমাক মাৰিবলৈ কিয় চেষ্টা কৰিবা?"
  
  সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে তেওঁ কেতিয়াও উত্তৰ আশা কৰা নাছিল যদিও মানুহজনে আক্ৰমণ কৰি উত্তৰ দিলে। তেওঁ কেম্ব্ৰিজ উলিয়াই আনি তাৰ পিছত ড্ৰেকক শেষ কৰিলে। কাষতে পৰিল SAS যুৱকজন। SEAL নিষ্ঠুৰ আৰু নিৰ্দয় আছিল, আঘাতৰ পিছত আঘাত কৰিছিল। কিন্তু তাৰ পিছত মাই তাৰ মুখামুখি হ"বলৈ ঘূৰি গ"ল।
  
  আঠ চেকেণ্ড পাৰ হৈ গ"ল আৰু যুঁজখন শেষ হ"ল। আকৌ এবাৰ তেওঁলোকে তেওঁক জীৱিত অৱস্থাত এৰি থৈ গ"ল, স্তূপত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি, নিৰস্ত্ৰ হৈ।
  
  ড্ৰেকে কেম্ব্ৰিজৰ ফালে ঘূৰি চালে। "মই প্ৰকাশ কৰিব নোৱাৰো যে আমি আপোনাৰ সহায়ৰ কিমান শলাগ লৈছো মেজৰ। আপোনাৰ মানুহখিনি হেৰুৱাৰ বাবে মোৰ বৰ দুখ লাগে। কিন্তু অনুগ্ৰহ কৰি, যদি আপুনি বিচাৰে, এই মানুহবোৰক জীয়াই থৈ দিয়ক, তেওঁলোকে কেৱল আদেশ মানি চলি আছিল।"
  
  জীয়াই থকা ছীল দুজনে আচৰিত আৰু হয়তো বিমোৰত পৰি ওপৰলৈ চালে।
  
  কেম্ব্ৰিজে মাত দিলে। "মই বুজি পাওঁ আৰু আপোনাৰ কথাত একমত ড্ৰেক। দিনৰ শেষত আমি সকলোৱে পণ্য।"
  
  ড্ৰেকে মুখখন ৰঙা কৰিলে। "বাৰু, আৰু নহয়। আমেৰিকা চৰকাৰে মাত্ৰ আমাক হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ইয়াৰ পৰা উভতি অহাৰ কোনো বাট দেখা নাই।"
  
  কেম্ব্ৰিজে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "ষ্ট্ৰাইক বেক।"
  
  ড্ৰেকে ম্লান হাঁহি এটা মাৰিলে। "মোৰ হৃদয়ৰ পিছত এজন মানুহ। তোমাক লগ পাই ভাল লাগিল মেজৰ কেম্ব্ৰিজ।"
  
  "আৰু তুমি, মেট ড্ৰেক।"
  
  সি মাই আৰু এলিচিয়ালৈ মাত দিলে, তাৰ পিছত সাৱধানে ট্ৰাকৰ পিছফালৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে তেওঁক যোৱাটো চাই থাকিল, একে সময়তে ৱাৰহেডৰ স্থিৰতা পৰীক্ষা কৰি থাকিল। সকলো ভাল লাগিছিল।
  
  "আপুনি জানেনে যে সিহঁতে উভতি আহি তৰোৱালখন ল"ব?" এলিচিয়াই তেওঁক প্ৰেৰণা দিলে।
  
  "হয়, কিন্তু জানেনে কি? মই এটা চুদা নিদিওঁ। মংগল গ্ৰহৰ তৰোৱাল আমাৰ সমস্যাৰ ভিতৰত আটাইতকৈ কম।" সি কানেকচনটো অন কৰি দিলে। "হেডেন? কিমান দূৰলৈ? তাত কেনে আছে?"
  
  "ঠিক আছে" হেডনে উত্তৰ দিলে। "চীনাসকলৰ শেষৰজনে মাত্ৰ জপিয়াই পৰিছে। মই তৰোৱালৰ বাবেই গৈ আছো।"
  
  কেঞ্জীয়ে খিকিন্দালি কৰিলে। "নাই, তেওঁলোকে মোক কৰ্মত দেখিছিল।"
  
  "আমি সকলোৱে নহয়নে?" ড্ৰেকে হাঁহিলে। "এই দৃশ্যটো মই অলপ সময়ৰ বাবে পাহৰিব নোৱাৰো।"
  
  এলিচিয়াই তেওঁৰ কান্ধত চতুৰ্ভুজভাৱে চৰ মাৰিলে। "চিল আউট সৈনিক। পৰৱৰ্তী সময়ত তুমি মোৰ ভৰি দুখনৰ মাজত পাৰমাণৱিক বোমা এটা লগাই দিব বিচাৰিছা।"
  
  "নাই, চিন্তা নকৰিবা" ড্ৰেকে আঁতৰি আহি ক"লে। "আপোনাৰ বাবে পিছত কৰিম।"
  
  
  * * *
  
  
  হেলিকপ্টাৰকেইটাই চালকক ঠাট্টা-মস্কৰা, ভাবুকি আৰু বাহনৰ গতি কমাই দিবলৈ বুজাইছিল। অৱশ্যে প্ৰথমতে কাম নহ"ল যদিও কোনোবাই উইণ্ডশ্বিল্ডৰ এটাৰ মাজেৰে হাই কেলিবাৰৰ গুলী সোমোৱাৰ পিছত নিজকে অস্পৃশ্য বুলি ভবা মানুহৰ হঠাতে সন্দেহ হ"বলৈ ধৰিলে। তিনি মিনিটৰ পাছত ট্ৰাকবোৰৰ গতি কমি গ"ল, খিৰিকীৰে হাত দুখন ওলাই আহিল আৰু সকলো যান-জঁট বন্ধ হৈ গ"ল।
  
  অহৰহ ঠেলি দিয়া আৰু আগলৈ যোৱাৰ লগত অভ্যস্ত হৈ ড্ৰেকে নিজৰ ভাৰসাম্য ঘূৰাই পালে। যোগাযোগ ব্যৱস্থাটো হঠাতে জীৱন্ত হৈ উঠিছে বুলি উপলব্ধি কৰি তেওঁ মাটিত জপিয়াই পৰিল আৰু এতিয়া তেওঁৰ পাইলটসকলক অতি নিবিড়ভাৱে নিৰীক্ষণ কৰি আছে।
  
  যোগাযোগকাৰীৰ পৰা কোনো শব্দ অহা নাছিল। ৱাশ্বিংটন এইবাৰ নিমাত হৈ থাকিল।
  
  হেডফোন ধ্বংস কৰাৰ পিছত সমবেত হয় দলটো। তিনিখন মিছাইল জাহাজৰ ওপৰেৰে চাই ঘাঁহনিৰে ভৰা পাহাৰ এটাত বহি তেওঁলোকে ভাবিছিল যে ইয়াৰ পিছত পৃথিৱীখন আৰু ইয়াৰ অধিক দুষ্ট চৰিত্ৰবোৰে তেওঁলোকৰ ওপৰত কি নিক্ষেপ কৰিব পাৰে।
  
  ড্ৰেকে পাইলটজনৰ ফালে চালে। "আমাক উৰাজাহাজেৰে ৰোমানিয়ালৈ যাব পাৰিবানে?"
  
  এই মানুহজনৰ চকু কেতিয়াও লৰচৰ কৰা নাছিল। "অৱশ্যেই" তেওঁ ক"লে। "কিয় নহয় বুজি নাপাওঁ। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ তালৈ পঠিওৱা হয় ঘাটিত মজুত কৰিবলৈ। আমাৰ সুবিধা হ'ব।"
  
  দুয়ো মিলি আন এখন যুদ্ধক্ষেত্ৰ এৰিলে।
  
  দুয়ো একেলগে শক্তিশালী হৈ থাকিল।
  
  
  * * *
  
  
  কেইঘণ্টামানৰ পাছত দলটোৱে ৰোমানিয়াৰ নিৰাপদ ঘৰৰ পৰা ওলাই ট্ৰেন্সিলভেনিয়ালৈ বাছত উঠি কাউণ্ট ড্ৰেকুলাৰ কথিত বাসগৃহ ব্ৰান কেছলৰ ওচৰত নামি যায়। ইয়াত ওখ গছ আৰু ওখ পাহাৰৰ মাজত তেওঁলোকে এটা আন্ধাৰ, নিস্তব্ধ অতিথিশালা বিচাৰি তাতেই বসতি স্থাপন কৰিলে। লাইটবোৰ ম্লান হৈ পৰিছিল। দলটোৱে এতিয়া নিৰাপদ ঘৰৰ পৰা লোৱা অসামৰিক কাপোৰ পিন্ধিছিল, আৰু তেওঁলোকে কঢ়িয়াব পৰা অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গোলাবাৰুদহে লৈ গৈছিল, লগতে যৰ্গীয়ে লৈ যোৱা চেফখনৰ পৰা ভাল টকাৰ গোটও লৈ গৈছিল। তেওঁলোকৰ হাতত পাছপ"ৰ্ট নাছিল, নথি-পত্ৰ নাছিল, পৰিচয় পত্ৰ নাছিল।
  
  এটা কোঠাত গোট খালে। দহজন মানুহ, কোনো সংযোগ নাই। কাক বিশ্বাস কৰিব পৰাকৈ কোনো ধাৰণা নোহোৱাকৈয়ে দহজন লোক আমেৰিকা চৰকাৰৰ পৰা পলায়ন কৰি আছে। ঘূৰিবলৈ কোনো স্পষ্ট ঠাই নাই। আৰু SPEAR আৰু গোপন ভিত্তি নাথাকিব। পেন্টাগনত কোনো কাৰ্যালয় নাই, ৱাশ্বিংটনত ঘৰ নাই। তেওঁলোকৰ যি ধৰণৰ পৰিয়াল আছিল সেয়া অনুমতিৰ বাহিৰত আছিল। তেওঁলোকে ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা যোগাযোগসমূহৰ লগত আপোচ হ"ব পাৰে।
  
  কাৰ্যবাহী শাখাৰ কোনো অজ্ঞাত, বুজিব নোৱাৰা ক্ৰমৰ বাবেই সমগ্ৰ পৃথিৱীখন সলনি হৈছে।
  
  "তাৰ পিছত কি হ'ব?" স্মিথে প্ৰথমে বিষয়টো উত্থাপন কৰিলে, ম্লান পোহৰৰ কোঠাটোত তেওঁৰ মাতটো কম।
  
  হেডনে কয়, "প্ৰথমে আমি মিছনটো সম্পূৰ্ণ কৰো। "অৰ্ডাৰ অৱ দ্য লাষ্ট জজমেণ্টে চাৰিটা ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ লুকুৱাই পৃথিৱীখন ধ্বংস কৰিবলৈ বিচাৰিছিল। যুদ্ধ, হেনিবেলৰ বাবে ধন্যবাদ, যি আছিল এক ডাঙৰ অস্ত্ৰ। চেংগিছ খানৰ সহায়ত বিজয়, যিটো আছিল আমি ধ্বংস কৰা মূল ক"ড। দুৰ্ভিক্ষ, জেৰ"নিমোৰ জৰিয়তে, যিটো আছিল জৈৱিক অস্ত্ৰ। আৰু শেষত ডেথ, আটিলাৰ জৰিয়তে, যাৰ হাতত ছটা পাৰমাণৱিক ৱাৰহেড আছিল। এই অস্ত্ৰবোৰে একেলগে আমি জনা আমাৰ সমাজখন ধ্বংস আৰু বিশৃংখলতালৈ হ্ৰাস কৰিব। মই ভাবো আমি আত্মবিশ্বাসেৰে ক"ব পাৰো যে আমি ভাবুকি নিষ্ক্ৰিয় কৰিছো।"
  
  লৰেনে কয়, "একমাত্ৰ ঢিলা শেষটো হ"ল মংগল গ্ৰহৰ তৰোৱাল। "এতিয়া চীনা বা ব্ৰিটিছৰ যিকোনো এজনৰ হাতত।"
  
  ড্ৰেকে কয়, "মই সঁচাকৈয়ে আশা কৰিছো যে আমি হ"ম। "এছ এছে আমাক তাত বচাইছিল আৰু কিছুমান ভাল মানুহ হেৰুৱাইছিল। আশাকৰোঁ কেম্ব্ৰিজক ধমক দিয়া নহ"ব।"
  
  "আগলৈ গৈ..." ডাহলে ক"লে। "আমিও অকলে এই কামটো কৰিব নোৱাৰো। প্ৰথম কথা, আমি এতিয়া কি হেল কৰিবলৈ ওলাইছো? আৰু দ্বিতীয়তে, এই কামত আমাক সহায় কৰিবলৈ আমি কাক বিশ্বাস কৰিব পাৰো?"
  
  "বাৰু, প্ৰথমে আমি জানিব পাৰিম যে কিহৰ বাবে আমেৰিকানসকলে আমাৰ ওপৰত ঘূৰি আহিল," হেডনে ক"লে। "মই অনুমান কৰিছোঁ পেৰুত হোৱা অপাৰেচন আৰু... আন কথাবোৰ... সেইটো হৈছিল। আমাৰ বিৰুদ্ধে মাত্ৰ কেইজনমান শক্তিশালী মানুহ নেকি? আনক প্ৰভাৱিত কৰা এটা বিভাজিত গোট? মই এক চেকেণ্ডৰ বাবেও বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰো যে কবাৰ্নে এইটো অনুমোদন দিলেহেঁতেন।"
  
  "আপুনি কৈছে নেকি আমি ৰাষ্ট্ৰপতিৰ লগত গোপনে আড্ডা মাৰিব লাগে?" ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  হেডনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "কিয় নহয়?"
  
  "আৰু যদি ই এটা বিভাজিত গোট হয়," ডাহলে কয়। "আমি সিহঁতক ধ্বংস কৰি দিওঁ।"
  
  "জীৱিত" মাই ক"লে। "ইয়াৰ পৰা বাচি থকাৰ একমাত্ৰ উপায় হ"ল আমাৰ শত্ৰুক জীৱিত অৱস্থাত ধৰা।"
  
  দলটোৱে বিভিন্ন স্থানত এটা ডাঙৰ কোঠাত বহিছিল, পৰ্দাবোৰ টানকৈ টানিছিল, অভেদ্য ৰাতিটোৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল। ৰোমানিয়াৰ গভীৰতাত তেওঁলোকে কথা পাতিলে। পৰিকল্পিত। অতি সোনকালেই স্পষ্ট হৈ পৰিল যে তেওঁলোকৰ হাতত সম্পদ আছেই, কিন্তু সেই সম্পদবোৰ সামান্য আছিল। ড্ৰেকে এহাতেৰে সেইবোৰ গণনা কৰিব পাৰিছিল।
  
  "ক'লৈ যাব?" কেঞ্জীয়ে এতিয়াও তাইৰ কাটানাখন ধৰি ৰাখিলে, ব্লেডখনক ম্লান পোহৰত তিতিবলৈ দি।
  
  "আগবাঢ়ক" ড্ৰেকে ক"লে। "আমি সদায় আগবাঢ়ি আছো।"
  
  ডাহলে কয়, "যদি আমি কেতিয়াবা ৰৈ যাওঁ। "আমি মৰি আছো।"
  
  এলিচিয়াই ড্ৰেকৰ হাতত ধৰিলে। "আৰু মই ভাবিছিলো মোৰ পলায়নৰ দিনবোৰ শেষ হ"ল।"
  
  "এইটো বেলেগ" বুলি ক"লে, তাৰ পিছত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "অৱশ্যেই আপুনি সেইটো জানে। দুঃখিত."
  
  "সকলো ঠিকেই আছে।" বোকা কিন্তু মৰমলগা। অৱশেষত মই বুজিলোঁ যে এইটোৱেই মোৰ টাইপ।"
  
  "এইটো মানে আমি পলাতক হৈ আছো নেকি?" কেঞ্জীয়ে সুধিলে। "কাৰণ মই সঁচাকৈয়ে এই সকলোবোৰৰ পৰা আঁতৰি যাব বিচাৰিছিলো।"
  
  "আমি সেইটোৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিম"। ডাহলে তাইৰ ওচৰলৈ হেলান দিলে। "মই তোমাক প্ৰতিশ্ৰুতি দিছো।" মোৰো সন্তান আছে, পাহৰি নাযাব। মই তেওঁলোকৰ কাৰণে যিকোনো বস্তু জয় কৰিম।"
  
  "আপুনি তোমাৰ পত্নীৰ কথা কোৱা নাই।"
  
  ডাহলে চাই থাকিল আৰু তাৰ পিছত চিন্তা কৰি চকীখনত বহিল। ড্ৰেকে কেনচি ডাঙৰ ছুইডেনৰ অলপ ওচৰলৈ যোৱা দেখিলে। মনৰ পৰা আঁতৰাই সি কোঠাটোলৈ ঘূৰি চালে।
  
  "কাইলৈ আন এটা দিন"-তেওঁ ক"লে। "আপুনি প্ৰথমে ক"লৈ যাব বিচাৰে?"
  
  
  সমাপ্ত
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ডেভিড লিডবিটাৰ
  আৰ্মাগেডনৰ সীমাত
  
  
  প্ৰথম অধ্যায়
  
  
  জুলিয়ান মাৰ্ছ সদায় বিপৰীত ৰঙৰ মানুহ। এটা ফাল ক"লা, আনটো ধূসৰ... ad infinitum। অদ্ভুতভাৱে তেওঁ কেতিয়াও কোনো আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰা নাছিল যে তেওঁ কিয় বাকীবোৰতকৈ অলপ বেলেগ ধৰণে বিকশিত হৈছিল, মাত্ৰ মানি লৈছিল, ইয়াৰ সৈতে জীয়াই থাকিবলৈ শিকিছিল, উপভোগ কৰিছিল। প্ৰতিটো অৰ্থতে ই তেওঁক আগ্ৰহৰ বস্তু কৰি তুলিছিল; ই প্ৰকাশভংগী চকু আৰু নিমখ-জলকীয়াৰ চুলিৰ আঁৰত আত্মগোপন কৰা ষড়যন্ত্ৰৰ পৰা মনোযোগ আঁতৰাই লৈ গ"ল। মাৰ্চ মাহটো সদায় অসাধাৰণ হ"বলৈ গৈ আছিল - কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে।
  
  ভিতৰি ভিতৰি তেওঁ আকৌ এজন বেলেগ মানুহ হৈ পৰিল। আভ্যন্তৰীণ মনোযোগে তেওঁৰ মনোযোগ এটা কোৰত কেন্দ্ৰীভূত কৰিলে। এই মাহত পাইথিয়ানসকলৰ কাৰণ আছিল, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকৰ পৰা যি বাকী আছিল। এটা অদ্ভুত দলে তেওঁৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত কেৱল তেওঁৰ চাৰিওফালে বিলীন হৈ গ"ল। টাইলাৰ ৱেব আছিল এজন কেবালিষ্ট নেতাতকৈ বেছি মনোৰোগী মেগা-ষ্টাকাৰ। কিন্তু মাৰ্ছে অকলে যোৱাৰ সুযোগটো উপভোগ কৰিছিল, ব্যক্তিগত, এক্সেন্ট্ৰিক ডিজাইন তৈয়াৰ কৰিছিল। জো শ্বিয়াৰ্ছ আৰু পন্থাৰ ভিতৰত এতিয়াও সক্ৰিয় হৈ থকা সকলোৰে সৈতে নৰকলৈ, আৰু নিকোলাছ বেলৰ সৈতে আৰু গভীৰ নৰকলৈ। বান্ধি, হেণ্ডকাফ আৰু ৱাটাৰবৰ্ড বান্ধি থোৱা, তাত কোনো সন্দেহ নাই যে প্ৰাক্তন নিৰ্মাণ শ্ৰমিকজনে শাস্তিৰ পৰা সামান্যতম ৰেহাইও পাবলৈ কৰ্তৃপক্ষৰ ওচৰত সকলোখিনি ৰাখিলেহেঁতেন।
  
  মাৰ্ছৰ বাবে ভৱিষ্যতটো উজ্জ্বল যেন লাগিছিল যদিও সামান্য টিণ্ট এটা আছিল। প্ৰতিটো কাহিনীৰ দুটা পক্ষ আছিল, আৰু তেওঁ আছিল অতিশয় দুপক্ষীয় মানুহ। আমি দুখ মনেৰে দুৰ্ভাগ্যজনক ৰামচেছ বজাৰ এৰি যোৱাৰ পিছত - আমাৰ সকলো প্ৰসাদৰে পেভিলিয়নবোৰ সঁচাকৈয়ে ভাল লাগিল - মাৰ্চখনে এখন অগাধ ৰঙৰ হেলিকপ্টাৰৰ সহায়ত আকাশলৈ উঠিল। লৰালৰিকৈ আঁতৰি গৈ সি সোনকালে আগন্তুক নতুন দুঃসাহসিক অভিযানটোত মনোনিৱেশ কৰিলে।
  
  নিউয়ৰ্ক।
  
  মাৰ্ছে ডিভাইচটো কাষতে পৰীক্ষা কৰিলে, ওচৰলৈ লৈ গ"ল, কি দেখিছে সেই বিষয়ে নিশ্চিত নাছিল যদিও ই কি কৰিব পাৰে তাত আত্মবিশ্বাসী। এই শিশুটোৱেই আছিল দৰদামৰ মূল আহিলা। এবছল্ট কনভিকচনৰ বিগ ডেডী। পাৰমাণৱিক বোমাৰ লগত কোনে তৰ্ক কৰিব পাৰে? মাৰ্ছে ডিভাইচটো অকলে এৰি দিলে, বাহিৰৰ বেকপেকটো চেক কৰিলে আৰু তেওঁৰ ডাঙৰ ফ্ৰেমটো ৰখাৰ বাবে কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপবোৰ ঢিলা কৰিলে। অৱশ্যে তেওঁ বস্তুটো পৰীক্ষা কৰি তাৰ সত্যতা নিশ্চিত কৰিব লাগিব। কাৰণ, বেছিভাগ বোমাকে সেইটো নহয় বুলি ৰান্ধিব পৰা গ"ল-যদি ৰান্ধনীজন যথেষ্ট ভাল হয়। তেতিয়াহে হোৱাইট হাউছে প্ৰণাম কৰিব।
  
  ৰিস্কি, তেওঁৰ এটা পক্ষই ক"লে। ৰিস্কি।
  
  কিন্তু মজা! আনজনে জোৰ দি ক"লে। আৰু অলপ ৰেডিয়চন পইজনিঙৰ মূল্য আছিল, সেইটো কথাৰ বাবে।
  
  মাৰ্চে নিজকে লৈ হাঁহিলে। এনে এজন কুটিল। কিন্তু লগত লৈ অহা মিনি গেইগাৰ কাউণ্টাৰটো নিমাত হৈ থাকিল, যাৰ ফলত তেওঁৰ বীৰত্বক ইন্ধন যোগাই গ"ল।
  
  কিন্তু, সম্পূৰ্ণ সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে উৰাজাহাজ চলোৱাটো তেওঁৰ বস্তু নাছিল। হয়, উত্তেজনা আছিল, কিন্তু গৰম মৃত্যুৰ সম্ভাৱনাও আছিল - আৰু এতিয়াই সেইটোৱে তেওঁক সঁচাকৈয়ে আকৰ্ষণ কৰা নাছিল। হয়তো আন এটা সময়ত। মাৰ্ছে এই অভিযানৰ পৰিকল্পনা কৰি বহু যন্ত্ৰণাদায়ক ঘণ্টা সময় খৰচ কৰিছিল, সকলো ৱেপইণ্ট ঠাইতে আৰু যিমান পাৰি নিৰাপদ হোৱাটো নিশ্চিত কৰিছিল, যদিও তেওঁ ৰৈ থকা ঠাইবোৰৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এই ধাৰণাটো প্ৰায় হাস্যকৰ আছিল।
  
  উদাহৰণস্বৰূপে এতিয়াই লওঁ। কলম্বিয়ালৈ যোৱাৰ পথত আমাজন বৰ্ষাৰণ্যৰ চালিৰ তললৈ গৈ আছিল। এজন মানুহ তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল - আচলতে এজনতকৈ অধিক, আৰু মাৰ্ছে তেওঁলোকে বগা কাপোৰ পিন্ধিবলৈ জোৰ দি সভাখনত নিজৰ ব্যক্তিত্বৰ ষ্টাম্প মাৰিলে। মাত্ৰ এটা সৰু ৰেহাই, কিন্তু পাইথিয়াৰ বাবে এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ।
  
  এতিয়া মই মাত্ৰ এইটোৱেই নেকি?
  
  মাৰ্ছে জোৰেৰে হাঁহিলে, যাৰ ফলত হেলিকপ্টাৰ পাইলটে আতংকিত হৈ ইফালে সিফালে চালে।
  
  "সকলো ঠিকেই আছে?" - দাগ থকা এজন ক্ষীণ মানুহে সুধিলে।
  
  "বাৰু, সেয়া আপোনাৰ দৃষ্টিভংগীৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে।" মাৰ্চৰ হাঁহি উঠিল। "আৰু আপোনাৰ কিমান দৃষ্টিভংগী আছে। এজনতকৈ অধিক মনোৰঞ্জন কৰাটো মই পছন্দ কৰো। আপুনি?"
  
  বুজিব নোৱাৰা কিবা এটা বিৰবিৰাই পাইলটজনে ঘূৰি গ"ল। মাৰ্চে মূৰ জোকাৰিলে। যদিহে অধোৱা জনসাধাৰণে জানিলেহেঁতেন যে কি শক্তিয়ে তেওঁলোকৰ তলত খোজ কাঢ়িছে, হাঁহ মাৰিছে আৰু কুটিল হৈ পৰিছে, তেওঁলোকে কৰা বিধ্বংসী পৰিস্থিতিৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ বা গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ।
  
  মাৰ্ছে তলৰ দৃশ্যবোৰ চাই থাকিল, লাখতমবাৰৰ বাবে ভাবিলে যে আমেৰিকাত প্ৰৱেশৰ এই বিন্দুটোৱেই সঠিক পথ নেকি? যেতিয়া কথাটো আহিল, তেতিয়া মাত্ৰ দুটা প্ৰকৃত বিকল্প আছিল - কানাডাৰ মাজেৰে বা মেক্সিকোৰ মাজেৰে। পিছৰখন দেশ আমাজনৰ ওচৰত আছিল আৰু দুৰ্নীতিৰে ভৰি আছিল; সহায় কৰিবলৈ আৰু মুখ বন্ধ কৰি ৰাখিবলৈ ধন দিব পৰা মানুহৰ সৈতে জাম-পেক কৰা। কানাডাই মাৰ্ছৰ দৰে মানুহৰ বাবে কেইটামান নিৰাপদ আশ্ৰয়স্থল আগবঢ়াইছিল যদিও সেইবোৰ যথেষ্ট নাছিল আৰু দক্ষিণ আমেৰিকাত থকা বৈচিত্ৰ্যৰ সৈতে মিল থকাৰ ওচৰলৈও নাহিল। তলত একঘেয়ামী পৰিৱেশটো উন্মোচিত হৈ যোৱাৰ লগে লগে মাৰ্ছে নিজৰ মনটো বিচৰণ কৰি থকা দেখিলে।
  
  ল"ৰাটো বিশেষ সুবিধাপ্ৰাপ্ত অৱস্থাত ডাঙৰ হৈছিল, মুখত ৰূপৰ চামুচতকৈ বহু বেছি আছিল; অধিক কঠিন সোণৰ দণ্ডৰ দৰে। শ্ৰেষ্ঠ স্কুল আৰু শ্ৰেষ্ঠ শিক্ষকসকলে-"শ্ৰেষ্ঠ"ক "সৰ্বাধিক প্ৰিয়" বুলি পঢ়ক, মাৰ্ছে সদায় শুধৰাই দিছিল-তেওঁক সঠিক পথত ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল , কিন্তু বিফল হৈছিল।হয়তো কোনোবা সাধাৰণ স্কুলত থাকিলে সহায় হ"লহেঁতেন, কিন্তু তেওঁৰ পিতৃ-মাতৃ ধনী আছিল তেখেতে তেখেতৰ পিতৃ-মাতৃক মূলতঃ খাদ্য আৰু বিলাসী অভ্যৰ্থনাৰ সময়ত দেখা পাইছিল, য'ত তেওঁক কথা নাপাতিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছিল। আৰু সদায় তেওঁৰ দোষী হাঁহিটো এগৰাকী মাতৃ যিয়ে জানিছিল যে তেওঁৰ পুত্ৰটো প্ৰেমহীন আৰু অকলশৰীয়া হৈ ডাঙৰ হৈছে, কিন্তু নিজকে কোনো ৰূপত প্ৰত্যাহ্বান জনাবলৈ নিজকে আনিবলৈ সম্পূৰ্ণৰূপে অক্ষম অচিনাকি ল"ৰা।"
  
  পাইলটে কথা ক"লে আৰু মাৰ্ছে তাক সম্পূৰ্ণৰূপে আওকাণ কৰিলে। "আকৌ ক"ম নেকি?"
  
  "আমি কালিৰ কাষ চাপি আছো ছাৰ। কলম্বিয়া।"
  
  মাৰ্ছে হেলান দি তলৰ নতুন দৃশ্যটো উন্মোচন হোৱাটো চাই থাকিল। কালি আমেৰিকাৰ অন্যতম হিংসাত্মক চহৰ হিচাপে পৰিচিত আছিল আৰু বিশ্বৰ অন্যতম বৃহৎ কোকেইন যোগানকাৰী কালি কাৰ্টেলৰ ঘৰ আছিল। যিকোনো সাধাৰণ দিনতে মাৰ্ছৰ দৰে মানুহে নিজৰ জীৱনটো নিজৰ হাতত লৈছিল, এল কেলভাৰিঅ"ৰ পিছফালৰ ৰাস্তাবোৰেৰে খোজ কাঢ়িছিল, য"ত ৰেগামাফিনে ৰাস্তাবোৰত আৱৰ্জনা বিচাৰি ফুৰিছিল আৰু ফ্লফহাউচত শুইছিল, য"ত স্থানীয় লোকসকলে "ট"লাৰেন্স জ"ন" বুলি লেবেল লগোৱাৰ ফলত ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। বাণিজ্যিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰা ড্ৰাগছ আৰু যৌনতাক নূন্যতম আৰক্ষীৰ হস্তক্ষেপৰ সৈতে ফুলি উঠিব পাৰে।
  
  মাৰ্ছে জানিছিল যে এইখনেই তেওঁৰ আৰু তেওঁৰ পাৰমাণৱিক বোমাৰ বাবে ঠাই।
  
  বহি থাকোঁতে পাইলটে মাৰ্ছক এখন ধূসৰ ৰঙৰ পিকআপ ট্ৰাক দেখুৱালে য"ত বহি আছিল ঠাণ্ডা, মৃত চকু আৰু অভিব্যক্তিহীন মুখৰ তিনিজন অতিৰিক্ত ওজনৰ মানুহ। মুকলিকৈ আগ্নেয়াস্ত্ৰ লৈ তেওঁলোকে মাৰ্ছক মাত্ৰ চমুকৈ শুভেচ্ছা জনাই ট্ৰাকখনৰ ভিতৰলৈ লৈ গ"ল। তাৰ পিছত তেওঁলোকে ভিজা, অগোছাল ৰাস্তা, লেতেৰা অট্টালিকা আৰু মৰিছা পৰা ছাঁদৰ মাজেৰে গাড়ী চলাই গৈছিল, তেওঁৰ প্ৰশিক্ষিত চকুটোক পৃথিৱীৰ আন এক বিকল্প দৃশ্য আগবঢ়াইছিল, য'ত জনসংখ্যাৰ এটা অংশ এটা জুপুৰিৰ পৰা আন এটা জুপুৰিলৈ "ভাঁহি" গৈছিল, স্থায়ী ঘৰ নোহোৱাকৈ। তাৰ পিছত কি হ"ল সেই বিষয়ে তেওঁৰ একো ক"বলগীয়া নাই বুলি জানি মাৰ্চে অলপ পিছুৱাই গ"ল। এই ষ্টপবোৰ অৱশ্যে প্ৰয়োজনীয় আছিল, যদিহে তেওঁ আমেৰিকালৈ সফলতাৰে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ সৰবৰাহ কৰিব বিচাৰে, আৰু যিকোনো বিপদৰ যোগ্য আছিল। আৰু অৱশ্যেই মাৰ্ছক যিমান পাৰে নিৰপেক্ষ যেন লাগিছিল, ৰঙীন হাতৰ আঁচলত কেইটামান কৌশলৰ সৈতে।
  
  গাড়ীখনে কুঁৱলীৰে আবৃত কিছুমান ৰোলিং হিলৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ শেষত পকী ড্ৰাইভৱেলৈ পৰিণত হ"ল আৰু সন্মুখত এটা ডাঙৰ নিস্তব্ধ ঘৰ। যাত্ৰাটো নীৰৱে কৰা হৈছিল যদিও এতিয়া এজন চকীদাৰে অনমনীয় মুখ এখন মাৰ্ছৰ ফালে ঘূৰাই দিলে।
  
  "আমি ইয়াত আছো"।
  
  "নিশ্চিতভাৱে. কিন্তু "ইয়াত" ক"ত?"
  
  বেছি অসন্মানজনক নহয়। বেছি হুইনি নহয়। সকলোবোৰ একেলগে ৰাখক।
  
  "তোমাৰ বেকপেকটো লৈ যোৱা।" চকীদাৰজনে জপিয়াই ওলাই আহি দুৱাৰখন খুলি দিলে। "মিষ্টাৰ নাভাৰো তোমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।"
  
  মাৰ্চে মাত দিলে। সঠিক নাম আৰু সঠিক ঠাই আছিল। তেওঁ ইয়াত বেছি দিন নাথাকিব, মাত্ৰ যথেষ্ট সময় নাথাকিব যাতে তেওঁৰ পৰৱৰ্তী পৰিবহণৰ পদ্ধতি আৰু চূড়ান্ত গন্তব্যস্থান মসৃণ আৰু নিৰাপদ হোৱাটো নিশ্চিত কৰিব পাৰে। কুঁৱলীৰে টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ ওলোৱা নিম্ন তোৰণ এটাৰ তলত তেওঁ চকীদাৰজনৰ পিছে পিছে গৈ পুৰণি ঘৰ এটাৰ আন্ধাৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত সোমাই গ"ল। ভিতৰত লাইট জ্বলি থকা নাছিল, এটা বা দুটা পুৰণি ভূতৰ আবিৰ্ভাৱটোও আচৰিত বা চিন্তাৰ বিষয় নহ"লহেঁতেন। মাৰ্ছে প্ৰায়ে আন্ধাৰত পুৰণি ভূত দেখিছিল আৰু তেওঁলোকৰ লগত কথা পাতিছিল।
  
  চকীদাৰজনে সোঁফালে থকা এটা খোলালৈ আঙুলিয়াই দিলে। "আপুনি নিজৰ বাবে ব্যক্তিগত কোঠা এটাৰ বাবে সৰ্বাধিক চাৰি ঘণ্টাৰ বাবে ধন দিছিল। পোনে পোনে ভিতৰলৈ আহক।"
  
  মাৰ্চে কৃতজ্ঞতাৰে মূৰটো নমাই গধুৰ দুৱাৰখন ঠেলি খুলি দিলে। "মই পৰৱৰ্তী পৰিবহণ ব্যৱস্থাটোও অৱতৰণ কৰাৰ অনুমতি বিচাৰিছিলো। হেলিকপ্টাৰ?"
  
  "হয়. ইও ভাল। সময় আহিলে ইণ্টাৰকমত ফোন কৰি ঘৰৰ আশে-পাশে দেখুৱাম।"
  
  মাৰ্চে সন্তুষ্টিৰে মাত দিলে। তেওঁ যি টকাৰ প্ৰয়োজন আছিল তাৰ ওপৰত দিয়া ধন আছিল উন্নত সেৱা আগবঢ়োৱাৰ বাবে, আৰু এতিয়ালৈকে, সেয়া হৈছে। অৱশ্যে বিচৰা মূল্যতকৈ অধিক ধন পৰিশোধ কৰিলেও সন্দেহৰ সৃষ্টি হৈছিল, কিন্তু বিপদবোৰ এনেকুৱা আছিল।
  
  আকৌ দুটা ফাল, সি ভাবিলে। য়িন আৰু ইয়াং। জলাশয় আৰু জলাশয়। ব্ল্যাক এবং... ক্রিমসন ফ্ল্যাশ সঙ্গে কালো মাধ্যমে লৰালৰি...
  
  কোঠাটোৰ ভিতৰখন বিলাসী আছিল। দূৰৰ ফালে ক"লা চামৰা আৰু ডিপ প্লাছৰে নিৰ্মিত চুকত থকা চোফা এখনে দখল কৰি আছিল। ওচৰতে পানীয়, ৱাইন আৰু স্পিৰিটৰ বাবে কেৰাফ থকা কাঁচৰ টেবুল এখন বহি আছিল, আন এটা চুকত মেচিনে কফি আৰু চাহ আগবঢ়াইছিল। কাঁচৰ টেবুল এখনত লঘু আহাৰ ৰখা হৈছে। এই সকলোবোৰ শুনি মাৰ্ছে হাঁহিলে।
  
  আৰামদায়ক, কিন্তু অলপ সময়ৰ বাবেহে। আদৰ্শ.
  
  তেওঁ আটাইতকৈ শক্তিশালী কফিৰ গুটি এটা ঢালি দিলে আৰু অলপ অপেক্ষা কৰিলে যে কফি ব্ৰু হ"ব। তাৰ পিছত তেওঁ চোফাখনত বহি লেপটপটো উলিয়াই ল"লে, কাষৰ চামৰাৰ আপহ"লষ্টৰীত বেকপেকটো সাৱধানে ৰাখিলে। ইয়াৰ আগতে কেতিয়াও পাৰমাণৱিক বোমাক ইমান আদৰ-সাদৰ কৰা হোৱা নাছিল, তেওঁ ভাবিলে, চমুকৈ ভাবিলে যে ইয়াৰ বাবে তেওঁ নিজৰ ব্ৰু বনাব লাগে নেকি। অৱশ্যে মাৰ্ছৰ দৰে মানুহৰ বাবে এইটো কঠিন নাছিল আৰু মিনিটৰ ভিতৰতে বেকপেকটোত ভাপত তিতি থকা কাপ এটা আৰু কাষত ফ্ৰষ্টিং থকা সৰু কাপকেক এটা আহিল।
  
  মাৰ্চে হাঁহিলে। সকলো ভাল আছিল।
  
  মই ইণ্টাৰনেট চাৰ্ফ কৰিলোঁ; নিশ্চিতকৰণ ইমেইলসমূহে তেওঁক জনাইছিল যে ফৰৱাৰ্ড হেলিকপ্টাৰখন ইতিমধ্যে কলম্বিয়াত প্ৰৱেশ কৰি আছে। এতিয়াও ক"তো পতাকা উত্তোলন হোৱা নাছিল যদিও পূৰ্ণ গতিত বজাৰৰ পৰা ওলাই অহাৰ মাত্ৰ কেইঘণ্টামানহে পাৰ হৈ গ"ল। মাৰ্ছে পানীয় শেষ কৰি পৰৱৰ্তী বিমানৰ বাবে চেণ্ডুইচৰ সৰু বেগ এটা পেক কৰিলে, তাৰ পিছত ইন্টাৰকমৰ বুটামটো টিপিলে।
  
  "মই যাবলৈ সাজু হৈছো।"
  
  বিশ মিনিটৰ পাছত আৰু তেওঁ আকৌ বতাহত উঠিল, নিউক্লিয়াৰ বেকপেকৰ উৰণটো পেচ খাই গ"ল যদিও আৰামদায়ক। তেওঁলোক পানামালৈ গৈ আছিল, য"ত তেওঁ নিজৰ দ্ৰুত বিমান যাত্ৰা শেষ কৰি স্থলপথেৰে যাত্ৰাৰ বিৰক্তিকৰ ভৰিখন আৰম্ভ কৰিব। পাইলটে বতাহত আৰু যিকোনো টহলদাৰীৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িছিল, যি কাম কৰিছিল তাতেই শ্ৰেষ্ঠ আছিল আৰু তাৰ বাবে তেওঁক সুন্দৰকৈ দৰমহা দিয়া হৈছিল। বাওঁফালৰ খিৰিকীখনত পানামাৰ ৰূপৰেখা ওলাবলৈ ধৰাৰ লগে লগে মাৰ্ছে উপলব্ধি কৰিবলৈ ধৰিলে যে তেওঁ ইতিমধ্যে আমেৰিকাৰ কিমান ওচৰত।
  
  হাৰিকেন আহি আছে, ৰাইজ, আৰু ই সহজে গুচি নাযায়...
  
  কেইঘণ্টামানৰ বাবে পানামা চহৰত থিতাপি লৈছিল, দুবাৰ কাপোৰ সলনি কৰিছিল আৰু চাৰিবাৰ গা ধুইছিল, প্ৰতিবাৰেই বেলেগ বেলেগ সুগন্ধিযুক্ত চেম্পু পিন্ধিছিল। সুগন্ধিবোৰ সুখদায়কভাৱে মিহলি হৈ ঘামৰ ক্ষীণ সুগন্ধিটোক আগুৰি ধৰিলে। ৰাতিৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ সময় হ"লেও তেওঁ ব্ৰেকফাষ্ট আৰু লাঞ্চ কৰিছিল আৰু তিনি গিলাচ ৱাইন খাইছিল, প্ৰত্যেকেই বেলেগ বেলেগ বটলৰ পৰা আৰু বেলেগ ৰঙৰ। জীৱনটো ভাল আছিল। খিৰিকীৰ বাহিৰৰ দৃশ্যটো অপৰিৱৰ্তিত আৰু অনুপ্ৰেৰণাহীন হৈ থাকিল, গতিকে মাৰ্ছে ঠিক এনে এটা অনুষ্ঠানৰ বাবে জমা কৰি ৰখা লিপষ্টিক বাকচটো উলিয়াই গ্লাছখনত উজ্জ্বল ৰঙা ৰং কৰিলে। এইটোৱে কিছু সময়ৰ বাবে হ"লেও সহায় কৰিলে। তাৰ পিছত মাৰ্ছে কল্পনা কৰিবলৈ ধৰিলে যে সেই পেনেলটো পৰিষ্কাৰকৈ চেলেকিলে কেনেকুৱা হ"ব, কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে অহা বাৰ্তাৰ পিঙে তেওঁৰ সপোনবোৰত বাধা দিলে।
  
  আগমনৰ আনুমানিক সময় ১৫ মিনিট।
  
  মাৰ্চে মুখখন ৰঙা কৰিলে, সুখী কিন্তু একে সময়তে চিন্তিত। অঞ্চলটোৰ কিছুমান বেয়া পথৰ কাষেৰে চল্লিশ ঘণ্টাৰ যাত্ৰা আগলৈ আছিল। এই চিন্তাই অনুপ্ৰেৰণা যোগোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই। কিন্তু এবাৰ সম্পূৰ্ণ হ"লে পৰৱৰ্তী পৰ্যায়টো অসীমভাৱে অধিক আকৰ্ষণীয় হ"ব। মাৰ্চে নিজৰ বস্তুবোৰ গোটাই লৈ কফিৰ গুটি, ৱাইনৰ বটল আৰু বাচন-বৰ্তনবোৰ ৰং, আকৃতি আৰু আকাৰৰ ক্ৰমত সজাই তাৰ পিছত বাহিৰলৈ ওলাই গ"ল।
  
  ৰাস্তাৰ কাষত গুণগুণাই ৰৈ আছিল এছ ইউ ভিখন আৰু আচৰিত ধৰণে আৰামদায়ক যেন লাগিছিল। মাৰ্ছে পাৰমাণৱিক বোমাটো ভাঙি ছিটবেল্ট বান্ধি দিলে আৰু তাৰ পিছত নিজৰ যত্ন ল"লে। ড্ৰাইভাৰে অলপ সময় আড্ডা মাৰিলে আৰু গম পালে যে মাৰ্ছে নিজৰ ছিটি সৰু জীৱনটোৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব নিদিয়ে, আৰু তাৰ পিছত গাড়ীৰ আঁৰত উঠিল। ৰাস্তাটো আগলৈ অন্তহীনভাৱে বিস্তৃত হৈ পৰিল।
  
  ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা পাৰ হৈ গ"ল। এছ ইউ ভিখন পিছলি গ"ল, তাৰ পিছত জোকাৰি গ"ল, আৰু তাৰ পিছত আকৌ পিছলি গ"ল, গেছ আৰু স্পট চেকৰ বাবে কেইবাবাৰো ৰৈ গ"ল। চালকজনে সৰু অপৰাধৰ বাবে টানি অনাৰ আশংকা নকৰিব। কাৰণ, বহুতৰ মাজত ই আছিল মাথোঁ আন এখন বাহন, চিৰন্তন ঘাইপথেৰে অজ্ঞাত গন্তব্যস্থানলৈ যাত্ৰা কৰা জীৱনৰ আন এক স্ফুলিংগ আৰু যদি ই অলক্ষনীয় হৈ থাকে তেন্তে লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে পাৰ হৈ যাব।
  
  আৰু তাৰ পিছত মণ্টেৰেই আগবাঢ়ি পৰিল। মাৰ্চে বহল হাঁহি এটা মাৰিলে, ভাগৰুৱা কিন্তু সুখী, কাৰণ দীঘলীয়া যাত্ৰাটো আধাতকৈও বেছি হৈছিল।
  
  তেওঁৰ কাষতে পৰি আছিল পাৰমাণৱিক ব্ৰিফকেছটো, এতিয়া আমেৰিকাৰ সীমান্তৰ পৰা মাত্ৰ কেইঘণ্টামানৰ দূৰত্বত।
  
  
  দ্বিতীয় অধ্যায়
  
  
  মাৰ্চে সম্পূৰ্ণ আন্ধাৰৰ আৱৰণত যাত্ৰাৰ পৰৱৰ্তী পৰ্যায়টো কৰিলে। যিকোনো বস্তুৱেই জয়ী বা পৰাস্ত হ"ব পৰা ঠাই আছিল; স্থানীয় কাৰ্টেলৰ বছসকলে অমূল্য পৰিমাণলৈ উত্থাপন কৰা এটা অজ্ঞাত কাৰক ছবিখনলৈ অনা হৈছিল। এনে মানুহৰ চিন্তা কোনে অনুমান কৰিব পাৰিছিল? কোনে জানিছিল ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে কি কৰিব?
  
  অৱশ্যেই তেওঁলোক নহয়... বা জুলিয়ান মাৰ্ছ। সীমান্তলৈ যোৱা এখন ট্ৰাকৰ পিছফালে আন ডজন লোকৰ সৈতে তেওঁক লজ্জাজনকভাৱে পৰিবহণ কৰা হৈছিল। বাটৰ ক"ৰবাত এই ট্ৰাকখন ঘাইপথ বন্ধ কৰি আন্ধাৰত হেৰাই গ"ল। লাইট নাছিল, কোনো চিন নাছিল, চালকে চকুত পটি বান্ধি এই পথটো জানিছিল - আৰু তেওঁ জানিছিল সেয়া ভাল৷
  
  পৰিয়ালবোৰৰ কথা-বতৰা আৰু অসন্তুষ্টি শুনি মাৰ্ছে ট্ৰাকৰ পিছফালে পিছলৈ থিয় হৈ থাকিল। তেওঁৰ পৰিকল্পনাৰ পৰিসৰ তেওঁৰ সন্মুখত উৰি আহিল। নিউয়ৰ্কত উপস্থিত হোৱাৰ মুহূৰ্তটো যথেষ্ট সোনকালে আহিব নোৱাৰিলে। যেতিয়া ট্ৰাকখনে ব্ৰেক মাৰিলে আৰু পিছফালৰ দুৱাৰবোৰ তেল দিয়া হিঞ্জত দোল খালে, তেতিয়া তেওঁ প্ৰথমে ওলাই আহিল, পহৰা দি থিয় হোৱা অস্ত্ৰধাৰী লোকসকলৰ নেতাজনক বিচাৰি।
  
  "ডাইব্লো," তেওঁ ক"ড শব্দ এটা ব্যৱহাৰ কৰি ক"লে যিয়ে তেওঁক ভিআইপি ভ্ৰমণকাৰী বুলি চিনাক্ত কৰে আৰু তেওঁ ধন দিবলৈ সন্মত হৈছে। মানুহজনে মাত দিলে, কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁক আওকাণ কৰিলে, সকলোকে ওলমি থকা গছ এজোপাৰ বহল ডালবোৰৰ তলত সৰু সৰু গোট এটাত গোটাই দিলে।
  
  স্পেনিছ ভাষাত তেওঁ ক"লে, "এতিয়া অতি প্ৰয়োজনীয় যে আপুনি মনে মনে লৰচৰ কৰক, একো নক"ব আৰু কোৱাৰ দৰে কৰক। এই কাম নকৰিলে মই তোমাৰ ডিঙি কাটি দিম। বুজিছা?"
  
  মাৰ্ছে চাই থাকিল যেতিয়া মানুহজনে নিজৰ চকুকে ধৰি সকলোৰে চকুৱে লগ পালে। ক্ষন্তেক পিছতে আৰম্ভ হ"ল খোজকাঢ়ি যোৱা পথ এটাৰ কাষেৰে আৰু গছৰ জোপোহাৰ মাজেৰে। চন্দ্ৰৰ পোহৰে মূৰৰ ওপৰত টিপটিপিয়াই উঠিল আৰু আগশাৰীৰ মেক্সিকানজনে প্ৰায়ে আগবাঢ়ি যোৱাৰ আগতে ডাৱৰে উজ্জ্বলতা লুকুৱাই ৰখালৈকে অপেক্ষা কৰিছিল। অতি কম শব্দহে কোৱা হৈছিল, আৰু সেইবোৰ কেৱল বন্দুকধাৰী মানুহেহে কোৱা হৈছিল, কিন্তু হঠাতে মাৰ্ছে নিজকে অলপ স্পেনিছ ভাষা ক"ব পৰাকৈ কামনা কৰাইছিল-বা হয়তো বহুত।
  
  চাৰিওফালে ভয় খোৱা মুখবোৰলৈ গুৰুত্ব নিদি সি লাইনৰ মাজত খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল। এঘণ্টাৰ পাছত সিহঁতৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল আৰু মাৰ্ছে আগলৈ দেখিলে যে বিৰল গছ, কেকটি আৰু আন কেইটামান গছ-গছনিৰে বিন্দু বিন্দুকৈ বিন্দু বিন্দুকৈ বিন্দুকৈ বিন্দুকৈ বিন্দুকৈ বিন্দুকৈ বিন্দুকৈ বিন্দুকৈ বিন্দুকৈ বিন্দু বিন্দুকৈ থকা এখন লুটিয়াই লুটিয়াই বালিচহীয়া সমভূমি। গোটেই গোটটোৱে কুঁজৰাই উঠিল।
  
  "এতিয়ালৈকে ইমান ভাল" নেতাজনে ফুচফুচাই ক"লে। "কিন্তু এতিয়াই আটাইতকৈ কঠিন কাম। সীমান্ত টহলদাৰী দলে সকলো সময়তে সমগ্ৰ সীমান্ত নিৰীক্ষণ কৰিব নোৱাৰে যদিও তেওঁলোকে যাদৃচ্ছিক পৰীক্ষা কৰে। সকলো সময়তে। আৰু তুমি," মাৰ্চ মাহত সি মাত দিলে, "ডায়েব্লো পাৰ হ"বলৈ অনুৰোধ কৰিলে। আশাকৰোঁ আপুনি ইয়াৰ বাবে সাজু হ'ব।"
  
  মাৰ্চে হাঁহিলে। সৰু ল"ৰাটোৱে কি কথা কৈছে তাৰ কোনো ধাৰণা নাছিল। কিন্তু অতি সোনকালেই মানুহবোৰ নোহোৱা হ"বলৈ ধৰিলে, প্ৰত্যেকৰে লগত এটা সৰু সৰু অনুপ্ৰৱেশকাৰী আছিল, যেতিয়ালৈকে কেৱল মাৰ্চ, নেতা আৰু এজন চকীদাৰহে বাকী নাথাকিল।
  
  নেতাজনে ক"লে, "মই গোমেজ। "এইজন লোপেজ। আমি আপোনাক সুৰংগটোৰ মাজেৰে নিৰাপদে গাইড কৰিম।"
  
  "সেই ল"ৰাবোৰৰ কথা কি?" মাৰ্ছে নিজৰ শ্ৰেষ্ঠ ভুৱা আমেৰিকান উচ্চাৰণ পিন্ধি বিদায়ী অনুপ্ৰৱেশকাৰীসকলৰ ফালে মাত দিলে।
  
  "মূৰত মাত্ৰ পাঁচ হাজাৰ টকাহে দিয়ে।" গোমেজে অৱজ্ঞাৰ ইংগিত দিলে। "তেওঁলোকে গুলীৰ ৰিস্ক লয়। চিন্তা নকৰিবা, আপুনি আমাক বিশ্বাস কৰিব পাৰে।"
  
  গাইডৰ মুখত দৃঢ়তাৰে থিয় হৈ থকা ধূৰ্ত হাঁহিটো দেখি মাৰ্ছে কঁপি উঠিল। অৱশ্যে গোটেই যাত্ৰাটো আগবাঢ়ি যাব বুলি আশা কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে বহুত মসৃণভাৱে পাৰ হৈ গ"ল। প্ৰশ্নটো আছিল: তেওঁলোকে কেতিয়া তেওঁক আক্ৰমণ কৰিব?
  
  "সুৰংগটোৰ ভিতৰলৈ যাওঁ"-তেওঁ ক"লে। "ইয়াত কৌতুহলী চাৱনি অনুভৱ কৰিছো।"
  
  মুখত জিলিকি উঠা চিন্তাৰ জিলিকনিটো গোমেজে সহায় কৰিব নোৱাৰিলে আৰু লোপেজে নিজৰ চাৰিওফালে থকা আন্ধাৰখিনি স্কেন কৰিলে। এজন হিচাপে মানুহ দুজনে তেওঁক পূব দিশলৈ লৈ গ"ল, সামান্য কোণত, কিন্তু সীমান্তৰ ফালে। মাৰ্চখনে ইচ্ছাকৃতভাৱে ভুল খোজ দিলে আৰু অপৰ্যাপ্ত যেন লাগিল। এটা সময়ত লোপেজে আনকি তেওঁক সহায়ৰ হাত এখনো দিছিল, যিটো মাৰ্ছে পিছৰ বাবে কেটেলগ কৰিছিল, দুৰ্বলতা হিচাপে লিখি থৈছিল। তেওঁ কোনো কাৰণতে বিশেষজ্ঞ নাছিল, কিন্তু এটা তলবিহীন বেংক একাউণ্টে এসময়ত তেওঁক বস্তুগত ফান্দ, বিশ্ব যুদ্ধ কলাৰ চেম্পিয়ন আৰু ইয়াৰ ভিতৰত প্ৰাক্তন বিশেষ বাহিনীৰ সৈনিকসকলৰ অভিজ্ঞতাৰ বাহিৰেও বহুখিনি অনুমতি দিছিল। মাৰ্ছে কেইটামান কৌশল জানিছিল, যিমানেই আড়ম্বৰপূৰ্ণ নহওক কিয়।
  
  কিছু সময় খোজ কাঢ়িলে, মৰুভূমিখন সিহঁতৰ চাৰিওফালে বিস্তৃত হৈ পৰিল, প্ৰায় নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। আগলৈ পাহাৰটো দেখা দিয়াৰ লগে লগে মাৰ্ছে বগাই যোৱাটো আৰম্ভ কৰিবলৈ সম্পূৰ্ণৰূপে সাজু হৈ উঠিল, কিন্তু গোমেজে ৰৈ থাকিল আৰু অন্যথা কেতিয়াও দেখা নোপোৱা এটা বৈশিষ্ট্য আঙুলিয়াই দিলে। য"ত বালিচহীয়া মাটিয়ে লাহে লাহে ঢাল খোৱা পাহাৰৰ লগত লগ পাইছিল, তাত দুটামান সৰু সৰু গছ ব্ৰাছৰ ডাঠ এটা লগ পাইছিল। অৱশ্যে গোমেজে এই ঠাইলৈ যোৱা নাছিল, বৰঞ্চ সাৱধানে সোঁফালে ত্ৰিশ খোজ কাঢ়িছিল, আৰু তাৰ পিছত আৰু দহ খোজ আগুৱাই গৈছিল আটাইতকৈ ঠেক ঢালটোৰ ওপৰলৈ। তাত উপস্থিত হৈ লোপেজে অসীম যত্নৰে সেই অঞ্চলটো পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  "চাফাই" অৱশেষত সি ক"লে।
  
  তাৰ পিছত গোমেজে পুতি থোৱা ৰছীৰ টুকুৰা এটা পাই টানিবলৈ ধৰিলে। মাৰ্ছে দেখিলে যে পাহাৰৰ ঢালৰ এটা সৰু অংশ ওপৰলৈ উঠি আহিছে, শিল আৰু ব্ৰাছ স্থানান্তৰিত কৰি জীৱিত শিলটোত খোদিত কৰা মানুহৰ আকাৰৰ গাঁত এটা ওলাইছে। গোমেজ পিছলি ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল, আৰু তাৰ পিছত লোপেজে নিজৰ বন্দুকৰ বেৰেলটো মাৰ্ছৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "এতিয়া তুমি।" আপুনিও."
  
  মাৰ্চে তেওঁৰ পিছে পিছে গৈ থাকিল, মূৰটো সাৱধানে তললৈ নমাই ৰাখিলে আৰু তেওঁ জানিছিল যে স্প্ৰিং হ"বলৈ মাত্ৰ কেইখোজমান দূৰত থকা ফান্দটোৰ ওপৰত চকু ৰাখিলে। তাৰ পাছত কিছু চিন্তাৰ অন্তত দুফালৰ মানুহজনে চেনেল সলনি কৰি আন্ধাৰত পিছুৱাই যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  
  বন্দুক তুলি লোপেজে ৰৈ থাকিল। মাৰ্চ পিছলি গ"ল, বুটজোৰ শিলৰ ঢালটোৰ কাষেৰে খোঁচ মাৰিলে। লোপেজে হাতখন আগবঢ়াই দিলে, অস্ত্ৰটো পেলাই দিলে আৰু মাৰ্ছে ছয় ইঞ্চিৰ ব্লেডখন দোল খালে, টিপটো আনজনৰ কেৰটিড ধমনীত ডুবাই দিলে। লোপেজৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল আৰু সি প্ৰবাহ বন্ধ কৰিবলৈ হাতখন ওপৰলৈ তুলিলে, কিন্তু মাৰ্ছৰ তেনে কৰাৰ কোনো উদ্দেশ্য নাছিল। সি লোপেজৰ চকুৰ মাজত আঘাত কৰিলে, তাৰ পৰা বন্দুকটো কাঢ়ি লৈ গ"ল আৰু তাৰ পিছত মৃত্যুমুখত পৰা শৰীৰটো পাহাৰৰ পৰা তললৈ লাথি মাৰিলে।
  
  চুদিব তোমাক।
  
  মাৰ্ছে ৰাইফলটো পেলাই দিলে, এই কথা জানি যে গোমেজে মাৰ্ছৰ হাতত দেখিলে প্ৰয়োজনতকৈ বেছি সোনকালে উপলব্ধি কৰিব। তাৰ পিছত তেওঁ পুনৰ সুৰংগটোত প্ৰৱেশ কৰিলে আৰু দ্ৰুতগতিত মূল পথটোৰে নামি গ"ল। ই ৰুক্ষ আৰু সাজু আছিল, জোকাৰি যোৱা ৰশ্মি আৰু ছাদৰ পৰা ধূলি আৰু মৰ্টনৰ টোপাল টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিছিল। মাৰ্ছে সম্পূৰ্ণৰূপে আশা কৰিছিল যে যিকোনো মুহূৰ্ততে তেওঁক সমাধিস্থ কৰা হ"ব। গোমেজৰ মাতটো তাৰ টান কাণত উপনীত হ"ল।
  
  "চিন্তা নকৰিব. এই সুৰংগটোত উজুটি খাব পৰা যিকোনো ব্যক্তিক ভয় খুৱাবলৈ মাত্ৰ এটা ভুৱা প্ৰৱেশদ্বাৰ। আৰু তললৈ যোৱা বন্ধু।"
  
  মাৰ্ছে সঠিকভাৱে জানিছিল যে তেওঁৰ বাবে "আৰু তললৈ" কি অপেক্ষা কৰি থাকিব, কিন্তু এতিয়া তেওঁৰ আচৰিত হোৱাৰ সৰু উপাদান এটা আহিল। কৌশলী অংশটো হ"ব গোমেজৰ অস্ত্ৰটো গুৰুতৰভাৱে আঘাত নকৰাকৈ অক্ষম কৰা। নিউয়ৰ্ক এতিয়াও হাজাৰ হাজাৰ মাইল দূৰত আছিল।
  
  আৰু মেক্সিকান মৰুভূমিৰ তলত থিয় হৈ থকা অৱস্থাত, পিঠিৰ তললৈ মলি বৈ যোৱা অনুভৱ কৰি, আৰু ঘাম আৰু গছ-গছনিৰ দুৰ্গন্ধই আগুৰি থকা, চকু দুটা ধূলিৰে চেপি ধৰা যেন লাগিল, বহুত দূৰৈত যেন লাগিল।
  
  মাৰ্চে আগবাঢ়ি যোৱাৰ সাহস কৰিলে, এটা সময়ত হাঁহি হাঁহি পিছলৈ টানি লৈ গ"ল এটা বেকপেক, যাৰ ষ্ট্ৰেপটো তেওঁৰ গোৰোহাত মেৰিয়াই থোৱা আছিল। ইয়াত কাপোৰ-কানি বহুত আছে, এটা সময়ত সি ভাবিলে। মাত্ৰ কাপোৰ আৰু হয়তো টুথব্ৰাছ। ভাল কলন। কফিৰ বেগ এটা... তেওঁ ভাবিলে যে আমেৰিকানসকলে হয়তো ৰেডিয়চন জুখিবলৈ নিজৰ যন্ত্ৰবোৰ ক"ত ৰাখিছিল, তাৰ পিছত ৰেডিয়চনটোৰ বাবেই চিন্তা কৰিবলৈ ধৰিলে। পুনৰ.
  
  এইটো চাগে যোৱাৰ আগতে পৰীক্ষা কৰা উচিত আছিল।
  
  বাৰু, জীয়াই থাকিব লাগিব আৰু শিকিব লাগিব।
  
  সৰু সুৰংগটোৰ পৰা বহুত ডাঙৰ সুৰংগ এটালৈ ওলাই আহি মাৰ্চে নিজকে জোৰকৈ হাঁহিবলৈ ধৰিলে। সহায় কৰিবলৈ হাতখন আগবঢ়াই গোমেজে হেলান দিলে।
  
  "কিবা ধেমেলীয়া?"
  
  "হয়, তোমাৰ চুদাচুদি দাঁত।"
  
  গোমেজে থতমত খাই আৰু অবিশ্বাসত চাই থাকিল। এই বাক্যটোৱেই যেন তেওঁলোকৰ যাত্ৰাৰ এই পৰ্যায়ত শুনিব বুলি আশা কৰা শেষ কথা। মাৰ্ছে হিচাপ কৰিলে যে ই কি হ"ব পাৰে। গোমেজে বুজিবলৈ চেষ্টা কৰি থাকোঁতে মাৰ্ছে থিয় হৈ গোমেজৰ হাতত বন্দুকটো ঘূৰাই ঘূৰাই আনজনৰ মুখত গুদটো ঠেলি দিলে।
  
  "এতিয়া বুজিছানে মই কি ক"ব বিচাৰিছো?"
  
  গোমেজে সমস্ত শক্তিৰে যুঁজিলে, মাৰ্ছক আঁতৰাই নিলে আৰু বেৰেলটো নিজৰ ওচৰলৈ ঘূৰাই দিলে। গৰ্জন কৰাৰ লগে লগে মুখৰ পৰা তেজ ছটিয়াই দাঁতবোৰ মজিয়াত পৰিল। মাৰ্ছে দীঘল বেৰেলটোৰ তলত ডুব মাৰি চোলাটোত আৰু মূৰৰ কাষত আন এটা আঘাত দিলে। গোমেজে লৰচৰ কৰিলে, চকু দুটাত দেখা গ"ল যে তেওঁ এতিয়াও বিশ্বাস কৰিব পৰা নাই যে এই অদ্ভুত হাঁহটোৱে তেওঁক চেৰ পেলাইছে।
  
  সিহঁতে গ্ৰেপল কৰি থাকোঁতে মাৰ্ছে মেক্সিকানজনৰ কাষৰ আৱৰণৰ পৰা কটাৰীখন টানিলে। ইয়াৰ পিছত কি হ"ব জানি গোমেজে লৰালৰিকৈ আঁতৰি গ"ল। শিলৰ বেৰ এখনত খুন্দা মাৰি সি গধুৰ হুমুনিয়াহ এটাৰে কান্ধ আৰু মূৰৰ খুলি ভাঙি পেলালে। মাৰ্ছে এটা পাঞ্চ নিক্ষেপ কৰিলে যিটো মেক্সিকানজনৰ পৰা বাউন্স হৈ গ"ল আৰু তাৰ পিছত ৰ"কাত খুন্দা মাৰিলে। নিজৰ নুকুৰ পৰা তেজ ওলাই আহিল। বন্দুকটো আকৌ উঠিল, কিন্তু মাৰ্ছে পোন হৈ গ"ল যাতে ভৰিৰ মাজত থাকে, ব্যৱসায়িক অংশটো এতিয়া অসাৰ হৈ পৰিল।
  
  গোমেজে তেওঁক মূৰত খুন্দা মাৰিলে, তেওঁলোকৰ তেজ মিহলি হৈ বেৰত ছিটিকি পৰিল। মাৰ্চে লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু পিছৰ আঘাতটো ডজ কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত মনত পৰিল বাওঁহাতত এতিয়াও ধৰি থকা দাখন।
  
  এটা শক্তিশালী ঠেলা, আৰু কটাৰীখনে গোমেজৰ পাচলিবোৰ চৰিলে, কিন্তু মেক্সিকানজনে বন্দুকটো পেলাই দিলে আৰু কটাৰীখনেৰে মাৰ্ছৰ হাতত দুয়োখন হাত থৈ দিলে, যাৰ ফলত আঘাতৰ বল বন্ধ হৈ গ"ল আৰু ব্লেডখন পুতি পেলালে। বিষে তেওঁৰ বৈশিষ্ট্য বিকৃত কৰি পেলালে যদিও মানুহজনে অনিবাৰ্য মৃত্যু ৰোধ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  
  মাৰ্চে লগে লগে নিজৰ মুক্ত হাতখনত মনোনিৱেশ কৰিলে, ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰি বাৰে বাৰে আঘাত কৰিলে, দুৰ্বল ঠাই বিচাৰি। মানুহকেইজনে একেলগে যিমান পাৰে সংগ্ৰাম কৰিলে, লাহে লাহে সুৰংগটোৰ ওপৰেৰে তললৈ গৈ কাঠৰ ৰশ্মিৰ লগত খুন্দা মাৰি বোকাৰ টিলাবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল। বালিৰ তললৈ ঘামৰ ধাৰাবোৰ বৈ আহিল; গাহৰিৰ ৰুটিঙৰ দৰে গধুৰ গুণগুণনিয়ে কৃত্ৰিম ঠাইখিনি ভৰি পেলালে। দয়া নাছিল যদিও মাটি পোৱা নগ"ল। গোমেজে তেওঁৰ অভিজ্ঞ ষ্ট্ৰীট ফাইটাৰজনৰ দৰেই প্ৰতিটো ঘুচা মাৰিলে আৰু মাৰ্ছে প্ৰথমে দুৰ্বল হ"বলৈ ধৰিলে।
  
  "আগ্ৰহেৰে...মোৰ বাবে অপেক্ষা কৰি...কাটি...কাটি..." গোমেজে জোৰেৰে উশাহ লৈ আছিল, চকু দুটা বনৰীয়া, ওঁঠ দুটা তেজ ওলোৱা আৰু পিছলৈ পেলাই দিয়া।
  
  এই অকলশৰীয়া, নৰকীয় ঠাইখনত মাৰ্ছে মৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিলে। সি কটাৰীখন পিছলৈ টানি লৈ গ"মেজৰ শৰীৰৰ পৰা আঁতৰাই পেলালে আৰু তাৰ পিছত পিছুৱাই গ"ল, মানুহ দুজনক কেইবা ফুট দূৰত্ব দিলে। পিষ্টলটো পেলাই দিয়া মজিয়াত পৰি আছিল।
  
  গোমেজে তেওঁক চয়তানৰ দৰে আক্ৰমণ কৰিলে, চিঞৰি চিঞৰি, বজ্ৰপাত। মাৰ্ছে শিকোৱাৰ দৰেই আক্ৰমণটো বিচ্যুত কৰিলে, কান্ধটো ঘূৰাই দিলে আৰু গোমেজৰ নিজৰ গতিবেগে মূৰটো বিপৰীত বেৰত খুন্দা মাৰিবলৈ দিলে। তাৰ পিছত মাৰ্ছে তেওঁৰ মেৰুদণ্ডত লাথি মাৰিলে। শেষটো পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত সিদ্ধান্ত নোহোৱালৈকে তেওঁ পুনৰ কটাৰীখন ব্যৱহাৰ কৰা নাছিল। তেওঁক এইটোও শিকাইছিল যে আটাইতকৈ স্পষ্ট অস্ত্ৰটো সদায় ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ সৰ্বোত্তম নহয়।
  
  গোমেজে মূৰটো ওলোমাই থৈ বেৰৰ পৰা শৰীৰটো তুলি লৈ ঘূৰি গ"ল। মাৰ্চে দানৱটোৰ তেজ ৰঙা মুখখনলৈ চাই থাকিল। ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ই তেওঁক মুগ্ধ কৰি তুলিলে, ৰঙা মুখখন আৰু বগা ডিঙিৰ বৈপৰীত্য, হালধীয়া দাঁতবোৰে এসময়ত সোমাই থকা ক"লা ফুটাবোৰ, দুয়োফালে প্ৰায় হাস্যকৰভাৱে ওলাই থকা শেঁতা কাণবোৰ। আঘাতত গোমেজে দোল খালে। মাৰ্ছৰ মূৰৰ কাষত খুন্দা মাৰিলে।
  
  এতিয়া গোমেজ ডাঙৰকৈ মুকলি হৈ পৰিল।
  
  মাৰ্ছে মূৰটো ঘূৰি আহি আগবাঢ়ি গ"ল, কিন্তু সি যথেষ্ট সচেতন হৈ থাকিল যে আচলতে কটাৰীখনেৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰিব পাৰিলে, ব্লেডখন আনজনৰ হৃদয়লৈ আঙুলিয়াই দিলে। গোমেজে জোকাৰি গ"ল, ভঙা মুখৰ পৰা উশাহ হুইচেল মাৰিলে আৰু তাৰ পিছত মাৰ্চৰ চাৱনিৰ লগত মিলি গ"ল।
  
  "মই তোমাক সদিচ্ছাৰে ধন দিলোঁ" মাৰ্চে উশাহ ল"লে। "আপুনি মাত্ৰ টকাখিনি লোৱা উচিত আছিল।"
  
  তেওঁ জানিছিল যে এই মানুহবোৰ স্বভাৱতে আৰু নিঃসন্দেহে শিক্ষাৰ ফালৰ পৰাও বিশ্বাসঘাতক। বিশ্বাসঘাতকতা হ"ব তেওঁলোকৰ দিনটোৰ দ্বিতীয় বা তৃতীয় চিন্তা, তাৰ পিছত "মোৰ হাতত তেজ কিয়?" আৰু "যোৱা নিশা মই কাক হত্যা কৰি শেষ কৰিলোঁ?" হয়তো কোকেইনৰ ড"জৰ পৰিণতিৰ বিষয়েও চিন্তা কৰা হৈছে। কিন্তু গোমেজ... তেওঁ মাত্ৰ টকাখিনি লোৱা উচিত আছিল।
  
  মাৰ্ছে মানুহজনে মাটিত পিছলি পৰাটো চাই থাকিল, তাৰ পিছত ষ্টক কৰিলে। তেওঁৰ ঘাঁ আৰু বিষ হৈছিল যদিও তুলনামূলকভাৱে কোনো ক্ষতি হোৱা নাছিল। তাৰ মূৰটো খুন্দা মাৰি ধৰিছিল। সৌভাগ্যক্ৰমে তেওঁ পাৰমাণৱিক বোমাটোৰ কাষতে থকা বেকপেকটোৰ সৰু বেগবোৰৰ এটাত পেৰাচিটামল ভৰাই দিয়াৰ কথা ভাবিলে। ইমান সুবিধাজনক যে। তাত তেওঁৰ বেবী ৱাইপৰ টোপোলা এটাও আছিল।
  
  মাৰ্চে মচি পেলালে আৰু বড়িবোৰ শুকুৱাই গিলি পেলালে। লগত পানী লৈ যাবলৈ পাহৰিলে। কিন্তু সদায় কিবা নহয় কিবা এটা থাকে নহয়নে?
  
  মৃতদেহটোলৈ উভতি নোচোৱাকৈয়ে মূৰটো তললৈ নমাই মাটিৰ তলৰ সুৰংগটোৰ মাজেৰে টেক্সাছলৈ যোৱা দীঘলীয়া যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিলে।
  
  
  * * *
  
  
  ঘণ্টাবোৰ টানি লৈ গ"ল। জুলিয়ান মাৰ্ছে পিঠিত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ বান্ধি আমেৰিকাৰ তলত খোজ কাঢ়ি গৈছিল। যন্ত্ৰটো হয়তো তেওঁ আশা কৰাতকৈ সৰু আছিল - যদিও বেকপেকটো এতিয়াও ফুলি উঠিছিল - কিন্তু ভিতৰৰ ডবাবোৰ কম গধুৰ নাছিল। অবাঞ্চিত বন্ধু বা ভাইটিৰ দৰে জীৱটোৱে তাক পিছলৈ টানি লৈ আঁকোৱালি লৈছিল। প্ৰতিটো খোজ কঠিন আছিল।
  
  আন্ধাৰে আগুৰি ধৰিলে আৰু প্ৰায় গিলি পেলালে, মাজে মাজে ওলমি থকা পোহৰেহে ভাঙি পেলালে। বহুত ভাঙি গৈছিল, বহুত বেছি। ইয়াৰ তলত ভিজা আছিল, অদৃশ্য জীৱ-জন্তুৰ জাক এটাই তেওঁৰ মনত সদায় দুঃস্বপ্নসদৃশ ছবিবোৰ মনলৈ আনিছিল যিবোৰে মাজে মাজে কান্ধৰ ওপৰেৰে আৰু মেৰুদণ্ডৰ তললৈ দৌৰি অহা খজুৱতিৰ সৈতে ভয়ংকৰ মিলনত খেলিছিল। বায়ুৰ পৰিমাণ সীমিত আছিল, আৰু যি আছিল সেয়া আছিল নিম্নমানৰ।
  
  তেওঁ অসীম ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু ভ্ৰম হ"বলৈ ধৰিলে। এদিন তেওঁক খেদি পঠিয়ালে টাইলাৰ ৱেবে আৰু তাৰ পিছত এজন দুষ্ট ট্ৰলে। আঁঠু-কঁকাল খোঁচৰি দুবাৰ পৰিল যদিও ভৰিৰ ওপৰত থিয় হ"বলৈ যত্ন কৰিলে। ট্ৰলজন খঙাল মেক্সিকানলৈ পৰিণত হ"ল আৰু তাৰ পিছত ৰঙা আৰু সেউজীয়া জলকীয়া আৰু গুয়াকামোলেৰে ভৰাই থোৱা খোজকাঢ়ি যোৱা টেকোলৈ পৰিণত হ"ল।
  
  মাইলবোৰ পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ অনুভৱ হ"বলৈ ধৰিলে যে তেওঁ হয়তো তাত উপনীত নহ"ব, মাত্ৰ অলপ সময় শুই থাকিলে কথাবোৰ ভাল হ"ব। অলপ টোপনি লওক। তেওঁক ৰখাই দিয়া একমাত্ৰ বস্তুটো আছিল তেওঁৰ উজ্জ্বল দিশটো- যিটো অংশই এসময়ত তেওঁৰ শৈশৱৰ পৰা জেদীভাৱে ৰক্ষা পৰিছিল যেতিয়া বাকী সকলোৱে তেওঁক নাইকিয়া কৰাটো বিচাৰিছিল।
  
  অৱশেষত আগলৈ আৰু উজ্জ্বল পোহৰ দেখা গ"ল আৰু তেওঁ সুৰংগটোৰ সিটো মূৰ পাৰ হৈ গ"ল আৰু তাৰ পিছত বহু মিনিট সময় ধৰি কেনেধৰণৰ অভ্যৰ্থনা পাব পাৰে সেইটো মূল্যায়ন কৰিলে। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে তেওঁ কোনো নামভৰ্তি সমিতিৰ আশা কৰা নাছিল- তেওঁ কেতিয়াও মুক্তৰ দেশত উপনীত হোৱাৰ আশা কৰা হোৱা নাছিল।
  
  তেওঁৰ পৰিকল্পনা অনুসৰি এই মূৰত তেওঁ সম্পূৰ্ণ পৃথক পৰিবহণৰ আয়োজন কৰিছিল। মাৰ্ছ সাৱধান আছিল আৰু কোনো মূৰ্খ নাছিল। হেলিকপ্টাৰখন কেইবা মাইল দূৰত থিয় হৈ থাকিব লাগে, তেওঁৰ আহ্বানৰ বাবে অপেক্ষা কৰি। মাৰ্ছে নিজৰ শৰীৰৰ চাৰিওফালে আৰু বেকপেকত আবণ্টিত তিনিটা জ্বলি থকা কোঠাৰ এটা আঁতৰাই ফোন কৰিলে।
  
  সভাত এটা শব্দও কোৱা নহ"ল, মাৰ্ছৰ মুখ আৰু চুলি ঢাকি ৰখা তেজ আৰু মলিৰ বিষয়ে কোনো মন্তব্য কৰা নহ"ল। পাইলটে চৰাইটোক বতাহত তুলি লৈ মাৰ্ছৰ গ্ৰেণ্ড এডভেঞ্চাৰৰ পৰৱৰ্তী আৰু উপশেষ ষ্টপ কৰ্পাছ ক্ৰীষ্টিৰ ফালে আগবাঢ়িল। এটা কথা নিশ্চিত আছিল, তেওঁৰ এটা কাহিনী থাকিব...
  
  আৰু তেওঁলোকক ক"বলৈ কোনো নাই। পাৰ্টিৰ অতিথিসকলৰ সৈতে আপুনি শ্বেয়াৰ নকৰা একমাত্ৰ কথাটো আছিল যে আপুনি কেনেকৈ ব্ৰাজিলৰ পৰা আমেৰিকাৰ পূব উপকূললৈ পাৰমাণৱিক ব্ৰীফকেছ এটা চোৰাংভাৱে লৈ যাবলৈ সক্ষম হ"ল।
  
  কৰ্পাছ ক্ৰীষ্টিয়ে অলপ জিৰণি, দীঘলীয়া শ্বাৱাৰ আৰু অলপ টোপনিৰ সুবিধা দিলে। তাৰ পিছত নিউ ইয়ৰ্কলৈ চৌবিশ ঘণ্টীয়া ভ্ৰমণ হ'ব, আৰু তাৰ পিছত...
  
  আৰ্মাগেডন। বা অন্ততঃ তাৰ ধাৰে ধাৰে।
  
  আঠুৱাখনত মূৰটো পুতি থোৱা বিচনাত মুখ তললৈ শুই থকা মাৰ্ছে হাঁহিলে। সি কষ্টেৰে উশাহ ল"ব পাৰিছিল যদিও অনুভৱটো সি যথেষ্ট ভাল পাইছিল। কৌশলটো হ"ব কৰ্তৃপক্ষক পতিয়ন নিয়াব যে তেওঁ গুৰুতৰ আৰু বোমাটো প্ৰকৃত। কঠিন নহয় - কেনিষ্টাৰবোৰলৈ এবাৰ চালে আৰু বিভাজনযোগ্য পদাৰ্থটোৱে সিহঁতক উঠি বহি ভিক্ষা কৰিবলৈ বাধ্য কৰিব। এবাৰ সেইটো হৈ গ"লে... মাৰ্ছে কল্পনা কৰিলে যে ডলাৰবোৰ ঢালিছে, যেনেকৈ লাছ ভেগাছৰ কোনোবা স্লট মেচিনে গাঁঠিৰ হাৰত ধন থুই পেলাইছে। কিন্তু সকলোবোৰ এটা ভাল কামৰ বাবে। ৱেবৰ গোচৰ।
  
  হয়তো নহয়। পাইথিয়ানসকলৰ অদ্ভুত নেতাজনে ৰামধেনুৰ খেদি খেদি যোৱাৰ সময়ত মাৰ্ছে নিজৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল।
  
  থিয় হোৱাৰ আগতে আঁঠু লৈ অৱতৰণ কৰি সি বিচনাৰ পৰা পিছলি গ"ল। লিপষ্টিক অলপ লগালে। তেওঁ কোঠাটোৰ আচবাববোৰ এনেদৰে পুনৰ সাজিলে যাতে সেইবোৰৰ কোনো যুক্তিযুক্ততা থাকে। নামি সি লিফটত উঠি বেছমেণ্টলৈ নামি গ"ল, য"ত ভাড়া গাড়ীখনে তাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল।
  
  ক্ৰাইছলাৰ ৩০০।ব্লিচ কৰা তিমিৰ আকাৰ আৰু ৰং।
  
  পৰৱৰ্তী ষ্টপ... কেতিয়াও শুই নোপোৱা চহৰখন।
  
  
  * * *
  
  
  বিশ্ববিখ্যাত স্কাইলাইনটো দৃষ্টিগোচৰ হোৱাৰ লগে লগে মাৰ্ছে গাড়ীখন অনায়াসে চলাইছিল। এই গাড়ীখন নিউয়ৰ্কলৈ চলোৱাটো হাস্যকৰভাৱে সহজ যেন লাগিছিল, কিন্তু তেতিয়া কোনে জানিছিল যে ই বেলেগ হ"ব? বাৰু, কোনোবাই হয়তো। ৰামছেছৰ বজাৰৰ পৰা ওলাই অহা তিনিদিনতকৈও অধিক সময় পাৰ হৈ গ"ল। খবৰটো ফাদিল হ"লে কি হ"ব? পদযাত্ৰাত একো সলনি নহ"ল। তেওঁ আছিল মাথোঁ আন এজন ভ্ৰমণকাৰী, জীৱনৰ মাজেৰে ঘূৰি ফুৰা এটা আঁকোৰগোজ পথত। খেল শেষ হ"লে তেওঁ অতি সোনকালে গম পাব। অন্যথা... ৱেবে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যে ৰামছেছে এই ক্ষেত্ৰত সহায় কৰিবলৈ ইচ্ছুক লোকক প্ৰদান কৰিব। মাৰ্চৰ হিচাপ আছিল তেওঁলোকৰ ওপৰত।
  
  মাৰ্ছে অন্ধভাৱে গাড়ী চলালে, ইয়াৰ পিছত কি হ"ব সেই বিষয়ে বিশেষ একো নাজানি বা গুৰুত্ব নিদিলে। তেওঁ যথেষ্ট সাৱধান হৈ মহানগৰখনত প্ৰৱেশ কৰাৰ আগতে ৰৈছিল, সূৰ্য্য অস্ত যাবলৈ ধৰাৰ লগে লগে নদীৰ সিপাৰে ৰাতিটোৰ বাবে আশ্ৰয় লৈছিল, যাৰ ফলত তেওঁৰ যাত্ৰাৰ আড়ম্বৰপূৰ্ণ পথটো জটিল হৈ পৰিছিল। এল আকৃতিৰ মোটেলখনেই যথেষ্ট আছিল যদিও বিচনাৰ কাপোৰবোৰ আঁচোৰ আৰু অনস্বীকাৰ্যভাৱে লেতেৰা আছিল আৰু খিৰিকীৰ ফ্ৰেম আৰু মজিয়াৰ ধাৰে কেইবা ইঞ্চি ক"লা মাটিৰে আৱৰণ দিয়া আছিল। কিন্তু ই আছিল অলক্ষনীয়, অপৰিকল্পিত আৰু কাৰ্যতঃ লক্ষ্য কৰিব নোৱাৰা।
  
  সেইবাবেই মাজনিশাৰ ওচৰত হৃদস্পন্দন কৰি সি পোনে পোনে বহিল, যেতিয়া কোনোবাই তাৰ কোঠাৰ দুৱাৰত টোকৰ মাৰিলে। দুৱাৰখন পাৰ্কিং লটলৈ খোল খালে, গতিকে সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে, বিপথগামী মদ্যপান কৰা অতিথিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি প্ৰেংকষ্টাৰলৈকে যিকোনো ব্যক্তি হ"ব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু ই পুলিচও হ"ব পাৰে।
  
  বা SEAL টিম ছয়।
  
  মাৰ্ছে কটাৰী, চামুচ আৰু গিলাচবোৰ থৈ দিলে আৰু তাৰ পিছত পৰ্দাখন পিছলৈ টানি বাহিৰলৈ চালে। যি দেখিলে তাক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বাকৰুদ্ধ কৰি পেলালে।
  
  কি সেই...?
  
  টোকৰটো আকৌ শুনা গ"ল, লঘু আৰু সতেজ। মাৰ্ছে দুৱাৰখন খুলি মানুহজনক সোমাবলৈ দিবলৈ কুণ্ঠাবোধ নকৰিলে।
  
  "তুমি মোক আচৰিত কৰিলা"-তেওঁ ক"লে। "আৰু আজিকালি তেনেকুৱা সঘনাই নহয়।"
  
  দৰ্শনাৰ্থীজনে ক"লে, "মোৰ যিদৰে আছে তেনেদৰেই ভাল লাগিছে। "মোৰ বহু গুণৰ ভিতৰত এটা।"
  
  মাৰ্চে বাকীবোৰৰ কথা ভাবিলে, কিন্তু অন্ততঃ ডজন এটা লক্ষ্য কৰিবলৈ বেছি দূৰলৈ চাব নালাগিল। "আগতে এবাৰহে লগ পাইছো।"
  
  "হয়. আৰু মোৰ লগে লগে আত্মীয়তা অনুভৱ হ"ল।"
  
  মাৰ্চ পোনে পোনে হৈ গ"ল, এতিয়া ইচ্ছা কৰিলে যে সি সেই চতুৰ্থবাৰ গা ধুলেহেঁতেন। "মই ভাবিছিলো যে সকলো পাইথিয়া মৃত বা বন্দী হৈছে। ৱেব আৰু মোৰ বাহিৰে।"
  
  "আপুনি দেখাৰ দৰে," আলহীগৰাকীয়ে হাত দুখন মেলি দিলে, "আপুনি ভুল কৰিছিল।"
  
  "মই সন্তুষ্ট।" মাৰ্চে হাঁহি এটা নকল কৰিলে। "বহুত সন্তুষ্ট।"
  
  "অ"" তেওঁৰ দৰ্শকেও হাঁহিলে, "তুমি এজন হ"বলৈ ওলাইছা।"
  
  মাৰ্চে তেওঁৰ সকলো জন্মদিন একেলগে আহি পোৱাৰ অনুভৱটোক আঁতৰাই পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এই মহিলাগৰাকীও আছিল অদ্ভুত, হয়তো তেওঁৰ দৰেই অদ্ভুত। তাইৰ চুলিখিনি ডাল ষ্টাইলত কাটি থোৱা আছিল; তাইৰ চকু দুটা সেউজীয়া-নীলা আছিল, ঠিক তাৰ দৰেই। কিমান ক্ৰিপি আছিল? তাইৰ সাজ-পোছাকত আছিল সেউজীয়া উলৰ পুলভাৰ, উজ্জ্বল ৰঙা জিন্স আৰু নেভি ব্লু ডক মাৰ্টিনছ। এখন হাতত গাখীৰৰ গিলাচ, আনখন হাতত মদৰ গিলাচ।
  
  ক'ত পালে তাই...?
  
  কিন্তু ইয়াৰ আচলতে কোনো গুৰুত্ব নাছিল। তাই যে অনন্য, তাই যে কেনেবাকৈ তাক বুজি পাইছে, সেইটোৱেই সি ভাল পাইছিল। তাই ক"ৰ পৰানো ওলাই অহাটো তেওঁৰ ভাল লাগিল। তাই একেবাৰে বেলেগ হোৱাটো সি ভাল পাইছিল। আন্ধাৰৰ শক্তিবোৰে সিহঁতক ইজনে সিজনৰ বিৰুদ্ধে থিয় কৰাই দিলে। ব্লাড ৰেড ৱাইন আৰু ব্লিচিং হোৱা বগা গাখীৰ মিহলি হ"বলৈ ওলাইছিল।
  
  মাৰ্চে তাইৰ পৰা চশমাখন লৈ গ"ল। "আপুনি ওপৰত থাকিব বিচাৰে নে তলত?"
  
  "অ" মোৰ আপত্তি নাই। মুডে আমাক ক"লৈ লৈ যায় চাওঁ।"
  
  গতিকে মাৰ্ছে পাৰমাণৱিক বোমাটো বিচনাৰ মূৰত য"ত দুয়োজনে দেখা পাব তাতেই স্থাপন কৰিলে আৰু জো শ্বিয়াৰ্ছৰ চকুৰে ধুমকেতুৰ দৰে দেখা যোৱা এটা অতিৰিক্ত স্ফুলিংগ দেখিলে। এই মহিলাগৰাকী আছিল শক্তিশালী, মাৰাত্মক আৰু সম্পূৰ্ণ ফ্ৰিক। সম্ভৱতঃ পাগল। কিবা এটা যিটো তেওঁৰ অন্তহীনভাৱে উপযুক্ত আছিল।
  
  তাই কাপোৰ খুলি লোৱাৰ লগে লগে তাৰ বিভাজিত মনটোৱে কি হ"বলৈ ওলাইছে সেই কথা চিন্তা কৰিবলৈ বিচৰণ কৰি গ"ল। কাইলৈ আৰু পিছদিনা, যেতিয়া তেওঁলোকে আমেৰিকাক আঁঠু লৈ পাৰমাণৱিক বোমাটোত সুখী হ"ব, তেতিয়াৰ বাবে প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া সকলো উত্তেজনাৰ কথা ভাবিলেই তেওঁক জ"ইৰ বাবে সম্পূৰ্ণৰূপে সাজু কৰি তুলিলে যেতিয়া তাই তাৰ পেণ্টটো তললৈ টানি জাহাজত উঠিল।
  
  "নো ফৰপ্লে?" সি সুধিলে।
  
  "বাৰু, যেতিয়া আপুনি সেই বেকপেকটো ঠিক তেনেকৈয়ে ৰাখিছিল," তাই পাৰমাণৱিক বোমাটো চাই থকাৰ দৰে চাই ক"লে। "মই বুজিলোঁ যে মোৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  মাৰ্চে সুখী আচৰিত হৈ হাঁহিলে। "ময়ো".
  
  "দেখিছানে প্ৰেম?" জোৱে নিজকে তাৰ ওপৰত নমাই দিলে। "আমি ইজনে সিজনৰ বাবেই সৃষ্টি হৈছিলোঁ।"
  
  তেতিয়া মাৰ্ছে বুজি পালে যে পুৰণি চেষ্ট অৱ ড্ৰয়াৰৰ পোনে পোনে ওপৰত বেৰত ওলমি থকা আইনাখনৰ প্ৰতিফলনত তাইৰ লাহে লাহে গতি কৰা অত্যন্ত শেঁতা গাধটো আৰু তাৰ পিছফালে বিচনাৰ আঠুৱাৰ মাজত সোমাই থকা বেকপেকটো নিজেই দেখা পায়। সি তাইৰ ভালকৈ টেন কৰা মুখখনলৈ চাই থাকিল।
  
  "ধেৎ" সি ফুচফুচাই ক"লে। "বহুত সময় নালাগে"।
  
  
  তৃতীয় অধ্যায়
  
  
  মেট ড্ৰেকে দলটোৰ এতিয়ালৈকে হোৱা আটাইতকৈ বন্য ৰাইডৰ বাবে সাজু হৈছে। পেটৰ গাঁতটোত এটা অপ্ৰীতিকৰ, অসুস্থ অনুভৱে থিতাপি লৈছিল, আৰু ইয়াৰ লগত উখল-মাখল উৰণৰ কোনো সম্পৰ্ক নাছিল, মাথোঁ এনে ভয়ংকৰ অপৰাধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব পৰা মানুহবোৰৰ প্ৰতি উত্তেজনা, উদ্বিগ্নতা আৰু বিতৃষ্ণাৰ ফল। দৈনন্দিন কাম-কাজত অজ্ঞান কিন্তু সন্তুষ্ট হৈ যোৱা পৃথিৱীৰ মানুহৰ প্ৰতি তেওঁ সহানুভূতিশীল আছিল। তেওঁলোকৰ বাবেই তেওঁ যুঁজিছিল।
  
  হেলিকপ্টাৰবোৰত এনেকুৱা সৈনিকে ভৰি পৰিছিল যিয়ে পৃথিৱীখনক বসবাসৰ বাবে ভাল ঠাই কৰি তোলা মানুহখিনিৰ প্ৰতি যত্ন লৈ নিজকে ক্ষতিকাৰক পথত ৰাখিছিল। কেৰিন ব্লেক আৰু বেউৰেগাৰ্ড এলেন আৰু ব্ৰীজেট মেকেঞ্জী - ওৰফে কেঞ্জী, কাটানা-ধাৰণকাৰী, শিল্পকৰ্ম-চোৰাংচোৱা, প্ৰাক্তন মোছাডৰ এজেণ্টৰ বাহিৰে সমগ্ৰ SPEAR দলটো উপস্থিত আছিল। দলটোৱে ইমান খৰখেদাকৈ ৰামছেছৰ বিধ্বস্ত "লাষ্ট বজাৰ" এৰি থৈ গ"ল যে সকলোকে লগত লৈ যাবলৈ বাধ্য হ"ল।হাৰিবলৈ এমিনিটও নাছিল, আৰু সমগ্ৰ দলটোৱে নিউয়ৰ্কৰ ৰাজপথত আঘাত কৰিবলৈ সাজু, অৱগত আৰু সাজু হৈছিল এটা দৌৰ।
  
  প্ৰকৃত জংঘলৰ পৰা কংক্ৰিটৰ জংঘললৈকে, ড্ৰেকে ভাবিলে। আমি কেতিয়াও বন্ধ কৰো।
  
  চাৰিওফালে তেওঁৰ জীৱনৰ নিৰ্ভৰযোগ্য ছেদক ৰেখা আৰু ধুমুহাময় ঢৌ। এলিচিয়া আৰু ব", মে আৰু কেনজি, আৰু টৰষ্টেন ডাহল। দ্বিতীয়খন হেলিকপ্টাৰত আছিল স্মিথ আৰু লৰেন, হেডেন, কিনিমাকা আৰু যৰ্গী। ইতিমধ্যে ৰাষ্ট্ৰপতি কবাৰ্নে মুকলি কৰি দিয়া নিউয়ৰ্কৰ আকাশমাৰ্গলৈ দৌৰি গৈ দলটোৱে তীব্ৰভাৱে বেংক কৰিলে, আকাশচুম্বী ঘৰৰ মাজৰ ফাঁকবোৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ গৈ বৰ্গক্ষেত্ৰৰ আকৃতিৰ চালৰ ফালে নামি গ"ল। অস্থিৰতাই তেওঁলোকক আঘাত কৰিলে। তথ্য আহি পোৱাৰ লগে লগে ৰেডিঅ"টোৱে চিঞৰি উঠিল। তলৰ ৰাস্তাবোৰৰ হুলস্থুল, হুলস্থুলীয়া এজেণ্ট আৰু উন্মাদ ছোৱাট দলবোৰ, নিউয়ৰ্ক আৰু ইষ্ট ক"ষ্টক বচাবলৈ মূৰ জোকাৰি যোৱাৰ নৰকীয় চিন্তাটো ড্ৰেকে কল্পনা কৰিব পাৰিছিল।
  
  পিছৰ কেইঘণ্টামান অশান্ত হ"ব বুলি অনুভৱ কৰি সি দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে।
  
  দলে তাৰ চকুত ধৰিলে। "ইয়াৰ পিছত মই ছুটী লৈছো।"
  
  ড্ৰেকে ছুইডেনৰ এই আত্মবিশ্বাসৰ প্ৰশংসা কৰিছিল। "ইয়াৰ পিছত আমাক সকলোকে এটাৰ প্ৰয়োজন হ"ব।"
  
  "বাৰু, তুমি মোৰ লগত অহা নাই ইয়ৰ্কি।"
  
  "কোনো সমস্যা নাই. মই মোটামুটি নিশ্চিত যে যিয়েই নহওক জোয়ানাই দায়িত্ব ল'ব।"
  
  "তাৰ অৰ্থ কি হ"ব লাগে?"
  
  হেলিকপ্টাৰখন দ্ৰুতগতিত নামি আহিল, তেওঁলোকৰ পেটবোৰ ষ্ট্ৰেট"স্ফিয়াৰলৈ পঠিয়াই দিলে।
  
  এলিচিয়াই খিকিন্দালি কৰিলে। "কেৱল আমি জানো যে ডেলিৰ ঘৰটো কোনে চলায়, টৰ্ষ্টি। আমি জানো"।
  
  ছুইডেনৰ এইগৰাকী খেলুৱৈয়ে মুখখন ৰঙা কৰিলে যদিও আৰু কোনো মন্তব্য নকৰিলে। ড্ৰেকে এলিচিয়াৰ সৈতে হাঁহি এটা বিনিময় কৰিলে আৰু তাৰ পিছত লক্ষ্য কৰিলে যে মাই দুয়োকে চাই আছে। ধিক্কাৰ, যিয়েই নহওক আমাৰ চিন্তাৰ একো নাই যেন লাগে।
  
  এলিচিয়াই মাইলৈ হাত জোকাৰিলে। "আপুনি নিশ্চিত নেকি যে আপুনি এই ধৰণৰ ক্ৰিয়া চম্ভালিব পাৰিব, স্প্ৰাইট, মাত্ৰ শেহতীয়াকৈ শ্বেভিং কৰি থাকোঁতে নিজকে কাটি পেলোৱাৰ পিছত?"
  
  মে"ৰ মুখৰ ভাব সলনি নহ"ল যদিও তাই দ্বিধাবোধ কৰি মুখৰ নতুন দাগটো চুবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "শেহতীয়া পৰিঘটনাই মোক বিশ্বাস কৰা লোকসকলৰ প্ৰতি বহুত বেছি সাৱধান কৰি তুলিছে। আৰু বিশ্বাসঘাতকতা কৰাসকলৰ ওপৰত চকু ৰাখক।"
  
  ড্ৰেকে ভিতৰি ভিতৰি ক্ৰিংক কৰিলে।
  
  একো নহ"ল। তাই মোক এৰি থৈ গ"ল, ইয়াৰ অন্ত পেলাই! একো প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া হোৱা নাছিল। .
  
  আৱেগ আৰু চিন্তা মিহলি হৈ টেঙা পিত্তলৈ পৰিণত হ"ল, যিটো আন হাজাৰ অনুভৱৰ লগত মিহলি হ"ল। ডাহলে, সি লক্ষ্য কৰিলে, লাহে লাহে কেঞ্জিৰ পৰা আঁতৰি গ"ল আৰু ব"ই এলিচিয়াৰ পৰা চকু দুটা কষ্টেৰে আঁতৰাই পেলালে। ভগৱান, সি আশা কৰিছিল দ্বিতীয়খন হেলিকপ্টাৰত কথাবোৰ অলপ শান্ত হৈ গৈছে।
  
  হেলিকপ্টাৰখনৰ স্কিডে অট্টালিকাৰ চালখন স্পৰ্শ কৰাৰ লগে লগে নতুন বন্য বতাহৰ ধুমুহাই তেওঁলোকক আঘাত কৰে। চৰাইটোৱে নামিল, আৰু তাৰ পিছত দুৱাৰবোৰ দোল খালে, যাত্ৰীসকলে তললৈ জপিয়াই খোলা দুৱাৰখনৰ ফালে দৌৰি গ"ল। বন্দুকধাৰী মানুহে প্ৰৱেশদ্বাৰত পহৰা দিছিল আৰু ভিতৰত আৰু কেইবাজনো মানুহ থিয় হৈ আছিল। ড্ৰেকে প্ৰথমে ডুব মাৰিলে, প্ৰথমে ভৰি উৰি গ"ল আৰু অস্ত্ৰ অবিহনে অলপ অপ্ৰস্তুত অনুভৱ কৰিলে, কিন্তু তেওঁলোক যে অতি সোনকালে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ হ"ব সেই কথা ভালদৰে জানিলে। দলটোৱে এটা এটাকৈ সৰু চিৰিৰে লৰালৰিকৈ নামি গ"ল যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে নিজকে এটা বহল কৰিডৰত নাপালে, আন্ধাৰ হৈ পৰিল আৰু আৰু অধিক চকীদাৰে আগুৰি ধৰিলে। ইয়াত তেওঁলোকে আগবাঢ়ি যোৱাৰ নিৰ্দেশনা পোৱাৰ আগতে ক্ষন্তেক সময় ৰৈ গ"ল।
  
  সকলো স্পষ্ট।
  
  ড্ৰেকে জগ কৰিলে, উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁলোকে বজাৰৰ পৰা তথ্য আহৰণ কৰি আৰু তাৰ পিছত বিশেষকৈ চিআইএৰ পৰা সন্দেহজনক এজেণ্টে সোধা-পোছা কৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ দিনবোৰ হেৰুৱাই পেলাইছে। শেষত ক"বাৰ্নে নিজেই হস্তক্ষেপ কৰি SPEAR দলটোক তৎক্ষণাত গ্ৰহটোৰ আটাইতকৈ উষ্ণ স্থানলৈ প্ৰেৰণ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিয়ে।
  
  নিউয়ৰ্ক চহৰ।
  
  এতিয়া আন এটা চিৰিৰে নামি তেওঁলোক ওলাই আহিল, ৩ আৰু ৫১ নং ষ্ট্ৰীটৰ চুকত থকা স্থানীয় আৰক্ষী থানা বুলি কোৱা ঠাইখনৰ ভিতৰৰ ফালে চাই থকা বেলকনি এখনলৈ। জনসাধাৰণৰ অজ্ঞাতে এই স্থানটোৱে ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা কাৰ্যালয় হিচাপেও কাম কৰিছিল-আচলতে, ই আছিল দুটাৰ ভিতৰত এটা যিবোৰক চহৰখনৰ "ডাউনটাউন" বুলি কোৱা হৈছিল, যিটো সকলো এজেন্সীৰ কাৰ্যকলাপৰ মূল আছিল। ড্ৰেকে এতিয়া স্থানীয় আৰক্ষীক দৈনন্দিন কাম-কাজ চলাই যোৱাটো চাই থাকিল, ষ্টেচনটো ব্যস্ত, জোৰেৰে আৰু ভিৰ, যেতিয়ালৈকে দূৰৰ মূৰৰ পৰা ক"লা চুট পিন্ধা এজন মানুহ ওচৰ চাপি নাহিল।
  
  "আগলৈ যাওঁ"-তেওঁ ক"লে। "ইয়াত সময় নষ্ট কৰিবলৈ নাই।"
  
  ড্ৰেকে ইয়াতকৈ বেছি মান্তি হ"ব নোৱাৰিলে। সি এলিচিয়াক আগুৱাই লৈ গ"ল, শ্যামলাজনীক বহুত অসন্তুষ্ট কৰি তুলিলে, তাৰ বিপদৰ বাবে এটা চকু কপালত তুলিলে। বাকীবোৰে ভিতৰলৈ ভিৰ কৰিলে, হেডেনে নতুনকৈ অহাজনৰ কাষ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু দূৰৰ দুৱাৰৰ আঁৰত নোহোৱা হৈ যোৱাৰ বাবে তেওঁৰ সময় শেষ হৈ গ"ল। খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে বগা টাইলছৰ মজিয়া আৰু বেৰ, আৰু সৰু উঠা মঞ্চ এখনৰ সন্মুখত শাৰী শাৰীকৈ সজাই থোৱা চকী থকা এটা বৃত্তাকাৰ কোঠাত প্ৰৱেশ কৰিলে। মানুহজনে যিমান পাৰে সোনকালে সিহঁতক বিদায় দিলে।
  
  "আহাৰ বাবে ধন্যবাদ"-তেওঁ নিৰ্বিকাৰভাৱে ক"লে। "কেৱল আপুনি জানে, আপুনি বন্দী কৰা মানুহবোৰক- ভণ্ড ৰেমচেছ আৰু ৰবাৰ্ট প্ৰাইছক-আমাৰ... মেনহাণ্টৰ ফলাফলৰ বাবে অপেক্ষা কৰিবলৈ আমাৰ তলৰ কোঠাবোৰলৈ লৈ যোৱা হৈছে। আমি ভাবিছিলো যে ইয়াত হয়তো মূল্যৱান তথ্য থাকিব আৰু ওচৰত থাকিব লাগে।"
  
  "বিশেষকৈ যদি আমি বিফল হওঁ" এলিচিয়াই ম্লানভাৱে ক"লে।
  
  "সঁচাকৈ. আৰু হোমলেণ্ড ছিকিউৰিটি বিভাগৰ ভিতৰত অতিৰিক্ত নিৰাপত্তা থকা এই মাটিৰ তলৰ কাৰাগাৰৰ কোঠাবোৰে ৰেমছেছৰ উপস্থিতি ধৰা নপৰাকৈ ৰাখিব, যিটো মই নিশ্চিত যে আপুনি শলাগ ল"ব পাৰে।"
  
  ড্ৰেকে মনত পেলাইছিল যে ৰামছেছৰ স্থানীয় ইউনিটসমূহে মাৰ্ছৰ হাতৰ পৰা পাৰমাণৱিক বোমা চুৰি বা বলপূৰ্বকভাৱে লোৱাৰ পিছত ৰেমছেছৰ বিস্ফোৰণৰ অনুমতিলৈ অপেক্ষা কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছিল। তেওঁলোকে গম পোৱা নাছিল যে তেওঁক বন্দী কৰা হৈছে, বা তেওঁৰ প্ৰায় মৃত্যু হৈছে। ৰামচেছৰ সংগঠনৰ নিউয়ৰ্ক কোষবোৰে একেবাৰেই একো নাজানিছিল।
  
  অন্ততঃ সেইটোৱেই আছিল একমাত্ৰ কথা যিয়ে SPEAR দলৰ সপক্ষে কথা ক"লে।
  
  হেডেনে কয়, "তেওঁ উপযোগী হ"ব। "মোৰ মোটামুটি নিশ্চিত।"
  
  "হয়" স্মিথে আৰু ক"লে। "গতিকে এতিয়াৰ বাবে গৰুবোৰ ঠেলি দিয়াটো পিছুৱাই দিয়ক।"
  
  হোম অফিচৰ এজেণ্টজনে মুখখন কুটিলে। "মোৰ নাম মূৰ। মই ইয়াত লিড ফিল্ড এজেণ্ট। সকলো বুদ্ধিমত্তা মোৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যাব। আমি কাৰ্য্যকলাপসমূহ আত্মসাৎ আৰু বিতৰণৰ বাবে এটা নতুন টাস্ক ফ"ৰ্চ গঠন কৰিছো। আমাৰ এটা কেন্দ্ৰ আছে আৰু এতিয়া আমি শাখাৰ আয়োজন কৰিছো। প্ৰতিজন এজেণ্ট আৰু আৰক্ষী বিষয়াই-উপলব্ধ হওক বা নহওক-এই ভাবুকিৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰি আছে, আৰু আমি বিফলতাৰ পৰিণতি সম্পূৰ্ণৰূপে বুজি পাইছো। ই নোৱাৰে..." তেওঁ অলপ লৰচৰ কৰিলে, সাধাৰণতে শুনা নোপোৱা মানসিক চাপ দেখুৱাই। "ইয়াত এনেকুৱা হ"বলৈ দিব নোৱাৰি।"
  
  "পৃথিৱীৰ বছ কোন?" হেডেনে সুধিলে। "ইয়াত সিদ্ধান্ত কোনে লয় য"ত আচলতে গুৰুত্বপূৰ্ণ?"
  
  মূৰে দ্বিধাবোধ কৰি চিবুকটো খোঁচ মাৰিলে। "বাৰু, আমি জানো। গৃহভূমি। সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী ইউনিট আৰু ভাবুকি ব্যৱস্থাপনা ইউনিটৰ সহযোগত।"
  
  "আৰু "আমি" বুলি ক"লে আপুনি আৰু মোক বুজাইছেনে?"নে কেৱল মাতৃভূমিক বুজাইছে?"
  
  মূৰে স্বীকাৰ কৰে যে, "মই ভাবো পৰিস্থিতিয়ে দাবী অনুসৰি সেইটো সলনি হ"ব পাৰে।
  
  হেডেনক সন্তুষ্ট যেন লাগিল। "আপোনাৰ চেল ফোনটোৰ বেটাৰী চাৰ্জ হোৱাটো নিশ্চিত কৰক।"
  
  মূৰে গোটটোৰ চাৰিওফালে এনেদৰে চালে যেন তাই সিহঁতৰ জৰুৰীতা অনুভৱ কৰিলে আৰু ভাল পাইছে। "আপুনি জানে যে আমাৰ এখন চুটি খিৰিকী আছে। এই হাৰামীবোৰে বুজিবলৈ বেছি সময় নালাগিব যে ৰামছেছে সেই আদেশ দিবলৈ যোৱা নাই। গতিকে, প্ৰথম কথা প্ৰথমে। সন্ত্ৰাসবাদী কোষ এটা আমি কেনেকৈ ধৰা পেলাম?"
  
  ড্ৰেকে ঘড়ীটোলৈ চালে। "আৰু মাৰ্চ কৰক। যদি তেওঁ বোমা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছে তেন্তে মাৰ্চ মাহত অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া উচিত নহয়নে?"
  
  "চোৰাংচোৱা সংস্থাই প্ৰকাশ কৰা অনুসৰি মাৰ্চ মাহত স্থানীয় কোষৰ সৈতে একত্ৰিত হ"ব। কিমান হ'ব আমি নাজানো। গতিকে আমি অৱশ্যেই দুয়োটাতে গুৰুত্ব দিওঁ।"
  
  মাৰ্চ আৰু ৱেবৰ মাজত হোৱা কথা-বতৰাৰ বিষয়ে বিউৰ বিৱৰণী ড্ৰেকে মনত পেলাইছিল। তেতিয়া তেওঁৰ মনলৈ আহিল যে লাষ্ট মেন ষ্টেণ্ডিং টুৰ্ণামেণ্টত জোৰ কৰি থাকোঁতে তেওঁলোকে প্ৰথম লগ পোৱা চিকচিকিয়া ফৰাচীজনে, আৰু তেতিয়াৰ পৰাই যথেষ্ট সঘনাই যুঁজিছিল, গুৰুত্বপূৰ্ণ হ"লে ভালপোৱাৰ পোহৰ উজ্জ্বল কৰি তুলিছিল। তৰাৰ দৰে জিলিকি উঠিল। সি সঁচাকৈয়ে ল"ৰাটোক অতিৰিক্ত উশাহ লোৱাৰ ঠাই দিব লাগে।
  
  শ্বিনৰ কাষেৰে ক'ৰবাত...
  
  মূৰে আকৌ কথা ক"লে। "ডিপ চেল বা আনকি শ্লীপাৰ চেল এটাও ধৰা পেলোৱাৰ কেইবাটাও উপায় আছে। আমি সন্দেহজনক লোকক সংকুচিত কৰি আছো। আমি ইতিমধ্যে চোৱাচিতাৰ অধীনত থকা অন্যান্য জনা কোষৰ সৈতে সংযোগ অন্বেষণ কৰি আছো। বিখ্যাত জেহাদীসকলে নিজৰ বিষ উলিয়াই দিয়া জ্বলি থকা পূজাৰ স্থানসমূহ চাওক। আমি এনে লোকক চাওঁ যিসকলে শেহতীয়াকৈ আচাৰ-অনুষ্ঠানৰ প্ৰতি নিজকে উৎসৰ্গা কৰিছে- যিসকলে হঠাতে ধৰ্মৰ প্ৰতি আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰে, সমাজৰ পৰা আঁতৰি যায়, বা মহিলাৰ সাজ-পোছাকৰ বিষয়ে মাত মাতে। এন এছ এয়ে লাখ লাখ চেল ফোনৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা মেটাডাটা শুনি মূল্যায়ন কৰি আছে। কিন্তু বহুত বেছি ফলপ্ৰসূ হ"ল সপ্তাহৰ প্ৰতিটো দিনেই ইয়াক বিপদত পেলোৱা পুৰুষ-মহিলাসকল- যিসকলৰ পৰা আমি নিয়মিতভাৱে নতুন জেহাদী নিযুক্তি দিয়া জনসংখ্যাৰ মাজত অনুপ্ৰৱেশ কৰিছো।"
  
  "আণ্ডাৰ কভাৰ"। স্মিথে মাত দিলে। "এইটো ভাল"।
  
  "এইটো সঁচা।" এইখিনিতে আমাৰ তথ্য ইগি পপৰ বাৰ্বিতকৈ পাতল। আমি প্ৰতিটো কোষত মানুহৰ সংখ্যা নিশ্চিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছো। কোষৰ আকাৰ। জিলাসমূহ। সুযোগ আৰু প্ৰস্তুতি। আমি শেহতীয়া সকলো ফোন ৰেকৰ্ড পৰ্যালোচনা কৰি আছো। ৰামছেছে কথা ক"ব বুলি ভাবিছানে?"
  
  হেডনে কামত সোমাবলৈ ৰৈ থাকিব নোৱাৰিলে। "আমি এটা ডাম্ ভাল চেষ্টা কৰিম।"
  
  কিনিমাকাই কয়, "ভাবুকি আহি পৰিছে। "দল নিযুক্তি দিওঁ আৰু ইয়াৰ পৰা নৰকটো উলিয়াই আনো।"
  
  "হয়, হ"ব, ভাল কথা" মূৰে বুজাই দিলে। "কিন্তু ক"লৈ যাবা? নিউয়ৰ্ক এখন অতি ডাঙৰ চহৰ। ক'লৈকো যাবলৈ নাথাকিলে পলাই একো অৰ্জন কৰিব নোৱাৰিব। বোমাটো বাস্তৱ নেকি আমিও নাজানো। বহুতে বোমা বনাব পাৰে... আপোনাৰ সোঁফালে চাওক।"
  
  এলিচিয়াই নিজৰ আসনত শ্বিফ্ট কৰিলে। "মই তাৰ ভাউচ দিব পাৰো।"
  
  মূৰে কয়, "বাহনসমূহ ষ্টেণ্ডবাইত আছে। "বিশেষ বাহিনীৰ বাহন। হেলিকপ্টাৰ। চিহ্ন নোহোৱাকৈ দ্ৰুত গাড়ী। বিশ্বাস কৰক বা নকৰক, ইয়াৰ বাবে আমাৰ পৰিকল্পনা আছে, ৰাস্তা পৰিষ্কাৰ কৰাৰ উপায় আছে। ইতিমধ্যে বিষয়া আৰু তেওঁলোকৰ পৰিয়ালক উচ্ছেদ কৰা হৈছে। এতিয়া আমাক মাত্ৰ এটা আৰম্ভণিৰ বিন্দুহে লাগে।"
  
  হেডেনে তাইৰ দলৰ ফালে ঘূৰি চালে। "গতিকে, সোনকালে গোটবোৰ বিতৰণ কৰি ৰামচেছলৈ যাওঁ। সেই মানুহজনে কোৱাৰ দৰে আমাৰ খিৰিকীখন সৰু, আৰু ইতিমধ্যে বন্ধ হৈ আছে।"
  
  
  চতুৰ্থ অধ্যায়
  
  
  জুলিয়ান মাৰ্ছে সতেজ অনুভৱ কৰি, আনকি উত্তেজিত হৈ, কিন্তু অলপ দুখীও অনুভৱ কৰি মোটেলৰ পৰা ওলাই আহিল। তেওঁৰ সাজ-পোছাক ভাল আছিল: নীলা জিন্স, যাৰ এখন ভৰি আনখনতকৈ অলপ ক"লা, চাৰ্টৰ কেইবাটাও তৰপ আৰু মূৰৰ এফালে ঠেলি দিয়া টুপী এটা। দৃশ্যটো ভাল আছিল আৰু সি ভাবিছিল যে সি জোক অতিক্ৰম কৰিলে। সৰু বাথৰুমটোৰ পৰা মহিলাগৰাকী ওলাই আহিল, অলপ ছিন্নভিন্ন যেন লাগিল, চুলিখিনি মাত্ৰ আধা কম্বল আৰু লিপষ্টিক আধা লগাই। কেইবা মিনিটমানৰ মূল্যায়নৰ পিছতহে মাৰ্ছে বুজি পালে যে তাই ইচ্ছাকৃতভাৱে তেওঁক অনুকৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  
  নে তেওঁক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাব?
  
  হয়তো পিছৰটোৱেই আছিল, কিন্তু ই সঁচাকৈয়ে মাৰ্ছক ধাৰৰ ওপৰেৰে ঠেলি দিলে। শেষত তেওঁ বিচৰা কথাটো আছিল তেওঁৰ অনন্য শৈলীক সীমিত কৰিবলৈ নিজৰ এটা নাৰী সংস্কৰণ। প্ৰায় আফটাৰথ্থ হিচাপে সি বিচনাৰ পৰা বেকপেকটো তুলি লৈ মেটেৰিয়েলটো ষ্ট্ৰ"ক কৰিলে আৰু ভিতৰত জীৱন্ত জন্তুটোৰ ৰূপৰেখা অনুভৱ কৰিলে।
  
  মোৰ .
  
  ৰাতিপুৱাটো ভাল, সতেজ, উজ্জ্বল আৰু সুখৰ আছিল। মাৰ্ছে ৰৈ থাকিল যেতিয়ালৈকে পাঁচজনীয়া গাড়ী এখন টানি আহি দুজন মানুহ জপিয়াই ওলাই নাহিল। দুয়োজনেই ক"লা ছালৰ আৰু ডাঠ দাড়ি পিন্ধিছিল। মাৰ্চে চূড়ান্ত যাত্ৰাৰ চূড়ান্ত পাছৱৰ্ড ক"লে আৰু তেওঁলোকক পিছফালৰ দুৱাৰখন খুলিবলৈ দিলে। ভিতৰলৈ উঠি যোৱাৰ লগে লগে জ"ই দেখা দিলে।
  
  "অপেক্ষা কৰক". মহিলাগৰাকী ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে এজন লোকে বন্দুক উলিয়াই আনিলে। "এজনহে হ"ব লাগে।"
  
  মাৰ্চ মান্তি হ"বলৈ প্ৰৱল আছিল যদিও তেওঁৰ সিটো পক্ষই এই মহিলাগৰাকীক আৰু ভালকৈ চিনি পাব বিচাৰিছিল। "তাই দেৰিকৈ সংযোজন কৰা। শ্বে ইজ অল ৰাইট"।
  
  বন্দুক থকা হাতখনে তেতিয়াও দ্বিধাবোধ কৰিছিল।
  
  "শুনা, মোৰ সংস্পৰ্শ হোৱা নাই তিনিদিন, হয়তো চাৰিদিন।" মাৰ্ছে ঠিক মনত পেলাব পৰা নাছিল। "পৰিকল্পনা সলনি হয়। পাছৱৰ্ডটো দিলোঁ, এতিয়া মোৰ কথা শুনা। তাইৰ সকলো ঠিকেই আছে। আনকি উপযোগী।"
  
  "বহুত ভাল". দুয়োজন মানুহকে পতিয়ন যোৱা যেন নালাগিল।
  
  পিছফালৰ টায়াৰৰ তলৰ পৰা মাটিৰ স্তম্ভ এটা ওপৰলৈ তুলি গাড়ীখনে খৰধৰকৈ উৰা মাৰিলে আৰু চহৰৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। আকাশচুম্বী ঘৰবোৰ আৰু ডাঙৰ হৈ অহাৰ লগে লগে আৰু যাতায়ত তীব্ৰতৰ হোৱাৰ লগে লগে পদযাত্ৰাটো পিছুৱাই গ"ল। চিকচিকিয়া, প্ৰতিফলিত পৃষ্ঠই গাড়ীখনক আগুৰি ধৰিছিল, কিছুমান ঠাইত অন্ধ হৈ পৰিছিল কাৰণ ইহঁতে কৃত্ৰিম পোহৰক পুনৰ নিৰ্দেশিত কৰিছিল। ফুটপাথত ভিৰ ভৰি পৰিছিল আৰু অট্টালিকাবোৰ তথ্যৰে জিলিকি উঠিছিল। ৰাজপথৰ মাজেৰে আৰক্ষীৰ গাড়ী চলিছিল। মাৰ্ছে আৰক্ষীৰ মনোযোগ বৃদ্ধিৰ কোনো লক্ষণ লক্ষ্য কৰা নাছিল যদিও সেই সময়ত তেওঁ গাড়ীৰ চালৰ ওপৰত দেখা নাপালে। এই কথা তেওঁ চালকজনক উল্লেখ কৰিলে।
  
  মানুহজনে উত্তৰ দিলে, "সকলো স্বাভাৱিক যেন লাগে। "কিন্তু গতি এতিয়াও গুৰুত্বপূৰ্ণ। আমি বেছি লাহে লাহে আগবাঢ়িলে সকলো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিব।"
  
  "ৰামচেছ?" মাৰ্ছে সুধিলে।
  
  "আমি তেওঁৰ কথাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো।"
  
  উত্তৰত কিছু লাজ অনুভৱ কৰি মাৰ্চে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। এই পৰিকল্পনা সম্পূৰ্ণৰূপে তেওঁৰ আছিল, আৰু ৰামছেছৰ মিনিয়নসকলে তেওঁৰ সুৰত নাচিব লাগিব। এবাৰ তেওঁলোক মাৰ্ছে বাছি লোৱা আৰু প্ৰস্তুত কৰা স্থানত উপস্থিত হোৱাৰ পিছত তেওঁলোকে আৰম্ভ কৰাৰ মাহৰ পিছত মাহ আগতেই প্ৰস্তুতি চলাইছিল।
  
  নিয়ন্ত্ৰণ দৃঢ় কৰিবলৈ তেওঁ ক"লে, "ৰাডাৰৰ তলত থাকক। "আৰু গতি সীমাৰ তলত নহয়নে? আমি ৰখাব নিবিচাৰো।"
  
  "আমি নিউয়ৰ্কত আছো" ড্ৰাইভাৰে ক"লে আৰু তাৰ পিছত ৰঙা লাইট এটা চলাই দুয়োজন মানুহে হাঁহিলে। মাৰ্ছে সিহঁতক আওকাণ কৰিবলৈ বাছি লৈছিল।
  
  "কিন্তু" তাৰ পিছত ড্ৰাইভাৰে আৰু ক"লে। "তোমাৰ বেকপেকটো? এই... কন্টেন্ট ভেৰিফাই কৰিব লাগিব।"
  
  "মই জানো" মাৰ্ছে হিচকি উঠিল। "আপুনি ভাবিছে মই এইটো নাজানো?"
  
  ৱেবে তেওঁৰ ওপৰত কেনেকুৱা বান্দৰ বোজাই কৰিছিল?
  
  হয়তো ক্ৰমবৰ্ধমান উত্তেজনা অনুভৱ কৰি জোয়ে তেওঁৰ ওচৰলৈ ছিডল হৈ গ"ল। তেওঁলোকৰ মাজত মাত্ৰ এটা পাৰমাণৱিক বোমা আছিল। তাইৰ হাতখন লাহে লাহে বেকপেকটোৰ তললৈ নামি আহিল, এটাকৈ আঙুলিৰ মূৰত, আৰু তাৰ কোলালৈকে তললৈ নামি আহিল, যাৰ ফলত সি লৰচৰ কৰি উঠিল আৰু তাৰ পিছত তাইৰ ফালে চাই থাকিল।
  
  "সঁচাকৈয়ে এইটো উপযুক্ত নেকি?"
  
  "মই নাজানো জুলিয়ান। তেনেকুৱাই নেকি?"
  
  মাৰ্ছ সম্পূৰ্ণ নিশ্চিত নাছিল যদিও যথেষ্ট ভাল লাগিল যে তেওঁ সেইটো অকলে এৰি দিলে। ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে তেওঁৰ মনলৈ আহিল যে শ্বিয়াৰ্ছ অলপ আকৰ্ষণীয়, শ্বেড" পোপৰ দৰে শক্তিশালী, আৰু নিঃসন্দেহে তাইৰ প্ৰয়োজনীয় যিকোনো পুৰুষ নমুনা মাতিবলৈ সক্ষম।
  
  মোৰ কিয়?
  
  পাৰমাণৱিক বোমাটোৱে হয়তো সহায় কৰিলে, তেওঁ জানিছিল। প্ৰতিগৰাকী ছোৱালীয়ে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰধাৰী এজন মানুহক ভাল পাইছিল। ক্ষমতাৰ লগত কিবা এটা... অ" ভাল, হয়তো তাইৰ এই ধাৰণাটো ভাল লাগিছিল যে সি তাইতকৈ অলপ বেছি ভয়ংকৰ। তেওঁৰ কুটিলতা? নিশ্চয়, কিয় নৰক নহয়? ৰাস্তাৰ কাষত ৰৈ যোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ চিন্তাৰ ৰেলখন ৰেলপথৰ পৰা ওলাই গ"ল, ড্ৰাইভাৰে মাৰ্ছে আগৰ ভ্ৰমণত বাছি লোৱা অট্টালিকাটোলৈ কুটিলভাৱে আঙুলিয়াই দিলে। বাহিৰৰ দিনটো তেতিয়াও উষ্ণ আৰু সম্পূৰ্ণ অভাৱনীয় আছিল। মাৰ্ছে কল্পনা কৰিলে চৰকাৰৰ মোটা গাধবোৰে, নিজৰ প্লাছ চামৰাৰ আসনত দৃঢ়ভাৱে বহি থকা, জীৱনৰ চৰ খাবলৈ ওলাইছে।
  
  এতিয়া সোনকালে আহি আছে। গতিকে অতি সোনকালে মই নিজকে কষ্টেৰে ধৰি ৰাখিব পাৰিম।
  
  সি জোৰ হাতত ধৰি ফুটপাথৰ কাষেৰে প্ৰায় জপিয়াই পৰিল, বেকপেকটো বেঁকা কঁকালত ওলমি থাকিবলৈ দিলে। দুৱাৰমূখৰ কাষেৰে পাৰ হৈ বাওঁফালে নিৰ্দেশনা পোৱাৰ পিছত চাৰিজনীয়া দলটোৱে লিফটত উঠি চতুৰ্থ মহলালৈ গ"ল আৰু তাৰ পিছত দুটা বেডৰুমৰ বিশাল এপাৰ্টমেণ্টটো পৰীক্ষা কৰিলে। সকলো ভাল আছিল। মাৰ্চে বেলকনিৰ দুৱাৰ খুলি চহৰৰ বতাহত আৰু এটা উশাহ ল"লে।
  
  মই এতিয়াও পাৰি থকাৰ সময়তো ভাল হ"ব পাৰো।
  
  বিদ্ৰুপটোৱে তেওঁক নিজকে লৈ হাঁহিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। এনেকুৱা কেতিয়াও নহ"লহেঁতেন। আমেৰিকানসকলে মাথোঁ বিশ্বাস কৰিব লাগিছিল, ধন দিব লাগিছিল, তাৰ পিছত তেওঁ পৰিকল্পনা অনুসৰি হাডছনত থকা পাৰমাণৱিক বোমাটো ধ্বংস কৰিব পাৰিব। তাৰ পিছত, নতুন পৰিকল্পনা। নতুন জীৱন। আৰু এক ৰোমাঞ্চকৰ ভৱিষ্যত।
  
  কান্ধৰ পিছফালৰ পৰা মাত এটা আহিল। "আমাৰ ওচৰলৈ এজন ব্যক্তি পঠিওৱা হয় যিয়ে আপোনাৰ বেকপেকৰ ভিতৰৰ বস্তুবোৰ পৰীক্ষা কৰিব পাৰে। ঘণ্টাৰ ভিতৰতে তেওঁ আহিব লাগে।"
  
  মাৰ্চে ঘূৰি নোযোৱাকৈ মাত দিলে। "আশা কৰা মতে।" বহুত ভাল. কিন্তু আৰু কেইটামান বিবেচনা আছে। হোয়াইট হাউছে ধন দিয়াৰ লগে লগে মোক টকা ট্ৰেন্সফাৰ কৰাত সহায় কৰিবলৈ কোনোবা এজনৰ প্ৰয়োজন। মোক এটা বিক্ষিপ্ততা সৃষ্টি কৰিবলৈ এটা চেজ স্থাপন কৰাত সহায়ৰ প্ৰয়োজন। আৰু আমি সকলো কোষ সক্ৰিয় কৰি এই বোমাটো বিস্ফোৰণ কৰিব লাগিব।"
  
  পিছফালে থকা মানুহজনে লৰচৰ কৰিলে। "এই সকলোবোৰ পৰিকল্পনাত আছে।" "আমি সাজু হৈছো।" এইবোৰ অতি সোনকালে একেলগে আহিব।"
  
  মাৰ্চ ঘূৰি আহি হোটেলৰ কোঠালৈ উভতি গ"ল। জোৱে চেম্পিয়ন চুমুক দি বহি আছিল, চিকুন ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলি চেইজ লাউঞ্জত জিৰণি লৈ আছিল। "তেন্তে এতিয়া আমি মাত্ৰ ৰৈ থাকোঁ?" - সি ল'ৰাটোক সুধিলে।
  
  "দীঘলীয়া সময়ৰ বাবে নহয়"।
  
  মাৰ্ছে জোয়ক চাই হাঁহি এটা মাৰি হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "আমি শোৱা কোঠাত থাকিম।"
  
  প্ৰতিটো বেকপেকৰ পৰা এটা ষ্ট্ৰেপ ধৰি লৈ দম্পতীহালে আটাইতকৈ ডাঙৰ শোৱা কোঠাটোলৈ লৈ গ"ল। এমিনিটৰ ভিতৰতে দুয়ো উলংগ হৈ চাদৰৰ ওপৰত ইজনে সিজনৰ ওপৰত কুটিল হৈ পৰিল। মাৰ্ছে এইবাৰ প্ৰমাণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যে তেওঁৰ প্ৰয়োজনীয় ষ্টেমিনা আছে, কিন্তু জোৱে মাত্ৰ অলপ বেছি ধূৰ্ত আছিল। তাইৰ বহল, ত্ৰুটিহীন মুখখনে তাৰ কামনাত নানা ধৰণৰ কাম কৰিছিল। শেষত মাৰ্ছে সোনকালে শেষ কৰাটো ভাল কথা আছিল, কাৰণ অলপ পিছতে বেডৰুমৰ দুৱাৰত টোকৰ পৰিল।
  
  "এই মানুহজন ইয়াত আছে।"
  
  ইতিমধ্যে? মাৰ্ছে খৰধৰকৈ জোৰ লগত সাজ-পোছাক পিন্ধিলে, আৰু তাৰ পিছত দুয়োজনে কোঠাটোলৈ উভতি গ"ল, তেতিয়াও ৰঙা পৰি আৰু অলপ ঘামচি ওলাই আহিল। মাৰ্ছে নতুনকৈ অহাজনৰ লগত হাত মিলাই তেওঁৰ পাতল চুলি, শেঁতা ৰং আৰু কুটিল কাপোৰবোৰ লক্ষ্য কৰিলে।
  
  "আপুনি সঘনাই ওলাই নাযায়?"
  
  "মোক বন্ধ কৰি ৰাখে।"
  
  "অ" ভাল, কেতিয়াও নহয়। মোৰ বোমাটো চেক কৰিবলৈ আহিছা নেকি?"
  
  "হয় ছাৰ, কৰিলোঁ।"
  
  মাৰ্ছে ডাঙৰ কোঠাটোৰ মাজভাগ দখল কৰা নিম্ন কাঁচৰ টেবুলখনৰ ওপৰত নিজৰ বেকপেকটো থৈ দিলে। মাত্ৰ কেইমিনিটমান আগতে তাইৰ উলংগ মূৰ্তিটো ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে মনত পেলোৱাৰ লগে লগে জোৱে তাৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰি পাৰ হৈ গ"ল। নতুনকৈ অহাজনৰ ফালে ঘূৰি সি আঁতৰি চালে।
  
  "আপোনাৰ নাম কি ল"ৰা?"
  
  "আদম ছাৰ।"
  
  "বাৰু আদম, আপুনি জানে ই কি আৰু ই কি কৰিব পাৰে। আপুনি নাৰ্ভাছ হৈ আছে নেকি?"
  
  "নাই, এই মুহূৰ্তত নহয়।"
  
  "কাল?"
  
  "মই তেনেকৈ নাভাবো"।
  
  "আপুনি নাৰ্ভাছ হৈ আছে নেকি? কাল? হয়তো সি অতিৰিক্ত ভাগৰুৱা হৈছে?"
  
  বেকপেকটোলৈ চাই আদামে মূৰটো জোকাৰিলে।
  
  "যদি তেনেকুৱাই হয়, তেন্তে মই নিশ্চিত যে জ"য়ে তোমাক সহায় কৰিব পাৰিব।" এই কথা তেওঁ আধা ধেমালিতে ক"লে।
  
  পাইথিয়ানজনে ধূৰ্ত হাঁহি এটা মাৰি ঘূৰি আহিল। "সুখী হওক"।
  
  মাৰ্ছে আদামৰ দৰেই চকু টিপিয়াই দিলে, কিন্তু যুৱকজনে মন সলনি কৰাৰ আগতেই তেওঁলোকৰ দাড়ি থকা ড্ৰাইভাৰজনে কথা ক"লে। "লৰালৰিকৈ কৰা"-তেওঁ ক"লে। "আমি সাজু হ"ব লাগিব..." সি ট্ৰেইল কৰি গ"ল।
  
  মাৰ্চে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "ঠিক আছে, ভৰি দুখন ঠেলিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই। নামি লেতেৰা হওঁ।" তেওঁ আদমৰ ফালে ঘূৰি চালে। "মানে বোমা লৈ।"
  
  ডেকাজনে বেকপেকটোলৈ চাই বিমোৰত পৰিল আৰু তাৰ পিছত এনেদৰে ঘূৰাই দিলে যে বাকলবোৰ তাৰ ফালে মুখ কৰি আছিল। লাহে লাহে সেইবোৰ খুলি ঢাকনিখন খুলি দিলে। ভিতৰত প্ৰকৃত ডিভাইচটো পৰি আছিল, অধিক টেকসই আৰু সামগ্ৰিকভাৱে উচ্চমানৰ বেকপেকেৰে আগুৰি আছিল।
  
  "ঠিক আছে" আদামে ক"লে। "গতিকে আমি সকলোৱে জানো যে MASINT, এটা জোখ-মাখ আৰু স্বাক্ষৰ চোৰাংচোৱা প্ৰট"কল যিয়ে বিকিৰণ আৰু পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰৰ সৈতে জড়িত অন্যান্য ভৌতিক পৰিঘটনাৰ স্বাক্ষৰৰ বাবে স্কেন কৰে। এই ডিভাইচটো, আৰু অন্ততঃ মই জনা আন এটা অনুৰূপ ডিভাইচটো এই ক্ষেত্ৰখনৰ তলত পিছলি যাবলৈ ডিজাইন কৰা হৈছিল। বৰ্তমান বিশ্বত বহুতো পাৰমাণৱিক যন্ত্ৰ ধৰা পেলোৱা আৰু নিৰীক্ষণ ব্যৱস্থা আছে যদিও সকলোবোৰ উন্নত নহয়, আৰু সকলোবোৰতে সম্পূৰ্ণ কৰ্মচাৰী নাই।" সি কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "সভ্য দেশসমূহৰ শেহতীয়া ব্যৰ্থতাসমূহ চাওক। সঁচাকৈয়ে কোনোবাই দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ ব্যক্তি বা ঘনিষ্ঠ কোষক অকলে কাম কৰাটো বন্ধ কৰিব পাৰিবনে? অৱশ্যে নহয়। ইয়াৰ বাবে মাত্ৰ এটা গ্লিচ বা আভ্যন্তৰীণ কাম লাগে।" সি হাঁহিলে। "এজন অসুখী কৰ্মচাৰী বা আনকি মৃত ভাগৰুৱা। বেছিভাগেই ইয়াৰ বাবে ধন বা লিভাৰেজৰ প্ৰয়োজন হয়। এইবোৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সন্ত্ৰাসবাদৰ শ্ৰেষ্ঠ মুদ্ৰা।"
  
  মাৰ্ছে যুৱকজনৰ কাহিনী শুনিলে, ৰামচেছ আৰু ৱেবলৈ যোৱাৰ পথটো বুজাই দিওঁতে আৰু এটা বা দুটা গুৰুতৰ সাৱধানতা অৱলম্বন কৰা হৈছে নেকি বুলি ভাবিলে। তেওঁলোকৰ নিজৰ স্বাৰ্থত হ"ব। সি কেতিয়াও গম নাপালেহেঁতেন, আৰু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে সি একো গুৰুত্ব নিদিলে। এতিয়া সি ঠিক ইয়াতেই আছিল আৰু নৰকৰ দুৱাৰখন খুলিবলৈ ওলাইছিল।
  
  আদামে কয়, "এইটো মূলতঃ আমি যিটোক "লেতেৰা বোমা" বুলি কওঁ। "এই শব্দটো সদায় আছিল, কিন্তু এতিয়াও প্ৰযোজ্য। মোৰ হাতত আলফা চিন্টিলেটৰ, প্ৰদূষক ডিটেক্টৰ, আৰু আন কেইটামান গুডী আছে। কিন্তু মূলতঃ," আদামে পকেটৰ পৰা স্ক্ৰু ড্ৰাইভাৰ এটা উলিয়াই আনিলে, "মোৰ এইটো আছে।"
  
  তেওঁ দ্ৰুতগতিত মজবুত পেকেজিংটো আঁতৰাই সৰু ডিছপ্লে আৰু মিনি-কিবৰ্ডটো উন্মুক্ত কৰি ৰখা ভেলক্ৰ" ষ্ট্ৰিপবোৰ খুলি দিলে। পেনেলটো চাৰিটা স্ক্ৰুৰে ঠাইত ধৰি ৰখা হৈছিল, যিবোৰ আদামে সোনকালে আঁতৰাই পেলালে। যেতিয়া ধাতুৰ পেনেলটো মুক্ত হ"ল, তেতিয়া ইয়াৰ পিছফালে তাঁৰৰ ধাৰাবাহিকতা মুকলি হৈ গ"ল, যাৰ ফলত নতুনকৈ আৱিষ্কাৰ কৰা যন্ত্ৰটোৰ হৃদয়খনলৈ গ"ল।
  
  মাৰ্চে নিজৰ উশাহ বন্ধ কৰি ৰাখিলে।
  
  আদমে প্ৰথমবাৰৰ বাবে হাঁহিলে। "চিন্তা নকৰিব. এই বস্তুটোৰ একাধিক ফিউজ আছে আৰু এতিয়াও সজ্জিতও হোৱা নাই। ইয়াত কোনেও এই কাম আৰম্ভ নকৰে।"
  
  মাৰ্চ মাহৰ অলপ শূন্য যেন লাগিল।
  
  আদামে ব্যৱস্থাটো আৰু ইয়াৰ ভিতৰৰ সবিশেষবোৰলৈ উকি মাৰিলে, সকলোবোৰ গ্ৰহণ কৰিলে। ক্ষন্তেক পিছতে সি কাষতে থকা লেপটপৰ স্ক্ৰীণখন চেক কৰিলে। "লিক হৈ আছে," তেওঁ স্বীকাৰ কৰিলে। "কিন্তু ইমান বেয়া নহয়।"
  
  মাৰ্চখনে অস্থিৰভাৱে ফিড্জিট কৰিলে। "কিমান বেয়া হৈছে?"
  
  "মই তোমাক পৰামৰ্শ দিম যে কেতিয়াও সন্তান জন্ম নহয়" আদামে আৱেগ নোহোৱাকৈ ক"লে। "এতিয়াও পাৰিলে। আৰু জীৱনৰ আগন্তুক কেইটামান বছৰ উপভোগ কৰক।"
  
  মাৰ্ছে জোয়ৰ ফালে চাই থাকিল যেতিয়া তাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। যিকোনো প্ৰকাৰে, তেওঁ কেতিয়াও আশা কৰা নাছিল যে তেওঁ নিজৰ স্বাৰ্থপৰ পিতৃ বা অহংকাৰী ভাতৃতকৈ বেছি দিন জীয়াই থাকিব।
  
  "এতিয়া মই ইয়াক ভালদৰে ৰক্ষা কৰিব পাৰিম" আদামে লগত লৈ অহা ছুটকেছটোৰ পৰা টোপোলাটো উলিয়াই ক"লে। "যেনেকৈ মই এই প্ৰকৃতিৰ যিকোনো যন্ত্ৰৰ সৈতে কৰিম।"
  
  মাৰ্চে ক্ষন্তেক সময় চাই থাকিল আৰু তাৰ পিছত বুজিলে যে সিহঁতৰ কাম প্ৰায় শেষ হৈ গৈছে। সিহঁতৰ ড্ৰাইভাৰৰ মৃত চকু দুটা সি লগ পালে। "ৰামছেছে কোৱা এই কেমেৰাবোৰ। তেওঁলোক সাজু হৈছেনে? খেদা আৰম্ভ হ"বলৈ ওলাইছে আৰু মই কোনো পলম নিবিচাৰো।"
  
  ইয়াৰ উত্তৰত শুকান হাঁহি এটা জিলিকি উঠিল। "আৰু আমিও তেনেকুৱাই। আমেৰিকানসকলে হয়তো নাজানিব পৰা দুটা শ্লীপাৰ কোষকে ধৰি পাঁচোটা কোষেই এতিয়া সক্ৰিয় হৈ আছে।" মানুহজনে ঘড়ীটোলৈ চালে। "পুৱা ৬:৪৫ বজাত সাত বজাৰ ভিতৰত সকলো সাজু হ"ব।"
  
  "চমত্কাৰ". মাৰ্ছে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ কামনা পুনৰ বৃদ্ধি পাইছে আৰু ভাবিলে যে তেওঁ হয়তো এই সত্যৰ সুবিধা ল"ব পাৰে, এতিয়াও পাৰে। শেহতীয়াকৈ কৰা দৰে জোইক চিনি পালে যিকোনো প্ৰকাৰে সিহঁতৰ অন্ত সোনকালে হ"লহেঁতেন। "আৰু ধন স্থানান্তৰৰ প্ৰট"কলবোৰ?"
  
  "এডামে এনে এটা অনুষ্ঠান সম্পূৰ্ণ কৰাত মনোনিৱেশ কৰিব যিয়ে আমাৰ স্থানক অন্তহীন লুপত বিশ্বজুৰি সম্প্ৰচাৰ কৰিব। তেওঁলোকে কেতিয়াও লেনদেনটো ট্ৰেক নকৰে।"
  
  আদমৰ মুখত আচৰিত হোৱাটো মাৰ্চে লক্ষ্য কৰা নাছিল।
  
  সি জোৰ ওপৰত বেছি মনোনিৱেশ কৰিছিল, আৰু তাই তাৰ ওপৰত। তেওঁ আৰু পাঁচ মিনিট সময় লৈ এডামে বোমাটো চলোৱাটো চাই অভিশপ্ত বস্তুটো কেনেকৈ নিৰস্ত্ৰ কৰিব লাগে তাৰ নিৰ্দেশনা শুনিলে, তাৰ পিছত নিশ্চিত হ"ল যে মানুহজনে যন্ত্ৰটোৰ উপযুক্ত ফটোবোৰ কাৰ্য্যত তুলিছে। ফটোসমূহে হোয়াইট হাউছক ডিভাইচটোৰ সত্যতাক পতিয়ন নিয়াবলৈ আৰু তেওঁৰ বিৰুদ্ধে সজ্জিত শক্তিসমূহক বিক্ষিপ্ততাৰ সৃষ্টি কৰিব পৰা আৰু বিভাজিত কৰিব পৰাকৈ এক অনুসন্ধান স্থাপন কৰাত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছিল। সুখী হৈ অৱশেষত আদমৰ ফালে ঘূৰি গ"ল।
  
  "হালধীয়াটো। এইটোৱেই নেকি নিৰস্ত্ৰকৰণৰ তাঁৰ?"
  
  "উম, হয় ছাৰ, হৈছে।"
  
  মাৰ্ছে ড্ৰাইভাৰজনক চাই আন্তৰিকতাৰে হাঁহিলে। "তেন্তে, আমি সাজু নেকি?"
  
  "আমি ৰেডি"।
  
  "তেন্তে গুচি যা।"
  
  মাৰ্ছে হাতখন আগবঢ়াই জোক বেডৰুমলৈ লৈ গ"ল, যোৱাৰ লগে লগে তাইৰ জিন্স আৰু পেণ্টী পিন্ধি হাঁহি এটা দমন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ক্ষমতা আৰু গুৰুত্বৰ সকলো সপোন যে বাস্তৱ হ"বলৈ ওলাইছে, সেই কথা উপলব্ধি কৰাৰ লগে লগে আবেগ আৰু উত্তেজনাৰ বানপানীয়ে তেওঁক প্ৰায় আগুৰি ধৰিলে। যদিহে এতিয়া তেওঁৰ পৰিয়ালে তেওঁক দেখা পালেহেঁতেন।
  
  
  পঞ্চম অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে পোনে পোনে যোৱাৰ লগে লগে যি হৈ আছে তাৰ সম্পূৰ্ণ ওজনে তেওঁক আঘাত কৰিলে। জৰুৰীতাই তেওঁৰ শিৰাবোৰৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল, তেওঁৰ স্নায়ুৰ শেষ অংশবোৰ ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে আৰু তেওঁৰ সতীৰ্থসকলৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰাই তেওঁক ক"লে যে তেওঁলোকৰো একেই অনুভৱ হৈছে- আনকি কেঞ্জীও। সি সঁচাকৈয়ে ভাবিছিল যে প্ৰাক্তন মোছাদৰ এজেণ্টজনে ইতিমধ্যে তাইক স্থানান্তৰিত কৰি পেলাইছে, কিন্তু তাৰ পিছত, সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে, সৈনিকসকলৰ মাজৰ সংযোগৰ বাবে, তাইক কিয় কৰা নাই বুলি সুধিবও নালাগিল। তাই যি নিৰীহসকলৰ বাবে যুঁজিছিল, সেই একেখিনি সাধাৰণ নাগৰিকৰ বাজিত পৰিছিল। আধা হৃদয় থকা যিকোনো ব্যক্তিয়েই এইটো হ"বলৈ নিদিয়ে আৰু ড্ৰেকে সন্দেহ কৰিলে যে কেনছিৰ আধা হৃদয়তকৈও বহুত বেছি থাকিব পাৰে, যিমানেই গভীৰভাৱে লুকাই নাথাকক কিয়।
  
  দেৱাল ঘড়ীটোৱে সাত পঞ্চল্লিশ দেখুৱাইছিল, আৰু গোটেই দলটো চলি আছিল। থানাখনত এক আতংকজনক, বিশৃংখল শান্তিৰ ৰাজত্ব হৈছিল;পুলিচৰ দায়িত্ব আছিল, কিন্তু স্পষ্টভাৱে সীমাত আছিল। টেলিভিছনৰ পৰ্দাত বাতৰিৰ ৰিপৰ্ট জিলিকি উঠিছিল যদিও কোনো এটাৰে লগত কোনো সম্পৰ্ক নাছিল। মূৰে খোজ কাঢ়িছিল আৰু খোজ কাঢ়িছিল, আণ্ডাৰকাভাৰ এজেণ্ট, চোৱাচিতাকাৰী দল বা গাড়ী চলোৱাৰ পৰা খবৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰিছিল। হেডেনে দলৰ বাকীসকলক ধৰিলে।
  
  "মনো আৰু মই ৰামছেছৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিম। আমাক আৰু দুটা গোটৰ প্ৰয়োজন, এটাই পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণ ঘটাৰ লগে লগে তথ্যৰ মূল্যায়ন কৰিবলৈ আৰু এটা এই কোষবোৰ বিচাৰিবলৈ। মনে মনে থাকক, কিন্তু বন্দীক নল"ব। আজি বন্ধুসকল, মূৰ্খৰ দিন নহয়। আপুনি যি লাগে তাক লাভ কৰক আৰু দ্ৰুত আৰু কঠোৰভাৱে লাভ কৰক। মিছা কথা ক"লে আমাৰ বহুত খৰচ হ"ব পাৰে।"
  
  মূৰে তাই কোৱা কথাখিনি ধৰি পিছলৈ ঘূৰি চালে। তেওঁ ক"লে, "আজি কোনো দয়া নাথাকিব।"
  
  ডাহলে ক্ষোভিতভাৱে মাত দিলে, মানুহৰ মূৰৰ খুলি ফাটিব পৰাৰ দৰে নুকুলবোৰ ফাটি গ"ল। ড্ৰেকে শিথিল হ"বলৈ চেষ্টা কৰিলে। আনকি এলিচিয়াইও পিঞ্জৰাবদ্ধ পেন্থাৰৰ দৰে ঘূৰি ফুৰিছিল।
  
  তাৰ পাছত ৰাতিপুৱা ৮ বজাত উন্মাদনা আৰম্ভ হ"ল।
  
  ফোন আহিবলৈ ধৰিলে, ডেডিকেটেড ফোনবোৰ বাৰে বাৰে বাজি উঠিল, সিহঁতৰ শব্দই সৰু কোঠাটো ভৰি পৰিল। মূৰে ফলপ্ৰসূভাৱে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে এজন এজনকৈ যুঁজিলে আৰু দুজন সহায়কে সহায় কৰিবলৈ দৌৰি আহিল। আনকি কিনিমাকাইও প্ৰত্যাহ্বান গ্ৰহণ কৰিলে যদিও তেওঁ বহি থকা টেবুলখন বিশেষ সুখী যেন নালাগিল।
  
  মূৰে তথ্যক পোহৰৰ গতিৰ সৈতে তুলনা কৰিছিল। "আমি থ্ৰেছহ"ল্ডত আছো," তেওঁ কয়। "সকলো দল সাজু। আণ্ডাৰকাভাৰ এজেণ্টসকলে গোপন সাক্ষাৎকাৰ আৰু আড্ডা সম্পৰ্কে শেহতীয়াকৈ হোৱা কথা-বতৰাৰ খবৰ দিছিল। বিখ্যাত মছজিদসমূহৰ চাৰিওফালে আন্দোলন তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। কি হৈছে আমি নাজানিলেও আমি চিন্তিত হৈ পৰিলোঁহেঁতেন। নতুন মুখবোৰ দেখা গ"ল নিজৰ সাধাৰণ বাসস্থানত, সকলোৱে দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ আৰু দ্ৰুতগতিত গতিশীল, উদ্দেশ্যৰে। আমাৰ চিনাকি কোষবোৰৰ ভিতৰত দুটা ৰাডাৰৰ পৰা নোহোৱা হৈ গ"ল।" মূৰে মূৰ জোকাৰিলে। "এইটোৰ সৈতে আমি ইতিমধ্যে মোকাবিলা কৰা নাই যেন লাগে। কিন্তু আমাৰ হাতত ক্লু আছে। এটা দলে ডকলৈ যাব লাগে - জনা কোষবোৰৰ এটাই তাৰ পৰাই কাম কৰে।"
  
  "এইজন আমি," ডাহলে ৰাস্প কৰি ক"লে। "উঠা, হে হাৰামীবোৰ।"
  
  "নিজৰ কথা কোৱা।" কেনচিয়ে তেওঁৰ ওচৰলৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আহিল। "অ" আৰু মই তোমাৰ লগত আছো।"
  
  "অ" এইটো কৰিব লাগিব নেকি?"
  
  "পাবলৈ কঠোৰ খেলা বন্ধ কৰক।"
  
  ড্ৰেকে দলসমূহৰ বিষয়ে অধ্যয়ন কৰিছিল, যিবোৰক আকৰ্ষণীয়ভাৱে যোৰকৈ বিভক্ত কৰা হৈছিল। ডাহল আৰু কেঞ্জীৰ সতীৰ্থ আছিল - লৰেন, স্মিথ আৰু যৰ্গী। শেষত তেওঁ এলিচিয়া, মে আৰু ব"ৰ লগত থাকিল। কিবা এটাৰ ৰেচিপি আছিল; সেইটো নিশ্চিত আছিল।
  
  "শুভকামনা বন্ধু" ড্ৰেকে ক"লে।
  
  মূৰে হাতখন ওপৰলৈ তুলি লোৱাৰ লগে লগে ডাহলে কিবা এটা ক"বলৈ ঘূৰি গ"ল। "অপেক্ষা কৰক!" সি এক চেকেণ্ডৰ বাবে ৰিচিভাৰটো হাতেৰে ঢাকি ৰাখিলে। "এইটো মাত্ৰ আমাৰ হটলাইনত শুধৰোৱা হৈছে।"
  
  সকলো মূৰ ঘূৰালে। মূৰে আন এটা ফোন গ্ৰহণ কৰিলে আৰু এতিয়া স্পীকাৰফোনৰ বুটামটোৰ প্ৰতি অনুভৱ কৰি হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  "আপুনি সোমাইছে" মূৰে ক"লে।
  
  এটা অশৰীৰী ফাট কোঠাটো ভৰি পৰিল, শব্দবোৰ ইমানেই বেগেৰে ওলাই আহিল যে যেন ড্ৰেকৰ ভৰি দুখনে খেদিব বিচাৰিছে। "এইজন জুলিয়ান মাৰ্ছ, আৰু মই জানো যে আপুনি প্ৰায় সকলো কথা জানে। হয়, মই জানো। প্ৰশ্ন হয়, আপুনি ইয়াক কেনেকৈ বজাব বিচাৰিব?"
  
  মূৰে আগবাঢ়ি যাবলৈ হাত জোকাৰিলে হেডেনে দায়িত্ব ল"লে। "মূৰ্খ হোৱা বন্ধ কৰক মাৰ্ছ। ক'ত আছে?"
  
  "বাৰু, সেইটো এটা বিস্ফোৰক প্ৰশ্ন নহয়নে? এইটো কওঁ মোৰ প্ৰিয়, ইয়াতেই আছে। এন ৱাই চিত।"
  
  ড্ৰেকে উশাহ ল"বলৈ সাহস কৰা নাছিল কাৰণ তেওঁলোকৰ আটাইতকৈ বেয়া ভয়টো নিঃসন্দেহে নিশ্চিত হৈছিল।
  
  "তেন্তে আনটো প্ৰশ্ন হ"ল মই ইয়াৰ পিছত কি বিচাৰো?" মাৰ্চ বহু সময় থমকি ৰ"ল।
  
  "কামলৈ যা, গাধ," স্মিথে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  
  এলিচিয়াই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "এই মূৰ্খজনক বিৰোধিতা নকৰো।"
  
  মাৰ্চৰ হাঁহি উঠিল। "নহওঁ, সঁচাকৈয়ে। গতিকে, পাৰমাণৱিক বোমাটো লোড কৰা হৈছে, সকলো ক"ড সযতনে প্ৰৱেশ কৰা হৈছে। কোৱাৰ দৰে ঘড়ীটো টিকটিকিয়াই আছে। এতিয়া আপুনি মাত্ৰ নিশ্চিত হ"ব লাগিব যে ই বাস্তৱিক আৰু আপোনাক বেংক একাউণ্ট নম্বৰ এটা দিব লাগিব। ঠিকেই কৈছো?"
  
  "হয়" হেডনে সহজভাৱে ক"লে।
  
  "প্ৰমাণ লাগে নেকি? ইয়াৰ বাবে কাম কৰিব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে আগলৈ হেলান দিলে। "আপুনি কি বুজাইছে?"
  
  "মানে চেজ চলি আছে।"
  
  "আপুনি অতি সোনকালে কথাটোত উপনীত হ"ব নেকি?" হেডেনে সুধিলে।
  
  "আহ, আমি তাত উপস্থিত হ"ম। প্ৰথমে তোমালোক সৰু শ্ৰমিক পিঁপৰাবোৰে নিজৰ কামটো কৰিব লাগিব। মই যদি তোমাৰ ঠাইত থাকিলোহেঁতেন তেন্তে মই আঁতৰি যাম। দেখিছানে...দেখিছেনে মই এই ছন্দটো কেনেকৈ উলিয়াই আনিলোঁ? মই সকলোবোৰ ছন্দৰ দৰে কৰি তুলিবলৈ ওলাইছিলো, জানেনে, কিন্তু শেষত... ভাল, মই বুজিলোঁ যে মই একো গুৰুত্ব নিদিওঁ।"
  
  ড্ৰেকে হতাশাত মূৰ জোকাৰিলে। "ধিক্কাৰ, মেট। সঠিক ইংৰাজী কওক।"
  
  "প্ৰথম ক্লু ইতিমধ্যে খেলত আছে। নিশ্চিতকৰণ প্ৰ-পত্ৰ। এডিচন হোটেল, ২০১ নং কোঠালৈ যাবলৈ আপোনাৰ হাতত বিশ মিনিট সময় আছে।তাৰ পিছত আৰু চাৰিটা ক্লু থাকিব, ইয়াৰে কিছুমান নিশ্চিতকৰণৰ বিষয়ে আৰু কিছুমান প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ে। এতিয়া মোক বুজি পাইছেনে?"
  
  মে" প্ৰথমে উভতি আহিল। "মেডনেছ"।
  
  "বাৰু, মই দুই মনৰ মানুহ। এটা প্ৰয়োজনৰ পৰা, এজন দুষ্টতাৰ পৰা। হয়তো সিহঁতৰ ছেক্সনত উন্মাদনাৰ স্ফুলিংগ উৰি যায়।"
  
  "বিশ মিনিট?" ড্ৰেকে ঘড়ীটোলৈ চালে। "আমি এইটোও কৰিব পাৰোনে?"
  
  "আপুনি দেৰি হোৱাৰ প্ৰতিটো মিনিটৰ বাবে মই ৰামছেছৰ এটা কোঠাত দুজন সাধাৰণ নাগৰিকক হত্যা কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলোঁ।"
  
  আকৌ চোলা তললৈ পেলোৱা শ্বক, ভয়ানকতা, ক্ৰমাৎ উত্তেজনা। এড্ৰিনেলিন বৃদ্ধি পোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে।
  
  "বিশ মিনিট" মাৰ্ছে আওৰাই ক"লে। "... এতিয়াৰ পৰা।"
  
  ড্ৰেকে দুৱাৰৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিল।
  
  
  * * *
  
  
  হেডনে চিৰিৰে নামি দৌৰি গৈ বিল্ডিঙৰ বেছমেণ্টত সোমাই গ"ল, পিঠিত কিনিমাকা। ক্ৰোধে তাইক ধৰি চয়তানৰ ডেউকাৰ দৰে মাৰিলে। খঙে তাইৰ ভৰি দুখন বেছি বেগেৰে গৈছিল আৰু প্ৰায় থৰক-বৰক হৈ পৰিছিল। তাইৰ হাৱাইৰ সংগীয়ে গুণগুণাই উঠিল, পিছলি পৰিল আৰু প্ৰায় ৰৈ নোযোৱাকৈয়ে থিয় হ"ল। তাই ভাবিলে তাইৰ বন্ধুসকলৰ কথা, ভয়ংকৰ বিপদত পৰা, কি আশা কৰিব পাৰি তাৰ সামান্যতমো ধাৰণা নোহোৱাকৈয়ে চহৰৰ বিভিন্ন ঠাইলৈ সিঁচৰতি হৈ যোৱা, নিজকে প্ৰশ্ন নকৰাকৈয়ে লাইনত ৰখা। তাই তাত থকা সকলো সাধাৰণ নাগৰিকৰ কথা ভাবিলে আৰু হোয়াইট হাউছে হয়তো এতিয়া কি ভাবিছে। প্ৰট"কল, পৰিকল্পনা আৰু কাৰ্য্যক্ষম সূত্ৰ থকাটো ভাল আছিল, কিন্তু যেতিয়া প্ৰকৃত, কৰ্মৰত জগতখন চৰম ভাবুকিৰ লক্ষ্য হৈ পৰিল - সকলো বাজি বন্ধ হৈ গ"ল। চিৰিৰ তলত তাই দৌৰি গৈ কৰিডৰত সোমাই দৌৰিবলৈ ধৰিলে। দুয়োফালে দুৱাৰবোৰ জিলিকি উঠিল, বেছিভাগেই পোহৰ নোহোৱাকৈ। দূৰৰ মূৰত তাইৰ বাবে শাৰী শাৰী বাৰবোৰ খৰধৰকৈ কাষলৈ টানি অনা হ"ল।
  
  হেডনে হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "গান"।
  
  চকীদাৰজনে থৰক-বৰক হৈ পৰিল, কিন্তু তাৰ পিছত মানিলে, ওপৰৰ পৰা অহা আদেশ ইতিমধ্যে কাণত উপনীত হ"ল।
  
  হেডেনে অস্ত্ৰটো লৈ লোড হৈ আছে নে নাই পৰীক্ষা কৰিলে আৰু সৰু কোঠাটোত ফাটি গ"ল।
  
  "ৰামচেছ!" - তাই চিঞৰি উঠিল। "কি হ"ল কৰিলা?"
  
  
  ষষ্ঠ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে কাষত এলিচিয়া, মে আৰু বিউক লৈ বিল্ডিঙৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিল। ইতিমধ্যে চাৰিজনৰ ঘামত তিতি গৈছিল। প্ৰতিটো ছিদ্ৰৰ পৰাই নিৰ্ণয় নিৰ্গত হৈছিল। ব"ই পকেটৰ পৰা অত্যাধুনিক জিপিএছ নেভিগেটৰ এটা উলিয়াই আনি এডিছনৰ স্থান নিৰ্ণয় কৰিলে।
  
  পথটো অধ্যয়ন কৰি তেওঁ ক"লে, "টাইমছ স্কোৱাৰ এলেকা। "তৃতীয় স্থান পাৰ হৈ লেক্সিংটন এভিনিউ পাৰ হওঁ। ৱালডৰ্ফ এষ্টোৰিয়ালৈ যাওক।"
  
  ড্ৰেকে গাড়ীৰ ঘন ধাৰাত ফাটি গ"ল। নিউয়ৰ্কৰ এজন টেক্সি চালকৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ দৰে একোৱেই তুলনা কৰিব নোৱাৰি যেতিয়া তেওঁ আঁঠুত ভৰি দুখন ভাঙিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰি আছিল, সকলো শক্তিৰে আগবাঢ়ি গৈছিল। শেষৰ চেকেণ্ডত ড্ৰেকে জপিয়াই পৰিল, ওচৰৰ হালধীয়া ৰঙৰ টেক্সি এখনৰ সন্মুখৰ ফালে ছিটিকি গৈ সম্পূৰ্ণ হেলনীয়া অৱস্থাত অৱতৰণ কৰিলে। শিংবোৰে গৰ্জন কৰিলে। দলটোৰ প্ৰতিজন সদস্যই ওলাই অহাৰ পথত পিষ্টল এটা কমাণ্ড কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু এতিয়া পিষ্টলটো ইফালে সিফালে জোকাৰি আছিল, আৰু অধিক পালে কামনা কৰিছিল। কিন্তু সময় ইতিমধ্যে নষ্ট হৈ গ"ল। ফুটপাথত পৰি ড্ৰেকে ঘড়ীটোলৈ চালে।
  
  সোতৰ মিনিট।
  
  লেক্সিংটন পাৰ হৈ তাৰ পিছত ৱালডৰ্ফৰ কাষেৰে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িল, পাৰ্ক এভিনিউৰ পৰা গাড়ীবোৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত কষ্টেৰে ৰৈ গ"ল। ড্ৰেকে ষ্টপলাইটত থকা ভিৰৰ মাজেৰে যুঁজিলে, অৱশেষত খঙাল ৰঙা মুখ এখনৰ সৈতে মুখামুখি হ"ল।
  
  "শুনা বন্ধু, মই প্ৰথমে ইয়াত পাৰ হৈ যাম, যদিও ই মোক মাৰি পেলায়। বছ বেগেলবোৰ ঠাণ্ডা হ"ব, আৰু নৰকত এনেকুৱা হোৱাৰ কোনো উপায় নাই।"
  
  এলিচিয়া আৰু মেই বাহিৰলৈ লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে খঙাল মানুহজনৰ চাৰিওফালে ভৰি দিলে। চিগনেল সলনি হৈ ৰাস্তাটো পৰিষ্কাৰ হৈ পৰিল। এতিয়া অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লুকুৱাই ৰাখি তেওঁলোকে দৃঢ়তাৰে পৰৱৰ্তী মূল ৰাস্তাটোৰ ফালে আগবাঢ়িল - মেডিচন এভিনিউ। আকৌ এবাৰ ফুটপাথত ভিৰ ভৰি পৰিল। গাড়ীৰ মাজত মেনুৱেৰ কৰি সুবিধা লাভ কৰি ব"ই ৪৯ নম্বৰ স্থানত পিছলি পৰে। ভাগ্য ভাল যে এতিয়া ট্ৰেফিক লেহেমীয়া হৈ পৰিছিল, আৰু পিছফালৰ বাম্পাৰ আৰু সন্মুখৰ ফেণ্ডাৰৰ মাজত কিছু ঠাই আছিল। মহিলাসকলে বিউৰ পিছে পিছে গ"ল আৰু তাৰ পিছত ড্ৰেকে শাৰী পাতিলে।
  
  চালকসকলে তেওঁলোকক অপমান কৰি চিঞৰিলে।
  
  বাৰ মিনিট বাকী।
  
  যদি তেওঁলোকে বহুত দেৰি কৰিলেহেঁতেন তেন্তে সন্ত্ৰাসবাদী কোষবোৰে ক"ত আঘাত কৰিলেহেঁতেন? ড্ৰেকে কল্পনা কৰিছিল যে ই এডিছনৰ ওচৰত হ"ব। মাৰ্ছে বিচাৰিব যে ক্ৰুৱে জানিব যে তেওঁৰ আদেশ আখৰে আখৰে পালন কৰা হৈছে। আগফালে গাড়ীৰ দুৱাৰ এখন খোল খালে-কেৱল ড্ৰাইভাৰে পাৰিলে বুলিয়েই-আৰু বিউৱে ঠিক সময়ত ছাদৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল। এলিচিয়াই ফ্ৰেমৰ ধাৰে ধৰি মানুহজনৰ মুখত আকৌ ঠেলি দিলে।
  
  এতিয়া তেওঁলোকে বাওঁফালে ঘূৰি ৫ নং এভিনিউ আৰু তাতোকৈ অধিক ভিৰৰ কাষ চাপিছে। পপ কনচাৰ্টত পপ চক্ৰৰ দৰে বিউৱে আটাইতকৈ বেয়াৰ মাজেৰে পিছলি গ"ল, তাৰ পিছত এলিচিয়া আৰু মেই। ড্ৰেকে মাত্ৰ সকলোকে চিঞৰিছিল, অৱশেষত তেওঁৰ ইয়ৰ্কশ্বাৰজনৰ ধৈৰ্য্য শেষ হৈ গৈছিল। পুৰুষ-মহিলা উভয়ে তেওঁৰ বাট বন্ধ কৰি দিলে, যিসকল পুৰুষ-মহিলাই নিজৰ জীৱনটো বচাবলৈ লৰালৰি কৰিছে নেকি, নিজৰ কোনোবা এটা সন্তানৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিবলৈ বা আনকি নিজকে বচাবলৈও গুৰুত্ব নিদিলে। ড্ৰেকে তাৰ মাজেৰে ঠেলি দিলে, এজন মানুহ টানি টানি থৈ গ"ল। শিশুটি থকা মহিলাগৰাকীয়ে তেওঁৰ ফালে ইমানেই মনোযোগেৰে চাইছিল যে তেওঁ কিহৰ বাবে দৌৰিছে সেই কথা মনত পৰালৈকে তেওঁক দোষী অনুভৱ কৰাইছিল।
  
  পিছত ধন্যবাদ দিবা।
  
  কিন্তু অৱশ্যেই তাই কেতিয়াও গম নাপাব। যিয়েই নহওক।
  
  ব" এতিয়া বাওঁফালে গুলী চলালে, এভিনিউ অৱ দ্য আমেৰিকাছৰ পৰা ৪৭ নং ষ্ট্ৰীটৰ ফালে দৌৰি গ"ল। মেগনোলিয়া বেকাৰীখন সোঁফালে পাৰ হৈ গ"ল, যাৰ ফলত ড্ৰেকক মানোৰ কথা ভাবিবলৈ বাধ্য কৰালে, আৰু তাৰ পিছত হাৱাইয়ে হয়তো ইতিমধ্যে ৰেমছেছৰ পৰা কি শিকিলেহেঁতেন। দুমিনিটৰ পাছত ৪৭ নং ষ্ট্ৰীটত বিস্ফোৰণ ঘটি থকাৰ সময়তে হঠাতে তেওঁলোকৰ বাওঁফালে দেখা গ"ল টাইমছ স্কোৱাৰ। তেওঁলোকৰ সোঁফালে এটা নিয়মীয়া ষ্টাৰবাকছ, য"ত দুৱাৰত হুলস্থুল আৰু লাইন আছিল। ড্ৰেকে দৌৰি গৈ পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত মুখবোৰ স্কেন কৰিলে, কিন্তু কোনো সন্দেহযুক্ত লোকৰ মুখামুখি হ"ব বুলি ভবা নাছিল।
  
  চাৰি মিনিট।
  
  সময়বোৰ দ্ৰুতগতিত পাৰ হৈ গ"ল আৰু মৃত্যুমুখত পৰা বুঢ়াৰ শেষ মুহূৰ্তবোৰতকৈও অধিক মূল্যৱান হৈ পৰিল। বাওঁফালে ফুটপাথৰ ফালে মুখ কৰি সোণালী ৰঙৰ প্ৰৱেশদ্বাৰৰ সৈতে হোটেলখনৰ ধূসৰ মুখমণ্ডলটো দেখা গ"ল আৰু বিউৱেই প্ৰথমে সন্মুখৰ দুৱাৰবোৰত প্ৰৱেশ কৰিলে। ড্ৰেকে লাগেজ গাড়ী এখন আৰু বিপদজনকভাৱে ঘূৰি যোৱা হালধীয়া ৰঙৰ টেক্সি এখনৰ কাষেৰে মাইৰ পিছে পিছে ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। পেটাৰ্ণযুক্ত ৰেড কাৰ্পেটেৰে বহল ফয়"ৰে তেওঁলোকক আদৰি লৈছিল।
  
  ইতিমধ্যে বিউ আৰু এলিচিয়াই ব্যক্তিগত লিফটৰ মাতিবলৈ বুটাম টিপি আছিল, গাৰ্ডে তেওঁলোকক চাই থকাৰ সময়ত হাত দুখন নিজৰ লুকাই থকা অস্ত্ৰবোৰৰ ওচৰত ৰাখিছিল। ড্ৰেকে নিজৰ Team SPEAR ID দেখুৱাবলৈ বিবেচনা কৰিলে, কিন্তু তাৰ ফলত আৰু প্ৰশ্নৰ সৃষ্টি হ"ব, আৰু কাউণ্টডাউন ইতিমধ্যে শেষৰ তিনি মিনিটলৈকে চলি আছিল। ঘণ্টাটোৱে এলিচিয়াৰ লিফট আহি পোৱাৰ ইংগিত দিলে আৰু দলটোৱে উঠিল। ড্ৰেকে যুৱকজনক তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিবলৈ বাধা দিলে, মুকলি হাতৰ তলুৱা এখনেৰে তেওঁক আঁতৰাই ঠেলি দিলে। ভগৱানক ধন্যবাদ যে ই কাম কৰিলে কাৰণ পৰৱৰ্তী ইংগিতটো হ"লহেঁতেন মুঠিটো চেপি ধৰা।
  
  গাড়ীখন ওপৰলৈ উঠি যোৱাৰ লগে লগে চাৰিজনীয়া দলটোৱে একত্ৰিত হৈছিল, ইয়াৰ গতি বন্ধ কৰি অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ টানিছিল। দুৱাৰখন খোলাৰ লগে লগে সিহঁতে ২০১ নং কোঠা বিচাৰি ঢালি দিলে।মুহূৰ্ততে সিহঁতৰ মাজত মুঠি আৰু ভৰিৰ হুলস্থুল এটা ওলাই পৰিল, আনকি ব"কো স্তম্ভিত কৰি তুলিলে।
  
  কোনোবাই ৰৈ আছিল।
  
  চকুৰ গুৰিৰ ওপৰত মুঠি এটা সংযোগ হোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু বিষৰ জিলিকনিটোক আওকাণ কৰিলে। কাৰোবাৰ ভৰিখনে নিজৰ ভৰিখন ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলেও সি এফালে খোজ দিলে। একেটা মূৰ্তিয়ে আঁতৰি গৈ এলিচিয়াক ঘেৰি ধৰিলে, তাইৰ শৰীৰটো প্লাষ্টাৰৰ বেৰত খুন্দা মাৰিলে। মাই হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি আঘাতবোৰ বন্ধ কৰি দিলে, আৰু তাৰ পিছত ব"ই দ্ৰুতভাৱে এটা-দুটা ঘুচা মাৰিলে যিয়ে সকলো গতিবেগ বন্ধ কৰি দিলে আৰু আক্ৰমণকাৰীক আঁঠুলৈ লৈ গ"ল।
  
  ড্ৰেকে জপিয়াই পৰিল আৰু তাৰ পিছত সকলো শক্তিৰে তললৈ ঘুচা মাৰিলে। সময় শেষ হৈ গৈ আছিল। ডাঠ জেকেট পিন্ধা ষ্টকি মানুহজন ইয়ৰ্কশ্বাৰমেনজনৰ আঘাতত কঁপি উঠিল যদিও কেনেবাকৈ তাৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী অংশটো বিচ্যুত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। ড্ৰেক কাষত পৰিল, ভাৰসাম্য হেৰুৱাই পেলালে।
  
  "পাঞ্চিং বেগ" মাই ক"লে। "সি পাঞ্চিং বেগ। আমাক লেহেমীয়া কৰিবলৈ পজিচন কৰা হৈছে।"
  
  বোৱে আগৰ তুলনাত বেছি জোৰেৰে গাড়ী চলাই সোমাই গ"ল। "সি মোৰ।" আৰ ইউ গোইং।"
  
  ড্ৰেকে আঁঠু লৈ থকা মূৰ্তিটোৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল, কোঠাৰ নম্বৰবোৰ পৰীক্ষা কৰিলে। গন্তব্যস্থানলৈ মাত্ৰ তিনিটা কোঠা বাকী আছিল, আৰু তেওঁলোকৰ মাজত এমিনিট বাকী আছিল। শেষ চেকেণ্ডত সিহঁত থাকি গ"ল। ড্ৰেকে কোঠাটোৰ বাহিৰত ৰৈ দুৱাৰখনত লাথি মাৰিলে। একো নহ"ল।
  
  মাই তাক এফালে ঠেলি দিলে। "পদক্ষেপ লোৱা."
  
  এটা উচ্চ আঘাত আৰু গছজোপা ফাটি গ"ল, দ্বিতীয়টো আৰু ফ্ৰেমটো ভাঙি গ"ল। ড্ৰেকে কাহ মাৰিলে। "সেইটোৱে নিশ্চয় তোমাৰ বাবে ইয়াক দুৰ্বল কৰি তুলিছে।"
  
  ভিতৰত সিহঁতে বিয়পি পৰিল, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ টানি খৰকৈ বিচাৰিলে, কিন্তু সিহঁতে বিচৰা বস্তুটো ভয়ংকৰভাৱে স্পষ্ট হৈ পৰিল। বিচনাৰ মাজত পৰি আছিল - এখন চকচকে এ৪ ফটো। এলিচিয়াই চাৰিওফালে চাই বিচনাৰ ওচৰলৈ আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  "ৰুমটো নিৰ্মল" মাই ক"লে। "মই বাজি মাৰিলোঁ যে কোনো লিড নাই।"
  
  এলিচিয়াই বিচনাৰ সীমাত থিয় হৈ তললৈ চাই অগভীৰ উশাহ লৈছিল। তাই মূৰটো জোকাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে যেতিয়া ড্ৰেকে তাইৰ লগত যোগ দিলে।
  
  "অ' মাই গড।" এইটো কি-"
  
  তাৰ মাজতে এটা ফোন কলে বাধা দিলে। ড্ৰেকে বিচনাখনৰ চাৰিওফালে ঘূৰি নাইটষ্টেণ্ডৰ ওচৰলৈ গৈ লিভাৰৰ পৰা ফোনটো ধৰিলে।
  
  "হয়!"
  
  "আহ, দেখিছোঁ তুমি কৰিলা। সহজ হ"ব নোৱাৰিলে।"
  
  "খোজকঢ়া! তুমি পাগল হাৰামী। বোমাটোৰ ফটো এখন আমাৰ বাবে এৰি থৈ গ"ল নেকি? চুদাচুদি ফটোগ্ৰাফ?"
  
  "হয়. আপোনাৰ প্ৰথম ক্লু। কিয় ভাবিছিলা যে মই তোমাক আচল বস্তুটো পাবলৈ দিম? ইমান মূৰ্খ। এইটো আপোনাৰ নেতা আৰু কণীৰ মূৰলৈ পঠাওক। ছিৰিয়েল নম্বৰ আৰু এই সকলোবোৰ বেয়া কথা চেক কৰিব। প্লুটনিয়ামৰ কেনিষ্টাৰ E. বিভাজনশীল পদাৰ্থ। সঁচাকৈয়ে বিৰক্তিকৰ কথা। পৰৱৰ্তী ক্লুটো আৰু অধিক বাকপটু হ"ব।"
  
  সেই মুহূৰ্ততে ব" কোঠাটোত সোমাই গ"ল। ড্ৰেকে আশা কৰিছিল যে তেওঁ পাঞ্চ মেনক লগত টানি নিব, কিন্তু বিউৱে তেওঁৰ কেৰটিড ধমনীৰে এটা কাল্পনিক ৰেখা আঁকিলে। "তেওঁ আত্মহত্যা কৰিলে" ফৰাচীজনে স্তম্ভিত মাতেৰে ক"লে। "চুইচাইড পিল।"
  
  বিষ্ঠা.
  
  "বুজিছা?" মাৰ্ছে ক"লে। "আমি বৰ ছিৰিয়াছ।"
  
  "প্লিজ মাৰ্ছ," ড্ৰেকে চেষ্টা কৰিলে। "আপুনি কি বিচাৰে আমাক কোৱা। আমি এতিয়াই কৰিম, ধিক্কাৰ।"
  
  "অ", মোৰ নিশ্চয় আপুনি কৰিব। কিন্তু সেইটো আমি পিছৰ বাবে এৰি দিম, ঠিক আছে? এইটো কেনেকুৱা হ"ব? দুটা নম্বৰৰ ক্লুৰ বাবে দৌৰক। এই খেদা ভাল আৰু কঠিন হৈয়েই থাকে। মাৰেয়া ৰেষ্টুৰেণ্টলৈ যাবলৈ আপোনাৰ হাতত বিশ মিনিট সময় আছে। বাইদেউ, এইটো ইটালীয় খাদ্য আৰু তেওঁলোকে এটা অতি সোৱাদযুক্ত Nduyu calzone বনায়, বিশ্বাস কৰক। কিন্তু ইয়াতেই ৰৈ নাযাওঁ বন্ধুসকল, কাৰণ আপুনি এই ক্লুটো টয়লেটৰ তলত বিচাৰি পাব। ফূৰ্তি কৰক."
  
  "বোলা"-
  
  "বিশ মিনিট"।
  
  লাইনটো মৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে গালি পাৰিলে, ঘূৰি গ"ল আৰু যিমান পাৰে বেগেৰে দৌৰি গ"ল।
  
  
  সাতম অধ্যায়
  
  
  আন কোনো উপায় নথকাৰ বাবে টৰ্ষ্টেন ডাহল আৰু তেওঁৰ দলটোৱে গাড়ীখন পৰিত্যাগ কৰি গুচি যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়। স্মিথে শক্তিশালী এছ ইউ ভিখন আধা ডজন ঘূৰণীয়াকৈ টছ কৰি থকাৰ সময়ত তেওঁ টানকৈ ধৰি ৰখাতকৈ বেছি একো বিচৰা নাছিল, টায়াৰৰ চিঞৰ-বাখৰ, বস্তুবোৰ লৰচৰ কৰিছিল, কিন্তু নিউয়ৰ্ক আছিল হালধীয়া কেব আৰু বাছ আৰু ভাড়া গাড়ীৰ খঙাল গুৰুগুৰু শব্দৰ বাহিৰে আন একো নাছিল। "ডেডলক" শব্দটো ডাহলৰ মনলৈ আহিল, কিন্তু প্ৰতিদিনে, দিনটোৰ বেছিভাগ সময়েই এনেকুৱা হৈছিল আৰু শিংবোৰ তেতিয়াও বাজি আছিল আৰু তললৈ গুটিয়াই থোৱা খিৰিকীবোৰৰ পৰা মানুহে চিঞৰি আছিল। নিৰ্দেশ অনুসৰণ কৰি যিমান পাৰে বেগেৰে দৌৰি গ"ল। লৰেন আৰু যৰ্গীয়ে বুলেটপ্ৰুফ ভেষ্ট পিন্ধিলে। কেনচিয়ে ডাহলৰ কাষত জগ কৰিলে, ওঁঠ দুটা পাউট কৰি।
  
  "মই তোমাৰ বাবে বহুত বেছি উপযোগী হ"ম," তাই ডাহলক ক"লে।
  
  "নহয়".
  
  "অ" আহকচোন, কেনেকৈ কষ্ট হ"ব পাৰে?"
  
  "কেতিয়াও নহয়".
  
  "অ" টৰ্ষ্টি-"
  
  "কেঞ্জী, তুমি তোমাৰ অভিশপ্ত কাটানাটো ঘূৰাই পোৱা নাই। আৰু মোক তেনেকৈ নকবা। এগৰাকী পাগল মহিলাই মোক ডাকনাম দিয়াটো যথেষ্ট বেয়া।"
  
  "অ' হ'ব? ঠিক তুমি আৰু এলিচিয়াৰ দৰেই... জানেনে?"
  
  আন এটা ছেক্সন পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত স্মিথে গুৰগুৰাই উঠিল, গ্ৰীণ লাইটত পথচাৰী আৰু বাইকাৰসকলে ৰাস্তাত ভিৰ কৰা দেখি, সকলোৱে নিজৰ জীৱনটো হাতত ধৰি ৰাখিছে, কিন্তু তেওঁলোক নিশ্চিত আছিল যে আজি তেওঁলোকেই ক্ষতিগ্ৰস্ত হ"ব নোৱাৰে। কাষৰ আইনা দুখন ভাঙি লাহে লাহে চলা প্ৰাইউজৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত সৈন্যসকলে স্প্ৰিণ্টৰ তাপ অনুভৱ কৰিবলৈ কষ্টেৰে আগবাঢ়ি গ"ল। জিপিএছটোৱে বিপ মাৰিলে।
  
  "ডকলৈ চাৰি মিনিট" যৰ্গীয়ে অনুমান কৰিলে। "আমি লেহেমীয়া কৰা উচিত।"
  
  "তিনিটা পিছত মই লেহেমীয়া কৰিম" স্মিথে থৰক-বৰক কৰি ক"লে। "মোৰ কামবোৰ মোক আঙুলিয়াই নিদিবা।"
  
  ডাহলে কেঞ্জীৰ হাতত গ্লক আৰু হংকং পিষ্টল এটা আগবঢ়াই দিলে, নিউয়ৰ্কত গোপনে সহজে সম্পন্ন কৰিব নোৱাৰা কোনো সহজ কাম নাছিল। এই কামটো কৰি থাকোঁতে সি মুখখন কুটি কুটিলে। তেওঁৰ উন্নত বিচাৰৰ বিপৰীতে তেওঁলোকে কাৰ্যতঃ দুষ্ট এজেণ্টজনৰ সহায় গ্ৰহণ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল। এটা অস্বাভাৱিক দিন আছিল আৰু সকলো ব্যৱস্থা, আনকি হতাশগ্ৰস্ত ব্যৱস্থাও প্ৰয়োজনীয় আছিল। আৰু, সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে তেওঁ তেতিয়াও অনুভৱ কৰিছিল যে তেওঁলোকৰ মাজত হয়তো আত্মীয়তা আছে, সমান্তৰাল সামৰিক আত্মাৰ দৰে কিবা এটা, যিয়ে তেওঁৰ আস্থাৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি কৰিছিল।
  
  তেওঁৰ বিশ্বাস আছিল যে তেওঁলোকে ব্ৰীজেট মেকেঞ্জীক বচাব পাৰিব, যিমানেই কঠোৰ যুঁজ নকৰক কিয়।
  
  স্মিথে এতিয়া ট্ৰেফিক দুটা লেন পাৰ হৈ স্থবিৰ হৈ পৰা এফ১৫০ গাড়ীখনৰ ওপৰত কান্ধটো ব্ৰাছ কৰিলে, কিন্তু পিছলৈ ঘূৰি নোচোৱাকৈয়ে গাড়ী চলাই থাকিল। সময় শেষ হৈ যোৱাৰ বাবে সিহঁতে কোনো ধৰণৰ সুখৰ বস্তু যোগাৰ কৰিব নোৱাৰিলে, আৰু সিহঁতৰ ওপৰত ওলমি থকা ভয়ংকৰ ডাৱৰটোৱে সিহঁতক অল ইন কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল, সকলো সময়তে।
  
  ডাহলে নিজৰ অস্ত্ৰৰ হাতুৰীটো কোক মাৰিলে। "গুদামটো এমিনিটতকৈও কম দূৰত্বত," তেওঁ কয়। "কিয় হ"ল সিহঁতে এই সকলোবোৰ গাঁত ঠিক নকৰে?"
  
  স্মিথে তেওঁৰ প্ৰতি সহানুভূতিশীল আছিল। ৰাস্তাবোৰ আছিল অন্তহীন, ঠেক, বিশ্বাসঘাতকতা য"ত গাড়ীবোৰে লাহে লাহে অসমান গাঁতৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল আৰু যিকোনো মুহূৰ্ততে পথৰ কামবোৰ ওলাই আহিছিল, দিনটোৰ সময় বা যান-জঁটৰ ঘনত্বৰ প্ৰতি যেন উদাসীন। সঁচাকৈয়ে কুকুৰৰ ওপৰত কুকুৰ আছিল, আৰু এজনো মানুহে আন কাকো সহায় কৰিব বিচৰা নাছিল।
  
  তেওঁলোকে দ্ৰুতগতিত জিপিএছত নেভিগেট কৰি কাঁড়ৰ শিৰটোলৈ লক্ষ্য কৰিলে। ৰাতিপুৱাৰ সতেজতাই তেওঁলোকৰ উদং ছালখনলৈ শিহৰিত কৰি পেলালে, সকলোকে সোঁৱৰাই দিলে যে এতিয়াও সোনকালে। ডাৱৰৰ ভাঙি যোৱাৰ মাজেৰে সূৰ্যৰ পোহৰ ফিল্টাৰ কৰি ডক আৰু ওচৰৰ নদীখনক শেঁতা সোণৰ দৰে কৰি তুলিছিল। ডাহলে দেখা পোৱা সেই মানুহবোৰে নিজৰ সাধাৰণ ব্যৱসায় কৰি আছিল। ডক এলেকাটো আন্ধাৰ আৰু লেতেৰা বুলি তেওঁ কল্পনা কৰিছিল যদিও গুদামবোৰৰ বাহিৰেও পৰিষ্কাৰ আৰু বিশেষ ভিৰ নাছিল। আৰু ব্যস্ততা নাছিল, যিহেতু মূল জাহাজ চলোৱা অঞ্চলবোৰ আছিল নিউ জাৰ্চিৰ উপসাগৰৰ সিপাৰে। কিন্তু ডাহলে দেখিলে যে ডাঙৰ ডাঙৰ, খুন্দা খাই থকা পাত্ৰ আৰু পানীৰ ওপৰত নিশ্চল হৈ বহি থকা এখন দীঘল বহল জাহাজ আৰু নীলা ৰঙৰ ৰং কৰা বিশাল পাত্ৰ ক্ৰেনবোৰ দেখিলে, যিবোৰে ৰেলপথত ঘাটৰ কাষেৰে চলিব পাৰে আৰু স্প্ৰেডাৰ ব্যৱহাৰ কৰি নিজৰ পাত্ৰবোৰ সংগ্ৰহ কৰিব পাৰে।
  
  বাওঁফালে গুদাম আছিল, লগতে উজ্জ্বল পাত্ৰৰে ভৰা এখন চোতাল। ডাহলে এশ পঞ্চাশ ফুট দূৰত থকা এটা অট্টালিকালৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "এইটো আমাৰ ল"ৰা। স্মিথ, কেনজি, আগবাঢ়ি আহক। মই লৰেন আৰু যৰ্গীক আমাৰ পিছফালে বিচাৰো।"
  
  সি আঁতৰি গ"ল, এতিয়া মনোনিৱেশ কৰি, সিহঁতৰ পিছফালে থকা এটা আক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত মনোনিৱেশ কৰিলে, তাৰ পিছত সিহঁতে আনটোলৈ যোৱাৰ আগতে... আৰু তাৰ পিছত পিছৰটো, যেতিয়ালৈকে এই দুঃস্বপ্নটো শেষ নহ"ল আৰু সি নিজৰ পৰিয়ালৰ ওচৰলৈ ঘূৰি আহিব নোৱাৰিলে। অট্টালিকাৰ কাষত নতুনকৈ ৰং কৰা দুৱাৰবোৰ ৰখা হৈছিল আৰু প্ৰথমখন খিৰিকীখন দেখি ডাহলে ওপৰলৈ চালে।
  
  "খালী অফিচ। পৰৱৰ্তীটো চেষ্টা কৰোঁ আহক।"
  
  কেইবা মিনিটমান পাৰ হৈ গ"ল যেতিয়া গোটটোৱে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ টানি অট্টালিকাৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল, খিৰিকীৰ পিছত খিৰিকী, দুৱাৰৰ পিছত দুৱাৰ চেক কৰি থাকিল। ডাহলে হতাশাৰে লক্ষ্য কৰিলে যে তেওঁলোকে স্থানীয় শ্ৰমিকসকলৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। সি সিহঁতৰ চিকাৰক ভয় খুৱাব বিচৰা নাছিল।
  
  "আহক"।
  
  সিহঁতে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল, অৱশেষত পঞ্চম খিৰিকীখনৰ ওচৰ পালেগৈ আৰু খৰধৰকৈ চালে। ডাহলে কাৰ্ডবৰ্ডৰ বাকচ আৰু কাঠৰ ক্ৰেটেৰে অগোছাল ঠাই এখন দেখিলে যদিও খিৰিকীৰ কাষতে তেওঁ এখন আয়তাকাৰ টেবুলো দেখিলে। চাৰিজন মানুহ টেবুলৰ চাৰিওফালে মূৰ তললৈ নমাই বহিছিল, যেন তেওঁলোকে কথা পাতিছে, পৰিকল্পনা কৰি আছে আৰু চিন্তা কৰি আছে। ডাহলে মাটিত জপিয়াই বেৰত পিঠি দি বহিল।
  
  "আমি ভালেই আছো?" স্মিথে সুধিলে।
  
  "হয়তো" ডাহলে ক"লে। "একে একো নহ"ব পাৰিলেহেঁতেন... কিন্তু-"
  
  "মই তোমাক বিশ্বাস কৰোঁ" কেঞ্জীয়ে কটুক্তিৰে ক"লে। "আপুনি নেতৃত্ব দিয়ক, মই অনুসৰণ কৰিম," তাৰ পিছত তাই মূৰটো জোকাৰিলে। "আপুনি মানুহবোৰ সঁচাকৈয়ে ইমান পাগল নেকি? মাত্ৰ তাত লৰালৰিকৈ সোমাই প্ৰথমে গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰক?"
  
  কাষলৈ চাই এজন মানুহ ওচৰ চাপি আহিল। ডাহলে নিজৰ এইচ কেটো ওপৰলৈ তুলিলে আৰু মানুহজন বতাহত হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি নিথৰ হৈ পৰিল। মূলতঃ ল"ৰাটো গুদামৰ সকলোৰে প্ৰত্যক্ষ দৃষ্টিৰেখাত থকাৰ বাবেই সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল। এচেকেণ্ডো নৌহওঁতেই ডালে থিয় হৈ ঘূৰি ঘূৰি কান্ধটো বাহিৰৰ দুৱাৰখনত সোমাই দিলে। স্মিথ আৰু কেনচি তেওঁৰ লগত আছিল, তেওঁৰ চিন্তাবোৰ পঢ়ি আছিল।
  
  ডাহলে যেতিয়া বিশাল গুদামটোত প্ৰৱেশ কৰিলে, টেবুলৰ পৰা চাৰিজন মানুহ জপিয়াই উঠিল। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ সিহঁতৰ কাষত পৰি আছিল আৰু এতিয়া সিহঁতে সেইবোৰ আঁতৰাই থৈ আহিছিল, ওচৰ চাপি অহা অচিনাকি মানুহবোৰৰ ওপৰত নিৰ্বিচাৰে গুলীচালনা কৰিছিল। খিৰিকী ভাঙি ঘূৰ্ণন দুৱাৰেদি গুলী উৰি গ"ল সকলোতে। ডাহলে মূৰ জোকাৰি ডুব মাৰিছিল, গুটিয়াইছিল, উদীয়মান হৈছিল, গুলী চলাইছিল। টেবুলত বহি থকা মানুহকেইজনে পিছুৱাই গ"ল, উভতি গুলী চলালে, দৌৰি থাকোঁতে কান্ধৰ ওপৰেৰে আনকি ভৰিৰ মাজতো গুলী মাৰিলে। ক"তো নিৰাপদ নাছিল। যাদৃচ্ছিক বন্দুকৰ গুলীত গুহাৰ ঠাইখিনি ভৰি পৰিল। ডাহলে দুয়োখন কঁকালত হেলান দি টেবুলখনৰ ওচৰ পোৱালৈকে টেবুলখন ঘূৰাই দিলে, ঢাল হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি। ডাঙৰ কেলিবাৰৰ গুলী এটা ঠিক তাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে এটা মূৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  
  "বিষ্ঠা".
  
  "মোক মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছা নেকি?" কেঞ্জীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল।
  
  ডাঙৰ ছুইডেনজনে কৌশল সলনি কৰি এখন বিশাল টেবুল তুলি লৈছিল আৰু তাৰ পিছত বতাহত লঞ্চ কৰিছিল। সৰি পৰা ধাৰেৰে এজন মানুহৰ ভৰিৰ গোৰোহা ধৰিলে, তেওঁক উৰিবলৈ পঠিয়াই দিলে আৰু তেওঁৰ বন্দুকটো উৰিবলৈ পঠিয়াই দিলে। ডাল খৰধৰকৈ ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে কেনচিৰ মাতত তেওঁৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল।
  
  "সেই সৰু হাৰামীবোৰৰ লগত সাৱধান হওক। মই সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্যতে কাম কৰিছো আৰু হাজাৰ হাজাৰ ভেষ্ট পিন্ধা দেখিছো।"
  
  ডাহলে দ্বিধাবোধ কৰিলে। "মই নাভাবো তুমি কেৱল-"
  
  বিস্ফোৰণে গুদামৰ দেৱাল কঁপাই তুলিলে। ছুইডেনৰ মানুহজনে ভৰিৰ পৰা উৰি গৈ বতাহত উৰি আহি ইতিমধ্যে ভঙা খিৰিকী এখনত খুন্দা মাৰিলে। বগা শব্দই তাৰ মূৰটো ভৰি পৰিল, কাণত এটা আপ্লুত গুঞ্জন, আৰু এচেকেণ্ডৰ বাবে সি একো দেখা নাপালে। দৃষ্টিশক্তি পৰিষ্কাৰ হ"বলৈ ধৰাৰ সময়লৈকে সি বুজি পালে যে কেনচিয়ে তাৰ সন্মুখত কুঁজৰাই গালত চুমা খাই আছে।
  
  "সাৰ পাবা বন্ধু। গোটেই শৰীৰটো নাছিল, মাথোঁ এটা গ্ৰেনেড আছিল।"
  
  "অস. বাৰু, মোৰ মনটো ভাল লাগে।"
  
  "এয়া আমাৰ সুযোগ" তাই ক"লে। "কনকাচনে তেওঁৰ সতীৰ্থ মূৰ্খবোৰকো ভৰিৰ পৰা পেলাই দিলে।"
  
  ডাহলে সংগ্ৰাম কৰি ভৰিৰ ওপৰত থিয় হ"ল। স্মিথ ভৰিৰ ওপৰত আছিল যদিও লৰেন আৰু যৰ্গীয়ে আঁঠু লৈ বহি আছিল, আঙুলিবোৰ মন্দিৰত হেঁচা মাৰি ধৰিছিল। ডাহলে দেখিলে যে সন্ত্ৰাসবাদীৰ জ্ঞান আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। জৰুৰীকালীনতাই তেওঁক পিনে কোমল কৰা মাংসৰ টুকুৰা এটা বিন্ধাৰ দৰে বিন্ধিলে। পিষ্টলটো ওপৰলৈ তুলি তেওঁ আকৌ গুলীৰ বলি হ"ল, কিন্তু উঠি অহা সন্ত্ৰাসবাদী এজনক আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু মানুহজন দুগুণ হৈ পৰি যোৱাটো চাই থাকিল।
  
  স্মিথে লৰালৰিকৈ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। "তাক ধৰিলে।"
  
  ডাহলে আগভাগ লৈছিল। কেনচিয়ে কাষৰ শ্বটবোৰ চেপি উলিয়াই দিলে। বাকী থকা সন্ত্ৰাসবাদী দুজনে চুকটো ঘূৰাই দিলে, আৰু ডাহলে বুজি পালে যে তেওঁলোকে প্ৰস্থানৰ ফালে আগবাঢ়িছে। তেওঁ ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে লেহেমীয়া কৰিলে, তাৰ পিছত একেটা চুকতে ঘূৰিলে, সাৱধানে গুলী চলালে, কিন্তু তেওঁৰ গুলীবোৰে কেৱল খালী বতাহ আৰু কংক্ৰিটতহে খুন্দা মাৰিলে। দুৱাৰখন ডাঙৰকৈ খোলা আছিল।
  
  গ্ৰেনেডটো পুনৰ ভিতৰলৈ উফৰি গ"ল।
  
  এতিয়া বিস্ফোৰণটো এটা নিৰ্দিষ্ট হৈ পৰিল, এছপিআইআৰৰ দলটোৱে আশ্ৰয় লৈ শ্ব্ৰেপনেলটোৱে তেওঁলোকৰ কাষেৰে পাৰ হোৱালৈ অপেক্ষা কৰিলে। প্ৰচণ্ড আঘাতৰ ফলত দেৱালবোৰ কঁপি উঠিল আৰু ফাটি গ"ল। তাৰ পাছত ভৰিৰ ওপৰত উঠি দুৱাৰেদি চেপি আশ্ৰয় শিবিৰটোত সোমাই উজ্জ্বল দিনটোত সোমাই পৰিল।
  
  স্মিথে কয়, "ৰাতিপুৱা এবজা হৈছে।
  
  ডাহলে নিৰ্দিষ্ট দিশটোলৈ চালে, দুটা দৌৰি থকা আকৃতি দেখিলে আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে হাডছন, আপাৰ বে"লৈ যোৱা। "বাজে কথা, সিহঁতৰ স্পীডবোট থাকিব পাৰে।"
  
  কেনচি সাৱধানে লক্ষ্য কৰি এটা আঁঠুলৈ নামি গ"ল। "তেতিয়া আমি লৈ যাম-"
  
  "নাই" ডাহলে তাইৰ অস্ত্ৰৰ বেৰেলটো তললৈ নমাই দিলে। "তাত অসামৰিক লোকক দেখা নাই নেকি?"
  
  "জুবি" তাই হিব্ৰু ভাষাত গালি পাৰিলে, যিটো ভাষা ডাহলে বুজি নাপালে। স্মিথ, কেঞ্জী আৰু ছুইডে একেলগে খেদিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। সন্ত্ৰাসবাদীবোৰে দ্ৰুতগতিত কাম কৰিলে;তেওঁলোক প্ৰায় ঘাটত উপস্থিত হ'ল। কেনজীয়ে আপোচ কৰিলে তেওঁৰ এইচ কেক বতাহত গুলীয়াই, আশা কৰিছিল যে সাধাৰণ নাগৰিকসকলে হয় পলাই যাব নহয় লুকাই থাকিব।
  
  "আমি দিনটো ৰক্ষা কৰাৰ পিছত তুমি মোক ধন্যবাদ দিব পাৰিবা" তাই থতমত খালে।
  
  ডাহলে দেখিলে যে তেওঁৰ সন্মুখত সুযোগৰ পথ এটা মুকলি হৈ পৰিছে। দুয়োজন সন্ত্ৰাসবাদীয়ে পানীৰ পটভূমিত ওখকৈ থিয় হৈ আছিল, উৎকৃষ্ট লক্ষ্য আছিল আৰু কেঞ্জীৰ সুবিধাবাদী জুইয়ে তেওঁলোকৰ বাবে বাট মুকলি কৰি দিছিল। সি লেহেমীয়া কৰি বুটটো কান্ধত ৰাখিলে, সাৱধানে লক্ষ্য কৰি। স্মিথেও তাৰ কাষতে অনুসৰণ কৰিলে।
  
  সন্ত্ৰাসবাদীবোৰে টেলিপেথীৰ অভ্যাস কৰা যেন ঘূৰি গ"ল, ইতিমধ্যে গুলীচালনা কৰি আছে। বৰশীধাৰীসকলৰ মাজত লিডৰ হুইচেল বজাই থকাৰ সময়ত ডাহলে মনোনিৱেশ কৰি থাকিল। তেওঁৰ দ্বিতীয়টো গুলী বুকুত, তৃতীয়টো - কপালত, ঠিক কেন্দ্ৰত লক্ষ্যত খুন্দা মাৰিলে। মানুহজন ইতিমধ্যে মৃত্যুমুখত পৰিল।
  
  "এটা জীয়াই এৰি দিয়ক" লৰেনৰ মাতটো তাৰ ইয়াৰপিছৰ মাজেৰে আহিল।
  
  স্মিথে গুলী চলালে। শেষৰজন সন্ত্ৰাসবাদীয়ে ইতিমধ্যে কাষলৈ জপিয়াই পৰিছিল, গুলীটোৱে তেওঁৰ জেকেটটো চৰিছিল আৰু স্মিথে নিজকে এডজাষ্ট কৰিছিল। দ্ৰুত গতিৰে সন্ত্ৰাসবাদীয়ে আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে - এইবাৰ ঘাটৰ কাষেৰে নিজেই।
  
  "নহয়!" ডাহলে গুলী চলোৱাৰ কোনো লাভ নহ"ল, হৃদয়খন ডিঙিত জপিয়াই পৰিল।
  
  সৰু বোমাটোৱে এটা ডাঙৰ শব্দৰে বিস্ফোৰণ ঘটালে, বিস্ফোৰণৰ ঢৌটোৱে ডকবোৰৰ ওপৰেৰে প্ৰতিধ্বনিত হ"ল। ডাহলে পাত্ৰটোৰ আঁৰত ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে লুকাই থাকিল, আৰু তাৰ পিছত আকৌ জপিয়াই ওলাই আহিল - কিন্তু তেওঁৰ গতিবেগ দোদুল্যমান হৈ পৰিল যেতিয়া তেওঁ দেখিলে যে এতিয়া কেৱল বাকী থকা সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ বাবেই তেওঁ চিন্তা কৰিবলগীয়া হোৱা নাই।
  
  ইয়াৰে এটা কণ্টেইনাৰ ক্ৰেন বিস্ফোৰণৰ ফলত ভিত্তিত ক্ষতিগ্ৰস্ত হয় আৰু নদীৰ ওপৰেৰে বিপদজনকভাৱে হেলনীয়া হৈ পৰে। পিহি লোৱা, ফাটি যোৱা ধাতুৰ শব্দই আগতীয়াকৈ পতনৰ আগজাননী দিছিল। মানুহে ওপৰলৈ চাই ওখ ফ্ৰেমৰ পৰা পলাই যাবলৈ ধৰিলে।
  
  আন এটা গ্ৰেনেড উলিয়াই আনে সন্ত্ৰাসবাদীয়ে।
  
  "এইবাৰ নহয় ইডিয়ট।" ইতিমধ্যে স্মিথ এটা আঁঠুত থিয় হৈ আছিল, দৃশ্যটোৰ কাষেৰে চকু টিপিয়াই আছিল। গ্ৰেনেডৰ পিনটো টানিব পৰাৰ আগতেই শেষৰজন সন্ত্ৰাসবাদীটো পৰি থকাটো চাই সি ট্ৰিগাৰটো টানিলে।
  
  কিন্তু ক্ৰেনখন ৰখাব পৰা নগ"ল। ফ্ৰেমটোৰ সমগ্ৰ দৈৰ্ঘ্যত হেলনীয়া হৈ ভাঙি যোৱাৰ ফলত গধুৰ লোহাৰ মৰাপাটটো ঘাটৰ ওপৰত পৰি ফ্ৰেমটো ধ্বংস হৈ পৰিল আৰু যিটো সৰু জুপুৰিটোত ই পৰিল, সেই সৰু জুপুৰিটো ধূলিলৈ পৰিণত হ"ল। পাত্ৰবোৰ নষ্ট হৈ কেইবা ফুট পিছলৈ ঠেলি দিয়া হয়। ধাতুৰ ৰড আৰু ক্ৰছবাৰবোৰ তললৈ উৰি গ"ল, মাটিৰ পৰা মাৰাত্মক মেচৰ দৰে উফৰি গ"ল। স্মিথ আৰু ডাহলৰ মাজত ষ্ট্ৰীট লাইটৰ সমান উজ্জ্বল নীলা খুঁটা এটা ৰেখাপাত হৈ পৰিল-যিটো খুন্দা মাৰিলে সিহঁতক আধালৈ ফালি পেলাব পাৰিলেহেঁতেন-আৰু লৰেন আৰু যৰ্গিয়ে গুদামলৈ পিঠি দি থিয় হৈ থকা ঠাইৰ পৰা মাত্ৰ কেইফুটমান দূৰত ৰৈ গ"ল।
  
  "কোনো লৰচৰ নাই।" কেনচিয়ে সন্ত্ৰাসবাদীজনক লক্ষ্য কৰি ল"লে, দুবাৰ পৰীক্ষা কৰিলে। "সি বৰ মৰিল।"
  
  ডাহলে নিজৰ চিন্তাবোৰ সংগ্ৰহ কৰি ডকবোৰৰ চাৰিওফালে চালে। ক্ষন্তেকীয়া পৰীক্ষাত দেখা গ"ল যে, সৌভাগ্যক্ৰমে কণ্টেইনাৰ ক্ৰেনখনৰ ফলত কোনো লোক আহত হোৱা নাই। ডিঙিৰ মাইক্ৰ"ফোনত আঙুলিটো থৈ সি।
  
  তেওঁ কয়, "কেমেৰা বন্ধ হৈ আছে। "কিন্তু সিহঁত সকলো মৰি গৈছে।"
  
  লৰেন ঘূৰি আহিছে। "ঠিক আছে মই পাছ কৰি দিম।"
  
  কেঞ্জীৰ হাতখন ডাহলৰ কান্ধত থিয় হৈ থাকিল। "আপুনি মোক শ্বটটো ল"বলৈ দিব লাগিছিল। সেই হাৰামীটোৰ আঁঠু দুটা থেতেলিয়াই পেলালোঁহেঁতেন; তেতিয়া আমি তেওঁক কথা পাতিবলৈ দিম, কোনোবা নহয় কোনোবা ধৰণে।"
  
  "বহুত ৰিস্কি।" ডাহলে বুজি পালে যে তাই এই কথা কিয় বুজি নাপালে। "আৰু আমাৰ হাতত থকা কম সময়ৰ ভিতৰতে আমি তেওঁক কথা ক"বলৈ দিব পাৰিলোঁহেঁতেন সেয়া সন্দেহজনক।"
  
  কেনচিয়ে বিৰক্তিত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "আপুনি ইউৰোপ আৰু আমেৰিকাৰ হৈ কথা কয়। মই ইজৰাইলী।"
  
  লৰেন কম্ছৰ ওপৰেৰে উভতি আহিল। "আমি যাব লাগিব।" তাত এটা কেমেৰা দেখা গ"ল। ভাল নহয়।"
  
  ডাহল, স্মিথ আৰু কেঞ্জীয়ে ওচৰৰ গাড়ী এখন চুৰি কৰি লৈছিল, হিচাপ কৰি যে যদিহে তেওঁলোকক খোজ কঢ়াতকৈ মাত্ৰ পাঁচ মিনিট বেছি সময় লাগে, তেন্তে সময়ৰ ৰাহি হোৱাটো যথেষ্টতকৈও অধিক হ"ব পাৰে।
  
  
  অষ্টম অধ্যায়
  
  
  ঘড়ীত মাত্ৰ আঠাইশ মিনিট বাকী থকা অৱস্থাত ক্লান্ত হৈ ৪৭ নং ষ্ট্ৰীটৰ কংক্ৰিটত খুন্দা মাৰিলে। লগে লগে তেওঁলোকৰ সমস্যাত পৰিল।
  
  "সপ্তম, অষ্টম নে ব্ৰডৱে?" মাই চিঞৰি উঠিল।
  
  ব"ই তাইৰ ফালে জিপিএছটো জোকাৰিলে। "মাৰিয়া চেণ্ট্ৰেল পাৰ্কৰ ওচৰত।"
  
  "হয়, কিন্তু কোনটো ৰাস্তাই আমাক তাৰ ঠিক কাষেৰে লৈ যায়?"
  
  চেকেণ্ডবোৰ টিক টিক কৰি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকে ফুটপাথত উৰি থাকিল, এইটো জানি যে মাৰ্চ মাহত কেৱল পাৰমাণৱিক বোমা নহয়, পৰৱৰ্তী সাক্ষাৎকাৰৰ বাবে দেৰি হোৱাৰ প্ৰতিটো মিনিটৰ বাবে দুজন সাধাৰণ নাগৰিকৰ জীৱন কাঢ়ি নিব পৰা দলো প্ৰস্তুত কৰা হৈছে।
  
  ড্ৰেকে কয়, "ব্ৰডৱে সদায় ব্যস্ত। "অষ্টমটো কৰি লওঁ।"
  
  এলিচিয়াই তাৰ ফালে চাই থাকিল। "কেনেকৈ গম পাবা?"
  
  "ব্ৰডৱেৰ কথা শুনিছিলো। অষ্টমৰ কথা কেতিয়াও শুনা নাই।"
  
  "অ", যথেষ্ট উচিত। ক"ত-"
  
  "নহয়! এইটো ব্ৰডৱে!" বিউৱে হঠাতে প্ৰায় সংগীতৰ উচ্চাৰণত চিঞৰি উঠিল। "ৰেষ্টুৰেণ্টখন একেবাৰে শীৰ্ষত... প্ৰায়।"
  
  "প্ৰায়?"
  
  "মোৰ লগত!"
  
  ব"ৱে এশ মিটাৰ দৌৰবিদৰ দৰে উৰা মাৰিলে, ৰখাই থোৱা গাড়ী এখনৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল যেন গাড়ীখন নাই। ড্ৰেক, এলিচিয়া আৰু মেই তেওঁৰ পিছে পিছে গৈ ব্ৰডৱে আৰু টাইমছ স্কোৱাৰ জিলিকি থকা আৰু জিলিকি থকা আৰু ইয়াৰ টিপটিপিয়া প্ৰদৰ্শনক অৱজ্ঞা কৰা ছেক্সনটোৰ ফালে পূব দিশলৈ ঘূৰি গ"ল।
  
  আকৌ এবাৰ ভিৰটোৱে সিঁচৰতি হ"বলৈ অসুবিধা পালে আৰু আকৌ বিউৱে সিহঁতক ৰাস্তাৰ কাষেৰে লৈ গ"ল। আনকি ইয়াতো পৰ্যটক আছিল, পিছলৈ হেলান দি, ওখ অট্টালিকা আৰু বিলবোৰ্ডলৈ চাই আছিল, বা নিজৰ জীৱন বিপন্ন কৰি ব্যস্ত ৰাস্তা এটা পাৰ হ"ব নেকি সেইটো সিদ্ধান্ত ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ব্ৰডৱেৰ বিভিন্ন শ্ব"ৰ সস্তা টিকট আগবঢ়াই বাৰ্কাৰে ভিৰ কৰিছিল। সকলো ৰঙৰ ভাষাই বতাহ ভৰি পৰিল, প্ৰায় আপ্লুত, জটিল মিশ্ৰণ। গৃহহীন লোক কম আছিল যদিও তেওঁলোকৰ হৈ কথা কোৱাসকলে অতি জোৰেৰে আৰু শক্তিশালীভাৱে অনুদানৰ বাবে প্ৰচাৰ চলাইছিল।
  
  আগফালে ব্ৰডৱে আছিল, নিউয়ৰ্কৰ লোক আৰু দৰ্শনাৰ্থীৰে ভৰি আছিল, ক্ৰছৱাকেৰে বিন্দু বিন্দুকৈ ভৰি আছিল আৰু ওলমি থকা, আলোকিত চিন আৰু এ-ফ্ৰেমৰ ডিছপ্লেৰে ৰঙীন দোকান আৰু ৰেষ্টুৰেণ্টেৰে ভৰি আছিল। ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ দলৰ SPEAR দলটোৱে দৌৰি যোৱাৰ লগে লগে পথচাৰীসকল ম্লান হৈ পৰিল।
  
  পোন্ধৰ মিনিট।
  
  ব"ই তেওঁৰ ফালে উভতি চাই থাকিল। "জিপিএছত বাইশ মিনিট খোজ কাঢ়িব বুলি লিখা আছে, কিন্তু ফুটপাথবোৰ ইমানেই ভিৰ যে সকলোৱে একে গতিৰে খোজ কাঢ়ে।"
  
  "তেন্তে দৌৰা" এলিচিয়াই তাক আহ্বান জনাইছিল। "তোমাৰ বিশাল ঠেংখন লৰচৰ কৰক। হয়তো ই আপোনাক আৰু বেগেৰে আগুৱাই যাবলৈ বাধ্য কৰিব।"
  
  বিউৱে একো কোৱাৰ আগতেই ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে ইতিমধ্যে তললৈ নামি অহা হৃদয়খন আৰু অধিক ডুব গৈছে। সন্মুখৰ ৰাস্তাটো দুয়োফালে সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ হৈ আছিল, বেছিভাগেই হালধীয়া ৰঙৰ টেক্সিৰে। ফেণ্ডাৰ ভাঙি গ"ল, আৰু যিসকলে ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল, তেওঁলোকে লাহে লাহে গাড়ীখন লৰচৰ কৰি ভালকৈ চাবলৈ ধৰিলে। দুয়োফালৰ ফুটপাথটো মানুহেৰে ভৰি পৰিল।
  
  "ব্লাডি হেল।"
  
  কিন্তু ব"ই লেহেমীয়াও নকৰিলে। এটা লঘু জাম্পে তেওঁক ওচৰৰ টেক্সি এখনৰ ট্ৰাংকত লৈ গ"ল, আৰু তাৰ পিছত তেওঁ তাৰ চালৰ কাষেৰে দৌৰি গৈ হুডত জপিয়াই শাৰীত থকা পিছৰখনৰ লগত সোমাই পৰিল। মেই দ্ৰুতগতিত অনুসৰণ কৰিলে, তাৰ পিছত এলিচিয়াই ড্ৰেকক এৰি থৈ গ"ল যাতে বাহনৰ মালিকে চিঞৰি চিঞৰি আক্ৰমণ কৰে।
  
  ড্ৰেকে স্বাভাৱিকৰ বাহিৰত মনোনিৱেশ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। এই সকলোবোৰ মেচিন একে নাছিল আৰু ইয়াৰ ধাতু সলনি হৈছিল, আনকি কিছুমান লাহে লাহে আগবাঢ়ি গৈছিল। দৌৰখন টান আছিল যদিও তেওঁলোকে গাড়ীৰ পৰা গাড়ীলৈ জপিয়াই গৈছিল, দীঘলীয়া লাইনটো ব্যৱহাৰ কৰি আগবাঢ়িছিল। দুয়োফালে ভিৰ চাই থাকিল। ভাল কথা যে ইয়াত কোনেও তেওঁলোকক আমনি কৰা নাছিল আৰু তেওঁলোকে ব্ৰডৱে আৰু ৫৪ নং, তাৰ পিছত ৫৭ নং ষ্ট্ৰীটৰ ওচৰ চাপি অহা ছেক্সনটো দেখা পাইছিল৷ গাড়ীৰ ক্ৰাছ কমি যোৱাৰ লগে লগে ব"ৱে শেষৰখন গাড়ীৰ পৰা গুটিয়াই ওলাই আহি ৰাস্তাৰে নিজেই দৌৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে, কাষতে মাই। এলিচিয়াই ড্ৰেকৰ ফালে উভতি চালে।
  
  "মাত্ৰ পিছফালৰ সেই মুকলি হেচ্চটোৰ মাজেৰে পৰি গ"ল নেকি চাবলৈ পৰীক্ষা কৰি আছো।"
  
  "হয়, ই এটা ৰিস্কি বিকল্প। মই মাত্ৰ কৃতজ্ঞ যে তেতিয়া কনভাৰ্টিবল নাছিল।"
  
  আনটো ছেক্সন আৰু ৫৭ নং ষ্ট্ৰীটৰ সিপাৰে চিমেণ্ট মিক্সাৰ, ডেলিভাৰী ভ্যান আৰু ৰঙা-বগা বাধাৰ শাৰী পাতি আছিল। যদি দলটোৱে ভাবিছিল যে তেওঁলোক সফল হৈছে, বা এই দৌৰটো আগৰ দৌৰৰ দৰেই পোনপটীয়া হ"ব, তেন্তে তেওঁলোকৰ ভ্ৰমবোৰ হঠাতে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছিল।
  
  ডেলিভাৰী ট্ৰাকৰ পিছফালৰ পৰা দুজন মানুহ ওলাই আহিল, বন্দুক পোনে পোনে দৌৰবিদসকলৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। ড্ৰেকে এটা বিটও মিছ কৰা নাছিল। অহৰহ যুদ্ধ, বছৰ বছৰ ধৰি চলি থকা যুদ্ধই তেওঁৰ ইন্দ্ৰিয়বোৰক সৰ্বাধিক চোকা কৰি তুলিছিল আৰু তাতেই ৰাখিছিল - দিনটোত চৌবিশ ঘণ্টা। নিমিষতে ভাবুকিপূৰ্ণ ৰূপবোৰ দেখা গ"ল আৰু কোনো সংকোচ নকৰাকৈয়ে সি মূৰ জোকাৰি সিহঁতৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল, ওচৰ চাপি অহা চিমেণ্টৰ ট্ৰাকখনৰ ঠিক সন্মুখতে। এটা পিষ্টল গৰ্জন কৰি কাষলৈ উৰি গ"ল আৰু আনটো মানুহৰ এজনৰ মৃতদেহৰ তলত আবদ্ধ হৈ পৰিল। আঘাতটোৱে তাৰ মূৰৰ খুলিৰ কাষত খুন্দা মৰাৰ লগে লগে ড্ৰেকে পিছলৈ লৰচৰ কৰিলে। তাৰ পিছফালে সি শুনিলে চিমেণ্টৰ ট্ৰাকৰ চকাবোৰে তীব্ৰ ব্ৰেক মাৰিলে, আৰু তাৰ চালকৰ গালি...
  
  তাৰ ফালে ঘূৰি অহা এটা বিশাল ধূসৰ শৰীৰটো সি দেখিলে...
  
  আৰু এলিচিয়াৰ ভয়ংকৰ চিঞৰ শুনিলোঁ।
  
  "মেট!"
  
  
  নৱম অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে মাত্ৰ চাব পাৰিছিল যেতিয়া নিয়ন্ত্ৰণহীন ট্ৰাকখন তেওঁৰ ফালে ঘূৰি আহিল। আক্ৰমণকাৰীসকলে এচেকেণ্ডো পিছুৱাই নাযায়, তেওঁক আঘাতৰ শিলাবৃষ্টিৰে বৰষুণ দিলে, কাৰণ তেওঁলোকে নিজৰ নিৰাপত্তাৰ কথা চিন্তা কৰা নাছিল। ডিঙি, বুকু আৰু ছ"লাৰ প্লেক্সছত ঘোঁচা মাৰিছিল। সি শৰীৰটোৱে দোল খাই থকা আৰু লাথি মাৰি থকাটো চাই থাকিল যেতিয়া ই পোনে পোনে তাৰ মূৰৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল।
  
  প্ৰথমজন সন্ত্ৰাসবাদীয়ে উজুটি খাই পিছলৈ পৰিল আৰু এটা চকাত খুন্দা মাৰিলে, আঘাতৰ ফলত তেওঁৰ পিঠি ভাঙি তেওঁৰ ভাবুকিৰ অন্ত পৰিল। দ্বিতীয়জনে ড্ৰেকৰ সাহসত স্তম্ভিত হোৱাৰ দৰে চকু টিপিয়াই দিলে, তাৰ পিছত মূৰটো ট্ৰাকখনৰ ওচৰ চাপি অহা পিছফালৰ ফালে ঘূৰাই দিলে।
  
  তিতা চৰ মৰাৰ শব্দই যথেষ্ট আছিল। ড্ৰেকে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁ নিজৰ গভীৰতাৰ বাহিৰত, আৰু তাৰ পিছত দেখিলে যে প্ৰথম সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ মূৰৰ খুলিটো ছিটিকি যোৱা চকাবোৰৰ তলত থেতেলিয়াই পেলোৱা হৈছে যেতিয়া ট্ৰাকৰ মৃতদেহটো তেওঁৰ ওপৰত ইফালে সিফালে দোল খাইছে। ফ্ৰেমটো চেপেটা হৈ পৰিছিল, সি মাত্ৰ আশা কৰিব পাৰিছিল। এটা চেকেণ্ডৰ বাবে আন্ধাৰে সকলো গিলি পেলালে, আনকি শব্দও। ট্ৰাকখনৰ তলৰ ফালটো তেওঁৰ ওপৰত গতি কৰিলে, লেহেমীয়া হ"ল, লেহেমীয়া হ"ল আৰু তাৰ পিছত হঠাতে ৰৈ গ"ল।
  
  এলিচিয়াৰ হাতখন তাৰ তললৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "তুমাৰ ভালনে?"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ ওচৰলৈ গুটিয়াই গ"ল। "সেই ল"ৰাবোৰতকৈ ভাল।"
  
  ঘড়ীটোলৈ চাই প্ৰায় ভৰি দুখন জোকাৰি যোৱাৰ দৰে বিউৱে ৰৈ থাকিল। "চাৰি মিনিট বাকী!"
  
  ক্লান্ত, ঘাঁ, আঁচোৰ আৰু মাৰপিটত ড্ৰেকে নিজৰ শৰীৰটোক জোৰকৈ কাৰ্য্যত লিপ্ত কৰিলে। এইবাৰ এলিচিয়াই তাৰ লগত থাকিল, যেন অনুভৱ কৰিলে যে নিয়াৰ মিছৰ পিছত সি কিছু সময় ছুটী ল"ব পাৰে। পৰ্যটকৰ ভিৰক পৰাস্ত কৰি তেওঁলোকে আন বহু ৰেষ্টুৰেণ্টৰ লগতে চেণ্ট্ৰেল পাৰ্ক চাউথ আৰু মাৰিয়াক বিচাৰি পালে।
  
  মেই চিনটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে, যিটো নিউয়ৰ্কৰ বাবে তুলনামূলকভাৱে বিচক্ষণ আছিল।
  
  ব" দৌৰি আগবাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেক আৰু বাকীবোৰে তাক দুৱাৰমুখত ধৰিলে। ওৱেট্ৰেছে সিহঁতৰ ফালে চাই থাকিল, সিহঁতৰ বিচ্ছিন্ন চেহেৰাটোলৈ, সিহঁতৰ গধুৰ জেকেটবোৰলৈ চাই পিছুৱাই গ"ল। তাইৰ চকুৰ পৰা স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে তাই আগতেও ধ্বংস আৰু দুখ-কষ্ট দেখিছিল।
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "চিন্তা নকৰিবা। "আমি ইংৰাজ।"
  
  মাইয়ে তেওঁৰ ফালে চকুৰ চাৱনি এটা পঠালে। "জাপানীজ"।
  
  আৰু ব"ৱে ভ্ৰু কোঁচাই পুৰুষৰ কোঠাটোৰ সন্ধান থমকি ৰ"ল। "নিশ্চিতভাৱে ইংৰাজী নহয়।"
  
  ড্ৰেকে এতিয়াও বন্ধ হৈ থকা ৰেষ্টুৰেণ্টখনৰ মাজেৰে যিমান পাৰে ৰূপৱতীভাৱে দৌৰি গ"ল, বাটত চকী এখন আৰু টেবুল এখনত খুন্দা মাৰিলে। পুৰুষৰ শৌচাগাৰটো সৰু আছিল, মাত্ৰ দুটা প্ৰস্ৰাৱগাৰ আৰু এটা শৌচাগাৰ আছিল। বাটিটোৰ তললৈ চালে।
  
  "ইয়াত একো নাই"-তেওঁ ক"লে।
  
  বেউৰেগাৰ্ডৰ মুখত টেনচন দেখা গ"ল। ঘড়ীৰ বুটামবোৰ টিপিলে সি। "টাইম ইজ অভাৰ"।
  
  ওচৰতে থিয় হৈ থকা ওৱেট্ৰেছজনীয়ে ফোনটো বাজিলেই জপিয়াই পৰিল। ড্ৰেকে তাইৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "খৰখেদা নকৰিবা।" অনুগ্ৰহ কৰি সময় উলিয়াওক।"
  
  সি ভাবিছিল তাই পলাই যাব পাৰে, কিন্তু তাইৰ আভ্যন্তৰীণ দৃঢ়তাই তাইক নলীৰ ফালে নিৰ্দেশ দিলে। সেই মুহূৰ্ততে এলিচিয়া মুখত চিন্তিত ভাব এটা লৈ মহিলাৰ শৌচাগাৰৰ পৰা ওলাই আহিল। "তেওঁ নাই।" আমাৰ সেইটো নাই!"
  
  ড্ৰেকে আঘাত পোৱাৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে। ইফালে সিফালে চালে। এই সৰু ৰেষ্টুৰেণ্টখনত আৰু এটা শৌচাগাৰ থাকিব পাৰেনে? হয়তো কৰ্মচাৰীৰ বাবে এটা কুবিকল? আকৌ এবাৰ চেক কৰিব লাগিব, কিন্তু ওৱেট্ৰেছজন ইতিমধ্যে ফোনত কথা পাতি আছিল। তাইৰ চকু দুটা ড্ৰেকৰ ফালে টিপটিপিয়াই উঠিল আৰু তাই ফোন কৰাজনক ৰৈ থাকিবলৈ ক"লে।
  
  "এইজন মাৰ্চ নামৰ মানুহ। আপোনাৰ বাবে."
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "তেওঁ মোক নামেৰে মাতিছিল নেকি?"
  
  "সি ইংৰাজ বুলি কৈছিল।" ওৱেট্ৰেছে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "সেইটোৱেই মাথোঁ ক"লে।"
  
  ব"ৱে তাৰ কাষতে ৰৈ থাকিল। "আৰু কাৰণ তুমি সহজে বিভ্ৰান্ত হৈছা বন্ধু, সেয়া তুমিয়েই।"
  
  "আপোনাৰ স্বাস্থ্যলৈ"।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ ফোনটোলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে, এখন হাতে গালত ঘঁহিলে যেতিয়া ক্লান্তি আৰু উত্তেজনাৰ ঢৌৱে তেওঁৰ ওপৰত ধুই পেলালে। এতিয়া তেওঁলোক কেনেকৈ বিফল হ"ব পাৰে? তেওঁলোকে সকলো বাধা অতিক্ৰম কৰিছে, তথাপিও মাৰ্ছে হয়তো এতিয়াও তেওঁলোকৰ সৈতে কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে খেলি আছে।
  
  "হয়?"
  
  "ইয়াত মাৰ্চ কৰক। এতিয়া কোৱা কি বিচাৰি পালা?"
  
  ড্ৰেকে মুখখন মেলিলে, তাৰ পিছত খৰধৰকৈ বন্ধ কৰি দিলে। শুদ্ধ উত্তৰ কি আছিল? হয়তো মাৰ্ছে "একো নাই" শব্দটো আশা কৰি আছিল। হয়তো...
  
  উত্তৰৰ পৰা উত্তৰলৈ দ্বিধাবোধ কৰি সি থমকি ৰ"ল।
  
  "আপুনি কি পাইছে কোৱা, নহ"লে পিছৰ মিনিটৰ ভিতৰতে দুজন নিউয়ৰ্কক হত্যা কৰাৰ নিৰ্দেশ দিম।"
  
  ড্ৰেকে মুখখন মেলিলে। ডাম্ ইট! "আমি পাইছো-"
  
  তাৰ পিছত মাই মহিলাৰ শৌচাগাৰৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিল, তিতা টাইলছৰ ওপৰত পিছলি গৈ কাষতে পৰিল। তাইৰ হাতত আঁকোৱালি লৈ আছিল এটা সৰু বগা খাম। বিউৱে এটা চেকেণ্ডৰ ভিতৰতে তাইৰ কাষত থাকি খামটো তুলি লৈ ড্ৰেকৰ হাতত দিলে। মাই মজিয়াত পৰি থাকিল, তীব্ৰ উশাহ লৈ।
  
  এলিচিয়াই মুখ মেলি তাইৰ ফালে চাই থাকিল। "এইটো ক"ত পালা স্প্ৰাইট?"
  
  "আপুনি তেওঁলোকে যিটোক "বয় লুক" বুলি কয়, সেইটো কৰিলে, টাজ। আৰু এইটোৱে কাকো আচৰিত কৰা উচিত নহয়, যিহেতু আপুনি যিয়েই নহওক তিনি চতুৰ্থাংশ মানুহ।"
  
  এলিচিয়াই নীৰৱে খঙত উতলি উঠিল।
  
  খামটো খুলি ড্ৰেকে কাহ মাৰিলে। "আমি... পাইছো... এইটো... অভিশপ্ত ফ্লেছ ড্ৰাইভ, মাৰ্ছ। ধিক্কাৰ বন্ধু, এইটো কি?"
  
  "বৰ ভাল কাম। ডাঙৰ কাম। অলপ হতাশ হৈছো, কিন্তু হেৰা, হয়তো অহাবাৰ। এতিয়া মাত্ৰ ইউএছবিটো ভালদৰে চাওক। এইটো আপোনাৰ চূড়ান্ত পৰীক্ষা, আৰু আগৰ দৰেই আপুনিও ইয়াক আপোনাৰ বা এন ৱাই পি ডিতকৈ অধিক বুদ্ধিমত্তাসম্পন্ন কোনোবা এজনৰ হাতত তুলি দিব বিচাৰিব পাৰে।"
  
  "এইটো নেকি ভিতৰৰ... কেকৰ?" ড্ৰেকে বুজি পালে যে ওৱেট্ৰেছজন এতিয়াও ওচৰতে থিয় হৈ আছে।
  
  মাৰ্ছে জোৰেৰে হাঁহিলে। "অ" ভাল, অ" বৰ ভাল। মেকুৰীটোক বেগৰ পৰা উলিয়াই নিদিওঁ নহয়নে? হয় আছে। এতিয়া শুনা, মই তোমাক দহ মিনিট সময় দিম ফ্লেচ ড্ৰাইভৰ বিষয়বস্তু তোমাতকৈ ভাল সকলক পঠিয়াবলৈ, তাৰ পিছত আমি সকলো নতুনকৈ আৰম্ভ কৰিম।"
  
  "নাই নাই, আমি নাজানো।" ড্ৰেকে মে"ৰ ফালে ইংগিত দিলে, যিয়ে এটা সৰু বেকপেক লৈ আহিছিল, য"ত তেওঁলোকে এটা সৰু লেপটপ লুকুৱাই ৰাখিছিল। জাপানী মহিলাগৰাকীয়ে নিজকে মাটিৰ পৰা তুলি ওচৰ চাপি আহিল।
  
  "আমি এই চহৰখনৰ গোটেইখিনিতে আমাৰ ঠেং খেদি নাযাওঁ মাৰ্ছ।"
  
  "উমম, হয় তুমি কৰিবা। কাৰণ মই তেনেকৈয়ে কওঁ। গতিকে, সময় পাৰ হৈ যায়। লেপটপটো বুট আপ কৰি ইয়াৰ পিছত কি হ"ব তাক উপভোগ কৰোঁ, নহয়নে? পাঁচ, চাৰি..."
  
  বিস্ফোৰণটো মৰি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে টেবুলত মুঠি মাৰিলে। খং উতলি উঠিল তাৰ তেজত। "শুনা মাৰ্চ-"
  
  ৰেষ্টুৰেণ্টখনৰ খিৰিকীখন বিস্ফোৰণ ঘটে যেতিয়া ভ্যানখনৰ সন্মুখৰ ফেণ্ডাৰখন ডাইনিং ৰুমত খুন্দা মাৰে। গিলাচটো ছিন্নভিন্ন হৈ টুকুৰাবোৰ বতাহত উৰি গ"ল। কাঠ, প্লাষ্টিক আৰু মৰ্টনৰ সামগ্ৰী কোঠাটোত ফাটি গ"ল। ভ্যানখন ৰৈ নাথাকিল, টায়াৰত খুন্দা মাৰি সৰু কোঠাটোৰ মাজেৰে বেগেৰে গৈ থাকোঁতে মৃত্যুৰ এপ্ৰেণ্টিছৰ দৰে গৰ্জন কৰিলে।
  
  
  দশম অধ্যায়
  
  
  সোঁফালে গুটিয়াই যোৱাৰ সময়ত জুলিয়ান মাৰ্ছে পেটত চোকা বিষ অনুভৱ কৰিলে। পিজ্জাৰ টুকুৰাবোৰ মজিয়াত পৰিল আৰু চালাডৰ বাটি এটা চোফাত পৰিল। হাঁহি বন্ধ কৰিবলৈ সম্পূৰ্ণ অক্ষম হৈ সি খৰধৰকৈ কাষবোৰ ধৰিলে।
  
  তাৰ আৰু জোৰ সন্মুখত থিয় হৈ থকা নিম্ন টেবুলখন কাৰোবাৰ বনৰীয়া ভৰিখনে ভুলতে লাথি মাৰিলেই কঁপি উঠিল। জোয়ে তেওঁক সমৰ্থন কৰিবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে, আন এটা ৰোমাঞ্চকৰ পৰিঘটনা আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ কান্ধত ক্ষন্তেকীয়াকৈ থপৰিয়াই দিলে। তাৰ পিছত ব্ৰডৱেৰ ওপৰলৈ উন্মাদ ডেছটো দেখিছিল - এই হিষ্টেৰিক দৃশ্যটো অধিক বিচ্ছিন্ন আছিল, যিহেতু স্থানীয় সন্ত্ৰাসবাদীয়ে হেক কৰিব পৰাকৈ নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ কেমেৰা বেছি নাছিল - আৰু তাৰ পিছত চিমেণ্ট মিক্সাৰৰ চাৰিওফালে আক্ৰমণটো কেনেবাকৈ বিকশিত হোৱাটো উশাহ লৈ চাই আছিল।
  
  এই সকলোবোৰ এক সুখদায়ক বিক্ষিপ্ততা। মাৰ্ছে এখন হাতত ডিচপ"জেবল মোবাইল এটা আৰু আনখন হাতত জোৰ উৰুটো লৈ হাম আৰু ভেঁকুৰৰ কেইটামান টুকুৰা খাই ফেচবুকত আড্ডা মাৰিছিল।
  
  তেওঁলোকৰ সন্মুখত আঠাইশ ইঞ্চিকৈ তিনিখন পৰ্দা আছিল। ড্ৰেক এণ্ড কোম্পানীয়ে ইটালীৰ সৰু ৰেষ্টুৰেণ্টখনত সোমাই পৰাৰ লগে লগে এতিয়া যুটিটোৱে তীক্ষ্ণ মনোযোগ দেখুৱাইছিল। মাৰ্ছে সময় পৰীক্ষা কৰি ৰঙীন আতচবাজীবোৰ চালে।
  
  "ধেৎ, এইটো ওচৰ চাপিছে।"
  
  "আপুনি উত্তেজিত নেকি?"
  
  "হয় নহয়নে?"
  
  "ঠিক আছে চিনেমা।" জোৱে পাউট কৰিলে। "কিন্তু মই আৰু তেজৰ আশা কৰি আছিলো।"
  
  "মাত্ৰ এমিনিট ৰ"বা মোৰ প্ৰেম। ভাল হৈ গৈ আছে".
  
  সন্ত্ৰাসবাদী কোষৰ এটাৰ ভাড়াতীয়া এপাৰ্টমেণ্ট এটাত বহি খেলিছিল দম্পতীহালে; মূলটোৱেই, মাৰ্ছে ভাবিলে। তাত চাৰিজন সন্ত্ৰাসবাদী আছিল, ইয়াৰে এজনে পূৰ্বৰ অনুৰোধত মাৰ্ছৰ বাবে চিনেমা হলৰ দৰে দৰ্শন স্থান স্থাপন কৰিছিল। পাইথিয়ান দম্পতীহালে চাই ভাল পোৱাৰ সময়তে মানুহকেইজনে কাষতে বহি সৰু টেলিভিছন এটাৰ চাৰিওফালে গোট খাই আন ডজন ডজন চেনেল ব্ৰাউজ কৰি খবৰৰ টিডবিট বিচাৰি বা কোনো ফোনলৈ অপেক্ষা কৰিলে। মাৰ্ছে নাজানিছিল আৰু গুৰুত্বও কৰা নাছিল। তেওঁ যে অস্বাভাৱিক ব্যক্তিত্বৰ সুদৰ্শন মানুহ সেই কথা ভালদৰে জানিও অদ্ভুত লুকাই চুৰকৈ চাৱনিবোৰক আওকাণ কৰিলে আৰু কিছুমান মানুহে - আনকি আন পুৰুষেও - এনে ব্যক্তিত্বৰ শলাগ ল"বলৈ ভাল পাইছিল।
  
  জোয়ে তেওঁৰ বক্সাৰৰ সন্মুখৰ ফালে হাত দুখন তললৈ নমাই অলপ বেছিকৈ প্ৰশংসা দেখুৱালে। ধিক্কাৰ, তাইৰ চোকা নখ আছিল।
  
  টেঙা আৰু তথাপিও কেনেবাকৈ... উপভোগ্য।
  
  সি ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে পাৰমাণৱিক ব্ৰিফকেছটোলৈ চালে - যিটো শব্দ সি মূৰৰ পৰা একেবাৰে উলিয়াব পৰা নাছিল, যদিও সৰু বোমাটো ডাঙৰ বেকপেক এটাত আছিল - আৰু তাৰ পিছত মুখত কেভিয়াৰ কিছু পোপ কৰিলে। তেওঁলোকৰ সন্মুখৰ টেবুলখন অৱশ্যেই আছিল ভয়ংকৰ, অমূল্য আৰু ৰুচিহীন সামগ্ৰীৰে গঠিত, কিন্তু সকলোবোৰ সুস্বাদু আছিল।
  
  সেইটো আছিল নেকি তেওঁৰ নাম চিঞৰি থকা পাৰমাণৱিক বোমা?
  
  মাৰ্ছে অভিনয় কৰাৰ সময় আহি পৰিছে বুলি উপলব্ধি কৰি ফোন কৰিলে, এগৰাকী মনোমোহা ওৱেট্ৰেছৰ লগত কথা পাতিলে আৰু তাৰ পিছত এজন প্ৰচণ্ড উচ্চাৰণযুক্ত ইংৰাজৰ লগত কথা পাতিলে। ল'ৰাজনৰ মাতটোৰ সেই অদ্ভুত টিম্বাৰবোৰৰ এটা আছিল - কৃষকৰ গোন্ধ পোৱা কিবা এটা - আৰু মাৰ্ছে স্বৰৰ পৰা স্বৰবৰ্ণ উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰি কুটিল মুখবোৰ কৰিলে। সহজ কাম নহয়, আৰু মহিলাৰ হাত দুখনে আপোনাৰ Nutcracker চেটটো খামুচি ধৰিলে অলপ কঠিন হৈ পৰে।
  
  "আপুনি কি পাইছে কোৱা, নহ"লে পিছৰ মিনিটৰ ভিতৰতে দুজন নিউয়ৰ্কক হত্যা কৰাৰ নিৰ্দেশ দিম।" এই কথা কওঁতে মাৰ্ছে হাঁহিলে, ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলে কোঠাটোৰ সিপাৰে পঠোৱা বিৰক্তিকৰ চাৱনিবোৰক আওকাণ কৰি।
  
  ইংৰাজজনে আৰু অলপ দ্বিধাবোধ কৰিলে। মাৰ্ছে চালাডৰ বাটিটোৰ পৰা সৰি পৰা শসাৰ টুকুৰা এটা পাই জোৰ চুলিৰ গভীৰতাত সোমাই দিলে। তাই যে কেতিয়াও লক্ষ্য কৰিছিল এনে নহয়। মিনিটবোৰ পাৰ হৈ গ"ল আৰু মাৰ্ছে দহন কক্ষৰ মাজেৰে আড্ডা মাৰিলে, অধিক উত্তেজিত হৈ পৰিল। ওচৰতে ঠাণ্ডা বলিংগাৰৰ বটল এটা, ডাঙৰ গিলাচ এটা ঢালিবলৈ আধা মিনিট সময় লাগিল। জোৱে কাম কৰি থাকোঁতে তেওঁৰ ওচৰলৈ চুমা খালে, আৰু সিহঁতে একেটা গিলাচৰ পৰাই চুমুক দিলে, অৱশ্যেই বিপৰীত ফালে।
  
  "পাঁচ" মাৰ্ছে ফোনত ক"লে। "চাৰি, তিনি..."
  
  জোয়াৰ হাত দুখন বিশেষভাৱে জোৰদাৰ হৈ পৰিল।
  
  "দুই".
  
  ইংৰাজজনে তেওঁৰ লগত দৰদাম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, স্পষ্টকৈয়ে ভাবিলে যে কি হেল হৈছে। মাৰ্ছে কল্পনা কৰিলে যে তেওঁ অৰ্কেষ্ট্ৰেট কৰা গাড়ীখনে পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত সময়ত সন্মুখৰ খিৰিকীৰে খুন্দা মাৰিছে, এতিয়া লক্ষ্য কৰি, গতি বৃদ্ধি কৰি, সন্দেহহীন ৰেষ্টুৰেণ্টখনৰ কাষ চাপিছে।
  
  "এক".
  
  আৰু তাৰ পিছত সকলো বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  
  
  একাদশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে ৰেষ্টুৰেণ্টখনৰ বেৰৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল, ওৱেট্ৰেছগৰাকীৰ কঁকালত ধৰি তাইকো নিজৰ লগত টানি লৈ গ"ল। তেওঁৰ গুটিয়াই থকা শৰীৰৰ পৰা কাঁচ আৰু ইটাৰ টুকুৰাবোৰ পৰি গ"ল। ওচৰ চাপি অহা ভ্যানখনে টায়াৰে ৰেষ্টুৰেণ্টখনৰ মজিয়াত খুন্দা মাৰিলে আৰু গাড়ীখনৰ মাজভাগ খিৰিকীৰ তলৰ অংশটোৰ ওপৰেৰে সোমাই গ"ল, পিছফালৰ মূৰটো এতিয়া ওপৰলৈ উঠি গ্লাছৰ ওপৰৰ লিণ্টেলটোত খুন্দা মাৰিলে। ধাতু খোঁচ মাৰিলে। টেবুলবোৰ ভাঙি গ"ল। চকীবোৰ আৱৰ্জনাবোৰৰ দৰে গোট খাইছিল তাৰ সন্মুখত।
  
  এলিচিয়াইও নিমিষতে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে, টেবুলখনৰ চাৰিওফালে ঘূৰি পিছলি গ"ল, তাইৰ একমাত্ৰ ঘাঁটো আছিল দ্ৰুত উৰি যোৱা কাঠৰ টুকুৰা এটাৰ পৰা তাইৰ ঠেংৰ সৰু কাটি যোৱা অংশ। মাই কেনেবাকৈ কোনো ক্ষতি নোলোৱাকৈ চলন্ত টেবুলখনৰ ওপৰেৰে গুটিয়াই যাবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু ব"ই এখোজ আগুৱাই গ"ল, তাইৰ ওপৰেৰে জপিয়াই জপিয়াই পৃষ্ঠৰ পৰা পৃষ্ঠলৈ জপিয়াই পৰিল, অৱশেষত নিজৰ জাঁপটোৰ সময় নিৰ্ধাৰণ কৰিলে যাতে তেওঁৰ ভৰি আৰু হাত দুখনে কাষৰ বেৰখনত খুন্দা মাৰি সহায় কৰে তেওঁক নিৰাপদে অৱতৰণ কৰে।
  
  ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে, কাষতে ওৱেট্ৰেছগৰাকীয়ে চিঞৰি আছিল। এলিচিয়াই অভিযোগসূচক দৃষ্টিৰে চালে।
  
  "তেন্তে তাইক ধৰিলা নহয়?"
  
  "সাৱধান!"
  
  ভ্যানখন এতিয়াও আগবাঢ়ি গৈ আছিল, চেকেণ্ডৰ গতি লেহেমীয়া হৈছিল, কিন্তু এতিয়া গুটিয়াই থোৱা যাত্ৰীৰ খিৰিকীখনৰ পৰা বন্দুকৰ বেৰেলটো ওলাই আহিছিল। এলিচিয়াই তললৈ নামি আহি ঢাকি দিলে। মেই আৰু অলপ পিছুৱাই গ"ল। ড্ৰেকে পিষ্টলটো উলিয়াই অশৰীৰী হাতখনত ছটা গুলী চলালে, আৱদ্ধ ঠাইত শব্দবোৰ জোৰেৰে গুলীয়াই ভ্যানৰ কাণ বন্ধ কৰি তোলা গৰ্জনটোক প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিলে। গাড়ীৰ পিছফালটো ঘূৰণীয়া কৰি ইতিমধ্যে ব"ই লৰচৰ কৰি আছিল। অৱশেষত চকাবোৰ ঘূৰোৱা বন্ধ কৰি ৰৈ গ"ল। হুডৰ পৰা আনকি ছাদৰ পৰাও ভঙা টেবুল-চকীবোৰ ঢৌ খেলিছিল। ড্ৰেকে আগবাঢ়ি যোৱাৰ আগতে নিশ্চিত কৰিলে যে ওৱেট্ৰেছগৰাকীয়ে কোনো আঘাত নাপায়, কিন্তু তেতিয়ালৈকে ব" আৰু মে" ইতিমধ্যে গাড়ীৰ কাষত আছিল।
  
  বিউৱে ড্ৰাইভাৰৰ খিৰিকীখন ভাঙি পেলালে আৰু ফিগাৰটোৰ সৈতে যুঁজিলে। ভঙা গ্লাছৰ মাজেৰে মাইয়ে স্থান পৰীক্ষা কৰিলে আৰু তাৰ পিছত ছিন্নভিন্ন কাঠৰ টুকুৰাটো তুলি ল"লে।
  
  "নাই" ড্ৰেকে আৰম্ভ কৰিলে, মাতটো অলপ হুৰহুৰাই। "আমাৰ প্ৰয়োজন-"
  
  কিন্তু মাই শুনিবলৈ কোনো মুড নাছিল। বৰঞ্চ তাই ইমান জোৰেৰে উইণ্ডশ্বিল্ডৰ মাজেৰে অস্থায়ী অস্ত্ৰটো দলিয়াই দিলে যে ঠাইতে জোকাৰি জোকাৰি ড্ৰাইভাৰৰ কপালত সুদৃঢ়ভাৱে সোমাই পৰিল। মানুহজনৰ চকু দুটা পিছলৈ ঘূৰি গ"ল আৰু তেওঁ বিউৰ লগত যুঁজ দিয়া বন্ধ কৰি দিলে, ফৰাচী মানুহজনক স্তম্ভিত যেন লাগিল।
  
  "মোৰ সঁচাকৈয়ে আছিল।"
  
  মাই কান্ধত কান্ধত হাত থৈ ক"লে। "মই ভাবিছিলো মই সহায় কৰিব লাগে।"
  
  "সহায়?" ড্ৰেকে আওৰাই ক"লে। "আমাক এই হাৰামীবোৰৰ এজন হ"লেও জীয়াই আছে।"
  
  "আৰু সেই টোকাটোত," এলিচিয়াই চিম ইন কৰিলে। "মই ভালেই আছো তা। যদিও তুমি ৱেণ্ডীৰ ওৱেট্ৰেছৰ গাধটো বচাই থকা দেখি ভাল লাগিছে।"
  
  ড্ৰেকে জিভাখন কামুৰিলে, কিছু গভীৰ স্তৰত জানি যে এলিচিয়াই তেওঁক কেৱল ঠাট্টা কৰি আছে। ইতিমধ্যে বিউৰেগাৰ্ডে ড্ৰাইভাৰজনক গাড়ীৰ পৰা উলিয়াই আনি পকেটত খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল। অলৌকিকভাৱে অস্পৃশ্য লেপটপটোৰ ওচৰলৈ গ"ল এলিচিয়া। ইউএছবি ড্ৰাইভটোৱে লোড কৰি শেষ কৰিলে আৰু বহুতো ছবি আনিলে-ৰূপৰ কেনিষ্টাৰৰ বিৰক্তিকৰ ছবি যিয়ে ড্ৰেকৰ তেজ ঠাণ্ডা কৰি তুলিলে।
  
  তাঁৰ আৰু ৰিলে পৰীক্ষা কৰি তেওঁ কয়, "দেখাত বোমাৰ ভিতৰৰ অংশ যেন লাগে। "আন কিবা হোৱাৰ আগতে এইটো মূৰলৈ পঠাওক।"
  
  এলিচিয়াই মেচিনৰ ওপৰেৰে হেলান দি টেপ কৰি আঁতৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে ওৱেট্ৰেছক ভৰিৰ ওপৰত উঠিবলৈ সহায় কৰিলে। "আপুনি ঠিক আছেনে প্ৰেম?"
  
  "মই... মই তেনেকৈয়ে ভাবো।"
  
  "মিন্ট।" এতিয়া আমাৰ বাবে লাজানা বনাই কেনেকুৱা হ"ব?"
  
  "চেফ... চেফজন এতিয়াও আহি পোৱা নাই।" তাইৰ চাৱনিয়ে ভয়তে ধ্বংসটোক গ্ৰহণ কৰিলে।
  
  "ধেৎ, মই ভাবিছিলো তুমি মাত্ৰ মাইক্ৰৱেভত পেলাই দিলা।"
  
  "চিন্তা নকৰিব". মাই ওচৰলৈ গৈ ওৱেট্ৰেছৰ কান্ধত হাতখন থৈ দিলে। "তেওঁলোক পুনৰ নিৰ্মাণ কৰা হ"ব। বীমা কোম্পানীয়ে ইয়াৰ যত্ন লোৱা উচিত।"
  
  "মই সেয়াই আশা কৰোঁ".
  
  ড্ৰেকে আকৌ জিভা কামুৰিলে, এইবাৰ গালি পৰাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলৈ। হয়, সকলোৱে এতিয়াও উশাহ লৈ থকাটো আশীৰ্বাদ আছিল যদিও মাৰ্ছ আৰু তেওঁৰ সহযোগীসকলে তেতিয়াও মানুহৰ জীৱন ধ্বংস কৰি আছিল। বিবেকৰ টুইংগ এটাও নোহোৱাকৈ। কোনো নৈতিকতা আৰু কোনো চিন্তা নাই।
  
  যেন কোনো চাইকিক কানেকচনৰ মাজেৰে ফোনটো বাজি উঠিল। এইবাৰ ড্ৰেকে ফোনটো ৰিচিভ কৰিলে।
  
  "এতিয়াও লাথি মাৰি আছা নেকি?"
  
  মাৰ্ছৰ মাতটোৱে তেওঁক কিবা এটা মাৰিব বিচাৰিছিল যদিও তেওঁ সেই কামটো কঠোৰভাৱে পেছাদাৰীভাৱে কৰিছিল। "আপোনাৰ ফটো আমি ফৰৱাৰ্ড কৰিছো।"
  
  "অ", চমৎকাৰ। গতিকে, আমি এইটো অলপ সমাধান কৰিলোঁ। আশাকৰোঁ ৰৈ থাকোঁতে আপুনি জলপান কৰিবলৈ কিবা এটা ধৰিলে, কাৰণ এই পৰৱৰ্তী অংশটোৱে-বাৰু, ই আপোনাক মাৰি পেলাব পাৰে।"
  
  ড্ৰেকে কাহ মাৰিলে। "তুমি জানো আমি তোমাৰ বোমাটো এতিয়াও পৰীক্ষা কৰা নাই।"
  
  "আৰু সেই কথা শুনি মই দেখিছোঁ যে আপুনি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়ত কামবোৰ লেহেমীয়া কৰিব বিচাৰে। এইটো নহ'ব মোৰ নতুন বন্ধু। এইটো একেবাৰেই নহয়। আপোনাৰ পুলিচ আৰু এজেণ্ট, সামৰিক আৰু অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনী হয়তো ভালদৰে তেল দিয়া মেচিনৰ অংশ হ"ব পাৰে, কিন্তু তেওঁলোক এতিয়াও এটা মেচিন, আৰু তেওঁলোকৰ গতিবেগত উঠিবলৈ কিছু সময় লাগে। গতিকে এই সময়খিনি তোমাক ফালি পেলাবলৈ ব্যৱহাৰ কৰিছো। যথেষ্ট মজা লাগিছে, বিশ্বাস কৰক।"
  
  "এই সকলোবোৰৰ পৰা পাইথিয়াই কি পায়?"
  
  মাৰ্ছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "অ", মই ভাবো আপুনি জানে যে এই অসাৰ ৰেগামাফিনৰ গোটটো শেহতীয়াকৈ বিস্ফোৰণ ঘটিছে। ইয়াতকৈ নিশ্চিত কিবা এটা কেতিয়াবা হৈছেনে? তেওঁলোকৰ নেতৃত্বত আছিল এজন ছিৰিয়েল কিলাৰ, এজন চাইকো ষ্টাকাৰ, এজন মেগালমেনিয়াক আৰু এজন ঈৰ্ষাপৰায়ণ অভাৰলৰ্ড। আটাইকেইজনেই একেজন মানুহ হৈ ওলাল।"
  
  এইখিনিতে এলিচিয়াই ড্ৰেকৰ ওচৰলৈ হেলান দিলে। "তেন্তে কোৱাচোন - এই হাৰামীটো ক"ত?"
  
  "অ" নতুন ছোৱালী। আপুনি শ্যামলা নে এছিয়ান? শব্দৰ ধৰণৰ পৰা হয়তো শ্যামলা। ডাৰ্লিং, যদি মই জানিলোহেঁতেন যে সি ক"ত আছে, তেন্তে মই তোমাক তাক জীয়াই থকা ছালখন ল"বলৈ দিলোঁহেঁতেন। টাইলাৰ ৱেবে সদায় এটা কথা বিচাৰিছিল। পাইথিয়ানসকলক ক"ত পাব সেই কথা উপলব্ধি কৰাৰ মুহূৰ্ততে তেওঁ পাইথিয়ানসকলক এৰি থৈ গ"ল।"
  
  "কোনটো বজাৰত আছিল?" - ড্ৰেকে সুধিলে, এতিয়া সময় আৰু তথ্য দুয়োটা লাভ কৰি।
  
  "এই ঠাইখন ঘৃণনীয়ৰ মৌচাক, মই ঠিকেই আছেনে? কল্পনা কৰকচোন তাত কৰা সকলো চুক্তি যিয়ে আগন্তুক দশকবোৰলৈ বিশ্বক প্ৰভাৱিত কৰিব।"
  
  "ৰেমছেছে তেওঁক কিবা এটা বিক্ৰী কৰিছিল," ড্ৰেকে সেইটো চেষ্টা কৰি ক"লে।
  
  "হয়. আৰু মই নিশ্চিত যে কৌশলী ফৰাচী চচ্চেজ পেটে ইতিমধ্যে আপোনাক কৈছিল যে ই কি। বা এতিয়াই তেওঁক সদায় সুধিব পাৰিবা।"
  
  গতিকে এইটোৱে নিশ্চিত কৰিলে। ৰেষ্টুৰেণ্টখনত তেওঁৰ চকু নাছিল যদিও মাৰ্ছে সিহঁতক চাই থাকিল। ড্ৰেকে মূৰলৈ এটা চুটি বাৰ্তা প্ৰেৰণ কৰিলে। "ৱেব ক"লৈ গ"ল ক"লে কেনেকুৱা হ"ব?"
  
  "বাৰু, চিৰিয়াছলি, মই কোন, ফক্স নিউজ? ইয়াৰ পিছত তুমি মোৰ পৰা নগদ ধন বিচাৰিবা।"
  
  "মই এই সন্ত্ৰাসবাদী গাধটোৰ লগত সন্তুষ্ট হ"ম।"
  
  "আৰু হাতৰ কামলৈ উভতি আহোঁ।" মাৰ্ছে এই কথাবোৰ ক"লে আৰু তাৰ পিছত যেন নিজকে আমোদ দিলে, হঠাতে হাঁহিলে। "ক্ষমা কৰিব, ব্যক্তিগত কৌতুক। কিন্তু এতিয়া আমি চেজৰ নিয়ন্ত্ৰণ অংশটো শেষ কৰিলোঁ। এতিয়া মই আপোনাৰ ওচৰত মোৰ দাবীবোৰ দাঙি ধৰিব বিচাৰিছো।"
  
  "গতিকে আমাক মাত্ৰ কোৱা।" এলিচিয়াৰ মাতটো ভাগৰুৱা যেন লাগিল।
  
  "এইটো ইমান ধেমেলীয়া কি? মই সম্পূৰ্ণ সন্তুষ্ট নহ"লে এই বোমাটো বিস্ফোৰণ হ"ব। কোনে জানে ডাৰ্লিং, মই হয়তো তোমাৰ মালিক হোৱাৰ সিদ্ধান্তও ল"ম।"
  
  নিমিষতে এলিচিয়া যেন যাবলৈ সাজু হৈ উঠিল, তাইৰ চকু আৰু মুখৰ ভাব যথেষ্ট জ্বলি উঠিল যে এখন শুকান হাবিত জুই জ্বলাই দিলে।
  
  "তোমাৰ লগত অকলে থাকিব বিচাৰিম" তাই ফুচফুচাই ক"লে।
  
  মাৰ্চ থমকি ৰ"ল, তাৰ পিছত খৰধৰকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। "প্ৰাকৃতিক ইতিহাস সংগ্ৰহালয়, বিশ মিনিট।"
  
  ড্ৰেকে ঘড়ীটো স্থাপন কৰিলে। "আৰু তাৰ পিছত?"
  
  "হুমমম, কি?"
  
  "এইটো স্থাপত্যৰ এক গ্ৰেণ্ড টুকুৰা।"
  
  "অ", ভাল, যদি আপুনি ইমান দূৰলৈকে গৈছে, তেন্তে মই জোচে গনজালেজ নামৰ এজন পুৰুষ নিৰাপত্তাৰক্ষীক কাপোৰ খুলিবলৈ পৰামৰ্শ দিম। আমাৰ এজন সংগীয়ে যোৱা নিশা মোৰ দাবীবোৰ তেওঁৰ জেকেটৰ আৱৰণত চিলাই দিলে। নথি-পত্ৰ পৰিবহণৰ এটা মৌলিক উপায়, হয়, আৰু প্ৰেৰকলৈ ঘূৰি নোযোৱাকৈ।"
  
  ড্ৰেকে উত্তৰ নিদিলে, বেছিভাগেই বিমোৰত পৰিল।
  
  "আপুনি কি ভাবিছে মই জানো," মাৰ্ছে আকৌ আচৰিত বুদ্ধিমত্তা প্ৰদৰ্শন কৰি ক"লে। "কিয় কেৱল ফটোবোৰ মেইল কৰি মোক জনাব নালাগে যে আপুনি কি বিচাৰে? বাৰু, মই এজন অদ্ভুত মানুহ। তেওঁলোকে মোক ক"লে যে মোৰ দুটা পক্ষ, দুটা মন আৰু দুটা মুখ আছে, কিন্তু মই সেইবোৰক দুটা পৃথক গুণ হিচাপে চাবলৈ বেছি পছন্দ কৰো। এটা অংশ বক্ৰ, আনটো বেঁকা। মই কি ক'ব বিচাৰিছো জানেনে?"
  
  ড্ৰেকে কাহ মাৰিলে। "অৱশ্যেই মই জানো তুমি কোন।"
  
  "গ্ৰেট, তেন্তে মই জানো তুমি বুজিবা যে যেতিয়া মই তোমাৰ চাৰিটা ছিন্নভিন্ন মৃতদেহ প্ৰায় সোতৰ মিনিটৰ ভিতৰত দেখিম, তেতিয়া মই আচৰিত ধৰণে সুখী আৰু অবিশ্বাস্যভাৱে বিৰক্ত দুয়োটা অনুভৱ কৰিম। আপোনাৰ লগত। আৰু এতিয়া, বিদায়।"
  
  লাইনটো মৰি গ"ল। ড্ৰেকে ঘড়ীটোত ক্লিক কৰিলে।
  
  বিশ মিনিট।
  
  
  বাৰ অধ্যায়
  
  
  হেডেন আৰু কিনিমাকাই ৰামছেছৰ সৈতে সময় কটায়। সন্ত্ৰাসবাদী ৰাজকুমাৰক ছয় ফুট বৰ্গক্ষেত্ৰৰ কোঠাটোত যেন ঠাইৰ বাহিৰত আছিল: লেতেৰা, বিচ্ছিন্ন আৰু যদিও স্পষ্টভাৱে ক্লান্ত, পিঞ্জৰাবদ্ধ সিংহৰ দৰে আগলৈ পিছলৈ খোজ কাঢ়ি যোৱা। হেডেনে নিজৰ বডি আৰ্মৰ পিন্ধিলে, তাইৰ গ্লক আৰু অতিৰিক্ত গুলীবোৰ পৰীক্ষা কৰিলে আৰু মানোকো একে কাম কৰিবলৈ ক"লে। এতিয়াৰ পৰা কোনো সুযোগ নাথাকিব। ৰামছেছ আৰু মাৰ্চ দুয়োজনেই তুচ্ছজ্ঞান কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে স্মাৰ্ট হৈ পৰিল।
  
  হয়তো সন্ত্ৰাসবাদী মিথটো ঠিক তেওঁ য"ত থাকিব বিচাৰিছিল তাতেই আছিল।
  
  হেডনে সন্দেহ কৰিছিল, বহুত সন্দেহ কৰিছিল। দুৰ্গৰ ভিতৰৰ যুদ্ধ আৰু তেওঁৰ দেহৰক্ষীৰ হতাশজনক মৃত্যুৱে দেখুৱাই দিলে যে তেওঁ কিমান পলায়ন কৰিব বিচাৰিছিল। লগতে, তেওঁৰ সুনাম নষ্ট হৈছিল নেকি? ক্ষতি মেৰামতি কৰিবলৈ তেওঁ হতাশ হোৱা উচিত নহয়নে? হয়তো, কিন্তু মানুহ ইমানেই ধ্বংস হোৱা নাছিল যে তেওঁ পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিব নোৱাৰিলে। কিনিমাকাই তেওঁলোকৰ বাবে প্লাষ্টিকৰ চকী এযোৰ আনি দিয়াৰ সময়ত হেডনে তেওঁৰ গতি চাই থাকিল।
  
  হেডনে কয়, "এই চহৰখনত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ আছে। "যিটো মই নিশ্চিত যে আপুনি টাইলাৰ ৱেব আৰু জুলিয়ান মাৰ্ছৰ সৈতে চুক্তি কৰাৰ পিছৰে পৰা জানে। তুমি এই চহৰখনত আছা, আৰু সময় আহিলে আমি নিশ্চিত কৰিম যে তুমি মাটিৰ তলত নহয়। অৱশ্যে তোমাৰ ফ"ল"ৱাৰসকলে নাজানে আমাৰ ওচৰত তোমা আছে..." তাই ঠিক তাতেই ওলমি থাকিবলৈ দিলে।
  
  ভাগৰুৱা চকুৰে তাইৰ ফালে চাই ৰামছেছ ৰৈ গ"ল। "আপুনি বুজাব বিচাৰিছে, অৱশ্যেই, এনে এটা প্ৰতাৰণা য"ত মোৰ মানুহে অতি সোনকালে মাৰ্ছক হত্যা কৰিব, বোমাটোৰ দায়িত্ব ল"ব আৰু বিস্ফোৰণ কৰিব। এই কথা আপুনি ৱেব আৰু তেওঁৰ দেহৰক্ষীৰ পৰা জনা উচিত, যিহেতু তেওঁলোকেহে জানিছিল। আৰু আপুনিও জানে যে তেওঁলোকে কেৱল মোৰ আজ্ঞাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।" সি মাত দিলে, যেন নিজৰ মাজতে।
  
  হেডনে ৰৈ থাকিল। ৰামচেছ চতুৰ আছিল যদিও তাৰ অৰ্থ এইটো নাছিল যে তেওঁ উজুটি খাব নোৱাৰিলেহেঁতেন।
  
  ৰামছেছে ক"লে, "এইবোৰ বিস্ফোৰণ হ"ব। "তেওঁলোকে নিজৰ সিদ্ধান্ত নিজে ল"ব।"
  
  কিনিমাকাই কয়, "আমি আপোনাৰ শেষৰ কেইঘণ্টামানক প্ৰায় অসহ্যকৰ কৰি তুলিব পাৰো।
  
  "আপুনি মোক এইটো বাতিল কৰিবলৈ বাধ্য কৰিব নোৱাৰে" ৰামছেছে ক"লে। "অত্যাচাৰৰ জৰিয়তেও। এই বিস্ফোৰণটো মই বন্ধ নকৰো।"
  
  "আপুনি কি বিচাৰে?" হেডেনে সুধিলে।
  
  "আলোচনা হ"ব।"
  
  নতুন পৃথিৱীৰ শত্ৰুৰ মুখলৈ মনোযোগেৰে উকি মাৰি তাই তাক অধ্যয়ন কৰিলে। এই মানুহবোৰে বিনিময়ত একো বিচৰা নাছিল, আলোচনা কৰিব বিচৰা নাছিল, আৰু তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিছিল যে মৃত্যু স্বৰ্গৰ কোনো আভাসৰ দিশত এখোজ মাথোঁ। এইটোৱে আমাক ক"ত এৰি থৈ যায়?
  
  সঁচাকৈয়ে, ক"ত? তাই নিজৰ অস্ত্ৰটো বিচাৰি ফুম্বল কৰিলে। "যিজন ব্যক্তিয়ে গণহত্যাৰ বাহিৰে আন একো নিবিচাৰে, তেওঁৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাটো সহজ," তাই কয়। "মূৰত গুলী লৈ।"
  
  ৰামছেছে মুখখন বাৰবোৰৰ ওচৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। "তেন্তে আগবাঢ়ক পশ্চিমীয়া কুকুৰ।"
  
  সেই আত্মাহীন চকু দুটাত জিলিকি থকা উন্মাদনা আৰু আগ্ৰহ পঢ়িবলৈ হেডেন বিশেষজ্ঞ হোৱাৰ প্ৰয়োজন নাছিল। আৰু এটা কথা নোকোৱাকৈয়ে তাই বিষয় সলনি কৰি কোঠাটোৰ পৰা ওলাই আহিল, সাৱধানে বাহিৰৰ দুৱাৰখন পিছফালে তলা মাৰি ধৰিলে।
  
  আপুনি কেতিয়াও বেছি সাৱধান হ"ব নোৱাৰে।
  
  কাষৰ কোঠাটোত ৰবাৰ্ট প্ৰাইছৰ কোঠাটো আছিল। আগতীয়া ভাবুকি আৰু তাত তেওঁৰ সম্ভাৱ্য ভূমিকাৰ বাবে তাই সম্পাদকজনক ইয়াত ৰখাৰ অনুমতি পাইছিল। তাই আৰু কিনিমাকা কোঠাটোত সোমাওঁতে প্ৰাইছে তাইক অহংকাৰী দৃষ্টিৰে চালে।
  
  "বোমাটোৰ বিষয়ে কি জানা?" - তাই সুধিলে। "আৰু আপুনি কিয় আমাজনত আছিল, সন্ত্ৰাসবাদী বজাৰ ভ্ৰমণ কৰিছিল?"
  
  প্ৰাইছে নিজৰ বাংকত বহিল। "মোক এজন উকীল লাগে। আৰু আপুনি কি ক"ব বিচাৰিছে? বোমা?"
  
  হেডনে কয়, "পাৰমাণৱিক বোমা। "ইয়াত নিউয়ৰ্কত। নিজকে সহায় কৰক, হে গোবৰৰ টুকুৰা। আপুনি যি জানে সেই কথা আমাক কৈ এতিয়াই নিজকে সহায় কৰক।"
  
  "গুৰুত্ব সহকাৰে". প্ৰাইচৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "মই একো নাজানো"।
  
  "আপুনি দেশদ্ৰোহ কৰিলে" কিনিমাকাই নিজৰ শৰীৰটো কেমেৰাৰ ওচৰলৈ লৈ গৈ ক"লে। "আপুনি এনেকৈয়ে মনত ৰখাটো বিচাৰে নেকি? আপোনাৰ নাতি-নাতিনীৰ বাবে এপিটাফ। নে নিউয়ৰ্কক বচাবলৈ সহায় কৰা অনুতাপকাৰী হিচাপে পৰিচিত হোৱাটোৱেই ভাল হ"ব?"
  
  "যিমানেই মিঠাকৈ কওকচোন" প্ৰাইছৰ মাতটো কুণ্ডলীবদ্ধ সাপৰ দৰে হুলস্থুলীয়া হৈ পৰিল। "মই "বোমা" সম্পৰ্কে কোনো আলোচনাত অংশগ্ৰহণ কৰা নাছিলো আৰু মই একো নাজানো। এতিয়া প্লিজ মোৰ উকীল।"
  
  "মই তোমাক কিছু সময় দিম" হেডনে ক"লে। "তেন্তে মই ৰামচেছ আৰু তোমাক একেলগে ৰাখিম, একেটা কোঠাতে। ইয়াৰ বিৰুদ্ধে আপুনি যুঁজিব পাৰে। প্ৰথমে কোনে কথা কয় চাওঁ আহক। তেওঁ জীয়াই থকাতকৈ মৰিলেই ভাল পাব, আৰু তেওঁ প্ৰতিটো জীৱিত আত্মাক লগত লৈ যাব বিচাৰে। আপুনি? মাত্ৰ নিশ্চিত হওক যে আপুনি আত্মহত্যা নকৰে।"
  
  তাইৰ কিছুমান কথাত হ"লেও প্ৰাইচ যেন উত্তেজিত হৈ পৰিছিল। "উকীল অবিহনে?"
  
  হেডনে ঘূৰি চালে। "ফাক ইউ।"
  
  চেক্ৰেটাৰীয়ে তাইক চোৱাচিতা কৰিলে। হেডেনে তাক ভিতৰত আবদ্ধ কৰি ৰাখিলে আৰু তাৰ পিছত মানোৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। "এনে আইডিয়া?"
  
  "মই ভাবিছোঁ ৱেব ইয়াৰ লগত জড়িত নেকি? গোটেই সময়খিনি সি ফিগাৰহেড হৈ আহিছে।"
  
  "এইবাৰ নহয় মনো। ৱেব আৰু আমাৰ পিছতো নাই। মই নিশ্চিত যে এই সকলোবোৰ ৰামচেছ আৰু মাৰ্চ।"
  
  "তেন্তে ইয়াৰ পিছত কি?"
  
  হেডনে কয়, "মই নাজানো আমি ড্ৰেক আৰু ল"ৰাকেইটাক আৰু কেনেকৈ সহায় কৰিব পাৰো। "দলটো ইতিমধ্যে এই সকলোবোৰৰ মাজত আছে। হোমলেণ্ডে বাকী সকলো কামৰ যত্ন লৈছিল, পুলিচে দুৱাৰ ভাঙি পেলোৱাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি, তেওঁলোকৰ কষ্টোপাৰ্জিত নগদ ধনৰ আঁৰত লুকাই থকা চোৰাংচোৱাবোৰলৈকে, সেনাবাহিনী গঠন আৰু নেষ্ট, পাৰমাণৱিক জৰুৰীকালীন সহায়ক দলৰ আগমনলৈকে। পুলিচ সকলোতে আছে, তেওঁলোকৰ সকলো বস্তুৰে। চেপাৰসকল হাই এলাৰ্টত আছে। আমি ৰামচেছক ভাঙি পেলোৱাৰ উপায় বিচাৰিব লাগিব।"
  
  "তেওঁক দেখিছিলা নেকি।" যি মানুহ জীয়াই আছে বা মৰিলেও একো গুৰুত্ব নিদিয়ে, তেওঁক কেনেকৈ ভাঙিব?"
  
  হেডনে খঙেৰে ৰৈ গ"ল। "আমি চেষ্টা কৰিব লাগিব। নে আপুনি কেৱল হাৰ মানিলে ভাল পাব? সকলোৰে এটা ট্ৰিগাৰ থাকে। এই কৃমিটোৱে কিবা এটা চিন্তা কৰে। তেওঁৰ সৌভাগ্য, তেওঁৰ জীৱনশৈলী, তেওঁৰ লুকাই থকা পৰিয়াল? সহায় কৰিবলৈ আমি কিবা এটা কৰিব পাৰো নিশ্চয়।"
  
  কিনিমাকাই ইচ্ছা কৰিছিল যে তেওঁলোকে কেৰিন ব্লেকৰ কম্পিউটাৰ বিশেষজ্ঞতাক মাতিব পাৰে, কিন্তু মহিলাগৰাকী তেতিয়াও তেওঁৰ ফ"ৰ্ট ব্ৰেগ শাসনত আবদ্ধ হৈ আছিল। "চাকৰি এটা বিচাৰি যাওঁ।"
  
  "আৰু প্ৰাৰ্থনা কৰক যাতে আমাৰ সময় থাকে।"
  
  "তেওঁলোকে ৰামছেছে গো-এহেড দিয়াৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে। আমাৰ হাতত কিছু সময় আছে।"
  
  "আপুনি মোৰ দৰেই ভালকৈ শুনিছে মনো। অলপ পিছতে সিহঁতে মাৰ্ছক মাৰি উৰুৱাই দিব।"
  
  
  তেৰ অধ্যায়
  
  
  মানহাটানৰ ভিৰ কৰা ৰাস্তাৰে স্মিথে তেওঁলোকৰ গাড়ীখন চলাই যোৱাৰ সময়ত ডাহলে বিৰোধী যোগাযোগৰ বাৰ্তা শুনিছিল। ভাগ্য ভাল যে সিহঁতে বহু দূৰলৈ যাব নালাগিল, আৰু সকলো কংক্ৰিটৰ ধমনী সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ হৈ যোৱা নাছিল। বস্তিৰ আটাইতকৈ নিম্ন স্নিচৰ পৰা আৰম্ভ কৰি আটাইতকৈ ধনী, বেঁকা কোটিপতি আৰু ইয়াৰ মাজৰ সকলোৱেই যেন গোটেই তথ্যদাতাৰ দলটো জড়িত হৈ আছিল। ইয়াৰ ফলত বিৰোধী প্ৰতিবেদনৰ ঢেৰ সৃষ্টি হ"ল যদিও ঘৰত তেওঁলোকে নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু বিকৃতক পৃথক কৰিবলৈ সকলো সম্ভৱ কৰিলে।
  
  মূৰে নিজৰ ইয়াৰপিছৰ জৰিয়তে ডাহলক কয়, "পৰিচিত কোঠাবোৰৰ দুটাৰ ওচৰৰ মছজিদৰ সৈতে ঘনিষ্ঠ সম্পৰ্ক আছে। ঠিকনাটো তেওঁ ডিক্টেট কৰিলে। "তাত আমাৰ এজন আণ্ডাৰকাভাৰ এজেণ্ট আছে, যদিও তেওঁ মোটামুটি নতুন। কয় এই ঠাইখন গোটেই দিনটো বিচ্ছিন্ন হৈ আছে।"
  
  ডাহল কেতিয়াও একো ধৰি ল"ব পৰা ব্যক্তি নাছিল। "মছজিদৰ পৰিভাষাত আচলতে ইয়াৰ অৰ্থ কি?"
  
  "কি মানে?" অৰ্থাৎ, ধিক্কাৰ, তালৈ গৈ ৰামচেছৰ এটা কোঠা হ"লেও পৰিষ্কাৰ কৰি পেলাওক।"
  
  "চিভিক এংগেজমেণ্ট?"
  
  "বহুত কথা ক"বলগীয়া নাই। কিন্তু যি আছে তেওঁ নামাজ পঢ়াৰ সম্ভাৱনা কম। সকলো ইউটিলিটি ৰুম আৰু মাটিৰ তলৰ চেম্বাৰত সন্ধান কৰক। আৰু সাজু হওক। মোৰ প্ৰেমিকজনে সঘনাই ভুল নকৰে, আৰু এই বিষয়ে তেওঁৰ অন্তৰ্দৃষ্টিক মই বিশ্বাস কৰোঁ।"
  
  ডালে তথ্যখিনি ৰিলে কৰি জিপিএছত স্থানাংকবোৰ প্ৰৱেশ কৰিলে। ভাগ্য ভাল যে তেওঁলোক প্ৰায় মছজিদৰ ওপৰত আছিল, আৰু স্মিথে ষ্টিয়াৰিং হুইলটো কাৰ্বৰ ফালে ঘূৰাই দিলে।
  
  "প্ৰভিডেন্স," লৰেনে ক"লে।
  
  "মোৰ পুৰণি কাটানাক দিয়া নামটো।" কেনচিয়ে মনত পেলাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  ডাহলে ভেষ্টৰ বাকলবোৰ টান কৰি দিলে। "আমি সাজু? একে ব্যৱস্থা। আমি জোৰেৰে আৰু দ্ৰুতভাৱে আঘাত কৰো ৰাইজ। দয়া নাথাকিব"।
  
  স্মিথে ইঞ্জিনটো বন্ধ কৰি দিলে। "মোৰ কোনো সমস্যা নাই।"
  
  গাড়ীৰ পৰা নামি ৰাস্তাৰ সিপাৰৰ মছজিদটো অন্বেষণ কৰি থাকোঁতে মৰ্নিঙে এতিয়াও তেওঁলোকক সম্ভাষণ জনাইছিল। ওচৰতে ভাপ ঢালি থকা ৰঙা বগা ৰঙৰ ভেণ্ট এটা আছিল। এটা ছেক্সনত অৱস্থিত এই অট্টালিকাটোৱে দুয়োটা ৰাস্তাৰে ৰেখাপাত কৰিছিল, ইয়াৰ ৰঙীন খিৰিকী আৰু দীঘলীয়া মুখাৱয়ব সম্প্ৰদায়টোৰ অংশ। অট্টালিকাৰ চাদত এটা সৰু মিনাৰ থিয় হৈ আছিল, চাৰিওফালৰ পকী মুখাৱয়বৰ পটভূমিত অদ্ভুত আৰু প্ৰায় জিলিকি থকা। ৰাস্তাৰ পৰা প্ৰৱেশদ্বাৰ এযোৰ কাঁচৰ দুৱাৰেৰে।
  
  ডাহলে ক"লে, "আমি সোমাই যাম। "এতিয়া লৰচৰ।"
  
  উদ্দেশ্যপ্ৰণোদিতভাৱে ৰাস্তা পাৰ হৈ হাত মেলি যান-বাহন বন্ধ কৰি দিলে। এতিয়া এটা থমকি ৰ"লেই তেওঁলোকৰ সকলো খৰচ হ"ব পাৰে।
  
  স্মিথে মন্তব্য কৰিলে, "গ্ৰেট প্লেচ। "বাহিৰত এটা দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ গোট বিচাৰি পোৱাটো কঠিন।"
  
  ডাহলে মূৰৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিলে। "আমি ঠাইত আছো।" আমাৰ বাবে আৰু কিবা আছে নেকি?"
  
  "হয়. মোৰ মানুহজনে মোক আশ্বস্ত কৰে যে কেমেৰাবোৰ মাটিৰ তলত। তেওঁ গ্ৰহণ কৰাৰ ওচৰত, কিন্তু আজি আমাক সহায় কৰিব পৰাকৈ ওচৰত নহয়।"
  
  তেওঁলোকে আন এটা ফুটপাথ পাৰ হৈ মছজিদৰ সন্মুখৰ দুৱাৰবোৰ ঠেলি খুলি দিওঁতে ডাহলে খবৰটো ৰিলে কৰিলে। ইন্দ্ৰিয়বোৰ উচ্চ হোৱাৰ লগে লগে সিহঁত লাহে লাহে ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল, চকু দুটা অলপ ম্লান পোহৰৰ লগত খাপ খাই পৰিল। বগা বেৰ আৰু চিলিঙে পোহৰ প্ৰতিফলিত কৰিছিল, লগতে সোণৰ লাইট ফিক্সচাৰ আৰু ৰঙা আৰু সোণৰ আৰ্হিৰ কাৰ্পেট। এই সকলোবোৰ পঞ্জীয়ন এলেকাৰ পিছফালে আছিল, য"ত মানুহজনে তেওঁলোকক ছদ্মবেশহীন সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে চাইছিল।
  
  "মই তোমাক সহায় কৰিব পাৰিমনে?"
  
  ডাহলে নিজৰ SPEAR ID দেখুৱাই দিলে। "হয় বন্ধু, পাৰিবা। তুমি আমাক তোমাৰ গোপন মাটিৰ তলৰ প্ৰৱেশদ্বাৰলৈ লৈ যাব পাৰিবা।"
  
  ৰিচেপচনিষ্টজন যেন বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল। "এইটো কি, ধেমালি?"
  
  "এফালে গুচি যা" ডাহলে হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  "হেৰা, মই তোমাক দিব নোৱাৰো-"
  
  ডাহলে মানুহজনক চাৰ্টত ধৰি কাউণ্টাৰত থৈ দিলে। "মই ভাবো মই এফালে খোজ দিলোঁ বুলি কৈছিলো।"
  
  দলটোৱে খৰখেদাকৈ কাষেৰে পাৰ হৈ মছজিদৰ মূল ভৱনত প্ৰৱেশ কৰিলে। সেই ঠাইখন খালী হোৱাৰ বাবে পিছফালে থকা দুৱাৰবোৰত তলা লগোৱা আছিল। ডাহলে স্মিথ আৰু কেঞ্জীৰ পৰা কভাৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰিছিল আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকক দুবাৰকৈ কিক মাৰিছিল। কাঠ ফাটি পেনেলবোৰ মজিয়াত পৰিল। সেই মুহূৰ্ততে পিছফালৰ ফয়"ৰৰ পৰা হুলস্থুল আৰু হুলস্থুলৰ শব্দ শুনা গ"ল। দলটোৱে স্থান ল"লে, ভূখণ্ড সামৰি। তিনি চেকেণ্ড পাৰ হৈ গ"ল, তাৰ পাছত বিশেষ বাহিনীৰ অধিনায়কৰ মুখ আৰু হেলমেটটো কাষৰ বেৰৰ পিছফালৰ পৰা ওলাই আহিল।
  
  "আপুনি দল?"
  
  ছুইডেনজনে হাঁহিলে। "হয়?"
  
  "মূৰে আমাক পঠিয়াইছিল। মৰা. আমি ইয়াত আপোনাৰ খেলক সমৰ্থন কৰিবলৈ আহিছো।"
  
  "আমাৰ নাটক?"
  
  "হয়. নতুন তথ্য। আপুনি ভুল অভিশপ্ত মছজিদত আছে, আৰু সিহঁতক যথেষ্ট গভীৰত খান্দি থোৱা হৈছে। তেওঁলোকক নক আউট কৰিবলৈ ফ্ৰন্টাল আক্ৰমণৰ প্ৰয়োজন হ"ব। আৰু আমি ভৰিৰ বাবে লক্ষ্য কৰি আছো।"
  
  ডাহলে ভাল নাপালে যদিও ইয়াত কাম কৰাৰ পদ্ধতি, শিষ্টাচাৰ বুজি পাইছিল। ইতিমধ্যে বিশেষ বাহিনীৰ ইয়াতকৈ ভাল ঠাই পোৱাটো বেয়া নাপালে।
  
  "বাট দেখুৱাওক" ডাহলে ক"লে।
  
  "আমি আছো. শুদ্ধ মছজিদটো ৰাস্তাৰ সিপাৰে।"
  
  "সিফালে..." ডাহলে শপত খালে। "জিপিএছ বাজে কথা।"
  
  "সিহঁতৰ যথেষ্ট ঘনিষ্ঠ।" বিষয়াজনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "আৰু সেই ইংৰাজী শপত শব্দটো হৃদয়স্পৰ্শী, কিন্তু আমি আমাৰ অভিশপ্ত গাধবোৰ লৰচৰ কৰাৰ সময় হোৱা নাইনে?"
  
  মিনিটবোৰ পাৰ হৈ গ"ল যেতিয়া দলবোৰে মিহলি হৈ আকৌ ৰাস্তা পাৰ হোৱাৰ লগে লগে ৰেইডিং পাৰ্টি গঠন কৰিলে। এবাৰ একত্ৰিত হ"লে আৰু এটা মুহূৰ্ত নষ্ট নহ"ল। আৰম্ভ হ"ল পূৰ্ণাংগ আক্ৰমণ। লোককেইজনে অট্টালিকাৰ সন্মুখভাগত আক্ৰমণ কৰি দুৱাৰ ভাঙি লবী ভাঙি সোমাই যায়। দ্বিতীয়টো ঢৌৱে তেওঁলোকৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল, তেওঁলোকক কোৱা ল্যাণ্ডমাৰ্কবোৰৰ সন্ধানত ফেন মাৰি ওলাই আহিল। এবাৰ নীলা দুৱাৰখন পোৱাৰ লগে লগে মানুহজনে তাৰ ওপৰত বিস্ফোৰক চাৰ্জ দি উৰুৱাই দিলে। ডাহলে আশা কৰাতকৈ বহু বহল কিন্তু বিশেষ বাহিনীয়ে স্পষ্টভাৱে ভৰসা কৰা ব্যাসাৰ্ধৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  
  "বুবি ট্ৰেপ" নেতাজনে তেওঁক ক"লে। "তেওঁলোক আৰু থাকিব।"
  
  ছুইডেনৰজনে অলপ সহজে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, ইতিমধ্যে আণ্ডাৰকাভাৰ এজেণ্টৰ মূল্য জানিছিল আৰু এতিয়া তেওঁলোকক প্ৰাপ্য দিবলৈ পাহৰা নাই। আণ্ডাৰকাভাৰ কাম আছিল আৰক্ষীৰ অন্যতম কূটনৈতিক আৰু ভাগ্যজনক পদ্ধতি। এইটো আছিল এজন বিৰল আৰু মূল্যৱান এজেণ্ট যিয়ে শত্ৰুৰ মাজত অনুপ্ৰৱেশ কৰিব পাৰিছিল আৰু তাৰ দ্বাৰা জীৱন ৰক্ষা কৰিব পাৰিছিল।
  
  প্ৰায় ধ্বংসপ্ৰাপ্ত কোঠাটোত বিশেষ বাহিনীয়ে প্ৰৱেশ কৰিলে, তাৰ পিছত দূৰৰ দুৱাৰখনলৈ ঘূৰি গ"ল। খোলা আছিল আৰু স্পষ্টভাৱে বেছমেণ্টৰ প্ৰৱেশদ্বাৰটো ঢাকি ৰাখিছিল। প্ৰথম মানুহজন ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে তলৰ পৰা গুলী বাজি উঠিল আৰু কোঠাটোৰ ওপৰেৰে গুলী এটা ৰিকোচেট হৈ গ"ল।
  
  ডাহলে কেনচিৰ ফালে চালে। "এনে আইডিয়া?"
  
  "তুমি মোক সুধিছা? কিয়?"
  
  "হয়তো কাৰণ মই কল্পনা কৰিব পাৰো যে তোমাৰ নিজেও এনেকুৱা এটা কোঠা আছে।"
  
  "জোপাৰ চাৰিওফালে মাৰপিট নকৰিবা, ধিক্কাৰ ডাল, ঠিক আছে? মই তোমাৰ পোহনীয়া জন্তুৰ চোৰাংচোৱা নহয়। মই ইয়াত কেৱল কাৰণ... কাৰণ-"
  
  "হয়, ইয়াত কিয় আছা?"
  
  "মই সঁচাকৈয়ে জানিব বিচাৰিম। হয়তো মই যাব লাগে..." তাই দ্বিধাবোধ কৰিলে, তাৰ পিছত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "শুনা, হয়তো আৰু এটা বাট আছে। এজন স্মাৰ্ট অপৰাধীয়ে নিৰ্ভৰযোগ্য পলায়নৰ পথ অবিহনে তালৈ নামি নাযাব। কিন্তু প্ৰকৃত সন্ত্ৰাসবাদী কোষৰ সৈতে? এনে আত্মহত্যাকাৰী হাৰামীৰ লগত কোনে জানে?"
  
  কাষতে বহি বিশেষ বাহিনীৰ অধিনায়কজনে ক"লে, "আমাৰ চিন্তা কৰিবলৈ সময় নাই। "এই ল"ৰাবোৰৰ বাবে ৰোলাৰবল।"
  
  কেঞ্জীৰ কথাবোৰ চিন্তা কৰি থাকোঁতে দলটোৱে নিজৰ ফ্লেছবেং গ্ৰেনেডবোৰ উলিয়াই অনাটো ডাহলে চাই থাকিল। ইচ্ছাকৃতভাৱে কঠোৰভাৱে তেওঁ বিশ্বাস কৰিছিল যে তেওঁলোকৰ আঁৰত আছে এটা যত্নশীল হৃদয় বা অন্ততঃ এজনৰ ভগ্ন অৱশিষ্ট। এই টুকুৰাবোৰ একেলগে ৰখাত সহায়ক হোৱাকৈ কেনছিক কিবা এটাৰ প্ৰয়োজন আছিল - কিন্তু তাই কিমান দিনলৈকে বিচাৰিব পাৰিব, সকলো আশা হেৰুৱাব নোৱাৰিলে? হয়তো ইতিমধ্যে এই জাহাজখন ভাঙি গৈছে।
  
  ছোৱাটৰ দলটোৱে তেওঁলোক সাজু হোৱাৰ ইংগিত দিলে আৰু তাৰ পিছত কাঠৰ জখলা ব্যৱহাৰ কৰি এটা উন্মাদ ৰূপৰ নৰক মুকলি কৰি দিলে। যেতিয়া গ্ৰেনেডবোৰ তললৈ উফৰি আহিল আৰু তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ ঘটিল, তেতিয়া দলবোৰে আগবাঢ়িল, ডাহলে কমাণ্ডাৰক প"ল পজিচনৰ বাবে ঠেলি দিলে।
  
  স্মিথে ঠেলি পাৰ হৈ গ"ল। "তোমাৰ গুদবোৰ লৰচৰ কৰা।"
  
  দৌৰি তললৈ নামি আহি লগে লগে তেওঁলোকক মেচিনগানৰ গুলীৰ সন্মুখীন হ"ল। ডাহলে মাটিৰ মজিয়া, টেবুলৰ ভৰি আৰু অস্ত্ৰৰ বাকচৰ আভাস পোৱাৰ আগতে ইচ্ছাকৃতভাৱে একেৰাহে চাৰিটা মহলাৰ তললৈ পিছলি গৈ পিষ্টলটো উলিয়াই গুলী উভতাই দিছিল। স্মিথে সন্মুখত পেলাই দিলে, তললৈ পিছলি গৈ কাষলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল। শ্বাট দলটোৱে পিছফালৰ পৰা আগবাঢ়ি গ"ল, কুঁজৰাই গুলীৰ লাইনত লৰচৰ নকৰাকৈ। গুলীবোৰ গুলীৰ পিছত গুলী ঘূৰি আহিল, মাৰাত্মক ভলীবোৰে বেছমেণ্টটো বিন্ধিলে আৰু ডাঠ বেৰৰ পৰা টুকুৰাবোৰ ফালি পেলালে। যেতিয়া ডাহলে একেবাৰে তলত মাটিত খুন্দা মাৰিলে, তেতিয়াই তেওঁ চিত্ৰনাট্যখনৰ শলাগ ল"লে।
  
  ইয়াত চাৰিজন কোষৰ সদস্য আছিল, যিটো তেওঁলোকে আগৰ কোঠাটোত দেখাৰ সৈতে মিল খাইছিল। তিনিজন আঁঠু লৈ কাণৰ পৰা তেজ বৈ আহিছিল, হাত দুখন কপালত হেঁচা মাৰি ধৰিছিল, আনহাতে চতুৰ্থজনে কোনো ক্ষতি নোহোৱা যেন দেখা গৈছিল আৰু তেওঁৰ আক্ৰমণকাৰীসকলৰ ওপৰত তীব্ৰ গুলীচালনা কৰিছিল। হয়তো আন তিনিজনে তেওঁক ঢাকি ৰাখিছিল, কিন্তু ডাহলে নিমিষতে এজন জীৱিত বন্দীক পোৱাৰ উপায় বিচাৰি পালে আৰু শ্বুটাৰজনৰ ফালে লক্ষ্য কৰিলে।
  
  "অ' নাই!" বিশেষ বাহিনীৰ নেতাজনে বুজাব নোৱাৰাকৈয়ে তেওঁৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল।
  
  "হেৰা!" ডাহলে ফোন কৰিলে। "কি-"
  
  আটাইতকৈ বেয়া ধৰণৰ নৰকৰ মাজত আগতে অনুভৱ কৰাসকলেহে বিৰতি নোহোৱাকৈ কাম কৰিব পাৰে। বিশেষ বাহিনীৰ নেতাই সেই চিনটো স্পষ্টকৈ লক্ষ্য কৰিলে, তেওঁৰ বাবে চিনাকি কিবা এটা, আৰু কেৱল সহকৰ্মীসকলৰ জীৱনৰ কথা ভাবিলে। ডাহলে নিজৰ ট্ৰিগাৰ টানি থাকোঁতে তেওঁ দেখিলে যে সন্ত্ৰাসবাদীজনে এহাতৰ পৰা লোড গ্ৰেনেড পেলাই আনখন হাতেৰে নিজৰ অস্ত্ৰটো পেলাই দিলে।
  
  "ৰামচেছৰ বাবে!" - সি চিঞৰি উঠিল।
  
  বেছমেণ্টটো আছিল মৃত্যুৰ ফান্দ, এটা সৰু কোঠা য"ত এই জীৱবোৰে নিজৰ চিকাৰক প্ৰলোভিত কৰিছিল। কোঠাটোৰ চাৰিওফালে আন কিছুমান ফান্দ সিঁচৰতি হৈ আছে, ফান্দবোৰ যিবোৰ শ্ব্ৰেপনেল বিস্ফোৰণ হ"লে ট্ৰিগাৰ হ"ব। ডাহলে সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ চকুৰ মাজত গুলীচালনা কৰিছিল যদিও তেওঁ জানিছিল যে এই ইংগিতটো বিশুদ্ধভাৱে একাডেমিক - ই তেওঁলোকক ৰক্ষা নকৰিলেহেঁতেন।
  
  ইটাৰ বেৰ থকা এই সৰু কোঠাটোত নহয়, সংকীৰ্ণ পৰিস্থিতিত, যেতিয়া গ্ৰেনেড বিস্ফোৰণৰ আগতে শেষ চেকেণ্ডবোৰ তললৈ গণনা কৰা হয়।
  
  
  চতুৰ্দশ অধ্যায়
  
  
  ডাহলে দেখিলে যে পৃথিৱীখন আন্ধাৰত ডুব গৈছে। তেওঁ দেখিলে যে সময় কেনেকৈ লেহেমীয়া হৈ ক্ৰলিং গতিত উপনীত হ"ল, কেনেকৈ প্ৰতিটো জীৱন্ত হৃদয়ৰ স্পন্দন অন্তহীন মুহূৰ্তত জুখিব পৰা গ"ল। গ্ৰেনেডটোৱে উফৰি যোৱাৰ লগে লগে মজিয়াৰ পৰা ধূলি আৰু মলি উঠা এটা সৰু ভেঁকুৰৰ ডাৱৰত তেওঁৰ গুলীটোৱে সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ মূৰৰ খুলিত প্ৰৱেশ কৰিলে, পিঠিৰ পৰা ফাটি ওলাই অহাৰ আগতে ইফালে সিফালে হুলস্থুল কৰি তেজৰ বহল ফোয়াৰা এটাৰ মাজত বেৰত খুন্দা মাৰিলে। শৰীৰ দুৰ্বল হৈ পৰিছে, ইতিমধ্যে জীৱন নাইকিয়া হৈ গৈছে। গ্ৰেনেডটো দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে ৰিকোচেটৰ বাবে পৰিল আৰু ডাহলে বন্দুকটো মুখৰ পৰা আঁতৰাই নিবলৈ ধৰিলে।
  
  বহুমূলীয়া চেকেণ্ড বাকী থাকিল।
  
  তিনিওজন সন্ত্ৰাসবাদী এতিয়াও আঁঠু লৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি পৰাজিত হৈ আছিল আৰু তেওঁলোকে কি আহি আছে সেয়া দেখা নাপালে। বিশেষ বাহিনীৰ ল"ৰাকেইটাই নিজৰ ইমপালছনক সংযত কৰিবলৈ বা খোজবোৰত উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  স্মিথে নিজৰ জীৱনৰ শেষ দৰ্শন ডাহলৰ ফালে চকু ঘূৰাই দিলে।
  
  ডাহলে জানিছিল যে কেনচি, লৰেন আৰু যৰ্গি চিৰিৰ ওপৰত আছে আৰু ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে তেওঁ আশা কৰিলে যে তেওঁলোক ভূমিকম্পৰ কেন্দ্ৰৰ পৰা যথেষ্ট দূৰত।
  
  আৰু তথাপিও, এই সকলোবোৰ মোৰ সন্তানৰ বাবে...
  
  দ্বিতীয়টো ৰিকোচেটৰ শিখৰত গ্ৰেনেডটো বিস্ফোৰণ ঘটিল, শব্দটো ক্ষণিকৰ বাবে ছুইডেনৰ মানুহজনে শুনা আটাইতকৈ জোৰ। তাৰ পিছত সকলো শব্দ হঠাতে মৰি গ'ল কাৰণ চিন্তাটো নোহোৱা হৈ গ'ল...
  
  চকু দুটা আগলৈ স্থিৰ হৈ থকাৰ বাবে সিহঁতে যি দেখিছে তাক বিশ্বাস কৰিব পৰা নাছিল।
  
  শ্বাট নেতাজনে যিমান পাৰে বেগেৰে দৌৰি গ"ল, কি আহি আছে সেই কথা জানি আৰু যিমান পাৰি সিমান মানুহক বচাবলৈ দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ হৈ পৰিল, নিমিষতে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁৱেই একমাত্ৰ ব্যক্তি যিয়ে সেই কাম কৰিব পাৰে। তেওঁৰ ৰান আপে তেওঁক গ্ৰেনেডৰ ওপৰলৈ তুলি লৈ গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁ বিস্ফোৰণৰ এস্প্লিট চেকেণ্ড আগতেই পোনে পোনে তাৰ ওপৰত পৰিল। কেভলাৰ, মাংস আৰু হাড়ৰ মাজেৰে ই বিস্ফোৰণ ঘটিছিল যদিও কোঠাটোৰ নিজৰ ঠাইত শিকলিৰে বান্ধি থিয় হৈ থকাসকলক আঘাত কৰা নাছিল। বিস্ফোৰণটো মুখ বন্ধ কৰি দিয়াৰ পিছত মৃত্যুমুখত পৰে।
  
  নিজৰ চকু দুটা বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰি ডাহলে ডিঙিটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে। সহকৰ্মীসকলৰ নিষ্ঠাই তেওঁক সদায় নম্ৰ কৰি তুলিছিল যদিও এইটো আছিল আন এটা স্তৰত।
  
  মই নাজানিলোঁ... তাৰ নামটোও নাজানিলোঁ।
  
  আৰু তথাপিও সন্ত্ৰাসবাদীয়ে তেওঁৰ সন্মুখত আঁঠু লৈছিল।
  
  ডাহলে শেষৰ কেইখোজমান তললৈ দৌৰি গ"ল, তিনিওজনৰ পিঠিত লাথি মাৰি চকুলোৰে চকুলো ম্লান হৈ পৰিল। স্মিথে তেওঁলোকৰ জেকেট ফালি পেলালে। বিস্ফোৰক ভেষ্ট দেখা পোৱা নাছিল যদিও স্মিথে কাষত আঁঠু লৈ এজন মানুহৰ মুখত ফেন ওলাই আছিল। আনজন যন্ত্ৰণাত কুটিল হৈ পৰিছিল। তৃতীয়টো মাটিত পিন কৰি থোৱা আছিল, নিশ্চল। ডাহলে মানুহজনৰ ভয়ংকৰ চাৱনিটোক, মেৰু টুপিৰ দৰে, নিজৰ ঘৃণাৰে লগ পালে। কেঞ্জীয়ে ওচৰলৈ গৈ ছুইডেনৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে, ডাহলৰ ফালে চাই, তাইৰ বৰফৰ দৰে নীলা চকু দুটা ইমানেই স্পষ্ট, ঠাণ্ডা আৰু আৱেগেৰে ভৰা যে সেইবোৰ যেন এটা বিশাল, গলি যোৱা প্ৰাকৃতিক দৃশ্য যেন লাগিল আৰু তাই ক"ব পৰা একমাত্ৰ শব্দবোৰ মুখত ক"লে।
  
  "তেওঁ নিজকে বলিদান দি আমাক ৰক্ষা কৰিলে। মই... তেওঁৰ তুলনাত মই ইমানেই ত্ৰুটিপূৰ্ণ, ইমানেই দুখজনক অনুভৱ কৰিছো।"
  
  ডাহলে, তেওঁৰ সকলো দিনতে, কেতিয়াও নিজকে মন্তব্য দিবলৈ অক্ষম হোৱা দেখা নাপালে। এতিয়াই কৰিলে।
  
  স্মিথে তিনিওজন লোকক বিচাৰি উলিয়াই আৰু অধিক গ্ৰেনেড, গুলী আৰু ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰ উদ্ধাৰ কৰে। পকেটত থকা কাগজ-পত্ৰ আৰু নোটবোৰ কুটিল হৈ পৰিছিল, গতিকে গোট খোৱা মানুহবোৰে সেইবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে।
  
  আন কিছুমানে মূৰ তল কৰি নিজৰ পতিত নেতাৰ ওচৰ পালেগৈ। এজন লোকে আঁঠু লৈ বিষয়াজনৰ পিঠিখন চুবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  তৃতীয়জন সন্ত্ৰাসবাদীৰ মৃত্যু হ"ল, যিয়েই বিষ নাখাওক কিয়, মাত্ৰ তেওঁৰ সহকৰ্মীসকলতকৈ বিষটো কাৰ্যকৰী হ"বলৈ বেছি সময় লাগিল। ডাহলে নিষ্ক্ৰিয়ভাৱে চাই থাকিল। যেতিয়া তেওঁৰ ইয়াৰপিছটোৱে বিপ মাৰিলে আৰু মূৰৰ মাতটোৱে তেওঁৰ মূৰটো ভৰি পৰিল, তেতিয়া তেওঁ শুনিলে যদিও উত্তৰ এটা ভাবিব নোৱাৰিলে।
  
  মূৰে তেওঁক ক"লে, "পাঁচটা কেমেৰা। "আমাৰ সূত্ৰই গম পাইছে যে ৰামছেছৰ হাতত মাত্ৰ পাঁচটা কেমেৰা আছে। আপুনি দুটাৰ সন্মুখীন হৈছে, যাৰ ফলত তিনিটা বাকী আছে। মোৰ বাবে কিবা নতুন তথ্য আছে নেকি দল? নমস্কাৰ? আপুনি আছেনে? কি হ"ল হ"ল?"
  
  ক্ৰেজি ছুইডে এটা সৰু বুটাম টিপিলে যিয়ে মূৰক নিস্তব্ধ কৰি পেলালে। অন্ততঃ কেইছেকেণ্ডমানৰ বাবে মনে মনে নিজৰ শ্ৰদ্ধা প্ৰকাশ কৰিব বিচাৰিছিল। তলৰ সকলো পুৰুষ-মহিলাৰ দৰেই তেওঁও জীয়াই থাকিল কেৱল এজন পুৰুষৰ বিশাল ত্যাগৰ বাবে। এই মানুহজনে আৰু কেতিয়াও দিনৰ পোহৰ বা অস্ত যোৱা সূৰ্য্য দেখা নাপাব, বা মুখৰ ওপৰেৰে উষ্ণ বতাহ বলি থকা অনুভৱ নকৰিব। ডাহলে তেওঁৰ বাবে অনুভৱ কৰিব।
  
  যেতিয়ালৈকে তেওঁ জীয়াই আছিল।
  
  
  পোন্ধৰ অধ্যায়
  
  
  সোতৰ মিনিট।
  
  ড্ৰেকে ব"ৰ অগ্ৰগতি অনুসৰণ কৰি ৫৯ নম্বৰত বাওঁফালে কাটি পোনে পোনে বিশৃংখলতাৰ মাজলৈ গ"ল যিটো আছিল কলম্বাছ চাৰ্কল। বাওঁফালে অট্টালিকাবোৰৰ পৰা পতাকাবোৰ উৰি ফুৰিছিল আৰু সোঁফালে গছৰ বিন্দু বিন্দুকৈ সেউজীয়া ফিটা এটা পৰি আছিল। তেওঁলোকৰ সন্মুখত থিয় হৈ আছিল এটা এপাৰ্টমেণ্ট বিল্ডিং, বেছিভাগেই কাঁচৰ, তাৰ খিৰিকীবোৰ এতিয়াও উদয় হোৱা সূৰ্য্যৰ ৰশ্মিত আদৰণীয়ভাৱে জিলিকি আছিল। হালধীয়া ৰঙৰ টেক্সিখনে ৰাস্তাৰ কাষলৈ টানি গ"ল, তাৰ চালকে আশা কৰিছিল যে তেওঁৰ পিছফালে ফুটপাথৰ মাজেৰে দৌৰি যোৱা চাৰিজন ভাল সাজ-পোছাক পিন্ধা দৌৰবিদক দেখা পাব, কিন্তু বিউৱে মানুহজনক দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চকু নিদিলে। বৃত্তটো আছিল জলপ্ৰপাত, মূৰ্তি আৰু আসনৰ বহল পকী ঠাই। পৰ্যটকসকলে ইফালে সিফালে ঘূৰি ফুৰিছিল, বেকপেক পুনৰ পেক কৰি খোৱাপানী খাইছিল। ড্ৰেকে ঘামচি ওলোৱা খেলুৱৈৰ দলটোৰ মাজভাগ কাটিলে, তাৰ পিছত অলপ হ"লেও ছাঁ দিয়া গছবোৰৰ তললৈ দৌৰি গ"ল।
  
  কুটিল চকুৰ দৃষ্টিৰ পৰা আঁতৰত।
  
  বহুতো চৰমতাৰে থকা কঠোৰ, ব্যস্ত ৰাস্তাবোৰৰ মাজৰ বৈপৰীত্যই - গ্ৰীডৰ কাষৰ পৰম্পৰাগত গীৰ্জাবোৰৰ মাজত স্থানৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰা মহিমাময়, অগোছাল আকাশচুম্বী ঘৰবোৰ - আৰু তেওঁৰ সোঁফালে থকা সেউজীয়া অঞ্চলত ৰাজত্ব কৰা নিৰপেক্ষ শান্তি আৰু নিশ্চিন্ততাই ড্ৰেকক অবাস্তৱৰ অনুভূতিৰে ভৰি পেলালে। এই ঠাইখন কিমান পাগলৰ দৰে আছিল? এইটো কিমান সপোন? পাৰ্থক্যবোৰ কল্পনাতীতভাৱে চৰম আছিল।
  
  মাৰ্ছে সিহঁতক কিমান নিবিড়ভাৱে চাই আছে বুলি সি ভাবিলে, কিন্তু বেছি আপত্তি কৰা নাছিল। ইয়াৰ ফলত এজন ব্যক্তিৰ মৃত্যু হ"ব পাৰে। ঘৰলৈ উভতি আহি তেওঁলোকে এতিয়াও চেনেলটো বিচাৰি উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল যাতে তেওঁলোকে ইয়াৰ উৎসৰ সন্ধান উলিয়াব পাৰে।
  
  গোটটোৱে গতি বৃদ্ধি কৰাৰ লগে লগে উজ্জ্বল গোলকটো লাহে লাহে বাওঁফালে ঘূৰি গ"ল। এলিচিয়া আৰু মেই পিছফালে ওচৰৰ পৰা দৌৰি গৈ আছিল, চাই আছিল যদিও এই গতিৰে নিজৰ সকলো ক্ষমতা ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা নাছিল। শত্ৰু যিকোনো ঠাইত, যিকোনো ঠাইতে থাকিব পাৰে। টিণ্টেড খিৰিকীৰে পাৰ হৈ যোৱা চেডান এখন ভালদৰে পৰীক্ষা কৰাৰ প্ৰয়োজন হৈছিল যদিও দূৰৈত নোহোৱা হৈ গ"ল।
  
  ড্ৰেকে সময় পৰীক্ষা কৰিলে। এঘাৰ মিনিট বাকী।
  
  আৰু তথাপিও মুহূৰ্তবোৰ টিক টিককৈ পাৰ হৈ গ"ল, চেকেণ্ডৰ পিছত চেকেণ্ড। ৰাস্তাৰ ওপৰেৰে ড্ৰেকে লগে লগে চিনি পোৱা এটা পাতল ধূসৰ ৰঙৰ অট্টালিকা দেখা দিয়াৰ লগে লগে ব"ৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল। তথাপিও দৌৰি থাকোঁতে সি এলিচিয়া আৰু মে"ৰ ফালে ঘূৰি চালে। "য"ত আমি অডিনৰ সৈতে কাহিনীৰ সময়ত যুঁজিছিলো, সেই একেটা বিল্ডিঙতে। ধিক্কাৰ, জীৱন এটা পাৰ হৈ যোৱা যেন লাগে।"
  
  "হেলিকপ্টাৰখনে কাষত খুন্দা মৰা নাই নেকি?" এলিচিয়াই সুধিলে।
  
  "অ" হ"ব, আৰু আমি এটা টাইৰানোচ"ৰাছ ৰেক্সৰ আক্ৰমণত পৰিলোঁ।"
  
  এই কোণৰ পৰা প্ৰাকৃতিক ইতিহাস সংগ্ৰহালয়টো তুলনামূলকভাৱে সৰু যেন লাগিছিল, যদি কেতিয়াবা ভুল ধাৰণা আছিল। ফুটপাথৰ পৰা সন্মুখৰ দুৱাৰখনলৈ উঠি যোৱা খোজবোৰ আছিল, বৰ্তমান পৰ্যটকৰ দল এটাৰে ভৰি আছে। পথৰ কাষত ৰৈ দিজেল আৰু গেছলিনৰ মিশ্ৰিত গোন্ধে আক্ৰমণ কৰে। ইঞ্জিনৰ শব্দ, হৰ্ণৰ গুঞ্জন আৰু মাজে মাজে চিঞৰ-বাখৰবোৰে তেতিয়াও তেওঁলোকৰ ইন্দ্ৰিয়বোৰক যন্ত্ৰণা দি আছিল যদিও অন্ততঃ ইয়াৰ চাৰিওফালে বহুত যান-জঁট আছিল।
  
  "এতিয়া ৰৈ নাথাকিবা" এলিচিয়াই ক"লে। "নিৰাপত্তা ক"ত থাকিব আমাৰ কোনো ধাৰণা নাই।"
  
  ড্ৰেকে যান-জঁট বন্ধ কৰি তেওঁলোকক পাৰ হ"বলৈ দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। "আশা কৰোঁ সি বেমাৰ বুলি কোৱা নাই।"
  
  ভাগ্য ভাল যে যান-জঁট কম আছিল আৰু গোটটোৱে যথেষ্ট সহজে ৰাস্তাটো পাৰ হ"ব পাৰিছিল। মিউজিয়ামৰ খোজৰ তলত এবাৰ আহি সিহঁতে বগাবলৈ ধৰিলে যদিও পিছফালে টায়াৰৰ জোৰেৰে চিঞৰ-বাখৰ শুনি হঠাতে ৰৈ গ"ল।
  
  ড্ৰেকে ভাবিলে: সাত মিনিট।
  
  অনিয়ন্ত্ৰিত উন্মাদনাৰ দৃশ্য হৈ পৰিল। চাৰিজন মানুহ গাড়ীৰ পৰা জপিয়াই নামি আহিল, ৰাইফল ৰেডিত। সংগ্ৰহালয়ৰ দুৱাৰৰ পৰা জপিয়াই আঁতৰি আহি দৰ্শনাৰ্থীক সিঁচৰতি কৰি ড্ৰেকে এৰাই চলিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ব"ৱে খৰধৰকৈ অস্ত্ৰটো উলিয়াই শত্ৰুৰ ফালে লক্ষ্য কৰি ল"লে। গুলীৰ শব্দ বাজি উঠিল। চিঞৰ-বাখৰে ৰাতিপুৱাটো ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে।
  
  ড্ৰেকে ওখকৈ জপিয়াই নিম্ন ঘুষি এটা মাৰিলে, ফুটপাথত খুন্দা মাৰি থাকোঁতে গুটিয়াই গুচি গ"ল আৰু কান্ধে শৰীৰৰ সম্পূৰ্ণ শক্তি লোৱা ঠাইখিনিৰ বিষটোক আওকাণ কৰিলে। আক্ৰমণকাৰীয়ে চেডানৰ হুডত জপিয়াই ইতিমধ্যে বন্দুকৰ গুলীত মাইক ধৰি ৰাখিছিল। ড্ৰেকে গাড়ীৰ ফালে গুটিয়াই গ"ল আৰু তাৰ পিছত থিয় হ"ল, ভাগ্য ভাল যে ৰাইফলটোৰ হাতৰ মুঠিত আছিল। সি হাতখন আগবঢ়াই দিলে, অধিক ভাবুকি হৈ পৰিল আৰু মনোযোগ বিচাৰিলে।
  
  এলিচিয়াই আনফালে ডুব গ"ল, খোজবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰি থিয়ডৰ ৰুজভেল্টৰ অশ্বাৰোহী মূৰ্তিটো তাই আৰু তাইৰ আক্ৰমণকাৰীৰ মাজত ৰাখিলে। তথাপিও তেওঁলোকে গুলী চলালে, গুলীবোৰ ব্ৰঞ্জৰ ঢালাইটোত খুন্দা মাৰিলে। এলিচিয়াই অস্ত্ৰটো উলিয়াই আনফালে লুকাই চুৰকৈ ঘূৰি ফুৰিলে। মানুহ দুজন এতিয়া গাড়ীবোৰৰ ওপৰত আছিল, নিখুঁত টাৰ্গেট কৰি আছিল। সাধাৰণ নাগৰিকে সকলো দিশতে দৌৰি গৈ অঞ্চলটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে। তাই আঁঠু লৈ পৰি থকা সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ ফালে লক্ষ্য কৰিলে, কিন্তু তাৰ জুইৰ এটা অবিৰত ধাৰা তাইৰ ফালে গতি কৰি তাইক আশ্ৰয় ল"বলৈ বাধ্য কৰালে।
  
  মে আৰু ব"ই সংগ্ৰহালয়ৰ মূল প্ৰৱেশদ্বাৰৰ ওচৰৰ সৰু ইনডেণ্টেড তোৰণ এটাত চেপি ধৰিলে, শিলৰ কামৰ মাজেৰে ফালি যোৱা গুলীৰ ধাৰাটোৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ টানকৈ গোট খালে। বিউৱে বেৰৰ ফালে মুখ কৰি থিয় হৈ আছিল, লৰচৰ কৰিব নোৱাৰিলে, কিন্তু মেই বাহিৰলৈ চাই আছিল, তাইৰ পিঠি ফৰাচীজনৰ ফালে ঘূৰি আছিল।
  
  "এইটো... অস্বস্তিকৰ," বেউৰেগাৰ্ডে অভিযোগ কৰিলে।
  
  "আৰু আপুনি নলৰ দৰে পাতল হোৱাটো বৰ ভাগ্যৰ কথা" মাই উত্তৰ দিলে। তাই মূৰটো উলিয়াই ভলী এটা মাৰিলে। "জানেনে, আমি যেতিয়া প্ৰথমবাৰৰ বাবে তোমাৰ সন্মুখীন হৈছিলো, তেতিয়া তুমি যেন প্ৰায়ে বেৰৰ ফাটৰ মাজত হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়িছিলা।"
  
  "সেয়া এতিয়াই সহায়ক হ"ব।"
  
  "ধোঁৱাৰ দৰে।" মাই আকৌ হেলান দিলে, জুই ঘূৰাই দিলে। গুলীবোৰে তাইৰ মূৰৰ ওপৰৰ এটা পথ ট্ৰেচ কৰিলে।
  
  "আমি লৰচৰ কৰিব পাৰিমনে?"
  
  "ঘুচা মাৰিব নোখোজালৈকে নহয়।"
  
  ড্ৰেকে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁৰ নিজৰ অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ সময় নাই, সেয়েহে তেওঁ প্ৰতিপক্ষৰ অস্ত্ৰটো বাধা দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। সি বহুত দেৰিকৈ বুজি পালে যে সি তাৰ ওচৰ পাব নোৱাৰে - ল'ৰাটো বহুত ওখ আছিল - আৰু তাৰ পিছত সি দেখিলে যে বেৰেলটো তাৰ ফালে ঘূৰিছে।
  
  ক"লৈকো যাব নোৱাৰি।
  
  প্ৰবৃত্তিই তেওঁক মিছাইলৰ দৰে বিন্ধিলে। পিছুৱাই গৈ তেওঁ গাড়ীৰ খিৰিকীখনত লাথি মাৰি কাঁচখন ভাঙি পেলালে আৰু তাৰ পিছত সন্ত্ৰাসবাদীয়ে গুলী চলোৱাৰ লগে লগে ভিতৰলৈ ডুব গ"ল। পিছফালে ফুটপাথত ফেন ওলাই আহিল। ড্ৰেকে ফাঁকটোৰ মাজেৰে চেপি ড্ৰাইভাৰৰ চিটত সোমাই গ"ল, চামৰাটোৱে ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি উঠিল, চিটবোৰৰ আকৃতিয়ে তেওঁক পাৰ হ"বলৈ অসুবিধা কৰি তুলিলে। কি আহি আছে সি জানিছিল। গুলীটোৱে গাড়ীৰ চাল, চিট আৰু মজিয়াত সোমাই যায়। ড্ৰেকে আৰু বেছি বেগেৰে শ্বাফেল কৰিলে। চেণ্টাৰ কম্পাৰ্টমেণ্টটোত এটা গ্লভছ কম্পাৰ্টমেণ্ট আৰু দুটা ডাঙৰ কাপ হোল্ডাৰ আছিল যিবোৰে তেওঁক যাত্ৰীৰ আসনত শৰীৰটো ওপৰলৈ তুলি লওঁতে ধৰিব পৰাকৈ কিবা এটা দিছিল। অধিক গুলীয়ে নিৰ্দয়ভাৱে ছাদখন ফালি পেলালে। সময় কিনিবলৈ চেষ্টা কৰি ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল। ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে প্ৰবাহটো বন্ধ হৈ গ"ল, কিন্তু তাৰ পিছত ড্ৰেকে পিছলৈ হেলান দি খিৰিকীখনত লোড কৰাৰ লগে লগে আৰু অধিক বেগেৰে আকৌ আৰম্ভ হ"ল।
  
  ড্ৰেক পিছফালৰ চিটত উঠিল, গুলী এটাই পিঠিৰ মাজৰ পৰা এটা ফাট জ্বলাই দিলে। তেওঁ নিজকে এটা অলংকৃত ঢেৰত বিচাৰি পালে, উশাহ বন্ধ হৈ আৰু ধাৰণা নোহোৱা হৈ গ"ল। এটা মুহূৰ্তৰ দ্বিধাবোধৰ বাবেই নিশ্চয় শ্বুটাৰজনো ৰৈ গ"ল, আৰু তাৰ পিছত মানুহজন এলিচিয়াৰ জুইৰ তললৈ আহিল। ড্ৰেকে ভিতৰৰ পৰা পিছফালৰ দুৱাৰখনৰ তলা খুলিলে আৰু পিছলি ওলাই আহিল, মুখখন কংক্ৰিটত পুতি থোৱা আৰু ক"লৈ যাব সেইটো দেখা নাপালে।
  
  ইয়াৰ বাহিৰে...
  
  গাড়ীৰ তলত। গাড়ীৰ তলত কষ্টেৰে ফিট হৈ সি গুলীয়াই গ"ল। এতিয়া তেওঁ দেখিলে ক"লা চেছিছ, পাইপ আৰু এক্সজেষ্ট চিষ্টেম। ওপৰৰ পৰা আন এটা গুলীয়ে গুলী চলালে, ভৰিৰ বিস্তাৰিত ভি আকৃতিৰ পেশীবোৰৰ মাজৰ ফাঁক এটাত ঘুচা মাৰিলে। ড্ৰেকে কোমলকৈ হুইচেল মাৰি উশাহ এৰিলে।
  
  দুজন মানুহে এই খেল খেলিব পাৰে।
  
  ভৰি দুখন স্থানান্তৰিত কৰি সি নিজৰ শৰীৰটো মাটিৰ কাষেৰে গাড়ীৰ সন্মুখৰ ফালে আগবাঢ়িবলৈ বাধ্য কৰিলে, যোৱাৰ লগে লগে গ্লকটো টানিলে। তাৰ পাছত আগৰ গুলীৰ ফুটাবোৰৰ মাজেৰে লক্ষ্য কৰি মানুহজন নিশ্চয় ক"ত আছিল সেইটো আনুমানিক কৰিলে। তেওঁ একেৰাহে ছটা গুলী চলাইছিল, প্ৰতিবাৰেই নিজৰ স্থান অলপ সলনি কৰিছিল আৰু তাৰ পিছত গাড়ীৰ তলৰ পৰা খৰধৰকৈ নামি আহিছিল।
  
  পেটত খামুচি ধৰি কাষতে পৰিল সন্ত্ৰাসবাদীটো। কাষতে দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হৈ ৰাইফলটো পৰিল। যেতিয়া সি হতাশ হৈ তাৰ ওচৰলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে, লগতে বেল্টটোও, ড্ৰেকে তেওঁক পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জত গুলীয়াই দিলে। ৰিস্ক ল"ব নোৱাৰাকৈয়ে বেছি আছিল, জনসংখ্যা আছিল অতি দুৰ্বল। তাৰ পিছত গাড়ীৰ হুডৰ ওপৰেৰে উকি মাৰি থিয় হৈ থিয় হ"বলৈ সংগ্ৰাম কৰি থাকোঁতে পেশীৰ বিষে তেওঁক যন্ত্ৰণা দিছিল।
  
  এলিচিয়াই ৰুজভেল্টৰ মূৰ্তিটোৰ পিছফালৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল, কেইবাটাও গুলী গুলিয়াই আকৌ নোহোৱা হৈ গ"ল। তাইৰ টাৰ্গেট আছিল আনখন গাড়ীৰ সন্মুখৰ মূৰত। আৰু দুজন সন্ত্ৰাসবাদীয়ে মে আৰু ব"ক লক্ষ্য কৰি ল"বলৈ চেষ্টা কৰিলে, যিসকলক কেনেবাকৈ বেৰত হেঁচা মাৰি ধৰা যেন লাগিল, কিন্তু মে"ৰ সঠিক গুলীচালনাই সন্ত্ৰাসবাদীসকলক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰি ৰাখিলে।
  
  ড্ৰেকে ঘড়ীটোলৈ চালে।
  
  দুমিনিট।
  
  সিহঁতক ভালকৈ আৰু সঁচাকৈয়ে চুদিছিল।
  
  
  ষোড়শ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে সন্ত্ৰাসবাদীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিলে। নিজৰ এইচ কে মুকলি কৰি তেওঁ বো আৰু মে"ক আমনি কৰা দুজনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিলে। এজন নিমিষতে পৰিল, তেওঁৰ জীৱনটো গোটেই কংক্ৰিটত বিয়পি পৰিল, কঠিন হৃদয়ৰ বাবে এক কঠিন মৃত্যু। আনজনে শেষ মুহূৰ্তত ঘূৰি আহি গুলী এটা লৈ গ"ল যদিও তথাপিও গুলী উভতাই দিব পাৰিলে। ড্ৰেকে গুলীৰে মানুহজনৰ অভিযোগ অনুসৰণ কৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল। অৱশেষত মানুহজনে ক"লৈকো যাব নোৱাৰিলে আৰু ৰৈ গ"ল, তাৰ পিছত বহি মে"ৰ ফালে শেষবাৰৰ বাবে এটা বিস্ফোৰণ ঘটালে যেতিয়া ড্ৰেকৰ বন্দুকটোৱে তেওঁৰ ভাবুকিৰ অন্ত পেলালে।
  
  মেই এইটো আহি থকা দেখি ব"ক মজিয়ালৈ টেকেল কৰিলে। ফৰাচীজনে প্ৰতিবাদ কৰিলে, এটা অস্বস্তিকৰ ঢেৰত অৱতৰণ কৰিলে, কিন্তু মেই তেওঁক কঁকাল দুটা ওপৰত পিন কৰি তললৈ নমাই দিলে, যাৰ ফলত তেওঁক লৰচৰ কৰিব নোৱাৰিলে। মূৰটো থকা ঠাইতে বেৰৰ পৰা টুকুৰাবোৰ ওলাই আহিল।
  
  ব"ই ওপৰলৈ চাই থাকিল। "মৰ্চি, মাই।"
  
  "কি নি সিনায়দে।"
  
  ড্ৰেকে এতিয়ালৈকে শেষৰজন বাকী থকা সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছিল যদিও সেইবোৰৰ কোনোটোৱেই গুৰুত্বপূৰ্ণ নাছিল। কেৱল তেওঁৰ আত্মাত থকা ভয়ংকৰ ভয়টোৱেই গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল। কেৱল তাৰ হৃদস্পন্দনটোৱেই গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল।
  
  সময়সীমা পাৰ হৈ গ"ল।
  
  মে আৰু ব"ক সংগ্ৰহালয়টোৰ ভিতৰলৈ দৌৰি যোৱা দেখি তেওঁৰ আত্মাটো অলপ উঠি আহিল আৰু তাৰ পিছত এলিচিয়াই লুকাই থকাৰ পৰা ওলাই আহি শেষৰজন সন্ত্ৰাসবাদীক তেওঁৰ প্ৰাপ্য উত্তেজিত নৰকলৈ পঠিয়ালে। ফুটপাথত আন এজন লোকৰ তেজ ওলাইছে। আন এজন আত্মাই হেৰুৱাই বলিদান দিলে।
  
  সিহঁত অন্তহীন আছিল, এই মানুহবোৰ। ধুমুহাময় সাগৰ আছিল।
  
  তাৰ পিছত ড্ৰেকে দেখিলে যে শেষৰজন, অনুমানিকভাৱে মৃত, সন্ত্ৰাসবাদী থিয় হৈ লৰচৰ কৰি আঁতৰি গ"ল। ড্ৰেকে ভাবিলে যে সি নিশ্চয় ভেষ্ট পিন্ধিছে। তেওঁ দোল খাই থকা কান্ধ দুটালৈ লক্ষ্য কৰি গুলী চলালে যদিও গুলীটোৱে লক্ষ্যৰ পৰা মাত্ৰ মিলিমিটাৰমানহে আঁতৰি গ"ল। লাহে লাহে উশাহ এৰি সি দ্বিতীয়টো শ্বটৰ বাবে লক্ষ্য ল"লে। এতিয়া মানুহজন আঁঠু লৈ তাৰ পিছত আকৌ থিয় হ"ল, আৰু পিছৰ মুহূৰ্তত তেওঁ নিজৰ খ্যাতিৰ মুহূৰ্তটো ফেচবুক বা ইনষ্টাগ্ৰামত বন্দী কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা কেমেৰা লৈ মানুহ, দৰ্শক, স্থানীয় লোক আৰু শিশুৰ ভিৰৰ মাজত ফাটি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে এলিচিয়াৰ ফালে লৰচৰ কৰিলে। "তেন্তে এইটো ৰামচেছৰ এটা কোঠা আছিল?"
  
  "চাৰিজন মানুহ। ঠিক ডাহলে বৰ্ণনা কৰা ধৰণে। এইটো হ"ব দল হিচাপে আমি সন্মুখীন হোৱা তৃতীয়টো কোষ।"
  
  "আৰু আমি এতিয়াও মাৰ্চৰ চৰ্ত নাজানো।"
  
  এলিচিয়াই ৰাস্তা-ঘাট, ৰাস্তা আৰু স্থবিৰ হৈ থকা পৰিত্যক্ত গাড়ীবোৰৰ চাৰিওফালে চালে। তাৰ পিছত মে"ৰ চিঞৰটোৱে তেওঁলোকৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰাৰ লগে লগে তাই ঘূৰি গ"ল।
  
  "আমাৰ এজন চকীদাৰ আছে!"
  
  ড্ৰেকে খোজৰ ওপৰলৈ লৰালৰিকৈ উঠিল, মূৰটো তললৈ নমাই দিলে, আনকি অস্ত্ৰটো আঁতৰাই ৰাখিবলৈও চেষ্টা নকৰিলে। এইটোৱেই আছিল সকলো, এইটোৱেই আছিল তেওঁলোকৰ গোটেই পৃথিৱীখন। মাৰ্ছে যদি ফোন কৰিলেহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকে হয়তো-
  
  জোচে গনজালেজে তেওঁৰ হাতত এটা মোবাইল ফোন আগবঢ়াই দিলে। "তুমি একেই ইংৰাজ নেকি?"
  
  ড্ৰেকে চকু দুটা মুদি যন্ত্ৰটো কাণত থৈ দিলে। "বোলাও"। আপুনি স-" উচ্চাৰণ কৰে।
  
  পাইথিয়াৰ হাঁহিটোৱে তেওঁৰ কথাত বাধা দিলে। "এতিয়া এতিয়া সাধাৰণ গালিৰ শব্দৰ আশ্ৰয় নিদিব। অভিশাপ অশিক্ষিতৰ বাবে, বা মোক তেনেকৈয়ে কোৱা হৈছিল। নে ইয়াৰ বিপৰীত? কিন্তু অভিনন্দন মোৰ নতুন বন্ধু, তুমি জীয়াই আছা!"
  
  "আমাক পৰাস্ত কৰিবলৈ কেইটামান ঘুচাতকৈও অধিক সময় লাগিব।"
  
  "অ", মই নিশ্চিত। পাৰমাণৱিক বোমা এটাই এই কাম কৰিব পাৰিবনে?
  
  ড্ৰেকৰ এনে লাগিল যেন তেওঁ নিজৰ খঙাল মন্তব্যবোৰ অনিৰ্দিষ্টকাললৈ আগবঢ়াই নিব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু তেওঁ মুখখন বন্ধ কৰাৰ সচেতন প্ৰচেষ্টা চলালে। জোচে গনজালেজে আগজাননীৰে চাই থকাৰ সময়ত এলিচিয়া, মে আৰু বিউৱে ফোনটোৰ চাৰিওফালে গোট খাই থাকিল।
  
  "মেকুৰীটোৱে তোমাৰ জিভাখন গিলি পেলালে? অ", আৰু হেৰা, গনজালেজৰ ফোনবোৰ কিয় ৰিচিভ কৰা নাছিলা?"
  
  ড্ৰেকে ওপৰৰ ওঁঠটো কামুৰিলে যেতিয়ালৈকে তেজ ওলাবলৈ ধৰিলে। "মই ইয়াতেই আছো।"
  
  "হয় হয়, মই দেখিছোঁ। কিন্তু তুমি ক"ত আছিলা... উম... চাৰি মিনিট আগতে?"
  
  ড্ৰেক নিমাত হৈ থাকিল।
  
  "বেচেৰা বুঢ়া জোচে নিজেই ফোনটো ৰিচিভ কৰিবলগীয়া হৈছিল। মই কি কথা কৈছো তাৰ কোনো ধাৰণা নাছিল।"
  
  ড্ৰেকে মাৰ্ছক অন্যমনস্ক কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। "আমাৰ হাতত জেকেট এটা আছে। ক"ত-"
  
  "তুমি মোৰ কথা শুনা নাই ইংৰাজ। আপুনি দেৰি কৰিছে। দেৰি হোৱাৰ শাস্তি মনত আছেনে?"
  
  "বোলাও"। মূৰ্খামি কৰা বন্ধ কৰক। আপোনাৰ দাবী পূৰণ হোৱাটো বিচাৰে নে নহয়?"
  
  "মোৰ দাবী? বাৰু, অৱশ্যেই সেইবোৰ শেষ হ"ব যেতিয়া মই সিদ্ধান্ত ল"ম যে মই ভাল আৰু সাজু। এতিয়া, তোমালোক তিনিওজন, ভাল সৈনিক হওক আৰু ঠিক তাতেই অপেক্ষা কৰক। মই মাত্ৰ দুটামান টেক-এৱে অৰ্ডাৰ দিম।"
  
  ড্ৰেকে শপত খালে। "তেনেকুৱা নকৰিবা।" চুদাচুদি তেনেকুৱা কৰিবলৈ সাহস নকৰিবা!"
  
  "খৰকৈ কথা কোৱা।"
  
  লাইনটো মৰি গ"ল। ড্ৰেকে ভূতুনী চকুৰ তিনিটা যোৰলৈ চাই থাকিল আৰু উপলব্ধি কৰিলে যে সেইবোৰ তেওঁৰ নিজৰ প্ৰতিফলন মাত্ৰ। তেওঁলোক বিফল হ"ল।
  
  এটা বিশাল প্ৰচেষ্টাৰে তেওঁ নিজকে ফোনটো চেপি ধৰাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। এলিচিয়াই হোমলেণ্ডক আগতীয়া ভাবুকিৰ খবৰ দিয়াৰ দায়িত্ব নিজৰ ওপৰত লৈছিল। মাই গনজালেছক জেকেট খুলিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  
  "এইটো শেষ কৰি দিওঁ" তাই ক"লে। "আমি আমাৰ সন্মুখত যি আছে তাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰোঁ আৰু ইয়াৰ পিছত কি আহিব পাৰে তাৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাওঁ।"
  
  ড্ৰেকে দিগন্তবোৰ স্কেন কৰিলে, কংক্ৰিট আৰু গছৰ ৰেখাৰে আবৃত, মন আৰু হৃদয়ত দূৰৈৰ, মাৰ্চৰ উদ্দেশ্যৰ ধাৰণাটোৱেই চেপি ধৰা। পিছৰ কেইমিনিটমানৰ ভিতৰতে নিৰীহ লোকৰ মৃত্যু হ"ব আৰু যদি তেওঁ আকৌ বিফল হয় তেন্তে আৰু বেছি হ"ব।
  
  "মাৰ্চত এই বোমাটো বিস্ফোৰণ হ"ব বুলিও তেওঁ কয়। "তেওঁ যি কয়। আমি বিচাৰি নাপালে গোটেই পৃথিৱীখনেই ক্ষতিগ্ৰস্ত হ"ব। আমি একেবাৰে প্ৰান্তত থিয় দিছো..."
  
  
  সোতৰ অধ্যায়
  
  
  মাৰ্চে হাঁহি এটা মাৰি ফোনটো কাটি দিলে। জোয়ে নিজকে তাৰ আৰু ওচৰলৈ হেঁচা মাৰি ধৰিলে। "তুমি নিশ্চয় তাক দেখুৱাইছা" তাই গুণগুণাই উঠিল।
  
  "অ" হ"ব, আৰু এতিয়া মই তাক আৰু বেছিকৈ দেখুৱাম।"
  
  মাৰ্ছে আন এটা বাৰ্নাৰ মোবাইল উলিয়াই ইতিমধ্যে মেম"ৰীত জমা কৰি ৰখা নম্বৰটো চেক কৰিলে। এইটোৱেই তেওঁৰ প্ৰয়োজন বুলি নিশ্চিত হৈ তেওঁ খৰধৰকৈ নম্বৰটো ডায়েল কৰি ৰৈ থাকিল। ৰুক্ষ আৰু আড়ম্বৰপূৰ্ণ উত্তৰ দিয়া মাতটোৱে তেওঁৰ আশাক নিশ্চিত কৰিলে।
  
  "কি কৰিব লাগে জানেনে" তেওঁ ক"লে।
  
  "এক? নে দুটা?
  
  "দুটা, আমি মান্তি হোৱাৰ দৰে। তাৰ পিছত মোৰ আকৌ প্ৰয়োজন হ"লে আগবাঢ়ি যাওক।"
  
  "অৱশ্যেই বছ। মোৰ মোবাইল ফোন এপৰ জৰিয়তে মোক আপডেট কৰি ৰখা হৈছিল। সেই একচনৰ কিছু অংশ মই নিশ্চয় উপভোগ কৰিম।"
  
  মাৰ্চে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "তুমি সন্ত্ৰাসবাদী নেকি ষ্টিফেন?"
  
  "বাৰু, নাই, মই নিজকে সেই ক্লাছত স্থান নিদিলোঁহেঁতেন। সঁচাকৈয়ে নহয়।"
  
  "আপুনি যিটো কাম কৰিবলৈ দৰমহা পাইছিল, সেই কামটো কৰক। এতিয়াই."
  
  মাৰ্ছে এটা স্ক্ৰীণ চহৰৰ কেমেৰালৈ সলনি কৰিলে, কেৱল এটা মিনি চাৰ্ভিলেন্স ডিভাইচ যিটো ব্যৱহাৰ কৰি চুবুৰীয়া ব্যৱসায়ীসকলে ফুটপাথত কোন অহা-যোৱা কৰে তাৰ ওপৰত চকু ৰাখে। এই বিশেষ ৰাস্তাটোত ষ্টিফেনে বিশৃংখলতা সৃষ্টি কৰিব, আৰু মাৰ্ছে চাব বিচাৰিব।
  
  জোৱে ভালকৈ চাবলৈ চেষ্টা কৰি হেলান দিলে। "তেন্তে, আজি আমি আৰু কি কৰিম?"
  
  মাৰ্চৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "এইটোৱেই তোমাৰ বাবে যথেষ্ট নহয়নে? আৰু আপুনি হঠাতে ডাঙৰ বেয়া পাইথিয়াছৰ লগত যোগদান কৰিবলৈ নিমন্ত্ৰিত মহিলা মিছ জো শ্বিয়াৰ্ছৰ বাবে অলপ কোমল, অলপ নমনীয় যেন লাগে। কিয় এনেকুৱা হৈছে? মোৰ মাজত থকা উন্মাদনা ভাল পোৱাৰ বাবেই নেকি?"
  
  "মই তেনেকৈয়ে ভাবো।" আৰু কেৱল অলপতকৈও বেছি। হয়তো চেম্পিয়নটো মোৰ মূৰত গ"ল।"
  
  "জৰিমনা. এতিয়া মুখ বন্ধ কৰি চাওক।"
  
  পিছৰ কেইটামান মুহূৰ্ত মাৰ্ছে বিচৰা ধৰণেই উন্মোচিত হ"ল। স্বাভাৱিক পুৰুষ-মহিলাই যি দেখিলে তাক লৈ থৰক-বৰক হৈ পৰিলহেঁতেন, আনকি কঠিন মানুহেও, কিন্তু মাৰ্ছ আৰু শ্বিয়ৰ্ছে ঠাণ্ডা বিচ্ছিন্নতাৰে চাই থাকিল। তাৰ পিছত মাৰ্ছে মাত্ৰ পাঁচ মিনিট সময় লাগিল ফুটেজটো চেভ কৰি ইংৰাজজনলৈ ভিডিঅ" মেছেজৰ জৰিয়তে পঠিয়াবলৈ আৰু এটা টোকা সংলগ্ন কৰা হ"ল: এইটো হোমলেণ্ডলৈ পঠাওক। সোনকালে যোগাযোগ কৰিম।
  
  সি জোয়ক এটা বাহু মেৰিয়াই ল"লে। তেওঁলোকে একেলগে তলৰ খেদাৰ দৃশ্যপটটো অধ্যয়ন কৰিলে, য"ত ইংৰাজজন আৰু তেওঁৰ তিনিজন সহযোগীয়ে আচলতে জানিছিল যে তেওঁলোকে আৰম্ভ কৰাৰ আগতেই বহু দেৰিকৈ আহিব। নিখুঁত. আৰু শেষত হোৱা বিশৃংখলতা... অমূল্য।
  
  মাৰ্ছে মনত পেলালে যে কোঠাটোত আন মানুহ আছিল। মূল ৰামচেছ কোষ আৰু ইয়াৰ সদস্যসকল। এপাৰ্টমেণ্টটোৰ দূৰৈৰ চুকটোত সিহঁত ইমানেই নিৰৱে বহি আছিল যে সিহঁতৰ মুখবোৰ সি প্ৰায়েই মনত পেলাব পৰা নাছিল।
  
  "হেৰা" সি মাত দিলে। "ভদ্ৰমহিলাগৰাকীৰ চেম্পিয়ন শেষ হৈ গৈছে। তোমালোকৰ মাজৰ কোনোবা ট্ৰেম্পে চাফা কৰিব পাৰিবনে?"
  
  এজন মানুহ থিয় হ"ল, চকু দুটা ইমানেই অৱজ্ঞাৰে ভৰি পৰিল যে মাৰ্ছ কঁপি উঠিল। কিন্তু অভিব্যক্তিটো সোনকালে মুখামুখি হৈ পৰিল আৰু ক্ষন্তেকীয়া মূৰৰ জোকাৰণিলৈ পৰিণত হ"ল। "নিশ্চিতভাৱে কৰিব পাৰে"।
  
  "নিখুঁত. আৰু এটা বটল যথেষ্ট হ"ব লাগে।"
  
  
  অষ্টাদশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া মাইয়ে গাৰ্ডৰ জেকেটৰ জিপ খুলি দিলে যেতিয়া তাই দাবীৰ তালিকা এখন বিচাৰিলে। এলিচিয়া আৰু বিউৱে গোট খোৱা ভিৰটো স্কেন কৰিলে, প্ৰায় নিশ্চিত যে তৃতীয় কোঠাটোৰ শেষৰজন বাকী থকা সদস্যজনে কিবা এটা পদক্ষেপ ল"ব। মাত্ৰ দুমিনিট বাকী থকা অৱস্থাত হোমলেণ্ড বাটত আছিল। ওচৰতে পুলিচ গোট খোৱাৰ লগে লগে চাইৰেন বাজি উঠিল। ড্ৰেকে জানিছিল যে এতিয়ালৈকে ক্লাইমেক্টিক কাণ্ডবোৰে নিউয়ৰ্কৰ সকলো লোককে ধাৰাসাৰ কৰি তুলিব আৰু পৰ্যটকক ভয় খাই পেলাব। মানুহে ৰাজপথৰ পৰা আঁতৰি থাকিলে হয়তো ভাল হ"ব, কিন্তু হোৱাইট হাউছে আচলতে আৰু কি কৰিব পাৰে?
  
  ৰেডিয়চন ডিটেক্টৰ থকা ড্ৰ"নে আকাশখন ঘূৰি ফুৰিছিল। মেটাল ডিটেক্টৰে মনোযোগৰ যোগ্য সকলোকে ৰখাই দিলে, আৰু বহুতকে ৰখাব নোৱাৰাক। সেনা আৰু নেষ্ট ইয়াত আছিল। ইমানবোৰ এজেণ্টে ৰাজপথত ঘূৰি ফুৰিছিল যে যেন এখন প্ৰবীণ সভাৰ দৰে হৈ পৰিছিল। যদি স্বৰাজ বিভাগ, এফ বি আই, চি আই এ আৰু এন এছ এয়ে নিজৰ কাম সঠিকভাৱে কৰিলেহেঁতেন তেন্তে মাৰ্ছক বিচাৰি পোৱাৰ সম্ভাৱনা আছিল।
  
  ড্ৰেকে ঘড়ীটোলৈ চালে। এই দুঃস্বপ্ন আৰম্ভ হোৱাৰ এঘণ্টাৰ অলপ বেছি সময় পাৰ হৈ গ"ল।
  
  এইটোৱেই সকলো?
  
  এলিচিয়াই তাক ঠেলি দিলে। "তাই কিবা এটা পাইছিল।"
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া মাই গনজালেজৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত জেকেটৰ পৰা ভাঁজ কৰা কাগজ এখন উলিয়াই আনিলে।
  
  তাইক দেখি নিউয়ৰ্কৰ মানুহজনে চকু কপালত তুলিলে আৰু প্ৰতিখন হাতত এটা ছিন্নভিন্ন হাতৰ আঁচল লৈ গ"ল। "চহৰখনে মোক ক্ষতিপূৰণ দিবনে... ক্ষতিপূৰণ-"
  
  "চহৰখনে আপোনাক কিছু পৰামৰ্শ দিব পাৰে" এলিচিয়াই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে। "পৰৱৰ্তী সময়ত অলপ গৰম তেল ব্যৱহাৰ কৰক। বেয়া কোম্পানীৰ বাবে ধন নিদিব।"
  
  গনজালেছে মুখ বন্ধ কৰি পিছলি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে মে" মাহলৈকে খোজ কাঢ়ি গ"ল। মাৰ্ছৰ দাবীবোৰ বগা A4 শ্বীটত আটাইতকৈ ডাঙৰ ফণ্টত ছপা কৰা হৈছিল। মুঠতে তেওঁলোক যথেষ্ট পোনপটীয়া আছিল।
  
  "পাঁচ কোটি ডলাৰ" মাই পঢ়িলে। "আৰু ইয়াতকৈ বেছি একো নাই"।
  
  দাবীটোৰ তলত আছিল বিপৰীতমুখী সৰু হাতৰ আখৰেৰে লিখা এটা বাক্য।
  
  "অতি সোনকালে অনুসৰণ কৰা হ"ব সবিশেষ।"
  
  তাৰ অৰ্থ কি ড্ৰেকে ঠিকেই জানিছিল। "তেওঁলোকে আমাক অসম্ভৱৰ আন এক পিছত লগাবলৈ পঠিয়াব।"
  
  বেউৰেগাৰ্ডে ভিৰটো চাই থাকিল। "আৰু আমি নিঃসন্দেহে চোৰাংচোৱাগিৰিৰ অধীনত আছো। নিশ্চয় আমি এইবাৰ আকৌ বিফল হম।"
  
  গোট খোৱা ভিৰটোৱে কিমান চেল ফোন তুলিছে তাৰ হিচাপ হেৰুৱাই পেলালে, তাৰ পিছত মোবাইলত এটা মেছেজৰ নিস্তেজ গুঞ্জন শুনি পৰ্দাখন চেক কৰিলে। ভিডিঅ" লিংকটোত ক্লিক কৰাৰ আগতেই তেওঁৰ মূৰৰ ছালখনে আগজাননীৰ অনুভৱেৰে খজুৱতি কৰিবলৈ ধৰিলে। "গাইজ" বুলি ক"লে আৰু সিহঁতে ভিৰ কৰি থাকোঁতে যন্ত্ৰটো হাতৰ দৈৰ্ঘ্যত ধৰিলে।
  
  ফটোখন দানাদাৰ আৰু ক"লা-বগা আছিল যদিও কেমেৰাটো স্থিৰ আছিল আৰু স্পষ্টকৈ দেখুৱাইছিল ড্ৰেকৰ এটা বেয়া দুঃস্বপ্ন। ইয়াৰ কোনো যুক্তি নাই বুলিও তেওঁ কয়। "কি হৈছে কোনো ধাৰণা নথকা মানুহক হত্যা কৰা। এইটো ভয় দেখুৱাবলৈ নহয়, এইটো লাভৰ বাবে নহয়। এইটোৰ বাবে..." সি আগবাঢ়িব নোৱাৰিলে।
  
  "ভাল লাগিছে" মাই উশাহ ল"লে। "আমি প্ৰতিদিনে এই তলৰ ফিডাৰবোৰ অধিক আৰু অধিক খান্দি আছো। আৰু আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল তেওঁলোক আমাৰ সম্প্ৰদায়সমূহৰ একেবাৰে হৃদয়ত বাস কৰে।"
  
  ড্ৰেকে এমিনিটও নষ্ট নকৰি হোমলেণ্ডলৈ লিংক পঠালে। মাৰ্ছে পাতল বতাহৰ পৰা নিজৰ মোবাইল ফোন নম্বৰটো উলিয়াই আনিব পৰা যেন লাগিল, এতিয়ালৈকে তেওঁ যিমানখিনি অৰ্জন কৰিছে, সেইখিনিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি বিশেষ আচৰিত কথা নাছিল। তেওঁক সহায় কৰা সন্ত্ৰাসবাদীসকল স্পষ্টভাৱে ব্যয়বহুল পদাতিক সৈনিকতকৈও অধিক আছিল।
  
  ড্ৰেকে পুলিচবোৰে নিজৰ কাম কৰা চাই থাকিল। এলিচিয়াই তাৰ ওচৰ চাপি গ"ল, তাৰ পিছত এৰাব নোৱাৰাকৈ পেণ্টৰ ভৰিখন ওপৰলৈ টানিলে। "এইটো দেখিছানে?" - তাই গোৱা-গীতৰ মাতেৰে ক"লে। "মৰুভূমিত মোৰ গাধটোক লাথি মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়ত পাইছিলোঁ। আৰু এতিয়াও ডাম্ ফ্ৰেছ। ইমান বেগেৰে এই বস্তুটো আগবাঢ়িছে।"
  
  তাইৰ কথাবোৰে ড্ৰেকৰ ওপৰত এটাতকৈ অধিক ছাপ পেলাইছিল। তেওঁলোকৰ সংযোগৰ স্মৃতি, তেওঁলোকৰ নতুন আকৰ্ষণৰ স্মৃতি; মে আৰু ব"ৰ বাবে এই সিদ্ধান্ত যে তেওঁলোকৰ মাজত কিবা এটা ঘটিছে; আৰু এতিয়ালৈকে তাইৰ নিজৰ জীৱনৰ অধিক স্পষ্ট উল্লেখ - ই কিমান সোনকালে আগবাঢ়িছিল আৰু কেনেকৈ তাই কামবোৰ লেহেমীয়া কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  
  প্ৰত্যক্ষ জুইৰ ৰেখাত।
  
  "যদি আমি ইয়াৰ পৰা বাচি যাওঁ," তেওঁ কয়। "টিম SPEAR এ এসপ্তাহৰ ছুটী লৈছে।"
  
  এলিচিয়াই কয়, "টৰ্ষ্টীয়ে ইতিমধ্যে বাৰ্বাডোছৰ টিকট বুকিং কৰিছে।
  
  "মৰুভূমিত কি হ"ল?" মাই ভাবিলে।
  
  ড্ৰেকে ঘড়ীটোলৈ চালে, তাৰ পিছত নিজৰ ফোনটোলৈ, সেই অদ্ভুত, অতিবাস্তৱ মুহূৰ্তটোত ধৰা পৰিল। অপ্ৰয়োজনীয় মৃত্যু আৰু ক্ৰমাৎ ভাবুকিৰ সন্মুখীন হৈ, অন্তহীন খেদা আৰু নিৰ্মম যুদ্ধৰ সন্মুখীন হৈ তেওঁলোকে এতিয়া গোৰোহাত লাথি মাৰিছিল আৰু কেইমিনিটমান জিৰণি ল"বলৈ বাধ্য হৈছিল। অৱশ্যে তেওঁলোকক উত্তেজনাৰ পৰা মুক্তি পাবলৈ সময়ৰ প্ৰয়োজন আছিল, ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা উদ্বেগ যিয়ে শেষত তেওঁলোকৰ মৃত্যুৰ কাৰণ হ"ব পাৰে... কিন্তু এলিচিয়াৰ এই কাম কৰাৰ ধৰণ সদায় কিছু অগতানুগতিক হৈ আহিছে।
  
  "বিকিনি।" সাগৰ তীৰ. নীলা ঢৌ।"-এলিচিয়াই ক"লে। "ইট'ছ মি"।
  
  "আপুনি আপোনাৰ নতুন বেষ্ট ফ্ৰেণ্ডক লগত লৈ গৈছে নেকি?" মাই হাঁহিলে। "কেঞ্জী?"
  
  "জানেনে এলিচিয়া, মই নাভাবো যে ডাহলে দলীয় ছুটী বুকিং কৰা নাছিল," ড্ৰেকে মাত্ৰ আধা ধেমালি কৰি ক"লে। "পৰিয়ালৰ ছুটীৰ দৰেই বেছি।"
  
  এলিচিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "কি হাৰামী। আমি পৰিয়াল"।
  
  "হয়, কিন্তু সি বিচৰা ধৰণে নহয়। জানেনে, জোয়ানা আৰু ডাহলক কিছু সময়ৰ প্ৰয়োজন।"
  
  কিন্তু এলিচিয়াই এতিয়া মে"লৈ চাই আছিল। "আৰু সেই প্ৰাৰম্ভিক ঠাট্টা-মস্কৰাৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই স্প্ৰাইট, নাই, মই ড্ৰেকিক লোৱাৰ কথা ভাবি আছিলো। আপোনাৰ লগত খাপ খাইছে নেকি?"
  
  ড্ৰেকে খৰধৰকৈ আঁতৰি চালে, নিৰৱ হুইচেল এটাত ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে। পিছফালে ব"ৰ মন্তব্য শুনিলে।
  
  "এইটো মানে এতিয়া তুমি আৰু মোৰ কাম শেষ হ"ল নেকি?"
  
  মে'ৰ মাতটো শান্ত হৈ থাকিল। "মই ভাবো সিদ্ধান্ত লোৱাটো মেটৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল।"
  
  অহ ধন্যবাদ। বহুত বহুত ধন্যবাদ, ধিক্কাৰ।
  
  নিজৰ ফোনটো বাজিলেই তেওঁৰ প্ৰায় সকাহ পোৱা যেন লাগিল। "হয়?"
  
  "ইয়াত মাৰ্চ কৰক। মোৰ সৰু সৰু সৈন্যবোৰ দ্ৰুত দৌৰৰ বাবে সাজু হৈছেনে?"
  
  "আপুনি সেই নিৰীহ মানুহবোৰক হত্যা কৰিলে। আমি লগ পালে মই চাম যে আপুনি ইয়াৰ উত্তৰ দিব।"
  
  "নাই বন্ধু, আপুনি উত্তৰ দিবলৈ ওলাইছে। মোৰ প্ৰয়োজনীয়তাবোৰ পঢ়িছা নহয়নে? পাঁচ কোটি। পুৰুষ, মহিলা আৰু সৰু সৰু নেৰ্ডেৰে ভৰা এখন চহৰৰ বাবে সেয়া যথেষ্ট।"
  
  ড্ৰেকে দাঁত দুটা চেপি ধৰি চকু দুটা মুদি দিলে। "তাৰ পিছত কি হ'ব?"
  
  "পেমেণ্টৰ সবিশেষ অৱশ্যে। কেন্দ্ৰীয় ষ্টেচনলৈ যাওক। চেণ্ট্ৰেল কেফেৰ এখনৰ ভিতৰত ৰৈ আছে।" তেওঁ এটা নাম উল্লেখ কৰিলে। "পৰিপাটিকৈ ভাঁজ কৰি কাউণ্টাৰৰ দূৰৈৰ মূৰত থকা শেষৰখন টেবুলৰ তলৰ ফালে কোনোবা দয়ালু আত্মাই টেপ কৰি থোৱা খাম এটাত সোমাই থোৱা। বিশ্বাস কৰক, তাত উপস্থিত হ"লেই বুজি পাবা।"
  
  "আমি এইটো নকৰিলে কি হ"ব?" ড্ৰেকে পলায়ন কৰা কোষৰ সদস্যজনৰ কথাও পাহৰা নাছিল, আন অন্ততঃ দুটা কোষৰ অস্তিত্বও পাহৰা নাছিল।
  
  "তাৰ পিছত পিছৰ গাধটোক মাতি মোৰ বোজা কঢ়িয়াই ডোনাটৰ দোকানখন উৰুৱাই দিম। আপোনাৰ লগত খাপ খাইছে নেকি?"
  
  ড্ৰেকে চমুকৈ কল্পনা কৰিলে যে তেওঁলোকে মাৰ্ছক বন্দী কৰাৰ পিছত তেওঁ কি কৰিব পাৰে। "কিমান দিন?"
  
  "অ" দহ মিনিট যথেষ্ট হ"ব লাগে।"
  
  "দহ মিনিট? এইটো বাজে কথা, মাৰ্চ, আৰু আপুনি জানে। ইয়াৰ পৰা চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচন বিশ মিনিটতকৈও অধিক ড্ৰাইভ। হয়তো দুগুণ।"
  
  "মই কেতিয়াও কোৱা নাছিলো তুমি যাবা।"
  
  ড্ৰেকে মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে। বিফল হ"বলৈ তেওঁলোকক স্থাপন কৰা হৈছিল আৰু তেওঁলোকে সকলোৱে সেই কথা জানিছিল।
  
  "কি ক"ম" মাৰ্ছে ক"লে। "মই যে সহযোগী হ"ব পাৰো, সেইটো প্ৰমাণ কৰিবলৈ মই এইটো বাৰ মিনিটলৈ সলনি কৰিম। আৰু হিচাপ কৰি..."
  
  ড্ৰেকে দৌৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  
  ঊনবিংশ অধ্যায়
  
  
  বিউৱে গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচনৰ স্থানাংক জিপিএছত টাইপ কৰি থকাৰ সময়তে ড্ৰেকে দৌৰি ৰাস্তালৈ ওলাই আহিল। এলিচিয়া আৰু মেই এখোজ পিছুৱাই দৌৰি গ"ল। এইবাৰ অৱশ্যে ড্ৰেকে খুৰাত উঠি যাত্ৰা কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা নাছিল। মাৰ্ছে অবিশ্বাস্যভাৱে কঠিন সময়সূচী নিৰ্ধাৰণ কৰাৰ পিছতো এই প্ৰচেষ্টা চলাবলগীয়া হৈছিল। সংগ্ৰহালয়ৰ ওচৰতে তিনিখন গাড়ী, দুখন ক"ৰ"লা আৰু এখন চিভিক পৰিত্যক্ত হৈ পৰে। ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে সিহঁতক দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চকু নিদিলে। তেখেতে যি বিচাৰিছিল সেয়া আছিল কিবা এটা...
  
  "ভিতৰলৈ সোমাই যা!" চিভিকৰ খোলা দুৱাৰখনত এলিচিয়া থিয় হৈ থাকিল।
  
  "যথেষ্ট শীতল নহয়"-তেওঁ ক"লে।
  
  "আমি ইয়াত থিয় হৈ অপেক্ষা কৰি সময় নষ্ট কৰিব নোৱাৰো-"
  
  "সেইটোৱেই যথেষ্ট," ড্ৰেকে চেণ্ট্ৰেল পাৰ্কৰ পৰা মাত্ৰ ওলাই অহা লাহে লাহে চলা ঘোঁৰা আৰু গাড়ী চলোৱাৰ পিছফালে দেখিলে, য"ত ৰাস্তাৰ কাষত এখন শক্তিশালী এফ ১৫০ পিকআপ ট্ৰাক অচল হৈ আছিল।
  
  সি লৰালৰিকৈ তাৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  এলিচিয়া আৰু মেই পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল। "সি মোক ধেমালি কৰি আছে নেকি?" মে" মাহত এলিচিয়াই টিৰেড আৰম্ভ কৰিছিল। "ঘোঁৰাত উঠিবলৈ কোনো উপায় নাই। কেতিয়াও নহয়!"
  
  সিহঁতে জন্তুটোৰ কাষেৰে পিছলি গৈ খৰধৰকৈ ড্ৰাইভাৰক নিজৰ গাড়ীখন ধাৰলৈ দিবলৈ ক"লে। ড্ৰেকে গেছ পেডেলটোত ভৰি দিলে, কাৰ্বৰ পৰা আঁতৰি যোৱাৰ সময়ত ৰবৰ জ্বলি উঠিল। বিউৱে সোঁফালে আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "চেণ্ট্ৰেল পাৰ্কৰ মাজেৰে ৰাইড কৰক। এইটো ৭৯ নং ষ্ট্ৰীটৰ ট্ৰেন্সভাৰ্ছ আৰু মেডিচন এভিনিউলৈ লৈ যায়।"
  
  "এই গীতটো ভাল পাওঁ" এলিচিয়াই ঘেউ ঘেউ ক"লে। "টিফানীৰ ক"ত? মই ভোকত আছো।"
  
  বিউৱে তাইক এটা অদ্ভুত চাৱনি দিলে। "এইখন ৰেষ্টুৰেণ্ট নহয় মাইলছ।"
  
  ড্ৰেকে কয়, "আৰু মেডিচন এভিনিউ আছিল এটা পপ গ্ৰুপ। "চেনী কোটছৰ নেতৃত্বত। যেন কোনোবাই কেতিয়াবা তাইক পাহৰিব পাৰে।" হঠাৎ মনত পৰিল সি গিলি পেলালে।
  
  এলিচিয়াই হাঁহিলে। "বাজে কথা।" মই মাত্ৰ মেজাজটো লঘু কৰাৰ চেষ্টা বন্ধ কৰি দিম। ইয়াৰ কোনো কাৰণ আছে, ড্ৰেকছ? তাই বেশ্যা আছিল নেকি?"
  
  "হেই, হেং অন!" তেওঁ দ্ৰুতবেগী গাড়ীখনক ৭৯ নং ষ্ট্ৰীটলৈ নিৰ্দেশ দিলে, যিটো আছিল ওলমি থকা গছ-গছনিৰে ওখ বেৰেৰে আগুৰি থকা একক বহল লেন। "পিনআপ হয়তো। আৰু এজন আচৰিত উপস্থাপক।"
  
  "সাৱধান!"
  
  মে"ৰ সতৰ্কবাণীয়ে তেওঁলোকৰ গাড়ীখন ৰক্ষা কৰিলে কাৰণ ছিলভাৰেডোৱে ইঞ্চি উচ্চতাৰ চেণ্টাৰ ৰিজাৰ্ভৰ ওপৰেৰে ষ্ট্ৰেইক কৰি তেওঁলোকক ৰেম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ড্ৰেকে চকাৰ পিছফালে থকা মুখখন লক্ষ্য কৰিলে - তৃতীয় কোষৰ শেষ সদস্য। সি গেছ পেডেলত ভৰি দিলে, আনখন গাড়ীয়ে ঘূৰি খেদি খেদি যোৱাৰ লগে লগে সকলোকে নিজৰ নিজৰ আসনত বহিবলৈ বাধ্য কৰালে। হঠাতে চেণ্ট্ৰেল পাৰ্কৰ মাজেৰে তেওঁলোকৰ দৌৰে বহুত বেছি মাৰাত্মক প্ৰকৃতি ল"লে।
  
  ছিলভাৰেডোৰ চালকে অসাৱধানতাৰে পৰিত্যাগ কৰি গাড়ী চলাইছিল। ড্ৰেকে কেইবাখনো টেক্সিৰ কাষেৰে পাৰ হ"বলৈ খোজ কঢ়াৰ গতি কমাই দিলে যদিও সিহঁতৰ খেদি অহাজনে সুযোগটো পাই পিছফালৰ পৰা সিহঁতক খুন্দা মাৰিলে। F150 য়ে জোকাৰণি মাৰি লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু তাৰ পিছত কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈয়ে নিজকে ঠিক কৰি ল"লে। ছিলভাৰেডোখনে টেক্সিখনত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত টেক্সিখন ঘূৰি আহি আন এটা পথত সোমাই পৰে য"ত টেক্সিখনে ৰিটেইনিং ৱালত খুন্দা মাৰে। ড্ৰেকে তীব্ৰভাৱে বাওঁফালে ঘূৰি গ"ল, তাৰ পিছত সোঁফালে ঘূৰি টেক্সিৰ লাইনটো পাৰ হৈ গ"ল আৰু তাৰ পিছত দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি গ"ল মুকলি পথ এটাত।
  
  তেওঁলোকৰ পিছফালে থকা সন্ত্ৰাসবাদীজনে হাতত বন্দুক লৈ খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ হেলান দিলে।
  
  "নমি যা!" ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল।
  
  প্ৰতিটো পৃষ্ঠত গুলী সোমাইছিল - গাড়ী, ৰাস্তা, দেৱাল আৰু গছ। মানুহজনে খং, উত্তেজনা আৰু সম্ভৱতঃ ঘৃণাতো উন্মাদ হৈ পৰিছিল, তেওঁ কৰা ক্ষতিৰ কথা চিন্তা কৰা নাছিল। এফ ১৫০ৰ পিছৰ চিটত বহি থকা বিউৱে গ্লক এখন উলিয়াই পিছফালৰ খিৰিকীৰে গুলী চলাই ওলাই আহিল। ঠাণ্ডা বতাহ কেবিনটোৰ ভিতৰলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই আহিল।
  
  বাওঁফালে শাৰী শাৰীকৈ অট্টালিকা দেখা গ"ল, আৰু তাৰ পিছত সন্মুখৰ ফুটপাথটোৰে কেইবাজনো পথচাৰীয়ে খোজ কাঢ়ি গৈ আছে। ড্ৰেকে এতিয়া কেৱল ডেভিলৰ পছন্দহে দেখিলে - এজন পথচাৰীৰ আকস্মিক মৃত্যু বা গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচনলৈ দেৰি হোৱা আৰু তাৰ পৰিণতিৰ সন্মুখীন হোৱা।
  
  আঠ মিনিট বাকী।
  
  ৭৯ নং ষ্ট্ৰীটলৈ ঘূৰি আহি ড্ৰেকে সন্মুখত এটা চুটি সুৰংগ লক্ষ্য কৰিলে, তাৰ ওপৰত সেউজীয়া ডালবোৰ ওলমি আছে। সিহঁতে ক্ষণিকৰ আন্ধাৰত প্ৰৱেশ কৰাৰ লগে লগে সি ব্ৰেক পেডেলটো খুন্দা মাৰিলে, এই আশাত যে সিহঁতৰ খেদি যোৱাজনে বেৰত খুন্দা মাৰিব বা অন্ততঃ বিশৃংখলতাৰ মাজত বন্দুকটো হেৰুৱাব। বৰঞ্চ তেওঁ সিহঁতৰ চাৰিওফালে গাড়ী চলাইছিল, জোৰেৰে গাড়ী চলাইছিল, কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে কাষৰ খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ গুলী চলাইছিল।
  
  নিজৰ খিৰিকীখন উৰি যোৱাৰ লগে লগে সকলোৱে হাঁহ মাৰিলে, গুলীৰ হুইচেলটো শুনাৰ আগতেই প্ৰায় মৰি গ"ল। এতিয়া এলিচিয়াই নিজেই মূৰটো উলিয়াই বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰি ছিলভাৰেডোৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। আগলৈ সি বেগ বাঢ়িলে আৰু তাৰ পিছত লেহেমীয়া কৰিলে। ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ফাঁকটো বন্ধ কৰি দিলে। আন এখন দলং দেখা গৈছিল আৰু এতিয়া ডাবল হালধীয়া লাইনৰ দুয়োকাষে যাতায়ত স্থিৰ হৈ পৰিছিল। ড্ৰেকে ফাঁকটো বন্ধ কৰি দিলে যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকৰ নিজৰ ডেউকাখনে আনখন গাড়ীৰ পিছফালৰ অংশটো প্ৰায় স্পৰ্শ কৰা নাছিল।
  
  সন্ত্ৰাসবাদীজনে নিজৰ শৰীৰটো ঘূৰাই পিষ্টলটো কান্ধৰ ওপৰেৰে আঙুলিয়াই দিলে।
  
  এলিচিয়াই প্ৰথমে গুলী চলালে, গুলীটোৱে ছিলভাৰেডোৰ পিছফালৰ খিৰিকীখন ভাঙি পেলালে। চালকজন নিশ্চয় আচৰিত হৈছিল কাৰণ তেওঁৰ গাড়ীখন আঁতৰি যোৱাৰ লগে লগে সন্মুখৰ পৰা অহা যান-জঁটৰ মাজত প্ৰায় গাড়ী চলাই যোৱাৰ ফলত হৰ্ণবোৰ সুৰীয়াকৈ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। এলিচিয়াই আৰু বেছিকৈ হেলান দিলে।
  
  "এই শ্যামলা চুলিৰ টুকুৰাটোৱে ইফালে সিফালে উৰি ফুৰিছে," মেই ক"লে। "মাত্ৰ কিবা এটা মনত পেলাই দিয়ে। এতিয়া তেওঁলোকক কি বুলি কয়? এইটো... কলি নেকি?"
  
  অধিক শ্বট। সন্ত্ৰাসবাদীয়ে উভতাই দিলে গুলী। ড্ৰেকে যিমান পাৰে নিৰাপদে এভেছিভ ড্ৰাইভিং কৌশল ব্যৱহাৰ কৰিছিল। সন্মুখৰ যান-জঁট আকৌ পাতল হৈ পৰিছিল আৰু সুযোগটো লৈ সি ছিলভাৰেডোক অভাৰটেক কৰি ৰাস্তাৰ সন্মুখৰ লেনখনলৈ ঘূৰি গ"ল। পিছফালে মেই খিৰিকীৰে তললৈ গুৰি হৈ ক্লিপটো আন এখন গাড়ীত নমাই দিলে। ড্ৰেকে পিছলৈ হেলান দি পিছফালৰ পৰা দৃশ্যটো অধ্যয়ন কৰিলে।
  
  "এতিয়াও আহি আছে।"
  
  হঠাতে চেণ্ট্ৰেল পাৰ্ক শেষ হৈ গ"ল আৰু ব্যস্ত ফিফথ এভিনিউৰ ছেক্সনটোৱে যেন তেওঁলোকৰ ওপৰত জপিয়াই ওলাই আহিল। গাড়ীবোৰৰ গতি কমি আহিল, ৰৈ গ"ল আৰু পথচাৰীয়ে ছেক্সনবোৰত খোজ কাঢ়ি ফুটপাথত শাৰী পাতিলে। ড্ৰেকে হালধীয়া ৰং কৰা ব্ৰেক লাইটবোৰলৈ ক্ষন্তেকীয়া চকু ফুৰালে, যিবোৰ বৰ্তমান সেউজীয়া।
  
  ফিফথ এভিনিউৰ দুয়োফালে অতিৰিক্ত দীঘল বগা বাছবোৰে শাৰী পাতি আছিল। ড্ৰেকে ব্ৰেক মাৰিলে যদিও সন্ত্ৰাসবাদীজনে পুনৰ তেওঁলোকৰ টেইললাইটত খুন্দা মাৰে। হেণ্ডেলবাৰৰ মাজেৰে তেওঁ পিছফালৰ মূৰটো জোকাৰণি অনুভৱ কৰিলে, দুৰ্যোগৰ সম্ভাৱনা দেখিলে আৰু পুনৰ নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰিবলৈ স্পিনৰ পৰা ওলাই আহিল। গাড়ীখন ছেক্সনটোৰ মাজেৰে পোনে পোনে ওলাই আহিল, মাত্ৰ এ ইঞ্চি পিছ পৰি ছিলভাৰেডো।
  
  বাছখনে তেওঁলোকৰ সন্মুখৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, ড্ৰেকক বাওঁফালৰ পৰা তললৈ নামি ৰাস্তাৰ মাজলৈ যোৱাৰ বাহিৰে আন উপায় নাথাকিল। ধাতু খোঁচ মাৰি কোলাত কাঁচ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। ইয়াৰ পিছত ছিলভাৰেডোখনে তেওঁৰ লগত খুন্দা মাৰিলে।
  
  "পাঁচ মিনিট" বোৱে মনে মনে ক"লে।
  
  কোনো সময় নষ্ট নকৰাকৈয়ে গতি বৃদ্ধি কৰিলে। মেডিচন এভিনিউ অতি সোনকালেই দৃষ্টিগোচৰ হ"ল, চেজ বেংকৰ ধূসৰ মুখাৱয়ব আৰু ক"লা জে.ক্ৰুৱে আগৰ দৃষ্টিশক্তিৰ ক্ষেত্ৰখন ভৰি পেলালে।
  
  "আৰু দুটা" ব"ই ক"লে।
  
  ৰেচ গাড়ীবোৰে একেলগে সৰু ফাঁকৰ পৰা সৰু ফাঁকলৈ দৌৰিছিল, গাড়ীবোৰ কাষলৈ আৰু লেহেমীয়া বাধাবোৰৰ চাৰিওফালে ভাঙি পেলাইছিল। ড্ৰেকে অনবৰতে হৰ্ণটো টিপি থাকিল, তেওঁৰ কিবা এটা চাইৰেন হ"লে ভাল আছিল আৰু এলিচিয়াই বতাহত গুলী চলাই পথচাৰী আৰু চালকসকলক সোনকালে আঁতৰি যাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। ইতিমধ্যে এন ৱাই পি ডিৰ গাড়ীবোৰে গৰ্জন কৰি আছিল, তাৰ পিছত ধ্বংসৰ ৰেখা এৰি থৈ গৈছিল। ইতিমধ্যে তেওঁ লক্ষ্য কৰিছিল যে সন্মানজনক ব্যৱহাৰ কৰা যেন লগা একমাত্ৰ বাহনবোৰ হ"ল ৰঙা ৰঙৰ ডাঙৰ ডাঙৰ অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ ইঞ্জিনবোৰ।
  
  "আগলৈ" ব"ই ক"লে।
  
  "গট ইট," ড্ৰেকে লেক্সিংটন এভিনিউলৈ যোৱা পথটো দেখি তাৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল। ইঞ্জিনটো ষ্টাৰ্ট কৰি সি খৰধৰকৈ গাড়ীখন চুকটো ঘূৰাই দিলে। টায়াৰৰ পৰা ধোঁৱা ওলাই আহিল, যাৰ ফলত গোটেই ফুটপাথতে মানুহে চিঞৰি উঠিল। ইয়াত নতুন ৰাস্তাটোত দুয়োফালে গাড়ীবোৰ ওচৰৰ পৰা ৰখাই থোৱা আছিল আৰু প্লেটফৰ্ম, ভ্যান আৰু একমুখী ৰাস্তাৰ বিশৃংখলতাই শ্ৰেষ্ঠ চালকসকলকো অনুমান কৰি ৰাখিছিল।
  
  "দূৰ নহয়" ব"ই ক"লে।
  
  ট্ৰেফিক পাতল হোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে আগলৈ নিজৰ সুযোগ দেখিলে। "মে""-তেওঁ ক"লে। "বেংককলৈ মনত আছেনে?"
  
  ছুপাৰকাৰৰ গিয়াৰ শ্বিফ্ট কৰাৰ দৰেই মসৃণ মাই গ্লকত নতুন মেগাজিন এটা সুমুৱাই দিলে আৰু ছিটবেল্টটো খুলি দিলে, চিটত শ্বিফ্ট কৰিলে। এলিচিয়াই ড্ৰেকলৈ চাই থাকিল আৰু ড্ৰেকে ৰিয়াৰভিউ মিৰ"ৰখনলৈ চাই থাকিল। গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচন আৰু ভিৰ কৰা ভিৰৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে ছিলভাৰেডোৱে নিজৰ সকলো শক্তিৰে বন্ধ কৰি দিলে।
  
  এতিয়া ভঙা পিছফালৰ খিৰিকীখনৰ পৰা বাহিৰলৈ হেলান দি মাই নিজৰ আসনত উঠি বহিল আৰু ঠেলিবলৈ ধৰিলে।
  
  এলিচিয়াই ড্ৰেকক ঠেলি দিলে। "বেংকক?"
  
  "তুমি ভবাৰ দৰে নহয়।"
  
  "অ", সেয়া কেতিয়াও নহয়। আপুনি মোক ক"ব যে থাইলেণ্ডত যি হৈছিল থাইলেণ্ডতো হৈয়েই থাকিব।"
  
  মাই সৰু ফাঁকটোৰ মাজেৰে পিছলি গৈ কাপোৰবোৰ ফালি পেলালে যদিও শৰীৰটোক জোৰকৈ আগবাঢ়ি যাবলৈ বাধ্য কৰালে। ড্ৰেকে দেখিলে যেতিয়া বতাহে তাইক খুন্দা মাৰিলে, বালিয়ে তাইৰ চকু দুটাত চেপা মাৰি ধৰিলে। খেদি অহা সন্ত্ৰাসবাদীজনে থতমত খাই চকু টিপিয়াই থকা মুহূৰ্তটো তেওঁ দেখিলে।
  
  ছিলভাৰেডো ওচৰ চাপি আহিল, আচৰিত ধৰণে ওচৰ চাপি আহিল।
  
  মাই ট্ৰাকৰ পিছফালে জপিয়াই ভৰি দুখন মেলি অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলিলে। তাই লক্ষ্য কৰিলে আৰু তাৰ পিছত ট্ৰাকখনৰ পিছফালৰ পৰা গুলী চলাবলৈ ধৰিলে, গুলীবোৰে আন এখন গাড়ীৰ খিৰিকীবোৰ ভাঙি পেলালে। অট্টালিকা, বাছ আৰু লেম্পপোষ্টবোৰ জিৰণি লৈ পাৰ হৈ গ"ল। বতাহ আৰু গাড়ীৰ গতিবিধিৰ প্ৰতি অৱগত হৈ মাই বাৰে বাৰে ট্ৰিগাৰটো টানিলে, কেৱল সেই মানুহজনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি যিয়ে অন্যথা সিহঁতক হত্যা কৰিব।
  
  ড্ৰেকে ষ্টিয়াৰিংটো যিমান পাৰি স্থিৰ কৰি ৰাখিলে, গতি স্থিৰ কৰি ৰাখিলে। এইবাৰ তেওঁলোকৰ সন্মুখৰ পৰা এখনো গাড়ী পাৰ হৈ যোৱা নাছিল, যিদৰে তেওঁ প্ৰাৰ্থনা কৰিছিল। মেই ভৰিৰ ওপৰত দৃঢ়তাৰে থিয় হৈ থাকিল, তাইৰ একাগ্ৰতা অনিবাৰ্যভাৱে এটা এটাকৈ কথাত কেন্দ্ৰীভূত হৈ পৰিল। ড্ৰেক আছিল তাইৰ গাইড।
  
  "এতিয়া!" - মাতৰ শীৰ্ষত সি চিঞৰি উঠিল।
  
  চিটৰ পিছফালৰ পৰা মিঠাই পেলোৱা শিশুৰ দৰে এলিচিয়াই ঘূৰি গ"ল। "তাই কি কৰিবলৈ ওলাইছে?"
  
  ড্ৰেকে ব্ৰেকবোৰ অতি কোমলকৈ লগালে, এটাকৈ মিলিমিটাৰকৈ। মাই দ্বিতীয়টো ক্লিপটো সুমুৱাই দিলে আৰু তাৰ পিছত ট্ৰাকৰ বিচনাখনৰ ওপৰলৈ দৌৰি গ"ল, পোনে পোনে পিছফালৰ দুৱাৰখনলৈ। ছিলভাৰেডোৰ চালকজনৰ চকু দুটা আৰু ডাঙৰ হৈ গ"ল যেতিয়া তেওঁ এজন বন্য নিঞ্জাক আন এখনৰ পৰা পোনে পোনে তেওঁৰ দ্ৰুতবেগী গাড়ীৰ ফালে দৌৰি অহা দেখিলে!
  
  মাই পিছফালৰ দুৱাৰখন পালে আৰু ভৰি দুখন দোলা দি বাহু দুটা লৰচৰ কৰি বতাহত জপিয়াই পৰিল। মাধ্যাকৰ্ষণ শক্তিয়ে তাইক তললৈ টানি নিয়াৰ আগতে এটা মুহূৰ্ত আছিল, যেতিয়া তাই লুকাই চুৰকৈ, দক্ষতা আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ প্ৰতিমূৰ্তি পাতল বতাহৰ মাজেৰে ৰূপৱতীভাৱে চাপ কৰিছিল, কিন্তু তাৰ পিছত তাই আন এজন মানুহৰ গাড়ীৰ হুডত জোৰকৈ ডুব গ"ল। তাই নিমিষতে কুঁজা হৈ পৰিল, ভৰি আৰু আঁঠু দুটাক আঘাত ল"বলৈ আৰু ভাৰসাম্য বজাই ৰাখিবলৈ দিলে। অনমনীয় ধাতুটোৰ ওপৰত অৱতৰণ কৰাটো সহজ নাছিল আৰু মাই খৰধৰকৈ আগলৈ উৰি গ"ল দাঁতযুক্ত উইণ্ডশ্বিল্ডৰ ফালে।
  
  ছিলভাৰেডোৰ চালকে ব্ৰেক মাৰিলে যদিও তথাপিও বন্দুকটো তাইৰ মুখলৈ আঙুলিয়াই দিবলৈ সক্ষম হয়।
  
  হঠাতে হোৱা আঘাতে তাইৰ মাজেৰে যোৱাৰ লগে লগে মাই আঁঠু দুটা মেলি দিলে, তাইৰ মেৰুদণ্ড আৰু কান্ধ দুটা শক্তিশালী হৈ পৰিল। তাইৰ অস্ত্ৰটো তাইৰ হাতত থাকি গ"ল, ইতিমধ্যে সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। দুটা শ্বট আৰু সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, ভৰিখন এতিয়াও ব্ৰেক পেডেলত উঠিল, চাৰ্টৰ আগফালটো তেজ তিতি গ"ল আৰু সি আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  মাই গাড়ীৰ হুডত খোজ কাঢ়ি গৈ উইণ্ডশ্বিল্ডৰ ভিতৰলৈ হাতখন আগবঢ়াই ড্ৰাইভাৰজনক উলিয়াই আনিলে। তাৰ শক্তি ঘূৰাই পোৱাৰ সৌজন্যতা তাই তাক দিব পৰা নাছিল। তাৰ বিষেৰে ভৰা চকু দুটা তাইৰ চকু দুটাক লগ ধৰি ফিক্স হ"বলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  "কেনে...কেনে আছা-"
  
  মাই তাৰ মুখত ঘুচা মাৰিলে। তাৰ পিছত তাই ধৰি ৰাখিলে যেতিয়া গাড়ীখন ড্ৰেকৰ পিছফালে খুন্দা মাৰিলে। ইংৰাজজনে ইচ্ছাকৃতভাৱে স্বয়ংচালিত গাড়ীখন কোনো বিপদজনক, এৰাব নোৱাৰা দিশলৈ ঘূৰি যোৱাৰ আগতেই "ধৰিবলৈ" গাড়ীখনৰ গতি কমাই দিলে।
  
  "তেন্তে আপুনি বেংককত এই কামটো কৰিলে?" এলিচিয়াই সুধিলে।
  
  "সমথিং লাইক থ্যাট"।
  
  "আৰু ইয়াৰ পিছত কি হ"ল?"
  
  ড্ৰেকে আঁতৰি চালে। "মোৰ কোনো ধাৰণা নাই প্ৰেম।"
  
  টেক্সিৰ কাষত ডাবল পাৰ্কিং কৰি, গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচনৰ যিমান পাৰে ওচৰত, দুৱাৰবোৰ দোল খাই খুলি দিলে। সাধাৰণ নাগৰিকসকলে তেওঁলোকৰ ফালে চকু টিপিয়াই পিছুৱাই গ"ল। স্মাৰ্টবোৰে দৌৰিবলৈ ঘূৰি গ"ল। আৰু কেইবা ডজন লোকে মোবাইল উলিয়াই ফটো উঠিবলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে ফুটপাথত জপিয়াই ওলাই আহিল আৰু নিমিষতে দৌৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  "সময় শেষ" কাষতে বেউৰেগাৰ্ডে বিৰবিৰাই উঠিল।
  
  
  বিংশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে কেন্দ্ৰীয় ষ্টেচনৰ মূল হলঘৰত ফাটি গ"ল। বাওঁফালে আৰু সোঁফালে আৰু ওপৰত ওখকৈ এটা বিশাল ঠাই হাঁহিলে। চিকচিকিয়া পৃষ্ঠ আৰু চিকচিকিয়া মজিয়াই ব্যৱস্থাটোক স্তম্ভিত কৰি তুলিছিল, প্ৰস্থান আৰু আগমনৰ বৰ্ডবোৰ সকলোতে টিপটিপিয়া হৈ পৰিছিল আৰু মানুহৰ আগমন যেন অবিৰত আছিল। বিউৱে তেওঁলোকক কেফে ইৰ নামটো সোঁৱৰাই দিলে আৰু টাৰ্মিনেলৰ ফ্ল"ৰ প্লেন দেখুৱালে।
  
  "মূল লবী" মাই ক"লে। "সোঁফালে ঘূৰি, এস্কেলেটৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যাওক।"
  
  কেৱল সংঘৰ্ষৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ ৰেচিং, টুইষ্টিং, আৰু আচৰিত ধৰণৰ এক্ৰ"বেটিক কৃতিত্ব প্ৰদৰ্শন কৰি দলটোৱে ষ্টেচনটো ফালি পেলালে। মিনিটবোৰ পাৰ হৈ গ"ল। কফি দোকান, বেলজিয়ামৰ চকলেট দোকান, আৰু বেগেল ষ্টেণ্ডবোৰ হুইজ হৈ গৈছিল, সিহঁতৰ মিশ্ৰিত সুগন্ধিয়ে ড্ৰেকৰ মূৰটো ঘূৰাই দিছিল। তথাকথিত লেক্সিংটন পেচেজত প্ৰৱেশ কৰি তেওঁলোকৰ গতি কমিবলৈ ধৰিলে।
  
  "এই ধৰণৰ!"
  
  ড্ৰেকে দেখা আটাইতকৈ সৰু কেফেবোৰৰ ভিতৰত এখনৰ সৰু প্ৰৱেশদ্বাৰৰ মাজেৰে চেপি ধৰি এলিচিয়াই দৌৰি গ"ল। প্ৰায় অজ্ঞাতে তেওঁৰ মনটোৱে টেবুলৰ হিচাপ কৰি আছিল। কঠিন নহয়, মাত্ৰ তিনিজন আছিল।
  
  এলিচিয়াই ধূসৰ কোট পিন্ধা মানুহজনক এফালে ঠেলি দিলে, তাৰ পিছত ক"লা পৃষ্ঠৰ কাষত আঁঠু লৈ পৰিল। টেবুলটপত অপ্ৰয়োজনীয় আৱৰ্জনাৰে ভৰি পৰিছিল, চকীবোৰ অসাৱধানতাৰে সজাই থোৱা আছিল। এলিচিয়াই তলত ঘূৰি ফুৰিলে আৰু অলপ পিছতে হাতত বগা খাম এটা লৈ ওলাই আহিল, চকু দুটা আশাৰে ভৰি পৰিল।
  
  ড্ৰেকে কেইখোজমান দূৰৰ পৰা চাই থাকিল, কিন্তু ইংৰাজ মহিলাগৰাকীয়ে নহয়। বৰঞ্চ তেওঁ কৰ্মচাৰী আৰু গ্ৰাহক, বাহিৰত পাৰ হৈ যোৱাসকলক আৰু বিশেষকৈ আন এটা অঞ্চল নিৰীক্ষণ কৰিছিল।
  
  ইউটিলিটি ৰুমৰ দুৱাৰ।
  
  এতিয়া খোল খালে, এগৰাকী কৌতুহলী মহিলা আকৃতিয়ে মূৰটো উলিয়াই দিলে। প্ৰায় লগে লগে তাইৰ চকুৰ সংস্পৰ্শলৈ আহিল তাইৰ ফালে পোনে পোনে চোৱা একমাত্ৰ মানুহজন মেট ড্ৰেক।
  
  নহয়...
  
  তাই পৰ্টেবল ফোনটো তুলি ল"লে। "মই ভাবো এইটো তোমাৰ বাবেই" তাই কেৱল ওঁঠ দুটাৰে ক"লে।
  
  গোটেই অঞ্চলটো নিৰীক্ষণ কৰি থাকোঁতে ড্ৰেকে মাত দিলে। এলিচিয়াই খামটো ফালি পেলালে আৰু তাৰ পিছত ভ্ৰু কোঁচাই দিলে।
  
  "এইটো সঁচা হ'ব নোৱাৰে।"
  
  মাই চকু দুটা ডাঙৰ কৰি দিলে। "কি? কিয় নহয়?"
  
  "বুম বুলি লিখা আছে!"
  
  
  একবিংশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে লৰালৰিকৈ ফোনটোৰ ওচৰলৈ গৈ মহিলাগৰাকীৰ পৰা কাঢ়ি লৈ গ"ল। "কি খেলা?"
  
  লাইনৰ শেষত মাৰ্ছে হাঁহিলে। "বাকী দুখন টেবুলৰ তলত চেক কৰিলা নেকি?"
  
  তাৰ পিছত লাইনটো মৰি গ"ল। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ আত্মা আৰু হৃদয় নিথৰ হৈ পৰাৰ লগে লগে তেওঁৰ ভিতৰৰ সকলোবোৰ ভাঙি গৈছে, কিন্তু তেওঁ লৰচৰ কৰা বন্ধ নকৰিলে। "টেবুলবোৰলৈ!" সি চিঞৰি দৌৰিবলৈ ধৰিলে, পৰি ওচৰৰটোৰ তলত আঁঠু লৈ পিছলি পৰিল।
  
  এলিচিয়াই কৰ্মচাৰী আৰু দৰ্শনাৰ্থীসকলক ওলাই আহি খালী কৰিবলৈ চিঞৰি উঠিল। আন এখন টেবুলৰ তলত ব" ভাঙি পৰিল। ড্ৰেকে নিঃসন্দেহে ফৰাচীজনে লক্ষ্য কৰা বস্তুটোৰ সঠিক প্ৰতিৰূপ দেখিছিল - টেবুলৰ তলৰ ফালে টেপ কৰা এটা সৰু বিস্ফোৰক যন্ত্ৰ। পানীৰ বটলৰ আকাৰ আৰু আকৃতিৰ, মোটামুটিকৈ পুৰণি খ্ৰীষ্টমাছ ৰেপিং পেপাৰত মেৰিয়াই থোৱা আছিল। বাৰ্তা হো-হো-হো! ড্ৰেক লক্ষ্যহীন হৈ নাথাকিল।
  
  এলিচিয়াই তাৰ কাষতে বহিল। "আমি চোষকক কেনেকৈ নিষ্ক্ৰিয় কৰিম? আৰু, তাতোকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, আমি চোষকক নিৰস্ত্ৰ কৰিব পাৰিমনে?"
  
  "মই কি জানো তুমি জানো মাইলছ। সেনাবাহিনীত আমি এটাৰ পিছত এটাকৈ বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিলোঁ। মূলতঃ এইটোৱেই আটাইতকৈ নিৰাপদ উপায়। কিন্তু এই ল'ৰাটোৱে জানিছিল সি কি কৰি আছে। নিৰাপদ পেকেজিঙত ভালদৰে পেক কৰা। তাঁৰবোৰ দেখিছানে? সকলোৰে ৰং একে। ডিটনেটৰ কেপ। ৰিম"ট ফিউজ। কঠিন নহয়, কিন্তু অভিশপ্ত বিপদজনক।"
  
  "গতিকে কিটটো নিৰ্মাণ কৰক আৰু সেই অভিশপ্ত ব্লাষ্টিং কেপটো গুচি যাবলৈ নিদিব।"
  
  "এটা চেট ডাঙৰ কৰা? ধিক্কাৰ, আমি ইয়াত সম্পূৰ্ণৰূপে ৰোলত আছো।" ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে আৰু অবিশ্বাসী চকুৰে দেখিলে যে কেফেৰ খিৰিকীত মুখখন হেঁচা মাৰি ধৰা মানুহৰ ভিৰ। আনকি কিছুমানে খোলা দুৱাৰেদি সোমাবলৈও চেষ্টা কৰিছিল। বেচিক এণ্ড্ৰইড ফোনসমূহে মাত্ৰ কেইমিনিটমানৰ ভিতৰতে মালিকৰ মৃত্যু হ"ব পৰা কথাটো ৰেকৰ্ড কৰিলে।
  
  "বাহিৰ উলোৱা!" - সি চিঞৰি উঠিল, আৰু এলিচিয়াও তাৰ লগত যোগ দিলে। "এই বিল্ডিংটো তৎক্ষণাত খালী কৰা!"
  
  অৱশেষত ভয় খোৱা মুখকেইখন আঁতৰি গ"ল আৰু বাৰ্তাটো তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ যাবলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে মূল হলঘৰৰ আকাৰ আৰু ভিতৰৰ মানুহৰ গোটটো মনত পেলাই শিপাবোৰ বিষ নোহোৱালৈকে দাঁতবোৰ চেপি ধৰিলে।
  
  "কিমান দিন ভাবিছা?" এলিচিয়াই আকৌ কাষতে কুঁজৰাই উঠিল।
  
  "মিনিট, যদি তেনেকুৱা হয়।"
  
  ড্ৰেকে ডিভাইচটোলৈ চাই থাকিল। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে ইয়াক অত্যাধুনিক যেন নালাগিল, মাথোঁ অক্ষম কৰাতকৈ ভয় খুৱাবলৈ ডিজাইন কৰা এটা সাধাৰণ বোমাহে। তেওঁ এই আকাৰৰ আৰু সম্ভৱতঃ একেধৰণৰ আদিম বিস্ফোৰণ যন্ত্ৰৰে আতচবাজী বোমা দেখিছিল। তেওঁৰ সেনাৰ অভিজ্ঞতা হয়তো অলপ ম্লান হৈ গ"ল, কিন্তু যেতিয়া ৰঙা তাঁৰ-নীলা তাঁৰৰ পৰিস্থিতিৰ সন্মুখীন হ"ল, তেতিয়া তেওঁ সোনকালে ঘূৰি আহিল।
  
  বাদে সকলো তাঁৰ একে ৰঙৰ।
  
  বিশৃংখলতাই তেওঁৰ স্বেচ্ছাই সৃষ্টি কৰা কুকুৰাটোৰ চাৰিওফালে সকলো আৱৰি ধৰিলে। বিশ্বাসঘাতকতাপূৰ্ণ ফুচফুচানিৰ দৰে ডাঙৰ ডাঙৰ হলবোৰত বোমাটোৰ খবৰে সোমাই গ"ল আৰু এজন মানুহৰ স্বাধীনতাৰ আকাংক্ষাই পিছৰজন আৰু পিছৰজনক সংক্ৰমিত কৰিলে, যেতিয়ালৈকে আটাইতকৈ কঠিন-বা আটাইতকৈ মূৰ্খ-যাত্ৰীসকলৰ বাহিৰে বাকী সকলোৱেই বাহিৰলৈ ওলাই যোৱাৰ ফালে আগবাঢ়ি নাযায়। শব্দটোৱে কাণ বন্ধ কৰি তুলিছিল, ওখ ৰাফটাৰবোৰত উপনীত হৈ বেৰৰ পৰা উভতি বৈ আহিছিল। পুৰুষ-মহিলা খৰখেদাকৈ পৰিল আৰু পথচাৰীয়ে তেওঁলোকক উঠিবলৈ সহায় কৰিলে। কোনোৱে আতংকিত হৈ পৰিল, আন কিছুমানে শান্ত হৈ থাকিল। বছসকলে নিজৰ কৰ্মচাৰীসকলক ঠাইত ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও ন্যায্যভাৱে পৰাজয়ৰ যুঁজখন যুঁজি আছিল। বাহিৰ ওলোৱাৰ পৰা ভিৰ ওলাই আহি ৪২ নং ষ্ট্ৰীট ভৰি পৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  কপালত ঘামৰ গুটি ওলাই ড্ৰেকে দ্বিধাবোধ কৰিলে। ইয়াত এটা ভুল পদক্ষেপৰ ফলত এটা অংগ হেৰুৱাব পাৰে, বা তাতোকৈ অধিক। আৰু তাতোকৈ বেয়া কথাটো হ"ল, ই তেওঁক মাৰ্ছক ধ্বংস কৰাৰ যুঁজৰ পৰা উলিয়াই আনিব। যদি পাইথিয়ানে সেইবোৰ পাতল কৰিব পাৰে, তেন্তে তেওঁৰ চূড়ান্ত লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ সম্ভাৱনা বহুত বেছি হ'ব - এই নৰক যিমানেই বিকৃত নহওক কিয়।
  
  তাৰ পিছত বেউৰেগাৰ্ডে কাষতে কুঁজৰাই পৰিল। "তুমাৰ ভালনে?"
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। "কি হ"ল... মানে তুমি আন কাৰোবাৰ লগত মেক আউট কৰা নাই নেকি-"
  
  ব"ই আন এটা ডিভাইচ আগবঢ়াই দিলে, যিটো ইতিমধ্যে সি বন্ধ কৰি থৈছিল। "এয়া এটা সহজ ব্যৱস্থা আৰু ইয়াত মাত্ৰ কেইছেকেণ্ডমান সময় লাগিছিল। সহায়ৰ প্ৰয়োজন আছেনে?"
  
  ড্ৰেকে সন্মুখত ওলমি থকা আভ্যন্তৰীণ ব্যৱস্থাবোৰলৈ, ফৰাচীজনৰ মুখৰ সামান্য সজ্জাটোলৈ চাই থাকিল আৰু ক"লে, "ধিক্কাৰ। ছুইডেনৰ মানুহজনক এইটো হোৱা বুলি কোৱাতকৈ ভাল কোনেও নহয়।"
  
  তাৰ পিছত তেওঁ ব্লাষ্টিং কেপটো উলিয়াই আনিলে।
  
  সকলো একেই থাকে। সকাহৰ অনুভৱ এটাই তাৰ ওপৰত ধুই পেলালে আৰু সি ক্ষন্তেক সময় ৰৈ উশাহ ল"লে। আন এটা সংকটৰ সমাধান হ"ল, ভাল ল"ৰাবোৰৰ আন এটা সৰু জয়৷ তেতিয়া এলিচিয়াই কেফেৰ কাউণ্টাৰৰ পৰা চকু নোলোৱাকৈয়ে পাঁচটা অতি সুকীয়া শব্দ ক"লে।
  
  "ডাম্ ফোনটো আকৌ বাজিছে।"
  
  আৰু গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচনৰ চাৰিওফালে, সমগ্ৰ নিউয়ৰ্ক চহৰত, আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমা আৰু গছৰ তলত - আনকি ৰেলিঙত বান্ধি থোৱা আৰু শেষত মটৰ চাইকেল আৰোহীয়ে নিক্ষেপ কৰা - বোমা বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে।
  
  
  অধ্যায় বাইশ
  
  
  হেডেনে টেলিভিছনৰ মনিটৰৰ শাৰী এটাৰ সন্মুখত থিয় হৈ আছিল, কাষতে কিনিমাকা। চেণ্ট্ৰেল পাৰ্কৰ মাজেৰে খেদি খেদি যোৱাৰ ফলত আৰু তাৰ পিছত গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচনত হোৱা উন্মাদনাই ৰেমছেছক ভাঙি পেলোৱাৰ তেওঁলোকৰ চিন্তাক সাময়িকভাৱে স্থগিত ৰাখিলে। তেওঁলোকে চাই থাকোঁতে মূৰে তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহি প্ৰতিটো মনিটৰত মন্তব্য দিবলৈ ধৰিলে, কেমেৰাৰ ছবিবোৰত লেবেল লগোৱা হৈছিল আৰু ফ্ৰেকযুক্ত বাহুত মানুহৰ চুলি এটা হাইলাইট কৰিবলৈ জুম ইন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কভাৰেজ যিমান ব্যাপক হ"ব লাগিছিল সিমান নাছিল যদিও ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ দলটোৱে বিখ্যাত ৰে"ল ষ্টেচনটোৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে ইয়াৰ উন্নতি ঘটিছিল। আন এজন মনিটৰে ৰেমছেছ আৰু প্ৰাইছক তেওঁলোকৰ কোঠাত দেখুৱাই দিলে, প্ৰথমজনে অধৈৰ্য্যভাৱে খোজ কাঢ়িছিল যেন তেওঁক ঠাইতে থকাৰ প্ৰয়োজন আছে, পিছৰজনে এনেদৰে হতাশ হৈ বহি আছিল যেন তেওঁ আচলতে বিচৰা মাথোঁ এটা ফান্দৰ প্ৰস্তাৱ।
  
  মূৰৰ দলটোৱে তেওঁলোকৰ চাৰিওফালে অধ্যৱসায়ীভাৱে কাম কৰিছিল, দেখা পোৱাৰ খবৰ দিছিল, অনুমান কৰিছিল আৰু ৰাস্তাত থকা আৰক্ষী বিষয়া আৰু এজেণ্টসকলক কিছুমান অঞ্চল ভ্ৰমণ কৰিবলৈ কৈছিল। ড্ৰেক আৰু বিউৱে গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেলত বোমা নিষ্ক্ৰিয় কৰি থকাৰ সময়তো হেডেনৰ সন্মুখত আক্ৰমণ বিফল হয়। মিডটাউনৰ যত্ন লোৱা হৈছে বুলি মূৰে একেবাৰে নিশ্চিত হ"ব পৰা একমাত্ৰ উপায় হ"ব মূলতঃ সমগ্ৰ ঠাইখন খালী কৰা।
  
  "এজনী বুঢ়ী বধিৰ আইতাক নেকি, যিয়ে মাত্ৰ মেকুৰীটো হেৰুৱাইছে, মোৰ কোনো গুৰুত্ব নাই," তেওঁ ক"লে। "অন্ততঃ সিহঁতক পতিয়ন নিয়াওক।"
  
  "গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচনৰ মেটেল ডিটেক্টৰৰ জৰিয়তে কেমেৰাই কেনেকৈ বোমা পাব পাৰিলেহেঁতেন?" কিনিমাকাই সুধিলে।
  
  "প্লাষ্টিক বিস্ফোৰক?" মূৰে সাহস কৰিলে।
  
  "ইয়াৰ বাবে তোমাৰ আন ব্যৱস্থা নাই নেকি?" হেডেনে সুধিলে।
  
  "অৱশ্যেই, কিন্তু চাৰিওফালে চাওক। আমাৰ নব্বৈ শতাংশ মানুহে এটা অভিশপ্ত পাৰমাণৱিক বোমা বিচাৰিছে। ইমান খালী এই অঞ্চলটো মই কেতিয়াও দেখা নাই।"
  
  হেডেনে ভাবিলে মাৰ্ছে কিমান দিন ধৰি এই পৰিকল্পনা কৰি আহিছে। আৰু ৰামছেছ? সন্ত্ৰাসবাদী ৰাজকুমাৰৰ নিউয়ৰ্কত প্ৰায় পাঁচটা কোঠা আছিল, সম্ভৱতঃ তাতোকৈ বেছি, আৰু তাৰে কিছুমান আছিল শ্লীপাৰ চেল। যিকোনো ধৰণৰ বিস্ফোৰক যিকোনো সময়তে চোৰাংভাৱে আনিব পৰা গ"ল আৰু প্ৰয়োজন হ"লে কেৱল পুতি থ"ব পাৰি, হাবিত বা বেছমেণ্টত বছৰ বছৰ ধৰি লুকুৱাই ৰাখিব পাৰি। ৰাছিয়ানসকল আৰু তেওঁলোকৰ নিৰুদ্দেশ হোৱা পাৰমাণৱিক ছুটকেছৰ প্ৰমাণিত কাহিনীটো চাওকচোন - এজন আমেৰিকান আছিল যিয়ে মত প্ৰকাশ কৰিছিল যে নিৰুদ্দেশ হোৱা সংখ্যাটোৱেই হৈছে আমেৰিকাক ধ্বংস কৰিবলৈ প্ৰয়োজনীয় সঠিক সংখ্যা। ৰাছিয়াৰ এজন পলায়নকাৰীয়েই নিশ্চিত কৰিছিল যে তেওঁলোক ইতিমধ্যে আমেৰিকাত আছে।
  
  গোটেই ছবিখন ল"বলৈ চেষ্টা কৰি তাই এখোজ পিছুৱাই গ"ল। প্ৰাপ্তবয়স্ক জীৱনৰ বেছিভাগ সময় হেডেন আছিল এজন আইন প্ৰয়োগকাৰী বিষয়া; তাইৰ এনে লাগিল যেন তাই কল্পনা কৰিব পৰা প্ৰতিটো পৰিস্থিতিৰ সাক্ষী হৈ গৈছে। কিন্তু এতিয়া... এইটো আছিল অভূতপূৰ্ব। ইতিমধ্যে ড্ৰেকে টাইমছ স্কোৱাৰৰ পৰা গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেললৈ দৌৰিছিল, প্ৰতি মিনিটত জীৱন ৰক্ষা কৰিছিল আৰু তাৰ পিছত দুটা হেৰুৱাইছিল। প্ৰতিটো মোৰতে ডাহলে ৰামছেছৰ কেমেৰা ভাঙি পেলালে। কিন্তু এই পৰিঘটনাটোৰ নিৰ্মল, ভয়ংকৰ পৰিসৰটোৱে তাইক আচৰিত কৰি তুলিছিল।
  
  আৰু পৃথিৱীখন বেয়া হৈ গ"ল। তাই এনেকুৱা মানুহক চিনি পাইছিল যিয়ে আৰু বাতৰি চাবলৈ আমনি নকৰে, এনেকুৱা মানুহক চিনি পাইছিল যিয়ে নিজৰ ফোনৰ পৰা এপ ডিলিট কৰিছিল কাৰণ তেওঁলোকে দেখা সকলোবোৰ ঘৃণনীয় আৰু তেওঁলোকে একো কৰিব নোৱাৰা যেন অনুভৱ কৰিছিল। বিশেষকৈ আইছিছৰ উত্থানৰ লগে লগে আৰম্ভণিৰে পৰাই স্পষ্ট আৰু স্পষ্ট সিদ্ধান্ত কেতিয়াও লোৱা হোৱা নাছিল, ৰাজনীতি, লাভ আৰু লোভৰ ডাৱৰীয়া, আৰু মানুহৰ দুখ-কষ্টৰ গভীৰতাক তুচ্ছজ্ঞান কৰা। জনসাধাৰণে এতিয়া যি বিচাৰিছিল সেয়া আছিল সততা, তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিব পৰা ব্যক্তি, শাসন কৰিবলৈ যিমান স্বচ্ছতাৰে আহিছিল, সিমান স্বচ্ছতাৰে আহিছিল।
  
  হেডনে সকলো মানি লৈছিল। তাইৰ অসহায়তাৰ অনুভৱটো টাইলাৰ ৱেবে শেহতীয়াকৈ তাইক যি আৱেগৰ মাজেৰে পাৰ কৰি আহিছে, তাৰ দৰেই আছিল। ইমান চতুৰতাৰে আপোনাক অত্যাচাৰ কৰা হৈছে আৰু ইয়াৰ বাবে আপুনি একো কৰিবলৈ অক্ষম হোৱা অনুভৱ। এতিয়া তাইও একে আৱেগ অনুভৱ কৰিলে, ড্ৰেক আৰু ডাহলে নিউয়ৰ্ক আৰু বাকী পৃথিৱীখনক সীমাৰ পৰা ঘূৰাই আনিবলৈ চেষ্টা কৰাটো চাই।
  
  "এইটোৰ বাবে মই ৰামছেছক হত্যা কৰিম" তাই ক"লে।
  
  কিনিমাকাই তাইৰ কান্ধত এটা প্ৰকাণ্ড পাখি ৰাখিলে। "মোক দিয়া।" মই তোমাতকৈ বহুত কম ধুনীয়া, আৰু কাৰাগাৰত থাকিলে ভাল হ'ব।"
  
  মূৰে এটা নিৰ্দিষ্ট পৰ্দালৈ আঙুলিয়াই দিলে। "তালৈ চাওক ল"ৰাহঁত। বোমাটো নিষ্ক্ৰিয় কৰিলে।"
  
  ডিলাইটে হেডেনৰ মাজেৰে গুলী চলাইছিল যেতিয়া তাই মেট ড্ৰেকক কেফে এৰি যোৱা দেখিছিল &# 233; মুখত সকাহ আৰু বিজয়ী ভাব এটা লৈ। গোট খোৱা দলটোৱে উল্লাস কৰিলে আৰু তাৰ পিছত হঠাতে থমকি ৰ"ল কাৰণ পৰিঘটনাবোৰ নিয়ন্ত্ৰণৰ বাহিৰলৈ ঘূৰি আহিবলৈ ধৰিলে।
  
  বহু মনিটৰত হেডেনে আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমা বিস্ফোৰণ হোৱা দেখিছিল, মেনহ"লৰ কভাৰ বিস্ফোৰণৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ গাড়ীবোৰ আঁতৰি গৈছিল। তাই দেখিলে যে মটৰ চাইকেল আৰোহীসকলে পথৰ ওপৰত উঠি ইটাৰ আকৃতিৰ বস্তু অট্টালিকা আৰু খিৰিকীত নিক্ষেপ কৰিছে। এক চেকেণ্ড পিছত আৰু এটা বিস্ফোৰণ ঘটিল। তাই দেখিলে গাড়ীখনৰ তলত বোমা বিস্ফোৰণ হোৱাৰ লগে লগে গাড়ীখন মজিয়াৰ পৰা কেইবাফুট ওপৰলৈ উঠিছে, কাষৰ পৰা ধোঁৱা আৰু জুইৰ শিখা ওলাই আহিছে। গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচনৰ চাৰিওফালে পলায়ন কৰা যাত্ৰীসকলৰ মাজত আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমাত জুই লাগে। লক্ষ্য আছিল সন্ত্ৰাস, হতাহতি নহয়। দুখন দলঙত অগ্নিকাণ্ড সংঘটিত হোৱাৰ ফলত ইমানেই তীব্ৰ যান-জঁটৰ সৃষ্টি হয় যে মটৰ চাইকেলেও পাৰ হ"ব পৰা নাছিল।
  
  মূৰে চাই থাকিল, মুখখন মাত্ৰ এচেকেণ্ডৰ বাবে শিথিল হৈ পৰিল আৰু তাৰ আগতে সি অৰ্ডাৰ চিঞৰিবলৈ ধৰিলে। হেডেনে নিজৰ শক্তিশালী দৃষ্টিভংগী বজাই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে আৰু অনুভৱ কৰিলে যে মানোৰ কান্ধটোৱে তাইৰ কান্ধটো স্পৰ্শ কৰিলে।
  
  আমি আগবাঢ়ি যাম।
  
  অপাৰেচন চেণ্টাৰত অভিযান চলি থাকিল, জৰুৰীকালীন সেৱা প্ৰেৰণ কৰা হ"ল আৰু আইন প্ৰয়োগকাৰী সংস্থাক আটাইতকৈ বেছি ক্ষতিগ্ৰস্ত অঞ্চললৈ পুনৰ নিৰ্দেশিত কৰা হ"ল। অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনী আৰু চেপাৰসকল সকলো সীমাৰ বাহিৰত জড়িত হৈ পৰিছিল। মূৰে ৰাজপথত টহল দিবলৈ হেলিকপ্টাৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিয়ে। যেতিয়া মেচিৰ ওচৰত আন এটা সৰু যন্ত্ৰ অৱতৰণ কৰিলে, হেডেনে আৰু সেইটো চাবলৈ সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে।
  
  তাই ঘূৰি গ"ল, তাৰ পিছত কি কৰিব লাগে তাৰ কোনো সূত্ৰ বিচাৰি তাইৰ সমগ্ৰ অভিজ্ঞতাৰ মাজেৰে, শেহতীয়া বছৰবোৰত হাৱাই আৰু ৱাশ্বিংটন ডি.চি পৰ্দাসমূহ।
  
  "নহয়!"
  
  
  তেত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  হেডনে তাইৰ চৌপাশৰ মানুহবোৰ ভাঙি কোঠাটোৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিল। খঙত প্ৰায় গুৰুগুৰু কৰি তাই চিৰিৰে নামি আহিল, মুঠি দুটা চেপি ধৰি মাংস আৰু হাড়ৰ কঠিন গোটত পৰিণত হ"ল। কিনিমাকাই সতৰ্কবাণী চিঞৰিলে, কিন্তু হেডেনে সেইটো আওকাণ কৰিলে। তাই এই কামটো কৰিব, আৰু পৃথিৱীখন এখন ভাল, নিৰাপদ ঠাই হ"ব।
  
  ঠাইখনৰ তলত যোৱা কৰিডৰটোৰে খোজ কাঢ়ি গৈ অৱশেষত তাই ৰামচেছৰ কোঠাটো পালেগৈ। হাৰামীটোৱে তেতিয়াও হাঁহি আছিল, শব্দটো এটা দানৱৰ ভয়ংকৰ গুৰুগুৰুতকৈ বেছি একো নাছিল। কেনেবাকৈ সি গম পালে কি হৈছে। প্ৰি-প্লেনিং স্পষ্ট আছিল যদিও মানুহৰ মংগলৰ প্ৰতি থকা সম্পূৰ্ণ অৱজ্ঞা তাই সহজে চম্ভালিব পৰা কাম নাছিল।
  
  হেডনে নিজৰ কোঠাৰ দুৱাৰখন খুলি দিলে। তাইৰ নিৰ্দেশৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই গাৰ্ডজনে জপিয়াই তাৰ পিছত বাহিৰলৈ গুলীচালনা কৰে। হেডেনে পোনে পোনে লোহাৰ দণ্ডবোৰৰ ওচৰ পালেগৈ।
  
  "কি হৈছে কোৱা। এতিয়াই কোৱা আৰু মই তোমাৰ লগত কোমল হ"ম।"
  
  ৰামছেছে হাঁহিলে। "কি হৈছে?" তেওঁ আমেৰিকান উচ্চাৰণ এটা নকল কৰিলে। "মূল কথাটো হ"ল তোমালোক মানুহক আঁঠু লৈ অনা হৈছে। আৰু তুমি তাতেই থাকিবা," কেইবা মিলিমিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা হেডেনৰ চকুলৈ পোনে পোনে চাবলৈ ডাঙৰ মানুহজনে তললৈ হেলান দিলে। "জিভাখন ওলমি থকা অৱস্থাত। মই কোৱা সকলো কাম তুমি কৰা।"
  
  হেডেনে কোঠাৰ দুৱাৰৰ তলা খুলি দিলে। ৰামছেছে এক চেকেণ্ডো নষ্ট নকৰাকৈয়ে তাইৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহি তাইক মজিয়াত পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। মানুহজনৰ হাতত হেণ্ডকাফ বান্ধি থোৱা আছিল যদিও সেইটোৱে তেওঁক নিজৰ বিশাল ভৰটো ব্যৱহাৰ কৰাত বাধা দিয়া নাছিল। হেডেনে নিপুণভাৱে ডজ কৰি তেওঁক মূৰটো আগুৱাই লৈ উলম্ব লোহাৰ দণ্ডবোৰৰ এটাত গুটিয়াই দিলে, ডিঙিটো আঘাতৰ পৰা পিছলৈ ছিটিকি পৰিল। তাৰ পিছত তাই তাৰ বৃক্ক আৰু মেৰুদণ্ডত জোৰেৰে আঘাত কৰিলে, যাৰ ফলত সি চকু টিপিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  আৰু উন্মাদ হাঁহি নাথাকিব।
  
  হেডেনে তেওঁক পাঞ্চিং বেগৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰিছিল, শৰীৰৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল আৰু বিভিন্ন অংশত খুন্দা মাৰিছিল। যেতিয়া ৰামছেছে গৰ্জন কৰি ঘূৰি আহিল, তেতিয়া তাই প্ৰথম তিনিটা আঘাত গণনা কৰিলে - নাকত তেজ ওলোৱা, চোলা আৰু ডিঙিত ঘাঁ হোৱা। ৰামছেছে শ্বাসৰুদ্ধ হ"বলৈ ধৰিলে। কিনিমাকাই তাইৰ ওচৰলৈ আহি অলপ সাৱধান হ"বলৈ আহ্বান জনোৱাৰ সময়তো হেডনে হাৰ নামানিল।
  
  "আপোনাৰ চুদাচুদিৰ ব্লটিং বন্ধ কৰক, মানো," হেডেনে তেওঁৰ ফালে চেপা মাৰি ক"লে। "বাহিৰত মানুহ মৰিছে।"
  
  ৰামছেছে হাঁহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু লেৰিংছৰ বিষে তেওঁক বন্ধ কৰি দিলে। এই কথাৰ পিছত হেডেনে দ্ৰুত বানি কিক এটা মাৰিলে। "হাঁহি এতিয়া।"
  
  কিনিমাকাই তাইক টানি লৈ গ"ল। হেডেনে তেওঁৰ ফালে ঘূৰি চালে, কিন্তু তাৰ পিছত এজন ক্ষতিগ্ৰস্ত যেন লগা ৰেমছেছে দুয়োৰে ওপৰত লুঙেচা মাৰিলে। তেওঁ আছিল এজন ডাঙৰ মানুহ, আনকি কিনিমাকিতকৈও ওখ, তেওঁলোকৰ পেশীৰ ভৰ প্ৰায় একে আছিল, কিন্তু এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰত হাৱাইজন সন্ত্ৰাসবাদীতকৈ শ্ৰেষ্ঠ আছিল।
  
  যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা।
  
  ৰামছেছে কিনিমাকাৰ সৈতে সংঘৰ্ষ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত হিংস্ৰভাৱে উঠা-নমা কৰিলে, লৰচৰ কৰি পুনৰ নিজৰ কোঠাত সোমাই গ"ল। "কি হ"ল তোমাক গঢ় লৈ উঠিছে?" সি বিৰবিৰাই উঠিল।
  
  "আপোনাৰ তুলনাত মেটেৰিয়েলটো শক্তিশালী" কিনিমাকাই ইমপেক্ট এৰিয়াটো ঘঁহি ক"লে।
  
  "আমি জানিব বিচাৰো যে ইয়াৰ পিছত কি হয়," ৰেমছেছৰ পিছে পিছে নিজৰ কোঠালৈ উভতি আহি হেডেনে জোৰ দি ক"লে। "আমি পাৰমাণৱিক বোমাৰ বিষয়ে জানিব বিচাৰো। ক'ত আছে? কাৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে? তেওঁলোকৰ আদেশ কি? আৰু, ঈশ্বৰৰ কাৰণে, আপোনাৰ প্ৰকৃত উদ্দেশ্য কি?"
  
  ৰামছেছে থিয় হৈ থাকিবলৈ সংগ্ৰাম কৰিলে, স্পষ্টভাৱে আঁঠুলৈকে পৰিব নিবিচাৰিলে। প্ৰতিটো টেণ্ডনত টেনচন অনুভৱ কৰা হৈছিল। অৱশ্যে অৱশেষত যেতিয়া তেওঁ থিয় হ"ল, তেতিয়া তেওঁৰ মূৰটো তললৈ নামি গ"ল। হেডনে আঘাতপ্ৰাপ্ত সাপৰ লগত যিমান সাৱধান হ"ব, সিমানেই সাৱধান হৈ থাকিল।
  
  "আপুনি একো কৰিব নোৱাৰে। আপোনাৰ মানুহজনক সুধিব, প্ৰাইচ। এই কথা তেওঁ ইতিমধ্যে জানে। তেওঁ সকলো জানে। নিউয়ৰ্ক জ্বলি যাব ভদ্ৰমহিলা, আৰু মোৰ মানুহে ধোঁৱা ওলোৱা ছাইৰ মাজত আমাৰ বিজয়ৰ জিগ নাচিব।"
  
  মূল্য? হেডেনে প্ৰতিটো মোৰতে বিশ্বাসঘাটকতা দেখিছিল। কোনোবাই মিছা কথা কৈছিল, তাৰ বাবে তাইৰ খংটো আৰু বেছি উতলি উঠিছিল। মানুহজনৰ ওঁঠৰ পৰা টোপাল টোপালকৈ ওলোৱা বিষৰ ওচৰত বলি নহৈ তাই মনোৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  "যা মোৰ বাবে ষ্টন গান এটা আনি দিয়া।"
  
  "হেডেন-"
  
  "মাত্ৰ কৰা!" প্ৰতিটো ছিদ্ৰৰ পৰা ক্ৰোধ নিৰ্গত হৈ তাই ঘূৰি গ"ল। "মোক এটা ষ্টন গান আনি ফাকটো উলিয়াই আনিব।"
  
  অতীতত হেডেনে সেই সম্পৰ্কবোৰ ধ্বংস কৰি পেলাইছিল, য"ত তেওঁ নিজৰ সংগীক অতি দুৰ্বল বুলি গণ্য কৰিছিল। বিশেষকৈ যিটো তাই বেন ব্লেকৰ সৈতে শ্বেয়াৰ কৰিছিল, যিজনৰ মাত্ৰ কেইমাহমানৰ পিছতে ব্লাড কিংৰ মানুহবোৰৰ হাতত মৃত্যু হৈছিল। বেন, তাই ভাবিছিল, বৰ সৰু, অনভিজ্ঞ, কিছু অপৰিপক্ক, কিন্তু কিনিমাকাৰ লগতো তাই এতিয়া নিজৰ দৃষ্টিভংগী সামঞ্জস্য কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। তাই তাক দুৰ্বল, অভাৱী আৰু নিশ্চিতভাৱে পুনৰ নিৰ্মাণৰ প্ৰয়োজনীয়তা থকা বুলি দেখিছিল।
  
  "মোৰ লগত কাজিয়া নকৰিবা মনো। মাত্ৰ কৰা".
  
  এটা ফুচফুচানি, কিন্তু হাৱাইৰ কাণত নিখুঁতভাৱে উপনীত হ"ল। তাইৰ পৰা নিজৰ মুখখন আৰু নিজৰ আৱেগ লুকুৱাই ডাঙৰ মানুহজন পলাই গ"ল। হেডনে নিজৰ দৃষ্টি পুনৰ ৰামচেছৰ ফালে ঘূৰাই দিলে।
  
  "এতিয়া তুমিও মোৰ দৰেই"-তেওঁ ক"লে। "আন এজন ছাত্ৰ পাইছো।"
  
  "আপুনি ভাবিছেনে?" হেডেনে তাইৰ আঁঠুটো আনজনৰ পেটত সোমাই দিলে, তাৰ পিছত তাইৰ কঁকালটোৱে নিৰ্দয়ভাৱে তাৰ ডিঙিৰ পিছফালে সোমাই গ"ল। "এজন ছাত্ৰই তোমাৰ পৰা ক্ৰেপটো মাৰি পেলাব নেকি?"
  
  "মোৰ হাত দুখন যদি মুক্ত হ"লহেঁতেন..."
  
  "সঁচাকৈ?" হেডেন খঙত অন্ধ হৈ পৰিল। "চোৱাচোন তুমি কি কৰিব পাৰা, নহয়নে?"
  
  ৰামচেছৰ হেণ্ডকাফটোলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিওঁতে কিনিমাকা উভতি আহিল, তাৰ চেপি ধৰা মুঠিত চিগাৰ আকৃতিৰ ষ্টন গান এটা খামুচি ধৰিলে। তাইৰ উদ্দেশ্য বুজি সি পিছুৱাই গ"ল।
  
  "কি?" - তাই চিঞৰি উঠিল।
  
  "আপুনি যি কৰিব লাগে তাকেই কৰক।"
  
  হেডেনে মানুহজনক গালি পাৰিলে আৰু তাৰ পিছত ৰেমছেছৰ মুখত আৰু জোৰেৰে গালি পাৰিলে, তেওঁক ভাঙিব নোৱাৰাৰ বাবে তেওঁ বহুত হতাশ অনুভৱ কৰিলে।
  
  এটা নিম্ন, শান্ত মাতে তাইৰ খংটো কাটি পেলালে: অৱশ্যে, হয়তো সি আপোনাক এটা সূত্ৰ দিছিল।
  
  হয়তো.
  
  হেডেনে ৰেমছেছক ঠেলি দিলে যেতিয়ালৈকে তেওঁ নিজৰ বাংকত নপৰে, মূৰত এটা নতুন ধাৰণা আহিল। হয়, হয়তো উপায় আছে। কিনিমাকালৈ চাই তাই কোঠাটোৰ পৰা ওলাই আহি কোঠাটোত তলা মাৰিলে আৰু তাৰ পিছত বাহিৰৰ দুৱাৰখনৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  "ওপৰত নতুন কিবা এটা হৈছে নেকি?"
  
  "জাবৰৰ বোমা বেছি, কিন্তু এতিয়া কম। আন এজন মটৰ চাইকেল আৰোহী, কিন্তু সিহঁতে ধৰিলে।"
  
  হেডেনৰ চিন্তা প্ৰক্ৰিয়া আৰু স্পষ্ট হৈ পৰিল। তাই ওলাই আহিল হলৱেলৈ আৰু তাৰ পিছত আন এটা দুৱাৰৰ ওচৰলৈ গ"ল। ৰৈ নোযোৱাকৈয়ে তাই ভিৰৰ মাজেৰে ঠেলি দিলে, নিশ্চিত যে ৰবাৰ্ট প্ৰাইছে ৰেমছেছৰ কোঠাৰ পৰা অহা শব্দটো শুনিলেহেঁতেন। তাৰ চকুৰ চাৱনিটোৱে তাইক ক"লে যে সেয়াই হৈছে।
  
  "মই একো নাজানো"- সি ক্ষোভিত হৈ উঠিল। "প্লিজ বিশ্বাস কৰক।" যদি তেওঁ আপোনাক কয় যে মই পাৰমাণৱিক বোমাৰ বিষয়ে কিবা এটা, যিকোনো কথা, জানো, তেন্তে তেওঁ মিছা কথা কৈছে।"
  
  হেডনে নিজৰ ষ্টন গানটোলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "কাৰ বিশ্বাস কৰিব? এজন পাগল সন্ত্ৰাসবাদী বা বিশ্বাসঘাতক ৰাজনীতিবিদ। আচলতে টেজাৰে আমাক কি কয় চাওঁ আহক।"
  
  "নহয়!" প্ৰাইছে দুয়োখন হাত ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  হেডনে লক্ষ্য ল"লে। "নিউয়ৰ্কত কি চলি আছে আপুনি হয়তো নাজানে ৰবাৰ্ট, গতিকে মই আপোনাক সকলো কথা ক"ম। মাত্ৰ এবাৰ। সন্ত্ৰাসবাদী কোষে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে, যিবোৰ যিকোনো মুহূৰ্ততে বিস্ফোৰণ কৰিবলৈ সক্ষম বুলি আমি বিশ্বাস কৰোঁ। এতিয়া উন্মাদ পাইথিয়ানে ভাবে যে তেওঁ আচলতে পৰিস্থিতিৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে। সমগ্ৰ মানহাটানতে সৰু সৰু বিস্ফোৰণ ঘটে। চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচনত বোমা নিক্ষেপ কৰা হয়। আৰু, ৰবাৰ্ট, এইটো শেষ নহয়।"
  
  প্ৰাক্তন বিদেশ সচিবগৰাকীয়ে চকু দুটা মুদি দিলে, সম্পূৰ্ণ এটা শব্দও উচ্চাৰণ কৰিব নোৱাৰিলে। তাইৰ নতুনকৈ পোৱা স্পষ্টতাত হেডেন প্ৰায় নিশ্চিত হৈছিল যে সি সঁচা কথা কৈছে। কিন্তু এই সন্দেহৰ একক টুকুৰাটোৱে তাইক সৰু শিশুৰ দৰে অহৰহ যন্ত্ৰণা দি থাকিল।
  
  এই মানুহজন আছিল এজন সফল ৰাজনীতিবিদ।
  
  তাই ষ্টন গান এটা গুলিয়াই দিলে। ই কাষলৈ গুলী চলাইছিল, মানুহজনক এ ইঞ্চিমান হেৰুৱাই পেলাইছিল। বুট পিন্ধি প্ৰাইচ কঁপিবলৈ ধৰিলে।
  
  "পৰৱৰ্তী আঘাত বেল্টৰ তলত হ"ব," হেডেনে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে।
  
  তাৰ পাছত যেতিয়া প্ৰাইছে চকুলো ওলাই আহিল, যেতিয়া মানোৱে গুণগুণাই উঠিল, আৰু তাইৰ মনত পৰিল ৰেমছেছৰ আসুৰিক হাঁহিটো, যেতিয়া তাই এতিয়া মানহাটানত থকা সকলো ভয়ানকতাৰ কথা ভাবিলে, আৰু তাৰ ডাঠ অংশত, জেওপাৰ্ডিৰ হৃদয়ত থকা তাইৰ সহকৰ্মীসকলৰ কথা ভাবিলে, সেইটোৱেই আছিল হেডেন জে যি ভাঙি গ"ল।
  
  আৰু নাই। এই কথাটো আৰু এমিনিটলৈকে সহ্য নকৰো।
  
  প্ৰাইচক ধৰি তাই তাক বেৰত পেলাই দিলে, আঘাতৰ বলত সি আঁঠুলৈকে পৰিল। কিনিমাকাই তাইক প্ৰশ্নবোধক চাৱনি এটা দি তুলি লৈ গ"ল।
  
  "মাত্ৰ মোৰ বাটৰ পৰা আঁতৰি যা।"
  
  তাই আকৌ প্ৰাইছক দলিয়াই দিলে, এইবাৰ বাহিৰৰ দুৱাৰখনত। সি পিছলৈ জপিয়াই গ"ল, হুমুনিয়াহ কাঢ়ি, পৰিল, আৰু তাৰ পিছত তাই তাক আকৌ ধৰি কৰি কৰিডৰটোৰ ভিতৰলৈ লৈ গ"ল আৰু ৰামচেছৰ কোঠাৰ ফালে লৈ গ"ল। প্ৰাইছে যেতিয়া সন্ত্ৰাসবাদীজনক নিজৰ কোঠাত আবদ্ধ হৈ থকা দেখিলে, তেতিয়া তেওঁ হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ আৰু গ্ৰ"ভেল কৰিবলৈ ধৰিলে। হেডেনে তাক আগুৱাই লৈ গ"ল।
  
  "প্লিজ, প্লিজ, তুমি এইটো কৰিব নোৱাৰা।"
  
  "আচলতে" কিনিমাকাই ক"লে। "এইটো আমি কৰিব পৰা কাম।"
  
  "নহয়!"
  
  হেডেনে প্ৰাইছক বাৰত পেলাই দিলে আৰু চেলটোৰ তলা খুলি দিলে। ৰামছেছে লৰচৰ নকৰিলে, এতিয়াও বিচনাত বহি বন্ধ চকুৰ পতাখনৰ তলৰ পৰা কি হৈ আছে চাই আছিল। কিনিমাকাই নিজৰ গ্লকটো উলিয়াই দুয়োজন মানুহক লক্ষ্য কৰি ল"লে যেতিয়া হেডেনে তেওঁলোকৰ বন্ধনবোৰ উলিয়াই আনিলে।
  
  "এটা সুযোগ" তাই ক"লে। "এটা কাৰাগাৰৰ কোঠা। দুজন মানুহ। প্ৰথমে মোক আড্ডা দিবলৈ ফোন কৰা ব্যক্তিজনৰ মনটো ভাল লাগে। বুজিছা?"
  
  আধা খোৱা পোৱালিৰ দৰে মূল্যই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। ৰামছেছে তেতিয়াও লৰচৰ কৰা নাছিল। হেডেনৰ বাবে তেওঁক দেখাটোৱে অস্থিৰ কৰি তুলিছিল। তেওঁৰ মাজত হঠাৎ হোৱা পৰিৱৰ্তনটো আছিল অৰ্থহীন। তাই আঁতৰি গৈ চেলটোত তলা মাৰিলে, দুয়োজন মানুহক একেলগে এৰি দিলে যেতিয়া তাইৰ ফোনটো বাজিবলৈ ধৰিলে আৰু এজেণ্ট মূৰৰ মাতটো লাইনত আহিল।
  
  "ইয়ালৈ আহক জে। এইটো চাব লাগিব।"
  
  "এয়া কি?" তাই কিনিমাকাৰ লগত দৌৰি গ"ল, সিহঁতৰ ছাঁবোৰ চেল ব্লকৰ পৰা খেদি উলিয়াই চিৰিৰে পিছুৱাই গ"ল।
  
  "আৰু বোমা" তেওঁ দুখেৰে ক"লে। "মই সকলোকে অগোছালি পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ পঠিয়াইছিলো। আৰু এই শেষৰ প্ৰয়োজনীয়তা আমি আশা কৰা ধৰণে নহয়। অ", আৰু আপোনাৰ মানুহ ডাহলৰ চেল ফোৰত লিড আছে। সি এতিয়াই খেদি ফুৰিছে।"
  
  "ৰাস্তাত খুন্দা মাৰি যাওঁ!" হেডেনে লৰালৰিকৈ ষ্টেচন বিল্ডিংটোলৈ গ"ল।
  
  
  চৌবিশ অধ্যায়
  
  
  ডাহলে নিজকে যাত্ৰীৰ আসনত পেলাই দিলে আৰু স্মিথক গাড়ী চলাবলৈ দিলে; কেনজি, লৰেন আৰু যৰ্গী পুনৰ পিছৰ আসনত বহিল। আনকি তেওঁলোকে ষ্টেচনলৈ উভতি যোৱাৰ পথত ড্ৰেকে গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল ষ্টেচনত আক্ৰমণ কৰাৰ খবৰ আহিছিল যদিও তেওঁ ইয়াতকৈ বেছি একো শুনা নাছিল। মূৰে মাত্ৰ এজন তথ্যদাতাৰ পৰা আন এটা টিপ পাইছিল - চেণ্ট্ৰেল পাৰ্কৰ ওচৰৰ এটা বিলাসী এপাৰ্টমেণ্ট বিল্ডিঙৰ পৰা চতুৰ্থটো সন্ত্ৰাসবাদী কোষ চলি আছিল, আৰু এতিয়া ডাহলে এই কথা ভাবিলেই যুক্তিসংগত যে এই কোষবোৰৰ কিছুমানৰ পুঁজি আনতকৈ বেলেগ আছিল - সেয়া ভিৰৰ লগত মিলি যোৱাত সহায় কৰিছিল-কিন্তু ডাহলে ভাবিছিল যে তেওঁলোকৰ মগজু ধোৱা তত্ত্বৰ কথা মনত নপৰাকৈয়ে এটা নিৰ্দিষ্ট সমাজত ইমান সহজে এজাক মানুহৰ অস্তিত্ব কেনেকৈ থাকিব পাৰে। মগজু ধোৱাটো আছিল এক বিশেষ কলা, আৰু তেওঁ সন্দেহ কৰিছিল যে সাধাৰণ সন্ত্ৰাসবাদীজনে এতিয়াও ইয়াক আয়ত্ত কৰিছে।
  
  ইমান বোকা নহব।
  
  এই সূত্ৰসমূহ লাভ কৰিবলৈ মূৰৰ এজেণ্টসকলে কেৱল এক্সপ"জাৰতকৈও অধিক বিপদৰ সন্মুখীন হৈছিল। এই দিনটোৰ প্ৰতিক্ৰিয়া অন্তহীনভাৱে প্ৰতিধ্বনিত হ"ব, আৰু তেওঁ আশা কৰিছিল যে হোমলেণ্ডে জানে যে এই সকলোবোৰ কেনেকৈ উৰি যাব। আজি যদি কোনো আণ্ডাৰকাভাৰ এজেণ্ট জ্বলি যায়, তেন্তে তেওঁৰ বিপদবোৰ মাত্ৰ আৰম্ভ হৈছিল।
  
  সদায় ছেক্সনবোৰত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰা ট্ৰেফিক পুলিচে যান-বাহন ফিল্টাৰ কৰিবলৈ যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিছিল, বিশাল আৰু সম্ভৱতঃ অতিক্ৰম কৰিব নোৱাৰা সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈছিল, কিন্তু সচেতন জৰুৰীকালীন বাহনসমূহক অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া উচিত আছিল। ডাহলে কেইবাটাও সৰু সৰু ভিউইং প্লেটফৰ্ম দেখিলে-প্ৰায় মিনি চেৰী পিকাৰৰ দৰে-য"ত আৰক্ষী বিষয়াসকলে নিজৰ সহকৰ্মীসকলক উচ্চ দৃষ্টিকোণৰ পৰা নিৰ্দেশনা দি আছিল, আৰু তেওঁলোকক পাৰ হ"বলৈ দিয়াৰ লগে লগে তেওঁ মাত দিলে।
  
  ডাহলে গাড়ীৰ জিপিএছ পৰীক্ষা কৰিলে। "আঠ মিনিট" তেওঁ ক"লে। "আমি সাজু হৈছো?"
  
  "ৰেডি" গোটেই দলটোৱে উভতি আহিল।
  
  "লৰেন, যৰ্গী, এইবাৰ গাড়ীৰ লগত থাকক। আমি আৰু তোমাক ৰিস্ক ল"ব নোৱাৰো।"
  
  "মই আহিছো" লৰেনে ক"লে। "তোমাক সহায়ৰ প্ৰয়োজন।"
  
  ডাহলে বেছমেণ্টৰ ছবি আৰু বিশেষ বাহিনীৰ নেতাজনৰ মৃত্যুক বহিষ্কাৰ কৰে। "আমি অপ্ৰয়োজনীয় জীৱন বিপন্ন কৰিব নোৱাৰো। লৰেন, যৰ্গী, বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত আপোনাৰ নিজৰ মূল্য আছে। মাত্ৰ চেহেৰাটো চাওক। তাতো আমাক চকু লাগে।"
  
  "আপোনাক মোৰ দক্ষতাৰ প্ৰয়োজন হ"ব পাৰে," যৰ্গীয়ে ক"লে।
  
  "আমি বেলকনিত জপিয়াই যাম বুলি মোৰ সন্দেহ আছে যৰ্গী। বা ড্ৰেইনপাইপ ব্যৱহাৰ কৰি। মাত্ৰ..." সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "প্লিজ মই কোৱাৰ দৰে কৰক আৰু ৰক্তাক্ত ৰূপটো চাওক। এইটো মোক অৰ্ডাৰলৈ পৰিণত কৰিবলৈ নিদিবা।"
  
  এটা অস্বস্তিকৰ নিস্তব্ধতা। দলটোৰ প্ৰতিজন সদস্যই পূৰ্বৰ আক্ৰমণৰ পৰিঘটনাবোৰ সম্পূৰ্ণ বেলেগ ধৰণেৰে অনুভৱ কৰিছিল যদিও যিহেতু এই সকলোবোৰ মাত্ৰ আধা ঘণ্টাৰ আগতে হৈছিল, সেয়েহে বেছিভাগেই এতিয়াও স্তম্ভিত হৈ আছিল। পৰ্যবেক্ষণবোৰ অন্তহীন আছিল - বিস্ফোৰণৰ কিমান ওচৰত আছিল। কেনেকৈ এজন মানুহে ইমান নিস্বাৰ্থভাৱে নিজকে বলিদান দি তেওঁলোকৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিলে। কিমান সস্তীয়া এই সন্ত্ৰাসবাদীয়ে সকলো ধৰণৰ জীৱনৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  
  ডাহলে তেওঁৰ চিন্তাবোৰ সেই পুৰণি কটাৰীখনলৈ ঘূৰি অহা দেখিলে- এজন প্ৰাপ্তবয়স্কই সৰু ল"ৰা এটাৰ মাজত এনে ঘৃণনীয় বৈশিষ্ট্য কেনেকৈ সোমাই দিব পাৰে? আটাইতকৈ নিৰীহ মনটো? এনে ভংগুৰ মনবোৰক ৱাৰ্প কৰাটো, আশাব্যঞ্জক জীৱনৰ গতিপথ চিৰদিনৰ বাবে সলনি কৰাটো সঠিক বুলি এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক, দায়িত্বশীল ব্যক্তিয়ে কেনেকৈ বিশ্বাস কৰিব পাৰে? তাৰ ঠাইত... কি?... ঘৃণা, অনমনীয়তা, ধৰ্মান্ধতা।
  
  আমি যিমানেই নাচাওঁ, ধৰ্মৰ প্ৰতি আমাৰ যিয়েই মতামত নাথাকক কিয়, ডাহলে ভাবিলে, চয়তান সঁচাকৈয়ে আমাৰ মাজত খোজ কাঢ়ে।
  
  এটা ওখ অট্টালিকাৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে স্মিথে ব্ৰেক মাৰিলে। সাজু হৈ গাড়ীৰ পৰা নামিবলৈ কেইছেকেণ্ডমান সময় লাগিল, যাৰ ফলত তেওঁলোক সকলোৱে ফুটপাথত প্ৰতিৰক্ষাহীন হৈ পৰিল। চতুৰ্থ কোঠাটো যে ভিতৰত আছে বুলি প্ৰায় নিশ্চিত আৰু তেওঁলোকক কিমান দক্ষ যেন লাগিছে সেই কথা জানি ডাহলে অস্বস্তি অনুভৱ কৰিলে। তেওঁৰ দৃষ্টি লৰেন আৰু যৰ্গীৰ ওপৰত পৰিল।
  
  "কি হেল কৰি আছা? গাড়ীত উঠিব।"
  
  দুৱাৰমূখৰ ওচৰলৈ গৈ আইডি দেখুৱাই চতুৰ্থ মহলাৰ দুটা এপাৰ্টমেণ্টৰ কথা সুধিলে। দুয়োজনেই আছিল নিজৰ মাজতে ৰখা আৰু সদায় ভদ্ৰ হৈ থকা ডেকা দম্পতীৰ। দুৱাৰমূখীয়ে দুয়োটা দম্পতীক একেলগে দেখাও নাছিল যদিও হয়, এটা এপাৰ্টমেণ্টত নিয়মীয়াকৈ আহিছিল। কিবা এটা সামাজিক সন্ধিয়া বুলি ভাবিছিল যদিও তাৰ পিছত বেছি কৌতুহলী হোৱাৰ বাবে তেওঁক দৰমহা দিয়া নহ"ল।
  
  ডাহলে লাহেকৈ তাক এফালে ঠেলি দি চিৰিৰ ফালে আগবাঢ়িল। দুৱাৰমূখীয়ে সুধিলে যে তেওঁলোকক চাবি লাগে নেকি?
  
  ডাহলে মৃদু হাঁহি এটা মাৰিলে। "সেইটো প্ৰয়োজন নহ"ব।"
  
  চাৰিটা মহলা সহজেই অতিক্ৰম কৰা হ"ল, তাৰ পিছত তিনিওজন সৈনিকে সাৱধানে কৰিড"ৰেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল। ডালে যেতিয়া শুদ্ধ এপাৰ্টমেণ্ট নম্বৰটো দৃষ্টিগোচৰ হোৱা দেখিলে, তেতিয়া তেওঁৰ মোবাইলটো কম্পন হ"বলৈ ধৰিলে।
  
  "কি?" স্মিথ আৰু কেনজীয়ে নিজৰ পৰিসীমা ঢাকি ৰৈ থাকিল।
  
  মূৰৰ ভাগৰুৱা মাতটোৱে ডাহলৰ মূৰটো ভৰি পৰিল। "তথ্য মিছা। কিছুমান তথ্যদাতাই ভুল মানুহক অলপ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ ফ্ৰেম কৰি দিয়ে। ক্ষমা কৰিব, মই মাত্ৰ গম পাইছো।"
  
  "মিছা" ডাহলে উশাহ এৰি দিলে। "মোক ধেমালি কৰিছা নেকি? আমি তেওঁলোকৰ চুদাচুদি দুৱাৰৰ বাহিৰত এইচ কেৰ সৈতে থিয় হৈ আছিলো।"
  
  "তেন্তে যাওক। তথ্যদাতাই এগৰাকী মহিলাক ভাল পায়। কোনো কথা নাই, মাত্ৰ ৰাস্তালৈ উভতি আহক দল। তলত দিয়া তথ্যবোৰ ৰঙা গৰম।"
  
  ছুইডেনৰ মানুহজনে গালি পাৰি নিজৰ দলটোক ঘূৰাই মাতিলে, তেওঁলোকৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লুকুৱাই দিলে আৰু তাৰ পিছত আচৰিত হোৱা পৰ্টাৰজনৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। ডাহলে আচলতে চতুৰ্থ মহলালৈ উঠি যোৱাৰ আগতে দুৱাৰমূখক নিৰৱে খালী কৰিবলৈ কোৱাৰ কথা ভাবিছিল-তাত কি হ"ব পাৰে সেই কথা জানি-আৰু এতিয়া ভাবিছিল যে তেওঁৰ টিপটো প্ৰৱঞ্চনামূলক বুলি গম পোৱাৰ পিছত বাসিন্দাসকলে কেনে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলেহেঁতেন।
  
  এটা আমোদজনক সামাজিক প্ৰশ্ন। আৰক্ষীয়ে সন্ত্ৰাসবাদীক বিচাৰি ফুৰাৰ সময়ত ঘৰৰ পৰা বাহিৰ কৰি দিয়াৰ অভিযোগ কেনেকুৱা হ"ব... যদি সেই অনুসন্ধান শেষত মিছাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰিয়েই হয়?
  
  ডাহলে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। মূৰ এতিয়াও ঠিক তাৰ ছিট লিষ্টত নাছিল যদিও মানুহজনে শিলৰ মাটিত টিটিকি আছিল। "এই পৰৱৰ্তী ক্লুটোৱে কাম কৰিব নহয়?" এতিয়াও খোলা লাইনটোত সি কথা ক"লে।
  
  "তেনেকুৱা হ"ব লাগে। তৃতীয় কেমেৰাটো স্পৰ্শ কৰা ল"ৰাজনেই। মাত্ৰ টাইমছ স্কোৱাৰলৈ যাওক আৰু দ্ৰুত।"
  
  "টাইমছ স্কোৱাৰ ভাবুকিৰ সন্মুখীন হৈছেনে? ইতিমধ্যে কি কি নিৰাপত্তা বাহিনী স্থাপন কৰা হৈছে?"
  
  "অল অফ থেম"।
  
  "ঠিক আছে, আমাৰ হাতত দহ মিনিট বাকী আছে।"
  
  "পাঁচটা হওক।"
  
  স্মিথে দানৱৰ দৰে গাড়ী চলাইছিল, চুক কাটিছিল আৰু বেয়াকৈ ৰখাই থোৱা গাড়ীবোৰৰ মাজত চেপি ধৰিছিল, আনকি ব্ৰাছ কৰিছিলো। ৫০ নং ষ্ট্ৰীটত গাড়ীখন এৰি দৌৰি গ"ল, এতিয়া টাইমছ স্কোৱাৰৰ পৰা দ্ৰুতগতিত গৈ থকা ভিৰৰ বিপৰীতে, এম এণ্ড এমৰ ৱৰ্ল্ড, হাৰ্শ্বিজ চকলেট ৱৰ্ল্ড আৰু আনকি ৰাস্তাৰ চুকত থকা ষ্টাৰবাকছৰ আনন্দময় দোকানবোৰৰ বিৰুদ্ধে, যিবোৰ এতিয়া আহিবলগীয়া ভাবুকিৰ ফলত ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে। বিশাল, মানুহৰ আকাৰৰ বিলবোৰ্ডে হাজাৰ হাজাৰ ৰঙীন ছবিৰে ৰাস্তাটো আলোকিত কৰিছিল, প্ৰত্যেকেই মনোযোগৰ বাবে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছিল আৰু জীৱন্ত, কম্পনশীল যুদ্ধত লিপ্ত হৈছিল। ক্ৰুৱে মৰাপাটৰ অৰণ্য এখন টানি আনিলে কাৰণ আন প্ৰায় প্ৰতিটো ষ্ট"ৰতে যেন কিবা নহয় কিবা এটা সংস্কাৰ চলি আছে। ডালে লৰেন আৰু যৰ্গীক সুৰক্ষিত ৰখাৰ উপায় চিন্তা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যদিও ভ্ৰমণ আৰু পলায়নৰ ফলত সেয়া প্ৰায় অসম্ভৱ হৈ পৰিল। ভাল পাওক বা নাপাওক, তেওঁলোক সকলোৱেই এতিয়া সৈনিক হৈ পৰিছিল, তেওঁলোকৰ উপস্থিতিৰ দ্বাৰা দলটো শক্তিশালী হৈছিল।
  
  আগলৈ আৰক্ষীয়ে চৌহদটোৰ চাৰিওফালে কৰ্ডন টান কৰি আছিল। নিউয়ৰ্কৰ লোকসকলে অবিশ্বাসেৰে চাই থাকিল আৰু দৰ্শনাৰ্থীসকলক নিজৰ হোটেললৈ উভতি যাবলৈ কোৱা হ"ল।
  
  "এয়া মাত্ৰ সাৱধানতা মেম," ডাহলে ইউনিফৰ্ম পিন্ধা আৰক্ষীৰ এজনে কোৱা শুনিলে।
  
  আৰু তাৰ পিছত পৃথিৱীখন আকৌ নৰকলৈ পৰিণত হ"ল। লেভিছ আৰু বুব্বা গাম্পৰ চাৰিওফালে খিৰিকীৰে বজাৰ কৰি থকা চাৰিজন পৰ্যটকে বেকপেক পেলাইছিল, ভিতৰত ঘূৰি ফুৰিছিল আৰু স্বয়ংক্ৰিয় অস্ত্ৰ উলিয়াইছিল। ডাহলে নিজৰ অস্ত্ৰটো খুলি ৰাস্তাৰ কিয়স্ক এটাৰ পিছফালে হাঁহ মাৰিলে।
  
  টাইমছ স্কোৱাৰৰ ওপৰেৰে প্ৰতিধ্বনিত হ"ল বন্দুকৰ গুলী। ভঙা খিৰিকী আৰু বিলবোৰ্ডবোৰ বালিৰে ঢাকি থোৱা হৈছিল, ধ্বংস হৈছিল, কাৰণ ইয়াৰে বেছিভাগেই এতিয়া পৰ্দা, পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু পুঁজিবাদৰ মূৰ্তি। ফুটপাথত মৰ্টাৰ বৰষুণ দিলে। যিসকল বাকী থাকিল আৰু নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে আশ্ৰয় বিচাৰি দৌৰি গ"ল। ডাহলে মূৰটো উলিয়াই উত্তৰত গুলী চলালে;তেওঁৰ গুলীবোৰ লক্ষ্য কৰি লোৱা হোৱা নাছিল, কিন্তু সন্ত্ৰাসবাদীসকলক জোৰেৰে গালি পাৰি নিজৰ আৱৰণ বিচাৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  
  এইবাৰ পোনে পোনে আপোনাৰ ওচৰলৈ গৈ ডাহলে ম্লান সন্তুষ্টিৰে ভাবিলে। তোমাৰ বাবে কোনো আশা নাই।
  
  ডাহলে ৰখাই থোৱা টেক্সি এখনৰ পিছফালে পিঞ্জৰাটো ডুব যোৱা দেখি ওচৰতে পৰিত্যক্ত বাছ এখন লক্ষ্য কৰিলে। তেওঁ আগতে কেতিয়াও টাইমছ স্কোৱাৰলৈ যোৱা নাছিল আৰু টিভিতহে আভাস পাইছিল, কিন্তু এনে আপাত দৃষ্টিত পথচাৰীৰ বাবে অনুকূল অঞ্চলটো ইমান খালী দেখাটো অস্থিৰ হৈ পৰিছিল। চেলৰ সদস্যসকলে নিঃসন্দেহে ষ্ট"ৰ আৰু কাৰ্যালয় ভৱনৰ ভিতৰত মানুহক স্থানান্তৰিত হোৱা দেখি আৰু অধিক গুলীৰ শব্দ বাজি উঠিল। ডাহলে মনে মনে ৰাস্তালৈ ওলাই গ"ল।
  
  বাছখনৰ পিছফালে আৰু দূৰৰ ফুটপাথৰ কাষেৰে আন নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে নিজৰ স্থান ল"বলৈ ধৰিছিল। অধিক ছোৱাট সৈন্য, ক'লা চুট পিন্ধা এজেণ্ট আৰু এন ৱাই পি ডিৰ পুলিচে নিস্তব্ধ, কোৰিঅ'গ্ৰাফী ছন্দত ঘূৰি ফুৰিছিল। ডাহলে তেওঁলোকক শাৰী পাতিবলৈ ইংগিত দিলে। ইয়াত যিটো চিন হিচাপে পাছ কৰা হৈছিল সেয়া স্পষ্টভাৱে অনুবাদ কৰা হোৱা নাছিল, কাৰণ উন্মাদ ছুইডেনৰ প্ৰতি কোনেও সামান্যতমো গুৰুত্ব দিয়া নাছিল।
  
  "আমি এই তিনি-চাৰি আখৰৰ ভোদাবোৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো নে এই মাদাৰফুকবোৰক জ্বলাই দিম?" কেনচিয়ে কাষত ঘঁহিলে।
  
  ডাহলে আমেৰিকাৰ এজেণ্টসকলৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। বাছৰ ছাঁত সোমাই সি ক"লে, "তোমাৰ ৰঙীন পৰিভাষাটো মোৰ বৰ ভাল লাগে। "কিন্তু অৰ্থনৈতিকভাৱে।"
  
  "গতিকে তুমি মোক এতিয়া ইয়াত বিচাৰা। মই বুজি পাইছোঁ."
  
  "মই তেনেকৈ কোৱা নাছিলো"।
  
  স্মিথে গাড়ীবোৰৰ তলত উকি মাৰি মাটিত বিয়পি পৰিল। "ভৰি দেখিছোঁ।"
  
  "আপুনি নিশ্চিত হ"ব পাৰেনে যে এইবোৰ সন্ত্ৰাসবাদীৰ ভৰি?" ডাহলে সুধিলে।
  
  "মই ভাবো, কিন্তু ই নিশ্চিত যে নৰক এনেকুৱা নহয় যেন সিহঁতক চিহ্নিত কৰা হৈছে।"
  
  "সিহঁত সোনকালে আহিব" কেঞ্জীয়ে ৰাইফলটো তাইৰ হেঁপাহ কৰা তৰোৱালখনৰ দৰে ওপৰলৈ তুলি দিলে আৰু বাছৰ এটা বিশাল চকাৰ আঁৰত থিয় হ"ল। দলটোৱে এটা সামূহিক উশাহ ল"লে।
  
  ডাহলে বাহিৰলৈ চালে। "সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰোঁ আকৌ সেই সময়।"
  
  বাছখনৰ পিছফালটো ঘূৰণীয়া কৰি হালধীয়া ৰঙৰ টেক্সিখনক আক্ৰমণ কৰি কেনজীয়ে প্ৰথমে গ"ল। মেচিনগানৰ গুলী শুনা গৈছিল যদিও খিৰিকী, বাছ ষ্টপ আৰু আন সকলো ঠাইলৈ নিৰ্দেশিত হৈছিল য"ত সন্ত্ৰাসবাদীৰ মতে প্ৰতিৰক্ষাহীন লোকে লুকাই থাকিব পাৰে। ডাহলে তেওঁৰ ভাগ্যৱান তাৰকাসকলক ধন্যবাদ জনাইছিল যে কোনো লুকাউট পোষ্ট কৰা হোৱা নাছিল, তেওঁ জানিছিল যে চেলটো ধ্বংস কৰাত গতি তেওঁলোকৰ মিত্ৰ, যিটো তেওঁলোকে গ্ৰেনেড বা তাতোকৈ বেয়া কামলৈ যোৱাৰ আগতে কৰিব লাগিছিল। তাই আৰু কেনচিয়ে টেক্সিখনৰ চাৰিওফালে ঘূৰি চালে, চাৰিজন মানুহলৈ চাই, যিসকলে আচৰিত ধৰণে খৰধৰকৈ প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ দোলোৱাৰ পৰিৱৰ্তে তেওঁলোকে কেৱল আক্ৰমণ কৰিলে, ডাহল আৰু কেনজিক খুন্দা মাৰি মাটিত পেলাই দিলে। ৰাস্তাৰ সিপাৰে বিস্তৃত হৈ পৰিল মৃতদেহ। ডাহলে নামি অহা মুঠিটো ধৰি বিচ্যুত কৰিলে, তাৰ নুকুলবোৰে দালিত জোৰেৰে খুন্দা মৰা শুনি। অৱশ্যে চেকেণ্ড হেণ্ডটো নামি আহিল, এইবাৰ ৰাইফলৰ গুটিটো ওপৰলৈ তুলি লৈ। ডাহলে ইয়াক ফান্দত পেলাব নোৱাৰিলে আৰু আঁতৰি চাব নোৱাৰিলে, গতিকে তেওঁ নিজৰ বাবে উপলব্ধ একমাত্ৰ কাৰ্য্যলৈ উভতি গ"ল।
  
  কপালখন তললৈ নমাই মূৰৰ খুলিত আঘাতটো লৈ গ"ল।
  
  চকুৰ সন্মুখত ক"লা ৰং কুটিল হৈ পৰিল, স্নায়ুৰ পৰা স্নায়ুলৈ বিষ ৰিকোচেট হৈ গ"ল, কিন্তু ছুইডেনৰ মানুহজনে ইয়াৰ কোনোটোৱেই তেওঁৰ কামত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ নিদিলে। অস্ত্ৰটোৱে আঘাত কৰিলে আৰু তাৰ পিছত আঁতৰি গ"ল, দুৰ্বল। ডাহলে তাক ধৰি ধৰি থকা মানুহজনৰ ফালে টানি লৈ গ"ল। মুখৰ দুয়োফালে তেজ বৈ আহিল। মানুহজনে আকৌ মুঠিটো ওপৰলৈ তুলিলে, এইবাৰ অলপ বেছি ভীৰুতাৰে, আৰু ডাহলে নিজৰ মুঠিৰে ধৰি চেপি ধৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  তেওঁৰ সত্তাৰ প্ৰতিটো আঁহ, প্ৰতিটো গাঁঠিৰ প্ৰতিটো শিৰা, টান হৈ পৰিছিল।
  
  হাড়বোৰ ডাল ভাঙি যোৱাৰ দৰে ভাঙি গ"ল। সন্ত্ৰাসবাদীজনে চিঞৰি চিঞৰি হাতখন আঁতৰাই নিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যদিও ডাহলে এই কথা শুনিব নিবিচাৰিলে। তেওঁলোকে এই কেমেৰাটো নিষ্ক্ৰিয় কৰাৰ প্ৰয়োজন আছিল। বেগাই. আৰু টানকৈ চেপি ধৰি সি নিশ্চিত কৰিলে যে মানুহজনৰ মনোযোগ তাৰ মুঠিৰ আপ্লুত বিষটোৱে সম্পূৰ্ণৰূপে গ্ৰহণ কৰিছে, আৰু নিজৰ গ্লকটো উলিয়াই আনিলে।
  
  এজনক হত্যা কৰা হ"ল।
  
  সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ চকু দুটা জিলিকি উঠাৰ আগতেই বন্দুকটোৱে তিনিটা গুলী চলালে। ডাহলে তাক এফালে পেলাই দিলে আৰু তাৰ পিছত প্ৰতিশোধ লোৱা দেৱদূতৰ দৰে উঠি আহিল, মূৰৰ খুলিৰ পৰা তেজ ঢালি দিলে আৰু দৃঢ়তাৰ চাৱনিয়ে তেওঁৰ বৈশিষ্ট্যবোৰক বিকৃত কৰি পেলালে।
  
  কেনজীয়ে এজন ডাঙৰ মানুহৰ লগত যুঁজি আছিল, তেওঁলোকৰ বন্দুকবোৰ শৰীৰৰ মাজত চেণ্ডউইচ হৈ আছিল আৰু মুখখন প্ৰায় একেলগে গুড়ি হৈ গৈছিল। তৃতীয়টোত স্মিথে নামি আহিল, ল"ৰাটোক আঁঠুৰ ওপৰত উঠিবলৈ বাধ্য কৰালে, যেতিয়া তেওঁ প্ৰায় নিখুঁত, নিখুঁত ক্ৰোধেৰে আঘাত কৰিলে। চূড়ান্ত সন্ত্ৰাসবাদীজনে লৰেনক পৰাস্ত কৰি তাইক মাটিত পেলাই দিলে আৰু লক্ষ্য ল"বলৈ চেষ্টা কৰি আছিল যেতিয়া যৰ্গিয়ে নিজকে বেৰেলৰ সন্মুখত পেলাই দিলে।
  
  ডাহলে উশাহ ল"লে।
  
  বন্দুকটোৱে গুলী চলালে। শৰীৰৰ কৱচৰ আঘাতত যৰ্গী ভাঙি পৰিল। তাৰ পিছত ডাহলে দেখিলে যে প্ৰথম পঢ়াৰ তুলনাত পৰিস্থিতি অলপ বেলেগ। যোৰ্গীয়ে গুলীৰ সন্মুখত এথলেটিকভাৱে জপিয়াই নাথাকিল, তেওঁ সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ গুলীচালনা কৰা হাতখনক গোটেই শৰীৰেৰে খুন্দা মাৰিলে।
  
  বেলেগ, কিন্তু তথাপিও ফলপ্ৰসূ।
  
  ডাহলে ৰাছিয়ানজনক সহায় কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ আহি উগ্ৰপন্থীজনৰ বাওঁহাতৰ তলত খুন্দা মাৰি ভৰি দুখন মাটিৰ পৰা তুলি লয়। ছুইডেনৰ এইজনে গতি আৰু গতি গঢ়ি তুলিছিল, পেশীবোৰ মোচোকা খাইছিল, অসন্তুষ্টিৰ পৰা জন্ম হোৱা উগ্ৰতাৰে নিজৰ বোজা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল। তিনি ফুট, তাৰ পিছত ছয়, আৰু সন্ত্ৰাসবাদীজনক দ্ৰুতগতিত পিছলৈ পেলাই দিয়া হ'ল যেতিয়া তেওঁ অৱশেষত হাৰ্ড ৰক কেফেৰ মেনু ব'ৰ্ডত মূৰটো সোমাই দিলে é। ডাহলৰ উন্মাদ ইমপালছে প্ৰতিপক্ষৰ মূৰৰ খুলি ফাটি মাংস ফাটি যোৱাৰ লগে লগে তেজেৰে তিতি প্লাষ্টিকটো ফাটি গ"ল। কিনিমাকাই হয়তো ভাল নাপালেহেঁতেন, কিন্তু ছুইডেনজনে আমেৰিকাৰ আইকনটোক ব্যৱহাৰ কৰি সন্ত্ৰাসবাদীজনক নিষ্ক্ৰিয় কৰি পেলালে।
  
  কৰ্ম।
  
  ডাহলে আকৌ ঘূৰিলে, এতিয়া কাণ আৰু চিবুকৰ পৰা তেজ টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিল। কেনজি আৰু তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী এতিয়াও মৰ্ত্যলোক যুদ্ধত আবদ্ধ হৈ আছিল যদিও স্মিথে কেইটামান থ্ৰ"ৰে নিজৰ আৰু সৈনিকজনৰ মাজৰ ব্যৱধান বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। চূড়ান্ত পাকত তেওঁ নিজৰ অস্ত্ৰটো ইফালে সিফালে দোলা দিবলৈ সংগ্ৰাম কৰিছিল, ভাগ্য ভাল হৈছিল আৰু শেষত চোকা মূৰটো পোনে পোনে স্মিথৰ ফালে আঙুলিয়াই দিছিল।
  
  ডাহলে আগলৈ লৰালৰিকৈ গৰ্জন কৰিলে, কিন্তু শ্বটটোৰ বাবে তেওঁ একো কৰিব নোৱাৰিলে। চকুৰ পলকতে সন্ত্ৰাসবাদীয়ে গুলীচালনা কৰে আৰু আক্ৰমণকাৰী স্মিথে গুলী লাভ কৰে যিয়ে তেওঁক তেওঁৰ ট্ৰেকত ৰখাই দিয়ে আৰু তেওঁক আঁঠুলৈ পঠিয়াই দিয়ে।
  
  তাৰ কপালখন পিছৰ শ্বটৰ লাইনৰ ওচৰলৈ লৈ যাওঁ।
  
  সন্ত্ৰাসবাদীজনে ট্ৰিগাৰটো টানিলে, কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে ডাহলে দেখা দিলে - এটা উতলি থকা, চলন্ত পাহাৰ - আৰু সন্ত্ৰাসবাদীজনক তেওঁ আৰু বেৰৰ মাজত পিন কৰি দিলে। হাড়বোৰ ভাঙি ইটোৱে সিটোৰ ওপৰত পিহি গ"ল, তেজ ওলাই আহিল আৰু ৰাইফলটো গৰ্জন কৰি কাষলৈ উৰি গ"ল। স্তম্ভিত ডাহলে স্মিথৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁ ক্ষুব্ধ সৈনিকজনে জোৰেৰে গালি পাৰি থকা দেখিলে আৰু শুনিলে।
  
  তেতিয়া সি ঠিকেই আছে।
  
  কেভলাৰ ভেষ্টৰ দ্বাৰা ৰক্ষা পোৱা স্মিথক এতিয়াও ওচৰৰ পৰা গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল আৰু এই জোকাৰণিৰ ফলত মৃত্যু হোৱাৰ উপক্ৰম হ"লহেঁতেন, কিন্তু তেওঁলোকৰ নতুন অগ্ৰণী বডি আৰ্মৰে আঘাতটো কোমল কৰি পেলালে। ডাহলে মুখখন মচিলে, এতিয়া বিশেষ বাহিনীৰ দলটোৰ ওচৰ চাপি অহাটো লক্ষ্য কৰিলে।
  
  কেনচিয়ে তাইৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক ইফালে সিফালে যুঁজিছিল, ডাঙৰ মানুহজনে তাইৰ চঞ্চলতা আৰু প্ৰকৃত পেশীৰ সৈতে মিলাবলৈ সংগ্ৰাম কৰিছিল। মুখত ক্ষীণ হাঁহি এটা লৈ ডাহলে পিছুৱাই গ"ল।
  
  বিশেষ বাহিনীৰ এজন ল"ৰা দৌৰি আহিল। "তাইক সহায় লাগে নেকি?"
  
  "নাই, তাই মাত্ৰ বোকাময় কৰি আছে। লিভ হাৰ এল'ন"।
  
  কেনচিয়ে চকুৰ কোণৰ পৰা বিনিময়টো ধৰি ইতিমধ্যে চেপি ধৰা দাঁতকেইটা মাটিত পেলাই দিলে। দুয়োজন সমান হোৱাটো স্পষ্ট আছিল যদিও ছুইডেনৰ এইগৰাকী খেলুৱৈয়ে তাইক পৰীক্ষা কৰি আছিল, দলটোৰ প্ৰতি আনকি নিজৰ প্ৰতিও তাইৰ সমৰ্পণৰ মূল্যায়ন কৰিছিল। তাই যোগ্য আছিল নেকি?
  
  তাই বন্দুকটো ধৰিলে আৰু তাৰ পিছত এৰি দিলে যেতিয়া তাইৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে পিছলৈ জোকাৰি গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁৰ আঁঠু এটা পাচলিৰ ফালে আৰু কঁকাল এটা নাকলৈ লৈ ভাৰসাম্য হেৰুৱাই পেলালে। তাইৰ পৰৱৰ্তী ষ্ট্ৰাইকটো আছিল হাতৰ কব্জিত স্লেচ, তাৰ পিছত বিজুলীৰ দৰে দ্ৰুত গ্ৰেব। মানুহজনে সংগ্ৰাম কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকাৰ সময়তে তাই হাতৰ কব্জিটো জোৰেৰে পিছলৈ বেঁকা কৰিলে, ক্লিক এটা শুনিলে আৰু বন্দুকটো মজিয়াত পৰি থকা দেখিলে। সি তেতিয়াও সংগ্ৰাম কৰি আছিল, কটাৰীখন উলিয়াই তাইৰ বুকুত ছুৰীৰে আঘাত কৰি আছিল। কেনচিয়ে সকলোবোৰ চেপি ধৰিলে, অনুভৱ কৰিলে যে ব্লেডখনে তাইৰ পাচলিৰ ওপৰৰ মাংসখিনিৰ মাজেৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাইছে আৰু ঘূৰি ঘূৰি তাইৰ লগত টানি লৈ গ"ল। দ্বিতীয়টো আঘাতৰ বাবে কটাৰীখন পিছুৱাই গ"ল যদিও এইবাৰ তাই সাজু হৈ উঠিল। তাই আঁতৰোৱা বাহুটো ধৰি তাৰ তলত ঘূৰি ঘূৰি মানুহজনৰ পিঠিৰ পিছফালে পেলাই দিলে। নিৰ্দয়ভাৱে তাই হেঁচা মাৰি ধৰিলে যেতিয়ালৈকে সিও ভাঙি সন্ত্ৰাসবাদীজনক অসহায় কৰি পেলালে। তাই খৰধৰকৈ তাৰ বেল্টৰ পৰা দুটা গ্ৰেনেড ফালি পেলালে আৰু তাৰ পিছত এটা তাৰ ট্ৰাউজাৰৰ সন্মুখৰ পৰা তললৈ আৰু বক্সাৰ শ্বৰ্টত ভৰাই দিলে।
  
  ডাহলে চাই থকা দেখিলে যে চিঞৰটোৱে তেওঁৰ ডিঙি ফালি পেলাইছে। "নহয়!"
  
  কেঞ্জীৰ আঙুলিয়ে ষ্ট্ৰাইকাৰজনক এৰি দিলে।
  
  "আমি তেনেকুৱা নকৰো, তুমি-"
  
  "এতিয়া কি কৰিবলৈ ওলাইছা," কেঞ্জীয়ে অতি ওচৰৰ পৰা ফুচফুচাই ক"লে, "ভঙা বাহু আৰু সকলোৰে?" এতিয়া কাকো আঘাত নিদিবা ইডিয়ট?"
  
  ডাহলে নাজানিছিল যে ধৰিব লাগে নে ডজ কৰিব লাগে, দৌৰিব লাগে নে মূৰ জোকাৰি ডুব যাব লাগে, কেনজীক ধৰিব লাগে নে আৱৰণৰ বাবে জপিয়াই দিব লাগে। শেষত চেকেণ্ডবোৰ টিক টিককৈ পাৰ হৈ গ"ল আৰু স্মিথৰ বিশেষভাৱে চুটি ফিউজৰ বাহিৰে একো বিস্ফোৰণ নহ"ল।
  
  "মোক ধেমালি কৰিছা নেকি?" সি গৰ্জন কৰিলে। "কি হেল-"
  
  "ফেক," কেনজিয়ে ষ্ট্ৰাইকাৰজনক ডাহলৰ তেজ ওলোৱা মূৰটোলৈ দলিয়াই দিলে। "মই ভাবিছিলো সেই নিখুঁত ঈগল চকু দুটাই সমস্যাটো লক্ষ্য কৰিলেহেঁতেন।"
  
  "মই কৰা নাই।" ছুইডেনে গভীৰ সকাহৰ হুমুনিয়াহ এটা এৰিলে। "ধেৎ কেঞ্জ, তুমি এগৰাকী বিশ্বমানৰ চুদাচুদি উন্মাদ মহিলা।"
  
  "মাত্ৰ মোৰ কাটানাটো ঘূৰাই দিয়ক। ই মোক সদায় শান্ত কৰে।"
  
  "অ' হ'ব।" মই বাজি মাৰিলোঁ,"
  
  "আৰু তুমি এই কথা কোৱা, উন্মাদ ছুইডেন।"
  
  ডাহলে মূৰটো নমাই দিলে। স্পৰ্শ. কিন্তু ধিক্কাৰ, মোৰ মেচখন লগ পাইছো বুলি ভাবো।
  
  এই সময়লৈকে ছোৱাটৰ দল আৰু একত্ৰিত এজেণ্টসকলো তেওঁলোকৰ মাজত আছিল, টাইমছ স্কোৱাৰৰ আশে-পাশে থকা অঞ্চলসমূহ সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিছিল। দলটোৱে পুনৰ গোট খাই উশাহ ল"বলৈ কেইমিনিটমান সময় লৈছিল।
  
  "চাৰিটা কোষ তললৈ" লৰেনে ক"লে। "এজনহে বাকী আছে।"
  
  ডাহলে কয়, "আমি ভাবো। "নিজৰ আগত নাথাকিলে ভাল। আৰু মনত ৰাখিব, এই শেষৰ চেম্বাৰটোৱে মাৰ্ছক নিৰাপদে ৰাখে আৰু সম্ভৱতঃ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে..." তেওঁ "পাৰমাণৱিক বোমা" শব্দটো জোৰেৰে কোৱা নাছিল। ইয়াত নহয়। এইটোৱেই আছিল মানহাটানৰ হৃদয়। কোনে জানিছিল যে ইফালে সিফালে কেনেধৰণৰ পেৰাবলিক মাইক্ৰ"ফোন সিঁচৰতি হৈ থাকিব পাৰে?
  
  "বৰ ভাল কাম ল"ৰাহঁত" সি সহজভাৱে ক"লে। "এই নৰকীয় দিনটো প্ৰায় শেষ হ"ল।"
  
  কিন্তু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে মাত্ৰ আৰম্ভ হৈছে।
  
  
  পঁচিশ অধ্যায়
  
  
  জুলিয়ান মাৰ্ছে বিশ্বাস কৰিছিল যে, নিঃসন্দেহে তেওঁ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ সুখী মানুহ। তেওঁৰ ঠিক সন্মুখতে এটা লোড, বান্ধি থোৱা পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ পৰি আছিল, স্পৰ্শ কৰিব পৰাকৈ ওচৰত, হুইমত খেলিব পৰাকৈ। বাওঁফালে কুটিল হৈ আছিল এগৰাকী ঐশ্বৰিক, ধুনীয়া মহিলা, যাৰ লগত তেওঁও হুইমত খেলিব পাৰিছিল। আৰু তাই অৱশ্যে তাৰ লগত খেলিছিল যদিও সকলো মনোযোগৰ পৰা এটা নিৰ্দিষ্ট অঞ্চলত অলপ বিষ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। হয়তো সেই হুইপড ক্ৰীমৰ অলপ...
  
  কিন্তু তেওঁৰ আগৰ আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ চিন্তাৰ ৰেলগাড়ীখন আগবঢ়াই লৈ গৈ - খিৰিকীৰ কাষত বহি আছিল এটা নিষ্ক্ৰিয় সন্ত্ৰাসবাদী কোষ, আৰু আকৌ তেওঁ নিজৰ ইচ্ছামতে সেইটো লৈ খেলি আছিল। আৰু তাৰ পিছত আছিল আমেৰিকা চৰকাৰ, গোটেই চহৰখনতে ঠেং খেদি খেদি, খেলিবলৈ ভয় খাই আৰু অন্ধ দৌৰি-
  
  "জুলিয়ান?" বাওঁ কাণৰ পৰা মাত্ৰ চুলিৰ বহল দূৰত্বত জোৱে উশাহ লৈ আছিল। "আপুনি বিচাৰেনে মই আকৌ দক্ষিণলৈ যাওঁ?"
  
  "নিশ্চয়, কিন্তু যোৱাবাৰৰ দৰে হাৰামীটোক উশাহ ল"ব নালাগে। তাক অলপ বিৰতি দিয়ক নহয়?"
  
  "অ', নিশ্চিত"।
  
  মাৰ্চে তাইক তাইৰ মজা কৰিবলৈ দিলে আৰু তাৰ পিছত ভাবিলে যে ইয়াৰ পিছত কি হ"ব। ইতিমধ্যে মাজনিশা হৈছিল আৰু সময়সীমা ওচৰ চাপি আহিছিল। সেই সময় প্ৰায় আহিছিল যেতিয়া তেওঁ আন এটা ডিচপ"জেবল মোবাইল খুলি নিজৰ গৃহভূমিলৈ জৰুৰী দাবীৰে ফোন কৰিবলগীয়া হৈছিল। অৱশ্যে তেওঁ জানিছিল যে প্ৰকৃত "লুকাই" নাথাকিব, অন্ততঃ পাঁচ কোটিৰ বিনিময়ৰ সৈতে নহয়, কিন্তু নীতিটো একেই আছিল আৰু একে ধৰণেৰে ইয়াক পালন কৰিব পৰা যাব। মাৰ্চে পাপ আৰু অধৰ্মৰ দেৱতাক ধন্যবাদ দিলে। এই ল"ৰাকেইটা আপোনাৰ পক্ষত থাকি কি লাভ কৰিব নোৱাৰিলে?
  
  সকলো ভাল সপোনৰ দৰেই এইটোও অৱশেষত শেষ হ"ব, কিন্তু মাৰ্ছে সিদ্ধান্ত ল"লে যে ই চলি থকালৈকে তেওঁ ইয়াক উপভোগ কৰিব।
  
  জোয়ৰ মূৰত থপৰিয়াই আৰু তাৰ পিছত থিয় হৈ জোতাৰ ফিতা এটা খুলি খিৰিকীৰ ওচৰলৈ আগবাঢ়ি গ"ল। দুটা মনৰ সৈতে প্ৰায়ে দুটা বেলেগ বেলেগ দৃষ্টিভংগী আছিল যদিও মাৰ্ছৰ দুয়োটা ব্যক্তিত্বই দৃশ্যপটৰ সৈতে সত্য আছিল। তেওঁলোকৰ কোনোবাই কেনেকৈ হেৰুৱাব পাৰিলেহেঁতেন? সি জোৰ এটা কণ্ডম কাঢ়ি লৈছিল আৰু এতিয়া তাৰ হাতত পিছলি পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। অৱশেষত হাৰ মানিলে আৰু দুটা আঙুলিৰে সন্তুষ্ট হ"ল। হেল, তথাপিও ই তেওঁৰ ভিতৰৰ কুটিলতাক সন্তুষ্ট কৰিছিল।
  
  মাৰ্ছে অতিৰিক্ত লেনিয়াৰ্ডখন কি কৰিব লাগে বুলি ভাবি থকাৰ সময়তে চেলৰ নেতাজনে থিয় হৈ তেওঁৰ ফালে চাই থাকিল, তেওঁক এটা উকা হাঁহি এটা মাৰিলে। ই আছিল এলিগেটৰ, বা মাৰ্ছে ব্যক্তিগতভাৱে কোৱাৰ দৰে - এলিগেটৰ - আৰু যদিও ই নিস্তব্ধ আৰু স্পষ্টভাৱে লেহেমীয়া আছিল, তথাপিও ইয়াৰ বিষয়ে প্ৰকৃততে বিপদৰ অনুভৱ আছিল। মাৰ্ছে পৰামৰ্শ দিলে যে তেওঁ হয়তো ভেষ্ট পিন্ধাসকলৰ ভিতৰত এজন। পণ। দীৰ্ঘদিন ধৰি প্ৰস্ৰাৱ কৰাৰ দৰে একেটা ব্যৱহাৰযোগ্য বস্তু। মাৰ্ছে জোৰেৰে হাঁহিলে, ঠিক সঠিক মুহূৰ্ততে এলিগেটৰৰ সৈতে চকুৰ সংস্পৰ্শ ভাঙি গ"ল।
  
  খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চাই জোৱেও তাৰ খোজ অনুসৰণ কৰিলে।
  
  "দেখা একো নাই" মাৰ্ছে ক"লে। "যাতে মানৱতাৰ উকুন অধ্যয়ন কৰি ভাল নাপায়।"
  
  "অ", সিহঁতে কেতিয়াবা ধেমেলীয়া হ"ব পাৰে।"
  
  মাৰ্চে চাৰিওফালে চালে টুপীটো, যিটো তেওঁ এংগেলত পিন্ধি ভাল পাইছিল। অৱশ্যে সেইটো নোহোৱা হৈ গৈছিল, হয়তো তেওঁ নিউয়ৰ্ক পোৱাৰ আগতেই। যোৱা সপ্তাহটো তেওঁৰ বাবে ম্লান হৈ পাৰ হৈ গ"ল৷ এলিগেটৰটোৱে ওচৰ চাপি আহি বিনয়েৰে সুধিলে যে কিবা লাগে নেকি।
  
  "এই মুহূৰ্তত নহয়।" কিন্তু মই তেওঁলোকক সোনকালে ফোন কৰি টকাখিনি ট্ৰেন্সফাৰ কৰিবলৈ সবিশেষ দিম।"
  
  "আপুনি এইটো কৰিবনে?"
  
  "হয়. মই তোমালোকক ৰুট দিয়া নাই নেকি?" প্ৰশ্নটো আছিল অলংকাৰিক।
  
  "অ" এই টুকুৰাটো বেয়া। মই ইয়াক ফ্লাই শ্বাটাৰ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিলোঁ।"
  
  মাৰ্ছ হয়তো এক্সেন্ট্ৰিক, পাগল আৰু তেজৰ লোভত পৰিচালিত আছিল, কিন্তু তেওঁৰ সৰু অংশটোও আছিল স্মাৰ্ট, হিচাপ-নিকাচ কৰা আৰু সম্পূৰ্ণৰূপে নিয়োজিত। সেইবাবেই তেওঁ মেক্সিকান সুৰংগবোৰৰ মাজেৰে যিমান ভালকৈ বাচিছিল সিমান ভালকৈয়ে বাচিছিল। ক্ষন্তেক পিছতে তেওঁ বুজি পালে যে তেওঁ এলিগেটৰ আৰু পৰিস্থিতিৰ ভুল বিচাৰ কৰিছে। ইয়াত তেওঁ মূল নাছিল - তেওঁলোক আছিল।
  
  আৰু এটা মুহূৰ্ত বহু দেৰি হৈ গ"ল।
  
  মাৰ্ছে এলিগেটৰক আক্ৰমণ কৰে, তেওঁ বন্দুক, দা আৰু অব্যৱহৃত ষ্টন গান ক"ত থৈ গৈছে সেই কথা সঠিকভাৱে জানি। সফলতাৰ আশাত তেওঁ আচৰিত হৈছিল যেতিয়া গেটৰে আঘাতবোৰ ব্লক কৰি নিজৰ এটা আঘাত ঘূৰাই দিলে। মাৰ্চে বিষটোক আওকাণ কৰি শান্তভাৱে লৈ আকৌ চেষ্টা কৰিলে। সি জানিছিল যে জ"ই তাৰ ফালে চাই আছে, আৰু সি ভাবিছিল যে এলেহুৱা কুকুৰজনীয়ে কিয় তাৰ সহায়ৰ বাবে লৰালৰি কৰা নাছিল।
  
  এলিগেটৰটোৱে আকৌ সহজেই নিজৰ আঘাতটো বন্ধ কৰি দিলে। তেতিয়া মাৰ্ছে পিছফালে এটা শব্দ শুনিলে - এপাৰ্টমেণ্ট এটাৰ দুৱাৰ খোলাৰ শব্দ। এলিগেটৰে তাক অনুমতি দিয়াৰ লগে লগে আচৰিত হৈ সি পিছলৈ জপিয়াই পৰিল আৰু ঘূৰি গ"ল।
  
  ডিঙিৰ পৰা স্তম্ভিত হাঁহি এটা ওলাই আহিল।
  
  আঠজন মানুহ এপাৰ্টমেণ্টটোত প্ৰৱেশ কৰিলে, সকলোৱে ক"লা কাপোৰ পিন্ধি, সকলোৱে বেগ লৈ, আৰু কুকুৰাৰ ঘৰত শিয়ালৰ দৰে খঙাল দেখা গ"ল। মাৰ্ছে একেথৰে চাই থাকিল আৰু তাৰ পিছত গেটৰৰ ফালে ঘূৰি গ"ল, তেওঁৰ চকুৱে এতিয়াও যি দেখিছে তাক একেবাৰে বিশ্বাস কৰা নাছিল।
  
  "কি হৈছে?"
  
  "কি? আপুনি ভাবিছিলনে যে আমি সকলোৱে নিৰৱে বহি থাকিম আৰু টেইলাৰ ছুট পিন্ধা ধনী মানুহে নিজৰ যুদ্ধৰ বিত্তীয় সাহায্য আগবঢ়াই দিম? বাৰু, তোমাৰ বাবে এটা খবৰ পাইছো ডাঙৰ মানুহ। আমি আৰু তোমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰা নাই। আমি নিজৰ বাবে ধন আগবঢ়াই দিওঁ।"
  
  মুখত দুটা আঘাতৰ পৰা মাৰ্চ লৰচৰ কৰিলে। পিছলৈ পৰি যোৱাৰ লগে লগে সি জোক ধৰিলে, তাই তাক ওপৰলৈ তুলি ধৰিব বুলি আশা কৰি, আৰু যেতিয়া তাই ধৰিব নোৱাৰিলে, তেতিয়া দুয়ো মজিয়াত পৰিল। এই সকলোবোৰৰ শ্বকে তেওঁৰ শৰীৰটোক অভাৰড্ৰাইভলৈ পঠিয়াই দিলে, তেওঁৰ ঘামগ্ৰন্থি আৰু স্নায়ুৰ শেষবোৰ অভাৰড্ৰাইভলৈ গ"ল আৰু এটা চকুৰ চুকত এটা বিৰক্তিকৰ টিক আৰম্ভ হ"ল। ল"ৰা অৱস্থাত কোনেও গুৰুত্ব নিদিয়াৰ পুৰণি বেয়া দিনবোৰলৈ লৈ গ"ল।
  
  এলিগেটৰটোৱে এপাৰ্টমেণ্টটোত ঘূৰি ফুৰিছিল, বাৰজনীয়া এটা কোঠা সংগঠিত কৰিছিল। জোয় যিমান পাৰি সৰু হৈ পৰিল, কাৰ্যতঃ আচবাবৰ টুকুৰা হৈ পৰিল, যেতিয়া পিষ্টল আৰু অন্যান্য সামৰিক অস্ত্ৰ আৱিষ্কাৰ হ"ল - গ্ৰেনেড, এটাতকৈ অধিক আৰ পি জি, চিৰ নিৰ্ভৰযোগ্য কালাছনিকোভ, কন্দুৱা গেছ, ফ্লেছ বোমা আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ ষ্টীলৰ টিপযুক্ত হেণ্ড ৰকেট। এইটো কিছু অস্থিৰ হৈ পৰিছিল।
  
  মাৰ্চে ডিঙিটো পৰিষ্কাৰ কৰিলে, এতিয়াও মৰ্যাদা আৰু স্বাৰ্থপৰতাৰ শেষৰ অৱশিষ্টবোৰত আঁকোৱালি লৈছিল যিয়ে নিশ্চিত কৰিছিল যে তেওঁ এই কোঠাটোত চয়তানৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ শিংযুক্ত ছাগলী।
  
  "চাওক" সি ক"লে। "মোৰ পাৰমাণৱিক বোমাৰ পৰা তোমাৰ লেতেৰা হাত দুখন আঁতৰাই দিয়া। আনকি এইটো কি জানেনে ল"ৰা? এলিগেটৰ। এলিগেটৰ! আমি সময়সীমা পূৰণ কৰিব লাগিব।"
  
  পঞ্চম কোষৰ নেতাজনে অৱশেষত লেপটপটো এফালে পেলাই মাৰ্ছৰ ওচৰ পালেগৈ। এতিয়া সমৰ্থন অবিহনে আৰু সঁচাকৈয়ে গ্লভছ নোহোৱাকৈ এলিগেটৰ আছিল এজন বেলেগ মানুহ। "তুমি ভাবিছা মই তোমাৰ কিবা এটা ঋণী উও?" শেষৰ শব্দটো আছিল চিঞৰ-বাখৰ। "মোৰ হাত দুখন পৰিষ্কাৰ! মোৰ বুটবোৰ শীতল! কিন্তু সিহঁত তেজ আৰু ছাইৰে ঢাকি দিব sooooo সোনকালে!"
  
  মাৰ্চ মাহত দ্ৰুতগতিত চকু টিপিয়াই উঠিল। "কি হ"ল কথা কৈছা?"
  
  "কোনো ধৰণৰ পেমেণ্ট নাথাকিব। টকা বাকী নাথাকিল! মই মহান, শ্ৰদ্ধাৰ আৰু একমাত্ৰ ৰামছেছৰ বাবে কাম কৰো, আৰু তেওঁলোকে মোক বোমা নিৰ্মাতা বুলি কয়। কিন্তু আজি মই হ'ম প্ৰৱৰ্তক। মই তাক জীৱন দিম!"
  
  মাৰ্চে শেষত অনিবাৰ্য চিঞৰ-বাখৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰিছিল যদিও এইবাৰ কোনো নাছিল। এলিগেটৰে স্পষ্টভাৱে ক্ষমতাৰ আক্ৰমণক মূৰত যাবলৈ দিছিল আৰু মাৰ্ছে এতিয়াও বুজি পোৱা নাছিল যে এই মানুহবোৰে তেওঁৰ বোমাটো কিয় চম্ভালি আছে। "গাইজ, এইটো মোৰ পাৰমাণৱিক বোমা। এইটো কিনি আপোনালোকৰ ওচৰলৈ লৈ আহিলোঁ। আমি ভাল পেমেণ্টৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো। এতিয়া, ভাল ল"ৰা হৈ পাৰমাণৱিক বোমাটো টেবুলত থৈ দিয়ক।"
  
  এলিগেটৰে তেওঁক তেজ উলিয়াব পৰাকৈ জোৰেৰে আঘাত কৰাৰ পিছতহে মাৰ্ছে সঁচাকৈয়ে বুজিবলৈ ধৰিলে যে ইয়াত কিবা এটা ভয়ংকৰভাৱে ভুল হৈছে। তেওঁৰ মনলৈ আহিল যে তেওঁৰ অতীতৰ সকলো কামেই তেওঁক জীৱনৰ এই পৰ্যায়লৈ লৈ গৈছে, প্ৰতিটো সঠিক-অনুচিত, প্ৰতিটো ভাল-বেয়া শব্দ আৰু মন্তব্য। তেওঁৰ সকলো অভিজ্ঞতাৰ যোগফলে তেওঁক এই সময়ত পোনে পোনে এই কোঠাটোলৈ লৈ আহিছিল।
  
  "এই বোমাটো কি কৰিবলৈ ওলাইছা?" ভয়ানকতাই তেওঁৰ মাতটো তললৈ নমাই ঘন কৰি পেলালে, যেন তেওঁক পনিৰৰ দৰে গ্ৰেটাৰৰ মাজেৰে হেঁচা মাৰি ধৰা হৈছে।
  
  "আমি মহান ৰামছেছৰ খবৰ পোৱাৰ লগে লগে আপোনাৰ পাৰমাণৱিক বোমা বিস্ফোৰণ কৰিবলৈ ওলাইছো।"
  
  মাৰ্চে উশাহ নোলোৱাকৈয়ে উশাহ চুপিলে। "কিন্তু ই লাখ লাখ লোকক হত্যা কৰিব।"
  
  "আৰু তেনেকৈয়ে আমাৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ব।"
  
  মাৰ্ছে কয়, "এইটো টকাৰ কথা আছিল। "পৰিশোধ কৰা. অলপ মজা। ইউনাইটেড ডনকিছ অৱ আমেৰিকাৰ ঠেং খেদি ৰখা। গণহত্যাৰ কথা নাছিল, পুঁজিৰ কথা আছিল।"
  
  "ইউউউ... উ... মাৰিলে!" এলিগেটৰৰ ধৰ্মান্ধ তিৰস্কাৰ এটা স্তৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল।
  
  "বাৰু হয়, কিন্তু ইমান নহয়।"
  
  এলিগেটৰে তাক লাথি মাৰিলে যেতিয়ালৈকে সি নিশ্চল বল এটাত কুটিল হৈ পৰিল; মোৰ পাচলি, হাওঁফাওঁ, মেৰুদণ্ড আৰু ভৰি দুখন বিষাইছে। "আমি কেৱল ৰামছেছৰ পৰা খবৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো। এতিয়া, কোনোবাই মোক ফোনটো পাছ কৰি দিলে।"
  
  
  ছয়বিংশ অধ্যায়
  
  
  গ্ৰেণ্ড চেণ্ট্ৰেল টাৰ্মিনেলৰ ভিতৰত মাৰ্ছৰ প্ৰহেলিকাৰ শেষৰ টুকুৰাবোৰ শাৰী পাতিবলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে আগতে উপলব্ধি কৰা নাছিল, কিন্তু এই সকলোবোৰ কাৰোবাৰ মাষ্টাৰ প্লেনৰ অংশ আছিল, কাৰোবাক তেওঁলোকে ইতিমধ্যে নিষ্ক্ৰিয় কৰি পেলাইছে বুলি ভাবিছিল। তেওঁলোকে হিচাপ নকৰা শত্ৰুজন আছিল সময়-আৰু ই কিমান সোনকালে পাৰ হৈ গ"ল, সেইটোৱে তেওঁলোকৰ চিন্তাধাৰাক অস্থিৰ কৰি পেলালে।
  
  প্ৰেচিণ্টটো নিৰাপদ বুলি ঘোষণা কৰা আৰু বেছিভাগেই আৰক্ষী বিষয়াই জনবসতিপূৰ্ণ হোৱাৰ বাবে ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ দলটোক চতুৰ্থটো দাবীটো ভালদৰে পৰীক্ষা কৰাৰ সুযোগ দিয়া হয়, যিটো অৱশেষত তেওঁলোকে কেফেৰ টেবুল এখনৰ তলৰ ফালে টেপ কৰি থোৱা দেখা পায়। ডাঙৰ আখৰেৰে লিখা সংখ্যাৰ শৃংখলা, শিৰোনামটোলৈ চকু টিপিয়াবলৈ সক্ষম নহ"লে ই কি হ"ব পাৰে সেইটো ধৰিব পৰাটো অসম্ভৱ আছিল, যিটো সাধাৰণতে উপলব্ধ আটাইতকৈ সৰু আখৰেৰে লিখা হৈছিল।
  
  পাৰমাণৱিক সক্ৰিয়কৰণ ক"ড।
  
  ড্ৰেকে অবিশ্বাসত চকু দুটা সৰু কৰি আকৌ ভাৰসাম্য হেৰুৱাই পেলালে আৰু তাৰ পিছত এলিচিয়ালৈ চকু টিপিয়াই দিলে। "সঁচাকৈ? আমালৈ এইটো কিয় পঠাব?"
  
  "মই অনুমান কৰিম যে ই খেল খেলাৰ ক্ষমতা। সি উপভোগ কৰি আছে ড্ৰেক। আনহাতে, সেইবোৰ ভুৱা হ"ব পাৰে।"
  
  "বা ত্বৰণ ক"ড," মেই লগতে কয়।
  
  "বা আনকি," বিউৱে বিষয়টো আৰু অধিক অস্পষ্ট কৰি ক"লে, "যিবোৰ ক"ড ব্যৱহাৰ কৰি আন এটা ধৰণৰ লুকাই থকা অস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিব পাৰি।"
  
  ড্ৰেকে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ফৰাচী মানুহজনৰ ফালে চালে, তেওঁৰ ইমান বিকৃত চিন্তা ক"ত আছে বুলি ভাবি, মূৰক ফোন কৰাৰ আগতে। তেওঁ কয়, "আমাৰ এটা নতুন প্ৰয়োজনীয়তা আছে। "বাদে ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰৰ বাবে নিষ্ক্ৰিয়কৰণ ক"ডৰ এটা গোট যেন লাগে।"
  
  "কিয়?" মূৰ স্তম্ভিত হৈ পৰিল। "কি? এই কথাৰ কোনো যুক্তি নাই। এইটোৱেই নেকি তেওঁ তোমাক কোৱা কথা?"
  
  ড্ৰেকে উপলব্ধি কৰিলে যে এই সকলোবোৰ কিমান হাস্যকৰ যেন লাগিল। "এতিয়া পঠাইছে।" স্পেচছুটবোৰে সকলোবোৰ ছৰ্টিং কৰি লওক।
  
  "জৰিমনা. আমি তেওঁলোকক যথাযথ পৰিশ্ৰম দিম।"
  
  ড্ৰেকে ফোনটো পকেটত ভৰাই দিয়াৰ পিছত এলিচিয়াই নিজকে ব্ৰাছ কৰি বহু সময় ইফালে সিফালে চালে। "আমি ইয়াত ভাগ্যৱান" তাই ক"লে। "কোনো লোক হতাহত হোৱা নাই। আৰু মাৰ্চ মাহৰ পৰা কোনো খবৰ নাই, আমাৰ পলম হোৱাৰ পিছতো। গতিকে এইটোৱেই শেষ প্ৰয়োজনীয়তা আছিল বুলি ভাবিছেনে?"
  
  মেই কয়, "সেয়া কেনেকৈ হ"ব পাৰে সেয়া নিশ্চিত নহয়। "তেওঁ আমাক কৈছিল যে তেওঁক টকা লাগে, কিন্তু কেতিয়া ক"ত এতিয়াও কোৱা নাই।"
  
  "গতিকে অন্ততঃ আৰু এটা," ড্ৰেকে ক"লে। "দুজন হ"ব পাৰে। আমি অস্ত্ৰটো পৰীক্ষা কৰি পুনৰ লোড কৰিব লাগিব। যিকোনো প্ৰকাৰে, এই সকলোবোৰ মিনি বোমা সমগ্ৰ চহৰখনতে বিস্ফোৰণ হোৱাৰ লগে লগে মই ভাবো যে আমি এই কামটো শেষ কৰাৰ পৰা বহু দূৰত আছো।"
  
  সৰু সৰু বোমাবোৰৰ উদ্দেশ্যৰ বিষয়ে সি ভাবিলে। হত্যা বা অক্ষমতা নকৰিব। হয়, তেওঁলোকে সমাজৰ আত্মাতেই আতংকৰ আঘাত কৰিছিল যদিও পাৰমাণৱিক বোমা জুলিয়ান মাৰ্ছ আৰু তেওঁলোকে ধ্বংস কৰি থকা কেমেৰাবোৰৰ পোহৰত তেওঁ ভাবিলেই নহ"ল যে হয়তো আন এটা এজেণ্ডাও আছে। গৌণ বোমাবোৰ আছিল বিক্ষিপ্ত আৰু বিৰক্তিকৰ। আটাইতকৈ ডাঙৰ সমস্যাৰ কাৰণ আছিল মটৰ চাইকেলত অহা দুই এজনে ঘৰতে বনোৱা আতচবাজী বোমা ৱাল ষ্ট্ৰীটত নিক্ষেপ কৰা।
  
  এলিচিয়াই লক্ষ্য কৰিলে যে দূৰৰ চুকটোত লুকাই থকা এটা কিয়স্ক। "চেনিৰ মিশ্ৰণ" তাই ক"লে। "কোনোবাই কেণ্ডি বাৰ বিচাৰে নেকি?"
  
  "মোক দুটা স্নিকাৰ আনি দিয়া" ড্ৰেকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "কাৰণ পয়ষষ্ঠি গ্ৰাম কেৱল নব্বৈৰ দশকৰ বাবে আছিল।"
  
  এলিচিয়াই মূৰ জোকাৰিলে। "তুমি আৰু তোমাৰ অভিশপ্ত কেণ্ডি বাৰবোৰ।"
  
  "তাৰ পিছত কি হ'ব?" বিউ ওচৰ চাপি আহিল আৰু ফৰাচীজনে কেইটামান টানি নিজৰ শৰীৰৰ বিষৰ পৰা উপশম পালে।
  
  ড্ৰেকে কয়, "মূৰে নিজৰ খেলখন আৰু অধিক তীব্ৰতৰ কৰি তুলিব লাগিব। "প্ৰক্ৰিয়াশীল হওক। মই, এজনৰ বাবে, গোটেই দিনটো মাৰ্ছৰ সুৰত নাচিবলৈ যোৱা নাই।"
  
  "এইটো টানিছে" মাই তাক সোঁৱৰাই দিলে। "তেওঁৰ বেছিভাগ এজেণ্ট আৰু পুলিচে ৰাজপথত পুলিচিং কৰি আছে।"
  
  "মই জানো" ড্ৰেকে উশাহ ল"লে। "মই ডাম্ ভালকৈয়ে জানো।"
  
  তেওঁ এইটোও জানিছিল যে মূৰৰ বাবে হেডেন আৰু কিনিমাকাতকৈ ভাল সমৰ্থন থাকিব নোৱাৰে, দুয়োজনেই ৰাষ্ট্ৰপতিৰ প্ৰতি সম্বোধন কৰিছিল, দুয়োজনে বিশ্বই তেওঁলোকৰ ওপৰত যি পেলাব পাৰে তাৰ বেছিভাগেই অনুভৱ কৰিছিল। আপেক্ষিকভাৱে শান্তিৰ এই মুহূৰ্তত তেওঁ ষ্টক কৰিলে, তেওঁলোকৰ সমস্যাৰ কথা ভাবিলে আৰু তাৰ পিছত নিজকে আনটো দলৰ বাবে চিন্তিত হৈ পৰিল- ডাহলৰ দলটোৰ বাবে।
  
  এই উন্মাদ ছুইডিছ হাৰামীটোৱে হয়তো আলেকজেণ্ডাৰ স্কাৰছগাৰ আটাইতকৈ উলংগ মুহূৰ্তবোৰ চাই থাকোঁতে এটা মাৰাবৌ বাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছিল।
  
  ড্ৰেকে এলিচিয়ালৈ ধন্যবাদ জনাই মাত দিলে আৰু তাই উভতি আহি তেওঁৰ হাতত দুটা চকলেট আগবঢ়াই দিলে। ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে দলটোৱে মাত্ৰ থিয় হৈ থাকিল, চিন্তা কৰি, অজ্ঞান হৈ। ইয়াৰ পিছত কি হ"ব পাৰে সেই কথা নাভাবিবলৈ চেষ্টা কৰো। তেওঁলোকৰ পিছফালে এটা কেফে &# 233; পৰিত্যক্ত পুৰণি ব্যৱসায়ৰ দৰে থিয় হৈ আছিল, তাৰ খিৰিকীবোৰ ভাঙি যোৱা, টেবুলবোৰ ওলোটা, দুৱাৰবোৰ ফাটি যোৱা আৰু হিঞ্জৰ পৰা ওলমি থকা। এতিয়াও দলসমূহে নতুন ডিভাইচৰ বাবে সেই অঞ্চলটো সযতনে কম্বল কৰি আছিল।
  
  ড্ৰেকে ব"ৰ ফালে ঘূৰি চালে। "আপুনি মাৰ্ছক লগ পাইছিলা নহয়? আপুনি বিশ্বাস কৰেনে যে তেওঁ এই কথাটো শেষলৈকে চাব?"
  
  ফৰাচীজনে এটা জটিল ইংগিত দিলে। "হুমম, কোনে জানে? পদযাত্ৰাটো অদ্ভুত, এটা মুহূৰ্ত সুস্থিৰ আৰু পিছৰ মুহূৰ্তত উন্মাদ যেন লাগে। হয়তো এই সকলোবোৰ এটা ছলনা আছিল। ৱেবে তেওঁক বিশ্বাস কৰা নাছিল যদিও সেয়া আচৰিত কথা নহয়। মই অনুভৱ কৰোঁ যে যদি ৱেব এতিয়াও পাইথিয়া গোচৰটোৰ প্ৰতি আগ্ৰহী আছিল, তেন্তে মাৰ্ছক গোচৰটোৰ সৈতে জড়িত হোৱাৰ অভিনয় কৰিবলৈও দিয়া নহ"লহেঁতেন।"
  
  "আমি চিন্তা কৰাটো মাৰ্ছা নহয়" মাই উত্তেজিত হৈ মাজতে ক"লে। "এইটো..."
  
  আৰু হঠাতে এই সকলোবোৰৰ যুক্তি আহিল।
  
  ড্ৰেকে এই কথা একে সময়তে উপলব্ধি কৰিলে, তাই ফোন কৰিবলৈ ওলোৱা মানুহজনৰ নামটো উপলব্ধি কৰিলে। তাৰ চকু দুটা তাইৰ চকু দুটাক তাপ বিচৰা মিছাইলৰ দৰে লগ ধৰিলে, কিন্তু ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে সিহঁতে একো ক"ব নোৱাৰিলে।
  
  মই ভাবি আছোঁ। মূল্যায়ক। ভয়ংকৰ অন্তলৈ।
  
  "ধেৎ" ড্ৰেকে ক"লে। "আমাক আৰম্ভণিৰে পৰাই খেলা হৈছিল।"
  
  এলিচিয়াই সিহঁতক চাই থাকিল। "সাধাৰণতে মই ক"ম "কোঠা এটা পাওক", কিন্তু..."
  
  "সি কেতিয়াও এই দেশত সোমাব নোৱাৰিলে" মাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "আমাৰ অবিহনে নহয়।"
  
  "এতিয়া" ড্ৰেকে ক"লে। "সি ঠিক য"ত থাকিব বিচাৰে তাতেই আছে।"
  
  আৰু তেতিয়াই ফোনটো বাজি উঠিল।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে শ্বকত চকলেট বাৰটো প্ৰায় পেলাই দিলে, সি ইমানেই চিন্তাৰ বিকল্প ৰেলগাড়ীত নিমগ্ন হৈ পৰিল। যেতিয়া তেওঁ পৰ্দাখনলৈ চাই এটা অজ্ঞাত নম্বৰ দেখিলে, তেতিয়া তেওঁৰ মূৰৰ চাৰিওফালে বিৰোধী চিন্তাৰ পাইৰ"টেকনিক বিস্ফোৰণ এটা ৰিকোচেট হৈ পৰিল।
  
  কি ক"ব?
  
  নিশ্চয় মাৰ্ছে নিজৰ নতুন ডিচপ"জেবল মোবাইলৰ পৰা ফোন কৰিছিল। তেওঁক খেলা হৈছে, তেওঁক কেৱল এটা বৃহৎ আঁচনিত বোকা পেলোৱা হৈছে বুলি বুজাই দিয়াৰ হেঁপাহক তেওঁ প্ৰতিহত কৰিব লাগেনে? তেওঁলোকে বিচাৰিছিল যে কোষ আৰু পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰবোৰ যিমান পাৰি সিমান দিন নিৰপেক্ষ হৈ থাকিব। সকলোকে অন্ততঃ আৰু এঘণ্টা সময় দিয়ক সকলোবোৰ বিচাৰি উলিয়াবলৈ। এতিয়া যদিও...এতিয়া খেল সলনি হৈছে।
  
  কি কৰিব?
  
  "খোজকঢ়া?" চতুৰ্থ ৰিঙৰ পিছত উত্তৰ দিলে।
  
  অচিনাকি মাত এটাই তেওঁক সম্বোধন কৰিলে। "নাইউ! ইট"ছ গেটৰৰ্ৰ!"
  
  ড্ৰেকে ফোনটো কাণৰ পৰা আঁতৰাই আনিলে, প্ৰতিটো শব্দৰ শেষত চিঞৰ-বাখৰ, পিচ বাঢ়ি আহি তেওঁৰ কাণৰ ড্ৰামক অপমান কৰিলে।
  
  "এয়া কোন? মাৰ্চ ক'ত আছে?
  
  "মই ক"লোঁ - গটৰৰ! ইতিমধ্যে বাজে কথাবোৰ সোমাই আহিছে। তেওঁ য'ত থাকিব লাগে। কিন্তু তোমাৰ বাবে মোৰ আৰু এটা ডিমাণ্ড আছে, উহহহ। আৰু এটা, তাৰ পিছত বোমাটো হয় বিস্ফোৰণ হ"ব নহয়। ই আপোনাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে!"
  
  "ফাক মি।" এৰাব নোৱাৰা চিঞৰ-বাখৰৰ বাবে ড্ৰেকে শব্দবোৰত মনোনিৱেশ কৰিবলৈ অসুবিধা পাইছিল। "অলপ শান্ত হ"ব লাগিব বন্ধু।"
  
  "দৌৰা, শহাপহু, দৌৰা, দৌৰা, দৌৰা। যোৱা ৩য় আৰু ৫১ নং চুকত থকা থানাখন বিচাৰি চাওক আমি আপোনাৰ বাবে কি টুকুৰা মাংস এৰি থৈ আহিছো ooooo। তাত উপস্থিত হ"লেই আপুনি চূড়ান্ত প্ৰয়োজনীয়তা বুজি পাব।"
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই নিজৰ স্মৃতিশক্তি বিচাৰিলে। এই ঠিকনাটোৰ বিষয়ে বহুত চিনাকি কিবা এটা আছে...
  
  কিন্তু মাতটোৱে আকৌ তেওঁৰ চিন্তাৰ ৰেলগাড়ীত বাধা দিলে। "এতিয়া দৌৰা! দৌৰা! শহাপহু দৌৰা আৰু পিছলৈ ঘূৰি নাচাবা! এমিনিট বা এঘণ্টাৰ ভিতৰতে বিস্ফোৰণ হ"ব, ৰৰ্ৰ! আৰু তেতিয়াই আমাৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ব!"
  
  "মাৰ্ছে মাত্ৰ মুক্তিপণ বিচাৰিছিল। বোমাটোৰ পইচা তোমাৰ।"
  
  "আমাক তোমাৰ টকাৰ প্ৰয়োজন নাই, yyyy! আপুনি ভাবেনে যে আমাক সহায় কৰা কোনো সংগঠন নাই- আনকি আপোনাৰ নিজৰ সংগঠনেও নাই? আমাক সহায় কৰা কোনো ধনী মানুহ নাই বুলি আপুনি ভাবেনে? আপুনি ভাবেনে যে আমাৰ কাৰ্য্যক গোপনে ধন আগবঢ়োৱা কোনো ষড়যন্ত্ৰকাৰী নাই? হা হা, হা হা হা!"
  
  ড্ৰেকে হাতখন আগবঢ়াই পাগলৰ ডিঙিটো চেপি ধৰিব বিচাৰিছিল, কিন্তু যিহেতু সি সেইটো কৰিব পৰা নাছিল-এতিয়াও-তেওঁ পিছৰ শ্ৰেষ্ঠ কামটো কৰিলে।
  
  ফোনটোত বাধা আহিল।
  
  আৰু শেষত তেওঁৰ মগজুৱে প্ৰতিটো তথ্য প্ৰক্ৰিয়াকৰণ কৰিলে। বাকীবোৰে ইতিমধ্যে গম পাইছিল। ভয়ত বগা হৈ পৰিছিল তেওঁলোকৰ মুখখন, টেনচনত টান হৈ পৰিছিল তেওঁলোকৰ শৰীৰ।
  
  "এইটো আমাৰ চাইট নহয়?" ড্ৰেকে ক"লে। "য"ত এতিয়া হেডেন, কিনিমাকা আৰু মূৰ আছে।"
  
  "আৰু ৰামচেছ" মাই ক"লে।
  
  ঠিক সেই মুহূৰ্ততে যদি বোমাটো বিস্ফোৰণ হ"লহেঁতেন তেন্তে দলটোৱে ইয়াতকৈ বেছি বেগেৰে দৌৰিব নোৱাৰিলেহেঁতেন।
  
  
  সাতাবিংশ অধ্যায়
  
  
  হেডনে মনিটৰবোৰ অধ্যয়ন কৰিলে। ষ্টেচনৰ বহু অংশ খালী হৈ পৰাৰ লগে লগে, আনকি মূৰৰ লগত ব্যক্তিগতভাৱে নিযুক্তি দিয়া এজেণ্টসকলকো সহায় কৰিবলৈ ৰাজপথলৈ পঠিওৱাৰ বাবে স্থানীয় হোমলেণ্ড ছিকিউৰিটি চেণ্টাৰটোৱে ভাঙি যোৱাৰ দৰে আপ্লুত অনুভৱ কৰিলে। সমগ্ৰ চহৰখনত ঘটি থকা পৰিঘটনাবোৰে এই মুহূৰ্তৰ বাবে ৰেমচেছ আৰু প্ৰাইছৰ পুনৰ মিলনৰ ওপৰত অগ্ৰাধিকাৰ লাভ কৰিছিল যদিও হেডেনে তেওঁলোকৰ মাজত যোগাযোগৰ অভাৱ লক্ষ্য কৰিলে, আৰু ভাবিলে যে সঁচাকৈয়ে দুয়োৰে ক"বলগীয়া একো নাই নেকি? ৰামচেছ আছিল এজন জ্ঞানী মানুহ, যাৰ হাতত সকলো উত্তৰ আছিল। প্ৰাইচ আছিল মাত্ৰ ডলাৰ খেদি ফুৰা আন এজন কেলেংকাৰী।
  
  কিনিমাকাই মনিটৰবোৰ চলোৱাত সহায় কৰিছিল। হেডেনে আগতে তেওঁলোকৰ মাজত কি হৈছিল, যেতিয়া হাৱাইয়ানজনে দুয়োজন মানুহৰ পৰা তথ্য আহৰণ নকৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল, সেই বিষয়ে আলোচনা কৰিলে আৰু এতিয়া তাইৰ প্ৰতিক্ৰিয়াৰ বিষয়ে ভাবিলে।
  
  তাই ঠিকেই কৈছিল নেকি? তেওঁ কৰুণ আছিল নেকি?
  
  পিছত চিন্তা কৰিবলগীয়া কিবা এটা।
  
  তাইৰ সন্মুখত ছবিবোৰ জিলিকি উঠিল, সকলোবোৰ ডজন ডজন বৰ্গক্ষেত্ৰৰ পৰ্দাত জুম আউট হৈ গ"ল, ক"লা-বগা আৰু ৰঙীন, ফেণ্ডাৰ বেণ্ডাৰ আৰু জুইৰ দৃশ্য, জিলিকি থকা এম্বুলেন্স আৰু আতংকিত ভিৰৰ দৃশ্য। নিউয়ৰ্কৰ লোকসকলৰ মাজত আতংকক একেবাৰে নূন্যতম কৰি ৰখা হৈছিল; যদিও ৯-১১ৰ পৰিঘটনাবোৰ তেওঁলোকৰ মনত এতিয়াও সতেজ ভয়ানকতা আছিল আৰু প্ৰতিটো সিদ্ধান্তক প্ৰভাৱিত কৰিছিল। ৯-১১ৰ পৰা ৰক্ষা পোৱাৰ কাহিনী থকা ইমানবোৰ মানুহৰ বাবে, সেইদিনা কামলৈ নোযোৱাসকলৰ পৰা আৰম্ভ কৰি দেৰি হোৱা বা কাম-কাজ চলোৱালৈকে, ভয়ে কেতিয়াও তেওঁলোকৰ চিন্তাধাৰা এৰি যোৱা নাই। পৰ্যটকসকলে ভয়তে পলাই গ"ল, প্ৰায়ে পৰৱৰ্তী অভাৱনীয় আঘাতৰ সন্মুখীন হ"বলৈ। আৰক্ষীয়ে আন্তৰিকতাৰে ৰাজপথ পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে, সদায় ক্ষুব্ধ স্থানীয় লোকৰ বিৰোধিতা কম।
  
  হেডনে সময় পৰীক্ষা কৰিলে...ৰাতিপুৱা ১১ বজাৰ মাত্ৰ। পিছত অনুভৱ হ"ল। বাকী দলটোৰ মনটো তাইৰ মনত আছিল, আজি সিহঁতে প্ৰাণ হেৰুৱাব পাৰে বুলি ভয়ত পেটটো মন্থন কৰি আছিল। আমি কিয় নৰক এনেকৈয়ে কৰি থাকোঁ? দিনৰ পিছত দিন, সপ্তাহৰ পিছত সপ্তাহ? প্ৰতিবাৰ আমি যুঁজিলেই অ"ডছ কম অনুকূল হৈ পৰে।
  
  আৰু বিশেষকৈ ডাহল; এই মানুহজন এই কথাত কেনেকৈ থাকিল? পত্নী আৰু দুটা সন্তান থকাৰ বাবে এজন পুৰুষৰ কৰ্মনীতি মাউণ্ট এভাৰেষ্টৰ সমান হ"ব লাগিব। সৈনিকজনৰ প্ৰতি তাইৰ সন্মান কেতিয়াও বেছি হোৱা নাছিল।
  
  কিনিমাকাই এটা মনিটৰত টেপ কৰিলে। "বেয়া হ"ব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  হেডনে তাৰ ফালে চাই থাকিল। "এইটো কি... অ" ছিট।"
  
  স্তম্ভিত হৈ তাই চাই থাকিল যেতিয়া ৰেমছেছে ব্যৱস্থা লৈছিল, প্ৰাইছৰ ফালে দৌৰি গৈ তাৰ মূৰটো মাটিত খুন্দা মাৰিছিল। তাৰ পিছত সন্ত্ৰাসবাদী ৰাজকুমাৰে সংগ্ৰাম কৰি থকা শৰীৰটোৰ ওপৰত থিয় হৈ নিৰ্দয়ভাৱে লাথি মাৰিবলৈ ধৰিলে, প্ৰতিটো আঘাতে যন্ত্ৰণাৰ চিঞৰ এটা উৰুৱাই দিলে। হেডনে আকৌ দ্বিধাবোধ কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত দেখিলে যে মজিয়াত তেজৰ পুল এটা বিয়পিবলৈ ধৰিলে।
  
  "মই নামি যাম।"
  
  "মইও যাম"। কিনিমাকা উঠিবলৈ ধৰিলে, কিন্তু হেডেনে ইংগিতেৰে তাক ৰখাই দিলে।
  
  "নহয়. ইয়াত তোমাৰ প্ৰয়োজন।"
  
  চকুৰ চাৱনিবোৰক আওকাণ কৰি তাই লৰালৰিকৈ বেছমেণ্টলৈ উভতি আহিল, হলৱেত থিয় হৈ থকা চকীদাৰ দুজনক ইংগিত দিলে আৰু ৰামচেছৰ কোঠাৰ বাহিৰৰ দুৱাৰখন খুলি দিলে। বন্দুক টানি একেলগে লৰালৰিকৈ সোমাই যায়।
  
  ৰামচেছৰ বাওঁ ভৰিখনে প্ৰাইছৰ গালত খুন্দা মাৰি হাড় ভাঙি পেলালে।
  
  "ৰ"ব!" হেডনে খঙত চিঞৰি উঠিল। "তুমি তাক মাৰি আছা।"
  
  "আপুনি গুৰুত্ব নিদিয়ে" ৰেমছেছে আকৌ নিজৰ অস্ত্ৰটো ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰাইছৰ চোলাটো ভাঙি পেলালে। "মই কিয় কৰিব লাগে? এই লেতেৰাটোৰ লগত মোক এটা কোষ শ্বেয়াৰ কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছা। আপুনি বিচাৰেনে আমি কথা পাতি যাওঁ? বাৰু, মোৰ লোহাৰ ইচ্ছা এইদৰেই পালন কৰা হয়। হয়তো এতিয়া আপুনি গম পাব।"
  
  হেডেনে চাবিটো তলাটোত সুমুৱাই বাৰবোৰৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল। ৰেমছেছে নিজকে পোহপাল দিলে, আৰু তাৰ পিছত প্ৰাইছৰ মূৰৰ খুলি আৰু কান্ধত ভৰি দিবলৈ ধৰিলে, যেন দুৰ্বল ঠাই বিচাৰিছে আৰু প্ৰক্ৰিয়াটো উপভোগ কৰি আছে। প্ৰাইছে চিঞৰ-বাখৰ বন্ধ কৰি দিছিল আৰু মাত্ৰ কম হুমুনিয়াহ কাঢ়িব পাৰিছিল।
  
  দুজন গাৰ্ডৰ সহায়ত হেডেনে দুৱাৰখন বহলকৈ খুলিলে। তাই কোনো অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈ আক্ৰমণ কৰিছিল, পিষ্টলেৰে ৰেমছেছৰ কাণৰ পিছফালে আঘাত কৰি ৰবাৰ্ট প্ৰাইছৰ পৰা আঁতৰাই ঠেলি দিছিল। তাৰ পিছত তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা মানুহজনৰ কাষত আঁঠু লৈ পৰিল।
  
  "তুমি জীয়াই আছা?" তাই নিশ্চয় বেছি চিন্তিত যেন দেখাব বিচৰা নাছিল। তেওঁৰ দৰে মানুহে চিন্তাক শোষণ কৰিব পৰা দুৰ্বলতা হিচাপে দেখিছিল।
  
  "বিষ হয়?" তাই নিজকে প্ৰাইছৰ পাচলিৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  
  চিঞৰ-বাখৰটোৱে তাইক ক"লে যে "হয়, হ"ল।"
  
  "ঠিক আছে ঠিক আছে, হুমুনিয়াহ কাঢ়িব বন্ধ কৰক। ঘূৰি ঘূৰি মোক তোমাক চাবলৈ দিয়া।"
  
  প্ৰাইছে গুলীয়াই ল"বলৈ যথেষ্ট কষ্ট কৰিলে, কিন্তু যেতিয়া গুলীয়াই গ"ল, তেতিয়া তেজৰ মুখা, দাঁত ভঙা আৰু ওঁঠ ফাটি যোৱা দেখি হেডেনে চকু কপালত তুলিলে। তাই দেখিলে তাইৰ কাণখন ৰঙা আৰু চকুটো ইমানেই ফুলি গৈছে যে হয়তো আৰু কেতিয়াও কাম কৰিব নোৱাৰিব। শুভেচ্ছা সত্ত্বেও তাই মুখখন কুটি কুটিলে।
  
  "বিষ্ঠা".
  
  তাই ৰামচেছৰ ফালে আগবাঢ়িল। "ডুড, তুমি পাগল নেকি বুলিও সুধিব নালাগে নহয়? আপুনি যি কৰে সেয়া কেৱল পাগলেহে কৰিব। কাৰণ? উদ্দেশ্য? লক্ষ্য? আনকি তোমাৰ মনটোও পাৰ হৈ গ"ল বুলি মোৰ সন্দেহ আছে।"
  
  তাই গ্লকটো ওপৰলৈ তুলিলে, সঁচাকৈয়ে গুলী চলাবলৈ সম্পূৰ্ণ সাজু হোৱা নাছিল। তাইৰ কাষৰ চকীদাৰবোৰে ৰামছেছক আক্ৰমণ কৰিলে ঢাকি ৰাখিছিল।
  
  "শ্বুট" ৰামছেছে ক"লে। "বেদনাৰে ভৰা এখন পৃথিৱীৰ পৰা নিজকে বচাওক।"
  
  "এইখন যদি তোমাৰ দেশ, তোমাৰ ঘৰ হ"লহেঁতেন, তেন্তে তুমি মোক এতিয়াই মাৰি পেলালেহেঁতেন নহয়নে? তুমি এই সকলোবোৰ শেষ কৰি দিবা।"
  
  "নহয়. ইমান সোনকালে হত্যা কৰি কি মজা? প্ৰথমে মই তোমাক কাপোৰ খুলি তোমাৰ অংগ বান্ধি তোমাৰ মৰ্যাদা ধ্বংস কৰিম। তেতিয়া মই আপোনাৰ ইচ্ছাক এৰাব নোৱাৰা পদ্ধতিৰে ভংগ কৰিম, সেই মুহূৰ্তত যিয়েই নহওক কিয়। তেতিয়া মই তোমাক হত্যা কৰি ঘূৰাই অনাৰ উপায় উলিয়ালোঁহেঁতেন, বাৰে বাৰে, অৱশেষত যেতিয়া তুমি মোক শতমবাৰৰ বাবে তোমাৰ জীৱন শেষ কৰিবলৈ অনুৰোধ কৰিছিলা তেতিয়া নম্ৰ হৈ পৰিলোহেঁতেন।"
  
  হেডেনে চাই থাকিল, ৰামছেছৰ চকুত সত্যটো দেখি আৰু নিজকে কঁপনি বন্ধ কৰিব নোৱাৰি। ইয়াত এজন মানুহ আছিল যিয়ে দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চিন্তা নকৰাকৈয়ে নিউয়ৰ্কত পাৰমাণৱিক বোমা বিস্ফোৰণ কৰিব। তাইৰ মনোযোগ ৰামছেছৰ লগতে তাইৰ চকীদাৰসকলেও ইমানেই আকৰ্ষণ কৰিছিল যে পিছফালৰ পৰা অহা খোজ আৰু চেপেটা উশাহ-নিশাহৰ প্ৰতি সিহঁতে কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰা নাছিল।
  
  ৰামচেছৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল। হেডেনে জানিছিল যে তেওঁলোকক প্ৰতাৰণা কৰা হৈছে। তাই ঘূৰি গ"ল, কিন্তু যথেষ্ট বেগেৰে নহয়। প্ৰাইছ হয়তো প্ৰতিৰক্ষা সচিব আছিল, কিন্তু তেওঁৰ সামৰিক কেৰিয়াৰো আছিল বিশিষ্ট আৰু এতিয়া তেওঁৰ মনত যি মনত আছে তাকেই জীৱন নিৰ্বাহ কৰি আছিল। তেওঁ দুয়োখন হাত চকীদাৰজনৰ মেলি দিয়া বাহুটোত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁৰ পিষ্টলটো মজিয়াত ক্লাচ্ শব্দ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত মানুহজনৰ পেটত মুঠিটো সোমাই আধালৈ বেঁকা কৰি দিলে। এই কাম কৰি থাকোঁতে তেওঁ পৰিল, হেডেন আৰু আনজন গাৰ্ডে তেওঁক গুলীয়াই নিদিয়ে বুলি বাজি ধৰি, কেইবা ধৰণে নিজৰ স্থান বাজি ধৰি বন্দুকটোৰ ওপৰত পৰিল।
  
  আৰু তেওঁ বগলীৰ তলত গুলী চলালে, গুলীটোৱে স্তম্ভিত গাৰ্ডজনৰ চকুত খুন্দা মাৰিলে। হেডেনে তাইৰ আৱেগবোৰ এফালে ৰাখি তাইৰ গ্লকক প্ৰাইছৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে, কিন্তু ৰেমছেছে ট্ৰেক্টৰত থকা ম"হৰ দৰে তাইৰ ওপৰত আক্ৰমণ কৰিলে, তাৰ শৰীৰৰ সম্পূৰ্ণ শক্তিয়ে পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰি তাইক ভৰিৰ পৰা পেলাই দিলে। ৰেমচেছ আৰু হেডেনে চেলৰ মাজেৰে লৰচৰ কৰি গৈ প্ৰাইছে দ্বিতীয় গাৰ্ডত ক্লীন হিট লেণ্ড কৰাৰ সুযোগ দিলে।
  
  ইয়াৰ সুযোগ লৈ তেওঁ বিভ্ৰান্তিক নিজৰ সুবিধাৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰিলে। মৃত্যু হোৱা গুলীৰ প্ৰতিধ্বনিৰ আগতেই দ্বিতীয়জন চকীদাৰৰ মৃত্যু হয়। চেক্ৰেটাৰীৰ একক কাৰ্যক্ষম চকুটোৱে চাই থকা প্ৰাইছৰ ভৰিৰ ওচৰত তেওঁৰ মৃতদেহটো মাটিত খুন্দা মাৰিলে। হেডেনে ৰেমছেছৰ বিশাল শৰীৰৰ তলৰ পৰা ওলাই আহিল, এতিয়াও তাইৰ গ্লকক ধৰি ৰাখিছে, বনৰীয়া চকুৰে আৰু প্ৰাইছক বন্দুকৰ গুলীত ধৰি আছে।
  
  "কিয়?"
  
  প্ৰাইছে দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ক"লে, "মৰি মৰি সুখী। "মই মৰিব বিচাৰো"।
  
  "এই টুকুৰাটো বচাবলৈ সহায় কৰিবলৈ?" তাই সংগ্ৰাম কৰি মজিয়াৰ ওপৰেৰে উজুটি খাই পৰিল।
  
  "মোৰ আৰু এটা খেল বাকী আছে," ৰেমছেছে বিৰবিৰাই ক"লে।
  
  হেডেনে অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ তলৰ মাটি কঁপি উঠিছে, বেছমেণ্টৰ বেৰবোৰ কঁপিছে আৰু মৰ্টনৰ ডাৱৰবোৰ পেলাইছে। পিঞ্জৰাৰ দণ্ডবোৰেই কঁপিবলৈ ধৰিলে। হাত-আঁঠু দুটা পুনৰ সাজি তাই শান্ত হৈ ওপৰলৈ তললৈ, বাওঁ-সোঁফালে চালে। বাৰে বাৰে টিপটিপিয়াকৈ লাইটবোৰলৈ হেডেনে চাই থাকিল।
  
  এতিয়া কি? এইটো কি হেল...
  
  কিন্তু তাই ইতিমধ্যে গম পাইছিল।
  
  স্থলপথত আক্ৰমণৰ বলি হৈছিল এই স্থান।
  
  
  আঠাইশ অধ্যায়
  
  
  দেৱালবোৰ লৰচৰ কৰি থকাৰ সময়তে হেডনে হাঁহিলে। ৰামছেছে উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু কোঠাটো তেওঁৰ চাৰিওফালে কঁপি উঠিল। আঁঠু লৈ পৰিল সন্ত্ৰাসবাদী। প্ৰাইছে ভয়তে চাই থাকিল যেতিয়া কোঠাটোৰ একেবাৰে চুকটো সলনি হৈ গ"ল, সংযোগবোৰ লৰচৰ কৰি পুনৰ সজ্জিত হ"ল, প্ৰতিটো চেকেণ্ডৰ লগে লগে ঢালবোৰ বিকৃত হৈ পৰিল। চিলিঙৰ এটা অংশ ভাঙি পৰাত হেডেনে মৰ্টনৰ এটা সৰি পৰা টুকুৰা এৰাই চলিছিল। বহুৰঙী পেণ্ডুলামৰ দৰে দোল খাই ছাদৰ পৰা ওলমি আছিল তাঁৰ আৰু বায়ু নলী।
  
  হেডনে কোঠাৰ দুৱাৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল যদিও ৰেমছেছ যথেষ্ট স্মাৰ্ট হৈ তাইৰ বাট বন্ধ কৰি দিলে। তাই গম পোৱাত অলপ সময় লাগিল যে তাই এতিয়াও গ্লকটো ধৰি আছে, আৰু তেতিয়ালৈকে চিলিঙৰ বেছিভাগ অংশ ভাঙি গৈছিল আৰু বাৰবোৰ নিজেই ভিতৰলৈ নতশিৰ হৈ গৈছিল, প্ৰায় ভাঙি গৈছিল।
  
  "মই ভাবো... আপুনি অতিমাত্ৰা কৰিলে," প্ৰাইছে উশাহ বন্ধ হৈ ক"লে।
  
  "এই গোটেই অভিশপ্ত ঠাইখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে," হেডেনে ৰেমছেছৰ মুখত চিঞৰি উঠিল।
  
  "এতিয়ালৈকে নহয়".
  
  সন্ত্ৰাসবাদীজনে থিয় হৈ দূৰৰ বেৰৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল, চাৰিওফালে মৰ্টনৰ ডাৱৰ আৰু কংক্ৰিট আৰু প্লাষ্টাৰৰ টুকুৰাবোৰ উৰি গৈ পৰিল। বাহিৰৰ দুৱাৰখন লৰচৰ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত দোল খালে খোল খালে। হেডেনে বাৰখন ধৰি নিজকে ওপৰলৈ টানি আনিলে, পাগলজনক ধৰিলে, প্ৰাইছে পিছফালে হুলস্থুল কৰি থাকিল। তেওঁলোকৰ ওপৰত মানুহ আছিল। ৰামছেছে ইমান দূৰলৈহে যাব পাৰিছিল।
  
  সেই কথা ভাবি হেডেনে তাইৰ ফোনটো বিচাৰিলে, কিন্তু ৰেমছেছৰ লগত প্ৰায়েই খোজ মিলাব নোৱাৰিলে। এই মানুহজন আছিল দ্ৰুত, কঠোৰ আৰু নিৰ্দয়। সি চিৰিৰে খোজ কাঢ়ি উঠিল, এজন আৰক্ষীৰ প্ৰত্যাহ্বানটো ব্ৰাছ কৰি প্ৰথমে হেডেনৰ ফালে মূৰটো দলিয়াই দিলে। তাই ল"ৰাটোক ধৰি ধৰিলে, আৰু তেতিয়ালৈকে ৰামছেছে ইতিমধ্যে ওপৰৰ দুৱাৰখনেৰে চেপি ধৰিছিল।
  
  হেডনে গৰম খেদি ফুৰিলে। ওপৰৰ দুৱাৰখন ডাঙৰকৈ খোলা আছিল, গ্লাছ ফাটি গৈছিল, ফ্ৰেমবোৰ ফাটি গৈছিল। প্ৰথমতে মনিটৰ ৰুমৰ পৰা তাই দেখা পাইছিল মাথোঁ মূৰ, যিয়ে মজিয়াৰ পৰা উঠি কেইবাখনো বিকৃত পৰ্দা পোন কৰিবলৈ হাতখন আগবঢ়াইছিল। আন কিছুমানে বন্ধা ঠাইৰ পৰা ফাটি গৈছিল, বেৰৰ পৰা আঁতৰি গৈছিল আৰু অৱতৰণ কৰাৰ লগে লগে দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হৈছিল। কিনিমাকা এতিয়া কান্ধৰ পৰা পৰ্দাখন সৰি পৰা, কাঁচ আৰু প্লাষ্টিক চুলিত ধৰা লৈ থিয় হ"ল। কোঠাটোৰ বাকী দুজন এজেণ্টে নিজকে টানি আনিবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল।
  
  "আমাক কিহে আঘাত কৰিলে?" হেডেনক লক্ষ্য কৰি মূৰে কোঠাটোৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিল।
  
  "ৰামচেছ ক"ত নৰক?" তাই চিঞৰি উঠিল। "তই তেওঁক দেখা নাই নেকি?"
  
  মূৰৰ মুখখন ফাটি গ"ল। "তেওঁ চেল ব্লকত থাকিব লাগে।"
  
  কিনিমাকাই কান্ধৰ পৰা কাঁচ আৰু অন্যান্য ধ্বংসাৱশেষ ব্ৰাছ কৰিলে। "মই চাই আছিলো... তাৰ পিছত সকলো নৰক ঢিলা হৈ গ"ল।"
  
  হেডেনে জোৰেৰে গালি পাৰিলে যেতিয়া তাই বাওঁফালে থকা চিৰিবোৰ লক্ষ্য কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত আগৰ বেলকনিখনলৈ যিটোৱে প্ৰেচিণ্টৰ মূল কাৰ্যালয়টোলৈ চাই আছিল। অট্টালিকাটোৰ পৰা পাৰ হোৱাৰ বাহিৰে আন কোনো বাট নাছিল। তাই দৌৰি গৈ ৰেলিঙৰ ওচৰ পালেগৈ, ধৰিলে আৰু তলৰ কোঠাটো পৰীক্ষা কৰিলে। সন্ত্ৰাসবাদীয়ে পৰিকল্পনা কৰা মতে কৰ্মচাৰী হ্ৰাস কৰা হ"ল যদিও তলৰ মহলাৰ কিছুমান চাকৰি দখল কৰা হ"ল। পুৰুষ-মহিলা দুয়োজনেই নিজৰ বস্তু গোটাই আছিল যদিও বেছিভাগেই আক্ৰমণৰ আশা কৰা যেন লাগে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ টানি মূল প্ৰৱেশদ্বাৰৰ ফালে আগবাঢ়িছিল। ৰামছেছও তেওঁলোকৰ মাজত থাকিব নোৱাৰিলে।
  
  তেন্তে ক"ত?
  
  প্ৰত্যাশা। মই চাই আছো। 'এইটো নাছিল...
  
  "এইটো শেষ নহয়!" - তাই চিঞৰি উঠিল। "খিৰিকীবোৰৰ পৰা আঁতৰি যোৱা!"
  
  বহুত দেৰি হৈছে। ব্লিটজক্ৰিগ আৰম্ভ হৈছিল এক বিশাল বিস্ফোৰণৰ পৰা; সন্মুখৰ খিৰিকীবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু বেৰৰ এটা অংশ ভাঙি গ"ল। হেডেনৰ সমগ্ৰ দৃষ্টিভংগী সলনি হৈ গ"ল, ছাদৰ ৰেখাডাল সৰি পৰিল। আৰক্ষী পৰি যোৱাৰ লগে লগে সমগ্ৰ ষ্টেচনতে ধ্বংসাৱশেষ বিস্ফোৰণ ঘটে। কিছুমানে আঁঠু লৈ উঠিল বা হাঁহি হাঁহি আঁতৰি গ"ল। আন কিছুমান আহত হয় বা আৱদ্ধ হৈ পৰে। আৰ পি জিখনে ভঙা মুখমণ্ডলৰ মাজেৰে হিচকি মাৰি পৰিচাৰকৰ কনছ"লত খুন্দা মাৰি ওচৰৰ অঞ্চলটোৰ ওপৰেৰে জুইৰ শিখা, ধোঁৱা আৰু ধ্বংসাৱশেষৰ ঢৌ পঠিয়াই দিলে। তাৰ পিছত হেডেনে দৌৰি থকা ভৰি দুখন দেখিলে যেতিয়া বহুতো মুখা পিন্ধা মানুহ দেখা দিলে, সকলোৱে কান্ধত বন্দুক বান্ধি লৈ। প্ৰতিটো ফালে বিয়পি পৰি তেওঁলোকে যিকোনো লৰচৰ কৰা বস্তুটোৰ ওপৰত লক্ষ্য ৰাখিছিল আৰু তাৰ পিছত ভালদৰে বিবেচনা কৰি গুলীচালনা কৰিছিল। লগে লগে হেডেন, কিনিমাকা আৰু মূৰে গুলীচালনা কৰে।
  
  ধ্বংসপ্ৰাপ্ত ষ্টেচনত গুলী বিন্ধিলে। তাইক সুৰক্ষা দিয়া কাঠৰ বেলকনিখন টুকুৰা টুকুৰ হ"বলৈ ধৰাৰ আগতে হেডেনে তলত এঘাৰজন মানুহক গণনা কৰিলে। খোলাবোৰ ঠিক তাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল। খণ্ডবোৰ ভাঙি বিপজ্জনক ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। হেডেন পিছফালৰ পৰা পিছলৈ তাইৰ ওপৰত পৰিল আৰু তাৰ পিছত গুলীয়াই গ"ল। তাইৰ ভেষ্টটোৱে গুলীৰ পৰা নহয়, দুটা সৰু সৰু আঘাত পাইছিল আৰু তলৰ পোৱালিটোৰ তীব্ৰ বিষে তাইক কৈছিল যে কাঠৰ ডাল এটাই উন্মুক্ত মাংসত আঘাত কৰিছে। কিনিমাকাইও হাঁহিলে আৰু মূৰে জেকেটটো খুলি কান্ধৰ পৰা চেভিংছবোৰ আঁতৰাবলৈ থিয় হ"ল।
  
  হেডনে হাঁহি হাঁহি বেলকনিলৈ উভতি আহিল। ফাঁকবোৰৰ মাজেৰে তাই আক্ৰমণকাৰী গোটটোৰ আগবাঢ়ি যোৱাটো চাই থাকিল আৰু তেওঁলোকে নিজৰ নেতাক মাতি থাকোঁতে গটৰ গুণগুণনি শুনিলে। ৰামছেছে চিকাৰ কৰা সিংহৰ দৰে দৌৰি গ"ল, এক চেকেণ্ডতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰতে হেডেনৰ দৃষ্টিৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। তাই গুলী চলোৱাৰ সুযোগটো চেপি উলিয়াই দিলে, কিন্তু ইতিমধ্যে গম পাইছিল যে গুলীটো ওচৰলৈ উৰি নাযায়।
  
  "বিষ্ঠা!"
  
  হেডনে থিয় হৈ কিনিমাকালৈ চাই চাই চিৰিৰ ফালে দৌৰি গ"ল। সন্ত্ৰাসবাদী ৰাজকুমাৰক পলাবলৈ দিব নোৱাৰিলে। তেওঁৰ কথাত বোমাটো বিস্ফোৰণ হ"লহেঁতেন। হেডেনৰ এটা অনুভৱ হৈছিল যে তেওঁ বেছি সময় অপেক্ষা নকৰে।
  
  "যা যোৱা, আঁতৰি যোৱা!" - তাই মানোক হাউলি উঠিল। "আমি লগে লগে ৰামচেছক ঘূৰাই আনিব লাগিব!"
  
  
  উনবিংশ অধ্যায়
  
  
  ঠাইখনৰ ঠিক বাহিৰৰ ছেক্সনটো সাধাৰণতে মানুহেৰে ভৰি আছিল, ক্ৰছিংটো পথচাৰীয়ে বন্ধ হৈ আছিল আৰু পাৰ হৈ যোৱা গাড়ীবোৰৰ অহৰহ ছন্দত ৰাস্তাবোৰ গুঞ্জৰিত হৈছিল। বহু খিৰিকী থকা ওখ অট্টালিকাবোৰে সাধাৰণতে ইহঁতৰ মাজত হৰ্ণৰ হৰ্ণ বজোৱা আৰু হাঁহিৰ শব্দ প্ৰতিফলিত কৰিছিল, যিয়ে মানুহৰ পাৰস্পৰিক ক্ৰিয়াৰ উত্থানৰ ইংগিত দিছিল, কিন্তু আজি দৃশ্যটো বহুত বেলেগ আছিল।
  
  ধোঁৱাই ৰাস্তাৰ সিপাৰে ঘূৰি আকাশলৈ উঠি আহিল। ফুটপাথত ছিন্নভিন্ন খিৰিকীবোৰে আৱৰ্জনা কৰি পেলাইছিল। খোলাৰে আঘাতপ্ৰাপ্ত আৰু আঘাতপ্ৰাপ্তসকলে জ্ঞান লাভ কৰাৰ লগে লগে বা লুকাই থকাৰ পৰা ওলাই অহাৰ লগে লগে হাবৰ চাৰিওফালে মুখ বন্ধ মাতবোৰে ফুচফুচাই ক"লে। ওচৰৰ পৰা চাইৰেনে হাহাকাৰ কৰিলে। তেওঁলোকৰ অট্টালিকাৰ ৩য় এভিনিউৰ ফালটো এনে লাগিছিল যেন এটা বিশাল নিগনিয়ে ইয়াক ধূসৰ পনিৰৰ টুকুৰা বুলি ভুল কৰি তাৰ পৰা বিশাল কামোৰ উলিয়াই লৈছিল।
  
  হেডেনে এই কথা কমেইহে লক্ষ্য কৰিলে, ষ্টেচনৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিল আৰু তাৰ পিছত পলায়ন কৰা লোকসকলৰ বাবে ইফালে সিফালে চাই লেহেমীয়া কৰিলে। পোনে পোনে আগবাঢ়ি ৫১ নং ষ্ট্ৰীটত তেওঁলোকেহে দৌৰিছিল- ক"লা কাপোৰ পিন্ধা এঘাৰজন মানুহ, বাকীবোৰৰ ওপৰত ভুল নহ"ব পৰা ৰামছেছ। হেডেনে ধ্বংসাৱশেষেৰে বিয়পি পৰা ছেক্সনটোৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল, তাইক আগুৰি থকা নিস্তব্ধতা, নিস্তব্ধতাৰ চিঞৰ আৰু তাইক অন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা ধূলিৰ লৰচৰ কৰা ডাৱৰে স্তম্ভিত হৈ পৰিল। ওপৰত কাৰ্যালয়ৰ ভৱনবোৰৰ চালৰ মাজৰ ফাঁকবোৰত-গ্ৰিডৰ ৰেখাৰ দৰে লম্ব পথ এটা চিহ্নিত কৰা পোন পকী স্তম্ভবোৰে-ৰাতিপুৱাৰ সূৰ্য্যৰ পোহৰে প্ৰতিযোগিতাত অৱতীৰ্ণ হ"বলৈ সংগ্ৰাম কৰিছিল। দুপৰীয়াৰ আগতে ৰাস্তাত সূৰ্য্যটো খুব কমেইহে দেখা দিছিল, কিছু সময়ৰ আগতে খিৰিকীবোৰৰ পৰা প্ৰতিফলিত হৈছিল আৰু কেৱল ছেক্সনবোৰহে আলোকিত কৰিছিল যেতিয়ালৈকে ই মূৰৰ ওপৰেৰে উঠি অট্টালিকাৰ মাজত নামি যোৱাৰ পথ বিচাৰি নাপালে।
  
  কিনিমাকা, বিশ্বাসী বুঢ়া কুকুৰটোৱে তাইৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। "তেওঁলোক মাত্ৰ বাৰটাহে"-তেওঁ ক"লে। "মূৰে আমাৰ স্থিতি নিৰীক্ষণ কৰি আছে। ৰিইনফৰ্চমেণ্ট নোপোৱালৈকে আমি সিহঁতক অনুসৰণ কৰিম, ঠিক আছে?"
  
  "ৰামছেছ" তাই ক"লে। "এয়া আমাৰ অগ্ৰাধিকাৰ। যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত আমি তেওঁক ঘূৰাই দিম।"
  
  "হেডেন" কিনিমাকাই ৰখাই থোৱা ভ্যান এখনৰ লগত প্ৰায় খুন্দা মাৰিলে। "আপুনি এই কথা ভালদৰে নাভাবে। ৰামছেছে সকলো পৰিকল্পনা কৰিছিল। আৰু যদিও তেওঁ কৰা নাছিল - যদিও তেওঁৰ স্থান কেনেবাকৈ পঞ্চম চেম্বাৰত লিক হৈ গৈছিল - এতিয়া কোনো কথা নাই। এই বোমাটো আমি বিচাৰিব লাগিব।"
  
  "ৰামছেছক বন্দী কৰাৰ আন এটা কাৰণ।"
  
  কিনিমাকাই ক"লে, "তেওঁ আমাক কেতিয়াও নক"ব। "কিন্তু হয়তো তেওঁৰ কোনোবা ছাত্ৰই কৰিব।"
  
  হেডনে কয়, "আমি যিমানেই বেছি দিন ৰেমছেছক ভাৰসাম্যহীন কৰি ৰাখিব পাৰিম। "এই সকলোবোৰৰ পৰা ৰক্ষা পোৱাৰ এই চহৰখনে যিমানেই ভাল সুযোগ পাব।"
  
  ওখ অট্টালিকাবোৰে পেলোৱা কেইটামান ছাঁৰ ভিতৰত থাকি কোনো ধৰণৰ শব্দ নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰি সিহঁতে ফুটপাথৰ কাষেৰে দৌৰি গ"ল। ৰেমছেছ নিজৰ পেকৰ মাজত অৰ্ডাৰ দি আছিল আৰু এতিয়া হেডেনৰ মনত পৰিল যে বজাৰত উভতি আহি তেওঁ এই মানুহবোৰক নিজৰ "লিজিয়নাৰ" বুলি কৈছিল। তেওঁলোকৰ প্ৰত্যেকেই আছিল মাৰাত্মক আৰু নিজৰ কাৰ্য্যৰ প্ৰতি আনুগত্যশীল, সাধাৰণ ভাড়াতীয়া সৈনিকৰ বহু খোজ ওপৰত। প্ৰথমতে বাৰজন মানুহে বেছি চিন্তা নকৰাকৈয়ে নিজৰ আৰু ছাইটটোৰ মাজত অলপ দূৰত্ব ৰাখি খৰখেদা কৰিলে, কিন্তু এমিনিটৰ পিছত তেওঁলোকৰ গতি লেহেমীয়া হ"বলৈ ধৰিলে আৰু দুজনে পিছলৈ ঘূৰি চালে, কোনোবা খেদি যোৱা মানুহ আছে নেকি চালে।
  
  হেডেনে নিজৰ গ্লকৰ পৰা খঙেৰে ভুকুৱাই গুলী চলালে। এজন মানুহ পৰিল, আৰু বাকীবোৰে ঘূৰি আহি উত্তৰত গুলীচালনা কৰিলে। চিআইএৰ প্ৰাক্তন এজেণ্ট দুজনে পকী ফুলৰ বিচনাৰ পিছফালে হাঁহ মাৰিলে। হেডেনে ইয়াৰ ঘূৰণীয়া ধাৰৰ চাৰিওফালে উকি মাৰিলে, শত্ৰুৰ প্ৰতি দৃষ্টি হেৰুৱাব নিবিচাৰিলে। ৰামছেছ ভাঙি যোৱাৰ উপক্ৰম হৈছিল, তেওঁৰ মানুহে আবৃত। এতিয়া তাই দেখিলে যে ৰবাৰ্ট প্ৰাইছক নিজৰ ভাগ্যৰ ওপৰত এৰি দিয়া হৈছে, কষ্টেৰে থিয় হ"ব পৰা নাই, কিন্তু তথাপিও এজন মাৰপিট, বৃদ্ধ মানুহৰ বাবে ভাল কাম কৰি আছে। তাইৰ মনোযোগ পুনৰ ৰামছেছৰ ফালে ঘূৰি গ"ল।
  
  "সি ঠিক তাতেই আছে মনো। এইটো শেষ কৰি দিওঁ। তেওঁৰ মৃত্যু হ"লেও সেইবোৰ বিস্ফোৰণ হ"ব বুলি ভাবিছানে?"
  
  "ধেৎ, মই নাজানো। তেওঁক জীয়াই লৈ গ"লে ভাল কাম হ"লহেঁতেন৷ হয়তো আমি তেওঁক মুক্তিপণ হিচাপে ধৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন।"
  
  "হয় ঠিক আছে, আমি প্ৰথমে যথেষ্ট ওচৰ চাপিব লাগিব।"
  
  কেমেৰাই আকৌ জুম আপ কৰিলে, এইবাৰ তেওঁলোকৰ পলায়নটো ঢাকি দিলে। হেডেনে ফুলৰ বিচনাৰ পৰা ফুলৰ বিচনালৈ দৌৰি গ"ল, সিহঁতক ৰাস্তাৰে খেদি খেদি। দুয়োটা গোটৰ মাজত গুলীৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি খিৰিকী ভাঙি ৰখাই থোৱা গাড়ীবোৰত খুন্দা মাৰে। সিঁচৰতি হৈ থকা হালধীয়া টেক্সিৰ এটা লাইনে হেডেনক ভাল আৱৰণ আৰু ওচৰলৈ যোৱাৰ সুযোগ দিছিল আৰু তাই সেইটো ল"বলৈ কুণ্ঠাবোধ কৰা নাছিল।
  
  "হওঁক!"
  
  তাই প্ৰথম টেক্সিখনত উঠি কাষলৈ পিছলি গৈ ৰাস্তাৰ কাষত বাকী থকা আন এখন ব্যৱহাৰ কৰি পিছৰখনলৈ দৌৰি গৈ নিজকে ঢাকি দিলে। তাইৰ জেইলাৰসকলে সেইবোৰ আঁতৰাবলৈ চেষ্টা কৰাৰ লগে লগে তাইৰ চাৰিওফালে উইণ্ড" বিস্ফোৰণ ঘটিল, কিন্তু কভাৰৰ অৰ্থ আছিল যে ৰেমছেছৰ নতুন লিজিয়নাৰসকলে সঁচাকৈয়ে কেতিয়াও নাজানিছিল যে তেওঁলোক ক"ত আছে। চাৰিখন টেক্সিৰ পিছত আৰু তেওঁলোকে দৌৰবিদসকলক লুকাই থাকিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ গতি লেহেমীয়া হৈছিল।
  
  কিনিমাকিৰ ইয়াৰপিছটো ক্ৰক ক্ৰক কৰিবলৈ ধৰিলে। "সহায়ৰ বাবে পাঁচ মিনিটৰ বাট।"
  
  কিন্তু এইটোও অনিশ্চিত আছিল।
  
  আকৌ এবাৰ কোষটোৱে এটা কম্পেক্ট গ্ৰুপ হিচাপে কাম কৰিলে। হেডেনে খেদি খেদিলে, নিৰাপদে ফাঁকটো বন্ধ কৰিব নোৱাৰিলে আৰু লগতে গোলাবাৰুদ সংৰক্ষণ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। দেখা গ"ল যে কোষটোৱেও শক্তিবৰ্ধক বাহিনী আহি পোৱাৰ সম্ভাৱনাক লৈ চিন্তা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল কাৰণ তেওঁলোকৰ গতিবিধি অধিক উন্মাদ হৈ পৰিছিল, কম সতৰ্ক হৈ পৰিছিল। হেডেনে পিছফালৰ এজন প্ৰহৰীক লক্ষ্য কৰি ল"লে আৰু মাত্ৰ মিছ কৰিলে কাৰণ তাই গুলী চলোৱাৰ সময়ত তেওঁ ভাস্কৰ্য্য গছজোপাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  
  বিশুদ্ধ দুৰ্ভাগ্য।
  
  "মনো" তাই হঠাতে ক"লে। "আমি তাৰে এজনক ক"ৰবাত হেৰুৱাইছো নেকি?"
  
  "আকৌ গণনা কৰক।"
  
  তাই মাত্ৰ দহটা সংখ্যাহে গণনা কৰিব পাৰিছিল!
  
  তেওঁ ক"ৰ পৰানো ওলাই আহিল, ৰখাই থোৱা গাড়ী এখনৰ তলৰ পৰা ষ্টাইলত গুটিয়াই ওলাই আহিল। তেওঁৰ প্ৰথমটো আঘাত কিনিমাকিৰ আঁঠুৰ পিছফালৰ সৈতে সংযোগ হৈ পৰিল, যাৰ ফলত ডাঙৰ মানুহজন বেঁকা হৈ পৰিল। লাথি মাৰি থাকোঁতে তেওঁৰ সোঁহাতখনে এটা সৰু পিপিকে ওপৰলৈ আনিলে, যাৰ আকাৰে ইয়াক কম মাৰাত্মক কৰি তুলিলে। হেডেনে কিনিমাকাক এফালে পেলাই দিলে, তাইৰ তুলনামূলকভাৱে সৰু শৰীৰটো যিকোনো বিশ্বমানৰ খেলুৱৈৰ দৰেই শক্তিশালী আৰু শক্তিশালী আছিল, কিন্তু সেইটোৱেও ডাঙৰ মানুহজনক অলপহে লৰচৰ কৰিব পাৰিছিল।
  
  গুলীটোৱে সিহঁতৰ মাজত উৰি গ"ল, আচৰিত কৰি, উশাহ লোৱাৰ দৰে, বিশুদ্ধ নৰকৰ আটাইতকৈ চমু মুহূৰ্তটো, আৰু তাৰ পিছত লিজিয়নেয়াৰজনে আকৌ লৰচৰ কৰিলে। আন এটা আঘাত হেডেনৰ আঁঠুৰ সৈতে জড়িত হৈ পৰিল আৰু মানোৱে পতন অব্যাহত ৰাখিলে, বুকুৰ পৰা প্ৰথমে খুন্দা মাৰিলে, তেওঁলোকৰ শত্ৰুৱে আশ্ৰয়ৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা একেখন ৰখাই থোৱা গাড়ীতে। আঁঠুৰ ওপৰত ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰিবলৈ চেষ্টা কৰি থকা অৱস্থাত এটা গুণগুণনি তেওঁৰ পৰা সাৰি গ"ল।
  
  হেডনে আঁঠুত অলপ বিষ অনুভৱ কৰিলে আৰু তাতোকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল হঠাতে ভাৰসাম্য হেৰুৱাই পেলালে। ৰামচেছৰ পলায়ন আৰু তাৰ পিছৰ ভয়ংকৰ বুফেৰ বিষয়ে তাই যুঁজি থকা লিজিয়নেৰৰ কথাতকৈ বেছি জানিছিল আৰু তাইৰ সত্তাৰ প্ৰতিটো আঁহে এই কথাটো সোনকালে শেষ কৰিব বিচাৰিছিল। কিন্তু এই মানুহজন আছিল এজন যুঁজাৰু, এজন প্ৰকৃত যুঁজাৰু, আৰু স্পষ্টভাৱে তেওঁ জীয়াই থাকিব বিচাৰিছিল।
  
  সি আকৌ পিষ্টলটো গুলিয়াই দিলে। এতিয়া হেডনে আনন্দিত হ"ল যে তাইৰ ভাৰসাম্য হেৰুৱাই পেলালে কাৰণ তাই আশা কৰা ঠাইত নাছিল। গুলীটোৱে অৱশ্যে তাইৰ কান্ধত চৰি ধৰিলে। কিনিমাকাই পিষ্টলটোৰে হাতখনক পেশীৰ পাহাৰৰ তলত পুতি থৈ নিজকে দলিয়াই দিলে।
  
  হাৱাইৰ লগত যুঁজ দিয়াৰ অসাৰতা দেখি লিজিয়নেয়াৰে নিমিষতে তেওঁক পৰিত্যাগ কৰিলে। তাৰ পিছত তেওঁ আঠ ইঞ্চিৰ ভয়ংকৰ ব্লেড এখন উলিয়াই হেডেনৰ ওপৰত হাওঁফাওঁ মাৰিলে। তাই অস্বস্তিকৰভাৱে পেচলে, মাৰাত্মক আঘাতৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ কিছু ঠাই লাভ কৰিলে। কিনিমাকাই পিষ্টলটো দোলা দিলে, কিন্তু লিজিয়নেয়াৰে এই কথা আগতেই অনুমান কৰিছিল আৰু বহুত বেছি বেগেৰে দোল খাইছিল, দাৰে হাৱাইয়ানজনৰ বুকুত গুৰুতৰভাৱে কাটি পেলালে, যিটো মানুহজনৰ ভেষ্টৰ বাবে গুৰুত্বহীন হৈ পৰিল, কিন্তু তথাপিও তেওঁক ঠেংত পেলাই দিলে।
  
  বিনিময়টোৱে হেডেনক তাইৰ প্ৰয়োজনীয় সুযোগটো দিলে। পিষ্টলটো উলিয়াই থাকোঁতে তাই অনুমান কৰিলে যে লিজিয়নেয়াৰজনে কি কৰিব- ঘূৰি আহি ধূৰ্তজনৰ ওপৰত দা এটা দলিয়াই দিব-গতিকে তাই ট্ৰিগাৰটো টানি কাষলৈ খোজ দিলে।
  
  গাড়ীৰ দুৱাৰৰ পৰা কটাৰীখন উফৰি মজিয়াত ছিটিকি পৰাত তিনিটা গুলী মানুহজনৰ বুকুত ফাটি গ"ল, যাৰ ফলত কোনো ক্ষতি নহ"ল।
  
  "তাক লৈ যা ৱালটাৰ," হেডনে কিনিমেকক ক"লে, "আমাক প্ৰতিটো গুলীৰ প্ৰয়োজন হ"ব।"
  
  থিয় হৈ থাকোঁতে তাই দেখিলে যে কেইশমান গজ দূৰৈত ৰাস্তাটোৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থকা ভুল নহ"ব পৰা অস্ত্ৰধাৰী দল এটা। এতিয়া কথাটো আৰু জটিল হৈ আহিছিল - মানুহৰ দলবোৰ দেখা দিছিল আৰু ৰাস্তাত ঘূৰি ফুৰিছিল, ঘৰলৈ গৈ আছিল বা ক্ষতি পৰীক্ষা কৰিছিল, আনকি সাধাৰণ দৃষ্টিগোচৰ হৈ থিয় হৈ নিজৰ এণ্ড্ৰইড ডিভাইচত ক্লিক কৰিছিল - কিন্তু ৰামছেছৰ মূৰটো কেইফুটৰ মূৰে মূৰে ওলোৱা দৃশ্যটো নিমিষতে চিনি পোৱা গৈছিল .
  
  "এতিয়া লৰচৰ" তাই ক"লে, তাইৰ বিষ হোৱা, ঘাঁ হোৱা অংগবোৰক সামৰ্থ্যৰ বাহিৰত কাম কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  
  কেমেৰাটো নোহোৱা হৈ গ"ল।
  
  "ৱাট দ্য-"
  
  কিনিমাকাই হুডৰ ওপৰেৰে জপিয়াই গাড়ীখনৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিলে।
  
  "ডাঙৰ স্প"ৰ্টছ ষ্ট"ৰ" হাৱাইয়ে উশাহ বন্ধ হৈ ক"লে। "সিহঁতে ডুব গ"ল।"
  
  "ৰাস্তাৰ শেষ, প্ৰিন্স ৰেমচেছ," হেডেনে শেষৰ দুটা শব্দ অৱজ্ঞাৰে থু পেলালে। " খৰধৰ কৰা মনো। মই কোৱাৰ দৰে আমি হাৰামীটোক ব্যস্ত কৰি ৰাখিব লাগিব আৰু তেওঁৰ মনোযোগ এই পাৰমাণৱিক বোমাৰ পৰা আঁতৰাই ৰাখিব লাগিব। প্ৰতিটো মিনিট, প্ৰতিটো চেকেণ্ডেই গুৰুত্বপূৰ্ণ।"
  
  
  ত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  দুয়ো একেলগে ক্ৰীড়া দোকানখনৰ এতিয়াও দোল খাই থকা সন্মুখৰ দুৱাৰবোৰেৰে খোজ কাঢ়ি তাৰ বিশাল, নিস্তব্ধ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। সকলোতে, প্ৰতিটো আইলেণ্ডতে ডিছপ্লে কেছ, ৰেক আৰু কাপোৰৰ হেংগাৰ আছিল। মুকলি ফ্ৰেমৰ চিলিঙত মাউণ্ট কৰা, পোহৰৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছিল জিলিকি থকা টাইলছৰ দ্বাৰা। হেডেনে প্ৰতিফলিত বগা মজিয়াখনলৈ চাই থাকিল আৰু দোকানখনৰ মাজলৈ যোৱা ধূলিময় ভৰিৰ ছাপবোৰ দেখিলে। খৰখেদাকৈ তাই ষ্ট"ৰটো চেক কৰি ভেষ্টটো এডজাষ্ট কৰিলে। কাপোৰৰ ৰেকৰ তলৰ পৰা উকি মাৰি ওলোৱা মুখখনে তাইক থৰক-বৰক কৰি তুলিলে, কিন্তু তাৰ বৈশিষ্ট্যবোৰত খোদিত ভয়টোৱে তাইক কোমল কৰি তুলিলে।
  
  "চিন্তা নকৰিবা" তাই ক"লে। "নমা হৈ মনে মনে থাকক।"
  
  তাইক দিশ সোধাৰ প্ৰয়োজন নাছিল। যদিও তেওঁলোকে হয়তো বোকাময় ট্ৰেক অনুসৰণ কৰিছিল, সন্মুখৰ কোলাহলে তেওঁলোকৰ লক্ষ্যৰ স্থান হেৰুৱাই পেলাইছিল। প্ৰাইছৰ অহৰহ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকাটো এটা অতিৰিক্ত সুবিধা আছিল। হেডেনে লেগিংছেৰে ভৰা ধাতুৰ আৰ্মৰেষ্টৰ তলত পিছলি গৈ নাইক ৱৰ্কআউট ইউনিফৰ্ম পিন্ধা টান মেনেকিনৰ কাষেৰে ক্ৰীড়া সঁজুলিৰ বাবে সংৰক্ষিত অঞ্চলটোলৈ ঠেলি দিলে। বাৰবেল ৰেক, ওজন ট্ৰে, ট্ৰেম্পোলিন আৰু ট্ৰেডমিলবোৰ সম শাৰীকৈ শাৰী পাতি আছিল। মাত্ৰ আন এটা শিতানলৈ গুচি আহিলোঁ, তাত এটা সন্ত্ৰাসবাদী গোট আছিল।
  
  এজন মানুহে তাইক দেখি এলাৰ্ম বজাই গুলীচালনা কৰিলে। হেডেনে জোৰেৰে আৰু কোণত দৌৰিলে, তাইৰ বাওঁফালে মাত্ৰ ইঞ্চিমান দূৰৈত ৰোয়াৰৰ ধাতুৰ বাহুৰ পৰা গুলীটো উফৰি অহা শুনিলে। ট্ৰেডমিলৰ কনভেয়ৰ ছেকচনত জোৰেৰে অৱতৰণ কৰি কিনিমাকাই কাষলৈ জপিয়াই গ"ল আৰু ফাঁকটোৰ মাজেৰে গুটিয়াই গ"ল। মূৰৰ ওপৰৰ স্নিকাৰৰ শ্বেল্ফত ফুটা কৰি হেডেনে লিজিয়নেয়াৰক প্ৰশংসা ঘূৰাই দিলে।
  
  সহকৰ্মীসকলে বিয়পি পৰাত মানুহজনে লাহে লাহে পিছুৱাই গ"ল। তেওঁলোকৰ নম্বৰ পৰীক্ষা কৰিবলৈ হেডেনে গোলাপী ৰঙৰ ডাফেল বেগটো বতাহত পেলাই দিলে আৰু চাৰিটা পৃথক শ্বটে জোৰেৰে আঘাত কৰাৰ লগে লগে মুখখন কুটিলে।
  
  "হয়তো ৰামছেছৰ পলায়নটো ঢাকি ৰাখিছে," কিনিমাকাই উশাহ ল"লে।
  
  "যদি আমাক কেতিয়াবা টৰ্ষ্টেন ডাহলৰ প্ৰয়োজন হয়," হেডনে উশাহ ল"লে।
  
  "আপুনি বিচাৰে মই ক্ৰেজি মোড ট্ৰাই কৰো?"
  
  হেডনে নিজৰ হাঁহিটো দমন কৰিব নোৱাৰিলে। 'মই ভাবো যে ই গিয়াৰ সলনি কৰাতকৈ জীৱনশৈলীৰ পছন্দ বেছি।'
  
  "যি যিয়েই নহওক কিয়" কিনিমাকাই ক"লে। "খৰ খৰকৈ যাওঁ।"
  
  হেডেনে তেওঁক ঘুষি মাৰিলে, কভাৰৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল আৰু দ্ৰুতগতিত গুলীচালনা কৰিলে। এটা ফিগাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি কাষলৈ পৰিল, বাকীবোৰে তললৈ হাঁহ মাৰিলে। হেডেনে তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰিলে, তেওঁলোকৰ বাটত বাধা এৰি দিলে, কিন্তু যিমান পাৰে সোনকালে ব্যৱধানটো বন্ধ কৰি দিলে। লিজিয়নেয়াৰসকলে পিছুৱাই গ"ল, ওখকৈ গুলী চলালে আৰু উপলব্ধ প্ৰতিটো ব্ৰেণ্ড আৰু ৰঙৰ স্নিকাৰৰ চিলিঙৰ ওখ ৰেকৰ আঁৰত অদৃশ্য হৈ গ"ল। হেডেন আৰু কিনিমাকা এচেকেণ্ডৰ বাবে ৰৈ সিপাৰে বহিল।
  
  "সাজু?" - মই সুধিলোঁ। পতিত কোষৰ সদস্যজনক নিজৰ অস্ত্ৰৰ পৰা মুক্ত কৰি দি হেডেনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  "যা" কিনিমাকাই ক"লে।
  
  সিহঁত উঠি অহাৰ লগে লগে মেচিনগানৰ গুলীৰ বিস্ফোৰণে সিহঁতৰ মূৰৰ ওপৰৰ ট্ৰেইনিং ৰেকটো অলপ চেপি ধৰিলে। ধাতু আৰু কাৰ্ডবৰ্ড, কেনভাছ আৰু প্লাষ্টিকৰ টুকুৰাবোৰ বৰষুণ দিলে সিহঁতৰ ওপৰত। সমগ্ৰ গঠনটো দোল খাই থকাৰ সময়তো হেডেন ধাৰে ধাৰে উঠি গ"ল।
  
  "অ"..." কিনিমাকাই আৰম্ভ কৰিলে।
  
  "বিষ্ঠা!" হেডনে শেষ কৰি জপিয়াই পৰিল।
  
  বহল কাউণ্টাৰটোৰ গোটেই ওপৰৰ অৰ্ধেক অংশটো ভাঙি টুকুৰা টুকুৰ হৈ সিহঁতৰ ওপৰত পৰিল। শ্বেলফৰ ওপৰত ওলমি থকা এটা বিশাল বেৰ, ই আহি পোৱাৰ লগে লগে ধাতুৰ ষ্ট্ৰট, কাৰ্ডবৰ্ডৰ বাকচ আৰু নতুন কেনভাছ জোতাৰ স্তূপবোৰ এফালে পেলাই দিলে। কিনিমাকাই অট্টালিকাৰ পৰা নিজকে ৰক্ষা কৰিবলৈ যেন হাতখন ওপৰলৈ তুলি আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়িল, কিন্তু ভৰৰ বাবে তেওঁ পলায়ন কৰা হেডেনৰ পিছফালে পৰিল। তাই পতিত ভৰটোৰ পৰা আঁতৰি যোৱাৰ লগে লগে, তাইৰ টানি নিয়া ভৰিখনে ধাতুৰ সমৰ্থনত ধৰিলে, কিনিমাকাই তাৰ মূৰটো তাৰ বাহুৰ তলত পুতি থৈ তাৰ ওপৰত পৰিলে নিজকে ব্ৰেচ কৰিলে।
  
  হাতত বন্দুক লৈ হেডেনে থ্ৰ"টো শেষ কৰি পিছলৈ ঘূৰি চালে। "মনো!"
  
  কিন্তু তাইৰ সমস্যাবোৰ মাত্ৰ আৰম্ভ হৈছিল।
  
  চাৰিজন লিজিয়নে তাইক আক্ৰমণ কৰি পিষ্টলটো লাথি মাৰি আঁতৰাই নিছিল আৰু ৰাইফলৰ গুটিৰে তাইৰ শৰীৰটোক প্ৰহাৰ কৰিছিল। হেডেনে নিজকে ঢাকি ৰাখিলে আৰু তাৰ পিছত আৰু কিছু গুটিয়াই দিলে। বাস্কেটবলৰ ৰেক এটা উফৰি পৰিল, যাৰ ফলত কমলা ৰঙৰ বলবোৰ সকলো দিশলৈ উৰি গ"ল। হেডেনে তাইৰ কান্ধৰ ওপৰেৰে চালে, ছাঁবোৰ লৰচৰ কৰা দেখিলে আৰু তাইৰ গ্লকৰ বাবে চাৰিওফালে চালে।
  
  এটা গুলী বাজি উঠিল। তাইৰ মূৰৰ ওচৰৰ কিবা এটাত গুলীৰ খুন্দা মৰাৰ শব্দ শুনিলে।
  
  "এইখিনিতে ৰ"বা" মাতটোৱে ক"লে।
  
  হেডেনে নিথৰ হৈ পৰিল আৰু ওপৰলৈ চালে যেতিয়া ৰামচেছৰ মানুহবোৰৰ ছাঁ তাইৰ ওপৰত নামি আহিল।
  
  "এতিয়া তুমি আমাৰ লগত আছা।"
  
  
  একত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে ধ্বংসপ্ৰাপ্ত অঞ্চলটোত ফাটি গ"ল, কাষত এলিচিয়া। তেওঁলোকে দেখা প্ৰথম গতিবিধিটো আছিল মূৰৰ পৰা, যেতিয়া তেওঁ ওপৰৰ বেলকনিত ঘূৰি আহি তেওঁলোকৰ ফালে বন্দুক দেখুৱাইছিল। আধা মিনিটৰ পাছত তাৰ মুখত সকাহ দেখা গ"ল।
  
  "অৱশেষত" সি উশাহ ল"লে। "মই ভাবো তোমালোক প্ৰথমে ইয়াত উপস্থিত হ"লা।"
  
  ড্ৰেকে কয়, "আমি অলপ আগতীয়াকৈ সতৰ্কবাণী পাইছিলোঁ। "এলিগেটৰ নামৰ কোনোবা ক্লাউন?"
  
  মূৰে বিমোৰত পৰা যেন লাগি সিহঁতক ওপৰলৈ উঠিবলৈ ইংগিত দিলে। "তেওঁৰ কথা মই কেতিয়াও শুনা নাই। তেওঁ পঞ্চম কোঠাৰ নেতা নেকি?"
  
  "আমি তেনেকৈয়ে ভাবো, হয়। তেখেতৰ এটা চুদাচুদি ৱাজ'ক, তাৰ গাধটো বেয়া, কিন্তু এতিয়া সি এই পাৰমাণৱিক বোমাৰ দায়িত্বত আছে।"
  
  মূৰে মুখ মেলি চাই থাকিল।
  
  এলিচিয়াই অনুবাদ কৰিলে। "দহ গেলন কফি খোৱাৰ পিছত এলিগেটৰৰ শব্দ জুলিয়ান মাৰ্ছতকৈও উন্মাদ যেন লাগে, আৰু তেওঁ ক"বলগীয়া কথাখিনি শুনালৈকে মই ক"লোঁহেঁতেন যে সেয়া অসম্ভৱ। গতিকে, হেডেন ক"ত আৰু ইয়াত কি হ"ল?"
  
  মূৰে তেওঁলোকৰ বাবে সকলোখিনি ৰাখিছিল, ৰেমচেছ আৰু প্ৰাইছৰ মাজৰ যুঁজখন আৰু তাৰ পিছত পলায়নৰ বিষয়ে মন্তব্য কৰিছিল। ষ্টেচনৰ অৱস্থা আৰু এজেণ্টৰ অপৰ্যাপ্ত বিতৰণ দেখি ড্ৰেকে মূৰ জোকাৰিলে।
  
  "তেওঁ এই পৰিকল্পনা কৰিব পাৰিলেহেঁতেননে? পেৰুৰ সেই অভিশপ্ত দুৰ্গৰ পৰা গোটেই বাটটো আহি আছেনে? আনকি আমি যেতিয়া বজাৰখন অন্বেষণ কৰি আছিলো?"
  
  মাইক সন্দেহবাদী যেন লাগিল। "আপোনাৰ এটা তত্ত্বৰ বাবেও অলপ দূৰৈৰ কথা যেন লাগিছে।"
  
  "আৰু ইয়াৰ কোনো গুৰুত্ব নাই" এলিচিয়াই ক"লে। "সঁচাকৈ? মানে কোনে গুৰুত্ব দিয়ে? আমি নিজকে গেছ দিয়া বন্ধ কৰি বিচাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিব লাগিব।"
  
  "এইবাৰ" মেই ক"লে। "তাজৰ কথাত মই একমত। হয়তো তাইৰ শেষ প্ৰেমিকজনে তাইৰ মাজত কিছু জ্ঞান ঠেলি দিছিল।" তাই বোলৈ এটা ৰূপৱতী দৃষ্টি নিক্ষেপ কৰিলে।
  
  মূৰে তেওঁৰ ফালে চাই ড্ৰেকে ক্ৰিংক কৰি উঠিল, এতিয়া তেওঁৰ চকু দুটা আৰু বহল হৈ পৰিল। গৃহ বিভাগৰ এজেণ্টজনে চাৰিওজনৰ ফালে চাই থাকিল।
  
  "এটা ডাঙৰ পাৰ্টি যেন লাগিছে ল"ৰাহঁত।"
  
  ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধত থৈ দিলে। "ক'লৈ গ'ল সিহঁত?" হেডেন আৰু কিনিমাকা?"
  
  মূৰে আঙুলিয়াই দিলে। "৫১ নং। ৰামচেছ, তেওঁৰ এঘাৰজন অনুগামী আৰু সেই মূৰ্খ প্ৰাইছৰ পিছে পিছে ধোঁৱাৰ মাজলৈ সোমাই গ"ল। মাত্ৰ কেইমিনিটমানৰ পিছতে মই সিহঁতৰ প্ৰতি দৃষ্টি হেৰুৱাই পেলালোঁ।"
  
  এলিচিয়াই এশাৰী পৰ্দালৈ আঙুলিয়াই দিলে। "সিহঁতক বিচাৰি পাবানে?"
  
  "বেছিভাগ চেনেল নিষ্ক্ৰিয়। পৰ্দাবোৰ ধ্বংস হৈ যায়। আমি এতিয়াই বেটাৰী পাৰ্ক বিচাৰি পালে কঠিন হ"ম।"
  
  ড্ৰেকে ভঙা বেলকনিৰ ৰেলিঙৰ ওচৰলৈ গৈ ষ্টেচনটো আৰু বাহিৰৰ ৰাস্তাটোৰ চাৰিওফালে চালে। তেওঁৰ সন্মুখত পৰি আছিল এখন অদ্ভুত পৃথিৱী, তেওঁ কল্পনা কৰা চহৰখনৰ লগত বিৰোধী, আজিৰ বাবে হ"লেও গোৰোহাত উভতি আহিছিল। এই মানুহবোৰক ভাল হ"বলৈ সহায় কৰাৰ এটা উপায়হে তেওঁ জানিছিল।
  
  সুৰক্ষিত ৰাখক।
  
  "আপোনাৰ আৰু কিবা খবৰ আছে নেকি?" মূৰে সুধিলে। "মোৰ বিশ্বাস তুমি মাৰ্চ আৰু এই এলিগেটৰ ল"ৰাটোৰ লগত কথা পাতি আছিলা।"
  
  "আমি যি কৈছিলো" এলিচিয়াই ক"লে। "ডিএক্টিভেচন ক"ডবোৰ চেক কৰিছানে?"
  
  মূৰে এটা টিপটিপিয়া আইকনলৈ আঙুলিয়াই দিলে যিটো মাত্ৰ জীয়াই থকা পৰ্দাবোৰৰ এটাত জিলিকিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। "চাওঁ আহক"।
  
  বিউৱে পানীয় খাবলৈ পানী কুলাৰৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেক উভতি আহিল। মূৰে ইমেইলটো জোৰেৰে পঢ়িলে, দ্ৰুতভাৱে কথাটোলৈ আহিল আৰু নিষ্ক্ৰিয়কৰণ ক'ডসমূহৰ সত্যতা নিশ্চিত কৰিলে।
  
  "গতিকে," মূৰে ভালদৰে পঢ়িলে। "ক"ডবোৰ আচলতে কোশ্বাৰ। ক"ব লাগিব এইটো আচৰিত। মাৰ্ছে জানিছিল নেকি যে তেওঁক দখল কৰা হ"ব?"
  
  ড্ৰেকে কয়, "যিকোনো সংখ্যক কাৰণ থাকিব পাৰে। "নিজৰ বাবে নিৰাপত্তা। ব্ৰিংকত ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰা। সহজ কথাটো হ"ল মানুহজন সম্পূৰ্ণ ক্লিপ এটাৰ পৰা ছয় ৰাউণ্ড কম। যদি সেই এলিগেটৰটো ইমান আড়ম্বৰপূৰ্ণ যেন নালাগিলহেঁতেন, তেন্তে আচলতে মই এতিয়াই নিৰাপদ অনুভৱ কৰিলোঁহেঁতেন।"
  
  "ৱাপ্পি?"
  
  "বাদাম?" ড্ৰেকে চেষ্টা কৰিলে। "মই নাজানো. হেডনে মোতকৈ ভালকৈ তোমাৰ ভাষা কয়।"
  
  "ইংৰাজী". মূৰে মাত দিলে। "আমাৰ ভাষা ইংৰাজী।"
  
  "যদি কয়।" কিন্তু এইটো এটা ভাল কথা ল'ৰাহঁত। প্ৰকৃত নিষ্ক্ৰিয়কৰণ ক"ড এটা ভাল কথা।"
  
  "আপুনি বুজি পাইছেনে যে বিজ্ঞানীসকলে পাৰমাণৱিক আধানৰ উৎপত্তি নিৰ্ণয় কৰাৰ পিছত আমি যিকোনো প্ৰকাৰে তেওঁলোকৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব পাৰিলোহেঁতেন?" ঘূৰি আহি প্লাষ্টিকৰ কাপটোৰ পৰা চুমুক এটা খাই বিউৱে ক"লে।
  
  "উম, হ"ব, কিন্তু এতিয়াও হোৱা নাই। আৰু আমি জনাত তেওঁলোকে ক"ড সলনি কৰিলে বা নতুন ট্ৰিগাৰ যোগ কৰিলে।"
  
  বিউৱে সামান্য মূৰ দুপিয়াই এই কথা মানি ল"লে।
  
  ড্ৰেকে ঘড়ীটোলৈ চালে। ষ্টেচনত থকাৰ প্ৰায় দহ মিনিট হ"ল, হেডেন বা ডাহলৰ পৰা এটাও শব্দও নাছিল। আজি দহ মিনিট এটা অনন্তকাল যেন লাগিল।
  
  "মই হেডেনক ফোন কৰি আছো।" মোবাইলটো উলিয়াই ল"লে।
  
  "চিন্তা নকৰিবা" মাই ক"লে। "এই কিনিমাকা নহয়নে?"
  
  ড্ৰেকে তাই আঙুলিয়াই দিয়া ঠাইলৈ তীব্ৰভাৱে ঘূৰি গ"ল। মানো কিনিমাকিৰ ভুল নহ"ব পৰা আকৃতিটোৱে ৰাস্তাটোৰে ক্ৰমাগতভাৱে লৰচৰ কৰি থাকিল, বেঁকা হৈ পৰিল, স্পষ্টভাৱে বিষত, কিন্তু জেদীভাৱে ষ্টেচনৰ ফালে খোজ কাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে ডজন ডজন প্ৰশ্ন গিলি পেলালে আৰু তাৰ পৰিৱৰ্তে উত্তৰ দিব পৰা মানুহজনৰ ওচৰলৈ পোনে পোনে লৰালৰিকৈ গ"ল। বাহিৰলৈ ওলাই অহাৰ লগে লগে দলটোৱে ধ্বংসাৱশেষেৰে ভৰা এটা ছেক্সনত মানোক ধৰিলে।
  
  "কি হৈছে বন্ধু?"
  
  তেওঁলোকক লগ পোৱাৰ সময়ত হাৱাইয়ানজনে যি সকাহ পাইছিল, তাৰ ওপৰত ছাঁ পৰিছিল পানীৰ ঠিক তলত আত্মগোপন কৰি থকা কিছুমান ভয়ংকৰ মানসিক বিষে। "তেওঁলোকৰ হেডেন আছে" সি ফুচফুচাই ক"লে। "আমি তিনিটা নমাই দিলোঁ, কিন্তু ৰেমচেছ বা প্ৰাইছৰ ওচৰলৈ নাযালোঁ। আৰু তাৰ পিছত শেষত আমাক এম্বুছ কৰিলে। মোক খেলৰ পৰা উলিয়াই আনিলে, আৰু মই যেতিয়ালৈকে এক টন ধ্বংসাৱশেষৰ তলৰ পৰা ওলাই আহিলোঁ, তেতিয়ালৈকে হেডেন নাই।"
  
  "কেনেকৈ জানো সিহঁতে তাইক পাইছে?" বিউৱে সুধিলে। "কিজানি তাই এতিয়াও ষ্টাকিং কৰি আছে?"
  
  কিনিমাকাই কয়, "মোৰ হাত-ভৰি হয়তো আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছে। "কিন্তু মোৰ কাণ দুখনে ঠিকেই শুনিছিল। তাইক নিৰস্ত্ৰ কৰি টানি লৈ গ"ল। শেষত কোৱা কথাটো হ"ল..." কিনিমাকাই গধুৰ হৃদয়েৰে গিলি পেলালে, আগবাঢ়ি যাব নোৱাৰি।
  
  ড্ৰেকে মানুহজনৰ দৃষ্টি ধৰিলে। "আমি তাইক বচাম। আমি সদায় এই কামটো কৰোঁ।"
  
  কিনিমাকাই মুখখন কুটিলে। "সদায় নহয়"।
  
  "কি ক"লে তাইক?" এলিচিয়াই জোৰ দি ক"লে।
  
  কিনিমাকাই আকাশখনলৈ মূৰ তুলি চালে, যেন সূৰ্য্যৰ পোহৰৰ পৰা প্ৰেৰণা বিচাৰিছে। "তেওঁলোকে কৈছিল যে তেওঁলোকে তাইক এই পাৰমাণৱিক বোমাটোৰ ওপৰত অধিক দৃষ্টি নিক্ষেপ কৰিব। তাইৰ পিঠিত বান্ধি দিব বুলি ক"লে।"
  
  
  বত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  থৰ্ষ্টেন ডাহেলে কেইবাটাও ক্ৰু এৰি টাইমছ স্কোৱাৰৰ আশে-পাশে থকা অঞ্চলটো পৰিষ্কাৰ কৰি নিজৰ দলটোক এটা সৰু গলিয়ে সৃষ্টি কৰা ছাঁৰ গভীৰতালৈ লৈ যায়। নিস্তব্ধ আৰু নিৰ্বিকাৰ আছিল, গুৰুত্বপূৰ্ণ ফোন কল এটা কৰিবলৈ নিখুঁত ঠাই। সি প্ৰথমে হেডেনক ফোন কৰিলে, কিন্তু তাই যেতিয়া কোনো উত্তৰ নিদিলে, তেতিয়া সি ড্ৰেকৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  "দূৰত্ব ইয়াত। শেহতীয়া খবৰ কি?
  
  "আমি ছিটত আছো বন্ধু-"
  
  "আকৌ তোমাৰ বলৰ ওপৰত?" ডাহলে বাধা দিলে। "কি নতুন?"
  
  "এইবাৰ মোৰ ডিঙিলৈকে নহয়। সেই উন্মাদ হাৰামীবোৰে নিজৰ কোঠাৰ পৰা ভাঙি ওলাই আহিল, বা ভাঙি গ"ল। ৰামচেছ আৰু প্ৰাইচ আৰু নাই। পঞ্চম কোষটো বাৰজন লোকেৰে গঠিত - বা আছিল। মানোৱে কয় তেওঁলোকৰ তিনিটা আছে।"
  
  ডাহলে ইনটোনেচন ধৰিলে। "মানো কথা পাতিছে?"
  
  "হয় বন্ধু। সিহঁতে হেডনক ধৰিলে। তাইক লগত লৈ গ"ল।"
  
  ডাহলে চকু দুটা মুদি দিলে।
  
  "কিন্তু আমাৰ হাতত এতিয়াও কিছু সময় আছে।" ড্ৰেকে ইতিবাচক দিশটো চেষ্টা কৰিলে। "তৎক্ষণাত উৰুৱাই দিব বিচাৰিলে একেবাৰেই নোলোৱা হ"লহেঁতেন।"
  
  ইয়ৰ্কীসকলে ঠিকেই কৈছিল, ডাহলে স্বীকাৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল। ড্ৰেকে বুজাই দি থকাৰ সময়ত তেওঁ শুনি থাকিল যে মাৰ্ছক এতিয়া প্ৰিন্স অৱ ডাৰ্কনেছৰ ভূমিকাৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হৈছে আৰু সাময়িকভাৱে তেওঁৰ ঠাইত এলিগেটৰ নামৰ এটা ভূমিকা লোৱা হৈছে। হোমলেণ্ডে মাত্ৰ এই মানুহজনক আমেৰিকাৰ সমৰ্থক হিচাপে চিনাক্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  
  "সঁচাকৈ?" ডাহলে ক"লে। "কাৰবাবে?"
  
  ড্ৰেকে কয়, "প্ৰায় যিকোনো বস্তু যিয়ে অৰাজকতাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। "তেওঁ ভাড়াতীয়া, মাথোঁ এইবাৰ তাৰ খং হেৰাই গ"ল।"
  
  "মই ভাবিছিলো ৰামছেছে সদায় নিজৰ ব্যৱসায় "ঘৰত" চলাইছিল।"
  
  "এলিগেটৰটো নিউয়ৰ্কৰ স্থানীয় লোক। তেওঁ অপাৰেচনটোক অমূল্য লজিষ্টিক জ্ঞান প্ৰদান কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  "হয়, তাৰ যুক্তি আছে।" ডাহলে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি চকু দুটা ঘঁহি ভাগৰি পৰিল। "তেন্তে ইয়াৰ পিছত কি হ"ব? আমাৰ হাতত হেডেনৰ স্থানাংক আছেনে?"
  
  "তেওঁলোকে তাইৰ কেমেৰা লৈছিল। তেওঁলোকে নিশ্চয় তাইৰ কাপোৰৰ কিছুমান হ"লেও লৈ গৈছে কাৰণ তাইৰ চাৰ্টত চিলাই কৰা টেগটোত লিখা আছে তাই চিপটল মেক্সিকান গ্ৰীলৰ টেবুলৰ তলত, যিটো আমি মাত্ৰ নিশ্চিত কৰিলোঁ যে বাজে কথা। ছিকিউৰিটি কেমেৰাবোৰে কাম কৰি আছে যদিও আমাৰ ফালৰ ৰিচিভাৰবোৰ বেছিভাগেই ছাইটটোত হোৱা আক্ৰমণৰ ফলত নক আউট হৈছিল। যিমান পাৰে সকলো টুকুৰা টুকুৰ কৰি আছে। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত কেৱল পৰ্যাপ্ত জনশক্তি নাই। ইয়াৰ পৰা কথাবোৰ সঁচাকৈয়ে বেয়া হ"ব পাৰে মেট।"
  
  "কোৱালে?" ডাহলে আওৰাই ক"লে। "মই ক"ম আমি বেয়াৰ কাষেৰে পাৰ হৈ বেয়াৰ ৰাস্তাৰে খোজ দিছো নহয়নে?"
  
  ড্ৰেকে অলপ সময় থমকি ৰ"ল, তাৰ পিছত ক"লে, "আমি আশা কৰোঁ তেওঁলোকে দাবী কৰি যাব," তেওঁ কয়। "প্ৰতিটো নতুন প্ৰয়োজনীয়তাই আমাক অধিক সময় দিয়ে।"
  
  ডাহলে কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাছিল যে তেওঁলোকে এতিয়াও কোনো অগ্ৰগতি লাভ কৰা নাই। কথাটো স্বতঃস্ফূৰ্ত আছিল। ইয়াত তেওঁলোকে পাৰমাণৱিক বোমাৰ স্থান আৱিষ্কাৰ কৰিবলৈ হোমলেণ্ডৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিছিল, আগতেই সতৰ্ক কৰি দিয়া খ্ৰীষ্টমাছ টাৰ্কিৰ দৰে দৌৰি ফুৰিছিল, মাথোঁ মূৰে স্থানটো চিনাক্ত কৰিবলৈ, কিন্তু গোটেই উদ্যোগটো বিফল হৈছিল।
  
  তেওঁ কয়, "আমি মাত্ৰ কেইটামান উপভোগ্য সামগ্ৰী নিষ্ক্ৰিয় কৰিলো। "আমি ৰেমছেছৰ প্ৰকৃত পৰিকল্পনাৰ ওচৰতো নহয়, আৰু বিশেষকৈ তেওঁৰ এণ্ডগেমৰ ওচৰতো নাই।"
  
  "আপুনি ল"ৰাবোৰ কিয় ষ্টেচনলৈ নামি নাযায়? পৰৱৰ্তী লিড আহিলে আমিও হয়তো একেলগে থাকিম।"
  
  "হয়, আমি কৰিম।" ডাহলে নিজৰ দলৰ বাকীসকলক হাত জোকাৰি ৩ এভিনিউলৈ লৈ যোৱাৰ সঠিক দিশ নিৰ্ধাৰণ কৰিলে। "হাই, মানো কেনেকৈ ধৰি আছে?"
  
  "ল"ৰাজনক শ্বেলফ থকা বেৰ এখনত জোৰেৰে আঘাত কৰা হৈছিল। নুসুধিবা. কিন্তু সি যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী, মাত্ৰ কোনোবাই টাৰ্গেট দিবলৈ অপেক্ষা কৰি আছে।"
  
  কথা-বতৰা শেষ হোৱাৰ লগে লগে ডাহলে দৌৰিবলৈ ধৰিলে। কেনচিয়ে কাষতে ৰৈ মাত দিলে। "বেয়া পদক্ষেপ?"
  
  "আমাৰ পৰিস্থিতিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি মই ধৰি লৈছোঁ যে ইয়াতকৈও বেয়া হ"ব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু, হয়, ই এটা বেয়া পছন্দ আছিল। তেওঁলোকে হেডেনক অপহৰণ কৰিছিল। তাইক বোমা থকা ঠাইলৈ লৈ গ"ল।"
  
  "বাৰু, বৰ ভাল কথা! মানে তোমালোক সকলোৰে লুকাই থকা বিকন নাই নেকি?"
  
  "আমি কৰোঁ।" আৰু তাইৰ কাপোৰৰ লগতে পেলাই দিলে।"
  
  "মোছাডটো তোমাৰ ছালৰ তলত সোমাই গ"ল" কেনচিয়ে মনে মনে ক"লে। "তেওঁলোকৰ বাবে ভাল, কিন্তু মোৰ বাবে নহয়। মোক নিজৰ বুলি অনুভৱ কৰাই দিলে।"
  
  "ইট হ'ব"। ডাহলে মাত দিলে। "আমি সকলোৱে অনুভৱ কৰিব লাগিব যে আমি নিজৰ ভাগ্যৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ ৰাখিছো, আৰু প্ৰতিটো সিদ্ধান্ত মূলতঃ মুক্ত। এইটো হেতালি খেলা নহয়।"
  
  "আজিকালি" কেনচিৰ আঙুলিবোৰ কুটিল হৈ পৰিল আৰু তাৰ পিছত মুঠিত চেপি ধৰিলে, "আপুনি মোক আপোনাৰ বিপদত হেঁচা মাৰি ধৰে," তাই তাৰ পিছত তাক সৰু হাঁহি এটা মাৰিলে। "তোমাৰ বাহিৰে বন্ধু, তুমি মোক যিকোনো সময়তে আৰু যিকোনো ঠাইতে হেঁচা মাৰি ধৰিব পাৰিবা।"
  
  ডাহলে আঁতৰি চালে। ব্ৰীজেট মেকেঞ্জীক ৰখাব নোৱাৰা আছিল। মহিলাগৰাকীয়ে জানিছিল যে তেওঁ এজন বিবাহিত পুৰুষ, এজন পিতৃ, তথাপিও তাই প্ৰলোভনৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। অৱশ্যে কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে তাই ইয়াত বেছি দিন নাথাকিব।
  
  সমস্যা সমাধান।
  
  স্মিথ আৰু লৰেনেও একেলগে জগ কৰিলে, নিৰৱে মন্তব্যৰ আদান-প্ৰদান কৰিলে। ভাগৰুৱা আৰু ধ্বংসাৱশেষেৰে বিয়পি পৰা, কিন্তু চঞ্চল দৃঢ়তাৰে লপিং কৰি থকা যোৰ্গীয়ে পিছফালটো ওপৰলৈ তুলি আনিলে। ডাহলে জানিছিল যে এইটোৱেই তেওঁৰ প্ৰথম প্ৰকৃত অভিজ্ঞতা, উন্মাদ, আড়ম্বৰপূৰ্ণ যুদ্ধ, আৰু তেওঁ ভাবিছিল যে তেওঁ ইয়াক ভালদৰে চম্ভালিছে। ৰাস্তাবোৰ জিলিকি উঠিল আৰু তাৰ পিছত বাওঁফালে ঘূৰি ৩য় এভিনিউলৈ গৈ ৫১ নং এভিনিউৰ ছেক্সনটোৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  ডাহলৰ বাবে আছিল আচৰিত কেইমিনিটমান। চহৰৰ কিছুমান অঞ্চল কোনো ক্ষতি হোৱা নাছিল, আৰু বহু দোকান খোলা হৈ থকাৰ সময়তে আৰু মানুহে কঁপনি অনুভৱ কৰি ভিতৰলৈ সোমাই যোৱাৰ বিপৰীতে আন কিছুমান অঞ্চল নিৰ্জন, প্ৰায় জীৱনহীন। কেইবাটাও ৰাস্তা ঘেৰি ধৰিছিল দাঙ্গা আৰক্ষীৰ বাহন আৰু চাৰিচকীয়া সেনাৰ বাহন। লুটপাতকাৰীৰ উপস্থিতিত কিছুমান অঞ্চল লাজতে থৰক-বৰক হৈ পৰিল। বেছিভাগ সময়তে তেওঁ দেখা মানুহবোৰে কি কৰিব লাগে বুজি নাপালে, সেয়েহে তেওঁ কৰ্তৃপক্ষ বুলি বিশ্বাস কৰা কথাবোৰৰ লগত নিজৰ মাতটো যোগ কৰি য"তেই পাৰে আশ্ৰয় ল"বলৈ মাতিলে।
  
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে সেই ঠাইত উপস্থিত হ"ল য"ত ড্ৰেক আৰু আনসকলে অপেক্ষা কৰি আছিল, আশা কৰি আছিল আৰু হেডেন জেক উদ্ধাৰ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল।
  
  আজিৰ দিনটোৰ আৰম্ভণিৰ পৰা মাত্ৰ কেইঘণ্টামানহে পাৰ হৈ গ"ল। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে পাৰমাণৱিক বোমা বিচাৰি উলিওৱাৰ উপায় বিচাৰি হাহাকাৰ কৰি আছিল। ডাহলে জানিছিল যে পিছলৈ ঘূৰি যোৱাৰ কোনো উপায় নাথাকিব, তেওঁ পলাই যাব নোৱাৰে বা বাংকাৰত লুকাই থাকিব নোৱাৰে। শেষলৈকে SPEAR দলটো তাত আছিল। আজি যদি চহৰখন মৰি যায়, তেন্তে ইয়াক বচাবলৈ চেষ্টা কৰা বীৰৰ অভাৱত নহ"ব।
  
  
  তেত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  ৰেমছেছে কাৰ্য্য আৰু প্ৰতিক্ৰিয়াৰ নিৰ্দেশনা দিয়াৰ সময়ত হেডনে মৌন হৈ থাকিল, তেওঁৰ লোকসকলক সোঁৱৰাই দিলে যিজন দায়িত্বত আছিল, তেওঁলোকৰ নিৰপেক্ষ আনুগত্য পৰীক্ষা কৰিছিল। স্প"ৰ্টছ ষ্ট"ৰৰ পৰা টানি লৈ যোৱাৰ পিছত তেওঁলোকে তাইক ৩য় এভিনিউত তেওঁলোকৰ মাজত দৌৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল, তাৰ পিছত সময় উলিয়াই তাইৰ মোবাইলটো বিচাৰি পেলাই পেলাই দিছিল আৰু তাইৰ বুলেটপ্ৰুফ ভেষ্টটো ফালি পেলাইছিল। ৰেমছেছে যেন ট্ৰেকিং ডিভাইচ আৰু ইয়াৰ স্থানৰ বিষয়ে কিছু জ্ঞান আছিল আৰু তেওঁৰ লোকসকলক তাইৰ চাৰ্টটো খুলিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। সৰু যন্ত্ৰটো সোনকালে বিচাৰি উলিয়াই পেলাই দিয়া হ"ল, তাৰ পিছত গোটটোৱে সম্পূৰ্ণ এৰাব নোৱাৰা পথ যেন লগা পথটোৰে দৌৰি গ"ল।
  
  হেডনে এনে ধাৰণা পাইছিল যে এইটো একেবাৰেই নহয়।
  
  অলপ সময় লাগিল। গোটটোৱে নিজৰ ডাঙৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ক"লা বাহিৰৰ কাপোৰ ঢালি দিলে, তলত তেওঁলোকৰ স্বাভাৱিক পৰ্যটকৰ ইউনিফৰ্ম উন্মোচিত হ"ল। হঠাতে তেওঁলোক উজ্জ্বল, নিৰাপদ, চহৰৰ ৰাজপথত ঘূৰি ফুৰা শ শ উদ্বিগ্ন ভিৰৰ অংশ হৈ পৰিল। আৰক্ষী আৰু সেনাৰ টহলদাৰী দলে কিছুমান পথত শাৰী পাতিছিল যদিও কেমেৰাবোৰে কেৱল এটা আন্ধাৰ আলি আৰু তাৰ পিছত আন এটা গলি তললৈ ঘূৰাইছিল যেতিয়ালৈকে সেইবোৰ পৰিষ্কাৰ নহয়। হেডেনক পিন্ধিবলৈ এটা অতিৰিক্ত জেকেট দিয়া হৈছিল। এটা সময়ত তেওঁলোকে পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা মটৰ চাইকেলত উঠি লাহে লাহে মানহাটানৰ ডাউনটাউনৰ পৰা ওলাই আহিল।
  
  কিন্তু বেছি দূৰত নহয়। হেডেনে নিজৰ সকলো শক্তিৰে কামনা কৰিছিল যে এতিয়া তাই বোমাটোৰ স্থান জানিব পাৰিলে যে তাই সেই বাৰ্তাটো কাৰোবালৈ-যিকোনো ব্যক্তিলৈ-পঢ়িব পাৰে। সিহঁতে তাইক হত্যা কৰিব পাৰে বুলি কোনো কথা নাছিল - গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ'ল এই ধৰ্মান্ধসকলক ৰখাই দিয়াটো।
  
  বাইকবোৰ আলিবাটটোৰ আধাখিনি তললৈ গুৰি হৈ গ"ল, আৰু তাৰ পাছত দহজন মানুহে-বাকী আঠজন লিজিয়নেৰ, ৰেমছেছ আৰু প্ৰাইছে- ইজনে সিজনৰ পিছে পিছে মৰিছা পৰা ধাতুৰ কাষৰ দুৱাৰ এখনেৰে সোমাই গ"ল। হেডেনে নিজকে সিহঁতৰ মাজত বিচাৰি পালে, যুদ্ধৰ পুৰস্কাৰ, আৰু যদিও তাই ইতিমধ্যে নিজৰ ভাগ্য জানিছিল, তথাপিও তাই প্ৰতিটো চাৱনি, প্ৰতিটো দিশ সলনি আৰু প্ৰতিটো ফুচফুচাই কোৱা কথা ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  
  ভঙা বাহিৰৰ দুৱাৰখনৰ সিপাৰে ভিতৰৰ দুৰ্গন্ধময় হলৱে এটাই পকী চিৰি এটালৈ লৈ গৈছিল। ইয়াত এজন মানুহ হেডেনৰ ফালে ঘূৰি তাইৰ ডিঙিত নিজৰ দাখন ধৰিলে।
  
  "মৌনতা" ৰামছেছে ঘূৰি নোযোৱাকৈ ক"লে। "এতিয়াৰ বাবে তোমাক হত্যা নকৰাটোৱেই ভাল পাম।"
  
  চাৰি মহলা বগাই তাৰ পিছত মাত্ৰ ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে এপাৰ্টমেণ্টৰ দুৱাৰৰ সন্মুখত ৰৈ গ"ল। খোলাৰ লগে লগে গোটটোৱে ভিতৰলৈ ভিৰ কৰিলে, যিমান পাৰে বেগেৰে হলৱেৰ পৰা ওলাই আহিল। বাহু দুটা মেলি কোঠাটোৰ মাজত ৰমচেছ ৰৈ গ"ল।
  
  "আৰু ইয়াত আমি আছো"-তেওঁ ক"লে। "এক মিলিয়ন শেষ আৰু অন্ততঃ এটা আৰম্ভণিৰ সৈতে। এই নগৰৰ বাসিন্দাসকলে এই জীৱনটো এৰি যাব নজনাকৈয়ে যে এয়াই আমাৰ নতুন পথৰ আৰম্ভণি, আমাৰ পবিত্ৰ যুদ্ধ। এইটো-"
  
  "সঁচাকৈ?" শুকান মাত এটাই টিৰাডত বাধা দিলে। "মোৰ এটা অংশই তোমাক বিশ্বাস কৰিব বিচাৰে ৰামচেছ, কিন্তু আনটো অংশই, বেয়া অংশটোৱে তোমাক ইয়াৰ দ্বাৰা ভৰি থকা বুলি ভাবে।"
  
  হেডেনে জুলিয়ান মাৰ্ছক প্ৰথম ভাল চাৱনি পাইছিল। পাইথিয়ানজনক অদ্ভুত, বিকৃত যেন লাগিছিল, যেন তেওঁৰ এটা অংশ আন এটাত ভাঁজ হৈ গৈছে। বছৰ বা বৰ্তমানৰ ট্ৰেণ্ড যিয়েই নহওক কিয়, কেতিয়াও ফিট নহ"ব পৰা কাপোৰ পিন্ধিছিল। এটা চকু ক"লা হৈ পৰিছিল, আনটো ডাঙৰকৈ খোলা আৰু চকু টিপিয়াই নোপোৱা, আনহাতে এটা জোতা সৰি পৰিছিল। তেওঁৰ সোঁফালে বহি আছিল এগৰাকী আকৰ্ষণীয় ব্ৰুনেট, যাক হেডেনে চিনি নাপালে, কিন্তু ইজনে সিজনৰ ওপৰত হেঁচা দিয়াৰ ধৰণটোৰ পৰা স্পষ্ট হৈ পৰিল যে তেওঁলোক এটাতকৈ অধিক ধৰণেৰে সংযুক্ত।
  
  গতিকে, মিত্ৰ নহয়।
  
  মাৰ্চৰ ঠাট্টা-মস্কৰাৰ প্ৰতি ৰেমছেছে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰাটো হেডেনে অৱজ্ঞাৰে চাই থাকিল। "আপুনি জানিছিলনে?" - সন্ত্ৰাসবাদী ৰাজকুমাৰে সুধিলে। "যে আমি তোমাক লগ পোৱাৰ আগতেই তোমাক প্ৰতাৰণা কৰিছিলো। আনকি আমি সেই মূৰ্খৰ নামটোও গম পোৱাৰ আগতেই যিয়ে আমাৰ চিৰন্তন শিখাক আমেৰিকাৰ হৃদয়লৈ লৈ যাব। আনকি তোমাৰ নিজৰ টাইলাৰ ৱেবেও তোমাক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিলে।"
  
  "ফাক ৱেব" মাৰ্ছে ক"লে। "আৰু অফ ইউ গ"।"
  
  ৰামছেছে হাঁহি হাঁহি আঁতৰি গ"ল। "মই কোৱা কথাখিনিলৈ উভতি যাওঁ। আনকি ইয়াত কাম কৰা মানুহবোৰেও এই চহৰখনক ঘৃণা কৰে। বৰ দামী, বহুত পৰ্যটক। সাধাৰণ পুৰুষ-মহিলাই ইয়াত থাকিবলৈ সামৰ্থ্য নাই আৰু কামত সোমাবলৈ সংগ্ৰাম কৰে। ব্যৱস্থাটোৰ বিৰুদ্ধে আৰু ইয়াক সমৰ্থন কৰি থকা জনসাধাৰণৰ বিৰুদ্ধে কিমান তিক্ততা বাঢ়িছে, আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰেনে? দলং আৰু সুৰংগত টোল লোৱা হয়। টকা নাথাকিলে তুমি একো নহয়। লোভ, লোভ, লোভ সকলোতে আছে। আৰু ই মোক অসুস্থ কৰি তোলে।"
  
  হেডেন নিমাত হৈ আছিল, এতিয়াও তাইৰ পৰৱৰ্তী পদক্ষেপৰ হিচাপ কৰি আছিল, এতিয়াও মাৰ্ছৰ প্ৰতিক্ৰিয়া চাই আছিল।
  
  ৰামছেছে এখোজ কাষলৈ গ"ল। "আৰু এলিগেটৰ, মোৰ পুৰণি বন্ধু। আকৌ এবাৰ দেখা পাই ভাল লাগিল।"
  
  এলিগেটৰ নামৰ মানুহজনে নিজৰ বছক সাৱটি ধৰাটো হেডেনে চাই থাকিল। সৰু, নিস্তব্ধ আৰু হয়তো লক্ষ্যহীন হৈ থাকিবলৈ চেষ্টা কৰি তাই হিচাপ কৰিলে দুৱাৰমুখলৈ যাবলৈ কিমান খোজ লাগিব। এতিয়াৰ বাবে বহুত বেছি। ৰ"বা, মাত্ৰ ৰ"বা।
  
  কিন্তু কিমান দিনলৈকে তাইৰ সামৰ্থ্য আছিল? ৰামছেছৰ কথাৰ পিছতো তাই ভাবিলে যে সি আনকি পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণৰ পৰা হাত সাৰিব বিচাৰে নেকি? ভাল খবৰটো আছিল যে কৰ্তৃপক্ষই আকাশমাৰ্গ বন্ধ কৰি দিছিল, গতিকে মানুহজনৰ কোনো খৰখেদা নাছিল।
  
  ৰবাৰ্ট প্ৰাইছে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নিজকে চকী এখনত পেলাই দিলে। তেওঁ ওচৰৰ লিজিয়নেয়াৰক এছপিৰিনৰ বটল এটা বিচাৰিলে, কিন্তু তেওঁক সূক্ষ্মভাৱে আওকাণ কৰা হ"ল। মাৰ্ছে প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীজনৰ ফালে চকু দুটা সৰু কৰি দিলে।
  
  "মই তোমাক চিনি পাওঁনে?"
  
  প্ৰাইছে আঠুৱাখনৰ গভীৰতালৈ সোমাই গ"ল।
  
  হেডেনে কোঠাটোৰ বাকী অংশলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে, মাত্ৰ এতিয়াহে দূৰৰ পৰ্দাযুক্ত খিৰিকীখনৰ কাষত থিয় হৈ থকা ডাইনিং টেবুলখনলৈ লক্ষ্য কৰিলে।
  
  ধিক্কাৰ, এইটো কি...?
  
  তাই কল্পনা কৰাতকৈও সৰু আছিল। বেকপেকটো ষ্টেণ্ডাৰ্ড মডেলতকৈ ডাঙৰ আছিল, বিমানৰ ওপৰৰ ডবাত সোমাব নোৱাৰাকৈয়ে ডাঙৰ আছিল, কিন্তু ডাঙৰ মানুহৰ পিঠিত বেছি অস্বস্তিকৰ দেখা নাযাব।
  
  "মই তোমাক বিক্ৰী কৰিলোঁ মাৰ্চ," ৰামছেছে ক"লে। "আপুনি এইটো নিউয়ৰ্কলৈ আনিব বুলি আশাৰে। ইয়াৰ বাবে মই চিৰকৃতজ্ঞ হৈ থাকিম। মই যেতিয়া আপোনাক কওঁ যে আপুনি আৰু আপোনাৰ বন্ধুৱে সৰ্বগ্ৰাসী জুই অনুভৱ কৰিবলৈ দিয়া হ"ব, তেতিয়া ইয়াক উপহাৰ বুলি গণ্য কৰক। এইটোৱেই তোমাক আগবঢ়াব পৰা আটাইতকৈ ভাল, আৰু তোমাৰ ডিঙিৰ ওপৰেৰে দাতকৈ বহুত ভাল।"
  
  হেডনে পাৰমাণৱিক বোমাটো মুখস্থ কৰি ৰাখিছিল - ইয়াৰ আকাৰ, আকৃতি আৰু বেকপেকৰ ৰূপ - যদিহে তাইৰ প্ৰয়োজন হ'ব পাৰে। আজি ইয়াত তাইৰ মৃত্যু হোৱা উচিত নাছিল।
  
  তাৰ পিছত ৰামছেছে নিজৰ মানুহৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। "তাইক সাজু কৰি লোৱা" সি ক"লে। "আৰু আমেৰিকান কুকুৰজনীক এক আউন্স বিষৰ পৰাও ৰেহাই নিদিবা।"
  
  হেডনে জানিছিল যে আহি আছে। ইয়ালৈ অহাৰ পথত সিহঁতে তাইৰ হাত বান্ধিবলৈ ব্যৰ্থ হৈছিল আৰু এতিয়া তাই তাৰ সম্পূৰ্ণ সুবিধা লৈছিল। ইমানবোৰ কথা তেতিয়াই তাইৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল আছিল - চহৰখনৰ ভাগ্য, জাতিটোৰ, সভ্য পৃথিৱীৰ বহুখিনি। তাইৰ সোঁফালে থকা ফুলদানিটো কামত আহিল, তাৰ ডিঙিটো তাইৰ হাতৰ বাবে নিখুঁত প্ৰস্থ আৰু কিছু ক্ষতি কৰিবলৈ ঠিক ওজন। ওচৰৰ মানুহজনৰ মন্দিৰত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, দাঁতৰ টুকুৰাবোৰ মজিয়াত পৰি গ"ল। সি হাতখন ওপৰলৈ তুলি লোৱাৰ লগে লগে হেডেনে বন্দুকটো ধৰিলে, কিন্তু তাৰ কান্ধত সুৰক্ষিতভাৱে মেৰিয়াই থোৱা দেখি তাই লগে লগে হাৰ মানিলে, তাৰ পৰিৱৰ্তে বেৰেলত থকা নিজৰ গ্ৰিপটো ব্যৱহাৰ কৰি তাক আৰু অধিক অফ-বেলেন্সত পেলাই দিলে। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ লক্ষ্য কৰি লোৱা হৈছিল যদিও হেডেনে সকলোবোৰ আওকাণ কৰিলে। এতিয়া সেয়া আছিল বিশুদ্ধভাৱে লাষ্ট চান্স চেলুন... তাইৰ জীৱনৰ বাবে আৰু যুঁজ দিয়া নাছিল - চহৰখনৰ অস্তিত্ব ৰক্ষাৰ যুঁজৰ দৰেই বেছি। আৰু তেওঁলোকে তাইক ইয়ালৈ আণ্ডাৰকাভাৰত চোৰাংভাৱে লৈ যোৱা নাছিল নেকি? এইটোৱে তাইক ক"লে যে আগ্নেয়াস্ত্ৰক ভ্ৰু কোঁচাই লোৱা হ"ব।
  
  এলিগেটৰটো কাষৰ পৰা তাইৰ ওচৰলৈ আহিল, কিন্তু ৰামছেছে তাক আঁতৰাই ৰাখিলে। আন এক আমোদজনক আৱিষ্কাৰ। এলিগেটৰটো ৰামছেছৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল। পিছৰ মুহূৰ্তত তাই ভক্ষণ হৈ গ"ল, তাইক আঘাত কৰা হাত-ভৰিৰ বাহিৰলৈ মনোনিৱেশ কৰিব নোৱাৰিলে। এটা বা দুটা আঘাত মই প্ৰতিহত কৰো, কিন্তু আন এটা আঘাত সদায় আছিল। এইসকল টিভিৰ খলনায়ক নহয় - এজনে আঘাত পোৱাৰ বাবে ভদ্ৰভাৱে অপেক্ষা কৰি আছে যাতে আনজনে হস্তক্ষেপ কৰিব পাৰে। নাই, এইবোৰে তাইক ঘেৰি ধৰি একেলগে আক্ৰমণ কৰিছিল, গতিকে তাই যিমানেই ৰৈ মাৰি নাথাকক কিয়, আৰু দুজনে তাইক আঘাত কৰি আছিল। তাই গণনা কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে বেছি ঠাইত বিষ বিস্ফোৰণ ঘটিল যদিও তাই উজুটি খোৱাৰ সুযোগ লৈ ফুলদানিটোৰ এটা দাঁত থকা টুকুৰা তুলি মানুহ দুজনৰ মুখ আৰু বাহুত কাটি পেলালে। তেজ ওলাই আহি সিহঁত পিছুৱাই গ"ল। তাই ভৰি এযোৰ ওপৰত গুটিয়াই পৰিল, সিহঁতৰ মালিকক টাম্বলিং কৰি পঠিয়াই দিলে। তাই খিৰিকীখনত গধুৰ মগ এটা পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, ই দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিব বুলি ভাবি, কিন্তু অভিশপ্ত বস্তুটো খিৰিকীৰ পৰা প্ৰায় আধা মিটাৰ দূৰত উৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে কি কৰিব?
  
  তাই গম পাইছিল। ঠিক এইটোৱেই। শেষ উশাহলৈকে যুঁজিব। ভৰিৰ অৰণ্যৰ মাজেৰে তাই অস্ত্ৰ বিচাৰিলে। তাইৰ চকু দুটা মাৰ্চ আৰু মহিলাগৰাকীৰ চকুৰ লগত মিলি গ"ল যদিও সিহঁতে ইজনে সিজনৰ লগত আৰু বেছি টানকৈ আঁকোৱালি লৈছিল, অদ্ভুত যোগাযোগত সান্ত্বনা পাইছিল। হেডেনে লাথি মাৰি পেচলে, কষ্টেৰে দমন কৰা প্ৰতিটো চিঞৰৰ বাবে উল্লাস কৰিলে, তাৰ পিছত তাইৰ পিছফালে থকা চোফাখন বিচাৰি পালে। এইটোক ফুলকৰাম হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি তাই জোৰকৈ ভৰিৰ ওপৰত থিয় হ"ল।
  
  তাইৰ মুখত মুঠি এটা খুন্দা মাৰিলে আৰু তৰাবোৰ বিস্ফোৰণ হ"ল। হেডেনে মূৰটো জোকাৰিলে, তেজখিনি আঁতৰাই পেলালে আৰু উত্তৰত আঘাত কৰিলে, যাৰ ফলত তাইৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজন পৰি গ"ল। আন এটা মুঠি এটাই তাইৰ মূৰৰ কাষত খুন্দা মাৰিলে, আৰু তাৰ পিছত মানুহজনে তাইক কঁকালত ধৰি ভৰিৰ পৰা নমাই পিঠিখন চোফাত থৈ দিলে। হেডেনে নিজৰ গতিবেগ ব্যৱহাৰ কৰি পিঠিৰ ওপৰেৰে দলিয়াই দিলে। এক চেকেণ্ডতে তাই ভৰিৰ ওপৰত উঠিল, মূৰটো তললৈ নমাই দিলে, পাচলি, ডিঙি, গ্ৰাইণ্ড আৰু আঁঠুত ঘুচা মাৰিলে, আঘাতৰ পিছত আঘাত, লাথিৰ পিছত আঘাত নিক্ষেপ কৰিলে।
  
  তাই দেখিলে ৰামছেছ সিহঁতৰ ফালে খোজ দিছে। "আঠজন মানুহ!" - সি চিঞৰি উঠিল। "আঠজন পুৰুষ আৰু এজনী সৰু ছোৱালী। আপোনাৰ গৌৰৱ ক'ত?
  
  "তেওঁলোকৰ কণীৰ সৈতে একে ঠাইতে," হেডনে উশাহ বন্ধ হৈ ক"লে, তেওঁলোকৰ ক্ষতি কৰিলে, ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিলে, অসংখ্য আঘাতৰ বিষ, যুঁজি থকা ক্ৰোধ কমি আহিল। এইটো চিৰদিনৰ বাবে নাথাকিব, আৰু তাইৰ পলায়নৰ কোনো আশাও নাছিল।
  
  কিন্তু তাই কেতিয়াও চেষ্টা বন্ধ কৰা নাছিল। কেতিয়াও হাৰ নামানিলে। আক্ষৰিক অৰ্থত হওক বা নহওক জীৱনটো আছিল দৈনন্দিন যুদ্ধ। তাইৰ ষ্ট্ৰাইকৰ পৰা শক্তি শেষ হোৱাৰ লগে লগে আৰু তাইৰ অংগ-প্ৰত্যংগৰ পৰা শক্তি শেষ হোৱাৰ লগে লগে হেডেনে তেতিয়াও ষ্ট্ৰাইক কৰিলে যদিও তাইৰ ষ্ট্ৰাইকবোৰ আৰু যথেষ্ট নাছিল।
  
  মানুহবোৰে তাইক ভৰিৰ ওপৰত তুলি টানি কোঠাটোৰ সিপাৰে লৈ গ"ল। তাইৰ মনত কিছু শক্তি ঘূৰি অহা যেন লাগিল আৰু তাইৰ বুটটো তাইৰ ঠেংৰ ওপৰেৰে দৌৰাই দিলে, যাৰ ফলত তাইৰ চিঞৰি উঠিল। বাহু দুটা তাইৰ পেশীবোৰৰ চাৰিওফালে টান হৈ পৰিল, তাইক দূৰৰ খিৰিকীখনৰ ফালে ঠেলি দিলে।
  
  পাৰমাণৱিক ব্ৰীফকেছটো পৰি থকা টেবুলখনৰ ওপৰত ৰামছেছ থিয় হৈ আছিল।
  
  "ইমান সৰু" সি চিন্তাশীলভাৱে ক"লে। "ইমানেই অনুপযুক্ত। আৰু তথাপিও ইমান স্মৰণীয়। মান্তি নেকি?"
  
  হেডেনে তাইৰ মুখৰ পৰা তেজ থু পেলালে। "আপুনি যে শতিকাৰ উন্মাদ কাম বুলি মই মানি লওঁ।"
  
  ৰামছেছে তাইক বিমোৰত পৰা চাৱনি এটা দিলে। "আপুনি কৰি আছে? আপুনি উপলব্ধি কৰিছে যে তাত তলত আলিংগন কৰি থকা দ্য পাইথিয়ানছৰ জুলিয়ান মাৰ্ছ আৰু জো শ্বিয়াৰ্ছ, নহয়নে? আৰু তেওঁলোকৰ নেতা - ৱেব - তেওঁ ক'ত আছে? এটা প্ৰাচীন প্ৰত্নতাত্ত্বিক সম্পদ বিচাৰি পৃথিৱীখন খোজ কাঢ়িবলৈ ওলাইছো, অনুমান কৰিছোঁ। বহুদিনৰ পৰা মৃত অভিজাত এজনৰ বহুদিনৰ মৃত খোজ অনুসৰণ কৰি আছো। পৃথিৱীখন জ্বলি থকাৰ সময়তে নিজৰ উন্মাদ পদাংক অনুসৰণ কৰে। শতিকাৰ উন্মাদ কামটোৰ ওচৰলৈ নাহে মিছ জে।"
  
  আৰু যদিও হেডনে আভ্যন্তৰীণভাৱে স্বীকাৰ কৰিছিল যে তেওঁ কিবা এটা কথাত সঠিক কথা কৈছিল, তথাপিও তাই নিমাত হৈ থাকিল। দিনটোৰ শেষত ফেল্ট থকা এটা চেম্বাৰে তেওঁলোক সকলোৰে বাবে অপেক্ষা কৰি থাকিব লাগে।
  
  "তেন্তে ইয়াৰ পিছত কি হ"ব, জানিবলৈ আগ্ৰহী?" ৰামছেছে হাঁহি হাঁহি তাইক সুধিলে। "বাৰু, ইমান নহয়, সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে। আমি সকলোৱে য"ত থাকিব বিচাৰো তাতেই আছো। তুমি এটা পাৰমাণৱিক বোমা লৈ আছা। মই মোৰ বোমা বিশেষজ্ঞ এলিগেটৰৰ লগত আছো। মোৰ মানুহবোৰ মোৰ পক্ষত আছে। পাৰমাণৱিক বোমা? ই প্ৰায় সাজু হৈছে... - তেওঁ থমকি ৰ'ল - পৃথিৱীৰ সৈতে এক হ'বলৈ। আমি ক"ব লাগেনে...এঘণ্টাৰ পাছত?"
  
  হেডেনৰ চকুৱে তাইক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিলে।
  
  "অ" হাহা। এতিয়া আপুনি ভাবিছে। এইটো আপোনাৰ বাবে বেছি সময় নেকি? গতিকে দহ মিনিট?"
  
  "নাই" হেডনে উশাহ ল"লে। "আপুনি নোৱাৰে।" অনুগ্ৰহ কৰি. আপুনি বিচৰা কিবা এটা নিশ্চয় আছে। আমি একমত হ"ব পৰা কিবা এটা।"
  
  ৰামছেছে তাইৰ ফালে এনেদৰে চাই থাকিল যেন নিজৰ ইচ্ছাৰ বিৰুদ্ধে হঠাতে তাইক কৰুণা কৰিলে। "মই বিচৰা সকলো বস্তুৰ যোগফল এই কোঠাটোত আছে। তথাকথিত প্ৰথম জগতখনৰ ধ্বংস।"
  
  "যিসকল মানুহৰ লগত কেৱল আপোনাক হত্যা কৰিব বিচাৰে বা চেষ্টা কৰি মৰিব বিচাৰে তেওঁলোকৰ লগত কেনেকৈ চুক্তি কৰিব?" হেডনে ডাঙৰকৈ ক"লে। "বা নিজে ৰক্তপাতৰ আশ্ৰয় নোলোৱাকৈ সেইবোৰ বন্ধ কৰক। নতুন পৃথিৱীৰ বাবে চূড়ান্ত দ্বিধাদ্বন্দ্ব।"
  
  ৰামছেছে হাঁহিলে। "তোমালোক মানুহবোৰ ইমান মূৰ্খ।" সি হাঁহিলে। "উত্তৰটো হ'ল: 'আপুনি নকৰিব'। আমাক হত্যা কৰক বা আমাক পূজা কৰক। আমাক ৰখাওক বা আপোনাৰ সীমা অতিক্ৰম কৰাটো চাওক। সেইটোৱেই আপোনাৰ একমাত্ৰ দ্বিধাদ্বন্দ্ব।"
  
  হেডনে আকৌ সংগ্ৰাম কৰিলে যেতিয়া মানুহকেইজনে তাইৰ নতুন চাৰ্টটো খুলি দিলে আৰু তাৰ পিছত বোমাটো এনেদৰে স্থাপন কৰিলে যাতে সেইটো তাইৰ সন্মুখত বান্ধি থোৱা হয়। এলিগেটৰেই আগবাঢ়ি আহি বেকপেকটোৰ বাকল খুলি ভিতৰৰ পৰা কেইবাটাও তাঁৰ বিচ্ছিন্ন কৰি পেলালে। টাইমাৰ মেকানিজমৰ লগত সংলগ্ন কৰিব লাগিছিল, হেডেন নিশ্চিত আছিল। আনকি এনে উন্মাদ সন্ত্ৰাসবাদীয়েও প্ৰকৃত বিস্ফোৰক যন্ত্ৰৰ সংযোগ বিচ্ছিন্ন কৰাৰ আশংকা নকৰিব।
  
  তাই আশা কৰিলে।
  
  এলিগেটৰটোৱে তাঁৰবোৰ টানিলে আৰু তাৰ পিছত ৰামছেছৰ ফালে চালে, আগবাঢ়ি যোৱাৰ অনুমতিৰ বাবে অপেক্ষা কৰি। দৈত্যটোৱে মাত দিলে। মানুহকেইজনে হেডেনৰ বাহু দুটা ধৰি টেবুলৰ সিপাৰে আগলৈ ঠেলি দিলে, তাইৰ শৰীৰটো বেঁকা কৰি ৰাখিলে যেতিয়ালৈকে পাৰমাণৱিক বোমাটোৱে তাইৰ পেটত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। তাৰ পিছত তেওঁলোকে তাইক ঠাইতে ধৰি ৰাখিলে আৰু এলিগেটৰে তাঁৰবোৰ প্ৰথমে তাইৰ পিঠি আৰু বুকুৰ চাৰিওফালে, তাৰ পিছত তাইৰ ভৰিৰ মাজত তললৈ আৰু শেষত ওপৰলৈ মেৰিয়াই দিলে যেতিয়ালৈকে সিহঁত তাইৰ পিঠিৰ তলত লগ নাপালে। হেডেনে তাঁৰবোৰৰ প্ৰতিটো টানি, বেকপেকৰ প্ৰতিটো গতি অনুভৱ কৰিলে। শেষত তেওঁলোকে মধ্যমীয়া শক্তিৰ বেল্ট আৰু ডাক্ট টেপ ব্যৱহাৰ কৰি পাৰমাণৱিক বোমাটো তাইৰ শৰীৰত সুদৃঢ়ভাৱে আঁকোৱালি লোৱা আৰু ইয়াৰ চাৰিওফালে মেৰিয়াই লোৱাটো নিশ্চিত কৰে। হেডেনে তাইৰ বন্ধন পৰীক্ষা কৰি দেখিলে যে তাই কষ্টেৰে লৰচৰ কৰিব পাৰে।
  
  ৰামছেছে পিছলৈ থিয় হৈ এলিগেটৰৰ হস্তশিল্পৰ প্ৰশংসা কৰিলে। "পাৰফেক্ট" বুলি ক"লে। "আমেৰিকাৰ চয়তানে নিজৰ দেশ ধ্বংস কৰিবলৈ আদৰ্শ স্থিতি গ্ৰহণ কৰিছে। বাকীসকলৰ বাবে এই পাপী নগৰখনৰ দৰেই ই এক উপযুক্ত পবিত্ৰস্থান। এতিয়া এলিগেটৰ, টাইমাৰটো ছেট কৰি আমাক চিৰিয়াখানালৈ যাবলৈ যথেষ্ট সময় দিয়ক।"
  
  হেডেনে টেবুলৰ ওচৰত হাঁহি হাঁহি উঠিল, প্ৰথমে সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ কথাত স্তম্ভিত হৈ পৰিল আৰু তাৰ পিছত বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল। "অনুগ্ৰহ কৰি. আপুনি এইটো কৰিব নোৱাৰে। নোৱাৰিব। আপুনি ক"ত আছে আৰু কি কৰিবলৈ পৰিকল্পনা কৰিছে আমি জানো। আমি তোমাক সদায় বিচাৰি পাব পাৰো ৰামচেছ।"
  
  "আপুনি মানে তোমাৰ বন্ধু!" এলিগেটৰটোৱে তাইৰ কাণত চিঞৰি উঠিল, যাৰ ফলত তাই জপিয়াই নিউকটো জোকাৰিলে। "ইংৰাজী... খ্মানন্ন! চিন্তা নকৰিব. আপুনি তেওঁক আকৌ দেখা পাব। মাৰ্ছে তেওঁৰ লগত কিছু মজা কৰিছিল ঠিকেই, এম এম এম, কিন্তু আমিও কৰিম!"
  
  ৰামছেছে তাইৰ আনখন কাণৰ ওচৰলৈ হেলান দিলে। "বজাৰৰ পৰাই তোমালোক সকলোকে মনত পৰিছে। মোৰ বিশ্বাস আপুনি ইয়াক ধ্বংস কৰিলে, মোৰ সুনাম কমেও দুবছৰ ধৰি নষ্ট কৰিলে। মই জানো যে আপোনালোক সকলোৱে মোৰ দুৰ্গ আক্ৰমণ কৰিছিল, মোৰ দেহৰক্ষী আকাটাছক হত্যা কৰিছিল, মোৰ লিজিয়নাৰক হত্যা কৰিছিল আৰু মোক শিকলিৰে বান্ধি লৈ গৈছিল। আমেৰিকাৰ বাবে। মূৰ্খৰ দেশ। তাত থকা মিষ্টাৰ প্ৰাইছে মোক কয় যে আপুনি সকলোৱে দলৰ অংশ, কিন্তু কেৱল সেয়াই নহয়। আপুনি নিজকে পৰিয়াল বুলি কয়। বাৰু, একেবাৰে শেষত সকলোৱে একেলগে থকাটো উপযুক্ত নহয়নে?"
  
  "ধেৎ" হেডনে বেকপেকৰ ওপৰত উশাহ ল"লে। "আপুনি. গাধ."
  
  "অ' নহয়।" সঁচাকৈয়ে আপুনি আৰু আপোনাৰ পৰিয়ালে গোলমাল কৰিলে। মাত্ৰ মনত ৰাখিব - ৰামছেছে কৰিলে। আৰু যে এইটোও মোৰ এণ্ডগেম নহয়। মোৰ নিৰ্ভৰযোগ্যতা আৰু অধিক আকৰ্ষণীয়। কিন্তু জানি থওক যে মই ক"ৰবাত নিৰাপদ হৈ থাকিম, হাঁহি থাকিম, আনহাতে আমেৰিকা আৰু ইয়াৰ বাকী পশ্চিমীয়া সহযোগীসকলে বিস্ফোৰণ ঘটাব।"
  
  সি এনেদৰে কুঁজৰাই গ"ল যে তাৰ শৰীৰে তাইক আৰু বেকপেকৰ ভিতৰৰ বস্তু দুয়োটাকে থেতেলিয়াই পেলালে। "এতিয়া তোমাৰ চিৰিয়াখানালৈ শেষ ভ্ৰমণৰ সময় আহি পৰিছে। মই মেট ড্ৰেকক তোমাক বিচাৰি পোৱাৰ গৌৰৱ দিম।"-তেওঁ ফুচফুচাই ক"লে। "যেতিয়া বোমাটো বিস্ফোৰণ হয়।"
  
  হেডেনে শব্দবোৰ শুনিলে, তাৰ ভিতৰত লুকাই থকা প্ৰভাৱবোৰ, কিন্তু নিজকে ভাবিলে যে তেওঁ ইতিমধ্যে পৰিকল্পনা কৰাতকৈ কি নিশ্চিত কাৰ্য্যই অধিক আকৰ্ষণীয় হ"ব।
  
  
  চৌত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  হেডেনে পিছলি গৈ সৰু ট্ৰাক এখনৰ পিছফালে দৌৰি গ"ল। লিজিয়নেয়াৰসকলে তাইক এতিয়াও বোমাটোৰ লগত বান্ধি থোৱা অৱস্থাত পিছফালে ভৰিৰ ওচৰত শুৱাই দিলে যেতিয়া সিহঁতে দুয়োফালে থকা বেঞ্চবোৰ দখল কৰি আছিল। গোটেই যাত্ৰাটোৰ আটাইতকৈ কঠিন কামটো আছিল তাইক এপাৰ্টমেণ্ট বিল্ডিঙৰ পৰা উলিয়াই অনা। লিজিয়নেয়াৰসকলে তাইক ছদ্মবেশত ৰাখিবলৈ কোনো সময় নষ্ট নকৰিলে; তেওঁলোকে তাইক ইচ্ছা কৰা ঠাইলৈ ঠেলি দিলে আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ ৰেডি হৈ গ"ল। যিয়ে তেওঁলোকক দেখিব তেওঁক হত্যা কৰা হ"ব। তেওঁলোকৰ ভাগ্য ভাল যে বেছিভাগ মানুহেই যেন সতৰ্কবাণীবোৰ শুনি টিভি বা লেপটপৰ সন্মুখত ঘৰতে থাকিল। ৰেমছেছে নিশ্চিত কৰিলে যে হেডেনে গোটেই সময়খিনি হাঁহি হাঁহি ট্ৰাকখন ৰাস্তাৰ কাষলৈ টানি অনাটো দেখিলে।
  
  বিশেষ বলৰ চিহ্ন থকা ক"লা।
  
  কোনে বাধা দিব তেওঁলোকক? তেওঁলোকক জেৰা কৰিবনে? হয়তো সময়ৰ লগে লগে। কিন্তু এতিয়ালৈকে ঘটা সকলোবোৰৰ গোটেই কথাটো সেইটোৱেই আছিল। পৰিকল্পনাৰ প্ৰতিটো অংশৰ গতি আৰু নিষ্পাদনে আমেৰিকাৰ সীমাৰ প্ৰতি সঁহাৰি পৰীক্ষা কৰিছিল। প্ৰতিক্ৰিয়া আশা কৰা হৈছিল, আৰু আচল সমস্যাটো আছিল যে সন্ত্ৰাসবাদীসকলে কেৱল একো গুৰুত্ব নিদিলে। তেওঁলোকৰ একমাত্ৰ লক্ষ্য আছিল জাতিৰ মৃত্যু।
  
  তেওঁলোকে ৫৭ নং ষ্ট্ৰীট ব্যৱহাৰ কৰি পূব দিশলৈ গৈছিল, য"ত পাৰে তাত টহল আৰু কৰ্ডন এৰাই চলিছিল। ধ্বংসাৱশেষ, অদ্ভুত পৰিত্যক্ত গাড়ীখন আৰু দৰ্শকৰ দল আছিল যদিও এলিগেটৰখন নিজেই আছিল নিউয়ৰ্কৰ স্থানীয় লোক আৰু সকলো নিস্তব্ধ, আপাত দৃষ্টিত বন্যাৰ্ত পথবোৰ জানিছিল। চহৰৰ বিদ্যুৎ যোগান ব্যৱস্থাই সহায় কৰিলে, যাৰ ফলত চালকজনে সহজেই পূৰ্ব পৰিকল্পিত পথলৈ উভতি যাব পাৰিলে। আমেৰিকানসকলে এতিয়াও প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰি আছে, এতিয়াও অপেক্ষা কৰি আছে বুলি জানি তেওঁলোকে লাহে লাহে, সাৱধানে কাম কৰিলে আৰু কেইবা ঘণ্টাৰ পিছতহে তেওঁলোকে বুজি পালে যে বোমাটো হয়তো ইতিমধ্যে আছে।
  
  হেডেনে জানিছিল যে এতিয়াও হোৱাইট হাউছৰ বিষয়াসকলে সাৱধানতাৰ পৰামৰ্শ দিব, তেওঁলোকৰ সীমা উলংঘা হোৱাটো সম্পূৰ্ণৰূপে মানি ল"ব নোৱাৰি। পৰিস্থিতিৰ সুযোগ ল"বলৈ চেষ্টা কৰা আনসকলেও হ"লহেঁতেন৷ ডজৰ পৰা আৰু অধিক মুক্তি পাওঁ আৰু কৰদাতাক পেচাব কৰোঁ। অৱশ্যে তাই ক"বাৰ্নক চিনি পাইছিল আৰু আশা কৰিছিল যে তেওঁৰ ঘনিষ্ঠ উপদেষ্টাসকলো তেওঁৰ দৰেই নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু বুদ্ধিমান।
  
  যাত্ৰাত তাইৰ ঘাঁ হৈ গ"ল। লিজিয়নেয়াৰসকলে তাইক ভৰিৰে সহায় কৰিলে। হঠাৎ ৰৈ যোৱা আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ গাঁতবোৰে তাইৰ বমি বমি অনুভৱ কৰাইছিল। বেকপেকটো তাইৰ তলত লৰচৰ কৰিলে, তাৰ কঠিন ভিতৰখন সদায় অস্থিৰ কৰি তুলিলে। হেডেনে জানিছিল যে ৰেমছেছে এইটোৱেই বিচাৰিছিল- টাইমাৰটো টিক ডাউন হোৱাৰ লগে লগে তাইৰ শেষৰ মুহূৰ্তবোৰ আতংকৰে ভৰি পৰাৰ বাবে।
  
  আধা ঘণ্টা নৌহওঁতেই পাৰ হৈ গ"ল। ৰাস্তাবোৰ খালী নহ"লেও নিস্তব্ধ আছিল। হেডনে নিশ্চিতভাৱে ক"ব পৰা নাছিল। তেওঁৰ পৰিকল্পনাৰ আন এটা নতুন টুইষ্টত ৰেমছেছে গেটৰক হেডেনৰ সৈতে মাৰ্ছ আৰু শ্বিয়াৰ্ছক বোমাটোৰ লগত বান্ধিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। দুয়োজনে অভিযোগ কৰিলে, যুঁজিলে, আনকি চিঞৰিবলৈও ধৰিলে, গতিকে এলিগেটৰে তেওঁলোকৰ মুখ আৰু নাক টেপ কৰি বন্ধ কৰি দিলে, শান্ত নোহোৱালৈকে বহি থাকিল, আৰু তাৰ পিছত নাকৰ ফুটাবোৰে কিছু বতাহ চুহি খাবলৈ দিলে। তাৰ পিছত মাৰ্চ আৰু শ্বিয়ৰ্ছে প্ৰায় একেলগে কান্দিবলৈ ধৰিলে। হয়তো তেওঁলোকে মুক্তিৰ সপোন আশ্ৰয় লৈছিল। মাৰ্ছে নৱজাতকৰ দৰে চিঞৰি উঠিল আৰু শ্বিয়ৰ্ছে মেন ফ্লু ৰোগী ল"ৰাৰ দৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। দুয়োৰে শাস্তি হিচাপে - আৰু দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে হেডেনৰ বাবেও - ৰেমছেছে তেওঁলোকক উলংগ কৰি পাৰমাণৱিক বোমাত বান্ধি দিছিল, যাৰ ফলত সকলো ধৰণৰ সমস্যা, বিকৃতি আৰু অধিক হুমুনিয়াহৰ সৃষ্টি হৈছিল। হেডেনে ভালকৈয়ে ল"লে, এতিয়া তেওঁলোকৰ সৈতে মিল থকা লাভক্ৰাফ্টিয়ান ভয়ানকতাক কল্পনা কৰি আৰু ভাবিলে যে চিৰিয়াখানাৰ মাজেৰে তেওঁলোকে কেনেকৈ নৰকত পাৰ হ"ব।
  
  "আমি ভিতৰত শেষ কৰিম" এলিগেটৰে গণটোলৈ সমালোচনাত্মক দৃষ্টিৰে চালে। "সৰ্বাধিক পাঁচ মিনিট।"
  
  হেডেনে লক্ষ্য কৰিলে যে বোমা নিৰ্মাতাজনে বছৰ লগত লেনদেন কৰাৰ সময়ত ভাল কথা কয়। হয়তো উদ্বিগ্নতাৰ বাবেই হঠাতে তেওঁৰ মাতটো বাঢ়িল। হয়তো উত্তেজনা। ট্ৰাকখন ৰৈ চালকজনে ইঞ্জিনটো কেইমিনিটমান অচল কৰি ৰখাত তাই মনোযোগ ঘূৰাই দিলে। ৰেমছেছ টেক্সিৰ পৰা নামি গ"ল আৰু হেডেনে পৰামৰ্শ দিলে যে তেওঁলোক হয়তো চিৰিয়াখানাৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত আছে।
  
  শেষ সুযোগ।
  
  তাই হতাশ হৈ সংগ্ৰাম কৰিলে, ইফালৰ পৰা সিফাললৈ দোল খাই মুখৰ পৰা ডাক্ট টেপটো খোঁচ মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। মাৰ্ছ আৰু শ্বিয়ৰ্ছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু লিজিয়নেৰসকলে বুটৰে তাইৰ ওপৰত ভৰি দিলে, যাৰ ফলত লৰচৰ কৰাত অসুবিধা হ"ল, কিন্তু হেডেনে প্ৰতিহত কৰিলে। মাত্ৰ এটা অদ্ভুত গুঞ্জন, অনুপযুক্ত দোলন আৰু পতাকা উত্তোলন হ"ব।
  
  লিজিয়নেৰ এজনে গালি পাৰি তাইৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল, তাইক পাৰমাণৱিক চাৰ্জ আৰু বাহনখনৰ পিছফালে আৰু অধিক পিন কৰি দিলে। তাই ডাক্ট টেপটোৰ ভিতৰলৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাৰ বাহু দুটা তাইৰ শৰীৰত মেৰিয়াই লৈ তাইক লৰচৰ কৰিব পৰা নাছিল আৰু ৰামচেছ ঘূৰি অহাৰ সময়লৈকে তাইৰ উশাহ ল"ব পৰা নাছিল।
  
  ইঞ্জিনৰ পৰা সামান্য গৰ্জনত ট্ৰাকখন আকৌ আগবাঢ়ি গ"ল। গাড়ীখন লাহে লাহে চলি গ"ল, আৰু লিজিয়নেয়াৰজন গুচি গ"ল। তাইৰ ভাগ্য আৰু চৌপাশৰ সকলোৰে মুখখনক গালি পাৰি হেডেনে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। শীঘ্ৰে গাড়ীখন ৰৈ গ"ল আৰু চালকে ইঞ্জিনটো বন্ধ কৰি দিলে। এতিয়া বিশেষ বাহিনীৰ আদিম ইউনিফৰ্ম পিন্ধা ৰামছেছে পিছৰ চিটত মূৰটো সোমাই দিয়াৰ লগে লগে নিস্তব্ধতা আহিল।
  
  "লক্ষ্য লাভ" তেওঁ নিৰ্বিকাৰভাৱে ক"লে। "মোৰ চিগনেলৰ বাবে অপেক্ষা কৰক আৰু তোমালোকৰ মাজত সিহঁতক কঢ়িয়াই নিবলৈ সাজু থাকক।"
  
  অসহায় হৈ হেডেনে মাত্ৰ উশাহ ল"ব পাৰিলে যেতিয়া পাঁচজন লিজিয়নে অদ্ভুত বাণ্ডিলটোৰ চাৰিওফালে নিজকে থিয় কৰি তুলিবলৈ সাজু হ"ল। ৰামছেছে দুৱাৰত টুকুৰিয়াই দিলে, সকলো স্পষ্ট হৈ পৰিল আৰু এজন মানুহে দুৱাৰখন খুলিলে। তাৰ পিছত লিজিয়নেয়াৰসকলে বাণ্ডিলটো বতাহত তুলি ভ্যানৰ পৰা উলিয়াই আনি গছ-গছনিৰে আবৃত পথ এটাৰে লৈ গ"ল। দিনৰ পোহৰে তাইৰ চকুত পৰাত হেডেনে চকু টিপিয়াই দিলে, তাৰ পিছত তাই ক"ত আছে তাৰ আভাস পালে।
  
  মূৰৰ ওপৰেৰে বিস্তৃত ডাঠ ইটাৰ খুঁটাৰে সহায় কৰা কাঠৰ চালি এখন, সেউজীয়াৰে আগুৰি থকা। এটা সুসজ্জিত আৰু পকী ছানট্ৰেপ, বৰ্তমান ই নিৰ্জন আছিল, যিদৰে হেডেনে আশা কৰিছিল যে চিৰিয়াখানাৰ বাকী অংশও হ"ব। দুই এজন নিৰ্ভীক পৰ্যটকে হয়তো কম জনবসতিপূৰ্ণ আকৰ্ষণৰ সুবিধা লৈছিল, কিন্তু হেডেনে সন্দেহ কৰিছিল যে অহা কেইঘণ্টামানৰ বাবে চিৰিয়াখানাখনে কাকো ভৰ্তি কৰিবলৈ দিয়া হ"ব। সম্ভৱতঃ ৰামছেছে চিৰিয়াখানাৰ নিৰাপত্তাক পতিয়ন নিয়াইছিল যে ভূখণ্ডৰ সম্পূৰ্ণ নিৰাপত্তা নিশ্চিত কৰিবলৈ বিশেষ বাহিনী আছে। তোৰণ আৰু ওলমি থকা সেউজীয়াৰে আবৃত বাট এটাৰে কাষৰ দুৱাৰ এখনেৰে ৰখাই থোৱা নাছিল। এলিগেটৰটোৱে বলপূৰ্বকভাৱে প্ৰৱেশ কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে নিজকে কাঠৰ পথ, দলং আৰু বহুতো গছৰে গঠিত ওখ চিলিংযুক্ত কোঠা এটাৰ ভিতৰত পাইছিল যিয়ে আৰ্দ্ৰ পৰিৱেশৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাত সহায় কৰিছিল।
  
  "ট্ৰপিকেল জ"ন" ৰামছেছে মাত দিলে। "এতিয়া এলিগেটৰ, টোপোলাটো লৈ আৰু অধিক আণ্ডাৰব্ৰাছত ভৰাই থ"ব। আমাক আগতীয়াকৈ সুযোগ পৰ্যবেক্ষণৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  হেডেন আৰু তাইৰ বাকী অস্বস্তিকৰ কোম্পানীটো কাঠৰ মজিয়াত শেষ হৈ গ"ল। এলিগেটৰটোৱে কেইটামান ষ্ট্ৰেপ সামঞ্জস্য কৰিলে, স্থিৰতাৰ বাবে অধিক ডাক্ট টেপ যোগ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত অতিৰিক্ত তাঁৰৰ ৰোল এটাৰে ফিডল কৰিলে যেতিয়ালৈকে তেওঁ ঘোষণা কৰা নাছিল যে ডিটনেটৰটো বন্দীসকলৰ চাৰিওফালে সুৰক্ষিতভাৱে মেৰিয়াই থোৱা হৈছে।
  
  "আৰু ঘূৰ্ণনীয় চুইচটো?" ৰামছেছে সুধিলে।
  
  "আপুনি নিশ্চিতভাৱে এইটো যোগ কৰিব বিচাৰিছেনে?" এলিগেটৰে সুধিলে। "মাৰ্চ আৰু শ্বিয়ৰ্ছে হয়তো এইটো অকালতে আৰম্ভ কৰিব পাৰে।"
  
  ৰামছেছে মানুহজনৰ ফালে চিন্তা কৰি মাত দিলে। "ঠিকেই কৈছা". সি টোপোলাটোৰ কাষত কুঁজৰাই পৰিল, বেকপেকটো মজিয়াত পৰি থাকিল, হেডেনক পোনে পোনে ওপৰত বান্ধি দিলে, আৰু তাৰ পিছত তাইৰ ওপৰত মাৰ্ছ আৰু জ"ই। ৰামচেছৰ চকু দুটা জুলিয়ান মাৰ্ছৰ মূৰৰ সৈতে সমতল হৈ পৰিছিল।
  
  "আমি চেন্সিটিভিটি চুইচ এটা যোগ কৰিম"- সি মনে মনে ক"লে। "এটা ঘূৰ্ণনশীল যন্ত্ৰ যিটো যদি আপুনি তুলি লয় বা কোনো বৃহৎ গতিবিধি কৰে তেন্তে বোমাটো বিস্ফোৰণ ঘটায়। মই আপোনালোকক পৰামৰ্শ দিছো যে আপুনি থিয় হৈ থাকিব আৰু মিছ জেৰ সতীৰ্থসকল অহালৈ অপেক্ষা কৰক। চিন্তা নকৰিবা, বেছি দিন নাথাকিব।"
  
  তেওঁৰ কথাই হেডেনৰ শৰীৰত শিহৰিত কৰি পেলালে। "কিমান দিন?" তাই উশাহ এৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  
  ৰামছেছে কয়, "টাইমাৰ এঘণ্টাৰ বাবে ছেট কৰা হ"ব। "মাত্ৰ যথেষ্ট সময় যাতে এলিগেটৰ আৰু মই নিৰাপদ স্থানলৈ যাব পাৰো। মোৰ মানুহবোৰ বোমাটো লৈয়েই থাকিব, তোমাৰ বন্ধুসকলৰ বাবে এটা শেষ আচৰিত কথা যদি তেওঁলোকে আপোনাক বিচাৰি উলিয়াবলৈ সক্ষম হয়।"
  
  যদি?
  
  ৰামছেছে থিয় হৈ উঠিল, তেওঁ প্ৰস্তুত কৰা টোপোলাটোলৈ, তলৰ মানুহৰ মাংস আৰু জুইৰ ধুমুহাটোলৈ, তেওঁলোকৰ মুখৰ ভয়ংকৰ ভাব আৰু সকলোৰে ওপৰত তেওঁ দেখুওৱা ক্ষমতালৈ শেষবাৰৰ বাবে চালে।
  
  হেডেনে নিজৰ চকু দুটা মুদি দিলে, এতিয়া লৰচৰ কৰিব নোৱাৰিলে, ভয়ংকৰ চাপে তাইৰ বুকুখন হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু উশাহ লোৱাত অসুবিধা হ"ল। এইবোৰ হয়তো তাইৰ শেষ মুহূৰ্ত আৰু এলিগেটৰে চেন্সিটিভিটি চুইচটো ছেট কৰাৰ বিষয়ে গ্ল"ট কৰা শুনি তাই একো কৰিব নোৱাৰিলে, কিন্তু নিউয়ৰ্কৰ চেণ্ট্ৰেল পাৰ্ক চিৰিয়াখানাৰ ট্ৰপিকেল জ"নত কটাবলৈ গ"লে তাই অভিশপ্ত হ"ব। বৰঞ্চ তাইক জীৱনৰ উত্তম সময়বোৰলৈ, মানো পৰিয়াল আৰু হাৱাইত থকা সময়বোৰলৈ, ডাইমণ্ড হেডৰ ট্ৰেইল, নৰ্থ বিচৰ চাৰ্ফ আৰু মাউইৰ আগ্নেয়গিৰিৰ পাহাৰলৈ লৈ যোৱা হ"ব। সক্ৰিয় আগ্নেয়গিৰিৰ ওপৰত ৰেষ্টুৰেণ্ট। ডাৱৰৰ ওপৰত এখন ঠাই। ৰাস্তাৰ আঁৰত ৰঙা মাটি। কপিওলানিৰ কাষেৰে টিপটিপিয়া পোহৰ আৰু তাৰ পিছত সকলো বিলৰ শেষৰ ফালে থকা বিলখন, গোধূলি আৰু নিৰ্বিকাৰৰ বিয়পি পৰা ৰঙা লাইটৰ তলত ফেন ওলোৱা, পৃথিৱীৰ একমাত্ৰ বাস্তৱ ঠাই য"ত তাই জীৱনৰ সকলো মানসিক চাপ আৰু চিন্তাৰ পৰা সাৰি যাব পাৰিছিল।
  
  ঘড়ীটো টিকটিকিয়াই থকাৰ সময়তে এতিয়া হেডেন তালৈ গ"ল।
  
  
  পঁয়ত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে থানাত ৰৈ থাকিল, সম্পূৰ্ণ অসহায় অনুভৱ কৰি যেতিয়া তেওঁলোকে প্ৰতিটো টিপ, প্ৰতিটো দেখা, প্ৰতিটো সামান্য ইংগিত ৰেমছেছ, হেডেন বা পাৰমাণৱিক বোমাটোৰ বিষয়ে ওলমি থাকে। সঁচা কথাটো আছিল যে নিউয়ৰ্ক ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা ধৰি ঢাকিব নোৱাৰাকৈয়ে ডাঙৰ হৈ পৰিছিল, আৰু ফোনবোৰ হুকটোৰ পৰা বাজি উঠিছিল। ইয়াৰ বাসিন্দাসকল অত্যধিক আৰু ইয়াৰ দৰ্শনাৰ্থী অত্যধিক আছিল। হোয়াইট হাউছত উপস্থিত হ"বলৈ হয়তো সেনাই দহ মিনিট সময় লাগিব, কিন্তু সকলো প্ৰহৰী আৰু নিৰাপত্তাৰ ব্যৱস্থা থকাৰ পিছতো এই তুলনামূলকভাৱে সৰু ঠাইখনত তালাচী চলাবলৈ কিমান সময় লাগিব? এতিয়া, ড্ৰেকে ভাবিলে, এই দৃশ্যপটটো নিউয়ৰ্কলৈ লৈ যাওক আৰু আপুনি কি পাব? প্ৰকৃততে তেওঁলোকৰ অত্যাচাৰ চলোৱা সন্ত্ৰাসবাদীক নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে বন্দী কৰা এক বিৰল কাণ্ড আছিল। বাস্তৱ জগতত এই দাঙ্গাৰ পিছত সন্ত্ৰাসবাদীক অনুসৰণ কৰি অনুসৰণ কৰা হৈছিল।
  
  অৱশেষত ডাহল আহি পালে, বিচ্ছিন্ন আৰু বিশ্ব-ক্লান্ত যেন লাগিল, পিছফালে SPEAR দলৰ বাকীসকল। কেঞ্জীয়ে বুজাব নোৱাৰাকৈয়ে ইফালে সিফালে চাবলৈ ধৰিলে আৰু সুধিলে যে প্ৰমাণ সংৰক্ষণৰ সুবিধাটো ক"ত আছে। ডাহলে কেৱল তাইৰ ফালে চকু দুটা মুদি ক"লে, "তাইক এৰি দিয়ক, নহ"লে তাই কেতিয়াও সন্তুষ্ট নহ"ব।" বাকী দলটোৱে ভিৰ কৰি ড্ৰেকে কোৱা কথাবোৰ শুনিলে, যিটো হেডেনৰ বাবে চিন্তিত হোৱাৰ বাহিৰেও বেছি নাছিল।
  
  মূৰে কথাটো সৰল কৰি দিলে। "নগৰখনৰ প্ৰতি সন্ত্ৰাসবাদী ভাবুকিৰ বিষয়ে মানুহে জানে। আমি খালী কৰিব নোৱাৰো, যদিও আমি ওলাই যাবলৈ চেষ্টা কৰাসকলক বাধা নিদিওঁ। যদি বোমাটো বিস্ফোৰণ হয় তেন্তে কি হ"ব? নাজানো, কিন্তু এতিয়া পাৰস্পৰিক অভিযোগৰ কথা চিন্তা কৰাটো আমাৰ কাম নহয়৷ আমাৰ চিস্টেমসমূহ বন্ধ হৈ আছে, কিন্তু অন্য এজেন্সী আৰু চাইটসমূহে অন্য চেনেলসমূহৰ অভিগম আছে। আমি কথা কওঁতে সেইবোৰ তুলনা কৰোঁ। বেছিভাগ চিস্টেম চলি আছে। নিউয়ৰ্কৰ ৰাস্তাবোৰ নিস্তব্ধ যদিও বেছিভাগ চহৰৰ তুলনাত তথাপিও ব্যস্ত। ৰাস্তাবোৰো।"
  
  "কিন্তু এতিয়াও একো নাই?" স্মিথে আচৰিত হৈ সুধিলে।
  
  মূৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "মোৰ বন্ধু, আমি প্ৰতি মিনিটত শ শ ফোন ৰিচিভ কৰো। আমি চহৰৰ প্ৰতিজন চাইকো, প্ৰতিজন প্ৰেংকষ্টাৰ, আৰু প্ৰতিজন সম্পূৰ্ণ ভয় খোৱা ভাল নাগৰিকৰ সৈতে মোকাবিলা কৰোঁ। আমাৰ বাহিৰে সকলোৰে বাবে আকাশমাৰ্গ বন্ধ। আমি ৱাই-ফাই, ইণ্টাৰনেট আনকি ফোন লাইনবোৰো বন্ধ কৰিবলৈ ওলাইছিলো, কিন্তু বুজি লওক যে আমি এই এভিনিউৰ পৰা বিৰতি লোৱাৰ সম্ভাৱনা যিমানেই আছে, ষ্ট্ৰীট কপ, এফ বি আই এজেণ্ট বা অধিক সম্ভাৱনা জনসাধাৰণৰ এজন সদস্য।"
  
  "আণ্ডাৰ কভাৰ?" ডাহলে সুধিলে।
  
  "আমি যিমানদূৰ জানো, এটাও কোষ বাকী নাই। আমি মাত্ৰ ধৰি ল"ব পাৰো যে এতিয়া ৰামছেছক সুৰক্ষা দিয়া কোষটোক ৰাষ্ট্ৰীয় আৰু স্থানীয়ভাৱে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। আমি বিশ্বাস নকৰো যে আমাৰ আণ্ডাৰকাভাৰ এজেণ্টসকলে সহায় কৰিব পাৰে, কিন্তু তেওঁলোকে সকলো সম্ভাৱ্য বিকল্পৰ সন্ধান কৰি আছে।"
  
  "তেন্তে এইটোৱে আমাক ক"ত এৰি দিয়ে?" লৰেনে সুধিলে। "আমি কেমেৰা, ৰেমছেছ, প্ৰাইচ বা হেডেন বিচাৰি নাপাওঁ। আমি পাৰমাণৱিক বোমা বিচাৰি পোৱা নাই।" তাই প্ৰতিটো মুখখন অধ্যয়ন কৰিলে, এতিয়াও হৃদয়ত ছিণ্ডিকেটেড শ্ব"ত ডাঙৰ-দীঘল হোৱা এজন অসামৰিক ব্যক্তি য"ত সকলো প্ৰহেলিকাৰ টুকুৰা শাৰী পাতি চূড়ান্ত এক্টলৈকে আছিল।
  
  মূৰে কয়, "টিপিং হৈছে সাধাৰণতে কৰা কাম। "কোনোবাই কিবা এটা দেখি তাৰ কাৰণ হয়। ইয়াত তেওঁলোকে হট টিপ ছিৰিজ বুলি কি কয় জানেনে? স্বৰ্গলৈ যোৱাৰ দুখন টিকট, পুৰণি এডি মানিৰ গীতটোৰ পিছত।"
  
  "তেন্তে, আমি ফোনটোৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো নেকি?"
  
  ড্ৰেকে লৰেনক বেলকনিলৈ লৈ গ"ল। তলৰ দৃশ্যটো আছিল উন্মাদ, এতিয়াও জীয়াই থকা কেইজনমান পুলিচ আৰু এজেণ্টে ধ্বংসাৱশেষ আৰু ভঙা কাঁচৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত শ্বেল শ্বকৰ সৈতে যুঁজি আছিল, ফোনকলৰ উত্তৰ দিছিল আৰু চাবি খুন্দা মাৰিছিল, কোনোবাই বাহু আৰু মূৰত ৰক্তাক্ত বেণ্ডেজ মেৰিয়াই লৈছিল, কোনোবাই ভৰিৰে আপ, বিষত মুখখন ৰঙা কৰি।
  
  লৰেনে কয়, "আমি তালৈ নামিব লাগিব। "তেওঁলোকক সহায় কৰা।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে। "তেওঁলোকে পৰাজয়ৰ যুদ্ধ কৰি আছে আৰু ই এতিয়া হাবও নহয়। এই ল"ৰাকেইটাই কেৱল যাবলৈ অস্বীকাৰ কৰিলে। ইয়াৰ অৰ্থ তেওঁলোকৰ বাবে চিকিৎসালয় ভ্ৰমণতকৈও বেছি। ভাল পুলিচে এই কাম কৰে আৰু জনসাধাৰণে ইয়াক খুব কমেইহে দেখা পায়। প্ৰেছে বাৰে বাৰে কেৱল বেয়া খবৰহে উলিয়াই আনে, সাধাৰণ মতামতক ৰং সানি। মই কওঁ আমিও তেওঁলোকক সহায় কৰিবলৈ ওলাইছো।"
  
  সিহঁতে লিফটৰ ফালে আগবাঢ়িল আৰু তাৰ পিছত ড্ৰেকে ঘূৰি গ"ল, পিছফালে থকা সমগ্ৰ দলটোক দেখি আচৰিত হ"ল। "কি?" - সি সুধিলে। "মোৰ হাতত টকা নাই"।
  
  এলিচিয়াই ক্লান্ত হৈ হাঁহিলে। আনকি বিউৱেও হাঁহি এটা মাৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আজি SPEAR দলটোৱে নিজেই বহুতৰ মাজেৰে পাৰ হৈছিল যদিও তথাপিও শক্তিশালী আছিল, আৰু অধিক কামৰ বাবে সাজু আছিল। ড্ৰেকে বহুতো ঘাঁ আৰু অন্যান্য ঘাঁ দেখিলে যিবোৰ ভালদৰে লুকুৱাই থোৱা আছিল।
  
  "আপুনি ল"ৰাবোৰে কিয় ৰিচাৰ্জ নকৰে? আৰু লগত অতিৰিক্ত বাৰুদ লৈ যাওক। অৱশেষত যেতিয়া আমি এইটো শেষ কৰিবলৈ ওচৰ চাপিম, তেতিয়া আমাৰ কঠিন সময় হ"ব।"
  
  "মই বুজি পাম" কিনিমাকাই ক"লে। "ই এটা বিক্ষিপ্ততা প্ৰদান কৰিব।"
  
  "আৰু মই সহায় কৰিম" যৰ্গীয়ে ক"লে। "ড্ৰেকৰ উচ্চাৰণ বুজিবলৈও মোৰ অসুবিধা হৈছে, গতিকে আমেৰিকান উচ্চাৰণৰ সৈতে ই হেৰাই যাব।"
  
  লিফটত ড্ৰেকৰ লগত যোগ দিওঁতে ডাহলে হাঁহিলে। "মোৰ ৰাছিয়ান বন্ধু, তোমাৰ সম্পূৰ্ণ পিছুৱাই গৈছে।"
  
  ড্ৰেকে ছুইডেনজনক ঘুচা মাৰিলে আৰু অধিক ঘাঁ হ"ল আৰু লিফটখন লৈ প্ৰথম মহলালৈ নামি গ"ল। তাৰ পিছত স্পিয়াৰৰ দলটোৱে য"ত পাৰে তাতেই হস্তক্ষেপ কৰিছিল, নতুন কলৰ উত্তৰ দিছিল আৰু তথ্য ৰেকৰ্ড কৰিছিল, বাসিন্দাসকলৰ সাক্ষাৎকাৰ লৈছিল আৰু প্ৰশ্ন কৰিছিল, আৰু জৰুৰীকালীন অৱস্থাৰ সৈতে কোনো সম্পৰ্ক নথকা কলবোৰ অন্য নিযুক্ত ষ্টেচনলৈ ডাইভাৰ্ট কৰিছিল। আৰু যদিও তেওঁলোকে জানিছিল যে তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজন আৰু সহায় কৰা হৈছে, তথাপিও তেওঁলোকৰ কোনোৱেই ইয়াত সুখী নাছিল কেৱল কাৰণ হেডেন এতিয়াও নিৰুদ্দেশ হৈ আছিল আৰু ৰেমছেছ পলাতক হৈ আছিল। এতিয়ালৈকে তেওঁ তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিছে।
  
  তেওঁৰ হাতৰ আঁচলত আৰু কি কি কৌশল আছিল?
  
  ড্ৰেকে নিৰুদ্দেশ হোৱা আত্মীয়ৰ বিষয়ে ফোন ফৰৱাৰ্ড কৰিলে আৰু অসমান ফুটপাথৰ সন্দৰ্ভত আন এজনক পঠালে। চুইচবৰ্ডখন সক্ৰিয় হৈ থাকিল আৰু মূৰে তেতিয়াও টিপটোৰ ওপৰত হিচাপ কৰি আছিল, স্বৰ্গলৈ যোৱাৰ টিকটটো। কিন্তু ড্ৰেকৰ বাবে অতি সোনকালেই স্পষ্ট হৈ পৰিল যে ভঙা পাত্ৰৰ পৰা গাখীৰ ছিটিকি যোৱাতকৈ সময় বেছি খৰকৈ শেষ হৈ গৈ আছে। মাত্ৰ এটা কথাই তেওঁক আগুৱাই লৈ গৈছিল যে তেওঁ আশা কৰিছিল যে ৰামছেছে এবাৰ হ"লেও ফোন কৰিব। এই মানুহজনে তেতিয়াও নিজকে দেখুৱাই আছিল। ড্ৰেকে সন্দেহ কৰিছিল যে অন্ততঃ অলপ বেছি নাট্যমণ্ডিত হ"বলৈ চেষ্টা নকৰাকৈয়ে বুটামটো টিপিলেহেঁতেন।
  
  আৰক্ষীয়ে ষ্টেচন চলাইছিল যদিও দলটোৱে টেবুলত বহি মেছেজ দি সহায় কৰিছিল। ডাহল কফি বনাবলৈ গ"ল। তথ্যৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকোঁতে অত্যন্ত অসহায় আৰু ঠাইৰ বাহিৰত অনুভৱ কৰি ড্ৰেকে কেটলিৰ সন্মুখত তেওঁৰ লগত যোগ দিলে।
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "প্ৰথমটোৰ কথা কওঁ। "আপোনাৰ আগতে কেতিয়াবা এনেকুৱা হৈছে নেকি?"
  
  "নহয়. মই বুজি পাওঁ ৰামছেছে কেনেকৈ এই আটাইবোৰ বছৰ লুকাই থাকিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু মই অনুমান কৰিছোঁ যে ডিভাইচটোৱে ৰেডিয়চন চিগনেচাৰ উৎপন্ন কৰা নাই কাৰণ তেওঁলোকে এতিয়াও ধৰা পেলোৱা নাই। সেই বোমাটো পুনৰ পেকেজ কৰা মানুহজনে নিশ্চিতভাৱে জানিছিল যে তেওঁ কি কৰি আছে। মোৰ অনুমান এক্স-আমেৰিকান মিলিটাৰী।"
  
  "কিন্তু কিয়? ৰেডিয়চনক ৰক্ষা কৰিব পৰা মানুহ বহুত আছে।"
  
  "এইটো আন কথাৰ ক্ষেত্ৰতো প্ৰযোজ্য। স্থানীয় জ্ঞান। তেওঁ গোট খোৱা গোপন দলটো। মোৰ কথাবোৰ মাৰ্ক কৰক, বুঢ়া ড্ৰেক, সিহঁত পূৰ্বৰ SEAL। বিশেষ অপাৰেচন।"
  
  ড্ৰেকে পানী ঢালি দিলে আৰু ডাহলে দানাবোৰ চামুচেৰে ঢালি দিলে। "শক্তিশালী কৰি তোলক। আচলতে আপুনি আনকি জানেনে ই কি? "ইষ্টেণ্ট" এতিয়াও উত্তৰ মেৰুত উপনীত হৈছেনে?
  
  ডাহলে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "ইনষ্টেণ্ট কফি চয়তানৰ কাম। আৰু মই কেতিয়াও উত্তৰ মেৰুলৈ যোৱা নাই।"
  
  এলিচিয়াই কোঠাটোৰ খোলা দুৱাৰেদি সোমাই গ"ল। "কি আছিল? খুঁটাটোৰ বিষয়ে কিবা এটা শুনিলোঁ আৰু মাত্ৰ গম পালোঁ মোৰ নামটো তাত আছে।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ হাঁহিটো লুকুৱাব নোৱাৰিলে। "কেনে আছা এলিচিয়া?"
  
  "ভৰি দুখন।" মোৰ মূৰটো বিষাইছে। হৃদযন্ত্ৰৰ বিষ। ইয়াৰ বাহিৰে মই ঠিকেই আছো।"
  
  "মই বুজাইছোঁ-"
  
  এক্স-এম্বেছাদৰৰ ফোনটোৱে তেওঁৰ পৰৱৰ্তী কথাবোৰ ডুবাই পেলালে, যিটো তেওঁৰ মোবাইলৰ স্পীকাৰৰ পৰা আহিল। তথাপিও কেটলিটো ধৰি সি যন্ত্ৰটো চিবুকৰ ওচৰলৈ লৈ আহিল।
  
  "নমস্কাৰ?"
  
  "মোক মনত আছেনে?"
  
  ড্ৰেকে ইমান জোৰেৰে কেটলিটো পিন্ধিলে যে শেহতীয়াকৈ সিজোৱা পানীখিনি তেওঁৰ হাতত ছিটিকি পৰিল। সি কেতিয়াও লক্ষ্য কৰা নাছিল।
  
  "ক"ত আছা হাৰামী?"
  
  "এতিয়া. আপোনাৰ প্ৰথম প্ৰশ্নটো হ'ব নালাগেনে "পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ ক'ত" বা "মই কিমান সোনকালে বিস্ফোৰণ ঘটাম"? গভীৰভাৱে আচৰিত হৈ গৰ্জন এটা লাইনৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল।
  
  "ৰেমছেছ" স্পীকাৰফোন অন কৰিবলৈ মনত পেলাই ড্ৰেকে ক"লে। "কিয় পোনে পোনে কথাটোলৈ নাযাওঁ?"
  
  "অ", সেইটোত ইমান ধেমেলীয়া কি? আৰু কি কৰিব লাগে নকয়। মই এজন ৰাজকুমাৰ, ৰাজ্যৰ মালিক। মই বহু বছৰ শাসন কৰিছো আৰু আৰু বহু বছৰ শাসন কৰিম। বহুদিনৰ পিছত আপুনি খৰখৰীয়া হৈ পৰে। ইয়াৰ বিষয়ে চিন্তা কৰক"।
  
  "তেন্তে তোমাৰ আৰু হুপ আছে নেকি আমি জপিয়াই যাব পাৰো?"
  
  "মই নাছিলোঁ। সেইটো আছিল জুলিয়ান মাৰ্ছ। এই মানুহজন ক"বলৈ গ"লে পাগল, গতিকে মই তেওঁক আপোনাৰ এজেণ্ট জেৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিলোঁ।"
  
  ডাহলৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰাই ড্ৰেকে কঁপি উঠিল। "তাই ভালেই আছে?"
  
  "এতিয়াৰ বাবে।" যদিও তেওঁক অলপ জঠৰ আৰু বিষাক্ত যেন লাগে। তাই সম্পূৰ্ণ নিশ্চল হৈ থাকিবলৈ যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰে।"
  
  ড্ৰেকৰ পেটত আগজাননীৰ অনুভৱ এটা পেচ খাই পৰিল। "আৰু এইটো কিয়?"
  
  "যাতে, অৱশ্যেই, ই মোচন চেন্সৰৰ ক্ষতি নকৰে।"
  
  মোৰ ঈশ্বৰ, ড্ৰেকে ভাবিলে। "জহৰাটো. তাইক বোমাত বান্ধি দিলা নেকি?"
  
  "তাই বোমাটো মোৰ বন্ধু।"
  
  "ক'ত আছে?"
  
  "আমি তাত পাম। কিন্তু যিহেতু আপুনি আৰু আপোনাৰ বন্ধুসকলে ভাল দৌৰ উপভোগ কৰি আছে, আৰু যিহেতু আপুনি ইতিমধ্যে গৰম হৈ গৈছে, গতিকে মই বুজিলোঁ যে আপোনাক এটা সুযোগ কিয় নিদিওঁ? আশাকৰোঁ আপোনালোকে সাঁথৰ ভাল পাব।"
  
  "এইটো পাগলামি।" তুমি পাগল, ইমানবোৰ জীৱনৰ লগত খেলা কৰিছা। প্ৰহেলিকা? মোৰ বাবে সমাধান কৰক গাধ। মই জুই লগাই দিলে তোমাৰ শৰীৰত কোনে প্ৰস্ৰাৱ কৰিব?"
  
  ৰামছেছে যেন ভাবিছে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে নিমাত হৈ পৰিল। "গতিকে গ্ল"ভছবোৰ সঁচাকৈয়ে বন্ধ হৈ গৈছে। এইটো ভাল কথা। মোৰ সঁচাকৈয়ে যাবলৈ, সভাত উপস্থিত থাকিবলৈ, জাতিসমূহক প্ৰভাৱিত কৰিবলৈ ঠাই আছে। গতিকে শুনা-"
  
  "মই সঁচাকৈয়ে আশা কৰিছো তুমি তাত ৰৈ থাকিবা," ড্ৰেকে বাধা দিলে, খৰধৰকৈ মাছ ধৰিলে "যেতিয়া আমি তাত পাম।"
  
  "দুৰ্ভাগ্যবশতঃ নাই।" ইয়াত আমি বিদায় লওঁ। আপুনি হয়তো জানে যে মই তোমাক মোৰ পলায়ন কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰিছো। গতিকে, তোমালোক মানুহে কোৱাৰ দৰে - ইয়াৰ বাবে ধন্যবাদ।"
  
  "উহ-"
  
  "হয় হয়।" মোক, মোৰ মা-দেউতাক আৰু মোৰ সকলো ভাইটিক চুদিব। কিন্তু শেষত আপুনি আৰু এই চহৰখনেই পেচাব৷ আৰু মই, যি আগবাঢ়ি যাম। গতিকে সময় এতিয়া এটা ইছ্যু হৈ পৰে। আপোনাৰ সুযোগৰ বাবে ভিক্ষা কৰিবলৈ সাজু নেকি সৰু ইংৰাজ?"
  
  এইটোৱেই তেওঁলোকৰ একমাত্ৰ বিকল্প বুলি জানিও ড্ৰেকে নিজৰ পেছাদাৰিত্ব বিচাৰি পালে। "মোক কওক".
  
  "মোৰ এন্টিচেপ্টিকে পশ্চিমৰ সংক্ৰমণৰ পৰা পৃথিৱীখন পৰিষ্কাৰ কৰিব। বৰ্ষাৰণ্যৰ পৰা বৰ্ষাৰণ্যলৈকে এইখন চালিৰ মজিয়াৰ অংশ। ইমানেই ".
  
  ড্ৰেকে মুখখন ৰঙা কৰিলে। "আৰু সকলো?"
  
  "হয়, আৰু যিহেতু তথাকথিত সভ্য পৃথিৱীখনত আপুনি কৰা সকলো কাম মিনিট, ঘণ্টাত জুখিব পৰা যায়, গতিকে ষাঠি মিনিটৰ বাবে টাইমাৰটো ছেট কৰিম। তোমাৰ বাবে ভাল, বিখ্যাত ঘূৰণীয়া নম্বৰ।"
  
  "আমি এইটো কেনেকৈ নিৰস্ত্ৰ কৰিম?" ড্ৰেকে আশা কৰিছিল যে মাৰ্ছে নিষ্ক্ৰিয়কৰণ ক"ডৰ কথা কোৱা নাই।
  
  "অ" ধিক্কাৰ, নাজানে? তেতিয়া মাত্ৰ এইটো মনত ৰাখিব - পাৰমাণৱিক বোমা, বিশেষকৈ ছুটকেছ পাৰমাণৱিক বোমা, এটা নিখুঁত আৰু নিখুঁতভাৱে সুষম ব্যৱস্থা। সকলোবোৰ ক্ষুদ্ৰ আৰু অধিক নিখুঁত, যিটো মই নিশ্চিত যে আপুনি শলাগ ল"ব। ইয়াৰ বাবে প্ৰয়োজন হ"ব... অত্যাধুনিকতা।"
  
  "অত্যাধুনিকতা?"
  
  "অত্যাধুনিকতা। এই চাওক".
  
  এই কথাষাৰ কৈ ৰামছেছে ফোনটো বিচ্ছিন্ন কৰি লাইনটো মৃত কৰি পেলালে। ড্ৰেকে লৰালৰিকৈ অফিচলৈ উভতি আহি গোটেই ষ্টেচনটোক ৰৈ যাবলৈ চিঞৰিলে। তেওঁৰ কথা, মাতৰ সুৰে মূৰ, চকু আৰু শৰীৰ তেওঁৰ ফালে ঘূৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। ফোনবোৰ ষ্টেণ্ডত ৰখা হৈছিল, ফোনবোৰক আওকাণ কৰা হৈছিল, কথা-বতৰা বন্ধ কৰা হৈছিল।
  
  মূৰে ড্ৰেকছৰ মুখলৈ চালে, তাৰ পিছত ক"লে, "আপোনাৰ ফোনবোৰ বন্ধ কৰক।"
  
  "মোৰ আছে" ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল। "কিন্তু আমি কিছু যুক্তি দিব লাগিব..." সি সাঁথৰটো শব্দে শব্দে আওৰাই ক"লে। "খৰধৰ কৰক"-তেওঁ ক"লে। "ৰামছেছে আমাক ষাঠি মিনিট সময় দিলে।"
  
  মূৰে ৰিকেটি বেলকনিখনৰ ওপৰেৰে হেলান দিলে, তাৰ লগত কিনিমাকা আৰু যৰ্গীয়েও যোগ দিলে। বাকী সকলোৱে তেওঁৰ মুখামুখি হ"বলৈ ঘূৰি গ"ল। যেতিয়া তেওঁৰ কথা ৰাইজৰ ওচৰ পাবলৈ ধৰিলে, তেতিয়া তেওঁলোকে চিঞৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  "বাৰু, এন্টিচেপ্টিক বোমা। ই স্পষ্ট "।
  
  "আৰু সি উৰুৱাই দিয়াৰ মনস্থ কৰিছে" কোনোবাই ফুচফুচাই ক"লে। "ই ব্লাফ নহয়।"
  
  "বৰ্ষাৰণ্যৰ পৰা বৰ্ষাৰণ্যলৈ?" মাইয়ে ক"লে। "মই বুজি পোৱা নাই".
  
  ড্ৰেকে মূৰত মেৰিয়াই ল"লে। তেওঁ কয়, "এয়া আমাৰ বাবে এক বাৰ্তা। "এই সকলোবোৰ আৰম্ভ হৈছিল আমাজন বৰ্ষাৰণ্যৰ পৰা। আমি প্ৰথমে তেওঁক বজাৰত দেখিছিলো। কিন্তু নিউয়ৰ্কৰ বাবে ই কেনেকৈ কাম কৰে মই বুজি নাপাওঁ।"
  
  "কিন্তু আন?" স্মিথে কয়। "চালিৰ তলৰ মজিয়াৰ এটা অংশ? মই নকৰোঁ-"
  
  "এইটো আন এটা বৰ্ষাৰণ্যৰ উল্লেখ," মূৰে তললৈ চিঞৰি ক"লে। "কেনপি যিটো তেওঁলোকে কঠিন গছৰ আৱৰণ বুলি কয় সেয়া নহয়নে? মজিয়াখন আণ্ডাৰব্ৰাছেৰে ঢাকি থোৱা আছে।"
  
  ড্ৰেক ইতিমধ্যে তাত আছিল। "এইটো সঁচা।" কিন্তু যদি আপুনি এই কথা মানি লয়, তেন্তে তেওঁ আমাক কয় যে বোমাটো বৰ্ষাৰণ্যত লুকাই আছে। নিউয়ৰ্কত," সি মুখখন কুটি কুটিলে। "উৎসাহ নাই।"
  
  ষ্টেচনত মৌনতাই বিৰাজ কৰিছিল, যি ধৰণৰ মৌনতাই মানুহক অসহায়তাৰ পৰ্যায়লৈকে স্তম্ভিত কৰি তুলিব পাৰে বা উজ্জ্বলতাৰ পৰ্যায়লৈকে বিদ্যুৎস্পৃষ্ট কৰিব পাৰে।
  
  ড্ৰেকে সময়ৰ গতিৰ বিষয়ে ইয়াতকৈ তীব্ৰভাৱে সচেতন হোৱা নাছিল, প্ৰতিটো চেকেণ্ডতে ডুমছডেৰ ঘণ্টাটোৰ ভাগ্যজনক বাজিৰে ভৰি পৰিছিল।
  
  "কিন্তু নিউয়ৰ্কত বৰ্ষাৰণ্য আছেই," মূৰে অৱশেষত ক"লে। "চেণ্ট্ৰেল পাৰ্ক চিৰিয়াখানাত। ই সৰু, যাক "ট্ৰপিকেল জ"ন" বুলি কোৱা হয়, কিন্তু ই আচল বস্তুটোৰ এটা মিনি সংস্কৰণ।"
  
  "চালিৰ তলত?" ডাহলে হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  
  "হয় তাত গছ আছে।"
  
  ড্ৰেকে আৰু এটা চেকেণ্ডৰ বাবে দ্বিধাবোধ কৰিলে, বেদনাদায়কভাৱে সচেতন যে ইয়াৰ ফলতো তেওঁলোকৰ বহু জীৱন ক্ষতি হ"ব পাৰে। "আৰু কিবা আছেনে? আন কিবা পৰামৰ্শ আছেনে?
  
  কেৱল মৌনতা আৰু উকা চাৱনিয়েহে তেওঁৰ প্ৰশ্নটোক আদৰি লৈছিল।
  
  "তেন্তে আমি সকলোৱে সোমাইছো"-তেওঁ ক"লে। "কোনো আপোচ নাই। কোনো ধেমালি নাই। এই পৌৰাণিক হাৰামীটোৰ অন্ত পেলোৱাৰ সময় আহি পৰিছে। ঠিক যেনেকৈ আমি যোৱাবাৰ কৰিছিলো।"
  
  কিনিমাকা আৰু যোৰ্গী লৰালৰিকৈ চিৰিৰ ওচৰ পালেগৈ।
  
  ড্ৰেকে সমগ্ৰ দলটোক নেতৃত্ব দি নিউয়ৰ্কৰ ভয়ৰে ভৰা ৰাজপথলৈ লৈ গ"ল।
  
  
  ছয়ত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  মূৰৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰণ কৰি দহজনীয়া দলটোৱে দুখনমান আৰক্ষীৰ গাড়ী কমাণ্ডাৰ কৰিবলৈ এটা আলিলৈ পৰিণত হৈ আৰু অধিক মূল্যৱান মিনিট নষ্ট কৰিলে। তাত উপস্থিত হোৱাৰ সময়লৈকে ফোনটো হৈ গৈছিল আৰু পুলিচবোৰে ৰৈ আছিল, ৰাস্তাবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰাৰ তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টাই ফল দিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। স্মিথে এটা চকাত বহিল, ডাহলে আনটো চকাত, গাড়ীবোৰে চাইৰেন আৰু জিলিকি থকা লাইট জ্বলাই ৩ এভিনিউৰ চুকত ৰবৰ জ্বলাই পোনে পোনে চিৰিয়াখানালৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। অট্টালিকা আৰু ভয় খোৱা মুখবোৰ ঘণ্টাত চল্লিশ, তাৰ পিছত পঞ্চাশ মাইল বজাত লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল। স্মিথে পৰিত্যক্ত টেক্সিখন এফালে পেলাই দিলে, তাৰ সন্মুখত খুন্দা মাৰি, পোনে পোনে পঠিয়াই দিলে। বাটত মাত্ৰ এটা আৰক্ষীৰ কৰ্ডন আছিল, ইতিমধ্যে সিহঁতক পাৰ হ"বলৈ দিয়াৰ নিৰ্দেশ পাইছিল। খৰখেদাকৈ পৰিষ্কাৰ কৰা ছেক্সন এটাৰ মাজেৰে দৌৰি গৈ ষাঠিৰ ওচৰ পালেগৈ।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ মোবাইলত নতুন ফোনটো প্ৰায় আওকাণ কৰিলে, ভাবিলে যে হয়তো ৰেমছেছে গ্ল"ট কৰিবলৈ উভতি ফোন কৰিছে। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁ ভাবিলে: ইয়াৰ দ্বাৰাও হয়তো আমাক কিছু সূত্ৰ পোৱা যাব।
  
  "কি?" - সি চমুকৈ ভুকুৱাইলে।
  
  "ড্ৰেক? এইজনেই হৈছে ৰাষ্ট্ৰপতি ক"বাৰ্ন। আপোনাৰ হাতত এমিনিট আছে নেকি?"
  
  ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে আচৰিত হৈ জপিয়াই পৰিল, তাৰ পিছত নিজৰ জিপিএছ পৰীক্ষা কৰিলে। "চাৰি মিনিট ছাৰ।"
  
  "তেন্তে শুনা। মই জানো এই বোমাটো বিস্ফোৰণ হ"বলৈ দিলে কিমান বেয়া কথা হ"ব সেয়া কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই। প্ৰতিশোধ লোৱাটো অনিবাৰ্য। আৰু এই চৰিত্ৰ ৰামছেছৰ প্ৰকৃত জাতীয়তা বা ৰাজনৈতিক প্ৰৱণতাও আমি নাজানো। এটা ডাঙৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছে যে আন এটা চৰিত্ৰ - এলিগেটৰ - এই বছৰ চাৰিবাৰ ৰাছিয়া ভ্ৰমণ কৰিছে।"
  
  ড্ৰেকৰ মুখখন বালিলৈ পৰিণত হ"ল। "ৰাছিয়া?"
  
  "হয়. এইটো নিৰ্ণায়ক নহয়, কিন্তু..."
  
  সেই বিৰতিৰ অৰ্থ কি ড্ৰেকে ঠিকেই জানিছিল। নিউজ চেনেল আৰু ছ"চিয়েল মিডিয়াই হেতালি খেলা পৃথিৱীখনত একোৱেই নিৰ্ণায়ক হ"ব নালাগিছিল। "যদি এই তথ্য ওলাই যায়-"
  
  "হয়. আমি এটা উচ্চ পৰ্যায়ৰ অনুষ্ঠান চাইছো।"
  
  ড্ৰেকে অৱশ্যে তাৰ অৰ্থ কি জানিব বিচৰা নাছিল। তেওঁ জানিছিল যে বৰ্তমান বহল পৃথিৱীখনত এনেকুৱা মানুহ আছে, অত্যন্ত শক্তিশালী মানুহ আছে, যাৰ হাতত পাৰমাণৱিক যুদ্ধৰ পৰা ৰক্ষা পোৱাৰ সামৰ্থ্য আছে আৰু তেওঁলোকে প্ৰায়ে কল্পনা কৰিছিল যে যদি তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণ নতুন, কষ্টেৰে বসবাস কৰা পৃথিৱীত জীয়াই থাকিব পাৰে তেন্তে কেনেকুৱা হ"ব। এই মানুহবোৰৰ কিছুমান ইতিমধ্যে নেতা আছিল।
  
  "প্ৰয়োজন হ"লে বোমাটো নিষ্ক্ৰিয় কৰক ড্ৰেক। মোক কোৱা হৈছিল যে NEST বাটত আছে, কিন্তু আপোনাৰ পিছত আহিব। বাকীবোৰৰ দৰেই। আটাইবোৰ. এয়া আমাৰ নতুন আটাইতকৈ অন্ধকাৰ সময়।"
  
  "আমি এইটো বন্ধ কৰি দিম ছাৰ। এই চহৰখন কাইলৈ চাবলৈ জীয়াই থাকিব।"
  
  ড্ৰেকে ফোনটো শেষ কৰিলে এলিচিয়াই তাৰ কান্ধত হাতখন থৈ দিলে। "গতিকে" তাই ক"লে। "যেতিয়া মূৰে কৈছিল যে ই ৰেইনফৰেষ্ট আৰু মিনি ৰেইনফৰেষ্ট, তেতিয়া তেওঁ বুজাইছিল নেকি যে তাতো সাপ থাকিব?"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ হাতখন তাৰ হাতখনেৰে ঢাকি দিলে। "সদায় সাপ থাকে এলিচিয়া।"
  
  মাই কাহ মাৰিলে। "কিছুমান আনতকৈ ডাঙৰ।"
  
  স্মিথে তেওঁলোকৰ গাড়ীখন ট্ৰেফিক জামৰ চাৰিওফালে ঘূৰাই দুৱাৰ খোলা আৰু কাণ্ডৰ লগত জড়িত লোকসকলৰ ওপৰত কাম কৰা পেৰামেডিকেলৰ এখন জিলিকি থকা এম্বুলেন্সৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল আৰু আকৌ এবাৰ গেছৰ পেডেলত ভৰি দিলে।
  
  "আপুনি বিচৰা বস্তুটো বিচাৰি পালা নেকি মাই?" এলিচিয়াই সমানে আৰু ভদ্ৰভাৱে ক"লে। "আপুনি দলটো কেতিয়া এৰি গ"ল?"
  
  ইমান দিনৰ আগতে এই সকলোবোৰ ঘটিছিল, কিন্তু ড্ৰেকে মাই কিটানো যোৱাৰ কথা স্পষ্টকৈ মনত পেলাইছিল, তাইৰ মূৰটো তাই অজানিতে কৰা মৃত্যুৰ বাবে অপৰাধবোধেৰে ভৰি পৰিছিল। মাক-দেউতাকক বিচাৰি উলিওৱাৰ সময়ত হোৱা সেই এটা কাণ্ডৰ পিছৰ পৰা- ইয়াকুজাৰ ধন সৰবৰাহকাৰীৰ হত্যাকাণ্ড-বহুত পৰিৱৰ্তন হৈছে।
  
  মাই কয়, "মোৰ মা-দেউতা এতিয়া নিৰাপদ। "গ্ৰেচৰ দৰে। মই বংশক পৰাস্ত কৰিলোঁ। চিকা। দিয়া. মই বিচৰা বস্তু বহুত পাইছিলোঁ।"
  
  "তেন্তে কিয় উভতি আহিলা?"
  
  ড্ৰেকে চকু দুটা ৰাস্তাত দৃঢ়ভাৱে আঠা লগাই থোৱা দেখিলে আৰু কাণ দুখন পিছফালৰ চিটত হেঁচা মাৰি ধৰিছে। পৰিণতিৰ বিষয়ে আলোচনা আৰু সিদ্ধান্তক প্ৰত্যাহ্বান জনোৱাৰ সময়টো আছিল অস্বাভাৱিক, কিন্তু এলিচিয়াৰ বাবে সেয়া আছিল যথেষ্ট সাধাৰণ, আৰু ই হয়তো তেওঁলোকৰ কথাবোৰ ঠিক কৰাৰ শেষ সুযোগ হ"ব পাৰে।
  
  "মই কিয় উভতি আহিলোঁ?" - কি? - মেই আনন্দময়ভাৱে পুনৰাবৃত্তি কৰিলে। "কাৰণ মই গুৰুত্ব দিওঁ। মই এই দলটোৰ প্ৰতি গুৰুত্ব দিওঁ।"
  
  এলিচিয়াই হুইচেল মাৰিলে। "ভাল উত্তৰ।" এইটোৱেই একমাত্ৰ কাৰণ?"
  
  "আপুনি সুধিছে মই ড্ৰেকৰ বাবে ঘূৰি আহিছো নেকি? যদিহে মই আশা কৰিলোঁহেঁতেন যে আপোনালোক দুয়োজনে কিছু নতুন বুজাবুজি গঢ়ি তুলিব। যদি মই এচেকেণ্ডৰ বাবেও ভাবিলোঁহেঁতেন যে সি আগবাঢ়ি গ"লহেঁতেন। যদিও তেওঁ মোক দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে সুযোগ দিব পাৰে। বাৰু, উত্তৰটো সহজ - মই নাজানো।"
  
  "তৃতীয় সুযোগ" এলিচিয়াই আঙুলিয়াই দিলে। "তেওঁ যদি তোমাক ঘূৰাই আনিব পৰাকৈ মূৰ্খ হ"লহেঁতেন তেন্তে এইটো তোমাৰ তৃতীয়টো সুযোগ হ"লহেঁতেন।"
  
  ড্ৰেকে চিৰিয়াখানাৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ ওচৰ চাপি অহা দেখি পিছৰ চিটত ক্ৰমাৎ উত্তেজনা, চোকা আৰু অবিশ্বাস্য আৱেগবোৰে তেওঁৰ ভিতৰত উত্তেজিত হৈ থকা অনুভৱ কৰিলে। এই সকলোবোৰৰ বাবে তেওঁলোকক এটা কোঠাৰ প্ৰয়োজন আছিল, ভাল হ"লে কোমল আপহলষ্টৰীযুক্ত।
  
  "মোৰ মাৰি পেলাওক ল"ৰাহঁত" সি ক"লে। "আমি ইয়াত আছো"।
  
  "এতিয়াও হোৱা নাই স্প্ৰাইট। এই এলিচিয়া এগৰাকী নতুন মডেল। তাই সিদ্ধান্ত ল"লে যে আৰু সূৰ্যাস্তৰ ফালে দৌৰি নাযায়। এতিয়া আমি থিয় দিওঁ, আমি শিকো আৰু আমি ইয়াৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যাওঁ।"
  
  মাই কয়, "মই ইয়াক দেখিছো আৰু প্ৰশংসা কৰো। "আপুনি যি ভাবিব পাৰে তাৰ পিছতো নতুন তুমিটো মোৰ বৰ ভাল লাগে এলিচিয়া।"
  
  ড্ৰেকে পাৰস্পৰিক সন্মানেৰে ভৰি পৰিল আৰু এই দৃশ্যপটটো শেষত কেনেকৈ হ"ব পাৰে সেই বিষয়ে সম্পূৰ্ণ বিভ্ৰান্ত হৈ ঘূৰি গ"ল। কিন্তু এতিয়া সকলোবোৰ থৈ দিয়াৰ সময় আহিল, শ্বেল্ফত থৈ দিয়াৰ সময় হ"ল, কাৰণ তেওঁলোকে একেবাৰে শেষলৈকে আন এটা আৰ্মাগেডন, সৈনিক, ত্ৰাণকৰ্তা আৰু নায়কৰ কাষ চাপি আহিছিল।
  
  আৰু যদি তেওঁলোকে চাই থাকিলহেঁতেন, হয়তো দবা খেলি থাকিলহেঁতেন, তেন্তে আনকি ঈশ্বৰ আৰু চয়তানেও উশাহ হেৰুৱাই পেলালেহেঁতেন।
  
  
  সাতত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  স্মিথে অন্তিম টাৰ্ণত টায়াৰবোৰ চিঞৰিলে আৰু তাৰ পিছত গধুৰ ভৰিৰে ব্ৰেক পেডেলটো ঠেলি দিলে। গাড়ীখন ৰৈ যোৱাৰ আগতেই ড্ৰেকে দুৱাৰখন খুলি ভৰি দুখন বাহিৰলৈ উলিয়াই দিলে। ইতিমধ্যে মাই পিছফালৰ দুৱাৰৰ পৰা ওলাই আহিছিল, এলিচিয়া এখোজ পিছ পৰি আছিল। স্মিথে ৰৈ থকা পুলিচবোৰলৈ মাত দিলে।
  
  "তেওঁলোকে কৈছিল যে ট্ৰপিকেল জ"নলৈ যোৱাৰ আটাইতকৈ দ্ৰুত বাটটো জানিব লাগিব?" আৰক্ষীৰ এজনে সুধিলে। "বাৰু, এই বাটটো পোনে পোনে তললৈ নামি যাওক।" সি আঙুলিয়াই দিলে। "বাওঁফালে হ"ব।"
  
  "ধন্যবাদ". স্মিথে গাইড মেপখন লৈ বাকীবোৰক দেখুৱাই দিলে। ডাহলে জগ এটা কৰি দৌৰি আহিল।
  
  "আমি সাজু হৈছো?"
  
  "আমি যিদৰে হ"ব পাৰো," এলিচিয়াই ক"লে। "অ" চাওক" তাই মেপখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "ছাইটত থকা উপহাৰৰ দোকানখনক চিৰিয়াখানা বুলি কয়।"
  
  "তেন্তে যাওঁ।"
  
  ড্ৰেকে ইন্দ্ৰিয়বোৰ উচ্চ কৰি চিৰিয়াখানাত প্ৰৱেশ কৰিলে, আটাইতকৈ বেয়াটো আশা কৰি আৰু জানি যে ৰেমছেছৰ হাতৰ আঁচলত এটাতকৈ অধিক জঘন্য কৌশল আছে যাৰ লগত তেওঁৰ কোনো সম্পৰ্ক নাই। ইতিমধ্যে গোটটোৱে বিয়পি পৰিল আৰু পাতল হৈ পৰিল, ইতিমধ্যে আগুৱাই যোৱাতকৈ বেছি বেগেৰে আৰু যথাযথ সাৱধানতা অবিহনে আগবাঢ়িছিল, কিন্তু পাৰ হৈ যোৱা প্ৰতিটো চেকেণ্ডেই নতুন মৃত্যুৰ ঘন্টা বুলি জানিছিল। ড্ৰেকে চিনবোৰলৈ মনোযোগ দিলে আৰু অতি সোনকালেই সন্মুখত ট্ৰপিকেল জ"নটো দেখা পালে। ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ চাৰিওফালৰ প্ৰাকৃতিক দৃশ্যই গতি কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  উদ্ধাৰকাৰীসকলৰ চূড়ান্ত যুদ্ধখন বেদনাদায়ক আৰু অত্যন্ত ৰক্তাক্ত কৰি তুলিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়াৰ লগে লগে আঠজন লোকে আত্মগোপনৰ পৰা লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল, দা উলিয়াই। ড্ৰেকে দোলনাৰ তলত ডুব মাৰি নিজৰ মালিকক পিঠিৰ ওপৰেৰে দলিয়াই দিলে, তাৰ পিছত পৰৱৰ্তী আক্ৰমণটোক মুখামুখিকৈ লগ পালে। ব" আৰু মেই চৰ্চালৈ আহিছে, তেওঁলোকৰ যুঁজৰ দক্ষতা আজি প্ৰয়োজন।
  
  আঠজন আক্ৰমণকাৰীয়ে বডি আৰ্মৰ আৰু মাস্ক পিন্ধিছিল আৰু তেওঁলোকে ড্ৰেকে আশা কৰা ধৰণে দক্ষতাৰে যুঁজিছিল। ৰামছেছে কেতিয়াও স্তূপৰ তলৰ পৰা বাছি লোৱা নাছিল। মাই দ্ৰুত জব এটা পেৰিং কৰিলে, তাইৰ বাহুটো ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু দেখিলে যে সেইটো পেচোৱা, নিজৰ বেলেন্সটো পেলাই দিয়া হৈছে। পিছৰ আঘাতটোৱে তাইৰ কান্ধটো হেৰুৱাই পেলালে, নিজৰ ভেষ্টটোত সোমাই গ"ল, কিন্তু তাইক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে থমকি ৰ"ল। বিউৱে তেওঁলোকৰ সকলোৰে মাজত খোজ কাঢ়িছিল, মৃত্যুৰ প্ৰকৃত ছাঁ। ৰেমছেছৰ লিজিয়নাৰসকলে ফৰাচীজনক এৰাই চলিবলৈ পিছুৱাই গ"ল বা কাষলৈ জপিয়াই পৰিল।
  
  ড্ৰেকে হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি বাধাটোৰ ওপৰত পিছলৈ হেলান দিলে। প্ৰতিপক্ষই মাটিৰ পৰা দুয়ো ভৰিৰে লাথি মাৰিলে পিছফালৰ বেৰখন ফাটি গ"ল। দুয়োজন মানুহে গুলীয়াই যোৱাৰ লগে লগে সংগ্ৰাম কৰি আন এটা বাটত গুটিয়াই গ"ল। ইংৰাজজনে লিজিয়নেয়াৰৰ মূৰত মুঠিৰ পিছত মুঠি মাৰিছিল যদিও প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে উঠা হাতখনতহে আঘাত কৰাত সফল হৈছিল। তেওঁ নিজৰ শৰীৰটো য"ত বিচাৰে তালৈ তুলি লৈ আঁঠুলৈকে উঠি মুঠিটো তললৈ ঠেলি দিলে। কটাৰীখন ওপৰলৈ পিছলি গৈ তাৰ পাচলিবোৰ বিন্ধিলে, তাৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ সত্ত্বেও এতিয়াও বিষ হৈ আছিল। ড্ৰেকে নিজৰ আক্ৰমণ দুগুণ কৰিলে।
  
  ক্ৰান্তীয় অঞ্চলৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত ঘনিষ্ঠ যুদ্ধ তীব্ৰতৰ হৈছে। মে আৰু ব"ই বিপক্ষৰ মুখ বিচাৰি পালে। গোটেই গোটটোত তেজ ছিটিকি পৰিল। লিজিয়নাৰসকলৰ অংগ-প্ৰত্যংগ ভঙা আৰু জোকাৰণিৰ ফলত পৰিল আৰু মূল অপৰাধী আছিল মনো কিনিমাকা। বিশাল হাৱাইয়ানজনে বুলডজাৰেৰে নিজৰ আক্ৰমণকাৰীক চেপি ধৰিলে, যেন তেওঁ নিজেই ঢৌক অৱজ্ঞা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে, টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাইছে। যদি কোনো লিজিয়নেৰী তেওঁৰ বাটত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল, তেন্তে কিনিমাকাই নিৰ্দয়ভাৱে আঘাত কৰিছিল, এজন অতিমানৱীয় মিডফিল্ডাৰ, অবিনাশী নাঙল। তেওঁৰ পথটো সম্পূৰ্ণ ভুল আছিল, যাৰ বাবে এলিচিয়া আৰু স্মিথ দুয়োজনেই তেওঁৰ বাটৰ পৰা ডুব যোৱাৰ উপক্ৰম হৈছিল। লিজিয়নেয়াৰসকলে গুণগুণাই সিহঁতৰ কাষতে নামিল, কিন্তু সিহঁতক শেষ কৰাটো সহজ আছিল।
  
  ডাহলে কিছু দক্ষতাৰে হাতৰ পৰা হাতলৈ আঘাতৰ আদান-প্ৰদান কৰিছিল। কটাৰীৰ আঘাতবোৰ জোৰেৰে আৰু দ্ৰুতভাৱে আঘাত কৰা হৈছিল, প্ৰথমে নিম্ন, তাৰ পিছত ওখ, তাৰ পিছত বুকু আৰু মুখত; ছুইডেনে বিজুলীৰ দৰে দ্ৰুত প্ৰতিফলন আৰু কষ্টোপাৰ্জিত দক্ষতাৰে তেওঁলোক সকলোকে বাধা দিছিল। তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে হাৰ নামানিল, তেওঁৰ প্ৰদৰ্শনত ক্লিনিকেল, সোনকালে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁ নিজৰ সমানক লগ পাইছে আৰু এটা পাৰ্থক্য আনিব লাগিব।
  
  লিজিয়নেয়াৰে নিজৰ ভৰি আৰু কঁকাল দুটা কটাৰীৰে আক্ৰমণৰ ধাৰাবাহিকতা হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰাৰ লগে লগে ডাহলে এফালে খোজ দিলে। প্ৰথম কঁকালটোৱে তেওঁক মন্দিৰত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁৰ সজাগতা বৃদ্ধি পালে আৰু অসংখ্য আক্ৰমণৰ আগজাননী দিবলৈ সহায় কৰিলে। তেওঁ এটা আঁঠুলৈকে পৰিল, বগলীৰ তলত পোনে পোনে তাত থকা গাঁত আৰু স্নায়ুৰ গোটটোত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত লিজিয়নেয়াৰজনে যন্ত্ৰণাত ব্লেডখন পেলাই দিলে। কিন্তু শেষত যুঁজাৰু কিনিমাকায়েই যুঁজাৰু বিমানখনক তললৈ নমাই পেশীবোৰ পৰিষ্কাৰকৈ চাৰ্জ কৰি হাড় ভাঙি টেণ্ডন ফালি পেলালে। মনোৰ চোলাৰ ৰেখা আৰু গালৰ হাড়ৰ কাষেৰে ক"লা হৈ পৰা ঘাঁ আছিল আৰু লম্ফ-জম্ফ হৈ খোজ কাঢ়িছিল যদিও একোৱেই তেওঁক বাধা দিব পৰা নাছিল। ডাহলে কল্পনা কৰিছিল যে দুৱাৰখনত তলা লগোৱা হ"লে হাৱাই হাল্কৰ দৰে অট্টালিকাৰ কাষেৰে খুন্দা মাৰিব।
  
  কেঞ্জীয়ে যুঁজখনৰ প্ৰান্তত উৰি ফুৰিবলৈ সহজ পাইছিল, যিয়েই পাৰে ক্ষতি কৰিছিল আৰু এতিয়াও তাইৰ কাটানা নথকাৰ বাবে বিলাপ কৰিছিল। ডাহলে জানিছিল যে তাইৰ শিকি অহা বিশেষ দক্ষতা আছে আৰু ই এজনৰ পিছত এজনকৈ লিজিয়নেয়াৰক আক্ৰমণ কৰিব পাৰে, প্ৰত্যেককে এটা আঘাতেৰে হত্যা কৰি দলটোৰ বহুমূলীয়া সময় ৰাহি কৰিব পাৰে। কিন্তু দিনটো প্ৰায় শেষ হৈ গ"ল।
  
  যিয়েই নহওক.
  
  ড্ৰেকে নিজৰ ফ্লাৰী মুঠিটোৱে আঘাতটো বিচ্যুত কৰি থকা দেখিলে। এজন লিজিয়নেয়াৰে তেওঁৰ হাতৰ কব্জিটো ধৰি পেলাই দিওঁতে সি কাষলৈ পৰিল। বিষে তেওঁৰ বৈশিষ্ট্য বিকৃত কৰি পেলালে। তেওঁ অস্বাভাৱিক হেলনীয়াকৈ গুটিয়াই গুটিয়াই চাপ এৰি দিলে আৰু প্ৰতিপক্ষৰ সৈতে মুখামুখি হ"ল।
  
  "কিয়?" সি সুধিলে।
  
  "মাত্ৰ ইয়াত তোমাক লেহেমীয়া কৰিবলৈ" লিজিয়নেয়াৰজনে হাঁহিলে। "টিক টক। টিক টক।"
  
  ড্ৰেকে জোৰেৰে ঠেলি দিলে, এতিয়া ভৰিৰ ওপৰত। "তুমিও মৰিবা।"
  
  "আমি সকলোৱে মৰি যাম মূৰ্খ।"
  
  এনে ধৰ্মান্ধতাৰ সন্মুখীন হৈ ড্ৰেকে দয়া নোহোৱাকৈ আঘাত কৰি মানুহজনৰ নাক আৰু চোলাৰ লগতে পাচলিৰ গুৰিও ভাঙি পেলালে। এই লোকসকলে তেওঁলোকে কি কৰি আছে সেইটো সঠিকভাৱে জানিছিল, তথাপিও তেওঁলোকে যুঁজি থাকিল। তেওঁলোকৰ মাজৰ এজনো মানুহ আৰু এটা হুমুনিয়াহৰ যোগ্য নাছিল।
  
  হাঁহি হাঁহি লিজিয়নেয়াৰে ড্ৰেকৰ ফালে কটাৰীখন আঙুলিয়াই দিলে। ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে ধৰিলে, পেলাই দিলে আৰু ওলোটা কৰিলে যাতে ব্লেডখন আনজনৰ মূৰৰ খুলিত হিল্টলৈকে সোমাই যায়। মৃতদেহটোৱে ঘাঁহনিত খুন্দা মৰাৰ আগতেই ড্ৰেকে মূল যুঁজখনত যোগ দিলে।
  
  অদ্ভুত আৰু উন্মাদ যুদ্ধ আছিল। আঘাতৰ পিছত আঘাত আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ পিছত প্ৰতিৰক্ষা, স্থানলৈ অন্তহীন ঘূৰণ। চকুৰ পৰা তেজ মচি পেলোৱা হ"ল, বাউটৰ মাজভাগত কঁকাল আৰু নাকল আঁতৰি গ"ল আৰু আনকি এটা ছিন্নভিন্ন কান্ধো স্মিথৰ নিজৰ ওজনৰ বাবে নিজৰ ঠাইত ঘূৰি আহিল। কেঁচা আছিল, যিমানেই বাস্তৱিক হয়।
  
  আৰু তাৰ পিছত কিনিমাকাই এই সকলোবোৰৰ চাৰিওফালে ঘূৰি গ"ল, আঘাত কৰিলে, লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল, য"তেই পাৰে ধ্বংস কৰিলে। পতিত, ভঙা লিজিয়নাৰৰ ভিতৰত অন্ততঃ তিনিজন তেওঁৰ কাম আছিল। বিউৱে আৰু দুটা উলিয়াই আনিলে, আৰু তাৰ পিছত মে আৰু এলিচিয়াই একেলগে কাম কৰি শেষৰটো শেষ কৰিলে। তেওঁ পৰি যোৱাৰ লগে লগে সিহঁত মুখামুখি হ"ল, মুঠি ওপৰলৈ তুলিলে, যুদ্ধৰ ক্ৰোধ আৰু তেজৰ লোভৰ মাজত জ্বলি উঠিল, চকুত লেজাৰৰ দৰে জিলিকি উঠিল, কিন্তু বিউৱেই সিহঁতক পৃথক কৰিলে।
  
  "বোমা" বুলি ক"লে।
  
  আৰু তাৰ পাছত হঠাতে সকলো মুখ ড্ৰেকৰ ফালে ঘূৰি গ"ল।
  
  "আমাৰ কিমান সময় বাকী?" ডাহলে সুধিলে।
  
  ড্ৰেকেও গম পোৱা নাছিল। যুদ্ধখনে মোৰ পৰা বাকী থকা সকলো একাগ্ৰতা কাঢ়ি লৈ গ"ল। এতিয়া কি দেখিব বুলি ভয় কৰি তললৈ চাই হাতৰ আঁচলটো পিছলৈ টানি ঘড়ীটোলৈ চালে।
  
  কেনচিয়ে কয়, "আমি এতিয়াও বোমাটো দেখা নাই।
  
  "পোন্ধৰ মিনিট" ড্ৰেকে ক"লে।
  
  আৰু তাৰ পিছত গুলী বাজি উঠিল।
  
  
  আঠাত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  কেনচিয়ে মিছাইলৰ আক্ৰমণৰ দৰে প্ৰভাৱ অনুভৱ কৰিলে। ই তাইক ভৰিৰ পৰা পেলাই দিলে, হাওঁফাওঁত খুন্দা মাৰিলে আৰু ক্ষণিকৰ বাবে তাইৰ মনৰ পৰা সকলো চেতনা কাঢ়ি লৈ গ"ল। ড্ৰেকে গুলীটো আঘাত কৰা দেখি আঁঠুলৈকে পৰিল, যাৰ ফলত তেওঁৰ অনিবাৰ্য পতন ৰোধ হ"ল। তাই কেতিয়াও এইটো অহা দেখা নাছিল, কিন্তু আন কোনোৱেও দেখা নাছিল। স্মিথেও হিট লয়। সৌভাগ্যক্ৰমে দুয়োটা গুলী ভেষ্টত খুন্দা মাৰিলে।
  
  থৰ্ষ্টেন ডাহলে আটাইতকৈ সোনকালে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিছিল, তথাপিও "পোন্ধৰ মিনিট" শব্দটোৱে তেওঁৰ মগজুত বোমাবৰ্ষণ কৰিছিল। লিজিয়নেয়াৰ দুজন মাটিৰ পৰা উঠি অহাৰ লগে লগে গুলীবোৰে দ্ৰুতগতিত গুলী চলালে আৰু এতিয়া ভাল লক্ষ্যৰে তেওঁ হাত দুখন মেলি নৰকৰ তেজেৰে তিতি থকা গভীৰতাৰ পৰা হেৰুৱা আত্মা কঢ়িয়াই অনা ৰেলৰ দৰে গৰ্জন কৰি সিহঁতক আক্ৰমণ কৰিলে । আচৰিত হৈ সিহঁতে দ্বিধাবোধ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত ছুইডেনে সিহঁতক প্ৰতিখন হাতেৰে এজনকৈ কোবাই দিলে আৰু দুয়োকে কাঠৰ জুপুৰিটোৰ বেৰত পিছলৈ দলিয়াই দিলে।
  
  মানুহৰ চাৰিওফালে গাঁথনিটো ভাঙি গ"ল, কাঠৰ তক্তাবোৰ ভাঙি গ"ল, ছিন্নভিন্ন হৈ বতাহৰ মাজেৰে তললৈ নামি গ"ল৷ ইয়াৰ ভিতৰৰ বস্তুবোৰৰ মাজত মানুহকেইজন পিঠিত পৰিল, যিটো উন্মাদ ছুইডেনৰ বাবে আটাইতকৈ উপযোগী বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  
  কামৰ চেড আছিল, সঁজুলিৰে ভৰা ঠাই। লিজিয়নেয়াৰসকলে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ তুলিবলৈ সংগ্ৰাম কৰি থকাৰ সময়তে এজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল আৰু আনজনে দাঁত থুইছিল, ডাহলে এটা সু-অভ্যাস কৰা স্লেজহামাৰ তুলিছিল। পতিত মানুহবোৰে তেওঁক চকুৰ কোণৰ পৰা ওলাই অহা দেখি নিথৰ হৈ পৰিল, অবিশ্বাসে তেওঁলোকৰ সাহস বঞ্চিত কৰিলে।
  
  ব"ই তেওঁৰ ওচৰলৈ গৈ তেওঁলোকৰ প্ৰতিক্ৰিয়া দেখিলে। "সিহঁত শেষ কৰক। মনত ৰাখিবা তেওঁলোক কোন।"
  
  কিনিমাকাও কাহিনীভাগত হাঁহি হাঁহি থমকি ৰ"ল, যেন সি সিহঁতক ধূলিত ভৰিৰে গচকিব বিচাৰিছে। "কেনছিক গুলীয়াই হত্যা কৰিছিল। আৰু স্মিথ।"
  
  "মই জানো," ডাহলে স্লেজহামাৰটো পেলাই দি তাৰ হেণ্ডেলত হেলান দি ক"লে। "আই নো ইট"।
  
  দুয়োজন মানুহে সেই বিৰতিটোক দুৰ্বলতাৰ চিন হিচাপে লৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। ডাহলে একেলগে স্লেজহামাৰটো তুলি থাকোঁতে বতাহত উৰি গ"ল, আৰু শৰীৰটো নামি অহাৰ লগে লগে তললৈ নমাই আনিলে। এটা আঘাতে লিজিয়নেয়াৰজনৰ কপালৰ মাজত আঘাত কৰিলে আৰু তেওঁৰ হাতত এতিয়াও যথেষ্ট শক্তি আৰু দক্ষতা বাকী আছিল যে তেওঁ ঘূৰিব পাৰে, খাদটো ওপৰলৈ তুলিব পাৰে আৰু আনজনৰ মন্দিৰটো থেতেলিয়াই পেলাব পাৰে। শেষত সি আঁঠু লৈ দাঁত চেপি ধৰিলে আৰু স্লেজহামাৰটো কান্ধৰ ওপৰেৰে দলিয়াই দিলে।
  
  তাৰ পাছত আনজন লিজিয়নেয়াৰে উঠি বহিল, হুমুনিয়াহ কাঢ়ি, মূৰটো এফালে লৰচৰ কৰি যেন যন্ত্ৰণাত ভোগা, আৰু জোকাৰি থকা হাত দুখনত ধৰি থকা পিষ্টলটো তুলি লৈ। সেই স্প্লিট চেকেণ্ডত কেনচিয়ে সকলোতকৈ বেছি দ্ৰুত প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে আৰু নিজকে ডাঙৰ ব্যক্তিগত বিপদত পেলালে। থমকি নোযোৱাকৈয়ে তাই আগৰ ঘাঁবোৰ জোকাৰি পেলালে, মানুহজনৰ লক্ষ্য বন্ধ কৰি দিলে আৰু তাৰ ফালে হাওঁফাওঁ মাৰিলে। হাতত ধৰি ৰখা পিষ্টলটো ইটাৰ দৰে শেষৰ মূৰে মূৰে নিক্ষেপ কৰা হ"ল, যেতিয়ালৈকে সি তাৰ মুখৰ মাজত খুন্দা মাৰিলে। গুলীটো মূৰৰ ওপৰেৰে পাৰ হৈ পিছলৈ পৰি সি গুলী চলালে। এবাৰ তাই তাৰ ওচৰ পালেই কেঞ্জীয়ে তাইৰ অস্ত্ৰটো উদ্ধাৰ কৰিলে, কিন্তু তাৰ বুকুত খালী কৰাৰ আগতে নহয়।
  
  "কিমান দিন?" ডাহলে তীব্ৰ উশাহ লৈ আছিল, ট্ৰপিকেল জ"নলৈ যোৱা দুৱাৰখনৰ ফালে লৰালৰিকৈ গৈ আছিল।
  
  ড্ৰেকে লৰালৰিকৈ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  
  "সাত মিনিট।"
  
  অচিনাকি পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ নিৰস্ত্ৰ কৰিবলৈ এয়াই যথেষ্ট নহয়।
  
  
  উনত্ৰিশ অধ্যায়
  
  
  ছয় মিনিট।
  
  ড্ৰেকে ট্ৰপিকেল জ"নলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল, ডিঙিত বিষ নোহোৱালৈকে চিঞৰি উঠিল, বোমাটোৰ স্থান নিৰ্ণয় কৰিবলৈ হতাশ হৈ পৰিল। উত্তৰ হিচাপে থকা নিম্ন চিঞৰটো হেডেনৰ পৰা অহা নাছিল যদিও সি যিমান পাৰে অনুসৰণ কৰিছিল। গোটেই কপালত সিৰাবোৰ উখহি উঠিল। টেনচনত হাত দুখন মুঠিকৈ চেপি ধৰিলে। গোটেই দলটোৱে কাঠৰ আঁকোৰগোজ খোজকাঢ়ি যোৱা পথ আৰু গছ-গছনিৰে আবৃত বাসস্থানৰ সন্মুখীন হৈ অট্টালিকাটোত প্ৰৱেশ কৰাৰ লগে লগে তেওঁলোকে নিজৰ সংখ্যাৰ সুবিধা ল"বলৈ বিয়পি পৰিল।
  
  "বিষ্ঠা!" কিনিমাকা কান্দি আছিল, মানসিক চাপে এতিয়া তাক প্ৰায় ধ্বংস কৰি পেলাইছিল। "হেডেন!"
  
  আন এটা মুখ বন্ধ চিঞৰ। ড্ৰেকে অত্যন্ত হতাশাত হাত দুখন ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, সঠিক স্থান নিৰ্ণয় কৰিব নোৱাৰি। চেকেণ্ড কেইটামান পাৰ হৈ গ"ল। উজ্জ্বল ৰঙৰ কপৌ এটাই তেওঁলোকৰ ওপৰত আক্ৰমণ চলাইছিল, যাৰ ফলত এলিচিয়াই এখোজ পিছুৱাই গ"ল। ড্ৰেকে আকৌ ঘড়ীটোলৈ চাই নোযোৱাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে।
  
  পাঁচ মিনিট।
  
  হোয়াইট হাউছে এতিয়া ইমানেই উদ্বিগ্নতা বিকিৰণ কৰিব যে ইয়াক কেপিটেল হিলৰ ওচৰতে ধুই পেলোৱা হ"ব। ওচৰ চাপি অহা নেষ্টৰ দল, বোমা স্কোয়াড, পুলিচ, এজেণ্ট আৰু অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ লোক যিসকল সচেতন আছিল, তেওঁলোকে হয় ভৰি দুখন নোহোৱালৈকে দৌৰিব নহয় আঁঠুলৈকে পৰিব, আকাশখন স্কেন কৰি নিজৰ জীৱনৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰিব। বিশ্বৰ কোনো নেতাক যদি খবৰ দিয়া হ"লহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকো ভৰিৰ ওপৰত উঠি ঘড়ী চাই কেইটামান প্ৰস্তাৱ প্ৰস্তুত কৰিলেহেঁতেন।
  
  পৃথিৱীখনে ক্ষমতা দখল কৰিছিল।
  
  মাইৰ চিঞৰ শুনি ড্ৰেকে সকাহ পাই মুখখন কুটিলে, তাৰ পিছত ইয়াৰ উৎস বিচাৰি উলিয়াবলৈ আৰু কেইছেকেণ্ডমান সময় লাগিল। দলটো একেলগে আহিছিল যদিও তেওঁলোকে যি আৱিষ্কাৰ কৰিছিল সেয়া তেওঁলোকৰ আশাৰ বাহিৰত আছিল। যোৰ্গী পিছফালে লৰেনৰ কাষত থিয় হৈ থাকিল; বো আৰু কেঞ্জীয়ে দূৰৰ পৰাই বুজিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আনহাতে দলৰ বাকীসকলে হয় আঁঠু লৈ পৰিল নহয় গণটোৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  
  ড্ৰেকৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। প্ৰথমতে তেওঁ দেখিলে ডাক্ট টেপ আৰু নীলা তাঁৰেৰে মেৰিয়াই লোৱা এগৰাকী উলংগ মহিলাৰ মৃতদেহ মাটিৰ পৰা প্ৰায় দুমিটাৰমান বিস্তৃত হৈ পৰি আছে। তথাপিও বিভ্ৰান্ত হৈ সি দেখিলে যে তাইৰ ভৰিৰ তলুৱাৰ তলত আন এযোৰ ভৰি আছে যিটো মানুহৰ, তাৰ লগত লাগি থকা লোমশ ভৰি দুখনে বিচাৰ কৰিলে।
  
  হেডেন বোমাটো, ৰেমছেছে তেওঁক ক"লে।
  
  কিন্তু... কি হেল...
  
  উলংগ মানুহজনৰ তলত এতিয়া তেওঁ চিনি পোৱা বুটবোৰ দেখিলে। হেডেন যেন স্তূপটোৰ তলত আছিল।
  
  তেন্তে পাৰমাণৱিক বোমাটো ক"ত নৰক?
  
  অচিনাকি মহিলাগৰাকীৰ কাষৰ আসনৰ পৰা এলিচিয়াই ওপৰলৈ চালে। "মনকৈ শুনা।" জোয়ে কয় যে বোমাটো হেডেনৰ তলত, এই বৈশিষ্ট্যৰ তলত সুৰক্ষিত কৰা হৈছে। তেওঁ অস্ত্ৰধাৰী, মোটামুটি নিৰ্ভৰযোগ্য মোচন চেন্সৰ আছে আৰু বেকপেকৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত। তেওঁলোকৰ শৰীৰত মেৰিয়াই থোৱা তাঁৰবোৰ ৰক্তাক্ত ট্ৰিগাৰৰ লগত সংলগ্ন হৈ থাকে।" তাই মূৰটো জোকাৰিলে। "বাহিৰৰ কোনো বাট দেখা নাই। কিছুমান উজ্জ্বল ধাৰণা লোৱাৰ সময় আহি পৰিছে বন্ধুসকল।"
  
  ড্ৰেকে মৃতদেহবোৰলৈ চাই থাকিল, তাঁৰৰ অন্তহীন খোজ, এতিয়াও একে নীলা ৰং। তেওঁৰ প্ৰথম প্ৰতিক্ৰিয়া আছিল মান্তি হোৱা।
  
  "তাৰ ভাঙি যোৱা ৰূপৰেখা আছে নেকি?" কিনিমাকাই সুধিলে।
  
  ডাহলে কয়, "মোৰ সৰ্বোত্তম অনুমান হ"ল "নাই" , আৰু বুম।"
  
  "তেনেকৈ নকবা". এলিচিয়াই ক্ৰিংক কৰিলে।
  
  হেডেনৰ মূৰটো য"ত আছে বুলি ধৰি লৈছিল তাৰ ওচৰতে ড্ৰেকে আঁঠু লৈ পৰিল। "তেন্তে একে নীতিৰে গতি ডিটেক্টৰটো যথেষ্ট ঢিলা হ"ব। আকৌ বন্দীসকলক অলপ লৰচৰ কৰিবলৈ দিয়া।"
  
  "হয়".
  
  ষ্ট্ৰেছ অভাৰলোডৰ বাবে তেওঁৰ মূৰটো বিষাইছিল। তেওঁ কয়, "আমাৰ ডিএক্টিভেচন ক"ড আছে।
  
  "যিটো এতিয়াও ভুৱা হ"ব পাৰে। আৰু কথাটো আৰু বেয়া কৰিবলৈ হ"লে আমি সেইবোৰ হেডেনৰ তলত ট্ৰিগাৰৰ লগত সংলগ্ন কিপেডত প্ৰৱেশ কৰিব লাগিব।"
  
  "তোমালোকে খৰখেদা কৰা ভাল" কেনচিয়ে মনে মনে ক"লে। "আমাৰ হাতত তিনি মিনিট বাকী আছে।"
  
  ড্ৰেকে খঙেৰে মূৰটো ঘঁহিলে। এতিয়া সন্দেহৰ মনোৰঞ্জনৰ সময় নাছিল। ডাহলৰ লগত সি চকুৰ আদান-প্ৰদান কৰিলে।
  
  ইয়াৰ পিছত কি হ"ব বন্ধু? অৱশেষত আমি ৰাস্তাৰ শেষত আহিলোঁ নেকি?
  
  জুলিয়ান মাৰ্ছে কথা ক"লে। তেওঁ কয়, "মই দেখিছিলো যে তেওঁলোকে তেওঁক অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰে। "মই ইয়াক নিষ্ক্ৰিয় কৰিব পাৰো। এনেকুৱা কেতিয়াও হোৱা উচিত নাছিল। টকাটোৱেই আছিল একমাত্ৰ লক্ষ্য... লাখ লাখৰ মৃত্যু, পৃথিৱীৰ শেষৰ এই গোন্ধটো নহয়।"
  
  "ৱেবে জানিছিল," লৰেনে ক"লে। "তোমাৰ বছ। তেওঁ সকলো সময়তে জানিছিল।"
  
  মাৰ্ছে মাত্ৰ কাহ মাৰিলে। "মাত্ৰ মোক ইয়াৰ পৰা উলিয়াই দিয়া।"
  
  ড্ৰেকে লৰচৰ কৰা নাছিল। বোমাটো বিচাৰিবলৈ তেওঁলোকে মানুহৰ স্তূপ এটা ওলোটা কৰিব লাগিব। সকলো টেপ কাটিবলৈ সময় নাপালে। কিন্তু বোমাটো নিষ্ক্ৰিয় কৰাৰ বাবে সদায় এটা দ্ৰুত উপায় আছিল। টিভিত দেখুওৱা নাছিল কাৰণ ই এজ অৱ ভিউ চোৱাৰ বাবে প্ৰায়েই উপযোগী নাছিল।
  
  তুমি তাঁৰ কাটি দিয়া নাই। আপুনি মাত্ৰ সেইবোৰ সকলো উলিয়াই আনিলে।
  
  কিন্তু ভুল তাঁৰ কাটি পেলোৱাৰ দৰেই ৰিস্কি আছিল। মাৰ্ছৰ চকুৰ লগত সমতল নোহোৱালৈকে সি আঁঠু লৈ থাকিল।
  
  "জুলিয়ান।" মৰিব মন যায় নেকি?"
  
  "নহয়!"
  
  "আন কোনো উপায় দেখা নাই" সি উশাহ ল"লে। "গাইজ, সিহঁতক লৰচৰ কৰোঁ।"
  
  দলটোক নেতৃত্ব দি তেওঁ লাহে লাহে, ইচ্ছাকৃতভাৱে, মৃতদেহৰ স্তূপটো ওলোটাকৈ ঘূৰাই দিলে যেতিয়ালৈকে হেডেনৰ পেটটো মজিয়াৰ পৰা উঠি নাহিল আৰু এটা বেকপেক আৱিষ্কাৰ নহ"ল। জোই, মাৰ্ছ আৰু আনকি হেডেনৰ পৰাও হুমুনিয়াহ পলাই গ"ল যেতিয়া তেওঁলোক সকলোৱে কাষলৈ গুটিয়াই গ"ল আৰু কিনিমাকাই তেওঁলোক সকলোকে থিয় হৈ থাকিবলৈ আহ্বান জনালে। জোৰ দাবীৰ পিছতো কোনেও নাজানিছিল যে মোচন ডিটেক্টৰটো আচলতে কিমান সংবেদনশীল, যদিও ইমান দিনে চলি থাকিলে ইয়াক ট্ৰিগাৰৰ ওচৰৰ কোনো বস্তুত ছেট কৰা হোৱা নাছিল বুলি স্পষ্ট যেন লাগিছিল। সঁচাকৈয়ে ইয়াক বিস্ফোৰণৰ আগতে ড্ৰেকৰ আগমন নিশ্চিত কৰিবলৈ ইয়াক প্ৰায় অভেদ্য হ"বলৈ প্ৰগ্ৰেম কৰিব লাগিছিল।
  
  মাৰ্ছৰ শৰীৰৰ পৰা তাঁৰবোৰ বিচ্ছিন্ন কৰি জোৰ অংগ-প্ৰত্যংগৰ পৰা আঁতৰাই পেলোৱাৰ প্ৰয়োজন হৈছিল, যিটো অগোছাল কাম দলটোৱে প্ৰায়েই লক্ষ্য কৰা নাছিল। হেডেনৰ শৰীৰত মেৰিয়াই থোৱা কেইটা তাইৰ কাপোৰৰ বাটত থকাৰ বাবে সহজেই ওলাই আহিল। এতিয়া নিৰ্দেশনা মানি চলি আৰু এতিয়াও ডাক্ট টেপটোৱে তললৈ ধৰি ৰাখি মাৰ্ছে বাহু দুটা এনেদৰে ওপৰলৈ তুলিলে যাতে সিহঁতে হেডেনৰ সোঁফালে মেৰিয়াই বেকপেকৰ ওপৰেৰে উৰি থাকে। পাইথিয়ানে আঙুলি দুটা মোহাৰিলে।
  
  "পিন আৰু বেজী।"
  
  মাই নিজৰ হাত দুখন বেকপেকটোত, পাৰমাণৱিক বোমাটোৰ ওপৰত ৰাখিলে। নিপুণ আঙুলিৰে তাই বাকলবোৰ খুলি ওপৰৰ ফ্লেপটো পিছলৈ টানিলে। তাৰ পাছত অতি আৰু নিপুণ শক্তি ব্যৱহাৰ কৰি তাই বেকপেকৰ ধাৰে ধাৰে ধৰি বোমাটো, তাৰ ধাতুৰ আৱৰণৰ সৈতে, পোনে পোনে বাহিৰলৈ টানি আনিলে।
  
  ক"লা খোলা এটাই তেওঁক আগুৰি ধৰিলে। মাই বেকপেকটো এফালে পেলাই দিলে আৰু অতি লাহে লাহে বোমাটো ঘূৰাই দিলে, চেকেণ্ডবোৰ টিক টিককৈ যোৱাৰ লগে লগে প্ৰচুৰ ঘামচি ওলাই আহিল। বোমাটোলৈ চাই হেডেনৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল আৰু কিনিমাকা ইতিমধ্যে তাইৰ কাষত আঁঠু লৈ হাতখন চেপি ধৰি আছিল।
  
  বোমাটোৰ বাহিৰত চাৰিটা স্ক্ৰুৰে সংলগ্ন কাউণ্টডাউন পেনেল এটা দেখা গ"ল। নীলা তাঁৰবোৰে তেওঁৰ তলত সাপৰ দৰে সোমাই পৰিল নিৰপেক্ষ দুৰ্যোগৰ হৃদয়ত। মাৰ্ছে তাঁৰবোৰলৈ চাই থাকিল, চাৰিটা, আন্তঃসংলগ্ন আৰু একেলগে ঘাঁ।
  
  "পেনেলটো খুলি লোৱা। কোন কোন সেয়া চাব লাগিব।"
  
  ঘড়ীটোলৈ এবাৰ চকু ফুৰাই ড্ৰেকে জিভাখন কামুৰিলে।
  
  কেইছেকেণ্ডমান বাকী।
  
  উনপঞ্চাশ, আঠপঞ্চাশ...
  
  স্মিথ তেওঁলোকৰ কাষত আঁঠু লৈ পৰিল, সৈনিকজনে ইতিমধ্যে নিজৰ ইউটিলিটি ব্লেডখন টানি লৈছিল। সকলোৰে জীৱন নিজৰ হাতত লৈ তেওঁ অভাৱ দূৰ কৰাৰ দায়িত্ব ল"লে। এটা আঁচোৰ, এটা জেদী সূতা, এটা একাগ্ৰতাৰ অভাৱ, আৰু সিহঁতে হয় সময় নষ্ট কৰিব নহয় ভয়ংকৰ বিস্ফোৰণৰ সৃষ্টি কৰিব। মানুহজনে কাম কৰি থকাৰ সময়তে ড্ৰেকে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে চকু দুটা মুদি দিলে। পিছফালে ডালৰ উশাহ বন্ধ হৈ আছিল, আনকি কেনচিও ফিজিকেল হৈ পৰিছিল।
  
  স্মিথে শেষৰ স্ক্ৰুটোৰ কাম কৰি থাকোঁতে এলিচিয়াই হঠাতে চিঞৰি উঠিল। গোটেই গোটটো কঁপি উঠিল, হৃদয়বোৰ মুখলৈ জপিয়াই পৰিল।
  
  ড্ৰেকে তীব্ৰভাৱে ঘূৰি গ"ল। "এয়া কি?"
  
  "সাপ! এটা সাপ দেখিলোঁ! এটা ডাঙৰ হালধীয়া হাৰামী আছিল।"
  
  ৰেকৰ্ডটো তুলি লওঁতে স্মিথে খঙেৰে গুৰগুৰাই উঠিল আৰু তাৰ জিলিকি থকা ৰঙা ডায়েলৰ সৈতে কাউণ্টডাউন পেনেলটো সাৱধানে আঁতৰাই দিলে। "কোন তাঁৰ?"
  
  তেওঁলোকৰ মাজত সাতত্ৰিশ চেকেণ্ড বাকী আছিল।
  
  মাৰ্ছে ওচৰলৈ সোমাই গ"ল, চকু দুটাই নীলা তাঁৰৰ জটিল জটিলতাটো স্কেন কৰিলে, সেই ঠাইখন বিচাৰিলে য"ত তেওঁৰ মনত পৰিল এলিগেটৰে ডিভাইচটো অন কৰা।
  
  "মই দেখা নাই! মই চুদি দেখা নাই!"
  
  "এইটোৱেই সকলো" ড্ৰেকে তাক এফালে পেলাই দিলে। "মই সকলো তাঁৰ উলিয়াই আনিছো!"
  
  "নাই" ডাহলে তাৰ কাষতে জোৰেৰে নামি গ"ল। "এইটো কৰিলে এই বোমাটো বিস্ফোৰণ হ"ব।"
  
  "তেন্তে আমি কি কৰিম টৰ্ষ্টেন? আমি কি কৰা উচিত?"
  
  উনবিংশ... আঠবিংশ... সাতাইশ...
  
  
  চল্লিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকৰ স্মৃতিশক্তি লৰালৰিকৈ আগবাঢ়ি আহিল। ৰামচেছে ইচ্ছাকৃতভাৱে তেওঁক ক"লে যে হেডেনেই বোমাটো। কিন্তু তাৰ আচলতে কি অৰ্থ আছিল?
  
  এতিয়া চাই তেওঁ দেখিলে যে তাৰ চাৰিওফালে তিনিটা তাঁৰ মেৰিয়াই থোৱা আছে। কোনটোৱে ইয়াক ট্ৰিগাৰ কৰিছিল? ডাহলে পকেটৰ পৰা কাগজ এখন উলিয়াই আনিলে।
  
  "কোডছ" বুলি ক"লে। "এতিয়া আন কোনো উপায় নাই।"
  
  "মাৰ্ছে আকৌ চেষ্টা কৰক। ৰেমছেছে হেডেনৰ বিশেষ উল্লেখ কৰিছিল।"
  
  "আমি ক"ড ব্যৱহাৰ কৰো।"
  
  "সিহঁত ডাম্ ফেক হ"ব পাৰে! তেওঁলোকৰ নিজৰ ট্ৰিগাৰ!"
  
  ইতিমধ্যে মাৰ্চে হেডেনৰ মৃতদেহটোলৈ চাই আছিল। ড্ৰেকে তাৰ ওপৰেৰে উঠি কিনিমাকিৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। "তাইক ওলোটা কৰি দিয়া।"
  
  হেডেনে যিমান পাৰে সহায় কৰিলে, পেশী আৰু টেণ্ডনবোৰে নিঃসন্দেহে বিষত চিঞৰি উঠিছিল, কিন্তু সিহঁতে কোনো সকাহ পোৱা নাছিল। ঘড়ীটো টিকটিকিয়াই আছিল। বোমাটো সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ উপক্ৰম হৈছিল। আৰু পৃথিৱীয়ে অপেক্ষা কৰি থাকিল।
  
  মাৰ্ছে তললৈ হেলান দিলে, তাইৰ শৰীৰৰ চাৰিওফালে থকা তাঁৰবোৰ অনুসৰণ কৰিলে যেতিয়া ড্ৰেকে এটা হাত, তাৰ পিছত এখন ভৰি তুলিলে, আৰু শেষত তাঁৰ দুটা পাৰ হোৱা ঠাইত তাইৰ বেল্টটো খুলি দিলে। গাঁঠি থকা যুটিটো আকৌ তাইৰ কোলাৰ মাজেৰে পাৰ হোৱা দেখি সি কিনিমাকালৈ আঙুলিয়াই দিলে। "লাইক এই"।
  
  টুইষ্টাৰৰ দুঃস্বপ্নসদৃশ খেলত ভুগি হেডেনে চাই থাকিল যেতিয়া মাৰ্ছে প্ৰতিটো তাঁৰৰ পথ টাইমাৰলৈ ঘূৰাই লৈ গ"ল।
  
  "নিশ্চয়" এটা চকু ডাঙৰকৈ মেলি আনটো বন্ধ কৰি জোৰেৰে চকু টিপিয়াই সি ক"লে। "সোঁফালে থকাটো।"
  
  ড্ৰেকে পাৰমাণৱিক ব্ৰীফকেছটোলৈ চাই থাকিল। কেনচিয়ে তেওঁৰ আৰু ডাহলৰ সৈতে তেওঁৰ ঠিক কাষৰ মজিয়াত যোগ দিলে। "এই বস্তুটো উৰুৱাই দিবলৈ হ"লে অংশ আৰু ব্যৱস্থাৰ বিশেষ বিন্যাসৰ প্ৰয়োজন। ই... ইমান সুক্ষ্ম। এইখিনি সময়ত দেশলৈ এই কথা অনা ব্যক্তিজনক আমি সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰোঁনে?"
  
  ড্ৰেকে জীৱনৰ আটাইতকৈ গভীৰ উশাহ ল"লে।
  
  "নো চয়ছ"।
  
  সি তাঁৰডাল টানিলে।
  
  
  একচল্লিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে খৰধৰকৈ টানিলে, আৰু তাৰ হাতৰ পৰা তাঁৰডাল ফাটি গ"ল, যাৰ ফলত তামৰ মূৰটো উন্মুক্ত হৈ পৰিল। কটাৰীৰ ধাৰেৰে উপস্থিত সকলোৱে আগলৈ হেলান দি কাউণ্টডাউন পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  বাৰ... এঘাৰ... দহ...
  
  "সি এতিয়াও অস্ত্ৰধাৰী!" এলিচিয়াই কান্দি আছিল।
  
  ড্ৰেকে পিঠিত পৰিল, স্তম্ভিত হৈ পৰিল, তথাপিও তাঁৰডাল এনেদৰে ধৰি ৰাখিলে যেন তেওঁ এতিয়াও স্ফুলিংগ জ্বলাই বোমাটো ধ্বংস কৰিব পাৰে। "এই... এই..."
  
  "এতিয়াও টিক টিক কৰি আছে!" এলিচিয়াই কান্দি আছিল।
  
  ডাহলে কপৌ হ"ল, ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনক কপালত হাতৰ তলুৱা এখন লৈ ঠেলি দিলে। "মই ভাবো" তেওঁ ক"লে। "এতিয়া সময় পালে আমাৰ ভাগ্য ভাল হ"ব।"
  
  আঠ...
  
  জোৱে কান্দিবলৈ ধৰিলে। মাৰ্ছে কান্দিলে, কেতিয়াও কৰা প্ৰতিটো ভুলৰ বাবে ক্ষমা বিচাৰি। হেডেন আৰু কিনিমাকাই দলটোৱে আৱেগহীনভাৱে কাম কৰা চাই থাকিল, বগা হাত দুখন মিলাই, স্বীকাৰ কৰিলে যে তেওঁলোকে কৰিব পৰা একো নাই। স্মিথে কটাৰীখন এৰি দিলে আৰু লৰেনৰ ফালে চালে, কঁপি থকা আঙুলি দুটা মেলি তাইক স্পৰ্শ কৰিলে। যোৰ্গী মাটিত ডুব গ"ল। ড্ৰেকে এলিচিয়াৰ ফালে চালে আৰু এলিচিয়াই মে"ৰ ফালে চাই থাকিল, চকু দুটা আঁতৰাব নোৱাৰি। বো সিহঁতৰ মাজত থিয় হৈ থাকিল, ডাহলৰ কাম চাই তাৰ মুখৰ ভাবটো স্পষ্ট হৈ পৰিল।
  
  ছুইডেনৰ এইগৰাকী ব্যক্তিয়ে পেনেলত নিষ্ক্ৰিয়কৰণ ক"ড প্ৰৱেশ কৰিছিল। ইয়াৰে প্ৰতিটোৱেই এটা অডিঅ" সংকেতৰ সৈতে পঞ্জীয়ন কৰা হয়। ফাইনেল নম্বৰটো দিবলৈ মাত্ৰ কেইছেকেণ্ডমান বাকী আছিল।
  
  পাঁচ...
  
  ডাহলে "Enter" বুটামটো টিপি উশাহ বন্ধ কৰি দিলে।
  
  কিন্তু ঘড়ীটো তেতিয়াও টিকটিকিয়াই আছিল।
  
  তিন দুটি এক...
  
  
  * * *
  
  
  শেষৰ চেকেণ্ডত থৰ্ষ্টেন ডাহলে হতাশ নহ"ল। তেওঁ হাৰ নামানিলে বা মৰিবলৈ ঘূৰি নাহিল। তেওঁৰ উভতি যাবলৈ এটা পৰিয়াল আছিল - এগৰাকী পত্নী আৰু দুটা সন্তান - আৰু আজি ৰাতি তেওঁলোকৰ সুৰক্ষা নিশ্চিত কৰাত তেওঁক একোৱেই বাধা নিদিলে।
  
  সদায় এটা প্লেন বি আছিল ড্ৰেকে তেওঁক সেই কথা শিকাইছিল।
  
  সি সাজু হৈ আছিল।
  
  মেডনেছ মোডে কিক ইন কৰিলে, এটা হিচাপ কৰা উন্মাদনাই তেওঁক ধৰিলে, তেওঁক স্বাভাৱিকৰ বাহিৰত শক্তি দিলে। শেষৰ এঘণ্টা ধৰি তেওঁ শুনি আছিল যেতিয়া এজন বা আন এজন মানুহে পাৰমাণৱিক ব্ৰীফকেছটো গঠন কৰা নিখুঁত, নিখুঁত আৰু ভুলমুক্ত সঁজুলিবোৰ ভৰিৰে গচকিছিল। সি শুনিলে এই সকলোবোৰ কিমান সঠিক।
  
  বাৰু, অলপ ডাহল পাগল হ"লে কি হ"লহেঁতেন৷ সেইটোৱে কেনেকৈ কাম কৰিব?
  
  ডিছপ্লেত যেতিয়া এটা দেখা গ"ল, তেতিয়া ছুইডেনৰ মানুহজনে ইতিমধ্যে হাতত এটা স্লেজহামাৰ লৈ আছিল। শেষ নিশ্বাসেৰে, শেষ গতিৰে, সমস্ত শক্তিৰে দোল খাই সি তললৈ নমাই আনিলে। স্লেজহামাৰটোৱে পাৰমাণৱিক বোমাৰ হৃদয়ত খুন্দা মাৰিলে আৰু সেই অন্তহীন চেকেণ্ডটোতো তেওঁ ড্ৰেকৰ ভয়ানকতা, এলিচিয়াৰ চুক্তিখন দেখিলে। আৰু তাৰ পিছত আৰু একো দেখা নাপালে।
  
  ঘড়ীটো টিকটিকিয়াই আছিল
  
  শূন্য.
  
  
  অধ্যায় বাৰ চল্লিশ
  
  
  কাৰো বাবে সময় বন্ধ হোৱা নাই, আৰু বিশেষকৈ এই নিৰ্ণায়ক সময়ত বন্ধ হোৱা নাই।
  
  ড্ৰেকে দেখিলে যে ডাহলক বোমাটোৰ ওপৰেৰে টানিছে, যেন তেওঁ নিজৰ বন্ধুসকলক আৰু সমগ্ৰ পৃথিৱীখনক ভয়ংকৰ জুইৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব পাৰিব। তেওঁ দেখিলে যে বেঁকা ধাতুৰ ফ্ৰেমটো, ডেণ্টেড ভিতৰৰ অংশবোৰ স্লেজহামাৰটোক আগুৰি আছে; আৰু তাৰ পিছত তেওঁ কাউণ্টডাউন টাইমাৰটো দেখিলে।
  
  শূন্যত আবদ্ধ হৈ পৰিল।
  
  "অ", ধিক্কাৰ" সি সম্ভৱপৰ আটাইতকৈ আন্তৰিকভাৱে ক"লে। "অ" মাই গছ।"
  
  এজন এজনকৈ দলটোৱে উপলব্ধি কৰিলে। ড্ৰেকে এনে এটা শুদ্ধ বতাহৰ উশাহ ল"লে যিটোৰ সোৱাদ আৰু কেতিয়াও পাব বুলি ভবা নাছিল। সি হাঁহি হাঁহি ডাহলৰ ওচৰ পালেগৈ আৰু ছুইডেনজনৰ বহল পিঠিত চৰ মাৰিলে। "ভাল ল"ৰা" সি ক"লে। "ডাঙৰ হাতুৰীৰে মাৰিব। মই কিয় তেনেকুৱা কথা নাভাবিলোঁ?"
  
  "ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহ হোৱাৰ বাবে," ডাহলে বোমাটোৰ হৃদয়ত কথা ক"লে। "মইও এইটো ভাবিছিলোঁ।"
  
  ড্ৰেকে তাক পিছলৈ টানি আনিলে। "শুনা" সি ক"লে। "এই বস্তুটো আবদ্ধ হৈ আছে নহয়নে? সম্ভৱতঃ ভিতৰত ভাঙি গৈছে। কিন্তু ইয়াক পুনৰ আৰম্ভ হোৱাত কিহে বাধা দিব?"
  
  "আমি" পিছফালৰ পৰা মাত এটাই ক"লে।
  
  ড্ৰেকে ঘূৰি চাই দেখিলে যে নেষ্ট আৰু বোমা দলটোৱে হাতত বেকপেক আৰু খোলা লেপটপ লৈ তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহিছে। "তোমালোকে দেৰি কৰিছা" সি হাঁহিলে।
  
  "হয় বন্ধু।" সাধাৰণতে তেনেকুৱাই হয়।"
  
  কিনিমাকা, যৰ্গি আৰু লৰেনে হেডেনক জো শ্বিয়াৰ্ছ আৰু জুলিয়ান মাৰ্ছৰ সৈতে শ্বেয়াৰ কৰা অদ্ভুত ৱেবৰ পৰা উলিয়াই আনিবলৈ ধৰিলে। পাইথিয়া দুজন যিমান পাৰি ঢাকি থোৱা আছিল যদিও তেওঁলোকৰ উলংগতাই বেছি আমনি কৰা যেন নালাগিল।
  
  মাৰ্ছে বাৰে বাৰে আওৰাই ক"লে, "মই সহায় কৰিলোঁ। "মই সহায় কৰিলোঁ বুলি ক"বলৈ নাপাহৰিব।"
  
  হেডেনে নিজকে আঁঠুৰ ওপৰত থিয় হৈ ৰক্ত সঞ্চালন পুনৰ ঘূৰাই আনিবলৈ প্ৰতিটো অংগ গুটিয়াইছিল আৰু গাঁঠিৰ বিষ জমা হোৱা অংশবোৰ ঘঁহিছিল। কিনিমাকাই তাইক তাৰ জেকেটটো দিলে, যিটো তাই কৃতজ্ঞতাৰে গ্ৰহণ কৰিলে।
  
  চকুলো টুকি এলিচিয়াই ড্ৰেকৰ কান্ধত ধৰিলে। "আমি জীয়াই আছো!" - তাই চিঞৰি উঠিল।
  
  আৰু তাৰ পিছত তাই তাক ওচৰলৈ টানি আনিলে, ওঁঠৰ সৈতে তাৰ ওঁঠ দুটা বিচাৰি পাই, যিমান পাৰে জোৰেৰে চুমা খালে। ড্ৰেকে প্ৰথমতে আঁতৰি গ"ল, কিন্তু তাৰ পিছত বুজিলে যে তেওঁ ঠিক য"ত থাকিব বিচাৰে তাতেই আছে। সি তাইৰ পিঠিত চুমা খালে। তাইৰ জিভাখনে লৰচৰ কৰি ওলাই আহি তাক বিচাৰি পালে আৰু সিহঁতৰ উত্তেজনা কমি গ"ল।
  
  স্মিথে কয়, "আমি বহুদিনৰ পৰা এইখিনিলৈ গৈ আছো। ক্ষমা কৰিব, মে।"
  
  ডাহলে ক"লে, "অ" বন্ধু, মোৰ পত্নীক মিছ কৰিছো।
  
  ব"ই তেওঁৰ ফালে চাই থাকিল, মুখখন গ্ৰেনাইটৰ দৰে শিলৰ দৰে কিন্তু অন্যথা পঢ়িব নোৱাৰা।
  
  মাইয়ে দুৰ্বল হাঁহি এটা চেপি উলিয়াই দিলে। "যদি ভূমিকাবোৰ ওলোটা হ"লহেঁতেন, তেন্তে এলিচিয়াই এতিয়া যোগদান কৰাৰ বিষয়ে কিবা এটা বিৰবিৰাই থাকিলহেঁতেন।"
  
  "লাজ নকৰিবা"। ডিঙিৰ হাঁহি এটা মাৰি এলিচিয়াই ড্ৰেকৰ পৰা আঁতৰি গ"ল। "মই আগতে কেতিয়াও চিনেমাৰ তাৰকাক চুমা খোৱা নাই।"
  
  পুৰণি সময়ৰ কথা উল্লেখ পাই স্মিথ লাজতে ৰঙা পৰি গ"ল। "আহ, এতিয়া মই এই কথাটোৰ সৈতে একমত হৈ পৰিছো যে মে" আচলতে মহান মেগী কিউ নহয়। ইয়াৰ বাবে ক্ষমা কৰিব "।
  
  "মই মেগী কিউতকৈ ভাল" মাই হাঁহিলে।
  
  স্মিথ লৰচৰ কৰিলে, ভৰি দুখনে ঠাই এৰি দিলে। লৰেনে তাক সমৰ্থন কৰিবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  এলিচিয়াই মূৰটো কাষলৈ জোকাৰিলে। "অ" ৰ"বা, মই এজন চিনেমা তাৰকাক চুমা খালোঁ। কোনো ধৰণৰ জেক। নে সেইটোৱেই আছিল তেওঁৰ পৰ্দাৰ নাম? অ", আচলতে দুটা। বা হয়তো তিনিটা..."
  
  কেনচি সিহঁতৰ মাজত লৰচৰ কৰিলে। "নাইচ কিছ" তাই ক"লে। "তুমি মোক কেতিয়াও তেনেকৈ চুমা খোৱা নাই।"
  
  "কেৱল তুমি কুকুৰ হোৱাৰ বাবেই।"
  
  "অ' ধন্যবাদ"।
  
  "ৰ"বা" ড্ৰেকে ক"লে। "কেনচিক চুমা খাইছিলা নেকি? কেতিয়া?"
  
  এলিচিয়াই ক"লে, "এইটো এটা পুৰণি কাহিনী। "মোৰ কষ্টেৰে মনত আছে।"
  
  তাইৰ সকলোৰে দৃষ্টি চকুৰে আকৰ্ষণ কৰাটো সি এটা কথা কৰি লৈছিল। "তেন্তে সেইটো আছিল "আমি জীয়াই আছো বুলি আনন্দিত" চুমা? নে আৰু কিবা এটা?
  
  "আপুনি কি ভাবে?" এলিচিয়াক সতৰ্ক যেন লাগিল।
  
  "মই ভাবো তুমি আকৌ কৰিলে ভাল পাম।"
  
  "ঠিক আছে..."
  
  "পাছত".
  
  "নিশ্চিতভাৱে. কাৰণ আমাৰ কাম আছে।"
  
  ড্ৰেকে এতিয়া তেওঁলোকৰ দলৰ নেতা হেডেনৰ ফালে চালে। "ৰেমছেছ আৰু এলিগেটৰ এতিয়াও বাহিৰত আছে," তেওঁ কয়। "আমি সিহঁতক পলাবলৈ দিব নোৱাৰো।"
  
  "উম, এক্সকিউজ মি?" - চেপাৰ টিমৰ এজন ল'ৰাই ক'লে।
  
  হেডেনে মাৰ্চ আৰু শ্বিয়াৰ্ছৰ ফালে চালে। "আপুনি দুয়োজনে তথ্য থাকিলে অতিৰিক্ত পইণ্ট লাভ কৰিব পাৰে।"
  
  শ্বিয়ৰ্ছে কয়, "ৰেমছেছে মোৰ লগত প্ৰায়েই কথা পতা নাছিল। "আৰু এলিগেটৰ আছিল মই লগ পোৱা আটাইতকৈ ডাঙৰ পাগল মানুহজন। সিহঁত ক"ত আছে জানিলে ভাল আছিল।"
  
  ড্ৰেকে তাৰ ফালে চাই থাকিল। "এলিগেটৰটোৱেই আছিল আটাইতকৈ ডাঙৰ পাগল-"
  
  "মই দুঃখিত. ল"ৰাসকল?" নেষ্টৰ নেতাই কয়।
  
  মাৰ্চৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল। "ৰামছেছ এটা বাগ"-তেওঁ ক"লে। "মই সুযোগ পালেই ইয়াৰ ওপৰত ভৰি দিব লাগিছিল। এই সকলো টকা নাইকিয়া হৈ গৈছে। ক্ষমতা, প্ৰতিপত্তি - নোহোৱা হৈ গ"ল। মই কি কৰিম?"
  
  স্মিথে কয়, "আশাকৰোঁ কাৰাগাৰত মই পচি যাম। "এজন হত্যাকাৰীৰ সংগত।"
  
  "শুনক!" - মানুহে NEST ৰ পৰা চিঞৰি উঠিল।
  
  হেডনে সিহঁতৰ ফালে চালে, তাৰ পিছত ডাহলৰ ফালে। ড্ৰেকে এলিচিয়াৰ কান্ধৰ ওপৰেৰে চালে। টিম নেষ্টৰ নেতাজন ভৰিৰ ওপৰত উঠি মুখখন শেঁতা, নিৰপেক্ষ ভয়ৰ ৰং।
  
  "এই বোমাটো অসাৰ।"
  
  "কি?"
  
  "ইলেক্ট্ৰিক ডিটনেটৰ নাই। লেন্সবোৰ ফাটি গ"ল, মই ভাবো সম্ভৱতঃ হাতুৰীৰে আঘাত কৰাৰ পৰা। কিন্তু ইউৰেনিয়াম? যদিও আমি হয়তো এনেকুৱা লেখ-জোখ পাম যিয়ে আমাক কয় যে এসময়ত ইয়াত আছিল, ই... ই নোহোৱা হৈছে।"
  
  "নহয়". ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ পেশীবোৰ কঁপি উঠিছে। "কোনো উপায় নাই, এই কথা ক"ব নোৱাৰিবা। সেই বোমাটো চুদাচুদি নকল আছিল বুলি কৈছা নেকি?"
  
  "নাই" নেতাজনে লেপটপত টিপ মাৰি ক"লে। "মই কৈছোঁ সেই বোমাটো নহয়। ইয়াক কাম কৰা সকলো অংশ আঁতৰাই ইয়াক নিষ্ক্ৰিয় কৰা হৈছিল। গতিকে, এইটো এটা ভুৱা। এই মানুহজনৰ-ৰামচেছৰ-আচলজনেই হয়তো আছে।"
  
  দলটোৱে এক চেকেণ্ডো দ্বিধাবোধ কৰা নাছিল।
  
  হেডেনে ফোনটোলৈ হাতখন আগবঢ়াই মূৰৰ নম্বৰটো ডায়েল কৰিলে। ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল যে তাই হেলিকপ্টাৰবোৰক মাতিব লাগে।
  
  "আমাক কিমান লাগে?"
  
  "ফুকিং আকাশখন ভৰাই দিয়ক"-তেওঁ ক"লে।
  
  কোনো অভিযোগ নোহোৱাকৈ সিহঁতে বিষাক্ত শৰীৰটো তুলি লৈ দুৱাৰৰ ফালে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি গ"ল। দৌৰি থাকোঁতে হেডেনে খৰধৰকৈ কথা ক"লে, তাইৰ চিকিৎসাৰ কোনো শাৰীৰিক প্ৰভাৱ দেখা নাপালে। এইবোৰেই আছিল তাইৰ মানসিক প্ৰভাৱ যিয়ে তাইক চিৰদিনৰ বাবে দাগ পেলোৱাৰ ক্ষমতা আছিল।
  
  "মূৰ, চেণ্ট্ৰেল পাৰ্কত থকা বোমাটো ভুৱা। চাফা কৰা, বন্ধ কৰা। আমি ভাবো যে ভিতৰৰ অংশ আৰু ডিটনেটৰ আঁতৰাই তাৰ পিছত আন এটা ডিভাইচত সুমুৱাই দিয়া হৈছিল।"
  
  তিনি ফুট দূৰৰ পৰা মূৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা শুনিলে ড্ৰেকে।
  
  "আৰু আমি ভাবিছিলো দুঃস্বপ্ন শেষ হ"ল।"
  
  "এইটো আৰম্ভণিৰে পৰাই ৰামছেছৰ পৰিকল্পনা আছিল।" হেডেনে ষ্ট্ৰাইড ভাঙি নোযোৱাকৈ বাহিৰৰ দুৱাৰখন হিঞ্জৰ পৰা ফালি পেলালে। "এতিয়া তেওঁ নিজৰ সময়ত বিস্ফোৰণ ঘটাই পলায়ন কৰে। নিউয়ৰ্কৰ পৰা কোনো হেলিকপ্টাৰ উৰি গৈছে নেকি?"
  
  "সৈনিক. আৰক্ষী. বিশেষ অপাৰেচন, অনুমান কৰিছোঁ।"
  
  "এইটোৰ পৰাই আৰম্ভ কৰক। তেওঁৰ এটা পৰিকল্পনা আছে মূৰ, আৰু আমি বিশ্বাস কৰোঁ এলিগেটৰ এজন প্ৰাক্তন কমাণ্ডো। চিচিটিভি কেমেৰা কেনেকুৱা হয়?"
  
  "আমি প্ৰতিটো মুখ, প্ৰতিটো ফিগাৰ সংগ্ৰহ কৰোঁ। আমি ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা ধৰি প্ৰান্তত আছো। ৰামছেছ যদি চহৰৰ মাজেৰে দৌৰি যায়, আমি তেওঁক ধৰিম।"
  
  ড্ৰেকে আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমাটোৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল, ডাহল কাষতে আছিল। হেলিকপ্টাৰবোৰে মূৰৰ ওপৰত গুঞ্জৰিত কৰিলে, দুখন চিৰিয়াখানাৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত ৰাস্তাত নামিল। ওপৰলৈ চাই ড্ৰেকে দেখিলে যে অফিচ বিল্ডিঙৰ ঘূৰ্ণনশীল ৰ"টাৰবোৰৰ পিছফালে, য"ত বগা ব্লাইণ্ডবোৰৰ মাজত বহুতো মুখ খিৰিকীবোৰত হেঁচা মাৰি ধৰিছে। ছ"চিয়েল মিডিয়া আজি বিস্ফোৰণ হ"লহেঁতেন, আৰু যদি চলি থাকিলহেঁতেন তেন্তে ফলাফল শূন্য হ"লহেঁতেন৷ সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে ই হয়তো তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টাত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  
  হেডেনে ৰ"টাৰ ৱাছৰ ঠিক বাহিৰত ৰৈ ওচৰৰ হেলিকপ্টাৰখনৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। "এইবাৰ" তাই মূৰক ক"লে। "ৰামছেছে নিজকে দেখুৱাব নোৱাৰিব। তাক জীয়াই থকাত সহায় কৰিবলৈ এই সকলোবোৰ আছিল এক বিক্ষিপ্ততা। কথাটো তেওঁৰ সুনামৰ কথা - সন্ত্ৰাসৰ ক্ৰাউন প্ৰিন্সে নিজৰ মৰ্যাদা পুনৰ লাভ কৰি ইতিহাস ৰচনা কৰে। তেওঁ নিউয়ৰ্কলৈ পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ আনি বিস্ফোৰণ কৰি শাস্তিমুক্তভাৱে পলায়ন কৰে। এতিয়া যদি আপুনি তাক এৰি দিয়ে, মূৰ, আপুনি তাক আৰু কেতিয়াও দেখা নাপাব। আৰু খেল শেষ হ"ব।"
  
  "মই সেইটো জানো এজেণ্ট জে। মই জানো"।
  
  ড্ৰেকে হেডেনৰ কান্ধৰ ওপৰেৰে উৰি ফুৰিলে, শুনি থাকিল, আনহাতে দলৰ বাকীসকলে ওচৰতে বিৰক্তিকৰভাৱে লৰচৰ কৰিলে। ডাহলে চাৰিওফালৰ অঞ্চলটো অধ্যয়ন কৰিছিল, শ্ৰেষ্ঠ এম্বুছ স্পট বাছি লৈছিল আৰু তাৰ পিছত প্ৰতিটোকে নিজৰ ফিল্ড গ্লাছেৰে পৰীক্ষা কৰিছিল। আচৰিত, কিন্তু অন্ততঃ ই তেওঁক ব্যস্ত কৰি ৰাখিছিল। ড্ৰেকে তাক কঁকালত কোবাই দিলে।
  
  "খেলখন ক"ত?"
  
  "পিছত এৰি থৈ গ"ল।" ডাহলক আচলতে অলপ অসুখী যেন লাগিছিল। "এইটো এটা ডাম্ ভাল অস্ত্ৰ।"
  
  কেনচিয়ে হস্তক্ষেপ কৰিলে। "মই তেওঁক সোঁৱৰাই দিলোঁ যে মোৰ হাতত এতিয়াও মোৰ প্ৰিয় অস্ত্ৰটো নাই। যদি সি স্লেজহামাৰটো পায়, মই কাটানাটো ল"ব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে ছুইডেনক চাই থাকিল। "সুবিধা যেন লাগিছে।"
  
  "অ" আহকচোন, তাইক কাৰণ দিয়া বন্ধ কৰক। ইয়াত কাটানা এটাও ক"ৰ পৰা পাম?"
  
  এটা মাতে ক"লে, "তেওঁলোক ষ্টেটেন আইলেণ্ডৰ পৰা বেছি দূৰত নহয়, হেডেন।"
  
  ড্ৰেকৰ মূৰটো ইমান সোনকালে ঘূৰি গ"ল যে সি মুখখন কুটি কুটিলে। "কি আছিল?"
  
  হেডেনে মূৰক নিজকে পুনৰাবৃত্তি কৰিবলৈ ক"লে আৰু তাৰ পিছত দলটোৰ ফালে মুখ কৰিলে। "আমাৰ এটা টাৰ্গেট আছে ল"ৰাহঁত। মূৰে ভৱিষ্যদ্বাণী কৰা মতে এজন সাধাৰণ নাগৰিকে ফোন কৰিলে আৰু কেমেৰাৰে নিশ্চিত কৰিলে। তোমাৰ গুদবোৰ লৰচৰ কৰা!"
  
  মূৰটো তললৈ নমাই ৰাখি দলটোৱে ফুটপাথৰ সিপাৰে দৌৰি গৈ এটা স্বচ্ছ, বেৰিকেডযুক্ত পথত উঠিল, হেলিকপ্টাৰখনৰ খোলা দুৱাৰেদি জপিয়াই পৰিল আৰু আসনত বান্ধি ল"লে। চৰাই দুটা বতাহত উঠে, ৰ"টাৰবোৰে ওচৰৰ গছৰ পাত কাটি ৰাস্তাৰ সিপাৰে ধ্বংসাৱশেষ সিঁচৰতি কৰে। ড্ৰেকে পিষ্টল আৰু এটা ৰাইফল, এটা মিলিটাৰী ব্লেড আৰু এটা ষ্টান গান উলিয়াই আনিলে, সকলোবোৰ কাম কৰি আছে নে নাই আৰু সম্পূৰ্ণ সাজু হৈছে নে নাই পৰীক্ষা কৰিলে। ডাহলে বিজ্ঞাপনখন পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  পাইলটে ছাদবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত তীব্ৰভাৱে দক্ষিণলৈ ঘূৰি গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁৰ গতি বৃদ্ধি পালে। এলিচিয়াই নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ পৰীক্ষা কৰিলে, লিজিয়নেয়াৰৰ পৰা লোৱাটো পেলাই দিলে আৰু আনটো নিজৰ বাবে ৰাখিলে। কিনিমাকাই হেডেনৰ ফালে চাৱনি চুৰি কৰিলে, যিটো তাই আওকাণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, তথাপিও মূৰ আৰু তেওঁৰ এজেণ্টসকলৰ পৰা তথ্য লাভ কৰিলে। ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াই চুমা খোৱাৰ পিছৰে পৰা যিদৰে আছিল তেনেদৰেই চুকত গোট খাই বিউ নিমাত হৈ গ"ল। নিজৰ ফালৰ পৰা মাই নিশ্চিন্তভাৱে বহিছিল, তাইৰ জাপানী বৈশিষ্ট্যবোৰ অভেদ্য, নিজৰ লক্ষ্যত দৃঢ়ভাৱে মনোনিৱেশ কৰিছিল। বাকী দলটোৱে সকলো দুবাৰ পৰীক্ষা কৰিলে, কেঞ্জীৰ বাহিৰে সকলোৱে হেলিকপ্টাৰ চলোৱা, কামোৰ খোৱা বতাহ, ঘামৰ গোন্ধ, আৰু তাই কেতিয়াবা SPEAR দলটো দেখাৰ অভিযোগ কৰিছিল।
  
  "কোনোৱেই তোমাক আমাৰ লগত থাকিবলৈ কোৱা নাছিল" এলিচিয়াই মনে মনে ক"লে।
  
  "মই আৰু কি কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন? ভয় খোৱা গীৰ্জাৰ নিগনিৰ দৰে পলাই যা?"
  
  "তেন্তে এইটো আপুনি সাহসী বুলি প্ৰমাণ কৰিবলৈ?"
  
  কেঞ্জীৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল। "মই আৰ্মাগেডন চাব নিবিচাৰো। আৰু আপুনি?"
  
  "এইটো মই ইতিমধ্যে দেখিছো। বেন এফ্লেক আচৰিত ধৰণে সমকামী, আৰু ব্ৰুচ উইলিছ এটা অভিশপ্ত গ্ৰহাণুতকৈও অধিক আচৰিত। কিন্তু ধিক্কাৰ, আচলতে তোমাৰ হৃদয় আছে বুলি আমাক ক"বলৈ চেষ্টা কৰিছা নেকি?"
  
  কেনচিয়ে খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চাই থাকিল।
  
  "প্ৰত্নতাত্ত্বিক শিল্পকৰ্ম চোৰৰ হৃদয় আছে। কোনে জানিলেহেঁতেন?
  
  "মই মাত্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্যত মোৰ ব্যৱসায়লৈ ঘূৰি আহিবলৈ চেষ্টা কৰিছো। এক. তোমালোক মূৰ্খক সহায় কৰিলে এইখিনি লাভৰ দিশত বহুখিনি আগবাঢ়ি যাব। চুদিব তোমাৰ অভিশপ্ত হৃদয়খন।"
  
  ষ্টেটেন আইলেণ্ড ফেৰীৰ ওচৰত দেখা পোৱাৰ বাবে ৰেমচেছ আৰু গেটৰ এতিয়াও দ্বীপটো এৰি যোৱা নাই বুলি স্পষ্টীকৰণ পোৱাৰ লগে লগে হেলিকপ্টাৰখন মানহাটানৰ ছাদৰ ওপৰেৰে উৰি গৈছিল।
  
  "অনুবাদত হেৰাই যোৱা বিটবোৰে আমাক সকলোকে হত্যা কৰিব পাৰে," হেডেনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু ড্ৰেকে স্বীকাৰ কৰিলে যে সেয়া সঁচা। স্কুলৰ চোতালত হোৱা সৰু সৰু কাজিয়াৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ৰাষ্ট্ৰপতি আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ যুদ্ধলৈকে সূক্ষ্মতাই আছিল সকলো।
  
  অট্টালিকাবোৰ জিলিকি থকাৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ গন্তব্যস্থান ওচৰ চাপি আহিল। পাইলটে নিজৰ লক্ষ্যৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত গতি বজাই ৰাখিবলৈ দুটা আকাশচুম্বী ঘৰৰ মাজত ডুব গৈছিল। ড্ৰেকে নিজকে ভয়ানক উদ্দেশ্যেৰে কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল। উপসাগৰখনৰ ঘূৰ্ণীবতাহ ধূসৰ পানীবোৰ আগলৈ পৰি আছিল। তলত তেওঁলোকে লেণ্ডিং হেলিকপ্টাৰৰ এটা দল দেখা পাইছিল, সকলোৱে স্থানৰ বাবে যুঁজি আছিল।
  
  "এই ধৰণৰ!" হেডনে কান্দি আছিল।
  
  কিন্তু পাইলটজন ইতিমধ্যে তীব্ৰভাৱে নামি আহিছিল, যাৰ বাবে হেলিকপ্টাৰখনে শাৰী শাৰী ফুলৰ পাত্ৰ আৰু বাছ ষ্টপৰ সন্মুখত প্ৰাইম পজিচন ল"বলৈ অৱতৰণ কৰিবলৈ যথেষ্ট কষ্ট কৰিছিল। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তাৰ পেটটো মুখৰ মাজেৰে মন্থন হৈ গৈছে। হেডনে চিঞৰি চিঞৰি তাইৰ কোঠাত সোমাই গ"ল।
  
  "অৱশ্যেই টাৰ্মিনেলটো বন্ধ হৈ আছে," তাই কয়। "ৰামছেছ যদি ইয়াত থাকে, তেন্তে তেওঁ কি লাভ কৰাৰ আশা কৰিছে?"
  
  "আপোনাৰ পিছফালে বেৰ আৰু গছৰ তলত গাড়ীৰ শাৰী ৰৈ থাকিব লাগে। পুলিচৰ তাত এগৰাকী মহিলা আছে যিয়ে তেওঁক দেখা শেষ ব্যক্তি আছিল।"
  
  "মহান. গতিকে এতিয়া আমি-"
  
  "অপেক্ষা কৰক!" এলিচিয়াৰ কাণে আন কাৰোবাৰ আগত শব্দবোৰ তুলি লৈছিল। "শুটিং শুনিছোঁ।"
  
  "যাওক."
  
  গাড়ীৰ পৰা নামি দলটোৱে বিল্ডিঙৰ কাষেৰে দৌৰি গৈ টাৰ্মিনেললৈ ৰাওনা হ"ল। ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে মূল প্ৰৱেশদ্বাৰৰ বহল বক্ৰতাৰ চাৰিওফালে এটা দীঘলীয়া পকী ৰেম্পে ডকিং এৰিয়ালৈ লৈ যায়। গুলীবোৰ তাৰ পৰাই আহিছিল, মুকলি ঠাইৰ ওপৰেৰে গুলী চলোৱা হৈছিল, মুখ বন্ধ কৰা নাছিল, যেন বেৰৰ কাষেৰে।
  
  "তালৈ উভতি আহিলোঁ" সি ক"লে। "স্লিপৱেৰ পৰা আহিছে।"
  
  পিছফালৰ আকাশখন হেলিকপ্টাৰেৰে ভৰি পৰিল। এজন আৰক্ষীৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা মৃতদেহটো তেওঁলোকৰ বাটত পৰি আছিল যদিও তেওঁ তেওঁলোকক আগবাঢ়ি যাবলৈ হাত জোকাৰিলে, আঘাতৰ কোনো লক্ষণ দেখা নাপালে। বতাহত আৰু গুলী বাজি উঠিল। দলটোৱে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ উলিয়াই, একেলগে দৌৰি গৈ সন্মুখৰ অঞ্চলটোত তালাচী চলায়। তেওঁলোকৰ সন্মুখত আন এজন পুলিচ আঁঠু লৈ মূৰটো তললৈ নমাই হাতখন ধৰিলে।
  
  "ঠিক আছে" সি ক"লে। "যাওক. মাথোঁ মাংসত ঘাঁ। আমাক তোমালোক লাগে। সিহঁত... সিহঁত গুচি গৈছে।"
  
  "আজি নহয়" হেডনে কৈ দৌৰি পাৰ হৈ গ"ল।
  
  ড্ৰেকে স্লিপৱেৰ শেষ আৰু ইয়াৰ বাওঁফালে থকা প্ৰক্ষেপণবোৰ লক্ষ্য কৰিলে - ফেৰীৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা সকলোবোৰ কংক্ৰিটৰ স্লিপৱে। ঢৌৱে সিহঁতৰ গুৰিতে ছিটিকি পৰিল। "সেইটো শুনিছেনে?" আকৌ গুলীচালনা আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ ক"লে। "ৰামছেছে এটা অটোমেটিক প্লাটুন অধিগ্ৰহণ কৰিলে।"
  
  লৰেনে একমাত্ৰ মূৰ জোকাৰিছিল। "তেওঁলোকৰ কোনটো?"
  
  "এটা এ কেতকৈ প্ৰতি মিনিটত অধিক ৰাউণ্ড। ছশৰ পৰা আঠশ ৰাউণ্ডলৈ ক্লিপ কৰক। বেছি গৰম হ"লে সলনি কৰিব পৰা বেৰেল। ঠিক সঠিক নহয়, কিন্তু অভিশপ্ত ভয়ংকৰ।"
  
  "আশাকৰোঁ সেই হাৰামীটো হাতত গলি যাব," এলিচিয়াই ক"লে।
  
  এদল পুলিচে সন্মুখত আঁঠু লৈছিল, অহৰহ আশ্ৰয় বিচাৰি হাঁহ মাৰিছিল যেতিয়া SAW য়ে গুলী থু পেলাইছিল। মূৰৰ ওপৰত গুলীৰ শাৰী এটা জিলিকি উঠিল। ফেৰীখন বন্ধা স্লিপৱেৰ দূৰৈৰ মূৰটো লক্ষ্য কৰি দুজন আৰক্ষীয়ে উত্তৰত গুলীচালনা কৰে।
  
  "নকবা..." ডাহলে ক"লে।
  
  "আমি ভাবো যে তেওঁ ঠিক তাতেই মেইণ্টেনেন্স টিকটৰ এটা লৈ ফেৰীখনত উঠিছে," এজন পুলিচে ক"লে। "দুটা ল'ৰা।" এজনে আমাক লক্ষ্য কৰি আছিল, আনজনে নাওখন ষ্টাৰ্ট কৰি আছিল।"
  
  "তেওঁ তেনেকৈ পলাব নোৱাৰে" হেডনে প্ৰতিবাদ কৰিলে। "এইটো... ই... গেম অভাৰ।" তাইৰ চকু দুটা ভয়ত জিলিকি উঠিল।
  
  "তেওঁৰ বাবে" এলিচিয়াই চেঁচাকৈ ক"লে।
  
  "নাই নাই" হেডনে ফুচফুচাই ক"লে। "আমাৰ বাবে।" আমি সকলো ভুল পাইছিলোঁ। ৰামছেছ আক্ষৰিক অৰ্থত এটা বেং লৈ ওলাই যায়। মই তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰত ছীল দিওঁ। বন্ধুসকল, সি এই পাৰমাণৱিক বোমাটো বিস্ফোৰণ কৰিব।"
  
  "কেতিয়া?"
  
  "মই নাজানো. শ্ৰেষ্ঠ অনুমান? লিবাৰ্টি আইলেণ্ড আৰু মূৰ্তিটোলৈ গৈ আছে, আৰু গোটেই ছ"চিয়েল মিডিয়াত পোষ্ট কৰিব। অ" গড, অ" গড, কল্পনা কৰক-" তাই শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল। "নোৱাৰো... মই কেৱল নোৱাৰো..."
  
  কিনিমাকাই তাইক জোকাৰি জোকাৰি ভৰিৰ ওপৰত উঠিল, ডাঙৰ মানুহজনে উদ্দেশ্যপ্ৰণোদিতভাৱে গুৰগুৰাই উঠিল। "আমি এইটো হ"বলৈ নিদিওঁ। আমি কিবা এটা কৰিব লাগিব। এতিয়া."
  
  আৰু ড্ৰেকে প্ৰায় পঞ্চাশ ফুট দূৰত SAW ৰ ফ্লেছ, ইয়াৰ গুলীৰ মাৰাত্মকতা, তেওঁলোক আৰু ৰেমছেছৰ মাজত থিয় হৈ থকা একমাত্ৰ বস্তুটো আৰু পাৰমাণৱিক বোমাটো দেখিলে।
  
  "কোনে চিৰদিন জীয়াই থাকিব বিচাৰে নহয়?"
  
  "নাই" এলিচিয়াই মনে মনে ক"লে। "সদায় নৰক হিচাপে বিৰক্তিকৰ হ"ব।"
  
  আৰু ডাহলে দলটোক শেষবাৰৰ বাবে চালে। "মই আগভাগ ল"ম।"
  
  সেই শেষৰ স্প্লিট চেকেণ্ডটোত নিউয়ৰ্কৰ নায়কসকলে সাজু হ"ল; SPEARERS ৰ এটা দল, আৰু তাৰ পিছত কাণৰ কাষৰীয়া প্ৰতিজন আৰক্ষী আৰু এজেণ্ট। সকলোৱে ভৰিৰ ওপৰত উঠি থু পেলোৱা অস্ত্ৰৰ সন্মুখীন হ"ল আৰু জীৱনৰ চূড়ান্ত বাছনি কৰিলে।
  
  ডাহলে আৰম্ভ কৰিলে। "আক্ৰমণ!"
  
  
  তেচল্লিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে বন্ধুসকলৰ মাজত দৌৰি গ"ল, ঠিক য"ত থাকিব বিচাৰিছিল, বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলি জোৰেৰে গুলী চলালে। প্ৰতিটো চলি থকা বন্দুকৰ পৰা প্ৰতি ছেকেণ্ডত দুহাজাৰ পাঁচশ ফুট বেগত গুলী নিক্ষেপ কৰা হয়, ষ্টকবোৰৰ মাজেৰে একাধিক বিস্ফোৰণৰ প্ৰতিধ্বনিত হয়। গোটেই ফেৰীখনৰ খিৰিকীবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  
  কেইছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে তেওঁলোকে তীব্ৰ গুলী চলাই থাকিল, ফাঁকটো আধালৈ কাটি পেলালে। আক্ৰমণৰ নিষ্ঠুৰতাত স্তম্ভিত হৈ SAW ব্যৱহাৰকাৰীজনে লগে লগে নিজৰ ছেটিংছ সলনি কৰিলে। গুলীচালনা বন্ধ কৰি দিলে এনে নহয়; তাৰ গুলীবোৰে ষ্টকবোৰৰ ওপৰত এটা খোজ অনুসৰণ কৰি সাগৰলৈ ওলাই গ'ল কাৰণ তেওঁ সম্ভৱতঃ পিছলৈ লৰচৰ কৰিলে। ড্ৰেকে টেলিস্কোপিক দৃশ্যটো চকুৰ ওচৰলৈ আনি ট্ৰিগাৰত আঙুলি থৈ SAW ধৰি থকা মানুহজনৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ উলিয়াই আনিলে।
  
  যোগাযোগকাৰীৰ ওপৰেৰে হেডনে ক"লে, "এইটোৱেই এলিগেটৰ। "মিচ নকৰিবা।"
  
  SAW ঘূৰি আহিল, সিহঁতৰ ফালে উভতি গ"ল, এতিয়াও সীহ থুই আছে। ড্ৰেকে কল্পনা কৰিলে যে কেগটো এতিয়া ইমান গৰম হ"ব লাগিব যে গলি যাব, কিন্তু যথেষ্ট বেগেৰে নহয়। বুলেটপ্ৰুফ ভেষ্টত থকা পুলিচজনক এটা গুলীত খুন্দা মাৰিলে, আৰু তাৰ পিছত দ্বিতীয়টোৱে আনজনৰ বাহু ভাঙি পেলালে। এই মুহূৰ্তত তেওঁলোকৰ হৃদয় বুকুৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ সাজু হৈছিল যদিও আক্ৰমণ বন্ধ কৰা নাছিল বা গুলীচালনাও কম কৰা নাছিল। ফেৰীখনৰ পিঠিৰ তলৰ অংশটো সৰি পৰিছিল, ছিন্নভিন্ন হৈ গৈছিল, মুকলি পিঠিখন ইমানেই ছিদ্ৰ আছিল যে পনিৰৰ গ্ৰেটাৰৰ দৰে হৈছিল। এলিগেটৰে SAW টো জোৰেৰে দোল খালে, ক্ষতিপূৰণ দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। গুলীয়ে তেওঁলোকৰ মূৰৰ ওপৰৰ ঠাইখিনি বিন্ধিলে।
  
  ফেৰীখনৰ ইঞ্জিনৰ নিস্তেজ শব্দটো লাহে লাহে গৰ্জনলৈ পৰিণত হ"ল আৰু সেইটোৱে সকলো সলনি কৰি পেলালে। এলিগেটৰটোৱে জপিয়াই উঠিল, বনৰীয়াকৈ গুলী চলাই থাকিল। পিছফালৰ পৰা পানী মন্থন কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু জাহাজখন আগলৈ হেলনীয়া হ"ল। ড্ৰেকে দেখিলে যে সিহঁত এতিয়াও পিছফালৰ পৰা বিশ ফুট দূৰত আছে, তাইক বাওঁফালে আৰু কাষলৈ ঘূৰি থকা দেখিলে আৰু জানিলে যে সিহঁতে সময়ত কেতিয়াও ঠাই নাপাব।
  
  পৰি চিঞৰি চিঞৰি সি কাষত পৰিল, হঠাতে ৰৈ গ"ল। ডাহল ওচৰতে পৰি গ"ল। হেডনে ৰোল কৰিলে, এই সকলোবোৰে এলিগেটৰৰ লক্ষ্য আৰু কঠিন কৰি তুলিলে, কিন্তু মানুহজনে যেন একো গুৰুত্ব নিদিলে। তেওঁৰ ফিগাৰটো পিছুৱাই যোৱা দেখা গ"ল, ফেৰীখনৰ গভীৰতালৈ গৈ আছে।
  
  ড্ৰেকে হেডেনক ইংগিত দিলে আৰু হেডেনে হেলিকপ্টাৰবোৰ মাতিলে।
  
  ক"লা চৰাইবোৰে স্লিপৱে"ৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল, তীব্ৰভাৱে নামি আহিল আৰু SPEARৰ ক্ৰুৱে জাহাজত উঠি যোৱাৰ লগে লগে মাটিৰ পৰা তিনি ফুট ওপৰত উৰি থাকিল। পুলিচ আৰু এজেণ্টসকলে চেলুট দিয়াৰ লগে লগে এটা নতুন বন্ধন গঢ় লৈ উঠিল যিটো কেতিয়াও ভাঙিব নোৱাৰিব, তেওঁলোকে যিমান পাৰে চেলুট দিলে, তাৰ পিছত হেলিকপ্টাৰবোৰে কাৰ্যতঃ বতাহত উৰা মাৰিলে। পাইলটসকলে গাড়ীবোৰক সীমালৈকে ঠেলি দিলে, উতলি থকা ফেৰীখনক খেদি গ"ল আৰু অতি সোনকালেই মূৰৰ ওপৰত শেষ হ"ল। ড্ৰেকে কেতিয়াও কল্পনা কৰিব নোৱাৰা এটা দৃশ্য আছিল: নিউয়ৰ্কৰ আকাশত মাৰাত্মক ক"লা শিকাৰুৰ দৰে ওলমি থকা চৰাই, পটভূমি হিচাপে বিখ্যাত আকাশৰ ৰেখা, ষ্টেটেন আইলেণ্ডৰ ফেৰীত উৰা মাৰিবলৈ সাজু হোৱা।
  
  "তেওঁলোকক জোৰেৰে আঘাত কৰক," হেডেনে হেলিকপ্টাৰখনৰ ৰেডিঅ"ত ক"লে। "আৰু দ্ৰুত"।
  
  নামি আহি দুখন হেলিকপ্টাৰ লৰালৰিকৈ ফেৰীখনৰ পিছফালৰ ফালে আগবাঢ়িল। প্ৰায় লগে লগে অস্থিৰ এলিগেটৰে কাষৰ খিৰিকীৰে মূৰটো উলিয়াই আনি ক্ৰোধিত ভলী এটা মাৰিলে। ইয়াৰ তৃতীয়টো বিস্ফোৰণ হেলিকপ্টাৰবোৰৰ বাহিৰৰ ছালত খুন্দা মাৰি কিছুমান অংশত সোমাই আন কিছুমান অংশৰ পৰা উফৰি পৰিল। শিলৰ দৰে আকাশৰ পৰা হেলিকপ্টাৰ বাগৰি পৰিল। ডাহলে দুৱাৰখন ভাঙি গুলী উভতাই দিলে, গুলীবোৰ আশাহীনভাৱে হেৰুৱাই পেলালে।
  
  "শ্বুটছ লাইক হিজ ফাকিং," ড্ৰেকে গুণগুণাই ক"লে। "কেতিয়াও সঠিক লক্ষ্যত আঘাত নকৰে।"
  
  "বেক অফ"। ডাহলে এলিগেটৰক আঘাত কৰাৰ চেষ্টা এৰি দিলে আৰু আগন্তুক আঘাতৰ বাবে নিজকে সাজু কৰিলে।
  
  তিনি চেকেণ্ডৰ পিছত এনেকুৱা হ"ল, মাথোঁ ই এটা আঘাত নহয়, মাত্ৰ হঠাতে ৰৈ যোৱা এটা। প্ৰথমখন হেলিকপ্টাৰ ফেৰীৰ ওপৰৰ ডেকৰ ওপৰেৰে উৰি থকাৰ বিপৰীতে দ্বিতীয়খন বন্দৰৰ কাষৰ ওচৰত উৰি আছিল, এছপিআইআৰৰ বাকী সদস্যসকল জাহাজত আছিল। ডেকত বুটৰ টিপটিপিয়াই গোট খাই গোট খাই সিহঁত সোনকালে গুচি গ"ল। ইয়াৰ পিছতে হেলিকপ্টাৰকেইখনে ফেৰীখনক অনুসৰণ কৰি বতাহত নিজৰ সমকক্ষৰ সৈতে যোগ দিবলৈ উঠিল।
  
  কেইছেকেণ্ডমানৰ বাবে দলটোৰ সৈতে মুখামুখি হৈ পৰিল হেডনে। "আমি জানো তেওঁ ক"ত আছে। ইঞ্জিন ৰুম। এতিয়াই এইটো শেষ কৰি দিওঁ।"
  
  তেওঁলোকে দৌৰিলে, এড্ৰিনেলিন সকলো জোখৰ বাহিৰত পাম্প কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত এলিগেটৰে তলৰ ডেকখনত স্পষ্টভাৱে কৌশল সলনি কৰিলে।
  
  বতাহৰ মাজেৰে হুইচেল মাৰি হেলিকপ্টাৰখনৰ সৈতে খুন্দা মৰাৰ লগতে বিস্ফোৰণ ঘটে আৰ পি জিখন। চৰাইটোৱে নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই পেলালে, সকলো দিশতে ধাতু সিঁচৰতি হৈ পৰিল, ক"লা খোলাটো জুইয়ে আগুৰি ধৰিলে আৰু ক্লান্ত হৈ ফেৰীখনৰ ওপৰৰ ডেকত পৰিল।
  
  "SPEAR চলি থকা" আদেশলৈ।
  
  
  চৌচল্লিশ অধ্যায়
  
  
  হেলিকপ্টাৰখনৰ ইঞ্জিনৰ শব্দৰ পৰিৱৰ্তন শুনি ড্ৰেকে গাড়ীখন তেওঁলোকৰ ফালে বেগেৰে গৈ আছে বুলি পৰীক্ষা নকৰাকৈয়ে গম পালে। যদি সেয়াই যথেষ্ট নাছিল, তেন্তে ডেকৰ ওপৰেৰে বিয়পি পৰা দীঘলীয়া, চিকাৰী ছাঁটো ঠিক লক্ষ্যত উপনীত হৈছিল।
  
  দৌৰা বা মৰি যাওক।
  
  সি কান্ধটো বাহিৰৰ দুৱাৰখনত সোমাই দিলে, গোটেই ফ্ৰেমটো হিঞ্জৰ পৰা ফালি সিপাৰৰ ঠাইখিনিত পৰিল। মৃতদেহবোৰে তেওঁৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ আহিছিল, গুটিয়াই, টানি, বগাই আৰু ঠেলি দিছিল। হেলিকপ্টাৰখন তীব্ৰভাৱে অৱতৰণ কৰিলে, ৰটাৰবোৰ নামি গ"ল আৰু ধাতুৰ দেহটো বিভাজিত হ"ল। শ্ৰেপনেলৰ পৰা আৰম্ভ কৰি হাতৰ দৈৰ্ঘ্যৰ বৰশীলৈকে সকলো বস্তুৱে বতাহ কাটি টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলায়। ফেৰীখনে লৰচৰ কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, পানীয়ে বাওঁ-সোঁফালৰ ফেন ওলাই আহিল।
  
  জুইৰ বলটোৱে আন হেলিকপ্টাৰবোৰৰ ফালে গুলী চলাইছিল, যিয়ে লগে লগে এৰাই চলিছিল, নিৰ্মল ভাগ্যই দুয়োৰে সংঘৰ্ষত বাধা দিছিল। জুইৰ ধাৰাবোৰে ওপৰৰ ডেকখন চেলেকিছিল, যাৰ ফলত নতুনকৈ জুই লাগিছিল, ৰং আৰু ধাতুৰ খুঁটাবোৰ জ্বলি উঠিছিল আৰু ৰং গলি গৈছিল। ড্ৰেকৰ সোঁফালে থকা পোষ্টটোত খুন্দা মাৰি ৰ"টাৰটোৱে বেঁকা হৈ পৰিল, হঠাতে বন্ধ হৈ যোৱাৰ লগে লগে মজিয়াৰ ফালে উফৰি গ"ল। আন উৰন্ত খোলাবোৰে খিৰিকীবোৰ ভাঙি ফ্ৰেমটো বিন্ধিলে আৰু এটা ভয়ংকৰ ডাল নাওখনৰ ঠিক কাষেৰে গৈ সাগৰলৈ ওলাই গ"ল। ড্ৰেকে গৰমৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে জুইৰ শিখাৰ স্পৰ্শ অনুভৱ কৰিলে, কান্ধৰ তললৈ চাই দেখিলে যে সমগ্ৰ দলটো হেলনীয়া হৈ পৰি আছে, আনকি স্মিথও লৰেনৰ ওপৰত পৰি আছে। বিস্ফোৰণটো পাৰ হৈ গ"ল আৰু তেওঁলোকে বিদ্ৰোহটো চাই থাকিল আৰু তাৰ পিছত এলিগেটৰে কথাবোৰ সম্পূৰ্ণ উন্মাদনাৰ স্তৰলৈ লৈ গ"ল।
  
  উন্মাদনা।
  
  পৰৱৰ্তী আৰ পি জিখন নাওখনৰ মাজেৰেই গৈ মিছাইল লঞ্চাৰটো এৰি উৰি যোৱাৰ লগে লগে ডেকবোৰ ভাঙি পেলালে। ডেকখন ফাটি যোৱাৰ লগে লগে এটা বিস্ফোৰণৰ শব্দ হ"ল, যাৰ ফলত আৰু অধিক জুইৰ গাউট আৰু মাৰাত্মক ধ্বংসাৱশেষ তেওঁলোকৰ বাটলৈ পঠিওৱা হ"ল। ড্ৰেকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে যেতিয়া শ্ব্ৰেপনেলে তেওঁৰ মূৰ আৰু কান্ধত বিন্ধিলে, বিষটোৱে তেওঁক দেখুৱাইছে যে তেওঁ এতিয়াও জীয়াই আছে বুলি সকাহ পালে। উশাহ ল"বলৈ অলপ সময় উলিয়াই সি আগৰ নতুন চৌপাশটো চালে।
  
  ডেকখনত এটা ছিন্নভিন্ন ফুটা আছিল। সকলোতে কাঠৰ থোপা আছিল। এসময়ত বন্ধ হৈ থকা মাজৰ-উপৰ-ডেকখনৰ মাজেৰে ধোঁৱা আৰু জুইৰ বৈ আহিল।
  
  তেওঁ কয়, "বাট স্পষ্ট।
  
  "কেৱল তোমাৰ বাবে!" লৰেনে প্ৰায় চিঞৰি উঠিল।
  
  "তেন্তে থাকক" কেঞ্জীয়ে ডাহলৰ কান্ধত টানি থু পেলালে। "আপুনি ভালেই আছে নেকি থৰ্ষ্ট?"
  
  "হয় হয়, মই ভালেই আছো। মোক যাবলৈ দিয়ক"।
  
  ড্ৰেকে আধা হৃদয়ৰ গতিৰে খোজ কাঢ়িলে, গোটেই জীৱনত মনত পৰাতকৈও অধিক সতৰ্ক। পিছফালে থকা দলটোৱে সি ক"লৈ গৈ আছে সেইটো সঠিকভাৱে জানি গোট খাই গ"ল। শেষ মুহূৰ্তত সি আশা কৰা মতে দলৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল ঠিক তাৰ কান্ধত।
  
  "আমি এইটো কৰি আছো নেকি মেট?"
  
  "আমি ডাম্ ৰাইট।"
  
  আৰু নতুন গাঁত এটাৰ মাজেৰে জপিয়াই নামি আহিল, ভৰি প্ৰথমে আৰু চকু দুটা শত্ৰুৰ সন্ধানত। তলৰ ডেকখনত জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে, গুটিয়াই গুটিয়াই, অস্পৃশ্যভাৱে, বন্দুক প্ৰশিক্ষণ লৈ উঠি উঠিল।
  
  "বিশুদ্ধভাৱে!" ড্ৰেকে কান্দি আছিল।
  
  তেওঁলোকৰ বুটটোৱে পিছফালে থকা হাৰ্ড ডেকটোত খুন্দা মাৰিলে।
  
  শেষত কেনচি আহিল আৰু ড্ৰেকে প্ৰথমে দেখিলে যে তাই নিজৰ ভিতৰৰ গধুৰ জেকেটটো খুলি পেলাইছে আৰু দ্বিতীয়তে হেলিকপ্টাৰখনৰ ৰ"টাৰৰ তিনি ফুটৰ বিভক্ত অংশটোৰ গুৰিৰ চাৰিওফালে মেৰিয়াই থৈছে। ছুইডেনৰ ফালে ঘূৰি তাইৰ মুখখন চেঁচা হৈ পৰিছিল।
  
  "এতিয়া" তাই ক"লে, "মোৰ হাতত মোৰ অস্ত্ৰ আছে।"
  
  "দেৱতাসকলে আমাক সহায় কৰক।"
  
  তেওঁলোকে একেলগে জাহাজত উঠিল, যুদ্ধত ৰামচেছ আৰু গেটৰৰ বিৰুদ্ধে। পাৰ হৈ যোৱা প্ৰতিটো মুহূৰ্তৰ লগে লগে ফেৰীখনে গতি বাঢ়ি আহিল। লিবাৰ্টি দ্বীপটোও বাঢ়ি আহিল, দিগন্তত ডাঙৰ হৈ ডাঙৰ হৈ আহিল।
  
  "উন্মাদজনে বুজি পোৱা নাইনে যে সি মূৰ্তিটোৰ ওচৰ নাপাব?" কিনিমাকাৰ উশাহ বন্ধ হৈ আছিল।
  
  "তেনেকৈ নক"বা" হেডনে উত্তৰত জোৰেৰে ক"লে। "তেনেকৈ নকবা।"
  
  "অ" হয়, বুজিলোঁ।"
  
  "তেওঁলোকে এই ফেৰীখন ডুবাই নিদিয়ে," ডাহলে তেওঁলোকক আশ্বস্ত কৰিলে। "উপসাগৰখন শোষণ কৰিব পৰাকৈ গভীৰ নহয়... ভাল, জানেনে কি।"
  
  তলৰ পিছৰ ডেকত তেওঁলোকে অৱশেষত নিজৰ চিকাৰ বিচাৰি পালে। ৰামছেছে ফেৰীখন চলাই থকাৰ সময়তে এলিগেটৰটোৱে দুৱাৰখন পহৰা দিছিল। ইতিমধ্যে প্ৰতিষ্ঠিত উন্মাদনাৰ প্ৰতি থকা প্ৰৱণতাক লক্ষ্য কৰি বোমা নিৰ্মাতাজনে ঠিক তেনেকুৱা এটা মুহূৰ্তৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰা এটা আৰ পি জি মুকলি কৰিছে। ড্ৰেকে হাঁহি হাঁহি সকলোৱে আশ্ৰয় ল"বলৈ চিঞৰিলে, আৰু তাৰ পিছত মিছাইলটোৱে ফেৰীখনৰ মাজৰ পৰা মূৰৰ উচ্চতাত ৰেখাপাত কৰিলে, তাৰ পিছত ধোঁৱাৰ ৰেখা এটা এৰি গ"ল, এলিগেটৰৰ উন্মাদ হাঁহিৰ দ্বাৰা পৰিচালিত।
  
  "আপুনি ইয়াক sooooo much ভাল পায় নেকি? সেইটো ধৰিলা নেকি? আমি ইতিমধ্যে মৃত্যুমুখত পৰিছো!"
  
  ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে আৰু প্ৰায় ওপৰত এলিগেটৰক বিচাৰি পালে, ৰকেটৰ পিছে পিছে দৌৰি গৈ আছে, লগত নিজৰ ৰকেট লঞ্চাৰটো লৈ গৈ আছে। ৰকেটটো নিজেই ফেৰীখনৰ মাজেৰে উৰি গৈ পিছফালৰ পৰা ওলাই আহি বতাহত বিস্ফোৰণ ঘটিল। এলিগেটৰে ৰকেট লঞ্চাৰটো ড্ৰেকৰ মূৰত দোলা দিলে।
  
  অৱশেষত ৰামছেছে ঘূৰি যোৱাৰ লগে লগে ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে হাঁহ মাৰিলে, হাতখন আকস্মিকভাৱে ষ্টিয়াৰিঙৰ ওপৰত থিয় হৈ থাকিল।
  
  "আপুনি ইতিমধ্যে দেৰি কৰিছে"-তেওঁ ক"লে।
  
  ড্ৰেকে এলিগেটৰৰ পেটত আঘাত কৰিলে, কিন্তু সি পিছলৈ জপিয়াই পৰিল, তথাপিও নিজৰ ডাঙৰ অস্ত্ৰটো দোলা দি। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে ই দলটোক এটা অতিৰিক্ত মুহূৰ্ত পিছুৱাই দিলে। ইমান মাংসল লাঠিডালে কোনেও খুন্দা মাৰিব নিবিচাৰিছিল যদিও ফেৰীখনৰ ভিতৰত বহুত ঠাই আছিল, যাৰ বাবে ডাহল আৰু আনসকলক অধিক পৰিচালনাৰ ক্ষমতা দিছিল। এলিগেটৰটোৱে গুৰগুৰাই ঘূৰি ঘূৰি আহিল, তাৰ পিছত পোনে পোনে দৌৰি গ"ল সন্ত্ৰাসবাদী ৰাজকুমাৰ ৰামছেছৰ ফালে, যিজনৰ হাতত এতিয়া এটা অৰ্ধস্বয়ংক্ৰিয় পিষ্টল আছিল। ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে এলিগেটৰৰ পিঠিত বান্ধি থোৱা বেকপেক এটা।
  
  "আপুনি কেৱল অনিবাৰ্য্যক বিলম্ব কৰি আছে," ৰামছেছে সুৰত ক"লে।
  
  এহাতেৰে ভিতৰৰ পৰা ভাপ স্প্ৰে" কৰি, আনখন হাতেৰে তেওঁ লিবাৰ্টি দ্বীপৰ লক্ষ্যৰে গতিপথ অলপ সলনি কৰিলে।
  
  "কেনেকৈ জীয়াই থাকিব লাগে বুলি কেতিয়াবা চিন্তা কৰিছেনে?" কাউণ্টাৰৰ পিছফালৰ পৰা ড্ৰেকে ক"লে। "বজাৰ? তলা? এটা বিশদ পলায়নৰ পৰিকল্পনা? কি হ"ল সেই সকলোবোৰ?"
  
  "আহ, বজাৰখন আছিল মাত্ৰ - কেনেকৈ ক"ম - টেক-এৱে চেল? মোৰ সকলো সংসাৰিক সামগ্ৰীৰ পৰা মুক্তি। দুৰ্গটো বিদায় আৰু ইয়াৰ অৰ্থ শেষ। কাৰণ, তুমি মোক পোনে পোনে নিউয়ৰ্কলৈ লৈ গ"লা। আৰু পলায়নৰ পৰিকল্পনাটো, হয়, অলপ জটিল, মই সেইটো স্বীকাৰ কৰোঁ। কিন্তু এতিয়া দেখিছানে? ইতিমধ্যে দেৰি হৈছে। ঘড়ীটো টিকটিকিয়াই আছে।"
  
  ড্ৰেকে ৰামছেছে কি বুজাব বিচাৰিছে সেইটো সঠিকভাৱে নাজানিছিল যদিও ইয়াৰ অৰ্থ স্পষ্ট আছিল। আৱৰণৰ পৰা ওলাই আহি তেওঁ চকাঘৰটোত গুলীৰ বৰষুণ দিলে আৰু তেওঁলোকৰ পিছে পিছে দৌৰি গ"ল, ওচৰতে তেওঁৰ দলটো। আৰু কথা কোৱা নহ"ব; এইটোৱেই আছিল তেওঁৰ এণ্ডগেম। ৰামছেছে পিছলৈ লৰচৰ কৰিলে, কান্ধৰ পৰা ফোয়াৰাৰ দৰে তেজ ওলাই আহিল। গুলীবোৰ তাৰ শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰাৰ লগে লগে এলিগেটৰটোৱে চিঞৰি উঠিল। গ্লাছে দুয়োজন সন্ত্ৰাসবাদীকে দাঁতেৰে ঢাকি ৰাখিছিল।
  
  ড্ৰেকে দুৱাৰখন ভাঙি পেলালে আৰু তাৰ পিছত পিছলি গ"ল, ফ্ৰেমৰ পৰা উঠা-নমা কৰি ৰৈ গ"ল, ভাগ্যক গালি পাৰিলে। ডাহলে তেওঁৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল, কেনজি তেওঁৰ কাষত আছিল। দুয়োজনে হুইলহাউচত প্ৰৱেশ কৰি হত্যাৰ বাবে অস্ত্ৰ তুলি লয়। বনৰীয়া কুকুৰৰ দৰে হাঁহি হাঁহি সাত ফুটৰ পেশীবহুল পাগলৰ দৰে সকলো শক্তিৰে ৰামছেছে তেওঁলোকক লগ পালে; সি লৰালৰিকৈ সোমাই আহি সিহঁতক ইফালে সিফালে সিঁচৰতি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  ডাহলে এইবোৰৰ কোনোটোৱেই সহ্য কৰা নাছিল, নিষ্ঠুৰ শক্তিক প্ৰতিহত কৰিছিল আৰু সকলো আঘাত লৈছিল। কেনচিয়ে দুয়োৰে চাৰিওফালে নাচি নাচি ৰামছেছৰ ফ্লেংকত বিপদজনক পহুৰ দৰে আঘাত কৰিলে। উগ্ৰ ৰাজকুমাৰে ছুইডেনক প্ৰহাৰ কৰিলে। কান্ধৰ বাৰ্জখনে ডাহলক কঁপি উঠিল। অবিশ্বাস্যভাৱে শক্তিশালী হাত দুখনে ছুইডেনৰ ডিঙিত ধৰি চেপি ধৰিবলৈ ধৰিলে। হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি ডাহলে আধা বাটত ধৰি ৰখাটো ঢিলা কৰিলে আৰু তাৰ পিছত নিজেই এটা লৈ গ"ল; দুয়োজন মানুহে ইজনে সিজনক জোকাৰি চেপি ধৰিলে যেতিয়ালৈকে দুয়োৰে কোনোৱে উশাহ ল"ব নোৱাৰিলে। ৰেমছেছে ডাহলক ঘূৰাই ঘূৰাই বেৰত খুন্দা মাৰিলে যদিও ছুইডেনৰ একমাত্ৰ প্ৰতিক্ৰিয়া আছিল বহল হাঁহি এটা।
  
  কেনচিয়ে বতাহত জপিয়াই পৰিল, থেতেলিয়াই পেলোৱা শক্তিৰে তললৈ নমাই অনা কঁকালটো পোনে পোনে ৰামছেছৰ তেজ ওলোৱা গুলীৰ ঘাঁটোৰ ওপৰত ওপৰলৈ তুলিলে। এনে কাজিয়াৰ অন্ত পৰিব বুলি কেতিয়াও আশা নকৰাকৈয়ে তাই তাৰ পিছত মানুহজনৰ ডিঙিত ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে, আনকি চিঞৰি থকাৰ সময়তো, যাৰ ফলত তেওঁৰ চকু দুটা ফুলি উঠিল।
  
  তাৰ পাছত ৰমছেছ তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ বমি কৰি লৰচৰ কৰি গুচি গ"ল। শেষ অনুভৱ কৰি ডাহলে তাক এৰি দিলে। সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ চকু দুটা ছুইডেনৰ চকুত বন্ধ হৈ গ"ল, আৰু তাত পৰাজয়ৰ কোনো লক্ষণ দেখা নগ"ল।
  
  "এই মুহূৰ্তটোক মই জয়ৰ মুহূৰ্ত হিচাপে ল"ম," তেওঁ কুটিলভাৱে ক"লে। "আৰু পুঁজিবাদৰ হৃদয় থেতেলিয়াই পেলাওক।"
  
  সি হাতখন আগবঢ়াই দিলে যেন সি এলিগেটৰটো চুব বিচাৰিছে।
  
  ডাহলে উত্তৰত গুলী চলালে। গুলীটোৱে ৰামছেছৰ পেটত খুন্দা মাৰি পিছলৈ পেলাই দিলে।
  
  এলিগেটৰটো জপিয়াই ৰামছেছৰ ওপৰত পৰিল।
  
  সন্ত্ৰাসবাদী ৰাজকুমাৰে সৰি পৰা এলিগেটৰৰ পিছফালে বান্ধি থোৱা বেকপেকটো ধৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, দুয়োটা ভাঙি যোৱাৰ সময়ত তেওঁৰ মেলি দিয়া হাতখনে উন্মুক্ত নীলা তাঁৰডাল খামুচি ধৰিলে।
  
  হাতত থকা একমাত্ৰ অস্ত্ৰটো, তাইৰ হাতত থকা আটাইতকৈ ভাল অস্ত্ৰটো, অখাদ্য কাটানাৰে তাঁৰডাল ধৰি ৰখা হাতখনলৈ লক্ষ্য কৰি কেনজীয়ে আগবাঢ়ি গ"ল। তাইৰ ব্লেডখন খৰধৰকৈ কাটি পেলালে, ৰামছেছৰ কান্ধত থকা বাহুটো কাটি পেলালে, যাৰ ফলত সন্ত্ৰাসবাদীজনে চৰম আচৰিত হোৱাৰ ভাব প্ৰকাশ কৰিলে।
  
  হাতখনে এলিগেটৰৰ সৈতে একে সময়তে মজিয়াত খুন্দা মাৰিলে যদিও আঙুলিবোৰে তেতিয়াও নীলা তাঁৰডালৰ এতিয়া মুকলি মূৰটো খামুচি ধৰি আছিল।
  
  "ট্ৰবল-ফ্ৰী" ৰামছেছে কাহ মাৰিলে। "আপুনি মোক তেনেকৈ আক্ৰমণ কৰাটো ঠিকেই কৈছিল। ঘড়ীটোৱে টিক টিক কৰা নাছিল। কিন্তু..." এটা স্পাজমে তাক পেচাই দিলে, পেট, বাহু আৰু বাওঁ কান্ধৰ পৰা তেজ দ্ৰুতগতিত বৈ গ"ল।
  
  "এইটো... হৈ আছে... এতিয়া।"
  
  
  পঞ্চল্লিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে মজিয়াৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, এলিগেটৰটো পেটত গুটিয়াই দিলে যেতিয়া পাগলজনে ৰক্তাক্ত ডেকখনত হাঁহিলে। ডাহল কাষতে পৰিল, মুখত বিষ, ভয়ানকতা আৰু আগজাননী লিখা আছিল। ষ্ট্ৰেপটো বান্ধি থোৱা হ"ল, কিন্তু ড্ৰেকে নিমিষতে সেইটো খুলি দিলে, আৰু তাৰ পিছত ধাতুৰ কেছটো ৰুক্ষ পদাৰ্থৰ পৰা মুক্ত কৰিলে।
  
  কাউণ্টডাউন টাইমাৰটো তেওঁলোকৰ সন্মুখত থিয় হৈ আছিল, তাৰ জিলিকি থকা ৰঙা নম্বৰবোৰ আঁঠুৰ তলত মজিয়াত বিয়পি পৰা তেজৰ দৰেই ভয়ংকৰ আৰু ভয়ংকৰ।
  
  "চল্লিশ মিনিট" হেডনে প্ৰথমে ক"লে, মাতটো স্তব্ধ হৈ পৰিল। "ইয়াৰ লগত খেলা নকৰিবা ড্ৰেক। এই বস্তুটো এতিয়াই নিৰস্ত্ৰ কৰক।"
  
  ড্ৰেকে ইতিমধ্যে যোৱাবাৰৰ দৰেই বোমাটো ঘূৰাই আছিল। কিনিমাকাই তেওঁৰ হাতত এখন মুকলি ইউটিলিটি কটাৰী দিলে, যিটো তেওঁ টুকুৰা টুকুৰকৈ আঁতৰাই লৈ গ"ল, গেটৰৰ দৰে বোমা নিৰ্মাতাই মুকলি কৰিব পৰা বহুতো বুবি ফান্দৰ পৰা সতৰ্ক হৈ। উন্মাদ সন্ত্ৰাসবাদীজনৰ পৰা যন্ত্ৰটো আঁতৰাই নিওঁতে সি এলিচিয়ালৈ এবাৰ চকু ফুৰালে।
  
  "আৰু নক"বা" তাই মানুহজনক কোলাৰ তলত ধৰি টানি লৈ গ"ল। এনে হত্যাকাৰীৰ প্ৰতি কোনো দয়া নাথাকিলহেঁতেন।
  
  স্থিৰ হাতেৰে তেওঁ বোমাটোৰ সন্মুখৰ পেনেলটো আঁতৰাই দিলে। ইয়াৰ লগত সংলগ্ন হৈ আছিল কইলযুক্ত নীলা তাঁৰ যিবোৰ আতংকজনকভাৱে টানিছিল।
  
  ডাহলে ফুচফুচাই ক"লে, "এইটো ঘৰতে বনোৱা বোমা নহয়। "সাৱধান হওক".
  
  ড্ৰেকে বন্ধুজনৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰাবলৈ থমকি ৰ"ল। "এইটো কৰিবলৈ মন গৈছে নেকি?"
  
  "আৰু ইয়াক আৰম্ভ কৰাৰ বাবে দায়বদ্ধ হ"বনে? সঁচাকৈয়ে নহয়। নহয়."
  
  ড্ৰেকে তলৰ ওঁঠটো কামুৰিলে, ইয়াৰ লগত জড়িত সকলো কাৰকৰ বিষয়ে সম্পূৰ্ণৰূপে সচেতন। জিলিকি থকা কাউণ্টডাউনটোৱে তেওঁলোকৰ মাজত কিমান কম সময় বাকী আছে সেই কথা অহৰহ সোঁৱৰাই দিছিল।
  
  হেডেনে মূৰক ফোন কৰিলে। কিনিমকাই চেপাৰবোৰক মাতিলে। আন কোনোবাই NEST ত ফোন কৰিলে। ড্ৰেকে যেতিয়া ডিভাইচটো চালে, প্ৰতিটো দিশ বিবেচনা কৰা হ"ল আৰু তথ্য সোনকালে ঢালি দিয়া হ"ল।
  
  "আকৌ তাঁৰবোৰ টানি লোৱা" ডাহলে পৰামৰ্শ দিলে।
  
  "বহুত ৰিস্কি।"
  
  "এলিগেটৰখন চলি থকাৰ ধৰণৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে এইবাৰ কোনো মোচন চেন্সৰ নাই বুলি অনুমান কৰিছোঁ।"
  
  "শুদ্ধ. আৰু আমি আপোনাৰ স্লেজহামাৰ আইডিয়াটো পুনৰ ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰো।"
  
  "ধ্বংসিত চাৰ্কিট?"
  
  "সেইটোৱেই সমস্যা। ইতিমধ্যে তেওঁলোকে নতুন কিবা এটা ব্যৱহাৰ কৰি আছিল - ফেইল-ছেফ তাঁৰ। আৰু এই হাৰামীটো বাস্তৱ। যদি মই ইয়াৰ লগত জড়িত হওঁ, তেন্তে হয়তো কাম হ"ব।"
  
  এলিচিয়াই কাম কৰি থকাৰ সময়ত কাষৰ কোঠাটোৰ পৰা এলিগেটৰটোৱে অপাৰ্থিৱ শব্দ কৰিলে। বেছি সময় নালাগিল তাই ভঙা দুৱাৰখনেৰে মূৰটো সোমাই দিলে। "তেওঁ কয় যে বোমাটোত আচলতে এণ্টি টেম্পাৰ চুইচ আছে।" তাই কান্ধত কান্ধত হাত থৈ ক"লে। "কিন্তু তেতিয়া মই ভাবো সি কৰিলেহেঁতেন।"
  
  "সময় নাই" ডাহলে ক"লে। "এইটোৰ বাবে কোনো ধিক্কাৰ সময় নাই।"
  
  ড্ৰেকে টাইমাৰটোলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ হাতত পঁয়ত্ৰিশ মিনিট বাকী আছিল। সি আকৌ ঠেংত বহিল। "ধেৎ, আমি সেই ৰিস্ক ল"ব নোৱাৰো। কিমান সোনকালে ইয়াত উপস্থিত হ"ব বোমা দল?"
  
  হেলিকপ্টাৰে য"তেই পাৰে ফেৰীৰ ডেকত খুন্দা মাৰিলে কিনিমাকাই কয়, "সৰ্বাধিক পাঁচ মিনিট। আন কিছুমানে উদ্ধাৰকাৰীয়ে জপিয়াই পৰাৰ সময়ত অলপ ওখকৈ উৰি আছিল। "কিন্তু তাক নিৰস্ত্ৰ কৰিব নোৱাৰিলে কি হ"ব?"
  
  "আমি উপসাগৰত পেলাই দিওঁ কেনেকুৱা?" লৰেনে পৰামৰ্শ দিলে।
  
  হেডেনে ইতিমধ্যে মূৰক সুধিছিল, "এইটো এটা ভাল ধাৰণা, কিন্তু ই বহুত সৰু। "প্ৰদূষিত পানীয়ে চহৰখনক পৰিপূৰ্ণ কৰি তুলিব।"
  
  ড্ৰেকে উন্মাদনাৰ চিন্তা কৰি আগলৈ পিছলৈ লৰচৰ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত ডাহলৰ চকুত পৰিল। ছুইডেনৰ মানুহজনৰো একে ধাৰণা আছিল, তেওঁ জানিছিল। তেওঁলোকৰ চাৱনিৰ বাবেই তেওঁলোকে প্ৰত্যক্ষ আৰু সহজে যোগাযোগ কৰিছিল।
  
  আমি কৰিব পাৰো। এইটোৱেই একমাত্ৰ উপায়।
  
  আমি অন্ধ হ"লোহেঁতেন। ইয়াৰ ফলাফল জানিব পৰা হোৱা নাই। এবাৰ আৰম্ভ কৰিলে পিছলৈ ঘূৰি যোৱাৰ কোনো উপায় নাই। আমি একমুখী ভ্ৰমণলৈ যাম।
  
  গতিকে কি হ"ল অপেক্ষা কৰি আছা? উঠা মাদাৰফুক।
  
  ডাহলৰ চকুত পৰা প্ৰত্যাহ্বানৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই ড্ৰেকে পোনে পোনে থিয় দিলে। দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ সি ৰাইফলটো বান্ধি পিষ্টলবোৰ হোলষ্টাৰ কৰি বেকপেকৰ পৰা পাৰমাণৱিক বোমাটো টানি আনিলে। হেডেনে চকু দুটা ডাঙৰ কৰি তালৈ চাই থাকিল, এটা ভেদকাৰী ভ্ৰু কোঁচাই।
  
  "কি হ"ল তুমি কি কৰি আছা?"
  
  "আমি কি কৰি আছো আপুনি ঠিকেই জানে।"
  
  "নিৰাপদ দূৰত্ব একে নহ"বও পাৰে। তোমাৰ বাবে মানে।"
  
  "তেন্তে সিহঁতে নকৰে।" ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "কিন্তু আমি সকলোৱে জানো যে এই চহৰখনক বচাবলৈ এটাই উপায় আছে।"
  
  ড্ৰেকে পাৰমাণৱিক বোমাটো তুলি ল"লে আৰু ডাহলে আগবাঢ়ি গ"ল। এলিচিয়াই তাক আৰু এটা বহুমূলীয়া মুহূৰ্তৰ বাবে ৰখাই দিলে।
  
  "আপুনি মাত্ৰ এটা চুমা খাই গুচি যায়? এইটো মোৰ জীৱনৰ আটাইতকৈ চুটি সম্পৰ্ক হ"বলৈ নিদিব।"
  
  "মই আচৰিত হৈছোঁ তোমাৰ চুটিবোৰ নাছিল।"
  
  "মই ইচ্ছাকৃতভাৱে এনে এজন ল"ৰাক ৰেহাই দিছো, যাক মই ভাল পাম বুলি সিদ্ধান্ত লৈছিলো, যাক মই চুদিলোঁ আৰু তাৰ পিছত প্ৰায় আঠ মিনিটৰ পিছত বিৰক্ত হৈ পৰিলোঁ।"
  
  "অ' ভাল।" তেতিয়া কেইটামানৰ পিছত দেখা পাম।"
  
  এলিচিয়াই তাক অকলে চকুৰে ধৰি ৰাখিলে, শৰীৰৰ বাকী অংশ একেবাৰে স্থিৰ কৰি ৰাখিলে। "সোনকালে আহিবা".
  
  হেডেনে ড্ৰেক আৰু ডাহলৰ মাজত চেপি ধৰিলে, খৰধৰকৈ কথা পাতিলে, মূৰৰ পৰা তথ্য প্ৰেৰণ কৰিলে আৰু প্ৰাথমিক চিকিৎসা দিব পৰাসকলৰ ওপৰত চকু ৰাখিলে।
  
  "তেওঁলোকে কয় যে বোমাটোৰ পেলোড পাঁচৰ পৰা আঠ কিলোটনৰ ভিতৰত। ইয়াৰ আয়তন, ওজন আৰু ই ডুব যোৱাৰ গতি বিবেচনা কৰিলে..." তাই থমকি ৰ"ল। "নিৰাপদ গভীৰতা এক হাজাৰ আঠশ ফুট..."
  
  ড্ৰেকে মানিলে, কিন্তু ওচৰৰ চিৰিৰে ওপৰৰ ডেকলৈ উঠি গ"ল। ওচৰ চাপি অহা পাইলটজনক তেওঁ কয়, "আপোনাৰ হাতত থকা আটাইতকৈ দ্ৰুততম হেলিকপ্টাৰখন আমাক লাগে। "নো ছিট। কোনো হুমুনিয়াহ নাই। মাত্ৰ আমাক অভিশপ্ত চাবিবোৰ দিয়ক।"
  
  "আমি নহয়-"।
  
  হেডেনে বাধা দিলে। "হয়, আঠাইশ ফুট, এই সকলো বিকিৰণ নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ, নেষ্টৰ আদেশ অনুসৰি। ধিক্কাৰ, আশী মাইল অফশ্ব"ৰ হ"ব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে বোমাটোৰ ধাতুৰ শৰীৰটো আঙুলিত আৱৰণ দিয়া ঘামৰ মাজেৰে অলপ ছিটিকি গৈছে। "ত্ৰিশ মিনিটত? এনে নহয়। তোমাৰ আৰু কি আছে?"
  
  হেডেন শেঁতা হৈ পৰিল। "একো নাই ড্ৰেক। তেওঁলোকৰ একো নাই।"
  
  ডাহলে মন্তব্য কৰে, "এতিয়া এই স্লেজহামাৰটো ভাল দেখাবলৈ আৰম্ভ কৰিছে।
  
  ড্ৰেকে দেখিলে যে এলিচিয়া লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গৈছে, ওপৰৰ ডেকলৈ গৈ সাগৰৰ ফালে চাই আছে। তাই তাত, বাহিৰত কি বিচাৰি আছিল?
  
  পাইলটজন ওচৰ চাপি আহিল, হেলমেটৰ গুৰিতে ব্লুটুথ ডিভাইচটো টিপটিপিয়াকৈ। "আমাৰ হাতত সেনাবাহিনীৰ আটাইতকৈ দ্ৰুত অভিশপ্ত হেলিকপ্টাৰখন আছে," তেওঁ টানি ক"লে। "বেল ছুপাৰকোব্ৰা। তাইক ঠেলি দিলে ঘণ্টাত দুশ মাইল।"
  
  ড্ৰেকে হেডেনৰ ফালে ঘূৰি চালে। "এইটোৱে কাম কৰিবনে?"
  
  "আই থিংক ইয়েছ"। তাই মূৰত কিছুমান মানসিক অংকৰ হিচাপ কৰিলে। "ৰ"বা, এইটো সঁচা হ"ব নোৱাৰে।"
  
  ড্ৰেকে পাৰমাণৱিক বোমাটো ধৰিলে, ৰঙা নম্বৰবোৰ এতিয়াও জিলিকি আছিল, ডাহল তেওঁৰ কাষত। "হওঁক!"
  
  "আশী মাইল" তাই দৌৰি থাকোঁতে ক"লে। "হয়, কৰিব পাৰিবা। কিন্তু সেইটোৱে আপোনাক মাত্ৰ এৰি দিব... তাৰ পৰা নৰকটো উলিয়াই আনিবলৈ তিনি মিনিট। আপুনি ব্লাষ্ট জ"নৰ পৰা সাৰি নাযাব!"
  
  ড্ৰেকে লেহেমীয়া নকৰাকৈয়ে ছুপাৰ কোব্ৰাৰ কাষ চাপিল, চিকচিকিয়া ধূসৰ আকৃতি, টাৰেট, ট্ৰাই-বেৰেল কামান, মিছাইল বে আৰু হেলফায়াৰ লঞ্চাৰবোৰলৈ চাই।
  
  "যথেষ্ট" সি ক"লে।
  
  "ড্ৰেক" হেডনে তাক ৰখাই দিলে। "আপুনি নিৰাপদে পাৰমাণৱিক বোমা নিক্ষেপ কৰিলেও বিস্ফোৰণে আপোনাক ধ্বংস কৰি পেলাব।"
  
  ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনে ক"লে, "তেন্তে আমাৰ সময় নষ্ট কৰা বন্ধ কৰক। "যদিহে তুমি বা মূৰে বা তোমাৰ মূৰৰ আন কোনোবাই আন এটা উপায় নাজানে?"
  
  মূৰে অহৰহ ৰিলে কৰা তথ্য, পৰামৰ্শ আৰু চোৰাংচোৱাৰ কথা হেডেনে শুনিছিল। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে ফেৰীখন চপৰা ঢৌত দোলা দি আছে, ওচৰৰ পৰা মানহাটানৰ আকাশখন দেখিলে, আনকি ইতিমধ্যে জীৱনলৈ ঘূৰি অহা মানুহৰ পিঁপৰাৰ দৰে হুলস্থুলটোও বুজি পালে। সামৰিক জাহাজ, স্পীডবোট আৰু হেলিকপ্টাৰ সকলোতে আছিল, বহুতে পাইলট কৰিছিল যিয়ে এই দিনটোক বচাবলৈ নিজৰ প্ৰাণ দিব।
  
  কিন্তু সকলোবোৰ মাত্ৰ দুটালৈ নামি আহিল।
  
  ড্ৰেক আৰু ডাহলে ছুপাৰ কোব্ৰাত উঠিল, বিদায়ী পাইলটৰ পৰা নিয়ন্ত্ৰণৰ ক্ৰেচ কোৰ্চ লাভ কৰে।
  
  "ভ্ৰমণ ট্ৰিপ" বুলি যোৱাৰ সময়ত সি ক"লে। "আৰু গুড লাক"।
  
  
  ছয়চল্লিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেকে মুখত সৰু হাঁহি এটা লৈ পাৰমাণৱিক বোমাটো ডাহলৰ হাতত তুলি দিলে। "ভাবিছিলো হয়তো অনাৰ্ছবোৰ কৰিব বিচাৰিব মেট।"
  
  ছুইডেনৰ লোকজনে বোমাটো তুলি লৈ হেলিকপ্টাৰখনৰ পিছফালে উঠিল। "নিশ্চয় তোমাক ষ্ট্ৰেইট লাইনত গাড়ী চলাবলৈ বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰো।"
  
  "এইখন গাড়ী নহয়। আৰু মই সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰোঁ যে আমি ইতিমধ্যে প্ৰতিষ্ঠা কৰিছো যে মই আপোনালোকতকৈ ভালকৈ গাড়ী চলাব পাৰো।"
  
  "এইটো কিয়? তেনেকৈ মনত নাই।"
  
  "মই ইংৰাজী।" তুমি তেনেকুৱা নহয়।"
  
  "আৰু ইয়াৰ লগত জাতীয়তাৰ ঠিক কি সম্পৰ্ক?" ডাহলে চকী এখনত পিছলি পৰিল।
  
  "বংশবৃক্ষ" ড্ৰেকে ক"লে। "ষ্টুয়াৰ্ট। হেমিল্টন। চিকাৰ কৰা। বুটাম. পাহাৰ. আৰু বহুত কিবাকিবি। ছুইডেনে ফৰ্মুলা ১ জয়ৰ আটাইতকৈ ওচৰ চাপিছিল যেতিয়া ফিনলেণ্ডে প্ৰথম স্থান লাভ কৰিছিল।"
  
  ডাহলে হাঁহিলে, বাকল মাৰি ক"লা ধাতুৰ কেচটো আঁঠুত থৈ দুৱাৰখন বন্ধ কৰি দিলে। "ইমান জোৰেৰে কথা নাপাতিবা ড্ৰেক। বোমাটোত হয়তো "বাজে কথা" চেন্সৰ লগোৱা হ"ব পাৰে।"
  
  "তেন্তে আমি ইতিমধ্যে পেচাব হৈ পৰিছো।"
  
  গিয়াৰ ষ্টিকটো টানি সি হেলিকপ্টাৰখন ফেৰীৰ পৰা আঁতৰাই তুলিলে, ওপৰৰ আকাশখন পৰিষ্কাৰ হোৱাটো নিশ্চিত কৰাৰ পিছত। পিছফালৰ পৰা সূৰ্য্যৰ পোহৰ জিলিকি উঠিল আৰু চহৰৰ লাখ লাখ প্ৰতিফলিত পৃষ্ঠৰ পৰা উফৰি গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁক এটা সৰু সোঁৱৰণী দিলে যে তেওঁলোকে কিয় এনে কৰিছে। ডেকৰ তলৰ পৰা মুখবোৰে ওপৰলৈ চাইছিল, বহুতেই তেওঁৰ বন্ধু-বান্ধৱী আৰু পৰিয়াল, তেওঁৰ সতীৰ্থ। কেনজি আৰু মাই কান্ধত কান্ধ মিলাই থিয় হৈ আছিল, মুখখন অভিব্যক্তিহীন, কিন্তু অৱশেষত ইজৰাইলীজনেই তেওঁক হাঁহিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  
  তাই ঘড়ীটো টিপি মাত্ৰ ওঁঠ দুটাৰে ক"লে: Keep fucking moving।
  
  এলিচিয়া ক"তো দেখা পোৱা নাছিল আৰু বিউকো দেখা পোৱা নাছিল। ড্ৰেকে আটলাণ্টিক মহাসাগৰৰ সিপাৰে পোনপটীয়া পথত ঢৌৰ ওপৰেৰে এখন সামৰিক হেলিকপ্টাৰ তললৈ পঠিয়াইছিল। বতাহে সিহঁতৰ বাট পাৰ হৈ গ"ল আৰু প্ৰতিটো গুলীয়া ফুলৰ ওপৰত সূৰ্য্যৰ পোহৰ টিপটিপিয়াই উঠিল। দিগন্তবোৰ সকলো দিশতে বিস্তৃত হৈ আছিল, পাতল নীলা আকাশৰ তোৰণবোৰে সাগৰৰ ভয়ংকৰ বিস্তৃতিবোৰক প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিছিল। মিনিট আৰু চেকেণ্ড লাহে লাহে শূন্যৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ পিছফালে থকা মহাকাব্যিক দিগন্তটো নোহোৱা হৈ গ"ল।
  
  "পোন্ধৰ মিনিট" ডাহলে ক"লে।
  
  ড্ৰেকে অড"মিটাৰটোলৈ চালে। "ঠিক নিৰ্ধাৰিত সময়ত।"
  
  "আমাৰ কিমান সময় থাকিব?"
  
  "তিনি মিনিট" ড্ৰেকে হাতখন ওপৰলৈ তুলিলে। "প্লাছ বা মাইনাছ।"
  
  "এইটো মাইলত কিমান?"
  
  "ঘণ্টাত দুশ মাইলত? প্ৰায় সাতজন।"
  
  ডাহলে মুখত আশাৰ ভাৱ দেখুৱালে। "বেয়া নহয়".
  
  "এখন আদৰ্শ পৃথিৱীত," ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে। "ঘূৰণীয়া কৌশল, ত্বৰণ, হাঁহৰ আক্ৰমণ অন্তৰ্ভুক্ত নহয়। তাতে আমাৰ ওপৰত আৰু যি নৰক দলিয়াই দিলে।"
  
  "এই বস্তুটোৰ ইনফ্লেটেবল আছে নেকি?" ডাহলে আঙুলি দুটা টানকৈ ধৰি পাৰমাণৱিক বোমাটো ধৰি চাৰিওফালে চালে।
  
  "যদি হয়, মই নাজানো ক"ত।" ড্ৰেকে ঘড়ীটোলৈ চালে।
  
  বিস্ফোৰণ হোৱালৈকে বাৰ মিনিট।
  
  "বি ৰেডি"।
  
  "সদায় এনেকুৱা।"
  
  "মই বাজি মাৰি ক"লোঁ যে আজি সাৰ পাই এই কামটো কৰিব বুলি ভবা নাছিলা।"
  
  "কি? নিউয়ৰ্কক বচাবলৈ আটলাণ্টিক মহাসাগৰত পাৰমাণৱিক বোমা নিক্ষেপ কৰা? নে মেৰিন হেলিকপ্টাৰত উঠি মুখামুখিকৈ কথা পাতিব?"
  
  "বাৰু, দুয়োটা।"
  
  "প্ৰথম খণ্ডটো মোৰ মনলৈ আহিল।"
  
  হাঁহিটো লুকুৱাব নোৱাৰি ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে। "অৱশ্যেই এনেকুৱা হৈছিল। তুমি থৰ্ষ্টেন ডাহল, মহান নায়ক।"
  
  ছুইডেনৰ এইগৰাকী খেলুৱৈয়ে মাত্ৰ এচেকেণ্ডৰ বাবে পাৰমাণৱিক বোমাটোৰ ওপৰত ধৰি ৰখাটো ঢিলা কৰি ড্ৰেকৰ কান্ধত হাতখন থৈ দিলে। "আৰু তুমি ড্ৰেক, মেট ড্ৰেক, মই চিনি পোৱা আটাইতকৈ কেয়াৰিং মানুহ। কিমান কষ্ট কৰি লুকুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিলেও কোনো কথা নাই।"
  
  "আপুনি এই পাৰমাণৱিক বোমাটো পেলাবলৈ সাজু হৈছেনে?"
  
  "অৱশ্যেই আছে, তুমি উত্তৰৰ ইডিয়ট।"
  
  ড্ৰেকে হেলিকপ্টাৰখনক ডুব মাৰিবলৈ বাধ্য কৰালে, নাক প্ৰথমে ধূসৰ ফুলাটোত। ডাহলে পিছফালৰ দুৱাৰখন দোল খাই খুলি দিলে, ভাল স্থান পাবলৈ ঘূৰি আহিল। ছুপাৰ কোব্ৰাৰ মাজেৰে বতাহৰ এটা ধাৰা লৰচৰ কৰিলে। ড্ৰেকে কণ্ট্ৰল লিভাৰত ধৰি ৰখাটো টান কৰি পেডেলবোৰ টিপিলে, দ্ৰুতগতিত পৰি থাকিল। ডাহলে শেষবাৰৰ বাবে পাৰমাণৱিক বোমাটো লৰচৰ কৰিলে। ঢৌবোৰে উঠি আহিল, সংঘৰ্ষ কৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ ফালে বিশৃংখল ছিটিকনি পঠিয়াই দিলে, বগা ফেনে জিলিকি উঠিল, সূৰ্যৰ পোহৰৰ হীৰা জিলিকনিৰে ভৰি পৰিল। প্ৰতিটো পেশী টেনচিং কৰি অৱশেষত ড্ৰেকে নিজকে জোৰেৰে ওপৰলৈ টানি আনিলে, নিজৰ প্ৰভাক পোন কৰিলে আৰু মূৰটো ঘূৰাই ডালে চূড়ান্ত ধ্বংসৰ ধাতুৰ আৱৰণযুক্ত অস্ত্ৰটো দুৱাৰৰ বাহিৰলৈ দলিয়াই দিয়াটো চালে।
  
  ই ঢৌৰ মাজত পৰিল, এটা ঘূৰ্ণনশীল বোমা যিটো কম উচ্চতাত এৰি দিয়াৰ বাবে পানীত সহজে প্ৰৱেশ কৰিছিল, যিটো টেম্পাৰ-প্ৰুফ চেন্সৰটো নিৰপেক্ষ হৈ থকাটো নিশ্চিত কৰাৰ আন এটা নিশ্চিত উপায়। ড্ৰেকে নিমিষতে সিহঁতক সংঘৰ্ষৰ পৰা আঁতৰাই লৈ গ"ল, ঢৌবোৰ ইমানেই তললৈ চলাই গ"ল যে সিহঁতে তেওঁৰ স্কিডটোক আগুৰি ধৰিলে, উচ্চতা বৃদ্ধি কৰাত সময় নষ্ট নকৰিলে আৰু দুৰ্যোগৰ সময়ত হেলিকপ্টাৰখনক পৰিবলৈ কম ঠাই দিলে।
  
  ডাহলে নিজৰ ঘড়ীটো চেক কৰিলে।
  
  দুমিনিট।
  
  "ভৰিখন তললৈ থৈ দিয়া।"
  
  ড্ৰেকে প্ৰায় পুনৰ ক"লে যে তেওঁ আচলতে গাড়ীখন চলোৱা নাই, বৰঞ্চ চৰাইটোক যিমান পাৰে দ্ৰুতভাৱে লৈ যোৱাত মনোনিৱেশ কৰিছিল, ছুইডেনৰ মানুহজনে মাত্ৰ চাপটো আঁতৰাইছে বুলি জানি। এতিয়া সকলোবোৰ চেকেণ্ডলৈ নামি আহিল- পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণৰ আগৰ সময়খিনি, বিস্ফোৰণৰ ব্যাসাৰ্ধৰ পৰা তেওঁলোকক আঁতৰোৱা মাইল, তেওঁলোকৰ জীৱনৰ দৈৰ্ঘ্য।
  
  "আঠাইশ ছেকেণ্ড" ডাহলে ক"লে।
  
  ড্ৰেকে নৰকৰ বাবে সাজু হ"ল। "ভাল লাগিল মেট।"
  
  দহ... ন...
  
  "শীঘ্ৰে লগ পাম ইয়ৰ্কি।"
  
  ছয়... পাঁচ... চাৰি...
  
  "তোমাৰ মূৰ্খক দেখিলে নহয়-"
  
  শূন্য.
  
  
  সাতাল্লিশ অধ্যায়
  
  
  ড্ৰেক আৰু ডাহলে পানীৰ তলত হোৱা প্ৰাৰম্ভিক বিস্ফোৰণৰ একো দেখা নাপালে যদিও পিছফালে সাগৰৰ পৰা বিস্ফোৰণ ঘটা পানীৰ বিশাল বেৰখনে তেওঁলোকৰ হৃদয়খন লৰচৰ কৰিবলৈ যথেষ্ট আছিল। হাজাৰ হাজাৰ ফুট বতাহলৈ উঠি যোৱা এটা তৰল ভেঁকুৰৰ ডাৱৰ, বাকী সকলোবোৰ গ্ৰহণ কৰি, বায়ুমণ্ডলৰ ফালে লৰালৰিকৈ যোৱা যেন সূৰ্য্যটোক নিজেই ডুবাই পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। স্প্ৰে ৰোজৰ এটা গম্বুজ, শ্বক ৱেভৰ পূৰ্বসূৰী, এটা গোলাকাৰ ডাৱৰ, উচ্চ পৃষ্ঠৰ ঢৌ আৰু পাঁচশ মিটাৰৰ ওপৰত উচ্চতালৈ উঠিব পৰা বেচ ৱেভ।
  
  বিস্ফোৰণৰ ঢৌটো ৰোধ কৰিব পৰা নগ"ল, ই আছিল প্ৰকৃতিৰ মানৱসৃষ্ট শক্তি, শক্তিশালী পচন। ই হেলিকপ্টাৰখনৰ পিছফালে হাতুৰীৰ আঘাতৰ দৰে খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত ড্ৰেকক এনে অনুভৱ হ"ল যে তেওঁক কোনো দুষ্ট দৈত্যৰ হাতেৰে ঠেলি দিছে। প্ৰায় লগে লগে হেলিকপ্টাৰখনে ডুব মাৰি উঠিল আৰু তাৰ পিছত কাষলৈ ঘূৰি গ"ল। ড্ৰেকৰ মূৰটো ধাতুটোত খুন্দা মাৰিলে। ডাহলে দুষ্ট কুকুৰে ইফালে সিফালে পেলোৱা ৰেগ পুতলাৰ দৰে আঁকোৱালি লৈ থাকিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখন কঁপি উঠিল আৰু গুলীয়াই গ"ল, অন্তহীন বিস্ফোৰণে, গতিশীল ঢৌৱে জোকাৰি গ"ল। বাৰে বাৰে ঘূৰিছিল, প্ৰপেলাৰবোৰ লেহেমীয়া হৈছিল, শৰীৰটো দোল খাইছিল। পিছফালে টাইটানিক শক্তিৰ দ্বাৰা পৰিচালিত পানীৰ বিশাল পৰ্দা এখন ওপৰলৈ উঠি গৈ থাকিল। ড্ৰেকে সচেতন হৈ থাকিবলৈ সংগ্ৰাম কৰিছিল, নিজৰ ভাগ্যৰ ওপৰত সকলো নিয়ন্ত্ৰণ ত্যাগ কৰিছিল আৰু কেৱল ধৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, সজাগ আৰু সম্পূৰ্ণ হৈ থাকিবলৈ।
  
  সময় আৰু মূল নাছিল, আৰু তেওঁলোকে বিস্ফোৰণৰ ঢৌৰ ভিতৰত ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা গোৰোহা আৰু লাথি মাৰিব পাৰিছিল, কিন্তু যেতিয়া ই পাৰ হৈ গ"ল আৰু তেওঁলোকে নিজকে ইয়াৰ ঢৌত উঠি থকা দেখিলেহে ইয়াৰ ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ প্ৰকৃত পৰিণতি স্পষ্ট হৈ পৰিল।
  
  প্ৰায় ওলোটাকৈ হেলিকপ্টাৰখন আটলাণ্টিকৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  
  নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই ড্ৰেকে এই কথা জানিছিল যে দুৰ্যোগৰ পৰা ৰক্ষা পালেও তেওঁলোকৰ হাতত কোনো লাইফ ৰাফ্ট নাই, কোনো লাইফ জেকেট নাই আৰু উদ্ধাৰৰ কোনো আশাও নাই। কেনেবাকৈ প্ৰিয় জীৱনৰ বাবে ওলমি থাকিব পৰাকৈ যথেষ্ট সজাগতা বজাই ৰাখি সি সিহঁতে সাগৰত ডুব যোৱাৰ দৃশ্য চাই থাকিল।
  
  
  আঠচল্লিশ অধ্যায়
  
  
  এলিচিয়াই তাইৰ প্ৰায় তিনি ছেকেণ্ডৰ পিছত ড্ৰেকে মূৰত সংযোগটো কৰা দেখিলে। ডাহলও। ল"ৰাকেইটা লেহেমীয়া আছিল যদিও তাই কেতিয়াও ক"ব নোৱাৰিলে। কিছুমান বস্তু সংৰক্ষিত কৰি ৰখাটো বহুত ভাল আছিল। বাকীসকলে বুজি পোৱাৰ দৰে আৰু হেডনে পৰামৰ্শ বিচাৰি মূৰ আৰু তেওঁৰ চৰকাৰী সহযোগীসকলৰ ওচৰলৈ গ"ল, এলিচিয়াই এই ভাগ্যৰ জ্ঞানেৰে আঘাতপ্ৰাপ্ত হ"ল যে নিৰাপদ দূৰত্বৰ নিয়মে পিছৰ আধা ঘণ্টাত তেওঁলোক সকলোৱে বহুত কষ্টৰ সন্মুখীন হ"ব। ড্ৰেকে হেলিকপ্টাৰখনৰ কমাণ্ডাৰ কৰিবলৈ কাম কৰি থকাৰ সময়তে এলিচিয়াই নিজৰ দৃষ্টি আৰু মনোযোগ আন ঠাইলৈ ঘূৰাই দিলে।
  
  হেলিকপ্টাৰখন দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হ"ব, তাই সেই কথা জানিছিল, গতিকে আন এটা চৰাইৰ সৈতে ইয়াক অনুসৰণ কৰাৰ স্পষ্ট পছন্দটোৰ কোনো যুক্তি নাছিল। কিন্তু যদি তেওঁৰ হেলিকপ্টাৰখন ঘণ্টাত দুশ মাইল বেগত উৰি আছিল...
  
  এলিচিয়াই বিউক একাষৰীয়া কৰি নিজৰ পৰিকল্পনা বুজাই দিলে আৰু তাৰ পিছত এজন সৈনিকক বিচাৰি পালে যিয়ে তেওঁলোকক আমেৰিকাৰ ক"ষ্ট গাৰ্ডৰ প্ৰতিনিধিৰ সৈতে চিনাকি কৰাই দিলে।
  
  "তোমাৰ আটাইতকৈ বেগী জাহাজ কি?"
  
  ড্ৰেকে আঁতৰি যোৱাৰ সময়লৈকে এলিচিয়া ডেকৰ তলত আছিল আৰু খৰখেদাকৈ ৰূপান্তৰিত ডিফেণ্ডাৰ ক্লাছৰ কাটাৰ এখনত জপিয়াই পৰিছিল, প্ৰতি ঘণ্টাত আশী মাইলতকৈও অধিক গতিবেগ লাভ কৰিছিল। ভেড়াৰ দৰে ক্ৰুৱে সাক্ষ্য দিয়াৰ দৰে তেওঁলোকে কিছুমান পৰিৱৰ্তন কৰিলে যিয়ে নাওখনৰ গতি এশৰ ওপৰলৈ বৃদ্ধি কৰিলেও হ"ব পাৰে বা নহ"বও পাৰে। যেতিয়া এলিচিয়াই মাত্ৰ কেইটামান চুটি শব্দৰে তেওঁলোকক ক"লে যে তাই কি কৰিব বিচাৰে, তেতিয়া উপস্থিত প্ৰতিজন পুৰুষে থাকিবলৈ আৰু সহায় কৰিবলৈ জোৰ দিলে।
  
  কেইমিনিটমানৰ পাছত ডিফেণ্ডাৰখনে গৰ্জন কৰি আঁতৰি গ"ল, নিজৰ কঠিন ঢালটোৰে ঢৌবোৰ কাটি গ"ল, অনিবাৰ্য বিস্ফোৰণ আৰু তেওঁলোকৰ আগমনৰ সময়ৰ মাজৰ ব্যৱধানটো বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  এলিচিয়াই তেওঁলোকক কোৱাৰ দৰে, "আমি পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণৰ দিশে আগবাঢ়িছো বন্ধুসকল। তোমাৰ প্লামবোৰ ধৰি ৰাখক।"
  
  আৰু তেওঁলোকে উপলব্ধি কৰক বা নকৰক, ক্ৰুৱে নাওখনৰ পৰা সৰ্বোচ্চ গতিৰে বাহিৰলৈ ঠেলি দিছিল। ঢৌত উঠি প্ৰত্যাহ্বান জনাই ডিফেণ্ডাৰ ক্লাছৰ নাওখনে তাইৰ সকলোখিনি দিলে। বগা নাক আৰু বগা মুখৰ এলিচিয়াই চেলুনৰ ভিতৰৰ ৰেলিংখন খামুচি ধৰি খিৰিকীৰে চাই আছিল। জিপিএছে হেলিকপ্টাৰখনৰ ট্ৰেন্সপণ্ডাৰৰ সংকেত ৰেকৰ্ড কৰি হেলিকপ্টাৰখনৰ গতিপথ প্লট কৰিছিল। জাহাজখনৰ ক্ৰুৱে সময়ৰ পাৰ্থক্যটো অহৰহ লক্ষ্য কৰি কৈছিল যে তেওঁলোকে বিশ মিনিটলৈ, তাৰ পিছত আঠাইশ মিনিটলৈ ব্যৱধান বন্ধ কৰি দিছে।
  
  সোতৰ.
  
  এতিয়াও বহুত দীঘলীয়া। এলিচিয়াই ৰেলখন ধৰিলে আৰু বিউৱে তাইৰ কান্ধত ধৰিলেই থৰক-বৰক হৈ পৰিল।
  
  কাম হ"ব বুলিও তেওঁ কয়। "আমি এই দিনটো বচাম।"
  
  নাওখনে যিমান পাৰে বেগেৰে দৌৰিলে, দ্ৰুতবেগী হেলিকপ্টাৰখনক খেদি গ"ল, দুয়োজনে এতিয়াও নহ"ল ওচৰ চাপি অহা বিস্ফোৰণটোক অদ্ভুতভাৱে খেদি গ"ল। দিগন্তটো আছিল নিত্য পৰিৱৰ্তিত ৰেখা, কেতিয়াও পোন নহয়। দলটোৱে ঘামচি ওলাই আহিল, সংগ্ৰাম কৰিলে আৰু নিজৰ জ্ঞানৰ গভীৰতাত সোমাই পৰিল। নাওখনে অচিনাকি ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰিছিল, ইঞ্জিনবোৰ ইমানেই শক্তিশালী আছিল যে জীয়াই থকা যেন লাগিছিল।
  
  কেপ্তেইনে যেতিয়া এলিচিয়াৰ ফালে ঘূৰি চালে, তেতিয়া তাই ইতিমধ্যে দিগন্তত এটা সৰ্পিল ডাৱৰ দেখা পালে, বেছি দূৰত নহয়, কিন্তু ড্ৰেক আৰু ডাহলৰ হেলিকপ্টাৰতকৈ বহু দূৰত। ত্বৰান্বিত ডিফেণ্ডাৰজনে পানীৰ এটা ডাঙৰ ছিটিকনিৰ ওপৰেৰে ৰেখাপাত কৰিলে, ওচৰ চাপি অহা বিস্ফোৰণৰ ঢৌটো দেখি, ইয়াক আঘাত কৰিলে আৰু ভাঙি গ"ল, ইয়াৰ গঠন ধৰি ৰখা প্ৰতিটো বল্ট জোকাৰি গ"ল। দূৰৈত বগা পানীৰ বিশাল আঙঠি এটা দেখা গ"ল, দৃশ্যটোৱে আনকি এলিচিয়াৰ উশাহটোও এচেকেণ্ডৰ বাবে আঁতৰাই লৈ গ"ল৷
  
  কিন্তু মাত্ৰ এটা চেকেণ্ডৰ বাবে।
  
  "লৰচৰ কৰক," তাই উশাহ ল"লে, এই কথা জানি যে ড্ৰেক আৰু ডাল এতিয়া প্ৰায় নিশ্চিতভাৱে শত্ৰুতাপূৰ্ণ পানীত খুন্দা মাৰিছে। "লৰচৰ, লৰচৰ, লৰচৰ!"
  
  
  * * *
  
  
  দুৰ্ঘটনাস্থলীত উপস্থিত হ"বলৈ আৰু তেৰ মিনিট সময় লাগিল। এলিচিয়া সাজু হৈ আছিল, শৰীৰত লাইফ জেকেট এটা বান্ধি থোৱা আৰু হাতত আন এটা। বো তাইৰ কাষতে আছিল আধা ডজনতকৈও অধিক ক্ৰু মেম্বাৰৰ সৈতে, চকুৰে পানীখিনি স্কেন কৰি আছিল। তেওঁলোকে পোৱা প্ৰথম ধ্বংসাৱশেষটো আছিল প্ৰপেলাৰ ব্লেডৰ ভাসমান টুকুৰা, দ্বিতীয়টো আছিল সম্পূৰ্ণ দৈৰ্ঘ্যৰ স্কিড। ইয়াৰ পিছত যিবোৰ অংশ ডুব যোৱা নাছিল, সেইবোৰ অধিক সঘনাই দেখা দিছিল, থুপ খাই পাৰ হৈ গৈছিল।
  
  কিন্তু ড্ৰেক বা ডাহলও নহয়।
  
  এলিচিয়াই ঢৌবোৰলৈ চাই থাকিল, উজ্জ্বল ৰ"দত থিয় হৈ কিন্তু আটাইতকৈ ক"লা নৰকত বাস কৰি। যদি ভাগ্যই নিৰ্ধাৰণ কৰে যে এই দুজন নায়কে নিউয়ৰ্কক বচাব পাৰিব আৰু বিস্ফোৰণৰ পৰা ৰক্ষা পৰিব পাৰিব, মাথোঁ আটলাণ্টিকত হেৰাই যাব পাৰিব, তেন্তে তাই নিশ্চিত নাছিল যে তাই ইয়াক চম্ভালিব পাৰিব। মিনিটবোৰ পাৰ হৈ গ"ল। ধ্বংসাৱশেষবোৰ ওপঙি পাৰ হৈ গ"ল। কোনেও এটা শব্দও কোৱা নাছিল বা ইঞ্চিও লৰচৰ কৰা নাছিল। প্ৰয়োজন হ"লে ৰাতি হোৱালৈকে থাকিব।
  
  ৰেডিঅ"টোৱে অনবৰতে ক্ৰক ক্ৰক শব্দ কৰি আছিল। হেডেনৰ প্ৰশ্নবোধক মাত। তাৰ পিছত মূৰ আৰু স্মিথ আনটো লাইনত। আনকি কেনচিয়েও মাত মাতিলে। অস্থিৰতা আৰু ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা ভয়ানকতাৰ লাহে লাহে মুহূৰ্তবোৰ পাৰ হৈ গ"ল। এই দীঘলীয়া সময় চলিছিল...
  
  ঢৌৰ কাষেৰে কিবা এটা ওপৰলৈ উঠি অহা লক্ষ্য কৰিলে বিউৱে ভৰিৰ টিপত থিয় হৈ থাকিল। এই কথা তেওঁ আঙুলিয়াই দি প্ৰশ্নটোৰ কণ্ঠস্বৰ দিলে। তেতিয়া এলিচিয়াইও দেখিলে, এটা অদ্ভুত ক"লা ভৰ লাহে লাহে গতি কৰি আছে।
  
  "যদি ক্ৰেকেন হয়" তাই মূলতঃ ফুচফুচাই ক"লে, তাই কি ক"লে সেইটোও গম পোৱা নাছিল। "মই ইয়াৰ পৰা ওলাই আহিছো।"
  
  কেপ্তেইনে নাওখন সেই দিশত ষ্টিয়াৰিং কৰিলে, ফৰ্মখনক ফ"কাচ কৰাত সহায় কৰিলে। কেইমিনিটমান সময় লাগিল আৰু অলপ ড্ৰিফ্ট হৈ গ"ল, কিন্তু যেতিয়া এলিচিয়াই চকু টিপিয়াই চালে, তেতিয়া দেখিলে যে সেইটো দুটা মৃতদেহ, ম্লান নহ"বলৈ একেলগে বান্ধি থোৱা আৰু এতিয়াও ভাঁহি থকা পাইলটৰ আসনত বান্ধি থোৱা। পানীত ভৰি দিয়া আৰু ডুব যোৱাৰ মাজৰ যুদ্ধখন যেন পিছৰটোৰ ফালে হেলনীয়া হৈ পৰিছিল, গতিকে এলিচিয়াই প্ৰটেক্টৰক খৰখেদা কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছিল।
  
  আৰু সি জপিয়াই পৰিল পানীৰ ওপৰেৰে।
  
  অবিৰতভাৱে সাঁতুৰি তাই উঠা-নমা কৰা ভৰটোক ধৰি জোকাৰিলে, তাৰ অৰ্থ বুজিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কাৰোবাৰ মুখখন ঘূৰি আহিল।
  
  "দল। ভালেই আছানে? ড্ৰেক ক'ত আছে?
  
  "মোৰ কোটটেইলবোৰ ধৰি ৰাখি। সদায়ৰ দৰেই।"
  
  পানীত সোঁতে ডাহলক ঘূৰাই দিয়াৰ লগে লগে আনজনৰ জেকেটৰ পিছফালে হেলান দি দ্বিতীয়খন মুখ দেখা গ"ল।
  
  "বাৰু, তোমালোক দুয়ো একেলগে অভিশপ্ত আৰামদায়ক," এলিচিয়াই নকল প্ৰতিবাদ কৰিলে। "আপুনি সহায়ৰ বাবে ফোন নকৰাটো আচৰিত কথা নহয়। আমি তোমাক আৰু দহ মিনিটমান দিম নেকি?"
  
  ড্ৰেকৰ কঁপি থকা হাতখন পানীৰ পৰা উঠি আহিল। "অকলশৰীয়াও নহয়। মোৰ এনে লাগে যেন মই ৰক্তাক্ত সাগৰখন আধা গিলি পেলালোঁ।"
  
  "আৰু মই ভাবো আমি নামি যাম," পাইলটৰ আসনখন পিছলৈ পিছলি যোৱাৰ কিছু মুহূৰ্তৰ আগতেই ডাহলে উশাহ ল"লে আৰু পানীৰ তলত মূৰটো নোহোৱা হৈ গ"ল।
  
  ক"ষ্ট গাৰ্ডৰ কাটাৰখন যিমানেই সাহস কৰিলে সিমান ওচৰলৈ আহিল। "তেওঁলোকৰ লগত সকলো ঠিকেই আছে?" মাতবোৰে চিঞৰি উঠিল।
  
  এলিচিয়াই হাত জোকাৰিলে। "তেওঁলোকৰ লগত সকলো ঠিকেই আছে।" হাৰামীবোৰে কেৱল মূৰ্খামিহে কৰিছে।"
  
  তাৰ পিছত ড্ৰেকো পানীৰ তলত পিছলি গ"ল।
  
  "মমম" এলিচিয়াই তাৰ ফালে চাই থাকিল। "আচলতে..."
  
  
  উনচল্লিশ অধ্যায়
  
  
  তাৰ পিছত পৃথিৱীখনে নিজকে খাপ খুৱাই ল"লে, যিটো ঘটিছিল তাৰ ভয়ানকতাত স্তম্ভিত হৈ পৰিল, কিন্তু, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, ইয়াৰ লগতো অভ্যস্ত হৈ পৰিল। ১৯৬০ চনত আমেৰিকাই বিতংভাৱে উল্লেখ কৰা মতে, বিশ্বৰ এখন বৃহৎ চহৰত কোনোবা সন্ত্ৰাসবাদীয়ে পাৰমাণৱিক বোমা বিস্ফোৰণ কৰাটো সময়ৰ কথা আছিল। আনকি তেওঁলোকে এটা নথি আৰু ইয়াৰ প্ৰতি সঁহাৰিও প্ৰস্তুত কৰিছিল - ৰাষ্ট্ৰীয় সঁহাৰিৰ পৰিস্থিতি এক নম্বৰ।
  
  যদি অধিক আঘাতপ্ৰাপ্ত, ঘাঁ হোৱা, বিষাক্ত আৰু অভিযোগ কৰা মানুহৰ দল এটাই গোট খাই নিউয়ৰ্কৰ ব্যৰ্থতাৰ ওপৰত পৰিণতিৰ বিষয়ে আলোচনা আৰু গ্ল"ছ কৰা হ"লহেঁতেন, তেন্তে সেয়া কেতিয়াও স্বীকাৰ কৰা নহ"লহেঁতেন। কিন্তু এই দলটো SPIR আৰু আন কেইবাজনো দলৰ সৈতে ৰাষ্ট্ৰপতি, গৃহ নিৰাপত্তাৰ সঞ্চালক আৰু নিউয়ৰ্কৰ মেয়ৰে যোগাযোগ কৰে।
  
  এলিচিয়াই সদায় ইয়াৰ অভিযোগ কৰিবলৈ ওলাইছিল। "আৰু মই আচলতে বিচাৰিছিলো মাথোঁ লৰেন্সৰ পৰা এটা ফোন।"
  
  "ফিচবাৰ্ন?" ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  "মূৰ্খ নহ'বা।" জেনিফাৰ অৱশ্যে।"
  
  "তাই তোমাক মোৰ পৰা চুৰি কৰিব পাৰিবনে?"
  
  এলিচিয়াই হাঁহিলে। "চকুৰ পলকতে।"
  
  "বাৰু, তুমি কাৰ পক্ষত আছা জানিলে সদায় ভাল লাগে।"
  
  "আপুনি যদি বিচাৰে, মই আপোনাক শীৰ্ষ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলৰ তালিকা লিখিব পাৰো।"
  
  ড্ৰেকে হাতখন জোকাৰিলে, তথাপিও সিহঁতে ভাগ কৰা চুমাটোৰ পৰা সুস্থ হ"বলৈ চেষ্টা কৰি আছে। এইটো ঘটিছিল ঠিক এটা মুহূৰ্তৰ অতি মানসিক চাপৰ পিছত, জীৱনৰ উদযাপনৰ পিছত, কিন্তু ই তেওঁৰ মাজত আৱেগক আলোড়িত কৰিছিল, পুৰণি আৱেগ যিবোৰ তেওঁ বহুদিনৰ পৰা মৰি গৈছে বুলি ভাবিছিল। বৰ্তমান কথাবোৰ যিদৰে থিয় হৈ আছিল, চিন্তা কৰিবলগীয়া আৰু বহু কথা আছিল - তাৰ ভিতৰত মাই আৰু ব" মুখীয়াল।
  
  কিন্তু জীৱনটো কেৱল তোমাৰ বাবেই লেহেমীয়া হোৱা নাছিল, সি ভাবিলে। যদিও বহুতে এই আশা কৰিছিল, আৰু উৎকৃষ্ট সুযোগ বেছিভাগেই মাত্ৰ এবাৰহে আহিছিল। তেওঁলোকক মিছ কৰাৰ অৰ্থ আছিল সাধাৰণতে আজীৱন অনুশোচনা, কেতিয়াও নাজানি। মিছড চান্স কেতিয়াও মিছড চান্স নহয়।
  
  কেতিয়াও চেষ্টা নকৰাতকৈ চেষ্টা কৰি বিফল হোৱাটোৱেই ভাল।
  
  এলিচিয়া সৌৰজগতৰ দৰেই জটিল আছিল যদিও আনকি তাইও নাও চলাচল কৰিব পৰা আছিল। আজিৰ দিনটোৰ আৰু আচলতে যোৱা কেইসপ্তাহমানৰ সকলো মানসিক চাপৰ পৰা এতিয়াও শাৰীৰিক আৰু মানসিকভাৱে দুৰ্বল হৈ তেওঁ নিজৰ চিন্তাবোৰ ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বন্ধ কৰি দিলে। তেওঁৰ বন্ধুসকলে তেওঁৰ চাৰিওফালে বহি নিউয়ৰ্কৰ এখন শ্ৰেষ্ঠ ইটালীয় ৰেষ্টুৰেণ্টত খাদ্য গ্ৰহণ কৰি আছিল। এজেণ্ট মূৰে দলটোৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতাৰ চিন স্বৰূপে হোমলেণ্ডৰ খৰচত গোটেই চৌহদটো ভাড়াত লৈছিল আৰু ভিতৰত আবদ্ধ কৰি ৰাখিছিল।
  
  "যি হওক" তেওঁ ক"লে। "মই নিবিচাৰো তোমালোক মানুহে এইটো ৰোধ কৰিবলৈ খৰখেদা কৰা।"
  
  ড্ৰেকে তাৰ শলাগ ল"লে।
  
  আৰু দলটোৱে আচৰিত খাদ্য, শিথিল পৰিৱেশ আৰু ইমান মানসিক চাপৰ পিছত দীঘলীয়া বিৰতিৰ শলাগ লৈছিল। আসনবোৰ প্লাছ আছিল, কোঠাটো গৰম আছিল, কৰ্মচাৰীসকলো কষ্টেৰে লক্ষ্য কৰিব পৰা নাছিল। ডাহলে বগা চাৰ্ট আৰু ক"লা পেণ্ট পিন্ধিছিল, যিটো ড্ৰেকৰ বাবে প্ৰায় চিনিব পৰা নাছিল, যিয়ে তেওঁক যুদ্ধৰ গিয়াৰত দেখাত অভ্যস্ত আছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁও একেধৰণৰ সাজ-পোছাক পিন্ধিছিল, ট্ৰাউজাৰৰ ঠাইত বিশ্বাসযোগ্য লেভিৰ জিন্স পিন্ধিছিল।
  
  ডাহলে লক্ষ্য কৰিলে, "বণ্ডৰ দৰে দেখা নাযায়।
  
  "মই জেমছ বণ্ড নহয়।"
  
  "তাৰ পিছত অতিমাত্ৰা চিন্তা কৰা বন্ধ কৰক আৰু প্ৰতিবাৰ এলিচিয়াই খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত অধিক অত্যাধুনিক দেখাবলৈ চেষ্টা কৰক। তাই ইতিমধ্যে জানে তুমি মাত্ৰ ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ ডিভি-"
  
  "মই ভাবো তোমাৰ ছুটীত যোৱাৰ সময় হৈছে মেট। যদি আপুনি ক'লৈ যাব সেইটো সিদ্ধান্ত ল'ব নোৱাৰে, তেন্তে অহা সপ্তাহত আপোনাক নিমন্ত্ৰণ কৰিবলৈ সুখী হ'ম।" মুঠিটো ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  "আৰু ইয়াত আপোনাৰ জীৱন ৰক্ষা কৰাৰ বাবে মোৰ কৃতজ্ঞতা।"
  
  "এইটো মোৰ মনত নাই। আৰু যদি মনত নাই, তেন্তে কেতিয়াও হোৱা নাছিল।"
  
  "ডাঙৰ হোৱাৰ সময়ত বহুত মিল আছে।"
  
  ব" আৰু মেই কাষতে বহিল, ফৰাচী মানুহজনে নিজৰ খাদ্যৰ সোৱাদ লৈছিল আৰু কথা পাতিলে কথা পাতিছিল; জাপানী মহিলাগৰাকীয়ে দুখন জগতৰ মাজত আবদ্ধ হৈ ঠাইৰ বাহিৰত চালে। ড্ৰেকে ভাবিলে তাই আচলতে কি বিচাৰে আৰু তাইৰ প্ৰকৃত ঠাই ক"ত। কিছুমান মুহূৰ্তত সি তাইৰ মাজত এটা জুই দেখিলে যিয়ে তাইক তাৰ বাবে যুঁজিবলৈ উৎসাহিত কৰিলে, আন কিছুমানত - সন্দেহ যিয়ে তাইক মৌন হৈ থাকিবলৈ বাধ্য কৰালে, নিজৰ মাজতে ডুব গ"ল। অৱশ্যে চাৰিওজনে এদিনতে একো সমাধান কৰিব নোৱাৰিলে, কিন্তু তেওঁ দেখিলে যে কিবা এটা ওচৰ চাপি আহিছে, সন্মুখৰ দিগন্তটো ডাৱৰীয়া কৰি পেলাইছে।
  
  কালি তেওঁ দেখা পাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণৰ সৈতে বহুত মিল আছে।
  
  স্মিথ আৰু লৰেন এতিয়া এক হৈ পৰিছিল। হয়তো ড্ৰেক আৰু এলিচিয়াৰ চুমাটোৱে তেওঁলোকক প্ৰেৰণা দিছিল, বা হয়তো বিনাশৰ সৈতে তেওঁলোকৰ ব্ৰাছ। যিকোনো প্ৰকাৰে তেওঁলোকে এই কথা ভাবি আৰু এটা দিন নষ্ট নকৰিলে। হেডেন আৰু কিনিমাকা একেলগে বহিল, আৰু ড্ৰেকে ভাবিলে যে তেওঁলোকৰ মাজৰ ঠাইৰ মিটাৰতকৈ বেছি কিবা এটা, অধিক অৰ্থপূৰ্ণ কিবা এটা দেখিছে নেকি? ইয়াৰ সৈতে আন সকলোতকৈ বেছি সম্পৰ্ক আছিল যদিও সেই সময়ত তেওঁ মানসিকভাৱে ক্লান্ত হৈ পৰিছিল আৰু ভাগৰলৈকে চক কৰি থৈছিল।
  
  "কাইলৈলৈ" সি গিলাচটো ওপৰলৈ তুলিলে, "আৰু পৰৱৰ্তী যুদ্ধলৈ।"
  
  পানীয়বোৰ পানী ওলাই আহিল আৰু খাদ্য চলি থাকিল। মূল খাদ্য খোৱাৰ পিছত আৰু বেছিভাগেই সন্তুষ্ট টোপনিৰ গভীৰতাত চকীত পিছলৈ হেলান দিয়াৰ পিছতহে কেঞ্জীয়ে গোটেই গোটটোৰ লগত কথা পতাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  
  "মোৰ কি হৈছে?" - তাই সুধিলে। "সঁচাকৈয়ে মোৰ ভাগ্য ইমান অনিশ্চিত নেকি?"
  
  হেডনে স্থানান্তৰিত হ"ল, নেতৃত্বৰ মেণ্টলে তাইক আকৌ আৱৰি ধৰিলে। "বাৰু, মই তোমাৰ লগত সঁচা কথা ক"ম, যিটো তুমি শলাগ ল"বা বুলি মই নিশ্চিত। তোমাক জেলৰ কোঠাৰ পৰা আঁতৰাই ৰখাতকৈ বেছি ভাল লগা একোৱেই নাই কেনচি, কিন্তু ক"ব লাগিব-সেইটো হ"ব বুলি মই কল্পনাও কৰিব নোৱাৰো।"
  
  "মই যাব পাৰিলোঁ।"
  
  "মই তোমাক ৰখাব পৰা নাছিলো," হেডনে স্বীকাৰ কৰিলে। "আৰু মই ইচ্ছা নকৰো। কিন্তু মধ্যপ্ৰাচ্যত আপুনি কৰা অপৰাধবোৰে," তাই মুখখন ৰঙা কৰি ক"লে, "ক"বলৈ গ"লে বহুত শক্তিশালী মানুহক বিচলিত কৰিছে।" কিছুমান আমেৰিকান।"
  
  "বেছিভাগেই সেই একেখিনি পুৰুষ-মহিলা, যাৰ বাবে মই আন বস্তু ক্ৰয় কৰিছিলো।"
  
  "ভাল কথা। কিন্তু ই কোনো সহায় কৰা নাছিল "।
  
  "তেতিয়া মই আপোনাৰ দলত যোগদান কৰিম। পৰিষ্কাৰ স্লেটৰ পৰা আৰম্ভ কৰক। শ্যামলা গজেলৰ কাষত দৌৰি যাওক, যাৰ নাম থৰ্ষ্টেন ডাহল। মই এতিয়া তোমাৰেই হেডেন, যদি তুমি মোক মোৰ ঋণ পৰিশোধ কৰাৰ সুযোগ দিয়ে।"
  
  কেঞ্জীৰ আন্তৰিক বক্তব্যৰ পোহৰ পৰাত SPEAR দলৰ নেতাজনে দ্ৰুতগতিত চকু টিপিয়াই দিলে। দুদিনৰ ভিতৰত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে পানীত ড্ৰেক শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল। "ডালক মই কেতিয়াও গেজেল বুলি ভবা নাছিলো। তাতোকৈ বেছি-"
  
  "তেনেকৈ নক"বা" ছুইডেনে অলপ লাজ পোৱা যেন লাগি সকীয়াই দিলে।
  
  এলিচিয়াই ইজৰাইলীজনক ভালদৰে চাই থাকিল। "এই কুকুৰটোৰ লগত কাম কৰিব বিচৰা নাই।"
  
  "অ", মই তোমাৰ লগত ভাল হ"ম মাইলছ। নিজকে ভৰিৰ আঙুলিত ধৰি ৰাখক। মই তোমাক শিকাব পাৰিলোঁহেঁতেন যে আচলতে বিষ হোৱা ঘুচা এটা কেনেকৈ নিক্ষেপ কৰিব লাগে।"
  
  "মইও হয়তো এতিয়াৰ বাবে তোমাৰ লগত থাকিব লাগিব" ব"ই মাত মাতিলে। "বতাহত টাইলাৰ ৱেব আৰু টম ৰেইডাৰৰ সৈতে মই আৰু ক"তো থাকিব নোৱাৰো।"
  
  "ধন্যবাদ" ড্ৰেকে গুণগুণাই ক"লে। "আমি চিন্তা কৰি আপোনালোকলৈ অতি চুটি উত্তৰ চিঠি এখন পঠাম।"
  
  হেডেনে তেওঁক কয়, "এই দলত ভাল মানুহক সদায় আদৰণি জনোৱা হয়। "যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে আমাৰ বাকীসকলৰ সৈতে ভাল খেলে। মই নিশ্চিত যে বিউ এটা ডাঙৰ সংযোজন হ"ব।"
  
  "বাৰু, মই এজনৰ বাবে জানো যে তেওঁৰ এটা ডাঙৰ সুবিধা আছে," এলিচিয়াই চিন্তাশীলভাৱে ক"লে। "যদিও মই নিশ্চিত নহয় যে ই দলৰ সৈতে ভাল খেলিব।"
  
  কোনোবাই হাঁহিলে, কোনোবাই নাহিল। ৰাতিটো মোম আৰু কমি আহিল আৰু তথাপিও নিউয়ৰ্কক ৰক্ষা কৰা সৈন্যসকলে ভাল সংগ লৈ আৰু ভাল কাহিনীৰ মাজত চাপ হ্ৰাস কৰিলে। চহৰখনে নিজেই তেওঁলোকৰ সৈতে উদযাপন কৰিছিল যদিও ইয়াৰ বেছিভাগ বাসিন্দাই কেতিয়াও নাজানিছিল কিয়। বতাহত কাৰ্নিভালৰ অনুভৱে বিয়পি পৰিল। আন্ধাৰত আৰু তাৰ পিছত সূৰ্য্য উদয়ৰ সময়ত জীৱন চলি থাকিল।
  
  নতুন দিনটো ভোৰ হোৱাৰ লগে লগে দলটোৱে নিজৰ নিজৰ নিজৰ বাটেৰে গৈ হোটেলৰ কোঠালৈ উভতি আহি দুপৰীয়া লগ হ"বলৈ সন্মত হ"ল।
  
  "আন এটা সময়ত যুঁজিবলৈ সাজু?" ডাহলে ড্ৰেকক হাঁহিলে যেতিয়া সিহঁতে সতেজ, নতুন ৰাতিপুৱাটোলৈ ওলাই আহিল।
  
  "আপোনাৰ কাষত?" ড্ৰেকে ছুইডেনজনক ঠাট্টা কৰাৰ কথা ভাবিলে আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে কটোৱা সকলো কথা মনত পেলালে। কেৱল আজি নহয়, লগ পোৱা দিনটোৰ পৰাই।
  
  "সদায়" বুলি ক"লে।
  
  
  সমাপ্ত
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ডেভিড লিডবিটাৰ
  অডিনৰ হাড়
  
  
  একাগ্ৰতা
  
  
  এই গ্ৰন্থখন মোৰ ছোৱালীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব বিচাৰিছো,
  
  কিৰা, ১৪.
  
  পালন কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে
  
  আৰু আৰু বহুতো মাইল আগলৈ...
  
  আৰু মোৰ লেখাত কেতিয়াও সহায় কৰা প্ৰতিজনলৈ।
  
  
  ১ম খণ্ড
  মই কেতিয়াও যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিব বিচৰা নাছিলো...
  
  
  এক
  
  
  
  YORK, ইংলেণ্ড
  
  
  আন্ধাৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  
  "এইটোৱেই". মেট ড্ৰেকে ভিউফাইণ্ডাৰটোলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে আৰু দৃশ্যটোক আওকাণ কৰি ছবিখন ধৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যেতিয়া অদ্ভুত সাজ-পোছাক পৰিহিত মডেলগৰাকীয়ে কেটৱকটোৰ পৰা তেওঁৰ ফালে খোজ কাঢ়ি আহিল।
  
  সহজ নহয়। কিন্তু তেওঁ আছিল এজন পেছাদাৰী, বা অন্ততঃ হ"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কোনেও কেতিয়াও কোৱা নাছিল যে এছ এ এছৰ সৈনিকৰ পৰা অসামৰিকলৈ পৰিৱৰ্তন সহজ হ"ব, আৰু তেওঁ যোৱা সাত বছৰ ধৰি সংগ্ৰাম কৰি আহিছে, কিন্তু ফটোখনে যেন তেওঁৰ ভিতৰত সঠিক কৰ্ডত আঘাত কৰিছিল।
  
  বিশেষকৈ আজি ৰাতি। প্ৰথম মডেলগৰাকীয়ে হাত জোকাৰি অলপ অহংকাৰেৰে হাঁহিলে, তাৰ পিছত সংগীত আৰু উল্লাসৰ শব্দত মসৃণভাৱে আঁতৰি গ"ল। ড্ৰেকে কেমেৰাটো ক্লিক কৰি থাকিল যেতিয়া তেওঁৰ বিশ বছৰীয়া লজাৰ বেনটোৱে কাণত চিঞৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  "প্ৰগ্ৰেমত কোৱা হৈছে যে সেইজন আছিল মিলা য়াংকোভিচ। তাইৰ কথা শুনিছো যেন লাগে! মই উদ্ধৃতি দিছো: 'চিক ডিজাইনাৰ মডেল ফ্ৰেয়া'। বাহ, সেইজনেই নেকি ব্ৰীজেট হল? সেই সকলোবোৰ ভাইকিং গিয়াৰৰ তলত ক"বলৈ টান।"
  
  ড্ৰেকে মন্তব্যটোক আওকাণ কৰি নিজৰ খেলখন আগবঢ়াই নিলে, আংশিকভাৱে কাৰণ তেওঁ নিশ্চিত নাছিল যে তেওঁৰ ডেকা বন্ধুজনে ক"ব পাৰি যে তেওঁৰ ডোঙা টানিছে। মেকুৰীটোৰ খোজ আৰু ভিৰৰ মাজত সিঁচৰতি হৈ থকা পোহৰৰ খেলৰ প্ৰাঞ্জল ছবি তেওঁ বন্দী কৰিলে। মডেলসকলে ভাইকিং সাজ-পোছাক পৰিধান কৰিছিল, সম্পূৰ্ণ তৰোৱাল আৰু ঢাল, হেলমেট আৰু শিং - বিশ্ববিখ্যাত ডিজাইনাৰ এবেল ফ্ৰেই ডিজাইন কৰা ৰেট্ৰ' সাজ-পোছাক, যিয়ে সন্ধিয়াৰ সন্মানত নতুন ছিজনৰ ফেশ্বনক স্ক্যাণ্ডিনেভিয়ান যুদ্ধ চুটৰ সৈতে পৰিপূৰক কৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে মেকুৰী খোজ কঢ়াৰ মূৰটো আৰু আজিৰ উদযাপনৰ বস্তুটোৰ ফালে মনোযোগ দিলে - শেহতীয়াকৈ আৱিষ্কাৰ হোৱা এটা ধ্বংসাৱশেষ, অভিলাষীভাৱে নাম "শ্বিল্ড অৱ অডিন"। সমগ্ৰ বিশ্বতে ব্যাপক প্ৰশংসা লাভ কৰা এই নতুনকৈ আৱিষ্কাৰ কৰা ঢালখনক ইতিমধ্যে নৰ্ছ পৌৰাণিক কাহিনীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আৱিষ্কাৰ হিচাপে প্ৰশংসা কৰা হৈছে আৰু প্ৰকৃততে ভাইকিং ইতিহাসৰ আৰম্ভণিৰ বহু আগৰ।
  
  আচৰিত, বিশেষজ্ঞসকলে কয়।
  
  ইয়াৰ পিছত যি ৰহস্য আহিল সেয়া আছিল বিশাল আৰু কুটিল আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছিল। শ্বিল্ডৰ মূল্য তেতিয়াহে বৃদ্ধি পাইছিল যেতিয়া ইয়াৰ ৰচনাত এটা অশ্ৰেণীবিহীন উপাদান আৱিষ্কাৰ হোৱাৰ পিছত বিজ্ঞানীসকলে প্ৰচাৰ চাৰ্কাছত যোগদান কৰিছিল।
  
  পোন্ধৰ মিনিটৰ খ্যাতিৰ বাবে ভোকাতুৰ নেৰ্ডসকলে তেওঁৰ ব্যক্তিত্বৰ কুৎসিত দিশটোৱে কথা ক"লে। সি জোকাৰি পেলালে। যিমানেই যুঁজিলেও বিধৱা হোৱাৰ সময়ত তেওঁৰ অংশ হৈ পৰা কুৎসিততাই যেতিয়াই তেওঁৰ পহৰাটো তললৈ নমাই আনিছিল, বিষাক্ত গোলাপৰ দৰে ফুলি উঠিছিল।
  
  বেন ড্ৰেকৰ হাতখন টানিলে, হঠাতে তেওঁৰ কলাত্মক ৰচনাক পূৰ্ণিমাৰ চন্দ্ৰৰ শ্বটলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে।
  
  "উফছ"। সি হাঁহিলে। "ক্ষমা কৰিব মেট। যথেষ্ট সোৱাদযুক্ত। সংগীতৰ বাহিৰেও... ই ক্ৰেপ। মোৰ বেণ্ডটোক কেইশ পাউণ্ডত ভাড়াত দিব পাৰিলেহেঁতেন। বিশ্বাস কৰিব পাৰিনে ইয়ৰ্কে এই ধৰণৰ আচৰিত কিবা এটাত হাত দিবলৈ সক্ষম হ"ল?"
  
  ড্ৰেকে বতাহত নিজৰ কেমেৰাটো জোকাৰিলে। "সত্ভাৱে? নহয়." তেওঁ চিটি অৱ ইয়ৰ্ক কাউন্সিলক তেওঁলোকৰ দুৰ্নীতিগ্ৰস্ত ধাৰণাৰে চিনি পাইছিল। ভৱিষ্যত অতীতত আছে, সেয়ে কয়। "কিন্তু চাওক, ইয়ৰ্কে আপোনাৰ ঘৰৰ মালিকক মডেলৰ ফটো তুলিবলৈ কেইটামান কুইড দিছে, ছেপ্টেম্বৰ মাহত ৰাতি আকাশখন নহয়। আৰু আপোনাৰ বেণ্ডটো বেয়া। গতিকে, ঠাণ্ডা হ"বা।"
  
  বেন চকু দুটা মুদি দিলে। "চিট? ৱাল অৱ স্লিপে এতিয়াও উহ... অসংখ্য প্ৰস্তাৱ বিবেচনা কৰি আছে বন্ধু।"
  
  "কেৱল ভাল মডেলৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিবলৈ চেষ্টা কৰিছো।" ড্ৰেক আচলতে মেকুৰীটোৰ খোজৰ পোহৰেৰে আলোকিত হৈ থকা শ্বিল্ডখনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিছিল। ই দুটা বৃত্তৰে গঠিত আছিল, ভিতৰৰটো প্ৰাচীন প্ৰাণীৰ প্ৰতিমূৰ্তিৰ দৰে দেখা যোৱা বস্তুৰে আবৃত আছিল আৰু বাহিৰৰটো আছিল প্ৰাণীৰ প্ৰতীকৰ মিশ্ৰণ।
  
  বৰ ৰহস্যময়, সি ভাবিলে। নিৰাময় কৰা ফল আৰু বাদামৰ বাবে অতি উত্তম।
  
  "কিউট," এগৰাকী মডেলে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত তেওঁ ফুচফুচাই ক"লে, আৰু তেওঁ ডিজিটেল ছবিত যৌৱন আৰু বয়সৰ বৈপৰীত্য ধৰিলে।
  
  ছুইডিছ মিউজিয়াম অৱ নেচনেল এণ্টিকিউটিজে ছেপ্টেম্বৰৰ আৰম্ভণিৰ বাবে চুটি ঋণ প্ৰদান কৰাৰ পিছত ইয়ৰ্কৰ বিখ্যাত জোৰভিক চেণ্টাৰ - ভাইকিং ইতিহাস সংগ্ৰহালয় -ৰ কাষত দ্ৰুতগতিত কেট ৰাণ স্থাপন কৰা হয়। ছুপাৰষ্টাৰ ডিজাইনাৰ এবেল ফ্ৰেইয়ে প্ৰদৰ্শনীখনৰ মুকলি উদযাপনৰ বাবে মেকুৰী খোজ কঢ়াৰ অনুষ্ঠানৰ পৃষ্ঠপোষকতা কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিয়াৰ লগে লগে অনুষ্ঠানটোৰ গুৰুত্ব দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পায়।
  
  আন এজন মডেলে নিশাৰ ক্ৰীমৰ বাটিটো বিচাৰি থকা মেকুৰীৰ অভিব্যক্তিৰে অস্থায়ী টাইলছবোৰ খোজ কাঢ়িছিল। হে ইডিয়ট, আকৌ ছিনিচিজম উঠিছে। এইটো আছিল ভৱিষ্যতৰ ৰিয়েলিটি টিভিৰ "চেলিব্ৰিটি" অনুষ্ঠানত উপস্থিত হোৱাৰ ভাগ্যত থকা আৰু টুইটাৰ আৰু ফেচবুকত লাখ লাখ বিয়েৰ খোৱা, দহটা ধূমপান কৰা মূৰ্খই টুইট কৰা এজন তাৰকাৰ চুদাচুদিৰ আৰ্হি।
  
  ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই দিলে। তাই তেতিয়াও কাৰোবাৰ ছোৱালী আছিল...
  
  স্পটলাইটবোৰ ঘূৰি আহি ৰাতিৰ আকাশখনৰ ওপৰেৰে ৰেখাপাত হৈ গ"ল। ষ্ট"ৰফ্ৰন্টৰ পৰা ষ্ট"ৰফ্ৰন্টলৈ উজ্জ্বল পোহৰ প্ৰতিফলিত হৈছিল, ড্ৰেকে সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা সৰু কলাত্মক আভাখিনি ধ্বংস কৰি পেলাইছিল। কাস্কাডাৰ বিক্ষিপ্ত নৃত্য সংগীতে তেওঁৰ কাণত আক্ৰমণ কৰিলে। প্ৰভু, সি ভাবিলে। বছনিয়াত অনুভৱবোৰ ইয়াতকৈ সহজ আছিল।
  
  ভিৰ বাঢ়িল। কাম কৰি থকাৰ পিছতো সি ক্ষন্তেক সময় উলিয়াই চৌপাশৰ মুখবোৰলৈ চালে। দম্পতী আৰু পৰিয়াল। ষ্ট্ৰেইট আৰু গে ডিজাইনাৰসকলে নিজৰ মূৰ্তিৰ আভাস পোৱাৰ আশাত। আড়ম্বৰপূৰ্ণ সাজ পিন্ধা মানুহ, কাৰ্নিভালৰ পৰিৱেশত আৰু অধিক জোৰদাৰ। সি হাঁহিলে। স্বীকাৰ্য্য যে আজিকালি পহৰাত থকাৰ হেঁপাহটো নিস্তেজ হৈ পৰিছিল-সেনাবাহিনীৰ যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতি পাৰ হৈ গৈছিল-কিন্তু তেতিয়াও তেওঁ পুৰণি কিছুমান অনুভূতি অনুভৱ কৰিছিল। এটা কুটিল অৰ্থত ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকে শক্তি লাভ কৰিছিল যিহেতু তেওঁৰ পত্নী এলিছনে তেওঁক এৰি যোৱাৰ দুবছৰ আগতে মৃত্যুবৰণ কৰিছিল, খং উঠিছিল, হৃদয় বিদাৰক হৈ, তেওঁ হয়তো এছ এ এছ এৰিলেহেঁতেন বুলি ঘোষণা কৰিছিল, কিন্তু এছ এ এছে তেওঁক কেতিয়াও এৰি নাযায়। আনকি তাৰ অৰ্থ কি হ"ল?
  
  সময়ে কষ্টেৰে স্পৰ্শ কৰিছে যন্ত্ৰণা।
  
  কিয় তাই ক্ৰেচ হ"ল? ৰাস্তাত বেয়া প্ৰতিফলন আছিল নেকি? বেয়া বিচাৰ? তাইৰ চকুত চকুলো? ইচ্ছাকৃত? এনে এটা উত্তৰ যিটো তেওঁৰ পৰা চিৰদিনৰ বাবে এৰাই চলিব; এটা ভয়ংকৰ সত্য যিটো তেওঁ কেতিয়াও গম নাপাব।
  
  এটা প্ৰাচীন আৱশ্যকতাই ড্ৰেকক বৰ্তমানলৈ ঘূৰাই আনিছিল। কিবা এটা মনত পৰিল তাৰ সেনাবাহিনীৰ দিনৰ পৰা - দূৰৈৰ টোক-নক, বহুদিনৰ পৰা পাহৰি যোৱা... এতিয়া পুৰণি স্মৃতি... টোকৰ....
  
  ড্ৰেকে কুঁৱলীটো জোকাৰি দিলে আৰু কেট ৱাক শ্ব"টোত মনোনিৱেশ কৰিলে। দুগৰাকী মডেলে অডিনৰ ঢালৰ তলত মক বেটল মঞ্চস্থ কৰিছিল: দৰ্শনীয় একো নাছিল, মাত্ৰ প্ৰচাৰমূলক সামগ্ৰীহে। ভিৰটোৱে উল্লাস কৰিলে, টেলিভিছনৰ কেমেৰাবোৰে হুলস্থুল কৰিলে আৰু ড্ৰেকে দাৰভিছৰ দৰে ক্লিক কৰিলে।
  
  আৰু তাৰ পিছত ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। কেমেৰাটো নমাই দিলে। লেহেমীয়া কিন্তু ক্ষয় নোহোৱা তেওঁৰ সৈনিক মনটোৱে সেই দূৰৈৰ টোকৰটো ধৰিলে, আকৌ টোকৰ মাৰিলে আৰু ভাবিলে যে কিয় নৰক দুখন সেনাৰ হেলিকপ্টাৰ সেই দৃশ্যৰ কাষ চাপিছে।
  
  "বেন," মনলৈ অহা একমাত্ৰ প্ৰশ্নটো সুধি সি সাৱধানে ক"লে, "আপোনাৰ গৱেষণাৰ সময়ত আজি ৰাতি কোনো অভাৱনীয় অতিথিৰ কথা শুনিছেনে?"
  
  "ৱাঃ. মই ভবা নাছিলো যে আপুনি লক্ষ্য কৰিছে। বাৰু, তেওঁলোকে টুইট কৰি আছিল যে কেট মছে হয়তো উপস্থিত হ"ব।"
  
  "কেট মছ?"
  
  দুখন হেলিকপ্টাৰ, প্ৰশিক্ষিত কাণে ভুলকৈ চিনি পোৱা শব্দ। আৰু কেৱল হেলিকপ্টাৰ নহয়। এইবোৰ আছিল আপাচি আক্ৰমণাত্মক হেলিকপ্টাৰ।
  
  তাৰ পিছত সকলো নৰক ঢিলা হৈ পৰিল।
  
  হেলিকপ্টাৰবোৰে মূৰৰ ওপৰেৰে উৰি গৈ বৃত্ত এটা কৰি একেলগে উৰিবলৈ ধৰিলে। বিশেষ কিবা এটা আশা কৰি ৰাইজে উৎসাহেৰে উল্লাস কৰিলে। সকলো চকু আৰু কেমেৰা ৰাতিৰ আকাশলৈ ঘূৰি গ"ল।
  
  বেন উচ্চাৰণ কৰিলে, "বাহ..." কিন্তু তেতিয়াই তেওঁৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। মাক-দেউতাক আৰু ভনীয়েকে অনবৰতে ফোন কৰিছিল, সোণৰ হৃদয়ৰ পৰিয়ালৰ ল"ৰা তেওঁ সদায় উত্তৰ দিছিল।
  
  ড্ৰেক পৰিয়ালৰ চুটি বিৰতিত অভ্যস্ত। তেওঁ হেলিকপ্টাৰখনৰ অৱস্থান, সম্পূৰ্ণ লোডযুক্ত মিছাইল বে", বিমানখনৰ আগফালৰ ফিউজেজৰ তলত থকা যেন লগা ৩০ মিমি চেইন গানটো ভালদৰে পৰীক্ষা কৰি পৰিস্থিতিৰ মূল্যায়ন কৰিলে। বিষ্ঠা...
  
  সম্পূৰ্ণ বিশৃংখলতাৰ সম্ভাৱনা।উৎসাহী ভিৰটো তিনিটা সৰু প্ৰস্থানৰ দোকানেৰে আগুৰি থকা সৰু চৌহদ এটাত ভৰি পৰিছিল। বেন আৰু তেওঁৰ হাতত মাত্ৰ এটাই বিকল্প আছিল যদি... যেতিয়া... হুলস্থুল আৰম্ভ হৈছিল।
  
  পোনে পোনে মেকুৰী খোজ কাঢ়িবলৈ যাওক।
  
  কোনো সতৰ্কবাণী নোহোৱাকৈয়ে দ্বিতীয়খন হেলিকপ্টাৰখনৰ পৰা কেইবা ডজনো ৰছী ছিটিকি গ"ল, যিটো ড্ৰেকে এতিয়া উপলব্ধি কৰিলে যে ই নিশ্চয় আপাচি হাইব্ৰিড: একাধিক ক্ৰু সদস্যৰ বাবে সংশোধন কৰা মেচিন।
  
  মুখা পিন্ধা মানুহবোৰে দোল খাই থকা শাৰীবোৰৰ পৰা নামি আহিল, মেকুৰীটোৰ খোজৰ পিছফালে নোহোৱা হৈ গ"ল। বুকুত বান্ধি থোৱা বন্দুকবোৰ ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যেতিয়া ভিৰৰ মাজত সতৰ্ক মৌনতা বিয়পি পৰিল। শেষৰ মাতবোৰ আছিল কিয় বুলি সোধা ল"ৰা-ছোৱালীৰ মাত, কিন্তু অলপ পিছতে সিহঁতেও মৰি গ"ল।
  
  ইয়াৰ পিছত লিড আপাচিয়ে খালী মেগজিনবোৰৰ এটাত হেলফায়াৰ মিছাইল নিক্ষেপ কৰে। হিচকি শব্দ এটা, লাখ গেলন ভাপ ওলাই যোৱাৰ দৰে, তাৰ পিছত দুটা ডাইনোছৰৰ মিলনৰ দৰে গৰ্জন। অঞ্চলটোত ওখকৈ সিঁচৰতি হৈ পৰিল জুই, কাঁচ আৰু ইটাৰ টুকুৰা।
  
  বেন থতমত খাই মোবাইলটো পেলাই দিলে আৰু তাৰ পিছে পিছে দৌৰি গ"ল। ড্ৰেকে চিঞৰবোৰ জোৱাৰ-ভাটাৰ দৰে উঠি অহা শুনিলে আৰু অনুভৱ কৰিলে যে মব প্ৰবৃত্তিই ভিৰটোক আগুৰি ধৰিছে। এক চেকেণ্ডো নাভাবি সি বেনক ধৰি ৰেলিঙৰ ওপৰেৰে দলিয়াই দিলে, তাৰ পিছত নিজৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল। মেকুৰীটোৰ বাটৰ কাষতে নামিল।
  
  আপাচি চেইন গানৰ শব্দ বাজি উঠিল, গভীৰ আৰু মাৰাত্মক, তাৰ গুলীবোৰ ভিৰৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল যদিও তথাপিও বিশুদ্ধ আতংকৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  
  "বেন! মোৰ ওচৰত থাকক।" ড্ৰেকে মেকুৰীৰ ট্ৰেকৰ তলৰ ফালে দৌৰি গ"ল। কেইবাগৰাকীও মডেলে সহায় কৰিবলৈ হেলান দিলে। ড্ৰেকে ভৰিৰ ওপৰত উঠি পিছলৈ ঘূৰি চালে আৰু আতংকিত হৈ প্ৰস্থানৰ ফালে দৌৰি অহা উতলি থকা মানুহৰ গোটটোলৈ। মডেল আৰু কৰ্মচাৰীৰ সহায়ত কেইবা ডজন লোকে কেটৱকত উঠিছিল। ভয়ংকৰ চিঞৰ-বাখৰে বতাহ বিন্ধিলে, যাৰ ফলত আতংক বিয়পি পৰিল। জুইয়ে আন্ধাৰটো আলোকিত কৰি তুলিলে আৰু হেলিকপ্টাৰ ৰটাৰৰ গধুৰ শব্দই বেছিভাগ শব্দ ডুবাই পেলালে।
  
  চেইন গানটোৱে আকৌ বাজি উঠিল, গধুৰ সীহ বতাহলৈ পঠিয়াই দিলে এটা দুঃস্বপ্নসদৃশ শব্দৰ সৈতে যিটো কোনো সাধাৰণ নাগৰিকে ক"তো কেতিয়াও শুনা নাপাব।
  
  ড্ৰেকে ঘূৰি গ"ল। মডেলবোৰে পিছফালে থৰক-বৰক হৈ পৰিল। অডিনৰ ঢালখন তেওঁৰ সন্মুখত আছিল। এটা ইমপালছন মানি চলি তেওঁ ঠিক সেই মুহূৰ্তত কেইখনমান ফটো তোলাৰ ৰিস্ক লৈছিল যেতিয়া পৰ্দাৰ আঁৰৰ পৰা বুলেটপ্ৰুফ জেকেট পিন্ধা সৈন্যসকল দেখা দিছিল। ড্ৰেকৰ প্ৰথম চিন্তা আছিল বেন, মডেল আৰু সৈন্যৰ মাজত নিজকে স্থাপন কৰা, কিন্তু তেওঁ ক্লিক কৰি থাকিল, নিজৰ ভিউফাইণ্ডাৰটো সংকীৰ্ণ কৰি....
  
  আনখন হাতেৰে সি নিজৰ ডেকা ভাড়াতীয়াজনক আৰু দূৰলৈ ঠেলি দিলে।
  
  "হেৰা!"
  
  এজন জোৱানে তেওঁৰ ফালে চাই থাকিল আৰু ভাবুকি দি মেচিনগানটো জোকাৰিলে। ড্ৰেকে অবিশ্বাসৰ অনুভৱ এটা দমন কৰিলে। এই ধৰণৰ কথা ইয়ৰ্কত, এই পৃথিৱীত হোৱা নাছিল। ইয়ৰ্কত পৰ্যটক, আইচক্ৰীম প্ৰেমী আৰু আমেৰিকাৰ ডে ট্ৰিপাৰৰ ঘৰ আছিল। ৰোমে শাসন কৰাৰ সময়তো কেতিয়াও গৰ্জন কৰিবলৈ দিয়া হোৱা নাছিল। কিন্তু ই নিৰাপদ আছিল, আৰু ই বিচক্ষণ আছিল। এইখনেই আছিল ড্ৰেকে প্ৰথমতে অভিশপ্ত এছ এ এছৰ পৰা পলায়ন কৰিবলৈ বাছি লোৱা ঠাই।
  
  মোৰ পত্নীৰ লগত থাকিবলৈ। এৰাই চলিবলৈ... ক্ৰেপ!
  
  হঠাতে জোৱানজন তাৰ মুখত আবিৰ্ভাৱ হ"ল। "সেইটো মোক দিয়ক!" জাৰ্মান উচ্চাৰণেৰে সি চিঞৰি উঠিল। "মোক দিয়া!"
  
  জোৱানজন লৰালৰিকৈ কেমেৰাৰ ওচৰলৈ গ"ল। ড্ৰেকে আগবাহুটো কাটি মেচিনগানটো পেলাই দিলে। সৈনিকজনৰ মুখখন আচৰিত হৈ উজ্জ্বল হৈ উঠিল। ড্ৰেকে মনে মনে কেমেৰাটো বেনৰ হাতত তুলি দিলে এনে এটা পদক্ষেপ যিয়ে নিউয়ৰ্কৰ যিকোনো হেড ওৱেটাৰক গৌৰৱান্বিত কৰি তুলিলেহেঁতেন। খৰতকীয়া গতিত পলাই যোৱা শুনিলোঁ।
  
  আৰু তিনিজন সৈনিক তেওঁৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে মেচিনগানটো মজিয়ালৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "তুমি!"- এজন সৈনিকে নিজৰ অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলিলে। ড্ৰেকে চকু দুটা আধা মুদি দিলে, কিন্তু তাৰ পিছত এটা হুৰহুৰাই কান্দোন শুনিলে।
  
  "অপেক্ষা কৰক! নূন্যতম লোকচান, ইডিয়ট। সঁচাকৈয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় টেলিভিছনত ঠাণ্ডা তেজেৰে কাৰোবাক গুলীয়াই হত্যা কৰিব বিচাৰে নেকি?"
  
  নতুন সৈনিকজনে ড্ৰেকৰ ফালে মাত দিলে। "কেমেৰাটো দিয়া।" তেওঁৰ জাৰ্মান উচ্চাৰণত এটা এলেহুৱা নাকৰ গুণ আছিল।
  
  ড্ৰেকে প্লেন বি এটাৰ কথা ভাবি বন্দুকটো মজিয়াত ক্লান্ত হ"বলৈ দিলে। "মোৰ হাতত সেইবোৰ নাই"।
  
  সেনাপতিজনে নিজৰ অধীনস্থসকলক মাত দিলে। "তেওঁক চেক কৰি চাওক।"
  
  "তাত আৰু কোনোবা আছিল..." প্ৰথম সৈনিকজনে বিভ্ৰান্ত যেন লাগি বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলিলে। "সি... সি গুচি গ"ল।"
  
  সেনাপতিজনে ড্ৰেকৰ মুখত ঠিক ভৰি দিলে। "বেয়া পদক্ষেপ।"
  
  বেৰেলটোৱে তাৰ কপালত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। তেওঁৰ দৃষ্টিশক্তি খঙাল জাৰ্মান আৰু উৰি যোৱা থুইৰে ভৰি পৰিছিল। "তেওঁক চেক কৰক!"
  
  তেওঁলোকে তেওঁক বিচাৰি ফুৰাৰ সময়ত তেওঁ বগা চুট পিন্ধা নতুনকৈ অহা মুখা পিন্ধা এজনৰ নেতৃত্বত অডিনৰ ঢালৰ সংগঠিত চুৰি হোৱাটো পৰ্যবেক্ষণ কৰিলে। কিছু প্ৰদৰ্শনমূলকভাৱে হাতখন জোকাৰি মূৰটো খোঁচ মাৰিলে, কিন্তু একো কোৱা নাছিল। শ্বিল্ডখন নিৰাপদে লুকুৱাই থোৱাৰ পিছত মানুহজনে ৰেডিঅ"টো ড্ৰেকৰ ফালে জোকাৰিলে, স্পষ্টভাৱে কমাণ্ডাৰজনৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে।
  
  সেনাপতিজনে ৰেডিঅ"টো কাণত থৈ দিলে, কিন্তু ড্ৰেকে বগা কাপোৰ পিন্ধা মানুহজনৰ পৰা চকু আঁতৰাই নিদিলে।
  
  "পেৰিছলৈ" মানুহজনে কেৱল ওঁঠ দুটাৰে ক"লে। "কাইলৈ ছয় বজাত।"
  
  ড্ৰেকে প্ৰতিফলিত কৰিছিল যে এছ এ এছৰ প্ৰশিক্ষণ এতিয়াও উপযোগী আছিল।
  
  সেনাপতিজনে ক"লে, "হয়।" আকৌ এবাৰ সি ক্ৰেডিট কাৰ্ড আৰু ফটোগ্ৰাফাৰৰ আইডি জোকাৰি ড্ৰেকৰ মুখত নিজকে বিচাৰি পালে। "লাকী নুটক্ৰেকাৰ" সি এলেহুৱাকৈ টানিলে। "বছে কয় লোকচান নূন্যতম, সেইবাবেই তুমি জীয়াই আছা। "কিন্তু," সি ড্ৰেকৰ মানিবেগটো জোকাৰিলে, "আমাৰ হাতত আপোনাৰ ঠিকনা আছে, আৰু যদি আপুনি বীনবোৰ ঢালি দিয়ে," মেৰু ভালুকৰ অণ্ডকোষতকৈও ঠাণ্ডা হাঁহি এটা জিলিকি সি আৰু ক"লে, "বিপদই আপোনাক বিচাৰি পাব।"
  
  
  দুই
  
  
  
  YORK, ইংলেণ্ড
  
  
  পিছত ঘৰত ড্ৰেকে বেনক ডিকেফ ফিল্টাৰ কফি খাই দিলে আৰু তেওঁৰ লগত যোগ দি নিশাৰ অনুষ্ঠানৰ কভাৰেজ চালে।
  
  ইয়ৰ্ক চহৰখন ইমান নিৰ্মম আক্ৰমণৰ বাবে কেৱল সাজু নাছিল বাবেই অডিনৰ ঢালখন চুৰি হৈছিল। আচল অলৌকিকতা আছিল যে কাৰো মৃত্যু হোৱা নাছিল। জ্বলি থকা হেলিকপ্টাৰবোৰ মাইলৰ পিছত মাইল দূৰত পোৱা গৈছিল, তিনিটা ঘাইপথ একত্ৰিত হোৱা ঠাইত পৰিত্যক্ত, তাত থকা লোকসকল বহুদিনৰ পৰা নাই।
  
  "ফ্ৰেইৰ শ্ব"টো ধ্বংস কৰি পেলালে," বেনে আধা ছিৰিয়াছভাৱে ক"লে। "মডেলবোৰ ইতিমধ্যে পেক হৈ গৈছে।"
  
  "ধেৎ, মইও বিচনাৰ কাপোৰ সলনি কৰিলোঁ। বাৰু, মই নিশ্চিত যে ফ্ৰেই, প্ৰাডা আৰু গুচি বাচি থাকিব।"
  
  "ৱাল অৱ স্লিপে এই সকলোবোৰৰ মাজেৰে খেলিব।"
  
  "আকৌ পাৰিবাৰিক চিনেমা টাইটানিকত আৰম্ভ কৰিলে?"
  
  "সেইটোৱে মোক মনত পেলাই দিয়ে-তেওঁলোকে মোৰ দেউতাকক মিডষ্ট্ৰিমত কাটি পেলালে।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ মগটো ভৰাই দিলে। "চিন্তা নকৰিব. তিনি মিনিটমান পিছত সি ফোন কৰিব।"
  
  "মোক ধেমালি কৰিছা নেকি ক্ৰুষ্টি?"
  
  ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰি হাঁহিলে। "নহয়. তুমি মাত্ৰ বুজিবলৈ বৰ সৰু।"
  
  বেন ড্ৰেকৰ লগত থকা প্ৰায় ন মাহ হ"ল। মাত্ৰ কেইমাহমানৰ ভিতৰতে তেওঁলোক অচিনাকি মানুহৰ পৰা ভাল বন্ধুলৈ গতি কৰিলে। ফটোগ্ৰাফীৰ জ্ঞানৰ বিনিময়ত ড্ৰেকে বেনৰ ভাড়াত ৰাজসাহায্য দিছিল - যুৱকজন স্নাতক হোৱাৰ পথত - আৰু বেনে সকলো শ্বেয়াৰ কৰি সহায় কৰিছিল লগতে প্ৰশংসাৰ যোগ্য।
  
  বেন নিজৰ মগটো থৈ দিলে। "গুড নাইট বন্ধু। মই ভাবো মই মোৰ ভনীয়েকক ফোন কৰিবলৈ যাম।"
  
  "নিশা".
  
  দুৱাৰখন বন্ধ হৈ গ"ল আৰু ড্ৰেকে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে স্কাই নিউজৰ ফালে খালী দৃষ্টিৰে চাই থাকিল। যেতিয়া অডিনৰ ঢালৰ প্ৰতিমূৰ্তি আবিৰ্ভাৱ হ"ল, তেতিয়া তেওঁ বৰ্তমানলৈ ঘূৰি আহিল।
  
  জীৱিকাৰ সুবিধা দিয়া কেমেৰাটো লৈ কাইলৈ ছবিবোৰ পৰ্যালোচনা কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে মেম"ৰী কাৰ্ডখন পকেটত সোমাই দি তাৰ পিছত হুলস্থুলীয়া কম্পিউটাৰটোৰ ফালে আগবাঢ়িল। মন সলনি কৰি সি দুৱাৰ-খিৰিকী দুবাৰকৈ পৰীক্ষা কৰিবলৈ ৰৈ গ"ল। বহু বছৰৰ আগতে তেওঁ সেনাবাহিনীত কৰ্মৰত হৈ থকাৰ সময়ত এই ঘৰটো যথেষ্ট সুৰক্ষিত আছিল। তেওঁ প্ৰতিজন মানুহৰ মৌলিক মংগলৰ ওপৰত বিশ্বাস কৰি ভাল পাইছিল, কিন্তু যুদ্ধই আপোনাক এটা কথা শিকাইছিল - কেতিয়াও কোনো কথাত অন্ধভাৱে বিশ্বাস নকৰিব। সদায় এটা পৰিকল্পনা আৰু এটা বেকআপ বিকল্প থাকিব - পৰিকল্পনা B।
  
  সাত বছৰ পাৰ হৈ গ"ল, এতিয়া তেওঁ গম পালে যে সৈনিকজনৰ মানসিকতাই তেওঁক কেতিয়াও এৰি নাযায়।
  
  তেওঁ গুগল কৰিলে 'অডিন' আৰু 'শ্বিল্ড অৱ অডিন'।ঘৰৰ বাহিৰত বতাহ বাঢ়ি আহিল, ইভৰ ওপৰেৰে লৰালৰিকৈ আহিল আৰু এজন বিনিয়োগ বেংকাৰৰ দৰে হাউলি উঠিল, যাৰ বোনাছৰ সীমা আছিল চাৰি মিলিয়ন।তেওঁ অতি সোনকালেই বুজি পালে যে শ্বিল্ডটো এটা ডাঙৰ খবৰ।সেয়া আছিল আইচলেণ্ডৰ ইতিহাসৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ ডাঙৰ আগ্নেয়গিৰিৰ এটা ডাঙৰ প্ৰত্নতাত্ত্বিক আৱিষ্কাৰ।কিছুমান ইণ্ডিয়ানা জোনছৰ প্ৰকাৰে ঠেক পথৰ পৰা আঁতৰি গৈ এটা প্ৰাচীন বৰফৰ ধাৰা অন্বেষণ কৰে অন্বেষণ বন্ধ কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  
  একেটা আগ্নেয়গিৰি, ড্ৰেকে চিন্তা কৰিলে, যিয়ে শেহতীয়াকৈ সমগ্ৰ ইউৰোপলৈ ছাইৰ ডাৱৰ পঠিয়াইছিল, বিমান পৰিবহণ আৰু মানুহৰ ছুটীত ব্যাঘাত জন্মাইছিল।
  
  ড্ৰেকে কফিৰ চুমুক এটা মাৰি বতাহৰ হাউলি শুনিলে। মেণ্টেলৰ ঘড়ীটোৱে মাজনিশা বাজি উঠিল। ইণ্টাৰনেটে দিয়া বিপুল পৰিমাণৰ তথ্যৰ ওপৰত এবাৰ চকু ফুৰালেই তেওঁক ক"লে যে বেনে ইয়াৰ যুক্তিযুক্ততাতকৈ অধিক বুজিব। বেন আছিল যিকোনো ছাত্ৰৰ দৰেই - প্ৰযুক্তিৰ লগতে দেখা দিয়া জঞ্জালবোৰো সোনকালে বুজিব পাৰিছিল। তেওঁ পঢ়িলে যে অডিনৰ ঢালখন বহুতো জটিল ডিজাইনৰে সজাই তোলা হৈছে, যিবোৰৰ সকলোবোৰ চেলাৰ বিশেষজ্ঞই অধ্যয়ন কৰিছিল আৰু জে.আৰ.আৰ. টল্কিনে নিজৰ বিচৰণকাৰী যাদুকৰী গেণ্ডালফক অডিনৰ ওপৰত ভিত্তি কৰিছিল।
  
  ৰেণ্ডম বস্তু। ঢালখনৰ বাহিৰৰ অংশটোক আগুৰি থকা প্ৰতীক বা হাইৰ'গ্লিফবোৰ অডিনৰ অভিশাপৰ এটা প্ৰাচীন ৰূপ বুলি বিশ্বাস কৰা হৈছিল:
  
  
  স্বৰ্গ আৰু নৰক মাথোঁ সাময়িক অজ্ঞানতা,
  
  সঠিক বা অনুচিতৰ দিশত হেলান দিয়া অমৰ আত্মাটোৱেই।
  
  
  অভিশাপটো বুজাবলৈ কোনো চিত্ৰনাট্য নাছিল যদিও সকলোৱে তথাপিও ইয়াৰ সত্যতাক বিশ্বাস কৰিছিল। অন্ততঃ ইয়াৰ কাৰণ ভাইকিংসকলৰ বুলি কোৱা হৈছিল, অডিনৰ বাবে নহয়।
  
  ড্ৰেকে পুনৰ চকীখনত বহি ৰাতিৰ অনুষ্ঠানবোৰৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল।
  
  এটা কথাই তেওঁক মাতিছিল যদিও একে সময়তে তেওঁক চিন্তা কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। বগা কাপোৰ পিন্ধা ল"ৰাজনে মুখত ক"লে: "পেৰিছলৈ, কাইলৈ ছয় বজাত।" যদি ড্ৰেকে এই পথটোৰে আগবাঢ়ি যায়, তেন্তে তেওঁ বেনৰ জীৱনকো বিপদত পেলাব পাৰে, নিজৰ জীৱনটো দূৰৰ কথা।
  
  এজন সাধাৰণ নাগৰিকে এই কথা আওকাণ কৰিলেহেঁতেন। সৈনিকজনে যুক্তি দিব যে তেওঁলোকক ইতিমধ্যে ভাবুকি দিয়া হৈছে, তেওঁলোকৰ জীৱন ইতিমধ্যে বিপদত পৰিছে আৰু যিকোনো তথ্য ভাল তথ্য।
  
  তেওঁ গুগল কৰিলে: এক + পেৰিছ।
  
  এটা সাহসী প্ৰৱেশে তেওঁৰ চকু কপালত তুলিলে।
  
  অডিনৰ ঘোঁৰা স্লেইপনিৰ লুভ্ৰত প্ৰদৰ্শিত হৈছিল।
  
  অডিনৰ ঘোঁৰাটো?ড্ৰেকে মূৰৰ পিছফালে খোঁচ মাৰিলে। ভগৱানৰ বাবে এই ল"ৰাজনে কিছুমান অতি বস্তুগত বস্তুৰ ওপৰত দাবী কৰিছিল। ড্ৰেকে লুভ্ৰৰ হোম পেজটো খুলিলে। এনে লাগিছিল যেন বহু বছৰৰ আগতে নৰৱেৰ পাহাৰত কিংবদন্তি ঘোঁৰা অডিনৰ এটা ভাস্কৰ্য্য আৱিষ্কাৰ হৈছিল। ইয়াৰ পিছত আৰু গল্প। অতি সোনকালেই অডিনৰ বহু কাহিনীয়ে ড্ৰেক ইমানেই বোৱাই লৈ গ"ল যে তেওঁ প্ৰায় পাহৰি গ"ল যে তেওঁ আচলতে ভাইকিং ঈশ্বৰ, মাত্ৰ এটা মিথ।
  
  লুভ্ৰ? ড্ৰেকে চোবাই খাই পেলালে। ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰি সি কফি শেষ কৰি কম্পিউটাৰৰ পৰা আঁতৰি গ"ল।
  
  পিছমুহূৰ্তত সি ইতিমধ্যে শুই আছিল।
  
  
  * * *
  
  
  বেং এটাৰ কুঁহিয়াৰৰ শব্দত সি সাৰ পালে। তেওঁৰ সৰু চকীদাৰজন। শত্ৰুৱে হয়তো এলাৰ্ম বা কুকুৰৰ আবিৰ্ভাৱৰ আশা কৰিছিল, কিন্তু হুইল বিনটোৰ কাষত বহি থকা সৰু সেউজীয়া অলংকাৰটোক তেওঁ কেতিয়াও সন্দেহ নকৰিলেহেঁতেন আৰু ড্ৰেকক লঘু শুই থকা মানুহ হ"বলৈ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল।
  
  কম্পিউটাৰৰ ডেস্কত মূৰটো হাতত লৈ শুই পৰিল; এতিয়া সি নিমিষতে সাৰ পাই আন্ধাৰ কৰিড"ৰটোত সোমাই গ"ল। পিছফালৰ দুৱাৰখন হুলস্থুল কৰি উঠিল। গিলাচ ভাঙি গ"ল। বেংটোৱে কুটিল শব্দ কৰাৰ মাত্ৰ কেইছেকেণ্ডমান সময় পাৰ হৈ গ"ল।
  
  ভিতৰত আছিল সিহঁত।
  
  ড্ৰেকে চকুৰ সমতলৰ তলত কুঁজৰাই দেখিলে যে দুজন মানুহ সোমাই আহিছে, মেচিনগান ধৰি দক্ষতাৰে, কিন্তু অলপ লেতেৰাকৈ। তেওঁলোকৰ গতিবিধি পৰিষ্কাৰ আছিল, কিন্তু ৰূপৱতী নাছিল।
  
  কোনো সমস্যা নাই.
  
  ড্ৰেকে ছাঁত ৰৈ থাকিল, এই আশাত যে তেওঁৰ মাজত থকা বুঢ়া সৈনিকজনে তেওঁক নিৰাশ নকৰে।
  
  দুজন মানুহ সোমাই গ"ল, এডভান্স গ্ৰুপটো। ইয়াৰ পৰা দেখা গ"ল যে কোনোবাই তেওঁলোকে কি কৰি আছে সেই কথা জানিছিল। এই পৰিস্থিতিৰ বাবে ড্ৰেকৰ সম্পূৰ্ণ কৌশল বহু বছৰৰ আগতে পৰিকল্পিত হৈছিল, যেতিয়া সৈনিকজনৰ মানসিকতা এতিয়াও শক্তিশালী আৰু পৰীক্ষামূলক আছিল, আৰু তেওঁ কেৱল কেতিয়াও ইয়াক সলনি কৰিবলগীয়া হোৱা নাছিল। এতিয়া তাৰ মনত পুনৰ অভিমুখী হৈ পৰিল। যেতিয়া প্ৰথম সৈনিকজনৰ মুখখন পাকঘৰৰ পৰা ওলাই আহিল, তেতিয়া ড্ৰেকে ধৰিলে, তাৰ ফালে টানিলে, তাৰ পিছত পিছলৈ ঘূৰাই দিলে। একে সময়তে তেওঁ প্ৰতিপক্ষৰ ফালে খোজ দি ঘূৰি ঘূৰি ফলস্বৰূপে বন্দুকটো কাঢ়ি লৈ মানুহজনৰ পিছফালে শেষ হ"ল।
  
  দ্বিতীয়জন সৈনিকক আচৰিত কৰি তুলিলে। ইমানেই লাগিছিল। ড্ৰেকে মিলিছেকেণ্ডৰ থমকি নোপোৱাকৈ গুলী চলালে, তাৰ পিছত ঘূৰি আহি দ্বিতীয়জন আঁঠুলৈ পৰি যোৱাৰ আগতেই প্ৰথমজন সৈনিকক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে।
  
  দৌৰা!সি ভাবিলে। গতি এতিয়া সকলো আছিল।
  
  বেনৰ নাম চিঞৰি চিৰিৰে ওপৰলৈ দৌৰি গ"ল, তাৰ পিছত কান্ধৰ ওপৰেৰে মেচিনগানৰ গুলীৰ বিস্ফোৰণ ঘটালে। লেণ্ডিঙত উপস্থিত হৈ আকৌ চিঞৰিলে, তাৰ পিছত বেনৰ দুৱাৰত দৌৰি গ"ল। ফাটি গ"ল। বেন বক্সাৰ শ্বৰ্ট পিন্ধি থিয় হৈ আছিল, হাতত মোবাইল, মুখত প্ৰকৃত ভয়ানকতা লিখা আছিল।
  
  "চিন্তা নকৰিবা" ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই ক"লে। "মোক বিশ্বাস কৰক।" এইটো মোৰ আনটো কাম।"
  
  তেওঁৰ কৃতিত্বৰ কথা যে বেনে কোনো প্ৰশ্ন কৰা নাছিল। ড্ৰেকে নিজৰ সকলো শক্তিৰে মনোনিৱেশ কৰিলে। তেওঁ ঘৰৰ মূল আট্টিক হেচ্চটো অক্ষম কৰি দিলে আৰু তাৰ পিছত সেই কোঠাটোত দ্বিতীয়টো স্থাপন কৰিলে। ইয়াৰ পিছত শোৱনি কোঠাৰ দুৱাৰখন মজবুত কৰি দিলে। ই কোনো দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ শত্ৰুক ৰখাব নোৱাৰিলেও ই তেওঁক নিশ্চয়কৈ লেহেমীয়া কৰি পেলাব।
  
  এই সকলোবোৰ পৰিকল্পনাৰ অংশ।
  
  তেওঁ দুৱাৰখন বল্ট মাৰি দিলে, নিশ্চিত হ"ল যে বিল্ট-ইন কাঠবোৰ শক্তিশালী ফ্ৰেমটোত সুৰক্ষিত হৈ আছে, তাৰ পিছত জখলাখন আট্টিকলৈ নমাই দিলে। বেন প্ৰথমে শ্বট দিলে, ড্ৰেকে এচেকেণ্ড পিছত। লফ্টৰ ঠাইখন ডাঙৰ আছিল আৰু কাৰ্পেটেৰে আবৃত আছিল। বেন মাত্ৰ থিয় হৈ থাকিল, মুখখন আগাপে। ডাঙৰ ডাঙৰ কাষ্টম কিতাপৰ আলমাৰীবোৰে সমগ্ৰ পূব-পশ্চিম দেৱালৰ ঠাইখিনি ভৰি পেলাইছিল, চিডি আৰু পুৰণি কেছেটৰ কেচবোৰেৰে উপচি পৰিছিল।
  
  "এই সকলোবোৰ তোমাৰ নেকি মেট?"
  
  ড্ৰেকে কোনো উত্তৰ নিদিলে। সি খোজ কাঢ়ি গ"ল বাকচৰ থোপা এটাৰ ওচৰলৈ, য"ত দুৱাৰ এখন লুকুৱাই ৰখা হৈছিল, য"ত খোজ কাঢ়িব পৰাকৈ ওখকৈ আছিল; ছাদলৈ যোৱা দুৱাৰ এখন।
  
  ড্ৰেকে কাৰ্পেটৰ ওপৰত থকা বাকচটো ঘূৰাই দিলে। কান্ধত সুৰক্ষিত কৰি ৰখা সম্পূৰ্ণ পেক কৰা বেকপেকটো ওলাই পৰিল।
  
  "পোছাক?" বেন ফুচফুচাই ক"লে।
  
  সি বেকপেকটোত থপৰিয়াই দিলে। "মই সেইবোৰ পাইছো।"
  
  বেনক যেতিয়া খালী দেখা গ"ল, তেতিয়া ড্ৰেকে বুজি পালে যে তেওঁ কিমান ভয় খাইছে। সি বুজি পালে যে সি বহুত সহজেই সেই SAS ল"ৰাটোলৈ ঘূৰি আহিল। "পোছাক. চেল ফোন। ধন. পাছপ'ৰ্ট। আই-পেড। চিনাক্তকৰণ".
  
  বন্দুকৰ কথা কোৱা নাছিল। গুলী। কটাৰী...
  
  "এইটো কোনে কৰে মেট?"
  
  তলৰ পৰা ক্ৰেচ এটা আহিল। তেওঁলোকৰ অচিনাকি শত্ৰুৱে বেনৰ শোৱা কোঠাৰ দুৱাৰত টোকৰ মাৰে, হয়তো এতিয়া বুজি পাইছে যে তেওঁলোকে ড্ৰেকক তুচ্ছজ্ঞান কৰিছিল।
  
  "ইট'ছ টাইম টু গো"।
  
  বেন কোনো অভিব্যক্তি নোহোৱাকৈ ঘূৰি আহি বতাহজাকেৰে ডুব যোৱা ৰাতিটোৰ মাজলৈ হাঁহি হাঁহি ওলাই গ"ল। ড্ৰেকে তেওঁৰ পিছে পিছে ডুব গ"ল আৰু চিডি আৰু টেপেৰে আবৃত দেৱালবোৰলৈ শেষবাৰৰ বাবে চাই দুৱাৰখন জোকাৰি দিলে।
  
  মানুহৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ নকৰাকৈ তেওঁ যিমান পাৰে সামঞ্জস্য কৰি চালখন সামঞ্জস্য কৰি দিলে। নতুন নালা এটা লগোৱাৰ অজুহাতত তেওঁ তিনিফুট বহল খোজকাঢ়ি যোৱা পথ এটা স্থাপন কৰিলে যিটো তেওঁৰ ছাদৰ গোটেই দৈৰ্ঘ্যটো চলিব। সমস্যাটো তেওঁৰ ওচৰ-চুবুৰীয়াৰ পক্ষত হ"ব।
  
  অস্বস্তিকৰ চালখন পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত বতাহে অধৈৰ্য্য আঙুলিৰে সিহঁতক টানি আনিলে। বেন সাৱধানে খোজ কাঢ়িলে, খালী ভৰি দুখন কংক্ৰিটৰ টাইলছবোৰত পিছলি লৰচৰ কৰি। ড্ৰেকে হাতখন টানকৈ ধৰিলে, ইচ্ছা কৰিলে যে তেওঁলোকে তেওঁৰ স্নিকাৰ বিচাৰিবলৈ সময় পালেহেঁতেন।
  
  তাৰ পাছত চিমনিৰ ওপৰেৰে প্ৰচণ্ড বতাহৰ ধুমুহাই হাউলি উঠিল, বেনৰ মুখত চৌহদত খুন্দা মাৰিলে আৰু তেওঁক ধাৰৰ ওপৰেৰে উজুটি খাই পঠিয়াই দিলে। ড্ৰেকে জোৰকৈ আঁতৰি গ"ল, বিষৰ চিঞৰ এটা শুনিলে, কিন্তু নিজৰ ধৰি ৰখাটো ঢিলা নহ"ল। এচেকেণ্ডৰ পিছত সি বন্ধুক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিলে।
  
  "দূৰত নহয়" সি ফুচফুচাই ক"লে। "প্ৰায় আছে বন্ধু।"
  
  ড্ৰেকে দেখিলে যে বেন আতংকিত হৈ পৰিছে। তেওঁৰ দৃষ্টি আট্টিকৰ দুৱাৰখন আৰু ছাদৰ ধাৰৰ মাজত লৰচৰ কৰিলে, তাৰ পিছত বাৰীখনলৈ আৰু পিছলৈ। আতংকই তেওঁৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ বিকৃত কৰি পেলালে। তেওঁৰ উশাহ-নিশাহ দ্ৰুত হ"ল; এই হাৰত তেওঁলোকে কেতিয়াও নকৰিলেহেঁতেন।
  
  ড্ৰেকে দুৱাৰখনলৈ এবাৰ চকু ফুৰাই চুৰি কৰি সাহস গোটাই লৈ তাৰ ফালে পিঠি দিলে। কোনোবাই পাৰ হৈ গ"লে প্ৰথমে তেওঁক দেখা পালেহেঁতেন। বেনৰ কান্ধত ধৰি সি তাৰ চাৱনিৰ লগত মিলি গ"ল।
  
  "বেন, তুমি মোক বিশ্বাস কৰিব লাগিব। মোক বিশ্বাস কৰক। মই প্ৰতিশ্ৰুতি দিছো যে মই আপোনাক এইখিনিৰ মাজেৰে পাৰ হ"বলৈ সহায় কৰিম।"
  
  বেনৰ চকু দুটা কেন্দ্ৰীভূত হৈ গ"ল আৰু সি মাত দিলে, তথাপিও ভয় খাই কিন্তু নিজৰ জীৱনটো ড্ৰেকৰ হাতত ৰাখিলে। ঘূৰি আহি সি সাৱধানে আগবাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে তেওঁৰ ভৰিৰ পৰা তেজ টোপাল টোপালকৈ বৈ আছে, খাদটোত বৈ আহিছে। চুবুৰীয়াৰ চালখন পাৰ হৈ তাৰ সেউজগৃহত নামি আহি মাটিত পিছলি পৰিল। বেন পিছলি গৈ আধা বাটত পৰিল, কিন্তু ড্ৰেক প্ৰথমে তাতেই আছিল আৰু তেওঁৰ পতনৰ বেছিভাগ সময় কুশ্বন কৰিছিল।
  
  তেতিয়া তেওঁলোক কঠিন মাটিত আছিল। কাষৰ কোঠাটোত লাইট জ্বলি আছিল যদিও চাৰিওফালে কোনো নাছিল। তেওঁলোকে চাগে মেচিনগানৰ গুলীৰ শব্দ শুনিছিল। আশাকৰোঁ আৰক্ষী বাটত আছে।
  
  ড্ৰেকে বেনক টানকৈ সাৱটি ধৰি ক"লে, "ফেণ্টাষ্টিক ষ্টাফ। ভাল কাম কৰি যাওক আৰু মই আপোনাক নতুন ক্লাইম্বিং ফ্ৰেম এটা দিম। এতিয়া যাওঁ।"
  
  দৌৰা ধেমালি আছিল। যেতিয়াই তেওঁলোকক পিক-মি-আপৰ প্ৰয়োজন হৈছিল, বেনে ড্ৰেকৰ আগত নিজৰ বয়সৰ বিষয়ে ভাষণ দিছিল আৰু ড্ৰেকে বেনৰ যৌৱনক ঠাট্টা কৰিছিল। বন্ধুত্বপূৰ্ণ প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা।
  
  বেন হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "উপত কোন হেল?"
  
  ড্ৰেকে আট্টিক আৰু তাৰ গোপন দুৱাৰখনলৈ চালে। তাত এতিয়ালৈকে কোনেও একো টানি উলিয়াব পৰা নাই।
  
  "জাৰ্মান"।
  
  "হুহ? দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ দৰে কোৱাই নদীৰ ওপৰত জাৰ্মান দলংখনৰ দৰে?"
  
  "মই ভাবো জাপানীসকল আছিল। আৰু নাই, মই নাভাবো যে ই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ জাৰ্মানসকলৰ দৰে একো নহয়।"
  
  ইতিমধ্যে চুবুৰীয়াৰ বাৰীৰ পিছফালে আছিল। তেওঁলোকে হেজৰ মাজেৰে হাঁহ মাৰিলে আৰু বাৰ্ষিক চুইফটৰ এটা উদযাপনৰ সময়ত ড্ৰেকে নিৰ্মাণ কৰা ফেন্সিঙৰ ডামি অংশটোৰ মাজেৰে চেপি ধৰিলে।
  
  আমি পোনে পোনে ব্যস্ত ৰাস্তা এটালৈ ওলাই যাওঁ।
  
  টেক্সি ৰেংকৰ পোনে পোনে বিপৰীতে।
  
  হত্যাৰ কথা মনত লৈ ড্ৰেকে ৰৈ থকা গাড়ীবোৰৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁৰ সৈনিকৰ দৰে অন্তৰ্দৃষ্টিই আকৌ নিজকে দেখুৱাই দিলে। মিকি ৰ'ৰ্কৰ দৰে, কাইলীৰ দৰে, হাৱাই ফাইভ-অ'ৰ দৰে... ই মাত্ৰ নিদ্ৰাহীন আছিল, ইয়াৰ মহৎ কামবেক কৰিবলৈ সঠিক সময়ৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল।
  
  সি নিশ্চিত আছিল যে দুয়োকে ৰক্ষা কৰাৰ একমাত্ৰ উপায় হ"ল প্ৰথমে বেয়া মানুহজনৰ ওচৰলৈ যোৱা।
  
  
  তিনি
  
  
  
  পেৰিছ, ফ্ৰান্স
  
  
  সেইদিনা ৰাতিপুৱা ৯ বজাৰ ঠিক পিছতেই চাৰ্লছ ডি গ"ললৈ যোৱা বিমানখন অৱতৰণ কৰিছিল। ড্ৰেক আৰু বেন বেকপেক আৰু ইয়াৰ মূল বস্তুৰ পৰা কেইটামান বস্তুৰ বাহিৰে একোৱেই লৈ নামিল। নতুন কাপোৰ পিন্ধিছিল, নতুন মোবাইল ৰেডি হৈছিল। আই-পেড চাৰ্জ হৈ গ"ল। নগদ ধনৰ বেছিভাগেই নোহোৱা হৈছিল - পৰিবহণৰ বাবে খৰচ হৈছিল। ড্ৰেকে ইয়াৰ উদ্দেশ্য নিৰ্ণয় কৰাৰ লগে লগে অস্ত্ৰটো পেলাই দিয়া হ"ল।
  
  উৰণৰ সময়ত ড্ৰেকে বেনক জাৰ্মান আৰু ভাইকিংছৰ সকলো কথাৰ বিষয়ে অৱগত কৰিছিল আৰু তেওঁক গৱেষণাত সহায় কৰিবলৈ কয়। বেনৰ কটু মন্তব্যটো আছিল, "বেং বেং, সেইটোৱেই মোৰ ডিগ্ৰী।"
  
  এই মনোভাৱক ড্ৰেকে অনুমোদন জনাইছিল। গ্ৰীফিনছ ভাঙি যোৱা নাছিল, ভগৱানক ধন্যবাদ।
  
  বিমানবন্দৰৰ পৰা ওলাই আহি পেৰিছৰ ঠাণ্ডা টোপালটোৰ মাজলৈ সোমাই গ"ল। বেন এখন টেক্সি বিচাৰি কিনা গাইডবুকখন তেওঁৰ ফালে জোকাৰিলে। এবাৰ সিহঁত ভিতৰত সোমাই গ"লেই সি ক"লে, "উমম... ৰু... ক্ৰ"ইছ? লুভৰৰ বিপৰীতে হোটেল?"
  
  টেক্সিখন চলিবলৈ ধৰিলে, এজন মানুহে চলাইছিল, যাৰ মুখৰ পৰা দেখা গৈছিল যে তেওঁক একোৱেই লৰচৰ কৰা নাই। চল্লিশ মিনিটৰ পাছত যেতিয়া তেওঁ আহি পালে হোটেলখন পেৰিছৰ বাবে সতেজভাৱে অস্বাভাৱিক আছিল। ডাঙৰ লবী, এজনতকৈ অধিক মানুহ বহিব পৰা লিফ্ট আৰু কোঠা থকা কেইবাটাও কৰিডৰ ।
  
  তেওঁলোকে চেক ইন কৰাৰ আগতে ড্ৰেকে লবীত থকা এটিএমটো ব্যৱহাৰ কৰি বাকী থকা ধনখিনি উলিয়াই আনিলে - প্ৰায় পাঁচশ ইউৰো। বেন ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে, কিন্তু ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই তাক আশ্বস্ত কৰিলে। তাৰ স্মাৰ্ট বন্ধুজনে কি ভাবিছে সি জানিছিল।
  
  ইলেক্ট্ৰনিক চোৱাচিতা আৰু ধনৰ ট্ৰেইল।
  
  ক্ৰেডিট কাৰ্ডেৰে এটা কোঠাৰ বাবে ধন দিছিল আৰু তাৰ পিছত ৰাস্তাৰ সিপাৰৰ কোঠাটো নগদ ধনেৰে ক্ৰয় কৰিছিল। ওপৰলৈ উঠি আহি দুয়োজনে "নগদ ধন" কক্ষত প্ৰৱেশ কৰিলে আৰু ড্ৰেকে চোৰাংচোৱাগিৰিৰ ব্যৱস্থা কৰিলে।
  
  বেন সমালোচনাত্মক চকুৰে কোঠাটোৰ চাৰিওফালে চকু ফুৰাটো চাই সি ক"লে, "এয়া আমাৰ এটা শিলেৰে কেইবাটাও চৰাই মাৰি পেলোৱাৰ সুযোগ।
  
  "ক?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "আমি দেখিছোঁ যে তেওঁলোক কিমান ভাল। যদি সোনকালে আহে, তেন্তে সেয়া ভাল, আৰু হয়তো অসুবিধা। যদি তেওঁলোকে নকৰে, তেন্তে ভাল, সেইটোও জনাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। আৰু তোমাৰ নতুন খেলনাটো উলিয়াই অনাৰ সুযোগ আছে।"
  
  বেন আই-পেডটো অন কৰিলে। "আজি ছয় বজাত সঁচাকৈয়ে এনেকুৱা হ"ব নেকি?"
  
  "শিক্ষিত অনুমান।" ড্ৰেকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "কিন্তু আমি জনা কেইটামান তথ্যৰ লগত ই মিলি যায়।"
  
  "হমম, তেন্তে এফালে খোজ দিয়ক, ক্ৰাষ্টি..." বেন প্ৰদৰ্শনমূলকভাৱে আঙুলিবোৰ ফাটি গ"ল। উদ্ধাৰ হোৱাতকৈ সহায় কৰা বুলি এতিয়া তেওঁৰ আত্মবিশ্বাস জিলিকি উঠিল, কিন্তু তেতিয়া তেওঁ কেতিয়াও "একচন" ল"ৰা নাছিল। বৰঞ্চ তেওঁৰ নাম বা ডাকনামৰ দ্বাৰা চিনাক্ত কৰা ব্যক্তিত্বৰ ধৰণ - বেছিভাগেই ব্লেকি - কেতিয়াও সেই উপাধিৰ যোগ্য হ"ব পৰাকৈ গতিশীল নহয়।
  
  ড্ৰেকে উকিৰ ফুটাটোৰ মাজেৰে চাই থাকিল। "যিমান বেছি সময় লাগিব" সি বিৰবিৰাই উঠিল। "আমাৰ যিমানেই বেছি সম্ভাৱনা থাকিব।"
  
  বেছি সময় নালাগিল। বেন আই-পেডত টেপ কৰি থাকোঁতে ড্ৰেকে দেখিলে যে ৰাস্তাৰ সিপাৰৰ দুৱাৰখনত আধা ডজন ডাঙৰ ল"ৰা গোট খাই আছে। তলা ভাঙি কোঠাটো ভাঙি সোমাই গ"ল। ত্ৰিশ ছেকেণ্ডৰ পাছত দলটো পুনৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, খঙেৰে ইফালে সিফালে চালে আৰু বিয়পি পৰিল।
  
  ড্ৰেকে চোলাটো চেপি ধৰিলে।
  
  বেন ক"লে। "এইটো সঁচাকৈয়ে আকৰ্ষণীয়, মেট। বিশ্বাস কৰা হয় যে প্ৰকৃততে অডিনৰ অৱশিষ্টৰ ৯টা টুকুৰা বিশ্বজুৰি সিঁচৰতি হৈ আছে। ঢাল এটা বস্তু, ঘোঁৰা আন এটা কথা। এই কথা মই কেতিয়াও গম পোৱা নাছিলো।"
  
  ড্ৰেকে তেওঁৰ কথা কষ্টেৰে শুনিলে। তাৰ মগজু ধ্বংস কৰি পেলালে। এইখিনিতে তেওঁলোকৰ সমস্যা হৈছিল।
  
  একো নোকোৱাকৈয়ে দুৱাৰৰ পৰা আঁতৰি আহি মোবাইলত এটা নম্বৰ ডায়েল কৰিলে। প্ৰায় লগে লগে ফোনটো ৰিচিভ হ"ল।
  
  "হয়?"
  
  "এইজন ড্ৰেক।"
  
  "মই থতমত খাই পৰিছো। লং টাইম ন" ছি, বাড্ডি।"
  
  "মই জানো".
  
  "মই সদায় জানিছিলোঁ তুমি ফোন কৰিবা।"
  
  "আপুনি যি ভাবে সেয়া নহয়, ওৱেলছ। মোক কিবা এটা লাগে।"
  
  "অৱশ্যেই আপুনি জানে। মাইৰ কথা কোৱা।"
  
  ডাম্, ওৱেলছে তেওঁক পৰীক্ষা কৰি আছিল কেৱল তেওঁহে জানিব পৰা কিবা এটাৰে। সমস্যাটো আছিল যে থাইলেণ্ডত তেওঁলোকৰ ডাউনটাইমৰ পৰাই মাই তেওঁলোকৰ পুৰণি শিখা আছিল, এলিছনক বিয়া কৰাই দিয়াৰ আগতে - আৰু আনকি বেনকো সেই লেতেৰা সবিশেষ শুনাৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  
  "মধ্যম নাম শ্বীৰণ। স্থান - ফুকেট। টাইপ - হুমম... বিদেশী..."
  
  বেনৰ কাণ দুখন লৰচৰ কৰিলে। ড্ৰেকে নিজৰ শৰীৰৰ ভাষাত যিমান স্পষ্টকৈ পঢ়িছিল, সিমানেই স্পষ্টকৈ পঢ়িছিল এজন ৰাজনীতিবিদৰ মিছা কথা। খোলা মুখখন এটা ক্লু আছিল...
  
  ড্ৰেকে ওৱেলছৰ মাতত হাঁহিটো প্ৰায় শুনিব পাৰিছিল। "বিদেশী? এইটোৱেই নেকি তোমাৰ সৰ্বোত্তম কাম?"
  
  "এই মুহূৰ্তত, হয়।"
  
  "তাত কোনোবা আছে নেকি?"
  
  "ৰিলি লাইক"।
  
  "গোটচা। ঠিক আছে বন্ধু, কি বিচাৰে?"
  
  "মোক সত্যটো লাগে ওৱেলছ। মোক কেঁচা তথ্য লাগে যিবোৰ বাতৰি বা ইণ্টাৰনেটত সম্প্ৰচাৰ কৰিবলৈ দিয়া নহয়। সেই অডিনৰ ঢালখন চুৰি হৈছিল। চুৰি কৰা জাৰ্মানসকলৰ বিষয়ে। বিশেষকৈ জাৰ্মানসকল। প্ৰকৃত SAS তথ্য। আচলতে কি হৈছে মই জানিব লাগিব বন্ধু, ৰাজহুৱা লিক নহয়।"
  
  "আপুনি বিপদত পৰিছে নেকি?"
  
  "প্ৰকাণ্ড." আপুনি আপোনাৰ সেনাপতিক মিছা নকয়, পূৰ্বৰ হওক বা নহওক।
  
  "সহায়ৰ প্ৰয়োজন নেকি?"
  
  "এতিয়ালৈকে নহয়".
  
  "তুমি হাতখন উপাৰ্জন কৰিলা ড্ৰেক। মাত্ৰ শব্দটো কওক আৰু SAS আপোনাৰ।"
  
  "মই কৰিম"।
  
  "জৰিমনা. মোক কিছুমান দিয়া। আৰু বাইদেউ, আপুনি এতিয়াও নিজকে কৈছেনে যে আপুনি কেৱল সাধাৰণ পুৰণি SAS আছিল?"
  
  ড্ৰেকে দ্বিধাবোধ কৰিলে। "ভাল পুৰণি SAS" শব্দটোৰ অস্তিত্বও হ'ব নালাগে। "ব্যাখ্যাৰ বাবে এটা গ্ৰহণযোগ্য শব্দ, এয়াই সকলো।"
  
  ড্ৰেক অজ্ঞান হৈ পৰিল। তেওঁৰ প্ৰাক্তন সেনাপতিৰ পৰা সহায় বিচৰাটো সহজ নাছিল যদিও বেনৰ নিৰাপত্তাই যিকোনো গৌৰৱবোধক আগুৰি ধৰিছিল। সি আকৌ উকিৰ ফুটাটো চেক কৰিলে, খালী হলৱে এটা দেখিলে আৰু তাৰ পিছত ওচৰলৈ গৈ বেনৰ কাষত বহিল।
  
  "আপুনি কয় অডিনৰ নটা অংশ? তাৰ অৰ্থ কি হ"ল?
  
  বেন দ্ৰুতগতিত নিজৰ গ্ৰুপৰ ফেচবুক পেজটো এৰি থৈ গ"ল, তেওঁলোকৰ দুটা নতুন ফ্ৰেণ্ড ৰিকুৱেষ্ট হৈছে বুলি বিৰবিৰাই উঠিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ মুঠ সংখ্যা সোতৰটা হ"ল।
  
  তেওঁ ড্ৰেকক অলপ সময়ৰ বাবে অধ্যয়ন কৰিলে। "গতিকে আপুনি এজন প্ৰাক্তন এছ এ এছৰ অধিনায়ক আৰু টেপৰ ধৰ্মান্ধ। অদ্ভুত কথা মেট, যদি মোৰ কোৱাত আপত্তি নাই।"
  
  "ফ"কাচ, বেন। তোমাৰ কি আছে?"
  
  "বাৰু... মই অডিনৰ এই নটা অংশৰ ট্ৰেইল অনুসৰণ কৰি আছো।নৰ্ছ পৌৰাণিক কাহিনীত ন এটা বিশেষ সংখ্যা যেন লাগে। এজনে বিশ্ব গছ নামৰ কিবা এটাত নিজকে ক্ৰুচত দিয়া হৈছিল, ন দিন ন ৰাতি, উপবাসে, কাষত বৰশী লৈ, ঠিক যীচু খ্ৰীষ্টৰ দৰেই আৰু যীচুৰ বহু বছৰ আগতে। এইটো এটা বাস্তৱ কথা, মেট। প্ৰকৃত বিজ্ঞানীসকলে ইয়াৰ তালিকাভুক্ত কৰিছে। আনকি যীচু খ্ৰীষ্টৰ কাহিনীৰ প্ৰেৰণা দিয়া কাহিনীও হ"ব পাৰে। অডিনৰ নটা অংশ আছে। বৰশীটো তৃতীয় টুকুৰা আৰু বিশ্ব গছৰ লগত সংযুক্ত যদিও ইয়াৰ স্থানৰ কোনো উল্লেখ পোৱা নাই। গছজোপাৰ কিংবদন্তি স্থান ছুইডেনত। আপছলা নামৰ এখন ঠাই।"
  
  "লেহেমীয়া কৰক, লেহেমীয়া কৰক। ইয়াত অডিনৰ ঢাল বা ঘোঁৰাৰ বিষয়ে কিবা কোৱা হৈছে নেকি?"
  
  বেন কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "মাত্ৰ এইটোৱেই যে ঢালখন আছিল সৰ্বকালৰ অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ প্ৰত্নতাত্ত্বিক আৱিষ্কাৰ। আৰু যে ইয়াৰ প্ৰান্তত শব্দ আছে: স্বৰ্গ আৰু নৰক মাথোঁ সাময়িক অজ্ঞানতা। সঠিক বা অনুচিতৰ দিশত হেলান দিয়া অমৰ আত্মাটোৱেই। এইটো স্পষ্ট যে অডিনৰ অভিশাপ, কিন্তু জীৱন্ত স্মৃতিৰ কোনোৱেই কেতিয়াও বুজিব পৰা নাই ইয়াৰ লক্ষ্য কি।"
  
  "হয়তো সেই অভিশাপবোৰৰ ভিতৰত এটা য"ত মাত্ৰ তাত থাকিব লাগে," ড্ৰেকে হাঁহিলে।
  
  বেন তাক আওকাণ কৰিলে। "ইয়াত লিখা আছে যে ঘোঁৰাটো এটা ভাস্কৰ্য্য। আন এটা ভাস্কৰ্য্য "দ্য উলভছ অৱ অডিন" বৰ্তমান নিউয়ৰ্কত প্ৰদৰ্শিত হৈছে।"
  
  "তেওঁৰ পহুবোৰ? এতিয়া?" ড্ৰেকৰ মগজুৱে ভাজিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  
  "তেওঁ দুটা পহুত উঠি যুদ্ধলৈ গৈছিল। নিশ্চিতভাৱে."
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "নটা অংশৰ হিচাপ কৰা হৈছে নেকি?"
  
  বেন মূৰটো জোকাৰিলে। "দুই এজন নোহোৱা হৈছে, কিন্তু..."
  
  ড্ৰেকে থমকি ৰ"ল। "কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "বাৰু, মূৰ্খামি যেন লাগিছে, কিন্তু ইয়াত এটা কিংবদন্তিৰ টুকুৰা আছে যিবোৰে আকৃতি লৈছে। অডিনৰ সকলো টুকুৰা একেলগে আহি এটা শৃংখলাবদ্ধ বিক্ৰিয়া আৰম্ভ হোৱাৰ বিষয়ে কিবা এটা যিয়ে পৃথিৱীৰ শেষলৈ লৈ যাব।"
  
  "ষ্টেণ্ডাৰ্ড ষ্টাফ," ড্ৰেকে ক"লে। "এই সকলোবোৰ প্ৰাচীন দেৱতাৰ লগত কোনো ধৰণৰ "পৃথিৱীৰ শেষ" উপকথা জড়িত হৈ আছে।"
  
  বেন মাত দিলে আৰু ঘড়ীটোলৈ চালে। "শুদ্ধ. ৰূপ. আমি ইণ্টাৰনেটৰ উইজাৰ্ডসকলক খাদ্যৰ প্ৰয়োজন।"-তেওঁ এচেকেণ্ডৰ বাবে ভাবিলে। "আৰু মই ভাবো, মই অনুভৱ কৰোঁ যে বেণ্ডটোৰ পৰা নতুন গীতৰ কথা অতি সোনকালে আহি আছে। ব্ৰাঞ্চৰ বাবে ক্ৰ"ছাণ্ট আৰু ব্ৰী?"
  
  "পেৰিছত যেতিয়া..."
  
  ড্ৰেকে দুৱাৰখন ফাট মেলিলে, চাৰিওফালে চালে, তাৰ পিছত বেনক ওলাই আহিবলৈ ইংগিত দিলে। বন্ধুৰ মুখত হাঁহিটো দেখিলে যদিও চকুৰ ভয়ংকৰ টেনচনটোও পঢ়িলে। বেন ভালদৰে লুকুৱাই ৰাখিলে, কিন্তু তেওঁ বেয়াকৈ লৰচৰ কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে কোঠাটোলৈ উভতি আহি তেওঁলোকৰ সকলো বস্তু বেকপেক এটাত ভৰাই দিলে। গধুৰ বেল্টটো সুৰক্ষিত কৰি থাকোঁতে বেনে মুখ বন্ধ কৰি হেল্ল" কোৱা শুনিলে আৰু অনুভৱ কৰিলে যে জীৱনত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবেহে ভয়ত হৃদয়খন বন্ধ হৈ গ"ল।
  
  প্ৰথমটো আছিল যেতিয়া এলিছনে সেই অমিলনীয় পাৰ্থক্যৰ উদাহৰণ দি তেওঁক এৰি থৈ গৈছিল - আপুনি এজন অভিশপ্ত বুট কেম্পতকৈ বেছি সৈনিক।
  
  সেইৰাতি. যেনেকৈ অন্তহীন বৰষুণে তাৰ চকু দুটা আগৰ দৰে চকুলোৰে ভৰি পৰিল।
  
  শৰীৰৰ প্ৰতিটো পেশী টান আৰু সাজু হৈ সি দুৱাৰৰ ফালে দৌৰি গ"ল, তাৰ পিছত দেখিলে যে হলৱেৰে তললৈ সংগ্ৰাম কৰি থকা এহাল বৃদ্ধ দম্পতী।
  
  আৰু বেন লক্ষ্য কৰিলে যে প্ৰাক্তন সৈনিকজনে ছদ্মবেশ লোৱাৰ সুযোগ পোৱাৰ আগতেই ড্ৰেকৰ চকু দুটা ভৰি পৰা নিৰপেক্ষ আতংক। মূৰ্খ ভুল।
  
  "চিন্তা নকৰিব". বেন শেঁতা হাঁহি এটা মাৰি ক"লে। "মই ভালে আছোঁ".
  
  ড্ৰেকে লৰচৰ কৰি উশাহ এটা লৈ সিহঁতক চিৰিৰে তললৈ লৈ গ"ল, সদায় পহৰা দি। লবীটো চেক কৰিলে, কোনো ভাবুকি দেখা নাপালে আৰু বাহিৰলৈ ওলাই গ"ল।
  
  ওচৰৰ ৰেষ্টুৰেণ্টখন ক"ত আছিল? অনুমান এটা কৰি সি লুভ্ৰৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  
  * * *
  
  
  মিউনিখৰ এজন মোটা মানুহে নিউৰ"চাৰ্জনৰ দক্ষতাৰে লগে লগে তেওঁলোকক দেখা পালে। তেওঁ নিজৰ ফটোগ্ৰাফিক সাদৃশ্য পৰীক্ষা কৰিলে আৰু দুটা হৃদস্পন্দনৰ ভিতৰতে সুগঠিত, সক্ষম ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ মানুহজনক আৰু তেওঁৰ দীঘল চুলিৰ, মূৰ্খ বন্ধুজনক চিনি পালে আৰু ক্ৰছহেয়াৰত আবদ্ধ কৰি ৰাখিলে।
  
  ওখ ভেণ্টেজ পইণ্টটো বা মাংসল অংগবোৰত খান্দি যোৱা বগা ছিদ্ৰবোৰ ভাল নাপালে সি নিজৰ অৱস্থান সলনি কৰিলে।
  
  কান্ধৰ মাইক্ৰ"ফোনটোত সি ফুচফুচাই ক"লে: "মই সিহঁতক এটা সূতাৰে ধৰি আছো।"
  
  আচৰিত ধৰণে তৎক্ষণাত সঁহাৰি আহিল। "এতিয়া সিহঁতক মাৰি পেলাওক।"
  
  
  চাৰিটা
  
  
  
  পেৰিছ, ফ্ৰান্স
  
  
  দ্ৰুতগতিত একেৰাহে তিনিটা গুলী নিক্ষেপ কৰা হ"ল।
  
  প্ৰথমটো গুলী ড্ৰেকৰ মূৰৰ কাষৰ ধাতুৰ দুৱাৰৰ ফ্ৰেমৰ পৰা বিচ্যুত হৈছিল, তাৰ পিছত ৰাস্তাৰে ৰিকোচেট হৈ এগৰাকী বৃদ্ধা মহিলাৰ বাহুত খুন্দা মাৰিছিল। প্ৰশ্নবোধক চিহ্নৰ ৰূপত বতাহত তেজ ছটিয়াই তাই পেচ খাই পৰিল।
  
  দ্বিতীয়টো আঘাতত বেনৰ মূৰৰ চুলিবোৰ মূৰত থিয় হৈ গ"ল।
  
  তৃতীয়টোৱে কংক্ৰিটত খুন্দা মাৰিলে য"ত তেওঁ থিয় হৈ আছিল, ড্ৰেকে তেওঁৰ কঁকালত মোটামুটিকৈ ধৰাৰ এদিন পিছত। গুলীটোৱে ফুটপাথৰ পৰা উফৰি আহি তেওঁলোকৰ পিছফালে থকা হোটেলৰ খিৰিকীখন ভাঙি পেলালে।
  
  ড্ৰেকে ৰোল কৰিলে আৰু মোটামুটিকৈ বেনক ৰখাই থোৱা গাড়ীৰ শাৰী এটাৰ পিছফালে লৈ গ"ল। "আই এম হোল্ডিং ইউ"। সি খঙেৰে ফুচফুচাই ক"লে। "মাত্ৰ আগবাঢ়ি যোৱা।" কুঁজৰাই সি গাড়ীৰ খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চাবলৈ বিপদত পৰিল আৰু খিৰিকীখন ছিন্নভিন্ন হোৱাৰ লগে লগে ছাদত গতিবিধি দেখিলে।
  
  "চিটি শ্বুটিং!" এড্ৰিনেলিন জমা হোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ ইয়ৰ্কশ্বাৰ উচ্চাৰণ আৰু আৰ্মী স্লেংগে তেওঁৰ কণ্ঠক হাস্কি কৰি তুলিছিল। তেওঁ সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰিলে। সাধাৰণ নাগৰিকসকলে দৌৰি আছিল, চিঞৰি আছিল, নানা ধৰণৰ বিক্ষিপ্ততাৰ সৃষ্টি কৰিছিল, কিন্তু সমস্যাটো আছিল যে শ্বুটাৰজনে তেওঁলোক ক"ত আছে সেইটো সঠিকভাৱে জানিছিল।
  
  আৰু সি অকলশৰীয়া নহ"লহেঁতেন।
  
  এতিয়াও ড্ৰেকে লকপিকিঙৰ সময়ত আগতে দেখা তিনিজন ল"ৰাক চিনি পালে, যিসকলে আন্ধাৰ মণ্ডিঅ"ৰ পৰা ওলাই আহি উদ্দেশ্যপ্ৰণোদিতভাৱে তেওঁলোকৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  "লৰচৰ কৰাৰ সময়।"
  
  ড্ৰেকে সিহঁতক দুখন গাড়ীত লৈ গ"ল য"ত ইতিমধ্যে লক্ষ্য কৰিছিল যে এগৰাকী যুৱতীয়ে তাইৰ গাড়ীত হিষ্টেৰিকভাৱে কান্দি আছে। তাইৰ আচৰিত হ"বলৈ বাকী নাথাকিল যে সি তাইৰ দুৱাৰখন ফাটি এটা ফাট মেলিলে আৰু তাইৰ ভয়ংকৰ মুখৰ ভাবটো দেখি সি অপৰাধবোধৰ ক্ষন্তেকীয়া হুলস্থুল অনুভৱ কৰিলে।
  
  মুখত নিষ্ক্ৰিয় ভাব এটা ৰাখিলে। "বাহিৰ."
  
  এতিয়াও কোনো গুলী চলোৱা হোৱা নাই। ভয়ে তাইৰ পেশীবোৰ জমা কৰি মৰা ফলকলৈ ৰূপান্তৰিত কৰি মহিলাগৰাকীয়ে হাঁহি হাঁহি ওলাই আহিল। শৰীৰৰ ওজন যিমান পাৰি কম কৰি বেন সোমাই আহিল। ড্ৰেকে খৰখেদাকৈ তাৰ পিছে পিছে গ"ল আৰু তাৰ পিছত চাবিটো ঘূৰাই দিলে।
  
  উশাহ এটা লৈ সি গাড়ীখন ওলোটাকৈ থৈ তাৰ পিছত পাৰ্কিং স্থানৰ পৰা আগবাঢ়ি আহিল। তেওঁলোকৰ পিছে পিছে ৰাস্তাৰ সিপাৰে ৰবৰৰ ধোঁৱা ওলাই আহিছিল।
  
  বেন চিঞৰি ক"লে: "ৰু ৰিচেলিউ!"
  
  ড্ৰেকে গুলীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি লৰচৰ কৰিলে, ইঞ্জিনৰ পৰা উফৰি যোৱাৰ লগে লগে ধাতুৰ শব্দ শুনিলে, তাৰ পিছত এক্সিলেটৰত খুন্দা মাৰিলে। ফুটপাথত আচৰিত হোৱা চোৰকেইটাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গৈ দেখিলে যে তেওঁলোকে নিজৰ গাড়ীলৈ উভতি লৰালৰিকৈ আহিছে।
  
  ড্ৰেকে চকাটো সোঁফালে, তাৰ পিছত বাওঁফালে আৰু তাৰ পিছত আকৌ বাওঁফালে ঘূৰাই দিলে।
  
  "ৰু চেণ্ট-অ"ন"ৰে।" ৰাস্তাৰ নামটো চাবলৈ ডিঙিটো ক্ৰেন কৰি বেনে চিঞৰি উঠিল।
  
  যান-বাহনৰ সোঁতত যোগ দিলে। ড্ৰেকে যিমান পাৰে খৰখেদাকৈ গাড়ীখন বৈ গ"ল-যিখন তেওঁৰ আনন্দৰ বাবে মিনি কুপাৰ বুলি ওলাই পৰিল-আলিবোৰত সোমাই গ"ল আৰু পিছফালৰ দৃশ্যটোৰ ওপৰত তীক্ষ্ণ দৃষ্টি ৰাখিলে।
  
  ছাদৰ ওপৰৰ শ্বুটাৰটো বহু আগতেই নোহোৱা হৈ গৈছিল যদিও মণ্ডিঅ"খন আকৌ তাতেই আছিল, বহু পিছ পৰি নাছিল।
  
  ট্ৰেফিক লাইটত ভাগ্য ভাল হৈ সি সোঁফালে আৰু তাৰ পিছত আকৌ সোঁফালে ঘূৰি গ"ল। বাওঁফালৰ পৰা লোৱা লুভ্ৰ মিউজিয়াম। কোনো কাম নাছিল: ৰাস্তাবোৰ বেছি ভিৰ আছিল, ট্ৰেফিক লাইটবোৰ বেছি সঘনাই আছিল। পেৰিছৰ কেন্দ্ৰৰ পৰা আঁতৰি যোৱাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  "ৰু ডি ৰিভ"লি!"
  
  ড্ৰেকে বেনক চাই কঠোৰভাৱে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "কিয় হ"ল ৰাস্তাৰ নাম চিঞৰি থাকে?"
  
  বেন তাৰ ফালে চাই থাকিল। "মই নাজানো! তেওঁলোকে... টিভিত দেখুৱাইছে! সহায় কৰে?"
  
  
  * * *
  
  
  "নহয়!" - সি উত্তৰত চিঞৰিলে, ইঞ্জিনৰ গৰ্জনটোৰ ওপৰত যেতিয়া সি ৰু ডি ৰিভ'লিৰ পৰা আঁতৰত পিছল পথটোৰে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িল।
  
  গুলীটো বুটৰ পৰা ৰিকোচেট হৈ গ"ল। ড্ৰেকে দেখিলে যে এজন পথচাৰী যন্ত্ৰণাত ভাঙি পৰিছে। বেয়া আছিল; ই গুৰুতৰ আছিল। এই মানুহবোৰ ইমানেই অহংকাৰী আৰু শক্তিশালী আছিল যে তেওঁলোকে কাক আঘাত দিছিল তাক লৈ চিন্তা কৰা নাছিল, আৰু স্পষ্টভাৱে ইয়াৰ পৰিণতিৰ সৈতে জীয়াই থাকিব পাৰিছিল।
  
  তেওঁলোকৰ বাবে অডিনৰ নটা অংশ কিয় ইমান গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল?
  
  গুলীবোৰে কংক্ৰিট আৰু ধাতুৰ ভিতৰত সোমাই মিনিৰ চাৰিওফালে আৰ্হি এৰি থৈ গৈছিল।
  
  সেই মুহূৰ্ততে বেনৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। পকেটৰ পৰা উলিয়াই আনিবলৈ তেওঁ কান্ধৰ জটিল টুইষ্টিং কৌশল এটা কৰিলে। "মা?"
  
  "অ" মাই গড!"-ড্ৰেকে মনে মনে গালি পাৰিলে।
  
  "মই ভালেই আছো তা। আপুনি? দেউতাৰ দৰে?"
  
  মণ্ডিঅ"ই মিনিৰ বুটত স্থান লাভ কৰিছে। পিছফালৰ পৰা চকু কপালত তুলিব পৰা হেডলাইটবোৰে দৃশ্যটো ভৰি পৰিল, লগতে তিনিজন ঠাট্টা-মস্কৰা কৰা জাৰ্মানীৰ মুখখনো ভৰি পৰিল। হাৰামীবোৰে ভাল পাইছিল।
  
  বেন মাত দিলে। "আৰু সৰু বাইদেউ?"
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া জাৰ্মানসকলে উন্মাদ উত্তেজনাত বন্দুকৰে ডেচব"ৰ্ডত খুন্দা মাৰিলে।
  
  "নহয়. বিশেষ একো নাই। উম...সেইটো কি শব্দ?" সি থমকি ৰ"ল। "অ"... এক্সবক্স।"
  
  ড্ৰেকে এক্সিলেটৰটো মজিয়াত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। ইঞ্জিনটোৱে খৰধৰকৈ সঁহাৰি দিলে। ঘণ্টাত ষাঠি মাইল বেগতো টায়াৰবোৰে চিঞৰি উঠিল।
  
  পিছৰ গুলীটোৱে পিছফালৰ খিৰিকীখন ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে। বেন নিমন্ত্ৰণৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে সন্মুখৰ ক্লাইম্বিং এৰিয়ালৈ নামি গ"ল। ড্ৰেকে নিজকে এটা মুহূৰ্তৰ মূল্যায়নৰ অনুমতি দিলে, তাৰ পিছত মিনিখনক ৰখাই থোৱা গাড়ীৰ দীঘলীয়া শাৰী এটাৰ সন্মুখত খালী ফুটপাথটোলৈ লৈ গ"ল।
  
  মণ্ডিঅ"ৰ যাত্ৰীসকলে অসাৱধানতাৰে গুলীচালনা কৰে, গুলীবোৰে ৰখাই থোৱা গাড়ীৰ খিৰিকীত খুন্দা মাৰি মিনিখনত খুন্দা মাৰি তাৰ পৰা উফৰি গ"ল। কেইছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে সি ব্ৰেকটো জোকাৰিলে, চিঞৰি চিঞৰি ঘূৰি ঘূৰি সৰু গাড়ীখন ১৮০ ডিগ্ৰীলৈ দলিয়াই দিলে, তাৰ পিছত সিহঁত অহা বাটলৈ বেগেৰে উভতি গ"ল।
  
  মণ্ডিঅ"ৰ যাত্ৰীসকলে কি হৈছিল সেই কথা উপলব্ধি কৰিবলৈ বহুমূলীয়া চেকেণ্ড সময় লাগিছিল। ১৮০ ডিগ্ৰী টাৰ্ণটো অসাৱধান আৰু বিপদজনক আছিল, আৰু ভয়ংকৰ ক্ৰাঞ্চৰ সৈতে ৰখাই থোৱা দুখন গাড়ী উলিয়াই আনিছিল। পবিত্ৰ সকলোবোৰৰ নামত ক'ত আছিল আৰক্ষী?
  
  এতিয়া উপায় নাই। ড্ৰেকে গাড়ী চলাই যিমান পাৰে চুকত ঘূৰি ফুৰিলে। "সাজু হৈ থাকক বেন। আমি দৌৰি যাম।"
  
  বেন নাথাকিলে থিয় হৈ যুঁজিলেহেঁতেন, কিন্তু বন্ধুৰ নিৰাপত্তাটোৱেই আছিল অগ্ৰাধিকাৰ। আৰু হেৰাই যোৱাটো এতিয়া এটা স্মাৰ্ট পদক্ষেপ আছিল।
  
  "ঠিক আছে মা, পিছত দেখা পাম।" বেন মোবাইলটো বন্ধ কৰি কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "পিতৃ-মাতৃ".
  
  ড্ৰেকে মিনিখনক পুনৰ কাৰ্বৰ ওপৰলৈ টানি আনিলে আৰু মেনিকিউৰ কৰা লনখনৰ আধাখিনি হঠাতে ব্ৰেক মাৰিলে। গাড়ীখন ৰৈ যোৱাৰ আগতেই দুৱাৰবোৰ বহলকৈ খুলি জপিয়াই ওলাই আহি ওচৰৰ ৰাস্তাবোৰৰ ফালে আগবাঢ়িল। আনকি মণ্ডিঅ"টোও চকুত পৰাৰ আগতেই তেওঁলোক ঘৰতে খেতি কৰা পেৰিছৰ লোকসকলৰ লগত মিলি গ"ল।
  
  বেন কিবা এটা ক্ৰ"ক কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু ড্ৰেকৰ ফালে চকু টিপিয়াই দিলে। "মাই হিৰো"।
  
  
  * * *
  
  
  হেৰীৰ নিউয়ৰ্ক বাৰ নামৰ ঠাই এখনৰ কাষতে থকা সৰু ইণ্টাৰনেট কেফে এখনত লুকাই থাকিল। ড্ৰেকৰ বাবে এইটোৱেই আছিল আটাইতকৈ বুদ্ধিমান পদক্ষেপ। অগোচৰ আৰু সস্তীয়া এই ঠাইখন আছিল য"ত তেওঁলোকে নিজৰ গৱেষণা অব্যাহত ৰাখিব পাৰিছিল আৰু চিন্তা বা বাধা নোহোৱাকৈয়ে লুভ্ৰৰ আগতীয়া আক্ৰমণৰ বিষয়ে কি কৰিব সেইটো সিদ্ধান্ত ল"ব পাৰিছিল।
  
  বেন লগ ইন কৰাৰ সময়ত ড্ৰেকে মাফিন আৰু কফি প্ৰস্তুত কৰিলে। ড্ৰেক এতিয়াও কোনো আঘাত হোৱা নাই যদিও তেওঁ অনুমান কৰিলে যে বেন নিশ্চয় অলপ চিন্তিত। তেওঁৰ মাজত থকা সৈনিকজনৰ কোনো ধাৰণা নাছিল যে তেওঁক কেনেকৈ চম্ভালিব। বন্ধুৱে জানিছিল যে সিহঁতে কথা পাতিব লাগিব। গতিকে তেওঁ খাদ্য-পানীয় ঠেলি যুৱকজনৰ ফালে ঠেলি দিলে, এটা আৰামদায়ক বুথত বহিল আৰু নিজৰ দৃষ্টিটো ধৰি ৰাখিলে।
  
  "এই সকলোবোৰ গোন্ধ লৈ কেনেকুৱা আছা?"
  
  "মই নাজানো". বেন সঁচা কথা ক"লে। "এতিয়াও উপলব্ধি কৰিবলৈ সময় পোৱা নাই।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে। "এইটো ঠিকেই আছে।" বাৰু, যেতিয়া আপুনি তেনেকুৱা কৰে..." সি কম্পিউটাৰটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "কি আছে তোমাৰ?"
  
  "মই আগৰ দৰেই একেটা ৱেবছাইটলৈ উভতি আহিলোঁ। আচৰিত ধৰণৰ প্ৰত্নতাত্ত্বিক আৱিষ্কাৰ... নটা খণ্ড... যাদা, যাদা, যাদা... অ" হ"ব - অডিনৰ দৰ্শনীয় "পৃথিৱীৰ শেষ" ষড়যন্ত্ৰ তত্ত্বৰ বিষয়ে পঢ়িলোঁ।"
  
  "আৰু মই ক"লোঁ..."
  
  "এইটো বাজে কথা আছিল। কিন্তু অৱশ্যেই নহয়, মেট. এই কথা শুনক। মই কোৱাৰ দৰে এটা কিংবদন্তি আছে আৰু বহু ভাষালৈ অনুবাদ হৈছে। কেৱল স্ক্যাণ্ডিনেভিয়াৰ নহয়। ই যথেষ্ট সাৰ্বজনীন যেন লাগে, যিটো এই ধৰণৰ কথা অধ্যয়ন কৰা কৃষকৰ বাবে অতি অস্বাভাৱিক। ইয়াত কোৱা হৈছে যে যদি কেতিয়াবা ৰাগনাৰোকৰ সময়ত অডিনৰ নটা টুকুৰা সংগ্ৰহ কৰা হয়, তেন্তে সেইবোৰে দেৱতাৰ সমাধিৰ পথ মুকলি কৰিব। আৰু যদি এই সমাধিটো কেতিয়াবা অপবিত্ৰ কৰা হয়... ভাল, গন্ধক আৰু মুকলি কৰা সকলো নৰক আমাৰ সমস্যাৰ আৰম্ভণি মাথোঁ। মন কৰক মই গডছ বুলি ক"লোঁ?"
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "নহয়. ইয়াত দেৱতাৰ সমাধি কেনেকৈ থাকিব পাৰে? সিহঁতৰ কেতিয়াও অস্তিত্ব নাছিল।ৰাগনাৰক কেতিয়াও নাছিল। ই কেৱল আৰ্মাগেডনৰ বাবে নৰৱেৰ ঠাই আছিল।"
  
  "ঠিক সেইমতে. আৰু যদি সঁচাকৈয়ে ইয়াৰ অস্তিত্ব আছিল তেন্তে কি হ"ব?"
  
  "গতিকে এনেকুৱা এটা আৱিষ্কাৰৰ মূল্য কল্পনা কৰক।"
  
  "গডছৰ সমাধি? সকলোতকৈ বাহিৰত হ"লহেঁতেন৷ আটলাণ্টিছ। কেমেলট। ইডেন। ইয়াৰ তুলনাত তেওঁলোক একো নহ"লহেঁতেন৷ গতিকে আপুনি কৈছে যে অডিনৰ শ্বিল্ড মাত্ৰ আৰম্ভণিহে?"
  
  বেন নিজৰ মাফিনৰ ওপৰত কামোৰ মাৰি পেলালে। "মই অনুমান কৰিছোঁ আমি চাম। এতিয়াও আঠটা টুকুৰা যাব লাগে, গতিকে যদি সেইবোৰ নোহোৱা হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে।"-তেওঁ থমকি ৰ"ল। "জানেনে, কেৰিন পৰিয়ালটোৰ মগজু, আৰু ছিছে এই সকলোবোৰ ইণ্টাৰনেটৰ বেয়া কথা বুজিব বিচাৰিব। সকলোবোৰ টুকুৰা টুকুৰ হৈ গৈছে।"
  
  "বেন, আপোনাক জড়িত কৰি মোৰ যথেষ্ট দোষী অনুভৱ হৈছে। আৰু মই প্ৰতিশ্ৰুতি দিছো আপোনাৰ একো নহব, কিন্তু ইয়াত মই আন কাকো জড়িত কৰিব নোৱাৰো। ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "মই ভাবো যে অভিশপ্ত জাৰ্মানসকলে এতিয়া কিয় এনেকুৱা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। নিঃসন্দেহে বাকী আঠটা অংশ কিছুদিনৰ পৰাই আছে।"
  
  "ফুটবলৰ সৈতে কম উপমা। আৰু তেওঁলোকৰ আছে। হয়তো শ্বিল্ডৰ বিশেষ কিবা এটা আছিল? সেই বিষয়ে কিবা এটা কথাই বাকী সকলোকে মূল্যৱান কৰি তুলিছিল।"
  
  ড্ৰেকে শ্বিল্ডৰ ক্ল"জ আপ ফটো তোলাৰ কথা মনত পেলাইছিল, কিন্তু তেওঁলোকে সেই তদন্ত পিছৰ বাবে স্থগিত ৰাখিব পাৰিছিল। সি স্ক্ৰীণখনত টিপ মাৰিলে। "ইয়াত লিখা আছে যে ভাইকিং লংবোটত অডিনৰ ঘোঁৰাৰ ভাস্কৰ্য্য পোৱা গৈছিল, যিখন আচলতে লুভৰৰ মূল প্ৰদৰ্শনী। লুভৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত বেছিভাগ মানুহেই ঘোঁৰাৰ ভাস্কৰ্য্যটো নিজেই লক্ষ্যও নকৰিব।"
  
  "লংবোট" বেন ডাঙৰকৈ পঢ়িলে। "এয়া নিজৰ বাবেই এক ৰহস্য - ইয়াক জনাজাত ভাইকিং ইতিহাসৰ পূৰ্বৰ কাঠৰ পৰা নিৰ্মাণ কৰা হৈছে।"
  
  "ঠিক শ্বিল্ডৰ দৰেই" ড্ৰেকে উচ্চাৰণ কৰিলে।
  
  "ডেনমাৰ্কত পোৱা গৈছে," বেনে আৰু পঢ়িলে। "আৰু ইয়াত চাওক," তেওঁ পৰ্দাখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে, "এইটোৱে মই আগতে উল্লেখ কৰা অডিনৰ আন অংশবোৰৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে? উলভছ নিউয়ৰ্কত আছে, আৰু আটাইতকৈ ভাল অনুমানটো হ"ল যে স্পিয়াৰটো ছুইডেনৰ উপছালাত আছে, বিশ্ব গছৰ পৰা নামি অহাৰ সময়ত অডিনৰ শৰীৰৰ পৰা পৰি গৈছে।"
  
  "তেন্তে সেইটো পাঁচ।" ড্ৰেকে আৰামদায়ক চকীখনত পিছলৈ হেলান দি কফিৰ চুমুক এটা মাৰিলে। তেওঁলোকৰ চাৰিওফালে ইণ্টাৰনেট কেফেখনে নিম্নমানৰ কাৰ্যকলাপৰ সৈতে গুণগুণাই উঠিছিল। বাহিৰৰ ফুটপাথবোৰ জীৱনৰ মাজেৰে জিগজেগ কৰি যোৱা মানুহেৰে ভৰি পৰিছিল।
  
  বেন জন্মতে ষ্টীলৰ মুখখন লৈছিল আৰু তেওঁৰ গৰম কফিৰ আধাখিনি এগুলিতে খাইছিল। "ইয়াত আৰু কিবা এটা আছে"-তেওঁ ৰেপ কৰিলে। "ভগৱান, মই নাজানো। জটিল যেন লাগিছে। ভলভা নামৰ কিবা এটাৰ বিষয়ে। Seer মানে কি? " ৷
  
  "হয়তো তাইৰ নামেৰে গাড়ীখনৰ নাম ৰাখিলে।"
  
  "জমনি. নাই, যেন অডিনৰ এটা বিশেষ ভেলভা আছিল।ৰ"বা - এইটোত অলপ সময় লাগিব পাৰে।"
  
  ড্ৰেকে বেন, কম্পিউটাৰ, তথ্যৰ সোঁত আৰু বাহিৰৰ ব্যস্ত ফুটপাথৰ মাজত মনোযোগ সলনি কৰাত ইমানেই ব্যস্ত আছিল যে তেওঁলোকৰ টেবুলৰ ঠিক কাষতে থিয় নোহোৱালৈকে মহিলাগৰাকী ওচৰ চাপি অহাটো লক্ষ্য কৰা নাছিল।
  
  সি লৰচৰ কৰাৰ আগতেই তাই হাতখন ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  "উঠাব নালাগে ল"ৰা" তাই আমেৰিকান উচ্চাৰণত ক"লে। "আমি কথা ক'ব লাগিব"।
  
  
  পাঁচ
  
  
  
  পেৰিছ, ফ্ৰান্স
  
  
  কেনেডি মূৰে কিছু সময় কটায় দম্পতীহালৰ মূল্যায়নত।
  
  প্ৰথমতে তাই ভাবিছিল যে ই নিৰাপদ। কিছু সময়ৰ পাছত যুৱকজনৰ ভয়ংকৰ কিন্তু দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ শৰীৰৰ ভাষা আৰু ডাঙৰ বন্ধুজনৰ সতৰ্ক আচৰণ বিশ্লেষণ কৰি তাই এই সিদ্ধান্তত উপনীত হ"ল যে বিপদ, পৰিস্থিতি আৰু চয়তানে দুয়োকে বিপদৰ অপবিত্ৰ ত্ৰিত্বলৈ টানি আনিছে।
  
  তাই ইয়াত পুলিচ অফিচাৰ নাছিল। কিন্তু তাই নিউয়ৰ্কৰ এগৰাকী পুলিচ আছিল, আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ কংক্ৰিটৰ টাৱাৰ থকা এই তুলনামূলকভাৱে সৰু দ্বীপটোত ডাঙৰ হোৱাটো সহজ নাছিল। এন ৱাই পি ডিত যোগদান কৰাটো আপোনাৰ ভাগ্য বুলি গম পোৱাৰ আগতেই আপোনাৰ এটা পুলিচৰ চকু আছিল। পিছত আপুনি নিখুঁত কৰি পুনৰ হিচাপ কৰিলে, কিন্তু আপোনাৰ সেই চকু দুটা সদায় আছিল। সেই কঠিন, হিচাপ-নিকাচ কৰা ৰূপটো।
  
  ছুটীতো তাই তিক্তভাৱে ভাবিলে।
  
  এঘণ্টা ধৰি কফিৰ চুমুক দি লক্ষ্যহীনভাৱে চাৰ্ফিং কৰাৰ পিছত তাই নিজকে ৰখাব নোৱাৰিলে। তাই হয়তো ছুটীত আছিল-যিটো তাইৰ বাবে বলপূৰ্বক ছুটীতকৈ ভাল যেন লাগিছিল-কিন্তু তাৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে তাইৰ ভিতৰত থকা পুলিচজনে ভেগাছত প্ৰথম নিশা ব্ৰিটিছে নিজৰ গুণ ত্যাগ কৰাতকৈ বেছি খৰকৈ হাৰ মানিলে।
  
  তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি সিহঁতৰ টেবুলৰ ওচৰ পালেগৈ। জোৰকৈ ছুটী, তাই আকৌ ভাবিলে। ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ বিখ্যাত এন ৱাই পি ডি কেৰিয়াৰক দৃষ্টিকোণত ৰাখিলে।
  
  ডাঙৰ ল"ৰাটোৱে তাইৰ এন্টেনাবোৰ ওপৰলৈ তুলি খৰধৰকৈ তাইৰ মূল্যায়ন কৰিলে। আমেৰিকাৰ মেৰিনে বেংককৰ বেশ্যালয়ৰ মূল্যায়ন কৰাতকৈও বেছি দ্ৰুতগতিত তেওঁ তাইৰ মূল্যায়ন কৰিলে।
  
  "উঠাব নালাগে ল"ৰা" তাই নিৰস্ত্ৰ কৰি ক"লে। "আমি কথা ক'ব লাগিব"।
  
  "আমেৰিকান?" ডাঙৰ ল"ৰাজনে আচৰিত হোৱাৰ আভাস এটা লৈ ক"লে। "আপুনি কি বিচাৰে?"
  
  তাই তাক আওকাণ কৰিলে। "ঠিক আছে নেকি বেবী?" তাই ঢালখন জিলিকি উঠিল। "মই এজন পুলিচ।" এতিয়া তুমি মোৰ লগত সৎ হবা।"
  
  ডাঙৰ ল"ৰাজনে লগে লগে ক্লিক কৰি সকাহ পাই হাঁহিলে, যিটো আচৰিত আছিল। আনজনে বিভ্ৰান্তিত চকু টিপিয়াই দিলে।
  
  "ক?" - মই সুধিলোঁ।
  
  কেনেডীৰ আৰক্ষী বিষয়াজনে এই বিষয়টো হেঁচা মাৰি ধৰিলে। "আপুনি নিজৰ ইচ্ছামতে ইয়াত আছা নেকি?" সিহঁতৰ ওচৰত থকাৰ কথাই তাই ভাবিব পাৰিছিল।
  
  ডেকা ল"ৰাটোক দুখী যেন লাগিল। "বাৰু, দৰ্শন কৰাটো ভাল, কিন্তু ৰুক্ষ যৌনতাত বেছি মজা নহয়।"
  
  ডাঙৰ ল"ৰাটোক আচৰিত ধৰণে কৃতজ্ঞ যেন লাগিল। "মোক বিশ্বাস কৰক।" ইয়াত কোনো সমস্যা নাই। আইন প্ৰয়োগকাৰী সমাজৰ কিছুমানে এতিয়াও এই কামক সন্মান কৰাটো ভাল লাগিল। মই মেট ড্ৰেক।"
  
  হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  কেনেডীয়ে এই কথা আওকাণ কৰিলে, এতিয়াও পতিয়ন যোৱা নাই। তাইৰ মনটোৱে সেই বাক্যাংশটোৰ ওপৰত লাগি গ"ল, এতিয়াও কামটোক সন্মান কৰি, আৰু যোৱা মাহত স্ক্ৰ"ল কৰিলে। সদায় য'ত ৰৈছিল তাতেই ৰৈ গ'ল। কেলেবত। তেওঁৰ নিষ্ঠুৰ ভুক্তভোগীসকলৰ ওপৰত। নিঃচৰ্ত মুক্তিৰ বাবে।
  
  যদিহে।
  
  "বাৰু...ধন্যবাদ, অনুমান কৰিছোঁ।"
  
  "তেন্তে, তুমি নিউয়ৰ্কৰ এজন পুলিচ? " ডেকাজনে উঠা ভ্ৰুৰে সূক্ষ্মতাৰ পৰিপূৰক কৰিলে, যিটো তেওঁ ডাঙৰ মানুহজনৰ ফালে নিৰ্দেশ দিলে।
  
  "ধিক্কাৰ ধূৰ্ত।" মেট ড্ৰেকে লাহেকৈ হাঁহিলে। তেওঁক আত্মবিশ্বাসী যেন লাগিছিল আৰু যদিও তেওঁ নিশ্চিন্ত হৈ বহিছিল, কেনেডীয়ে ক"ব পাৰিছিল যে তেওঁৰ এটা চেকেণ্ডতে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰাৰ ক্ষমতা আছে। আৰু সি যিদৰে অনবৰতে নিজৰ চৌপাশ স্কেন কৰিছিল, তাৰ বাবেই তাইৰ মনলৈ আহিছিল এজন পুলিচৰ কথা। বা সেনাবাহিনী।
  
  তাই নিজকে বহিবলৈ মাতিব লাগে নেকি বুলি ভাবি তাই মাত দিলে।
  
  ড্ৰেকে খালী আসন এখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে আৰু তেওঁৰ বাবে এটা স্পষ্ট প্ৰস্থান পথ এৰি দিলে। "আৰু ভদ্ৰও। শুনিলোঁ যে নিউয়ৰ্কৰ লোকসকল পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ আত্মবিশ্বাসী মানুহ।"
  
  "মেট!"- ল"ৰাজনে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে।
  
  "অতি আত্মবিশ্বাস বুলি ক"লে যদি আপুনি স্বাৰ্থপৰ আৰু অহংকাৰীক বুজাইছে, তেন্তে মইও সেইটো শুনিছো।" কেনেডীয়ে অলপ অস্বস্তি অনুভৱ কৰি বুথটোত সোমাই গ"ল। "তাৰ পিছত পেৰিছলৈ আহি ফৰাচীসকলক লগ পালোঁ।"
  
  "বন্ধত?"
  
  "সেইটোৱেই মোক কৈছিল।"
  
  ল"ৰাজনে জোৰ নিদিলে, কেৱল আকৌ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "মই এতিয়াও মেট ড্ৰেক। আৰু এইজন মোৰ লজাৰ বেন।"
  
  "হাই, মই কেনেডী। আপুনি কোৱা কথাখিনি শুনিলোঁ, অন্ততঃ শিৰোনামবোৰ, মোৰ ভয় লাগে। এই কথাই মোক আচৰিত কৰি তুলিলে। আৰু নিউয়ৰ্কৰ উলভছৰ কথা কি ক"ব?" বেনক অনুকৰণ কৰি তাই ভ্ৰু কোঁচাই দিলে।
  
  "এক". ড্ৰেকে তাইক ভালদৰে অধ্যয়ন কৰিলে, প্ৰতিক্ৰিয়াৰ বাবে অপেক্ষা কৰি। "তেওঁৰ বিষয়ে কিবা জানানে?"
  
  "তেওঁ থৰৰ দেউতাক আছিল নহয়নে? জানেনে, মাৰ্ভেল কমিক্সত।"
  
  "সি গোটেই খবৰবোৰত আছে।" বেন কম্পিউটাৰটোলৈ মাত দিলে।
  
  "শেহতীয়াকৈ শিৰোনামৰ বাহিৰত থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিছো।" কেনেডীৰ কথাবোৰ সোনকালে আহিল, যন্ত্ৰণা আৰু হতাশাত উত্তেজিত হৈ পৰিল। তাই আগবাঢ়ি যোৱাৰ আগতেই এটা মুহূৰ্ত পাৰ হৈ গ"ল। "গতিকে, বেছি নহয়। মাত্ৰ যথেষ্ট।"
  
  "তুমি কেইটামান বনাইছা যেন লাগিছে।"
  
  "মোৰ কেৰিয়াৰৰ বাবে ভালতকৈও বেছি।" তাই উভতি আহিল আৰু তাৰ পিছত কেফেখনৰ লেতেৰা খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চাই ৰাস্তাটোলৈ চালে।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে তাইৰ চাৱনিৰ পিছে পিছে তাইক ঠেলি দিব লাগে নেকি বুলি ভাবিলে আৰু তাৰ চকু দুটা গ্লাছৰ মাজেৰে চাই থকা আগৰ চোৰৰ এজনৰ চকুক লগ পালে।
  
  "চিট।" ভাৰতীয় কল চেণ্টাৰতকৈ এই ল"ৰাকেইটা অধিক অটল।"
  
  ড্ৰেকে লৰচৰ কৰাৰ লগে লগে ল"ৰাজনৰ মুখখন চিনাকি হৈ উজ্জ্বল হৈ উঠিল, কিন্তু এতিয়া ড্ৰেকে সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁক আৰু চুদিব নালাগে। গ্ল"ভছ সঁচাকৈয়ে বন্ধ হৈ গৈছিল আৰু এছ এ এছৰ অধিনায়কজন উভতি আহিছিল। সি খৰধৰকৈ আগবাঢ়িল, চকী এখন ধৰি ভয়ংকৰ দুৰ্ঘটনা এটাৰে খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ দলিয়াই দিলে। জাৰ্মানজন উৰি আহিল, মৰা মাংসৰ দৰে ফুটপাথত ভাঙি পৰিল।
  
  ড্ৰেকে বেনক এফালে হাত জোকাৰিলে। "আমাৰ লগত আহক বা নালাওক"- দৌৰি দৌৰি থাকোঁতে কেনেডীক চিঞৰি উঠিল। "কিন্তু মোৰ বাটৰ পৰা আঁতৰি থাকক।"
  
  সি খৰধৰকৈ দুৱাৰখনৰ ওচৰ পালেগৈ, দুৱাৰখন খুলি দিলে আৰু বন্দুকৰ গুলী হ"লে ৰৈ গ"ল। স্তম্ভিত পেৰিছৰ মানুহবোৰ চাৰিওফালে থিয় হৈ থাকিল। চৌদিশে পলায়ন কৰে পৰ্যটক। ড্ৰেকে ৰাস্তাটোৰ কাষেৰে এটা বিচাৰি চালে।
  
  "আত্মহত্যা"। সি পিছলৈ ডুব গ"ল।
  
  "পিছদুৱাৰ". সি বেনৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে আৰু সিহঁত কাউণ্টাৰৰ ফালে আগবাঢ়িল। কেনেডীয়ে এতিয়াও লৰচৰ কৰিবলগীয়া আছিল যদিও এই মানুহবোৰ যে প্ৰকৃততে বিপদত পৰিছে সেই কথা উপলব্ধি কৰিবলৈ এজন আৰক্ষী বিষয়াৰ বিশ্লেষণাত্মক মনটোৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  
  "মই তোমাক ঢাকি দিম।"
  
  ড্ৰেকে ভয় খাই থকা বিক্ৰেতাজনৰ কাষেৰে কফি, চেনি আৰু ষ্টাৰ ষ্টিক আদিৰ বাকচেৰে আবৃত এটা আন্ধাৰ হলৱেত সোমাই গ"ল। শেষত জুইৰ পলায়নৰ পথ আছিল। ড্ৰেকে বাৰত খুন্দা মাৰিলে, তাৰ পিছত সাৱধানে বাহিৰলৈ চালে। দুপৰীয়াৰ ৰ"দটোৱে মোৰ চকু দুটা জ্বলাই দিলে যদিও উপকূলটো পৰিষ্কাৰ আছিল। যাৰ অৰ্থ আছিল তেওঁৰ বাবে ক"ৰবাত বাহিৰত মাত্ৰ এজন শত্ৰু।
  
  ড্ৰেকে বাকীবোৰক ৰৈ থাকিবলৈ ইংগিত দিলে, তাৰ পিছত উদ্দেশ্যপ্ৰণোদিতভাৱে ৰৈ থকা জাৰ্মানজনৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। মানুহজনৰ আঘাতটো তেওঁ ডজ নকৰিলে, কিন্তু লৰচৰ নকৰাকৈয়ে জোৰেৰে সৌৰ প্লেক্সছত লৈ গ"ল। প্ৰতিপক্ষৰ মুখত হোৱা ধাক্কাটোৱে তেওঁক তৎক্ষণাত সন্তুষ্টি কঢ়িয়াই আনিছিল।
  
  "পুচিবোৰে প্লেক্সাছৰ বাবে লক্ষ্য ৰাখে।" সি ফুচফুচাই ক"লে। অভিজ্ঞতাই তেওঁক শিকাইছিল যে এজন প্ৰশিক্ষিত মানুহে শৰীৰৰ এটা স্পষ্ট চাপৰ বিন্দুত আঘাত কৰিব আৰু প্ৰভাৱৰ বাবে থমকি ৰ"ব, গতিকে ড্ৰেকে বিষটো ভাগ কৰিছিল - যিদৰে তেওঁক অন্তহীনভাৱে শিকাইছিল - আৰু ইয়াৰ মাজেৰে ঠেলি দিছিল। ল"ৰাজনৰ নাক ভাঙি চোলাটো ভাঙি পেলালে আৰু দুটা আঘাতেৰে ডিঙিটো প্ৰায় ছিঙি পেলালে, আৰু তাৰ পিছত ষ্ট্ৰাইড ভংগ নকৰাকৈয়ে ফুটপাথত বিয়পি পৰিল। তেওঁ বাকীবোৰক আগলৈ হাত জোকাৰিলে।
  
  কেফেৰ পৰা ওলাই আহি সিহঁতে ইফালে সিফালে চালে।
  
  কেনেডীয়ে ক"লে, "মোৰ হোটেলখন ইয়াৰ পৰা তিনি ব্লক দূৰত।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে। "ডাম্ কুল। যাওক."
  
  
  ছয়
  
  
  
  পেৰিছ, ফ্ৰান্স
  
  
  এমিনিট পিছত বেন ক"লে, "ৰ"বা।"
  
  "বাথৰুম যাব লাগিব বুলি নকবা বন্ধু, নহ"লে আমি তোমাক ডায়েপাৰ কিনিব লাগিব।"
  
  বেন লাজতে ৰঙা পৰাৰ লগে লগে কেনেডীয়ে নিজৰ হাঁহিটো লুকুৱাই ৰাখিলে।
  
  "মই জানো তোমাৰ টোপনি যোৱাৰ সময় হৈছে বুঢ়া, কিন্তু প্ৰায় সময় হ"ল... উম... লুভ্ৰ ভ্ৰমণৰ।"
  
  ধিক্কাৰ, ড্ৰেকে সময়ৰ খবৰ হেৰুৱাই পেলালে। "বাজে কথা"।
  
  "লুভ্ৰত?"
  
  "পাকটোৰ বিষয়ে।" ড্ৰেকে পাৰ হৈ যোৱা টেক্সি এখনলৈ হাত জোকাৰিলে। "কেনেডি, মই বুজাই দিম।"
  
  "আপোনাৰ মনটো ভাল লাগিছে। আজি মই ইতিমধ্যে লুভ্ৰলৈ গৈছো।"
  
  "এইটোৰ বাবে নহয়..." সিহঁত টেক্সিত উঠি বেনে বিৰবিৰাই উঠিল। ড্ৰেকে যাদুকৰী শব্দটো ক"লে আৰু গাড়ীখন দ্ৰুতগতিত গুচি গ"ল। নিৰৱে এই যাত্ৰা আৰম্ভ হৈছিল আৰু যান-জঁটেৰে বন্ধ ৰাস্তাৰে দহ মিনিট ধৰি চলিছিল এই যাত্ৰা। তিনিওজনে গৰম খেদি খেদি সংগ্ৰহালয়লৈ যোৱাৰ চেষ্টা কৰিলে ফুটপাথবোৰ ভাল নাছিল।
  
  সিহঁতে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে বেনে কেনেডীক আপডেট কৰি দিলে। "কোনোবাই আইচলেণ্ডত অডিনৰ ঢালখন পাইছিল। কোনোবাই ইয়ৰ্ক প্ৰদৰ্শনীৰ পৰা সেইবোৰ চুৰি কৰি লৈছিল, ফ্ৰেইৰ আচৰিত কেট ৱাক শ্ব"টো সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস কৰি পেলাইছিল।"
  
  "ফ্ৰে?"
  
  "ফেশ্বন ডিজাইনাৰ। আপুনি নিউয়ৰ্কৰ নহয়নে?"
  
  "মই নিউয়ৰ্কৰ, কিন্তু মই কোনো ডাঙৰ ফেশ্বন মানুহ নহয়। আৰু মই অন্ধভাৱে কোনো ধৰণৰ সংঘাতৰ মাজলৈ টানি অনাৰ ডাঙৰ অনুৰাগী নহয়৷ সঁচাকৈয়ে মোক এতিয়া আৰু কোনো সমস্যাৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  ড্ৰেকে প্ৰায় ক'লে "দুৱাৰ আছে" কিন্তু শেষ চেকেণ্ডত নিজকে ৰখাই দিলে। বিশেষকৈ ৰাজ্যৰ পৰা বহু কাৰণত আজি নিশা এজন আৰক্ষী উপযোগী হ"ব পাৰে। লুভ্ৰৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ চিহ্নিত কৰা কাঁচৰ পিৰামিডটোৰ ওচৰ পাওঁতে তেওঁ ক"লে, "কেনেডি, এই মানুহবোৰে আমাক কমেও তিনিবাৰ হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। এনে নহয় তাৰ বাবে মোৰ দায়িত্ব। এতিয়া আমাক ইয়াত কি নৰক চলি আছে সেই বিষয়ে অধিক তথ্যৰ প্ৰয়োজন, আৰু কিবা কাৰণত তেওঁলোকে আগ্ৰহী যে বেনে যিটোক "নাইন পিচছ অৱ অডিন" বুলি গম পাইছিল, তাৰ প্ৰতি। আমি সঁচাকৈয়ে কিয় নাজানো, কিন্তু ইয়াত," তেওঁ কাঁচৰ পিৰামিডৰ পিছফালে আঙুলিয়াই দিলে, "দ্বিতীয় অংশ।"
  
  "আজি ৰাতি চুৰি কৰিব" বেনে ক"লে, তাৰ পিছত আৰু ক"লে, "বোধহয়।"
  
  "আৰু এই নিউয়ৰ্ক এংগেলটো কি?"
  
  "তাত অডিনৰ আন এটা টুকুৰা প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছে। পহু। প্ৰাকৃতিক ইতিহাস সংগ্ৰহালয়ত।"
  
  ড্ৰেকে মানচিত্ৰখন অধ্যয়ন কৰিলে। "এনে লাগে যেন লুভ্ৰত সাধাৰণতে ভাইকিং সংগ্ৰহ প্ৰদৰ্শন কৰা নহয়। এইটোও লিজত আছে, ইয়ৰ্কৰ দৰে। ইয়াত কোৱা হৈছে যে আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় কথাটো হ"ল ভাইকিং লংবোট, যিখন এতিয়ালৈকে আৱিষ্কাৰ হোৱা আটাইতকৈ উন্নত নাওসমূহৰ ভিতৰত অন্যতম আৰু ইয়াৰ কুখ্যাত কুখ্যাতি।"
  
  "কি মানে?" কেনেডীয়ে চিৰিৰ ওপৰত ধুমুহাৰ বিপৰীতে নলৰ দৰে থিয় হৈ আছিল যেতিয়া তাইৰ চাৰিওফালে বহু যোৰ ভৰি ঠেলি দিছিল।
  
  "তাইৰ বয়সে প্ৰতিনিধিত্ব কৰা এটা বিজুতি। এইটো ভাইকিং ইতিহাসৰ পূৰ্বৰ।"
  
  "বাৰু, সেইটো আকৰ্ষণীয়।"
  
  "মই জানো. ডেনন উইঙৰ তলৰ মহলাত, কিছুমান ইজিপ্তৰ... অপটিক... টলেমেইক... বাজে কথাৰ কাষত, সেইবোৰ প্ৰদৰ্শিত হৈছে। .বাজে কথা...কেতিয়াও কথা নহয়। ইয়াত কথাটো আছে।"
  
  ভিৰৰ মাজত মিলি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ চাৰিওফালে বহল, চিকচিকিয়া কৰিডৰবোৰ জিলিকি উঠিছিল। স্থানীয় লোক আৰু সকলো বয়সৰ পৰ্যটকে গ্ৰেণ্ড পুৰণি ঠাইখন ভৰাই দিনটো জীৱন্ত কৰি তুলিছিল। ৰাতিৰ সময়ত ইয়াৰ সমাধিৰ দৰে, ভয়ংকৰ প্ৰকৃতিটো অনুমানহে কৰিব পৰা গ"ল।
  
  সেই মুহূৰ্তত কাণ বন্ধ কৰি দিয়া গৰ্জন এটা হ"ল, যেন পকী বেৰ এখন ভাঙি গৈছে। সকলো ৰৈ গ"ল। ড্ৰেকে বেনৰ ফালে ঘূৰি চালে।
  
  "ইয়াত ৰ"বা বেন। আমাক আধা ঘণ্টা সময় দিয়ক। আমি তোমাক বিচাৰি পাম।" তেওঁ থমকি ৰ"ল, তাৰ পাছত আৰু ক"লে, "যদি তেওঁলোকে খালী কৰে, তেন্তে কাঁচৰ পিৰামিডৰ যিমান পাৰি ওচৰত অপেক্ষা কৰক।"
  
  উত্তৰৰ বাবে অপেক্ষা নকৰিলে। বেন বিপদৰ বিষয়ে সম্পূৰ্ণৰূপে সচেতন আছিল। ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া সি মোবাইলটো উলিয়াই স্পীড ডায়েলত এটা নম্বৰ ডায়েল কৰিলে। মা, বা দেউতা, বা ভনীয়েক হ"ব। তেওঁ কেনেডীলৈ ইংগিত দিলে আৰু তেওঁলোকে সযতনে সৰ্পিল চিৰিৰে নামি তলৰ মহলালৈ গ"ল। ভাইকিং প্ৰদৰ্শনী থকা হলটোৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে মানুহবোৰ দৌৰি শেষ হ"বলৈ ধৰিলে। পিছফালে এটা ডাঠ ডাৱৰে ঘূৰি ফুৰিছিল।
  
  "দৌৰা!" হলিষ্টাৰ মডেলৰ দৰে দেখা ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল। "ভিতৰত বন্দুক লৈ ল"ৰা আছে!"
  
  ড্ৰেকে দুৱাৰত ৰৈ ভিতৰলৈ চোৱাৰ ৰিস্ক ল"লে। সম্পূৰ্ণ বিশৃংখলতাৰ সন্মুখীন হ"ল তেওঁক। মাইকেল বেৰ একচন চিনেমাৰ এটা দৃশ্য, মাত্ৰ অদ্ভুত। তেওঁ কেমফ্লেজ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা আঠজন ল"ৰাক গণনা কৰিলে, ফেচ মাস্ক আৰু মেচিনগান পিন্ধি, তেওঁ দেখা আটাইতকৈ ডাঙৰ ভাইকিং লংবোটখনত উঠিল। তেওঁলোকৰ পিছফালে অবিশ্বাস্য অসাৱধানতাৰ এক কাৰ্য্যত সংগ্ৰহালয়ৰ বেৰত ধোঁৱা ওলোৱা ফুটা এটা বিস্ফোৰণ ঘটিছিল।
  
  এই ল'ৰাবোৰ পাগল আছিল। তেওঁলোকক যিটোৱে তেওঁলোকৰ প্ৰান্ত দিছিল সেয়া আছিল যে তেওঁলোকৰ ধৰ্মান্ধতাৰ এক আচৰিত প্ৰত্যক্ষতা আছিল। বিল্ডিঙৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ উৰুৱাই দিয়া আৰু ভিৰৰ মাজত ৰকেট নিক্ষেপ কৰাটো যেন তেওঁলোকৰ নিয়ম আছিল। আগতে তেওঁলোকে বেন আৰু তেওঁক গোটেই পেৰিছত খেদি ফুৰাটো কোনো আচৰিত কথা নহয়। গাড়ী খেদি খেদি ফুৰাটো হয়তো তেওঁলোকৰ শুই উঠাৰ আগতে কৰা মনোৰঞ্জনহে আছিল।
  
  কেনেডীয়ে কান্ধত হাত থৈ ইফালে সিফালে চালে। "ঈশ্বৰ".
  
  "প্ৰমাণ কৰে যে আমি সঠিক পথত আছো। এতিয়া আমি মাত্ৰ তেওঁলোকৰ সেনাপতিৰ ওচৰ চাপিব লাগিব।"
  
  "মই এই কোনো এজন ইডিয়টৰ ওচৰলৈ ক"লৈকো নাযাওঁ। " তাই আচৰিত ধৰণে ভাল ইংৰাজী উচ্চাৰণেৰে শপত খালে।
  
  "মৰমলগা. কিন্তু তেওঁলোকৰ ছিট লিষ্টৰ পৰা আমাক আঁতৰাই নিয়াৰ উপায় বিচাৰিব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে অধিক সাধাৰণ নাগৰিকে প্ৰস্থানৰ ফালে দৌৰিছে। জাৰ্মানসকলে তেওঁলোকক চোৱাও নাপালে, তেওঁলোকে কেৱল আত্মবিশ্বাসেৰে নিজৰ পৰিকল্পনাটো পালন কৰিলে।
  
  "আহক"। ড্ৰেকে দুৱাৰৰ ফ্ৰেমৰ মাজেৰে পিছলি কোঠাটোলৈ সোমাই গ"ল। তেওঁলোকে আৱৰণৰ বাবে পেৰিমিটাৰৰ প্ৰদৰ্শনীবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল আৰু শুনানিৰ যিমান ওচৰ চাপিছিল সিমানেই নিৰাপদ।
  
  "বিট দিখ!" কোনোবাই জোৰকৈ চিঞৰি উঠিল।
  
  ""ৰাছ"ৰ বিষয়ে কিবা এটা। ড্ৰেকে ক"লে। "ৰক্তাক্ত হাৰামীবোৰে সোনকালে কাম কৰিব লাগিব। ফৰাচী সঁহাৰিৰ তালিকাত লুভ্ৰ নিশ্চয়কৈ উচ্চ স্থানত থাকিব লাগিব।"
  
  জাৰ্মান এজনে আন কিবা এটা চিঞৰি ডিনাৰ ট্ৰেৰ সমান শিলৰ ফলক এখন তুলি ল"লে। গধুৰ যেন লাগিছিল। জোৱানজনে আন দুজনক মাতি আনি লংবোটৰ পৰা নমাই অনাত সহায় কৰে।
  
  ড্ৰেকে মন্তব্য কৰিলে, "স্পষ্টভাৱে এছ এ এছ নহয়।
  
  "বা আমেৰিকান," কেনেডীয়ে লক্ষ্য কৰিলে। "মোৰ আগতে এজন মেৰিন ল"ৰা আছিল যিয়ে এই ট্ৰিংকেটটো নিজৰ ফ"ৰস্কিনৰ তলত লগাব পাৰিছিল।"
  
  ড্ৰেকে অলপ শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল। "ভাল ছবি।" আপোনাৰ ইনপুটৰ বাবে ধন্যবাদ। ৰূপ." সি মাত দিলে বেৰৰ খোলাটোৰ ফালে য"ত মাত্ৰ বগা কাপোৰ পিন্ধা এজন মুখা পিন্ধা মানুহ ওলাই আহিছিল।
  
  "ইয়ৰ্কত শ্বিল্ড লুট কৰা একেজন ল"ৰা। সম্ভৱতঃ."
  
  মানুহজনে ভাস্কৰ্য্যটো চমুকৈ পৰীক্ষা কৰিলে, তাৰ পিছত অনুমোদন জনাই মাত দিলে আৰু নিজৰ কমাণ্ডাৰৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। "ইট'জ টাইম টু..."
  
  বাহিৰত গুলীচালনাৰ বাজি উঠিল। জাৰ্মানসকলে এচেকেণ্ডৰ বাবে নিথৰ হৈ পৰিল, আপাত দৃষ্টিত বিভ্ৰান্তিৰ মাজত ইজনে সিজনক চাই থাকিল। তাৰ পাছত কোঠাটো গুলীৰে ভৰি পৰিল আৰু সকলোৱে আশ্ৰয় বিচাৰি ডুব গ"ল।
  
  শেহতীয়াকৈ উৰুৱাই দিয়া প্ৰৱেশদ্বাৰত আৰু অধিক মুখা পিন্ধা লোক দেখা দিলে। এটা নতুন শক্তি, জাৰ্মানতকৈ বেলেগ সাজ-পোছাক।
  
  ড্ৰেকে ভাবিলে: ফৰাচী আৰক্ষী?
  
  "কানাডিয়ান!"- জাৰ্মান এজনে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে চিঞৰি উঠিল। "হত্যা! হত্যা!"
  
  একেলগে ডজন ডজন মেচিনগানে গুলী চলোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে কাণ দুখন ঢাকি দিলে। মানুহৰ শৰীৰৰ পৰা, কাঠৰ প্ৰদৰ্শনীৰ পৰা, প্লাষ্টাৰৰ বেৰৰ পৰা গুলী ৰিকোচেট হৈ গ"ল। কাঁচবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল আৰু অমূল্য প্ৰদৰ্শনীবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ মজিয়াত পৰি গ"ল। কেনেডীয়ে জোৰেৰে শপত খালে, যিটো ড্ৰেকে উপলব্ধি কৰিবলৈ ধৰিলে যে তাইৰ বাবে ঠিক "সতেজ মাটি" নহয়। "ক"ত আছে চুদাচুদি ফৰাচীবোৰ, ধিক্কাৰ!"
  
  ড্ৰেকৰ মূৰ ঘূৰোৱা যেন লাগিল। কানাডিয়ানসকল?তেওঁলোক ইয়াত কেনেধৰণৰ টুইষ্টেড হেলত আছে?
  
  তেওঁলোকৰ কাষৰ প্ৰদৰ্শনীখন হাজাৰ টুকুৰাত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। কাঁচ আৰু কাঠৰ টুকুৰাবোৰ পিঠিত বৰষুণ দিলে। ড্ৰেকে কেনেডীক লগত টানি লৈ পিছলৈ খোজ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে। লংবোটখনত সীহৰ জুই জ্বলি উঠিছিল। এই সময়লৈকে কানাডিয়ানসকলে কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ আগবাঢ়ি গৈছিল আৰু কেইবাজনো জাৰ্মান মৃত বা লৰচৰ কৰি পৰি আছিল। ড্ৰেকে চাই থকাৰ সময়তে কানাডাৰ এজনে জাৰ্মানজনৰ মূৰত পইণ্ট ব্লেংক ৰেঞ্জত গুলীচালনা কৰি ৩০০০ বছৰীয়া ইজিপ্তৰ টেৰাকোটাৰ ফুলদানি এটাৰ ওপৰেৰে তেওঁৰ মগজু ভাঙি পেলালে।
  
  "উন্মাদ ধ্বংসাৱশেষ চিকাৰীৰ মাজত কোনো প্ৰেম হেৰাই নাযায়।" ড্ৰেকে মুখখন কুটি কুটিলে। "আৰু টম ৰেইডাৰ খেলি যিমানখিনি সময় কটালোঁ, সেয়া কেতিয়াও নহ"ল।"
  
  "হয়" কেনেডীয়ে চুলিৰ পৰা কাঁচৰ টুকুৰাবোৰ জোকাৰিলে। "কিন্তু যদি আপুনি আচলতে খেলখন খেলিছিল, তেন্তে সোতৰ ঘণ্টা তাইৰ গুদটোলৈ চাই থকাৰ পৰিৱৰ্তে, আপুনি হয়তো আচলতে জানিব পাৰিব যে কি হৈছে।"
  
  "বেনৰ ফৰ্টে। মোৰ নহয়। খেল খেলা, অৰ্থাৎ।" সি ওপৰলৈ এবাৰ চকু ফুৰাৰ ৰিস্ক ল"লে।
  
  জাৰ্মানসকলৰ এজনে পলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। সি লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে পোনে পোনে ড্ৰেকৰ ফালে দৌৰি গ"ল, তাৰ পিছত তেওঁৰ বাট বন্ধ হৈ পৰাত আচৰিত হৈ জপিয়াই পৰিল। "বেৱেগেন!"- সি পিষ্টলটো ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  "হয় তোমাৰো।" ড্ৰেকে হাত দুখন ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  মানুহজনৰ আঙুলিটো ট্ৰিগাৰত টান হৈ পৰিল।
  
  কেনেডীয়ে হঠাতে কাষলৈ গতি কৰিলে, যাৰ ফলত জাৰ্মানজনৰ মনোযোগ লৰচৰ কৰিলে। ড্ৰেকে ওচৰ চাপি আহি তাৰ মুখত কঁকালত কোবাই দিলে। মুঠিটো ড্ৰেকৰ মূৰত দোল খাই গ"ল যদিও সি এফালে খোজ দিলে, একে সময়তে সৈনিকজনৰ আঁঠুত লাথি মাৰিলে। চিঞৰটোৱে হাড় ভাঙি যোৱাৰ শব্দটো কষ্টেৰে ঢাকি ৰাখিলে। ড্ৰেক এচেকেণ্ডতে তাৰ ওপৰত উঠিল, আঁঠু দুটাই তাৰ হেঁচা মাৰি ধৰা বুকুখনত জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে। খৰখেদাকৈ খোজ দি সি সৈনিকজনৰ মুখাখন ফালি পেলালে।
  
  আৰু সি গুণগুণাই উঠিল। "উহ। আচলতে মই কি আশা কৰিছিলো নাজানো।"
  
  সুন্দৰ সোণালী চুলি. নীলা চকু। কঠিন মুখৰ বৈশিষ্ট্য। বিভ্ৰান্ত মুখৰ ভাব।
  
  "পাছত". ড্ৰেকে কেনেডীক নিজৰ সতীৰ্থসকলৰ ওপৰত চকু ৰাখিবলৈ বিশ্বাস কৰি চ"কহ"ল্ডেৰে তেওঁক অচেতন কৰি পেলালে। ড্ৰেকে যেতিয়া ওপৰলৈ চালে, যুদ্ধ চলি থাকিল। সেই মুহূৰ্ততে আন এজন জাৰ্মানীয়ে সৰি পৰা প্ৰদৰ্শনীখনৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিলে। ড্ৰেকে তেওঁক কান্ধত তুলি লৈছিল আৰু কেনেডীয়ে তেওঁক সৌৰ প্লেক্সছত আঁঠু লৈছিল। এই মানুহজনে এক্স ফেক্টৰৰ নতুন বয় বেণ্ডতকৈ বেছি খৰকৈ হাৰ মানিলে।
  
  এতিয়া কানাডাৰ এজনে অডিনৰ ভাস্কৰ্য্যটো শত্ৰুৰ মৃত আৰু ৰক্তাক্ত আঙুলিৰ পৰা আঁতৰাই টানি লৈ গৈছিল। আন এজন জাৰ্মানে তেওঁক ফ্লেংক কৰি কাষৰ পৰা আক্ৰমণ কৰিলে, কিন্তু কানাডিয়ানজন ভাল আছিল, তিনিটা হত্যাকাৰী আঘাত পেলাই লেণ্ড কৰিছিল, তাৰ পিছত লৰচৰ কৰা শৰীৰটো কান্ধৰ ওপৰেৰে পেলাই মাটিত পেলাই দিছিল। কানাডিয়ানগৰাকীয়ে অধিক দোষী সাব্যস্ত হোৱাৰ বাবে ওচৰৰ পৰা তিনিবাৰ গুলীচালনা কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত ভাস্কৰ্য্যটোক বাহিৰ ওলোৱাৰ ফালে টানি লৈ গৈছিল। আনকি ড্ৰেকেও আপ্লুত হৈছিল। কানাডিয়ানজনে যেতিয়া তেওঁৰ সতীৰ্থসকলৰ ওচৰ পালেগৈ, তেতিয়া তেওঁলোকে চিঞৰি উঠিল আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে আৰু তাৰ পিছত এতিয়াও ধোঁৱা ওলোৱা ধ্বংসাৱশেষৰ মাজেৰে পিছুৱাই গ"ল।
  
  "উপছালা!"- প্ৰথম শ্ৰেণীৰ কানাডিয়ানজনে কান্দিবলৈ ধৰিলে আৰু জীয়াই থকা জাৰ্মানসকলৰ ফালে মুঠিটো ওপৰলৈ তুলিলে। ড্ৰেকে সেই এটা শব্দতে অহংকাৰ, অৱজ্ঞা আৰু উত্তেজনাক ধৰি ৰাখিলে। আচৰিত কথাটো হ"ল কণ্ঠটো নাৰী।
  
  তাৰ পিছত মহিলাগৰাকীয়ে থমকি ৰ"ল আৰু নিৰপেক্ষ অৱজ্ঞাৰ ইংগিতত মুখাখন আঁতৰাই দিলে। "উপছালা!"- তাই আকৌ জাৰ্মানসকলক চাই কান্দিলে। "তাত থাকক!"
  
  ইতিমধ্যে আঁঠু লৈ নথকা হ"লে ড্ৰেক লৰচৰ কৰিলেহেঁতেন। সি ভাবিলে গুলীত খুন্দা মাৰিছে, এনেকুৱাই শ্বক। এই তথাকথিত কানাডিয়ানজনক তেওঁ চিনি পালে। সি তাইক ভালদৰে চিনি পাইছিল। সেইটো আছিল লণ্ডনৰ এলিচিয়া মাইলছ, যিগৰাকী আগতে এছ আৰ টিত তেওঁৰ সমকক্ষ আছিল।
  
  SAS ৰ ভিতৰত এটা গোপন কোম্পানী।
  
  ওৱেলছৰ পূৰ্বৰ মন্তব্যই পুৰণি স্মৃতিবোৰ উত্থাপন কৰিছিল যিবোৰ এজন ৰাজনীতিবিদৰ খৰচৰ ইতিহাসতকৈও গভীৰভাৱে পুতি থোৱা উচিত। আপুনি SAS তকৈ বেছি আছিল। কিয় পাহৰি যাব বিচাৰিছে?
  
  আমি যি কৰিলোঁ তাৰ বাবেই।
  
  এলিচিয়া মাইলছ আছিল তেওঁ দেখা শ্ৰেষ্ঠ সৈনিকসকলৰ ভিতৰত অন্যতম। বিশেষ বাহিনীত থকা মহিলাসকলে তেওঁলোকৰ আধা দূৰলৈ যাবলৈ পুৰুষতকৈ ভাল হ"ব লাগিব। আৰু এলিচিয়া পোনে পোনে ওপৰলৈ উঠি গ"ল।
  
  এই সকলোবোৰৰ লগত জড়িত হ"বলৈ তাই কি কৰি আছিল, আৰু কুসংস্কাৰৰ দৰে শব্দ কৰিবলৈ, যিটো সি জানিছিল যে তাই নিশ্চিতভাৱে নহয়? এলিচিয়াক প্ৰেৰণা দিয়া এটা কথাই আছিল টকা।
  
  হয়তো সেইবাবেই তাই কানাডিয়ানসকলৰ বাবে কাম কৰিছিল?
  
  ড্ৰেকে কোঠাটোৰ প্ৰকৃত প্ৰস্থানৰ ফালে খোজ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে। "গতিকে আমাক কিল লিষ্টৰ পৰা মচি পেলাই আমাৰ শত্ৰুক উদঙাই দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে," তেওঁ হাঁহিলে, "এতিয়া আমাৰ আৰু শত্ৰু আছে, আৰু আমি নিজকে আৰু অধিক বিভ্ৰান্ত কৰাৰ বাহিৰে একো লাভ কৰা নাই।"
  
  পিছফালে হাঁহি হাঁহি কেনেডীয়ে আৰু ক"লে: "মোৰ জীৱন... দুটা অভিশপ্ত শব্দত।"
  
  
  সাত
  
  
  
  পেৰিছ, ফ্ৰান্স
  
  
  ড্ৰেক আৰু বেনে দুঘণ্টামান কটোৱা কোঠাটোতকৈ কেনেডীৰ হোটেলৰ কোঠাটো অলপ ভাল আছিল।
  
  "ভাবিছিলোঁ যে তোমালোক সকলো পুলিচ ভাঙি গৈছে," ড্ৰেকে প্ৰৱেশ আৰু প্ৰস্থান পইণ্ট পৰীক্ষা কৰি গুণগুণাই উঠিল।
  
  "আমি আছো. কিন্তু যেতিয়া আপোনাৰ ছুটীৰ সময় দহ বছৰ ধৰি কাৰ্যতঃ নাই, তেতিয়া মই অনুমান কৰিছোঁ যে আপোনাৰ চেক একাউণ্টটো ভৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।"
  
  "এইটো লেপটপ নেকি?" অলংকাৰিক প্ৰশ্নটোৰ উত্তৰ পোৱাৰ আগতেই বেন তেওঁৰ ওচৰ পালেগৈ। সংগ্ৰহালয়ৰ পৰা ওলাই অহাৰ পিছত তেওঁলোকে তেওঁক কাঁচৰ পিৰামিডৰ ওচৰত লুকাই থকা দেখিলে, আৰু দুজন ভয় খোৱা পৰ্যটকৰ দৰে কাম কৰি, কোনো সবিশেষ মনত পেলাব নোৱাৰাকৈয়ে ভয় খাই।
  
  "আমি যি জানো তাক ফৰাচীসকলক কিয় নকওঁ?" বেনে লেপটপটো খুলি দিওঁতে কেনেডীয়ে সুধিলে।
  
  "কাৰণ তেওঁলোক ফৰাচী" ড্ৰেকে হাঁহি হাঁহি ক"লে, তাৰ পিছত কোনেও যোগদান নকৰাত গুৰুতৰ হৈ পৰিল। কেনেডীৰ বিচনাৰ দাঁতিত বহি বন্ধুজনৰ কাম চাই থাকিল। "দুঃখিত. ফৰাচীসকলে একো নাজানে। এতিয়া তেওঁলোকৰ সৈতে এইখিনিৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"লে আমাৰ গতি লেহেমীয়া হ"ব৷ আৰু মই ভাবো সময় এটা ইছ্যু। আমি ছুইডেনৰ সৈতে যোগাযোগ কৰা উচিত।"
  
  "আপুনি ছুইডেনৰ গোপন সেৱাৰ কোনোবাক চিনি পায়নে?" কেনেডীয়ে তেওঁৰ ফালে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে।
  
  "নহয়. অৱশ্যে মোৰ পুৰণি সেনাপতিক ফোন কৰাটো প্ৰয়োজন।"
  
  "আপুনি কেতিয়া SAS এৰিলে?"
  
  "তুমি কেতিয়াও এছ এ এছ এৰি যোৱা নাছিলা।" বেনে ওপৰলৈ চালে আৰু ক"লে, "ৰূপকভাৱে।"
  
  "দুটাতকৈ তিনিটা মূৰ ভাল হ"ব লাগিব।" বেন এচেকেণ্ডৰ বাবে কেনেডীৰ ফালে চালে। "এতিয়াও ব্যৱসায়ত থাকিলে কি হ"ব?"
  
  সামান্য মূৰ দুপিয়াই এটা। কেনেডীৰ চুলিখিনি তাইৰ চকুত পৰিল আৰু তাই এমিনিট সময় লৈ পিছলৈ ঠেলি দিলে। "মই বুজি পাওঁ যে অডিনৰ নটা অংশ আছে, গতিকে মোৰ প্ৰথম প্ৰশ্নটো হ"ল কিয়?দ্বিতীয় প্ৰশ্নটো হ"ল ই কি?"
  
  "আমি মাত্ৰ কেফেত হিচাপ কৰি আছিলো।" বেন ক্ৰোধিতভাৱে কিবৰ্ডত টেপ কৰিলে। "এটা কিংবদন্তি আছে, যিটো মিষ্টাৰ ক্ৰুষ্টীয়ে ইয়াত অসত্য বুলি প্ৰমাণ কৰিছে, যিয়ে দাবী কৰিছে যে ইয়াত এটা প্ৰকৃত দেৱতাৰ সমাধি আছে - আক্ষৰিক অৰ্থত, সেই ঠাই য"ত সকলো প্ৰাচীন দেৱতাক সমাধিস্থ কৰা হৈছে। আৰু এইটো কেৱল এটা পুৰণি কিংবদন্তি নহয়; কেইবাজনো বিজ্ঞানীয়ে ইয়াৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিছে, আৰু বছৰ বছৰ ধৰি বহু গৱেষণা পত্ৰ প্ৰকাশ পাইছে। সমস্যাটো হ"ল," বেন চকু দুটা ঘঁহি ক"লে, "পঢ়াটো কঠিন। গদ্য ভাষাৰ বাবে বিজ্ঞানী বিখ্যাত নহয়।"
  
  "গদ্যমূলক? " কেনেডীয়ে হাঁহি এটা মাৰি আওৰাই ক"লে। "কলেজলৈ যাবা নেকি?"
  
  ড্ৰেকে ডেডপেন কৰি কয়, "তেওঁ বেণ্ডটোৰ মুখ্য কণ্ঠশিল্পী।
  
  কেনেডীয়ে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "গতিকে আপোনাৰ ওচৰত কেতিয়াও অস্তিত্বহীন দেৱতাৰ সমাধি আছে। ঠিক আছে. গতিকে কি?"
  
  "কেতিয়াবা যদি ইয়াক অপবিত্ৰ কৰা হয়, তেন্তে পৃথিৱীখন জুইত ডুব যাব...ইত্যাদি। আৰু ইত্যাদি।"
  
  "মই বুজি পাইছোঁ. নটা অংশৰ কথা কি ক"ব?
  
  "বাৰু, ৰাগনাৰোকৰ সময়ত গোট খাই থকাৰ বাবে তেওঁলোকে কবৰৰ বাট দেখুৱাইছে।"
  
  "ৰাগনাৰক ক"ত?"
  
  ড্ৰেকে কাৰ্পেটখনত লাথি মাৰিলে। "আন এটা ৰঙা হেৰিং। এইখন ঠাই নহয়। বাস্তৱত ই এক ধাৰাবাহিক পৰিঘটনা, এক মহান যুদ্ধ, জুইৰ ধাৰাৰে বিশুদ্ধ কৰা এখন পৃথিৱী। প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগ. প্ৰায় আৰ্মাগেডন।"
  
  কেনেডীয়ে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "গতিকে ডাই হাৰ্ড ভাইকিংসকলেও এপ"কেলিপছক ভয় কৰিছিল।"
  
  তললৈ চাই ড্ৰেকে মজিয়াত ইউ এছ এ টুডেৰ সতেজ কিন্তু বেয়াকৈ বলিৰেখাযুক্ত কপি এটা লক্ষ্য কৰিলে। শিৰোনামটোৰ ওপৰত আবদ্ধ হৈ আছিল - 'RELEASED SERIAL KILLER DEMANDS TWO MORE'।
  
  অপ্ৰীতিকৰ, কিন্তু বাতৰি কাকতৰ প্ৰথম পৃষ্ঠাৰ বাবে ইমান অস্বাভাৱিক নহয়। চকু দুটা জ্বলি যোৱাৰ দৰে আন এটা চাৱনি কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল টেক্সটটোত আৰক্ষীৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা কেনেডীৰ ফটোখন। আৰু তাইৰ ফটোখনৰ কাষত এটা সৰু হেডলাইন - কপ ভাঙি যায় - AWOL হয়।
  
  তেওঁ শিৰোনামবোৰক ড্ৰেছিং টেবুলত প্ৰায় খালী হৈ থকা ভদকাৰ বটল, বিচনাৰ কাষৰ টেবুলত থকা বিষনাশক ঔষধ, লাগেজৰ অভাৱ, পৰ্যটকৰ মানচিত্ৰ, স্মৃতিগ্ৰন্থ আৰু ভ্ৰমণসূচীৰ সৈতে সংযোগ কৰিছিল।
  
  বিষ্ঠা.
  
  কেনেডীয়ে কয়, "গতিকে এই জাৰ্মান আৰু কানাডিয়ানসকলে এই অস্তিত্বহীন কবৰটো বিচাৰি পাব বিচাৰে, হয়তো গৌৰৱৰ বাবে? ই আনিব পৰা ধনৰ বাবে? আৰু এই কাম কৰিবলৈ তেওঁলোকে অডিনৰ নটা টুকুৰাটো ঠাই নহয় সেই ঠাইত সংগ্ৰহ কৰিব লাগিব। ঠিকেই কৈছে?"
  
  বেন মুখখন কুটিলে। "বাৰু, গীত এটা ভিনাইলত টিপি নোযোৱালৈকে গীত নহয়" দেউতাই কোৱাৰ দৰে ইংৰাজীত আমাৰ এতিয়াও বহুত কাম আছে।"
  
  "এইটো এটা ষ্ট্ৰেচ। " ৷
  
  "বেছিকৈ তেনেকুৱা হৈছে।" বেন লেপটপৰ পৰ্দাখন ঘূৰাই দিলে। "অডিনৰ নটা আকৃতি হ"ল চকু, পহু, ভেলকাইৰী, ঘোঁৰা, ঢাল আৰু বৰশী।"
  
  ড্ৰেকে গণনা কৰিলে। "ছয়টাহে আছে বেবী।"
  
  "দুটা চকু।" দুটা পহু। দুটা ভেলকাইৰী। হয়."
  
  "আপছাল্লাত কোনটো?" ড্ৰেকে কেনেডীলৈ চকু টিপিয়াই দিলে।
  
  বেন ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে স্ক্ৰল কৰিলে, তাৰ পিছত ক"লে, "ইয়াত কোৱা হৈছে যে ৱৰ্ল্ড ট্ৰিত ওলমি থকাৰ সময়ত অডিনৰ কাষত স্পিয়াৰে বিন্ধিছিল, তেওঁৰ ভলভা - তেওঁৰ ছিৰক তেওঁৰ সকলো বহু গোপনীয়তা প্ৰকাশ কৰিছিল। আন এটা উক্তি শুনক: "উপছালাৰ মন্দিৰৰ কাষতে ডালবোৰ বহুলভাৱে বিয়পি পৰা অতি ডাঙৰ গছ আছে, যিবোৰ শীতকাল আৰু গ্ৰীষ্ম দুয়োটাতে সদায় সেউজীয়া হয়।এইটো কেনেকুৱা গছ, কোনেও নাজানে, যিহেতু ইয়াৰ দৰে আন কোনো গছ নাই 'এইটো শ শ বছৰ পুৰণি। আন এটা উল্লেখ - 'উপ্ছালাৰ পবিত্ৰ গছ।'
  
  তেওঁ আৰু পঢ়িছিল: 'স্কেণ্ডিনেভিয়াৰ বুৰঞ্জীবিদসকলে দীৰ্ঘদিন ধৰি গামলা উপছালাক উত্তৰ ইউৰোপৰ ইতিহাসৰ অন্যতম পুৰণি আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ স্থান বুলি গণ্য কৰি আহিছে।'
  
  "আৰু এই সকলোবোৰ তাতেই আছে," কেনেডীয়ে ক"লে। "য"ত কোনোৱে বিচাৰি পাব পাৰিছিল।"
  
  "বাৰু," বেন ক"লে, "এই সকলোবোৰ একেলগে বান্ধি ৰখাৰ প্ৰয়োজন। মোৰ ক্ষমতাক তুচ্ছজ্ঞান নকৰিবা মিছ, মই যি কাম কৰো তাত ভাল।"
  
  ড্ৰেকে স্বীকাৰ কৰি মাত দিলে। "সঁচা কথা, বিশ্বাস কৰক। যোৱা ছমাহ ধৰি তেওঁ মোক মোৰ ফটোগ্ৰাফী কেৰিয়াৰৰ মাজেৰে নেভিগেট কৰাত সহায় কৰি আহিছে।"
  
  "আপুনি বহুতো ভিন্ন কবিতা আৰু ঐতিহাসিক কাহিনী টুকুৰা-টুকুৰ কৰিব লাগিব। এই কাহিনীটো হৈছে উচ্চ দুঃসাহসিক কৰ্মৰ ভাইকিং কবিতা। সেই সময়ৰ বুৰঞ্জীকাৰক চিনি পোৱা মানুহৰ বংশধৰসকলে লিখা কাব্যিক এদ্দা নামৰ কিবা এটাও আছে। তাত বহুত তথ্য আছে।"
  
  "আৰু আমি জাৰ্মানসকলৰ বিষয়ে একো নাজানো। কানাডিয়ানসকলৰ কথা নকওঁৱেই৷ বা এলিচিয়া মাইলছ কিয়-" ড্ৰেকৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। "ক্ষমা কৰিব... হুহ?"
  
  "মই".
  
  "হেল্ল", ওৱেলছ।"
  
  "গেট অন ইট, ড্ৰেক।" ওৱেলছে এটা উশাহ ল"লে। "এছ জি জি হৈছে ছুইডেনৰ বিশেষ বাহিনী আৰু ছুইডেনৰ সেনাৰ উপাদানসমূহ সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা প্ৰত্যাহাৰ কৰা হৈছে।"
  
  ড্ৰেক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বাকৰুদ্ধ হৈ পৰিল। "ধেমালি কৰি আছা নেকি?"
  
  "মই কামৰ কথা ধেমালি কৰা নাই ড্ৰেক। কেৱল মহিলা।"
  
  "আগতেও এনেকুৱা হৈছে নেকি?"
  
  "মোৰ যিমানদূৰ মনত আছে, নাই।"
  
  "কাৰণ সূচাইছেনে?"
  
  "সাধাৰণ আজেবাজে কথাবোৰ, মোৰ ভয় লাগে। কংক্ৰিটৰ একো নাই।"
  
  "আৰু কিবা আছেনে?"
  
  হুমুনিয়াহ এটা ওলাই আহিল। "ড্ৰেক, তুমি সঁচাকৈয়ে মোৰ মে" মাহৰ কাহিনী কিছুমান ঋণী, বন্ধু। বেন এতিয়াও আছে নেকি?"
  
  "হয়, আৰু এলিচিয়া মাইলছৰ কথা মনত আছেনে?"
  
  "যীচু।" কোনে নকৰিব? তাই তোমাৰ লগত নেকি?
  
  "সঁচাকৈয়ে নহয়।" মাত্ৰ এঘণ্টামান আগতে লুভ্ৰত তাইৰ লগত লগ পাইছিলো।"
  
  দহ চেকেণ্ডৰ মৌনতা, তেন্তে: "তাই ইয়াৰ অংশ আছিল নেকি? অসম্ভৱ।" তাই কেতিয়াও নিজৰ মানুহক বিশ্বাসঘাতকতা নকৰিব।"
  
  "আমি কেতিয়াও "তাইৰ নিজৰ" নাছিলোঁ, বা তেনেকুৱাই যেন লাগে।"
  
  "চোৱা ড্ৰেক, তুমি কৈছানে তাই মিউজিয়ামটো লুট কৰাত সহায় কৰিছিল?"
  
  "সেইজন মই ছাৰ। মইয়েই। ড্ৰেকে খিৰিকীখনৰ ওচৰলৈ গৈ তলত জিলিকি থকা গাড়ীৰ লাইটবোৰলৈ চাই থাকিল। "হজম কৰিবলৈ টান, নহয়নে? তাই হয়তো তাইৰ নতুন ফোন কৰি টকা উপাৰ্জন কৰিলে।"
  
  পিছফালে বেন আৰু কেনেডীয়ে নাইন পিচছ অৱ অডিনৰ সুপৰিচিত আৰু অচিনাকি স্থানৰ ওপৰত টোকা লোৱা শুনিবলৈ পালে।
  
  ওৱেলছৰ উশাহ বন্ধ হৈ আছিল। "এলিচিয়া ফাকিং মাইলছ! শত্ৰুৰ সৈতে ৰাইডিং? কেতিয়াও নহয়. ন' ৱে, ড্ৰেক।"
  
  "তাইৰ মুখখন দেখিলোঁ ছাৰ। তাই আছিল।"
  
  "ষ্ট্ৰ"লাৰত যীচু। আপোনাৰ পৰিকল্পনা কি?"
  
  ড্ৰেকে চকু দুটা মুদি মূৰটো জোকাৰিলে। "মই আৰু দলৰ অংশ নহয় ওৱেলছ।মোৰ কোনো পৰিকল্পনা নাই, ধিক্কাৰ। মোৰ পৰিকল্পনাৰ প্ৰয়োজন হোৱা উচিত নাছিল।"
  
  "মই জানো. মই এটা দল গোটাই লম বন্ধু, আৰু এই শেষৰ পৰাই ইয়াক অন্বেষণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিম। যিদৰে কামবোৰ চলি আছে, আমি হয়তো কিছুমান ডাঙৰ কৌশল গঢ়ি তুলিব বিচাৰিম। খবৰ ৰাখিবা ".
  
  লাইনটো মৰি গ"ল। ড্ৰেকে ঘূৰি গ"ল। বেন আৰু কেনেডী দুয়োজনে তেওঁৰ ফালে চাই থাকিল। "চিন্তা নকৰিবা"-তেওঁ ক"লে। "মই পাগল হৈ যোৱা নাই। তোমাৰ কি আছে?"
  
  কেনেডীয়ে চামুচেৰে কেইবাখনো কাগজ ভাঙি পেলালে, যিবোৰ তাই আৰক্ষীৰ চৰ্টহেণ্ডেৰে ঢাকি থৈছিল। "চুৰী - উপছাল্লা। উলভস - নিউ ইয়র্ক. তাৰ পিছত সামান্যতম ক্লুও নহয়।"
  
  "আমি সকলোৱে গাধৰ ওপৰত ৰূপৰ চামুচ লৈ জন্ম লোৱাৰ দৰে কথা নকওঁ," ড্ৰেকে নিজকে ৰখাব নোৱাৰাৰ আগতেই মুখখন ক"লে। "বাৰু বাৰু. আমি যি জানো তাৰ সৈতেহে মোকাবিলা কৰিব পাৰো।"
  
  কেনেডীয়ে তেওঁক এটা অদ্ভুত হাঁহি মাৰিলে। "আই লাইক ইউৰ ষ্টাইল"।
  
  বেনে পুনৰ ক"লে, "আমি যি জানো, সেয়া হ"ল যে পৰৱৰ্তী সময়ত আপছালা হ"ব।"
  
  "প্ৰশ্নটো হ"ল," ড্ৰেকে বিৰবিৰাই উঠিল, "মোৰ গোল্ড কাৰ্ডে এইটো চম্ভালিব পাৰিবনে?"
  
  
  আঠ
  
  
  
  UPSALLA, ছুইডেন
  
  
  ষ্টকহোমলৈ বিমান যাত্ৰাৰ সময়ত ড্ৰেকে কেনেডীৰ সুবিধা লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  
  ড্ৰেক আৰু বেনৰ মাজত ধাৰাবাহিকভাৱে উত্তেজিত হাত মিলোৱাৰ পিছত নিউয়ৰ্কৰ পুলিচজনে শেষত ড্ৰেকক কাষত লৈ খিৰিকীৰ কাষত বহিল। এইদৰে পলায়নৰ সম্ভাৱনা কম হয়।
  
  "গতিকে," অৱশেষত বিমানখন লেভেল অফ হৈ বেন কেনেডীৰ লেপটপটো খুলিলে সি ক"লে। "মই এটা নিৰ্দিষ্ট পৰিৱেশ অনুভৱ কৰো। মোৰ নিজৰ ব্যৱসায়ত আপত্তি নাই কেনেডি, মোৰ মাত্ৰ এটা নিয়ম আছে। মই কাম কৰা মানুহবোৰৰ বিষয়ে জানিব লাগিব।"
  
  "মই জনা উচিত আছিল... খিৰিকীৰ চিটৰ বাবে সদায় টকা দিব লাগে নহয়নে? প্ৰথমে কওকচোন এই ভাইবে এলিচিয়া মাইলছৰ লগত কেনেকৈ কাম কৰিছিল?"
  
  "মোটামুটি ভাল" ড্ৰেকে স্বীকাৰ কৰিলে।
  
  "কেন ইট। কি জানিব বিচাৰিছা?"
  
  "যদি ব্যক্তিগত সমস্যা হয়, তেন্তে কোনো অভিশপ্ত কথা নহয়। যদি এইটো এটা কাম হয়, তেন্তে এটা ক্ষন্তেকীয়া আভাস।"
  
  "দুয়োটা হ"লে কি হ"ব?"
  
  "বিষ্ঠা. মই আনৰ ব্যৱসায়ত খোজ পেলাব নিবিচাৰো, সঁচাকৈয়ে নকৰোঁ, কিন্তু বেনক প্ৰথম স্থান দিব লাগিব। মই তেওঁক প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিলো যে আমি এইখিনিৰ মাজেৰে পাৰ হ"ম, আৰু মই আপোনাকো একেই কথা ক"ম। আমাক মাৰিবলৈ আদেশ পাইছিলোঁ। আপুনি মূৰ্খ নহয় একমাত্ৰ কথাটো হ"ল কেনেডী, গতিকে আপুনি জানে যে মই তোমাক বিশ্বাস কৰিব পাৰিব লাগিব যে মোৰ লগত এই বিষয়ত কাম কৰিব পাৰিব।"
  
  বিমান পৰিচাৰিকাগৰাকীয়ে হেলান দি কাগজৰ কাপ এটা আগবঢ়াই দিলে য"ত লিখা আছিল "উই প্ৰাউডলি ব্ৰু ষ্টাৰবাকছ কফি"।
  
  "কেফেইন"। কেনেডীয়ে এই কথা স্পষ্ট আনন্দৰে মানি লৈছিল। তাই হাতখন আগবঢ়াই দিলে, এই প্ৰক্ৰিয়াত ড্ৰেকৰ গালত চুই গ"ল। সি লক্ষ্য কৰিলে যে তাইক লগ পোৱাৰ পিছৰে পৰা তাই তৃতীয়টো অবৰ্ণনীয় পেণ্টছুট পিন্ধিছে। এইটোৱে তেওঁক ক"লে যে তাই এগৰাকী মহিলা যিয়ে ভুল কাৰণত মনোযোগ দিয়া হৈছে; এগৰাকী মহিলা যিয়ে গুৰুত্বসহকাৰে নিজৰ হ"ব বিচৰা ঠাইত ফিট হ"বলৈ বিনয়ী সাজ-পোছাক পিন্ধিছিল।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ বাবে এটা ধৰিলে। কেনেডীয়ে এমিনিটমান মদ খালে, তাৰ পিছত ড্ৰেকৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰা কোমল ইংগিতেৰে কাণৰ পিছফালে চুলিৰ সূতা এটা সোমাই দিলে। তাৰ পাছত তাই তাৰ ফালে ঘূৰি চালে।
  
  "তোমাৰ কোনো অভিশপ্ত কাম নহয়, সঁচাকৈয়ে, কিন্তু মই... মই এজন লেতেৰা পুলিচক শেষ কৰিলোঁ। ফৰেনছিক বিশেষজ্ঞ। অপৰাধস্থলীত এমুঠিমান টকা পকেটত ভৰাই থোৱা ধৰিলে আৰু আই.এ.ক এই কথা ক"লে। ফলত তেওঁ ষ্ট্ৰেচ মাৰ্ক লাভ কৰে। কিছু বছৰ।"
  
  "কোনো দোষ নাই।" তাৰ সহকৰ্মীসকলে তোমাক গোবৰ দিলে নেকি?"
  
  "ডুড, ডাম্, মই এইটো চম্ভালিব পাৰো। পাঁচ বছৰ বয়সৰ পৰাই এইটো খাই আহিছো। কি ভুল হৈছে, কিহে মোৰ মগজুটোক চুদাচুদি ড্ৰিলৰ দৰে খুন্দা মাৰিছে, সেয়া হ"ল আপুনি নাভাবিব পৰা বাস্তৱতা - যে এই চোৰ হাৰামীটোৰ আগৰ প্ৰতিটো কামকে তেতিয়া প্ৰশ্নৰ সন্মুখীন হয়। প্ৰত্যেক. নিৰ্জনতা. এক."
  
  "অফিচিয়েলভাৱে? কাৰ দ্বাৰা?"
  
  "চিট খোৱা উকীলসকল। ছিট খোৱা ৰাজনীতিবিদ। ভৱিষ্যতৰ মেয়ৰ। নিজৰ অজ্ঞানতাত অন্ধ হৈ পৰা খ্যাতিৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত বিজ্ঞাপনদাতাসকলে সঠিক আৰু ভুল জানিব নোৱাৰে। ব্যুৰোক্ৰেটছ।"
  
  "আপোনাৰ দোষ নহয়"।
  
  "অ' হ'ব! নিউয়ৰ্ক ষ্টেটে জনা আটাইতকৈ বেয়া ছিৰিয়েল কিলাৰৰ পৰিয়ালক সেই কথা কওক। তেৰজনী মাতৃ আৰু তেৰজন পিতৃক কওক, সকলোৱে থমাছ কেলেবে নিজৰ সৰু ছোৱালীকেইজনীক কেনেকৈ হত্যা কৰিছিল তাৰ প্ৰতিটো ভয়ংকৰ সবিশেষ জানিছিল, কাৰণ তেওঁৰ সমগ্ৰ বিচাৰ আদালতত তেওঁলোক উপস্থিত আছিল।"
  
  খঙত ড্ৰেকে মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে। "এই ল"ৰাটোক এৰি দিব নেকি?"
  
  কেনেডীৰ চকু দুটা খালী গাঁত আছিল। "দুমাহ পূৰ্বে মুকলি কৰি দিছিল। তেতিয়াৰ পৰা তেওঁ পুনৰ হত্যা কৰিলে আৰু এতিয়া নোহোৱা হৈ গৈছে।"
  
  "নহয়".
  
  "এই সকলোবোৰ মোৰ ওপৰত।"
  
  "নাই, সেইটো সঁচা নহয়। চিষ্টেমত আছে।"
  
  "মই ব্যৱস্থাটো। মই ব্যৱস্থাটোৰ বাবে কাম কৰো। এইটো মোৰ জীৱন"।
  
  "তেন্তে তোমাক ছুটীত পঠিয়াই দিলে?"
  
  কেনেডীয়ে তাইৰ চকু দুটা মচি দিলে। "জোৰকৈ ছুটী। মোৰ মনটো আৰু নাই... কি আছিল। কামটোৰ বাবে প্ৰতিটো দিনৰ প্ৰতিটো মিনিটতে স্পষ্টতাৰ প্ৰয়োজন। এটা স্পষ্টতা যিটো মই আৰু কেৱল লাভ কৰিব নোৱাৰো।"
  
  তাই নিজৰ অভদ্ৰ মনোভাৱটো সম্পূৰ্ণৰূপে প্ৰদৰ্শন কৰিলে। "আৰু কি? এতিয়া সুখী নেকি? এতিয়া মোৰ লগত কাম কৰিব পাৰিবানে?"
  
  কিন্তু ড্ৰেকে কোনো উত্তৰ নিদিলে। তাইৰ বিষটো সি জানিছিল।
  
  গন্তব্যস্থানৰ পৰা ত্ৰিশ মিনিটমান দূৰত বুলি বুজাই দিয়া কেপ্তেইনৰ মাতটো সিহঁতে শুনিলে।
  
  বেন ক"লে: "পাগল। মই মাত্ৰ পঢ়িলোঁ যে অডিনৰ ভেলকাইৰীবোৰ ব্যক্তিগত সংগ্ৰহৰ অংশ, স্থান অজ্ঞাত।" নোটপেড এখন উলিয়াই আনিলে। "এই ছিটটো লিখিবলৈ আৰম্ভ কৰিম।"
  
  ড্ৰেকে ইয়াৰ কোনো কথা কষ্টেৰে শুনা নাছিল। কেনেডীৰ কাহিনীটো আছিল মৰ্মান্তিক, আৰু তেওঁ শুনিবলগীয়া কাহিনীটো নাছিল। সি নিজৰ সন্দেহবোৰ পুতি থ"লে আৰু কোনো সংকোচ নকৰাকৈয়ে তাইৰ কঁপি থকা হাতখন তাৰ হাতখনেৰে ঢাকি দিলে।
  
  "এই ক্ষেত্ৰত আমাক আপোনাৰ সহায়ৰ প্ৰয়োজন" সি ফুচফুচাই ক"লে, যাতে বেনে পিছত শুনিব নোৱাৰে আৰু তেওঁক প্ৰশ্ন নকৰে। "মই বিশ্বাস কৰোঁ।" যিকোনো অপাৰেচনত ভাল সমৰ্থন অতি প্ৰয়োজনীয়।"
  
  কেনেডীয়ে কথা ক"ব নোৱাৰিলে যদিও তাইৰ চুটি হাঁহিটোৱে বহু কথাই ক"লে।
  
  
  * * *
  
  
  এখন বিমান আৰু ফাষ্ট ট্ৰেইন পিছত আৰু তেওঁলোক আপছালাৰ কাষ চাপি আহিছিল। ড্ৰেকে মগজুত ডাৱৰীয়া কৰি ৰখা ভ্ৰমণৰ ক্লান্তিটোক জোকাৰি পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  বাহিৰত দুপৰীয়াৰ ঠাণ্ডাটোৱে তেওঁক জ্ঞান ঘূৰাই আনিলে। এখন টেক্সি ৰখাই ভিতৰলৈ উঠি আহিল। বেন ক্লান্তিৰ কুঁৱলীটো পৰিষ্কাৰ কৰি ক"লে:
  
  গামলা উপ্পছাল্লা। এইখন পুৰণি উপছাল্লা। এই ঠাইখন," তেওঁ সামগ্ৰিকভাৱে উপছাল্লালৈ আঙুলিয়াই দিলে, "বহুদিন আগতে গামলা উপছাল্লাৰ কেথেড্ৰেল জ্বলি যোৱাৰ পিছত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। এইটো মূলতঃ নতুন উপছালা যদিও ই শ শ বছৰ পুৰণি।"
  
  "বাহ" কেনেডীয়ে ক"লে। "সেইটোৱে কিমান বয়সীয়া উপপছাল্লা কৰে?"
  
  "ঠিক সেইমতে."
  
  টেক্সিখন লৰচৰ কৰা নাছিল। চালকজন এতিয়া আধা ঘূৰিছে। "মাউণ্ডছ?"
  
  "আপুনি মোক ক্ষমা কৰিবনে?" কেনেডীৰ মাতটো ক্ষুন্ন যেন লাগিল।
  
  "তুমি টিলাবোৰ দেখিছানে? ৰয়েল কবৰৰ টিলা?" থতমত খাই থকা ইংৰাজীবোৰে একো সহায় কৰা নাছিল।
  
  "হয়". বেন মাত দিলে। "ৰজাৰ সমাধিৰ টিলা। সঠিক ঠাইত আছে।"
  
  শেষত তেওঁলোকে উপছালাৰ মিনি ট্যুৰত গৈছিল। পৰ্যটকৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰি ড্ৰেকে চক্ৰান্তমূলক পথটো মানি ল"ব পৰা নাছিল। আনহাতে, সাব আৰামদায়ক আছিল আৰু চহৰখন আকৰ্ষণীয় আছিল। সেই সময়ত আপছাল্লা বিশ্ববিদ্যালয়ৰ চহৰ হোৱাৰ বাবে ৰাস্তাবোৰ চাইকেলেৰে বন্ধ হৈ আছিল। এটা সময়ত তেওঁলোকৰ কথা কোৱা কিন্তু ডিচিফাৰ কৰিবলৈ কঠিন ড্ৰাইভাৰজনে বুজাই দিলে যে বাইকখন আপোনাৰ বাবে ৰাস্তাত ৰৈ নাযায়। ই আপোনাক দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চিন্তা নকৰাকৈয়ে তললৈ নমাই আনিব।
  
  "দুৰ্ঘটনা"। ফুটপাথবোৰ সজাই পৰা ফুলবোৰলৈ হাত দাঙি ধৰিলে। "বহুত দুৰ্ঘটনা।"
  
  দুয়োফালে পুৰণি অট্টালিকাবোৰ ওপঙি গৈছিল। অৱশেষত চহৰখনে নম্ৰ হৈ পৰিল আৰু গ্ৰাম্য অঞ্চলবোৰে ভূ-প্ৰকৃতিৰ মাজলৈ সোমাই যাবলৈ ধৰিলে।
  
  "ঠিক আছে, গতিকে গামলা আপছালা এতিয়া সৰু গাঁও, কিন্তু আৰম্ভণিৰ বিজ্ঞাপনবোৰত ডাঙৰ গাঁও আছিল," বেন স্মৃতিৰ পৰা ক"লে। "গুৰুত্বপূৰ্ণ ৰজাক তাতেই সমাধিস্থ কৰা হৈছিল। আৰু অডিনে অলপ সময় তাতেই থাকিল।"
  
  ড্ৰেকে এই কিংবদন্তিটোৰ কথা স্মৰণ কৰি কয়, "এইখিনিতে তেওঁ নিজকে ফাঁচী দিছিল।
  
  "হয়. তেওঁৰ দৰ্শকে তেওঁ কেতিয়াও ৰখা প্ৰতিটো গোপন কথা চাই আৰু শুনি থকাৰ সময়তে তেওঁ বিশ্ব গছত নিজকে বলিদান দিলে। তাই নিশ্চয় তাৰ বাবে বহুত গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল।" সি ভ্ৰু কোঁচাই ভাবিলে: সিহঁত নিশ্চয় অবিশ্বাস্যভাৱে ঘনিষ্ঠ আছিল।
  
  "এই সকলোবোৰ খ্ৰীষ্টান স্বীকাৰোক্তি যেন লাগে," ড্ৰেকে সাহস কৰিলে।
  
  "কিন্তু অডিনৰ ইয়াত মৃত্যু হোৱা নাই?" কেনেডীয়ে সুধিলে।
  
  "নহয়. তেওঁৰ পুত্ৰ থৰ আৰু ফ্ৰেইৰ সৈতে ৰাগনাৰকত মৃত্যু হয়।"
  
  ৰৈ যোৱাৰ আগতে টেক্সিখনে বহল পাৰ্কিং এৰিয়া এটা ঘূৰিলে। সোঁফালে বিৰল গছৰ মাজেৰে ভালকৈ জীৰ্ণ মাটিৰ বাট এটা গৈছিল। "টিলাবোৰলৈ" তেওঁলোকৰ ড্ৰাইভাৰে ক"লে।
  
  তেওঁলোকে তেওঁক ধন্যবাদ জনাই ছাবৰ পৰা ওলাই আহি উজ্জ্বল ৰ"দ আৰু সতেজ বতাহজাকত সোমাই পৰিল। ড্ৰেকৰ ধাৰণা আছিল চাৰিওফালৰ অঞ্চল আৰু গাঁওখন নিজেই স্কাউট কৰি কাঠৰ কামৰ পৰা কিবা জপিয়াই ওলাইছে নেকি চাব। কাৰণ, যেতিয়া ইমানবোৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় গাধে নিজৰ সু-অন্তৰ্ভুক্ত ইগোক সকলোৰে বাবে বিশ্বব্যাপী স্বাধীনতা বুলিয়েই ক"ব পৰা বস্তুৰ আঁৰত ৰাখিছে, তেতিয়া কিবা এটা থিয় দিব লাগিব।
  
  গছবোৰৰ সিপাৰে ভূ-প্ৰকৃতিখন মুকলি পথাৰত পৰিণত হ"ল, মাত্ৰ ডজন ডজন সৰু সৰু টিলা আৰু পোনে পোনে আগলৈ পৰি থকা তিনিটা ডাঙৰ টিলাই ভাঙি পেলালে। ইয়াৰ সিপাৰে দূৰৈত তেওঁলোকে লক্ষ্য কৰিলে এটা পোহৰৰ চাল আৰু তাৰ সোঁফালে আন এটা অট্টালিকা, যিটোৱে গাঁৱৰ আৰম্ভণিৰ চিন স্বৰূপ।
  
  কেনেডীয়ে থমকি ৰ"ল। "ক"তো গছ নাই ল"ৰা।"
  
  বেন নিজৰ বহীখনত নিমগ্ন হৈ পৰিল। "এতিয়া ফলক লগোৱা নাই নহয়?"
  
  "আপোনাৰ এটা আইডিয়া আছে নেকি?" ড্ৰেকে বহল মুকলি পথাৰবোৰ চাই থাকিল যে কোনো ধৰণৰ কাৰ্যকলাপৰ চিন আছে।
  
  "মই পঢ়া মনত আছে যে ইয়াত এসময়ত তিনি হাজাৰলৈকে টিলা আছিল। আজি কেইবাশও আছে। ইয়াৰ অৰ্থ কি জানেনে?"
  
  "তেওঁলোকে বৰ ভালকৈ নিৰ্মাণ কৰা নাছিল?" কেনেডীয়ে হাঁহিলে। ড্ৰেকে সকাহ পালে যে তাই যেন হাতত থকা কামটোত সম্পূৰ্ণৰূপে মনোনিৱেশ কৰিছিল।
  
  "প্ৰাচীন কালত ভূগৰ্ভস্থ কাম-কাজ বহুত আছিল। আৰু তাৰ পিছত এই তিনিটা "ৰাজকীয়" টিলা। ঊনবিংশ শতিকাত তেওঁলোকৰ নামকৰণ কৰা হৈছিল হাউচ অৱ ইংলিঙৰ তিনিজন কিংবদন্তি ৰজাৰ নামেৰে - আউন, আদিল আৰু এগিল - স্ক্যাণ্ডিনেভিয়াৰ অন্যতম বিখ্যাত ৰাজকীয় পৰিয়াল। কিন্তু..." তেওঁ আনন্দ কৰি থমকি ৰ"ল, "ইয়াতো উল্লেখ আছে যে আদিম পৌৰাণিক কাহিনী আৰু লোককথাত ইতিমধ্যে সমাধিৰ টিলা আছিল - আৰু সেইবোৰ আছিল আদিম - মূল - তিনিজন ৰজা - বা আমি জনা দেৱতাৰ প্ৰতি প্ৰাচীন শ্ৰদ্ধাঞ্জলি তেওঁলোকক এতিয়া। এই ফ্ৰেইৰ, থৰ আৰু অডিন।"
  
  কেনেডীয়ে কয়, "ইয়াত ৰেণ্ডম ইনপুট আছে। "কিন্তু আপুনি লক্ষ্য কৰিছেনে যে এই সকলোবোৰ প্ৰাচীন কাহিনীৰ পৰা আমি বাইবেলৰ কাহিনীৰ কিমান উল্লেখ পাই থাকে।"
  
  "এইজনী সাগী। " বেন তাইক শুধৰাই দিলে। "কবিতা. একাডেমিক ডুডলছ। গুৰুত্বপূৰ্ণ হ'ব পৰা কিবা এটা - ছুইডিছ শব্দ falla, আৰু manga fallor ৰ ডজন ডজন উল্লেখ সংলগ্ন হৈ আছে টিলাবোৰৰ লগত - তাৰ অৰ্থ কি সেয়া নিশ্চিত নহয়। আৰু, কেনেডি, মই ক"ৰবাত পঢ়া নাছিলোনে যে খ্ৰীষ্টৰ কাহিনীটো জিউছৰ লগত জড়িত কাহিনীটোৰ সৈতে বহুত মিল আছে?"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে। "আৰু মিচৰৰ দেৱতা হ"ৰাছ আছিল আন এজন পূৰ্বসূৰী। দুয়োজনেই আছিল দেৱতা যিসকলৰ কথিত কেতিয়াও অস্তিত্ব নাছিল।" ড্ৰেকে সমতল প্ৰাকৃতিক দৃশ্যৰ বিপৰীতে থিয় হৈ থকা তিনিটা ৰাজকীয় টিলাটোৰ ফালে মাত দিলে। "ফ্ৰে, থৰ আৰু অডিন, নহয়নে? গতিকে তেতিয়া কোন কোন, ব্লেকি? উ?"
  
  "মোৰ কোনো ধাৰণা নাই বন্ধু।"
  
  "চিন্তা নকৰিবা মাঞ্চকিন। প্ৰয়োজন হ"লে আমি এই গাঁৱৰ মানুহৰ পৰা তথ্য নিৰ্যাতন চলাব পাৰো।"
  
  ডাইভাৰচন হিচাপে তিনিজন ভাগৰুৱা পৰ্যটকৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰি তেওঁলোকে টিলাবোৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। ৰ"দটোৱে সিহঁতৰ মূৰত চেপি ধৰিছে আৰু ড্ৰেকে কেনেডীক তাইৰ ছানগ্লাছ ভাঙি থকা দেখিলে।
  
  সি মূৰটো জোকাৰিলে। আমেৰিকানসকল।
  
  তেনেতে বেনৰ ফোনটো বাজি উঠিল। ইতিমধ্যে পৰিয়ালৰ সংস্পৰ্শৰ কম্পাঙ্কত আপ্লুত হৈ কেনেডীয়ে মূৰ জোকাৰিলে। ড্ৰেকে মাত্ৰ হাঁহিলে।
  
  "কেৰিন" বেন আনন্দৰে ক"লে। "মোৰ ডাঙৰ ভনীয়েকৰ অৱস্থা কেনেকুৱা?"
  
  কেনেডীয়ে ড্ৰেকৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে। "গ্ৰুপৰ মুখ্য গায়ক?" - তাই সুধিলে।
  
  ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "সোণৰ হৃদয়, এয়াই সকলো। তেওঁ আপোনাৰ বাবে যিকোনো কামেই কৰিছিল কোনো অভিযোগ নোহোৱাকৈ। আপোনাৰ এনে কেইজন বন্ধু বা সহকৰ্মী আছে?"
  
  গামলা উপ্পছাল্লা গাঁওখন আছিল চিত্ৰময় আৰু পৰিষ্কাৰ, কেইবাটাও ৰাস্তাত শ শ বছৰ পুৰণি, ভালদৰে সংৰক্ষিত আৰু কম জনবসতিপূৰ্ণ ভূমি আৱদ্ধ, ওখ চালৰ অট্টালিকা আছিল। এজন এৰাব নোৱাৰা গাঁৱৰ মানুহে কৌতুহলৰ দৃষ্টিৰে সিহঁতৰ ফালে চালে।
  
  ড্ৰেকে গীৰ্জাৰ ফালে আগবাঢ়িল। "স্থানীয় ভাইকাৰসকলে সদায় সহায় কৰে।"
  
  যেতিয়া সিহঁত বাৰাণ্ডাৰ ওচৰ পালেগৈ, গীৰ্জাৰ চোলা পিন্ধা এজন বুঢ়া মানুহে সিহঁতক ভৰিৰ পৰা প্ৰায় খুন্দিয়াই পেলালে। আচৰিত হৈ সি ৰৈ গ"ল।
  
  "নমস্কাৰ. কান জগ হজলপা খন্দা?"
  
  "সেইটো নিশ্চিত নহয় মেট।" ড্ৰেকে নিজৰ শ্ৰেষ্ঠ হাঁহিটো পিন্ধিলে। "কিন্তু তাত থকা এই টিলাবোৰৰ কোনটো অডিনৰ?"
  
  "ইংৰাজীত?" পুৰোহিতে পৃথিৱীৰ বিষয়ে ভালকৈ ক"লে, কিন্তু বুজিবলৈ সংগ্ৰাম কৰিলে। "ভাদ? কি? এক?"
  
  বেন আগবাঢ়ি আহি ৰজাৰ টিলাবোৰৰ ফালে ভাইকাৰৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। "এক?"
  
  "বুজিছা।" বুঢ়াই মাত দিলে। "হয়. হম। ষ্ট"ৰ্ষ্টা..." শব্দটো বিচাৰিবলৈ সি যথেষ্ট কষ্ট কৰিলে। "ডাঙৰবোৰ।"
  
  "আটাইতকৈ ডাঙৰ?" বেন বাহু দুটা বহলকৈ মেলি দিলে।
  
  ড্ৰেকে তেওঁক চাই হাঁহিলে, আপ্লুত হৈ।
  
  "চিত্ৰ।" কেনেডীয়ে পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে যদিও বেনৰ এটা শেষ প্ৰশ্ন আছিল।
  
  "ফাল্লা?"-ভাইকাৰৰ ফালে চাই সি আচৰিত হৈ মাত্ৰ ওঁঠ দুটা লৈ ক"লে আৰু অতিৰঞ্জিতভাৱে কান্ধ দুটা জোকাৰিলে। "নে মাংগা ফেল"ৰ?"
  
  অলপ সময় লাগিল, কিন্তু উত্তৰটো আহিলত ড্ৰেকক হাড়লৈকে ঠাণ্ডা কৰি পেলালে।
  
  "ফান্দ... বহুত ফান্দ।"
  
  
  ন
  
  
  
  গামলা উপছলা, ছুইডেন
  
  
  ড্ৰেকে বেন আৰু কেনেডীৰ পিছে পিছে ৰজাঘৰৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ টিলাটোলৈ গ"ল, বেকপেকৰ ষ্ট্ৰেপবোৰৰ লগত খেলা-ধূলা কৰিলে যাতে তেওঁ শান্তিৰে সেই অঞ্চলটো অন্বেষণ কৰিব পাৰে। একমাত্ৰ আৱৰণখন আছিল আটাইতকৈ সৰু টিলাটোৰ পিছফালে প্ৰায় এক মাইল, আৰু এচেকেণ্ডৰ বাবে সি ভাবিলে তাত গতি দেখিছে। দ্ৰুত গতি। কিন্তু অধিক অধ্যয়নত ইয়াতকৈ বেছি একো প্ৰকাশ নহ"ল।
  
  অডিনৰ টিলাটোৰ তলত ৰৈ গ"ল। বেন এটা উশাহ ল"লে। "শেষত শীৰ্ষত উপনীত হোৱাজনে মোৰ ফেচবুক পেজত কিছু ছিট পাব!" - সি চিঞৰি উঠিল, খৰখেদাকৈ ৰাওনা হ"ল। ড্ৰেকে অধিক শান্তভাৱে পিছে পিছে গৈ তেওঁতকৈ অলপ বেছি বেগেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱা কেনেডীক চাই হাঁহিলে।
  
  গভীৰভাৱে তেওঁ অধিক উত্তেজিত হ"বলৈ ধৰিলে। তাৰ ভাল নালাগিল। আশাহীনভাৱে উলংগ হৈ পৰিল সিহঁত। যিকোনো সংখ্যক শক্তিশালী ৰাইফলেও তেওঁলোকৰ পিছে পিছে যাব পাৰিছিল, তেওঁলোকক বন্দুকৰ গুলীত ৰাখিছিল, কেৱল আদেশৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। বতাহে জোৰেৰে হুইচেল মাৰি কাণত ধপধপাই নিৰাপত্তাহীনতাৰ অনুভৱ বাঢ়ি গ"ল।
  
  ঘাঁহনিৰে ভৰা পাহাৰৰ ওপৰলৈ উঠিবলৈ প্ৰায় বিশ মিনিট সময় লাগিল। ড্ৰেক তাত উপস্থিত হোৱাৰ লগে লগে বেন ইতিমধ্যে ঘাঁহনিৰ ওপৰত বহি আছিল।
  
  "পিকনিকৰ টোপোলাটো ক"ত আছে ক্ৰুষ্টি?"
  
  "এইটো তোমাৰ ষ্ট্ৰলাৰত থৈ গ"ল।" ইফালে সিফালে চালে। ইয়াৰ ওপৰৰ পৰা দৃশ্যটো আছিল উশাহ লোৱাৰ দৰে: অন্তহীন সেউজীয়া ৰোলিং পথাৰ, সকলোতে পাহাৰ আৰু নৈ, আৰু দূৰৈত বেঙুনীয়া ৰঙৰ পাহাৰ। নতুন উপছাল্লা চহৰৰ সীমালৈকে বিস্তৃত গামলা উপছাল্লা গাঁওখন তেওঁলোকৰ চকুত পৰিল।
  
  কেনেডীয়ে স্পষ্ট কথাখিনি উল্লেখ কৰিলে। "গতিকে মই মাত্ৰ এটা কথা ক"ম যিটোৱে মোক এতিয়া কিছুদিনৰ পৰা আমনি কৰি আছে। যদি এইটো অডিনৰ টিলা, আৰু ইয়াত ৱৰ্ল্ড ট্ৰি লুকাই আছে - যিটো এটা নিন্দাসূচক আৱিষ্কাৰ হ'ব - তেন্তে আগতে কোনেও ইয়াক কিয় বিচাৰি পোৱা নাই? এতিয়া কিয় বিচাৰিম?"
  
  "ইট'ছ ছিম্পল"। বেন নিজৰ অশান্তিপূৰ্ণ কুঁহিয়াৰবোৰ পৰিপাটি কৰি আছিল। "আগতে কোনেও চাবলৈ ভবা নাছিল। এমাহ আগতে শ্বিল্ড আৱিষ্কাৰ নোহোৱালৈকে এই সকলোবোৰ ধূলিময় কিংবদন্তি আছিল। কল্পিত কথা. আৰু বৰশীটোক বিশ্ব গছৰ সৈতে সংযোগ কৰাটো সহজ নাছিল, যাক এতিয়া প্ৰায় সাৰ্বজনীনভাৱে ইগড্ৰাচিল বুলি কোৱা হয়, আৰু তাৰ পিছত অডিনৰ তাত থকাৰ চমু ন দিনৰ সৈতে সংযোগ কৰাটো সহজ নাছিল।"
  
  আৰু-" ড্ৰেকে চিম কৰিলে, "সেই গছজোপা থাকিলে বিচাৰি পোৱাটো সহজ নহ'ব। কোনোবা বুঢ়া হাৰামীয়ে এই কথাটোত উজুটি খোৱাটো সিহঁতে নিবিচাৰিব।"
  
  এতিয়া ড্ৰেকৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। বেকপেকৰ পৰা উলিয়াই আনি সি বেনৰ ফালে মক চিৰিয়াছেৰে চালে। "যীচু।" তোমাৰ দৰে অনুভৱ হ'বলৈ আৰম্ভ কৰিছো।"
  
  "কুঁৱা?"
  
  "দহজনীয়া এটা দল আপোনাৰ নিষ্পত্তিত আছে। মাত্ৰ শব্দটো কওক।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ আচৰিত কথাটো গিলি পেলালে। "দহজন মানুহ। এইটো এটা ডাঙৰ দল।" দহজনীয়া এছ এ এছৰ এটা দলে ৰাষ্ট্ৰপতিজনক তেওঁৰ অ"ভেল অফিচত প্ৰেৰণ কৰিব পাৰে আৰু তথাপিও চাহ খাবলৈ ঘৰলৈ যোৱাৰ আগতে লেডী গাগাৰ নতুন ভিডিঅ"টোত উপস্থিত হ"বলৈ সময় বিচাৰি পাব পাৰে।
  
  "ডাঙৰ বাজি, শুনিছোঁ। প্ৰতি ঘন্টাত পৰিস্থিতি অধিক বেয়া হৈ গৈ আছে।"
  
  "এইটো সঁচা নেকি?"
  
  "চৰকাৰ কেতিয়াও সলনি নহয়, ড্ৰেক। লাহে লাহে আৰম্ভ কৰিলে আৰু তাৰ পাছত বুলডজাৰেৰে খোজ কাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু শেষ কৰিবলৈ ভয় কৰিলে। যদি কিবা সান্ত্বনা হয়, তেন্তে এই মুহূৰ্তত পৃথিৱীত ঘটি থকা আটাইতকৈ ডাঙৰ কথা এইটো নহয়।"
  
  ওৱেলছৰ বক্তব্যৰ ডিজাইন এনেদৰে কৰা হৈছিল যেনেকৈ সিংহই জেব্ৰাক ব্যৱহাৰ কৰে আৰু ড্ৰেকে নিৰাশ কৰা নাছিল। "লাইক কি?"
  
  "নাছাৰ বিজ্ঞানীসকলে মাত্ৰ এটা নতুন ছুপাৰভলকেনৰ অস্তিত্ব নিশ্চিত কৰিছে। আৰু..." ওৱেলছ আচলতে আতংকিত যেন লাগিল: "এইটো সক্ৰিয়।"
  
  "কি?"
  
  "অলপ সক্ৰিয়। কিন্তু ভাবি চাওকচোন, আপুনি এটা চুপাৰ আগ্নেয়গিৰিৰ কথা ক'লে প্ৰথমে কল্পনা কৰে...
  
  "...গ্ৰহটোৰ শেষ," ড্ৰেকে শেষ কৰিলে, ডিঙিটো হঠাতে শুকাই গ"ল। কাকতলীয়া কথা আছিল যে ড্ৰেকে এতিয়া ইমান দিনত এই বাক্যাংশটো দুবাৰ শুনিছিল। বেন আৰু কেনেডীয়ে ঘাঁহনিত লাথি মাৰি মথাউৰিটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰাটো চাই থাকিল আৰু গভীৰ শিপাই থকা ভয় এটা অনুভৱ কৰিলে যিটোৰ দৰে তেওঁ কেতিয়াও অনুভৱ কৰা নাছিল।
  
  "ক'ত আছে?" সি সুধিলে।
  
  ওৱেলছে হাঁহিলে। "দূৰত নহয় ড্ৰেক। তেওঁলোকে আপোনাৰ ঢালখন পোৱা ঠাইৰ পৰা অলপ দূৰত। এইটো আইচলেণ্ডত।"
  
  ড্ৰেকে দ্বিতীয়বাৰ কামোৰিবলৈ ওলাইছিল যেতিয়া বেনে চিঞৰি উঠিল, "কিবা এটা পাইছো!" গোটেইখিনিতে বিয়পি পৰাৰ লগে লগে তেওঁৰ বোকাময়তা দেখুৱাই দিয়া উচ্চস্বৰত।
  
  "মই যাব লাগিব"। ড্ৰেকে বেনৰ ফালে দৌৰি গ"ল, যিমান পাৰে মন্ত্ৰটো মাৰিলে। কেনেডীয়েও ইফালে সিফালে চালে, কিন্তু তেওঁলোকে দেখা পোৱা একমাত্ৰ বস্তুটো আছিল গাঁৱত।
  
  "নিম্ন কৰি ৰাখক বন্ধু। তোমাৰ কি আছে?"
  
  "এইবিলাক". বেন আঁঠু লৈ জটিল ঘাঁহবোৰ ব্ৰাছ কৰি আঁতৰাই পেলালে আৰু প্ৰায় এ৪ কাগজৰ সমান শিলৰ ফলক এটা ওলাই পৰিল। "তেওঁলোকে টিলাটোৰ সমগ্ৰ পৰিধি, প্ৰতি কেইফুটৰ মূৰে মূৰে, ওপৰৰ পৰা প্ৰায় আধালৈকে শাৰী শাৰীকৈ লাইন কৰে। শ শ হ"ব লাগিব।"
  
  ড্ৰেকে ভালদৰে চালে। বতৰৰ বাবে শিলটোৰ পৃষ্ঠভাগ বেয়াকৈ ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল যদিও অতিমাত্ৰা গজি উঠা ঘাঁহনিয়ে ইয়াক আংশিকভাৱে সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিছিল। সিহঁতৰ পৃষ্ঠত কিছুমান চিন আছিল।
  
  "ৰুনিক শিলালিপি, মই ভাবো সেইবোৰক কোৱা হয়," বেনে ক"লে। "ভাইকিং চিহ্ন"
  
  "কেনেকৈ জানো?"
  
  সি হাঁহিলে। "বিমানত মই শ্বিল্ডৰ চিহ্নবোৰ পৰীক্ষা কৰিলোঁ। দুয়ো একে। মাত্ৰ গুগলক সুধিব।"
  
  "ল"ৰাটোৱে কয় যে শ শ আছে," কেনেডীয়ে ঠেক, ঘাঁহনিৰে ভৰা ঢালটো ওপৰলৈ তললৈ চাই টানি ক"লে। "তেন্তে কি? সহায় নকৰে।"
  
  "ল"ৰাটোৱে কয় যে ই কাম কৰিব পাৰে," বেনে ক"লে। "আমি যি বিচাৰিছো তাৰ সৈতে জড়িত ৰুণ বিচাৰি উলিয়াব লাগিব। বৰশীক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা ৰুণ। গছক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা ৰুণ। আৰু -"ৰ বাবে ৰুণ।
  
  "এটা" কেনেডীয়ে শেষ কৰিলে।
  
  ড্ৰেকৰ এটা ধাৰণা আহিল। "মই বাজি মাৰি কওঁ যে আমি লাইন অৱ চাইট ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিম। ই কাম কৰিলে বুলি জানিবলৈ আমি সকলোৱে ইজনে সিজনক দেখাৰ প্ৰয়োজন, নহয়নে?"
  
  "চোল্ডাৰ লজিক" কেনেডীয়ে হাঁহিলে। "কিন্তু মই ভাবো এটা চেষ্টা কৰাৰ যোগ্য।"
  
  ড্ৰেকে তাইক পুলিচৰ যুক্তিৰ বিষয়ে সুধিবলৈ আগ্ৰহী আছিল যদিও সময় পিছলি গৈ আছিল। আন কিছুমান ফৈদ আগবাঢ়িল আৰু আচৰিত ধৰণে অনুপস্থিত আছিল, এতিয়াও। সেউজীয়া পাহাৰটোৰ চাৰিওফালে লৰালৰিকৈ ঘূৰি ফুৰি সকলোৱে প্ৰতিটো শিলৰ পৰা ঘাঁহবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। প্ৰথমতে সেয়া আছিল কৃতজ্ঞতাহীন কাম। ড্ৰেকে এনেকুৱা প্ৰতীক তৈয়াৰ কৰিছিল যিবোৰ দেখাত ঢাল, ক্ৰছব", গাধ, লংবোট, তাৰ পিছত বৰশীৰ দৰে!
  
  "এটা আছে"। তেওঁৰ গভীৰ মাতটোৱে বাকী দুজনৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল, কিন্তু আৰু আগুৱাই নাযায়। তেওঁ বেকপেকটো লৈ বহি আপছালাৰ মাজেৰে টেক্সি যাত্ৰাৰ সময়ত তেওঁলোকে কিনা সামগ্ৰীবোৰ থৈ দিলে। টৰ্চ, এটা ডাঙৰ টৰ্চ, জুইশলা, পানী, বেনক কোৱা দুখনমান কটাৰী যিবোৰ ধ্বংসাৱশেষ পৰিষ্কাৰ কৰাৰ বাবে। সি পিছলৈ ঘূৰি চালে, মই ইমান ডাম্ গুলিবল নহয়, কিন্তু তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজনীয়তা এতিয়া বেনৰ চিন্তাতকৈ বেছি জৰুৰী আছিল।
  
  "গছ". শিলটোত খোঁচ মাৰি কেনেডীয়ে আঁঠু লৈ পৰিল।
  
  বেনক কিবা এটা বিচাৰিবলৈ আৰু দহ মিনিট সময় লাগিল। সি থমকি ৰ"ল, তাৰ পিছত শেহতীয়া খোজবোৰ আওৰাই ক"লে। "টল্কিনে গেণ্ডালফক অডিনৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি লোৱাৰ বিষয়ে মই কি কৈছিলো মনত আছেনে?" ভৰিৰে শিলটোত টোকৰ মাৰিলে। "বাৰু, এইজনেই গেণ্ডালফ। আনকি তেওঁৰ এটা ষ্টাফো আছে। হেৰা!"
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে তাক ভালদৰে চাই থাকিল। সি পিহি থকা শব্দ এটা শুনিলে, যেন গধুৰ চাটাৰবোৰ পিহি থকা শব্দ এটাৰে খোল খাইছে।
  
  "শিলত ভৰি দি কাৰণে নেকি?" - সি সাৱধানে সুধিলে।
  
  "আই থিংক ইয়েছ"।
  
  সকলোৱে ইজনে সিজনৰ ফালে চালে, তেওঁলোকৰ মুখৰ ভাব উত্তেজনাৰ পৰা চিন্তালৈ ভয়লৈ সলনি হৈ গ"ল আৰু তাৰ পিছত এক হিচাপে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  ড্ৰেকৰ শিলটোৱে অলপ বাট এৰি দিলে। একেটা পিহি থকা শব্দই সি শুনিলে। শিলটোৰ সন্মুখৰ মাটিখিনি ডুব গ"ল, আৰু তাৰ পিছত টাৰ্বোচাৰ্জড সাপৰ দৰে মথাউৰিটোৰ চাৰিওফালে বিষণ্ণতাই দৌৰি গ"ল।
  
  বেন চিঞৰি ক"লে, "ইয়াত কিবা এটা আছে।"
  
  ড্ৰেক আৰু কেনেডীয়ে ডুব যোৱা মাটিখিনি পাৰ হৈ তেওঁ থিয় হৈ থকা ঠাইলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল। মাটিৰ ফাট এটাত উকি মাৰি সি কুঁজৰাই থাকিল। "কিবা এটা সুৰংগ।"
  
  ড্ৰেকে টৰ্চ এটা জোকাৰিলে। "এযোৰ ডাঙৰ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে মানুহবোৰ"-তেওঁ ক"লে। "ফ'ল' মি"।
  
  
  * * *
  
  
  যি মুহূৰ্তত তেওঁলোক চকুৰ পৰা আঁতৰি গ"ল, সেই মুহূৰ্ততে দুটা আমূলভাৱে পৃথক শক্তিয়ে সংগঠিত হ"বলৈ ধৰিলে। এতিয়ালৈকে টোপনি যোৱা চহৰ গামলা আপছালাত তললৈ পৰি সন্তুষ্ট হোৱা জাৰ্মানসকলে নিজকে সাজু কৰি ড্ৰেকৰ পদাংক অনুসৰণ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  আন এটা স্কোয়াড, ছুইডেন সেনাৰ অভিজাত সৈন্যৰ এটা দল-ছাৰস্কিল্ডা স্কাইডছগ্ৰুপেন বা এছ এছ জি-জাৰ্মানসকলক নিৰীক্ষণ কৰি থাকিল আৰু মাত্ৰ গাঁতটোলৈ নামি অহা তিনিজন সাধাৰণ নাগৰিকে প্ৰস্তাৱ কৰা অদ্ভুত জটিলতাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিলে।
  
  তেওঁলোকক সম্পূৰ্ণ প্ৰশ্ন উত্থাপন কৰিব লাগিব। যিকোনো প্ৰকাৰে প্ৰয়োজনীয়।
  
  অৰ্থাৎ যি হ"বলৈ ওলোৱা আছিল, যদি তেওঁলোকে বাচি যায়।
  
  
  দহ
  
  
  
  WORLD TREE PIT, ছুইডেন
  
  
  ড্ৰেকে হেলান দিলে। আন্ধাৰ পথটো আৰম্ভ হৈছিল ক্ৰ"ল স্থান হিচাপে আৰু এতিয়া ছয় ফুটতকৈও কম ওখ। চিলিংখন শিল আৰু মাটিৰে তৈয়াৰ কৰা হৈছিল আৰু তাত ডাঙৰ ডাঙৰ ওলমি থকা ঘাঁহৰ লুপবোৰ আছিল যিবোৰ তেওঁলোকে বাটৰ পৰা কাটি পেলাব লগা হৈছিল।
  
  জংঘলত খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ দৰেই, ড্ৰেকে ভাবিলে। কেৱল মাটিৰ তলত।
  
  তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে যে ইতিমধ্যে কিছুমান শক্তিশালী লতা কাটি পেলোৱা হৈছে। উদ্বিগ্নতাৰ ঢৌ এটা তাৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল।
  
  সিহঁতে এনে এটা অঞ্চললৈ আহিল য"ত শিপাবোৰ ইমানেই ঘন হৈ পৰিছিল যে সিহঁতে আকৌ হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়িবলগীয়া হৈছিল। যুদ্ধখন কঠিন আৰু লেতেৰা আছিল যদিও ড্ৰেকে কঁকালৰ আগত কঁকাল, আঁঠুৰ আগত আঁঠু ৰাখি বাকীসকলক তেওঁৰ পিছে পিছে যাবলৈ আহ্বান জনায়। যেতিয়া এটা সময়ত আনকি বুজাই-বঢ়াইও বেনক সহায় কৰা নাছিল, তেতিয়া ড্ৰেকে গুণ্ডাগিৰিৰ ফালে মুখ কৰিছিল।
  
  "অন্ততঃ তাপমাত্ৰা কমি আহিছে," কেনেডীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল। "আমি নিশ্চয় তললৈ নামি গৈ আছো।"
  
  ড্ৰেকে ষ্টেণ্ডাৰ্ড সৈনিকজনৰ সঁহাৰিৰ পৰা বিৰত থাকিল, তেওঁৰ দৃষ্টি হঠাতে তেওঁৰ টৰ্চৰ পোহৰত প্ৰকাশ পোৱা কিবা এটাই ধৰিলে।
  
  "লুক এট ইট"।
  
  বেৰত খোদিত কৰা ৰুণ। অদ্ভুত প্ৰতীক যিয়ে ড্ৰেকক অডিনৰ ঢালখন শোভা বঢ়াইছিল সেইবোৰৰ কথা মনত পেলাই দিছিল। বেনৰ ডিঙি চেপি ধৰা মাতটোৱে হলৱেৰ মাজেৰে প্ৰতিধ্বনিত হৈ উঠিল।
  
  "স্কেণ্ডিনেভিয়ান ৰুণ। এটা শুভ শংকা।"
  
  ড্ৰেকে অনুশোচনা কৰি তেওঁলোকৰ পৰা নিজৰ পোহৰটো আঁতৰাই দিলে। যদিহে তেওঁলোকে সেইবোৰ পঢ়িব পাৰিলেহেঁতেন। এছ এ এছৰ হাতত অধিক সম্পদ থাকিব বুলি তেওঁ চমুকৈ ভাবিলে। হয়তো সিহঁতক ইয়ালৈ অনাৰ সময় হৈছিল।
  
  আৰু পঞ্চাশ ফুট আৰু তেওঁৰ ঘামৰ টোপাল টোপাল টোপাল হৈ আছিল। সি শুনিলে কেনেডীয়ে জোৰেৰে উশাহ লোৱা আৰু তাই নিজৰ বেষ্ট পেণ্টছুট পিন্ধিছে বুলি গালি পৰা। বেনৰ পৰা সি একেবাৰে একো শুনা নাছিল।
  
  "আপুনি ঠিক আছেনে বেন? তোমাৰ চুলিবোৰ শিপাৰ ওপৰত জটিল হৈ পৰিছে নেকি?"
  
  "হা, ধিক্কাৰ, হা। কেৰী অন, এছশ্ব'ল।"
  
  ড্ৰেকে বোকাবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল। "এটা কথাই মোক আমনি কৰে," তেওঁ উশাহৰ মাজত হাঁহি হাঁহি ক"লে, "এইটো হ"ল "বহু ফান্দ আছে।"ইজিপ্তৰ লোকসকলে নিজৰ ধন-সম্পত্তি ৰক্ষাৰ বাবে বিশৃংখল ফান্দ সাজিছিল।নৰৱেৰ লোকসকলে কিয় নহয়?"
  
  "ভাইকিঙে ফান্দটোৰ বিষয়ে বেছি কঠোৰভাৱে চিন্তা কৰাটো মই কল্পনা কৰিব নোৱাৰো," কেনেডীয়ে উত্তৰত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  "নাজানো" বেন লাইনৰ তললৈ চিঞৰি উঠিল। "কিন্তু ভাইকিংসকলৰো মহান চিন্তাবিদ আছিল, জানেনে। ঠিক গ্ৰীক আৰু ৰোমানসকলৰ দৰেই। সকলো বৰ্বৰ নাছিল।"
  
  কেইটামান ঘূৰণীয়া আৰু ৰাস্তাটো বহল হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু দহ ফুট আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰৰ চালখন নোহোৱা হৈ গ"ল। এই মুহূৰ্ততে তেওঁলোকে টানি লৈ বিৰতি লৈছিল। ড্ৰেকৰ টৰ্চে আগফালৰ পথটো আলোকিত কৰি পেলালে। কেনেডি আৰু বেনৰ ফালে আঙুলিয়াই দিওঁতে তেওঁ হাঁহিলে।
  
  "ধেৎ, তোমালোক দুজনীক দেখাত যেন মাত্ৰ কবৰৰ পৰা উভতি অহা!"
  
  "আৰু অনুমান কৰিছোঁ তুমি এই লেতেৰা কথাবোৰত অভ্যস্ত?" কেনেডীয়ে হাত জোকাৰিলে। "এছ এ এছ হোৱা আৰু সেই সকলোবোৰ?"
  
  SAS নহয়, ড্ৰেকে বিষাক্ত শব্দবোৰ জোকাৰিব পৰা নাছিল। "আগতে আছিল।" কৈ সি এতিয়া আৰু বেছি বেগেৰে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  আন এটা চোকা ঘূৰণীয়া, আৰু ড্ৰেকে মুখত বতাহজাক অনুভৱ কৰিলে। হঠাতে বজ্ৰপাতৰ হাত চাপৰিৰ দৰে মূৰ ঘূৰোৱাৰ অনুভৱ এটাই তেওঁৰ মনত পৰিল আৰু এটা চেকেণ্ড পাৰ হৈ গ"ল, তাৰ পিছত তেওঁ গম পালে যে তেওঁ তলত এটা গুহাৰ দৰে শিল থকা লেজ এখনত থিয় হৈ আছে।
  
  এটা অবিশ্বাস্য দৃশ্যই তেওঁৰ চকু দুটা লগ পালে।
  
  সি ইমানেই হঠাতে ৰৈ গ"ল যে কেনেডি আৰু বেন তাৰ লগত খুন্দা মাৰিলে। তেতিয়া তেওঁলোকেও এই দৃশ্য দেখিলে।
  
  "অ"এমএফজি।" বেন চিগনেচাৰ ট্ৰেকটোৰ শিৰোনামটো ৱাল অৱ স্লিপৰ ডিক্টেট কৰিছিল।
  
  বিশ্ব গছজোপা তেওঁলোকৰ সন্মুখত নিজৰ সমস্ত মহিমাৰে থিয় হৈ আছিল। কেতিয়াও মাটিৰ ওপৰত নাছিল। গছজোপা ওলোটাকৈ আছিল, তাৰ শক্তিশালী শিপাবোৰ সিহঁতৰ ওপৰৰ মাটিৰ পাহাৰটোলৈকে বিস্তৃত হৈ আছিল, বয়স আৰু চাৰিওফালৰ শিলৰ গঠনবোৰে দৃঢ়তাৰে ধৰি ৰাখিছিল, ডালবোৰ সোণালী বৰণৰ, পাতবোৰ বহুবৰ্ষজীৱী সেউজীয়া, ডালবোৰ এশ ফুট তললৈ গভীৰতালৈকে বিস্তৃত হৈ আছিল এটা বিশাল গাঁতৰ।
  
  সিহঁতৰ বাটটো শিলৰ বেৰত খোদিত কৰা এটা সৰু চিৰিলৈ পৰিণত হ"ল।
  
  "ফান্দ" বেনে উশাহ ল"লে। "ফান্দৰ কথা পাহৰি নাযাবা।"
  
  "টু হেল উইথ দ্য ট্ৰেপছ," কেনেডীয়ে ড্ৰেকৰ একেবাৰে চিন্তাৰ মাত দিলে। "ক"ৰ পৰা আহি আছে পোহৰ?"
  
  বেন ইফালে সিফালে চালে। "কমলা ৰঙৰ।"
  
  "গ্ল" ষ্টিকছ," ড্ৰেকে ক"লে। "খ্ৰীষ্ট।" এই ঠাইখন সাজু কৰা হৈছে।"
  
  তেওঁৰ এছ এ এছৰ দিনত তেওঁলোকে মানুহ পঠিয়াইছিল এনে এটা অঞ্চল প্ৰস্তুত কৰিবলৈ; টিমটোৱে ভাবুকিৰ মূল্যায়ন কৰিবলৈ আৰু ভিত্তিলৈ ঘূৰি অহাৰ আগতে ইয়াক নিষ্ক্ৰিয় বা কেটেলগ কৰিবলৈ।
  
  আমাৰ হাতত বেছি সময় নাই।" কেনেডীৰ ওপৰত তেওঁৰ বিশ্বাস মাত্ৰ বৃদ্ধি পাইছিল। "আহক"।
  
  জীৰ্ণ আৰু ছিন্নভিন্ন হৈ পৰা খোজবোৰেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, হঠাতে হোৱা টোপালটো সদায় তেওঁলোকৰ সোঁফালে। দহ ফুট তললৈ নামি চিৰিবোৰ তীব্ৰভাৱে হেলনীয়া হ"বলৈ ধৰিলে। তিনি ফুটৰ ব্যৱধান খোল খালে ড্ৰেকে ৰৈ গ"ল। দৰ্শনীয় একো নহয়, কিন্তু তেওঁক থমকি ৰ"ব পৰাকৈ যথেষ্ট-যেতিয়া তলৰ ফাঁকটো আৰু অধিক স্পষ্ট হৈ পৰিল।
  
  "বিষ্ঠা".
  
  সি জপিয়াই পৰিল। শিলৰ চিৰিটো প্ৰায় তিনি ফুট বহল আছিল, সহজে খোজ কাঢ়িব পৰা, যিকোনো ভুল খোজৰ অৰ্থ নিশ্চিত মৃত্যু হ"লে ভয়ংকৰ আছিল।
  
  সি সঁচাকৈ অৱতৰণ কৰিলে আৰু লগে লগে ঘূৰি গ"ল, অনুভৱ কৰিলে যে বেন চকুলোৰ উপক্ৰম হ"ব। "চিন্তা নকৰিবা"- তেওঁ কেনেডীক আওকাণ কৰি বন্ধুজনৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিলে। "মোক বিশ্বাস কৰক বেন। বেন। মই তোমাক ধৰিম।"
  
  বেনৰ চকুত বিশ্বাস দেখিলে। নিৰপেক্ষ, শিশুসুলভ বিশ্বাস। আকৌ উপাৰ্জনৰ সময় হ"ল আৰু যেতিয়া বেন জপিয়াই পৰিল আৰু তাৰ পিছত লৰচৰ কৰিলে, তেতিয়া ড্ৰেকে কঁকালত হাত এখন লৈ তেওঁক সমৰ্থন কৰিলে।
  
  ড্ৰেকে চকু টিপিয়াই ক"লে। "সহজ, হা?"
  
  কেনেডীয়ে জপিয়াই পৰিল। ড্ৰেকে লক্ষ্য নকৰাৰ ভাও ধৰি ভালদৰে চাই থাকিল। তাই কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ অৱতৰণ কৰিলে, তাৰ চিন্তা দেখি ভ্ৰু কোঁচাই দিলে।
  
  "সেয়া তিনি ফুট, ড্ৰেক। গ্ৰেণ্ড কেনিয়ন নহয়।"
  
  ড্ৰেকে বেনলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে। "ৰেডি বাড্ডি?"
  
  আৰু বিশ ফুট, আৰু চিৰিৰ পিছৰ খোলাটো বহল আছিল, এইবাৰ ত্ৰিশ ফুট, আৰু ড্ৰেকে তাৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে দোল খাই থকা ডাঠ কাঠৰ তক্তা এখনে বন্ধ কৰি দিছিল। কেনেডীয়ে পিছে পিছে গ"ল, আৰু তাৰ পিছত ড্ৰেকে ওপৰলৈ চাবলৈ বাধ্য কৰালে, তললৈ চোৱাতকৈ আগলৈ চাবলৈ বাধ্য কৰালে, ভৰিৰ পৰিৱৰ্তে গন্তব্যস্থানটো অধ্যয়ন কৰিবলৈ। ডেকাজনে কঠিন মাটিত উপনীত হোৱাৰ সময়লৈকে কঁপি উঠিছিল আৰু ড্ৰেকে অলপ বিৰতিৰ বাবে মাতিছিল।
  
  যেতিয়া সিহঁত ৰৈ গ"ল, তেতিয়া ড্ৰেকে দেখিলে যে বিশ্ব গছজোপা ইয়াত ইমানেই বিয়পি পৰিছে যে ইয়াৰ ডাঠ ডালবোৰে চিৰিবোৰ প্ৰায় স্পৰ্শ কৰিছে। বেন শ্ৰদ্ধাৰে হাতখন আগবঢ়াই দিলে তেওঁৰ স্পৰ্শত কঁপি উঠা অংগটো।
  
  "এইটো... এইটো আৱৰি ধৰিছে" সি উশাহ ল"লে।
  
  কেনেডীয়ে এই সময়খিনি ব্যৱহাৰ কৰি তাইৰ চুলিখিনি ষ্টাইল কৰিছিল আৰু তাৰ ওপৰৰ প্ৰৱেশদ্বাৰটো পৰীক্ষা কৰিছিল। "এতিয়ালৈকে সকলো স্পষ্ট হৈ পৰিছে," তাই কয়। "মই ক"ব লাগিব যে যিদৰে আছে, নিশ্চিতভাৱে এই ঠাইখন প্ৰস্তুত কৰা জাৰ্মানসকল নাছিল। লুটপাত কৰি জ্বলাই দি জ্বলাই দিলেহেঁতেন।"
  
  আৰু কেইটামান বিৰতি আৰু সিহঁত পঞ্চাশ ফুট তললৈ নামি গ"ল, প্ৰায় আধা বাট। ড্ৰেকে অৱশেষত নিজকে ভাবিবলৈ অনুমতি দিলে যে প্ৰাচীন ভাইকিংসকল আটাইবোৰৰ পিছতো ইজিপ্তৰ সমান নহয়, আৰু শিলৰ চিৰিডালত ভৰি দিওঁতে ফাঁকবোৰেই আছিল তেওঁলোকে কৰিব পৰা সৰ্বোত্তম, যিটো আচলতে আছিল শণ, সূতা আৰু ৰঞ্জক পদাৰ্থৰ এটা বিশৃংখল অংশ। সি পৰিল, অন্তহীন পতনটো দেখি আঙুলিৰ মূৰত নিজকে ধৰিলে।
  
  কেনেডীয়ে তাক ওপৰলৈ টানি লৈ গ"ল। "বতাহত গাধ দোল খাইছে, SAS ল"ৰা?"
  
  সি হাঁহি হাঁহি পুনৰ কঠিন মাটিত উঠিল আৰু ঘাঁ হোৱা আঙুলিবোৰ টানিলে। "ধন্যবাদ".
  
  সিহঁতে অধিক সাৱধানে আগবাঢ়িল, এতিয়া আধাতকৈও বেছি। তেওঁলোকৰ সোঁফালে থকা খালী ঠাইখিনিৰ সিপাৰে বতাহ আৰু সূৰ্যৰ পোহৰে অস্পৃশ্য হৈ চিৰদিনৰ বাবে থিয় হৈ আছিল, যোৱা সময়ৰ এক পাহৰি যোৱা আশ্চৰ্য্য।
  
  তেওঁলোকে অধিকতকৈ অধিক ভাইকিং প্ৰতীক পাছ কৰিলে। বেন অদ্ভুত অনুমান কৰিলে। "এইটো অৰিজিনেল গ্ৰেফিটি ৱালৰ দৰেই," তেওঁ কয়। "মানুহে মাত্ৰ নিজৰ নাম কাটি বাৰ্তা এৰি দিছিল-"জন ইয়াত আছিল!"
  
  কেনেডীয়ে কয়, "হয়তো গুহাটোৰ সৃষ্টিকৰ্তাসকল।
  
  ড্ৰেকে ঠাণ্ডা শিলৰ বেৰখনত আঁকোৱালি লৈ আৰু এটা খোজ দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে আৰু গুহাটোৰ মাজেৰে গভীৰ, পিহি লোৱা গৰ্জন এটাই প্ৰতিধ্বনিত হ"ল। ওপৰৰ পৰা ধ্বংসাৱশেষৰ নদী এখন বাগৰি পৰিল।
  
  "দৌৰা!" - ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল। "এতিয়া!"
  
  আন ফান্দবোৰক আওকাণ কৰি সিহঁতে চিৰিৰে তললৈ লৰালৰিকৈ নামি আহিল। ওপৰৰ পৰা এটা বিশাল শিল এটা প্ৰচণ্ড দুৰ্ঘটনাৰে পৰিল, তললৈ খুন্দা মৰাৰ লগে লগে পুৰণি শিলবোৰ ভাঙি পেলালে। ড্ৰেকে বেনৰ শৰীৰটো নিজৰ শৰীৰেৰে ঢাকি দিলে যেতিয়া তেওঁলোকে থিয় হৈ থকা চিৰিৰ মাজেৰে এটা শিল খুন্দা মাৰি তাৰ লগত প্ৰায় বিশ ফুট বহুমূলীয়া খোজ দিলে।
  
  কেনেডীয়ে তাইৰ কান্ধৰ পৰা শিলৰ টুকুৰাবোৰ ব্ৰাছ কৰি শুকান হাঁহি এটা মাৰি ড্ৰেকৰ ফালে চালে। "ধন্যবাদ".
  
  "হেৰা, মই জানিছিলোঁ যে এছ এ এছ ল"ৰাটোৰ গাধটো বচাব পৰা মহিলাগৰাকীয়ে এটা সাধাৰণ বোল্ডাৰক আউটৰাণ কৰিব পাৰে। " ৷
  
  "ধেমেলীয়া কথা বন্ধু। ইমান ধেমেলীয়া।"
  
  কিন্তু এতিয়াও শেষ হোৱা নাছিল। চোকা ৰিং শব্দ এটা হ"ল আৰু বেন আৰু কেনেডীক পৃথক কৰা ষ্টেপটোত পাতল কিন্তু শক্তিশালী ডোঙাটো ভাঙি গ"ল।
  
  "ফুউক!"- কেনেডীয়ে চিঞৰি উঠিল। ডোঙাৰ টুকুৰাটো ইমান জোৰেৰে ওলাই আহিল যে তাইৰ ভৰিৰ গোৰোহাটো তাইৰ শৰীৰৰ বাকী অংশৰ পৰা সহজেই পৃথক কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।
  
  আৰু এটা ক্লিক দুটা খোজ তললৈ। ড্ৰেকে ঠাইতে নাচিলে। "চিট!"
  
  ওপৰৰ পৰা আন এটা গৰ্জন মানে পিছৰ শিলটো পৰিব।
  
  "এইটো এটা পুনৰাবৃত্তিমূলক ফান্দ" বেনে তেওঁলোকক ক"লে। "একেটা কথাই বাৰে বাৰে হৈয়েই থাকে। আমি এই শিতানলৈ যাব লাগিব।"
  
  কোনবোৰ খোজ বিভ্ৰান্তিকৰ আৰু কোনবোৰ নহয় ড্ৰেকে ক"ব পৰা নাছিল, গতিকে তেওঁ ভাগ্য আৰু গতিৰ ওপৰত বিশ্বাস কৰিছিল। যিমান পাৰি সিমান দিন বতাহত থাকিবলৈ চেষ্টা কৰি সিহঁতে মূৰ জোকাৰি প্ৰায় ত্ৰিশ খোজ তললৈ নামি দৌৰি গ"ল। প্ৰাচীন বাটটো পাৰ হৈ শিলৰ গুহাটোৰ গভীৰতালৈ গৈ চিৰিবোৰৰ বেৰবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  
  তললৈ পৰি থকা ধ্বংসাৱশেষৰ শব্দ আৰু বেছিকৈ বাঢ়িবলৈ ধৰিলে।
  
  সিহঁতৰ উৰণৰ পিছত টান ডোঙাৰ ফাট মেলিলে।
  
  ড্ৰেকে আন এটা ভুৱা চিৰিৰ ওপৰত ভৰি দিলে, কিন্তু তেওঁৰ গতিবেগে তেওঁক চুটি শূন্যতাটোৰ সিপাৰে লৈ গ"ল। কেনেডীয়ে তেওঁৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল, সম্পূৰ্ণ উৰণত থকা গজেলৰ দৰে ৰূপৱতী, কিন্তু বেন তাইৰ পিছফালে পৰিল, এতিয়া অগাধত পিছলি গ"ল।
  
  "ভৰি!" ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল, তাৰ পিছত পিছলৈ শূন্যতাত পৰিল, মাটি হৈ পৰিল। কেনেডীয়ে ভৰি দুখন পুনৰ ঠাইত টানি অনাৰ লগে লগে সকাহে তেওঁৰ মগজুৰ পৰা উত্তেজনা ধুই পেলালে। সি অনুভৱ কৰিলে বেনে তাৰ শৰীৰত খুন্দা মাৰিলে আৰু তাৰ পিছত তাৰ বুকুত পৰিল। ড্ৰেকে ল"ৰাজনৰ গতিবেগক হাতেৰে নিৰ্দেশিত কৰিলে, তাৰ পিছত অতিৰিক্তভাৱে তেওঁক কঠিন মাটিত ঠেলি দিলে।
  
  সি খৰধৰকৈ বহিল, ক্ৰাঞ্চ এটা লৈ।
  
  "আগবাঢ়ি যোৱা!"
  
  শিলৰ টুকুৰাৰে বতাহ ভৰি পৰিছিল। এটা কেনেডীৰ মূৰৰ পৰা উফৰি গ"ল, কাটি যোৱা অংশ আৰু তেজৰ ফোয়াৰা এটা ৰৈ গ"ল। আন এটাই ড্ৰেকৰ ভৰিৰ গোৰোহাত খুন্দা মাৰিলে। যন্ত্ৰণাত দাঁত চেপি ধৰিলে আৰু বেছি বেগেৰে দৌৰিবলৈ প্ৰেৰণা দিলে।
  
  গুলীয়ে তেওঁলোকৰ মূৰৰ ওপৰৰ বেৰখন বিন্ধিলে। ড্ৰেকে কুঁজৰাই কুঁজৰাই প্ৰৱেশদ্বাৰলৈ অলপ চকু ফুৰালে।
  
  দেখিলোঁ তাত এটা চিনাকি শক্তি গোট খাইছে। জাৰ্মান।
  
  এতিয়া সিহঁত পূৰ্ণ গতিৰে দৌৰিছিল, অসাৱধানতাৰ বাহিৰত। পিছফালে জপিয়াই যাবলৈ ড্ৰেকক বহুমূলীয়া চেকেণ্ড লাগিল। মূৰৰ কাষৰ শিলটোত আন এটা গুলীৰ ভলী বিন্ধি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁ আগবাঢ়ি গ"ল, খোজৰ পৰা উফৰি গ"ল, হাত দুখন জোকাৰি সম্পূৰ্ণ বৃত্ত এটা কৰিলে আৰু এক আউন্স গতি হেৰুৱাই সম্পূৰ্ণ উচ্চতালৈকে থিয় হ"ল।
  
  আহ, পুৰণি ভাল দিনবোৰ ঘূৰি আহিল।
  
  অধিক গুলী। তাৰ পিছত বাকীবোৰ তাৰ সন্মুখত ভাঙি পৰিল। আতংকই তেওঁৰ হৃদয়ত এটা ফুটা ফালি পেলালে যেতিয়ালৈকে তেওঁ বুজি নাপালে যে সিহঁতে দৌৰি থাকোঁতে কেৱল গুহাৰ তলত উপনীত হ"ল আৰু অপ্ৰস্তুত হৈ পোনে পোনে মাটিত খুন্দা মাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে লেহেমীয়া কৰিলে। গুহাটোৰ তলত শিল, ধূলি আৰু কাঠৰ ধ্বংসাৱশেষৰ ডাঠ জঞ্জাল আছিল। যেতিয়া সিহঁত উঠিল, কেনেডি আৰু বেন চাবলৈ এটা দৃশ্য হৈ পৰিল। কেৱল মলিয়েই নহয়, এতিয়া কেক কৰা ধূলি আৰু পাতৰ ছাইৰে ঢাকি থোৱা হৈছে।
  
  "আহ, মোৰ বিশ্বাসযোগ্য কেমেৰাৰ বাবে" তেওঁ সুৰত ক"লে। "বছৰ বছৰ ধৰি ব্লেকমেইলৰ সন্মুখীন হৈছে মোৰ।"
  
  ড্ৰেকে গ্লো ষ্টিকটো লৈ অস্ত্ৰধাৰী মানুহবোৰৰ পৰা পলাই যোৱা গুহাটোৰ বক্ৰতাটোক সাৱটি ধৰিলে। গছজোপাৰ বাহিৰৰ সীমা পাবলৈ পাঁচ মিনিট সময় লাগিল। অহৰহ তেওঁৰ আড়ম্বৰপূৰ্ণ নিস্তব্ধতাৰ ছাঁত আছিল।
  
  ড্ৰেকে বেনৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে। "যিকোনো শুকুৰবাৰে নিশাৰ চেছতকৈ ভাল, এহ মেট?"
  
  কেনেডীয়ে নতুন চকুৰে ডেকা ল"ৰাটোলৈ চালে। "আপোনাৰ কোনো অনুৰাগী আছে নেকি? আপোনাৰ গ্ৰুপৰ অনুৰাগী আছে নেকি? আমাৰ এই কথা-বতৰাটো অতি সোনকালে হ"ব ব্ৰ"। ট্ৰাষ্ট ইন ইট"।
  
  "মাত্ৰ দুজন-" চূড়ান্ত বেণ্ডটোৰ এটা অংশ ঘূৰণীয়া কৰি থাকোঁতে বেন থতমত খাবলৈ ধৰিলে, আৰু তাৰ পিছত থতমত খাই নিমাত হৈ পৰিল।
  
  সকলো ৰৈ গ"ল।
  
  তেওঁলোকৰ সন্মুখত বিস্ময়ৰ প্ৰাচীন সপোনবোৰ দেখা গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁলোক বাকৰুদ্ধ হৈ পৰিল, কাৰ্যতঃ প্ৰায় ডেৰ মিনিটৰ বাবে মগজু বন্ধ হৈ পৰিল।
  
  "এতিয়া এই... এই..."
  
  "ষ্টানিং," ড্ৰেকে উশাহ ল"লে।
  
  তেওঁলোকে কল্পনা কৰা আটাইতকৈ ডাঙৰ ভাইকিং লংবোটৰ এটা শাৰী তেওঁলোকৰ পৰা একক ফাইলত বিস্তৃত হৈ আছিল, এটা পুৰণি ট্ৰেফিক জামৰ মাজত আবদ্ধ হৈ থকাৰ দৰে মূৰৰ পৰা মূৰলৈকে থিয় হৈ আছিল। তেওঁলোকৰ কাষবোৰ ৰূপ আৰু সোণেৰে সজাই থোৱা আছিল, পালবোৰ ৰেচম আৰু বহুমূলীয়া শিলেৰে সজাই থোৱা আছিল।
  
  "লংবোট" কেনেডীয়ে মূৰ্খতাৰে ক"লে।
  
  "দীঘলীয়া দূৰত্বৰ জাহাজ।" বেনৰ তেতিয়াও তাইক শুধৰাবলৈ যথেষ্ট বুদ্ধি আছিল। "ধিক্কাৰ, এইবোৰক তেওঁলোকৰ সময়ৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ধন বুলি গণ্য কৰা হৈছিল। নিশ্চয়... কি? ইয়াত বিশজন আছে নেকি?"
  
  "যথেষ্ট শীতল," ড্ৰেকে ক"লে। "কিন্তু এইটোৱেই হৈছে আমি অহা স্পিয়াৰ। কিবা ধাৰণা আছেনে?"
  
  বেন এতিয়া বিশ্ব গছজোপালৈ চাই আছিল। "অ" মাই গড, ল"ৰাহঁত। আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰে? এটা সেই গছজোপাত ওলমি আছিল। ফাকিং ৱান।"
  
  "তেন্তে এতিয়া তুমি গডছত বিশ্বাস কৰা, হুমম? পাংখা?" কেনেডীয়ে অলপ গাল লাগি বেনৰ ফালে নিজৰ ফালটো লৈ গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁ লাজতে ৰঙা পৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে দীঘল জাহাজখনৰ ঠেংখনৰ গোটেই দৈৰ্ঘ্যটো চলি থকা এটা সৰু লেজত উঠিল। শিলটো যেন মজবুত হৈ পৰিল। কাঠৰ ধাৰে ধৰি সি হেলান দিলে। "এইবোৰ বস্তু লুটপাতেৰে ভৰি আছে। ক"ব পাৰি যে আজিৰ আগতে ইয়ালৈ কোনো লোক অহা নাছিল।"
  
  তেওঁ পুনৰ জাহাজৰ লাইন অধ্যয়ন কৰিলে। কল্পনাতীত ধনৰ প্ৰদৰ্শন, কিন্তু প্ৰকৃত ধন ক"ত আছিল? বশেষত? ৰামধেনুৰ শেষ? গুহাটোৰ বেৰবোৰ প্ৰাচীন অংকনেৰে সজাই তোলা হৈছিল। তেওঁ দেখিলে যে বিশ্ব গছত ওলমি থকা অডিনৰ ছবিখন আৰু তেওঁৰ সন্মুখত আঁঠু লৈ এগৰাকী মহিলা।
  
  "এইটোৱে কি কথা কৈছে?" সি বেনক তাৰ ফালে ইংগিত দিলে। "আহা, খৰধৰ কৰা। সেই লুকাই চুৰকৈ হাৰামীবোৰে তাত ওপৰত ডিঙিৰ তললৈ চচ্চেজ ঠেলি নিদিয়ে। লেটছ মুভ।"
  
  তেওঁ এগৰাকী অনুৰোধ কৰা মহিলাৰ আকৃতিৰ তলৰ লিখাৰ ৰুক্ষ ঘূৰ্ণনটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। বেন মূৰটো জোকাৰিলে। "কিন্তু প্ৰযুক্তিয়ে উপায় বিচাৰি পাব। " তেওঁ নিজৰ বিশ্বাসযোগ্য আই-ফোনটোত ক্লিক কৰিলে, যিটোৰ ভাগ্য ভাল যে ইয়াত তলত কোনো চিগনেল নাছিল।
  
  ড্ৰেকে কেনেডীক অন কৰিবলৈ ক্ষন্তেক সময় লৈছিল। তেওঁ কয়, "মোৰ একমাত্ৰ ধাৰণা হ"ল এই লংবোটবোৰ অনুসৰণ কৰা। "আপোনাৰ লগত খাপ খাইছে নেকি?"
  
  "ফুটবল দলৰ এজন অনুৰাগীয়ে কোৱাৰ দৰে মই খেলত আছো ল"ৰাহঁত। বাট দেখুৱাওক।"
  
  এই ছুপাৰ টানেলটো যদি ডেড এণ্ডত আহে তেন্তে তেওঁলোক আবদ্ধ হৈ পৰিব বুলি জানি তেওঁ আগবাঢ়ি গ"ল। জাৰ্মানসকলে নিজৰ ল"ৰেলত জিৰণি লোৱাতকৈ ঠেংখনেৰে টানকৈ ধৰি ৰাখিলেহেঁতেন। ড্ৰেকে চিন্তাটোক অংশত ভাগ কৰিলে, শিলত খোদিত কৰা এটা লেজত গুৰুত্ব দিলে। মাজে মাজে তেওঁলোকে আন এটা গ্লো ষ্টিক লগ পাইছিল। ড্ৰেকে তেওঁলোকক ছদ্মবেশত ৰাখিছিল বা আগন্তুক যুঁজখনৰ প্ৰস্তুতিৰ বাবে তেওঁলোকক অধিক অন্ধকাৰ পৰিৱেশ সৃষ্টি কৰিবলৈ লৰচৰ কৰিছিল। তেওঁ অনবৰতে দীঘলীয়া জাহাজবোৰৰ মাজত বিচাৰি ফুৰিছিল আৰু অৱশেষত দেখিলে যে ইহঁতৰ মাজত এটা সৰু বাট আঁকোৰগোজ হৈ আছে।
  
  পৰিকল্পনা খ.
  
  দুখন, চাৰিখন আৰু তাৰ পিছত দহখন দীঘল জাহাজ পাৰ হৈ গ"ল। ড্ৰেকৰ ভৰি দুখন বিষ হ"বলৈ ধৰিলে, যি প্ৰচেষ্টাৰে তেওঁ সংকীৰ্ণ পথটোৰ আলোচনা কৰিলে।
  
  সৰি পৰা শিল এটাৰ ক্ষীণ শব্দ আৰু তাৰ পিছত আৰু ডাঙৰ চিঞৰ এটাই বিশাল গুহাটোৰ মাজেৰে প্ৰতিধ্বনিত হৈছিল, যাৰ অৰ্থ স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। শব্দ নকৰাকৈয়ে সিহঁতে নিজৰ কামৰ ফালে আৰু বেছিকৈ হেলান দিলে।
  
  অৱশেষত ড্ৰেক শাৰীৰ শেষত আহিল। তেওঁ তেত্ৰিশখন জাহাজ গণনা কৰিলে, প্ৰতিখন জাহাজ অস্পৃশ্য আৰু লুটপাতেৰে ভৰ্তি। সুৰংগটোৰ পিছফালৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে আন্ধাৰ গভীৰ হ"বলৈ ধৰিলে।
  
  কেনেডীয়ে লক্ষ্য কৰিছিল, "মই নাভাবো যে তেওঁলোকে কেতিয়াও ইমান দূৰলৈ গৈছিল।
  
  ড্ৰেকে এটা ডাঙৰ বন্তি বিচাৰি ইফালে সিফালে খোজ কাঢ়িলে। "ৰিস্কি" তেওঁ ক"লে। "কিন্তু আমি জনাটো প্ৰয়োজন।"
  
  অন কৰি সি বিমটো ইফালৰ পৰা সিফাললৈ লৰচৰ কৰিলে। ৰাস্তাটো তীব্ৰভাৱে সংকীৰ্ণ হৈ আহিল যেতিয়ালৈকে আগফালে এটা সাধাৰণ তোৰণ হৈ পৰিল।
  
  আৰু তোৰণৰ পিছফালে এটা মাত্ৰ চিৰি আছিল।
  
  বেন হঠাতে এটা চিঞৰ দমন কৰিলে, তাৰ পিছত থিয়েটাৰৰ দৰে ফুচফুচাই ক"লে, "তেওঁলোক লেজত আছে!"
  
  এইটোৱেই আছিল।ড্ৰেকে ব্যৱস্থা লৈছিল। তেওঁ কয়, "আমি বিভক্ত হৈছো। "মই চিৰিলৈ যাম। তোমালোক দুয়ো তালৈ নামি জাহাজবোৰৰ ওচৰলৈ গৈ আমি অহা বাটেৰে উভতি যোৱা।"
  
  কেনেডীয়ে প্ৰতিবাদ কৰিবলৈ ধৰিলে, কিন্তু ড্ৰেকে মূৰ জোকাৰিলে। "নহয়. কৰক। বেনক সুৰক্ষাৰ প্ৰয়োজন, মোক নাই। আৰু আমাক বৰশীৰ প্ৰয়োজন।"
  
  "আৰু আমি কেতিয়া জাহাজৰ শেষত পাম?"
  
  "তেতিয়ালৈকে ঘূৰি আহিম।"
  
  ড্ৰেকে আৰু এটা শব্দ নকৰাকৈয়ে পিছলৈ জপিয়াই পৰিল, লেজৰ পৰা জপিয়াই অন্ধ চিৰিৰ ফালে আগবাঢ়িল। এবাৰ পিছলৈ ঘূৰি চালে, লেজৰ কাষেৰে ছাঁবোৰ ওচৰ চাপি আহিছে। বেন কেনেডীৰ পিছে পিছে ধ্বংসাৱশেষেৰে বিয়পি পৰা ঢালৰ পৰা নামি শেষৰখন ভাইকিং জাহাজৰ গুৰিলৈকে গ"ল। ড্ৰেকে আশাৰ প্ৰাৰ্থনা এটা ক"লে আৰু যিমান পাৰে বেগেৰে চিৰিৰে ওপৰলৈ দৌৰি গ"ল, এটাকৈ দুখোজ জপিয়াই।
  
  আহকচোন তাৰ পোৱালিবোৰ বিষ নোহোৱালৈকে আৰু হাওঁফাওঁ জ্বলি যোৱালৈকে সি বগাই গ"ল। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁ বহল হৈ গ"ল। তেওঁলোকৰ পিছফালে ক্ৰোধিত সোঁতৰ সৈতে এটা বহল নৈ বৈ আহিছিল আৰু আৰু অধিক ৰুক্ষ কাটি লোৱা শিলৰ বেদী এটা ওপৰলৈ উঠি আহিছিল, প্ৰায় প্ৰাচীন বাৰ্বিকিউৰ দৰে।
  
  কিন্তু ড্ৰেকৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰা কথাটো আছিল বেদীৰ পিছফালে থকা বেৰত খোদিত কৰা এটা বিশাল প্ৰতীক। ইটোৱে সিটোৰ ওপৰত ওপৰত ওপৰত তিনিটা ত্ৰিভুজ। খোদিতটোৰ ভিতৰৰ কিছু খনিজ পদাৰ্থই কৃত্ৰিম পোহৰ ধৰি ক"লা পোছাকত চেকুইনৰ দৰে জিলিকি উঠিল।
  
  সময় নষ্ট কৰিবলৈ নাই। বৰফৰ পানী উৰুলৈকে উঠি যোৱাৰ লগে লগে বতাহৰ বাবে হাঁহি হাঁহি সি ধাৰাটো পাৰ হৈ গ"ল। বেদীৰ ওচৰ পাওঁতে তেওঁ দেখিলে যে তাৰ উপৰিভাগত এটা বস্তু পৰি আছে। এটা চুটি, নোমযুক্ত শিল্পকৰ্ম, আচৰিত বা আকৰ্ষণীয় নহয়। আচলতে, লৌকিক...
  
  ... অডিনৰ বৰশী।
  
  ভগৱানৰ কাষত বিন্ধি যোৱা বস্তুটো।
  
  উত্তেজনা আৰু আগজাননীৰ ঢৌ তেওঁৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল। এইটোৱেই আছিল সেই পৰিঘটনা যিয়ে এই সকলোবোৰ বাস্তৱ কৰি তুলিছিল। এতিয়ালৈকে বহুত অনুমান কৰা হৈছে, মাত্ৰ স্মাৰ্ট অনুমানহে হৈছে। কিন্তু সেই মুহূৰ্তৰ বাহিৰেও ভয়ংকৰভাৱে বাস্তৱ আছিল।
  
  ভয়ংকৰভাৱে বাস্তৱ। পৃথিৱীৰ শেষৰ কাউণ্টডাউনৰ আগত থিয় হৈ থাকিল।
  
  
  এঘাৰ
  
  
  
  WORLD TREE PIT, ছুইডেন
  
  
  ড্ৰেকে অনুষ্ঠানত থিয় নহ"ল। সি বৰশীখন ধৰি আহি থকা বাটেৰে উভতি গ"ল। বৰফৰ ধাৰাটোৰ মাজেৰে, ছিন্নভিন্ন হৈ পৰা চিৰিৰে নামি। আধাতে টৰ্চটো বন্ধ কৰি লাহে লাহে লাহে লাহে আন্ধাৰে আগুৰি ধৰিলে।
  
  পোহৰৰ ক্ষীণ ৰশ্মিয়ে তলৰ প্ৰৱেশদ্বাৰটো আলোকিত কৰি তুলিছিল।
  
  খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল। এতিয়াও শেষ হোৱা নাছিল। বহু আগতেই তেওঁ শিকিছিল যে যুদ্ধত বেছি সময় চিন্তা কৰা মানুহ এজনে কেতিয়াও ঘৰলৈ নাযায়।
  
  শেষ খোজটোত সি মৃত অৱস্থাত ৰৈ গ"ল, তাৰ পিছত ৰাস্তাটোৰ গভীৰ আন্ধাৰত সোমাই গ"ল। জাৰ্মানসকল ইতিমধ্যে ওচৰতে আছিল, প্ৰায় লেজৰ শেষত, কিন্তু ইমান দূৰৈত থকা তেওঁলোকৰ টৰ্চলাইটবোৰে তেওঁক আন এটা ছাঁ হিচাপেহে পৃথক কৰিলেহেঁতেন। তেওঁ পেচেজৰ ওপৰেৰে জপিয়াই বেৰত হেঁচা মাৰি ধৰি ভাইকিং জাহাজৰ গুৰিলৈ যোৱা ঢালটোৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  পুৰুষৰ মাত এটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, "এইটো চাওকচোন! চকু দুটা খোলা ৰাখক, ষ্টেভি ৱাণ্ডাৰ!" মাতটোৱে তেওঁক আচৰিত কৰি তুলিলে;ইয়াত আমেৰিকাৰ দক্ষিণৰ গভীৰ উচ্চাৰণ আছিল।
  
  ধিক্কাৰ।ঈগল চকুৰ হাৰামীটোৱে তেওঁক - বা অন্ততঃ এটা চলন্ত ছাঁ - এই আন্ধাৰত সম্ভৱ বুলি ভবা নাছিল কিবা এটা দেখিলে। সি আৰু বেছি বেগেৰে দৌৰি গ"ল। গুলী এটা বাজি উঠিল, সি মাত্ৰ যোৱা ঠাইখনৰ কাষৰ শিলটোত খুন্দা মাৰিলে।
  
  লেজৰ ওপৰেৰে হেলান দি থকা এজন ক"লা আকৃতি - সম্ভৱতঃ এজন আমেৰিকান। "তাত তলত জাহাজবোৰৰ মাজত এটা বাট আছে। মই তোমাৰ এলেহুৱা ডিঙিত ঠেলি দিয়াৰ আগতে তোমাৰ ডিকবোৰ লৰচৰ কৰক।"
  
  বিষ্ঠা. য়েংকিছে লুকাই থকা পথটো দেখিলে।
  
  ষ্টাৰন, অহংকাৰী, অহংকাৰী। জাৰ্মান এজনে ক"লে, "ফাক ইউ, মিলো," আৰু তাৰ পিছত ঢালৰ পৰা মোটামুটিভাৱে টানি নিয়াৰ সময়ত চিঞৰি উঠিল।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ ভাগ্যৱান তাৰকাসকলক ধন্যবাদ জনায়। এক চেকেণ্ডতে মানুহজনৰ ওপৰত, তাৰ কণ্ঠতন্ত্ৰবোৰ ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে আৰু আন কোনোৱে অনুসৰণ কৰাৰ আগতেই শ্ৰৱণযোগ্য ক্ৰাঞ্চ এটাৰে ডিঙিটো চেপি ধৰিলে।
  
  ড্ৰেকে জাৰ্মানজনৰ পিষ্টলটো - এটা হেকলাৰ আৰু কোচ এম জি ৪ - তুলি লৈ কেইবাটাও গুলীচালনা কৰে। এজন মানুহৰ মূৰত বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  
  অ" হয়, সি ভাবিলে। এতিয়াও কেমেৰাতকৈ পিষ্টলৰ সহায়ত ভাল গুলী চলায়।
  
  "কানাডিয়ান!" তাৰ পিছত একেলগে হিচকিৰ ধাৰাবাহিকতা।
  
  উগ্ৰ ফুচফুচানিটোত ড্ৰেকে হাঁহিলে। তেওঁলোকে তেনেকৈয়ে ভাবিব দিয়ক।
  
  আৰু মজা নোপোৱাত সি যিমান বেগেৰে সাহস কৰিলে সিমান বেগেৰে বাটেৰে দৌৰি গ"ল। বেন আৰু কেনেডী আগবাঢ়ি আছিল আৰু তেওঁৰ সুৰক্ষাৰ প্ৰয়োজন আছিল। সি সিহঁতক ইয়াৰ পৰা জীৱিত অৱস্থাত উলিয়াই আনিবলৈ প্ৰতিজ্ঞা কৰিছিল, আৰু সিহঁতক নিৰাশ নকৰে।
  
  তেওঁৰ পিছফালে জাৰ্মানসকলে সাৱধানে ঢালৰ পৰা নামি আহিল। সিহঁতক ব্যস্ত ৰাখিবলৈ কেইটামান গুলী মাৰি জাহাজবোৰ গণনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  চাৰি, ছয়, এঘাৰ।
  
  ট্ৰেইলটো অস্বস্তিকৰ হৈ পৰিল, কিন্তু অৱশেষত সমতল হৈ পৰিল। এটা সময়ত ই ইমানেই পাতল হৈ পৰিল যে পোন্ধৰটা শিলৰ ওপৰৰ যিকোনো ব্যক্তিয়ে হয়তো লগবোৰৰ মাজত চেপি ধৰা পাচলিৰ এটা ভাঙি গ"লহেঁতেন, কিন্তু ষোল্লখন জাহাজ গণনা কৰিলে আকৌ বহল হৈ পৰিল।
  
  তেওঁৰ ওপৰত টাৱাৰ হৈ আছিল পাত্ৰবোৰ, প্ৰাচীন, ভয়ংকৰ, পুৰণি বাকলি আৰু ছাইৰ গোন্ধ। এটা ক্ষন্তেকীয়া গতিবিধিয়ে তেওঁৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে আৰু তেওঁ বাওঁফালে চাই এনে এটা আকৃতি দেখিলে যিটো কেৱল সেই নতুন মিলো হ"ব পাৰে, যিটো সৰু লেজখনৰ কাষেৰে পিছলৈ দৌৰি আহিছে, য"ত বেছিভাগ মানুহেই কষ্টেৰে খোজ কাঢ়িব পাৰে। ড্ৰেকৰ গুলী চলাবলৈও সময় নাছিল - আমেৰিকানজন ইমান বেগেৰে আগবাঢ়িছিল।
  
  ডাম্ ইট! ইমান ভাল হ"ব লগা হ"ল কিয়? ড্ৰেকে চিনি পোৱা একমাত্ৰ ব্যক্তিজন-নিজৰ বাহিৰেও-যিজনে এনে কৃতিত্ব সাধন কৰিব পাৰিছিল, তেওঁ আছিল এলিচিয়া মাইলছ।
  
  মই ইয়াত আগন্তুক গ্লেডিয়েটৰীয় প্ৰতিযোগিতাৰ মাজত নিজকে পাইছিলোঁ...
  
  তেওঁ আগলৈ জপিয়াই গ"ল, এতিয়া জাহাজবোৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, নিজৰ গতিবেগ ব্যৱহাৰ কৰি খোজৰ পৰা খোজলৈ জপিয়াই গ"ল, প্ৰায় মুক্তভাৱে এৰাব নোৱাৰা টিলাৰ পৰা গভীৰ ফাটলৈ দৌৰি গ"ল আৰু বালিৰ বেৰৰ পৰা কোণত জপিয়াই গ"ল। আনকি জাহাজৰ নমনীয় কাঠ ব্যৱহাৰ কৰি জাম্পৰ মাজত গতি লাভ কৰে।
  
  "অপেক্ষা কৰক!"
  
  আগফালৰ পৰা ক"ৰবাৰ পৰা অশৰীৰী মাত এটা আহিল। কেনেডীৰ ম্লান ফিগাৰটো দেখি সি থমকি ৰ"ল, সেই আমেৰিকান টুংটো শুনি সকাহ পালে। "মোৰ পিছে পিছে যোৱা" মিলোক তাক আইলেণ্ডৰ শেষলৈকে মাৰপিট কৰিবলৈ দিব নোৱাৰে বুলি জানি সি চিঞৰি উঠিল। ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা ধৰি হেঁচা মাৰি ধৰিব পৰা গ"ল।
  
  তেওঁ শেষৰখন জাহাজখনৰ কাষেৰে ব্ৰেকনেক স্পীডত চাৰ্জ কৰিলে, বেন আৰু কেনেডী তেওঁৰ পিছফালে পৰিল, ঠিক যেতিয়া মিলোৱে এটা লেজৰ পৰা জপিয়াই একেখন জাহাজৰ সন্মুখভাগ কাটি পেলালে। ড্ৰেকে তেওঁক কঁকালত ধৰিলে, নিশ্চিত হ"ল যে তেওঁ ষ্টেৰনামত জোৰেৰে অৱতৰণ কৰে।
  
  কেনেডীৰ ফালে বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰি তেওঁ এচেকেণ্ড সময় কটালে।
  
  বন্দুকটো উৰি থকাৰ সময়তে মিলোৱে কেঁচিখনত খুন্দা মাৰি নিজকে মুক্ত কৰি দিলে, হাতৰ ওপৰত উলটি হঠাতে তেওঁৰ ফালে মুখ কৰিলে।
  
  সি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে, "মেট ড্ৰেক, সেইজন। এইটোৰ বাবে আগ্ৰহী আছিলোঁ, মেট।"
  
  ঘুচা আৰু কঁকাল নিক্ষেপ কৰিছিল। ড্ৰেকে বাহুত কেইবাটাও আঘাত কৰিলে, পিছুৱাই যোৱাৰ লগে লগে চকু টিপিয়াই দিলে। এই ল'ৰাটোৱে তাক চিনি পাইছিল, কিন্তু কোন হ'ল সি? এজন পুৰণি মুখবিহীন শত্ৰু? SAS ৰ অন্ধকাৰ অতীতৰ পৰা এটা ছাঁ-ভূত? মিলো ওচৰত আছিল আৰু তাত থাকিবলৈ পাই সুখী আছিল। পেৰিফেৰেল দৃষ্টিশক্তিৰ পৰা ওলাই আহি ড্ৰেকে আমেৰিকানজনৰ বেল্টত থকা কটাৰীখনলৈ লক্ষ্য কৰিলে, মাত্ৰ অন্যমনস্ক হ"বলৈ অপেক্ষা কৰি আছে।
  
  তেওঁ নিজৰ ভৰিৰ ওপৰত এটা নিৰ্মম কিক পাইছিল।
  
  পিছফালে আগবাঢ়ি যোৱা জাৰ্মান সৈন্যৰ প্ৰথম অনাড়ম্বৰ গতিবিধি শুনিবলৈ পালে। মাত্ৰ কেইখনমান জাহাজৰ দূৰত্বত আছিল।
  
  বেন আৰু কেনেডীয়ে আচৰিত হৈ চাই থাকিল। কেনেডীয়ে বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  ড্ৰেকে এটা দিশত অভিনয় কৰিলে, তাৰ পিছত আনটো দিশ ঘূৰাই দিলে, মিলোৰ ভৰিত দিয়া নিৰ্মম কিকটো এৰাই চলি। কেনেডীয়ে মিলোৰ ভৰিৰ পৰা ইঞ্চিমান মাটিৰ ওপৰলৈ লাথি মাৰি গুলী চলালে।
  
  ড্ৰেকে হাঁহি এটা মাৰি কুকুৰটোক পোহপাল দিয়াৰ অভিনয় কৰি আঁতৰি গ"ল। "থাকক" সি উপহাস কৰি ক"লে। "সেইটো ভাল ল"ৰা।"
  
  কেনেডীয়ে আন এটা সতৰ্কবাণীমূলক গুলী চলালে। ড্ৰেকে ঘূৰি সিহঁতৰ কাষেৰে দৌৰি গ"ল, বেনৰ বাহুত ধৰি টানিলে যেতিয়া যুৱকজনে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে ভাঙি পৰা চিৰিবোৰৰ ফালে ঘূৰি গ"ল।
  
  "নহয়!" - ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল। "আমাক এজন এজনকৈ উলিয়াই আনিব।"
  
  বেনক স্তম্ভিত যেন লাগিল। "আৰু ক"ত?"
  
  ড্ৰেকে নিৰস্ত্ৰ কৰি কান্ধত হাত থৈ ক"লে। "কি ভাবিলা?"
  
  সি পোনে পোনে ৱৰ্ল্ড ট্ৰিৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  
  
  বাৰ
  
  
  
  WORLD TREE, ছুইডেন
  
  
  আৰু তেওঁলোক উঠিল। ড্ৰেকে বাজি ধৰিলে যে বিশ্ব গছজোপা ইমানেই পুৰণি আৰু শক্তিশালী যে ইয়াৰ ডালবোৰ নিশ্চয় অসংখ্য আৰু শক্তিশালী আছিল। এবাৰ আপুনি মানি ল"লে যে আপুনি আক্ষৰিক অৰ্থত ওলোটা গছত উঠিছে, পদাৰ্থ বিজ্ঞানৰ কোনো গুৰুত্ব নাছিল।
  
  "ঠিক আকৌ ল"ৰা হোৱাৰ দৰেই," ড্ৰেকে বেনক আতংকিত নকৰাকৈয়ে বেছি খৰকৈ আহ্বান জনাই উৎসাহিত কৰিলে। "তোমাৰ বাবে সমস্যা হ"ব নালাগে ব্লেকি। তুমি ঠিকেই আছানে কেনেডী?
  
  নিউয়ৰ্কৰ মানুহজনীয়েই শেষত বগাইছিল, তাইৰ তললৈ আঙুলিয়াই দিয়া বন্দুকটো ধৰি। ভাগ্য ভাল যে বিশ্ব গছৰ ডাল-পাতৰ বিশাল প্ৰতিসমতাই তেওঁলোকৰ অগ্ৰগতি লুকুৱাই ৰাখিছিল।
  
  "মোৰ সময়ত কেইটামান ডাল বগাইছো" তাই লঘুভাৱে ক"লে।
  
  বেন হাঁহিলে। ভাল লক্ষণ। ড্ৰেকে কেনেডীক মনে মনে ধন্যবাদ দিলে, তাই তাত থকাৰ বাবে আৰু ভাল অনুভৱ হ"বলৈ ধৰিলে।
  
  ধিক্কাৰ, সি ভাবিলে। তেওঁ প্ৰায় আৰু ক'লে: এই মিছনত।আমি এসপ্তাহ নৌহওঁতেই পুৰণি উপভাষাটোলৈ উভতি আহিম।
  
  ড্ৰেকে ডালৰ পৰা ডাললৈ ওপৰলৈ উঠি আহিছিল, এটা ডালত উঠি বহি বা থিয় হৈ আছিল আৰু একে সময়তে আনটো ডাললৈ হাত আগবঢ়াইছিল। অগ্ৰগতি দ্ৰুত আছিল, যাৰ অৰ্থ আছিল তেওঁলোকৰ শৰীৰৰ ওপৰৰ অংশৰ শক্তি আশা কৰাতকৈ বেছি দিনলৈকে চলিছিল। অৱশ্যে প্ৰায় আধাতে ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে বেন দুৰ্বল হৈ আহিছে।
  
  "টুইনী ভাগৰি পৰিছে নেকি?" - তেওঁ সুধিলে আৰু তৎক্ষণাত প্ৰচেষ্টা দুগুণ হোৱা দেখিলে। মাজে মাজে কেনেডীয়ে ডালবোৰৰ মাজেৰে গুলী চলাইছিল। দুবাৰমান তেওঁলোকে কাষতে শিলৰ চিৰি এটা ওপৰলৈ উঠি অহা দেখিবলৈ সক্ষম হ"ল যদিও তেওঁলোকে খেদি অহা লোকৰ কোনো চিন দেখা নাপালে।
  
  মাতবোৰে তেওঁলোকৰ প্ৰতি প্ৰতিধ্বনিত হয়। "ইংৰাজজন মেট ড্ৰেক।" এস এ এছৰ প্ৰাক্তন সৈনিকজনে এবাৰ জাৰ্মান উচ্চাৰণৰ প্ৰবল উচ্চাৰণেৰে বিকৃত মাত এটা শুনিছিল, যিটো তেওঁৰ ষষ্ঠ ইন্দ্ৰিয়ই কোৱাৰ দৰে নিশ্চয় বগা কাপোৰ পিন্ধা মানুহৰ। আগতে দুবাৰ দেখা মানুহজনে চুৰি হোৱা সামগ্ৰীবোৰ গ্ৰহণ কৰে।
  
  আন এবাৰ শুনিলে, "এছ আৰ টিক নিৰ্মূল কৰা হৈছে।" ড্ৰ"লিং মাতটো আছিল মিলোৰ, যিয়ে তেওঁৰ অতীতক উন্মোচন কৰিছিল, এছ এ এছৰ ভিতৰতো তেওঁলোকে গোপন কৰি ৰখা এটা ইউনিট উন্মোচন কৰিছিল। পবিত্ৰ সকলোবোৰৰ নামত কোন আছিল এই ল'ৰাটো?
  
  গুলীবোৰে গধুৰ ডালবোৰ ফালি পেলালে। ড্ৰেকে ভিতৰত চলন্ত ধনবোৰ থকা বেকপেকটো সামঞ্জস্য কৰিবলৈ থমকি ৰ"ল, তাৰ পিছত লক্ষ্য কৰিলে সি লক্ষ্য কৰি লোৱা বহল ডালটো। এটা যিটো চিৰিৰ ওপৰৰ ঠাইখিনিলৈকে প্ৰায় উপনীত হ"ল য"ত তেওঁলোকে আগতে জিৰণি লৈছিল।
  
  "তাত" সি বেনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "ডালখনত উঠি আগবাঢ়ক... বেগেৰে!"
  
  দুমিনিটমান উলংগ হৈ থাকিব। বিয়োগ আচৰিত আৰু প্ৰতিক্ৰিয়াৰ সময়, যিটোৱে এতিয়াও এক মিনিটতকৈও অধিক চৰম বিপদ এৰি থৈ গ"ল।
  
  বেন প্ৰথমে আশ্ৰয় শিবিৰৰ পৰা ওলাই আহিল, ড্ৰেক আৰু কেনেডীয়ে এচেকেণ্ডৰ পিছত, সকলোৱে হাতত জপিয়াই ডালটোৰ কাষেৰে চিৰিৰ ফালে কুঁজৰাই থাকিল। যেতিয়া তেওঁলোকক দেখা গ"ল, কেনেডীয়ে তেওঁলোকক সীহৰ বিস্ফোৰণ গুলিয়াই বহুমূলীয়া চেকেণ্ড কিনিলে, অন্ততঃ এজন অভাগ্য সমাধি অভিযানকাৰীত ফুটা কৰিলে।
  
  আৰু এতিয়া তেওঁলোকে দেখিলে যে মিলোৱে সঁচাকৈয়ে চিৰিৰে ওপৰলৈ দৌৰিবলৈ আদেশ পঠিয়াইছে। পাঁচজন মানুহ। আৰু দলটো আছিল দ্ৰুত। বেনৰ আগতেই সিহঁতে ডালৰ শেষত উপনীত হ"ব!
  
  বিষ্ঠা! সিহঁতৰ কোনো সুযোগ নাছিল।
  
  বেনও এই কথা দেখি কঁপি উঠিল। ড্ৰেকে কাণত চিঞৰি উঠিল: "কেতিয়াও হাৰ নামানিব! কেতিয়াও নহয়!"
  
  কেনেডীয়ে আকৌ ট্ৰিগাৰ টানিলে। দুজন মানুহ পৰিল: এজনে গাঁতটোত উৰি গ"ল, আনজনে তেওঁৰ কাষত ধৰি চিঞৰিলে। তাই আকৌ চেপি ধৰিলে, আৰু তাৰ পিছত ড্ৰেকে আলোচনীখন শেষ হোৱা শুনিলে।
  
  দুজন জাৰ্মান বাকী থাকিল, কিন্তু এতিয়া তেওঁলোকৰ সন্মুখত থিয় হৈ নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সাজু কৰি ৰাখিলে। ড্ৰেকে কঠোৰ মুখ এখন কৰিলে। দৌৰত পৰাস্ত হৈছিল।
  
  "তেওঁলোকক গুলীয়াই দিয়া!" মিলোৰ মাতটো প্ৰতিধ্বনিত হ"ল। "আমি ইয়াত তলৰ স্ক্ৰেপবোৰ চাম।"
  
  "নেইন!"- জাৰ্মান উচ্চাৰণৰ শক্তিশালী উচ্চাৰণটো আকৌ আৰম্ভ হ"ল। "ডেৰ স্পিয়াৰ! "ডেৰ স্পিয়াৰ!"
  
  পিষ্টলৰ বেৰেলবোৰ লৰচৰ কৰা নাছিল। জাৰ্মান এজনে ঠাট্টা কৰি ক"লে: "ক্ৰ"ল, সৰু সৰু কপৌ। ইয়ালৈ আহক."
  
  বেন লাহে লাহে আগবাঢ়িল। ড্ৰেকে কান্ধ দুটা লৰচৰ কৰা দেখিবলৈ পাইছিল। "বিশ্বাস কৰক" বন্ধুৰ কাণত ফুচফুচাই ক"লে আৰু প্ৰতিটো পেশী টেনচ কৰি দিলে। বেন ডালৰ শেষত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে সি জপিয়াই পৰিব, তেওঁৰ একমাত্ৰ খেল আছিল আক্ৰমণ কৰা আৰু নিজৰ দক্ষতা ব্যৱহাৰ কৰা।
  
  "মোৰ হাতত এতিয়াও দাখন আছে," কেনেডীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল।
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে।
  
  বেন ডালৰ শেষত উপনীত হ"ল। জাৰ্মানসকলে শান্তভাৱে ৰৈ থাকিল।
  
  ড্ৰেক উঠিবলৈ ধৰিলে।
  
  তাৰ পাছত কুঁৱলীৰ দৰে জাৰ্মানসকলে কাষলৈ উৰি গ"ল, যেন টৰ্পিডোৱে খুন্দা মাৰিছে। ছিন্নভিন্ন আৰু তেজ ওলোৱা সিহঁতৰ শৰীৰটোৱে বেৰৰ পৰা ঠেলি দিলে আৰু তিতি গাড়ীৰ দৰে গাঁতটোৰ ভিতৰলৈ তললৈ গুটিয়াই গ"ল।
  
  ডালটোৰ পৰা কেইমিটাৰমান ওপৰত, য"ত চিৰিবোৰ বেঁকা হৈ আছিল, তাত গধুৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লৈ বিশাল মানুহৰ দল এটা থিয় হৈ আছিল। এজনৰ হাতত আছিল এতিয়াও ধূমপান কৰি থকা এ কে ৫ এছাল্ট ৰাইফল।
  
  "ছুইডেন" ড্ৰেকে এই অস্ত্ৰটোক ছুইডেনৰ সেনাই সাধাৰণতে ব্যৱহাৰ কৰা অস্ত্ৰ বুলি স্বীকাৰ কৰিছিল।
  
  আৰু জোৰেৰে ক"লে, "ডাম্ টাইমিং।"
  
  
  তেৰ
  
  
  
  সামৰিক ঘাটি, ছুইডেন
  
  
  তেওঁলোকে নিজকে পোৱা কোঠাটোৱে- টেবুল আৰু বৰফৰ ৰিমযুক্ত খিৰিকীৰে বাৰ বাই বাৰটা স্পাৰ্টান কোঠা-ড্ৰেকক কেইবাবছৰ আগুৱাই লৈ গ"ল।
  
  "ৰিলাক্স" সি বেনৰ বগা নুকুল দুটাত টোকৰ মাৰিলে। "এই ঠাইখন এটা ষ্টেণ্ডাৰ্ড মিলিটাৰী বাংকাৰ। ইয়াতকৈ বেয়া হোটেলৰ কোঠা দেখিছোঁ বন্ধু, বিশ্বাস কৰক।"
  
  "মই আৰু বেয়া এপাৰ্টমেণ্টত গৈছো।" কেনেডী যেন নিশ্চিন্ত হৈ পৰিছিল, চাকৰিৰ বাবে এজন আৰক্ষী বিষয়াক প্ৰশিক্ষণ দিছিল।
  
  "অন্য ল"ৰাৰ হাড়?" ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই দিলে।
  
  "নিশ্চিতভাৱে. কিয়?"
  
  "অ" একো নাই।" ড্ৰেকে আঙুলিত দহটালৈকে গণনা কৰিলে, তাৰ পিছত তললৈ চালে যেন ভৰিৰ আঙুলিৰে কাম আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছে।
  
  বেন জোৰকৈ দুৰ্বল হাঁহি এটা মাৰিলে।
  
  "চাওক বেন, মই স্বীকাৰ কৰোঁ যে প্ৰথমতে সহজ নাছিল, কিন্তু আপুনি দেখিছিল যে সেই ছুইডেনৰ ল"ৰাজনে কেনেকৈ ফোন কৰিছিল। আমি ভালেই আছো। যিয়েই নহওক, আমি অলপ আড্ডা মাৰিব লাগিব। আমি ক্লান্ত হৈ পৰিছো।"
  
  দুৱাৰখন খোল খালে আৰু তেওঁলোকৰ মালিকজন, শ্যামলা চুলিৰ এজন সুগঠিত ছুইডেন আৰু নখৰ দৰে কঠিন দৃষ্টি যিয়ে আনকি শ্ৰেককো বগা কৰি তুলিব, কংক্ৰিটৰ মজিয়াখনৰ ওপৰেৰে লৰচৰ কৰিলে। এবাৰ সিহঁতক বন্দী কৰি ড্ৰেকে সিহঁত কোন আৰু কি কৰি আছে সেই কথা ভালদৰে বুজাই দিয়াৰ পিছত মানুহজনে নিজকে থৰ্ষ্টেন ডাহলৰ পৰিচয় দিলে আৰু তাৰ পিছত হেলিকপ্টাৰখনৰ দূৰৈৰ ফালে খোজ কাঢ়ি গৈ কিছু ফোন কৰিলে।
  
  "মেট ড্ৰেক"-তেওঁ ক"লে। "কেনেডি মূৰ। আৰু বেন ব্লেক। ছুইডেন চৰকাৰৰ আপোনাৰ বিৰুদ্ধে কোনো দাবী নাই..."
  
  ড্ৰেকৰ উচ্চাৰণটোৱে আতংকিত হৈ পৰিল, যিটো একেবাৰে ছুইডিছ নাছিল। "তুমি সেই চিকচিকিয়া গাধ স্কুলবোৰৰ এখনলৈ যায়, দল? ইটন নে তেনেকুৱা কিবা?"
  
  "চিকচিকিয়া গাধ?"
  
  "বংশবৃক্ষ, ধন আৰু লালন-পালনৰ জৰিয়তে নিজৰ বিষয়াসকলক পদোন্নতি দিয়া বিদ্যালয়। একে সময়তে আপুনি দক্ষতা, নিপুণতা আৰু উৎসাহৰ দিশলৈও গৈছিল।"
  
  "মই ধৰি লৈছোঁ।" ডাহলৰ সুৰটো সম আছিল।
  
  "মহান. বাৰু... যদি এয়াই সকলো..."
  
  ডাহলে হাতখন ওপৰলৈ তুলিলে আৰু বেনে ড্ৰেকক ক্ষুন্ন দৃষ্টিৰে চালে। "বলিদানৰ ছাগলী হোৱা বন্ধ কৰক মেট। আপুনি ৰুক্ষ ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ কৃষক হোৱাৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে বাকী সকলোৱে ৰাজকীয় বংশধৰ, নহয়নে?"
  
  ড্ৰেকে থতমত খাই নিজৰ ভাড়াতীয়াজনৰ ফালে চাই থাকিল। কেনেডীয়ে "ড্ৰপ ইট" প্ৰস্তাৱটো আগবঢ়াইছিল। তাৰ পাছত তেওঁৰ মনলৈ আহিল যে বেনে এই মিছনত এনেকুৱা কিবা এটা পাইছে যিয়ে তেওঁক সঁচাকৈয়ে হুক কৰি তুলিছে, আৰু তেওঁ আৰু বিচাৰিছে।
  
  ডাহলে কয়, "বন্ধুসকল, জ্ঞানৰ আদান-প্ৰদানৰ বাবে মই শলাগ ল"ম। মই সঁচাকৈয়ে ভাল পাম।"
  
  ড্ৰেক সকলো শ্বেয়াৰিঙৰ বাবে আছিল, কিন্তু তেওঁলোকে কোৱাৰ দৰে জ্ঞান হৈছে শক্তি, আৰু তেওঁ ইয়াত ছুইডেন চৰকাৰৰ পৰা সমৰ্থন লাভ কৰাৰ উপায় উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  
  বেন ইতিমধ্যে নাইন পিচছ অৱ অডিন আৰু টম্ব অৱ দ্য গডছৰ কাহিনীৰ বাবে সাজু হৈ আছিল যেতিয়া ড্ৰেকে তেওঁৰ কথাত বাধা দিলে।
  
  "চাওক" সি ক"লে। "মই আৰু এই ল"ৰাটো, আৰু এতিয়া হয়তো গ্ৰংক, কিছুমান কিল লিষ্টত আঠ ইঞ্চিৰ হেডলাইন..."
  
  "মই গ্ৰংক নহয়, তুমি ইংৰাজ গাধ।" কেনেডি আধা ভৰিৰ ওপৰত উঠিল।
  
  "মই আপ্লুত হৈছোঁ তুমি এই শব্দটো জানো।" ড্ৰেকে চকু দুটা তললৈ নমাই দিলে। "দুঃখিত. ই জাৰ্গন। ই তোমাক কেতিয়াও এৰি নাযায়।" তেওঁৰ মনত পৰিল এলিছনৰ বিদায়ৰ কথাবোৰ: তুমি সদায় এছ এ এছ হৈ থাকিবা।
  
  মিলোৰ সৈতে হোৱা যুঁজ আৰু বিশ্ব গছত বগাই যোৱাৰ ফলত এতিয়াও দাগেৰে আবৃত হাত দুখন অধ্যয়ন কৰিলে আৰু যোৱা কেইদিনমানৰ পৰা তেওঁৰ দ্ৰুত আৰু শুদ্ধ প্ৰতিক্ৰিয়াৰ কথা ভাবিলে।
  
  তাই কিমান ঠিকেই কৈছিল।
  
  "গ্ৰংক কি?" - বেন আচৰিত হৈ পৰিল।
  
  ডাহলে কঠিন ধাতুৰ চকী এখনত বহি টেবুলত গধুৰ বুটজোৰ ঠেলি দিলে। "এগৰাকী মহিলা যিয়ে...উহ..."সামৰিক কৰ্মীৰ সংগ উপভোগ কৰে।" - তেওঁ কূটনৈতিকভাৱে উত্তৰ দিলে।
  
  "মোৰ নিজৰ বৰ্ণনাটো অলপ ৰুক্ষ হ"ব," ড্ৰেকে বেনলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে, তাৰ পিছত ক"লে, "কিল লিষ্ট। জাৰ্মানসকলে আমাক নকৰা অপৰাধৰ বাবে মৃত হোৱাটো বিচাৰে। কেনেকৈ সহায় কৰিব পাৰা ডাহল?"
  
  ছুইডেনৰ মানুহজনে কিছু সময়ৰ বাবে কোনো উত্তৰ নিদিলে, তেওঁ কেৱল বৰফৰ খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ বৰফেৰে আবৃত প্ৰাকৃতিক দৃশ্য আৰু ইয়াৰ সিপাৰে, উত্তাল সাগৰৰ পটভূমিত অকলে ওপৰলৈ উঠি অহা ছিন্নভিন্ন শিলবোৰলৈ চালে।
  
  কেনেডীয়ে ক"লে, "ডাল, মই এজন পুলিচ। এই দুজনক মই দুদিনমান আগলৈকে চিনি নাপালোঁ, কিন্তু তেওঁলোকৰ হৃদয় ভাল। তেওঁলোকক বিশ্বাস কৰক।"
  
  ডাহলে মাত দিলে। "তোমাৰ সুনাম তোমাৰ আগতেই আছে ড্ৰেক। ইয়াৰ ভাল বেয়া কথাবোৰ। আমি তোমাক সহায় কৰিম, কিন্তু প্ৰথমে-" সি বেনলৈ মাত দিলে। "অব্যাহত ৰাখক".
  
  বেন কেতিয়াও বাধা দিয়া হোৱা নাই যেন কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল। ড্ৰেকে কেনেডীৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে আৰু তাইৰ হাঁহিটো দেখিলে। দুটা কাৰণত থতমত খাই সি আঁতৰি চালে। প্ৰথমতে, ডাহলে নিজৰ সুনামৰ উল্লেখ, আৰু দ্বিতীয়তে, কেনেডীৰ আন্তৰিক সমৰ্থন।
  
  বেন শেষ কৰিলে। ডাহলে কয়, "এই সকলোবোৰৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মানসকল এটা নতুন সংগঠন, যিটো ইয়ৰ্কৰ সেই কাণ্ডৰ আগলৈকে আমাৰ দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাছিল।"
  
  "নতুন?" ড্ৰেকে ক"লে। "সিহঁত ভাল।" আৰু অতি ভালদৰে সংগঠিত; ভয় আৰু লোহাৰ অনুশাসনৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰিত। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত মিলো নামৰ এজন ল"ৰাৰ এটা ডাঙৰ ট্ৰাম্প কাৰ্ড আছে - আমেৰিকান স্পেচিয়েল ফৰ্চ, আপাত দৃষ্টিত। শিৰোনামটো পৰীক্ষা কৰক।"
  
  "আমি কৰিম।" ভাল খবৰটো হ"ল যে আমাৰ হাতত কানাডিয়ানসকলৰ বিষয়ে তথ্য আছেই।"
  
  "তই চকু ৰাখিছে নেকি?"
  
  "হয়, কিন্তু পক্ষপাতদুষ্ট, অনভিজ্ঞ আৰু অকলশৰীয়া," ডাহেলে কেনেডীৰ ফালে লুকাই চুৰকৈ চালে। "আপোনাৰ নতুন ওবামা শাসনৰ সৈতে ছুইডেন চৰকাৰৰ সম্পৰ্কক মই প্ৰথম শ্ৰেণী বুলি ক"ম নহয়। " ৷
  
  "সেইটোৰ বাবে ক্ষমা কৰিব" কেনেডীয়ে হাঁহি এটা নকল কৰিলে, তাৰ পিছত আঙুলিয়াই ইফালে সিফালে চালে। "শুনা বন্ধু, আমি ইয়াত অলপ সময় থাকিলে খাবলৈ কিবা এটা পাব পাৰিম বুলি ভাবিছানে?"
  
  "ইতিমধ্যে আমাৰ ছৌছ চেফে প্ৰস্তুত কৰি আছে," ডাহলে উত্তৰত ভুৱা হাঁহি এটা মাৰিলে। "কিন্তু চিৰিয়াছলি, সোনকালে বাৰ্গাৰ আৰু চিপছ আহিব।"
  
  ড্ৰেকৰ মুখত পানী ওলাই আহিল। শেষবাৰৰ বাবে খোৱাটো মনত পেলাব পৰা নাছিল।
  
  "মই যি পাৰো ক"ম। কানাডিয়ানসকলে ভাইকিং - এৰিক দ্য ৰেডৰ প্ৰতি উৎসৰ্গিত এটা গোপন কাল্ট হিচাপে জীৱন আৰম্ভ কৰিছিল। হাঁহিব নালাগে, এইবোৰ বস্তু সঁচাকৈয়ে আছে। এই লোকসকলে নিয়মীয়াকৈ পৰিঘটনা, যুদ্ধ আনকি সাগৰীয় যাত্ৰাৰ পুনৰাবৃত্তি কৰিবলৈ কচপ্লে ব্যৱহাৰ কৰে।"
  
  "ইয়াৰ কোনো প্ৰকৃত ক্ষতি নাই" বেন অলপ প্ৰতিৰক্ষামূলক যেন লাগিল। ড্ৰেকে এই আচৰিত নাগেটটো পিছৰ বাবে সংৰক্ষণ কৰি ৰাখিছিল।
  
  "একো নহয়, মিষ্টাৰ ব্লেক। কচপ্লে সাধাৰণ, বিশ্বৰ অধিৱেশনত বহুতে উপভোগ কৰে আৰু বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি ই অধিক সাধাৰণ হৈ পৰিছে। কিন্তু প্ৰকৃত ক্ষতি আৰম্ভ হয় যেতিয়া এজন কোটিপতি ব্যৱসায়ীয়ে এই কাল্টৰ আধুনিক যুগৰ নেতা হৈ পৰে আৰু তাৰ পিছত লাখ লাখ টকা ৰিঙত পেলাই দিয়ে।"
  
  "ইমান নিৰ্বিকাৰ মজা হৈ পৰে-"
  
  "আবেশ". দুৱাৰখন খোলাৰ লগে লগে ডাহলে শেষ কৰিলে। ষ্টেণ্ডাৰ্ড বাৰ্গাৰ আৰু চিপছৰ ডিচটো সন্মুখত ৰখাৰ লগে লগে ড্ৰেকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। পিঁয়াজৰ গোন্ধটো তাৰ ভোকাতুৰ পেটটোৰ বাবে ঐশ্বৰিক আছিল।
  
  তেওঁলোকে খাই থাকোঁতে ডাহলে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল: "কলবি টেইলৰ নামৰ এজন কানাডাৰ ব্যৱসায়ীয়ে বিখ্যাত ভাইকিং এৰিক দ্য ৰেডৰ নামত নিজৰ জীৱন উৎসৰ্গা কৰিছিল, যিজনে মই নিশ্চিত যে আপুনি জানে যে গ্ৰীণলেণ্ড আৱিষ্কাৰৰ কিছু সময়ৰ পিছতে কানাডাত অৱতৰণ কৰিছিল। এই গৱেষণাৰ পৰাই নৰ্ছ পৌৰাণিক কাহিনীৰ প্ৰতি এক উন্মাদ আকৰ্ষণৰ জন্ম হৈছিল। গৱেষণা, খনন, আৱিষ্কাৰ। অন্তহীন অনুসন্ধান। এই মানুহজনে নিজাকৈ পুথিভঁৰাল অধিগ্ৰহণ কৰিলে আৰু বৰ্তমানৰ সকলো স্ক্যাণ্ডিনেভিয়ান গ্ৰন্থ কিনিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।"
  
  কেনেডীয়ে কয়, "এইটো এটা পাগলৰ কাম।
  
  "সহমত. কিন্তু নিজৰ "নিৰাপত্তা বাহিনী"ৰ বাবে ধন আগবঢ়োৱা এজন "বাদাম" - সেইটো সেনাবাহিনী বুলি পঢ়ক। আৰু তেওঁ ব্যক্তিগতভাৱে থাকে যাতে বেছিভাগ মানুহৰে ৰাডাৰৰ তলত থাকে। বছৰ বছৰ ধৰি অডিনৰ ন খণ্ডৰ সৈতে জড়িত তেওঁৰ নাম বাৰে বাৰে ওলাই আহিছে, গতিকে স্বাভাৱিকতে ছুইডেনৰ চোৰাংচোৱাই তেওঁক সদায় "আগ্ৰহৰ ব্যক্তি" হিচাপে ফ্লেগ কৰি আহিছে।
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "তেওঁ হৰ্চটো চুৰি কৰিছিল। "আপুনি এইটো জানে নহয়?"
  
  ডাহলৰ বহল চকু দুটাই ইংগিত দিছিল যে তেওঁ এই কামটো কৰা নাছিল। "এতিয়া আমি গম পাইছো।"
  
  "আপুনি তেওঁক গ্ৰেপ্তাৰ কৰিব নোৱাৰে?" কেনেডীয়ে সুধিলে। "চুৰিৰ সন্দেহত নে তেনেকুৱা কিবা এটা?"
  
  "তাক আপোনাৰ এজন... গেংষ্টাৰ হিচাপে কল্পনা কৰক। আপোনাৰ মাফিয়া বা ট্ৰাইড নেতাসকল। সি অস্পৃশ্য-শীৰ্ষৰ মানুহজন-এতিয়াৰ বাবে।"
  
  ড্ৰেকে অন্তৰ্নিহিত আৱেগটো ভাল পাইছিল। তেওঁ ডাহলক এলিচিয়া মাইলছৰ জড়িততাৰ কথা ক"লে আৰু ডাহলক যিমানেই বেকষ্ট"ৰী প্ৰকাশ কৰিবলৈ দিয়া হৈছিল সিমানেই ক"লে।
  
  "গতিকে" শেষ কৰি সি ক"লে। "আমি উপযোগী নে কি?"
  
  "বেয়া নহয়," ডাহলে স্বীকাৰ কৰিলে যেতিয়া দুৱাৰখন আকৌ খোল খালে আৰু আচৰিত ধৰণে ডাঠ চুলিৰ চুলিৰ চুলি আৰু জোপোহা দাড়িৰ এজন ডাঙৰ মানুহ সোমাই আহিল। ড্ৰেকৰ বাবে তেওঁক আধুনিক, বয়সীয়াল ভাইকিং যেন লাগিছিল।
  
  ডাহলে মাত দিলে। "অ" মই তোমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিলো প্ৰফেচাৰ। অধ্যাপক ৰ"লেণ্ড পাৰ্নেভিকক চিনাকি কৰাই দিওঁ।"-তেওঁ হাঁহিলে। "নৰ্ছ পৌৰাণিক কাহিনীৰ আমাৰ বিশেষজ্ঞ।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে, তাৰ পিছত দেখিলে বেনে নতুন মানুহজনক প্ৰেমৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী হোৱাৰ দৰে চাইজ কৰি দিলে। এতিয়া সি বুজি উঠিল যে বেন কিয় গোপনে এই মিছনটো ভাল পাইছিল। সি ডেকা বন্ধুজনৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে।
  
  "বাৰু, ইয়াত আমাৰ পৰিয়ালৰ ল"ৰাটো হয়তো অধ্যাপক নহ"বও পাৰে, কিন্তু তেওঁ নিশ্চয় ইণ্টাৰনেটৰ চাৰিওফালে নিজৰ পথ জানে-এবিধ আধুনিক চিকিৎসা বনাম পুৰণি বস্তুবোৰ, হুহ?"
  
  "বা দুয়োখন জগতৰ শ্ৰেষ্ঠ" কেনেডীয়ে কাঁটাচামুচেৰে প্ৰশ্ন কৰা দুয়োফালে আঙুলিয়াই দিলে।
  
  ড্ৰেকৰ কুৎসিত পক্ষই হিচাপ কৰিছিল যে কেনেডি মূৰে এই অভিযানটোক এনেদৰে পৰিচালনা কৰিব পাৰে যাতে তেওঁৰ কেৰিয়াৰ ৰক্ষা কৰিব পৰা যায়। আচৰিত কথাটো হ"ল, কোমল পক্ষটোৱে হাঁহিলে তাইৰ মুখৰ চুকবোৰ ওপৰলৈ ঘূৰি যোৱাটো চাই ভাল পাইছিল।
  
  ল"ৰাটোৱে উজুটি খাই কোঠাটোত সোমাই গ"ল, বাহু ভৰ্তি স্ক্ৰল এখন খামুচি ধৰি আৰু স্তূপটোৰ ওপৰত কেইবাখনো বহীৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিলে। সি ইফালে সিফালে চাই ডাহলৰ ফালে চাই থাকিল যেন সি সৈনিকজনৰ নামটো মনত পেলাব পৰা নাই, তাৰ পিছত নিজৰ বোজাটো টেবুলত পেলাই দিলে।
  
  "তাত আছে"-এটা স্ক্ৰললৈ আঙুলিয়াই সি ক"লে। "একেটা। কিংবদন্তিটো বাস্তৱ... ঠিক যেনেকৈ মই তোমাক মাহৰ আগতে কৈছিলো।"
  
  ডাহলে এটা ফুলনিৰে ইংগিত দিয়া স্ক্ৰলটো উলিয়াই আনিলে। "আপুনি এসপ্তাহ আমাৰ লগত আছিলা অধ্যাপক। মাত্ৰ এসপ্তাহ।"
  
  "আপুনি... নিশ্চিত নেকি?"
  
  "অ" মই নিশ্চিত।" ডাহলৰ সুৰটোৱে অবিশ্বাস্য পৰিমাণৰ ধৈৰ্য্যৰ কথা প্ৰকাশ কৰিছিল।
  
  আন এজন সৈনিক দুৱাৰেদি সোমাই গ"ল। "মহোদয়. "এইটোৱে," সি বেনৰ ফালে মাত দিলে, "অবিৰতভাৱে বাজি আছিল। হেলা টাইডেন...মমম...নন-ষ্টপ।" তাৰ পিছত হাঁহি এটা মাৰিলে। "এইজনী তাৰ মাক।"
  
  বেন এচেকেণ্ড পিছত জপিয়াই উঠি স্পীড ডায়েলৰ বুটামটো টিপিলে। ড্ৰেকে মৰমেৰে হাঁহিলে, আনহাতে কেনেডীক দুষ্ট যেন লাগিল। "ভগৱান, এই ল"ৰাটোক দুৰ্নীতি কৰাৰ ইমানবোৰ উপায় মই ভাবিব পাৰো।"
  
  ডাহলে স্ক্ৰলৰ পৰা পঢ়িবলৈ ধৰিলে:
  
  "শুনিছো যে তেওঁৰ মৃত্যু হৈছিল ৰাগনাৰকত, তেওঁৰ ভাগ্যৰ দ্বাৰা সম্পূৰ্ণৰূপে গ্ৰাস। পহু-মানুহ ফেনৰিৰৰ দ্বাৰা - এবাৰ চন্দ্ৰৰ দ্বাৰা ঘূৰি।
  
  আৰু পিছত থৰ আৰু লোকি তেওঁৰ কাষত ঠাণ্ডা হৈ পৰিল। অগণন দেৱতাৰ মাজত মহান দেৱতা, জোৱাৰৰ বিপৰীতে আমাৰ শিল।
  
  ৱান ট্ৰু ভলভাৰ বাটত বতাহত সিঁচৰতি হৈ পৰিছিল নটা খণ্ড। এই অংশবোৰ ৰাগনাৰকলৈ নানিব বা পৃথিৱীৰ শেষৰ বিপদত নপৰিব।
  
  চিৰকাল তোমালোকে ইয়াক ভয় কৰিবা, মোৰ কথা শুনা, মানুহৰ সন্তানসকল, কিয়নো দেৱতাৰ সমাধি অশুচি কৰাটোৱেই হ"ল হিচাপৰ দিন আৰম্ভ কৰা।"
  
  ডাহলে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "আৰু ইত্যাদি।" ইত্যাদি ইত্যাদি। ইত্যাদি ইত্যাদি। ইতিমধ্যে তাত থকা মাৰ ল"ৰা অধ্যাপকৰ পৰাই তাৰ মূল কথাখিনি পাইছো। এনে লাগে যেন ৱেব সঁচাকৈয়ে স্ক্ৰলতকৈ অধিক শক্তিশালী। আৰু বেগেৰে।"
  
  "আপুনি আছেনে? বাৰু, মই কোৱাৰ দৰে... মাহ, টৰ্ষ্টেন, মাহ। আৰু বছৰ বছৰ ধৰি মোক আওকাণ কৰা হৈছিল। আনকি প্ৰতিষ্ঠানিকৰণো। সমাধিটো সদায় আছিল, জানেনে, যোৱা মাহতহে ই বাস্তৱায়িত হোৱা নাছিল। এগনেথাই মোক ত্ৰিশ বছৰ আগতে এই স্ক্ৰলখন দিছিল, আৰু আমি এতিয়া ক"ত আছো? হম? আমি ক"ৰবাত আছো নেকি?
  
  ডাহলে শান্ত হৈ থাকিবলৈ যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিলে। ড্ৰেকে হস্তক্ষেপ কৰিলে। "আপুনি ৰাগনাৰকৰ কথা কৈছে অধ্যাপক পাৰ্নেভিক। অস্তিত্বহীন এখন ঠাই।"
  
  "এতিয়া নহয় ছাৰ। কিন্তু কোনোবাদিনা - হয়। এইটো নিশ্চিতভাৱে এটা সময়ত আছিল। নহ"লে অডিন, থৰ আৰু বাকী সকলো দেৱতাৰ ক"ত মৃত্যু হ"ল?"
  
  "তেতিয়া সিহঁতৰ অস্তিত্ব আছিল বুলি আপুনি বিশ্বাস কৰেনে?"
  
  "অৱশ্যেই!"- ল"ৰাজনে কাৰ্যতঃ চিঞৰি উঠিল।
  
  ডাহলৰ মাতটো নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। তেওঁ ক"লে, "এতিয়াৰ বাবে আমি অবিশ্বাস স্থগিত ৰাখিছো।"
  
  বেন পকেটত মোবাইলটো ভৰাই টেবুলৰ ওচৰলৈ উভতি আহিল। "তেন্তে ভেলকাইৰীৰ কথা জানে?" ড্ৰেক আৰু কেনেডীলৈ ধূৰ্তভাৱে চাই সি ৰহস্যময়ভাৱে সুধিলে। "আপুনি জানেনে কিয় তেওঁলোক অডিনৰ মুকুটৰ মণি?"
  
  ডাহলক মাত্ৰ বিৰক্ত যেন লাগিল। ল"ৰাটোৱে চকু টিপিয়াই দ্বিধাবোধ কৰিলে। "এই... এই... ৰত্ন ইন... এই... কি?"
  
  
  চৈধ্য
  
  
  
  সামৰিক ঘাটি, ছুইডেন
  
  
  কোঠাটো নিস্তব্ধ হৈ পৰাত বেন হাঁহিলে। তেওঁ কয়, "এয়া আমাৰ প্ৰৱেশৰ টিকট। "আৰু মোৰ সন্মানৰ নিশ্চয়তা। নৰ্ছ পৌৰাণিক কাহিনীত বাৰে বাৰে কোৱা হয় যে ভেলকাইৰীসকলে "দেৱতাৰ ৰাজ্যলৈ যায়।" চাওক - ই তাত আছে।"
  
  কেনেডীয়ে তাইৰ প্লেটত থকা কাঁটাচামুচখন টিপিলে। "কি মানে?"
  
  "তেওঁলোকে বাট দেখুৱাই দিয়ে" বেনে ক"লে। "ৰাগনাৰোকৰ সময়ত অডিনৰ নটা টুকুৰা গোটেই এমাহ সংগ্ৰহ কৰিব পাৰি, কিন্তু দেৱতাৰ সমাধিস্থললৈ যোৱাৰ পথ দেখুৱাই দিয়া ভলকাইৰীসকলেই।"
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "আৰু তুমি নিজৰ মাজতে ৰাখিছা নহয়?"
  
  "ভেলকাইৰীবোৰ ক"ত আছে কোনেও নাজানে মেট। ব্যক্তিগত সংগ্ৰহত আছে, ক"ত কেৱল ভগৱানেহে জানে। নিউয়ৰ্কৰ পহুবোৰেই হৈছে আমাৰ বাবে স্থান পোৱা শেষ টুকুৰা।"
  
  পাৰ্নেভিকে কাৰ্যতঃ তেওঁৰ স্ক্ৰলবোৰ আক্ৰমণ কৰিলে ডাহলে হাঁহিলে। গুণগুণনিৰ ধুমুহাৰ মাজত বগা নলীবোৰ সকলোতে উৰি গ"ল। "ভেলকাইৰী। ভেলকাইৰিজ। নাই নাই। তাত - হয়তো। আহ, ইয়াত আমি যাওঁ। হম।"
  
  ড্ৰেকে ডাহলৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। "আৰু এপ"কেলিপছৰ তত্ত্ব? পৃথিৱীত নৰক অগ্নি আৰু সকলো জীৱ ধ্বংস ইত্যাদি। আৰু ইত্যাদি।"
  
  "মই আপোনাক প্যান্থেয়নৰ প্ৰায় প্ৰতিজন ঈশ্বৰৰ বাবে একেধৰণৰ কিংবদন্তি ক"ব পাৰিলোঁহেঁতেন। শিৱ। জিউছ। স্থাপন কৰা. কিন্তু, ড্ৰেক, যদি কানাডিয়ানসকলে এই সমাধিটো পায়, তেন্তে তেওঁলোকে ইয়াক অপবিত্ৰ কৰি পেলাব, অন্য পৰিণতি যিয়েই নহওক কিয়।"
  
  ড্ৰেক উন্মাদ জাৰ্মানসকলৰ ওচৰলৈ উভতি আহিল। "আমাৰ নতুন বন্ধুসকলৰ দৰে" সি মাত দিলে আৰু ডাহলক চাই অলপ হাঁহিলে। "মোৰ হাতত উপায় নাই..."
  
  "বেৰৰ ওপৰত বল।" ডাহলে অলপ মিলিটাৰী মন্ত্ৰ শেষ কৰি সিহঁতে ইজনে সিজনৰ ফালে চালে।
  
  বেন ডাহলৰ মনোযোগ আকৰ্ষণ কৰিবলৈ টেবুলৰ সিপাৰে হেলান দিলে। "ক্ষমা কৰিব বন্ধু, কিন্তু আমি ইয়াত সময় নষ্ট কৰি আছো। মোক লেপটপটো দিয়ক। চাৰ্ফিং কৰিবলৈ যাওঁ। বা তাতোকৈ ভাল, আমাক বিগ এপললৈ যোৱাৰ পথত পঠাওক আৰু আমি বতাহত চাৰ্ফ কৰিম।"
  
  কেনেডীয়ে মাত দিলে। "তেওঁ ঠিকেই কৈছে।" মই সহায় কৰিব পাৰো। পৰৱৰ্তী যুক্তিসংগত লক্ষ্য হৈছে নেচনেল হিষ্ট্ৰী মিউজিয়াম, আৰু মুখ খুলি কওঁকচোন, আমেৰিকা সাজু হোৱা নাই।"
  
  ডাহলে কয়, "এইটো এটা চিনাকি কাহিনী। "মবিলাইজেচন ইতিমধ্যে আৰম্ভ হৈছে।" সি বেনৰ ফালে মনোযোগেৰে চালে। "আপুনি সহায় কৰিবলৈ আগবঢ়াইছে নেকি ডেকা?"
  
  বেনে মুখখন মেলিলে, কিন্তু তাৰ পিছত থমকি ৰ"ল, যেন তেওঁৰ উত্তৰৰ গুৰুত্ব অনুভৱ কৰিলে। "বাৰু, আমি এতিয়াও কিল লিষ্টত আছো নহয়নে? আৰু এই মাহত দ্য ৱাল অৱ স্লিপৰ বিৰতি আছে।"
  
  "মাৰ আমাৰ ডেকা ছাত্ৰৰ বাবে কাৰ্ফিউ আছে?" ড্ৰেকে ঠেলি দিলে।
  
  "ৱাল অফ- ?" ডাহলে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "এইটো টোপনিৰ অভাৱৰ প্ৰশিক্ষণ ক্লাছ নেকি?"
  
  "কোনো গুৰুত্ব নাই।" এতিয়ালৈকে কি আৱিষ্কাৰ কৰিছো চাওকচোন। আৰু মেটৰ এছ এ এছ। কেনেডি নিউয়ৰ্কৰ এজন পুলিচ। আমি কাৰ্যতঃ এটা নিখুঁত দল!"
  
  ডাহলৰ চকু দুটা সৰু হৈ গ"ল, যেন নিজৰ সিদ্ধান্তৰ ওজন কৰি আছে। সি মনে মনে ড্ৰেকৰ মোবাইলটো টেবুলৰ ওপৰেৰে সোমাই দিলে আৰু স্ক্ৰীণখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "এই ছবিখনত ৰুণবোৰৰ ফটো ক"ত তুলিছিলা?"
  
  "পিটত। দীঘলীয়া জাহাজবোৰৰ কাষতে শ শ খোদিত শিল্পকৰ্ম থকা এখন দেৱাল আছিল। এই মহিলাগৰাকীয়ে," তেওঁ পৰ্দাত টেপ কৰিলে, "অডিনৰ কাষত আঁঠু লৈছিল যেতিয়া তেওঁ ৱৰ্ল্ড ট্ৰিত কষ্ট পাইছিল। শিলালিপি অনুবাদ কৰিব পাৰিবনে?"
  
  "এবাউট ইয়েছ।" ইয়াত লিখা আছে - অডিন আৰু ভেলভা - হাইডিক ঈশ্বৰৰ গোপনীয়তা অৰ্পণ কৰা হৈছে।অধ্যাপকে এতিয়া এই বিষয়ে তদন্ত কৰি আছে...।' ডাহলে পাৰ্নেভিকৰ ফালে চালে যেতিয়া তেওঁ নিজৰ সকলো স্ক্ৰল একেলগে সংগ্ৰহ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  "ঈশ্বৰৰ গোপনীয়তা" ল"ৰাটোৱে পিঠিত হেলহাউণ্ড এটা নামি অহাৰ দৰে ঘূৰি গ"ল। "বা দেৱতাৰ গোপনীয়তা। সূক্ষ্মতা শুনিব পাৰিবনে? বুজি পোৱা? মোক পাৰ হ"বলৈ দিয়ক।" খালী দুৱাৰমুখৰ ফালে ঘূৰি সি অদৃশ্য হৈ গ"ল।
  
  "আমি তোমালোকক লৈ যাম" ডাহলে তেওঁলোকক ক"লে। "কিন্তু এইটো জানি লওক। আপোনাৰ চৰকাৰৰ লগত আলোচনা এতিয়াও আৰম্ভ হোৱা নাই। আশাকৰোঁ আমাৰ বিমানৰ সময়ত এইখিনিৰ যত্ন লোৱা হ"ব। কিন্তু এতিয়া আমি ডজন বিশেষ বাহিনীৰ সৈনিক আৰু কোনো নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ অনুমতি লৈ নিউয়ৰ্কলৈ ৰাওনা হৈছে। আমি অস্ত্ৰসমূহ ৰাষ্ট্ৰীয় ইতিহাস সংগ্ৰহালয়লৈ লৈ গৈ আছো।" সি থমকি ৰ"ল। "এতিয়াও আহিব মন গৈছে?"
  
  ড্ৰেকে কয়, "এছ এ এছে সহায় কৰিব। "তেওঁলোকৰ কাষত এটা দল থিয় হৈ আছে।"
  
  "মই ভাবো মই চাইটৰ কেপ্তেইনৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিম, চাম আমি কিছুমান চকাত তেল দিব পাৰো নেকি।" ঘৰলৈ উভতি যোৱাৰ কথা ভাবি কেনেডীৰ আচৰণৰ ভয়ানক পৰিৱৰ্তন স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। ড্ৰেকে লগে লগে নিজকে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যে পাৰিলে তাইক সহায় কৰিব।
  
  বিশ্বাস কৰক, তেওঁ ক"ব বিচাৰিছিল। মই তোমাক এইখিনিৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যাবলৈ সহায় কৰিম।কিন্তু কথাবোৰ তাৰ ডিঙিত মৰি গ'ল।
  
  বেন আঙুলি দুটা মোহাৰিলে। "মাত্ৰ মোক আই-পেড বা কিবা এটা দিয়ক। দ্ৰুত।"
  
  
  পোন্ধৰ
  
  
  
  AIR SPACE
  
  
  তেওঁলোকৰ বিমানখনত পিকোচেল নামৰ এটা যন্ত্ৰ আছিল, যিটো এটা চেল ফোন টাৱাৰ আছিল, যাৰ সহায়ত সকলো চেল ফোন বিমানত ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা যায়। চৰকাৰৰ সামৰিক বাহিনীৰ বাবে প্ৰয়োজনীয়, কিন্তু বেন ব্লেকৰ বাবে দুগুণ প্ৰয়োজনীয়।
  
  "হেই ছিছ, তোমাৰ বাবে মোৰ এটা চাকৰি আছে। নুসুধিবা. শুনা কেৰিন, শুনা! ৰাষ্ট্ৰীয় ইতিহাস সংগ্ৰহালয়ৰ বিষয়ে মোক তথ্য লাগে। প্ৰদৰ্শনী, ভাইকিং বস্তু। ব্লুপ্ৰিণ্ট। কৰ্মচাৰী. বিশেষকৈ বছবোৰ। আৰু..." তেওঁৰ মাতটো কেইটামান অষ্টক কমি গ"ল, "... ফোন নম্বৰ।"
  
  ড্ৰেকে কেইমুহূৰ্তমান মৌনতা শুনিলে, তেতিয়া: "হয়, নিউয়ৰ্কত থকাটো! তাৰ ভিতৰত কেইজন?... অ"... সঁচাকৈয়ে? বাৰু ঠিক আছে সৰু বাইদেউ। এইটো কভাৰ কৰিবলৈ মই আপোনাক অলপ টকা ট্ৰেন্সফাৰ কৰি দিম। তোমাক ভাল পাওঁ".
  
  বন্ধুৱে ফোনটো কাটি দিওঁতে ড্ৰেকে সুধিলে, "তাই এতিয়াও কামৰ পৰা আঁতৰি আছে নেকি?"
  
  "গোটেই দিন ঘৰত বহি থাকে বন্ধু। সন্দেহজনক বাৰ এখনত "শেষ ল"ৰা" হিচাপে কাম কৰে। পুৰণি লেবাৰ ৰাজনীতিৰ অলৌকিকতা।"
  
  কম্পিউটাৰ প্ৰগ্ৰেমিংৰ ডিগ্ৰী লাভ কৰিবলৈ কেৰিনে সাত বছৰ ধৰি সংগ্ৰাম কৰিছিল। ব্লেয়াৰৰ ৰাজত্বকালৰ শেষত যেতিয়া লেবাৰ চৰকাৰৰ পতন ঘটিল, তেতিয়া তেওঁ নটিংহাম বিশ্ববিদ্যালয় এৰি - এগৰাকী আত্মবিশ্বাসী, অতি দক্ষ শ্ৰমিক - মাথোঁ আৱিষ্কাৰ কৰিলে যে তেওঁক কোনেও নিবিচাৰে। মন্দাৱস্থাৰ সৃষ্টি হৈছে।
  
  ইউনিভাৰ্চিটি ৰোৰ পৰা ওলাই যাওক - বাওঁফালে ঘূৰি লেণ্ডফিললৈ যাওক, সোঁফালে ঘূৰি গৰ্ভাৱস্থা আৰু চৰকাৰী সাহায্যলৈ যাওক। ভঙা সপোনৰ বাটেৰে পোনে পোনে আগবাঢ়ি যাওক।
  
  কেৰিনে নটিংহামৰ মাজমজিয়াৰ ওচৰৰ এটা ফ্লেটত বাস কৰিছিল। ড্ৰাগছ আসক্ত আৰু মদ্যপায়ীসকলে ইয়াৰ চাৰিওফালে সম্পত্তি ভাড়াত লৈছিল। দিনত তাই ঘৰৰ পৰা খুব কমেইহে ওলাই আহিছিল আৰু আঠৰ পৰা মাজনিশাৰ শ্বিফটত কাম কৰা বাৰখনলৈ নিৰ্ভৰযোগ্য টেক্সি এখন লৈ গৈছিল। জীৱনৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ মুহূৰ্তবোৰ আছিল যেতিয়া তাই নিজৰ এপাৰ্টমেণ্টলৈ উভতি আহিছিল, আন্ধাৰ, পুৰণি ঘাম আৰু অন্যান্য অপ্ৰীতিকৰ গোন্ধবোৰে তাইক আগুৰি ধৰিছিল, মাত্ৰ ঘটিবলৈ অপেক্ষা কৰি থকা এটা খোজ কঢ়াৰ অপৰাধ।
  
  অভিশপ্ত আৰু উপেক্ষিতৰ দেশত ছাঁত বাস কৰা মানুহজনেই ৰজা।
  
  "এইটোৰ বাবে তোমাক সঁচাকৈয়ে তাইৰ প্ৰয়োজন আছেনে?" বিমানখনৰ সিটো পাৰে বহি থকা ডাহলে সুধিলে। "অথবা..."
  
  "চাওক, এইটো চেৰিটি নহয় মেট। অডিনৰ কথাবোৰত গুৰুত্ব দিব লাগিব। কাৰিনে সংগ্ৰহালয়ৰ কাম হাতত ল"ব পাৰে। ইয়াৰ সম্পূৰ্ণ যুক্তি আছে।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ স্পীড ডায়েল কল কৰিলে। "তেওঁক কাম কৰিবলৈ দিয়ক দল। মোক বিশ্বাস কৰক। আমি ইয়াত সহায় কৰিবলৈ আহিছো।"
  
  ওৱেলছে লগে লগে সঁহাৰি দিলে। "জেডছ ধৰা, ড্ৰেক? কি হ"ল হ"ল?"
  
  ড্ৰেকে তেওঁক আপডেট কৰি আনিলে।
  
  "বাৰু, ইয়াত বিশুদ্ধ সোণৰ টুকুৰা এটা আছে। আমি এলিচিয়া মাইলছৰ লগত চেক ইন কৰিলোঁ। আপুনি জানেনে ই কি, মেট। আপুনি সঁচাকৈয়ে কেতিয়াও এছ এ এছ এৰি নাযাব।"-তেওঁ থমকি ৰ"ল। "শেষটো জনা ঠিকনা: মিউনিখ, হিল্ডেগাৰ্ডষ্ট্ৰাছ ১১১।"
  
  "জাৰ্মানী? কিন্তু তাই কানাডিয়ানসকলৰ লগত আছিল।"
  
  "হয়. এয়াই সকলো নহয়। তাইৰ প্ৰেমিক - এজন নিৰ্দিষ্ট মিলো নক্সন - আমেৰিকাৰ লাছ ভেগাছৰ এজন যথেষ্ট অপ্ৰিয় নাগৰিকৰ সৈতে মিউনিখত বাস কৰিছিল। আৰু তেওঁ এজন প্ৰাক্তন মেৰিনৰ চোৰাংচোৱা বিষয়া। য়েংকিছে আগবঢ়োৱা শ্ৰেষ্ঠ।"
  
  ড্ৰেকে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ভাবিলে। "তেতিয়া সি মোক তেনেকৈয়ে চিনি পাইছিল, মাইলছৰ জৰিয়তে। প্ৰশ্ন হয়, তাই তাক বিৰক্ত কৰিবলৈ নে সহায় কৰিবলৈ পক্ষ সলনি কৰিলে?"
  
  "উত্তৰ অজ্ঞাত। হয়তো তুমি তাইক সুধিব পাৰিবা।"
  
  "মই চেষ্টা কৰিম।" চাওক, আমি ইয়াত বলবোৰ ধৰি ৰাখিছো, ওৱেলছ। ভাবিছেনে আপুনি ষ্টেটছত থকা আপোনাৰ পুৰণি বন্ধুসকলৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব পাৰিব? ইতিমধ্যে ডাহলে এফ বি আইৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিছে যদিও তেওঁলোকে সময়ৰ বাবে খেলি আছে। আমি বিমানত সাত ঘণ্টা বাকী... আৰু অন্ধভাৱে ওচৰ চাপি আহিছো।"
  
  "আপুনি তেওঁলোকক বিশ্বাস কৰেনে? এই টাৰ্নিপবোৰ? আমাৰ ল"ৰাবোৰে অনিবাৰ্য ক্লাষ্টাৰ চুদি চাফা কৰাটো বিচাৰেনে?"
  
  "তেওঁলোক ছুইডেনৰ। আৰু হয়, মই তেওঁলোকক বিশ্বাস কৰোঁ। আৰু হয়, মই বিচাৰো আমাৰ ল"ৰাবোৰে অংশগ্ৰহণ কৰক।"
  
  "ইটছ ক্লিয়াৰ"। ওৱেলছে সংযোগত বাধা দিলে।
  
  ড্ৰেকে চাৰিওফালে চালে। বিমানখন সৰু যদিও ৰুম আছিল। এঘাৰজন বিশেষ বাহিনীৰ মেৰিনে পিছফালে বহি বহি আছিল, টোপনি গৈছিল, টোপনি গৈছিল আৰু সাধাৰণতে ছুইডিছ ভাষাত ইজনে সিজনক হেকল কৰিছিল। ডাহলে অনবৰতে আইলেণ্ডৰ সিপাৰে ফোনত কথা পাতি আছিল যেতিয়া অধ্যাপকজনে তেওঁৰ সন্মুখত স্ক্ৰলৰ পিছত স্ক্ৰল খুলিছিল, প্ৰত্যেককে নিজৰ আসনৰ পিছফালে সাৱধানে ৰাখিছিল, তথ্য আৰু কল্পকাহিনীৰ মাজৰ প্ৰাচীন পাৰ্থক্যবোৰ চাই আছিল।
  
  বাওঁফালে আকৌ আকৃতিহীন এক নম্বৰ পেণ্টছুট পিন্ধি কেনেডীয়ে প্ৰথম ফোন কৰিলে। "কেপ্তেইন লিপকিণ্ড আছে নেকি?... আহ, কওকচোন কেনেডি মূৰ।"
  
  দহ চেকেণ্ড পাৰ হৈ গ"ল, তাৰ পিছত: "নাই। কওক সি মোক ফোন কৰিব নোৱাৰে। এইটো গুৰুত্বপূৰ্ণ।তেওঁক কওক যে ই ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰ কথা, ইচ্ছা কৰিলে মাত্ৰ ফোন কৰক।"
  
  তাৰ পিছত আৰু দহ চেকেণ্ড: "মূৰ!" ড্ৰেকে বহি থকা ঠাইৰ পৰাও ভুকুৱা শব্দ শুনিলে। "এইটো ৰৈ থাকিব নোৱাৰেনে?"
  
  "মোৰ কথা শুনা কেপ্তেইন, এটা পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হৈছে। প্ৰথমে এফ বি আইৰ অফিচাৰ শ্বেইনৰ সৈতে পৰামৰ্শ লওক। মই ইয়াত ছুইডেনৰ এছ জি জিৰ টৰষ্টেন ডাহল আৰু এজন এছ এ এছ বিষয়াৰ সৈতে আছো। ৰাষ্ট্ৰীয় ইতিহাস সংগ্ৰহালয় প্ৰত্যক্ষ ভাবুকিৰ সন্মুখীন হৈছে। সবিশেষ পৰীক্ষা কৰি মোক লগে লগে ফোন কৰক। মোক তোমাৰ সহায় লাগে।"
  
  কেনেডীয়ে ফোনটো বন্ধ কৰি দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে। "বেং - আৰু মোৰ পেঞ্চন গুচি যায়।"
  
  ড্ৰেকে ঘড়ীটোলৈ চালে। অৱতৰণ নোহোৱালৈকে ছয় ঘণ্টা।
  
  বেনৰ মোবাইলটোৱে চিঞৰি উঠিল আৰু সি ধৰিলে। "ভণ্টি?"
  
  অধ্যাপক পাৰ্নেভিকে ৰসযুক্ত হাতখনেৰে পতিত স্ক্ৰলখন ধৰি আইলেণ্ডৰ সিপাৰে হেলান দিলে। "ল"ৰাটোৱে তাৰ ভেলকাইৰীবোৰ জানে।" বিশেষ কাকো সম্বোধন নকৰি তেওঁ কয়। "কিন্তু সিহঁত ক"ত আছে? আৰু চকু - হয়, চকু বিচাৰি পাম।"
  
  বেন কথা ক"লে। "গ্ৰেট পইণ্ট, কেৰিন। সংগ্ৰহালয়ৰ অংকনসমূহ মোক ইমেইল কৰক আৰু মোৰ বাবে এই কোঠাটো আবণ্টন দিয়ক। তাৰ পিছত কিউৰেটৰৰ তথ্য পৃথক চিঠিত প্ৰেৰণ কৰক। হে সৰু ভনীয়েক, মা আৰু দেউতাকক হাই কোৱা। তোমাক ভাল পাওঁ".
  
  বেন পুনৰ ক্লিক আৰম্ভ কৰিলে, তাৰ পিছত আৰু কিছুমান টোকা ল"বলৈ ধৰিলে। "মিউজিয়ামৰ কিউৰেটৰৰ নম্বৰটো পাইছো" তেওঁ চিঞৰি উঠিল। "দল? তুমি বিচাৰিছানে মই তাৰ পৰা ক্ৰেপটো ভয় খুৱাই উলিয়াওঁ?"
  
  ড্ৰেকে অবিশ্বাস্য হাঁহি এটা মাৰিলে যেতিয়া ছুইডেনৰ চোৰাংচোৱা বিষয়াজনে উন্মাদভাৱে হাত জোকাৰিলে নহয়! বেন ইমান আত্মবিশ্বাস দেখুৱাই ভাল লাগিল। কোনোবা কোঠাত থকা মানুহজনক উশাহ লোৱাৰ সুযোগ দিবলৈ গীকজনে অলপ পিছুৱাই গ"ল।
  
  কেনেডীৰ ফোনত গান ফাটি গ"ল। তাই খৰধৰকৈ খুলিলে, কিন্তু গোটেই বিমানখনক গ"ইন" ডাউনৰ যথেষ্ট অসাৱধান খেলৰ টুকুৰা এটাৰ সৈতে চিকিৎসা কৰাৰ আগতে নহয়।
  
  বেন সময়ত মাত দিলে। "মৰমলগা. আমাৰ পৰৱৰ্তী কভাৰ সংস্কৰণ নিশ্চিতভাৱে।"
  
  "মূৰ।" কেনেডীয়ে তাইৰ ফোনটো স্পীকাৰত থৈ দিলে।
  
  "কি হেল হৈ আছে? আধা ডজন গাধে মোৰ বাট বন্ধ কৰি দিলে আৰু তাৰ পিছত মোক ক"লে, বৰ ভদ্ৰভাৱে নহয়, মোৰ নাকটো য"ত লাগে তাত খাৱৈৰ পৰা আঁতৰাই ৰাখিব লাগে। কিবা এটাই সকলো ডাঙৰ কুকুৰক ভুকুৱাইছিল মূৰ, আৰু মই বাজি মাৰি কওঁ যে তুমিয়েই।" তেওঁ থমকি ৰ"ল, তাৰ পাছত চিন্তাশীলভাৱে ক"লে, "প্ৰথমবাৰ নহয়, অনুমান কৰিছোঁ।"
  
  কেনেডীয়ে তেওঁক এটা চুটি সংস্কৰণ দিলে, যিটোৰ অন্ত পৰিল ছুইডেনৰ মেৰিনেৰে ভৰা এখন বিমান আৰু বাটত এটা অজ্ঞাত এছ এ এছৰ ক্ৰুৰ সৈতে, এতিয়া আমেৰিকাৰ মাটিৰ পৰা পাঁচ ঘণ্টাৰ বিমান যাত্ৰা।
  
  ড্ৰেকে ভয় অনুভৱ কৰিলে। পাঁচ ঘণ্টা।
  
  এই মুহূৰ্ততে ডাহলে চিঞৰি উঠিল: "নতুন তথ্য! মাত্ৰ শুনিলোঁ কানাডিয়ানসকল ছুইডেনতো নাছিল। এনে লাগে যেন তেওঁলোকে ভেলকাইৰীবোৰৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিবলৈ বিশ্ব গছ আৰু বৰশীক বলিদান দিছিল।" মুখখন ৰঙা কৰি থকা অধ্যাপকজনক আঙুলিয়াই বাদ দি সি বেনৰ ফালে ধন্যবাদ জনাই মাত দিলে। "কিন্তু... সিহঁত খালী হাতেৰে উভতি আহিল। এই ব্যক্তিগত সংগ্ৰাহকজন নিশ্চয় এজন প্ৰকৃত নিৰ্জন... বা..." ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে, "তেওঁ অপৰাধী হ"ব পাৰে।
  
  "ভাল অফাৰ।" পুৰুষেই য'ত যিকোনো প্ৰকাৰে কুৎসিত হৈ পৰে। কানাডাৰ লোকসকলে আজি পুৱাৰ ভাগত নিউয়ৰ্কৰ সময় অনুসৰি সংগ্ৰহালয়টোত আক্ৰমণ চলাবলৈ সাজু হৈছে।"
  
  একে সময়তে বছ আৰু ডাহলৰ কথা শুনি কেনেডীৰ মুখখনে হত্যাৰ ভাব এটা ল"লে। "তেওঁলোকে ডেটটো ব্যৱহাৰ কৰি আছে" তাই হঠাতে দুয়োপক্ষক হিচকি উঠিল যেতিয়া তাইৰ মনত পোহৰ পৰিল। "এই এবছল্ট হাৰামীসকলে - আৰু জাৰ্মানসকলে, নিঃসন্দেহে - চুদাচুদি ডেটৰ আঁৰত নিজৰ প্ৰকৃত উদ্দেশ্য লুকুৱাই ৰাখিছে।"
  
  বেন ওপৰলৈ চালে। "মই ট্ৰেক হেৰুৱালোঁ।"
  
  ড্ৰেকে তেওঁৰ প্ৰতিধ্বনি দিলে। "কি তাৰিখ?"
  
  ডাহলে বুজাই দিলে, "যেতিয়া আমি নিউয়ৰ্কত অৱতৰণ কৰিম, তেতিয়া ১১ ছেপ্টেম্বৰৰ ৰাতিপুৱা আঠ বজাৰ ওচৰত হ"ব।"
  
  
  ষোল্ল
  
  
  
  AIR SPACE
  
  
  চাৰি ঘণ্টা বাকী। ডাৱৰীয়া আকাশত বিমানখনে গুণগুণাই থাকিল।
  
  ডাহলে ক"লে, "মই আকৌ এফ বি আইৰ বিচাৰ কৰিম। কিন্তু আচহুৱা কথা। এই স্তৰৰ ভেৰিফিকেচনত মই পাছ কৰিব নোৱাৰো। এটা অভিশপ্ত শিলৰ দেৱাল। বেন - তত্বাৱধায়কক ফোন কৰক। ড্ৰেক আপোনাৰ পুৰণি বছ। ঘড়ীটো টিকটিকিয়াই আছে বন্ধুসকল, আমি ক"তো নাই। এই ঘণ্টাটোৱে অগ্ৰগতিৰ দাবী কৰে। যাওক."
  
  কেনেডীয়ে নিজৰ বছক অনুৰোধ কৰিলে: "শ্বিট অন থমাছ কেলেব, লিপকিণ্ড," তাই ক"লে। "এইটোৰ লগত তেওঁৰ বা মোৰ অভিশপ্ত কেৰিয়াৰৰ কোনো সম্পৰ্ক নাই। এফ বি আই, চি আই এ, আৰু বাকী সকলো তিনি আখৰৰ মূৰ্খই যিটো নাজানে, সেই কথা কৈছো। মই সুধিছোঁ..." তাই থমকি ৰ"ল, "মই অনুমান কৰিছোঁ তোমাক মোক বিশ্বাস কৰিবলৈ কৈছো।"
  
  "তিনি আখৰৰ গাধ" বেনে গুণগুণাই ক"লে। "ব্ৰিলিয়েন্টলি"।
  
  ড্ৰেকে কেনেডি মূৰৰ ওচৰলৈ গৈ কিছুমান উৎসাহজনক শব্দ আগবঢ়াব বিচাৰিছিল। তেওঁৰ মাজত থকা অসামৰিক লোকজনে তাইক সাৱটি ধৰিব বিচাৰিছিল যদিও সৈনিকজনে তেওঁক আঁতৰি থাকিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  
  কিন্তু অসামৰিক জনসাধাৰণে এই যুদ্ধত জয়ী হ"বলৈ ধৰিলে। আগতে সি তাইক "টেম" কৰিবলৈ, চিনি পোৱা অনুভৱৰ ক্ৰমবৰ্ধমান স্ফুলিংগটোক প্ৰতিহত কৰিবলৈ "গ্ৰংক" শব্দটো ব্যৱহাৰ কৰিছিল, কিন্তু কাম নহ'ল।
  
  ওৱেলছে তেওঁৰ ফোনটোৰ উত্তৰ দিলে। "এতিয়া কথা কওক"।
  
  "টেইলৰৰ কথা আকৌ শুনিছেনে? চাওকচোন আমি ক"ত আছো বন্ধু? আপুনি আমাক এতিয়াও আমেৰিকাৰ আকাশমাৰ্গত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ পতিয়ন নিয়াইছেনে?"
  
  "বাৰু... হয়... আৰু নাই। মই আমোলাতন্ত্ৰিক ৰেড টেপৰ ৰিমৰ সৈতে মোকাবিলা কৰি আছো, ড্ৰেক, আৰু ই মোৰ কোলাত সোমাব নোৱাৰে-" সি ক্ষন্তেক সময় অপেক্ষা কৰিলে, তাৰ পিছত হতাশাত হাঁহিলে। "সেয়া আছিল মে" মাহৰ ৰেফাৰেন্স, মেট। খোজ মিলাবলৈ চেষ্টা কৰক।"
  
  ড্ৰেকে অনিচ্ছাকৃতভাৱে হাঁহিলে। "ধিক্কাৰ তোমাক, ওৱেলছ। শুনা, এই মিছনৰ বাবে আপোনাৰ অভিনয়ক একত্ৰিত কৰক - আমাক সহায় কৰক - আৰু মই আপোনাক হংকঙৰ আটাইতকৈ লেতেৰা ক্লাবৰ বিষয়ে ক'ম যিটো ক্লাবত মাইয়ে কেতিয়াও আণ্ডাৰকাভাৰত কাম কৰিছে, যাৰ নাম স্পিনিং টপ।
  
  "ফাক মি, সেইটো কুটিল যেন লাগে। তুমি তাৰ ওপৰত আছা বন্ধু। চাওক, আমি বাটত আছো, সকলো নিয়ম অনুসৰি সকলো সাজু হৈছে, আৰু পুখুৰীৰ সিপাৰৰ মোৰ মানুহৰ এই ক্ষেত্ৰত কোনো সমস্যা নাই।"
  
  ড্ৰেকে এটা "কিন্তু" অনুভৱ কৰিলে। "হয়?"
  
  "শাসনত থকা কোনোবাই অৱতৰণৰ বিশেষাধিকাৰ অস্বীকাৰ কৰিছে আৰু আপোনাৰ বিমানখনৰ কথা কোনেও শুনা নাই, আৰু সেইটো মোৰ বন্ধু, আভ্যন্তৰীণ দুৰ্নীতিৰ গোন্ধ।"
  
  ড্ৰেকে তেওঁৰ কথা শুনিলে। "ঠিক আছে, মোক পোষ্ট কৰি ৰাখক।" বুটামটো লাহেকৈ টিপিলেই ফোনটো শেষ হৈ গ"ল।
  
  কেনেডীয়ে কোৱা শুনিলে, "লো আদৰ্শ, কেপ্তেইন। ইয়াত এটা ষড়যন্ত্ৰৰ কথা কোৱা কথা-বতৰা শুনিবলৈ পাওঁ। হ"... সাৱধান হ"বা লিপকিণ্ড।"
  
  তাই ফোনটো বন্ধ কৰি দিলে। "বাৰু, সি কাঁইটীয়া, কিন্তু সি মোক মোৰ কথাত লয়। তেওঁ যিমান পাৰি ক"লা-বগা চৰিত্ৰক মঞ্চলৈ পঠিয়াই দিয়ে, সংযমেৰে। আৰু সি স্থানীয় হোমলেণ্ড ছিকিউৰিটি অফিচত কাৰোবাক চিনি পায়।"- কোমল ব্লাউজটো মসৃণ কৰি তাই ক"লে। "বীনবোৰ ছিটিকিছে।"
  
  ঈশ্বৰ, ড্ৰেকে ভাবিলে। এই সংগ্ৰহালয়টোত অগ্নিশক্তিৰ ছিটলোড সোমাইছে।এটা অভিশপ্ত যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিবলৈ যথেষ্ট। জোৰেৰে একো নক"লেও ঘড়ীটোলৈ চালে।
  
  তিনি ঘণ্টা বাকী।
  
  বেন তেতিয়াও কিউৰেটৰৰ সৈতে জড়িত আছিল: "চাওক, আমি ইয়াত কোনো ডাঙৰ সংস্কাৰৰ কথা কোৱা নাই, মাত্ৰ প্ৰদৰ্শনীখন স্থানান্তৰিত কৰাৰ কথাহে কোৱা হৈছে। মিউজিয়ামটো কিমান ডাঙৰ সেইটো কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই ছাৰ। মাত্ৰ লৰচৰ কৰক আৰু সকলো ঠিকেই হ"ব। হয়... SGG... ছুইডেনৰ বিশেষ বাহিনী। আমি কথা কোৱাৰ বাবেই এফ বি আইক খবৰ দিয়া হৈছে...নাই ! তেওঁলোকে ফোন কৰিবলৈ অপেক্ষা নকৰিব। দ্বিধাবোধ কৰাৰ সামৰ্থ্য নাই।"
  
  পোন্ধৰ চেকেণ্ডৰ মৌনতা, তেন্তে: "আপুনি কেতিয়াও এছ জি জিৰ কথা শুনা নাইনে? বাৰু, গুগল ইট!" বেন হতাশ হৈ নিজৰ ফোনটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "সি ষ্টল হৈ আছে" বেনে ক"লে। "মই মাত্ৰ জানো। তেওঁ এৰাই চলি কথা ক"লে, যেন তেওঁ পৰ্যাপ্ত অজুহাত উলিয়াব নোৱাৰিলে।"
  
  "আন এটা ৰেড টেপ।" ড্ৰেকে ডাহলৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। "এইটো দ্ৰুতগতিত প্ৰাদুৰ্ভাৱলৈ পৰিণত হৈছে।"
  
  এটা গধুৰ নিস্তব্ধতা, তাৰ পিছত ডাহলৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। উত্তৰত তেওঁ ক"লে, "অ" মাই গড। "ডেন ষ্টেটছমিনিষ্টাৰ।"
  
  ড্ৰেকে কেনেডি আৰু বেনৰ ফালে মুখ কৰিলে। "প্ৰধানমন্ত্ৰী"।
  
  কেইবাটাও সন্মানজনক, তথাপিও অকপট কথা কোৱা হৈছিল যিয়ে থৰ্ষ্টেন ডাহলৰ প্ৰতি ড্ৰেকৰ সন্মান গভীৰ কৰি তুলিছিল। বিশেষ বাহিনীৰ বিষয়াজনে নিজৰ বছক কি হৈছিল সেই কথা ক"লে। ড্ৰেক গ্ৰিমলি নিশ্চিত আছিল যে শেষত এই ল'ৰাটোক ভাল পাব।
  
  ডাহলে ফোনটো শেষ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত অলপ সময় উলিয়াই নিজৰ চিন্তাবোৰ সংগ্ৰহ কৰিলে। অৱশেষত সি ওপৰলৈ চাই বিমানখনৰ ফালে ঘূৰি গ"ল।
  
  ডাহলে তেওঁলোকক কয়, "ৰাষ্ট্ৰপতিৰ মন্ত্ৰীসভাৰ এজন সদস্যৰ পৰা পোনপটীয়াকৈ, তেওঁৰ ঘনিষ্ঠ উপদেষ্টাসকলৰ পৰা। "এই বিমানখন অৱতৰণ কৰিবলৈ দিয়া নহ"ব।"
  
  
  * * *
  
  
  তিনি ঘণ্টা বাকী।
  
  ডাহলে কয়, "তেওঁলোকে ৰাষ্ট্ৰপতিক খবৰ নিদিলেহেঁতেন। "ৱাশ্বিংটন, ডি.চি. আৰু কেপিটেল হিল ইয়াৰ গভীৰতাত আছে, মোৰ বন্ধুসকল। ৰাজ্য মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে এতিয়া ই বিশ্বব্যাপী হৈ পৰিছে, আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত এক ষড়যন্ত্ৰ, কোনেও কাক সমৰ্থন কৰিছে কোনেও নাজানে। কেৱল এইটোৱেই," ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে, "আমাৰ মিছনৰ গুৰুত্বৰ কথা কয়।"
  
  "ক্লাষ্টাৰটো স্ক্ৰু কৰক," ড্ৰেকে ক"লে। "এইটোক আমি আগতে বৃহৎ বিফলতা বুলি কৈছিলোঁ।"
  
  ইফালে বেনে পুনৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ইতিহাস সংগ্ৰহালয়ৰ কিউৰেটৰৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তেওঁ মাত্ৰ এটা ভইচমেইলহে পাইছিল। "ভুল" বুলি ক"লে। " এতিয়ালৈকে সি কিবা এটা চেক কৰিব লাগিছিল।" বেনৰ চঞ্চল আঙুলিবোৰ লগে লগে ভাৰ্চুৱেল কিবৰ্ডৰ ওপৰেৰে উৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  "মোৰ এটা ধাৰণা আছে" তেওঁ জোৰেৰে ক"লে। "মই ভগৱানৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰোঁ যে মোৰ ভুল হৈছে।"
  
  ইয়াৰ পিছত ওৱেলছে পুনৰ ফোন কৰি বুজাই দিলে যে তেওঁৰ এছ এ এছ দলটোৱে নিউ জাৰ্ছিৰ এটা পৰিত্যক্ত বিমানবন্দৰত গোপন অৱতৰণ কৰিছে। প্ৰয়োজনীয় যিকোনো উপায়েৰে যাত্ৰা কৰি দলটোৱে নিউয়ৰ্কৰ ডাউনটাউনলৈ ৰাওনা হ"ল।
  
  ড্ৰেকে সময় পৰীক্ষা কৰিলে। অৱতৰণ কৰাৰ দুঘণ্টা আগতে।
  
  আৰু তেতিয়া বেন চিঞৰি উঠিল: "মাৰ্কটো মাৰিব!" সকলোৱে জপিয়াই পৰিল। আনকি ছুইডেনৰ মেৰিনেও তেওঁক সম্পূৰ্ণ মনোযোগ দিছিল।
  
  "ইয়াত আছে!" - সি চিঞৰি উঠিল। "চাবলৈ সময় পালে গোটেই ইণ্টাৰনেটত সিঁচৰতি হৈ আছে।" খঙেৰে সি পৰ্দাখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "কলবি টেইলৰে" তেওঁ ক"লে। "কানাডাৰ এই কোটিপতিগৰাকী নেশ্যনেল হিষ্ট্ৰী মিউজিয়ামৰ সৰ্বাধিক অৱদানকাৰী আৰু নিউয়ৰ্কৰ অন্যতম বৃহৎ বিত্তীয় প্ৰতিষ্ঠান। মই বাজি মাৰিলোঁ সি কেইটামান ফোন কৰিলে?"
  
  ডাহলে মুখখন কুটিলে। "এইটোৱেই আমাৰ বাধা"- সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "তেওঁলোকে যিজনৰ কথা কৈছে তেওঁ মাফিয়াতকৈ বেছি মানুহৰ মালিক।" প্ৰথমবাৰৰ বাবে ছুইডেনৰ বিষয়াজনে যেন চকীখনত লৰচৰ কৰিলে।
  
  কেনেডীয়ে নিজৰ ঘৃণা লুকুৱাব পৰা নাছিল। "মনিবেগবোৰৰ চুটবোৰ আকৌ জয়ী হয়" তাই হিচকি উঠিল। "মই বাজি মাৰিলোঁ যে সেই হাৰামীটোও বেংকাৰ।"
  
  "হয়তো, হয়তো নহয়," ড্ৰেকে ক"লে। "মোৰ সদায় এটা প্লেন বি থাকে।"
  
  এঘণ্টা বাকী।
  
  
  সোতৰ
  
  
  
  নিউয়ৰ্ক, আমেৰিকা
  
  
  নিউয়ৰ্ক আৰক্ষী বিভাগৰ বন্দৰ কৰ্তৃপক্ষ হয়তো ৯/১১ৰ পৰিঘটনাৰ সময়ত হোৱা অপমানজনক সাহস আৰু হতাহতিৰ বাবে বেছিকৈ পৰিচিত। ইয়াৰ বাবে যিটো কম পৰিচিত সেয়া হ"ল ইউৰোপৰ পৰা যাত্ৰা কৰা বেছিভাগ এছ এ এছ বিমানৰ গোপনে চম্ভালি লোৱা। যদিও তেওঁলোকৰ কামৰ এই উপাদানটো চোৱাচিতা কৰিবলৈ কোনো নিষ্ঠাবান দল নাই, তথাপিও জড়িত আন্তঃমহাদেশীয় কৰ্মচাৰীসকল ইমানেই সৰু যে বছৰ বছৰ ধৰি বহুতেই ঘনিষ্ঠ বন্ধু হৈ পৰিছে।
  
  ড্ৰেকে আৰু এটা ফোন কৰিলে। চিএপিডিৰ পৰিদৰ্শক জেক শ্ব"ৱাৰ্টজক কয় যে আজি ৰাতি গৰম হ"ব। "মোক মিছ কৰিছিলা নেকি বন্ধু?"
  
  "ভগৱান, ড্ৰেক আছিল... কি? দুবছৰ?"
  
  "তিনি. নৱবৰ্ষৰ পূৰ্বাহ্ন, '০৭।"
  
  "তোমাৰ পত্নী ঠিক আছেনে?"
  
  "এলিছন আৰু মোৰ ব্ৰেকআপ হ"ল মেট। মোৰ পৰিচয় সংজ্ঞায়িত কৰিবলৈ এইটোৱেই যথেষ্ট নেকি?"
  
  "মই ভাবিছিলো তুমি সেৱা এৰি যোৱা।"
  
  "মই কৰিলোঁ।" ওৱেলছে মোক শেষৰ কামটোৰ বাবে পুনৰ ফোন কৰিলে। তেওঁ তোমাক ফোন কৰিছিল নেকি?"
  
  "সি কৰিলে।" তেওঁ ক"লে যে তুমি তেওঁক অলপ অপেক্ষা কৰিম বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিলা।"
  
  "এতিয়া কৰিলে নেকি? শ্ব"ৱাৰ্টজ, মোৰ কথা শুনা। এয়া আপোনাৰ আহ্বান। আপুনি জানিব লাগিব যে এই গোন্ধটো অনুৰাগীৰ ওচৰলৈ উৰি যাব আৰু আমাৰ প্ৰৱেশে অৱশেষত আপোনাৰ ওচৰলৈ লৈ যাব। তেতিয়ালৈকে আমি সকলোৱে বীৰ হ"ম আৰু এইটোক শুভ কাম বুলি গণ্য কৰা হ"ব বুলি মই নিশ্চিত, কিন্তু..."
  
  শ্ব"ৱাৰ্টজে কয়, "ৱেলছে মোক গতিত আগুৱাই লৈ গ"ল, কিন্তু ড্ৰেকে চিন্তাৰ আভাস এটা শুনিলে। "চিন্তা নকৰিবা বন্ধু। মোৰ এতিয়াও যথেষ্ট শক্তি আছে যে মই অৱতৰণ কৰাৰ অনুমতি ল"ব পাৰো।"
  
  তেওঁলোকৰ বিমানে আমেৰিকাৰ আকাশমাৰ্গ আক্ৰমণ কৰে।
  
  
  * * *
  
  
  দিনৰ পোহৰত বিমানখন অৱতৰণ কৰি পোনে পোনে সৰু টাৰ্মিনেল বিল্ডিংটোলৈ টেক্সি কৰি গ"ল। দুৱাৰখন অলপ খোলাৰ লগে লগে ছুইডেনৰ এছ জি জিৰ বাৰজন সম্পূৰ্ণ বোজাই কৰা সদস্যই ৰিকেটি ধাতুৰ চিৰিৰে জগিং কৰি নামি তিনিখন ৰৈ থকা গাড়ীত ভৰাই গ"ল। ড্ৰেক, বেন, কেনেডি আৰু অধ্যাপকজনে তেওঁৰ পিছে পিছে গ"ল, বেনে তেওঁলোকৰ পৰিবহণ দেখি প্ৰায় নিজকে প্ৰস্ৰাৱ কৰিলে।
  
  "হামভিৰ দৰে দেখা যায়!"
  
  এমিনিটৰ পাছত গাড়ীবোৰে খালী ৰাণৱেটোৰে দৌৰি গৈ অবৰ্ণনীয় বিমানবন্দৰৰ পিছফালে থকা এটা লুকাই থকা ৰেম্পৰ ফালে গতি বাঢ়ি গ"ল যিটোৱে কেইটামান ঘূৰণীয়া হোৱাৰ পিছত মানহাটানৰ এটা মূল উপনৈৰ সৈতে সংযোগ হোৱা এটা অস্পষ্ট দেশীয় পথত ওলাই আহিল।
  
  নিউয়ৰ্ক তেওঁলোকৰ সন্মুখত নিজৰ সকলো ভৱিষ্যদ্বাণীৰে বিয়পি পৰিল। আধুনিক আকাশচুম্বী ঘৰ, পুৰণি দলং, ধ্ৰুপদী স্থাপত্য। তেওঁলোকৰ কনভয়টোৱে তেওঁলোকৰ স্থানীয় চালকসকলে জনা প্ৰতিটো কৌশলী চৰ্টকাট ব্যৱহাৰ কৰি ৰিস্ক লৈ পোনে পোনে চহৰৰ মাজমজিয়ালৈ চৰ্টকাট এটা লৈছিল। শিং বাজি উঠিল, গালিৰে বতাহ ভৰি পৰিল, কাৰ্ব আৰু আৱৰ্জনা পেলনীয়া টেমা কাটি গ"ল। এটা সময়ত একমুখী ৰাস্তা এটা জড়িত হৈ পৰিছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ যাত্ৰা সাত মিনিট কৰ্তন হৈছিল আৰু তিনিটা ফেণ্ডাৰ বিকল হৈছিল।
  
  গাড়ীবোৰৰ ভিতৰত একচনটোও প্ৰায় ইমানেই ব্যস্ততাপূৰ্ণ আছিল। অৱশেষত ডাহলে ছুইডেনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পৰা ফোন আহিল, যিয়ে অৱশেষত এফ বি আইৰ সদিচ্ছা আৰু প্ৰথমে তাত উপস্থিত হ"লে সংগ্ৰহালয়টোত প্ৰৱেশ কৰাৰ অনুমতি লাভ কৰিছিল।
  
  ডাহলে তেওঁলোকৰ ড্ৰাইভাৰৰ ফালে ঘূৰি চালে। "ফেষ্টাৰ!"
  
  বেন ডাহলৰ হাতত সংগ্ৰহালয়ৰ মানচিত্ৰ এখন দিলে য"ত উলভছৰ অৱস্থান দেখুওৱা হৈছে।
  
  অধিক তথ্য ফাদিল হৈছে। ক'লা-বগা মানুহ আহি পালেহি। ৰেপিড ৰেচপন্স টিমক অৱগত কৰা হৈছে।
  
  ড্ৰেক ওৱেলছৰ ওচৰ পালেগৈ। "চিচ্চ?"
  
  "আমি বাহিৰত আছো। দুই মিনিট পূৰ্বে আহিছিল আৰক্ষী অশ্বাৰোহী বাহিনী। আপুনি?"
  
  "বিশ খোজ দূৰত। কিবা হ"লে আমাক চিঞৰিবা।" কিবা এটাই তাৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে আৰু সি খিৰিকীৰ বাহিৰৰ কিবা এটাত অলপ সময়ৰ বাবে মনোনিৱেশ কৰিলে। ফেশ্বন ডিজাইনাৰ এবেল ফ্ৰেইৰ আচৰিত মেকুৰী খোজ কঢ়াৰ শ্ব"ৰ সৈতে নিউয়ৰ্কলৈ অহাৰ কথা ঘোষণা কৰা এখন বিশাল বিলবোৰ্ড দেখি তেওঁৰ পাচলিৰ পৰা শিহৰিত হৈ পৰিল।
  
  এইটো পাগলৰ দৰে, ড্ৰেকে ভাবিলে। সঁচাকৈয়ে পাগল।
  
  বেন ব্ৰিটেইনত থকা ভনীয়েকক জগাই তুলিলে আৰু তেওঁলোকৰ পৰিবহণৰ দৃশ্য দেখি এতিয়াও উশাহ বন্ধ হৈ থকা অৱস্থাত তাইক প্ৰজেক্ট ভেলকাইৰীত নামভৰ্তি কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল - তেওঁ কোৱাৰ দৰে। ডাহলক তেওঁ কয়, "সময় ৰাহি কৰে। "আমি এই পহুবোৰক বচাবলৈ বাহিৰত থকাৰ সময়ত তাই নিজৰ গৱেষণা অব্যাহত ৰাখিব পাৰে। চিন্তা নকৰিবা, তাই ভাবে যে মই মোৰ ডিগ্ৰীৰ বাবে সিহঁতৰ ফটো তুলিব বিচৰাৰ বাবেই।"
  
  "ভনীয়েকক মিছা কথা কৈছা নেকি?" ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে।
  
  "সি ডাঙৰ হৈ আহিছে।" কেনেডীয়ে ব্লেকৰ হাতত থপৰিয়াই দিলে। "শিশুটোক কিছু ঠাই দিয়ক।"
  
  ড্ৰেকৰ মোবাইলটোৱে চিঞৰি উঠিল। ওৱেলছ বুলি জানিবলৈ সি কলাৰ আইডিটো চেক কৰাৰ প্ৰয়োজন নাছিল। "মোক নকবা বন্ধু। কানাডিয়ান?
  
  ওৱেলছে মনে মনে হাঁহিলে। "আপুনি ইচ্ছা কৰে।"
  
  "ক?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "কানাডিয়ান আৰু জাৰ্মান দুয়োজনেই বিভিন্ন পথ ব্যৱহাৰ কৰে। তোমাৰ অবিহনে এই যুদ্ধ আৰম্ভ হ"বলৈ ওলাইছে।"
  
  ডাহলে কয়, "ছোৱাট দলটো তিনি মিনিটৰ দূৰত্বত। কম্পাঙ্ক ৬৮।"
  
  ড্ৰেকে বহল খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চালে। "আমি ইয়াত আছো"।
  
  
  * * *
  
  
  "চেণ্ট্ৰেল পাৰ্ক ৱেষ্ট এণ্ট্ৰেন্স" বেনে গাড়ীৰ পৰা নামি ক"লে। "তলৰ স্তৰৰ পৰা চতুৰ্থ মহলালৈকে ওপৰলৈ যোৱা একমাত্ৰ দুটা চিৰিলৈ লৈ যায়।"
  
  কেনেডীয়ে ৰাতিপুৱাৰ গৰমৰ মাজলৈ ওলাই আহিল। "পহুবোৰ কোন মহলাত থাকে?"
  
  "চতুৰ্থ"।
  
  "চিত্ৰ।" কেনেডীয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই তাইৰ পেটত চুমা খালে। "জানিছিলোঁ যে মই এই ছুটীৰ কেকবোৰৰ বাবে শেষত অনুশোচনা কৰিম।"
  
  ছুইডেনৰ সৈন্যসকলে সংগ্ৰহালয়ৰ খোজৰ পৰা যিমান পাৰে বেগেৰে দৌৰি যোৱাৰ সময়ত ড্ৰেক পিছ পৰি থাকিল। তাত উপস্থিত হৈ তেওঁলোকে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আঁতৰাবলৈ ধৰিলে। ডাহলে তেওঁলোকক ওখ প্ৰৱেশদ্বাৰৰ ছাঁত ৰখাই দিলে, দলটোৰ দুয়োফালে ঘূৰণীয়া স্তম্ভ আছিল।
  
  "টুইটাৰ চলি আছে। " ৷
  
  ডজন ডজন "চেক!" "আমি প্ৰথমে যাওঁ"- সি ড্ৰেকৰ ফালে চকু টিপিয়াই ক"লে। "আপুনি অনুসৰণ কৰক। ধৰি লোৱা।"
  
  তেওঁ ড্ৰেকৰ হাতত লাইটাৰৰ আকাৰৰ দুটা নলাকাৰ বস্তু আৰু দুটা হেডফোন দিলে। ড্ৰেকে নলাকাৰ ট্ৰাংকবোৰ ৬৮ ঘূৰাই দিলে আৰু দুয়োটাই নিজৰ ভিত্তিৰ পৰা সেউজীয়া পোহৰ নিৰ্গত হ"বলৈ আৰম্ভ নকৰালৈকে অপেক্ষা কৰিলে। এটা কেনেডীক দিলে আৰু আনটো নিজৰ বাবে ৰাখিলে।
  
  "টুইটাৰছ," তেওঁ খালী দৃষ্টিৰে ক"লে। "এইটোৱেই হৈছে নতুন বন্ধুত্বপূৰ্ণ অগ্নিনিৰ্বাপক সহায়। সকলো প্ৰীতি মেচ একে ফ্ৰিকুৱেন্সিত টিউন কৰা হয়। সহকৰ্মী এজনলৈ চাওক কাণত বিৰক্তিকৰ চিৰচিৰ শব্দ এটা, বেয়া মানুহ এজনলৈ চাওক আৰু একো শুনা নাই..." তেওঁ ইয়াৰপিচটো পিন্ধিলে। "মই জানো যে ই নিৰ্ভৰযোগ্য নহয়, কিন্তু ই এনে পৰিস্থিতিত সহায় কৰে য"ত আপোনাৰ বহুত কাম থাকে। লাইক এই।"
  
  বেন ক"লে, "ফ্ৰিকুৱেন্সিটো যদি আন এটাৰ লগত খুন্দা মাৰে তেন্তে কি হ"ব?"
  
  "নহ'ব।" এইটো হৈছে শেহতীয়া ব্লুটুথ প্ৰযুক্তি - ফ্ৰিকুৱেন্সি এডাপ্টিভ স্প্ৰেড স্পেকট্ৰম। ডিভাইচসমূহে পূৰ্ব-নিৰ্ধাৰিত বেণ্ডত উনসত্তৰটা যাদৃচ্ছিকভাৱে নিৰ্বাচিত কম্পাঙ্কসমূহৰ মাজেৰে 'হপ' কৰে - একেলগে।
  
  "কুল" বেনে ক"লে। "মোৰ ক"ত?"
  
  ড্ৰেকে তেওঁক ক"লে, "আপুনি আৰু অধ্যাপকজনে চেণ্ট্ৰেল পাৰ্কত কিছু সময় কটাব। "পৰ্যটকৰ বস্তু। চিল মেট, এইটো অপ্ৰীতিকৰ হ"ব।"
  
  আন এটা কথা নোকোৱাকৈয়ে ড্ৰেকে ওখ তোৰণখনৰ মাজেৰে শেষৰজন ছুইডেনৰ সৈনিকজনৰ পিছে পিছে গৈ সংগ্ৰহালয়টোৰ আন্ধাৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। কেনেডীয়ে ভালদৰে চাই থাকিল।
  
  "বন্দুক এটা ভাল হ"ব" তাই বিৰবিৰাই উঠিল।
  
  "আমেৰিকানসকল," ড্ৰেকে সুৰত ক"লে, কিন্তু তাৰ পিছত খৰধৰকৈ হাঁহিলে। "আৰাম. ছুইডেনে কানাডিয়ানসকলক ধ্বংস কৰিব লাগিব, আৰু দুগুণ সোনকালে।"
  
  খিলানযুক্ত খিৰিকী আৰু গুম্ফাযুক্ত চিলিঙৰ আধিপত্য থকা ৱাই আকৃতিৰ বিশাল চিৰি এটা পালে আৰু ৰৈ নোযোৱাকৈয়ে ওপৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। সাধাৰণতে এই চিৰিটো চকু ডাঙৰ পৰ্যটকেৰে ভৰি পৰিব, কিন্তু আজি গোটেই ঠাইখন বিচিত্ৰভাৱে নিস্তব্ধ হৈ পৰিল।
  
  ড্ৰেকে নিজকে খোজ কাঢ়িলে আৰু সজাগ হৈ থাকিল। এই বিশাল পুৰণি ঠাইখিনিৰ মাজেৰে ডজন ডজন বিপদজনক মানুহ এতিয়াই লৰালৰিকৈ গৈ আছিল। মাথোঁ সময়ৰ কথা আছিল সিহঁতৰ লগ হ"বলৈ।
  
  সিহঁতে দৌৰি আহিল, সিহঁতৰ বুটবোৰ ওখ বেৰৰ পৰা জোৰেৰে প্ৰতিধ্বনিত হৈ, ডিঙিৰ মাইক্ৰ"ফোনৰ পৰা ষ্টেটিক ওলাই আহিল, অট্টালিকাৰ প্ৰাকৃতিক শব্দৰ লগত অনুৰণন কৰিলে। ড্ৰেকে নিজৰ প্ৰশিক্ষণৰ কথা মনত পেলাই কঠোৰভাৱে মনোনিৱেশ কৰিলে, কিন্তু কেনেডীক দেখুৱাবলৈ নিদিয়াকৈয়ে তীক্ষ্ণ দৃষ্টি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তেওঁৰ ভিতৰত অসামৰিক আৰু সৈনিকজনৰ সংঘাত অব্যাহত থাকিল।
  
  তৃতীয় মহলাৰ কাষ চাপি আহি ডাহলে "আগলৈ-লেহেমীয়া" ইংগিত এটা কৰিলে। কেনেডী ড্ৰেকৰ ওচৰ চাপি গ"ল। "তোমাৰ এছ এ এছৰ বন্ধুসকল ক"ত?"
  
  "আতৰি থকা" ড্ৰেকে ক"লে। "আটাইবোৰৰ পিছতো আমি এতিয়া অপ্ৰয়োজনীয় হত্যাকাণ্ড কৰিব নিবিচাৰো নহয়?"
  
  কেনেডীয়ে এটা হাঁহি দমন কৰিলে। "তুমি কমেডিয়ান ড্ৰেক। এ ৰিয়েল ফানি ল'ৰা।"
  
  "আপুনি মোক ডেটত দেখা উচিত।"
  
  কেনেডীয়ে শ্বটটো মিছ কৰিলে, তাৰ পিছত ক"লে, "মই মান্তি হ"ম বুলি নাভাবিব।" তাইৰ সোঁহাতখনে অভ্যাসত ব্লাউজৰ আগফালটো মসৃণ কৰিবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিছিল।
  
  "মই সুধিছো বুলি নাভাবিবা।"
  
  শেষৰ চিৰিটো বগাবলৈ ধৰিলে। আগশাৰীৰ সৈনিকজনে চূড়ান্ত মোড়ৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে এটা গুলী বাজি উঠিল আৰু মূৰৰ পৰা ইঞ্চিমান দূৰত প্লাষ্টাৰৰ টুকুৰা এটা বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  
  "নমি যা!"
  
  গুলীৰ শিলাবৃষ্টি এটাই বেৰবোৰ বিন্ধিলে। বাহুৰে ধাৰাবাহিকভাৱে খোজ কাঢ়ি পেটত খোজ কাঢ়ি আগবাঢ়ি গ"ল ডাহলে।
  
  ড্ৰেকে ক'লে, "ভয়ংকৰ পদ্ধতি।"
  
  এজন সৈনিকে শত্ৰুক ব্যস্ত ৰাখিবলৈ দ্ৰুত ভলী চলালে। আন এজনে হেলমেট খুলি ৰাইফলটো বেল্টত হুক কৰি লাহে লাহে আগুৱাই লৈ গ"ল গুলীৰ ৰেখাডালত। গতিৰ ক্ষীণ হুলস্থুল এটা শুনিলে সিহঁতে। তৃতীয় সৈনিকজনে চিৰিৰ তলৰ আৱৰণৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি চকীদাৰজনক চকুৰ মাজত খুন্দা মাৰিলে। গুলী চলোৱাৰ আগতেই মৃত অৱস্থাত পৰিল মানুহজন।
  
  "কিউট," ড্ৰেকে সুপৰিকল্পিত খোজবোৰ ভাল পাইছিল।
  
  অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ টানি চিৰিৰে ওপৰলৈ উঠি চতুৰ্থ মহলাৰ খোলাযুক্ত প্ৰৱেশদ্বাৰটোৰ চাৰিওফালে ফেন মাৰি ওলাই আহিল, তাৰ পিছত সাৱধানে সিপাৰৰ কোঠাটোলৈ উকি মাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে চিনবোৰ পঢ়িলে। এইটো আছিল টিকটিকি ডাইনোছৰৰ হল। প্ৰভু, সি ভাবিলে। সেইখিনিতে নাছিল নেকি অভিশপ্ত টাইৰানোচ"ৰাছটো?
  
  সি লুকাই চুৰকৈ কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। অসামৰিক কাপোৰ পিন্ধা কেইবাজনো পেছাদাৰী দেখা ল"ৰাক ব্যস্ত যেন লাগিছিল, সকলোৱেই কোনো ধৰণৰ গধুৰ মেচিনগান লৈছিল, সম্ভৱতঃ মেক-১০ "স্প্ৰে এণ্ড প্ৰেয়"। কিন্তু টাইৰানোচ"ৰাছ তেওঁৰ সন্মুখত থিয় হৈ আছিল, দুঃস্বপ্নসদৃশ মহিমাৰে উচ্চতাত, অন্তৰ্ধান হোৱাৰ লাখ লাখ বছৰৰ পাছতো দুঃস্বপ্নৰ চিৰস্থায়ী মূৰ্তি।
  
  আৰু তেওঁৰ কাষেৰেই - নিপুণভাৱে তেওঁৰ চোলাৰ কাষেৰে পিছলি গৈ - খোজ কাঢ়ি গ"ল এলিচিয়া মাইলছ, আন এগৰাকী মাৰাত্মক শিকাৰু। তাই নিজৰ চহীৰ ধৰণেৰে চিঞৰি উঠিল: "সময়টো চাওক ল"ৰাবোৰ! ইয়াত এটা স্লিপ আৰু মই ব্যক্তিগতভাৱে আপোনালোক সকলো বাগাৰক খেলৰ পৰা উলিয়াই দিম! সোনকাল কৰা!"
  
  "এতিয়া তাত এগৰাকী ভদ্ৰমহিলা আছে," কেনেডীয়ে এক মিলিমিটাৰ দূৰৰ পৰা উপহাস কৰি ফুচফুচাই ক"লে। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে তাইৰ সুগন্ধিৰ বিচক্ষণ গোন্ধ আৰু লঘু উশাহ। "পুৰণি বন্ধু ড্ৰেক?"
  
  "তাই জনা সকলো কথা তাইক শিকাইছিল," তেওঁ ক"লে। "আক্ষৰিক অৰ্থত প্ৰথমতে। তাৰ পাছত তাই মোৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। অদ্ভুত নিঞ্জা-শ্বাওলিন ছিট। আৰু তাই কেতিয়াও ভদ্ৰমহিলা নাছিল, সেয়া নিশ্চিত।"
  
  সৈনিকজনে খবৰ দিলে, "বাওঁফালে চাৰিজন আছে। "সোঁফালে পাঁচজন। প্লাছ এগৰাকী মহিলা। অডিনৰ প্ৰদৰ্শনীখন নিশ্চয় কোঠাটোৰ পিছফালে, হয়তো সুকীয়া আলকোভত, মই নাজানো।"
  
  ডাহলে উশাহ এটা ল"লে। "লৰচৰ কৰাৰ সময়।"
  
  
  ওঠৰ
  
  
  
  নিউয়ৰ্ক ৰাষ্ট্ৰীয় ইতিহাস সংগ্ৰহালয়
  
  
  ছুইডেনৰ লোকসকলে আৱৰণৰ বাহিৰত জপিয়াই পৰে, সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে। চাৰিজন কানাডিয়ান পৰিল, তাৰ পিছত আন এজন, তিনিজন কাঁচৰ প্ৰদৰ্শনীত খুন্দা মাৰিলে, যিটো পাছলৈ উফৰি পৰি বিস্ফোৰণৰ দৰে শব্দ কৰি মজিয়াত পৰিল।
  
  বাকী কানাডিয়ানসকলে ঘূৰি আহি ঠাইতে গুলীচালনা কৰে। ছুইডেনৰ দুয়োজনে চিঞৰি উঠিল। এজন পৰিল আৰু মূৰৰ ঘাঁৰ পৰা তেজ বৈ গ"ল। আনজনে তাৰ উৰুত খামুচি ধৰি কুটিল ঢেঁকী এটাত ভাঙি পৰিল।
  
  ড্ৰেকে পলিচ কৰা মজিয়াখনৰ ওপৰেৰে কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল আৰু বিশাল আৰ্মাডিলোবোৰ প্ৰদৰ্শন কৰা এটা বিশাল কাঁচৰ ডিছপ্লেৰ পিছফালে খোজ কাঢ়ি গ"ল। এবাৰ কেনেডী নিৰাপদ বুলি নিশ্চিত হৈ গ্লাছৰ মাজেৰে চাবলৈ মূৰটো ওপৰলৈ তুলিলে।
  
  মই দেখিলোঁ এলিচিয়াই দুটা নিখুঁত গুলীৰে দুজন পলায়ন কৰা ছুইডেনক হত্যা কৰিলে।
  
  টাইৰানোচ"ৰাছৰ পিছফালৰ পৰা আৰু চাৰিজন কানাডিয়ান আবিৰ্ভাৱ হ"ল। উলভছক প্ৰদৰ্শন কৰা আলকোভটোত নিশ্চয় তেওঁলোক আছিল। শৰীৰত বান্ধি থোৱা আছিল অদ্ভুত চামৰাৰ বেল্ট আৰু পিঠিত হেভি ডিউটি বেকপেক।
  
  আৰু লগতে মেক-১০। গুলীৰে কোঠাটো ভৰাই দিলে।
  
  ছুইডেনে আৱৰণৰ বাবে ডুব মাৰিলে। ড্ৰেক মজিয়াত পৰিল, কেনেডীৰ মূৰত বাহুটো যিমান পাৰি নিম্ন কৰি ৰাখিবলৈ বাহুটো মেৰিয়াই লোৱাটো নিশ্চিত কৰিলে। ওপৰৰ গ্লাছখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, কাঁচৰ টুকুৰাবোৰ ইফালে সিফালে সিঁচৰতি হৈ পৰিল আৰু বৰষুণ দিলে। আৰ্মাডিলোৰ জীৱাশ্ম আৰু প্ৰতিৰূপবোৰ ইহঁতৰ চাৰিওফালে ফাটি বিচ্ছিন্ন হৈ পৰে।
  
  "ক্লিন আপ ৰিয়েল কুইক, ঠিক আছে?" কেনেডীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল। "হয় ঠিকেই কৈছে।"
  
  ড্ৰেকে নিজকে জোকাৰিলে, কাঁচৰ টুকুৰাবোৰ সকলোতে পেলাই দিলে আৰু সংগ্ৰহালয়টোৰ বাহিৰৰ কাষৰ বেৰখন পৰীক্ষা কৰিলে। তাত এজন কানাডিয়ান পৰিল আৰু ড্ৰেকে লগে লগে তেওঁক টেগ কৰিলে।
  
  "ইতিমধ্যে এই কাম কৰি আছো।"
  
  ভঙা ডিছপ্লেটোক কভাৰ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি সি মিছা কথা কোৱা ল"ৰাটোৰ ওচৰ পালেগৈ। মেচিনগানটোৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই দিলে যদিও মানুহজনৰ চকু দুটা হঠাতে ডাঙৰকৈ মেলি গ"ল!
  
  "যীচু!" জাহাজখন নিৰ্মাণ কৰি থাকোঁতে ড্ৰেকৰ হৃদস্পন্দন নোহৰ হাততকৈ বেছি বেগেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  
  বিষত চকু দুটা ডাঙৰ হৈ মানুহজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। ড্ৰেকে সোনকালে জ্ঞান লাভ কৰিলে, অস্ত্ৰটো লৈ গ"ল আৰু তেওঁক ক্লাবত গুলীয়াই পাহৰণিৰ দৰে কৰি পেলালে। "ব্লাডি জম্বি।"
  
  তেওঁ এটা আঁঠু লৈ ঘূৰি ঘূৰি আঘাত কৰিবলৈ সাজু হৈছিল, কিন্তু কানাডিয়ানসকলে টি ৰেক্সৰ পাঁজৰযুক্ত পেটৰ পিছফালে পিছুৱাই গ"ল। ডাম্ ইট! যদিহে তেওঁলোকে শেহতীয়াকৈ তেওঁৰ ভংগীমা সলনি নকৰিলেহেঁতেন, যাৰ ফলত তেওঁ আগৰ তুলনাত কম উলম্বভাৱে খোজ কাঢ়িব পৰা হ"লহেঁতেন। তেওঁ মাত্ৰ কেইখনমান কটা ভৰিহে দেখা পাইছিল।
  
  কাষত থিয় হ"বলৈ পিছলি গৈ কেনেডীয়ে তেওঁৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  "নাইচ স্লাইড" কানাডিয়ানসকলে কি কৰিছে চাবলৈ চেষ্টা কৰি বাওঁফালে সোঁফালে দোল খাই সি ক"লে।
  
  অৱশেষত ভঙা পাচলিৰ তিনিটাৰ মাজত গতি দেখি অবিশ্বাসত হাঁহি উঠিল। "তেওঁলোকৰ উলফ আছে" সি উশাহ এৰি দিলে। "আৰু সিহঁতে সেইবোৰ টুকুৰা টুকুৰ কৰি ভাঙি পেলায়!"
  
  কেনেডীয়ে মূৰ জোকাৰিলে। "নহয়. টুকুৰা টুকুৰ কৰি ভাঙি পেলায়।"- তাই আঙুলিয়াই দিলে। "ৰূপ. বেকপেকবোৰলৈ চাওকচোন। কোনেও কোৱা নাছিল যে অডিনৰ সকলো অংশ গোটা হ"ব লাগিব, নহয়নে?"
  
  "আৰু সিহঁতক কিছু অংশত উলিয়াই অনাটো সহজ," ড্ৰেকে মাত দিলে।
  
  সি পৰৱৰ্তী প্ৰদৰ্শনীৰ কভাৰলৈ যাব ওলাইছিল যেতিয়া সকলো নৰক ঢিলা হৈ পৰিল। কোঠাটোৰ দূৰৈৰ চুকটোৰ পৰা "ভাৰ্টব্ৰেট অৰিজিনছ" বুলি লিখা দুৱাৰ এখনৰ মাজেৰে ডজন ডজন চিঞৰ-বাখৰ কৰা বনশ্বী ফাটি আহিল। তেওঁলোকে হুট মাৰিলে, বন্যভাৱে গুলী চলালে, বসন্ত বিৰতিত মাল্টি ডাবল ইয়েগাৰৰ অভাৰড"জ কৰা অনুৰাগীৰ দৰে হাঁহিলে।
  
  "জাৰ্মানসকল ইয়াত আছে।" মজিয়াত পৰি যোৱাৰ আগতে ড্ৰেকে শুকানকৈ ক"লে।
  
  সীহৰ প্ৰজেক্টাইলটোৱে তাৰ মাজেৰেই বিন্ধি যোৱাৰ লগে লগে টাইৰানোচ"ৰাছে বনৰীয়াকৈ কঁপি উঠিল। মূৰটো ওলমি আছিল, দাঁতবোৰ চেপি ধৰিছিল, যেন চৌপাশৰ হিংসাই তেওঁক ইমানেই ক্ষুব্ধ কৰি তুলিছে যে তেওঁক পুনৰ জীপাল কৰি তুলিছে। কানাডিয়ানজন গোৰৰ ডাৱৰত উৰি আহিল। ডাইনোছৰৰ চোলাটোৰ গোটেইখিনিতে তেজ ছিটিকি পৰিল। ছুইডেনৰ সৈনিকজনে কঁকাললৈকে হাতখন হেৰুৱাই চিঞৰি দৌৰি ঘূৰি ফুৰিছিল।
  
  জাৰ্মানসকলে পাগল হৈ ফাটি গ"ল।
  
  ড্ৰেকৰ আটাইতকৈ ওচৰৰ খিৰিকীখনৰ পিছফালৰ পৰা হেলিকপ্টাৰ ৰ"টাৰ ব্লেডৰ চিনাকি বুম-বুম-বুমটো আহিল।
  
  পুনৰাবৃতি নকৰিবা!
  
  পেৰিফেৰেল দৃষ্টিশক্তিৰ পৰা ওলাই আহি ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে আন্ধাৰ কাপোৰ পিন্ধা বিশেষ বাহিনীৰ আকৃতিৰ এটা দলে লুকাই চুৰকৈ তেওঁৰ ফালে আহি আছে। যেতিয়া ড্ৰেকে সেই দিশলৈ চালে, তেতিয়া তেওঁৰ কাণত থকা টুইটাৰবোৰ পাগল হৈ পৰিল।
  
  ভাল ল'ৰাবোৰ।
  
  কানাডিয়ানসকলে ইয়াৰ বাবে গৈছিল, বিশৃংখলতাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। টি ৰেক্সৰ বিশাল পেটৰ তলৰ পৰা ফাটি ওলাই আহিল, ক্ৰোধত গুলীচালনা কৰিলে। ড্ৰেকে কেনেডীৰ কান্ধত ধৰিলে।
  
  "পদক্ষেপ লোৱা!" উৰণৰ লাইনত আছিল তেওঁলোক। এলিচিয়া মাইলছ দৃষ্টিগোচৰ হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ কেনেডীক আঁতৰাই পেলালে। ড্ৰেকে নিজৰ অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলিলে, তাৰ পিছত বাওঁফালৰ পৰা বিশাল জাৰ্মান মিলো ওচৰ চাপি অহা দেখিলে।
  
  বিৰতিৰ এটা ভাগ-বতৰা চেকেণ্ডতে তিনিওজনে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নমাই দিলে।
  
  এলিচিয়াক আচৰিত যেন লাগিল। "মই জানিছিলোঁ তুমি এইটোত সোমাবা, ড্ৰেক, হে বুঢ়া হাৰামী!"
  
  মিলো নিজৰ ট্ৰেকত মৃত অৱস্থাত ৰৈ গ"ল। ড্ৰেকে এজনৰ পৰা আনটোলৈ চালে। "মই ছুইডেনত থাকিব লাগিছিল, কুকুৰৰ উশাহ।" ড্ৰেকে ডাঙৰ ল"ৰাটোক কণী দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। "মিছ ইউৰ বিচ্চ, হুহ?"
  
  গুলীবোৰে সিহঁতৰ টান কুঁহিয়াৰটো ভেদ নকৰাকৈয়ে সিহঁতৰ চাৰিওফালৰ বতাহ বিন্ধিলে।
  
  "তোমাৰ সময় আহিব" মিলোৱে হুৰহুৰাই ফুচফুচাই ক"লে। "যেনেকৈ তাত তোমাৰ সৰু ল"ৰাটো, আৰু তাৰ ভনীয়েক। আৰু পাৰ্নেভিকৰ হাড়।"
  
  আৰু তাৰ পিছত পৃথিৱীখন ঘূৰি আহিল, আৰু এলিচিয়াক বুজাব নোৱাৰাকৈ মাটিত পৰি থকা দেখি ড্ৰেকে প্ৰবৃত্তিগতভাৱে এক মিলিছেকেণ্ড হাঁহ মাৰিলে।
  
  এটা আৰ পি জি ৰকেটে টি-ৰেক্সৰ পেটত বিন্ধি হাড়ৰ কটাৰীবোৰ সকলো দিশতে উৰিবলৈ পঠিয়াই দিলে। সি লৰালৰিকৈ হলঘৰৰ সিপাৰে পাৰ হৈ গ"ল, ঠিক কাষৰ এখন খিৰিকীৰে। গধুৰ থমকি ৰোৱাৰ পিছত এটা বিশাল বিস্ফোৰণ ঘটি কোঠাটো জোকাৰি গ"ল, তাৰ পিছত ধাতুৰ ভাঙি যোৱা আৰু গাঁঠিবোৰ চিঞৰি থকা যন্ত্ৰণাদায়ক শব্দ।
  
  ৰাষ্ট্ৰীয় ইতিহাস সংগ্ৰহালয়ৰ দেৱালত খুন্দা মাৰে ধাতুৰ মৃত্যু।
  
  হেলিকপ্টাৰখনৰ গতিবেগৰ ফলত সংগ্ৰহালয়ৰ বেৰত খুন্দা মৰাৰ ফলত ড্ৰেক কেনেডীৰ ওপৰত বিয়পি পৰিছিল, যাৰ ফলত গধুৰ ধ্বংসাৱশেষ ভাঙি পৰিছিল। নাকটো ঠিক ফাটি গ"ল, ধ্বংসাৱশেষবোৰ ঢৌৱাই ঢেৰকৈ আগলৈ দলিয়াই দিলে। তাৰ পিছত ককপিটখন প্ৰায় উলম্বভাৱে ভাঙি পৰা বেৰখনত খুন্দা মাৰিলে আৰু পাইলটে নিজৰ উইণ্ডশ্বিল্ডৰ ওপৰেৰে মাখিৰ দৰে লেপি দিয়াৰ আগতে উন্মাদ আতংকত গিয়াৰ ষ্টিকটো জোকাৰি যোৱা দেখা গ"ল।
  
  তাৰ পিছত প্ৰপেলাৰৰ ব্লেডবোৰে খুন্দা মাৰিলে... আৰু নামি গ"ল!
  
  উৰি থকা ধাতুৰ বৰশীবোৰে কোঠাটোৰ ভিতৰত এটা কিল জ"ন সৃষ্টি কৰিলে। ছয় ফুটৰ স্পাইকে ড্ৰেক আৰু কেনেডীৰ ফালে উৰি যোৱাৰ লগে লগে গুঞ্জন শব্দ এটা কৰিলে। প্ৰাক্তন এছ এ এছ সৈনিকজনে যিমান পাৰি চেপেটাকৈ পৰি থাকিল আৰু তাৰ পিছত অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ কাণৰ ওপৰ অংশ কাটি পেলোৱা হৈছে, তাৰ পিছত কাঁচিখনে কেনেডীৰ মূৰৰ ছালৰ এটা অংশ কাটি তিনি ফুট দূৰৰ বেৰত সোমাই গ"ল।
  
  সি ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে স্তম্ভিত হৈ পৰিল, তাৰ পিছত হঠাতে মূৰটো ঘূৰাই দিলে। হেলিকপ্টাৰখন স্তব্ধ হৈ গতি হেৰুৱাই পেলায়। পিছৰ মুহূৰ্তত সি মিউজিয়ামৰ কাষেৰে পিছলি গ"ল, যেনেকৈ ৱাইল ই কয়টে মাত্ৰ সংঘৰ্ষ কৰা পাহাৰৰ কাষেৰে পিছলি গ"ল।
  
  হেভি মেটেলৰ কাণ বন্ধ কৰি তোলা ক্ৰাঞ্চ হোৱাৰ আগতেই ড্ৰেকে চাৰি ছেকেণ্ড তললৈ গণনা কৰিলে। ক্ষন্তেক সময় লৈ সি কোঠাটোৰ চাৰিওফালে চালে। কানাডিয়ানসকলে ষ্ট্ৰাইড ভাঙিব পৰা নাছিল যদিও তেওঁলোকৰ নিজৰ এটা ৰ"টাৰ ব্লেডেৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলোৱা হৈছিল। গধুৰ বেকপেক পিন্ধা চাৰিজন ল"ৰাৰ লগতে এলিচিয়া আৰু এজনী কভাৰ ফাইটাৰ। তললৈ নামি অহা ইউনিট যেন লগা বস্তুবোৰ ঘূৰি আছিল।
  
  জাৰ্মানসকলৰ মুখত ভয়ানকতা লিখা আছিল, মাস্কেৰে ঢাকি থোৱা নাছিল। ড্ৰেকে বগা কাপোৰ পিন্ধা মানুহজনক লক্ষ্য নকৰিলে আৰু ভাবিলে যে এই মিছনটো তেওঁৰ বাবে বেছি ৰিস্কি নেকি? তেওঁ দেখিলে যে বিশেষ বাহিনী দ্ৰুতগতিত তেওঁলোকৰ কাষ চাপি আহিছে;আমেৰিকানসকল আহি পোৱাৰ লগে লগে ছুইডেনে ক্ষমতা আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল।
  
  কানাডিয়ানসকলে উলভছৰ সৈতে নিজকে ৰক্ষা কৰিলে! ড্ৰেকে উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু নিয়াৰ মিছ আৰু আচৰিত দৃশ্যটোৱে বহুত জোকাৰি গ"ল, শৰীৰটো ওপৰলৈ তুলিবলৈ অসুবিধা পালে।
  
  কেনেডীয়ে সহায় কৰিলে তাৰ তলৰ পৰা ৰিগলিং কৰি ওলাই অহাৰ আগতে তাক জোৰেৰে কঁকালত খুন্দা মাৰি, উঠি বহি তাইৰ মূৰৰ পৰা তেজ মচি।
  
  "বিকৃত". - তাই উপহাসিক খঙত বিৰবিৰাই উঠিল।
  
  ড্ৰেকে তেজ ওলোৱা বন্ধ কৰিবলৈ হাতখন কাণত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। তেওঁ চাই থাকোঁতে ছুইডেনৰ বাকী থকা পাঁচটা বিশেষ বাহিনীৰ ভিতৰত তিনিটা বাহিনীয়ে কানাডিয়ানসকলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল কাৰণ প্ৰথমটোৱে নিজৰ লঞ্চাৰখন ব্যৱহাৰ কৰি ধ্বংসপ্ৰাপ্ত খিৰিকী এখনৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিছিল।
  
  কিন্তু এলিচিয়াই ঘূৰি আহিল, মুখত চঞ্চল হাঁহি এটা মাৰিলে আৰু ড্ৰেকে ভিতৰি ভিতৰি ক্ৰিংক কৰি উঠিল। তাই আগবাঢ়ি জপিয়াই সিহঁতৰ মাজেৰে ঝাড়ু দিলে, নিৰ্মম ফাঁচীৰ কৃষ্ণাংগ বিধৱা, অতি দক্ষ সৈনিকক এনেদৰে বেঁকা কৰি দিলে যে তাই অতুলনীয় সহজেই তেওঁলোকৰ হাড় ভাঙি পেলালে আৰু দলটোক ধ্বংস কৰিবলৈ তাইৰ বাৰ চেকেণ্ডতকৈও কম সময় লাগিল।
  
  সেই সময়লৈকে তিনিজন কানাডিয়ানে নিৰৱে আৰু নিপুণভাৱে অট্টালিকাৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিছিল।
  
  বাকী থকা কানাডাৰ জোৱানজনে আৱৰণৰ পৰা গুলীচালনা কৰে।
  
  নিউয়ৰ্কৰ ছোৱাট দলটোৱে জাৰ্মানসকলক আক্ৰমণ কৰি কোঠাটোৰ পিছফালে ঠেলি দিলে আৰু তিনিজনৰ বাহিৰে বাকী সকলোকে থিয় হৈ থকা ঠাইতে এৰি দিলে। মিলোকে ধৰি বাকী তিনিজনে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাই দৌৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে চকু কপালত তুলিলে যেতিয়া টাইৰানোছৰছে অৱশেষত ভূতটোক এৰি দিলে আৰু পুৰণি হাড় আৰু ধূলিৰ স্তূপত ভাঙি পৰিল।
  
  চতুৰ্থজন কানাডিয়ানজনে জপিয়াই পৰাৰ লগে লগে কেনেডীয়ে গালি পাৰিলে, তাৰ পিছত দ্ৰুতগতিত এলিচিয়াও আহিল। জপিয়াবলৈ সাজু হোৱাৰ সময়তে শেষৰজন জোৱানৰ মূৰৰ খুলিত গুলী লাগিছিল। সি আকৌ কোঠাটোত পৰিল আৰু জ্বলি থকা ধ্বংসাৱশেষৰ মাজত বিয়পি পৰিল, মাথোঁ পাগলৰ যুদ্ধ আৰু এপ"কেলিপছলৈ যোৱাৰ দৌৰৰ আন এক ক্ষতিগ্ৰস্ত।
  
  
  উনৈশ
  
  
  
  নিউয়ৰ্ক
  
  
  প্ৰায় লগে লগে ড্ৰেকৰ মনটোৱে মূল্যায়ন আৰু বিশ্লেষণ কৰিবলৈ ধৰিলে। বেন আৰু অধ্যাপক পাৰ্নেভিকৰ বিষয়ে মিলোৱে কিছু সিদ্ধান্ত লৈছিল।
  
  তেওঁ নিজৰ মোবাইলটো মাছ ধৰি উলিয়াই স্পীড ডায়েল টিপাৰ আগতে ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা নাই নেকি পৰীক্ষা কৰিলে।
  
  ফোনটো বাজি উঠিল আৰু বাজি উঠিল। বেন ইমান দিনে এৰি নাযালেহেঁতেন, বেন নহয়...
  
  তাৰ হৃদয়খন ডুব গ"ল। সি বেনক ৰক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, ল"ৰাটোক প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যে সি ঠিকেই থাকিব। যদি কিবা...
  
  মাতটোৱে উত্তৰ দিলে: "হয়?" ফুচফুচাই কোৱা.
  
  "বেন? তুমাৰ ভালনে? কিয় ফুচফুচাই কৈছা?"
  
  "মেট, ভগৱানক ধন্যবাদ। দেউতাই মোক ফোন কৰিলে, মই কথা পাতিবলৈ আঁতৰি গ"লোঁ, তাৰ পিছত পিছলৈ ঘূৰি চালোঁ আৰু দেখিলোঁ এই দুজন গুণ্ডাই অধ্যাপকক মাৰপিট কৰি আছে। মই দৌৰি আহিলোঁ তেওঁলোকৰ ফালে আৰু তেওঁলোকে আন কেইজনমানৰ সৈতে মটৰ চাইকেল চলাই গুচি গ"ল।"
  
  "প্ৰফেচাৰক লৈ গ"ল নেকি?"
  
  "ক্ষমা কৰিব বন্ধু। মই পাৰিলে তাক সহায় কৰিম। ধিক্কাৰ মোৰ দেউতা!"
  
  "নহয়! ড্ৰেকৰ হৃদয়খন তেতিয়াও সুস্থ হৈ উঠিছিল। "তোমাৰ দোষ নাই ব্লেকি। কোনোপধ্যে নহয়. এই বাইকাৰসকলৰ পিঠিত ডাঙৰ ডাঙৰ বেকপেক বান্ধি থোৱা আছিল নেকি?"
  
  "কিছুমানে কৰিলে।"
  
  "ঠিক আছে. তাতে থাকক।"
  
  ড্ৰেকে দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ স্নায়ুবোৰ শান্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কানাডিয়ানসকলে খৰখেদা কৰিব। বেন জঘন্য আঘাতটো ডজ কৰিলে, দেউতাকৰ কৃপাত, কিন্তু অধ্যাপকজন গভীৰ গোবৰত আছিল। "তেওঁলোকৰ পৰিকল্পনা আছিল ইয়াৰ পৰা ৰৈ থকা চাইকেলবোৰত পলায়ন কৰা," তেওঁ কেনেডীক ক"লে, তাৰ পিছত আৱৰ্জনা পেলোৱা কোঠাটোৰ চাৰিওফালে চালে। "আমি ডাহলক বিচাৰি উলিয়াব লাগিব। আমাৰ এটা সমস্যা আছে।"
  
  "মাত্ৰ এটা?"
  
  ড্ৰেকে সংগ্ৰহালয়টোত তেওঁলোকে কৰা ধ্বংসৰ জৰীপ কৰিলে। "এই বস্তুটো মাত্ৰ ডাঙৰ সময় বিস্ফোৰণ ঘটিল।"
  
  
  * * *
  
  
  চৰকাৰী কৰ্মীয়ে ঘেৰি ধৰি সংগ্ৰহালয়ৰ পৰা ওলাই আহিল ড্ৰেকে। চেণ্ট্ৰেল পাৰ্কৰ পশ্চিম প্ৰৱেশদ্বাৰত তেওঁলোকে এটা ষ্টেজিং পোষ্ট স্থাপন কৰি আছিল, যিটো তেওঁ ইচ্ছাকৃতভাৱে আওকাণ কৰিলে যেতিয়া তেওঁ বেনক তেওঁৰ ওচৰৰ বেঞ্চখনত বহি থকাটো লক্ষ্য কৰিলে। শিশুটিয়ে অনিয়ন্ত্ৰিতভাৱে কান্দিলে। এতিয়া কি? কেনেডীয়ে কাষৰ ঘাঁহনিৰ ফিটাটোৰে দৌৰি গ"ল।
  
  "এইজনী কেৰিন," বেনৰ চকু দুটা নায়াগ্ৰা জলপ্ৰপাতৰ দৰেই ভিৰ হৈ পৰিছিল। "মই তাইক ইমেইল কৰিলোঁ যে তাই ভেলকাইৰিজৰ সৈতে কেনেকৈ চলি আছে আৰু তাৰ উত্তৰত... এই এমপিইজিটো পাইছো...।"
  
  সি লেপটপটো ঘূৰাই দিলে যাতে সিহঁতে দেখা পায়। স্ক্ৰীণত এটা সৰু ভিডিঅ" ফাইল দেখা গ"ল, যিটো ৰিপিটত চলি আছিল। ক্লিপটো প্ৰায় ত্ৰিশ চেকেণ্ড সময় ধৰি চলিছিল।
  
  ক"লা-বগা ফ্ৰীজ ফ্ৰেমত বেনৰ ভনীয়েক কেৰিনৰ ম্লান ছবি দেখা গৈছিল, যি দুজন ডাঙৰ ডাঙৰ, মুখা পিন্ধা মানুহৰ কোলাত লৰচৰ কৰি ওলমি আছিল। কেৱল তেজ হ"ব পৰা ক"লা দাগবোৰ তাইৰ কপাল আৰু মুখৰ চাৰিওফালে লেপি দিয়া হৈছিল। তৃতীয় মানুহজনে ডাঠ জাৰ্মান উচ্চাৰণত চিঞৰি চিঞৰি কেমেৰাৰ ফালে মুখখন তুলি ল"লে।
  
  "তাই প্ৰতিহত কৰিলে, সৰু মিনক্সটো, কিন্তু নিশ্চিত হওক আমি অহা কেইসপ্তাহমানৰ ভিতৰত তাইক শিকাম এইটো কিমান মূৰ্খামি!" মুখৰ পৰা লালা ছটিয়াই মানুহজনে আঙুলিটো জোকাৰিলে। "সিহঁতক সহায় কৰা বন্ধ কৰক সৰু ল"ৰা। সিহঁতক আক্ৰমণ কৰা বন্ধ কৰক.... issss.... তেনে কৰিলে তাইক সুৰক্ষিত আৰু সুস্থভাৱে ঘূৰাই পাব" - এটা অপ্ৰীতিকৰ হাঁহি। "অধিক বা কম"।
  
  খণ্ডটোৱে নিজৰ পুনৰাবৃত্তি হ"বলৈ ধৰিলে।
  
  "তাই দ্বিতীয়জন ডেন," বেনে কৈ উঠিল। "নিজাকৈ যুদ্ধ কলাৰ বিদ্যালয় খুলিব বিচাৰে। মই ভবা নাছিলো কোনেও তাইক বি-ব-বিট কৰিব পাৰিব, মোৰ-মোৰ ডাঙৰ ভনীয়েক।"
  
  ডেকা বন্ধুজনৰ ভাঙি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে বেনক সাৱটি ধৰিলে। কেনেডীয়ে লক্ষ্য কৰা কিন্তু তেওঁৰ বাবে উদ্দেশ্য কৰা নাছিল তেওঁৰ দৃষ্টি যুদ্ধক্ষেত্ৰত ঘৃণাৰে ভৰি আছিল।
  
  
  বিশ
  
  
  
  নিউয়ৰ্ক
  
  
  বিশ্ববিখ্যাত ফেশ্বন ডিজাইনাৰ, বহু কোটিপতি আৰু কুখ্যাত ২৪ ঘণ্টীয়া পাৰ্টি চেট"-লা ভেৰেইনৰ মালিক এবেল ফ্ৰেই মেডিচন স্কোৱাৰ গাৰ্ডেনত মঞ্চৰ পিছফালে বহি তেওঁৰ মিনিয়নসকলক সঁচাকৈয়ে ফ্ৰী-লোডিং পৰজীৱীৰ দৰে লৰালৰিকৈ ঘূৰি ফুৰাটো চাইছিল।
  
  অনন্তকাল বা ডাউন পিৰিয়ডৰ সময়ত তেওঁ নিজৰ বিস্তৃত আলপাইন ঘৰৰ পৰিসীমাৰ ভিতৰতে সেইবোৰ যোগান ধৰিছিল-বিশ্ববিখ্যাত মডেলৰ পৰা আৰম্ভ কৰি লাইটিং ক্ৰু আৰু নিৰাপত্তাৰক্ষীলৈকে-পাৰ্টিবোৰ কেইবা সপ্তাহ ধৰি বন্ধ নহ"ল। কিন্তু ভ্ৰমণ চলি থকাৰ লগে লগে আৰু ফ্ৰেইৰ নাম চৰ্চালৈ অহাৰ লগে লগে তেওঁলোকে হুলস্থুল আৰু চিন্তাত পৰিল আৰু তেওঁৰ প্ৰতিটো হুইম পূৰণ কৰিলে।
  
  দৃশ্যটোৱে ৰূপ ল"বলৈ ধৰিছিল। মেকুৰী দৌৰ আধা সম্পূৰ্ণ হৈ গ"ল। তেওঁৰ লাইটিং ডিজাইনাৰজনে দ্য গাৰ্ডেনৰ দলৰ সৈতে কাম কৰি পাৰস্পৰিকভাৱে সন্মানজনক যাদুকৰী পৰিকল্পনা এটা উলিয়াইছিল: দুঘণ্টাৰ শ্ব"টোৰ বাবে এটা সমন্বিত লাইটিং আৰু শব্দৰ সময়সূচী।
  
  ফ্ৰেই ইয়াক ঘৃণা কৰি হাৰামীবোৰক ঘামচি উলিয়াই নতুনকৈ আৰম্ভ কৰাৰ উদ্দেশ্য আছিল।
  
  ছুপাৰমডেলসকলে কাপোৰ খুলিবলৈ বিভিন্ন পৰ্যায়ত আগলৈ পিছলৈ খোজ কাঢ়িছিল। ফেশ্বন শ্ব" এটাত মঞ্চৰ পিছফালে ষ্টেজ শ্ব"ৰ বিপৰীত আছিল-আপুনি কম সামগ্ৰীৰ প্ৰয়োজন হৈছিল, বেছি নহয়-আৰু এই মডেলসকলে-অন্ততঃ লা ভেৰেইনাত তেওঁৰ লগত থকাসকলে-জানিছিল যে যিকোনো প্ৰকাৰে তেওঁ এই সকলোবোৰ আগতেই দেখিছে।
  
  তেওঁ প্ৰদৰ্শনীবাদক উৎসাহিত কৰিছিল। সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে তেওঁ দাবী কৰিছিল। ভয়ে সিহঁতক ৰোধ কৰি পেলালে, এই পশুবোৰ। ভয়, লোভ আৰু পেটুতা, আৰু সাধাৰণ পুৰুষ-মহিলাক ক্ষমতা আৰু ধন-সম্পত্তি থকাসকললৈকে শিকলিৰে বান্ধি ৰখা আন সকলো আচৰিত সাধাৰণ পাপ - ভিক্টোৰিয়া ছিক্ৰেটৰ মিঠাই বিক্ৰেতাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি পূব ইউৰোপৰ বৰফৰ ভাস্কৰ্য্য আৰু তেওঁৰ বাকী ভাগ্যৱান চাকৰসকললৈকে - তেওঁলোকৰ প্ৰত্যেকেই হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল ব্লাডচুকাৰ।
  
  ফ্ৰেই দেখিলে যে মিলোৱে বিবাহৰ শৰীৰবোৰত সোমাই গৈছে। মই দেখিলোঁ যে কেনেকৈ মডেলসকলে নিষ্ঠুৰ অভদ্ৰ মানুহজনৰ পৰা আঁতৰি আহিছিল। তেওঁলোকৰ স্পষ্ট কাহিনীটো দেখি মই ভিতৰি ভিতৰি হাঁহি এটা মাৰিলোঁ।
  
  মিলোক সুখী যেন নালাগিল। "তালৈ উভতি!" সি ফ্ৰেইৰ অস্থায়ী মোবাইল অফিচৰ ফালে মাত দিলে।
  
  সিহঁত অকলে থকাৰ সময়ত ফ্ৰেইৰ মুখখন কঠিন হৈ পৰিল। "কি হৈছে?"
  
  "কি নহ"ল আমি হেলিকপ্টাৰখন হেৰুৱালোঁ। মই দুজন ল"ৰাৰ লগত তাৰ পৰা ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি ওলাই আহিলোঁ৷ তেওঁলোকৰ SWAT, SGG, সেই হাৰামী ড্ৰেক আৰু আন কোনোবা কুকুৰ আছিল। বাহিৰত নৰক আছিল বন্ধু।" মিলোৰ আমেৰিকান ইনট"নেচনে আক্ষৰিক অৰ্থত ফ্ৰেইৰ অধিক সংস্কৃতিৱান কাণত আঘাত দিছিল। জন্তুটোৱে মাত্ৰ তাক "মানুহ" বুলি মাতিছিল।
  
  "স্প্লিণ্টাৰ?"
  
  "সেই বেয়াৰবেক বেশ্যাৰ ওচৰত হেৰুৱাইছে, মাইলছ।" মিলোৱে হাঁহিলে।
  
  "কানাডিয়ানসকলে পাইছিল নেকি?" ফ্ৰেই খঙত চকীখনৰ বাহু দুটা ধৰিলে, যাৰ ফলত সেইবোৰ বিকৃত হৈ পৰিল।
  
  মিলোৱে লক্ষ্য নকৰাৰ অভিনয় কৰিলে, নিজৰ অন্তৰ্নিহিত উদ্বেগক প্ৰতাৰণা কৰিলে। ফ্ৰেইৰ স্বাৰ্থপৰতাই তাৰ বুকুখন ফুলি উঠিল। "ফাকিং ইউজেলেছ বাষ্টাৰ্ডছ!"- সি ইমানেই জোৰেৰে চিঞৰি উঠিল যে মিলো থৰক-বৰক হৈ পৰিল। "আপুনি অসাৰ হাৰামীবোৰ এজাক চুদাচুদি ঘোঁৰাচালকৰ হাতত হেৰুৱাই!"
  
  ফ্ৰেইৰ ওঁঠৰ পৰা লালা উৰি গ"ল, সিহঁতক পৃথক কৰা টেবুলখনত ছিটিকি পৰিল। "এই মুহূৰ্তটোৰ বাবে মই কিমান দিন অপেক্ষা কৰি আছো জানেনে? এইবাৰ? আৰু আপুনি?"
  
  নিজকে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰি তেওঁ আমেৰিকান কমাণ্ডোৰ মুখত আঘাত কৰিলে। মিলোৱে মূৰটো চোকাকৈ ঘূৰাই দিলে আৰু গাল দুখন ৰঙা হৈ পৰিল যদিও সি আন কোনো ধৰণৰ প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰা নাছিল।
  
  ফ্ৰেই শান্তিৰ পৰম কুঁহিয়াৰ এটাক জোৰকৈ আৱৰি ধৰিলে। "মোৰ জীৱনটো," তেওঁ সেই সৰ্বাধিক প্ৰচেষ্টাৰে ক"লে যিটো তেওঁ জানিছিল যে কেৱল উচ্চ জন্মৰ পুৰুষেহে কৰিব পাৰে, "এই সমাধি... এই দেৱতাৰ সমাধিৰ সন্ধানৰ বাবে উৎসৰ্গিত হৈছে-নাই, উৎসৰ্গিত হৈছে। মই সেইবোৰ - টুকুৰা টুকুৰকৈ - মোৰ দুৰ্গলৈ লৈ যাম। "মই শাসক," দুৱাৰৰ ফালে হাত জোকাৰি ক"লে, "আৰু মই এই মূৰ্খবোৰৰ শাসক বুলি কোৱা নাই। মোৰ আটাইতকৈ চুটি নিৰাপত্তাৰক্ষীক চুদিবলৈ পাঁচজন ছুপাৰমডেলক দিব পাৰো কেৱল মোৰ এটা ধাৰণা আছিল বাবেই। মই মোৰ যুদ্ধক্ষেত্ৰত এজন ভাল মানুহক মৃত্যুৰ আগলৈকে যুঁজিবলৈ বাধ্য কৰাব পাৰো, কিন্তু তাৰ ফলত মোক শাসক নহয়। বুজিছা?"
  
  ফ্ৰেইৰ মাতত বৌদ্ধিক শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সূত্ৰপাত ঘটিছিল। মিলোৱে মাত দিলে যদিও চকু দুটা খালী হৈ পৰিল। ফ্ৰেই এই কথাটোক মূৰ্খামি বুলি লৈছিল। সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  "বাৰু, মোৰ বাবে আৰু কি আছে?"
  
  "এইটো". মিলো থিয় হৈ ফ্ৰেইৰ লেপটপটোৰ কিবৰ্ডত কেইছেকেণ্ডমান টেপ কৰিলে। ৰাষ্ট্ৰীয় ইতিহাস সংগ্ৰহালয়ৰ ওচৰৰ অঞ্চলটোক কেন্দ্ৰ কৰি এটা লাইভ সম্প্ৰচাৰ প্ৰকাশ পাইছে।
  
  "আমাৰ টেলিভিছনৰ ক্ৰুৰ ৰূপত থিয় দিয়া মানুহ আছে। তেওঁলোকৰ চকু আছিল ড্ৰেক, এগৰাকী মহিলা আৰু এজন ল"ৰা - বেন ব্লেকৰ ওপৰত। সেইটোৱেও SPECIAL আৰু বাকী সকলো SGG এৰি দিয়ে, আৰু চাওক, মই এইটো বিশ্বাস কৰোঁ," তেওঁ স্ক্ৰীণখন লাহে লাহে টেপ কৰিলে, ঘামৰ অবাঞ্চিত দাগ এৰি গ"ল আৰু ভগৱানে জানে আৰু কি, "এইটোৱেই SAS দল।"
  
  "আপুনি বিশ্বাস কৰে..." ফ্ৰেই ক"লে। "আপুনি মোক ক"বলৈ চেষ্টা কৰিছেনে যে আমাৰ হাতত এতিয়া বহুজাতিক জাতি আছে? আৰু আমাৰ হাতত এতিয়া সৰ্বাধিক সম্পদ নাই।" সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "এতিয়ালৈকে যে ই আমাক সহায় কৰিছে এনে নহয়।"
  
  মিলোৱে নিজৰ বছৰ লগত গোপন হাঁহি এটা শ্বেয়াৰ কৰিলে। "আপুনি জানেনে।"
  
  "হয়. তোমাৰ প্ৰেমিকা। তাই আমাৰ শ্ৰেষ্ঠ সম্পদ আৰু তাইৰ সময় ওচৰ চাপি আহিছে। বাৰু, আশা কৰোঁ তাই কাক ৰিপৰ্ট দিয়ে তাই মনত পেলাব।"
  
  "তাই মনত ৰাখিব পৰা টকাৰ কথা বেছি" মিলোৱে অতি অন্তৰ্দৃষ্টিৰে ক"লে।
  
  ফ্ৰেইৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল আৰু চকুত এটা লেচাৰী টিপটিপিয়া পোহৰ পৰিল। "হম।" এইটো পাহৰিব নোৱাৰো।"
  
  "আমাৰ বেন ব্লেকৰ ভনীয়েকও আছে। আপাত দৃষ্টিত বনৰীয়া মেকুৰী।"
  
  "জৰিমনা. তাইক কেছললৈ পঠাওক। আমি সোনকালে তালৈ উভতি আহিম।" সি থমকি ৰ"ল। "ৰ"বা... ৰ"বা... সেই মহিলাগৰাকী ড্ৰেকৰ লগত আছে। তাই কোন?"
  
  মিলোৱে তাৰ মুখখন অধ্যয়ন কৰি কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "আই হাভ ন' আইডিয়া"।
  
  "বাৰু, জানি লওক!"
  
  মিলোৱে টিভিৰ দলটোক ফোন কৰিলে, "ড্ৰেকৰ মহিলাগৰাকীৰ ওপৰত ফেচিয়েল ৰিকগনিচন চফটৱেৰ ব্যৱহাৰ কৰক," তেওঁ গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  
  চাৰি মিনিট মৌনতাৰ পিছত উত্তৰ পালে। "কেনেডী মূৰ"- তেওঁ ফ্ৰেইক ক"লে। "নিউ ইয়ৰ্ক কপ"
  
  "হয়. হয় অশ্লীলতাক মই কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰো। এফালে খোজ দিয়ক মিলো। কাম কৰিবলৈ দিয়া।"
  
  ফ্ৰেই শিৰোনামটো গুগল কৰিলে আৰু কেইবাটাও লিংক অনুসৰণ কৰিলে। দহ মিনিট নৌহওঁতেই সি সকলো গম পালে, আৰু তাৰ হাঁহিটো বহল আৰু আৰু বিকৃত হৈ পৰিল। যৌৱনকালৰ পিছত তেওঁৰ মনত এটা মহান ধাৰণাৰ বীজাণু বাঢ়ি আহিছিল।
  
  "কেনেডী মূৰ," তেওঁ পদাতিক সৈন্যজনক বুজাবলৈ প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে, "নিউয়ৰ্কৰ অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ আছিল। বৰ্তমান তাই বলপূৰ্বক ছুটীত আছে। তাই লেতেৰা পুলিচজনক গ্ৰেপ্তাৰ কৰি জেললৈ পঠিয়াই দিলে। তেওঁৰ দোষী সাব্যস্ত হোৱাৰ ফলত তেওঁ দোষী সাব্যস্ত কৰাত সহায় কৰা কিছুমান লোকক মুকলি কৰি দিয়া হ"ল, যিটো প্ৰমাণৰ ভঙা শৃংখলৰ লগত কিবা এটা সম্পৰ্ক আছে।" ফ্ৰেই থমকি ৰ"ল। "কেনেকুৱা পিছপৰা দেশে এনে ব্যৱস্থা ৰূপায়ণ কৰিব মিলো?"
  
  "আমেৰিকা," তেওঁৰ গুণ্ডাটোৱে জানিছিল যে তেওঁৰ পৰা কি আশা কৰা হৈছে।
  
  "বাৰু, এজন আচৰিত অধিবক্তাই ইয়াত কোৱাৰ দৰে "উত্তৰ আমেৰিকাৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ বেয়া ছিৰিয়েল কিলাৰ" থমাছ কেলেব নামৰ এজন ব্যক্তিৰ মুক্তি নিশ্চিত কৰিলে। মোৰ, মোৰ। সুস্বাদুভাৱে ঘৃণনীয়। শুনক!
  
  'কেলেবে নিজৰ ভুক্তভোগীৰ চকু মেলি ষ্টেপলাৰ ব্যৱহাৰ কৰি চকুৰ পতা আৰু কপালৰ মাজেৰে ক্লিপ গুলিয়াই দিয়ে, তাৰ পিছত জীয়া পোক-পৰুৱাক ডিঙিত জোৰকৈ তললৈ নমাই দিয়ে, যাৰ ফলত সিহঁতে শ্বাক নোহোৱালৈকে চোবাই গিলিবলৈ বাধ্য কৰে।' ফ্ৰেই চকু দুটা ডাঙৰ কৰি মিলোৰ ফালে চালে। "মই ক"ম অলপ মেকড"নাল্ডছত খোৱাৰ দৰে।"
  
  মিলোৱে হাঁহিব নোৱাৰিলে। তেওঁ কয়, "তেওঁ নিৰীহ লোকৰ হত্যাকাৰী। "হত্যাৰ লগত কমেডী ভাল নহয়।"
  
  ফ্ৰেই তাক চাই হাঁহিলে। "আপুনি নিৰীহক হত্যা কৰিলে নহয়?"
  
  "কেৱল মোৰ কাম কৰি থাকোঁতে। মই এজন সৈনিক।"
  
  "হুমম, ভাল, এটা মিহি ৰেখা, নহয়নে? কোনো কথা নাই। বৰ্তমানৰ কামলৈ উভতি আহোঁ। এই কেলেবে মুক্তিৰ পিছত আৰু দুজন নিৰীহক হত্যা কৰিছে। মই ক"ম নৈতিক মতবাদৰ স্পষ্ট ফলাফল আৰু নৈতিক মূল্যবোধৰ এটা গোট, এহ, মিলো? যিকোনো প্ৰকাৰে এই কেলেব এতিয়া নোহোৱা হৈ গৈছে।"
  
  মিলোৰ মূৰটো লেপটপৰ পৰ্দাৰ ফালে, কেনেডি মূৰৰ ফালে জোকাৰি গ"ল। "আৰু দুটা?"
  
  এতিয়া ফ্ৰেই হাঁহিলে। "হা, হা। তুমি ইমান মূৰ্খ নহয় যে এই কথাটো বুজি পোৱা নাই নহয়? কল্পনা কৰক তাইৰ দুখ। কল্পনা কৰক তাইৰ যন্ত্ৰণা!"
  
  মিলোৱে ধৰিলে আৰু নিজৰ সত্ত্বেও দিনটোৰ প্ৰথম ধৰা মাছটো চিঙি পেলোৱা মেৰু ভালুকৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে।
  
  "মোৰ এটা পৰিকল্পনা আছে"। ফ্ৰেই আনন্দত খিকিন্দালি কৰিলে। "অ" ছিট... মোৰ এটা প্লেন আছে।"
  
  
  একৈশ
  
  
  
  নিউয়ৰ্ক
  
  
  মোবাইল মুখ্য কাৰ্যালয়ত বিশৃংখল হৈ পৰিছিল। ড্ৰেক, কেনেডি আৰু বেনে থৰ্ষ্টেন ডাহল আৰু ক্ৰোধিত বিশেষ বাহিনীৰ অধিনায়কৰ পিছে পিছে খোজবোৰেৰে উঠি হুলস্থুলৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। ধাতুৰ চেডটোৰ শেষৰ ফালে থকা আলকোভে দিয়া আপেক্ষিক নিস্তব্ধতাত ৰৈ যোৱাৰ আগতে সিহঁতে দুটা ডবাৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  
  "আমালৈ ফোন আহিল" বিশেষ বাহিনীৰ অধিনায়কজনে খঙত নিজৰ অস্ত্ৰটো পেলাই দিলে। "আমাৰ অভিশপ্ত ফোনটো আহিল আৰু পোন্ধৰ মিনিটৰ পাছত মোৰ তিনিজন মানুহ মৰি গৈছে! কি...?"
  
  "মাত্ৰ তিনিটা?" ডাহলে সুধিলে। "আমি ছটা হেৰুৱালোঁ। সন্মানৰ বাবে আমি সময় উলিয়াব লাগিব..."
  
  "ফাক ৰিচপেক্ট" ছোৱাটৰ ল"ৰাজনে খঙত উঠিল। "তুমি মোৰ টেৰিটৰীত ট্ৰেছপাছ কৰিছা, হে ইংৰাজ গাধ। তই অভিশপ্ত সন্ত্ৰাসবাদীৰ দৰেই বেয়া!"
  
  ড্ৰেকে হাতখন ওপৰলৈ তুলিলে। "আচলতে মই ইংৰাজ গাধ। এই ইডিয়টটো ছুইডিছ।"
  
  আমেৰিকানজনক বিমোৰত পৰা যেন লাগিল। ড্ৰেকে বেনৰ কান্ধত ধৰি ৰখাটো টান কৰিলে। সি অনুভৱ কৰিলে ল"ৰাটো কঁপিছে। বিশেষ বাহিনীৰ ল"ৰাজনক ক"লে, "আমি সহায় কৰিলোঁ। "তেওঁলোকে সহায় কৰিছিল। ইয়াতকৈ বহুত বেয়া হ"ব পাৰিলেহেঁতেন।"
  
  আৰু তাৰ পাছত ভাগ্যই নিজৰ বিদ্ৰুপৰ হাতুৰীটো নমাই অনাৰ লগে লগে মুখ্য কাৰ্যালয়ত গুলীৰ বৰষুণৰ জোকাৰণিৰ শব্দ হ"ল। সকলোৱে মজিয়াত পৰিল। পূবৰ বেৰৰ পৰা ধাতুৰ শব্দ এটা উফৰি গ"ল। গুলীচালনা শেষ হোৱাৰ আগতেই বিশেষ বাহিনীৰ অধিনায়কজন থিয় হ"ল। "বুলেটপ্ৰুফ"- অলপ লাজতে সি ক"লে।
  
  "আমি যাব লাগিব" ড্ৰেকে কেনেডীক বিচাৰিলে, কিন্তু তাইক বিচাৰি নাপালে।
  
  "জুইৰ লাইনত?" বিশেষ বাহিনীৰ ল"ৰাজনে ক"লে। "আপুনি কোন হ"ল?"
  
  ড্ৰেকে কয়, "কোম্পানী বা গুলীবোৰে মোক চিন্তিত কৰা নাই। "এইটো এটা ৰকেট চালিত গ্ৰেনেড যিটো হয়তো অতি সোনকালে অনুসৰণ কৰিব।"
  
  প্ৰুডেন্সে খালী কৰাৰ নিৰ্দেশ দিছিল। গুলীবোৰ অহা দিশত চিঞৰি চিঞৰি দৌৰি থকা ক"লা-বগা মানুহবোৰক দেখি ড্ৰেক ঠিক সময়ত ওলাই আহিল।
  
  সি আকৌ চাৰিওফালে কেনেডী বিচাৰি চালে, কিন্তু তাই যেন নোহোৱা হৈ গ"ল।
  
  তেনেতে হঠাৎ তেওঁলোকৰ মাজত নতুন মুখ এখন দেখা গ"ল। ব্যুৰোৰ মুৰব্বীজনে নিজৰ তিনি তাৰকাযুক্ত চিহ্নৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে আৰু সেইটোৱেই যথেষ্ট নহয় যেন লাগে, তেওঁৰ কাষেৰে ঠেলি পাৰ হৈ গ"ল, এজন আৰক্ষী আয়ুক্তৰ বিৰল পাঁচ তাৰকা পিন্ধা মানুহ। ড্ৰেকে লগে লগে গম পালে যে এইজনেই ল"ৰা, যাৰ লগত তেওঁলোকে কথা পতা উচিত। সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত জড়িত আছিল আৰক্ষী আয়ুক্তসকল।
  
  বিশেষ বাহিনীৰ অধিনায়কৰ ৰেডিঅ"ই চিঞৰি উঠিল: "সকলো স্পষ্ট। ইয়াত ছাদত ৰিম"ট কণ্ট্ৰ"ল কৰা অস্ত্ৰ এটা আছে। এইটো এটা ৰঙা হেৰিং।"
  
  "হাৰামীসকল!" ড্ৰেকে ভাবিছিল যে কানাডিয়ান আৰু জাৰ্মানসকলে নিজৰ বন্দীসকলৰ সৈতে আৰু অধিক আগবাঢ়িছে।
  
  থৰ্ষ্টেন ডাহলে নতুনকৈ অহা ব্যক্তিজনক সম্বোধন কৰে। "আপুনি সঁচাকৈয়ে মোৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীৰ লগত কথা পতা উচিত।"
  
  আয়ুক্তই ক"লে, "কামটো হৈ গ"ল। "তুমি ইয়াৰ পৰা ওলাই আহিছা।"
  
  "নাই, ৰ"বা," বেনক আগলৈ লৰালৰিকৈ যোৱাৰ পৰা শাৰীৰিকভাৱে বাধা দি ড্ৰেকে আৰম্ভ কৰিলে। "তুমি বুজি নাপাবা...."
  
  "নাই নাই" দাঁত চেপি কমিচনাৰজনে ক"লে। "মই নাজানো. আৰু মানে আপুনি ইয়াৰ পৰা ওলাই যাব, ৱাশ্বিংটন ডি চিলৈ ৰাওনা হৈছে। কেপিটেল হিলে আপোনালোকৰ এটা টুকুৰা বিচাৰে, আৰু আশাকৰোঁ তেওঁলোকে ইয়াক ডাঙৰ ডাঙৰকৈ ল"ব। " ৷
  
  
  * * *
  
  
  বিমানখন নব্বৈ মিনিট ধৰি চলিছিল। বিমানখন উৰা মাৰিবলৈ ওলোৱাৰ লগে লগে কেনেডীৰ ৰহস্যজনক অন্তৰ্ধানৰ বাবে ড্ৰেকে চিন্তিত হৈ পৰিছিল।
  
  তাই দৌৰি আহিল আইলেণ্ডৰ পৰা, উশাহ বন্ধ হৈ।
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "মই ভাবিছিলো আমি তোমাক হেৰুৱালোঁ। তেওঁ বিশাল সকাহ অনুভৱ কৰিলে, কিন্তু ইয়াক লঘু কৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  কেনেডীয়ে কোনো উত্তৰ নিদিলে। বৰঞ্চ তাই কথা-বতৰাৰ পৰা আঁতৰত, খিৰিকীৰ চিটত বহিল। ড্ৰেকে তদন্ত কৰিবলৈ থিয় হ"ল, কিন্তু যেতিয়া তাই তাৰ পৰা আঁতৰি গ"ল, মুখখন এলাবাষ্টাৰৰ দৰে বগা হৈ গ"ল।
  
  তাই ক"ত আছিল আৰু তাত কি হৈছিল?
  
  বিমানৰ সময়ত কোনো ধৰণৰ ফোন বা ইমেইলৰ অনুমতি নাছিল। টেলিভিছন নাই। মনে মনে উৰি গ"ল; কেইবাজনো প্ৰহৰীয়ে হস্তক্ষেপ নকৰাকৈয়ে তেওঁলোকক চাই থাকিল।
  
  ড্ৰেকে ইয়াক তেওঁৰ ওপৰেৰে বৈ যাবলৈ দিব পাৰিলেহেঁতেন। SAS প্ৰশিক্ষণৰ বাবে ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা, দিন আৰু মাহৰ অপেক্ষাৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। প্ৰস্তুতিৰ বাবে। পৰ্যবেক্ষণৰ বাবে। তেওঁৰ বাবে এঘণ্টা মিলিছেকেণ্ডত উৰি যাব পাৰে। এটা সময়ত তেওঁলোকক এই সৰু সৰু প্লাষ্টিকৰ বটলবোৰত মদৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হ"ল আৰু ড্ৰেকে এমুহূৰ্ততকৈও অধিক সময় দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  
  হুইস্কিটো জিলিকি উঠিল, দুৰ্যোগৰ এম্বাৰ তাবিজ, শেষবাৰৰ বাবে কামবোৰ কঠিন হৈ পৰাত তেওঁৰ পছন্দৰ অস্ত্ৰ-যেতিয়া এলিছন গুচি গ"ল। তেওঁৰ মনত পৰিল বিষ, হতাশা, তথাপিও তেওঁৰ দৃষ্টি তেওঁৰ ওপৰত ৰৈ গ"ল।
  
  "ইয়াত নহয়, ধন্যবাদ।" বেন যথেষ্ট সজাগ হৈ নিজৰ মিষ্ট্ৰেছক পঠিয়াই দিলে। "আমি মাউণ্টেন ডিউৰ ল"ৰা। আনি দিয়া।"
  
  আনকি বেনে গীক হোৱাৰ অভিনয় কৰি ড্ৰেকক এই অৱস্থাৰ পৰা উলিয়াই আনিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। সি আইলেণ্ডটোৰ ভিতৰলৈ হেলান দিলে, উপস্থাপকগৰাকীয়ে দোল খাই তাইৰ ঠাইলৈ উভতি অহাটো চাই থাকিল। "আমাৰ আমেৰিকান ভাইসকলৰ জাৰ্গনত মই ইয়াত সোমাই গ"লোঁহেঁতেন!"
  
  তেওঁৰ পৰিচাৰিকাগৰাকীয়ে আচৰিত হৈ পিছলৈ ঘূৰি চাই তেওঁৰ মুখখন ৰঙা হৈ পৰিল। এচেকেণ্ডৰ পাছত তাই ক"লে, "এইটো হুটাৰছ এয়াৰ নহয় বেবী।"
  
  বেন আকৌ চকীখনত ডুব গ"ল। "বিষ্ঠা".
  
  ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে। "তোমাৰ স্বাস্থ্য বন্ধু। আপোনাৰ অহৰহ অপমানে এটা সুখৰ সোঁৱৰণী হিচাপে কাম কৰে যে মই কেতিয়াও আপোনাৰ বয়সৰ নাছিলোঁ।"
  
  "বাজে কথা"।
  
  "চিৰিয়াছলি-ধন্যবাদ।"
  
  "চিন্তা নকৰিব".
  
  "আৰু কেৰিন - তাই ভালেই হ"ব। মই প্ৰতিশ্ৰুতি দিছো।"
  
  "সেইটো কেনেকৈ প্ৰতিশ্ৰুতি দিবা মেট?"
  
  ড্ৰেকে থমকি ৰ"ল। যিটো প্ৰকাশ কৰা হৈছিল সেয়া আছিল আৰ্তজনক সহায় কৰাৰ বাবে তেওঁৰ জন্মগত দায়বদ্ধতা, এজন সৈনিকৰ স্পষ্ট বিচাৰ নহয়।
  
  "তেওঁলোকে তাইক এতিয়াও আঘাত নিদিয়ে"-তেওঁ ক"লে। "আৰু অতি সোনকালে আমাৰ হাতত আপুনি কল্পনা কৰাতকৈও অধিক সহায় পাম।"
  
  "আপুনি কেনেকৈ জানে যে সিহঁতে তাইক আঘাত নিদিয়ে?"
  
  ড্ৰেকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "ঠিক আছে ঠিক আছে, সেইটো এটা শিক্ষিত অনুমান। যদি সিহঁতে তাইক মৰাটো বিচাৰিলেহেঁতেন তেন্তে লগে লগে তাইক মাৰি পেলালেহেঁতেন নহয়নে? কোনো আদৰ-সাদৰ নাই। কিন্তু তেওঁলোকে নকৰিলে। তেন্তে..."
  
  "হয়?"
  
  "জাৰ্মানসকলক তাইক কিবা এটাৰ বাবে লাগে। তাইক জীয়াই ৰাখিব।" ড্ৰেকে জানিছিল যে তেওঁলোকে তাইক পৃথক জেৰা বা তাতোকৈ গতানুগতিক কিবা এটালৈ লৈ যাব পাৰে - প্ৰতিটো অনুষ্ঠানতে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিবলৈ ভাল পোৱা এজন একনায়কত্ববাদীৰ দৰে বছৰ ওচৰলৈ। বছৰ বছৰ ধৰি ড্ৰেকে এই ধৰণৰ অত্যাচাৰীৰ প্ৰেমত পৰিছিল। তেওঁলোকৰ স্বৈৰাচাৰীতাই ভাল ল"ৰাবোৰক সদায় দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে সুযোগ দিছিল।
  
  বেন জোৰকৈ হাঁহি এটা মাৰিলে। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে বিমানখন নামিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে আৰু মূৰত থকা তথ্যবোৰ পৰ্যালোচনা কৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁৰ সৰু দলটো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰাৰ লগে লগে তেওঁ খোজ দি তেওঁলোকক আৰু অধিক সুৰক্ষা দিবলগীয়া হ"ল৷
  
  
  * * *
  
  
  বিমানখনৰ পৰা ওলাই অহাৰ দুমিনিটৰ ভিতৰতে ড্ৰেক, বেন, কেনেডি আৰু ডাহলক কেইবাটাও দুৱাৰৰ মাজেৰে, এটা নিস্তব্ধ এস্কেলেটৰৰ ওপৰেৰে, ডাঠ নীলা পেনেলেৰে আবৃত এটা প্লাছ হলৱেৰ পৰা নামি আহিল আৰু শেষত ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে পিছফালে চিন্তাশীলভাৱে তলা লগোৱা এটা গধুৰ দুৱাৰৰ মাজেৰে তেওঁলোকক.
  
  তেওঁলোকে নিজকে প্ৰথম শ্ৰেণীৰ, প্ৰথম শ্ৰেণীৰ লাউঞ্জত পাইছিল, নিজৰ আৰু আন আঠজনৰ বাহিৰে খালী আছিল: পাঁচজন অস্ত্ৰধাৰী প্ৰহৰী আৰু তিনিটা চুট- দুগৰাকী মহিলা আৰু এজন বয়সস্থ পুৰুষ।
  
  মানুহজন আগবাঢ়ি গ"ল। "জোনাথান গেটছ" সি মনে মনে ক"লে। "ৰক্ষা মন্ত্ৰী।"
  
  ড্ৰেকে হঠাতে আতংকৰ হুলস্থুল অনুভৱ কৰিলে। ভগৱান, এই ল"ৰাজন মেগা-পাৱাৰফুল আছিল, হয়তো ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে শাৰীত পঞ্চম বা ষষ্ঠ স্থানত আছিল। তেওঁ হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়ি আগবাঢ়ি গ"ল, চকীদাৰসকলৰ আগবাঢ়ি যোৱা গতিবিধি লক্ষ্য কৰিলে, তাৰ পিছত বাহু দুটা মেলি দিলে।
  
  "সকলো বন্ধু ইয়াত আছে"-তেওঁ ক"লে। "অন্ততঃ... মই তেনেকৈয়ে ভাবো।"
  
  "মই বিশ্বাস কৰোঁ তুমি ঠিকেই কৈছা।" প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে আগবাঢ়ি আহি হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "সময় ৰাহি কৰিবলৈ মই ইতিমধ্যে আপডেট হৈ আছিলো। আমেৰিকাই সহায় কৰিবলৈ ইচ্ছুক আৰু সক্ষম। মই ইয়াত আহিছো... এই সহায়ৰ... সুবিধা প্ৰদান কৰিবলৈ।"
  
  এগৰাকী মহিলাই সকলোকে পানীয়ৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। তাইৰ চুলি ক"লা, বিন্ধি যোৱা দৃষ্টি আৰু পঞ্চাশৰ দশকৰ মাজভাগত, ৰাষ্ট্ৰৰ গোপনীয়তা লুকুৱাব পৰাকৈ ডাঠ চিন্তাৰ ৰেখা আৰু তেওঁলোকৰ প্ৰতি তাইৰ অস্বস্তিৰ কথা কোৱা প্ৰহৰীসকলক আওকাণ কৰাৰ ধৰণ।
  
  পানীয়বোৰে বৰফখিনি অলপ গলি গলিলে। ড্ৰেক আৰু বেন গেটছৰ ওচৰতে থাকিল, ডায়েট ড্ৰিংকছৰ চুমুক দি। কেনেডীয়ে খিৰিকীখনৰ ওচৰলৈ খোজ ল"লে, তাইৰ ৱাইন ঘূৰাই ঘূৰাই টেক্সি চলোৱা বিমানবোৰলৈ চাই, যেন চিন্তাত হেৰাই গৈছে। থৰ্ষ্টেন ডাহলে ইভিয়ানৰ সৈতে আৰামদায়ক চকী এখনত ডুব গ"ল, তেওঁৰ শৰীৰৰ ভাষাক ভাবুকিহীন বুলি বাছি লোৱা হৈছিল।
  
  "মোৰ ভনীয়েক" বেনে কথা ক"লে। "তাইক সহায় কৰিব পাৰিবানে?"
  
  "চিআইএই ইন্টাৰপলৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিছে, কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ বিষয়ে আমাৰ হাতত এতিয়াও কোনো তথ্য নাই।" ক্ষন্তেক পিছতে বেনৰ দুখ আৰু কংগ্ৰেছৰ এজন সদস্যৰ ওচৰলৈ হাত আগবঢ়াবলৈ লোৱা প্ৰচেষ্টা লক্ষ্য কৰি সম্পাদকগৰাকীয়ে লগতে ক"লে: "আমি চেষ্টা কৰিছো ল"ৰা। আমি সিহঁতক বিচাৰি পাম।"
  
  "মোৰ মা-দেউতাই এতিয়াও গম পোৱা নাই।" বেন অনিচ্ছাকৃতভাৱে মোবাইল ফোনটোলৈ তললৈ চালে। "কিন্তু বেছি সময় নালাগিব-"
  
  এতিয়া আন এগৰাকী মহিলা আগবাঢ়ি আহিল - এগৰাকী আনন্দময়, আত্মবিশ্বাসী, বহুত কম বয়সীয়া ব্যক্তি, সকলো দিশতে ভৱিষ্যতৰ প্ৰাক্তন বিদেশ মন্ত্ৰীগৰাকীৰ কথা মনত পেলোৱা, এগৰাকী প্ৰকৃত শিকাৰু বা ড্ৰেকে নিজকে কোৱাৰ দৰে এলিচিয়া মাইলছৰ ৰাজনৈতিক সংস্কৰণ।
  
  "মোৰ দেশখন অবাস্তৱতকৈ কম নহয়, মিষ্টাৰ ডাহল, মিষ্টাৰ ড্ৰেক। আমি জানো যে আমি এই ক্ষেত্ৰত বহু পিছ পৰি আছো, আৰু আমি জানো যে বাজি কি। আপোনাৰ SAS দলটোক অপাৰেচনৰ বাবে ক্লিয়াৰ কৰা হৈছে। এছ জি জিও। আমাৰ এটা ডেল্টা দল আছে সহায় কৰিবলৈ সাজু। মাত্ৰ সংখ্যাবোৰ যোগ কৰক..." তাই আঙুলি দুটা লৰচৰ কৰিলে। "স্থানাংক"।
  
  "আৰু অধ্যাপক পাৰ্নেভিক?" প্ৰথমবাৰৰ বাবে কথা ক"লে ডাহলে। "কানাডিয়ানসকলৰ বিষয়ে কি খবৰ?"
  
  "ৱাৰেণ্ট জাৰি কৰা হৈছে" সচিবগৰাকীয়ে অলপ জঠৰকৈ ক"লে। "এয়া কূটনৈতিক পৰিস্থিতি-"
  
  "নহয়!" ড্ৰেকে চিঞৰিলে, তাৰ পিছত নিজকে শান্ত কৰিবলৈ উশাহ এৰি দিলে। "নাই ছাৰ। এইটো ভুল পন্থা। এই বস্তুটো লঞ্চ... কি?... তিনিদিন আগতে? সময় ইয়াত সকলো, বিশেষকৈ এতিয়া। পৰৱৰ্তী কেইদিনমান," তেওঁ কয়, "য"ত আমি জয়ী বা পৰাস্ত হওঁ।"
  
  সচিব গেটছে তেওঁক আচৰিত হৈ চালে। "শুনিছো তোমাৰ মাজত এতিয়াও সৈনিকজনৰ কিছুমান আছে, ড্ৰেক। কিন্তু এই প্ৰতিক্ৰিয়াৰ বাবে নহয়।"
  
  "মই যেতিয়া উপযুক্ত হয় তেতিয়া সৈনিক আৰু অসামৰিক লোকৰ মাজত চুইচ কৰো," ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে। "এজন প্ৰাক্তন সৈনিক হোৱাৰ সুবিধা।"
  
  "হয়. বাৰু, যদি ই আপোনাক ভাল অনুভৱ কৰে, তেন্তে ৱাৰেণ্টে সহায় নকৰে। কলবি টেইলৰ নিজৰ বেছিভাগ কৰ্মচাৰীৰ সৈতে কানাডাৰ অট্টালিকাৰ পৰা নিৰুদ্দেশ হয়। মোৰ অনুমান যে তেওঁ বহুদিনৰ পৰাই এই পৰিকল্পনা কৰি আছিল আৰু পূৰ্বতে নিৰ্ধাৰিত কিছুমান আকস্মিকতালৈ সলনি হৈছিল। মূলতঃ - তেওঁ গ্ৰীডৰ বাহিৰত।"
  
  ড্ৰেকে চকু দুটা মুদি দিলে। "কিবা ভাল খবৰ?"
  
  এগৰাকী যুৱতীয়ে কথা ক"লে। "বাৰু, আমি আপোনাৰ গৱেষণাত সহায় কৰিবলৈ লাইব্ৰেৰী অৱ কংগ্ৰেছৰ সকলো সম্পদ আগবঢ়াইছো।" তাইৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল। "পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ পুথিভঁৰাল। বত্ৰিশ নিযুত কিতাপ। বিৰল প্ৰিন্ট। আৰু ৱৰ্ল্ড ডিজিটেল লাইব্ৰেৰী।"
  
  বেন তাইৰ ফালে এনেদৰে চালে যেন তাই মাত্ৰ প্ৰিন্সেছ লেইয়া কচপ্লে প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ সন্মত হৈছে। "সকলো সম্পদ? গতিকে - তাত্ত্বিকভাৱে - আপুনি ধৰিব পাৰিব কোনটো জাৰ্মান নৰ্ছ পৌৰাণিক কাহিনীৰ প্ৰতি আকৃষ্ট? আপুনি হয়তো অডিন আৰু এই দেৱতাৰ সমাধিৰ বিষয়ে গ্ৰন্থ পাব। ইণ্টাৰনেটত নথকা বস্তু?"
  
  "আপুনি পাৰিলেহেঁতেন, মাত্ৰ এটা বুটাম স্পৰ্শ কৰিলেই," মহিলাগৰাকীয়ে ক"লে। "আৰু, সেইটোত ব্যৰ্থ হ"লে আমাৰ কিছুমান অতি পুৰণি লাইব্ৰেৰিয়ান আছে।"
  
  মেটৰ ফালে চাই বেনৰ চকু দুটা আশাৰে জিলিকি উঠিল। "আমাক তালৈ লৈ যোৱা।"
  
  
  * * *
  
  
  দেওবাৰে পুৱাৰ ভাগত তেওঁলোকৰ বাবে লাইব্ৰেৰী অৱ কংগ্ৰেছ খোলা আছিল। লাইট জ্বলি থকা, কৰ্মচাৰীসকল মনোযোগী, বিশ্বৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ পুথিভঁৰালটোৱে নিশ্চয় আপ্লুত কৰিলে। প্ৰথমতে ঠাইখনৰ স্থাপত্য আৰু অনুভৱে ড্ৰেকক এটা সংগ্ৰহালয়ৰ কথা মনত পেলাই দিছিল যদিও কিতাপৰ আলমাৰী আৰু বৃত্তাকাৰ পঢ়াৰ বেলকনিৰ শাৰীবোৰ চাই থাকোঁতে তেওঁ অতি সোনকালেই প্ৰাচীন জ্ঞানৰ সন্মানজনক পৰিৱেশ অনুভৱ কৰিছিল আৰু তেওঁৰ মনোভাৱৰ পৰিৱৰ্তন ঘটিছিল তেওঁৰ চৌপাশৰ লগত খাপ খুৱাই।
  
  ড্ৰেকে কৰিড"ৰবোৰত কিছু সময় ঘূৰি ফুৰি থকাৰ সময়তে বেন গৱেষণাত ডুব যোৱাত সময় নষ্ট নকৰিলে। তেওঁ লুকাই চুৰকৈ বেলকনিত উঠি লেপটপটো লোড কৰি তেওঁলোকৰ ছুইডেনৰ বিশেষ বাহিনীৰ অধিনায়কক কফি আৰু কুকিজ বিচাৰিবলৈ পঠিয়াই দিলে।
  
  "ভাল ঠাই" ড্ৰেকে ঘূৰি ফুৰোতে ক"লে। "মোৰ অনুভৱ হৈছে যে নিকোলাছ কেজে যিকোনো মিনিটতে পপ আউট কৰিব পাৰে।"
  
  বেন নাকৰ দলংখন চিটিকি দিলে। "ক"ৰ পৰা আৰম্ভ কৰিব নাজানো," তেওঁ স্বীকাৰ কৰে। "মোৰ মূৰটো এটা ভঁৰাল বন্ধু।"
  
  বেলকনিখন আগুৰি থকা ৰেলিংবোৰত থৰ্ষ্টেন ডাহলে টেপ কৰিলে। "আপুনি যি জানে তাৰ পৰা আৰম্ভ কৰক," সেই অধ্যয়ন কৰা অক্সফৰ্ড সুৰত তেওঁ ক"লে। "এটা কিংবদন্তিৰ পৰা আৰম্ভ কৰক।"
  
  "শুদ্ধ. বাৰু, আমি এই কবিতাটো জানো। ইয়াত মোটামুটিকৈ কোৱা হৈছে যে যিয়েই দেৱতাসকলৰ সমাধি অশুচি কৰিব তেওঁ পৃথিৱীত নৰকজুই নমাই আনিব। আৰু ই জুই, আক্ষৰিক অৰ্থত। আমাৰ গ্ৰহটো জ্বলি যাব। আমি এইটোও জানো যে এই কিংবদন্তিটোৰ আন আন দেৱতাৰ বিষয়ে লিখা আন আন আন আন সম্পৰ্কীয় কিংবদন্তিৰ সৈতে অনন্য ঐতিহাসিক সাদৃশ্য আছে।"
  
  ডাহলে ক"লে, "আমি যিটো নাজানো, সেয়া হ"ল কিয়? নে কেনেকৈ?"
  
  "জুই" ড্ৰেকে তীব্ৰভাৱে ক"লে। "ল"ৰাটোৱে মাত্ৰ তেনেকৈয়ে কৈছে।"
  
  বেন চকু দুটা মুদি দিলে। ডাহলে টান হাঁহি এটা মাৰি ড্ৰেকৰ ফালে ঘূৰি চালে। ইয়াক মগজুৰ ধুমুহা বোলা হয়।" "তথ্য বিশ্লেষণে প্ৰায়ে সত্য উন্মোচন কৰাত সহায় কৰে। মই বুজাইছিলো যে কেনেকৈ এটা বিপৰ্যয় ঘটে। অনুগ্ৰহ কৰি হয় সহায় কৰক নহয় গুচি যাওক।"
  
  ড্ৰেকে কফিৰ চুমুক এটা মাৰি নিমাত হৈ থাকিল। এই দুয়োজন ল"ৰাই মানুহ হেৰুৱাইছিল আৰু ঠাইৰ যোগ্য আছিল। ৰেলিঙৰ ওচৰলৈ গৈ সি পিছলৈ চালে, চকু দুটা ঘূৰণীয়া কোঠাটোৰ চাৰিওফালে লৰচৰ কৰি, ষ্টাফ আৰু আমেৰিকান এজেণ্টৰ অৱস্থান লক্ষ্য কৰিলে। কেনেডীয়ে দুটা মহলা তলত বহি আছিল, ক্ৰোধিতভাৱে তাইৰ লেপটপটো টেপ কৰি আঁতৰি গৈছিল, তাইৰ নিজৰ লেপটপটোৰ পৰা বিচ্ছিন্ন হৈ আছিল... কি? অপৰাধবোধ? ভয়? উদাস? তেওঁ এই বিষয়ে সকলো জানিছিল, আৰু তেওঁ প্ৰচাৰ আৰম্ভ কৰিবলৈ যোৱা নাছিল।
  
  বেনে ক"লে, "কিংবদন্তিটোৱে ইংগিত দিয়ে যে অডিনৰ কবৰৰ এটা অপবিত্ৰতাই জুইৰ নদীৰ প্ৰবাহ আৰম্ভ কৰিব। মই ক"ম যে এইটোও ইয়াত আন যিকোনো কথাৰ দৰেই জনাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ।"
  
  শেহতীয়া স্মৃতিবোৰ ওলাই অহাৰ লগে লগে ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। জুইৰ নদী?তেওঁ দেখিলে।
  
  কিন্তু ক"ত?
  
  "কিয় তেনেকৈ ক"লা?" সি সুধিলে। "জুইৰ নদী?"
  
  "নাজানো।" হয়তো কাৰণ 'নৰকৰ জুই বিস্ফোৰণ হৈছে' আৰু 'অন্ত ওচৰ চাপিছে' বুলি কৈ ভাগৰি পৰিছো। হলিউডৰ চিনেমাৰ ট্ৰেইলাৰ যেন লাগে।"
  
  "তেন্তে তুমি জুইৰ নদীৰ পিছে পিছে গ"লা?"ডাহলে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে।"লাভাৰ দৰে?"
  
  "নাই, ৰ"বা" ড্ৰেকে আঙুলি দুটা চেপি ধৰিলে। "হয়! চুপাৰ আগ্নেয়গিৰি! ইন... আইচলেণ্ডত, নহয়নে?" তেওঁ নিশ্চিতকৰণৰ বাবে ছুইডেনৰ ফালে চালে।
  
  "চাওক, মই স্ক্যাণ্ডিনেভিয়ান বুলিয়েই মই নহয়"
  
  "হয়". সেই মুহূৰ্ততে ওচৰৰ কিতাপৰ আলমাৰীৰ আঁৰৰ পৰাই কনিষ্ঠ সহকাৰী প্ৰতিৰক্ষা সচিবজন বাস্তৱায়িত হ"ল। "আইচলেণ্ডৰ দক্ষিণ-পূব দিশত। এই বিষয়ে সমগ্ৰ বিশ্বই জানে। নতুন চৰকাৰী অধ্যয়নটো পঢ়াৰ পিছত মই ভাবো যে এইটো সপ্তমটো বৰ্তমানৰ ছুপাৰভলকেন।"
  
  বেনে কয়, "আটাইতকৈ বিখ্যাতটো ইয়েলোষ্টোন পাৰ্কত।
  
  "কিন্তু ছুপাৰভলকেনটোৱে ইমান ভাবুকি কঢ়িয়াই আনিছেনে?" ড্ৰেকে সুধিলে। "নে এইটো আন এটা হলিউডৰ মিথ?"
  
  বেন আৰু সহকাৰী সম্পাদক দুয়োজনে মাত দিলে। সহায়কগৰাকীয়ে কয়, "এই প্ৰসংগত "প্ৰজাতিৰ বিলুপ্তি" শব্দটো অত্যধিক নহয়। "গৱেষণাৰ পৰা জানিব পৰা গৈছে যে পূৰ্বৰ দুটা অতি আগ্নেয়গিৰিৰ বিস্ফোৰণ আমাৰ গ্ৰহত সংঘটিত হোৱা দুটা বৃহৎ গণ বিলুপ্তিৰ পৰিঘটনাৰ সৈতে মিল আছে। দ্বিতীয়তে অৱশ্যে ডাইনোছৰ।"
  
  "কিমান কাকতলীয়া কথা?" ড্ৰেকে সুধিলে।
  
  "ইমান ওচৰত যে এবাৰ হ"লে আপুনি আচৰিত হ"ব। কিন্তু দুবাৰ? আহকচোন..."
  
  "বিষ্ঠা".
  
  বেন বতাহত হাত দুখন ওপৰলৈ তুলিলে। "চাওক, আমি ইয়াত একাষৰীয়া হৈ পৰিছো। আমাক যি লাগে সেয়া হ"ল অডিনক ক্ৰেপ লোড কৰা।" তেওঁ পৰ্দাত কেইবাটাও শিৰোনাম উজ্জ্বল কৰি তুলিছিল। "এইটো, এইটো আৰু বাহ ̧ নিশ্চিতভাৱে এইটো। ভলুস্পা - য"ত অডিনে দৰ্শকৰ সৈতে হোৱা সাক্ষাৎকাৰৰ কথা কয়।"
  
  "ভিজিটছ?" ড্ৰেকে মুখখন ৰঙা কৰিলে। "ভাইকিং পৰ্ণ, হুহ?"
  
  সহায়কজনে বেনৰ ওপৰত হেলান দি কেইটামান বুটাম টিপি পাছৱৰ্ড এটা দি এটা লাইন টাইপ কৰিলে। তাইৰ পেণ্টছুটটো আছিল কেনেডীৰ চুটৰ বিপৰীত, ৰুচিসন্মতভাৱে ডিজাইন কৰা হৈছিল তাইৰ ফিগাৰটো লুকুৱাই থোৱাতকৈ উজ্জ্বল কৰি তুলিবলৈ। বেনৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল, তেওঁৰ সমস্যাবোৰ ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে পাহৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে মুখত ক"লে, "অপচয় কৰা প্ৰতিভা।"
  
  সহায়কজন থিয় হোৱাৰ লগে লগে বেনে তাক মাজৰ আঙুলিটো দিলে। সৌভাগ্যক্ৰমে তাই তাক দেখা নাপালে। "পাঁচ মিনিটৰ ভিতৰতে আপোনালোকৰ ওচৰলৈ লৈ আহিব" তাই ক"লে।
  
  "ধন্যবাদ মিছ।" ড্ৰেকে দ্বিধাবোধ কৰিলে। "ক্ষমা কৰিব, তোমাৰ নামটো মই নাজানো।"
  
  "মোক হেডেন বুলি মাতিব" তাই ক"লে।
  
  কেইমিনিটমান পিছত বেনৰ কাষত কিতাপবোৰ থৈ দিয়া হ"ল আৰু লগে লগে ভলুস্পা নামৰ কিতাপখন বাছি ল"লে। তেজৰ গোন্ধ পোৱা জন্তুৰ দৰে। ডাহলে আন এটা খণ্ড বাছি লৈছিল, ড্ৰেক - তৃতীয়টো। হেডেনে বেনৰ কাষত বহি তেওঁৰ লগত টেক্সটটো অধ্যয়ন কৰিলে।
  
  আৰু তেতিয়াই বেন চিঞৰি উঠিল "ইউৰেকা! মোৰ হাতত আছে!" লিংক হেৰাই গৈছে। ই হাইডি! ডাম্ হাইডি! এই কিতাপখনে অনুসৰণ কৰিছে, আৰু মই উদ্ধৃতি দিছো, "অডিনৰ প্ৰিয় দৰ্শক হাইডিৰ যাত্ৰা।"
  
  "শিশুৰ কিতাপৰ দৰে?" ডাহলে স্পষ্টভাৱে স্কুলীয়া দিনবোৰ মনত পেলাইছিল।
  
  ড্ৰেকক মাত্ৰ বিভ্ৰান্ত যেন লাগিল। "ক? মই অধিক হাইডি ক্লাম টাইপৰ ল'ৰা।"
  
  "হয়, শিশুৰ কিতাপ এখন! মোৰ বিশ্বাস যে হাইডিৰ কিংবদন্তি আৰু তেওঁৰ ভ্ৰমণৰ কাহিনী নিশ্চয় বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি নৰ্ছ কাহিনীৰ পৰা নৰ্ছ মিথলৈ বিকশিত হৈছে আৰু তাৰ পিছত ছুইজাৰলেণ্ডৰ এজন লেখকে কাহিনীটোক শিশুৰ কিতাপ এখনৰ ভিত্তি হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল।"
  
  "বাৰু, কি কয়?" ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ হৃদস্পন্দন বেছি বেগেৰে।
  
  বেন এচেকেণ্ডৰ বাবে পঢ়িলে। "অ", সেইটোৱে বহুত কথা কয়" সি খৰখেদাকৈ কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল। "সেইটো যথেষ্ট ভালকৈয়ে সকলো কয়।"
  
  
  বাইছ
  
  
  
  ৱাশ্বিংটন, ডি.চি
  
  
  কেনেডি মূৰে তাইৰ কম্পিউটাৰৰ পৰ্দালৈ চাই বহি আছিল, একো দেখা নাছিল, আৰু ভাবিছিল যে কেনেকৈ যেতিয়া আপুনি বুঢ়া আঙুলিৰ তলত জীৱনটোক পিহি লয়, তেতিয়া মূলতঃ ই কেৱল এজন মাষ্টৰে হেঁচা মাৰি ধৰা টেনিছ বলহে। এটা সৰু টাৰ্ণ বেক আপোনাৰ ভাগ্য সলনি কৰি দিলে, কোনোবা অভাৱনীয় টাৰ্ণে আপোনাক আত্মধ্বংসৰ সৰ্পিল ধাৰাত পঠিয়াই দিলে, তাৰ পিছত কেইদিনমানৰ দ্ৰুত গতিৰ একচনে আপোনাক পুনৰ খেলৰ মাজলৈ লৈ গ"ল।
  
  নিউয়ৰ্কলৈ যোৱাৰ পথত তাই শক্তিশালী অনুভৱ কৰিছিল, সংগ্ৰহালয়ৰ উন্মাদনাৰ পিছত আৰু ভাল অনুভৱ কৰিছিল। তাই নিজৰ ওপৰত সন্তুষ্ট আছিল আৰু হয়তো মেট ড্ৰেকৰ ওপৰতো অলপ সন্তুষ্ট হৈছিল।
  
  কিমান বিকৃত, তাই নিজকে ক"লে। কিন্তু তেতিয়া, কোনোবাই এবাৰ কোৱা নাছিলনে যে বৃহৎ অসুবিধাৰ পৰাই মহান অগ্ৰগতি আহে? তেনেকুৱা কিবা এটা।
  
  ইয়াৰ পিছতে অধ্যাপকজনক অপহৰণ কৰা হয়। বেন ব্লেকৰ ভগ্নীক অপহৰণ কৰা হৈছে। আৰু কেনেডীয়ে দৃঢ়তাৰে এই মোবাইল মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল, মূৰটো পোনে পোনে আৰু আকৌ এবাৰ খেলখনত সম্পূৰ্ণৰূপে ডুব গ"ল, তাইৰ চিন্তাবোৰ বিভ্ৰান্তিৰ অৰ্থ উলিওৱাত কেন্দ্ৰীভূত হ"ল।
  
  তাৰ পাছত ছিৰিৰে ওপৰলৈ উঠিবলৈ ধৰাত লিপকিণ্ডে ভিৰৰ মাজৰ পৰা মূৰ্ত হৈ উঠিল আৰু হঠাতে তাইক ৰখাই দিলে।
  
  "কেপ্তেইন?"
  
  "হাই মূৰ। আমি কথা পাতিব লাগিব "।
  
  "ভিতৰলৈ আহক," কেনেডীয়ে মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ ফালে হাত জোকাৰিলে, "আমি আপোনাৰ সহায় ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিম।"
  
  "উহ, আহ। নহয়. সংগ্ৰহালয়ৰ বাবেই নহয়, মূৰ। ক্ৰুজাৰখন সেই দিশতে আছে।"
  
  ভিৰৰ মাজেৰে সি খোজ কাঢ়ি গ"ল, তাৰ টেনচন পিঠিখন এতিয়া তাইৰ ফালে নিৰৱ অভিযোগৰ দৰে চাই আছিল। কেনেডীয়ে ধৰিবলৈ খৰখেদা কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  
  "কি... কি হ"ল কেপ্তেইন?"
  
  "ভিতৰলৈ সোমাই যা।"
  
  দুয়োৰে বাহিৰে ক্ৰুজাৰখন খালী আছিল। ৰাস্তাৰ কোলাহল ম্লান হৈ পৰিছে, বাহিৰত পৃথিৱী কঁপোৱা অনুষ্ঠানবোৰ এতিয়া পাৰ্টিলৈ যোৱা সমাজসেৱকৰ গুণতকৈও অধিক আবদ্ধ হৈ পৰিছে।
  
  কেনেডীয়ে নিজৰ আসনত আধা ঘূৰি লিপকিণ্ডৰ সন্মুখীন হ"ল। "নক"বা...প্লিজ মোক নক"বা..." ডিঙিত এটা গোট খাই লিপকিণ্ডৰ কঠোৰ অভিব্যক্তি হেৰুৱাই পেলালে, কথাবোৰ ওঁঠৰ পৰা ওলাই যোৱাৰ আগতেই তাইক সকলো কথা ক"লে।
  
  কিন্তু সিহঁত পৰিল, আৰু প্ৰতিটো শব্দই তাইৰ ইতিমধ্যে ক"লা হৈ পৰা আত্মাত বিষৰ টোপাল হৈ পৰিল।
  
  "কেলেবে আকৌ আঘাত কৰিলে। আমাৰ এমাহৰ পলম হৈছিল - তাৰ পিছত কালি দুপৰীয়া আমাৰ ফোন আহিল। ছোৱালীজনী... আহ্হ... নেভাদাৰ ছোৱালীজনী।" তাৰ মাতটো হুৰহুৰাই হৈ পৰিল। "চহৰত নতুন। ছাত্ৰ."
  
  "নহয়. অনুগ্ৰহ কৰি..."
  
  "মই বিচাৰিছিলো তুমি এতিয়াই গম পাবা, কোনো নিগনিৰ গোবৰ শুনা আগতেই।"
  
  "নহয়".
  
  "ক্ষমা কৰিব মূৰ।"
  
  "মই ঘূৰি আহিব বিচাৰো।" মই উভতি যাওঁ লিপকিণ্ড। মোক সোমাবলৈ দিয়ক। " ৷
  
  "মই দুঃখিত".
  
  "মই তোমাক সহায় কৰিব পাৰিম।" এইটো মোৰ কাম। মাই লাইফ।"
  
  লিপকিণ্ডে তাৰ তলৰ ওঁঠটো কামোৰি আছিল, মানসিক চাপৰ নিশ্চিত লক্ষণ। "এতিয়ালৈকে নহয়. ইচ্ছা কৰিলেও কৰ্তৃপক্ষই অনুমোদন নিদিলে। তুমি জানো।"
  
  "মই কৰিব লাগেনে? ৰাজনীতিবিদৰ চিন্তা কেতিয়াৰ পৰা জানিব পাৰিম? ৰাজনীতিত সকলোৱেই হাৰামী, লিপকিণ্ড, আৰু কেতিয়াৰ পৰা তেওঁলোকে সঠিক কাম কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে? " ৷
  
  "তুমি মোক ধৰিলা" লিপকিণ্ডৰ গুৰুগুৰুটোৱে তাৰ হৃদয়খনক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিলে। "কিন্তু আদেশ, কোৱাৰ দৰে, আদেশ। আৰু মোৰ সলনি হোৱা নাছিল।"
  
  "লিপকিণ্ড, এই... মোক নষ্ট কৰি আছে।"
  
  সি শুকানকৈ গিলি পেলালে। "সময় দিয়ক। আপুনি উভতি আহিবনে"।
  
  "মই গুৰুত্ব দিওঁ মোৰ নহয়, ধিক্কাৰ! এইবোৰ তাৰ চুদাচুদিৰ বলি! সিহঁতৰ পৰিয়াল!"
  
  "মইও তেনেকৈয়ে ভাবো মূৰ। ট্ৰাষ্ট মি।"
  
  ক্ষন্তেক পিছত তাই সুধিলে, "ক"ত?" তাই কৰিব পৰা সকলো, তাই বিচৰা সকলো, চিন্তা কৰিব পৰা সকলোবোৰেই আছিল।
  
  "মূৰ। ইয়াত আপুনি কোনো ধৰণৰ তপস্যা দিব নালাগিব। এই চাইকো যে চুদাচুদি চাইকো হোৱাটো তোমাৰ দোষ নহয়।"
  
  "ক"ত?" - মই সুধিলোঁ।
  
  লিপকিণ্ডে তাইক কি লাগে জানি তাইক ঠাইখন ক"লে।
  
  
  * * *
  
  
  মুকলি নিৰ্মাণ স্থান। গ্ৰাউণ্ড জিৰ"ৰ পৰা তিনিটা ব্লক দক্ষিণে। ডেভেলপাৰৰ নাম ছিলকে হোল্ডিংছ।
  
  কেনেডীয়ে বিশ মিনিটৰ ভিতৰতে অপৰাধস্থলীটো বিচাৰি পালে, মুকলি অট্টালিকাৰ চতুৰ্থ মহলাত উৰি ফুৰা টেপটো লক্ষ্য কৰিলে আৰু টেক্সি এখন পঠালে। তাই অট্টালিকাৰ সন্মুখত থিয় হৈ আত্মাহীন চকুৰে ওপৰলৈ চাই থাকিল। ঠাইখন জনশূন্য আছিল-এতিয়াও সক্ৰিয় অপৰাধৰ স্থান-কিন্তু শনিবাৰৰ শেষৰ ফালে আৰু এই কাণ্ড সংঘটিত হৈছিল ২৪ ঘণ্টাৰো অধিক পূৰ্বে।
  
  কেনেডীয়ে ধ্বংসাৱশেষবোৰ লাথি মাৰিলে, তাৰ পিছত নিৰ্মাণস্থলীলৈ ওলাই আহিল। তাই খোলা পকী চিৰিৰে ওপৰলৈ উঠি অট্টালিকাৰ কাষেৰে চতুৰ্থ মহলালৈ উঠি গ"ল আৰু পকী ফলক এখনত উঠিল।
  
  প্ৰচণ্ড বতাহে তাইৰ ঢিলা ব্লাউজটো টানি আনিলে। তাইৰ চুলিখিনি যদি মজবুত ফিতাৰে পিছলৈ চেপি থোৱা নহ"লহেঁতেন তেন্তে কিবা এটা ভূত-প্ৰেতৰ দৰে উৰি ফুৰিলেহেঁতেন। তাইৰ সন্মুখত নিউয়ৰ্কৰ তিনিটা দৃশ্য মুকলি হৈ পৰিল, যাৰ ফলত তাইৰ মূৰ ঘূৰোৱা যেন লাগিল - যিটো অৱস্থা তাইৰ গোটেই জীৱন আছিল, কিন্তু, অদ্ভুতভাৱে, এতিয়াহে মনত পৰিল।
  
  আৰু তথাপিও তাই ইগ্গড্ৰাচিল, বিশ্ব গছত উঠিল।
  
  তাৰ পিছত কোনো মূৰ ঘূৰোৱা নহয়।
  
  ই তাইক অডিন গোচৰ আৰু বিশেষকৈ মেট ড্ৰেকৰ কথা মনত পেলাই দিলে। তাই এইটোলৈ ঘূৰি যাব বিচাৰিছিল, তাৰ ওচৰলৈ, কিন্তু তাই নিশ্চিত নাছিল যে তাইৰ সাহস আছে।
  
  ধূলিময় ফলকখন পাৰ হৈ তাই ধ্বংসাৱশেষৰ স্তূপ আৰু ঠিকাদাৰৰ সঁজুলিবোৰ এৰাই চলিবলৈ সাহস কৰিলে। বতাহে তাইৰ হাতৰ আঁচল আৰু পেণ্টটো টানি আনিলে, অতিৰিক্ত সামগ্ৰীৰ বাবে ফুলি উঠিল। লিপকিণ্ডে মৃতদেহৰ স্থান বৰ্ণনা কৰা ঠাইৰ পৰা অলপ দূৰৈত তাই ৰৈ গ"ল। জনপ্ৰিয় টেলিভিছনৰ বিপৰীতে মৃতদেহবোৰত চকেৰে চিহ্নিত কৰা নহয় - সেইবোৰৰ ফটো তোলা হয়, তাৰ পিছত বিভিন্ন নিৰ্দিষ্ট বিন্দুৰ পৰা ইয়াৰ সঠিক স্থান জুখিব লাগে।
  
  যিকোনো প্ৰকাৰে তাইক মাত্ৰ তাত থকাৰ প্ৰয়োজন আছিল। কুঁজৰাই আঁঠু লৈ চকু দুটা মুদি প্ৰাৰ্থনা কৰক।
  
  আৰু সকলোবোৰ লৰালৰিকৈ উভতি আহিল। স্বৰ্গৰ পৰা পতিত চয়তানৰ দৰে। এজন প্ৰধানদেৱদূতৰ সৃষ্টিৰ দৰে তাইৰ মনত সকলো জিলিকি উঠিছিল। যি মুহূৰ্তত তাই ছাক ৱাকাৰক এটন লেতেৰা টকা পকেটত ভৰাই থোৱা দেখিছিল। বিচাৰকৰ গেভেলে নিজৰ দোষ ঘোষণা কৰাৰ শব্দ। সহকৰ্মীসকলৰ পৰা মৃত চাৱনি, তাইৰ গাড়ীৰ হুডত সংলগ্ন, তাইৰ এপাৰ্টমেণ্টৰ দুৱাৰত সংলগ্ন হৈ থকা তাইৰ লকাৰত ওলাবলৈ ধৰা অশ্লীল অংকনবোৰ।
  
  ছিৰিয়েল কিলাৰৰ পৰা তাই পোৱা চিঠিখন, য"ত তেওঁ তাইক তাইৰ সকলো সহায়ৰ বাবে ধন্যবাদ জনাইছিল।
  
  থমাছ কেলেবক কৰা আন এটা হত্যাকাণ্ডৰ বাবে তাই অনুতাপ কৰাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  তাই মৃতক আৰু শোকৰ পৰা ক্ষমা বিচৰাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  
  তেঁইশ
  
  
  
  ৱাশ্বিংটন, ডি.চি
  
  
  "এই কথাটো ব্ৰিটনীতকৈও বেছি উন্মোচনকাৰী," বেনে নিজৰ উত্তেজনাক বাধা দি কথাবোৰ খৰখেদাকৈ ক"লে। "ইয়াত লিখা আছে- "তেওঁ ৱৰ্ল্ড ট্ৰিত থকাৰ সময়তে ভলভাই অডিনক প্ৰকাশ কৰে যে তাই তেওঁৰ বহু গোপন কথা জানে। যে তেওঁ জ্ঞানৰ সন্ধানত Yggdrasil ৰ ওপৰত নিজকে বলিদান দিছিল। যে তেওঁ একে উদ্দেশ্যৰ বাবে ন দিন ন ৰাতি ৰোজা ৰাখিছিল। তাই তাক কয় যে তাই জানে তাৰ চকু দুটা ক"ত লুকাই আছে আৰু আৰু অধিক জ্ঞানৰ বিনিময়ত কেনেকৈ দিলে।"
  
  "ৱান ৱাইজ ৱান" ডাহলে বাধা দিলে। "পাৰ্নেভিকে কৈছিল যে তেওঁক সদায় সকলো দেৱতাৰ ভিতৰত আটাইতকৈ জ্ঞানী বুলি গণ্য কৰা হয়।"
  
  ড্ৰেকে বিৰবিৰাই উঠিল, "নিজৰ গোপন কথাবোৰ কোনো মহিলাক কোৱাটো কেতিয়াও বুদ্ধিমানৰ কাম নহয়।"
  
  বেন চকু দুটা তাৰ ফালে ঘূৰাই দিলে। "অডিনে ক্ৰুচত খ্ৰীষ্টৰ দৰে বৰশীৰে কাষত বিন্ধি ন দিন ন ৰাতি বিশ্ব গছত উপবাসে থাকিল। হাইডিয়ে কয় যে তেওঁৰ ডিলিৰিয়ামত অডিনে তাইক কৈছিল যে তেওঁৰ সংগীসকল ক"ত লুকাই আছে। আৰু তেওঁৰ ঢালখন ক"ত লুকাই আছিল? আৰু যে তেওঁৰ বৰশী তাতেই থাকিব। আৰু যে তেওঁ বিচাৰিছিল যে তাই তেওঁৰ সংগীসকলক - তেওঁৰ অংগবোৰ - সিঁচৰতি কৰি তেওঁৰ মৃতদেহটো সমাধিস্থলত ৰাখিব।"
  
  বেন চকু দুটা ডাঙৰ কৰি ড্ৰেকলৈ চাই হাঁহিলে। "মই হয়তো কিংবদন্তি ভগাঙ্কুৰৰ সন্ধান শেষ কৰা নাই বন্ধু, কিন্তু ইয়াত মোৰ কাম সম্পূৰ্ণ হৈছে।"
  
  বেনৰ তেতিয়া মনত পৰিল সি ক"ত আছে আৰু কাষতে থিয় হৈ থকা মহিলাগৰাকীক। নাকৰ দলংখন ধৰিলে সি। "ধেৎ আৰু বাজে কথা।"
  
  ডাহলে চকু টিপিয়াই নিদিলে। "মই যিমানদূৰ জানো - আৰু এইটো কেৱল পাৰ্নেভিকৰ বক্তৃতাৰ সময়ত শুনিবলৈ আমনি কৰা কথাখিনিৰ ক্ষেত্ৰতহে প্ৰযোজ্য - ইজিপ্তৰ ফেৰাউনসকলৰ দৰেই ভলভাসকলকো সদায় আটাইতকৈ চহকী কবৰবোৰত সমাধিস্থ কৰা হৈছিল, যাৰ কাষত বহুতো মূল্যৱান বস্তু আছিল। ঘোঁৰা, গাড়ী, দূৰৈৰ দেশৰ পৰা পোৱা উপহাৰ।"
  
  হেডনে যেন হাঁহি এটা লুকুৱাই ৰাখিছিল। "যদি আমি আপোনাৰ গোটেই কাহিনীটো যুক্তিসংগতভাৱে অনুসৰণ কৰো, মিষ্টাৰ ব্লেক, তেন্তে মই বিশ্বাস কৰোঁ যে হাইডিৰ তথাকথিত যাত্ৰাবোৰ আচলতে অডিনৰ সকলো টুকুৰা ক"ত সিঁচৰতি হৈ আছিল... বা লুকুৱাই থোৱা আছিল তাৰ ব্যাখ্যা।"
  
  "মোক ফোন কৰক... বেন। হয়, বেন। আৰু হয়, আপুনি ঠিকেই কৈছে। নিশ্চিতভাৱে."
  
  ড্ৰেকে বন্ধুক ওলাই আহিবলৈ সহায় কৰিলে। "এতিয়া যে গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়। সকলো টুকুৰা পোৱা গ"ল, ভেলকাইৰী আৰু..." সি থমকি ৰ"ল।
  
  "চকু।" বেন টেনচনত হাঁহি এটা মাৰি ক"লে। "যদি আমি আইজ বিচাৰি পাওঁ, তেন্তে আমি এইটো বন্ধ কৰি কেৰিনৰ বাবে কিছুমান দৰদামৰ চিপছ ল"ব পাৰো।"
  
  ড্ৰেক, ডাহল আৰু হেডেন নিমাত হৈ থাকিল। ড্ৰেকে অৱশেষত ক"লে, "ভেলকাইৰীবোৰো নিশ্চয় ক"ৰবাত বাহিৰত আছে, ব্লেকি। আপুনি জানিব পাৰিবনে যে তেওঁলোকক ক"ত পোৱা গৈছিল? কোনোবা পুৰণি বাতৰি কাকতৰ ৰিপৰ্ট বা কিবা এটা নিশ্চয় আছে।"
  
  "হেইডিয়ে ৰাগনাৰকৰ কিংবদন্তিটো উলিয়াই আনিছিল," বেন এতিয়াও ভাবি আছিল, নিজৰ গৱেষণাত নিমগ্ন হৈ। "অডিনে ৰাগনাৰকত মৃত্যুৰ আগতে তাইক নিশ্চয় প্ৰশিক্ষণ দিছিল।"
  
  ড্ৰেকে মূৰ দুপিয়াই ডাহল আৰু হেডেনক কাষলৈ পঠিয়াই দিলে। "ভেলকাইৰী" বুলি সি সিহঁতক ক"লে। "তথ্যৰ সম্পূৰ্ণ অভাৱ আৰু সেয়েহে সম্ভাৱ্য অপৰাধমূলক দিশটো মনত আছেনে? ইণ্টাৰপলে চিআইএৰ সৈতে টিম আপ কৰি তেওঁক সুযোগ দিয়াৰ সম্ভাৱনা আছেনে?"
  
  "মই এতিয়াই ইয়াক অনুমোদন দিবলৈ যাম" হেডনে ক"লে। "আৰু আমাৰ আই টি বিশেষজ্ঞসকলে জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে যি তদন্ত চলাইছিল, সেই তদন্ত মই অব্যাহত ৰাখিম। আপোনাৰ মিঠা সৰু বন্ধুৱে প্ৰায় কোৱাৰ দৰে - ইলেক্ট্ৰনিক ট্ৰেচবোৰে আমাক তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ লৈ যাব লাগে।"
  
  "মৰমলগা?" ড্ৰেকে তাইক চাই হাঁহিলে। "সি তাতকৈ বেছি। ফটোগ্ৰাফীত নিজকে বিলীন কৰক। গোটৰ কণ্ঠশিল্পী। এজন পৰিয়ালৰ মানুহ, আৰু..." সি কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে, "হয়... মোৰ বন্ধু।"
  
  তাই ওচৰলৈ হেলান দি ক"লে, "সি মোৰ ছবিখন যিকোনো সময়তে তুলিব পাৰে," তাৰ পিছত লাহেকৈ হাঁহিলে আৰু আঁতৰি গ"ল। ড্ৰেকে তাইৰ পিছে পিছে গ"ল, বিমোৰত আৰু সুখী আচৰিত দুয়োটা। তাইক লৈ সি ভুল কৰিছিল। ভগৱান, তাইক কেনেডীতকৈ পঢ়িবলৈ কঠিন আছিল।
  
  মানুহক পঢ়াৰ ক্ষমতাৰ বাবে ড্ৰেকে গৌৰৱ কৰিছিল। পিছলি গ"ল নেকি? বছৰ বছৰ ধৰি অসামৰিক সেৱাই তেওঁক কোমল কৰি তুলিছিল নেকি?
  
  এটা মাতে তাৰ কাণত কথা ক"লে, তাৰ হৃদয়খন জপিয়াই উঠিল। "এয়া কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  কেনেডি!
  
  "চিট!" সি জপিয়াই বতাহত কৰা সৰু জাঁপটোক নিজৰ অংগ-প্ৰত্যংগবোৰৰ সাধাৰণ টানি লোৱাৰ ৰূপত ছদ্মবেশ ল"বলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  নিউয়ৰ্কৰ পুলিচে কিতাপৰ দৰে পঢ়িলে। "মই শুনিছো যে শত্ৰুৰ ভূখণ্ডত এছ এ এছক কেতিয়াও এম্বুছ কৰা হোৱা নাই। অনুমান কৰিছোঁ তুমি কেতিয়াও এই দলৰ অংশ নাছিলা, হুহ?"
  
  "কি কি?" তাইৰ প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দি বেন মনহীনভাৱে সুধিলে।
  
  "এইটো?" কেনেডীয়ে আগলৈ হেলান দি মনিটৰৰ কাষত টেপ কৰিলে, পাণ্ডুলিপিখনৰ প্ৰতীকৰ জঞ্জালৰ মাজত লুকাই থকা এটা সৰু আইকনলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  বেন ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "নাজানো।" ছবিখনৰ আইকনটোৰ দৰে দেখা গৈছে।"
  
  কেনেডীয়ে যেতিয়া পোনে পোনে থিয় হ"ল, তেতিয়া তাইৰ চুলিখিনি বান্ধোনৰ পৰা মুক্ত হৈ কান্ধৰ ওপৰেৰে পৰি গ"ল। ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া সিহঁতে তাৰ পিঠিৰ সৰু অংশলৈকে তললৈ নামি আহিল।
  
  "ৱাঃ. সেইটো বেছি চুলি।"
  
  "আপুনি কৰিব পাৰে ফ্ৰিক।"
  
  বেন ছবিৰ আইকনটোত দুবাৰ ক্লিক কৰিলে। পৰ্দাখন টেক্সটলৈ ঘূৰি গ"ল, ইয়াৰ বল্ড শিৰোনামটোৱে আপোনাৰ চকু কপালত তুলিলে। অডিন আৰু ছিৰ, ৰাগনাৰকৰ সময়ত শাৰী পাতিছিল। আৰু তাৰ তলত কেইশাৰীমান পুৰণি ব্যাখ্যামূলক গ্ৰন্থ।
  
  ১৭৯৫ চনত লৰেঞ্জো বাচ্চে অংকন কৰা আৰু ১৯৩৪ চনত জন ডিলিংগাৰৰ ব্যক্তিগত সংগ্ৰহৰ পৰা জব্দ কৰা এই ছবিখন পুৰণি ছবিৰ আধাৰত নিৰ্মিত বুলি ধাৰণা কৰা হৈছে আৰু ইয়াত অডিনৰ মৃত্যু হোৱা ঠাইত নৰ্ছ দেৱতা অডিনৰ সংগীসকলক বিশেষ ক্ৰমত সজাই তোলা দেখা গৈছে - Ragnarok পৌৰাণিক যুদ্ধক্ষেত্ৰ . তেওঁৰ প্ৰিয় দ্ৰষ্টাজনে এই কথা চাই কান্দি উঠে।
  
  একো নোকোৱাকৈয়ে বেন আকৌ টিপিলে আৰু ছবিখন তেওঁলোকৰ সন্মুখত বাস্তৱায়িত হ"ল।
  
  "মাই গড!" বেন বিৰবিৰাই উঠিল। "বৰ ভাল কাম।"
  
  কেনেডীয়ে ক'লে, "এইটো এটা পৰিকল্পনা... টুকুৰাবোৰ কেনেকৈ সাজিব লাগে তাৰ।"
  
  
  চৌব্বিশ
  
  
  
  ৱাশ্বিংটন, ডি.চি
  
  
  "কপি কেইটামান বনাওঁ।" চিৰ সতৰ্ক ড্ৰেকে নিজৰ ফোনটোৰে কেইখনমান দ্ৰুত ছবি তুলিলে। বেনে তেওঁক সদায় এটা ভাল, কাম কৰা কেমেৰা হাতত ৰাখিবলৈ শিকাইছিল আৰু এইটো আছিল এক অভাৱনীয় ধনৰ ক্ষতি। "এতিয়া আমাক লাগে মাথোঁ ভেলকাইৰী, চকু আৰু ৰাগনাৰকৰ মানচিত্ৰ।" স্মৃতিৰ টুকুৰা এটাই বিন্ধি সি হঠাতে ৰৈ গ"ল।
  
  বেন সুধিলে, "কি?"
  
  "নিশ্চিত নহয়।" বিষ্ঠা. স্মৃতি. হয়তো যোৱা কেইদিনমানৰ পৰা আমি কিবা এটা দেখিছো, কিন্তু আমি ইমানেই দেখিছো যে মই সংকুচিত কৰিব নোৱাৰো।"
  
  ডাহলে ক"লে, "বাৰু ড্ৰেক। হয়তো আপুনি ঠিকেই কৈছিল। হয়তো আধুনিক ডিলিংগাৰৰ নিজাকৈ আকৰ্ষণীয় ব্যক্তিগত সংগ্ৰহ আছে।"
  
  "ইয়ালৈ চাওক" বেন পঢ়ি থাকিল। "ইয়াত কোৱা হৈছে যে এই ছবিখন অনন্য, যিটো সত্য ১৯৬০ চনৰ আৰম্ভণিলৈকে উপলব্ধি কৰা হোৱা নাছিল, তাৰ পিছত ইয়াক নৰ্ছ পৌৰাণিক কাহিনীৰ প্ৰদৰ্শনীত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল আৰু ইয়াক চুটি বিশ্ব ভ্ৰমণলৈ পঠিওৱা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত, আৰু আগ্ৰহ কমি অহাৰ বাবে, ছবিখন সংগ্ৰহালয়ৰ ভল্ট এটাত আবদ্ধ কৰি ৰখা হৈছিল আৰু... ভাল, পাহৰি গৈছিল। আজিলৈকে".
  
  "ভাল কাম আমি লগত পুলিচ এজন লৈ আহিছিলো।" ড্ৰেকে কেনেডীৰ আত্মসন্মান বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, এতিয়াও নিশ্চিত নাছিল যে নিউয়ৰ্কৰ পিছত তাইৰ মূৰটো ক"ত আছে।
  
  কেনেডীয়ে তাইৰ চুলিখিনি পিছলৈ বান্ধিবলৈ ধৰিলে, তাৰ পিছত দ্বিধাবোধ কৰিলে। ক্ষন্তেক পিছতে তাই হাত দুখন জেপত ভৰাই দিলে, যেন ফান্দত পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ড্ৰেকে তাইৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে। "গতিকে, কেনেকুৱা হ"ব আপুনি এই পেইন্টিংখন লৈ গৈ ইয়ালৈ আনিব। তাত কিবা এটা থাকিব পাৰে যিটো ফটোত আমি দেখা নাপাওঁ। মোৰ পুৰণি বন্ধু ডাহল আৰু মই আৰ্ট সংগ্ৰহৰ ছাঁয়াময় দিশটো চাবলৈ ওলাইছো। কিছুমান গছ জোকাৰি দিয়া।" হাঁহি হাঁহি সি থমকি ৰ"ল। "বেছি গছ।"
  
  কেনেডীয়ে আঁতৰি যোৱাৰ আগতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  ডাহলে চকু দুটা সৰু কৰি তালৈ চাই থাকিল। "তেন্তে. আমি ক"ৰ পৰা আৰম্ভ কৰিব লাগে?
  
  ড্ৰেকে কয়, "আমি ভেলকাইৰীৰ পৰা আৰম্ভ কৰিম। "এবাৰ আমাৰ বন্ধুত্বপূৰ্ণ মাঞ্চকিনে তেওঁলোকক ক"ত আৰু কেতিয়া পোৱা গৈছিল সেই কথা ক"লে আমি তেওঁলোকক বিচাৰি উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰিব পাৰো।"
  
  "ডিটেক্টিভ কাম?" ডাহলে সুধিলে। "কিন্তু তুমি মাত্ৰ আমাৰ বেষ্ট ডিটেক্টিভক পঠিয়াই দিলা।"
  
  "এতিয়াই তাইক মানসিকভাৱে নহয়, শাৰীৰিকভাৱে এটা বিক্ষিপ্ততাৰ প্ৰয়োজন। শ্বে ইজ প্ৰিটি শ্বেবি।"
  
  বেন কথা ক"লে। "ভাল অনুমান, মেট। ছুইডেনত ১৯৪৫ চনত ভাইকিং দ্ৰষ্টা ভলভাৰ সমাধিস্থলত অন্যান্য মহান সম্পদৰ লগতে ভলকাইৰী আৱিষ্কাৰ কৰা হৈছিল।"
  
  "হাইডিৰ কবৰ?" ড্ৰেকে এটা সুযোগ লৈছিল।
  
  "হ"ব লাগিছিল। টুকুৰা এটা লুকুৱাবলৈ ডাম ভাল উপায়। আপোনাৰ মিনিয়নসকলক আপোনাৰ মৃত্যুৰ পিছত আপোনাৰ লগত পুতিবলৈ কওক।"
  
  "এই লেখাটো আন এটা কম্পিউটাৰলৈ স্থানান্তৰ কৰক।" ড্ৰেক আৰু ডাহলে ইজনে সিজনৰ কাষত বহিল, অস্বস্তিকৰ যেন লাগিল।
  
  ড্ৰেকে জানিছিল যে ঘড়ীটো এতিয়াও টিক টিক কৰি আছে। কেৰিনৰ বাবে। পাৰ্নেভিকৰ বাবে। তেওঁলোকৰ শত্ৰুৰ বাবে আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে। তেওঁ খঙেৰে মেচিনটোত খুন্দা মাৰিলে, সংগ্ৰহালয়ৰ আৰ্কাইভৰ মাজেৰে গৈ ভেলকাইৰীবোৰ কেতিয়া ইনভেণ্টৰীৰ পৰা নোহোৱা হৈ গ"ল সেইটো বুজিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  "কোনোবাই ভিতৰৰ পৰা কাম কৰি আছে বুলি সন্দেহ কৰিছেনে?" ডাহলে লগে লগে বুজি পালে সি ক"লৈ গৈ আছে।
  
  "বেষ্ট অনুমান হ"ল এজন কম দৰমহা পোৱা মিউজিয়ামৰ নিৰাপত্তাৰক্ষী বা এজন আৱদ্ধ কিউৰেটৰ... তেনেকুৱা কিবা এটা। তেওঁলোকে ভেলকাইৰীবোৰক সম্ভৱতঃ ভল্টলৈ নমাই অনালৈকে অপেক্ষা কৰিলেহেঁতেন আৰু তাৰ পিছত নিৰৱে তেওঁলোকক পঠিয়াই দিলেহেঁতেন। এই কথা বছৰ বছৰ ধৰি কোনেও উপলব্ধি নকৰে, যদি আচলতে।"
  
  "বা ডকাইতি" ডাহলে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে। "যীচু বন্ধু, এই কথাটো বুজিবলৈ আমাৰ হাতত ষাঠি বছৰৰো অধিক সময় আছে।" সিহঁত লাইব্ৰেৰীত সোমোৱাৰ পিছৰে পৰা সি পিন্ধা বিয়াৰ আঙঠিটো আকৌ এবাৰ চুই চালে। ড্ৰেকে এচেকেণ্ডৰ বাবে ৰৈ গ"ল। "পত্নী?"
  
  "আৰু শিশু"।
  
  "আপুনি সিহঁতক মিছ কৰে নেকি?"
  
  "প্ৰতি চেকেণ্ড"।
  
  "জৰিমনা. হয়তো তুমি মই ভবাৰ দৰে জোকাৰণি নহয়।"
  
  "ফাক ইউ, ড্ৰেক।"
  
  "অধিক লাইক। কোনো ডকাইতি দেখা নাই। কিন্তু ইয়াত চাওক - ১৯৯১ চনত ছুইডিছ হেৰিটেজ ফাউণ্ডেশ্যনৰ জনসংযোগ অভিযানৰ অংশ হিচাপে ভেলকাইৰীসকলে ভ্ৰমণলৈ গৈছিল। ১৯৯২ চনৰ ভিতৰত মিউজিয়ামৰ কেটেলগত সেইবোৰ নোহোৱা হৈ গৈছিল।সেইটোৱে আপোনাক কি কয়?"
  
  ডাহলে ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে। "যে ট্যুৰৰ লগত জড়িত কোনোবাই সেইবোৰ চুৰি কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল?"
  
  "বা... ট্যুৰত সিহঁতক চোৱা কোনোবাই সিদ্ধান্ত লৈছিল!"
  
  "ঠিক আছে, তাৰ সম্ভাৱনা বেছি।" ডাহলৰ মূৰটো জোকাৰি গ"ল। "তেন্তে ট্যুৰটো ক"লৈ গ"ল?" তেওঁৰ আঙুলিয়ে স্ক্ৰীণত চাৰিবাৰ টিপ মাৰিলে। "ইংলেণ্ড।" নিউয়ৰ্ক। হাৱাই। অষ্ট্ৰেলিয়া।"
  
  "সেইটোৱে সঁচাকৈয়ে ইয়াক সংকীৰ্ণ কৰি পেলায়," ড্ৰেকে কটুভাৱে ক"লে। "বিষ্ঠা".
  
  "নাই, ৰ"বা" ডাহলে উচ্চাৰণ কৰিলে। "এইটো সঁচা।" ভেলকাইৰী অপহৰণটো সুচাৰুৰূপে হ"ব লাগিছিল নহয়নে? সুপৰিকল্পিত, ভালদৰে নিষ্পাদন কৰা। আদৰ্শ. এতিয়াও অপৰাধৰ লগত জড়িত হোৱাৰ গোন্ধ আছে।"
  
  "আপুনি অলপ স্মাৰ্ট হ"লে..."
  
  "শুনা!৯০ৰ দশকৰ আৰম্ভণিতে ছাৰ্বিয়াৰ মাফিয়াই ছুইডেনৰ পেটৰ তলৰ অংশত নিজৰ নখ খান্দিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। এটা দশক নৌহওঁতেই ধনদাবী সম্পৰ্কীয় অপৰাধ দুগুণ বৃদ্ধি পাইছে আৰু এতিয়া সমগ্ৰ দেশতে কেইবা ডজনো সংগঠিত গেং চলি আছে। কিছুমানে নিজকে বাণ্ডিডো বুলি কয়। আন কিছুমান হেলছ এঞ্জেলছৰ দৰে কেৱল বাইকাৰ গেং।"
  
  "আপুনি কৈছেনে যে ছাৰ্বিয়ান মাফিয়াত ভেলকাইৰী আছে?"
  
  "নহয়. মই কৈছোঁ চুৰি কৰি তাৰ পিছত টকাৰ বিনিময়ত বিক্ৰী কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। এইটো টানিব পৰাকৈ সংযোগবোৰ তেওঁলোকৰ হাততহে আছে। এই মানুহবোৰে সকলো কাম কৰে, কেৱল ধন দাবী কৰা নহয়। আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চোৰাং ব্যৱসায় তেওঁলোকৰ বাহিৰত নাথাকিব।"
  
  "ঠিক আছে. গতিকে আমি কেনেকৈ গম পাম যে তেওঁলোকে সেইবোৰ কাক বিক্ৰী কৰিছিল?"
  
  ডাহলে নিজৰ ফোনটো তুলি ল"লে। "আমি তেনেকুৱা নকৰো। কিন্তু জ্যেষ্ঠ ৰিংলিডাৰসকলৰ ভিতৰত কমেও তিনিজন এতিয়া অছল"ৰ ওচৰত কাৰাগাৰৰ আঁৰত আছে।" ফোন এটা কৰিবলৈ সি আঁতৰি গ"ল।
  
  ড্ৰেকে চকু দুটা ঘঁহি পিছলৈ হেলান দিলে। ঘড়ীটোলৈ চাই সি থতমত খালে, ৰাতিপুৱা প্ৰায় ৬ বাজিছে, শেষবাৰৰ বাবে কেতিয়া শুইছিল সিহঁতে? হেডেন উভতি অহাৰ লগে লগে সি চাৰিওফালে চালে।
  
  প্ৰতিৰক্ষা বিভাগৰ ধুনীয়া সহকাৰী সচিবজনক হতাশ যেন লাগিল। "ক্ষমা কৰিব বন্ধুসকল।" জাৰ্মানসকলৰ লগত কোনো ভাগ্য নাই।"
  
  বেনৰ মূৰটো ইফালে সিফালে চাবুকেৰে কোবাই গ"ল, টেনচনটোৱে দেখুৱাই দিলে। "কোনেও?"
  
  "এতিয়ালৈকে নহয়. মই সঁচাকৈয়ে দুঃখিত।"
  
  "কিন্তু কেনেকৈ?এই ল"ৰাটো নিশ্চয় ক"ৰবাত আছে।" চকুলোৰে চকুলো ভৰি পৰিল আৰু সি চকুলো ড্ৰেকৰ ওপৰত থিয় কৰি দিলে। "নহয় নেকি?"
  
  "হয় বন্ধু, ঠিকেই কৈছে। বিশ্বাস কৰক, আমি তেওঁক বিচাৰি পাম।" ভালুকৰ সাৱটি ধৰি বন্ধুজনক ধৰিলে, চকুৱে হেডেনক এটা ব্ৰেকথ্ৰু কৰিবলৈ ভিক্ষা কৰিলে। "আমি বিৰতি লৈ ভালকৈ ব্ৰেকফাষ্ট কৰিব লাগিব," ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ উচ্চাৰণটো জিলিকি উঠিল।
  
  হেডেনে মূৰটো জোকাৰিলে, তাৰ ফালে এনেকৈ চাই যেন সি মাত্ৰ জাপানীজ ভাষা ক"লে।
  
  
  পঁচিছ
  
  
  
  লাছ ভেগাছ
  
  
  এলিচিয়া মাইলছে বহু কোটিপতি কলবি টেইলৰক তেওঁৰ বহু এপাৰ্টমেণ্টৰ ভিতৰত এটাৰ বিশাল মহলাত বহি থকাটো চাই আছিল, এইটো লাছ ভেগাছ বলিভাৰ্ডৰ ওপৰত বাইশ মহলাত অৱস্থিত। এখন দেৱাল সম্পূৰ্ণ কাঁচৰ আছিল, য"ত বেলাজিঅ"ৰ ফোয়াৰা আৰু আইফেল টাৱাৰৰ সোণালী পোহৰৰ এক কল্পনাতীত দৃশ্য দেখা গৈছিল।
  
  কলবি টেইলৰে দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চিন্তা কৰা নাছিল। তেওঁ নিজৰ শেহতীয়া অধিগ্ৰহণ দ্য উলভছ অৱ অডিনত নিমগ্ন হৈ পৰিছিল, যিটো তেওঁ দুঘণ্টা ধৰি সযতনে টুকুৰা টুকুৰ কৰি ৰাখিছিল। এলিচিয়াই তেওঁৰ ওচৰলৈ আহিল, উলংগ নোহোৱালৈকে এটা এটাকৈ কাপোৰবোৰ খুলি পেলালে, আৰু তাৰ পিছত চাৰিওখন ভৰিৰে নামি গ"ল যেতিয়ালৈকে তাইৰ চকু দুটা তাৰ চকুৰ সৈতে সমতল নহয়, মাটিৰ পৰা এফুট আঁতৰত।
  
  শক্তি আৰু বিপদ দুটা কথাই তাইক অন কৰি তুলিছিল। কলবি টেইলৰৰ শক্তি - মেগালোমেনিয়াক এক্সট্ৰাঅৰ্ডিনেয়াৰ - আৰু তাইৰ প্ৰেমিক মিলো, ভেগাছৰ সেই ডাঙৰ, শক্তিশালী ব্ৰুজাৰটোৱে আচলতে তাইক ভাল পাইছিল বুলি সুস্বাদু জ্ঞানৰ দ্বাৰা সৃষ্টি হোৱা বিপদ।
  
  "আপুনি বিৰতি ল"ব নেকি বছ?" তাই উশাহ বন্ধ হৈ সুধিলে। "মই বেয়াৰবেক। অতিৰিক্ত চাৰ্জ নাই।"
  
  টেইলৰে তাইক ওপৰলৈ তললৈ চাই থাকিল। মানিবেগৰ পৰা দহ টকা উলিয়াই সি ক"লে, "এলিচিয়া। "আমি দুয়ো জানো যে মই ধন দিলে তোমাক আৰু অন হ"ব।" তাইৰ পিছফালে অৱস্থান লোৱাৰ আগতে সি তাইৰ দাঁতৰ মাজত বিলখন হেঁচা মাৰি ধৰিলে।
  
  এলিচিয়াই মূৰটো ওপৰলৈ তুলিলে, প্ৰায় ড্ৰপিং কৰি, তাইৰ সন্মুখত বিস্তৃত হৈ থকা ষ্ট্ৰিপৰ জিলিকি থকা পোহৰবোৰক প্ৰশংসা কৰিলে। "খৰখেদা নকৰিবা।" যদি পাৰে।"
  
  "পাৰ্নেভিকৰ লগত কথাবোৰ কেনেকুৱা হৈছে?" টেইলৰে নিজৰ প্ৰশ্নটোক গুণগুণনি বুলি বাক্যাংশ কৰিলে।
  
  "আপুনি শেষ হোৱাৰ লগে লগে" এলিচিয়াই তাইৰ ভঙা ইংৰাজীত উত্তৰ দিলে। "দুটা ভাঙি দিম।"
  
  "তথ্য শক্তি, মাইলছ। আমি... তেওঁলোকে কি জানে সেয়া জানিব লাগিব। ... এবিধ বৰশী। বাকী সকলো। এই মুহূৰ্তত আমি আগবাঢ়ি আছো। কিন্তু ভেলকাইৰী আৰু চকুবোৰেই... আচল পুৰস্কাৰ।"
  
  এলিচিয়াই টিউন কৰি দিলে। হামিং। গুৰুগুৰু। আবেশ. তাই দুটা বস্তুৰ বাবে জীয়াই আছিল - বিপদ আৰু টকা। তাইৰ যি মন যায় ল"ব পৰা দক্ষতা আৰু মনোমোহাতা আছিল, যিটো তাই প্ৰতিদিনে দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে চিন্তা বা আক্ষেপ নকৰাকৈয়ে কৰিছিল। এছ এ এছত তাইৰ দিনবোৰ আছিল কেৱল প্ৰশিক্ষণ। আফগানিস্তান আৰু লেবাননত তাইৰ মিছনবোৰ আছিল সাধাৰণ ঘৰুৱা কাম।
  
  এইটোৱেই আছিল তাইৰ খেল, আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ উপায়। এইবাৰ কলবি টেইলৰ আৰু তেওঁৰ সেনাবাহিনীৰ সৈতে মজা লাগিছিল, কিন্তু জাৰ্মানসকলে অতি সোনকালেই ডাঙৰ দৰমহাৰ দিন আগবঢ়াব - এবেল ফ্ৰেইয়ে কলবি টেইলৰক নহয়, প্ৰকৃত শক্তিক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছিল। সেইটোক ওচৰতে চিৰপ্ৰেমী মিলোক থকাৰ মদ্যপান কৰা বিপদৰ সৈতে মিহলাই লওক, আৰু তাইৰ দিগন্তত কল্পনাতীত আতচবাজীৰ বাহিৰে একো দেখা নাপালে।
  
  তাই ষ্ট্ৰিপৰ চাৰিওফালে এবাৰ চকু ফুৰালে, সেই জিলিকি থকা লাইট আৰু গ্ৰেণ্ড কেচিনোবোৰৰ নিৰপেক্ষ শক্তিক চিনি পালে আৰু কলবি টেইলৰে দিবলগীয়া সৰু সৰু মনোৰঞ্জনৰ সুবিধা ল"লে, এইখিনি সময়ত মেট ড্ৰেক আৰু তেওঁক দেখা মহিলাগৰাকীৰ কথা ভাবিলে।
  
  
  * * *
  
  
  তাই এপাৰ্টমেণ্টটোৰ অতিথি শোৱা কোঠাটোত সোমাই গ"ল আৰু অধ্যাপক ৰ"লেণ্ড পাৰ্নেভিকক তাই এৰি যোৱাৰ দৰেই বিচনাখনৰ লগত বান্ধি থোৱা, বিস্তৃত হৈ থকা দেখিলে। টেইলৰৰ গৰম এতিয়াও উৰুৰ মাজত জ্বলি থকা আৰু গালত লাজ লগা অৱস্থাত তাই জেৰ"নিমোলৈ চিঞৰি উঠিল! আৰু বিচনাখনৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল, বুঢ়াৰ কাষত অৱতৰণ কৰিলে।
  
  তাই আঁঠুৰ ওপৰত জপিয়াই উঠি তাৰ ওঁঠৰ পৰা ৰূপালী ডাক্ট টেপটো ফালি পেলালে। "আপুনি আমাৰ কথা শুনিছে নহয় প্ৰফেচাৰ? অৱশ্যে আপুনি কৰিলে।" তাইৰ দৃষ্টি তাৰ গ্ৰাইণ্ডত থিয় হৈ গ"ল। "তলত এতিয়াও কিবা জীৱন আছে নেকি বুঢ়া? সহায়ৰ প্ৰয়োজন নেকি?"
  
  তাই উন্মাদ হাঁহি এটা মাৰি বিচনাৰ পৰা জপিয়াই পৰিল। অধ্যাপিকাগৰাকীৰ ভয় খোৱা চকু দুটাই তাইৰ প্ৰতিটো ক্ষমতালোভী খোজ অনুসৰণ কৰিছিল, তাইৰ ইগোক প্ৰজ্বলিত কৰিছিল, তাইক আৰু অধিক বন্য প্ৰকাশৰ দিশলৈ প্ৰেৰণা দিছিল। তাই নাচিছিল, তাই ঘূৰিছিল, তাই লাজ লগা হৈ পৰিছিল।
  
  কিন্তু শেষত তাই বুঢ়াৰ বুকুত বহি তাৰ উশাহ বন্ধ কৰি দিলে আৰু গোলাপৰ কেঁচি এযোৰ দোলা দিলে।
  
  "আঙুলি কাটি পেলোৱাৰ সময়" তাই আনন্দত ক"লে। "মই মোৰ নিৰ্যাতন যিমান উপভোগ কৰো, সিমানেই মোৰ যৌনতা উপভোগ কৰো, ইঞ্চি ইঞ্চি। আৰু যিমানেই বেছি দিন টিকি থাকে সিমানেই ভাল। ছিৰিয়াছলি বাড্ডি, মই ইয়াত মাত্ৰ তেজ আৰু অৰাজকতাৰ বাবে আহিছো।"
  
  "কি... কি... জানিব বিচাৰিছা?" পাৰ্নেভিকৰ ছুইডিছ উচ্চাৰণটো ভয়ত ডাঠ হৈ পৰিছিল।
  
  "মেট ড্ৰেক আৰু তেওঁক সহায় কৰা বেশ্যাৰ কথা কওক।"
  
  "ড্ৰেক? মই... বুজি পোৱা নাই... নিবিচাৰি নেকি - অডিন?"
  
  "এই সকলোবোৰ নৰৱেৰ বেয়া কথাৰ বিষয়ে মই এটাও চুদাচুদি নিদিওঁ। এই সকলোবোৰৰ বিশুদ্ধ উন্মাদ উত্তেজনাৰ বাবেই মই ইয়াত আছো।" তাই খৰধৰকৈ তাৰ নাকৰ ডগাটোৰ ওচৰতে গোলাপৰ কেঁচিখন ছিঙি দিলে।
  
  "উমম... ড্ৰেক আছিল - SAS, শুনিছো। এই কামত তেওঁ জড়িত হৈ পৰিল...আকস্মিকভাৱে।"
  
  এলিচিয়াই অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ ওপৰত বৰফৰ ঢৌ এটাই ধুই পেলাইছে। তাই সাৱধানে পাৰ্নেভিকৰ শৰীৰৰ ওপৰেৰে উঠি তাৰ নাকৰ চাৰিওফালে দুয়োখন ব্লেড ৰাখি তেজৰ টোপাল এটা ওলোৱালৈকে চেপি ধৰিলে।
  
  "তুমি ষ্টল হৈ থকা যেন লাগিছে বুঢ়া।"
  
  "নহয়! নহয়! প্লিজ!" এতিয়া তাইৰ নাকত হেঁচা মাৰি ধৰাত তাৰ উচ্চাৰণ ইমানেই ডাঠ আৰু বিকৃত হৈ পৰিছিল যে তাই শব্দবোৰ কষ্টেৰে ধৰিব পাৰিছিল। তাই খিকিন্দালি কৰিলে। "আপুনি দ্য মাপেটছৰ সেই চেফৰ দৰে শব্দ কৰে।" ব্লা ব্লা ব্লা, ব্লা ব্লা ব্লা, ব্লা ব্লা ব্লা।"
  
  "তেওঁৰ পত্নী-তাই তাক এৰি থৈ গ"ল। দোষ দিয়ক SAS!" - পাৰ্নেভিকে ফুচফুচাই ক"লে আৰু ভয়তে চকু দুটা গুলীয়াই দিলে। "তেওঁৰ বন্ধুৰ ভনীয়েক আছে যিয়ে আমাক সহায় কৰে! মহিলাগৰাকীৰ নাম নিউয়ৰ্কৰ আৰক্ষী বিষয়া কেনেডি মূৰ। তাই ছিৰিয়েল কিলাৰ এজনক মুকলি কৰি দিলে!"
  
  এলিচিয়াই খঙেৰে ব্লেডবোৰ লৰচৰ কৰিলে। "উত্তম. বহুত ভাল অধ্যাপক। আৰু কি?"
  
  "তাই... তাই অন... উম... হলিডে। কোনো বলপূৰ্বক বন্ধ। বুজিছা, ছিৰিয়েল কিলাৰ-তেওঁ আকৌ মাৰিলে।"
  
  "ভগৱান প্ৰফেচাৰ, তুমি মোক অন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছা।"
  
  "অনুগ্ৰহ কৰি. মই ক"ব পাৰো যে ড্ৰেক এজন ভাল মানুহ!"
  
  এলিচিয়াই তাইৰ গোলাপ কাটাৰবোৰ উলিয়াই আনিলে। "বাৰু, সি নিশ্চয় তাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। কিন্তু এছ আৰ টিত তেওঁৰ লগত মুখামুখি হ"লোঁ, তোমাৰ নহয়। মই জানো সেই হাৰামীটোক কি খেদি ফুৰিছে।"
  
  চিঞৰ-বাখৰ আৰু দুৰ্ঘটনা এটা হ"ল, তাৰ পিছত কলবি টেইলৰে দুৱাৰেদি মূৰটো সোমাই দিলে। "মাইলছ! মাত্ৰ ছুইডেন চৰকাৰৰ আমাৰ মিত্ৰ মিত্ৰৰ পৰা ফোন আহিল। তেওঁলোকে গম পালে যে ভেলকাইৰীবোৰ ক"ত আছে। আমি খৰখেদা কৰিব লাগিব। এতিয়া!"
  
  এলিচিয়াই গোলাপ কাটাৰবোৰ লৈ বুঢ়াৰ আঙুলিৰ আগটো কাটি পেলালে।
  
  কেৱল তাই পাৰিলে বুলিয়েই।
  
  আৰু সি চিঞৰি আৰু কুটিল হৈ থকাৰ সময়তে তাই তাৰ পিঠিত থিয় হৈ জেট ইনজেক্টৰেৰে, বেজী নথকা চিৰিঞ্জ এটাৰে আঠা লগাই দিলে, তাৰ ছালৰ ঠিক তলত এটা সৰু চেন্সৰ সুমুৱাই দিলে।
  
  প্লেন বি, এলিচিয়াই ভাবিলে, তাইৰ সৈনিকৰ প্ৰশিক্ষণ এতিয়াও সমতুল্য আছিল।
  
  
  চাব্বিশ
  
  
  
  ৱাশ্বিংটন, ডি.চি
  
  
  যেতিয়া থৰ্ষ্টেন ডাহলৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল, তেতিয়া ড্ৰেকৰ মুখখন ব্লুবেৰী মাফিনেৰে ভৰি পৰিল। আশাৰে শুনি সি সতেজ কফিৰে ধুই পেলালে।
  
  "হয়, ৰাষ্ট্ৰমন্ত্ৰী।" এই আচৰিত হোৱাৰ পিছত ডাহলৰ ফালৰ পৰা বাকী থকা কথা-বতৰাবোৰ আছিল লেহেমীয়া, "মই দেখিছোঁ", বক্তব্য আৰু সন্মানজনক মৌনতাৰ ধাৰাবাহিকতা। শেষত "মই আপোনাক নিৰাশ নকৰো ছাৰ" বুলি, যিটো ড্ৰেকৰ বাবে অলপ অশুভ যেন লাগিল।
  
  "বাৰু?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "মোৰ চৰকাৰে এই ছাৰ্বিয়ান স্কামবাগসকলৰ এজনক সহায়ৰ বিনিময়ত কাৰাদণ্ড হ্ৰাস কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিবলগীয়া হৈছিল, কিন্তু আমাৰ হাতত নিশ্চিতকৰণ আছে।" ড্ৰেকে ক"ব পাৰিছিল যে ডাহলৰ ৰক্ষণশীল বাহ্যিকতাৰ তলত এজন মানুহ আছে যিয়ে সুখী হ"ব বিচাৰে।
  
  "আৰু কি?"
  
  "এতিয়ালৈকে নহয়. সকলোকে একত্ৰিত কৰোঁ আহক।" কিছু মুহূৰ্তৰ পিছত বেনক লেপটপৰ পৰ্দাৰ পৰা আঁতৰাই অনা হ"ল, হেডেন কঁকালৰ পৰা এ ইঞ্চিমান দূৰত বহিল আৰু কেনেডী ড্ৰেকৰ কাষত আশাৰে থিয় হৈ থাকিল, দীঘল চুলিখিনি এতিয়াও তললৈ নমাই দিলে।
  
  ডাহলে উশাহ এটা ল"লে। "চুটি সংস্কৰণটো হ"ল যে নব্বৈৰ দশকৰ ছুইডেনৰ ছাৰ্বিয়ান মাফিয়াৰ নেতাজনে - যিজন ব্যক্তি বৰ্তমান আমাৰ জিম্মাত আছে - সদিচ্ছাৰ ইংগিত হিচাপে তেওঁৰ আমেৰিকান সমকক্ষক ভলকাইৰীছ দিছিল। গতিকে, ডেভৰ বেবিকে ১৯৯৪ চনত ভেলকাইৰীছ লাভ কৰে। ১৯৯৯ চনত ডাভৰে মাফিয়াৰ নেতা পদৰ পৰা পদত্যাগ কৰি নিজৰ পুত্ৰ ব্লাংকাৰ হাতত নিয়ন্ত্ৰণ অৰ্পণ কৰি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ভালপোৱা ঠাইখনলৈ অৱসৰ গ্ৰহণ কৰে- আনকি নিজৰ গৃহভূমিলৈও।"
  
  ডাহলে ক্ষন্তেক সময় থমকি ৰ"ল। "হাৱাই"।
  
  
  সাতাইশ
  
  
  
  নিউয়ৰ্ক, আমেৰিকা
  
  
  এবেল ফ্ৰেইয়ে নিজৰ ওপৰৰ মহলাৰ এপাৰ্টমেণ্টটোৰ খিৰিকীৰে তললৈ চাই তলৰ ফুটপাথবোৰেৰে লৰচৰ কৰা লাখ লাখ সৰু সৰু পিঁপৰাবোৰলৈ চালে। কিন্তু পিঁপৰাবোৰৰ দৰে এই মানুহবোৰ আছিল মনহীন, লক্ষ্যহীন আৰু নিজৰ দুখীয়া জীৱনৰ বাহিৰলৈ চাবলৈ কল্পনাশক্তিৰ অভাৱ। তেওঁ মত প্ৰকাশ কৰিছিল যে "মূৰহীন কুকুৰা" শব্দটো এই একে উচ্চতাত থিয় হৈ থকা এজন মানুহে মানৱতা বুলি কোৱা মোহভংগ চেচপুলটোৰ জৰীপ কৰি থাকোঁতে উদ্ভাৱন কৰিছিল।
  
  ফ্ৰেই বহুদিনৰ পৰাই নিজৰ কল্পনাক মুক্তভাৱে নিয়ন্ত্ৰণ কৰি আহিছে। তেওঁৰ বহুত কম বয়সীয়া সংস্কৰণে উপলব্ধি কৰিছিল যে যিকোনো কাম কৰিব পৰাটোৱে সকলো বিৰক্তিকৰ কৰি তোলে। নতুন, অধিক বৈচিত্ৰময় আৰু মনোৰঞ্জনমূলক কাম-কাজৰ কথা ভাবিব লাগিছিল।
  
  সেয়েহে যুদ্ধক্ষেত্ৰ। সেয়েহে ফেশ্বন ব্যৱসায় - প্ৰথম অৱস্থাত ধুনীয়া মহিলাৰ মালিক হোৱাৰ উপায়, তাৰ পিছত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চোৰাংচোৱা চক্ৰৰ বাবে ফ্ৰণ্ট, আৰু এতিয়া টম্ব অৱ দ্য গডছৰ প্ৰতি তেওঁৰ আগ্ৰহ লুকুৱাই ৰখাৰ উপায়।
  
  তেওঁৰ জীৱনৰ কাম।
  
  ঢালখন আছিল ত্ৰুটিহীন, প্ৰকৃত শিল্পকৰ্ম আৰু ইয়াৰ উত্তল পৃষ্ঠত খোদিত এনক্ৰিপ্ট কৰা মানচিত্ৰখনৰ উপৰিও শেহতীয়াকৈ তেওঁ ইয়াৰ ওপৰৰ প্ৰান্তত লিখা এটা ৰহস্যময় বাক্য আৱিষ্কাৰ কৰিছিল। তেওঁৰ প্ৰিয় পুৰাতত্ত্ববিদজনে ইয়াৰ ওপৰত কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰি আছিল। আৰু তেওঁৰ প্ৰিয় বিজ্ঞানীজনে শেহতীয়াকৈ আন এটা আচৰিত কথা উন্মোচন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে - ঢালখন সাধাৰণ ধাতু নহয়, কিন্তু অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ কিবা এটা, কিন্তু একে সময়তে আচৰিত ধৰণে লঘু কিবা এটা কৌতুহলী বস্তুৰে তৈয়াৰ কৰা হৈছিল। অডিনৰ গোপনীয়তাত প্ৰথমে কল্পনা কৰাতকৈও বেছি কথা আছে বুলি আৱিষ্কাৰ কৰি ফ্ৰেই সুখী আৰু হতাশ দুয়োটা অনুভৱ কৰিলে।
  
  সেইবোৰ অধ্যয়ন কৰিবলৈ সময়ৰ অভাৱত তেওঁৰ হতাশাৰ সৃষ্টি হৈছিল। বিশেষকৈ এতিয়া যেতিয়া তেওঁ এই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় দৌৰৰ অংশ আছিল। তেওঁ কেনেকৈ ইচ্ছা কৰিছিল যে তেওঁ সকলোকে লা ভেৰেইনলৈ ঘূৰাই পঠিয়াব পাৰে, আৰু অনুপযুক্ত সমাজসেৱকসকলে নিজৰ মজা কৰি থকাৰ সময়তে তেওঁ আৰু আন কেইজনমানে দেৱতাৰ গোপনীয়তা বিশ্লেষণ কৰিব।
  
  তাৰ পিছত খালী কোঠাটোলৈ চাই হাঁহিলে। বিশ্লেষণৰ লগত সদায় ৰুক্ষ জিৰণিৰ কেইটামান বহুমূলীয়া মুহূৰ্ত থাকিব লাগিছিল। হয়তো কোনোবা এটা এৰিনাত দুজনমান পুৰুষ মডেলক ইজনে সিজনৰ বিৰুদ্ধে থিয় কৰাই দিব, তেওঁলোকক বাহিৰলৈ ওলাই অহাৰ পথ আগবঢ়াব। তাতোকৈ ভাল কথাটো হ"ল তেওঁৰ কেইবাজনো বন্দীক ইজনে সিজনৰ বিৰুদ্ধে থিয় কৰাই দিয়া। তেওঁলোকৰ অজ্ঞানতা আৰু হতাশাই সদায় শ্ৰেষ্ঠ দৃশ্য উপস্থাপন কৰিছিল।
  
  তেওঁৰ ইমেইলটো পিং হৈ আছে। পৰ্দাত এটা ভিডিঅ" দেখা গ"ল, য"ত দেখা গৈছে যে নতুন ছোৱালী কেৰিন ব্লেকে শিকলিৰে বান্ধি নিজৰ বিচনাত বহি আছে।
  
  "অৱশেষত". ফ্ৰেই প্ৰথমবাৰৰ বাবে তাইৰ ফালে চালে। ব্লেক মহিলাগৰাকীয়ে তেওঁক অপহৰণ কৰিবলৈ পঠোৱা তিনিজন ভাড়াতীয়াৰ প্ৰতিজনকে চিহ্নিত কৰিছিল, এজনক যথেষ্ট দুষ্টভাৱে। তাই আছিল অতি স্মাৰ্ট, প্ৰকৃত সম্পদ, আৰু তাইক মাত্ৰ লা ভেৰেইনাৰ সৰু কাৰাগাৰত আবদ্ধ কৰি ৰখা হৈছিল, ফ্ৰেইৰ আগমনৰ অপেক্ষাত।
  
  তাৰ আনন্দৰ বাবে সতেজ মাংস। নিৰীহৰ তেজৰ পৰাই তেওঁৰ চিৰন্তন আনন্দ। এতিয়া তাই তাৰ সম্পত্তি হৈ পৰিল। তাইৰ চুলিখিনি ক্ৰপ কৰা শ্যামলা, ধুনীয়া বেং আৰু এযোৰ বহল চকু আছিল-যদিও ছবিখনৰ মানদণ্ডৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ফ্ৰেই ৰঙৰ বিষয়ে নিশ্চিত হ"ব পৰা নাছিল। এটা ধুনীয়া শৰীৰ - মডেলৰ দৰে ক্ষীণ নহয়; অধিক প্ৰলোভনমূলক, যিটোৱে নিঃসন্দেহে ন্যায্য লিংগক আকৰ্ষণ কৰিব।
  
  সি তাইৰ ডিজিটাইজড মুখখন চুই দিলে। "তুমি সোনকালে ঘৰলৈ আহিবা মোৰ সৰু..."
  
  সেই মুহূৰ্ততে দুৱাৰখন খোল খালে আৰু এজন অভদ্ৰ মিলো এহাতেৰে মোবাইলটো জোকাৰি সোমাই আহিল। "তাইয়েই" সি চিঞৰি উঠিল। "এলিচিয়া!" তাৰ মূৰ্খ মুখখনত এটা মূৰ্খ হাঁহি আছিল।
  
  ফ্ৰেই নিজৰ আৱেগ লুকুৱাই ৰাখিলে। "জা? হলো?হয় কোৱা। নিউয়ৰ্কৰ সেই শেষ টুকুৰাটো, মোৰ হ"ব লাগিছিল।" ইংৰাজ কুকুৰজনীক সি অলপো বিশ্বাস কৰা নাছিল।
  
  সি তাইৰ কথা শুনিলে, তাই সিহঁতে ইয়াৰ পিছত ক"লৈ যাব লাগে বুজাই দিওঁতে হাঁহিলে, ছুইডেন আৰু তেওঁলোকৰ সংগীসকল বাটত আছে বুলি শুনি ভ্ৰু কোঁচাই দিলে, আৰু তাৰ পিছত তাই প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যে সি অতি সোনকালে দুয়োজন কানাডিয়ানক ধৰিব, তেতিয়া সি বিম নকৰাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে সংখ্যা।
  
  তাৰ পিছত তেওঁ শ্বিল্ডৰ প্ৰান্তত থকা এই অদ্ভুত শিলালিপিটোৰ ডিচিফাৰ কৰি চাব পাৰিলে যে আন অংশবোৰো একেটা বিৰল বস্তুৰে তৈয়াৰ কৰা হৈছে নেকি। তেতিয়া তেওঁৰ তিনিটা টুকুৰা আৰু এটা সুবিধা থাকিব।
  
  "অন্ততঃ তুমি সম্বলশালী"-মিলোৰ ফালে মনোযোগেৰে চাই সি ফোনটোত ক"লে। "মই এই সম্বল ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আগ্ৰহী যেতিয়া আমি অতি সোনকালে পুনৰ লগ হ"ম।" ইংৰাজী গোলাপ এটা বিন্ধি যোৱা যথেষ্ট দিন হ"ল।
  
  প্ৰেমিকাৰ সৈতে পুনৰ মিলিত হোৱাৰ কথা ভাবি মিলোৰ চকু দুটা জিলিকি উঠাত ফ্ৰেই ভিতৰলৈ হাঁহি এটা মাৰিলে। এলিচিয়াৰ উত্তৰটো তেতিয়াও তাৰ মনত প্ৰতিধ্বনিত হৈ আছিল।
  
  আপোনাৰ ইচ্ছামতে ছাৰ।
  
  
  আঠাইশ
  
  
  
  OAHU, হাৱাই
  
  
  ১২ ছেপ্টেম্বৰত হাৱাইৰ ওপৰৰ দুপৰীয়াৰ ৰ"দটো আমেৰিকাৰ সেনাৰ স্বাক্ষৰযুক্ত পেৰাচুটৰ জেলিফিছ পেৰাচুটৰ ক"লা বৰষুণে ক"লা কৰি পেলালে। এক অনন্য অভিযানত ডেল্টা কমাণ্ডোছে ছুইডেনৰ এছ জি জি আৰু ব্ৰিটিছ এছ এ এছ - আৰু এজন নিউয়ৰ্ক আৰক্ষীয়ে - দ্বীপটোৰ উত্তৰ দিশৰ এটা দূৰৱৰ্তী বিলত অৱতৰণ কৰে।
  
  ড্ৰেকে বিচলৈ দৌৰি আৰম্ভ কৰিলে, বালিয়ে তেওঁৰ লেণ্ডিং কোমল কৰি পেলালে, পেৰাচুটটো এৰি দিলে আৰু কেনেডীৰ অগ্ৰগতি চাবলৈ সোনকালে ঘূৰি গ"ল। তাই ডেল্টা ল"ৰা দুটামানৰ মাজত নামিল, এটা আঁঠুলৈকে পৰিল, কিন্তু অলপ পিছতে ভৰিৰ ওপৰত উঠিল।
  
  এই অভিযানত আমেৰিকালৈ "উপদেষ্টা" হিচাপে পঠোৱা হেডেনৰ সহায়ত গৱেষণা অব্যাহত ৰাখি বেন বিমানখনৰ সৈতে থাকিব লাগিছিল।
  
  ড্ৰেকৰ অভিজ্ঞতাত উপদেষ্টাসকল সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ বছৰ উন্নত প্ৰশিক্ষিত সংস্কৰণ আছিল- ক"ব পাৰি ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা চোৰাংচোৱা।
  
  হাৱাইৰ গৰম ৰ"দত ত্ৰিশজন উচ্চ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত বিশেষ বাহিনীৰ সৈন্য, গছৰ চালিৰে আশ্ৰয় দিয়া কোমল ঢাল এটাত উপনীত হোৱাৰ আগতে তেওঁলোকে বিলৰ কাষেৰে দৌৰি গ"ল।
  
  ইয়াত থৰ্ষ্টেন ডাহলে তেওঁলোকক ৰখাই দিলে। "আপুনি নিয়মবোৰ জানে। নিস্তব্ধ আৰু কঠিন। লক্ষ্য হ"ল এটা ষ্ট"ৰেজ ৰুম। আগলৈ!"
  
  ছাৰ্বিয়াৰ মাফিয়াৰ প্ৰাক্তন নেতাগৰাকীৰ অট্টালিকাত সৰ্বাধিক শক্তিৰে আঘাত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হয়। সময় তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে ভয়ংকৰভাৱে আছিল - তেওঁলোকৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলেও হয়তো এতিয়ালৈকে ভেলকাইৰীৰ অৱস্থান জানিছিল, আৰু এই দৌৰত জয়লাভ কৰাটো অতি প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  
  আৰু তেওঁৰ ৰাজত্বকালত ডাভৰ বাবিক কোনো দয়ালু ব্যক্তি নাছিল।
  
  ঢালত উঠি ৰাস্তাটোৰ সিপাৰে দৌৰি গ"ল, পোনে পোনে বাবিচৰ ব্যক্তিগত গেটখনলৈ৷ বতাহজাকেও সিহঁতক স্পৰ্শ কৰা নাছিল। আক্ৰমণ কৰা হ"ল আৰু এক মিনিটতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰতে ওখ লোহাৰ গেটবোৰ ধাতুৰ টুকুৰালৈ পৰিণত হ"ল। গেটৰ মাজেৰে ফাটি গৈ সমগ্ৰ অঞ্চলটোত সিঁচৰতি হৈ পৰিল। ড্ৰেকে ডাঠ কলগছৰ আঁৰত আশ্ৰয় লৈছিল, মাৰ্বলৰ বিশাল খোজবোৰলৈ যোৱা মুকলি লনটো অধ্যয়ন কৰি। তেওঁলোকৰ ওপৰত আছিল বাবিচৰ অট্টালিকাৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ। দুয়োফালে হাৱাই সংস্কৃতিৰ ৰূপহী মূৰ্তি আৰু সম্পদ, আনকি ইষ্টাৰ দ্বীপৰ মোৱাই মূৰ্তি এটাও থিয় হৈ আছিল।
  
  এতিয়াও কোনো কাৰ্যকলাপ নাই।
  
  ছাৰ্বিয়াৰ মাফিয়া অৱসৰপ্ৰাপ্ত এইগৰাকী মাৰাত্মক আত্মবিশ্বাসী আছিল।
  
  মুখখন আধা লুকুৱাই থোৱা এছ এ এছ মানুহজনে ড্ৰেকৰ কাষত পিছলি গ"ল।
  
  "নমস্কাৰ পুৰণি বন্ধু। ভাল দিনটো নহয়নে? প্ৰত্যক্ষ সূৰ্য্যৰ পোহৰ লেন্সত খুন্দা মাৰিলে মোৰ বৰ ভাল লাগে। ওৱেলছে তেওঁৰ শুভেচ্ছা প্ৰেৰণ কৰিছে।"
  
  "সেই বুঢ়া মূৰ্খটো ক"ত?" ড্ৰেকে বাগিচাৰ পৰা চকু আঁতৰাই নিদিলে।
  
  "তেওঁ কয় যে তেওঁ আপোনাৰ লগত পিছত যোগাযোগ কৰিব। কিছু সময়ৰ বাবে তোমাৰ ওচৰত কিবা এটা ঋণী।"
  
  "ডাৰ্টি বুঢ়া হাৰামী।"
  
  "মে কোন?" - কেনেডীয়ে সুধিলে। তাই আকৌ চুলিখিনি পিছলৈ চেপি ধৰিলে আৰু পেণ্টছুটৰ ওপৰত আকৃতিহীন আৰ্মী ইউনিফৰ্ম পিন্ধিলে। তাইৰ দুটামান গ্লক আছিল।
  
  ড্ৰেকে সচৰাচৰৰ দৰেই বিশেষ উদ্দেশ্যৰ কটাৰীখনৰ বাহিৰে কোনো অস্ত্ৰ লগত লৈ যোৱা নাছিল।
  
  নতুন SAS ল"ৰাজনে ক"লে, "অল্ড ড্ৰেক ফ্লেম ইয়াত আছে। তাতোকৈ ডাঙৰ কথা, তুমি কোন?"
  
  "আহা ল"ৰাহঁত। এইখিনিতে গুৰুত্ব দিয়ক। আমি ইতিহাসৰ অন্যতম বৃহৎ আক্ৰমণ সাধাৰণ নাগৰিকৰ ওপৰত আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছো।"
  
  "চিভিল?" কেনেডীয়ে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "যদি এই ল"ৰাজন এজন অসামৰিক, তেন্তে মই ক্লাউডিয়া শ্বিফাৰৰ গাধ।"
  
  ইতিমধ্যে ডেল্টা টিম ষ্টেপত উঠিছিল। সিহঁতে আৰম্ভ কৰাৰ লগে লগে ড্ৰেকে লুকাই থকাৰ পৰা ওলাই আহিল, আৰু মুকলি মাটিখিনি পাৰ হৈ দৌৰি গ"ল। আধা বাট পাওঁতে চিঞৰ-বাখৰ আৰম্ভ হ"ল।
  
  চিৰিৰ ওপৰত বিভিন্ন ধৰণৰ সাজ-পোছাক, বক্সাৰ শ্বৰ্ট, কাটি লোৱা টি-চাৰ্ট পিন্ধি ফিগাৰবোৰ দেখা গ"ল।
  
  ছটা চুটি শ্বট বাজি উঠিল। ছয়টা মৃতদেহ নিৰ্জীৱ হৈ পৰিল ছিৰিৰ পৰা। ডেল্টা টিম আধাতে উঠিছিল। ড্ৰেকে খোজৰ তলত উপনীত হৈ সোঁফালে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে এতিয়া আগৰ ক"ৰবাৰ পৰা জৰুৰী চিঞৰ বাঢ়ি আহিল, য"ত বক্ৰ শিলৰ ৰেলিঙে অলপ বেছি আৱৰণ দিলে।
  
  এটা গুলী বাজি উঠিল, জোৰেৰে, অৰ্থাৎ ছাৰ্বৰ পৰা আহিছিল। ড্ৰেকে আকৌ কেনেডীৰ খবৰ ল"বলৈ ঘূৰি গ"ল, তাৰ পিছত দুগুণ খোজ ওপৰলৈ উঠি গ"ল।
  
  তেওঁলোকৰ সিপাৰে শিলগুটিৰ সৰু ফিটা এটাই এইচ আকৃতিৰ অট্টালিকাটোৰ দুটা অৰ্ধেকৰ মাজত থকা অট্টালিকাটোৰ প্ৰৱেশদ্বাৰলৈ লৈ গৈছিল। খোলা দুৱাৰৰ পৰা আৰু প্ৰৱেশদ্বাৰৰ দুয়োকাষে ফৰাচী দুৱাৰ ঠেলি দিয়াৰ পৰা অস্ত্ৰধাৰী মানুহ ওলাই আহিল।
  
  ডজন ডজনো আছে।
  
  তেওঁলোকক আচৰিত কৰি তোলা হয় - কিন্তু সোনকালে পুনৰ গোট খায়। হয়তো ইমান স্মাগ নহয় আটাইবোৰৰ পিছতো। ড্ৰেকে কি আহি আছে সেইটো দেখি এটা অদ্ভুত মূৰ্তিৰ সংগ্ৰহৰ মাজত আশ্ৰয় ল"লে। শেষত তেওঁ ইষ্টাৰ দ্বীপৰ পৰা টুকুৰাটো ধৰি কেনেডীক টানি লৈ গ"ল।
  
  দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে মেচিনগানৰ গুলীৰ শব্দ শুনা গ"ল। স্তম্ভিত প্ৰহৰীয়ে সকলো দিশতে সীহৰ পৰ্দা স্থাপন কৰিলে। কেইবাটাও গুলীয়ে মূৰ্তিটোত গুঞ্জৰিত হৈ পৰাত ড্ৰেক পেটত পৰিল।
  
  চকীদাৰ কেইজন আগলৈ দৌৰি গ"ল। তেওঁলোক আছিল ভাড়াতীয়া পেশী, তেওঁলোকৰ বৌদ্ধিক দক্ষতাতকৈ তেওঁলোকৰ ব্ৰাউনি মূৰ্খামিৰ বাবে বেছি বাছি লোৱা হৈছিল। ডেল্টা ল"ৰাকেইটাৰ পৰা অহা সতৰ্ক জুইৰ ৰেখাবোৰৰ মাজত পোনে পোনে দৌৰি আহি তেজৰ ধাৰাবোৰৰ মাজত কুটিল হৈ পৰিল।
  
  পিছফালে কাঁচ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  
  অট্টালিকাটোৰ খিৰিকীৰে আৰু গুলীৰ শব্দ শুনা গ"ল। ডিঙিত গুলী পোৱাৰ লগে লগে ডেল্টা জোৱানজন নিমিষতে মৃত্যুমুখত পৰে।
  
  দুজন প্ৰহৰীয়ে মূৰ্তিবোৰৰ ওপৰত উজুটি খালে, এজন সামান্য আঘাতপ্ৰাপ্ত হয়। ড্ৰেকে মনে মনে নিজৰ ব্লেডখন টানিলে আৰু তেওঁলোকৰ এজনে মূৰ্তিটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰালৈ অপেক্ষা কৰিলে।
  
  আঘাতপ্ৰাপ্ত ছাৰ্বজনে শেষত দেখা কথাটো আছিল ড্ৰেকে ডিঙি কাটি দিয়াৰ লগে লগে তেওঁৰ নিজৰ তেজ ওলাই থকা। কেনেডীয়ে দ্বিতীয়জন ছাৰ্বজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, মিছ কৰিলে, তাৰ পিছত অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলি থাকোঁতে আৱৰণৰ বাবে ডুব গ"ল।
  
  হাতুৰীটোৱে খালী ক্লিক কৰিলে।
  
  কেনেডীয়ে থিয় হ"ল। অস্ত্ৰটো নমাই দিয়া হওক বা নহওক, তথাপিও তাই ক্ষুব্ধ প্ৰতিদ্বন্দ্বী এজনৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। গাৰ্ডে পেশীবোৰ মোহাৰি মাৱাৰটো দোলা দিলে।
  
  কেনেডীয়ে ৰেঞ্জৰ বাহিৰলৈ ওলাই আহিল, তাৰ পিছত তেওঁৰ গতিবেগে তেওঁক উন্মুক্ত কৰি ৰখাৰ লগে লগে আগবাঢ়ি জপিয়াই পৰিল। গ্ৰাইণ্ডত দ্ৰুত কিক এটা আৰু ডিঙিৰ পিছফালে কঁকাল এটাই তেওঁক মাটিত পেলাই দিলে। ব্লেডখন হঠাতে হাতত লৈ সি গুলীয়াই গ"ল আৰু বহল চাপত কাটি পেলালে। কেনেডীয়ে যথেষ্ট পিছুৱাই গ"ল যাতে মাৰাত্মক টিপটোৱে তাইৰ গালখনৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল আৰু তাৰ আগতে তাইৰ অজ্ঞান আঙুলিবোৰ তাৰ বতাহৰ পাইপত সোমাই গ"ল।
  
  তাই কোমল কাৰ্টিলেজ ভাঙি যোৱা শুনিলে, শুনিলে সি শ্ব"ক কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  
  তাই আঁতৰি গ"ল। তেওঁৰ কাম শেষ হৈ গ"ল। তাৰ মৃত্যু চোৱাৰ কোনো হেঁপাহ তাইৰ নাছিল।
  
  ড্ৰেকে থিয় হৈ চাই থাকিল। "বেয়া নহয়".
  
  "কিজানি এতিয়া মোক বেবী কৰা বন্ধ কৰি দিবা।"
  
  "মই নকৰিলোহেঁতেন..." হঠাতে সি ৰৈ গ"ল। তেওঁ আছিল নেকি?তেওঁ নিজৰ লাজ সাহসেৰে ঢাকি ৰাখিছিল। "বন্দুক লৈ মহিলাক চোৱাতকৈ ভাল একোৱেই নাই।"
  
  "ড'জ নট মেটাৰ"। কেনেডীয়ে অট্টালিকাটোৰ আন এটা ঠাইৰ বাহিৰৰ বৈশিষ্ট্য টটেম খুঁটাৰ পিছফালে সোমাই গৈ দৃশ্যটো জৰীপ কৰিলে।
  
  "আমি আমাৰ বেলেগ বেলেগ পথত গৈ আছো" তাই তাক ক"লে। "আপুনি এটা ষ্ট"ৰেজ ৰুম বিচাৰিব। মই উভতি যাম।"
  
  নিজৰ সংকোচ লুকুৱাই ৰখাৰ যুক্তিসংগত কাম কৰিলে। "আপুনি নিশ্চিত নেকি?"
  
  "হেৰা বন্ধু, মই ইয়াত পুলিচ, মনত আছেনে? আপুনি এজন অসামৰিক লোক। কোৱাৰ দৰে কৰক।"
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া কেনেডীয়ে সোঁফালে খোজ কাঢ়ি গৈ অট্টালিকাৰ পিছফালৰ ফালে আগবাঢ়িল, য"ত উপগ্ৰহৰ চোৱাচিতাত এটা হেলিপেড আৰু কেইবাটাও নিম্ন অট্টালিকা দেখা গ"ল। ইতিমধ্যে তাত এছ এ এছৰ দলটো নিয়োজিত হৈ আছিল আৰু সেই মুহূৰ্ততে অনুপ্ৰৱেশ কৰিবলগীয়া আছিল।
  
  সি তাইৰ ফিগাৰত তাৰ দৃষ্টি ৰৈ থকা দেখিলে, তাৰ মগজুৱে হঠাতে কামনা কৰিলে যে তাই পিন্ধা কাপোৰবোৰে তাইৰ গুদটো দেখুৱাব।
  
  জোকাৰণিটোৱে তেওঁক জোকাৰি গ"ল। নম্ৰতা আৰু অনিশ্চয়তাই তেওঁৰ মূৰত শক্তিৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাই আত্মসন্দেহৰ ঘূৰ্ণীবতাহৰ সৃষ্টি কৰিলে। এলিছন যোৱাৰ দুবছৰ, সাতশ দিনতকৈও অধিক অস্থিৰতা। অনবৰতে মদ্যপানৰ অস্বাভাৱিক গভীৰতা, তাৰ পিছত দেউলীয়া, আৰু তাৰ পিছত লাহে লাহে, অতি লাহে লাহে স্বাভাৱিক জীৱনলৈ উত্থান।
  
  সিহঁত এতিয়াও নাই। ওচৰত ক"তো নাই।
  
  কথা কোৱাটো তেওঁৰ দুৰ্বলতাই আছিল নেকি?
  
  পৰিকল্পনা খ.
  
  হাতত কাম। আপোনাৰ সামৰিক মনোযোগ ঘূৰাই পাবলৈ চেষ্টা কৰক আৰু কিছু সময়ৰ বাবে অভিশপ্ত অসামৰিক বস্তুবোৰ এৰি দিয়ক। দুয়োজন চকীদাৰৰ পৰা বন্দুক ধৰি মূৰ্তিবোৰৰ মাজত সোমাই গ"ল যেতিয়ালৈকে সি শিলগুটিৰ ড্ৰাইভৱে"ৰ সীমাত থিয় হৈ নাথাকিল। তেওঁ তিনিটা ভিন্ন খিৰিকীত তিনিটা লক্ষ্য দেখা পাইছিল আৰু দ্ৰুত একেৰাহে তিনিটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াইছিল।
  
  দুটা চিঞৰ আৰু এটা চিঞৰ। বেয়া নহয়. যেতিয়া বাকী থকা মূৰটোৱে পিছলৈ ওলাই আহিল, তাৰ স্থান বিচাৰি, ড্ৰেকে ইয়াক ৰঙা কুঁৱলীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে।
  
  তাৰ পিছত সি দৌৰি গ"ল, মাথোঁ আঁঠু লৈ পিছলি গৈ অট্টালিকাৰ সন্মুখৰ ঠিক বাহিৰত ৰৈ গ"ল, মূৰটো ৰুক্ষ শিলৰ কামত খুন্দা মাৰিলে। সি পিছলৈ ঘূৰি চালে ডেল্টা দলটোলৈ, যিয়ে তেওঁক ধৰিবলৈ লৰালৰি কৰিলে। সি সিহঁতৰ নেতাক মাত দিলে।
  
  "মাজেদি". ড্ৰেকে দুৱাৰৰ ফালে মাত দিলে, তাৰ পিছত সোঁফালে। "ষ্ট"ৰেজ ৰুম।"
  
  সিহঁত ভিতৰলৈ গ"ল, ড্ৰেক শেষত, বেৰৰ বক্ৰতাত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। তেওঁলোকৰ সন্মুখত এটা বহল লোহাৰ চিৰি ঘূৰি আহি অট্টালিকাৰ দ্বিতীয় স্তৰলৈ উঠি আহিল।
  
  বেৰৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ পোনে পোনে ওপৰৰ মহলাৰ বেলকনিত আৰু অধিক ছাৰ্বৰ লোক দেখা গ"ল। নিমিষতে ডেল্টা দলটো সহজ চিকাৰ হৈ পৰিল।
  
  ক"লৈকো যাব নোৱাৰি ড্ৰেকে আঁঠু লৈ গুলীচালনা কৰিলে।
  
  
  * * *
  
  
  কেনেডীয়ে দৌৰি গৈ অট্টালিকাৰ বাহিৰৰ বেৰৰ সীমাত থকা গছৰ ৰেখাডালৰ ওচৰ পালেগৈ আৰু দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িবলৈ ধৰিলে। চকুৰ পলকতে তাই ঘৰৰ পিছফালটো পালেগৈ তাৰ আগতেই তাইৰ সন্মুখত মুখবিহীন এছ এ এছৰ জোৱানজন পেটত পৰিল।
  
  শহাপহুৰ দৰে তাই ৰাইফলৰ বেৰেলত সম্মোহিত হৈ নিশ্চল হৈ থিয় হৈ থাকিল। মাহৰ পিছত প্ৰথমবাৰৰ বাবে থমাছ কেলেবৰ সকলো চিন্তাই তাইক এৰি থৈ গ"ল।
  
  "বিষ্ঠা!"
  
  "ঠিক আছে" তাইৰ সোঁ কাণৰ কাষত মাত এটাই ক"লে। তাই অনুভৱ কৰিলে তাইৰ পৰা মাত্ৰ মিলিমিটাৰ দূৰত ঠাণ্ডা ব্লেডখন। "এইটো ড্ৰেকৰ চৰাই।"
  
  মন্তব্যটোৱে তাইৰ ভয় দূৰ কৰিলে। "ড্ৰেকৰ চৰাই? মই নাই!"
  
  মানুহজন হাঁহি হাঁহি তাইৰ সন্মুখত খোজ কাঢ়ি গ"ল। "বাৰু, তেন্তে আপোনাৰ সভাপতিৰ মতে মিছ মূৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়।মই নিজৰ পৰিচয় সঠিকভাৱে দিয়াটোৱেই ভাল পাম, কিন্তু এতিয়া সময় বা ঠাই নহয়। মোক ওৱেলছ বুলি মাতিব।"
  
  কেনেডীয়ে নামটো চিনি পাইছিল যদিও ইয়াতকৈ বেছি একো কোৱা নাছিল কাৰণ তাইৰ চাৰিওফালে ব্ৰিটিছ সৈন্যৰ এটা বৃহৎ দলে বাস্তৱায়িত হৈ চিন এৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। বাবিচৰ সম্পত্তিৰ পিছফালে ভাৰতীয় শিলেৰে আবৃত এটা বিশাল পেটিঅ", লাউঞ্জ চেয়াৰ আৰু বগা কেবানাৰে আগুৰি থকা অলিম্পিক আকাৰৰ চুইমিং পুল আৰু কেইবাটাও কুৎসিত, কুৎসিত অট্টালিকা আছিল যিবোৰ বাকী সজ্জাৰ সৈতে মিল নাছিল। আটাইতকৈ ডাঙৰ অট্টালিকাটোৰ কাষতে আছিল অসামৰিক হেলিকপ্টাৰেৰে সজ্জিত এটা বৃত্তাকাৰ হেলিপেড।
  
  বছৰ বছৰ ধৰি নিউয়ৰ্কৰ ৰাজপথত খোজ কঢ়াৰ পিছত কেনেডীয়ে ভাবিবলগীয়া হ"ল যে অপৰাধে সঁচাকৈয়ে ফল দিয়ে নেকি? এই ল"ৰাকেইটা আৰু কেলেবে তাৰ মূল্য দিলে। কেনেডীয়ে যদি তেওঁক ষ্টেকটো পকেটত ভৰাই থোৱা দেখা নাপালেহেঁতেন তেন্তে ছাক ৱাকাৰে ইয়াৰ মূল্য দিলেহেঁতেন।
  
  ছান লাউঞ্জাৰবোৰ ভৰি পৰিছিল। কেইবাজনো অৰ্ধউলংগ পুৰুষ-মহিলা এতিয়া থতমত খাই ইফালে সিফালে থিয় হৈ কাপোৰত খামুচি ধৰি অতিৰিক্ত মাংসখিনি ঢাকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কেনেডীয়ে লক্ষ্য কৰিছিল যে কিছুমান বয়সস্থ পুৰুষে হিপ"পটেমাছৰ ছালখন চম্ভালিব নোৱাৰিব, আনহাতে বেছিভাগ যুৱতীয়ে মাত্ৰ দুখন হাত আৰু বাওঁফালে ঘূৰিলেই কৰিব পাৰিব।
  
  "এই মানুহবোৰ... আলহী বুলি কওঁ... তেওঁলোক চাগে ছাৰ্বিয়ান গোটৰ অংশ নহয়," ওৱেলছে ডিঙিৰ মাইক্ৰ"ফোনটোত মনে মনে ক"লে। "সিহঁতক লৈ যোৱা"-তেওঁ তিনিজন আগশাৰীৰ ফালে মাত দিলে। "বাকীসকলে এই অট্টালিকাবোৰৰ সাগৰৰ ফালে আগবাঢ়িছে।"
  
  গোটটো বিভাজিত হ"বলৈ ধৰাৰ লগে লগে একেলগে কেইবাটাও কথা ঘটিল। হেলিকপ্টাৰৰ ব্লেডবোৰ ঘূৰিবলৈ ধৰিলে; ইয়াৰ ইঞ্জিনৰ শব্দই লগে লগে ওচৰৰ মানুহৰ চিঞৰবোৰ ডুবাই পেলালে। তাৰ পাছত ৰোলাৰ শ্বাটাৰৰ দুৱাৰ খোলাৰ শব্দৰ দৰে গভীৰ গুঞ্জন এটাই হঠাতে শক্তিশালী গাড়ী এখনৰ গৰ্জনৰ আগত আহিল। কুৎসিত অট্টালিকাবোৰৰ সাগৰৰ ফালে থকা ফালৰ পিছফালৰ পৰা ধাতুৰ বগা ফিটা এটা দেখা গ"ল - শীৰ্ষ গতিৰে গতি বৃদ্ধি কৰা এখন অ"ডি আৰ ৮।
  
  তাই পেটিঅ"ত উপস্থিত হোৱাৰ সময়লৈকে মাৰাত্মক টন গুলী হৈ পৰিছিল। ই স্তম্ভিত হৈ পৰা এছ এ এছৰ সৈন্যসকলৰ ওপৰত খুন্দা মাৰিলে, তেওঁলোকক বতাহৰ মাজেৰে বিস্তৃত আৰু তললৈ নামি পঠিয়াই দিলে। পিছফালে আন এখন গাড়ী টানি আহিল, এইবাৰ ক"লা আৰু ডাঙৰ।
  
  হেলিকপ্টাৰখনৰ ব্লেডবোৰ বেছি বেগেৰে ঘূৰিবলৈ ধৰিলে আৰু ইয়াৰ ইঞ্জিনবোৰে হাউলিবলৈ ধৰিলে। গোটেই মেচিনটো লৰচৰ কৰিলে, টেক অফৰ বাবে সাজু হ"ল।
  
  স্তম্ভিত হৈ কেনেডীয়ে কেৱল ৱেলেছে আদেশ চিঞৰি থকাৰ সময়তহে শুনিব পাৰিছিল। বাকী থকা এছ এ এছৰ সৈন্যই গুলীচালনা কৰাৰ লগে লগে তাই থৰক-বৰক হৈ পৰিল।
  
  বাৰীত সকলো নৰক ঢিলা হৈ পৰিল।
  
  জোৱানসকলে তীব্ৰবেগী অ"ডি আৰ ৮ গাড়ীখনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে, গুলীৰ ফলত ইয়াৰ ধাতুৰ শৰীৰত বিন্ধি ফেণ্ডাৰৰ ছাল আৰু দুৱাৰত বিন্ধি যায়। গাড়ীখনে বেগেৰে ঘৰৰ চুকটোৰ ফালে আগবাঢ়িল, শেষ মুহূৰ্তত ঘূৰি চোকা ঘূৰণীয়া এটা মাৰিলে।
  
  টায়াৰৰ তলৰ পৰা গ্ৰেভেলে সৰু সৰু ৰকেটৰ দৰে গুলীয়াই ওলাই আহিল।
  
  গুলীটোৱে গ্লাছ ভাঙি ধ্বংস কৰি পেলায়। গাড়ীখনৰ আক্ষৰিক অৰ্থত উৰণৰ মাজভাগতে মৃত্যু হয়, চালকজন গাড়ীৰ পিছফালে যথেষ্ট তললৈ পৰি যোৱাৰ ফলত ইয়াৰ ইঞ্জিন স্তব্ধ হৈ পৰে।
  
  কেনেডীয়ে পিষ্টলটো ওপৰলৈ তুলি আগবাঢ়ি দৌৰি গ"ল। "লৰচৰ নকৰিবা!"
  
  গাড়ীৰ ওচৰ পোৱাৰ আগতেই স্পষ্ট হৈ পৰিল যে ড্ৰাইভাৰজনেই তাইৰ একমাত্ৰ যাত্ৰী।
  
  প্রলোভন.
  
  হেলিকপ্টাৰখন মাটিৰ পৰা দুফুট ওপৰত আছিল, লাহে লাহে ঘূৰি আছিল। এছ এ এছৰ জোৱানজনে চিঞৰি উঠিল, কিন্তু মাতত কোনো প্ৰকৃত খং নোহোৱাকৈ। দ্বিতীয়খন গাড়ী, ক"লা ৰঙৰ চাৰি দুৱাৰৰ কেডিলাক, এতিয়া বিশাল পুলটোৰ কাষেৰে তীব্ৰ বেগেৰে গৈ আছিল, তাৰ টায়াৰে সকলো দিশতে পানীৰ জোৱাৰ-ভাটাৰ ঢৌ নিক্ষেপ কৰিছিল। খিৰিকীবোৰ আন্ধাৰ হৈ পৰিছিল। ভিতৰত কোন আছিল সেইটো নিৰ্ণয় কৰা অসম্ভৱ।
  
  তৃতীয় ইঞ্জিনটো ষ্টাৰ্ট হৈ গ"ল, বৰ্তমান চকুৰ পৰা আঁতৰত।
  
  জোৱানসকলে কেডিলাক গাড়ীখনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি তিনিটা গুলীৰে টায়াৰ আৰু চালকজনৰ ক্ষতিসাধন কৰে। গাড়ীখন পিছলি পৰিল আৰু পিছফালৰ মূৰটো পুলত খুন্দা মাৰিলে। ওৱেলছ আৰু আন তিনিজন সৈন্যই চিঞৰি চিঞৰি তেওঁৰ ফালে দৌৰি গ"ল। কেনেডীয়ে হেলিকপ্টাৰখনৰ ওপৰত চকু ৰাখিছিল যদিও কেডীৰ দৰেই ইয়াৰ খিৰিকীবোৰো অস্বচ্ছ আছিল।
  
  কেনেডীয়ে তত্ত্ব আগবঢ়াইছিল যে এই সকলোবোৰ কিছুমান বিশদ পলায়ন পৰিকল্পনাৰ অংশ। কিন্তু আচল ডাভৰ বাবিক ক"ত আছিল?
  
  হেলিকপ্টাৰখন আৰু ওপৰলৈ উঠিবলৈ ধৰিলে। অৱশেষত SAS য়ে সতৰ্কবাণীবোৰত ক্লান্ত হৈ পিছফালৰ ৰ"টাৰত গুলী চলালে। দানৱীয় মেচিনটোৱে ঘূৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু তাৰ তলত এজন মানুহে গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ ৰেডিত লৈ আঁঠু লৈ গ"ল।
  
  ওৱেলছ কেডীৰ ওচৰ পালেগৈ। দুটা গুলীচালনা কৰা হয়। কেনেডীয়ে মাইক্ৰ"ফোনৰ জৰিয়তে শুনিলে যে বাবিচ এতিয়াও পলাতক হৈ আছে। এতিয়া তৃতীয়খন গাড়ী চুকত আহিল, ইঞ্জিনটোৱে ফৰ্মুলা ১ ৰেচাৰৰ দৰে গৰ্জন কৰি উঠিল, কিন্তু সেইখন আছিল বেণ্টলি, ডাঙৰ আৰু সাহসী, ইয়াৰ উপস্থিতিয়ে চিঞৰি চিঞৰি মোৰ বাটৰ পৰা নৰক আঁতৰাই পেলাওক!
  
  কেনেডীয়ে গছবোৰৰ মাজলৈ জপিয়াই পৰিল। তাইৰ পিছে পিছে কেইবাজনো সৈনিক আহিল। ওৱেলছে ঘূৰি আহি তিনিটা দ্ৰুত গুলী চলালে যিবোৰ কাষৰ খিৰিকীবোৰৰ পৰাই উফৰি গ"ল।
  
  বুলেটপ্ৰুফ গ্লাছ!
  
  "এইটো এটা গাধ!"
  
  হেলিকপ্টাৰখনক বচাবলৈ চেকেণ্ডৰ ভগ্নাংশ বহু দেৰিকৈ এই কথা কোৱা হৈছিল - গ্ৰেনেডটো এৰি দিয়া হৈছিল - হেলিকপ্টাৰখনৰ তলত ইয়াৰ বিস্ফোৰক চাৰ্জ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। হেলিকপ্টাৰখন টুকুৰা টুকুৰ হৈ সকলোতে ধাতুৰ টুকুৰাবোৰ সিঁচৰতি হৈ পৰিল। ভঙা তীখাৰ এটা পেচোৱা টুকুৰা পোনে পোনে পুলটোত খুন্দা মাৰি হাজাৰ হাজাৰ গেলন পানী প্ৰচণ্ড জোৰেৰে স্থানচ্যুত কৰি পেলালে।
  
  কেনেডীয়ে অপেক্ষা কৰিলে যেতিয়ালৈকে দানৱীয় বেণ্টলীয়ে তাইৰ কাষেৰে দ্ৰুতগতিত পাৰ হৈ নাযায়, তাৰ পিছত খেদি গ"ল। দ্ৰুত কৰ্তনে তাইক ক"লে যে পলায়ন কৰা ছাৰ্বজনক ধৰাৰ সম্ভাৱনা মাত্ৰ এটাই।
  
  ওৱেলছে একে সময়তে এই কথা দেখি কাৰ্যত লিপ্ত হ"ল। R8 সম্পূৰ্ণৰূপে জীৰ্ণ হৈ পৰিছিল যদিও কেডীখন তেতিয়াও অক্ষত আছিল, ইয়াৰ চকাবোৰ পুলৰ মাৰ্বলৰ খোজবোৰত মাত্ৰ এ ইঞ্চি পানীৰ তলত আছিল।
  
  ওৱেলছ আৰু তেওঁৰ দুজন সৈনিক কেডীৰ ফালে দৌৰি গ"ল। কেনেডীয়ে দায়িত্ব ল"বলৈ দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ হৈ গৰম খেদিবলৈ ৰাওনা হ"ল। সেই মুহূৰ্ততে এটা অদ্ভুত বতাহৰ হিচকি শুনা গ"ল, যেন ঘূৰ্ণীবতাহ এটা পাৰ হৈ গৈছে, আৰু হঠাতে বাবিচৰ ঘৰৰ চুকটো বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  
  "অ" মাই গড!", আনকি তেওঁৰ শান্তিও ছিন্নভিন্ন হৈ পৰাত ওৱেলছ বোকাত পৰিল। ধ্বংসাৱশেষবোৰ সকলো দিশতে উৰি গ"ল, বৰষুণ দি পুল আৰু পেটিঅ"লৈ নামি আহিল। কেনেডীয়ে ৰিল কৰিলে। তাই মূৰটো শিলৰ ফালে ঘূৰাই দিলে।
  
  তাত এখন ক"লা হেলিকপ্টাৰ উৰি ফুৰিছিল, তাৰ খোলা দুৱাৰৰ পৰা এটা মূৰ্তি হাত জোকাৰি আছিল।
  
  "ভাল লাগে নেকি?"
  
  ওৱেলছে মূৰটো ওপৰলৈ তুলিলে। "এলিচিয়া মাইলছ? পবিত্ৰ সকলো বস্তুৰ নামত কি কৰিছা?"
  
  "সেই শ্বটটোৰে তোমাৰ সৰু সৰু বলবোৰো ফালি পেলাব পাৰিলেহেঁতেন, হে বুঢ়া চুদাচুদি। তুমি মোৰ ওচৰত ঋণী। বেণ্টলীখন খেদিবলৈ ঘূৰি যোৱাৰ আগতে হেলিকপ্টাৰখন ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ওপৰলৈ উঠি অহাত এলিচিয়াই হাঁহিলে।
  
  কানাডিয়ানসকল ইয়াত আছিল।
  
  
  * * *
  
  
  পিছফালৰ বেৰখন চুইছ চীজলৈ পৰিণত হোৱাৰ ঠিক আগতেই ড্ৰেকে আগবাঢ়ি গ"ল। অন্ততঃ এটা গুলী ইমান ওচৰলৈ উৰি গ"ল যে তাৰ ধ্বনিযুক্ত হুমুনিয়াহ শুনিলে। ডেল্টা দলৰ বেছিভাগৰে সৈতে একে সময়তে বেলকনিৰ তলৰ প্লেটফৰ্মত উঠিবলৈ তেওঁ ফ্ৰন্ট ফ্লিপ এটা কৰিলে। তাত উপস্থিত হৈ ওপৰলৈ লক্ষ্য কৰি গুলীচালনা কৰিলে।
  
  আশা কৰা মতে বেলকনিৰ মজিয়াখন তুলনামূলকভাৱে দুৰ্বল আছিল। ওপৰত গুলীচালনা বন্ধ হৈ গ"ল আৰু চিঞৰ-বাখৰ আৰম্ভ হ"ল।
  
  ডেল্টা কমাণ্ডাৰে বাওঁফালে হাত জোকাৰি ষ্ট"ৰেজ ফেচিলিটিৰ ফালে আগবঢ়াই দিলে। ধুনীয়াকৈ সজ্জিত কিন্তু খালী কোঠা দুটাৰ মাজেৰে খৰধৰকৈ দৌৰি গ"ল। সেনাপতিজনে তেওঁলোকক ইংগিত দিলে যে তেওঁলোকৰ চেটেলাইট চোৱাচিতাই সকীয়াই দিয়া এটাৰ ওচৰত ৰৈ যাওক, তাত অলপ বিশেষ কিবা এটা আছে - মাটিৰ তলৰ এটা লুকাই থকা কোঠা।
  
  ভিতৰলৈ ষ্টন গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা হ"ল, তাৰ পিছত আমেৰিকান সৈন্যই উন্মাদভাৱে চিঞৰিলে যাতে দিশহাৰা প্ৰভাৱ বৃদ্ধি পায়। কিন্তু লগে লগে আধা ডজন ছাৰ্বিয়ান প্ৰহৰীয়ে হাতে হাতে যুদ্ধত লিপ্ত হয়। ড্ৰেকে হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়ি ভিতৰলৈ ভৰি দিলে। বিশৃংখলতা আৰু বিভ্ৰান্তিয়ে কোঠাটো মূৰৰ পৰা মূৰলৈকে ভৰি পৰিল। সি চকু টিপিয়াই নিজকে এজন বিশাল চকীদাৰৰ সন্মুখীন হোৱা দেখিলে, যিয়ে ভালুকক সাৱটি ধৰিবলৈ আগবাঢ়ি যোৱাৰ আগতে হাঁহি হাঁহি বুৰবুৰণি মাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ডজ কৰিলে, বৃক্কত আঘাত কৰিলে আৰু ডেগাৰেৰে কঠিন হাতেৰে সৌৰ প্লেক্সছত আঘাত কৰিলে। মানুহ-জন্তুটোৱে লৰচৰ কৰাও নাছিল।
  
  তাৰ পিছত তেওঁৰ মনত পৰিল বাৰ ফাইটৰ বিষয়ে পুৰণি কথাষাৰ - যদি আপোনাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে চকু ফুৰাই নোযোৱাকৈ প্লেক্সছলৈ ঘুচা মাৰে, তেন্তে আপুনি দৌৰিবলৈ আৰম্ভ কৰাটো ভাল, বন্ধু, কাৰণ আপুনি ডিঙিলৈকে ছিটত আছে...
  
  ড্ৰেকে পিছুৱাই গ"ল, সাৱধানে নিজৰ নিশ্চল শত্ৰুৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিলে। ছাৰ্বিয়ানজন আছিল বিশাল, কঠিন পেশীৰ ওপৰত এলেহুৱা চৰ্বি, আৰু কপালটো ছয় ইঞ্চিৰ কংক্ৰিটৰ ব্লক ভাঙি পেলাব পৰাকৈ ডাঙৰ। বাহু দুটা বহলকৈ মেলি মানুহজনে অস্বস্তিকৰভাৱে আগবাঢ়ি গ"ল। এটা স্লিপ আৰু ড্ৰেকক থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"লহেঁতেন, আঙুৰৰ দৰে চেপি চেপি থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"লহেঁতেন। সি খৰধৰকৈ কাষলৈ গুচি গ"ল, সোঁফালে ফেইণ্ট কৰিলে আৰু তিনিটা দ্ৰুত জব লৈ আগবাঢ়ি আহিল।
  
  চকু. কাণ. নেলু.
  
  তিনিওটা সংযুক্ত। ছাৰ্বিয়ানগৰাকীয়ে বিষত চকু মুদি থোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে উৰণীয়া কিকত এটা ৰিস্কি ডামি থ্ৰ" এক্সিকিউট কৰিলে যিয়ে যথেষ্ট গতিবেগ সৃষ্টি কৰিলে যে আনকি এই ব্ৰণ্ট"ছ"ৰাছকো তেওঁৰ বহল ভৰি দুখনৰ পৰা খুন্দিয়াই পেলালে।
  
  পাহাৰ খহি পৰাৰ দৰে শব্দ কৰি মানুহজন মজিয়াত ঢলি পৰিল। বেৰৰ পৰা চিত্ৰকলাবোৰ সৰি পৰিল। নিজৰ পিছলৈ জাঁপটোৰ পৰা সৃষ্টি কৰা বলৰ ফলত মূৰটো ডেকত খুন্দা মৰাৰ লগে লগে তেওঁক অচেতন কৰি পেলালে।
  
  ড্ৰেকে আৰু অধিক সোমাই কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। দুজন ডেল্টা ল"ৰাক হত্যা কৰা হ"ল, কিন্তু সকলো ছাৰ্বক নিষ্ক্ৰিয় কৰা হ"ল। পূবৰ দেৱালখনৰ এটা অংশ দোল খাই খোল খালে আৰু বেছিভাগ আমেৰিকান লোকেই খোলাটোৰ চাৰিওফালে থিয় হৈ থাকিল, কিন্তু এতিয়া ভয়ক গালি পাৰি লাহে লাহে পিছুৱাই গৈ আছিল।
  
  ডেল্টা সৈনিকজনক কিহৰ বাবে আতংকিত হ"ব পাৰিলেহেঁতেন সেই কথা কল্পনা কৰিব নোৱাৰি ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিবলৈ খৰখেদা কৰিলে। প্ৰথমতে তেওঁ দেখিলে শিলৰ খোজবোৰ তললৈ নামি গৈ মাটিৰ তলৰ ভালদৰে পোহৰাই ৰখা কোঠা এটালৈ সোমাই যোৱা।
  
  দ্বিতীয়টো আছিল ক"লা পেন্থাৰ, লাহে লাহে খোজবোৰত উঠি আহিছিল, বহল মুখখনে ৰেজাৰৰ দৰে চোকা দাঁতৰ শাৰী এটা উন্মোচন কৰিছিল।
  
  "ফুউউক..." আমেৰিকান এজনে টানিলে। ড্ৰেকে ইয়াতকৈ বেছি মান্তি হ"ব নোৱাৰিলে।
  
  পেন্থাৰে আঘাত কৰিবলৈ হাঁহ মাৰি হিচকি উঠিল। ড্ৰেকে পিছুৱাই গ"ল যেতিয়া জন্তুটোৱে বতাহত জপিয়াই পৰিল, ক্ৰোধত ১০০ পাউণ্ড ওজনৰ মাৰাত্মক পেশী। ওপৰৰ খোজটোত নামি সি ওলমি থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, এইখিনি সময়ত পিছুৱাই যোৱা সৈনিকবোৰৰ ওপৰত নিজৰ সম্মোহনীয় সেউজীয়া চকু দুটা ৰাখিলে।
  
  "মই এই কামটো কৰি ঘৃণা কৰো," ডেল্টা কমাণ্ডাৰজনে নিজৰ ৰাইফলেৰে লক্ষ্য কৰি ক"লে।
  
  "অপেক্ষা কৰক!" ড্ৰেকে লেম্পবোৰৰ পোহৰত কিবা এটা জিলিকি থকা দেখিলে। "ক্ষন্তেক ৰোৱা. লৰচৰ নকৰিবা."
  
  পেন্থাৰে আগলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল। ডেল্টা টিমে তেওঁক বন্দুকৰ গুলীত ধৰি ৰাখিছিল যেতিয়া তেওঁ তেওঁলোকৰ মাজৰ পৰা পাৰ হৈ গৈছিল, আৰু কোঠাটোৰ পৰা ওলাই যোৱাৰ সময়ত অক্ষম ছাৰ্বিয়ান প্ৰহৰীসকলক অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল।
  
  "কি দ্য- ?" আমেৰিকানসকলৰ এজনে ড্ৰেকক চাই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে।
  
  "দেখা নাই নেকি? তেওঁ পিন্ধিছিল হীৰাৰে ঢাকি থোৱা হাৰ। মই ধৰি লৈছোঁ, এনে এটা ঘৰত বাস কৰা এনে মেকুৰীয়ে মালিকৰ মাত শুনিলেহে আক্ৰমণ কৰিবলৈ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হয়।"
  
  "ভাল ফোন। মই তেনেকুৱা জন্তু এটাক মাৰিব নিবিচাৰিম।" ডেল্টাৰ সেনাপতিজনে ছাৰ্বসকলক হাত জোকাৰিলে। "মই এই হাৰামীবোৰৰ লগত গোটেই দিনটো মজা কৰি কটাম।"
  
  দুজন মানুহক পহৰা দি চিৰিৰে নামিবলৈ ধৰিলে। ড্ৰেকে তৃতীয়জন হ"ল ভল্টৰ মজিয়াত উপনীত হ"ল আৰু যি দেখিলেই তেওঁক আচৰিত হৈ মূৰটো জোকাৰিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  
  "কিমান বিকৃত এই পাগল হাৰামীবোৰ?"
  
  কোঠাটো তেওঁ কেৱল "ট্ৰফী" বুলিয়েই বৰ্ণনা কৰিব পৰা বস্তুৰে ভৰি আছিল। ডাভৰ বাবিক মূল্যৱান বুলি গণ্য কৰা বস্তুবোৰ কাৰণ - তেওঁৰ বিকৃতিত - সেইবোৰ আন মানুহৰ বাবে মূল্যৱান আছিল।সকলোতে সৰু-ডাঙৰ কেবিনেট আছিল, আড়ম্বৰহীনভাৱে সজাই থোৱা।
  
  টাইৰানোচ"ৰাছ ৰেক্স চোলাৰ হাড়। ইয়াৰ কাষৰ শিলালিপিখনত লিখা আছিল 'এডগাৰ ফিলিয়ন সংগ্ৰহৰ পৰা - লাইফটাইম এৱাৰ্ড'।ইয়াৰ উপৰিও বিখ্যাত অভিনেত্ৰীগৰাকীৰ এখন উন্মোচনকাৰী ফটো য'ত লিখা আছিল 'তাই জীয়াই থাকিব বিচাৰিছিল'।ইয়াৰ কাষতে ব্ৰঞ্জৰ পেডেষ্টেল এটাত বিচিত্ৰভাৱে থিয় হৈ থকা এটা মমিফাইড আছিল 'ডিষ্ট্ৰিক্ট এটৰ্নী নং ৩' হিচাপে চিনাক্ত কৰা হৈছে।
  
  আৰু বহুত কিবাকিবি। ড্ৰেকে ডিছপ্লে কেছবোৰত ঘূৰি ফুৰি থাকোঁতে, নিজৰ ৰোগজনিত আকৰ্ষণৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ আৰু মনোনিৱেশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি থাকোঁতে, অৱশেষত তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে যে তেওঁলোকে বিচৰা কল্পনাতীত বস্তুবোৰ।
  
  Valkyries: ডাঠ ঘূৰণীয়া ব্লক এটাত লগোৱা এযোৰ বৰফৰ বগা মূৰ্তি। দুয়োটা ভাস্কৰ্য্য প্ৰায় পাঁচ ফুট ওখ আছিল যদিও ইয়াত থকা আচৰিত বিৱৰণেই ড্ৰেকৰ উশাহ বন্ধ কৰি লৈছিল। দুগৰাকী বুষ্টী মহিলা, উলংগ আৰু প্ৰাচীন কালৰ শক্তিশালী আমাজনৰ দৰে দেখা, দুয়োগৰাকীয়ে ভৰি মেলি, যেন কিবা এটাত উঠি বহি আছে। সম্ভৱতঃ পাখি থকা ঘোঁৰা, ড্ৰেকে ভাবিলে। বেনৰ ইচ্ছা আছিল যে তেওঁ আৰু জানিলেহেঁতেন, কিন্তু তেওঁৰ মনত পৰিল যে ভেলকাইৰীয়ে তেওঁলোকক যুদ্ধৰ পৰা যুদ্ধলৈ উৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। তেওঁ পেশীবহুল অংগ-প্ৰত্যংগ, ক্লাছিক মুখৰ বৈশিষ্ট্য আৰু বিভ্ৰান্তিকৰ শিংযুক্ত হেলমেটবোৰ লক্ষ্য কৰিলে।
  
  "ৱাঃ!" - ডেল্টাৰ ল'ৰাটোৱে উচ্চাৰণ কৰিলে। "এইটোৰ ছয় পেক এটা হ"লে ভাল আছিল।"
  
  তাতোকৈ ক"ব পৰা কথাটো হ"ল দুয়োখন ভেলকাইৰীয়ে বাওঁহাতেৰে অজ্ঞাত কিবা এটালৈ ওপৰলৈ আঙুলিয়াই আছিল। ড্ৰেকে এতিয়া ভবাৰ দৰে পোনে পোনে গডছৰ সমাধিলৈ আঙুলিয়াই।
  
  যদিহে তেওঁলোকে ৰাগনাৰকক বিচাৰি পালেহেঁতেন।
  
  সেই মুহূৰ্ততে এজন জোৱানে ডিছপ্লে কেছৰ পৰা বস্তু এটা আনিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এটা জোৰেৰে ঘণ্টা বাজি উঠিল আৰু খোজবোৰৰ গুৰিতে ষ্টীলৰ গেটখন ভাঙি সিহঁতৰ বাহিৰ ওলোৱা পথ বন্ধ হৈ পৰিল।
  
  লগে লগে আমেৰিকানসকলে গেছ মাস্কৰ বাবে হাত আগবঢ়াই দিলে। ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে। "চিন্তা নকৰিব. কিবা এটাই মোক কয় যে বাবিচ এনেকুৱা হাৰামী যিয়ে চোৰটোক জীৱিত অৱস্থাত ধৰি লাথি মাৰি থকাটো পছন্দ কৰিব।"
  
  ডেল্টা কমাণ্ডাৰে এতিয়াও কম্পন কৰি থকা বাৰবোৰলৈ চালে। "এই লাঠিবোৰ টুকুৰা টুকুৰকৈ উৰুৱাই দিয়া।"
  
  
  * * *
  
  
  কেনেডীয়ে হেলিকপ্টাৰখন আৰু পিছুৱাই যোৱা বেণ্টলীখনৰ পিছে পিছে আচৰিত হৈ চালে। আকাশলৈ চাই ওৱেলছও যেন বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল।
  
  "বিচ" কেনেডীয়ে তেওঁৰ উশাহ লোৱা শুনিলে। "মই তাইক ডাম্ ৱেল ট্ৰেইনিং কৰিলোঁ। তাই কেনেকৈ দেশদ্ৰোহীলৈ পৰিণত হোৱাৰ সাহস কৰিব?"
  
  "ভাল কথা তাই নাই," কেনেডীয়ে নিশ্চিত কৰিলে যে তাইৰ চুলিখিনি এতিয়াও সেই সকলোবোৰ জপিয়াই পিছলৈ বান্ধি থোৱা আছে আৰু তাই আঁতৰি চালে যেতিয়া তাই লক্ষ্য কৰিলে যে দুজনমান এছ এ এছৰ মানুহে তাইক চাইজ আপ কৰিছে। "তাইৰ ওখ মাটি আছিল। এতিয়া যদি ড্ৰেক আৰু ডেল্টা টিমে ভেলকাইৰীছক দখল কৰিছে, তেন্তে এলিচিয়া বাবিচৰ লগত ব্যস্ত থকাৰ সময়ত আমি লুকাই চুৰকৈ যাব পাৰিম।"
  
  ওৱেলছক দুটা উল্লেখযোগ্য বিকল্পৰ মাজত ফাটি যোৱা যেন লাগিছিল, কিন্তু ঘৰটোৰ চাৰিওফালে দৌৰি গৈ মূল প্ৰৱেশদ্বাৰৰ ফালে দৌৰি যোৱাৰ সময়ত একো কোৱা নাছিল। তেওঁলোকে দেখিলে যে হেলিকপ্টাৰখন ঘূৰি বেণ্টলীৰ সৈতে মুখামুখিকৈ সংঘৰ্ষ হয়। গুলীৰ শব্দ বাজি উঠিল আৰু পলায়ন কৰা গাড়ীখনৰ পৰা উফৰি গ"ল। এনেতে গাড়ীখনে হঠাৎ তীব্ৰ ব্ৰেক মাৰি শিলগুটিৰ ডাৱৰৰ মাজত ৰৈ গ"ল।
  
  খিৰিকীৰে বাহিৰত এটা বস্তু আবদ্ধ হৈ আছিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখন আকাশৰ পৰা তললৈ নামি গ"ল, ইয়াৰ অপাৰেটৰৰ প্ৰায় অলৌকিক জ্ঞান আছিল, যেতিয়া এটা আৰ পি জিয়ে মূৰৰ ওপৰত হুইজ মাৰিছিল। তেওঁৰ স্লেজখনে মাটি স্পৰ্শ কৰাৰ লগে লগে কানাডাৰ ভাড়াতীয়া সৈন্যই দুৱাৰৰ পৰা ওলাই আহিল। গুলীচালনাৰ সৃষ্টি হয়।
  
  কেনেডীয়ে ভাবিলে যে তাই দেখিছে এলিচিয়া মাইলছ, টাইট বডি আৰ্মৰ পিন্ধা এগৰাকী লঘু আকৃতি, প্ৰবাদমতে সিংহৰ দৰে যুঁজত জপিয়াই পৰা। যুদ্ধৰ বাবে নিৰ্মিত এটা জন্তু, এই সকলোবোৰৰ হিংসা আৰু ক্ৰোধত হেৰাই যোৱা। নিজৰ মাজতো কেনেডীয়ে অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ তেজ ঠাণ্ডা হৈ গৈছে।
  
  তাই অনুভৱ কৰা ভয়টোৱেই আছিল নেকি?
  
  তাই ভাবিব পৰাৰ আগতেই হেলিকপ্টাৰখনৰ বিপৰীত ফালৰ পৰা এটা পাতল মূৰ্তি পৰিল। এটা আকৃতি তাই নিমিষতে চিনি পালে।
  
  অধ্যাপক পাৰ্নেভিক!
  
  প্ৰথমতে দ্বিধাবোধেৰে, কিন্তু তাৰ পিছত নৱীকৃত দৃঢ়তাৰে সি লম্ফ-জম্ফ কৰি আগবাঢ়ি গ"ল আৰু শেষত মূৰৰ ওপৰৰ বতাহত গুলীৰ ৰেখাডাল সোমাই যোৱাৰ লগে লগে হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়ি গ"ল, এটা গুলীৰ মূৰৰ খুলিৰ পৰা হাতৰ বহলৰ ভিতৰত পাৰ হৈ গ"ল।
  
  অৱশেষত পাৰ্নেভিকে যথেষ্ট ওচৰ চাপি আহিল যে এছ এ এছ আৰু কেনেডীয়ে তেওঁক নিৰাপদ স্থানলৈ টানি আনিলে, কানাডিয়ানসকলে অজ্ঞাত, সম্পূৰ্ণৰূপে যুদ্ধত লিপ্ত হ"ল
  
  ঘৰটোলৈ আঙুলিয়াই দি ওৱেলছে ক"লে, "ঠিকেই কৈছে। "এইটো শেষ কৰি দিওঁ।"
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে ভেলকাইৰীবোৰক আগলৈ টানিবলৈ সহায় কৰিলে আৰু দুজনমান ল"ৰাই গ্ৰেটত সামান্য পৰিমাণৰ বিস্ফোৰক সংলগ্ন কৰিলে। ভয়ংকৰ প্ৰদৰ্শনীবোৰৰ মাজৰ সৰু বাটটোৰে সিহঁতে খোজ দিলে, বেছি ভালকৈ নাচাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ডেল্টা ল"ৰা এজনে কেইমিনিটমান আগতে ভয়ংকৰ চেক এটাৰ পৰা উভতি আহি কোঠাটোৰ পিছফালে বহি থকা ক"লা কফিন এটাৰ খবৰ দিলে।
  
  প্ৰত্যাশাৰ পৰিৱেশটো সম্পূৰ্ণ দহ চেকেণ্ড ধৰি চলি থাকিল। এইটো বন্ধ কৰিবলৈ সৈনিকৰ যুক্তিৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। আপুনি যিমান কম জানে...
  
  এইটো আৰু ড্ৰেকৰ যুক্তি নহয়। কিন্তু সি চিৰিয়াছলি জানিব বিচৰা নাছিল। আনকি তেওঁ সাধাৰণ সাধাৰণ নাগৰিকৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে, যেতিয়া বাৰবোৰ উৰি গ"ল।
  
  ওপৰৰ কোঠাটোৰ পৰা গুলীচালনাৰ শব্দ শুনা গ"ল। ডেল্টা গাৰ্ডে খোজৰ পৰা তললৈ নামি যায়, ৰক্তাক্ত গাঁতত মৃত্যুমুখত পৰে। পিছৰ চেকেণ্ডত চিৰিৰ ওপৰত মেচিনগান লৈ ডজনমান মানুহ দেখা দিলে।
  
  আউটফ্লেংক আৰু আউটগান, উচ্চ ভেণ্টিজ পইণ্টৰ পৰা আবৃত, ডেল্টা টিম বিফল হৈছিল আৰু এতিয়া দুৰ্বল হৈ পৰিছিল। ড্ৰেকে লাহে লাহে আলমাৰীটো আৰু ইয়াৰ আপেক্ষিক সুৰক্ষাৰ ফালে খোজ দিলে, তেনেকৈ ধৰা পৰাৰ মূৰ্খামিৰ কথা নাভাবিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আৰু এছ এ এছৰ লগত কেনেকৈ এনেকুৱা নহ"লহেঁতেন, আৰু ভাগ্যৰ ওপৰত বিশ্বাস ৰাখিলে যে এই নতুন শত্ৰুবোৰ নহ"ব ভলকাইৰীক গুলীয়াই মাৰিব পৰাকৈ মূৰ্খ।
  
  কেইবাটাও মুহূৰ্ত অদম্য উত্তেজনা, স্তব্ধ নিস্তব্ধতাত অভিজ্ঞতা, যেতিয়ালৈকে এটা মূৰ্তি খোজৰ পৰা নামি নাহিল। বগা কাপোৰ পিন্ধা আৰু বগা মাস্ক পিন্ধা এজনী মূৰ্তি।
  
  ড্ৰেকে তেওঁক নিমিষতে চিনি পালে। ইয়ৰ্ক কেট ৱাকত শ্বিল্ড লাভ কৰা একেজন মানুহ। আপছালত দেখা মানুহজন।
  
  "মই তোমাক চিনি পাওঁ"- সি মনতে উশাহ ল"লে, তাৰ পিছত আৰু জোৰেৰে। "ডাম্ জাৰ্মানসকল ইয়াত আছে।"
  
  মানুহজনে .৪৫ কেলিবাৰ পিষ্টল এটা তুলি লৈ ইফালে সিফালে জোকাৰিলে। "আপোনাৰ অস্ত্ৰটো পেলাই দিয়ক। আপোনালোক সকলো। এতিয়া!"
  
  অহংকাৰী মাত। মসৃণ হাতৰ মাত এটা, ইয়াৰ মালিকৰ আছিল প্ৰকৃত শক্তি, যিটো কাগজত লিখা হয় আৰু কেৱল সদস্যৰ ক্লাবত দিয়া হয়। যি ধৰণৰ ব্যক্তিৰ কোনো ধাৰণা নাছিল যে প্ৰকৃত পাৰ্থিৱ কাম আৰু বিৰক্তিকৰতা কি। হয়তো বেংকিং উদ্যোগত জন্মগ্ৰহণ কৰা বেংকাৰ বা ৰাজনীতিবিদৰ পুত্ৰ ৰাজনীতিবিদ।
  
  ডেল্টা মানুহবোৰে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ দৃঢ়তাৰে ধৰি ৰাখিলে। কোনেও এটা শব্দও কোৱা নাছিল। সংঘাতৰ ভাবুকি আছিল।
  
  মানুহজনে আকৌ চিঞৰি উঠিল, তেওঁৰ লালন-পালনে তেওঁক বিপদৰ বিষয়ে জানিবলৈ নিদিলে।
  
  "আপুনি বধিৰ নেকি? মই এতিয়া কলো!"
  
  টেক্সাছৰ মাতটোৱে টানি লোৱা মাতেৰে ক"লে: "নহ"ব, হাৰামী।"
  
  "কিন্তু... কিন্তু..." মানুহজনে আচৰিত হৈ থমকি ৰ"ল, তাৰ পাছত হঠাতে মাস্কখন ফালি পেলালে।"আপুনি কৰিব!"
  
  ড্ৰেক প্ৰায় ভাঙি পৰিল। মই তোমাক চিনি পাওঁ!এবেল ফ্ৰেই, জাৰ্মান ফেশ্বন ডিজাইনাৰ। বিষাক্ত ঢৌৰ দৰে ড্ৰেকৰ ওপৰত শ্বক ধুই গ"ল। অসম্ভৱ আছিল। টেইলৰ আৰু মাইলীক তাত ওপৰত দেখাৰ দৰেই লাগিছিল, পৃথিৱীখন দখল কৰাৰ কথা খিকিন্দালি কৰা।
  
  ফ্ৰেই ড্ৰেকৰ চাৱনি লগ পালে। "আৰু তুমি, মেট ড্ৰেক!" পিষ্টলটো লৈ হাতখন কঁপি উঠিল। "আপুনি মোৰ প্ৰায় সকলো খৰচ কৰিলে!মই তাইক তোমাৰ পৰা লৈ যাম। মই কৰিম! আৰু তাই দিব। অ", তাই কেনেকৈ দিব!"
  
  
  সি গম পোৱাৰ আগতেই ফ্ৰেই বন্দুকটো ড্ৰেকৰ চকুৰ মাজত আঙুলিয়াই গুলী চলালে।
  
  
  * * *
  
  
  কেনেডীয়ে দৌৰি কোঠাটোত সোমাই গ"ল আৰু দেখিলে যে এছ এ এছৰ মানুহবোৰে আঁঠু লৈ মৌনতাৰ আহ্বান জনাইছে। তাইৰ সন্মুখত দেখা গ"ল মুখা পিন্ধা মানুহৰ দল এটা, বডি আৰ্মৰ পিন্ধি, তাইৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আঙুলিয়াই দিয়া, যিটো তাই কেৱল ডেভ"ৰ বেবিচৰ গোপন ভল্ট বুলি ভাবিব পাৰে।
  
  সৌভাগ্যক্ৰমে মানুহকেইজনে লক্ষ্য কৰা নাছিল।
  
  ওৱেলছে তাইৰ ফালে ঘূৰি চাই মুখত ক"লে, "কোন?"
  
  কেনেডীয়ে বিভ্ৰান্ত মুখ এখন কৰিলে। তাই কোনোবাই ৰাণ্ট কৰা শুনিব পাৰিছিল, তাই তাৰ চাইড প্ৰফাইল দেখিব পাৰিছিল, .৪৫ সি অনাড়ম্বৰভাৱে বাহু দুটা জোকাৰি থাকিল। যেতিয়া তাই সি মেট ড্ৰেকৰ নাম চিঞৰি কোৱা শুনিলে, তাই গম পালে, আৰু ওৱেলছে গম পালে, আৰু কেইছেকেণ্ডমানৰ পিছত সিহঁতে গুলীচালনা কৰিলে।
  
  তাৰ পিছৰ গুলীচালনাৰ ষাঠি ছেকেণ্ডৰ সময়ছোৱাত কেনেডীয়ে এই সকলোবোৰ স্লো মোচনত দেখিলে। বগা কাপোৰ পিন্ধা মানুহজনে নিজৰ .৪৫ খন গুলিয়াই দিয়ে, তাইৰ গুলীটো চেকেণ্ডৰ স্প্লিট পিছত আহি পৰে আৰু ওলমি থকা সামগ্ৰীৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ কোটটোৰ হেমটো টানি লয়। ঘূৰিলে তাৰ থতমত খাই পৰা মুখখন। ইহঁতৰ ডাঠ, শিথিল কোমলতা।
  
  নষ্ট মানুহ।
  
  তাৰ পিছত মুখা পিন্ধা মানুহে ঘূৰি গুলী চলাই আছে। এছ এ এছৰ সৈন্যই ভালদৰে স্থাপন কৰা আঘাত নিখুঁত আৰু স্থিৰতাৰে ঘূৰাই দিয়ে। ভল্টৰ পৰা অধিক জুই আহে। আমেৰিকান কণ্ঠ। জাৰ্মান কণ্ঠ। ইংৰাজীত কণ্ঠ।
  
  টেইলৰ চুইফটৰ কাব্যিক ইনটোনেচনৰ সৈতে মিল থকা মন্থৰ বিশৃংখলতা, মেটালিকাৰ প্ৰাচীন শিলৰ সৈতে মিহলি হৈ পৰিছিল। তাই অন্ততঃ দুজন জাৰ্মানক আঘাত কৰিলে - বাকীবোৰ পৰি গ"ল। বগা কাপোৰ পিন্ধা ল"ৰাজনে চিঞৰি বাহু দুটা জোকাৰিলে, আৰু নিজৰ দলটোক খৰখেদাকৈ পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য কৰালে। কেনেডীয়ে দেখিলে যে তেওঁলোকে তেওঁক ঢাকি ৰাখে আৰু এই প্ৰক্ৰিয়াত মৃত্যুবৰণ কৰিলে, ঘাঁৰ পৰা পচি যোৱাৰ দৰে ওলাই আহিল, কিন্তু ঘাঁটো জীয়াই থাকিল। অৱশেষত তেওঁ পিছফালৰ কোঠা এটালৈ পলায়ন কৰে আৰু তেওঁৰ মাত্ৰ চাৰিজন মানুহ জীয়াই থাকিল।
  
  ডিঙিত এটা অদ্ভুত গোট আৰু হৃদয়ত বৰফৰ টুকুৰা এটা লৈ কেনেডীয়ে হতাশ হৈ হলঘৰৰ পৰা তললৈ লৰালৰিকৈ নামি গ"ল, ড্ৰেকক জীয়াই থকা দেখা নাপালে আৰু আনন্দৰ শীতল সোঁত এটাই তাইৰ ওপৰত ধুই পেলোৱা অনুভৱ নকৰালৈকে তাই কিমান চিন্তিত সেইটোও গম নাপালে।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে মজিয়াৰ পৰা উঠি আহিল, কৃতজ্ঞ হৈ পৰিল যে এবেল ফ্ৰেইৰ লক্ষ্যও বাস্তৱৰ প্ৰতি থকা তেওঁৰ দখলৰ দৰেই ম্লান। প্ৰথমতে সি দেখিলে কেনেডীয়ে চিৰিৰে নামি দৌৰি যোৱা, দ্বিতীয়টো তাইৰ মুখখন যেতিয়া তাই তাৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিল।
  
  "ভগৱানক ধন্যবাদ তুমি ঠিকেই আছা!" - তাই চিঞৰি উঠিল আৰু তাইৰ সংযম মনত পৰাৰ আগতেই তাক সাৱটি ধৰিলে।
  
  ড্ৰেকে নিজৰ চকু দুটা বন্ধ কৰাৰ আগতে ওৱেলছৰ জনা চকু দুটালৈ চাই থাকিল। তাইৰ চিকন শৰীৰটো, তাইৰ শক্তিশালী ফিগাৰটো, তাইৰ ভংগুৰ হৃদযন্ত্ৰৰ কাষত স্পন্দন অনুভৱ কৰি সি তাইক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে সাৱটি ধৰিলে। তাইৰ মূৰটো তাৰ ডিঙিত হেঁচা মাৰি ধৰিছিল, অনুভূতিটো ইমানেই আচৰিত আছিল যে তাৰ চিনেপ্চবোৰ টিংটিংকৈ জোকাৰি গৈছিল।
  
  "হেৰা, মোৰ ভালেই আছো। আপুনি?"
  
  তাই হাঁহি হাঁহি আঁতৰি গ"ল।
  
  ওৱেলছে তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ গৈ নিজৰ ধূৰ্ত হাঁহিটো এমিনিটৰ বাবে লুকুৱাই ৰাখিলে। "ড্ৰেক। আকৌ লগ পোৱাৰ বাবে এটা অদ্ভুত ঠাই, বুঢ়া চ্যাপ, আৰ্লছ ক"ৰ্টৰ কৰ্ণাৰ পাবটো নহয় যিটো মোৰ মনত আছিল। মই তোমাক কিবা এটা কোৱাৰ প্ৰয়োজন আছে মেট। মাইৰ বিষয়ে কিবা এটা।"
  
  ড্ৰেকক নিমিষতে পিছলৈ পেলাই দিয়া হ"ল। ওৱেলছে আশা কৰা শেষ কথাটোৱেই ক"লে। এচেকেণ্ডৰ পিছত সি কেনেডীৰ ম্লান হৈ যোৱা হাঁহিটো লক্ষ্য কৰিলে আৰু নিজকে টানি লৈ গ"ল। "ভেলকাইৰী" তেওঁ আঙুলিয়াই দিলে। "আমাৰ সুযোগ থাকোঁতেই আহক।"
  
  কিন্তু ডেল্টা কমাণ্ডাৰে ইতিমধ্যে এইটো সংগঠিত কৰি তেওঁলোকক মাতি আনিছিল। "এইটো ইংলেণ্ড নহয় ল"ৰাহঁত। আগবাঢ়ি যাওঁ। এই ছুটীত মই চম্ভালিব পৰা প্ৰায় সকলো হাৱাই খালোঁ।"
  
  
  ঊনত্ৰিশ
  
  
  
  AIR SPACE
  
  
  ড্ৰেক, কেনেডি আৰু আক্ৰমণকাৰী দলৰ বাকীসকলে কেইবা ঘণ্টাৰ পিছত হনোলুলুৰ ওচৰৰ সামৰিক ঘাটিত বেন আৰু হেডেনৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰে।
  
  সময়ৰ লগে লগে। আমোলাতন্ত্ৰিক ৰেড টেপ কৰ্তন কৰা হ"ল। উখল-মাখল পথ মসৃণ কৰা হৈছে। চৰকাৰবোৰে কাজিয়া কৰিছিল, তাৰ পিছত হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল, আৰু তাৰ পিছত অৱশেষত কথা পাতিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। বিদ্ৰোহী আমোলাসকলক গাখীৰ আৰু মৌৰ ৰাজনৈতিক সমতুল্য বস্তুৰে শান্ত কৰা হৈছিল।
  
  আৰু পৃথিৱীৰ শেষ সময় ওচৰ চাপি আহিছিল।
  
  প্ৰকৃত খেলুৱৈসকলে কথা পাতিছিল, চিন্তিত হৈছিল আৰু জল্পনা-কল্পনা কৰিছিল আৰু পাৰ্ল হাৰ্বাৰৰ ওচৰৰ বেয়াকৈ শীততাপ নিয়ন্ত্ৰিত অট্টালিকাবোৰত শুইছিল। ড্ৰেকে লগে লগে ধৰি ল"লে যে বেনৰ চিন্তাশীল অভিবাদনৰ অৰ্থ হ"ল যে অডিনৰ পৰৱৰ্তী টুকুৰাটো - তেওঁৰ চকু দুটাৰ সন্ধানত তেওঁলোকৰ ৰিপ"ৰ্ট কৰিবলগীয়া অগ্ৰগতি কম। ড্ৰেকে নিজৰ আচৰিত কথা লুকুৱাই ৰাখিলে; তেওঁ সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰিছিল যে বেনৰ অভিজ্ঞতা আৰু প্ৰেৰণাই এতিয়ালৈকে সকলো সূত্ৰ সমাধান কৰি পেলালেহেঁতেন।
  
  বুদ্ধিমান সহকাৰী প্ৰতিৰক্ষা সচিব হেডেনে তেওঁক সহায় কৰিছিল যদিও তেওঁলোকৰ অগ্ৰগতি কম।
  
  তেওঁলোকৰ একমাত্ৰ আশা আছিল যে আন এপ"কেলিপ্টিক অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে-কানাডিয়ান আৰু জাৰ্মানসকলে-অলপ ভালকৈয়ে কাম কৰি আছে।
  
  ড্ৰেকৰ এই প্ৰকাশৰ বাবেই বেনৰ মনোযোগ প্ৰথম অৱস্থাত অন্য দিশলৈ গুচি গ"ল।
  
  "এবেল ফ্ৰেই?জাৰ্মান মাষ্টাৰমাইণ্ড? হেৰুৱাই পেলাওক, গাধ।"
  
  "চিৰিয়াছলি বন্ধু। মই তোমাক মিছা কথা ক"মনে?"
  
  "মোৰ সন্মুখত হোৱাইটস্নেকৰ উদ্ধৃতি নিদিবা মেট। জানেনে, আমাৰ বেণ্ডটোৰ সংগীত পৰিবেশন কৰাত সমস্যা হয়, আৰু ই ধেমেলীয়া নহয়। মই মাত্ৰ বিশ্বাস কৰিব পৰা নাই... এবেল ফ্ৰেই?"
  
  ড্ৰেকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "বাৰু, মই আকৌ আৰম্ভ কৰিছো। হয়. এবেল ফ্ৰেই।"
  
  কেনেডীয়ে তেওঁক সমৰ্থন কৰিছিল। "মই দেখিলোঁ আৰু এতিয়াও ড্ৰেকক ক"ব বিচাৰো যে আজে বাজে কথা কোৱা বন্ধ কৰক। এই ল'ৰাটো এজন একান্তমনে। জার্মান আল্পস মধ্যে সেট - "পার্টি দুর্গ". Supermodels. অর্থ. একটি Superstar জীবন."
  
  ড্ৰেকে কয়, "মদ, মহিলা আৰু গীত।
  
  "বন্ধ কৰক!"-বেনে ক"লে। "এক প্ৰকাৰে," সি চিন্তা কৰিলে, "এইটো নিখুঁত কভাৰ।"
  
  ড্ৰেকে মান্তি হ"ল, "বিখ্যাত হ"লে অজ্ঞানক বোকা পানী খুৱাই লোৱাটো সহজ। "আপুনি আপোনাৰ গন্তব্যস্থান বাছি ল"ব পাৰে-য"তেই যাব বিচাৰে। এইসকল লোকৰ বাবে চোৰাং ব্যৱসায় সহজ হ"ব লাগে। কেৱল আপোনাৰ প্ৰাচীন শিল্পকৰ্ম বিচাৰি উলিয়াওক, আপোনাৰ কূটনৈতিক ব্ৰীফকেছ বাছি লওক আৰু..."
  
  "...এইটো সুমুৱাই দিয়ক।" কেনেডীয়ে মসৃণভাৱে শেষ কৰিলে আৰু হাঁহি থকা চকু দুটা বেনৰ ফালে ঘূৰাই দিলে।
  
  "তোমালোক দুজনে কৰিব লাগিব..." সি থতমত খালে। "...তোমালোক দুয়োৰে এটা চুদাচুদি কোঠা পাব লাগে।"
  
  সেই মুহূৰ্ততে ওৱেলছ ওচৰ চাপি আহিল। "এবেল ফ্ৰেইৰ সৈতে এই কথাটো... এতিয়াৰ বাবে গোপন কৰি ৰখাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছে। চাওক আৰু অপেক্ষা কৰক। আমি তেওঁৰ দুৰ্গৰ চাৰিওফালে এটা সেনাবাহিনী স্থাপন কৰোঁ, কিন্তু আমি নজনা কিবা এটা শিকিলে তেওঁক মুক্ত নিয়ন্ত্ৰণ দিওঁ।"
  
  "প্ৰথম দৃষ্টিত এইটো যুক্তিসংগত যেন লাগে," ড্ৰেকে আৰম্ভ কৰিলে, "কিন্তু..."
  
  "কিন্তু তেওঁৰ মোৰ ভনীয়েক আছে" বেনে হিচকি উঠিল। হেডনে তাক শান্ত কৰিবলৈ হাতখন ওপৰলৈ তুলিলে। "তেওঁলোকে ঠিকেই কৈছে বেন। কাৰিন নিৰাপদ... এতিয়াৰ বাবে। পৃথিৱীখন নহয়।"
  
  ড্ৰেকে চকু দুটা সৰু কৰিলে যদিও জিভাখন ধৰি ৰাখিলে। প্ৰতিবাদ কৰি একো অৰ্জন কৰিব নোৱাৰিব। ই তেওঁৰ বন্ধুক আৰু অধিক বিচলিত কৰাৰ কামহে কৰিব। আকৌ এবাৰ সি হেডেনক বুজিবলৈ অসুবিধা পাইছিল। তেওঁৰ নতুনকৈ পোৱা কুৎসিততাই তাক খাই পেলাইছিল নেকি? তাই বেনৰ বাবে সোনকালে চিন্তা কৰিছিল নে নিজৰ চৰকাৰৰ বাবে বুদ্ধিমানৰূপে চিন্তা কৰিছিল?
  
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে উত্তৰটো একেই আছিল। অপেক্ষা কৰক.
  
  ড্ৰেকে বিষয়টো সলনি কৰিলে। বেনৰ হৃদয়ৰ ওচৰত আন এটা বিন্ধিলে সি। "তোমাৰ মা আৰু দেউতাৰ কেনে আছে?" - সি সাৱধানে সুধিলে। "এতিয়াও সিহঁতে থিতাপি লৈছেনে?"
  
  বেন যন্ত্ৰণাত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "নাই বন্ধু। শেষৰ ফোনত তেওঁলোকে তাইৰ কথা ক"লে, কিন্তু মই তাইক ক"লোঁ যে তাই দ্বিতীয়টো চাকৰি পাইছে। সহায় কৰিব মেট, কিন্তু বেছি দিন নহয়।"
  
  "মই জানো". ড্ৰেকে ওৱেলছ আৰু হেডেনলৈ চালে। "ইয়াত নেতা হিচাপে তোমালোক দুয়োজনে সহায় কৰা উচিত।" তাৰ পাছত উত্তৰৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে ক"লে: "হাইডি আৰু অডিনৰ চকুৰ বিষয়ে কি খবৰ?"
  
  বেন বিতৃষ্ণাত মূৰ জোকাৰিলে। "বহুত" তেওঁ অভিযোগ কৰিলে। "সকলোতে খণ্ড খণ্ড আছে। ইয়াত - এইটো শুনা: মিমিৰৰ কুঁৱাৰ পৰা - ভালহাল্লাৰ প্ৰজ্ঞাৰ ফোয়াৰাৰ পৰা পানী খাবলৈ হ'লে সকলোৱে এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ ত্যাগ কৰিব লাগিব। এজনে চকু ত্যাগ কৰিলে, যিয়ে তেওঁৰ বৰ্তমান আৰু ভৱিষ্যত দুয়োটা পৰিঘটনাৰ বিষয়ে জ্ঞান আহৰণৰ ইচ্ছাৰ প্ৰতীক। মদ খাই তেওঁ আগতীয়াকৈ দেখিছিল যে অনন্তকাল মানুহ আৰু ঈশ্বৰক চিন্তিত হ"ব পৰা সকলো পৰীক্ষা। মিমিৰে অডিনৰ চকুবোৰ মানি লৈছিল আৰু তেতিয়াৰ পৰাই সেইবোৰ তাতেই পৰি আছে, যিটো প্ৰতীক যে উচ্চ প্ৰজ্ঞাৰ আভাসৰ বাবেও ঈশ্বৰেও ধন দিব লাগিব।"
  
  "ঠিক আছে" ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে। "ষ্টেণ্ডাৰ্ড হিষ্ট"ৰিকেল ষ্টাফ, হুহ?"
  
  "শুদ্ধ. কিন্তু ঠিক তেনেকুৱাই। ফ্লেনৰিচৰ কাহিনী কাব্যিক এডা আন এখন যিটোক মই অনুবাদ কৰিলোঁ "হাইডিৰ বহু পথ।"এইবোৰে কি হৈছিল সেই বিষয়ে বুজাই দিয়ে, কিন্তু এতিয়া চকু ক"ত আছে সেই কথা কোৱা নাই।"
  
  "ভালহালাত" কেনেডীয়ে মুখখন ৰঙা কৰি ক"লে।
  
  "এইটো হেভেনৰ বাবে নৰৱেৰ শব্দ।"
  
  "তেন্তে মোৰ কেতিয়াও সিহঁতক বিচাৰি পোৱাৰ সুযোগ নাথাকিব।"
  
  ড্ৰেকে ভাবিলে। "আৰু আৰু একো নাই? যীচু বন্ধু, এইটোৱেই শেষ টুকুৰা!"
  
  "মই হাইডিৰ যাত্ৰা অনুসৰণ কৰিলোঁ-তাইৰ ভ্ৰমণ। আমি জনা ঠাইবোৰ তাই ভ্ৰমণ কৰে আৰু তাৰ পিছত ঘৰলৈ উভতি যায়। এইটো প্লেষ্টেচন নহয় মেট। কোনো পাৰ্শ্বক্ৰিয়া, কোনো লুকাই থকা কৃতিত্ব, কোনো বিকল্প পথ, জিলচ।"
  
  কেনেডীয়ে বেনৰ কাষত বহি চুলিখিনি টছ কৰিলে। "তাই দুটা টুকুৰা এটা ঠাইত ৰাখিব পাৰিবনে?"
  
  "এয়া সম্ভৱ, কিন্তু আমি এই মুহূৰ্তত যি জানো তাৰ লগত ই ভালদৰে খাপ নাখাব। বছৰ বছৰ ধৰি অনুসৰণ কৰা আন আন সূত্ৰসমূহে সকলোৱে প্ৰতিটো স্থানত এটাকৈ খণ্ডলৈ আঙুলিয়াই দিছিল।"
  
  "তেন্তে এইটোৱেই আমাৰ ক্লু বুলি কৈছা?"
  
  "চাবিটো নিশ্চয় ভালহাল্লা" ড্ৰেকে খৰধৰকৈ ক"লে। "এইটোৱেই একমাত্ৰ বাক্যাংশ যিয়ে ঠাইৰ ইংগিত দিয়ে। আৰু মোৰ মনত আছে আপুনি আগতে হাইডিয়ে অডিনক কোৱাৰ বিষয়ে কিবা এটা কৈছিল যে তেওঁ জানে যে তেওঁৰ চকু ক"ত লুকাই আছে কাৰণ তেওঁ ক্ৰুচত ওলমি থকাৰ সময়ত তেওঁৰ সকলো গোপন কথা এৰি দিছিল।"
  
  "গছ," - সেই মুহূৰ্ততে থৰ্ষ্টেন ডাহল কোঠাটোত প্ৰৱেশ কৰিলে। ছুইডেনৰ মানুহজনক ক্লান্ত যেন লাগিছিল, শাৰীৰিক চাকৰিতকৈ প্ৰশাসনিক দিশৰ পৰা বেছি ভাগৰুৱা। "এটা বিশ্ব গছত ওলমি আছিল।"
  
  "উফ" ড্ৰেকে বিৰবিৰাই উঠিল। "একে কাহিনী।" কফি নেকি?"
  
  "মেকাডেমিয়া," ডাহলক চেঁচা যেন লাগিল। "হাৱাইয়ে আগবঢ়োৱা শ্ৰেষ্ঠ।"
  
  নিউয়ৰ্কাৰগৰাকীৰ প্ৰতি নিজৰ লাজ দেখুৱাই কেনেডীয়ে কয়, "মই ভাবিছিলো যে ই স্পেম।
  
  ডাহলে এই কথাত সন্মতি দিলে, "হাৱাইত স্পেমক বহুতে ভাল পায়। "কিন্তু কফিয়ে সকলোতে শাসন কৰে। আৰু ক"না মেকাডেমিয়া বাদাম ৰজা।"
  
  "তেন্তে তুমি কৈছা যে হাইডিয়ে জানিছিল ভালহাল্লা ক"ত?" হেডেনে সন্দেহতকৈ অধিক বিভ্ৰান্ত যেন দেখাবলৈ যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিলে যেতিয়া ড্ৰেকে কাৰোবাক তেওঁলোকৰ বাবে আৰু কফি আনিবলৈ ইংগিত দিলে।
  
  "হয়, কিন্তু হাইডি মানুহ আছিল। ঈশ্বৰ নহয়। গতিকে তাই যি অনুভৱ কৰিব সেয়া লৌকিক স্বৰ্গ হ"ব?"
  
  "ক্ষমা কৰিব বন্ধু" কেনেডীয়ে ধেমালিতে ক"লে। "১৯০৫ চনলৈকে ভেগাছ প্ৰতিষ্ঠা হোৱা নাছিল।"
  
  "নৰৱেলৈ।" হাঁহি নোলোৱাৰ চেষ্টা কৰি ড্ৰেকে আৰু ক"লে।
  
  তাৰ পিছত মৌনতা আহিল। ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া বেনে এতিয়ালৈকে শিকি অহা সকলো কথা মানসিকভাৱে পৰ্যালোচনা কৰিলে। কেনেডীয়ে ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে। হেডনে কফি মগৰ ট্ৰেখন গ্ৰহণ কৰিলে। ওৱেলছে বহুদিনৰ পৰাই শুই থকাৰ অভিনয় কৰি এটা চুকলৈ অৱসৰ লৈছিল। ড্ৰেকৰ মনত পৰিল তেওঁৰ কুটিল কথাবোৰ - মই তোমাক কিবা এটা কোৱাৰ প্ৰয়োজন আছে। মে"ৰ বিষয়ে কিবা এটা।
  
  ইয়াৰ বাবে পিছত সময় থাকিব, যদি আচলতে।
  
  বেন হাঁহি হাঁহি মূৰ জোকাৰিলে। "ইয়া সহজ।" ভগৱান ইমান সহজ কথা। এজন মানুহৰ বাবে স্বৰ্গ... তেওঁলোকৰ ঘৰ।"
  
  "ঠিক সেইমতে. তাই থকা ঠাইখন। তাইৰ গাঁওখন। তাইৰ কেবিনটো।"-ড্ৰেকে নিশ্চিত কৰিলে। "মোৰ চিন্তাও।"
  
  "মিমিৰৰ কুঁৱাটো হাইডি গাঁৱৰ ভিতৰত অৱস্থিত!" কেনেডীয়ে চাৰিওফালে চালে, চকুত উত্তেজনা জিলিকি উঠিল, তাৰ পিছত চঞ্চলভাৱে ড্ৰেকক মুঠি মাৰিলে। "এজন পদাতিক সৈন্যৰ বাবে বেয়া নহয়।"
  
  "মই চাকৰি এৰি দিয়াৰ পিছৰে পৰা মোৰ এটা প্ৰকৃত মগজু গঢ় লৈ উঠিছে।" ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে ওৱেলছ অলপ লৰচৰ কৰিছে। "মোৰ জীৱনৰ শ্ৰেষ্ঠ পদক্ষেপ।"
  
  থৰ্ষ্টেন ডাহল ভৰিৰ ওপৰত উঠিল। "তাৰ পিছত চূড়ান্ত অংশৰ বাবে ছুইডেনলৈ ৰাওনা হ"লোঁ।" গৃহভূমিলৈ ঘূৰি আহি তেওঁক সুখী যেন লাগিছিল। "উমম... হাইডিৰ ঘৰ ক"ত আছিল?"
  
  "অষ্টাৰগটলেণ্ড" বেন পৰীক্ষা নকৰাকৈয়ে ক"লে। "লগতে বিউলফ আৰু গ্ৰেণ্ডেলৰ ঘৰটো এনেকুৱা এটা ঠাই য"ত তেওঁলোকে এতিয়াও ৰাতি ভূমিত ঘূৰি ফুৰা দানৱৰ কথা কয়।"
  
  
  ত্ৰিশ
  
  
  
  LA VEREIN, জাৰ্মানী
  
  
  মিউনিখৰ দক্ষিণে বাভাৰিয়ান সীমান্তৰ ওচৰত পাৰ্টি দুৰ্গ লা ভেৰেইন আছিল।
  
  দুৰ্গৰ দৰে ই এটা কোমল পাহাৰৰ আধা বাটত থিয় হৈ আছিল, তাৰ দেৱালবোৰ দাঁতযুক্ত আৰু আনকি বিভিন্ন ঠাইত কাঁড়ৰ লুপ বিন্দুকৈও বিন্দুকৈ আছিল। খিলানযুক্ত গেটৰ দুয়োকাষে ওপৰলৈ উঠি অহা ঘূৰণীয়া শীৰ্ষৰ টাৱাৰ আৰু বহল ড্ৰাইভৱেই দামী গাড়ীবোৰক শৈলীৰে ওপৰলৈ উঠি আহি নিজৰ শেহতীয়া কৃতিত্ব দেখুৱাবলৈ অনুমতি দিছিল আৰু হাতেৰে বাছি উলিওৱা পাপাৰাজীয়ে আঁঠু লৈ ফটো তুলিছিল।
  
  এবেল ফ্ৰেই এজন এজনকৈ দলটোৰ নেতৃত্ব দিছিল, কেইবাজনো গুৰুত্বপূৰ্ণ অতিথিক অভিনন্দন জনাইছিল আৰু তেওঁৰ মডেলসকলে তেওঁলোকৰ পৰা আশা কৰা ধৰণে আচৰণ কৰাটো নিশ্চিত কৰিছিল। ইয়াত এটা চিমটি, তাত এটা গুণগুণনি, আনকি মাজে মাজে কৰা কৌতুকটোৱেও তেওঁলোক সকলোকে তেওঁৰ আশা অনুসৰি জীয়াই তুলিছিল।
  
  ব্যক্তিগত আলকোভবোৰত তেওঁ আঁঠুলৈকে ওখ কাঁচৰ টেবুলত শুই থকা বগা দৌৰবিদসকলক লক্ষ্য নকৰাৰ ভাও ধৰিলে, কাৰ্যবাহীসকলে নাকৰ ফুটাত খেৰ লৈ কুঁজা হৈ পৰিল। চেটিন, ৰেচম আৰু জৰীৰে নিৰ্মিত বেবী ডলৰ দৰে সাজ-পোছাক পৰিধান কৰা মডেল আৰু বিখ্যাত যুৱ অভিনেত্ৰী। গোলাপী মাংস, হুমুনিয়াহ আৰু কামনাৰ মদ্যপান কৰা সুগন্ধি। এমটিভি আৰু হাৰ্ডকোৰ পৰ্ণ দেখুওৱা পঞ্চাশ ইঞ্চিৰ প্লাজমা পেনেল।
  
  চেট' লাইভ মিউজিকেৰে ভৰি পৰিছিল, স্লেছ আৰু ফাৰ্গীয়ে অৱক্ষয়ী স্থানৰ পৰা আঁতৰত থকা মঞ্চত 'বিউটিফুল ডেঞ্জাৰছ' পৰিবেশন কৰিছিল - আশাবাদী ৰক সংগীতে ফ্ৰেইৰ ইতিমধ্যে গতিশীল পাৰ্টিটোত আৰু অধিক জীৱন উশাহ দিছিল।
  
  ফেশ্বন ডিজাইনাৰজন কাৰো লক্ষ্য নকৰাকৈ গুচি গ"ল আৰু মূল চিৰিৰে ওপৰলৈ উঠি দুৰ্গৰ এটা নিস্তব্ধ ডেউকালৈ গ"ল। আৰু এখন বিমান আৰু তেওঁৰ প্ৰহৰীয়ে তেওঁৰ পিছফালে এটা নিৰাপদ দুৱাৰ বন্ধ কৰি দিছিল, য"ত কেৱল চাবিৰ সংমিশ্ৰণ আৰু মাত চিনাক্তকৰণৰ জৰিয়তেহে প্ৰৱেশ কৰিব পৰা গৈছিল। যোগাযোগৰ সঁজুলি আৰু শাৰী শাৰী হাই-ডেফিনিশ্যন টেলিভিছনৰ পৰ্দাৰে ভৰি থকা কোঠা এটাত সি সোমাই গ"ল।
  
  তেওঁৰ এজন বিশ্বাসযোগ্য অনুৰাগীয়ে কয়, "ঠিক সময়ত ছাৰ। এলিচিয়া মাইলছে চেটেলাইট ফোনত কথা পাতি আছে।"
  
  "উৎকৃষ্ট, হাডছন। এনক্ৰিপ্ট কৰা হৈছে নেকি?"
  
  "অৱশ্যেই ছাৰ।"
  
  ফ্ৰেই প্ৰস্তাৱিত যন্ত্ৰটো গ্ৰহণ কৰিলে, ইতিমধ্যে তেওঁৰ লেকীয়ে লালা স্প্ৰে কৰা ঠাইখনৰ ইমান ওচৰলৈ মুখখন আনিবলৈ বাধ্য হোৱাৰ বাবে ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে।
  
  "মাইলছ, এইটো সুস্বাদু হোৱাই ভাল। মোৰ চোৱাচিতা কৰিবলগীয়া আলহীৰে ভৰি থকা ঘৰ এটা আছে।" সুবিধাৰ বিষয়ে মিছা কথাখিনি তেওঁৰ বাবে আৱিষ্কাৰ যেন নালাগিল। এই কোনোৱেই শুনিব লাগিছিল ঠিক সেইটোৱেই আছিল।
  
  "এটা যোগ্য বোনাছ, মই ক"ম," ভালকৈ স্থাপন কৰা ইংৰাজী সুৰটো বিদ্ৰুপৰ দৰে যেন লাগিল। "পাৰ্নেভিক বিচাৰিবলৈ মোৰ এটা ৱেব ঠিকনা আৰু পাছৱৰ্ড আছে।"
  
  "এই সকলোবোৰ চুক্তিৰ অংশ মাইলছ। আৰু আপুনি ইতিমধ্যে জানে যে বোনাছ পোৱাৰ এটাই উপায় আছে।"
  
  "মিলো ওচৰতে আছে নেকি?" এতিয়া সুৰ সলনি হৈছে। ডিঙি কাটাৰ। Naughtier...
  
  "কেৱল মই আৰু মোৰ শ্ৰেষ্ঠ অনুৰাগী।"
  
  "মমম... ইচ্ছা কৰিলে তাকো নিমন্ত্ৰণ কৰক" তাইৰ মাতটো সলনি হৈ গ"ল। "কিন্তু দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে মই সোনকালে হ"ব লাগিব। www.locatethepro.co.uk ত লগইন কৰক আৰু পাছৱৰ্ডটো সৰু আখৰেৰে দিয়ক: bonusmyles007,"lol. "ভাবিছিলো তুমি হয়তো ইয়াৰ শলাগ ল"বা ফ্ৰেই। প্ৰামাণিক ট্ৰেকাৰ বিন্যাস ওলাব লাগে। পাৰ্নেভিক চতুৰ্থ হিচাপে প্ৰগ্ৰেম কৰা হৈছে। আপুনি তেওঁক যিকোনো ঠাইতে ট্ৰেক কৰিব পাৰিব লাগে।"
  
  এবেল ফ্ৰেই মনে মনে চেলুট দিলে। এলিচিয়া মাইলছ আছিল তেওঁ ব্যৱহাৰ কৰা শ্ৰেষ্ঠ অপাৰেটিভ। "যথেষ্ট ভাল মাইলছ। চকু দুটা নিয়ন্ত্ৰণত গ"লেই লিছৰ পৰা ওলাই যাব। তাৰ পিছত আমাৰ ওচৰলৈ উভতি আহি কানাডিয়ানসকলৰ টুকুৰাবোৰ আনিব। তেতিয়া আমি... কথা পাতিম।"
  
  লাইনটো মৰি গ"ল। ফ্ৰেই মোবাইলটো থৈ দিলে, এতিয়াৰ বাবে সুখী। "ঠিক আছে হাডছন" সি ক"লে। "গাড়ী ষ্টাৰ্ট কৰক। সকলোকে লগে লগে অষ্টাৰগটলেণ্ডলৈ পঠাওক।" শেষৰ টুকুৰাটো তেওঁৰ হাতৰ মুঠিত আছিল, বাকী সকলোবোৰ টুকুৰাও যদিহে তেওঁলোকে চূড়ান্ত খেলবোৰ সঠিকভাৱে খেলিছিল। "মিলোৱে কি কৰিব জানে।"
  
  তেওঁ টেলিভিছনৰ মনিটৰৰ শাৰী এটা অধ্যয়ন কৰিছিল।
  
  "তেওঁলোকৰ ভিতৰত কোনটো কেপটিভ ৬ - কেৰিন ব্লেক?"
  
  হাডছনে হাত জোকাৰি যোৱাৰ আগতে নিজৰ অলংকৃত দাড়িখন খোঁচ মাৰিলে। বিচনাৰ মাজত বহি থকা শ্যামলা ছোৱালীজনীক অধ্যয়ন কৰিবলৈ ফ্ৰেই আগলৈ হেলান দিলে, ভৰি দুখন চিবুকলৈকে টানি লৈ গ"ল,
  
  বা অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ফ্ৰেইৰ বিচনাখনত বহি থকা। আৰু ফ্ৰেই অৰ্ডাৰ দিয়া তলাবন্ধ আৰু পহৰা দিয়া জুপুৰিটোত ফ্ৰেইৰ খাদ্য খোৱা। ফ্ৰেই ধন দিয়া বিদ্যুৎ ব্যৱহাৰ কৰি।
  
  গোৰোহাত তেওঁ ডিজাইন কৰা এটা শিকলি আছে।
  
  এতিয়া তাই তাৰেই হৈ পৰিল।
  
  "তৎক্ষণাত ভিডিঅ"টো ডাঙৰ পৰ্দাত মোৰ কোঠালৈ পঠাওক। তাৰ পিছত চেফক কওক যে তাত ৰাতিৰ আহাৰ পৰিবেশন কৰক। ইয়াৰ দহ মিনিট পিছত মোক মোৰ যুদ্ধ কলাৰ বিশেষজ্ঞৰ প্ৰয়োজন।" ভাবি ভাবি সি থমকি ৰ"ল।
  
  "কেন?"
  
  "হয়, একেই। মই বিচাৰো সি তালৈ গৈ তাইৰ জোতাযোৰ লৈ যাওক। এতিয়াৰ বাবে আৰু একো নহয়। মই বিচাৰো যে এইটো থেতেলিয়াই পেলোৱালৈকে মানসিক নিৰ্যাতন সুস্বাদুভাৱে দীঘলীয়া হওক। এদিন অপেক্ষা কৰিম আৰু তাৰ পিছত তাইক আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ কিবা এটা লৈ যাম।"
  
  "আৰু বন্দী ৭?"
  
  "প্ৰিয় ভগৱান, হাডছন, তেওঁৰ লগত ভাল ব্যৱহাৰ কৰক, যেনেকৈ আপুনি নিজৰ লগত ব্যৱহাৰ কৰিব। সকলোতকৈ ভাল। আমাক আপ্লুত কৰিবলৈ তেওঁৰ সময় ওচৰ চাপি আহিছে..."
  
  
  একত্ৰিশ
  
  
  
  AIRSPACE OVER ছুইডেনৰ ওপৰত
  
  
  বিমানখন হেলনীয়া হৈ পৰিল। কেনেডি মূৰে আৰম্ভণিৰে সাৰ পালে, অস্থিৰতাই সাৰ পাই উঠি সকাহ পালে, নতুন দিনটোৱে তাইৰ নিজৰ ডাৰ্ক চেজাৰক খেদি পঠিয়াই দিলে।
  
  বাস্তৱ জগতত থকাৰ দৰেই কেলেবৰ সপোনতো অস্তিত্ব আছিল যদিও ৰাতিৰ সময়ত তেওঁ বাৰে বাৰে তাইৰ ডিঙিত জীয়াই থকা তেঁতেলী ঠেলি মাৰি হত্যা কৰিছিল যেতিয়ালৈকে তাই শ্বাসৰুদ্ধ হৈ নাথাকিল আৰু চোবাই গিলিবলৈ বাধ্য নহ"ল, তাইৰ একমাত্ৰ বিশ্বাসঘাতকতাই তাইৰ চকুৰ ভয়ানকতাই যন্ত্ৰণা দিছিল , শেষৰ স্ফুলিংগটো নুমুৱালৈকে অবিৰত।
  
  হঠাতে সাৰ পাই নৰকৰ তলৰ পেটৰ পৰা ছিন্নভিন্ন হৈ তাই বনৰীয়া চকুৰে কেবিনটোৰ চাৰিওফালে চালে। নিস্তব্ধ হৈ পৰিছিল; সাধাৰণ নাগৰিক আৰু সৈন্যসকলে টোপনি গৈছিল বা নিৰৱে কথা পাতি আছিল। আনকি বেন ব্লেকেও লেপটপটো খামুচি ধৰি টোপনি গ"ল, টোপনিৰ দ্বাৰা মসৃণ নোহোৱা চিন্তাৰ বলিৰেখাবোৰ আৰু ল"ৰালিৰ মুখখনৰ কৰুণভাৱে ঠাইৰ বাহিৰত।
  
  তাৰ পিছত তাই ড্ৰেকক দেখিলে আৰু সি তাইৰ ফালে চাই আছিল। এতিয়া তেওঁৰ চিন্তাৰ ৰেখাবোৰে ইতিমধ্যে আকৰ্ষণীয় মুখখনক কেৱল বৃদ্ধি কৰিলে। তাৰ সততা আৰু নিস্বাৰ্থতা স্পষ্ট আছিল, লুকুৱাই ৰখাটো অসম্ভৱ, কিন্তু তাৰ স্থিৰতাৰ আঁৰত লুকাই থকা যন্ত্ৰণাটোৱে তাইক সান্ত্বনা দিবলৈ ইচ্ছা জগাই তুলিছিল... গোটেই ৰাতিটো।
  
  তাই মনতে হাঁহি এটা মাৰিলে। অধিক ডাইনোছৰ শিলৰ উল্লেখ। ড্ৰেকৰ সময়খিনি বৰ মজাৰ আছিল। তাই বুজি পোৱাৰ আগতেই এটা মুহূৰ্ত পাৰ হৈ গ"ল যে তাইৰ ভিতৰৰ হাঁহিটো হয়তো তাইৰ চকুত পৰিল, কাৰণ সি তাইক চাই উত্তৰত হাঁহিলে।
  
  আৰু তাৰ পিছত একাডেমীত ভৰ্তি হোৱাৰ পিছত আটাইকেইটা বছৰৰ ভিতৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে তাই অনুশোচনা কৰিলে যে তাইৰ আহ্বানৰ বাবে তাইৰ ব্যক্তিত্বক লিংগহীন কৰিব লাগিব। তাইৰ ইচ্ছা আছিল তাই চুলিখিনি তেনেকৈ ষ্টাইল কৰিব জানিলেহেঁতেন। তাইৰ ইচ্ছা যে তাই অলপ বেছি চেলমা ব্লেয়াৰ আৰু অলপ কম চেণ্ড্ৰা বুলক হ"লহেঁতেন।
  
  এই সকলোবোৰ কোৱাৰ পিছতো ড্ৰেকে তাইক ভাল পোৱাটো একেবাৰে স্পষ্ট হৈ পৰিল।
  
  তাই তাক চাই উত্তৰত হাঁহিলে, কিন্তু সেই মুহূৰ্তত বিমানখন আকৌ হেলনীয়া হৈ পৰিল আৰু সকলোৱে সাৰ পালে। পাইলটে ঘোষণা কৰিলে যে তেওঁলোক গন্তব্যস্থানৰ পৰা এঘণ্টাৰ বিমান দূৰত। বেন সাৰ পাই জম্বিৰ দৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল ক"না কফিৰ বাকী থকাখিনি ল"বলৈ। থৰ্ষ্টেন ডাহলে থিয় হৈ চাৰিওফালে চালে।
  
  "মাটিত ভেদ কৰা ৰাডাৰ অন কৰাৰ সময়"- আধা হাঁহি এটা মাৰি সি ক"লে।
  
  অধ্যাপক পাৰ্নেভিক আৰু বেনে হাইডিৰ গাঁওখন হ"ব বুলি বিশ্বাস কৰা অঞ্চলসমূহক লক্ষ্য কৰি অষ্টাৰগটলেণ্ডৰ ওপৰেৰে উৰা মাৰিবলৈ পঠিওৱা হৈছিল। বেচেৰা অধ্যাপকজনে আঙুলিৰ কটা ডগাটোৰ পৰা স্পষ্টভাৱে বিষ অনুভৱ কৰিছিল আৰু তেওঁৰ যন্ত্ৰণাদায়কজন কিমান হৃদয়হীন আছিল তাক দেখি গভীৰভাৱে স্তম্ভিত হৈছিল, কিন্তু শ্বিল্ড অৱ অডিনত খোদিত মানচিত্ৰখনৰ কথা কোৱাৰ দৰেই কুকুৰ পোৱালিৰ দৰেই সুখী আছিল।
  
  ৰাগনাৰোকলৈ যোৱা পথ।
  
  অনুমানিকভাৱে।
  
  এতিয়ালৈকে কোনেও অনুবাদ কৰিব পৰা নাই। এলিচিয়া মাইলছ আৰু তেওঁৰ বিভ্ৰান্ত দলটোৰ ফালৰ পৰা এইটো আন এক ভুল দিশ আছিল নেকি?
  
  এবাৰ বিমানখনে ডাহলৰ ৰুক্ষ পৰিধি ভাঙি যোৱাৰ পিছত তেওঁ বিমানখনৰ টেলিভিছনত দেখা দিয়া ছবিখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। মাটিত সোমাই যোৱা ৰাডাৰে ৰেডিঅ" তৰংগৰ চুটি স্পন্দন মাটিলৈ পঠিয়াইছিল। যেতিয়া ই কোনো পুতি থোৱা বস্তু, সীমা বা শূন্যতাত খুন্দা মাৰে, তেতিয়া ই ইয়াৰ উভতি অহাৰ সংকেতত এটা ছবি প্ৰতিফলিত কৰিছিল। প্ৰথমতে সেইবোৰ চিনাক্ত কৰাটো কঠিন যদিও অভিজ্ঞতাৰ লগে লগে ই সহজ হৈ পৰে।
  
  কেনেডীয়ে ডাহলৰ ফালে মূৰ জোকাৰিলে। "ছুইডেনৰ সেনাৰ হাতত সকলো আছে নেকি?"
  
  "এই ধৰণৰ কথাবোৰ প্ৰয়োজনীয়" ডাহলে তাইক গুৰুত্বসহকাৰে ক"লে। "আমাৰ হাতত এই মেচিনৰ হাইব্ৰিড সংস্কৰণ আছে যিয়ে খনি আৰু লুকাই থকা পাইপ ধৰা পেলায়। বৰ হাই টেক।"
  
  দিগন্তৰ ওপৰেৰে ভোৰ ভাঙি গ"ল, আৰু তাৰ পিছত পাৰ্নেভিকে কান্দোন এৰি দিয়াৰ লগে লগে ইয়াক ছিন্নভিন্ন ধূসৰ ডাৱৰে খেদি পঠিয়াই দিলে। "ইয়াত! এই ছবিখন দেখাত এটা পুৰণি ভাইকিং বসতিৰ দৰে। বাহিৰৰ ঘূৰণীয়া ৰিমটো - এইবোৰেই সুৰক্ষামূলক বেৰ - আৰু ভিতৰৰ আয়তাকাৰ বস্তুবোৰ দেখিছেনে? এইবোৰ সৰু সৰু বাসস্থান।"
  
  "গতিকে, আটাইতকৈ ডাঙৰ ঘৰটো নিৰ্ধাৰণ কৰোঁ আহক..." বেন খৰখেদাকৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  
  "নাই" পাৰ্নেভিকে ক"লে। "এইটো নিশ্চয় এটা সাম্প্ৰদায়িক লংহাউচ - সভাস্থলী বা ভোজ। হাইডি, যদি তাই সঁচাকৈয়ে ইয়াত থাকিলহেঁতেন, তেন্তে দ্বিতীয় আটাইতকৈ ডাঙৰ ঘৰটো হ"লহেঁতেন।"
  
  বিমানখন লাহে লাহে নামি অহাৰ লগে লগে স্পষ্ট ছবিবোৰ দেখা গ"ল। অতি সোনকালেই বসতিস্থলটো মাটিৰ তলত কেইবাফুট স্পষ্টকৈ চিহ্নিত কৰা হ"ল আৰু দ্বিতীয় বৃহত্তম ঘৰটো অতি সোনকালেই দেখা গ"ল।
  
  "আপুনি এইটো দেখিছে," ডাহলে গভীৰ ৰং এটালৈ আঙুলিয়াই দিলে, ইমানেই ক্ষীণ যে কোনোবাই বিচৰা নহ"লে হয়তো লক্ষ্য কৰা নহ"ব। "ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল এটা শূন্যতা আছে, আৰু ই হাইডিৰ ঘৰৰ পোনে পোনে তলত অৱস্থিত। "ধেৎ" সি ঘূৰি ঘূৰি ক"লে। "মিমিৰৰ কুঁৱাৰ ঠিক ওপৰত তাই নিজৰ ঘৰটো সাজিছিল!"
  
  
  বত্ৰিশ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, ছুইডেন
  
  
  এবাৰ সিহঁত মাটিত পৰি তিতা ঘাঁহনিৰ মাজেৰে কেইবা মাইল খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ পিছত ডাহলে ৰৈবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। ড্ৰেকে চাৰিওফালে চালে যিটো তেওঁ কেৱল বৰ্ণনা কৰিব পাৰিছিল, তেওঁ আৰু কেনেডীয়ে ভাগ কৰা নতুন ডাইনো-ৰক মনোভাৱত, এটা মটলি ক্ৰু। ছুইডেন আৰু এছ জি জিক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছিল থৰ্ষ্টেন ডাহল আৰু তেওঁৰ তিনিজন লোক, এছ এ এছক ওৱেলছ আৰু দহজন সৈন্যই। এজনক হাৱাইত এৰি থৈ যোৱা হৈছিল, আহত। ডেল্টা টিম ছয়জনলৈ হ্ৰাস কৰা হ"ল; তাৰ পিছত আছিল বেন, পাৰ্নেভিক, কেনেডি আৰু তেওঁ। হেডেন বিমানখনৰ লগত থাকিল।
  
  তেওঁলোকৰ মাজত তেওঁলোকৰ কামৰ অসুবিধাবোৰে অশান্তি নথকা এজনো মানুহ নাছিল। বিমানখনে যে ৰৈ আছিল, সম্পূৰ্ণ ইন্ধন আৰু সজ্জিত, ফিগাৰবোৰক লৈ, পৃথিৱীৰ যিকোনো ঠাইলৈ লৈ যাবলৈ সাজু আছিল, সেইটোৱে পৰিস্থিতিৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আৰু অধিক গুৰুত্ব দিলে।
  
  সকলোৱে আশাৰে চাই থকা ডাহলে ক"লে, "যদি ই সহায় কৰে, তেন্তে এইবাৰ আমাক কেনেকৈ বিচাৰি পাব সেয়া মই দেখা নাই," তেওঁ আঙুলিয়াই দিলে। "আৰম্ভণিতে কেইফুটমান তললৈ ক্লিয়াৰ কৰিবলৈ লঘু বিস্ফোৰক ব্যৱহাৰ কৰি লওক, তাৰ পিছত ৰেক কৰাৰ সময় আহি পৰিছে।"
  
  "সাৱধান হওক" পাৰ্নেভিকে হাত দুখন চেপি ধৰিলে। "আমি পতন নিবিচাৰো।"
  
  "চিন্তা নকৰিবা" ডাহলে আনন্দত ক"লে। "ইয়াত থকা বিভিন্ন শক্তিৰ মাজত মই ভাবো আমাৰ এটা অভিজ্ঞ দল আছে অধ্যাপক।"
  
  গুণগুণাই হাঁহি এটা উঠিল। ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ চৌপাশৰ জৰীপ কৰিলে। তেওঁলোকে বহল পৰিধি স্থাপন কৰিলে, মাটিত সোমাই যোৱা ৰাডাৰে এসময়ত এটা পুৰণি গাৰ্ডহাউচ থিয় হৈ থকা ঠাইখনক আগুৰি থকা কেইবাটাও পাহাৰৰ ওপৰত মানুহ এৰি দিলে। যদি কেৱল ভাইকিং আৰু সকলোৰে বাবে যথেষ্ট ভাল হ'লহেঁতেন...
  
  সমভূমিবোৰ ঘাঁহনি আৰু শান্ত আছিল, লঘু বতাহে নিজৰ স্থানৰ পূব দিশত গজি উঠা গছবোৰক কষ্টেৰে আলোড়িত কৰিছিল। লাহে লাহে টোপাল টোপাল টোপাল টোপালকৈ আহিবলৈ ধৰিলে আৰু তাৰ পিছত আকৌ চেষ্টা কৰাৰ আগতে বন্ধ হৈ গ"ল।
  
  বেনৰ মোবাইলটো বাজি উঠিল। তাৰ চকু দুটাই ভূতুনী চাৱনি এটা ল"লে। "দেউতা? মাত্ৰ ব্যস্ত। মই তোমাক ষ্টাৰনত ফোন কৰিম। " ড্ৰেকৰ ফালে চাই সি ডিভাইচটো বন্ধ কৰি দিলে। "মোৰ সময় নাই"- সি বিৰবিৰাই উঠিল। "তেওঁলোকে ইতিমধ্যে জানে কিবা এটা চলি আছে, তেওঁলোকে কেৱল নাজানে যে সেইটো কি।"
  
  ড্ৰেকে মাত দিলে আৰু প্ৰথম বিস্ফোৰণটো লৰচৰ নকৰাকৈ চাই থাকিল। ঘাঁহ, টাৰ্ফ আৰু মাটি বতাহত উৰি গ"ল। ইয়াৰ লগে লগে আন এটা, অলপ গভীৰ আঘাত আৰু মাটিৰ পৰা দ্বিতীয়টো ডাৱৰ ওপৰলৈ উঠিল।
  
  অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ধৰি থাকোঁতে বেলচা ধৰি কেইবাজনো মানুহ বজ্ৰপাত কৰি আগবাঢ়ি আহিল। অতিবাস্তৱ দৃশ্য।
  
  "সাৱধান হওক" পাৰ্নেভিকে বিৰবিৰাই উঠিল। "আমি নিবিচাৰিম যে কোনোৱে ভৰি তিয়াই পেলাওক।" ইতিহাসৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ কৌতুক যেন লাগে সি হাঁহিলে।
  
  অধিক স্পষ্ট অভাৰভিউ ছবি এখনত হাইডিৰ লংহাউচৰ তলত এটা ফুটা দেখা গৈছিল যিটোৱে এটা বিশাল গুহালৈ লৈ গৈছিল। স্পষ্টভাৱে তাত কেৱল এটা কুঁৱাতকৈও অধিক পৰি আছিল, আৰু দলটোৱে সাৱধানতাৰ ফালে ভুল কৰিছিল। পাৰ্নেভিকে কান্দি কান্দি উলিওৱা সামগ্ৰীবোৰ পাতল বতাহত নোহোৱা হোৱাৰ আগতে অধ্যয়ন কৰি থকাৰ সময়ত আৰু এঘণ্টা সময় সযতনে খনন আৰু কেইবাবাৰো থমকি ৰ"বলগীয়া হ"ল।
  
  এই সময়খিনি ড্ৰেকে নিজৰ চিন্তাধাৰাক সংগঠিত কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আজিলৈকে তেওঁৰ এনে লাগিছিল যেন কোনো ব্ৰেক নোহোৱাকৈ ৰোলাৰ ক"ষ্টাৰত উঠিছে। ইমান বছৰৰ পাছতো তেওঁ কাৰ্য্যৰ পৰিকল্পনা কাৰ্যকৰী কৰাতকৈ আদেশ পালন কৰাত অধিক অভ্যস্ত আছিল, গতিকে ধৰক, বেন ব্লেকতকৈ তেওঁক চিন্তা কৰিবলৈ অধিক সময়ৰ প্ৰয়োজন আছিল। তেওঁ দুটা কথা নিশ্চিতভাৱে জানিছিল - তেওঁলোক সদায় পিছ পৰি আছিল, আৰু তেওঁলোকৰ শত্ৰুৱে তেওঁলোকক পৰিস্থিতি সৃষ্টি কৰাতকৈ পৰিস্থিতিৰ প্ৰতি প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল; নিঃসন্দেহে এইটোৰ ফল যে তেওঁলোকে নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলৰ পিছত এই দৌৰত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  
  এতিয়া এই দৌৰত জয়ী হ"বলৈ আৰম্ভ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে। তদুপৰি তেওঁলোকে যেন পৃথিৱীখনক বিপদত পেলোৱাতকৈ বচাবলৈ উৎসৰ্গিত একমাত্ৰ ফৈদ।
  
  গতিকে আপুনি ভূতৰ কাহিনীত বিশ্বাস কৰে নেকি?এটা প্ৰাচীন কণ্ঠই তাৰ মনত ফুচফুচাই ক'লে।
  
  নাই, তেতিয়াৰ দৰেই উত্তৰ দিলে। কিন্তু মই ভয়ানক কাহিনীত বিশ্বাস কৰোঁ...
  
  এছ এ এছৰ বিশেষ ইউনিট গোপন এছ আৰ টিৰ সদস্য হিচাপে তেওঁৰ শেষ অভিযানৰ সময়ত তেওঁ আৰু এলিচিয়া মাইলছকে ধৰি তেওঁৰ দলৰ আন তিনিজন সদস্যই উত্তৰ ইৰাকৰ এখন দুৰ্গম গাঁৱত উজুটি খাইছিল, তাৰ বাসিন্দাসকলক অত্যাচাৰ আৰু হত্যা কৰা হৈছিল। স্পষ্ট কথাটো ধৰি ল"লে, তেওঁলোকে যিটো তদন্ত কৰি আছিল... সেয়া আছিল এতিয়াও তেওঁলোকৰ জেৰাৰ যন্ত্ৰণাত থকা ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচী সৈন্যক বিচাৰি পোৱা।
  
  ইয়াৰ পিছত যি হ"ল, সেইটোৱে মেট ড্ৰেকৰ পৃথিৱীত থকা বাকী দিনবোৰক অন্ধকাৰ কৰি পেলালে। খঙত অন্ধ হৈ তেওঁ আৰু দলৰ আন দুজন সদস্যই নিৰ্যাতন বন্ধ কৰি দিলে।
  
  বহুতৰে মাজত আন এক "বন্ধুত্বপূৰ্ণ অগ্নি" কাণ্ড।
  
  এলিচিয়া মাইলছে থিয় হৈ চাই আছিল, কোনো ধৰণৰ কুইৰ্কছৰ দ্বাৰা এফালে বা আনটো দিশত কলংকিত নোহোৱাকৈ। তাই নিৰ্যাতন বন্ধ কৰিব নোৱাৰিলে, আৰু নিৰ্যাতনকাৰীৰ মৃত্যুও বন্ধ কৰিব নোৱাৰিলে। কিন্তু তাই নিজৰ সেনাপতিৰ আদেশ মানি চলিছিল।
  
  মেট ড্ৰেক।
  
  ইয়াৰ পিছত সৈনিকজনৰ জীৱন শেষ হৈ গ"ল তেওঁৰ বাবে, তাই সমৰ্থন কৰা সকলো ৰোমান্টিক সম্পৰ্ক ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। কিন্তু সেৱা এৰি যোৱাৰ অৰ্থ এইটো নাছিল যে স্মৃতিবোৰ ম্লান হৈ গ"ল। পত্নীয়ে ৰাতিৰ পিছত ৰাতি তাক জগাই দিছিল আৰু তাৰ পিছত ঘামত তিতি থকা বিচনাৰ পৰা পিছলি ওলাই আহিছিল, স্বীকাৰোক্তি দিবলৈ অস্বীকাৰ কৰাত তলৰ মহলাত কান্দি কান্দিছিল।
  
  এতিয়া সি লক্ষ্য কৰিলে কেনেডী তেওঁৰ বিপৰীতে থিয় হৈ আছে, তাই যেন বিমানত উঠিছে। তাইৰ চুলিখিনি ঢিলাকৈ ওলমি আছিল আৰু তাইৰ হাঁহিটোৰ লগত তাইৰ মুখখন সজীৱ আৰু দুষ্টামি হৈ পৰিছিল। কেন্দ্ৰীভূত চকু আৰু ভিক্টোৰিয়া ছিক্ৰেটৰ শৰীৰৰ সৈতে স্কুলৰ শিক্ষকৰ শিষ্টাচাৰ আৰু ব্যৱসায়িক সংযমৰ সংমিশ্ৰণ। যথেষ্ট মিশ্ৰিত।
  
  সি উত্তৰত হাঁহি এটা মাৰিলে। থৰ্ষ্টেন ডাহলে চিঞৰিলে: "পঢ়াৰ গভীৰতালৈ যাওক! আমাক বংশধৰসকলৰ বাবে এজন গাইড লাগে।"
  
  বেনে যেতিয়া তেওঁক ডেচেণ্ডাৰ কি বুলি সুধিলে, তেওঁ মাত্ৰ হাঁহিলে। "ষ্ট্ৰেইট আউট হলিউডৰ কিংবদন্তি, মোৰ বন্ধু। মনত আছেনে কেনেকৈ এজন চোৰে এটা অট্টালিকাৰ পৰা জপিয়াই পৰিছিল আৰু তেওঁৰ জপিয়াই পৰাটো বন্ধ হোৱাৰ আগতেই মিলিমিটাৰত এডজাষ্ট কৰা হৈছিল? বাৰু, ব্লু ডাইমণ্ড লেণ্ডাৰ হৈছে তেওঁলোকে ব্যৱহাৰ কৰা যন্ত্ৰ।"
  
  "ঠাণ্ডা".
  
  ড্ৰেকে লক্ষ্য কৰিলে যে তেওঁৰ বুঢ়া কমাণ্ডাৰজনে লাহে লাহে ঘূৰি ফুৰিছে আৰু আগবঢ়োৱা কফিৰ ফ্লাস্কটো লৈ গ"ল। এই আড্ডাটো কিছুদিন ধৰি চলি আছে। ড্ৰেকে ইয়াৰ অন্ত পেলাব বিচাৰিছিল।
  
  "মাই?" তেওঁৰ প্ৰশ্নটো যাতে কোনেও বুজি নাপায় তাৰ বাবে ওঁঠ দুটা দৃঢ়ভাৱে নমাই সি সুধিলে।
  
  "হম?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "জাষ্ট টেল মি"।
  
  "গুডনেছ গ্ৰেচিয়াছ, ডুড, আপোনাৰ পুৰণি চখৰ সন্দৰ্ভত আপুনি দিয়া তথ্যৰ স্পষ্ট অভাৱৰ পিছত মই এতিয়া ফ্ৰীবিজ দিয়াৰ ওপৰত প্ৰায়েই ভৰসা কৰিব নোৱাৰো, নহয়নে?"
  
  ড্ৰেকে হাঁহি এটা দমন নকৰাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। "তুমি লেতেৰা বুঢ়া, সেইটো জানো?"
  
  "এইটোৱেই মোক মোৰ খেলৰ শীৰ্ষত ৰাখিছে। এতিয়া তাইৰ এটা গোপন মিছনৰ কাহিনী এটা কওক- যিকোনো এটা মিছনৰ।"
  
  "বাৰু... মই হয়তো ইয়াত তোমাৰ সুযোগ উৰুৱাই দিম আৰু তোমাক টেম কিবা এটা দিম," ড্ৰেকে ক"লে। "বা এই সকলোবোৰ শেষ নোহোৱালৈকে ৰৈ থাকিব পাৰিবা আৰু মই তোমাক সোণটো দিম...তুমি জানো একমাত্ৰ।"
  
  "টকিঅ" কচ-কন?"
  
  "টকিঅ" কচ-কন। যেতিয়া মাই জাপানৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ কচপ্লে কনভেনচনত আণ্ডাৰকাভাৰ হৈ সেই সময়ত পৰ্ণ উদ্যোগ চলাই থকা ফুচু ট্ৰাইডসকলক অনুপ্ৰৱেশ কৰি গ্ৰেপ্তাৰ কৰিছিল।"
  
  ওৱেলছৰ এনে লাগিছিল যেন তেওঁৰ আক্ৰমণ হ"বলৈ ওলাইছে। "যীচু, ড্ৰেক। তুমি এজন ইডিয়ট। ঠিক আছে তেন্তে, কিন্তু বিশ্বাস কৰক, তুমি এতিয়া মোৰ ওচৰত ঋণী।"-তেওঁ উশাহ এটা ল"লে। "জাপানীসকলে মাত্ৰ তাইক হংকঙৰ পৰা টানি উলিয়াই আনিলে, ঠিক ভুৱা পৰিচয়ৰ অধীনত, কোনো সতৰ্কবাণী নোহোৱাকৈ, তাই দুবছৰ ধৰি নিৰ্মাণ কৰি থকা কভাৰটো সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস কৰি পেলালে।"
  
  ড্ৰেকে তাক মুকলি মুখেৰে অবিশ্বাসী চাৱনি এটা দিলে। "কেতিয়াও নহয়".
  
  "মোৰ কথাও।"
  
  "কিয়?"
  
  "আৰু মোৰ পৰৱৰ্তী প্ৰশ্ন। কিন্তু, ড্ৰেক, সেয়া স্পষ্ট নহয়নে?"
  
  ড্ৰেকে ভাবিলে। "কেৱল যে তাই তেওঁলোকৰ হাতত থকা শ্ৰেষ্ঠ। তেওঁলোকৰ এতিয়ালৈকে পোৱা শ্ৰেষ্ঠ। আৰু ইয়াৰ বাবে তেওঁলোক নিশ্চয় হতাশ হৈ পৰিছে।"
  
  "আমি তেওঁলোকৰ ন্যায় বিভাগ আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পৰা ফোন লৈ আহিছো এতিয়া প্ৰায় পোন্ধৰ ঘণ্টা ধৰি, ঠিক য়েংকিছৰ দৰেই। তেওঁলোকে আমাৰ আগত সকলো স্বীকাৰ কৰিব - তেওঁলোকে তাইক লা ভেৰেইনক স্কাউট কৰিবলৈ পঠিয়াইছিল কাৰণ সেইটোৱেই হৈছে তেওঁলোকে এই জঞ্জালৰ সৈতে একমাত্ৰ সংযোগ বিচাৰি পোৱা যিটো ইতিমধ্যে গ্ৰহটোত এতিয়া ঘটি থকা আটাইতকৈ ডাঙৰ পৰিঘটনাটোলৈ বৃদ্ধি পাইছে। তেওঁলোকৰ আগত স্বীকাৰোক্তি দিবলৈ বাধ্য হোৱাটো মাত্ৰ ঘণ্টাৰ কথা।"
  
  ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "এতিয়াই স্বীকাৰোক্তি নিদিয়াৰ কোনো কাৰণ আছেনে? মে" হ"ব এক কল্পনাতীত অধিগ্ৰহণ।"
  
  "মই মান্তি মেট, কিন্তু চৰকাৰবোৰ চৰকাৰ, আৰু পৃথিৱীখন বিপদত হওক বা নহওক, সিহঁতে নিজৰ সৰু সৰু খেলবোৰ খেলি ভাল পায় নহয়নে?"
  
  ড্ৰেকে মাটিৰ এটা ফুটালৈ আঙুলিয়াই দিলে। "সিহঁত সাজু হোৱা যেন লাগিছে।"
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকৰ নামি অহাৰ হাৰ ১২৬ ফুট নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছিল। তেওঁৰ হাতত কুইক ৰিলিজ মজল নামৰ যন্ত্ৰ এটা থৈ তেওঁৰ হাতত এটা বেকপেক দিয়া হ"ল। মূৰত টৰ্চ এটা লগাই অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ হেলমেটটো টানি বেকপেকটোৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িলে। এটা ডাঙৰ টৰ্চ, এটা অক্সিজেন টেংক, এটা অস্ত্ৰ, খাদ্য, পানী, এটা ৰেডিঅ", প্ৰাথমিক চিকিৎসাৰ সামগ্ৰী - গুহাত ভৰোৱাৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় সকলো বস্তু। হেভি ডিউটি গ্ল"ভছ এযোৰ পিন্ধি গাঁতৰ দাঁতিত খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  
  "জেৰ"নিমো?" তেওঁ বেন আৰু অধ্যাপকৰ সৈতে ওপৰৰ মহলাত থকা কেনেডীক তেওঁলোকৰ পৰিধি নিৰীক্ষণ কৰাত সহায় কৰিবলৈ ক'লে।
  
  "বা আপোনাৰ ভৰিৰ গোৰোহা ধৰি লওক, আপোনাৰ গুদটো উলিয়াই দিয়ক আৰু আশা কৰক," তাই ক"লে।
  
  ড্ৰেকে তাইক চাই বেয়াকৈ হাঁহিলে, "আমি পিছত এই কথাটোলৈ উভতি আহিম" বুলি কৈ সি আন্ধাৰত জপিয়াই পৰিল।
  
  লগে লগে তেওঁ অনুভৱ কৰিলে ৰঙা হীৰা মুক্তিৰ ট্ৰিগাৰটো। পৰি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ পতনৰ গতি কমি আহিল আৰু তেওঁৰ সৰু চকাটোৱে চেকেণ্ডত এশবাৰ টিক টিক কৰিলে। কুঁৱাৰ বেৰবোৰ - সৌভাগ্যক্ৰমে এতিয়া শুকান - কেলিডস্কোপিক জিলিকনিত জিলিকি উঠিল, যেনেকৈ পুৰণি ক"লা-বগা ছবি এখনত। অৱশেষত নামি যোৱাৰ গতি লেহেমীয়া হৈ ক্ৰ"ল হৈ গ"ল আৰু ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ বুটজোৰ কঠিন শিলৰ পৰা লাহে লাহে উফৰি আহিল। সি মুখখন চেপি ধৰিলে আৰু অনুভৱ কৰিলে যে ছিটবেল্টৰ পৰা ট্ৰিগাৰটো ওলাই গৈছে। ড্ৰেকে তেওঁক এচেণ্ডেণ্টলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়াটো পৰ্যালোচনা কৰাৰ আগতে ডাল আৰু আধা ডজন মানুহ ৰৈ থকা ঠাইলৈ গ"ল।
  
  মজিয়াখন আতংকজনকভাৱে কুটিল হৈ পৰিল যদিও তেওঁ ইয়াৰ কাৰণ মমিফাইড ধ্বংসাৱশেষ বুলি ক"লে।
  
  ডাহলে কয়, "আমি মাটিত সোমাই যোৱা ৰাডাৰত দেখা গুহাটো আচৰিত ধৰণে সৰু। "তেওঁ ভুল হিচাপ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। বিস্তাৰ কৰি বিচাৰি... সুৰংগ এটা... বা তেনেকুৱা কিবা এটা।"
  
  নিজৰ অজ্ঞানতাত আমোদ পাই ছুইডেনে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে। ড্ৰেকে ভাল পাইছিল। লাহে লাহে গুহাটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল, অসমান দেৱালবোৰ অধ্যয়ন কৰি আৰু কঁপি কঁপিছিল, তেওঁক দিয়া ডাঠ পোছাকটোৰ পিছতো। হাজাৰ হাজাৰ টন শিল আৰু মাটিয়ে তেওঁৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিছিল আৰু ইয়াত তেওঁ আছিল, গভীৰলৈ সোমাই যাবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল। তেওঁৰ বাবে সেয়া সৈনিকৰ জীৱন যেন লাগিছিল।
  
  ডাহলে পাৰ্নেভিকৰ সৈতে দুমুখীয়া ভিডিঅ"ফোনৰ জৰিয়তে যোগাযোগ কৰিছিল। অধ্যাপকজনে ইমানবোৰ "পৰামৰ্শ" চিঞৰিলে যে দুমিনিটৰ পিছত ডাহলে শব্দটো বন্ধ কৰি দিলে। সৈন্যসকলে গুহাটোৰ চাৰিওফালে ভৰিৰে পাৰ হৈ গ"ল যেতিয়ালৈকে ডেল্টা ল"ৰাবোৰৰ এজনে চিঞৰি নাথাকিল: "মোৰ ইয়াত খোদিত শিল্প আছে। যদিও ই এটা সৰু কথা।"
  
  ডাহলে ভিডিঅ"ফোনটো বন্ধ কৰি দিলে। পাৰ্নেভিকৰ মাতটো জোৰেৰে আৰু স্পষ্টকৈ শুনা গ"ল, আৰু তাৰ পিছত ডাহলে মোবাইলটো বেৰৰ ওচৰলৈ আনিলেই বন্ধ হৈ গ"ল।
  
  "এইটো দেখিছানে?"
  
  "জা! ডেট আৰ ব্ৰা! ব্ৰা!" উত্তেজনাৰ বাবে পাৰ্নেভিকে ইংৰাজী হেৰুৱাই পেলালে। "ৱাকনট... এম এম এম... হত্যা কৰা যোদ্ধাৰ এটা গাঁঠি। এইটোৱেই হৈছে অডিনৰ প্ৰতীক, ত্ৰিভুজ বা বৰ'মিয়ান ত্ৰিভুজ, যিটো যুদ্ধত গৌৰৱময় মৃত্যুৰ ধাৰণাটোৰ সৈতে জড়িত।"
  
  ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে। "ব্লাডি ভাইকিংছ।"
  
  "এই প্ৰতীকটো প্ৰায়ে 'চিত্ৰ শিল'ত পোৱা যায় য'ত নাৱেৰে বা ঘোঁৰাত উঠি ভালহাল্লা - অডিনৰ ৰাজপ্ৰসাদলৈ যোৱা বীৰ যোদ্ধাৰ মৃত্যুৰ চিত্ৰণ কৰা হয়। ইয়াৰ ফলত আমি এটা লৌকিক ভালহাল্লা পোৱাৰ ধাৰণাটোক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰে।"
  
  "তোমাৰ পেৰেড নষ্ট কৰিবলৈ ক্ষমা কৰিব মেট," পোনপটীয়া এছ এ এছ মানুহজনে ক"লে, "কিন্তু এই বেৰখন মোৰ শাহুৱেকৰ দৰেই ডাঠ।"
  
  অস্পৃশ্য পৃষ্ঠৰ ওপৰেৰে হেলমেটৰ লাইটবোৰ টিপি সিহঁত সকলোৱে এখোজ পিছুৱাই গ"ল।
  
  "ই নিশ্চয় মিছা দেৱাল।" ল"ৰাটোৱে উত্তেজনাত প্ৰায় চিঞৰি উঠিল। "হয় নিশ্চয়!"
  
  "ৰ"বা" ড্ৰেকে বেনৰ ডেকা মাতটো শুনিলে। "ইয়াৰ লগতে কোৱা হৈছে যে ভালকনথক মৃত্যুৰ গাঁঠি বুলিও কোৱা হয়, যিটো হিংসাত্মক মৃত্যুৰ প্ৰতি প্ৰৱণতা থকা অডিনৰ অনুগামীসকলৰ প্ৰতীক। মই সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰোঁ যে এইটো এটা সতৰ্কবাণী হ"ব পাৰে।"
  
  "বাজে কথা"। ড্ৰেকৰ হুমুনিয়াহটো আন্তৰিক আছিল।
  
  "এইটো এটা চিন্তা ল"ৰাহঁত" কেনেডীৰ মাতটো আহিল। "সকলো দেৱাল অধিক পুংখানুপুংখভাৱে পৰীক্ষা কৰিলে কেনেকুৱা হ"ব। যদি আপুনি আৰু ৱাকনট পায়, কিন্তু তাৰ পিছত খালী দেৱাল বিচাৰি পায়, তেন্তে মই এইখন বাছি ল"ম।"
  
  "আপোনাৰ বাবে কোৱাটো সহজ" ড্ৰেকে বিৰবিৰাই উঠিল। "উপৰত থকা আৰু সকলো।"
  
  ইঞ্চি ইঞ্চিকৈ শিলৰ বেৰবোৰ কম্বল কৰি সিহঁত দুভাগ হৈ পৰিল। শতিকাজুৰি ধৰি থকা ধূলিবোৰ খোঁচ মাৰি পেলাইছিল, মৰাপাটৰ জালবোৰ ব্ৰাছ কৰি পেলাইছিল আৰু ছাই খেদি পঠিয়াইছিল। অৱশেষত তেওঁলোকে আৰু তিনিটা ভালকনট বিচাৰি পালে।
  
  "গ্ৰেট," ড্ৰেকে ক"লে। "চাৰিটা বেৰ, চাৰিটা গাঁঠিৰ বস্তু। আমি এতিয়া কি হ"ল?"
  
  "সকলো একেই নেকি?" - অধ্যাপকে আচৰিত হৈ সুধিলে।
  
  সৈনিকসকলৰ এজনে ভিডিঅ"ফোনৰ পৰ্দাত পাৰ্নেভিকৰ ছবি প্ৰদৰ্শন কৰে। "বাৰু, তোমালোকৰ কথা নাজানো, কিন্তু তেওঁৰ কথা শুনি মই নিশ্চয় ভাগৰি পৰিছো। অভিশপ্ত ছুইডেনে আমাক বহু আগতেই শেষ কৰি দিলেহেঁতেন।"
  
  "ৰ"বা" বেনৰ মাতটোৱে ক"লে। "চকু দুটা মিমিৰৰ কুঁৱাত, নহয়..." ষ্টেটিকৰ হিচকিৰ আঁৰত তাৰ মাতটো হেৰাই গ"ল, আৰু তাৰ পিছত পৰ্দাখন আন্ধাৰ হৈ গ"ল। ডাহলে জোকাৰি দিলে, অন আৰু অফ কৰিলে, কিন্তু কোনো লাভ নহ"ল।
  
  "বিষ্ঠা. কি ক"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল সি?
  
  ড্ৰেকে অনুমান কৰিবলৈ ওলাইছিল যেতিয়া ভিডিঅ"ফোনটো পুনৰ জীৱন্ত হৈ উঠিল আৰু বেনৰ মুখখন স্ক্ৰীণখন ভৰি পৰিল। "কি হ"ল নাজানো। কিন্তু শুনা - চকু দুটা মিমিৰৰ কুঁৱাত আছে, তাৰ তলৰ গুহাটোত নহয়। বুজি পোৱা?"
  
  "হয়. গতিকে আমি নামি অহাৰ পথত সিহঁতৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"লোঁ?"
  
  "আই থিংক ইয়েছ"।
  
  "কিন্তু কিয়?" ডাহলে অবিশ্বাস্যভাৱে সুধিলে। "তেন্তে এই গুহাটো আচলতে কিয় সৃষ্টি কৰা হ"ল? আৰু মাটিত সোমাই যোৱা ৰাডাৰে স্পষ্টকৈ দেখুৱাইছিল যে তলত এটা বিশাল ঠাই আছে। অৱশ্যে পিচটো তাত তলত থাকিব লাগিছিল।"
  
  "যদিহে-" ড্ৰেকে ভয়ংকৰ ঠাণ্ডা অনুভৱ কৰিলে। "যদিহে এই ঠাইখন ফান্দ নহয়।"
  
  ডাহলক হঠাতে নিশ্চিত নহয় যেন লাগিল। "কেনেকৈ?"
  
  "এই ঠাইখন আমাৰ তলত নেকি? তলবিহীন গাঁত হ"লে কি হ"ব?"
  
  "এইটো মানে আপুনি মাটিৰ আঠুৱা এখনত থিয় হৈ আছে!" ল"ৰাটোৱে ভয়তে চিঞৰি উঠিল। "ফান্দ! যিকোনো মুহূৰ্ততে ভাঙি যাব পাৰে। এতিয়াই তাৰ পৰা ওলাই যা!"
  
  হতাশজনক মৃত্যুৰ এটা অন্তহীন মুহূৰ্তলৈ সিহঁতে ইজনে সিজনৰ ফালে চাই থাকিল। সকলোৱে ইমান বেয়াকৈ জীয়াই থাকিব বিচাৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত সকলো সলনি হৈ গ"ল। এসময়ত কংক্ৰিটৰ মজিয়াত যিটো ফাট আছিল, এতিয়া ফাটি যোৱা কঠিন পেনেল হৈ পৰিল। এই অদ্ভুত ছিঙি যোৱা শব্দটো শিলটোৰ স্থানচ্যুতিৰ পৰা নহয়, মজিয়াখন লাহে লাহে মূৰৰ পৰা মূৰলৈ ফাটি যোৱাৰ পৰাই হৈছিল।
  
  তাৰ তলত অন্তহীন গাঁত এটা লৈ....
  
  ছয়জন মানুহে ক্ৰোধেৰে আৰোহী দুজনৰ ওপৰত আক্ৰমণ চলালে। যেতিয়া তেওঁলোক তাত উপস্থিত হ"ল, এতিয়াও জীয়াই আছে, ডাহলে শৃংখলা ঘূৰাই আনিবলৈ চিঞৰিলে।
  
  "তোমালোক দুয়ো প্ৰথমে যোৱা। ঈশ্বৰৰ স্বাৰ্থত কঠোৰ হওক।"
  
  "আৰু ওপৰলৈ যোৱাৰ পথত," পাৰ্নেভিকে মন্তব্য কৰিলে, "নিজৰ চৌপাশৰ প্ৰতি বিশেষভাৱে সচেতন হওক। আমি আৰ্টিফেক্টটো মিছ কৰিব নিবিচাৰো।"
  
  "ইডিয়ট নহ"বা পাৰ্নেভিক।" ডাহল আগজাননীৰে নিজকে উন্মাদ হৈ পৰিছিল। ড্ৰেকে আগতে কেতিয়াও তেওঁক এনেকৈ দেখা নাছিল। "আমি শেষৰ দুজনে যোৱাৰ লগে লগে পৰীক্ষা কৰিম," ড্ৰেকৰ ফালে চাই সি ক"লে। "ইটছ ইউ এণ্ড মি"।
  
  ভিডিঅ"ফোনটো আকৌ বিপ কৰি বন্ধ হৈ গ"ল। ডাহলে ইয়াক এনেদৰে জোকাৰিলে যেন সি তাক ডিঙি চেপি হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। "ডেমণ্ড বাই দ্য য়েংকিছ, নিঃসন্দেহে।"
  
  প্ৰথম দুটামান তিনি মিনিট সময় লাগিছিল মাটিৰ স্তৰত উপনীত হ"বলৈ। তাৰ পিছত দ্বিতীয় যোৰৰ বাবে আৰু তিনিটা। ড্ৰেকে ছয় মিনিটত হ"ব পৰা সকলোবোৰ কথাৰ কথা ভাবিলে- আজীৱন অভিজ্ঞতা, বা একেবাৰেই একোৱেই নহয়। তেওঁৰ বাবে সেইটোৱেই আছিল শেষ। মাটিৰ ক্ৰিক ক্ৰিক, শিলৰ হুমুনিয়াহ, আকস্মিক ক্ৰিক ক্ৰিক, তাক জীৱন বা মৃত্যুৰ পুৰস্কৃত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱাৰ বাহিৰে একোৱেই নহয়।
  
  তেওঁলোকে পোৱা প্ৰথম চিহ্নটোৰ তলৰ মজিয়াখন ভাঙি গৈছিল। কোনো সতৰ্কবাণী নাছিল; যেন মজিয়াখনে কেৱল ভূতটোক এৰি দি বিস্মৃতিগ্ৰস্ত হৈ পৰিছে। ড্ৰেকে যিমান পাৰে কুঁৱাটোৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল। গুহাৰ ভংগুৰ মজিয়াত নহয়, কাষতে ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিছিল । ডাহলে কুঁৱাৰ সিটো পাৰে সাৱটি ধৰিলে, দুয়োহাতেৰে সেউজীয়া সূতাৰ টুকুৰা এটা খামুচি ধৰিলে, বিয়াৰ আঙুলিৰ আঙঠিটোৱে ড্ৰেকৰ হেলমেটৰ বন্তিটো প্ৰতিফলিত কৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে, তেওঁলোকৰ হাৰ্নেছত লগাব পৰা যিকোনো শক্তিশালী ডোঙাৰ টুকুৰা বিচাৰি। তাৰ পাছত ডাহলে চিঞৰি থকা শুনিলে: "চিট!" আৰু ঠিক সময়ত তললৈ চাই ভিডিঅ'ফোনটো গুহাৰ মজিয়াত ক্ৰাঞ্চৰ সৈতে পৰি যোৱাৰ আগতে দুষ্ট স্লো মোচনত মূৰৰ পৰা শেষলৈ ঘূৰি থকা দেখিলে।
  
  দুৰ্বল হৈ হাৰ্ড ড্ৰাইভটোৱে বাট এৰি দিলে, ড্ৰেকৰ পৰিয়াল গঢ়ি তোলাৰ পুৰণি সপোনৰ দৰে কৃষ্ণগহ্বৰত পৰিল। অন্ধ জীৱবোৰে লুকাই থকা আৰু ছিটিকি যোৱা ঠাইখনৰ পৰা ক"ব নোৱাৰা আন্ধাৰেৰে ভৰা ঘোলা বতাহ এৰি দি তেওঁলোকৰ ফালে এটা ধুমুহা আহিল।
  
  আৰু, নামহীন ছাঁৰ সেই অগাধটোলৈ তললৈ চাই ড্ৰেকে দানৱৰ প্ৰতি থকা শৈশৱৰ বিশ্বাসক পুনৰ আৱিষ্কাৰ কৰিলে।
  
  ক্ষীণ ছিটিকি অহা শব্দ এটা হ"ল, ওপৰৰ পৰা ৰছী এটা তললৈ নামি আহিল, ফ্লেপ কৰি। ড্ৰেকে কৃতজ্ঞতাৰে ধৰি নিজৰ হাৰ্নেছৰ লগত সংলগ্ন কৰিলে। ডাহলে একেদৰেই কৰিলে, একেদৰে বগা দেখাত, আৰু দুয়োজনে নিজৰ নিজৰ বুটাম টিপিলে।
  
  ড্ৰেকে এলটিমিটাৰটো চাই থাকিল। তেওঁ নিজৰ আধা কুঁৱাটোৰ অধ্যয়ন কৰিলে আৰু সিটো পাৰে ডাহলে কপি কৰিলে। কেইবাবাৰো সিহঁতে ৰৈ আগলৈ হেলান দি ভালদৰে চালে, কিন্তু প্ৰতিবাৰেই সিহঁতে একো নাপালে। এশ ফুট গ"ল, তাৰ পিছত নব্বৈ ফুট। ড্ৰেকে তেজেৰে হাত দুখন খোলা কৰিলে, কিন্তু একো নাপালে। সিহঁতে আগবাঢ়ি গ"ল, এতিয়া পঞ্চাশ ফুট, আৰু তাৰ পিছত ড্ৰেকে পোহৰৰ অনুপস্থিতি দেখিলে, এটা মলিনতাই তাইৰ ওপৰত পেলোৱা পোহৰটো কেৱল শোষণ কৰিলে।
  
  বহল কাঠৰ ফলক, ধাৰে ধাৰে দাঁতযুক্ত, আৰ্দ্ৰতা বা ছাইৰ দ্বাৰা স্পৰ্শ নকৰা। ড্ৰেকে ইয়াৰ পৃষ্ঠত খোদিতবোৰ দেখা পাইছিল আৰু হেলমেটটো সঠিকভাৱে স্থাপন কৰিবলৈ তেওঁক কিছু সময় লাগিছিল।
  
  কিন্তু যেতিয়া তেওঁ কৰিলে...
  
  চকু. কাঠৰ পৰা খোদিত কৰি ইয়াত এৰি থৈ যোৱা অডিনৰ চকুৰ এখন প্ৰতীকী প্ৰতিচ্ছবি... কাৰ দ্বাৰা?
  
  অডিনৰ দ্বাৰা নিজেই? হাজাৰ হাজাৰ বছৰৰ আগতে? লেখক: হাইডি? কম বেছি পৰিমাণে যুক্তিযুক্ত আছিল নেকি?
  
  ডাহলে তললৈ এটা উদ্বিগ্ন দৃষ্টি নিক্ষেপ কৰিলে। "আমাৰ সকলোৰে স্বাৰ্থত ড্ৰেক, এইটো ড্ৰপ নকৰিবা।"
  
  
  তেত্ৰিশ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, ছুইডেন
  
  
  ট্ৰফীৰ দৰে কাঠৰ টেবলেটটো ওখকৈ ধৰি মিমিৰৰ কুঁৱাৰ পৰা ড্ৰেক ওলাই আহিল। এটা শব্দও উচ্চাৰণ কৰাৰ আগতেই তেওঁক মোটামুটিকৈ হাৰ্নেছৰ পৰা উলিয়াই মাটিত পেলাই দিয়া হ"ল।
  
  "হেৰা, শান্ত হ"বা..." নতুনবোৰৰ ভিতৰত এটা হংকঙৰ পৰা অহা সপোনৰ মেচিনটোৰ ট্ৰাংকটোলৈ সি তললৈ চালে। সি অলপ গুলীয়াই দেখিলে যে ঘাঁহনিত পৰি থকা মৃত আৰু মৃত্যুমুখত পৰা সৈনিক - ডেল্টা, এছ জি জি, এছ এ এছ - আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে কেনেডীয়ে তাইৰ মূৰত বন্দুক দেখুৱাই আঁঠু লৈ আঁঠু লৈ আছে।
  
  দেখিলোঁ বেনক চ"কহ"ল্ডত থিয় হৈ থিয় হ"বলৈ বাধ্য কৰা হৈছে, এলিচিয়া মাইলছৰ নিৰ্দয় হাত দুখনে তেওঁৰ ডিঙিত জোৰেৰে ধৰি ৰাখিছে। বেন এতিয়াও হাতত মোবাইলটো খামুচি ধৰি থকা দেখি ড্ৰেকৰ হৃদয়খন প্ৰায় ভাঙি গ"ল। মোৰ শেষ উশাহলৈকে আঁকোৱালি লোৱা...
  
  "ব্ৰিটিছক থিয় হ"বলৈ দিয়ক," কানাডাৰ কলবি টেইলৰ ড্ৰেকৰ দৃষ্টিগোচৰ হ"ল। "তেওঁ তেওঁৰ বন্ধুসকলৰ মৃত্যু হোৱাটো চাওক-এইটো প্ৰমাণ যে মই তেওঁৰ প্ৰাণ লোৱাৰ আগতে তেওঁৰ প্ৰতিটো অংশ ল"ব পাৰো।"
  
  ড্ৰেকে যুদ্ধৰ জুইবোৰ নিজৰ অংগ-প্ৰত্যংগবোৰত সোমাই যাবলৈ দিলে। "আপুনি মাত্ৰ প্ৰমাণ কৰি আছে যে এই ঠাইখনে অভিশপ্ত গাইডবুকত কোৱা কথাখিনিৰ সৈতে খাপ খাই পৰিছে - যে ই দানৱৰ দেশ।"
  
  "কিমান কাব্যিক" কোটিপতিজনে হাঁহিলে। "আৰু কথাটো সঁচা।" গিভ মি দ্য আইজ।" শিশুৱে আৰু বিচৰাৰ দৰে হাত দুখন আগবঢ়াই দিলে। ভাড়াতীয়াজনে অডিনৰ চকুৰ ছবি এখন প্ৰেৰণ কৰিলে। "জৰিমনা. ইমানেই যথেষ্ট। গতিকে তোমাৰ বিমানখন ক"ত ড্ৰেক? মই তোমাৰ টুকুৰাবোৰ বিচাৰো আৰু তাৰ পিছত এই ছিট ফুটাটোৰ পৰা ওলাই যা।"
  
  "শ্বিল্ড অবিহনে আপুনি একো লাভ নকৰিব" ড্ৰেকে ক"লে... প্ৰথম কথাটো তেওঁৰ মনলৈ আহিল। "আৰু তাৰ পিছত বুজি লওক যে ই কেনেকৈ ৰাগনাৰকৰ বাবে মানচিত্ৰ হৈ পৰে।"
  
  "মূৰ্খ" টেইলৰে ঘৃণনীয়ভাৱে হাঁহিলে। "আমি আজি ইয়াত থকাৰ একমাত্ৰ কাৰণটো হ"ল বিশ বছৰৰ আগতে নহয়, কাৰণ শ্বিল্ডটো শেহতীয়াকৈহে পোৱা গৈছিল। এই কথাটো আপুনি অৱশ্যে ইতিমধ্যে জানে বুলি মই নিশ্চিত। মোক লেহেমীয়া কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছা নেকি? মই পিছলি গৈ তোমাক আৰু এটা সুযোগ দিম বুলি ভাবিছানে? বাৰু মিষ্টাৰ ড্ৰেক, কওঁ। তাই..." সি এলিচিয়ালৈ আঙুলিয়াই দিলে, "তাই পিছলি নাযায়। তাই. . কঠিন সোণালী গাধ, সেইটোৱেই তাই!"
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া তেওঁৰ প্ৰাক্তন সহকৰ্মীয়ে বেনক ডিঙি চেপি হত্যা কৰিলে। "তাই তোমাক সৰ্বোচ্চ দৰদাম কৰাজনক বিক্ৰী কৰিব।"
  
  "মই সৰ্বোচ্চ দৰদাম কৰা, তুমি সম্পূৰ্ণ ছিটৰ টুকুৰা।"
  
  আৰু প্ৰভিডেন্সৰ ইচ্ছামতে এই মুহূৰ্তটোৰ সুযোগ লৈ কোনোবাই গুলী চলালে। অৰণ্যৰ মাজেৰে জোৰেৰে প্ৰতিধ্বনিত হ"ল গুলী। টেইলৰৰ এজন ভাড়াতীয়া সৈন্যই নতুন তৃতীয় চকুৰে ভাঙি পৰিল, নিমিষতে মৃত্যুবৰণ কৰিলে।
  
  কলবি টেইলৰক এচেকেণ্ডৰ বাবে অবিশ্বাসী যেন লাগিল। তেওঁক এনে লাগিছিল যেন ব্ৰাইয়ান এডামছে মাত্ৰ হাবিৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি "ছামাৰ অৱ '৬৯" খেলিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। তাৰ চকু দুটা চচৰলৈ পৰিণত হ"ল। তাৰ পাছত তেওঁৰ এজন ভাড়াতীয়া সৈন্যই তেওঁৰ ওপৰত খুন্দা মাৰি মাটিত পেলাই দিলে, ভাড়াতীয়াজনৰ তেজ ওলাই চিঞৰি চিঞৰি সংগ্ৰাম কৰি মৃত্যুমুখত পৰিল। সীহে তেওঁলোকৰ ওপৰৰ বতাহ ফালি পেলোৱাত ড্ৰেক নিমিষতে তেওঁলোকৰ কাষত আছিল।
  
  সকলো একে সময়তে ঘটিছিল। কেনেডীয়ে তাইৰ শৰীৰটো ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে। তাইৰ মূৰৰ খুলিৰ ওপৰ অংশটো তাইক ঢাকি ৰখা চকীদাৰজনৰ চিবুকৰ লগত ইমানেই দৃঢ়ভাৱে সংস্পৰ্শত আছিল যে কি হৈছে সিও গম পোৱা নাছিল। তৎক্ষণাত ফোনটো কাটি দিয়ক।
  
  গুলীৰ ঢৌ এটা আগলৈ পিছলৈ উৰি গ"ল; মুকলি ঠাইত ধৰা পৰা ভাড়াতীয়া সৈন্যবোৰ ধ্বংস হৈ গ"ল।
  
  ৰাইফলৰ পৰা প্ৰতিধ্বনিত হোৱা তৃতীয়টো গুলীত তেওঁক ধৰি ৰখা ভাড়াতীয়াজনে মূৰৰ তিনি চতুৰ্থাংশ হেৰুৱাই পেলোৱাত থৰ্ষ্টেন ডাহলক মুক্ত কৰা হয়। এছ জি জি কমাণ্ডাৰজনে কেঁকোৰাৰ দৰে অধ্যাপক পাৰ্নেভিকৰ কাষ চাপি আহি বুঢ়াজনক জোপোহাৰ থোপা এটাৰ ফালে টানি নিবলৈ ধৰিলে।
  
  ড্ৰেকৰ প্ৰথম চিন্তা আছিল বেনৰ বিষয়ে। হতাশজনক বাজি এটা মাৰিবলৈ সাজু হৈ থাকোঁতে অবিশ্বাসে তেওঁক হাজাৰ ৱাটৰ বিদ্যুৎচুম্বকীয় পালছৰ দৰে জোকাৰি গ"ল। এলিচিয়াই ল"ৰাটোক এফালে পেলাই দিলে আৰু নিজেই ড্ৰেকৰ ওপৰত আগবাঢ়ি গ"ল। হঠাতে তাইৰ হাতত বন্দুক এটা দেখা গ"ল; কোনটো ডাঙৰ কথা নাছিল। দুয়োৰে লগত তাই সমানে মাৰাত্মক আছিল।
  
  তাই তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি তুলি ল"লে।
  
  ড্ৰেকে লাজৰ ইংগিতেৰে বাহু দুটা কাষলৈ মেলি দিলে। কিয়?
  
  তাইৰ হাঁহিটো আনন্দময় আছিল, যেনেকৈ দানৱে বহুদিনৰ পৰা ব্যৱহাৰ হৈ যোৱা বুলি ভবা গুহা এটাত অস্পৃশ্য মাংস আৱিষ্কাৰ কৰিছে।
  
  তাই ট্ৰিগাৰটো টানিলে। ড্ৰেকে গৰম আৰু তাৰ পিছত অজ্ঞানতা আৰু তাৰ পিছত বিষৰ আশাত মুখখন কুটিলে, কিন্তু তেওঁৰ মনটোৰ চকুৱে তাৰ মগজুটোক ধৰিলে আৰু সি দেখিলে যে তাই শেষ মুহূৰ্তত নিজৰ লক্ষ্য সলনি কৰি পেলাইছে... আৰু কলবিৰ ক্ষুব্ধ মূৰ্তিটো ঢাকি ৰখা ভাড়াতীয়াজনৰ ভিতৰত তিনিটা গুলী সোমাই দিলে টেইলৰ। ৰিস্ক নলওঁ আহক।
  
  দুজন এছ এ এছ জোৱান আৰু দুজন ডেল্টা মেৰিন ৰক্ষা পৰে। এছ এ এছে বেনক ধৰি টানি লৈ গ"ল। ডেল্টা টিমৰ যিখিনি বাকী আছিল, সেইখিনিয়েই ওচৰৰ গছৰ বাগিচা এখনত গুলী ঘূৰাই দিবলৈ সাজু হ"ল।
  
  আৰু গুলী বাজি উঠিল। ডেল্টাৰ ল"ৰাটো ঘূৰি আহি পৰিল। আনজন পেটত খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল ওৱেলছ পৰি যোৱা ঠাইলৈ, মিমিৰৰ কুঁৱাৰ সিটো পাৰে। আমেৰিকানজনে তেওঁক আঁতৰাই নিয়াৰ লগে লগে ওৱেলছৰ প্ৰৱল শৰীৰটোৱে জোকাৰণি উঠিল, যিটো তেওঁৰ জীয়াই থকাৰ প্ৰমাণ।
  
  পিছৰ কেইমিনিটমান ম্লান হৈ পাৰ হৈ গ"ল। এলিচিয়াই খঙত চিঞৰি উঠিল আৰু আমেৰিকান সৈনিকজনৰ পিছে পিছে জপিয়াই পৰিল। যেতিয়া সি ঘূৰি আহি তাইৰ মুখামুখি হ"ল, তাই এচেকেণ্ডৰ বাবে ৰৈ গ"ল।
  
  "আঁতৰি যা" ড্ৰেকে তাইৰ কথা শুনিলে। "মাত্ৰ আঁতৰি যা।"
  
  "মই এই মানুহজনক এৰি নাযাওঁ।"
  
  "আপুনি আমেৰিকানসকল, মাত্ৰ এটা জিৰণি দিয়ক," তাই সকলো নৰক মুকলি কৰাৰ আগতে ক"লে। আমেৰিকাৰ শ্ৰেষ্ঠ খেলুৱৈজনে পিছুৱাই গ"ল, ডাঠ ঘাঁহনিৰ মাজেৰে উজুটি খাই প্ৰথমে এটা হাত ধৰিলে আৰু তাৰ পিছত ভাঙি যোৱাৰ লগে লগে লৰচৰ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত এটা চকুত দৃষ্টি হেৰুৱাই শেষত আনকি লৰচৰ নকৰাকৈয়ে ভাঙি পৰিল।
  
  ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল, এলিচিয়াৰ ফালে দৌৰি গ"ল যেতিয়া তাই ওৱেলছক কলাৰত ধৰি তুলিলে।
  
  "পাগল নেকি?" - সি চিঞৰি উঠিল। "তুমি সম্পূৰ্ণ পাগল হৈছা নেকি?"
  
  "সি কুঁৱাটোত সোমাইছে" এলিচিয়াৰ চকু দুটা হত্যাকাৰী আছিল। "আপুনি তেওঁৰ লগত যোগ দিব পাৰে বা নোৱাৰে ড্ৰেক। তোমাৰ সিদ্ধান্ত।"
  
  "ভগৱানৰ নামত কিয়? কিয়?"
  
  "এদিন ড্ৰেক। এদিন এইটোৰ পৰা বাচি থাকিলে গম পাব।"
  
  ড্ৰেকে উশাহ ল"বলৈ থমকি ৰ"ল। তাই কি ক"ব বিচাৰিছিল? কিন্তু এতিয়া একাগ্ৰতা হেৰুৱাই পেলোৱাটোৱেই হ"ব মৃত্যুক আত্মহত্যা কৰাৰ দৰে নিশ্চিতভাৱে নিমন্ত্ৰণ কৰা। তেওঁ নিজৰ প্ৰশিক্ষণৰ স্মৃতি, মন, সকলো এছ এ এছ দক্ষতাক মাতিলে। সি তাইক ষ্ট্ৰেইট বক্সিং পাঞ্চ, জাব, ক্ৰছেৰে আঘাত কৰিলে। তাই কাউণ্টাৰ কৰিলে, প্ৰতিবাৰেই তাৰ হাতৰ কব্জিত চেপি ধৰা জোৰেৰে আঘাত কৰাটো নিশ্চিত কৰিলে, কিন্তু এতিয়া সি বহুত ওচৰত।
  
  য'ত থাকিব বিচাৰিছিল।
  
  সি তাইৰ ডিঙিত আঙুলিয়াই দিলে। তাই কাষৰ খোজ এটা মাৰিলে, পোনে পোনে তাৰ ওপৰলৈ উঠি অহা আঁঠুৰ ভিতৰলৈ, কেইটামান পাচলি ভাঙি তাইৰ পতন লেহেমীয়া কৰাৰ লক্ষ্যৰে।
  
  কিন্তু তাই তাৰ আঁঠুৰ মাজত গুলীয়াই গুলীয়াই থাকিল যেতিয়ালৈকে সিহঁত আচৰিত ধৰণে ওচৰ চাপি নাহিল, ইঞ্চিমান দূৰত্বত, চকুৰ পৰা চকুলৈ।
  
  বিশাল চকু দুটা। আচৰিত চকু।
  
  ইহঁত পৃথিৱীৰ অন্যতম ডাঙৰ শিকাৰুৰ অন্তৰ্গত আছিল।
  
  "তুমি বেতৰ কেঁচুৱাৰ দৰে দুৰ্বল মেট।"
  
  তাইৰ ফুচফুচাই তাৰ হাড়বোৰ ঠাণ্ডা কৰি পেলালে যেতিয়া তাই আগবাঢ়ি আহি বাহুটো আগবঢ়াই দিলে আৰু তাক বতাহত পেলাই দিলে। উশাহ বন্ধ হৈ সি পিঠিত নামিল। এচেকেণ্ডো নহ"লেও তাই তাৰ ওপৰত আছিল, আঁঠু দুটা তাৰ সৌৰ প্লেক্সছত খুন্দা মাৰিছিল, কপালখন তাৰ কপালৰ ওপৰত চেপি ধৰিছিল, যাৰ বাবে সি তৰা দেখা পাইছিল।
  
  আকৌ ইজনে সিজনৰ চকুলৈ চাই তাই ফুচফুচাই ক"লে, "শুই থাকক।"
  
  কিন্তু তেওঁৱেই বাছনি কৰিবলগীয়া হোৱা নাছিল। হাতখন ওপৰলৈ তুলিবলৈ সি মাত্ৰ কৰিব পাৰিলে, কাষলৈ গুলীয়াই চাই তাই অৰ্ধচেতন ওৱেলছক আধা টানি মিমিৰৰ কুঁৱা নামেৰে জনাজাত তলবিহীন গাঁতটোৰ ধাৰৰ ফালে লৈ গ"ল।
  
  আঁঠুলৈকে সংগ্ৰাম কৰি ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল। পৰাজয়ত লাজত, মানৱ জাতিত যোগদান কৰাৰ পিছত কিমান সুবিধা হেৰুৱাইছে তাক লৈ স্তম্ভিত হৈ তেওঁ কেৱল চাব পাৰিছিল।
  
  এলিচিয়াই ওৱেলছক কুঁৱাৰ ধাৰৰ ওপৰেৰে গুটিয়াই দিলে। SAS কমাণ্ডাৰে চিঞৰ-বাখৰও নকৰিলে।
  
  মূৰ আৰু শৰীৰে চিঞৰি উঠিল, ভৰিৰ ওপৰত উঠি ড্ৰেকে দোল খালে। এলিচিয়াই কলবি টেইলৰৰ কাষ চাপিল, এতিয়াও বসন্তৰ মেৰ পোৱালিৰ দৰে সতেজ আৰু চঞ্চল। জাৰ্মানসকলৰ প্ৰতি পিঠি দি ড্ৰেকে প্ৰাগঐতিহাসিক ক্ৰেকেনৰ সন্মুখীন হোৱা ৰাফ্টত থকা নাৱিকৰ দৰেই প্ৰতিৰক্ষাহীন অনুভৱ কৰিছিল যদিও তেওঁ লৰচৰ কৰা নাছিল।
  
  এলিচিয়াই মৃত ভাড়াতীয়াজনৰ মৃতদেহটো টেইলৰৰ পৰা আঁতৰাই লৈ গ"ল। কোটিপতিজনে চকু দুটা ডাঙৰ কৰি থিয় হ"ল, মাইলছৰ পৰা ড্ৰেকলৈকে গছবোৰলৈ চাই।
  
  কুঁৱলীৰে আবৃত ডালবোৰৰ আঁৰৰ পৰা এই কিংবদন্তি দেশখনত নিজকে ঘৰত থকাৰ দৰে অনুভৱ কৰি ভূতৰ দৰে আকৃতিবোৰ দেখা দিবলৈ ধৰিলে। নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ দেখাৰ ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে ভ্ৰমটো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  
  ইতিমধ্যে ড্ৰেকে ঘূৰি ফুৰিছে। তেওঁ মানুহবোৰ ওচৰ চাপি অহা দেখিব পাৰিছিল, জানিছিল যে তেওঁলোক শগুনৰ দৰে জাৰ্মান যিয়ে সকলো লুটপাত ল"বলৈ আহিছে।
  
  ড্ৰেকে বিমোৰত পৰি তেওঁলোকৰ জয়ৰ অস্ত্ৰটোলৈ চালে। এলিচিয়াই কেৱল কানাডাৰ কোটিপতিজনৰ ক্ৰচত ধৰি চকু দুটা মূৰৰ পৰা বাগ নোহোৱালৈকে চেপি ধৰিলে। মিমিৰৰ কুঁৱাৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱাৰ আগতে তাই তাৰ বিভ্ৰান্তি দেখি হাঁহিলে আৰু তাৰ মূৰটো ধাৰৰ ওপৰেৰে হেলান দিলে।
  
  ড্ৰেকে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁৰ আন অগ্ৰাধিকাৰ আছে। তেওঁ এলিচিয়া আৰু টেইলৰক ঢাল হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি এই কাৰ্য্যৰ কাষ চাপিছিল। জোপোহাটোৰ ওচৰ পাই সি লাহে লাহে ঘাঁহনিৰে ভৰা সৰু পাহাৰ এটাৰ ওপৰলৈ উঠি খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল।
  
  এলিচিয়াই গাঁতটোলৈ আঙুলিয়াই টেইলৰক দয়াৰ বাবে ভিক্ষা নকৰালৈকে জোকাৰিলে।"হয়তো তাত সংগ্ৰহ কৰিবলৈ কিবা এটা পাব, হে মেগালমেনিয়াক ইডিয়ট," তাই হিচকি মাৰি তাৰ শৰীৰটো অন্তহীন শূন্যতালৈ দলিয়াই দিলে। তাৰ চিঞৰবোৰ কিছু সময় প্ৰতিধ্বনিত হ"ল, তাৰ পিছত বন্ধ হৈ গ"ল। ড্ৰেকে ভাবিলে যে তলবিহীন গাঁত এটাত পৰি যোৱা মানুহ এজনে চিৰদিনৰ বাবে চিঞৰি উঠিব নেকি, আৰু যদি তেওঁৰ কথা শুনিবলৈ কোনোৱেই নাথাকে, তেন্তে সঁচাকৈয়ে ইয়াৰ গুৰুত্ব আছেনে?
  
  এইখিনি সময়লৈকে মিলো প্ৰেমিকাৰ ওচৰ পালেগৈ। ড্ৰেকে তেওঁৰ কথা শুনিলে, "আপুনি কিয় তেনেকুৱা কৰিলে? বছে এই গাধটোক জীৱিত অৱস্থাত ভাল পাব।"
  
  আৰু এলিচিয়াৰ উত্তৰ: "চুপ থাক মিলো। এবেল ফ্ৰেইক লগ পাবলৈ আগ্ৰহী আছিলো। যাবলৈ সাজু হৈছেনে?"
  
  মিলোৱে দুষ্ট হাঁহি এটা মাৰি পাহাৰৰ ওপৰৰ ফালে ক"লে। "আমি সিহঁতক শেষ কৰিবলৈ যোৱা নাই?"
  
  "গাধ নহ"বা। এতিয়াও অস্ত্ৰধাৰী আৰু ওখ ঠাইখন ধৰি ৰাখিছে। আমি যি কাৰণে আহিছিলো তোৰ হাতত আছে নেকি?"
  
  "অডিনৰ নটা অংশই উপস্থিত আৰু কাৰ্যক্ষম। তোমাৰ বিমানখন ভাজিছে!" - সি চিঞৰি উঠিল। "এই মৃত ভূমিত ৰাতি মজা কৰক!"
  
  জাৰ্মানসকলে সাৱধানে পিছুৱাই যোৱাৰ দৃশ্য ড্ৰেকে চাই থাকিল। পৃথিৱীখন মাত্ৰ টিটিকি পৰিল সীমাত। এইখিনি বাট আহি তেওঁলোকে বহুত ত্যাগ কৰিলে। নিজকে মাটিত ঠেলি দিলে।
  
  মাথোঁ শেষ শাৰীত জাৰ্মানীৰ হাতত সকলো হেৰুৱাবলৈ।
  
  "হয়" বেনে নিজৰ চিন্তাবোৰ পঢ়ি থকাৰ দৰে আনন্দহীন হাঁহি এটা মাৰি তাৰ চকুত পৰিল। "যেনেকৈ জীৱনে ফুটবলৰ অনুকৰণ কৰে, হুহ?"
  
  
  চৌত্ৰিশ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, ছুইডেন
  
  
  ইউৰোপীয় আৰু তেওঁলোকৰ একমাত্ৰ বাকী থকা আমেৰিকান মিত্ৰশক্তিয়ে লম্ফ-জম্ফ হৈ ওখ ঠাইলৈ যোৱাৰ লগে লগে সূৰ্য্যটো স্বচ্ছ দিগন্তৰ তলত অস্ত গৈছিল। দুৰ্বল ঠাণ্ডা বতাহ এজাক বলি আছিল। ক্ষন্তেকীয়া মূল্যায়নত দেখা গ"ল যে এছ এ এছৰ এজন জোৱান আহত আৰু অধ্যাপক পাৰ্নেভিকে শ্বকত ভুগিছে। তেওঁ যিখিনিৰ মাজেৰে পাৰ হৈ আহিছে সেই কথা বিবেচনা কৰিলে এইটো আচৰিত কথা নহয়।
  
  ডাহলে চেটেলাইট ফোনযোগে তেওঁলোকৰ স্থানৰ সৈতে যোগাযোগ কৰে। সহায়ৰ বাবে দুঘণ্টামান বাকী আছিল।
  
  ড্ৰেকে বেনৰ কাষত তললৈ নামি গ"ল যেতিয়া সিহঁতে চাৰিওফালে মুকলি সমভূমি থকা উদং গছৰ সৰু জোপোহা এটাত ৰৈ গ"ল।
  
  বেনৰ প্ৰথম কথা: "মই জানো আন মানুহৰ মৃত্যু হৈছে মেট, কিন্তু মই মাত্ৰ আশা কৰিছো যে কেৰিন আৰু হেডেন ঠিকেই আছে। মই সঁচাকৈয়ে দুঃখিত।"
  
  ড্ৰেকে স্বীকাৰ কৰি লাজ পালে যে তেওঁ পাহৰি গৈছে যে হেডেন এতিয়াও বিমানখনৰ লগত আছে। "চিন্তা নকৰিব. ই স্বাভাৱিকতে। কেৰিনৰ বাবে অ"ডছ অত্যন্ত ভাল, হেডেনৰ বাবেও ন্যায্য।" মিছনৰ ক"ৰবাত সজ্জিত কৰাৰ ক্ষমতা হেৰুৱাই তেওঁ স্বীকাৰ কৰে। "কেনেকৈ ধৰি আছা বন্ধু?"
  
  বেনে নিজৰ মোবাইলটো তুলি ল"লে। "এতিয়াও জীয়াই আছে"।
  
  "ফেশ্বন শ্ব"ৰ পিছত আমি বহু দূৰ আগবাঢ়িছো।"
  
  "মোৰ মনত নাই কষ্টেৰে" বেনে গুৰুত্বসহকাৰে ক"লে। "মেট, এইটো আৰম্ভ হোৱাৰ আগতে মোৰ জীৱনটো কেনেকুৱা আছিল মোৰ প্ৰায়েই মনত নাই। আৰু ইতিমধ্যে... দিন হ"ল?"
  
  "আপুনি ইচ্ছা কৰিলে মই আপোনাক সোঁৱৰাই দিব পাৰিলোঁহেঁতেন। দ্য ৱাল অৱ স্লিপৰ ফ্ৰন্টমেন । টেইলৰ মমছনৰ ওপৰত শ্বুনিং। মোবাইল ফোনটো অভাৰলোড হৈ আছে। ভাড়াৰ বকেয়া। টেইলৰৰ ওপৰত মই মূৰ্চ্ছা গৈ আছো।
  
  "আমি সকলো হেৰুৱাই পেলাইছো।"
  
  "ইয়াত মিছা কথা নাই বেন-তোমাৰ অবিহনে আমি ইমান দূৰলৈ যাব নোৱাৰিলোহেঁতেন।"
  
  "আপুনি মোক চিনি পায় বন্ধু। মই যিকোনো ব্যক্তিক সহায় কৰিম।" ই আছিল এটা মানক সঁহাৰি, কিন্তু ড্ৰেকে ক"ব পাৰিছিল যে তেওঁ প্ৰশংসাত সন্তুষ্ট। বেন চুটবোৰ আৰু আনকি স্ক্যাণ্ডিনেভিয়ান অধ্যাপককো আউটৱিট কৰিলেও সি এই কথা পাহৰা নাছিল।
  
  নিঃসন্দেহে হেডনে তেওঁৰ মাজত সেইটোৱেই দেখিছিল। তাই দেখিলে ভিতৰৰ মানুহজনে জিলিকিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। ড্ৰেকে তাইৰ নিৰাপত্তাৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰিলে, কিন্তু এতিয়া তাইৰ বাবে একো কৰিব পৰা নাছিল।
  
  কেনেডি তেওঁলোকৰ কাষতে পৰিল। "আশাকৰোঁ মই তোমালোকক ডিষ্টাৰব কৰা নাছিলো। তোমাক যথেষ্ট ফিট দেখা গৈছে।"
  
  "আপুনি নহয়" ড্ৰেকে ক"লে আৰু বেনে মাত দিলে। "এতিয়া তুমি আমাৰ মাজৰ এজন।"
  
  "হুমম, ধন্যবাদ, অনুমান কৰিছোঁ। প্ৰশংসা নেকি?"
  
  ড্ৰেকে মেজাজটো তুলি ল"লে। "মোৰ লগত কেইটামান ডিনো ৰক গেম খেলিব পৰা যিকোনো ব্যক্তিয়েই মোৰ আজীৱন ভাইটি।"
  
  "গোট ৰাতি বন্ধু, গোটেই ৰাতি।"
  
  বেন হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "গতিকে" সি ইফালে সিফালে চালে। "মাত্ৰ আন্ধাৰ হৈ গ"ল।"
  
  ড্ৰেকে অন্তহীন ঘাঁহনিবোৰলৈ চালে। গাঢ় ৰঙাৰ শেষৰ ৰেখাডাল মাত্ৰ দূৰৈৰ দিগন্তৰ পৰা টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিছিল। "ধেৎ, বাজি মাৰিলোঁ ইয়াত ৰাতি ঠাণ্ডা হয়।"
  
  ডাহলে তেওঁলোকৰ ওচৰ পালেগৈ। "তেন্তে এইটোৱেই শেষ, পুৰুষসকল? আমাৰ কাম শেষ হৈছেনে? পৃথিৱীখনক আমাৰ প্ৰয়োজন।"
  
  বিন্ধি থকা বতাহে তেওঁৰ কথাবোৰ টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে, সমভূমিৰ ওপৰেৰে সিঁচৰতি কৰি পেলালে।
  
  পাৰ্নেভিকে জিৰণি লোৱা ঠাইৰ পৰাই গছ এজোপাৰ ওপৰত পিঠি দি কথা ক"লে। "শুনা, উমম, তুমি মোক কৈছিলা যে আপুনি অংশবোৰৰ একমাত্ৰ জনা ছবিখন তেওঁলোকৰ প্ৰকৃত ব্যৱস্থাত দেখিছিল। এসময়ত জন ডিলিংগাৰৰ এখন ছবি।"
  
  "হয়, কিন্তু বস্তুটো ৬০ৰ দশকত ভ্ৰমণলৈ গৈছিল," ডাহলে বুজাই দিলে। "আমি নিশ্চিত হ"ব নোৱাৰো যে ইয়াক কপি কৰা হোৱা নাছিল, বিশেষকৈ সেই ইতিহাসৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত ভাইকিংসকলৰ এজনে।"
  
  অধ্যাপকজন ভালেই বিৰবিৰাই উঠিল, "অ"। ধন্যবাদ."
  
  সম্পূৰ্ণ আন্ধাৰ, আৰু মূৰৰ ওপৰত লাখ লাখ তৰা জিলিকি উঠিল। ডালবোৰ দোল খাইছিল আৰু পাতবোৰে হুলস্থুল কৰিছিল। বেন প্ৰবৃত্তিগতভাৱে ড্ৰেকৰ এটা ফালৰ ওচৰ চাপি গ"ল। কেনেডীয়ে আনজনৰ ক্ষেত্ৰতো একেই কাম কৰিছিল।
  
  য"ত কেনেডীৰ উৰুটোৱে তেওঁৰ উৰুটো স্পৰ্শ কৰিলে, তাত ড্ৰেকে জুই অনুভৱ কৰিলে। ডাহলে কোৱা কথাখিনিত মনোনিৱেশ কৰিবলৈ তেওঁ মাত্ৰ কৰিব পাৰিছিল।
  
  ছুইডেনৰজনে ক"লে, "ঢালখনেই আমাৰ শেষ আশা।"
  
  তাই ইচ্ছাকৃতভাৱে ইমান ওচৰত বহি আছে নেকি? ড্ৰেকে ভাবিলে। স্পৰ্শ....
  
  ভগৱান, বহুদিন হ"ল তেওঁৰ এনে অনুভৱ হোৱা নাছিল। ই তেওঁক সেই দিনবোৰলৈ লৈ গ"ল যেতিয়া ছোৱালীবোৰ ছোৱালী আৰু ল"ৰাবোৰ নাৰ্ভাছ হৈছিল, নিয়ৰৰ মাজত টি-চাৰ্ট পিন্ধিছিল আৰু শনিবাৰে দুপৰীয়া প্ৰেমিকাক চহৰখনলৈ লৈ গৈছিল, তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ প্ৰিয় চিডি কিনিছিল আৰু চিনেমা হলত পপকৰ্ণ আৰু ষ্ট্ৰ"ৰ সৈতে নিজকে আদৰণি জনাইছিল .
  
  নিৰীহ দিন, বহু আগতেই গ"ল। বহুদিনৰ পৰা মনত পৰিল আৰু দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে হেৰাই গ"ল।
  
  "ঢাল?" কথা-বতৰাত তেওঁ হস্তক্ষেপ কৰিলে। "কি?"
  
  ডাহলে তাক চাই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। "যাওঁক, হে মোটা ইয়ৰ্কশ্বাৰৰ হাৰামী। আমি কৈছিলো যে ইয়াত শ্বিল্ডটোৱেই মূল বিৱৰণ। ইয়াৰ অবিহনে একো লাভ কৰিব নোৱাৰি কাৰণ ই ৰাগনাৰকৰ স্থান নিৰ্ধাৰণ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াক আন অংশতকৈ বেলেগ সামগ্ৰীৰে তৈয়াৰ কৰা হৈছে - যেন ইয়াৰ ভূমিকা বেলেগ। লক্ষ্য. " ৷
  
  "লাইক কি?"
  
  "ফুউউক" ডাহলে নিজৰ শ্ৰেষ্ঠ অক্সফৰ্ড উচ্চাৰণত ক"লে। "ক্ৰীড়াৰ বিষয়ে কিবা এটা সুধিব।"
  
  "ঠিক আছে. লিডছ ইউনাইটেডে যিয়েই নহওক কিয় থমাছ ব্ৰলিনক চুক্তিবদ্ধ কৰিলে?
  
  ডাহলৰ মুখখন দীঘল হৈ পৰিল আৰু তাৰ পিছত কঠিন হৈ পৰিল। প্ৰতিবাদ কৰিবলৈ লওঁতেই এটা অদ্ভুত শব্দই নিস্তব্ধতা ভাঙি পেলালে।
  
  চিঞৰ. আন্ধাৰৰ পৰা এটা হুমুনিয়াহ।
  
  আদিম ভয়ৰ সৃষ্টি কৰা এটা শব্দ। "খ্ৰীষ্ট জীয়াই আছে," ড্ৰেকে ফুচফুচাই ক"লে। "কি- ?"
  
  আকৌ ঘটিল। এটা হাউলি, জন্তুৰ দৰে, কিন্তু গট্যুৰেল, যেন ডাঙৰ কিবা এটাৰ পৰা। ৰাতিটো খোজ কাঢ়িবলৈ বাধ্য কৰালে।
  
  "মনত আছেনে?" ভয়ানকতাৰে অস্বাভাৱিক ফুচফুচাই বেন ক"লে: "এইখন গ্ৰেণ্ডেলৰ দেশ। বিউলফৰ পৰা অহা দানৱটো। এতিয়াও এই অংশবোৰত দানৱ বাস কৰে বুলি কিংবদন্তি আছে।"
  
  "বিউলফৰ পৰা মোৰ মনত পৰা একমাত্ৰ কথাটো আছিল এঞ্জেলিনা জলিৰ গাধটো," ড্ৰেকে মৰমেৰে ক"লে। "কিন্তু তেতিয়া, অনুমান কৰিছোঁ তাইৰ বেছিভাগ ছবিৰ ক্ষেত্ৰতো একেই কথা ক"ব পাৰি।"
  
  "শ্বহ!" - কেনেডীয়ে হিচকি উঠিল। "কি হ"ল সেই কোলাহল?"
  
  হাউলিটো আকৌ আহিল, এতিয়া ওচৰ চাপি আহিল। ড্ৰেকে আন্ধাৰত যিকোনো বস্তু উলিয়াবলৈ হতাশ হৈ চেষ্টা কৰিলে, কল্পনা কৰিলে যে উদং দাঁতবোৰ তেওঁৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিছে, লালা টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপালকৈ বৈ আহিল, পচা মাংসৰ ফিটাবোৰ দাঁত থকা দাঁতবোৰৰ মাজত আবদ্ধ হৈ আছে।
  
  সি বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলিলে, বাকীবোৰক ভয় খুৱাব নিবিচাৰি, কিন্তু ৰিস্ক ল"বলৈ বৰ নিশ্চিত নহয়।
  
  টৰ্ষ্টেন ডাহলে নিজৰ ৰাইফলটো নিক্ষেপ কৰিলে। ফিট এছ এ এছৰ জোৱানজনে দা এখন উলিয়াই আনিলে। গৰ্ডন ব্ৰাউনে ব্ৰিটেইনৰ অৰ্থনীতিক চেপি শুকান কৰি ৰখাতকৈ নিশাটোক বেছিকৈ বেণ্ডেজ কৰি ৰাখিলে মৌনতাই।
  
  ক্ষীণ শব্দ। ক্লাংক।কিবা এটা যিটো লঘু খোজৰ দৰে শুনা গৈছিল....
  
  কিন্তু এইবোৰ কেনেকুৱা ভৰি আছিল? ড্ৰেকে ভাবিলে। মানুহ নে...?
  
  নখৰ ক্লিক শব্দ শুনিলে হয়তো তেওঁ আতংকিত হৈ নিজৰ সমগ্ৰ আলোচনীখন মুকলি কৰি দিলেহেঁতেন।
  
  ধিক্কাৰ এই পুৰণি সাধুকথাবোৰ।
  
  বেনৰ মোবাইলটো হঠাতে প্ৰাণ পাই উঠাত তেওঁৰ হৃদযন্ত্ৰৰ নিলয়বোৰেই প্ৰায় বিস্ফোৰণ ঘটিল। বেন আচৰিত হৈ বতাহত পেলাই দিলে, কিন্তু তাৰ পিছত প্ৰশংসনীয়ভাৱে নামি অহাৰ পথত ধৰিলে।
  
  "বাজে কথা!", সি কি উত্তৰ দিলে সেইটো বুজি পোৱাৰ আগতেই সি ফুচফুচাই ক"লে। "অ" হাই মা।"
  
  ড্ৰেকে মগজুত তেজৰ ধপধপনি বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। "কাটি পেলাওক। কাটি পেলাওক!"
  
  বেন ক"লে: "টয়লেটত। পিছত ফোন কৰিম!"
  
  "মৰমলগা". কেনেডীৰ মাতটো আচৰিত ধৰণে শান্ত হৈ পৰিছিল।
  
  ড্ৰেকে শুনিলে। ক্ষীণ আৰু বেদনাদায়ক হৈ আকৌ আহিল হুমুনিয়াহটো। ইয়াৰ পিছত দূৰৈৰ টোকৰ মাৰিলে, যেন শব্দ কৰাজনে শিল এটা দলিয়াই দিলে। আন এটা কান্দোন কান্দোন, আৰু তাৰ পিছত এটা হাউলি....
  
  নিশ্চিতভাৱে এইবাৰ মানুহ! আৰু ড্ৰেকে যুদ্ধত লৰালৰিকৈ সোমাই পৰিল। "ইটছ ওৱেলছ!" সি আন্ধাৰৰ মাজলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল, প্ৰবৃত্তিই তাক পোনে পোনে মিমিৰৰ কুঁৱাৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল আৰু ধাৰে ধাৰে ধৰিলে।
  
  "মোক সহায় কৰক," ওৱেলছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, ফাটি যোৱা আৰু তেজ ওলোৱা আঙুলিৰে শিলৰ দাঁত থকা ধাৰেৰে হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "মই এটা ৰছীত ধৰা পৰিলোঁ... নামি অহাৰ পথত। মোৰ বাহুটো প্ৰায় ভাঙি গ"ল। এই কুকুৰজনী... মোক মাৰিবলৈ আৰু কিবা এটা কৰিবলগীয়া আছে।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ ওজন লৈ গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁক অন্তহীন ৰাতিটোলৈ মুক্তভাৱে পৰি যোৱাৰ পৰা ৰক্ষা পৰিল।
  
  
  * * *
  
  
  ওৱেলছে উষ্ণভাৱে মোহাৰি জিৰণি লোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে কেৱল তেওঁৰ ফালে মূৰ জোকাৰিলে।
  
  ওৱেলছে কুটিলভাৱে ক"লে: "মই কেতিয়াও যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিব বিচৰা নাছিলো...এছ এ এছৰ ভিতৰত।"
  
  "তেন্তে ঠিকেই আছে, কাৰণ এলিচিয়া আৰু মই এতিয়া এছ এ এছৰ অংশ নহয়।"
  
  কাষতে বেন পাৰ্নেভিকক এনেদৰে জেৰা কৰিলে যেন একো হোৱা নাই। "শ্বিল্ডটো কিবা এটা চাবি বুলি ভাবিছানে?"
  
  "ঢালখনেই সকলো। এইটোৱেই হ"ব পাৰে চাবিকাঠি, কিন্তু নিশ্চিতভাৱে আমাৰ হাতত বাকী থকা সকলোখিনিয়েই হ"ল৷"
  
  "গ"ল?" ড্ৰেকে ভ্ৰু কোঁচাই আওৰাই ক"লে। সি বেনৰ আই-ফোনটোত মনোনিৱেশ কৰিলে। "অৱশ্যেই আমি জানো!"
  
  বেন এখোজ আগবাঢ়ি গীক স্পীডত "শ্বিল্ড অৱ অডিন" গুগল কৰি আছিল। দেখা দিয়া ছবিখন সৰু আছিল যদিও বেনে ড্ৰেকে ভবাতকৈও বেছি বেগেৰে জুম ইন কৰিলে। ঢালখন কেনেকুৱা আছিল সেই কথা মনত পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ঘূৰণীয়া, উঠা ঘূৰণীয়া কেন্দ্ৰৰ সৈতে, বাহিৰৰ ৰিমটো চাৰিটা সমান অংশত ভাগ কৰা হয়।
  
  বেন আই-ফোনটো হাতৰ দৈৰ্ঘ্যত ধৰি ৰাখিলে, যাৰ ফলত সকলোৱে ইফালে সিফালে গোট খাব পাৰিলে।
  
  কেনেডীয়ে কয়, "এয়া সহজ। "ভেগাছত ৰাগনাৰক। সকলোৱে ভেগাছত আছে।"
  
  ল"ৰাটোৱে চিবুকটো ঘঁহিলে। "ঢালৰ স্থানে উত্তৰটোক কেন্দ্ৰত আগুৰি থকা চাৰিটা সুকীয়া অংশক সূচায়। বুজিছানে? আহকচোন সেইবোৰক উত্তৰ, পূব, দক্ষিণ আৰু পশ্চিমৰ লেবেল দিওঁ যাতে আমি কি কথা কৈছো জানো।"
  
  "গ্ৰেট" বেনে ক"লে। "বাৰু, পশ্চিমীয়া দেশবোৰ স্পষ্ট। মই এটা বৰশী আৰু দুটা চকু দেখিছোঁ।"
  
  "দক্ষিণত এটা ঘোঁৰা আৰু দুটা, উম, পহু, মই ভাবো।" ড্ৰেকে যিমান পাৰে চকু দুটা সৰু কৰি দিলে।
  
  "নিশ্চিতভাৱে!" ল'ৰাটোৱে কান্দি কান্দি আছিল। "ঠিকেই কৈছা. কাৰণ পূবত দুটা ভলকাইৰী থাকিব লাগিব। হয়? বুজিছানে?"
  
  ড্ৰেকে ফোকাচ কৰিবলৈ জোৰেৰে চকু টিপিয়াই দিলে, আৰু তেওঁ দেখিলে যে কিকক মহিলা যোদ্ধা বুলি ধৰিব পাৰি, সেইবোৰক এযোৰ পাখি থকা ঘোঁৰাত উঠিছে। "ডাম ষ্টাৰবাকছ!" সি শপত খালে। "এইটোৰ বাহিৰে পৃথিৱীৰ যিকোনো ঠাইতে বিনামূলীয়া ৱাই-ফাই থকা কেফে!"
  
  "গতিকে..." কেনেডীয়ে থতমত খালে, "উহ, শ্বিল্ডৰ ওপৰত শ্বিল্ড নাই?"
  
  "হুমমম...!" অধ্যাপকজনে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিলে, বেনৰ দৃষ্টিৰেখাত আহি বন্ধুত্বপূৰ্ণ চৰ এটা পালে। "আৰু অলপ জুম কৰিব পাৰিবানে?"
  
  "নহয়. এয়াই তাৰ সীমা।"
  
  "ইষ্ট চাইডত আৰু কোনো চিন দেখা নাই," ডাহলে নিজৰ আসনৰ পৰাই ক"লে। "কিন্তু উত্তৰটো যথেষ্ট আকৰ্ষণীয়।"
  
  ড্ৰেকে মনোযোগ স্থানান্তৰিত কৰিলে আৰু জোকাৰণিৰ হুলস্থুল অনুভৱ কৰিলে। "প্ৰভু, এইটোৱেই অডিনৰ প্ৰতীক। তিনিটা সংযুক্ত ত্ৰিভুজ। আমি কুঁৱাটোত দেখা একেই কথা।"
  
  "কিন্তু এইটো কি? ডাহলে ত্ৰিভুজবোৰৰ এটাৰ তলৰ বাওঁফালৰ চুকত অৱস্থিত এটা সৰু চিহ্নলৈ আঙুলিয়াই দিলে। বেন ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে সকলোৱে চিঞৰি উঠিল, "এইটো শ্বিল্ড!"
  
  এটা লাজ লগা মৌনতাই ৰাজত্ব কৰিলে। ড্ৰেকে নিজৰ মগজুটো ধ্বংস কৰি পেলালে। ত্ৰিভুজবোৰৰ ভিতৰত শ্বিল্ড চিহ্নটো কিয় ৰখা হৈছিল? স্পষ্টভাৱে এইটো এটা ক্লু, মাত্ৰ এটা অস্পষ্ট।
  
  "ডাঙৰ পৰ্দাত ইমান সহজ হ"লহেঁতেন!" অধ্যাপকজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  "হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা বন্ধ কৰক" বেনে ক"লে। "ই আপোনাক পৰাস্ত কৰিবলৈ নিদিবা।"
  
  "এইয়া এটা চিন্তা" কেনেডীয়ে ক"লে। "ত্ৰিভুজবোৰে এই "অডিনৰ গাঁঠি" বা আন কিবা এটাৰ বাহিৰে আন কিবা এটা প্ৰতিনিধিত্ব কৰিব পাৰেনে?"
  
  "পূৰ্বতে কেৱল কিংবদন্তি বুলি গণ্য কৰা ঈশ্বৰৰ লগত জড়িত ৰহস্যময় প্ৰতীকৰ গোপন উদ্দেশ্য?" ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰিলে। "অৱশ্যেই নহয়"।
  
  ড্ৰেকে য"ত এলিচিয়া মাইলছে তেওঁক শিকাইছিল যে প্ৰশিক্ষণ নোহোৱাকৈ সাত বছৰে আপোনাৰ যুঁজৰ স্তৰত ক্ষতিসাধন কৰে, তাতেই নিজৰ পাচলিবোৰ ঘঁহিলে। তাই তাক অপমান কৰিছিল, কিন্তু সি এই কথাত সান্ত্বনা পাইছিল যে সি জীয়াই আছিল আৰু সিহঁত এতিয়াও - মাত্ৰ - খেলত আছে।
  
  ডাহলে সকলোকে আশ্বস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, "হেলিকপ্টাৰখনত বিল্ট-ইন ইণ্টাৰনেট থাকিব। "প্ৰায়... অ", ত্ৰিশ মিনিটৰ ভিতৰত।"
  
  "ঠিক আছে, ঠিক আছে, চেণ্টাৰপিছৰ কথা কি?" ড্ৰেকে নিজৰ অংশটো কৰিলে। "দুটা আউটলাইন যিবোৰ শিশুৰ অংকনৰ দৰে দেখা যায়, তিনিটা থুন আৰু জেলিফিছ।"
  
  "আৰু আকৌ শ্বিল্ড" বেনে "জেলিফিছ" চকুটোত জুম কৰি ক"লে। "উত্তৰ অংশৰ দৰেই একেই ভাবমূৰ্তি। গতিকে আমাৰ হাতত ঢালৰ দুখন ছবি আছে ঢালৰ ওপৰত নিজেই। দুটা মুক্ত ৰূপ আৰু তিনিটা একক ত্ৰিভুজেৰে গঠিত কেন্দ্ৰীয় অংশটো।"-কেনেডীৰ ফালে মূৰ দুপিয়াই তেওঁ ক"লে। "হয়তো এইবোৰ একেবাৰে ত্ৰিভুজ নহয়।"
  
  "বাৰু, অন্ততঃ ই মোৰ তত্ত্বক নিশ্চিত কৰে যে শ্বিল্ডটোৱেই মূল অংশ," পাৰ্নেভিকে লক্ষ্য কৰিলে।
  
  ডাহলে চিন্তা কৰিলে, "এই ৰূপৰেখাবোৰে মোক কিবা এটা মনত পেলাই দিয়ে। "মই মাত্ৰ কি ক"ব নোৱাৰো।"
  
  ড্ৰেকে কিছুমান জঘন্য ব্যক্তিগত আক্ৰমণৰ কথা ভাবিব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু তেওঁ নিজকে নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিলে। প্ৰগতি, সি ভাবিলে। তেওঁলোকৰ লগত বহু দূৰ আগবাঢ়িছে আৰু এতিয়া অলপ সন্মান লাভ কৰিছে এই আড়ম্বৰপূৰ্ণ ছুইডেনগৰাকীয়ে।
  
  "ৰূপ!" বেন চিঞৰি উঠিল, যাৰ ফলত তেওঁলোক সকলোৱে জপিয়াই পৰিল। "শ্বিল্ডৰ দুয়োটা ছবিকে সংযোগ কৰা এটা পাতল, প্ৰায় অপ্রাসংগিক ৰেখা আছে!"
  
  "যিটোৱে আচলতে আমাক একো ক"ব নোৱাৰে," পাৰ্নেভিকে গুণগুণাই ক"লে।
  
  "বা..." ড্ৰেকে সেনাবাহিনীৰ মানচিত্ৰ পঢ়া দিনবোৰ মনত পেলাই চিন্তা কৰিলে, "বা... যদি আপুনি ইয়াৰ ওপৰত আনফালে আহে, আমি জানো যে শ্বিল্ডখনেই ৰাগনাৰকৰ কাৰ্ড। এই দুখন ছবি দুখন ভিন্ন ছবিত একেটা কেন্দ্ৰবিন্দু হ"ব পাৰে... মাত্ৰ এটা দৃশ্যই উচ্চতা, আৰু আনটো..."
  
  "সেইটোৱেই পৰিকল্পনা!"-বেনে ক"লে।
  
  সেই মুহূৰ্তত হেলিকপ্টাৰ এখন ওচৰ চাপি অহাৰ শব্দ শুনা গ"ল। ডাহলে জিপিআৰএছ বন্ধ কৰি নিজৰ পুৰণি স্কুলৰ নিচা প্ৰদৰ্শন কৰি এই বিষয়ে কয়। এটা ডাঙৰ ক"লা আকৃতি ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে তেওঁ সকলোৰে লগতে আন্ধাৰত চকু টিপিয়াই চালে।
  
  "বাৰু, আমাৰ হাতত বিশেষ পছন্দ নাই"- আধা হাঁহি এটা মাৰি সি ক"লে। "আমি, আহ, এই গোচৰটো ল"ব লাগিব।"
  
  
  * * *
  
  
  এবাৰ ব"ৰ্ডত উঠি থিতাপি লোৱাৰ পিছত ডাহলে ২০ ইঞ্চিৰ চ"নী ভাইঅ" লেপটপ এটা বুট কৰিলে, যিটোৱে আই-ফোনৰ দৰেই নিজাকৈ পৰ্টেবল মডেম ব্যৱহাৰ কৰিছিল। মোবাইল নেটৱৰ্ক কভাৰেজৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি তেওঁলোকে ইণ্টাৰনেটৰ সুবিধা লাভ কৰিব।
  
  "এইখন এখন মানচিত্ৰ" ড্ৰেকে নিজৰ চিন্তাৰ ৰেলগাড়ীখন আগবঢ়াই লৈ গ"ল। "গতিকে তেনেকৈয়ে ব্যৱহাৰ কৰোঁ আহক। স্পষ্টভাৱে মাজৰ, কেন্দ্ৰীয় বিৱৰণটোৱেই হৈছে পৰিকল্পনা দৃশ্য। গতিকে, ডায়েগ্ৰামটো কপি কৰি, কিছুমান ভৌগোলিক চিনাক্তকৰণ চফট্ ৱেৰ ব্যৱহাৰ কৰক, আৰু চাওক কি হয়।"
  
  "হুমম," পাৰ্নেভিকে সন্দেহেৰে বৃদ্ধি পোৱা দৃশ্যটো পৰীক্ষা কৰিলে। "শ্বিল্ড চিম্বলটো অন হৈ থকাৰ সময়ত থুৰৰ দৰে দেখা আন এখন ছবি কিয় অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হ"ব, আহ, মেডুছা। " ৷
  
  "ষ্টাৰ্টিং পইণ্ট?" কেনেডীয়ে এটা সুযোগ লৈছিল।
  
  প্ৰচণ্ড বতাহৰ ফলত হেলিকপ্টাৰখন দোলা দি আছিল। পাইলটজনক আৰু নিৰ্দেশনা নোপোৱালৈকে অস্লোলৈ উৰা মাৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছিল। দ্বিতীয়টো এছ জি জিৰ দলটোৱে তাত তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল।
  
  "প্ৰগ্ৰেমটো চেষ্টা কৰি চাওক থৰ্ষ্টেন।"
  
  "মোৰ ইতিমধ্যে আছে, কিন্তু মোৰ প্ৰয়োজন নাই," ডাহলে হঠাতে আচৰিত হৈ উত্তৰ দিলে। "মই জানিছিলোঁ যে এই আকৃতিবোৰ চিনাকি যেন লাগে। এই মানচিত্ৰত স্ক্যাণ্ডিনেভিয়া! থুন নৰৱে, ছুইডেন আৰু ফিনলেণ্ড। মেডুছা হৈছে আইচলেণ্ড। অবিশ্বাস্য."
  
  এটা স্প্লিট চেকেণ্ডৰ পিছত লেপটপটোৱে তিনিটা সম্ভাৱ্য মেচৰ সৈতে পিং কৰিলে। চিনাক্তকৰণ চফট্ ৱেৰ এলগৰিদমবোৰৰ ওজন আছিল আঠনব্বৈ শতাংশ-সেয়া আছিল স্ক্যাণ্ডিনেভিয়া।
  
  ড্ৰেকে সন্মানেৰে ডাহলৰ ফালে মাত দিলে।
  
  "আইচলেণ্ডত ৰাগনাৰক?" ল"ৰাটোৱে ভাবিলে। "কিন্তু কিয়?"
  
  "এই স্থানাংক পাইলটক দিয়ক," ড্ৰেকে আইচলেণ্ডৰ উপকূল আৰু শ্বিল্ড চিম্বলৰ অৱস্থানলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "তেন্তে. ইতিমধ্যে আমি কেইবা ঘণ্টা পিছ পৰি আছো।"
  
  "কিন্তু আমাৰ হাতত সেই অভিশপ্ত টুকুৰাবোৰ নাই" বেনে অভিযোগ কৰি ক"লে। "জাৰ্মানসকলৰ হাতত সেইবোৰ আছে। আৰু কেৱল তেওঁলোকেহে শ্বাৰ্ডছ ব্যৱহাৰ কৰি দেৱতাৰ সমাধি বিচাৰি পাব।"
  
  আৰু এতিয়া থৰ্ষ্টেন ডাহলে আচলতে হাঁহিলে, ড্ৰেকক চিন্তা কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। "অ" নহয়" ছুইডেনৰ মানুহজনে ক"লে আৰু তেওঁৰ হাঁহিটো প্ৰায় খলনায়ক আছিল। "এই অভিশপ্ত টুকুৰাবোৰৰ লগত খেলা-ধূলা কৰাতকৈ মোৰ বহুত ভাল ধাৰণা আছে। সদায় আছিল। ছাউৰক্ৰাউটত থাকিব দিয়ক!"
  
  "আপুনি কৰি আছে? মই ভাবি চাওঁ - আইচলেণ্ডত শ্বিল্ড পোৱা নাছিল নেকি?" হেঁচাত পৰি স্পষ্ট চিন্তাধাৰাৰে ড্ৰেকক আকৌ এবাৰ আপ্লুত কৰি বেনে সুধিলে।
  
  "হয়, আৰু যদি এইটোৱেই ৰাগনাৰকৰ প্ৰাচীন স্থান," পাৰ্নেভিকে ক"লে, "তাৰ যুক্তি আছে। অডিনৰ ঢালখন য'ত মৃত্যুবৰণ কৰিছিল তাতেই পৰিলহেঁতেন।"
  
  "অ", এতিয়া তাৰ যুক্তি আছে অধ্যাপক," কেনেডীয়ে জোকাই ক"লে। "এতিয়া এই ল"ৰাবোৰে তোমাৰ বাবে সকলো ঠিক কৰি লৈছে।"
  
  "বাৰু, যদি ই সহায় কৰে, তেন্তে আমাৰ হাতত এতিয়াও সমাধান কৰিবলগীয়া আটাইতকৈ ডাঙৰ ৰহস্যটো আছে," বেন সামান্য হাঁহি এটা মাৰি ক"লে। "অডিনৰ প্ৰাচীন প্ৰতীকৰ অৰ্থ - তিনিটা ত্ৰিভুজ।"
  
  
  পঁইত্ৰিশ
  
  
  
  আইচলেণ্ড
  
  
  আইচলেণ্ডৰ উপকূল বৰফৰ দৰে, ঠেক আৰু ৰঙীন, কিছুমান ঠাইত বিশাল হিমবাহে খোদিত কৰা, আৰু আন কোনো ঠাইত তীব্ৰ ঢৌ আৰু বিন্ধি যোৱা বতাহে মসৃণ কৰি পেলাইছে। লাভা উপকূল আৰু ক"লা শিলৰ শিল, ভয়ংকৰ বৰফৰ পাহাৰ আৰু সামগ্ৰিকভাৱে এক প্ৰকাৰৰ জেন শান্তি আছে। বিপদ আৰু সৌন্দৰ্য্য একেলগে যায়, অসাৱধান যাত্ৰীজনক লুকাই থকা আৰু তেওঁক অকাল অন্ত পেলাবলৈ সাজু।
  
  ৰেইকজাভিকে মিনিটৰ ভিতৰতে তেওঁলোকৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, ইয়াৰ উজ্জ্বল ৰঙা চাল, বগা অট্টালিকা আৰু চাৰিওফালৰ বৰফেৰে আবৃত পাহাৰবোৰে আটাইতকৈ ক্লান্ত হৃদয়কো ৰোমাঞ্চিত কৰাৰ নিশ্চয়তা আছিল।
  
  তেওঁলোকে আবদ্ধ হৈ থকা দহ মিনিটৰ ভিতৰতে শীতকালীন চুট, গোলাবাৰুদ আৰু ৰেচন আৰু ডাহলে যি ভাবিব পাৰে, সেইবোৰ ইন্ধন ভৰাই ভৰাই ল"বলৈ কম জনবসতিপূৰ্ণ সামৰিক ঘাটি এটাত অলপ সময় ৰৈছিল।
  
  কিন্তু ক"লা ৰঙৰ সামৰিক হেলিকপ্টাৰখনত থকা লোকসকলে এইবোৰৰ কোনোটোৱেই দেখা নাপালে। তেওঁলোকক একেলগে গোট খোৱা হৈছিল-একেটা লক্ষ্যৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিছিল-কিন্তু তেওঁলোকৰ অন্তৰ্নিহিত চিন্তাবোৰ আছিল নিজৰ মৃত্যুৰ হাৰ আৰু পৃথিৱীৰ মৃত্যুৰ বিষয়ে-তেওঁলোকে কিমান ভয় খাইছিল আৰু ভয় খাইছিল, আৰু আনৰ প্ৰতি কিমান ভয় খাইছিল।
  
  ড্ৰেক আতংকিত হৈ পৰিল। সকলোকে কেনেকৈ সুৰক্ষিত ৰাখিব পাৰি সেইটো সি ধৰিব পৰা নাছিল। যদি তেওঁলোকে পোৱা ৰাগনাৰক আছিল, তেন্তে তাৰ পিছত আছিল কল্পনাতীত টম্ব অৱ দ্য গডছ, আৰু তেওঁলোকৰ জীৱনটো মাত্ৰ ৰুলেটৰ খেলত পৰিণত হৈছিল-যি ধৰণৰ আপুনি কেনেডীৰ প্ৰিয় ৰূপক ভেগাছত খেলিছিল-য"ত টেবুলখন ৰিগ কৰা হৈছিল।
  
  এই বিশেষ ইংগিতত প্ৰতিজন গোপন খেলুৱৈৰ গোপন পৰিকল্পনা আৰু তেওঁলোকৰ বহু শত্ৰুৰ অজ্ঞাত পৰিকল্পনাৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত।
  
  আৰু এতিয়া বেন আৰু কেনেডীৰ উপৰিও - দুজন মানুহক তেওঁ নিজৰ জীৱনেৰে ৰক্ষা কৰিব - ড্ৰেকে হেডেন আৰু কেৰিন দুয়োৰে কথা ভাবিবলগীয়া হ"ল।
  
  এই সকলোবোৰ ভয়ে পৃথিৱীখনক ৰক্ষা কৰাৰ বাটত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিবনে? সময়েহে ক"ব।
  
  প্ৰতিটো চুকতে এণ্ডগেম খেলিছিল। ইতিমধ্যে এবেল ফ্ৰেই নিজৰ... এলিচিয়া আৰু মিলোৰ নিজৰ থাকিব পাৰে, কিন্তু ড্ৰেকে সন্দেহ কৰিছিল যে তেওঁৰ প্ৰাক্তন এছ আৰ টি সহকৰ্মীজনৰ হাতত এটা হত্যাকাৰী ছাৰপ্ৰাইজ আছে যিটো তেওঁৰ প্ৰেমিকেও আশা কৰা নাছিল।
  
  আইচলেণ্ডৰ উপকূল পাৰ হৈ যোৱাৰ পিছত টৰ্ষ্টেন ডাহল আৰু ওৱেলছে নিজ নিজ চৰকাৰৰ পৰা অৰ্ডাৰ, ইংগিত আৰু ফুচফুচাই পৰামৰ্শ লাভ কৰাৰ পিছত ফোনত কথা পতাটো খুব কমেইহে হৈছিল। অৱশেষত কেনেডীয়ে ফোনটোৰ উত্তৰ দিলে, যাৰ বাবে তাই কেইমিনিটমান পোনে পোনে বহি থাকিল আৰু থতমত খাই ক্লান্ত হৈ মূৰটো জোকাৰিলে।
  
  তাই কেৱল ড্ৰেকক সম্বোধন কৰিছিল। "হেডেনক মনত আছেনে? চেক্ৰেটাৰী?হয়, তাই মাত্ৰ নিজৰ কামটো ভালকৈ কৰে।"
  
  "কি মানে?"
  
  "তাই চিআইএৰ, ধিক্কাৰ। আৰু ঠিক তাই য"ত থাকিব বিচাৰে। এই সকলোবোৰ গোন্ধৰ মাজতে।"
  
  "বাজে কথা"। ড্ৰেকে বেনক চিন্তিত দৃষ্টিৰে চালে, কিন্তু তথাপিও বিশ্বাস কৰিলে যে তাইৰ বন্ধুৰ প্ৰতি কোমল ঠাই আছে। কেৱল ড্ৰেকৰ হৃদয়ে তেওঁক ৰোমান্টিক ধাৰণা খুৱাইছিল নেকি যিয়ে তেওঁক কৈছিল যে হেডেনৰ অনুভৱবোৰ সঁচা, নে তাই বাস্তৱ আছিল?
  
  একো হোৱা নাই যেন কেনেডীয়ে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল, "সেয়া আছিল প্ৰতিৰক্ষা সচিব। "ৱাণ্টিং টু বি, উম, 'ইন দ্য ন'।"
  
  "সঁচাকৈ". ড্ৰেকে ডাহল আৰু ওৱেলছৰ ফালে মাত দিলে। "আৰু তাত, ই কেৱল ইতিহাসৰ পুনৰাবৃত্তি।" ক্লান্তিৰে ওচৰৰ খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চালে। "বিশ্বাস কৰিব পাৰিবানে কেনেডী, যোৱা এসপ্তাহমানৰ পিছতো যে আমি এতিয়াও খেলত আছো?"
  
  কেনেডীয়ে ক"লে, "আপুনি বিশ্বাস কৰিব পাৰেনে যে সকলোৱে "জুইয়ে আমাক ভস্মীভূত কৰিব" প্ৰলয়ৰ তত্ত্বত বিশ্বাস কৰে?"
  
  ড্ৰেকে ক্লান্ত আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিবলৈ ওলাইছিল যেতিয়া তলৰ অংশটো তেওঁৰ পৃথিৱীৰ পৰা ওলাই আহিল। খিৰিকীৰ বাহিৰত কিবা এটা বিশাল বস্তু উৰি আহিল যেতিয়া তেওঁৰ শিৰাত তেজ জমা হৈ পৰিল।
  
  ইমান বিশাল কিবা এটা...
  
  "এতিয়া গম পালোঁ"- হঠাতে বুজি পোৱা মানুহ এজনৰ আতংকৰে ভৰা মাতত সি হিচকি উঠিল। "ধেৎ... কেনেডি... এতিয়া মই গম পালোঁ।"
  
  
  * * *
  
  
  যেতিয়া সি নিজৰ প্ৰকাশলৈ আঙুলিয়াই দিলে আৰু কেনেডীয়ে এবাৰ চাবলৈ হেলান দিলে, সি অনুভৱ কৰিলে তাইৰ গোটেই শৰীৰটো টেনচনত।
  
  "অ' মাই গড!" - তাই ক'লে। "এইটো...'
  
  "মই জানো" ড্ৰেকে বাধা দিলে। "ডাল!এইটো চাওকচোন। ৰূপ!"
  
  ছুইডেনৰ মানুহজনে ভয়ৰ অস্বাভাৱিক প্ৰদৰ্শন ধৰিলে আৰু সোনকালে কথা-বতৰা শেষ কৰিলে। খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ চমুকৈ চকু ফুৰালে সি বিভ্ৰান্তিত ভ্ৰু কোঁচাই ল"লে। "এইটো মাত্ৰ Eyjafjallajokull। আৰু হয়, হয়, ড্ৰেক, মই জানো, মোৰ বাবে কোৱাটো সহজ, আৰু হয়, হয়, এইজনেই ২০১০ চনত সকলো খবৰ বনোৱাজন..." সি থমকি ৰ'ল, ট্ৰেন্সফিক্সড, আশাবাদী।
  
  পাৰ্নেভিকৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। বিষাক্ত ডাৰ্টৰ দৰে তেওঁৰ পৰা ছুইডেনৰ গালি উৰি আহিল।
  
  এতিয়া বেন খিৰিকীৰ ওচৰলৈ গ"ল। "ৱাঃ. এইটো আইচলেণ্ডৰ আটাইতকৈ বিখ্যাত আগ্নেয়গিৰি আৰু লাহে লাহে হ"লেও এতিয়াও বিস্ফোৰণ হোৱা যেন লাগে।"
  
  "হয়!" ড্ৰেকে কান্দি আছিল। "জুইয়ে আমাক ভস্মীভূত কৰিব। ডাম্ ছুপাৰভলকেন। " ৷
  
  "কিন্তু তাতোকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল," কেনেডীয়ে এতিয়া কথাখিনি আগবঢ়াই নিবলৈ সক্ষম হ"ল, "শ্বিল্ডৰ চৰাইৰ চকুৰ দৃশ্যটোলৈ চাওক, মেট। চাওকচোন!"
  
  এতিয়া পাৰ্নেভিকে নিজৰ দৃষ্টিভংগী বিচাৰি উলিয়াবলৈ সক্ষম হ"ল: "তিনিটা পাহাৰ তিনিটা ত্ৰিভুজ নহয়, যিদৰে সদায় বিশ্বাস কৰা হৈছিল। প্ৰাচীন বিজ্ঞানীসকলৰ ভুল আছিল। অডিনৰ আটাইতকৈ বিখ্যাত প্ৰতীকটো ভুলকৈ ডিচিফাৰ কৰা হৈছে। অ' মাই গড!"
  
  ড্ৰেকে বিস্ফোৰণ ঘটা আগ্নেয়গিৰিটোৰ সিপাৰে চালে আৰু ইয়াৰ দুয়োকাষে তাতোকৈ ওখ দুটা পাহাৰ দেখিলে, যিবোৰ ওপৰৰ পৰা চালে অডিনৰ প্ৰতীকৰ সৈতে একেবাৰে মিল আছে।
  
  "অ" মাই গড" পাৰ্নেভিকে ক"লে। "এইখিনিতে আমাৰ চকুৱে সঁচাকৈয়ে আমাৰ ওপৰত কৌশল খেলে, কাৰণ যদিও এই পাহাৰবোৰ Eyjafjallajokull ৰ ওচৰত যেন লাগে, আচলতে এইবোৰ শ শ মাইল দূৰত। কিন্তু ইহঁত আইচলেণ্ডৰ আগ্নেয়গিৰিৰ শৃংখলৰ অংশ। সকলোবোৰ আন্তঃসংযোগী"।
  
  "গতিকে যদি এজনে যথেষ্ট শক্তিৰে উঠি যায় আৰু আন দুটাৰ সৈতে প্ৰত্যক্ষভাৱে সংযুক্ত হয়..." কেনেডীয়ে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল।
  
  "আপোনাৰ আৰম্ভণি আছে ছুপাৰভলকেনৰ," ড্ৰেকে শেষ কৰিলে।
  
  ডাহলে উশাহ এৰি ক"লে, "দেৱতাসকলৰ সমাধি এটা বিস্ফোৰণ ঘটা আগ্নেয়গিৰিৰ ভিতৰত অৱস্থিত।"
  
  "আৰু অডিনৰ হাড়বোৰ আঁতৰাই দিলে বুম হৈ যায়!" কেনেডীয়ে মূৰটো জোকাৰিলে, চুলিখিনি বৈ আহিল। "আপুনি কম আশা কৰিবনে?"
  
  "অপেক্ষা কৰক!" ডাহলে এতিয়া উপগ্ৰহৰ ছবিখন চাই আছিল, যিয়ে তেওঁলোকক কৈছিল যে তেওঁলোকে কেতিয়া মেডুছাৰ চকুত উপনীত হ"ব। "আমাক এতিয়াও দিশ নিৰ্দেশনাৰ ক্ষেত্ৰত অলপ সহায়ৰ প্ৰয়োজন, আৰু সেইটোৱেই মোৰ সদায় পৰিকল্পনা বি। বাহিৰত এটা বিশাল পাহাৰ আছে, আৰু এবেল ফ্ৰেই আমাক সন্মুখৰ দুৱাৰৰ মাজেৰেই দেখুৱাব।"
  
  "কেনেকৈ?" অন্ততঃ দুটা মাতে সুধিলে।
  
  ডাহলে চকু টিপিয়াই পাইলটৰ লগত কথা পাতিলে। "আমাক আৰু ওপৰলৈ তুলি লোৱা।"
  
  
  * * *
  
  
  এতিয়া সিহঁত ইমানেই ওখ আছিল যে ডাৱৰৰ মাজেৰে ড্ৰেকে পাহাৰবোৰো দেখা নাপালে। এছ জি জি কমাণ্ডাৰজনৰ প্ৰতি তেওঁৰ নতুনকৈ পোৱা সন্মানক সমৰ্থনৰ অতি প্ৰয়োজন আছিল।
  
  "ঠিক আছে টৰভিল, কৃষকসকলক তেওঁলোকৰ দুৰ্দশাৰ পৰা মুক্ত কৰা, নহয়নে?"
  
  "থৰ্ষ্টেন," ডাহলে শুধৰাই দিলে, তাৰ আগতেই গম পালে যে তেওঁক কণী দিয়া হৈছে। "অ' বুজিলোঁ।" ঠিক আছে, তেন্তে পাৰিলে খোজ কাঢ়িবলৈ চেষ্টা কৰক। এইটো মোৰ আৰ্মী স্পেচিয়েলিটি, বা অন্ততঃ এছ জি জিত যোগদান কৰাৰ আগৰ কথা। আকাশী ফটোগ্ৰাফী, বিশেষকৈ অৰ্থফ"ট"। " ৷
  
  ড্ৰেকে কয়, "এয়া উজ্জ্বল। "আমি কথা পাতি থাকোঁতে মই পোনে পোনে থিয় হৈ আছো। এইটো কি হ"ল?"
  
  "এইবোৰ হৈছে "অসীম" দূৰত্বৰ পৰা তোলা ফটো, পোনে পোনে তললৈ চাই, যিবোৰ তাৰ পিছত জ্যামিতিকভাৱে পৰিৱৰ্তন কৰি গ্ৰহণযোগ্য মানচিত্ৰৰ মানদণ্ডৰ লগত খাপ খুৱাই লোৱা হয়। ফটোখন এবাৰ আপলোড হ"লেই আমি মাত্ৰ ইয়াক "বাস্তৱ জগত"ৰ স্থানাংকৰ সৈতে প্ৰান্তিককৰণ কৰিব লাগিব, তাৰ পিছত..." তেওঁ কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে।
  
  "বুম!" কেনেডীয়ে হাঁহিলে। "আপুনি গুগল আৰ্থৰ দৰে কিবা এটা বুজাইছে নহয়নে? কেৱল থ্ৰীডি অবিহনে?"
  
  "সঁচাকৈ". ড্ৰেকে মুখখন ৰঙা কৰিলে। "আশাকৰোঁ এইটোৱে কাম কৰিব, দল। এণ্ডগেমৰ পৰা আগবাঢ়ি যোৱাৰ এইটোৱেই আমাৰ একমাত্ৰ সুযোগ।"
  
  "তেনেকৈয়ে হ"ব। কেৱল সেয়াই নহয়, যেতিয়া কম্পিউটাৰে স্থানাংক গণনা কৰিব তেতিয়া আমি সঠিকভাৱে গম পাম যে দেৱতাৰ সমাধিৰ প্ৰৱেশদ্বাৰ ক"ত আছে। আনকি নটা খণ্ডৰ সম্পূৰ্ণ মালিক জাৰ্মানসকলেও ইয়াৰ শলাগ ল"ব লাগিব।"
  
  "যদিহে জাৰ্মানসকলে সকলো টুকুৰা সঠিকভাৱে ৰাখে," বেনে দুখী হাঁহি এটা মাৰি ক"লে।
  
  "বাৰু, সঁচা কথা। আমি মাত্ৰ আশা কৰিব পাৰো যে এবেল ফ্ৰেইয়ে তেওঁ কি কৰিছে সেয়া জানে। তেওঁৰ নিশ্চয় অনুশীলন কৰিবলৈ যথেষ্ট সময় আছিল।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ আসনৰ পৰা পিছলি গৈ ওৱেলছক বিচাৰিলে। মই দেখিলোঁ যে তেওঁ হতাশাত খিৰিকীত মোবাইলটো খুন্দা মাৰিছে।
  
  "ফ্ৰেইৰ দুৰ্গৰ বিষয়ে কিবা খবৰ আছে মেট?"
  
  SAS কমাণ্ডাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "ঘেৰি ৰখা হৈছে। কিন্তু গোপনে - দুৰ্গটোৱে নিজৰ নতুনকৈ পোৱা মনোযোগৰ বিষয়ে অজ্ঞাত। তাত জাৰ্মান পুলিচ আছে। ইন্টাৰপল। পৃথিৱীৰ প্ৰায়বোৰ চৰকাৰৰ প্ৰতিনিধি। কিন্তু মাই নহয়, কিবা কাৰণত। মই তোমাক মিছা নকওঁ মেট, এইটো এটা টন ক্ষতি নোহোৱাকৈ ভাঙিবলৈ কঠিন শিল হ'ব।"
  
  কেৰিনৰ কথা ভাবি ড্ৰেকে মাত দিলে। তেওঁ অ"ডছ জানিছিল, বহুবাৰ খেলিছিল। "গতিকে, আমি প্ৰথমে সমাধিটো কৰিম... আৰু তাৰ পিছত চাম আমি ক"ত শেষ হ"ম।"
  
  ঠিক এই মুহূৰ্ততে সংকীৰ্ণ হেলিকপ্টাৰখনৰ সন্মুখৰ অংশত কিছু উত্তেজনা বিৰাজ কৰিছিল। মুখত উল্লাসিত হাঁহি এটা লৈ ডাহলে ঘূৰি গ"ল। "ফ্ৰে এতিয়া তলত আছে! আমি টুকুৰা টুকুৰ কৰি দিলোঁ। যদি আমি এই কেঁচুৱাটোক সম্পূৰ্ণ ব্লাষ্ট অন কৰি প্ৰতি ছেকেণ্ডত এটা ফ্ৰেমত শ্বুট কৰো, তেন্তে আমি এঘণ্টাৰ ভিতৰতে এই সমাধিৰ ভিতৰত আহিম! " ৷
  
  "অলপ সন্মান কৰক" পাৰ্নেভিকে শ্ৰদ্ধাৰে উশাহ ল"লে। "তলত ৰাগনাৰক। জনা ইতিহাসৰ অন্যতম শ্ৰেষ্ঠ যুদ্ধক্ষেত্ৰ আৰু অন্ততঃ এটা আৰ্মাগেডনৰ স্থান। এই বৰফত চিঞৰি চিঞৰি মৰি গ"ল দেৱতাসকল। দেৱতাসকল। " ৷
  
  "আৰু এবেল ফ্ৰেইও" বেন ব্লেকে মনে মনে ক"লে। "তেওঁ যদি মোৰ ভনীয়েকক আঘাত দিয়ে।"
  
  
  
  ২য় খণ্ড
  আপনার কৱচ পিন্ধক...
  
  
  ছয়ত্ৰিশ
  
  
  
  TOMB OF THE GODS ৰ সমাধি
  
  
  খেল শেষ হৈ গ"ল।
  
  ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ সংগীসকলে ৰাগনাৰক আৰু এবেল ফ্ৰেইৰ ক্ৰুৰ ওপৰেৰে উৰি গৈ ধোঁৱা ওলোৱা পাহাৰৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকে গম পালে যে জাৰ্মানসকলে গৰম খেদি ফুৰিব। মাজে মাজে বতাহৰ ধুমুহা আৰু ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা খচৰাৰ ফলত হিংস্ৰভাৱে জোকাৰি যোৱা হেলিকপ্টাৰখন দ্ৰুতগতিত নামি আহিল কোমল বৰফৰ অৱবাহিকা এটাৰ ফালে। পাইলটে গোটটোক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি থাকিল যেতিয়ালৈকে হেলিকপ্টাৰখন মাটিৰ পৰা ছয় ফুট দূৰত যিমান পাৰে ওচৰত উৰি নাযায়, তাৰ পিছত সকলোকে চিঞৰি চিঞৰি নৰকটো উলিয়াই আনিলে।
  
  "ঘড়ীটো টিক টিক কৰি আছে!" - বুটটোৱে নিয়ৰ চুই যোৱাৰ লগে লগে ডাহলে চিঞৰি উঠিল। "আগৰি যাওঁ!"
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে তেওঁলোকৰ চৌপাশৰ চাৰিওফালে চোৱাৰ আগতে বেনক সমৰ্থন কৰিবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। ক্ষুদ্ৰ বিষণ্ণতাটোৱেই যেন সৰ্বোত্তম লেণ্ডিং পইণ্ট যেন লাগিল, তেওঁলোকে অন্বেষণ কৰি থকা সৰু প্ৰৱেশদ্বাৰটোৰ পৰা মাত্ৰ এক মাইল দূৰত, আৰু যুক্তিসংগত দূৰত্বৰ একমাত্ৰ ভূমি যিটো অত্যধিক শিলৰ বা সম্ভাৱ্য মেগমা পাইপ নাছিল। এটা অতিৰিক্ত বোনাছ আছিল যে ই ফ্ৰেইক সমাধিস্থলৰ সঠিক স্থানৰ বিষয়ে বিভ্ৰান্ত কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
  
  পৃথিৱীৰ শেষটো কেনেকুৱা হ"ব পাৰে তাৰ দৰে নহয়, সেইটো আছিল এক অন্ধকাৰময় পৰিৱেশ, ড্ৰেকে ভাবিলে। ধূসৰ ছাইৰ তৰপ, নিস্তেজ পাহাৰৰ ঢাল আৰু ক"লা হৈ পৰা লাভাৰ আৱৰ্জনাই তেওঁক আত্মবিশ্বাস কমেইহে দিছিল কাৰণ তেওঁ ডালে নিজৰ জিপিআৰএছ ডিভাইচত প্ৰৱেশদ্বাৰৰ ইংগিত দিয়াৰ বাবে অপেক্ষা কৰিছিল। তেওঁ আধা আশা কৰিছিল যে মৰ্ডৰত উপনীত হোৱা বুলি দাবী কৰি ম্লান কুঁৱলীৰ পৰা এটা জৰাজীৰ্ণ হবিট ওলাই আহিব। বতাহজাক প্ৰচণ্ড নাছিল যদিও তাৰ বিচ্ছিন্ন ধুমুহাই পিট বুলৰ দৰে তেওঁৰ মুখত কামুৰিলে।
  
  "ইয়াত". ডাহলে ছাইৰ ড্ৰিফ্টবোৰৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল। সিহঁতৰ ওপৰত ওখকৈ ভেঁকুৰৰ ডাৱৰ এটা নিস্তব্ধ শান্তিৰে আকাশলৈ উঠি আহিল। ডাহলে সন্মুখৰ পাহাৰৰ ডাঠ ক"লা ফাটটোলৈ লক্ষ্য কৰিলে।
  
  "আগ্নেয়গিৰিৰ ভিতৰত ইমান গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু পবিত্ৰ স্থান কোনোবাই কিয় স্থাপন কৰিব?" ড্ৰেকৰ কাষত খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে কেনেডীয়ে সুধিলে।
  
  "হয়তো চিৰদিনৰ বাবে স্থায়ী হোৱাৰ উদ্দেশ্য নাছিল," সি কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে। "আইচলেণ্ডে যুগ যুগ ধৰি বিস্ফোৰণ ঘটাই আহিছে। এই আগ্নেয়গিৰিটোৱে সম্পূৰ্ণ ক্ষমতা নোপোৱাকৈ ইমান সঘনাই বিস্ফোৰণ ঘটাব বুলি কোনে ভাবিব?"
  
  "যদিহে... যদিহে অডিনৰ হাড়ৰ পৰা সঠিকভাৱে বিস্ফোৰণ নহয়। নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিব পাৰিবনে?"
  
  "আশা কৰোঁ নহয়।"
  
  মূৰৰ ওপৰৰ আকাশখন বৰফ আৰু ড্ৰিফ্টিং ছাইৰে আবৃত হৈ পৰিছিল, যাৰ ফলত অকালতে গোধূলিৰ পোহৰ পৰিল। ইয়াত সূৰ্য্যটো জিলিকি থকা নাছিল; যেন নৰকে প্ৰথমবাৰৰ বাবে পাৰ্থিৱ ৰাজ্যখনক ধৰি ৰাখিছে আৰু ইয়াক জোৰেৰে ধৰি ৰাখিছে।
  
  ডালে অসমান মাটিৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়িছিল, কেতিয়াবা অভাৱনীয়ভাৱে গভীৰ ধূসৰ গুড়িৰ ড্ৰিফ্টৰ ওপৰত থৰক-বৰক হৈ পৰিছিল। ডাহলে যেতিয়া উদং শিলবোৰৰ ওচৰ পালেগৈ, এই মটলি গোটটোৰ সকলো কথা-বতৰা বন্ধ হৈ গ"ল - নিস্তেজ প্ৰান্তৰবোৰে তেওঁলোকক ভিৰ কৰি পেলালে।
  
  "ইয়াত ওপৰত" ছুইডেনে পিষ্টলটোৰে আঙুলিয়াই দিলে। "প্ৰায় বিশ ফুট।" চকু দুটা সৰু কৰি দিলে। "মই স্পষ্ট একো দেখা নাই।"
  
  "এতিয়া যদি কুক হাৱাইৰ উপকূলত তেনেকৈ ক"লেহেঁতেন তেন্তে আমি কেতিয়াও আনাৰসৰ দাইল নাখালোঁহেঁতেন," হাঁহি এটা পোৱাৰ আশাত ড্ৰেকে লাহেকৈ তিৰস্কাৰ কৰিলে।
  
  "বা ক"না কফি," কেনেডীয়ে তাইৰ ওঁঠ দুটা চেলেকিলে তাই তাৰ ফালে চাই, তাৰ পিছত সি পিছলৈ চকু টিপিয়াই দিলে তীব্ৰভাৱে ৰঙা পৰি গ"ল।
  
  "তোমাৰ পিছত" ত্ৰিশ ডিগ্ৰীৰ ঢালটোলৈ ফুলি উঠাকৈ আঙুলিয়াই সি ক"লে।
  
  "কোনো উপায় নাই, বিকৃত।" এতিয়াহে তাই হাঁহিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  
  "বাৰু, যদি মোৰ গুদলৈ চাই নাথাকিব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।" ড্ৰেকে শিলৰ ঢালটো আনন্দৰে চাৰ্জ কৰিলে, নিজৰ ওজন বিতৰণ কৰাৰ আগতে প্ৰতিটো গ্ৰীপ পৰীক্ষা কৰিলে, ডাহল আৰু তেওঁৰ ওপৰৰ অকলশৰীয়া এছ এ এছ সৈনিকজনৰ ওপৰত তীক্ষ্ণ দৃষ্টি ৰাখিলে। ইয়াৰ পিছত কেনেডী, তাৰ পিছত বেন আৰু শেষত অধ্যাপক আৰু ওৱেলছ।
  
  এই বিশেষ অভিযানৰ পৰা কোনেও আঁতৰি থাকিব বিচৰা নাছিল।
  
  কিছু সময়ৰ বাবে ডাহলে গৰ্জন কৰি আগবাঢ়ি গ"ল। ড্ৰেকে পিছফালে এবাৰ চকু ফুৰালে, কিন্তু প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণতকৈও নিৰাপদ দিগন্তৰ সিপাৰে খেদি ফুৰাৰ কোনো লক্ষণ দেখা নাপালে। ক্ষন্তেক পিছতে ডাহলৰ মাতটোৱে নিস্তব্ধতাৰ ওৰণিখন ভেদ কৰিলে।
  
  "বাহ, ইয়াত কিবা এটা আছে ল"ৰাহঁত। শিল এটা ওলাইছে, তাৰ পিছত পিছফালে বাওঁফালে ঘূৰিছে..." তেওঁৰ মাতটো পিছুৱাই গ"ল। "এটা উলম্ব খাদ য"ত... হয়, শিলত খোদিত কৰা খোজ। বৰ টাইট। হেলভাইট!সেই পুৰণি দেৱতাবোৰ চাগে ক্ষীণ আছিল!"
  
  ড্ৰেকে আউটক্ৰপটোৰ ওচৰ পালেগৈ আৰু তাৰ পিছফালে পিছলি গ"ল। "আপুনি মাত্ৰ গালি পাৰিলা নেকি ডাহল, আৰু ধেমালি কৰিলে নেকি? বা চেষ্টা কৰক, যিয়েই নহওক। গতিকে হয়তো আপুনি আটাইবোৰৰ পিছতো মানুহ। ধিক্কাৰ, কি টান ফুটা। আশাকৰোঁ আমি যাবলৈ খৰখেদা কৰা নাই।"
  
  এই অস্থিৰ চিন্তাৰে তেওঁ ডাহলক ছুইডেনক কৃষ্ণগহ্বৰত ঠেলি দিয়াৰ আগতে নিৰাপত্তাৰ ৰেখাডাল সুৰক্ষিত কৰাত সহায় কৰিছিল। কেইবাটাও প্ৰতিশোধমূলক আক্ৰমণ মনলৈ আহিল যদিও এতিয়া সময় বা ঠাই নাছিল। টৰ্চটো তললৈ নিৰ্দেশিত কৰিব নোৱাৰি দুখীয়া টৰ্ষ্টেন ডাহলে অন্ধভাৱে নামি আহিল, খোজৰ পিছত খোজ।
  
  "চালফাৰৰ গোন্ধ পালে" ড্ৰেকে নিজকে ৰখাব নোৱাৰিলে। "ৰ"ব."
  
  ডাহলে নিজৰ সময় উলিয়াই প্ৰতিটো ভৰি সাৱধানে ৰাখিলে। কেইমিনিটমানৰ পাছত সি নোহোৱা হৈ গ"ল আৰু ড্ৰেকে দেখা পালে মাথোঁ তেওঁৰ অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ হেলমেটৰ পৰা ওলোৱা ম্লান জিলিকনিটো ক্ৰমান্বয়ে ক্ষীণ হৈ আহিল।
  
  "তুমাৰ ভালনে?"
  
  "মই ৰক বটমত খুন্দা মাৰিছো!" ডাহলৰ মাতটো প্ৰতিধ্বনিত হ"ল।
  
  কেনেডীয়ে চাৰিওফালে চালে। "এইটো আৰু এটা ধেমালি নেকি?"
  
  "বাৰু, এই ঠাণ্ডাৰ পৰা ওলাই যাওঁ আহক" ড্ৰেকে ক"লা শিলটোৰ ধাৰেৰে ধৰি সাৱধানে নিজকে ধাৰে ধাৰে নমাই দিলে। ভৰি দুখন ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰথমে ভৰিৰ ঠাই বিচাৰি তেওঁ নিজকে ইঞ্চিৰ পিছত ইঞ্চি বিপদজনকভাৱে সাৱধানে তললৈ নমাই আনিলে। খোলাটো ইমানেই সংকীৰ্ণ আছিল যে প্ৰতিটো গতিৰ লগে লগে তেওঁ নাক আৰু গাল দুখন খোঁচ মাৰিছিল। "বিষ্ঠা! মাত্ৰ সময় উলিয়াওক।"- বাকীবোৰক ক"লে। "আপোনাৰ ওপৰৰ শৰীৰটো যিমান পাৰি কমকৈ লৰচৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।"
  
  কেইমিনিটমানৰ পাছত তেওঁ ডাহলে কোৱা শুনিলে, "ছয় ফুট," আৰু অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ পিছফালে থকা শিলটো খালী ঠাইলৈ পৰিণত হৈছে।
  
  "সাৱধান হওক" ডাহলে সকীয়াই দিলে। "এতিয়া আমি অগাধৰ প্ৰান্তত আছো। প্ৰায় দুফুট বহল। আমাৰ সোঁফালে এটা নিৰ্মল শিলৰ দেৱাল, বাওঁফালে এটা নিয়মীয়া তলবিহীন গাঁত। মাত্ৰ এটাই বাট বাকী আছে।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ পোহৰ ব্যৱহাৰ কৰি ছুইডেনৰ এই তথ্য পৰীক্ষা কৰিছিল আৰু বাকীসকলে নিজৰ দীঘলীয়া নামি আহিছিল। সকলোকে সতৰ্ক কৰি সাজু হোৱাৰ পিছত ডাহলে লাহে লাহে লেজৰ কাষেৰে আগবাঢ়ি যাবলৈ ধৰিলে। জুইকুৰাৰ দৰে নাচি থকা হেলমেটত থকা টৰ্চবোৰেহে আলোকিত কৰি তুলিছিল তীব্ৰ আন্ধাৰত। সম্পূৰ্ণ শূন্যতাই তেওঁলোকক বাওঁফালে থকা চাইৰেনৰ টেলটেল মাতৰ দৰে লুকাই তুলিছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ সোঁফালে থকা গধুৰ শিলটোৱে আৰু অধিক আদৰণীয় কৰি তুলিছিল।
  
  অধ্যাপক পাৰ্নেভিকে কয়, "ই মোক সেই পুৰণি ডাইনোছৰ চিনেমাৰ এখনৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে। "মনত আছেনে? সময়ে পাহৰি যোৱা মাটিখিনি, অনুমান কৰিছোঁ? গুহাৰ মাজেৰে গতি কৰে, চাৰিওফালে মাৰাত্মক জীৱ। এখন ডাঙৰ চিনেমা "।
  
  "ৰেকেল ৱেলচৰ লগত থকাজনী?" - ওৱেলছে সুধিলে। "নহয়? বাৰু, মোৰ যুগৰ মানুহে, তেওঁলোকে ডাইনোছৰ বুলি ভাবে - তেওঁলোকে ৰাকেল ৱেলচ বুলি ভাবে। কোনো কথা নাই।"
  
  ড্ৰেকে শিলটোৰ ওপৰত পিঠিখন হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু বাহু দুটা মেলি আগবাঢ়ি গ"ল, নিশ্চিত হ"ল যে বেন আৰু কেনেডীয়েও সঠিকভাৱে আঁতৰি যোৱাৰ আগতেও তাৰ অনুসৰণ কৰে। তেওঁলোকৰ সন্মুখত এটা ম্লান শূন্যতাই দেখা দিলে আৰু এতিয়া গভীৰ আৰু দূৰৈৰ এটা ক্ষীণ গুঞ্জন তেওঁলোকৰ কাণত উপনীত হ"ল।
  
  "এইটো নিশ্চয় Eyjafjallajökull, পাহাৰটো কোমলকৈ বিস্ফোৰণ ঘটিছে," অধ্যাপক পাৰ্নেভিকে লাইনৰ কাষেৰে ফুচফুচাই ক"লে। "মোৰ সৰ্বোত্তম অনুমান হ"ল আমি এটা কাষৰ চেম্বাৰত আছো, মেগমা চেম্বাৰৰ পৰা আৰু বিস্ফোৰণক খাদ্য যোগান ধৰা নলীৰ পৰা ভালদৰে পৃথক। আমাৰ আৰু উঠি অহা মেগমাৰ মাজত হয়তো কেইবা ডজনো ছাই আৰু লাভাৰ তৰপ আছে, যিয়ে আমাক আৰু সমাধিটোক সুৰক্ষা দিছে। আনকি আমি হয়তো শিলৰ বিজুতিৰ ভিতৰতো আছো য"ত ই পাহাৰৰ কাষতকৈও ঠেক কোণত ওপৰলৈ উঠিছে।"
  
  ডাহলে আন্ধাৰত চিঞৰি উঠিল। "গেলভিট!নৰক আৰু অভিশাপ! নব্বৈ ডিগ্ৰী কোণত আমাৰ বাট পাৰ হৈ এখন নিম্ন দেৱাল আমাৰ ওচৰলৈ আহিছে। ওখ নহয়, গতিকে চিন্তা নকৰিবা, মাত্ৰ সাৱধান হওক।"
  
  "কিবা এটা ফান্দ?" ল"ৰাজনে ৰিস্ক এটা লৈছিল।
  
  ড্ৰেকে বাধাটো দেখি একে কথাই ভাবিলে। অতি সাৱধানতাৰে তেওঁ আঁঠুলৈকে ওখ বাধাটোৰ মাজেৰে এছ জি জি কমাণ্ডাৰৰ পিছে পিছে গ"ল। দুয়োজনে একে সময়তে প্ৰথম সমাধিটো দেখিলে।
  
  "উউহ" ডাহলৰ হাতত সেইবোৰ বুজিবলৈ পৰ্যাপ্ত শব্দ নাছিল।
  
  ড্ৰেকে মাত্ৰ হুইচেল মাৰিলে, দৃশ্যটোত আচৰিত হৈ।
  
  পাহাৰৰ ঢালত এটা বিশাল নিচ খোদিত কৰা হৈছিল, যিটো আগ্নেয়গিৰিৰ গুৰিলৈকে হয়তো এশ ফুট বিস্তৃত আছিল-মেগমা চেম্বাৰৰ ফালে। ইয়াক তোৰণৰ আকৃতিত গঠিত হৈছিল, হয়তো এশ ফুট ওখ। সকলোৱে ইফালে সিফালে গোট খাই নিজৰ নিজৰ গধুৰ টৰ্চবোৰ উলিয়াই লোৱাৰ লগে লগে প্ৰথম সমাধিটোৰ আচৰিত দৃশ্যটো মুকলি হ"ল।
  
  "ৱাঃ!" - কেনেডীয়ে ক'লে। ইয়াৰ পোহৰে এটাৰ পিছত এটাকৈ শ্বেল্ফ আলোকিত কৰিছিল, শিলৰ ফ্ৰেমটোত খোদিত কৰা হৈছিল, প্ৰতিটো শ্বেল্ফ সজাইছিল আৰু ধনেৰে ভৰাইছিল: নেকেলেচ আৰু বৰশী, ব্ৰেষ্টপ্লেট আৰু হেলমেট। তৰোৱাল....
  
  "এই ল"ৰাটো কোন হ"ল?"
  
  পাৰ্নেভিকে আশা কৰা মতে দূৰৈৰ দেৱালখন অধ্যয়ন কৰিছিল, যিখন তেওঁলোকৰ সন্মুখত আছিল, আচলতে ঈশ্বৰৰ খিলানযুক্ত সমাধি শিল। স্পষ্ট ৰিলিফত কল্পনাতীত খোদিত শিল্পকৰ্ম আছিল, দক্ষতাৰ ফালৰ পৰা আধুনিক ৰেনেছাঁ যুগৰ যিকোনো পুৰুষৰ সমান, আনকি মাইকেল এঞ্জেলোও।
  
  অধ্যাপকজনে ক"লে, "এইটো মংগল গ্ৰহ। "ৰোমান গড অৱ ৱাৰ"
  
  ড্ৰেকে ব্ৰেষ্টপ্লেট আৰু স্কাৰ্ট পিন্ধি পেশীবহুল মূৰ্তি এটা দেখিলে, এটা বিশাল কান্ধত বিশাল বৰশী এটা ধৰি আনটোৰ ওপৰেৰে চাই। পটভূমিত এটা মহিমামণ্ডিত ঘোঁৰা আৰু এটা ঘূৰণীয়া অট্টালিকা থিয় হৈ আছিল যিটোৱে ৰোমৰ কলচিয়ামৰ কথা অতিশয় মনত পেলাই দিছিল।
  
  কেনেডীয়ে বিৰবিৰাই ক"লে, "তেওঁলোকে কেনেকৈ সিদ্ধান্ত লৈছিল যে ইয়াত কাক সমাধিস্থ কৰা হ"ব সেয়া মোক আচৰিত কৰি তোলে। "ৰোমান দেৱতাসকল। স্ক্যাণ্ডিনেভিয়ান দেৱতা..."
  
  "মইও" পাৰ্নেভিকে ক"লে। "হয়তো জিউছৰ এটা হুইম আছিল।"
  
  হঠাতে সকলোৰে চকু খোদিত ফ্ৰেস্কোৰ তলত থিয় হৈ থকা বিশাল মৃতদেহটোৰ ফালে আকৰ্ষিত হৈ পৰিল। ড্ৰেকৰ কল্পনাই ঠাই ল"লে। ভিতৰলৈ চালে ঈশ্বৰৰ হাড় বিচাৰি পাবনে?
  
  "ধেৎ, কিন্তু আমাৰ সময় নাই!" ডাহলৰ শব্দ হতাশ, ক্লান্ত আৰু ক্লান্ত যেন লাগিল। "চলা যাওক।" ইয়াত কিমান দেৱতাক সমাধিস্থ কৰা হ"ব পাৰে, তাৰ কোনো ধাৰণা আমাৰ নাই।"
  
  কেনেডীয়ে ড্ৰেকৰ ফালে ভ্ৰু কোঁচাই আন্ধাৰত নোহোৱা হৈ যোৱাৰ লগে লগে লেজৰ কাষেৰে চালে। "আমি অনুসৰণ কৰা এটা ভংগুৰ শিলৰ ট্ৰেইল, মেট। আৰু মই মোৰ ৪০১ হাজাৰ বাজি মাৰিবলৈ ইচ্ছুক যে ঈশ্বৰৰ সংখ্যা কেৱল এজন বা দুজন নহয়।"
  
  তেওঁ কয়, "আমি এতিয়া একোকে বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰো। "কেৱল ইজনে সিজনক। আহকচোন। জাৰ্মানসকল সোনকালে আহিব।"
  
  মংগল গ্ৰহৰ সমাধি কক্ষৰ পৰা ওলাই আহিল, প্ৰতিজন মানুহে ইয়াৰ আপেক্ষিক নিৰাপত্তা আৰু অগণন তাৎপৰ্য্যৰ প্ৰতি এটা উইচফুল দৃষ্টি চুৰি কৰিলে। শূন্যতাই আৰু এবাৰ ইংগিত দিলে আৰু এতিয়া ড্ৰেকে গোৰোহা আৰু আঁঠুত নিস্তেজ বিষ অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে, যিটো লেজৰ কাষেৰে সিহঁতৰ লাহে লাহে গতিৰ উপজাত। বেচেৰা অধ্যাপক পাৰ্নেভিক আৰু ডেকা বেন নিশ্চয় প্ৰকৃত যন্ত্ৰণাত ভুগিছিল।
  
  আন এটা গৰ্জনে বিশাল গুহাটোক জোকাৰি গ"ল আৰু তেওঁলোকৰ গোটেই গুহাটোত প্ৰতিধ্বনিত হ"ল। ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে আৰু ভাবিলে যে তেওঁৰ বহু ওপৰত একেধৰণৰ লেজ এখন দেখা পাইছে। এই অভিশপ্ত বস্তুটোৱে গোটেই ৰাতি ঘূৰিব পাৰে!
  
  প্লাছ চাইডত তেওঁলোকে এতিয়াও নিৰ্যাতনৰ কোনো লক্ষণ শুনা নাই। ড্ৰেকে ধৰি লৈছিল যে তেওঁলোক জাৰ্মানতকৈ ভাল এঘণ্টা আগবাঢ়ি আছে, কিন্তু তেওঁ জানিছিল যে সংঘাত প্ৰায় অনিবাৰ্য। তেওঁ মাত্ৰ আশা কৰিছিল যে তেওঁলোকে বিশ্বব্যাপী ভাবুকিটো ঘটাৰ আগতেই নিষ্ক্ৰিয় কৰিব পাৰিব।
  
  আগলৈ দ্বিতীয়খন লেজ দেখা গ"ল, আৰু পিছফালে দ্বিতীয়টো ভয়ংকৰ নিচ, পাহাৰৰ গভীৰতাত অৱস্থিত। এইটো বহুতো সোণালী বস্তুৰে সজাই থোৱা আছিল, কাষৰ বেৰবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত সোণালী পোহৰেৰে জিলিকি আছিল।
  
  "অ" গড!"- কেনেডীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "মই কেতিয়াও এনেকুৱা একো দেখা নাই। এয়া কোন? ঈশ্বৰক ধন ৰাখক?
  
  বিশাল মৃতদেহটোত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰা শিলৰ খোদিতবোৰলৈ পাৰ্নেভিকে চকু টিপিয়াই চালে। ভ্ৰু কোঁচাই সি ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে মূৰটো জোকাৰিলে। "ৰ"বা, এইবোৰ পাখি নেকি?"- এইজন ঈশ্বৰে পাখি পিন্ধিছে নেকি?"
  
  "হয়তো অধ্যাপক," বেন ইতিমধ্যে নিচটোৰ কাষেৰে তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা ক"লা ৰাতিৰ বিস্তৃতিটোলৈ চাই আছিল। "ইয়াৰ কোনো গুৰুত্ব আছে নেকি? এইটো এক নহয়।"
  
  ল"ৰাটোৱে তাক আওকাণ কৰিলে। "এইটো কুৱেটজালকোটল! এজটেকৰ ঈশ্বৰ!এই সকলোবোৰ কি..." সি জিলিকি থকা দেৱালবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  
  "এজটেক সোণ।" নিজৰ সত্ত্বেও ভয় খাই ওৱেলছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "ৱাঃ".
  
  "এই ঠাইখন..." কেনেডীয়ে কোঠাটোৰ প্ৰায় সম্পূৰ্ণ বায়ু চলাচল কৰিলে, "সৰ্বকালৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ প্ৰত্নতাত্ত্বিক আৱিষ্কাৰ।সেয়া বুজিছানে? ইয়াত দেৱতা কেৱল এটা সভ্যতাৰ নহয়, বহুতৰে। আৰু ইয়াৰ লগত অহা সকলো পৰম্পৰা আৰু ধন। ই... আৱৰি ধৰিছে।"
  
  ড্ৰেকে পাখিৰে সজ্জিত আৰু কুঠাৰ লৰচৰ কৰা কুৱেটজালকোটলৰ প্ৰতিচ্ছবিখনৰ পৰা আঁতৰি চালে। পাৰ্নেভিকে কৈছিল যে এজটেক দেৱতাক-সাধাৰণ গীৰ্জাৰ উৎস অনুসৰি-শাসক ঈশ্বৰ বুলি জনা যায়, যিটো অভিব্যক্তিই তেওঁক সঁচাকৈয়ে বাস্তৱ বুলি ইংগিত দিয়ে।
  
  "কুৱেটজালকোটল"ৰ অৰ্থ হ"ল "উৰণীয়া সৰীসৃপ" বা "পাখিযুক্ত সাপ"।যিটো..." পাৰ্নেভিকে নাটকীয়ভাৱে থমকি ৰ"ল, তাৰ পিছত যেন উপলব্ধি কৰিলে যে বাকী সকলোৱে লেজলৈ পিছুৱাই গৈছে, "ড্ৰেগন," তেওঁ সন্তুষ্ট হৈ নিজকে ক"লে।
  
  "মংগল গ্ৰহৰ লগত ইয়াৰ কিবা মিল আছে নেকি?" জিম মাৰ্ষ্টাৰছ নামৰ এজন অকলশৰীয়া এছ এ এছ সৈনিকে সুধিলে।
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া পাৰ্নেভিকে ওঁঠটো কুটি কুটি লেজত ভৰি দিলে। "হুমম" তাৰ উশাহ-নিশাহৰ ধাৰণাটোৱে লেজৰ সকলোৰে ওচৰ পালেগৈ। "কেৱল যে তেওঁলোকে মৃত্যুৰ অৰ্থ বুজাব পাৰে আৰু এবাৰ কৰিছিল।"
  
  
  * * *
  
  
  তৃতীয়টো নিচ, আৰু এইটোও আগৰটোৰ দৰেই উশাহ লোৱাৰ দৰে। ড্ৰেকে নিজকে কাঠৰ পৰা খোদিত কৰা এগৰাকী আচৰিত উলংগ ভদ্ৰমহিলালৈ চাই থকা দেখিলে।
  
  দেৱালবোৰত বহু মূল্যৰ মূৰ্তিৰে আবৃত আছিল। ডলফিন, আইনা, হাঁস। ষ্টেচু অৱ লিবাৰ্টিৰ ডিঙি আগুৰি ধৰিব পৰাকৈ ডাঙৰ ভাস্কৰ্য্য কপৌৰ হাৰ।
  
  "বাৰু" ড্ৰেকে ক"লে। "মইও জানো কোন।"
  
  কেনেডীয়ে মুখখন ৰঙা কৰিলে। "হয়, তুমি কৰিবা।"
  
  "এগৰাকী প্ৰকৃত বেশ্যা" পাৰ্নেভিকে তীব্ৰভাৱে ক"লে। "এফ্ৰ'ডাইট"।
  
  "হাই," ওৱেলছে ক"লে। "আপুনি গড আফ্ৰ"ডাইটক বেশ্যা বুলি কৈছে নেকি? ইয়াৰ তলত? তাইৰ কবৰৰ ইমান ওচৰত?"
  
  পাৰ্নেভিকে সাধাৰণ প্ৰাথমিক বিদ্যালয়ৰ গুণ্ডাগিৰিৰ সৈতে আগবাঢ়ি গ"ল: "তেওঁ এডনিছকে ধৰি ঈশ্বৰ আৰু মানুহৰ সৈতে শুই থকা বুলি জনা গৈছে। তেওঁ ট্ৰয়ৰ হেলেনক পেৰিছলৈ আগবঢ়াই দিলে, তাৰ পিছত পেৰিছৰ ওপৰত চকু ৰখাৰ মুহূৰ্ততে পেৰিছৰ উত্তাপ জ্বলাই চুক্তিখনত ছীল কৰিলে। শেহতীয়াকৈ ইউৰেনাছৰ অণ্ডকোষৰ পৰা পাফ"ছৰ ওচৰত জন্মগ্ৰহণ কৰা। ক"ব লাগিব যে তাই..."
  
  "আমি বাৰ্তাটো পাইছো," ড্ৰেকে শুকানকৈ ক"লে, এতিয়াও খোদিতটোলৈ চাই। কেনেডীয়ে তেওঁৰ ফালে মূৰ জোকাৰি থকা লক্ষ্য কৰি তেওঁ হাঁহিলে।
  
  "আপুনি ঈৰ্ষা কৰিছে নেকি ডাৰ্লিং?"
  
  "যৌনভাৱে বৰ হতাশ?" তাই তাৰ কাষেৰে ঠেলি দি ডাহলৰ পিছত শাৰীত দ্বিতীয় স্থান পালে।
  
  সি তাইৰ পিছে পিছে চাই থাকিল। "বাৰু, এতিয়া কথা উল্লেখ কৰিলে..."
  
  "আহা মেট," বেনেও তেওঁৰ কাষেৰে ব্ৰাছ কৰি গ"ল। "ৱাঃ!"
  
  তেওঁৰ উচ্চাৰণত সকলোৱে জপিয়াই পৰিল। সিহঁতে ঘূৰি চাই দেখিলে যে সি চাৰিওখন ভৰিৰে পিছলৈ খোজ কাঢ়ি আহিছে, গোটেই মুখখনত ভয়ানকতা লিখা আছে। ড্ৰেকে ভাবিলে যে তেওঁ মাত্ৰ ডেভিল নিজেই দেখিছে নেকি, নৰকৰ পাকঘৰৰ পৰা পোনে পোনে দানৱৰ ডেউকাত উঠি অহা।
  
  "এই নিচটো-" সি উশাহ এৰিলে। "এখন প্লেটফৰ্মত... বতাহত ওপঙি আছে... সিপাৰে একো নাই! " ৷
  
  ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ হৃদয়খনে এটা স্পন্দন এৰিছে। তাৰ মনত পৰিল মিমিৰৰ কুঁৱা আৰু তাৰ মিছা মজিয়াখন।
  
  ডাহলে কেইবাবাৰো জপিয়াই পৰিল। "অভিশপ্ত শিলটো যথেষ্ট শক্তিশালী যেন লাগে। এইটো লাইনৰ শেষ হ"ব নোৱাৰে।"
  
  "এইটো নকৰিবা!"-বেনে চিঞৰি উঠিল। "বিচ্ছিন্ন হ"লে কি হ"ব?"
  
  মৌনতাই ৰাজত্ব কৰিলে। সকলোৱে চকু দুটা ডাঙৰ কৰি ইজনে সিজনৰ ফালে চাই থাকিল। কিছুমানে তেওঁলোকে লোৱা পথটোলৈ উভতি চাবলৈ সাহস কৰিলে, কূপবোৰ আৰু মাৰ্ষ্টাৰবোৰকে সামৰি লোৱা নিৰাপদ পথটোলৈ।
  
  সেই মুহূৰ্ততে আটাইতকৈ দূৰৈৰ শ্ৰৱণ দূৰত্বত এটা ক্ষীণ গুঞ্জন শব্দ শুনা গ"ল। কুঁৱাত শিল সৰি পৰাৰ শব্দ।
  
  ডাহলে দৃঢ়তাৰে ক"লে, "এইবোৰ জাৰ্মান। "খাদৰ গভীৰতা পৰীক্ষা কৰা। এতিয়া হয় আমি এই প্লেটফৰ্ম এৰি যোৱাৰ উপায় বিচাৰিম নহয় যিকোনো প্ৰকাৰে মৰি যাম।"
  
  ড্ৰেকে কেনেডীক কঁকালত কোবাই দিলে। "তালৈ চাওক" সিহঁতৰ ওপৰত আঙুলিয়াই দিলে। "মই কাণ দুখন মেলি ৰাখিলোঁ। মই ভাবো আমাৰ ওপৰত নিশ্চয় আন এটা নিচ বা গুহাৰ গোট আছে। কিন্তু চাওক... চাওকচোন শিলৰ ধাৰে কেনেকৈ বক্ৰ হৈ পৰিছে।
  
  "শুদ্ধ". কেনেডীয়ে খৰখেদাকৈ আফ্ৰডাইটৰ নিচৰ সীমালৈ গ"ল। তাৰ পাছত দাঁত থকা শিলটোত নিজকে হেঁচা মাৰি ধৰি তাই চুকটোৰ চাৰিওফালে উকি মাৰিলে। "ইয়াত কিবা এটা গাঁথনি আছে... ভগৱান! অ' মাই গড।"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ কান্ধত ধৰি আন্ধাৰলৈ উকি মাৰিলে। "মই ভাবো তুমি মোক চুদিব বুজাইছে!"
  
  তাত তেওঁলোকৰ লাইটৰ পৰিসৰৰ বহু ওপৰলৈ বিস্তৃত হৈ এটা পাতল লেজ আছিল যিটো আৰু অধিক পাতল সৰ্পিল চিৰিলৈ পৰিণত হৈছিল। চিৰিবোৰ সিহঁতৰ ওপৰত ওপৰলৈ বিস্তৃত হৈ পৰৱৰ্তী স্তৰলৈ গৈছিল।
  
  ড্ৰেকে ক"লে, "মূৰ ঘূৰোৱাৰ কথা কওক। "মাত্ৰ এটা কুকিজ আৰু এটা জাৰ লাগিল।"
  
  
  সাতত্ৰিশ
  
  
  
  TOMB OF THE GODS ৰ সমাধি
  
  
  সৰ্পিল চিৰিটো যথেষ্ট কঠিন যেন লাগিছিল, কিন্তু ইয়াৰ স্থপতিবিদসকলে কোনো ৰেলিং স্থাপন কৰাত ব্যৰ্থ হোৱাৰ কথা নকওঁৱেই, অন্তহীন গাঁত এটাৰ ওপৰৰ শূন্যতাৰ মাজেৰে ঘাঁ হোৱাৰ সৰল কথাটোৱে আনকি ড্ৰেকৰ সু-প্ৰশিক্ষিত স্নায়ুবোৰো মাখিতকৈ বেছি বেগেৰে কঁপি উঠিছিল এটা ভাইব্ৰেটৰ .
  
  এটা সম্পূৰ্ণ বৃত্তই তেওঁলোকক আফ্ৰডাইটৰ এলকোভলৈ প্ৰায় এক চতুৰ্থাংশ লৈ আহিছিল, গতিকে ড্ৰেকে অনুমান কৰিছিল যে তেওঁলোকে চাৰি-পাঁচটা বৃত্ত বনাব লাগিব। সি খোজৰ পিছত খোজ আগুৱাই গ"ল, বেনৰ পিছে পিছে, নিজৰ ভয়টো দমন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, দীঘলকৈ উশাহ ল"লে আৰু সদায় তেওঁলোকৰ লক্ষ্যলৈ আগ্ৰহেৰে বাট চাই থাকিল।
  
  ষাঠি ফুট ওপৰলৈ। পঞ্চাছ. চল্লিশ।
  
  ত্ৰিশ ফুট ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে বেন ৰৈ ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বহি থকা দেখিলে। ল"ৰাটোৰ চকু দুটা ভয়ত শিল হৈ পৰিল। ড্ৰেকে সাৱধানে তলৰ খোজটোত বহি আঁঠুটোত চুমা খালে।
  
  "ডুড, নতুন ট্ৰেক এটা লিখিবলৈ আৰম্ভ কৰিবলৈ সময় নাই, ৱাল অৱ স্লিপ। বা টেইলৰ মমছনৰ সপোন দেখা।"
  
  তেতিয়াই এজন এছ এ এছৰ জোৱানৰ মাত তেওঁলোকৰ মাজলৈ তললৈ প্ৰতিধ্বনিত হ"ল। "তাত ওপৰত কি চলি আছে? আমি ইয়াত নিজকে ধেমালি কৰিছো। পদক্ষেপ লোৱা."
  
  এছ এ এছৰ সৈন্য, ড্ৰেকে ভাবিলে। আগৰ তুলনাত বেলেগকৈ বনালোঁ।
  
  "বিৰতি লওক"- সি উত্তৰত চিঞৰি উঠিল। "মাত্ৰ বি মো।"
  
  "ভঙা! উফ..." ড্ৰেকে ওৱেলছৰ গভীৰ মাতটো শুনিলে, তাৰ পিছত মৌনতা। সি অনুভৱ কৰিলে কেনেডীয়ে তাৰ ভৰিৰ ওচৰত বহি আছে, তাইৰ টান হাঁহিটো দেখিলে আৰু ভৰিৰ আঙুলিৰে তাইৰ কঁপি থকা শৰীৰটো অনুভৱ কৰিলে।
  
  "ল"ৰাটোৰ অৱস্থা কেনেকুৱা?"
  
  "কলেজ এৰি যোৱা" ড্ৰেকে নিজকে জোৰকৈ হাঁহিলে। "বেণ্ডমেটসকল। ইয়ৰ্কৰ পাব। বিনামূলীয়া চিনেমাৰ নিশা। কে এফ চি। কল অৱ ডিউটি। জানেনে, ছাত্ৰৰ বস্তু।"
  
  কেনেডীয়ে ভালদৰে চালে। "মোৰ অভিজ্ঞতা অনুসৰি কলেজীয়া ল"ৰা-ছোৱালীয়ে এনেকুৱা কাম নকৰে।"
  
  এতিয়া বেন চকু মেলি টানকৈ হাঁহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। হাত আৰু আঁঠু লৈ লাহে লাহে খোজ কাঢ়িলে। আকৌ মুখখন ওপৰলৈ তুলি, এতিয়াও হাত-আঁঠুত, সি এটাৰ পিছত এটাকৈ ক্লান্তিকৰ খোজ বগাই গ"ল।
  
  ইঞ্চি ইঞ্চি, খোজৰ পিছত খোজ বিপদজনক খোজ, উঠি আহিল। ড্ৰেকে টেনচনৰ বাবে মূৰ আৰু হৃদয়খন বিষ অনুভৱ কৰিলে। বেন পৰি গ"লে ল"ৰাটোৰ পতনটো নিজৰ শৰীৰেৰে স্বেচ্ছাই বন্ধ কৰি দিলেহেঁতেন, যদিহে তাক বচাবলৈহে হ"লহেঁতেন।
  
  কোনো প্ৰশ্ন বা দ্বিধাবোধ নাই।
  
  আন এটা সম্পূৰ্ণ বৃত্ত আৰু তেওঁলোক নিজৰ লক্ষ্যৰ পৰা প্ৰায় বিশ ফুটমান দূৰত আছিল, এটা লেজ যিয়ে তেওঁলোকে মাত্ৰ পাৰ হোৱাখনৰ প্ৰতিফলন ঘটাইছিল। টিপটিপিয়া টৰ্চৰ পোহৰত ড্ৰেকে তেওঁক অধ্যয়ন কৰিলে। ই পুনৰ প্ৰৱেশদ্বাৰৰ খাদটোলৈ লৈ গৈছিল, কিন্তু স্পষ্টভাৱে এটা স্তৰ ওপৰলৈ।
  
  লেভেল আপ?তেওঁ ভাবিলে। ভগৱান, তেওঁ ছনিক দ্য ডেম হেজহগৰ সৈতে এইটো অত্যধিক 'আধুনিক' কৰি তুলিছিল।
  
  তাৰ ওপৰত ডাহলে দ্বিধাবোধ কৰা দেখিলে। ছুইডেনৰ এইগৰাকী খেলুৱৈয়ে অতি সোনকালে থিয় দিলে, ভাৰসাম্য হেৰুৱালে আৰু এতিয়া পিছফালৰ ভৰিখনত অত্যধিক ওজন দিলে। কোনো শব্দ নাছিল, মাথোঁ নিস্তব্ধ সংগ্ৰাম। ডাহলৰ মনটোক আগুৰি ধৰা অত্যাচাৰৰ কথা সি কল্পনাহে কৰিব পাৰিছিল। পিছফালে ঠাই, আগত নিৰাপত্তা, দীঘলীয়া, বেদনাদায়ক পতনৰ চিন্তা।
  
  তাৰ পিছত ছুইডেনৰজনে আগবাঢ়ি লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল, খোজবোৰত খুন্দা মাৰিলে আৰু প্ৰিয় জীৱনৰ বাবে ধৰি ৰাখিলে। দহ ফুট ওপৰৰ পৰা ড্ৰেকে তেওঁৰ গধুৰ উশাহ-নিশাহ শুনিব পাৰিছিল।
  
  কেইবা মিনিটমান পাৰ হৈ গ"ল আৰু কঠিন আৰোহণ চলি থাকিল। অৱশেষত ডাহলে জখলাৰ পৰা নামি লেজত উঠিল, তাৰ পিছত হাত আৰু আঁঠু লৈ আগবাঢ়ি গৈ ঠাই পালে। ড্ৰেকে অলপ পিছতে পিছে পিছে গ"ল, কেনেডীক টানি লৈ গ"ল, তেওঁলোকে পুনৰ চিঞৰি চিঞৰি মৃত্যুৰ পৰা মাত্ৰ এখোজ দূৰত্বত থকা সৰু লেজখনলৈ উভতি অহাৰ বাবে আপ্লুত সকাহ অনুভৱ কৰিলে।
  
  যেতিয়া তেওঁলোকৰ সকলোৰে হিচাপ লোৱা হ"ল, তেতিয়া ডাহলে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "পৰৱৰ্তী নিচলৈ আগবাঢ়ি যাওঁ আৰু ব্ৰেক মাতিওঁ," তেওঁ কয়। "মই, এজনৰ বাবে, সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস হৈ পৰিছো।"
  
  ক্লান্ত শৰীৰটোক আৰু পাঁচ মিনিট ধৰি জোকাৰি যোৱাৰ পিছত আৰু ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা পেশীৰ স্পামৰ সৈতে যুঁজি থকাৰ পিছত তেওঁলোকে উজুটি খাই চতুৰ্থটো নিচত উপনীত হ"ল, যিটো আফ্ৰ"ডাইটৰ সমাধিৰ পোনে পোনে ওপৰত অৱস্থিত।
  
  প্ৰথমতে কোনেও স্থায়ী ঈশ্বৰক দেখা নাপালে। আঁঠু লৈ আঁঠু লৈ জিৰণি লৈ উশাহ-নিশাহ লৈছিল। ড্ৰেকে হাঁহি এটা মাৰি ভাবিলে যে তেওঁৰ অসামৰিক জীৱনে তেওঁক ঠিক এইটোৱেই লৈ গৈছে, আৰু তেতিয়াহে ওপৰলৈ চালে যেতিয়া পাৰ্নেভিকে তেওঁৰ বাহিৰে আন কাৰোবাৰ পৰা অহা অদ্ভুত যেন লগা এটা কুৎসিত শব্দ উচ্চাৰণ কৰিলে।
  
  "উফ!"
  
  "কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "উফ! কুকুৰৰ মূৰ। এইজনী অনুবিছ।"
  
  "একে শঁতা?" ওৱেলছে চকীখনত পিছলৈ হেলান দি আঁঠু দুটা বুকুৰ ওচৰলৈ টানিলে। "বাৰু. মই কৰিম....."
  
  পাৰ্নেভিকে কয়, "মিচৰৰ দেৱতা। "আৰু ইয়াৰ মৃত্যুৰ লগত নিশ্চয় কিবা সম্পৰ্ক আছে।"
  
  ড্ৰেকে শাৰী শাৰী মমি আৰু কয়লাৰ শহাপহুৰ মূৰ্তিবোৰলৈ চালে। সোণেৰে আবৃত কফিন আৰু পান্নাৰে ঢাকি থোৱা আংখ।অপ্ৰভাৱিত হৈ তেওঁ ঈশ্বৰৰ কবৰ কক্ষলৈ পিঠি দি কিটকেটত সোমাই পৰিল। ক্ষন্তেক পিছতে কেনেডী তেওঁৰ কাষত বহিল।
  
  "গতিকে" তাই খাদ্য-পানীয়ৰ মোনা খুলি ক"লে।
  
  "ধেৎ, তুমি কথা ক"বলৈ ভাল" ড্ৰেকে হাঁহিলে। "ইতিমধ্যে মোৰ উত্তেজনা হৈছে।"
  
  "শুনা বন্ধু, মই যদি তোমাক অন কৰিব বিচাৰো তেন্তে তুমি মোৰ হাতত পুটি হৈ পৰিলহেঁতেন।" কেনেডীয়ে তেওঁক এটা হাঁহি মাৰিলে যিটো ককি আৰু বিৰক্ত দুয়োটা আছিল। "ধেৎ, তোমালোকে এমিনিটৰ বাবেও ৰৈ থাকিব নোৱাৰা নহয়?"
  
  "ঠিক আছে ঠিক আছে, ক্ষমা কৰিব। মাত্ৰ খেলি আছে। কি হৈছে?"
  
  কেনেডীয়ে মহাকাশলৈ চাই থকাটো সি চাই থাকিল। ফ্ৰেই সৈন্যই তেওঁলোকক ধৰি লোৱাৰ ক্ষীণ শব্দটো ধৰিলে তাইৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ যোৱা দেখিলোঁ। "এই... বস্তুটো... আমি কিছুদিন ধৰি জোপোহাৰ চাৰিওফালে মাৰপিট কৰি আছো। আপুনি ভাবিছেনে, আহ, আচলতে আমাৰ কিবা এটা আছে ড্ৰেক?"
  
  "মই নিশ্চিতভাৱে ভাবো অডিন ইয়াত তলত আছে।"
  
  কেনেডীয়ে যাবলৈ থিয় হ"ল, কিন্তু ড্ৰেকে তাইক ৰখাবলৈ তাইৰ আঁঠুত হাতখন থৈ দিলে। স্পৰ্শটোৱে প্ৰায় স্ফুলিংগৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  
  "ইয়াত" সি ক"লে। "আপুনি কি ভাবে?"
  
  "আমি ঘূৰি আহিলে মোৰ বিশেষ কাম নাথাকিব বুলি মই ভাবো" তাই ফুচফুচাই ক"লে। "চিৰিয়েল কিলাৰ থমাছ কেলেব আৰু বাকী সকলো কথাৰ বিষয়ে। সেই হাৰামীটোৱে আকৌ মাৰিলে, জানেনে, আমি মানহাটান পোৱাৰ আগদিনা।"
  
  "কি? নহয়."
  
  "হয়. সেইখিনিতে মই হত্যাৰ স্থানত ঘূৰি ফুৰিবলৈ গৈছিলো। আৰু শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাওক।"
  
  "আই এম ছ'ৰী"। ড্ৰেকে সাৱটি ধৰাৰ পৰা বিৰত থাকিল, এইটো জানি যে এইটোৱেই তাইৰ বাবে এতিয়াই শেষ বস্তু।
  
  "ধন্যবাদ, মই জানো। তুমি মোৰ চিনাকি সৎ মানুহবোৰৰ ভিতৰত এজন, ড্ৰেক। আৰু আটাইতকৈ নিস্বাৰ্থ। হয়তো সেইবাবেই তোমাক মোৰ বৰ ভাল লাগে।"
  
  "মোৰ বিৰক্তিকৰ মন্তব্যৰ পিছতো?"
  
  "বহুত শক্তিশালীভাৱে, ইয়াৰ পিছতো।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ বাকী চকলেটখিনি শেষ কৰি কিটকেটৰ ৰেপাৰটো শূন্যতাত পেলাই নিদিবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে। নিজৰ ভাগ্য জানি হয়তো তেওঁ প্ৰাচীন জাবৰৰ ফান্দ বা তেনেকুৱা কিবা এটা আৰম্ভ কৰিলেহেঁতেন।
  
  কেনেডীয়ে আৰু কয়, "কিন্তু কোনো কামৰ অৰ্থ হ"ল কোনো সংযোগ নাই। "নিউয়ৰ্কত মোৰ কোনো প্ৰকৃত বন্ধু নাই। কোনো পৰিয়াল নাই। মই ধৰি লৈছোঁ যে যিকোনো প্ৰকাৰে মোক জনসাধাৰণৰ চকুৰ পৰা হেৰাই যোৱাৰ প্ৰয়োজন হ"ব পাৰে।"
  
  "বাৰু," ড্ৰেকে চিন্তাশীলভাৱে ক"লে, "মই দেখিছোঁ তুমি এজন প্ৰলোভনমূলক সম্ভাৱনা।" সি তাইক মূৰ্খ চকু দুটা দিলে। "হয়তো আপুনি জলি অল্ড পেৰিছক বলক্স বুলি ক"ব পাৰে আৰু জলি অল্ড ইয়ৰ্ক চাবলৈ আহিব পাৰে।"
  
  "কিন্তু মই ক"ত থাকিম?"
  
  ড্ৰেকে ডালে নিজৰ সৈন্যবাহিনীক একত্ৰিত কৰা শুনিলে। "বাৰু, আমি মাত্ৰ বুজিব লাগিব যে আপুনি কেনেকৈ আপোনাৰ কিপটো উপাৰ্জন কৰিব পাৰে।" তাই ভৰিৰ ওপৰত উঠি অহালৈকে সি ৰৈ থাকিল, তাৰ পিছত তাইৰ কান্ধত ধৰি তাইৰ জিলিকি থকা চকু দুটালৈ চালে।
  
  "চিৰিয়াছলি কেনেডি, আপোনাৰ সকলো প্ৰশ্নৰ উত্তৰ হ"ব। কিন্তু এই সকলোবোৰ মই এতিয়াই ধৰিব পৰা নাই। মোৰ নিজৰ লটাৰী আছে যিবোৰ আমি আলোচনা কৰিব লাগিব আৰু মই ইমানেই মনোনিৱেশ কৰি থকাটো প্ৰয়োজন।" সি শূন্যতাৰ ফালে মাত দিলে। "তলত এলিচিয়া মাইলছ আছে। আপুনি হয়তো ভাবিব পাৰে যে আমাৰ ইমান দূৰৰ যাত্ৰা বিপদজনক আছিল, এই সমাধিটো বিপদজনক আছিল, কিন্তু বিশ্বাস কৰক, সেই কুকুৰটোৰ তুলনাত তেওঁলোক একোৱেই নহয়।"
  
  "তেওঁ ঠিকেই কৈছে" ওৱেলছে ওচৰলৈ গৈ শেষৰ মন্তব্যটো ধৰিলে। "আৰু ইয়াৰ পৰা ওলাই অহাৰ আন কোনো উপায় দেখা নাই ড্ৰেক। তাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ কোনো উপায় নাই।"
  
  "আৰু আমি পথটো বন্ধ কৰিব নোৱাৰো কাৰণ আমাক ওলাই অহাৰ পথ লাগে," ড্ৰেকে মাত দিলে। "হয়, মইও সকলো চিত্ৰনাট্য চাইছিলো।"
  
  "জানিছিলোঁ তুমি এইটো কৰিবা।" ওৱেলছে এনেকৈ হাঁহিলে যেন সি গোটেইখিনি সময়তে জানিছিল যে ড্ৰেক এতিয়াও তাৰ এজন ল"ৰা। "আহা, টাৰ্নিপবোৰ গৰ্জন কৰি আছে।"
  
  ড্ৰেকে নিজৰ পুৰণি বছৰ পিছে পিছে লেজলৈ গ"ল, তাৰ পিছত বেন আৰু ডাহলৰ পিছফালে নিজৰ ঠাই ল"লে। এটা মূল্যায়নমূলক চকুত দেখা গ"ল যে সকলোৱে জিৰণি লৈছে, কিন্তু আগলৈ কি হ"ব তাক লৈ নাৰ্ভাছ হৈ পৰিছে।
  
  "চাৰিজন মাৰিলে," ডাহলে ক"লে আৰু পিছফালে পাহাৰটো লৈ লেজৰ কাষেৰে হুলস্থুল কৰি গ"ল।
  
  পৰৱৰ্তী নিচটো আছিল এক আচৰিত আৰু তেওঁলোকে সকলোকে বুষ্ট দিছিল। এইখন আছিল অডিনৰ পুত্ৰ থৰৰ সমাধি।
  
  ল"ৰাজনে ডেথ ভেলীত শিবিৰ পাতি থকা য়েটি এটা আৱিষ্কাৰ কৰাৰ দৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। আৰু, তেওঁৰ বাবে, তেওঁৰ আছিল। নৰ্ছ পৌৰাণিক কাহিনীৰ এজন অধ্যাপকে মাৰ্ভেল কমিক্সৰ বাবেই সম্ভৱতঃ সৰ্বকালৰ আটাইতকৈ বিখ্যাত নৰ্ছ ব্যক্তিত্ব থৰৰ সমাধি আৱিষ্কাৰ কৰিছে।
  
  বিশুদ্ধ আনন্দ।
  
  আৰু ড্ৰেকৰ বাবে থৰৰ উপস্থিতিয়ে হঠাতে ইয়াক আৰু অধিক বাস্তৱ কৰি তুলিলে।
  
  সন্মানজনক মৌনতা। থৰৰ বিষয়ে বা অন্ততঃ ভাইকিং গড অৱ থাণ্ডাৰ এণ্ড লাইটনিঙৰ কোনো অৱতাৰৰ বিষয়ে সকলোৱে জানিছিল। পাৰ্নেভিকে থৰ্ছডে বা আমি এতিয়া তেওঁক জনা মতে বৃহস্পতিবাৰৰ বিষয়ে বক্তৃতা দিছিল । এইটো বুধবাৰ - বা পানী দিৱস, বা অডিনৰ দিৱসৰ সৈতে জড়িত। থৰ আছিল মানুহে জনা আটাইতকৈ ডাঙৰ যোদ্ধা দেৱতা, হাতুৰী হাতত লৈ, ট্যুৰ ডি ফৰ্চৰ সহায়ত শত্ৰুক চেপি ধৰিছিল। ভাইকিং পুৰুষত্বৰ বিশুদ্ধ মূৰ্তি।
  
  পাৰ্নেভিকক আঁতৰাই নিবলৈ আৰু তেতিয়াই থৰৰ হাড়বোৰ পৰীক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাত বাধা দিবলৈ তেওঁলোকে কৰিব পৰা কামটোৱেই আছিল। পৰৱৰ্তী নিচটো ষষ্ঠটোত লোকি, থৰৰ ভাতৃ আৰু অডিনৰ আন এজন পুত্ৰ আছিল।
  
  "ট্ৰেইলটো গৰম হৈ আহিছে," ডাহলে ক"লে, পাহাৰৰ কাষত শেষ হোৱা লেজখনৰ কাষেৰে আগবাঢ়ি যোৱাৰ আগতে এলক"ভৰ ভিতৰত কষ্টেৰে উকি মাৰিলে, যিটো এটা কঠিন ক"লা ভৰ।
  
  শিলৰ কাষেৰে টৰ্চ পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত ড্ৰেকে ছুইডেন, বেন আৰু কেনেডীৰ লগত যোগ দিলে।
  
  "ফুটহল্ডছ" বেনে ক"লে। "আৰু হাত জিৰণি লয়। দেখাত আমি ওপৰলৈ যাম।"
  
  ড্ৰেকে ওপৰলৈ চাবলৈ ডিঙিটো ক্ৰেন কৰিলে। শিলৰ চিৰিডাল অন্তহীন আন্ধাৰলৈ উঠি গ"ল, আৰু সিহঁতৰ পিছফালে বতাহৰ বাহিৰে একো নাথাকিব।
  
  প্ৰথমে স্নায়ুৰ পৰীক্ষা, এতিয়া কি? বল? জীৱন ধাৰণ ক্ষমতা?
  
  আৰু আকৌ ডাহল প্ৰথমে গ"ল। দ্ৰুতগতিত বিশ ফুটমান ওপৰলৈ উঠি অহাৰ আগতে যেন ক"লাটোৱে তেওঁক আগুৰি ধৰাৰ লগে লগে লেহেমীয়া হ"ল। বেন পিছলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে, তাৰ পিছত কেনেডীয়ে।
  
  "মই ভাবো তুমি এতিয়া মোৰ গুদটোৰ ওপৰত চকু ৰাখিব পাৰিবা" তাই আধা হাঁহি এটা মাৰি ক"লে, "নিশ্চয় কৰক যে ই তোমাৰ কাষেৰে উৰি নাযায়।"
  
  সি চকু টিপিয়াই দিলে। "এইটোৰ পৰা চকু আঁতৰাব নোৱাৰো।"
  
  ড্ৰেকে ইয়াৰ পিছত আগবাঢ়িল, চতুৰ্থ এপেণ্ডেজ লৰচৰ কৰাৰ আগতে তিনিটা নিখুঁত হোল্ড লাভ কৰে। এইদৰে উঠি তেওঁ লাহে লাহে নিৰ্মল শিলটোৰ ওপৰত আগ্নেয়গিৰিৰ বতাহত উঠি গ"ল।
  
  চাৰিওফালে গুঞ্জন চলি থাকিল: দূৰৈৰ পাহাৰৰ বিলাপ। ড্ৰেকে কল্পনা কৰিলে যে ওচৰৰ মেগমা চেম্বাৰ এটা উতলি আছে, দেৱালৰ মাজেৰে নৰকজুই উলিয়াই দূৰৈৰ নীলা আইচলেণ্ডৰ আকাশত বিস্ফোৰণ ঘটিছে।
  
  তাৰ ওপৰত ভৰি এখন হুলস্থুল কৰিলে, তাৰ সৰু লেজৰ পৰা পিছলি গ"ল। কোনোবাই তাৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ গ"লে সি কৰিব পৰা কাম কম বুলি জানি সি থিয় হৈ থাকিল, কিন্তু সি সাজু আছিল, কেৱল তাৰ বাবে।
  
  কেনেডীৰ ভৰিখন মূৰৰ পৰা প্ৰায় এক মিটাৰ ওপৰত মহাকাশত দোল খাই উঠিল।
  
  অলপ অস্থিৰভাৱে দোল খাই সি হাতখন আগবঢ়াই দিলে যদিও কোনোমতে তাইৰ জোতাৰ তলুৱাটো ধৰি তাইক পিছলৈ টানি লেজখনৰ ওপৰলৈ লৈ গ"ল। কৃতজ্ঞতাৰ এটা চুটি ফুচফুচাই আমাৰ ওচৰ পালেহি।
  
  সি আগবাঢ়ি গ"ল, বাইচেপছ জ্বলি উঠিল, প্ৰতিটো গাঁঠিত আঙুলিবোৰ বিষাই গ"ল। ভৰিৰ আঙুলিৰ মূৰবোৰে প্ৰতিটো সৰু সৰু বগাই যোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ শৰীৰৰ ওজন লৈ গৈছিল। ঘাম তেওঁৰ প্ৰতিটো ছিদ্ৰৰ তললৈ সোমাই গ"ল।
  
  তেওঁ আন এখন লেজৰ তুলনামূলকভাৱে নিৰাপদ স্থানত উপনীত হোৱাৰ আগতেই দুশ ফুট নিৰাপদ কিন্তু ভয়ংকৰ হাত ধৰা আৰু ভৰিৰ ঠাইৰ অনুমান কৰিছিল।
  
  ক্লান্তিকৰ কাম। এণ্ড অৱ দ্য ৱৰ্ল্ড, এপ"কেলিপছ পিছৰ ৰচনা। প্ৰতিটো শাস্তিমূলক পদক্ষেপেৰে মানৱতাক ৰক্ষা কৰা।
  
  "এতিয়া কি?" ওৱেলছ পিঠিত শুই পৰিল, হুমুনিয়াহ কাঢ়ি। "লেজৰ কাষেৰে আৰু এটা ৰক্তাক্ত খোজ?"
  
  "নাই" ডাহলৰ ধেমালি কৰাৰ শক্তিও নাছিল। "সুৰংগ"।
  
  "কণী"।
  
  আঁঠু লৈ সিহঁতে আগবাঢ়ি আহিল। সুৰংগটোৱে চিয়াঁহীৰ দৰে আন্ধাৰলৈ লৈ গ"ল যাৰ ফলত ড্ৰেকে সপোন দেখিছে বুলি বিশ্বাস কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে আৰু তাৰ পিছত হঠাতে পিছফালৰ পৰা নিশ্চল কেনেডীৰ সৈতে সংঘৰ্ষ হ"ল।
  
  মুখখন আগলৈ ঘূৰাই দিয়ক।
  
  "অস! তুমি মোক সকীয়াই দিব পাৰিলাহেঁতেন।"
  
  "মোৰ ওপৰতো যেতিয়া একেই ভাগ্য আহিল তেতিয়া কঠিন হৈ পৰে"- উত্তৰত শুকান মাতটোৱে আহিল। "মই ভাবো এই স্তূপৰ পৰা কেৱল ডাহলে নাক ভঙা নোহোৱাকৈ ওলাই আহিল।"
  
  "মোৰ অভিশপ্ত হৃদয়খনক লৈ মই চিন্তিত" ডাহলে ক্লান্ত হৈ উত্তৰ দিলে। "সুৰংগটো আন এটা চিৰিৰ প্ৰথম খোজৰ ঠিক বিপৰীতে শেষ হয়, উম, মই অনুমান কৰিম পঞ্চল্লিশ ডিগ্ৰী কোণ। বাওঁ বা সোঁ একোৱেই নাই, অন্ততঃ মই দেখা পোৱা একোৱেই নাই। সাজু হওক।"
  
  "এইবোৰ ক"ৰবাত সংলগ্ন কৰিব লাগিব," ড্ৰেকে ঘাঁ হোৱা আঁঠু দুটাত হাঁহি হাঁহি বিৰবিৰাই উঠিল। "ভগৱানৰ স্বাৰ্থত, কেৱল বতাহত ওলমি থাকিব নোৱাৰে।"
  
  "হয়তো তেওঁলোকে পাৰে," পাৰ্নেভিকে ক"লে। "স্বৰ্গৰ কাৰণে।" হা হা। মই ধেমালি কৰি আছিলো, কিন্তু চিৰিয়াছলি, মোৰ আটাইতকৈ ভাল অনুমান হ"ল উৰি যোৱা বাট্ৰেছৰ ধাৰাবাহিক।"
  
  "আমাৰ তলত লুকাই আছে," ড্ৰেকে ক"লে। "নিশ্চিতভাৱে. ইয়াৰ বাবে নিশ্চয় বহুত জনশক্তিৰ নৰক লাগিছিল। বা সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী দেৱতা দুজনমান।"
  
  "হয়তো তেওঁলোকে হাৰকিউলিছ আৰু এটলাছক সহায় বিচাৰিছিল।"
  
  ড্ৰেকে প্ৰথম খোজটোত সাৱধানে ভৰি দিলে, আচৰিত ধৰণে ভয়ংকৰ অনুভৱ এটাই তেওঁৰ মগজুত আক্ৰমণ কৰিলে আৰু ৰুক্ষ শিলটোৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল। অলপ সময় বগাই গ"ল, অৱশেষত ওলমি থকা মঞ্চৰ চাৰিওফালে অৱস্থিত আন এটা এলকোভত ওলাই আহিল।
  
  ক্লান্ত মূৰটো জোকাৰি ডাহলে তেওঁক সম্ভাষণ জনালে। "প'চেইডন"।
  
  "প্ৰভাৱশালী."
  
  ড্ৰেকে আকৌ আঁঠু কাঢ়িলে। প্ৰভু, সি ভাবিলে। আশাকৰোঁ জাৰ্মানসকলৰো ঠিক তেনেকুৱাই কঠিন। শেষত হয়তো যুঁজ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে শিল, কাগজ, কেঁচিৰে সমাধান কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।
  
  গ্ৰীক সাগৰৰ দেৱতাই নিজৰ সাধাৰণ ত্ৰিশূল আৰু কল্পনাতীত ধনেৰে ভৰা এটা কোঠা লৈ গৈছিল। এইজনেই আছিল তেওঁলোকে পাৰ হৈ যোৱা সপ্তম ঈশ্বৰ। ন নম্বৰটোৱে তাৰ মনত চেপি ধৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  ভাইকিং পৌৰাণিক কাহিনীত ন নম্বৰটোৱেই আটাইতকৈ পবিত্ৰ নাছিল নেকি?
  
  তেওঁলোকে জিৰণি লৈ থাকোঁতে তেওঁ পাৰ্নেভিকক এই কথা উল্লেখ কৰিছিল।
  
  "হয়, কিন্তু এই ঠাইখন স্পষ্টভাৱে কেৱল নৰ্ডিক নহয়," অধ্যাপকজনে পিছফালে ত্ৰিশূল থকা মানুহজনৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। "এশজন হ"ব পাৰে।"
  
  "বাৰু, আমি স্পষ্টভাৱে এশটা বাচিব নোৱাৰো," কেনেডীয়ে তেওঁৰ লগত তৰ্ক কৰিলে। "যদিহে কোনোবাই সন্মুখত হো-জো নিৰ্মাণ নকৰে।"
  
  "বা, তাতোকৈ ভাল, বেকন চেণ্ডুইচৰ দোকান," ড্ৰেকে ওঁঠত চেপা মাৰি ধৰিলে। "মই নিশ্চিতভাৱে এই বেয়া মানুহবোৰৰ এজনক এতিয়াই হত্যা কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন।"
  
  "ক্ৰাঞ্চি" বেন হাঁহিলে আৰু ভৰিখনত চৰ মাৰিলে। "আপুনি দহ বছৰৰ পুৰণি কথা এটাৰ কথা কৈছে। কিন্তু চিন্তা নকৰিব-আপোনাৰ এতিয়াও মনোৰঞ্জনৰ মূল্য আছে।"
  
  আৰু পাঁচ মিনিট পাৰ হৈ গ"ল, তেতিয়া তেওঁলোকে আগবাঢ়ি যাবলৈ যথেষ্ট জিৰণি লোৱা যেন অনুভৱ কৰিলে। ডাহল, ওৱেলছ আৰু মাৰ্ষ্টাৰছে কেইবা মিনিটমান নিজৰ খেদি অহাসকলৰ কথা শুনিলে যদিও এটা শব্দই চিৰন্তন ৰাতিটোক বিচলিত কৰা নাছিল।
  
  "হয়তো তেওঁলোক সকলোৱেই পৰি গ"ল," কেনেডীয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে। "হ"ব পাৰে। এইখন যদি মাইকেল বেৰ চিনেমা হ"লহেঁতেন তেন্তে ইতিমধ্যে কোনোবাই পৰিলহেঁতেন৷"
  
  "সঁচাকৈ". ডাহলে আমাক আন এটা ওলমি থকা চিৰিৰে ওপৰলৈ লৈ গ"ল। ভাগ্যই কোৱাৰ দৰে ইয়াতেই ওৱেলছে নিজৰ গ্ৰিপ হেৰুৱাই দুখন পিছল খোজৰ তললৈ পিছলি পৰিল, প্ৰতিবাৰেই চিবুকেৰে শিলটোত খুন্দা মাৰিলে।
  
  কামোৰা জিভাৰ পৰা ওঁঠৰ মাজেৰে তেজ ওলাই আহিল।
  
  ড্ৰেকে তাক ডাঙৰ কোটটোৰ কান্ধত ধৰিলে। তাৰ তলৰ মানুহজনে-মাৰ্ষ্টাৰছে- অতিমানৱীয় শক্তিৰে তাৰ উৰু দুটা ধৰিলে।
  
  "পলায়ন নাই বুঢ়া৷ এতিয়ালৈকে নহয়."
  
  পঞ্চাশ বছৰীয়া মানুহজনক মোটামুটিভাৱে চিৰিৰে ওপৰলৈ টানি অনা হ"ল, কেনেডীয়ে ড্ৰেকৰ পিঠিত ধৰিলে আৰু মাৰ্ষ্টাৰছে নিশ্চিত কৰিলে যে তেওঁ আন এটা খোজত পিছলি নাযায়। অষ্টম এলকোভত উপনীত হোৱাৰ সময়লৈকে ওৱেলছৰ মনটো আকৌ ভাল আছিল।
  
  "হয়, ইচ্ছাকৃতভাৱে কৰিলে ল"ৰাহঁত। বাকীখিনিহে বিচাৰিছিলো।"
  
  কিন্তু সি মাৰ্ষ্টাৰছৰ হাতখন চেপি ধৰিলে আৰু কোনেও চোৱা নাছিল যেতিয়া ড্ৰেকক আন্তৰিক ধন্যবাদ জনাই ফুচফুচাই ক"লে।
  
  "চিন্তা নকৰিবা বুঢ়া। মাত্ৰ তাত ওলমি থাকক। তোমাৰ মে" টাইমটো এতিয়াও হোৱা নাই।"
  
  অষ্টম নিচটো আছিল এক প্ৰকাৰৰ প্ৰদৰ্শন।
  
  "অ' মাই গড"। পাৰ্নেভিকৰ অলৌকিকতাই তেওঁলোক সকলোকে আক্ৰান্ত কৰিলে। "এইজন জিউছ। মানুহৰ পিতৃ। আনকি দেৱতাসকলেও তেওঁক দেৱতা - পিতৃৰূপ বুলি উল্লেখ কৰে। ই...অডিনৰ বাহিৰত...বহুত দূৰত, আৰু ই নৰ্ছৰ পৰা আহিছে।"
  
  "আৰম্ভণিৰ জাৰ্মান জনগোষ্ঠীৰ মাজত অডিনক জিউছ বুলি চিনাক্ত কৰা হোৱা নাছিল নেকি?" বেনে নিজৰ গৱেষণাৰ কথা মনত পেলাই সুধিলে।
  
  "তেওঁ আছিল বন্ধু, কিন্তু মানে আহকচোন। এইজনেই জিউছ। " ৷
  
  এই মানুহজনে ঠিকেই কৈছিল। দেৱতাৰ ৰজাজন ওখ আৰু অবিভক্ত হৈ থিয় হৈ আছিল, নিজৰ বিশাল হাতত বিজুলীৰ পোহৰ এটা লৈ। তেওঁৰ নিচত আছিল অসংখ্য জিলিকি থকা ধন, যিবোৰ আজি এজন মানুহে গোটাব পৰা যিকোনো বস্তুৰ বাহিৰেও কৰৰে উপচি পৰিছিল।
  
  আৰু তেতিয়াই ড্ৰেকে এটা গালি শুনিলে, জোৰেৰে, জাৰ্মান ভাষাত। তলৰ পৰা প্ৰতিধ্বনিত হ"ল।
  
  "তেওঁলোকে মাত্ৰ এটা সুৰংগ ভাঙি গ"ল," ডাহলে বিৰক্তিত চকু দুটা মুদি দিলে। "আমাৰ পৰা মাত্ৰ পোন্ধৰ মিনিট পিছ পৰি আছে। ধিক্কাৰ, আমাৰ ভাগ্যৰ বাহিৰত! মোক অনুসৰণ কৰক!"
  
  আন এটা চিৰিয়ে ইংগিত দিলে, এইবাৰ শেষৰ দহটা খোজত উলম্ব হোৱাৰ আগতে জিউছৰ সমাধিৰ পৰা ওলাই আহিল। তেওঁলোকে যিমান পাৰে তাৰ লগত যুঁজিলে, লৰচৰ কৰা আন্ধাৰত তেওঁলোকৰ সাহস ছাইলৈ পৰিণত হ"ল। পোহৰৰ অনুপস্থিতিয়ে যেন থতমত খাই থকা আত্মাটোক দমন কৰি পেলালে। ফোনটোত ভয় আহি বহিবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  
  মূৰ ঘূৰোৱাৰ কথা কওক, ড্ৰেকে ভাবিলে। আপোনাৰ বলবোৰ কেনেকৈ বাদামৰ আকাৰলৈ সৰু হৈ যায় সেই বিষয়ে কওক। তীব্ৰ আন্ধাৰৰ ওপৰত ওলমি থকা, খোজ কাঢ়ি যোৱা ৰাতিটোৰ মাজেৰে বগাই যোৱা সেই শেষৰ দহ খোজটোৱে তেওঁক প্ৰায় আৱৰি ধৰিলে। আনে কেনেকৈ চম্ভালিলে তাৰ কোনো ধাৰণা নাছিল - তেওঁ মাত্ৰ নিজৰ অতীতৰ ভুলবোৰ পুনৰ জীৱিত কৰি সেইবোৰৰ লগত জোৰকৈ আঁকোৱালি ল"ব পাৰিছিল - এলিছন, যিটো সন্তান তেওঁলোকৰ কেতিয়াও নাছিল আৰু কেতিয়াও নহ"ব; ইৰাকত এছ আৰ টি অভিযানে সকলোবোৰ গোলমাল কৰি পেলালে - তেওঁ পতনৰ তীব্ৰ ভয় দূৰ কৰিবলৈ প্ৰতিটো ভুলকে নিজৰ মনত আগস্থানত ৰাখিলে।
  
  আৰু এখন হাত আনখনৰ ওপৰত ৰাখিলে। এখন ভৰি আনখনতকৈ ওখ। সি উলম্বভাৱে উঠিল, পিছফালে অসীম, কোনোবা নামহীন বতাহৰ ধুমুহাই তেওঁৰ কাপোৰবোৰ লৰচৰ কৰি পেলালে। দূৰৈৰ বজ্ৰপাতৰ গৰ্জনটো আগ্নেয়গিৰিৰ গীত হ"ব পাৰে, কিন্তু আন কথাও হ"ব পাৰে। ক"ব নোৱাৰা ভয়ানকতা, ইমানেই ভয়ংকৰ যে কেতিয়াও দিনৰ পোহৰ দেখা নাপাব। শিল, বোকা আৰু গোবৰৰ ওপৰত পিছলি যোৱা ভয়ংকৰ জীৱ, উন্মাদনাৰ তেজৰ ৰঙা দৰ্শন উদগনি দিয়া ভয়ংকৰ সুৰ নিৰ্গত কৰা।
  
  প্ৰায় কান্দি কান্দি ড্ৰেকে শেষৰ শিলৰ খোজটোৰ ওপৰেৰে সমতল পৃষ্ঠত খোজ কাঢ়ি গ"ল। ৰুক্ষ শিলটোৱে তাৰ খোঁচ মাৰি থকা হাত দুখন খোঁচ মাৰিলে। শেষৰটো বেদনাদায়ক প্ৰচেষ্টাৰে তেওঁ মূৰটো ওপৰলৈ তুলি দেখিলে যে তেওঁৰ চাৰিওফালে বাকী সকলোৱে প্ৰণাম কৰি আছে, কিন্তু তেওঁলোকৰ পিছফালে তেওঁ দেখিলে টৰ্ষ্টেন ডাহল - উন্মাদ ছুইডেনৰ মানুহজন - যিয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত পেটত আগবাঢ়ি গৈ তেওঁলোকে দেখা সকলোতকৈ ডাঙৰ এটা নিচলৈ গৈ আছে দূৰৈত .
  
  উন্মাদ ছুইডেন। কিন্তু ভগৱান, ল"ৰাটো ভাল আছিল।
  
  এফালে নিচটো ওলমি আছিল যদিও আনফালে পাহাৰৰ বুকুৰ লগত লাগি আছিল।
  
  "ভগৱানক ধন্যবাদ" ডাহলে দুৰ্বলভাৱে ক"লে। "এটা।" আমি অডিনৰ সমাধি বিচাৰি পাইছো।"
  
  তাৰ পিছত ক্লান্তিত ভাঙি পৰিল।
  
  
  আঠত্ৰিশ
  
  
  
  TOMB OF THE GODS ৰ সমাধি
  
  
  তাৰ মূৰ্চ্ছা যোৱাৰ পৰা এটা চিঞৰ বাখৰ হ"ল।
  
  নাই, চিঞৰিব। বিশুদ্ধ আতংকৰ কথা কোৱা এটা তেজ দাইল কৰা চিঞৰ। ড্ৰেকে চকু মেলিলে যদিও শিলৰ পৃষ্ঠভাগ ফোকাচ কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে ওচৰত আছিল। মাটিত থু পেলাই সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  
  আৰু মই নিজকে ভাবি থকা দেখিলোঁ: এজন মানুহ মৃত্যুৰ আগতে কিমান দূৰ অসীমতাত পৰিব পাৰে?
  
  জাৰ্মানসকল ইয়াত আছিল। সিহঁতৰ এজন ভায়েক মাত্ৰ চিৰিৰ পৰা নামি আহিছিল।
  
  ড্ৰেকে থিয় হৈ থিয় হ"বলৈ সংগ্ৰাম কৰিলে, প্ৰতিটো পেশী বিষাই গ"ল, কিন্তু এড্ৰিনেলিনে তেওঁৰ তেজ জ্বলাই দিবলৈ ধৰিলে আৰু তেওঁৰ চিন্তাবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। সি লাহে লাহে বেনৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। তাৰ বন্ধুজন প্লেটফৰ্মৰ এটা প্ৰান্তত মুখ তললৈ মুখ কৰি পৰি আছিল। ড্ৰেকে তাক টানি লৈ গ"ল অডিনৰ নিচলৈ। পিছফালে ক্ষন্তেকীয়া চকু ফুৰালেই ক"লে যে জাৰ্মানসকল এতিয়াও আহি পোৱা নাই, কিন্তু তেওঁৰ কাণে ক"লে যে তেওঁলোক মিনিটৰ দূৰত্বত আছে।
  
  তেওঁ শুনিলে এবেল ফ্ৰেই গালি পৰাৰ শব্দ। সুৰক্ষামূলক গিয়াৰৰ ক্লাং। মিলোৱে এজন সৈনিকক ৰক্তাক্ত হত্যাকাণ্ড বুলি চিঞৰিছে।
  
  নিজৰ মেটল দেখুৱাবলৈ সুযোগ, তেওঁ ভাবিলে, তেওঁলোকৰ এছ এ এছ প্ৰশিক্ষণৰ সময়ত তেওঁ বাছি উলিওৱা ওৱেলছৰ এটা কথা মনত পেলাই।
  
  অডিনৰ ডাঙৰ ছাৰ্কোফেগাছটোৰ ওপৰত পিঠি হেলান দি সি বেনক টানি লৈ গ"ল। ল"ৰাটোৰ চকুৰ পতা দুটা ফুচফুচাই উঠিল। কেনেডীয়ে উজুটি খাই ক"লে: "আপুনি তেওঁলোকৰ বাবে সাজু থাকক। মই তাৰ লগত মোকাবিলা কৰিম।" তাই তাৰ গালত লাহেকৈ চৰ মাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে থমকি ৰ"ল, তাইৰ চাৱনিটো এচেকেণ্ডৰ বাবে লগ পালে। "পাছত".
  
  জাৰ্মানসকলৰ ভিতৰত প্ৰথমজন যিয়ে শিখৰ অতিক্ৰম কৰিছিল। ক্লান্তিত সোনকালে ঢলি পৰা এজন সৈনিক, তাৰ পিছত লগে লগে দ্বিতীয়জন। ড্ৰেকে যি কৰিব লাগে বুলি জনা কামটো কৰিবলৈ দ্বিধাবোধ কৰিলে, কিন্তু টৰ্ষ্টেন ডাহেলে তেওঁৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, তেনে কোনো অনুশোচনা দেখা নাপালে। ওৱেলছ আৰু মাৰ্ষ্টাৰছেও আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  তৃতীয়খন শত্ৰুৰ যুঁজাৰু বিমানে ওপৰৰ ওপৰেৰে খোজ কাঢ়ি আহিল, এইবাৰ এটা বিশাল, কাঠফুলা মতা মৃতদেহ। মৰমলগা. তেজ, ঘাম আৰু প্ৰকৃত চকুলোৱে ইতিমধ্যে বিৰক্তিকৰ মুখখনত এটা বিচিত্ৰ মুখা ঘূৰাই দিলে। কিন্তু তেওঁ যথেষ্ট কঠিন আৰু বেগেৰে ওপৰৰ পৰা জপিয়াই গুটিয়াই সৰু পিষ্টলটো তুলি ল"ব পাৰিলে।
  
  এটা গুলী বেৰেলৰ পৰা উৰি গ"ল। ড্ৰেক আৰু তেওঁৰ সহযোগীসকলে প্ৰবৃত্তিগতভাৱে হাঁহ মাৰিলে যদিও শ্বটটোৱে লক্ষ্য হেৰুৱাই পেলালে।
  
  এবেল ফ্ৰেইৰ শিহৰণীয়া মাতটোৱে গুলীৰ পিছত অহা নিস্তব্ধতাক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে। "অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নাই, ডাম্বাছ। নৰ! নৰ! মোৰ কথা শুনা!"
  
  মিলোৱে মুখ এখন কৰি ড্ৰেকক এটা জঘন্য হাঁহি মাৰিলে। "ফকিং ক্ৰাউটৰ গাধ। হে বন্ধু?
  
  বন্দুকটো ডাঠ মুঠি এটাই গিলি তাৰ ঠাইত দাঁত থকা ব্লেড এখন লগালে। ড্ৰেকে ইয়াক বিশেষ বাহিনীৰ কটাৰী বুলি চিনি পাইছিল। তেওঁ দৈত্যটোৰ ফালে এফালে খোজ দিলে, ডাহলক পতিত সৈনিকসকলৰ এজনক মহাকাশলৈ লাথি মাৰিবলৈ সুযোগ দিলে।
  
  দ্বিতীয়জন সৈনিকে আঁঠুলৈকে সংগ্ৰাম কৰিলে। মাৰ্ষ্টাৰছে তাক আৰু এটা হাঁহি মাৰিলে, তাৰ পিছত লৰচৰ কৰা শৰীৰটো এফালে পেলাই দিলে। এইখিনি সময়লৈকে আৰু তিনিজন সৈনিক সমতল মাটিত উপনীত হ"ল আৰু তাৰ পিছত এলিচিয়াই তলৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি মেকুৰীৰ দৰে নামিল, প্ৰতিখন হাতত দা লৈ। ড্ৰেকে তাইক ইমান ক্লান্ত হোৱা দেখা নাছিল আৰু তথাপিও তাইক এনে লাগিছিল যেন তাই নিঞ্জা অভিজাত শ্ৰেণীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব পাৰিব।
  
  "নাই... অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ?" ডাহলে টান উশাহৰ মাজত ক"বলৈ সক্ষম হ"ল। "আপুনি অৱশেষত... আৰ্মাগেডন তত্ত্বত বিশ্বাস কৰেনে ফ্ৰেই?"
  
  এজন প্ৰধান জাৰ্মান ডিজাইনাৰ এতিয়া প্ৰান্তৰ ওপৰেৰে গৈছে। "মূৰ্খ নহ"বা সৈনিক ল"ৰা" সি উশাহ বন্ধ হৈ ক"লে। "মই মাত্ৰ এই কফিনটো চিহ্নিত কৰিব নিবিচাৰো। মোৰ সংগ্ৰহত কেৱল নিখুঁততাৰ ঠাই আছে।"
  
  "যিটো আপুনি নিজৰ প্ৰতিফলন হিচাপে দেখে, মই ধৰি লৈছোঁ," ডাহলে তেওঁৰ দলটোৱে উশাহ লোৱাৰ লগে লগে থমকি ৰৈ ক"লে।
  
  প্ৰতিজন প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে নিজৰ তাৎক্ষণিক লক্ষ্যৰ মূল্যায়ন কৰি থাকোঁতে এটা থমকি ৰ"ল, ভয়ংকৰ উত্তেজনা এটা মুহূৰ্ত। ড্ৰেকে মিলোৰ পৰা পিছুৱাই গ"ল, অজানিতে অডিনৰ সমাধিৰ ফালে আগবাঢ়িল, য"ত বেন আৰু অধ্যাপকজন এতিয়াও কাষে কাষে বহি আছিল, কেৱল কেনেডীয়েহে পহৰা দিছিল। তেখেতে আৰু এটাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল...
  
  ...আশা কৰিছো...
  
  আৰু তেতিয়াই চিৰিৰ পৰা এটা মুখ বন্ধ কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আহিল, সহায়ৰ বাবে দুৰ্বল কাতৰ অনুৰোধ। ফ্ৰেই তললৈ চালে। "তুমি দুৰ্বল!" কাৰোবাক থু পেলালে। "শ্বিল্ড নহ"লে মই..."
  
  ফ্ৰেই এলিচিয়ালৈ আঙুলিয়াই দিলে। "হেলপ হাৰ"। মহিলা যোদ্ধাগৰাকীয়ে অহংকাৰেৰে হাঁহিলে, তাৰ পিছত কাষৰ ওপৰেৰে হাতখন আগবঢ়াই দিলে। এটা জোকাৰণিৰে তাই হেডেনক ওপৰলৈ টানি আনিলে। দীঘলীয়া বগাই যোৱাৰ বাবে আমেৰিকাৰ চিআইএৰ এজেণ্টজন ক্লান্ত হৈ পৰিছিল যদিও জাৰ্মানসকলে তাইৰ পিঠিত বান্ধি থোৱা গধুৰ বোজাটো কঢ়িয়াই নিয়াৰ বাবে তাতোকৈ বেছি ক্লান্ত হৈ পৰিছিল।
  
  কেনভাছত মেৰিয়াই থোৱা অডিনৰ ঢাল।
  
  পাৰ্নেভিকৰ মাত শুনা গ"ল। "তেওঁ শ্বিল্ডখন লৈ আহিছিল! মূল অংশ! কিন্তু কিয়?"
  
  "কাৰণ সেইটোৱেই মূল অংশ, হে ইডিয়ট।" ফ্ৰেই তেওঁক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে। "এই মূল বস্তুটোৰ অস্তিত্ব নাথাকিলহেঁতেন যদিহে ইয়াৰ আন কোনো উদ্দেশ্য নাথাকিলহেঁতেন।" ফেশ্বন ডিজাইনাৰজনে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে মূৰ জোকাৰি এলিচিয়াৰ ফালে ঘূৰি চালে। "এই কৰুণ ক্ৰেটিনবোৰ শেষ কৰক। অডিনক সন্তুষ্ট কৰি পাৰ্টিলৈ ঘূৰি আহিব লাগিব।"
  
  এলিচিয়াই উন্মাদভাৱে হাঁহিলে। "মোৰ পাল!"- তাই ৰিভাৰ টেমতকৈও অধিক মাৰাত্মক চিঞৰি উঠিল আৰু তাইৰ সুৰক্ষামূলক সামগ্ৰীবোৰ শিলৰ প্লেটফৰ্মৰ মাজলৈ দলিয়াই দিলে। বিভ্ৰান্তিত তাই ওৱেলছৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল, তাৰ উপস্থিতিত কোনো আচৰিত হোৱা নাছিল। ড্ৰেকে নিজৰ যুঁজখনত মনোনিৱেশ কৰিলে, মিলোক আচৰিত কৰিবলৈ মিলোৰ ফালে লুঙি গ"ল, ব্লেডৰ নিপুণ দোলনাৰে কাষেৰে পাৰ হ"ল, তাৰ পিছত মিলোৰ চোলাত কঠিন কঁকাল এটা দিলে।
  
  হাড় ফাটি গৈছে। ড্ৰেকে নাচিলে, দোল খাই আৰু ভৰিৰ ওপৰত পোহৰ হৈ থাকিল। তেতিয়া এইটোৱেই হ"ব তেওঁৰ কৌশল - মাৰিব আৰু দৌৰিব, শৰীৰৰ আটাইতকৈ কঠিন ঠাইত আঘাত কৰিব, হাড় আৰু কাৰ্টিলেজ ভাঙি পেলোৱাৰ লক্ষ্যৰে। তেখেতে মিলোতকৈ বেছি দ্ৰুত আছিল, কিন্তু ইমান শক্তিশালী নাছিল, গতিকে যদি দৈত্যটোৱে তেওঁক ধৰিব পাৰে...
  
  পাহাৰৰ সিপাৰে ধুমুহাই প্ৰতিধ্বনিত হ"ল, উঠি অহা মেগমা আৰু স্থানান্তৰিত শিলৰ গুৰুগুৰু আৰু ফাট।
  
  মিলো যন্ত্ৰণাত কুটিল হৈ পৰিল। ড্ৰেকে ডাবল চাইড কিক, দুটা টেপৰ সহায়ত আগবাঢ়িছিল - যিটো কাম আপুনি টিভিত নিপুণভাৱে কৰা দেখিব পাৰে, বাস্তৱ জীৱনত ৰাজপথৰ যুঁজৰ বাবে সম্পূৰ্ণ অসাৰ। মিলোৱে এই কথা জানি গুৰুগুৰুকৈ আক্ৰমণটো বিচ্যুত কৰিলে। কিন্তু ড্ৰেকেও সেই কথা জানিছিল আৰু মিলোৱে নিজৰ গোটেই শৰীৰটো আগলৈ দলিয়াই দিয়াৰ লগে লগে ড্ৰেকে প্ৰতিপক্ষৰ মুখত আন এটা শক্তিশালী কঁকালৰ আঘাত দিলে, তেওঁৰ নাক আৰু চকুৰ গুৰিটো চেপি ধৰিলে, তেওঁক মজিয়াত জোৰেৰে খুন্দিয়াই পেলালে।
  
  মিলো কটা গঁড়ৰ দৰে মাটিত ঢলি পৰিল। এবাৰ ড্ৰেকৰ কেলিবাৰৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী এজনৰ হাতত পৰাস্ত হোৱাৰ পিছত পিছলৈ ঘূৰি যোৱাৰ কোনো উপায় নাছিল। ড্ৰেকে হাতৰ কব্জি আৰু আঁঠুত ভৰি দি দুয়োটা ডাঙৰ হাড় ভাঙি পেলালে, তাৰ পিছত ভাল মাপৰ বাবে বলবোৰ ভাঙি পেলালে আৰু তাৰ পিছত পেলনীয়া সেনাৰ কটাৰীখন তুলি ল"লে।
  
  ঘটনাস্থলী পৰিদৰ্শন কৰে।
  
  মাৰ্ষ্টাৰছ নামৰ এজন এছ এ এছৰ সৈনিকে দুজন জাৰ্মানক চুটি কাম কৰিছিল আৰু এতিয়া তৃতীয়জনৰ সৈতে যুঁজি আছিল। কেইমিনিটমানৰ ভিতৰতে তিনিজন লোকক হত্যা কৰাটো কাৰো বাবে সহজ কাম নাছিল, আনকি এজন এছ এ এছৰ সৈনিকৰ বাবেও আৰু মাৰ্ষ্টাৰছ মাত্ৰ সামান্য আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল। ওৱেলছে এলিচিয়াৰ সৈতে প্লেটফৰ্মৰ প্ৰান্তত নাচিছিল, প্ৰকৃততে নাচি থকাতকৈ বেছি দৌৰিছিল, কিন্তু তাইক বিচলিত কৰিছিল। তেওঁৰ কৌশল আছিল স্মাৰ্ট। ওচৰৰ পৰা চালে তাই এচেকেণ্ডতে তাক আন্ত্ৰিক কৰি পেলালেহেঁতেন।
  
  কেনেডীয়ে হেডেনৰ ক্লান্ত শৰীৰটোক যুদ্ধৰ কেন্দ্ৰৰ পৰা আঁতৰাই লৈ গ"ল। বেন দৌৰি আহি তাইক সহায় কৰিলে। পাৰ্নেভিকে শুই নাছিল, অডিনৰ সমাধি অধ্যয়ন কৰিছিল - এজন মূৰ্খ।
  
  এবেল ফ্ৰেই থৰ্ষ্টেন ডাহলৰ সৈতে মুখামুখি হয়। ছুইডেনৰ মানুহজন সকলো দিশতে জাৰ্মানতকৈ শ্ৰেষ্ঠ আছিল, তেওঁৰ গতিবিধি দ্বিতীয়টোৰ লগে লগে অধিক পৰিশোধিত হৈ পৰিছিল কাৰণ শক্তি তেওঁৰ বিষাক্ত অংগবোৰলৈ ঘূৰি আহিছিল।
  
  লৰ্ড!ড্ৰেকে ভাবিলে। আমি ইয়াত গাধ লাথি মাৰিছো! বা ডিনো ৰকৰ ভাল পুৰণি মনোভাৱত... মই আপোনাক মনোৰঞ্জন দিওঁ!
  
  এলিচিয়াৰ সৈতে হোৱা সংঘাতৰ আনন্দ নাপাই তথাপিও তেওঁ ওৱেলছৰ ফালে ৰাওনা হ"ল, পঞ্চাশ বছৰীয়া মহিলাগৰাকীক আটাইতকৈ বেছি সহায়ৰ প্ৰয়োজন বুলি বিশ্বাস কৰি। তেওঁৰ প্ৰাক্তন সতীৰ্থই তেওঁক দেখি তাই যুঁজৰ পৰা পিছুৱাই গ"ল।
  
  "মই ইতিমধ্যে এই সপ্তাহত এবাৰ তোমাৰ বলবোৰ কিক কৰিলোঁ, ড্ৰেক। ইমান চেডিষ্টিক নেকি যে আকৌ এইটো বিচাৰে?"
  
  "তোমাৰ ভাগ্য ভাল এলিচিয়া। বাইদেউ, আপুনি আপোনাৰ প্ৰেমিকক প্ৰশিক্ষণ দিছে নেকি?" কষ্টেৰে লৰচৰ কৰা আমেৰিকানজনৰ উত্তৰত সি মাত দিলে।
  
  "কেৱল আজ্ঞা পালনত" তাই দুয়োখন কটাৰী ওপৰলৈ দলিয়াই এটা গতিৰে ধৰিলে। "হওঁক! মই মাত্ৰ থ্ৰীছাম ভাল পাওঁ!"
  
  তাইৰ স্বভাৱ হয়তো বন্য আছিল, কিন্তু তাইৰ কাৰ্য্যবোৰ নিয়ন্ত্ৰিত আৰু হিচাপ কৰা হৈছিল। তাই ড্ৰেকক ঠেলি দিলে, সেই সময়তে ধূৰ্তভাৱে ওৱেলছৰ পিঠিৰে অন্তহীন শূন্যতালৈ কোণত ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। শেষ চেকেণ্ডত কমাণ্ডাৰে তাইৰ উদ্দেশ্য উপলব্ধি কৰি তাইৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ গৈ থাকিল।
  
  ড্ৰেকে তাইৰ দুয়োখন কটাৰী বিচ্যুত কৰিলে, প্ৰতিটো ব্লেড কাষলৈ লৈ গ"ল আৰু লগতে সাৱধান হ"ল যে তেওঁৰ হাতৰ কব্জিটো ভাঙি নাযায়। কেৱল তাই ভাল হোৱা নাছিল... তাই ধাৰাবাহিকভাৱে ভাল আছিল।
  
  এবেল ফ্ৰেই হঠাতে সিহঁতৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ গৈ থাকিল। এনে লাগিল যেন ডাহলক অতিক্ৰম কৰিব নোৱাৰাৰ বাবে তেওঁ অডিনৰ কবৰ বিচাৰি দ্ৰুতগতিত ছুইডেনৰ কাষেৰে দৌৰি যোৱাৰ আশ্ৰয় লৈছিল।
  
  আৰু সেই স্প্লিট চেকেণ্ডতে ড্ৰেকে মাৰ্ষ্টাৰছ আৰু শেষৰজন জাৰ্মান সৈনিকক প্লেটফৰ্মৰ ধূলিময় প্ৰান্তত মৰ্ত্যৰ যুদ্ধত আবদ্ধ হৈ থকা দেখিলে। তাৰ পাছত আচৰিত ধৰণৰ হঠাতে দুয়োজন মানুহ ট্ৰিপ হৈ কেৱল পৰিল।
  
  শূন্যতাত মৃত্যুৰ কান্দোন প্ৰতিধ্বনিত হ"ল।
  
  ড্ৰেকে ইয়াক বিভাজিত কৰি ওৱেলছৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰিলে আৰু তাৰ পিছত নিজৰ শৰীৰটো ঘূৰাই ফ্ৰেইৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল। বেনক তাতেই সি প্ৰতিৰক্ষাহীন কৰি এৰিব নোৱাৰিলে। কেনেডীয়ে ডিজাইনাৰজনৰ বাটটো বন্ধ কৰি দিলে, নিজৰ সাহস গোটাই দিলে, কিন্তু আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে ফ্ৰেইৰ হাতত খামুচি ধৰি থকা এটা সৰু ক"লা বস্তু লক্ষ্য কৰিলে।
  
  ৰেডিঅ' বা মোবাইল। কোনো ধৰণৰ ট্ৰেন্সমিটাৰ।
  
  কি হ"ল?
  
  ইয়াৰ পিছত কি হ"ল সেয়া বুজাৰ বাহিৰত আছিল। অসাৱধানতাৰ এক আচৰিত কাৰ্য্যত হঠাতে পাহাৰৰ ঢালটো বিস্ফোৰণ ঘটিল! গধুৰ থুপ খাই উঠিল, তাৰ পাছত বিশাল শিল আৰু পাহাৰৰ শ্বেলৰ টুকুৰাবোৰ সকলোতে সিঁচৰতি হৈ পৰিল। সকলো আকৃতি আৰু আকাৰৰ শিলে গুলীৰ দৰে শূন্যতাৰ মাজেৰে হুৰহুৰাই হুইচেল মাৰিছিল।
  
  আগ্নেয়গিৰিটোৰ কাষত এটা বিশাল গাঁত দেখা গ"ল, যেন হাতুৰী এটাই পাতল ড্ৰাইৱালৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰিছে। ফাটটোৰ মাজেৰে দিনৰ পোহৰ ফিল্টাৰ হৈ গ"ল। আন এটা আঘাত, আৰু গাঁতটো আৰু বহল হৈ পৰিল। এটা ভয়ংকৰ, গভীৰ নিস্তব্ধতাত ধ্বংসাৱশেষৰ পাহাৰ এটা তলহীন গাঁত এটাত সোমাই পৰিল।
  
  হাতত মূৰটো লৈ ড্ৰেক মজিয়াত পৰিল। এই বিস্ফোৰণ হোৱা শিলৰ কিছুমানে নিশ্চয় আন অমূল্য সমাধিৰ ক্ষতিসাধন কৰিছে। কি নৰক হৈ আছিল?
  
  
  উনত্ৰিশ
  
  
  
  TOMB OF THE GODS ৰ সমাধি
  
  
  নতুনকৈ বনোৱা গাঁতটোত হেলিকপ্টাৰ এখন দেখা গ"ল, তাৰ মাজেৰে উৰি যোৱাৰ আগতে এচেকেণ্ডৰ বাবে উৰি ফুৰিলে!
  
  মেচিনটোৰ গুৰিতে চাৰিটা ডাঠ কেবল আৰু কেইবাটাও ৰছী ওলমি আছিল।
  
  বিশ্বাস কৰাটো অসম্ভৱ আছিল। এবেল ফ্ৰেইয়ে মাত্ৰ পাহাৰৰ ঢালটো বিভক্ত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছে। এটা পাহাৰৰ ঢাল যিটো সক্ৰিয় আগ্নেয়গিৰিৰ অংশ আছিল আৰু যিয়ে কেনেবাকৈ ছুপাৰ আগ্নেয়গিৰি নামেৰে জনাজাত গণ বিলুপ্তিৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে।
  
  তেওঁৰ সংগ্ৰহ সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ।
  
  এই মানুহজন ড্ৰেকৰ দৰেই উন্মাদ আছিল আৰু বাকী মানৱ জাতিয়ে তেওঁক ক্ৰেডিট দিছিল। এতিয়াও সি উন্মাদভাৱে হাঁহি আছিল আৰু যেতিয়া ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে, তেতিয়া দেখিলে যে ফ্ৰেই এ ইঞ্চিও লৰচৰ কৰা নাই, কিন্তু বিস্ফোৰক পাহাৰটোৱে তেওঁৰ চাৰিওফালে হিচকি থকাৰ সময়ত দৃঢ়ভাৱে পোনে পোনে থিয় হৈ আছে।
  
  এলিচিয়াই ওৱেলছক এৰি ফ্ৰেইৰ ফালে উজুটি খালে, আনকি তাইৰ উন্মাদ আত্মনিয়ন্ত্ৰণো অলপ লৰচৰ কৰিলে। তেওঁলোকৰ পিছফালে অধ্যাপক পাৰ্নেভিক, বেন আৰু কেনেডীক অডিনৰ এলকোভৰ বেৰেৰে সুৰক্ষিত কৰা হৈছিল। হেডেন প্ৰৱল, নিশ্চল আছিল। সঁচাকৈয়ে তাই ইমানখিনি বাট আহিছিল নেকি অগ্নিময় উন্মাদনাত মৰিবলৈ? ওৱেলছে পেটটো খামুচি ধৰি কাষত আঁঠু লৈ থাকিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখন ওচৰলৈ ওপঙি গ"ল, ইয়াৰ ইঞ্জিনটোৱে হাউলি উঠিল। ফ্ৰেই নিজৰ চাবমেচিনগানটো ওপৰলৈ তুলিলে আৰু সকলোকে অডিনৰ বিশাল ছাৰ্কোফেগাছৰ পৰা আঁতৰি যাবলৈ ইংগিত দিলে। চুটি জুইৰ বিস্ফোৰণে তেওঁৰ অনুৰোধক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰি তুলিলে, গুলীবোৰে ঢাল, তৰোৱাল, ব্ৰেষ্টপ্লেট আৰু শিংযুক্ত হেলমেটৰ আকৃতিৰ অমূল্য সোণৰ ভাইকিং ধ্বংসাৱশেষত খুন্দা মাৰিলে। শৃংখলাবদ্ধ পৰিঘটনাৰ দ্বাৰা লৰচৰ কৰা সোণৰ মুদ্ৰাবোৰ টাইমছ স্কোৱাৰৰ কনফেটিৰ দৰে শ্বেলফৰ পৰা পৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  ফ্ৰেই হেলিকপ্টাৰখন হাত জোকাৰিলে।
  
  ড্ৰেকে আঁঠু কাঢ়িলে। "তুমি এই কফিনটো লৰচৰ কৰা, গোটেই পৃথিৱীখন ৰিস্ক কৰি লোৱা!" - সি চিঞৰি উঠিল, প্ৰপেলাৰৰ ব্লেডৰ গধুৰ শব্দৰ ওপৰত তেওঁৰ মাতটো কষ্টেৰে শুনা গ"ল।
  
  "উইম্প নহ"বা!" ফ্ৰেই উত্তৰত চিঞৰিলে, মুখখন হেৰ"ইনৰ প্ৰতি আসক্ত দুষ্ট ক্লাউনৰ দৰে কুটিল হৈ পৰিল। "স্বীকাৰ কৰক ড্ৰেক। মই তোমাক পৰাস্ত কৰিলোঁ!"
  
  "জিকাৰ কথা নহয়!" ড্ৰেকে উত্তৰত চিঞৰিলে, কিন্তু এতিয়া হেলিকপ্টাৰখন পোনে পোনে মূৰৰ ওপৰত আছিল আৰু তেওঁ নিজৰ মাতটোও শুনিব পৰা নাছিল। ফ্ৰেই তেওঁক নিৰ্দেশ দিয়াটো সি চাই থাকিল, বাহু দুটা জোকাৰি থাকোঁতে হুইমৰ ওপৰত গুলী ছটিয়াই দিলে। ড্ৰেকে প্ৰাৰ্থনা কৰিলে যে তেওঁৰ বন্ধুসকলক কোনো বিপথগামী প্ৰজেক্টাইলত ধৰা নপৰে।
  
  জাৰ্মানজনে হেৰুৱাই পেলালে। আজীৱন আৱেগৰ ইমান ওচৰত থকাৰ বাবে তেওঁ কেৱল ভাঙি পৰিল।
  
  এতিয়া ডাহল তেওঁৰ কাষতে আছিল। ফ্ৰেই আৰু এলিচিয়াই গধুৰ শিকলিবোৰ তললৈ তললৈ নমাই অনাটো সিহঁতে চাই থাকিল যেতিয়ালৈকে অৱশেষত ছাৰ্কোফেগাছৰ দুয়োটা মূৰৰ চাৰিওফালে লুপ হৈ নাথাকিল। ফ্ৰেই নিশ্চিত কৰিলে যে তেওঁলোক নিৰাপদ।
  
  হেলিকপ্টাৰখনে ওজন ল"লে। একো নহ"ল।
  
  ফ্ৰেই নিজৰ টেলিফোন ৰিচিভাৰত চিঞৰি উঠিল। হেলিকপ্টাৰখনে আকৌ চেষ্টা কৰিলে, এইবাৰ তাৰ ইঞ্জিনবোৰে খঙাল ডাইনোছৰৰ দৰে গৰ্জন কৰিলে। শিকলিবোৰে ওজন লৈ গ"ল, আৰু এটা সুকীয়া ফাট মেলিলে, শিল ভাঙি যোৱাৰ শব্দ।
  
  অডিনৰ কফিনটো লৰচৰ কৰিলে।
  
  "এইটো আমাৰ শেষ সুযোগ!" - ডাহলে ড্ৰেকৰ কাণত চিঞৰি উঠিল। "আমি গ্ৰাইণ্ডাৰলৈ যাম! মিলোৰ বন্দুকৰ পৰা!"
  
  ড্ৰেকে চিত্ৰনাট্যখন চলাইছিল। হেলিকপ্টাৰখন ধ্বংস কৰি সমাধি বচাব পাৰিলেহেঁতেন। কিন্তু বেন আৰু কেনেডীৰ লগতে হেডেন আৰু পাৰ্নেভিকৰ মৃত্যু হ"ব পাৰে।
  
  "সময় নাই!"- ডাহলে চিঞৰি উঠিল। "হয়তো এইটো নহয় এপ"কেলিপছ!"
  
  ছুইডেনৰজনে মিলোৰ অস্ত্ৰৰ বাবে জপিয়াই পৰিল। ড্ৰেকে চকু দুটা চেপি ধৰিলে যেতিয়া যন্ত্ৰণা তেওঁৰ হৃদয়ত বিন্ধিলে। তেওঁৰ দৃষ্টি বেন আৰু কেনেডীৰ ওপৰত পৰিল আৰু সিদ্ধান্তৰ যন্ত্ৰণাই তেওঁক ফান্দৰ দৰে ভিতৰলৈ পেলাই দিলে। এহাতেৰে হাৰিলে আনখন হাতেৰে হাৰি যাব। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁ কেৱল ডাহলক এই কাম কৰিবলৈ দিব নোৱাৰে। পৃথিৱীখনক বচাবলৈ তেওঁ দুজন বন্ধুক বলিদান দিব পাৰিবনে?
  
  নহয়.
  
  ডাহলে মিলোৰ কাপোৰত খোজ কাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ লগে লগে সি বেঙৰ দৰে আগবাঢ়ি গ"ল। মিলোৱে নিজৰ শৰীৰটো পোনে পোনে কৰাৰ লগে লগে ছুইডেনৰ মানুহজনে আচৰিত হৈ পিছুৱাই গ"ল, আমেৰিকানজনে যন্ত্ৰণাত কুঁজৰাই উঠিল, কিন্তু চলন্ত হৈ প্লেটফৰ্মৰ সীমালৈ লম্ফ-জম্ফ হৈ পৰিল। নামি অহা ৰেখাবোৰৰ এটালৈ।
  
  ড্ৰেকে থতমত খাই ৰৈ গ"ল। হেলিকপ্টাৰখনৰ ইঞ্জিনে আৰু এবাৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু এটা অপবিত্ৰ দুৰ্ঘটনাই গুহাটো ভৰি পৰিল। পিছৰ মুহূৰ্তত অডিনৰ বিশাল মৃতদেহটো স্থানান্তৰিত হৈ তাৰ বন্ধাবোৰৰ পৰা মুক্ত হৈ পৰিল, ড্ৰেক আৰু প্লেটফৰ্মৰ প্ৰান্তৰ ফালে ভয়ংকৰভাৱে দোল খাই গ"ল, এক টন দোল খাই মৃত্যু।
  
  "নহয়!"ডাহলৰ চিঞৰত পাৰ্নেভিকৰ চিঞৰটো পুনৰাবৃত্তি হ"ল।
  
  এটা চিঞৰ, এটা উন্মাদ চিঞৰ যেন এটা ভেণ্ট অতিমাত্ৰা গৰম হৈ গৈছে, এটা শব্দ যেন নৰকৰ সকলো দানৱক জীৱন্তে জ্বলাই দিয়া হৈছে। অডিনৰ সমাধিৰ তলত নতুনকৈ খোলা এটা গাঁতৰ পৰা চালফাৰযুক্ত বায়ুৰ এটা ধাৰা ওলাই আহিল।
  
  ফ্ৰেই আৰু এলিচিয়াই লৰালৰিকৈ গুচি গ"ল, দোল খাই থকা কফিনটোৰ ওপৰত উঠি যোৱাৰ লগে লগে প্ৰায় জীৱিত অৱস্থাত জ্বলি শেষ হৈ গ"ল। ফ্ৰেই চিঞৰি উঠিল: "আমাৰ পিছে পিছে নাযাবা ড্ৰেক!" মোৰ বীমা আছে!" তেতিয়া মোৰ মনলৈ যেন এটা ধাৰণা আহিল, নিৰাপত্তাৰ নিশ্চয়তা। সি ড্ৰেকৰ সংগীসকলক চিঞৰি ক"লে: "এতিয়া! কফিনৰ পিছে পিছে যাওক নহ"লে মৰিব!" ফ্ৰেইয়ে তেওঁলোকৰ চাবমেচিনগানটো জোকাৰি জোকাৰি উৎসাহিত কৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ হাতত ভাপৰ স্তম্ভটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰি যোৱাৰ বাহিৰে আন উপায় নাছিল।
  
  ডাহলে নিজৰ ভূতুনী দৃষ্টি ড্ৰেকৰ ফালে ঘূৰাই দিলে। "আমি এইটো বন্ধ কৰিব লাগিব"- তেওঁ অনুৰোধ কৰি ক"লে। "কাৰণ... মোৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ বাবে।"
  
  ড্ৰেকৰ হাতত মাত দিয়াৰ বাহিৰে আন কোনো উত্তৰ নাছিল। নিশ্চিতভাৱে. তেওঁ এছ জি জিৰ অধিনায়কৰ পিছে পিছে গ"ল, দোল খাই থকা ছাৰ্কোফেগাছটোক সাৱধানে কাষেৰে আঁতৰাই দিলে, তেওঁলোকৰ ওপৰেৰে উৰি যোৱাৰ সময়ত, তেওঁলোকৰ হাঁহিমুখীয়া শত্ৰুবোৰ নিৰাপদে ওপৰত আৰু তেওঁৰ সতীৰ্থসকলে আনফালে তেওঁৰ ট্ৰেজেক্টৰী অনুসৰণ কৰিলে।
  
  অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু এজন উন্মাদৰ হুইমেৰে আবৃত।
  
  ড্ৰেকে শিলৰ মজিয়াখনৰ এটা গাঁত পালেগৈ। ভাপটো আছিল এটা জ্বলি থকা, কুটিল টাৱাৰ। অলংঘনীয়। ড্ৰেকে যিমান পাৰে ওচৰলৈ গুচি গ"ল আৰু তাৰ পিছত ঘূৰি গ"ল আৰু শত্ৰুবোৰ আগবাঢ়ি গ"ল।
  
  হেডেন অচেতন হোৱাৰ অভিনয় কৰি মাটিত থাকিল। তাই এতিয়া উঠি বহিল আৰু অডিনৰ ঢালখন পিঠিত সুৰক্ষিত কৰি ৰখা ষ্ট্ৰেপবোৰ আঁতৰাই দিলে। "মই কি কৰিম?"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ ফালে চমুকৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। "ছুপাৰভলকেন বন্ধ কৰাৰ বাবে চিআইএৰ কিবা আকস্মিক পৰিকল্পনা আছেনে?"
  
  ধুনীয়া "সচিব"গৰাকীয়ে মূৰটো জোকাৰি দিয়াৰ আগতে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বিভ্ৰান্ত যেন লাগিল। "কেৱল স্পষ্ট। জাৰ্মানজনক ভেন্টিলেচন পাইপত ভৰাই দিয়ক।" তাই সকাহৰ চিঞৰ এটা মাৰি ঢালখন পেলাই দিলে। তিনিওজনে তেওঁক মুদ্ৰাৰ দৰে ৰিমৰ কাষেৰে গুলীয়াই যোৱাটো চাই থাকিল।
  
  সঁচাকৈয়ে তেওঁলোক বিফল হৈছেনে?
  
  আগ্নেয়গিৰিটোৱে শক্তি বাঢ়ি অহাৰ লগে লগে পাইপৰ পৰা ওলাই অহা চাপ বাঢ়ি আহিল। ডাহলে কয়, "এবাৰ শৃংখলাবদ্ধ বিক্ৰিয়া আৰম্ভ হ"লে। "আমি এইটো বন্ধ কৰিব নোৱাৰিম। আমি এতিয়া এই কামটো কৰিব লাগিব!"
  
  ড্ৰেকৰ দৃষ্টি ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে শ্বিল্ডৰ ফালে আকৰ্ষিত হৈ গ"ল যেতিয়া ই তাৰ ধাৰৰ চাৰিওফালে কোলাহলপূৰ্ণভাৱে গুটিয়াই গ"ল। তাৰ ৰিম।শব্দবোৰ জুইত লিখাৰ দৰে তাৰ পৰা ওলাই আহিল।
  
  
  স্বৰ্গ আৰু নৰক মাথোঁ সাময়িক অজ্ঞানতা,
  
  সঠিক বা অনুচিতৰ দিশত হেলান দিয়া অমৰ আত্মাটোৱেই।
  
  
  "প্লেন বি" তেওঁ ক"লে। "অডিনৰ অভিশাপটো মনত আছেনে? উপযুক্ত যেন নালাগিল নহয়? এইটো ৰাখিবলৈ ঠাই নাই নহয়? বাৰু, হয়তো সেইটোৱেই হ'ল।"
  
  "অডিনৰ অভিশাপ পৃথিৱীখনক বচাবলৈ উপায় নেকি?" ডাহলে সন্দেহ কৰিলে।
  
  "বা হেল" ড্ৰেকে ক"লে। "নিৰ্ভৰ কৰে কোনে সিদ্ধান্ত লয়। এইটোৱেই উত্তৰ। ঢালখন লগোৱা ব্যক্তিজনৰ নিশ্চয়কৈ নিৰ্মল আত্মা থাকিব লাগিব। ফান্দৰ ফান্দ। আমি আৰু একো নাজানো কাৰণ আমি সমাধিটো আঁতৰাই দিলোঁ। আমি বিফল হ"লে জগতখন বিনষ্ট হ"ব।"
  
  "কেনেকৈ গ"ল গালি?" শত্ৰুৰ হাতত তাইৰ কষ্টৰ পিছত যিমান বেয়া দেখা গৈছিল, হেডেনে ভেণ্টটোলৈ এনেদৰে চাই থাকিল যেন তাইক জীৱিত অৱস্থাত খাব পাৰি।
  
  শ্বিল্ডখন ওপৰলৈ তুলি সন্মুখত ধৰি ড্ৰেকে গালি পাৰিলে। ডাহলে থিয় হৈ তাক চাই থাকিল যেতিয়া সি হিচকি থকা ভেণ্টটোৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। "যি মুহূৰ্তত আপুনি এই ঢালটোৰে সেই ভাপটো স্পৰ্শ কৰিব, সেই মুহূৰ্তত ই আপোনাৰ হাতৰ পৰাই ফাটি যাব।"
  
  তাৰ পাছত জ্বলি থকা অৰণ্যত আবদ্ধ হৈ থকা জীৱ-জন্তুৰ জাক এটাৰ গৰ্জনৰ দৰে শব্দৰ লগে লগে তলৰ পৰা আৰু ভাপ ওলাই আহিল, তাৰ বিস্ফোৰণৰ উচ্চস্বৰৰ চিঞৰ-বাখৰটোৱে প্ৰায় কাণ বন্ধ কৰি পেলালে। চালফাৰৰ দুৰ্গন্ধই এতিয়া বতাহ ডাঠ হ"বলৈ ধৰিলে, বিষাক্ত মিয়াজমালৈ পৰিণত হ"ল। ইমান দিনে সিহঁতৰ অহৰহ সংগী হৈ থকা পাহাৰৰ ক্ষীণ গুঞ্জনটো এতিয়া বজ্ৰপাতৰ দৰে হৈ পৰিল। ড্ৰেকৰ এনে লাগিল যেন দেৱালবোৰ নিজেই লৰচৰ কৰি আছে।
  
  "নতুন খবৰ, দল। পৰিকল্পনা খ কাৰ্য্যত। ভৱিষ্যতৰ উল্লেখৰ বাবে ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল মই নাজানো আৰু কি হ"ল কৰিব লাগে।"
  
  "তোমাৰ কোনো ভৱিষ্যত নাই" ডাহলে শ্বিল্ডৰ সিটো পাৰে থিয় হৈ থাকিল। "বা মই।"
  
  দুয়ো একেলগে ভেণ্টটোৰ ফালে খোজ কাঢ়ি গ"ল। তেওঁলোকৰ কাষৰ শিলটোৰ পৰা শ্বেলটো পিছলি যাবলৈ ধৰিলে। এটা চিঞৰ আৰু গৰ্জন, যাৰ দৰে ড্ৰেকে কেতিয়াও শুনা নাছিল, অগাধৰ অন্তহীন গভীৰতাৰ পৰা আহিল।
  
  "ছুপাৰভলকেন ওচৰ চাপি আহিছে!" হেডনে চিঞৰি উঠিল। "অফ কৰি দিয়া!"
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেক, ডাহল বা আনকি এবেল ফ্ৰেইও দেখা নোপোৱা আইচলেণ্ডৰ বিখ্যাত পৰ্বত Eyjafjallajokull নামৰ পৰ্বতটোৱে এতিয়ালৈকে কোমল ধূসৰ নৈ নিৰ্গত কৰি বিমান যাতায়তক আতংকিত কৰি সন্তুষ্ট হৈ আছে, হঠাতে ইয়াৰ প্ৰান্তত বিস্ফোৰণ ঘটিল। অতি সোনকালে ইয়াক স্কাই নিউজ আৰু বিবিচি আৰু পিছলৈ ইউ টিউবত স্তম্ভিত লাখ লাখ লোকে দেখা পাব - আকাশত জুইৰ ধুমুহা জ্বলোৱা হাজাৰটা অজগৰৰ অগ্নিময় জিভা। একে সময়তে আইচলেণ্ডৰ আন দুটা আগ্নেয়গিৰি বিস্ফোৰণ ঘটিল, তাৰ শিখৰবোৰ চাপত চেম্পিয়ন কৰ্কৰ দৰে উৰি গ"ল। কিছু পৰিমাণে জিভা বান্ধি খবৰ দিয়া হ"ল যে আৰ্মাগেডন আহিল।
  
  নিৰ্বাচিত কেইজনমানেহে জানিছিল যে আচলতে ই কিমান ওচৰত।
  
  
  * * *
  
  
  পাহাৰৰ অন্ধকাৰ গভীৰতাত অদৃশ্য আৰু কেতিয়াও নজনা বীৰসকলে যুঁজিছিল। ড্ৰেক আৰু ডাহলে শ্বিল্ডৰ সহায়ত ভাপৰ আউটলেটটো আক্ৰমণ কৰিছিল, এটা ঘূৰণীয়া বস্তু ব্যৱহাৰ কৰি ভাপটোক ওচৰৰ শূন্যতালৈ বিচ্যুত কৰিছিল কাৰণ তেওঁলোকে ইয়াক অডিনৰ সমাধি ভাঙি পেলোৱাৰ ফলত এৰি থৈ যোৱা গাঁতটোৰ পোনে পোনে ওপৰত ৰাখিছিল।
  
  "সোনকাল কৰা!" ডাহলে শ্বিল্ডখন ঠাইত ৰাখিবলৈ সংগ্ৰাম কৰিছিল। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁ যি প্ৰচেষ্টাৰে পাহাৰৰ আদিম শক্তিক জয় কৰিছিল, তাৰ বাবে তেওঁৰ হাত দুখন কঁপি উঠিছে। "মই মাত্ৰ জানিব বিচাৰো এই বস্তুটো কি হেলেৰে তৈয়াৰ কৰা হৈছে!"
  
  "কোনে গুৰুত্ব দিয়ে!" হেডেনে সিহঁতক ৰখাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, সিহঁতৰ ভৰি দুখন ধৰিলে আৰু যিমান পাৰে জোৰেৰে ঠেলি দিলে। "মাত্ৰ হাৰামীটো ভিতৰলৈ সোমাই দিয়ক!"
  
  ডাহলে গাঁতটোৰ ওপৰত জপিয়াই গুচি গ"ল। যদি শ্বিল্ডখন হেৰুৱাই পেলালেহেঁতেন বা আনকি অলপ লৰচৰ কৰিলেহেঁতেন তেন্তে ই নিমিষতে বাষ্পীভৱন হৈ গ"লহেঁতেন, কিন্তু তেওঁলোকৰ লক্ষ্য সঠিক আছিল, আৰু মূল অংশটোৱে সাৱধানে অডিনৰ সমাধিৰ তলৰ কৃত্ৰিম ফাটটোত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  
  শ শ আৰু হাজাৰ শতিকাৰ আগতে উদ্ভাৱন কৰা এক বিশৃংখল ফান্দ। দেৱতাৰ শপত।
  
  ফান্দৰ ফান্দ!
  
  "আধুনিক পৃথিৱীয়ে জনা আটাইতকৈ ডাঙৰ প্ৰাচীন ফান্দ।" ডাহল আঁঠু লৈ পৰিল। "যিজনে এইটোৰ অন্ত পেলাব পাৰিছিল।"
  
  ড্ৰেকে চাই থাকিল যেতিয়া শ্বিল্ডখন যেন পাতল হৈ পৰিল, তলৰ পৰা বৃদ্ধি পোৱা বিশাল চাপটো শোষণ কৰিলে। ই চেপেটা হৈ ফাটটোৰ প্ৰান্তৰ কাষে কাষে গঠন হৈ অব্চিডিয়ান ৰং ল"লে। চিৰদিন. কেতিয়াও ডিলিট কৰা নহ"ব।
  
  "গড ব্লেছ"।
  
  জব ডুন, সি ক্ষন্তেক সময় থমকি ৰ"ল আৰু তাৰ পিছত ফ্ৰেইৰ ফালে মনোযোগ ঘূৰাই দিলে। আতংকই তেওঁৰ হৃদয়খন কল্পনা কৰাতকৈও বেছি ভৰাই তুলিছিল, এতিয়াও।
  
  হেলিকপ্টাৰখন ওপৰলৈ উঠিল, তলত লাহে লাহে দোলা দি থকা অডিনৰ কফিনৰ ওজন সহ্য কৰিবলৈ টান দিলে। ফ্ৰেই আৰু এলিচিয়া দুয়োজনেই কফিনৰ ঢাকনিখনত বহি আছিল, হাত দুখন হেলিকপ্টাৰখনৰ লগত সংলগ্ন কৰা ষ্ট্ৰেপবোৰৰ চাৰিওফালে টানকৈ মেৰিয়াই থোৱা আছিল।
  
  কিন্তু বেন, কেনেডি আৰু অধ্যাপক পাৰ্নেভিক হেলিকপ্টাৰখনৰ তলত ওলমি থকা আন তিনিটা ৰছীত ওলমি আছিল, নিঃসন্দেহে ড্ৰেকে গ্ৰহটোক বচাবলৈ যুঁজি থকাৰ সময়ত তাত বন্দুকৰ গুলীত ধৰি ৰখা হৈছিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখন বগাই যোৱাৰ লগে লগে দোল খাই সিহঁত শূন্যতাৰ ওপৰত ওলমি আছিল, ড্ৰেকৰ নাকৰ তলৰ পৰাই অপহৰণ হৈছিল।
  
  "নহয়!"
  
  আৰু, অবিশ্বাস্যভাৱে, তেওঁ দৌৰি গ"ল - এজন অকলশৰীয়া মানুহ, ক্ৰোধ, হেৰুৱা আৰু প্ৰেমৰ পৰা জন্ম হোৱা শক্তিৰে দৌৰি থকা - এজন মানুহ যিয়ে নিজকে এটা তলৰ গাঁতৰ পাৰ হৈ ক"লা স্থানলৈ দলিয়াই দিলে, তেওঁৰ পৰা কি লোৱা হ"ল সেইটো বিচাৰিলে, আৰু হতাশ হৈ দোলনীয়টোৰ এটাক খামুচি ধৰিলে কেবল, যেতিয়া তেওঁ পৰিল।
  
  
  চল্লিশ
  
  
  
  TOMB OF THE GODS ৰ সমাধি
  
  
  আন্ধাৰত জাঁপ মাৰি ড্ৰেকৰ পৃথিৱীখন বন্ধ হৈ গ"ল - ওপৰত অন্তহীন শূন্যতা, তলত এটা তলহীন গাঁত - তিনি ইঞ্চি দোল খাই থকা ৰছী, তেওঁৰ একমাত্ৰ পৰিত্ৰাণ। তেওঁৰ মনটো নিশ্চিন্ত আছিল; বন্ধু-বান্ধৱীৰ বাবেই কৰিছিল। তেওঁলোকক বচাবলৈ বাহিৰে আন কোনো কাৰণত নহয়।
  
  নিস্বাৰ্থ।
  
  তাৰ আঙুলিবোৰে ৰছীডাল চুই বন্ধ কৰিব নোৱাৰিলে!
  
  অৱশেষত মাধ্যাকৰ্ষণৰ সংস্পৰ্শলৈ অহা তেওঁৰ শৰীৰটো দ্ৰুতগতিত পৰিবলৈ ধৰিলে। শেষৰ চেকেণ্ডত তেওঁৰ দোল খাই থকা বাওঁহাতখন বাকীবোৰতকৈ দীঘল ৰছী এখনত বন্ধ হৈ পৰিল আৰু প্ৰতিফলিত কু-অভিপ্ৰায়েৰে চেপি ধৰিলে।
  
  দুয়োখন হাতেৰে ধৰি চকু দুটা মুদি দ্ৰুতগতিত স্পন্দনশীল হৃদপিণ্ডটো শান্ত কৰাৰ লগে লগে তেওঁৰ পতন বন্ধ হৈ গ"ল। ওপৰৰ ক"ৰবাৰ পৰা হুৰহুৰাই হাত চাপৰি বাজি উঠিল। এলিচিয়াই নিজৰ কটুক্তি ঢালি দিয়ে।
  
  "ৱেলছে "নিজৰ মেটল দেখুৱাওক" বুলি ক"লে এইটোৱেই বুজাইছিল নেকি? সদায় ভাবিছিলোঁ সেই উন্মাদ জীৱাশ্মটোৱে কি বুজাব বিচাৰিছে!"#
  
  তলৰ অগাধটোৰ প্ৰতি তীব্ৰ সচেতন হৈ ড্ৰেকে ওপৰলৈ চালে, আগতে কেতিয়াও নোপোৱাকৈয়ে মূৰ ঘূৰোৱা যেন লাগিল। কিন্তু নতুনকৈ পোৱা শক্তি আৰু এড্ৰিনেলিনেৰে তেওঁৰ পেশীবোৰ জ্বলি উঠিছিল আৰু পুৰণি জুইৰ বহুখিনি এতিয়া তেওঁৰ ভিতৰত ঘূৰি আহিছিল, ওলাই আহিবলৈ মৃত্যুমুখত পৰিছিল।
  
  হাতৰ ওপৰত হাত ধৰি আঁঠুৰে ধৰি ৰছীডালত উঠিল, খৰধৰকৈ আগবাঢ়িল। ফ্ৰেইয়ে নিজৰ চাবমেচিনগানটো ব্ৰেণ্ড কৰি হাঁহিলে, সাৱধানে লক্ষ্য কৰি, কিন্তু তাৰ পিছত হেডেনে অডিনৰ কবৰৰ পৰা চিঞৰিলে। ড্ৰেকে তাইক থিয় হৈ থকা দেখিলে, ওৱেলছৰ পিষ্টলটো ফ্ৰেইৰ ফালে নিক্ষেপ কৰি আছে - বুঢ়া সেনাপতিজন তাইৰ কাষতে পৰি গৈছিল, কিন্তু, ভগৱানক ধন্যবাদ, তেতিয়াও উশাহ লৈ আছিল।
  
  হেডনে বন্দুকটো আধা বাটত ফ্ৰেইৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। "তেওঁক উঠিবলৈ দিয়ক!"
  
  হেলিকপ্টাৰখন এতিয়াও বতাহত আছিল, তাৰ পাইলট তেওঁৰ অৰ্ডাৰৰ বিষয়ে নিশ্চিত নাছিল। প্ৰিয় খেলনাটোৰ পৰা বিচ্ছিন্ন হোৱা শিশুৰ দৰে গুৰুগুৰু কৰি ফ্ৰেই দ্বিধাবোধ কৰিলে। "ঠিক আছে. হুণ্ডিন! মই তোমাক সেই অভিশপ্ত বিমানখনৰ পৰা নমাই দিব লাগিছিল!"
  
  হেডেনৰ উত্তৰ শুনি ড্ৰেকে হাঁহি এটা মাৰিলে। "হয়, মই প্ৰায়ে এই কথা বুজি পাওঁ।"
  
  কেনেডি, বেন আৰু পাৰ্নেভিকে চকু দুটা ডাঙৰ কৰি চাই থাকিল, উশাহ ল"বলৈ কষ্টেৰে সাহস কৰিলে।
  
  "যা আৰু লৈ যা!" - তাৰ পিছত ফ্ৰেই এলিচিয়াক চিঞৰিলে। "হাতৰ পৰা হাতলৈ। তাক লৈ যাওঁ। এই কুকুৰটোৱে তোমাক গুলীয়াই নিদিয়ে। তাই চৰকাৰৰ সমস্যা। " ৷
  
  এলিচিয়াই ছাৰ্কোফেগাছৰ পৰা জপিয়াই ড্ৰেকৰ সমান্তৰাল ৰছীডাল ধৰি লোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে গিলি পেলালে, কিন্তু তথাপিও তেওঁ সময় উলিয়াই বেনৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে, হেডেনৰ অৱস্থা প্ৰকাশ পোৱাৰ লগে লগে ল"ৰাটোৱে কেনে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে সেইটো জোখাৰ বাবে।
  
  বেন, যদি কিবা আছে, তাইলৈ অধিক কোমলতাৰে চালে।
  
  এলিচিয়াই বান্দৰৰ দৰে ৰছীডালৰ পৰা তললৈ পিছলি গ"ল আৰু অলপ পিছতে ড্ৰেকৰ সৈতে সমতাত পৰিল। তাই তাৰ ফালে চালে, খঙেৰে ভৰা নিখুঁত মুখ এখন।
  
  "মই দুয়োফালে দোল খাব পাৰো।" তাই ভৰি প্ৰথমে বতাহত জপিয়াই পৰিল, আন্ধাৰৰ মাজেৰে এটা ৰূপৱতী চাপত, ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে বতাহত সম্পূৰ্ণৰূপে ওলমি থাকিল। তাৰ পাছত তাইৰ ভৰি দুখন ড্ৰেকৰ ষ্টেৰনামৰ লগত সুদৃঢ়ভাৱে সংযোগ হ"ল আৰু তাই নিজৰ শৰীৰটো আগলৈ জোকাৰি গ"ল, তাৰ নিজৰ ৰছীডালখন অলপ সময়ৰ বাবে ধৰি তাৰ পিছৰটোলৈ দোলা দিলে।
  
  "ফাকিং বেবুন," ড্ৰেকে বিৰবিৰাই উঠিল, বুকুখন জ্বলি উঠিল, তাৰ ধৰি ৰখাটো ঢিলা হৈ পৰিল।
  
  এলিচিয়াই নিজৰ গতিবেগ ব্যৱহাৰ কৰি ৰছীডালৰ চাৰিওফালে দোল খাই ভৰি দুখন বুকুৰ সমতলত মেলি তাৰ পেটত খুন্দা মাৰিলে। ড্ৰেকে আঘাতটো কোমল কৰিবলৈ সোঁফালে দোল খাবলৈ সক্ষম হ"ল, কিন্তু তথাপিও অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ পাচলিবোৰ ঘাঁ হৈছে।
  
  সি তাইক গুৰুগুৰুকৈ ক"লে, বিষটো ভাগ কৰিলে আৰু ওপৰলৈ উঠি গ"ল। তাইৰ চকুত জিলিকি উঠিল, লগতে এটা নতুন সন্মান।
  
  "অৱশেষত" তাই উশাহ ল"লে। "তুমি ঘূৰি আহিছা। এতিয়া আমি চাম কোন শ্ৰেষ্ঠ।"
  
  তাই ৰছীডাল জোকাৰি দিলে, প্ৰতিটো গতিৰ লগে লগে আত্মবিশ্বাস বিকিৰণ হৈ পৰিল। এটা জাঁপত তাই ড্ৰেকৰ নিজৰ ৰছীডাল বাইপাছ কৰিলে আৰু আকৌ নিজৰ গতিবেগ ব্যৱহাৰ কৰি পিছলৈ আঘাত কৰিলে, এইবাৰ ভৰি দুখন তাৰ মূৰৰ ফালে নিক্ষেপ কৰিলে।
  
  কিন্তু ড্ৰেক ঘূৰি আহিল আৰু তেওঁ সাজু হৈ উঠিল। পৰম দক্ষতাৰে ৰছীডাল এৰি দি তীব্ৰ মূৰ ঘূৰোৱাটো দমন কৰি দুফুট গভীৰতাত ধৰিলে। তাৰ গতিত স্তম্ভিত হৈ এলিচিয়াই তাৰ ওপৰত নিৰাপদভাৱে ওপঙি গ"ল, তাইৰ বাহু দুটা এতিয়াও লৰচৰ কৰি আছে।
  
  ড্ৰেকে এটাকৈ ফুটকৈ ৰছীডালৰ ওপৰলৈ উঠা-নমা কৰিলে। যেতিয়ালৈকে তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে তেওঁ কৰা কামটো উপলব্ধি কৰিছিল, তেতিয়ালৈকে তেওঁ তাইৰ ওপৰত আছিল। সি তাইৰ মূৰত জোৰেৰে ভৰি দিলে।
  
  দেখিলোঁ তাইৰ আঙুলিবোৰে ৰছীডাল এৰি দিলে। তাই পৰি গ"ল, কিন্তু মাত্ৰ কেই ইঞ্চিমানহে। তাইৰ ভিতৰৰ কঠিন বাদামটোৱে কাম কৰিলে আৰু তাই নিজৰ দখল ঘূৰাই পালে।
  
  ওপৰৰ পৰা ফ্ৰেই গৰ্জন কৰিলে। "ভাল একো নাই! মৰি, হে ইংৰাজ অবিশ্বাসী!"
  
  তাৰ পাছত চকুৰ পলকতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰতে জাৰ্মানজনে দা এখন উলিয়াই ড্ৰেকৰ ৰছীডাল কাটি পেলালে!
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে এই সকলোবোৰ স্লো মোচনত দেখিলে। ব্লেডৰ জিলিকনি, কাটিব পৰা পৃষ্ঠৰ দুষ্ট জিলিকনি। হঠাতে তেওঁৰ জীৱনৰেখাৰ উন্মোচন-যেনেকৈ ই তেওঁৰ ওপৰত উখহি উঠিবলৈ আৰু কুটিল হ"বলৈ ধৰিলে।
  
  তৎক্ষণাত তেওঁৰ শৰীৰৰ ওজনহীনতা। ভয়ানকতা আৰু অবিশ্বাসৰ এক নিথৰ মুহূৰ্ত। তেওঁ কেতিয়াও অনুভৱ কৰা সকলো আৰু ভৱিষ্যতে কৰিব পৰা সকলো কাম মাত্ৰ ধ্বংস হৈ গ"ল বুলি জানি।
  
  আৰু তাৰ পিছত পতন... তাৰ নেমেছিছ এলিচিয়াক ছাৰ্কোফেগাছৰ ওপৰলৈ উভতি যাবলৈ তাইৰ মুঠিত উঠি যোৱা দেখি... বেনৰ মুখখন চিঞৰ-বাখৰত পেচোৱা দেখি... কেনেডিৰ মুখখন মৃত্যুৰ মুখালৈ পৰিণত হয়... আৰু তেওঁৰ পেৰিফেৰেল দৃষ্টিশক্তিৰ জৰিয়তে... দূৰত্ব... .কি... ?
  
  টৰ্ষ্টেন ডাহল, উন্মাদ ছুইডেনৰ, দৌৰি, নাই, দৌৰি, শৰীৰত ছিটবেল্ট বান্ধি প্লেটফৰ্মৰ সিপাৰে, আক্ষৰিক অৰ্থত নিজকে ক"লা গাঁত এটাত পেলাই দিলে, ঠিক যেনেকৈ ড্ৰেকে নিজেই কিছু মুহূৰ্তৰ আগতে কৰিছিল।
  
  তাৰ পিছফালে এটা নিৰাপত্তাৰক্ষী হাৰ্নেছ, অডিনৰ এলকোভৰ এটা খুঁটাৰ চাৰিওফালে সুৰক্ষিত, হেডেন আৰু ওৱেলছে টানকৈ ধৰি ৰখা, যিসকলে সৰ্বাধিক প্ৰচেষ্টাৰ বাবে সাজু হৈ আছিল।
  
  ডাহলৰ উন্মাদ জাপ...তেওঁক যথেষ্ট ওচৰলৈ আনি ড্ৰেকৰ বাহু দুটা ধৰি টানকৈ ধৰিব পৰাকৈ।
  
  ড্ৰেকৰ আশাৰ বিস্ফোৰণ ম্লান হৈ পৰিল যেতিয়া তেওঁ আৰু ডাহল একেলগে পৰিল, নিৰাপত্তাৰ ৰেখাডাল টান হৈ পৰিল...তাৰ পিছত হেডেন আৰু ওৱেলছে উত্তেজনা মানি লোৱাৰ লগে লগে হঠাতে এটা বেদনাদায়ক টাগ।
  
  তেতিয়া আশা। লাহে লাহে, বেদনাদায়ক পৰিত্ৰাণৰ প্ৰচেষ্টা। ড্ৰেকে ডাহলৰ চকুলৈ চালে, এটা শব্দও নক"লে, ইঞ্চি ইঞ্চিকৈ নিৰাপদ স্থানলৈ টানি নিয়াৰ সময়ত এক আউন্স আৱেগ নিৰ্গত নহ"ল।
  
  হেলিকপ্টাৰ পাইলটে নিশ্চয় সেই আদেশ পাইছিল, কাৰণ তেওঁ তৃতীয়টো ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিবলৈ সাজু নোহোৱালৈকে বগাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল, এইবাৰ পাহাৰৰ পৰা, যিটো এনেদৰে ডিজাইন কৰা হৈছিল যাতে ছাৰ্কোফেগাছটোৱে ক্ষতিৰ আশংকা নোহোৱাকৈ সোমাব পৰাকৈ ফাঁকটো যথেষ্ট বহল কৰিব পাৰে।
  
  তিনি মিনিটৰ ভিতৰতে অডিনৰ কফিনটো নোহোৱা হৈ গ"ল। হেলিকপ্টাৰ ব্লেডৰ গুঞ্জনটো দূৰৈৰ স্মৃতি। বেন, কেনেডি আৰু পাৰ্নেভিক এতিয়াৰ দৰেই আছিল।
  
  অৱশেষত ডাহল আৰু ড্ৰেকক টানি অনা হ"ল অগাধৰ শিলৰ প্ৰান্তবোৰৰ ওপৰেৰে। ড্ৰেকে চেজ দিব বিচাৰিছিল যদিও তেওঁৰ শৰীৰে কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰা নাছিল। আঘাতটোক ডুব যাবলৈ দি, বিষটোক মগজুৰ এটা বিচ্ছিন্ন অংশলৈ পুনৰ নিৰ্দেশিত কৰি, তাত পৰি থাকিব পৰাটোৱেই আছিল সি।
  
  আৰু শুই থকাৰ সময়তে হেলিকপ্টাৰখনৰ শব্দ ঘূৰি আহিল। মাত্ৰ এইবাৰ ডাহল চপাৰ আছিল। আৰু এইটোৱেই আছিল একে সময়তে তেওঁলোকৰ পৰিত্ৰাণ আৰু অত্যাচাৰৰ উপায়।
  
  ড্ৰেকে টৰ্ষ্টেন ডাহলৰ যন্ত্ৰণাত ভুগি থকা চকু দুটালৈহে চাব পাৰিছিল। "তুমি ভগৱান বন্ধু" আৰু সিহঁত থকা ঠাইখনৰ তাৎপৰ্য্য তেওঁৰ ওপৰত হেৰাই যোৱা নাছিল। "সত্য ঈশ্বৰ"
  
  
  একচল্লিশ
  
  
  
  জাৰ্মানী
  
  
  প্ৰতিবাৰেই কেনেডি মূৰে ইমানেই কঠিন আসনখনত গুদটো ঘূৰাই দিলে এলিচিয়া মাইলছৰ তীক্ষ্ণ চকু দুটাই লক্ষ্য কৰিলে। ইংৰাজ কুকুৰজনী আছিল উবেৰৰ যোদ্ধা, এজন পুলিচৰ ষষ্ঠ ইন্দ্ৰিয়ৰে সমৃদ্ধ - অহৰহ প্ৰত্যাশা।
  
  আইচলেণ্ডৰ পৰা জাৰ্মানীলৈ তিনি ঘণ্টীয়া বিমান যাত্ৰাৰ সময়ছোৱাত তেওঁলোকে মাত্ৰ এবাৰহে ৰৈছিল। প্ৰথমে আগ্নেয়গিৰিৰ পৰা ওলাই যোৱাৰ মাত্ৰ দহ মিনিটৰ পিছত তেওঁলোকে কফিনটো উইঞ্চ কৰি সুৰক্ষিত কৰি সকলোকে জাহাজত উঠাই আনিলে।
  
  লগে লগে এবেল ফ্ৰেই পিছফালৰ ডবাটোলৈ গ"ল। তেতিয়াৰ পৰা তাই তাক দেখা নাই। সম্ভৱতঃ চুৰি আৰু উদ্যোগৰ চকাত তেল দিয়ে। এলিচিয়াই কাৰ্যতঃ কেনেডি, বেন আৰু পাৰ্নেভিকক নিজৰ আসনত পেলাই দিলে, তাৰ পিছত তেওঁৰ প্ৰেমিক আহত মিলোৰ কাষত বহিল। ষ্টকি আমেৰিকানজনে যেন তেওঁৰ শৰীৰৰ প্ৰতিটো অংশই খামুচি ধৰিছিল, কিন্তু বেছিভাগেই তেওঁৰ বলবোৰ, যিটো সত্য এলিচিয়াই পৰ্যায়ক্ৰমে আমোদজনক আৰু আতংকজনক বুলি বিবেচনা কৰা যেন লাগিছিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখনত আন তিনিজন প্ৰহৰী আছিল, বন্দীসকলৰ পৰা এলিচিয়া আৰু মিলোৰ মাজত চলি থকা অদ্ভুত যোগাযোগৰ ফালে সতৰ্ক দৃষ্টি ঘূৰাই আনিছিল - পাল পাতি দুখী, তাৰ পিছত অৰ্থপূৰ্ণ, আৰু তাৰ পিছত ক্ৰোধেৰে ভৰি পৰিছিল।
  
  হেলিকপ্টাৰখন নামিবলৈ ধৰিলে কেনেডীয়ে তেওঁলোক ক"ত আছিল তাৰ কোনো ধাৰণা নাছিল। তাইৰ মনটোৱে শেষ এঘণ্টা ধৰি বিচৰণ কৰি আছিল, ড্ৰেক আৰু পেৰিছ, ছুইডেন আৰু আগ্নেয়গিৰিত তেওঁলোকৰ দুঃসাহসিক অভিযানৰ পৰা আৰম্ভ কৰি এন ৱাই পি ডিৰ সৈতে তাইৰ পুৰণি জীৱনলৈকে আৰু তাৰ পৰাই অনিবাৰ্যভাৱে থমাছ কেলেবলৈকে।
  
  কেলেব এজন ছিৰিয়েল কিলাৰ যাক তাই আকৌ হত্যা কৰিবলৈ মুক্ত কৰিলে। তেওঁৰ ভুক্তভোগীৰ স্মৃতিয়ে তাইক আক্ৰমণ কৰিছিল। কেইদিনমান আগতে তাই খোজ কাঢ়ি যোৱা অপৰাধস্থলীটো- তাৰ অপৰাধস্থলীটো- তাইৰ মনত সতেজ তেজৰ দৰে সতেজ হৈয়েই থাকিল। তাই বুজি পালে যে তেতিয়াৰ পৰা তাই এটাও নিউজ ৰিপৰ্ট দেখা নাই।
  
  হয়তো সিহঁতে তাক ধৰিলে।
  
  আপোনাৰ সপোনত....
  
  নহয়. মোৰ সপোনত সিহঁতে কেতিয়াও তাক ধৰিব নোৱাৰে, কেতিয়াও তাৰ ওচৰলৈ নাযায়। তেওঁ মোক হত্যা কৰে আৰু গালি-গালাজ কৰে, আৰু মোৰ অপৰাধবোধে মোক এটা অভিশপ্ত দানৱৰ দৰে খেদি ফুৰে যেতিয়ালৈকে মই সকলো এৰি দিওঁ।
  
  হেলিকপ্টাৰখনে দ্ৰুতগতিত নামি আহিল, তাইক তাই সন্মুখীন হ"ব নোৱাৰা দৃষ্টিশক্তিৰ পৰা উলিয়াই আনিলে। হেলিকপ্টাৰখনৰ পিছফালে থকা ব্যক্তিগত ডবাটো খোল খালে আৰু এবেল ফ্ৰেইয়ে আদেশ ভুকুৱাই ওলাই আহিল।
  
  "এলিচিয়া, মিলো, তুমি মোৰ লগত থাকিবা। বন্দীসকলক আনিব। ৰক্ষকসকল, আপুনি কফিনটো মোৰ ভিউইং ৰুমলৈ লৈ যাব। তাত থকা কাষ্টোডিয়ানজনৰ নিৰ্দেশনা আছে যে সকলো চোৱাৰ বাবে সাজু হোৱাৰ লগে লগে মোৰ লগত যোগাযোগ কৰক। আৰু মই বিচাৰো এইটো সোনকালে হওক, চকীদাৰসকল, গতিকে কুণ্ঠাবোধ নকৰিব। অডিনে হয়তো হাজাৰ হাজাৰ বছৰ ধৰি ফ্ৰেইৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল, কিন্তু ফ্ৰেই অডিনৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা নাই।"
  
  "আপুনি কি কৰিলে গোটেই পৃথিৱীয়েই জানে ফ্ৰে, তুমি পাগল" কেনেডীয়ে ক"লে। "ফেশ্বন ডিজাইনাৰ, ধিক্কাৰ। আপুনি কিমান দিন জেলৰ বাহিৰত থাকিব বুলি ভাবিছে?"
  
  "আমেৰিকাৰ আত্মগুৰুত্ববোধ," ফ্ৰেই ক্ষোভিত হৈ ক"লে। "আৰু ইডিয়চিয়ে আপোনাক বিশ্বাস কৰায় যে আপুনি ডাঙৰকৈ মাত মাতিব পাৰে, হুমম? উচ্চ মনটোৱে সদায় জয়লাভ কৰে। সঁচাকৈয়ে আপোনাৰ বন্ধুসকলে ওলাই গ"ল বুলি ভাবিছেনে? আমি তাত ফান্দ পাতিলোঁ, হে মূৰ্খ কুকুৰ। পচেইডনৰ কাষেৰে পাৰ নহ"ব।"
  
  কেনেডীয়ে প্ৰতিবাদ কৰিবলৈ মুখখন মেলিলে, কিন্তু বেনে অলপ সময়ৰ বাবে মূৰটো জোকাৰি যোৱা দেখিলে আৰু খৰধৰকৈ মুখখন বন্ধ কৰি দিলে। এৰি দিয়ক। প্ৰথমে বাচিব, পিছত যুঁজিব।মানসিকভাৱে ভান্না বন্টাৰ উদ্ধৃতি দি তাই কয়।"মই শ্ৰেষ্ঠত্বৰ জটিলতা থাকি অভদ্ৰভাৱে জাগ্ৰত হোৱাতকৈ হীনমন্যতা আৰু সুখদায়ক আচৰিত হোৱাটোৱেই ভাল পাম।"
  
  ফ্ৰেই গম পোৱাৰ কোনো উপায় নাছিল যে তেওঁলোকৰ হেলিকপ্টাৰখন অধিক উচ্চতাত লুকাই আছে। আৰু অহংকাৰে তেওঁক পতিয়ন নিয়াইছিল যে তেওঁৰ বুদ্ধি তেওঁলোকৰ বুদ্ধিমত্তাতকৈ শ্ৰেষ্ঠ।
  
  তেওঁ তেনেকৈয়ে ভাবিবলৈ দিয়ক। আচৰিত কথাটো আৰু মধুৰ হ"লহেঁতেন।
  
  
  * * *
  
  
  জোকাৰণিৰ সৈতে হেলিকপ্টাৰখন অৱতৰণ কৰে। ফ্ৰেই আগবাঢ়ি আহি মাটিত থকা মানুহবোৰক আদেশ চিঞৰি প্ৰথমে তললৈ জপিয়াই পৰিল। এলিচিয়াই ভৰিৰ ওপৰত উঠি তৰ্জনী আঙুলিৰে এটা গতি কৰিলে। "প্ৰথমে তোমালোক তিনিজন। মূৰবোৰ তললৈ নামিছে। মই অন্য কথা কোৱালৈকে আগবাঢ়ি যোৱা।"
  
  প্ৰতিটো পেশীত ক্লান্তিৰ বিষ অনুভৱ কৰি কেনেডীয়ে বেনৰ পিছফালে থকা হেলিকপ্টাৰখনৰ পৰা জপিয়াই পৰিল। তাই যেতিয়া ইফালে সিফালে চালে, আচৰিত দৃশ্যটোৱে তাইক এমিনিটৰ বাবে তাইৰ ভাগৰুৱা অৱস্থাটো পাহৰিবলৈ বাধ্য কৰালে, আচলতে ই তাইৰ উশাহ আঁতৰাই পেলালে।
  
  এবাৰ চালে তাই বুজি পালে যে সেইটো জাৰ্মানীৰ ফ্ৰেইৰ দুৰ্গ; অধ্যায়ৰ এটা ডিজাইনাৰ ডেন য'ত মজা কেতিয়াও বন্ধ নহ'ল। তেওঁলোকৰ লেণ্ডিং এৰিয়াটো মূল প্ৰৱেশদ্বাৰৰ ফালে মুখ কৰি আছিল, সোণৰ ষ্টডেৰে সজ্জিত ডাবল ওক গছৰ দুৱাৰ আৰু ইটালীৰ মাৰ্বলৰ স্তম্ভৰে ফ্ৰেম কৰা হৈছিল যিবোৰে এটা গ্ৰেণ্ড প্ৰৱেশদ্বাৰলৈ লৈ গৈছিল। কেনেডীয়ে চাই থাকোঁতে দুখন দামী গাড়ী, এখন লেমবৰ্গিনি আৰু এখন মাছেৰাটি, টানি উঠিল, য"ৰ পৰা চাৰিজন উৎসাহী বিশ বছৰীয়া ল"ৰাই গুটিয়াই ওলাই আহি ষ্টেপবোৰত লৰচৰ কৰি কেছললৈ উঠি গ"ল। দুৱাৰৰ পিছফালৰ পৰা নৃত্য সংগীতৰ গধুৰ ছন্দ আহিল।
  
  দুৱাৰবোৰৰ ওপৰত শিলেৰে আবৃত এটা মুখাৱয়ব আছিল আৰু তাৰ ওপৰত ত্ৰিকোণীয় টাৰেটৰ শাৰী আৰু দুয়ো মূৰত দুটা ওখ টাৱাৰ আছিল, যিয়ে বিশাল গঠনটোক গথিক পুনৰুজ্জীৱনৰ ৰূপ দিছিল। আকৰ্ষণীয়, কেনেডীয়ে ভাবিলে, আৰু অলপ আপ্লুত। তাই কল্পনা কৰিছিল যে এই ঠাইত পাৰ্টিলৈ নিমন্ত্ৰণ পোৱাটো ভৱিষ্যতৰ মডেলৰ সপোন হ"ব।
  
  আৰু সেইবাবেই এবেল ফ্ৰেই তেওঁলোকৰ সপোনৰ পৰা লাভৱান হ"ল।
  
  তাইক দুৱাৰৰ ফালে ঠেলি দিয়া হ"ল, এলিচিয়াই সিহঁতক ভালদৰে চাই থাকিল যেতিয়া সিহঁতে গুঞ্জৰিত ছুপাৰকাৰবোৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ মাৰ্বলৰ খোজবোৰেৰে ওপৰলৈ উঠি গ"ল। দুৱাৰেদি প্ৰতিধ্বনিত লবীটোৰ ভিতৰলৈ। বাওঁফালে এখন মুকলি চামৰাৰে ঢাকি থোৱা গেট এখনে আশাবাদী সংগীত, ৰঙীন লাইট আৰু ভিৰৰ ওপৰত দোল খাই থকা বুথেৰে ভৰা নাইটক্লাব এটালৈ সোমাই গৈছিল, য"ত সকলোৱে প্ৰমাণ কৰিব পাৰিছিল যে তেওঁলোকে কিমান ভালকৈ নাচিব পাৰে। কেনেডীয়ে লগে লগে ৰৈ চিঞৰি উঠিল।
  
  "সহায়!" পোনে পোনে দৰ্শনাৰ্থী সকলৰ ফালে চাই তাই কান্দিলে। "আমাক সহায় কৰক!"
  
  কেইবাজনো মানুহে সেই মুহূৰ্তটো লৈ আধা ভৰ্তি চশমাখন নমাই মোৰ ফালে চাই থাকিল। এক চেকেণ্ড পিছত সিহঁতে হাঁহিবলৈ ধৰিলে। ক্লাছিক ছুইডিছ ব্লণ্ডগৰাকীয়ে অভিবাদন জনাই বটলটো ওপৰলৈ তুলিলে আৰু ক"লা চালৰ ইটালীয় মানুহজনে তাইৰ ফালে চাবলৈ ধৰিলে। বাকীবোৰ নিজৰ ডিস্কো নৰকলৈ উভতি গ"ল।
  
  কেনেডীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে যেতিয়া এলিচিয়াই তাইৰ চুলিত ধৰি মাৰ্বলৰ মজিয়াখনৰ ওপৰেৰে টানি লৈ গ"ল। বেন প্ৰতিবাদত চিঞৰি উঠিল যদিও চৰটোৱে তেওঁক প্ৰায় উফৰাই পেলালে। পাৰ্টিৰ অতিথিসকলৰ মাজত আৰু হাঁহি বিৰিঙি উঠিল, তাৰ পিছতে দুই এটা অশ্লীল মন্তব্য। এলিচিয়াই কেনেডীক ডাঙৰ চিৰিটোৰ ভিতৰলৈ দলিয়াই দিলে, তাইৰ পাচলিত জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে।
  
  "মূৰ্খ মাইকী" তাই হিচকি উঠিল। "আপুনি দেখা নাইনে যে সিহঁতে নিজৰ মালিকৰ প্ৰেমত পৰিছে? তেওঁলোকে কেতিয়াও তেওঁৰ কথা বেয়াকৈ নাভাবিব। এতিয়া...যা।"
  
  হাতত দেখা দিয়া সৰু পিষ্টল এটাৰে তাই ওপৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে। কেনেডীয়ে প্ৰতিহত কৰিব বিচাৰিছিল, কিন্তু মাত্ৰ যিটো ঘটিছে তাৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে তাই কেৱল তাৰ লগত যাবলৈ সিদ্ধান্ত লৈছিল। চিৰিৰে ওপৰলৈ উঠি বাওঁফালে, দুৰ্গৰ আনটো ডেউকালৈ লৈ যোৱা হ"ল। চিৰিৰ পৰা ওলাই আহি দীঘলীয়া, অসজ্জিত কৰিড"ৰটোত - ডেউকাৰ মাজৰ দলংখনত - প্ৰৱেশ কৰাৰ লগে লগে নৃত্যৰ সংগীত বন্ধ হৈ গ"ল, আৰু সময়ৰ সেই মুহূৰ্তত হয়তো তেওঁলোক একমাত্ৰ জীয়াই আছিল।
  
  কৰিডৰ এটাৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে তেওঁলোকে নিজকে এটা কোঠাত পাইছিল যিটো হয়তো এসময়ত এটা বিশাল বলৰুম আছিল। কিন্তু এতিয়া সেই অঞ্চলটো আধা ডজন পৃথক কোঠাত ভাগ কৰা হ"ল - বেৰৰ সলনি বাহিৰৰ ফালে বাৰ থকা কোঠা।
  
  কোষ।
  
  বেন আৰু পাৰ্নেভিকৰ সৈতে কেনেডীক ওচৰৰ কোঠাটোলৈ ঠেলি দিয়া হ"ল। এটা ডাঙৰ ক্লাংৰ অৰ্থ হ"ল দুৱাৰখন বন্ধ হৈ গৈছে। এলিচিয়াই হাত জোকাৰিলে। "আপোনাক চোৱাচিতা কৰা হৈছে। ফূৰ্তি কৰক."
  
  তাৰ পিছৰ কাণ বন্ধ কৰি পেলোৱা নিস্তব্ধতাত কেনেডীয়ে তাইৰ দীঘল ক"লা চুলিখিনিৰ মাজেৰে আঙুলি চলাই পেন্টছুটটো যিমান পাৰে মসৃণ কৰিলে আৰু দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে।
  
  "বাৰু..." তাই ক"বলৈ ধৰিলে।
  
  "হেৰা, বিচ্চ!"- হেলফায়াৰৰ গডৰ দৰে হাঁহি হাঁহি তেওঁলোকৰ কেমেৰাৰ সন্মুখত দেখা দিলে এবেল ফ্ৰেই। "মোৰ পাৰ্টি কেছললৈ আপোনাক স্বাগতম। কেনেবাকৈ মোৰ সন্দেহ হৈছে তুমিও মোৰ, আহ, ধনী অতিথিসকলৰ দৰেই উপভোগ কৰিবা।"
  
  সিহঁতে উত্তৰ দিয়াৰ আগতেই সি অফাৰটো হাত জোকাৰি আঁতৰাই দিলে। "কোনো গুৰুত্ব নাই।" কথা পাতিব নালাগে। তোমাৰ কথাবোৰে মোৰ আগ্ৰহ কম। গতিকে," সি চিন্তা কৰাৰ অভিনয় কৰিলে, "আমাৰ হাতত কোন আছে... ভাল, হয়, অৱশ্যেই, বেন ব্লেক। মই নিশ্চিত যে ই আপোনাক বৰ আনন্দ দিব।"
  
  বেন দৌৰি গৈ বাৰবোৰৰ ওচৰ পালেগৈ আৰু যিমান পাৰে জোৰেৰে টানিলে। "মোৰ ভনীয়েক ক"ত, হে হাৰামী?"
  
  "হম? আপুনি বুজাইছে..." সি ভৰিখন বনৰীয়াকৈ বাহিৰলৈ দলিয়াই দিলে। "ড্ৰেগন যুঁজৰ শৈলীৰ প্ৰৱৰ্তন কৰা? আপুনি সবিশেষ বিচাৰেনে? বাৰু, ঠিক আছে, যিহেতু তুমিয়েই বেন। প্ৰথম ৰাতি মই মোৰ বেষ্ট মেনক তালৈ পঠিয়াই দিলোঁ তাইৰ জোতাযোৰ তুলিবলৈ, জানেনে, তাইক অলপ কোমল কৰিবলৈ। তাই তাক টেগ কৰিলে, পাচলি কেইটামান আঘাত কৰিলে, কিন্তু সি মোৰ বিচৰাখিনি পালে।"
  
  ফ্ৰেইয়ে পিন্ধা অদ্ভুত ৰেচমৰ চোলাটোৰ পকেটৰ পৰা ৰিম"ট কণ্ট্ৰ"লটো মাছ ধৰিবলৈ ক্ষন্তেক সময় উলিয়াই ল"লে। তেওঁ ইয়াক পৰ্টেবল টেলিভিছনলৈ সলনি কৰিলে, যিটো কেনেডীয়ে লক্ষ্যও কৰা নাছিল। সম্প্ৰচাৰিত এখন ফটো প্ৰকাশ পাইছিল - SKY News - ব্ৰিটেইনৰ ক্ৰমবৰ্ধমান ৰাষ্ট্ৰীয় ঋণৰ বিষয়ে আড্ডা।
  
  "দ্বিতীয় ৰাতি?" ফ্ৰেই থমকি ৰ"ল। "সঁচাকৈ তাইৰ ভায়েকে জানিব বিচাৰিছে নেকি?"
  
  বেন চিঞৰি উঠিল, পেটৰ গভীৰতাৰ পৰা এটা গট্যুৰেল শব্দ ওলাই আহিল। "তাই ভালেই আছে? তাইৰ ঠিকেই আছেনে?"
  
  ফ্ৰেই আকৌ ৰিম"ট কন্ট্ৰ"লত ক্লিক কৰিলে। পৰ্দাখন আন এখন, দানাদাৰ ছবিলৈ সলনি হ"ল। কেনেডীয়ে বুজি পালে যে তাই বিচনাত বান্ধি থোৱা ছোৱালী এজনী লৈ এটা সৰু কোঠালৈ চাই আছে।
  
  "আপুনি কি ভাবে?" ফ্ৰেই উচটনি দিলে। "অন্ততঃ তাই জীয়াই আছে। এতিয়াৰ বাবে।"
  
  "কৰিন!" বেন টিভিৰ ফালে দৌৰি গ"ল যদিও তাৰ পিছত হঠাতে জয়ী হৈ ৰৈ গ"ল। হুমুনিয়াহ কাঢ়ি গোটেই শৰীৰটো জোকাৰি গ"ল।
  
  ফ্ৰেই হাঁহিলে। "আৰু কি বিচাৰে?" তেওঁ আকৌ চিন্তাশীলতাৰ অভিনয় কৰিলে আৰু তাৰ পিছত আকৌ চেনেলটো সলনি কৰিলে, এইবাৰ চিএনএনলৈ। লগে লগে বাতৰিত নিউয়ৰ্কৰ এজন ছিৰিয়েল কিলাৰৰ বিষয়ে এটা বাৰ্তা আহিল - থমাছ কেলেব।
  
  "আপোনাৰ বাবে এইটো আগতে লিখি থৈছিলোঁ," পাগল কেনেডীয়ে আনন্দত ক"লে। "ভাবিছিলো হয়তো এবাৰ চাব বিচাৰিব।"
  
  তাই অনিচ্ছাকৃতভাৱে শুনিলে। শুনা ভয়ংকৰ খবৰটো যে কেলেবে নিউয়ৰ্কৰ ৰাজপথত ঘূৰি ফুৰিছিল, মুক্ত, ভূত।
  
  "মোৰ বিশ্বাস যে আপুনি তেওঁক মুক্ত কৰিলে," ফ্ৰেই কেনেডীৰ পিঠিত অৰ্থপূৰ্ণভাৱে ক"লে। "বৰ ভাল কাম। শিকাৰুটো নিজৰ নিজৰ ঠাইলৈ ঘূৰি আহিছে, এতিয়া চহৰৰ চিৰিয়াখানাৰ পিঞ্জৰাবদ্ধ জন্তু নহয়।"
  
  প্ৰতিবেদনখনে গোচৰটোৰ আৰ্কাইভ ফুটেজৰ জৰিয়তে খেলিছিল-মানক বস্তুবোৰ-তাইৰ মুখখন, লেতেৰা পুলিচৰ মুখখন, ভুক্তভোগীৰ মুখবোৰ। সদায় ভুক্তভোগীৰ মুখ।
  
  যিবোৰে তাইৰ দুঃস্বপ্নবোৰক প্ৰতিদিনে খেদি ফুৰিছিল।
  
  "মই বাজি মাৰিছো তুমি সিহঁতৰ সকলো নাম জানো নহয়?" ফ্ৰেই ঠাট্টা কৰিলে। "তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ ঠিকনা। ৱে... সিহঁতৰ মৃত্যু হ"ল।"
  
  "চুপ থাক!"- কেনেডীয়ে তাইৰ হাতত মূৰটো থৈ দিলে। সেইটো বন্ধ কৰক! অনুগ্ৰহ কৰি!
  
  "আৰু তুমি" তাই ফ্ৰেই ফুচফুচাই কোৱা শুনিলে। "অধ্যাপক পাৰ্নেভিক"- মুখত পৰি যোৱা পচা মাংস যেন শব্দবোৰ থু পেলালে। "আপুনি মোৰ বাবে থাকি কাম কৰা উচিত আছিল।"
  
  এটা গুলী বাজি উঠিল। কেনেডীয়ে থতমত খাই চিঞৰি উঠিল। পিছৰ চেকেণ্ডত তাই মৃতদেহটো ভাঙি পৰা শুনিলে, আৰু ঘূৰি ঘূৰি চালে, বুঢ়া মানুহজন মাটিত পৰি গৈছে, বুকুত ফুটা এটা ফাটিছে, তেজ ওলাইছে আৰু কোষটোৰ বেৰত ছিটিকিছে।
  
  তাইৰ চোলাটো তললৈ নামি গ"ল, অবিশ্বাসে তাইৰ মগজুটো বন্ধ কৰি দিলে। তাই মাত্ৰ চাব পাৰিছিল যে ফ্ৰেই আৰু এবাৰ তাইৰ ফালে ঘূৰি আহিল।
  
  "আৰু তুমি, কেনেডি মূৰ। তোমাৰ সময় আহি আছে। আমি অতি সোনকালে আপুনি কিমান গভীৰতালৈ নামিবলৈ সক্ষম হৈছে সেই বিষয়ে অন্বেষণ কৰিম।"
  
  গোৰোহাত ঘূৰি হাঁহি হাঁহি সি আঁতৰি গ"ল।
  
  
  বিয়াল্লিশ
  
  
  
  LA VEREIN, জাৰ্মানী
  
  
  নিজৰ নিৰাপত্তা বিভাগলৈ যোৱাৰ সময়ত এবেল ফ্ৰেই নিজৰ মাজতে হাঁহিলে। কেইটামান উদ্ভাৱনীমূলক মুহূৰ্ত আৰু তেওঁ এই মূৰ্খবোৰক মাটিত ঠেলি দিলে। দুয়োটা ভাঙি গৈছে। আৰু শেষত সেই বুঢ়া মূৰ্খ পাৰ্নেভিক ষ্টোনটোক হত্যা কৰি হত্যা কৰিলে।
  
  আশ্চৰ্যজনক. এতিয়া আৰু অধিক উপভোগ্য কাৰ্য্যকলাপলৈ।
  
  সি নিজৰ ব্যক্তিগত কোঠাৰ দুৱাৰখন খুলিলে আৰু দেখিলে যে মিলো আৰু এলিচিয়াক তেওঁৰ চোফাখনত শুই আছে, ঠিক যেনেকৈ সি সিহঁতক এৰি থৈ গৈছিল। ডাঙৰ আমেৰিকানজনে এতিয়াও আঘাতৰ বাবে ভুগি আছিল, প্ৰতিটো খোজতে চকু টিপিয়াই আছিল, সেই ছুইডেনৰ টৰ্ষ্টেন ডাহলৰ বাবেই।
  
  "কাষৰ ঘৰৰ পৰা কিবা খবৰ?" - ফ্ৰেই লগে লগে সুধিলে। "হাডছনে ফোন কৰিলে নেকি?"
  
  কাষতে আছিল এটা চিচিটিভি নিয়ন্ত্ৰণ কেন্দ্ৰ, বৰ্তমান ফ্ৰেইৰ অন্যতম উগ্ৰ সমৰ্থক টিম হাডছনৰ চোৰাংচোৱাগিৰি। কম্পিউটাৰৰ বিস্তৃত জ্ঞানৰ বাবে দুৰ্গৰ চাৰিওফালে "স্মৃতি থকা মানুহজন" হিচাপে পৰিচিত হাডছন আছিল ফ্ৰেইৰ প্ৰথম ছাত্ৰসকলৰ ভিতৰত এজন, এজন ব্যক্তি যিয়ে নিজৰ ধৰ্মান্ধ বছৰ বাবে যিকোনো চৰম পৰ্যায়লৈ যাবলৈ ইচ্ছুক আছিল। বেছিভাগেই তেওঁলোকে অডিনৰ সমাধি স্থাপনৰ অগ্ৰগতি নিৰীক্ষণ কৰি আছিল আৰু হাডছনে নেতৃত্ব দিছিল - গালি পাৰিছিল, ঘামচি ওলাইছিল আৰু নাৰ্ভাছভাৱে ইয়েগাৰছক গাখীৰৰ দৰে গিলি পেলাইছিল। ফ্ৰেইয়ে সমাধিস্থলটোক নিজৰ সঠিক ঠাইত স্থাপন কৰা দেখিবলৈ আগ্ৰহী হৈ পৰিছিল আৰু তেওঁ প্ৰথম উল্লেখযোগ্য ভ্ৰমণৰ বাবে সম্পূৰ্ণ প্ৰস্তুতি চলাইছিল। তেওঁৰ বন্দী, কেৰিনৰ কোৱাৰ্টাৰ আৰু তেওঁৰ নতুন বন্দীসকলৰ কোঠাও পৰিদৰ্শন কৰা হৈছিল।
  
  আৰু এটা পাৰ্টি অৱশ্যে। হাডছনে এনে এটা ব্যৱস্থা স্থাপন কৰিছিল যিয়ে ক্লাবৰ প্ৰতিটো ইঞ্চি কিছু নিয়ন্ত্ৰণৰ অধীনত ৰাখে, সেয়া ইনফ্ৰাৰেড হওক বা ষ্টেণ্ডাৰ্ড পিটচ হওক, আৰু ফ্ৰেইৰ অভিজাত অতিথিসকলৰ প্ৰতিটো খোজ লিভাৰেজত ৰেকৰ্ড কৰি ইয়াৰ ওজন পৰীক্ষা কৰা হৈছিল।
  
  তেওঁ বুজিবলৈ ধৰিলে যে ক্ষমতা আটাইবোৰৰ পিছতো জ্ঞান নহয়। শক্তি আছিল কঠিন প্ৰমাণ। বিচক্ষণ ফটোগ্ৰাফী। হাই ডেফিনিচন ভিডিঅ'। বন্দী কৰাটো হয়তো অবৈধ আছিল, কিন্তু ভুক্তভোগীয়ে যথেষ্ট ভয় খালে কোনো ক্ষতি হোৱা নাছিল।
  
  তেখেতে তেখেতৰ বাবে সুবিধাজনক যিকোনো সময়তে ষ্টাৰলেট বা ৰক চিকৰ সৈতে "ডেট নাইট"ৰ ব্যৱস্থা কৰিব পাৰিছিল তেওঁ বিচাৰিছিল।
  
  "এতিয়াও একো নাই। হাডছন নিশ্চয় আকৌ চোফাত অজ্ঞান হৈ পৰিল।" হাতত মূৰটো লৈ আৰু ভৰি দুখন তাৰ চোফাখনৰ ধাৰেৰে ওলমি থকা এলিচিয়াই ক"লে। ফ্ৰেই তাইৰ ফালে চালে তাই আঁঠু দুটা অলপ মেলি দিলে।
  
  নিশ্চিতভাৱে. স্বাভাৱিকতে ফ্ৰেই মনতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। মিলোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা আৰু পাচলিবোৰ ধৰি ৰখাটো সি চাই থাকিল। যৌনতাৰ চিন্তাটো বিপদৰ সৈতে মিহলি হৈ পৰাত সি অনুভৱ কৰিলে বিদ্যুতৰ জোকাৰণি এটাই তাৰ হৃদস্পন্দন দ্ৰুত কৰি তুলিছে। সি এলিচিয়াৰ ফালে ভ্ৰু কোঁচাই দিলে, তাইক ইউনিভাৰ্চেল "টকা"ৰ চিনটো দিলে।
  
  এলিচিয়াই ভৰি দুখন তললৈ নমাই দিলে। "দ্বিতীয়ভাৱে ভাবিলে মিলো, আকৌ এবাৰ চেক কৰিবলৈ নাযাব কিয়। আৰু সেই মূৰ্খ হাডছনৰ পৰা সম্পূৰ্ণ ৰিপৰ্ট এটা লওক, হুমম? বছ," তাই এপেটাইজাৰৰ ৰূপালী প্লেটখনৰ ফালে মাত দিলে। "অস্বাভাৱিক কিবা আছেনে?"
  
  ফ্ৰেই প্লেটখন অধ্যয়ন কৰিলে আৰু মিলোৱে কি হৈ আছে সেই বিষয়ে অৱগত হৈ নিজৰ মূৰ্খামিৰ প্ৰতি ৰাজনীতিবিদৰ দৰে প্ৰেমিকাৰ ফালে এটা ছলনাময় দৃষ্টি পঠিয়াই দিলে, তাৰ পিছত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি কোঠাটোৰ পৰা ওলাই আহিল।
  
  ফ্ৰেই ক"লে, "বিস্কটিবোৰ সুস্বাদু দেখা যায়।"
  
  দুৱাৰখন ক্লিক কৰাৰ লগে লগে এলিচিয়াই ফ্ৰেইৰ হাতত বিস্কুটৰ প্লেট এখন দি তেওঁৰ টেবুলত উঠিল। চাৰিওখনে থিয় হৈ তাই মূৰটো তাৰ ফালে ঘূৰাই দিলে।
  
  "এই বিস্কুটটোৰ লগত এটা ধুনীয়া ইংৰাজী গাধ লাগে নেকি?"
  
  ফ্ৰেইয়ে নিজৰ ডেস্কৰ তলত এটা গোপন বুটাম টিপিলে। লগে লগে ভুৱা পেইন্টিংখন কাষলৈ গতি কৰি ভিডিঅ" স্ক্ৰীণৰ শাৰীকৈ ওলাই পৰিল। তেওঁ ক"লে, "ছয়" আৰু এটা পৰ্দাই প্ৰাণ পাই উঠিল।
  
  চাই থাকোঁতে সি কুকিজটোৰ সোৱাদ ল"লে, মনহীনভাৱে এলিচিয়াৰ ঘূৰণীয়া নিতম্বটোত চুমা খালে।
  
  "মোৰ যুদ্ধক্ষেত্ৰ"- তেওঁ উশাহ ল"লে। "ইতিমধ্যে সিজোৱা হৈছে। হয়?"
  
  এলিচিয়াই প্ৰলোভনমূলকভাৱে কুটি কুটি ক"লে। "হয়".
  
  ফ্ৰেই তাইৰ ভৰিৰ মাজৰ বিষণ্ণতাটো চুমা খাবলৈ ধৰিলে। "তেতিয়া মোৰ হাতত প্ৰায় দহ মিনিট সময় আছে। এতিয়াৰ বাবে এটা ক্ষীপ্ৰতাৰে সন্তুষ্ট হ"ব লাগিব।"
  
  "মোৰ জীৱনৰ কাহিনী"।
  
  ফ্ৰেই তাইৰ ফালে মনোযোগ দিলে, সদায় তলা খোলা দুৱাৰখনৰ পিছফালে মাত্ৰ বিশ ফুট দূৰত থকা মিলোৰ প্ৰতি সচেতন হৈ, কিন্তু তাৰ মাজতো, আৰু এলিচিয়া মাইলছৰ কামুক উপস্থিতিৰ মাজতো সি এতিয়াও নিজৰ নতুনকৈ অহা এটাৰ বিলাসী কোঠাটোৰ পৰা চকু আঁতৰাব পৰা নাছিল বন্দীসকলক অধিগ্ৰহণ কৰা .
  
  ছিৰিয়েল কিলাৰ - থমাছ কেলেব।
  
  চূড়ান্ত সংঘাত অনিবাৰ্য আছিল।
  
  
  
  ৩য় খণ্ড
  যুদ্ধক্ষেত্ৰ...
  
  
  তেচল্লিশ
  
  
  
  LA VEREIN, জাৰ্মানী
  
  
  এবেল ফ্ৰেই আৰু তেওঁৰ প্ৰহৰীসকলে তেওঁলোকৰ কোঠাৰ বাহিৰত দেখা দিয়াৰ লগে লগে কেনেডীয়ে বাৰলৈ দৌৰি গ"ল। তাই সিহঁতক চিঞৰি উঠিল যে অধ্যাপকৰ মৃতদেহটো আঁতৰাই দিয়ক বা সিহঁতক মুক্ত কৰি যাবলৈ দিয়ক, তাৰ পিছত সিহঁতে ঠিক তেনেকুৱাই কৰিলেই শিহৰণৰ ঢৌ অনুভৱ কৰিলে।
  
  কি কৰিব সেইটো নিশ্চিত নোহোৱাকৈ তাই কোঠাটোৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত ৰৈ গ"ল। এজন চকীদাৰে পিষ্টলটোৰে আঙুলিয়াই দিলে। কাৰাগাৰৰ কমপ্লেক্সটোৰ গভীৰতালৈ সোমাই গ"ল, আৰু কেইবাটাও কোঠাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, সকলোবোৰ খালী হৈ। কিন্তু এই সকলোবোৰৰ স্কেলে তাইক হাড়লৈকে ঠাণ্ডা কৰি পেলালে। তাই ভাবিলে এই ল"ৰাটোৱে কেনেধৰণৰ অসৎ অসৎ কাম কৰিবলৈ সক্ষম।
  
  তেতিয়াই তাই বুজি পালে যে সি কেলেবতকৈও বেয়া হ"ব পাৰে। সকলোতকৈ বেয়া। তাই আশা কৰিছিল যে ড্ৰেক, ডাহল আৰু সমৰ্থনকাৰী সেনাবাহিনী ওচৰ চাপি আহিছে, কিন্তু তাই এই দ্বিধাদ্বন্দ্বৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল আৰু তেওঁলোকে নিজাববীয়াকৈ আছে বুলি বিশ্বাস কৰিছিল। ড্ৰেকে কৰা ধৰণে বেনক ৰক্ষা কৰিবলৈ তাই কেনেকৈ আশা কৰিব পাৰিলেহেঁতেন? তাইৰ কাষত এজন ডেকা ল"ৰা খোজ কাঢ়ি আহিল। পাৰ্নেভিকৰ মৃত্যুৰ পিছত সি বেছি কথা কোৱা নাই। আচলতে কেনেডীয়ে ভাবিলে, ল"ৰাজনে সমাধিস্থলত বন্দী হোৱাৰ পিছৰে পৰা মাত্ৰ কেইটামান শব্দহে ক"লে।
  
  কেৰিনক বচাবলৈ তেওঁৰ সুযোগ পিছলি যোৱা দেখিছিল নেকি? তাই জানিছিল যে তেওঁৰ মোবাইল ফোনটো এতিয়াও নিৰাপদে পকেটত আছে, ভাইব্ৰেট কৰিবলৈ ছেট হৈ আছে আৰু মাক-দেউতাকৰ পৰা আধা ডজন ফোন আহিছে যে তেওঁ ৰিচিভ কৰা নাই।
  
  "আমি সঠিক ঠাইত আছো" কেনেডীয়ে মুখৰ চুকটোৰ পৰা ফুচফুচাই ক"লে। "মনটো নিজৰ মাজতে ৰাখক।"
  
  "চুপ থাকা আমেৰিকান!" ফ্ৰেইয়ে শেষৰ শব্দটো অভিশাপৰ দৰে থু পেলালে। তাৰ বাবে তাই ভাবিলে, সম্ভৱতঃ সেয়াই হ"ল। "আপুনি নিজৰ ভাগ্যৰ কথা চিন্তা কৰা উচিত।"
  
  কেনেডীয়ে পিছলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। "এইটোৰ অৰ্থ কি হ"ব লাগে? তুমি বনোৱা তোমাৰ সৰু সৰু ড্ৰেছবোৰৰ এটা মোক পিন্ধাই দিবা নেকি?" তাই কাটি চিলাই কৰা অনুকৰণ কৰিছিল।
  
  জাৰ্মানজনে ভ্ৰু কোঁচাই দিলে। "মৰমলগা. চাওঁকচোন আপুনি কিমান দিন feisty হৈ থাকিব।"
  
  কোঠাবোৰৰ জটিলতাৰ সিপাৰে সিহঁতে ঘৰৰ আন এটা, বহুত ক"লা অংশত প্ৰৱেশ কৰিলে। এতিয়া সিহঁত চোকা তললৈ কোণত গৈ আছিল, তাইৰ চাৰিওফালে থকা কোঠা আৰু কৰিডৰবোৰ অসুস্থ হৈ পৰিছিল। যদিও ফ্ৰেইক চিনি পাই ব্লাডহাউণ্ডবোৰক বিভ্ৰান্ত কৰিবলৈ এই সকলোবোৰ ৰঙা হেৰিং আছিল।
  
  সিহঁতে চূড়ান্ত হলৱেটোৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, য"ৰ পৰা হিঞ্জত ডাঙৰ ডাঙৰ ধাতুৰ প্লেট লগোৱা এটা খিলানযুক্ত কাঠৰ দুৱাৰলৈ গ"ল। এজন গাৰ্ডে বেতাঁৰ সংখ্যাৰ কিপেডত আঠ অংকৰ নম্বৰ এটা ঘুচা মাৰিলে আৰু গধুৰ দুৱাৰবোৰ ক্ৰিক ক্ৰিক খোল খাবলৈ ধৰিলে।
  
  নিমিষতে তাই দেখিলে নতুন কোঠাটোক আগুৰি থকা বুকুৰ ওখ ধাতুৰ ৰেলিংবোৰ। প্ৰায় ত্ৰিশ-চল্লিশজনমান মানুহ হাতত পানীয় লৈ হাঁহি হাঁহি তাৰ চাৰিওফালে থিয় হৈ আছিল। প্লেবয় আৰু ড্ৰাগছ লৰ্ড, উচ্চ শ্ৰেণীৰ পুৰুষ আৰু মহিলা বেশ্যা, ৰজাঘৰীয়া আৰু ফৰ্চুন ৫০০ৰ অধ্যক্ষ।বিপুল উত্তৰাধিকাৰ থকা বিধৱা, তেল সমৃদ্ধ শ্বেখ আৰু কোটিপতিৰ কন্যা।
  
  সকলোৱে বাধাৰ চাৰিওফালে থিয় হৈ বলিংগাৰ আৰু ৰোমানী কন্টিৰ চুমুক দি, সুস্বাদু খাদ্যবোৰ চুপি চুপি নিজৰ সংস্কৃতি আৰু শ্ৰেণীৰ উন্মেষ ঘটালে।
  
  কেনেডী সোমাই আহিলত সকলোৱে ৰৈ তাইৰ ফালে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে চাই থাকিল। তাইৰ শীতল চিন্তাটোৱেই আছিল তাইক মূল্যায়ন কৰা।ধূলিময় দেৱালবোৰৰ কাষেৰে ফুচফুচাই দৌৰি কাণ দুখন জোকাৰি গৈছিল।
  
  সেইজনী তাই? পুলিচ অফিচাৰ?
  
  সি তাইক ধ্বংস কৰি পেলাব, অ", চাৰি মিনিটৰ টপত।
  
  মই লৈ যাম। মই তোমাক আৰু দহটা দিম পিয়েৰ। কি ক"বলৈ ওলাইছা?
  
  সাত। মই বাজি মাৰি কওঁ যে তাই দেখাতকৈও শক্তিশালী। আৰু, ভাল, তাই অলপ প্ৰস্ৰাৱ কৰিব, নহয়নে?
  
  কি হ"ল সিহঁতে কথা পাতি আছিল?
  
  কেনেডীয়ে তাইৰ নিতম্বত ৰুক্ষ কিক এটা অনুভৱ কৰিলে আৰু উজুটি খাই কোঠাটোত সোমাই গ"ল। মণ্ডলীয়ে হাঁহিলে। ফ্ৰেই খৰধৰকৈ তাইৰ পিছে পিছে দৌৰি গ"ল।
  
  "লোক!" সি হাঁহিলে। "মোৰ বন্ধুসকল!এইটো এটা আচৰিত প্ৰসাদ, আপোনালোকে নাভাবেনে? আৰু তাই আমাক এটা সুন্দৰ ৰাতি দিব!"
  
  অনিয়ন্ত্ৰিতভাৱে ভয় খাই কেনেডীয়ে চাৰিওফালে চালে। কি হ"ল সিহঁতে কথা পাতি আছিল? কাঁইটীয়া হৈ থাকক, তাইৰ মনত পৰিল কেপ্তেইন লিপকিণ্ডৰ প্ৰিয় কথাষাৰটো। আপোনাৰ খেল অব্যাহত ৰাখক। তাই মনোযোগ দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু শ্বক আৰু অতিবাস্তৱিক পৰিৱেশে তাইক উন্মাদ কৰি তোলাৰ ভাবুকি দিছিল।
  
  "মই তোমাৰ সন্মুখত পৰিবেশন নকৰো" তাই ফ্ৰেইৰ পিঠিত বিৰবিৰাই উঠিল। "যিকোনো প্ৰকাৰে আপুনি আশা কৰে।"
  
  ফ্ৰেই তাইৰ ফালে ঘূৰি চালে, আৰু তাৰ জনা হাঁহিটো আচৰিত হৈ পৰিল। "নহয় নেকি? মূল্যবান কিবা এটাৰ স্বাৰ্থত?মই ভাবো আপুনি নিজকে আৰু নিজৰ ধৰণৰক অতিমাত্ৰা মূল্যায়ন কৰে। কিন্তু ই স্বাভাৱিক। আপুনি হয়তো বেলেগ ধৰণে ভাবিব পাৰে, কিন্তু মই ভাবো আপুনি কৰিব, প্ৰিয় কেনেডী। সঁচাকৈয়ে মই ভাবো আপুনি পাৰিব। আহক." সি তাইক তাৰ ওচৰলৈ আহিবলৈ ইংগিত দিলে।
  
  কেনেডীয়ে ৰিং ৰেলৰ ফালে খোজ দিলে। তাইৰ পৰা প্ৰায় বাৰ ফুট তলত মাটিত অসমানভাৱে খান্দি থোৱা এটা বৃত্তাকাৰ গাঁত আছিল, তাৰ মজিয়াত শিল বিয়পি পৰিছিল আৰু তাৰ বেৰবোৰ মাটি আৰু শিলেৰে আবৃত আছিল।
  
  পুৰণি গ্লেডিয়েটৰ এৰিনা। যুঁজৰ গাঁত।
  
  তাইৰ কাষতে ধাতুৰ জখলাবোৰ টানি ৰেলিঙৰ ওপৰেৰে তুলি গাঁতটোত সোমাই দিয়া হ"ল। ফ্ৰেই ইংগিত দিলে যে তাই নামি আহিব লাগে।
  
  "কোনো উপায় নাই" কেনেডীয়ে ফুচফুচাই ক"লে। তাই আৰু বেনৰ ফালে তিনিটা বন্দুক নিক্ষেপ কৰা হ"ল।
  
  ফ্ৰেই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "মোক তোমাৰ প্ৰয়োজন, কিন্তু চিৰিয়াছলি মোক ল"ৰাৰ প্ৰয়োজন নাই। আমি আঁঠুলৈকে গুলীৰে আৰম্ভ কৰিব পাৰিলোঁ, তাৰ পিছত কঁকাললৈকে। কাম কৰি চাওক মোৰ অনুৰোধ পূৰণ কৰিবলৈ তোমাক কিমান সময় লাগে।" তাৰ নৰকসুলভ হাঁহিটোৱে তাইক পতিয়ন নিয়াইছিল যে সি তাৰ কথা নিশ্চিত কৰি সুখী হ"ব।
  
  তাই দাঁত চেপি ধৰিলে আৰু পেণ্টছুটটো মসৃণ কৰি এচেকেণ্ড সময় কটালে। ধনী ভিৰটোৱে তাইৰ ফালে আগ্ৰহেৰে চালে, পিঞ্জৰাত থকা জন্তুৰ দৰে। গিলাচ খালী হৈ এপেটাইজাৰ খোৱা হ"ল। ওৱেটাৰ আৰু ওৱেট্ৰেছসকলে তেওঁলোকৰ মাজত উৰি ফুৰিছিল, তেওঁলোকৰ চকুত নেদেখাকৈ, ভৰাই সতেজ কৰি।
  
  "কেনেকুৱা গাঁত?" তাই সময়ৰ বাবে দৰদাম কৰি আছিল, ইয়াৰ পৰা কোনো উপায় দেখা নাপালে, ড্ৰেকক প্ৰতিটো মূল্যৱান অতিৰিক্ত চেকেণ্ড দিবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল।
  
  "এইখন মোৰ যুদ্ধক্ষেত্ৰ" ফ্ৰেই দয়ালুভাৱে ক"লে। "আপুনি গৌৰৱময় স্মৃতিত বাস কৰে বা অপমানত মৃত্যুবৰণ কৰে। পছন্দটো মোৰ প্ৰিয় কেনেডী তোমাৰ হাতত। " ৷
  
  কাঁইটীয়া হৈ থাকক।
  
  এজন চকীদাৰে পিষ্টলৰ মুখখনেৰে তাইক ঠেলি দিলে। কেনেবাকৈ তাই বেনলৈ ইতিবাচক দৃষ্টি প্ৰক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু চিৰিৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  
  "ৰ"বা" ফ্ৰেইৰ চকু দুটা খঙেৰে জিলিকি উঠিল। "তাইৰ জোতা খুলি লোৱা। ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ তেজৰ লোভক অলপ বেছিকৈ ইন্ধন যোগাব।"
  
  কেনেডী অপমানিত আৰু ক্ৰোধিত হৈ থিয় হৈ থাকিল আৰু অলপ মূৰ্খ হৈ পৰিল যেতিয়া এজন চকীদাৰে তাইৰ সন্মুখত আঁঠু লৈ তাইৰ জোতা খুলিলে। তাই অবাস্তৱ আৰু দূৰৈৰ অনুভৱ কৰি চিৰি বগাই গ"ল, যেন পৃথিৱীৰ কোনোবা দূৰৈৰ চুকত আন এজন কেনেডীৰ সৈতে এই অদ্ভুত সাক্ষাৎকাৰটো হৈ আছে। তাই ভাবিলে সকলোৱে উল্লেখ কৰি থকা এইজন আচলতে কোন।
  
  বৰ ভাল শুনা নাছিল। এনে লাগিল যেন তাই নিজৰ জীৱনৰ বাবে যুঁজিব লাগিব।
  
  তাই চিৰিৰে নামি আহি থাকোঁতে ভিৰৰ মাজৰ পৰা এটা হুইচেল বাজি উঠিল আৰু বতাহত তেজৰ লোভৰ এক শক্তিশালী ঢৌৱে ভৰি পৰিল।
  
  সকলো ধৰণৰ অশ্লীল শব্দ চিঞৰিছিল। বাজি ধৰা হ"ল, কিছুমানে যে তাইৰ এমিনিটতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰতে মৃত্যু হ"ব, কিছুমানে যে তাইৰ থংটো ত্ৰিশ চেকেণ্ডতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰতে হেৰুৱাব। আনকি এজন বা দুজনে তাইক সমৰ্থন আগবঢ়াইছিল। কিন্তু তাতোকৈ বেছি ৰিস্ক আছিল যে তাইক পাউদাৰলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ পিছত সি তাইৰ মৃতদেহটো অপবিত্ৰ কৰি পেলাব।
  
  ধনীসকলৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ধনী, পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী লেতেৰা। যদি এইটোৱেই ধন আৰু ক্ষমতাই আপোনাক দিছিল, তেন্তে পৃথিৱীখন সঁচাকৈয়ে ধ্বংস হৈছিল।
  
  অতি সোনকালে তাইৰ খালী ভৰি দুখনে কঠিন মাটিখিনি স্পৰ্শ কৰিলে। ঠাণ্ডা আৰু উন্মুক্ত অনুভৱ কৰি তাই ঘোঁৰাৰ পৰা নামি চাৰিওফালে চালে। তাইৰ বিপৰীতে বেৰত এটা গাঁত কাটি দিয়া হৈছিল। বৰ্তমান ইয়াক ডাঠ দণ্ডৰ গোট এটাৰে আবৃত আছিল।
  
  এই বাৰবোৰৰ সিটো পাৰে আবদ্ধ হৈ থকা মূৰ্তিটোৱে হঠাতে আগবাঢ়ি গ"ল, তেজ কটা খঙৰ চিঞৰ এটাৰে সিহঁতৰ মাজত সোমাই পৰিল। সি সিহঁতক ইমান জোৰেৰে জোকাৰিলে যে সিহঁত উফৰি গ"ল, তাৰ মুখখন বিকৃত গুৰুগুৰুতকৈ অলপ বেছি।
  
  কিন্তু ইয়াৰ পিছতো, আৰু তাইৰ অদ্ভুত পৰিৱেশৰ মাজতো, কেনেডীয়ে তেওঁক তেওঁৰ নামটো মনত পেলাবলৈ যিমান সময় লাগিছিল, তাতকৈ বেছি খৰকৈ চিনি পালে।
  
  থমাছ কেলেব, ছিৰিয়েল কিলাৰ। ইয়াত জাৰ্মানীত, তাইৰ লগত। দুজন মৰ্ত্য শত্ৰুৱে যুদ্ধক্ষেত্ৰত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  
  নিউয়ৰ্কত পুনৰ ৰচনা কৰা এবেল ফ্ৰেইৰ পৰিকল্পনা কাৰ্যকৰী কৰা হৈছে।
  
  কেনেডীৰ হৃদয়খন জপিয়াই উঠিল, আৰু ঘৃণাৰ বিশুদ্ধ হুলস্থুল এটাই তেওঁৰ ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা মগজু আৰু পিঠিলৈকে কাঁড়ৰ দৰে গুলীয়াই গ"ল।
  
  "তুমি হাৰামী!"- খঙত উতলি থকা তাই কান্দিলে। "তুমি একেবাৰে হাৰামী!"
  
  তাৰ পাছত বাৰবোৰ ওপৰলৈ উঠিল আৰু কেলেবে তাইৰ ফালে জপিয়াই গ"ল।
  
  
  * * *
  
  
  হেলিকপ্টাৰখনে মাটি স্পৰ্শ কৰাৰ আগতেই ড্ৰেকে টৰ্ষ্টেন ডাহলৰ পৰা এখোজ পিছ পৰি থকা হেলিকপ্টাৰখনৰ পৰা ওলাই আহি আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বাহিনীৰ যৌথ মিত্ৰজোঁটে দখল কৰা ব্যস্ত হোটেলখনৰ ফালে দৌৰি গ"ল। সেনাবাহিনী নিশ্চয় মিশ্ৰিত, কিন্তু নিৰ্ণায়ক আৰু যুদ্ধৰ বাবে সাজু।
  
  লা ভেৰেইনাৰ পৰা ১.২ মাইল উত্তৰত এইবোৰ আছিল।
  
  সেনা আৰু অসামৰিক বাহনবোৰ শাৰী পাতি আছিল, ইঞ্জিনবোৰ গুঞ্জৰিত হৈছিল, সাজু হৈ আছিল।
  
  ফয়"ৰটোত কাৰ্যকলাপৰ ব্যস্ততা আছিল: কমাণ্ডো আৰু বিশেষ বাহিনী, চোৰাংচোৱা এজেণ্ট আৰু সৈন্য সকলোৱে গোট খাইছিল, পৰিপাটি কৰি সাজু হৈছিল।
  
  হোটেলৰ ৰিচেপচনত জপিয়াই ইমান জোৰেৰে চিঞৰি ডাহলে নিজৰ উপস্থিতিৰ কথা ঘোষণা কৰিলে যে সকলোৱে ঘূৰি গ"ল। সন্মানজনক মৌনতা।
  
  তেওঁলোকে ইতিমধ্যে তেওঁক, আৰু ড্ৰেকক, আৰু আনসকলক চিনি পাইছিল আৰু আইচলেণ্ডত তেওঁলোকে কি লাভ কৰিছে সেই বিষয়ে ভালদৰেই জানিছিল। ইয়াৰ প্ৰতিজন ব্যক্তিক হোটেল আৰু হেলিকপ্টাৰৰ মাজত সম্প্ৰচাৰিত ভিডিঅ" লিংকৰ জৰিয়তে জনোৱা হৈছিল।
  
  "আমি সাজু হৈছো?" ডাহলে চিঞৰি উঠিল। "এই হাৰামীটোক ধ্বংস কৰিবলৈ?"
  
  "সঁজুলিবোৰ সাজু হৈছে" কমাণ্ডাৰে চিঞৰি উঠিল। এই অভিযানৰ বাবে তেওঁলোক সকলোৱে ডাহলক দায়ী কৰিছিল। "স্নাইপাৰ ঠাইতে আছে। আমি ইমানেই গৰম হৈছো যে আমিও হয়তো এই আগ্নেয়গিৰিটো পুনৰ আৰম্ভ কৰিম ছাৰ!"
  
  ডাহলে মাত দিলে। "তেন্তে আমি কি অপেক্ষা কৰি আছো?"
  
  শব্দৰ মাত্ৰা এশ খাজ বাঢ়ি গ"ল। সৈন্যই দুৱাৰৰ পৰা ফাইল কৰি ওলাই আহিল, ইজনে সিজনৰ পিঠিত চৰ মাৰিলে আৰু যুদ্ধৰ পিছত বিয়েৰৰ বাবে লগ হোৱাৰ ব্যৱস্থা কৰিলে যাতে বীৰত্ব চলি থাকে। গোট খোৱা বাহনবোৰ আঁতৰি যোৱাৰ লগে লগে ইঞ্জিনবোৰে গৰ্জন কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  ড্ৰেকে ডাহলৰ সৈতে তৃতীয়খন চলন্ত বাহন, সামৰিক হামভিত উঠিল। যোৱা কেইঘণ্টামানৰ ব্রিফিঙৰ সময়ত তেওঁ জানিছিল যে তেওঁলোকৰ ওচৰত প্ৰায় ৫০০ জন মানুহ আছে, যিটো ফ্ৰেৰ ২০০ জনীয়া সৰু সৈন্যবাহিনীক ডুবাই পেলাবলৈ যথেষ্ট, কিন্তু জাৰ্মানজন উচ্চ স্থানত আছিল আৰু তেওঁৰ বহুত কৌশল থাকিব বুলি আশা কৰা হৈছিল।
  
  কিন্তু তেওঁৰ হাতত নাছিল এটা বস্তু আছিল আচৰিতৰ উপাদান।
  
  ড্ৰেকে ৰাইফলটো খামুচি ধৰি সন্মুখৰ চিটত উঠা-নমা কৰিলে, তেওঁৰ চিন্তাবোৰ বেন আৰু কেনেডীৰ ওপৰত কেন্দ্ৰীভূত হৈ পৰিল। তেওঁলোকৰ পিছফালৰ আসনত বহি আছিল হেডেন, যুদ্ধৰ বাবে সজ্জিত। পেটত গুৰুতৰ ঘাঁ হৈ হোটেলতে এৰি থৈ গৈছিল ওৱেলছক।
  
  কনভয়টোৱে এটা চোকা বেঁকা ঘূৰণীয়া কৰিলে, আৰু তাৰ পাছত লা ভেৰেইন দৃষ্টিগোচৰ হ"ল, ইয়াক আগুৰি থকা আন্ধাৰৰ বিপৰীতে আৰু তাৰ ওপৰত টানি থকা পাহাৰৰ ক"লা শিলৰ আগত বৰদিনৰ গছৰ দৰে আলোকিত হৈ। ইয়াৰ গেটবোৰ ডাঙৰকৈ খোলা আছিল, যিয়ে সিহঁতে উফৰাই পেলাবলৈ অহা মানুহজনৰ কুটিল সাহস প্ৰদৰ্শন কৰিছিল।
  
  ডাহলে মাইক্ৰ"ফোনটো অন কৰিলে। "লাষ্ট কল।" আমি গৰমকৈ আৰম্ভ কৰিছো। গতিবেগে ইয়াত জীৱন ৰক্ষা কৰিব ৰাইজ। লক্ষ্যবোৰ আপুনি জানে, আৰু অডিনৰ কফিন ক"ত থাকিব সেই বিষয়ে আমাৰ সৰ্বোত্তম অনুমানো আপুনি জানে। এই পিআইজিৰ সৈতে মোকাবিলা কৰোঁ আহক, সৈনিকসকল।"
  
  লিংকটোৰ অৰ্থ আছিল পলিট ইনটেলিজেণ্ট জেন্টলমেন। অত্যধিক বিদ্ৰুপ। ড্ৰেক বগা নকল হৈ পৰিছিল কাৰণ হামাৰখনে ফ্ৰেইৰ গাৰ্ডহাউচৰ মাজেৰে বেৰেল কৰি গৈছিল আৰু দুয়োফালে মাত্ৰ এ ইঞ্চিও বাকী আছিল। জাৰ্মান প্ৰহৰীয়ে নিজৰ ওখ টাৱাৰৰ পৰা এলাৰ্ম বজাবলৈ ধৰিলে।
  
  প্ৰথম গুলী চলোৱা হৈছিল, সীহৰ বাহনবোৰৰ পৰা উফৰি গৈছিল। যেতিয়া কনভয়টো হঠাতে ৰৈ গ"ল, তেতিয়া ড্ৰেকে দুৱাৰখন খুলি গাড়ী চলাই গ"ল। তেওঁলোকে এয়াৰ ছাপৰ্ট ব্যৱহাৰ কৰা নাছিল কাৰণ ফ্ৰেইৰ আৰ জি পি এছ থাকিব পাৰে। একে কাৰণতে গাড়ীবোৰৰ পৰা সোনকালে আঁতৰি যোৱাৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  
  খোজ দি PIGS ৰ মাটিখিনি বেকন কাৰখানালৈ ৰূপান্তৰিত কৰক।
  
  প্ৰথম মহলাৰ খিৰিকীৰ তলত গজা ডাঠ জোপোহাবোৰৰ ওচৰলৈ ড্ৰেকে দৌৰি গ"ল। ত্ৰিশ মিনিট আগতে তেওঁলোকে পঠোৱা এছ এ এছৰ দলটোৱে ইতিমধ্যে নাইটক্লাবটোৰ অঞ্চলটো আৰু ইয়াৰ "অসামৰিক" অতিথিসকলক ঘেৰি ধৰিব লাগিছিল। দুৰ্গৰ খিৰিকীৰে গুলী উৰি গ"ল, গাড়ীবোৰ ভিতৰলৈ ঢালি দিয়াৰ লগে লগে গেটহাউচৰ বেৰত বৰষুণ দিলে। মিত্ৰশক্তিৰ বাহিনীয়ে প্ৰতিশোধৰ সৈতে গুলী উভতাই দিলে, কাঁচ ভাঙি পেলালে, মাংস-হাড়ত আঘাত কৰিলে আৰু শিলৰ মুখাৱয়বটো মাছলৈ পৰিণত কৰিলে। চিঞৰ-বাখৰ, চিঞৰ-বাখৰ আৰু শক্তিবৰ্ধকৰ আহ্বান।
  
  দুৰ্গৰ ভিতৰত বিশৃংখল হৈ পৰিল। ওপৰৰ মহলাৰ খিৰিকীৰে আৰ পি জি বিস্ফোৰণ ঘটি ফ্ৰেইৰ গাৰ্ডহাউচত খুন্দা মাৰি দেৱালৰ এটা অংশ ধ্বংস হয়। ধ্বংসাৱশেষবোৰ আক্ৰমণকাৰী সৈন্যৰ ওপৰত তললৈ নামি আহিল। মেচিনগানৰ গুলী ঘূৰি আহিল আৰু ওপৰৰ মহলাৰ পৰা এজন জাৰ্মান ভাড়াতীয়া সৈন্যই চিঞৰি চিঞৰি তললৈ পৰিল, যেতিয়ালৈকে তেওঁ ভয়ংকৰ দুৰ্ঘটনাৰে মাটিত খুন্দা মাৰিলে।
  
  ডাহল আৰু আন এজন সৈনিকে সন্মুখৰ দুৱাৰত গুলীচালনা কৰে। তেওঁলোকৰ গুলী বা ৰিকোচেটত দুজন লোকৰ মৃত্যু হৈছিল। ডাহলে আগবাঢ়ি দৌৰি গ"ল। পিছফালে ক"ৰবাত হেডেন খেলপথাৰত আছিল।
  
  "আমি এই নৰক গাঁতটোত সোমাব লাগিব! এতিয়া!"
  
  নতুন নতুন বিস্ফোৰণে নিশাটো জোকাৰি গ"ল। দ্বিতীয়টো আৰ পি জিয়ে ড্ৰেকৰ হামাৰৰ পৰা কেইবা ফুট পূবে এটা বিশাল ক্ৰেটাৰত ঘুচা মাৰিলে। মলি আৰু শিলৰ বৰষুণ আকাশলৈ পৰিল
  
  ড্ৰেকে দৌৰিলে, কুঁজৰাই, মূৰৰ ওপৰৰ বতাহত বিন্ধি যোৱা গুলীৰ ক্ৰিছ ক্ৰছিং আৰ্হিৰ তলত থাকি।
  
  সঁচাকৈয়ে যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছে।
  
  
  * * *
  
  
  কেনেডি আৰু কেলেবে স্পৰ্শ কৰাৰ আগতেই ভিৰটোৱে নিজৰ তেজৰ লোভ দেখুৱাইছিল। কেনেডীয়ে সাৱধানে ঘূৰি ফুৰিলে, তাইৰ আঙুলিবোৰে মলিবোৰ ধৰি ৰাখিলে, তাইৰ ভৰি দুখনে শিল আৰু মাটি পৰীক্ষা কৰিলে, অস্বাভাৱিকভাৱে গতি কৰিলে যাতে ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিব নোৱাৰি। তাইৰ মনটোৱে এই সকলোবোৰৰ অৰ্থ বুজিবলৈ যথেষ্ট কষ্ট কৰিলে, কিন্তু তাই ইতিমধ্যে তাইৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ এটা দুৰ্বলতা লক্ষ্য কৰিছিল- তাইৰ আকৃতিহীন পেণ্টছুটে ৰক্ষণশীলভাৱে ঢাকি ৰখা আকৃতিটো তাৰ চকুৱে যিদৰে গ্ৰহণ কৰিছিল।
  
  গতিকে এইটো আছিল হত্যাকাৰীক হত্যা কৰাৰ এটা উপায়। তাই আন কাৰোবাক বিচাৰি উলিওৱাত মনোনিৱেশ কৰিলে।
  
  কেলেবে প্ৰথম পদক্ষেপ ল"লে। বাহু দুটা লৰচৰ কৰি তাইৰ ফালে হাওঁফাওঁ মাৰি থাকোঁতে তাৰ ওঁঠৰ পৰা লালা উৰি গ"ল। কেনেডীয়ে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি এফালে খোজ দিলে। তেজৰ বাবে ওলাই আহিছিল ভিৰ। কোনোবাই মাটিত ৰঙা মদ ঢালি দিলে, তেওঁলোকে বোৱাব বিচৰা তেজৰ প্ৰতীকী ইংগিত। তাই শুনিলে যে অসুস্থ হাৰামী ফ্ৰেইয়ে হৃদয়হীন মনোৰোগী কেলেবক এই কামটো কৰিবলৈ উচটনি দিছে।
  
  এতিয়া কেলেবে আকৌ লুংগ কৰিলে। কেনেডীয়ে তাইক বেৰত হেলান দি থকা দেখিলে। ভিৰৰ দ্বাৰা বিচলিত হৈ তাইৰ একাগ্ৰতা হেৰুৱাই পেলালে।
  
  তাৰ পাছত কেলেব তাইৰ ওপৰত আছিল, তাৰ খালী বাহু দুটা তাইৰ ডিঙিত মেৰিয়াই থোৱা আছিল - তাৰ ঘামচি ওলোৱা, ঘৃণনীয়... উদং হাত দুখন।
  
  ... নিষ্ঠুৰতা আৰু মৃত্যু...
  
  ...তাইৰ গোটেই ছালখনত তাৰ পচি যোৱা লেতেৰাখিনি লেপি দিলে। তাইৰ মূৰত সতৰ্কবাণীৰ ঘণ্টা বাজি উঠিল। তেনেকৈ চিন্তা কৰাটো বন্ধ কৰিব লাগিব! আপুনি মনোনিৱেশ কৰিব লাগিব আৰু যুঁজিব লাগিব! আপুনি সৃষ্টি কৰা কিংবদন্তি নহয়, প্ৰকৃত যুঁজাৰুৰ সৈতে যুঁজ দিয়ক।
  
  অধৈৰ্য্য ভিৰটোৱে আকৌ হাউলি উঠিল। মাৰিবলৈ আগ্ৰহী জীৱ-জন্তুৰ দৰে গৰ্জন কৰি বেৰৰ ওপৰত বটল-গিলাচ ভাঙি পেলালে।
  
  আৰু কেলেব, যিমানবোৰ ঘটাৰ পিছত ইমান ওচৰত। তাইৰ একাগ্ৰতাৰ কেন্দ্ৰটোক গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল, নৰকলৈ উৰুৱাই দিয়া হৈছিল। দানৱে তাইৰ কাষত ঘুচা মাৰিলে, একে সময়তে তাইৰ মূৰটো তাৰ বুকুত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। তাৰ লেতেৰা, ঘামচি ওলোৱা উদং বুকুখন। তাৰ পিছত আকৌ এবাৰ তাইক মাৰিলে। তাইৰ বুকুত বিষ বিস্ফোৰণ ঘটিল। তাই লৰচৰ কৰিলে। ওপৰৰ পৰা ছিটিকি আহি তাইৰ ওপৰত ৰঙা মদ ঢালি দিলে।
  
  "সেইটোৱেই হ"ল" কেলেবে তাইক ঠাট্টা কৰিলে। "আপুনি য"ত আছে তালৈ নামি যাওক।"
  
  ভিৰ গৰ্জন কৰি উঠিল। কেলেবে তাইৰ দীঘল চুলিখিনিত নিজৰ ঘৃণনীয় হাত দুখন মচি দিলে আৰু নিৰৱ, মাৰাত্মক কু-অভিপ্ৰায়ৰে হাঁহিলে।
  
  "গোনা পিছ অন ইউৰ ডেড বডি, বিচ।"
  
  কেনেডীয়ে আঁঠু লৈ পৰিল, কেলেবৰ হাতৰ পৰা অলপ সময়ৰ বাবে সাৰি গ"ল। তাই তাক ডজ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু সি তাইক পেন্টৰ পৰা জোৰেৰে ধৰিলে। মৃত্যুৰ মূৰ থকা বনৰীয়া মানুহৰ দৰে হাঁহি হাঁহি সি তাইক পিছলৈ টানি লৈ গ"ল। তাইৰ হাতত উপায় নাছিল। তাই পেণ্টৰ বুটাম খুলি দিলে, আকৃতিহীন, ফিগাৰ লুকুৱাই ৰখা পেণ্টটোৰ বুটাম খুলি ভৰিৰ তললৈ ছিটিকি যাবলৈ দিলে। তাই তাৰ ক্ষণিকৰ আচৰিতৰ সুযোগ লৈ তাইৰ গুদত হাঁহি হাঁহি আঁতৰি গ"ল। শিলবোৰে তাইৰ ছালখন খোঁচ মাৰিলে। ভিৰটোৱে হাউলি উঠিল। কেলেবে আগবাঢ়ি গ"ল, তাইৰ আণ্ডাৰৱেৰৰ কঁকালৰ বেণ্ডত হাতখন আগবঢ়াই দিলে, কিন্তু তাই তাৰ মুখত দুষ্টভাৱে লাথি মাৰিলে, আণ্ডাৰৱেৰটোৱে পিছলৈ টিপটিপিয়াই উঠিল ঠিক যেতিয়া তাৰ তেজ ওলোৱা আৰু ভঙা নাকটো কাষলৈ ওলমি আছিল। তাই ক্ষন্তেক সময় বহি থাকিল, তাইৰ নেমেছিছলৈ চাই আৰু নিজকে তাৰ তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি, মাংসভোজী চকু দুটাৰ পৰা আঁতৰি চাব নোৱাৰা যেন পালে।
  
  
  * * *
  
  
  ড্ৰেকে আড়ম্বৰপূৰ্ণ দুৱাৰমুখৰ মাজেৰে গুটিয়াই বিশাল লবীটোলৈ সোমাই গ"ল। SAS য়ে আচলতে নাইটক্লাব এলেকাটো ঘেৰাও কৰি মূল চিৰিটো ঢাকি ৰাখিছিল। বাকী দুৰ্গটো ইমান বন্ধুত্বপূৰ্ণ নহ"লহেঁতেন।
  
  ডাহলে বুকুৰ পকেটত থপৰিয়াই দিলে। "চিত্ৰবোৰত আমাৰ সোঁফালে আৰু সুদূৰ পূবৰ উইংত এটা ষ্ট"ৰেজ ৰুম দেখা গৈছে। এতিয়া একো সন্দেহ নকৰিবা ড্ৰেক। হেডেন। আমি এই কথাত একমত হৈছিলো যে ফ্ৰেই, আমাৰ বন্ধু আৰু গ্ৰেভৰ বাবে এইটোৱেই আছিল আটাইতকৈ যুক্তিসংগত ঠাই।"
  
  "মই সপোনতো ভবা নাছিলো," হেডনে নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে।
  
  পিছফালে মানুহৰ দল এটাই হুলস্থুল কৰি থকা অৱস্থাত ড্ৰেকে ডাহলৰ পিছে পিছে পূব উইংলৈ যোৱা দুৱাৰেদি সোমাই গ"ল। দুৱাৰখন খোলাৰ লগে লগে আৰু অধিক গুলীয়ে বতাহত বিন্ধিলে। ড্ৰেকে গুলীয়াই গুলী চলাই থিয় হ"ল।
  
  আৰু হঠাতে ফ্ৰেৰ মানুহবোৰো তাৰ মাজত সোমাই পৰিল!
  
  কটাৰীবোৰ জিলিকি উঠিল। হেণ্ড পিষ্টলৰ গুলী। বাওঁ আৰু সোঁফালৰ পৰা সৈনিক নামি আহিছিল। ড্ৰেকে নিজৰ পিষ্টলৰ মুখখন ফ্ৰেইৰ এজন প্ৰহৰীৰ মন্দিৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, তাৰ পিছত ঠিক সময়তে অস্ত্ৰটো দোল খাই আক্ৰমণকাৰীৰ মুখত গুলী সোমাই দিলে। বাওঁফালৰ পৰা চকীদাৰে আক্ৰমণ কৰিলে। ড্ৰেকে লুংগটো ডজ কৰি ল"ৰাটোৰ মুখত কঁকালত কোবাই দিলে। অচেতন মানুহজনৰ ওপৰত কুঁজৰাই সি দাখন তুলি লৈ তাৰ ডগাটো ডেল্টা কমাণ্ডোৰ ডিঙি কাটিবলৈ ওলোৱা আন এজনৰ মূৰত ডুবাই দিলে।
  
  কাণৰ কাষতে পিষ্টলৰ গুলী এটা বাজি উঠিল; SGG ৰ প্ৰিয় অস্ত্ৰ। হেডেনে গ্লক আৰু সেনাৰ কটাৰী ব্যৱহাৰ কৰিছিল। বহুজাতিক কাণ্ডৰ বাবে বহুজাতিক শক্তি, ড্ৰেকে ভাবিলে। কোঠাটোৰ দূৰৈৰ মূৰত আৰু গুলী বাজি উঠিল। ইটালীয়ানসকলক জড়িত কৰক।
  
  শত্ৰুৰ পক্ষৰ আঘাতত ড্ৰেকে চেপেটাকৈ গুটিয়াই গুচি গ"ল। সি গোটেই শৰীৰটো ঘূৰাই দিলে, ভৰি প্ৰথমে, ল"ৰাটোক ভৰিৰ পৰা পেলাই দিলে। যেতিয়া মানুহজনে মেৰুদণ্ডত জোৰেৰে অৱতৰণ কৰিলে, তেতিয়া ড্ৰেকে আত্মহত্যা কৰে।
  
  প্ৰাক্তন এছ এ এছ বিষয়াজনে থিয় হৈ ডজন খোজ আগত ডাহলক দেখা পালে। তেওঁলোকৰ শত্ৰুবোৰ কম হৈ আহিছিল - সম্ভৱতঃ মাত্ৰ কেইডজনমান শ্বহীদহে বাকী আছিল, আক্ৰমণকাৰীক ক্ষীণ কৰিবলৈ পঠোৱা। আচল সেনাবাহিনীটো আন ঠাইত হ"লহেঁতেন৷
  
  "ৱাৰ্ম আপৰ বাবে বেয়া নহয়," মুখৰ চাৰিওফালে তেজ লৈ ছুইডেনজনে হাঁহিলে। "এতিয়া আগবাঢ়ক!"
  
  তেওঁলোকে আন এখন দুৱাৰেদি গৈ বুবী ট্ৰেপৰ কোঠা এটা পৰিষ্কাৰ কৰিলে, তাৰ পিছত আন এটা কোঠা য"ত স্নাইপাৰে বাহিৰ হোৱাৰ আগতে ছয়জন ভাল ল"ৰাক উলিয়াই আনিলে। অৱশেষত তেওঁলোকে নিজকে এটা ওখ শিলৰ দেৱালৰ সন্মুখত পাইছিল, য"ত সুৰুঙা আছিল, য"ৰ মাজেৰে মেচিনগানে গুলী চলাই আছিল। শিলৰ দেৱালখনৰ মাজত আৰু অধিক আকৰ্ষণীয় তীখাৰ দুৱাৰ এখন আছিল, যিয়ে বেংকৰ ভল্টৰ কথা মনত পেলাই দিছিল।
  
  "সেইটোৱেই হ"ল" ডাহলে পিছলৈ কুঁজৰাই ক"লে। "ফ্ৰেৰ পৰ্যবেক্ষণ কক্ষ।"
  
  "কঠোৰ মাদাৰফুকাৰ যেন লাগে," ড্ৰেকে কাষত আশ্ৰয় লৈ ক"লে, ডজন ডজন সৈন্য তেওঁৰ ওচৰলৈ দৌৰি অহাৰ লগে লগে হাতখন ওপৰলৈ তুলি। সি হেডেনক বিচাৰি ঘূৰি চালে, কিন্তু মানুহবোৰৰ মাজত তাইৰ চিকন ফিগাৰটো ধৰিব নোৱাৰিলে। ক"লৈ গ"ল তাই? অ' প্লিজ, প্লিজ তাইক আকৌ শুই থাকিবলৈ নিদিব... তেজ ওলাইছে...
  
  "ফ"ৰ্ট নক্স ফাটিবলৈ কঠিন বাদাম," ডেল্টা কমাণ্ডোৱে কামোৰ মাৰি ক"লে।
  
  ড্ৰেক আৰু ডালে ইজনে সিজনৰ ফালে চালে। "মল্লযুঁজাৰুসকল!" - দুয়োজনে একে সময়তে ক"লে, "বেগ আৰু মূৰ্খ নকৰিবা" নীতিত আঁঠু লৈ।
  
  লাইনৰ কাষেৰে দুটা ডাঙৰ বন্দুক সাৱধানে পাৰ হৈ গ"ল, চাই থকা অৱস্থাত সৈন্যসকলে হাঁহিলে। ৰকেট লঞ্চাৰৰ দৰে শক্তিশালী কামানৰ বেৰেলত শক্তিশালী ষ্টীলৰ গ্ৰেপলিং হুক সংলগ্ন কৰা হৈছিল।
  
  হাতত অতিৰিক্ত তীখাৰ কেবল লৈ জোৱান দুজনে অহা বাটেৰে উভতি দৌৰি গ"ল। লঞ্চাৰৰ পিছফালে থকা এটা ফুটা কোঠাত সংলগ্ন তীখাৰ কেবল।
  
  ডাহলে নিজৰ ব্লুটুথ সংযোগত দুবাৰ ক্লিক কৰিলে। "কেতিয়া আৰম্ভ কৰিব পাৰিম কোৱা।"
  
  কেইছেকেণ্ডমান পাৰ হৈ গ"ল, তাৰ পিছত উত্তৰ আহিল। "আগলৈ!"
  
  এটা বেৰেজ স্থাপন কৰা হ"ল। ড্ৰেক আৰু ডাহলে কান্ধত গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ ওলোমাই বাহিৰলৈ ওলাই আহিল, লক্ষ্য কৰিলে আৰু ট্ৰিগাৰ টানিলে।
  
  ষ্টীলৰ গ্ৰেপলিং হুক দুটা ৰকেটৰ বেগত উৰি ওলাই আহিল, ফ্ৰেইৰ ভল্টৰ শিলৰ বেৰখনৰ গভীৰতালৈ খান্দি সিটো ফাল ভাঙি ওলাই আহিল। স্থানৰ সন্মুখীন হোৱাৰ লগে লগে চেন্সৰে এটা যন্ত্ৰ সক্ৰিয় কৰিলে যিয়ে হুকবোৰ নিজেই ঘূৰাই আনফালে বেৰত জোৰকৈ জোৰকৈ লগালে।
  
  ডাহলে নিজৰ কাণত টোকৰ মাৰিলে। "ডু ইট"।
  
  আৰু তলৰ পৰাও ড্ৰেকে দুটা হামাৰৰ ৰিভাৰ্ছলৈ স্থানান্তৰিত হোৱাৰ শব্দ শুনিব পাৰিছিল, তেওঁলোকৰ শক্তিশালী বাম্পাৰত কেবল সংলগ্ন হৈ আছিল।
  
  ফ্ৰেইৰ অভেদ্য দেৱালখন বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  
  
  * * *
  
  
  কেনেডীয়ে সতৰ্কবাণীত কিক আউট কৰিলে যেতিয়া কেলেবে তাইৰ ফালে হুলস্থুল কৰিলে, তাৰ আঁঠুটো ধৰিলে আৰু তাক লৰচৰ কৰি পঠিয়াই দিলে। সেই মুহূৰ্তৰ বিৰতিৰ সুযোগ লৈ তাই ভৰিৰ ওপৰত জপিয়াই উঠিল। কেলেব আকৌ আহিল আৰু তাই হাতৰ পিঠিৰে কাণত চৰ মাৰিলে।
  
  তাইৰ ওপৰৰ ভিৰটোৱে আনন্দত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। হাজাৰ হাজাৰ ডলাৰৰ বিৰল ৱাইন আৰু মিহি হুইস্কি ৰঙ্গমঞ্চৰ মাটিত ছিটিকি পৰিল। মহিলাৰ জৰীৰ পেণ্টী এযোৰ তললৈ ভাঁহি আহিল। পুৰুষৰ টাই। গুচি কফলিংক এযোৰ, যাৰ এটা কেলেবৰ লোমশ পিঠিৰ পৰা উফৰি যায়।
  
  "কিল তাইক!" ফ্ৰেই চিঞৰি উঠিল।
  
  কেলেবে মালবাহী ৰেলৰ দৰে তাইৰ ফালে বেৰেলিং কৰি আছিল, বাহু দুটা মেলিছিল, পেটৰ গভীৰতাৰ পৰা গটৰ শব্দবোৰ আহিছিল। কেনেডীয়ে জপিয়াই যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু তেওঁ তাইক ধৰি মাটিৰ পৰা তুলি লৈ মজিয়াৰ পৰা তুলি দিলে।
  
  বতাহত থকাৰ সময়ত কেনেডীয়ে লেণ্ডিঙৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকোঁতে কেৱল থৰক-বৰক হ"ব পাৰিছিল। আৰু ই কঠিন আছিল, শিল আৰু মাটিয়ে তাইৰ মেৰুদণ্ডত খুন্দা মাৰিছিল, তাইৰ হাওঁফাওঁৰ পৰা বতাহ উলিয়াই দিছিল। তাইৰ ভৰি দুখনে ওপৰলৈ লাথি মাৰিলে, কিন্তু কেলেবে ভৰি দুখন সোমাই তাইৰ ওপৰত বহি কঁকাল দুটা আগলৈ থৈ দিলে।
  
  "মোৰ লাইক" হত্যাকাৰীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল। "এতিয়া তুমি চিঞৰিবলৈ ওলাইছা। ইইইইইই!" তেওঁৰ মাতটো উন্মাদ আছিল, তাইৰ কাণত কটা ঘৰৰ গাহৰিৰ চিঞৰ-বাখৰৰ দৰে। "ইইইইইইই!"
  
  জ্বলন্ত যন্ত্ৰণাত কেনেডীৰ শৰীৰটো জোকাৰণি উঠিল। হাৰামীটো এতিয়া তাইৰ পৰা এ ইঞ্চি দূৰত আছিল, তাৰ শৰীৰটো তাইৰ ওপৰত পৰি আছিল, তাৰ ওঁঠৰ পৰা তাৰ গালত ড্ৰল টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিছিল, তাৰ চকু দুটা নৰকৰ জুইত জ্বলি উঠিছিল, সি তাৰ ক্ৰচটো তাইৰ নিজৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰিছিল।
  
  তাই ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে অসহায় হৈ পৰিল, তথাপিও উশাহ ল"বলৈ চেষ্টা কৰি আছিল। তাৰ মুঠিটোৱে তাইৰ পেটত খুন্দা মাৰিলে। তেওঁৰ বাওঁহাতখনেও একে কাম কৰিবলৈ ওলাইছিল যেতিয়া ৰৈ গ"ল। হৃদয় বিদাৰক চিন্তা এটা, আৰু তাৰ পিছত তাইৰ ডিঙিলৈকে গৈ চেপি ধৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  বতাহৰ বাবে হাঁহি হাঁহি কেনেডীয়ে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল। কেলেবে পাগলৰ দৰে খিকিন্দালি কৰি আছিল। সি আৰু জোৰেৰে চেপি ধৰিলে। সি তাইৰ চকু দুটা অধ্যয়ন কৰিলে। সি তাইৰ শৰীৰৰ ওপৰত হেলান দি তাইৰ ওজনেৰে তাইক চেপি ধৰিলে।
  
  তাই যিমান পাৰে জোৰেৰে লাথি মাৰিলে, তাক এফালে পেলাই দিলে। তাই একেবাৰে ভালকৈ বুজি পাইছিল যে তাই মাত্ৰ পাছ এটা পাইছে। হাৰামীৰ কুটিল প্ৰয়োজনীয়তাই তাইৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিলে।
  
  তাই আকৌ পিছলি গুচি গ"ল। ভিৰটোৱে তাইক উপহাস কৰিলে- তাইৰ অভিনয়ত, তাইৰ লেতেৰা কাপোৰবোৰক, তাইৰ আঁচোৰোৱা গাধটোক, তাইৰ তেজ ওলোৱা ভৰিবোৰক। কেলেবে ৰকিৰ দৰে পৰাজয়ৰ সীমাৰ পৰা উঠি আহি হাঁহি হাঁহি বাহু দুটা মেলি দিলে।
  
  আৰু তেতিয়াই তাই এটা মাত শুনিলে, দুৰ্বল কিন্তু হুৰহুৰাই থকা কেকোফনিটো কাটি পেলাইছে।
  
  বেনৰ মাত: "ড্ৰেক ওচৰ চাপি আহিছে কেনেডি। ওচৰ চাপি আহিছে সি। মেছেজ এটা পাইছো!"
  
  ধিক্কাৰ... সি ইয়াত সিহঁতক বিচাৰি নাপাব। তাই কল্পনাও কৰিব পৰা নাছিল যে, দুৰ্গৰ সকলো ঠাইৰ ভিতৰত সি এইখন বিচাৰিব। ইয়াৰ আটাইতকৈ সম্ভাৱ্য লক্ষ্য হ"ব সংৰক্ষণ বা কোষ। এই ক্ষেত্ৰত ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা সময় লাগিব পাৰে....
  
  বেনক এতিয়াও তাইৰ প্ৰয়োজন আছিল। কেলেবৰ ভুক্তভোগীসকলক এতিয়াও তাইৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  
  সিহঁতে নোৱাৰিলে থিয় হৈ চিঞৰি উঠক।
  
  স্বাৰ্থপৰতাত অসাৱধান হৈ কেলেবে তাইৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। কেনেডীয়ে ভয়ানক অভিনয় কৰিলে, তাৰ পিছত তাইৰ ভৰিখন ওপৰলৈ তুলিলে আৰু তাইৰ কঁকালটো পোনে পোনে তাৰ ওচৰ চাপি অহা মুখখনত সোমাই দিলে।
  
  তাইৰ গোটেই হাতখনতে তেজ ওলাই আহিল। কেলেবে ইটাৰ বেৰত সোমাই পৰাৰ দৰে ৰৈ গ"ল। কেনেডীয়ে তাইৰ সুবিধাটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে, তাৰ বুকুত ঘুচা মাৰিলে, ইতিমধ্যে ভঙা নাকটোত ঘুচা মাৰিলে, আঁঠুত লাথি মাৰিলে। তাই জল্লাদজনক অক্ষম কৰিবলৈ সকলো ধৰণৰ পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  
  ভিৰৰ গৰ্জন বাঢ়ি গ"ল যদিও তাই কষ্টেৰে শুনিলে। বলবোৰত এটা দ্ৰুত আঘাতে গাধটোক আঁঠুলৈ পঠিয়াই দিলে, আন এটা চিবুকত আঘাত কৰিলে পিঠিত ঘূৰাই দিলে। ক্লান্তিৰ বাবে হাঁহি হাঁহি কাষৰ মাটিত পৰি কেনেডীয়ে নিজৰ অবিশ্বাসী চকু দুটালৈ চাই থাকিল।
  
  তাইৰ সোঁ আঁঠুৰ ওচৰত হুলস্থুলীয়া শব্দ এটা আহিল। কেনেডীয়ে পিছলৈ ঘূৰি চাই দেখিলে যে মাটিৰ মাজত ওলোটাকৈ আবদ্ধ হৈ থকা এটা ভঙা ৱাইনৰ বটল। এটা মেৰলট যিয়ে এতিয়াও তৰল ৰঙা প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।
  
  কেলেবে তাইৰ ফালে দোল খালে। তাই মুখখনলৈ আঘাতটো লৰচৰ নকৰাকৈয়ে লৈ গ"ল। "আপুনি নিশ্চয় মৰিব" তাই হিচকি উঠিল। "অলিভিয়া ডানৰ বাবে" তাই ভঙা বটলটো মাটিৰ পৰা উলিয়াই আনিলে। "চেলিনা টাইলাৰৰ বাবে" তাই তাৰ মূৰৰ ওপৰলৈ তুলিলে। তেওঁ লগতে কয়, "মিৰাণ্ডা ড্ৰুৰীয়ে তেওঁৰ প্ৰথম আঘাতে দাঁত, কাৰ্টিলেজ আৰু হাড় ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে। "আৰু এমা ছিলকেৰ বাবে" তাইৰ দ্বিতীয়টো আঘাতে তাৰ চকু কাঢ়ি লৈ গ"ল। "এমিলি জেন উইণ্টাৰছৰ বাবে," তাইৰ শেষ আঘাতে তাৰ ডিঙিটো কিম্বা মাংসলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে।
  
  আৰু তাই তাতেই ৰক্তাক্ত মাটিত আঁঠু লৈ বিজয়ী হৈ, তাইৰ শিৰাবোৰৰ মাজেৰে এড্ৰিনেলিন পাম্প কৰি মগজুৰ মাজেৰে স্পন্দন কৰি, ক্ষণিকৰ বাবে তাইক পৰিত্যাগ কৰা মানৱতাক পুনৰ দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  
  
  চৌৰাল্লিশ
  
  
  
  LA VEREIN, জাৰ্মানী
  
  
  বন্দুকৰ গুলীত কেনেডীক চিৰিৰে ওপৰলৈ উঠিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হ"ল। থমাছ কেলেবৰ মৃতদেহটো য"ত মৃত্যুবৰণ কৰিব লাগিছিল তাতেই লৰচৰ কৰি থৈ গ"ল।
  
  ফ্ৰেইক অসুখী যেন লাগিল, মোবাইলত কথা পাতি আছিল। "ভল্ট" সি কুটি কুটি ক"লে। "যিকোনো মূল্যত ভল্টটো ৰক্ষা কৰক হাডছন। মই আৰু একো গুৰুত্ব নিদিওঁ হে ইডিয়ট। এই অভিশপ্ত চোফাখনৰ পৰা নামি মই তোমাক যি কৰিবলৈ দিওঁ তাকেই কৰক!"
  
  কানেকচনটো বন্ধ কৰি সি কেনেডীৰ ফালে চাই থাকিল। "তোমাৰ বন্ধুসকলে মোৰ ঘৰত ভাঙি সোমাই যোৱা যেন লাগিছে।"
  
  কেনেডীয়ে তেওঁক এটা ধূৰ্ত দৃষ্টিৰে চালে, তাৰ পিছত ইয়াক গোট খোৱা অভিজাত শ্ৰেণীৰ ফালে ঘূৰাই দিলে। "দেখা হৈছে তোমালোক মূৰ্খবোৰে তোমালোকৰ প্ৰাপ্যৰ কিছু অংশ পাব।"
  
  নিস্তব্ধ হাঁহি আৰু চশমাৰ টিপটিপিয়া শব্দ। ফ্ৰেইয়ে ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে যোগ দিলে আৰু ক"লে, "ড্ৰিংক আপ, মোৰ বন্ধুসকল। তাৰ পিছত সাধাৰণ ধৰণেৰে গুচি যাওক।"
  
  কেনেডীয়ে কিছু বীৰত্বৰ অভিনয় কৰিলে, বেনক চকু টিপিয়াবলৈ যথেষ্ট। ধিক্কাৰ যদি তাইৰ শৰীৰটোৱে কুকুৰৰ দৰে বিষ নাপালে। তাইৰ গাধটো জ্বলি উঠিল আৰু ভৰি দুখন ধপধপাই উঠিল; মূৰটো বিষাইছিল আৰু হাত দুখন আঠাযুক্ত তেজেৰে ঢাকি থোৱা আছিল।
  
  তাই সেইবোৰ ফ্ৰেইৰ হাতত তুলি দিলে। "এইটো চাফা কৰিব পাৰিমনে?"
  
  "আপোনাৰ চাৰ্টটো ব্যৱহাৰ কৰক"- সি হাঁহিলে। "যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এইটো এটা চেলেংৰ বাহিৰে আন একো নহয়। নিঃসন্দেহে ই আপোনাৰ বাকী ৱাৰ্ডৰ"বটো প্ৰতিফলিত কৰে।"
  
  ৰাজকীয় ধৰণেৰে হাত জোকাৰিলে। "তাইক আনি দিয়া। আৰু এজন ল"ৰা।"
  
  কেনেডীয়ে ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰি তাইৰ ঘূৰি থকা মূৰটো শান্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি সিহঁতে এৰিনা এৰিলে। তাই যি কৰিলে তাৰ পৰিণতি তাইৰ লগত দশক দশক ধৰি জীয়াই থাকিব, কিন্তু এতিয়া বাস কৰাৰ সময় নাছিল। বেন তাইৰ কাষতে আছিল আৰু মুখৰ ভাবটোৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে স্পষ্টভাৱে টেলিপেথিকভাৱে তাইক আশ্বস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  
  "ধন্যবাদ ল"ৰা" তাই চকীদাৰসকলক আওকাণ কৰি ক"লে। "কেকৱাক আছিল।"
  
  বাওঁফালৰ কাঁটাচামুচখন অনুসৰণ কৰি সিহঁতে সিহঁতৰ চেল ব্লকৰ পৰা শাখা-প্ৰশাখা হৈ যোৱা আন এটা কৰিডৰৰ তললৈ নামি গ"ল। কেনেডীয়ে তাইৰ চিন্তাবোৰ সংগ্ৰহ কৰিলে।
  
  মাত্ৰ বাচি থাকক, তাই ভাবিলে। মাত্ৰ জীয়াই থাকক।
  
  ফ্ৰেই আৰু এটা ফোন আহিল। "কি? সেইবোৰ ষ্ট"ৰেজত আছেনে? মূৰ্খ! তুমি... তুমি..." খঙত সি বিৰবিৰাই উঠিল। "হাডছন, তুমি... গোটেই সেনাবাহিনীক ইয়ালৈ পঠিয়াই দিয়া!"
  
  ইলেক্ট্ৰনিক চিঞৰ এটাই হঠাতে সংযোগটো কাটি পেলালে, যেনেকৈ গিলোটিনে ফৰাচী ৰাণীৰ মূৰ কাটি পেলায়।
  
  "সিহঁতক লৈ যা!" ফ্ৰেই নিজৰ প্ৰহৰীৰ ফালে ঘূৰি চালে। "সিহঁতক বাসস্থানলৈ লৈ যাওক। আমি প্ৰথম ভবাতকৈও আপোনাৰ বন্ধু যেন বেছি আছে প্ৰিয় কেনেডী। পিছত তোমাৰ ঘাঁৰ চিকিৎসা কৰিবলৈ আহিম।"
  
  এই কথাবোৰ কৈ বিকাৰগ্ৰস্ত জাৰ্মানজনে খৰধৰকৈ আঁতৰি গ"ল। কেনেডীয়ে তীব্ৰভাৱে জানিছিল যে তাই আৰু বেন এতিয়া চাৰিজন গাৰ্ডৰ সৈতে অকলে। "যাওঁক" এজনে তাইক কৰিডৰৰ শেষৰ দুৱাৰখনৰ ফালে ঠেলি দিলে।
  
  এইখিনিৰ মাজেৰে গৈ থাকোঁতে কেনেডীয়ে আচৰিত হৈ চকু টিপিয়াই দিলে।
  
  দুৰ্গৰ এই অংশটো সম্পূৰ্ণৰূপে ভাঙি পেলোৱা হৈছিল, মূৰৰ ওপৰত নতুন খোলাযুক্ত চাল স্থাপন কৰা হৈছিল আৰু ঠাইখনৰ দুয়োকাষে সৰু সৰু ইটাৰ "ঘৰ"ৰ ৰেখাপাত কৰা হৈছিল। ডাঙৰ ডাঙৰ ভঁৰালতকৈ বেছি ডাঙৰ নহয়, আঠটামান আছিল। কেনেডীয়ে লগে লগে উপলব্ধি কৰিলে যে এটা সময়ত এই ঠাইৰ মাজেৰে কেইজনমানতকৈও অধিক বন্দীয়ে পাৰ হৈ গৈছে।
  
  থমাছ কেলেবতকৈও বেয়া মানুহ?
  
  এবেল ফ্ৰেইক লগ কৰক।
  
  তাইৰ অৱস্থা প্ৰতি চেকেণ্ডত বেয়া হৈ আহিছিল। চকীদাৰে তাইক আৰু বেনক এটা ঘৰৰ ফালে ঠেলি দি আছিল। ভিতৰলৈ সোমাই গ"লেই গেম অভাৰ হৈ গ"ল৷ আপুনি হেৰুৱাই পেলায়।
  
  তাই এটা উলিয়াই আনিব পাৰিলেহেঁতেন, হয়তো দুটাও। কিন্তু চাৰিটা? তাইৰ কোনো সুযোগ নাছিল।
  
  যদিহে....
  
  তাই ওচৰৰ চকীদাৰজনলৈ উভতি চালে আৰু লক্ষ্য কৰিলে যে সি তাইৰ ফালে মূল্যায়ন কৰি চাই আছে। "হেৰা, এইটোৱেই নেকি? আমাক তাত থৈ দিবা নেকি?"
  
  "এইবোৰ মোৰ আদেশ।"
  
  "ৰূপ. এই ল'ৰাটো ইয়াত আছে - ভনীয়েকক বচাবলৈ এইখিনি বাট আহিছিল। আপুনি ভাবিছে, উম, হয়তো সি তাইক দেখা পাব পাৰিলেহেঁতেন। মাত্ৰ এবাৰ।"
  
  "ফ্ৰেৰ পৰা অৰ্ডাৰ। আমাক অনুমতি দিয়া হোৱা নাই।"
  
  কেনেডীয়ে এজন চকীদাৰৰ পৰা আনজনলৈ চালে। "আৰু কি? কোনে জনা উচিত? অসাৱধানতা জীৱনৰ মছলা নহয়?"
  
  চকীদাৰজনে তাইক হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "আপুনি অন্ধ নেকি? এই অভিশপ্ত ঠাইখনত কেমেৰাবোৰ দেখা নাইনে?"
  
  কেনেডীয়ে হাঁহিলে, "ফ্ৰেই সেনাবাহিনীৰ লগত যুঁজিবলৈ ব্যস্ত। "কিয় ভাবিছা সি ইমান সোনকালে পলাই গ"ল?"- ল"ৰাহঁত, বেনক ভনীয়েকক চাবলৈ দিয়ক, তাৰ পিছত হয়তো নতুন বছ আহিলে তোমাক অলপ শিথিল কৰি কাটি দিম।"
  
  চকীদাৰসকলে লুকাই চুৰকৈ ইজনে সিজনৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰালে। কেনেডীয়ে তাইৰ মাতত অধিক প্ৰত্যয় আৰু তাইৰ শৰীৰৰ ভাষাত অলপ বেছি ফ্লাৰ্ট কৰিলে আৰু অলপ পিছতে দুয়োজনে কেৰিনৰ দুৱাৰৰ তলা খুলিবলৈ ধৰিলে।
  
  দুমিনিট পিছত তাইক উলিয়াই দিয়া হ"ল। তাই সিহঁতৰ মাজত লৰচৰ কৰিলে, ক্লান্ত যেন লাগিল, তাইৰ শ্যামলা চুলিখিনি ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল আৰু মুখখন টানিলে।
  
  কিন্তু তাৰ পিছত তাই বেনক দেখিলে আৰু তাইৰ চকু দুটা ধুমুহাত বিজুলীৰ দৰে পোহৰ হৈ উঠিল। যেন তাইৰ শৰীৰলৈ শক্তি ঘূৰি আহিল।
  
  দুয়োটা গোটৰ লগ হোৱাৰ লগে লগে কেনেডীয়ে তাইৰ চকুত পৰিল, তাইৰ উন্মাদ ধাৰণাটোৰ জৰুৰীতা, বিপদ, শেষ আকস্মিক দৃশ্যপটটো দ্ৰুতভাৱে প্ৰকাশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, এই সকলোবোৰ এটা হতাশজনক দৃষ্টিৰে।
  
  কেৰিনে গাৰ্ডসকলক হাত জোকাৰি গুৰুগুৰুকৈ গুৰুগুৰুকৈ ক"লে। "আগলৈ যোৱা আৰু কিছুমান আনিব, হে হাৰামীবোৰ। " ৷
  
  
  * * *
  
  
  থৰ্ষ্টেন ডাহলে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি চিঞৰি উঠা তৰোৱালৰ দৰে পিষ্টলটো উলিয়াই আনি চাৰ্জৰ নেতৃত্ব দিলে। ড্ৰেক তেওঁৰ ঠিক কাষতে আছিল, ভল্টৰ গোটেই বেৰখন ভাঙি যোৱাৰ আগতেই পূৰ্ণ গতিৰে দৌৰিছিল। সৰু অঞ্চলটোত ধোঁৱা আৰু ধ্বংসাৱশেষ সিঁচৰতি হৈ পৰিল। ড্ৰেকে দৌৰি থাকোঁতে তেওঁ অনুভৱ কৰিলে যে দুয়োফালে মিত্ৰজোঁটৰ আন সৈন্যই ফেন আউট কৰি আছে। হত্যাৰ উদ্দেশ্যেৰে শত্ৰুৰ ওপৰত আগবাঢ়ি যোৱা মৃত্যুৰ লৰালৰিকৈ যোৱা ফেলানক্স আছিল।
  
  ধোঁৱাবোৰ ঘূৰি ঘূৰি পাতল হৈ অহাৰ লগে লগে ড্ৰেকৰ প্ৰবৃত্তিবোৰে লাথি মাৰিলে। বাওঁফালে থিয় হৈ আছিল ভয়ত নিথৰ হৈ পৰা, প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰাত লেহেমীয়াকৈ প্ৰহৰীৰ দল এটা। তেওঁ তেওঁলোকৰ মাজত এটা বিস্ফোৰণ ঘটাই কমেও তিনিটা মৃতদেহ ধ্বংস কৰে। আগলৈ উভতি অহাৰ গুলীৰ শব্দ শুনা গ"ল। সৈন্যসকলে তেওঁৰ বাওঁ আৰু সোঁফালে পৰিল, নিজৰ গতিবেগেৰে ভাঙি পৰা বেৰখনত জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে।
  
  ইটালিয়ানজনৰ মূৰটো ভাপলৈ পৰিণত হোৱাৰ লগে লগে তেওঁৰ চকুৰ ঠিক সন্মুখতে তেজ ছটিয়াই দিলে, মানুহজনে গুলীটো ডজ কৰিব পৰাকৈ বেগেৰে নহয়।
  
  আৱৰণৰ বাবে ড্ৰেক কপৌ। মজিয়াত পৰি যোৱাৰ লগে লগে চোকা শিল আৰু কংক্ৰিটে তেওঁৰ বাহুৰ মাংস ফালি পেলালে। ৰোলিং অভাৰ হৈ তেওঁ চুকবোৰত কেইবাটাও বিস্ফোৰণ ঘটালে। মানুহে চিঞৰি উঠিল। তীব্ৰ জুইৰ তলত বিস্ফোৰণ ঘটে প্ৰদৰ্শনীখন। পুৰণি হাড়বোৰ ধূলিৰ টুকুৰাৰ দৰে লাহে লাহে বতাহত ঘূৰি ফুৰিছিল।
  
  আগলৈ আকৌ গুলীৰ শব্দ বাজি উঠিল আৰু ড্ৰেকে দেখিলে যে মানুহৰ এটা গোট লৰচৰ কৰি আছে। যীচু!ফ্ৰেৰ সৈন্যবাহিনী ঠিক তাতেই আছিল, তেওঁলোকৰ মাৰাত্মক গঠনত টানি অনা হৈছিল, তেওঁলোকে সুবিধা পোৱা বুলি অনুভৱ কৰাৰ লগে লগে দ্ৰুত আৰু দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল।
  
  
  * * *
  
  
  কেৰিনে যুদ্ধ কলাৰ প্ৰশিক্ষণ ব্যৱহাৰ কৰি কেইছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে নিজৰ গাৰ্ডসকলক অক্ষম কৰি তুলিছিল। কেনেডীয়ে তাইৰ গাৰ্ডৰ চিবুকত চোকা বেকহেণ্ড এটা দিলে, তাৰ পিছত আগবাঢ়ি আহি তাৰ মূৰটো ইমানেই জোৰেৰে বাট কৰিলে যে তাইৰ চকুৰ সন্মুখত তৰাবোৰ জিলিকি উঠিল। এচেকেণ্ড পিছত তাই দেখিলে যে তাইৰ দ্বিতীয়জন প্ৰতিদ্বন্দ্বী চতুৰ্থ গাৰ্ডে কাষলৈ জপিয়াই সিহঁতৰ মাজত কিছু ঠাই সৃষ্টি কৰিলে।
  
  তাইৰ হৃদয়খন ডুব গ"ল। গতিকে চতুৰ্থ প্ৰহৰীজন বহু দূৰৈৰ এখন দলং আছিল। আনকি দুজনৰ বাবেও।
  
  ৰাইফলটো ওপৰলৈ তুলি লওঁতে চকীদাৰজনক শিল হৈ পৰা যেন লাগিল। কঁপি থকা আঙুলিৰে সহায়ৰ বাবে সেই অঞ্চলটো স্কেন কৰিলে। কেনেডীয়ে হাত দুখন আগবঢ়াই দিলে, হাতৰ তলুৱা দুখন উলিয়াই দিলে।
  
  "শান্ত হ"বা বন্ধু। মাত্ৰ শান্ত হৈ থাকক।"
  
  ভয়ত তেওঁৰ ট্ৰিগাৰ আঙুলিটো কুটিল হৈ পৰিল। এটা গুলী বাজি উঠিল আৰু চিলিঙৰ পৰা উফৰি গ"ল।
  
  কেনেডীয়ে ক্ৰিংক কৰিলে। টেনচনে বতাহখন ঘন কৰি পেলালে, স্নায়ুৰ জোললৈ পৰিণত হ"ল।
  
  বেন প্ৰায় চিঞৰি উঠিল যেতিয়া তেওঁৰ মোবাইলটোৱে তেওঁৰ উদ্বেগৰ মাজেৰে ৰাস্পি ৰিংটোন এটা বজাবলৈ ধৰিলে। চাইজাৰৰ ছবিখন সৰ্বোচ্চলৈকে ক্ৰেংক কৰা হৈছিল।
  
  গাৰ্ডজনেও জপিয়াই পৰিল, আন এটা অনাকাংক্ষিত গুলী বিচ্যুত কৰি। কেনেডীয়ে অনুভৱ কৰিলে যে গুলীৰ পৰা ওলোৱা বতাহ তাইৰ মূৰৰ খুলিটো পাৰ হৈ গৈছে। বিশুদ্ধ ভয়ে তাইক ঠাইতে নিথৰ কৰি পেলালে।
  
  প্লিজ, তাই ভাবিলে। ইডিয়ট নহব। আপোনাৰ প্ৰশিক্ষণৰ প্ৰতি সচেতন হওক।
  
  তাৰ পিছত বেনে নিজৰ ফোনটো গাৰ্ডজনৰ ফালে দলিয়াই দিলে। কেনেডীয়ে তেওঁক লৰচৰ কৰা দেখি সোনকালে মজিয়াত পৰিল আৰু অধিক বিক্ষিপ্ততা সৃষ্টি কৰিলে। গাৰ্ডজনে ফোনটো পেলাই মনোযোগ ঘূৰাই দিয়াৰ সময়লৈকে কেনেডীয়ে তৃতীয় গাৰ্ডজনৰ অস্ত্ৰটো কান্ধত তুলি লৈছিল।
  
  কেৰিনে যদিও, তাই ইয়াত কিছুদিন থাকিল। তাই কষ্ট দেখিছে আৰু অনুভৱ কৰিছে। তাই নিমিষতে গুলী চলালে। জেকেটৰ পৰা ৰঙা ডাৱৰ এটা ওলাই অহাত গাৰ্ডজনে পিছুৱাই গ"ল। তেনেতে কান্ধৰ ওপৰেৰে এটা ক"লা দাগ বিয়পি পৰিল আৰু তেওঁক বিভ্ৰান্ত যেন লাগিল, তাৰ পিছত খং উঠিল।
  
  সি বেনৰ ফালে পইণ্ট ব্লেংক গুলী চলালে।
  
  কিন্তু শ্বটটো সফল নহ"ল, এটা মিছক নিঃসন্দেহে সহায় কৰিছিল যে তেওঁ ট্ৰিগাৰ টানিবৰ এমিলিছেকেণ্ড আগতেই তেওঁৰ মূৰটো বিস্ফোৰণ ঘটিছিল।
  
  পিছফালে তেজৰ ছিটিকনিয়ে ফ্ৰেম কৰি লোৱা হেডেন হাতত গ্লক লৈ থিয় হৈ আছিল।
  
  কেনেডীয়ে বেন আৰু কেৰিনৰ ফালে চালে। মই দেখিলোঁ যে তেওঁলোকে ইজনে সিজনক কেনেকৈ আনন্দ, মৰম আৰু দুখেৰে চাইছিল। তেওঁলোকক এমিনিট দিয়াটো যুক্তিসংগত যেন লাগিল। তাৰ পাছত হেডেন তাইৰ কাষত আছিল, সকাহ পাই বেনলৈ মাত দিলে।
  
  "কেনে আছে তাৰ?"
  
  কেনেডীয়ে চকু টিপিয়াই দিলে। "আপুনি আহি পোৱাৰ পিছত এতিয়া তেওঁ আৰু সুখী হ"ব।"
  
  তাৰ পিছত তাই সচেতন হৈ পৰিল। "আমি ইয়াৰ আন বন্দীসকলক উদ্ধাৰ কৰিব লাগিব, হেডেন। সিহঁতক লৈ এই নৰকঘৰটো এৰি দিওঁ।"
  
  
  * * *
  
  
  দুয়োখন সেনাবাহিনীৰ মাজত সংঘৰ্ষ হয়, মিত্ৰজোঁটৰ বাহিনীয়ে ঠাইতে বিৰোধীক গুলীয়াই হত্যা কৰে, জাৰ্মানীয়ে কটাৰী জোকাৰি দ্ৰুতগতিত ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  
  ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ড্ৰেকে এই কটাৰীৰ খেলখন অসাৰ বুলি ভাবিলে, সম্পূৰ্ণ উন্মাদ, কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁৰ মনত পৰিল তেওঁলোকৰ বছ কোন। এবেল ফ্ৰেই। পাগলজনে নিবিচাৰিব যে তেওঁৰ নিজৰ দলটোৱে গুলী ব্যৱহাৰ কৰক যদিহে গুলীৰ ফলত তেওঁৰ অমূল্য সামগ্ৰীৰ ক্ষতি হয়।
  
  ইয়াৰ ভিতৰত ড্ৰেকে শত্ৰুৰ পিছত শত্ৰুক কাটি পেলালে। সৈন্যই তেওঁৰ চাৰিওফালে গুণগুণাইছিল আৰু ইজনে সিজনক আঘাত কৰিছিল, হাড় ভাঙি যোৱা বল প্ৰয়োগ কৰিছিল। মানুহে চিঞৰি উঠিল। যুদ্ধখন আছিল অল আউট হেণ্ড টু হেণ্ড যুঁজ। জীয়াই থকাটো কোনো দক্ষতাতকৈ বিশুদ্ধ ভাগ্য আৰু প্ৰবৃত্তিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল আছিল।
  
  গুলীচালনা, ঘুচা মাৰি বাট বনাই থাকোঁতে সন্মুখত এটা আকৃতি লক্ষ্য কৰিলে। মৃত্যুৰ ঘূৰ্ণীবতাহ দাৰভিছ।
  
  আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ছুপাৰ ট্ৰুপৰ ৰেংকৰ মাজেৰে যুঁজিছে এলিচিয়া মাইলছে।
  
  ড্ৰেকে তাইৰ ফালে ঘূৰি চালে। যুদ্ধৰ শব্দ মৰি গ"ল। সিহঁত ভল্টৰ পিছফালে আছিল, কাষতে অডিনৰ মৃতদেহটো, এতিয়া খোলা, তাৰ ওপৰত স্পটলাইটৰ ৰেক এটা লগোৱা।
  
  "বাৰু, ভাল" তাই হাঁহিলে। "ড্ৰেকেষ্টাৰ। কেনে আছা বন্ধু?"
  
  "সদায়ৰ দৰেই।"
  
  "মমম, মোৰ মনত আছে। যদিও মই ক"ব নোৱাৰো যে ই বেছি সময় ওলমি আছিল, হুহ? বাইদেউ, ৰছীত ডাঙৰ মেকুৰীৰ যুঁজ। এজন প্ৰাক্তন সৈনিক অসামৰিকলৈ পৰিণত হোৱাৰ বাবে বেয়া নহয়।"
  
  "আপুনিও. তোমাৰ বি বি এফ ক"ত?"
  
  "ডব্লিউ ডব্লিউ এফ?"
  
  যুঁজাৰু সৈনিক দুজনে ড্ৰেকৰ লগত খুন্দা মাৰে। সি এলিচিয়াৰ সহায়ত সিহঁতক ঠেলি দিলে, দুয়োজনে হ"বলগীয়া কথাবোৰ উপভোগ কৰিলে।
  
  "চিৰদিনৰ বাবে বেষ্ট বয়ফ্ৰেণ্ড? তেওঁৰ মনত আছেনে? মৰমলগা?"
  
  "অ' হ'ব।" মই তাক মাৰিব লগা হ"ল। হাৰামীটোৱে ফ্ৰেই আৰু মোক পিছফালৰ চোতালত হুলস্থুল কৰি থকা অৱস্থাত ধৰিলে।" তাই খিকিন্দালি কৰিলে। "মোৰ খং উঠিল। সিহঁতৰ মৃত্যু হ"ল।" তাই মুখ এখন বনালে। "মাত্ৰ আন এজন মৰা মূৰ্খ।"
  
  "কোনে ভাবিছিল যে সি তোমাক বশ কৰিব পাৰিব" ড্ৰেকে মাত দিলে। "মই মনত পেলাইছো"।
  
  "এতিয়া কিয় ইয়াত থাকিব লগা হ"ল ড্ৰেক? সঁচাকৈয়ে তোমাক হত্যা কৰিব নিবিচাৰো।"
  
  ড্ৰেকে মূৰটো জোকাৰিলে, স্তম্ভিত হৈ পৰিল। "সুন্দৰ মিছলীয়া বুলি এটা শব্দ আছে।সেই দুটা শব্দই তোমাৰ সকলো কথাৰ সাৰাংশ মাইলছ, যিকোনো শ্বেক্সপীয়েৰে কৰিব পৰাতকৈ ভালকৈ।"
  
  "আৰু কি?" এলিচিয়াই হাঁহি এটা মাৰি হাতৰ আঁচল গুটিয়াই জোতাযোৰ খুলিলে। "তোমাৰ বলবোৰ তোমাৰ হাতত তুলি দিবলৈ সাজু নেকি?"
  
  চকুৰ কোণৰ পৰা ড্ৰেকে দেখিলে যে এবেল ফ্ৰেই তেওঁলোকৰ পৰা আঁতৰি আহি হাডছন নামৰ এজনক চিঞৰিছে। স্পষ্টভাৱে মাইলছে তেওঁলোকৰ ক্ষমতাক চেনেল কৰাৰ সময়ত তেওঁলোকক সুৰক্ষা দি আহিছিল, কিন্তু এতিয়া তাইৰ আন অগ্ৰাধিকাৰ আছিল। সদায় নিৰ্ভৰযোগ্য টৰ্ষ্টেন ডাহলে উন্মাদ জাৰ্মানজনৰ সন্মুখত থিয় হৈ আক্ৰমণ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  
  ড্ৰেকে মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে। "নহ"ব মাইলছ।"
  
  
  পঞ্চল্লিছ
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  এলিচিয়াই তাক স্তম্ভিত কৰি টি-চাৰ্টটো ফালি পেলালে, ৰছীৰ দৰে টান হোৱালৈকে নিজৰ ওপৰত মেৰিয়াই ল"লে, তাৰ পিছত দুয়োখন হাতেৰে ডিঙিত মেৰিয়াই ল"লে। সি সংগ্ৰাম কৰিলে, কিন্তু তাইৰ অস্থায়ী হাৰ্নেছে তাক ভিতৰলৈ টানি আনিলে।
  
  তাৰ উত্থানশীল আঁঠুৰ ভিতৰত - মুয়াই থাই শৈলী। এক. দুই. তিনি.
  
  প্ৰথমটো ঘূৰি চালে সি। আমি আকৌ ঘূৰিলোঁ। দ্বিতীয়জনে তাৰ পাচলিৰ তলত কুটিল। তৃতীয়টো আঘাতে তেওঁক বলত বৰ্গক্ষেত্ৰত আঘাত কৰে। পেটৰ মাজেৰে বিষে গুলী চলাইছিল, যাৰ ফলত তেওঁৰ বমি অনুভৱ হৈছিল আৰু তেওঁ পিঠিত পৰিল।
  
  এলিচিয়াই হাঁহি হাঁহি তাৰ ওপৰত থিয় হৈ থাকিল। "মই কি ক'লো? ড্ৰেকি, মই ঠিক কি কৈছিলো।" তাই তাক কিবা এটা দিবলৈ ইংগিত দিলে।
  
  "তোমাৰ বলবোৰ।"
  
  তাই নিতম্বটো তললৈ নমাই তাৰ নাকলৈ লক্ষ্য কৰি চাইড কিক এটা দিবলৈ টুইষ্ট কৰিলে। ড্ৰেকে দুয়োখন হাত ওপৰলৈ তুলি আঘাতটো বন্ধ কৰি দিলে। এটা আঙুলি ছিন্নভিন্ন হোৱা যেন লাগিল। তাই ঘূৰি আহিল যাতে তাই তাৰ লগত মুখামুখি হয়, এখন ভৰিখন চাপত ওপৰলৈ তুলি লৈ, তাৰ পিছত তাইৰ গোৰোহাটো তাৰ কপালৰ ওপৰলৈ নমাই আনিলে।
  
  কুঠাৰ আঘাত।
  
  ড্ৰেকে পিছলৈ ঘূৰি গ"ল যদিও আঘাতটোৱে তথাপিও তেওঁৰ বুকুত খুন্দা মাৰিলে। আৰু মাইলছে যিমান শক্তি গোটাব পাৰিছিল, সিমানেই ই অসহ্যকৰ যন্ত্ৰণা দিছিল।
  
  তাই তাৰ ভৰিৰ গোৰোহাত ভৰি দিলে।
  
  ড্ৰেকে চিঞৰি উঠিল। তেওঁৰ শৰীৰটো পদ্ধতিগতভাৱে ভাঙি, ঘাঁ আৰু অংগচ্ছেদ কৰা হৈছিল। তাই ভাঙি পেলালে, টুকুৰা টুকুৰকৈ। অসামৰিক বছৰবোৰ অভিশপ্ত হওক। কিন্তু তেতিয়া, তেওঁ আনকি চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰাৰ বাবে দোষ দিব পাৰিবনে? তাই সদায় ভাল আছিল। তাই সদায় ইমান ভাল আছিল নেকি?
  
  ভঙা চিভিল হওক বা নহওক, সি এতিয়াও SAS আছিল, আৰু তাই তাৰ তেজেৰে মজিয়াত দাগ পেলাইছিল।
  
  সি পিছুৱাই গ"ল। তিনিটা যুঁজাৰু তেওঁৰ ওপৰত পৰিল, তেওঁৰ চাৰিওফালে সকলো ভাঙি পেলালে। ড্ৰেকে জাৰ্মানজনৰ ডিঙিত কঁকালত জোকাৰি যোৱাৰ পৰা বিৰতি উপভোগ কৰি আছিল। কাৰ্টিলেজৰ ক্ৰাঞ্চ শুনি তেওঁৰ অলপ ভাল লাগিল।
  
  তাই যে অনুমতি দিছে সেই কথা উপলব্ধি কৰি সি থিয় হ"ল। ভৰিৰ পৰা ভৰিলৈ স্থানান্তৰিত হৈ তাই নাচিলে, চকু দুটা ভিতৰৰ পৰা পৈশাচিকতা আৰু ধূসৰ ৰঙেৰে জিলিকি উঠিল। তাইৰ পিছফালে ডাহল, ফ্ৰেই আৰু হাডছন একেলগে আবদ্ধ হৈ আছিল, অডিনৰ কফিনৰ ধাৰৰ ওপৰেৰে সংগ্ৰাম কৰি আছিল, বিষত মুখখন বিকৃত হৈ পৰিছিল।
  
  এলিচিয়াই তাইৰ টি-চাৰ্টটো তাৰ ফালে দলিয়াই দিলে। চাবুকৰ দৰে খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁৰ মুখৰ বাওঁফালটো জ্বলি উঠিল। তাই আকৌ আঘাত কৰিলে আৰু সি তাইক ধৰিলে। অবিশ্বাস্য শক্তিৰে সি টানিলে। তাই উজুটি খাই নিজকে তাৰ কোলাত পেলাই দিলে।
  
  "নমস্কাৰ".
  
  জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰি সি দুয়োটা বুঢ়া আঙুলি তাইৰ কাণৰ ঠিক তলত ৰাখিলে। নিমিষতে তাই কুটিল হ"বলৈ ধৰিলে, অৱজ্ঞাৰ সকলো আভাস নোহোৱা হৈ গ"ল। ই নাৰ্ভ ন"ডত যথেষ্ট জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে যে যিকোনো স্বাভাৱিক ব্যক্তিয়ে অজ্ঞান হৈ পৰিল।
  
  মাইলছে ৰ"ডিঅ" ম"হৰ দৰে বাক কৰিলে।
  
  সি আৰু জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে। অৱশেষত তাই তাৰ টান আলিংগনত পিছলৈ হেলান দিলে, তাক তাইৰ ওজন ল"বলৈ দিলে, লম্ফ-জম্ফ হৈ গ"ল, বিষটো ভাগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তাৰ পিছত তাই পোনে পোনে থিয় হৈ দুয়োটা বুঢ়া আঙুলি তাৰ বগলীৰ তলত সোমাই দিলে।
  
  পোনে পোনে নিজৰ স্নায়ুৰ বাণ্ডিলত সোমাই গ"ল। তাৰ শৰীৰৰ মাজেৰে যন্ত্ৰণা দৌৰি গ"ল।
  
  আৰু সেইবাবেই সিহঁতক তলা লগোৱা হৈছিল। দুজন ভয়ংকৰ শত্ৰু, বিষৰ ঢৌৰ মাজেৰে যুঁজি থকা, কষ্টেৰে লৰচৰ কৰা, মৃত্যুৱে তেওঁলোকক বিচ্ছেদ নকৰালৈকে বহুদিনৰ পৰা হেৰুৱা প্ৰেমিকৰ দৰে ইজনে সিজনৰ চকুলৈ চাই থাকে।
  
  ড্ৰেকে গুণগুণাই উঠিল, নিজৰ দুখ লুকুৱাব নোৱাৰি। "পাগল... কুকুৰ। কিয়...এইটো...এই মানুহজনৰ বাবে কাম কিয়?"
  
  "মানে... শেষত... পোৱা...।"
  
  ড্ৰেক বা মাইলছ কোনোৱেই পিছুৱাই নাযায়। তেওঁলোকৰ চাৰিওফালে যুদ্ধৰ অন্ত পৰিবলৈ ধৰিলে। জাৰ্মানতকৈ অধিক মিত্ৰজোঁটৰ সৈন্য ভৰিৰ ওপৰত থাকিল। কিন্তু তেওঁলোকে যুঁজ দি থাকিল। আৰু ড্ৰেকে ডাল আৰু ফ্ৰেইক একেধৰণৰ মাৰাত্মক আলিংগনত আবদ্ধ হৈ থকা, শেষলৈকে যুঁজি থকাটো ম্লানভাৱে দেখিব পাৰিছিল।
  
  এজনো সৈনিকে তেওঁলোকৰ মাজত বাধা নিদিলে। সন্মানটো বৰ বেছি আছিল। গোপনীয়তা আৰু নিৰপেক্ষভাৱে এই যুদ্ধবোৰৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হ"ব।
  
  ড্ৰেকে আঁঠু লৈ পৰিল, এলিচিয়াকো লগত টানি লৈ গ"ল। চকুৰ আগত ক"লা দাগবোৰ নাচি উঠিল। সি বুজি পালে যে তাই যদি তাৰ গ্ৰিপটো ভাঙি পেলোৱাৰ উপায় বিচাৰি পায়, তেন্তে সি সঁচাকৈয়ে শেষ হৈ যাব। প্ৰতি চেকেণ্ডৰ লগে লগে শক্তিয়ে তাক এৰি থৈ গৈছিল।
  
  সি তললৈ নামি গ"ল। তাই আৰু জোৰেৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে, সেই নিৰপেক্ষ হত্যাকাৰী প্ৰবৃত্তিটোৱে তাইৰ ভিতৰত ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে। তাৰ বুঢ়া আঙুলি দুটা পিছলি গ"ল। এলিচিয়াই আগলৈ পৰিল, কঁকালেৰে তাৰ চিবুকত খুন্দা মাৰিলে। ড্ৰেকে সেইটো আহি থকা দেখিলে, কিন্তু তাক ৰখাবলৈ তাৰ শক্তি নাছিল।
  
  চকুৰ সন্মুখত স্ফুলিংগ বিস্ফোৰণ ঘটিল। ফ্ৰেইৰ গথিক চিলিংখনলৈ চাই সি পিঠিত চেপেটাকৈ পৰিল। এলিচিয়াই খোজ কাঢ়ি আহিল আৰু বিষত বিকৃত হৈ পৰা মুখখনেৰে তাৰ দৃষ্টিশক্তি বন্ধ কৰি দিলে।
  
  চৌপাশৰ কোনো সৈনিকে তাইক ৰখাবলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল। যেতিয়ালৈকে যুঁজাৰুসকলৰ এজনে যুদ্ধবিৰতি ঘোষণা নকৰে বা মৃত্যুবৰণ নকৰে তেতিয়ালৈকে ইয়াৰ অন্ত নাথাকিব।
  
  "বেয়া নহয়" তাই কাহ মাৰিলে। "আপুনি এতিয়াও পাইছে ড্ৰেক। কিন্তু মই এতিয়াও তোমাতকৈ ভাল।"
  
  সি চকু টিপিয়াই দিলে। "মই জানো".
  
  "কি?" - মই সুধিলোঁ।
  
  "তোমাৰ আছে... সেই প্ৰান্তটো। সেই হত্যাকাৰী প্ৰবৃত্তি। যুদ্ধৰ ক্ৰোধ। কোনো কথা নাই। ই গুৰুত্বপূৰ্ণ। এই... এই কাৰণেই মই বাদ দিলোঁ।"
  
  "সেইটোৱে তোমাক কিয় ৰখাব লাগে?"
  
  কামৰ বাহিৰৰ কিবা এটাৰ বাবে মই চিন্তিত আছিলো।" "ই সকলো সলনি কৰে"।
  
  তাইৰ মুঠিটো ওপৰলৈ তুলি লৈছিল, তাৰ ডিঙিটো চেপি ধৰিবলৈ সাজু হৈছিল। এটা মুহূৰ্ত পাৰ হৈ গ"ল। তেতিয়া তাই ক"লে, "এটা জীৱনৰ বিপৰীতে এটা জীৱন?"
  
  ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে যে শক্তি লাহে লাহে তেওঁৰ অংগ-প্ৰত্যংগলৈ ঘূৰি আহিছে। "আজি মই কৰা সকলো কামৰ পিছত মই ভাবো তেওঁলোকৰ মোৰ বহুত ঋণী।"
  
  এলিচিয়াই পিছুৱাই গৈ তাক ভৰিৰ ওপৰত উঠিবলৈ সহায় কৰিবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। "মই ওৱেলছক মিমিৰৰ কুঁৱাৰ ৰছীবোৰৰ ফালে দলিয়াই দিলোঁ। মই তাক অডিনৰ কবৰত হত্যা কৰা নাছিলো। মই ফ্ৰেইৰ দৃষ্টি বেন ব্লেকৰ পৰা আঁতৰাই আনিলোঁ। মই ইয়াত পৃথিৱীখন ধ্বংস কৰিবলৈ অহা নাই ড্ৰেক, মই ইয়াত মাত্ৰ কিছু মজা কৰিবলৈ আহিছো।"
  
  "মই নিশ্চিত কৰিছো।" থৰ্ষ্টেন ডাহেলে অডিনৰ কফিনৰ বহল প্ৰান্তৰ পৰা এবেল ফ্ৰেইৰ লংপেন্টৰ শৰীৰটো তুলি লোৱাৰ লগে লগে ড্ৰেকে নিজৰ ভাৰসাম্য ঘূৰাই পালে। ইটালীৰ মাৰ্বলৰ পকী শিলবোৰৰ ওপৰত নিৰ্জীৱভাৱে প্লপ কৰি তিতা ক্ৰাঞ্চ এটা লৈ সি মজিয়াত পৰিল।
  
  সমগ্ৰ মিত্ৰজোঁটৰ সৈন্যৰ মাজত উল্লাসৰ বাজি উঠিল আৰু প্ৰতিধ্বনিত হ"ল।
  
  ডাহলে কফিনৰ ভিতৰলৈ চাই মুঠিটো চেপি ধৰিলে।
  
  "সেই হাৰামীটোৱে সেই পুৰস্কাৰটো কেতিয়াও দেখা নাছিল"- সি হাঁহিলে। "তেওঁৰ জীৱনৰ কাম। যীচু খ্ৰীষ্ট, তোমালোকে এইটো চাব লাগিব।"
  
  
  ছয়চল্লিশ
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  এদিন পিছত ড্ৰেকে অন্তহীন ৰাউণ্ডৰ জেৰাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু ওচৰৰ হোটেল এখনত কেইঘণ্টামান শুবলৈ সক্ষম হয়, যিখন হোটেল ষ্টকহ"মৰ আটাইতকৈ পুৰণি আৰু উন্নতমানৰ হোটেলসমূহৰ ভিতৰত অন্যতম।
  
  লবীত তেওঁ লিফটৰ বাবে অপেক্ষা কৰিলে আৰু ভাবিলে যে তেওঁৰ সকলো চিন্তা প্ৰক্ৰিয়া কিয় চিত্ৰগ্ৰহণ কৰা হৈছে। টোপনিৰ অভাৱ, অনবৰতে মাৰপিট আৰু তীব্ৰ চাপত তেওঁলোক পাগল হৈ পৰিল। সুস্থ হ"বলৈ তেওঁৰ কেইবাদিনো লাগিল।
  
  লিফটৰ বাজি উঠিল। কাষতে এটা মূৰ্তি দেখা গ"ল।
  
  কেজুৱেল চেটাৰ্ডে পেণ্টছুট পিন্ধা, চুলিখিনি পিছলৈ টানকৈ কম্বল কৰা কেনেডীয়ে ক্লান্ত চকুৰে তেওঁক অধ্যয়ন কৰে।
  
  "নমস্কাৰ".
  
  শব্দই যথেষ্ট নাছিল। তাইক ঠিক আছে নেকি বুলি সোধাটো কেৱল লংপেন্ট হোৱাই নহয়, ই সম্পূৰ্ণ মূৰ্খামি আছিল।
  
  "তোমাকো নমস্কাৰ।"
  
  "একে মহলাতে?"
  
  "নিশ্চিতভাৱে. আমাক সকলোকে বিচ্ছিন্ন কৰি ৰাখে, কিন্তু একেলগে ৰাখিছে।"
  
  ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। আইনাখনত সিহঁতৰ ভঙা প্ৰতিফলনটোলৈ চাই। প্ৰয়োজনীয় ভিডিঅ" কেমেৰাৰ সংস্পৰ্শ এৰাই চলা। ড্ৰেকে ঊনৈশৰ বুটামটো টিপিলে।
  
  "আপুনি মোৰ দৰেই এই কামত ভাল নেকি কেনেডী?"
  
  তাই আন্তৰিকতাৰে হাঁহিলে। "ক্ৰেজি উইক, বা সপ্তাহ। নিশ্চিত নহয়। ই মোক পাগল কৰি তোলে যে শেষত মই মোৰ নেমেছিছৰ সৈতে যুঁজিলোঁ আৰু এই সকলোবোৰৰ শেষত মোৰ নামটো পৰিষ্কাৰ কৰিলোঁ।"
  
  ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে। "যেনেকৈ মই।" বিদ্ৰুপৰ কথা নহয়নে?"
  
  "তাই ক"লৈ গ"ল? এলিচিয়া।"
  
  "য"ত সকলো উত্তম গোপনীয়তা যায়, সেই নিশাটোলৈ, তাই আৰু সেই গীক হাডছন," ড্ৰেকে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে। "আচলতে গুৰুত্বপূৰ্ণ যিকোনো ব্যক্তিয়ে তেওঁলোকক লক্ষ্য কৰাৰ আগতেই গৈছে। আমি কথা পাতি থাকোঁতে হয়তো ইজনে সিজনৰ মগজু উৰুৱাই উলিয়াইছে।"
  
  "আপুনি সঠিক কামটো কৰিলে। ইয়াত তেওঁলোক মূল প্ৰেৰণাদায়ক নাছিল। এলিচিয়া বিপদজনক, কিন্তু পাগল নহয়। অ', আৰু আপুনি "ৰাতিৰ নিস্তব্ধতাত" বুলি কোৱা নাই নেকি।
  
  সি তাইৰ ডাইনোছৰ ৰক ৰেফাৰেন্সটো প্ৰচেছ কৰিবলৈ অলপ সময় লৈছিল। সি হাঁহিলে। ৰ"দঘাই দিন এটাত পাৰাতকৈও বেছি খৰকৈ তেওঁৰ মেজাজ বাঢ়িল।
  
  "হেডেনৰ কথা কি ক"ব?" লিফটৰ দুৱাৰ বন্ধ হৈ পুৰণি গাড়ীখন লাহে লাহে ওপৰলৈ উঠিবলৈ ধৰাত কেনেডীয়ে ক"লে। "তাই বেনৰ লগত থাকিব বুলি ভাবিছানে?"
  
  "সঁচাকৈয়ে আশা কৰিছো। যদি নাই, তেন্তে অন্ততঃ মই ভাবো সি এতিয়া যৌন সম্পৰ্ক কৰিছিল।"
  
  কেনেডীয়ে তেওঁৰ কান্ধত ঘুচা মাৰিলে। "সেই কুকুৰাবোৰ গণনা নকৰিবা বন্ধু। হয়তো সি তাইৰ বাবে গীত এটা লিখিব।"
  
  "আপুনি নাম দিয়ক-আপোনাৰ লগত সাড়ে তিনি মিনিট!"
  
  সপ্তম মহলাৰ কাষেৰে লাহে লাহে উৰি গ"ল। "মোক মনত পেলাই দিয়ে।" তাত, অডিনৰ সমাধিস্থলত, তাত কি কৈছিলা? মোৰ ইয়ৰ্কত থকা আৰু, আহ, নিজৰ জীৱিকা উপাৰ্জনৰ বিষয়ে কিবা এটা।"
  
  ড্ৰেকে তাইৰ ফালে চাই থাকিল। তাই তাক প্ৰলোভনমূলক হাঁহি এটা মাৰিলে।
  
  "বাৰু... মই... মই..." সি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি কোমল হৈ পৰিল। "এইটোৰ ওপৰত মই আশাহীনভাৱে অনুশীলনৰ বাহিৰত আছো।"
  
  "কি?" কেনেডীৰ চকু দুটা দুষ্টামিৰে জিলিকি উঠিল।
  
  'পুৰণি ডাইনো-ৰক বেণ্ড হাৰ্টে ইয়াক চূড়ান্ত প্ৰলোভন বুলি কৈছিল। ইয়ৰ্কশ্বাৰত আমি মাত্ৰ কওঁ 'চৰাইৰ সৈতে আড্ডা'। আমি সাধাৰণ মানুহ।"
  
  লিফটখনে চতুৰ্দশ মহলাৰ কাষেৰে ক্লিক কৰি যোৱাৰ লগে লগে কেনেডীয়ে তাইৰ চাৰ্টৰ বুটাম খুলি মজিয়াত পৰিবলৈ দিলে। তলত তাই পিন্ধিছিল ৰঙা স্বচ্ছ ব্ৰা।
  
  "আপুনি কি কৰিছে?" ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ হৃদয়খন বিদ্যুৎস্পৃষ্ট হোৱাৰ দৰে জপিয়াই পৰিছে।
  
  "মই মোৰ জীৱিকা উপাৰ্জন কৰো।"
  
  কেনেডীয়ে তাইৰ পেণ্টৰ জিপ খুলি মজিয়াত পৰিবলৈ দিলে। তাই পিন্ধিছিল মেচিং ৰঙা পেণ্টী এযোৰ। তেওঁলোকৰ মজিয়াত উপস্থিত হোৱাৰ লগে লগে লিফটখন ডিং হৈ গ"ল। ড্ৰেকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ আত্মা আৰু বাকী সকলোবোৰ উঠিছে। দুৱাৰখন কাষলৈ পিছলি গ"ল, খোল খালে।
  
  ডেকা দম্পতীহালে অপেক্ষা কৰি আছিল। মহিলাগৰাকীয়ে খিকিন্দালি কৰিলে। ল"ৰাজনে ড্ৰেকক চাই হাঁহিলে। কেনেডীয়ে ড্ৰেকক লিফটৰ পৰা উলিয়াই হলৱেত সোমাই দিলে, তাইৰ পেণ্টছুটটো এৰি দিলে।
  
  ড্ৰেকে পিছলৈ ঘূৰি চালে। "এইটো নিবিচাৰি নেকি?"
  
  "মোক আৰু এইটোৰ প্ৰয়োজন নাই।"
  
  ড্ৰেকে তাইক তুলি লৈ গ"ল। "ভাল কাম, মোৰ ৰুমলৈ খৰখেদাকৈ খোজ কাঢ়িব লাগে।"
  
  কেনেডীয়ে তাইৰ চুলিখিনি তললৈ নমাই দিলে।
  
  
  সমাপ্ত
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"