Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver És A Harmadik Birodalom

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver álmában egy párhuzamos univerzumba költözik. Ott sárkányokat lát, és meg kell tanulnia, hogy létezik egy Harmadik Birodalom és Hitler Németországa, amiben egy mesebeli gnóm segít. Egy fiatal hobbit fiút küldtek, hogy segítsen a Szovjetuniónak. Ám egy gyermekmunkatelepen találja magát, amely nem tud segíteni Szovjet-Oroszországnak. És a németek elfoglalták a Szovjetuniót!

  GULLIVER ÉS A HARMADIK BIRODALOM
  MEGJEGYZÉS
  Gulliver álmában egy párhuzamos univerzumba költözik. Ott sárkányokat lát, és meg kell tanulnia, hogy létezik egy Harmadik Birodalom és Hitler Németországa, amiben egy mesebeli gnóm segít. Egy fiatal hobbit fiút küldtek, hogy segítsen a Szovjetuniónak. Ám egy gyermekmunkatelepen találja magát, amely nem tud segíteni Szovjet-Oroszországnak. És a németek elfoglalták a Szovjetuniót!
  . FEJEZET 1. sz.
  A rabszolgamunkába belefáradva a bátor utazó aludt, és a valóságnál sokkal érdekesebb álmot látott.
  A Gulliver fiú egy sárkányon repült, mellette pedig egy soha nem látott szépségű lány. Már egészen felnőtt, de még fiatal, és nagyon izmos és gömbölyű. Aranylevél színű haján pedig egy gazdag gyémántkorona és néhány olyan fényes kő volt, mint a csillagok, hogy még a legnagyobb és legdrágább gyémántokat is felülmúlták.
  Az utazó fiú megkérdezte:
  - Ki vagy te?
  A lány mosolyogva válaszolt:
  - Leia hercegnő vagyok! És jelenleg sárkányok seregének parancsolok!
  Gulliver hátranézett. Valójában egy egész sárkánycsapat volt az égen, és ezek a lények mind gyönyörűek voltak. És gyönyörű lányok ültek rajtuk.
  De a legszebb és legcsodálatosabb még mindig a királynő volt. És a sárkány, amelyen hárman repültek, egy másik szépséggel együtt, valóban mesés volt. Itt volt a csapat. És ugyanakkor minden lány mezítláb, bár meztelenségüket drágakövek és gyöngyök borítják.
  De nem rejtették el sem a hasizom csokoládét a hason, sem a bronzbőr alatt gördülő izomgolyókat. Ugyanakkor a talpon elegáns és egyedi sarkú hajlítás volt.
  A harcos fiú így szólt:
  - Milyen szép vagy. Lányok tényleg csodák vagytok!
  Leia aranylevél színű haját rázta, és énekelte:
  A lányok mind szépek, mezítláb,
  Erősek és harcosok a jászolból...
  A szépségek nagyon szigorú tekintetűek,
  A szív egyértelműen vidámabb náluk!
  Gulliver egyetértett ezzel. Megforgatta a kardot a kezében, nyolcast készített vele, és így szólt:
  - Kétségtelenül szórakoztatóbb veled!
  Egy csapat szépség sárkányokon repült. Egy egész sereg van belőlük, csodálatosak és egyediek. A sárkányoknak pedig a szivárvány minden színére festett szárnyuk volt. És úgy tűnt, hogy drágakövekkel díszítették őket.
  Gulliver megjegyezte:
  - Minden kéjes ember a maga módján sárkány, de nem hétfejű, hanem legtöbbször fejetlen!
  Leia hercegnő nevetett, és így válaszolt:
  - Ellentétben a sárkánnyal, a férfinak nem kell levágnia a fejét, már akkor elveszti, ha egy nőre néz!
  A harcos fiú megdobta csupasz lábujjait - körülbelül tizenkét évesnek tűnt, és csak rövidnadrágot viselt, ezért dobta el a tűt. Így átrepült egy meglehetősen nagy szúnyogon, és áttört, halálra ölve.
  Gulliver mosolyogva jegyezte meg:
  - Aki dühös, mint a darázs, és egy rovar intelligenciájával vakondtúrt csinál a vakondtúrából!
  Leia harcos hercegnő megerősítette:
  - Akinek olyan intelligenciája van, mint egy légy, annak minden rovar elefánt!
  És nevettek. Nagyon viccesen nézett ki. Egy nyáj liba repült előttük. A madarak meglehetősen nagyok és kövérek voltak, nagy szárnyfesztávolsággal. A falka vezérén egy pár ült: egy fiú és egy lány, kezükben ezüst harangokat tartottak, amelyeket vidáman csilingeltek.
  Gulliver megjegyezte:
  - A felnőttek gyakran hazudnak, a gyerekek kitalálnak dolgokat, az öregek pedig általában a bababeszédig hazudnak!
  A hercegnő bólintott, és hozzátette:
  - Az öregség nem öröm, de a gyerekkorba zuhanás még nagyobb katasztrófa!
  A gyerekek a vezérlibán hirtelen ezt énekelték:
  Hogyan keletkezett a gonosz az univerzumban?
  Igaz, hogy maga az alkotó nem emlékszik...
  Lehetséges, hogy örök,
  Nem alszik ki, mint az alvilág lángjai!
  
  Nem te vagy az első, aki megtudja, hogy Ádám vétkezett,
  Nem Éva volt az első, akit a test megrontott...
  A részeg, aki "Agdam" városából merít,
  Az a fickó, aki a szünetben "tervet" dohányzik...
  
  Mindenki, aki tudja, mi a gonosz
  Megszokta, hogy félelem nélkül szegje meg a törvényeket...
  És akinek csak a jó teher,
  Aki csak meg akar hajolni magáért!
  
  Még mindig ki akarom venni a pelenkákból,
  Már csecsemőként is van kedvem ilyen rendetlenséget csinálni...
  Miért átkozza meg a gonosz anya a gyereket?
  Hová mennek egy kemény hadsereg csatájában?
  
  Csak egy cseresznye lopott a nyári kertből,
  Egy másik acélgyárral öli meg a kereskedőket...
  Kinek a fejét egy görbe fejsze vágja le,
  Akit a hóhér a kormányra dob.
  
  A sikkasztó lop, a lelkiismeretére köp,
  És ki lopta el a koldus érméit...
  Még egy fél darabnak is örülök,
  Mások élvezik a női fürtöket.
  
  Igen, a gonosznak sok arca, sok oldala van,
  Az arca bármilyen árnyalatban csodálatos.
  De a vágy még mindig jó a lélekben,
  Bár a világ körülöttünk, sajnos, rettenetesen vad!
  
  Az özvegy sír, az árva nyikorog -
  Világunk a pokol felé tart...
  Valóban lehetséges, hogy Isten szíve monolitikus,
  Az embereknek nincs helyük Isten paradicsomában?
  
  A választ csak magadban találod meg,
  Amikor képes vagy kiiktatni a haragot a gondolataidból...
  Amikor az aljasságot jóval fizeted,
  És ne töltse be a méhét!
  A gyerekek nagyon vidáman és szépen énekeltek, utána Gullivernél kinyújtották a nyelvüket. A bátor navigátor válaszul kinyújtotta rájuk a nyelvét.
  És nevetés és bűn...
  Gulliver mosolyogva jegyezte meg:
  - A gyermek elméje olyan, mint a csoda. És itt beleegyezel, nem lesz kifogásod!
  Leia hercegnő kuncogott és énekelte:
  Tegnap még gyerek voltam,
  Itt nem lehet mit tenni...
  Jobb egy oroszlánkölyök, mint egy hülye elefántborjú
  És a sárkány kaput lesz!
  És ütköztek: egy fiú és egy lány mezítláb. Igen, nagy kalandjaik vannak itt. És sok különböző árnyalat. Szóval az élet jól megy.
  Gulliver észrevette, hogy a lányok a sárkányokon csupasz lábujjakkal dobálni kezdtek valamit a szúnyogokra. Micsoda céges stílus ez - legyeket szedni és összetörni. Jól? Ha ezt akarják, hát legyen. A lényeg, hogy ne veszítse el a fejét.
  De Gulliver nem egy félénk harcos. Bár most még csak fiú.
  És Leia hercegnő megkérdezte a fiút:
  - Szereted a mézet?
  A fiatal harcos bólintott:
  - Természetesen!
  A lány szellemesen válaszolt:
  - A méhméz egészséget hoz, a politikusok mézes beszédei csak cukorbeteg csalódást okoznak!
  Gulliver szellemesen hozzátette:
  - A méhek mézétől ragacsos a kezük, a politikusok mézétől a hiszékeny együgyűek érméi tapadnak a mancsukra!
  A harcos lány egyetértett ezzel:
  - Bármilyen édes is a politikus beszéde, a cukorbetegségen kívül nem okoz csalódást az intelligenciával nem rendelkezőknek!
  A harcos fiú logikusan megjegyezte:
  - Egy embernek soha nem lehet több apja, de az országnak egy tucatnyi jelöltje van a nemzetatyai szerepre!
  Utána mindkét harcos: egy fiú és egy lány fütyül, csupasz lábujjait a szájukba adva. Mi okozta a légkör megrázkódását és a természetes elektromosság kisülését. És a döbbent szúnyogok lezuhantak, egyszerre zuhantak az orkok bozontos fejére, átszúrták és átszúrták őket.
  Leia hercegnő hevesen énekelte:
  - Anya, várj, apa, várj.
  Ha minden este lenne, ez lenne az élet!
  Az orkok a sárkányok és a lányok, mezítlábas legénységük alatt találták magukat.
  És elkezdődött a célzott és nem annyira célzott bombázás, szénporból készült, házi készítésű gránátokat dobálva, vagy valami még menőbbet és pusztítóbbat.
  Különösen éles, mérgező tűket használtak, amelyek szó szerint halálra szúrták az orkokat és a goblinokat. Ezt a lányok tényleg fogták és bekapcsolták.
  Leia hercegnő is nagyon pontosan lőtt a szőrös orkokra, és énekelte:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  A fehér mágia királya...
  Nostradamus, Nostradamus,
  A fájdalom a szívemben nem csillapodik!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Mezítlábas álmok lányai,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Te vagy az egyetlen üdvösség!
  És a harcos megmutatta hosszú és halálos nyelvét.
  Utána veszi, és tüzes lángtollakkal kiköpi. Ez valóban egy hatalmas erővel és rendkívüli tehetséggel rendelkező lány. Ami sok mindenre képes. És ha felbomlik, akkor semmi sem állhat ellene.
  A fiú utazó Gulliver szintén kemény és agresszív tüzet lőtt az orkokra a sárkányából. Rendkívül aktívan és hatékonyan lépett fel. A gyermek harcosnak pedig egyértelmű tehetsége volt a győzelemhez és az akarat, hogy elsajátítsa a katonai művészeteket.
  Nem, ő ezt ellenzi, az orkok nem tudnak ellenállni. A lányok pedig nagyon hatékonyan lőttek, a legkisebb esélyt sem adva az ellenségnek. Ez valóban egy epikus csata.
  A fiú utazó Gulliver még ezt énekelte:
  Örülj, örülj,
  A hordozó nap erejéig...
  Örülj, örülj,
  Miért nem ültem fel a lovamra?
  Ez egy igazán harcos és hetyke dal. És ezzel egyidejűleg az orkok teljes pusztulása történik. A sárkányok lányai pedig számszeríjakkal lőni kezdtek rájuk, csupasz lábujjakkal pörgetve a dobokat.
  És mindez olyan menőnek és groteszknek tűnt, hogy szó szerint egy új és egyedi történet született. Ahol nem volt helye a gyengéknek és a gyengéknek.
  Csak próbálj meg közel kerülni az ilyen lányokhoz, és bárkit beletörnek egy szelet tortába.
  És ahogy mondani szokás, a kergemarhakór fertőző. És ezt a harcosok egészen természetesen meg tudták mutatni. És nagy lelkesedéssel verték az ellenséget. És nyilakat és számszeríjeket lövellnek ki. Ráadásul minden nagy intenzitással történik.
  Tehát nem tudsz sokat tenni egy ilyen hadsereg ellen. A harcosok pedig annyira bekerültek az orkok közé, hogy nem tudtak elmenekülni. Ez a nyilak és számszeríjcsavarok valóban pusztító hatása.
  Gulliver fogta és énekelte:
  Lőj bátran és pusztíts
  Szívből lesz élet!
  Leia hercegnő megjegyezte:
  - A gyerekek jobbak, mint a felnőttek, mert életkoruk igazolja fiatalkori butaságukat!
  A harcos fiú megjegyezte:
  - A fiatalság igazolja a butaságot, de nem az aljasságot, ahhoz, hogy megkülönböztessük a feketét a fehértől, nem kell sok év és tudás!
  És a Terminátor fiú füttyentett, és varjak felhői hullottak jégesőként a bozontos orkok fejére.
  Leia hercegnő ezt írta a Twitteren:
  - Nincs intelligencia, tekintsd rokkantnak, az elme nem a századtól függ! Még ha van is erőd intelligencia nélkül, mind gyengék vagytok!
  Gulliver logikusan megjegyezte:
  - Az acélból készült izmok nem kompenzálják a tölgy fejet!
  Egy másik lány vidáman megjegyezte:
  - Egy lánynak nem probléma - ha mezítláb van, akkor a lánynak még rosszabb - a csizma sarka alatt!
  Leia hercegnő logikusan kijelentette:
  - Ha ász akarsz lenni, legyen joker a fejedben!
  Gulliver kuncogva csipogott:
  - A farkast a gyors lábak, az asszonyt a karcsú lábak táplálják, amikor a kecskék szopnak!
  Aztán nevetés futott át a sorokon. És Leia hercegnő azt mondta:
  - A legjobb módja annak, hogy egy lány lábának csupasz lábujjaival húzz ki érméket egy férfi pénztárcájából!
  A grófné lány megjegyezte:
  - Egy lány csupasz sarka akkor kapja a legdivatosabb ruhákat, ha egy férfinak hülye csizmája és teli filccsizmája van!
  Gulliver humorosan tweetelt:
  - A mezítlábas lányok nem csak a csizmát és a filccsizmát szeretik, hanem az élet csupasz sarka alá tolják magukat!
  Utána fogták és kórusban énekelték:
  És akkor a legnagyobb hegyről,
  Az Eagles Gulliverbe repült...
  Ülj le Gulliver lóhátra -
  Gyorsan odaviszünk!
  
  És Gulliver a sasra ült,
  A legnagyobb példát mutatta...
  És nem könnyű fiút cipelni,
  A Limpopo hamarosan útnak indul!
  A harcosok pedig felveszik és feltárják melleik skarlátvörös mellbimbóit, és villámcsapást mérnek az orkokra. Ez pedig teljesen megéget sok orkot.
  Ez valóban az ő csapatuk.
  Leia hercegnő megkérdezte Gullivert:
  - Tudod, hogy a jövőben kitör a második világháború, és lesz egy olyan menő srác, mint Hitler!
  Gulliver kuncogott, és így válaszolt:
  - Ezt nem tudtam, de most már tudom!
  A lány kihúzta a fogát, és így folytatta:
  Hitlernek pedig volt egy problémája: megjelent egy nagyon menő tanktervező, egy gnóm. És elkészítette a mindössze ötvenöt tonnát nyomó és másfél méter magas Egér tankot, ugyanazzal a fegyverzettel, páncélzattal és motorral!
  Gulliver ismét megvonta a vállát, és őszintén válaszolt:
  - Egyáltalán nem tudom, mi az a tank! És mivel eszik?
  Leia hercegnő nevetett, és így válaszolt:
  - Nos, ez egy hosszú történet. Mindenesetre ebben az univerzumban az emberek jelentős problémákkal találkoztak. És mindenekelőtt a Szovjetunió, amely a Harmadik Birodalom és szövetségesei fő erőivel harcolt. Kivéve Olaszországot. Mi az az ötvenöt tonnás egér? Ez 240 milliméteres frontpáncél, 210 milliméteres oldalpáncél, lejtőn pedig 128 milliméteres és 75 milliméteres ágyú ezerkétszázötven lóerős motorral. Ez körülbelül hetven kilométeres óránkénti sebességet adott, ami gyakorlatilag minden szögből áthatolhatatlanná tette az autót. 1944 elejétől ez a gép tömeggyártásba került. Ennek eredményeként 1944 nyarára a nácik lenyűgöző páncélöklöket halmoztak fel.
  Június 20-án pedig két erőteljes csapást mértek, az egyiket Moldovából, a másikat Nyugat-Ukrajnából, egymáshoz közeledő irányban. Ennek eredményeként a szovjet csapatok védelmét feltörték, és mintha egy ütős kos ütötte volna át. A Maus-2 harckocsi áthatolhatatlannak bizonyult minden típusú szovjet fegyver számára. Ráadásul meglehetősen mobil és jó vezetési tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az autó igazi büntetés volt.
  A szövetségesek is passzívan viselkedtek. Az olaszországi offenzíva vereséggel végződött, és a normandiai partraszállást ismét elhalasztották.
  Ezenkívül a németek gyártásba bocsátották a félelmetes ME-262-t, amelyet nagyon nehéz volt lelőni. Egy sugárhajtású vadászgép volt, négy darab 30 mm-es kaliberű légágyúval. Ezért szovjet repülőgépeket vett elő, és több százat lőtt le. És a nyugati koalíció is. Hitler némileg le is lassította a V-2 programot, és a drága és kevésbé hasznos ballisztikus és cirkáló rakéták helyett az Arado típusú sugárbombázókra támaszkodott.
  Churchillnek és Rooseveltnek a farka a lába között volt, ráadásul erősen nyomta őket a német tengeralattjáró-flotta. A szövetségesek pedig fegyverszünetet ajánlottak Németországnak és Japánnak. Hitler beleegyezett azzal a feltétellel, hogy a szövetségesek elhagyják Szicíliát és Szardíniát. Ami megvalósult.
  A Harmadik Birodalommal kötött fegyverszünet alatt a kereskedelmi kapcsolatok újraindultak. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia is megkezdte az olajszállítást. A németek pedig Ukrajnában offenzívát folytatva bevették Kijevet, és ismét behatoltak Odesszába.
  A Mouse-2 harckocsi legyőzhetetlenné vált. Megjelent az egér fiatalabb modellje is - a Tiger-3, amely könnyebb és mozgékonyabb volt egy 88 mm-es ágyúval.
  Tehát beözönlöttek a szovjet csapatok. És ez kritikus lépés volt...
  Gulliver félbeszakította Leia hercegnőt:
  - Annyi érthetetlen szót mondasz. Ne felejtsd el, hogy én csak a tizennyolcadik század elejének gyereke vagyok. A technológiai fejlettségünk pedig nem túl jó!
  Leia hercegnő mosolyogva bólintott.
  - Tudom! De én a huszadik század közepéről beszélek. És ezt csak egy törpe tette. És el kell fogadnod, hogy ez komoly!
  Gulliver elragadtatva énekelte:
  - Két világ felépítésével a régi világ jött létre... A háború kontextusában ott vagyok én és ők, és ez komoly!
  Leia hercegnő megjegyezte:
  - A huszonegyedik század elején feltűnt egy démoni Vlagyimir, kopaszodva, aki Oroszországban hatalmat megragadó kém volt, és ő is sok gondot okozott. De az ő háborúja külön kérdés. És itt a gnóm olyan helyzetet teremtett, hogy a németek visszafoglalták a jobbparti Ukrajnát, ősszel pedig offenzívába kezdtek a központban. A tankjaik pedig sebezhetetlennek és legyőzhetetlennek tűntek. A gnóm ellen pedig saját alternatív zsenire lenne szüksége. De kinek kell szimmetrikus vagy aszimmetrikus válaszként elküldeni? Volt egy ötlet - elf vagy troll? De technológiailag gyengébbek lesznek, mint a gnóm.
  A németek pedig előrenyomultak, így elesett Szmolenszk, utána pedig Kalinin és Vjazma. A németek már közeledtek Moszkva felé. Sztálin természetesen elment. Nem akart meghalni. Hitler pedig azt mondta, hogy a Szovjetuniónak német gyarmattá kell válnia. És csak a kapituláció felel meg neki.
  Nos, végül válaszként elküldték a hobbit gnómot. És őszintén szólva ez is fiú, mondhatni zseni. De nem vették komolyan a körülbelül tíz évesnek látszó mezítlábas fiút. És megmérgezték a Gulágra a kicsikért.
  Eközben a németek bevették Moszkvát. Így történt!
  Moszkva elesett és Leningrád is... Jött a tél, és a németek a városokban éjszakáztak. Ott telepedtek le.
  A komszomol lányok pedig úgy döntöttek, hogy a hideg és a ruhahiány ellenére elkeseredetten harcolnak a fasisztákkal és dalokat énekelnek.
  Gyönyörű szovjet lányok vagyunk,
  Szeretünk verekedni és csiklandozni fiúk...
  Fényes, csengő kis hang hallatszik,
  És az a hivatásunk, hogy megöljük Krautst!
  
  Nagyon lendületes komszomol lányok vagyunk,
  Bátran, mezítláb rohanunk át a fagyon...
  Nem szoktunk szerényen a pálya szélén állni,
  A fasisztákat pedig ököllel jutalmazzuk!
  
  Hidd el, a lányoknak van egy nagy titka,
  Hogyan lehet hatékonyan legyőzni a nácikat...
  És hidd el, a lányok sikere nem véletlen,
  Mert a rusz hadsereg nagyon bátor!
  
  És a csupasz sarkú lányainknak,
  Nagyon édes az újévi hó...
  Nos, a Führer egyszerűen egy szemétláda,
  Ne hagyjuk, hogy a fasiszták ünnepeljék a sikert!
  
  Mi lányok nagyon vadul trükközünk,
  A katonák előtt kitártuk a mellünket...
  És nagyon feldühítjük a nácikat,
  Mi hatalmas Komszomol tagokat nem lehet összetörni!
  
  Mi lányok sok mindent megtehetünk,
  Még Hitlert is lődd le egy tankból...
  Az ellenfélnek nem lesz ideje ebédelni,
  Jönnek a lányok, mint a tolvaj!
  
  Nagyon tiszteljük Oroszországot,
  Sztálin olyan hatalmas, mint egy lendületes apa, hidd el...
  És hiszem, hogy a győzelem a meleg májusban jön,
  Aki ebben hisz, az egyszerűen nagyszerű!
  
  A lányok számára nincs kétség és nincs akadály,
  Mindenki hajlandó a kezében vitatkozni...
  Csodálatos jutalmak érkezzenek a szépségekhez,
  Komszomol erő erős ökölben van!
  
  Mi harcosok nagyon gyorsan érünk,
  És a fürge fegyverek kezében ég a csöv...
  És bármilyen feladatot a lányok el tudnak intézni,
  Barátságunk kétségtelenül monolit!
  
  Olyan csillogó lányok vagyunk
  Nem törődünk a hófúvásokkal vagy a fagyokkal...
  A mezítláb nem hűti a mancsunkat télen,
  A szépségek szíve pedig nagylelkű és tiszta!
  
  Amit megtehetünk, azt magasztaljuk,
  Vágtázzunk, mint a virtuóz kenguruk...
  És sikeresen lefújjuk a fasiszták fejét,
  És a reggeli mozgás szeretete is!
  
  Minden lány menő harcos,
  A Krautokat egyszerűen tésztává dörzsölhetik...
  Nos, mi van azzal, hogy a fasiszták egyszerűen rosszak?
  A komszomol tagjai nem ismerték a szuperhatalmat!
  
  Hitler sem tehet semmit.
  Nagyon megvertük bottal,
  És kitörték a fogukat, kiütötték a bőrt az arcukról,
  És akkor mezítláb rohantam át a tűzön!
  
  Csak Sztálin parancsolja meg, hogy mit tegyünk,
  Szigorú és őszinte tekintete látszik...
  És hidd el, a lány nem fog hiányozni,
  Nagy géppuska betöltése!
  
  Ha kell, elérjük a Marsot,
  És nagyon gyorsan meghódítjuk a Vénuszt...
  A katonáknak fényesre van szükségük a csizmájukra,
  Mi lányok mezítláb futunk!
  
  Nálunk lányok minden szép,
  Mellkas és csípő, derék látható...
  Ő is úttörő, mint egy farkaskölyök,
  Az úttörő teljesen Sátán!
  
  Nos, lányok vagyunk - tudod, hogy menők vagyunk,
  Lesöpörjük az összes fasisztát, mint egy seprűt...
  És kék csillagok vannak az égen,
  Acéllal darabokra zúzzuk a Tigriseket!
  
  Mit ne tegyél, hisz ez nem lehetséges,
  Valljuk be, a kommunista egy demiurgosz...
  És néha félreértjük
  És szépségeket vesznek rájuk, hogy megijesztsék őket!
  
  De tudod, rohamosan elpusztítjuk a németeket,
  És képesek darabokra tépni a Krautokat...
  Bár titán lelkünk van,
  Átmegyünk a sztyeppén, és kitakarítjuk a mocsarakat!
  
  A kommunizmust minden köröm nélkül építjük,
  És határozottan legyőzzük a fasisztákat...
  A komszomol tagjai szeretnek formációban futni,
  És egy kerub repül felettük!
  
  Az ellenség nem fog tudni megbirkózni a lánnyal,
  Mert a lány egy sas...
  És nem kell a Krautoknak túl sokat elrontani,
  És a Führered hiába ordít!
  
  Komszomol tag mezítláb,
  Adtam Hitlernek egy tojást...
  Ne foglalkozz a Sátánnal
  Vagy egyszerűen nem számít!
  
  A kommunizmus csillogó bálványa,
  A vörös zászló felragyog a bolygó felett...
  És Heródes a pokolba vetették,
  És a lányok ötöt kaptak!
  
  Lenin, Sztálin - a nap a bolygó felett,
  Keringenek az égen, mint két sas...
  A kommunizmus hőstetteit éneklik,
  A Hazának egy acélszárny ereje van!
  
  Sikerült megélnünk a győzelmet,
  És végigsétáltunk Berlinen...
  Babák születtek a bölcsőben,
  És most pompás az ország!
  . FEJEZET 2. sz.
  Gulliver sárkányokon repült és sokat hallott. Ez esetben egy olyan háborúról beszéltünk, amely a szinte középkori ember számára érthetetlen volt. Bár úgy tűnik, máris eljött az új idő. De Leia hercegnő továbbra is a második világháborúról dumált;
  Moszkva és Leningrád eleste után Japán és Törökország belépett a Szovjetunió elleni háborúba. A dolgok teljesen kilátástalanná váltak Szovjet-Oroszország számára. És még a zseniális hobbit sem tudott segíteni rajtuk, aki egy gyermekmunkatelepen találta magát.
  És voltak fiúk, akik még nem voltak tizenhat évesek, mezítláb, overálban, rendszámmal, keményen dolgoztak Szibériában. A fiatalkorúak telepén leborotválták a fejüket. Elvették a cipőmet, és arra kényszerítettek, hogy mezítláb vágjam ki az erdőt. Nyáron még semmi, de télen csupasz sarkúval marja a fagy a kopaszra vágott hajú srácokat. A hobbit fiút letartóztatták. Profilból, teljes arccal lefotózták, ujjlenyomatot vettek, és leborotválták a fejét. A fiút letartóztatása után alaposan átkutatták, az őrök kesztyűs kezei minden lyukba belenyúltak, és ezt nagyon durván tették. Ezt követően a fiút alaposan megmosták, és egy gyerekekkel túlzsúfolt cellába küldték.
  Mivel a hobbit fiú körülbelül tíz évesnek tűnt, a helyi gazdák a vödör közelében akarták elhelyezni. De a mesebeli hős sokkal erősebb és gyorsabb, mint a hétköznapi gyerekek. És megverte a keresztapákat, ami után ő maga lett a cella megfigyelője, és az ablakhoz helyezkedett. A fiataloknak könnyebb - van erejük, tudják, hogyan kell harcolni, te pedig király vagy.
  A hobbit fiú azonban nem élt vissza a helyzetével. Keményebben dolgozott, mint bárki más a táborban, és még akkor is mezítláb maradt, amikor a többi gyerekfogoly nemezcsizmát kapott a hidegben. Ezért hobbit. Bár a fiú mezítláb vörös, mint a liba lába. Viszont filccsizma nélkül mozgékonyabb vagy.
  Tehát a mezítlábas gyerek a hóban dolgozott Szibériában. És a németek télen elérték Kazánt, de ott megálltak. Vártuk a tavaszt. És van sár. És csak 1945 májusában költöztek tovább az Urálba.
  Ugyanakkor a hideg évszakban elfogták a Kaukázust és Közép-Ázsiát.
  A szovjet csapatok nem ellenálltak túl makacsul. Nem akartam meghalni Sztálinért. Ennek ellenére megjelent a Szovjetunióban egy új IS-3 harckocsi, amely kis mennyiségben érkezett a frontra. Ennek a járműnek jó elülső védelme volt, és sok fegyver ütését is kibírta. Bár nem tudtam ellenállni a Maus-2 fegyvernek.
  Pali városok: Cseljabinszk és Szverdlovszk. És így nagyon jó volt, és volt egy gyors offenzíva.
  Már nyár van. A fiú rabok mezítláb, rövidnadrágban és csupasz nyakban dolgoznak. És ha meleg van, akkor teljesen meztelenül. A fiúk pedig soványak. De a hobbit fiú nagyon szakadtnak és felpörgöttnek tűnik. Bár úgy néz ki, mint egy kisgyerek, körülbelül tíz éves. És persze nem növekszik és nem érik.
  A fiúkat kevésbé csípik meg a szúnyogok, mint a felnőtteket, de a hobbitokat egyáltalán nem.
  A német csapatok pedig egyre közelebb kerülnek hozzájuk, a nácik szinte már nem ütköznek ellenállásba. Igen, és Sztálin eltűnt valahol. Nyilvánvaló, hogy a ravasz grúz nem fog meghalni. Valószínűleg Amerikába menekült. A németek még nem foglalták el.
  A Hobbit fiú és a többi fogoly büszkén és hazafiasan énekelni kezdett. Bár másrészt a hazaszeretet nem ad okot, ha ostorral vernek, és arra kényszerítenek, hogy szamarat dolgozz a gyerekmunkatelepen. Bár van ebben valami jó. Például barátokat kötsz - más fiúkkal. A hobbit fiú valójában több mint száz éves, de úgy néz ki, mint egy gyerek, ezért ambivalens a hozzáállása vele szemben.
  A gyermekfoglyok pedig nagy lelkesedéssel énekelnek;
  Örökké fiatal úttörő fiú vagyok,
  Azért jöttem, hogy harcoljak egy őrült fasisztával...
  Hogy példát mutassak a nagyszerűségről,
  A hátizsákomban hordok egy naplót kiválóval!
  
  Jött a háború, kifutottam a frontra,
  És mezítláb vándorolt az utakon...
  És géppuskával lőtt a Fritzekre,
  Legalább egy tiszta fiú a szívében Isten előtt!
  
  Lesből lőttem egy Fritzet,
  Elvettem egy géppuskát gránáttal a baromtól...
  Végül is a fiúnak sok ereje van,
  Bátran kell küzdenünk Szülőföldünkért!
  
  A fiú az ördög elleni harcos, hidd el,
  Fülsiketítően lő a Fritzre...
  A csatában olyan, mint egy kardfogú vadállat,
  Ami nem lesz menőbb!
  
  Mit lehet tenni Hitlerrel?
  A fiúk vad üvöltéssel temetik el...
  Hogy a gyilkos ne üsse baltával,
  Nem lesz helye neki a tiszta mennyben!
  
  Amit azonnal megkaphat
  A ragadozó Führer vidéki embert akart egy leányzóval...
  De ez a vadász vadavá változott,
  Igen, ez igaz, sajnálom az Adolfot ért golyókat!
  
  Már fagyos, és teljesen mezítláb vagyok,
  Egy fürge és dühös forgószélfiú...
  És a lány kiabál nekem: várj,
  De láthatod, hogy túl gyors!
  
  Üsd meg ököllel a rendőrt,
  Leütötte a fattyút, tarkón ütötte...
  Ezt a lövést nem küldöm tejjel,
  És nem adom el a hazámat egy üvegért!
  
  Úttörő vagyok, és nagyon büszke vagyok rá,
  Mivel a nyakkendő is nagyon piros...
  Harcolni fogok a Szent Ruszért,
  Bár Adolf olyan szörnyű bandita!
  
  De hiszem, hogy bátran legyőzzük a Wehrmachtet,
  A kisfiú ezt nagyon jól tudja...
  Mi vagyunk az aranyszárnyú kerub,
  És a drága vezér, Sztálin elvtárs!
  
  Bátran legyőzzük a Wehrmachtet,
  Bár a nácik Moszkva közelében harcolnak...
  De a vizsgát szilárd A-val fogom letenni,
  És a pisztolyomat a hősre fogom bízni!
  
  Készíthetek úttörő fiút,
  Amiről a nácik nem is álmodtak...
  Ott van a miénk a jó cselekedetekre,
  És a Führer nem is kap kegyelmet!
  
  Bármit megtehetek, mindig megtehetem,
  Lebegjenek újra a felhők a haza felett...
  De az úttörő nem enged az ellenségnek,
  Az orosz katona bátor és erős!
  
  Igen, el voltam fogva,
  És mezítláb vezették át a hóbuckán...
  A sebekre rendőrtormát kentek,
  És dróttal verték a fiút!
  
  És a sarkam is vörösen forró tűzben égett,
  És megégették a lábukat egy pókerrel...
  De a Krautok csak nullákat kaptak,
  Bár tűz a fiú lábára!
  
  Eltörték az ujjukat, megégették a homlokukat,
  És letépték az ízületeket a fiú válláról...
  Isten nyilván megfeledkezett az úttörőről
  Amikor a hóhér borsot hintett a sebekre!
  
  De nem mondott semmit a fasisztáknak,
  És tűk, forrók a körmök alatt...
  Elvégre számomra Sztálin maga az ideál,
  És az aljas Führer jobb, ha kínok között hal meg!
  
  Szóval kivégzésre vezettek a hóban,
  Brutálisan megvert egy fiút, mezítláb...
  De nem hiszem el, hogy már összetörtem
  Nem kerülheti el a nácik vereségét!
  
  A Fritz csillagot rakott a mellkasomra,
  Nos, erre büszke vagyok...
  Nem fogok engedni a vad ellenségnek,
  És nem fogok félelemhez és gonosz aljassághoz folyamodni!
  
  Egy lépést tehetek a sírig,
  És egy ilyen csengő úttörő dallal...
  Végül is a Führer csak egy veszett szamár,
  És találkozok egy lánnyal az Édenben, tudod!
  
  De az utolsó pillanatban felhangzott,
  Gépfegyvereink óraműves trillája...
  A tüzelőosztag letelepedett,
  A nácik varjú ürülékké váltak!
  
  És most hős fiamhoz,
  Kínzásokon és szenvedéseken ment keresztül...
  Harcolt egy nagy hordával,
  Ilyen gonosz próbák után!
  
  A fiú ismét megöli a Krautokat,
  Egy mezítlábas fiú rohan át a hóbuckákon...
  És nagyon bátor mozdulatot tesz,
  Nyugodtan fond be a barátod haját!
  
  Berlin láthatóan hamarosan várja a fiút,
  Németország lekaszálja a fejét az oroszoknak...
  Egy erős kerub kardot lengeti,
  És bátran kér mindenkit, hogy jöjjön ki a térre!
  
  Hiszem, hogy hamarosan feltámasztjuk a halottakat,
  Akit eltemetnek, olyan lesz, mint egy angyal...
  A mi Urunk elég erős, Egy,
  Sátán legalább néha túl arrogáns!
  
  Legyen az univerzum örökké
  A szent kommunizmus zászlaja alatt...
  Lenin elvtárs egy fényes csillag,
  És Sztálin a győztes: gonosz, fasizmus!
  Az igazság itt inkább az ellenkezője: a nácik vették és nyertek. De a dalban a fiúk a legjobbat remélik. Bár másrészt felvillannak a gondolatok, talán az új kormány alatt lesz nekik helyük?
  A hobbit fiú szükségtelennek bizonyult a sztálini rezsim számára. És ez egyértelműen befolyásolta a hangulatát.
  De a gyerekek, hogy felvidítsák magukat, ismét énekelni kezdtek, nagy lelkesedéssel és mezítláb taposva;
  Egy fiú jött az űrkorszakból,
  Amikor minden csendes volt - békés...
  Álmában a fiú hűvös sas,
  Ez egyáltalán nem fáj neki!
  
  Háborús idők, szorongásos idők,
  A fiút elborította, mint egy cunami...
  Hatalmas horda vonult be Ruszba,
  És Fritz bedugta a tank acélhordóját!
  
  Fiú vagyok mezítláb a hidegben,
  Az aljas fasiszták elűztek...
  Erőszakkal fogták el őket, mint a sólymot,
  Látni akartam a kommunizmust a távolban!
  
  Sokáig vittek a hóban,
  Majdnem lefagyasztottam mindent...
  Megégették a mezítláb vasal,
  Meztelenül akarták felakasztani a fenyők közé!
  
  De jött egy gyönyörű lány
  És automatikusan eltávolította az összes fasisztát...
  Végül is a szeme olyan, mint egy éles tű,
  Sokat vágunk le és rendőrünk egyszerre!
  
  A fiú majdnem meghalt
  A fiú ereiben megfagyott a vér...
  De ennek most nem lesz vége
  Mintha a lány életre kelt volna!
  
  felépültem a szörnyű égési sebekből,
  Hiszen a hó után megégettek akkor...
  Tudd, milyen a szamár a hóhér szív nélkül,
  De büntetést is fizet!
  
  A lány nagyon okos, hidd el,
  És az úttörő gyorsan összebarátkozott vele...
  Most egy igazi vadállat fiú leszel,
  És a kerubok arca támogatni fog minket!
  
  Nagyon jól kezdtek veszekedni vele,
  Végtelenül pusztítottuk a fasisztákat...
  Sikeresen vizsgáztunk, A-t kaptunk,
  Mérföldekre vágtatva a kommunizmusba!
  
  A lány és én mezítláb a hóban,
  Egy-két félelem, anélkül, hogy tudnánk, rohanunk...
  Ököllel ütöm az ellenséget,
  És a Nap mindig süt a Haza felett!
  
  A Krautok nem fognak tudni legyőzni engem,
  És a lánnyal együtt legyőzhetetlenek vagyunk...
  Erős vagyok, mint egy dühös medve
  Amikor egyesülünk a Komszomollal!
  
  És itt a lány mezítláb fut,
  És olyan ügyesen lő a fasisztákra...
  Hatalmas pajzsot kovácsolunk a szülőföldnek,
  Hagyja, hogy a gonosz Káin elpusztuljon!
  
  Oroszország nagyon erős ország,
  És fegyvercsöve van...
  Sátán nem győzhet le minket,
  Véres megtorlás jön rá!
  
  Így a gyönyörű lány énekel,
  Amikor mezítláb rohan át a hóbuckán...
  És az úttörővel együtt legyőzi a hüllőket,
  El fogjuk érni, de mindannyiunknak véget vetünk!
  
  Egyáltalán nem vagyok gyenge fiú,
  Súlyos dühvel szétverem a fasisztákat...
  A Führer kap tőlem egy nikkelt,
  És felépítünk egy hatalmas új világot!
  
  Ebben a hűvös dühben harcolunk,
  A Wehrmacht nem kényszerít minket térdre...
  Hurrá a nácinak merészségében,
  Bárki, aki Lenin lesz, csatlakozik hozzánk!
  
  Nagyon klassz szépség leszel,
  A fiú őrülten szerelmes beléd...
  Lőni fogok érted, az ország
  És egy nagyon sugárzó város kedvéért!
  
  Azt hiszem, időben megérkezem Berlinbe,
  A brutális háború akkor elmúlik...
  Meghódítjuk a világegyetem hatalmasságát,
  Hagyja, hogy a lángok fényesen tomboljanak!
  
  És ha a végzetünk a halál,
  Inkább egyedül...
  Hadd csináljon a lány, amit akarok,
  A fiam megajándékoz, még egy lányt is!
  
  Jó kislány leszel
  Felépíted ezt a világot, amelyben paradicsom lesz...
  Gyönyörű virágok nőnek itt,
  És hidd el, a fény egyáltalán nem istálló!
  
  Lelőttem egy tigrist egy lánnyal,
  És utána befejezte a Párducot.
  A harcos a mezőt lövöldözőssé varázsolja,
  Bár néha nem is tudjuk a mértékét!
  
  Elvégezzük a legfontosabb dolgot az országban,
  Építsünk kommunizmust és a dollár eltűnik...
  És ott legyőzzük a Sátánt,
  Legyen sorsunk ragyogó!
  
  A lány egész télen szántott,
  Mezítláb jártam a hidegben...
  Nos, miért vagyunk harcban - miért,
  Pompásabb rózsát nevelünk!
  
  Nagyon klassz út,
  Egy mezítlábas lány és én várunk...
  És lehetetlen legyőzni a Szovjetuniót,
  Az ígéretes májusban menetelünk!
  
  És ha május nem is jön el,
  Továbbra is győzelemmel fogunk járni...
  Szóval, fiú, légy merész és merj...
  A Nap szikrázik felettünk a paradicsomban!
  
  Akkor ne félj, feltámasztjuk a halottakat,
  A tudománynak nagyon erős tanácsai vannak...
  A mi Urunk egy, nem egy,
  És számon fogjuk kérni a Führert!
  Így énekeltek a mezítlábas, rövidnadrágos, leborotvált hajú fiúk. És sokuknak a testén is volt tetoválás. Még a hobbitfiú is Sztálin portréját véste a mellkasába.
  De ekkor megjelentek a német tankok, és ugyanazok a fiú foglyok nagy lelkesedéssel üdvözölték őket, és csupasz, gyerekes lábukat taposták.
  1945 végére a német és a japán csapatok elfoglalták a Szovjetunió szinte minden nagyobb lakott területét. És csak néhány faluban és faluban folytak még csaták és partizántámadások. Sztálin valójában elmenekült, és nem jelent meg Brazíliában, ahol bujkált. De Molotov maradt helyette. Ezerkilencszáznegyvenhat májusában azonban Molotovot elfogták az SS roham különleges erői. Ezt követően a Molotov helyébe lépett Berija tisztességes feltételekkel felajánlotta, hogy megadja magát.
  Hitler beleegyezett, és Beria életét megkímélték, és korlátozott szabadságot kapott. És a Szovjetunióban a partizánháború majdnem leállt. Csendesedés volt.
  A Harmadik Birodalom megemésztette, amit meghódított. De elkerülhetetlen volt az összecsapás az Egyesült Államokkal és Nagy-Britanniával. Hitler különösen a gyarmati birtokok visszaadását követelte Olaszországnak és Franciaországnak, Belgiumnak és Hollandiának. Elsősorban Afrikában. És legálisan adják oda a németeknek. Most a Harmadik Birodalom szabad kezet kapott. És ha valami...
  De az USA-nak volt atombombája. Igaz, a Harmadik Birodalomnak nemcsak tankjai vannak, hanem sugárhajtású repülőgépeket is fejlesztettek. És nem engedi, hogy bombákat dobjanak le európai területekre.
  Szóval szünet állt be a világban. A németek gyorsított ütemben építettek repülőgép-hordozókat, csatahajókat és nagy felszíni hajókat. De a tengeralattjáró flottája már erős volt, és tengeralattjáróik hidrogén-peroxiddal működtek. Így...
  A hobbit fiú helyet talált magának a Harmadik Birodalomban. Elkezdte javítani a repülő csészealjakat - a Belonce korongot. A valós történelemben ez a lemez képes volt felszállni, és elérte a két hangsorompó sebességét. A csatákban azonban nem vett részt. Túl sérülékeny volt, nagy és drága. A valós történelemben: sem a Szovjetunió, sem az USA nem fogadott el repülő csészealjakat. Mert a játék nem érte meg a gyertyát. Károsítsd meg az egyik motort, és a Belonce tárcsa azonnal elveszíti az irányítást és fejjel lefelé esik.
  De a hobbit fiú úgy csinálta, hogy a lamináris áramlás a repülő csészealjak körül áramlik, és sebezhetetlenné válnak a kézifegyverekkel szemben. És most a légelhárító ágyúk, a légágyúk és a géppuskák nem igazán tudják lelőni őket. De az örök és mezítlábas fiú úgy csinálta, hogy lám, lézereket szereltek rájuk. És ezek a lézerek szó szerint mindent elégettek tűzzel és hősugárral. És próbálj meg küzdeni ez ellen.
  Tehát a németeknek valójában erős katonai adujuk volt. Ezzel egyidejűleg fejlettebb aktív páncélzatot telepítettek a tankokra, és még műanyagból is elkezdtek járműveket gyártani.
  Igen, rendkívül viccesnek és a maga módján rendkívül agresszívnek tűnt.
  Az USA-ban persze a németeknek akartak válaszolni, de a repülő csészealjakkal szemben csak olyan atomtöltetek vannak, amelyek elméletileg elpusztíthatják őket. De a náciknak már több ezer lemezrepülőjük volt. A Führer 1949. április 20-án, hatvanadik születésnapján döntött a háború mellett. Amit ki lehet mondani, az nem a leghülyébb ötlet.
  A nácik ráadásul kellemetlen meglepetésben is részesülhetnek, ha rakétatechnológiát fejlesztenek ki az Egyesült Államokban.
  Az invázió előtt Hitler úgy döntött, hogy gladiátorharcokkal szórakozik. És ez sem egy őrült ötlet.
  De ez egy másik történet...
  
  KÉMJÁTÉKOK - OROSZORSZÁG ELPUSZTÍTÁSA
  MEGJEGYZÉS
  Különféle műveleteket hajtanak végre a titkosszolgálatok, elsősorban a CIA, az NSA, az MI, a MOSAD és mások, amelyek az egész világon különleges helyzetet teremtenek, amely gyakran kiszámíthatatlanná válik. Harc folyik a terrorizmus ellen és a befolyási övezetekért. Nagyon érdekes regényeket szentelnek ennek, valamint Mihail Gorbacsov árulásának.
  
  ELSŐ FEJEZET
  
  
  A gyűlölet a szívében jobban égett, mint az olvadt acél.
  
  Matt Drake felállt, átmászott a falon, és csendben földet ért. Leguggolt a ringó bokrok között, hallgatott, de nem érzett változást a körülötte lévő csendben. Egy pillanatra megállt, és újra megnézte a Glock alkompaktot.
  
  Minden készen állt. A Bloody King csatlósainak nehéz dolguk lesz ma este.
  
  Az előtte lévő ház félhomályban volt. Az első emeleten található konyha és nappali égett a lángok. A hely többi része sötétségbe borult. Még egy másodpercre megállt, gondosan átnézte az előző, már halott csatlóstól kapott diagramot, mielőtt némán továbblépett.
  
  Régi képzettsége jó szolgálatot tett neki, és újra kavargott az ereiben, most már pusztán személyes oka és igénye volt rá. A Vérkirály csatlósai közül három szörnyen meghalt három héten belül.
  
  Nem számít, mit mondott neki, Rodriguez a negyedik lett volna.
  
  Drake elérte a hátsó bejáratot, és ellenőrizte a zárat. Néhány perc múlva elfordította a kilincset, és becsúszott. Robbanást hallott a televízióból és elfojtott éljenzést. Rodriguez, Isten éltesse az öreg tömeggyilkost, a meccset nézte.
  
  Körbejárta a konyhát, és nem volt szüksége kompakt zseblámpája fényére, mivel a főszoba fénye szűrődött ki. Megállt a folyosón, hogy figyelmesen hallgasson.
  
  Egynél több srác volt ott? Nehéz kivenni az átkozott tévé zaja miatt. Nem számít. Mindet megölné.
  
  A kétségbeesés, amelyet Kennedy halála után az elmúlt három hétben érzett, majdnem eluralkodott rajta. Csupán két engedménnyel hagyta hátra barátait. Először felhívta Torsten Dahlt, hogy figyelmeztesse a svédet a Vérkirály bosszújára, és azt tanácsolja neki, vigye biztonságba a családját. Másodszor pedig régi SAS haverjai segítségét kérte. Bízott bennük, hogy gondoskodjanak Ben Blake családjáról, mert ő maga nem tudta megtenni.
  
  Drake most egyedül harcolt.
  
  Ritkán beszélt. ivott. Az erőszak és a sötétség volt az egyetlen barátja. Szívében nem maradt remény vagy irgalom
  
  Némán haladt a folyosón. A hely bűzlött a nyirkos, izzadságtól és sült ételtől. Szinte látszott a sörgőz. Drake kemény arcot vágott.
  
  Nekem könnyebb.
  
  Intelligenciája szerint élt itt egy férfi, aki segített elrabolni a Vérkirály legalább három hírhedt "foglyát". Hajója lezuhanását és a férfi láthatóan jól megtervezett szökését követően legalább egy tucat magas rangú személy óvatosan és titokban előlépett, hogy elmagyarázza, hogy családjuk egyik tagját alvilági alakok tartják fogva. A Bloody King manipulálta az Egyesült Államok döntéseit és tetteit, hasznot húzva figuráik szeretetéből és együttérzéséből.
  
  A terve valóban kiváló volt. Egyetlen ember sem tudta, hogy mások szerettei veszélyben vannak, és a Vérkirály vas-vér rúddal hatott rájuk. Minden, ami kellett. Bármi is működik.
  
  Drake azt hitte, még meg sem nyúltak ahhoz, akit elraboltak. Nem tudták megérteni, hogy valójában meddig jutott el a Vérkirály ördögi irányítása.
  
  Tőle balra kinyílt egy ajtó, és egy borostás, kövér férfi jött ki. Drake azonnal és halálos erővel lépett fel. Nekirohant a férfinak, előhúzott egy kést, és mélyen a gyomrába süllyesztette, majd tehetetlenségből a nyitott ajtón át a nappaliba lökte.
  
  A kövér férfi szeme kidülledt a hitetlenségtől és a döbbenettől. Drake szorosan tartotta, széles, sikoltozó pajzsként, erősen belenyomta a pengét, mielőtt elengedte és kihúzta a Glockot.
  
  Rodriguez gyorsan cselekedett, annak ellenére, hogy Drake megjelenése sokkot kapott. Már legurult a földre az összenyomott kanapéról, és az övét babrálta. De Drake figyelmét felkeltette a harmadik férfi a szobában.
  
  Egy zömök, hosszú hajú férfi babrált a sarokban, nagy fekete fejhallgatóval a füléhez nyomva. De még akkor is, amikor feszült, még akkor is, amikor sáros ujjaival kopogtatta a himnusz rudait, a lefűrészelt vadászpuska után nyúlt.
  
  Drake kicsinyítette magát. A végzetes lövés széttépte a kövér férfit. Drake félrelökte a görcsös testet, és felállt, és tüzelt. Három lövés levette a zenész fejének nagy részét, és testét a falnak dobta. A fejhallgató magától oldalra repült , ívet írt le a levegőben, és megállt egy hatalmas tévén, amely gyönyörűen lógott a széléről.
  
  Vér folyt le a lapos képernyőn.
  
  Rodriguez még mindig a padlón kúszott. Kidobott chips és sör pattogtak és fröccsentek körülötte. Drake egy pillanat alatt az oldalán állt, és erősen a szája tetejébe döfte a Glockot.
  
  "Ízletes?"
  
  Rodriguez megfulladt, de még mindig az övébe nyúlt egy kis késért. Drake megvetően figyelte, és ahogy a Vérkirály alattvalója brutális ütést mért rájuk, az egykori SAS-katona elkapta, és erősen a támadó bicepszébe ütötte.
  
  "Ne légy hülye".
  
  Rodriguez úgy hangzott, mintha disznót vágnának. Drake megfordította, és a kanapénak támasztotta. Megpillantotta a férfi tekintetét, elhomályosítva a fájdalomtól.
  
  - Mondjon el mindent, amit tud - suttogta Drake - a Véres Királyról. Elővett egy Glockot, de jól láthatóan tartotta.
  
  "Miben?" Rodriguez akcentusa vastag volt, és nehéz volt megfejteni faji és fájdalmai miatt.
  
  Drake Rodriguez szájába vágta a Glockot. Legalább egy fog ki van ütve.
  
  - Ne viccelj velem. Hangjában a méreg nem csupán gyűlöletről és kétségbeesésről árulkodott. Ez rádöbbentette a Vérkirály emberét, hogy a brutális halál valóban elkerülhetetlen.
  
  "Jó jó. Tudok Boudreau-ról. Akarod, hogy meséljek Boudreau-ról? Ezt meg tudom tenni."
  
  Drake finoman megkocogtatta a férfi homlokán a Glock orrát. - Kezdhetjük ott, ha akarod.
  
  "Bírság. Nyugodjon ". Rodriguez folytatta a nyilvánvaló fájdalmat. Vér folyt le az állán a kitört fogakból. - Boudreaux egy kibaszott seggfej, ember. Tudod az egyetlen okot, amiért a Vérkirály életben hagyta?
  
  Drake a férfi szemére szegezte a fegyvert. - Olyan embernek tűnök, aki válaszol a kérdésekre? Hangja reszketett, mint acél az acélon. "Kellene nekem?"
  
  "Igen. Jó jó. Még mindig sok haláleset vár. Ezt mondta a Bloody King, ember. Rengeteg halál vár még, és Boudreau örülni fog, ha a sűrűjében lehet. "
  
  - Szóval Boudreau-t használja a takarításhoz. Nem meglepo. Valószínűleg tönkreteszi az egész tanyát."
  
  Rodriguez pislogott. - Tud a tanyáról?
  
  "Hol van?" Drake érezte, hogy a gyűlölet úrrá lett rajta. "Ahol?" - Megkérdeztem. A következő másodpercben elszabadult, és Rodriguezt verni akarta.
  
  Nincsenek veszteségek. A szar úgysem tud semmit. Akárcsak mindenki más. Ha valamit el lehet mondani a Vérkirályról, az az, hogy mennyire elrejtette a nyomait.
  
  Ebben a pillanatban egy szikra villant Rodriguez szemében. Drake felgurult, ahogy valami nehéz elhaladt ott, ahol a feje volt.
  
  Egy negyedik férfi, aki valószínűleg elájult a szomszéd szobában, és a zaj felébresztette, megtámadta.
  
  Drake megpördült, kidobta a lábát, és majdnem levette új ellenfele fejét. Amikor a férfi a földre rogyott, Drake gyorsan felmérte - kemény tekintet, két kezén villamossínek, piszkos póló -, és kétszer fejbe lőtte.
  
  Rodriguez szeme kidülledt. "Nem!"
  
  Drake karon lőtte. - Nem voltál hasznomra.
  
  Újabb lövés. A térde felrobbant.
  
  "Nem tudsz semmit".
  
  Harmadik golyó. Rodriguez megduplázta a gyomrát.
  
  - Mint a többiek.
  
  Az utolsó hajtás. Közvetlenül a szemek között.
  
  Drake végigmérte a körülötte lévő halált, beleivott, és hagyta, hogy a lelke egy pillanatra megigya a bosszú nektárját.
  
  Otthagyta a házat, kiszökött a kerten keresztül, és hagyta, hogy a mély sötétség elnyelje.
  
  
  MÁSODIK FEJEZET
  
  
  Drake késő este felébredt, és ellepte a verejték. A szemek csukva voltak a részben kihullott könnyektől. Az álom mindig ugyanaz volt.
  
  Ő volt az a személy, aki mindig megmentette őket. Az a személy, aki mindig először mondja ki a "bízz bennem" szavakat. De aztán semmi sem jött össze neki.
  
  Engedd cserben mindkettőt.
  
  Már kétszer. Alison először. Most Kennedy.
  
  Kicsúszott az ágyból, és az éjjeliszekrényen lévő pisztoly mellett tartott palackért nyúlt. Kortyolt egyet a nyitott fedelű üvegből. Az olcsó whisky leégett a torkán és a beleibe. Gyógyszer gyengéknek és elátkozottaknak.
  
  Amikor a bűntudat azzal fenyegette, hogy ismét térdre kényszeríti, három gyors hívást tett. Az első Izlandon. Röviden beszélt Thorsten Dahllal, és hallotta az együttérzést a nagy svéd hangjában, még akkor is, amikor azt mondta neki, hogy ne telefonáljon minden este, hogy a felesége és a gyermekei biztonságban vannak, és nem fog bántani őket.
  
  A második Joe Shepardnak szólt, aki mellett sok csatában harcolt együtt a régi ezrednél. Shepard udvariasan felvázolta ugyanazt a forgatókönyvet, mint Dahl, de nem fűzött megjegyzést Drake elmosódott szavaihoz vagy a durva károgáshoz a hangjában. Biztosította Drake-et, hogy Ben Blake családját jól őrzik, ő és néhány barátja az árnyékban ültek, és szakszerűen őrzik a helyet.
  
  Drake lehunyta a szemét, amikor megadta az utolsó hívást. A feje forgott, a belseje pedig úgy égett, mint a pokol legalsó foka. Mindez üdvözlendő volt. Bármi, ami elvonja a figyelmét Kennedy Moore-ról.
  
  Még a temetéséről is lemaradtál...
  
  "Helló?" Alicia hangja nyugodt és magabiztos volt. Ő is a közelmúltban veszített el valakit, aki közel állt hozzá, bár semmilyen külső jelet nem mutatott.
  
  "Én vagyok. Hogyan vannak?"
  
  "Minden rendben. Hayden jól gyógyul. Már csak néhány hét, és visszatér a CIA szent képéhez. Blake jól van, de hiányzol neki. Most jelent meg a nővére. Igazi családi találkozó. Május hála Istennek. Nézem őket, Drake. Hol a pokolban vagy?"
  
  Drake köhögött, és megtörölte a szemét. "Köszönöm" - sikerült kimondania, mielőtt megszakította a kapcsolatot. Vicces, hogy a poklot említette.
  
  Úgy érezte, éppen ezeken a kapukon kívül vert tábort.
  
  
  HARMADIK FEJEZET
  
  
  Hayden Jay nézte, ahogy a nap felkel az Atlanti-óceán felett. Ez volt a kedvenc része a napnak, amelyet szeretett egyedül tölteni. Óvatosan kikászálódott az ágyból, összerándult a csípőjének fájdalmától, és óvatosan az ablakhoz sétált.
  
  Viszonylagos béke szállt rá. A kúszó tűz megérintette a hullámokat, és néhány percre minden fájdalma és aggodalma elolvadt. Az idő megállt, és ő halhatatlan volt, majd kinyílt mögötte az ajtó.
  
  Ben hangja. "Csodálatos kilátás".
  
  A nő a napkelte felé biccentett, majd megfordult, és látta, hogy a férfi őt nézi. - Nem kell frissülnie, Ben Blake. Csak kávé és vajas bagel."
  
  A barátja úgy hadonászott egy italos kartonnal és egy papírzacskóval, mint a fegyverekkel. - Találkozzunk az ágyon.
  
  Hayden még egy utolsó pillantást vetett New Dawnra, majd lassan az ágy felé indult. Ben könnyen elérhető helyre tette a kávét és a bageleket, és szemébe nézett a kiskutya kutyájának.
  
  "Hogyan-"
  
  - Ugyanaz, mint tegnap este - mondta Hayden gyorsan. - Nyolc órával nem szűnik meg a sántaság. Aztán kissé megenyhült. - Valami Drake-től?
  
  Ben hátradőlt az ágyon, és megrázta a fejét. "Nem. Beszéltem apukámmal és mindannyian jól vannak. Semmi jel... - Elhallgatott. "Tól től..."
  
  - Családjaink biztonságban vannak. Hayden a térdére tette a kezét. "A Bloody King elbukott ott. Most már csak meg kell találnunk, és le kell mondania a bosszúvágyat."
  
  - Sikertelen? - visszhangozta Ben. "Hogy mondhatod, hogy?"
  
  Hayden mély levegőt vett. - Tudod, mire gondoltam.
  
  "Kennedy meghalt. És Drake... még a temetésére sem ment el.
  
  "Tudom".
  
  - Elment, tudod. Ben úgy meredt a bageljére, mintha egy sziszegő kígyó lenne. "Nem fog visszajönni".
  
  - Adj neki időt.
  
  - Három hete volt.
  
  - Akkor adj neki még hármat.
  
  - Mit gondol, mit csinál?
  
  Hayden halványan elmosolyodott. - Abból, amit Drake-ről tudok... Először takarjuk el a hátunkat. Aztán megpróbálja megtalálni Dmitrij Kovalenkót."
  
  - Lehet, hogy a Véres Király soha többé nem jelenik meg. Ben hangulata olyan nyomasztó volt, hogy még az új reggel fényes ígérete is eltűnt.
  
  "Ő fog." Hayden a fiatalemberre pillantott. "Van egy terve, emlékszel? Nem fog lefeküdni a földre, mint korábban. Az időutazó eszközök csak a kezdet voltak. Kovalenko sokkal nagyobb meccset tervez."
  
  "Pokol kapuja?" Ben elgondolkodott. - Elhiszed ezt a szart?
  
  "Nem számít. Elhiszi. A CIA-nak csak annyit kell tennie, hogy megtudja."
  
  Ben nagyot kortyolt a kávéjából. "Semmi gond?"
  
  - Nos... - mosolygott rá ravaszul Hayden. "Most a stréber képességeink megduplázódtak."
  
  - Karin az agy - ismerte el Ben. - De Drake egy perc alatt megtörte volna Boudreaux-t.
  
  - Ne légy túl biztos. Kinimaka nem ezt tette. És nem éppen uszkár."
  
  Ben megállt, amikor kopogtattak az ajtón. Szemei rémületről árulkodtak.
  
  Haydennek szánt egy pillanatot, hogy megnyugtassa. - Egy CIA biztonságos kórházban vagyunk, Ben. A helyszínt körülvevő biztonsági szint megszégyenítené az elnöki beiktatási felvonulást. Nyugodj le."
  
  Az orvos bedugta a fejét az ajtón. "Minden rendben?" Belépett a szobába, és ellenőrizni kezdte Hayden diagramjait és életjeleit.
  
  Amikor kifelé menet becsukta az ajtót, Ben ismét megszólalt. - Gondolod, hogy a Vérkirály újra megpróbálja átvenni az eszközöket?
  
  Hayden vállat vont. - Azt sugallod, hogy nem ő kapta meg az első dolgot, amit elvesztettem. Valószínűleg ez történt. Ami a másodikat illeti, amit a csónakjából találtunk? Mosolygott. - Leszögezve.
  
  - Ne légy önelégült.
  
  - A CIA nem nyugszik a babérjain, Ben - mondta azonnal Hayden. "Nem több. Készen állunk, hogy találkozzunk vele."
  
  - Mi a helyzet az emberrablás áldozataival?
  
  - Mi lesz velük?
  
  "Határozottan nagy horderejűek. Harrison nővére. Mások, akiket említettél. Használni fogja őket."
  
  "Természetesen megteszi. És készen állunk a találkozásra."
  
  Ben befejezte a bagelt, és megnyalta az ujjait. "Még mindig nem hiszem el, hogy az egész bandának a föld alá kellett mennie" - mondta sóvárogva. - Pont akkor, amikor elkezdtünk híresek lenni.
  
  Hayden diplomatikusan felkacagott. "Igen. Tragikus."
  
  - Nos, talán még hírhedtebbek leszünk.
  
  Újabb halk kopogás hallatszott, és Karin és Kinimaka belépett a szobába. A hawaii depressziósnak tűnt.
  
  "Ez a barom nem fog vinnyogni. Nem számít, mit csinálunk, még csak fütyülni sem fog ránk."
  
  Ben állát a térdére támasztotta, és komor arcot vágott. - A fenébe, bárcsak Matt itt lenne.
  
  
  NEGYEDIK FEJEZET
  
  
  A herefordi férfi szorosan figyelte. Egy füves domb tetején, egy sűrű fától jobbra lévő kilátópontjáról a puskájára szerelt teleszkópos irányzék segítségével meg tudta határozni Ben Blake családjának tagjait. A katonai célú távcső tartalmazott egy megvilágított irányzékot, amely lehetővé tette a széles körű használatát kedvezőtlen fényviszonyok között, és tartalmazta a BDC-t (Bullet Drop Compensation).
  
  Valójában a puska markolatig fel volt szerelve minden elképzelhető csúcstechnológiás mesterlövész eszközzel, de a céltávcső mögött álló embernek természetesen nem volt szüksége rájuk. A legmagasabb szintre képezték ki. Most nézte, ahogy Ben Blake apja a televízióhoz lépett, és bekapcsolta. Kisebb igazítás után látta, hogy Ben Blake anyja egy kis távirányítóval int az apjának. Látványának szálkeresztje egy millimétert sem mozdult.
  
  Gyakorlott mozdulattal körbejárta a tekintetét a ház körül. A fák és egy magas fal rejtette el az úttól, és a herefordi férfi némán számolta a bokrok között megbújó őröket.
  
  Egy kettő három. Mindent figyelembe vesznek. Tudta, hogy még négyen vannak a házban, és még kettő teljesen el van rejtve. Minden bűnük ellenére a CIA kiváló munkát végzett Blakes védelmében.
  
  A férfi a homlokát ráncolta. Mozgást vett észre. Az éjszakánál feketébb sötétség terült el a magas fal tövében. Túl nagy ahhoz, hogy állat legyen. Túl titkos ahhoz, hogy ártatlan legyen.
  
  Az emberek megtalálták Blake véres királyát? És ha igen, mennyire voltak jók?
  
  Balról, egyenesen a La Manche felől enyhe szellő fújt, ami a tenger sós ízét hozta magával. A herefordi férfi mentálisan kompenzálta a golyó megváltozott röppályáját, és egy kicsit közelebb közelített.
  
  A férfi teljesen feketébe volt öltözve, de a felszerelés egyértelműen házi készítésű. Ez a fickó nem profi volt, csak egy zsoldos.
  
  Bullet food.
  
  A férfi ujja egy pillanatra megfeszült, majd elengedte. Persze az igazi kérdés az volt, hogy hányat hozott magával?
  
  Célját a célkeresztben tartva gyorsan felmérte a házat és környékét. Egy másodperccel később már biztos volt benne. A környék tiszta volt. Ez a fekete ruhás férfi egyedül cselekedett, a herefordi ember magabiztos volt magában.
  
  Egy zsoldos, aki fizetésért öl.
  
  Alig éri meg a golyót.
  
  Finoman meghúzta a ravaszt, és elnyelte a visszarúgást. A csőből kilépő golyó hangja alig érzékelhető. Látta, amint a zsoldos minden felhajtás nélkül zuhan, összeesik a benőtt bokrok között.
  
  A Blake család őrei nem vettek észre semmit. Néhány perc múlva titokban felhívta a CIA-t, és tájékoztatta őket, hogy betörtek az új biztonságos házukba.
  
  A herefordi férfi, Matt Drake régi SAS-cimborája továbbra is őrizte az őröket.
  
  
  ÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Matt Drake lecsavarta a kupakot egy friss Morgan's Spiced üvegről, és tárcsázta a mobilján lévő gyorstárcsázó számot.
  
  May hangja izgatottan csengett, ahogy válaszolt. "Gácsér? Mit akarsz?"
  
  Drake a homlokát ráncolta, és ivott egy kortyot az üvegből. May számára az érzelmek kimutatása körülbelül annyira nem volt jellemző, mint az lenne, ha egy politikus tiszteletben tartaná választási fogadalmát. "Jól vagy?"
  
  "Természetesen jól vagyok. Miért ne lennék az? Mi ez?"
  
  Ivott még egy hosszú kortyot, és folytatta. - A készülék, amit neked adtam. Biztonságos?"
  
  Volt egy pillanatnyi habozás. "Nekem nincs meg. De biztonságban van, barátom." Mai megnyugtató intonációi visszatértek. - Ez olyan biztonságos, amennyire csak lehet. Drake ivott még egy kortyot. Mai megkérdezte: - Ez minden?
  
  "Nem. Azt hiszem, már majdnem kimerítettem az előnyeimet ezen a téren. De van egy másik ötletem. Az egyik közelebb van az otthonhoz."
  
  A csend kattant és recsegett, miközben várt. Ez nem egy átlagos május volt. Talán volt valakivel.
  
  - Használnod kell a japán kapcsolataidat. És a kínaiak. És főleg az oroszok. Azt akarom tudni, hogy Kovalenkónak van-e családja.
  
  Éles lélegzet hallatszott. "Ezt most komolyan mondod?"
  
  - Persze, hogy átkozottul komolyan beszélek. A szándékánál keményebben mondta, de nem kért bocsánatot. - És Boudreau-ról is szeretnék tudni. És a családja."
  
  Mainak egy teljes percébe telt, mire válaszolt. - Oké, Drake. Minden tőlem telhetőt megteszek."
  
  Drake mély levegőt vett, amikor a kapcsolat megszakadt. Egy perccel később az üveg fűszeres rumot bámulta. Valamiért félig üres volt. Felnézett az ablakra, és megpróbálta megnézni Miami városát, de az üveg annyira piszkos volt, hogy alig látta az üveget.
  
  Fájt a szíve.
  
  Újra visszaverte az üveget. Minden további gondolkodás nélkül intézkedett, és megnyomott egy másik gyorshívó számot. A cselekvés során megtalálta a módját, hogy félretegye a gyászt. A cselekvés során megtalálta a módját a továbblépésnek.
  
  Csörgött és csörgött a mobiltelefon. Végül a hang válaszolt. - A francba, Drake!
  
  - Nyugodtan beszélsz, kurva - húzta el a száját, majd elhallgatott. - Hogy... milyen a csapat?
  
  "Csapat? Krisztus. Oké, akarsz egy rohadt futballhasonlatot? Az egyetlen személy, akit ésszerűen használhatsz csatárként, az Kinimaka. Hayden, Blake és a húga még a padra sem férne be." Elhallgatott. "Nincs koncentráció. A te hibád."
  
  Szünetet tartott. "ÉN? Azt akarja mondani, hogy ha kísérletet tettek volna rájuk, az sikeres lett volna? Kissé ködös feje lüktetni kezdett. - Mert lesz egy kísérlet.
  
  "A kórház jól őrzött. Az őrök elég kompetensek. De jó, hogy megkért, hogy maradjak. És még jó, hogy igent mondtam.
  
  - És Boudreau? Mi van ezzel a gazemberrel?"
  
  "Körülbelül olyan szórakoztató, mint egy tükörtojás. Nem fog eltörni. De ne feledd, Drake, az egész amerikai kormány most ezen dolgozik. Nem csak mi."
  
  - Ne emlékeztess. Drake összerándult. "Egy olyan kormány, amely mélyen kompromittált. Az információ fel-alá jár a kormányzati kommunikációs vonalakon, Alicia. Mindössze egyetlen nagy bezárásra van szükség ahhoz, hogy az egészet betöltse."
  
  Alicia hallgatott.
  
  Drake leült és gondolkodott. Amíg a Vérkirályt fizikailag fel nem fedezték, az általuk birtokolt információkat megbízhatatlannak kellett tekinteni. Ez magában foglalta a Pokol Kapujáról, a Hawaiihoz fűződő kapcsolatról szóló információkat, és minden apróságot, amit a négy halott csatlóstól szerzett.
  
  Talán még egy dolog segítene.
  
  "Van még egy vezetésem. May pedig ellenőrzi Kovalenko és Boudreau családi kapcsolatait. Talán megkérhetnéd Haydent is, hogy tegye meg ugyanezt?
  
  - Szívességből jöttem, Drake. Nem vagyok a te átkozott juhászkutyád."
  
  Drake ezúttal hallgatott.
  
  Alicia felsóhajtott. - Nézze, megemlítem. És ami Mayt illeti, ne bízz abban az őrült tündérben, amennyire csak tudod.
  
  Drake elmosolyodott a videojáték-referencia hallatán. - Egyetértek ezzel, ha megmondja, melyik őrült kurva ölte meg Wellst. És miért."
  
  Hosszú csendre számított, és meg is kapta. Megragadta az alkalmat, és ivott még néhány kortyot a borostyán gyógyszerből.
  
  - Beszélek Haydennel - suttogta végül Alicia. "Ha Boudreaux-nak vagy Kovalenkónak van családja, meg fogjuk találni őket."
  
  A kapcsolat megszakadt. A hirtelen beállt csendben Drake feje légkalapácsként lüktetett. Egy napon elmondják neki az igazat. De egyelőre elég volt, hogy elvesztette Kennedyt.
  
  Elég volt, hogy valamikor hitt valamiben, ami most olyan távoli volt, mint a hold, a fényes jövőben, amely hamuvá változott. A benne rejlő reménytelenség összeszorította a szívét. Az üveg leesett a legyengült ujjak közül, nem tört el, hanem a piszkos padlóra ömlött tüzes tartalma.
  
  Drake egy pillanatig azon gondolkodott, hogy kiönti-e egy pohárba. A kiömlött folyadék az ígéreteire, fogadalmaira és biztosítékaira emlékeztette, amelyeket tett, és a másodperc töredéke alatt elpárolgott, és az életek elvesztegetve és tönkrementekké váltak, mint annyi víz ömlött a padlóra.
  
  Hogy tehette ezt még egyszer? Ígérd meg, hogy biztonságban tartja a barátait. Most már csak annyit tudott megölni, amennyit csak tudott.
  
  Győzd le a gonosz világát, és hagyd, hogy a jó tovább éljen.
  
  Leült az ágy szélére. Törött. Semmi sem maradt. A halálon kívül minden meghalt benne, és a megmaradt törött héj nem akart többet ettől a világtól.
  
  
  HATODIK FEJEZET
  
  
  Hayden megvárta, amíg Ben és Karin visszavonulnak az egyik kiszolgáló helyiségbe. A testvérpár Hawaiit, a Gyémántfejet, a Pokol kapuit és a Véres Királyhoz kapcsolódó más legendákat kutatta, abban a reményben, hogy sikerül összeállítani egy elméletet.
  
  Miután a helyzet tisztázott, Hayden friss ruhát vett fel, és besétált a kis irodába, ahol Mano Kinimaka egy kis munkaállomást állított fel. A nagydarab hawaii kissé idegesnek tűnt a billentyűket kopogtatta.
  
  - Még mindig két kulcsot fogsz egyszerre a kolbászujjaiddal? - kérdezte Hayden közömbösen, Kinimaka pedig mosolyogva megfordult.
  
  - Aloha nani wahine - mondta, majd majdnem elpirult, amikor kimutatta, hogy tudja a szavak jelentését.
  
  "Szerinted szép vagyok? Azért, mert megkéselt egy őrült?
  
  "Mert örülök. Nagyon örülök, hogy még mindig velünk vagy."
  
  Hayden Kinimaki vállára tette a kezét. - Köszönöm, Mano. Várt néhány pillanatot, majd így szólt: - De most Boudreau-val van lehetőségünk és dilemmánk is. Tudnunk kell, amit ő tud. De hogyan törhetjük meg?
  
  "Azt hiszed, hogy ez az őrült barom tudja, hol bujkál a Véres Király?" Valóban elmondaná neki egy olyan óvatos ember, mint Kovalenko?
  
  "Boudreau a legrosszabb őrült típus. Okos ember. Azt hiszem, tud valamit."
  
  Gúnyos hang hallatszott Hayden mögül. - Drakey úgy gondolja, hogy meg kellene kínoznunk a családját. Hayden megfordult. Alicia cinikusan mosolygott rá. - Jól vagy ezzel, CIA?
  
  - Beszéltél megint Matttel? - mondta Hayden. "Hogy van?"
  
  "Úgy néz ki, mint a régi énje" - mondta Alicia olyan iróniával, amit nyilvánvalóan nem gondolt komolyan. - Ahogy egykor kedveltem őt.
  
  "Reménytelen? Részeg? Egy?" Hayden nem tudta elrejteni a megvetést a hangjában.
  
  Alicia vállat vont. "Ideges. Kemény. Halálos." Találkozott a CIA-ügynök pillantásával. "Higgye el, édesem, ilyennek kell lennie. Csak így kerülhet ki élve ebből az ügyből. És... - Elhallgatott, mintha azon töprengene, hogy folytassa-e. - És... lehet, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy mindannyian élve és sértetlen családdal kijöjjenek ebből.
  
  - Megnézem, van-e Boudreaux-nak családja. Hayden visszafordult Kinimaka felé. - De a CIA biztosan nem fog megkínozni senkit.
  
  - Érvényes a belépője az intézménybe? Kinimaka a brit hadsereg egykori katonájára nézett.
  
  - Adj vagy veszel, nagyfiú. Alicia huncut mosolyt villantott, és szándékosan benyomult Hayden mellett abba a kis szobába, ahol nagyrészt Kinimaki teste lakott. "Mit csinálsz?"
  
  "Munka". Kinimaka kikapcsolta a képernyőt, és elbújt egy sarokban, a lehető legtávolabb Aliciától.
  
  Hayden a segítségére sietett. - Emberként katona voltál, Alicia. Van valami javaslata, ami segíthet nekünk megtörni Boudreaux-t?
  
  Alicia kihívással a szemében Hayden felé fordult. - Miért nem megyünk és beszélünk vele?
  
  Hayden elmosolyodott. - Épp készülődtem.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden levezetett minket a fogdába. Az ötperces séta és a liftes utazás nem okozott neki fájdalmat, bár nyugodtan vette, és a hangulata is javult. Arra jött rá, hogy a késelés viszonylag hasonló minden más olyan betegséghez, amely miatt el kellett távolodnia a munkától. Előbb-utóbb pokolian meguntad, és újra harcba akartad vonni a poklot.
  
  Az előzetes letartóztatásban lévő terület két sor zárkából állt. Végigmentek a gondosan csiszolt padlón, míg el nem értek az egyetlen cellához, ahol egy fogoly volt, az utolsó cellához a bal oldalon. A cella eleje tárva-nyitva volt, és a lakóját a padlótól a mennyezetig húzódó rácssorok vették körül.
  
  A levegő megtelt fehérítő illatával. Hayden biccentett a Boudreau cellája előtt állomásozó fegyveres őrök felé, amikor megérkezett, hogy szembeszálljon azzal a férfival, aki három héttel korábban többször is megpróbálta megölni.
  
  Ed Boudreaux az ágyán hevert. Elmosolyodott, amikor meglátott. - Hogy van a combod, szőke?
  
  "Mit?" Hayden tudta, hogy nem szabad provokálnia, de nem tudta visszatartani magát. - Kicsit rekedten cseng a hangod. Megfojtottak mostanában?" Három hét sántítás és egy szúrt seb okozta trauma meggondolatlanná tette.
  
  Kinimaka vigyorogva lépett mögé. Boudreau heves éhséggel találkozott a tekintetével. - Néha - suttogta. - Fordítsuk meg az asztalt.
  
  Kinimaka válasz nélkül kiegyenesítette nagy vállát. Alicia ezután megkerülte a nagydarab férfi testét, és egyenesen a rácsokhoz sétált. - Az a vékony gazember elrontotta az apró bugyidat? A gúnyos mosolyt Haydenre irányította, de nem vette le a tekintetét Boudreaux-ról. - Nem tartana tovább egy percnél.
  
  Boudreau felkelt az ágyról, és a rácsokhoz lépett. - Gyönyörű szemek - mondta. "Koszos száj. Nem te vagy az, aki megbaszta azt a kövér szakállas srácot? Akit az embereim megöltek?"
  
  "Én vagyok".
  
  Boudreaux megragadta a rácsokat. - Mit érzel ezzel kapcsolatban?
  
  Hayden érezte, hogy az őrök kezdenek ideges lenni. Ez a fajta konfrontatív mérlegelés nem vitte őket sehova.
  
  Kinimaka már tucatnyi különböző módon próbálta rávenni a zsoldost, hogy beszéljen, ezért Hayden valami egyszerűt kérdezett. - Mit akarsz, Boudreau? Mi fogja meggyőzni, hogy elmondja nekünk, mit tud Kovalenkóról?
  
  "WHO?" Boudreau nem vette le a szemét Aliciáról. A köztük lévő rács szélessége választotta el őket.
  
  "Tudod, kire gondolok. Véres király."
  
  "Ó, ő. Ő csak egy mítosz. Azt hittem, ezt a CIA-nak tudnia kell.
  
  "Nevezd meg az áradat."
  
  Boudreau végre megszakította a szemkontaktust Aliciával. - A kétségbeesés az angol módszer. Pink Floyd szavaival élve."
  
  "Serre sem jutunk" - emlékeztette Haydent kellemetlenül Drake és Ben dinoroci tréfás versenyére, és remélte, hogy Boudreaux csak értelmetlen megjegyzéseket tesz. "Mi-"
  
  - Elviszem - sziszegte hirtelen Boudreau. Hayden megfordult, és látta, hogy ismét szemtől szemben áll Aliciával. "Egy az egyben. Ha megver, beszélni fogok."
  
  "Készült". Alicia gyakorlatilag átpréselte magát a rácsokon. Az őrök előrerohantak. Hayden érezte, hogy felforr a vére.
  
  "Állj!" Kinyújtotta a kezét, és visszarántotta Aliciát. "Őrült vagy? Ez a seggfej soha nem fog beszélni. Nem éri meg a kockázatot."
  
  - Nincs kockázat - suttogta Alicia. - Egyáltalán nincs kockázat.
  
  - Elmegyünk - mondta Hayden. - De... - Elgondolkodott azon, amit Drake kérdezett. - Hamarosan visszajövünk.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake hátradőlt, és nézte, ahogy nővére könnyedén kezeli a módosított CIA számítógépet. Nem tartott sokáig, míg megszokta a kormányhivatal által megkövetelt speciális operációs rendszert, de aztán ő volt a család agya.
  
  Karin egy pimasz, fekete öves, sztriptízbárban laza volt, aki hatéves korában, késő tinédzserkorában feldobta az életet, összeszedte az agyát és a diplomáját, és azt tervezte, hogy egyáltalán nem csinál semmit. Célja az volt, hogy bántsa és gyűlölje az életet azért, amit tett vele. Az ajándékok elpazarlása volt az egyik módja annak, hogy megmutassa, hogy már nem törődik vele.
  
  Most megfordult, hogy ránézzen. "Íme, és imádd a Blake nő hatalmát. Minden, amit valaha is tudni akart a Diamond Headről, egyetlen gyors olvasmányban."
  
  Ben átnézett az információkon. Több napja tették ezt - Hawaiit és Diamond Headet - Oahu híres vulkánját -, és Cook kapitány, a Hawaii-szigetek legendás felfedezőjének utazásairól olvastak még 1778-ban. Fontos volt, hogy a lehető legtöbb információt átvizsgálják és el is mentsék, mert az áttörés bekövetkeztekor a hatóságok arra számítottak, hogy az események valóban nagyon gyorsan haladnak.
  
  Azonban a Vérkirály utalása a Pokol Kapujára továbbra is rejtély maradt, különösen Hawaii kapcsán. Úgy tűnt, a legtöbb hawaii nem is hitt a pokol hagyományos változatában.
  
  Maga a Diamond Head része volt a Honolulu Volcano Series néven ismert, összetett kúp- és szellőző-sorozatnak, amely Oahu hírhedt nevezetességeinek többségét képezte. Maga a Diamond Head, valószínűleg a leghíresebb mérföldkő, körülbelül 150 000 évvel ezelőtt csak egyszer tört ki, de olyan egyszeri robbanóerővel, hogy sikerült megőriznie hihetetlenül szimmetrikus kúpját.
  
  Ben kissé elmosolyodott a következő megjegyzés hallatán. Úgy tartják, hogy a Diamond Head soha többé nem fog kitörni. Hm...
  
  - Emlékszel arra a részre, hogy a Diamond Head kúpok és lyukak sorozata? Karin akcentusa hibásan Yorkshire volt. Már nagyon jól szórakozott a helyi CIA embereivel Miamiban ezen, és kétségtelenül többeket is felzaklatott.
  
  Nem mintha Karint érdekelte volna. - Süket vagy, haver?
  
  - Ne hívj havernak - nyafogott. "A férfiak így hívják a többi férfit. A lányoknak nem szabad így beszélniük. Főleg a húgom."
  
  - Oké, húsleves. Egyelőre fegyverszünet. De tudod, mit jelent a szellőző? Legalább a te világodban?"
  
  Ben úgy érezte, visszatért az iskolába. - Lávacsövek?
  
  "Értettem. Hé, nem vagy olyan buta, mint a kilincs, ahogy apa mondta.
  
  - Apa soha nem mondta...
  
  - Nyugi, kurva. Egyszerűen fogalmazva, a lávacsövek alagutak. Oahu egész területén.
  
  Ben megrázta a fejét, és ránézett. "Tudom. Azt akarod mondani, hogy a Vérkirály az egyik mögött rejtőzik?
  
  "Ki tudja? De azért vagyunk itt, hogy kutassunk, igaz? Megnyomta a billentyűket CIA Ben saját számítógépén. "Láss hozzá."
  
  Ben felsóhajtott, és elfordult tőle. A családjának többi tagjához hasonlóan neki is hiányoztak, amíg külön voltak, de egy óra utolérés után visszatért a régi nyavalygás. Azonban hosszú utat tett meg, hogy segítsen.
  
  Keresést indított a The Legends of Cook kapitányban, és hátradőlt a székben, hogy megnézze, mi történik, gondolatai nagyon hasonlítanak Matt Drake és legjobb barátja gondolataihoz. Elmeállapot.
  
  
  HETEDIK FEJEZET
  
  
  A Vérkirály egy földig érő tükrös ablakon keresztül nézett a területére, amelyet kizárólag azzal a céllal hoztak létre, hogy panorámát teremtsenek egy buja, hullámzó völgyre, egy paradicsomra, ahová a sajátján kívül senki sem tette be a lábát.
  
  Általában stabil és koncentrált elméje ma számos témán járt. Hajójának - évtizedek óta tartó otthonának - elvesztése, bár várható volt, tovább rontott a helyzeten. Talán a hajó hirtelen pusztulásának volt köszönhető. Nem volt ideje elköszönni. De hát a búcsú korábban soha nem volt számára fontos vagy szentimentális.
  
  Kemény, érzéketlen ember volt, aki Oroszország legnehezebb időszakaiban nőtt fel, és az ország számos legnehezebb területén nőtt fel. Ennek ellenére viszonylag könnyedén boldogult, felépítette a vér, a halál és a vodka birodalmát, és milliárdokat keresett.
  
  Nagyon jól tudta, miért dühítette fel Viharköpeny elvesztése. Érinthetetlennek tartotta magát, királynak az emberek között. A csekély amerikai kormány ily módon sértegetni és csalódást okozni nem volt más, mint a szemében. De akkor is fájt.
  
  Az egykori katona, Drake különös tüskenek bizonyult az oldalán. Kovalenko úgy érezte, hogy az angol személyesen próbálta meghiúsítani jól kidolgozott terveit, amelyek több éve mozgolódnak, és személyes sértésnek vette a férfi részvételét.
  
  Innen a Bloody Vendetta. Személyes megközelítése az volt, hogy először Drake barátnőjével foglalkozzon; A többi lárvát a globális zsoldos kapcsolataira bízza. Már várta az első telefonhívást. Egy másik hamarosan meghal.
  
  A völgy szélén túl, egy távoli zöld domb mögött, ott állt a három tanyája közül az egyik. Csak álcázott háztetőket tudott kivenni, amelyeket csak azért láthatott, mert pontosan tudta, hol kell keresnie. A tanya ezen a szigeten volt a legnagyobb. A másik kettő különálló szigeteken volt, kisebbek és erősen védettek, és kizárólag arra szolgáltak, hogy az ellenséges támadást három irányba osszák fel, ha egyáltalán megtörténik.
  
  A túszok különböző helyekre történő elhelyezésének értéke az volt, hogy az ellenségnek meg kellett osztania erőit, hogy mindegyiket élve megmentse.
  
  A Bloody Kingnek tucatnyi különböző módja volt, hogy észrevétlenül hagyja el ezt a szigetet, de ha minden a terv szerint ment volna, nem ment volna sehova. Meg fogja találni, amit Cook a Pokol Kapuján túl, és a kinyilatkoztatások minden bizonnyal istenné változtatják a királyt.
  
  A kapu önmagában elég volt ehhez - okoskodott.
  
  De a kapuval kapcsolatos minden gondolat elkerülhetetlenül mélyen égető emlékekhez vezetett - mindkét szállítóeszköz elvesztéséhez, a szemtelenséghez, amelyet meg kell bosszulni. Hálózata gyorsan felfedezte az egyik eszköz helyét - az egyiket, amely a CIA őrizetében volt. A másik helyét már tudta.
  
  Ideje visszahozni mindkettőt.
  
  Az utolsó pillanatban gyönyörködött a látványban. A vastag lombok a trópusi szellő ritmusában himbálóztak. A nyugalom mély nyugalma egy pillanatra felkeltette a figyelmét, de nem mozdította meg. Ami soha nem volt, soha nem fog hiányozni.
  
  Rögtön óvatosan kopogtattak az irodája ajtaján. A Vérkirály megfordult, és azt mondta: "Menjünk!" Hangja úgy visszhangzott, mint egy tank hangja, amely egy kavicsbányán áthajt.
  
  Az ajtó kinyílt. Két őr lépett be, magukkal hurcoltak egy ijedt, de jó modorú japán származású lányt. - Chica Kitano - rebegte a Véres Király. - Remélem, vigyáznak rád?
  
  A lány makacsul nézte a földet, nem merte felemelni a szemét. A Bloody King jóváhagyta. - Várod az engedélyemet? Nem értett egyet. - Azt mondták nekem, hogy a nővére a legveszélyesebb ellenfél, Chica - folytatta. - És most ő csak egy újabb erőforrás számomra, mint a Földanya. Mondd... szeret téged, Chika, a húgodat, Mai?
  
  A lány még levegőt sem vett. Az egyik őr kérdőn nézett a Vérkirályra, de ő figyelmen kívül hagyta a férfit. "Nem szükséges beszélni. Ezt jobban értem, mint azt valaha is elképzelnéd. Nekem csak üzlet, hogy elcseréljem. És nagyon jól tudom, mekkora értékű a gondos csend egy üzleti tranzakció során."
  
  Egy műholdas telefonnal hadonászott. "A húgod - Mai - felvette velem a kapcsolatot. Nagyon okos, és a kimondatlan fenyegetés értelmében. Veszélyes, a nővéred." Másodszor is elmondta, szinte élvezte a négyszemközti találkozás lehetőségét.
  
  De ez egyszerűen nem történhetett meg. Nem most, amikor olyan közel volt élete céljához.
  
  - Felajánlotta, hogy az életedért cserél. Látod, nála van a kincsem. Egy nagyon különleges eszköz, amelyet helyettesíteni fog az Ön számára. Ez jó. Megmutatja az értékét egy olyan világban, amely a hozzám hasonló könyörtelen embereket jutalmazza."
  
  A japán lány félénken felemelte a szemét. A Véres Király mosolyra görbítette a száját. - Most meglátjuk, mit hajlandó feláldozni érted.
  
  Tárcsázta a számot. Egyszer csörgött a telefon, és egy nyugodt női hang vette fel.
  
  "Igen?"
  
  "Mai Kitano. Tudod, ki az. Ugye tudod, hogy nincs esély a hívás nyomon követésére?
  
  - Nem áll szándékomban megpróbálni.
  
  "Nagyon jó". Sóhajtott. - Ó, ha több időnk lenne, neked és nekem. De nem számít. Itt van a gyönyörű húgod, Chica. A Vérkirály intett az őröknek, hogy hozzák előre. - Köszönj a húgodnak, Chica.
  
  May hangja visszhangzott a telefonban. "Chica? Hogy vagy?" Fenntartott. Anélkül, hogy elárulta volna a félelmet és a dühöt, amelyről a Véres Király tudta, hogy ott forrong a felszín alatt.
  
  Eltartott egy pillanatig, de Chika végül azt mondta: - Konnichiwa, shimai.
  
  A Véres Király nevetett. "Elképesztő számomra, hogy a japánok valaha is létrehoztak egy ilyen brutális harci gépet, mint te, Mai Kitano. A te fajad nem ismer olyan csapásokat, mint az enyém. Olyan átkozottul visszafogott vagy. "
  
  - A dühünk és a szenvedélyünk abból fakad, amitől érezzünk - mondta Mai halkan. - És attól, amit velünk tesznek.
  
  "Ne gondolj arra, hogy prédikálsz nekem. Vagy megfenyegetsz?
  
  "Nem kell megtennem egyiket sem. Úgy lesz, ahogy lesz."
  
  "Akkor hadd mondjam el, hogyan lesz. Holnap este találkozunk az embereimmel Coconut Grove-ban, a CocoWalkon. Este nyolckor bent lesznek az étteremben, a tömegben. Átadja a készüléket, és távozik."
  
  - Honnan fognak felismerni?
  
  - Ismerni fognak téged, Mai Kitano, ahogy én is. Ez minden, amit tudnod kell. Este nyolckor bölcs dolog lenne, ha nem késne el."
  
  May hangjában hirtelen vidámság csendült fel, amitől a Vérkirály elmosolyodott. "Nővérem, húgom. Mi van vele?
  
  "Ha megvan a készülék, az embereim utasításokat adnak." A Vérkirály befejezte a kihívást, és egy pillanatig élvezte a győzelmét. Minden terve összeillik.
  
  - Készítsd fel a lányt az útra - mondta érzelemmentes hangon az embereinek. - És tegyétek magasra Kitanót. szórakozást akarok. Szeretném látni, milyen jó is valójában ez a legendás harcos."
  
  
  NYOLCADIK FEJEZET
  
  
  Mai Kitano a kezében tartott halott telefonra meredt, és rájött, hogy célját még messze nem sikerült elérni. Dmitrij Kovalenko nem tartozott azok közé, akik könnyen megválnak a tulajdonában lévő dolgoktól.
  
  Húgát, Chikát hetekkel azelőtt rabolták el egy tokiói lakásból, hogy Matt Drake először kapcsolatba lépett vele a Bermuda-háromszögről és a Vérkirálynak nevezett mitikus alvilági figuráról szóló vad elméleteivel. Addigra Mai eléggé megtanulta, hogy tudja, ez az ember nagyon is valóságos és nagyon-nagyon halálos.
  
  De el kellett rejtenie valódi szándékait, és megtartania magának a titkait. Valójában ez nem nehéz feladat egy japán nő számára, de megnehezíti Matt Drake nyilvánvaló hűsége és hajthatatlan meggyőződése, hogy megvédje barátait.
  
  Sokszor majdnem elmondta neki.
  
  De Chica volt a prioritása. Még a saját kormánya sem tudta, hol van May.
  
  Kiment a Miami sikátorból, ahol felvette a hívást, és elindult a forgalmas úton kedvenc Starbucksába. Hangulatos kis hely, ahol időt szakítottak rá, hogy felírják a nevét a csészékre, és mindig emlékeztek kedvenc italára. Ült egy darabig. Jól ismerte CocoWalkot, de még mindig szándékában állt, hogy hamarosan taxit fogjon ott.
  
  Miért mennék félbe?
  
  Rengeteg ember, helyi és turisták egyaránt dolgoznak majd érte és ellene. De minél többet gondolkodott ezen, annál inkább hitte, hogy a Vérkirály nagyon bölcs döntést hozott. Végül minden azon múlott, hogy ki nyer.
  
  Kovalenko azért tette, mert May nővérét tartotta a kezében.
  
  Így a tömeg között nem tűnik helytelennek, ha átadná a táskát néhány srácnak. De ha ezután kihívja azokat a srácokat, és rákényszeríti őket, hogy a nővérükről beszéljenek, az felkeltette a figyelmet.
  
  És még valami - úgy érezte, most már egy kicsit jobban ismeri Kovalenkot. Tudta, milyen irányban dolgozik az elméje.
  
  Figyelt volna.
  
  
  * * *
  
  
  Később aznap Hayden Jay privát telefonhívást kezdeményezett főnökével, Jonathan Gates-szel. Azonnal rájött, hogy a férfi a küszöbön áll.
  
  "Igen. Mi történt, Hayden?
  
  - Uram? Szakmai kapcsolatuk olyan jó volt, hogy néha személyessé is tudta változtatni. "Minden rendben?"
  
  Habozás volt a vonal másik végén, valami más, ami nem jellemző Gatesre. "Ez olyan jó, mint az várható volt" - motyogta végül a védelmi miniszter. "Hogy van a lábad?"
  
  "Igen Uram. A gyógyulás jól halad." Hayden abbahagyta, hogy ne tegye fel a kérdést, amit fel akart tenni. Hirtelen ideges lett, és kerülte a témát. - Mi van Harrisonnal, uram? Mi a státusza?"
  
  "Harrison börtönbe kerül, mint Kovalenko összes informátora. Manipulált vagy sem. Ez minden, Miss Jay?
  
  A hideg hangoktól megcsípve Hayden lerogyott egy székre, és szorosan lehunyta a szemét. "Nem uram. Meg kell kérdeznem valamit. Lehet, hogy a CIA vagy más ügynökség már eltitkolta, de tényleg tudnom kell... - Elhallgatott.
  
  - Kérlek, Hayden, csak kérdezz.
  
  - Van Boudreaux-nak családja, uram?
  
  - Mi a fenét jelent ez?
  
  Hayden felsóhajtott. - Pontosan azt jelenti, amit gondol, miniszter úr. Itt nem jutunk sehova, és az idő fogy. Boudreau tud valamit.
  
  - A fenébe is, Jay, mi vagyunk az amerikai kormány, te pedig a CIA vagy, nem a Moszad. Jobban kellett volna tudnia, mint hogy ilyen nyíltan beszéljen.
  
  Hayden jobban tudta. De a kétségbeesés megtörte. - Matt Drake meg tudná csinálni - mondta halkan.
  
  "Ügynök. Ez nem fog működni." A titkár hallgatott egy darabig, majd megszólalt. - Jay ügynök, szóbeli megrovásban részesítették. Azt tanácsolom, hogy tartsa le a fejét egy ideig."
  
  A kapcsolat megszakadt.
  
  Hayden a falat bámulta, de olyan volt, mintha egy üres vászonra nézett volna ihletért. Egy idő után megfordult, és nézte a naplementét Miami felett.
  
  
  * * *
  
  
  A hosszú késés felemésztette May lelkét. Határozott és tevékeny nő, minden tétlenség ingerelte, de amikor nővére élete egyensúlyba került, az gyakorlatilag széttépte a lelket.
  
  De most vége a várakozásnak. Mai Kitano megközelítette a kókuszdió-ösvényt Coconut Grove-ban, és gyorsan odament az előző nap kijelölt megfigyelőállomáshoz. Mivel a csere még órákra van hátra, Mai letelepedett a gyengén megvilágított Cheesecake Factory bárban, és a készülékekkel teli hátizsákját maga elé tette a pultra.
  
  Közvetlenül a feje fölött tévéképernyők sora zúgott, különféle sportcsatornákat sugározva. A bár hangos és nyüzsgő volt, de semmi ahhoz képest, ami az étterem bejáratát és a recepciót megtöltötte. Soha nem látott még ennyire népszerű éttermet.
  
  A csapos odajött, és egy szalvétát tett a bárpultra. - Szia újra - mondta csillogó szemmel. "Még egy kör?"
  
  Ugyanaz a srác, mint tegnap este. Mainak nem volt szüksége semmilyen zavaró tényezőre. "Mentsd el. Viszek palackozott vizet és teát. Nem bírtál ki három percig velem, barátom.
  
  Figyelmen kívül hagyva a csapos tekintetét, tovább tanulmányozta a bejáratot. Soha nem volt nehéz számára több tucat embert egyszerre megvizsgálni. Az emberek szokás teremtményei. Hajlamosak a körükön belül maradni. Ezek voltak az újonnan érkezők, amelyeket folyamatosan felül kellett vizsgálnia.
  
  Mai kortyolgatta a teáját és nézte. Boldog légkör és finom ételek finom illata volt. Valahányszor egy pincér sétált el mellette egy hatalmas, ovális tálcával, tele hatalmas tányérokkal és italokkal, nehezen tudta lekötni a figyelmét az ajtókon. A nevetés betöltötte a termet.
  
  Eltelt egy óra. A bár végén egy öregember ült egyedül, lehajtott fejjel, és egy korsó sört kortyolt. Tarlóként vette körül a magány, mindenkit veszélyre figyelmeztetve. Ő volt az egyetlen kártevő ezen a helyen. Közvetlenül mögötte egy brit házaspár, mintha különlegességét akarná hangsúlyozni, megkért egy arra járó pincért, hogy készítsen egy fotót, amin együtt ülnek, egymást átkarolva. Mai egy izgatott férfihangot hallott: - Most tudtuk meg, hogy terhesek vagyunk.
  
  A szeme soha nem hagyta abba a vándorlást. A csapos többször odament hozzá, de mást nem hozott. Valamilyen focimeccset játszottak a tévé képernyőjén.
  
  Mai szorosan fogta a hátizsákot. Amikor a telefonja nyolc órát mutatott, három sötét öltönyös férfit látott belépni az étterembe. Úgy tűntek ki, mint a tengerészgyalogosok a templomban. Nagy, széles vállú. Nyak tetoválások. Borotvált fejek. Kemény, mosolytalan arcok.
  
  Kovalenko emberei itt voltak.
  
  Mai figyelte, ahogy mozognak, és értékelte ügyességüket. Mindenki hozzáértő volt, de több ligával lemaradva. Ivott egy utolsó kortyot a teájából, szilárdan elméjébe véste Chika arcát, és lecsúszott a bárszékről. Tökéletes könnyedséggel kúszott mögéjük, lábához szorítva a hátizsákot.
  
  Várt.
  
  Egy másodperccel később az egyikük észrevette őt. Örömteli volt a sokk az arcán. Ismerték a hírnevét.
  
  - Hol van a nővérem?
  
  Beletelt egy pillanatba, mire visszanyerték kemény viselkedésüket. Az egyik megkérdezte: "Van készüléked?"
  
  Hangosan kellett beszélniük, hogy meghallják egymást az érkező és távozó emberek zaján keresztül, akiket felszólítottak, hogy vigyék el az asztalaikat.
  
  "Igen meg van. Mutasd meg a nővéremet."
  
  Most az egyik elítélt mosolyt erőltetett. - Most ezt - vigyorgott -, meg tudom csinálni.
  
  Igyekezett a tömegben maradni, Kovalenko egyik gengsztere előhalászott egy vadonatúj iPhone-t, és tárcsázott egy számot. Mai érezte, hogy a másik kettő őt bámulja, miközben figyeli, valószínűleg felmérve, milyen formában ölthet reakciót.
  
  Ha bántják Chikát, nem törődne a tömeggel.
  
  A feszült pillanatoknak vége. Mai látott egy csinos, fiatal lányt, aki boldogan rohan egy nagy sajttorta-kiállítás felé, akit gyorsan és ugyanolyan boldogan követtek a szülei. Egyszerűen nem tudhatták, milyen közel állnak a halálhoz és a káoszhoz, és Mai nem akarta megmutatni nekik.
  
  Az iPhone egy robajjal életre kelt. Megfeszült, hogy lássa a kis képernyőt. Életlen volt. Néhány másodperc elteltével az elmosódott kép összeállt, és közeli képet mutatott nővére arcáról. Chica élt és lélegzett, de úgy tűnt, elment az esze.
  
  - Ha valamelyik barom bántja...
  
  - Csak nézz tovább.
  
  A kép továbbra is eltűnt. Chica egész teste megjelent, olyan szorosan a masszív tölgyfa székhez kötve, hogy alig tudott mozdulni. Mai a fogát csikorgatta. A kamera tovább távolodott. A felhasználó elsétált Chicától egy nagy, jól megvilágított raktáron keresztül. Valamikor megálltak az ablaknál, és megmutatták neki a kilátást. Azonnal felismerte Miami egyik legikonikusabb épületét, a Miami Towert, egy háromemeletes felhőkarcolót, amely folyamatosan változó színes kijelzőjéről ismert. Néhány másodperc múlva a telefon visszatért a nővéréhez, és a tulajdonos ismét visszavonulni kezdett, míg végül meg nem állt.
  
  "Az ajtóban van" - mondta neki Kovalenko, a nép beszédesebb tagja. "Amikor odaadja nekünk a készüléket, ki fog jönni. Akkor láthatod, hogy pontosan hol van."
  
  Mai az iPhone-ját tanulmányozta. A hívásnak aktuálisnak kellett lennie. Nem gondolta, hogy ez egy felvétel. Emellett látta, hogy tárcsázza a számot. A nővére pedig biztosan Miamiban volt.
  
  Természetesen megölhették volna, és még azelőtt megszökhettek volna, hogy Mainak sikerült volna megszöknie Kokoshnikból.
  
  - Készülék, Miss Kitano. A bandita hangja, bár kemény, nagy tiszteletet rejtett magában.
  
  Ahogy lennie kell.
  
  Mai Kitano ügyes ügynök volt, az egyik legjobb japán hírszerzés. El kellett tűnődnie, mennyire akarta Kovalenko a készüléket. Annyira rossz volt, hogy vissza akarta kapni a húgát?
  
  Nem játszol rulettet a családoddal. Visszakapod őket, és még később is megkapod.
  
  Mai felkapta a hátizsákját. - Neked adom, ha kilép az ajtón.
  
  Ha valaki más lett volna, megpróbálhatták volna elvinni. Még egy kicsit zaklathatták volna. De becsülték az életüket, ezeket a gengsztereket, és mind egyként bólogattak.
  
  Az iPhone-os beszélt a mikrofonba. "Csináld. Menj ki."
  
  Mai feszülten figyelte, ahogy a kép körbe-körbe ugrál, elterelve a figyelmet a nővéréről, amíg egy törött fém ajtókeret meg nem látott. Aztán egy kopottnak tűnő raktár külső része valahol, ahol nagy szükség van festékre és fémlemezmunkásra.
  
  A kamera még hátrébb mozdult. Utcai parkolóhelyek és egy nagy fehér tábla "Garázs" felirattal kerültek a látókörbe. Egy autó vörös homálya villant el mellette. Mai érezte, hogy türelmetlensége forrni kezd, majd a kamera hirtelen ismét az épületre fókuszált, és konkrétan az ajtótól jobbra, hogy felfedjen egy kopott, régi táblát.
  
  Az épület száma, majd a következő szavak: Southeast 1st Street. Megvolt a címe.
  
  Mai ledobta a hátizsákját, és elszaladt, mint egy éhes gepárd. A tömeg elolvadt előtte. Amint kint volt, a legközelebbi mozgólépcsőhöz futott, átugrott a korláton, és magabiztos lábbal, körülbelül félúton landolt. Felsikoltott, és az emberek félreugrottak. A földszintre száguldott, és a Grand Avenue-n szépen leparkolt autóhoz ment.
  
  Elfordította a gyújtáskulcsot. Sebességbe kapcsoltam a kézi sebességfokozatot, és lenyomtam a gázpedált a padlóra. A Tigertail Avenue forgalmában gumit égetett el, és nem habozott megkockáztatni. A kormányt elfordítva figyelmének háromnegyedét a műholdvevő felé fordította, és dobogó szívvel beírta a címet.
  
  A navigátor a 27. délre hozta. Előtte egy egyenes út vezetett északra, és szó szerint a szőnyegre nyomta a pedált. Annyira koncentrált, hogy nem is gondolt arra, mit fog tenni, amikor a raktárba ér. Az elöl haladó autónak nem tetszett a bohóckodása. Kihúzódott előtte, a hátsó lámpái villogtak. Mai nekiütközött a hátsó sárvédőnek, aminek következtében a sofőr elvesztette az uralmát, és az autóját a parkoló motorkerékpárok sorába küldte. Kerékpárok, sisakok és fémszilánkok repültek minden irányba.
  
  Mai szűkítette a fókuszt. A kirakatok és az autók úgy villantak el mellettük, mint az alagút elmosódott falai. A járókelők kiabáltak rá. A motorost annyira megdöbbentették a nagysebességű manőverei, hogy megtántorodott és elesett egy közlekedési lámpánál.
  
  A navigátor keletre vitte, Flagler felé. A jelző azt mondta neki, hogy öt percen belül ott lesz. A halpiac balra ködbe borult. Egy gyors megrántás, és meglátott egy táblát, amelyen ez állt: "SW1st Street".
  
  Ötven másodperccel később a navigátor ír akcentusa bejelentette: célba ért.
  
  
  * * *
  
  
  Mai még most sem tett komoly óvintézkedéseket. Eszébe jutott, hogy bezárja az autót, és a kulcsokat az első kerék mögött hagyja az utasoldalon. Átszaladt az úton, és a remegő kamerán megtalálta a táblát, amelyet egy ideje látott.
  
  Most nagy levegőt vett, hogy megacélozza magát, mit fedezhet fel. Lehunyta a szemét, visszanyerte egyensúlyát, és lecsillapította félelmét és dühét.
  
  A fogantyú szabadon forgott. Átsétált a küszöbön, és gyorsan balra csúszott. Nem változott semmi. A tér körülbelül ötven láb volt az ajtótól a hátsó falig, és körülbelül harminc láb széles. Nem volt ott bútor. Nincsenek képek a falakon. Az ablakokon nincs függöny. Fölötte több fényes, forró lámpasor volt.
  
  Chica még mindig egy székhez volt kötve a szoba hátsó részében, szeme tágra nyílt, és próbált mozogni. És világos volt, hogy küzdött, hogy mondjon valamit Mainak.
  
  De a japán hírszerző ügynök tudta, mit kell keresnie. Fél tucat biztonsági kamerát vett észre az egész helyen, és azonnal tudta, ki figyeli.
  
  Kovalenko.
  
  Amit nem tudott, hogy miért? Várt valami műsort? Bármi is volt az, ismerte a Vérkirály hírnevét. Nem lenne gyors vagy egyszerű, ami nem vett figyelembe egy rejtett bombát vagy gázpalackot.
  
  A kutyaláb a terem végében, közvetlenül a nővére széke előtt, kétségtelenül rejtett egy-két meglepetést.
  
  Mai lassan haladt előre, megkönnyebbülten, hogy Chika még életben van, de nem volt illúziója arról, hogy Kovalenko meddig akarja ezt tartani.
  
  Mintha válasz lett volna, egy hang dörmögött a rejtett hangszórókból. "Mai Kitano! Az Ön hírneve páratlan." Kovalenko volt az. - Lássuk, megérdemli-e.
  
  Négy alak csúszott ki a vak kutya lába mögül. Mai egy pillanatig bámult, alig akart hinni a szemének, de aztán állásba kényszerült, amikor az első orgyilkos rohant felé.
  
  Gyorsan futott, felkészülve egy repülő rúgásra, mígnem Mai könnyedén oldalra csúszott, és tökéletes pörgő rúgást végzett. Az első vadászgép döbbenten rogyott a földre. A Bloody King nevetése hallatszott a hangszórókból.
  
  Most a második harcos támadta meg, esélyt sem adva neki, hogy befejezze az elsőt. A férfi megforgatta a csakrát - egy borotvaéles külső élű acélgyűrűt - az ujjbegyén, és elmosolyodott, ahogy közeledett.
  
  Mai szünetet tartott. Ez az ember ügyes volt. Halálos. Az a képesség, hogy egy ilyen veszélyes fegyvert magabiztos könnyedséggel kezelhettünk, évek kemény gyakorlásáról árulkodott. Egy egyszerű csuklómozdulattal el tudta dobni a csakrát. Gyorsan kiegyenlítette az esélyeket.
  
  A lány felé rohant, és bezárta a lőtávolságát. Amikor látta, hogy megrándul a csuklója, egy csúszdába zuhant, becsúszott a fegyver íve alá, fejét a lehető leghátrábbra hajtva, miközben a gonosz pengék átszelték a levegőt felette.
  
  Egy tincse a földre hullott.
  
  Mai először lábbal csapott az adeptusba, és teljes erejéből a térdét rúgta. Most nem volt itt az ideje foglyul ejteni. Egy ropogással, amit hallott és érzett is, a férfi térde megroggyant. Sikoltása megelőzte a földre zuhanását.
  
  Sok év edzés elveszett egy pillanat alatt.
  
  Ennek az embernek a szeme sokkal többet árult el, mint a személyes fájdalom. Mai egy pillanatig azon töprengett, vajon mi lehet Kovalenko fölött, de aztán egy harmadik harcos is beszállt a harcba, és érezte, hogy az első már felállt.
  
  A harmadik nagydarab férfi volt. Úgy taposott át a padlón felé, mint egy nagy medve, aki a zsákmányát üldözi, mezítláb a betonnak csapódva. A Vérkirály egy sor morgással biztatta, majd nevetésben tört ki, elemében őrülten.
  
  Mai egyenesen a szemébe nézett. "Nem kell ezt tenned. Közel állunk Kovalenko elfogásához. És a túszok szabadon bocsátása."
  
  A férfi egy pillanatig habozott. Kovalenko magasan a feje fölött horkant fel. - Megremegsz, Mai Kitano, megremegek a félelemtől. Húsz évig csak mítosz voltam, most pedig a saját feltételeim szerint töröm meg a hallgatásomat. Hogy tehetted... - Elhallgatott. - Egyenlőtt valaha velem valaki, mint te?
  
  Mai továbbra is a nagy harcos szemébe nézett. Érezte, hogy a mögötte álló is megállt, mintha a mentális küzdelem kimenetelét várná.
  
  "Harc!" - kiáltotta hirtelen a Véres Király. - Harcolj, különben elevenen megnyúzom a szeretteidet, és megetetem a cápákkal!
  
  A fenyegetés valós volt. Még Mai is láthatta. A nagydarab férfi akcióba lendült, és kitárt karral rohant felé. May újragondolta stratégiáját. Üss és fuss, üss gyorsan és zúzóan erősen, majd térj el az útból. Ha lehetséges, használja a méretét ellene. Mai megengedte, hogy közeledjen, tudván, hogy valami kitérő mozdulatot vár tőle. Amikor elérte, és megragadta a testét, a nő elérte, és a lába köré csavarta.
  
  A padlóra ütés hangja még a Bloody King őrült kuncogását is elnyomta.
  
  Az első harcos most keményen megütötte, a kis hátára célzott, fájdalmas ütést mérve, mire Mai megcsavarodott és felgurult, feljött a lezuhant férfi mögé, és némi teret engedett magának.
  
  Most a Vérkirály felkiáltott. - Vágja le a nővére kibaszott fejét!
  
  Most egy negyedik férfi jelent meg, szamurájkarddal felfegyverkezve. Egyenesen Chika felé sétált, hat lépésnyire attól, hogy véget vessen az életének.
  
  Mai Kitano pedig tudta, hogy itt az ideje, hogy élete legjobb darabját adja elő. Minden képzése, minden tapasztalata egy utolsó kétségbeesett kísérletben gyűlt össze, hogy megmentse nővére - élet-halál kérdése.
  
  Tíz másodperc halálos kegyelem és szépség vagy egy életen át tartó égető sajnálat.
  
  Mai felugrott a nagydarab férfi ugró hátára, és ugródeszkaként használta, hogy repülő rúgást adjon az első harcosnak. Alig érezte a sokkot, mert May domináns lába több csontot is eltört az arcán, de holtsúlyként összeesett. Mai azonnal visszahúzta a fejét és elgurult, keményen a gerincén landolt, de az ugrás lendülete minimális idő alatt messzire vitte a betonpadlón.
  
  Távolabb szállt le a nővérétől és a kardos férfitól.
  
  De közvetlenül a csakra mellett.
  
  Egy ezredmásodperces szünetben összpontosította lényét, megnyugtatta a lelkét, és megfordult, elengedve a halálos fegyvert. Végigszáguldott a levegőben, halálos pengéje megcsillant, már May saját vérétől vörös csíkokkal.
  
  A csakra remegve csapódott a kardforgató nyakába. A férfi hang nélkül összeesett, anélkül, hogy bármit is érzett volna. Még mindig nem értette, mi ütötte meg. A kard a padlónak csattant.
  
  A nagydarab férfi volt az egyetlen harcos, aki most meg tudta tartani magát vele szemben, de a lába folyamatosan megroggyant, miközben megpróbált felállni. Valószínűleg megsérült egy vagy két inak. A gyötrelem és a tehetetlenség könnyei folytak végig az arcán, nem önmagáért, hanem szeretteiért. Mai dühös pillantást vetett Chikára, és kényszerítette magát, hogy a nővéréhez rohanjon.
  
  A karddal elvágta a köteleket, csikorgatta a fogát a lila csukló és az állandó küzdelem okozta véres horzsolások láttán. Végül kihúzta a geget a nővére szájából.
  
  "Bernyedj. viszlek."
  
  A Véres Király abbahagyta a nevetést. - Állítsd meg őt! - kiáltott rá a nagy harcosra. "Csináld. Vagy a saját kezemmel ölöm meg a feleségedet!"
  
  A nagydarab férfi felsikoltott, és kitárt karral próbált feléje kúszni. Mai megállt mellette. - Gyere velünk - mondta. "Csatlakozz hozzánk. Segíts nekünk elpusztítani ezt a szörnyeteget."
  
  A férfi arca egy pillanatra felcsillant a reménytől. Pislogott, és úgy nézett ki, mintha a világ súlyát levették volna a válláról.
  
  - Menj velük, és meg fog halni - rebegte a Bloody King.
  
  Mai megrázta a fejét. - Még mindig halott, ember. Az egyetlen bosszú, ha követsz engem."
  
  A férfi szeme könyörgő volt. Mai egy pillanatig azt hitte, valóban kihúzza magát vele, de aztán visszatértek a kétség felhői, és lesütött a tekintete.
  
  "Nem tudok. Amíg még él. Nem tudom ".
  
  Mai elfordult, és ott hagyta feküdni. Saját háborúit kellett megvívnia.
  
  A Véres Király búcsút küldött neki. - Fuss el, Mai Kitano. Mindjárt kihirdetik a háborúmat. És a kapuk várnak rám."
  
  
  KILENCEDIK FEJEZET
  
  
  A Vérkirály keze a kése felé ugrott. A fegyver pontosan beszorult az előtte lévő asztalba. Közel hozta a szeméhez, és megvizsgálta a vérrel átitatott pengét. Hány életet végzett ezzel a késsel?
  
  Egyenként, minden második napon, huszonöt éven keresztül. Legalább.
  
  Már csak azért is, hogy a legenda, a tisztelet és a félelem friss maradjon.
  
  "Méltó ellenfél" - mondta magában. - Kár, hogy nincs időm újra kipróbálni. Felállt, lassan forgatta a kést, pengéje visszatükrözte a fényt járás közben.
  
  - De majdnem eljött a cselekvés ideje.
  
  Megállt az asztal másik végén, ahol egy sötét hajú nőt egy székhez kötöztek. Már elvesztette az önuralmát. Undorodva nézte a lány vörös szemeit, heves testét és remegő ajkát.
  
  A Véres Király vállat vont. "Ne aggódj. Most van az első készülékem, bár hiányzott a Kitano. A férjének körülbelül most kell szállítania a második készüléket. Ha elmúlik, szabad leszel."
  
  - Hogyan... hogyan bízhatunk benned?
  
  "Becsületbeli ember vagyok. Így éltem túl fiatalkoromat. És ha a becsület megkérdőjelezhető... - Megmutatta neki a foltos pengét. - Mindig több volt a vér.
  
  Elfojtott hang hallatszott a számítógép képernyőjéről. Odalépett, és megnyomott néhány gombot. Washington DC-ből érkezett parancsnokának arca jelent meg.
  
  - Helyben vagyunk, uram. A célpont tíz percen belül készen lesz.
  
  "A készülék prioritást élvez. Minden más felett. Emlékezz erre".
  
  "Uram". Az arc hátramozdult, hogy feltáruljon egy emelkedett kilátás. Lenéztek a parkolóra, tele szeméttel és szinte elhagyatva. A szemcsés képen egy csavargó mozgó a képernyő tetején, és egy kék Nissan látható, amint áthajt egy pár automata kapun.
  
  - Szabadulj meg ettől a furattól. Ő lehet a rendőrség."
  
  - Megvizsgáltuk, uram. Ő csak egy csavargó."
  
  A Véres Király érezte, hogy lassan gyarapodik benne a düh. "Megszabadulni tőle. Kérdezd meg újra, és élve eltemetem a családodat."
  
  Ez az ember egyszerűen neki dolgozott. De ez az ember tudta, mire képes Dmitrij Kovalenko. Szó nélkül célba vett, és fejbe lőtte a hajléktalant. A Vérkirály elmosolyodott, amikor látta, hogy egy sötét folt kezd szétterülni a durván betonozott területen.
  
  - Öt perc van hátra a jelig.
  
  A Véres Király a nőre pillantott. Több hónapig a vendége volt. A honvédelmi miniszter felesége nem kis jutalom volt. Jonathan Gates drágán fog fizetni a biztonságáért.
  
  - Uram, Gates túllépte a határidőt.
  
  Minden más helyzetben a Véres Király most a kését használta volna. Nincs szünet. A második eszköz azonban fontos volt a terveihez, bár nem elengedhetetlen. Felemelte a számítógép mellett heverő műholdas telefont, és tárcsázott egy számot.
  
  Hallgattam, ahogy cseng és cseng. - Úgy tűnik, a férje nem törődik az ön biztonságával, Mrs. Gates. A Véres Király mosolyra görbítette a száját. - Vagy talán már leváltott téged, hmm? Ezek az amerikai politikusok..."
  
  Kattanás hallatszott, és a rémült hang végre válaszolt. "Igen?"
  
  - Remélem, közel vagy, és nálad van a készülék, barátom. Másképp..."
  
  A védelmi miniszter hangja a végsőkig feszült volt. "Az Egyesült Államok nem hajol meg a zsarnokok előtt" - mondta, és ezek a szavak egyértelműen a szívébe és a lelkébe kerültek. - Az Ön követeléseit nem teljesítik.
  
  A Véres Király a Pokol Kapujára gondolt, és arra, ami mögöttük van. - Akkor hallgasd, ahogy a feleséged kínjában hal meg, Gates. Nincs szükségem második készülékre, ahová megyek."
  
  Gondoskodva arról, hogy a csatorna nyitva maradjon, a Bloody King felemelte a kését, és elkezdte megvalósítani minden gyilkos fantáziáját.
  
  
  TIZEDIK FEJEZET
  
  
  Hayden Jay elsétált a számítógépétől, amikor megszólalt a mobiltelefonja. Ben és Karin azzal voltak elfoglalva, hogy feltámasztsák Cook kapitány tengeri útjait, különösen azokat, amelyek a Hawaii-szigetekre vonatkoztak. Cook, bár széles körben híres felfedezőként ismert, sok tehetségű ember volt, úgy tűnt. Híres navigátor és kiváló térképész is volt. Az az ember, aki mindent feltérképezett, Új-Zélandtól Hawaiiig feljegyzett földeket, és szélesebb körben ismert volt, hogy először Hawaii-on szállt le, egy helyen, amelyet Sandwich-szigeteknek nevezett el. A szobor még mindig Waimea városában, Kauaiban áll, annak a helynek a bizonyítékaként, ahol először 1778-ban találkozott.
  
  Hayden hátrált, amikor látta, hogy a telefonáló a főnöke, Jonathan Gates.
  
  "Igen Uram?"
  
  A másik végből csak szaggatott légzés hallatszott. Az ablakhoz ment. "Hallasz? uram?"
  
  Nem beszéltek, mióta szóban megdorgálta. Hayden kissé elbizonytalanodott.
  
  - hallatszott végre Gates hangja. "Megölték. Azok a gazemberek megölték őt.
  
  Hayden kibámult az ablakon, és nem látott semmit. "Mit csináltak?"
  
  Mögötte Ben és Karin megfordult, megriadva a hangjától.
  
  "Elvitték a feleségemet, Haydent. Hónapokkal ezelőtt. És tegnap este megölték. Mert nem fogadnám el a parancsukat."
  
  "Nem. Nem lehetett...
  
  "Igen". Gates hangja csattant, ahogy whiskytől fűtött adrenalinlökése egyértelműen elkezdett oszlani. - Ez nem a te gondod, Jay, a feleségem. Mindig is hazafi voltam, így az elnök néhány órán belül megtudta, hogy elrabolták. Maradok... - Elhallgatott. "Hazafi".
  
  Hayden alig tudta, mit mondjon. - Miért most mondja el?
  
  - Hogy elmagyarázzam a következő lépéseimet.
  
  "Nem!" Hayden felsikoltott, és hirtelen rémülten dörömbölt az ablakon. "Nem teheted ezt! Kérem!"
  
  "Nyugi. Nem áll szándékomban megölni magam. Először is segítek megbosszulni Sarah-t. Ironikus, nem?
  
  "Mit?"
  
  - Most már tudom, mit érez Matt Drake.
  
  Hayden lehunyta a szemét, de még mindig könnyek gördültek le az arcán. Kennedy emléke már eltűnt a világból, az egykor oly tűzzel teli szív most örök éjszakává változott.
  
  - Miért most mondja el? - ismételte meg végül Hayden.
  
  - Megmagyarázni. Gates szünetet tartott, majd így szólt: - Ed Boudreau-nak van egy kishúga. Küldöm a részleteket. Csináld-"
  
  Hayden annyira megdöbbent, hogy félbeszakította a titkárt, mielőtt az folytathatta volna. "Biztos vagy benne?"
  
  - Tegyél meg mindent, ami tőled telik, hogy befejezd ezt a baromságot.
  
  A vonal kimerült. Hayden e-mailt hallott a telefonjában. Megállás nélkül élesen megfordult, és elhagyta a szobát, figyelmen kívül hagyva Ben Blake és nővére aggódó tekintetét. Odament Kinimaki kis szekrényéhez, és azt találta, hogy csirkét készít chorizo szósszal.
  
  - Hol van Alicia?
  
  - Tegnap visszavonták a belépőjét. A nagy hawaii szavai eltorzultak.
  
  Hayden közelebb hajolt. "Ne légy kibaszott idióta. Mindketten tudjuk, hogy nincs szüksége belépőre. Szóval, hol van Alicia?
  
  Kinimaki szeme elkerekedett, és a tányérokat bámulta. "Hmm, egy perc. Megkeresem. Nem, túl érzékeny hozzá. Fogok-"
  
  - Csak hívd fel őt. Hayden gyomra összeszorult, amint kimondta ezeket a szavakat, és feketeség borította be a lelkét. - Mondd meg neki, hogy lépjen kapcsolatba Drake-kel. Azt kapta, amit kért. Bántani fogunk egy ártatlan embert, hogy információt szerezzen."
  
  - Boudreau nővér? Kinimaka élesebbnek tűnt a szokásosnál. "Tényleg van neki? És Gates aláírta?
  
  - Te is megtennéd - törölte szárazra Hayden a szemét -, ha valaki megkínozná és megölné a feleségét.
  
  Kinimaka némán megemésztette ezt. - És ez lehetővé teszi, hogy a CIA ugyanezt tegye egy amerikai állampolgárral?
  
  - Egyelőre ennyi - mondta Hayden. - Háborúban állunk.
  
  
  TIZENEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Matt Drake drága dolgokkal kezdte. Az üveg Johnnie Walker Black hívogató volt, és nem tűnt túl kopottnak.
  
  Talán valami jobb gyorsan kiszorítaná arcának emlékét? Ezúttal álmában valóban megmenti, ahogy mindig is ígérte?
  
  A keresés folytatódott.
  
  A whisky leégett. Azonnal leeresztette a poharat. Újra kitöltötte. Nehezen tudott koncentrálni. Olyan ember volt, aki segített másokon, kiérdemelte a bizalmukat, akivel számolni kellett, és soha senkit nem hagyott cserben.
  
  De kudarcot vallott Kennedy Moore-on. Előtte pedig kudarcot vallott Alisonban. És kudarcot vallott a születendő gyermekükben, egy csecsemőben, aki még azelőtt meghalt, hogy esélye lett volna élni.
  
  Johnnie Walker, mint minden más üveg, amit korábban kipróbált, még elmélyítette a kétségbeesését. Tudta, hogy ez meg fog történni. Azt akarta, hogy fájjon. Azt akarta, hogy ez kivágjon egy darab kínt a lelkéből.
  
  A fájdalom a bűnbánata volt.
  
  Kibámult az ablakon. Visszanézett, üresen, láthatatlan és érzelemmentesen - feketére festve, akárcsak ő. A májusi és Alicia-frissítések egyre ritkábbak lettek. SAS-barátai hívásai továbbra is időben érkeztek.
  
  A Bloody King néhány napja meggyilkolta Ben szüleit. Biztonságban voltak. Soha nem tudtak a veszélyről, és Ben soha nem fogja tudni, milyen közel kerültek ahhoz, hogy a Vérkirály bosszújának áldozataivá váljanak.
  
  És a Blake-éket őrző CIA-ügynökök sem tudták. A SAS-nak nem volt szüksége elismerésre vagy hátlapverésre. Egyszerűen befejezték a feladatot, és áttértek a következőre.
  
  Kísérteties dallam kezdett szólni. A dal éppoly megindító volt, mint gyönyörű - az Evanescence-től a My Immortal - és mindenre emlékeztette, amit valaha is elveszített.
  
  Az ő csengőhangja volt. Kicsit zavartan babrált a lepedők között, de végül sikerült a telefonnal.
  
  "Igen?"
  
  - Ő itt Hayden, Matt.
  
  Kicsit egyenesebben ült fel. Hayden tisztában volt a közelmúltbeli tetteivel, de úgy döntött, figyelmen kívül hagyja őket. Alicia volt a közvetítőjük. "Mi történt? Ben-?" Még csak nem is tudta rávenni magát, hogy kimondja ezeket a szavakat.
  
  "Ő rendben van. Rendben vagyunk. De történt valami."
  
  - Megtaláltad Kovalenkót? A türelmetlenség fényes reflektorfényként vágott át az alkoholos ködön.
  
  "Nem, még nem. De Ed Boudreaux-nak van egy nővére. És engedélyt kaptunk, hogy idehozzuk.
  
  Drake leült, megfeledkezett a whiskyről. A gyűlölet és a pokol tüze két jelet égetett a szívébe. - Pontosan tudom, mit kell tennem.
  
  
  TIZENKETTEDIK FEJEZET
  
  
  Hayden felkészült arra, ami ezután következik. Egész CIA-s karrierje nem készítette fel erre a helyzetre. A honvédelmi miniszter feleségét megölték. Egy nemzetközi terrorista, aki túszul ejtett nagyhatalmú emberek ismeretlen számú rokonát.
  
  Tudta a kormány minden érintett kilétét? Soha. De biztos lehetsz benne, hogy sokkal többet tudtak, mint amennyit elárultak.
  
  Sokkal könnyebbnek tűnt, amikor először beiratkozott. Talán akkoriban, szeptember 11-e előtt a dolgok egyszerűbbek voltak. Talán apja, James Jay, a legendás ügynök idejében fekete-fehér volt a dolog.
  
  És könyörtelen.
  
  Éles perem volt. A Vérkirály elleni háborút számos szinten vívták, de az övé még mindig a legszörnyűbbnek és legsikeresebbnek bizonyulhat.
  
  A mellette álló emberek sokszínű személyisége előnyhöz juttatta. Gates vette ezt először észre. Ezért engedte meg nekik, hogy saját maguk vizsgálják meg a Bermuda-háromszöget körülvevő rejtélyt. Gates okosabb volt, mint azt valaha is gondolta. Azonnal látta, hogy milyen előnyökkel jár az olyan kontrasztos személyiségek, mint Matt Drake, Ben Blake, May Kitano és Alicia Miles. Látta a csapatában rejlő lehetőségeket. És összeszedte őket.
  
  Ragyogó.
  
  A jövő csapata?
  
  Most az a férfi, aki mindent elveszített, igazságot akart adni annak a férfinak, aki olyan brutálisan meggyilkolta a feleségét.
  
  Hayden odalépett Boudreaux cellájához. A lakonikus zsoldos lustán nézett rá összekulcsolt kezei fölött.
  
  - Segíthetek, Jay ügynök?
  
  Hayden soha nem bocsátott volna meg magának, ha nem próbálkozik újra. - Mondja el nekünk Kovalenko tartózkodási helyét, Boudreau. Csak add oda, és mindennek vége lesz." Kitárta a karját. - Úgy értem, ez nem olyan, mint aki szarságot ad rólad.
  
  - Talán ő tudja. Boudreau megfordította a testét, és lecsúszott a kiságyról. "Talán nem tudja. Talán még korai lenne megmondani, mi?
  
  "Mik a tervei? Mi ez a pokol kapuja?
  
  "Ha tudtam volna..." Boudreau arcán egy lakomázó cápa mosolya tükröződött.
  
  - Tényleg. Hayden nagyon tárgyilagos maradt. - Megadom az utolsó esélyt.
  
  "Utolsó esély? Le fogsz lőni? A CIA végre rájött, milyen sötét bűnöket kell elkövetniük, hogy a játékban maradjanak?
  
  Hayden vállat vont. "Ennek megvan az ideje és a helye."
  
  "Biztosan. Több helyet is tudnék nevezni." Boudreau kigúnyolta, és a nyálpermeten keresztül átsütött az őrület. - Semmit sem tehetsz velem, Jay ügynök, ami miatt elárulnék valakit, aki olyan erős, mint a Vérkirály.
  
  - Nos... - Hayden mosolyra kényszerítette magát. - Ez jutott az eszünkbe, Ed. Vidámságot adott a hangjához. - Nincs itt semmid, haver. Semmi. És mégsem fogsz kiönteni. Ott ülsz, pazarolsz, és boldogan fogadod a következtetést. Mint egy komplett barom. Mint egy vesztes. Mint egy darab déli szar." Hayden mindent beleadott.
  
  Boudreaux szája feszült fehér vonalat formált.
  
  "Te olyan ember vagy, aki feladta. Bemondás. Áldozat. Tehetetlen."
  
  Boudreau feléje lépett.
  
  Hayden a rácsokhoz nyomta az arcát, ugratva őt. - Kibaszott petyhüdt fasz.
  
  Boudreau dobott egy ütést, de Hayden gyorsabban visszavonult, és továbbra is mosolyogni kényszerült. Az a hang, ahogy ökle az acélt üti, olyan volt, mint egy nedves pofon.
  
  "Szóval tűnődtünk. Mitől lesz egy olyan ember, mint te, katona, akaratgyenge taggá?
  
  Most Boudreau lassan megértő szemekkel nézett rá.
  
  "Ez minden". Hayden utánozta. "Odaértél, nem? Máriának hívják, igaz?
  
  Boudreau kimondhatatlan dühében lecsapta a rácsokat.
  
  Haydenen volt a sor, hogy vigyorogjon. "Ahogy már mondtam. Tehetetlen."
  
  Elfordult. A magok el lettek vetve. A gyorsaságról és a brutalitásról volt szó. Ed Boudreau normál körülmények között soha nem repedt volna meg. De most...
  
  Kinimaka feltekerte a tévét, amit egy székhez kötöttek, hogy a zsoldos is lássa. A férfi hangjában nyilvánvaló volt az aggodalom, bár próbálta leplezni.
  
  - Mi a fenét akartok kihozni magukból?
  
  - Figyelj tovább, barom. Hayden úgy hangzott a hangján, mintha már nem érdekelné. Kinimaka bekapcsolta a tévét.
  
  Boudreaux szeme elkerekedett. - Nem - mondta halkan, csak az ajkával. "Óh ne".
  
  Hayden teljesen hihető vigyorral találkozott a pillantásával. - Háborúban állunk, Boudreaux. Még mindig nem akarsz beszélni? Válassz egy kibaszott függeléket."
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake meggyőződött arról, hogy a kamera biztonságosan a helyén van, mielőtt belépett a keretbe. A fekete balaklavát inkább hatás, mint álcázás miatt húzták le az arcára, de a viselt golyóálló mellény és a nála lévő fegyver teljesen egyértelművé tette a lány helyzetének súlyosságát.
  
  A lány szemei a kétségbeesés és a félelem tavai voltak. Fogalma sem volt, mit tett. Fogalmam sincs, miért volt szükségük rá. Nem tudta, mivel foglalkozik a bátyja.
  
  Maria Fedak ártatlan, gondolta Drake, ha bárki is ártatlan manapság. Elkapta a véletlen, elkapta a szerencsétlenség egy hálóban, amely az egész világon sziszegett és recsegett a haláltól, szívtelenségtől és gyűlölettől.
  
  Drake megállt mellette, jobb kezében késsel hadonászott, a másik pedig könnyedén a fegyvernek támaszkodott. Már nem számított neki, hogy ártatlan. Megtorlás volt, nem kevesebb. Egy életet egy életért.
  
  Türelmesen várt.
  
  
  * * *
  
  
  - Maria Fedak - mondta Hayden. - Ő a nővére, házas, Mr. Boudreau. A nővére, feledékeny, Mr. Zsoldos. A nővére meg van rémülve, Mr. Killer. Nem tudja, ki a testvére, és nem tudja, mit csinál rendszeresen. De tényleg ismer téged. Ismer egy szerető testvérét, aki évente egyszer-kétszer meglátogatja hamis történetekkel és átgondolt ajándékokkal a gyerekeinek. Mondd, Ed, akarod, hogy anya nélkül nőjenek fel?
  
  Boudreaux szeme kidülledt. Meztelen félelme olyan erős volt, hogy Hayden valóban megsajnálta. De most nem volt itt az ideje. A nővére élete valóban egyensúlyban volt. Ezért választották Matt Drake-et műsorvezetőnek.
  
  "Mária". Szánalmasan és kétségbeesetten jött ki belőle a szó.
  
  
  * * *
  
  
  Drake alig látta az ijedt lányt. Kennedyt holtan látta a karjában. Látta Ben véres kezét. Látta Harrison bűntudatos arcát.
  
  De leginkább Kovalenkot látta. A Vérkirály, az ötletgazda egy olyan üres ember, aki mentes az érzésektől, hogy nem lehet más, mint egy újraélesztett holttest. Zombi. Látta a férfi arcát, és meg akarta fojtani az életet mindenben, ami körülvette.
  
  Kezei kinyúltak a lány felé, és a torka köré zárták.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden a monitorra pislogott. Drake siettette a dolgokat. Boudreau-nak alig volt ideje beletörődni. Kinimaka odalépett hozzá, mindig a kedves közvetítő, de Alicia Miles visszarántotta.
  
  - Dehogyis, nagyfiú. Hadd izzadjanak ezek a köcsögök. Nincs más a kezükben, csak a halál."
  
  Hayden kényszerítette magát, hogy úgy gúnyolja Boudreaux-t, ahogyan emlékezett rá, amikor gúnyolódott, amikor az emberei megölését parancsolta.
  
  - Sikoltozni fogsz, Ed, vagy tudni szeretnéd, hogyan készítenek sushit az Egyesült Királyságban?
  
  Boudreaux gyilkos tekintettel nézett rá. A szája sarkából vékony nyál folyt ki. Az érzelmei egyre jobban eluralkodtak rajta, akárcsak akkor, amikor megérezte, hogy egy gyilkosság közel van. Hayden nem akarta, hogy elzárkózzanak előle.
  
  Alicia már közel volt a rácsokhoz. - Ön elrendelte a barátom kivégzését. Örülnie kell, hogy Drake kockáztat, nem én. Kétszer annyi ideig szenvedtem volna azt a szukát.
  
  Boudreau egyikről a másikra nézett. - Jobb, ha mindketten gondoskodnak arról, hogy soha ne menjek ki innen. Esküszöm, hogy mindkettőtöket darabokra vágom.
  
  "Mentsd el." Hayden nézte, ahogy Drake megszorítja Maria Fedak nyakát. - Nincs sok ideje.
  
  Boudreau kemény ember volt, és az arca zárva volt. "A CIA nem fog ártani a nővéremnek. Ő az Egyesült Államok állampolgára."
  
  Most Hayden valóban elhitte, hogy az őrült tényleg nem értette. - Figyelj rám, te őrült barom - sziszegte. "Háborúban állunk. A Bloody King amerikai földön ölt meg amerikaiakat. Több tucatnyi embert rabolt el. Több tucat. váltságdíjra akarja tartani ezt az országot. Nem törődik veled vagy a büdös húgoddal!
  
  Alicia motyogott valamit a fülhallgatójába. Hayden hallotta az utasításokat. Kinimaka ugyanezt tette.
  
  Drake is.
  
  Elengedte a nő nyakát, és kihúzta a pisztolyt a tokjából.
  
  Hayden annyira összeszorította a fogát, hogy a koponyája körüli idegek felsikoltottak. A zsigeri ösztöne szinte sikoltozásra késztette, és azt mondta neki, hogy hagyja abba. Fókusza egy pillanatra elmosódott, de aztán beindult az edzés, és azt mondta neki, hogy ez a legjobb lehetőség Kovalenko felkutatására.
  
  Egy élet több száz vagy több megmentésére.
  
  Boudreau észrevette az érzelmek játékát az arcán, és hirtelen a rácsnál találta magát, meggyőződéssel, kezet nyújtott és morgott.
  
  "Ne csináld. Ne merészeld ezt megtenni a húgommal!
  
  Hayden arca kőmaszk volt. - Utolsó lehetőség, gyilkos.
  
  "A Bloody King egy szellem. Ha jól tudom, vörös hering lehet. Szereti az ilyesmit."
  
  "Értettem. Tesztelj minket."
  
  De Boudreau túl sokáig zsoldos, túl sokáig gyilkos. A tekintélyesekkel szembeni gyűlölet pedig elvakította ítélőképességét. - Menj a pokolba, kurva.
  
  Hayden szíve összeszorult, de megérintette a mikrofon monitorát a csuklóján. - Lődd le.
  
  Drake felemelte a fegyvert, és a fejéhez nyomta. Az ujja megnyomta a ravaszt.
  
  - üvöltötte Boudreaux rémülten. "Nem! Véres király..."
  
  Drake hagyta, hogy a fegyverropogás szörnyű hangja elnyomja az összes többi hangot. Nézte, ahogy Maria Fedak feje oldaláról permetezett vér.
  
  - Észak-Oahu! Boudreaux befejezte. "Ott van a legnagyobb farmja..." A szavai elhaltak, ahogy a földre rogyott, nézte, amint halott nővére lerogy a székre, és a mögötte lévő vérrel fröcskölt falat nézte. Döbbenten nézte, ahogy a balaklavába öltözött alak közeledik a képernyőhöz, amíg az teljesen meg nem tölti. Aztán levette a maszkját.
  
  Matt Drake arca hideg volt, távoli, egy hóhér arca, aki szerette a munkáját.
  
  Hayden összerezzent.
  
  
  TIZENHARMADIK FEJEZET
  
  
  Matt Drake kiszállt a taxiból, és lehunyta a szemét, hogy megvizsgálja az előtte magasodó magas épületet. Szürke és leírhatatlan, tökéletes fedezék volt egy CIA titkos művelethez. A helyi ügynököknek be kellett hatolniuk a mélygarázsba, több biztonsági rétegen áthaladva. Mindenki más, legyen az ügynök vagy civil, belépett a bejárati ajtón, szándékosan könnyű célpontnak mutatkozva.
  
  Vett egy mély lélegzetet, amióta csak emlékezett, először majdnem józanon, és kinyitotta az egyszemélyes forgóajtót. Ez a telepítés legalábbis úgy tűnt, hogy komolyan veszi a biztonságát. Előtte egy egyszerű asztal volt, amelynél fél tucat szigorú tekintetű férfi ült. Kétségtelen, hogy többen is nézték.
  
  Átsétált a csiszolt csempepadlón. "Hayden Jay arra vár, hogy találkozzon velem."
  
  "Mi a neved?"
  
  "Gácsér."
  
  - Matt Drake? Az őr sztoikus megjelenése kissé megingott.
  
  "Biztosan".
  
  A férfi olyan pillantást vetett rá, amelyet az ember használhat, ha egy hírességet vagy egy rabot lát. Aztán felhívott. Egy másodperccel később elkísérte Drake-et egy diszkrét lifthez. Behelyezte a kulcsot, és megnyomta a gombot.
  
  Drake érezte, hogy a lift felfelé repül, mintha egy légpárnán állna. Úgy döntött, nem gondolkodik túl sokat azon, hogy mi fog történni, hagyta, hogy az események maguktól rendeződjenek. Amikor kinyílt az ajtó, a folyosó felé nézett.
  
  A folyosó végén a bizottság állt, hogy üdvözölje.
  
  Ben Blake és nővére Karin. Hayden. Kinimaka. Alicia Miles valahol mögötte állt. Mayt nem látta, de aztán nem is igazán számított rá.
  
  A jelenet azonban rossz volt. Ebben Kennedynek is szerepelnie kellett. Minden furcsának tűnt nélküle. Kiszállt a liftből, és próbált emlékezni arra, hogy valószínűleg ők is hasonlóan éreztek. De vajon minden este az ágyban feküdtek, a szemével néztek, és azon töprengtek, hogy Drake miért nincs ott, hogy megmentse?
  
  Ben ekkor eléje állt, Drake pedig anélkül, hogy szólt volna, a karjába vonta a fiatal srácot. Karin félénken mosolygott bátyja válla fölött, Hayden pedig odalépett, hogy a vállára tegye a kezét.
  
  "Hiányoltunk".
  
  Kétségbeesetten kitartott. "Köszönöm".
  
  - Nem kell egyedül lenned - mondta Ben.
  
  Drake hátrált egy lépést. - Nézze - mondta -, fontos tisztázni egy dolgot. Megváltozott ember vagyok. Már nem számíthatsz rám, különösen rád, Ben. Ha ezt mindannyian megértitek, akkor van esély arra, hogy együtt dolgozzunk."
  
  - Nem a te... Karin meglepő módon az ész keze volt. Megragadta és félrerántotta, így Drake szabad utat hagyott maga mögött az irodába.
  
  Átsétált rajtuk, és útközben biccentett Kinimaka felé. Alicia Miles komoly szemekkel nézett rá. Elszenvedte egy számára kedves személy elvesztését is.
  
  Drake megállt. - Még nincs vége, Alicia, semmi esetre sem. Ezt a köcsögöt ki kell iktatni. Ha nem, porig égetheti a világot."
  
  - Kovalenko sikoltozva fog meghalni.
  
  "Alleluja".
  
  Drake elment mellette a szobába. Két nagy számítógép ült tőle jobbra, merevlemezei zúgtak és kattogtak, miközben adatokat kerestek és töltöttek be. Előtte egy pár padlóig érő golyóálló ablak volt, ahonnan Miami Beachre néztek. Hirtelen az a képe támadt, amint Wells perverznek adja ki magát, és mesterlövész távcsövet kér, hogy lássa odalent a lebarnult testeket.
  
  Ez a gondolat elgondolkodtatta. Kennedy meggyilkolása óta ez volt az első alkalom, hogy összefüggően gondolkodott Wellesről. Wells szörnyű halált halt Alicia vagy May kezeitől. Nem tudta, melyiket, és azt sem, hogy miért.
  
  Hallotta, hogy a többiek követik őt. - Szóval... - A kilátásra összpontosított. - Mikor megyünk Hawaiira?
  
  - Reggel - mondta Hayden. "Sok eszközünk most Oahuban összpontosul. Ellenőrizzük más szigeteket is, mert ismert, hogy Kovalenkónak több farmja van. Természetesen ma már az is köztudott, hogy mestere a megtévesztésnek, ezért továbbra is nyomon követjük a világ különböző régióiban lévő más vezetőket."
  
  "Bírság. Emlékszem a Cook kapitányra, a Diamond Headre és a Hell's Gate-re való hivatkozásokra. Ez a célod?"
  
  Ben elvette. - Nagyjából igen. De Cook Kauai-n landolt, nem Oahu-n. Az övé... A monológ hirtelen véget ért. "Hmm, dióhéjban. Semmi szokatlant nem találtunk. Viszlát."
  
  - Nincs közvetlen kapcsolat Cook és Diamond Head között?
  
  "Dolgozunk rajta". Karin kissé védekezően beszélt.
  
  - De Yorkshire-ben született - tette hozzá Ben, és tesztelte Drake új korlátját. - Tudod, Isten Földje.
  
  Úgy tűnt, Drake meg sem hallotta, mit mond a barátja. - Mennyi időt töltött Hawaiin?
  
  - Hónapok - mondta Karin. - Legalább kétszer visszament oda.
  
  - Akkor talán minden szigetet meglátogatott. A naplóit kell ellenőriznie, nem a történetét vagy az eredményeit. Tudnunk kell azokról a dolgokról, amelyekről nem híres."
  
  - Ez... - Karin elhallgatott. - Valóban van értelme.
  
  Ben nem szólt semmit. Karin nem végzett. "Amit tudunk, az az: a tűz, a villámlás és a vulkánok hawaii istene egy Pele nevű nő. Sok ősi Hawaii mese népszerű alakja. Otthona állítólag a világ egyik legaktívabb vulkánjának tetején található, de a Big Islanden van, nem pedig Oahu-n.
  
  "Ez mind?" - kérdezte Drake röviden.
  
  "Nem. Míg a legtöbb történet a nővéreiről szól, néhány legenda Pele kapujáról mesél. A kapu a tűzhöz és egy vulkán szívéhez vezet - ez neked pokolnak hangzik?
  
  - Talán ez egy metafora - mondta Kinimaka gondolkodás nélkül, majd elpirult. "Nos, lehet. Tudod..."
  
  Alicia volt az első, aki nevetett. - Hála istennek, legalább valakinek van humorérzéke. Felhorkant, majd hozzátette: "Ne bántsd!" olyan hangon, ami azt mutatta, hogy nem igazán érdekli, hogyan bánnak vele az emberek.
  
  - Pele kapuja hasznos lehet - mondta Drake. "További jó munkát. Reggel találkozunk".
  
  - Nem maradsz? - fakadt ki Ben, nyilván abban a reményben, hogy lesz alkalma beszélni a barátjával.
  
  "Nem". Drake kibámult az ablakon, amikor a nap kezdett lemenni az óceán fölött. - Ma este lesz valahol.
  
  
  TIZENNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake hátra sem nézve elhagyta a szobát. Ahogy az várható volt, Hayden utolérte, amikor éppen be akart lépni a liftbe.
  
  - Drake, lassíts. Jól van vele?"
  
  - Tudod, hogy jól van. Láttad őt a videófolyamon."
  
  Hayden megfogta a kezét. "Tudod, mire gondolok."
  
  - Rendben lesz. Jól kellett kinéznie, ezt tudod. Boudreaux biztosan azt hitte, hogy ez tényleg így van.
  
  "Igen".
  
  - Bárcsak láttam volna, hogy megtörik.
  
  - Nos, én voltam az, akit megszúrt, szóval, hála neked, elnyertem ezt az örömet.
  
  Drake megnyomta az első emelet gombot. - A nővérének már az ügynökeinél kell lennie. Kórházba viszik és kitisztítják. A hamis vér egy ördög, aki a saját dolgával foglalkozik, tudod.
  
  - Boudreau még őrültebb lett, ha ez lehetséges. Amikor a nővére felállt, élve... Hayden megrázta a fejét. "Végső összeomlás."
  
  "A terv bevált. Jó ötlet volt - mondta neki Drake. "Információt kaptunk. Megérte ".
  
  Hayden bólintott. "Tudom. Örülök, hogy a mániákus rács mögé került."
  
  Drake belépett a liftbe, és megvárta, amíg az ajtó becsukódik. - Ha rajtam múlna - mondta, miközben Hayden eltűnt a szemünk elől. - Lelőném azt a fattyút a cellájában.
  
  
  * * *
  
  
  Drake taxival ment a Biscayne Boulevardra, és a Bayside bevásárlóközpont felé vette az irányt. A férfi, aki felhívta, elhallgatottnak, bizonytalannak és teljesen kiábrándultnak tűnt, Bubba Gump házán kívül akart találkozni. Drake-nek volt egy kis humora, és Hooterst javasolta, egy olyan helyet, amely valószínűleg jobban megfelelt nekik, de May úgy tett, mintha meg sem hallotta volna.
  
  Drake csatlakozott a tömeghez, hallgatta a körülötte zajló zajos mulatságot, és teljesen oda nem illőnek érezte magát. Hogy lehettek ezek az emberek olyan boldogok, amikor elveszített valami oly kedves dolgot? Hogy nem törődtek velük?
  
  A torka kiszáradt, az ajka pedig repedezett. A Bubba Gump bárja intett. Talán elsüllyedhet néhányat, mielőtt megérkezik. Azonban nem voltak illúziói; ezt abba kellett hagyni. Ha Hawaiira megy, hogy levadászja a szeretett nő gyilkosát, ha inkább bosszút akar állni, mintsem áldozattá válni, akkor ez volt az utolsó alkalom.
  
  Ennek kellett lennie.
  
  Már éppen be akarta nyomni az ajtót, amikor Mai rásikoltott. Ott volt, egy oszlopnak támaszkodva, kevesebb mint hat lábnyira tőlem. Ha ő lenne az ellenség, most halott lenne.
  
  A kegyetlenség és a megtorlás iránti eltökéltsége értéktelen volt összpontosítás és tapasztalat nélkül.
  
  Mai az étterem felé indult, Drake pedig követte. Leültek a bárban, és Lava Flows-t rendeltek közelgő hawaii útjuk tiszteletére.
  
  Drake hallgatott. Soha nem látta még Mai Kitanót idegesnek. Még soha nem látta ijedten. Nem tudott elképzelni egy olyan forgatókönyvet, amely elindította volna.
  
  Aztán újra összeomlott a világa.
  
  "Kovalenko elrabolta a húgomat, Chikát Tokióból. Sok hónap telt el. Azóta is fogva tartja." Mai nagy levegőt vett.
  
  "Megértem. Értem, mit csináltál - mondta Drake suttogva. Nyilvánvaló volt. Mindig a család volt az első.
  
  - Van egy készüléke.
  
  "Igen".
  
  "Azért jöttem az Egyesült Államokba, hogy megtaláljam őt. Megkeresni Kovalenkot. De kudarcot vallottam mindaddig, amíg te és a barátai fel nem léptek velem. Tartozom neked".
  
  "Nem mi mentettük meg. Megtetted."
  
  "Reményt adtál, a csapat részévé tettél."
  
  - Még mindig a csapat tagja vagy. És ne felejtsd el, hogy a kormánynak van egy másik orvoslása is. Nem adják fel."
  
  - Hacsak egyiküknek nem volt egy szeretett személye a fogságban.
  
  Drake tudta, mi történt Gates feleségével, de nem szólt semmit. - Szükségünk lesz rád Hawaiin, Mai. Ha meg akarjuk győzni ezt az embert, akkor a legjobbra lesz szükségünk. A kormány tudja ezt. Ezért engedték meg neked, Alicia-nak és a többieknek, hogy elmenjenek."
  
  "És te?"
  
  "És én".
  
  - Mi van a szeretteiddel, Drake? A Bloody King megpróbálta végrehajtani a bosszúját?
  
  Drake vállat vont. "Elbukott."
  
  - És mégis tovább fog próbálkozni.
  
  "Biztonságban van a nővére?" Szüksége van extra védelemre? Ismerek néhány embert...
  
  - El lett intézve, köszönöm.
  
  Drake az érintetlen italt tanulmányozta. "Akkor ennek az egésznek Hawaii vége lesz" - mondta. - És most, hogy majdnem megtaláltuk, hamarosan meglesz.
  
  Mai nagyot kortyolt az italából. - Fel lesz készülve, Drake. Egy évtizede tervezi ezt."
  
  "Ez a tűz földje" - mondta. - Ha ehhez az egyenlethez hozzávesszük Kovalenkót és a többieket is, akkor ez az egész hely felrobbanhat.
  
  
  * * *
  
  
  Nézte, ahogy May elsétál a parkoló felé, és arrafelé indult, ahol szerinte a taxi lehet. Miami éjszakai élete javában zajlott. Nem az alkohol volt az egyetlen elérhető mámor, és a végtelen, kellemes éjszakák, a gyönyörű férfiak és nők, valamint a lendületes dallamok kombinációja keményen dolgozott, hogy még az ő lobogó morálját is felemelje.
  
  Befordult a sarkon, és megnyílt előtte a kikötő - jachtok zúgtak, hogy elfoglalják a helyüket, tömegek teltek a sétányokon, egy szabadtéri étterem, tele gyönyörű emberekkel, akik a világon semmire sem törődtek.
  
  Nagyrészt az olyan embereknek köszönhetem, mint Matt Drake.
  
  Visszafordult. Megcsörrent a mobilja azzal a kísérteties, dallamos dallamtól.
  
  Gyorsan nyomja meg a gombot. "Igen?"
  
  "Matt? Jó napot. Helló." Az oxfordi oktatás finom hangjai meglepték.
  
  - Dal? - ő mondta. - Torsten Dahl?
  
  "Biztosan. Ki más hangzik ilyen jól?"
  
  Drake pánikba esett. "Minden rendben?"
  
  - Ne aggódj, haver. A világnak ezen a felén minden rendben van. Izland nagyszerű. A gyerekek fantasztikusak. A feleség az... feleség. Hogy állnak a dolgok Kovalenkónál?
  
  - Megtaláltuk - mondta Drake mosolyogva. "Majdnem. Tudjuk, hol kell keresni. Jelenleg mozgósítás folyik, és holnap Hawaiin kell lennünk."
  
  "Tökéletes. Nos, az ok, amiért telefonálok, lehet, hogy hasznos lesz az Ön számára. Maga döntheti el. Mint tudják, az istenek sírjának feltárása óvatosan folytatódik. Emlékszel, hogyan álltam Frey kastélyában Odin sírjának szélén lógó nyelvvel? Emlékszel, mit találtunk?"
  
  Drake felidézte azonnali ámulatát. "Biztosan".
  
  "Higgye el, ha azt mondom, hogy szinte minden nap találunk olyan kincseket, amelyek ezzel egyenlők vagy akár felülmúlják. De ma reggel valami hétköznapibb keltette fel a figyelmemet, főleg azért, mert rád emlékeztetett."
  
  Drake belépett a szűk sikátorba, hogy jobban hallja a svédet. "Emlékeztet engem? Megtaláltad Herculest?
  
  "Nem. De a sír minden fülkéjének falán jeleket találtunk. Kincsek mögé rejtőztek, így először nem voltak észrevehetők."
  
  Drake köhögött. - Marks?
  
  - Megegyeztek azzal a fényképpel, amit küldtél nekem.
  
  Drake eltartott egy pillanatig, majd villám csapott a szívébe. "Várjon. Úgy érted, mint a képen, amit küldtem? Az örvénykép, amit az időutazó eszközökön találtunk?"
  
  - Azt hittem, hogy ettől megharapsz, barátom. Igen, ezek a jelölések - vagy fürtök, ahogy mondod."
  
  Drake egy pillanatra szóhoz sem jutott. Ha az Istenek sírjában lévő jelölések megegyeztek az ősi szállítóeszközökön talált jelölésekkel, akkor ez azt jelenti, hogy ugyanabból a korszakból származnak.
  
  Drake kiszáradt szájon át beszélt. "Azt jelenti-"
  
  De Thorsten Dahl már mindenre gondolt. "Azt, hogy az istenek eszközöket teremtettek időutazás céljából. Ha belegondolsz, van értelme. Abból, amit Odin sírjában találtunk, tudjuk, hogy léteztek. Most már tudjuk, hogyan manipulálták az idő múlását."
  
  
  TIZENÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  A Véres Király kis rezervátumának szélén állt, és nézte, ahogy több bengáli tigrise üldöz egy kis szarvast, amelyet szabadon engedtek nekik. Érzelmei szétszakadtak. Egyrészt öröm volt birtokolni és szabadidőben nézni a bolygón valaha készült egyik legnagyobb gyilkológépet. Az viszont sírós szégyen volt, hogy fogságban tartották őket. Jobbat érdemeltek.
  
  Nem úgy, mint az emberi foglyai. Megérdemelték, amit kaptak.
  
  Boudreau.
  
  A Vérkirály megfordult, amikor meghallotta, hogy több ember sétál át a füvön. - Mr. Boudreau - rebegte. - Hogyan zajlott a CIA letartóztatása?
  
  A férfi néhány méterrel arrébb megállt, megadta neki a tőle elvárt tiszteletet, de félelem nélkül nézett rá. "Nehezebb, mint képzeltem" - ismerte el. "Köszönöm a csendes kivonást."
  
  A Véres Király megállt. Érezte, hogy a tigrisek a háta mögött üldözik a rémült szarvast. A szarvas sikoltozott és elfutott, elhatalmasodott a rémülettől, nem tudott szembenézni saját halálával. Boudreau nem ilyen volt. A Véres Király bizonyos fokú tiszteletet tanúsított iránta.
  
  - Matt Drake felülmúlt téged?
  
  "A CIA találékonyabbnak bizonyult, mint amire számítottam. Ez minden".
  
  - Tudod, hogy ha nálam lenne a fegyver, a húgod halálát nem hamisították volna.
  
  Boudreaux hallgatása azt mutatta, hogy megértette.
  
  "Eljött a cselekvés ideje" - mondta a Véres Király. - Szükségem van valakire, aki elpusztítja a többi tanyát. A Kauai-i és a Big Island-i. Meg tudod csinálni ezt nekem?"
  
  A férfi, akit életfogytiglani börtönből rendelt, hirtelen reményre talált. "Meg tudom csinálni ezt."
  
  - Minden túszt meg kell ölnöd. Minden férfi, nő és gyerek. Meg tudod csinálni?"
  
  "Igen Uram".
  
  A Véres Király előrehajolt. "Biztos vagy benne?"
  
  - Megteszem, amit kérsz tőlem.
  
  A Vérkirály nem mutatott külső érzelmeket, de elégedett volt. Boudreau volt a legkompetensebb harcosa és parancsnoka. Még jó, hogy ilyen hűséges maradt.
  
  "Akkor menj és készülj. Várom az utasításait."
  
  Emberei elvezették az amerikait, a Vérkirály pedig intett egy embernek, hogy várjon mögötte. Claude volt, az oahui farmjának vezetője.
  
  - Ahogy mondtam, Claude, eljött az idő. Készen állsz, ugye?"
  
  "Minden elő van készítve. Meddig kell kitartanunk?"
  
  - Kitartasz, amíg meg nem halsz - rikácsolta a Véres Király. "Akkor kifizetik az adósságát velem szemben. Része vagy a figyelemelterelésnek. Természetesen ez csak egy kis része, de az áldozatod megéri."
  
  Oahu-i felügyelője hallgatott.
  
  "Zavar téged?"
  
  "Nem. Nem uram."
  
  "Ez jó. És amint figyelmüket a tanyára összpontosítjuk, megnyílik a helyi szigetsejtek. Én vagyok az, aki átmegy a Pokol Kapuján, de Hawaii égni fog."
  
  
  TIZENHATODIK FEJEZET
  
  
  A CIA magánrepülőgépe harminckilencezer láb magasságban repült. Matt Drake megforgatta a jeget üres poharában, és feltörte a fedelet egy újabb miniatűr whiskyért. Egyedül ült a gép hátuljában, abban a reményben, hogy tiszteletben tartják a magányt. Ám az állandó oldalpillantások és dühös suttogások azt súgták neki, hogy az "üdvözöllek vissza" kisteherautó hamarosan meg fog állni mellette.
  
  És még a whisky sem kezdett az idegeimre menni.
  
  Hayden a folyosón ült vele szemben, Kinimaka mellette. Küldetésének természete ellenére a hawaii meglehetősen vidámnak tűnt a hazájába való visszatérés miatt. Családját gondosan őrizték, de a mindig optimista óriás egészen biztosnak tűnt abban, hogy lesz még esélye látni őket.
  
  Hayden egy műholdas telefonon beszélt Jonathan Gates-szel. "Még három? Ez összesen huszonegy fogoly, uram. Nos, igen, biztos vagyok benne, hogy ennél több is van. És még nincs hely. Köszönöm".
  
  Hayden megszakította a kapcsolatot, és lehajtotta a fejét. "Nem tudok vele többet beszélni. Hogyan beszélhetsz egy férfival, akinek a feleségét most gyilkolták meg? mit fogsz mondani?"
  
  Drake figyelte őt. Eltartott egy pillanatig, de aztán kísérteties tekintetét a férfira fordította. - Sajnálom, Matt. Nem hiszem. Annyi minden történik."
  
  Drake bólintott, és kiürítette a poharát. - Nem kellene Gatesnek nyaralni?
  
  - A helyzet túl instabil. Hayden a térdéhez szorította a telefont. "A háborúban senki sem tud háttérbe szorulni."
  
  Drake elmosolyodott az irónia hallatán. - Nem gondoltam, hogy Hawaii ekkora.
  
  - Úgy érted, miért nem találták még meg legalább az egyik tanyáját? Hát ez nem nagy ügy. De iszonyatosan sok az áthatolhatatlan erdő, dombok és völgyek. Valószínűleg a tanyák is álcázottak. És a Bloody King készen áll nekünk. Washington úgy tűnik, hogy a helyiek többet fognak segíteni nekünk, mint a szokásos munkaerő."
  
  Drake felvonta a szemöldökét. "Meglepő módon valószínűleg igazuk van. Itt jön be a mi barátságos óriásunk."
  
  Mano széles, nyugodt mosolyt vetett rá. - Valóban ismerem a legtöbb honolului embert.
  
  Elmosódottság jelent meg, és Ben Blake hirtelen megjelent mellette. Drake a fiatalemberre meredt. Ez volt az első alkalom, hogy igazán látták egymást Kennedy halála óta. Érzelemhullám támadt benne, amit gyorsan elfojtott, és elrejtett egy újabb kortyot.
  
  - Minden olyan gyorsan történt, haver. Nem tehettem róla. Megmentett, de... de én nem tudtam megmenteni.
  
  "Nem hibáztatlak. Nem a te hibád volt."
  
  - De te elmentél.
  
  Drake Karinra, Ben húgára nézett, aki mérges szemekkel nézte a testvérét. Nyilvánvalóan Ben meggondolatlan mozdulatáról beszélgettek, és ő szembefordult a dolgaival. Drake kinyitott egy másik whiskyt, és hátradőlt a székében, tekintete nem mozdult. "Körülbelül ezer évvel ezelőtt csatlakoztam a SAS-hoz. A világ legjobb harci ereje. Megvan az oka annak, hogy ők a legjobbak, Ben. Többek között azért, mert kegyetlen emberek. Könyörtelen. A gyilkosok. Nem úgy néznek ki, mint a Matt Drake. Vagy akár Matt Drake, aki Odin csontjait kereste. Ez a Matt Drake nem volt a SAS-ban. Civil volt."
  
  "És most?"
  
  "Amíg a Vérkirály él, és Vendetta még létezik, nem lehetek civil. Nem számít, mennyire rossz akarok lenni."
  
  Ben félrenézett. "Értem".
  
  Drake meglepődött. Félig megfordult, amikor Ben felállt, és visszasétált a helyére. Talán a fiatal srác kezdett felnőni.
  
  Ha az elmúlt három hónap nem gyorsította volna fel ezt a folyamatot, soha semmi sem tette volna.
  
  Hayden figyelte. - Tudod, vele volt. Amikor meghalt. Neki is nehéz volt."
  
  Drake nyelt egyet, és nem szólt semmit. Elszorult a torka, és csak annyit tudott tenni, hogy ne fakadjon sírva. Valami srác a SAS-tól. A whisky forró nyomot hagyott a gyomromban. Egy pillanat múlva megkérdezte: - Hogy van a lábad?
  
  "Fáj. Tudok járni és még futni is. Bár nem akarnék még néhány hétig harcolni Boudreau-val."
  
  - Amíg börtönben van, nem kell.
  
  A zűrzavar felkeltette a figyelmét. Mai és Alicia néhány sorral előtte és a folyosón túl ültek egymástól. A két nő kapcsolata soha nem volt fagyosabb, de valami irritálta mindkettőjüket.
  
  - Kompromittáltál minket! Alicia sikoltozni kezdett. - Hogy megmentsem a saját átkozott nővéremet. Hogyan másként találhatnának szállodát?"
  
  Drake kicsúszott az ülésből, és elindult a folyosón. Az utolsó dolog, amire szüksége volt a repülésen, az volt a két leghalálosabb nő harca, akit valaha ismert.
  
  - Hudson meghalt abban a szállodában - morogta Alicia. - Lelőtték, miközben... miközben... - Megrázta a fejét. - Ez a te információd volt, Kitano? Kihívlak, hogy mondd el az igazat."
  
  Alicia belépett a folyosóra. Mai felállt, hogy az arcába nézzen. A két nő szinte orrba ért. Mai hátralépett, hogy helyet csináljon magának. Egy tapasztalatlan szemlélő azt hihette, hogy ez a japán lány gyengeségének a jele.
  
  Drake tudta, hogy ez halálos jel.
  
  Rohant előre. "Állj meg!"
  
  - A nővérem tíz Hudsont ér.
  
  - morogta Alicia. - Most kapok egy kis májusi időt!
  
  Drake tudta, hogy May nem hátrál meg. Könnyebb lett volna elmondani Aliciának, amit már tudott - hogy Hudson kiadta magát -, de Mai Kitano büszkesége nem engedte, hogy feladja. Alicia leütött. - vágott vissza Mai. Alicia oldalra lépett, hogy több teret engedjen magának. Mai rátámadt.
  
  Drake feléjük rohant.
  
  Alicia rúgást imitált, előrelépett, és May arcába vetette a könyökét. A japán harcos nem mozdult, csak kissé elfordította a fejét, így az ütés egy milliméternyire fütyülhetett tőle.
  
  Mai erősen megütötte Aliciát a bordáin. A kifutó lélegzet erős sziszegése hallatszott, és Alicia hátratántorodott a válaszfalnak. May előrelépett.
  
  Hayden sikoltozva ugrott talpra. Ben és Karin is talpon voltak, mindketten kíváncsiak voltak, ki nyeri meg a küzdelmet. Drake erővel rohant be, May-t a mellette lévő ülésre lökte, és kezét Alicia torkán vágta.
  
  "Állj meg." Hangja halk volt, mint a sír, de tele volt fenyegetéssel. - A halott kibaszott barátodnak semmi köze ehhez. És a húgod is." Mérgesen nézett Mayre. "Kovalenko ellenség. Ha ez a barom FUBAR lesz, akkor harcolhatsz, amivel csak akarsz, de addig őrizd meg."
  
  Alicia megcsavarta a karját. - Annak a kurvának meg kell halnia azért, amit tett.
  
  Mai egy szemet sem rebbent. - Sokkal rosszabbat csináltál, Alicia.
  
  Drake látta, hogy a tűz ismét fellobban Alicia szemében. Kibökte az egyetlen dolgot, ami eszébe jutott. - Ahelyett, hogy vitatkozna, talán elmagyarázhatná nekem, melyikőtök ölte meg Wellst. És miért."
  
  A harc túllépett rajtuk.
  
  Hayden közvetlenül mögötte volt: "Hudsont egy csúcstechnológiás nyomkövető eszközzel követték nyomon, Miles. Tudod. Itt senki sem elégedett azzal, ahogyan Mai odaadta a készüléket." Acél volt a hangjában. - Arról nem is beszélve, hogyan jutott hozzá. De még azt is értem, hogy miért tette. Néhány magas rangú kormányzati tisztviselő jelenleg ugyanezen megy keresztül. Kovalenko már az utolsó meccsét játssza, és alig jutottunk el a második bázisig. És ha a szivárgások nincsenek lezárva...
  
  - morogta Alicia, és visszaült a helyére. Drake talált egy újabb halom miniatűrt, és elindult vissza a folyosón a sajátjához. Egyenesen előre nézett, egyelőre nem akart beszélgetést kezdeményezni legjobb barátjával.
  
  De útközben Ben feléje hajolt. - FUBAR?
  
  - A felismerhetetlenségig elbaszott.
  
  
  TIZENHETEDIK FEJEZET
  
  
  Mielőtt leszálltak, Haydent felhívták, hogy Ed Boudreau megszökött a CIA börtönéből. A Vérkirály egy bennfentes személyt használt fel, és saját akarata ellenére egy diszkrét, zökkenőmentes művelettel kitermelte Boudreau-t.
  
  "Ti, emberek soha nem tanulnak semmit" - mondta neki Drake, és nem lepődött meg, amikor nem volt mit válaszolnia.
  
  Homályosan bevillant a honolului repülőtér, ahogy a gyors autóút is a városba. Amikor legutóbb Hawaiin jártak, megtámadták Davor Babic kastélyát, és fia, Blanca felvette őket a gyanúsítottak listájára. Ez akkoriban komolynak tűnt.
  
  Aztán megjelent Dmitrij Kovalenko.
  
  Honolulu nyüzsgő város volt, nem úgy, mint a legtöbb amerikai vagy európai város. De valahogy az az egyszerű gondolat, hogy a Waikiki Beach nincs messzebb húsz percnél, még Drake komor gondolatait is meglágyította.
  
  Kora este volt, és mindannyian fáradtak voltak. De Ben és Karin ragaszkodott hozzá, hogy egyenesen a CIA épületébe menjenek, és csatlakozzanak a helyi hálózathoz. Mindketten alig várták, hogy kutassák Cook kapitány naplóinak hollétét. Drake majdnem elmosolyodott, amikor ezt meghallotta. Ben mindig is szerette a találós kérdéseket.
  
  Hayden felgyorsította a papírmunkát, és hamarosan egy másik apró irodában találták magukat, hasonlóan ahhoz, amit Miamiban hagytak. Az egyetlen különbség az volt, hogy az ablakból láthatták Waikiki sokemeletes szállodáit, a híres Top of Waikiki forgó éttermet és a távolban Oahu legnagyobb nevezetességét, a Diamond Head néven régóta szunnyadó vulkánt.
  
  - Istenem, én itt akarok élni - mondta Karin sóhajtva.
  
  - Elhiszem - motyogta Kinimaka. - Bár biztos vagyok benne, hogy a legtöbb nyaraló több időt tölt itt, mint én.
  
  "Hé, nem is olyan régen az Evergladesben voltál" - viccelődött Hayden, miközben Ben és Karin számítógépét csatlakoztatta a kiváltságos rendszerhez. - És találkoztam az egyik helyi lakossal.
  
  Kinimaka egy pillanatig értetlenül nézett, majd felnevetett. "Aligátorra gondolsz? Nagyon szórakoztató volt, igen."
  
  Hayden befejezte, amit csinált, és körülnézett. "Mit szólna egy gyors vacsorához és egy korai ágyhoz? Hajnalban kezdjük a munkát."
  
  Bólintások és egyetértő mormolás hallatszott. Amikor May beleegyezett, Alicia elment. Drake vigyázott rá, mielőtt a kollégáihoz fordult. "Mindannyian tudnotok kell valamit, amit ma tanultam. Az az érzésem, hogy ez lehet az egyik legfontosabb információ, amit valaha is felfedünk." Szünetet tartott. - Dahl tegnap felvette velem a kapcsolatot.
  
  - Torsten? - fakadt ki Ben. "Hogy van az őrült svéd? Amikor utoljára láttam, Odin csontjait bámulta.
  
  Drake úgy tett, mintha senki sem szakította volna félbe. "Az Istenek sírjának felfedezése közben olyan jelöléseket találtak, amelyek megegyeztek az átviteli eszközökön talált örvényekkel."
  
  - Következetesen? - visszhangozta Hayden. - Mennyire következetes?
  
  - Pontosan egyformák.
  
  Ben agya teljes kapacitással kezdett dolgozni. "Ez azt jelenti, hogy ugyanazok az emberek készítették az eszközöket is, akik a sírt építették. Ez őrültség. Az elmélet szerint az istenek saját sírjukat építettek, és szó szerint lefeküdtek meghalni, miközben a tömeges kihalás révén meghosszabbították az életet. Most azt mondod, hogy időutazó eszközöket is készítettek? Ben szünetet tartott. - Valójában van értelme...
  
  Karin megrázta a fejét, és ránézett. "Bolond. Természetesen ennek van értelme. Így utaztak az időben, manipulálták az eseményeket, és megalkották az emberek sorsát."
  
  Matt Drake némán elfordult. - Reggel találkozunk.
  
  
  * * *
  
  
  Az éjszakai levegő langyos, trópusi meleg volt, és halványan ízesítette a Csendes-óceán. Drake addig kóborolt az utcákon, amíg nem talált egy nyitott bárt. Az ügyfélkör biztosan különbözik más országok bárjaitól, igaz? - gondolta. Végül is paradicsom volt. Akkor miért biliárdoztak még mindig az életfogytiglani börtönőrök, és úgy tűnt, hogy övék a hely? Miért ült egy részeg a bár végében hátravetett fejjel? Miért ült az örökkévaló pár külön, saját kis világaikban elveszve, együtt, de egyedül?
  
  Nos, néhány dolog más volt. Alicia Miles a bárban volt, és megivott egy dupla italt. Drake a távozáson gondolkodott. Voltak más bárok is, ahol elbújhatott bánatai elől, és ha a legtöbb így nézne ki, otthon érezné magát.
  
  De talán a cselekvésre való felhívás kissé megváltoztatta a nézőpontját. Odalépett hozzá és leült. Még csak fel sem nézett.
  
  - A francba, Drake. A lány felé lökte üres poharát. - Vegyél nekem egy italt.
  
  - Hagyja az üveget - utasította Drake a csapost, és töltött magának egy fél pohár Bacardi Oakheartot. Pirítósan felemelte a poharát. - Alicia Miles. Egy tíz éves kapcsolat, ami nem ment sehova, mi? És most a mennyországban találjuk magunkat, és részegek vagyunk egy bárban."
  
  "Az életnek van egy módja annak, hogy elcsesszen."
  
  "Nem. Az SRT csinálta."
  
  - Biztosan nem segített.
  
  Drake oldalt pillantott rá. "Ez egy őszinte ajánlat? Tőled? Hányat fulladt meg közülük?"
  
  "Elég ahhoz, hogy oldja a feszültséget. Nem annyira, mint amennyire szükségem van."
  
  - És mégsem tettél semmit, hogy segíts ezeken az embereken. Abban a faluban. Emlékszel még? Megengedted, hogy a saját katonáink kihallgathassák őket.
  
  "Katona voltam, akárcsak ők. Volt parancsom."
  
  - És akkor megadta magát annak, aki többet fizetett.
  
  - Megtettem a kötelességemet, Drake. Alicia újratöltötte a rumot, és erősen az asztalra csapta az üveget. "Itt az ideje, hogy kihasználjuk az előnyöket."
  
  - És nézd, hová vitte.
  
  - Úgy érted, nézd, hova vitt ez minket, nem igaz?
  
  Drake hallgatott. Mondhatjuk, hogy a nagy utat választotta. Azt is mondhatnánk, hogy az alacsony utat választotta. Nem számított. Ugyanarra a helyre kerültek, ugyanazokkal a veszteségekkel és ugyanazzal a jövővel.
  
  - Először a Véres Vendettával foglalkozunk. És Kovalenko. Aztán meglátjuk, hol vagyunk." Alicia a távolba nézett. Drake azon töprengett, vajon Tim Hudson jár-e a fejében.
  
  "Még beszélnünk kell Wellsről. A barátom volt."
  
  Alicia felnevetett, úgy hangzott, mint korábban. "Az a vén perverz? Semmiképpen sem volt a barátod, Drake, és ezt te is tudod. A kutakról fogunk beszélni. De a végén. Ilyenkor ez megtörténik."
  
  "Miért?"
  
  Halk hang lebegett a válla fölött. - Mert ennek akkor kell megtörténnie, Matt. May lágy tónusai voltak. Néma könnyedséggel feléjük hajolt. - Mert szükségünk van egymásra, hogy előbb túljussunk ezen.
  
  Drake próbálta leplezni a meglepetését, amikor meglátta őt. - Valóban ilyen szörnyű az igazság Wellsről?
  
  A hallgatásuk megmondta, mi az.
  
  Mai közéjük lépett. - Azért vagyok itt, mert van egy ólom.
  
  "Horog? Kitől? Azt hittem, a japánok váltottak téged.
  
  - Ez hivatalos, megcsinálták. Mai hangjában vidám hang volt. "Nem hivatalosan az amerikaiakkal tárgyalnak. Tudják, milyen fontos elfogni Kovalenkot. Ne gondolja, hogy a kormányomnak nincs szeme a látásra."
  
  - Nem is álmodtam róla. Alicia felhorkant. - Csak azt szeretném tudni, hogyan találtál ránk. Megrázta a kabátját, mintha le akarná dobni a jeladót.
  
  - Jobb vagyok, mint te - mondta Mai, és most már nevetett. - És ez az egyetlen bár három háztömbig.
  
  "Ez igaz?" Drake pislogott. "Milyen irónikus."
  
  - Van egy ólom - ismételte Mai. - Akarsz most velem jönni és megnézni, vagy mindketten túl részegek vagytok ahhoz, hogy törődjenek vele?
  
  Drake egy másodperccel később felugrott a székből, és Alicia megpördült. - Mutasd az utat, kis manó!
  
  
  * * *
  
  
  Egy rövid taxiúttal később egy forgalmas utcasarkon húzták meg őket, és hallgatták, ahogy Mai frissíti őket.
  
  "Ez közvetlenül valakitől származik, akiben megbízom a Hírszerző Ügynökségben. Kovalenko tanyáját több olyan személy vezeti, akikben megbízik. Mindig is így volt, bár ez most jobban segít neki, mint valaha, amikor időre van szüksége, hogy... nos, azt tegye, amit tervez. Amúgy az oahui tanyáját egy Claude nevű férfi vezeti.
  
  Mai felhívta figyelmüket az előkelő klub boltíves és fényesen megvilágított bejáratán áthaladó fiatalok sorára. "Claude a tulajdonosa ennek a klubnak" - mondta. Villogó fények hirdették: "Élő DJ-k, pénteki különleges palackok és különleges vendégek". Drake lélegzetvisszafojtva nézett körül a tömegben. Körülbelül ezer Hawaii legszebb fiatal férfit mutatott be különféle vetkőzési állapotban.
  
  "Kicsit kiemelkedhetnénk" - mondta.
  
  - Most már tudom, hogy mindannyian megtisztultak. Alicia rávigyorgott. - Az egy évvel ezelőtti Drake odaállt volna a két dögös nő mellé, akikkel most együtt van, mindkét kezével megfogta az arcukat, és odalökött volna minket.
  
  Drake megdörzsölte a szemét, tudván, hogy elképesztően igaza van. "A harmincas évek közepe megváltoztatja az embert" - préselte ki, és hirtelen megérezte Alison elvesztésének, a Kennedy-gyilkosságnak és az állandó részegségnek a súlyát. Sikerült acélos pillantást szegeznie mindkettőjükre.
  
  - Claude keresése itt kezdődik.
  
  Mosolyogva mentek el az ajtónállók mellett, és egy keskeny alagútban találták magukat, tele pislákoló fényekkel és hamis füsttel. Drake egy pillanatra elbizonytalanodott, és hetekig tartó részegségig krétázta. Gondolatmenetei homályosak voltak, reakciói még inkább. Gyorsan utol kellett érnie.
  
  Az alagúton túl volt egy széles erkély, ahonnan madártávlatból lehetett látni a táncparkettet. A testek egyhangúan mozogtak mély basszusritmusokkal. A tőlük jobbra lévő falon több ezer italosüveg állt, és csillogó prizmákban verték vissza a fényt. A bár egy tucat alkalmazottja dolgozott a játékosokon, olvasott a szájukról, aprópénzt adott, és rossz italokat szolgáltak fel a közömbös klublátogatóknak.
  
  Ugyanaz, mint bármely más bárban. Drake némi iróniával felnevetett. "Mögött". - mutatott rá, nem kellett elbújnia a tömegben. "Egy köteles terület. És mögöttük a függönyök."
  
  - Magánpartik - mondta Alicia. - Tudom, mi folyik ott hátul.
  
  - Hát persze, hogy tudod. Mai azzal volt elfoglalva, hogy minél többet felfedezzen a helyből. - Van itt egy hátsó szoba, ahol még soha nem járt, Miles?
  
  - Ne is menj oda, kurva. Tudok a thaiföldi tetteidről. Még én sem próbálnám meg ezeket."
  
  - Amit hallott, az nagyon alábecsült volt. Mai elindult lefelé a széles lépcsőn anélkül, hogy hátranézett volna. "Bízz bennem".
  
  Drake homlokráncolva nézett Aliciára, és a táncparkett felé biccentett. Alicia meglepettnek tűnt, de aztán rájött, hogy rövid úton szeretne elindulni egy privát területre. Az angol vállat vont. - Te vezeted az utat, Drake. Követni foglak."
  
  Drake hirtelen, irracionális vérzést érzett. Ez alkalom volt arra, hogy közelebb kerüljünk egy személlyel, aki tudhatja Dmitrij Kovalenko hollétét. A vér, amit eddig ontott, csak egy csepp volt a tengerben ahhoz képest, amit hajlandó volt ontani.
  
  Miközben a táncparketten áthaladtak a nevető, izzadt testeken, az egyik srácnak sikerült megpörgetnie Aliciát. - Hé - kiáltotta barátjának, hangja alig hallatszott a lüktető ritmuson. "Csak szerencsém volt".
  
  Alicia zsibbadt ujjaival megütötte a napfonatát. - Soha nem volt szerencséd, fiam. Nézz csak az arcodba."
  
  Gyorsan továbbmentek, figyelmen kívül hagyva a harsogó zenét, az imbolygó testeket, a bár személyzetét, aki össze-vissza cikázott a tömegben, bizonytalanul kiegyensúlyozott tálcákkal a fejük fölött. A pár hangosan veszekedett, a férfit egy oszlopnak nyomták, a nő pedig a fülébe sikoltott. Középkorú nők egy csoportja izzadva és puffanva ült egy körben vodkazselével és kis kék kanalakkal a kezükben. Alacsony asztalok hevertek szétszórva a padlón, legtöbbjük íztelen italokkal volt tele az esernyők alatt. Senki sem volt egyedül. A férfiak közül sokan kettőt követtek el, amikor Mai és Alicia elhunyt, barátnőik nagy bosszúságára. Mai bölcsen figyelmen kívül hagyta a figyelmet. Alicia buzdította.
  
  Egy kötéllel elkerített területhez értek, amely két erős sárgaréz kötéloszlop közé feszített vastag aranyfonatból állt. Úgy tűnt, az intézmény azt feltételezte, hogy senki sem fogja kihívni a két gengsztert egyik oldalon sem.
  
  Most egyikük kinyújtott tenyérrel előrelépett, és udvariasan megkérte Mait, hogy lépjen hátra.
  
  A japán lány gyorsan elmosolyodott. - Claude azért küldött minket, hogy megnézzük... - Elhallgatott, mintha gondolkodna.
  
  - Pilipo? A másik gengszter gyorsan megszólalt. - Megértem, miért, de ki ez a srác?
  
  "Testőr".
  
  A két nagydarab srác úgy nézett Drake-re, mint egy egeret sarokba szorító macska. Drake szélesen mosolygott rájuk. Nem szólt semmit, hátha az angol akcentusa gyanút kelt. Aliciának nem voltak ilyen aggályai.
  
  - Szóval, ez a Pilipo. Ő milyen? Jól fogunk szórakozni, vagy mi?"
  
  - Ó, ő a legjobb - mondta fanyar mosollyal az első kidobó. "A tökéletes úriember"
  
  A második kidobó a ruhájukat nézte. - Nem vagy az alkalomhoz illően felöltözve. Biztos vagy benne, hogy Claude küldött?
  
  Mai hangjában nyoma sem volt a gúnynak, amikor azt mondta: - Egészen biztos vagyok benne.
  
  Drake a cserét használta a rejtett rések értékelésére. Egy rövid lépcsősor egy emelvényre vezetett, amelyen egy nagy asztal ült. Körülbelül egy tucat ember ült az asztal körül, akiknek többsége elég lelkesnek tűnt ahhoz, hogy azt sugallja, nemrég szippantott egy komoly port. A többiek ijedtnek és szomorúnak tűntek, fiatal nők és néhány srác, akik nyilvánvalóan nem tagjai a bulicsoportnak.
  
  - Szia Pilipo! - kiáltotta a második kidobó. "Friss húst neked!"
  
  Drake követte a lányokat egy rövid lépcsőn. Itt sokkal csendesebb volt. Eddig tizenkét összetéveszthetetlen rosszfiút számolt meg, akik valószínűleg mind fegyvert hordtak. De amikor a tizenkét helyi végrehajtót Mayhez, Aliciához és önmagához hasonlította, nem aggódott.
  
  Mögöttük maradt, és igyekezett nem magára vonni a figyelmet, amennyire csak lehetséges. A célpont Pilipo volt, és most néhány méterrel odébb voltak. Ez a szórakozóhely valóban elkezdett ringatni.
  
  Pilipo a lányokra meredt. Száraz kattanása a torkában jelezte érdeklődését. Drake halványan látta, hogy a keze az ital után nyúl, és visszaüti.
  
  - Claude küldött?
  
  Pilipo alacsony, vékony ember volt. Tágra nyílt, kifejező szeme azonnal elárulta Drake-nek, hogy ez a férfi nem Claude barátja. Nem is ismertük egymást. Inkább báb volt, a klub figurája. Fogyóeszközök.
  
  "Nem igazán". Mai is rájött erre, és egy szempillantás alatt passzív nőből lenyűgöző gyilkossá változott. Zsibbadt ujjak fúrták a két legközelebbi férfi torkát, és egy mély ütés elölről feledésbe merült a harmadik férfival, aki leesett a székről. Alicia felugrott a mellette lévő asztalra, a fenekére szállt, lábai magasan a levegőben, és a sarkával erősen arcon rúgta a lefolyó nyaktetoválású férfit. A mellette lévő vadállatnak ütközött, és mindkettőt ledöntötte a lábáról. Alicia a harmadik helyre ugrott.
  
  Drake ehhez képest lassú volt, de sokkal pusztítóbb. A hosszú hajú ázsiai férfi először kontrázott ellene, és a döfés és a frontális ütés kombinációjával előrelépett. Drake oldalra lépett, elkapta a lábát, és nagy, hirtelen erővel megpördült, mígnem a férfi felsikoltott, és elesett, és zokogó labdává változott.
  
  A következő férfi kést vett elő. Drake elvigyorodott. A penge előreugrott. Drake elkapta a csuklót, eltörte, és mélyen a tulajdonosa gyomrába süllyesztette a fegyvert.
  
  Drake továbbment.
  
  A szerencsétlen akasztós elszaladt az asztaltól. Nem számított. Nem tudnának semmit Claude-ról. Az egyetlen ember, aki a várakozásoknak megfelelően a lehető legmélyebbre tudott bújni fényűző bőrszékébe, szemei elkerekedtek a félelemtől, ajkai némán mozogtak.
  
  - Pilipo. Mai odament hozzá, és a combjára tette a kezét. - Először is a társaságunkat akarja. Most ne csináld. Ez durva. Mi kell ahhoz, hogy a barátom legyek?
  
  - Nekem... vannak férfiaim. Pilipo vadul gesztikulált, ujjai remegtek, mint valaki az alkoholfüggőség határán. "Mindenhol".
  
  Drake két kidobóval találkozott, akik már majdnem felértek a lépcső tetejére. Alicia a tőle jobbra söpörte fel a kóborlókat. Nehéz tánczene harsant alulról. A különböző stádiumú részegségben lévő testek szétszóródtak a táncparketten. A DJ kevert és morgott a fogoly közönségnek.
  
  - Claude nem küldött - zihálta a második kidobó, láthatóan megdöbbenve. Drake a létra fokait használta, hogy előrelendüljön, és mindkét lábát a férfi mellkasára ültesse, amitől a férfi hátrazuhant a zajos gödörbe.
  
  Egy másik férfi átugrott az utolsó lépcsőfokon, és csapkodó karokkal rohant Drake-re. Az angol olyan ütést kapott a bordáira, amitől egy gyengébb embert leütött volna. Fájt. Ellenfele megállt, várta a hatást.
  
  De Drake csak felsóhajtott, és egy szoros felső vágást adott le, egészen a talpától kezdve. A kidobógépet felemelték a földről, és azonnal eszméletét vesztette. A zaj, amellyel a földet érte, Pilipo láthatóan felugrott.
  
  "Mondtál valamit?" Mai tökéletesen ápolt körmét végighúzta a hawaii tarlóval borított arcán. - Az embereidről?
  
  "Őrült vagy? Tudod egyáltalán, hogy kié ez a klub?
  
  Mai mosolygott. Alicia zavartalanul odament mindkettőjükhöz, miután négy testőrt kiküldött. - Vicces, hogy ezt kell mondanod. Pilipo szívére tette a lábát, és erősen megnyomta. - Ez a fickó, Claude. Hol van?"
  
  Pilipo szeme úgy járt körbe, mint megfogott szentjánosbogarak. "Én... nem tudom. Soha nem jön ide. Én vezetem ezt a helyet, de én... nem ismerem Claude-ot.
  
  "Szerencsétlen." Alicia szíven rúgta Pilipót. "Neked".
  
  Drake eltartott egy pillanatig, hogy átvizsgálja a kerületüket. Minden biztonságosnak tűnt. Addig dőlt, amíg orrba nem került a klub tulajdonosával.
  
  "Értjük. Értéktelen csatlós vagy. Még azzal is egyetértek, hogy nem ismered Claude-ot. De biztos vagy benne, hogy ismersz valakit, aki ismeri őt. Olyan személy, aki időnként meglátogatja. Egy férfi, aki gondoskodik arról, hogy kordában tartsa magát. Most... Drake torkon ragadta Pilipót, dühe alig volt elrejtve. - Mondja meg ennek a személynek a nevét. Vagy lecsavarom a kibaszott fejedet."
  
  Pilipo suttogása még idefent is hallatlan maradt, ahol a mennydörgő ütemeket elfojtották a nehéz akusztikus falak. Drake a fejét rázta, ahogy egy tigris egy döglött gazella fejét rázza.
  
  "Mit?"
  
  "Buchanan. Ennek az embernek a neve Buchanan.
  
  Drake erősebben szorította, ahogy dühe kezdett elhatalmasodni. - Mondd el, hogyan léphetsz kapcsolatba vele. Kennedy képei töltötték be a látást. Alig érezte, hogy Mai és Alicia elrángatják a haldokló klubtulajdonostól.
  
  
  TIZENNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  A hawaii éjszaka még javában zajlott. Éjfél elmúlt, amikor Drake, May és Alicia kiosontak a klubból, és leintették a parkoló taxit. Alicia úgy fedezte a menekülési útvonalat, hogy boldogan odasétált a DJ-hez, megragadta a mikrofonját, és a legjobb rocksztár benyomást keltette. "Szia Honolulu! Hogy a fenébe vagy? Nagyon örülök, hogy itt lehetek ma este. Nagyon szépek vagytok srácok!" Aztán simán elment, ezer ajkakon ezer feltételezést hagyva maga után.
  
  Most szabadon beszélgettek a taxisofőrrel. - Mit gondol, mennyi időbe telik, mire Pilipo figyelmezteti Buchanant? - kérdezte Alicia.
  
  "Szerencsés esetben lehet, hogy egy ideig nem találják meg. Jó a kapcsolata. De ha megteszik..."
  
  - Nem fog beszélni - mondta Drake. "Ő egy gyáva. Nem fogja felhívni a figyelmet arra, hogy megfordult Claude emberében. Feltenném rá a jelzáloghitelemet."
  
  "A kidobók kiönthetik a babot." - mondta Mai csendesen.
  
  - A legtöbbjük eszméletlen. Alicia nevetett, majd komolyabban mondta. - De a szellemnek igaza van. Amikor újra tudnak járni és beszélni, vicsorogni fognak, mint a disznók.
  
  Drake csettintett a nyelvével. - A fenébe is, mindkettőtöknek igaza van. Akkor gyorsan meg kell tennünk. Ma éjjel. Nincs más választás."
  
  - Északi Kukui utcában - mondta Mai a taxisofőrnek. - Letehet minket a hullaház közelében.
  
  A taxis gyorsan rápillantott. "Igazából?"
  
  Alicia pimasz mosollyal kötötte le a figyelmét. "Tartsd le, öt óra." Csak vezess.
  
  A taxis olyasmit motyogott, hogy "Kibaszott haole", de az út felé fordította a tekintetét, és elhallgatott. Drake azon gondolkodott, hová mennek. - Ha ez valóban Buchanan irodája, nem valószínű, hogy jelenleg ott lesz.
  
  Alicia felhorkant. - Drakey, Drakey, egyszerűen nem figyelsz elég figyelmesen. Amikor végre rájöttünk, hogy annak a hülye embernek, Piliponak a torka olyan szorosan a kezedben van, hogy az lila színűvé vált, nekiláttunk megmenteni nevetséges életét, és elmondta, hogy Buchanannek van háza.
  
  "Ház?" Drake grimaszt vágott.
  
  - Az üzletről. Ismeri ezeket a kereskedőket. Ott élnek és esznek, ott játszanak, onnan szervezik a helyi munkáikat. Fenntartja a rendet. Még az embereit is a közelben fogja tartani. Ez egy non-stop kemény buli, ember."
  
  - Ez egyelőre segít titokban tartani a szórakozóhelyen zajló eseményeket. - mondta Mai, miközben a taxi megállt a hullaházban. "Emlékszel, amikor betörtünk annak a szállítómágnesnek az irodájába Hong Kongban? Gyorsan belépünk, gyorsan kilépünk. Ennek így kell lennie."
  
  - Csakúgy, mint amikor arra a zürichi helyre értünk. - mondta Alicia hangosan Drake-nek. - Nem rólad szól az egész, Kitano. Nem olyan messze."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden besétált a lakásba, amelyet a CIA honolului épületében kapott, és a nyomában megállt. Ben az ágyon ülve és a lábát lógatva várt rá.
  
  A fiatalember fáradtnak tűnt. Szeme véreres volt attól, hogy napokig a számítógép képernyőjét bámulta, a homloka pedig kissé ráncosnak tűnt az ilyen intenzív koncentrációtól. Hayden örült, hogy látta.
  
  Szúrósan körülnézett a szobában. - Te és Karin végre elvágtad a köldökzsinórt?
  
  "Har, har. Ő a család." Úgy mondta, mintha közelségük lenne a legnyilvánvalóbb dolog. "És biztosan ismeri a számítógépet."
  
  "Egy zseniális szintű IQ segít ebben." Hayden levette a cipőjét. A vastag szőnyeg habos párnának tűnt fájó lába alatt. "Teljesen biztos vagyok benne, hogy holnap megtalálja azt, amire szükségünk van Cook folyóirataiban."
  
  - Ha egyáltalán észleljük őket.
  
  "Minden megtalálható az interneten. Csak tudnod kell, hol keress."
  
  Ben a homlokát ráncolta a lányra. "Vajon... úgy érzi, hogy itt manipulálnak minket? Először az Istenek sírját találom meg, majd az átviteli eszközöket. Most fedezzük fel, hogy a kettő összefügg. És... - Elhallgatott.
  
  "És akkor?" Hayden letelepedett mellé az ágyra.
  
  "Az eszközöket valahogy össze lehetne kötni a Pokol Kapujával" - indokolta. "Ha Kovalenko akarja őket, ott kell lenniük."
  
  "Ez nem igaz". Hayden közelebb hajolt. "Kovalenko őrült. Nem tehetünk úgy, mintha megértenénk a gondolkodását."
  
  Ben szeme azt mutatta, hogy gyorsan elveszíti a gondolatait, és flörtöl másokkal. Megcsókolta Haydent, miközben az övéhez hajtotta a fejét. Elhúzódott, amikor a férfi babrálni kezdett valamivel a zsebében.
  
  - Jobban érzem magam, amikor kijön a cipzáron, Ben.
  
  "Eh? Nem. Ezt akartam." Elővette a mobiltelefonját, átkapcsolta a képernyőt az MP3-lejátszóra, és kiválasztott egy albumot.
  
  A Fleetwood Mac a "Second Hand News"-t kezdte énekelni a klasszikus pletykákból.
  
  Hayden meglepetten pislogott. "Dinorok? Igazán?"
  
  Ben a hátára dobta. - Ezek egy része jobb, mint gondolnád.
  
  Haydennek nem hiányzott az átható szomorúság a barátja hangjából. Nem hiányzott neki a dal témája, ami a címben is nyilvánvaló. Ugyanazok az okok miatt, mint Ben, Kennedy Moore-ra és Drake-re gondolt, és mindarra, amit elveszítettek. Nemcsak hogy mindketten egy nagyszerű barátjukat veszítették el Kennedyben, de az erőszakos halála Drake összes barátját háttérzajává tette.
  
  De amikor Lindsey Buckingham énekelni kezdett a magas fűről, és csinálta a dolgát, a hangulat hamar megváltozott.
  
  
  * * *
  
  
  Mai megkérte a taxist, hogy várjon, de a férfi nem hallgatott rá. Amint kiszálltak az autóból, beindította a motort és kavicsot fröcskölve elhajtott.
  
  Alicia utánanézett. "Bunkó".
  
  Mai az előttük lévő kereszteződésre mutatott. - A Buchanan-ház a bal oldalon található.
  
  Kellemes csendben sétáltak. Hónapokkal ezelőtt Drake tudta, hogy ez soha nem fog megtörténni. Ma közös ellenségük volt. Mindannyiukat megérintette a Véres Király őrülete. És ha szabad marad, akkor is súlyos károkat okozhat nekik.
  
  Együtt a világ egyik legjobb csapata volt.
  
  Átmentek a kereszteződésen, és lelassítottak, amikor Buchanan ingatlana a látókörébe került. A helyet elárasztotta a fény. Lehúzták a függönyöket. Az ajtók nyitva voltak, így a zene áradhatott az egész területen. Még az utca túloldalán is hallani lehetett a rap zene dübörgését.
  
  "Egy példaszomszéd" - jegyezte meg Alicia. "Valaki ilyen - csak a közelébe kellene mennem, és darabokra törni az átkozott sztereó rendszerüket."
  
  - De a legtöbb ember nem olyan, mint te - mondta Drake. "Ez az, amiből ezek az emberek boldogulnak. Szívükben zaklatók. A való életben puskát hordanak maguknál, és nincs részvétük vagy lelkiismeretük."
  
  Alicia rávigyorgott. "Akkor nem számítanak teljes körű támadásra."
  
  Mai egyetértett. - Gyorsan beérünk, gyorsan ki is jutunk.
  
  Drake arra gondolt, hogyan rendelte el a Vérkirály annyi ártatlan meggyilkolását. - Menjünk, bassza meg őket.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden meztelen volt és izzadt, amikor megszólalt a mobiltelefonja. Ha nem a főnöke, Jonathan Gates csengőhangja lett volna, letiltotta volna.
  
  Ehelyett felnyögött, ellökte Bent, és megnyomta a válasz gombot. "Igen?"
  
  Gates észre sem vette, hogy a nő kifulladt. "Hayden, elnézést kérek a késői órákért. Beszélhetsz?"
  
  Hayden azonnal visszapattant a valóságba. A kapu megérdemelte a figyelmét. A hazájáért elviselt borzalom messze meghaladta kötelességtudását.
  
  "Természetesen uram."
  
  "Dmitrij Kovalenko nyolc amerikai szenátor, tizennégy képviselő és egy polgármester családtagjait tartja fogva. Ezt a szörnyeteget minden szükséges eszközzel bíróság elé állítják, Jay. Minden erőforrásod megvan."
  
  A kapcsolat megszakadt.
  
  Hayden a sötétségbe bámult, lelkesedése teljesen kialudt. Gondolatai a foglyokkal jártak. Az ártatlanok megint szenvedtek. Azon töprengett, hány ember fog még szenvedni, mielőtt a Vérkirályt bíróság elé állítják.
  
  Ben átkúszott hozzá az ágyon, és egyszerűen átölelte, ahogy akarta.
  
  
  * * *
  
  
  Drake lépett be először, és egy hosszú folyosón találta magát, ahol két ajtó nyílt balra, és egy nyitott konyha a végén. A férfi lesétált a lépcsőn, szeme hirtelen megtelt döbbenettel, amikor meglátta Drake-et belépni a házba.
  
  "Mi a-?"
  
  Mai keze gyorsabban mozgott, mint ahogy a szem látott. Az egyik pillanatban a férfi felszívta a levegőt, hogy figyelmeztetést kiáltson, a másikban pedig egy apró tőrrel a torkában csúszott le a lépcsőn. Amikor leért, Mai befejezte a munkáját, és visszavette a tőrét. Drake végigment a folyosón. Balra fordultak az első szobába. Négy szempár nézett fel az egyszerű dobozokból, amelyekbe a robbanóanyagokat pakolták.
  
  Robbanóanyagok?
  
  Drake azonnal felismerte a C4-et, de nem volt ideje gondolkodni, miközben a férfiak megragadták a hanyagul eldobott fegyvereket. Mai és Alicia Drake körül táncoltak.
  
  "Ott!" Drake a leggyorsabbakra mutatott. Alicia egy rosszindulatú rúgással leütötte az ágyékán. Lezuhant, valamit motyogott. A Drake előtt álló férfi gyorsan feléje indult, átugrott az asztalon, hogy növelje támadása magasságát és erejét. Drake megpördítette a testét a férfi repülése alatt, és amikor leszállt, hátulról kiütötte mindkét térdét. A férfi felsikoltott a dühtől, és kifutott a nyál a szájából. Drake minden nyers erejével és erejével zúzós fejszecsapást mért a feje búbjára.
  
  A férfi hang nélkül összeesett.
  
  Tőle balra Mai gyors egymásutánban két csapást mért. Mindkettejüknek sebek voltak a gyomrukon, arcukat meglepte. Drake gyorsan halálos markolattal tette harcképtelenné az egyiket, míg Mai kiütötte a másikat.
  
  "Elhagy". - sziszegte Drake. Lehet, hogy nem tudták, de ezek még mindig a Vérkirály emberei voltak. Szerencséjük volt, hogy Drake sietett.
  
  Visszamentek a folyosóra, és lementek egy másik szobába. Ahogy becsúsztak, Drake meglátta a konyhát. Tele volt férfiakkal, akik egy alacsony asztalon bámultak valamit. A belülről érkező rap hangok olyan hangosak voltak, hogy Drake szinte arra számított, hogy kijönnek, hogy találkozzanak vele. Mai előrerohant. Mire Drake belépett a szobába, már letette az egyik férfit, és átment a másikhoz. Egy vastag szakállú srác rohant bele Drake-be, már revolverrel a kezében.
  
  "Mit csináltál-?"
  
  A kiképzés minden volt a harc művészetében, és Drake gyorsabban tért vissza, mint ahogy egy politikus ki tudta volna kerülni a kulcskérdést. Azonnal felemelte a lábát, kiütötte a férfi kezéből a revolvert, majd előrelépett és elkapta a levegőben.
  
  Megfordította a fegyvert.
  
  - Élj a karddal. Kilőtt. Buchanan embere művészi kitörésben hanyatt esett. Mai és Alicia azonnal felkaptak egy másik eldobott lőfegyvert, amikor valaki kiabált a konyhából. "Hé, bolondok! Mi a fenét csinálsz?"
  
  Drake elvigyorodott. Nyilvánvalóan lövöldözés nem volt ismeretlen ebben a házban. Bírság. Az ajtóhoz sétált.
  
  - Kettő - suttogta, jelezve, hogy az ajtó előtti tér csak kettejüknek ad mozgásteret. Mai mögötte ült.
  
  - Szelídítsük meg ezeket a kutyákat. Drake és Alicia kijöttek, lövöldöztek, és az asztalt körülvevő lábak erdejét célozták meg.
  
  Vér permetezett, és a holttestek a padlóra zuhantak. Drake és Alicia előrementek, tudva, hogy a döbbenet és a félelem megzavarja és megfélemlíti ellenfeleit. Buchanan egyik őre átugrott egy alacsony asztalon, és nekiütközött Aliciának, és oldalra dobta. Mai védekezve belépett a résbe, miközben az őr kétszer megbökte az ujját. Mai minden egyes ütést elkapott az alkarján, mielőtt a pisztolyával erősen megütötte az orrnyergét.
  
  Alicia ismét összeveszett. "Nekem volt."
  
  - Ó, biztos vagyok benne, hogy megtetted, édesem.
  
  "Fújj rám." Alicia a nyöszörgő, síró férfiakra szegezte a fegyvert. "Akarja még valaki kipróbálni? Hm?"
  
  Drake az alacsony asztalra és annak tartalmára meredt. Az előkészítés különböző szakaszaiban C4-es halmok borították a felületet.
  
  Mi a fenét tervezett a Bloody King?
  
  - Melyikőtök Buchanan?
  
  Senki sem válaszolt.
  
  - Megállapodtam Buchanannal. Drake vállat vont. - De ha nincs itt, akkor azt hiszem, mindannyiótokat le kell lőnünk. A legközelebbi férfit hasba lőtte.
  
  Zaj töltötte be a szobát. Még Mai is csodálkozva bámult rá. - Matt...
  
  - mordult rá. - Nincsenek nevek.
  
  - Buchanan vagyok. A férfi a nagy hűtőszekrénynek dőlve zihált, miközben erős nyomást gyakorolt a golyós sebre. - Gyerünk, ember. Nem bántottunk téged."
  
  Drake ujja megszorította a ravaszt. Hatalmas önuralom kellett ahhoz, hogy ne lőjjön. - Nem bántottál meg? Előreugrott, és szándékosan a vérző sebre tette a térdét. - Nem bántottál meg?
  
  A vérszomj betöltötte a látomását. Vigasztalhatatlan bánat hasított agyába és szívébe. - Mondd - mondta rekedten. "Mondd meg, hol van Claude, vagy isten segéljen, szétrobbantom az agyát ebben a kibaszott hűtőben."
  
  Buchanan szeme nem hazudott. A halálfélelem átlátszóvá tette tudatlanságát. - Ismerem Claude barátait - nyöszörgött. - De nem ismerem Claude-ot. Elmondhatnám a barátait. Igen, oda tudom adni őket."
  
  Drake hallgatta, ahogy kimondott két nevet és azok helyét. Scarberry és Peterson. Csak amikor ezt az információt teljesen kivonták, mutatott a C4-gyel teli táblázatra.
  
  "Mit csinálsz itt? Készülsz háború indítására?
  
  A válasz megdöbbentette. "Nos, igen. A hawaii csata hamarosan kezdődik, ember.
  
  
  TIZENKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  Ben Blake besétált a húgával közös kis irodába, és Karint az ablak mellett találta. "Szia nővérem".
  
  "Helló. Csak nézd ezt, Ben. Napkelte Hawaiin."
  
  "A tengerparton kellene lennünk. Mindenki odamegy napkeltére és napnyugtára."
  
  "Ó, valóban? Karin kis szarkazmussal a bátyjára nézett. - Utánanéztél az interneten, nem?
  
  - Nos, most, hogy itt vagyunk, szeretnék kijutni ebből a fülledt helyről, és találkozni néhány helyi lakossal.
  
  "Miért?"
  
  - Soha nem találkoztam hawaiival.
  
  "Mano egy átkozott hawaii, buta. Istenem, néha azon tűnődöm, hogy megkaptam-e mindkét agysejtkészletünket.
  
  Ben tudta, hogy nincs értelme eszecsatát kezdeni a húgával. Néhány percig gyönyörködött a csodálatos látványban, mielőtt az ajtó felé indult, hogy mindkettőjüknek kávét töltsen. Amikor visszatért, Karin már beindította a számítógépüket.
  
  Ben a bögréket a billentyűzetük mellé tette. - Tudod, hogy nagyon várom. Megdörzsölte a kezét. - Úgy értem, Cook kapitány naplóit keresem. Ez igazi nyomozói munka, mert azt keressük, ami el van rejtve, nem azt, ami nyilvánvaló."
  
  "Biztosan tudjuk, hogy az interneten nincsenek olyan linkek, amelyek Cook-ot Diamond Head-el vagy Leahy-t a hawaiiakkal összekötnék. Tudjuk, hogy a Diamond Head csak egy az Oahu alatt futó kúpok, szellőzőnyílások, alagutak és lávacsövek sorozatából.
  
  Ben ivott egy kortyot a forró kávéjából. "Azt is tudjuk, hogy Cook Kauai-n landolt, Waimea városában. Nézze meg Waimeát egy olyan kanyonért, amely elég lenyűgöző ahhoz, hogy riválja a Grand Canyont. A kauai helyiek az eredeti Hawaii látogatási hely kifejezést pofátlan döfésnek nevezték Oahuban. Waimeában van egy Cook-szobor, egy nagyon kicsi múzeum mellett."
  
  - Még egy dolog, amit tudunk - válaszolta Karin. - A lényeg az, hogy Cook kapitány naplói itt vannak. Megnyomta a számítógépét. "Online".
  
  Ben felsóhajtott, és lapozni kezdett a kiterjedt magazinok közül. "Kezdődjön a móka." Bedugta a fejhallgatót, és hátradőlt a székében.
  
  Karin rábámult. "Kapcsold ki. Ez az alvás fala? És egy másik borító? Egy nap, öcsém, fel kell venned ezeket az új számokat, és abba kell hagynod az öt perc hírnév elvesztegetését."
  
  - Ne mondd, hogy az idődet vesztegeted, nővér. Mindannyian tudjuk, hogy mester vagy ebben."
  
  "Még egyszer felhozod ezt? Most?"
  
  - Öt év telt el. Ben felhangosította a zenét, és a számítógépére összpontosított. "Öt év romlás. Ne hagyd, hogy ami történt, akkor tönkretegye a következő tízet."
  
  
  * * *
  
  
  Alvás nélkül és minimális pihenéssel dolgozva Drake, May és Alicia úgy döntöttek, hogy tartanak egy kis szünetet. Drake-et körülbelül egy órával napkelte után hívták Hayden és Kinimaka. A némító gomb hamar megoldotta ezt a problémát.
  
  Waikikiben béreltek egy szobát. Ez egy nagy kerekeken guruló szálloda volt, tele turistákkal, ami nagyfokú névtelenséget biztosított számukra. Gyorsan ettek a helyi Denny's-ben, majd elindultak a szállodájukba, ahol lifttel felmentek a nyolcadik emeleti szobájukba.
  
  Amint bement, Drake megnyugodott. Tudta, milyen előnyökkel jár, ha táplálékkal és pihenéssel táplálja magát. Összegömbölyödött az ablak melletti fotelben, és élvezte, ahogy a tiszta hawaii nap rásüti a franciaablakon keresztül.
  
  - Ti ketten verekedhettek az ágy felett - motyogta anélkül, hogy megfordult volna. - Valaki két órára állította be az ébresztőt.
  
  Ezzel elengedte a gondolatait, megnyugtatta a tudat, hogy két olyan férfi címe van, akik olyan közel állnak Claude-hoz, amennyire csak lehet. A tudat, hogy Claude-ot egyenesen a Bloody Kinghez vezették.
  
  Nyugalom a tudattól, hogy már csak néhány óra van hátra a véres bosszúig.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden és Kinimaka a délelőttöt a helyi honolului rendőrségen töltötte. A hírek arról szóltak, hogy Claude néhány "társát" kiestek az éjszaka folyamán, de nem volt igazi hír. A Pilipo nevű klubtulajdonos nagyon keveset mondott. Több kidobója a kórházban kötött ki. Az is kiderült, hogy videója csodával határos módon elsötétült, amikor egy férfi és két nő megtámadta őt éjfél előtt.
  
  Tegyük ehhez hozzá egy véres lövöldözést valahol a belvárosban, amelyben Claude több ismert cinkosa is részt vett. Amikor a fegyveres rendőrök a helyszínre értek, csak egy üres házat találtak. Nincsenek férfiak. Nincs telefonszám. Csak a padlón és a konyhaasztalon vér került, amelyen a portoláskor C4 nyomait találták.
  
  Hayden megpróbálta Drake-et. Megpróbálta felhívni Aliciát. Félrevonta Manót, és dühösen a fülébe suttogott. "A fenébe is! Nem tudják, hogy megvan a támogatásunk ahhoz, hogy úgy cselekedjünk, ahogy jónak látjuk. Tudniuk kellene."
  
  Kinimaka vállat vont, nagy vállai felemelkedtek és süllyedtek. - Talán Drake nem akarja tudni. Megteszi a maga módján, állami támogatással vagy anélkül."
  
  - Most már teher.
  
  "Vagy egy mérgező nyíl egyenesen a szívbe repül." Kinimaka elmosolyodott, amikor a főnöke ránézett.
  
  Hayden egy pillanatra összezavarodott. "Mit? Ezek a dalszövegek egy dalból vagy valamiből?
  
  Kinimaka sértettnek tűnt. - Nem hiszem, főnök. Szóval - pillantott az összegyűlt zsarukra -, mit tud a rendőrség Claude-ról?
  
  Hayden mély levegőt vett. "Nem meglepő, hogy nagyon kevesen vannak. Claude több olyan klub árnyékos tulajdonosa, amelyek illegális tevékenységekben vesznek részt, de nem is. Nem állnak előkelő helyen a rendőrség figyelőlistáján. Következésképpen néma tulajdonosuk névtelen marad."
  
  "Mindennel, amit kétségtelenül Kovalenko tervezett."
  
  "Kétséget kizáróan. Egy bűnöző számára mindig előnyös, ha többször is eltávolítják a való világból."
  
  "Talán Drake halad előre. Ha nem így lenne, szerintem ő velünk lenne."
  
  Hayden bólintott. "Reméljük, hogy ez a helyzet. Addig is meg kell sokkolnunk néhány helyi lakost. És fel kell vennie a kapcsolatot mindenkivel, akit ismer, aki segíthet nekünk. Kovalenko már vérfürdőt teremtett. Utálok belegondolni, hogyan végződhet ez az egész."
  
  
  * * *
  
  
  Ben minden tőle telhetőt megtett, hogy magasan tartsa a figyelmét. Érzelmei felbolydultak. Hónapok teltek el azóta, hogy az élete normális volt. Az Odin-ügy előtt az volt a kalandvágyó ötlete, hogy a modern rockbandát, a The Wall of Sleep-et titokban tartja anyja és apja előtt. Családos ember volt, jószívű nebuló, aki minden technikaihoz tehetséges.
  
  Most látta a csatát. Látta, hogy embereket öltek meg. Az életéért küzdött. A legjobb barátja barátnője a karjai között halt meg.
  
  A világok közötti átmenet elszakította.
  
  Ha ehhez hozzáadjuk azt a nyomást, hogy új barátnőjével, egy amerikai CIA-ügynökkel volt együtt, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy kóborol.
  
  Nem mintha valaha is elmondta volna a barátainak. A családja, igen, elmondhatta nekik. De Karin még nem állt készen erre. És voltak problémái. Épp azt mondta neki, hogy öt év után tovább kellett volna lépnie, de tudta, hogy ha vele is megtörténik ugyanez, az tönkretenné a hátralévő életét.
  
  A Wall of Sleep többi tagja pedig állandóan üzent neki. Hol a fenében vagy, Blakey? Összejövünk ma este? Legalább írj vissza, te idióta! Készen álltak az új számok felvételére. Ez volt az ő átkozott álma!
  
  Most éppen az a dolog fenyegetett, ami nagy törést okozott neki.
  
  Haydenre gondolt. Amikor a világ szétesett, mindig rá tudta fordítani a gondolatait, és minden könnyebbé válik. Elkalandozott az agya. Tovább görgette egy online könyv oldalait, amelyet valaki Cook saját firkáiból írt át.
  
  Majdnem lemaradt róla.
  
  Hirtelen ugyanis ott, az időjárás-jelentések, a hosszúsági és szélességi adatok között, valamint azon rövid részletek között, hogy kit büntettek meg azért, mert nem fogyasztotta el napi marhahúsadagját, és kit találtak holtan a kötélzetben, egy rövid utalás jelent meg Pele kapujára.
  
  "Nővér". - lehelte ki Ben. "Azt hiszem találtam valamit." Felolvasott egy rövid bekezdést. - Hű, ez egy férfi beszámolója az utazásukról. Készen állsz erre?"
  
  
  * * *
  
  
  Drake enyhe álomból ébren lett, amíg kinyitotta a szemét. Mai előre-hátra járkált mögötte. Úgy hangzott, mintha Alicia a zuhany alatt lenne.
  
  - Meddig voltunk kint?
  
  "Adj vagy fogadj kilencven percet. Tessék, nézd meg ezt." Mai odadobta neki az egyik pisztolyt, amit Buchanantól és embereitől vettek el.
  
  - Mi a pontszám?
  
  - Öt revolver. Minden rendben. Kettő 38-as és három 45-ös kaliberű. Mindezt háromnegyedig tele folyóiratokkal.
  
  "Több mint elég". Drake felállt, és nyújtózkodott. Úgy döntöttek, hogy valószínűleg komolyabb ellenféllel kell szembenézniük - Claude-hoz közel álló emberekkel -, ezért kötelező volt a fegyverviselés.
  
  Alicia vizes hajjal jött ki a fürdőszobából, felhúzta a kabátját. - Készen állsz a kiköltözésre?
  
  Buchanantól azt az információt kapták, hogy Scarberrynek és Petersonnak is volt egy egzotikus autókereskedése Waikiki külvárosában. Exoticars néven egy kiskereskedelmi üzlet és egy javítóműhely is volt. A legtöbb csúcskategóriás autót is bérelte.
  
  Nagyon jövedelmező borító, gondolta Drake. Kétségtelenül célja, hogy segítsen elrejteni minden típusú bűnözői tevékenységet. Scarberry és Peterson kétségtelenül közel voltak a tápláléklánc csúcsához. Claude lenne a következő.
  
  Beszálltak egy taxiba, és megadták a sofőrnek a kereskedés címét. Körülbelül húsz percnyire volt.
  
  
  * * *
  
  
  Ben és Karin meglepődve olvassa Cook kapitány naplóját.
  
  Egy másik ember szemével látni a híres tengerészkapitánnyal több mint kétszáz évvel ezelőtt történt eseményeket, egészen figyelemreméltó volt. De Cook feljegyzett, de még mindig nagyon titkos útjáról Hawaii leghíresebb vulkánja alatt tett beszámolóját olvasni szinte elsöprő volt.
  
  "Ez elképesztő". Karin átlapozta a másolatát a számítógép képernyőjén. - Az egyetlen dolog, amit nem vesz észre, az Cook ragyogó előrelátása. Minden területről vitt magával embereket, hogy rögzítsék felfedezéseit. Tudósok. Botanikusok. Művészek. Nézd... - Megérintette a képernyőt.
  
  Ben odahajolt, hogy lássa a növény finoman kivitelezett rajzát. "Menő".
  
  Karin szeme csillogott. "Ez nagyszerű. Ezeket a növényeket addig nem fedezték fel vagy dokumentálták, amíg Cook és csapata fel nem rögzítette őket, és ezekkel a fantasztikus rajzokkal és leírásokkal vissza nem tértek Angliába. Feltérképezték a világunkat, ezeket az embereket, tájakat és tengerpartokat festettek úgy, ahogyan ma egyszerűen fotóznánk. Gondold át".
  
  Ben hangja elárulta izgatottságát. "Tudom. Tudom. De ezt hallgasd meg...
  
  "Azta". Karin elmerült a saját történetében. - Tudtad, hogy Cook egyik legénysége William Bligh volt? Az az ember, aki a Bounty kapitánya lett? És hogy az akkori amerikai elnök, Benjamin Franklin azt üzente minden tengerészkapitányának, hogy hagyják békén Cookot, annak ellenére, hogy az amerikaiak akkor háborúban álltak a britekkel. Franklin "az emberiség közös barátjának" nevezte.
  
  "Nővér". - sziszegte Ben. "Találtam valamit. Figyelj - a partraszállás a hawaii Owhihiben történt, közel a sziget legmagasabb pontjához. 21 fok 15 perc északi szélesség, 147 északi hosszúság fok, 48 perc nyugat. Magasság 762 láb. Kénytelenek voltunk lehorgonyozni Lihi közelében, és kimentünk a partra. Az általunk felvett bennszülöttek úgy néztek ki, mintha letépnék a hátunkról a rongyokat egy üveg rumért, de valójában elviselhetőek és hozzáértőek voltak."
  
  - Add ide a rövidített változatot - csattant fel Karin. "Angolul".
  
  - mordult rá Ben. "Istenem, lány, hol van a te Indiana Jonesod?" A te Luke Skywalkered? Egyszerűen nincs kalandérzéked. Így hát a narrátorunk, egy Hawksworth nevű férfi Cookkal, hat másik tengerészsel és egy maroknyi bennszülötttel együtt elindult, hogy felfedezze, mi az A bennszülöttek Pele kapujának hívták ". Ez a helyi király tudta nélkül és nagy kockázattal történt. Ha megtudták volna, a király mindannyiukat megölte volna. A hawaiiak tisztelték Pele kapuját. A bennszülött idegenvezetők nagyot követeltek jutalmak."
  
  "Pelé kapuja bizonyára komoly szorongást keltett Cookban, hogy ekkora kockázatot vállaljon" - jegyezte meg Karin.
  
  - Nos, Pele a tűz, a villámlás, a szél és a vulkánok istene volt. Talán a legnépszerűbb hawaii istenség. Nagy hír volt. Legendájának nagy része az óceánok uralkodása körül összpontosult. Az, ahogy a hawaiiak beszéltek róla, valószínűleg felkeltette Cook érdeklődését. És feltehetően arrogáns ember volt egy nagy felfedezőúton. Nem félne zavarni a helyi királyt."
  
  - Egy olyan ember, mint Cook, nem félne sok mindentől.
  
  "Pontosan. Hawksworth szerint a helyiek egy sötét járaton vezették át őket a vulkán mélye alatt. Amint kigyulladtak a lámpák, és ahogy Gollum mondaná, megtett néhány trükkös kanyart, mindannyian megálltak, és csodálkozva meredtek Pele kapujára.
  
  "Különc. Van rajz?
  
  "Nem. A művész az utazás miatt maradt le. De Hawksworth leírja, mit láttak. Egy hatalmas ív, amely olyan magasra repült, hogy lángjaink legfelső köre fölött tetőzött. Kézzel készített, apró szimbólumokkal kirakott keret. Mindkét oldalán bevágások, két kisebb elem hiányzik. A csoda elállt a lélegzetünktől, és addig néztünk, amíg a sötét középpont vonzotta a tekintetünket."
  
  "Tehát minden ember szellemében azt jelenti, hogy megtalálták, amit kerestek, de aztán rájöttek, hogy többet akarnak." Karin megrázta a fejét.
  
  Ben a szemét forgatta a lányra. - Azt hiszem, arra gondolsz, hogy minden kalandor szellemében többet akartak. De igazad van. Pele kapuja már csak ilyen volt. Kapu. Valahová vezetnie kellett."
  
  Karin felhúzta a székét. "Most azon tűnődöm. Hová vezetett ez?
  
  Ebben a pillanatban megcsörrent Ben mobilja. A képernyőre nézett, és lesütötte a szemét. "Anya és apa".
  
  
  HUSZADIK FEJEZET
  
  
  Mano Kinimaka szerette Waikiki szívét. Hawaii-on született és nőtt fel, kora gyermekkorát Kuhio Beachen töltötte, mielőtt családja pénzt gyűjtött volna, és a csendesebb északi partra költözött. A szörfözés világszínvonalú volt, az ételek még akkor is autentikusak voltak, amikor kint vacsoráztál, az élet olyan szabad volt, amennyire csak el tudtad képzelni.
  
  De kitörölhetetlen korai emlékei Kuhióról szóltak: a gyönyörű strand és az ingyenes luausok, a vasárnapi tengerparti grillsütők, a könnyű szörfözés, a jókedvű helyiek és a lenyugvó nap éjszakai pompája.
  
  Most, ahogy végighajtott a Kuhio sugárúton, majd Kalakauán, régi, megható dolgokat vett észre. Nem friss arcú turisták. Nem a helyiek, akik magukkal hordják a reggeli Jamba gyümölcslevet. Még a Royal Hawaiian közelében sincs fagylaltárus. A hosszú fekete fáklyák, amelyeket minden este meggyújtottak, a mostanra csaknem üres bevásárlókomplexum, ahol egykor sírt, nevetett az egyik folyosót elzáró egyszerű A-alakú figyelmeztető táblán, amelyen ez állt: Ha nem vagy Pókember, A híd le van zárva. Ilyen egyszerű. Szóval hawaii.
  
  Elsétált Lassen régi üzlete mellett, ahol egykor csodás festményeiket és fantasztikus autóikat nézegette. Most elment. Kora gyermekkora véget ért. Elhaladt a King's Village bevásárlóközpont mellett, amelyről az anyja egyszer azt mondta, hogy egykor Kalakaua király rezidenciája volt. Elhaladt a világ legszebb rendőrőrsén, közvetlenül a Waikiki Beachen, több száz szörfdeszka árnyékában. És elsétált Kahanamoku herceg elpusztíthatatlan szobra mellett, amelyet, mint mindig, friss leis borított, ugyanazt, amelyet kisfiúként nézett, és milliónyi álom kavarog a fejében.
  
  A családját most éjjel-nappal őrizték. Kiváló amerikai marsallok és haditengerészek vigyáztak rájuk. A családi ház üres volt, bérgyilkosok csalinak használták. Ő maga is markáns ember volt.
  
  Hayden Jay, a legjobb barátja és főnöke mellette ült az utasülésen, és talán látott valamit az arckifejezéséből, mivel nem szólt semmit. Egy kés megsebesítette, de már majdnem felépült. A körülötte lévő embereket megölték. Kollégák. Új barátok.
  
  És itt van, visszatérve otthonába, gyermekkora helyére. Az emlékek úgy töltötték el, mint rég nem látott barátok, akik vágytak arra, hogy újra kapcsolatba kerüljenek vele. Az emlékek minden utcasarokról bombázták.
  
  Hawaii szépsége az volt, hogy örökké benned élt. Nem számított, hogy egy hetet töltöttél ott, vagy húsz évet. A karaktere időtlen volt.
  
  Hayden végül elrontotta a hangulatot. - Ez a fickó, ez a Capua. Tényleg zúzott jeget árul egy furgonból?
  
  "Jó üzlet van itt. Mindenki szereti a zúzott jeget."
  
  "Elfogadható".
  
  Mano mosolygott. "Látni fogod".
  
  Ahogy áthaladtak Kuhio és Waikiki szépségein, a jobb oldalon rendszeresen megjelentek a strandok. A tenger szikrázott, a fehér hullámtörők pedig hívogatóan ringatóztak. Mano több kitámasztót is látott a parton készülődni. Valamikor réges-régen egy trófeákat nyerő kiállócsapat tagja volt.
  
  "Itt vagyunk". Beállt egy íves parkolóba, amelynek egyik végén korlát a Csendes-óceánra nézett. Capua furgonja a legvégén volt, remek helyen. Manó azonnal észrevette régi barátját, de egy pillanatra megállt.
  
  Hayden rámosolygott. "Régi emlékek?"
  
  "Csodálatos emlékek. Valami, amit nem akarsz elrontani azzal, hogy újragondolsz valami újat, tudod?
  
  "Tudom".
  
  Nem volt önbizalom a hangjában. Manó hosszan nézett a főnökére. Jó ember volt - egyenes, tisztességes, kemény. Tudta, hogy Hayden Jay kinek az oldalán állt, és melyik alkalmazott követelhet többet a főnökétől? Mióta először találkoztak, jól ismerte őt. Édesapja, James Jay egy igazi legenda volt, és megérte. Hayden célja mindig is az volt, hogy beváltsa ígéretét, örökségét. Ez volt a hajtóereje.
  
  Olyannyira, hogy Mano megdöbbent, amikor bejelentette, mennyire komolyan gondolja a fiatal nerd Ben Blake-et. Úgy gondolta, hosszú-hosszú időnek kell eltelnie, amíg Hayden abbahagyja az erőlködést, hogy fellépjen, hogy megfeleljen annak az örökségnek, amelyet Manó már felülmúlt. Először azt hitte, hogy a távolság eloltja a lángot, de aztán a pár újra együtt találta magát. És most erősebbnek tűntek, mint valaha. Vajon a stréber új célt ad neki, új irányt az életében? Csak a következő néhány hónap fogja megmondani.
  
  "Megy". Hayden a furgon felé biccentett. Mano kinyitotta az ajtót, és mélyeket szívott a tiszta helyi levegőből. Tőle balra emelkedett a Gyémántfej, egy feltűnő figura, amely a láthatáron állt, és mindig jelen volt.
  
  Mano számára ez mindig ott volt. Nem lepte meg, hogy ez valami nagy csoda hátterében állhat.
  
  Együtt sétáltak a jégvágó furgonhoz. Capua kihajolt, és rájuk meredt. Arca ráncosodott a meglepetéstől, majd az őszinte örömtől.
  
  "Mano? Férfi! Hé!"
  
  Capua eltűnt. Egy másodperccel később kirohant a furgon mögül. Széles vállú, fitt férfi volt, sötét hajjal és sötét arcszínnel. Hayden már első pillantásra is meg tudta állapítani, hogy minden nap legalább két órát töltött a szörfdeszkán.
  
  - Kapua. Manó megölelte régi barátját. - Volt néhány, tesó.
  
  Capua hátralépett. "Mit csináltál? Mondja el, hogy áll a Hard Rock shotüveg kollekció?
  
  Manó megrázta a fejét, és vállat vont. "Ah, egy kis bla bla, és még több. Tudod. Te?"
  
  "Jobb. Ki az a Howli?
  
  - Haole... Mano visszaváltozott érthető amerikaira, Hayden megkönnyebbülésére. "... ő a főnököm. Ismerje meg Hayden Jay-t.
  
  A helyi lakos felegyenesedett. - Örülök, hogy találkoztunk - mondta. "Te vagy Manó főnök? Azta. Lucky Mano, mondom.
  
  - Nincs nőd, Capua? Mano mindent megtett, hogy elrejtse az enyhe sértést.
  
  "Vettem magamnak egy poi-dogot. Ő, egy forró hawaii-kínai filippínai haole, arra késztetett, hogy egész éjjel sátrat verjek, ember. A legtöbb hawaii vegyes fajú volt.
  
  Mano levegőt vett. Poy Dog vegyes faj volt. Haole látogató volt, és ez nem feltétlenül becsmérlő kifejezés.
  
  Mielőtt bármit is mondhatott volna, Hayden feléje fordult, és kedvesen megkérdezte: - Sátrat állítani?
  
  Mano összerándult. Hayden pontosan tudta, mi az a Capua, és semmi köze a táborozáshoz. "Ez király. Szépen hangzik. Figyelj, Capua, fel kell tennem néhány kérdést.
  
  "Lövők".
  
  "Hallott már valaha egy jelentős alvilági alakról, akit Kovalenko néven ismernek? Vagy a Bloody King?
  
  "Csak azt hallom, ami a hírekben van, testvér. Oahu-n van?
  
  "Lehet. Mi van Claude-dal?
  
  "Nem. Ha így hívtad volna Howley-t, emlékeztem volna rá. Capua habozott.
  
  Hayden látta ezt. - De te tudsz valamit.
  
  - Talán főnök. Talán tudom. De a barátaid ott - rángatta a fejét a Waikiki Beach-i rendőrőrs felé -, nem akarják tudni. már elmondtam nekik. Nem csináltak semmit."
  
  "Tégy próbára." Hayden találkozott a férfi pillantásával.
  
  - Hallok valamit, főnök. Manó ezért jött hozzám, igaz? Nos, az új pénz mostanában néhány kövér köteget ad ki, ember. Új játékosok szerte a színtéren, olyan partikat rendeznek, amilyeneket jövő héten soha nem fognak látni."
  
  - Új pénz? - visszhangozta Manó. "Ahol?" - Megkérdeztem.
  
  - Sehol - mondta Capua komolyan. - Úgy értem, itt, ember. Pont itt. Mindig is marginalizáltak voltak, de most gazdag emberek."
  
  Hayden beletúrt a hajába. - Mit mond ez neked?
  
  "Nem veszek részt ebben a jelenetben, de ismerem. Valami történik vagy fog történni. Sokan sok pénzt kaptak. Amikor ez megtörténik, megtanulod lehajtani a fejed, amíg a rossz dolgok elmúlnak."
  
  Mano a szikrázó óceánt bámulta. - Biztos vagy benne, hogy nem tudsz semmit, Capua?
  
  - A poit kutyámra esküszöm.
  
  Capua komolyan vette a poiját. Hayden a furgonra mutatott. - Miért nem készítesz nekünk, Capua?
  
  "Biztosan".
  
  Hayden rámosolygott Manóra, miközben Capua elment. "Szerintem megér egy próbát. Van fogalmad arról, hogy miről beszél?"
  
  - Nem szeretem azt a hangot, ami a szülővárosomban fog történni - mondta Mano, és egy kis borotválkozójégért nyúlt. "Kapua. Mondd meg a neved, testvér. Ki tudhatna bármit is?
  
  - Van egy helyi srác, Danny, aki ott lakik fent a dombon. Tekintete Diamond Headre szegeződött. "Gazdag. A szülei üvöltőnek nevelik. Haydenre mosolygott. "Mondd úgy, mint egy amerikai. Szerintem nincs ezzel semmi baj. De komolyabb a szemétládákkal. Kidobja a szart, megértesz engem?
  
  Manó egy kanalat használt, és kiásott egy nagy darab szivárványszínű jeget. "Szeret a srác úgy tenni, mintha nagy ívű lenne?"
  
  Capua bólintott. "De ez nem igaz. Ő csak egy fiú, aki férfijátékot játszik."
  
  Hayden megérintette Mano kezét. - Meglátogatjuk Dannyt. Ha valami új veszély fenyeget, azt is tudnunk kell."
  
  Capua a jégkúpok felé biccentett. "Az intézmény rovására mennek. De te nem ismersz engem. Soha nem jöttél hozzám."
  
  Mano biccentett régi barátjának. - Magától értetődik, testvér.
  
  
  * * *
  
  
  Capua megadta nekik a címet, amit beprogramoztak az autó GPS-ébe. Tizenöt perccel később egy fekete kovácsoltvas kapuhoz érkeztek. A telek visszadőlt az óceánra, így csak a nagy ház legfelső emeletének ablakait láthatták.
  
  Kiszálltak a kocsiból, Manó felől rugók csikorogtak. Manó a nagy kapura tette a kezét, és meglökte. Az előkert arra késztette Haydent, hogy megálljon és megnézze.
  
  Szörfdeszka állvány. Vadonatúj nyitott ágyas teherautó. Egy függőágy feszített két pálmafa között.
  
  - Istenem, Mano. Minden hawaii kert ilyen?"
  
  Mano összerándult. - Nem igazán, nem.
  
  Amikor a csengőt meg akarták nyomni, zajt hallottak hátulról. Körbejárták a házat, kezüket fegyvereikhez szorítva. Amikor befordultak az utolsó sarkon, egy fiatal férfit láttak a medencében egy idős nővel hancúrozni.
  
  "Elnézést!" Hayden sikoltott. - A honolului rendőrségtől származunk. Néhány szó?" Alig hallhatóan suttogta: - Remélem, nem az anyja.
  
  Mano megfulladt. Nem szokott hozzá, hogy a főnöke vicceljen. Aztán meglátta az arcát. Halálosan komoly volt. "Te miért-?"
  
  "Mi a francot akarsz?" A fiatalember vadul gesztikulálva elindult feléjük. Ahogy közelebb jött, Mano látta a szemét.
  
  "Van egy problémánk" - mondta Mano. - Az élen van.
  
  Manó hagyta, hogy a fickó vadul lendüljön. Néhány nagy szénafutás, és elállt a lélegzete, a rövidnadrágja kezdett lecsúszni. Nem mutatta, hogy tudatában van szorult helyzetének.
  
  Ekkor az idős asszony feléjük futott. Hayden hitetlenkedve pislogott. A nő Kinimake hátára ugrott, és lovagolni kezdett, mint egy mén.
  
  Mi a fenébe keveredtek itt?
  
  Hayden hagyta, hogy Kinimaka vigyázzon magára. Körülnézett a házban és a kertben. Semmi jele nem volt annak, hogy valaki más is otthon van.
  
  Végül Manónak sikerült leráznia magáról a szörnyet. Nedves pofonnal landolt a medencét körülvevő kavicson, és üvölteni kezdett, mint egy banshee.
  
  Danny, ha Danny volt az, tátott szájjal bámult rá, rövidnadrágja most a térde alá esett.
  
  Haydennek elege volt. - Danny! - kiáltotta az arcába. - Beszélnünk kell veled!
  
  
  Visszalökte a fotelba. Istenem, ha az apja most láthatná. Megfordította és kiürítette a koktélos poharakat, majd mindkettőt megtöltötte vízzel a medencéből.
  
  Vizet fröcskölt Danny arcára, és finoman megütötte. Azonnal vigyorogni kezdett. - Hé, kicsim, tudod, hogy szeretem...
  
  Hayden hátralépett. Ha helyesen kezelik, ez a javukra válhat. - Egyedül vagy, Danny? Kissé elmosolyodott.
  
  "Tina itt van. Valahol." Rövid, lélegzetelállító mondatokkal beszélt, mintha a szíve keményen dolgozna, hogy eltartson egy nála ötször nagyobb férfit. "Barátnőm."
  
  Hayden megkönnyebbülten sóhajtott fel. "Bírság. Most úgy hallom, te vagy az a személy, aki megtudhatja, ha információra van szükségem."
  
  "Én vagyok". Danny egója egy pillanatra megmutatkozott a ködön keresztül. - Én vagyok az a személy.
  
  - Mesélj Claude-ról!
  
  A kábulat ismét hatalmába kerítette, és elnehezítette a tekintetét. "Claude? A fekete srác, aki a Crazy Shirtsnél dolgozik?
  
  "Nem". Hayden összeszorította a fogát. - Claude, az a fickó, akinek Oahu-szerte klubjai és tanyái vannak.
  
  - Nem ismerem ezt a Claude-ot. Az őszinteség valószínűleg nem tartozott Danny erősségei közé, de Hayden kételkedett abban, hogy most színlelte volna.
  
  "Mi van Kovalenkoval? Hallottál róla?
  
  Danny szemében nem villant meg semmi. Nincsenek jelei vagy jelei a tudatosságnak.
  
  Mögötte Hayden hallotta, amint Mano próbálja megnyugtatni Danny barátnőjét, Tinát. Úgy döntött, nem árt, ha megpróbál egy másik megközelítést. "Rendben, próbáljunk meg valami mást. Új pénz van Honoluluban. Sok ilyen van. Honnan jön ez, Danny, és miért?
  
  A gyerek szeme tágra nyílt, hirtelen olyan rémülettel felcsillant, hogy Hayden majdnem a fegyverért nyúlt.
  
  - Ez bármelyik pillanatban megtörténhet! - kiáltott fel. "Látod? Bármikor, csak... maradj otthon. Maradj otthon, fiú!" Hangja aggodalmasan csengett, mintha valami olyasmit ismételne, amit mondtak neki.
  
  Hayden érezte, hogy mély hideg futkos végig a gerincén, még akkor is, amikor a mennyei meleg melegítette a hátát. - Mi történhet hamarosan, Danny. Gyerünk, elmondhatod."
  
  - Támadás - mondta ostobán Danny. "Nem vonható vissza, mert megvásárolták és kifizették." Danny megragadta a kezét, és hirtelen ijesztően józannak tűnt.
  
  - A terroristák közelednek, Miss Police. Csak tedd az átkozott dolgodat, és ne engedd, hogy ezek a szemétládák idejöjjenek."
  
  
  HUSZONEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Ben Blake Cook kapitány és társa, Hawksworth naplóbejegyzéseit idézte, amelyek leírják az ember által valaha megtett legveszélyesebb utazást.
  
  - Átsétáltak Pele kapuján - mondta Ben meglepetten -, a koromsötétbe. Ebben az időben Cook még Pele kapujaként emlegeti az íves bejáratot. Csak azután, hogy megtapasztalja azt, ami túl van - itt van így -, később változtat a Pokol Kapujára való hivatkozáson."
  
  Karin tágra nyílt szemekkel fordult Ben felé. - Mi okozhatja azt az embert, mint Cook kapitány, hogy ilyen meztelen félelmet fejezzen ki?
  
  - Szinte semmit - mondta Ben. "Cook felfedezte a kannibalizmust. Emberáldozatok. Teljesen ismeretlen vizekre indult útnak."
  
  Karin a képernyőre mutatott. - Olvasd el azt az átkozott dolgot.
  
  "A fekete kapukon túl az ember által ismert legátkozottabb utak húzódnak..."
  
  - Ne mondd - csattant fel Karin. "Összefoglal."
  
  "nem tudok"
  
  "Mit? Miért?"
  
  "Mivel itt az áll - a következő szöveget eltávolítottuk ebből az átalakításból, mert kétségek merültek fel a hitelességével kapcsolatban."
  
  "Mit?"
  
  Ben elgondolkodva ráncolta a homlokát, miközben a számítógépre nézett. "Azt hiszem, ha nyilvánosan megtekinthető lenne, valaki már megpróbált volna nyomozni."
  
  - Vagy talán megtették, és meghaltak. Talán a hatóságok úgy döntöttek, hogy a tudás túl veszélyes ahhoz, hogy megosszák a nyilvánossággal."
  
  "De hogyan nézzünk meg egy törölt dokumentumot?" Ben véletlenül megbökött néhány kulcsot. Az oldalon nem voltak rejtett linkek. Semmi elítélendő. A Google segítségével rákeresett a szerző nevére, és több olyan oldalt talált, amelyeken a Cook's Chronicle szerepelt, de a Pokolkapuról, Pele-ről vagy akár Gyémántfejről már nem esett szó.
  
  Karin megfordult, hogy megnézze Waikiki szívét. "Szóval Cook utazása a pokol kapuin keresztül ki lett írva a történelemből. Folytathatnánk a próbálkozást." A lány a számítógépek felé intett.
  
  - De semmi haszna - mondta Ben a legjobb Yoda benyomásában. - Nem kellene vesztegetnünk az időnket.
  
  "Amit Hayden lát benned, azt soha nem fogom megtudni." Karin megrázta a fejét, mielőtt lassan megfordult. "A probléma az, hogy nem tudhatjuk, mit fogunk találni odalent. Vakon a pokolba jutnánk."
  
  
  * * *
  
  
  Haydennek és Kinimakának sikerült még néhány mondatot kipréselnie Dannyből, mielőtt úgy döntöttek, bölcs dolog békén hagyni őket a drogos partijukon. Kis szerencsével mindketten azt fogják gondolni, hogy a CIA látogatása rossz álom volt.
  
  Kinimaka visszamászott a kocsiba, kezét a puha bőrkormányra tette. "Terrortámadás?" - ismételte. "Waikikiben? Nem hiszek ebben."
  
  Hayden már tárcsázta a főnöke számát. A kapu azonnal válaszolt. Néhány rövid mondatban felidézte azokat az információkat, amelyeket Dannytől gyűjtöttek.
  
  Mano kihangosítón hallgatta Gates válaszát. "Hayden, egyre közelebb vagyok. Még néhány óra és ott vagyok. A rendőrség nagymértékben támaszkodik az összes ismert bűnözőre, hogy kiderítse a tanya helyét. Hamarosan meglesz. Figyelmeztetni fogom a megfelelő hatóságokat az állítólagos támadásról, de folytasd az ásást."
  
  A vonal kimerült. Hayden zihált a csendes meglepetéstől. "Ide jön? Nehezen viseli a helyzetet. Mi haszna lesz belőle?
  
  - Talán a munka segít neki megbirkózni.
  
  "Reméljük. Azt hiszik, hamarosan megkapják a ranch helyét. A terroristákat nyomon követjük. Most pozitív, közvetlen emberekre van szükségünk. Hé, Mano, szerinted ez a terrorista történet a Vérkirály cselekményének része?
  
  Mano bólintott. - Megfordult a fejemben. Szeme itta a lélegzetelállító látványt, mintha elrakná, hogy segítsen leküzdeni a betolakodó sötétséggel.
  
  - Ha már a heteroszexuálisokról beszélünk, Drake és két haverja még mindig nem válaszolt az üzeneteimre. És a rendőrség sem tudja."
  
  Megszólalt a mobilja, amitől megdöbbent. A Kapu volt. - Uram?
  
  "Ez a dolog most megőrült" - kiáltotta egyértelműen riadtan. "A honolului rendőrség három újabb jogos terrorfenyegetést kapott. Mindezt Waikikiben. Hamarosan minden megtörténik. Kovalenkóval felépítettük a kapcsolatot."
  
  "Három!"
  
  A kapu hirtelen becsukódott egy pillanatra. Hayden nyelt egyet, és érezte, hogy megremeg a gyomra. Mano szemében a félelemtől izzadt.
  
  Gates ismét kapcsolatba lépett. "Legyen négy. További információk hitelesítése most történt. Forduljon Drake-hez. Életed harcában állsz, Hayden. Légy mozgósítva."
  
  
  * * *
  
  
  A Vérkirály a megemelt fedélzeten állt, hideg mosollyal az arcán, több megbízható hadnagya állt előtte és alatta. - Itt az ideje - mondta egyszerűen. "Ez az, amire vártunk, amiért dolgoztunk. Ez minden erőfeszítésem és minden áldozatod eredménye. - Ott van mindennek vége - tartotta hatásos szünetet.
  
  Pásztázta az arcokat a félelem jeleit keresve. Nem voltak ilyenek. Valójában Boudreau szinte örült, hogy visszaengedték a véres küzdelembe.
  
  - Claude, pusztítsd el a tanyát. Ölj meg minden foglyot. És... - vigyorgott. - Engedd szabadon a tigriseket. Egy ideig el kell foglalniuk a hatalmat. Boudreaux, csak csináld, amit csinálsz, de még brutálisabban. Meghívom, hogy teljesítse bármelyik kívánságát. Meghívlak, hogy nyűgözz le. Nem, sokkoltam. Csináld, Boudreaux. Menj Kauaiba, és zárd be a tanyát ott.
  
  A Véres Király még egy utolsó pillantást vetett néhány megmaradt emberére. - Ami téged illet... engedd szabadjára a poklot Hawaii-on.
  
  Elfordult, félresöpörte őket, és egy utolsó kritikus pillantást vetett a szállítóeszközére és a gondosan kiválasztott férfiakra, akik elkísérik őt a Gyémántfej alatti halálos mélységekbe.
  
  "Cook óta senki nem csinált ilyet, és megélte, hogy elmesélje a történetet. Soha senki sem nézett tovább a pokol ötödik szintjén. Soha senki nem fedezte fel, hogy a csapdarendszert minek elrejtésére építették. Megtesszük."
  
  A halál és a pusztulás egyszerre volt mögötte és előtte. A káosz kialakulása elkerülhetetlen volt. A rohadt király boldog volt.
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake átsétált az Exoticars parkolóján, kéz a kézben "barátnőjével", Alicia Miles-szel. Egyetlen bérautó parkolt ott, egy Basic Dodge-kölcsönző, amely valószínűleg egy pár turistáé volt, akik egy órára bérelték az egyik új Lamborghinit. Mire Drake és Alicia belépett a divatbemutatóterembe, a zömök, legénységi szabású férfi már az orruk alatt volt.
  
  "Jó napot. Segíthetek?"
  
  - Melyek a leggyorsabbak? Drake türelmetlen arcot vágott. "Van otthon egy Nissanunk, és a barátnőm szeretné megtapasztalni az igazi sebességet." Drake kacsintott. - Nyerhetnék néhány bónuszpontot, ha érted, mire gondolok.
  
  Alicia édesen mosolygott.
  
  Drake abban reménykedett, hogy Mai éppen a nagy bemutatóterem hátulja felé halad, és távol tartja magát a hátsó garázstól, és a bekerített oldalsó komplexum felé tart. Megpróbál a másik oldalról bejutni. Drake-nek és Aliciának körülbelül hat perce volt.
  
  A férfi mosolya széles volt, és nem meglepő módon hamis. "Nos, a legtöbben egy új Ferrari 458-at vagy egy Lamborghini Aventadort választanak, mindkettő nagyszerű autó." A mosoly valójában szélesedett, ahogy az eladó rámutatott a szóban forgó járművekre, amelyek a bemutatóterem teljes hosszában elhelyezkedő ablakai előtt voltak. "De a legendás eredményeket illetően, ha ez az, amit keres, akkor a Ferrari Daytonát vagy a McLaren F1-et tudom ajánlani." Kezével a bemutatóterem hátulja felé intett.
  
  Ott hátul és jobbra irodák voltak. A bal oldalon privát fülkék sorakoztak, ahol be lehetett gyűjteni a hitelkártyaadatokat, és át lehetett adni a kulcsokat. Az irodában nem voltak ablakok, de Drake hallotta az alakok mozgását.
  
  Visszaszámolta a másodperceket. Mainak négy percen belül kellett volna megérkeznie.
  
  - Ön Mr. Scarberry vagy Mr. Petersen? - kérdezte mosolyogva. - Láttam a nevüket a kinti táblán.
  
  "James vagyok. Mr. Scarberry és Mr. Petersen a tulajdonosok. A hátsó udvarban vannak."
  
  "RÓL RŐL". Drake Ferrarikat és Lamborghiniket mutatott be. A bemutatóterem klímaberendezése a hátára omlott. Nem jött hang a távoli irodából. Alicia tartotta magát, a jófej feleséget játszotta, miközben teret teremtett.
  
  Egy perccel azelőtt Mainak ki kellett lépnie az oldalsó ajtókon.
  
  Drake felkészült.
  
  
  * * *
  
  
  Az idő riasztó sebességgel repült el mellettük, de Ben remélte, hogy Karin őrült ötlete meghozza gyümölcsét. Az első lépés az volt, hogy megtudjuk, hol tartják Cook kapitány eredeti naplóit. Ez könnyű feladatnak bizonyult. A dokumentumokat a Londonhoz közeli Nemzeti Levéltárban őrizték, egy kormányzati épületben, de nem olyan biztonságban, mint a Bank of Englandben.
  
  Eddig jó.
  
  A következő lépés Hayden behozatala volt. Sok időbe telt, mire megértették az álláspontjukat. Hayden eleinte rendkívül zavartnak tűnt, anélkül, hogy durva lett volna, de amikor Karin Ben támogatásával bemutatta tervüket, a CIA-ügynök halálosan elhallgatott.
  
  "Mit akarsz?" - kérdezte hirtelen.
  
  "Azt akarjuk, hogy küldjön egy világszínvonalú tolvajt a Kew-i Nemzeti Levéltárba, hogy fényképezzen, ne lopjon, majd küldjön nekem egy példányt Cook folyóiratainak megfelelő részéből. A hiányzó rész."
  
  - Részeg voltál, Ben? Komolyan -"
  
  - A legnehezebb rész - erősködött Ben -, nem a lopás lesz. Biztos vagyok benne, hogy a tolvaj megtalálja és elküldi nekem a megfelelő alkatrészt."
  
  - És ha elkapják? Hayden gondolkodás nélkül bökte ki a kérdést.
  
  "Éppen ezért világszínvonalú tolvajnak kell lennie, aki ennek az üzletnek köszönhetően a CIA tulajdonába kerülhet. És ideális esetben miért kellene már őrizetben lennie. Ó, és Hayden, mindezt a következő néhány órán belül meg kell tenni. Tényleg alig vár."
  
  - Tisztában vagyok vele - csattant fel Hayden, de aztán a hangja megenyhült. - Nézze, Ben, tudom, hogy ti ketten be lettek lökve ebbe a kis irodába, de érdemes kidugni a fejét az ajtón, és megtudni a legfrissebb információkat. Fel kell készülnie arra az esetre...
  
  Ben aggódva nézett Karinra. "Mi esetére? Úgy beszélsz, mintha a világnak hamarosan vége lenne."
  
  Hayden hallgatása mindent elmondott neki, amit tudnia kellett.
  
  Néhány pillanat múlva a barátnője ismét megszólalt: "Mennyire van szükséged ezekre a jegyzetekre, ezekre a naplókra? Megéri feldühíteni a briteket?"
  
  - Ha a Vérkirály eléri a Pokol Kapuját, és utána kell mennünk - mondta Ben -, valószínűleg ők lesznek az egyetlen navigációs forrásunk. És mindannyian tudjuk, hogy Cook milyen ügyes volt a lapjaival. Megmenthették volna az életünket."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden az autója motorháztetejére tette a telefonját, és megpróbálta lenyugtatni zaklatott gondolatait. Tekintete Manó Kinimakiéval találkozott a szélvédőn keresztül, és egyértelműen érezte a férfi elméjében pergő rémületet. Most kapták meg a legszörnyűbb hírt, ismét Jonathan Gatestől.
  
  Nem mintha a terroristák Oahu több pontjára is lecsapnának.
  
  Most már tudták, hogy ennél sokkal rosszabb.
  
  Manó láthatóan remegve kimászott. "Ki volt az?"
  
  - Ben. Azt mondja, be kell törnünk az angliai Nemzeti Levéltárba, hogy megkapjuk Cook kapitány naplóinak másolatát.
  
  Mano a homlokát ráncolta. "Csináld. Csak csináld. Az a kibaszott Kovalenko mindent el akar pusztítani, amit szeretünk, Hayden. Mindent megtesz, hogy megvédd, amit szeretsz."
  
  "Angol-"
  
  - Bassza meg őket. Mano elvesztette magát stresszében. Hayden nem bánta. - Ha a fahasábok segítenek megölni ezt a baromságot, vigyük el őket.
  
  Hayden rendezte a gondolatait. Megpróbálta kitisztítani az elméjét. Kellene néhány hívás a CIA londoni irodáihoz, és egy hangos kiáltás kellett volna főnökétől, Gatestől, de úgy gondolta, valószínűleg el tudja végezni a munkát. Főleg annak fényében, amit Gates az imént mondott neki.
  
  És jól tudta, hogy van egy különösen elbűvölő CIA-ügynök Londonban, aki izzadság nélkül képes elvégezni a feladatot.
  
  Mano még mindig őt nézte, még mindig döbbenten. "El tudod hinni ezt a hívást? El tudod hinni, hogy Kovalenko mit fog tenni, hogy elvonja az emberek figyelmét?
  
  Hayden nem tudta, de csendben maradt, és még mindig Gatesnek és a londoni irodának tartott beszédét készítette elő. Néhány perc múlva készen is volt.
  
  - Nos, kövessük életünk egyik legrosszabb hívását egy olyannal, amely segít szerepet cserélni - mondta, és tárcsázta a gyorstárcsázó számot.
  
  Még akkor is, amikor a főnökével beszélt, és külföldi segítségről tárgyalt a brit nemzeti levéltár feltörésére, Jonathan Gates korábbi szavai égtek a fejében.
  
  Ez nem csak Oahu. A Bloody King terroristái több szigetre is egyszerre terveznek csapást mérni.
  
  
  HUSZONKETTŐ FEJEZET
  
  
  Drake-nek elakadt a lélegzete, amikor Mai besurrant az oldalajtón, a hivatalnok szeme láttára.
  
  "Mi a-"
  
  Drake elmosolyodott. - Május ideje van - suttogta, majd egy szénavarróval eltörte a férfi állkapcsát. Az eladó hang nélkül megfordult és földet ért. Alicia elsétált a Lamborghini mellett, és előkészítette a fegyverét. Drake átugrott a mozdulatlan eladón. Mai gyorsan végigsétált a hátsó fal mellett, elhaladva egy érintetlen McLaren F1 mögött.
  
  Pillanatok alatt az iroda falánál voltak. Az ablakok hiánya értük és ellenük is bevált. De lennének biztonsági kamerák. Csak egy kérdés volt-
  
  Valaki beszaladt a hátsó ajtón, olajfoltos overall, hosszú fekete haja zöld pólyával hátrakötve. Drake közvetlenül a vékony rétegelt lemez válaszfalhoz nyomta az arcát, és hallgatta az irodából érkező hangokat, miközben May a szerelő mozdulatait gyakorolta.
  
  Még mindig nem adtak ki hangot.
  
  Ekkor azonban többen berontottak az ajtón, és valaki az irodában sikoltozni kezdett. Drake tudta, hogy a játéknak vége.
  
  - Engedd meg nekik.
  
  Alicia felmordult: "Bassza meg, igen", és amint az kinyílt, berúgta az iroda ajtaját, aminek következtében az a férfi fejébe ütközött. Egy másik férfi lépett ki, szeme tágra nyílt a döbbenettől, ahogy egy gyönyörű nőre bámultak, fegyverrel és harcos testtartással, aki rá vár. Felemelte a vadászpuskát. Alicia hasba lőtte.
  
  Az ajtóban összeesett. Újabb sikolyok érkeztek az irodából. A döbbenet kezdett megértéssé válni. Hamar rájönnek, hogy bölcs dolog lenne felhívni néhány barátot.
  
  Drake rálőtt az egyik szerelőre, a comb közepén találta el, és leütötte. A férfi lecsúszott a McLarenről, vérnyomot hagyva maga után. Még Drake is összerándult. Mai eljegyezte a második férfit, Drake pedig visszafordult Aliciához.
  
  - Be kell mennünk.
  
  Alicia közelebb lépett, amíg jól belátta a belső teret. Drake végigkúszott a padlón, amíg az ajtóhoz nem ért. Bólintására Alicia több lövést adott le. Drake majdnem bebújt az ajtóba, de abban a pillanatban fél tucat ember ugrott ki elővont fegyverrel, és dühödten tüzet nyitottak.
  
  Alicia megfordult, a Lamborghini mögé bújva. Golyók fütyültek végig az oldalán. A szélvédő betört. Drake gyorsan elsuhant. Látta a fájdalmat a férfi szemében, ahogy a szuperautókra lőtt.
  
  A másik is látta őt. Drake a másodperc töredékével előtte tüzet nyitott, és látta, hogy nagyot zuhan, és magával vitte egyik kollégáját.
  
  Alicia kiugrott a Lamborghini mögül, és néhány fedezékütést kapott. Drake a Ferrari felé rohant, és bebújt a hatalmas gumiabroncsok mögé. Most minden golyó számít. Látta Mayt, akit az iroda falának sarka elrejtett a szem elől, ahogy bekukucskál hátul, ahonnan a szerelők jöttek.
  
  Közülük hárman a lába előtt feküdtek.
  
  Drake halvány mosolyt erőltetett magára. Még mindig tökéletes gyilkológép volt. Egy pillanatig aggódott May és Alicia elkerülhetetlen találkozása és Wells halálának megtérülése miatt, de aztán aggodalmát ugyanabba a távoli sarokba zárta, mint a Ben, Hayden és a többi barátja iránt érzett szerelmet.
  
  Nem ez volt az a hely, ahol szabad utat engedhettek állampolgári érzelmeinek.
  
  A golyó eltalálta a Ferrarit, behatolt az ajtón, és kiment a túloldalon. Fülsiketítő csattanással felrobbant az első ablak, az üveg egy mini vízesésbe esett. Drake kihasználta a figyelemelterelést, és kiugrott, és lelőtt egy másik férfit, aki az iroda ajtaja közelében zsúfolódott.
  
  Természetesen amatőrök.
  
  Aztán meglátott két szigorú tekintetű férfit, akik gépfegyverrel a kezükben hagyják el az irodát. Drake szíve kihagyott egy ütemet. Felvillantott egy másik két férfi képét a hátuk mögött - szinte biztosan Scarberryt és Petersent, akiket felbérelt zsoldosok védenek -, mielőtt a testét a masszív gumiabroncs mögött a lehető legkicsinyítette.
  
  A repülő golyók hangja felrobbantotta a dobhártyáját. Akkor ez lenne a stratégiájuk. Tartsa Aliciát és őt házi őrizetben, amíg a két tulajdonos ki nem menekül a hátsó ajtón.
  
  De nem májusra tervezték.
  
  A japán ügynök felkapott egy pár eldobott pisztolyt, és bejött a sarkon, és géppisztollyal lőtt a férfiakra. Az egyik úgy repült hátrafelé, mintha egy autó elütötte volna, vadul elsütötte a fegyverét, és zuhanás közben konfettit szórt szét a mennyezeten. A másik a saját teteme mögé terelte a főnökeit, és Maira irányította.
  
  Alicia felfelé ugrott, és leadott egy lövést, ami áthaladt a testőr arcán, és azonnal leütötte.
  
  Most Scarberry és Petersen maguk vették elő fegyvereiket. Drake káromkodott. Élve szüksége volt rájuk. Ekkor még két férfi lépett be a hátsó és az oldalsó ajtón, így Mai ismét a McLaren mögé menekült.
  
  A golyó az értékes autó testébe fúródott.
  
  Drake hallotta, hogy az egyik tulajdonos hawaii kalua disznóként visít, és a néhány megmaradt férfi a főnöke köré gyűlt, és az autókra, így a támadókra lövöldözve rohantak a hátsó garázs felé.
  
  Drake egy pillanatra megdöbbent. Mai megölt két testőrt, de Scarberry és Petersen gyorsan eltűntek a hátsó ajtón a takaró tűzeső alatt.
  
  Drake felállt és tüzelt, előrelépett. Miközben előrehaladt, lehajolt, hogy felvegyen még két fegyvert. Az egyik őr a hátsó ajtónál elesett, a vállát fogta. A másik vérpatakban lépett hátra.
  
  Drake az ajtóhoz rohant, mellette Mai és Alicia. May lőtt, míg Drake néhány gyors pillantást vetett, és megpróbálta felmérni a mellékhelyiségek és a garázs elhelyezkedését.
  
  "Csak egy nagy nyitott tér" - mondta. - De van egy nagy probléma.
  
  Alicia leguggolt mellé. "Mit?"
  
  - Van ott egy Shelby Cobra.
  
  Mai a szemét forgatta rá. - Miért probléma ez?
  
  "Bármit csinálsz, ne lődd le."
  
  - Tele van robbanóanyaggal?
  
  "Nem".
  
  - Akkor miért nem tudom levenni?
  
  - Mert Shelby Cobra!
  
  "Most lőttünk fel egy bemutatótermet, tele hülye szuperautókkal." Alicia félrekönyökölt. - Ha nincs bátorságod hozzá, menj a francba.
  
  "Szarság". Drake odaugrott hozzá. A golyó elsuhant a homloka mellett, és áthatolt a gipszfalon, és gipszforgáccsal záporozta a szemét. Ahogy várta, a rosszfiúk futás közben lőttek. Ha eltalálnának valamit, az vakszerencse lenne.
  
  Drake célzott, vett egy mély lélegzetet, és kivette a két főnök közül a férfiakat. Amikor az utolsó megmaradt testőreik elestek, úgy tűnt, Scarberry és Petersen is rájött, hogy vesztes csatát vívnak. Megálltak, oldalukon fegyverek lógtak. Drake feléjük futott, ujja már a ravaszon volt.
  
  - Claude - mondta. - Claude-ra van szükségünk, nem rád. Hol van?"
  
  Közelről a két főnök furcsán hasonlított egymásra. Mindkettőjüknek fáradt arca volt, kemény vonalakon barázdált, amelyek az évek kíméletlen döntéshozatalából születtek. A szemük hideg volt, a lakomázó piranhák szemei. Kezeik, még mindig pisztolyukat szorongatva, óvatosan hajlottak.
  
  Mai a fegyverre mutatott. "Dobd el őket."
  
  Alicia szélesre lendítette a legyezőjét, ami megnehezítette a célzást. Drake szinte látta a vereséget a főnökök szemében. A pisztolyok szinte egyszerre csapódtak a padlónak.
  
  - A pokolba - motyogta Alicia. "Ugyanúgy néznek ki, és ugyanúgy viselkednek. A mennyország rosszfiúi klónokká változtatnak benneteket? És ha már a témánál tartok, miért válna itt bárki is rosszfiúvá? Ez a hely jobb, mint egy nyaralás a hetedik mennyországban."
  
  - Melyikőtök Scarberry? - kérdezte Mai könnyedén a lényegre térve.
  
  - Az vagyok - mondta a szőke hajú. - Az egész városban kerestetek Claude-ot?
  
  - Ezek mi vagyunk - suttogta Drake. - És ez az utolsó állomásunk.
  
  Halk kattanás visszhangzott a csendben. Drake megfordult, mert tudta, hogy Alicia, mint mindig, eltalálja a célt. A garázs üresnek tűnt, a csend hirtelen nehéz volt, mint egy hegy.
  
  Scarberry sárgás mosolyt vetett rájuk. "A műhelyben vagyunk. Néha minden összeomlik."
  
  Drake nem nézett Aliciára, hanem jelezte neki, hogy folyamatosan őrködjön. Valami baj van. Belépett, és megfogta Scarberryt. Drake egy gyors judo mozdulattal felkapta és a vállára dobta, és erősen a betonba csapta a férfit. Mire a fájdalom Scarberry szemében elmúlt, Drake állára szegezte a fegyvert.
  
  - Hol van Claude? - Megkérdeztem.
  
  "Sose hallottam-"
  
  Drake eltörte egy férfi orrát. - Van még egy esélyed.
  
  Scarberry lélegzete gyors volt. Arca olyan merev volt, mint a gránit, de a nyak izmai keményen dolgoztak, idegességről és félelemről árulkodtak.
  
  - Kezdjük el lőni a darabokat. Mai könnyed hangja elérte őket. "Unatkozom".
  
  "Elfogadható". Drake ellökte magát, oldalra lépett, és meghúzta a ravaszt.
  
  "NEM!"
  
  Scarberry sikolya az utolsó lehetséges pillanatban megállította. "Claude egy tanyán él! a szárazföld belseje az északi parttól. Meg tudom adni a koordinátákat."
  
  Drake elmosolyodott. - Akkor hajrá.
  
  Még egy kattintás. Drake látta a legkisebb mozdulatot, és összeszorult a szíve.
  
  Óh ne.
  
  Alicia lőtt. A golyója azonnal megölte az utolsó rosszfiút. Egy Shelby csomagtartójában rejtőzött.
  
  Drake dühös pillantást vetett rá. Visszamosolygott egy kis régi huncutsággal. Drake látta, hogy legalább újra magára talál. Erős jelleme volt, aki képes megbirkózni a veszteséggel.
  
  Nem volt olyan biztos magában. Megbökte Scarberryt, hogy siessen. "Siess. A barátod, Claude nagy meglepetésben lesz része.
  
  
  HUSZONHARMADIK FEJEZET
  
  
  Haydennek és Kinimakának még ideje sem volt elindítani az autót, amikor Drake hívott. Meglátta a számát a képernyőjén, és megkönnyebbülten felsóhajtott.
  
  "Gácsér. Merre vagy-"
  
  "Nincs idő. Megvan Claude tartózkodási helye."
  
  - Igen, mi is így gondoljuk, okos fickó. Elképesztő, hogy egyes bűnözők miről mondanak le egy nyugodtabb életért."
  
  "Mióta tudod? Merre vagy?" Drake úgy lőtt kérdéseket, mintha egy fúróőrmester parancsolna.
  
  - Lassíts, tigris. Alig egy perce kaptuk a hírt. Figyelj, azonnali hatásra készülünk. És úgy értem, most éppen. Játszol?
  
  - Átkozottul igazam van. Mindannyian ilyenek vagyunk. Ez a barom egy lépéssel Kovalenko mögött van."
  
  Hayden mesélt neki a terrorista figyelmeztetésekről, miközben jelezte Kinimakának, hogy vezessen. Amikor végzett, Drake elhallgatott.
  
  Egy pillanat múlva azt mondta: - Találkozunk a főhadiszálláson.
  
  Hayden gyorsan tárcsázta Ben Blake számát. "A műtéted sikeres volt. Reméljük, hogy londoni ügynökünk néhány órán belül megkapja, amire szüksége van, majd közvetlenül elküldi Önnek a másolatokat. Remélem, erre van szüksége, Ben.
  
  - Remélem, tényleg ott van. Ben hangja idegesebbnek tűnt, mint valaha is hallotta beszélni. "Egészséges feltételezés, de még mindig csak találgatás."
  
  "Én is remélem".
  
  Hayden a műszerfalra dobta a telefonját, és értetlenül bámult Waikiki utcáira, miközben Kinimaka visszahajtott a főhadiszállásra. "Gates úgy gondolja, hogy ha gyorsan foglalkozunk Claude-dal, megállíthatjuk a támadásokat. Remélik, hogy Kovalenko akár ott is lehet."
  
  Manó összeszorította a fogát. - Mindenki csinálja, főnök. Helyi rendőrség, különleges erők. Minden addig zsugorodik, amíg szét nem robban. A probléma az, hogy a rosszfiúk már ott vannak. Nekik kellene. Gyakorlatilag lehetetlen megállítani a közelgő támadást, nemhogy fél tucat támadást három különböző szigeten."
  
  A hatalmon lévők mindenki meg volt győződve arról, hogy Kovalenko valóban számos támadást rendelt el, hogy mindenkit lefoglaljon, miközben álmát kereste - ennek az utazásnak szentelte élete utolsó részét.
  
  Kövesd Cook kapitány nyomdokait. Jobb egyenként menni. Fedezze fel a pokol kapuit.
  
  Hayden megpördült, miközben a főhadiszállás kiért. Ideje cselekedni.
  
  
  * * *
  
  
  Drake behozta Mayt és Aliciát a CIA épületébe, és azonnal felkísérték őket az emeletre. Egy tevékenységtől nyüzsgő helyiségbe vezették őket. A túlsó végén Hayden és Kinimaka rendőrök és katonák tömege között állt. Drake láthatta a SWAT-ot és a HPD betörőcsapatot. Látott egyenruhákat, amelyek kétségtelenül a CIA különleges műveleti csapataihoz tartoztak. Talán még valami Delta is a közelben.
  
  Az ördög kétségtelenül a Vérkirály farkán van, és vérre vágyik.
  
  - Emlékszel, amikor a Vérkirály elküldte embereit, hogy megtámadják azt a Pusztítót, hogy ellopják a készüléket? Ő mondta. "És egyszerre próbálták elrabolni Kinimakát? Fogadok, hogy véletlen átvétel volt. Csak a Kinimaki hawaii nyelvet akarták tudni.
  
  Drake-nek aztán eszébe jutott, hogy sem May, sem Alicia nem volt a közelben, amikor Kovalenko emberei felhelyezték a rombolót. Megrázta a fejét. "Nem számít".
  
  Drake észrevette, hogy Ben és Karin az ablak mellett parkolnak. Mindegyikük kezében volt egy pohár, és úgy néztek ki, mint egy iskolai diszkóban guruló papírok.
  
  Drake arra gondolt, hogy elveszik a tömegben. Könnyű lenne. Kennedy elvesztése még mindig a vérében forrt, lehetetlenné téve a megbeszélést. Ben volt ott. Ben tartotta őt, amikor meghalt.
  
  Drake-nek kellett lennie. Nem csak ezt. Drake-nek meg kellett akadályoznia a halálát. Ezt tette. Az idő összemosódott, és egy pillanatra otthon találta magát Yorkban Kennedyvel, és főz valamit a konyhában. Kennedy sötét rumot fröcskölt a serpenyőbe, és felnézett, amikor serceg. Drake fokhagymás vajban pácolta a steaket. Közönséges volt. Jó volt. A világ ismét normális lett.
  
  Csillagok villantak a szeme előtt, mint egy sikertelen tűzijáték. Hirtelen visszatért a béke, és hangok kezdtek hallani körülötte. Valaki megkönyökölt. Egy másik férfi forró kávét öntött az egyik főnökére, és úgy rohant a WC-re, mint egy denevér a pokolból.
  
  Alicia figyelmesen nézett rá. - Mi folyik itt, Drakes?
  
  Addig nyomult a tömegen, amíg szembe nem került Ben Blake-kel. Ez volt a tökéletes pillanat egy gyors megjegyzéshez Dinorocktól. Drake tudta ezt. Ben valószínűleg tudta ezt. De mindketten hallgattak. Ben mögötti ablakon beszűrődött a fény; Honolulu napsütés, ragyogó kék ég és néhány bordás felhő ölelte körül.
  
  Drake végre megtalálta a hangját. - Hasznosak voltak ezek a CIA számítógépek?
  
  "Reméljük". Ben összefoglalta Cook kapitány gyémántfejhez vezető útjának történetét, és azzal a kinyilatkoztatással fejezte be, hogy a CIA egy brit ügynököt használt fel a Nemzeti Levéltár kirablására.
  
  Alicia lassan előrelépett, miután meghallotta a hírt a fiatal sráctól. "Brit szupertolvaj? Mi a neve?"
  
  Ben pislogott a hirtelen figyelem hatására. - Hayden soha nem mondta el nekem.
  
  Alicia rövid pillantást vetett a CIA ügynökére, majd pimasz mosolyra tört. - Ó, lefogadom, hogy nem ezt tette.
  
  "Mit jelent?" Karin beszélt.
  
  Alicia mosolya kissé gonosz lett. "Nem vagyok különösebben híres a diplomáciámról. Ne nyomja meg."
  
  Drake köhögött. "Csak egy újabb nemzetközi bűnöző, akit Alicia kibaszott. A trükk mindig az volt, hogy megtalálja azt, amije nincs."
  
  - Ez igaz - mondta Alicia vigyorogva. - Mindig is népszerű voltam.
  
  - Nos, ha ez az az ügynök, akire gondolok - szólt közbe Mai beszélgetésükbe -, akkor a japán hírszerzés ismeri. Ő... játékos. És egy nagyon-nagyon jó operátor."
  
  - Szóval valószínűleg gondoskodni fog a végéről. Drake az előtte elterülő csendes-óceáni város boldogságát tanulmányozta, és maga is vágyott egy kis nyugalomra.
  
  "Ez soha nem jelentett neki problémát" - mondta Alicia. - És igen, ő szállítja a magazinokat.
  
  Ben még mindig Alicia és Hayden között nézett, de fogta a nyelvét. Ebben a szakaszban a diszkréció volt a közzététel legjobb része. "Ez még mindig megalapozott feltételezés" - mondta. "De ha mégis a Pokol Kapujában kötünk ki, biztos vagyok benne, hogy ezek a felvételek megmenthetik az életünket."
  
  "Remélem" - Drake megfordult, és körülnézett a káoszban - "Ez nem fog megtörténni. A Bloody King továbbra is a tanyán lesz. De ha ezek az idióták nem sietnek, Kovalenko megszökik.
  
  - Kovalenko. Alicia megnyalta az ajkát, miközben ezt mondta, ízlelve bosszúját. "Meg fogok halni azért, ami Hudsonnal történt. És Boudreau? Ő egy másik, aki igazán markáns." Ő is körülnézett a zajos tömegben. - Különben is, ki a felelős itt?
  
  Mintha válasz lett volna, egy hang hallatszott a Hayden Jayt körülvevő tisztek tömegéből. Amikor a zaj elült, és a férfit látni lehetett, Drake örömmel látta Jonathan Gatest. Kedvelte a szenátort. És vele együtt gyászolt.
  
  "Mint tudod, van egy Kovalenko Ranchunk Oahuban" - mondta Gates. "Ezért a küldetésünknek négy részből kell állnia. Először biztosítsa az összes túszt. Másodszor, gyűjtsön információkat a feltételezett terrortámadásokról. Harmadszor, keresd meg ezt az embert, Claude-ot és Kovalenko-t. Negyedszer pedig keresd meg a másik két tanya helyét.
  
  Gates megállt, hogy ez besüllyedjen, majd valahogy sikerült a szobában lévő összes férfit és nőt azt gondolnia, hogy egyetlen szemmozdulattal rájuk néz. "Ezt minden szükséges eszközzel meg kell tenni. Kovalenko készségesen sok életet veszélybe sodort eszeveszett keresése során. Ma véget ér."
  
  A kapuk kinyíltak. Hirtelen megszűnt a káosz a szobában, és mindenki gyorsan visszatért a helyére. A részleteket alaposan átgondolták.
  
  Drake elkapta Hayden pillantását. A lány intett neki a kezével, és invitálta, hogy jöjjön át.
  
  - Felszerelkedni, és nyergelni a lovait, srácok. Harminc percen belül elérjük Claude tanyáját.
  
  
  HUSZONNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake a barátaival a Hawaii Rendőrkapitányság egyik könnyű helikopterében ült, és megpróbálta kitisztítani a fejét, miközben gyorsan Claude farmja felé repültek. Az eget hasonló helikopterek és nehezebb katonai helikopterek tarkították. Több száz ember volt a levegőben. Mások a szárazföldön haladtak, és olyan gyorsan haladtak, ahogy csak tudtak. A legtöbb rendőr és katona arra kényszerült, hogy Honoluluban és Waikiki térségében maradjon arra az esetre, ha a terrortámadás ténylegesen megvalósulna.
  
  A Véres Király felosztotta erőiket.
  
  A műholdfelvétel nagy aktivitást mutatott a tanyán, de ennek nagy része álcázott volt, így lehetetlen megmondani, mi is történik valójában.
  
  Drake elhatározta, hogy felfüggeszti Kovalenko iránti érzelmeit. Gatesnek igaza volt. Itt a túszok és biztonságuk volt a döntő tényező. A valaha látott legcsodálatosabb látvány tárult fel alatta és körülötte, miközben az északi part felé repültek, de Drake minden akaratát felhasználta, hogy összpontosítson. Ő volt az a katona, aki valaha volt.
  
  Nem lehetett más.
  
  Tőle balra Mai röviden beszélt húgával, Chikával, kétszer is ellenőrizte a biztonságát, és váltott néhány csendes szót, amíg tehették. Nem volt titok, hogy teljes körű háborút indíthatnak, vagy egy előkészített harci zónába indulhatnak.
  
  Drake jobb oldalán Alicia időt töltött a fegyverei és felszerelései ellenőrzésével és újraellenőrzésével. Nem kellett semmit magyaráznia. Drake nem kételkedett afelől, hogy bosszút áll.
  
  Hayden és Kinimaka egymással szemben ültek, folyamatosan nyomták a mikrofonjukat, és kiböktek, vagy híreket és parancsokat kaptak. A jó hír az volt, hogy semmi sem történt Oahu-n vagy bármely más szigeten. A rossz hír az volt, hogy a Vérkirálynak évekig kellett felkészülnie erre. Fogalmuk sem volt, mibe mennek bele.
  
  Bent és Karint a főhadiszálláson hagyták. Parancsot kaptak, hogy várjanak az ügynök e-mailjére, majd készüljenek fel arra a kissé ijesztő lehetőségre, hogy esetleg Diamond Head alá kell menniük, és esetleg át kell törniük a Pokol Kapuján.
  
  Metál hang hallatszott a Choppers hangrendszeréből. - Öt perc a célig.
  
  Akár tetszik, akár nem, gondolta Drake. Most már benne vagyunk.
  
  A helikopter alacsonyan csapott le a mély völgy felett, hihetetlen látvány volt, ahogy repült tucatnyi más helikoptertől körülvéve. Ez volt az első hullám, amely különleges erők katonáiból állt. Minden második amerikai katonai magánszemély kész volt segíteni. Légierő. Haditengerészet. Hadsereg.
  
  Megint megszólalt a hang. "Cél".
  
  Egyként keltek fel.
  
  
  * * *
  
  
  Drake csizmája hozzáért a puha fűhöz, és azonnal tűz alá került. Ő volt az utolsó előtti ember, aki kilépett az ajtón. A szerencsétlen tengerészgyalogos, aki még mindig visszavágott, teljes lövést vett a mellkasára, és meghalt, mielőtt a földet érte volna.
  
  Drake elterült a földön. Golyók fütyültek a feje fölött. Tompa ütések értek mellette a fahasábokat. Egy sortüzet lőtt. A férfi mindkét oldalán átkúszott a fűben, fedezékül a természetes dombokat használva.
  
  Előtte egy házat látott, egy kétszintes téglaépületet, semmi különöset, de kétségtelenül megfelelt Kovalenko helyi igényeinek. Balra észrevette a tanya területét. Mi a...?
  
  Riadt, fegyvertelen alakok futottak felé. Szétszórtak jobbra-balra, minden irányba. Sziszegést hallott a fülhallgatójában
  
  "Barátságos mérkőzések".
  
  Előre csúszott. May és Alicia jobbra haladt. Végül a tengerészgyalogosok összeszedték magukat, és összehangolt tűzmintát kezdtek kiáltani. Drake gyorsabban kezdett mozogni. Az előttük állók visszavonulni kezdtek, előbújtak rejtekhelyükről, és a ház felé rohantak.
  
  Könnyű célpontok
  
  Drake most felállt a támadó erővel, és futás közben embereket ölt, felemelve a pisztolyát. Látta, hogy a fogoly a fűre ugrál, és a ház felé tart. Nem tudták, hogy megérkeztek a jó fiúk.
  
  A fogoly hirtelen megfordult és elesett. A Véres Király emberei füvet lőttek rájuk. - mordult fel Drake, célba vette a fegyverhordozót, és lefújta a barom fejét. Időnként tüzelt, vagy a földhöz szorította az embereket, vagy irányította az embereket, hogy mások végezhessenek velük.
  
  Claude-ot kereste. Mielőtt elhagyták volna a helikoptert, mindannyiuknak megmutatták a Vérkirály helyettesének fényképét. Drake tudta, hogy a színfalak mögül fogja irányítani az eseményeket, kidolgozva egy menekülési tervet. Valószínűleg otthonról.
  
  Drake futott, még mindig a környéket pásztázta, időnként lőtt. Az egyik rosszfiú felemelkedett a domb mögül, és rájött egy machetével. Drake egyszerűen leengedte a vállát, engedve, hogy ellenfele lendülete egyenesen maga felé vigye, ő pedig a földre rogyott. A férfi felnevetett. Drake csizmája összeszorította az állkapcsát. Drake másik csizmája rálépett a machetét tartó kezére.
  
  A SAS egykori embere becélozta fegyverét és lőtt. És akkor továbbmentünk.
  
  Nem nézett hátra. A ház előtte volt, hatalmasnak tűnt, az ajtó kissé nyitva volt, mintha belépésre hívna. Nyilvánvalóan nem ez az út. Drake futás közben kirúgta az ablakokat, és a magasba célzott. Üveg robbant a házban.
  
  Most egyre több rab özönlött a tanyáról. Néhányan a hosszú fűben álltak, egyszerűen sikoltozva vagy döbbenten néztek. Amikor Drake rájuk nézett, észrevette, hogy a legtöbben olyan tempóban futnak, repülnek előre, mintha valami elől menekülnének.
  
  Aztán meglátta, és a vére jéggé változott.
  
  A fej, egy bengáli tigris hihetetlenül hatalmas feje, a füvön húzódott, könnyed nyomban. Drake nem hagyhatta, hogy a tigrisek elkapják zsákmányukat. Feléjük futott.
  
  megnyomtam a fülhallgatót. - Tigrisek a fűben.
  
  Válaszként csobogás hallatszott. Mások is észrevették az állatokat. Drake nézte, ahogy az egyik állat a futó férfi hátára ugrik. A lény hatalmas volt, vad, és repülés közben a káosz és a mészárlás tökéletes képe. Drake kényszerítette a lábát, hogy gyorsabban menjenek.
  
  Egy másik óriási fej tört át a füvön néhány méterrel előtte. A tigris nekiugrott, a pofa hatalmas morgásba fordult, fogai kinyíltak, és már vérfoltos volt. Drake a fedélzetre esett, és felgurult, testének minden idegszála élt és sikoltozott. Még soha nem korcsolyázott ilyen tökéletesen. Még soha nem állt fel ilyen gyorsan és pontosan. Mintha egy hevesebb ellenfél hozta volna ki belőle a jobb harcost.
  
  Elővett egy pisztolyt, megfordult, és egy golyót lőtt a tigris fejébe. A fenevad azonnal elesett, agyonlőtt.
  
  Drake nem kapott levegőt. Gyorsan átugrott a füvön, hogy segítsen a férfinak, akit másodpercekkel korábban lezuhant. A tigris morogva tornyosult fölötte, hatalmas izmai megfeszültek és hullámzottak, ahogy lehajtotta a fejét, hogy harapjon.
  
  Drake hátba lőtte, megvárta, míg megfordul, majd a szeme közé lőtte. Mind az ötszáz fonttal rászállt arra a férfira, akit meg akart enni.
  
  nem jó, gondolta Drake. De jobb, mint darabokra tépni és élve megenni.
  
  Sikoltásokat lehetett hallani a fülhallgatójában. - Bassza meg, ezek a köcsögök hatalmasak! - Még egy, Jacko! Még egyet a hatosodért!"
  
  Tanulmányozta a környezetét. Tigriseknek nyoma sincs, csak rémült foglyok és rémült csapatok. Drake visszarohant a füvön, készen arra, hogy fedezékbe szálljon, ha ellenséget lát, de pillanatokon belül újra a házban volt.
  
  Az első ablakok betörtek. A tengerészgyalogosok bent voltak. Drake követte, vezeték nélküli Bluetooth-jelével barátságosnak jelölte. A törött ablakpárkányon átlépve azon tűnődött, hol lehet maga Claude. Hol lenne most?
  
  - suttogta egy hang a fülébe. - Azt hittem, korán elhagytad a bulit, Drakey. Alicia selymes tónusai. "Mindkettőtöknek."
  
  Látta őt. Részben elrejtette a szekrény, amelyben turkált. Jézusom, átnézte a DVD-gyűjteményét?
  
  Mai ott volt mögötte fegyverrel a kezében. Drake nézte, ahogy a japán nő felemeli a fegyverét, és Alicia fejére szegezte.
  
  "Mai!" Kétségbeesett hangja sikoltott a fülükbe.
  
  Alicia felugrott. May arca enyhe mosolyra görbült. - Ez egy gesztus volt, Drake. A riasztó felületére mutattam, nem Aliciára. Még nem ".
  
  "Szorongás?" Drake felnevetett. - Már bent vagyunk.
  
  "Úgy tűnik, a gyalogság azt hiszi, hogy a hátsó udvarban lévő nagy raktárhoz is kapcsolódik."
  
  Alicia hátralépett, és megcélozta a pisztolyát. - A fenébe, ha tudom. Egy sortüzet lőtt a szekrénybe. Szikrák szálltak.
  
  Alicia vállat vont. - Ennek elégnek kell lennie.
  
  Hayden forró Kinimakával a sarkán visszatért a szobába. "Az istálló szorosan zárva van. A csapdák jelei. A technikusok most dolgoznak rajta."
  
  Drake megérezte az egész helytelenségét. - És mégis ilyen könnyen bejutunk ide? Ez-"
  
  Ebben a pillanatban zsivaj és valaki leereszkedésének hangja hallatszott a lépcső tetején. Gyors. Drake felkapta a fegyvert, és felnézett.
  
  És megdermedt a döbbenettől.
  
  Claude egyik embere lassan lement a lépcsőn, egyik kezével a fogoly torkát szorította. A másik kezében a Desert Eagle volt, a fejére célozva.
  
  De nem ez volt Drake sokkjának teljes mértéke. Fájdalmas érzés támadt, amikor felismerte a nőt. Kate Harrison volt, Gates egykori asszisztensének lánya. A férfi, aki részben okolható volt Kennedy haláláért.
  
  A lánya volt. Még él.
  
  Claude embere erősen a halántékához szorította a pisztolyt, amitől a fájdalomtól becsukta a szemét. De nem sikoltott. Drake a szobában lévő tucat emberrel együtt a férfira szegezte fegyverét.
  
  Mégsem érezte helyesnek Drake. Miért volt ez a fickó fent az emeleten egy fogollyal? Úgy tűnt, mintha...
  
  "Gyere vissza!" - kiáltotta a férfi, és vadul meredt a szeme minden irányba. Nagy cseppekben csorgott róla az izzadság. Ahogy félig hordozta, félig lökte a nőt, azt jelentette, hogy teljes súlya a hátsó lábára nehezedett. A nő, becsületére legyen mondva, nem könnyítette meg a dolgát.
  
  Drake kiszámította, hogy a ravaszra nehezedő nyomás már félúton van a cél felé. "Elköltözni! Engedj ki minket!" A férfi leeresztette még egy lépcsőfokra. A különleges alakulatok katonái rendesen visszavonultak, de csak valamivel előnyösebb pozíciókra.
  
  - Figyelmeztetlek benneteket, seggfejek. Az izzadt férfi erősen lélegzett. - Takarodj a kibaszott útból.
  
  És ezúttal Drake látta, hogy komolyan gondolja. Kétségbeesés volt a szemében, amit Drake felismert. Ez az ember mindent elvesztett. Bármit tett, bármit csinált, azt szörnyű kényszer hatására tette.
  
  "Vissza!" a férfi ismét felsikoltott, és durván lenyomta a nőt egy újabb lépcsőfokon. A nyakát ölelő kéz olyan volt, mint egy vasrúd. Minden testrészét maga mögött tartotta, nehogy célpontnak adja magát. Egykor katona volt, valószínűleg jó katona.
  
  Drake és kollégái látták a visszavonulás bölcsességét. Kicsit több teret adtak a férfinak. Lement még néhány lépést. Drake elkapta May pillantását. Kissé megrázta a fejét. Ő is tudta. Ez rossz volt. Ez volt...
  
  Egy vörös hering. A legszörnyűbb fajta. Claude, kétségtelenül Kovalenko parancsára, ezt az embert használta, hogy elvonja a figyelmüket. A vér királyának archetipikus viselkedése. Lehet, hogy bomba van a házban. Az igazi jutalom, Claude, valószínűleg egy sikeres szökés volt az istállóból.
  
  Drake tökéletesen készenlétben várt. Testében minden idegszál megfagyott. Kiegyenlítette az ütést. A lélegzete elállt. Kihalt az agya. Nem volt most semmi, nem a katonákkal teli feszült szoba, sem a rémült túsz, még a ház és a szolgák sem, amelyek körülvették.
  
  Csak egy milliméter. Célkereszt. Kevesebb, mint egy hüvelyk a célig. Egy mozdulat. Csak ennyi kellett neki. És csak a csend volt, amit tudott. A férfi ekkor egy újabb lépcsőfokkal lökte le Kate Harrisont, és abban a másodperc törtrészében a bal szeme kikandikált a nő koponyája mögül.
  
  Drake egy lövéssel szétrobbantotta.
  
  A férfi hátraugrott, a falnak ütközött és elsuhant a sikoltozó nő mellett. Ütéssel landolt, fejjel előre, fegyverek csörömpöltek mögötte, majd meglátták a mellényt, a gyomrát.
  
  Kate Harrison felsikoltott: "Bombázott!"
  
  Drake előreugrott, de Mai és a nagy tengerészgyalogos már átugrott a lépcső szélén. A tengerészgyalogos megragadta Kate Harrisont. Mai átugrott a halott zsoldoson. A feje a mellény felé fordult, a mutató felé.
  
  - Nyolc másodperc!
  
  Mindenki az ablakhoz rohant. Drake kivételével mindenki. Az angol tovább rohant a házba, a keskeny folyosón a konyhába rohant, és azért imádkozott, hogy valaki nyitva hagyja a hátsó ajtót. Így közelebb lenne Claude-hoz, amikor a bomba robbant. Szóval volt esélye.
  
  A folyosón keresztül. Három másodperc telt el. A konyhába. Gyors körültekintés. Még két másodperc. A hátsó ajtó zárva van.
  
  Lejárt az idő.
  
  
  HUSZONÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Drake tüzet nyitott, amint meghallotta a kezdeti robbanást. Egy-két másodpercbe telne, mire odaérünk. A konyhaajtó a sok ütéstől betört. Drake egyenesen felé rohant, és folyamatosan lövöldözött. Nem lassított, csak megütötte a vállával és elesett a levegőben.
  
  A robbanás támadó kígyóként söpört végig mögötte. Lángnyelv tört ki az ajtón és az ablakon, és az égbe csapott. Drake gurult. A tűz lehelete egy pillanatra megérintette, majd visszavonult.
  
  Anélkül, hogy lassított volna, újra felugrott és elfutott. Összetörve és megtépázottan, de rettenetesen elszántan rohant a nagy istálló felé. Először holttesteket látott. Négy van belőlük. A technikusok, akiket Hayden hátrahagyott, hogy hozzáférjenek. Megállt mellettük, és mindegyiket megnézte, nem mutatnak-e életjeleket.
  
  Nincs pulzus és nincsenek golyós sebek. Ezeket az átkozott falakat felvillanyozták?
  
  Egy másik pillanatban már nem számított. Az istálló eleje felrobbant, a fa szilánkjai és a lángok látványos detonációval csaptak fel. Drake a fedélzetre esett. Hallotta egy motor zúgását, és éppen időben felnézett, és látta, hogy egy sárga folt tört be a törött ajtókon, és erőteljesen repül le a rögtönzött felhajtón.
  
  Drake felugrott. Valószínűleg egy rejtett helikopter, repülőgép vagy más átkozott csapda felé tartott. Alig várta az erősítést. Beszaladt egy rozoga istállóba, és körülnézett. Hitetlenkedve rázta a fejét. A csiszolt szuperautó mély fénye minden irányba ragyogott.
  
  A legközelebbi kiválasztásával Drake értékes másodperceket töltött a kulcs keresésével, majd meglátta, amint egy készlet lóg a belső irodán kívül. Az Aston Martin Vanquish egy kulcs- és erőkombinációval indult, amit Drake számára ugyan nem ismert, de a motor őrülten felbőgve feldobta az adrenalint.
  
  Az Aston Martin csikorgó gumikkal kirepült az istállóból. Drake a reményei szerint Claude száguldó autója felé mutatott. Ha ez csak egy újabb félreértés volt, Drake el van tévedve. Mint talán egész Hawaii. Nagy szükségük volt elfogni a Vérkirály helyettesét.
  
  Drake a szeme sarkából látta, hogy Alicia hirtelen megáll. Nem várt. A visszapillantó tükörben látta, hogy szándékosan beszalad az istállóba. Istenem, ebből baj lehet.
  
  Az előttünk lévő sárga homály kezdett úgy kinézni, mint egy csúcskategóriás szuperautó, amely némileg a régi Porsche Le Mans kupékra emlékeztetett, amelyek megnyerték a versenyt. Közel a földhöz ölelte az út kanyarulatait, úgy ugrált, mintha rugókon futna. Egyenetlen terepre alkalmatlan, de aztán a rögtönzött út több mérfölddel magasabban teljesen aszfaltozott lett.
  
  Drake rálőtt a Vanquish-re, óvatosan letette a fegyvert a mögötte lévő ülésre, és hallgatta az agyában ugráló Bluetooth-hangokat. A tanyaművelet még javában zajlott. A túszokat kiszabadították. Néhányan halottak voltak. Claude embereinek több csoportja még mindig stratégiai pozíciókban volt, ami a hatóságokat a földhöz szorította. És még mindig fél tucat tigris ólálkodott, pusztítást okozva.
  
  Az Aston Martin és a Porsche közötti különbség nullára csökkent. Az angol autó sokkal jobb volt durva utakon. Drake közvetlenül mögé helyezkedett, és mellé akart ülni, amikor a visszapillantó tükörben látta, hogy egy másik szuperautó közeledik felé.
  
  Alicia egy régi Dodge Viper-t vezet. Bízzon benne, hogy csinál valamit az izmokkal.
  
  A három autó egyenetlen terepen száguldott, kanyarokat váltva és hosszú egyeneseken kanyarodva. Kavics és föld repült körülöttük és mögöttük. Drake látta, hogy a kövezett út közeledik, és döntött. Claude-ot élve akarták elkapni, de előbb el kellett kapniuk. Nagyon ügyelt arra, hogy továbbra is hallgatja a fecsegést a fejhallgatójában, arra az esetre, ha valaki arról számolna be, hogy elkapták Claude-ot, de minél tovább tartott ez a hajsza, Drake annál biztosabbá vált, hogy az elöl haladó férfi a Vérkirály másodikja.
  
  Drake felemelte a fegyvert, és betörte az Aston szélvédőjét. Egy pillanatnyi veszélyes csúszás után visszanyerte az irányítást, és egy második kört lőtt a menekülő Porschére. Lövedékek hasították át a hátát.
  
  Az autó alig lassított. Új útra indult. Drake tüzet nyitott, amikor a Le Mans-i pilóta gyorsított, és golyók szóródtak szét a mellette lévő bőrülésen. Ideje célba venni a gumikat.
  
  Ám abban a pillanatban az egyik helikopter elhaladt mellettük, két alak hajolt ki a nyitott ajtókon. A helikopter megfordult a Porsche előtt, és oldalra lebegett. Figyelmeztető lövések téptek ki darabokat az útból előtte. Drake hitetlenkedve rázta a fejét, amikor egy kéz kilógott a sofőr ablakán, és lövöldözni kezdett a helikopterre.
  
  Egyszerre, azonnal levette a lábát a gázpedálról és a kezét a kormányról, célzott, és elengedte a becsvágy, ügyesség és meggondolatlanság töltetét. Alicia Viperája beleütközött a saját autójába. Drake visszanyerte az irányítást, de látta, hogy a fegyver átrepül a szélvédőn.
  
  De az őrült lövése működött. A menekülő sofőrt könyökön lőtte, és most már lassított az autó. Állj meg. Drake hirtelen megállította az Astont, kiugrott, és gyorsan a Porsche utasoldali ajtajához rohant, megállt, hogy felemelje a fegyvert, és végig a figura fején tartotta a célját.
  
  "Dobd el a fegyvered! Csináld!"
  
  - Nem tehetem - hangzott a válasz. - Karon lőttél, hogy kibassz, te hülye vadkan.
  
  A helikopter előre lebegett, forgórészei zúgtak, miközben mennydörgő motorja megrázta a talajt.
  
  Alicia odalépett, és rálőtt a Porsche oldalsó tükrére. Csapatként jobbra-balra fordultak, mindketten eltakarták a volán mögött ülő férfit.
  
  A férfi arcán a gyötrelem fintora ellenére Drake felismerte őt a fényképről. Claude volt.
  
  Ideje fizetni.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake döbbenten ugrott fel, amikor megszólalt a mobiltelefonja. Drake-et utánozva átváltott az Evanescence-re is. Amy Lee hűsítő éneke a "Lost in Paradise"-ban tökéletesen passzolt mindenki hangulatához abban a pillanatban.
  
  Az International felirat jelent meg a képernyőn.A hívás nem a családtagjától származott volna. De az Országos Levéltár munkájának fényében bármilyen kormányzati szervtől származhat.
  
  "Igen?"
  
  - Ben Blake?
  
  A félelem éles ujjaival megkarcolta a gerincét. "Ki ez?"
  
  "Mondd el". A hang kulturált, angol és teljesen magabiztos volt. "Épp most. Beszéljek Ben Blake-kel?
  
  Karin odalépett hozzá, és kiolvasva a rémületet az arcáról. "Igen".
  
  "Bírság. Szép munka. Olyan nehéz volt? A nevem Daniel Belmonte.
  
  Ben majdnem leejtette a telefonját. "Mit? Hogy a fenébe vagy..."
  
  Csodálatos nevetés folyama állította meg. "Nyugi. Csak lazíts barátom. Finoman szólva is meglep, hogy Alicia Miles és a barátnőd nem említette a... képességeimet."
  
  Ben szája tátva maradt, nem tudott egy szót sem szólni. Karin kiejtette a szavakat, tolvaj? Londonból? Ő az?
  
  Ben arca mindent elmondott.
  
  - A macska megharapta a nyelvét, Mr. Blake? Talán fel kellene öltöztetned a gyönyörű nővéredet. Hogy van Karin?
  
  A nővére nevének említése egy kicsit felvidította. - Honnan vetted a számomat?
  
  "Ne légy lekezelő velem. Tényleg azt hiszi, hogy két órába fog telni annak az egyszerű műveletnek a végrehajtása, amelyet kért tőlem? Vagy az elmúlt negyven percet azzal töltöttem, hogy tanuljak egy kicsit a... jótevőimről? Hm? Szánjon rá időt, Blakey.
  
  - Nem tudok rólad semmit - mondta Ben védekezően. - Azt tanácsoltam... - Elhallgatott. "Keresztül-"
  
  "A barátnőd? Biztos vagyok benne, hogy az volt. Elég jól ismer engem."
  
  - Mi van Aliciával? Karin felsikoltott, és megpróbálta kibillenteni a férfit az egyensúlyából. Mindketten annyira meglepődtek és annyira tapasztalatlanok, hogy eszükbe sem jutott figyelmeztetni a CIA-t.
  
  Egy pillanatra csend volt. - Az igazat megvallva ez a lány megijeszt.
  
  Ben agya mintha elkezdett működni. - Mr. Belmonte, a tétel, amelyet másolására kértek, nagyon értékes. Olyan értékes..."
  
  "Értem. Cook kapitány és egyik embere írta. Három útja során Cook több felfedezést tett, mint bárki más a történelemben."
  
  - Nem történelmi értékre gondolok - csattant fel Ben. "Úgy értem, életeket menthet. Most. Ma."
  
  "Igazán?" Belmontét őszintén érdekelte. "Kérlek mondd el".
  
  "nem tudok". Ben kezdett kissé kétségbeesett lenni. "Kérem. Segíts nekünk".
  
  - Már benne van az e-mailben - mondta Belmonte. - De nem lennék az, aki vagyok, ha nem mutatnám meg, mennyit érek, igaz? Élvezd."
  
  Belmonte befejezte a hívást. Ben az asztalra dobta a mobiltelefonját, és néhány másodpercig a számítógépén kattintott.
  
  A séf naplóiból hiányzó oldalak teljes, pompás színben jelentek meg.
  
  - A pokol szintjei - olvasta fel Ben hangosan. "Cook csak az ötödik szintig jutott, majd visszafordult. Istenem, hallod ezt, Karin? Még Cook kapitány sem jutott túl az ötödik szinten. Ez ez..."
  
  - Hatalmas csapdarendszer. Karin gyorsan olvasott a válla fölött, fényképes memóriája túlórázott. "A valaha elképzelt legnagyobb, legőrültebb csapdarendszer."
  
  - És ha olyan nagy, veszélyes és bonyolult... - Ben felé fordult. "Képzeld el, milyen óriási és jelentőségű a csoda, amelyhez ez vezet."
  
  - Hihetetlen - mondta Karin, és olvasott tovább.
  
  
  * * *
  
  
  Drake kihúzta Claude-ot a lelőtt autóból, és durván az útra dobta. Fájdalmas sikolyai hasítják a levegőt, még a helikopter zúgását is elnyomják.
  
  "Bolondák! Soha nem fogod abbahagyni. Mindig ő nyer. A fenébe, fáj a karom, te barom!
  
  Drake karnyújtásnyira hozta a gépfegyverét, és Claude mellkasára térdelt. - Csak néhány kérdés, haver. Aztán az orvosok teletömnek valami igazán finom szart. Hol van Kovalenko? Itt van?"
  
  Claude köves arcot vágott neki, szinte bosszúsan.
  
  "Rendben, próbáljunk meg valami egyszerűbbet. Ed Boudreau. Hol van?"
  
  - Visszavitte a wiki-wiki járatot Waikikibe.
  
  Drake bólintott. - Hol van a másik két tanya?
  
  - Eltűnt. Claude arca vigyorba torkollott. "Minden elveszett".
  
  "Ez elég". Alicia Drake válla fölött hallgatott. Körbement, a fegyvert Claude arcára szegezte, és csizmáját óvatosan Claude összetört könyökére tette. Azonnali sikoly hasította ketté a levegőt.
  
  - Elvihetjük, ameddig csak akarja - suttogta Drake. - Itt senki sem áll melletted, haver. Tudunk terrortámadásokról. Vagy beszélj, vagy kiabálj. Nekem mindegy."
  
  "Állj meg!" Claude szavai szinte érthetetlenek voltak. "Puh... kérem."
  
  "Ez jobb". Alicia kissé enyhítette a nyomást.
  
  "Én... a Vérkirály mellett vagyok sok-sok éve." Claude kiköpött. - De most itt hagy engem. Meghagy, hogy meghaljak. Rothadás sertés országban. Hogy eltakarja a segged. Talán nem." Claude megpróbált felülni. "Szarság".
  
  Mindenki óvatossá vált, Drake pisztolyt vett elő, és Claude koponyájára célzott. "Nyugodtan".
  
  - Ezt meg fogja bánni. Claude gyakorlatilag forrongott a dühtől. - Már nem érdekel a szörnyű megtorlása. Hangneméből szarkazmus áradt. "Nem érdekel. Most már nincs számomra élet."
  
  "Értjük." Alicia felsóhajtott. "Utálod a kibaszott barátodat. Csak válaszolj a szexi katona kérdéseire."
  
  Drake fülhallgatójából sípoló hang hallatszott. Egy fémes hang azt mondta: "Megtalálták az első portáleszközt. Úgy tűnik, Kovalenko ezt maga mögött hagyta."
  
  Drake pislogott, és rövid pillantást vetett Aliciára. Miért hagyná el a Vérkirály a portáleszközt ilyenkor?
  
  Egyszerű válasz. Nem volt rá szüksége.
  
  "Kovalenko vezeti a Diamond Headet, igaz? Pele kapujába, vagy a pokolba, vagy valami máshoz. Ez a végső célja, nem?
  
  Claude elmosolyodott. "Ez a legenda, amelyet talált, megszállottsággá vált. Minden álmot felülmúló gazdag ember. Egy ember, aki mindent megkap, amit akar. Mit csinál?
  
  - Megszállottja valaminek, ami soha nem lesz? - javasolta Alicia.
  
  "Egy ilyen okos, olyan találékony ember egyik napról a másikra neurotikus idiótává változott. Tudja, hogy van valami az átkozott vulkán alatt. Mindig azt motyogta, hogy ő a legjobb szakács. Ez a szakács valójában félve fordult vissza. De nem Dmitrij Kovalenko, nem a Bloody King; továbbment volna."
  
  Még Drake-ben is megindult az előérzet. - Cook visszafordult? Mi a fene van odalent?"
  
  Claude vállat vont, majd felnyögött a fájdalomtól. "Senki sem tudja. De azt hiszem, Kovalenko lesz az első, aki megtudja. Most úton van oda."
  
  Drake szíve megdobbant ettől az információtól. Most úton van oda. Volt idő.
  
  Ekkor már Mai és fél tucat katona közeledett feléjük. Mindenki mohó figyelemmel hallgatta.
  
  Drake emlékezett a közelgő feladatra. "Szükségünk van tanyahelyekre. És Ed Boudreau-t akarjuk."
  
  Claude továbbította az információt. Még két tanya, az egyik Kauai-n, a másik a Big Islanden. Boudreau Kauai felé tartott.
  
  - Mi a helyzet a terrortámadásokkal? - kérdezte Mai csendesen. - Ez csak egy újabb trükk?
  
  És most Claude arca valóban olyan kétségbeesett és szenvedő volt, hogy Drake gyomra átesett a padlón.
  
  "Nem". Claude felnyögött. "Valódiak. Bármelyik pillanatban kinyílhatnak."
  
  
  HUSZONHATODIK FEJEZET
  
  
  Ben és Karin az ablakhoz sétáltak, kezükben Cook kapitány titkos naplóinak egy példányával. Miközben olvasták és újraolvasták a benne rejlő őrületet, Ben kikérdezte a nővérét a Vérkirály furcsa viselkedéséről.
  
  "Kovalenko valószínűleg erre az útra akart menni, amikor megtalálták a hordozható eszközöket. Túl jól felkészült ahhoz, hogy mindent megszervezzen az elmúlt hetekben."
  
  - Évek - motyogta Karin. "Évek tervezése, gyakorlása és a megfelelő kerekek zsírozása. De miért kockáztatta meg ezt a hatalmas műtétet, hogy egy kis kirándulást tegyen Bermudára?
  
  Ben megrázta a fejét az egyik olvasott szövegrészen. "Örült dolgok. Csak őrült. Csak egy dolog késztette erre, nővér.
  
  Karin a távoli óceánra nézett. "Látott valamit azokról az eszközökről, amelyek a Diamond Headhez kapcsolódnak."
  
  - Igen, de mit?
  
  - Nos, a végén nyilvánvalóan semmi nagyon fontos. Nézték a remegő fejeket, ahogy a kameraképeket sugározták a Vérkirály tanyájáról. Tudták, hogy a megalomán elhagyta a portáleszközt. - Nincs rá szüksége.
  
  - Vagy azt hiszi, hogy tetszés szerint visszaveheti.
  
  Mögöttük, az operatív felfelé irányuló kapcsolaton hallották, ahogy Drake kiabálja azt az információt, amelyet oly régóta gyűjtött Claude-tól.
  
  Ben Karinra pislogott. - Azt mondja, a Bloody King már Gyémántfejben van. Azt jelenti-"
  
  De Karin váratlan sikolya a torkába fagyasztotta a következő szavakat. Követte a tekintetét, összehúzta a szemét, és érezte, hogy világa összeomlik.
  
  Több robbanásból származó fekete füst gomolygott a szálloda ablakaiból a Waikiki Beach mentén.
  
  Figyelmen kívül hagyva a körülötte lévő irodák zaját, Ben a falhoz rohant, és bekapcsolta a tévét.
  
  Megszólalt a mobiltelefonja. Ezúttal az apja volt. Biztosan ők is tévéznek.
  
  
  * * *
  
  
  Drake és a katonák, akik nem voltak elfoglalva a túszok ejtésével vagy az ellenállás néhány megmaradt zsebének legyőzésével, iPhone-jukon látták az adást. Egységük parancsnoka, egy Johnson nevű férfi feltört katonai Android-eszközöket, és közvetlenül felvette a kapcsolatot a honolului mobil parancsnoksággal, ahogy az események kibontakoztak.
  
  - Bombák robbantak Waikiki három szállodájában - ismételte a parancsnok. "Ismétlem. Három. A parttól nyugatra hajózunk. Kalakuau Waikiki. Ints Ohanának." A parancsnok egy percig hallgatott. "Úgy tűnik, üres szobákban robbantak fel, pánikot okozva... evakuálásokat... nagyjából... káoszt. A honolului segélyszolgálatok a végletekig ki vannak feszítve."
  
  "Ez mind?" Drake valóban megkönnyebbülést érzett. Sokkal rosszabb is lehetett volna.
  
  - Várj... A parancsnok arca elesett. "Óh ne".
  
  
  * * *
  
  
  Ben és Karin rémülten nézték, ahogy jelenetek kapcsolódnak a tévé képernyőjén. A szállodákat gyorsan kiürítették. Férfiak és nők futottak, lökdösték és elestek. Üvöltöztek, védték szeretteiket és sírtak, miközben szorosan ölelték gyermekeiket. A szálloda személyzete szigorúan és ijedten jött utána, de megtartotta az irányítást. Rendőrök és tűzoltók léptek be és léptek ki az előcsarnokokba és a szállodai szobákba, jelenlétük minden szálloda előtt érezhető volt. A televíziós kép elhalványult, ahogy a helikopter berepült, és csodálatos kilátás nyílt Waikikire és a mögötte lévő dombokra, a Diamond Head vulkán fenségére és a világhírű Kuhio Beachre, amelyet immár a füstöt okádó sokemeletes szállodák lenyűgöző látványa ront el. és lángok romos falaikból és ablakaikból.
  
  A tévéképernyő ismét kattant. Ben zihált, Karin szíve pedig megugrott. Még beszélni sem tudtak egymással.
  
  A negyedik szállodát az egész világ szeme láttára maszkos terroristák foglalták el. Aki az útjukba állt, azt a járdán lelőtték. Az utolsó férfi megfordult, és megrázta az öklét a lebegő helikopter felé. Mielőtt belépett a szállodába és bezárta maga mögött az ajtót, lelőtt egy civilt, aki egy parkoló taxi mellett guggolt.
  
  "Istenem". Karin hangja halk volt. - Mi van a bent lévő szegényekkel?
  
  
  * * *
  
  
  "Ala Moana királynőt fegyveresek szállták meg" - mondta nekik a parancsnok. "Döntően. Maszk viselése. Nem félek megölni." Gyilkos tekintetét Claude felé fordította. - Hány támadás lesz még, te gonosz barom?
  
  Claude ijedtnek tűnt. - Egyik sem - mondta. - Oahu-n.
  
  Drake elfordult. Gondolkodnia kellett. Újra kellett tájékozódnia. Kovalenko ezt akarta, hogy elvonja mindannyiukat. A tény az volt, hogy Kovalenko tudta, hogy valami lenyűgöző rejtőzik a gyémántfej mélyén, és éppen azon volt, hogy igényt tartson rá.
  
  Valami olyasmit, ami talán még felülmúlja e támadások borzalmát.
  
  Koncentrációja visszatért. Itt semmi sem változott. A támadásokat tökéletesen időzítették. Egyszerre fogyatékosították a katonákat, a hadsereget és a segélyszolgálatokat. De semmi sem változott. Nem találták meg a Vérkirályt, így...
  
  A B-terv megvalósult.
  
  Drake intett Maynek és Aliciának. Hayden és Kinimaka már közel voltak. A nagydarab hawaii megdöbbentnek tűnt. Drake határozottan azt mondta neki: - Készen állsz erre, Mano?
  
  Kinimaka majdnem felmordult. - Átkozottul igazam van.
  
  - B terv - mondta Drake. "Kovalenko nincs itt, ezért ragaszkodunk hozzá. A többi katona egy percen belül megérti ezt. Hayden és May, csatlakozol a Kauai elleni támadáshoz. Mano és Alicia, ti csatlakoztok a Nagy Sziget elleni támadáshoz. Menj azokra a tanyákra. Takaríts meg annyit, amennyit csak tudsz. És Alicia... - Arca faragott jéggé változott. "Számítok rád, hogy gyilkosságot követsz el. Haljon brutális halált az a barom Boudreaux.
  
  Alicia bólintott. Drake ötlete volt, hogy Mai és Aliciát távol tartsák egymástól, amikor rájöttek, hogy fel kell osztaniuk a csapatukat. Nem akarta, hogy Wells halála és más titkok életek megmentése és az ellenség megállítása közé kerüljenek.
  
  Claude magas hangja felkeltette Drake figyelmét. "Kovalenko finanszírozta az Oahu, Kauai és a Big Island elleni támadásokat, csak hogy felkeltse a figyelmét. Oszd meg és győzz meg. Ezt az embert nem tudod legyőzni. Évek óta készül."
  
  Matt Drake felemelte a fegyverét. - Ezért fogom követni őt a Pokol Kapuján, és megetetem a kibaszott ördöggel. A teherszállító helikopter felé indult. "Gyerünk, emberek. Felpakol."
  
  
  * * *
  
  
  Ben gyorsan megfordult, amikor megszólalt a mobilja. Drake volt
  
  "Kész?"
  
  "Szia Matt. Biztos vagy benne? Tényleg elmegyünk?"
  
  "Valóban elmegyünk. Épp most. Megkaptad Daniel Belmontétől, amire szükséged volt?
  
  "Igen. De egy kicsit gyenge...
  
  "Bírság. Meghatároztad a lávacső legközelebbi bejáratát?
  
  "Igen. A Diamond Headtől körülbelül két mérföldre van egy zárt közösség. A hawaii kormány hasonlóképpen lezárt minden ismert bejáratot. A legtöbb esetben ez még egy elszánt gyereket sem akadályoz meg abban, hogy bejusson."
  
  "Semmi sem segít. Figyelj, Ben. Fogd meg Karint, és kérj valakit, aki elvigyen ahhoz a lávacsőhöz. Küldd el a koordinátákat. Csináld most ".
  
  "Ezt most komolyan mondod? Fogalmunk sincs, mi van odalent. És ez a csapdarendszer? Ez meghaladja a kegyetlenséget."
  
  - Bátorság, Ben. Vagy ahogy Def Leppard fogalmazott - Rokoljunk. "
  
  Ben az asztalra tette a telefonját, és mély levegőt vett. Karin a vállára tette a kezét. Mindketten a tévére néztek. A műsorvezető hangja feszült volt.
  
  "...ez soha nem látott mértékű terrorizmus."
  
  - Drake-nek igaza van - mondta Ben. "Háborúban állunk. Meg kell döntenünk az ellenségeink főparancsnokát."
  
  
  HUSZONHETEDIK FEJEZET
  
  
  Drake összegyűjtötte a Delta csapat nyolc tagját, akiket arra az esetre osztottak be, ha a mély barlangok feltárására lenne szükség. Az osztály viszonylagos veteránjai voltak, a legtapasztaltabbak, és mindenki elvégezte egyszer, valami isten háta mögötti helyen a saját műveletét.
  
  Mielőtt felszálltak volna a helikopterre, Drake kilépett a barátaival egy pillanatra. A Vérkirály már felosztotta a hawaii és a kormányerőket, most pedig szét akarja választani őket.
  
  "Biztonságosan." Drake sorra mindenki szemébe nézett. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. - Még egy éjszakát a pokolban kell töltenünk, de holnap mindannyian szabadok leszünk.
  
  Manóból bólogattak és morogtak.
  
  - Higgye el - mondta Drake, és kezet nyújtott. Még négy kéz jött rá. - Csak maradjatok életben, srácok.
  
  Ezzel megfordult, és a várakozó helikopter felé rohant. A Delta Squad befejezte felszerelését, és most elfoglalta a helyüket, amikor felszállt. "Sziasztok srácok". Erős yorkshire-i akcentusa volt. - Készen állsz széttépni ezt a vodkában ázó malacot?
  
  "Búú!"
  
  - Bassza meg. Drake intett a pilótának, aki felemelte őket a levegőbe. Még utoljára visszanézett a tanyára, és látta, hogy a barátai még mindig ugyanabban a körben állnak, és nézik, ahogy elmegy.
  
  Vajon láthatja még valaha mindet élve?
  
  Ha ezt megtenné, komoly számonkérés lenne. Némi bocsánatot kellett kérnie. Néhány szörnyű valósággal meg kell birkóznia. De Kovalenko halálával könnyebb lett volna. Kennedyt megbosszulták volna, ha nem mentik meg. És most, hogy szilárdan a Véres Király nyomában volt, a lelke máris egy kicsit feljebb szárnyalt.
  
  De a May és Alicia közötti végső elszámolás mindezt a feje tetejére állíthatja. Volt köztük valami hatalmas, valami szörnyű. És bármi is legyen, Drake benne van. És kutak.
  
  Nem telt bele sok idő, míg a helikopter megérkezett Ben koordinátáira. A pilóta egy sima talajon landolta őket körülbelül száz méterre az apró komplexumtól. Drake látta, hogy Ben és Karin már háttal a magas kerítésnek támaszkodnak. Az arcuk teljesen fehér volt a feszültségtől.
  
  Egy ideig az öreg Drake-nek kellett lennie. Ehhez a küldetéshez Ben Blake-re volt szüksége a legjobb, legmenőbb formájából, és amíg Ben minden hengerre lőtt, Karin ebből táplálkozott. A küldetés sikere azon múlott, hogy mindannyian életük legjobb formában vannak-e.
  
  Drake jelt adott a Delta katonáknak, heves léglökésekkel körülvéve kiszállt a helikopterből, és Ben és Karin felé rohant. "Minden rendben?" - kiáltotta. - Elhoztad a rönköket?
  
  Ben bólintott, és még mindig nem tudta, mit érezzen régi barátja iránt. Karin elkezdte bekötni a haját a feje hátsó részén. - Teljesen fel vagyunk töltve, Drake. Remélem, valami átkozottul jót hoztál vissza."
  
  Delta katonák tolongtak körülöttük. Drake tapsolt egy férfinak, egy nagy szakállas egyénnek tetoválással a nyakán és a karján, mint egy motoros. "Ez az új barátom, a hívójel Komodo, és ez az ő csapata. Csapat, találkozz a régi barátaimmal, Ben és Karin Blake-kel.
  
  Bólintások és morgások hallatszottak mindenhol. Két katona a szimbolikus lakat kiválasztásával volt elfoglalva, amely megakadályozta, hogy az emberek leszálljanak Hawaii egyik híres lávacsövén. Néhány perc múlva visszavonultak, és a kapu nyitva maradt.
  
  Drake belépett az épületbe. A beton emelvény egy fémajtóhoz vezetett, amely biztonságosan zárva volt. Jobb oldalon egy magas oszlop állt, melynek tetején egy forgó biztonsági kamera felmérte a környéket. Komodo ugyanazt a két katonát intett előre, hogy vigyázzanak az ajtóra.
  
  - Van valami tippetek arra vonatkozóan, hogy mibe keveredünk én és az embereim? Komodo rekedtes hangja megrándította Bent.
  
  - Robert Baden-Powell szavaival élve - mondta Ben. "Készen áll".
  
  Karin hozzátette: "Bármiért."
  
  Ben azt mondta: "Ez a cserkész mottója."
  
  Komodo megrázta a fejét, és "Geeks"-et mormolt az orra alatt.
  
  Ben a durva kinézetű katona mögé helyezkedett. "Egyébként miért hívnak Komodónak? Mérgező a harapásod?"
  
  Drake közbeszólt, mielőtt a Delta kapitánya válaszolhatott volna. - Lehet, hogy lávacsőnek hívják, de ez még mindig egy egyszerű, régimódi alagút. Nem sértegetlek a szokásos protokollok lefektetésével, de ezt elmondom. Vigyázz a csapdákra. A Bloody King a nagy kijelzőkről és az elválasztási technikákról szól. Ha el tud minket izolálni, halottak vagyunk."
  
  Drake előrement, intett Bennek, hogy menjen tovább, Karinnak pedig, hogy kövesse Komodót. A kis őrházban nem volt más, mint néhány nagy szekrény és egy poros telefon. Dohos és nyirkos szagú volt, és visszhangzott a mély, ősi csendtől, amely a levegőben lebegett előtte. Drake előrement, és hamarosan rájött, miért.
  
  A lávacső bejárata a lábuk előtt volt, egy hatalmas lyuk vezetett le a kúszó sötétségbe.
  
  "Milyen messze van?" Komodo előrelépett, és dobott egy izzóbotot. Az eszköz villogott és forgott néhány másodpercig, mielőtt nekiütközött a kemény kőnek. "Közel. Biztosíts néhány kötelet, srácok. Siess."
  
  Amíg a katonák dolgoztak, Drake a lehető legjobban hallgatott. Egy hang sem jött a tintás sötétségből. Feltételezte, hogy több órával lemaradtak Kovalenko mögött, de gyorsan utol akart érni.
  
  Miután leereszkedtek, és szilárdan a lávacső sima padlójára tették a lábukat, Drake tájékozott, és Diamond Head felé indult. A cső szűkült, süllyedt és meggörbült. Még a Delta csapata is elvesztette az egyensúlyát, vagy vakarta a fejét a vulkáni tengely kiszámíthatatlansága miatt. Kétszer is élesen megfordult, amitől Drake pánikba esett, mígnem rájött, hogy a szelíd ív mindig a Diamond Head irányába mutat.
  
  Szemét a távolságmérőn tartotta. A földalatti sötétség minden oldalról bezárta őket. - Előre - mondta Drake hirtelen, és megállt.
  
  Valami kiugrott a sötétből. Hideg levegő fuvallat alulról. Megállt, és megvizsgálta az előtte lévő óriási lyukat. Komodo odalépett, és dobott egy újabb fénypálcát.
  
  Ezúttal körülbelül tizenöt métert zuhant.
  
  "Bírság. Komodo, te és a csapatod készülj fel. Ben, Karin, vessünk egy pillantást ezekre a magazinokra."
  
  Miközben a Delta csapata felállított egy erős állványt a szaggatott lyuk fölé, Drake gyorsan elolvasta a lábjegyzeteket. Szemei elkerekedtek, mielőtt még az első oldalt is elolvasta volna, és vett egy mély levegőt.
  
  "Fészkes fenébe. Azt hiszem, nagyobb fegyverekre van szükségünk."
  
  Ben felvonta a szemöldökét. - Nem golyókra van szükségünk odalent. Ezek az agyak."
  
  - Nos, szerencsére megvan mindkettő. Drake felemelte a fegyvert. - Azt hiszem, ha valami szar zenét kell hallgatnunk útközben, akkor hozzád fordulunk.
  
  "Tojás. Most már Fleetwood Mac van az iPodomon."
  
  "Meg vagyok döbbenve. Melyik verzió?
  
  - Egynél több van?
  
  Drake megrázta a fejét. "Szerintem minden gyereknek el kellene kezdenie valahol a tanulmányait." Karinra kacsintott. - Hogy állunk, Komodo?
  
  "Kész".
  
  Drake előrelépett, megragadta az állványra erősített kötelet, és lenyomta a furcsán izzó csövet. Amint a csizmája az aljához ért, meghúzta, a többiek pedig egyenként lecsúsztak. Karin, egy képzett sportoló, könnyedén sikerült a leereszkedés. Ben küszködött egy kicsit, de fiatal volt és fitt, és végül izzadság nélkül landolt.
  
  "Előre". Drake gyorsan elindult Diamond Head irányába. "Vigyázz magadra. Egyre közelebb kerülünk."
  
  Az átjáró ereszkedni kezdett. Drake röviden azon töprengett, hogyan lehetne egy lávacsövet eltéríteni a természetes áramlásától, de aztán rájött, hogy maga a magma pokoli erővel kényszeríti át magát a legkisebb ellenállás útján. A láva bármilyen szöget be tudott állítani.
  
  Eltelt még néhány perc, és Drake ismét megállt. Egy másik lyuk volt előtte a padlón, ezúttal kisebb és tökéletesen lekerekített. Amikor Komodo leejtette az izzórudat, azt sejtették, hogy a tengely körülbelül harminc láb mély.
  
  - Még veszélyesebb - mondta Drake. - Vigyázzatok magatokra, ti ketten.
  
  Aztán észrevette, hogy az izzórúd fényét egyetlen kőfal sem verte vissza. Narancssárga fényét elnyelte a környező sötétség. Alattuk egy nagy kamra volt.
  
  Csendre intett. Egyként figyelmesen hallgattak minden alulról jövő hangot. Egy pillanatnyi teljes csend után Drake megragadta a kötélt, és átlendült az üres aknán. Gyorsan lecsúszott a hosszában, amíg a mennyezet alá nem ért.
  
  Még mindig nincs zaj. Újabb fél tucat fénypálcát tört el, és bedobta őket a lenti cellába. Fokozatosan egy természetellenes fény kezdett virágozni.
  
  Matt Drake pedig végre azt látta, amit korábban kevesen láttak. Nagy téglalap alakú szoba, körülbelül ötven méter hosszú. Tökéletesen sima padló. Három ívelt fal, amelyekre néhány ősi jel van vésve, ilyen távolságból megkülönböztethetetlen.
  
  Az egyik falat pedig az íves boltív uralja, amely annyira lenyűgözte Cook kapitányt. A benne lévő ajtó, amely annyira magával ragadta a Vérkirályt. És a borzalmak és csodák, amelyek mögötte rejlenek, olyan rémülettel töltötték el Matt Drake-et és társait.
  
  Megtalálták a Pokol Kapuját.
  
  
  HUSZONNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  Hayden erősen kapaszkodott, miközben a helikopter az égen dőlt, és gyorsan irányt váltott. Utolsó látványa Kinimakit az volt, hogy az örökké játékos Alicia Miles egy másik helikopterbe lökte. A látványtól összerezzent, de gyakorlati oldala tudta, hogy amikor csatáról van szó, Manónak van a legjobb támogatása az üzletben, egy őrült angol nő formájában.
  
  Hayden is. Mai csendesen és békésen ült mellette, mintha a Napali-partra tartanának, hogy megnézzék a világszínvonalú látnivalókat. A többi helyet crack-katonák foglalták el. Kauai körülbelül húsz percnyire volt. Gates éppen felvette vele a kapcsolatot, hogy jelentsen egy terrortámadást a Kauai-i Kukui Grove szabadtéri bevásárlóközpontban. Egy férfi egy korláthoz láncolta magát a Jamba Juice/Starbucks közös helyszínén kívül, a komplexum északi oldalán. Valaki, akinek jamtex darabjai vannak a testére szíjazva, az ujja pedig egy primitív detonátor kioldóján.
  
  A férfi két automata fegyverrel és egy Bluetooth-fejhallgatóval is rendelkezett, és megakadályozta, hogy az étterem vendégei közül bárki távozzon.
  
  Gates saját szavaival élve. "Ez az idióta nyilvánvalóan ott fog lógni, ameddig csak tud, aztán amikor a hatóságok megteszik a lépést, felrobban. A Kauai rendőrség nagy részét a helyszínre vezényelték, távol öntől."
  
  - Meg fogjuk őrizni a tanyát, uram - biztosította Hayden. - Erre számítottunk.
  
  - Megcsináltuk, Miss Jay. Azt hiszem, meglátjuk, hogy Kovalenko mik a tervei a Nagy Szigettel kapcsolatban."
  
  Hayden lehunyta a szemét. Kovelenko évek óta tervezte ezt a támadást, de kérdések maradtak. Miért mondjunk le a portáleszközről? Minek távozni ilyen üvöltéssel? Ez lehet a B terve? Annak ellenére, hogy a hatóságok gyorsan leleplezték minden erőfeszítését, és Véres Vendettát szítottak Drake, barátai és családjai ellen, ezt az utat választotta, hogy a legnagyobb hírnévre szert tegyen.
  
  Vagy, gondolta, talán a régi, régi stratégiát alkalmazza, hogy elég nagy felhajtást keltsen itt, hogy a tetteit észrevétlen maradjon.
  
  Nem számít, gondolta. Gondolatai Benről és a veszélyes feladatról szóltak. Soha nem mondaná ezt kötelességből, de kezdte nagyon megszeretni. Az apja iránt érzett kötelessége nem tűnt el, de Kennedy Moore szörnyű halála után kevésbé sürgős lett. A való élet minden nap felülmúlja a régi ígéreteket.
  
  Miközben a helikopter átszáguldott a ragyogó kék hawaii égbolton, Hayden imát mondott Ben Blake-ért.
  
  Aztán megszólalt a mobilja. Amikor a képernyőre nézett, a szemöldöke felszaladt a meglepetéstől.
  
  - Szia - válaszolta azonnal. "Hogy vagy?"
  
  "Köszönöm, kiváló, de ennek a sírfeltárási vállalkozásnak van egy komoly mellékhatása. Majdnem eltűnt a barnaságom."
  
  Hayden elmosolyodott. - Nos, Torsten, vannak szalonok az ilyesmire.
  
  "A parancsnokság és a sír között? Nem igazán."
  
  - Természetesen szívesen csevegnék, Torsten, de ti svédek választjátok ki a maga pillanatait.
  
  "Értettem. Először megpróbáltam felhívni Drake-et, de rögtön a hangpostára ment. Ő rendben van?"
  
  - Jobban, mint ő volt, igen. Hayden jobbra látta Kauai látképét. "Hallgat-"
  
  "Gyors leszek. Az itteni művelet sikeres volt. Semmi elítélendő. Minden a megbeszéltek szerint és időben történt. De... Torsten elhallgatott, és Hayden hallotta, hogy elakad a lélegzete. "Ma történt valami. Azt mondanám, hogy valami "elromlott". Ti, amerikaiak hívhatnák máshogyan."
  
  "Igen?"
  
  "Hívást kaptam a kormányomtól. Közvetítőmtől az államminiszterig. Magas szintű kihívás. Én... - Újabb tétova szünet, egyáltalán nem olyan, mint Dahl.
  
  Kauai zord partvidéke száguldott alattuk. A hívás a rádión keresztül jött. - Nyolc perc van hátra.
  
  "Azt mondták nekem, hogy a mi működésünket - a skandináv működésünket - hamarosan áthelyezik egy új ügynökséghez. Közös munkacsoport, amely az amerikai CIA, a DIA és az NSA magas rangú, de meg nem nevezett tagjaiból áll. Szóval Hayden, katona vagyok, és végrehajtom a legmagasabb felettesem parancsait, de ez jól hangzik önnek?
  
  Hayden önmaga ellenére is megdöbbent. "Számomra ez teljes hülyeségnek hangzik. Mi a fő személy neve? Akinek a kezébe adod magad."
  
  "Russell Cayman. Ismered őt?"
  
  Hayden az emlékezetében kutatott. "Tudom a nevet, de nagyon keveset tudok róla. Biztos vagyok benne, hogy a DIA-tól, a Védelmi Hírszerző Ügynökségtől származik, de leginkább fegyverrendszerek beszerzésével foglalkoznak. Mi a fenét akar ez a Russell Cayman veled és a sírral?
  
  - Olvasol a gondolataimban.
  
  Hayden a szeme sarkából látta, hogy May feje megrándul, mintha átlőtték volna a koponyáján. Ám amikor Hayden kérdőn felé fordult, a japán ügynök félrenézett.
  
  Hayden néhány másodpercig gondolkodott, majd halk hangon megkérdezte: - Megbízol minden emberedben, Torsten?
  
  Dahl túl hosszú szünete válaszolt a kérdésére.
  
  "Ha a DIA-t figyelmeztették valamire, akkor nagyon nagy a lefedettségük. Az ő prioritásuk akár a CIA-ét is meghaladhatja. Lépj óvatosan, haver. Ez a srác, Kajmán, nem más, mint egy szellem. Black ops hibaelhárító, Gitmo, szeptember 11. Ha valami komoly és érzékeny baj történik, ő az a személy, akihez fordulsz."
  
  - Bassza meg. Bárcsak ne kérdeztem volna."
  
  - Most mennem kell, Torsten. De megígérem, hogy amint tudok, beszélek Jonathannal erről a szarról. Kitartás."
  
  Torsten egy hivatásos katona fáradt sóhajtásával írta alá a szerződést, aki mindent látott, és undorodva volt attól, hogy egy amerikai felkapott lakájává nevezték ki. Hayden együtt érzett vele. Maihoz fordult, hogy megkérdezze, mit tud.
  
  De a "Cél" hívás jött a rádióban.
  
  Elől és lent égtek a mezők. Ahogy a helikopter leereszkedett, apró alakokat lehetett látni, akik véletlenszerűen futnak minden irányba. Kötelek nyúltak ki a kabinból, és az emberek utánuk ugrottak, gyorsan csúszva a lenti, felperzselt táj felé. Hayden és May kivárták a sorukat, May arckifejezése üres volt, ahogy hallották, hogy saját embereik tüzet nyitnak.
  
  Hayden harmadszor is ellenőrizte Glockja készenlétét, és azt mondta: - Budró odalent.
  
  - Ne aggódj - mondta a japán nő. - Ki fogja deríteni, mit jelent valójában Mai-time.
  
  A két nő együtt ereszkedett le a kötélen, egyszerre szálltak le, és egy klasszikus egy-két takaró mozdulattal elmentek. Ez a gyakorlat abszolút egymás iránti bizalmat igényelt, hiszen amíg az egyik ember futott, a másik a perifériáit figyelte. Egy, kettő, mint egy ugróbéka. Építkezés. De ez egy gyors és pusztító módja volt az előrejutásnak.
  
  Hayden a környéket pásztázta futás közben. Több szelíd domb egy bekerített épületegyüttesben végződött, amelyen egy hatalmas ház és több nagy melléképület állt. Ez lenne Kovalenko második farmja. A tűzből és a káoszból ítélve Boudreau nem sokkal előttük érkezett.
  
  Vagy ami még valószínűbb, szadisztikusan elhúzta az idejét az egésszel.
  
  Hayden elrohant, kölcsönzött M16-os tengerészgyalogság-fegyverével a torkolatvillanásokra és a fedezékben látott férfiakra lőtt. Két perccel később rajta volt a sor, és felkiáltott: "Töltsd újra!" és eltartott még néhány másodpercig, hogy új tárat helyezzen a fegyverébe. Ritkán kaptak viszonzott tüzet, és amikor igen, az annyira szétesett volt, hogy több méterrel eltévedtek.
  
  Mindkét oldalon a repedés tengerészgyalogos csapatai azonos sebességgel haladtak előre. Most egy kerítés derengett előre, a kapu hívogatóan nyitva maradt, de a csapatok balra mozdultak. Egy jól elhelyezett gránát megsemmisítette a kerítéstámaszokat, így a csapat akadálytalanul bejuthatott a tanyára.
  
  A golyók most veszélyesen közel fütyültek.
  
  Hayden a generátormelléklet mögé bújt. A becsapódás szikrázik a téglafalról, ahogy Mai galamb fedezéket keresett. Agyag- és fémtöredékek szórtak szét mindenfelé.
  
  Mai letörölt egy vért az arcáról. - Boudreau katonáit az ön óvodáiban képezték ki.
  
  Hayden egy pillanatig levegőt vett, majd gyorsan a házra pillantott. - Tizenkét láb. Kész vagy?"
  
  "Igen".
  
  Hayden megszökött. Mai előrelépett, és ólomfalat emelt, és arra kényszerítette ellenségüket, hogy fedezéket keressen. Hayden elérte a ház sarkát, és a falhoz szorította magát. Bevillantotta az ablakot, majd letakarta Mait.
  
  De abban a pillanatban megdöbbentő mennyiségű csevegés hallatszott a fülhallgatón keresztül. A csapat vezetője felszólította az embereket, hogy menjenek a távoli raktárba. Valami szörnyűség készült ott. Miközben Hayden hallgatta, rájött, hogy Boudreaux emberei félig körülvették az épületet, és tüzet akartak nyitni arra, ami benne lehet.
  
  Foglyok, kétségtelenül. Túszok.
  
  Hayden May után száguldott, berohant a tisztásra és együtt lövöldözött. Más katonák is csatlakoztak hozzájuk, mindkét oldalon legyezővel, a bátorság és a halál halálos, támadó falát alkotva.
  
  Az értelmetlen mészárlás, amelyre hamarosan sor került, Boudreau névjegye volt. Ott lenne.
  
  A menekülő katonák nem hagyták abba a lövöldözést. A golyók átszelték a levegőt, visszapattantak a falakról és a gépekről, és legalább fél tucat ellenséges célpontot találtak. Boudreaux emberei a döbbenettől és a félelemtől hátráltak és hátráltak. Ahogy a katonák elhaladtak a menhelyük mellett, meggondolatlanul oldalról lőni próbáltak, de a tengerészgyalogosok készen álltak és gránátokkal dobálták meg őket.
  
  Robbanások dördültek a levegőbe a futók mindkét oldalán. A robbanások következtében repeszek repültek; a tűznyelvek olyan gyorsan terjesztették a forró halált, hogy a szem alig tudott követni. A sikoltozó emberek az útjukba esnek.
  
  Hayden egy csűrt látott maga előtt. Szíve összeszorult a teljes borzalomtól. Igaz volt. Boudreaux legalább tizenöt embere a bezárt istálló körül álldogált, fegyverével a papírvékony falakat célozta meg, és amikor Hayden az első embert vette célba, mind tüzet nyitottak.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia Miles elrohant és tüzet nyitott, miközben a hawaii erők és szövetségeseik támadást indítottak a Kovalenko-ranch ellen a Big Islanden. A terep egyenetlen volt. Csupa mély kanyon, magas dombok és erdős síkságok. Mielőtt még a tanya közelébe értek volna, egy gránátvetőt lőttek ki az egyik támadóhelikopterre, ami elkapta, de nem semmisítette meg, így mindannyiukat korai leszállásra kényszerítették.
  
  Most csapatként siettek, a sűrű erdőben és a zord hegyoldalakon tárgyaltak. Egy embert már elveszítettek egy csapda miatt. A támadást a Bloody King emberei készítették elő. Az RPG-k céltalanul repültek a fák között.
  
  A zsoldosok szórakoznak.
  
  De a tengerészgyalogosok előrenyomultak, immár csak körülbelül harminc láb és egy utolsó meredek völgy választotta el őket a kerítéstől. Alicia ki tudta venni ellenségeik vigyorgó arcát. A vére forrni kezdett. Mellette egy nagy CIA-ügynök, Kinimaka vágtatott egy óriásért. Nagyon hasznosnak bizonyult.
  
  A fülükben lévő kommunikációs eszközök a közelgő atrocitásokról közvetítették a híreket. Az oahui Ala Moana Queen szállodát lezárták. Egy turistát dobtak halálra a tizedik emeleti ablakból. Gránátokat dobtak az utcára. A különleges erők csapata egy olyan műveletre készült, amely valószínűleg hamarosan zöld utat kap a zsoldosok által okozott halálesetek és káosz miatt. Kauai-n egy magányos öngyilkos merénylő több golyót lőtt olyan furgonokra, amelyekben újságírók gyülekeztek, megsebesítve egy riportert. Most pedig a Big Islanden elraboltak egy turistákkal teli buszt, és bombát helyeztek el a személyzetébe. Be voltak zárva, míg foglyaik kint ültek nyugágyakon, sört ittak és kártyáztak. Nem lehetett tudni, hogy melyiküknél volt a detonátor, és hányan voltak.
  
  Alicia leugrott a völgy oldalába. Egy RPG robbant fel előtte, szennyeződéseket és köveket sodorva a magasba. Nevetve átugrott rajtuk, és megfordult, amikor megérezte Kinimaki habozását.
  
  - Gyerünk, kövér - mondta, és játékosan görbítette ajkait. "Maradj velem. Ez az, ahol a dolgok nagyon zűrössé válnak."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden újra és újra lőtt, próbált higgadt maradni és így megőrizni a pontosságát. Három fej robbant bele a látásába. Mai még mindig mellette rohant, nem szólt semmit. A többi katona féltérdre rogyott, elkerülte a lövéseket, és kiütötte a zsoldosokat, mielőtt megfordulhattak volna.
  
  Hayden akkor köztük volt. Az egyik férfi megfordult, és a nő az orrnyergére ütötte a puskával. A férfi sikoltozva esett el, de megrúgta a lábát, aminek következtében a nő fejjel átrepült rajta.
  
  Gyorsan felmászott, de a férfi teste rázuhant, és a földhöz szorította. Amikor felnézett, egyenesen a férfi gyűlölettel teli, fájdalomtól átitatott szemébe nézett. Egy mackós morgással megütötte, és vastag kezeit a torka köré fonta.
  
  Azonnal csillagokat látott, de meg sem próbálta megállítani. Ehelyett két szabad keze maga találta meg a fegyvert. A jobb oldalon a Glockja látható. A bal oldalon a kése. Bedugta a fegyver csövét a férfi bordáiba, és hagyta, hogy a férfi érezze.
  
  Meglazult a szorítása, és elkerekedett a szeme.
  
  Hayden három tompa lövést adott le. A férfi legurult róla. Ahogy kitisztult fölötte a kilátás, egy másik zsoldos arca tűnt fel a látótérben. Hayden orrba lőtt, látta, hogy a férfi visszarepül és eltűnik.
  
  Felült és meglátta Mai-t. Az utolsó megmaradt zsoldos szembeszáll vele. Hayden pislogott. Ez az ember egy roncs volt. Az arca úgy nézett ki, mintha vörösre festették volna. Nem volt elég fog. Az állkapcsa lazának tűnt. Az egyik kar elmozdult, a másik könyökben eltört. Remegő lábakra állt, majd térdre esett a véres sárban.
  
  - Rossz embert választottál a kihívásnak - mondta Mai édes mosollyal, miközben megcélozta kölcsönkapott Glockját, és lefújta a fejét.
  
  Hayden önkéntelenül nyelt egyet. Ez egy komoly nő volt.
  
  A tengerészgyalogosok kinyitották az istálló ajtaját, jelezve jelenlétüket. Hayden szíve összeszorult a falon lévő lyukak számától. Reméljük, a túszok megúszták.
  
  Gyorsan tisztázó gondolatai között valami mindenekelőtt nyilvánvalóvá vált. Boudreaux nem volt itt. Visszanézett a házra. Ez volt az utolsó hely, ahol azt várta volna, hogy elbújjon, de mégis...
  
  Hirtelen felfordulás keltette fel a figyelmét. A tengerészgyalogosok kibotlottak az istállóból, az egyik úgy tartotta a vállát, mintha megkéselték volna.
  
  Aztán Boudreaux és egy horda zsoldos özönlött ki az istállóból, fegyvereket lőttek és sikoltoztak, mint a démonok. Ez azt jelentette, hogy más zsoldosok az életüket adták csalinak? Vajon üresen lőttek, vagy egy meghatározott pozícióból?
  
  A valóság úgy érte, mint egy atomrobbanás. A Vérkirály emberei most a tengerészgyalogosok között harcoltak, Boudreau pedig dacosan felemelt késsel Hayden felé rohant.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia kreativitásával és szellemével lendítette tovább a csapatot. Néhány perccel később felértek az utolsó emelkedés csúcsára, és tűzglóriát zúdítottak a beásott védőkre. Alicia észrevett egy nagy házat, egy nagy istállót és egy kétkocsis garázst. A helyszín egy széles folyóra nézett, amely kétségtelenül menekülési eszközként szolgált, és az istálló mellett volt egy helikopter-leszállóhely egy ütött-kopterrel.
  
  A lány hátranézett. - Gránátvetők.
  
  A csapatvezető a homlokát ráncolta. - Már csinálod ezt.
  
  Alicia az ellenség állásaira mutatott. - Van ott egy alacsony fal. A ház hátsó része. A Rolls-Royce mögött. A szökőkúttól jobbra."
  
  A csapatvezető megnyalta a száját. - Üsd ki a köcsögöket.
  
  Számos robbanás hatására a föld megremegett. A támadók három gránátot lőttek ki, majd egy-kettő alakzatban előrerohantak, továbbra is egységként tüzelve, de halálos ívben kifelé íveltek.
  
  Pusztító brutalitással megrohamozták a Vérkirály tanyáját.
  
  
  HUSZONKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  Drake csizmás lába megérintette a cella padlóját. Mielőtt a többiek ereszkedni kezdtek volna, felállított egy fáklyát, hogy megvilágítsa útjukat. A falak azonnal életre keltek, metszeteiket Drake döbbent szeme most már tisztán látta.
  
  A két hordozható eszközhöz hasonló fürtök. Most megerősítették, hogy pontosan megegyeznek azokkal, amelyeket Thorsten Dahl és csapata az istenek sírjában fedezett fel Izlandon.
  
  Melyik ősi civilizációba botlottak mostanában? És mi lesz ennek az egésznek a vége?
  
  Ben, Karin és a Delta csapat többi tagja addig lökték le a leeresztő kötelet, amíg mindenki a Pele kapuja hatalmas boltíve körül tolongott. Drake minden tőle telhetőt megtett, hogy ne nézzen túl mélyen a túlsó tintás feketeségbe.
  
  Ben és Karin térdre rogytak. Maga az ív valamilyen szálcsiszolt fémből állt, tökéletesen sima és szimmetrikus. A fém felületére ugyanazok az apró nyomok kerültek, mint a barlang többi részére.
  
  - Ezek a nyomok - érintette meg őket óvatosan Karin -, nem véletlenek. Néz. Látom, hogy ugyanaz a göndör ismétlődik újra és újra. És a barlang többi része... - Körülnézett. "Ez ugyanaz".
  
  Ben a telefonja után tapogatózott. "Ez az a fénykép, amelyet Dahl küldött nekünk." A fény felé tartotta. Drake előrehajolt, abban bízva, hogy a Delta csapat éber lesz a behatolókra.
  
  "Tehát, az Istenek sírjának van némi kapcsolata a Pokol Kapujával" - gondolta Drake hangosan. - De mit jelentenek a fürtök?
  
  - Ismétlődő minták - mondta Karin halkan. "Mondd el. Milyen jelek, ősi ill
  
  Modern, sok ismétlődő mintából épül fel?"
  
  "Könnyen." A Nagy Komodó leguggolt melléjük. "Nyelv".
  
  "Ez igaz. Szóval, ha ez a nyelv... - mutatott a cella falaira. - Aztán elmondják az egész történetet.
  
  - Mint amilyeneket Dahl talált. Drake bólintott. "De most nincs időnk elemezni. Kovalenko átment ezeken a kapukon.
  
  "Várjon". Ben megszorította az orrnyergét. - Ezek a jelek... - Megérintette a boltívet. "Pontosan ugyanaz, mint az eszközökön. Számomra ez azt sugallja, hogy ez a kapu ugyanannak az eszköznek a felülvizsgált változata. Időutazó gép. Már arra a következtetésre jutottunk, hogy az istenek kézi eszközöket használhattak az időutazásra és a sors befolyásolására. Talán ez a fő rendszer."
  
  - Nézd - mondta Drake halkan -, ez nagyszerű. Ezt meg fogod érteni. De ezek mögött a kapuk mögött... - Ujjával a koromsötétbe mutatott. "Véres király. A Kennedy haláláért felelős férfi, több száz másik mellett. Ideje abbahagyni a beszédet és elkezdeni járni. Megy".
  
  Ben bólintott, és felállt, kissé bûnösnek tûnt, miközben lesöpörte magát. A teremben mindenki mély levegőt vett. Volt még valami a kapu mögött, amit egyikük sem akart megemlíteni:
  
  Az ok, amiért Cook kapitány megváltoztatta a boltív nevét "Pele's Gate"-ről "Pokol kapujára".
  
  
  HARMINCADIK FEJEZET
  
  
  Hawaii állam megremegett egy őrült hatalma alatt.
  
  Ha egy helikopter át tudna repülni, amely képes széles panorámát nyújtani a szigeteken zajló sötét, amorális eseményekre, akkor először Oahu felett repülne, hogy elfoglalja az ostromlott Ala Moana Queen Hotelt, ahol több SWAT-csapat tapasztalt tagjai voltak. csak most kezdenek fellépni az erősen felfegyverzett, motivált zsoldosok ellen, akik minden magasságot és számtalan túszt tartottak fogva. Elrohant mellette, elkerülve a pokolian fekete füstfelhőket, amelyek legalább tucatnyi betört ablakból ömlöttek, gondosan rámutatott a nyílásokra, ahol puskás és gránátvetős maszkos férfiakat lehetett látni, akik tehetetlen férfiakat, nőket és gyerekeket tereltek csoportokba, amelyeket könnyebb elpusztítani. .
  
  Aztán nagy ívben elgurulna, fel és jobbra, először a nap felé, az a kövér sárga golyó, amely lassan utat tör magának a bizonytalan és esetleg katasztrofális jövő felé, majd lejjebb és balra ugrott szörnyű útjára. a felfedezés Kauai felé. A Diamond Head közelében fog elhaladni, nem törődik a hősökkel és gazemberekkel, akik egy kialudt vulkán legsötétebb és legveszélyesebb földalatti barlangjaiban titkok után kutatnak és szörnyű álmokat kísértenek.
  
  Kauai-n megcsinálta volna azt az izzadt férfit, aki egy kávézó kerítéséhez láncolta magát, csapdába ejtette benne a látogatókat, és jól láthatóan látható volt egy dinamittal teli mellény és egy halott robbanószerkezetét szorongató remegő kéz. Ha ráközelített a képre, láthatta a kétségbeesést a férfi szemében. Ez egyértelműen megmutatná azt a tényt, hogy nem biztos, hogy sokáig bírja. Aztán a magasba emelkedett, ismét a háztetők fölé emelkedve, hogy kövesse az egzotikus tengerpart kecses ívét. Az égő tanyára, ahol Hayden Jay éppen Ed Boudreau-val harcolt, míg Mai Kitano és a többi tengerészgyalogos szoros kézi harcban vívott Boudreaux több tucat zsoldosával. A halál és a csata félelmetes zaja közepette a sebesült túszok sírtak.
  
  És előre. A múlt és a jövő már ütközött. A régiek és az avantgárd konfliktusba vannak zárva.
  
  Ma volt az a nap, amikor az istenek meghalhattak, és új hősök virágozhattak és támadhattak fel.
  
  A helikopter megteszi az utolsó átrepülését, betekintést nyerve a nagy szigetet alkotó, kontrasztos tájakba és dinamikus ökoszisztémákba. Egy újabb tanyán versenyezve volt néhány pillanat, amire összpontosítani kellett, amikor Alicia Miles, Mano Kinimaka és tengerészgyalogos csapatuk megrohamoztak egy erősen védett épületegyüttest, ahol túszok, zsoldosok és dinamit nyakláncos férfiak csaptak össze egy mindenható összecsapásban. A csata szélén hatalmas gépek kezdtek dolgozni, készen arra, hogy szárazon, levegőn és vízen evakuálják a Vérkirály népét. A kamera nagyítani kezdett, ahogy Alicia és Kinimaka felnézett, tudatában voltak a szökevényeknek, és már kijelölték az utakat, hogy elfogják és megsemmisítsék őket.
  
  És végül a helikopter elsikkadt, csak egy gép, de még mindig egy gép, tele az emberi butaság képeivel, a bátorsággal, amit összegyűjthetnek és felfedezhetnek, és a legrosszabb gonoszságról, amit elkövethetnek.
  
  
  HARMINCEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake belépett a boltív alá, amelyet Cook kapitány a pokol kapujának nevezett el, és egy durván kivágott keskeny járatban találta magát. Felkapcsolta a puska lámpáját, és ráerősítette a csövre. Egy lámpást is rögzített a vállára, és úgy igazította, hogy az megvilágítsa a falakat. Egy ideig rengeteg fény volt, és nem volt nyilvánvaló veszély.
  
  Ahogy átkeltek a kanyargós folyosón, Drake a válla fölött azt mondta: - Mesélj nekem, Ben, Cook naplóiról.
  
  Ben gyorsan kifújta a levegőt. "Ez nem más, mint ennek a hatalmas csapdarendszernek az áttekintése. Cook "a pokol kapujának" nevezte a csapdák természete miatt. Nem is látta, mi fog történni a végén."
  
  - Szóval ki építette a csapdákat? - kérdezte Drake. "És miért?"
  
  "Senki sem tudja. A jelek, amelyeket kint találtunk, és azok, amelyeket az Istenek sírjában találtunk, nincsenek ezeken a belső falakon." Megköszörülte a torkát, és hozzátette: - Viszlát.
  
  - harsant fel mögöttük Komodo hangja. - Cook miért nem látta a végét?
  
  - Megszökött - mondta Karin halkan. "Félelemben".
  
  "Ó basszus."
  
  Drake egy pillanatra megállt. - Szóval, mivel én csak egy buta katona vagyok, és ti ketten vagytok ennek a műveletnek az agya, hadd tisztázzam a dolgokat. Lényegében a rönkök jelentik a csapdarendszer kulcsát. És kettőtöknek van egy példánya."
  
  - Van egy - mondta Ben. - Karinnak valaki más jár a fejében.
  
  - Akkor van egy - morogta Komodo.
  
  - Nem... - kezdte Ben, de Drake megállította. - Arra gondol, hogy ha meghal, lesz egy példányunk, bébi. A fényképes memória nem túl hasznos, ha meghalsz."
  
  - Én nem... Igen, oké, bocsánat, mi nem úgy gondolkodunk, mint a katonák.
  
  Drake észrevette, hogy az alagút kezd kiszélesedni. A legenyhébb szellő végigfújta az arcát. Felemelte a kezét, hogy megállítsa őket, majd kidugta a fejét a sarkon.
  
  Láss egy lenyűgöző látványt.
  
  Egy hatalmas, hosszúkás alakú kamra bejáratánál volt, amelynek mennyezete elmerült a sötétben. A halvány fény az izzórudaktól származott, amelyeket biztosan a Vérkirály emberei hagytak hátra. Közvetlenül előtte, a hegy mélyébe húzódó alagutat őrző látvány tárult elé, amitől megdobbant a szíve.
  
  Az alagút feletti sziklába óriási arcot véstek. Ferde szemeivel, horgas orrával és a fejéből kiálló szarvakkal Drake azonnal arra a következtetésre jutott, hogy ez egy ördög vagy démon arca.
  
  Egyelőre figyelmen kívül hagyva az arcot, végigpásztázta a területet. A falak görbültek voltak, tövéket sötétség borította. Ide kellett egy kis plusz fényt adni.
  
  Lassan intett előre a többieknek.
  
  És ekkor hirtelen zaj visszhangzott a barlangban, mintha száz lángszóró tüzelne egyszerre, vagy ahogy Ben fogalmazott, "olyan hang, mint az átkozott Batmobil".
  
  A faragvány orrlyukain keresztül tűz tört ki, és egy kemencét hozott létre a kőpadló körül. Mindkét orrlyukból két külön lángsugár tört ki, majd néhány másodperccel később mindkét szemből egy.
  
  Drake aggódva tanulmányozta. "Talán valamilyen mechanizmust indítunk működésbe. Nyomásérzékeny kapcsoló vagy ilyesmi." Ben felé fordult. "Remélem, készen vagy, mert ahogy az egyik kedvenc dinorock bandám, a Poison szokta mondani, ez csak egy jó idő."
  
  Ben ajka röpke mosolyra görbült, miközben a jegyzeteit tanulmányozta. "Ez a pokol első szintje. A forgatókönyvíró, egy Hawksworth nevű férfi szerint ezt a szintet Wrath-nek hívták. Szerintem az ok nyilvánvaló. Később az ördöghöz, Amonhoz, a harag démonához hasonlították."
  
  - Köszönöm a leckét, kölyök. - morogta Komodo. - Véletlenül említ egy utat a múltba?
  
  Ben letette a szöveget a padlóra, és kiegyenesítette. "Néz. Láttam már ilyet, de nem értettem. Talán ez egy nyom."
  
  Drake leguggolt fiatal barátja mellé. A másolt magazinokat gondosan tervezték és illusztrálták, de Ben ujja egy furcsa szövegsorra hívta fel a figyelmét.
  
  1 (||) - ugrás 2-re (||||) - 3-ra (||) - 4-re (|||||/)
  
  És az egyetlen felirat, ami ezt követte: "Haraggal, légy türelemmel. A gondos ember megtervezi az útvonalat, ha előtte navigációs vonalak vannak."
  
  "Cook volt minden idők legnagyobb tengerésze" - mondta Ben. "Ez a sor két dolgot mond nekünk. Ez a szakács megtervezte az utat a démon mellett, és a rajta keresztül vezető út alapos tervezést igényel."
  
  Karin nézte a tüzet. - Négyet számoltam - mondta elgondolkodva. "Négy lángkitörés. Ugyanannyi, mint..."
  
  Egy lövés dörrent, megrázta a csendet. A golyó kipattant a falról Drake feje mellett, amitől éles sziklaszilánkok vágtak át a levegőben. Egy ezredmásodperccel később Drake felemelte a pisztolyát és tüzelt, egy ezredmásodperccel később pedig rájött, hogy ha visszabújik a járatba, a mesterlövész a végtelenségig a falhoz szoríthatja őket.
  
  Ezzel a gondolattal lövés közben berohant a cellába. Komodo, aki láthatóan ugyanerre a következtetésre jutott, követte őt. Az egyesített tűz szikrákat ver ki a környező falból. A rejtőzködő a döbbenettől lebukott, de még egy golyót sikerült kilőnie, ami Drake és Komodo között fütyült.
  
  Drake féltérdre ereszkedett, és célzott.
  
  A férfi kiugrott a fedezékéből, magasba emelve fegyverét, de Komodo lőtt először - a robbanáshullám visszadobta a támadót. Szúrós sikoly hallatszott, és a férfi egy kusza összevisszaságban landolt, a puska a padlónak csapódott. Komodo odament, és meggyőződött róla, hogy a férfi meghalt.
  
  Drake káromkodott. "Ahogy gondoltam, Kovalenko mesterlövészeket hagyott hátra, hogy lelassítsanak minket."
  
  "És hogy megritkítson minket" - tette hozzá Komodo.
  
  Karin kidugta a fejét a sarkon, szőke haja a szemébe hullott. "Ha jól gondolom, akkor a furcsa mondat a kulcslyuk, és a "türelem" szó a kulcs. Az a két villamosvonal, ami úgy néz ki, mint két én? A zenében, a költészetben és a régi irodalomban szünetet jelenthetnek. Ezért a türelem "szünetet" jelent.
  
  Drake meredten meredt a javaslatra, miközben a Delta csapata végigrohant a barlangon, Komodo sürgette, és elhatározta, hogy többet nem hibázik.
  
  Komodo felkiáltott: "Mi van az emberekkel? Óvakodj a csapdáktól. Nem hagynám, hogy ez az orosz idióta valamit elcsípjen a zsűriben.
  
  Drake izzadt tenyerét a durva falhoz dörzsölte, és úgy érezte, a szaggatott követ a keze alatt hideg, mint egy hűtőszekrény belsejét. "Így van: "Várd meg az első robbanást, aztán állj kettőre, és menj kettőre. A második robbanás után szüneteltesse a negyediket, és folytassa a harmadikkal. A harmadik robbanás után álljon meg kettőre, és lépjen tovább négyre. És a negyedik robbanás után állj meg hatodszor, majd lépj ki."
  
  "Könnyen." Ben kacsintott. - De meddig tart a szünet?
  
  Karin vállat vont. "Rövid varázslat."
  
  - Ó, ez hasznos, nővér.
  
  - És hogyan számolod a robbanásokat?
  
  "Azt hiszem, aki először ér a legtávolabbi helyre, az az első, a negyedik pedig a legrövidebb."
  
  - Nos, ennek van némi értelme, azt hiszem. De még mindig..."
  
  "Ez minden". Drake-nek elege volt. "A türelmemet már próbára tette a vita hallgatása közben. én megyek először. Tegyük ezt meg, mielőtt elmúlik a magas koffeinszintem."
  
  Elhaladt a komodói legénység mellett, néhány méterrel a leghosszabb lángtól megállva. Érezte, hogy minden férfi megfordul, hogy megnézze. Érezte Ben aggodalmát. Lehunyta a szemét, és érezte, ahogy a hőmérséklet emelkedik, ahogy egy újabb túlhevült kisülés átsüti előtte a levegőt.
  
  Kennedy arca úszott a lelki szeme előtt. Olyannak látta, amilyen korábban volt. Szigorú bob a hajában, kifejezéstelen nadrágkosztüm - a hét minden napjára egy. Tudatos erőfeszítés, hogy elvonja a figyelmet arról, hogy nő.
  
  Aztán Kennedy leengedte a haját, és eszébe jutott a nő, akivel két elragadó hónapot töltött. A nő, aki segíteni kezdett neki a továbblépésben felesége, Alison pusztító halála és a sok évvel ezelőtti végzetes autóbaleset okozta fájdalom után.
  
  Szemei egyenesen a szívébe villantak.
  
  Tűz égett előtte.
  
  Megvárta, míg a lángok heve alábbhagynak, és két másodpercre megállt. Mialatt várt, rájött, hogy a második szem tűzvillanása már felvillant. De két másodperc múlva eljutott idáig, bár lényének minden szála azt üvöltötte, hogy nem szabad.
  
  A tűz elpusztította...
  
  De abban a pillanatban lefagyott, amikor befejezte a mozdulatát. A levegő még mindig forró volt körülötte, de elviselhető. Drake lélegzett, és hullámokban csöpögött róla az izzadság. Egy pillanatra sem tudott ellazulni, és újra számolni kezdett.
  
  Négy másodperc.
  
  Láng pattogott mellette, és éppen azt a helyet próbálta felgyújtani, amelyet éppen el akart foglalni.
  
  Drake megtette a lépést. A tűz kialudt. A szája olyan volt, mint egy sós sütemény. Mindkét szemgolyója úgy égett, mintha csiszolópapírral futottak volna át.
  
  Bár szerintem igen. Gondolkozz, mindig gondolkodj. Még két másodperc, és indulunk. Térjünk át az utolsó manőverre. Most volt önbizalma.
  
  Hat másodperc szünet, majd...
  
  Hatkor megmozdult, de a tűz nem csillapodott! A szemöldöke égett. Térdre esett, és hátravetette a testét. Ben a nevét kiáltotta. A hőség olyan erős lett, hogy megpróbált sikoltozni. De abban a pillanatban hirtelen eltűnt. Lassan arra lett figyelmes, hogy a keze és a térde kaparászik a durva kőpadlón. Felemelte a fejét, és gyorsan végigkúszott a cella mögötti alagúton.
  
  Egy pillanat múlva megfordult, és odakiáltott a többieknek: "Jobb lesz, ha az utolsó hét másodperces szünetet tartjátok, srácok. - Az utolsó dolog, amit tudni akar, az az, hogy milyen a Kentucky Fried.
  
  Fojtott nevetés hallatszott. Komodo azonnal odalépett, és megkérdezte Karint és Bent, mikor szeretnének rájuk kerülni. Ben jobban szerette volna, ha még néhány katona megy előtte, de Karin hajlandó volt követni Drake-et. Magának Komodónak kellett félretennie, és halkan beszélni arról, milyen óvatosan kell megbizonyosodnia arról, hogy Drake-nek nem csak az időzítésével van szerencséje, mielőtt megkockáztatták, hogy elveszítik a műtétjük egyik eszét.
  
  Drake látta, hogy Karin meglágyul, és még mosolyog is. Jó volt látni, hogy valaki megnyugtatóan hat a Blake család vadgyermekére. Megvizsgálta a körülötte lévő alagutat, és az árnyékba dobta a fénypálcát. Táguló borostyánsárga árnyalata nem világított meg mást, mint egy még jobban kifaragott alagutat, amely feketeségbe halványult.
  
  Az első Delta katona elesett mellette, majd nem sokkal ezután a második. Drake nem vesztegette az idejét azzal, hogy beküldte őket az alagútba, hogy nyomozzon. Ahogy visszafordult a harag kamrája felé, látta, hogy Ben Blake megteszi a lépést.
  
  Ben szinte iskolás fiúként megragadta a táskáját, megbizonyosodott róla, hogy hosszú haja a pólója teteje alá bújt, és előrelépett. Drake nézte, ahogy az ajkai mozognak, miközben visszaszámolta a másodperceket. Az érzelmek külső jeleit sem mutatva Drake szíve szó szerint kiugrott a száján, és ott maradt, amíg barátja puffanva a lábához rogyott.
  
  Drake kezet nyújtott neki. Ben felnézett: "Mit fogsz mondani, seggfej? Ha nem bírod a meleget?"
  
  - Nem Bucks Fizzet idézem - mondta Drake bosszús hangon. - Ha akarod - nem, várj...
  
  Drake észrevette, hogy Karin közeledik az első tűzsugárhoz. Ben szája azonnal becsukódott, és szemei követték nővérei minden mozdulatát. Ahogy tántorgott, Ben fogai olyan erősen csiszolódtak, hogy Drake úgy gondolta, mintha tektonikus lemezek csiszolódnának egymásnak. És ahogy átsiklott az egyik biztonságos menedékhely és a másik között, Drake-nek erősen meg kellett ragadnia Bent, nehogy kiszaladjon, hogy megragadja őt.
  
  "Várjon! nem tudod megmenteni"
  
  Karin elhallgatott. Az esése teljesen elzavarta. Körülbelül két másodperccel azelőtt rossz irányba nézett, hogy egy újabb kitörés elégette volna.
  
  Ben küzdött Drake-kel, aki durván megragadta a fickót a tarkójánál fogva, és a testével megvédte barátját attól, hogy szemtanúja legyen a következő szörnyű eseménynek.
  
  Karin lehunyta a szemét.
  
  Ekkor Komodo, a Delta csapatának vezetője egyik nagy kezével felkapta, ügyesen ugrott a szünetek között. Nem törte meg a ritmusát, egyszerűen a vállára dobta Karint, fejjel előre, és finoman leeresztette a földre dühös bátyja mellé.
  
  Ben lerogyott mellé, és motyogott valamit, miközben magához szorította. Karin Ben válla fölött egyenesen Komodóra nézett, és kiejtett két szót. "Köszönöm".
  
  Komodo durcásan bólintott. Néhány perccel később a többi embere épségben megérkezett, és az a két ember, akiket Drake az alagútba küldött, visszatért.
  
  Egyikük egyszerre szólította meg Drake-et és Komodót. - Egy újabb csapda, uram, körülbelül egy kilométerrel előttünk. Nem volt nyilvánvaló jele orvlövészek vagy csapdáknak, de nem ragaszkodtunk az ellenőrzéshez. Úgy gondoltuk, vissza kell jönnünk ide."
  
  Karin leporolta magát és felállt. - Hogy néz ki egy csapda?
  
  - Kisasszony, ez egy nagy baromnak tűnik.
  
  
  Harminckettedik FEJEZET
  
  
  Felrohantak a szűk folyosón, az erőszakos cselekmények ösztönzésére, amelyek a felettük lévő világban történhettek, és annak az embernek a rosszindulatú szándékai, aki előttük osont át a földalatti sötétségen.
  
  Egy durva boltív vezette őket a következő barlangba. Az izzópálcikák ismét megvilágították a hatalmas tér egy részét, frissen és lassan elhalványulva, de Drake gyorsan két borostyánsárga villanást vetett a túlsó falra.
  
  Az előttük lévő tér lenyűgöző volt. Az ösvények háromágúak voltak. A főakna elég széles volt ahhoz, hogy három ember elférjen egymás mellett. A túlsó falnál egy másik kijárati ívben ért véget. A főaknából leágazó és a háromág másik két ágát kialakítva még két járat volt, csak ezek jóval keskenyebbek, valamivel nagyobbak a párkányoknál. Ezek a vetületek a barlang falában egy széles ívben végződtek.
  
  A háromágú ösvények közötti tereket mély, alattomos sötétség töltötte be. Amikor Komodo bedobta a követ a közeli fényhiányba, soha nem hallották, hogy az aljába ütközött.
  
  Óvatosan, lassan haladtak előre. Válluk megfeszült a feszültségtől, idegeik pedig kopogni kezdtek. Drake érezte, hogy egy vékony izzadságcsepp gördül végig a gerincén, és végig viszketett. A csoport minden szempárja körülnézett, és minden árnyékot, minden zugát és rést átkutatott, amíg Ben végre megtalálta a hangját.
  
  - Várj - mondta alig hallhatóan, majd megköszörülte a torkát, és felkiáltott: - Várj.
  
  "Mi ez?" Drake megdermedt, a lába még mindig a levegőben volt.
  
  - Először is meg kellene néznünk Cook naplóit, minden esetre.
  
  - Te választod meg az átkozott idődet.
  
  Karin beszélt. "Mohóságnak hívták, a második halálos bűnnek. A kapzsisággal kapcsolatos démon Mammon, a pokol hét hercegének egyike. Említették Milton elveszett paradicsomában, sőt a pokol angliai nagykövetének is nevezték.
  
  Drake rábámult. "Ez nem vicces".
  
  "Nem az volt a célja. Ezt olvastam egyszer és elmentettem. Az egyetlen támpont, amit Hawksworth ad itt, ez a mondat: Ellentétes kapzsiság az irgalomban. Hagyja, hogy a következő férfi megkapja, amit akar."
  
  Drake a hideg, nyirkos barlangra nézett. - Nem sok van itt, amit szeretnék, kivéve talán Krispy Kremest.
  
  - Ez a közvetlen út a kijárathoz. Komodo megállította az egyik emberét, amint elszorult mellette. "Soha semmi sem ilyen egyszerű. Hé! Mi a fasz, haver..."
  
  Drake megfordult, és látta, hogy a Delta férfi félrelöki Komodót, és elmegy a parancsnoka mellett.
  
  "Wallis! Tartsd sorban a segged, katona."
  
  Drake észrevette a férfi szemét, ahogy közeledett. Mázas. Rögzítve egy ponton a jobb oldalon. Drake követte a pillantását.
  
  És azonnal megláttam a fülkéket. Vicces, hogy korábban nem vette észre őket. A jobb oldalfal végén, ahol az ütközött a barlang falával, Drake most három mély fülkét látott a fekete sziklába vésve. Minden fülkében megcsillant valami. Valami értékes, aranyból, zafírból és smaragdból. A tárgy felfogta a halvány és szórt fényt, amely átvillant a barlangon, és tízszeresen visszaadta. Olyan volt, mintha egy tíz karátos gyémántból készült, csillogó diszkólabda szívébe néznénk.
  
  Karin suttogta: - Van egy üres kapu a túloldalon.
  
  Drake érezte a megígért gazdagság vonzását. Minél közelebbről nézett, annál tisztábbak lettek a tárgyak, és annál jobban akarta őket. Eltartott egy pillanatig, mire Karin megjegyzése elmerült, de amikor ez megtörtént, irigykedve és áhítattal nézett az üres fülkére. Talán egy szerencsés lélek felmerészkedett a párkányra, és elsétált a zsákmánnyal? Vagy megragadta, miközben sikoltozva zuhant a lenti kiszámíthatatlan mélységbe?
  
  Az egyik módja annak, hogy megtudja.
  
  Drake egyik lábát a másik elé tette, majd megállította magát. Szar . A párkányokon áthaladó csali erős volt. De Kovalenko üldözése vonzóbb volt. Visszapattant a valóságba, és azon töprengett, hogy lehet egy lámpakészlet ennyire elbűvölő. Ebben a pillanatban Komodo elrohant mellette, Drake pedig kinyújtotta a kezét, hogy megállítsa.
  
  De a Delta Force parancsnoka éppen ráesett kollégájára, és a földre döntötte. Drake megfordult, és látta, hogy a csapat többi tagja térden állva dörzsöli a szemét, vagy teljesen elkerüli a kísértést. Ben és Karin elbűvölten álltak, de Karin gyors elméje hamar elszabadult.
  
  Gyorsan a bátyjához fordult. "Jól vagy? Ben?
  
  Drake óvatosan a fiatal srác szemébe nézett. "Lehet, hogy problémáink vannak. Ugyanolyan üveges tekintetet kap, amikor Taylor Momsen színpadra lép."
  
  Karin megrázta a fejét. - Fiúk - motyogta, és keményen megfenekelte a testvérét.
  
  Ben pislogott, és az arcához emelte a kezét. - Ó!
  
  "Jól vagy?"
  
  "Nem, a pokolba ne! Majdnem eltörted az állkapcsomat."
  
  - Ne legyél már gyenge. Szólj anyának és apának, ha legközelebb hívnak.
  
  "A fenébe is, megteszem. Mi a fenéért ütöttél meg egyáltalán?"
  
  Drake megrázta a vállát, miközben Komodo felemelte emberét a padlóról, és visszadobta a sorba. - Újonc.
  
  Karin csodálattal figyelte.
  
  Drake így szólt: - Nem emlékszel? Szép fények? Majdnem elkaptak, haver.
  
  - Emlékszem... - Ben tekintete hirtelen visszatért a kőfalra és annak bonyolult fülkéire. - Ó, micsoda izgalom. Arany, gyémánt és gazdagság. Emlékszem erre."
  
  Drake látta, hogy a csillogó tárgyak kezdik visszanyerni gravitációjukat. - Menjünk - mondta. "Kétszer. Látom, mit csinál ez a barlang, és minél hamarabb túljutunk rajta, annál jobb.
  
  Gyorsan elsétált, kezét Ben vállán tartotta, és biccentett Karinnak. Komodo némán követte, és figyelmesen figyelte embereit, amint elhaladtak a két oldalon szegélyező párkányok mellett.
  
  Ahogy közelebb sétáltak a fülkékhez, Drake megkockáztatott egy gyors pillantást. Mindegyik fülkében egy-egy kis tál alakú tárgy állt, melynek felülete drágakövekkel volt kirakva. De ez önmagában nem volt elég a látványos fényshow létrejöttéhez, amely annyira szemet gyönyörködtető volt. Mindegyik tál mögött maguk a fülkék durva falai sorakoztak rubinokkal, smaragdokkal, zafírokkal, gyémántokkal és számtalan egyéb drágakővel.
  
  A tálak egy vagyonba kerülhettek, de maguk a fülkék felbecsülhetetlen értékűek voltak.
  
  Drake megállt, ahogy a kijárati ívhez közeledett. Hideg szellő fújt rá jobbról-balról. Az egész hely ősi rejtélytől és rejtett titkoktól bűzlött. Valahol csordogált a víz, csak egy kis szivárgás, de eléggé ahhoz, hogy növelje az általuk feltárt barlangrendszer hatalmasságát.
  
  Drake mindenkit alaposan megnézett. A csapdát sikerült legyőzni. Megfordult, hogy átmenjen a kijárati íven.
  
  És valaki hangja azt kiáltotta: "Állj!"
  
  Azonnal megdermedt. A régi SAS-képzésből fakadó kiáltásba vetett hite és ösztöne mentette meg az életét. A jobb lába alig érintette a vékony drótot, de még egy lökés elindíthatta a csapdát.
  
  Kovalenko ezúttal nem hagyta el a mesterlövészt. Helyesen ítélte meg, hogy a mögötte álló csoport a Greed Hallon keresztül húzza a seggem. A kioldóhuzal egy rejtett M18 Claymore aknához vezetett, amelyen a "Front to the Enemy" felirat szerepelt.
  
  Az elülső rész Drake-et célozta, és az acél golyóscsapágyakkal együtt szétrobbantotta volna őt Bennel és Karinnal együtt, ha Komodo nem kiáltott volna figyelmeztetést.
  
  Drake leesett, és gyorsan kikapcsolta a készüléket. Ezt továbbadta Komodónak. "Köszönöm szépen, haver. Tartsa kéznél, és később feldugjuk Kovalenko fenekére."
  
  
  HARMINCHARMADIK FEJEZET
  
  
  A következő túra rövid volt, és gyorsan ereszkedett lefelé. Drake-nek és a többieknek magassarkúban kellett járniuk, testüket hátradöntve, hogy egyenesen maradjanak. Drake arra gondolt, hogy bármelyik pillanatban megcsúszhat és tehetetlenül lezuhan, csak Isten tudja, milyen szörnyű sors vár odalent.
  
  De alig néhány perccel később egy ismerős boltívet láttak. Drake felkészítette fénypálcáját, és a bejáratnál állt. Figyelembe véve a mesterlövészek, gyorsan lehajtotta a fejét, és kisétált.
  
  - Ó, golyók - lehelte magában. "Rosszabbodik."
  
  - Ne mondd - mondta Ben. "Egy óriási betonlabda lógott a fejünk felett."
  
  Drake rábámult. - Az élet nem film, Blakey. Istenem, te egy korcs vagy."
  
  Mély levegőt vett, és bevezette őket a harmadik óriási barlangba. A lenyűgöző hely, amit láttak, mindegyiküket megállította. A száj kinyílt. Ha a Vérkirály az eddigi útjuk bármely pontját választhatja, hogy csapdát állítson, ez az, gondolta néhány perccel később Drake, ez a tökéletes esély. De a jófiúk szerencséjére semmi sem várat magára. Talán jó oka volt ennek...
  
  Még Komodo is tátottan tátott a döbbenettől és a hitetlenkedéstől, de sikerült kipréselnie néhány szót. - Akkor azt hiszem, ez a vágy.
  
  Köhögés és morgás volt az egyetlen válasza.
  
  Az előttük lévő ösvény egyetlen egyenes vonalon haladt a kijárati ívig. Az akadályt az jelentette, hogy az utat mindkét oldalon rövid, szobrokkal és magas talapzatokkal határolták. Minden szobor és minden festmény több erotikus formát képviselt, a meglepően ízlésestől az egyenesen obszcénig. Ezenkívül barlangfestmények töltötték meg a barlang falainak minden elérhető centiméterét, de nem az ókori barlangokban általában megtalálható primitív képek - ezek lenyűgöző képek voltak, amelyek könnyedén megegyeznek bármely reneszánsz vagy modern művészével.
  
  A téma más szempontból is sokkoló volt. A képek egy hatalmas orgiát ábrázoltak, minden férfi és nő gyötrelmes részletességgel megrajzolva, elkövetve minden, az ember által ismert kéjes bűnt... és így tovább.
  
  Összességében ez egy lenyűgöző ütés volt az érzékszervekre, egy ütés, amely folyamatosan folytatódott, ahogy egyre drámaibb jelenetek bontakoztak ki, amelyek elkápráztatták az emberi szemet és elmét.
  
  Drake kis híján krokodilkönnyet ejtett régi haverjáért, Wellsért. Ez az öreg perverz elemében lenne itt. Főleg, ha May mellett fedezte fel.
  
  Mayre, legrégebbi élő barátjára gondolva elterelte a figyelmét a körülötte lévő pornográf érzékszervi túlterheltségről. Visszanézett a csoportra.
  
  "Srácok. Srácok, ez nem lehet minden. Biztos van itt valami csapdarendszer. Tartsa nyitva a fülét." Köhögött. - És a csapdákra gondolok.
  
  Az út tovább ment. Drake most észrevette, hogy még a földet bámulva sem segít. Kitűnően részletes számok vonaglottak ott is. De mindez kétségtelenül vörös hering volt.
  
  Drake mély levegőt vett, és előrelépett. Észrevette, hogy az ösvény két oldalán van egy négy hüvelyk magas széle, körülbelül száz yardon keresztül.
  
  Ugyanebben az időben Komodo megszólalt. - Látod ezt, Drake? Nem lehetett semmi."
  
  - Vagy minden mást. Drake óvatosan egyik lábát a másik elé tette. Ben egy lépéssel lemaradva követte, majd néhány katona, majd Karin, akit Komodo alaposan szemügyre vett. Drake hallotta, amint a nagy, termetes Komodo halk bocsánatkérést suttog Karinnak az okoskodó emberei pimasz képei és durvasága miatt, és elfojtott egy mosolyt.
  
  Abban a pillanatban, amikor ólomlába a földet érintette a megemelt oldalak elején, mély, dübörgő hang töltötte be a levegőt. Közvetlenül előtte a padló mozogni kezdett.
  
  "Helló". Széles yorkshire-i stílusa a stressz idején alakult ki. - Várjatok, srácok.
  
  Az utat egy sor széles vízszintes kőpolcra osztották. Lassan mindegyik polc oldalra mozdulni kezdett, így bárki leeshetett, ha nem lép rá a következőre. A sorozat meglehetősen lassú volt, de Drake azt sugallta, hogy most megtalálták Chambers merész elterelésének okát.
  
  - Óvatosan lépkedjen - mondta. "Párban. És vegye le a gondolatait a koszról, és haladjon előre, "hacsak nem akarja kipróbálni ezt az új sportot, a "mélységbe merülést".
  
  Ben csatlakozott hozzá az első mozgó polcon. - Olyan nehéz koncentrálni - nyögte.
  
  - Gondolj Haydenre - mondta neki Drake. - Ez segít átjutni.
  
  - Haydenre gondolok. Ben pislogott a legközelebbi szoborra, az összefonódó fejekből, karokból és lábakból álló vonagló hármasra. - Ez a probléma.
  
  "Velem". Drake óvatosan a második kihúzható polcra lépett, máris felmérte a harmadik és a negyedik mozgását. "Tudja, nagyon örülök, hogy annyi órát a Tomb Raiderrel töltöttem."
  
  "Soha nem gondoltam volna, hogy a végén egy sprite leszek a játékban" - motyogta vissza Ben, majd Mayre gondolt. A japán hírszerző közösség nagy része egy videojáték-karakterhez hasonlította. - Hé, Matt, nem gondolod, hogy valójában álmodunk, igaz? És ez mind csak álom?"
  
  Drake figyelte, ahogy barátja óvatosan fellép a harmadik polcra. - Még soha nem volt ilyen élénk álmom. Nem kellett bólogatnia a környezete felé, hogy kifejtse álláspontját.
  
  Most mögöttük az emberek második és harmadik csoportja kezdte meg fáradságos útját. Drake húsz polcot számolt meg, mielőtt a végére ért, és szerencsére szilárd talajra ugrott. Hála Istennek, a versenyző szíve meg tudott pihenni. Egy percig nézte a kijárati ívet, majd elégedetten, hogy egyedül vannak, megfordult, hogy ellenőrizze a többiek haladását.
  
  Épp időben, hogy lássam, hogy az egyik Delta férfi elnéz a rikítóan festett mennyezetről...
  
  És hiányzik a polc, amelyre éppen rá akart lépni. A másodperc töredéke alatt eltűnt, az egyetlen emlékeztető, hogy valaha is ott volt, a rémült sikoly, amely a bukását követte.
  
  Az egész társaság megállt, és a levegő remegett a döbbenettől és a félelemtől. Komodo adott nekik egy percet, majd előrelökte őket. Mindannyian tudták, hogyan kell átvészelni. Az elesett katona bolond volt önmagának.
  
  Ismét, és ezúttal óvatosabban, mindannyian mozogni kezdtek. Drake egy pillanatig arra gondolt, hogy még mindig hallja a végtelen mélységbe zuhanó katonák sikoltozását, de hallucinációnak ítélte. Éppen időben összpontosított vissza az emberekre, hogy lássa, a nagy Komodo hasonló zuhanást végez.
  
  Egyszer kétségbeesetten csapkodta a karját, egy dühös, sajnálkozó kiáltást okozott szörnyű koncentrációs elvesztése miatt, és a Big Delta csapatvezetője lecsúszott a polc széléről. Drake felkiáltott, szinte készen arra, hogy a segítségére siessen, de szomorúan biztos volt benne, hogy nem fogja tudni időben megtenni. Ben sikoltott, mint egy lány...
  
  De ez azért volt, mert Karin egyszerűen belevágott a nagy emberbe!
  
  Karin Blake habozás nélkül otthagyta a magasan képzett Delta csapatot, hogy nézze a távozását, és hanyatt-homlok rohant Komodo felé. A lány előtte volt, így lendületének segítenie kellett volna, hogy visszadobja a betonlapra. De Komodo nagydarab ember volt, és nehéz, és Karin pontatlan ugrása alig mozdította meg.
  
  De megérintette egy kicsit. És ez elég volt a segítséghez. Komodónak sikerült megfordulnia, mivel Karin plusz két másodpercnyi műsoridőt adott neki, és satuszerű ujjakkal megragadta a beton szélét. Kétségbeesetten kapaszkodott, képtelen volt felhúzni magát.
  
  A csúszópolc pedig fájdalmasan lassan mozgott a bal kerülete felé, majd eltűnt, és magával vitte a Delta csapatának vezetőjét.
  
  Karin erősen megragadta Komodo bal csuklóját. Végül csapatának többi tagja reagált, és megragadta a másik karját. Nagy erőfeszítéssel felhúzták és áthúzták a födémen, amikor az eltűnt egy rejtett járatban.
  
  Komodo a fejét rázta a poros betonra. - Karin - mondta. - Soha többé nem nézek más nőre.
  
  A szőke zseniális volt diák, aki kiesett, elmosolyodott. "Srácok, kósza szemeitekkel soha nem fogtok tanulni."
  
  És Drake csodálatán keresztül jött a felismerés, hogy a "pokolnak" ez a harmadik szintje, ez a kéjnek nevezett szoba nem más, mint egy kósza szemű ember örök szenvedésének képe. Klisé é arról, hogy mi van, ha egy férfi ül egy kávézóban & # 233; feleségével vagy barátnőjével, és egy másik pár csinos láb is elment mellette - szinte biztosan kinézett volna.
  
  Kivéve, hogy itt lent, ha megnézte volna, meghalt volna.
  
  Egyes nőknek ez nem lenne gondja - tűnődött Drake. És jó okkal is. De Karin megmentette Komodót, és most kiegyenlített a pár. Újabb öt perc aggódó várakozásba telt, de végül a csapat többi tagja átjutott a csúszópolcokon.
  
  Mindannyian szünetet tartottak. A társaságban minden férfi kötelességének érezte, hogy kezet fogjon Karinnal, és kifejezze elismerését bátorságáért. Még Ben is.
  
  Ekkor lövés dördült. Az egyik Delta katona a gyomrát szorongatva térdre esett. Hirtelen megtámadták őket. A Vérkirály fél tucat embere özönlött ki a boltívből, fegyvereiket készenlétben tartva. Golyók süvítettek a levegőben.
  
  Drake és legénysége már térden állva leesett a fedélzetre, és megragadta fegyvereiket. Az eltalált férfi térden maradt, és további négy golyót kapott a mellkasába és a fejébe. Kevesebb, mint két másodpercen belül meghalt, a Vérkirály ügyének újabb áldozataként.
  
  Drake felkapta kölcsönkért M16-os géppuskáját, és lőtt. Tőle jobbra az egyik szobor ólommal volt tele, alabástromszilánkok szórtak szét a levegőben. Drake lebukott.
  
  Újabb golyó fütyült el a feje mellett.
  
  Az egész csapat mozdulatlan volt, nyugodt volt, és képes volt óvatosan célozni puskáival a földön. Amikor tüzet nyitottak, mészárlás volt, golyók tucatjai tűzték ki Kovalenko menekülő embereit, és kényszerítették őket táncra, mint a véres bábuk. Az egyik férfi csodával határos módon sértetlenül törte át magát, mígnem találkozott Matt Drake-kel.
  
  A SAS egykori embere frontálisan nekivágott, zúzós fejütést és gyors sorozatú kést csapott a bordáira. Kovalenko utolsó embere becsúszott arra a helyre, ahol minden gonosz véget ért.
  
  Pokol.
  
  Drake intett, hogy menjenek el, és sajnálkozó pillantást vetett a Delta csapat elesett tagjára. Visszaúton felveszik a holttestét.
  
  - Biztosan elkapunk egy fattyút.
  
  
  HARMINCNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Hayden szembekerült Ed Boudreaux-val, és a világ elolvadt.
  
  - Örülök, hogy megölhetlek - ismételte meg Boudreau azokat a szavakat, amelyeket korábban mondott neki. "Újra".
  
  - A múltkor kudarcot vallott, pszicho. Megint kudarcot fogsz vallani."
  
  Boudreau lenézett a lábára. - Hogy van a csípőd? - Megkérdeztem.
  
  "Annál jobb". Hayden lábujjhegyen állt, és várta a villámcsapást. Megpróbálta úgy irányítani az amerikait, hogy a feneke az istálló falához nyomódjon, de túl ravasz volt ehhez.
  
  - Vér vagy. Boudreaux utánozta, hogy megnyalta a kését. "Nagyon finom volt. Azt hiszem, a babám többet akar."
  
  - Ellentétben a nővérével - morogta Hayden. - Tényleg nem bírta tovább.
  
  Boudreau odarohant hozzá. Hayden számított erre, és óvatosan kikerülte, és kitette a pengéjét a férfi arcának ütésének. - Első vér - mondta.
  
  "Bevezetés". Boudreau kiugrott és visszavonult, majd néhány rövid ütéssel megütötte. Hayden mindet kivédte, és egy tenyeres orrcsapással fejezte be. Boudreau megtántorodott, és könnyek szöktek a szemébe.
  
  Hayden azonnal kihasználta, és megszúrta a kését. A falhoz szorította Boudreaux-t, majd egy ütést visszahúzott...
  
  Boudreau kiugrott.
  
  Hayden lebukott, és a combjába szúrta a kést. A lány elhúzódott, miközben a férfi sikoltozott, és nem tudta megállítani a szemében megjelent ravasz vigyort.
  
  - Érzed, seggfej?
  
  "Kurva!" Boudreaux megőrült. De ez egy harcos, egy gondolkodó, egy tapasztalt harcos őrülete volt. Ütésről ütésre lökte vissza, őrült kockázatokat vállalva, de megőrizte az erőt és a sebességet éppen ahhoz, hogy kétszer is meggondolja a beavatkozást. És most, ahogy hátráltak, harcoló férfiak más csoportjaival találkoztak, és Hayden elvesztette az egyensúlyát.
  
  Elesett, miközben átmászott az elesett férfi térdén, felgurult és felállt, késre készen.
  
  Boudreau beleolvadt a tömegbe, arcán a vigyor vigyorrá változott, ahogy megízlelte saját vérét, és meglendítette a kést.
  
  - Viszlát - kiáltotta túl a zajon. - Tudom, hol lakik, Miss Jay.
  
  Hayden félredobta az útból a Vérkirály egyik emberét, és úgy törte el a férfi lábát, mint egy gallyat, miközben Boudreaux előtt szabadította meg az utat. A szeme sarkából látta, hogy Mai, aki kétségtelenül a játék megváltoztatója volt ebben a csatában, fegyvertelenül harcol a férfiak ellen éles fegyverekkel, a csata túl közel volt a lövöldözéshez, és egy kupacban hagyta őket a lába előtt. Hayden a halottakat és a haldoklókat bámulta, amelyek megrándultak körülötte.
  
  Észrevette, hogy még Boudreau is újragondolta a helyzetet, amikor Hayden pillantását követve meglátta a legendás japán ügynököt akcióban.
  
  May Haydenre meredt. "Közvetlenül mögötted."
  
  Hayden kiugrott Boudreaux-ba.
  
  A Bloody King főpszichója úgy indult el, mintha egy hawaii mangúz lépne a sarkára. Hayden és May üldözőbe vették. Mai elhaladása közben megsemmisítő ütést mért Kovalenko másik emberére, megmentve ezzel egy másik katona életét.
  
  Az istállón túl volt egy nyílt mező, egy helikopter-leszállóhely és egy keskeny dokk, ahol több csónak horgonyzott. Boudreau elszáguldott a helikopter mellett, a nagy motorcsónak felé tartott, és még csak meg sem tört, miközben felugrott a fedélzetre, a levegőben zuhanva. Mielőtt Hayden túljutott volna a helikopter mellett, a nagy csónak már lesodródott, és centiméterrel előrehaladt.
  
  May lassulni kezdett. "Ez Baja. Nagyon gyorsan, és már három férfi vár bent. Hozzájuk képest a többi hajó nyugodtnak tűnik." Szeme a helikopterre meredt. - Most erre van szükségünk.
  
  Hayden lebukott, ahogy a golyó elsuhant mellettük, és alig vették észre. - Tudod irányítani?
  
  Mai megkérdezte tőle: "Tényleg nekem teszi fel ezt a kérdést?" nézd meg, mielőtt rálépsz a siklóra és beugrasz. Mielőtt Hayden odaért volna, Mai már elindította a főrotort, Boudreaux hajója pedig hatalmas üvöltéssel rohant le a folyón.
  
  - Bízz benne - mondta Mai halkan, bemutatva azt a legendás türelmet, amelyről híres volt, amikor Hayden csalódottan csikorgatta a fogát. Egy perccel később az autó repülésre készen állt. May javította a csapatot. A szán elhagyta a földet. A golyó Hayden feje mellett egy oszlopot talált el.
  
  Hátrahúzódott, majd megfordult, és látta, hogy a Vérkirály utolsó embere is tűz alá esik. A Hawaii Különleges Erők egyik katonája feltartotta a hüvelykujját, amikor a helikopter ereszkedni és fordulni kezdett, felkészülve a csónak üldözésére. Hayden visszaintett.
  
  Csak egy újabb őrült nap az életében.
  
  De még mindig itt volt. Még mindig életben marad. Jay régi mottója ismét felpattant a fejében. Élj túl még egy napot. Csak élj.Még az ilyen pillanatokban is nagyon hiányzott neki az apja.
  
  Egy perccel később a helikopter megingott, és üldözve rohant. Hayden hasa valahol a táborban maradt, és addig markolta a korlátot, amíg megfájdult a csuklója. Mai egy ütemet sem hagyott ki.
  
  - Maradjon rajta a nadrág.
  
  Hayden megpróbálta elterelni a gondolatait a szédítő útról azáltal, hogy ellenőrizte a fegyvere állapotát. Kése visszakerült a tartójába. Az egyetlen megmaradt pisztolya egy normál Glock volt, nem pedig az utóbbi időben kedvelt Caspian. De mi a fene, a fegyver az fegyver, nem?
  
  Mai elég alacsonyan repült, hogy a permet a szélvédőt érte. Egy nagy sárga csónak haladt a széles folyó mentén. Hayden alakokat látott a háta mögött, és figyelte, ahogy közelednek. Kétségtelenül fel voltak fegyverezve.
  
  Mai lehajtotta a fejét, majd haragosan nézett Haydenre. "Bátorság és dicsőség."
  
  Hayden bólintott. "Befejezni".
  
  May eltalálta a csapatot, dühödt merülésbe küldve a helikoptert, ütközés közben a sárga Bayeux felé. Ahogy az várható volt, az oldalakon állók döbbenten vonultak vissza. Hayden kihajolt az ablakon és lőtt. A golyó reménytelenül messzire ment.
  
  Mai átnyújtotta neki a félig üres M9-est. - Számítsanak rájuk.
  
  Hayden ismét lőtt. Boudreau egyik embere visszalőtt, a golyó visszapattant a helikopter előtetőjéről. Mai cikk-cakk kört tett a csapat körül, és Hayden feje nekiütközött egy támasztóoszlopnak. Mai aztán ismét agresszíven, negyedet nem adott. Hayden kiürítette a Glockját, és látta, hogy Boudreau egyik embere túlzásba esik a vérben.
  
  A helikoptert ezután egy újabb golyó találta el, majd a többiek lövedéke. Egy nagy autó nagy célpontot jelentett. Hayden látta Boudreau-t a csónak kormányánál, amint egy kést szorosan a fogai között tartott, és géppisztollyal lő rájuk.
  
  - Ó! - May sikolya alábecsült volt, amikor a helikopterből hirtelen fekete füst ömlött, és a motor hangja zúgásból nyöszörgésbe váltott át. Irányítás nélkül a helikopter inogni és rángatózni kezdett.
  
  May Haydenre pislogott.
  
  Hayden megvárta, amíg Boudreau csónakja fölé érnek, és kinyitotta az ajtaját, amikor a helikopter leereszkedett.
  
  Belenézett Boudreaux szeme fehérjébe, és azt mondta: - Csavarja be -, és kiugrott a zuhanó helikopterből.
  
  
  HARMINCÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Hayden szabadesése rövid életű volt. Boudreaux csónakja nem volt messze, de útközben egy pillantást vetett a férfira, mielőtt a fedélzetre rogyott. A levegő zajosan jött ki a testéből. Fájt a régi seb a combján. Látta a csillagokat.
  
  A helikopter mintegy harminc lábnyira balra zuhant le a gyorsan mozgó folyóba, halálának fülsiketítő hangja elnyomott minden összefüggő gondolatot, és óriási hullámot küldött a csónak orrán.
  
  Elég erős hullám ahhoz, hogy megváltoztatja a hajó irányát.
  
  A hajó elvesztette sebességét, mindenki előrerepült, és listázni kezdett. Aztán az előremozdulása végén megfordult, és hassal felfelé landolt a fehér vízben.
  
  Hayden kitartott, miközben a csónak megdőlt. Ahogy a víz alá ment, erősen rúgott, egyenesen lefelé célozva, majd a legközelebbi part felé rúgott. A hideg víztől megfájdult a feje, de egy kicsit megnyugtatta fájó végtagjait. A rohanó áramlat rádöbbentette, mennyire fáradt.
  
  Amikor felbukkant, azt tapasztalta, hogy nincs messze a parttól, hanem szemtől szemben Ed Boudreau-val. Még mindig a fogai között tartotta a kést, és morgott, amikor meglátta.
  
  Mögötte a füstölgő helikopter roncsai elkezdtek a folyóba süllyedni. Hayden látta, hogy May üldözi Boudreau két megmaradt emberét a sáros part felé. Tudva, hogy nem éli túl a harcot a vízen, elrohant az őrült mellett, és meg sem állt, amíg a partot nem érte. Sűrű sár terült el körülötte.
  
  Hangos csobbanás hallatszott mellette. Boudreaux kifulladt. "Állj meg. Kibaszott. Menekülni." Erősen lélegzett.
  
  - Megfogtad - fogta meg Hayden, és egy csomó piszkot dobott az arcába, és felmászott a partra. A sár rátapadt, és megpróbálta lerángatni. Aminek a száraz talajra való könnyű felkúszásnak kellett volna lennie, csak pár méterrel a folyó vonala fölé került.
  
  Megfordult, és piszkos sarkát Boudreaux arcába vágta. Látta, hogy a fogai között tartott kés mélyen az arcába vágott, amitől a férfi szélesebben mosolygott, mint a Joker. Sikoltással, vér- és nyálkapermettel a hasa a lány lábára omlott, és az övét használta, hogy felhúzza magát a testén. Hayden megütötte a védtelen fejét, de ütéseinek nem volt hatása.
  
  Aztán eszébe jutott a kése.
  
  A másik kezével maga alá nyúlt, lökte, erőlködött, egy centivel megemelte a testét, miközben a kosz összenyomódott, és megpróbálta megtartani.
  
  Ujjai a fogantyú köré zárultak. Boudreaux gyakorlatilag letépte a nadrágját, amikor még egyszer megrándult, megállt a hátán, feje és ajka hirtelen a füle mellett.
  
  - Kibaszott szép próbálkozás. Érezte, hogy a férfi arcáról az arcára csurog a vér. - Érezni fogod. Szépen és lassan történik."
  
  Teljes súlyát az egész testére fektette, és mélyebbre lökte a sárba. Egyik kezével az iszapba temette az arcát, elállt a légzése. Hayden kétségbeesetten küzdött, rugdosott és gurult, ahogy csak tudott. Valahányszor felnézett, arcát ragacsos sár borította, Mayt látta maga előtt, amint egyedül harcolt Boudreau két csatlósával.
  
  Az egyik elesett abban a három másodpercben, amikor Hayden arcát tartották. A másik visszavonult, meghosszabbítva az agóniát. Mire Hayden arca negyedszer is levegőhöz jutott, May végre sarokba szorította, és egy kidőlt fának készült a hátát törni.
  
  Hayden maradék ereje szinte elfogyott.
  
  Boudreau kése átfúrta a bőrt a harmadik bordája körül. Kínosan lassú és kimért lökéssel a penge mélyebbre kezdett csúszni. Hayden felemelkedett és rúgott, de nem tudta ledobni támadóját.
  
  "Nincs hova menni." Boudreaux gonosz suttogása megszállta a fejét.
  
  És igaza volt, ébredt rá hirtelen Hayden. Abba kellett hagynia a harcot, és hagynia kellett, hogy megtörténjen. Csak feküdj ott. Adj magadnak időt -
  
  A penge mélyebbre süllyedt, az acél a csonthoz csapódott. Boudreaux kuncogása a Kaszás, egy őt gúnyoló démon hívása volt.
  
  A teste alatt lévő kés erős csapkodással szabadult ki. Egy mozdulattal elfordította a kardot a kezében, és erősen a háta mögött Boudreaux bordáiba döfte.
  
  A pszichopa sikoltozva hátratántorodott, a kés nyele kilógott a mellkasából. Hayden még akkor sem tudott mozdulni. Túl mélyen belenyomódott a sárba, az egész testét lehúzták. Még a másik karját sem tudta megmozdítani.
  
  Boudreau zihált, és megfulladt tőle. Aztán érezte, hogy kivesznek egy nagy kést. Így volt ez akkoriban. Most megölné. Egy kemény ütés a tarkójára vagy a gerincére. Boudreau megverte.
  
  Hayden tágra nyitotta a szemét, és elhatározta, hogy még egyszer meglátja a napfényt. Gondolatai Benről szóltak, és azt gondolta: Az alapján ítélj meg, hogyan éltem, ne az alapján, hogyan haltam meg.
  
  Újra.
  
  Aztán hatalmasan és félelmetesen, mint egy rohamozó oroszlán, Mai Kitano rohant be. Körülbelül három lábnyira Haydentől fellökött a földről, és minden lendületét egy repülő rúgásba adta. Egy másodperccel később az összes erő szétzúzta Boudreaux felső törzsét, csontokat és szerveket tört el, széttört fogakat és vérpermeteket küldve széles ívben.
  
  A súlyt leemelték Hayden hátáról.
  
  Valaki láthatóan könnyedén emelte ki a sárból. Valaki vitte, óvatosan lefektette a füves partra, és föléje hajolt.
  
  Az a valaki Mai Kitano volt. - Nyugi - mondta könnyedén. "Ő halott. Nyertünk".
  
  Hayden nem tudott mozogni vagy beszélni. Csak nézte a kék eget, az imbolygó fákat és May mosolygó arcát.
  
  Egy idő után pedig azt mondta: "Emlékeztess, hogy soha ne haragítsalak. Tényleg, ha nem te vagy a valaha volt legjobb, én..." A lány gondolatai még mindig leginkább Bennel jártak, így végül azt mondta, amit a férfi mondana. - Megmutatom a seggem az Asdánál.
  
  
  HARMINCHATODIK FEJEZET
  
  
  A Véres Király az abszolút korlátokig taszította népét.
  
  Az a tény, hogy üldözőik már majdnem bezárták a rést, feldühítette. Túl sok ember lassította le. Ez volt a szűk látókörű vezetőjük, aki apróságokon vacakolt, amikor fejlődhettek. Nem számított azoknak a száma, akik elhunytak a díjért. A Véres Király követelte és várta az áldozatukat. Arra számított, hogy mindannyian lefekszenek és meghalnak érte. A családjukról gondoskodnának. Vagy legalább nem kínoznák meg őket.
  
  Minden egy nyeremény volt.
  
  Vezetője, egy Thomas nevű férfi motyogott valamit arról, hogy ez egy olyan szint, amit egy másik Hawksworth nevű idióta irigységnek nevezett. Ez volt a negyedik kamra, a Bloody King forrongott a haragtól. Csak a negyedik. A hagyományos legenda a pokol hét szintjéről beszélt. Tényleg lehet még három ezek után?
  
  És honnan tudta Hawksworth? Az Írnok és a Szakács megfordult és elrohant, golyóik mogyoró méretűre zsugorodtak, amikor meglátták a csapdarendszert az ötödik szint után. Dmitrij Kovalenko, gondolta, természetesen nem tenné.
  
  "Mire vársz?" - mordult rá Thomasra. "Költözni fogunk. Most."
  
  - Nem egészen értem a csapdarendszert, uram - kezdte Thomas.
  
  "A pokolba a csapdarendszerrel. Küldj be embereket. Gyorsabban megtalálják." A Véres Király szórakozottan összeszorította a száját, miközben a szobát tanulmányozta.
  
  Az előző hárommal ellentétben ez a kamra egy központi sekély mélyedésbe dőlt, amely úgy nézett ki, mintha magába a sziklába vésték volna. A kemény padlóból több vastag fémtámasz nyúlt ki, szinte lépcsőként. Ahogy haladtunk előre, a kamra falai összeszűkültek, mígnem a medence után ismét tágulni kezdtek.
  
  A medence "fojtópontnak" tűnt.
  
  Irigység?, gondolta a rohadt király. Hogyan került át egy ilyen bűn a való életbe, ebbe az alvilágba, ahol az árnyak nemcsak megvédhetnek, hanem meg is ölhetnek? Nézte, ahogy Thomas parancsot ad az előretörésre. Eleinte minden jól ment. A Vérkirály visszanézett oda, ahonnan jöttek, amikor meghallotta a lövöldözés távoli hangját. Drake és a kis hadserege az átkozott. Amint kikerül innen, személyesen gondoskodik arról, hogy a vérbeli bosszú elérje brutális célját.
  
  A lövöldözés újraélesztette. "Mozog!" - kiáltotta, éppen abban a pillanatban, amikor a vezér rálépett valami rejtett nyomáspontra. Lezuhanó sziklaszerű zuhanás hallatszott, levegő suhogása, és hirtelen a vezér feje a kőpadlónak csapódott, mielőtt futballlabdaként legurult volna a meredek lejtőn. A fej nélküli test véres kupacba omlott.
  
  Még a Véres Király is bámult. De nem érzett félelmet. Csak azt akarta látni, hogy mi okozott ekkora sérülést vezető emberének. Thomas felsikoltott mellette. A Vérkirály előrelökte, a nyomdokaiba lépve, nagy örömét lelve a férfi félelmében. Végül a rángatózó test mellett megállt.
  
  A rémült emberekkel körülvéve a Véres Király az ősi mechanizmust tanulmányozta. Egy borotvavékony drótot fejmagasságban feszítettek ki két fémoszlop között, amelyeket bizonyára valamilyen feszítőszerkezet tartott a helyén. Amikor az embere meghúzta a ravaszt, a rudak kioldódtak, a drót pedig velük együtt fordult, és a férfi nyakánál levágta a fejét.
  
  Ragyogó. Csodálatos elrettentés, gondolta, és azon töprengett, hogy használhatna-e egy ilyen eszközt új otthona cselédlakásában.
  
  "Mire vársz?" - kiáltott rá a megmaradt emberekre. "Mozog!"
  
  Három férfi ugrott előre, és még egy tucat követte. A Vérkirály okosnak tartotta még fél tucatnyit maga mögött hagyni, hátha Drake gyorsan megelőzi.
  
  - Most gyorsan - mondta. - Ha gyorsabban megyünk, gyorsabban érünk oda, igaz?
  
  Emberei elmenekültek, és úgy döntöttek, hogy nincs más választásuk, és kicsi az esélye annak, hogy a megzavart főnöküknek igaza van. Újabb csapda keletkezett, és a második fej legurult a lejtőn. A test leesett, és a mögötte ülő férfi megbotlott benne, és szerencsésnek mondhatta magát, amikor egy másik megfeszített vezeték vágta el a levegőt közvetlenül a feje fölött.
  
  Amikor a második csoport ereszkedni kezdett, a Vérkirály csatlakozott hozzájuk. Új csapdákat állítottak fel. Újabb fejek és fejbőrök kezdtek hullani. Aztán hangos csattanás hallatszott, ami az egész barlangban visszhangzott. A szűkülő járat mindkét oldalán tükrök jelentek meg, úgy elhelyezve, hogy az elöl haladó tükröződjön rajtuk.
  
  Ezzel egy időben csobogó víz zaja hallatszott, és a lejtő lábánál lévő medence kezdett megtelni.
  
  Csak ez a víz nem csak víz volt. Nem a füstölésből ítélve.
  
  Thomas felsikoltott, ahogy feléjük futottak. "Egy savas tó táplálja. Ekkor a kén-dioxid gáz feloldódik a vízben, és kénsavat képez. Ehhez biztosan nem akarsz hozzányúlni!"
  
  - Ne állj meg - üvöltötte a Véres Király, amikor látta, hogy az emberek lassulni kezdenek. - Használjatok fémrudakat, idióták.
  
  Az egész csapat tömegben rohant le a lejtőn. Balra és jobbra véletlenszerű csapdák nyíltak ki, az íj kilövéséhez hasonló hanggal. Fejetlen testek hullottak le, fejek gurultak, mint az eldobott ananászok a férfiak között, némelyikük megbotlott, mások véletlenül megrúgták őket. A Vérkirály korán észrevette, hogy túl sok ember van a rúdszámhoz képest, és rájött, hogy a falka-mentalitás miatt a kevésbé hozzáértők gondolkodás nélkül ugrálnak.
  
  Megérdemelnék a sorsukat. Mindig jobb volt egy idiótának meghalni.
  
  A Vérkirály lelassított, és visszatartotta Thomast. Több másik férfi is lassított, megerősítve a Vérkirály hitét, hogy csak a legokosabbak és a legjobbak maradnak életben. A falka vezére felugrott az első fémoszlopra, majd rúdról rúdra ugrálni kezdett a felzúduló víz felett. Eleinte haladt némileg, de aztán a mérges hullám megütötte a lábát. Ahol a savas víz megérintette, megégett a ruhája és a bőre.
  
  Ahogy a lába hozzáért a következő oszlophoz, a fájdalomtól megduplázódott, és elesett, és egyenesen a túlzsúfolt medencébe csobbant. Dühös, gyötrelmes sikolyok visszhangoztak az egész teremben.
  
  Egy másik férfi leesett a pultról és beesett. A harmadik férfi megállt a medence szélén, későn ébredve rá, hogy nincs egyértelmű pult, amelyre felugorhatna, és belökték, amikor a másik férfi vakon a hátának csapódott.
  
  A tükrök tükrözték az elöl haladó személyt. Irigyelnéd az előtted álló férfit?
  
  A véres király látta a tükrök célját és a csapda elpusztítását. "Nézz le!" - kiáltotta Thomas egyszerre. "A lábadra nézz, ne az előtte lévőre. Ez az egyszerű gyakorlat segít biztonságosan túljutni a posztokon."
  
  A Vérkirály megállt az újonnan kialakult tó szélén. Abból ítélve, hogy a víz még mindig emelkedik, látta, hogy a támasztékok teteje hamarosan a forrongó felszín alá kerül. Maga elé tolta a férfit, és magával rántotta Thomast. A csapda éppen a hatótávolságon kívül robbant ki, olyan közel, hogy érezte a szelet, ahogy a fémrúd elrepült a válla mellett.
  
  Menj ki az oszlopokra, és gyorsan táncolj véletlenszerű sorrendben. Rövid szünet következett, miközben a víz előre csobbant. Még egy oszlop, és az előtte álló férfi megbotlott. Sikoltozva csodákat tett, és egy másik oszlopra szállva sikerült megállítania zuhanását. A savanyú víz fröccsent körülötte, de nem érintette.
  
  Viszlát.
  
  A Véres Király látta a lehetőséget. Gondolkodás és megállás nélkül rálépett a férfi hason fekvő testére, hídként használva az átkeléshez és a túlsó part biztonságának eléréséhez. Súlya még lejjebb lökte a férfit, és a mellkasát savba borította.
  
  A következő másodpercben elveszett egy forgószélben.
  
  A Véres Király bámult utána. "Bolond".
  
  Thomas leszállt mellé. Többen ügyesen a fémoszlopok közé ugrottak biztonságba. A Véres Király előrenézett a boltíves kijáratnál.
  
  - És így tovább az ötödik szintig - mondta önelégülten. - Hol utánozzam ezt a férget, Cook. És végre hol - morogta. - Megsemmisítem Matt Drake-et.
  
  
  HARMINCHETEDIK FEJEZET
  
  
  Hawaii nagy szigetét így nevezték el a félreértések elkerülése érdekében. Valódi neve Hawaii vagy Hawaii-sziget, és ez az Egyesült Államok legnagyobb szigete. Itt található a világ egyik leghíresebb vulkánja, a Kilauea, amely 1983 óta folyamatosan kitör.
  
  Ma Mauna Loa testvérvulkánjának alsó lejtőin Mano Kinimaka és Alicia Miles egy csapat amerikai tengerészgyalogossal együtt elkezdték kiűzni azt a parazitát, amely gyökeret vert a sziget lakóinak tudatában.
  
  Áttörték a külső kerületet, lelőtték a Vérkirály több tucat emberét, és behatoltak a nagy melléképületbe, amikor az őrök kiszabadították az összes túszt. Ugyanebben a pillanatban az épület mögül felgyorsult autók rekedt zúgása hallatszott. Alicia és Kinimaka nem vesztegette az idejét a rohanással.
  
  Alicia zavartan megállt. - A fenébe, a seggfejek menekülnek. Négy ATV száguldott el, hatalmas gumikon pattogva.
  
  Kinimaka felemelte a puskáját és célba vette. "Nem sokáig." Kilőtt. Alicia nézte, ahogy az utolsó ember elesik, és az ATV gyorsan megállt.
  
  - Hú, nagy fickó, nem rossz zsarunak. hagyjuk."
  
  - A CIA-tól származom. Kinimaka mindig magához vette a csalit, Alicia legnagyobb örömére.
  
  "Az egyetlen fontos hárombetűs rövidítés a brit. Emlékezz erre".
  
  Kinimaka motyogott valamit, amikor Alicia az ATV felé közeledett. Még mindig dolgozott. Ugyanakkor mindketten megpróbáltak az első ülésre ülni. Alicia megrázta a fejét, és a hátára mutatott.
  
  - Jobban szeretem az embereimet mögöttem, haver, ha nincsenek lemaradva.
  
  Alicia beindította a motort és elhajtott. Az ATV egy nagy csúnya vadállat volt, de simán mozgott, és kényelmesen ugrált az ütéseken. A nagydarab hawaii átkarolta a derekát , hogy megfogja, nem mintha kellett volna. Voltak tollak, ahol ült. Alicia elvigyorodott, és nem szólt semmit.
  
  Az elöl menekülő emberek rájöttek, hogy üldözik őket. Kettőjük lakói megfordultak és tüzeltek. Alicia a homlokát ráncolta, tudván, hogy így teljesen lehetetlen bármit is eltalálni. Amatőrök, gondolta. Mindig olyan érzés, mintha amatőrök ellen harcolnék. Az utolsó igazi csatát Drake ellen vívta Abel Frey fellegvárában. És már akkor is rozsdás volt az ember, akit hátráltattak a hét év udvariasságának csapdái.
  
  Most lehet, hogy más nézőpontja van.
  
  Alicia inkább okosan, mint gyorsan vezetett. Rövid időn belül elfogadható lőtávolságra hozta ATV-jüket. - kiáltotta Kinimaka a fülébe. - Lőni fogok!
  
  Kipréselte az ütést. A másik zsoldos felsikoltott, és hevesen beleugrott a földbe. - Ez a kettőből kettő - kiáltott fel Alicia. "Még egyet, és meglesz..."
  
  ATV-jük egy rejtett dombnak csapódott, és őrülten balra kanyarodott. Egy pillanatra két keréken találták magukat, felborultak, de a járműnek sikerült megtartania egyensúlyát és visszazuhanni a földre. Alicia nem vesztegette az időt azzal, hogy kinyitotta a gázkart, hogy felszálljon.
  
  Kinimaka előbb látta az árkot, mint ő. - Szar! Azt kiáltotta: "Tartsd meg!"
  
  Alicia csak növelni tudta a sebességét, mert a széles, mély árok gyorsan közeledett. Az ATV kerekeit pörgetve és motorja felbőgve repült át a szakadékon, majd a másik oldalon landolt, és megpróbált a helyén maradni. Alicia beütötte a fejét a puha rúdba. Kinimaka olyan erősen fogta, hogy nem engedte, hogy mindketten megforduljanak, és mire a por leülepedett, rájöttek, hogy hirtelen az ellenség közé kerültek.
  
  Mellettük egy fekete ATV forgott a sárban, kínosan landolt, és most nehezen tudta helyreállítani magát. Kinimaka habozás nélkül ugrott, egyenesen a sofőrnek rohant, és kiütötte őt és utasát az autóból a felkavart sárba.
  
  Alicia letörölte a port a szeméről. Az ATV egyetlen utasával felpörgött előtte, de még mindig hatótávolságon belül volt. Felkapta a puskáját, célzott és lőtt, majd anélkül, hogy ellenőriznie kellett volna, odahelyezte irányzékát, ahol hawaii partnere a sárban küszködött.
  
  Kinimaka átrángatott egy embert a sárban. "Ez az én otthonom!" Alicia hallotta a morgást, mielőtt megcsavarta és eltörte ellenfele karját. Amikor a második férfi nekirontott, Alicia nevetett, és leeresztette a puskáját. Kinimakának nem volt szüksége a segítségére. A második férfi úgy lepattant le róla, ahogy az utasítások egy négyéves gyerekről, de semmi hatása nem volt. A férfi a földre esett, Kinimaka pedig egy ütéssel végzett vele.
  
  Alicia bólintott neki. "Essünk túl rajta."
  
  Az utolsó ATV nehezen haladt előre. A sofőrje minden bizonnyal megsérült az ugrások során. Alicia gyorsan kezdett teret hódítani, most kissé csalódottan, hogy milyen könnyedséggel foglalták vissza a tanyát. De legalább az összes túszt megmentették.
  
  Ha valamit tudott a Vérkirályról, az az a tény, hogy ezek az emberek itt, ezek az úgynevezett zsoldosok, a csapatának hordalékai voltak, akiket azért küldtek ide, hogy akadályozzák és elvonják a hatóságok figyelmét. Oszd meg és uralkodj.
  
  Lelassított, ahogy közeledett az utolsó ATV-hez. Szünet nélkül, anélkül, hogy megfogta volna a kormányoszlopot, két lövést adott le, és a két férfi elesett.
  
  Az alig kezdődött csata véget ért. Alicia egy percig a távolba nézett. Ha minden a tervek szerint halad, ha May és Hayden, Drake és a többiek túlélik a csata részét, akkor a következő ütközet lehet a legnehezebb és legutolsó.
  
  Mert az Mai Kitano ellen szólna. És el kell mondania Drake-nek, hogy May megölte Wellst.
  
  Menő.
  
  Kinimaka megveregette a vállát. - Ideje visszamennünk.
  
  - Ó, adj egy kis szünetet a lánynak - motyogta. "Hawaii-on vagyunk. Hadd nézzem a naplementét."
  
  
  HARMINCNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  - Szóval így néz ki az irigység?
  
  Drake és csapata minden óvintézkedést megtéve bement a negyedik kamrába. Még akkor is eltartott néhány pillanatig, amíg teljesen felfogták az előttük álló jelenetet. Fejetlen testek hevertek mindenhol. Vér fröccsent a padlóra, és néhol még mindig sűrűn folyt. Maguk a fejek úgy voltak szétszórva a padlón, mint az eldobott gyerekjátékok.
  
  A keskeny járat két oldalán rugócsapdák álltak. Drake egy pillantást vetett a borotvavékony drótra, és kitalálta, mi történt. Komodo füttyentett, nem hitt a fülének.
  
  - Egyszer ezek a csapdák kitörhetnek - mondta Ben. - Költöznünk kell.
  
  Karin undort hallatott.
  
  "Gyorsan kell haladnunk, és a dolgok tetején kell maradnunk" - mondta Drake. "Nincs várakozás".
  
  Most a csapdákon túl egy széles, vízzel teli medencét látott, amely bugyborékolt és habzott. Víz fröccsent és csillogott a medence szélein.
  
  "Ez probléma lehet. Látod a fémoszlopokat?
  
  - Lefogadom, hogy a Vérkirály emberei lépcsőfokként használták őket - mondta Ben titokzatosan. "Csak meg kell várnunk, hogy a víz levonuljon."
  
  - Miért nem megy át rajtuk? Még amikor Komodo kimondta ezeket a szavakat, kétség ült ki az arcán.
  
  - Ezt a medencét valami savas tó vagy kút táplálhatta - magyarázta Karin. "A gázok a vizet kénsavvá tudják alakítani egy vulkánban vagy annak közelében. Még régen eltűnt."
  
  - Nem korrodálná a sav a fémoszlopokat? - mutatott rá Drake.
  
  Ben bólintott. "Egyértelműen".
  
  Néhány percig nézték a hömpölygő vizet. Ahogy nézték, baljós csattanó hang hallatszott. Drake gyorsan felemelte a pisztolyát. A hat életben maradt Delta-harcos egy másodperc töredékével később megismételte tetteit.
  
  Semmi sem mozdult.
  
  Aztán újra megszólalt a hang. Erős kattanás. A garázskapu kábelének hangja, amely fém síneken fut. Csak nem garázskapu volt.
  
  Lassan, ahogy Drake figyelte, az egyik csapda elkezdett visszaharapni a falba. Átmeneti késés? De ez a technológia nem állt rendelkezésre az ősi fajok számára. Vagy ez a gondolatmenet hasonlított egy ember őrültségéhez, aki kijelenti, hogy nincs más értelmes élet a világegyetemben?
  
  Micsoda arrogancia.
  
  Ki tudta, milyen civilizációk léteztek a feljegyzések készítése előtt? Drake-nek most nem kellett volna haboznia. Ideje cselekedni.
  
  "A víz apad" - mondta. - Ben. Van valami meglepetés?"
  
  Ben belenézett a jegyzeteibe, és Karin remélhetőleg újra lejátszotta a gondolatait. - Hawksworth nem mond sokat. Ben susogott néhány papírt. "Talán szegény srác sokkot kapott. Ne feledje, akkoriban ilyesmire nem számítottak."
  
  - Akkor az ötödik szint egy igazi szarvihar - mondta Komodo rekedten. - Mert Cook ezután fordult vissza.
  
  Ben összeszorította a száját. "Hawksworth azt mondja, hogy Cook az ötödik szint után látott, ami miatt visszafordult. Nem magát a szobát."
  
  - Igen, valószínűleg hatodik és hetedik szinten - mondta halkan az egyik Delta katona.
  
  - Ne feledkezzünk meg a tükrökről sem. - mutatott rájuk Karin. "Előre mutatnak, nyilvánvalóan az előtte haladó személyre. Valószínűleg ez egy figyelmeztetés."
  
  - Mintha lépést tartana Jonesékkal. Drake bólintott. "Értettem. Szóval, különösen Dinorock és David Coverdale szellemében, felteszem a nyitó kérdést, amit mindig is hallottam tőle minden koncerten, ahova elmentem. Kész vagy?"
  
  Drake vezette az utat. A csapat többi tagja beállt a sorba, ahogy azt is megszokták. A középső sávba lépve Drake nem számított nehézségekre a csapdákkal, és nem futott össze senkivel, bár szerzett néhány elköltött nyomáspontot. Mire a medence széléhez értek, a víz gyorsan elfolyt.
  
  - A rudak jól néznek ki - mondta. "Vigyázz magadra. És ne nézz le. Csúnya dolgok lebegnek itt."
  
  Drake ment először, óvatosan és pontosan. Az egész csapat könnyedén átkelt rajtuk néhány percen belül, és a kijárati ív felé indult.
  
  - Szép volt a Vérkirálytól, hogy minden csapdát kiállított nekünk. Ben halkan felnevetett.
  
  - Most már nem maradhatunk le sokkal a szemétládától. Drake érezte, hogy kezei ökölbe szorulnak, és a feje száguldozik attól a lehetőségtől, hogy szembekerülhet a közelmúlt történelmének legfélelmetesebb bűnözőjével.
  
  
  * * *
  
  
  A következő boltív egy hatalmas barlangba nyílt. A legközelebbi ösvény lefelé vezetett a lejtőn, majd egy széles úton egy magas sziklakibúvó alatt.
  
  De volt egy komoly akadály, ami teljesen elzárta útjukat.
  
  Drake szeme elkerekedett. "Fészkes fenébe."
  
  Még csak nem is álmodott ilyesmiről. Az elzáródás valójában egy élő sziklából faragott hatalmas alak volt. Nyugalomban feküdt, hátát a bal falnak támasztotta, hatalmas hasa az ösvényen túlnyúlt. Élelmiszer-szobrok hevertek egy kupacban a hasán, és szétszórták a lábát, és az ösvényen halmozták őket.
  
  Egy baljós alak hevert a szobor lábánál. Halott emberi test. Úgy tűnt, hogy a törzs meg van csavarodva, mintha rendkívüli kínok között lenne.
  
  - Ez falánkság - mondta Ben ámulattal. "A falánksággal kapcsolatos démon Belzebub."
  
  Drake szeme megrándult. - Úgy érted, mint a Belzebubban a Bohemian Rhapsody-ból?
  
  Ben felsóhajtott. - Nem minden a rock 'n' rollról szól, Matt. Mármint Belzebub démon. A Sátán jobb keze."
  
  "Hallottam, hogy a Sátán jobb keze túlterhelt." Drake a hatalmas akadályra meredt. - És bár tisztelem az agyadat, Blakey, ne beszélj már hülyeségeket. Természetesen mindennek köze van a rock and rollhoz."
  
  Karin leeresztette hosszú, szőke haját, majd még szorosabban hátrakötötte. Több Delta katona figyelte őt, köztük Komodo. Megjegyezte, hogy Hawksworth érdekes részleteket közölt erről a barlangról a jegyzeteiben. Miközben beszélt, Drake engedte, hogy a szeme körbejárjon a szobában.
  
  A hatalmas alak mögött most észrevette, hogy nincs kijárati ív. Ehelyett egy széles párkány futott végig a hátsó falon, és a magas mennyezet felé kanyarodott, mígnem egy magas sziklás fennsíkon végződött. Amikor Drake kinézett a fennsíkra, azt látta, hogy a túlsó végén egy erkély volt, majdnem olyan, mint egy kilátó, amely... az utolsó két szintre nézett?
  
  Drake gondolatai félbeszakadtak, amikor lövés dördült. A golyó elsuhant a fejük fölött. Drake a padlóra zuhant, de ekkor Komodo némán ugyanarra a sziklás fennsíkra mutatott, amelyet az imént vizsgált, és több mint tucat alakot látott feléje futni egy kanyargós párkányról.
  
  Kovalenko emberei.
  
  Mit jelentett...
  
  - Találja meg a módját, hogy túljusson azon a szemétládán - sziszegte Drake Bennek, és a nehéz szobor felé biccentett, amely elzárta az útjukat, majd teljes figyelmét a sziklás kiemelkedésre fordította.
  
  Erősen hangsúlyos hang bömbölt, arrogáns és arrogáns. "Matt Drake! Az új ellenségem! Szóval megint megpróbálsz megállítani, mi? Én! Ti soha nem tanultok semmit?
  
  "Mit akarsz elérni, Kovalenko? Mit jelent mindez?"
  
  "Mit jelent ez az egész? Egy életen át tartó küldetésről szól. Arról, hogy megvertem Cookot. Arról, hogyan tanultam és edzettem úgy, hogy húsz éven keresztül mindennap megöltem egy embert. Nem vagyok olyan, mint a többi férfi. Túlléptem rajta, mielőtt megszereztem volna az első milliárdomat."
  
  - Már legyőzted Cookot - mondta Drake higgadtan. "Miért nem jössz vissza ide? Majd beszélünk, te és én."
  
  "Meg akarsz ölni? Nem csinálnám másképp. Még az embereim is meg akarnak ölni."
  
  - Valószínűleg azért, mert nagy szakértő vagy.
  
  Kovalenko a homlokát ráncolta, de annyira magával ragadta önelégült tirádája, hogy a sértést nem is vették rendesen. "Ezreket ölnék meg, hogy elérjem a céljaimat. Lehet, hogy már megtettem. Ki törődik azzal, hogy számoljon? De emlékezz erre, Drake, és emlékezz rá jól. Ön és barátai részesei lesznek ennek a statisztikának. Eltörlöm az emlékeidet a Föld színéről."
  
  - Ne legyél már ilyen melodramatikus - kiáltott vissza Drake. - Gyere le, és bizonyítsd be, hogy nálad van a készlet, öregem. Látta a közelben Karint és Bent, akik feszülten tanácskoznak, és mindketten hevesen bólogatni kezdtek, ahogy valami derengett.
  
  "Ne hidd, hogy ilyen könnyen meghalok, még ha véletlenül is találkozunk. Oroszország anya legkeményebb városának legkeményebb utcáin nőttem fel. És szabadon átsétáltam rajtuk. Hozzám tartoztak. A britek és az amerikaiak semmit sem tudnak az igazi harcról." A szigorú tekintetű férfi a földre köpött.
  
  Drake szeme halálos volt. - Ó, őszintén remélem, hogy nem halsz meg könnyen.
  
  - Hamarosan találkozunk, brit, nézni fogom, ahogy leég, miközben megszerezem a kincsemet. Látni fogom, ahogy sikítasz, miközben elviszem egy másik nőjét. Figyelni fogom, ahogy elrohadsz, amíg istenné leszek."
  
  "Az ég szerelmére". Komodo belefáradt abba, hogy hallgatja a zsarnokok tombolását. Egy sortüzet lőtt a kőpárkány felé, pánikba sodorva a Vérkirály embereit. Drake látta, hogy tízből kilenc még most is a segítségére futott.
  
  Azonnal visszalövések hallatszottak. A golyók a közeli kőfalakról süvítettek le.
  
  Ben felkiáltott: - Csak át kell mennünk a kövér fickón. Nem túl nehéz..."
  
  Drake érezte a de közeledőt. Felvonta a szemöldökét, amikor egy kődarab a vállára esett.
  
  - De - szólt közbe Karin, és a Bennel való hasonlósága egyre nyilvánvalóbbá vált, minél hosszabb időt töltött vele Drake. "A fogás az étel. Egy része üres. És tele van valami gázzal."
  
  - Gondolom, ez nem nevetőgáz. Drake az alaktalan holttestre nézett.
  
  Komodo egy konzervatív sortüzet lőtt, hogy távol tartsa a Vérkirály embereit. "Ha ez a helyzet, akkor ez tényleg nagyon jó cucc."
  
  - Kész porok - mondta Karin. "A kioldó gombok meghúzásakor felszabadul. Talán hasonlóak azokhoz, amelyek megölték a legtöbb régészt, akik felfedezték Tutanhamon sírját. Tudsz a feltételezett átokról, igaz? Nos, a legtöbben azt hiszik, hogy bizonyos bájitalok vagy gázok, amelyeket az ókori egyiptomi papok hagytak ránk a sírban, kizárólag a sírrablók elpusztítására szolgáltak."
  
  - Melyik a legbiztonságosabb út? - kérdezte Drake.
  
  - Nem tudjuk, de ha gyorsan, egyenként futunk, ha valaki egy kis port enged ki maga mögé, az biztosan kicsi mennyiség, ami gyorsan elpárolog. A csapda elsősorban azért van itt, hogy meghiúsítson mindenkit, aki felmászik a szoborra &# 184; , ne ess túl rajta."
  
  - Hawksworth szerint - mondta Karin feszes mosollyal.
  
  Drake felmérte a helyzetet. Ez fordulópontnak tűnt számára. Ha volt odafent megfigyelőerkély, akkor közel kellett lenniük a végéhez. Elképzelte, hogy onnan egyenes út vezet a hatodik és a hetedik kamrába, majd a legendás "kincshez".
  
  "Ez az, ahová megyünk ezzel" - mondta. "Mindent vagy semmit. Odafent - intett dühösen öklével Kovalenko felé -, egy vak ember, aki golyókat lő a világba. És, Ben, tudomásul veszem, ez egy igazi Dinoroc. De erre megyünk ezzel. Mindent vagy semmit. Készen állsz erre?"
  
  Fülsiketítő ordítás fogadta.
  
  Matt Drake menekülni kezdett, és az embereit a Pokol alsóbb szintjeire vezette saját küldetésének utolsó szakaszában, hogy megbosszulja a nőt, akit szeretett, és megszabadítsa a világot a valaha ismert leggonoszabb férfitól.
  
  Ideje kimozdulni.
  
  
  HARMINCKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  Drake felugrott az óriási szoborra, megpróbált talpon maradni, és megragadta a faragott ételt, hogy felhúzza magát. A szobor hidegnek, érdesnek és idegennek tűnt az ujjai alatt, mintha egy idegen tojást érintene. Elfojtotta a lélegzetét, miközben teljes erejével húzta, hogy megőrizze egyensúlyát, de a gyümölcs, a ropogós kenyér és a sertéscsikk tartotta.
  
  Alatta és jobbra egy nem olyan szerencsés férfi teste feküdt.
  
  Golyók fütyültek körülötte. Komodo és a Delta Team egy másik tagja fedezte a tüzet.
  
  Drake egy másodpercet sem vesztegetve átugrott a megformált figura fő részén, és lejött a másik oldalról. Amikor a lába hozzáért a kőpadlóhoz, megfordult, és felfelé mutatott a sorban következő személynek.
  
  Aztán tüzet is nyitott, és az első lövéssel megölte a Vérkirály egyik emberét. A férfi legurult a szikláról, és iszonyatos ropogással landolt immár meghalt bajtársa holtteste mellett.
  
  A sorban második ember tette.
  
  Ben volt a következő.
  
  
  * * *
  
  
  Öt perccel később az egész csapat biztonságban elrejtőzött a Falánkság árnyékában. Csak egy ételdarabot törtek össze. Drake figyelte, amint porfelhő emelkedik a levegőbe, spirálisan ívelve, mint egy halálos, elvarázsolt kígyó teste, de néhány másodperc múlva elpárolgott anélkül, hogy a menekülő bűnöző csizmájához is hozzáért volna.
  
  "Szegély."
  
  Drake kétszer mutatta az utat arra a rövid lejtőre, amely a párkány kezdetét képezte. Ebből a kilátópontból látták, hogy kecsesen felhajlik a falon, mielőtt egy sziklás fennsíkra emelkedett volna.
  
  A Vérkirály emberei visszavonultak. Versenyfutás volt az idővel.
  
  Felfelé törnek, egyetlen fájlban. A párkány elég széles volt ahhoz, hogy megbocsásson néhány hibát. Drake futás közben lőtt, megölve Kovalenko másik emberét, miközben eltűntek a következő kijárat boltíve alatt. Amikor felértek a párkány tetejére, és meglátták a hatalmas kiterjedésű sziklás kiemelkedést, Drake valami mást látott lesben.
  
  "Gránát!"
  
  Teljes sebességgel fejjel előre vetette magát a padlóra, lendületét felhasználva, hogy megcsavarja a testét, ahogy átsuhant a sima kövön, és félredobta a gránátot.
  
  Leesett a fennsíkról, és néhány másodperc múlva felrobbant. A robbanás megrázta a szobát.
  
  Komodo felsegítette. - Használhatnánk téged a futballcsapatunkban, ember.
  
  "A Yankees nem tudja, hogyan kell futballozni." Drake az erkélyre rohant, alig várta, hogy lássa, mi van mögötte, és utolérje Kovalenkót. "Ne vedd sértésnek".
  
  "Hm. Nem látom, hogy az angol csapat sok trófeát hozna haza."
  
  - Hazahozzuk az aranyat. Drake rendbe hozta az amerikait. "Az olimpiai játékokon. Beckham változtatni fog a helyzeten."
  
  Ben utolérte őket. "Igaza van. A csapat érte fog játszani. A tömeg felkel érte."
  
  Karin bosszús sikolyt hallatott a háta mögül. "Van olyan hely, ahol az ember nem beszél a rohadt fociról?"
  
  Drake kiért az erkélyre, és az alacsony, romos kőfalra tette a kezét. Az eléje táruló látványtól megeresztette a lábát, megtántorodott, elfeledte minden bánatát, és újra azon töprengett, vajon miféle lény építette valójában ezt a félelmetes helyet.
  
  A látvány, amit láttak, félelemmel és félelemmel töltötte el szívüket.
  
  Az erkély körülbelül egynegyede volt a valóban gigantikus barlangnak. Kétségtelenül a legnagyobb, amit valaha látott közülük. A fény a számtalan sötét borostyán villanásból származott, amelyeket a Vérkirály emberei engedtek el, mielőtt a hatodik szintre léptek. Még akkor is a barlang nagy része és veszélyei még mindig sötétben és árnyékban hevertek.
  
  Tőlük balra, a kijárati ívből egy fedett cikk-cakk lépcső vezetett le körülbelül száz méter magasan. E lépcsők mélyéről Drake és csapata nehéz, dübörgő hangot hallott, majd sikolyokat, amelyektől a szívük ökölbe szorult a rémülettől.
  
  Ben levegőt vett. - Haver, nem szeretem ennek a hangját.
  
  "Igen. Úgy hangzik, mint az egyik dalod bevezetője." Drake igyekezett visszatartani a lelket, hogy ne essen túl messzire, de még így is nehéz volt felemelni az állkapcsát a földről.
  
  A lépcső egy keskeny párkánynál ért véget. Ezen a párkányon túl a barlang hatalmasra nyílt. Látott egy keskeny, kanyargós ösvényt, amely a jobb falhoz tapadt, egy rövid utat, amely egy barlangba vezet a végtelen mélység felett, és egy hasonlót, amely aztán balra folytatódott, de nem volt híd vagy más eszköz, amely összekötné őket a nagy szakadék.
  
  A barlang legtávolabbi végén egy hatalmas, fekete, szaggatott szikla állt. Miközben Drake hunyorgott, úgy gondolta, hogy a szikla felénél ki tud húzni egy alakzatot, valami nagyot, de a távolság és a sötétség megakadályozta.
  
  Átmenetileg.
  
  "Az utolsó lökést" - mondta, remélve, hogy igaz. "Kövess engem".
  
  Egyszer egy katona mindig katona marad. Ezt Alison mondta neki. Közvetlenül azelőtt, hogy elhagyta őt. Közvetlenül előtte...
  
  Elhessegette az emlékeket. Most nem tudott megküzdeni velük. De igaza volt. Ijesztően igaz. Ha élt volna, minden másképp történhetett volna, de most egy katona, egy harcos vére folyt belé; igazi jelleme soha nem hagyta el.
  
  Bementek a szűk átjáróba: két civil, hat Delta katona és Matt Drake. Eleinte az alagút alig nézett ki az előzőktől, de aztán a borostyánsárga villanások fényében tovább lövöldöztek előre, Drake látta, hogy az átjáró hirtelen kettészakad és két autó szélességére kiszélesedik, és észrevette, hogy egy csatorna megszakadt. beleütközött a kőpadlóba.
  
  Irányadó csatorna?
  
  "Óvakodj azoktól, akik eltörik a bokáját." Drake egy baljós kis lyukat vett észre előtte, amely pontosan oda volt, ahová az ember beteheti a lábát. - Nem lehet túl nehéz megszökni ebben a tempóban.
  
  "Nem!" - kiáltott fel Ben egy csipetnyi humor nélkül. - Te egy átkozott katona vagy. Jobban kellett volna tudnia, mint hogy ilyeneket mondjon.
  
  Mintha megerősítené, erős dörgés hallatszott, és a talaj megremegett alattuk. Úgy hangzott, mintha valami nagy és nehéz dolog esett volna a folyosóba, amely elválasztotta azt, amelyen sétáltak. Előfordulhat, hogy visszafordulnak és blokkolják őket, vagy...
  
  "Fuss!" - kiáltotta Drake. - Csak rohanj!
  
  Mély mennydörgés kezdte betölteni a folyosót, mintha valami nehéz dolog tartana feléjük. Elmenekültek, Drake fáklyákat lőtt futás közben, és kétségbeesetten remélte, hogy sem Ben, sem Karin nem lépett bele az aljas csapdákba.
  
  Ezzel a sebességgel...
  
  Az üvöltés felerősödött.
  
  Tovább futottak, nem mertek hátranézni, a széles csatorna jobb oldalán tartottak, és abban reménykedtek, hogy Drake nem fogyott ki a fáklyákból. Egy perccel később egy második baljós morgást hallottak valahonnan elől.
  
  "Jézus!"
  
  Drake nem lassított. Ha megtenné, meghaltak volna. Elrohant egy széles nyílás mellett a falban, jobbra. Felülről jött a zaj. Megkockáztatott egy gyors pillantást.
  
  NEM!
  
  Blakeynek igaza volt, az őrült kis strébernek. A Rolling Stones mennydörgött feléjük, és nem Dinoroc stílusban. Ezek nagy gömb alakú kőgolyók voltak, amelyeket ősi mechanizmusok bocsátottak ki, és nyilvánvaló és rejtett csatornák irányítottak. A tőlük jobbra álló Drake-nek csapott le.
  
  Nagy sebességet vett fel. "Fuss!" Kiabálva megfordult. "Istenem".
  
  Ben csatlakozott hozzá. Két Delta katona, Karin és Komodo egy centivel elrohant a lyukon. További két katona nyomult el mellettük, megbotlottak a lábukban, és beleütköztek Komodóba és Karinba, és egy nyögő gubancba kerültek.
  
  De az utolsó ember Deltából nem volt ilyen szerencsés. Hang nélkül eltűnt, amikor egy hatalmas labda kirepült a keresztfolyosón, egy Mack teherautó erejével nekicsapódott, és az alagút falába csapódott. Volt még egy ütközés, amikor az őket üldöző labda beleütközött a menekülési útvonalukat elzáró labdaba.
  
  Komodo arca mindent elmondott. - Ha sietünk - dörmögte -, megkerülhetjük a többi csapdát, még mielőtt kitörnének.
  
  Újra felszálltak. Elhaladtak még három kereszteződésen, ahol hatalmas gépezetek mechanizmusai dübörögtek, recsegtek, zörögtek. A Delta vezetőjének igaza volt. Drake figyelmesen hallgatott, de nem hallott Kovalenko vagy az előtte haladó emberei hangját.
  
  Aztán rábukkantak az akadályra, amitől annyira félt. Az egyik hatalmas kő magasodott előre, elzárva az utat. Összebújtak, és azon töprengtek, hogy lehetséges-e, hogy ez a dolog hamarosan újraindul.
  
  - Lehet, hogy elromlott - mondta Ben. - Úgy értem, csapda.
  
  - Vagy talán... Karin térdre rogyott, és néhány métert előrekúszott. - Talán itt kellett volna lennie.
  
  Drake mellé zuhant. Ott egy hatalmas szikla alatt volt egy kis hely a mászáshoz. Volt elég hely, hogy az ember megszoruljon alatta.
  
  "Nem jó". Komodo is leguggolt. "Egy embert már elvesztettem ebben a barom csapdában. Keress egy másik utat, Drake.
  
  - Ha jól gondolom - mondta Drake, és a válla fölött átnézett -, amint ezek a csapdák visszaállnak, újra kitörnek. Ugyanazon a nyomástartó rendszeren kell működniük, mint a többinek. Itt csapdába esünk." Komodo szemébe nézett kemény tekintettel. - Nincs más választásunk.
  
  Meg sem várva a választ, becsúszott a labda alá. A csapat többi tagja mögötte tolongott, nem akartak az utolsók lenni a sorban, de a Delta emberei fegyelmezettek voltak, és ott helyezkedtek el, ahol a parancsnokuk jelezte. Drake érezte, ahogy a mellkasában feltámad az ismerős vágy, a vágy, hogy azt mondja: Ne aggódj, bízz bennem. Végigvezetlek rajta, de tudta, hogy soha többé nem fogja elmondani.
  
  Kennedy értelmetlen halála után nem.
  
  Egy pillanatnyi mocorgás után azon kapta magát, hogy fejjel előre lecsúszik egy meredek lejtőn, és azonnal hallotta, hogy a többiek követik őt. Az alja nem volt messze, de elegendő helyet hagyott neki, hogy közvetlenül a hatalmas kőgolyó alatt álljon. Mindenki más mögötte tolongott. Erősen gondolkodva egy izmot sem mert megmozdítani. Ha ez a dolog összeomlik, azt akarta, hogy mindenki egyenrangú legyen.
  
  De aztán a csiszológép ismerős nyögő hangja megrázta a csendet, és a labda megmozdult. Drake felszállt, mint egy denevér a pokolból, és azt kiáltozta, hogy mindenki kövesse őt. Lelassított, és segített Bennek járni, érzékelve, hogy még egy fiatal diáknak is vannak fizikai korlátai, és hiányzik belőlük a katona állóképessége. Tudta, hogy Komodo segíteni fog Karinnak, bár mivel ő harcművészeti szakértő volt, fizikai erőnléte könnyen egyenrangú lehet egy férfiével.
  
  Csoportként lerohantak a kivágott folyosón a halálosan guruló labda alatt, és megpróbálták kihasználni a lassú indítást, mert egy meredek lejtővel találkozhatnak előttük, amely arra kényszeríti őket, hogy újra szembenézzenek vele.
  
  Drake észrevette a törött bokáját, és figyelmeztetést kiáltott. Átugrott az ördögien elhelyezett lyukon, szinte magával rántva Bent. Aztán nekiütközött egy lejtőnek.
  
  Durva volt. Lenyomott fejjel, dübörgő lábakkal, jobb karjával Ben dereka köré fonódott, és minden lépéssel felemelkedett. Végül egy kicsit eltalálta a labdát, de aztán mindenkinek lehetőséget kellett adnia mögötte.
  
  Nem adta fel, csak előrelépett, hogy teret adjon a többieknek, és még néhány fáklyát lőtt előre.
  
  Egy tömör kőfalról pattantak vissza!
  
  Egy hatalmas kő zúgva gördült feléjük. Az egész csapat továbbjutott, de most zsákutcába került. Szó szerint.
  
  Drake szeme mélyebb feketeséget észlelt a "Van egy lyuk" fényes villanásai között. Lyuk a földben."
  
  Gyorsan, összekuszált lábbal, és a kétségbeeséstől megkopott idegekkel rohantak a lyukba. Kicsi volt, emberméretű, belül pedig teljesen fekete.
  
  - A hit ugrása - mondta Karin. - Mintha hinnénk Istenben.
  
  A kőgolyó heves üvöltése felerősödött. Egy percen belül összetörték őket.
  
  - Glow stick - mondta Komodo feszült hangon.
  
  "Nincs idő". Drake eltörte az izzórudat, és egyetlen gyors mozdulattal beugrott a lyukba. Az esés végtelennek tűnt. A feketeség megcsillant, mintha göcsörtös ujjakkal nyúlna ki. Másodperceken belül elérte az alját, engedte a lábát, és erősen beütötte a fejét a kemény sziklába. Szeme előtt csillagok úsztak. Vér folyt le a homlokán. Figyelembe véve azokat, akik követni fogják, a helyén hagyta az izzórudat, és kimászott a hatótávolságon kívül.
  
  Valaki más zuhanással landolt. Aztán Ben volt mellette. - Matt. Matt! Jól vagy?"
  
  - Ó, igen, átkozottul jól vagyok. Leült, a halántékát fogta. - Van aszpirined?
  
  - Rohadni fogják a belsejét.
  
  "Polinéz Mai Tai? Hawaii lávafolyás?"
  
  - Istenem, ne említsd itt az L-szót, haver.
  
  - Mit szólnál egy újabb hülye vicchez?
  
  "Soha ne fogyjon ki belőlük. Nyugodjon."
  
  Ben ellenőrizte a sebét. Ekkorra a csapat többi tagja épségben landolt, és ott tolongtak. Drake félreintette a fiatal srácot, és felállt. Minden működőképesnek tűnt. Komodo kilőtt egy pár fáklyát, amelyek a tetőt találták el, és visszapattantak a meredek lejtőn.
  
  És újra és újra elestek, amíg ki nem jöttek a lenti boltíven.
  
  - Ez az - mondta Drake. - Azt hiszem, ez az utolsó szint.
  
  
  NEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake és a Delta Team erősen tüzelve emelkedett ki az alagútból. Nem volt más választás. Ha meg akarták állítani Kovalenkót, a sebesség létfontosságú volt. Drake azonnal jobbra nézett, eszébe jutott a barlang elrendezése, és látta, hogy a Vérkirály emberei átugrottak az első S-alakú párkányra, és annak legtávolabbi pontja körül gyülekeztek. A második S-alakú párkány eleje néhány lépéssel előttük kezdődött, de az óriásbarlang túloldalán ismeretlen mélységű, tátongó szakadék választotta el őket. Most, hogy közelebb ért, és amint a Vérkirály emberei még több borostyánsárga villanást eresztettek ki, végre jól szemügyre vehette a barlang túlsó végét.
  
  A hátsó falból egy hatalmas sziklafennsík állt ki, ugyanazon a szinten, mint mindkét S-alakú párkány. A leghátsó falba egy meredek lépcső volt vésve, amely olyan közelinek tűnt a függőlegeshez, hogy még egy maverick is megszédül.
  
  Egy nagy fekete alak hajolt ki a lépcső tetején. Drake csak egy pillantást vethetett rá, de... ez egy kolosszális kőből készült szék? Talán egy valószínűtlen, szokatlan trón?
  
  A levegő tele volt golyókkal. Drake féltérdre esett, félredobta a férfit, és meghallotta szörnyű sikolyát, amint a mélybe zuhant. Az egyetlen fedezék felé futottak, amit láttak, egy törött sziklatömb felé, amely valószínűleg a fenti erkélyről esett le. Miközben nézték, Kovalenko egyik embere kilőtt egy hangosan beszélő fegyvert, amely egy terjedelmes acélnyílónak tűnő darabot lőtt ki a résen. Hangos reccsenéssel nekiütközött a túlsó falnak, és beleakadt a kőbe.
  
  Ahogy a dart repült, egy vastag kötél kibomlott mögötte.
  
  Ezután a zsinór másik végét ugyanabba a fegyverbe helyezték, és a legközelebbi falba indították, több lábbal az első fölé. A kötelet gyorsan meghúzták.
  
  Létrehoztak egy postavonalat.
  
  Drake gyorsan elgondolkodott. "Ha meg akarjuk állítani, szükségünk van erre a jelzésre" - mondta. "Túl sokáig tartana létrehozni a sajátunkat. Szóval ne lődd le. De meg kell állítanunk őket, amikor átlépik a határt."
  
  - Gondolj inkább a Véres Királyra - mondta Karin undorodva. - Gondolj arra, hogy megszakította a vonalat, miközben az utolsó néhány embere még rajta van.
  
  - Nem állunk meg - mondta Drake. "Soha".
  
  Kiugrott a fedezék mögül, és tüzet nyitott. A Delta Force katonái balra és jobbra futottak, óvatosan, de pontosan lövöldöztek.
  
  Kovalenko első embere átrohant a szakadékon, menet közben felgyorsult, és ügyesen landolt a túloldalon. Gyorsan megfordult, és teljesen automata üzemmódban elkezdett egy eltakaró tűzfalat felállítani.
  
  A Delta katonát oldalra dobták, darabokra tépték. Teste összeesett Drake előtt, de az angol anélkül ugrott át, hogy megtört volna. Ahogy közeledett az első S-alakú párkányhoz, az üresség széles szakadéka nyílt meg előtte. Neki kellene ugrani!
  
  A lövöldözést folytatva átugrott a résen. Kovalenko második embere végigrepült a vonalon. A közeli barlang faláról sziklák repültek le, ahogy a golyók pusztító erővel csaptak be.
  
  Drake csapata futott és ugrott utána.
  
  A harmadik alak felugrott a szorosan megfeszített vonalra. Kovalenko. Drake agya sikoltott rá, hogy készítse el a lövést. Éljen a lehetőséggel! Távolítsa el ezt a szemétládát azonnal.
  
  De túl sok minden elromolhat. Megtörheti a határt, és Kovalenko továbbra is biztonságban lehet. Csak bántani tudja a fattyút. És - ami a legfontosabb - élve kellett az orosz seggfej, hogy megállítsák a véres bosszúállást.
  
  Kovalenko épségben landolt. További három emberének sikerült átkelnie rajtuk. Drake még hármat ejtett, ahogy a két erő összeért. Három lövés közelről. Három gyilkosság.
  
  Aztán a puska a fejéhez repült. Leguggolt, a vállára dobta támadóját, és a párkányról a sötétbe lökte. Megfordult és csípőből lőtt. Egy másik ember elesett. Komodo az oldalán állt. Kihúztak egy kést. Vér fröccsent a barlang falára. Kovalenko emberei lassan visszavonultak, egy sziklára hajtották őket maguk mögött.
  
  A maradék négy Delta katona letérdelt a szakadék szélére, és óvatosan lőtt Kovalenko bármelyik emberére, aki a vonal közelében tartózkodott. Azonban csak idő kérdése volt, hogy egyiküknek eszébe jutott, hogy meghátráljon, és elkezdjen pot shotokat készíteni.
  
  A gyorsaság volt mindenük.
  
  A Vérkirály két további embere felmászott a zipline-ra, és most eltolta magát. Drake látta, hogy a másik elkezd felmászni a bástyákra, és tüzet lőtt, és elsodorta, mint egy lecsapott legyet. A férfi lehajtott fejjel, sikoltozva rohant rá, kétségtelenül látta, hogy elvágták. Drake a falhoz húzódott. Komodo lerántotta a férfit a párkányról.
  
  "Fel!"
  
  Drake értékes másodperceket töltött azzal, hogy körülnézett. Mi a fenének tartották azt az átkozott vonalat?Akkor látta. Biztosan minden ember kapott egy kis speciális blokkot, mint amilyet a szakemberek használnak. Többen feküdtek. A Bloody King minden eshetőségre felkészülve jött.
  
  Drake is. Professzionális barlangkutató felszereléseket hordtak a hátizsákjukban. Drake gyorsan kihúzta a blokkot, és a hátára csatolta a biztonsági övet.
  
  - Ben!
  
  Amikor a fiatalember lopva közeledett, Drake Komodóhoz fordult. - Elhozod Karint?
  
  "Biztosan". Durva, kemény arccal, harci sebekkel a nagydarab férfi még mindig nem tudta elrejteni, hogy már le van csapva.
  
  Minden helyről...
  
  Abban bízva, hogy a Delta emberei távol tartják Kovalenko bolondjait, Drake növelte a nyomást azáltal, hogy gyorsan ráerősítette a csigát a szorosan megfeszített kábelre. Ben becsatolta a biztonsági övét, Drake pedig átadta neki a puskát.
  
  - Lőj úgy, mintha az életünk múlna rajta, Blakey!
  
  Sikoltozva ellöktek, és végigszáguldottak a zipline-on. Ebből a magasságból és ekkora sebességgel a távolság nagyobbnak tűnt, a távoli párkány pedig távolodni látszott. Ben tüzet nyitott, lövései magasra és szélesre röpültek, és kődarabok záporoztak lent a Vérkirály embereire.
  
  De nem számított. A zajra, a nyomásra és a fenyegetésre volt szükség. Felgyorsítva Drake felemelte a lábát, ahogy a levegő elszáguldott mellette, és hatalmas feneketlen szakadékot tárt fel alatta. A rémület és az izgalom megdobogtatta a szívét. A dróthálón áthúzott fém szíjtárcsa hangja hangosan sziszegett a fülében.
  
  Több golyó fütyült el mellette, átvágva a levegőt a rohanó pár körül. Drake viszonzó tüzet hallott a Delta csapattól. Kovalenko egyik embere zajosan összeesett. - üvöltötte Ben, és a ravaszt tartotta.
  
  Minél közelebb értek, annál veszélyesebbé vált. Isten áldása volt, hogy Kovalenko embereinek nem volt fedezete, és a Delta Team felől érkező folyamatos golyózápor túlságosan is elviselhető volt. Drake még ekkora sebességnél is érezte, ahogy a hideg végigfut a lábán. Évszázados feketeség kavargott alatta, forrongott, kavargott, és talán spektrális ujjakkal nyúlt ki, hogy megpróbálja lerángatni egy örök ölelésbe.
  
  A párkány feléje rohant. Az utolsó pillanatban a Vérkirály visszavonulásra utasította az embereit, Drake pedig elengedte a blokkot. Lábra szállt, de lendülete nem volt elég ahhoz, hogy fenntartsa az egyensúlyt az előre ható lökés és a hátrafelé irányuló súly között.
  
  Más szóval, Blakey súlya visszaverte őket. A szakadékba.
  
  Drake szándékosan oldalra esett, és egész testét belevetette az ügyetlen manőverbe. Ben kétségbeesetten megragadta a makacs követ, de még mindig bátran fogta a puskáját. Drake hallotta a cipzár meghúzódásának hirtelen zaját, és rájött, hogy Komodo és Karin már rajta vannak, és nyaktörő sebességgel közelednek felé.
  
  A Vérkirály emberei a párkányon haladtak a csarnok hátsó részébe, és majdnem sikerült megtenniük az utolsó ugrást a hatalmas sziklafennsíkra, ahol a titokzatos lépcső kezdődött. A jó hír az volt, hogy már csak körülbelül egy tucat ember maradt.
  
  Drake átkúszott a párkányon, mielőtt kicsatolta volna Bent, majd hagyott magának néhány másodpercet lélegezni, mielőtt leült. Komodo és Karin egy szempillantás alatt elrepültek a szeme előtt, a páros kecsesen, enyhe ravasz mosoly nélkül landolt.
  
  - A srác hízott egy kicsit. Drake Benre mutatott. "Túl sok teljes reggeli. Nem elég a tánc."
  
  "A zenekar nem táncol." Ben azonnal visszavágott, ahogy Drake felmérte a következő lépésüket. Várjak a csapat többi tagjára, vagy üldözzem?
  
  "Hayden azt mondja, amikor táncolsz, úgy nézel ki, mint Pixie Lott."
  
  "Hülyeség".
  
  Komodo Kovalenko embereiről is gondoskodott. A kötél ismét megfeszült, és mindannyian a falhoz szorították magukat. Gyors egymásutánban újabb két Delta katona érkezett, csizmájuk hangosan kaparászott a homokon, miközben lelassítottak, hogy gyorsan megálljanak.
  
  "Mozogj." Drake meghozta a döntését. - Jobb, ha nem hagyunk nekik időt a gondolkodásra.
  
  Fegyvereiket készenlétben tartva rohantak végig a párkányon. A Vérkirály előrenyomulását egy pillanatra eltakarta egy kanyar a sziklás falban, de ahogy Drake és legénysége kitisztította az ívet, meglátták Kovalenkót és a többi emberét már a sziklás fennsíkon.
  
  Még két embert elveszített valahol.
  
  Most pedig, úgy tűnt, rendkívüli intézkedések megtételére utasították őket. Többen hordozható RPG gránátvetőket vettek elő.
  
  - A fenébe is, szájkosaruk van! Drake felsikoltott, majd megállt és megfordult, szíve hirtelen átesett a földön. "Óh ne-"
  
  A torkolatból berakott gránát első pukkanása és sípja hallatszott. Az utolsó két Delta katona száguldott végig a zipline-on, és a párkányt célozta meg, amikor egy rakéta eltalálta. A zsinórhorgonyok feletti falnak ütközött, és kő-, por- és palarobbanás során elpusztította azokat.
  
  A vonal megereszkedett. A katonák a fekete feledésbe repültek, anélkül, hogy hangot adtak volna ki. Akárhogy is, ez még rosszabb volt.
  
  Komodo káromkodott, a harag eltorzította arcvonásait. Jó emberek voltak, akikkel évekig edzett és velük harcolt. Most már csak három erős volt a Delta csapatában, plusz Drake, Ben és Karin.
  
  Drake felsikoltott, és üldözőbe vette őket a párkányon, megőrülve attól a tudattól, hogy hamarosan új szerepjátékok indulnak. A túlélők végigszáguldottak a párkányon, izzórudaktól és rengeteg borostyánvillanástól vezérelve. Minden lépés közelebb vitte őket egy sziklás fennsíkhoz, egy furcsa lépcsőhöz és a sziklafalból kiálló óriási trón rejtélyes, de hihetetlen látványához.
  
  Eldördült a második RPG lövés. Ez a futók mögötti párkányon felrobbant, megrongálta, de nem tette tönkre az utat. Még futás közben is, túlterhelt izmait a végletekig nyomva, Drake hallotta, amint Kovalenko odakiált az embereinek, hogy vigyázzanak - lehet, hogy a párkány az egyetlen kiút onnan.
  
  Drake most a párkány lábához ért, és meglátott egy szakadékot, amelyen át kellett ugrania, hogy elérje a sziklás fennsíkot, és szembeszálljon a Vérkirály embereivel.
  
  Hatalmas volt.
  
  Valójában olyan nagy, hogy majdnem megtántorodott. Majdnem megállt. Nem magam miatt, hanem Ben és Karin miatt. Első pillantásra nem hitte, hogy megcsinálják az ugrást. De aztán megkeményítette a szívét. Nekik kellett. És nem lehetett lassítás, nem lehet visszafordulni. Ők voltak az egyetlenek, akik képesek voltak megállítani a Véres Királyt, és véget vetni őrült tervének. Az egyetlen ember, aki képes megsemmisíteni a nemzetközi terrorizmus vezetőjét, és gondoskodni arról, hogy soha többé ne legyen esélye senkinek sem ártani.
  
  De még mindig félig megfordult futás közben. - Ne hagyd abba - kiáltotta Bennek. "Hinni. Meg tudod csinálni".
  
  Ben bólintott, az adrenalin uralta lábait és izmait, és megtöltötte akaraterővel, nagyszerűséggel és erővel. Drake találta el először a rést, kinyújtott karokkal és még mindig lendületes lábakkal ugrott, és úgy ívelt át a résen, mint egy olimpiai sportoló.
  
  Ben következett, kinyújtott karral, minden irányba vetett fejjel, az idegek átszelték az egyensúlyérzékét. De néhány centivel a túloldalon landolt.
  
  "Igen!" - kiáltott fel, Drake pedig rávigyorgott. - Jessica Ennis nem tehet ellened, haver.
  
  Komodo ezután nehézkesen landolt, szinte kifordította a testét, miközben azonnal megfordult és Karinra nézett. Gyönyörű volt az ugrása. Magasra emelt lábak, ívelt hát, tömeges előremozgás.
  
  És tökéletes leszállás. A Delta Team többi tagja követte.
  
  Drake megfordult, hogy a valaha látott legmegrázóbb látványt lássa.
  
  A Véres Király és emberei sikoltozva és jajgatva, legtöbbször vérrel és tátongó sebekkel borítva, mind egyenesen feléjük rohantak, és fegyvereiket úgy hadonászták, mint a pokol démonai.
  
  Itt az ideje a végső csatának.
  
  
  NEGYVENEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Matt Drake túlélte, és szembekerült a Véres Királlyal.
  
  Emberei érkeztek meg elsőként, sikolyok hallatszottak, ahogy a puskák csörömpöltek, a kések pedig kardként csattantak és villogtak, visszaverve a borostyánsárga fényt, és sokfelé lökték tüzüket. Több lövés is eldördült, de ilyen távolságból és a tesztoszteron és a félelem forgatagában egyik sem volt megfelelően célzott. És mégis éles kiáltás hallatszott Drake, egy másik elesett Delta-katona mögül.
  
  Drake izmai úgy fájtak, mintha egy háromszáz kilós gorillával küzdött volna. Vér és kosz borította el az arcát. Kilenc ember támadta meg őket, de mindet legyőzte, mert a Vérkirály mögöttük állt, és semmi sem akadályozta meg abban, hogy bosszút álljon.
  
  Az öreg katona visszatért, a civil arca mostanra lecsökkent, és újra ott volt, a legfelső rangokban, a legrosszabb kibaszott katonákkal.
  
  Három férfit lőtt le, egyenesen a szívén. Belépett a negyedikbe, megfordította a fegyvert, teljesen összetörte a férfi orrát és egyúttal eltörte az arccsontjának egy részét. Három másodperc telt el. Érezte, hogy a Delta legénysége szinte félve elhátrál tőle, teret adva neki a munkának. Otthagyta őket, hogy megküzdjenek a három zsoldossal, miközben egy ember és maga Kovalenko felé indult.
  
  Komodo megfejelte a férfit, a másikat pedig egy mozdulattal halálra szúrta. Karin mellette volt, és nem hátrált meg. Egy pillanatra sem. A tenyerével hátralökte a megszúrt férfit, majd ütések kombinációja következett. Miközben a zsoldos morgott, és megpróbálta felkészíteni magát, a lány közbelépett, és egy taekwondo technikával átdobta a vállára.
  
  A puszta széle felé.
  
  A férfi sikoltozva megcsúszott, elragadta a szakadék. Karin Komodóra meredt, és hirtelen rájött, mit tett. Egy nagy csapat vezetője gyorsan gondolkodott, és hálát adott neki, azonnal értékelte tetteit, és aktualitást adott neki.
  
  Karin vett egy mély levegőt.
  
  Drake szembefordult a Vérkirállyal.
  
  Végül.
  
  Az utolsó ember túlélte a rövid küzdelmet, és most vonaglódva feküdt a lábainál, légzőcsöve összetörve és mindkét csuklója eltört. Kovalenko megvető pillantást vetett a férfira.
  
  "Bolond. És gyenge."
  
  "Minden gyenge ember elbújik gazdagsága és az általa hozott hatalom látszata mögé."
  
  "Hasonlóság?" Kovalenko pisztolyt vett elő, és arcon lőtte a vonagló férfit. "Nem erő ez? Gondoltad, hogy hasonló? Minden egyes nap hidegvérrel megölök egy embert, mert megtehetem. Ez a hatalom látszata?
  
  - Ugyanúgy, ahogy Kennedy Moore megölését parancsolta? Mi lesz a barátaim családjával? Lehet, hogy a világ egy része szült téged, Kovalenko, de nem az a része volt épeszű.
  
  Gyorsan és egyszerre mozogtak. Két fegyver, egy pisztoly és egy puska egyszerre kattan.
  
  Mindkettő üres. Dupla kattintás.
  
  "Nem!" Kovalenko sikolya tele volt gyermeki dühvel. Megtagadták.
  
  Drake megszúrta a kését. A Véres Király oldalra kerülve mutatta meg utcai okosságát. Drake rádobta a puskát. Kovalenko rezzenéstelenül vágta a homlokára az ütést, és egyúttal kést is előhúzott.
  
  - Ha magamnak kell megölnöm, Drake...
  
  - Ó, igen, megteszed - mondta az angol. "Nem látok többé senkit a közelben. Egy kibaszott shillinged sincs, haver.
  
  Kovalenko kiugrott. Drake lassított felvételben látta. Kovalenko azt gondolhatta, hogy keményen nőtt fel, sőt azt gondolhatta, hogy keményen edzett, de az edzése semmi volt ahhoz képest, hogy a brit SAS kemény követelményeknek és teszteknek volt kitéve.
  
  Drake oldalról lépett be egy gyors térdcsapással, ami átmenetileg megbénította Kovalenkót és több bordáját is eltörte. Az orosz száján kiszabadult sóhaj azonnal elfojtott. Hátrált.
  
  Drake gyors támadást színlelt, megvárta a Vérkirály reakcióját, és a sajátjával azonnal elkapta a férfi jobb kezét. Egy gyors kanyar, és Kovalenko csuklója eltört. És megint csak sziszegett az orosz.
  
  Komodo, Karin, Ben és a megmaradt Delta katona figyelte őket.
  
  A Vérkirály rájuk meredt. "Nem ölhetsz meg. Mindannyiótok. Nem ölhetsz meg. Isten vagyok!"
  
  - morogta Komodo. - Nem ölhetünk meg, idióta. Pokolian sokat kell majd sikoltoznia. De biztos vagyok benne, hogy alig várom, hogy segíthessek kiválasztani, melyik pokolban töltsd életed hátralévő részét."
  
  "Börtön." A rohadt király kiköpött. "Egyetlen börtön sem tarthat fogva. Egy hétig az enyém lesz."
  
  Komodo szája mosolyra tört. - Több börtön - mondta csendesen. - Nem is léteznek.
  
  Kovalenko egy pillanatig meglepettnek tűnt, de aztán ismét az arrogancia borította be az arcát, és visszafordult Drake-hez. "És te?" - kérdezte. - Akár halott is lennél, ha nem kellene üldöznöm a fél világ körül.
  
  "Halott?" - visszhangozta Drake. "Különböző típusú halottak vannak. Ezt tudnod kell."
  
  Drake belerúgott hideg, halott szívébe. Kovalenko megtántorodott. A szájából folyt a vér. Szánalmas kiáltással térdre rogyott. Szégyenteljes vége a Bloody King számára.
  
  Drake nevetett rá. - Befejezte. Kösd meg a kezét, és menjünk."
  
  Ben beszélt. - Feljegyeztem a beszédmintáját. - mondta halkan, és felvette a telefonját. "Speciális szoftverrel reprodukálhatjuk a hangját. Matt, valójában nincs rá szükségünk élve.
  
  A pillanat olyan feszült volt, mint a robbanás előtti utolsó másodperc. Drake arckifejezése lemondóról tiszta gyűlöletté változott. Komodo habozott beavatkozni, nem félelemből, hanem nehezen kivívott tiszteletből - ez az egyetlen tisztelet, amit egy katona felismerhet. Karin szeme elkerekedett a rémülettől.
  
  Drake felemelte a puskáját, és megütötte a kemény acélt Kovalenko homlokán.
  
  "Biztos vagy benne?"
  
  "Pozitívan. Láttam meghalni. Ott voltam. Parancsot adott a Hawaii elleni terrortámadásokra.Ben körülnézett a szobában. - Még a pokol is kiköpi.
  
  - Ide tartozol. Drake mosolya hideg és sötét volt, akár a Véres Király lelke. "A pokol kapuin túl. Itt kell maradnod, és itt kell meghalnod."
  
  Kovalenko állkapcsa erősen összeszorult; e mögött negyven év halál, nélkülözés és véres hanyatlás húzódott. - Soha nem fogsz megijeszteni.
  
  Drake az elesett férfit tanulmányozta. Igaza volt. A halál nem ártana neki. Semmi sem volt a földön, ami megrémíthette volna ezt az embert.
  
  De volt egy dolog, ami megtörte.
  
  - Tehát itt lekötözünk. Leengedte a puskát, Komodo nagy megkönnyebbülésére. "És továbbra is követeljük a kincset. Ez egy küldetés volt az életedért, és soha nem fogod megtudni, mi volt az. De jegyezd meg a szavaimat, Kovalenko, megteszem. "
  
  "Nem!" Az orosz sikítása azonnal hallatszott. "Mi a panasza? Nem! Soha. Ez az enyém. Ez mindig is az enyém volt."
  
  Kétségbeesett ordítással a Vérkirály még egy utolsó kétségbeesett lökést hajtott végre. Arcát eltorzította a fájdalom. Vér folyt az arcából és a kezéből. Felállt, és minden porcikájában akaratát és gyűlölettel és gyilkossággal teli életet beletett az ugrásába.
  
  Drake szeme szikrázott, arca kemény lett, mint a gránit. Hagyta, hogy a Vérkirály megüsse, szilárdan kitartott, miközben az őrült orosz tucatnyi ütéssel elhasználta az utolsó csepp energiáját is, először erős, de gyorsan elgyengült.
  
  Aztán Drake felnevetett, hang hallatszott a sötétségen túlról, szerelemtől mentes és elveszett hang, félúton megrekedt a purgatórium és a pokol között. Amikor a Vérkirály utolsó energiája is elfogyott, Drake meglökte a tenyerével, és a mellkasára állt.
  
  "Minden hiábavaló volt, Kovalenko. Vesztesz".
  
  Komodo az oroszhoz rohant, és megkötözte, mielőtt Drake meggondolhatta volna magát. Karin segített elterelni a figyelmét azáltal, hogy rámutatott a majdnem függőleges lépcsőre és a kiugró fekete trón lenyűgöző látványára . Innen még lenyűgözőbb volt. A lény hatalmas volt és tökéletesen kidolgozott, száz lábbal a fejük felett lógott.
  
  "Ön után".
  
  Drake felmérte a következő akadályt. A lépcső enyhe szögben, körülbelül száz lábnyira emelkedett. A trón alsó része mélyfekete volt, annak ellenére, hogy sok borostyánsárga fénypont volt körülötte.
  
  - Először nekem kellene mennem - mondta Komodo. "Van némi hegymászási tapasztalatom. Egyszerre fel kell másznunk néhány lépést, menet közben karabinereket behelyezve, majd kiterjesztenünk a biztonsági vonalat a csapatunkra."
  
  Drake hagyta, hogy vezessen. A düh még mindig erős volt az elméjében, szinte elsöprő. Az ujja még mindig jól érezte magát az M16-os ravaszán. De ha most megölné Kovalenkót, az azt jelentené, hogy örökre megmérgezi a lelkét, és olyan sötétséget kelt, amely soha nem oszlik el.
  
  Ahogy Ben Blake mondaná, ez a sötét oldalra fordítaná.
  
  Komodo után elkezdett felkapaszkodni a falon, és elterelésre volt szüksége, mert egyre nőtt a bosszú iránti szüntelen vágy, és megpróbálta átvenni az irányítást felette. A hirtelen felemelkedés azonnal összpontosította elméjét. A Véres Király kiáltásai és nyögései elhaltak, ahogy a trón közeledett, és a lépcsők egyre nehezebbé váltak.
  
  Felmentek, Komodo vezette az utat, gondosan rögzítve minden karabinert, mielőtt ellenőrizték a súlyát, majd befűztek egy biztonsági kötelet, és ledobták a csapatának. Minél magasabbra másztak, annál sötétebb lett. A lépcső minden egyes lépcsőfoka élő sziklába volt vésve. Drake félelmet kezdett érezni, ahogy felállt. Valami hihetetlen kincs várt rájuk; a zsigereiben érezte.
  
  De a trón?
  
  Teljes ürességet érezve maga mögött, megállt, összeszedte a bátorságát és lenézett. Ben küszködött, szeme tágra nyílt és ijedt. Drake olyan együttérzést és szeretetet érzett fiatal barátja iránt, ami Kennedy halála óta nem volt. Látta, hogy a megmaradt Delta katona próbál segíteni Karinnak, és elmosolyodott, amikor a lány leintette. Segítő kezet nyújtott Bennek.
  
  - Ne csináld magadból, Blakey. hagyjuk."
  
  Ben ránézett, és olyan volt, mintha tűzijáték robbant volna ki az agyában. Drake szemében vagy hangjának tónusában valami felizgatta, és remény ült ki az arcán.
  
  - Hála Istennek, hogy visszatértél.
  
  Drake segítségével Ben gyorsabban mászott. A mögöttük lévő halálos üresség feledésbe merült, és minden lépés a felfedezés felé tett lépés, nem pedig a veszély felé. A trón alsó része egyre közelebb került, mígnem érinthető távolságba került.
  
  Komodo óvatosan lesétált a lépcsőn, és felmászott magára a trónra.
  
  Egy perc múlva felkeltette a figyelmüket vonzó amerikai akcentusa. - Ó, istenem, ezt nem hiszitek el.
  
  
  NEGYVENKETTEDIK FEJEZET
  
  
  Drake átugrott a kis résen, és közvetlenül a trón lábát alkotó széles kőtömbön landolt. Megvárta, amíg Ben, Karin és az utolsó Delta katona megérkezik, mielőtt Komodóra nézett.
  
  - Mi van odafent?
  
  A Delta Team vezetője felmászott a trónra. Most a széléhez sétált, és lebámult rájuk
  
  "Aki ezt a trónt építette, egy nem túl titkos átjárót biztosított. Itt, a trón háta mögött van egy hátsó ajtó. És nyitva voltak."
  
  - Ne menj a közelébe - mondta Drake gyorsan, a csapdarendszerekre gondolva, amelyek mellett elhaladtak. "Amennyire tudjuk, ez egy kapcsolót vált ki, amely egyenesen lefelé küldi ezt a trónt."
  
  Komodo bűnösnek tűnt. "Jó hívás. Az a baj, hogy már van egy. A jó hír az... - vigyorgott. - Nincsenek csapdák.
  
  Drake kinyújtotta a kezét. - Segíts fel.
  
  Egymás után felmásztak az obszidián trón ülésére. Drake-nek egy pillanatra megfordult, és megcsodálta a mélység látványát.
  
  Közvetlenül szemben, egy hatalmas szakadékon át, ugyanazt a kőerkélyt látta, amelyet korábban elfoglaltak. Az erkély, ahonnan Cook kapitány távozott. Az erkély, ahol a Véres Király nagy valószínűséggel elveszítette az utolsó józan eszét is. Úgy tűnt, csak egy kőhajításnyira vannak, de megtévesztő mérföld volt.
  
  Drake grimaszt vágott. - Ezt a trónt - mondta halkan. - Ezt azért építették...
  
  Ben sikolya szakította félbe. "Matt! Fészkes fenébe. Ezt nem fogod elhinni."
  
  Nem a barátja hangjában hallható döbbenet váltotta ki a félelmet Drake idegvégződésein, hanem egy előérzet. Előjel.
  
  "Mi ez?"
  
  Megfordult. Azt látta, amit Ben.
  
  - Bassza meg.
  
  Karin kilökte őket. "Mi ez?" Aztán ő is látta. "Soha".
  
  Megnézték a trón hátulját, a magas oszlopot, ahol valaki támaszkodhat, és a hátsó ajtót alkotó részt.
  
  A ma már ismert örvények fedték - hihetetlenül ősi szimbólumok, amelyek az írás valamilyen formájának tűntek - és ugyanazok a szimbólumok, amelyek mindkét időutazó eszközre, valamint a Diamond alatti nagy boltívre voltak felírva. Fej, amelyet Cook a Pokol Kapujának nevezik.
  
  Ugyanazok a szimbólumok, amelyeket Thorsten Dahl nemrég fedezett fel az istenek sírjában, távol Izlandon.
  
  Drake lehunyta a szemét. "Hogy történhet ez? Mióta először hallottunk Odin kilenc véres szilánkjáról, úgy érzem, hogy egy álomban élek. Vagy egy rémálom."
  
  - Lefogadom, hogy még nem végeztünk a kilenc résszel - mondta Ben. "Ez biztos manipuláció. A legmagasabb rendű. Mintha kiválasztottak volna minket, vagy ilyesmi."
  
  - Inkább átkozott. - morogta Drake. - És hagyd abba a Star Wars-os baromságot.
  
  - Kicsit kevesebb Skywalkerre gondoltam, kicsit több Chuck Bartowskira - mondta Ben enyhe mosollyal. - Mert geekek vagyunk, meg minden.
  
  Komodo várakozással nézett a titkos ajtóra. "Folytassuk? Az embereim az életüket adták azért, hogy idáig eljussunk. Csak annyit tehetünk cserébe, hogy véget vessünk ennek a pokollyuknak."
  
  - Komodo - mondta Drake. "Ez a vég. Ott kell lennie."
  
  Elnyomta a nagycsoportvezetőt, és bement az óriási átjáróba. A tér már nagyobb volt, mint az ajtó, amely bevezetett, és ha ez lehetséges volt, Drake érezte, hogy a folyosó kiszélesedik, a falak és a mennyezet egyre messzebbre emelkedett, mígnem...
  
  Hideg, éles szellő simogatta az arcát.
  
  Megállt, és ledobta az izzórudat. A gyenge fényben borostyánszínű rakétát lőtt ki. Repült fel, fel, fel, majd lejjebb és lejjebb, nem talált támaszt. Nem találni mennyezetet, párkányt vagy akár padlót.
  
  Kilőtt egy második fáklyát, ezúttal jobbra. És a borostyán infúzió ismét nyomtalanul eltűnt. Eltört néhány fénypálcát, és előrehajította őket, hogy megvilágítsa az utat.
  
  A szikla puszta széle hat lábnyira zuhant le előttük.
  
  Drake nagyon megszédült, de kényszerítette magát, hogy folytassa. Még néhány lépés, és az ürességgel találta szembe magát.
  
  "Nem látok semmit. Hülyeség".
  
  - Nem tudtuk megtenni ezt az utat anélkül, hogy az átkozott sötétség ne tartson meg minket. Karin mindenkinek hangot adott a gondolatainak. - Próbáld újra, Drake.
  
  Egy harmadik villanást küldött az ürességbe. Volt néhány halvány fénypont ezen a felvételen, ahogy repült. Volt valami a szakadék másik oldalán. Hatalmas épület.
  
  "Mi volt az?" Ben áhítattal sóhajtott.
  
  A vaku gyorsan elhalványult, az élet egy rövid szikrája örökre elveszett a sötétben.
  
  - Várjon ott - mondta az utolsó Delta-katona, egy Merlin hívójelű férfi. - Hány borostyán villanásunk maradt még?
  
  Drake ellenőrizte az övét és a hátizsákját. Komodo is így tett. A szám, amit kitaláltak, körülbelül harminc volt.
  
  - Tudom, mire gondol - mondta Komodo. - Tűzijáték, igaz?
  
  - Egyszer - mondta komoran Merlin, a csapat fegyverszakértője. "Nézze meg, mivel foglalkozunk, majd vigye vissza egy olyan helyre, ahol tartalékot hívhatunk."
  
  Drake bólintott. "Egyetért". Félretett egy tucat fáklyát a visszaútra, majd felkészült. Komodo és Merlin jöttek, és megálltak mellette a szélén.
  
  "Kész?"
  
  Egymás után, gyors egymásutánban rakétát lőttek ki a magasba. A borostyánsárga fény fényesen fellángolt a legmagasabb pontján, és vakító sugárzást bocsátott ki, amely eloszlatta a sötétséget.
  
  A történelem során először a nappali világosság az örök sötétségbe jutott.
  
  A pirotechnikai bemutató elkezdett hatni. Ahogy a fáklyák a másik után repültek felfelé és robbantak, mielőtt lassan leereszkedtek, az óriási barlang másik végén lévő hatalmas építmény kigyulladt.
  
  Ben zihált. Karin nevetett. "Zseniálisan".
  
  Ahogy csodálkozva nézték, a szuroksötétség lángra lobbant, és egy lenyűgöző szerkezet kezdett felbukkanni. Először a hátsó falba vésett boltívek sora, majd alattuk egy második sor. Aztán nyilvánvalóvá vált, hogy az ívek valójában kis helyiségek - fülkék.
  
  A második sor alatt láttak egy harmadikat, majd egy negyediket, majd sorokat sorra láttak, ahogy vakító fények siklott le a nagy falon. És minden fülkében nagy csillogó kincsek tükrözték a sodródó borostyán pokol múlékony dicsőségét.
  
  Ben megdöbbent. "Ez ez..."
  
  Drake és a Delta Team továbbra is rakétát lőtt rakétára. Úgy tűnt, hogy a hatalmas kamra lángra lobbant. Pompás tűz ütött ki és tombolt a szemük láttára.
  
  Végül Drake elsütötte utolsó fáklyáját. Aztán szánt egy pillanatot, hogy értékelje a lenyűgöző kinyilatkoztatást.
  
  Ben dadogta. - Hatalmas... ez...
  
  - Az istenek újabb sírja. Drake inkább aggodalommal a hangjában, mint meglepetéssel fejezte be. "Legalább háromszor többet, mint Izlandon. Jézusom, Ben, mi a fene folyik itt?
  
  
  * * *
  
  
  A visszaút, bár még mindig veszélyekkel járt, feleannyi időt és fele erőfeszítést igényelt. Az egyetlen jelentős akadály egy nagy rés volt, ahol egy másik zip-zsinórt kellett felállítaniuk, hogy visszajussanak, bár a Lust szoba mindig problémát okozott a srácoknak, ahogy Karin is rámutatott egy oldalpillantással Komodóra.
  
  Visszatérve a Cook's Hell Gate ívén át a lávacsövön keresztül visszatapostak a felszínre.
  
  Drake törte meg a hosszú csendet. "Hú, ez most a világ legjobb illata. Végre egy kis friss levegő."
  
  Mano Kinimaki hangja a környező sötétségből jött. - Szívd be azt a hawaii friss levegőt, ember, és közelebb kerülsz a célodhoz.
  
  Emberek és arcok bukkantak elő a félhomályból. Beindították a generátort, meggyújtva egy sebtében felállított lámpasort. Egy terepasztalt állítottak fel. Komodo jelentette a helyüket, amikor elkezdtek felfelé haladni a lávacsövön. Ben jele visszatért, és mobiltelefonja négyszer sípolt egy üzenetrögzítővel. Karin is így tett. A szülők telefonálhattak.
  
  - Csak négyszer? - kérdezte Drake vigyorogva. - Biztosan elfelejtettek téged.
  
  Hayden most egy kopott, fáradtnak tűnő Hayden lépett oda hozzájuk. De elmosolyodott, és félénken megölelte Bent. Alicia követte, és gyilkos szemekkel meredt Drake-re. És az árnyékban Drake látta Mayt, és szörnyű feszültség tükröződött az arcán.
  
  Majdnem eljött a számvetésük ideje. A japán nőt, nem pedig az angol nőt tűnt ez leginkább zavarba.
  
  Drake lerázta a válláról a depresszió sötét felhőjét. Mindezt azzal tetézi, hogy a Vérkirály megkötözött és öklendezett alakját a lábuk előtti egyenetlen talajra dobta.
  
  - Dmitrij Kovalenko. - morogta. "A harangvég királya. A legelvetemültebb a maga nemében. Kér valaki egy kis rúgást?"
  
  Abban a pillanatban Jonathan Gates alakja materializálódott az ideiglenes tábor körüli növekvő zajból. Drake összehúzta a szemét. Tudta, hogy Kovalenko személyesen ölte meg Gates feleségét. Gatesnek több oka volt bántani az oroszt, mint Drake-nek és Aliciának.
  
  "Próbáld ki". - sziszegte Drake. - Különben is, a baromnak nem lesz szüksége minden karjára és lábára a börtönben.
  
  Látta, hogy Ben és Karin összerezzent és elfordulnak. Ebben a pillanatban megpillantotta azt az embert, akivé vált. Látta a keserűséget, a bosszúálló haragot, a gyűlölet és a neheztelés spirálját, amely oda vezetett, hogy olyan lesz, mint maga Kovalenko, és tudta, hogy mindezek az érzelmek felemésztik, és végül megváltoztatják, más emberré változtatják. Ez egy olyan befejezés volt, amit egyikük sem akart...
  
  ... Vagyis Alison vagy Kennedy.
  
  Ő is elfordult, és átkarolta Blake vállát. Kelet felé néztek, egy imbolygó pálmafasor mellett, a távoli csillogó fények és a háborgó óceán felé.
  
  "Ha valami ilyesmit lát, az megváltoztathatja az embert" - mondta Drake. "Új reményt adhat neki. Az idő adott."
  
  Ben megszólalt anélkül, hogy megfordult volna. - Tudom, hogy most szeretne egy Dinoroc idézetet, de nem adom meg. Ehelyett idézhetnék néhány releváns sort a "Haunted"-ből. Mit szólsz ehhez?"
  
  "Te most Taylor Swiftet idézed? Mi történt ott?
  
  "Ez a szám olyan jó, mint bármelyik Dinorockot. És tudod".
  
  De Drake soha nem ismerné be. Ehelyett hallgatta a hátuk mögött vissza-visszajáró fecsegést. A terrorcselekményeket intelligensen és gyorsan meghiúsították, de még mindig voltak áldozatok. Ez elkerülhetetlen következmény, ha fanatikusokkal és őrültekkel foglalkozunk. Az ország gyászban volt. Az elnök úton volt, és máris megígérte az Egyesült Államok újabb teljes felújítását. titkosszolgálati rendszert, bár még mindig nem volt világos, hogyan akadályozhatta meg Kovalenkót egy húsz éve készülő terv végrehajtásában, miközben egész idő alatt egyszerűen mitikus figurának tartották.
  
  Nagyon hasonlítanak azokhoz az istenekhez és maradványaikhoz, amelyeket most találtak.
  
  A tanulságokat azonban levonták, és az Egyesült Államok és más országok elhatározták, hogy mindezt figyelembe veszik.
  
  A kényszerből és szeretteik jólétét féltve fellépő hatalmon lévők ellen emelt vádak kérdése évekre lekötözte az igazságszolgáltatást.
  
  De a Vérkirály foglyait kiszabadították, és újra egyesültek szeretteikkel. Gates megígérte, hogy Kovalenko így vagy úgy kénytelen lesz feladni véres bosszúját. Harrison újra találkozott a lányával, bár rövid időre, és a hír csak még szomorúbbá tette Drake-et.
  
  Ha megszületett volna a saját lánya, akit szeret, majd elrabolják, vajon ugyanazt tette volna, mint Harrison?
  
  Természetesen megtenné. Bármely apa megmozgatná az eget, a földet és mindent a kettő között, hogy megmentse gyermekét.
  
  Hayden, Gates és Kinimaka elsétált a zaj elől, amíg Drake és csoportja közelébe nem értek. Örült, hogy Komodót és a túlélő Delta katonát, Merlint is velük láthatta. A bajtársiasságban és a cselekvésben kialakult kötelékek örökké tartóak voltak.
  
  Hayden egy Russell Cayman nevű srácról kérdezte Gates-et. Úgy tűnt, mintha ez az ember váltotta volna fel Torsten Dahlt az izlandi hadművelet élén, parancsai legfelülről érkeztek... és talán még egy ködös és távoli helyről is. Úgy tűnt, Kajmán kemény ember és könyörtelen. Rutinszerűen irányított titkos műveleteket, és még több titkos és válogatott hadműveletről pletykált itthon és külföldön egyaránt.
  
  "Cayman egy hibaelhárító" - mondta Gates. "De nem csak azt. Úgy tűnik, senki sem tudja, kinek a hibaelhárítója. Hozzáférése azonnali és feltétel nélküli. De amikor lökdösik, senki sem tudja, ki a fenének dolgozik valójában."
  
  Drake mobilja megszólalt, és letette. Megnézte a képernyőt, és örömmel látta, hogy a hívó Thorsten Dahl.
  
  "Hé, ez egy őrült svéd! Mizújs haver? Még mindig úgy beszél, mint egy idióta?
  
  "Úgy tűnik. Több órája próbálok kapcsolatba lépni valakivel, és megértem. A sors nem kegyes hozzám."
  
  - Szerencséd van, hogy megszereztél közülünk egyet - mondta Drake. - Nehéz néhány nap volt.
  
  - Nos, mindjárt még durvább lesz. Dahl visszatért.
  
  "Kétlem-"
  
  "Hallgat. Találtunk egy rajzot. Pontosabban térkép. A legtöbbet sikerült megfejtenünk, mielőtt az idióta Cayman a legmagasabb szintű biztonsági problémának minősítette volna. Egyébként Hayden vagy Gates megtudott róla valamit?
  
  Drake zavartan pislogott. "Kajmán? Ki a fene ez a kajmán srác? És mit tud Hayden és Gates?
  
  "Nem számít. nincs sok időm." Drake most először vette észre, hogy barátja suttogva és sietve beszél. "Néz. Az általunk talált térkép legalább a három sír helyét jelzi. Megértetted ezt? Három istensír van."
  
  - Most találtuk meg a másodikat. Drake érezte, hogy a szél kiüti belőle. "Ez óriási."
  
  "Gondoltam. Akkor a térkép pontosnak tűnik. De Drake, ezt hallanod kell, a harmadik sír a legnagyobb mind közül, és ez a legrosszabb."
  
  "Rosszabb?"
  
  - Tele van a legszörnyűbb istenekkel. Tényleg undorító. Gonosz teremtmények. A harmadik sír egyfajta börtön volt, ahol a halált inkább kényszerítették, mint elfogadták. És Drake..."
  
  "Mit?"
  
  - Ha igazunk van, akkor szerintem ez a kulcsa valamiféle világvége-fegyverhez.
  
  
  NEGYVENHARMADIK FEJEZET
  
  
  Mire egy újabb sötétség ereszkedett Hawaiira, és elkezdődtek valami ősi megaterv következő szakaszai, Drake, Alicia és May mindent maguk mögött hagytak, hogy végleg véget vessenek saját válságuknak.
  
  Véletlenül a legdrámaibb helyszínt választották. Waikiki Beach a meleg Csendes-óceánnal, egyik oldalon a telihold lenyugvásával, a másikon pedig a lángoló turistaszállodák sorával.
  
  De ma este veszélyes emberek és durva kinyilatkoztatások helye volt. Három természeti erő találkozott egymással, amely örökre megváltoztatta életük menetét.
  
  Drake szólalt meg először. "Kettőtök el kell mondanunk. Ki ölte meg Wellst és miért. Ezért vagyunk itt, így nincs értelme tovább vergődni."
  
  - Nem csak ezért vagyunk itt. Alicia dühösen nézett Maira. "Ez az elf segített megölni Hudsont azáltal, hogy hallgatott a kishúgáról. Itt az ideje, hogy én és az emberem régimódi bosszút álljunk."
  
  Mai lassan megrázta a fejét. "Ez nem igaz. A kövér, idióta pasid..."
  
  - Akkor Wells szellemében. - sziszegte Alicia. - Bárcsak lenne egy kis szabadidőm!
  
  Alicia előrelépett, és keményen arcon ütötte Mayt. A japán kislány megtántorodott, majd felnézett és elmosolyodott.
  
  "Emlékeztél".
  
  "Mit mondtál nekem, hogy ha legközelebb megütlek, férfiként üsselek? Igen, az ilyesmit nem szoktad elfelejteni."
  
  Alicia rengeteg ütést engedett szabadjára. Mai hátralépett, és megragadta mindegyik csuklójukat. A körülöttük lévő homokot felkavarták, gyors lábuk véletlenszerű mintákba szórta. Drake egyszer megpróbált közbeavatkozni, de egy ütés a jobb fülét kétszer is meggondolta.
  
  - Csak ne öljétek meg egymást.
  
  - Nem ígérhetek semmit - motyogta Alicia. Elesett, és megbotlott May jobb lábában. Mai morogva landolt, a homok zúzta a fejét. Ahogy Alicia közeledett, Mai egy marék homokot dobott az arcába.
  
  "Kurva".
  
  - Minden tisztességes... Mai kiugrott. A két nő szembekerült. Alicia közelharcra volt szokva, és erős ütéseket dobott könyökével, öklével és tenyerével, de Mai mindegyiket elkapta vagy kikerülte, és hasonlóképpen válaszolt. Alicia megragadta May övét, és megpróbálta kibillenteni az egyensúlyából, de csak annyit ért el, hogy részben feltépte May nadrágjának felső részét.
  
  És hagyd nyitva Alicia védelmét.
  
  Drake pislogva figyelte az eseményeket. "Most ez inkább az igazságnak tűnik." Hátrébb lépett. "Folytatni".
  
  May teljes mértékben kihasználta Alicia hibáját, és egy May-osztályú harcos ellen csak egy lehetett. Csapások záporoztak Aliciára, ő pedig hátratántorodott, jobb karja kínjában ernyedten lógott, szegycsontja pedig égett a sok ütéstől. A legtöbb harcos két-három találat után feladta volna, de Alicia szigorúbb cuccokból állt, és még a végén is majdnem összeszedte magát.
  
  Visszavetette magát a levegőben, megrúgta és elkábította Mait egy kétlábú rúgással a hasába. Alicia a hátán landolt a homokban, és az egész testét fejjel lefelé fordította.
  
  Csak azért, hogy a legbonyolultabb rendű növényi arccal találkozzunk. Egy hasba ütéssel kiüthette volna Hulk, de Mait még csak nem is állította meg. Izmai könnyedén vették az ütést.
  
  Alicia elesett, a fény majdnem kialudt. Csillagok úsztak a szeme előtt, és nem ugyanazok, amelyek az éjszakai égbolton csillogtak. A nő felnyögött. - Átkozottul szerencsés lövés.
  
  De May már Drake-hez fordult.
  
  - Megöltem Wellst, Drake. Én csináltam".
  
  - Korán rájöttem - mondta. - Biztos volt rá oka. Mi volt az?"
  
  - Nem mondanád ezt, ha megölném az öreg szemétládát. Alicia felnyögött alattuk. - Pszicho kurvának neveznél.
  
  Drake figyelmen kívül hagyta őt. Mai kirázta a homokot a hajából. Egy perc múlva mély levegőt vett, és mélyen a szemébe nézett.
  
  "Mi ez?"
  
  "Két ok. Az első és legegyszerűbb dolog az, hogy megtudta Chika elrablását, és megfenyegetett, hogy elmondja.
  
  - De beszélhetnénk...
  
  "Tudom. Ez csak egy kis rész."
  
  Csak egy kis része, gondolta. May nővére elrabolt kis része volt?
  
  Alicia most nehezen állt fel. Ő is Drake felé fordult, szemei megteltek szokatlan félelemmel.
  
  - Tudom - kezdte May, majd Aliciára mutatott. "Sokkal rosszabbat is tudunk. Valami szörnyű..."
  
  - Jézusom, ha ezt nem teszed ki, lelövöm mind a két kibaszott fejedet.
  
  - Először is tudnod kell, hogy Welles soha nem mondana neked igazat. SAS volt. Tiszt volt. És egy apró szervezetnek dolgozott, amely olyan magasan van az élelmiszerláncban, hogy az irányítja a kormányt."
  
  "Igazán? Miről?" Drake vére hirtelen megfagyott.
  
  - Hogy a feleségedet - Alisont - meggyilkolták.
  
  A szája mozgott, de nem adott hangot.
  
  "Túl közel kerültél valakihez. Szükségük volt arra, hogy elhagyd ezt az ezredet. És a halála miatt feladtál."
  
  "De én el akartam menni. El akartam hagyni a SAS-t érte!"
  
  - Senki sem tudta - mondta Mai csendesen. - Még ő sem tudta.
  
  Drake pislogott, és hirtelen nedvességet érzett a szeme sarkában. - Megszületett a gyerekünk.
  
  Mai szürke arccal meredt rá. Alicia elfordult.
  
  "Soha senkinek nem mondtam még el" - mondta. "Soha".
  
  A hawaii éjszaka nyögött körülöttük, az erős szörfös a régiek rég elfeledett dalait suttogta, a csillagok és a hold olyan szenvtelenül néztek lefelé, mint mindig, titkokat őrizve és hallgatva az ígéretekre, amelyeket az ember gyakran tehet.
  
  - És van még valami - mondta Mai a sötétbe. "Sok időt töltöttem Wellsszel, miközben Miamiban ugráltunk. Amíg abban a szállodában voltunk, tudod, abban, amelyik darabokra tört, hallottam, hogy legalább féltucatszor beszél telefonon egy férfival...
  
  - Milyen ember? - mondta gyorsan Drake.
  
  - A férfit Kajmánnak hívták. Russell Cayman."
  
  
  VÉGE
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  A Föld négy sarkában
  
  
  ELSŐ FEJEZET
  
  
  Kimberly Crow hadügyminiszter egyre növekvő szorongással ült le a már amúgy is száguldó szívében. El kell ismerni, hogy nem dolgozott sokáig, de sejtette, hogy nem mindennap fordult elő, hogy egy négycsillagos hadseregtábornok és egy magas rangú CIA-tisztviselő hallgatóságot követelt valakivel, aki az ő termetéből állt.
  
  Kicsi, homályos, de díszes szoba volt Washington belvárosában, egy szállodában; olyan hely, ahol megszokta, amikor a dolgok a szokásosnál kicsit nagyobb tapintatot igényeltek. A halvány világítás halványan tükröződött több száz arany és tömör tölgy tárgyról, lazább hangulatot kölcsönözve a helyiségnek, és kihangsúlyozva az itt találkozók arcvonásait és állandóan változó arckifejezéseit. Qrow megvárta, hogy az első megszólaljon.
  
  Mark Digby, a CIA embere rögtön a lényegre tért. - A csapatod őrült, Kimberly - mondta, és hangja úgy hasította át a légkört, mint a sav a fémet. - Saját jegyet ír.
  
  Qrow, aki erre a maró támadásra számított, utált védekezni, de valójában nem volt más választása. Még amikor beszélt, tudta, hogy Digby pontosan ezt akarja. "Felhívást kezdeményeztek a tárgyalásra. A terepen. Lehet, hogy nem szeretem, Mark, de ragaszkodom hozzá.
  
  - És most le vagyunk maradva - morogta George Gleason tábornok elégedetlenül. Csak az új eljegyzés érdekelte.
  
  "Az úgynevezett "nyaralóhelyekért" folytatott versenyben? Lovasok? Kérem. Legjobb elméink még nem törték fel a kódot."
  
  - Tartsd magad ehhez, igaz? Digby úgy folytatta, mintha Gleeson nem szakította volna félbe. - Mi a helyzet azzal a döntésükkel, hogy megölnek egy civilt?
  
  Qrow kinyitotta a száját, de nem szólt semmit. Jobb, ha nem teszed ezt. Digby egyértelműen többet tudott, mint ő, és ennek minden darabját ki fogja használni.
  
  Egyenesen a lányra bámult. - Mi van vele, Kimberly?
  
  A nő visszabámult rá, nem szólt semmit, a levegő most recsegett közöttük. Egyértelmű volt, hogy Digby fog először összetörni. A férfi gyakorlatilag vergődött a megosztás igényétől, hogy kiöntse a lelkét és a gondolkodásmódja szerint formálja azt.
  
  "Egy Joshua Vidal nevű férfi segített nekik a nyomozásban. A földön tartózkodó csapatom nem tudta, miért keresték, vagy miért kapcsolták ki az összes kamerát a megfigyelőszobában - tartott egy szünetet -, amíg később nem ellenőrizték, és nem találták... - színlelten megrázta a fejét. a bánat rosszabb, mint a legtöbb szappanopera sztár.
  
  Qrow olvasott a sorok között, érezte a sok réteg vacakot. - Van egy teljes jelentés?
  
  "Hiszek". Digby határozottan bólintott. - Estére az asztalodon lesz.
  
  Qrow hallgatott mindenről, amit a legutóbbi küldetésről tudott. A SPEAR csapata - alig - tartotta a kapcsolatot, de egy kicsit tudtak a történtekről. Ennek a Joshua Vidalnak a meggyilkolása azonban, ha csak távolról is igaz, mély és messzemenő következményekkel jár a csapat számára. Ha ehhez hozzáadjuk Mark Digbyt, aki az a fajta ember volt, aki szívesen kijavított minden olyan hibát, ami a saját góljait is elősegítette, akkor Hayden csapata könnyen nevezhető az Egyesült Államok szégyenének. Lehet, hogy feloszlatják, letartóztatható szökevénynek minősítik, vagy... ami még rosszabb.
  
  Minden Digby tervétől függött.
  
  Crowe-nak nagyon óvatosan kellett lépkednie, szem előtt tartva saját meglehetősen nehéz karrierjét. Az, hogy idáig eljutott, idáig eljutott, nem volt veszélytelen - és néhányan még mindig ott lapultak mögötte.
  
  Gleason tábornok felnevetett. "Ez nem visz előre semmit. Főleg azok, akik a mezőn dolgoznak."
  
  Qrow bólintott a tábornoknak. - Egyetértek, George. De a SPEAR-nek volt és van az egyik leghatékonyabb csapatunk, a SEAL 6. és 7. csapata mellett. Ezek... sok szempontból egyedülállóak. Úgy értem, szó szerint nincs még egy hozzájuk hasonló csapat a világon."
  
  Digby pillantása kemény volt. "Inkább tekintem ezt egy nagyon bizonytalan helyzetnek, mint egy felsőbbrendűnek. Ezeknek a SWAT csapatoknak rövidebb pórázokra van szükségük, nem lazább láncokra."
  
  Qrow érezte, hogy a légkör romlik, és tudta, hogy még rosszabb lesz. "A csapata kiment a sínekből. Belső problémáik vannak. Külső rejtélyek, amelyek még mindig megharaphatnak mindannyiunkat... - Elhallgatott.
  
  Gleason tábornok ismét morogta. "Az utolsó dolog, amire szükségünk van, az az Egyesült Államok által bérelt, szélhámos multinacionális vállalatok csapata, amely megőrül a tengerentúlon, és újabb szar vihart okoz. Jobb, ha megszakítjuk a kapcsolatokat, amíg lehet."
  
  Qrow nem tudta leplezni meglepetését. "Miről beszélsz?"
  
  - Nem mondunk semmit. Digby úgy nézett a falakra, mintha arra számítana, hogy meglátja Dumbo fülét.
  
  - Azt akarja mondani, hogy le kell tartóztatni őket? - nyomta meg a lány.
  
  Digby szinte észrevétlenül megrázta a fejét; alig észrevehető, de egy mozdulat, amely figyelmeztető harangokat kongat Qrow lelkében. Egy cseppet sem tetszett neki, de az egyetlen módja annak, hogy feloldja a szörnyű feszültséget a szobában, és elmenjen, az volt, hogy továbblép.
  
  - Tegyél bele egy gombostűt - mondta olyan könnyed hangon, amennyire csak tudott. - És beszéljük meg a másik okot, amiért itt vagyunk. A föld négy sarkán."
  
  - Beszéljünk közvetlenül - mondta a tábornok. - És nézd a tényeket, ne a meséket. A tények azt mondják, hogy néhány pszichológus harminc éves kéziratokra bukkant, amelyeket Kubában bujkáló háborús bűnösök írtak. A tények azt mondják, hogy ez a csoport pszichotikus előre ment, és kiszivárogtatta őket az átkozott hálózatba, ami teljesen természetes ennek a csoportnak. Ezek a tények."
  
  Crow tudott arról, hogy a tábornok idegenkedett a régészeti folklórtól és a képzelőerejének teljes hiányáról. - Szerintem igen, George.
  
  "Szeretnél még?"
  
  - Nos, egészen biztos vagyok benne, hogy hallani fogjuk őket.
  
  "A világ minden őrült tudósa, minden kibaszott Indiana Jones-féle és opportunista bűnöző hozzáfér ugyanazokhoz az információkhoz, mint mi. Minden kormány, minden különleges csapat, minden fekete hadműveleti egység látta ezt. Még azokat is, amelyek nem léteznek. És most... mindannyian egy helyre összpontosították a legpiszkosabb figyelmüket."
  
  Qrow nem volt biztos benne, hogy tetszik neki a hasonlat, de megkérdezte: "Melyik?"
  
  - Tervezze meg az utolsó ítélet rendjét. Tervezze meg a világ végét."
  
  - Ez egy kicsit drámaian hangzik öntől, tábornok.
  
  - Szó szerint elolvastam, ennyi.
  
  - Mindannyian olvastuk. Mindezt - vágott közbe Digby. "Természetesen ezt komolyan kell venni, és egyelőre nem lehet leszámítani. A fő dokumentum, amelyet az "Utolsó Ítélet rendjének" neveznek, a lovasokra vonatkozik, és úgy gondoljuk, hogy milyen sorrendben kell őket keresni.
  
  - De... Gleason nyilvánvalóan nem tudott visszafogni. "Négy sarok. Ez teljesen logikátlan."
  
  Qrow segített neki előrejutni. - Azt hiszem, ez szándékosan van kódolva, George. Hogy bonyolítsa a döntést. Vagy tegyük úgy, hogy csak a Rend által kiválasztottak számára legyen elérhető."
  
  "Nem szeretem". Gleason úgy nézett ki, mint aki megőrül.
  
  "Biztos vagyok benne". Qrow megkocogtatta az asztalt előtte. "De nézd - a kézirat sok kérdést vet fel, amelyekre még nincs válasz. Alapvetően hol vannak most... A Rend?"
  
  "Nem ez a legnagyobb rejtély, amellyel szembe kell néznünk" - nem értett egyet Digby. "Ez a terv az, amihez sietve kell fordulnunk."
  
  Qrow élvezte ennek a manipulációnak a győzelmét. - SPEARS már Egyiptomban van - erősítette meg. "A kézirat névértékének vétele és a korai értelmezéseink helyes feltételezése az a hely, ahol tennünk kell."
  
  Digby az alsó ajkába harapott. "Ez mind jó - mondta -, de egyben a teljes kört is eljuttatja oda, ahol szeretnénk. Most meg kell hozni a döntést, Kimberly.
  
  "Most?" A lány valóban meglepődött. "Nem mennek sehova, és hiba lenne levenni őket a pályáról. Gondolom megértetted a kéziratot? Négy lovas? Az utolsó négy fegyver? Háború, hódítás, éhínség, halál. Ha ez jogos, akkor azt kell tennünk, amit a legjobban értenek."
  
  - Kimberly. Digby megdörzsölte a szemét. - Neked és nekem teljesen más a véleményed arról, hogy mi az.
  
  - Biztosan nem vitathatja korábbi sikereiket?
  
  - Hogyan definiálja a sikert? Digby felháborítóan önelégülten széttárta a kezét. - Igen, számos fenyegetést hatástalanítottak, de a SEAL-ek, a Rangerek, a CIA Különleges Tevékenységek Osztálya, az SOG, a Tengerészgyalogosok... - Elhallgatott. - Látod, hová megyek?
  
  - Azt mondod, nincs szükségünk SPIR-re.
  
  Digby szándékosan lesütötte a szemét. "Soha nem történt meg".
  
  Qrow-nak több mint egy másodpercbe telt, mire átgondolta a szándékolt sértést. Digbyről Gleasonra pillantott, de a tábornok csak szenvtelen, sztoikus pillantással válaszolt, ami kétségtelenül az alkotói pályájának külső megnyilvánulása. Világos volt számára, hol sikerült a SPIR-nek. Gleeson őszintén nem értette ezt, és Digby más célt követett.
  
  "Egyelőre csak szavaink és jelentéseink vannak - mondta -, főleg pletykák. Ez a csapat kockára tette az életüket, elveszítette embereit, és újra és újra feláldozott ezért az országért. Joguk van megszólalni."
  
  Digby elmosolyodott, de nem szólt semmit. Qrow hátradőlt a székében, és élvezte a nyugodt légkört, amely még mindig átjárta a szoba négy sarkát, hogy megpróbáljon összpontosítani. A mérges kígyókkal való foglalkozás során koncentrációra és nyugalomra volt szükség.
  
  "Azt javaslom, hogy küldjenek embereket a TerraLeakshez, hogy megállítsák ezt az információáramlást" - mondta. "Amíg meg nem állapítják ennek a rendeletnek a hitelességét. Mi lesz hamarosan" - tette hozzá. "A kubai bunkert vizsgáljuk, ahol ezt megtalálták. És hagytuk, hogy a SPEAR csapat végezze a dolgát. Senki sem fogja gyorsabban megtenni."
  
  Gleason tábornok egyetértően bólintott. - Ott vannak - dörmögte.
  
  Digby ezután szélesen mosolygott rá, utalva a macskára, aki megkapta a krémet. "Minden javaslatát elfogadom" - mondta. "Azt akarom rögzíteni, hogy nem értek egyet velük, de egyetértek. És cserébe szeretném, ha elfogadná a kis ajánlatomat.
  
  Édes Istenem, nem. "Melyik közülük?"
  
  "Küldünk egy második csapatot. Hogy fedezzem őket, és talán segítsünk nekik."
  
  Qrow tudta, mit mond. A "takarni" megfigyelést jelentett, a "segíteni" pedig valószínűleg a végrehajtást.
  
  "Melyik csapat?"
  
  "SEAL Team 7. Közelednek."
  
  "Hihetetlen." Qrow megrázta a fejét. "Két legjobb csapatunk van egyszerre ugyanazon a területen. Hogy történt ez?
  
  Digbynek sikerült szenvtelennek maradnia. "Tiszta véletlen. De el kell fogadnod, hogy kettő jobb, mint egy."
  
  "Bírság". Qrow tudta, hogy nincs más választása, mint beleegyezni. "De semmi esetre sem találkozik a két csapat. Nem valamiért. Minden tiszta?"
  
  "Csak ha a világ múlik rajta." Digby elmosolyodott, elkerülte a kérdést, és Gleeson felnyögött.
  
  - Maradjon profi - mondta Gleason. "Néhány órán belül heten lehetek a megfelelő területen. Feltéve, hogy hamarosan túl leszünk ezen."
  
  - Gondold át. Qrow tartózkodott attól, hogy megmondja a házaspárnak, hogy ne hagyják, hogy az ajtó fenékbe csapódjon kifelé menet. SPEAR esetében nem is lehetett volna komolyabb. A férfi számára, aki megölte Joshua Vidalt, ez brutális volt. Számára a fentiek bármelyike lehetett volna, és még rosszabb is. De előbb mentsük meg a világot, gondolta.
  
  Újra.
  
  
  MÁSODIK FEJEZET
  
  
  Alexandria teljes modern pompájában fekszik a tányérüveg ablak mögött; egy virágzó betonmetropolis, amelyet szikrázó tenger szegélyez, pálmafákkal és szállodákkal, kanyargó partvonallal és a hihetetlenül lenyűgöző Alexandriai Könyvtárral.
  
  A CIA biztonságos háza hat forgalomtól elzárt sávra nézett, amelyek lassan kanyarogtak a part íve körül. A rozoga erkély kívülről nehéz üvegek és rácsok korlátozták a hozzáférést. Csak a fő szalon kínálta a kényelem jeleit; a konyha kicsi volt és rögtönzött, a két hálószoba már régen acélketrecké vált. A biztonságos házban csak egy ember dolgozott teljes munkaidőben, és egyértelműen kívül volt a komfortzónáján.
  
  Alicia rendelt egy csésze kávét. "Hé ember, ez négy fekete, kettő tejjel, három tejszínes és egy fahéjas ízű. Megértetted?"
  
  "Én nem..." Egy harmincéves, vékony szemüveges, dús szemöldökű férfi dühösen pislogott. "Én nem... kávét főzök. Ezt érted?
  
  "Nem érted? Nos, mi a fenét keresel itt?"
  
  "Kapcsolat. Helyi kapcsolattartás. Házvezetőnő. ÉN-"
  
  Alicia feszülten összehúzta a szemét. "Házvezetőnő?"
  
  "Igen. De nem így. Én..."
  
  Alicia elfordult. - A francba, haver. Nem te veted meg az ágyakat. Nem főzöl kávét. Mi a fenéért fizetünk neked?"
  
  Drake mindent megtett, hogy figyelmen kívül hagyja az angol nőt, ehelyett Smith és Lauren találkozására összpontosított. A New Yorker felkészült, és abban a pillanatban repült Egyiptomba, amikor az új fenyegetés kissé riasztóból prioritássá vált. A szoba közepén állva lehajtott hajjal és játékos arckifejezéssel készen állt arra, hogy frissítse a csapatot, de amikor Smith Laurenhez lépett, érzelmek egész sora tört rá.
  
  - Most nem - válaszolta azonnal.
  
  - Élek - morogta Smith. - Azt hittem, érdekelheti.
  
  Lauren ahelyett, hogy visszavágott volna, mély levegőt vett. "Minden nap, minden percben aggódom érted. Hiszek. Szereted, Smith?
  
  A katona kinyitotta a száját, hogy ellenkezzen, de Alicia ügyesen közbelépett. "A fenébe, nem hallottad? Lancelotnak hívják. Jobban szereti, mint Smith. Most mindannyian így hívjuk."
  
  Laurent egy percen belül másodszor is váratlanul érte. "Lance-a-micsoda? Nem ez a régi lovag neve?"
  
  - Természetesen - mondta Alicia boldogan. - Ugyanaz a fickó, aki hűtlenséget követett el a király feleségével.
  
  "Azt akarod mondani, hogy aggódnom kellene? Vagy érdekel?"
  
  Alicia Smithre meredt. "Nem. Ha elveszít, a legjobb, amit kap, egy pávián, és Egyiptomban nincsenek vörös arcú majmok." Kérdő tekintettel nézett körül a szobában. - Legalábbis nem ezen a szobán kívül.
  
  Mai most Lauren mellett állt, miután félrelépett, miután kétszer is ellenőrizte a széf biztonsági rendszerét. "Utolérjük a műtétet? Gondolom ezért van itt Lauren?
  
  "Igen igen". A New York-i nő gyorsan magához tért. "Szeretnétek mindannyian leülni? Eltarthat egy ideig."
  
  Yorgi talált egy üres helyet. Drake leült a szék karfájára, és alaposan körülnézett a szobában. A pálya széléről nézve világos volt számára, hogyan kerültek egymáshoz Dal és Kenzi, hogyan csúszott el Hayden Kinimaki mellől, és szerencsére Alicia és May mennyire elfogadóbbnak tűnt egymás jelenlétében. Drake-et nagyon megkönnyebbült ez az eredmény, de hamarosan megtörtént a következő nagy dolog. Yorgi szinte teljesen néma maradt, mióta mindössze három nappal ezelőtt kinyilatkoztatott.
  
  Én vagyok az, aki hidegvérrel megölte a szüleimet.
  
  Igen, ez aláásta az ünneplést, de senki nem gyakorolt nyomást az oroszokra. Valóban mindent megtett, hogy beismerje, amit tett; Most időre volt szüksége, hogy az emléket valódi szavakra fordítsa.
  
  Lauren kissé kényelmetlenül érezte magát a szoba fejében, de amikor Smith hátralépett, beszélni kezdett. - Először is, lehet, hogy megtudjuk, hol található Tyler Webb rejtekhelye. Emlékszel - megígérte, hogy még több titokra derül fény?"
  
  Drake jól emlékezett erre. Azóta is aggódnak a lehetséges következmények miatt. Vagy legalább kettő vagy három volt.
  
  "De most nincs időnk erre. Később remélem mindannyian kirándulhatunk. De ez... ez az új fenyegetés akkor kezdődött, amikor a TerraLeaks szervezet egy csomó dokumentumot feltett az internetre." A lány összerándult. "Inkább egy digitális alapra dobott fizikai bomba. Az összes dokumentumot kézzel írták, egyértelműen fanatikusak és pusztán önmaguk dicsőségére. Szokásos régi szemét. A TerraLeaks alkalmazottai egy régi bunkerben találták őket Kubában, valami évtizedekkel ezelőttről. Úgy tűnik, a bunker egy csoport őrült főhadiszállása volt, akik az Utolsó Ítélet rendjének nevezték magukat.
  
  - Sok nevetésnek hangzik - mondta Drake.
  
  "Természetesen az volt. De az igazság az, hogy a dolgok sokkal rosszabbra fordulnak. Ezek az emberek mind háborús bűnösök voltak, akik elmenekültek a náci Németországból, és Kubában bujkáltak. Nos, mint mindenki tudja, könnyebb listát készíteni azokról a furcsa szarokról, amelyek nem érdekelték a nácikat, mint egy listát arról, hogy mik voltak. Ezt a Rendet azért hozták létre, hogy a dolgokat továbbadja a jövő generációinak. Ha elkapják vagy megölik őket, valami dicsőséges visszhangra vágynak valahol a jövőben."
  
  - És azt mondod, hogy megvan? - kérdezte Hayden.
  
  "Nos, még nem. Semmi sem bizonyított. A rend két tábornokból, két befolyásos kormányzati személyiségből és két gazdag üzletemberből állt. Együtt jelentős erővel és erőforrásokkal rendelkeznének."
  
  - Ezt honnan tudjuk? - kérdezte Mai.
  
  - Ó, nem titkoltak semmit. Nevek, események, helyek. Mindez benne van a dokumentumokban. És a TerraLeaks követte a példáját - rázta a fejét Lauren -, ahogy ők teszik.
  
  - Azt akarod mondani, hogy mindenki tudja? - mondta Drake halkan. "Minden rohadt szervezet a világon? Szar." Az ablak felé fordította a fejét, mintha az egész kinti világot szemlélné, összeérve.
  
  - A kérdéses dokumentum még nincs teljesen kész - kezdte Lauren.
  
  Alicia felhorkant. - Kivéve persze, ha ez a helyzet.
  
  "Tehát nem rendelkezünk minden információval. Csak feltételezhetjük, hogy ezek a háborús bűnösök, akik mintegy huszonhét éve tűntek el a föld színéről, nem kaptak lehetőséget munkájuk befejezésére.
  
  - Eltűnt? - motyogta Dahl, és kissé lábról lábra váltott. "Ez általában a titkosrendőrséget jelenti. Vagy különleges erők. Ennek van értelme, hiszen háborús bűnösök voltak."
  
  Lauren bólintott. "Ez egy konszenzus. De aki "eltűnt", nem gondolt arra, hogy megkeresse a titkos bunkert.
  
  - Akkor valószínűleg a SAS. Dahl Drake-re nézett. - Kövér köcsögök.
  
  - A különleges alakulatainkat legalábbis nem ABBA-nak hívják.
  
  Kinimaka az ablakhoz ment, hogy megnézze. - Úgy hangzik, mint minden hiba anyja - dörmögte a poharába. "Megengedem, hogy ezek az információk szabadon terjedjenek. Hány kormány fog erre vadászni egyszerre?
  
  - Legalább hat - mondta Lauren. "Amiről tudunk. Mostanra ennél több is lehet. A verseny akkor kezdődött, amikor ti végzettek Peruban."
  
  - Befejezed? - ismételte Smith. - Életeket mentettünk meg.
  
  Lauren vállat vont. - Senki sem hibáztat ezért.
  
  Drake tisztán emlékezett Smith többszöri kérésére, hogy siessen a pokolba az utolsó küldetés során. De most nem volt itt az ideje ennek a kérdésnek a felvetésére. Ehelyett csendesen felkeltette a New Yorker figyelmét.
  
  - Szóval - mondta. - Miért nem mondja el nekünk, hogy pontosan mit tervezett ez a Végítélet-parancs, és hogyan tervezi elpusztítani a világot?
  
  Lauren mély levegőt vett. "Akkor semmi baj. Remélem, készen állsz erre."
  
  
  HARMADIK FEJEZET
  
  
  "Kémműholdakon, rejtett ügynökökön és kamerákon, drónokon, az NSA-n keresztül... tudjuk, hogy legalább hat másik ország versenyez annak érdekében, hogy elsőként megtalálják a Föld négy sarkát. Amerikaiak... - elhallgatott, és arra gondolt -, hát... amerikaiak lévén... mások előtt akartok eljutni oda. Nemcsak a presztízs kedvéért, hanem azért is, mert egyszerűen nem tudjuk megmondani, hogy más mit kezdjen azzal, amit talál. Az érzés... mi van, ha Izrael talál egy titkos gyilkost az országon belül? Mi van, ha Kína mind a négyet megtalálja?
  
  "Szóval ezek a megerősített országok vesznek részt a projektben?" - kérdezte Kensi halkan. "Izrael?"
  
  "Igen. Plusz Kína, Franciaország, Svédország, Oroszország és Nagy-Britannia."
  
  Drake úgy gondolta, talán ismer néhány érintett személyt. Rossz volt, hogy ellenük kellett dolgoznia.
  
  - Trükkös - mondta. - Mik a pontos parancsok?
  
  Lauren megnézte a laptopját, hogy megbizonyosodjon róla. "Iszonyatosan sok "no fail" és "bármi áron" kifejezést tartalmaznak.
  
  "Globális fenyegetésnek tekintik" - mondta Hayden. "Miért ne? Mindig csak néhány nap van hátra a következő apokalipszisig."
  
  - És mégis - mondta Drake -, lényegében mindannyian ugyanazon az oldalon állunk.
  
  Hayden pislogott rá. "Azta. Hagyd abba a drogozást, haver."
  
  - Nem, úgy értettem...
  
  "A túl sok ütés végül megőrjítette." Dahl nevetett.
  
  Drake szeme elkerekedett. "Fogd be a szád." Szünetet tartott. - Érdeklődtek a Yorkshire-ről? Különben is, úgy értettem, hogy mindannyian különleges erők vagyunk. Vágja ki ugyanabból a ruhából. Biztos, hogy a pokolba nem kellene egymást kergetnünk a világban."
  
  - Egyetértek - mondta Hayden érzelmek nélkül. - Szóval kivel fogsz erről beszélni?
  
  Drake széttárta a kezét. - Coburn elnök?
  
  "Először is el kell mennie a védelmi miniszter mellett. És mások. Cole-t nem pusztán fizikai falak veszik körül, és némelyikük nem mentes a falaktól."
  
  "Nem minden csapat játszik barátságos mérkőzéseket" - tette hozzá magabiztosan Kenzie.
  
  "Biztosan". Drake megadta magát, és leült. - Sajnálom, Lauren. Folytatni."
  
  "Jobb. Tehát mindenki elolvasta a kiszivárgott dokumentumokat. A legtöbb náci baromság, hogy őszinte legyek. És ezt szó szerint olvasom. A szerencsétlen csoportról elnevezett, "Utolsó Ítélet rendje" című oldal egyértelműen jelzi a Négy lovas úgynevezett "pihenőhelyeit": Háború, hódítás, éhínség és halál."
  
  - A Jelenések könyvéből? - kérdezte Hayden. - Az a négy lovas?
  
  "Igen." Lauren bólintott, és még mindig átnézte a sok jegyzetet, amelyet Amerika legjobb geekei megerősítettek. "Isten Báránya felnyitja a hét pecsét közül az első négyet, amelyek négy, fehér, vörös, fekete és sápadtarcú lovon ülő lényt hoznak elő. Természetesen az évek során mindenhez kötődtek, és újra és újra értelmezték őket a populáris kultúrában. Még a Római Birodalom és későbbi történelmének szimbólumaként is leírták őket. De hé, a nácik úgy játszhatnak vele, ahogy akarnak, igaz? Most talán az lesz a legjobb, ha ezt odaadom. Elővett egy köteg papírt az aktatáskájából, és olyan üzletszerűbbnek tűnt, mint ahogy Drake valaha is látta. Érdekes változás Lauren számára, és úgy tűnik, hogy a szívére vett. Gyorsan a papírra pillantott.
  
  "Ez az, amitől mindenki lebarnult? Rendelés?
  
  - Igen, olvassa el ezt.
  
  Dahl felolvasta, míg a többiek bevették.
  
  "A Föld négy sarkán megtaláltuk a Négy Lovast, és felvázoltuk nekik az Utolsó Ítélet rendjének tervét. Azok, akik túlélik az Ítélet keresztes hadjáratát és annak következményeit, joggal uralkodnak majd. Ha ezt olvassa, eltévedtünk, ezért olvassa el és kövesse figyelemmel. Utolsó éveink a világforradalmak utolsó négy fegyverének összeállításával teltek: háború, hódítás, éhínség és halál. Egyesülve minden kormányt lerombolnak, és új jövőt nyitnak meg. Készen áll. Találd meg őket. Utazás a Föld négy sarkába. Keresse meg a Stratégia Atyjának, majd a Khagán nyughelyét; a valaha élt legrosszabb indián, majd Isten csapása. De nem minden az, aminek látszik. 1960-ban, öt évvel a befejezés után meglátogattuk a Khagant, és a hódítást a koporsójába helyeztük. Megtaláltuk a csapást, amely őrzi az igazi utolsó ítéletet. És az egyetlen ölőkód az, amikor a lovasok megjelentek. Az Atya csontjain nincsenek azonosító jelek. Az indiánt fegyverek veszik körül. Az Utolsó Ítélet rendje most benned él, és örökké uralkodni fog."
  
  Drake felszívta az egészet. Sok nyom, sok igazság. Sok munka. Dahl azonban az első megjegyzésével agyonverte őt. "Felkelt? Nem fognak lázadni?
  
  - Igen, úgy tűnik, valami nincs rendben. Lauren egyetértett. - De ez nem elírás.
  
  Mai megjegyezte: "Úgy tűnik, ez mutatja a sorrendet, amelyben nézni kell, bár finoman."
  
  Lauren egyetértően bólintott. "Ez igaz. De azt is érted, miért hívják ezeket a "pihenőhelyeket"? Nem síroknak, temetkezési helyeknek vagy bármi másnak?"
  
  "Nem minden az, aminek látszik" - olvasta fel Dahl.
  
  "Igen. Nyilvánvalóan további kutatásokra van szükség."
  
  - Az indiánt fegyverek veszik körül - olvasta fel Alicia. - Mi a fenét jelent ez?
  
  - Ne menjünk túlságosan magunk elé - mondta Hayden.
  
  "Úgy tartják, hogy ezeknek a végső nyughelyeknek a tudása a náci renddel halt meg." Lauren mondta. "Talán azt tervezték, hogy rögzítenek valamit. Talán ez a kódolás. Vagy a tudás átadása más generációknak. Nem tudjuk biztosan, de tudjuk, hogy csak ennyit kell folytatnunk - vont vállat -, és mindenki ugyanabban a csónakban van. Drake-re meredt. "Hajó. Túlélő tutaj. Érted az ötletet."
  
  A yorkshire-i büszkén bólintott. "Természetesen akarom. A SAS képes lebegni egy sziklát."
  
  "Nos, bárkivel is találkozunk, ugyanazok a nyomaik vannak, mint nekünk" - mondta Hayden. - Mi lenne, ha elkezdenénk?
  
  Kinimaka elfordult az ablaktól. - A föld négy sarkán? kérdezte. - Hol vannak?
  
  A szoba üresnek tűnt. - Nehéz megmondani - mondta Dahl. "Amikor kerek a föld."
  
  - Oké, mit szólnál az első Lovashoz, akire hivatkoztak. Ez a stratégia atyja." Kinimaka bement a szobába, és minden fényt elzárt maga mögött az ablakon. - Milyen referenciáink vannak rá?
  
  - Ahogy az várható volt - koppintott Lauren a képernyőre -, az otthoni agytröszt is ezt csinálja... Eltartott egy pillanatig, hogy elolvassa.
  
  Drake ugyanabban a pillanatban gondolkodott el. Lauren megemlítése egy "hazai agytrösztről" csak világossá tette, hogy mi nem volt ott.
  
  Karin Blake.
  
  Természetesen az idő elrepült, amikor a SPEAR csapat tagja voltál, de már rég elmúlt az a nap vagy akár a hét, amikor Karinnak ügyeletet kellett volna töltenie. Valahányszor úgy döntött, hogy felveszi vele a kapcsolatot, valami megállította - legyen az egy rakás ellenség, egy világválság, vagy saját követelése, hogy ne legyen idegesítő. Karinnak szüksége volt a helyére, de...
  
  hol a pokolban van?
  
  Lauren beszélni kezdett, és ismét félre kellett tenni a Karinról szóló gondolatokat.
  
  "Úgy tűnik, a történelmi személyiséget a stratégia atyjaként ismerték. Hannibál."
  
  Smith elbizonytalanodott. "Melyik közülük?"
  
  Alicia összeszorította a száját. "Ha ez Anthony Hopkins haverja, akkor nem hagyom el ezt a szobát."
  
  "Hannibal Barca egy legendás karthágói katonai vezető volt. Kr.e. 247-ben született, ő volt az az ember, aki egy egész hadsereget, köztük harci elefántokat vezetett át a Pireneusokon és az Alpokon át Olaszországba. Képes volt azonosítani erősségeit és ellenségei gyengeségeit, és legyőzte Róma számos szövetségesét. Az egyetlen módja annak, hogy végül kudarcot vallott, amikor egy fickó megtanulta a saját zseniális taktikáját, és kifejlesztette a módját, hogy felhasználja azokat ellene. Karthágóban volt."
  
  - Szóval ez a fickó a stratégia atyja? - kérdezte Smith. - Ez a Hannibál?
  
  "A történelem egyik legnagyobb katonai stratégájának és az ókor egyik kiemelkedő hadvezérének tartották Nagy Sándor és Caesar mellett. A stratégia atyjának nevezték, mert legnagyobb ellensége, Róma végül átvette katonai taktikáját saját terveikbe."
  
  - Ez egy győzelem - mondta Dahl -, ha valaha is volt.
  
  Lauren bólintott. "Jobb. Hannibált olyan rémálomnak tekintették Róma számára, hogy minden katasztrófa esetén használták ezt a mondást. Lefordítva ez azt jelenti, hogy Hannibál a kapuk előtt áll! A latin kifejezés általánosan elfogadottá vált, és ma is használatos."
  
  - Vissza a rendeléshez - sürgette őket Hayden. "Hogyan illeszkedik?"
  
  - Nos, bátran kijelenthetjük, hogy Hannibal egyike a négy lovasnak. Amellett, hogy látszólag lovon ült, a történelem során a stratégia atyjának is nevezték. Ez azt jelenti, hogy Ő a háború, az első lovas. Minden bizonnyal háborút hozott a Római Birodalomnak.
  
  Drake átnézte a szöveget. - Tehát itt azt írják, hogy a Világvége Rend tervét a lovasok fektették le. Tegyük fel, hogy a Rend egy pusztító fegyvert temettek el Hannibál sírjába? Hagyjuk ezt a következő generációra?"
  
  Lauren bólintott. "Ez egy általános érzés. Fegyverek minden sírban. A föld minden sarkában van egy sír."
  
  Kinimaka felvonta a szemöldökét. - Aminek megint csak annyi értelme van, mint egy fűszoknyának.
  
  Hayden intett neki a kezével, hogy hagyja abba. - Felejtsd el - mondta. "Átmenetileg. Biztosan kell egy olyan embernek, mint Hannibálnak sírja vagy mauzóleuma?
  
  Lauren hátradőlt a székében. "Igen, itt bonyolódnak a dolgok. Szegény öreg Hannibált száműzték, és nyomorúságos halált halt, valószínűleg méreg miatt. Jeltelen sírba temették."
  
  Drake szeme elkerekedett. "Hülyeség".
  
  - Elgondolkodtat, nem?
  
  - Van helyünk? - kérdezte Mai.
  
  "Ó igen". Lauren elmosolyodott. "Afrika".
  
  
  NEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Alicia egy oldalsó szekrényhez lépett, és elővett egy üveg vizet a tetején lévő minihűtőből. Egy új műtét megkezdése mindig stresszes volt. Erőssége a harc volt; ezúttal azonban egyértelműen tervre volt szükségük. Hayden már csatlakozott Laurenhez a laptopon, Smith pedig igyekezett érdeklődni, kétségtelenül azért, mert a New York-i más szerepet vállalt. Ó, igen, és mert nincs börtönben, és meglátogat egy őrült terroristát.
  
  Aliciának megvolt a saját véleménye, de nehezen értette Lauren logikáját. Ennek ellenére nem az ő dolga volt ítélkezni, nem az élete után, amelyet már élt. Lauren Fox elég bölcs és éleslátó volt ahhoz, hogy lássa, mi következik.
  
  Remélem. Alicia megitta az üveg felét, majd Drake-hez fordult. A yorkshirei jelenleg Dahl és Kensi mellett állt. Éppen be akart menni, amikor mozgás támadt a közelében.
  
  "Ó, szia Yogi. Hogy mennek ott a dolgok?
  
  "Bírság". Az orosz tolvaj depressziós volt, mióta hirtelen leleplezték. - Azt hiszed, most utálnak?
  
  "WHO? Ők? Viccelsz? Senki sem ítél el téged, főleg én. A nő felnevetett, és körülnézett. - Vagy május. Vagy Drake. És főleg nem Kenzi. A szukának valószínűleg van egy kazamata, tele csúnya kis titkokkal.
  
  "RÓL RŐL".
  
  - Nem éppen a te csúnya kis titkod. Szar! "Hé, még mindig itt próbálok változni. Szart sem tudok a szurkolásról."
  
  "Én látom".
  
  Kinyújtotta a kezét: - Gyere ide! - és a fejéhez rohant, amikor elcsúszott, próbálva megfogni a fejét. Yorgi könnyű lábbal a szoba végébe ugrott. Alicia látta a hajsza hiábavalóságát.
  
  - Legközelebb, fiú.
  
  Drake figyelte, ahogy közeledik. - Tudod, fél tőled.
  
  "Nem gondoltam, hogy a gyerek bármitől fél. Nem azután, hogy az orosz börtönben töltöttem az időt és falakat építettem. Aztán rájössz, hogy fél tőle." A lány megkopogtatta magát a fején.
  
  - A legerősebb fegyver az összes közül - mondta Dahl. - Kérdezd csak Hannibalt.
  
  - Ó, Torsti viccelődik. Lapozzunk mindannyian a naptárhoz. De komolyan - tette hozzá Alicia. "A gyereknek meg kell szólalnia. Nem vagyok képzettebb."
  
  - ugatott Kensi. "Igazán? Le vagyok nyűgözve".
  
  - Említették Webb nyilatkozatában? Ó, igen, azt hiszem."
  
  Az izraeli vállat vont. "Éjszakánként nehezen alszom el. És akkor mi van?"
  
  - Ezért - mondta Alicia. "Semmi."
  
  - Gondolom, ugyanazért, mint te.
  
  Mély csend támadt. Dahl Drake pillantását vetette a nők feje fölött, és kissé meghajolt. Drake gyorsan elfordította a tekintetét, nem lekicsinyelte a nőket, de nem akarta, hogy a nyomorúság kútjába rántsák őket. Alicia felnézett, amikor Hayden beszélni kezdett.
  
  - Oké - mondta a főnökük. "Jobb, mint azt Lauren eredetileg gondolta. Ki utazik a Hellespontba?
  
  Alicia felsóhajtott. "Tökéletesen hangzik ehhez az átkozott csapathoz. Írj fel."
  
  
  * * *
  
  
  Először helikopterrel, majd motorcsónakkal közelítette meg a SPEAR csapat a Dardanellákat. A nap már a horizont felé süllyedt, a fény fényes gömbből panorámacsíkká a háttérben és vízszintes perjellé alakult. Drake azon kapta magát, hogy alig vált a közlekedési módok között a göröngyös utazás során, és volt ideje elcsodálkozni, hogyan vészelték át biztonságosan a napot a pilóták. Alicia, aki mellette volt a helikopter fedélzetén, egy kicsit tisztázta érzéseit.
  
  "Hé srácok, azt hiszitek, hogy ez a fickó meg akar minket ölni?"
  
  Kinimaka szorosan be volt szíjazva, és annyi tartalék pántba kapaszkodott, amennyit csak bírt, és összeszorított fogakkal mondta: - Biztos vagyok benne, hogy azt hiszi, hogy ugrálnak.
  
  A kommunikáció teljesen működőképes és nyitott volt. Csend töltötte be a levegőt, miközben csapatuk megvizsgálta a CIA által szállított fegyvereket. Drake megtalálta a szokásos gyanúsítottakat, köztük Glockokat, HKS-eket, harci késeket és egy sor gránátot. Éjjellátó készülékeket is biztosítottak. Alig néhány perccel később Hayden beszélni kezdett a kommunikátoron keresztül.
  
  "Szóval, emberek, itt az ideje, hogy fontolóra vegyük ennek a küldetésnek egy másik, személyesebb aspektusát. Versengő csapatok. A CIA továbbra is azt mondja, hogy hat van, szóval legyünk hálásak, hogy nem sokkal több. Az alexandriai sejt folyamatosan kap információkat a CIA sejtektől a világ minden tájáról, az NSA-tól és a titkos ügynököktől. Minden lényeges tényt közölnek velem..."
  
  - Ha ez érdekükben áll - vágott közbe Kensi.
  
  Hayden köhögött. - Megértem, hogy rossz tapasztalatai vannak a kormányhivatalokkal, és a CIA-nak nagyon rossz sajtója van, de én dolgoztam nekik. És legalább jól végeztem a dolgomat. Egy egész nemzetet kell megvédeniük. Biztos lehetsz benne, hogy elmondom a tényeket."
  
  - Kíváncsi vagyok, mi emeli fel a szoknyáját - suttogta Alicia a kommunikátor fölött. - Biztos vagyok benne, hogy ez rohadtul nem jó.
  
  Kensi rábámult. - Mi lehet a jó, amitől a szoknyád felfelé emelkedik?
  
  "Nem tudom". Alicia gyorsan pislogott. - Johnny Depp szája?
  
  Hayden megköszörülte a torkát, és folytatta. "Hat különleges erők csapata. Nehéz megmondani, hogy ki szimpatikus és ki kifejezetten ellenséges. Ne feltételezd. Mindenkit ellenségként kell kezelnünk. Az általunk ismert országok egyike sem ismeri el ezt. Megértem, hogy ismersz néhányat ezek közül a srácok közül, de a dal ugyanaz marad."
  
  Amikor Hayden megállt, Drake a brit kötelékre gondolt. Az SAS-nak jó néhány ezrede volt, és sok éve távol volt, de az ultra-elit katonák világa még mindig nem volt túl nagy. Haydennek igaza volt, amikor a lehetséges konfrontációkról és fenntartásokról beszélt, nem pedig a csatatéren. Dahlt a svéd kontingens, Kenzie-t pedig az izraeli kontingens érdekelheti. Jó munka, nem volt ott hagyományos amerikai jelenlét.
  
  "Nem tudom elképzelni, hogy Kína barátságos lenne" - mondta. - Oroszország sem.
  
  - Ilyen sebességgel - mondta Mai, és kinézett az ablakon. "Alakzatok lesznek a sötétben."
  
  - Van fogalmunk az egyes országok jelenlegi helyzetéről? - kérdezte Dahl.
  
  "Igen, éppen errefelé tartottam. Amennyire meg tudjuk állapítani, a svédek több órányi távolságra vannak. A franciák még itthon vannak. A Moszad van a legközelebb, nagyon közel."
  
  - Természetesen - mondta Dahl. - Senki sem tudja igazán, hová tartanak.
  
  Drake enyhén köhögött. - Megpróbálja igazolni Svédország sikertelen próbálkozását?
  
  "Most úgy hangzik, mintha az Eurovízión lennél. És senki nem említette Nagy-Britanniát. Hol találhatók? Főz még teát?" Dahl felemelt egy képzeletbeli csészét, kisujja ferdén kilógott.
  
  Igazságos pont volt. - Nos, Svédország valószínűleg visszafelé indult.
  
  - Legalább elkezdték.
  
  - Srácok - szakította félbe Hayden. "Ne felejtsd el, hogy mi is részesei vagyunk ennek. Washington pedig azt várja, hogy nyerjünk."
  
  Drake felnevetett. Dahl elvigyorodott. Smith felnézett, amikor Lauren beszélni kezdett.
  
  "Érdekes adalék mindehhez, hogy ezen országok egy része hevesen tiltakozik minden beavatkozás ellen. Természetesen a baromság szintje mindig magas, de megbirkózhatnánk néhány tisztességtelen elemmel."
  
  "Nem hivatalosan? Szétszakadt csoportok?" - kérdezte Kinimaka.
  
  "Lehetséges."
  
  "Csak visszavezet minket az alapvető információkhoz" - mondta Hayden. - Mindenki ellenséges.
  
  Drake azon töprengett, mit gondolhatott Smith a kijelentéséről. Cuscóban Joshua ellenséges volt, de mivel a kormány nem hagyta jóvá halálát, és az országban való tartózkodásuk folyamatosan változott és vitás volt, senki sem tudta, mi fog történni. Ennek az embernek a halála baleset volt, de figyelmetlenség és túlbuzgóság okozta. Igen, élősködő volt és gyilkos, de a körülmények mások voltak.
  
  A helikopter után megtöltötték a csónakokat. Feketébe öltözve, álcázott arccal, simán ugráltak a Hellespont vizein, az éjszaka végül megtelt sötétséggel. Az út üres volt, a lámpák villogtak a túlsó parton túl. A Hellespont fontos csatorna volt, amely Európa és Ázsia határának részét képezi. Gallipoli keskeny szoros, északi partjain terült el, míg a többi határ nagy része viszonylag gyéren lakott volt. Miközben a vízben suhantak, Hayden és Lauren a kommunikátorukat használta.
  
  "Hannibálnak soha nem volt sírja, még sírjelzője sem. Ragyogó karrierje után ez a legendás tábornok szinte egyedül halt meg, idős korában megmérgezve. Szóval hogyan találsz egy jelöletlen sírt?
  
  Drake felnézett, miközben Lauren megállt. Megkérdezte őket?
  
  Smith bátran nekiállt megoldást találni. "Hanglokátor?"
  
  "Lehetséges, de elég jó elképzelésed kell arról, hogy hol keress" - válaszolta Dahl.
  
  "Találtak egy homályos dokumentumot, egy írható dokumentumot, igen, de elveszett az idő" - mondta Hayden. "Hannibál sorsa mindig is irritálta azokat, akik szerették a hőst, aki szembeszállt a római imperializmussal. Az egyik ilyen személy Tunézia elnöke volt, aki a hatvanas években Isztambulba látogatott. E látogatás során csak annyit akart, hogy Hannibal földi maradványait magával vigye Tunéziába. Semmi más nem számított. A törökök végül némileg beletörődtek, és magukkal vitték egy rövid útra.
  
  "Hatvanas évek?" - mondta Dahl. - A háborús bűnösök nem ekkor kezdték kidolgozni csúnya kis tervüket?
  
  "Inkább". - mondta Hayden. "Miután Kubában telepedtek le és új életet kezdtek. Aztán az új rendjük csaknem húsz évig tartott."
  
  "Rengeteg idő a kreatívkodásra" - mondta Alicia.
  
  - És válassza ki nekik a Négy Lovast - tette hozzá Mai. "Hannibál - a háború lovasa? Van értelme. De ki a fene a hódítás, az éhínség és a halál? És miért az afrikai Dardanellák a négy fő irány egyike?
  
  "Jó megjegyzés" - visszhangozta Alicia Maynek, amitől Drake megkétszerezte az erőfeszítéseit. - Vissza kell tenned azt a kis gondolkodósapkát, Foxy.
  
  Lauren elmosolyodott. Drake meg tudta állapítani a lány hangjából. "Tehát a törökök, akiket különösen zavarba ejt Hannibal iránti tiszteletlenségük, a tunéziai elnököt a Hellesponton lévő helyre vitték. Azt írja, hogy "a dombon, ahol egy romos épület áll". Ez Hannibal Barca híres pihenőhelye."
  
  Drake várt, de nem érkezett több információ. - És mégis - mondta -, ez harminc évvel ezelőtt volt.
  
  - Olyan sokáig állt ott - mondta Lauren -, és a törökök kétségtelenül valami díszőrséget állítottak fel.
  
  Drake kétkedőnek tűnt. - Valójában ez csak egy tiszteletbeli sír lehet.
  
  - Odavitték Tunézia elnökét, Matt. Még a testőrei által hitelesített homokos fiolákat is elvitt, és hazatérésekor "Hannibál sírjából származó homoknak" nevezte őket. Ebben a helyzetben, abban az évben valóban megtévesztik a törökök Tunézia elnökét?
  
  Drake előrebiccentett a partvonal közeledő sötét íve felé. - Ki fogjuk deríteni.
  
  
  ÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Drake segített kihúzni a sable színű motorcsónakot a vízből, kikötötte egy közeli régi gyökerekhez, és felszerelte a külső motort. May, Alicia és Smith rohantak előőrsöt felállítani. Kinimaka Dahl segítségével felemelte a nehéz hátizsákokat. Drake homokot érzett a csizmája alatt. A levegő földszagú volt. A hullámok hevesen zúdultak a partra tőle balra, lendületet adva a csónakoknak. Semmi más hang nem törte meg a csendet, miközben a lándzsások mérlegelték.
  
  Hayden egy hordozható GPS-navigátort tartott a kezében. "Bírság. Beprogramoztam a koordinátákat. Készen állunk az indulásra?"
  
  "Kész" - lehelte több hang válaszul.
  
  Hayden előrelépett, Drake pedig mögé telepedett, és átkelt a futóhomon a lába alatt. Folyamatosan pásztázták a területet, de más fényforrás nem volt látható. Talán mégis ők kerültek ide először. Talán más csapatok visszatartották magukat, és hagyták, hogy valaki más végezze el a nehéz emelést. Talán még most is figyelték őket.
  
  A lehetőségek végtelenek voltak. Drake biccentett Aliciának, amikor elhaladtak, és az angol nő csatlakozott a sorhoz. "A május egyik oldalról a másikra ingadozik."
  
  - Mi van Smith-szel? - Megkérdeztem.
  
  "Itt vagyok. Az út tiszta."
  
  Ó, igen, de a szárazföld belseje felé tartunk, gondolta Drake, de nem szólt semmit. A puha homok átadta helyét a keményre tömött földnek, majd felmásztak a töltésen. Csak néhány láb magasak és lejtős tetejűek, hamarosan átlépték a sivatagi határt, és egy lapos földön találták magukat. Hayden mutatta az utat, és átkeltek a kopár pusztaságon. Most már nincs szükség őrszemek kiküldésére. Mérföldekre láthattak, de May és Smith távolabb tartózkodtak, növelve a látótávolságukat.
  
  A GPS képernyő némán villogott, egyre közelebb vezetve őket céljukhoz, és az éjszaka sötét íve fenségesen nyúlt föléjük. Ennyi hely mellett hatalmas volt az ég; a csillagok alig látszanak, a hold pedig egy apró csík. Tíz percből húsz, majd harminc lett, és még mindig egyedül sétáltak. Hayden kommunikátoron keresztül tartotta a kapcsolatot a csapattal és Alexandriával is. Drake hagyta, hogy a környezet magával ragadja, belélegezze a természet szaggatott ritmusát. Az állatok hangja, a szellő, a föld susogása - minden ott volt, de semmi oda nem illő. Rájött, hogy a csapatok, akikkel szemben állnak, ugyanolyan jók lehetnek, mint ők, de bízott saját és barátai képességeiben.
  
  - Előre - suttogta Hayden. "A GPS azt mutatja, hogy a terep körülbelül negyven méter magasan emelkedik. Lehet, hogy ez a domb, amit keresünk. Nézz fel."
  
  A domb lassan kiemelkedett a sötétségből, egy folyamatosan emelkedő földkupac, kusza gyökerekkel és sziklákkal, amelyek teleszórták a száraz talajt, miközben egyenletes utat vágtak át az akadályokon. Drake és Alicia egy pillanatra megálltak, és hátranéztek, és észrevették a sima feketeséget, amely egészen a hullámos tengerig nyúlt. És ezen messze túl a kikötő csillogó fényei, egy teljesen más létezés.
  
  "Egy nap?" - kérdezte Alicia meglepetten.
  
  Drake abban reménykedett. - Odaérünk - mondta.
  
  - Ennek könnyűnek kell lennie.
  
  "És szerelem. Mint a biciklizés. De elesel, és vágásokat, zúzódásokat és karcolásokat kapsz jóval azelőtt, hogy visszanyernéd az egyensúlyodat."
  
  - Szóval az út felét már megtettük. Röviden megérintette, majd elindult felfelé a dombon.
  
  Drake némán követte. A jövő valóban új lehetőségek tárházát rejtette magában most, hogy Alicia Miles kiszabadult önpusztító ciklusából. Nem kellett mást tenniük, mint legyőzni az őrültek és a megalomániák egy újabb csoportját, akik a világ népeit akarják szenvedni.
  
  És ezért a hozzá hasonló katonák mindent feltesznek. Adriannek a szomszédban és Grahamnek az út túloldalán. Chloénak, aki minden egyes nap azért küzdött, hogy két gyermekét időben iskolába vigye. Azoknak a pároknak, akik nyafogtak és nyögtek a szupermarket felé vezető úton. A körgyűrű torlódásaiban jókedvűen üldögélők és a sorokat ugrálók érdekében. Nem az ereszcsatornás söpredéknek, akik sötétedés után bemásztak a furgonodba vagy a garázsodba, és mindent megtesznek. Nem zsarnokoskodóknak, hatalomra törőknek és hátbaszúróknak. Vigyázzanak azokra, akik keményen küzdöttek a tiszteletért, szeretetért és törődésért. Akik gyermekeik jövőjéért küzdöttek, bízzanak annak biztonságában. Hadd segítsék azokat, akik másokon segítettek.
  
  Hayden halk morogással kötötte le a figyelmét. "Ez lehet a hely. A GPS szerint igen, és egy elhagyatott épületet látok magam előtt.
  
  Átfedő színes pontokat látott. Ez volt akkor az események epicentruma. A finomságokra most nem volt idő. Akár tűzijátékot is indíthattak volna Hannibál sírja után, ha most, hogy itt vannak, gyorsabban megtalálják. Mert Drake abban bízott, hogy ha ők megtalálják, akkor az összes többi csapat is megtalálja.
  
  Hayden feljegyezte a hozzávetőleges területet. Kinimaka és Dahl leeresztették nehéz hátizsákjukat a földre. May és Smith foglalta el a legjobb megfigyelő pozíciókat. Drake és Alicia közelebb lépett Haydenhez, hogy segítsen. Csak Yorgi lógott hátra, bizonytalanságot mutatva, miközben arra várt, hogy megmondják neki, mit tegyen.
  
  Kinimaka és Dahl remek zseblámpákat alkotott úgy, hogy a hármast szénszálas állványokra szerelték, és még többet ajándékoztak. Ezek nem csak fényes izzók voltak, hanem úgy készültek, hogy a lehető legjobban szimulálják a napfényt. El kell ismerni, hogy Egyiptomban még a CIA kiterjedt képességei is korlátozottak voltak, de Drake úgy gondolta, hogy a készülék nem néz ki túl rosszul. Kinimaka egy állványra szerelt lámpával világított meg egy nagy területet, majd Hayden és Dahl elmentek felmérni a talajt.
  
  - Most figyeljetek - mondta nekik Hayden. "Az Utolsó Ítélet rendje azt állítja, hogy a fegyvereket jóval Hannibál halála után temették el itt. Ez egy jelöletlen sír, nem egy kopjafa. Tehát bolygatott talajt keresünk, nem csontokat, tömböket vagy oszlopokat. Olyan tárgyakat keresünk, amelyeket nemrégiben temettek el, nem pedig ősi emlékeket. Nem lehet túl nehéz...
  
  - Ne mondd ezt! Dahl ugatott. - Mindent összezavarsz, a fenébe is.
  
  - Csak azt mondom, hogy nem kell Hannibalt keresnünk. Csak fegyverek."
  
  "Jó megállapítás." Kinimaka kicsit módosította a világítást a kerület körül.
  
  Hayden három helyet jelölt meg a földön. Valamennyien úgy néztek ki, mintha valamilyen módon megváltoztak volna, és mostanában egyik sem. Yorgi óvatosan közeledett, lapáttal a kezében. Drake és Alicia csatlakozott hozzá, majd Kinimaka.
  
  - Csak áss - mondta Hayden. "Siess".
  
  - Mi van, ha van egy csapda? - kérdezte Alicia.
  
  Drake a romos épületre nézett. A falak szomorúan lógtak, megdőltek, mintha a világ súlyát tartanák. Az egyik oldalt félbevágták, mintha egy óriási hasadék, a tömbök most mindkét oldalról szaggatott fogakként nyúltak ki. A tető már régen beomlott, nem volt se ajtó, se ablak. - Nos, úgy tűnik, nem tudunk menedéket találni ott.
  
  "Köszönöm".
  
  "Ne aggódj, szerelmem. Fel a fejjel."
  
  Drake figyelmen kívül hagyta a dühös pillantást, és munkához látott. - Szóval mi a jelentősége a Négy Lovasnak? - kérdezte Haydent a kommunikátoron keresztül.
  
  "Az agytröszt a legjobb tippje? Megfelelnek a keresett történelmi személyeknek és a fegyvereknek, amelyeket remélünk találni. Szóval Hannibál, akit a rómaiak gyűlöletére neveltek, szinte végtelen háborúba kezdett Rómában, igaz? Itt találjuk meg a háború fegyvereit."
  
  - Az is lehet, hogy lovasok - szólt közbe Kinimaka. - Úgy értem, Hannibal volt.
  
  - Igen, egy kicsit túl homályos, Mano.
  
  - Tehát ennek semmi köze a Bibliához? Drake kiásott egy újabb földdombot. - Mert nincs szükségünk ezekre a hülye kódokra.
  
  - Nos, megjelentek a Jelenések könyvében és...
  
  "Azta!" Alicia hirtelen felsikoltott. - Azt hiszem, elütöttem valamit!
  
  - És figyelem - suttogta May hangja a kommunikátor fölött. "Új lámpák jelentek meg a vízen, gyorsan közelednek."
  
  
  HATODIK FEJEZET
  
  
  Drake ledobta a lapátot a padlóra, és odament, hogy Aliciára nézzen. Yorgi már ott volt, és segített neki ásni. Kinimaka is gyorsan előrelépett.
  
  - Mennyi időnk van? - kérdezte Hayden sürgetően.
  
  "A sebességükből ítélve harminc perc a csúcs" - válaszolta Smith.
  
  Dahl figyelmesen bámult. - Van valami nyom?
  
  - Valószínűleg a Moszad - válaszolta Kensi. - Ők voltak a legközelebb.
  
  Drake káromkodott. "Az egyetlen alkalom, amikor azt kívántam, bárcsak az átkozott svédek lennének az elsők."
  
  Alicia térdig állt a lyukban, lapátja szélét a puha földbe fúrta, és megpróbálta kiszabadítani a tárgyat. Küzdött, örömtelenül rángatta a homályos széleket. Kinimaka felülről tisztította a talajt, miközben Yorgi csatlakozott Aliciához a folyamatosan táguló sebben a földben.
  
  "Mi ez?" - Megkérdeztem. - kérdezte Drake.
  
  Hayden térdre tett kézzel leguggolt. - Még nem mondhatom biztosan.
  
  - Szedd össze magad, Alicia. Drake elvigyorodott.
  
  Egy pillantás és egy felemelt ujj volt az egyetlen válasza. A szóban forgó tárgyat kosz borította és minden oldalról kosz borította, de volt alakja. Hosszúkás, körülbelül két méteres méretű, határozott doboz alakú, könnyen mozgatható, ami azt mutatja, hogy egyáltalán nem nehéz. A probléma az volt, hogy kemény föld és gyökerek vették körül és tömörítették. Drake a dobozból a tenger felé nézett, nézte a fényeket egyre közelebb, és azon töprengett, hogy egy ilyen kicsi, könnyű konténerben vajon mi a fenéért fér el egy pusztító katonai fegyver.
  
  - Tizenöt perc - jelentette Smith. - Nincs más jele a közeledésnek.
  
  Alicia a földdel küszködött, káromkodott, és eleinte nem jutott sehova, de végül levette a tárgyat, és megengedte Yorginak, hogy kihúzza. A benőtt szőlőtőkék és az összegabalyodott gyökerek látszólag boldogan tapadtak rá akkor is, kemény, csavart csokor, amely nem volt hajlandó elengedni. Most derékig a sárban voltak, lerázták a ruhájukat és lapátokra támaszkodtak. Drake tartózkodott a nyilvánvaló "Men at work" vonaltól, és lehajolt, hogy segítsen felemelni. Dahl is lehajolt, és együtt sikerült támaszt találniuk a tárgy oldalán, és kihúzták azt. A gyökerek tiltakoztak, törtek és felbomlott. Néhányan drága életükig tartottak. Drake megnyomta, és érezte, hogy felkúszik a lyukon és át a szélén. Felülről kiszorított talajú folyók ömlöttek. Aztán ő és Dahl együtt felálltak, és Aliciára és Yorgira meredtek. Mindkettőjüknek kipirult az arca, és erősen lélegeztek.
  
  "Mit?" - Megkérdeztem. - kérdezte Drake. - Terveztek egy teaszünetet? Tűnj a pokolba."
  
  Alicia és Yorgi kétszer is ellenőrizték a lyuk alját, és további dobozokat vagy esetleg régi csontokat kerestek. Nem találtunk semmit. Egy pillanattal később a fiatal orosz végigfutott a lyuk szélén, és ott talált támaszt, ahol látszólag nincs, így fel tudott pattanni a lejtőn és át a lyuk szélén. Alicia bosszúsan figyelte, mi történik, majd kissé esetlenül oldalra ugrott. Drake elkapta a kezét, és felhúzta.
  
  Felkacagott. - Elfelejtetted a lapátodat.
  
  "Akarsz elmenni érte? Előbb a fejét kínálom."
  
  - Visszafogottság, visszafogottság.
  
  Hayden továbbra is lenézett a lyukba. "Úgy gondoltam, ideje lenne eltölteni egy pillanatot szegény Hannibal Barcával. Nem akarunk tiszteletlen lenni egy katonatársunk ellen."
  
  Drake egyetértően bólintott. "Legenda".
  
  - Ha egyáltalán ott van.
  
  "A nácik végezték a kutatásaikat" - mondta Hayden. "És rosszkedvűen elismerem, jól tették. Hannibal egyszerűen azért szerzett tartós hírnevet, mert jó volt a munkájában. Alpokon átívelő útja továbbra is a korai háborúk egyik legfigyelemreméltóbb katonai vívmánya. Olyan katonai stratégiákat vezetett be, amelyeket ma is magasztalnak."
  
  Egy pillanat múlva felnéztek. Dahl velük volt. Kinimaka elhúzta a tárgyat, hogy felfedjen egy erős, sötét fából készült dobozt. A tetején egy kis címer volt, és a hawaii megpróbálta megmutatni.
  
  Hayden felém hajolt. "Ez minden. Saját készítésű logójuk. Az utolsó ítélet rendje."
  
  Drake tanulmányozta, és megjegyezte a szimbólumot. Kis középső körhöz hasonlított, négy csavart fonattal körülötte az iránytű különböző pontjain. A kör a végtelenség szimbóluma volt.
  
  - A kaszák fegyverek - mondta Hayden. - Megvédi a belső világát? A lány vállat vont. "Ha szükséges, később foglalkozunk ezzel. hagyjuk."
  
  A fények már nem voltak a tengerben, ami azt jelentette, hogy a Moszad, ha valaki a legközelebb volt, szilárd talajt ért el, és kevesebb mint tizenöt percnyi távolságra volt teljes sebességgel. Drake ismét azon töprengett, hogyan végződik a konfrontáció. A SPEAR parancsot kapott, hogy minden áron biztosítsa mind a négy fegyvert, de a parancsokat ritkán hajtották végre tökéletesen a csatatéren. Látta a többiek ideges arckifejezését, és tudta, hogy ők is hasonlóan éreznek, még Hayden is, aki a legközelebb állt a parancsnoki struktúrához.
  
  Indulni készültek.
  
  - Próbáld meg elkerülni a konfrontációt - mondta Hayden. "Magától értetődően".
  
  - Mi van, ha nem tehetjük? - kérdezte Dahl.
  
  - Nos, ha a Moszad, akkor talán beszélhetünk.
  
  - Kétlem, hogy igazolványmellényük lesz - motyogta Alicia. - Ez nem egy rendőrműsor.
  
  Hayden egy pillanatra kikapcsolta a kommunikátort. "Ha ránk lőnek, harcolunk" - mondta. - Mi mást tehetünk?
  
  Drake ezt látta a legjobb kompromisszumnak. Egy ideális világban elsiklottak volna a közeledő katonák mellett, és sértetlenül és észrevétlenül tértek volna vissza szállítmányukra. Természetesen a SPEAR nem létezne egy ideális világban. Újra ellenőrizte a fegyvereit, miközben a csapat kimozdulni készült.
  
  - Menjen a hosszú úton - javasolta Hayden. "Nem fognak".
  
  Minden óvintézkedés. Minden trükk a konfliktusok elkerülésére.
  
  Lauren hangja tövis volt a fülében. "Most kaptuk a hírt, emberek. A svédek is közelednek."
  
  
  HETEDIK FEJEZET
  
  
  Drake vezette az utat, először megkerülte a romos épületet, majd elindult lefelé a lejtőn. Még mindig sötétség borította a földet, de a hajnal a sarkon túl volt. Drake egyenetlen hurokban leírta az útját, mígnem a tengerrel ellentétes irányban találta magát.
  
  Érzékszervek, felemelt fejjel, a csapat követ minket.
  
  Dahl birtokba vette a dobozt, óvatosan a hóna alatt tartva a fedelet. Kenzi odarohant az oldalához, és segített neki eligazodni. A csapat éjjellátó felszerelést viselt, Smith kivételével, aki jobban szerette, hogy teljesen tisztában legyen a környezetével. Jó kombináció volt. Egymás mellett és egy dossziéban futottak, míg el nem értek a domb lábához és egy lapos síksághoz, ahol nem volt menedék. Drake ragaszkodott a hurkához, és a csónakok általános irányába vezette őket. Egy szó sem hangzott el - mindenki az érzékszerveivel ellenőrizte a környezetét.
  
  Tudták, milyen halálos ellenségeik. Ezúttal nem félig érdekelt zsoldosok. Ma is, a következőn és a következőn is olyan katonák kerültek szembe velük, akik nem voltak alacsonyabbak náluk.
  
  Majdnem.
  
  Drake lelassított, érezte, hogy egy kicsit túl gyorsan haladnak. A terep nem kedvezett nekik. Halvány ragyogás kúszott a keleti horizont felé. Hamarosan nem lesz fedezet. Smith jobbra, Mai pedig balra állt. A csapat alacsonyan maradt. A domb, a tetején a romos épülettel, összehúzódott, és megjelent mögöttük. Több fával tarkított bokorsor jelent meg előtte, és Drake megkönnyebbülést érzett. Messze északkeletre voltak attól a helytől, ahol lenniük kellett, de a végeredmény megérte.
  
  A legjobb forgatókönyv? Ne verekedj.
  
  Továbbment, figyelve a veszélyt, és semlegesen tartotta testbeszédét. A kapcsolat nyugodt maradt. Ahogy közeledtek a menhelyhez, lelassítottak, hátha valaki már ott vár. Kommandósként számíthattak figyelmeztetésre, de ezen a küldetésen semmit sem lehetett természetesnek venni.
  
  Drake meglátott egy nagy területet, amelyet több fa és ritka bokor határolt, és megállt, jelezve a többieknek, hogy tartsanak egy kis szünetet. A táj vizsgálata nem mutatott ki semmit. A domb teteje elhagyatott volt, ameddig csak látott. Tőlük balra vékony takaró egészen lapos síkságra, majd a tenger partjára vezetett. Úgy sejtette, a hajóik tizenöt perc sétára lehetnek. Csendesen bekapcsolta a kapcsolatot.
  
  - Lauren, van valami hír a svédekről?
  
  "Nem. De közel kell lenniük."
  
  - Más csapatok?
  
  "Oroszország a levegőben van." Úgy tűnt, zavarban van. - Nem tudok pozíciót adni.
  
  "Ez a hely hamarosan forró zónává válik" - mondta Smith. - Költöznünk kell.
  
  Drake beleegyezett. - Menjünk ki.
  
  Felállt, és egy sikolyt hallott, amely olyan sokkoló volt, mint bármely golyó.
  
  "Hagyd abba! Szükségünk van egy dobozra. Ne mozdulj."
  
  Drake nem habozott, hanem gyorsan leereszkedett, hálás volt a figyelmeztetésért és megdöbbenve, hogy eltévesztik az ellenséget. Dahl rábámult, Alicia pedig zavartnak tűnt. Még Mai is meglepődött.
  
  Kensi csettintett a nyelvével. - Biztosan a Moszad.
  
  - Fegyverrel vetted el őket? - kérdezte Hayden.
  
  - Igen - mondta Drake. "A hangszóró egyenesen előre van, és valószínűleg mindkét oldalon vannak asszisztensek. Pontosan ott, ahol lenni szeretnénk."
  
  - Nem léphetünk előre - mondta Mai. "Visszamegyünk. Abba az irányba." Kelet felé mutatott. "Van egy menedékház és egy út, több tanya. A város nincs túl messze. Bejelenthetjük az evakuálást."
  
  Drake Haydenre pillantott. Úgy tűnt, a főnökük mérlegeli a választást, hogy a part mentén északnak, keletnek a civilizáció felé, vagy szembenézzen a csatával.
  
  "Semmi jó nem fog történni, ha itt maradunk" - mondta Dahl. "Egy elit ellenség leküzdése kihívás lenne, de tudjuk, hogy több is van folyamatban."
  
  Drake már tudta, hogy Maynek igaza van. Észak nem kínált semmilyen utat az üdvösséghez. Fedél nélkül futnának végig a Hellesponton, és tiszta szerencsére bíznának, hogy valamilyen közlekedési eszközbe botlanak. Keleti utazás garantált lehetőség.
  
  Ráadásul aligha érkezne más csapat valamelyik városból.
  
  Hayden hívta, majd keletnek fordult, felmérve a terepet és a gyors menekülés esélyeit. Ebben a pillanatban újra megszólalt a hang.
  
  - Maradj ott!
  
  - A francba - zihálta Alicia. - Ez a fickó pszichés.
  
  "Csak jó a látásom" - mondta Smith a vizuális technológiára utalva. "Bújj valami szilárd mögé. Elvesszük a tüzet."
  
  A csapat elindult kelet felé. Az izraeliek tüzet nyitottak, a lövedékek a lándzsás feje fölött fatörzsekbe és ágak közé csapódtak. Lehullottak a levelek. Drake gyorsan felmászott, tudván, hogy a lövések szándékosan magasra irányultak, és azon töprengett, mi a fenének új háborúba merészkednek itt.
  
  "Olyan ez, mint egy kibaszott hadsereg kiképzése" - mondta Alicia.
  
  "Nagyon remélem, hogy gumilövedéket használnak" - válaszolta Dahl.
  
  Másztak és improvizáltak, kelet felé haladtak, elérték az erősebb fákat, és elkapták a tekintetet. Drake szándékosan magasra lőtt. Semmi jelét nem látta mozgásnak.
  
  - Trükkös gazemberek.
  
  - Kis csapat - mondta Kenzie. "Gondosan. Automata gépek. Megvárják a döntést."
  
  Drake alig várta, hogy a lehető legtöbbet kihasználja. A csapat óvatosan kelet felé vette az utat, egyenesen a sápadt hajnalba, amely még mindig fenyegette a távoli horizontot. A következő tisztáshoz érve Drake hallotta és gyakorlatilag érezte egy golyó sípját.
  
  "Szarság". Fedezékért keresett. - Ez közel volt.
  
  Több lövöldözés, több ólomkibocsátás az óvóhelyek között. Hayden mélyen Drake szemébe nézett. - Az útjaik megváltoztak.
  
  Drake mély levegőt vett, alig hitte el. Az izraeliek hevesen lőttek, és kétségtelenül óvatosan, de előnyös ütemben haladtak előre. Egy másik golyó egy kéregdarabot tépett le egy fáról közvetlenül Yorga feje mögött, amitől az orosz hevesen összerándult.
  
  - Nem jó - morogta Kensi dühösen. "Egyáltalán nem jó".
  
  Drake szeme olyan volt, mint a kovakő. - Hayden, vedd fel a kapcsolatot Laurennel. Kérd meg, hogy erősítse meg Qrow-nak, hogy viszonozzuk a tüzet!
  
  - Viszonoznunk kell a tüzet - kiáltotta Kensi. - Ti, srácok, még soha nem ellenőriztétek.
  
  "Nem! Ők zsoldos katonák, elit csapatok, akik képzettek és követik a parancsokat. Kibaszott szövetségesek, potenciális barátok. Nézd meg, Hayden. Nézze meg most! "
  
  Új golyók fúrták át az aljnövényzetet. Az ellenség láthatatlan, hallatlan maradt, a SPIR csak saját tapasztalatából tudott előrenyomulásukról. Drake nézte, ahogy Hayden a kommunikáció gombjára kattint, és Laurenhez beszél, majd imádkozott a gyors válaszért.
  
  A Moszad katonák közelebb jöttek.
  
  - Erősítse meg állapotunkat. Még Dahl hangja is feszülten csengett. "Lauren! Döntést hozol? Harcolni fogunk? "
  
  
  * * *
  
  
  A SPEAR csapatot, miután már elűzték csónakjaiktól, kénytelen volt tovább keletre költözni. Nehezen élték meg őket a tűz alatt. Mivel nem voltak hajlandók ismert szövetségesekkel harcolni, nyakig veszélyben találták magukat.
  
  Tülekedtek, karcosok és véresek, minden trükköt bevetettek az arzenáljukban, minden trükköt, hogy nagyobb távolságot tegyenek maguk és a Moszad között. Lauren visszatérése csak néhány percig tartott, de ezek a percek tovább tartottak, mint Justin Bieber CD-je.
  
  "Qrow boldogtalan. Azt mondja, parancsot kapott. Mindenáron őrizd meg a fegyvereidet. Mind a négyen."
  
  - És ennyi? - kérdezte Drake. - Elmondtad neki, hogy kivel van dolgunk?
  
  "Biztosan. Dühösnek tűnt. Azt hiszem, feldühítettük őt."
  
  Drake megrázta a fejét. Nincs értelme. Ezen együtt kell dolgoznunk.
  
  Dahl kifejtette véleményét. "Valójában ellenszegültünk a parancsainak Peruban. Talán ez a megtérülés."
  
  Drake nem hitte el. "Nem. Ez kicsinyes lenne. Nem az a fajta politikus. Szövetségesek elleneznek bennünket. Szar. "
  
  - Parancsaink vannak - mondta Hayden. "Túléljük a mai napot, és harcoljunk holnap."
  
  Drake tudta, hogy igaza van, de nem tudta megállni, hogy az izraeliek valószínűleg ugyanezt mondják. Így kezdődtek az évszázados sérelmek. Most csapatként haladtak kelet felé, erdei pajzsukon belül maradva, és egy utóvédet szerveztek, amely nem volt túl agresszív, de elég ahhoz, hogy lelassítsa az izraeliek. Smith, Kinimaka és Mai kiválóan demonstrálták, hogy most üzletre gondolnak, minden lépésnél megbéklyózzák ellenfeleiket.
  
  Mögülük jött, ahogy Drake átrepült a fák között. A helikopter feldübörgött a feje fölött, majd megdőlt és leszállt valami nem feltűnő tisztásra. Haydennek egy szót sem kellett szólnia.
  
  "Svédek? oroszok? Istenem, ez csak szar, srácok!
  
  Drake azonnal lövéseket hallott abból az irányból. Azt, aki most szállt ki a helikopterből, azt lőtték ki, és nem a Moszadból.
  
  Ez azt jelentette, hogy a különleges erők négy csapata most harcol.
  
  Előtte az erdő véget ért, feltárva egy régi parasztházat a kőfalakkal határolt széles mezőn túl.
  
  - Szánjon rá egy kis időt - kiáltotta. "Cselekedj keményen és gyorsan. Ott össze tudunk tömörülni."
  
  A csapat úgy futott, mintha a pokol kutyái hevültek volna a sarkukon.
  
  
  * * *
  
  
  A teljes, de ellenőrzött tempóval haladó csapat véletlenszerűen kibújt a fedezékből, és a tanya felé rohant. A falak és az ablaknyílások majdnem olyan kopottak voltak, mint a dombon álló házé, jelezve az emberi jelenlét hiányát. Három különleges erőcsoport áll mögöttük, de milyen közel?
  
  Drake nem tudta. Erősen kocogott a rovátkolt talajon, levette éjszakai látását, és a kivilágosodó égboltot használta, hogy kijelölje útját. A csapat fele előre, fele mögé nézett. Mai azt suttogta, hogy látta, amint a Moszad csapata eléri az erdő szélét, de aztán Drake elérte az első alacsony falat, és Mai és Smith egy kis elfojtott tüzet nyitott.
  
  Együtt húzódtak meg a kőfal mögött.
  
  A tanya még húsz lépéssel előtte volt. Drake tudta, hogy nem tenne jót nekik, ha hagynák, hogy az izraeliek és mások letelepedjenek és ideális látókört alakítsanak ki. Ráadásul a többi csapat most óvatos lenne egymással. Beszólt a kommunikátorba.
  
  - Jobb lesz, ha cipeled a segged, fiúk.
  
  Alicia ránézett. - Ez a legjobb amerikai akcentusa?
  
  Drake aggódónak tűnt. "Szar. Végül megfordultam." Aztán meglátta Dahlt. - De hé, lehetne rosszabb is, azt hiszem.
  
  Egyként törték át a fedelet. May és Smith ismét tüzet nyitottak, és csak két lövést kapott válaszul. Más hangok nem hallatszottak. Drake talált egy tömör falat, és megállt. Hayden azonnal kirendelte Mayt, Smitht és Kinimakát, hogy őrizzék a kerületet, majd sietett a többiekhez.
  
  - Jól vagyunk néhány percig. Amink van?"
  
  Dahl már kibontotta a térképet, amikor Lauren hangja betöltötte a fülüket.
  
  "A B-terv továbbra is lehetséges. Irány befelé. Ha gyors vagy, nincs szükséged szállításra."
  
  - Kibaszott B-terv. Drake megrázta a fejét. "Mindig B-terv."
  
  A körzeti járőr jelentése szerint minden világos.
  
  Hayden a dobozra mutatott, amelyet Dahl hordott. "Itt felelősséget kell vállalnunk. Ha elveszíti, fogalmunk sincs, mi van benne. És ha ezt elveszíti az ellenségnek... - Nem kellett folytatnia. A svéd letette a dobozt a földre, és letérdelt mellé.
  
  Hayden megérintette a fedélre vésett szimbólumot. A forgó pengék baljós figyelmeztetést küldenek. Dahl óvatosan kinyitotta a fedelet.
  
  Drake visszatartotta a lélegzetét. Nem történt semmi. Mindig kockázatos volt, de nem láttak semmilyen rejtett zárat vagy mechanizmust. Dahl most teljesen felemelte a fedelet, és belenézett a belső térbe.
  
  Kensi kuncogott. "Mi ez? Háborús fegyverek? Kapcsolatban áll Hannibállal, és elrejtette a rend? Csak egy halom papírt látok."
  
  Dahl hátradőlt. "A háborút szavakkal is meg lehet vívni."
  
  Hayden óvatosan előhúzott néhány papírlapot, és beszkennelte a szöveget. - Nem tudom - ismerte el a lány. - Úgy néz ki, mint egy kutatási akta és... egy feljegyzés... - Elhallgatott. "Tesztek? Próba?" Átlapozott még néhány oldalt. "Összeszerelési specifikációk."
  
  Drake a homlokát ráncolta. "Most ez rosszul hangzik. Úgy hívják, hogy Project Babylon, Lauren. Lássuk, mit tudsz kihozni ebből."
  
  - Értem - mondta a New York-i. "Akármi más?"
  
  "Épp most kezdem megérteni ezeket a jellemzőket" - kezdte Dahl. - Ez óriási...
  
  "Le!" Smith sikoltott. "Közeledik."
  
  A csapat lelassult és felkészült. A kőfalak mögött élesen és fülsiketítően géppuska-sorfal dörgött. Smith jobbról viszonozta a tüzet, a falban lévő rést célozva. Hayden megrázta a fejét.
  
  "Véget kell vetnünk ennek. Menj ki innen".
  
  - Húzd a szamarat? - kérdezte Drake.
  
  - Fogd a segged.
  
  - B-terv - mondta Alicia.
  
  Biztonságban maradva falról falra haladtak a tanya hátsó része felé. A padló tele volt törmelékkel, és falazat- és fadarabok jelezték a tető beszakadását. Mai, Smith és Kinimaka takarták a hátsó részt. Drake megállt, amikor a hátsó ablakokhoz értek, és az előtte lévő útvonalra pillantott.
  
  "Csak nehezebbé válhat" - mondta.
  
  A felkelő nap színfoltban suhant át a horizonton.
  
  
  NYOLCADIK FEJEZET
  
  
  A verseny folytatódott, de az esélyek egyre csökkentek. Ahogy Drake és Alicia, akik az élen haladtak, elhagyták a fedezéket, és befelé tartottak, a tanyaházat maguk és üldözőik között tartva, a Moszad csapata végül előbukkant az erdőből. Teljesen feketébe öltözve, maszkkal az arcukon, alacsonyan, óvatosan közeledtek, felemelték fegyvereiket és tüzeltek. Mai és Smith gyorsan fedezékbe vonult a tanya mögött. Hayden előrerohant.
  
  "Mozog!"
  
  Drake harcolt az ösztönével, hogy álljon és harcoljon; A tőle balra ülő Dahl nyilvánvalóan ezzel is küzdött. Általában harcoltak és kijátszották ellenfeleiket - néha ez a nyers erő és a számok miatt következett be. De gyakran mindez az ellenfelek ostobaságán múlott. A legtöbb fizetést kapott zsoldos lassú és unalmas volt, méretükre, vadságukra és erkölcstelenségükre támaszkodva végezte el a munkát.
  
  Nem ma.
  
  Drake nagyon is tudatában volt annak, hogy meg kell védeni a díjat. Dahl vitte a dobozt, és olyan biztonságosan tartotta, amennyire csak tudta. Yorgi most előre haladt, próbára tette a talajt, és megpróbálta megtalálni a legtöbb fedezettel rendelkező ösvényt. Átkeltek egy dombos mezőn, majd leereszkedtek egy kis, ritka ligetben. Az izraeliek egy időre beszüntették a tüzet, talán más parancsokat is érzékeltek, és nem akarták ismertetni álláspontjukat.
  
  Most különféle taktikákat mutattak be.
  
  De Drake esetében Alicia foglalta össze a legjobban. - Az isten szerelmére, Yogi. Hajtsa le az orosz fejét, és fuss!"
  
  Lauren GPS-en követte a haladásukat, és bejelentette, hogy a B-terv találkozási pontja a következő horizonton van.
  
  Drake egy kicsit könnyebben sóhajtott. A liget véget ért, és Yorgi volt az első, aki felmászott a kis dombra, Kinimaka a nyomában. A hawaii nadrágját sár borította, ahol elesett - háromszor. Alicia Mayre pillantott, aki fürgén mozgott a föld redői között.
  
  - Az átkozott Sprite. Úgy néz ki, mint a vadonban hancúrozó tavaszi bárány."
  
  - Mindent jól csinál - értett egyet Drake.
  
  Alicia megcsúszott a palán, de sikerült talpon maradnia. - Mindannyian jól csináljuk.
  
  - Igen, de néhányunk inkább seggfej.
  
  Alicia felemelte a fegyverét. - Remélem, nem rám gondolsz, Drakes. Hangjában figyelmeztető hang volt.
  
  - Ó, persze, hogy nem, édesem. Nyilvánvalóan a svédre gondoltam."
  
  "Drága?"
  
  Lövések dördültek hátulról, ami véget vetett Dahl megjegyzésének, mielőtt elkezdődött volna. A tapasztalat azt mondta Drake-nek, hogy a felvételeket nem nekik szánták, és két különböző hangjegyből álltak. A Moszad együttműködött az oroszokkal vagy a svédekkel.
  
  Valószínűleg úgy gondolta, a svédek hanyatt-homlok a Moszad felé futottak.
  
  Nem tudott segíteni, de elvigyorodott.
  
  Dahl körülnézett, mintha felháborodást érezne. Drake ártatlan pillantást vetett. Felmásztak egy kis dombra, és lecsúsztak a túloldalon.
  
  - A közlekedés megérkezik - mondta Lauren.
  
  "Mint ez!" Hayden a távoli égre mutatott, ahol egy fekete folt mozgott. Drake végigpásztázta a környéket, és lerántotta Yorgit, amikor a golyó fütyült a domb tetején. Valaki hirtelen jobban érdeklődni kezdett irántuk.
  
  - A völgybe - mondta Kinimaka. - Ha eljutunk azokhoz a fákhoz...
  
  A csapat az utolsó sprintre készült. Drake ismét a közeledő foltra nézett. Egy pillanatig azt hitte, talán egy árnyékot lát, de aztán meglátta az igazságot.
  
  - Emberek, ez egy másik helikopter.
  
  Kinimaka alaposan szemügyre vette. "Szar".
  
  "És ott". Mai balra mutatott, magasan egy felhőpart felé. "Harmadik".
  
  - Lauren - mondta Hayden sürgetően. - Lauren, beszélj velünk!
  
  - Csak megerősítést kérek. A nyugodt hang visszatért. - A kínaiak és a britek a levegőben vannak. Oroszország, svédek és izraeliek a földön. Figyelj, most bekapcsollak a csevegésbe, hogy első alkalommal tájékozódhass. Egy része szar, de mindegyik értékes lehet."
  
  "Francia emberek?" Kinimaka valamiért elgondolkodtatóvá vált.
  
  - Semmi - válaszolta Lauren.
  
  - Jó munka, nem mind olyanok, mint Bo - mondta Alicia egy kis keserűséggel és melankóliával. - Úgy értem, a franciák. A srác áruló volt, de átkozottul jó volt a munkájában."
  
  Dahl arcot vágott. - Ha olyanok, mint Bo - mondta halkan. - Lehet, hogy már itt vannak.
  
  Alicia pislogott a szavak hallatán, és a közeli koszhalmokat tanulmányozta. Semmi sem mozdult.
  
  - Körbe vagyunk véve - mondta Hayden.
  
  - Különleges csapatok minden oldalon - értett egyet Drake. - Patkányok a csapdában.
  
  "A magad nevében beszélj." Mai gyorsan értékelt mindent. "Szánj két percet. A lehető legjobban emlékezzen arra, mi van ebben a dobozban." Felemelte a kezét. "Csináld".
  
  Drake megértette a lényeget. A doboz végül is nem érte meg az életüket. Ha a dolgok nagyon feszültek lesznek, és egy barátságosabb csapat átvészeli, akkor a boksztól való elállás megmentheti az életüket. Dahl kinyitotta a fedelet, és a csapat egyenesen a közeledő helikopterek felé indult.
  
  Papírcsomagokat osztott ki mindenkinek.
  
  - Hú, ez furcsa - mondta Alicia.
  
  Kenzi összekevert több papírlapot. - Harcba keveredni egy harminc-ötven évvel ezelőtti dokumentum olvasása közben, amelyet a nácik írtak, és Hannibal Barca sírjába rejtettek? Mi ebben a furcsa?
  
  Drake megpróbálta emlékezetébe vésni a részeket. "A szavainak van értelme. Ez ugyanaz, mint a SPEAR pályája."
  
  Nagy magasságú kutatási projekt, olvasta. Eredetileg a visszatérő ballisztika tanulmányozására készült, alacsonyabb költséggel. Drága rakéták helyett...
  
  - Nem tudom, mi a fene ez.
  
  Indítsa el az űrt rakéta nélkül. A projekt azt sugallja, hogy egy nagyon nagy fegyverrel nagy sebességgel, nagy magasságban lehet tárgyakat lőni...
  
  "A francba".
  
  Dahl és Alicia arca ugyanolyan hamuszürke volt. - Ez nem lehet jó.
  
  Hayden a közeledő helikopterekre mutatott, amelyek most már mindenki szeme láttára voltak. Láthatták, hogy egyes fegyverek lógnak a helikoptereken.
  
  - És ez sem igaz!
  
  Drake átadta a papírokat, és előkészítette a fegyverét. Ideje arra, amit megszokott, és amiben jó. Hayden, May és Smith fecsegése bombázta, valamint a Lauren által javított kommunikációs rendszer.
  
  "Az izraeliek harcba szálltak a svédekkel. Oroszország ismeretlen..." Aztán interferencia-kitörések és gyors adások jöttek élő adásokból, amelyeket az NSA-nak és más szervezeteknek sikerült meghallgatniuk.
  
  Francia: "Közeledünk a területhez..."
  
  Brit: "Igen, uram, célpontokat észleltünk. Sok ellenségünk van a csatatéren..."
  
  Kínai: "Biztos benne, hogy megvan a doboz?"
  
  Hayden vezette az utat. Futottak a mezőről. Terv nélkül futottak. Az óvatos tűz kitérésre kényszerítette a helikoptereket, földi üldözőjüket pedig rendkívüli óvatosságra kényszerítette.
  
  És akkor, amikor Drake ki akart térni, és az új menekülési útvonalukra összpontosított, egy másik hang hasította át a feszültséget.
  
  Csak röviden.
  
  A zaj mögé részben elrejtve alig hallható, mély, elnyújtott hang hasított a fülébe.
  
  Amerikai: "Itt van a SEAL Team 7. Már nagyon közel vagyunk..."
  
  A sokk velejéig megrázta. De nem volt idő. Nincs mód beszélni. Egy pillanat sincs, hogy felszívja.
  
  Tekintete azonban találkozott Torsten Dahléval.
  
  Mi a...?
  
  
  KILENCEDIK FEJEZET
  
  
  - Mondd meg a helikopternek, hogy rohadjon le! Hayden rákattintott a kommunikátorára. - Találunk más utat.
  
  - Akarod, hogy ez itt lógjon? - kérdezte Lauren, és Alicia nevetésre késztette, még akkor is, amikor az életéért futott.
  
  "Biztosan. Kacsázd le és takarodj be. Ne hívj minket, mi felhívunk téged!"
  
  Drake azon töprengett, hogy ez a nap véget ér-e valaha, aztán meglátta a nap teljes korongját a horizonton lógni, és rájött az iróniára. A terület egy sor domb volt, mindegyik meredekebb, mint az előző. Egy lándzsa takarta el a szamarukat, ahogy felértek a domb tetejére, óvatosan lépkedtek, majd teljes sebességgel lerohantak a túloldalon.
  
  Időnként lövések hallatszottak hátulról, de nem rájuk irányultak, az izraeliek és a svédek valószínűleg ütést váltottak egymással. Több romos épület tűnt fel jobbra és balra, többségük sekély völgyekben épült, mindegyik elhagyatott. Drake nem tudta biztosan, mi késztette az emberek távozását, de ez már régen történt.
  
  További dombok, majd egy facsoport balra. A menedéket kínálva sűrűn nőttek a zöldek és az ágak. Hayden ebbe az irányba terelte a csapatot, Drake pedig egy kicsit könnyebben sóhajtott. Bármilyen titkolózás jobb volt, mint semmiféle eltakarás. Először Hayden, majd Alicia villant át a fák között, most Dal, Kenzi és Kinimaka követte őket. Drake belépett az erdőbe, May, Yorgi és Smith hátul maradt. Lövések dördültek, most közelebb, amitől Drake óvatos volt a barátaival szemben.
  
  Megfordult, és látta, hogy Mai megbotlott.
  
  Nézte, ahogy az arca felpattan a földről.
  
  "Nooo!"
  
  
  * * *
  
  
  Hayden hirtelen fékezett, és megfordult. Ebben a pillanatban Mai eszméletlenül feküdt a földön, Drake közeledett hozzá, Smith már lehajolt. A golyók puffanva értek a külterületi fákhoz. Valaki közel volt.
  
  Aztán elkezdődött az aljnövényzet. Alakok ugrottak ki, az egyik Haydent a test alsó részén találta el. Megtántorodott, de talpon maradt. A fa törzse a gerincén találta el. Figyelmen kívül hagyta a fájdalom villanását, és felemelte a fegyvert. Aztán a fekete alak ismét rátámadt, megütötte könyökével, térdével, késsel...
  
  Hayden kiugrott, és érezte, hogy a penge egy hajszálnyira a gyomrától ér. Könyökével az archoz, térdével a hasához küzdött, hogy nagyobb távolságra legyen köztük. Látta, hogy Kinimaka és Alicia a jobb oldalon harcolnak, és Dal rúgja a darabot, amit leütött.
  
  Drake felveszi az ernyedt Mait.
  
  Golyók repültek a fák között, aprították a leveleket és a növényzetet. Az egyik legyőzte az ellenséget, de nem sokáig. A férfi hamarosan felállt, nyilvánvalóan a kevlár valamilyen formáját viselte. Aztán Hayden látomása megtelt saját ellenfelével - egy Moszad-emberrel, akinek arcvonásait brutális és gonosz elszántság hatotta át.
  
  - Állj - mondta. - Egy oldalon vagyunk...
  
  Egy állkapocs ütése megállította. Hayden megízlelte a vért.
  
  "Parancsolj" - hangzott a homályos válasz.
  
  Megakadályozta az újabb ütéseket, félrelökte a férfit, és megpróbálta nem felemelni a fegyvert, még akkor sem, amikor a férfi késsel hadonászott. A penge kéreg, majd kosz ízű volt. Hayden belerúgott a férfi lábába, miközben Drake elszáguldott mellette, száguldott az ösvényen a fák közé. Smith eltakarta a hátát, ököllel arcon ütötte az izraelit, és visszaküldte az aljnövényzetbe. Kenzi következett, ezúttal tétova arckifejezéssel és tágra nyílt szemekkel, mintha ismerőst keresne.
  
  Hayden Drake felé nyomult.
  
  - Mai?
  
  "Jól van. Csak egy golyó a gerincben, és ennyi. Semmi látványos."
  
  Hayden elsápadt. "Mit?" - Megkérdeztem.
  
  "A kabát megállította. Elesett és megütötte a koponyáját. Semmi különös".
  
  "RÓL RŐL".
  
  Alicia elkerülte a brutális könyöktámadást, és dzsúdódobással a fák közé repítette ellenfelét. Kinimaka átgázolt egy másik Moszad katonán. Néhány pillanatig szabad volt az út, és a SPEAR csapata minden előnyét kihasználta.
  
  Az élmény minden porcikája játékba lendült, miközben teljes iramban futottak, nem gondolva a lassításra, csavarodva, merülve, veszélyes facsoportokon keresztül. Szakadék tátongott köztük és a Moszad csapata között, és a vastag lombok ideális fedezéket biztosítottak.
  
  - Hogy a fenébe tudtak elmenni mellettünk? - sikoltotta Drake.
  
  - Biztosan akkor történt, amikor megálltunk, hogy ellenőrizzük a dobozt - mondta Hayden.
  
  Smith hangosan felmordult. "Néztük."
  
  "Ne verd magad..." - kezdte Hayden.
  
  - Nem, barátom - mondta Kensi. "Ők a legjobbak abban, amit csinálnak."
  
  Smith kuncogott, mintha azt mondaná, hogy mi is, de egyébként csendben maradt. Hayden látta, amint Kinimaka megbotlik, hatalmas lábai egy elasztikus vályogkupacban landoltak, és odament, hogy segítsen, de Dal már támogatta a nagydarab férfit. A svéd a másik kezére tette át a dobozt, jobbjával meglökte a hawaiit.
  
  És most egy másik veszély is bekerült a keverékbe - a fejünk fölött repülő helikopter összetéveszthetetlen hangja.
  
  Tüzet nyitnak?
  
  Golyókkal fésülnék át az erdőt?
  
  Hayden nem így gondolta. Egy ilyen felelőtlen cselekedet miatt több ezer dolog elromolhat. Természetesen ezek a fickók kormányaik parancsát követték, és néhány bohóc, aki otthon ült meleg, légkondicionált irodáiban, nem tudott kevesebbet törődni azzal, hogy mi történik elefántcsont tornyaik előtt.
  
  A légcsavarok csapkodása felülről hallatszott. Hayden tovább futott. Már tudta, hogy a Moszad a csapatukon lesz, és valószínűleg a svédek és az oroszok állnak mögöttük. Zaj hallatszott a bal oldalon , és azt hitte, több alakot is látott - biztos oroszok, gondolta.
  
  Vagy talán a britek?
  
  Szar!
  
  Túl nyitottak voltak. Túl felkészületlen. Valójában az összes csapat ott volt. Senki sem számított arra, hogy mindenki egyszerre érkezik - és ez hiba volt. De mondjon egy tervet, amely ezt figyelembe veszi?
  
  A Drake Trail előttünk állt, May súlya egyáltalán nem lassította le. Alicia a sarkán követte, körülnézett. Az út céltalanul kanyargott, de általában jó irányba haladt, és Hayden hálás volt ezért. Hallotta, amint Smith lövedékeket lőtt a hátukba, elbátortalanítva üldözőik kedvét. Több sikolyt hallott balról, mintha két erő találkozna.
  
  A fenébe, ez valami őrült szar.
  
  Drake átugrott egy kidőlt fán. Kinimaka alig morogva tört át. A töredékek minden irányba szétszóródtak. A terep ereszkedni kezdett, majd meglátták az erdő szélét. Hayden beleugatott a kommunikációba, hogy lassítsanak - senki sem tudta, mi várhat a földön a fasoron túl.
  
  Drake csak egy kicsit lassított. Alicia elhaladt mellette jobbról, Dahl pedig balról találta el; együtt hárman leküzdötték a fedezéket, és bejutottak egy keskeny völgybe, amelyet mindkét oldalról meredek barna lejtők védtek. Kinimaka és Kenzi összenyomta a sarkukat, hogy támaszt nyújthassanak, majd Hayden is előbújt a rejtekéből, most pedig megpróbálta figyelmen kívül hagyni a mellkasában egyre erősödő égő érzést.
  
  Hosszabb ideig futottak, mint gondolná.
  
  És a legközelebbi város mérföldekre volt.
  
  
  TIZEDIK FEJEZET
  
  
  Drake érezte, hogy Mai egy kicsit küszködni kezd. Adott neki egy percet, mert tudta, hogy gyorsan magához tér. Abban a röpke pillanatban észrevett valami laposat, szürkét és kanyargósat, amitől száguldó szíve kihagyott egy ütemet.
  
  "Bal!"
  
  Az egész csoport balra tört, óvatosan, de szükségtelenül eltakarva az oldalukat, mivel ellenfeleik továbbra is láthatatlanok voltak. Drake hagyta, hogy May küzdjön egy kicsit, de kitartott. Nemsokára öklével a bordáiba ütötte.
  
  "Engedj el".
  
  "Egy pillanat, szerelmem..."
  
  Alicia hevesen nézett rá. - Ennyire tetszik?
  
  Drake habozott, majd elvigyorodott. - Erre a kérdésre nincs biztos válasz, szerelmem.
  
  "Igazán?"
  
  - Nos, gondold át az én szemszögemből.
  
  Mai úgy oldotta meg a dilemmáját, hogy a gerincével ellökte magát, és a padlóra borult. Sikeresen landolt, de a fejét fogva megingott.
  
  - Nézd - mondta Drake. - Az én védelmemben bizonytalannak tűnik.
  
  - Remegni fog a fejed, ha nem sietünk. Alicia eltolt mellette, Drake pedig követte, és egy kicsit tovább figyelte Mayt, mígnem felegyenesedett és ritmusba nem került. A csoport felszaladt a rakparton az aszfaltra.
  
  - Az első összetévesztés a Moszaddal. Dahl nyújtózkodott. "Semmi látványos."
  
  - Visszatartottak - mondta Kenzie. - Ahogy voltál.
  
  - A második zűrzavar - mondta Drake. "Emlékszel arra a falura Angliában? Sok évvel ezelőtt."
  
  - Yonks? - Megkérdeztem.
  
  "Századok".
  
  "RÓL RŐL". Dahl egy pillanatra megállt, majd így szólt: "Kr.e. vagy Kr. e.?"
  
  - Azt hiszem, most BC-nek hívják.
  
  "Hülyeség".
  
  Az út mindkét irányban elnyúlt, kihalt, kátyús és javításra szorult. Drake hallotta a helikopter felé közeledő légelhárító fegyver pukkanását, majd újabb lövéseket. Megfordult, és látta, hogy az erdőből lövöldöznek rá, azt hitte, csak golyókkal szennyezi be a területet, majd látta, hogy élesen oldalra fordul.
  
  - Nem kockáztathatom - mondta Dahl. - Azt hiszem, kínaiak lehetnek, és nem hallják a fecsegést, mint mi.
  
  Drake némán bólintott. Az utóbbi időben semmi új nem derült ki a beszélgetésekből. Mivel...
  
  Hayden halkan köszönt. - Látok egy járművet.
  
  Drake leguggolt, és a környéket fürkészte. "Szóval mi van a hátunk mögött? Moszad és oroszok a fákon, egymás útjába kerülve. A svédek valahol az oroszok mellett vannak? SAS? Megrázta a fejét. "Ki tudja? A legjobb tipped az, hogy körbejárod az erdőt. Mindannyian tudják, hogy ha odaadják magukat, meghalnak. Ezért éltünk még."
  
  - Kínaiak a helikopterben - mondta Smith. - Leszállás ott. Egy sor sekély mélyedésre mutatott.
  
  "Francia?" - kérdezte Yorgi.
  
  Drake megrázta a fejét. A viccet félretéve, a franciák még vissza is tartották magukat, hogy teszteljék a vizeket, és engedjék ellenfeleiknek, hogy ritkítsák őket. Ravasz győzelem az utolsó pillanatban. A közeledő furgonra meredt.
  
  "Kezeket fel."
  
  Smith és Kenzie irányt vett, az út szélén álltak, és fegyvereiket a közeledő furgonra mutatták. Dahl és Drake néhány nehéz sziklát helyezett az útra. Ahogy a kisteherautó lassított, a csapat többi tagja hátulról jött fel, gondosan letakarva a járművet, és megparancsolta az utasoknak, hogy szálljanak ki.
  
  Alicia kinyitotta a hátsó ajtót.
  
  - Hú, itt bűzlik!
  
  De üres volt. Drake pedig hallotta, hogy Kensi törökül kérdezett. Megrázta a fejét, mire Dahl diadalmasan elmosolyodott. Ez a lány tele van meglepetésekkel. - Van olyan nyelv, amelyet nem tud?
  
  A svéd nevetésben tört ki. - Gyerünk, ember. Ne hagyd magad ennyire nyitva."
  
  - Ó - bólintott Drake. "Igen. Az istenek nyelve."
  
  "Kelj fel, szerelmem. Akarsz szexelni? Igen, csak hallom, ahogy az édes akcentusod legördül Odin nyelvéről.
  
  Drake figyelmen kívül hagyta ezt, és a két török férfira összpontosított, akik úgy tűnt, őszintén féltek.
  
  És valóban török.
  
  Hayden visszalökte őket a teherautóba, szorosan mögöttük. Dahl ismét elvigyorodott, és követte őt, intett a többieknek, hogy ugorjanak le a hátsó ülésre. Drake egy pillanattal később rájött szórakozásának okára, majd ismét Aliciára meredt.
  
  - Mennyire rossz ott hátul?
  
  
  * * *
  
  
  A teherautó ugrált, rándult, és megpróbált tönkretenni magát a romos úton.
  
  Alicia minden erejével kitartott. - Rohadt bad beateket próbál eltalálni?
  
  - Talán - mondta szerencsétlenül Smith, az orrát és a furgon belsejében lévő fogasléchez kötözött piszkos övet fogva. - Érzem a kecskeszagot.
  
  Alicia összehúzta a szemét. "Ó, igen? A barátod?"
  
  Kinimaka a teherautó hátuljában ült, és kétségbeesetten szívta a friss levegőt a hátsó ajtók találkozási helyén. - Biztosan... ezek a... gazdák, azt hiszem.
  
  - Vagy kecskecsempészek - tette hozzá Alicia. - Soha nem tudom megmondani.
  
  - mordult fel dühében Smith. - Amikor azt mondtam, hogy "kecskék", általánosságban értettem.
  
  "Igen igen igen".
  
  Drake kimaradt belőle, felületesen lélegzett, és megpróbált más dolgokra összpontosítani. Bízniuk kellett Haydenben és Dahlban, akik előre gondoskodtak a biztonságukról, és megtalálták a legjobb helyet az utazáshoz. A kommunikáció néma maradt, kivéve az időnként feltörő feszültséget. Még Lauren is hallgatott, ami a maga módján segített. Ez azt mondta nekik, hogy viszonylag biztonságban vannak.
  
  A legénység hangosan panaszkodott körülötte, ahogyan megbirkóztak, és elvonták a figyelmüket az állatok bűzétől. A svéd fürdőkkel, az amerikai éttermekkel és a londoni szállodákkal való összehasonlítást viccből kínálták.
  
  Drake hagyta, hogy gondolatai elkalandozzanak Yorga közelmúltbeli kirohanásától és egy szörnyű titok megosztásának szükségességétől, Alicia és May közötti új megegyezésig, a SPEAR csapatot sújtó egyéb problémákig. Hayden és Kinimaka ellentmondásban maradt, akárcsak Lauren és Smith, bár utóbbiakat nem csupán nézeteltérések választották el. Dahl olyan keményen dolgozott Joannával, amennyire csak tudott, de a munka ismét az útjába állt.
  
  Valami sürgősebb és kérlelhetetlenebb hasított az agyába. Crow miniszter ingerültsége, hogy nem követték a parancsot Peruban, és a magabiztos tudat, hogy egy titkos, szigorúan titkos amerikai második csapat van itt. Valahol.
  
  SEAL csapat 7.
  
  Számtalan kérdés volt, és megmagyarázhatatlanok voltak. Mi volt a válasz? Qrow már nem bízott a SPEAR csapatában? Tartalékok voltak?
  
  Nem felejtette el a nagy kérdőjelet, amely még mindig Smith feje fölött lóg, de más forgatókönyvet nem tudott elképzelni. Qrow hét embert küldött, hogy tartsák szemmel őket.
  
  Drake elfojtotta a haragját. Megvolt a saját feladata. A fekete-fehér életkép volt, amelyet csak a bolondok és az őrültek osztottak meg. Mély gondolatait Hayden szakította félbe.
  
  "Minden világos elöl és hátul. Úgy tűnik, egy Ç Anakkale, a tengerparton. Megvárom, amíg megtaláljuk a helyet, mielőtt felveszem a kapcsolatot a helikopterrel. Ó, és Dahlnek lehetősége volt szétszedni a dobozt."
  
  A svéd egy időre elterelte a figyelmüket a helyzetről azzal, hogy elmagyarázta, milyennek tűntek a papírtömbök. Ez több volt, mint egy háború, ez volt a bejelentése. Úgy tűnt, Hannibált egyszerűen szimbólumnak választották.
  
  
  * * *
  
  
  - Vannak utalások arra vonatkozóan, hogyan vált Afrika a Föld négy sarkának egyikévé? - kérdezte Mai.
  
  - Semmi ilyesmi. Ezért nem tudjuk megjósolni, hol lesz a következő lovas."
  
  - Nézz a múltba - mondta Kenzi. "A munkámban, a régi munkámban a válaszok mindig a múltban rejtőztek. Csak tudnod kell, hol keress."
  
  Aztán Lauren közbelépett. - Ezt kipróbálom.
  
  Drake küzdött a teherautó dőlésszöge ellen. - Milyen messze van Çanakkale?
  
  "Most belépünk a külterületre. Nem tűnik túl nagynak. látom a tengert."
  
  - Ó, te nyertél. Drake-nek eszébe jutott egy játék, amit gyerekkorában játszott.
  
  - Én láttam először - mondta Dahl mosollyal a hangjában.
  
  - Igen, ezt is játszottuk.
  
  A teherautó megállt, és hamarosan kinyíltak a hátsó ajtók. A csapat kiugrott és tüdőnyi friss levegőt szívott. Alicia panaszkodott, hogy nem érzi jól magát, Kenzi pedig angol módra úgy tett, mintha elájulna. Ez azonnal felvidította Aliciát. Drake azon kapta magát, hogy csodálkozva bámulja és bámulja.
  
  - A fenébe - motyogta szándékosan. - Nos, én leszek a majom nagybátyja.
  
  Dahl túlságosan elképedt ahhoz, hogy nyilatkozzon.
  
  Előttük egy hatalmas faló állt, valamiért ismerős, egy épületekkel körülvett kis téren merengett. A kötél mintha megkötözi a lábát, és a feje köré feszítették. Drake úgy gondolta, hogy páncélozott és fenséges, büszke állat, amelyet az ember teremtett.
  
  "Mi a fene?"
  
  Tömeg gyűlt körülötte, bámultak, pózoltak és fényképeztek.
  
  Lauren megszólalt a kommunikátoron. - Azt hiszem, most találtad meg a trójai falót.
  
  Smith nevetett. - Ez messze nem játékszer.
  
  "Nem Troy. Tudod? Brad Pitt?"
  
  Alicia kis híján kitörte a nyakát, és minden irányba körülnézett. "Mit? Ahol?"
  
  "Azta". - nevetett Kensi. - Láttam, hogy a viperák lassabban támadnak.
  
  Alicia még mindig alaposan tanulmányozta a környéket. "Hol van Lauren? lóháton van?"
  
  A New York-i felnevetett. - Nos, volt egyszer. Emlékszel a "Trója" modern filmre? Nos, a forgatás után ott hagyták a lovat, ahol te állsz, Çanakkale-ben.
  
  "Hülyeség". Alicia kiadta az érzéseit. - Azt hittem, az összes karácsonyom egyszerre jön el. A lány megrázta a fejét.
  
  Drake megköszörülte a torkát. - Még mindig itt vagyok, szerelmem.
  
  "Ó igen. Mesés".
  
  - És ne aggódj, ha Brad Pitt kiugrik annak a lónak a fenekéből, és megpróbál elrabolni, megmentelek.
  
  - Kurvára ne merészeld.
  
  Lauren hangja úgy vágott át fecsegésükön, mint egy szamurájkard kemény ütése. "Belépő, srácok! Sok ellenség. Most közeledünk Canakkaléhez. Nekik is csatlakozniuk kell a kommunikációs rendszerhez, akárcsak mi. Mozog! "
  
  "Ezt nézd?" Drake az erődre mutatott. - Hívjon helikoptert. Ha felmászunk a kastélyba és megvédjük magunkat, el tud vinni onnan.
  
  Hayden visszapillantott Canakkale külvárosára. "Ha meg tudunk védeni egy kastélyt egy turistavárosban hat SWAT-csapattól."
  
  Dahl felemelte a dobozt. - Csak egy módon lehet megtudni.
  
  
  TIZENEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Ösztönösen elindultak a tengerparti ösvény felé, tudva, hogy az a lenyűgöző városi erőd felé kanyarog. Lauren nagyon kevés információt gyűjtött össze a kommunikációs beszélgetések töredékeiből, Drake pedig még kevesebbet hallott a különböző csapatvezetőktől, de az általános konszenzus az volt, hogy mindannyian gyorsan közelednek.
  
  Az ösvény számos fehér homlokzatú épület mellett vezetett: házak, üzletek és éttermek mellett, ahonnan a Hellespont hullámzó kék vizére néztek. Balra parkoló autók, mögöttük pedig több kis csónak, felettük a homokszínű erőd magas falai tornyosultak. Turistabuszok haladtak el mellette, lassan dübörögve a szűk utcákon. Megszólaltak a kürtök. A helyi lakosok egy népszerű kávézó közelében gyűltek össze, dohányoztak és beszélgettek. A csapat gyanakvás nélkül sietett, amilyen gyorsan csak tudott.
  
  Nem könnyű harci felszerelést viselni, de különösen ehhez a küldetéshez teljesen feketébe öltöztek, és el tudták távolítani és elrejteni azokat a tárgyakat, amelyek felkelthetik a figyelmet. A mozgó emberek csoportja azonban elfordította a fejét, és Drake látta, hogy több telefon is kinyílt.
  
  - Hívja gyorsan azt az átkozott helikoptert - mondta. - Elfogyott a földünk, és itt az átkozott időnk.
  
  "Úton vagyok. Tíz-tizenöt perc múlva."
  
  Tudta, hogy ez a harcok korszaka. Néhány más SWAT-csapat nem habozna szabadjára engedni a poklot egy városon, bízva a parancsukban és a menekülési képességükben, tudván, hogy a hatóságok általában terrorista hatást fejtenek ki minden rendkívül fenyegető helyzetre.
  
  A homokszínű falak élesen emelkedtek előttük. A Ç Anakkale erődnek két lekerekített, tengerre néző erődfala és egy központi fellegvára volt, mögöttük pedig egy széles sáv, amely a lejtőn a tenger felé futott. Drake követte az első kanyargós fal vonalát, és azon töprengett, mi van ennek és a nővére találkozásánál. Hayden megállt előtte és hátranézett.
  
  "Emelkedünk."
  
  Merész döntés, de egyvalamivel Drake egyetértett. A feljutás azt jelentette, hogy az erődben ragadnak, felülről védik, de védtelenek, csapdába esnek. A továbblépés azt jelentette, hogy a tengerre menekülés mellett más lehetőségük is volt: elbújhattak a városban, találhattak egy autót, esetleg lefeküdhettek, vagy egy időre szétválhattak.
  
  De Hayden kiválasztása lehetővé tette számukra, hogy megszerezzék a vezetést. Más lovasok is voltak ott. Egy helikopter könnyebben megtalálná őket. Tudásukat jobban kihasználták a taktikai csatákban.
  
  A durva falak egy boltíves bejáratnak, majd egy csigalépcsőnek adtak helyet. Hayden ment először, utána Dal és Kensi, majd a többiek. Smith felhozta a hátsót. A sötétség köpenyt teremtett a szemüknek, amely vastagon és áthatolhatatlanul lógott, amíg meg nem szokták. Mégis felfelé sétáltak, felmásztak a lépcsőn, és visszaindultak a fény felé. Drake megpróbálta kiszűrni az összes lényeges információt az agyában, és megérteni.
  
  Hannibal. A háború lovasa. A Doomsday-rend és tervük, hogy jobb világot teremtsenek azok számára, akik túlélték. A világ kormányainak együtt kellett volna dolgozniuk ezen, de a könyörtelen, kapzsi emberek maguknak akarták a zsákmányt és a tudást.
  
  A föld négy sarkán? Hogyan működött? És mi a fene történt ezután?
  
  "Érdekes..." Ebben a pillanatban Lauren hangja hallatszott a kommunikátoron keresztül. "Ç Anakkale két kontinensen található, és Gallipoli egyik kiindulópontja volt. Most az oroszok bevonultak a városba, ahogy az izraeliek is. Nem tudom hol. Ennek ellenére gyakori a helyi rendőri fecsegés. Az egyik polgár biztosan feljelentette Önt, és most újonnan érkezőket hív. Nemsokára a törökök segítségül hívják saját elit erőiket."
  
  Drake megrázta a fejét. Hülyeség.
  
  - Addigra már messze leszünk innen. Hayden óvatosan a fenti lámpa felé mozdult. - Tíz perc, srácok. hagyjuk."
  
  A hajnali nap bevilágította a tágra nyílt, ritkás területet szinte a torony tetején. A torony kerek felső széle további nyolc lábbal emelkedett a fejük fölé, de ez olyan magas volt, amennyire fel tudtak menni anélkül, hogy bemennének. Mindenütt romos bástyák hevertek, szaggatott ujjakként kilógva, jobbról pedig egy poros ösvény szegélyezett egy sor alacsony dombot. Drake látta a sok védett pozíciót, és egy kicsit könnyebben lélegzett.
  
  - Itt vagyunk - mondta Hayden Laurennek. - Mondja meg a helikopternek, hogy készüljön fel a forró leszállásra.
  
  - Forróbb, mint gondolná - mondta Smith.
  
  Az egész csapat lefelé meredt.
  
  - Nem lefelé - mondta Smith. "Fel. Fel."
  
  A vár felett a város ma is a dombokon fekszik. A házak a falak fölé emelkedtek, és magas és vastag falak húzódtak feléjük. Ezeken a falakon keresztül futott egy négyfős csapat eltakart arccal és teljesen kihúzott fegyverekkel.
  
  Drake felismerte ezt a stílust. "A fenébe, ez egy probléma. SAS."
  
  Dahl volt az első, aki belevágott, de ahelyett, hogy elengedte volna a fegyvert, elrejtette, megragadta a dobozt, és magára a falra ugrott. "A briteknek megvan a megfelelő elképzelésük a sokszínűségről. Néz..."
  
  Drake követte a pillantását. A mellvédek széles ívben húzódtak egészen a tengerpartig és a hullámzó tengerig. Ha jól időzítették, a chopper le tudja tépni őket közvetlenül a tetejéről vagy közvetlenül a végén. Drake magára vállalta, hogy leadott néhány lövést a brit lábak alatti durva betonba, lelassítva őket, és időt adva a csapatnak, hogy felmásszon a kissé rozoga erődítmény tetejére.
  
  Alicia megtántorodott. - Nem vagyok a magasságban!
  
  - Abbahagyod valaha a nyafogást? Kensi szándékosan tolta el mellette, enyhén megbökve az úton.
  
  - Ó kurva, fizetni fogsz ezért. Alicia bizonytalannak tűnt.
  
  "Képes leszek rá? Csak győződjön meg róla, hogy mögöttem marad. Így, ha rád lőnek, és hallom, hogy sikítasz, tudni fogom, hogy fel kell vennem a tempót."
  
  Alicia forrongott a dühtől. Drake támogatta. - Csak gúnyolódtam a Moszaddal. Kitárta a karját.
  
  "Jobb. Nos, ha leérünk innen, rendesen megdugatom a fenekét.
  
  Drake végigvezette az első lépéseken. - Ez izgalmasan hangzik?
  
  - Bassza meg, Drake.
  
  Úgy gondolta, jobb, ha nem említi, hogy a messze lentebb lévő bástyák egymástól elhelyezkedő bástyákká váltak, ahol egyikből a másikba kell ugrani. Dahl volt az első, aki végigkocogott a három méter széles falon, vezetve a csapatot. Kinimaka ezúttal Smithtől vette át hátul a briteket figyelve. Drake és a többiek nyitva tartották a fülüket minden más ellenséges jelre.
  
  Megkezdődött a versenyfutás a bástyákon. A SAS katonák fenntartották a formációt és üldözőbe vették, felemelték a fegyvereket, de hang nélkül. A szakmai engedékenység persze csak az egyik ok lehet; A turisták mellett a helyi lakosok a titkosságot és a rendkívül biztonságos megrendeléseket részesítik előnyben.
  
  Drake úgy találta, hogy teljes koncentrációra van szüksége a lábaihoz. A két oldalon lévő szikla és a fokozatos ereszkedés a tenger felé nem változott, csak a biztonságos zóna a lába alatt. Fokozatosan, kecsesen egyenletesen ívelt, egyenletes ívben. Senki nem lassított, senki nem csúszott. Már félúton jártak céljuk felé, amikor a forgó propeller hangja betöltötte fülüket.
  
  Drake lelassított, és az égre nézett. - Nem a miénk - kiáltotta. - Átkozott francia!
  
  Ez nem volt végleges következtetés, de megmagyarázza eddigi hiányukat. Az utolsó pillanatban rohanunk be. A SPEAR csapat kénytelen volt lassítani. Drake két katona arcát látta, akik dühösen néztek ki az ablakokból, míg másik kettő a félig nyitott ajtókon lógott, és fegyvereiket forgatva, hogy megfelelően kattanjon a záron.
  
  - Az igazat megvallva - mondta Dahl lélegzetvisszafojtva. "Lehet, hogy nem ez volt a legjobb ötlet. A véres brit harangok véget érnek."
  
  Drake, Smith, Hayden és May egyben felemelték fegyvereiket és tüzet nyitottak. A golyók kipattantak a közeledő helikopterről. Eltört az üveg, és egy ember leesett a kötélről, és erősen a földet érte. A helikopter Hayden golyóitól üldözve megfordult.
  
  - A franciák nem rajongók - mondta komoran.
  
  - Mondj valamit, amit nem tudunk - motyogta Alicia.
  
  Yorgi gyorsan elhaladt Dahl mellett, megelőzve őt a fal külső párkányán, és visszanyúlt a dobozért. - Tessék, add ide - mondta. - Jobban érzem magam a falon, igaz?
  
  Dahl úgy nézett ki, mintha vitatkozni akart volna, de a játékrész felénél átment a dobozon. A svéd nem volt új a parkourban, de Yorgi profi volt. Az orosz végsebességgel szállt fel, lerohant a falon, és már közeledett a bástyákhoz.
  
  Alicia észrevette őket. - Ó, a francba, most lőj le!
  
  - Még megtörténhet. Drake látta, hogy a francia helikopter megdől, és leszállt. A probléma az volt, hogy ha megállnak célozni, a britek elkapják őket. Ha lőni futnának, leeshetnek, vagy könnyen lelőhetnek.
  
  Dahl meglengette a fegyverét. Ő és Hayden is tüzet nyitottak a helikopterre, amikor az visszatért játszani. Ezúttal a fedélzeten tartózkodó katonák viszonozták a tüzet. A kagylók halálos mintázattal fúrták át a várfalakat, és a perem alá csapódtak. Hayden saját tüze elérte a helikopter pilótafülkéjét, és lecsapott a fémrudakról. Drake látta, hogy a pilóta összeszorította a fogát a harag és a félelem keverékében. Egy szupergyors visszatekintés során kiderült, hogy a SAS csapata is figyelte a helikoptert - ez jó jel? Talán nem. Saját kezükbe akarták venni a hadi fegyvereket.
  
  Vagy valakinek, aki magasan áll a kormányban.
  
  Lövések sora záporozta le a madarat, amitől az elmerült és tántorgott. Dahl kihasználta a fal utolsó száz méterét, hogy lövés közben elessen és megcsússzon, de nem jutott messzire. A felület túl durva volt. Cselekedetei azonban egy újabb salót küldtek a helikopterbe, aminek következtében a pilóta végül elvesztette a szívét, és elrepítette a madarat a helyszínről.
  
  Alicia erőtlenül felkiáltott.
  
  - Még nem jött ki belőle. Drake egyenként ugrott át a mellvédeken, biztonságosan és óvatosan landolt.
  
  Lauren hangja törte meg a csendet, ami a kapcsolatot övezte. "A helikopter közeledik. Harminc másodperc."
  
  - A falon vagyunk - sikoltotta Alicia.
  
  "Igen értelek. A Columbia körzet műholdat küldött erre a műveletre."
  
  Drake-nek még egy pillanatba telt, mire érezte a sokkot. "Segíteni?" - kérdezte gyorsan.
  
  - Miért másért? Hayden azonnal reagált.
  
  Drake kis híján felrúgta magát, mielőtt rájött, hogy ez valószínűleg rossz ötlet volt a jelenlegi helyzetben. Valójában nem tudta, ki más hallotta a SEAL Team 7 halk amerikai intonációit és szavait.
  
  Nyilván nem Hayden.
  
  A helikopter orral lefelé bukkant előre, és gyorsan repült a tenger felett. Yorgi már várt a sávok végén, ahol egy kis kerek torony nézett a keskeny tengerpartra. Dahl hamarosan elérte, majd Hayden is. A helikopter közeledett.
  
  Drake elengedte Aliciát, majd segített Kinimakának átmenni. Még mindig lassan mozgott, és határozottan kinyújtotta a karját, jelezve a SAS-nak. Harminc méterrel a toronytól megállt.
  
  A SAS is megállt, még harminc lábbal magasabban.
  
  "Nem akarunk áldozatokat" - kiáltotta. - Nem köztünk. Ugyanazon az átkozott oldalon állunk!"
  
  A pisztolyok a testére szegeződnek. Alulról hallotta Dahl ordítását: "Ne légy már..."
  
  Drake kihangolta. - Kérem - mondta. "Nem helyes. Itt mindannyian katonák vagyunk, még az átkozott franciák is."
  
  Ez névtelen kuncogást váltott ki. Végül egy mély hang szólalt meg: "Parancsolj!"
  
  - Haver, tudom - mondta Drake. "Ott voltál, ahol vagy. Ugyanazokat a parancsokat kaptuk, de nem fogunk tüzet nyitni a barátságos különleges alakulatok ellen... hacsak nem nyitnak tüzet előbb."
  
  Az öt alak közül az egyik kissé megemelkedett. - Cambridge - mondta.
  
  - Drake - válaszolta. - Matt Drake.
  
  Az ezt követő csend elmesélte a történetet. Drake tudta, hogy az ütközésnek vége... egyelőre. Legalább újabb haladékot érdemelt volna a következő összecsapástól, és talán még egy nyugodt beszélgetést is. Minél több ilyen elit katonát tudnak összehozni, annál biztonságosabb lesz.
  
  Mindenkinek.
  
  Bólintott, megfordult, és elsétált, a kézért nyúlva, amely segített behúzni a helikopterbe.
  
  "Ők menők?" - kérdezte Alicia.
  
  Drake kényelembe helyezte magát, miközben a helikopter megbillent, távolodva. - Majd megtudjuk - válaszolta. - Ha legközelebb konfliktusba kerülünk.
  
  Meglepő módon Lauren ült vele szemben. "Helikopterrel jöttem" - mondta magyarázatként.
  
  "Mit? Hogy tetszik a lehetőség?"
  
  Elnézően elmosolyodott. "Nem. Azért jöttem, mert itt a munkánk befejeződött." A helikopter magasan a napsütötte hullámok fölé emelkedett. "Afrikából a világ következő szegletébe tartunk."
  
  - Melyik hol van? Drake becsatolta a biztonsági övet.
  
  "Kína. És fiam, sok dolgunk van?
  
  "Még egy lovas? Ezúttal melyik alkalommal?"
  
  "Talán a legrosszabb. Kapcsold be, barátaim. Dzsingisz kán nyomdokaiba fogunk lépni."
  
  
  TIZENKETTEDIK FEJEZET
  
  
  Lauren azt mondta a csapatnak, hogy a lehető legkényelmesebben helyezkedjenek el a nagy teherszállító helikopter hátuljában, és összekevert egy köteg papírt. - Először is távolítsuk el az útból a háborús fegyvereket és Hannibált. A dobozban talált tervek a Project Babylon, egy kéttonnás, száz méter hosszú szuperágyú létrehozására. Szaddám Husszein megbízásából a 60-as évek kutatásain alapult, és a 80-as években tervezték. A hollywoodi szellem érezhető volt ebben az egész ügyben. Szuperfegyverek, amelyek hasznos terheket küldhetnek az űrbe. Megölt tábornokokat. Megölt civileket. Különféle vásárlások egy tucat országból, hogy titokban tartsák. A későbbi diagramok azt mutatják, hogy ezt az űrpuskát úgy alakították ki, hogy bármilyen célt, bárhol el tudjon találni, csak egyszer."
  
  Dahl érdeklődve hajolt előre. "Egy nap? Miért?"
  
  "Soha nem szánták hordozható fegyvernek. Fellövése nyomot hagyna, amelyet a különböző erők azonnal látnának, majd megsemmisülnének. De... lehet, hogy a kár már megtörtént."
  
  - A céltól függően. Kensi bólintott. "Igen, sok modell az egycsapásos világháború gondolata köré épült. Egy módja annak, hogy egy atomhatalmat feltartóztathatatlan cselekvésre kényszerítsünk. A modern technológiával azonban az ötlet egyre vitatottabbá válik."
  
  - Oké, oké - krákogta Smith, miközben továbbra is feszítette az izmait, és ellenőrizte a zúzódásait a hosszú, kemény futásból. - Tehát az első lovas sírjában egy hatalmas űrágyú terveit őrizték. Értjük. Más országok ezt nem tették meg. Mi a következő lépés?"
  
  Lauren a szemét forgatta. - Először is, a megjelölés kifejezetten azt mondja, hogy "pihenőhelyek". Remélem emlékszel, hogy Hannibált egy jeltelen sírba temették, és lehet, hogy már nincs is ott. Sokak számára tiszteletlenség lenne megnézni. Változatlanul hagyni azt jelenti, hogy tiszteletlenséget mutatunk mások iránt."
  
  Hayden felsóhajtott. "És így megy tovább. Ugyanaz a történet, más a napirend szerte a világon."
  
  "Képzelje el, ha az információ terroristák kezébe kerülne. Azt mondanám, hogy minden ország, amely jelenleg üldözi a lovasokat, könnyen létrehozhatna saját szuperágyút. De..."
  
  "Ez az, akinek a kormány egyes frakciói eladják a terveket" - fejezte be Drake. "Mert még mindig nem vagyunk biztosak abban, hogy minden csapatot hivatalosan szankcionáltak." Még akkor sem kellett hozzátennie, ha azt gondolták.
  
  A helikopter tiszta kék égboltban repült, turbulencia nélkül és kellemes melegben. Drake azon kapta magát, hogy körülbelül egy nap után először tud pihenni. Nehéz volt elhinni, hogy éppen előző este a nagy Hannibál nyughelyén térdelt.
  
  Lauren a következő fájlra lépett. "Emlékszel az utolsó ítélet parancsára? Hadd frissítselek. - A Föld négy sarkán megtaláltuk a Négy Lovast, és kiterítettük nekik az Utolsó Ítélet rendjének tervét. Azok, akik túlélik az Ítélet keresztes hadjáratát és annak következményeit, joggal uralkodnak majd. Ha ezt olvassa, eltévedtünk, ezért olvassa el és kövesse figyelemmel. Utolsó éveink a világforradalmak utolsó négy fegyverének összeállításával teltek - a háború, a hódítás, az éhínség és a halál. Egyesülve minden kormányt lerombolnak, és új jövőt nyitnak meg. Készen áll. Találd meg őket. Utazás a Föld négy sarkába. Keresse meg a Stratégia Atyjának, majd a Khagán nyughelyét; a valaha élt legrosszabb indián, majd Isten csapása. De nem minden az, aminek látszik. 1960-ban, öt évvel a befejezés után meglátogattuk a Khagant, és a hódítást a koporsójába helyeztük. Megtaláltuk a csapást, amely őrzi az igazi utolsó ítéletet. És az egyetlen ölőkód az, amikor a lovasok megjelentek. Az Atya csontjain nincsenek azonosító jelek. Az indiánt fegyverek veszik körül. Az Utolsó Ítélet rendje most benned él, és örökké uralkodni fog."
  
  Drake megpróbálta összeszedni a releváns pontokat. "Megsemmisítési kód? Nagyon nem szeretem ennek a hangját. És az "igazi utolsó ítélet". Tehát még ha az első hármat semlegesítjük is, az utolsó igazi lázadó lesz."
  
  - Egyelőre - mondta Lauren, az előtte lévő dolgozószobára utalva. "A washingtoni agytröszt több ötletet is előterjesztett."
  
  Drake csak egy pillanatra elsötétült. Valahányszor hallott említést kutatásról, valahányszor egy agytrösztet említettek, csak két szó villant át az agyán, mint egy hirdetőtábla méretű vörös neonfény.
  
  Karin Blake.
  
  Hosszabb távolléte nem sok jót ígért. Karin lehet a következő küldetésük. Egyelőre finoman félretolta az aggodalmat.
  
  "... a második lovas a Hódító. A második leírás egy kagánt említ. Ebből arra következtetünk, hogy Dzsingisz kán hódító. Dzsingisz kán 1162-ben született. Ő a szó szoros értelmében egy hódítás. Meghódította Ázsia és Kína nagy részét, valamint az azon túli területeket, és a Mongol Birodalom a történelem legnagyobb összefüggő birodalma volt. Kahn arató volt; áthaladt az ókori világ nagy részén, és amint azt korábban említettük, minden kétszáz ma élő emberből egy Dzsingisz kán rokona."
  
  Mai csattogott. - Hűha, Alicia, olyan, mint egy férfi verziód.
  
  Drake bólintott. "Ez a fickó biztosan tudta, hogyan kell szaporodni."
  
  "Ennek az embernek az igazi neve Temüdzsin volt. Dzsingisz kán tiszteletbeli cím. Apját megmérgezték, amikor a fiú mindössze kilenc éves volt, így az anyjuk hét fiát egyedül nevelte fel. Őt és fiatal feleségét szintén elrabolták, és mindketten rabszolgaként töltöttek egy ideig. Mindezek ellenére még a húszas évei elején is kemény vezetővé nőtte ki magát. Megszemélyesítette a "tartsd közel az ellenségeidet" kifejezést, mivel a legtöbb tábornoka korábbi ellenség volt. Soha egyetlen számlát sem hagyott rendezetlenül, és állítólag 40 millió ember haláláért volt felelős, ami 11 százalékkal csökkentette a világ népességét. Különböző vallásokat fogadott el, és létrehozta az első nemzetközi postarendszert, a birodalma egész területén található postahivatalok és útállomások felhasználásával."
  
  Drake megmozdult az ülésen. - Rengeteg információt kell átvenni.
  
  "Ő volt a Mongol Birodalom első kagánja."
  
  Dahl elfordult attól, hogy az ablak felé nézzen. - És a nyughelye?
  
  - Nos, Kínában temették el. Jeltelen sírban."
  
  Alicia felhorkant. - Igen, a fenébe, persze, hogy az volt!
  
  "Tehát először Afrika, most pedig Kína képviseli a föld négy sarkából kettőt" - gondolta Mai hangosan. - Hacsak nem Ázsiáról van szó, és kontinensekről beszélünk.
  
  - Hét van - emlékeztette Smith.
  
  - Nem mindig - válaszolta Lauren sejtelmesen. "De erre később térünk ki. A kérdések a következők: mik a hódító fegyverek, és hol van Dzsingisz nyughelye?
  
  - Azt hiszem, az egyik válasz Kína - motyogta Kenzi.
  
  "Dzsingisz kán rejtélyes körülmények között halt meg 1227 körül. Marco Polo azt állította, hogy fertőzés, mások méreg miatt, megint mások pedig a háborús zsákmányként elvitt hercegnő miatt. Halála után testét szokás szerint visszaküldik hazájába, a khenti aimagba. Úgy tartják, hogy a Burkhan Khaldun-hegyen temették el, az Onon folyó közelében. A legenda szerint azonban mindenki, aki kapcsolatba került a temetési menettel, meghalt. Ezt követően a folyót Caen sírja fölé terelték, és a felvonulást alkotó összes katona is meghalt." Lauren megrázta a fejét. "Az életnek és az életnek akkoriban kevés értelme volt."
  
  "Ahogy a világ egyes helyein most is" - mondta Dahl.
  
  - Szóval megint merülünk? Alicia a homlokát ráncolta. "Senki nem mondott semmit a búvárkodásról. Nem ez a legjobb tehetségem."
  
  Mainak valahogy sikerült lenyelnie a megjegyzést, amely úgy tűnt, készen áll az ajkára, ehelyett köhögött. - Nem búvárkodom - mondta végül. "A hegyen lehetett. A mongol kormány nem izolált egy bizonyos területet több száz évre?
  
  "Pontosan, és ezért vettük tekintetünket Kínára" - mondta Lauren. - És Dzsingisz kán sírja. Most, hogy tájékoztassuk Önt, az NSA és a CIA még mindig több tucat módszert használ a versenytársainkról való információgyűjtésre. A franciák tényleg elveszítettek egy embert. A britek velünk egy időben távoztak. Az oroszok és a svédek később belekeveredtek a térség vártnál gyorsabb török megtisztításába. Nem vagyunk biztosak a Moszadban vagy a kínaiakban. A rendelések változatlanok. Van azonban egy dolog... valójában Qrow titkárnőm van most a vonalban.
  
  Drake a homlokát ráncolta. Eszébe sem jutott, hogy Qrow lehallgathatja az ő és Lauren beszélgetéseit, de el kellett jönnie. A csapatuknak, a családjuknak éppúgy voltak titkai, mint bárki másnak. Ahogy körülnézett, világossá vált, hogy a többiek is így éreznek, és Lauren így tudatta velük.
  
  Washingtonnak mindig is megvolt a saját programja.
  
  Qrow hangja meggyőzően csengett. - Nem fogok úgy tenni, mintha többet tudnék erről a küldetésről, mint te. Nem a földön. De tudom, hogy ez egy politikai aknamező, néhány rivális nemzetünk legmagasabb szintjén bonyodalmakkal és cselszövésekkel.
  
  Az USA-ról nem is beszélve, gondolta Drake. Mit soha!
  
  - Őszintén szólva, meglepett néhány érintett adminisztráció - mondta nyíltan Crowe. "Azt hittem, dolgozhatnak velünk, de mint említettem, a dolgok nem úgy alakulnak, mint amilyennek látszanak."
  
  Drake ismét másképp vette a szavait. A Horseman küldetésről beszélt? Vagy valami személyesebb?
  
  - Van ennek oka, miniszter asszony? - kérdezte Hayden. - Valami, amit nem tudunk?
  
  - Nos, nem tudom. De mindezt még én sem feltétlenül tudom. A "nincs korlátozás" ritka szó a politikában.
  
  - Akkor ez maga a fegyver - mondta Hayden. "Ez az első szuperfegyver. Ha megépült volna, ha terroristáknak adták volna el, az egész világ váltságdíjat követelhetett volna érte."
  
  "Tudom. Ez... Az Utolsó Ítélet rendje - mondta a nevet undorodva -, egyértelműen kidolgozott egy mestertervet, és a jövő nemzedékeire hagyta. Szerencsére az izraeliek már rég bezárták őket. Sajnos nem találták meg azt a konkrét tervet. Ez a séma."
  
  Drake eddig nem látta értelmét ennek a felhívásnak. Hátradőlt, lehunyta a szemét, és hallgatta a beszélgetést.
  
  "Te ugrálsz mások felé. Csak Izrael és Kína a MIA. A szokásos szabályok érvényesek, de előbb juss el a fegyverhez, és szerezd meg. Amerika nem engedheti meg magának, hogy ez rossz kezekbe kerüljön. És légy óvatos, SPEAR. Ebben többről van szó, mint amilyennek látszik."
  
  Drake leült. Dahl előrehajolt. - Ez egy másfajta figyelmeztetés? suttogott.
  
  Drake Haydent tanulmányozta, de a főnökük semmi jelét nem mutatta aggodalomra. Takard le a hátadat? Ha korábban nem hallotta volna ezt az amerikai dialektust, akkor sem tulajdonított volna értelmet ennek a kifejezésnek. Gondolatai Smith és Joshua perui halála felé fordultak. Ez mérte dacosságuk mélységét. Közönséges katonaként, katonaszemlélettel nagyon aggódna. De már nem voltak katonák - mindennap nehéz döntéseket kellett meghozniuk a terepen, nyomás alatt. Életek ezreinek, néha millióinak súlyát cipelték a vállukon. Ez egy szokatlan csapat volt. Nem több.
  
  Annyira vagy jó, mint az utolsó hibád. Csak az utolsó hibádra emlékeznek rád. Etika a világ munkahelyén. Inkább dolgozott tovább, küzdött. Tartsa a fejét a víz felett - mert milliónyi cápa kering folyamatosan a világban, és ha egy helyben állna, vagy megfulladna, vagy darabokra szakadna.
  
  Qrow egy feszült vidám beszéddel fejezte be, majd Hayden feléjük fordult. Megérintette a kommunikátorát, és arcot vágott.
  
  "Ne felejtsd el".
  
  Drake bólintott. Nyisson meg egy csatornát.
  
  "Szerintem nagyon különbözni fog a szokásos Tomb Raider cuccoktól." - szólalt meg Yorgi. "Kormánykatonákkal, szakértőkkel állunk szemben. Ismeretlen frakciók, esetleg árulók. Időben elveszett, évek különbséggel született embereket keresünk. Egy régi háborús bűnös próféciáját követjük, pont úgy, ahogyan ő akarta, hogy tegyük." Megvonta a vállát. - Nincs befolyásunk a helyzetre.
  
  - Olyan közel vagyok egy Tomb Raiderhez, amennyire csak lehet - mondta Kenzi vigyorogva. - Ez... teljesen más.
  
  Alicia és Mai az izraelit bámulták. - Igen, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a csúnya bűnözői múltjáról, igaz... Twisty?
  
  A svéd pislogott. "Én... hm... én... mi?"
  
  Kensi közbeszólt. - És azt hiszem, a körülmények soha nem kényszerítettek semmilyen kompromittáló pozícióba, mi, Alicia?
  
  Az angol vállat vont. - Attól függ, hogy továbbra is bűnözésről beszélünk-e. Egyes kompromisszumos pozíciók jobbak, mint mások."
  
  - Ha még mindig ébren vagyunk és éberek - mondta Hayden -, elkezdhetnénk olvasni Dzsingisz kánról és a sírja helyéről? Egy washingtoni agytröszt jó és jó, de mi ott vagyunk, és meglátjuk, mit nem fognak látni. Minél több információt tudsz befogadni, annál nagyobb az esélyünk a második fegyver megtalálására."
  
  - És jöjjön ki élve ebből - értett egyet Dahl.
  
  A táblákat körbeadták, alig volt elég, hogy megosszák. Alicia volt az első, aki az e-mailje és a Facebook-oldalának ellenőrzése miatt kiabált. Drake tudta, hogy még e-mail címe sincs, nem is beszélve a közösségi médiáról, és ránézett.
  
  A lány duzzogott. - Komoly idő?
  
  "Azt, vagy pihenj egy kicsit, szerelmem. Kína biztosan nem fogad minket tárt karokkal."
  
  "Jó megállapítás." Hayden felsóhajtott. "Felveszem a kapcsolatot a helyi csapatokkal, és megkérem őket, hogy segítsék elő a belépést. Eddig mindenki részt vett a tervben?"
  
  - Nos - mondta Dahl lazán. "Soha nem gondoltam volna, hogy Dzsingisz kánt üldözni fogom Kínába, miközben megpróbálok nem veszekedni fél tucat rivális nemzettel. De hé - vonta meg a vállát -, tudod, hogy arról beszélnek, hogy valami mást próbálnak ki.
  
  Alicia körülnézett, majd megrázta a fejét. "Nincs hozzászólás. Túl könnyű."
  
  - Most - mondta Drake -, inkább szeretnék egy kicsit több információt.
  
  - Te és én is, Yorkie-k. Dahl bólintott. "Mindketten."
  
  
  TIZENHARMADIK FEJEZET
  
  
  Az órák észrevétlenül elrepültek. A helikopter kénytelen volt tankolni. A többi csapatról szóló hírek hiánya elkeserítővé vált. Hayden úgy találta, hogy a legjobb megoldása az volt, ha elmerül a Dzsingisz sírjával kapcsolatos információk tárházában, de nehéz volt felfedezni bármi újat. A többiek már egy ideje ugyanígy próbálkoztak, de néhányan elfáradtak, és úgy döntöttek, hogy kivesznek egy kis szabadságot, míg mások könnyebben megoldották személyes problémáikat.
  
  Szűk helyükön lehetetlen volt figyelmen kívül hagyni, és valójában a csapat mostanra már elég közel volt és ismerős ahhoz, hogy mindent nyugodtan vegyen.
  
  Dahl hazahívott. A gyerekek örömmel hallották, amitől Dahl szélesen elmosolyodott. Joanna megkérdezte, mikor lesz otthon. A feszültség nyilvánvaló volt, az eredmény nem volt olyan nagy. Hayden egy pillanatig nézte Kinimakát, amint a nagydarab hawaii végighúzta az ujját a táblagép képernyőjén. Mosolygott. A készülék képeslapnak tűnt a férfi nagy kezében, és eszébe jutott, hogyan érintették meg a kezek a testét. Kedves. Izgalom. Annyira jól ismerte őt, és ez fokozta intimitásukat. Most az ujja sérült hegyét nézte, azt, amelyet a legutóbbi küldetésük során kénytelen volt lenyelni. A helyzet sokkhatása felnyitotta a szemét. Az élet végtelenül rövid volt ahhoz, hogy megküzdjön annak akaratával, akit szerettél.
  
  Kicsit elakadt a lélegzete, nem volt biztos benne, hogy tényleg elhitte-e. A fenébe, ezt nem érdemled. Nem minden után, amit mondtál. Nem indokolta meg, hogy visszamenjen, és fogalma sem volt, hol kezdje. Talán egy csata, egy helyzet, egy munka volt. Talán élete történetének minden pillanatában ez volt a helyzet.
  
  Az emberek követtek el hibákat. Meg tudtak engesztelni.
  
  Alicia megcsinálta.
  
  Ez a gondolat arra késztette, hogy az angol nő felé nézzen, miközben a helikopter utat tört magának az égen. A hirtelen támadt turbulencia szorosabbra vonta az övét. Egy másodpercnyi szabadesés, és a szíve a lábára esett. De minden rendben volt. Az életet utánozta.
  
  Hayden ösztöne mindig is az volt, hogy vezessen, hogy elintézze a dolgokat. Most látta, hogy ezek az ösztönök beleavatkoznak élete más fontos területeibe. Szomorú jövőt látott.
  
  Drake és Alicia boldogok voltak, mosolyogtak, és egy közös táblagépet koppintottak. Mai kölcsönadta Kenzinek az övét, és a két nő felváltva vette át. Érdekes volt, hogy a különböző emberek milyen egyedi módon kezelik a hasonló helyzeteket.
  
  Smith közelebb lépett Laurenhez. "Hogy vagy?"
  
  - Bármilyen jó, te sima barom. Most nincs itt az ideje, Smith.
  
  "Azt hiszed, hogy én ezt nem tudom? De mondd el. Mikor jön el az idő?"
  
  "Nem most".
  
  - Soha - mondta komoran Smith.
  
  Lauren morogta. "Komolyan? Zsákutcában vagyunk, ember. Egy téglafalnak ütköztél, és nem tudsz túllépni rajta."
  
  "Fal?"
  
  Lauren felhorkant. - Igen, van neve.
  
  "Ó. Ez a fal."
  
  Hayden látta, hogy mindketten megkerülik a problémát. Nem az ő helye volt ítélkezni vagy beavatkozni, de világosan megmutatta, hogy bármilyen akadály alááshatja a kapcsolatot. Smith és Lauren enyhén szólva is rendhagyó pár volt, olyan szokatlan, hogy talán jól is dolgoztak együtt.
  
  Most azonban a legszokatlanabb akadályok állták útjukat.
  
  Smith más megközelítéssel próbálkozott. - Oké, oké, mit adott neked mostanában?
  
  "ÉN? Semmi. Nem információért megyek oda. Ez a CIA vagy az FBI dolga, vagy bárki is az.
  
  - Akkor miről beszélsz?
  
  Smith számára ez előrelépés volt. Nyitott, nem konfrontatív kérdés. Hayden büszkeséget érzett a katonára.
  
  Lauren habozott egy kicsit. - A francba - mondta. "Hülyeket beszélünk. Televízió. Filmek. Könyvek. Hírességek. Hírek. Ő építő, ezért a projektekről kérdez."
  
  - Milyen projektek?
  
  - Mindez óvatos kérdést tesz fel. Miért nem melyik híresség vagy melyik film? Érdekelnek az épületek, Lance?
  
  Hayden ki akarta kapcsolni, de rájött, hogy nem tudja. A kabin túl szűk volt; a kérdés túl komoly; Smith nevének említése túl vonzó.
  
  - Csak akkor, ha valaki ártani akar nekik.
  
  Lauren intett neki, és a beszélgetés véget ért. Hayden azon töprengett, vajon Lauren megsért-e valamiféle törvényt azzal, hogy egy ismert terroristához lopakodva beszél, de nem tudta eldönteni, hogyan fogalmazza meg Lauren kérdését. Legalábbis még nem.
  
  - Kevesebb, mint egy óra van hátra. A pilóta hangja megszólalt a kommunikációs rendszeren.
  
  Drake felnézett. Hayden látta az elszántságot az arcán. Ugyanez a helyzet Dahllal. A csapat teljesen elkötelezett volt, folyamatosan fejlesztették tudásukat. Nézze meg például az utolsó műveletet. Mindannyian teljesen más küldetéseken mentek keresztül, szembesültek a gonosz megtestesülésével, és egyetlen karcolást sem kaptak.
  
  Legalábbis fizikai szempontból. Az érzelmi hegek - különösen a sajátja - soha nem gyógyulnak be.
  
  Egy percet töltött azzal, hogy átnézze az előtte lévő papírokat, és megpróbált egy kicsit jobban magába szívni Dzsingisz kán történetét. Végignézte a parancs szövegét, kiemelve a sorokat: Menj a világ négy sarkába. Keresse meg a Stratégia Atyjának, majd a Khagán nyughelyét; a valaha élt legrosszabb indián, majd Isten csapása. De nem minden az, aminek látszik. 1960-ban, öt évvel a befejezés után meglátogattuk a Khagant, és a hódítást a koporsójába helyeztük.
  
  A föld négy sarka? Továbbra is rejtély marad. Szerencsére a Lovasok kilétére utaló nyomok eddig egyértelműek voltak. De vajon megtalálta a Rend Dzsingisz kán sírját? Szóval úgy tűnt.
  
  Miközben a helikopter tovább vágott a levegőben, Yorgi felállt, majd előrelépett. A tolvaj arca elhúzottnak tűnt, szeme csukva volt, mintha egy szemhunyásnyit sem aludt volna a perui kirohanása óta. "Mondtam, hogy részese vagyok Webb kijelentésének, az ő örökségében" - mondta az orosz, hangszínéből kiderült, hogy elborzadt attól, amit mondani készül. - Mondtam már, hogy én vagyok a legrosszabb az említettek közül.
  
  Alicia bosszús morgással próbálta eltávolítani a hirtelen légköri csillapítót. - Még mindig arra várok, hogy halljam, ki az az átkozott leszbikus - mondta vidáman. - Az igazat megvallva, Yogi, reméltem, hogy te leszel az.
  
  - Hogyan... - Yorgi félbeszakította a mondatot. "Férfi vagyok".
  
  "Nem vagyok meggyőződve. Azok az apró kezek. Ezt az arcot. Ahogy sétálsz."
  
  - Hadd beszéljen - mondta Dahl.
  
  - És mindenkinek tudnia kell, hogy leszbikus vagyok - mondta Lauren. - Tudod, nincs benne semmi rossz vagy szégyenletes.
  
  - Tudom - mondta Alicia. "Aznak kell lenned, aki lenni akarsz, és el kell fogadnod. Tudom, tudom. Csak azt reméltem, hogy Yogi lesz, ez minden."
  
  Smith zavart, de egyébként üres arckifejezéssel nézett Laurenre. Drake úgy gondolta, hogy a reakció elképesztő volt, figyelembe véve a meglepetést.
  
  - Csak egy marad - mondta Kinimaka.
  
  - Valaki, aki haldoklik - mondta Drake a padlót bámulva.
  
  - Talán hagynunk kellene beszélni a barátunkat? Dahl ragaszkodott hozzá.
  
  Yorgi mosolyogni próbált. Majd összekulcsolta maga előtt a kezét, és a kunyhó tetejére meredt.
  
  - Nem egy hosszú történet - mondta vastag akcentussal. "De ez egy nehéz kérdés. Én... hidegvérrel megöltem a szüleimet. És minden egyes nap hálás vagyok. Köszönöm, hogy megtettem."
  
  Drake felemelte a kezét, hogy magára vonja barátja figyelmét. - Tudod, nem kell magyaráznod semmit. Itt vagyunk egy család. Nem okoz gondot."
  
  "Megértem. De ez nekem is szól. Te megérted?"
  
  A csapat mindegyike bólintott. Megértették.
  
  "Egy kis faluban laktunk. Hideg falu. Téli? Ez nem az évszak volt, hanem rablás, verés, verés volt Istentől. Ez nyomasztotta a családunkat, még a gyerekeinket is. Egy voltam a hat közül, és a szüleim nem tudták megbirkózni. Nem tudtak elég gyorsan inni, hogy könnyebben teljenek a napok. Nem tudtak eleget visszahozni ahhoz, hogy túlélhetővé tegyék az éjszakákat. Nem találtak módot arra, hogy foglalkozzanak velünk és vigyázzanak ránk, így megtalálták a módját, hogy megváltoztassák a képet."
  
  Alicia nem tudta visszatartani az érzéseit. - Remélem, nem az, aminek hangzik.
  
  "Egy délután mindannyian beültünk a kocsiba. Azt mondták, ígértek egy kirándulást a városba. Évek óta nem jártunk a városban, és meg kellett volna kérdezni, de... - Vállat vont. "Gyerekek voltunk. Ők voltak a szüleink. Elhagyták a kis falut, és soha többé nem láttuk.
  
  Hayden látta May arcán a távoli szomorúságot. Fiatal élete különbözhetett Yorgáétól, de voltak szomorú hasonlóságok.
  
  "A kocsi előtti nap egyre hidegebb és sötétebb volt. Vezettek és vezettek, és nem beszéltek. De megszoktuk. Nem szerették az életet, sem minket, sem egymást. Azt hiszem, soha nem ismertük a szerelmet, nem úgy, ahogy annak lennie kellene. A sötétben megálltak, mondván, hogy elromlott az autó. Összebújtunk, néhányan sírtak. A húgom még csak három éves volt. Kilenc éves voltam, a legidősebb. kellett volna... kellett volna..."
  
  Yorgi visszaküzdötte a könnyeit, és úgy nézett a tetőre, mintha annak ereje lenne megváltoztatni a múltat. Határozott kezét nyújtotta, mielőtt bárki felkelhetett volna, hogy megközelíthesse, de legalább Hayden tudta, hogy ezt egyedül kell átélnie.
  
  "Elcsábítottak minket. Sétáltak egy ideig. A jég olyan kemény és hideg volt, hogy hatalmas, halálos hullámok áradtak ki belőle. Nem tudtam rájönni, mit csinálnak, és akkor túl hidegnek éreztem magam ahhoz, hogy tisztán gondolkodjak. Láttam, hogy újra és újra megfordítanak minket. Elvesztek és gyengék voltunk, már haldoklunk. Gyerekek voltunk. Mi... bíztunk."
  
  Hayden lehunyta a szemét. Nem voltak szavak.
  
  "Úgy tűnik, megtalálták az autót. Távoztak. Mi... nos, meghaltunk... egyenként." Yorgi még mindig nem tudta egyértelműen megfogalmazni a részleteket. Csak a bánattól sújtott gyötrelem az arcán árulta el ennek igazságát.
  
  "Én voltam az egyetlen túlélő. Én voltam a legerősebb. Megpróbáltam. Hordtam, vonszoltam, öleltem, de nem lett belőle semmi. Mindegyiket elbuktam. Láttam, hogy az élet elfogy minden testvéremből, és megfogadtam, hogy túlélem. Haláluk erőt adott nekem, mintha eltávozott lelkük csatlakozott volna az enyémhez. Remélem sikerült. Még hiszek. Azt hiszem, még mindig velem vannak. Túléltem egy orosz börtönt. Túléltem Matt Drake-et - mosolygott halványan -, és kihoztam onnan.
  
  - Hogyan sikerült visszatérnie a faluba? Kinimaka tudni akarta. Hayden és Dahl óvatosan nézett rá, de az is egyértelmű volt, hogy Yorginak beszélnie kell.
  
  - Az ő ruhájukat viseltem - sziszegte fájdalmasan halk hangon. - Ingek. Dzsekik. Zokni. Melegem volt, egyedül hagytam őket a hóban és a jégben, és kiértem az útra.
  
  Hayden el sem tudta képzelni azt a szívfájdalmat, a bűntudatot, aminek nem kellett volna az övé.
  
  "Egy elhaladó autó segített nekem. Elmeséltem nekik a történetet, néhány nap múlva visszatértem a faluba - vett egy mély levegőt -, és hadd lássák az általuk okozott bánat szellemét. Hadd lássák és érezzék, milyen mély volt a haragja. Szóval igen, hidegvérrel megöltem a szüleimet."
  
  Csend volt, amit soha nem szabad megtörni. Hayden tudta, hogy Yorga testvéreinek holtteste ott hevert, ahol most estek, örökre megfagyva, és soha nem pihentek.
  
  - Tolvaj lettem. Yorgi gyengítette a szívszorító rezonanciát. - És később elkapták. De soha nem ítélték el gyilkosságért. És itt vagyunk."
  
  - hallatszott a pilóta hangja a levegőben. - Harminc perc a kínai légtérig, srácok, aztán bárki sejtheti.
  
  Hayden örült, amikor Lauren ezen a ponton felhívta a washingtoni agytröszt. Az egyetlen mód a továbblépésre a figyelemelvonás volt.
  
  "Közel vagyunk a célhoz" - mondta Waynek, amikor találkoztunk. "Bármi új?"
  
  - Dolgozunk a négy sarkon, utalunk a lovasok születési dátumaira, Mongóliára, a Khaganra és magának a Rendnek, mit szeretne először?
  
  
  TIZENNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  - Óóó - mondta izgatottan Alicia, és eljátszotta a szerepet. - Hallgassuk meg, mik a születési dátumok. Egyszerűen imádom a számokat ropogtatni."
  
  "Menő. Jó ezt hallani egy tábori gyalogostól." A hang boldogan folytatta, felvonta néhány szemöldökét a szalonban, de boldogan nem tudta: "Szóval Hannibál ie 247-ben született, és ie 183 körül halt meg. Dzsingisz kán 1162-ben, meghalt 1227-ben...
  
  - Ez túl sok szám - mondta Alicia.
  
  - A probléma az - mondta Dahl. - Elfogytak a kezeid és a lábujjaid.
  
  "Nem biztos benne, hogy ez mit jelent" - folytatta az informatikus. "De ezek az őrült kultuszok nagyon szeretik a számjátékaikat és a kódjaikat. Tartsd észben."
  
  "Tehát Hannibál 1400 évvel Dzsingisz előtt született" - mondta Kenzi. - Ezt megértjük.
  
  - Meglepődnél azon, hogy mennyi szarfejű, akik nem ezt teszik - mondta a nerd lazán. "Akárhogyan is-"
  
  "Hé haver?" Drake gyorsan félbeszakította: - Ütöttek már valaha arcon?
  
  - Nos, valójában igen. Igen van."
  
  Drake hátradőlt a székében. - Oké - mondta. - Most folytathatod a kurvaságot.
  
  "Ezekkel a figurákkal természetesen még nem dolgozhatunk, mivel nem ismerjük a többi versenyzőt. Bár gondolom még ti is kitaláljátok a negyediket? Nem? Nincsenek befogadók? Jól. Szóval, srácok, jelenleg hatalmas mennyiségű tűzerőt küldenek a Mongol Köztársaságba. Hét, vagy még mindig hat? Igen, hat csapat elit katona hat ország képviseletében üldözi a Honfoglalás lovasát. Igazam van? Hurrá!"
  
  Drake Haydenre meredt. - Ez a fickó a legjobb képviselő Washingtonban?
  
  Hayden vállat vont. - Nos, legalább nem rejti véka alá az érzelmeit. Nem rejtőzködik egy megtévesztő köpeny sok ránca alatt, mint Washingtonban.
  
  "Előre a hódítás lovasához. Nyilvánvalóan a Rendnek megvan a maga programja, tehát a hódítás bármi lehet a gyerekjátéktól a videojátékig... ha ha. A világuralom sokféle formában jelentkezhet, igaz?
  
  - Csak folytasd az utasítást - mondta Hayden.
  
  "Természetesen. Szóval térjünk a lényegre, jó? Bár az izraeliek furcsa módon vonakodtak bármiféle információval szolgálni a náci háborús bűnök Kubában pusztított kultuszáról, megtudtuk, amit tudnunk kellett. Miután a por leülepedett, a nácik egyértelműen úgy döntöttek, hogy elrontották, és előálltak ezzel a kidolgozott ötlettel, hogy irányítsák a világot. Létrehozták a Rendet, címerrel, titkos kódokkal, szimbólumokkal és még sok mással együtt. Kidolgoztak egy tervet - nagy valószínűséggel azt, amin évek óta dolgoztak a Birodalom alatt. Négyféle fegyvert temettek el, és kitalálták ezt a rejtvényt. Talán homályosabbá akarták tenni, ki tudja? De a Moszad nyomtalanul elpusztította őket, és úgy tűnik, túl gyorsan. Az elrejtett bunker harminc évig felfedezetlen maradt.
  
  - Tizenöt perc - válaszolta lakonikusan a pilóta.
  
  - Ez egy fegyver? - kérdezte Hayden. - Honnan szerezték őket?
  
  "Nos, a náciknak nagyjából annyi kapcsolatuk volt, amennyi bárkinek lehetett. A Big Pistol egy régi dizájn, amelyet a hely és a pontosság érdekében frissítettek. A negyvenes évektől a nyolcvanas évekig mindenre rátehették a kezüket. A pénz sosem volt akadály, a mozgás viszont igen. És bízni. Egyetlen élő lélekre sem bíznának, hogy ezt megtegye helyettük. Valószínűleg évekbe telt a kis sunyiknak, hogy elrejtse mind a négy fegyvert és több tucat szolgáltatást. A bizalmi tényezők is az egyik oka annak, hogy eleve elrejtették a fegyvereket. Ugye most nem tudták őket Kubában tartani?" A washingtoni férfi nevetésben tört ki, majd valahogy sikerült kijózanodnia.
  
  Alicia megforgatta a szemét, és összekulcsolta mindkét kezét, mintha valakinek a sovány nyaka köré tekerhetnék.
  
  "Egyébként, ti még mindig velem vagytok? Megértem, hogy rövid az idő, és azt akarod, hogy kimenj a földbe és lőj valamit, de van egy kis információm. Most jött be..."
  
  Szünet.
  
  - Ez most érdekes.
  
  Több csend.
  
  - Szeretnéd megosztani? Hayden megbökte a férfit, és úgy nézett a helikopter szilárd oldalára, mintha látná közeledni a leszállópontjukat.
  
  - Nos, a föld négy oldaláról akartam beszélni - vagy legalábbis arról, hogyan látjuk -, de úgy látom, kifutunk az időből. Nézd, adj egy ötöst, de bármit csinálsz - tartott egy szünetet -, ne szállj le!
  
  A kapcsolat hirtelen megszakadt. Hayden először a padlót, majd a helikopter belsejét bámulta.
  
  Drake felemelte mindkét kezét. "Ne nézz rám. Nem vagyok bűnös!"
  
  Alicia nevetett. "Igen, én is."
  
  - Nem száll le? - ismételte Dahl. - Mi a fenét jelent ez?
  
  Alicia megköszörülte a torkát, mintha magyarázkodna, de ekkor a pilóta hangja ugatott a hangszórókból. - Két perc, srácok.
  
  Hayden egy régi hívőhöz fordult segítségért. - Mano? - Megkérdeztem.
  
  - Egy szamár, de még mindig a mi oldalunkon van - dörmögte a nagydarab hawaii. - Azt mondanám, fogadd a szavát.
  
  "Jobb gyorsan dönteni" - vágott közbe Smith. - Lefelé megyünk.
  
  A kommunikációs rendszer azonnal életre kelt. "Mit mondtam? Ne szállj le! "
  
  Drake felállt, és bekapcsolta a helikopter kaputelefonját. - Bassza meg, haver - mondta. "Új hírszerzés úton."
  
  "De mi a kínai légtérben vagyunk. Nem lehet tudni, mennyi idő telik el, amíg észrevesznek minket."
  
  "Tedd meg, amit tudsz, de ne szállj le."
  
  "Hé, haver, azt mondták nekem, hogy ez egy gyors érkezési és indulási küldetés lesz. Nem baromság. Biztos lehet benne, hogy ha néhány percnél tovább maradunk itt, néhány J-20-as lesz a fenekünkben.
  
  Alicia Drake felé hajolt, és azt suttogta: - Ez rossz...
  
  A yorkshire-i félbeszakította, látva a helyzet sürgősségét. - Nos, a washingtoni Knobend nyilván akkor is hall minket, ha a kapcsolat megszakad - mondta, és határozottan Dahlra nézett. - Hallottad, Nobend? Körülbelül hatvan másodpercünk van."
  
  - Ez tovább fog tartani - válaszolta a férfi. "Legyetek bátrak, emberek. Ezen az ügyön vagyunk."
  
  Drake érezte, hogy ökölbe szorítja a kezét. Ez a lekezelő magatartás csak konfrontációt váltott ki. Talán ez volt a szándék? Mióta megtalálták Hannibal sírját, Drake úgy érezte, hogy valami nincs rendben ezzel a küldetéssel. Valami feltáratlan. Ki lettek tesztelve? Figyelés alatt voltak? Az Egyesült Államok kormánya értékelte a tetteit? Ha igen, akkor minden a Peruban történteken múlott. És ha ez a helyzet, Drake nem aggódott túlzottan a teljesítményük miatt.
  
  Aggódott az összeesküvések, cselszövések és cselszövések miatt, amelyeket a hallgatók a recenzió után kitalálhatnak. A politikusok által irányított ország soha nem volt az, aminek látszott, és csak a hatalom mögött állók tudták, mi történik valójában.
  
  - Ötven másodperc - mondta hangosan. - Akkor kimegyünk innen.
  
  "Megpróbálunk mutatványt csinálni" - mondta nekik a pilóta. "Már olyan alacsonyan vagyunk, hogy ki lehetne lépni az ajtón egy fára, de én egy hegyi völgyben rejtem a madarat. Ha valami kaparászást hall az alján, az vagy szikla lesz, vagy jeti.
  
  Alicia nagyot nyelt. - Azt hittem, egész Tibetben lógnak?
  
  Dahl vállat vont. "Vakáció. Kirándulás. Ki tudja?"
  
  Végül a kapcsolat újra életre kelt. "Rendben, emberek. Élünk még? Jó jó. Nagyszerű munka. Most... emlékszel a Dzsingisz kán nyughelyével kapcsolatos vitákra? Személyesen szeretett volna egy jelöletlen sírt. Mindenkit megöltek, aki sírját építette. A temetkezési helyet lovak taposták és fákkal ültették be. Szó szerint elérhetetlen, csak véletlenül. Az egyik történet, amelyet meghatónak találok, mert olyan egyszerűen lerombolja ezeket az őrült terveket, hogy Kahnt egy fiatal tevével temették el - és a helyszínt pontosan meghatározták, amikor a teve anyját sírva találták a borja sírjánál."
  
  A pilóta hirtelen megszakította a kommunikációt. - Már majdnem azon a ponton vagyunk, ahonnan nincs visszatérés, haver. Harminc másodperc, és vagy kimegyünk innen, amilyen gyorsan csak akarjuk, hogy lángoljon, vagy odaküldjük a gyerekeket."
  
  - Ó - mondta a washingtoni férfi. "Elfelejtettem rólad. Igen, menj el onnan. Küldök egy új helyet."
  
  Drake összerándult, osztozott a pilóta fájdalmában, de válaszul kibökte: "Jézusom, haver. El akarsz minket fogni vagy megölni?
  
  Csak részben viccelt.
  
  "Hé hé. Higadj le. Nézd - ezek a nácik - az Utolsó Ítélet Rendje - a Lovasokat - a nyughelyet - keresték az ötvenes-nyolcvanas évek között, ugye? Nyilván mindegyiket megtalálták. Valami azt súgja, hogy nem találták meg Dzsingisz kán sírját. Őszintén hiszem, hogy többet lehetne mondani egy ilyen leletről. Ezután maga a Rend következik és a következő szavak: "De minden nem az, aminek látszik. 1960-ban, öt évvel a befejezés után meglátogattuk a Khagant, és a hódítást a koporsójába helyeztük. Kahnnak bizonyára nem épült sírja 1955-ben. De nagyrészt a sír hiánya miatt, valamint a hívők segítése és a turisták áramlásának növelése miatt Kína mauzóleumot épített neki."
  
  - Ez Kínában van? - kérdezte Hayden.
  
  "Természetesen ez Kínában van. Az egész négy sarok dologra gondolsz, nem? Oké, tartsa aktívan a szürkeállományát. Lehet, hogy egy napon lesz itt neked állásod."
  
  Hayden nyelt egy fojtott hangot. - Csak magyarázd el az elméletedet.
  
  - Helyes, klassz. Dzsingisz kán mauzóleuma 1954-ben épült. Ez egy nagy templom, amely egy folyó mentén épült Ejin Horoban, Belső-Mongólia délnyugati részén. Most a mauzóleum valójában egy kenotáf - nincs benne test. De azt mondják, hogy van benne fejdísz és egyéb Dzsingiszhez tartozó tárgyak. Chinggist, akit mindig is inkább a mauzóleum gondolatával, mintsem a híres sírral és sírkővel kapcsoltak össze, eredetileg abban a nyolc fehér jurtában, sátorpalotában imádták, ahol eredetileg élt. Ezeket a hordozható mauzóleumokat a Jin Darkhad királyai védték, és később a mongol nemzet szimbólumává váltak. Végül úgy döntöttek, hogy felszámolják a hordozható mauzóleumokat, és áthelyezik az ősi emlékeket egy új, állandó helyre. A menetrend tökéletesen illeszkedik a Rend tervéhez. Bármilyen fegyvert is választanak a meghódításra, az Dzsingisz koporsójában van, abban a mauzóleumban.
  
  Hayden mérlegelte a szavait. - Átkozott hülye - mondta. "Ha tévedsz..."
  
  "Korcs?"
  
  - Ez a legjobb, amit kaphatsz.
  
  - A Rendnek volt hozzáférése - mondta Dahl. "Ez megmagyarázza a szövegben szereplő sort."
  
  Hayden lassan bólintott. - Milyen messze vagyunk a szárazföldtől?
  
  - Huszonhét perc.
  
  - Mi a helyzet a többi csapattal?
  
  - Attól tartok, nem lehet megmondani, hogy valóban olyan okosak-e, mint a tiéd. Valószínűleg van egy high-tech szakemberük, aki tanácsot ad nekik." Szünet, hogy kifejezze háláját.
  
  - Az átkozott korcs - morogta Alicia.
  
  "Nem". Hayden uralkodott haragján. - Úgy értettem... mi a legújabb a belső csevegésről?
  
  "Ó, pontosan. A fecsegés hangos és büszke. Egyes csapatokat felrúgta a vezetőség. Néhányan azt a feladatot kapták, hogy ismét ásatásokat végezzenek Hannibal helyén. Tudom, hogy az oroszok és a svédek Burkhan Khaldunba tartottak, akárcsak te kezdetben. A Moszad és a kínaiak elég csendesek. Francia emberek? Nos, ki tudja, igaz?
  
  - Ebben jobb, ha igazad van - mondta Hayden méreggel csipkézett hangon. "Mert ha nem... a világ szenvedni fog."
  
  - Csak jusson el ehhez a mauzóleumhoz, Miss Jay. De csináld gyorsan. Lehet, hogy más csapatok már ott vannak."
  
  
  TIZENÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  - Ejin Horo Banner - mondta a pilóta még mindig idegesen. - Nyolc perc van hátra.
  
  Megbeszélték, hogy a csapat a városon kívül szálljon ki és kezdje meg a túrát. Egy helyi régészt béreltek fel, hogy segítsen nekik, akinek a mauzóleumba kellett volna vinnie őket. Drake sejtette, hogy fogalma sincs, mi fog történni akkor.
  
  Ennek érdekében a helikopter forró és készen áll, annak ellenére, hogy a pilóta folyamatosan aggódik a kínai lopakodó vadászrepülőgépek miatt.
  
  Egy ütés és egy átok, majd a helikopter megállt, időt adva a csapatnak az ugrásra. Bokrok bozótjai között találták magukat, kihaló erdők sűrűjében, de könnyen látták az előrevezető utat.
  
  Körülbelül egy mérföldnyire a dombról egy nagy város széle terül el. Hayden beprogramozta navigációs készülékét a megfelelő koordinátákra, majd a csapat a lehető legprezentatívabbá tette magát. A kínaiaknak szükségük volt turistára, így ma még kilencet kaptak. Lauren meg volt győződve arról, hogy maradjon a helikopternél, és rendezze a folyamatos fecsegést.
  
  "Legközelebb - kiáltotta, amikor a csapat sietett távozni -, Alicia tud némi hálózatépítést végezni.
  
  Az angol nő felhorkant. - Úgy nézek ki, mint egy átkozott titkár?
  
  - Mmm, tényleg?
  
  Drake megbökte Aliciát, és azt suttogta: "Nos, ezt tetted a múlt héten, emlékszel? Szerepjátékra?"
  
  - Ó, igen - mosolygott a lány ragyogóan -, szórakoztató volt. Kétlem, hogy Lauren szerepe ugyanaz lesz."
  
  - Reméljük, nem.
  
  Ők ketten meleg mosolyt váltottak, miközben kijöttek rögtönzött menedékükből, és elindultak lefelé a lassan kúszó dombon. A gyér növényzet és a sivatag hamarosan utaknak és épületeknek adta át helyét, és a távolban több sokemeletes szálloda és irodaház kezdett kirajzolódni. Vörösek, zöldek és pasztellszínek harcoltak a kék ég és a sápadt felhők ellen. Drake azonnal megdöbbent, milyen tiszták az utcák és maga a város, milyen szélesek az autópályák. Bizonyíték a jövőre nézve - mondták.
  
  A turisták elsőre furcsának tűntek, de nem tudtak segíteni magukon, a találkozási pont felé vették az irányt, ügyelve arra, hogy kezük soha ne hagyja el túlméretezett hátizsákjukat. A régész egy lovon ülő férfit ábrázoló nagy fekete szobor árnyékában üdvözölte őket.
  
  "Illeszkedik". Dahl a lovas felé biccentett.
  
  Előttük egy vékony, magas, hátrafésült hajú, közvetlen tekintetű nő állt. - Ön egy turnécsoport tagja? Óvatosan beszélt, megválogatta a szavait. "Bocsánat az angolom miatt. Ez nem jó". Felnevetett, kis arca összerándult.
  
  - Semmi gond - mondta Dahl gyorsan. - Világosabb, mint Drake verziója.
  
  - Vicces fu...
  
  - Nem nézel ki turistának - mondta a nő, és megállította. - Van tapasztalatod?
  
  - Ó, igen - mondta Dahl, és megfogta a kezét, és nagylelkű mozdulattal vezette. "A világot járjuk, hogy új látnivalókat és városokat keressünk."
  
  - Rossz út - mondta a nő kedvesen. - A mauzóleum a másik oldalon van.
  
  "Ó".
  
  Drake nevetett. - Bocsáss meg neki - mondta. - Általában csak poggyászt visz.
  
  A nő elöl haladt, kiegyenesítette a hátát, egyenes hajjal szoros fejpántba gyűjtötte. A csapat úgy oszlott szét, ahogy csak tudott, ismét nem akartak feltűnést kelteni, vagy maradandó emlékeket hagyni maguk után. Dahl megtudta, hogy a nő neve Altan, és a közelben született, fiatal korában elhagyta Kínát, majd alig két éve tért vissza. Közvetlenül és udvariasan vezette őket, és hamarosan megmutatta, hogy közelednek a céljukhoz.
  
  Drake látta a mauzóleum tetejét magasodni, körülötte szobrokat, lépcsőket és egyéb ikonikus elemeket. A halál bárhol leselkedhet. Együtt dolgozva a csapat lelassította a nőt, miközben más csapatokat és katonákat kerestek, miközben úgy tettek, mintha csodálnák a kilátást. Smith, aki a kukák és padok mögé kémlelt, aggasztotta Altant, de Drake leírása a "nagyon limitált kiadásról" csak fokozta a kíváncsiságát.
  
  - Ő különleges?
  
  - Ó, igen, ő az egyik.
  
  - Hallom a kibaszott kapcsolaton keresztül - morogta Smith.
  
  "Hogyan?"
  
  "Az autók tekintetében ez a Pagani Huayra Hermes kiadás, amelyet Manny Koshbin számára terveztek Pagani és Hermes."
  
  "Sajnálom. Nem tudom, mit jelent ez az egész."
  
  "Ez egyértelmű". Drake felsóhajtott. "Smith egyedülálló. De mesélj a kedvenc hobbidról."
  
  "Nagyon szeretek túrázni. Vannak gyönyörű helyek a sivatagban."
  
  "A kempingezés szempontjából gondoljon Smith-re úgy, mint egy ingatag sátorfára. Aki folyton bajba sodorja, de még mindig jól működik, ha alakítod, és mindig, de mindig sikerül feldühíteni."
  
  Smith motyogott valamit a kommunikátoron, miután befejezte a felderítést. Lauren fékezhetetlen kuncogásba kezdett.
  
  Altan gyanakodva nézett a yorkshire-ire, majd a csapat többi tagjára fordította a tekintetét. Mai különösen kerülte ezt a nőt, mintha saját származását akarta volna elrejteni. Drake megértette, amit mások nem. Egyik dolog a másikhoz vezetett, és Mai nem akart arról beszélni, honnan jött, vagy hogyan került ide. Altan több lépésre mutatott.
  
  "Abba az irányba. A mauzóleum ott van fent."
  
  Drake egy hihetetlenül széles és hihetetlenül hosszú betonutat látott, amely közvetlenül vezetett a hosszú és meredek betonlépcsőkhöz. Közvetlenül a lépcsők megkezdése előtt az ösvény hatalmas körré szélesedett, melynek közepén állt az összetéveszthetetlen szobor.
  
  "Nos, ez a srác határozottan lovas volt" - jegyezte meg Kinimaka.
  
  Dzsingisz kán, vágtató lovon ülve, egy hatalmas kőlapon állt.
  
  - A második lovas - mondta Yorgi. "Hódítás".
  
  Altan biztosan hallotta az utolsó mondatot, mert megfordult, és azt mondta: "Igen. A kagán halála előtt meghódította az ismert világ nagy részét. Vitathatatlanul népirtó király volt, élete során politikailag is egyesítette a Selyemutat, növelve a kereskedelmet és a kommunikációt a nyugati féltekén. Véres, szörnyű vezető volt, de jól bánt hűséges katonáival, és minden tervébe belevette őket."
  
  - Mesélnél nekünk egy kicsit arról, hogy mi van a mauzóleumban? Drake fel akart készülni. Ezeken a küldetéseken a sebesség volt minden.
  
  - Nos, ez nem más, mint egy téglalap alakú temető, külső dekorációkkal díszítve. Most Altan úgy beszélt, mintha egy idegenvezetőt idézne. "A fő palota nyolcszögletű, és egy ötméteres, fehér jádéből készült Dzsingisz-szobor található benne. Négy szoba és két terem van, amelyek úgy néznek ki, mint három jurta. A Nyugalmi Palotában hét koporsó van. Kang, három hitvese, a negyedik fia és annak a fiának a felesége.
  
  - Egy nyaralópalota - mondta Smith. - Úgy is hangzik, mint egy pihenőhely.
  
  "Igen". Altan kihúzta, türelmesen Smithre nézett, és semmit sem tudott az általuk követett szövegről.
  
  "A mauzóleumot sötétkék, kiváltságosok őrzik. Ez sok mongol számára rendkívül szent."
  
  Drake mélyet, izgatottan sóhajtott. Ha tévedtek, és nem ez volt a második fegyver helye... Félt elképzelni is a következményeket.
  
  Az élet a kínai börtönben lenne a legkisebb problémájuk.
  
  A hosszú séta folytatódott, először zarándoklat a hatalmas ösvényen, majd a gömb boncolása, egy gyors pillantás az ősi hadvezér arcára, majd egy végtelen mászás a kőlépcsőkön. A csapat pozícióban maradt, ritkán törte meg a lépést, és folyamatosan éber maradt. Drake örült, hogy ma viszonylag kevés látogatója volt a mauzóleumnak, ami nagyon hasznos volt.
  
  A lenyűgöző szerkezet végre előkerült. A csapat megállt, amikor elérte a legfelső lépcsőfokot, hogy mindent bevegyen. Altan várt, valószínűleg hozzászokott a turistákhoz, akiket a félelem pillanatai fog el. Drake egy hatalmas épületet látott, amelynek mindkét végén viszonylag kicsi kupolák, és egy sokkal nagyobb a közepén. Tetőjük bronz volt, mintázattal. Az épület elején sok piros ablak és legalább három nagy bejárat volt. Az épület előtt alacsony kőfal volt.
  
  Altan előrement. Dahl visszanézett a csapatra.
  
  - Egyenesen a sírba - mondta Hayden. - Nyisd ki, keresd meg a dobozt, és szállj ki. Szerencsére nincs test, akivel harcolni lehetne. Ahogy a pilótánk mondja, semmi baromság."
  
  Drake hallgatta, ahogy Lauren megosztotta a legfrissebb híreket a csevegésről.
  
  "Nagy, kövér nulla van most itt, srácok. Teljesen biztos vagyok benne, hogy az izraeliek és az oroszok elmentek az eszüktől, a szöveg rossz irányba mutatott. DC szerint a franciák közelednek, talán fél órával mögötted. A hallgatás mára sokkal nehezebbé válik. Vannak más forrásaink és csak néhány trükkünk, amelyeket az NSA soha nem fog felfedni. A svédek, a kínaiak és a britek ismeretlenek. Mint mondtam, ez egy küzdelem."
  
  "Bárki más?" Drake megbökte.
  
  - Vicces, hogy ezt meg kell említened. Szellemszerű interferenciát kapok ismeretlen forrásból. Nincsenek szavazatok, nincs mód a megerősítésre, de néha úgy tűnik, mintha valaki más lenne a rendszerben."
  
  - Ne említsd a szellemeket - mondta Alicia. "Elég rémtörténetünk volt a legutóbbi műtétről."
  
  Altan megállt és megfordult. "Kész vagy? beviszlek."
  
  A csoport bólintott, és előrement. És ekkor Drake kínai katonákat látott elhagyni a mauzóleumot, egyikük egy nagy dobozt tartott a hóna alatt, köztük régészek is voltak.
  
  A kínaiak fegyvereket vittek magukkal, és a turisták hiánya most egyértelműen előnyt jelentett nekik.
  
  Csak egy pillanatba telt, mire vezetőjük feléjük fordította a figyelmét.
  
  
  TIZENHATODIK FEJEZET
  
  
  Drake látta, hogy Dal megragadja Altant, és visszarántja, és nagyot ugrott lefelé a lépcsőn, amíg meg nem védték őket a kínai katonák. Hátizsákját a földre dobta, és gyorsan kicipzározta a külső zsebet. Gyorsan dolgozott, és soha nem nézett a kínaiakra, mégis biztonságban érezte magát. Hayden, Smith és May pisztolyokkal voltak felfegyverkezve.
  
  A Dzsingisz kán mauzóleuma előtti téren fegyvereket emeltek, és a riválisok összecsaptak. A dobozt hordozó férfi aggódónak tűnt. A kínai csapat öt főből állt, és máris félrelökték a gondolkodó régészeket. Drake felemelte kis géppisztolyát, és várt. A csapat többi tagja az ő oldalán terült el.
  
  - Csak egy dobozra van szükségünk - kiáltotta Hayden. - Tedd le a földre, és menj el.
  
  A kínai csapat vezetőjének szeme szürke pala színű volt. "Neked kell járnod a saját utadat, amíg még van rá lehetőséged."
  
  - Egy dobozt akarunk - ismételte Hayden. - És elvisszük.
  
  - Akkor próbáld ki. A műsorvezető fordított, és mind az öt kínai szinkronban haladt előre.
  
  "Azta. Ugyanazon az átkozott oldalon állunk."
  
  "Ó, csak egy vicc. Vicces. Amerika és Kína soha nem lesz ugyanazon az oldalon."
  
  - Talán nem - szólalt meg Drake. "De mi katonák vagyunk, akik az emberekért harcolunk. "
  
  Látta a bizonytalanságot a vezető járásában, az enyhe bizonytalanságot az arcán. Bizonyára mindannyiukra hatással volt, mert a kínai csapat teljesen leállt. Hayden leeresztette a fegyverét, és még jobban bezárta a rést.
  
  - Nem találunk valami közös hangot?
  
  Bólint. "Igen, megtehetnénk. De a kormány és a politikai vezetők, a terroristák és a zsarnokok mindig az utunkba állnak."
  
  Drake látta a férfi arcán a szomorúságot és a saját szavaiba vetett abszolút hitet. Egy fegyvert vagy egy csövet sem emeltek fel, mert a rivális csapatok hevesen összecsaptak. Mindez a tisztelet kedvéért volt.
  
  Drake felállt, a géppisztolyát a hátizsákjában hagyta, és frontálisan találkozott a támadóval. Öklök összefonódtak a mellkasánál és felemelt karjai. A térd erősen belevágott a bordáiba. Drake érezte, hogy a levegő kiáramlik a testéből, és féltérdre esett. A támadás kíméletlen volt, a térdek és öklök erősen ütődtek és zuhogtak, a vadság a számítások szerint esélyt sem adott a megtorlásra vagy a megkönnyebbülésre. Tűrte a fájdalmat, és időt szakított rá. Más jelenetek is bevillantak, miközben megfordult és megfordult. Alicia a magas férfival küszködött; Hayden és Kinimaka harcolt a vezető ellen. Mai a válla fölött küldte ellenfelét, majd fájdalmasan szegycsonton találta el.
  
  Drake látott egy lehetőséget, és élt vele. Mögötte hallotta, hogy Thorsten Dahl szokás szerint feltűnik, átugrott a lépcső tetején; észrevehető jelenlét, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Drake támadója csak egy pillanatra megállt.
  
  Az egykori SAS-katona a földön kúszott, meglendítette a lábát, és elkapta ellenfelét a térde mögé. Előre esett, térdre rogyott. Ahogy Drake szintjére esett, a yorkshire-i játékos egy erőteljes fejessel lőtt. A sikoly és az elkerekedett szemek megmutatták, milyen erősen ütött. A kínai kommandós megtántorodott, és egyik kezére támaszkodott. Drake felállt, és térddel és fejbökéssel viszonozta a szívességet. Volt néhány zúzódás és némi vér, de semmi életveszélyes.
  
  Dahl elrohant mellette, Alicia ellenfelét célozva meg. A svéd úgy ütött, mint egy bika, ahogy Alicia is. Támadóját ledöntötték a lábáról, és erős ütést mért a tarkójába, megborzongott és elkábult. Éppen időben fordultak meg, hogy lássák, ahogy Mai eszméletlenné veri ellenfelét, majd talál egy férfit egy dobozzal.
  
  "Helló!" Alicia elsírta magát, amikor meglátta őket, és futni kezdett.
  
  Futni kezdtek, de Smith és Yorgi már elhagyták a csatát. "Lát?" - mondta Alicia. "Erősségünk a számokban rejlik. Tudtam, hogy megvan az oka annak, hogy ennyit szenvedtünk ebben az átkozott csapatban."
  
  Előtte Kenzi elzárta a férfi egyetlen másik útját - vissza a mauzóleumba. Most komor tekintettel és alázatos testtartással elővette a fegyvert, amelyet korábban tartott.
  
  Drake ellenőrizte a környéket, és látta, hogy Hayden végre leigázta a csoport vezetőjét.
  
  "Ne csináld!" - kiáltott a férfinak. - Túlerőben vagy, haver.
  
  Hayden felnézett, felmérte a helyzetet, majd letörölte a vért az arcáról. Drake most látta, hogy Altan visszalopakodik a lépcsőn, hogy megnézze, és felsóhajtott. Kíváncsiság...
  
  A fegyver mozdulatlan maradt, a dobozt még mindig szorosan tartották, szinte halálos szorításban. Hayden felállt és felemelte a kezét, tenyerével kifelé. Egy magas füstölő állt közte és a férfi között, de a lány addig mozgott, amíg meg nem látta.
  
  Kenzi hátulról előrelépett. Smith és Kinimaka oldalról. A katona szemében nyoma sem volt a pániknak, csak a lemondás.
  
  - Senki sem halt meg. Hayden az eszméletlen és nyögdécselő kínai katonákra mutatott. "Senki sem köteles. Csak hagyd el a dobozt."
  
  Alicia felkeltette a figyelmét. "És ha kell egy pofon, csak azért, hogy jól nézzen ki" - mondta. "Itt vagyok".
  
  A katona mentalitásában nem szerepelt a megadás. És ennek a fickónak nem volt hova mennie, nem volt menekülési útvonala.
  
  - A fegyver - mondta Drake - hamis remény. Tudod, hogy az."
  
  A megjegyzés célt talált, a pisztolyos kéz először megremegett. A súlyos csend tovább nyúlt, és Drake észrevette, hogy a legyőzöttek közül néhányan felháborodtak. - El kell döntened, haver - mondta. "Az óra ketyeg."
  
  A férfi szinte azonnal előrántott egy pisztolyt és futásnak eredt. Haydenre célzott, majd egyszer a füstölő mellett rácsapta a kezét a fedőre, remélve, hogy ráüti. Egy puffanás és egy nyögés volt az egyetlen jutalma, mivel a tárgy biztonságosan rögzítve volt, de tovább futott.
  
  Hayden várt, és lekötötte a figyelmét.
  
  Alicia a vak oldaláról támadt, és megragadta a derekát egy rögbi markolatban. A férfi meghajolt, majdnem félbetört, feje Alicia vállának ütközött, a doboz pedig oldalra repült. Hayden megpróbálta megragadni, elkapta, mielőtt túl sok kár keletkezett volna. Egy gyors pillantás megerősítette a Rend címerének jelenlétét.
  
  Alicia megpaskolta az eszméletlen férfit. - Mondtam, hogy ott leszek neked.
  
  A csapat értékelte. A kínaiak már mozdultak. A franciák közel állhattak hozzá. Hayden egy szava visszahozta Laurent a beszélgetésbe.
  
  "Rossz hír, srácok. A franciák nem veszik le rólad a szemüket, és az oroszok sem. Mozog!"
  
  Hülyeség!
  
  Drake végig nézte az utat visszafelé a lépcsőn és végig az egyenes ösvényen, amely a mauzóleumhoz vezetett. Embereket látott futni, egy négyfős csapatot, akiknek szinte biztosan franciáknak kellett lenniük. - Átkozottul jók - mondta. - Tulajdonképpen már kétszer is eljöttek hozzánk először.
  
  - Mennünk kell - mondta Smith. - Néhány percen belül velünk lesznek.
  
  "Hová menjen?" - kérdezte Alicia. - Elzárták az egyetlen kijáratot.
  
  Drake észrevette a fákat az oldalakon és a pázsitot elöl. Valójában a választás korlátozott volt.
  
  - Gyerünk - mondta. - És Lauren, küldjön egy helikoptert.
  
  "Úton vagyok".
  
  - Gyorsan - mondta Smith. - Ezek a franciák talpon vannak.
  
  Drake előrerohant, és úgy gondolta, hogy az oroszok nem maradhatnak le túlságosan. Sajnos nem telt bele sok idő, mire valaki lövöldözni kezdett. Eddig minden jól ment nekik, a katona-katona és az ember-ember viszonyban látták a legjobbat, de minimális az esély egy ilyen törékeny fegyverszünet tartósságára.
  
  Nézzünk szembe a tényekkel: Ha ezek az országok együtt akarnának dolgozni és megosztani a jutalmakat, a hatalmon lévő férfiak és nők jól tudják, hogy ez lenne a könnyebb út - és mégis folytatják a harcot.
  
  A fák közé csúszott. A csapat utána rohant, Hayden a díszes dobozt szorongatta, melyben még fel nem tárt titka volt. Dahl a háta mögött ácsorgott, és követte a franciák előrenyomulását.
  
  "Öt perccel a hátunk mögött. Nyoma sincs oroszoknak. És a kínaiak felébrednek. Oké, ez egy kicsit feltarthatja őket."
  
  - Tíz perc múlva a helikopter - mondta nekik Lauren.
  
  - Mondd meg neki, hogy siessen - mondta Alicia. - Ez a fickó biztos dögös.
  
  - Ezt továbbadom.
  
  Drake a legközvetlenebb utat választotta, remélve, hogy jó fedezéket kap. A fák minden irányba nyúltak, a talaj puha és agyagos volt, és gazdag földszagú volt. Kensi felkapott egy vastag ágat, vállat vont, miközben futott, mintha azt mondaná: "Ezzel be kell érnünk." Először egy hosszú ereszkedés, majd egy éles emelkedő, és eltűnt mögöttük az útvonal. Alig látszott az égbolt, és minden hang tompa volt.
  
  "Remélem, hogy nincs előttünk senki" - mondta Dahl.
  
  Kinimaka felmordult, és erősen megnyomta. - Bízzon a hallgatókban - mondta, egyértelműen visszaemlékezve a CIA-s korszakra. - Jobbak, mint gondolnád.
  
  Drake is látta, hogy nincsenek itt a földön, és gyenge mezőérzéke volt. Minden horizontot pásztázott, biztos volt benne, hogy Dahl hátulról is megteszi ugyanezt. Négy perc múlva megálltak egy pillanatra, hogy meghallgassák.
  
  - Útvonalkeresés ezen a helikopteren? - suttogta Hayden Laurennek.
  
  A New York-iak villogó kék pöttyökként láthatták helyzetüket a szkenneren. "Egyenesen előre. Folytasd."
  
  Minden csendes volt; ők lehetnek az egyetlen emberek a világon. Drake egy idő után folytatta, gondosan megválogatva a lépteit. Alicia mellé osont, Hayden egy lépéssel lemaradt. A csapat többi tagja most szétszéledt, hogy növelje hatótávját. A fegyvert kihúzták és lazán tartották.
  
  Előtte ritkultak a fák. Drake megállt a külső kerület közelében, és megnézte a terepet.
  
  "Rövid ereszkedés egy sík mezőre" - mondta. "Ideális aprítógéphez. A pokolba is, még egy svéd is eltalál egy ekkora célt.
  
  - Három perc a találkozóig - mondta Lauren.
  
  Hayden közelebb hajolt Drake-hez. "Hogy néz ki?"
  
  - Nyoma sincs ellenségnek. Megvonta a vállát. - De tekintettel arra, hogy kikkel van dolgunk, miért lennének azok?
  
  Dahl közeledett. "Ez itt is ugyanaz. Természetesen kint vannak valahol, de jól el vannak rejtve.
  
  - És biztos lehet benne, hogy errefelé tartanak - mondta Mai. - Miért várunk?
  
  Dahl Drake-re nézett. - A yorkshire-i pudingnak szüksége van egy kis szünetre.
  
  - Egy nap - mondta Drake, és még egy utolsó pillantást vetett a környékre. - Valami igazán elképesztően vicceset akarsz mondani, de addig kérlek, csak szólj, ha beszélnek.
  
  Egy éles, füves lejtőn haladtak lefelé a fasorból. Meleg szellő üdvözölte Drake-et, kellemes érzés volt a fák bozótosa után. Az egész terület üres volt, és elkerítették, nem messze attól a helytől, ahol messze előtte egy aszfaltcsíkban végződött.
  
  - Most lépj - mondta Drake. - Kialakíthatunk egy kerületet sík terepen.
  
  De aztán a béke és az üresség az egész területen elpusztult. A SPEAR csapat lefelé száguldott a lejtőn, míg tőlük balra az oroszok kiözönlöttek onnan, ahol addig elrejtették őket. Mindkettőjük előtt, egy távoli ligettől védetten, a franciák is a látókörbe kerültek.
  
  Drake legalábbis így vélekedett a dolgokról. Természetesen nem viseltek névcímkét, de arcvonásaik és viselkedésük feltűnően különbözött.
  
  Ezzel egy időben a helikopterük megjelent az égen felettük.
  
  "A francba".
  
  Tőle balra az orosz fél térdre ereszkedett, és a vállára szíjazta a fáklyát.
  
  
  TIZENHETEDIK FEJEZET
  
  
  Drake a lépés közepén megfordult, és tüzet nyitott. Golyói széttépték a füvet az elitkatona körül, de nem tették tönkre a felkészülést. A rakétavető sohasem ingadozott; az őt tartó kar szilárdan maradt. Társai körülötte legyeztek, viszonozva a tüzet. Drake hirtelen egy veszélyekkel teli világban találta magát.
  
  A franciák teljes erejükkel egyenesen a leszálló helikopter felé rohantak. Drake Dahllal és Smith-szel együtt féken tartotta az oroszokat és őrködött. A pilóta arca látszott, a leszállóhelyre összpontosított. Alicia és May egyáltalán nem lassítottak, és integettek, hogy felkeltsék a figyelmét.
  
  Golyók hasították át a levegőt.
  
  Drake a szárnyával eltalálta az egyik oroszt, és féltérdre kényszerítette. Hayden hangja dörrent a kommunikátoron.
  
  "Pilóta, tegyen kitérő lépéseket! Lauren, mondd meg neki, hogy rakétáik vannak!
  
  Drake, Dahl és Smith megtépázta az orosz köteléket, de túl távol maradtak ahhoz, hogy megfelelően alakuljanak, különösen mozgás közben. A pilóta döbbent arccal felnézett.
  
  Az RPG kilőtt, a rakéta levegőzúgással és hangos csattanással kirepült. Drake és a többiek csak tehetetlenül nézték, amint nyomot hagyott a levegőben, és tévedhetetlenül egyenesen a helikopter felé repült. A súlyosan pánikba esett pilóta éles kitérő manővert hajtott végre, megdöntötte a helikoptert, de az elhaladó rakéta túl gyors volt, az alját találta el, és füst- és lángfelhőben robbant fel. A helikopter megdőlt és leesett, darabok hullottak le, és a repülési útvonalán túlra kerültek.
  
  Csak ahogy hitetlenkedve, kétségbeesetten és sötét haraggal nézett, látta, hová vezet szörnyű pályája.
  
  A franciák látták, hogy jön, és megpróbáltak szétoszlani, de a lezuhant helikopter köztük zuhant a földre.
  
  Drake a földre esett, és a fejét a gyepbe temette. Vörös és narancssárga lángok csaptak fel és ki, és fekete füst gomolygott az égre. A helikopter nagy része egy személyre szállt; ő és a pilóta azonnal meghaltak. A fő rotorlapát levált, és átment a harmadik vesztesen, olyan gyorsan és hirtelen, hogy semmit sem tudott róla. Drake felnézett, és látta, hogy egy hatalmas darab égő törmelék esik a másikra. Az ütés ereje ledöntötte a lábáról, és egy tucat lépést hátravetette, majd minden mozgást abbahagyott.
  
  Csak két francia maradt életben; a csapat nagy része egy szerencsétlen eset során vereséget szenvedett. Drake látta, hogy az egyikük égett kézzel mászik el a tomboló tűz elől, a másik pedig tántorogva közeledik. Valahogy a másodiknak sikerült megragadnia a fegyvert, és egyúttal segíteni a bajtársának elszabadulni.
  
  Drake lenyelte dühét, és továbbra is szorosan tartotta a koncentrációját. Egyetlen termelőeszközüket megsemmisítették. Hayden még tartotta a szabadrúgást, de most teljesen nyilvánvaló szándékkal rohantak feléjük az oroszok. Az RPG-vel rendelkező férfi még mindig a romokra célzott, mintha egy második csapást fontolgatna.
  
  Drake felállt, és a csapat felállt vele. Eltávolodva az oroszoktól a tűz felé, menedékhálózatot hoztak létre, amely arra kényszerítette ellenségeiket, hogy alacsonyan feküdjenek. Drake és Dahl mindketten ököllel ütötték a mellényeseket, és a földre terültek. Forró lángok nyelték el őket, ahogy közeledtek, éles pattanások és heves csikorgás hallatszott belülről. Drake érezte, hogy átmossák az arcát, majd bebújt a vak oldala mögé. A megmaradt franciák már messze voltak, sebeikkel és veszteségeikkel küszködtek, és egyelőre egyértelműen kikerültek a konfliktusból.
  
  Drake féltérdre fordult, és megnyomta a kommunikáció gombot.
  
  - A helikopter leszáll - mondta, hogy megerősítse ezt Laurennek, majd -, azonnal más evakuációs eszközre van szükségünk.
  
  A válasz elnémult. "Rajta".
  
  A csapat folytatta a visszavonulást, növelve a távolságot a lángoló akadály és a közeledő ellenség között. Hihetetlen és érzéketlen módon az orosz RPG újabb rakétát lőtt ki a már megsemmisült helikopterre, újabb lángoszlopokat és repeszdarabokat juttatva a levegőbe.
  
  Drake érezte, hogy egy fémdarab leszakadt a válláról, és megpördült az ütközéstől. Dahl hátranézett, de a yorkshire-i bólintott: - Jól vagyok.
  
  Alicia a túlsó kerítés felé mutatta őket. "Ez az út az egyetlen lehetőség. Mozduljatok, emberek!"
  
  Hayden kiegyenlítette a dobozt, és elrohant. Smith és Kinimaka hátramaradtak, és tüzet tartottak maguk és az oroszok között. Drake az előtte lévő területet pásztázta, mindig készen állt az új meglepetésekre, és a legrosszabbra számított. A kínaiak valahol, az izraeliek, a svédek és a britek pedig készenlétben voltak.
  
  Gyorsaságuk választotta el őket az üldöző oroszoktól, és idő hiányában elérték a kerítést. Alicia és May rövid úton haladtak, majd a másik oldalon találták magukat, egy kétsávos aszfaltcsík mellett, amely mindkét irányban eltűnt egy látszólagos sivatagban. Lauren még nem tért vissza hozzájuk, de magukra hagyták, tudván, hogy a DC segíteni fog.
  
  Drake nem volt tele önbizalommal. Nem hibáztatta Laurent - a New York-i tiszta vízen járt, de a küldetés során eddig semmi sem árulta el neki, hogy a Capitoliumban biztonságban és melegen ülő férfiak és nők háta teljesen eltakarta.
  
  Alicia elment futni. Egyre furcsább forgatókönyv volt. Drake tudta, hogy az oroszoknak valamiféle fedezékük lehetett. Talán úton volt.
  
  - Nézz oda - szólalt meg Kenzi.
  
  Körülbelül fél mérfölddel előtte egy fekete terepjáró állt meg, hogy felvegye a küszködő franciákat. Miközben figyelték, az autó gyorsan száznyolcvan mérföld per órás sebességre gyorsult, megrakott két kezelőt, és nyikorogva elszáguldott.
  
  - Szegény szemétláda - mondta Dahl.
  
  "Aggódnunk kell magunkért" - mondta Smith. - Vagy mi is "szegény gazemberek" leszünk.
  
  - Morcosnak van értelme - mondta Alicia, és minden irányba nézett. - Komolyan, nincs hova mennünk.
  
  - Temesd el a dobozt. Kinimaka egy ligetre mutatott az út mellett. - Gyere vissza később. Vagy kérje meg Laurent, hogy küldjön másik csapatot.
  
  Drake Dahlra nézett. - Nem kellene túl nehéznek lennie, mi?
  
  - Túl kockázatos - mondta Hayden. "Talán megtalálják. Fogd el az üzenetet. Ezenkívül szükségünk van ezekre az információkra. Lehet, hogy más csapatok már a harmadik versenyző felé tartanak."
  
  Drake pislogott. Nem gondolt rá. A feszültség csomója pulzálni kezdett a homloka közepén.
  
  "Soha nem gondoltam volna, hogy összetörni fogok a kibaszott Kínában" - panaszkodott Alicia.
  
  "Ez a föld négy sarkának egyike" - mondta neki Dahl. - Szóval vigasztalódjon ebben.
  
  "Ó, köszönöm, haver. Köszönet érte. Talán veszek egy társasházat."
  
  Az oroszok már úton vannak. Drake látta, hogy az egyikük a rádióba kiabál. Aztán a tekintete elhaladt az oroszok mellett, és megpróbált a távolban mozgó valamire összpontosítani.
  
  - Talán ez az ő járművük - mondta Dahl, miközben futott, és egyszerre nézett hátra.
  
  Yorgi sasszerű szemmel nevetett. "Remélem. És tíz évvel ezelőtt igazad lehetett."
  
  Drake összehúzta a szemét. - Hé, ez egy busz.
  
  - Fuss tovább - mondta Hayden. - Próbálj meg nem látszani, hogy érdekel.
  
  Alicia nevetett. - Most megtetted. Nem tudom abbahagyni a nézést. Csinált már ilyet? Tudod, hogy nem szabad valakire bámulnod, és azt tapasztalnod, hogy kurvára nem tudod elfordítani a tekinteted?
  
  "Mindig értek hozzá" - mondta Dahl. "Természetesen".
  
  - Nos, egy bőrbe öltözött Muppet ritka látvány - szólt közbe Drake.
  
  A busz élénksárga és modern volt, és lassítás nélkül rohant el az oroszok mellett. Drake értékelte a sebességét, a vezetőt és az utasokat, de tudta, hogy nincs más választásuk. Jó pár mérföldre voltak bármelyik nagyobb várostól. Ahogy a busz közeledett, és az oroszok megbámulták, a SPEAR csapata elzárta az utat.
  
  - Lassíts - mondta Alicia.
  
  Smith hirtelen felnevetett. "Ez nem Kansas. Nem fog megérteni téged."
  
  - Akkor egy univerzális nyelv. Alicia Hayden pillantása ellenére felemelte a fegyverét.
  
  - Gyorsabban - mondta Dahl. - Mielőtt rádióra ugrik.
  
  A busz lassított és kissé megfordult, a széles eleje lecsúszott. Az oroszok már elmenekültek. Drake kinyitotta az ajtót, és intett a sofőrnek, hogy nyissa ki. A férfi arca ijedt volt, szeme tágra nyílt, és a katonák és az utasok közé vándorolt. Drake megvárta, míg kinyílik az ajtó, majd előrelépett, és kinyújtotta a kezét.
  
  "Csak egy kört akarunk menni" - mondta olyan higgadtan, ahogy csak tudott.
  
  A csapat a busz közepére szállt. Dahl volt az utolsó, aki felugrott, és megveregette a sofőr kezét.
  
  "Előre!" Lefelé mutatott az úton.
  
  Az oroszok legfeljebb száz méterrel voltak lemaradva, a fegyverek felemelkedtek, miközben a sofőr a padlóhoz szorította a lábát. Nyilván az oldalsó tükreit figyelte. A busz elindult, az utasok hátraugrottak. Drake kitartott. Alicia a busz hátuljához sétált, hogy felmérje az üldözést.
  
  "Erősödnek"
  
  Drake intett Dahlnek. - Mondd meg Keanunak, hogy siessen a pokolba!
  
  A svéd kissé zavarban volt, de beszélt a buszsofőrrel. Az autó lassan felgyorsult. Drake látta, hogy Alicia összerezzent, majd gyorsan megfordul, és a busz utasainak kiabál.
  
  "Hajolj le! Most!"
  
  Az RPG-től félve Drake is elesett. Szerencsére a golyók csak az autó hátulját találták el, mind az alvázban. Megkönnyebbülten felsóhajtott. Nyilvánvalóan figyelmeztették az oroszokat a civil áldozatokra. Legalább volt valami.
  
  Ismét eszembe jutottak az egyes elitcsapatok tervei mögött meghúzódó politikai machinációk. Nem minden csapatot támogatott az állam; és néhány vezető azt sem tudta, mi történik. Gondolatai ismét visszatértek a franciákhoz - és a halott katonákhoz.
  
  Ők teszik a dolgukat.
  
  A busz elhúzódott az oroszoktól, felgyorsult az út mentén, az egész váza remegett. Drake egy kicsit megnyugodott, mert tudta, hogy visszafelé tartanak Ejin Horo felé abba az irányba, amerre tartanak. A sofőr egy széles, elsöprő kanyarban haladt. Drake megfordult, miközben Alicia halk sikítást hallatott a hátsó ülésről.
  
  És megláttak egy fekete helikoptert, ami az oroszoké volt, amint lecsapott, hogy felvegye őket.
  
  Hayden hangja betöltötte a kapcsolatot. - Nem fognak támadni.
  
  Drake összeszorította a száját. "Fluid op. Változnak a rendelések."
  
  "És még mindig le tudják tolni a buszt az útról" - válaszolta Dahl. "Milyen messze van a város?"
  
  - Nyolc perc - válaszolta Lauren.
  
  "Túl hosszú". Dahl végigment a folyosón a száguldó autó mögé, és elkezdte magyarázni az utasoknak, hogy menjenek előre. Eltelt néhány pillanat, majd csatlakozott Aliciához.
  
  "Szia Torsti! És mindig azt hittem, hogy a hátsó ülések csak csókolózásra valók."
  
  A svéd fojtott hangot adott ki. "Megbetegedni akarsz? Tudom, hol voltak azok az ajkak.
  
  Alicia puszit lehelt rá. - Nem tudod, hol voltak.
  
  Dahl elfojtott egy mosolyt, és keresztet vetett. Egy orosz helikopter rövid időre leszállt, amikor a katonák felszálltak a kifutópálya felett. A busz megtett egy kis távolságot, és befordult közöttük, Alicia és Dahl pedig a levegőt vizsgálták.
  
  Drake az elöl menekülő franciákat kereste, de kételkedett abban, hogy megpróbálnak-e támadni. Kevesen voltak, és veszteségekkel küszködtek. Túlbecsülték. Értelmesebb lett volna, ha egyenesen a harmadik nyomra mennek.
  
  Ennek ellenére figyelte.
  
  Lauren hangja hallatszott a kommunikátoron keresztül. - Hat perc. Srácok, van ideje beszélgetni?"
  
  "Miről?" - mordult fel Smith, de tartózkodott attól, hogy bármi ingerlőt mondjon.
  
  - A Harmadik Lovas rejtély, valakit a Rend dobott oda, hogy elsározza a vizet. A híres indiánok közé tartozik Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, de hogyan lehet megtalálni a valaha élt legrosszabb embert? És híres volt." A nő felsóhajtott. "Még mindig ellenőrizzük. A washingtoni agytröszt azonban még mindig zsákutcában van. Mondtam nekik, hogy talán nem is olyan rossz.
  
  Drake megkönnyebbülten felsóhajtott. "Igen szerelmem. Nem a legrosszabb, ami történhet" - mondta. "Ennek le kell lassítania más nemzeteket."
  
  "Bizonyára megtörténik. Más hírek szerint azt hisszük, hogy a föld négy sarkát feltörtük."
  
  "Van neked?" - mondta Mai. "Ez jó hír."
  
  Drake-nek tetszett a tipikus visszafogottsága. - Tarts ki, Mai.
  
  "Igen, nem akarok felugrani a helyemről az izgalomtól" - tette hozzá szárazon Alicia.
  
  Mai nem volt hajlandó válaszolni. Lauren úgy folytatta, mintha semmit sem mondtak volna: - Várjatok egy kicsit, srácok. Csak azt mondták, hogy a kínaiak visszatértek hozzá. Legalább két helikopter tart feléd.
  
  - Egy kínai buszon ülünk - mondta Yorgi. - Legalább nem leszünk biztonságban tőlük?
  
  - Ez egy kicsit naiv - mondta Kenzie. - A kormányokat nem érdekli.
  
  "A túlzott általánosítás ellenére" - tette hozzá Hayden. "Kenzie-nek igaza van. Nem feltételezhetjük, hogy nem szállnak fel a buszra."
  
  Prófétai szavak, gondolta Drake, miközben egy fekete folt nőtt a kék égen a busz előtt.
  
  Alicia azt mondta: "Itt vannak az oroszok."
  
  Sokkal nehezebbé vált.
  
  
  TIZENNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  Helikopterek repültek elöl és hátul. Drake nézte, amint a kínai madár majdnem az aszfaltig zuhan, mielőtt szintet vesz, és egyenesen a busz felé indult.
  
  - Lezuhanásra kényszerítenek minket - mondta, majd a rémült sofőrre mutatott. "Nem nem. folytatni!"
  
  A busz motorja felbőgött, a gumik pedig dörögtek a földön. Többen elöl tolongtak már kiabálni kezdtek. Drake tudta, hogy a kínaiak szándékosan nem fognak lezuhanni egy helikopterrel, de nehéz volt átadni tudását az utasoknak.
  
  A sofőr szorosan lehunyta a szemét. A busz megfordult.
  
  Drake káromkodott, és elrántotta a férfit az ülőhelyéről, megragadva a kormánykereket. Smith segített a férfinak, és nagyjából kivezette a folyosóra. Drake a busz volánja mögé ugrott, lábát a gázpedálra tette, és a kezét szilárdan a kormányon tartotta, tökéletesen egyenes vonalban tartva azt.
  
  A helikopter orra közvetlenül rájuk volt irányítva, a rés gyorsan bezárult.
  
  Sikoltások hallatszottak hátulról és oldalról. Smithnek most meg kellett fékeznie a sofőrt. Drake kitartott.
  
  A kommunikátor recsegni kezdett. - Gyerünk, kevély Keanu - zihálta Alicia. - Az oroszok gyakorlatilag a mieinken vannak...
  
  - Kurva - vágott vissza Kenzi. "Nyugodjon. Megnézted a homlokzatot?"
  
  Alicia visítása visszhangzott az egész buszon.
  
  - Gondolatok? - kérdezte Drake az utolsó pillanatban.
  
  - Ez nem igazán testületi ülés!
  
  Drake szorosan ragaszkodott hitéhez, tapasztalatához és kormányához. Hangos tiltakozások töltötték meg a fülét. Holttestek zuhannak a busz padlójára. Még Smith is összerándult. A legutolsó pillanatban a kínai helikopter jobbra dőlt, az orosz helikopter pedig fékezett, a csúszások majdnem nekiütköztek a busz hátuljának. Alicia füttyentett, Dal pedig megköszörülte a torkát.
  
  "Őszintén hiszem, hogy megnyertük ezt a csirkekört."
  
  Drake folytatta a vezetést, és egy újabb széles kanyart látott előtte. "És a bónusz az, hogy nem vagyunk sültek vagy ropogósak."
  
  - Hagyd abba - mondta Kinimaka. - Már éhes vagyok.
  
  Alicia köhögött. - Ez csak egy őrült kínai helikopter.
  
  - Visszajönnek - mondta Hayden.
  
  - Önök most közelednek a város széléhez - mondta Lauren. - De még mindig háromperces autóútra van bármely tisztességes lakossági központtól.
  
  Drake a kommunikátorhoz rohant. "Gyerünk, emberek! Félni kell őket tőle!"
  
  Kenzi a hátsó ajtók felé sétált, és azt kiabálta: - Van itt valakinek katanája?
  
  Szavait üres pillantások fogadták, és két-három ember felajánlotta a helyét. A tágra nyílt szemű öregember remegő kezét nyújtotta egy zacskó édességben.
  
  Kenzi felsóhajtott. Drake megnyomta a kapcsolót, hogy kinyitotta az ajtókat. Az izraeli nő egy pillanat alatt kidugta testét, megragadta az ablak szélét, majd a tetőt, és felhúzta magát a busz tetejére. Drake olyan gördülékenyen vezette az autót, ahogy csak tudta, elkerülve a nagy kátyút, mélyeket lélegzett, miközben megértette Kensi tetteiből fakadó felelősségét.
  
  Aztán a visszapillantó tükörben látta, hogy Dal csatlakozik hozzá.
  
  A francba.
  
  Erős koncentrációval stabilan tartotta.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl felmászott a busz tetejére. Kensi kinyújtotta a kezét, de ő bólintott mellette.
  
  - Gyorsabban!
  
  Az orosz helikopter megnövelte a magasságot, és most ismét merült, ezúttal háromnegyed szögben a front mentén. Látott egy-egy férfit lógni mindkét oldalról, fegyvert célozva, valószínűleg a kerekekre vagy akár a vezetőre célozva.
  
  Azonnal megfordult, és a kínai helikoptert kereste. Nem volt messze. Balra merülve is voltak emberek, akik az ajtókból célozták a fegyvereiket. Az a tény, hogy a kínaiak nem lőttek erősen a saját buszukra, eleinte biztató volt, de mérsékelte a felismerés, hogy szükségük van arra a dobozra, amit Hayden tartott, és épen.
  
  Kensi a busz tetején ült, hallgatta a szelet és a mozgást, és széttárta a térdét. Ezután felemelte a fegyverét, és a helikopterre összpontosított. Dahl abban reménykedett, hogy meg sem próbálja filmezni, egyszerűen elriasztja a lövöldözőket. Az oroszok nem tanúsítottak ilyen visszafogottságot, de Kenzi kétségbeesetten szeretett volna változtatni.
  
  Dahl felmérte a közeledő helikoptert. Színültig tömve nem csak mozgékony volt, de halálos is. Az utolsó dolog, amit szeretett volna, az volt, hogy bármiféle balesetet okozzon, nem is beszélve arról, hogy elüthet egy buszt.
  
  Az első gumik átpattantak egy kátyún, ami "elnézést" váltott ki Drake-ből. Dahl nem hallott mást, csak a rohanó levegő zaját és a helikopter zúgását. A lövés a jobb lába melletti fémről pattant vissza. A svéd ezt figyelmen kívül hagyta, célzott és lőtt.
  
  A golyó biztosan célba ért, mert a férfi elejtette a fegyvert és visszavonult. Dahl nem hagyta, hogy ez megzavarja a koncentrációját, és egyszerűen leadott egy újabb lövést a nyitott ajtón. A helikopter közvetlenül felé fordult, gyorsan közeledett, és ezúttal Dahl rájött, hogy a gyávát játszani rossz ötlet.
  
  A busz tetejére vetette magát.
  
  A helikopter sikított a feje fölött, átvágva az imént elhagyott teren. Nem volt elég manőverező képessége ahhoz, hogy Kensi felé forduljon, de elég közel került ahhoz, hogy félredobja.
  
  A busztető szélére!
  
  Dahl megcsúszott és előrekúszott, és megpróbálta időben elérni. Kenzi megállította a zuhanását, de elvesztette uralmát a fegyvere felett; azonban a lendülettől kirepült a száguldó buszból, és a messze alatta lévő könyörtelen útra szállt.
  
  A kínai madár élesen megdőlt, körbe jött. Az orosz feje fölött lőtt, a kóbor golyó Dahl jobb combja mellett fúrta át a fémet. Kenzi teste lecsúszott a busz oldaláról, és kinyújtott karral az egész testét egy utolsó kétségbeesett ugrásra tette.
  
  Sikerült jobb kezét a lány rángatózó csuklója köré csavarnia; szorosan megszorította, és várta az elkerülhetetlen rángatást.
  
  Megjött, de kitartott, a végletekig nyújtózkodott. A fényes, sima fém nekiütközött, lehetővé téve, hogy teste a széle felé csússzon, Kenzi súlya pedig mindkettőt lehúzta.
  
  Kiáltások érkeztek a kommunikációba. A csapat láthatta Kenzi lábát az egyik oldalablakon kívül. Dahl minden erejével kitartott, de teste minden pillanattal egyre közelebb csúszott ehhez a kemény élhez.
  
  Nem volt tapadás a busz tetején, és nem volt mit megragadni. Képes volt kapaszkodni, soha nem engedte el, de nem talált semmilyen támaszt sem, hogy felemelje. Drake hangja hallatszott a kommunikátoron keresztül.
  
  - Akarod, hogy abbahagyjam? Hangosan, bizonytalanul, kicsit szorongva.
  
  Dahl jól olvasta az érzelmeket. Ha megálltak volna, akkor az oroszok és a kínaiak is keményen megütötték volna őket. Senki sem tudja, mi lesz az eredmény.
  
  Lauren hangja megszakadt. "Elnézést, most kaptam egy üzenetet, hogy a svédek jönnek feléd. Ez most négyirányú terjedés, emberek."
  
  Dahl érezte, hogy a súly megfeszíti az izmait. Valahányszor a busz felpattant, testének újabb centimétere a szélére csúszott, Kenzi pedig egy kicsit tovább zuhant. Valahonnan lentről hallotta az izraeli hangot.
  
  "Hadd menjen! Meg tudom csinálni!"
  
  Soha. Óránként hatvan mérföldes sebességgel haladtak. Kensi tudta, hogy nem engedi el, és nem akarta, hogy mindketten elesjenek. Dahl még nagyobb tiszteletet érzett iránta. A szív, amelyről tudta, hogy mélyen el van temetve, egy kicsit közelebb emelkedett a felszínhez.
  
  A csizmájának az ablakokat ütő hangja felgyorsította a szívét.
  
  Együtt csúsztak, Kenzi az oldalán, Dahl pedig a busz tetején. Megpróbálta megragadni a szélén futó durva élt, de az túl kicsi volt, és elvágta a húsát. Mivel nem látott reményt, mindent kockára téve ragaszkodott hozzá, ameddig csak tudott.
  
  Mellkasa menthetetlenül csúszott a szikla felé. Tekintete találkozott Kenziével, felnézett. Beszélgetésük szótlan volt, kifejezéstelen, de mélyreható.
  
  El kell engedned.
  
  Soha.
  
  Újra meghúzta, csak hogy elcsússzon azon a ponton, ahonnan nincs visszatérés.
  
  Erős kezek markolták mindkét vádliját, olyan kezek, amelyek csak Manó Kinimakáéi lehetnek.
  
  - Megvan - mondta a hawaii. - Ti nem mésztek sehova.
  
  A hawaii Dahlt támogatta, majd lassan elrántotta az eséstől. Dahl szorosan tartotta Kensit. Együtt lassan eljutottak a biztonságba.
  
  Fent a helikopterek utoljára zuhantak.
  
  
  * * *
  
  
  Drake tudta, hogy Kinimaka szorosan tartja a barátait, de még mindig tétovázott, hogy túl élesen elfordítsa-e a buszt. Az oroszok és a kínaiak ellentétes irányból haladtak előre, kétségtelenül tudták, hogy ez lesz az utolsó megközelítésük.
  
  A betörő ablakok hangja jelezte neki, hogy a többiek nem tétlenkedtek. Volt egy tervük.
  
  Hátulról Alicia, Smith, May, Hayden és Yorgi kivettek egy ablakot a busz különböző oldalairól, és betörték. A közeledő helikoptereket megcélozva heves tüzet nyitottak, ami miatt gyorsan oldalra kellett terelni őket. A fasor véget ért, és Drake épületeket látott maga előtt.
  
  Úthálózat, körforgalom. Lövések dördültek mögötte, megtöltötték a buszt; fekete helikopterek emelkedtek az égbe.
  
  Megkönnyebbülten felsóhajtott.
  
  "Túléljük" - mondta. - Harcolni máskor.
  
  - szakította félbe Lauren. "A svédek is visszavonultak" - mondta. "De még mindig kapok egy kis glóriát a jelben. Valami Washington, a mezőny és köztem. Ez furcsa. Majdnem mintha... mintha..."
  
  "Mit?" - Megkérdeztem. - kérdezte Drake.
  
  "Olyan, mintha másfajta kommunikáció zajlana. Valami más is játszik. Még egy... - habozott.
  
  "Csapat?" Drake végzett.
  
  Hayden hangosan morogta. - Ez nevetségesen hangzik.
  
  - Tudom - válaszolta Lauren. "Tényleg tudom, és nem vagyok szakértő. Ha csak Karin lenne itt, biztos vagyok benne, hogy lenne valami jobb."
  
  - Tudsz valamilyen párbeszédet elkapni? - kérdezte Hayden. - Akár csak egy kicsit is?
  
  Drake emlékezett a SEAL Team 7 korábbi említésére, amelyet csak Dahl és ő hallott. Ismét eszébe jutott, hogy minden kommunikációt figyelnek.
  
  - Elhalaszthatjuk egy időre? - kérdezte. - És tudna jobb módot találni arra, hogy kijussunk innen?
  
  Lauren megkönnyebbültnek tűnt. - Hát persze, persze - mondta. "Adj egy percet."
  
  
  TIZENKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  Hayden Jay néhány órát várt, amíg a csapat biztonságban volt egy kis tajvani műholdmenedékhelyen, mielőtt elhagyta a szűk helyiséget, hogy telefonáljon.
  
  Célja: kapcsolatba lépni Kimberly Crowe-val.
  
  Eltartott egy ideig, de Hayden kitartott. Talált egy csöndes sarkot a ház mögött, leguggolt és várt, próbálva megakadályozni, hogy elforduljon a feje. Nehéz volt olyan maradandót találni az életében, amihez a csapaton kívül ragaszkodhatna. A SPIR lett az élete, élete értelme, és ennek következtében egyszerűen nem voltak személyes kapcsolatai, semmi más, csak a munka. Visszagondolt a közös kalandok forgatagára - Odintól és a pokol kapuitól, Babylonig és Pandoráig, a New Yorkot majdnem elpusztító atomrobbanásra, régi szakítására Ben Blake-kel és a közelmúltbeli szakítására Mano Kinimakával. . Erős volt, túl erős. Nem kellett olyan erősnek lennie. Az inka kincsével történt legutóbbi incidens Peruban lelkileg és fizikailag is hatással volt rá. Soha azelőtt még soha nem volt ilyen velejéig sokkolva.
  
  Most nyugodtan átgondolta. Lehet, hogy leégtek a hidakat, és nagyszerűnek kellett volna lennie. De ha valóban változtatni akart, ha többet akart az életében, akkor átkozottul biztosnak kellett lennie, mielőtt belevágott, és megkockáztatná, hogy újra megbántson valakit. Legyen az Manó vagy valaki más.
  
  Érdekel. Nagyon szeretnék. És legközelebb meg kell győződnem arról, hogy hű maradok ahhoz, amit végső soron akarok.
  
  Az életből. Nem munka nélkül. A SPEAR csapat összeállt és jó munkát végzett, de semmi sem tartott örökké. eljön az idő-
  
  - Jay kisasszony? - szólt a robot hangja. - Most segítek neked.
  
  Hayden összerakta az egészet. A következő hang a védelmi miniszteré volt.
  
  - Mi a probléma, Jay ügynök? Lakonikus, csendes, különálló. Úgy tűnt, Crowe a szélén van.
  
  Hayden időt szakított arra, hogy kitalálja, hogyan fogalmazza meg fő kérdését. Úgy döntött, hogy beletemeti a szarba, és megnézi, mit vett fel Qrow.
  
  "Kínából jöttünk, és kaptunk egy második dobozt. A csapat jelenleg ezt teszteli. Hamarosan jönnek a jelentések, kétségtelenül. Áldozatok nem történtek, bár sok vágás és zúzódás volt. Nem minden rivális csapat ellenséges..." Rövid ideig azon töprengett, vajon Qrow bevállalná-e a csalit, majd így folytatta: "Egyes országok agresszívebbek, mint mások. A franciák legalább hármat veszítettek. Egy orosz megsebesült. Lehetne egy másik, titkosabb csapat? Hallottunk szilánkokat titkos amerikai fecsegésből, ami persze semmit sem bizonyít. A britek a mi oldalunkon állnak, legalábbis annak tűnik, és Drake-nek van némi befolyása rájuk. Most a biztonságos házban vagyunk, és arra várunk, hogy az agytröszt megtudja a harmadik lovas hollétét.
  
  Most megállt és várt.
  
  Qrow megtartotta tartalékát. "Akármi más?"
  
  "Én nem hiszek ebben". Hayden csalódottnak érezte magát, amikor az erőfeszítései semmivé váltak. Azon töprengett, nem kellene-e közvetlenebbnek lennie.
  
  "Állandó kapcsolatban vagyok Washingtonban élőkkel" - mondta Crowe. - Nem kell tájékoztatnom.
  
  "Rendben. Köszönöm".
  
  Hayden aláírni kezdett. Qrow csak ekkor küldött egy ártatlannak tűnő kérést.
  
  "Várjon. Azt mondta, úgy gondolja, hogy valaki amerikaiaknak adja ki magát? Valahol a mezőn?
  
  Hayden nem mondott semmi ilyesmit. De ebből a lényeges információból Qrow csak egy dolgot fogott meg. Kikényszerített egy nevetést. "Úgy tűnik. Hallottuk a földön." Nem ő vitte be Laurent ebbe. "Természetesen tudjuk, hogy nincs második csapat, szóval talán ez az egyik olyan ország, ahol korábbi amerikai különleges erőket vagy akár zsoldosokat használnak."
  
  - Egy külföldi kormány kisebb eleme az Egyesült Államok személyzetével? - sziszegte Qrow. - Lehet, Jay ügynök. Lehet hogy igazad van. Természetesen - nevetett -, nem lesz második csapat.
  
  Hayden többet hallgatott a szavaknál. "És mikor jövünk vissza? Mihez megyünk vissza?
  
  Qrow hallgatott, ami azt mondta Haydennek, hogy pontosan tudja, mit kérdeznek. - Egyszerre egy dolgot - mondta végül. "Először is meg kell találni és hatástalanítani az úgynevezett Rend Lovasait."
  
  "Biztosan". Hayden azt is tudta, hogy ez volt az utolsó esélye, hogy közvetlenül beszéljen Qrow-val, ezért úgy döntött, egy kicsit tovább megy. - Mi van, ha ismét amerikai fecsegést hallunk?
  
  "Ki vagyok én, helyszíni ügynök? Dolgozd fel."
  
  Qrow megszakította a hívást, így Hayden néhány percig a mobiltelefonja képernyőjét bámulta, és most nemcsak saját magát, hanem országa szándékait is átértékelte.
  
  
  * * *
  
  
  Drake kihasználta az alkalmat, hogy pihenjen, miközben Yorgi, Mai és Kinimaka foglalkozott az új dobozzal. Az a tény, hogy Dzsingisz kán mauzóleumából származott, és a legendás figura személyes tárgyai között hevert, csak növelte a tiszteletet, amellyel bántak vele. A tetején látható tiszta, beteges jelkép azt bizonyította, hogy valaha az Utolsó Ítélet rendjéhez tartozott.
  
  Kinimaka a kastélyt tanulmányozta. - Biztos vagyok benne, hogy a Rendnek valamikor volt egy terve, hogy odaadja a kulcsokat - mondta. - De az élet az útjába állt. Mosolygott.
  
  - Halál - mondta Mai halkan. - A halál állta az utat.
  
  - Szeretnéd, ha kecsesen kinyitnám? - kérdezte Yorgi.
  
  - Igen, nézzünk meg néhányat ezekből a tolvajkészségekből, Yogi. Alicia a falnak háttal ült Drake mellett, egyik kezében egy üveg vízzel, a másikban egy fegyverrel.
  
  "Semmi értelme". Kinimaka megpöccintette a zárat húsos mancsával. - Ez nem igazán művészet.
  
  Kenzi odakúszott hozzá, miközben Mai felemelte a fedelet. Furcsa forgatókönyv volt, gondolta Drake. A katonák egy parányi szobába zártak, ahol nem ülhetnének, nem találkoznának, nem főzhetnének. Csak egy vízzel teli mini hűtőszekrény és néhány doboz süti. Az ablakokat elfüggönyözték, az ajtót masszív reteszekkel rögzítették. A szőnyeg szálkás volt és penészbűzlött, de a katonák ennél rosszabbat is tapasztaltak. Ez elég volt a pihenéshez.
  
  Smith, aki az ajtót őrizte, visszaengedte Haydent, és éppen akkor lépett be, amikor May a dobozért nyúlt. Drake úgy gondolta, hogy a főnök kimerültnek és aggodalmasnak tűnik. Remélem, később részletesen kifejti a beszélgetést.
  
  Mai néhány másodpercig csoszogott egyik lábáról a másikra, mielőtt kihúzta volna a karját. Egy vastag papírköteget tartott a kezében, vastag mappába csomagolva, csomózott zsineggel átkötve, amitől a csapat néhány tagja felvonta a szemöldökét.
  
  "Igazán?" Kinimaka hátradőlt. - Ez egy olyan fegyver, amely veszélyeztetheti a világot?
  
  - Az írott szó - mondta Kenzie -, elég erős lehet.
  
  "Mi ez?" - Megkérdeztem. - kérdezte Lauren. - Az összes washingtoni srác ránk vár.
  
  Az idő továbbra is ellenük dolgozott. Mint mindig, ez volt a kulcsa annak, hogy a játék és különösen a verseny előtt maradjunk. Drake két utat látott előre. - May, Hayden és Dal, miért nem tudjátok meg, mi az? Lauren - mit adsz a harmadik lovast, mert szükségünk van egy irányra, ahová mennünk kell?"
  
  Lauren már elmondta nekik, hogy a harmadik helyen találkozik velük. Most hangosan felsóhajtott. - Nos, senki sem 100 százalékig biztos benne, srácok. Hogy bemutassam Önt a képnek, bemutatom nektek a négy fő irány értelmezését."
  
  Drake figyelte Mayt és a többieket összevont szemöldökkel, ahogy a hódítás fegyvere felé igyekeztek. "Van időnk".
  
  "Nos, ez nagyon érdekes. Az úgynevezett új világ felfedezése előtt a tizenhatodik században azt hitték, hogy a Föld három részre oszlik - Európára, Ázsiára és Afrikára. E kontinensek közötti felosztás a Hellespont volt, amely tökéletesen illeszkedik a Rend tervébe, amelyet eddig követett. Ázsia tehát a Hellesponton túl kezdődött, az egzotikus gazdagság ismeretlen földjén, amelyet Keletnek neveztek. Persze később rátaláltak Amerikára, és ez lett a vágyott, ismeretlen és reményekkel teli Újvilág. Megjelent az új négy sarkalatos irányt ábrázoló emblémakönyv. Ázsia, Európa, Afrika és Amerika. Úgy tűnik, a Rend úgy döntött, hogy ezt az ősi gondolkodásmódot beépíti a térképébe ismeretlen okokból - bár valószínűleg azért, mert még mindig ereklyékre vadászó teljhatalmú pátriárkáknak hitték magukat. Lauren nagy levegőt vett.
  
  "Szóval ez a világ átnevelése, ami megismétlődött, amikor rátaláltak Ausztráliára, majd az Antarktiszra?" - mondta Kenzi.
  
  "Igen, egy fokozatos átképzés az évszázadok során, amiről egyesek úgy gondolják, hogy még mindig megtörténik. De ez egy teljesen más történet. Nem volt csak boldogság és rózsa. A "föld négy sarka" kifejezés lehetett a történelem legvitatottabb kifejezése. Héberül "szélsőségesnek" fordítják. A 4Móz 15:38-ban ezek a határok; Ezékielnél - szögek; és Jóbnak megvan a vége. Ezt felosztásnak is fordíthatjuk. Nyilvánvaló, hogy a Biblia itt hagyta magát nevetségessé..."
  
  Drake megértette ezt. - Mert azt feltételezi, hogy a világ lapos?
  
  "Igen. De a Biblia leírja Ézsaiás könyvében, és gömbnek nevezi. Tehát szándékos hivatkozás. A lényeg az, hogy bármennyi szót - körülbelül egy tucat - használhattak volna a szög leírására. Úgy tartják, hogy a "szélsőséges" szót szándékosan használták annak közvetítésére. És egyetlen zsidó sem értelmezhette félre a valódi jelentést, mert 2000 éven keresztül naponta háromszor szembefordultak Jeruzsálem városával, és azt skandálták: "Fújd meg a nagy trombitát szabadságunkért." Emeljétek fel a zászlót, hogy egybegyűjtsétek száműzöttjeinket, és gyűjtsetek össze minket a föld négy sarkáról saját földünkön."
  
  - Tehát nem véletlenül választottak ki egy kifejezést? - kérdezte Smith.
  
  "Nem. Ésaiás próféta könyve elmagyarázza, hogyan fogja össze a Messiás népét a föld négy sarkáról. Mindenhonnan összegyűlnek Izraelben."
  
  Kensi egy izmot sem mozdított, és egy szót sem szólt. Drake-nek fogalma sem volt arról, mi a vallásos meggyőződése, ha volt is ilyen, de tudta, hogy ennek ellenére ez elkerülhetetlenül az élete nagy részévé válik. Ezen a ponton még egy kicsit tanulmányozta őt, miközben arra vártak, hogy Lauren folytatja. Dahl meggyőződése, hogy eredendően jó, és mindig vissza fog térni erkölcsös szívéhez, bizonyos mértékig jogos volt. Még mindig látott benne egy élt - a törvénytelenség élét -, de ez nem feltétlenül volt rossz.
  
  Időről időre.
  
  De nem kaphattad meg mindkét irányba. És ezt látta Kensiben - könyörtelen gyilkost, amikor szükség volt rá, és harcos lelket, amikor nem volt rá. Az ő kedvéért hagyniuk kellett, hogy átöltözzön.
  
  "Természetesen van értelme" - mondta Kinimaka. "Először Afrika, majd Kína. Szóval mi a következő?
  
  Lauren azonnal válaszolt. "Igen, úgy gondoljuk, hogy a Biblia jelentése a végességben volt, akárcsak a Rend. Megnehezítették annak dolgát, aki következett. A szöveg szerint... hát... felolvasom a vonatkozó részt: 'Keresd meg a Stratégia Atyjának nyughelyét, majd a Kagánt; a valaha élt legrosszabb indián, majd Isten csapása. De nem minden az, aminek látszik. 1960-ban, öt évvel a befejezés után meglátogattuk a Khagant, és a hódítást a koporsójába helyeztük. Megtaláltuk a csapást, amely őrzi az igazi utolsó ítéletet. És az egyetlen ölőkód az, amikor a lovasok megjelentek. Az Atya csontjain nincsenek azonosító jelek. Az indiánt fegyverek veszik körül..."
  
  Drake magába szívta. "A valaha élt legrosszabb indián? És fegyverekkel van körülvéve? Persze Indiában bárhol lehet. Ez egy fegyverekkel körülvett ország."
  
  - Akkor, amikor a Rend elrejtette a Lovasokat?
  
  Drake elgondolkodott. "Nos, igen, azt hiszem. Különben is, mi a harmadik lovas?
  
  "Éhség".
  
  Mély levegőt vett, és Aliciára nézett. - Nem lehet a Szőrös Hercegnő, igaz?
  
  Alicia ide-oda hadonászott a kezével. "Lehet. ezt tudomásul veszem."
  
  Drake szeme elkerekedett. - Kibaszottul lehetetlen vagy.
  
  - Valami preferencia?
  
  "Miért?"
  
  "Melyik hercegnő? A lánynak tudnia kell, tudod.
  
  A cipőjét tanulmányozta. "Jól. Mindig is részrehajló voltam Kleopátrával szemben. Tudom, hogy nem hercegnő, de..."
  
  "Királynő? Szóval még jobb."
  
  Lauren még mindig beszélt. "Ahogy korábban mondtam, a fiúk és a lányok még mindig felmérik, hogy a Rend melyik indiánra utalhat. Valójában ez túlságosan kétértelmű. Úgy értem, még ha az ő idejükben a helyükbe helyezem magam, ez lehetett volna egy a tucatból."
  
  - És mind fegyverekkel vannak körülvéve? - kérdezte Smith.
  
  "Indiában élek, igen. Többnyire."
  
  - Nos, legalább van úti célunk - mondta Alicia.
  
  Drake Mayre, Haydenre és Dahlra nézett, akik a második doboz, a Conquest tartalmát válogatták.
  
  "Bármiféle haladás?"
  
  Hayden megmozdította a kezét, jelezve, hogy már majdnem ott vannak. Felnézett. "Úgy tűnik, ez a világvége forgatókönyvének tervezete. Emlékszel a rúdeffektusra? Egyik kis esemény okoz egy másikat és egy másikat, mindegyik nagyobbat?"
  
  - Káoszelmélet - mondta Dahl. "Ez a hódítás fegyvere, és Dzsingisz kán mélyen gondolkodó volt. Ezzel az egész világot meghódíthatod."
  
  Drake felütötte a kulacsát.
  
  Alicia megkérdezte: - Dominóeffektusos fegyver?
  
  "Pontosan. Hogyan vezetett Ferenc Ferdinánd meggyilkolása egy első világháborús sztárhoz. Lehetséges, hogy ez a fokozódó káosz terve elindíthatja a harmadik világháborút."
  
  - És - Drake egy pillanatra kikapcsolta a kommunikátorát, és halkan megszólalt -, ez elég bonyolult. Kinek adjuk?"
  
  Mindenki bámult. Jogos kérdés volt. Hayden világossá tette, hogy nem szabad többet mondania. Tudta, hogy Washington és a védelmi miniszter már elégedetlen velük, és visszatért a SEAL 7-es csapatra való gondolkodáshoz.
  
  Véletlen egybeesés?
  
  Soha.
  
  Hayden még néhány percig tanulmányozta a papírlapokat, majd a kabátja alá bújta őket. Az egész csapathoz fordulva megvonta a vállát, jelezve, hogy a döntés még nem született meg, és a nem biztosított dokumentumokkal abszolút bármi megtörténhet.
  
  Hangosan azt mondta: - Amint lehet, foglalkozunk ezzel. Jelenleg szükségünk van arra a harmadik helyre. Lauren?"
  
  "Hallak téged. Még mindig várunk ".
  
  - Most pedig várj egy percet - mondta Kensi, és az elmúlt tíz percben még tisztán látszott az arcráncolás. - Azt mondják, hogy a földnek négy sarka van, igaz?
  
  - Nos, a Biblia említi - mondta Lauren. - És ez az utolsó ítélet rendje.
  
  - Nos, valami nincs rendben. Nem látod?
  
  Drake pislogott, most zavartabb, mint valaha. Dahl figyelmesen tanulmányozta Kenzit.
  
  - Talán segítene valami magyarázat?
  
  "Négy sarok? Afrika, Ázsia, Európa és Amerika."
  
  "Biztosan. Ezt mondják nekem."
  
  Kensi széttárta mindkét kezét. - Hol van India?
  
  Hayden felállt. - A fenébe, India az ázsiai kontinens része.
  
  - Amivel már foglalkoztunk.
  
  - gondolta Lauren, miközben talpra állt. - Így már csak Európa és Amerika marad - mondta. - Hé srácok, ti is arra gondoltok, amire én?
  
  - Talán - nyögte Alicia. - A te feneked is merev attól, hogy a tetves padlón ülsz?
  
  - Csirke - mondta Kinimaka. "De akkor mindig azt gondolom, hogy "csirke".
  
  "A Rend a negyvenes évek háborús bűnösei. Mire elrejtették a fegyvereket, már divatban volt a "bennszülött amerikai" kifejezés, de ezt nem így gondolták volna. A húszas években vagy korábban születtek, az isten szerelmére.
  
  - Vörös indiánok? Drake mondta. "A vadnyugatról? A fenébe is".
  
  - Lehetséges - mondta Lauren. - Amit az agytröszt rossz helyen keresett.
  
  - Szóval, ki volt a valaha élt legrosszabb ember? - kérdezte Dahl.
  
  - Hadd térjek vissza erre. Egyelőre csak szálljon fel a gépre."
  
  Nem Drake volt az egyetlen, aki dühösen nézett Haydenre.
  
  Vissza Amerikába?
  
  Szar.
  
  Hayden különösen figyelte Smitht. Fogalmuk sem volt arról, hogy mi történhetett a perui események után, és mit gondolnak a hatóságok. A katona, becsületére legyen mondva, azonnal felállt, és ellenőrizte a hátizsákját.
  
  Harmadik lovas? Éhség? És Amerika? A riválisaink tudják?
  
  Kap valaha egy pillanatnyi békét, hogy rendezze az életét?
  
  Nem ma, Hayden, nem ma. Jelezve a többieknek, hogy tegyék el a kommunikátoraikat, és kapcsolják ki, dacosan a közepébe állt.
  
  - Megtesszük - mondta. "És jól csináljuk. Ahogy kell, ahogy mindig is tesszük. De srácok, vannak fenntartásaim. Azt hiszem - hallgatott el -, hogy Crownak és az amerikai kormánynak van egy második csapata a játékban. SEAL Team 7, és láthatóan átkozottul jók. Lehet, hogy ez a csapat nem csak azért van benne a játékban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden versenyzőt megkapunk."
  
  Drake a homlokát ráncolta ennek hallatán. "Sajnálom?"
  
  "Nos, arra gondolt, hogy lehet egy második forgatókönyv? Mi van, ha azért vannak itt, hogy lényegében elpusztítsanak minket?"
  
  
  HUSZADIK FEJEZET
  
  
  Karin Blake fekete csizmájával az asztalon ült, mobiltelefonját a nyaka és az álla között szorongatta, és szabad kezével a billentyűzetet kopogtatta. Rongyos pólót és farmert viselt, a haját pedig vastag hajkötővel kötötték hátra. A bal fülébe beszélő hangot szinte elnyomta Palladino nevetése.
  
  - Fogd be a fenébe, Dino! megfordult és kiáltott.
  
  "Igen igen". A katona vigyorogva megfordult, majd meglátta az arcát. "Jó jó. Istenem, ki a fene bízott téged az irányításra?"
  
  Karin elnézést kért a beszélőtől. "A gyerekek huncutok" - mondta. - Még egy kicsit, és kint találják magukat a rakoncátlan lépcsőn.
  
  Az asszony halkan felnevetett. - Ó, igen, vettem ebből kettőt.
  
  Karin a magas, izmos dinoszauruszra és kartársukra, a kicsi, sovány Wu-ra nézett. Mindkét katona kiengedte a gőzt, és megunta, hogy az elmúlt héten egy sivatagi házban laktak, különféle rendszereket állítottak fel. Valós cselekvésre volt szükségük.
  
  Karin megkérdezte: "És megszöktek?"
  
  "Biztosan. A kommunikációs egység tagja voltam. Beosztottak minket műszakba. A SPEAR csapata elvette a dobozt a kínaiaktól, és sikerült Tajvanra menekülnie. Részben szerencse, részben tartalék más csapatok oldalán, gondolom."
  
  Karin tudta, hogy ez sokkal több, mint puszta szerencse. A SPEAR-nél ma nem volt jobb csapat a világon. Egyszer büszke volt arra, hogy részese lehet.
  
  - Ez a lovasszar nem sokat jelent nekem - ismerte el. "Más dolgokra koncentrálok. De mondd meg, hova mennek tovább?
  
  "Nos, még nem tudom. Indiának tűnik. De úgy tűnik, van némi nézeteltérés. Nézd, beleegyeztem, hogy segítek egy kicsit, mert ami Palladino szegény szüleivel történt, és mert egy oldalon állunk, de van határa annak, amit mondhatok."
  
  Karin egyre nagyobb gyanakvást érzett. "Nem kell sokkal több. Csak ezt - amikor hívom, tudnom kell a Drake csapat helyzetét. Holnap lesz vagy egy hónap múlva. Meg tudod csinálni?"
  
  A válasz egyenletes volt. - Igen, amíg ugyanabban az egységben maradok. Hiszek."
  
  "Köszönöm". Karin gyorsan befejezte a beszélgetést, mielőtt további kérdéseket lehetett volna feltenni. Egy pillanatra felmérte a szobát, és megnézte, hol vannak. Mióta visszavették a helyet a drogdílerek fészkéből, megtisztították minden rossztól, mindenféle helyen találtak kelléket a padlódeszkától a ház alattig, valamint a tetőtérben lévő zugokban és réseken. Az utolsó darab elégetése önkényes volt. Még offline állapotban Karin, Dino és Wu számítógépeket, kommunikációt, megfigyelőeszközöket és egyebeket állított be. Ha a sivatagi ház a főhadiszállásuk akar lenni, meg kell erősíteni, védeni kell, egy saját jogú kastély.
  
  Karin azt hitte, már majdnem megérkeztek.
  
  Most egy új, fájdalmas gondolat jutott eszébe.
  
  Nézte, ahogy Dino és Wu a számítógépeken dolgoznak, a saját utasításai szerint összekötik a vezetékeket, és szoftvereket, tűzfalakat és egyebeket telepítenek. Dinamit volt az ilyesmiben, mielőtt elkezdte az edzést. Most sokkal több volt. Igen, még hiányzott néhány dolog, de a jelenlegi források csak erre lennének elegendőek. Szükségük volt valamilyen stabil bevételi forrásra.
  
  Ne hagyd figyelmen kívül. Nem lehet tolni, mélyre temetni.
  
  Karin mindent tudott a SEAL Team 7-ről. Tudta, miért vannak ott, mik a céljaik; erősségeik és gyengeségeik; napirendjüket és végső titkos parancsaikat. Aztán, miután hatékonyan nyújtott támogatást, figyelmeztethette Matt Drake-et.
  
  Izgalmas volt, csavart, savat okozott a belében.
  
  Minden incidens, amin keresztülmentek, a fényes pillanatok és a nehéz idők, a teljes őrület napjai, úgy érintette meg érzelmeit, mint egy madár, amely egy makacs férget csipeget. Karin már egyszer olyan súlyosan megsebesült, és feladta az életet, hogy aztán a legváratlanabb helyeken találja meg újra. Új célt kapott.
  
  Ismét hirtelen pusztítást élt át, amikor a bátyja és a családja meghalt, majd a szerelem, amikor Komodo beleszeretett. Talán az a nagyon korai incidens, amikor még olyan fiatal volt, tönkretette és az élet útjára állította.
  
  Pusztulás.
  
  Most tényleg csak annyit akart, hogy elpusztítsa azt a jót, amije volt. Ha valami jól ment, azt akarta, hogy kudarcot valljon. Ha valami nagy dolog kerülne az útjába, gondoskodott róla, hogy az előítéletek miatt szétessen.
  
  Ha az új csapat virágozni kezdene, egyre közelebb kerülne egymáshoz, szétszakítaná.
  
  Az önpusztítás nem volt új életforma Karin Blake számára. Ez az én választott életmódom. Az én hangulatos takaróm. Mindig azon töprengett, hogy vajon bejárja-e a kört, pontosan körül és vissza.
  
  És így ült, ellazulva, és olyan információk birtokában volt, amelyek még a LÁNDSZ-csapatból is hiányoztak, amikor átlépték a négy fő pontot a négy rémálomfegyver megszerzésére tett kísérlet során. A kereszteződés tárva-nyitva állt az ajtó előtt.
  
  Az egyik út végül a megváltáshoz, a barátokhoz, a bajtársiassághoz és az élet fájdalmához vezetett.
  
  Egy másik út elpusztítaná ezt a történelmet, ezt a bizonytalan jövőt, és mindent megadna neki, amire szüksége van: a káoszt.
  
  Karin összeszedte a holmiját, és kiment a verandára. A sivatagi levegő száraz volt, porral keveredett. Fényes labda villant magasan az égen. Valahol távol egy szuper-elit amerikai különleges erők egysége, a SEAL Team 7 üldözte régi bajtársait - Matt Drake-et és Alicia Milest, Torsten Dahlt és May Kitano-t és másokat - azzal a szándékkal, hogy öljenek.
  
  Karin arra gondolt, hogy figyelmezteti őket.
  
  Aztán visszadugta a fejét az ajtón. "Hé, lúzerek, szedjétek le a seggedet. Vannak helyek, ahová mennünk kell, és vannak látnivalóink. Tyler Webb titkos rejtekhelye nem marad örökre rejtve.
  
  
  HUSZONEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Karin sörétes puskán ült, és nézte Dinót, amint óvatosan kormányozta Dodge Ramjukat a kanyargó kígyókon, amelyek Los Angeles autópályáit és hátsó utcáit alkották.
  
  - Tartsa az irányt - mondta, amikor a fiatal katona elhaladt a piros roadster mellett. - Emlékszel, hogy vadásznak ránk?
  
  Dino éretlen jókedvvel vigyorgott rá. - Örülök, hogy kiléphetek otthonról, anya. Akárhogy is, tudnod kell, hogy jobb vagyok nálad. Minden szempontból jobb."
  
  - Szóval beszélsz tovább.
  
  - A hadsereg nem enged el minket - mondta Wu. "Minden alkalommal, amikor felmegyünk a felszínre, sebezhetőek vagyunk."
  
  - Halkítsa le a hangját, Mr. Misery. Istenem, ti ketten kettős kötelességet teljesíthettek.
  
  - Lássuk, milyen boldog leszel, amikor az anyákat az autó akkumulátorához csatlakoztatják.
  
  - Ne légy szamár, Wu. Ez a hadsereg, nem a CIA."
  
  Karin élvezte az állandó panorámát az autó két oldalán; Los Angeles teljes pompájában. Egy pillanat a kikapcsolódásra, és nem gondolni semmire. Vastag növényzet és betonóriások versengtek a fölényért, mögöttük pedig fém felhőkarcolók, amelyek szikráztak a tűző nap alatt. Enyhe szmog lógott a felhők szintjén, elsötétítve a napot, de alig lehetett észrevenni. Emberek jöttek-mentek, alig észrevehetően a járdákon és a bevásárlóközpontokban, oda-vissza cipzározva az autóikat. A Hollywood Hills lassan, észrevétlenül haladt el jobbra, mert Dino abban a pillanatban észrevett egy fekete-fehér járőrautót, aki a gyors sávba lépett be, és lelassított, mint a jó fiú, szemét az úton tartva, egyenesen előre fókuszálva.
  
  Ha nem néznéd őket, nem vennének észre téged.
  
  Végül megnyílt a parti út, és úton voltak San Francisco felé.
  
  "Jobb, mint a sivatag." Wu a szikrázó, gördülő hullámokat tanulmányozta.
  
  Karin elemezte az előttünk álló feladatot. Nem vesztegették az idejüket a főhadiszálláson. Először számítógépeket telepítettek, két csúcskategóriás Mac-et, annyi különleges játékkal, amennyit megengedhettek maguknak. Az optikai kábel volt a legbonyolultabb rész, de miután rájöttek, és Karin felrakott egy csomó tűzfalat, készen álltak a munkára. Még akkor sem volt lehetőségük őrült hackelésre, még akkor sem, ha Karin ült a billentyűzeten, és használta zseniális intellektusát. Korlátozottak voltak, találékonyságra kényszerültek.
  
  Karin tudott Tyler Webb számtalan titkos bankszámlájáról. Figyelte őket, amikor a SPIR-nek dolgozott. Tisztában volt azzal, amit egyesek az ő örökségének neveztek; arról a néhány titkáról, amivel a régi csapatában volt. És tudatában volt egy hatalmas rejtekhelynek; valamit, amit a világ leggazdagabb, legtermékenyebb sztárja több száz ember ellen halmozott fel, köztük régi csapatának tagjai is.
  
  A legtöbben azt hitték, hogy mivel Webb meghalt, bármikor megtalálhatják.
  
  A probléma az volt, hogy Karinnak nem voltak ilyen gondolatai. A búvóhelyhez való hozzáférés kimondhatatlan hatalmat adna neki - és mindennek a végén ott volt a hatalom, ahol minden volt. Ők hárman továbbléphettek onnan; pénz, névtelenség, biztonság és befolyás megszerzése. Természetesen, ha több százan keresnék Webb rejtekhelyét, akkor különösen nehéz lenne ellopni.
  
  Jelenleg senki sem tudta, hol van.
  
  Kivéve Karin Blake-et.
  
  Legalábbis ő ezt gondolta. A következő néhány óra megmondja. A bennfentes információ nagyon hasznos volt. Mindent tudott Nicholas Bellről, és arról, hogy a börtöncellában ülő bejelentő mindent elmondott - neveket, helyeket, személyiségeket, az egész rothadt pöcegödört. Tudta, hogy Lauren Fox mennyire szeret látogatni. Ismert olyan embereket, akik hallgatták és beszélgettek Lauren Foxszal.
  
  Nos, ő ismerte őket, ők nem feltétlenül ismerték őt.
  
  Lehet, hogy egy kicsit elkésett a buliról - Karin hadseregének kiképzése és az azt követő távozás eltartott egy ideig -, de egy kis remek hackertehetséggel pótolta ezt. Bell beszélgetései zavartak voltak. Úgy tűnt, Smithnek van mersze ahhoz, hogy rendszeresen megkapjon egy másolatot ezekről a beszélgetésekről - szemtelen fiú -, és úgy bánjon velük, ahogy akarja. Ki tudta, mit művelt velük az a forró kedélyű, könnyen feldühödő katona? Nyilván megvédte a nemzetbiztonságot.
  
  A lényeg az volt, hogy Karin feltörhette azt a vonalat, amely közvetlenül Smith hálózatához vezetett. Ez viszonylag könnyű munka volt számára. Időt szakított arra, hogy gazdag zsákmányt gyűjtsön. Tyler Webbnek egykor számtalan irodája, háza, penthouse-ja és még egy szigete is volt szerte a világon. A helynevek, amelyek rezonáltak vele, többek között Washington, D.C., Niagara és Monte Carlo. Bell beszélt Laurennel, de beszélt biztonsági őrökkel és ügyvédekkel is, és Smith feljegyzései mindegyikből részletet tartalmaztak.
  
  Smithnek nincs fényes jövője, gondolta.
  
  Nem számít, hogyan szeleteljük fel, a perui incidens - vagy incidensek - a SPEAR csapatát a nyomorúság világába sodorta.
  
  Karin megváltoztatta a pozícióját, amikor egy tábla villant mellette, miszerint 130 mérföldre vannak San Franciscótól. Bell elég ékesszólóvá vált Laurennel - újra és újra olyan tényeket közölt, amelyek valószínűleg helyesek voltak, neveket, helyeket, bankszámlákat nevezett meg. Karin egyelőre nem merte használni egyik fiókot sem, attól tartva, hogy a hatóságok csendben kikémlelik őket, hogy megnézzék, kik jelentek meg. Először egy megbízható cselekvési és menekülési tervre volt szükségük.
  
  Ezért a San Francisco-i utazás.
  
  Amikor megnyomták, Bell leírta, hogy Webb néha eldicsekedett azzal, amit tudott. Ez az ember egy rituális üldöző volt, egy gazdag árnyék, akinek megvannak az erőforrásai ahhoz, hogy leleplezze, megsebesítse és birtokba vegye a világon szinte bárkit, ha akar. Webb mindig apróságokat kínált Bellnek, beállította, de utalt arra is, amit ő "anyalódának" nevezett.
  
  Kiderült, hogy ez az "anyavéna" egy különleges iroda, ahol a megalomániás az összes szennyeződést, amit valaha is összegyűjtött, bárkin tárolt. Természetesen soha nem mondta el Bellnek, hogy hol van.
  
  Karin azonban végiggondolta az egészet. Megvolt az a kivételes előnye, hogy mindezt belülről láthatta. És eszébe jutottak azok a pillanatok, amikor Webb információkat lopott a csapat nagy részétől, és titokban meglátogatta őket. Eidetikus emlékezete ott szállt meg. Természetesen nem volt könnyű, de Karin tudta, hogy Webb akkor egy jól ismert washingtoni irodában dolgozott, és sikerült nyomon követnie a levelezést, amelyet most rögzítettek.
  
  Fél tucatszor küldtek nagy fájlokat egy adott San Francisco-i címre. A további vizsgálatok feltárták, hogy más nagy iratokat más ismert irodáktól szereztek be. Így, miközben a hatóságok áttúrták a sűrű adatokat, Karin pontosan meg tudta határozni, mire van szüksége.
  
  Dino átvezette őket a forgalomban, át a Golden Gate-en és a Fisherman's Wharf mellett. A turisták készenlétben lévő kamerákkal lepték el a környéket, és nem törődtek magukkal az utakra. Dino beleolvadt a forgalomba, így a zsaruk nem vették észre őket. A meredek domb beljebb vitte őket a városba, és hamarosan megkerülték a Union Square-t, bankok és gyógyszertárak, hajók és éttermek mellett haladtak el, és igyekeztek eddigi legnehezebb igyekezetüket: jó parkolóhelyet találni.
  
  - Csak hagyd itt. Wu egy Walgreens melletti kis helyre mutatott. - A cím 5 perc sétára van innen.
  
  "Öt perc?" - mondta Karin. "Örökké tarthatott volna, ha Webb nem hagyott volna előre."
  
  - Ráadásul - mondta Dino, miközben lassan közeledett úti céljához -, ez egy Dodge Ram. Nehezemre esik leparkolni a seggem ezen a helyen."
  
  "Akarod, hogy ezt tegyem? Tudok vezetni."
  
  "Ó, valóban? Hát persze, Toretto. Lássuk, hogyan kezeled...
  
  - Gyerekek - lehelte Karin. - Fogd be a pofád. Látod ott?"
  
  "Jó hozzáférésre van szükségünk a gyors meneküléshez. Gyors hozzáférésre van szükségünk. Szükségünk van... - Dino elhallgatott. - A fenébe, még sokáig szükségünk lesz egy garázsra, nem igaz?
  
  Karin bólintott. "Pont itt. Ha kell, egy ideig alacsonyan fekszünk; mindig elmenhetünk innen egy másik napon, amikor leülepszik a por."
  
  - A fenébe, remélem nem - motyogta Wu. - Elég időt töltök veletek mostanában.
  
  - Ez probléma? Karin gondolta, miközben Dino a kossal a mélygarázsba hajtott.
  
  "Nos, a tesztoszteron egy kicsit magas. Ti ketten állandóan úgy versenyeztek, mint a testvérek. Néha kicsit fárasztó lesz."
  
  "Mi? Versenyez?" Karin dühösen nézett Dinóra. - Tényleg mi?
  
  A fiatal katona hangosan nevetett. - Csak azért, mert nem akarod beismerni, hogy jobb vagyok nálad.
  
  - Nem látom. Karin kritikusan végignézett rajta, majd Wu-hoz fordult. - Látod ezt?
  
  "Hadd fogalmazzam meg így. Ha valaha is teljesen berúgtok, és úgy döntenek, hogy párosodnak, akkor ezt állva kell megtenned, mert mindketten a csúcson akartok lenni."
  
  Karin rekedten nevetett, amikor Dino végre talált egy kedvére való helyet. "Pokolian részeg? A fenébe, egyszerűen nincs elég alkohol a világon ahhoz, hogy ez megtörténjen, Woo.
  
  Dino elővette a kulcsokat és kinyitotta az ajtót. "Ideje összpontosítani. Ez az egész párzási ostobaság nem segít."
  
  - Nem szereted a lányokat, Dino? Karin csatlakozott a két előtt álló férfihoz. "Van egy állatkert San Franciscóban. Mindig oda tudjuk vinni, miután végeztünk."
  
  Dino figyelmen kívül hagyta, elővette a mobiltelefonját, és várta a címet, amit be kell tölteniük. - Három perc - mondta. "Készen állunk?"
  
  Karin bedugta a vállát a hátizsákjába. "Pokolian."
  
  
  * * *
  
  
  Ez egy sokemeletes irodaház volt, Webb irodája pedig a harmincötödik emeleten volt. Karin úgy gondolta, hogy ez szokatlan a számára - egy őrült általában a legmagasabb szinten szeretne élni, hogy mindenkit lenézzen -, de úgy gondolta, hogy ezt a címet a lehető legvisszafogottabban és titokban tudja tartani - ez volt az, amit nagyra tartott. és életművének elit tárháza.
  
  Minden óvintézkedés, gondolta.
  
  Ami még tovább fokozta azt, amit tenni akartak...
  
  Bolondos? Naiv? Okos? Okos?
  
  Sötéten elmosolyodott magában, amikor rájött, hogy a válasz az eredménytől függ.
  
  A trió egy földszinti forgóajtón lépett be, több liftet is észrevett, és arrafelé tartott. Sötét öltönyös férfiak és nők ide-oda vándoroltak. A túlsó sarokban egy információs pult állt, amelyen két fekete hajú titkár állt. Alacsony volt a zajszint, mindenki igyekezett nem zajongani. Karin egy túlsúlyos biztonsági őrt látott a sarokban, aki az elhaladó forgalmat és három biztonsági kamerát nézte. Az információs táblához vezette Dinót.
  
  "Harmincöt". Ő bólintott. "Egy cég birtokolja az egész emeletet."
  
  "Van értelme".
  
  Wu a címre meredt. "Minmak rendszerek?" - olvasta. "Minden ugyanaz, minden ugyanaz."
  
  Arctalan vállalatok, amelyek uralták a világot.
  
  Karin továbbment, elérte a lifteket, és kétszer is ellenőrizte. Nem lepné meg, ha találna egy üres 35-ös számot - vagy egy hiányzó számot -, de ott volt, fehéren és fényesen, mint a többi. A lakók különböző emeleteken nyomták a gombokat, Karin pedig az utolsó pillanatig várt, de csak ő nyomta meg a 35-öt.
  
  Nem kellett sokat várniuk. Levette a hátizsákját, és úgy tett, mintha valamiért kotorászna benne. Dino és Wu is felkészültek. Amikor a lift csörgött, és a 35-ösnél kinyíltak az ajtók, a trió csak néhány másodpercet várt, hogy lássa, mivel áll szemben.
  
  Egy csiszolt folyosó húzódott a távolba, mindkét oldalon ajtókkal és ablakokkal. A túlsó végén egy faasztal volt. A falakat festmények díszítették, ízléstelenek és unalmasak. Karin sejtette, hogy valaki várt, mióta megnyomta a gombot, de most itt vannak. Készek voltak, lelkesek, fiatalok és tehetségesek.
  
  Megmutatta az utat, belépett egy furcsa világba, amely valahogy még mindig a halotté volt. Ha valami, az Webb öröksége volt. Anyai vénája.
  
  Nincsenek CCTV kamerák. Nincs biztonság. Az első ajtó, amelyet megpróbált, olyan hevesen remegett a keretében, hogy az elment. Az egész csak a borító volt. Elővett egy pisztolyt, és megtöltötte a zsebeit tárral. A mellény, amit a kabátja alatt hordott, idáig terjedelmesnek érezte magát, de most megvédte. A csapat szétszéledt, ahogy óvatosan közeledtek az asztalhoz.
  
  Karin megállt, és mindkét irányban végignézett a két új folyosón. Meglepődött, amikor a robot hangja megszólalt.
  
  "Segíthetek?"
  
  Észrevett egy érzékelőt az asztal elülső szélén. Kamerát azonban nem látott.
  
  "Helló? Van ott valaki? Én játszom a hülyét.
  
  Egész idő alatt egy terven töprengett a fejében. Webb hatalmas adatfolyama nemcsak erre a címre vezette, hanem az épület digitális vázszerkezetének segítségével pontosan meg tudta határozni a terminál helyét. Tudta, hogy balra, majd jobbra kell fordulniuk, de azon töprengett, mit tehetnek a robotok...
  
  - Azt hiszem, eltévedtünk. A lány vállat vont, és Dinóra és Wu-ra nézett. - Csak várjon, Mr. Robot, amíg megpróbálunk találni valakit.
  
  Egy próbát megért. Karin balra indult, mögötte a srácok. A bal oldalon megjelent az első hegyi férfi, aki kilépett az irodából, egyik kezében egy baseballütőt tartott szorosan, a másikban pedig a fejét csapta. Egy második jelent meg előttünk, majd egy harmadik, majd egy negyedik tűnt fel balra, ezúttal kalapáccsal.
  
  Wu felnevetett. - Három hátul.
  
  Karin meglengette a pisztolyát. - Gyerünk srácok, miről maradtam le?
  
  Az első hegy, egy kopasz fejű férfi vigyorgott. - Van ott egy radar, kislány, és mi alatta maradunk.
  
  "Látom. Szóval, ismerve Tyler Webbet, mint én - egy férfit, aki szeret a megfelelő időben és helyen zajongani -, ez az ő békekertje? Elmélkedés? Nos, nem valószínű, hogy most zavarni fogjuk őt, fiúk, igaz?
  
  "Pisztolylövés, és a zsaruk tíz percen belül itt lesznek" - mondta a férfi. "Fúj húsz múlva."
  
  - Mi a helyzet az épületbiztonsággal?
  
  A férfi nevetett. "Nem számít".
  
  "Köszi az infót".
  
  Karin figyelmeztetés nélkül karba lőtte, és látta, hogy megtántorodik. Következő alkalommal hasba lőtt, és megvárta, amíg a férfi a padlót nem éri, mielőtt átugrott volna a hátán, és a gerincével lökdösött volna.
  
  Egy baseballütő közel repült a fejéhez, elszalasztotta, és bement az ajtón, összetörve az üveget és a keretet. Figyelmen kívül hagyta. Wu mögötte volt, Dino pedig a másik irányba haladt. A harmadik elhízás elzárta az útját. Két lövést adott le a tömegre, kikerült egy erős kilengést, majd nem volt más választása, mint a mozdulatlan tömeget fejjel eltalálni.
  
  Döbbenten ugrott hátra.
  
  A fegyvert fogta, amikor a hátára esett. Felnézett, és egy hatalmas, kerek arcot látott lefelé nézni - egy zsibbadt, kegyetlen óriást golyólyukakkal, amelyeket nem tudott érezni, vérpatakokkal, amelyeket nem látott, és a legnagyobb, borotvapengékkel foltos faütővel. valaha - láttam.
  
  - Kibaszott ősember.
  
  Karin felpattant, amikor a klub lezuhant. Két golyó áthaladt a túlnyúló hason, és a mennyezetet érte, de a staféta tovább ereszkedett. Karin elfordította a fejét. Az ütő mellette landolt, felhasította a padlót, és szikrákat bocsátott ki a lángoló pengékből. Egy másodpercig ott feküdt, majd az őt tartó kéz megfeszült, és elkezdte felemelni magát a padlóról.
  
  Karin hátrahúzódott, meglátta a szörnyű arcot, és egyenesen rálőtt. Ezúttal a tulajdonos érezte, és azonnal megtántorodott, szerencsére jobbra zuhant, és egyenesen átesett egy másik kollégán, csapdába ejtve a lenti kisebb férfit.
  
  Wu átugrott rajta, és rálőtt még két hatalmas tömbre. Ezek az emberek térdre estek. A bot Wu bicepszét érte, amitől felkiáltott. Karin megfordult, és meglátta az első férfit - a kopasz fickót, akit lábon lőtt -, aki maga mögött halad, vérnyomot hagyva maga mögött.
  
  - Mindent tönkretettél, hölgyem. Mindenkinek."
  
  - Ó, most, hogy lelőtelek, hölgy vagyok, mi? Gondolom tudod, miért vagyunk itt?"
  
  A botja és az övén lógó kés után nyúlt.
  
  "Viccelsz? Itt csak egy dolog van, ezt te tudod."
  
  Karin bólintott. "Biztosan".
  
  - De soha nem fogod megtalálni.
  
  Gyorsan körbepillantott a sok szobában, tele számítógépes terminálokkal, amelyek kétségtelenül futnak, valamilyen programot futtatnak, és mindegyik megegyezik a szomszédaikkal.
  
  De ő jobban tudta. - Ó, azt hiszem, megtehetném.
  
  Azt is tudta, hogy egy olyan embernek, mint Webb, eszébe sem jutott volna kapcsolót szerelni. Nem a sok kemény munka után, amit azért fektetett, hogy ilyen anyagokat szerezzen, nem akkor, amikor minden édes elfoglaltság itt történt.
  
  Kikerülte az ütőt, megállította az ütést a késsel, és egy második golyót hagyott a férfiban. Felugrott és követte Wut, majd hátranézett, hogy megnézze, hogy van Dino. Minden jó volt. Az egyetlen probléma, amellyel most szembesültek, a rendőrség volt.
  
  Wu habozott; a folyosó üres volt. "Hová mész?"
  
  Karin elrohant mellette, ez a hely bevésődött az emlékezetébe. - A valaha élt egyik legrosszabb szörny odújába - mondta. "Szóval legyen fagyos. Erre, fiúk."
  
  
  HUSZONKETTŐ FEJEZET
  
  
  Maga a szoba undorító volt, Tyler Webb utolsó nyoma, hemzseg a külső képektől, amelyek rosszindulatú belső őrületről tanúskodtak. Pillanatok alatt kiszedték a zárakat, bekeretezett fényképeket láttak a falakon - kedvenc áldozatokat és üldöztetéseket, lövés előtt és után -, valamint a világ minden tájáról származó kémfelszerelések bizarr gyűjteményét a teremben lévő asztalokon.
  
  Karin a lehető legjobban figyelmen kívül hagyta, máris hallotta a szirénákat az üvegablakon keresztül. Wu és Dino őrt állt, miközben a terminál felé rohant.
  
  Kétszeri ellenőrzés után megerősítette, hogy ugyanarról van szó, amely egy speciális formátumú pendrive-ra csatlakoztatott hatalmas adatfolyamokat fogadja, és megnézte a kis zöld lámpát, amely megerősíti a terminál tartalmának automatikus betöltését. Karin arra számított, hogy nagy mennyiségű információ továbbítható, és ennek megfelelően konfigurálta a flash meghajtót. Olyan gyors volt, amilyen gyorsan csak tudta.
  
  "Hogy vagyunk?" Felnézett.
  
  Wu vállat vont. - Itt minden nyugodt.
  
  - Kivéve a nyögést - mondta Dino. - Abból van bőven.
  
  Tervük egy része az áldozatok hátrahagyása volt. Ez megzavarná és késleltetné a rendőrséget. Karin örült, hogy legalább gengszterek voltak, és megérdemelték a közelgő sorsukat az életben. Ránézett a villogó zöld lámpára, látta, hogy gyorsan villog, és tudta, hogy a munka már majdnem kész.
  
  "Készen áll".
  
  Az ablakon kívül szirénák jajgattak.
  
  A jelző abbahagyta a villogást, jelezve, hogy minden befejeződött. Elővett egy kis korongot, és egy belső cipzáras zsebébe tette. "Ideje menni".
  
  A fiúk azonnal előreindultak, óvatosan megkerülték az elesett, kivéreztetett férfiakat, és megrugdosták a két felkelni próbáló férfit. Karin megfenyegette őket a fegyverével, de nem használta. Még mindig lehet némi zűrzavar, hogy honnan származott a lövöldözés. Már a térfigyelő kamerákkal lennének elfoglalva, és rengeteg kérdéssel. A menekülés kulcsa az volt, hogy ne gyorsan cselekedjünk, még csak nem is vigyázzunk.
  
  Ennek meglepetésként kellett volna érnie.
  
  Kicipzározták hátizsákjaikat, kivették a tartalmukat, majd kidobták üres táskáikat. Egymásra meredtek és bólintottak.
  
  "Egy tiszt". Wu üdvözölte Dinót.
  
  "Egy tiszt". Dino hevesen biccentett Karinnak.
  
  - Őrmester - sűrűsítette brit akcentusát, és a szolgálati liftek felé indult.
  
  Zsebében tartja a hatalom, a kormány és a királyi manipuláció, a puccs másik utáni kulcsát, a pénzügyi szabadságot és a bűnüldözés ellenőrzését.
  
  Csak egy biztonságos hely kellett az induláshoz.
  
  
  HUSZONHARMADIK FEJEZET
  
  
  Egy másik nap, egy újabb repülőút, és Matt Drake komoly repülési késést érzett. A felszállás csak egy órája történt, és az Atlanti-óceán felé tartották a napot, és az Amerikai Egyesült Államok felé tartottak.
  
  Anélkül, hogy világos elképzelése lenne arról, hová menjen.
  
  A harmadik lovas az Éhség. Drake félt elképzelni, milyen háborút talált ki a Rend az éhínség ellen. Még mindig nagyon elmerültek az első fegyver, az űrfegyver, és különösen a második fegyver, a mesterkód fejlesztésében. Hayden továbbra is megtartott minden információt magának, de óriási volt a nyomás, hogy megosszon. Csak a hirtelen zűrzavar és a bizonytalan úti cél tette elfogadhatóvá a tétlenséget.
  
  A mesterkód úgy tervezte meg az eseményeket Európa felén és végül Amerikán, hogy megdöntsék a világ államfőit, megsemmisítsék az ország infrastruktúráját, megbilincseljék hadseregeiket és kiszabadítsák azokat a pszichológusokat, akik vissza akarták küldeni a Földet a sötét középkorba. Ijesztően valóságosnak és ijesztően könnyűnek tűnt. Egy napon leesett az első dominó...
  
  Hayden elhallgatott, miközben a végéig olvasott. Drake hagyta, hogy az elméje újrajátssza az összes közelmúltbeli kinyilatkoztatást: SEAL Team 7; különleges erők csoportjai, amelyek egymással harcolnak; francia veszteségek, elsősorban az oroszok miatt; és most az amerikai őslakosokkal való kapcsolat. Természetesen a bennszülöttek kiváló lovasok voltak - talán a legjobbak, akik valaha éltek. De honnan jött az éhség mindebben?
  
  Alicia halkan horkolt mellette, egyik szeme kissé nyitva volt. Kenzie mindent megtett, hogy videóra rögzítse az eseményt, de Dahlnak sikerült visszatartania. Drake megjegyezte, hogy nem a gyengéd fizikai meggyőzés, hanem inkább a szavak késztették arra, hogy meggondolja magát. Nem volt benne biztos, hogy Dal és Kensi a közelébe kerül. Ez persze nem az ő dolga, és valójában ugyanazon a vasúti síneken utazott, de...
  
  Drake azt akarta, ami a legjobb az őrült svédnek, és ennyi.
  
  Lauren elöl ült, Smith olyan közel, amennyire csak tudta, anélkül, hogy túlságosan kínosnak érezné magát. Yorgi, Kinimaka és Mai halkan beszélgettek a gép hátuljában; a raktér, amelyben voltak, alig volt több egy huzatos, zörgő, magas mennyezetű mosogatónál. Legalább egyszer szívesen repülne első osztályon. Még az edző is felülmúlta a csomagok osztályát.
  
  Lauren a levelezésre összpontosított, amelyet még mindig folytatnak maguk és Washington között. Jelenleg a beszélgetés lomha és töménytelen volt, inkább agyalás, mint a tényleges vita. Bár annyi stréber van? Drake-nek nem volt kétsége afelől, hogy pontosan megtalálják azt, amit keresnek.
  
  Órák teltek el, és az Államok egyre közelebb kerültek egymáshoz. Lauren érdeklődni kezdett a versengő országokból érkező különféle anyagok iránt. Úgy tűnik, az izraeliek a SPIR-rel szinte egy időben rendezték az amerikai kapcsolatokat. A britek is. A kínaiak hallgattak, a franciák pedig valószínűleg kijöttek belőle. Drake tudta, hogy semmit sem fognak hallani a SEAL-ektől. A valóságban persze nem voltak ott.
  
  "Érdekes lesz látni, hogy csendben Amerikába küldik-e ezeket a csapatokat" - mondta Dahl. "Vagy használjon belső parancsokat."
  
  - Az emberek beszivárogtak már a társadalomba? Hayden felnézett. "Kétlem. Az alvóügynökök létrehozása évekbe telik."
  
  "És nem nehéz észrevétlenül berepülni" - mondta Smith. "A kábítószer-kereskedők évtizedek óta csinálják ezt."
  
  - Van valami nyoma a valaha élt legrosszabb indiánnak? - kérdezte Mai.
  
  "Nem Washingtonból, és ha a versenytársaink tudják, titkolják."
  
  "Hülyeség".
  
  Drake ránézett az időre, és rájött, hogy az Államok felé közelednek. Finoman felrázta Aliciát.
  
  "Azta?"
  
  "Ideje felkelni".
  
  Kenzi közelebb hajolt. - Készen van az üveged, kicsim.
  
  Alicia intett neki a kezével. "A fenébe, a francba! Vedd el tőlem ezt a dolgot!"
  
  "Csak én vagyok!"
  
  Alicia visszament, ameddig a válaszfal engedte. "Véres cirkuszi bohóc fizzog."
  
  - Mi az a pop? Kinimaka őszintén érdeklődött.
  
  "Angolul azt jelenti, hogy "arc" - mondta Drake. Kensi nyilvánvaló csüggedésére válaszolva azt mondta: "Nem értek egyet. Te vagy a ritka Bobby Dazzler."
  
  "Igazán?" - morogta Alicia.
  
  "Mit? "
  
  - Ez azt jelenti, hogy nem vagy rossz rád nézve, szerelmem.
  
  Kensi a homlokát ráncolta, amikor Alicia morogni kezdett, és Drake rájött, hogy valószínűleg átlépte a határt mindkét nővel. Legalábbis Kenzivel. Gyorsan biccentett Laurennek.
  
  "Soha. Biztos vagy benne? "
  
  A figyelem a New Yorker felé fordult.
  
  - Ó, igen, biztos vagyok benne. Lauren elég gyors volt ahhoz, hogy elrejtse meglepetését, és azonnal beszámoljon a hírről. "Adj nekem valamit."
  
  Azonnal, mintha a sors akarta volna, jó hír érkezett. Lauren rátette a kihangosítóra. - Hé, emberek, jó látni, hogy még mindig jól érezzük magunkat. Mr. Obnoxious ismét a vonalban van. - Nos, a jó hír az, hogy amíg ti kivették a részüket a zi-ből, én egy forró számítógépen dolgoztam. Tehát először a második lovas és a hódítás. Jay kisasszony? A nagy kutyák ugatnak."
  
  Hayden megrázta a fejét. - Beszélj amerikaiul, seggfej, vagy kirúglak.
  
  Drake átnézett az asztalon, mert tudta, hogy még mindig akadozik. Végül is a kulcskód a birtokukban volt, és az amerikaiak tudták. Aztán egy gondolata támadt, és jelzett, hogy csatlakozzon hozzá a gép hátuljába.
  
  Csendesen kapaszkodtak egymásba.
  
  - Lehetséges, hogy elveszítjük az egyik lepedőt? kérdezte. - A legfontosabb közülük.
  
  A lány bámult. "Természetesen, ha célt akarsz húzni ránk. Nem olyan hülyék."
  
  Megvonta a vállát. - Tudom, de nézd meg az alternatívát.
  
  Hayden hátradőlt a székében. "Nos, azt hiszem, máris el vagyunk tévedve. Milyen károkat okozhat egy másik engedetlenség?"
  
  - Kérdezzük meg a SEAL 7-es csapatát, ha megérkeznek.
  
  Egy pillanatig egymásra meredtek, és mindketten azon töprengtek, pontosan mi is a másik csapat parancsa. Mindennek a titkossága aggasztotta őket. Hayden hallotta, hogy a kellemetlen férfi újra beszélni kezd, és megfordult.
  
  - Jay ügynök, Washington, tudni akarja a Conquest Box pontos részleteit.
  
  - Mondd meg nekik, hogy felveszem velük a kapcsolatot.
  
  "Mmm, tényleg? Bírság."
  
  - Van valami újdonsága?
  
  "Igen, igen, szeretnénk. Adj egy percet."
  
  Hayden visszafordult Drake-hez. - Ideje dönteni, Matt. Befejezni?"
  
  Drake hátradőlt a sarkára, és elmosolyodott. "Mindig".
  
  Hayden elővett egy darab papírt a kötegből.
  
  - Megtaláltad már a szükséges lapot?
  
  - Két órája ezen gondolkodtam.
  
  "Ó".
  
  Együtt, újabb másodperc szenvedés nélkül, megsemmisítették a fő lánc legfontosabb vezető pozícióját. Hayden ezután összehajtotta az összes lapot, és visszatette a megrendelődobozba. A csapat többi tagja kommentár nélkül nézte mindkettőjüket.
  
  Együtt olyanok voltak, mint egy.
  
  "Bírság". A washingtoni férfi visszatért. "Most már tényleg gázzal főzünk. Úgy tűnik, az Utolsó Ítélet rendje fején találta a szöget a harmadik lovas - az éhség - leírásával. A legrosszabb indián, aki valaha élt, és hogy fegyverek veszik körül."
  
  "Amerikai őslakos?" - kérdezte Kinimaka.
  
  "Ó, igen, 1829-ben született; ez hétszáz évvel Dzsingisz kán és ezertizennégyszáz évvel Hannibál után. Majdnem pontosan... - Elhallgatott.
  
  - Furcsa - töltötte ki az üres részt Kinimaka.
  
  - Talán, talán - mondta a botanikus. "Valaki egyszer azt mondta, hogy nincsenek véletlenek. Nos, lássuk. Mindenesetre átirányítottam a gépet, és most Oklahoma felé tartasz.
  
  - Tudjuk, ki lehet ez az öreg lovas? - kérdezte Drake.
  
  - Azt mondanám, hogy ő a leghíresebb amerikai indián, nem a legrosszabb, de mit tudok én?
  
  Alicia megmozdult, még mindig félálomban. - Nem annyira, a fenébe.
  
  "Hát, köszönöm. Nos, Goyaale, ami azt jelenti, "aki ásít", az apacs törzs híres főnöke volt. Egész életében ellenálltak az Egyesült Államoknak és a mexikóiaknak, rajtaütései szörnyű szálkává váltak Amerika szemében."
  
  "Sok amerikai őslakos igen" - mondta Mai.
  
  - Természetesen, és ez így van. Ám a férfit kiváló vezetőként és stratégaként tisztelték, a portyázó és bosszúhadviselés archetípusát. Ez ismerősen hangzik?
  
  Drake egyetértően bólintott. - Ugyanaz, mint Hannibál és Dzsingisz kán.
  
  - Megérted, kicsim. Háromszor megadta magát, majd háromszor megszökött. Több filmet is készítettek a tetteiről. Ezután hadifogolyként kezelték, és sok mással együtt először Fort Bowie-ba szállították."
  
  - És megint elszökött? Alicia úgy nézett ki, mintha szeretné ezt hinni.
  
  "Nem. Idős korára Geronimo híresség lett."
  
  - Ó, most már értem - mondta Drake. "A Sitting Bull és a Crazy Horse mellett valószínűleg ő a leghíresebb."
  
  - Nos, igen, és tudtad, hogy ezek a hárman összejöttek? Wow-wow, a tűz mellett ülünk. Építeni ezt-azt? Beszélj arról, hogy kiválasztod kedvenc hírességedet, akivel elmennél kávézni - én ezzel a hárommal mennék.
  
  Alicia bólintott. "Felejthetetlen élmény lenne" - értett egyet. Feltéve persze, hogy Depp és Boreanaz nem voltak szabadok.
  
  "1850-ben? Valószínűleg nem. De ez a srác Depp? Úgy tűnik, soha nem öregszik, szóval ki tudja? Emlékszel a történetre azokról a gyógyszerészekről, akik át tudták mozgatni manitoujukat - a szellemüket - az időben? Amúgy...Geronimo megjelent az 1904-es világkiállításon és számos más kisebb kiállításon. A szegény fickót soha nem engedték haza, és Fort Sillben halt meg, még mindig hadifogságban, 1909-ben. A Fort Sill indián temetőben nyugszik, rokonok és más apacs hadifoglyok sírjaival körülvéve."
  
  "Fegyver". - mondta Dahl. - Bátor férfiak.
  
  - Ó, és persze magának Fort Sillnek a sok lövege, amely ma az Egyesült Államok hadseregének tüzérségi iskolájaként szolgál. Ez továbbra is az egyetlen aktív erőd a déli síkságon, szerepet játszott az úgynevezett indián háborúkban, és 1869 óta minden nagyobb konfliktusban aktív volt. A Geek megállt, mielőtt hozzátette: "A Rend okkal választotta ezt a helyet és ezt a lovast."
  
  - Kivéve a fegyvereket? - kérdezte Dahl.
  
  - És az ismertség is - hangzott a válasz. "Az indiai területre irányuló eredeti rajtaütést innen Buffalo Bill és Wild Bill Hickok vezette. Az erődhöz tartozott a 10. lovasság, más néven Buffalo Soldiers."
  
  - Szóval, foglaljuk össze. Dahl felsóhajtott. "Geronimo sírja Fort Sillben található. A Rendnek legalább negyven évvel ezelőtt sikerült olyan terveket rejtenie, hogy pusztító fegyvereket építsen benne, és most a bolygó leghalálosabb különleges csapatai közül fél tucat rohan feléje.
  
  A mély csendben a stréber vidáman így szólt: - Igen, haver, klassz cucc, mi?
  
  
  HUSZONNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Amikor a gép beérkezett az oklahomai repülés utolsó szakaszára, a legénység megbeszélte, amit eddig tudott - a legtöbb kinyilatkoztatást a Föld négy sarkáról, a lovasokról és a halálos fegyverekről, amelyeket a náci háborús bűnösök elástak. régi hadurak sírjai. Az összeesküvés hatalmas, összetett volt, és elkerülhetetlen - mert a Rend azt akarta, hogy száz évig életképes legyen. És még most is a szöveg szerint a negyedik lovas volt "az igazi utolsó ítélet".
  
  Az eddig felfedezett fegyverek tükrében mi a fene lehet ez?
  
  Drake elgondolkodott ezen. Először Fort Sill-be kellett jutniuk, és meg kellett akadályozniuk, hogy mindenki kezébe kerüljön az éhség fegyvere. És aggódj amiatt, hogy mások egyenesen a negyedik Lovas felé tartanak - Isten csapása. Úgy értem...miféle név ez?
  
  "Kérdezhetek valamit?" - mondta, amikor a gép ereszkedni kezdett.
  
  - Már megtetted - nevetett a stréber, amitől Hayden, Alicia és May becsukták a szemüket, türelmük fogytán.
  
  - Hogyan szerezte meg Geronimo a címet?
  
  "Geronimo igazi harcos volt. Még a halálos ágyán is elismerte, hogy megbánta döntését, hogy feladja. Utolsó szavai ezek voltak: "Soha nem kellett volna feladnom. Addig kellett küzdenem, amíg én voltam az utolsó. Kilenc felesége is volt, néhányan egyszerre."
  
  - De a legrosszabb indián, aki valaha élt?
  
  "Katonai pályafutása során Geronimo híres volt merész bohóckodásairól és számtalan szökéséről. Eltűnt a barlangokba, ahonnan nem volt kijárat, csak később láthatta kint. Változatlanul nyert, bár mindig kisebbségben volt. Új-Mexikóban van egy hely, amelyet a mai napig Geronimo-barlangként ismernek. Az egyik legnagyszerűbb történet arról szól, hogyan vezetett egy harmincnyolc főből álló, férfiakból, nőkből és gyerekekből álló csoportot, akikre több ezer amerikai és mexikói katonák vadásztak több mint egy éven át. Így ő lett minden idők leghíresebb indiánja, és kiérdemelte a "legrosszabb indián, aki valaha élt" címet a korabeli fehér telepesek között. Geronimo volt az egyik utolsó harcos, aki elfogadta földjeik elfoglalását. Az Egyesült Államok."
  
  "Egyszer a "legrosszabb szukának, aki valaha élt" hívtak - emlékezett vissza Alicia sóvárogva. "Nem emlékszem, kitől."
  
  "Csak egyszer?" - kérdezte Kenzi. "Ez furcsa".
  
  - Valószínűleg én voltam az. Mai halványan rámosolygott.
  
  - Vagy én - mondta Drake.
  
  Dahlnak úgy nézett ki, mintha megszakadna az agya. - Hát, azt hiszem, emlékszem...
  
  - Fort Sill - mondta a pilóta. "Tíz perc van hátra. Leszállási engedélyünk van, és meleg van a környéken."
  
  Drake a homlokát ráncolta, felkészülve. "Forró? Egy szerkesztett forgatókönyvből olvas, vagy mi?
  
  - Körülbelül nyolcvan ember lehet odalent. Kinimaka kibámult a nagyon kicsi ablakon.
  
  - Azt hiszem, aggodalomra gondol - szólalt meg Yorgi. - Vagy támadás alatt áll.
  
  "Nem, a státuszára gondol" - mondta nekik Smith. "Kiválóan felkészült."
  
  A gép földet ért és gyorsan megállt. Szinte azonnal kinyíltak a hátsó csomagtérajtók. A csapat már megfeszülve, talpon sietett ki az aszfaltról erősen visszaverődő napfénybe. Egy helikopter várta őket, amely Fort Sill területére vitte őket. Amikor megérkeztek, egy ezredes Fort Sillből tájékoztatta őket a helyzetről.
  
  "Teljes harckészültségben vagyunk itt. Minden fegyver készen áll, meg van töltve és célzott. Geronimo sírja is, és készen állunk a filmezésre."
  
  - Öten maradtunk. - mondta Hayden. "Agresszíven haladok előre a temetkezési helyen. Biztos vagyok benne, hogy tisztában van az összes lehetséges ellenféllel."
  
  - Teljesen felkészültem, hölgyem. Ez az Egyesült Államok hadseregének létesítménye, tengerészgyalogság-létesítmény, valamint légvédelmi és tűzoltóbázis. Bízzon bennem, amikor azt mondom, hogy minden szögünket lefedtük."
  
  Hayden zónázott, és figyelte, ahogy Fort Sill megjelenik alatta. Drake átvizsgálta a területet, és utoljára ellenőrizte a fegyverét.
  
  Nagyon remélem, hogy így lesz.
  
  
  HUSZONÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  A légkör elektromos volt, minden katona feszült és valami háborúra számított. A csapat a széles téglaoszlopok között sétált, és mozgott a sok sírkő között, amelyek mindegyike egy-egy elesett hős nyughelye volt. Geronimo sírja lekerült a kitaposott ösvényről, és sok extra percbe telt, míg eljutottak hozzá. Hayden vezette az utat, Kinimaka pedig a hátulját hozta fel.
  
  Drake hallgatott, megszokta a környezetét. A sok tüzérzászlóalj helyén soha nem volt csend, de ma már szinte hallani lehetett, ahogy a szélben susog a levél. Az egész bázison az emberek vártak. Felkészültek. Felülről küldték le a parancsot, hogy álljunk szilárdan szembe azzal, ami történni fog. Az amerikaiak nem veszítenék arcukat.
  
  Egy keskeny, palával teleszórt ösvényen mentek végig, csizmáik ropogtak. Furcsának tűnt egy ilyen támaszponton belül fokozott készenlétben maradni, de az országok és csapatok, amelyekkel szemben álltak, kétségtelenül bármire képesek voltak.
  
  Drake Lauren mellett sétált, aki minden új információval tájékoztatta a csapatot.
  
  "A franciák továbbra is aktívak. Jelenleg kettő van belőlük, továbbiak pedig készülőben vannak."
  
  - Oklahoma Cityben történt lövöldözésről szóló jelentések. Lehet, hogy a britek. Ezt most lehetetlen megmondani."
  
  És a válasz: "Igen, vannak hódító fegyvereink. Itt van. Ha valakit a bázisra helyez, biztos vagyok benne, hogy át tudjuk vinni."
  
  Drake sejtette, hogy valószínűleg biztonságban vannak a SEAL Team 7-től, legalábbis itt belül. Az az egyszerű tény, hogy beengedték őket az Egyesült Államokba, majd a hadsereg egyik oldalára, azt mondta neki, hogy valami komoly baj van.
  
  Ki küldte a pecséteket?
  
  Miért?
  
  Hayden lelassított, miközben vezetőjük egy másik, még keskenyebb ösvényen vezette őket. Hamarosan megállt fél tucat tábla előtt.
  
  - Ez - mondta -, Geronimóé.
  
  Persze ez nagyrészt félreérthetetlen volt. A sírkő nem közönséges sírkő volt, hanem üreg; egy nagy, mesterséges kőhalom nyers piramis formájú, közepén egy táblával, amely a szándékosan egyértelmű "Geronimo" nevet viseli. Hihetetlenül ősi hely volt, és a maga idejében lenyűgöző lehetett. Mellette volt felesége, Zi-ye és lánya, Eva Geronimo Godley sírja.
  
  Drake egyfajta lelki félelmet érzett a nagy harcos sírja láttán, és tudta, hogy mások is így éreznek. Ez a férfi katona volt, aki leginkább a mexikóiak ellen harcolt, és a családjáért, a földjéért és az életmódjáért harcolt. Igen, veszített, akárcsak Cochise, Sitting Bull és Crazy Horse, de nevük hosszú évekig élt.
  
  Egy kis kotrógép állt készenlétben.
  
  Hayden biccentett a bázisparancsnoknak, aki biccentett a kotrógép vezetőjének. Hamarosan munkához látott egy nagy kotrógép, hatalmas földdarabokat emelt fel és szórta ki a közeli földre. Drake is tisztában volt a megszentségtelenítéssel és a katonaság ellen felhozható vádakkal, de a sok katona jelenléte a közelben azt jelentette, hogy nem valószínű, hogy valaki megtudja. Valószínűleg egy időre bezárják Fort Sill-t a nyilvánosság elől.
  
  Hogyan csinálta ezt a Rend?
  
  Vajon... annyi évvel ezelőtt? Talán akkor könnyebb volt a hozzáférés. Hayden azt mondta a markológép vezetőjének, hogy ásson nyugodtan, kétségtelenül eszébe jutott Hannibal sekély sírja, ahol nem volt koporsó. A csapat figyelte, ahogy a lyuk mélyebb lesz, a földdomb pedig magasabb lesz.
  
  Végül a kotró megállt, és két férfi beugrott a lyukba, hogy eltávolítsák az utolsó földdarabokat.
  
  Drake lassan elindult a gödör széle felé. Alicia lopott vele. Ahogy az várható volt, Kinimaka visszamaradt, nem akart alulra kerülni. A két férfi megtisztította a koporsó fedelét a talajtól, és kiabált, hogy emelőkötelet kell rögzíteni a kotrógép kanalához. Hamarosan a koporsó lassan emelkedni kezdett, és Drake ismét körülnézett.
  
  Tudta, hogy mindenhol emberek állnak sztoikus arccal, és körülveszik a tábort. Most kezdett derengeni benne, hogy nem lesz csata. Geronimo koporsóját óvatosan leeresztették a földre, apró kődarabok és föld omlottak szét. Hayden a bázis parancsnokára nézett, aki vállat vont.
  
  - A maga pártja, Jay ügynök. Azt a parancsot kaptam, hogy biztosítsam önnek mindent, amire szüksége van."
  
  Hayden előrelépett, amikor az egyik ásó kinyitotta a koporsó fedelét. A csapat átvette a vezetést. A fedél meglepően könnyen felemelkedett. Drake a keret fölött lenézett a doboz mélyére.
  
  Nézze meg élete egyik legnagyobb meglepetését.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden elhúzódott, egy pillanatra megdermedt; a küldetést elfelejtették, az életét elfelejtették, a barátai hirtelen eltűntek, ahogy az agya kővé változott.
  
  Soha...
  
  Lehetetlen volt. Ez minden bizonnyal igaz volt. De nem merte félrenézni.
  
  A koporsó belsejében, titán tartóra szerelve, a legmodernebb digitális képernyő lógott, és ahogy nézték, életre kelt.
  
  A hangszórókból fojtott nevetés tört ki. Hayden és a többiek szótlanul hátradőltek. Mesterséges nevetés visszhangzott a továbbfejlesztett képernyőn, miközben színek sokasága betöltötte, villanásról-felvillanásról gombamód kifelé nyíló csillagok. A csapat kezdett magához térni, Drake pedig feléjük fordult.
  
  - Igaz... úgy értem... mi a...
  
  Dahl közelebb jött, hogy jobban lássa. - Itt van még szegény, öreg Geronimo?
  
  Hayden elhúzta. "Gondosan! Nem érted ennek az összes konnotációját?"
  
  Dahl pislogott. "Ez azt jelenti, hogy valaki egy paravánt hagyott nekünk doboz helyett. Szerinted ez egy fegyver?"
  
  - A Rend nem mondott le erről - mondta Hayden. "Legalábbis nem, ha náci háborús bűnösökről van szó. Ez azt jelenti, hogy a Rend..."
  
  De aztán abbamaradt a nevetés.
  
  Hayden megdermedt, nem tudta, mire számítson. Lenézett, készen arra, hogy elbújjon. Lauren elé állt. Azt kívánta, bár Kinimaka, Drake és Dal ne lennének olyan átkozottul közel egymáshoz. Ő...
  
  A logó felvillant a képernyőn, élénkvörösen a feketén, és nem más, mint egy vércsík az elméjében.
  
  - Ez a rend logója - mondta Alicia.
  
  Nem értem - ismerte el May. "Hogyan tudták a helyére tenni azt a képernyőt? És hogyan működhetne még?"
  
  - Nem tették - mondta Yorgi.
  
  A logó elhalványult, és Hayden minden mást kivert a fejéből. Újra megjelent a fekete képernyő, és egy mesterségesen lehalkított hang kezdett nyikorogni a hangszórókon keresztül.
  
  "Üdvözöllek rémálmodban, fiúk és lányok" - állt benne, majd szünet következett, és elfojtott nevetés tört ki. - Az éhség köszönt rád, és tudnod kell, hogy az utolsó két lovas a legrosszabb mind közül. Ha az éhség nem ér utol, a halál fog! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden egy pillanatig eltöprengett, vajon milyen eltorzult elme és eltorzult képzelőerő találta ki ezt a baromságot.
  
  - Akkor térjünk közvetlenül a lényegre. A Harmadik Lovas inkább elpusztít titeket, minthogy hagyja, hogy elpusztítsátok egymást. Az éhség ezt teszi, igaz? - folytatta a torokhangú hang. - És most, hogy átléptél az elektronikus korszakba, ez sokkal, de sokkal gyorsabban fog megtörténni. Hallottál már a Strask Labsról?
  
  Hayden a homlokát ráncolta, gyorsan körülnézett, és bekapcsolta a bázisparancsnokot. Bólintott, és beszélni akart, amikor a hang folytatódott.
  
  "Ez az egyik legnagyobb konglomerátum, amely a világ elfoglalására törekszik. Erő. Befolyás. Hatalmas gazdagság, mindent akarnak, és elkezdenek a nagy ligákba költözni. Az amerikai kormány a közelmúltban a Strask Labsba vetette bizalmát."
  
  Mit jelent? Hayden elgondolkodott. És milyen mostanában?
  
  - A texasi Dallasban, nem messze innen, Strasknak van egy biológiai vizsgáló laboratóriuma. Gyógyszereket, betegségeket, gyógymódokat és fegyvereket gyártanak. Ők irányítják a skálát. Ha van egy halálos fertőzés, egy világölő vírus, egy ideggáz-palack vagy egy új biológiai fegyver, akkor a dallasi Strask megkapja. Szó szerint - morogta -, ez egy vegyesbolt.
  
  Hayden itt akarta leállítani. Nagyon rossz irányba mentek a dolgok.
  
  "A biológiai laboratórium célponttá vált. Az éhínség elszabadul. A te terméseid és a világ minden táján élők elsorvadnak és meghalnak. Ez egy ember alkotta méreg, amely szándékosan egy adott növényfajtát céloz meg, és nem lehet megállítani. Mi vagyunk az Utolsó Ítélet rendje. És ahogy mondtam, ez a te rémálmod."
  
  A felvétel leállt. Hayden pislogott és bámult, teljesen megfeledkezve a világról és a problémáiról. Ha a Rend egy biolaboratóriumot céloz meg, amely pontosan megállapította a termés szennyezettségét, és azt tervezte, hogy megsemmisíti az összes készletet, akkor...
  
  Lehetséges volt. És valószínű. A betegség kétségtelenül a talajt is érintené, így soha többé nem nőhetne ehető növény.
  
  Aztán hirtelen újra életre kelt a képernyő.
  
  - Ó, és most, hogy az elektronikus korszakot éljük, hadd mondjam el ezt. A koporsó kinyitásával, a felvétel elindításával az egészet mozgásba hozza - elektronikusan!
  
  
  HUSZONHATODIK FEJEZET
  
  
  Fort Sill beszállt a küzdelembe. A bázisparancsnok kiabált, hogy jöjjön egy technikus, és szerelje szét a felvételt, a képernyőt és bármi mást, amit a koporsóban találnak. Hayden régi ruhákat és csontokat látott az alján, és azt kellett feltételeznie, hogy a Rend egyszerűen elhelyezett egy képernyőt, és otthagyta, hogy valaki megtalálja. Lehet, hogy a bázis Wi-Fi-jéhez csatlakoztatott jel kialudt abban a pillanatban, amikor kinyitották a koporsót?
  
  hinnem kell. A nyomat a felvétel kezdetét jelentette. Valószínűleg az érzékelők érintettek. Aki mindezt megtette, az technológiás volt. Ami újabb kérdést vetett fel.
  
  "Előre ugrottunk az ötven évvel ezelőtti náci háborús bűnösöktől mostanáig?"
  
  - Nem értem - mondta Smith.
  
  A csapat elköltözött Geronimo sírjától, hogy mások is részt vehessenek benne, és most egy csoportban álltak a fák alatt.
  
  "Azt hittem, ez elég egyértelmű" - mondta Hayden. "A srác azt mondta, mi vagyunk az Utolsó Ítélet rendje. Még mindig léteznek."
  
  A bázis parancsnoka közeledett. "Szóval emberek, megdupláztuk és megháromszoroztuk a kerületünk ellenőrzését. Semmi nyoma a különleges erők ellenségeinek. Úgy tűnik, ezúttal egyértelműen kihagyták a célt, és tényleg őket hibáztattam. Itt nagy a tűzerő." Az erőd körül álló katonákra mutatott.
  
  "Ez nem jelenti azt, hogy a sírból érkező jelet nem sugározták más helyeken" - jegyezte meg Lauren. "Bárhány ember láthatta volna ilyen vagy olyan formában."
  
  - Bár ez igaz - bólintott a parancsnok -, keveset tehetünk ellene. Most azt tehetjük, hogy felhívjuk a Strask Labst, és ahogy mondani szokás, figyelmeztetjük ezeket a srácokat."
  
  Egy közelben lévő férfira mutatott, akinek már a füléhez volt nyomva a telefonja.
  
  Hayden tudta, hogy fel kellene hívnia Crowe államtitkárt, de tartózkodott, amikor a katona hívása megszólalt a hangszóróból, a végtelen sípoló hang miatt a SPEAR csapat aggódva nézett körül.
  
  "Ez egy 24 órás személyzettel ellátott laboratórium" - mondta a bázis parancsnoka. - Szolgálat a hadseregben és a Fehér Házban. Nem tudom kifejezni, milyen rossz ez." A csengő telefont hibáztatta.
  
  - Nem kell. - mondta Hayden. - Felveheti a kapcsolatot a helyi hatóságokkal? Küldje el őket Straskba, és mondja meg nekik, hogy úton vagyunk.
  
  - Azonnal, Jay ügynök.
  
  Hayden a helikopter felé rohant. "El kell jutnunk Dallasba! Most! "
  
  
  HUSZONHETEDIK FEJEZET
  
  
  Karin mérhetetlenül sok időt töltött azzal, ami fontos volt számára, mielőtt még a pendrive-ot is megmutatta volna a számítógép termináljának. Tisztában volt vele, hogy valaki Tyler Webb gazdagságával és befolyásával bármilyen technológiát telepíthet a számítógépére - különösen olyat, amely magában foglalja az évek során felhalmozott összes piszkos titkot.
  
  És itt volt.
  
  Fiatal nő. Számítógép. Flash kártya.
  
  Hány néven szólítottak a múltban? Lány adatokkal. Fejezze be a hálót. Khakaz. Régen, messze, de még mindig aktuális.
  
  Dino és Wu álltak és nézték, a házat már olyan jól felügyelték, amilyen csak lehet. Minden megközelítéshez rendelkeztek érzékelőkkel és tartalék stratégiákkal a kemény és lágy evakuálási helyzetekre egyaránt. Mindhárom katona állapota jelenleg súlyos - megverték, megsérültek, lassan gyógyultak a San Franciscó-i sétájukból. Melegek, éhesek és pénzhiányban is voltak. Karin garanciája mellett mindenre fogadnak. A legelejétől.
  
  - Itt az ideje, hogy bizonyítsd, hogy érdemes vagy - mondta.
  
  Korai évei sosem hagyták el, sokáig hátat fordított a világnak. Az önpusztítás az engesztelés egyik módja volt.
  
  - Hiszünk benned - mondta Dino.
  
  Komoran elmosolyodott, miközben behelyezte a pendrive-ot, és a nagy képernyőt nézte. Mindent úgy tervezett, hogy a lehető leggyorsabban működjön, és most már egyáltalán nem volt késés, amikor a képernyőn felvillant a felszólítás:
  
  Folytatni?
  
  Piszkosul igaz.
  
  Leült és dolgozni kezdett. A billentyűzet zörgött, az ujjai vibráltak, a képernyő villogott. Nem számított arra, hogy egyszerre megtalálja vagy megérti - sok gigabájtnyi információ volt benne -, ezért mindent a lehető legbiztonságosabbá tett a meghajtó betöltése előtt. Ezenkívül nyitott néhány offshore számlát és néhány számlát Los Angelesben, amelyekre esetleg gyorsan be tudnak helyezni némi készpénzt. Természetesen mindenre emlékezett a SPEAR-nél töltött időszakból; A Webb halála után történtek hozzájárulhatnak az esethez.
  
  Egyelőre figyelmen kívül hagyva a borongós, de vészjósló dokumentumokat, és a pénzügyeire összpontosítva ujjait és képernyőjét információk örvényévé változtatta. Dino zihált, miközben igyekezett lépést tartani.
  
  "A fenébe is, azt hittem, zseni vagyok a Sonicnál. Lefogadom, hogy azt a szúrós kis szart mindenfelé lőtted, mi?
  
  "Ismeri Sonicot? Master Systemből vagy Mega Drive-ból? Nem vagyunk túl fiatalok ehhez?"
  
  Dino értetlenül nézett. - Playstation, ember. És a retro jobb."
  
  Karin megrázta a fejét, és mosolyra kényszerítette magát. - Ó, igen, ez teljesen retró, ember.
  
  Mélyebbre ásva a pénzügyi dossziét, hamarosan felfedezte a számlaszámokat, a rendezési kódokat és a billentyűparancsokat. Forrásbankokat talált, legtöbbjük offshore. Több mint hetvenöt különböző fiókot talált.
  
  "Hihetetlen."
  
  Dino felhúzott egy széket. - Igen, nehezen tudom nyomon követni a kettőt. És mindkettő üres!"
  
  Karin tudta, hogy nincs ideje minden fiókot ellenőrizni. Le kellett vágnia, és a legjobbat kellett választania. Ötletes módon már írt egy egyszerű programot, amely végigmegy a fájlon, és kiemeli a legmagasabb számmal rendelkező fiókokat. Most elengedte, és várt öt másodpercet.
  
  A három villogó kék csík ígéretesnek tűnt.
  
  - Nézzünk rád.
  
  Felvillant az első fiók. Székhelye a Kajmán-szigeteken volt, nem használt, és harmincezer dolláros egyenleget mutatott. Karin pislogott. Ön viccel! Tudta, hogy Webb végül megszakította kapcsolatait Saint Germain kincsének meggondolatlan üldözése során - egyedül ment, és hatalmas összegeket költött arra, hogy észrevétlen maradjon, és a vége felé sereget toborozzon, ezreket fizetett azért, hogy egy utolsó szívességet követeljen. nem számított rá, hogy ennyire kimerültek a számlái.
  
  Mindenesetre gyorsan harmincezret küldött a helyi Los Angeles-i bankszámlára, amelyet már nyitott.
  
  Kockázatos, de ha sietünk, kivehetjük a pénzt és magunkkal vihetjük. Ha valaki kémkedett a fiók után, ami az alacsony egyenleg miatt valószínűtlennek tűnt, meg kell tudnia tenni, mielőtt bárki megtudná.
  
  Átment a következő számlára, látta, hogy az egyenleg nyolcvanezer dollár, és el kellett ismernie, hogy így jobb. De semmi sem hasonlít a várt milliókhoz. Mellette Dino néma maradt. Elvette a készpénzt, és lélegzetét visszafojtva lenyomta a végszámlát.
  
  A fenébe is. Ötven ezer?
  
  Kénytelen volt átnézni a fennmaradó számlákat, és a mintegy százharmincezer dolláros összeg végére kiváltotta. Nem volt rossz, de nem is életgaranciás pénz. Ez időbe telhet, és óvakodott attól, hogy hosszabb ideig maradjon kapcsolatban, de egyelőre a készletek szűkössége tette szükségessé a következő lépést.
  
  "Élet a zsaroláshoz" - mondta.
  
  "Nem vagyok elégedett ezzel" - mondta Dino.
  
  - Attól függ, ki az - jegyezte meg Karin. "És mit csináltak. Leleplezhetjük az igazán gonosz szemétládákat - talán egy új speciális weboldalon keresztül -, és megbeszélhetjük, mit tehetünk azokkal, akik esetleg leadnak néhány kilót."
  
  Wu megrázta a fejét. "Mit?" - Megkérdeztem.
  
  - Néhány dollárt. Tsentarinos. Wonga. A fenébe, hol kezdjük?"
  
  Az új fájl sok oldalnyi nevet tartalmazott, mindegyik félkövérrel, fénykép és dátum kíséretében. Karin lejjebb görgette a listát. - Rendben, ábécé sorrendben. Ez legalább valami. Valami preferencia?"
  
  - Nem ismerek gazdag fickókat - mondta Dino. - Arról nem is beszélve, hogy zsarol valakit.
  
  - Felismerek néhány nevet - mondta Wu, miközben Karin magabiztosan lapozgatta az AC oldalt. "Hírességek. Sportsztárok. TV műsorvezetők. Istenem, ki volt ez a Webb srác?
  
  "Ki volt ő?" Karin érezte, hogy a gyűlölet újult erővel fellángol. "Az egyik legrosszabb, legborzongatóbb és legerősebb lény, aki valaha élt. A megtestesült gonoszság, amely képes a bolygó minden életére hatással lenni."
  
  "Most tudnék néhányat megnevezni" - mondta Dino.
  
  "Igen, ezt bárki megteheti. De pontosan ezek a seggfejek alatt akarunk maradni."
  
  Karin ellenőrizte a rendszere tűzfalait, és kereste a korai figyelmeztető jeleket, amelyek arra utalnak, hogy valaki más leskelődik. Semmit sem lehetett elképzelni, de nem volt olyan hiú, hogy azt higgye, valaki nem sokkal okosabb nála.
  
  - Ellenőrizze az egész helyet - mondta, és eltávolította a pendrive-ot. - Egy napig mindent figyelnünk kell a B helyszínről. Aztán majd meglátjuk.
  
  
  * * *
  
  
  Ez mind része volt a gondos felkészülésnek. Ha valami elromlik, és meglátják, elfogják vagy megölik őket, az nem az előkészületek hiánya miatt lesz. Karin minden trükköt bevetett jelentős arzenáljából és hatalmas intellektusának minden porcikáját, hogy megvédje őket.
  
  És a tervem. Az én apró megtorlásom.
  
  Dino, Wu és ő elhagyták otthonukat a sivatagban, és elzárkóztak egy kis kunyhóban, amit a semmi közepén találtak. Hetekig tartott a módszeres keresés, de miután megtalálták, ideális helynek bizonyult tartalék menedéknek. Wu huszonnégy órát töltött a ház nézésével CCTV-n keresztül. Karin és Dino Los Angelesbe mentek, kivették a rejtett pénzt, és a maradékot máshol helyezték el, időnként ellenőrizve a hálózat tűzfalait, azok megbízhatóságát és állapotát. Újra és újra nem látta semmi jelét annak, hogy ezt bármilyen módon tesztelték volna.
  
  Módszeresen és körültekintően azonban; csak így maradhattak szabadok.
  
  Harminc óra telt el, amikor visszatértek a házba. Még néhány ellenőrzés, és Karin ismét készen áll a pendrive-val való munkára.
  
  - Megnézted a kamerákat? - Kérdezte.
  
  - Igen, csak csináld.
  
  Csak néhány másodpercbe telt, majd ismét végiggörgette a névlistát. C után természetesen D jött.
  
  Matt Drake nem szerepelt a listán.
  
  De volt egy külön rész a SPEAR-nek. Drake neve szerepelt a listán. Így volt Alicia Miles is. Hayden Jay és Mano Kinimaka, amire számított. Látta Bridget Mackenzie-t - nem csoda. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Érdekes módon nem volt utalás Thorsten Dahlra.
  
  De volt utalás Karin Blake-re.
  
  Egy pillanatig a férfit bámulta, majd úgy döntött, egyelőre figyelmen kívül hagyja. A SPEAR-csapathoz kapcsolódó és az első oldal aljára felkerült további linkek Kimberly Crow-tól, védelmi minisztertől származnak; Nicholas Bellnek, fogolynak; és egy egész almenü "Család/Barátok" címmel.
  
  A fenébe, ez a fickó tényleg rájuk ment a városba.
  
  Bírság.
  
  Az első kattintásnak egyszerűen a néven kellett volna lennie: Matt Drake.
  
  Tekintete villódzott, ingadozott, majd tágulni kezdett; a szeme csészealj méretűre nyílt.
  
  - Bassza meg - suttogta félve. "Ó. Bassza meg. nekem."
  
  
  HUSZONNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  Matt Drake már jóval azelőtt látta a Strask Laboratories feliratot, hogy odaértek volna. Dallas külvárosában még mindig magas épület volt, és kék-fehér stilizált "S" logója a szerkezet legtetejére került. Az autóik azonban gyorsan haladtak, és hamarosan látta, hogy az egész terep megnyílik előtte.
  
  A Strask Labs lényegtelennek, nyájasnak tűnt, bottal a kerékben, és kétségtelenül ez volt az ötlet. Az ablakai áthatolhatatlanok voltak, de sokan igen. Parkolóját CCTV kamerák fészke borította, de ez volt a világ. Senki sem tudta megmondani, mennyire fejlettek a kamerák, vagy milyen messze vannak. Nem volt más kapu, csak egy vékony sorompó. Egyáltalán nem látszik a biztonság.
  
  - Van még válasz? - kérdezte Dahl.
  
  Hayden megszorította az orrnyergét. - Halálos csend - csak ennyit mondott.
  
  Drake a tájat tanulmányozta. A parkoló L alakú volt az épület körül, előtte és keleti oldalán. Nyugaton meredek, füves töltés volt. Nincs kerítés. Az egész terület nyitott volt. Utak hálózata futott körül, és több tucat kis irodaház, raktárak és bevásárlóközpontok alkották a közvetlen kilátást.
  
  - Rendőrség - mondta Dahl.
  
  A DPD munkatársai már a helyszínen voltak, a területen kívül, az út szélén parkoltak le. Hayden azt mondta a sofőröknek, hogy parkoljanak a közelben, és kiugrott.
  
  Drake gyorsan követett.
  
  "Láttatok valamit? Bármi?" - kérdezte Hayden.
  
  A magas pajeszű tiszt felnézett. - Amit lát, az a miénk, asszonyom. Megparancsolták nekünk, hogy figyeljünk, és ne tegyünk semmit."
  
  Hayden káromkodott. "Szóval fogalmunk sincs, mibe keveredünk. Csak egy őrült ember ígérete, hogy a dolgok olyan rosszak, amennyire csak lehet."
  
  Alicia vállat vont. "Szia! Mi újság?"
  
  "Ha van egy biológiai fegyverük vagy egy biológiai eszközük, amelyet kifejezetten a terményeink elpusztítására terveztek, akkor nincs más választásunk" - mondta Dahl.
  
  - És hogyan javasolja, hogy menjünk be?
  
  - Irány előre - mondta Dahl mosolyogva. - Van más mód?
  
  - Nem nekünk - mondta Drake. "Kész vagy?"
  
  - A fenébe - motyogta Alicia. - Nagyon remélem, hogy nem fogjátok egymás kezét.
  
  Hayden elkérte az általuk kért tárgyakat, és odaadta. Drake fogta a gázálarcát, és felvette. A laboratóriumban nem volt kockázat.
  
  Drake ezután lecsúszott egy füves töltésen, és átugrott egy szakadékon egy parkolóba. Körülbelül negyven autó volt szétszórva mindenhol, a szokásos futárok különböző korú és tisztaságúak. Semmi szokatlan. Dahl mellette kocogott, Alicia és May tőle jobbra. Teljesen felkészültek és fegyvereik is készen voltak. Drake a legrosszabbra számított, de egyelőre csak kísérteties csend fogadta őket.
  
  - Gondolja, hogy az információ eljutott a többi csapathoz is? Kinimaka körülnézett a kerületben. "Ha ezeknek az országoknak némelyike rájön, hogy ilyen biológiai fegyverek vannak itt, és sebezhetőek ebben a laboratóriumban, akkor támadással nézhetünk szembe. Strask pedig sokkal kevésbé biztonságos, mint Fort Sill."
  
  - Más csapatok? Lauren a kommunikátorba sóhajtott. "Aggasztónak tartom, hogy a Rend felvételét korlátozás nélkül sugározták. És lehet, hogy javában tombol a szarvihar."
  
  Kinimaki szája nagy körré változott. - Óóó.
  
  Drake és Dahl továbbmentek, az autók között manővereztek, és az összes ablakon tartották a szemüket. Semmi sem mozdult. Bent nem szólalt meg a riasztó. Elérték a fő előcsarnokba vezető ösvényeket, és látták, hogy még azok a kis ablakok is elsötétültek.
  
  - Ha én szállítanám ide - mondta Dahl. - Azonnal azt feltételezném, hogy ez nem egy szokványos laboratórium.
  
  "Igen haver. Mindig jobb egy kedves kis fogadtatás."
  
  Dahl kipróbálta a kilincseket, és meglepettnek tűnt. "Feloldva."
  
  Drake Hayden parancsára és parancsára várt. "Megy."
  
  Látását korlátozó gázálarccal nézte, ahogy Dahl szélesre tárja az ajtókat, majd becsúszik. Drake szintre emelte új HK-ját, miközben ellenségeket keresett. Az első dolog, amit láttak, a recepció közelében és a mögötte lévő folyosókon heverő holttestek voltak.
  
  "Gyors". Dahl az elsőhöz futott, Alicia fedezte. Mai a másodikhoz rohant, Drake fedezte. A svéd gyorsan ellenőrizte a pulzusát.
  
  - Hála Istennek - mondta. "Életben van".
  
  - És ezt is - erősítette meg Mai, és felemelte az áldozat szemhéját. "Azt hiszem, drogos volt. Alvógáz, vagy bármilyen divatos kifejezés is hívják.
  
  Hayden egy gáz-, gőz- és füstérzékelőt vitt magával. "Ez valami ilyesmi. Nem mérgező. Nem végzetes. Talán valami könnyű elaltatni őket?
  
  - A vodka fegyverré változott - mondta Alicia, és a hangját eltorzította a maszk. - Az elég lenne.
  
  Kensi ránézett, és lassan megrázta a fejét.
  
  - Mit nézel, Bridget?
  
  - Nos, ezzel a maszkkal legalább úgy nézhetek rád, hogy nem hányok.
  
  "A gáz gyors hatású, teljes lefedettségű gáz lehetett" - mondta Hayden. - Hogy a fenébe csinálták ezt?
  
  - Szellőzőnyílások - mondta Lauren. "Fűtési rendszer, klíma, ilyesmi. Bár talán valahol tudósok vannak bezárva a laboratóriumaikban. A létesítmény típusától függően nem minden laboratórium vagy tároló csatlakozik a fő csomóponthoz."
  
  - Oké - mondta Hayden. "Akkor miért ? Mit értek el azzal, hogy az egész személyzetet elaltatták?"
  
  Új hang tört be a beszélgetésükbe, nem a kommunikációs rendszeren keresztül, hanem valamiféle hangszórórendszeren keresztül, amely valószínűleg az egész épületet lefedte.
  
  "Te itt vagy? Mi lesz a többivel? Oh jó. Aztán körülbelül tizenkét másodpercen belül indulhatunk."
  
  Drake gyorsan megfordult, és az ajtót figyelte. Lauren hangja szökőárként söpört végig a kommunikátoron.
  
  "Egyre közeledünk! Szerintem az izraeliek. Azonnal törjünk át. És a svédek!"
  
  - Ha volt valaha is olyan hely, ahol nem volt lövöldözés... - mutatott rá Alicia.
  
  A forgatás már elkezdődött; A dallasi zsaruk kétségtelenül a beszivárgók nyomában voltak. Ennek ellenére a támadás hihetetlenül gyorsan történt. Drake már sétált a folyosón, és csatlakozott a kommunikátorához, és egy vészleállító kódot kért, amely kinyitná a legtöbb belső ajtót. Ebben a pillanatban az első ajtósor mögött felrobbant egy nagy ablaksor, a gránátok gyorsan tönkretették a hármas üvegezést. Drake látta, ahogy a borotvaéles repesz egy halálos, megállíthatatlan hullámban felrobban, és szétáradt a szobákban. Minden felületbe beágyazott szilánkok. A belső válaszfalak és az irodai ablakok is betörtek vagy lelógnak. Drake az ajtókra szegezte a fegyvert.
  
  Lauren hangja: "Kettő, három, öt, nyolc, hét."
  
  Gyorsan beírta a felülbíráló kódot, majd átfutott rajta, majd a csapat többi tagja követte. Mindenhol testek voltak, amelyeket az alvógáz eszméletlenné tett.
  
  - Biztonságos, ha levesszük a maszkunkat? kérdezte.
  
  Hayden figyelte a levegő minőségét. "Nem ajánlom. Igen, most már világos, de aki bevezette a gázt, az újra megteheti."
  
  "A legrosszabbakkal" - tette hozzá Dahl.
  
  "A fenébe is".
  
  Drake tüzet nyitott, amikor álarcos alakokat látott belépni. Egyszerre öten, tehát valószínűleg oroszok voltak, kiszabadultak a golyóik alól, és nem törődtek azzal, hogy kit bántottak az úton. Drake ráütött egyet a mellényre, a többiek elmenekültek.
  
  "Úgy gondolom, bátran kijelenthetjük, hogy az orosz csapat nem áll kormányzati szankciók alatt. Egyetlen józan eszű kormány sem egyezne bele ebbe."
  
  Kinimaka kuncogott. - Itt oroszokról beszélünk, haver. Nehéz elmondani."
  
  - És ha azt gondolnák, hogy megúszhatják - mondta Kenzie. - Az izraeli is.
  
  Drake az asztal mögé menekült. Az irodák belső labirintusának kerülete körüli válaszfalak a legjobb esetben is gyengék voltak. Tovább kell mozogniuk.
  
  Intett Aliciának és Maynek, ahogy elhaladt mellette. - Lauren - mondta. - Tudjuk, hol vannak a biológiai fegyverek?
  
  "Még nem. De jönnek az információk."
  
  Drake grimaszt vágott. A gyilkos bürokraták valószínűleg összemérték az életek árát a bevételekkel. Hayden elnyomott mellette. - Menj mélyebbre - mondta. - Így lesz.
  
  Az oroszok a belügyi hivatalokra lőttek. A golyók átszakították az üvegszálas bőrt, amitől a panelek összeomlottak, és alumínium szegecsek repültek mindenhová. Drake nem emelte fel a fejét. Hayden előrekúszott.
  
  Drake a romok közé nézett. - Nem tudom rájuk nézni.
  
  Dahl más nézőpontból ült. "Meg tudom csinálni". Kilőtt; a férfi elesett, de Dahl komoran megrázta a fejét.
  
  "Mellény. Még mindig öt erős."
  
  Lauren befejezte a hívást. - Csak egy kis információ, emberek. A parancs, amely kiszabadította az alvó ügynököt, határozottan az épületből jött."
  
  - Értem - mondta Hayden. - Lauren, hol vannak a svédek?
  
  Csend, majd: "Abból, ahogy bejöttek, azt mondanám, hogy az épület másik oldaláról, egyenesen feléd tartva."
  
  - A fenébe, akkor előbb el kell érnünk a központi pontot. Feltéve, hogy ez az út le az alsóbb szintekre, Lauren?
  
  - Igen, de még nem tudjuk, hol vannak a biológiai fegyverek.
  
  - Ott lent van - mondta Hayden. - Hülyének kellene lenniük ahhoz, hogy máshol tárolják.
  
  Drake Dahl felé biccentett. "Jól vagy?"
  
  "Biztosan. De ahogy korábban mondta, egyetlen kormány sem engedélyezte volna ezt a támadást."
  
  - Most azt hiszi, hogy a svédek függetlenül cselekszenek?
  
  Dahl a homlokát ráncolta, de nem szólt semmit. Ekkor már minden lehetséges volt, és az új kinyilatkoztatás, hogy a Rend még mindig működik, modern infrastruktúrára frissítve, szintén kérdőjeleket tett az oldalon. Hány lépéssel járnak előttünk?
  
  És a negyedik? Ha az éhség nem ér utol, a halál fog!
  
  Drake felfordult. Kinimaka az iroda túlsó oldalára osont, és a külső falhoz préselte magát, majd Smith követte, ahogy a belső központ felé közeledtek. Hayden, Mai és Yorgi átmentek a közepén. Drake lövést lőtt a másik után, hogy a földre szorítsa az oroszokat. Kenzi pisztolyt szorongatott közöttük toporgott, de ennek ellenére komornak tűnt. Szegény lánynak hiányzott a katanája.
  
  Drake elérte a nyitott terű irodaterület végét. Hayden már ott volt, és körülnézett a nyitott téren, amely a liftparthoz vezetett, és a mögötte lévő másik nagy irodaterületen. Voltak ott valahol svédek.
  
  - Utálok rossz hírekkel szolgálni - mondta Lauren a fülükbe. "De az izraeliek is áttörést értek el. Ez egy háborús övezet. Átkozottul szerencsés vagy, hogy ott vagy. "
  
  Most Kensi visszatért. "Komolyan kétlem, hogy az izraeliek támogatnák a kormányt. De úgy gondolom, hogy ezek különleges erők. Nincs támogatásod?"
  
  "Úton vagyok. Egy csónak tele vele. Fogalmam sincs, hogyan várják ezek a csapatok, hogy később kijussanak ebből."
  
  - Ezt nem hiszed el - mondta Kensi. "Mindig van egy módja. Itt kell elkezdened az áldozatok biztonságát. Megadni nekik a szükséges segítséget."
  
  Hayden visszatért. "Sajnálom, ezzel még nem tudok egyetérteni. Nem tudjuk, mivel van dolgunk. Nem tudjuk, hogy a Rend ki tud-e bocsátani valami halálosabbat."
  
  - Ez nem ok arra, hogy kiszabadítsuk őket?
  
  - A Rend azt akarhatja, hogy ezt tegyük. Nyisd ki az ajtókat."
  
  - Mmm, haver - mondta Alicia. - Valami idióta már kinyitotta az ablakokat.
  
  Hayden elgondolkodott. - A fenébe, igazad van, de ez csak ront a helyzeten. Mi van, ha a Rend trükkje az, hogy valami halálos dolgot engedjen el Dallasban?
  
  Drake dühös pillantást vetett a liftekre. - Tudnunk kell, hol van az a kibaszott biofegyver.
  
  A lövedékek felrobbantak az orosz köteléken, és különféle panelekből készült "papirmasé" lett. Az írószerek a levegőbe repültek: egy ceruzakészlet, egy telefon, egy egész köteg papír.
  
  A csapat leszállt.
  
  Lauren hangját alig lehetett hallani. - Negyedik alszint, 7-es laboratórium. Ott van. Siess!"
  
  
  HUSZONKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  A SPEAR csapat egy sor liftet használ pajzsként a svédek ellen, és folyamatosan tüzet tartott az oroszokra, miközben az acélajtók felé száguldottak. Haydent és Jorgit elengedték, míg Kinimaka és Smith a svédekre vigyázott, a csapat többi tagja pedig az oroszokra koncentrált.
  
  Hayden megnyomta az SL4 feliratú gombot.
  
  Ha a liftek megszólaltak, a hang elveszett az erős lövöldözés miatt. Drake lebukott, de az ellenségnek így is sikerült viszonoznia a tüzet és előre kúszni, asztalról asztalra járva, és erősebb tárgyakkal fedezéket húzott mögöttük. Még akkor is elesett egy ember golyóval a fejében. Egy másik felsikoltott fájdalmában, ahogy szárnyas volt, egy másikat pedig lábon lőttek. Ennek ellenére jöttek.
  
  Fények villantak fel a fémajtók felett, majd kinyíltak. Hayden beugrott, és a csapat többi tagja követte. Nehéz volt nekik, de átvészelték.
  
  Drake Dahl-hez, a köztük lévő hongkongihoz szorult.
  
  Alicia a hátára támasztotta az állát. "Ki a fene van mögöttem? Kóbor ujjakkal?
  
  "Én vagyok". Kenzi felnyögött, ahogy a szűk hely beszorította őket, nem hagyva mozgásteret, ahogy felgyorsult a negyedik szintre. "De a kezem a nyakam körül van. Meglepő módon az ujjaim is ott vannak." A lány intett nekik.
  
  Alicia mozgást érzett. - Nos, valaki a seggembe szúrt valamit. És ez nem banán."
  
  - Ó, biztosan én vagyok - mondta Yorgi. - Nos, ez az én fegyverem.
  
  Alicia felvonta a szemöldökét. - A fegyvered, igaz?
  
  "A fegyverem. A fegyverem, erre gondolok."
  
  - Teljesen fel van töltve?
  
  - Alicia... - figyelmeztette Drake.
  
  - Mmm, igen, ennek így kell lennie.
  
  - Akkor jobb, ha nem mozdulok. Nem akarjuk, hogy most egy ilyen szűk helyen működjön, ugye?
  
  Szerencsére, amikor Kensi úgy nézett ki, mint aki szúrós választ akar adni, a lift megállt, és érkezési hangot hallatott. Az ajtók kinyíltak, és a csapat gyakorlatilag kizuhant a folyosóra. Drake a falakat pásztázta, keresve egy jelet. Természetesen nem volt ott semmi.
  
  "Hol van a 7-es labor?"
  
  - Forduljon jobbra, a harmadik ajtó mellett - mondta Lauren.
  
  "Tökéletes".
  
  Dahl még mindig óvatosan, de magabiztosan haladt előre. A fenyegetés jóval nagyobb volt, de Drake egy pillanatra sem felejtette el, hogy miért vannak itt. Az utolsó ítélet rendje. Mit terveznek még?
  
  Yorgi levegő után kapkodva levette a maszkját. Kensi csatlakozott, megszegve a szabályokat, majd Smith követte a példáját, és üres pillantást vetett Haydenre, aki tehetetlenül feltárta a karját.
  
  - Lázadók - mondta Dahl, és tovább sétált.
  
  - Azt mondanám, szélhámosok - mondta Kenzi. "Jobban hangzik."
  
  Mellette állt.
  
  - Ha nem lennék olyan jól fegyelmezett, rohadtul csatlakoznék hozzád.
  
  "Ne aggódj. Dolgozhatunk ezen."
  
  Drake hátba lökte. - Ugye tudod, hogy magániskolába járt, Kenz? Soha nem fogod megtörni."
  
  "A Moszadnak megvannak a maga módszerei."
  
  Dahl a válla fölött nézett. "Ketten kussolnátok? Próbálok koncentrálni."
  
  "Látod mire gondolok?" Drake mondta.
  
  - Mire koncentrálj? - kérdezte Alicia. - Egytől négyig?
  
  - Itt vagyunk - mondta Dahl. "7-es laboratórium".
  
  "Te mindent magad számolsz ki, Torsti? Várj, azt hiszem, van valahol egy matricám."
  
  Hayden előrenyomult. "Alakulás, emberek. Visszanéz. Ügyeljen a liftekre mindkét oldalon. Laurenre van szükségem telefonon, hogy csatlakoztasson a biofegyverhez, és szükségem van a laborra a biztonság kedvéért. Szerinted meg tudod csinálni?"
  
  Szünet nélkül szétszéledtek és elfoglalták pozícióikat. Drake-nek és Haydennek egyedül kellett belépnie a laboratóriumba. Először a külső irodába léptek be, amely tele volt készletekkel, minden elérhető felületet mindenféle szerszám borított. Drake-nek fogalma sem volt, mik ezek, de életerősnek és drágának tűntek.
  
  Az üvegfal mögött egy belső, biztonságos szoba volt.
  
  - Lauren - mondta. "A 7-es laboratórium két helyiségből áll. Külső és belső. A belseje valószínűleg egy vegyi vezérlőterem, amelyet le lehet zárni és el lehet engedni."
  
  Semmi. A kommunikáció megszakadt.
  
  Drake Haydenre meredt. "Mi a-"
  
  - Elnézést, Matt. Hayden. A laboratóriumok mindig frekvenciaárnyékoltak, így a jelek nem tudnak be- és kimenni. A 7-es labor más szinten van, mint a létesítmény többi része, és eltartott egy ideig, amíg kikapcsoltuk a kiegészítő biztonságot."
  
  - Ne aggódj - mondta Hayden. "Hová menjen?"
  
  "Belső szoba. Legyen ott egy üvegszekrény. Látod ezt?"
  
  Drake a nagy üvegfalhoz sétált. "Igen. Közvetlenül a túlsó sarokban."
  
  "A biológiai fegyverek nyilvánvalóan nem fegyverszerűek. Körülbelül kávésüveg nagyságú kannában kell tárolni. A PD777 kóddal azonosítható. Megvan?"
  
  "Értve". Odament az ajtókód panelhez, és beütötte a felülírási kódot. "Semmi". Sóhajtott. - Lehet ennek a szobának más kódja?
  
  "Hadd találjam ki. A probléma az, hogy az összes főnök, technikus és laboráns ott alszik veled."
  
  "Nem beszélve az oroszokról, a svédekről és az izraeliekről. Siess".
  
  Drake hallgatta, ahogy Hayden a csapattal tanácskozott. Minden csendes volt, hátborzongatóan. Smith ekkor morogta a kommán keresztül.
  
  "Mozgás a keleti lépcsőn. Itt jönnek!"
  
  "Mozgást észleltem a nyugati oldalon" - jelentette May. "Siess".
  
  - Tartsa azokat a lifteket - mondta Hayden. - Hamarosan szükségünk lesz rájuk.
  
  Drake arra gondolt, hogy átlövi az üvegen. Kétségtelen, hogy golyóálló és potenciálisan veszélyes lenne. A külső helyiségben üvegszekrények is voltak, tele kémcsövekkel és kannákkal, amelyekben tetszőleges számú méreg lehetett.
  
  Lauren új kódot kiáltott. Drake megütötte. Az ajtó kitárult. A szoba túlsó végébe szaladt, kinyitotta a szekrényt, és keresni kezdte a kannát. Hayden lemaradt. A hátukat eltakarva minden csapattag szem előtt tartja a következőt.
  
  Drake tartályról tartályra ment keresztül. Mindegyiken fekete, vastag betűk és számok lenyomata volt, és ezek nem voltak rendben. Eltelt egy perc. Smith tüzet nyitott a lépcsőn, és May néhány másodperccel később ugyanezt tette. Megtámadták őket, és azért imádkoztak, hogy senki ne legyen elég idióta ahhoz, hogy gránátot küldjön a harcba.
  
  - Értettem!
  
  Felemelte a konténert, beletelt egy fél másodpercbe, amíg eszébe jutott, hogy egy biológiai fegyver van benne, amely legalább Amerikát elpusztíthatja, és a hóna alá tette. "Ideje menni".
  
  Együtt, összehangoltan elkezdtek visszavonulni. May és Smith letakarták a lépcsőt, amíg Drake és Hayden a folyosóra nem értek, majd Yorgi és Dal letakarták őket. May és Smith gyorsan visszavonult, ahogy Alicia megnyomta a lift gombját.
  
  Az ajtók azonnal kitárultak.
  
  - Gyorsabban! - kiáltotta Mai, és gyorsan megjelent a sarkon. - Néhány másodperccel mögöttem vannak.
  
  A lány viszonozta a tüzet, és a földhöz szorította őket.
  
  Smith más utat választott, most Dahl takarta, mindkét férfi az ajtók felé vonult vissza.
  
  Aztán elkezdtek megszólalni a riasztók, erős kürtszerű üvöltés, ami betöltötte a füleket, és túlpörgette az érzékeket.
  
  "Mi a fene ez?" - sikoltotta Drake.
  
  "Nem. Óh ne!" Lauren visszasikoltott. "Tűnj el onnan. Menj onnan most! Csak kiadtak valamit a rendszerbe." Elhallgatott. - Istenem... ez szarin.
  
  Már ömlött a folyosó tetején lévő szellőzőnyílásokon és a lift oldalsó szellőzőin.
  
  
  HARMINCADIK FEJEZET
  
  
  Drake elnyomta a félelem kezdeti hullámát a Sarin név említésekor. Tudta, hogy halálos. Tudtam, hogy tömegpusztító fegyvernek számít. Tudta, hogy Smith, Yorgi és Kenzi levették a maszkjukat.
  
  És látta, hogy színtelen, szagtalan folyadék szivárog a szellőzőnyílásokon.
  
  "Soha nem kételkedtem abban, hogy itt tárolták a szarint." Hayden megtámadta Yorgit. - De ez... - Megragadta a maszkját.
  
  Drake tudta, hogy szinte mindent lehet manipulálni, megtervezni vagy akár újra elképzelni. Az egyetlen korlát a képzelet volt. A folyékony idegméreg végtelenül rugalmas volt. Most minden erejével Kenzihez rohant, de látta, hogy Alicia és May már ott vannak. Az izraeli nő maszkot viselt, de a szeme már csukva volt, teste pedig ernyedt volt.
  
  A szarin az adagtól függően egy-tíz perc alatt képes megölni.
  
  - Nem - mondta Drake. "Nem nem nem".
  
  Smith már eszméletlenül csúszott le a lift oldalán, mire Dahlnak sikerült teljesen az arcára húznia a maszkot.
  
  A lift felrohant, vissza az első emeletre.
  
  "Mit tehetünk?" - kiáltotta Hayden a kommunikátoron. - Mennyi idejük van?
  
  "WHO?" Lauren természetesen válaszolt. - Ki sérült meg?
  
  "Csak keress egy rohadt laborpatkányt vagy egy orvost, és mondd meg nekünk, mit tegyünk!"
  
  Kinimaka a vállára emelte Smitht, amikor az ajtók kitárultak. Drake látta, hogy hamarosan kifogy, aztán először rohant be, tudván, hogy a hawaii valószínűleg megfeledkezett a várakozó svédekről, oroszokról és izraeliekről. Azonnal látta, hogy a magas szintű szellőzőnyílásokon halvány gőz szivárog. A szíve összeszorult. - Itt is kiadták.
  
  - Az egész komplexum - mondta Lauren. - Van itt egy labortechnikusom.
  
  - Nincs szükségem rá - lehelte Kinimaka. "Atropinra van szükségünk. Hol van ez az átkozott atropin?
  
  Új hang szólalt meg a vonalban. "Hány ember fertőződött meg? És milyen szinten?"
  
  Drake végigpásztázta a területet, és fedezékért futott, célozva a fegyverét. Alicia támogatta. Az előrehaladás megállásra késztette őket.
  
  - A pokolba ezzel! Hayden sírt. "Három a sajátunk és több tucat ember van már eszméletlenül a laboratóriumban. Ide kell jönnöd az ellenszerrel, és most meg kell tenned!
  
  - A sarin halálos - mondta a férfi. "De eltarthat egy óráig, hogy megöljön. Jó úton haladunk, higgyétek el. Készen álltunk erre. Mondja, az áldozatoknak nehéz légzésük?
  
  Drake hátranézett. Hayden eltartott egy pillanatig, hogy ellenőrizze. - Igen - mondta gombóccal a torkában. "Igen, ez az".
  
  Drake nézte, amint Dal Kenzihez lép, finoman elhúzza Aliciától, és a karjába öleli. Egyenesen Kinimakára bámult. Senki más. Sehol máshol. A világ eltűnt, és csak egy dolog maradt a svéd lelkiismeretén.
  
  "Mano. Mit tehetünk?"
  
  A nagydarab hawaii felhorkant. "Atropin és az automatikus befecskendező."
  
  A hang azonnal válaszolt. "Minden emeleten találhatók orvosi öböl. Minden rekesz több ellenszert tartalmaz, és ezek egyike az atropin. Ott is találsz automata befecskendezőket. Csak dugja be a combizomba."
  
  "Tudom mit kell tennem!"
  
  Drake megvárta, amíg a technikus megmondja Kinimakának, merre menjen, aztán ő ment először. Tilos settenkedni, kikerülni az asztalokat; Ezúttal a fejükre álltak, támogatták elesett barátaikat, és kihívtak minden szélhámos nemzetet, aki elég ostoba volt ahhoz, hogy felvegye őket. A padló még tele volt testekkel, csak most ezek az alvó testek összegömbölyödtek, fájdalom gyötörte, néhányan már remegtek.
  
  A bejárati ajtók tönkrementek. Maszkos és öltönyös férfiak rohantak be.
  
  Drake félrerúgta a székét, majd észrevette a szoba egyik sarkában lévő orvosi kabint. Futott. Jobbra a kevlárba öltözött orosz holtteste feküdt, akire rálőttek. Még kettő feküdt mellette; összerándultak és meghaltak. Sarin is keményen megütötte őket. A vegyi kibocsátás gyakorlatilag megállította a csatát, és a SPIR-nek még mindig volt biológiai fegyvere.
  
  Hayden fegyver nélkül rohant előre, és kinyitotta az orvosi kabin ajtaját. Bent, előttük egy tucat ampulla állt fényes folyadékkal. Egyértelműen megjelölték őket, és Kinimaka az atropinra kiáltott; Mai kihúzta az automatikus befecskendezőt, és megtöltötte. Kinimaka néhány másodperccel azelőtt Smith arcába szúrt egy tűt, hogy Dal ugyanezt tette Kenzie-vel. Alicia és Mai elbántak Yorgival, majd a csapat kimerülten, zsibbadtan görnyedt, megijedt, hogy a remény, ami eltöltötte a szívüket, most olyan kétségbeesettnek tűnt.
  
  Teltek a percek. Drake Kinimaka felé fordult. - Mi folyik most?
  
  "Nos, az atropin gátolja a szarin hatását. Meg kell fordulniuk."
  
  - Vigyázzon a mellékhatásokra - mondta a technikus. - Alapvetően hallucinációk. De szédülés, hányinger, homályos látás..."
  
  - Ne aggódj - mondta Alicia. "Nincs rosszabb, mint egy kocsmai ebéd a SPEAR csapat számára."
  
  "Száraz száj. Fokozott pulzusszám..."
  
  "Igen."
  
  Eltelt még néhány perc, és Drake tehetetlenül Yorga arcát bámulta, és másodpercenként százszor kívánta, hogy legalább egy csepp élet visszatérjen hozzá. Hayden megkérdezte a technikust, hogy eltávolíthatnák-e a szarint a rendszerből, és megengedhetik-e mindenkinek, hogy levegye a maszkját, de a helyzetet aligha sikerült ellenőrizni. Aki kiadta a szarint, még lehetnek más tervei.
  
  - Most is benne vagyunk a rendszerben - biztosította őket Lauren. "Az FBI több magas szintű informatikust vett őrizetbe, akik már egy ideje ástak az ügyben."
  
  - Van valami hír más különleges alakulatokról? - kérdezte Hayden.
  
  "Szerintünk igen. Csak megerősítést kapok. Ott egy kicsit zavaros az egész."
  
  Drake megveregette Yorgi arcát a maszkjától jobbra. "Mesélj róla".
  
  Az orosz kissé megmozdult, és felemelte a kezét. Szemei kipattantak, és üres tekintettel meredt Drake-re. Köhögött, és megpróbálta levenni a maszkját, de Drake a helyén tartotta. Atropinnal vagy anélkül, a legjobb, ha semmit sem bízunk a véletlenre. Smith is küzdött, majd Kenzie; Dahl hosszú, hallhatóan megkönnyebbülten sóhajtott. A csapat megragadta az alkalmat, hogy rövid, gyenge mosolyt váltson.
  
  - Emeljük fel őket a levegőbe - mondta Hayden. - Mára végeztünk.
  
  Lauren újra felvette a kapcsolatot. "Minden rendben velük? Mindegyikük?" Még mindig nem tudta, ki fertőződött meg.
  
  - Eddig minden rendben, szerelmem - mondta Drake. - Bár jó lenne, ha egy orvos megvizsgálná őket.
  
  - Van itt egy tucatnyi belőlük.
  
  - Most hozzád megyek - mondta Hayden.
  
  A csapat újra összeállt, és segítettek egymásnak kijutni az ajtón. Hayden a mellkasához szorította a biofegyvert, még most sem volt biztos benne, hogy kiben bízhat. A kommunikáción keresztül kérdést tett fel Laurennek.
  
  - Biztonságba kell vinni Dallasba - mondta Lauren. "Itt vannak a részletek. Várnak rád."
  
  Hayden a maszkja mögött fáradt szemekkel meredt Drake-re.
  
  Sose ér véget.
  
  Drake pontosan tudta, mire gondol. Mire kiértek az ügyeletre, levették a maszkjukat, és megtalálták Laurent, kezdték kicsit kipihentebbnek érezni magukat. Drake élvezte, hogy forró kávét hoztak neki, Alicia pedig egy üveg vizet kért. Mai elvette tőle a poharat, kortyolt egyet, majd meghívta, hogy igyon egyet a használt üvegből.
  
  Kenzi kinyújtotta a kezét, elvette Maytől, és felsóhajtott. - Miért látlak négyen?
  
  Alicia visszaadta a vizet. "Szóval még él? Hé, ez hármasnak számít?
  
  Drake figyelte. "Tudsz valamit? Tudni fogom, mikor jön el az idő, hogy felhagyjam ezzel a munkával, amikor abbahagyjátok egymás feldühítését. Ekkor megyek nyugdíjba."
  
  Lauren egy pillanatra eltávolodott Smithtől, amikor információözön érte a központi kommunikációs rendszert. Ez magában foglalja a kellemetlen washingtoni fickó kommunikációját, a dallasi helyi műveletet és kisebb mértékben a védelmi minisztert.
  
  Kezével intett a csoportnak, hogy hallgassák meg, mielőtt eszébe jutott, hogy használhatja a kapcsolatot. "Hé, nos, szia. Adok egy dallasi címet, és már indulnia is kell. Minél tovább maradnak ezek a biológiai fegyverek a vadonban, annál nagyobb a veszély. Most van egy kis pontosításunk. Úgy tűnik, hogy az eredeti nyugtató, amelyet szinte mindenkire, aki a laborban dolgozott, hatással volt, redundáns kódon keresztül aktiválódott, amint kinyitotta Geronimo koporsóját. Úgy tűnik, azt gondolják, hogy a kultusz még mindig nem létezik, de legalább egy ember még mindig nekik dolgozik. Sarint is ugyanaz a kód aktiválta, és kétségtelenül ugyanaz a személy. Bennfentes? Lehet. De ne felejtsük el, hogy el kellett távolítanunk a laboratórium védőernyőit, hogy a jel bejusson."
  
  - Gondoskodnia kell arról, hogy az emberek ne menjenek el, mielőtt az alvóügynök elvégzi a dolgát - mondta Hayden.
  
  "Rajta. De ez még nem minden. A holttesteket megszámolták." Nagy levegőt vett. "A laboratóriumi személyzet és az ártatlan civilek jó munkát végeztek. Úgy tűnik, mindegyik reagál az atropinra. Feltételezik, hogy mivel a földön aludtak, csak gyenge adagokat kaptak, és gyorsan jött a segítség. Az azonosítással most nincs gond, de mivel ismertük az oroszok és a svédek álláspontját, fel kell tételeznünk, hogy igazunk van. Három orosz meghalt, kettő eltűnt. Két svéd meghalt, egy eltűnt. És három izraeli meghalt, kettő pedig eltűnt."
  
  - Nem kaptak atropint? - kérdezte Dahl aggódva.
  
  "Természetesen megtették, de a civilek után. És ez valóban agresszívebben érte őket."
  
  Smith, Yorgi és Kenzi ekkor már talpon voltak, kipihentnek tűntek és cselekvésre vágytak. Drake azon töprengett, hogy ez lehet-e az egyik fent említett mellékhatás.
  
  - Yorgi - mondta. - Nézz Alicia-ra. Mit látsz?"
  
  Az orosz elvigyorodott. - Fagylalt és csípős chili?
  
  Drake elvigyorodott. "Ő rendben van".
  
  Alicia mélyen összeráncolta a homlokát. "Mi a fenét jelent ez. Jógi? Jógi? Gyerünk, haver. Tudod, hogy szeretlek, de ha nem öntöd ki a babot, meg kell öljelek."
  
  Drake a várakozó autók felé húzta. - Szép volt szerelmem, most bebizonyítottad az álláspontját.
  
  
  HARMINCEGYEDIK FEJEZET
  
  
  A sebesség volt a választásuk, a megmentőjük, az istenük, és a legjobb módja annak, hogy életben maradjanak.
  
  Nem voltak illúzióik azzal kapcsolatban, hogy mi várhat rájuk Dallasba vezető úton. Nem számított, hány rendőr segédkezett; nem számít, hány FBI terepjáró és SWAT furgon szegélyezte az útvonalat, az emberek, akikkel szembesültek, a világ legjobbjai közé tartoztak, és megtalálják a kiutat.
  
  Attól függően, hogy valójában kinek dolgoztak.
  
  Drake meglátta a járműveket, amelyeket a Dallast átvezető rövid útra kaptak - két, kormány által kiadott négykerék-meghajtású járművet -, és lenyomta a féket.
  
  - Ez tényleg nem fog menni.
  
  Eszébe jutott a parkoló és annak tartalma, és a kijárathoz közeli parkolóhely felé biccentett.
  
  "Fognak".
  
  Lauren egyetértését fejezte ki. - Megkérem az FBI-t, hogy vizsgálja meg ezt.
  
  "Gyors". Drake már ebbe az irányba tartott. "Minden? Töltsd fel a fenébe. Hamarosan minden lőszerre szükségünk lesz."
  
  Haydennel a közepén rohantak az autók felé, egy fekete lopakodó színű Dodge Challengerrel és egy világoskék Mustanggal, két fehér csíkkal a motorháztetőn. Dahl módosította a Mustangot, ami nagyszerű volt, mert Drake a Challengert akarta. Rendőrautók csikorogtak, és arra készültek, hogy megtisztítsák a Dallas belvárosán átvezető utat. A helikopter a közelben lebegett, és arra figyelmeztetett, hogy nagy valószínűséggel a SWAT-csapatok lelövik. Mindkét autó elég új volt ahhoz, hogy feltörjék - az FBI-nak nem volt szüksége a kulcsokra.
  
  Drake bemászott Yorgival, aki elfoglalta az utasülést, Haydennel, Aliciával és Mayjel. Boldogan mosolyogva beindította a motort.
  
  - Ez az a hang - mondta -, amiért reggel hat előtt kikelnék az ágyból.
  
  Alicia figyelmen kívül hagyta. Megszokta a gyerekességét, és ezt mindenkivel tudatta.
  
  Drake beindította a motort. Dahl elindította mellette a Mustangot, és a két férfi vigyorgott két ablaksoron keresztül, végre együtt.
  
  Hayden megkocogtatta a kannát az ülése támláján. "Biológiai fegyverek".
  
  "Mmm, igen. Bírság."
  
  Lenyomta magát a padlóra, elfordította a kormányt és bekormányozta az autót a parkoló szűk terébe, és a kijárathoz rohant. Az autó felpattant az egyenetlen útburkolaton, az első emelés és a hátsó kaparás. Szikrák szálltak.
  
  Drake mögött Dahl látta, hogy szikrák villannak a szélvédőjén, és egy pillanatra tűzbe borították. Nyilván nem volt boldog.
  
  - Keenell, Drake. Próbáltál ebbe belemenni?"
  
  - Csak vezessen - válaszolta Hayden. - A biztonságos épület mindössze kilenc percre van.
  
  - Igen, talán a versenypályán - mondta Smith. "De ez Dallas, és ők ketten nem versenyzők."
  
  - Lőni akarsz, Lancelot? Drake felsóhajtott. - Mássz át ezen a svéden, és vidd el.
  
  "Nem számít".
  
  "Te mérges vagy?" Alicia csatlakozott. - Természetesen nem, Lancelot.
  
  - Megtehetjük... - próbálkozott újra Hayden.
  
  Lauren hangja elnyomta a sajátját. - Az ellenség közeledik - mondta, majd -, ne lőj le, Lancelot.
  
  Drake a kormányzás finomhangolásával és az út mindkét sávjának használatával megakadályozta a jelentős túlkormányzottságot. Egy rendőrautó állt előtte, megakadályozva, hogy a többi sofőr keresztezze az útját. A Challengerek elszáguldottak a kereszteződés mellett, amelyet most sokemeletes épületek vesznek körül. A Mustang fél másodperccel később elszáguldott, és kis híján elkerülte a Dodge hátsó sárvédőjét. Drake belenézett a visszapillantó tükörbe, és csak Dahl összeszorított fogait látta.
  
  - Most már tudom, milyen, ha egy cápa üldöz.
  
  Valahol előtte volt az oroszokból, svédekből és izraeliekből álló kontingens, akiknek egyetlen kötelessége volt: olyan biológiai fegyvert szerezni, amelyet kifejezetten Amerika élelmiszerellátásának megsemmisítésére terveztek.
  
  - Miért nem pusztítjuk el? - mondta Kinimaka, miközben a kapaszkodóba kapaszkodott.
  
  "Jó kérdés" - jegyezte meg Dahl.
  
  - Az - mondta Lauren. "De most azt mondták nekem, hogy vannak protokollok. Eljárások. Csináld rosszul, és megölheted magad és számtalan embert."
  
  Drake leengedte a gázt, amikor egy éles kanyar jelent meg előtte. A rendőrök ismét lezárták az összes többi útvonalat, ő pedig kecsesen manőverezte az autót a sarkon, ledobta a gumikat, és átszáguldott a piros lámpán. Dahl néhány méterrel mögötte volt. A gyalogosok bámultak és gesztikulálva sorakoztak az utcákon, de a rendőrök megafonnal visszatartották őket. Drake mindig is tisztában volt vele, hogy egyesek esetleg nem hallgatnak rá.
  
  - A zsaruk nem tudják kezelni ezt az egészet - mondta Hayden. "Lassítsatok, srácok. Öt percünk maradt."
  
  Ebben a pillanatban egy kisteherautó kirepült az egyik mellékutcából, és majdnem elütött egy önfeledt rendőrt. Befordult az útjukba, majd utolérte őket. Yorgi már letekerte az ablakot, Mai pedig hátulról törte ki az üveget.
  
  A kisteherautó, egy ezüst F-150-es, közeledve tartotta a lépést. A volán mögött vigyorgó arc bámult rájuk, és kétszer annyira figyelte őket, mint az utat. Yorgi hátradőlt a székében.
  
  "Ó, nem, nem, nem. Ez nem jó. Ismerem. Ismerem. "
  
  Drake gyorsan rápillantott. - Véleményem szerint úgy néz ki, mint egy orosz súlyemelő.
  
  - Az olimpián volt - mondta Yorgi. "Ez még azelőtt történt, hogy katonai titkos bérgyilkos lett, az egyik legjobb, aki valaha is kijött Oroszországból. Ő Olga."
  
  Drake lelassított, amikor gyalogoscsoport lépett ki a száguldó autók elé, többségükben a mobiltelefonjukat tartották néhány centire a szemüktől.
  
  - Olga?
  
  - Igen, Olga. Ő egy legenda. Soha nem hallottál róla?
  
  "Nem ebben az összefüggésben. Nem".
  
  Az ezüst F-150 élesen megfordult, és nekiütközött a Challenger oldalának. A kóborló csordától megszabadulva Drake ismét a gázra lépett, és előrelendült, a Challenger pedig kielégítő üvöltéssel válaszolt. Olga újabb fordulatot vett, a hátsó háromnegyed szárnyat célozta meg, de több centivel elhibázta. F-150-je átment a másik oldalra, közvetlenül Drake és Dahl között. A svéd maga mögé manőverezte Mustangját.
  
  "Nem tudom döngölni" - mondta. "Túl kockázatos."
  
  - Nem lőhetem le - mondta Mai. "Ugyanaz a probléma".
  
  - Hogyan várja a szökést? Kinimaka elgondolkodott.
  
  "Olga legyőzhetetlen" - biztosította őket Yorgi. - És soha nem vall kudarcot.
  
  - Ez nagyszerű neki - mondta Alicia. - Talán ti ketten elbújhatnának egy matrac alá.
  
  Három autó száguldott előre, a többi jármű nagyrészt eltorlaszolt, a gyalogosokat pedig a rendőri szirénák folyamatos jajgatása figyelmeztette. Drake követte Hayden utasításait, miközben Hayden a hordozható műholdvevő képernyőjére ragasztva ült.
  
  Drake hosszú egyenest látott maga előtt.
  
  - Maradj velem, Dal - mondta. - Nyomd a szukát a sarokba.
  
  Gyorsított, az út közepén tartott. A kóbor jármű valóban kifelé kezdett egy mellékutcából, de elakadt, amikor a sofőr látta, hogy az üldözés közeledik. Drake lenyomva tartotta a kalapácsot, és Olgát és Dahlt figyelte a háta mögött. Felbőgtek a motorok, és zúgni kezdtek a gumik. Üveg kirakatok és irodaházak villantak be, mint a ködben. A gyalogosok kiugrottak az úttestre fotózni. A rendőrautó csatlakozott az üldözéshez, Olga mellett húzódott, így Drake-nek most két autó volt a hátuljában.
  
  - Három perc - mondta Hayden.
  
  - Vegye elő a fegyvert, emberek - mondta Alicia.
  
  - Reméljük, hogy az orosz kurva nem tűnik el csendben - mondta Kenzie.
  
  Yorgi nagyot nyelt Drake mellett.
  
  Aztán előre, a legfurcsább és legfélelmetesebb dolog történt. Az alakok az út közepére futottak, féltérdre borultak és tüzet nyitottak.
  
  A golyók áthasították a Challenger elülső részét, fémnek csapódtak, és csavarokat ütöttek át. Szikrák szálltak a levegőbe. Drake teljesen egyenesen vezette az autót.
  
  - Üss a kibaszott fedélzetre! - kiáltotta.
  
  Még több felvétel. A rendőrök a járdáról lerohantak, hogy megpróbálják megállítani a lövöldözőket. A civilek fedezékért kacsáztak. A SWAT-csapat fedezéket hagyva futott a rendőrökkel, fegyvereket célozva, de nem használtak, mert valószínű, hogy eltalálják az út másik oldalán lévő embereket.
  
  Drake szélvédője felrobbant, szilánkok hullottak a kabátjára, a vállára és a térdére. A golyó a fülétől jobbra néhány centiméterre találta el a fejtámlát. A yorkshire-i várt még két másodpercet, hagyta, hogy a lövészek ismét sorba álljanak, majd nagy erővel elterelte a Challengert.
  
  Olga F-150-esét a tűzvonalban hagyva.
  
  A nő elcsavarta a saját kormánykerekét, és a rendőrt a jobb oldalon találta el, de a golyók így is eltaláltak. A mellette ülő férfi hirtelen elernyedt; piros öntötte el az autó belsejét. Egy másik orosz meghalt, és már csak egy maradt.
  
  Dahl hirtelen a közvetlen tűzvonalban találta magát.
  
  De addigra a lövöldözők a közeledő zsarukra és a SWAT-ra összpontosítottak, közülük csak ketten fordultak meg és nyitottak fedőtüzet, készülve a menekülésre. Drake látta a tömeget áthatoló golyókat, látta, hogy ezek az emberek - feltehetően izraeliek - milyen megvetéssel bántak a civilekkel.
  
  - A pokolba mindenbe - mondta. - Ezt nem fogják elviselni.
  
  "Gácsér!" - figyelmeztette Hayden. "Két perc".
  
  Mai megfogta a vállát. - Ezt meg kell tenni.
  
  Drake rálépett a gázpedálra, és lenyelte a földet az autó és a menekülő fegyveresek között. Yorgi kihajolt az egyik ablakon, Mai pedig a másikon. Fegyvereiket célozva három-három lövést adtak le a halott egyenes utcán, más áldozatok esélye nélkül, és ledobták a menekülő embereket.
  
  Drake élesen megfordult, elkerülve lezuhanó testüket.
  
  - Köcsögök.
  
  A visszapillantó tükörben a zsaruk elfogták őket. Aztán Olga és Dal visszatértek, és olyan keményen száguldottak, ahogy csak tudtak, és száguldottak egymással az út közepén. Olga autóját vér borította, a szélvédő hiányzott, a sárvédők, az oldalak és a fényszórók eltörtek, az egyik gumiról pedig leesett a gumi. De mégis eljött, kérlelhetetlenül, akár egy hurrikán.
  
  - Kilencven másodperc - olvasta fel Hayden hangosan.
  
  "Ahol?" - Megkérdeztem. - kérdezte Drake.
  
  Kiáltotta a címet. - Forduljon élesen jobbra, majd balra, és az épület közvetlenül előtted van, elzárva az utat.
  
  - Más hangon - szólt közbe Lauren. "Az izraeliek elhagyták a csatát. És faj."
  
  - Jogosulatlanul - mondta Kensi. "Ahogy gondoltam. Ez soha nem történt volna meg, ha kormányunk részt vett volna benne."
  
  Dahl nem vette le a tekintetét az útról. - Meglep, ami tőled származik.
  
  "Nem szabadna. Nem azt mondom, hogy nem cselekszenek, gyilkolnak és megnyomorítanak idegen földön. Barátságos terület. Én azt mondom, hogy ezt nem tennék ilyen nyíltan."
  
  - Ó, ennek több értelme van.
  
  Drake lelassított, benyomta a féket, és élesen jobbra fordította az üvöltő Challengert. Majdnem elérte a túlsó járdaszegélyt, bekapcsolta a motort, és hallotta, hogy a gumiabroncsok csikorognak tapadást keresve. Az utolsó pillanatban elkapták és kiköpték a kavicsot, és segítettek előre tolni az autót. A remény az volt, hogy Dahl meg tudja lökni Olga védőjét, amikor fordult, de az orosz túl okos volt, meggondolatlanul kivágta a szögletet, és megszerezte a vezetést. A szemetes edény magasan mögé pattant, elejére ütközve.
  
  - Harminc másodperc - mondta Hayden.
  
  Aztán minden a pokolba fordult.
  
  
  Harminckettedik FEJEZET
  
  
  Olga mindent kockára tett, és gyorsan közeledett a Challenger csomagtartójához.
  
  Drake látta, hogy a bal kanyar gyorsan közeledik, és felkészült arra, hogy megfordítsa az autót.
  
  Mindvégig agya mélyén az aggodalom kísértette, hogy az utolsó megmaradt svéd valahol odakint van. De soha nem jelent meg.
  
  Még mindig.
  
  A katona kiugrott az üzletből, egy baljós kinézetű géppisztolyt tartott fegyverrel, véres arccal, amelyet a fájdalom fintora torzított el. Fájdalmai voltak, de a küldetésben maradt. Újabb jogosulatlan támadás. Egy másik harmadik fél különleges erőket használ.
  
  Drake azonnal reagált. Milyen lehetőségek voltak? Úgy tűnt, ha veszélyesen a bal szélre mozog, és megpróbálja tökéletesen beilleszteni a Challengert az új szűk utcába, a hátsó végét a támadó svédbe dobhatja. Ez volt az egyetlen játék, és nem vette figyelembe, hogy a férfi halálos fegyvert birtokolt.
  
  Hayden és Yorgi a kocsi másik oldalán ültek. A svéd úgy nézett ki, mintha az egész autót bepermetezné, miközben oldalra siklott. Az ujja megfeszült. Drake a kormánykerékkel küszködött, szorosan tartotta, jobb lábával éppen a megfelelő sebességgel nyomta a gázt.
  
  A svéd szinte üresen nyitott tüzet - néhány másodperccel azelőtt, hogy az autó farkának el kellett volna találnia.
  
  És akkor az egész világ megbolondult, felfordult, amikor Olga teljes erejéből nekiütközött a sodródó Challengernek. Egy cseppet sem lassított. Az autójával nekicsapódott a Dodge oldalának, amitől az megpördült, összezúzva a svédet, a holttestét pedig az út felére küldte. Drake megragadta a kormányt, nem látta egyenesen, ahogy az autó forog; két kanyart, majd egy magas járdaszegélynek ütközött és felborult.
  
  A tetőre zuhant, még mindig csúszott és kaparászott a betonon, mígnem az üzlet elé csapódott. Az üveg betört és esni kezdett az eső. Drake az egyensúlyért küzdött. Alicia megdöbbent, Yorgi meg döbbent.
  
  Olga benyomta a féket, és valahogy sikerült hirtelen leállítania az F-150-est.
  
  Drake látta őt a fejjel lefelé fordított oldalsó tükörben. Az ablakok minden oldalról betörtek, de a repedések túl kicsik voltak ahhoz, hogy bárki könnyen átmásszon. Hallotta, ahogy Mai a biztonsági övével küszködik, és ledobja. Tudta, hogy mozgékony, de nem hitte, hogy befér a hátsó ablakon. Nem tudták megvédeni magukat.
  
  Olga feléjük taposott, hatalmas karjai és lábai dolgoztak, arca annyira tele volt haraggal, hogy az egész világot lángra lobbanthatja. Vér borította be a vonásait, és a nyakából az ujjaira folyt, és a padlóra csöpögött. Egyik kezében géppuskát, a másikban rakétavetőt tartott. Drake egy tartalék tárat látott a fogai közé szorítva, és egy katonai pengét az oldalán.
  
  A rést bezárva könyörtelen volt. Közeledik a halál. A szeme soha nem rebbent. A mögötte lévő kocsiból gőz és most tűz szállt ki, és megnyalta az alakját. Drake ekkor kék villanást látott, és rájött, hogy a Mustang megérkezett. Látta, hogy Olga vigyorog. Látta, ahogy a csapat kiugrott a másik autóból.
  
  Olga féltérdre ereszkedett, hatalmas vállára irányította a rakétavetőt, és a fejjel lefelé fordított Challengerre célzott.
  
  Akkor megsemmisíti a biológiai fegyvert?
  
  Elvesztette. Nincs racionális gondolat e démoni arc mögött.
  
  Tehetetlenek voltak. A hátsó ülésen ülő nők most felpörögtek, kiszabadították magukat, és próbáltak némi mozgásteret találni. Nem látták, mi jön, és Drake nem mondta el nekik. Semmit nem tudtak tenni ellene.
  
  Olga meghúzta a ravaszt, és a rakéta kigyulladt.
  
  Barátok, család, mi így járunk...
  
  Torsten Dahl úgy tört utat magának, mint egy szörnyű ütős kos; teljes sebességgel futva, teljes erejével hátulról nekiütközött Olgának. A rakétavető megcsúszott, lőszere elhajlott, és más pályán lőtt. Maga Dahl, aki megmentette a helyzetet, bizonyára élete legerősebb megrázkódtatását élte át, mivel Olga nem mozdult.
  
  A svéd csak fejjel rohant bele a világ legerősebb téglafalába.
  
  Dahl orrtöréssel a hátára esett és eszméletlen volt.
  
  Olga intett az őrült svédnek, alig vette észre a csodálatos támadást. Felemelkedett, mint egy új hegy, a földre dobta a rakétavetőt, és egyik kezével felemelte a géppuskát, miközben alulról még mindig csöpögött a vér, fröcskölve a padlót.
  
  Drake látta mindezt, és megfordult, hogy kilökje Yorgit, majd Haydent. A feje még mindig forgott, de sikerült elkapnia Alicia pillantását.
  
  "Rendben vagyunk?" Tudta, hogy valami nincs rendben.
  
  "Most láttam, ahogy Dal teljes erejéből megütötte Olgát, eszméletlenül visszapattant, és alig vette észre.
  
  Alicia alig kapott levegőt. - Bassza meg. Nekem".
  
  - És most gépfegyvere van.
  
  Hayden kiszabadult. Mai utána ugrott, átpréselve a kis résen. Drake hátrafordult, és a tükröt nézte, még akkor is, amikor megpróbált behatolni saját kis ablakain. Olga egyenesbe állította a fegyvert, újra elvigyorodott, felemelte szabad kezét, és kihúzta a fogát a szájából, és a földre dobta. Ebben a pillanatban Dahl többi csapattársa megérkezett.
  
  És egyikük Manó Kinimaka volt.
  
  A hawaii, az igazi, teljes sebességgel, lábbal a földtől, kinyújtott karral indult el, emberi lövedék roncsolta az izom- és csontgolyót. Pontosan, Dahlnál jobban megütötte Olga vállát, és erősen megszorította. Olga hat lábnyit előretántorodott, és ez már önmagában is csoda volt.
  
  Kinimaka megfordult elöl, szemben az oroszral.
  
  A géppuska a padlóra esett.
  
  Drake olvasott az ajkáról.
  
  - Térdre kellene borulnod, kisember.
  
  Kinimaka meglendített egy szénavarrót, amit Olga ügyesen kikerült, gyorsabban, mint Drake gondolná. Aztán a saját ökle mélyen Manó veséjébe csapódott, amitől a hawaii azonnal térdre esett és zihálni kezdett.
  
  Kenzi és Smith elérték a csata helyszínét. Drake nem tudott megszabadulni az érzéstől, hogy ez nem lesz elég.
  
  Addig vonaglott, amíg a hús ki nem szakadt a hasából, egészen addig, amíg a medencecsontja meg nem recsegett. Kitört az autóból, és figyelmen kívül hagyta a friss vért. Hayden kivételével mindenkinek jelezve, sántikálni kezdett a csata felé, miközben szirénák szólaltak meg körülöttük, villogó kék fények töltötték be látóterét, és férfiak, zsaruk és katonák üvöltése töltötte be a levegőt.
  
  Felkapaszkodott az utcára, és Olgához közeledett. Az orosz figyelmen kívül hagyta Smitht, amikor hasba lőtte; megragadta Kenzi hajánál fogva, és félredobta. A barna tincsek az orosz kezében maradtak, Kenzi pedig döbbenten felgurult, és legurult az árokban, megfosztva a húsát. Olga ezután Smith csuklójára csapta a kezét, a fegyvert a földre csapta, és a katona sikoltozni kezdett.
  
  "Rám lősz? Letépem a karod, és megfojtlak a véres végével."
  
  Drake összeszedte erejét, és hátulról megütötte, három ütést mérve a vesére és a mellkasára. Használta volna a fegyverét, de a balesetben elvesztette. Olga észre sem vette a támadást. Olyan volt, mintha egy fatörzsnek ütköznék. Körülnézett, keresett fegyvert, valamit, amit használni tudna.
  
  Látta.
  
  Mai felszaladt, Alicia követte, majd Yorgi, fehéren, mint a lepedő. Drake felemelte a rakétavetőt, a feje fölé emelte, és teljes erejével az orosz hátára ejtette.
  
  Ezúttal elköltözött.
  
  Kinimaka oldalra ugrott, amikor a hatalmas hegy féltérdre omlott. A tartalék tár kiesett a fogai közül. Egy RPG esett le az övéről. Drake eldobta a fegyvert, és nagy levegőt vett.
  
  Olga felállt, megfordult és elmosolyodott. - Addig taposlak, amíg szemét leszel a betonon.
  
  Drake eltántorodott. Olga ütése megsínylette a combját, és teste egyik végétől a másikig sugárzott a fájdalom. Alicia belépett a vízbe, de a magasba dobták, és Kenzinek csapódott. Kinimaka felemelkedett egy fejcsapás előtt, amitől egyenesen a fenekére került. Smith számtalan ütést mért a testére, majd hármat a torokra és az orrára, amitől Olga nevetésben tört ki.
  
  - Ó, köszönöm, kicsim, hogy segítettél megszabadulni a váladéktól. Még egyet kérek."
  
  Kitette az arcát Smith ütésének.
  
  Alicia felsegítette Kenzit. A zsaruk rohantak feléjük. Drake nem tudott segíteni, bárcsak távol maradnának. Ez vérfürdővé válhat. Megpróbált felkelni, és sikerült az egyik lábán.
  
  Olga megragadta Smith torkát, és félredobta. Kinimaka megrázta hatalmas fejét, immár Olga lábánál, és féltucatnyi hihetetlen ütést mért vastag combjára.
  
  Ököléssel fejbe vágta Kinimakát, és leszedte. Elhárította Drake következő támadását, és visszaütötte, még akkor is, amikor a vér szabadon folyt a füléből, a jobb szeméből, és számtalan vágás és zúzódás volt a homlokán. Egy lyuk nyílt a gyomrában, ahol Smith lelőtte, és Drake azon töprengett, hogy ez megállíthatja-e.
  
  May felkeltette Olga figyelmét. - Nézz rám - mondta. "Nézz rám. Soha nem győztem le."
  
  Az érdeklődés kifejezése átszelte a véres aknát. - De te nem vagy több, mint az egyik verejtékmirigyem. Supergirl vagy? Csodanő? Scarlett Johanssen?
  
  - Mai Kitano vagyok.
  
  Olga ügyetlenül előrelépett, félrelökve Smitht és a közeledő Aliciát. Mai leguggolt. Olga kiugrott. Mai messzire táncolt, majd Olga jobb vállára mutatott.
  
  - És amíg eltereltem a figyelmedet, Yorgi barátom el fog pusztítani.
  
  Olga elképesztően gyorsan megfordult. "Mit..."
  
  Yorgi a vállára szíjazta a rakétavetőt, megbizonyosodott arról, hogy az utolsó gránát megfelelően van elhelyezve, majd közvetlenül Olga testére lőtt.
  
  Drake lebukott.
  
  
  HARMINCHARMADIK FEJEZET
  
  
  A SPEAR csapat ezt követően eltűnt. Miután átadták a biológiai fegyvert, elhurcolták őket a tetthelyről, és egy természetellenesen csendes város szívén keresztül az FBI egyik legbiztonságosabb vidéki házába vitték őket. Ez egy tanya volt, biztonsági okokból szükségszerűen kicsi, de ennek ellenére egy tanya, saját házzal, istállókkal és korallokkal. Megtartották a lovakat, hogy eladják az illúziót, és a tanyai kezét, hogy kiképezze őket, de ő a szövetségnek is dolgozott.
  
  A csapat hihetetlenül boldog volt, hogy megérkezett a biztonságos házba, és még boldogabb volt, hogy szétváltak, és bezárták a különböző szobák ajtaját. Egy embernek megverték, kimerültek, megtépázott, zúzódások, vérzések voltak.
  
  Vér áztatta mindegyiket, zúzódások és szőrösödés is. Azok, akik nem vesztették el az eszméletüket, azt kívánták, bárcsak tették volna; és akik megtették, sajnálták, hogy nem tudtak segíteni. Drake és Alicia bementek a szobájukba, levetkőztek, és egyenesen a zuhany alá indultak. A forró víz patakja nemcsak a vért segített elmosni. Drake segített Aliciának, Alicia pedig Drake-nek olyan helyeken, ahol a karjaik túlságosan meg voltak zúzva ahhoz, hogy segítsenek.
  
  A csapat nem tört meg, de egy kicsit túlterheltek.
  
  - Mindig van valaki - lihegte Drake, amikor a víz teljes erejével megcsapta -, aki le tud verni a lábáról.
  
  "Tudom". Alicia marék folyékony szappant töltött a tenyerébe. - Láttad, hogy Dahl lepattan róla?
  
  Drake köhögni kezdett. "Ó, ne, kérem. Ne nevettes. Kérem".
  
  Drake nem találta furcsának, hogy ilyen gyorsan humort talált azok után, amiknek az imént volt szemtanúja. Ez az ember egy katona volt, akit arra képeztek ki, hogy megbirkózzon traumákkal és szívfájdalmakkal, halállal és erőszakkal; ezt tette élete nagy részében, de a katonák másképp bántak vele. Az egyik ilyen mód a bajtársiasság fenntartása volt kollégáival; másoknak mindig a dolgok jó oldalát kellett nézniük.
  
  Amikor lehetséges. Voltak olyan helyzetek, amelyek még egy katonát is térdre kényszerítettek.
  
  Most ugyanabból a ruhából vágott Alicia emlékezett Kinimaki harcára a hatalmas Olgával. - A fenébe, olyan volt, mint Godzilla babája a Godzillával szemben. Bloody Mano inkább sokkolt, mint megsebesült."
  
  - Minden bizonnyal bírja a fejcsapást. Drake elvigyorodott.
  
  "Nem!" Alicia nevetett, és egy ideig együtt buzogtak, meg akartak szabadulni a fájdalomtól.
  
  Később Drake kiszállt a zuhany alól, feldobott egy fürdőlepedőt, és visszament a hálószobába. Az irrealitás érzése támadt benne. Egy órája még a Pokol kellős közepén voltak, elmerültek életük egyik legkeményebb és legvéresebb csatájában, most pedig egy texasi tanyán mosdattak, őrökkel körülvéve.
  
  Mi a következő lépés?
  
  Nos, a pozitív oldal az volt, hogy a négy kardinális irányból hármat megnyertek. És a négy lovas közül három. A Rend négy fegyvert rejtett el, így Drake bevallottan kissé inkonzisztens, homályos és egyenesen bizonytalan számlálása alapján csak egy maradt. Elnevette magát.
  
  A fenébe is, remélem jól értettem.
  
  Lépések hallatszottak a háta mögött, és megfordult.
  
  Alicia ott állt, teljesen meztelenül, csillogott a zuhanyvíztől, haja zúzódásos vállára tapadt. Drake bámult, és megfeledkezett a feladatról.
  
  - A fenébe - mondta. - Szóval vannak idők, amikor jó titeket látni.
  
  Odalépett, és levette a törölközőt. - Szerinted van időnk?
  
  - Ne aggódj - mondta mosolyogva a hangjában. "Nem kell hozzá sok idő".
  
  
  * * *
  
  
  Később, miután felfedezték és megpróbálták elkerülni a zúzódásokat a testükön, Drake és Alicia friss ruhát vett fel, és lement a hatalmas konyhába. Drake nem tudta biztosan, miért a konyhát választották; természetes találkozási helynek tűnt. A lenyugvó nap ferde sugarai behatoltak a panorámaablakokon, arany árnyalatot adva a fapadlónak és a konyhai szerelvényeknek. A szoba meleg volt, és frissen sült kenyér illata volt. Drake leült egy bárszékre, és megnyugodott.
  
  - Eltölthetnék itt egy hónapot.
  
  - Egy másik lovas - mondta Alicia. - És akkor tartunk egy kis szünetet?
  
  "Megtehetjük ezt? Úgy értem, ez nem úgy hangzik, mint a "pihenj, szerelem" szó vége.
  
  - Nos, még mindig válaszolnunk kell Qrow-nak - vont vállat - Peruval kapcsolatban. Smithnek pedig gondjai lehetnek. Nem szabad misszióba mennünk, ha a családunk valamelyik tagja bajban van."
  
  Drake bólintott. "Igen, egyetértek. És akkor ott van a SEAL Team 7."
  
  - Egyszer - sóhajtott Alicia, és leült mellé a fekhelyre -, eljön a nyaralásunk.
  
  - Hé, nézd, mit hozott a macska! - kiáltotta Drake, amikor meglátta Dahlt.
  
  A svéd óvatosan belépett az ajtón. - Baromság, próbálok járni, de minden kettős a szemem előtt.
  
  - Szerinted nehéz járni? Drake mondta. - Meg akarsz próbálni lefeküdni?
  
  Dahl a bárszékhez tapogatózott. - Valaki hozzon nekem inni.
  
  Alicia felé tolta a kulacsot. - Megyek, hozok még egyet.
  
  Drake aggódva nézett barátjára. - Várnod kell a végére, haver?
  
  - Az igazat megvallva, percről percre javul.
  
  - Ó, mert emlékszem, hogyan ültél ki Olgával való veszekedés közben.
  
  - Bassza meg, Drake. Soha nem akarok erre emlékezni."
  
  Drake felnevetett. - Mintha valaha is hagynánk, hogy elfelejtsd ezt.
  
  A csapat többi tagja apránként megérkezett, és húsz perccel később már mindannyian a bárban ültek, kávét és vizet, gyümölcsöt és szalonnacsíkokat, és több sebet ittak, mint amennyit meg tudtak számolni. Kinimaka nem nézett senkire, Smith pedig semmit sem tudott a jobb kezében tartani. Yorgi rendkívül depressziós volt. Kensi nem tudta abbahagyni a panaszkodást. Csak May, Lauren és Hayden tűnt önmaguknak.
  
  - Tudod - mondta Hayden. "Örülök, hogy mindannyian együtt vészeltük át ezt. Sokkal rosszabb is lehetett volna. Az atropin tette a dolgát. Vannak utóhatások, srácok?
  
  Yorgi, Smith és Kenzi pislogtak. Kensi mindannyiuk nevében beszélt. - Szerintem Olga felülmúlta az utóhatásokat.
  
  Hayden elmosolyodott. - Oké, mert még nem végeztünk. Azok a csapatok, amelyek nem jártak Fort Sillben és Dallasban, egy utolsó nyom után kutattak. Szerencsére a washingtoni agytröszt és az NSA nyomon tudta követni a főbb szereplőket."
  
  - SAS? - javasolta Drake.
  
  - Nos, a britek, igen. Őket követi majd Kína és minden, ami Franciaországból...
  
  "SEAL Team 7?" - kérdezte Dahl.
  
  - Ismeretlen, be nem jelentett és jogosulatlan - mondta Hayden. - Crowe szerint.
  
  "Vannak magasabb struktúrák, mint a védelmi miniszter" - mondta Kinimaka.
  
  - Coburn elnök nem akasztott ki minket, hogy megszáradjunk - tiltakozott Drake. - Azt kell hinnem, hogy nem tud semmit a fókákról.
  
  - Egyetértek - mondta Hayden. - És bár egyetértek Manóval, hogy vannak Varjúnál magasabb lények, sokkal alattomosabbak is. Olyanok, amelyek oldalra, hirtelen támadnak rád, és kevés választási lehetőséget hagynak. Hinnem kell, hogy több történik, mint amennyit tudunk."
  
  - Ez nem segít a problémánkon. Smith kuncogott, és nehezen tudta felemelni a tejespoharat.
  
  "Jobb". Hayden vett egy marék gyümölcsöt, és kényelembe helyezte magát. "Tehát koncentráljunk arra, hogy véget vessünk ennek a rossz anyának, és menjünk haza. Még mindig mi vagyunk a legnagyobb és a legjobb csapat. A britek most is csak egynapos előnyt kaptak. A kínaiak is. Most úgy tűnik, a többi közül csak a franciák lendültek fel. Egy másik háromfős csapatot küldtek, hogy lépjenek kapcsolatba az egyetlen megmaradt eredetivel."
  
  "Ugyanez a különleges műveleti erők csatájában" - mondta Dahl. - A csúcson vagyunk.
  
  "Igen, de ez nem valószínű, hogy releváns. És hazugság. Nem mintha kéz a kézben lennénk vagy együtt lennénk a sivatagban."
  
  "Ez egy durva, kiszámíthatatlan csata" - mondta Dahl. - Ez olyan valóságos, amennyire csak lehet.
  
  Hayden bólintott, majd gyorsan folytatta. "Összefoglaljuk a parancs szövegét. - A Föld négy sarkán megtaláltuk a Négy Lovast, és kiterítettük nekik az Utolsó Ítélet rendjének tervét. Azok, akik túlélik az Ítélet keresztes hadjáratát és annak következményeit, joggal uralkodnak majd. Ha ezt olvassa, eltévedtünk, ezért olvassa el és kövesse figyelemmel. Utolsó éveink a világforradalmak utolsó négy fegyverének összeállításával teltek: háború, hódítás, éhínség és halál. Egyesülve minden kormányt lerombolnak, és új jövőt nyitnak meg. Készen áll. Találd meg őket. Utazás a Föld négy sarkába. Keresse meg a Stratégia Atyjának, majd a Khagán nyughelyét; a valaha élt legrosszabb indián, majd Isten csapása. De nem minden az, aminek látszik. 1960-ban, öt évvel a befejezés után meglátogattuk a Khagant , és a hódítást a koporsójába helyeztük. Megtaláltuk a csapást, amely őrzi az igazi utolsó ítéletet. És az egyetlen ölőkód az, amikor a lovasok megjelentek. Az Atya csontjain nincsenek azonosító jelek. Az indiánt fegyverek veszik körül. Az Utolsó Ítélet rendje most benned él, és örökké uralkodni fog."
  
  Befejezte, és ivott egy kortyot.
  
  "Minden rendben? Szerintem ennek most több értelme van. A Rend halott, rég elment, de van még ebben egy kis elemük. Talán egy vakond. Egyetlen. Talán valami mást. De elég jó ahhoz, hogy feltörjünk egy labort Dallasban, és elég jó ahhoz, hogy egy csomó különleges erőt kivezessenek, szóval nem becsülhetjük alá.
  
  Elhallgatott, miközben Drake intett. "Igen?"
  
  - Tudod, hol lenne a legjobb neki? - kérdezte. - Egy washingtoni agytrösztben. Vagy az NSA-nak dolgozunk."
  
  Hayden szeme elkerekedett. - A fenébe, ez egy nagyon jó pont. Hadd gondoljam át." Fekete kávét töltött egy üvegkancsóból.
  
  - Rohan az idő, barátaim - mondta Mai.
  
  "Igen, veled vagyok". Hayden betömte a száját. "Akkor elemezzük a szöveget: a föld utolsó szeglete Európa. Meg kell találnunk Isten ostorának sírját, aki a halál lovasa és őrzi az igazi utolsó ítéletet. A legrosszabb mind közül. És volt valami gyilkos kód, amikor a lovasok megjelentek? Ezt még nem értem, elnézést."
  
  - Gondolom, az agytröszt már egy ideje ezt csinálja? - mondta Yorgi.
  
  Most Lauren, aki a hatalmas hűtőszekrénynek dőlt, megszólalt. "Természetesen van. Az ókori vezér egykor a rómaiaktól az "Isten zászlója" kétes címet kapta, aki ellen harcolt és megölte. A barbár uralkodók közül valószínűleg a legsikeresebb volt, és 406-453 körül megtámadta a keleti és nyugati római birodalmat. Róma legszörnyűbb ellensége volt, és egykor idézték: "Ahol elmentem, a fű soha többé nem nő."
  
  - Egy másik dicsőített ősi tömeggyilkos - mondta Dahl.
  
  "Hun Attila" - mondta Lauren - "434-ben megölte testvérét, hogy a hunok egyedüli uralkodója legyen. A heves tekintetéről ismert Attila gyakran forgatta a szemét, "mintha élvezné az általa sugalmazott rémületet" Edward Gibbon történész szerint. Azt is állította, hogy Mars, a háború római istenének igazi kardját forgatja. el tudja képzelni, milyen félelmet keltett volna ez egy római csatamezőn."
  
  - Megvan - mondta Drake. "Attila rossz fiú volt vagy jó fiú, attól függően, hogy melyik oldalon állsz. És ki írta a történelemkönyveket. Hogyan és hol halt meg?
  
  "Számos egymásnak ellentmondó beszámoló írja le, hogyan halt meg. Az orrvérzéstől a késig az új felesége kezében. Amikor megtalálták a holttestét, a férfiak a hunok szokása szerint kitépték a fejükből a hajat, és mély, undorító sebeket ejtettek az arcukon. Azt mondták, hogy Attila szörnyű ellenség lévén, fantasztikus meglepetésként kapott üzenetet az istenektől a haláláról. Áldás. Testét egy hatalmas síkság közepén fektették le, egy selymes sátor belsejében, hogy mindenki lássa és megcsodálhassa. A törzsek legjobb lovasai körbe-körbe lovagoltak és meséltek a tábortüzek körül tett nagyszerű hőstetteiről. Nagy halál volt. Az is elmondható, hogy a sírja fölött ünnepséget rendeztek." Lauren továbbra is ismételgette azokat a lényeges pontokat, amelyeket a rendőrfőnök a fülébe súgott. Nem volt értelme hangszórót szerelni.
  
  "Arannyal, ezüsttel és vassal lepecsételték le a sírjait, mert három volt neki. És azt hitték, hogy ez a három anyag a legnagyobb királyokhoz illik. Természetesen fegyvereket, gazdagságokat és ritka drágaköveket adtak hozzá. És úgy tűnik, szintén szokás szerint megölték mindazokat, akik a sírján dolgoztak, hogy titokban tartsák a helyét.
  
  Alicia körülnézett az asztalnál ülőkön. - Egyikőtök meg fog halni - mondta. - Ne kérd, hogy temessem el. Nincs rá esély."
  
  "Elszomorító és örömteli lesz, amikor azt hallja, hogy Attila sírja a történelem egyik legnagyobb elveszett temetkezési helye. Természetesen másoktól - III. Richárd király rég elveszett holttestét, amelyet egy leicesteri parkoló alatt fedeztek fel néhány évvel ezelőtt - úgy gondoljuk, hogy még mindig megtalálhatóak. Talán Kleopátra? Sir Francis Drake? Mozart? Attilát mindenesetre úgy tartják, hogy a hun mérnökök elég hosszan elterelték a Tiszát ahhoz, hogy a főmedre kiszáradjon. Attilát ott temették el pompás, felbecsülhetetlen értékű hármas koporsójában. Tiszát aztán elengedték, Attilát örökre elrejtette."
  
  Ebben a pillanatban egy közeledő helikopter hangját hallották. Hayden körülnézett a szobában.
  
  - Remélem, készen álltok egy újabb csatára, fiúk és lányok, mert ennek még koránt sincs vége.
  
  Drake megfeszítette fájó izmait. Dahl megpróbálta a vállán tartani a fejét. Kensi összerándult, amikor megérintette a karcolást a hátán.
  
  - Az igazság kedvéért - mondta Drake. - Itt még mindig unatkoztam.
  
  Hayden elmosolyodott. Dahl bólintott, ahogy csak tudott. May már talpon volt. Lauren az ajtó felé indult.
  
  - Gyerünk - mondta. - Útközben többet fognak tájékoztatni minket.
  
  "Európa?" - kérdezte Yorgi.
  
  "Igen. És a halál utolsó lovasáért."
  
  Alicia leugrott a bárszékről. - Remek beszéd - mondta gúnyosan. "Tőled nézve olyan izgalmasan hangzik, hogy még a lábujjaim is bizsergeteni kezdenek."
  
  
  HARMINCNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Újabb repülés, újabb harc a láthatáron. Drake letelepedett egy kényelmes székre, és hallgatta, amint Lauren a Columbia kerület ítéleteit és következtetéseit hangoztatja a hun Attila-ügyben. A csapat különböző pozíciókban ült, mindent megtettek, és igyekeztek figyelmen kívül hagyni a nemrégiben "Olga-incidensnek" nevezett fájdalmat.
  
  "Attila sírja elveszett a történelemben" - fejezte be Lauren. "Soha nem találták meg, bár több hamis felfedezés is volt. Szóval - elhallgatott, és hallgatózott -, hallottál a gravitációs anomáliáról?
  
  Dahl hátranézett. "Ennek a kifejezésnek több jelentése van."
  
  "Nos, ez a mi szempontunk. A tudósok nemrég fedeztek fel egy hatalmas és titokzatos anomáliát a sarki jégtakaró alatt. Tudtad? Óriási méretű - 151 mérföld átmérőjű és majdnem ezer méter mély. A NASA műholdak észlelték, ez gravitációs anomália volt, mivel a környezetében bekövetkezett változások egy hatalmas objektum jelenlétét jelezték a kráterben. Nos, félretéve a vad elméleteket, ez az objektum egy gravitációs anomália. Rosszul van elhelyezve, nem úgy mozog, mint minden más körülötte, ezért nagy teljesítményű radarral észlelhető."
  
  - Ön földradarról beszél - mondta Dahl. - Régi specialitásom.
  
  Drake szeme elkerekedett. "Biztos vagy benne? Azt hittem, ez egy férfi sztriptíz a lánybúcsúkon. Táncoló vikingnek hívtak."
  
  Dahl fáradt. "Állj le".
  
  Alicia felém hajolt. - Morcosnak tűnik - suttogta teátrálisan.
  
  - Ha visszapattan egy gyanútlan idős hölgyet, az ezt teszi veled.
  
  Meglepő módon Smithnek könnyek szöktek a szemébe. - Azt kell mondanom - lihegte -, még soha nem láttam valakit, aki ennyire visszapattant valakiről trambulin nélkül. Elrejtette az arcát, próbált megnyugodni.
  
  Kinimaka megveregette a vállát. "Jól vagy, tesó? Soha nem láttam még nevetni, haver. Ez furcsa."
  
  Lauren közbelépett, megmentve a svédet az újabb kötekedéstől. "GPR, de intenzív léptékben. Úgy értem, van egy furcsa dolog a Google Térképen, az Antarktisz. Ezt láthatod a laptopodról. De találni valami olyan aprót, mint Attila sírja? Nos, ebbe beletartozik olyan gépek és szoftverek használata, amelyek birtoklását a NASA még el sem ismerte el."
  
  - Műholdat használnak? - kérdezte Yorgi.
  
  - Ó, igen, minden menő nemzetnek megvan ez.
  
  "Beleértve Kínát, az Egyesült Királyságot és Franciaországot." Drake az ellenfeleik listájára mutatott.
  
  "Biztosan. Az űrből a kínaiak azonosítani tudták az autójában ülő személyt, ellenőrizni tudták az általa böngészett internetes oldalakat, és osztályozhatták az általa fogyasztott szendvics tartalmát. Bárki. Szinte bárhol."
  
  - Csak férfiak? - kérdezte Kenzi. - Vagy nők is?
  
  Lauren elvigyorodott, és azt suttogta: - Van egy férfi a fülemben, aki továbbadja. Kicsit fiatalnak hangzik, mintha még nem fedezte volna fel a nőket."
  
  Drake hallgatta, ahogy a helikopter átvágott az égen Amerika és Európa, a Föld harmadik és negyedik vége között.
  
  "Oké, nos, mindegy..." Lauren kacsintott. "Ha Piscara kevéssé ismert földrajzát összeszedjük, az egyik szöveg szerint Attila híres palotája a Duna-Tisza közén, a Kárpátok hegyvidékén, a felső-magyarországi síkságon és a szomszédos Zazberinben volt. Egy sokkal homályosabb rész azt mondja, hogy Attila sírja a palotájával szemben volt."
  
  - De a folyó alá temették - mondta Mai.
  
  "Igen, a Tisza északról délre szeli át Magyarországot, hiszen magának a Dunának hatalmas mellékfolyója. A folyó útja segíteni fogja tudósainkat. Remélhetőleg a geofizikai technológiát alkalmazó kutatásaik egyesíteni fogják a műholdat, a mágnest, a MAG-ot és a földradart. A mágneses felméréseket GPR-profilok egészítik ki a kiválasztott anomáliák esetében. Azt is mondják, láthatják, hogy a folyót elterelték-e valaha." A lány vállat vont. "Több ezer és ezer képről beszélünk, amelyeket a számítógépnek meg kell néznie, majd döntést hoznia."
  
  "Rendben, oké, akkor Magyarországra megyünk." Alicia fejfájást színlelt. "Csak mondd."
  
  A csapat megnyugodott, és kíváncsi volt, hogyan boldogulnak agresszív kollégáik.
  
  
  * * *
  
  
  Magyarország, a Duna és a Tisza olyan feketének tűnt éjszaka, mint Európa többi része, de Drake tudta, hogy itt most sokkal viharosabb a helyzet. A négy lovas közül a leghatalmasabb feküdt ott - a Halál -, és akik megtalálták, azok meghatározhatják a világ jövőjét.
  
  A csapat leszállt, újra felszállt, újra leszállt, majd egy hatalmas, nem tükröződő furgonba pattanva befejezte útja utolsó szakaszát. A kalkulátorok még nem találtak ki semmit, a területek még mindig nagyok voltak, a cél kicsi, nem beszélve arról, hogy régiek és potenciálisan leromlottak. Jó lett volna rájönni, hogyan működik a Rend önállóan, de sok évtizeddel ezelőtti hirtelen gyilkosságaik véget vetettek minden visszavonulásnak.
  
  A síkságon tábort ütöttek, őrséget állítottak kifelé, és bent telepedtek le. Erős szél fújt, csapkodta a sátrakat; a szürreális valóság mindannak, amit az elmúlt napokban tettek, még mindig megpróbált elsüllyedni.
  
  Most tényleg itt vagyunk, félúton táborozunk egy magyar hegyen? Drake elgondolkodott. Vagy Olga még mindig ver minket?
  
  A sátor virágos vászonja igazat mondott, akárcsak a mellette vonagló alak. Alicia a hálózsákjába bugyolálva, csak a szeme látszott.
  
  - Hideg van, szerelmem?
  
  - Igen, gyere ide, és melegíts fel.
  
  - Kérem - mondta Dahl valahonnan Drake lábától délre -, ne ma.
  
  - Egyetértek - mondta Kenzi keletről. "Mondd meg a kurvának, hogy fáj a fejed, vagy ilyesmi. Ki tudja, hol volt? A betegségek száma és így tovább, és így tovább."
  
  - Szóval szó sincs négyesről?
  
  - Az - tette hozzá Mai, aki a sátor bejáratánál állt. - Főleg, hogy öten vagyunk.
  
  "Őrült, elfelejtettem, hogy itt vagy, Sprite. Még mindig nem hiszem el, hogy mindannyiunkat egy rohadt sátorba zártak."
  
  - Én például jobban szeretek a síkságon aludni - mondta Dahl, és felállt. - Akkor talán alszom.
  
  Drake figyelte a svédet, amint a kijárat felé tart, feltételezve, hogy megragadja a lehetőséget, hogy felhívja Joannát. Kapcsolatuk a levegőben maradt, de hamarosan eljön a nap, amikor valaki végleges döntést hoz.
  
  Eljött a hajnal, és a washingtoni szakértők fél tucat helyszínt javasoltak. A csapat feloszlott, ásni kezdett, kidobva fejükből és szívükből a csodálatos tájakat: a Tisza szikrázó kék kígyóját, hol széles, hol furcsán keskeny, a Kárpátok füves dombjait, a végtelenül tiszta eget. A széles tereken átfújó hűvös szellő jólesett, enyhítette a fáradtságot és a zúzódásokat. Drake és a többiek állandóan azon töprengtek, hol vannak az ellenségeik. brit, kínai és francia. Ahol? A legközelebbi dombon át? Soha senki nem látta a megfigyelés legkisebb jelét sem. Mintha a többi csapat feladta volna.
  
  "Nem az átlagos ereklyevadászat" - mondta egyszer Drake. - Aligha tudom, hova kerülök legközelebb.
  
  - Egyetértek - mondta Dahl. "Egyik pillanatban mindannyian harcolunk, a másikban pedig már minden könnyű. Pedig lehetett volna rosszabb is."
  
  Az első nap gyorsan elrepült, aztán a második. Nem találtak semmit. Elkezdett esni az eső, majd a vakító nap. A csapat felváltva pihent, majd megengedte néhány bérmunkásnak, hogy egy ideig tehermentesítse őket. Az angolul nem beszélő férfiakat és nőket egy közeli faluból nevezték ki. Egy napon Alicia felfedezett egy lyukat a földben, valószínűleg egy régi alagutat, de izgalma gyorsan elhalványult, amikor keresése zsákutcába jutott.
  
  - Semmi értelme - mondta. - Lehet, hogy egy méterrel távolabb vagyunk tőle, de még mindig nem találjuk meg.
  
  - Mit gondol, hogy ez az évek során észrevétlen maradt?
  
  Dahl tovább vakarta a fejét, biztos volt benne, hogy nem értenek valamit. "A nyelvem hegyén van" - ismételte nem egyszer.
  
  Drake nem tudta visszatartani magát. - Úgy érted, Olga, igaz? Nagyon rövid élmény volt, barátom.
  
  - dörmögte Dahl, még mindig fürkészve.
  
  Még egy éjszaka és még néhány óra a sátorban. A legfeszültebb este az volt, amikor Drake Webb nyilatkozatáról, örökségéről és titkos információs tárházáról kezdett beszélni.
  
  "Legközelebb erre kell koncentrálnunk. Az általa összegyűjtött titkok pusztítóak lehetnek. Lenyűgöző".
  
  "Kinek?" - mondta Dahl. - Az ellenünk állók nem voltak olyan rosszak.
  
  - Kivéve egyet, amelyet még nem ismerünk - mondta Mai.
  
  "A fenébe, tényleg? Elfelejtettem. Melyik az?"
  
  A japán nő lehalkította a hangját, és halkan beszélt. - Egyikőtök haldoklik.
  
  Egy hosszú, fájdalmas pillanatig csend volt.
  
  Alicia megtörte. - Egyet kell értenem Drake-kel. Ez nem csak ránk vonatkozik. Webb nyomozóspecialista és megagazdag seggfej volt. Bizonyára mindenkit szennyezett.
  
  Egy téves riasztás hatására kirohantak a sátorból, a földbe és a sárba esve egy ősi temetkezési hely törmelékei és homokjai közé. Mély ingerültségükre kiderült, hogy ez nem Attiláé. Legalábbis nem amennyire meg tudták mondani.
  
  Később a sátorban visszatértek a gondolataikhoz.
  
  "Annyi mindennel kell foglalkozni" - mondta Hayden. "Talán Webb búvóhelyének keresése és az, amit később felfedezünk, megvédhet minket az elkövetkezendő eseményektől."
  
  "Joshua halála Peruban? Az engedetlenségünk? Megkérdőjelezhető ítélet és bizonytalan póráz? Valakinek válaszolnunk kell. Egy névtelenítést megúszhatsz. De három? Négy? A számláink mínuszban vannak, emberek, és nem a túlköltekezésre gondolok."
  
  - Tehát a SEAL 7-es csapata? - kérdezte Dahl.
  
  - Talán - motyogta Hayden. "Ki tudja? De ha előítélettel támadnak ránk, Istenre esküszöm, hogy összehasonlító erővel fogok visszavágni. És ez mindannyiótokkal így lesz. Ez parancs."
  
  Eljött egy újabb nap, és a vadászat folytatódott. A csapadék nehezítette erőfeszítéseiket. A washingtoni agytröszt hét további hellyel tért vissza, összesen huszonhárommal. Legtöbbjük csak üres tereket vagy régi alapokat, rég letűnt épületeket, rongyokká silányított csontvázakat hozott. Újabb napok nagy része eltelt, és a SPEAR csapat morálja hanyatlásnak indult.
  
  - Egyáltalán jó helyen vagyunk? - kérdezte Kenzi. - Mármint Magyarországra. Atilla palotájával szemben. Milyen régen született ez az ember? Ezerhatszáz évvel ezelőtt, igaz? Mi ez? Tizennégy évszázaddal Geronimo előtt. Talán Attila a rossz "csapás". Azt hiszem, a katolikus egyház sokakat felcímkézett."
  
  "Számos anomáliát találunk" - mondta Kinimaka. "Annyira sok van belőlük, és egyik sem igaz."
  
  Dahl rábámult. "Szükségünk van egy módra a keresés szűkítésére."
  
  Lauren, aki mindig bekapcsolódott az agytrösztbe, másfelé nézett. "Igen, mondják. Igen."
  
  A szél finoman sodorta a svéd haját, de az arca szenvtelen maradt. "Nincs semmim".
  
  - Talán még egyszer meg kellene néznünk Attilát? - javasolta May. - Van valami az életrajzában?
  
  Lauren azt mondta a washingtoni bandának, hogy gondoskodjanak róla. A csapat pihent, aludt, hibát keresett, de nem talált, és további két téves riasztásban vett részt.
  
  Végül Drake összeállított egy csapatot. - Azt hiszem, ezt kudarcnak kell neveznünk, emberek. A Rend azt mondja, hogy megtalálták, valószínűleg ¸ de ha mi nem tudjuk, akkor más országok sem lesznek képesek rá. Talán a negyedik Lovast jobb lenne ott hagyni, ahol eltemették. Ha még mindig ott van."
  
  - Talán a sírt kirabolták - mondta Hayden széttárva a kezét -, nem sokkal a temetés után. De akkor természetesen felfedezték volna az ereklyéket. Szövet. Kard. Drágakövek. Más testek."
  
  - Nehéz ott hagyni egy ilyen erős fegyvert - mondta Kenzi üres arckifejezéssel. "Tudom, hogy a kormányom nem tenné. Soha nem hagynák abba a keresést."
  
  Drake egyetértően bólintott. "Igaz, de kétségtelenül más válságok is kialakulóban vannak. Nem maradhatunk itt örökké."
  
  "Ugyanezt mondták Peruban" - mondta Smith.
  
  Drake biccentett Laurennek. - Van valami a számunkra?
  
  "Még nem, nyolc másik lehetséges helyszín kivételével. A jelzések továbbra is ugyanazok. Semmi nehéz."
  
  - De nem lehet, hogy pontosan ez az, amit keresünk? - mondta Dahl nagyon halkan.
  
  Hayden felsóhajtott. - Azt hiszem, fel kell hívnom ezt a személyt, és kapcsolatba kell lépnem a titkárral. Jobbak vagyunk..."
  
  - Legyen óvatos - figyelmeztette Alicia. - Talán ez az a jel, amelyre a fókák várnak.
  
  Hayden elhallgatott, szemében bizonytalanság jelent meg.
  
  Dahl végre felkeltette a figyelmüket. - Földradar - mondta. "Anomáliákat keres, gravitációs, mágneses vagy bármi mást. Természetesen rettenetesen sokat talál, mivel ez egy nagyon régi bolygó. De szűkíthetjük a keresést. Tudunk. Ó, a fenébe, hogy lehetünk ilyen bolondok?
  
  Drake osztotta Alicia aggódó pillantását. "Jól vagy, haver? Még mindig nem érzi annak az Olgának a hatását, akit megpróbált elrabolni, igaz?
  
  "Jól vagyok, tökéletes vagyok, mint mindig. Figyelj - emlékszel azokra az idiótákra, akik megtalálták az istenek sírját?
  
  Drake arca most komoly lett. - Mi voltunk azok, Torsten. Nos, a legtöbbünk."
  
  "Tudom. Megtaláltuk Odin, valamint Thor, Zeusz és Loki csontjait. Szünetet tartott. "Aphrodité, a Mars és még sok más. Nos, miből készültek a fegyvereik és a páncéljuk? Néhány gyöngyszemük?"
  
  "Ismeretlen anyag, amely később segített nekünk egy másik küldetésben" - mondta Drake.
  
  "Igen." Dahl nem tudta abbahagyni a vigyorgást. - Kinek a kardját temették el Attilával?
  
  Lauren ráugrott. "Mars!" - kiáltott fel. "A római háború istene átszúrta Attilát kardjával a szkítákon. A Szent Háború kardjának hívták. De ha tényleg a Mars saját kezéből jött..."
  
  "Újrakonfigurálhatja a földradart, hogy megkeresse az adott elemet" - mondta Dahl. - És csak ez a hihetetlenül ritka elem.
  
  - És bumm! Drake bólintott neki. "Ez ennyire egyszerű. Az őrült svéd visszatért."
  
  Alicia még mindig idegesnek tűnt. - A fenébe sem gondolhattad volna néhány napja?
  
  
  HARMINCÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Még nyolc óra, és készen is voltak. A DC csapata újraindította a földradart, miután felvette a kapcsolatot egy izlandi régészeti egységgel, amely még mindig az istenek első sírjából maradt fenn. Mindig Odinra tér vissza, gondolta Drake, miközben várt. Nyilvánvaló, hogy az izlandiak a lelet részleteit és az összes mintát megőrizték. Egy ritka elemről szóló adatok Washingtonba küldése percek kérdése volt.
  
  Legalábbis ezt mondták, képzelte később Drake. Megdöbbenne, ha az amerikaiaknak ez még nem lenne dossziéjában.
  
  Tesztet végeztek, majd forró jelet küldtek. Pingelje meg azt a területet, amelyet már körbejártak, és a Mars ősi kardja egyértelmű pont lett a térképen.
  
  - Ez az - mondta Mai. - Hun Attila sírja.
  
  Az ásatások komolyan megkezdődtek. A falubeliek elkezdték bővíteni a már kiásott lyukat. Mielőtt elérték az űrt, amely tökéletesen párhuzamosan futott a karddal, lefizették a falubelieket, és úgy tettek, mintha levertek lennének, miközben nézték, ahogy távoznak.
  
  "A másik oldala - mondta Mai - egy hatalmas kulturális lelet.
  
  - Most nem aggódhatunk emiatt - mondta Hayden. "Ez a Halál fegyvere. Ezt hatástalanítani kell, mielőtt bármit bejelentenénk."
  
  Smith, Yorgi és Kinimaka beugrottak, és a földet támadták. Dahl még mindig kissé elbizonytalanodott, bár Alicia és Kenzi megragadták az alkalmat, hogy "tétlen seggtől" egészen "Crazy Sloth"-ig mindent elnevezzenek.
  
  Nem tartott sokáig, hogy kitörjön az ürességbe.
  
  Drake figyelte, ahogy a trió tovább növeli a különbséget. Mai és Alicia végigpásztázták a környéket, hogy megbizonyosodjanak arról, nincs-e meglepetés a hosszú fűben, amely hamarosan fellopakodik. Lauren a lyuk közelében akart maradni; látótávolság a két nő és az alattuk lévők között.
  
  - Mivel nem tudjuk, meddig megyünk lefelé - mondta Drake -, a kommunikáció haszontalan lehet. De szerintem úgy fogjuk játszani, ahogy találjuk."
  
  - Csak egy dobozra van szükségünk - erősítette meg Hayden. "Nem vesztegetjük az időt azzal, hogy semmit vagy mást bámulunk. Egyetértesz?"
  
  Bólintottak. Yorgi lett az első, a legfürgébb a csapatban. Kinimaka következett, még mindig fejsebét ápolta, majd Smith követte. Drake beugrott a lyukba, őt követte Hayden és Dahl. A svédnek a bejáratnál kellett maradnia. Drake galamb az egyenetlen talaj alatt, és egy sötét alagútban találta magát. Egy percnyi falak közötti kúszás és szorítás nagyobb űrhöz vezetett, ahol a csapat balra fordult. Yorgi csatlakoztatta a kardot a hordozható navigátorhoz, és néhány percenként kiáltotta a távolságot köztük és közte.
  
  Drake stabilan tartotta zseblámpáját, összekapcsolva a sugarakat az elöl haladókkal. A folyosó soha nem tért el, hanem körbejárta a kard nyughelyét, amíg lassan el nem indultak tőle.
  
  Yorgi megállt előtte. - Lehet, hogy át kell törnünk.
  
  Drake káromkodott. - Ez egy tömör kő. Nagy felszerelésre lenne szükségünk, hogy áttörjünk ott. Látod, milyen kövér?
  
  Yorgi elégedetlen hangot hallatott. - Ennek a folyosónak a szélessége kétszerese.
  
  - És a kard? - Megkérdeztem.
  
  - Csak a másik oldalon.
  
  Drake-nek határozott benyomása volt, hogy játszanak velük. A régi istenek ismét szórakoznak. Néha úgy tűnt, hogy végig követték őt, belerángatták egy-egy kalandba, néha visszatértek, hogy megismertessék magukat.
  
  Mint most.
  
  Meghozta a döntését. - Lépj tovább - mondta. - Látnunk kell, hová vezet ez a szakasz.
  
  "Nos, előttünk van az egyik anomália" - küldte a választ Yorgi. - Nagy ismeretlen forma.
  
  Alicia hangja recsegett a kommunikátoron keresztül. - Mozog?
  
  Drake ismerte a humor gonosz tónusát. "Állj le".
  
  - Hány lába van?
  
  - Alicia!
  
  A föld alatt mindenki elővette a pisztolyát. Drake megpróbálta kifeszíteni a nyakát, hogy előre nézzen, de Kinimaka elzárta a kilátást. Az egyetlen dolog, amit sikerült megtennie, az az, hogy a feje búbjával nekiütközött az alagútnak.
  
  Por szitált át a levegőben. Drake izzadt, friss zúzódásai lüktettek. A csapat olyan gyorsan kúszott tovább, ahogy csak tudott. Yorgi körbevezette őket egy lassú kanyarban. Csak ekkor állt meg a fiatal orosz.
  
  "Ó! Van valamim."
  
  "Mit?" - Megkérdeztem. Több hang is hallatszott.
  
  "Várjon. Feljöhetsz ide velem."
  
  Hamarosan Drake megkerülte a kanyart, és látta, hogy a folyosó oldala kiszélesedik, és nyolc láb magas és négyszer akkora kőívté változik, mint egy ember. Sárgásbarna volt, sima, és egy keskenyebb lyuk fölé emelkedett, amelyet a sziklába vágtak, egy kis bejárat, mint egy ajtó.
  
  Drake belenézett ennek a lyuknak a feketeségébe. - Szóval lehet, hogy egy kicsit kivájták a sziklát, biztosítva, hogy Attila örökre itt maradjon?
  
  - De nincs felettünk folyó - mondta Yorgi. - Ez járt a fejemben.
  
  "A folyók folyása az évek során változik" - mondta Hayden. "Jelenleg nem tudjuk megmondani, hogy valaha így folyt-e a Tisza. Amúgy csak néhány méterrel délre van."
  
  Drake elindult a sötétség felé. "Én benne vagyok a játékban. Megnézzük?
  
  Yorgi felugrott, megőrizve elöl lévő pozícióját. Az új ajtó eleinte csak a teljes feketeség körvonala volt, de ahogy közelebb értek, és megvilágították zseblámpájukat, a másik oldalon egy nagy szoba jeleit látták. A szoba nem volt nagyobb egy tisztességes étkezőnél, tele porszemcsékkel és abszolút csenddel, középen egy térdig érő talapzattal.
  
  A talapzaton kőkoporsó állt.
  
  - Hihetetlen - lehelte Yorgi.
  
  - Szerinted ott van Attila? - kérdezte Kenzi.
  
  - Azt hiszem, a kard az. Yorgi ellenőrizte a földradarát. - Ezt mondja ez a dolog.
  
  - Továbbra is küldetésben vagyunk. Hayden rá sem nézett a koporsóra. A nő azzal volt elfoglalva, hogy tanulja a nemet. "És ott van? Ez minden".
  
  Drake odanézett, amerre mutatott. A csapat átsétált a bejárati íven, és teljesen bent találta magát a szobában. Magán a talapzaton, a koporsó lábánál egy ismerős fadoboz állt a Rend pecsétjével a fedelén. Hayden odalépett hozzá.
  
  - Készülj fel - mondta Laurennek a kommunikáción keresztül. "Úton vagyunk. Mondd meg Washingtonnak, hogy megtaláltuk az utolsó dobozt.
  
  - Kinyitottad?
  
  "Negatív. Nem tartom jó ötletnek itt lent. Megvárjuk, amíg felérünk a csúcsra."
  
  Drake a koporsóra meredt. A jógi közelebb lépett. Kenzi felmászott a talapzatra, és lenézett.
  
  - Segít nekem valaki?
  
  - Most nem - mondta Hayden. "Mennünk kell".
  
  "Miért?" Kenzi nagyobb maradt. "Nem olyan, mint a többi csapatnál. Jó, ha van egy pillanatra önmagadban, nem gondolod? Szép változás, hogy senki sem próbál visszatartani."
  
  Drake bekapcsolta a kommunikációt. "Dal? te egy barom vagy."
  
  "Mit?"
  
  Kenzi felsóhajtott. - Ez csak egy kőfedél.
  
  Drake ereklyecsempésznek tekintette, aki szenvedélyes a kincsek iránt. Természetesen ez soha nem fog alábbhagyni. Ez a lány része volt. Hayden felé biccentett.
  
  - Utolérjük. Ígérem".
  
  Átfutott a talapzat másik oldalára, megragadta a követ és meghúzta.
  
  Hayden kisietett a sírból, Yorgi és Kinimaka pedig mögötte. Smith megállt az ajtóban. Drake végignézte, amint kincseket fedeznek fel Attila hun sírjából.
  
  A zseblámpa fényében a szeme megvakult; csillogó zöldek és vörösek, zafírkékek és élénk sárgák; a szivárvány árnyalatai, csaknem ezer év után először csillogóan és szabadon. A vagyon megmozdult, a kardot ez a mozdulat kiütötte a sorból. Más pengék felvillantak. Nyakláncok, bokák és karkötők halomban hevertek.
  
  Az egész alatt, még mindig néhány ruhadarabba csomagolva, Attila holtteste feküdt. Drake így hitte. A helyet soha nem fedezték fel sírrablók; ezért a gazdagság jelenléte. A náciknak csak nagyobb terveikhez volt szükségük rá, a monumentális leletre való figyelemfelhívás csak rájuk hívná fel a figyelmet. Lélegzetvisszafojtva a kommunikátorhoz ugrott.
  
  - Lauren - suttogta. - Fel kell fogadnod valakit, aki mindent megőriz. Csak meg kell valósítania. Ez hihetetlen. Az egyetlen dolog, hogy... - Kutatón elhallgatott.
  
  "Mi ez?" - Megkérdeztem.
  
  "Itt nincsenek kardok. A Mars kardja hiányzik."
  
  Lauren kifújta a levegőt. - Ó, nem, ez nem jó.
  
  Drake arca feszült lett. - Mindazok után, amin keresztülmentünk - mondta. - Rohadt jól tudom.
  
  Kensi kuncogott. Drake hátranézett. - Itt van a Mars kardja.
  
  - A fenébe, ügyes vagy. Ereklyecsempész és mestertolvaj. Pontosan az orrom alól loptad el." Bámult. "Ez elképesztő".
  
  - Nem vehetsz el semmit. Látta, amint kivesz egy drágaköves tárgyat. - De bízom benne, hogy a legértékesebb árukért megy oda.
  
  - Több, mint Attila?
  
  "Igen, persze. Felveheted. De bármit is teszel, tartsd meg a kardot magadnak."
  
  Kenzi nevetett, és elvette a kezét, hátrahagyva a drágaköves kincset, de megtartotta a kardot. - Most már mindent láttam - mondta némi áhítattal. "Mehetünk."
  
  Drake örült, hogy a lány belső vágyat mutatott, és hogy a férfi segített teljesíteni. "Akkor semmi baj. Lássuk, mi is az a Halál Lovasa."
  
  
  HARMINCHATODIK FEJEZET
  
  
  Közvetlen napfényben térdelve a SPEAR csapata megvizsgálta az Utolsó Ítélet rendjének utolsó dobozát.
  
  Kinimaka a jóváhagyásra várt, amikor Alicia és Mai közeledtek a határokhoz, most, hogy barátságos helikoptereket lehetett látni a láthatáron. Hayden Kinimakára mutatott.
  
  - Csak így tovább, Mano. Meg kell néznünk, mi van belül, mielőtt a társaság megérkezik; barát vagy ellenség."
  
  A hawaii bólintott, és bekattintotta a zárat. Drake előrehajolt, miközben a fedél felemelkedett, és Dahlhoz csapott.
  
  - Szar! - kiáltotta pislogva.
  
  - Ez volt a csókkísérleted, Yorkie?
  
  - Megcsókollak, ha még egyszer az arcomba tolod azt a bozontos felmosót, amit fejnek nevezel. Véres Yorkshire Kiss."
  
  Természetesen senki sem hallotta. Mindannyian az új kinyilatkoztatásra összpontosítottak.
  
  Hayden benézett, és Kensi fölé hajolt. - Szia - mondta lazán. - Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz.
  
  "És én is". May felállt.
  
  - Az Igazi Utolsó Ítélet - mondta Lauren, és újra előadta a szöveget. - A legrosszabb az egészben.
  
  - Hát, nem tudom, hogy vagytok vele - motyogta Alicia. - De csak egy kurva papírdarabot látok benne. Úgy hangzik, mint a bevásárlólistám."
  
  Mai hátranézett. - Valahogy nem tudlak elképzelni egy szupermarketben.
  
  Alicia összerándult. "Csak egyszer. Mindezek a kocsik, a folyosók korlátai és a választási lehetőségek teljesen letérítettek a pályáról." Vágyakozva tanulmányozta a közeledő támadóhelikoptereket. "Sokkal jobb".
  
  Kinimaka benyúlt a dobozba, elővett egy papírt, és feltartotta, hogy mindenki lássa. - Ez csak egy csomó szám.
  
  - Véletlenül - mondta Smith.
  
  Drake dühös volt. "Szóval, az Utolsó Ítélet Rendje elküldött minket a fél világba, hogy találjunk egy papírdarabot egy sírban, amelyet több száz éve rejtettek? Egy hely, amit talán soha nem találtunk volna meg, ha nincs tapasztalatunk az istenek sírjairól? Nem értem ezt ".
  
  "A nácik ereklye- és kincsvadászok voltak" - mondta Kenzie. "Tudsz erről a hihetetlen tömegről, amelyet nemrég fedeztek fel a sarki jég alatt? Egyesek szerint ez egy náci bázis. Az ékszerektől kezdve a tekercseken át a festményekig mindent kifosztottak. Megpróbáltak zombikat létrehozni, örök életet kerestek, és több ezer embert veszítettek el egy veszélyes keresés során. Ha úgy döntöttek, hogy Attila hun sírjában hagyják, ahelyett, hogy ellopnák a vagyont, annak szörnyű oka van."
  
  Lauren a fülére mutatott. - A District of Columbia tudni akarja, mi az.
  
  Hayden elvette Kinimakitól. - Szóval, srácok, ez egy régi jegyzetpapír, elég vastag és mindkét oldala szakadt. Megsárgult és meglehetősen törékenynek tűnik. Tehát középen van egy írássor, amely csak számokból áll." Felolvasta: "483794311656..." Nagy levegőt vett. "Ez nem minden..."
  
  "Egy stréber nedves álma." Alicia felsóhajtott. - De mi a fenét csináljunk?
  
  - Menjen innen - mondta Drake, és felállt, amikor a helikopterek leszálltak. - Mielőtt a hunok ránk találnak.
  
  A pilóta felkocogott. "Készen álltok srácok? Erre figyelnünk kell."
  
  A csapat visszakísérte a helikopterekhez. Hayden befejezte a beszédét, és átnyújtotta a papírlapot, miközben helyet foglaltak. "Bármilyen ötletet?"
  
  - Még lottózni sem lehet velük - mondta Alicia. "Hiábavaló".
  
  - És mi közük a halálhoz? Drake mondta. - És a négy lovas? Mivel a számok fontosnak tűnnek, lehet valami köze a születési dátumokhoz? Halál dátumai?
  
  "Itt vagyunk" - szólalt meg egy hang a fülében, és ismét eszébe jutott, hogy az egész világgal kapcsolatban állnak, hacsak nem kell lekapcsolniuk a DC-t egy küldetés teljesítéséhez, ebben az esetben csak Laurennel voltak kapcsolatban.
  
  - Nem csak rajta - mondta egy másik hang. - Megkaptuk.
  
  Drake hallgatta, ahogy a helikopterek lassan a levegőbe emelkednek.
  
  "Ezek a bontási számok koordináták. Könnyen. A nácik tökéletes célpontot hagytak nektek, emberek."
  
  Drake elkezdte ellenőrizni és előkészíteni a fegyvereit. "Cél?" - Megkérdeztem.
  
  "Igen, az első számkészlet Ukrajnára mutat. A sorozat egy hosszú, folyamatos szám, így eltartott egy ideig, amíg megfejtjük."
  
  Alicia az órájára nézett. - Nem hívok napi öt percet.
  
  - Nem százhatvan az IQ-ja.
  
  - Honnan a fenéből tudod, okos fickó? Soha nem teszteltem."
  
  Egy perc csend, majd: "Mindegy. Beírtuk a teljes sorozatot, és összekapcsoltuk a műholddal. Amit most nézünk, az egy nagy ipari terület, összesen talán nyolc négyzetmérföld. Többnyire tele van raktárakkal, harminc felett számoltunk, és úgy tűnik, üresek. Valami egy elhagyott háborús korszakból. Ez egy régi szovjet katonai raktár lehet, amely mára elhagyatott.
  
  - És a koordináták? - kérdezte Hayden. - Mutatnak valami konkrétat?
  
  - Még mindig ellenőrzi. Csend volt a vonalban.
  
  Haydennek nem kellett tájékoztatnia a pilótákat; már Ukrajna felé tartottak. Drake érezte, hogy egy kicsit ellazul; legalábbis rivális csapataik nem tudták legyőzni őket. Haydenre nézett, és kinyögte.
  
  Kikapcsolhatjuk ezt?
  
  Pofát vágott. Gyanúsnak tűnne.
  
  Anyajegy? Lassan utánozta, előrehajolva.
  
  Hayden is így gondolta. Nincs senkiben, akiben megbízhatnánk.
  
  Alicia nevetett. - A fenébe is, Drake, ha meg akarod csókolni, csak tedd meg.
  
  A yorkshire-i férfi hátradőlt, amikor a helikopter átvágott az égen. Szinte lehetetlen volt teljes kapacitással dolgozni, amikor az ember nem volt biztos abban, hogy még a saját főnökei is támogatják-e a hátát. Nehézség esett a szívére. Ha valaki valamit tervezett ellenük, mindjárt megtudja.
  
  A kommunikátor sípolt.
  
  "Azta".
  
  Hayden felemelte a fejét. "Mit?" - Megkérdeztem.
  
  A washingtoni szupergeek hangja ijedten csengett. - Biztos vagy benne, Jeff? Úgy értem, nem mondhatom el nekik ezt, aztán rájövök, hogy ez csak találgatás."
  
  Csend. Aztán szeretőjük mély levegőt vett. "Wow, azt kell mondanom. Ez rossz. Ez nagyon rossz. Úgy tűnik, hogy a koordináták közvetlenül a Halál Lovasához vezetnek.
  
  Dahl félúton megállt, és egy tárat töltött a pisztolyába. - Van értelme - mondta. - De mi az?
  
  - Nukleáris robbanófej.
  
  Hayden összeszorította a fogát. "Meg tudod ezt pontosan meghatározni? Ez élő? Van-"
  
  - Várj - fújta ki a levegőt a stréber. "Kérlek, csak várj. Ez nem minden. Nem "nukleáris robbanófejre" gondoltam."
  
  Hayden a homlokát ráncolta. - Akkor mire gondoltál?
  
  "Hat nukleáris robbanófej van három raktárban. A falakon át nem látunk, mert az épületek ólommal vannak bélelve, de a tetőn át látunk műholdjaink segítségével. A képeken látható, hogy az atomfegyver a nyolcvanas évekből származik, valószínűleg egy vagyont ér a megfelelő vásárlónak, és gondosan őrzik. A biztonságiak többnyire bent vannak, néha körbejárják az üres bázist."
  
  - Tehát az Utolsó Ítélet rendje hat nukleáris fegyvert rejtett el három raktárban későbbi felhasználás céljából? - kérdezte Mai. - Valóban náci dolognak tűnik.
  
  - A fegyver is működőképes - mondta a stréber.
  
  "Honnan tudtad?"
  
  "A számítógépes rendszer működik. Felfegyverezhetők, irányíthatók, elengedhetők."
  
  - Megvan a pontos hely? - kérdezte Kenzi.
  
  "Igen. Mind a hatan a raktárakban elhelyezett platós teherautók hátára voltak szíjazva. Furcsa módon a benti aktivitás az utóbbi időben megduplázódott. Természetesen ezeket is át lehet költöztetni."
  
  Drake Haydenre nézett, aki visszabámult rá.
  
  - Vakond - mondta Kensi hangosan.
  
  - Mi a helyzet a rivális csapatokkal? - kérdezte Dahl.
  
  "Az NSA szerint megnőtt a pletykák száma. Nem néz ki jól."
  
  - Szeretném tudni, mit remélnek találni - mondta Mai. - Hat régi nukleáris robbanófejet nem számítva.
  
  "Mars kardja"
  
  Drake gyorsan elfordította a nyakát. "Mit?" - Megkérdeztem.
  
  - Mindenki megkapta a koordinátákat, feltételezve, hogy ez a vakond dolgozik itt. Mindenki egy műhold létrehozását tűzte ki maga elé. Képalkotó szoftverünk mindenféle szenzorral van felszerelve, és Odin történetétől és az azt követő kihagyásoktól kezdve egy ritka, sírokhoz és istenekhez köthető elemet észlelhetünk. Műszereink a tárgy hozzávetőleges méretét és alakját mutatják, és a hiányzó kardhoz illeszkedik. Mindannyian tudják, hogy megtaláltuk a kardot, és a nukleáris töltetek felé tartunk. Ezt meg kell tennünk."
  
  - Hagyd a kardot a helikopteren. Smith vállat vont.
  
  Drake, Dal és Hayden összenézett. "Nincs esély a pokolban. A kard velünk marad."
  
  Drake lehajtotta a fejét. "Az egyetlen véres dolog, ami értékesebb Dzsingisz kánnál, Attilánál, Geronimonál és Hannibálnál együtt" - mondta. "És kénytelenek vagyunk átállni az atomfegyverekre."
  
  - Megfontoltan - mondta Mai. "És sok okból szükségük van rá. Jólét."
  
  - Jutalom - mondta Smith.
  
  - Kapzsiság - mondta Kensi.
  
  - Problémamentesen - mondta Hayden meggyőződéssel. - Mindezen okok miatt. Hol van a hat nukleáris fegyver?
  
  - A 17-es raktárban kettő van - mondta a számítógépes srác. - Más nukleáris létesítmények a tizennyolcadikban és a tizenkilencedikben találhatók, és most elmondom a pontos elhelyezkedésüket. Ez egy nagy alap, és legalább két tucat test hőkibocsátását számoljuk, szóval légy óvatos."
  
  Drake hátradőlt, és a tetőt nézte. "Újra?"
  
  Hayden tudta, mire gondol. - Elhiszed, hogy ezek után minden megváltozik?
  
  Szomorúan elmosolyodott. "Hiszek".
  
  "Akkor üssünk rá" - mondta Dahl. "Csapatként, kollégákként. Tegyük ezt még utoljára."
  
  
  HARMINCHETEDIK FEJEZET
  
  
  Nem volt könnyű dolga a SPEAR csapatának. A régi, elhagyatott bázis egyszerűen nagy, hosszúkás raktárak zagyva gyűjteménye volt, köztük sima földutak hálózatával. Az utak nagyon szélesek voltak, hogy elférjenek a nagy teherautók. Drake elmélete szerint ez valamikor valamiféle raktár volt, olyan hely, ahol hatalmas mennyiségű katonai felszerelést lehetett tárolni. A helikopterek a külterületen, egy rozsdás, rozsdás kerítés mögött landoltak, és szinte azonnal lekapcsolták a hajtóműveket.
  
  - A csapat készen áll - mondta Hayden a kommunikátorába.
  
  - Menjen - mondta neki DC rendőrtiszt. "Győződjön meg arról, hogy a robbanófejek le vannak tiltva, és a másik elem biztonságos."
  
  Dahl a földre morgott. - Beszéljünk arról, hogy bezárjuk az istálló ajtaját, miután a ló elszaladt.
  
  A csapat már gondolatban feltérképezte mindhárom raktár helyét, és jó elképzelésük volt a kanyargós úthálózatról. Lényegében minden átfedett minden mással. Nem volt zsákutca, kitérő, menekülési útvonal, egy kivételével. Az összes külterületi raktárt sűrű erdő vette körül, de a belsők - a három létfontosságú - véletlenszerű sorrendben helyezkedtek el a többi között.
  
  Együtt futottak.
  
  "Választanunk kell, hatástalanítanunk kell az atomfegyvereket, aztán meg kell találnunk a módját, hogy elvigyük őket innen egy szebb helyre" - mondta Hayden. - Románia nincs messze.
  
  Most Lauren velük volt, teljesen bekötve Washingtonba, és miután bebizonyította, hogy képes nyomás alatt gondolkodni, szükségük lehet rá, amikor az atomfegyverek kezeléséről van szó. Nem lebecsülhető egy stabil fej, amely képes információt továbbítani a csatornákon keresztül. Alacsonyan, gyorsan sétáltak, és a raktárak felé indultak.
  
  Kihalt földút nyílt meg előttük. Ezen kívül az egész területet csupasz föld és agyagpala borította, csak néhány ritka barna fűcsomó. Drake megvizsgálta a helyszínt, és kiadta a parancsot, hogy haladjunk tovább. Fegyverrel készen futottak ki a szabadba. A piszok és az olaj szaga megtámadta érzékeit, és hideg szellő csapta meg az arcát. Felszerelésük csörömpölt, csizmájuk erősen földet ért.
  
  Megközelítették a raktár első falát, és hátukat neki támasztva megálltak. Drake végignézett a vonalon.
  
  "Kész?" - Megkérdeztem.
  
  "Megy."
  
  Útjuk következő szakaszát pásztázta, tudván, hogy nincs CCTV-kamerájuk, ami miatt aggódniuk kellett volna, mivel az eszközök a mobiltelefonokon kívül nem vették fel a bázisról érkező jeleket. Maguk a nukleáris töltések alacsony frekvenciájú zümmögést bocsátottak ki. Ezen kívül a hely kopár volt.
  
  Újabb futás, és egy másik raktárra bukkantak. Mindegyikre fekete firkával egy szám volt írva. Mindegyik rozsdásnak, ízetlennek tűnt, a tetőről a padlóra rozsdapatakok futottak le. Az ereszcsatornák szabadon lendültek, szaggatott részek a földre mutattak, piszkos víz csöpögött.
  
  Drake most már látta a 17-es raktár bal sarkát maga előtt.. - Ezen az úton kelünk át - mondta. - Ennek a raktárnak a szélén haladunk, amíg el nem érjük a végét. Tehát csak húsz méterre vagyunk tizenhéttől.
  
  Továbbment, majd megállt. Egy biztonsági jármű haladt végig az úton, és haladt végig az őket keresztező ösvényen. Nem történt azonban semmi. Drake megkönnyebbülten felsóhajtott.
  
  - Nincsenek itt barátok - emlékeztette őket Dahl. "Ne bízzon senkiben a csapaton kívül." Nem kellett hozzá, hogy "még az amerikaiak is".
  
  Drake most elmozdult a helyéről, a raktár falához szorította magát, és előrement. A 17-es raktárnak két kis ablaka volt elölnézetben. Drake halkan káromkodott, de rájött, hogy nincs más kiút.
  
  - Mozdulj - mondta sürgetően. - Vidd át most.
  
  
  HARMINCNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  A raktárajtóhoz rohantak, három csoportra oszlottak. Drake, Alicia és May egyaránt tizenhét pontot szerzett; Dal, Kenzie és Hayden tizennyolc pontot szerzett, így Smith, Lauren, Kinimaka és Yorgi tizenkilenc pontot szerzett. Egymásként csapódtak be a főajtón.
  
  Drake berúgta az ajtót, és letépte a zsanérokról. A férfi éppen kiment az irodából. Drake a hóna alá vette, erősen megrángatta, és az iroda szemközti falához lökte. A keskeny átjáró, ahol voltak, közvetlenül a raktárba nyílt, így Alicia és May megkerülték.
  
  Drake végzett a férfival, kómában hagyta, és megnézte a kis irodákat, mielőtt csatlakozott a nőkhöz. Lélegzetelállító látvány tárult szeme elé. A raktár hatalmas volt, hosszú és magas. Középen, szemben a görgős ajtókkal, egy hosszú, alacsony platós teherautó állt - egy fülke nagy motorral az elején. Két nukleáris robbanófej hevert a teherautó hátuljában, tisztán, mint a nap, orrukkal előrefelé, fekete hevederekkel pedig rendszeres időközönként. A hevederek rugalmasságot biztosítanak anélkül, hogy nagy mozgást végeznének - jó ötlet a szállításhoz, javasolta Drake, mivel senki sem akarta, hogy egy halálos rakéta egy álló tárgyba ütközzen. Hatalmas köteg oldalfüggöny hevert egy hatalmas teherautó oldalán, és azt feltételezte, hogy indulás előtt rögzítették.
  
  - Nincs biztonság - mondta Mai.
  
  Alicia egy másik irodára mutatott a teherautó jobb oldalán. "Az én javaslatom".
  
  - Azt hinné az ember, hogy jobban aggódnak - mondta Mai.
  
  Drake nem tehetett róla, hogy ellenőrizte a biztonsági kamerákat, és nehezen tudta teljes mértékben támaszkodni a légkondicionált irodában ülő rajongók egy csoportjára. "Régi barátunk, az önelégültség valószínűleg munkában van" - mondta. - Sokáig titokban tartották.
  
  Kommunikációs csatornákon keresztül hallották a csata hangját, más csapatok elfoglaltak voltak.
  
  Alicia a teherautóhoz rohant. "Rám!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl megragadta a legközelebbi férfit, és a szarufák közé dobta, így megfelelő mennyiségű műsoridőt kapott, mielőtt végignézte, amint kínosan a földre rogy. A csontok eltörtek. Vér folyt. Kenzi elsuhant mellette, elsütötte a géppisztolyát, eltalálta a menekülő férfiakat, akik aztán erősen a földbe vágták az arcukat. Hayden oldalt váltott, és inkább Glockját választotta. Az általuk talált hatalmas teherautó a raktár közepén, három iroda és több sor doboz mellett parkolt. Fogalmuk sem volt, mi van belül, de úgy gondolták, bölcs dolog lenne kideríteni.
  
  Hayden a teherautó felé sétált, szeme a feje fölé erősített nukleáris töltetpárt fürkészte. A fenébe, akkora távolságban hatalmasak voltak. Szörnyek, amelyeknek nincs más célja, mint a pusztítás. Aztán kétségtelenül ők voltak a Halál, és egyértelműen a negyedik Lovas részei voltak. Attila volt a második legidősebb alak a négyes közül, hétszáz évvel Hannibál után, és véletlenül hétszáz évvel Dzsingisz kán előtt született. Geronimo 1829-ben született. Minden versenyzőnek igaza van a maga módján. Minden király, bérgyilkos, tábornok, páratlan stratéga. Mindenki kihívta a maga legjobbját.
  
  Ez volt az oka annak, hogy a Rend őket választotta?
  
  Tudta, hogy a washingtoni vakond ügyesen gúnyolja őket.
  
  Most nincs idő semmin változtatni. A peron mögé sétált, és a dobozok felé tartott. Némelyik fedél meghajlott, mások a fafalaknak dőltek. Szalma és egyéb csomagolóanyagok felülről szivárogtak. Hayden lelőtt egy embert, majd golyót cserélt egy másikkal, és kénytelen volt a földre ugrani fedezékül.
  
  A teherautó hátuljában találta magát, egy nukleáris robbanófej farka lógott rajta.
  
  - Mi a fene történne, ha egy golyó eltalálná ezeket a dolgokat?
  
  - Ne aggódjon, jó lövésnek kell lennie, ha eltalálja a magot vagy a robbanóanyagot - mondta neki a hang a kommunikáción keresztül. "De szerintem mindig van esély egy szerencsés szünetre."
  
  Hayden összeszorította a fogát. - Ó, köszönöm, haver.
  
  "Nincs mit. Ne aggódjon, nem valószínű, hogy ez megtörténik."
  
  Hayden figyelmen kívül hagyta a halk, szenvtelen megjegyzést, kigurult a szabadba, és az egész tárat rálőtte ellenfelére. A férfi elesett, vérzett. Hayden berakott egy másik tárat, miközben a fiókok felé rohant.
  
  Hatalmas raktár vette körül, fegyverropogás visszhangzott, elég tágas ahhoz, hogy nyugtalanító legyen, a szarufák olyan magasak, hogy egy barátságtalan ellenség könnyen elbújhatott bennük. Kinézett a dobozok mögül.
  
  "Azt hiszem, jól vagyunk" - mondta. "Úgy tűnik, több műtétjük van itt."
  
  Kenzi felrohant a Mars kardjával hadonászva. "Mi ez?" - Megkérdeztem.
  
  Dahl leguggolt az emelvény hatalmas kerekéhez. "Vigyázz magadra. Egynél több ellenségünk van itt."
  
  Hayden átszitálta a szalmát. - Lopott áruk - mondta. "Ez egy fordulópont kell, hogy legyen. Itt nagy a választék."
  
  Kenzi elővett egy arany figurát. "Vannak csapataik, amelyek házról házra razziát tartanak. Betörés. Ez egy hatalmas üzlet. Mindent exportálnak, eladnak vagy beolvasztanak. Az ilyen bűncselekmények mögött meghúzódó tudatszint nulla alatt van."
  
  Dahl azt suttogta: - Tőled balra.
  
  Hayden bebújt egy doboz mögé, észrevette áldozatát és tüzet nyitott.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren Fox követte Mano Kinimakát az oroszlán barlangjába. Látta, hogyan bánik Smith az ellenséggel, és halálra hagyta. Látta, hogy Yorgi felhúzza a zárat az iroda ajtaján, besétál, és kevesebb mint egy percen belül elavultnak nyilvánítja. Minden nap kétségbeesetten próbált lépést tartani. Minden nap attól tartott, hogy elveszítheti a helyét a csapatban. Része volt annak, hogy miért udvarolt Nicholas Bellnek, miért tartotta a kapcsolatot, és keresett más módokat, hogy segítsen.
  
  Szerette a csapatot, és a tagja akart maradni.
  
  Most hátul maradt, Glockkal a kezében, remélve, hogy nem kell használnia. A fennsíkok foglalták el látása nagy részét, hatalmasak és szörnyűek. A robbanófejek tompa zöldes színűek voltak, amelyek nem tükrözték vissza a fényt, kétségtelenül az egyik legfenyegetőbb alak, amit a modern emberi elme el tud képzelni. Smith megbirkózott egy nagy őrrel, több találatot is kapott, majd kiszedte a fickót, éppen akkor, amikor Lauren odalopakodott, hogy segítsen. Tőle jobbra Kinimaka lőtt még kettőt. A golyók elkezdtek repülni a raktár körül, amikor a többiek rájöttek, hogy támadás alatt állnak.
  
  Hátulról látta, hogy több őr behatol a teherautó vezetőfülkéjébe.
  
  - Óvatosan - kapcsolta be a lány -, látom, hogy az emberek a front felé tartanak. Ó, istenem, megpróbálják kihozni őket innen?
  
  "Ó, nem" - hangzott a válasz a DC-től, hogy mindenki láthassa. "Semlegesítenie kell ezeket a nukleáris fegyvereket. Ha ezeknek a srácoknak indítási kódjaik vannak, akkor még egy ilyen kiadás is katasztrófa lesz. Nézd, mind a hatot semlegesíteni kell. Most!"
  
  
  * * *
  
  
  - Pokolian könnyű ezt mondani - motyogta Alicia. "A köntösömbe burkolózva a habos cappuccinómat szürcsölgetve. Várj, látom, itt is a taxi felé tartanak.
  
  Drake irányt változtatott, mert látta, hogy a peron ezen oldalán száguldozhat anélkül, hogy ellenállásba ütközne. Intett Aliciának, és gyorsan elindult.
  
  Mai hangja megtörte a koncentrációját. "A lábad elé nézz!"
  
  Mit...?
  
  Egy vastag fekete bőrkabátos férfi csúszott az emelvény alá, kinyújtott lábakkal. Szerencsére vagy okos tervezésre megütötték Drake-et, és elbukták. A géppisztoly előrecsúszott. Drake figyelmen kívül hagyta az új zúzódásokat, és éppen akkor kúszott be a teherautó alá, amikor az őr tüzet nyitott. Lövedékek fúrták át mögötte a betont. Az őr üldözte, előrántotta a fegyverét.
  
  Drake közvetlenül a teherautó alá mászott, és érezte a hatalmas fegyvert a feje fölött. Az őr lebukott, majd leguggolt. Drake kilőtte a Glockját, és megvágta a férfi homlokát. Lépések zaját hallotta a háta mögött, majd egy másik férfi súlya zuhant rá. Drake álla a földet érte, amitől csillagok és feketeség pörögtek a szeme előtt. Fogai összekattantak, apró darabokat törtek le. A fájdalom mindenhol kirobbant. Felfordult, és a könyökével valakinek az arcába csapott. A pisztoly felemelkedett és elsült; a golyók egy centivel elkerülték Drake koponyáját, és egyenesen felmentek a nukleáris töltet tövébe.
  
  Drake adrenalint érzett. "Ez..." Megragadta a férfi fejét, és teljes erejéből a betonhoz vágta. "... basszus." Nukleáris. Rakéta." Minden szó ütés. Végül a fej visszaesett. Drake kimászott a teherautó alól, és találkozott Aliciával, aki tovább futott.
  
  - Nincs idő aludni, Drakes. Ez valami komoly szar."
  
  A yorkshire-i megragadta a géppisztolyát, és megpróbálta megállítani a füle csengését. Alicia hangja segített.
  
  "Mai? Jól vagy?"
  
  "Nem! Egymáshoz nyomva."
  
  Zúgás hallatszott az emelvény motorjából.
  
  - Fuss gyorsabban - mondta Drake. - Még néhány másodperc, és ezek a robbanófejek eltűnnek innen!
  
  
  HARMINCKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  Drake megnövelte a sebességét. Manapság szokatlan volt tőle, hogy egyenesen lát, így ma minden a megszokott módon zajlott. Az elülső kabinajtó fejmagasságba emelkedett. Drake kinyújtotta a kezét, megragadta a fogantyút, és meghúzta. Alicia célba vette Glockját.
  
  Egy kézigránát pattant ki.
  
  Drake bámult rá, nem hitt a szemének. - Mi vagy te, egy kibaszott gyerek...
  
  Alicia mellkason találta, amitől hátrafelé és a teherautó eleje körül repült. A gránát hevesen felrobbant, és repeszeket repített minden irányba. Drake Aliciával lovagolt, ketten összetartottak. A teherautó ajtaja forogni kezdett és zuhanni kezdett a jármű előtt. Amikor Drake felnézett, csak egy ember ült a kabinban, a magasban, és gonoszul vigyorgott le rá. Megnyomta a gázpedált.
  
  Drake tudta, hogy a pokolban nincs mód arra, hogy a jármű elég gyorsan mozogjon ahhoz, hogy elgázolja őket. Oldalra nézett, és újabb három őrt látott rájuk rohanni. A teherautó életre kelt, miközben kerekei elkezdtek egymáshoz kattanni, és előrelendíteni, egy-egy hüvelyknyire. A tolóajtók meg sem mozdultak, de ez nem akadályozta meg.
  
  A kommunikátor életre kelt.
  
  - Teherautókat szállítanak ki innen! A kabinok golyóállóak. És baromi nehéz hozzájutni." Hayden hangja volt."
  
  - Nincs bejárat? - kérdezte Kinimaka.
  
  "Nem. Le van zárva. És nem akarok túl sok erőt alkalmazni, ha érted, mire gondolok."
  
  És bár Drake tudta, hogy a saját teherautójuknak most nincs oldalajtaja, még két dolog miatt kellett aggódnia.
  
  - Ugorj az emelvényre - mondta. - Kezdje el leválasztani ezeket a nukleáris tölteteket. Kénytelenek lesznek megállni."
  
  "Kockázatos. Rohadt kockázatos, Drake. Mi van, ha az egyik robbanófej leszakad?
  
  Drake kirohant a kabin mögül, és rálőtt a támadókra. "Egy átkozott probléma egyszerre. Kik vagyunk mi - csodagyerekek?"
  
  Alicia lelőtte üldözőjét. - Attól tartok, manapság inkább "árnyékos szemétládák".
  
  Együtt felugrottak az emelvényre, és egy atombombával találták szembe magukat.
  
  
  * * *
  
  
  "Két fronton működik" - mondta Drake most a kommunikációban. "Egyszerre tudjuk semlegesíteni és lekapcsolni."
  
  Hayden felnevetett. - Próbálj meg ne tűnni olyan önelégültnek a dolog miatt.
  
  - A yorkshire-i emberek nem viselkednek önelégülten, szerelmem. Mindent elképesztően csinálunk, csak egy kis alázattal."
  
  - Plusz néhány ezer szar dolog. Dahl hangja úgy tűnt, mintha futna. "Yorkshire-i pudingok. Terrierek. Sör. Sport csapatok. És ez az akcentus?"
  
  Drake érezte, hogy a teherautó mozogni kezd alatta. - Hol van a vezérlőpult, emberek?
  
  A technikus azonnal válaszolt. - Látod, hogyan áll a robbanófej körülbelül harminc ívelt panelből? Ez egy nyolcadik a hegyes végtől."
  
  - Az én sajátos nyelvem.
  
  Újabb lövések dördültek. Alicia már az üldözésre összpontosított. Mai csak felugrott az emelvény hátuljára. Most az atomfegyver hátulját nézte.
  
  "Rossz hírek. A britek itt vannak."
  
  - Azt hiszem, kínaiak vagyunk - szólalt meg Dahl.
  
  - Francia - mondta Kinimaka. "Új csapat"
  
  Drake a vezérlőpulthoz ugrott. Tudjuk, hol van a Mars kardja?
  
  - Igen, Matt. De most nem mondhatom ki hangosan, igaz? - válaszolta a hang.
  
  - Igen - mondta Dahl.
  
  Drake összerándult, és előhúzott egy kis elektromos csavarhúzót egy többcélú fúróval. Gyorsan kicsavarta a nyolc csavart, és hagyta, hogy kiesjenek. Két kis vezérlőpult előtt találta magát, akkora, mint az autó műholdas navigációs képernyője, egy billentyűzet és sok villogó fehér szimbólum.
  
  - Cirill - mondta. "Persze hogy az."
  
  - Rosszabb lehet ez a nap? Alicia sikoltozott szerte a világon.
  
  A yorkshirei lehajtotta a fejét. - Ez most kurvára fog történni.
  
  A teherautó felgyorsult, és a tolóajtó felé tartott. A britek szoros felállásban haladtak előre a raktár hátsó részéből. Az őrök körös-körül szétterültek.
  
  Az atombomba felvillant, teljesen aktiválva, indítási kódra vagy ölőkódra várva.
  
  Drake tudta, hogy költözniük kell. Tudta, hogy nem mozdulhatnak. Az egyetlen dolog, amit nem tudott, hogy ki fog előbb meghalni?
  
  
  * * *
  
  
  Az őrök rohantak be először, lőttek. Drake nagy célpont volt, és az álló golyók elsuhantak Alicia mellett, és eltalálták a robbanófejet. Egy másodpercre Drake élete villant a szeme előtt, majd Alicia levette az egyik őrt, Mai pedig a másikat. Látta, hogy valami több jön, bár tudta, hogy még több jön a vak oldalukról. Fehér szimbólumok villogtak, a kurzor villogott és várt.
  
  - Gondolja, hogy a biztonsági szolgálat felrobbanhat? - mondta hirtelen csendesen Smith. - Talán ez a parancsuk?
  
  - Miért kellett meghalniuk? - kérdezte Kenzi.
  
  - Láttunk már ilyet - mondta Kinimaka. "A hatalmas kifizetésekben részesülő családok orvosi segítségre vagy kétségbeesett áthelyezésre szorultak, amikor a családfő meghalt. Ha például a maffiához vagy triádhoz tartoznak. Lehetséges."
  
  Drake tudta, hogy nem maradhatnak sokáig boldogok. Aliciának sikerült meglazítania a szíjat, amikor a teherautó továbbgurult. Remélem a sofőr látja. De akkor nem érdekelné? Drake nem látott más választást.
  
  Végigszáguldott az emelvényen hátrafelé, és őrülten hadonászott a karjával.
  
  "Várjon! Állj Állj. Ne lőj. Én angol vagyok!"
  
  Dahl morogása mindent elmondott, nem kellettek szavak.
  
  Drake térdre esett a teherautó hátuljában, az atomfegyver farka a bal oldalán, a keze a levegőben, és a közeledő ötfős SAS-egység felé fordult, teljesen fegyvertelenül.
  
  - Szükségünk van a segítségedre - mondta. "Túl sok a tét ahhoz, hogy háborút vívjunk."
  
  Látta, hogy a fiatalember kommunikációra vált, látta, hogy a két idősebb férfi az arcát bámulja. Talán felismernék. Talán tudtak Michael Crouchról. Megint megszólalt.
  
  - Matt Drake vagyok. Volt SAS katona. Volt katona. A SPEAR nevű nemzetközi különleges erők csapatánál dolgozom. Herefordban edzettem. Engem Crouch edzett."
  
  Emlékszem a névre, mindenre. Az öt fegyver közül kettőt leeresztettek. Drake hallotta Alicia hangját a kommunikáción keresztül.
  
  - Megemlíthetted volna a nevemet is.
  
  Enyhén összerándult. - Lehet, hogy ez nem a legjobb ötlet, szerelmem.
  
  Mai és Alicia távol tartották az őröket. Teltek a másodpercek. A brit SAS katonák tüzet nyitottak a közeledő őrökre, akik bebújtak a lapos ágyat megtöltő olajhordók mögé. Drake már várt. A rádiós végül befejezte.
  
  "Matt Drake? Cambridge-ből származom. Találkoztunk már. Mire van szükséged?"
  
  Boldog napot, gondolta. SAS a fedélzeten.
  
  "Segíts nekünk biztonságba helyezni ezt a raktárt, megállítani ezt a teherautót és hatástalanítani az atombombát" - mondta. "Ebben a sorrendben".
  
  A britek megragadták ezt.
  
  Feloszlva és végigfutva a peron két oldalán, leszedték a közeledő őröket, akik csapatként jól működtek. Drake látta ezt, és gyönyörködött a régi idők emlékeiben. Folyékony kecsesség, uralkodói tartás és hajthatatlan magabiztosság volt a csapat mozgásában. Azt hitte, hogy a SPIR a világ legjobb csapata, de most...
  
  "Gácsér! Mai sírt. "Atombomba!"
  
  Ó igen . Visszarohant a vezérlőpulthoz, és a képernyőket, a billentyűzetet és a számokat bámulta.
  
  "Kockák?" kérdezte. - Tudjuk a kódot?
  
  "Szó szerint bármi lehet" - válaszolta valaki.
  
  - Ez nem igazán segít, te kibaszott hülye.
  
  "Sajnálom. Ha tudnánk a Rend tagjainak nevét, megtudhatnánk a születésnapjukat?
  
  Drake tudta, hogy egy férfival beszél, akit nem érdekel. Az az ember volt, akivel korábban beszélgettek, az ellenszenves seggfej.
  
  Lauren felkiáltott: - Említetted a Rendet. Ha itt voltak, valószínűleg nukleáris fegyvereket programoztak. Nem hiszem el, hogy nem hagytak cetlit a kódokkal."
  
  - Talán nincs itt kód, bébi - mondta a seggfej. "Emlékszel a jelre, amit akkor adott, amikor kinyitotta Geronimo sírját? Talán itt is ez történt, és nukleáris robbanófejek kilövéséhez vezetett."
  
  Drake hátralépett. - A fenébe, fel vannak fegyverezve?
  
  "Teljesen. A villogó fehér szimbólumok, amelyeket lát, visszaszámláló számok."
  
  Az éles, jeges víz elöntötte a testét, és alig kapott levegőt. - Hogyan... meddig?
  
  Köhögés. - Hatvannégy másodperc. Akkor te és törvénytelen testvéreid történelem lesz. A Rend örökké uralkodni fog! Rajtam keresztül élnek! Rend vagyok!"
  
  Dulakodás és sok kiabálás következett. Drake nyomon követte a másodperceket a karóráján.
  
  "Helló? Ott vagy?" - kérdezte egy fiatal hang.
  
  - Hé, haver - motyogta Drake. - Harmincegy másodpercünk van.
  
  "Gondoltam rá. A barátod, Lauren említette a Rendet. Nos, biztos van egy kill kódjuk. És mivel minden más a szöveg része, csak átfutottam. Emlékszel? Itt ez áll: "Az egyetlen kód, amivel ölni lehet, az, ha a lovasok felállnak." Jelent ez neked valamit?
  
  Drake törte az agyát, de nem tudott másra gondolni, mint a másodpercek csökkenő számára. - Felkelt? - ismételte. "Felébredtél? Felemelkedett? Gondolja át, hogyan gondolkodik a Rend? Mit értettek a nácik? Ha megjelenik a lovas, ő...
  
  - Megszületni - mondta egy fiatal hang. "Talán ez a születési dátumuk? De ez nem lehet. Ezeknek a nyolcvanas évekbeli atombombáknak általában háromjegyű ölőkódjuk van." Kétségbeesés volt a hangjában.
  
  Tizenkilenc másodperc a pusztulásig.
  
  - szólalt meg Kensi. - Azt mondod, három számjegy? Általában?"
  
  "Igen".
  
  Tizenhat.
  
  Drake visszanézett Aliciára, és látta, hogy az övére hajol, és megpróbálja kioldani, és ezzel egy időben lelőni az őrt. Láttam a haját, a testét, a csodálatos szellemét. Alicia...
  
  Tíz másodperc.
  
  Kenzi ekkor felsikoltott, megerősítve Dahl belé vetett hitét. "Megvan. Próbálj meg hétszázat."
  
  "Hét-o-o-o. Miért?"
  
  "Ne kérdezd. Csak csináld!"
  
  A fiatal technikus megadta Drake-nek a cirill betűs számokat, a yorkshire-i pedig megnyomta a gombokat.
  
  Négy - három - kettő -
  
  - Nem működött - mondta.
  
  
  NEGYEDIK FEJEZET
  
  
  - Igen - válaszolta Kensi. "Ez történt".
  
  Természetesen ő leszerelte a sajátjukat, Lauren pedig az övéket. Drake az atomtestről Maira nézett, ahol egy másik billentyűzet előtt állt. Mind a hat nukleáris töltetet semlegesítették.
  
  Az órájára nézett. "Kevesebb, mint egy másodpercünk maradt" - mondta.
  
  Az SAS mindenhol gyors munkát végzett az őrökkel. Alicia kicsatolta a második hevedert, és a robbanófej kissé megmozdult. Drake érezte, hogy felgyorsul, ahogy közeledett a görgős ajtókhoz.
  
  - Valaki leállította már a teherautóját?
  
  "Majd én gondoskodom róla!" - kiáltott fel Kenzi. "Szó szerint!"
  
  - Dehogyis - mondta Kinimaka. "A franciák mindenhol ott vannak, ahol nincs biztonság. Valóságos lázadás van itt."
  
  Drake nézte, ahogy a SAS kiküldi az őröket; Alicia megrángatja a másik övet, miközben Mai bedobja az őrt a teherautó hátsó abroncsába.
  
  - Igen, tudom, mire gondolsz. A SPEAR csapat hihetetlenül feszült volt.
  
  - Úgy látom, valami más történik - kezdte a fiatal technikus. "ÉN-"
  
  Washingtonnal megszakadt a kapcsolatuk.
  
  - Mondjam még egyszer? Drake megpróbálta.
  
  A baljós csend volt az egyetlen válasza.
  
  - A fenébe, ez nem lehet jó. Drake átfésülte az egész raktárt.
  
  A SEAL 7-es csapata úgy ereszkedett rájuk, mintha az egész pokol felrobbant volna.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl a 18-as raktár tolóajtóihoz közeledő teherautó után rohant. A kínai férfi átszaladt a dübörgő teherautó elején, és a túlsó oldalajtó felé tartott. Futás közben átlőttek. Az őrök megpróbálták megállítani őket. A kínai különleges erők golyókkal és kézi harcokkal semmisítették meg őket. Haydent az a szerencsétlenség érte, hogy az emelvény elején volt, amikor az akció elkezdődött.
  
  Kitörte az őr nyakát, majd a testével fedezte magát, miközben a kínaiak válogatás nélkül tüzet nyitottak. A golyók tompa puffanással átszúrták a testét, és visszadobták. A pajzsa összeomlott. Eldobta, és az egyik első, dübörgő gumiabroncs mögé ugrott, hátulról elhaladva, ahogy előregurult. A kínaiak átmentek a teherautó elején.
  
  Dahl tüzet gyújtott, és úgy szórta szét őket, mint a teketűket. Hihetetlen nézni, szinte embertelen reakcióikat demonstrálta. Még miután visszaugrottak, tüzet nyitottak.
  
  Dahl gyorsan fedezékbe húzódott, leguggolt a teherautó mögé, majd kinézett, és kilőtt még néhány golyót. A kínaiak egy pillanatra a földhöz szorultak, amikor az őrök hátulról közeledtek feléjük. Dahl Kensire nézett.
  
  Nem ott, ahol lennie kellett volna.
  
  "Kenz? Jól vagy?"
  
  - Ó, igen, csak felvettem egy régi barátot.
  
  Dahl ösztönösen megfordult, és látta, ahogy a fiókok között turkál, feje mélyen benne, gyomra a fedél szélén ült, fenekét magasra emelve.
  
  - Ez egy kicsit visszataszító.
  
  "Mit? Ó, hiányzik a feleséged? Lehet, hogy dögösebb nálad, Torst, de ne feledd, ettől csak dögösebb leszel nála.
  
  Félrenézett, szakadtnak érezte magát. Ebben az állapotban élt a házasság és a válás között, és mégis volt esélye tenni az egészet. Mi a fenét keresett itt?
  
  A munkám.
  
  A kínaiak ismét összecsaptak, géppuskatűzzel levágták a közeledő őröket, Dahlt és Haydent pedig a földre szorították. A svéd megfordult, és látta, hogy Kensi kicsúszik a fadobozból.
  
  - Ó, tojás. Igazán?"
  
  Egy új, fényes katanát tartott a szeme előtt, pengével felfelé. "Csak tudtam, hogy találok egyet, ha elég mélyre ásnék. A rablók nem tudnak ellenállni a kardnak."
  
  - Hol van a véres Mars-kard?
  
  - Ó, a fiókba dobtam.
  
  "A fenébe is!"
  
  Egyik kezében egy karddal, a másikban géppuskával futott, majd visszaugrott a teherautó hátuljába, és Dahl szeme előtt homályként villant. A katanát eldobva tüzet nyitott a menekülő kínaiakra.
  
  "Hova mennek?"
  
  - 17-es raktár - mondta Dahl. - És követnünk kell őket.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren látta a francia kötelék támadását a 19-es raktár jobb oldaláról. Kinimaka és Smith már abban az irányban voltak, és azonnal összefogtak. Yorgi a hordók mögé kuporgott, és rálőtt az őrökre. Lauren érezte, hogy megdobban a szíve, ahogy a teherautó a két nukleáris robbanófejjel előrehaladt.
  
  Emlékezett mindenre, ami elhangzott, felugrott a teherautó tetejére, a kerekeket támasztékul használva. Aztán elkezdte meglazítani az első hevedert. Ha nagyon instabillá tudnák tenni a rakományt, a teherautók kénytelenek lennének megállni. Felnézett az atombomba mögül, rálépve az egyik nagy fahasábra, és látta, hogy Smith ökölharcos az egyik francia sráccal.
  
  A rendőr felvette a kapcsolatot. - Most erősítette meg a párizsi ügynök. Emlékszel Armand Argentóra? Az évek során néhányszor segített nektek. Nos, azt mondja, a francia kontingens jelenléte nem engedélyezett. Teljesen. Valamiféle brutális háború dúlhat belül."
  
  Lauren nyelt egyet, és nézte, ahogy Smith hanyatt esik, és fél térdre esik. A fölötte álló francia megragadta a hajánál, letépett egy csíkot a gyökeréből, és félredobta. Smith sikoltott. Az orráig érő térdtől megdöbbent. A francia srác a tetejére ugrott. Smith küszködött. Lauren Kinimakára, majd Yorgira, a nukleáris robbanófejre és a közeledő lengőajtókra nézett.
  
  Mit kellene tennem?
  
  Csavarj valami átkozott zajt.
  
  Magasan az ellenségei feje fölött ürítette ki Glockjának tárát, amitől azok összerándultak és lebukott. Ez értékes másodperceket adott Smithnek és Kinimakának. Smith teret látott és belé lőtt, a támadót a földre lökte. Kinimaka kitörte egy férfi nyakát. , egy másik arcát, és pontrúgásból lőtt, a harmadikban, amitől megtántorodott és kiesett a harcból.
  
  Már csak egy francia maradt.
  
  Lauren leesett, amikor a golyó lecsapódott az atomlövedék testéről. Mennyire volt ijesztő, hogy nem is zavarta? Mennyire szokott hozzá? De tagja volt ennek a csapatnak, és elhatározta, hogy mindaddig vele marad, amíg van. Megtalálta ezt a családot, és támogatni fogja.
  
  A hatalmas teherautó gyorsan felvette a sebességet, erősen felgyorsult, egyenesen a redőnyajtónak csapódott, amitől az első fülke enyhén felpattant, majd egyenesen átzuhant rajta.
  
  Lauren a teherautó hátuljára vetette magát.
  
  
  * * *
  
  
  Drake összerezzent, amikor a SEAL-ek összecsaptak a SAS-sal és a SPEAR-rel egy mozgó nukleáris robbanófej mellett, és azon töprengett, hogy lehet-e ennél zavarosabb vagy halálosabb csata. A kommunikátor néhány szava azt mondta neki, hogy ez minden bizonnyal lehetséges.
  
  Mindhárom, hat atomfegyvert szállító teherautó egyszerre tört be a redőnyajtókon. Fémsrapnelek repültek mindenfelé, ahogy a beszakadt ajtók elsüllyedtek. Teherautók mentek el mellette. A férfiak megtámadták a teherautókat, beugrottak, úgy érezték, hogy csak felgyorsulnak. Drake most két kínai katonát látott futni a közelben. Az emelvényen maradt, és kicsit távolabb látta Aliciát és Mayt, akik az egyik fatámasz mögé bújtak. Az atombomba elmozdult, amikor a világ egyik legnagyobb kátyújába ütközött.
  
  Drake összerándult. Ha a hatalmas, nehéz fegyver kiszabadul a támasztékából, és eltörné a szíjakat, mindannyian bajba kerülnének.
  
  Kimentek a nappali fényre, és elrohantak. Óránként húsz mérföld, majd harminc mérföldes sebességgel a három platform zúgott életre, miközben sofőrjeik ráléptek a gázpedálra. Egy szélesen nyitott út állt előtte, szinte egyenesen a bázis kijáratáig, körülbelül két mérföldnyire. Most, hogy egymás mellett voltak, Drake a teherautójáról Dahl teherautójára nézhetett, majd Kinimakára. Hatalmas, mozgó nukleáris rakéták, egymás mellett harcoló emberek, pisztolyokkal, késekkel és ököllel lövöldöző emberek, emberek eldobása, az út kanyarodása, és a kanyarban mindhárom teherautó lejjebb váltó látványa megdöbbentette. a mag.. A kapzsiság és az erőszak gyöngyszeme volt, bepillantás a pokolba.
  
  Most azonban minden figyelme a fókákra összpontosult.
  
  Négyen ők támadták meg először a SAS-t, és egyet gond nélkül megöltek. A britek összeszedték magukat, és visszavágtak, kényszerítve a SEAL-eket, hogy fedezékbe vonuljanak. A négy férfi a teherautók mögé rohant, abban a reményben, hogy fel tudnak ugrani. A Cambridge-i SAS parancsnoka kézről-kézre harcolt egy haditengerészeti SEAL-lel, és mindkettőt eltalálták. Mai és Alicia azzal voltak elfoglalva, hogy leküzdjék az őröket, és próbáljanak rést találni a közelharcban.
  
  Drake szembekerült a SEAL csapatvezetőjével. "Miért?" - kérdezte.
  
  - Ne kérdezz - morogta a férfi, és Drake-hez lépett. Az ütések pontosak és hihetetlenül kemények voltak, nagyon hasonlítottak az övéhez. Blokkolt, érezte a blokkok fájdalmát, és visszavágott. Erősen rúgott. A másik férfi kezében egy kés jelent meg. Drake a sajátjával hárította az ütést, mindkét fegyvert félredobta, és elrepült a teherautótól.
  
  "Miért?" - ismételte.
  
  "Elcseszted. Te és a csapatod."
  
  "Hogyan?" - Megkérdeztem. Drake hátralépett, hogy helyet nyerjen.
  
  - És miért akarnának ezek a gazemberek megölni minket? - kérdezte Alicia, miközben megjelent a férfi mögött.
  
  Azonnali ütést mért a halántékon. Drake vesén rúgta, és nézte, ahogy elesik. Alicia az arcába mozdította a lábát. Együtt dobták ki, forogva, a vízbe.
  
  Az út kiszélesedett előtte.
  
  Mai két őrt küldött. Egy másik SAS embert öltek meg, és most a britek és az amerikaiak egyenlőek voltak. Három a három ellen. Drake látta, hogy a két kínai, akit korábban látott, pókokként mászkál az atombombán.
  
  "Ezt nézd!"
  
  Túl késő. Neki estek.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl lényegében tudta, hogy Románia felé tartanak. Jó volt. Félórás autóút volt, ami megölhette őket, mielőtt odaértek.
  
  Harcolt a kínaiakkal és az őrökkel, visszalökte őket, és azt találta, hogy felugrottak, és többet akartak. A kínaiak megkerülték a védelmét, keményen lecsaptak, és majdnem kétszer is feldöfték szörnyű pengéivel. Újabb őrök vették körül. Hayden arra folyamodott, hogy ledobja őket a teherautóról, amíg a számuk megfogyatkozott.
  
  Hátul Kenzi az utolsó ellenségével foglalkozott. A gép üres volt, a katanából csöpögött a piros. Visszasétált az emelvényre, és most összehúzta a szemét, ahogy a két kínai késekkel hadonászva közeledett hozzá. A nő ellenkezett, körbejárt. Fegyvereket vettek elő. Az arcukba vetette magát, meglepve őket. A lövés a karja alatt szállt el, és egy atombombáról pattant vissza. Az egyik srác mellett találta magát, és az arcába szegezte a fegyvert.
  
  "Szar".
  
  Az egyetlen út felfelé vezetett. Megrúgta a fegyvert tartó kezét, és elrepült, majd felmászott a támasztékon az atomfegyver héjára. Felért a csúcsra, és megállapította, hogy ott fent csak egy enyhe kanyar, de veszélyes egyensúlyozni. Ehelyett egy atombombán ült, kezében katanával.
  
  - Gyere és vigyél el a kurvára! - Sikított. "Ha mersz."
  
  Gyorsan felszálltak, tökéletesen kiegyensúlyozottak. Kenzi a robbanófej tetején állt, és a kardját forgatta, miközben késekkel támadták meg. Strik és hinta. A nő ellenkezett, de vért vettek. Eltalálta a rakétát. A teherautó harminc mérföld/órás sebességgel rázkódott. A kínaiak a legmagasabb fokon alkalmazkodtak. Kenzi elvesztette az egyensúlyát, megcsúszott és visszaesett a rakétára.
  
  "Ó".
  
  Szellő fújt a hajába, olyan hideg, mint a fagyasztó. A kés ráesett. A másik kezére váltotta a katanát, ujjaival megragadta a csuklóját, és élesen oldalra rántotta. Eltört a csukló, és kiesett a kés. A testet is megcsavarta így, és látta, hogy fejjel előre repül ki a teherautóból. A második személy már támadott. Kenzi visszatolta a katanát a jobb kezére, és hagyta, hogy közvetlenül a pontba ütközzen. Lebegett egy pillanatig, mire Kenzi félredobta.
  
  Ezután lenézett az atombomba tetejére ülő ülőhelyéről, katanájának pengéje vért csöpögtetett az alatta harcolókra.
  
  "Két kínait megöltek. Három maradt."
  
  Alicia ránézett nyert teherautójáról, és nézte a harcot a robbanófej tetején. "Olyan átkozottul jól nézett ki" - mondta. - Tényleg azt hiszem, hogy van erekcióm.
  
  Dahl a saját teherautójából nézett rá. "Nekem is".
  
  De ekkor a robbanófej mozogni kezdett.
  
  
  NEGYVENEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Dahl azonnal észrevette a váltást, látta, hogy a két heveder, amelyet sikerült kicsatolniuk, csapkodni kezd a szélben, majd a harmadik szétvált, mint a világ legőrültebb gumiszalagja, és dühödten csapódott a nukleáris töltetnek és az emelvény aljának. Az első erőteljes kitöréssel hasba találta az őrt, aminek következtében az egyenesen a teherautó oldaláról feszített karokkal repült, és a mellette haladó hátsó abroncsainak ütközött. Dahl összerezzent az eredmény hallatán.
  
  Az atombomba ismét megmozdult. Dal érezte, hogy vörös köd ereszkedik rá, miközben Kenzi a tetején, Hayden pedig az árnyéka alatt küzdött, fogalma sem volt, mi következik. Üvöltött és üvöltött, de hiába. Gumiabroncsok zúgása, sikolyok, a küzdelemhez szükséges koncentráció; mindez zavarta a hallásukat. A kommunikátorhoz ugrott.
  
  "Mozog." Az atombomba mindjárt felrobban!"
  
  Kenzi lebámult. "Hová menjen? Úgy érted, felszállás?"
  
  "Nooo!"
  
  A kötél végén a svéd őrültként rohant közel Haydenhez, és a vállát a lövedék hihetetlen tömegéhez szorította. - Lezuhan egy atombomba!
  
  Hayden gyorsan gurult, és az őr is. A robbanófej még egy centit mozdult. Dahl minden erejével felemelte, minden izma sikoltozott.
  
  Erős kopogás hallatszott mellette.
  
  Szar.
  
  De Kenzi volt, még mindig a kezében tartotta a katanát, és szarkasztikus mosollyal az arcán. - A fenébe is, te csak egy őrült kibaszott hős vagy. Tényleg azt hiszed, hogy egy pillanatig is kibírod?
  
  "Ő, nem. Nem igazán."
  
  - Akkor lépj.
  
  Az őrült svéd pontosan merült.
  
  
  * * *
  
  
  Drake-nek és Alicia-nak sikerült egy másodpercet rászánnia, hogy részt vegyen a látványban.
  
  - Mi a fenét csinál Dal? - kérdezte Alicia. - Egy átkozott atombombát ölel?
  
  - Ne légy bolond - csattant fel Drake a fejét csóválva. - Nyilvánvalóan megcsókolja.
  
  Drake ezután oldalra ugrott, hogy segítsen a SAS srácoknak, kikapta a SEAL-t a fiatalembertől és az atombomba alá dobta. A férfi egész teste remegett. Ütéseket váltottak, majd a SEAL eszméletlenül feküdt, arccal lefelé, de élve. Drake így akarta hagyni.
  
  Egy másik SEAL meghalt, őt követte egy SAS-katona, mindkettőt közvetlen közelről megkéselték. Csak Cambridge és a fiatalember maradt. Drake-kel összefogtak, hogy megküzdjenek az utolsó SEAL ellen. Ezzel egy időben Alicia és May is csatlakozott hozzájuk. A teherautó végigdübörgött a földúton, egyszer elütötte a szomszédot és elhajtott. Az ütközés lehetővé tette Dahl atombombájának stabilizálását azáltal, hogy hatalmas támaszaira rögzítette. Mindhárom autó egyként áttörte a kijárati kaput, és továbbhajtott Románia felé. Az acél és a beton teljesen megsemmisült, össze-vissza szakadt. Ekkorra a helikopterek felszálltak és a teherautók mellett repültek, a nehéztüzérséggel rendelkező férfiak pedig kihajoltak az ajtókon, és a sofőrökre összpontosítottak.
  
  Drake leállította a SEAL elleni támadást. "Várjon. Ön a különleges erők katonája. amerikai nők. Miért akarna megölni minket?"
  
  Valójában soha nem várt választ, de a férfi támadással válaszolt. Kivette Cambridge-et, majd végzett Drake-kel. A fiatal SAS férfi az oldalára esett. A SEAL kegyetlen és kíméletlen volt, ütős ütést adott ütésre. De ekkor Mai szembefordult vele.
  
  Nyolc másodperc telt el, és a küzdelem véget ért. Még egyszer életben hagyták, halomban nyögve, leszerelve.
  
  Drake Cambridge felé fordult. - Nem tudom kifejezni, mennyire nagyra értékeljük a segítségét, őrnagy. Nagyon sajnálom az emberei elvesztését. De kérem, ha akarja, hagyja életben ezeket az embereket, csak parancsot teljesítettek.
  
  A két életben maradt fóka meglepetten és talán értetlenül nézett fel.
  
  Cambridge bólintott. - Megértelek és egyetértek veled, Drake. A nap végén mindannyian gyalogok vagyunk."
  
  Drake grimaszt vágott. "Nos, már nem. Az amerikai kormány megpróbált megölni minket. Nem látok innen visszautat."
  
  Cambridge vállat vont. "Visszavág."
  
  Drake komoran elmosolyodott. "Ember a szívem szerint. Örülök, hogy találkoztunk, Cambridge őrnagy.
  
  - És te, Matt Drake.
  
  Bólintott Mainak és Aliciának, majd óvatosan elindult a teherautó hátulja felé. Drake nézte, ahogy távozik, és egyúttal a robbanófej stabilitását is ellenőrizte. Minden jól nézett ki.
  
  - Tudod, hogy visszajönnek, és elkapják a kardot? Alicia felszólította.
  
  "Igen, de tudod mit? Nem adom a fenét. A Mars kardja a legkisebb problémánk." Bekapcsolta a kapcsolatot. "Hayden? Milyen messze? Mit csinálsz itt?"
  
  - Oké - válaszolta Hayden. "A kínaiak közül az utolsó is leugrott. A kardért megyek."
  
  Kenzi felkacagott. - Nem, láttak akció közben.
  
  - Hát nem mindannyian? Drake elmosolyodott. - Egy darabig nem fogom elfelejteni ezt a látványt.
  
  Alicia határozottan vállon veregette. - Nyugi, katona. Legközelebb azt akarod, hogy atombombát tegyek a lábam közé.
  
  - Nem, ne aggódj - mondta Drake, és elfordult. - Később megteszem neked.
  
  
  * * *
  
  
  A helikopterek gúnyolták, megfenyegették és rávették a sofőröket, hogy lassítsák le járműveiket. Eleinte persze nem működött, de miután valaki nagy kaliberű golyót lőtt át az egyik szélvédőn, a magukat érinthetetlennek hitt emberekben hirtelen kételyek támadtak. Három perccel később a teherautók lelassítottak, kezek kilógtak az ablakon, és a forgalom leállt.
  
  Drake visszanyerte egyensúlyát, hozzászokott az állandó lökéshez és előre mozgáshoz. A földre ugrott, és rájött, hogy a kommunikációs rendszer hirtelen életre kelt, és most nagyon szorosan figyeli pilótáit.
  
  Nem jött hang a kommunikátorból. Washington ezúttal hallgatott.
  
  A csapat a fejhallgató megsemmisítése után gyűlt össze. Egy füves dombon ültek, ahonnan a három rakétahajóra néztek, és azon töprengtek, vajon mit vethet rájuk legközelebb a világ és annak gonoszabb szereplői.
  
  Drake a pilótára nézett. - El tudna repülni minket Romániába?
  
  Ennek az embernek a szeme soha nem rezdült. - Természetesen - mondta. "Nem értem, miért nem. Mindenesetre atomfegyvereket küldenek oda, hogy a bázison tárolják. Előnyünk lesz."
  
  Együtt egy másik csatateret hagytak el.
  
  Együtt erősek maradtak.
  
  
  * * *
  
  
  Néhány órával később a csapat elhagyta a román biztonsági házat, és felszállt egy Erdélybe tartó buszra, és Drakula gróf feltételezett lakhelye, a törcsvári kastély közelében szálltak le. Itt, a magas fák és magas hegyek között találtak egy sötét, csendes vendégházat, és letelepedtek benne. A fények halványak voltak. A csapat most civil ruhát viselt, amelyet a széfből vittek el, és csak annyi fegyvert és lőszert vittek magukkal, amilyen fegyvert és lőszert tudtak magukkal vinni, valamint egy jó kis pénzt a Yorgi által elvett széfből. Se útlevelük, se okmányuk, se személyi igazolványuk nem volt.
  
  Egy szobában gyűltek össze. Tíz ember, nincs kapcsolat. Tíz ember menekül az amerikai kormány elől, fogalmuk sincs, kiben bízhatnak. Nincs egyértelmű hely, ahol meg lehet fordulni. Nincs több lándzsa és nincs több titkos bázis. Nincs iroda a Pentagonban, nincs otthon Washingtonban. Az, hogy milyen családjuk volt, meghaladta a megengedett mértéket. Előfordulhat, hogy az általuk használt névjegyek veszélybe kerülnek.
  
  Az egész világ megváltozott a végrehajtó hatalom valamilyen ismeretlen, érthetetlen rendje miatt.
  
  "Mi a következő lépés?" Smith vetette fel először a kérdést, halk hangon a félhomályos szobában.
  
  "Először teljesítjük a küldetést" - mondta Hayden. "Az Utolsó Ítélet rendje négy szörnyű fegyver elrejtésével akarta elpusztítani a világot. Háború, Hannibálnak köszönhetően, aki nagyszerű fegyver volt. Hódítás Dzsingisz kán segítségével, ami volt a kulcskód, amit elpusztítottunk. Éhínség, Geronimo révén, ami biológiai fegyver volt. És végül a Halál Attilán keresztül, akinek hat nukleáris robbanófeje volt. Ezek a fegyverek együtt romba és káoszba süllyesztenék az általunk ismert társadalmunkat. Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy hatástalanítottuk a fenyegetést."
  
  - Az egyetlen szabad vége a Mars kardja - mondta Lauren. - Most vagy a kínaiak vagy a britek kezében.
  
  - Nagyon remélem, hogy mi vagyunk azok - mondta Drake. "A SAS megmentett minket, és elvesztett néhány jó embert. Remélem, Cambridge-t nem fogják megrovásban részesíteni."
  
  - Haladunk előre... - mondta Dahl. - Ezt még mi sem tudjuk megcsinálni egyedül. Először is, mi a fenét fogunk most csinálni? Másodszor pedig, kiben bízhatunk, hogy segít nekünk ebben?"
  
  - Nos, először megtudjuk, mi késztette az amerikaiakat, hogy ellenünk forduljanak - mondta Hayden. - Gondolom, a perui műtét és... egyéb dolgok... megtörtént. Csak néhány hatalmas ember áll ellenünk? Másokat befolyásoló szétszakadt csoport? Egy pillanatig sem hiszem el, hogy Coburn ezt jóváhagyta volna."
  
  - Azt akarja mondani, hogy titkos beszélgetést kellene folytatnunk az elnökkel? - kérdezte Drake.
  
  Hayden vállat vont. "Miért ne?"
  
  - És ha ez egy széttöredezett csoport - mondta Dahl. - Elpusztítjuk őket.
  
  - Élve - mondta Mai. "Az egyetlen módja annak, hogy túléljük ezt, ha élve elkapjuk ellenségeinket."
  
  A csapat egy nagy szobában ült különböző pozíciókban, a függönyök szorosan össze voltak húzva, megvédve őket az áthatolhatatlan éjszakától. Románia mélyén beszélgettek. Tervezett. Hamar kiderült, hogy vannak forrásaik, de ezek az erőforrások szűkösek voltak. Drake egy kézen meg tudta számolni őket.
  
  "Hová menjen?" - kérdezte Kenzi, még mindig a katanáját tartva, és hagyta, hogy a penge sütkérezzen a félhomályban.
  
  - Menj csak - mondta Drake. "Mindig haladunk előre."
  
  - Ha valaha megállunk - mondta Dahl. - Haldoklunk.
  
  Alicia megfogta Drake kezét. "És azt hittem, hogy a meneküléssel töltött napjaim véget értek."
  
  - Ez más - mondta, majd felsóhajtott. "Persze, hogy tudod. Sajnálom."
  
  "Minden rendben. Hülye, de aranyos. Végül rájöttem, hogy ez az én típusom."
  
  - Ez azt jelenti, hogy szökésben vagyunk? - kérdezte Kenzi. "Mert nagyon szerettem volna megszabadulni ettől az egésztől."
  
  "Ezzel majd foglalkozunk". Dahl közelebb hajolt hozzá. "Megígérem. Nekem is vannak gyerekeim, ne felejtsd el. Mindent legyőzök értük."
  
  - Nem említetted a feleségedet.
  
  Dahl bámult, majd hátradőlt a székében, és gondolkodott. Drake látta, hogy Kensi egy kicsit közelebb lép a nagy svédhez. Kivette a fejéből, és körülnézett a szobában.
  
  "Holnap egy másik nap" - mondta. - Hova akarsz először menni?
  
  
  VÉGE
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Armageddon küszöbén
  
  
  ELSŐ FEJEZET
  
  
  Julian Marsh mindig is kontrasztos színű ember volt. Az egyik oldal fekete, a másik szürke... a végtelenségig. Furcsa módon soha nem mutatott érdeklődést az iránt, hogy miért fejlődött kicsit másképp, mint a többiek, csak elfogadta, megtanult együtt élni vele, élvezte. Ez minden értelemben érdeklődési tárgyává tette; elvonta a figyelmet a kifejező szemek és a sós-borsos haj mögött megbúvó machinációkról. A március mindig kiemelkedő volt - így vagy úgy.
  
  Belül ő megint más ember volt. A belső fókusz egy magra összpontosította figyelmét. Ebben a hónapban ez volt a püthiak ügye, vagy inkább ami megmaradt belőlük. Egy furcsa csoport felkeltette a figyelmét, majd egyszerűen feloldódott körülötte. Tyler Webb inkább pszichopata mega-stalker volt, mint kabalista vezető. De Marsh élvezte a lehetőséget, hogy egyedül csinálja, személyes, különc terveket alkotva. A pokolba Zoe Shears-szel és mindenkivel, aki még mindig aktív volt a szektán belül, és egy még mélyebb pokolba Nicholas Bell-lel. Az egykori építőmunkás megkötözve, megbilincselve és vízdeszkázva kétségtelenül mindent feltett volna a hatóságoknak, hogy a legcsekélyebb haladékot is megkapja büntetéséből.
  
  Marsh számára a jövő fényesnek tűnt, bár enyhe árnyalattal. Minden történetnek két oldala volt, és nagyon kétoldalú ember volt. Miután szomorúan elhagytuk a szerencsétlenül járt Ramszesz Bazárt - nagyon tetszettek a pavilonok minden kínálatukkal együtt - egy szakadék színű helikopter segítségével emelkedett az egekbe March. Elrohant, és gyorsan az előttünk álló új kalandra összpontosított.
  
  NEW YORK.
  
  Marsh az oldalánál tesztelte a készüléket, közelebb vitte, nem volt biztos abban, amit lát, de bízott abban, hogy mire képes. Ez a gyerek volt a fő alkueszköz. Nagy papa, abszolút meggyőződésből. Ki tud vitatkozni egy atombombával? Marsh magára hagyta a készüléket, megnézte a külső hátizsákot, és meglazította a vállpántokat, hogy beleférjen vaskos keretébe. Természetesen tesztelnie kell a tételt, és meg kell erősítenie annak eredetiségét. Végül is a legtöbb bombát meg lehet főzni, hogy olyannak tűnjön, amilyennek nem - ha a szakács elég jó. Csak akkor hajolna meg a Fehér Ház.
  
  Kockázatos mondta az egyik oldala. Kockázatos.
  
  De szórakoztató! - erősködött a másik. És megérte egy kis sugármérgezés, ami azt illeti.
  
  March elnevette magát. Ilyen gazember. De a mini Geiger-pult, amit magával hozott, néma maradt, fokozva a bravúrját.
  
  De, hogy őszinte legyek, a repülés nem volt az ő dolga. Igen, volt izgalom, de megvolt a forró halál esélye is - és ez most igazán nem tetszett neki. Talán máskor. Marsh sok gyötrelmes órát töltött a küldetés megtervezésével, ügyelve arra, hogy minden útpont a helyén legyen, és a lehető legbiztonságosabb legyen, bár tekintettel a helyekre, ahol meg fog állni, az ötlet szinte nevetséges volt.
  
  Vegyük most például. Az Amazonas esőerdőjének lombkorona alatt tartottak Kolumbia felé. Egy férfi várt rá - sőt, nem is egy, és Marsh azzal bélyegezte meg személyiségét a találkozón, hogy ragaszkodott hozzá, hogy fehér ruhát viseljenek. Csak egy kis engedmény, de fontos a Pythia számára.
  
  Most csak ennyi vagyok?
  
  Marsh hangosan felnevetett, amitől a helikopterpilóta riadtan nézett körül.
  
  "Minden rendben?" - kérdezte egy sovány, sebhelyes férfi.
  
  - Nos, ez a te nézőpontodtól függ. March nevetett. "És hány nézőpontja van. Inkább szórakoztatok egynél többet. Te?"
  
  A pilóta elfordult, és valami érthetetlent motyogott. March megrázta a fejét. Bárcsak a mosdatlan tömegek tudnák, milyen erők leselkednek, lebegnek és vergődnek alattuk, nem törődve vagy figyelmen kívül hagyva az általuk okozott pusztítást.
  
  Marsh a lenti tájat figyelte, és milliomodik alkalommal töprengett azon, vajon ez a bejárati pont az Egyesült Államokba a megfelelő útvonal-e. Amikor szóba került, csak két valódi lehetőség volt - Kanadán vagy Mexikón keresztül. Ez utóbbi ország közelebb volt az Amazonashoz, és tele volt korrupcióval; zsúfolásig megtelt emberekkel, akiket meg lehetne fizetni azért, hogy segítsenek és befogják a szájukat. Kanada kínált néhány biztonságos menedéket az olyan emberek számára, mint Marsh, de ezek nem voltak elegendőek, és még csak meg sem közelítették a Dél-Amerikában létező sokféleséget. Ahogy az egyhangú táj tovább bontakozott odalent, Marsh gondolataiban elkalandozott.
  
  A fiú kiváltságos helyzetben nőtt fel, sokkal több volt a szájában, mint egy ezüstkanál; inkább egy tömör aranyrudat. A legjobb iskolák és a legjobb tanárok - a "legjobb"-t a "legkedvesebb"-ként értelmezve - helyesbített Marsh mindig - megpróbálták a helyes útra terelni , de kudarcot vallottak. Talán egy normális iskolában való tartózkodás segített volna, de a szülei gazdagok voltak. pillérei a déli társadalom és messze elszakadtak a valóságtól.Marsh szolgák által nevelődött, szüleit főleg étkezések és fényűző fogadások alkalmával látta, ahol megparancsolták, hogy ne beszéljen.Mindig apja kritikus tekintete alatt, aki biztosította a kifogástalan viselkedést. És mindig bűntudatosan mosolygott egy anya, aki tudta, hogy a fia szeretet nélkül és egyedül nőtt fel, de teljesen képtelen volt rászánni magát, hogy bármilyen formában is megmérettesse magát. Így Julian Marsh nőtt, fejlődött, és azzá vált, akit apja nyíltan "egy furcsa fiú."
  
  A pilóta megszólalt, Marsh pedig teljesen figyelmen kívül hagyta. - Mondjam még egyszer?
  
  "Calihoz közeledünk, uram. Colombia."
  
  Marsh lehajolt, és figyelte az új jelenetet lent. Cali az amerikai kontinens egyik legerőszakosabb városaként volt ismert, és a Cali Kartellnek, a világ egyik legnagyobb kokainszállítójának otthona volt. Bármely hétköznapi napon egy olyan ember, mint Marsh, a saját kezébe vette az életét, El Calvario hátsó utcáin sétálva, ahol a ragamuffinok szemét után kutatták az utcákat, és flopházakban aludtak, ahol a helyiek a "tűrési zónának" titulálták őket. a kábítószerek kereskedelmi fogyasztása és a szex minimális rendőri beavatkozással virágozhat.
  
  Marsh tudta, hogy ez a hely neki és az atombombájának.
  
  Miközben leült, a pilóta megmutatott Marshnak egy szürke kisteherautót, amelyben három túlsúlyos férfi ült hideg, halott szemekkel és kifejezéstelen arccal. Nyíltan lőfegyverrel felfegyverkezve, csak egy rövid üdvözléssel kísérték be Marsh-t a teherautóba. Ezután nyirkos, zsúfolt utcákon, koszos épületeken és rozsdás napellenzőkön haladtak keresztül, edzett szemének egy másik alternatív világnézetet kínálva, egy olyan helyet, ahol a lakosság egy része állandó otthona nélkül "lebegett" egyik kunyhóból a másikba. March egy kicsit visszahúzódott, tudván, hogy nem tud mit mondani arról, ami ezután történt. Ezekre a megállókra azonban szükség volt, ha sikeresen akart nukleáris fegyvereket csempészni az Egyesült Államokba, és megérnek minden kockázatot. És persze Marsh olyan semlegesnek tűnt, amennyire csak tudott, néhány trükkel színes ujjain.
  
  Az autó néhány köddel borított dombon kanyarodott át, végül egy kövezett felhajtóba fordult, előtte egy nagy, csendes ház volt. Az utat csendben tették meg, de most az egyik őr hajthatatlan arccal Marsh felé fordult.
  
  "Itt vagyunk".
  
  "Magától értetődően. De hol van "itt"?
  
  Nem túl tiszteletlen. Nem túl nyafogós. Tartsd együtt.
  
  - Vidd a hátizsákodat. Az őr kiugrott és kinyitotta az ajtót. - Mr. Navarro várja önt.
  
  March bólintott. Ez volt a megfelelő név és a megfelelő hely. Nem marad itt sokáig, csak annyi ideig, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a következő közlekedési módja és végső úti célja zökkenőmentesen és biztonságosan halad. Követte az őrt egy alacsony, ködtől csöpögő boltív alatt, majd egy régi ház sötét bejáratához. Odabent nem égtek lámpák, és egy-két régi szellem megjelenése sem meglepetés, sem aggodalom nem lett volna. Marsh gyakran látott régi szellemeket a sötétben, és beszélgetett velük.
  
  Az őr egy jobb oldali nyílásra mutatott. - Maximum négy órára fizetett magának egy privát szobát. Gyere egyenesen be."
  
  March hálásan lehajtotta a fejét, és kinyitotta a nehéz ajtót. "Engedélyt kértem a következő közlekedési mód leszállására is. Helikopter?"
  
  "Igen. Ez is jó. Hívjon fel a kaputelefonon, ha eljön az ideje, és körbevezetem a házat."
  
  March elégedetten bólintott. A pénz, amit a szükséges összegen felül fizetett, a jobb szolgáltatás biztosítására szolgált, és ez eddig is így volt. Természetesen a kért árnál nagyobb fizetés is felkeltette a gyanút, de ilyenek voltak a kockázatok.
  
  Megint két oldal, gondolta. Yin és Yang. Mocsár és mocsár. Fekete és... fekete, bíbor villanásokkal rohantak át...
  
  A szoba belseje fényűző volt. A túlsó oldalt egy fekete bőrből és mély plüssből készült sarokkanapé foglalta el. A közelben egy üvegasztal ült egy kancsóval italok, borok és szeszes italok számára, míg egy másik sarokban egy gép kávét és teát kínált. A harapnivalókat üvegasztalra rakják. Marsh elmosolyodott ezen az egészen.
  
  Kényelmes, de csak rövid ideig. Ideál.
  
  Beleöntött egy adag legerősebb kávét, és várt egy kicsit, míg kifő. Ezután letelepedett a kanapéra, és elővette laptopját, hátizsákját óvatosan maga mellé helyezve a bőrkárpitra. Soha azelőtt még soha nem volt ennyire elkényeztetve egy atombomba, gondolta, és azon töprengett, hogy készítsen-e hozzá saját főzetet. Természetesen egy olyan embernek, mint Marsh, ez nem volt nehéz, és perceken belül egy gőzölgő csésze volt a hátizsákban, és egy kis cupcake cukormázzal az oldalán.
  
  March elmosolyodott. Minden jó volt.
  
  Böngésztem az interneten; megerősítő e-mailek arról tájékoztatták, hogy a Forward helikopter már belép Kolumbiába. Még sehol nem tűztek ki zászlót, de csak néhány óra telt el azóta, hogy javában elhagyta a bazárt. Marsh befejezte az italát, és egy kis zacskó szendvicset csomagolt a következő járatra, majd megnyomta a kaputelefon gombot.
  
  - Készen állok az indulásra.
  
  Húsz perccel később ismét a levegőben volt, a nukleáris hátizsák repülése csavaros, de kényelmes volt. Panamába tartottak, ahol befejezi gyors repüléseit, és megkezdi utazásának fárasztó szakaszát a szárazföldön. A pilóta a levegőben és a járőrökön keresztül a legjobb volt abban, amit csinált, és ezért bőségesen megfizették. Ahogy Panama körvonalai megjelentek a bal oldali ablakban, Marsh kezdte felismerni, mennyivel közelebb van már az Amerikai Egyesült Államokhoz.
  
  Hurrikán jön, emberek, és nem fog elmúlni egykönnyen...
  
  Néhány órára Panamavárosban telepedett le, kétszer átöltözött és négyszer lezuhanyozott, minden alkalommal más illatú samponnal. Az aromák kellemesen keveredtek, és felülmúlták az izzadság enyhe aromáját. Reggelizett és ebédelt, bár vacsoraidő volt, és három pohár bort ivott, mindegyik más üvegből és más színű. Az élet jó volt. Az ablakon kívüli kilátás változatlan és nem volt inspiráló, így Marsh elővette a rúzsos dobozt, amelyet éppen erre az alkalomra tartogatott, és élénkpirosra festette az üveget. Ez segített, legalábbis egy ideig. Marsh ekkor elkezdett elképzelni, milyen lenne tisztára nyalni azt a panelt, de abban a pillanatban egy bejövő üzenet pingje félbeszakította álmait.
  
  A várható érkezési idő 15 perc.
  
  March fintort vágott, boldogan, de egyben aggódva is. Negyvenórás utazás várt ránk a régió legrosszabb útjain. Ez a gondolat nem valószínű, hogy inspirál. Ha azonban elkészül, a következő szakasz végtelenül érdekesebb lesz. March összeszedte a dolgait, szín, forma és méret szerint elrendezte a kávéhüvelyeket, borosüvegeket és edényeket, majd elindult.
  
  A terepjáró az út szélén dorombolva várt, és meglepően kényelmesnek tűnt. Marsh lebontotta az atombombát, felcsatolta a biztonsági övét, majd magához ápolta. A sofőr beszélgetett egy kicsit, mielőtt rájött, hogy Marsh nem törődik a saját szar kis életével, majd beült a volán mögé. Az út végtelenül húzódott előre.
  
  Órák teltek el. A terepjáró megcsúszott, majd rázkódott, majd ismét megcsúszott, és többször megállt benzines és helyszíni ellenőrzés céljából. A sofőr nem kockáztatná meg, hogy egy kisebb szabálysértés miatt leállítsák. Hiszen ez csak egy másik jármű volt a sok közül, az élet egy újabb szikrája, amely az örök országúton ismeretlen úticélok felé száguldott, és ha figyelemre méltó marad, akkor észrevétlenül elszáll.
  
  És akkor Monterrey feküdt előre. March szélesen mosolygott, fáradtan, de boldogan, mert a hosszú út már több mint félúton volt.
  
  A nukleáris aktatáska mellette hevert, már csak néhány órára az Egyesült Államok határától.
  
  
  MÁSODIK FEJEZET
  
  
  March a teljes sötétség leple alatt tette meg útja következő szakaszát. Ez egy olyan hely volt, ahol bármit megnyerhettek vagy elvesztettek; a helyi kartellfőnökök által felbecsülhetetlen összegre emelt, ismeretlen tényező került a képbe. Ki tudná kitalálni az ilyen emberek gondolatait? Ki tudta, mit fognak tenni ezután?
  
  Persze nem ők... vagy Julian Marsh. Becstelenül szállították egy tucat másik emberrel együtt a határ felé tartó teherautó hátuljában. Valahol útközben ez a teherautó letért az autópályáról, és eltűnt a sötétben. Se lámpák, se táblák, a sofőr bekötött szemmel ismerte ezt az útvonalat - és jó, hogy tudta.
  
  Marsh visszaállt a teherautó hátuljába, és hallgatta a családok fecsegését és elégedetlenségét. Tervének léptéke rajzolódott ki előtte. New Yorkba érkezésének pillanata nem jöhetett el elég hamar. Amikor a teherautó fékezett, és a hátsó ajtók a zsírozott zsanérokon kinyíltak, ő lépett ki először, és az őrt álló fegyveresek vezetőjét kereste.
  
  - Diablo - mondta egy kódszóval, amely VIP-utasként azonosította, és beleegyezett a fizetésbe. A férfi bólintott, de aztán figyelmen kívül hagyta, és mindenkit egy kis összebújásba terelt egy kiugró fa szélesen elterülő ágai alá.
  
  "Most nagyon fontos - mondta spanyolul -, hogy halkan mozogj, ne mondj semmit, és tedd, amit mondanak. Ha nem teszed, elvágom a torkod. Te megérted?"
  
  Marsh figyelte, ahogy a férfi mindenki tekintetével találkozik, beleértve a sajátját is. A menet egy pillanattal később kezdődött, egy nyomos úton és fák sűrűjében. A holdfény villogott a fejünk felett, és a vezető mexikói gyakran megvárta, amíg a felhők el nem takarják a fényességet, mielőtt folytatta volna. Nagyon kevés szó hangzott el, és csak fegyveres férfiak, de Marsh hirtelen azon kapta magát, hogy bárcsak tudna beszélni egy kicsit spanyolul - vagy talán sokat.
  
  A sor közepén toporgott, nem figyelve a körülötte lévő ijedt arcokra. Egy óra elteltével lelassítottak, és Marsh egy hullámzó homokos síkságot látott maga előtt, amelyet ritkás fák, kaktuszok és néhány más növény tarkított. Az egész csoport leguggolt.
  
  - Eddig minden rendben - suttogta a vezető. "De most van a legnehezebb. A határőrség nem tudja folyamatosan felügyelni a teljes határt, de szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végez. Mindig. És te - biccentett March felé -, azt kérted, hogy lépj át Diablón. Remélem, készen állsz erre."
  
  March felnevetett. Fogalma sem volt, miről beszél a kis srác. Az emberek azonban hamarosan elkezdtek eltűnni, mindegyikben egy-egy bevándorlócsoport volt, mígnem csak Marsh, a vezető és egy őr maradt.
  
  - Gomez vagyok - mondta a vezető. "Ő itt Lopez. Biztonságban átvezetjük az alagúton."
  
  - Mi van azokkal a srácokkal? Marsh bólintott a távozó bevándorlók felé, és a legjobb hamis amerikai akcentusát öltötte magára.
  
  - Csak ötezret fizetnek fejenként. Gomez elutasító mozdulatot tett. "Lövedéket kockáztatnak. Ne aggódjon, megbízhat bennünk."
  
  Marsh megborzongott, amikor meglátta, hogy a ravasz mosoly szilárdan rögzült vezetője arcán. Természetesen az egész út túl zökkenőmentesen ment ahhoz, hogy számítani lehessen a folytatásra. A kérdés az volt: mikor támadják meg?
  
  - Menjünk be az alagútba - mondta. - Kíváncsi pillantásokat érzek itt.
  
  Gomez nem tudott ellenállni az arcán átvillanó aggodalomnak, és Lopez a körülötte lévő sötétséget fürkészte. A két férfi egyként vezette keleti irányba, enyhe szögben, de a határ felé. March előretört, szándékosan félrelépett, és elégtelennek tűnt. Egy ponton Lopez még segítő kezet is nyújtott neki, amit Marsh későbbre katalogizált, és gyengeségként írta le. Egyáltalán nem volt szakértő, de egy feneketlen bankszámla egykoron sokkal többet engedett neki az anyagi csapdákon, a harcművészetek világbajnokainak tapasztalatán és köztük a különleges erők egykori katonáin. Marsh tudott néhány trükköt, akármilyen szépek is voltak.
  
  Sétáltak egy darabig, körülöttük a sivatag terült el, szinte némán. Ahogy a domb megjelent előtte, Marsh teljesen felkészült a mászás megkezdésére, de Gomez megállt, és rámutatott egy olyan jellegzetességre, amelyet egyébként soha nem látott volna. Ahol a homokos talaj találkozott az enyhén lejtős hegylábokkal, ott pár kis fa találkozott egy bozótos bozóttal. Gomez azonban nem erre a helyre ment, hanem óvatos harminc lépést tett jobbra, majd újabb tízet felfelé a legmeredekebb lejtőn. Amint odaért, Lopez végtelen gonddal megvizsgálta a területet.
  
  - Tiszta - mondta végül.
  
  Gomez ekkor talált egy darab eltemetett kötelet, és húzni kezdte. Marsh látta, hogy a domboldal egy kis része felemelkedik, a sziklák és a kefék eltolódnak, és egy embernagyságú lyukat tártak fel az élő sziklába. Gomez becsúszott, majd Lopez a fegyvere csövét Marsh felé mutatta.
  
  "Most te. Te is."
  
  March követte őt, óvatosan lehajtotta a fejét, és figyelte a csapdát, amelyről tudta, hogy csak néhány lépésnyire van a kiugrástól. Aztán némi gondolkodás után a kétoldalas férfi csatornát váltott, és úgy döntött, hogy visszavonul a sötétségbe.
  
  Lopez felemelt fegyverrel várt. March megcsúszott, csizmája kaparászott a sziklás lejtőn. Lopez kinyújtotta a kezét, eldobta a fegyvert, Marsh pedig meglendítette a hat hüvelykes pengét, és a hegyét a másik férfi nyaki artériájába süllyesztette. Lopez szeme elkerekedett, és felemelte a kezét, hogy megállítsa az áramlást, de Marshnak esze ágában sem volt megtenni. A szeme közé találta Lopezt, kikapta tőle a fegyvert, majd haldokló testét lerúgta a dombról.
  
  Bassza meg.
  
  Marsh elejtette a puskát, mert tudta, hogy Gomez a szükségesnél gyorsabban rájön, ha meglátja Marsh kezében. Ezután ismét belépett az alagútba, és gyorsan lesétált az eredeti folyosón. Durva volt és kész, remegő gerendák és a tetőről csöpögő por és habarcs támogatta. Marsh arra számított, hogy bármelyik pillanatban eltemetik. Gomez hangja elérte feszült füleit.
  
  "Ne aggódj. Ez csak egy hamis bejárat, hogy megijesztsen mindenkit, aki belebotlik ebbe az alagútba. Menj még lejjebb, barátom.
  
  Marsh pontosan tudta, mi fog rá várni "lejjebb", de most volt benne egy kis meglepetés. A trükkös rész az lenne, ha letiltják Gomez fegyverét anélkül, hogy komolyan megsérülne. New York még mindig több ezer mérföldnyire volt tőle.
  
  És sokkal távolabbinak tűnt, ahogy a mexikói sivatag alatt állt, érezte, ahogy a kosz végigfolyik a hátán, izzadság- és növényszag vette körül, szemeit szúrta a por.
  
  March előremerészkedett, egy ponton kúszva húzott maga mögött egy hátizsákot, amelynek pántja a bokája köré volt tekerve. Rengeteg ruha van itt, gondolta egy ponton. Csak ruhákat és talán fogkefét. Szép kölni. Egy zacskó kávé... azon tűnődött, hová helyezhették el az amerikaiak a sugárzás mérésére szolgáló készülékeiket, majd aggódni kezdett magáért a sugárzásért. Újra.
  
  Ezt valószínűleg ellenőriznie kellett volna indulás előtt.
  
  Nos, élni és tanulni kell.
  
  March nevetésre kényszerítette magát, miközben kilépett a keskeny alagútból egy sokkal nagyobb alagútba. Gomez odahajolt, és kezét nyújtotta, hogy segítsen.
  
  "Valami vicces?"
  
  - Igen, a kibaszott fogaid.
  
  Gomez döbbenten és hitetlenkedve figyelte. Úgy tűnt, ez a mondat volt az utolsó, amit utazásuk ezen szakaszában hallani várt. Marsh kiszámolta, mi lehet az. Miközben Gomez megpróbálta kitalálni, Marsh felállt, megforgatta Gomez kezében a pisztolyt, és a csikket a másik férfi szájába ütötte.
  
  - Most már érted, mire gondolok?
  
  Gomez minden erejével küzdött, ellökte Marsh-t, és visszaadta magának a csövet. Vér permetezett a szájából, miközben ordított, és a fogai a padlóra estek. Marsh a hosszú hordó alá bújt, és erős ütést mért az állkapcsára, egy másikat pedig a fej oldalára. Gomez megtántorodott, szemeiből kiderült, hogy még mindig nem hiszi el, hogy ez a furcsa kacsa legyőzte.
  
  Marsh kihúzta a kést a mexikói oldalán lévő hüvelyből, miközben birkóztak. Gomez elrohant, mert tudta, mi fog ezután történni. Egy kőfalnak ütközött, súlyos nyögéssel eltörte a vállát és a koponyáját. Marsh bedobta a mexikóiról visszapattanó ütést, majd eltalálta a rokát. Vér szivárgott a saját csuklójából. A pisztoly újra felemelkedett, de Marsh felegyenesedett úgy, hogy a lába közé került, és az üzleti rész most használhatatlanná vált.
  
  Gomez megütötte a fejét, vérük összekeveredett és a falakra fröccsent. March megtántorodott, de elkerülte a következő ütést, majd eszébe jutott a kés, amelyet még mindig a bal kezében tartott.
  
  Erőteljes lökés, és a kés Gomez bordáit súrolta, de a mexikói elejtette a fegyvert, és mindkét kezét Marsh kezére tette a késsel, így megállította az ütés erejét és betemette a pengét. A fájdalom eltorzította arcvonásait, de a férfinak sikerült megakadályoznia az elkerülhetetlen halált.
  
  March azonnal a szabad kezére koncentrált, újra és újra lecsapott vele, gyenge pontokat keresve. A férfiak együtt küzdöttek, ahogy csak tudtak, lassan fel-alá haladva az alagútban, fagerendákba ütközve és sárhalmok között gázolva. Izzadságpatakok futottak le a homokon; a disznók ugrálásához hasonló erős morgás töltötte be a mesterséges teret. Nem volt kegyelem, de földet sem értek el. Gomez minden ütést úgy fogadott, mint egy tapasztalt utcai harcos, és Marsh kezdett először gyengülni.
  
  - Mohón... várja, hogy... megvágjam... megvágjam... Gomez hevesen lélegzett, szemei vadul, ajkai véresek voltak, és hátradőlt.
  
  Marsh nem volt hajlandó meghalni ezen a magányos, pokoli helyen. Visszarántotta a kést, elcsavarta Gomez testétől, majd hátralépett, így több lábnyi távolságot hagyott a két férfi között. A pisztoly eldobva hevert a földön.
  
  Gomez ördögként támadt rá, sikoltozott, mennydörgött. Marsh elhárította a támadást, ahogy tanította, elfordította a vállát, és hagyta, hogy Gomez saját lendülete a szemközti falba csapja a fejét. Marsh ezután gerincen rúgta. Addig nem használta újra a kést, amíg a vége előre nem történt. Azt is megtanították neki, hogy nem mindig a legkézenfekvőbb fegyver a legjobb használni.
  
  Gomez felemelte a testét a falról, lehajtotta a fejét, és megfordult. March belebámult a démon vérvörös arcába. Egy pillanatra elbűvölte, a karmazsinvörös arc és a fehér nyak kontrasztja, a fekete lyukak, ahol egykor megsárgult fogak fészkeltek, a sápadt fülek, amelyek szinte komikusan kilógtak mindkét oldalon. Gomez az ütésre meglendült. Marsh fejét oldalba ütötték.
  
  Most Gomez tárva-nyitva volt.
  
  Marsh forgott fejjel előrelépett, de eléggé éber maradt ahhoz, hogy a kést a másik férfi szívére irányítsa. Gomez megrándult, lélegzete fütyörészett összetört szájából, majd találkozott March pillantásával.
  
  - Jóhiszeműen fizettelek - lehelte March. - El kellett volna venned a pénzt.
  
  Tudta, hogy ezek az emberek természetüknél fogva árulók, és kétségtelenül műveltségükből is. Az árulás lenne a nap második vagy harmadik gondolata a "miért van vér a kezemen" után? és ki a fenét öltem meg tegnap este? Talán egy adag kokain következményeire is gondolnak. De Gomez... el kellett volna vennie a pénzt.
  
  Marsh nézte, amint a férfi lecsúszik a földre, majd mérlegelt. Megsérült és fájt, de viszonylag sértetlen. A feje dübörgött. Szerencsére arra gondolt, hogy paracetamolt tesz a hátizsákjában lévő egyik kis táskába, amely az atombomba mellett volt. Annyira kényelmes. Ott volt egy csomag babakendője is.
  
  March letörölte, és szárazon lenyelte a tablettákat. Elfelejtett vizet vinni magával. De mindig van valami, nem?
  
  Anélkül, hogy visszanézett volna a holttestre, lehajtotta a fejét, és megkezdte a hosszú utat a földalatti alagúton keresztül Texas felé.
  
  
  * * *
  
  
  Az órák húzódtak. Julian Marsh egy atomfegyverrel a hátára kötve vánszorgott Amerika alatt. A készülék kisebb lehetett, mint amire számított - bár a hátizsák még mindig dagadt volt -, de a belső rekeszek nem voltak kevésbé nehezek. A lény úgy ragaszkodott hozzá, mint egy nem kívánt barát vagy testvér, és visszarángatta. Minden lépés nehéz volt.
  
  Sötétség vette körül, és szinte elnyelte, csak az időnként lógó fény törte meg. Sokan összetörtek, túl sokan. Nyirkos volt idelent, láthatatlan állatok falkája mindig rémálomszerű képeket idézett fel az elméjében, amelyek kísérteties harmóniában játszottak a vállán és a gerincén végigfutó viszketéssel. A levegő korlátozott mennyiségben volt, és ami volt, az rossz minőségű.
  
  Kezdett rendkívül fáradtnak érezni magát, és hallucinálni kezdett. Egy napon Tyler Webb, majd egy gonosz troll üldözte. Kétszer elesett, megvakarta a térdét és a könyökét, de nehezen állt fel. A troll dühös mexikóiakká, majd piros-zöld paprikával és guacamolával töltött sétáló tacóvá változott.
  
  Ahogy teltek a mérföldek, kezdte azt érezni, hogy lehet, hogy nem ér rá, hogy jobbra fordulnak a dolgok, ha csak lefekszik egy kicsit. Aludj egy kicsit. Az egyetlen dolog, ami megállította, az a jó oldala volt - az a rész, amely egykor makacsul túlélte gyermekkorát, amikor mindenki más akarta, hogy elmenjen.
  
  Végül erősebb fények jelentek meg előtte, és átjutott az alagút másik végén, majd sok percet töltött azzal, hogy felmérje, milyen fogadtatásban részesülhet. Valójában nem számított semmilyen felvételi bizottságra - soha nem számítottak rá, hogy eljut a szabadok földjére.
  
  Terve szerint erre a végére egy teljesen külön szállítást szervezett. Marsh óvatos volt és nem bolond. A helikopternek több mérfölddel arrébb kell állnia, várva a hívását. Marsh eltávolította a teste körül és a hátizsákjában lévő három égő cella egyikét, és telefonált.
  
  A találkozón egy szó sem hangzott el, nem érkezett megjegyzés a Marsh arcát és haját borító vérrel és koszokkal kapcsolatban. A pilóta a levegőbe emelte a madarat, és Corpus Christi felé tartott, Marsh nagy kalandjának következő és utolsó előtti állomása. Egy dolog biztos, hogy lesz mesélnivalója...
  
  És nincs, aki elmondja nekik. Az egyetlen dolog, amit nem osztott meg a bulivendégekkel, az az volt, hogyan sikerült egy nukleáris aktatáskát Brazíliából Amerika keleti partjára csempésznie.
  
  A Corpus Christi rövid haladékot, hosszú zuhanyozást és rövid alvást kínált. Következő egy huszonnégy órás New York-i utazás, majd...
  
  Armageddon. Vagy legalábbis a szélét.
  
  Marsh elmosolyodott, miközben arccal az ágyon feküdt, fejét a párnába temetve. Alig kapott levegőt, de nagyon tetszett neki az érzés. A trükk az lenne, hogy meggyőzzék a hatóságokat, hogy komolyan gondolja, és hogy a bomba valódi. Nem nehéz - egy pillantás a kannákra és a hasadó anyagra arra készteti őket, hogy felüljenek és könyörögjenek. Ha ez megtörtént... Marsh elképzelte, hogy ömlenek a dollárok, mint valami Las Vegas-i játékgép, amely csomós sebességgel köp ki pénzt. De mindezt a jó cél érdekében. Webb esete.
  
  Talán nem. Marshnak megvolt a maga terve, amit végre kellett hajtania, miközben a Pythians furcsa vezetője szivárványokat kergetett.
  
  Lecsúszott az ágyról, térdre ereszkedett, mielőtt felállt. Felkent egy kis rúzst. Átrendezte a szoba berendezését, hogy értelmes legyen. Kiszállt, és lifttel lement a pincébe, ahol a bérautó várta.
  
  Chrysler 300. Egy fehérített bálna mérete és színe.
  
  Következő megálló... a város, amely soha nem aludt.
  
  
  * * *
  
  
  Marsh könnyedén vezette az autót, amikor a világhírű Skyline látókörébe került. Nevetségesen könnyűnek tűnt ezzel az autóval New Yorkba vezetni, de akkor ki tudta volna, hogy ez másképp lesz? Hát lehet valaki. Több mint három nap telt el azóta, hogy elhagyta Ramszesz bazárját. Mi van, ha kiszivárog a hír? A menet mit sem változtatott. Ő csak egy másik utazó volt, aki egy kanyargós ösvényen vándorolt az életben. Ha a játéknak vége, azt nagyon hamar tudni fogja. Különben... Webb megígérte, hogy Ramszesz olyan embereket fog biztosítani, akik hajlandóak segíteni ebben. March számított rájuk.
  
  Marsh vakon vezetett, nem sokat tudott arról, hogy mi fog történni, és nem is törődött vele. Elég óvatos volt, hogy megálljon, mielőtt belépett a nagy városba, és menedéket keresett éjszakára a folyó túlsó partján, amikor a nap kezdett lenyugodni, megnehezítve utazása véletlenszerű útvonalát. Az L alakú motel elég volt, bár az ágynemű karcos és tagadhatatlanul piszkos volt, az ablakkereteket és a padló széleit pedig több centiméteres fekete szennyeződés borította. Ez azonban nem volt figyelemre méltó, nem tervezett és gyakorlatilag észrevehetetlen.
  
  Éjfél körül ezért ült fel egyenesen, heves szívvel, amikor valaki bekopogott a szobája ajtaján. Az ajtó a parkolóra nyílt, így őszintén szólva bárki lehetett az eltévedt részeg vendégtől a csínytevőig. De az is lehet, hogy zsaruk.
  
  Vagy SEAL Team Six.
  
  Marsh kirakta a késeket, kanalakat és poharakat, majd elhúzta a függönyt, hogy kinézzen. A látottaktól egy pillanatra szóhoz sem jutott.
  
  Mi a...?
  
  A kopogás újra felhangzott, könnyeden és frissen. Marsh nem habozott kinyitni az ajtót, és beengedni a férfit.
  
  - Megleptél - mondta. - És ez manapság nem fordul elő túl gyakran.
  
  "Úgy érzem jól magam, ahogy van" - mondta a látogató. - A sok tulajdonságom egyike.
  
  March a többieken tűnődött, de nem kellett túl messzire néznie, hogy legalább egy tucatnyit észrevegyen. - Eddig csak egyszer találkoztunk.
  
  "Igen. És azonnal rokonságot éreztem."
  
  March felegyenesedett, és most azt kívánta, bárcsak lezuhanyozta volna a negyediket. "Azt hittem, hogy az összes Pythia meghalt vagy elfogták. Kivéve Webbet és engem."
  
  - Amint látja - tárta szét a kezét a látogató -, tévedett.
  
  "Örülök." March elmosolyodott. "Nagyon elégedett.
  
  - Ó - mosolygott a látogatója is -, mindjárt azzá válsz.
  
  March megpróbálta elűzni magától azt az érzést, hogy minden születésnapja egyszerre érkezett el. Ez a nő furcsa volt, talán éppoly furcsa, mint ő. Barna haja tüskés stílusban volt nyírva; szeme zöldeskék volt, pontosan olyan, mint az övé. Mennyire volt hátborzongató? Öltözéke egy zöld gyapjúpulóverből, élénkpiros farmerből és sötétkék Doc Martinsból állt. Egyik kezében egy pohár tejet, a másikban egy pohár bort tartott.
  
  Hova került...?
  
  De igazából nem számított. Szerette, hogy egyedülálló, hogy valahogy megérti őt. Tetszett neki, hogy a semmiből jött. Tetszett neki, hogy teljesen más. A sötétség erői szembeállították őket egymással. A vérvörös bor és a fehérítő fehér tej összekeveredett.
  
  March elvette tőle a szemüveget. - Felül vagy alul akarsz lenni?
  
  - Ó, nem bánom. Lássuk, hova visz a hangulat."
  
  Így Marsh az ágy fejéhez helyezte az atombombát, ahol mindketten láthatták, és Zoe Shears szemén keresztül egy további szikrát láttak, amely úgy nézett ki, mint egy üstökös. Ez a nő erős volt, halálos és egyenesen őrült. Valószínűleg őrült. Valamit, ami végtelenül megfelelt neki.
  
  Ahogy levette a ruháját, a férfi meghasadt elméje elkalandozott, hogy azon töprengjen, mi fog történni. A holnapra és holnaputánra ígért sok izgalom gondolata, amikor térdre kényszerítik Amerikát, és boldogok lesznek az atombombával, teljesen készen állt Zoeyra, amikor lehúzta a nadrágját, és felmászott a fedélzetre.
  
  - Nincs előjáték? kérdezte.
  
  - Nos, amikor ezt a hátizsákot csak úgy elhelyezted - mondta, és úgy nézte az atombombát, mintha meg tudná nézni. - Rájöttem, hogy nincs rá szükségem.
  
  March boldog meglepetésében mosolygott. "Nekem is".
  
  - Látod, szerelmem? Zoe leereszkedett rá. "Egymásnak lettünk teremtve."
  
  Aztán Marsh rájött, hogy látja lassan mozgó, rendkívül sápadt fenekét a tükör tükörképében, amely közvetlenül a régi fiókos szekrény fölött lógott a falon, és mögötte maga a hátizsák, amely az ágy párnái között fészkelődött. A férfi jól lebarnult arcát bámulta.
  
  - A fenébe - fakadt ki. "Nem kell hozzá sok idő".
  
  
  HARMADIK FEJEZET
  
  
  Matt Drake a csapat eddigi legvadabb túrájára készül. Kellemetlen, émelyítő érzés telepedett meg a gyomromban, és ennek semmi köze nem volt a göröngyös repüléshez, csak a feszültség, a szorongás és az undor azokkal az emberekkel szemben, akik megpróbálhattak ilyen szörnyű bűnöket elkövetni. Együtt érzett a világ népeivel, akik tudatlanul, de elégedetten intézték napi dolgaikat. Ők voltak azok az emberek, akikért harcolt.
  
  A helikopterek zsúfolásig megteltek katonákkal, akik törődtek és kárt okoztak az embereknek, akik jó hellyé tették a világot. Az egész SPEAR csapat jelen volt, kivéve Karin Blake-et, Beauregard Alaint és Bridget McKenzie-t - más néven Kenzie-t, a katanával hadonászó, műtárgycsempész, volt Moszad ügynököt. A csapat olyan sietve hagyta el Ramses lerombolt "utolsó bazárját", hogy kénytelenek voltak mindenkit magukkal vinni. Egy percet sem lehetett veszíteni, az egész csapat felkészült, tájékozott és készen állt, hogy New York utcáin csapjon le. egy futás.
  
  Egy igazi dzsungelből a betondzsungelbe, gondolta Drake. Soha nem zárunk be.
  
  Körülötte élete megbízható metszővonalai és viharos hullámai voltak. Alicia és Bo, May és Kenzi és Torsten Dahl. A második helikopterben Smith és Lauren, Hayden, Kinimaka és Yorgi voltak. A csapat beszáguldott New York légterébe, amelyet Coburn elnök már megtisztított, és meredeken megdöntött, átrohanva a felhőkarcolók közötti réseken, és leereszkedett egy négyzet alakú tető felé. A turbulencia megtépázta őket. A rádió csipogott, ahogy az információ megérkezett. Drake csak elképzelni tudta a lenti utcák nyüzsgését, a rohanó ügynököket és az eszeveszett SWAT-csapatokat, a New York és a keleti part megmentésére irányuló hanyatt-homlok rohanás pokoli gondolatát.
  
  Mély levegőt vett, érezte, hogy a következő néhány óra viharos lesz.
  
  Dal elkapta a tekintetét. - Ezek után nyaralni megyek.
  
  Drake csodálta a svéd magabiztosságát. - Ezek után mindannyiunknak szüksége lesz egyre.
  
  - Nos, nem jössz velem, Yorkie.
  
  "Nincs mit. Biztos vagyok benne, hogy mindenesetre Joanna lesz a főnök."
  
  - Mi a fenét akar ez jelenteni?
  
  A helikopter gyorsan leereszkedett, és a gyomrukat a sztratoszférába küldte.
  
  Alicia felkacagott. - Csak annyit, hogy tudjuk, ki vezeti a Daley-házat, Torsti. Tudjuk".
  
  A svéd fintort vágott, de nem fűzött további megjegyzést. Drake mosolyt váltott Aliciával, majd észrevette, hogy Mai mindkettőjüket figyeli. A fenébe is, mintha nem lenne miért aggódnunk.
  
  Alicia intett Mainak. - Biztos vagy benne, Sprite, miután nemrég megvágta magát borotválkozás közben?
  
  May arckifejezése nem változott, de tétován kinyújtotta a kezét, hogy megérintse az új heget az arcán. "A közelmúlt eseményei sokkal óvatosabbá tettek azokkal az emberekkel kapcsolatban, akikben megbízok. És tartsa szemmel azokat, akik elárulják."
  
  Drake legbelül összerándult.
  
  Nem történt semmi. Elhagyott, ezzel véget vetett! Semmit sem ígértek. .
  
  Érzelmek és gondolatok keveredtek, savanyú epévé változva, ami keveredett ezer más érzéssel. Észrevette, hogy Dahl lassan eltávolodott Kenzitől, és Bo alig vette le a tekintetét Aliciáról. Istenem, remélte, hogy a dolgok egy kicsit megnyugodtak a második helikopterben.
  
  Újabb vad széllökések érte őket, amikor a helikopter csúszása hozzáért az épület tetejéhez. A madár leszállt, majd az ajtók kitárultak, az utasok leugrottak és a nyitott ajtó felé rohantak. Fegyveres férfiak őrizték a bejáratot, és még többen állomásoztak bent. Drake ugrott be először, lábbal előbb repült, és kissé felkészületlennek érezte magát fegyver nélkül, de tudta jól, hogy hamarosan felfegyverkeznek. A csapat egyenként sietett le a keskeny lépcsőn, mígnem egy széles folyosón találták magukat, elsötétülve, és még több őr vette körül. Itt egy pillanatra megálltak, mielőtt utasítást kaptak a folytatásra.
  
  Minden tiszta.
  
  Drake kocogott, rádöbbenve, hogy létfontosságú napokat vesztettek a bazárból való információszerzéssel, majd gyanús ügynökök, különösen a CIA ügynökei által vallatva. Végül maga Coburn közbelépett, és elrendelte a SPEAR csapat azonnali küldését a bolygó legforróbb pontjára.
  
  New York City.
  
  Most egy másik lépcsőn lefelé egy erkélyre bukkantak, ahonnan a 3. és az 51. utca sarkán lévő helyi rendőrőrs belsejére néztek. A közvélemény előtt ismeretlen helyen a nemzetbiztonsági hivatal is szolgált - valójában ez volt az egyik a város "belvárosának", minden ügynökségi tevékenység magjának. Drake most figyelte, ahogy a helyi rendőrség a napi dolgait intézi, az állomás nyüzsgő, hangos és zsúfolt volt, mígnem egy fekete öltönyös férfi közeledett a túlsó végéről.
  
  - Menjünk - mondta. - Itt nincs vesztegetni való idő.
  
  Drake nem tudott jobban egyetérteni. Előre lökte Aliciát, a szőke nemtetszésére, és kiérdemelte a gondjait. A többiek bent tolongtak, Hayden megpróbálta megközelíteni a jövevényt, de kifutott az idejéből, amikor eltűnt a túlsó ajtó mögött. Séta közben egy kör alakú szobába léptek, fehér csempézett padlóval és falakkal, valamint egy kis emelvény előtt sorokban elhelyezett székekkel. A férfi amilyen gyorsan csak tudta, kiszedte őket.
  
  - Köszönöm, hogy eljöttél - mondta szenvtelenül. - Csak hogy tudd, az általad elfogott férfiakat - a szélhámos Ramszesz és Robert Price - az alattunk lévő cellákba vitték, hogy megvárják... hajtóvadászatunk eredményét. Úgy gondoltuk, hogy értékes információkat tartalmazhatnak, és ott kell lenniük."
  
  - Főleg, ha kudarcot vallunk - mondta Alicia komoran.
  
  "Igazán. És ezek a földalatti börtöncellák, amelyek extra biztonságot nyújtanak a belbiztonsági részlegen belül, észrevétlenül tartják Ramszesz jelenlétét, ahogy azt biztosan értékelni is tudod."
  
  Drake emlékeztetett arra, hogy Ramszesz helyi egységei, miután elloptak vagy erőszakkal elvettek egy atombombát Marsh kezéből, arra utasították, hogy várják meg Ramszesz engedélyét a robbantáshoz. Nem tudták, hogy elfogták, vagy hogy majdnem meghalt. Ramses szervezetének New York-i sejtjei semmit sem tudtak.
  
  Legalábbis ez volt az egyetlen dolog, ami a SPEAR csapata mellett szólt.
  
  - Hasznos lesz - mondta Hayden. "Biztos vagyok benne."
  
  - Igen - tette hozzá Smith. - Tehát egyelőre halassza el a marhák tolását.
  
  A Belügyminisztérium ügynöke összerezzent. - A nevem Moore. Én vagyok itt a vezető helyszíni ügynök. Minden intelligencia átmegy rajtam. Új munkacsoportot hozunk létre a tevékenységek asszimilálására és elosztására. Van egy központunk, és most fiókokat szervezünk. Minden ügynök és rendőr - akár elérhető, akár nem - dolgozik ez ellen a fenyegetés ellen, és teljesen megértjük a kudarc következményeit. Nem lehet... - akadozott egy kicsit, és olyan stresszt mutatott ki, ami általában hallatlan lenne. - Ezt nem engedhetjük meg itt.
  
  - Ki a főnök a földön? - kérdezte Hayden. - Ki hozza meg a döntéseket itt, ahol az igazán számít?
  
  Moore habozott, és megvakarta az állát. "Nos, tudjuk. Haza. A Terrorelhárítási Egységgel és a Fenyegetéskezelési Egységgel együttműködve."
  
  "És a "mi" alatt téged és engem értesz? Vagy csak a Szülőföldet érted?
  
  "Azt hiszem, ez változhat, ahogy a helyzet megkívánja" - ismerte el Moore.
  
  Hayden elégedettnek tűnt. "Győződjön meg arról, hogy a mobiltelefon akkumulátora fel van töltve."
  
  Moore körülnézett a csoporton, mintha érezné a sürgősségüket, és tetszett neki. - Mint tudod, rövid ablakunk van. Nem tart sokáig ezeknek a szemétládáknak, hogy rájöjjenek, hogy Ramszesz nem fogja ezt a parancsot kiadni. Tehát először az első dolgok. Hogyan találhatunk ki egy terrorista sejtet?"
  
  Drake az órájára nézett. "És menet. Nem márciusnak kellene prioritást élveznie, ha bombát hord?
  
  "A hírszerzés jelentései szerint March egyesülni fog a helyi sejtekkel. Nem tudjuk, hányan lesznek. Tehát természetesen mindkettőre összpontosítunk."
  
  Drake felidézte Beau beszámolóját Marsh és Webb beszélgetéséről. Ekkor jutott eszébe, hogy az a nyálkás francia, akivel először találkoztak, amikor a Last Man Standing versenyre kényszerültek, és azóta is gyakran harcolt, a jóság fényét sugározta, amikor számít. Csillagként ragyogott. Valóban több lélegzetvételi helyet kellene adnia a srácnak.
  
  Valahol a sípcsont mentén...
  
  Moore ismét megszólalt. "Többféle módon lehet észlelni egy mély sejtet vagy akár egy alvó sejtet. Leszűkítjük a gyanúsítottakat. Feltárjuk a kapcsolatokat más ismert sejtekkel, amelyek már megfigyelés alatt állnak. Nézze meg az égő istentiszteleti helyeket, ahol a híres dzsihadisták kiköpték a mérgüket. Olyan embereket nézünk, akik a közelmúltban a rituáléknak szentelték magukat - azokat, akik hirtelen érdeklődnek a vallás iránt, kivonulnak a társadalomból vagy beszélnek a női ruházatról. Az NSA több millió mobiltelefonról gyűjtött metaadatokat hallgat és értékel. De sokkal hatékonyabbak azok a férfiak és nők, akik a hét minden napján kockáztatnak - azok, akiket beszivárogtunk abba a lakosságba, amelyből rendszeresen toboroznak új dzsihadistákat."
  
  "Fedél alatt". Smith bólintott. "Ez jó".
  
  "Ez igaz. Ezen a ponton az információink gyengébbek, mint Iggy Pop Barbie-jánál. Megpróbáljuk megerősíteni az egyes cellákban tartózkodó személyek számát. Sejtméret. kerületek. Lehetőségek és felkészültség. Felülvizsgáljuk az összes legutóbbi telefonfelvételt. Szerinted Ramszesz beszélni fog?
  
  Hayden alig várta, hogy munkába álljon. - Rohadt jó próbát fogunk tenni.
  
  "A fenyegetés küszöbön áll" - mondta Kinimaka. - Jelöljünk ki csapatokat, és tűnjünk el innen.
  
  - Igen, igen, ez jó - magyarázta Moore. "De hova mész? New York egy nagyon nagy város. Nem érsz el semmit azzal, ha menekülsz, ha nincs hova menned. Azt sem tudjuk, hogy a bomba valódi-e. Sokan tudnak bombát csinálni... nézz jobbra.
  
  Alicia megmozdult az ülésen. - Ezt kezeskedni tudom.
  
  - A járművek készenlétben vannak - mondta Moore. "Különleges erők járművei. Helikopterek. Gyors autók jelölések nélkül. Akár hiszi, akár nem, terveink vannak erre, módok az utcák megtisztítására. A tisztviselőket és családtagjaikat már evakuálják. Most már csak egy kiindulási pontra van szükségünk."
  
  Hayden a csapatához fordult. - Szóval gyorsan osszuk szét a csoportokat, és menjünk Ramszeszhez. Ahogy az az ember mondta, kicsi az ablakunk, és már záródik.
  
  
  NEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Julian Marsh felfrissülve, sőt izgatottan, de kissé szomorúan is távozott a motelből. Jól volt felöltözve: kék farmernadrág, melynek egyik szára valamivel sötétebb volt, mint a másik, több réteg ing és egy kalap a feje egyik oldalán. A kilátás jó volt, és azt hitte, túlszárnyalta Zoét. A nő kilépett a kis fürdőszobából, kissé kócosnak tűnt, a haja csak félig volt fésülve, és félig rúzsozott. Marsh csak néhány percnyi vizsgálat után vette észre, hogy szándékosan próbálja utánozni őt.
  
  Vagy tisztelegni előtte?
  
  Lehet, hogy az utóbbi volt, de ez tényleg túlnyomta Marsh-t. Az utolsó dolog, amit szeretett volna, az volt, hogy saját női változata korlátozza egyedi stílusát. Szinte utólagos gondolatként felemelte az ágyról a hátizsákot, simogatta az anyagot, és megtapogatta benne az élő vadállat körvonalait.
  
  Az én .
  
  A reggel jó volt, friss, ragyogó és boldog. Marsh megvárta, amíg egy ötüléses autó beáll, és két férfi kiugrott belőle. Mindketten sötét bőrűek voltak, és vastag szakállt viseltek. March kimondta az utolsó út végső jelszavát, és megengedte nekik, hogy kinyitsák a hátsó ajtót. Zoey megjelent, ahogy bemászott.
  
  "Várjon". Az egyik férfi fegyvert rántott elő, amikor a nő közeledett. - Csak egynek kellene lennie.
  
  March hajlandó volt egyetérteni, de a másik oldala szerette volna még jobban megismerni ezt a nőt. "Késői kiegészítés. Minden rendben vele".
  
  A fegyvert viselő kéz még mindig habozott.
  
  - Figyelj, három napja nem érintkeztem, talán négy napja. Marsh nem emlékezett pontosan. "Változnak a tervek. Megadtam a jelszót, most figyelj a szavaimra. Ő jól van. Még hasznos is."
  
  "Nagyon jó". Egyik férfi sem tűnt meggyőzőnek.
  
  Az autó gyorsan felszállt, egy koszoszlopot emelve ki a hátsó gumik alól, és a város felé fordult. A menet visszahúzódott, ahogy a felhőkarcolók még nagyobbra nőttek, és a forgalom megerősödött. Fényes, fényvisszaverő felületek vették körül az autót, néhol elvakítottak, ahogy átirányították a mesterséges fényt. Tömegek töltötték meg a járdákat, és az épületek sziporkázott információkkal. Rendőrautók haladtak az utcákon. Marsh nem vette észre a fokozott rendőri figyelem jelét, de akkor még nem látott az autó teteje fölé. Említette ezt a sofőrnek.
  
  "Minden normálisnak tűnik" - válaszolta a férfi. "A sebesség azonban továbbra is fontos. Minden szétesik, ha túl lassan haladunk."
  
  - Ramszesz? - kérdezte Marsh.
  
  - Várjuk a szavát.
  
  March a homlokát ráncolta, némi leereszkedést érzékelve a válaszban. Ez a terv teljes mértékben az övé volt, és Ramszesz csatlósainak az ő dallamára kell táncolniuk. Miután megérkeztek arra a helyre, amelyet Marsh választott, és hónapokkal azelőtt készült, hogy elkezdhették.
  
  - Maradjon a radar alatt - mondta, hogy megerősítse az irányítást. - És a sebességhatár alatt, igaz? Nem akarjuk, hogy megállítsanak bennünket."
  
  - New Yorkban vagyunk - mondta a sofőr, majd mindkét férfi felnevetett, miközben a piroson futott. Marsh úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja őket.
  
  - De - tette hozzá a sofőr. "A hátizsákod? Ezt a... tartalmat ellenőrizni kell."
  
  - Tudom - sziszegte Marsh. - Azt hiszed, én ezt nem tudom?
  
  Milyen majmot rakott rá Webb?
  
  Zoey talán érzékelte a növekvő feszültséget, és odalépett hozzá. Csak egy atombomba volt köztük. A lány keze lassan lecsúszott a hátizsákon, egy-egy ujjbeggyel, majd le a férfi ölébe, amitől a férfi összerezzent, majd rábámult.
  
  - Ez tényleg helyénvaló?
  
  - Nem tudom, Julian. így van?"
  
  Marsh nem volt teljesen biztos benne, de elég jól érezte magát, hogy békén hagyta. Egy pillanatra az jutott eszébe, hogy Shears egy kicsit vonzó, olyan erős, mint az Árnypápa, és kétségtelenül képes megidézni bármely hím példányt, akire szüksége van.
  
  Miért én?
  
  Valószínűleg az atombomba segített, tudta. Minden lánynak tetszett az atomfegyverrel rendelkező férfi. Valami köze a hatalomhoz... Ó, hát, talán tetszett neki az ötlet, hogy a férfi egy kicsit félelmetesebb nála. A furcsasága? Persze, miért ne? Gondolatmenete kisiklott, amikor megálltak az út szélén, a sofőr kurtán arra az épületre mutatott, amelyet Marsh előző látogatása alkalmával választott. A kinti nap még meleg volt és teljesen váratlan. Marsh elképzelte, hogy a kormány kövér szamarai szilárdan ülnek plüss bőrüléseikben, és hamarosan megkapják életük verését.
  
  Most nemsokára jön. Így hamarosan alig fogom tudni visszafogni magam.
  
  Kézen fogta Zoét, és majdnem kiugrott a járdán, hagyva, hogy a hátizsák a hajlított könyökén lógjon. Miután elhaladtak az ajtónálló mellett, és balra utasításokat kaptak, a négyfős csoport lifttel felment a negyedik emeletre, majd megnézte a tágas, két hálószobás lakást. Minden jó volt. March kinyitotta az erkélyajtókat, és ismét szívta a város levegőjét.
  
  Én is megtehetem, amíg még lehet.
  
  Az irónia elnevette magát. Ez soha nem történne meg. Az amerikaiaknak csak hinniük kellett, fizetniük kellett, és akkor a tervek szerint megsemmisítheti az atombombát a Hudsonban. Aztán új terv. Új élet. És izgalmas jövő.
  
  - jött egy hang a válla mögül. "Egy személyt küldenek hozzánk, aki ellenőrizheti a hátizsák tartalmát. Egy órán belül meg kell érkeznie."
  
  March anélkül, hogy megfordult volna, bólintott. "Ahogy az várható volt. Nagyon jó. De van még néhány szempont. Szükségem van valakire, aki segít átutalni a pénzt, amint a Fehér Ház kifizeti. Segítségre van szükségem egy üldözés beállításához, hogy eltereljem a figyelmet. És aktiválnunk kell az összes sejtet, és fel kell robbantanunk ezt a bombát.
  
  A mögötte álló férfi megmozdult. "Minden a tervezésben van" - mondta. "Készen állunk. Ezek a dolgok hamarosan összejönnek."
  
  March megfordult, és visszasétált a szállodai szobába. Zoe pezsgőt kortyolgatva ült, karcsú lábait felemelte, és egy heverőn pihent. - Akkor most csak várjunk? - kérdezte a sráctól.
  
  "Nem sokáig".
  
  Marsh Zoére mosolygott, és kezet nyújtott. - A hálószobában leszünk.
  
  A pár felkapott egy-egy pántot minden hátizsákból, és magával vitte a legnagyobb hálószobába. Egy percen belül mindketten meztelenek voltak, és egymás hegyén-hátán vergődtek a lepedőn. Marsh ezúttal megpróbálta bebizonyítani, hogy megvan a kellő állóképessége, de Zoe egy kicsit túl ravasz volt. Széles, hibátlan arca mindenfélét megtett a libidóján. Végül jó volt, hogy Marsh gyorsan végzett, mert hamarosan kopogtattak a hálószoba ajtaján.
  
  - Ez az ember itt van.
  
  Már? Marsh gyorsan felöltözött Zoéval, majd mindketten visszatértek a szobába, még mindig kipirulva és enyhén izzadva. Marsh kezet fogott az újonnan érkezővel, megjegyezve vékony haját, sápadt arcszínét és gyűrött ruháit.
  
  - Nem jársz gyakran ki?
  
  - Bezárnak engem.
  
  "Ó, hát, mindegy. Azért jöttél, hogy ellenőrizd a bombámat?
  
  - Igen, uram, megtettem.
  
  Marsh a hátizsákját az alacsony üvegasztalra tette, amely a nagy szoba közepét foglalta el. Zoe elsétált mellette, felkeltette a figyelmét, ahogy egy pillanatra eszébe jutott a pár perccel ezelőtti meztelen alakja. Elfordította a tekintetét, és a jövevény felé fordult.
  
  - Mi a neved, srác?
  
  - Ádám, uram.
  
  - Nos, Adam, tudod, mi az, és mire képes. Ideges vagy?"
  
  "Nem, nem ebben a pillanatban."
  
  "Feszült?"
  
  "Nem hiszem".
  
  "Ideges vagy? Feszült? Lehet, hogy túlfáradt?"
  
  Adam megrázta a fejét, és a hátizsákra nézett.
  
  - Ha ez a helyzet, biztos vagyok benne, hogy Zoey tud segíteni. Ezt félig tréfásan mondta.
  
  A Pythian ravasz mosollyal megfordult. "Legyél boldog".
  
  Marsh pislogott, akárcsak Adam, de mielőtt a fiatalember meggondolhatta volna magát, szakállas sofőrjük megszólalt. - Siess vele - mondta. - Fel kell készülnünk arra, hogy... - elhallgatott.
  
  March vállat vont. - Oké, nem kell elkezdeni taposni a lábát. Szálljunk le és mocskoljuk be." Adamhez fordult. - Úgy értem, bombával.
  
  A fiatalember értetlenül nézte a hátizsákot, majd elfordította úgy, hogy a csatok feléje nézzenek. Lassan kioldotta őket, és kinyitotta a fedelet. A készülék belsejében feküdt, egy tartósabb és összességében kiváló hátizsák vette körül.
  
  - Oké - mondta Adam. "Tehát mindannyian ismerjük a MASINT-t, egy mérési és aláírási hírszerzési protokollt, amely a sugárzás és más, az atomfegyverekkel kapcsolatos fizikai jelenségek jeleit keresi. Ezt az eszközt, és legalább egy másik hasonlót, amiről tudok, úgy tervezték, hogy elcsússzon ezen a területen. Jelenleg számos nukleáris eszköz-érzékelő és megfigyelő rendszer létezik a világon, de nem mindegyik fejlett, és nem mindegyik rendelkezik teljes létszámmal." Megvonta a vállát. "Nézze meg a civilizált országok közelmúltbeli kudarcait. Valóban megállíthat valaki egy elszánt egyént vagy egy szorosan összetartó sejtet, hogy egyedül cselekedjen? Természetesen nem. Csak egy hiba vagy belső munka kell hozzá." Mosolygott. "Egy boldogtalan alkalmazott vagy akár hullafáradt. Leginkább pénzre vagy tőkeáttételre van szükség. Ezek a nemzetközi terrorizmus legjobb valutái."
  
  Marsh hallgatta a fiatalember történetét, és azon töprengett, hogy tettek-e egy-két komolyabb óvintézkedést, miközben elmagyarázta Ramszeszhez és Webbhez vezető útját. Saját érdekük lenne. Soha nem tudta meg, és őszintén szólva, nem is érdekelte. Most éppen itt volt, és éppen kinyitotta a pokol ajtaját.
  
  "Lényegében ezt hívjuk "piszkos bombának" - mondta Adam. "A kifejezés mindig is létezett, de még mindig alkalmazható. Van egy alfa-szcintillátorom, egy szennyezőanyag-detektorom és néhány egyéb jóságom. De alapvetően - Adam kivett egy csavarhúzót a zsebéből -, ez van nálam.
  
  Gyorsan eltávolította az erős csomagolást, és lecsavarta a tépőzáras csíkokat, amelyek szabaddá teszik a kis kijelzőt és a mini-billentyűzetet. A panelt négy csavar tartotta a helyén, amelyeket Adam gyorsan eltávolított. Amikor a fémpanel kiszabadult, egy sor vezeték kibomlott mögötte, amelyek az újonnan felfedezett eszköz szívéhez vezettek.
  
  March visszatartotta a lélegzetét.
  
  Adam most először mosolygott. "Ne aggódj. Ennek a dolognak több biztosítéka van, és még nincs is élesítve. Ezt itt senki nem fogja elkezdeni."
  
  March kissé üresnek érezte magát.
  
  Adam belenézett a mechanizmusba és a benne lévő részletekbe, és mindent magába szívott. Egy pillanat múlva megnézte a mellette lévő laptop képernyőjét. - Szivárog - ismerte el. - De nem olyan rossz.
  
  March nyugtalanul ficánkolt. "Milyen rossz ez?"
  
  - Azt tanácsolom, hogy soha ne szülessen gyereket - mondta Adam érzelem nélkül. "Ha még lehet. És élvezd az életed következő néhány évét."
  
  Marsh Zoeyra meredt, miközben vállat vont. Akárhogy is, soha nem számított arra, hogy túléli önző apját vagy arrogáns testvéreit.
  
  - Most már jobban meg tudom védeni - mondta Adam, és kivette a csomagot a bőröndből, amit magával hozott. - Ahogy minden ilyen jellegű eszközzel tenném.
  
  March nézte egy pillanatig, majd rájött, hogy már majdnem végeztek. Meglátta sofőrjük halott tekintetét. "Ezek a kamerák, amelyekről Ramszesz beszélt. készen állnak? A hajsza hamarosan kezdődik, és nem akarok késéseket."
  
  Száraz mosoly villant fel válaszul. "És mi is. Most már mind az öt sejt aktív, köztük két alvó cella, amelyekről az amerikaiak talán nem is tudnak." A férfi az órájára nézett. - Reggel 6:45 van, hétre minden készen lesz.
  
  "Fantasztikus". Marsh érezte, hogy a libidója ismét megemelkedett, és úgy gondolta, akár kihasználhatja ezt a tényt, amíg még teheti. Zoey ismeretében, ahogy nemrégiben tette, úgyis gyorsan véget értek volna. - És a pénzátutalási protokollok?
  
  "Adam egy olyan program befejezésére fog összpontosítani, amely végtelen körben közvetíti tartózkodási helyünket szerte a világon. Soha nem fogják nyomon követni a tranzakciót."
  
  March nem vette észre Adam arcán a meglepetést.
  
  Túlságosan Zoére koncentrált, ő pedig rá. Még öt percet vett igénybe, hogy végignézze, amint Adam felrobbantotta a bombát, és meghallgatta az utasításokat, hogyan lehet hatástalanítani az átkozott dolgot, majd gondoskodott arról, hogy a férfi megfelelő fényképeket készítsen a működés közbeni eszközről. A fényképek kritikus szerepet játszottak abban, hogy meggyőzték a Fehér Házat az eszköz hitelességéről, és olyan törekvést indítottak el, amely elvonja a figyelmet, és megosztja az ellene felvonuló erőket. Boldogan fordult végül Adamhez.
  
  - A sárga. Ez a hatástalanító vezeték?"
  
  - Hm, igen, uram, így van.
  
  Marsh őszintén mosolygott a sofőrre. - Szóval, készen állunk?
  
  "Készen állunk".
  
  - Akkor menj el.
  
  Marsh kinyújtotta a kezét, és bevezette Zoét a hálószobába, miközben felhúzta a farmerét és a bugyiját, és megpróbálta elfojtani a kuncogását. A szenvedély és az izgalom áradata szinte hatalmába kerítette, amikor ráébredt, hogy minden hatalomról és fontosságról szóló álma valóra válik. Bárcsak a családja láthatná most.
  
  
  ÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Ahogy Drake felegyenesedett, a történtek teljes súlya érte. A sürgősség átjárta az ereit, kikoptatta idegvégződéseit, és egy pillantás a csapattársaira azt mondta neki, hogy ők is így éreznek - még Kenzi is. Valóban azt hitte, hogy az ex-Moszad-ügynök már késztette a lépésre, de aztán igazából a katonák közötti kapcsolat miatt nem is kellett megkérdeznie, hogy miért nem tette meg. Ugyanazok az ártatlanok, akikért harcolt, ugyanazok a civilek forogtak kockán. Bárki, akinek fél szíve van, nem engedné, hogy ez megtörténjen, és Drake gyanította, hogy Kensiben sokkal több lehet, mint egy fél szív, bármennyire is rejtett.
  
  A falióra hét negyvenötöt mutatott, és az egész csapat mozgásban volt. Riasztó, zűrzavaros nyugalom honolt a rendőrőrsön, a rendőrök irányították, de egyértelműen az élen. Híradók villantak fel a televízió képernyőjén, de egyiknek sem volt köze hozzájuk. Moore sétált és sétált, várta a híreket a titkos ügynököktől, a megfigyelőcsoportoktól vagy az autókat vezetőktől. Hayden utolérte a csapat többi tagját.
  
  "Manó és én elbánunk Ramszesszel. További két csoportra van szükségünk, az egyikre a nukleáris robbanásról szóló információk értékelésére, a másikra pedig ezeknek a sejteknek a felkutatására. Maradj csendben, de ne ejts foglyot. Ma, barátaim, nem a bolondozás ideje van. Szerezze meg, amire szüksége van, és szerezze meg gyorsan és keményen. A hazugság nagyon sokba kerülhet nekünk."
  
  Moore felfogta, amit mond, és hátranézett. - Ma - mondta -, nem lesz kegyelem.
  
  Dahl komoran bólintott, és úgy ropogtatta az ujjait, mintha egy férfi koponyáját tudná feltörni. Drake megpróbált ellazulni. Még Alicia is úgy járkált, mint egy ketrecbe zárt párduc.
  
  Aztán reggel 8-kor elkezdődött az őrület.
  
  Hívások kezdtek érkezni, a dedikált telefonok újra és újra megszólaltak, zajuk betöltötte a kis szobát. Moore hatékonyan küzdött le velük egyenként, és két asszisztens futott, hogy segítsen. Még Kinimaka is elfogadta a kihívást, bár az asztal, amelynél ült, nem tűnt különösebben boldognak.
  
  Moo az információt a fénysebességgel hasonlította össze. "A küszöbnél vagyunk" - mondta. "Minden csapat készen áll. A titkos ügynökök beszámoltak a legutóbbi beszélgetésekről titkos találkozókról és csevegésről. A híres mecsetek körül felerősödtek a mozgások. Még ha nem is tudnánk, mi történik, akkor is aggódnánk. Új arcok jelentek meg megszokott élőhelyükön, mind elszántak, gyorsan, céltudatosan mozogtak. Az általunk ismert cellák közül kettő eltűnt a radarról." Moore megrázta a fejét. "Mintha nem foglalkoztunk még ezzel. De vannak nyomaink. Egy csapatnak a kikötőbe kell indulnia - az egyik ismert cella onnan működik."
  
  - Ezek mi vagyunk - rebegte Dahl. - Keljetek fel, gazemberek.
  
  "A magad nevében beszélj." Kensi odadőlt hozzá. - Ó, és veled vagyok.
  
  - Ó, muszáj ezt tenned?
  
  "Hagyd abba a kemény játékot, hogy megszerezd."
  
  Drake érdekes módon tanulmányozta a csapatokat, amelyeket párokra osztottak. Dahlnak és Kenzie-nek voltak elvtársak - Lauren, Smith és Yorgi. Végül Alicia, May és Bo mellett maradt. Ez valami recept volt; az biztos volt.
  
  - Sok szerencsét, haver - mondta Drake.
  
  Dahl megfordult, hogy mondjon valamit, amikor Moore felemelte a kezét. "Várjon!" Egy másodpercre letakarta a kagylót a kezével. "Ezt most javították forródrótunkon."
  
  Minden fej megfordult. Moore újabb hívást fogadott, és most a kihangosító gombját tapogatva kinyújtotta a kezét.
  
  - Benne vagy - mondta Moore.
  
  Testetlen reccsenés töltötte be a szobát, a szavak olyan gyorsan jöttek ki, mintha Drake lábai üldözni akartak volna. - Ő Julian Marsh, és tudom, hogy szinte mindent tudsz. Igen, tudom. A kérdés az, hogyan szeretnéd eljátszani?
  
  Hayden vette át az irányítást, amikor Moore intett a kezével, hogy folytassa. - Ne légy bolond, Marsh. Hol van?"
  
  - Nos, ez egy robbanékony kérdés, nem? Elmondom neked, kedvesem, itt van. NYC-ben."
  
  Drake nem mert levegőt venni, mert legrosszabb félelmeik kétségtelenül beigazolódtak.
  
  - Szóval a másik kérdés, hogy mit akarok ezután? Március sokáig szünetelt.
  
  - Dolgozz, seggfej - morogta Smith.
  
  Alicia a homlokát ráncolta. - Ne ellenségeskedjünk ezzel az idiótával.
  
  March nevetett. - Tényleg ne hagyjuk. Tehát az atombomba be van töltve, minden kódot gondosan beírtak. Ahogy mondani szokás, ketyeg az óra. Most már csak meg kell győződnie arról, hogy valódi-e, és meg kell adnia egy bankszámlaszámot. Igazam van?"
  
  - Igen - mondta Hayden egyszerűen.
  
  "Bizonyítékra van szüksége? Meg kell dolgoznod érte."
  
  Drake előrehajolt. "Hogy érted?"
  
  - Úgy értem, az üldözés folyik.
  
  - Hamarosan a lényegre fogsz térni? - kérdezte Hayden.
  
  "Ah, odaérünk. Először is, kis munkáshangyáknak el kell végezniük a munkájukat. A helyedben elmennék. Látod...látod, hogyan találtam ki ezt a mondókát? Tudod, rímbe akartam tenni az egészet, de a végén... nos, rájöttem, hogy nem érdekel."
  
  Drake kétségbeesetten rázta a fejét. - A fenébe, haver. Beszélj rendesen angolul."
  
  "Az első nyom már benne van a játékban. Megerősítő űrlap. Húsz perce van, hogy elérje az Edison Hotel 201-es szobáját. Aztán lesz még négy nyom, amelyek egy része a megerősítésről, mások pedig a követelményekről szólnak. Most már értesz engem?"
  
  May először tért vissza. "Őrültség".
  
  - Nos, én kétféle gondolkodású ember vagyok. Egyet a szükségből, egyet a rosszból. Talán az őrület szikrái repkednek a kereszteződésükben.
  
  "Húsz perc?" Drake az órájára nézett. - Megtehetjük még ezt is?
  
  "Minden percért, amikor késtél, megparancsoltam Ramszesz egyik cellájának, hogy öljön meg két civilt."
  
  Ismét pofátlan döbbenet, horror, növekvő feszültség. Drake ökölbe szorította a kezét, miközben az adrenalin emelkedett.
  
  - Húsz perc - ismételte Marsh. "Mostantól."
  
  Drake kiszaladt az ajtón.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden lerohant a lépcsőn az épület alagsorába, Kinimakával a háta mögött. Fury megragadta, és úgy verte, mint az ördög szárnyai. A dühtől gyorsabban járt a lába, és majdnem megbotlott. Hawaii társa felmordult, megcsúszott és szinte megállás nélkül felállt. Barátaira gondolt, rettenetes veszélyben, akik szétszóródtak a város különböző részein, anélkül, hogy a legcsekélyebb elképzelésük is lett volna arról, hogy mire számítson, és kérdés nélkül ráálltak a sorra. Az összes civilre gondolt, és arra, hogy mit gondolhat most a Fehér Ház. Jó volt, ha voltak protokollok, tervek és működőképes képletek, de amikor a valódi, működő világ szélsőséges fenyegetés célpontja lett, minden fogadás eldőlt. A lépcső lábánál kiszaladt a folyosóra, és futni kezdett. Mindkét oldalon ajtók villantak, többségük kivilágítatlan. A túlsó végén gyorsan félrehúztak neki egy rácssort.
  
  Hayden kinyújtotta a kezét. "Pisztoly".
  
  Az őr összerezzent, de aztán engedelmeskedett, a fentről jövő parancs már a fülébe ért.
  
  Hayden elvette a fegyvert, ellenőrizte, hogy meg van-e töltve, és a biztosító ki van kapcsolva, és berontott a kis szobába.
  
  - Ramszesz! - Sikított. - Mi a fenét csináltál?
  
  
  HATODIK FEJEZET
  
  
  Drake Aliciával, Mayvel és Beau-val az oldalán kirohant az épületből. Négyen már eláztak az izzadságtól. Minden pórusból elszántság áradt. Bo előhalászott a zsebéből egy korszerű GPS-navigátort, és pontosan meghatározta az Edison helyét.
  
  - A Times Square környéke - mondta az útvonalat tanulmányozva. - Menjünk át a harmadikon, és menjünk át a Lexington Avenue-n. Irány a Waldorf Astoria."
  
  Drake berobbant az autók sűrű folyamába. Semmi sem hasonlítható ahhoz, hogy megpróbáljuk megmenteni egy New York-i taxisofőr életét, amikor kétségbeesetten próbálta eltörni a lábát a térdénél, és minden erejével előrenyomult. Drake az utolsó pillanatban ugrott, átcsúszott a közeli sárga taxi elején, és teljes dőlésszögben landolt. Zúgtak a kürtök. A csapat minden tagjának sikerült egy pisztolyt vezényelnie a kifelé menet, és most körbe-körbe hadonászott vele, bárcsak több lenne. De az idő már elpazarolt. Drake az órájára nézett, miközben a járdára esett.
  
  Tizenhét perc.
  
  Átkeltek Lexingtonon, majd végigszáguldottak a Waldorfon, alig álltak meg, miközben autók kúsztak lefelé a Park Avenue-n. Drake átverekedte magát a tömegen a stoplámpánál, végül dühös, vörös arccal jött szembe.
  
  - Figyelj, pajtás, előbb átmegyek ide, még akkor is, ha megöl. A főnök bejgli ki fog hűlni, és a pokolban semmiképpen sem fog megtörténni."
  
  Drake megkerülte a dühös férfit, miközben Alicia és May elszáguldottak mellette. A jelzések megváltoztak, és az út szabad volt. Most, miután elrejtették fegyvereiket, elszántan elindultak a következő főutca felé, a Madison Avenue felé. Ismét tömegek lepték el a járdát. Bo a 49. helyre csúszott, lavírozott az autók között, és előnyre tett szert. Szerencsére a forgalom most lassú volt, a hátsó lökhárítók és az első sárvédők között volt némi hely. A nők követték Beau-t, majd Drake beállt a sorba.
  
  A sofőrök szidalmakkal kiabálták őket.
  
  Tizenkét perc van hátra.
  
  Ha túl későn lennének, hová csapnának le a terrorista sejtek? Drake azt képzelte, hogy Edison közelében lesz. Marsh szeretné, ha a legénység tudná, hogy a parancsait levélben teljesítették. Egy autó ajtaja kinyílt előtte - csak azért, mert a sofőr megtehette -, és Beau még időben átugrott a tetőn. Alicia megragadta a keret szélét, és visszacsapta a férfi arcába.
  
  Most balra fordulnak, közeledve az 5. sugárúthoz és még több tömeghez. Beau zsebtolvajként csúszott át a legrosszabbra egy popkoncerten, majd Alicia és May következett. Drake az imént kiabált mindenkivel, yorkshire-i türelme végre elfogyott. Férfiak és nők egyaránt elzárták útját, férfiak és nők, akiket nem érdekelt, hogy a saját életét, valamelyik gyermeke életét vagy akár saját magukat rohan-e megmenteni. Drake átnyomta magát, egy férfit kinyújtva hagyva. A gyerekes nő elég figyelmesen nézett rá, hogy bűntudatot keltsen benne, amíg eszébe nem jutott, mire futja.
  
  Később megköszöni.
  
  De persze soha nem fogja megtudni. Bármi is történjék.
  
  Bo most balra lőtt, az Avenue of the Americas sugárúton a 47. utca felé. A Magnolia Bakery jobbra haladt el, Drake Manóra gondolt, majd arra, amit a hawaii már Ramszesztől tanulhatott. Két perccel később, amikor a 47. utcában robbantottak, a Times Square hirtelen megjelent tőlük balra. Tőlük jobbra egy szokásos Starbucks volt, ahol nyüzsgés és sorok uralkodtak az ajtó előtt. Drake végigmérte az arcokat, miközben elszaladt mellette, de arra nem számított, hogy a gyanúsítottak egyikével is szembekerülhet.
  
  Négy perc.
  
  Az idő gyorsabban telt, és még értékesebb volt, mint egy haldokló öregember utolsó pillanatai. Balra a járda felé fordulva a szálloda szürke homlokzata tűnt fel aranyozott bejárattal, és Beau lépett be elsőként a bejárati ajtókon. Drake egy poggyászkocsi és egy veszélyesen megsárgult taxi oldalára lépett, hogy kövesse Mai-t. Széles előtér fogadta őket, mintás vörös szőnyeggel.
  
  Beau és Alicia már nyomogatták a gombokat, hogy felhívják az egyes lifteket, és a kezüket a rejtett fegyvereik közelében tartották, miközben az őr figyelte őket. Drake fontolóra vette, hogy megmutatja a csapat lándzsa azonosítóját, de ez csak további kérdésekhez vezetett, és a visszaszámlálás már az utolsó három percig tartott. A csengő jelezte, hogy Alicia liftje megérkezett, és a csapat felszállt. Drake megakadályozta, hogy a fiatalember csatlakozzon hozzájuk, nyitott tenyérrel ellökte magától. Hála istennek sikerült, mert a következő gesztus egy ökölbe szorított mozdulat lett volna.
  
  A négyfős csapat összegyűlt, amikor a jármű felemelkedett, megállt a mozgása és előrántotta a fegyvereit. Amint kinyílt az ajtó, kiözönlöttek, és a 201-es szobát keresték. Azonnal ököl- és lábhullám jelent meg közöttük, ami még Bo-t is megdöbbentette.
  
  Valaki várt.
  
  Drake megrezzent, amikor egy ököl csatlakozott a szemüregéhez, de figyelmen kívül hagyta a fájdalom felvillanását. Valaki megpróbálta elkapni a sajátját, de félrelépett. Ugyanez az alak eltávolodott, és körülvette Aliciát, testét a gipszfalba csapva. Mai felemelt kezekkel állította meg az ütéseket, majd Bo egy gyors, egy-két ütést engedett el, ami megállította a lendületet, és térdre kényszerítette a támadót.
  
  Drake felugrott, majd teljes erejéből leütött. Az idő fogyott. Az alak, egy zömök férfi vastag kabátban, megborzongott a yorkshire-i ütéstől, de valahogy sikerült elhárítania a legerősebb részét. Drake az oldalára esett, és elvesztette az egyensúlyát.
  
  - Bokszzsák - mondta Mai. "Ő egy boxzsák. Úgy helyezték el, hogy lelassítson minket."
  
  Bo keményebben hajtott be, mint korábban. "Ő az enyém. Mész."
  
  Drake átugrott a térdelő alakon, és ellenőrizte a szobák számát. Már csak három szoba maradt a célig, és egy percük maradt. Az utolsó másodpercekben maradtak. Drake megállt a szoba előtt, és berúgta az ajtót. Nem történt semmi.
  
  Mai félrelökte. "Mozog."
  
  Egy magas ütés és a fa kihasadt, a második és a keret összedőlt. Drake köhögött. - Ez bizonyára gyengítette a helyzetet.
  
  Odabent szétterültek, fegyvereket vontak ki és gyorsan kerestek, de a tárgy, amit kerestek, rettenetesen nyilvánvaló volt. Az ágy közepén feküdt - egy fényes A4-es fénykép. Alicia az ágyhoz lépett, és körülnézett.
  
  - A szoba makulátlan - mondta Mai. - Lefogadom, hogy nincsenek nyomok.
  
  Alicia az ágy szélén állt, lenézett, és felületesen lélegzett. Megrázta a fejét és felnyögött, amikor Drake csatlakozott hozzá.
  
  "Istenem. Mi ez-"
  
  Egy telefon megzavarta. Drake megkerülte az ágyat, az éjjeliszekrényhez lépett, és megragadta a telefont a karból.
  
  "Igen!"
  
  "Ah, látom, megtetted. Nem lehetett könnyű."
  
  "Március! Te őrült barom. Hagytál nekünk fényképet a bombáról? Kibaszott fénykép?"
  
  "Igen. Az első nyom. Miért gondoltad, hogy megengedem neked az igazit? Olyan hülye. Küldje el ezt a vezetőiteknek és a tojásfejűeknek. Ellenőrzik a sorozatszámokat és az összes többi baromságot. Plutónium tartályok E. Hasadó anyag. Tényleg unalmas dolog. A következő nyom még beszédesebb lesz."
  
  Ebben a pillanatban Bo lépett be a szobába. Drake abban reménykedett, hogy magával rántja az Ütőembert, de Beau képzeletbeli vonalat húzott a nyaki artériáján. "Öngyilkos lett" - mondta a francia döbbent hangon. "Öngyilkos tabletta."
  
  Szar.
  
  "Látod?" - mondta Marsh. - Nagyon komolyak vagyunk.
  
  - Kérlek, Marsh - próbálkozott Drake. "Csak mondd el, mit akarsz. Azonnal megtesszük, a fenébe is."
  
  - Ó, biztos vagyok benne, hogy megtennéd. De ezt későbbre hagyjuk, jó? Mit szólsz ehhez? Fuss a kettes számú nyomért. Ez a hajsza egyre jobb és nehezebb lesz. Húsz perce van a Marea étteremhez. Egyébként ez egy olasz étel, és nagyon finom Nduyu calzone-t készítenek, higgyétek el. De ne álljunk meg itt, barátaim, mert ezt a nyomot a WC alatt találjátok. Élvezd."
  
  "Ingovány"-
  
  "Húsz perc".
  
  A vonal kimerült.
  
  Drake káromkodott, megfordult, és rohant, amilyen gyorsan csak tudott.
  
  
  HETEDIK FEJEZET
  
  
  Mivel nem volt más választása, Torsten Dahl és csapata úgy döntött, hogy elhagyják az autót és távoznak. Nem akart mást, mint erősen kapaszkodni, miközben Smith fél tucat fordulatot dobott az erős terepjáróval, a gumik csikorogtak, mozgatták a dolgokat, de New York nem volt más, mint sárga taxik, buszok és bérautók dühös morgása. Dahlnak a "Patthelyzet" szó jutott eszébe, de ez minden nap megtörtént, a nap nagy részében, és a kürtök még mindig harsogtak, és az emberek sikoltoztak a lehajtott ablakokból. Olyan gyorsan futottak, ahogy csak tudtak, követve az utasításokat. Lauren és Yorgi felhúzták a golyóálló mellényt. Kensi Dahl mellett kocogott, az ajka kidülledt.
  
  "Sokkal hasznosabb lennék az ön számára" - mondta Dahlnek.
  
  "Nem".
  
  - Ugyan már, hogy fájhatott?
  
  "Soha".
  
  - Ó, Torsti...
  
  - Kenzi, nem kapod vissza a rohadt katanádat. És ne hívj így. Az, hogy egy őrült nő beceneveket ad nekem, elég rossz.
  
  "Ó igen? Mint te és Alicia valaha... tudod?
  
  - morogta Smith, miközben átkeltek egy másik kereszteződésen, amikor a zöld lámpánál az úton tolongó gyalogosokat és motorosokat látta, akik mindannyian a kezükben tartják az életét, de biztosak voltak benne, hogy ma nem ők fognak szenvedni. Végigszáguldottak a következő utcán, a katonák alig érezték a sprint melegét, miközben elhaladtak két lassan mozgó Prius mellett, és összetörték az oldalsó tükröt. A GPS sípolt.
  
  - Négy perc a dokkig - becsülte Yorgi. - Lassítanunk kellene.
  
  "Háromra lelassulok" - csattant fel Smith. - Ne mutasd meg nekem a munkáimat.
  
  Dahl átadott Kenzie-nek egy Glockot és egy hongkongi pisztolyt, nem könnyű feladatot, amelyet titokban ne lehetne könnyen végrehajtani New Yorkban. Összerándult, miközben ezt tette. Jobb belátása ellenére gyakorlatilag kénytelenek voltak elfogadni a szélhámos ügynök segítségét. Szokatlan nap volt, és minden intézkedésre szükség volt, még a kétségbeesettekre is. És az igazat megvallva még mindig úgy érezte, hogy rokonságuk lehet, valami, mint a párhuzamos katonalelkek, ami növelte a bizalmát.
  
  Azt hitte, meg tudják menteni Bridget Mackenzie-t, bármennyire is küzdött.
  
  Smith most átvágott két forgalmi sávon, a vállával nekiütközött az elakadt F150-nek, de hátra sem nézve tovább vezetett. Kifutott az időből, nem engedhették meg maguknak a kellemes szórakozást, és a felettük lebegő szörnyű felhő azt jelentette, hogy kénytelenek voltak mindig all-in menni.
  
  Dahl felemelte fegyvere kalapácsát. "A raktár kevesebb mint egy percre van" - mondta. - Miért nem javítják ki ezeket a kátyúkat?
  
  Smith együtt érezte magát vele. Az utak egy végtelen, nyomos, áruló szakasz volt, ahol az autók lassan körbejárták az egyenetlen kátyúkat, és bármelyik pillanatban felbukkantak az útépítések, látszólag közömbösek a napszak vagy a forgalom sűrűsége iránt. Valóban kutya a kutyán volt, és egyetlen ember sem akart másnak segíteni.
  
  Gyorsan navigáltak a GPS-en, és a nyílhegyre céloztak. A kora reggeli frissességtől borzongás futott végig csupasz bőrükön, emlékeztetve őket arra, hogy még korán van. A napfény beszűrődött a felhőszakadásokon, halvány aranyszínűvé varázsolva a dokkokat és a közeli folyót. Azok az emberek, akiket Dahl látott, a szokásos dolgukat végezték. A dokk területét sötétnek és koszosnak képzelte, de a raktárakon kívül tiszta volt és nem volt különösebben zsúfolt. És nem volt elfoglalt, mivel a fő hajózási területek az öböl túloldalán voltak New Jerseyben. Dahl azonban látott nagy, ütött-kopott konténereket és egy hosszú, széles hajót mozdulatlanul ülve a vízen, valamint hatalmas kékre festett konténerdarukat, amelyek a mólón végigfuthattak a vasúti síneken, és szórógépekkel összeszedték a konténereiket.
  
  Balra raktárak voltak, valamint egy udvar tele világosabb konténerekkel. Dahl egy százötven méterrel arrébb lévő épületre mutatott.
  
  "Ez a mi fiúnk. Smith, Kenzi, gyere elő. Azt akarom, hogy Laurent és Yorgi a hátunk mögött álljanak.
  
  Elment, most összpontosított, és arra összpontosított, hogy leküzdjön egy támadást a hátuk mögött, mielőtt továbblépnének a következőre... majd a következőre, amíg ez a rémálom véget nem ért, és visszatérhetett a családjához. Újonnan festett ajtók kerültek az épület oldalára, és Dahl felnézett, amikor meglátta az első ablakot.
  
  "Üres iroda. Próbáljuk meg a következőt."
  
  Néhány perc telt el, miközben a csoport az épület oldalán kúszott, fegyvert húzva, ablakot ablak után, ajtót ajtó után ellenőriztek. Dahl csalódottan vette tudomásul, hogy kezdik felkelteni a helyi munkások figyelmét. Nem akarta elriasztani a zsákmányukat.
  
  "Hagyjuk".
  
  Előre siettek, végül elérték az ötödik ablakot, és gyorsan megnézték. Dahl egy széles, kartondobozokkal és faládákkal telezsúfolt teret látott, de az ablak mellett egy téglalap alakú asztalt is látott. Négy férfi ült az asztal körül, lehajtott fejjel, mintha beszélgetnének, terveznének és gondolkodnának. Dahl a földre ugrott és leült, hátát a falnak támasztva.
  
  "Rendben vagyunk?" - kérdezte Smith.
  
  - Talán - mondta Dahl. - Nem lehetett volna semmi... de...
  
  - Bízom benned - mondta Kenzi némi szarkazmussal. "Te vezetsz, én követni fogok." Aztán megrázta a fejét. "Tényleg ennyire őrültek vagytok? Csak rohanj be, és kezdj el először lőni?
  
  Egy férfi közeledett feléjük, és oldalról nézett rájuk. Dahl felemelte a HK-ját, és a férfi megdermedt, és a kezét a levegőbe emelte. A döntés főleg azért született meg, mert a fickó mindenki közvetlen látókörébe került a raktárban. Egy másodperc sem telt el, mire Dal felállt, megpördült, és a vállával bevágta a külső ajtót. Smith és Kensi vele voltak, olvastak a gondolataiban.
  
  Amikor Dahl belépett a tágas raktárba, négy férfi ugrott fel az asztaltól. A fegyverek az oldalukon hevertek, most pedig eltették őket, és válogatás nélkül lőttek a közeledő idegenekre. Golyók repültek mindenfelé, betörték az ablakot és behatoltak a forgóajtón. Dahl galamb fejjel, gurul, előbújik, lövöldözik. Az asztalnál ülő férfiak hátráltak, visszalőttek, futás közben a vállukon, sőt a lábuk között is lövöldöztek. Sehol sem volt biztonságban. Véletlenszerű lövöldözés töltötte be a barlangos teret. Dahl mindkét könyökére támaszkodott, amíg az asztalhoz nem ért, és megfordította, pajzsként használva. Az egyik vége összetört, amikor egy nagy kaliberű golyó haladt át rajta.
  
  "Szarság".
  
  - Meg akarsz ölni? - motyogta Kenzi.
  
  A nagydarab svéd taktikát váltott, felkapott egy hatalmas asztalt, majd a levegőbe lőtte. A leeső élek elkapták egy ember bokáját, amitől repülni, a fegyverét pedig elrepíteni. Ahogy Dal gyorsan közeledett, Kensi hangja miatt lelassult.
  
  "Légy óvatos azokkal a kis köcsögökkel. Dolgoztam az egész Közel-Keleten, és több ezer mellényt láttam."
  
  Dahl habozott. - Nem hiszem, hogy egyszerűen...
  
  A robbanás megrázta a raktár falait. A svéd elrepült a lábáról, a levegőbe repült és egy már betört ablaknak csapódott. Fehér zaj töltötte be a fejét, elsöprő zúgás a fülében, és egy pillanatig nem látott semmit. Mire kezdett kitisztulni a látása, rájött, hogy Kensi guggol előtte, és az arcát simogatja.
  
  "Ébredj, haver. Nem egy egész test volt, csak egy gránát."
  
  "Ó. Nos, ettől jobban érzem magam."
  
  "Ez a mi lehetőségünk" - mondta. - Az agyrázkódás idióta társait is ledöntötte a lábukról.
  
  Dahl nehezen állt fel. Smith talpon volt, de Lauren és Yorgi a térdükön ültek, ujjaikat a halántékukra szorították. Dahl látta, hogy a terroristák kezdenek észhez térni. A sürgősség úgy szúrta, mint egy gombostűt, amely átszúrt egy darab puha húst. Felemelte a pisztolyát, és ismét tűz alá került, de sikerült megsebesítenie az egyik felemelkedő terroristát, és végignézte, ahogy a férfi megduplázódik és elesik.
  
  Smith elrohant mellette. "Elkapta őt."
  
  Dahl átvette a vezetést. Kensi kipréselte a lövéseket mellette. A két megmaradt terrorista befordult a sarkon, és Dahl rájött, hogy a kijárat felé tartanak. Egy pillanatra lassított, majd befordult ugyanabban a sarkon, óvatosan lőtt, de golyói csak üres levegőt és betont találtak el. Az ajtó tárva-nyitva volt.
  
  A gránát visszapattant benne.
  
  Most már adott volt a robbanás, a SPIR csapat fedezékbe vonult és megvárta, míg a repesz elhalad mellettük. A falak megremegtek és megrepedtek az erős ütéstől. Aztán talpon voltak, és benyomultak az ajtón keresztül a menedékházba, és benyomultak a fényes nappalba.
  
  - Hajnali egy óra - mondta Smith.
  
  Dahl a jelzett irányba nézett, két futó alakot látott, mögöttük pedig a Hudsont, amely a Felső-öbölbe vezetett. - Baromság, lehet, hogy motorcsónakjaik vannak.
  
  Kensi féltérdre rogyott, és óvatosan célzott. - Akkor visszük...
  
  - Nem - eresztette le Dahl fegyvere csövét. - Nem látod ott a civileket?
  
  "Zubi" - káromkodott héberül, amely nyelven Dahl nem értett. Smith, Kenzie és Swede együtt kezdtek üldözni. A terroristák gyorsan cselekedtek, már majdnem a mólónál voltak. Kenzi kompromittált azzal, hogy a levegőbe lőtte HK-ját, és arra számított, hogy a civilek vagy elfutnak, vagy elrejtőznek.
  
  - Megköszönheti, miután megmentettük a napot - csattant fel.
  
  Dahl látta, hogy a lehetőségek útja megnyílt előtte. Mindkét terrorista magasan állt a vizes háttér előtt, kiváló célpontok voltak, és Kenzi opportunista tüze megszabadította előttük az utat. Lelassított, és a fenekét a vállára tette, óvatosan célozva. Smith követte a példáját mellette.
  
  A terroristák úgy fordultak, mintha telepátiát gyakorolnának, és már lövöldöztek. Dahl továbbra is koncentrált, miközben a vezetés fütyült a lándzsások között. A második golyó a célt a mellkasban találta el, a harmadik - a homlokban, pontosan a közepén. A férfi már meghalt, felborult.
  
  - Hagyj életben egyet - hallatszott Lauren hangja a fülhallgatójából.
  
  Smith lőtt. Az utolsó terrorista már oldalra ugrott, a golyó a kabátját súrolta, míg Smith megigazította magát. Egy gyors mozdulattal a terrorista újabb gránátot dobott - ezúttal maga a móló mentén.
  
  "Nem!" Dahl hiába lőtt, a szíve a torkának ugrott.
  
  A kis bomba hangos hanggal felrobbant, a robbanáshullám visszhangzott a dokkon. Dahl egy pillanatra elbújt a konténer mögé, majd kiugrott - de lendülete megingott, amikor látta, hogy most már nem csak a megmaradt terrorista miatt kell aggódnia.
  
  Az egyik konténerdaru a tövénél megsérült a robbanás következtében, és veszélyesen a folyó fölé dőlt. A köszörülés, fémszakadás hangjai a közeli összeomlást jelezték. Az emberek felbámultak, és menekülni kezdtek a magas keret elől.
  
  A terrorista újabb gránátot vett elő.
  
  - Ezúttal nem, idióta. Smith már fél térdre ereszkedett, és hunyorogva nézett végig a látványon. Meghúzta a ravaszt, és nézte az utolsó terrorista elesését, mielőtt meghúzhatta volna a gránátot.
  
  De a darut nem lehetett megállítani. A keret teljes hosszában megdőlve és összedőlve a nehéz vas állványzat a mólóra zuhant, tönkretéve a keretet és porrá változtatta a kis kunyhót, amelyen az esett. A konténerek megsérültek, és több méterrel hátrébb szorultak. Fémrudak és keresztrudak repültek lefelé, és halálos gyufaként pattantak fel a földről. Smith és Dahl között egy utcai lámpa méretű fényes kék oszlop húzódott - valami, ami félbeszakíthatta volna őket, ha eltalálja -, és csak néhány méterre állt meg attól a helytől, ahol Lauren és Yorgi háttal a raktárnak álltak.
  
  - Nincs mozgás. Kensi célba vette a terroristát, kétszer is ellenőrizve. - Nagyon halott.
  
  Dahl összeszedte gondolatait, és körülnézett a dokkban. A gyors ellenőrzés kimutatta, hogy szerencsére senki sem sérült meg a konténerdarutól. Ujját a torkamikrofonjához tette.
  
  - A kamera ki van kapcsolva - mondta. - De mind meghaltak.
  
  Lauren visszatért. - Rendben, továbbadom.
  
  Kenzi keze Dahl vállán pihent. - Hagynod kellett volna, hogy lőjek. Összetörném annak a baromnak a térdét; akkor így vagy úgy rábeszéltük."
  
  "Túl kockázatos." Dahl megértette, miért nem értette ezt. - És kétséges, hogy a rendelkezésünkre álló rövid időn belül rá tudjuk venni, hogy beszéljen.
  
  Kensi bosszúsan felnyögött. "Európa és Amerika nevében beszél. izraeli vagyok."
  
  Lauren visszajött a kommunikáción keresztül. "Mennünk kell. Ott egy kamerát láttak. Nem jó."
  
  Dahl, Smith és Kenzie elloptak egy közeli autót, és arra gondoltak, hogy ha csak öt perccel tovább tart, mint a gyaloglás, akkor az időmegtakarítás több mint jelentős lehet.
  
  
  NYOLCADIK FEJEZET
  
  
  Drake kimerülten nekicsapódott a 47. utca betonjának, és már csak tizennyolc perce volt hátra az órából. Azonnal problémába ütköztek.
  
  - Hetedik, nyolcadik vagy Broadway? - sikoltotta Mai.
  
  Bo intett neki a GPS-el. "Marea közel van a Central Parkhoz."
  
  - Igen, de melyik utca vezet el minket közvetlenül mellette?
  
  A járdán lebegtek, ahogy teltek a másodpercek, tudván, hogy March nemcsak atombombát készít elő, hanem olyan csapatokat is, amelyek két civil életét vesztik minden percért, amikor elkésnek a következő randevúról.
  
  - A Broadway mindig elfoglalt - mondta Drake. - Csináljuk a nyolcadikat.
  
  Alicia rábámult. - Honnan a fenéből tudnád?
  
  "Hallottam a Broadwayről. Soha nem hallottam a Nyolcadikról."
  
  - Ó, elég igazságos. Ahol-"
  
  "Nem! Ez a Broadway!" Beau hirtelen felsikoltott szinte zenei akcentusában. "Az étterem a legtetején van... majdnem."
  
  "Majdnem?"
  
  "Velem!"
  
  Bo úgy szállt fel, mint egy százméteres sprinter, úgy ugrott át egy parkoló autón, mintha ott sem lett volna. Drake, Alicia és May követte a sarkát, kelet felé fordulva a Broadway felé, és a kereszteződés felé, ahol a Times Square csillámlott és csillogott, és megvetették villódzó kijelzőit.
  
  A tömeg ismét nehezen oszlott szét, és Beau ismét végigvezette őket az út szélén. Még itt is voltak turisták, akik hátradőltek, magas épületeket és óriásplakátokat bámultak, vagy megpróbálták eldönteni, hogy életüket kockáztatva átrohanjanak egy forgalmas úton. A tömegről barkerek gondoskodtak, olcsó jegyeket kínálva a különböző Broadway-előadásokra. Minden színű nyelv betöltötte a levegőt, szinte elsöprő, összetett keverék. Kevés volt a hajléktalan, de a nevében beszélők nagyon hangosan és lendületesen kampányoltak az adományokért.
  
  Előtte a Broadway volt, tele New York-iakkal és látogatókkal, átkelőkkel tarkítva, és színes üzletekkel és éttermekkel szegélyezve függő, világító táblákkal és A-keretes kijelzőkkel. A járókelők homályosak voltak, ahogy Drake és az ő csapata a SPEAR csapatból száguldott tovább.
  
  Tizenöt perc.
  
  Bo visszabámult rá. - A GPS szerint huszonkét perc séta, de a járdák annyira zsúfoltak, hogy mindenki ugyanabban a tempóban halad.
  
  - Akkor fuss - sürgette Alicia. - Rógatja a hatalmas farkát. Talán ettől gyorsabban haladsz."
  
  Mielőtt Beau bármit is mondhatott volna, Drake érezte, hogy az amúgy is zuhanó szíve még jobban összeesik. Az utat mindkét irányban teljesen lezárták, többnyire sárga taxik. Sárvédőtörés történt, és akik nem próbálták elkerülni, lassan mozgatták az autóikat, hogy jobban megnézzék. A járda mindkét oldalon megtelt emberekkel.
  
  "Fészkes fenébe."
  
  De Bo még csak nem is lassított. Egy könnyű ugrás felvitte egy közeli taxi csomagtartójára, majd végigszaladt annak tetején, felugrott a motorháztetőre, és belerohant a sorban következőbe. May gyorsan követte, majd Alicia, hátrahagyva Drake-et, hogy a járműtulajdonosok kiabálják és megtámadják.
  
  Drake kénytelen volt a szokásosnál jobban koncentrálni. Nem mindegyik gép volt egyforma, és a fémük megváltozott, némelyik lassan előre is gördült. A verseny szoros volt, de autóról autóra ugráltak, a hosszú sort használva az előrejutás érdekében. Tömegek meredtek mindkét oldalra. Még jó, hogy itt senki nem zavarta őket, és láthatták a Broadway és az 54., majd az 57. utca közeledő kereszteződését. Amikor az autók zúgása enyhült, Bo kigurult az utolsó autóból, és folytatta a futást magán az úton, Mai mellette. Alicia visszanézett Drake-re.
  
  - Csak megnézem, nem esett-e át azon a hátsó ajtón.
  
  "Igen, ez egy kockázatos lehetőség. Csak hálás vagyok, hogy akkor még nem voltak kabriók."
  
  A másik kereszteződésen és az 57. utcán túl cementkeverők, szállítókocsik és piros-fehér sorompók sorakoztak. Ha a csapat úgy gondolta, hogy sikerült, vagy hogy ez a futás olyan egyszerű lesz, mint az előző, az illúzióik hirtelen szertefoszlottak.
  
  Két férfi lépett ki egy szállító teherautó mögül, fegyverei közvetlenül a futókra irányultak. Drake egy ütemet sem hagyott ki. Az állandó csata, a harcok évei maximálisra kiélesítették az érzékeit, és ott is tartották - a nap huszonnégy órájában. Azonnal fenyegető formák jelentek meg, és habozás nélkül, hanyatt-homlok rohant feléjük, közvetlenül a közeledő cementszállító kocsi elé. Az egyik pisztoly üvöltve oldalra repült, a másik pedig az egyik férfi teste alá szorult. Drake hátratántorodott, ahogy az ütés a koponyájának oldalát érte. Mögülük hallotta egy cementszállító teherautó kerekeinek csikorgását, ahogy az élesen fékezett, és a sofőr káromkodását...
  
  Egy hatalmas szürke testet látott feléje fordulni...
  
  És hallottam Alicia ijedt sikolyát.
  
  - Matt!
  
  
  KILENCEDIK FEJEZET
  
  
  Drake csak nézte, ahogy az uralhatatlan teherautó feléje fordul. A támadók egy pillanatra sem vonultak vissza, és jégesőt zúdítottak rá, mert nem aggódtak saját biztonságuk miatt. A torkon, a mellkason és a szoláris plexuson ütötték. Nézte, ahogy a test lendül, és rúgott, ahogy az közvetlenül a feje fölött repült.
  
  Az első terrorista hanyatt esett, megbotlik, és nekiütközött az egyik kerék, így az ütközés eltörte a hátát és véget vetett a fenyegetésnek. A második pislogott, mintha Drake merészsége megdöbbentette volna, majd a teherautó közeledő hátulja felé fordította a fejét.
  
  Elég volt a nedves pofonhang. Drake rájött, hogy túl van a mélységén, majd látta, hogy az első terrorista koponyája összetört a csúszó kerekek alatt, miközben a teherautó teste meglendült fölötte. A keret lelapult, csak reménykedhetett. A másodperc töredékére a sötétség mindent elnyelt, még a hangokat is. A teherautó alsó része megmozdult felette, lassított, lassított, majd hirtelen megállt.
  
  Alicia keze alá nyúlt. "Jól vagy?"
  
  Drake odagurult hozzá. - Jobban, mint azok a srácok.
  
  Beau várt, és szinte csoszogva nézett az órájára. - Még négy perc!
  
  A kimerülten, horzsolt, karcos és megtépázott Drake cselekvésre kényszerítette a testét. Ezúttal Alicia vele maradt, mintha megérezte volna, hogy a közeli kihagyás után pihenhet. Megverték a turisták tömegét, sok más étterem mellett megtalálták a Central Park Southot és a Mareát.
  
  May a táblára mutatott, amely viszonylag diszkrét volt New York számára.
  
  Bo előreszaladt. Drake és a többiek elkapták az ajtóban. A pincérnő rájuk meredt, kócos megjelenésükre, nehéz kabátjukra, és hátrált. Egyértelmű volt a szeméből, hogy látott már pusztulást és szenvedést.
  
  - Ne aggódj - mondta Drake. "Angolok vagyunk."
  
  Mai egy pillantást küldött felé. "Japán".
  
  Bo pedig felvont szemöldökkel szünetelteti a férfiszoba keresését. "Határozottan nem angolul."
  
  Drake olyan kecsesen rohant keresztül a még mindig zárt étteremben, ahogy csak tudott, és útközben egy széket és egy asztalt ütött. A férfi mellékhelyiség kicsi volt, mindössze két piszoárból és egy WC-ből állt. Benézett a tál alá.
  
  - Nincs itt semmi - mondta.
  
  Beauregard arcán feszültség látszott. Megérintette az órája gombjait. "Lejárt az idő".
  
  A közelben álló pincérnő felugrott, amikor megszólalt a telefon. Drake kezet nyújtott neki. "Ne siess. Kérem, szánjon rá időt."
  
  Azt hitte, hogy elfuthat, de belső elhatározása a csőhöz irányította. Abban a pillanatban Alicia aggódó arckifejezéssel jött ki a női mosdóból. "Nincs ott. Nekünk ez nincs!"
  
  Drake összerezzent, mintha megütötték volna. Körülnézett. Lehet még egy WC ebben az apró étteremben? Talán egy fülke az alkalmazottak számára? Újra ellenőrizniük kellene, de a pincérnő már telefonált. Szemei Drake-re pillantottak, és megkérte a hívót, hogy várjon.
  
  - Ez egy Marsh nevű ember. Neked."
  
  Drake a homlokát ráncolta. - A nevén szólított?
  
  - Azt mondta, angol. A pincérnő vállat vont. - Csak ennyit mondott.
  
  Bo elidőzött mellette. - És mivel könnyen összezavarodsz, barátom, te vagy az.
  
  "Egészségedre".
  
  Drake a telefonja után nyúlt, egyik kezével az arcát dörzsölte, miközben a fáradtság és a feszültség hulláma öntötte el. Hogy tudtak most kudarcot vallani? Leküzdöttek minden akadályt, de Marsh talán még mindig játszik velük valamilyen módon.
  
  "Igen?"
  
  - Március ide. Most mondd el, mit találtál?"
  
  Drake kinyitotta a száját, majd gyorsan becsukta. Mi volt a helyes válasz? Talán Marsh a "semmi" szóra számított. Lehet...
  
  Szünetet tartott, válaszról válaszra habozott.
  
  - Mondja el, mit talált, különben a következő percen belül parancsot adok, hogy öljenek meg két New York-i lakost.
  
  Drake kinyitotta a száját. A fenébe is! "Megtaláltuk-"
  
  Mai ekkor kirohant a női mosdóból, megcsúszott a nedves csempéken, és az oldalára esett. Kis fehér borítékot szorongatott a kezében. Beau a másodperc törtrésze alatt mellette volt, felvette a borítékot, és átnyújtotta Drake-nek. Mai a földön feküdt, és erősen lélegzett.
  
  Alicia tátott szájjal bámult rá. - Hol találtad ezt, Sprite?
  
  - Azt csináltad, amit "fiúnak" hívnak, Taz. És ez senkit ne lepjen meg, hiszen úgyis háromnegyed férfi vagy.
  
  Alicia csendben forrongott a haragtól.
  
  Drake köhögött, miközben kinyitotta a borítékot. - Megtaláltuk... ezt a... átkozott pendrive-ot, Marsh. A fenébe, haver, mi ez?"
  
  "Nagyszerű munka. Nagyszerű munka. Kicsit csalódott vagyok, de hátha legközelebb. Most nézze meg alaposan az USB-t. Ez az utolsó teszted, és mint korábban, érdemes átadni valakinek, aki sokkal intelligensebb, mint te vagy a NYPD."
  
  - Ez a... a torta belseje? Drake rájött, hogy a pincérnő még mindig a közelben áll.
  
  Marsh hangosan felnevetett. "Ó jó, ó nagyon jó. Ne engedjük ki a macskát a zsákból, ugye? Igen, ez az. Most figyelj, adok neked tíz percet, hogy elküldd a pendrive tartalmát a nálad jobbaknak, aztán kezdjük elölről."
  
  - Nem, nem, nem tudjuk. Drake May felé intett, aki egy kis hátizsákot cipelt, amiben egy pici laptopot rejtettek el. A japán nő felemelte magát a földről, és közeledett.
  
  - Nem fogjuk a farkunkat kergetni az egész városban, Marsh.
  
  - Hm, igen. Mert azt mondtam. Szóval, telik az idő. Indítsuk be a laptopot, és élvezzük, mi következik, jó? Öt, négy..."
  
  Drake öklével az asztalra csapott, miközben a robbanás elhalt. Harag forrt a vérében. - Figyelj, Marsh...
  
  Az étterem ablaka felrobbant, amikor a furgon első sárvédője az étkezőbe csapódott. Az üveg összetört, és darabok repültek a levegőbe. Fa, műanyag és habarcs termékek törtek be a helyiségbe. A furgon nem állt meg, nekiütközött a gumiknak, és úgy üvöltött, mint a halál tanítványa, ahogy átszáguldott a kis helyiségen.
  
  
  TIZEDIK FEJEZET
  
  
  Julian Marsh éles fájdalmat érzett a gyomrában, ahogy jobbra gurult. Pizzadarabok a földre, egy tál saláta pedig a kanapéra esett. Gyorsan megragadta az oldalát, teljesen képtelen volt abbahagyni a nevetést.
  
  Az alacsony asztal, amely előtte és Zoe állt, megremegett, amikor valaki vad lába véletlenül belerúgott. Zoey kinyújtotta a kezét, hogy támogassa, és gyorsan megveregette a vállát, amikor egy újabb izgalmas esemény kezdett kibontakozni. Eddig azt nézték, ahogy Drake és legénysége kiömlött az Edisonból - meglehetősen könnyen nézték, amint egy turistának öltözött férfi az utca túloldaláról forgatja az eseményt - aztán látták az őrült rohamot a Broadway felé - ez a hisztérikus jelenet szórványosabb volt, mivel nem volt sok olyan biztonsági kamera, amelybe egy helyi terrorista be tudott törni - aztán lélegzetvisszafojtva figyelte, ahogy a támadás valahogy egy cementkeverő körül alakult ki.
  
  Mindez kellemes elterelő. Marsh az egyik kezében egy eldobható mobiltelefont tartott, a másikban pedig Zoe combját, miközben evett néhány szelet sonkát és gombát, és a Facebookon chatelte.
  
  Előttük három, egyenként tizennyolc hüvelykes képernyő volt. A pár most nagyon figyelt, amikor Drake and Company berontott a kis olasz étterembe. Marsh megnézte az időt, és megnézte a színes tűzijátékot.
  
  - A fenébe, ez közel van.
  
  "Izgatott vagy?"
  
  - Igen, nem igaz?
  
  - Ez egy jó film. Zoey duzzogott. - De több vérben reménykedtem.
  
  "Csak várj egy percet, szerelmem. Javulni".
  
  A pár egy bérelt lakásban ült és játszott, amely az egyik terrorista sejthez tartozott; a fő, gondolta Marsh. Négy terrorista tartózkodott ott, egyikük korábbi kérésre moziszerű kilátót alakított ki a Marsh számára. Amíg a Pythian házaspár élvezte a nézést, a férfiak oldalt ültek, egy kis televízió körül húzódtak, több tucat csatorna között böngésztek, híreket kerestek, vagy valami hívásra vártak. Marsh nem tudta, és nem is érdekelte. Figyelmen kívül hagyta a furcsa, rejtett pillantásokat is, mivel jól tudta, hogy jóképű, szokatlan személyiségű férfi, és néhány ember - még más férfiak is - szerették értékelni ezt a személyiséget.
  
  Zoey egy kicsit több elismerést mutatott neki azzal, hogy lecsúsztatta a kezét a boxer elején. A fenébe, éles körmei voltak.
  
  Fűszeres és mégis valahogy... élvezetes.
  
  Egy pillanatig nézte a nukleáris aktatáskát - ezt a kifejezést nem tudta egészen kiverni a fejéből, pedig a kisebb bomba egy nagy hátizsákban volt -, majd egy kis kaviárt lökött a szájába. Az előttük lévő asztal természetesen pompás volt, felbecsülhetetlen értékű és íztelen termékekből állt, de mindegyik finom volt.
  
  Ez egy atombomba a nevét kiáltotta?
  
  Marsh rájött, hogy itt az ideje cselekedni, és felhívott, és egy bájos pincérnőhöz, majd egy erős akcentusú angolhoz beszélt. A fickónak az egyik furcsa hangszíne volt - valami, ami a parasztságra emlékeztetett -, és Marsh eltorzult arcokat vágott, és magánhangzót próbált kivenni a magánhangzóból. Nem könnyű feladat, és egy kicsit nehezebbé válik, amikor női kezek szorongatják a Diótörő készletedet.
  
  - Mondja el, mit talált, különben a következő percen belül parancsot adok, hogy öljenek meg két New York-i lakost. Marsh elmosolyodott, amikor ezt kimondta, figyelmen kívül hagyva a bosszús pillantásokat, amiket tanítványai vetettek a szobán keresztül.
  
  Az angol még egy kicsit habozott. Marsh talált egy szelet uborkát, ami kiesett a salátástálból, és mélyen beledugta Zoe hajába. Nem mintha valaha is észrevette volna. Teltek-múltak a percek, és Marsh egyre izgatottabbá vált az égéskamrában. Volt a közelben egy üveg hideg Bollinger, és fél percbe telt, mire kiöntött egy nagy pohárba. Zoe hozzábújt munka közben, és ugyanabból a pohárból kortyolgattak, természetesen két oldalról.
  
  - Öt - mondta Marsh a telefonba. "Négy, három..."
  
  Zoya kezei különösen ragaszkodóvá váltak.
  
  "Kettő".
  
  Az angol megpróbált alkudni vele, nyilvánvalóan azon tűnődött, mi a fene folyik itt. Marsh elképzelte, hogy az általa megszervezett autó egy előre meghatározott időpontban becsapódik az első ablakon, és most céloz, gyorsít, és közeledik a gyanútlan étteremhez.
  
  "Egy".
  
  És akkor minden felrobbant.
  
  
  TIZENEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake az étterem fala felé rohant, megragadta a pincérnőt a derekánál, és magával rántotta. Guruló testéről üveg- és téglaszilánkok hullottak ki. A közeledő kisteherautó csikorgott, hogy tartást szerezzen, abroncsai az étterem padlójának ütköztek, az autó közepe pedig átment az ablakpárkányon, a hátsó része pedig felemelkedett, és nekiütközött az üveg feletti szemöldöknek. Fém kapart. Az asztalok összedőltek. A székek szemétként gyűltek össze előtte.
  
  Alicia is azonnal reagált, megkerülte az asztalt, és elcsúszott, egyetlen sebe egy kis vágás volt a lábszárán egy gyorsan repülő fadarabon. Mainak valahogy sikerült átgurulnia a mozgó asztal tetején anélkül, hogy sérülést szenvedett volna, Bo pedig egy lépéssel tovább ment, átugrott rajta és a felszínről a felszínre ugrott, végül úgy időzítette az ugrását, hogy lábai és karjai az oldalfalnak ütközzenek, és segített. biztonságosan landol.
  
  Drake felnézett, a pincérnő sikoltozott mellette. Alicia vádlón nézett.
  
  - Szóval megragadtad, nem?
  
  "Vigyázz!"
  
  A furgon még mindig haladt előre, egy másodperccel lassított, de most egy pisztoly csöve állt ki a letekert utasablakból. Alicia lebukott és betakarta. May még egy kicsit hátrafordult. Drake előhúzta a pisztolyát, és hat golyót lőtt a testetlen kezébe, a hangok hangosak voltak a szűk helyen, vetekedve a furgon fülsiketítő zúgásával. Bo már mozgott, és megkerülte a kocsi hátulját. Végül a kerekek abbahagyták a forgást és megálltak. Törött asztalok és székek zuhantak le a motorháztetőről, sőt a tetőről is. Drake gondoskodott arról, hogy a pincérnő ne sérüljön meg, mielőtt továbbment, de akkor már Bo és May az autónál voltak.
  
  Beau betörte a sofőr ablakát, és küzdött a figurával. Mai a betört szélvédőn keresztül ellenőrizte a helyet, majd felkapta a szilánkos fadarabot.
  
  - Nem - kezdte Drake kissé rekedtes hangon. "Szükségünk van-"
  
  De Mainak nem volt kedve hallgatni. Ehelyett olyan erővel dobta át a szélvédőn a rögtönzött fegyvert, hogy az szilárdan beletapadt a sofőr homlokába, és megremegett a helyén. A férfi szeme hátrakerekedett, és abbahagyta a Beau-val való küzdelmet, a francia döbbenten nézett.
  
  - Tényleg megvolt.
  
  Mai vállat vont. - Gondoltam, segítenem kell.
  
  "Segítség?" - ismételte Drake. - Legalább egy ilyen barom élve kell.
  
  - És ezen a megjegyzésen - közbeszólt Alicia. "Jól vagyok, ta. Bár örülök, hogy megmented Wendy pincérnő fenekét.
  
  Drake a nyelvébe harapott, mert bizonyos mélységben tudta, hogy Alicia csak gúnyt űz belőle. Beauregard már kirángatta a sofőrt a kocsiból, és a zsebeiben turkált. Alicia a csodával határos módon érintetlen laptophoz ment. Az USB-meghajtó befejezte a betöltést, és egy csomó képet hozott létre - olyan zavaró képeket az ezüst kannákról, amelyektől Drake vére megfagyott.
  
  "Úgy néz ki, mint egy bomba belseje" - mondta, és megvizsgálta a vezetékeket és a reléket. - Küldje el ezt Moore-nak, mielőtt bármi más történik.
  
  Alicia a gép fölé hajolt, és elkopogtatta.
  
  Drake felsegítette a pincérnőt. - Jól vagy, szerelmem?
  
  - Én... azt hiszem.
  
  "Menta. És most mi lenne, ha csinálnál nekünk egy kis lasagnét?
  
  "A séf... a séf még nem érkezett meg." Tekintete félelemmel vette át a pusztulást.
  
  - A fenébe, azt hittem, bedobtad őket a mikrohullámú sütőbe.
  
  "Ne aggódj". Mai odalépett, és a pincérnő vállára tette a kezét. "Rekonstruálják őket. Erről a biztosítónak kell gondoskodnia."
  
  "Remélem".
  
  Drake ismét a nyelvébe harapott, ezúttal azért, hogy ne káromkodjon. Igen, áldás volt, hogy még mindenki lélegzett, de Marsh és cimborái még mindig tönkretették az emberek életét. Lelkiismeret furdalás nélkül. Nincs etika és nincs aggodalom.
  
  Mintha pszichés kapcsolaton keresztül csörgött volna a telefon. Ezúttal Drake vette fel a telefont.
  
  - Még mindig rúgsz?
  
  Marsh hangja arra késztette, hogy eltaláljon valamit, de ezt szigorúan profi módon tette. - Továbbítottuk a fotóit.
  
  "Ó, kiváló. Szóval ezt egy kicsit rendeztük. Remélem, bekapott valami harapnivalót, amíg várt, mert ez a következő rész - nos, megölhet."
  
  Drake köhögött. - Tudod, hogy még nem teszteltük a bombádat.
  
  - És ezt hallva látom, hogy le akarod lassítani a dolgokat, miközben megpróbálod utolérni. Ez nem fog megtörténni, új barátom. Ez egyáltalán nem történik meg. Lehet, hogy a zsaruk és ügynökei, katonái és tűzoltói egy jól olajozott gépezet részei, de ők még mindig gépek, és eltart egy ideig, amíg felgyorsulnak. Szóval ezt az időt arra használom, hogy szétszakítsalak. Nagyon szórakoztató, higgy nekem."
  
  - Mit hoz a Pythia ebből az egészből?
  
  Marsh kuncogott. - Ó, azt hiszem, tudja, hogy ez a hiú ragamuffin csoport nemrégiben felrobbant. Volt valaha valami határozottabb? Egy sorozatgyilkos, egy pszicho-stalker, egy megalomán és egy féltékeny nagyúr vezette őket. Kiderült, hogy mindannyian ugyanaz a személy."
  
  Ezen a ponton Alicia közelebb hajolt Drake-hez. - Akkor mondd meg nekünk, hol van ez a barom?
  
  "Ó, új lány. szőke vagy ázsiai? Valószínűleg szőke, ahogy hangzik. Drágám, ha tudnám, hol van, hagynám, hogy élve nyúzd meg. Tyler Webb mindig egy dolgot akart. Abban a pillanatban hagyta el a pithiánusokat, amikor rájött, hol találja őket.
  
  - Melyik volt a piacon? - kérdezte Drake, most időt és információt nyerve.
  
  - Ez a hely undorító, igaz? Képzelje el az ott megkötött összes üzletet, amelyek az elkövetkező évtizedekben hatással lesznek a világra."
  
  - Ramszesz eladott neki valamit - mondta Drake, és megpróbálta.
  
  "Igen. És biztos vagyok benne, hogy a trükkös francia kolbászpástétom már elárulta, mi az. Vagy bármikor megkérdezheted tőle azonnal."
  
  Tehát ez megerősítette. Marsh figyelte őket, bár nem volt szeme az étteremben. Drake rövid üzenetet küldött Moore-nak. - Mi lenne, ha elmondaná nekünk, hová ment Webb?
  
  - Nos, most komolyan, ki vagyok én, Fox News? Utána kérsz tőlem készpénzt."
  
  - Megelégszem ezzel a terrorista seggfejjel.
  
  - És vissza az aktuális munkához. Marsh kimondta ezeket a szavakat, majd úgy tűnt, szórakoztatta magát, és hirtelen felnevetett. - Elnézést, személyes vicc. De most végeztünk az üldözés vezérlő részével. Most szeretném megfogalmazni a követeléseimet önnel.
  
  - Szóval csak mondd el nekünk. Alicia hangja fáradtnak tűnt.
  
  "Mi olyan vicces ebben? Ez a bomba fel fog robbanni, ha nem vagyok teljesen elégedett. Ki tudja, drágám, még az is lehet, hogy úgy döntök, hogy a tulajdonod lesz.
  
  Alicia egy pillanat alatt indulásra késznek tűnt, szeme és arckifejezése eléggé égett ahhoz, hogy felgyújtson egy kiszáradt erdőt.
  
  - Szeretnék egyedül lenni veled - suttogta.
  
  March megállt, majd gyorsan folytatta. - Természettudományi Múzeum, húsz perc.
  
  Drake beállította az óráját. "És akkor?"
  
  - Hmmm, mi?
  
  "Ez egy nagyszerű építészeti darab."
  
  - Ó, hát, ha idáig eljutottál, azt javaslom, hogy vetkőzz le egy Jose Gonzalez nevű férfi biztonsági őrről. Az egyik partnerünk tegnap este a kabátja bélésébe varrta a követeléseimet. Eredeti módja a dokumentumok szállításának, igen, a feladóhoz való visszaküldés nélkül."
  
  Drake nem válaszolt, többnyire értetlenül.
  
  - Tudom, mire gondol - mondta Marsh, és ismét elképesztő intelligenciáról tett tanúbizonyságot. "Miért nem küldöd el postán a fényképeket, és mondd el, mit szeretnél? Hát, én egy különös ember vagyok. Azt mondták nekem, hogy két oldalam van, két elmém és két arcom, de szívesebben látom őket két külön minőségnek. Az egyik része ívelt, a másik hajlított. Tudod, mire gondolok?"
  
  Drake köhögött. - Természetesen tudom, ki vagy.
  
  - Remek, akkor tudom, hogy megérti, hogy amikor körülbelül tizenhét percen belül meglátom a négy széttépett holttestét, elképesztően boldog és hihetetlenül bosszús leszek. Veled. És most viszlát."
  
  A vonal kimerült. Drake az órájára kattintott.
  
  Húsz perc.
  
  
  TIZENKETTEDIK FEJEZET
  
  
  Hayden és Kinimaka Ramsesszal töltötték az időt. A Terrorista Herceg úgy tűnt, nincs a helyén hat négyzetméteres cellájában: koszos, kócos, és bár nyilvánvalóan kimerült, ide-oda járkált, mint egy ketrecbe zárt oroszlán. Hayden felvette a páncélját, ellenőrizte a Glockját és a tartalék golyókat, és megkérte Manót, hogy tegye ugyanezt. Mostantól nem lesz esély. Ramszesz és March is túl okosnak bizonyult ahhoz, hogy alábecsüljék őket.
  
  Talán a terrorista mítosz pontosan ott volt, ahol lenni akart.
  
  Hayden kételkedett benne, nagyon kételkedett benne. A kastélyon belüli csata és testőre kétségbeesett halála megmutatta, mennyire szeretne megszökni. Ráadásul a hírnevét is tönkretették? Nem kellene kétségbeesetten kijavítania a kárt? Talán, de az ember nem pusztult el annyira, hogy ne tudott volna újjáépíteni. Hayden figyelte, ahogy lépeget, ahogy Kinimaka egy pár műanyag széket hozott nekik.
  
  "Vannak atomfegyverek ebben a városban" - mondta Hayden. - Amit biztosan tud, mióta alkut kötött Tyler Webb-lel és Julian Marsh-szal. Ebben a városban vagy, és ha eljön az ideje, rohadtul gondoskodunk róla, hogy ne a föld alatt vagy. Természetesen a követőid nem tudják, hogy nálunk van... - Hagyta, hogy ott lógjon.
  
  Ramszesz megállt, és fáradt szemekkel meredt rá. - Természetesen olyan megtévesztésre gondol, amikor az embereim hamarosan megölik Marsh-t, felelősséget vállalnak a bombáért és felrobbantják. Ezt Webbtől és a testőrétől tudnod kell, mert csak ők tudták. És azt is tudod, hogy csak a parancsomra várnak. Bólintott, mintha magában.
  
  Hayden várt. Ramszesz ravasz volt, de ez nem jelentette azt, hogy ne botlott volna meg.
  
  - Fel fognak robbanni - mondta Ramszesz. - Ők maguk hozzák meg a döntésüket.
  
  - Szinte elviselhetetlenné tehetjük az elmúlt néhány órát - mondta Kinimaka.
  
  - Nem kényszeríthetsz rá, hogy lemondjam - mondta Ramszesz. "Még kínzással is. Nem fogom megállítani ezt a robbanást."
  
  "Mit akarsz?" - kérdezte Hayden.
  
  - Lesznek tárgyalások.
  
  Tanulmányozta őt, és figyelmesen nézett az új világellenség arcába. Ezek az emberek semmit sem akartak cserébe, nem akartak tárgyalni, és azt hitték, hogy a halál csak egy lépés a Mennyország valamiféle látszata felé. Hol hagy ez minket?
  
  Tényleg hol? Megtapogatta a fegyverét. "Azt az embert, aki nem akar mást, mint tömeggyilkosságot elkövetni, könnyű kezelni" - mondta. - Golyóval a fejében.
  
  Ramszesz a rácsokhoz tapasztotta az arcát. - Akkor hajrá, nyugati kurva.
  
  Haydennek nem kellett szakértőnek lennie ahhoz, hogy olvassa az őrületet és a mohóságot, amely ezekben a lelketlen szemekben ragyog. Szó nélkül témát váltott, és elhagyta a szobát, gondosan bezárva maga mögött a külső ajtót.
  
  Soha nem lehet túl óvatos.
  
  A szomszéd szobában volt Robert Price cellája. Engedélyt kapott, hogy itt tartsa a titkárt a közvetlen fenyegetés és az abban betöltött lehetséges szerepe miatt. Amikor Kinimakával belépett a szobába, Price gőgös pillantást vetett rá.
  
  - Mit tudsz a bombáról? - Kérdezte. - És miért volt az Amazonasban, és a terrorista bazárba látogatott?
  
  Price leült az ágyára. "Szükségem van egy ügyvédre. És hogy érted? Bomba?"
  
  - Atombomba - mondta Hayden. "Itt, New Yorkban. Segíts magadon, te barom. Segíts magadon most azzal, hogy elmondod, amit tudsz."
  
  "Komolyan". Price szeme elkerekedett. "Nem tudok semmit".
  
  - Árulást követtél el - mondta Kinimaka, és testét közelebb mozdította a kamerához. "Így akarod, hogy emlékezzenek rád? Felirat az unokáinak. Vagy inkább úgy ismernek, mint a bűnbánó, aki segített megmenteni New Yorkot?
  
  - Bármilyen édesen is mondja -, Price hangja zörgött, mint egy tekergős kígyó. "Nem vettem részt a "bombáról" szóló tárgyalásokon, és nem tudok semmit. Most pedig kérem, ügyvédem."
  
  - Adok egy kis időt - mondta Hayden. - Akkor Ramszeszt és téged egy cellába helyezem. Ezzel küzdhetsz. Lássuk, ki szólal meg először. Inkább meghal, mint él, és minden élő lelket magával akar vinni. Te? Csak ügyeljen arra, hogy ne legyen öngyilkos."
  
  Price-t legalább néhány szava felkavarta. - Ügyvéd nélkül?
  
  Hayden megfordult. - Bassza meg.
  
  A titkárnő vigyázott rá. Hayden bezárta, majd Manóhoz fordult. "Bármilyen ötletet?"
  
  "Kíváncsi vagyok, hogy Webb benne van-e ebben. Mindvégig figura volt."
  
  - Ezúttal nem, Mano. Webb már nem is követ minket. Biztos vagyok benne, hogy Ramszesz és March az egész."
  
  "Szóval mi a következő?"
  
  - Nem tudom, hogyan segíthetnénk másként Drake-nek és a srácoknak - mondta Hayden. "A csapat már a közepén van mindennek. A Homeland minden másról gondoskodott, az ajtókat berúgó zsaruktól kezdve a nehezen megkeresett pénzük mögé bújó kémekig, a hadsereg felépítéséig és a NEST, a Nukleáris Vészhelyzeti Támogató Csoport érkezéséig. A zsaruk mindenhol ott vannak, mindennel, amijük van. A sapperek fokozott készültségben vannak. Meg kell találnunk a módját, hogy megtörjük Ramszesz."
  
  "Láttad őt. Hogyan lehet megtörni egy embert, aki nem törődik azzal, hogy él vagy hal?"
  
  Hayden dühösen megállt. "Meg kell próbálnunk. Vagy inkább feladnád? Mindenkinek van kiváltója. Ez a féreg törődik valamivel. A vagyona, az életmódja, a rejtett családja? Biztosan tehetünk valamit, hogy segítsünk."
  
  Kinimaka azt kívánta, bárcsak igénybe vehetnék Karin Blake számítógépes szakértelmét, de a nőt még mindig elragadta a Fort Bragg-rezsim. - Menjünk munkát keresni.
  
  - És imádkozz, hogy legyen időnk.
  
  "Arra várnak, hogy Ramszesz engedélyt adjon. Van egy kis időnk."
  
  - Te is olyan jól hallottad, mint én, Mano. Előbb-utóbb megölik Marsh-t és felrobbantják."
  
  
  TIZENHARMADIK FEJEZET
  
  
  Dahl egymásnak ellentmondó kommunikációs üzeneteket hallgatott, miközben Smith autójukkal Manhattan zsúfolt utcáin haladt. Szerencsére nem kellett messzire menniük, és nem minden beton artéria volt teljesen elzárva. Úgy tűnt, az informátorok egész csapata érintett volt, a nyomornegyedek legalacsonyabb zsellérjétől a leggazdagabb, eltorzult milliárdosig és mindenki a kettő között. Ez egy halom egymásnak ellentmondó jelentéshez vezetett, de otthon mindent megtettek, hogy elválasszák a megbízhatót a torztól.
  
  "Az ismert cellák közül kettő szoros kapcsolatban áll egy közeli mecsettel" - mondta Moore Dahlnek a fülhallgatóján keresztül. Ő diktálta a címet. "Van egy titkos ügynökünk, bár ő elég új. Azt mondja, ez a hely egész nap elszigetelt volt.
  
  Dahl soha nem volt képes bármit is feltételezni. - Mit jelent ez valójában a mecset terminológiájában?
  
  "Mit jelent? Ez azt jelenti, a fenébe is, menj oda, és takaríts ki Ramszesz legalább egy celláját.
  
  - Polgári szerepvállalás?
  
  "Nincs miről beszélni. De aki ott van, az nem valószínű, hogy imádkozik. Keresse meg az összes háztartási helyiséget és földalatti kamrát. És készülj fel. A barátom nem hibázik gyakran, és ebben bízom a megérzéseiben."
  
  Dal továbbította az információt, és bevitte a koordinátákat a GPS-be. Szerencsére már majdnem a mecset tetején voltak, és Smith a járdaszegély felé fordította a kormányt.
  
  - Gondviselés - mondta Lauren.
  
  - A név, amit a régi katanámnak adtam. Kensi felsóhajtott, és eszébe jutott.
  
  Dahl megfeszítette a mellény csatjait. "Készen állunk? Ugyanaz a rendszer. Keményen és gyorsan lecsapunk, emberek. Nem lesz irgalom."
  
  Smith leállította a motort. "Nincs velem semmi probléma."
  
  A reggel még mindig köszöntötte őket, amikor kimásztak az autóból, és felfedezték a szemközti mecsetet. A közelben volt egy piros-fehér szellőzőnyílás, amelyből gőz ömlött ki. A kereszteződésben található épület mindkét utcát szegélyezte, színes ablakai és hosszúkás homlokzata a közösség része. Az épület tetején egy kis minaret állt, furcsa és szinte harsány volt a környező betonhomlokzatok hátterében. Az utcáról egy pár üvegajtón keresztül lehetett bejutni.
  
  - Bemegyünk - mondta Dahl. - Most pedig mozdulj.
  
  Szándékosan átkeltek az úton, kitárt karokkal állították le a forgalmat. Egy szünet most mindenbe kerülhet.
  
  "Nagyszerű hely" - jegyezte meg Smith. - Nehéz elszánt csoportot találni odakint.
  
  Dahl felvette a kapcsolatot Moore-ral. "Helyben vagyunk. Van még valami a számunkra?"
  
  "Igen. Az emberem biztosít, hogy a kamerák a föld alatt vannak. Közel van ahhoz, hogy elfogadják, de nem elég közel ahhoz, hogy ma segítsen nekünk."
  
  Dahl közvetítette a hírt, amikor átkeltek egy másik járdán, és kinyitották a mecset bejárati ajtaját. Felfokozott érzékszervekkel lassan beköltöztek, szemük hozzászokott a kissé halványabb világításhoz. A fehér falak és a mennyezet tükrözték a fényt, valamint arany világítótestek és vörös és arany mintás szőnyeg. Mindez a regisztrációs terület mögött volt, ahol a férfi leplezetlen gyanakvással nézett rájuk.
  
  "Segíthetek?"
  
  Dahl megmutatta a lándzsa azonosítóját. - Igen, haver, megteheted. Elvihet minket a titkos földalatti bejáratához.
  
  A recepciós zavarodottnak tűnt. - Mi ez, vicc?
  
  - Menj félre - nyújtotta a kezét Dahl.
  
  - Hé, nem engedhetem...
  
  Dahl az ingénél fogva felemelte a férfit, és a pultra tette. - Azt hiszem, azt mondtam, menj félre.
  
  A csapat elsietett, és bement a mecset főépületébe. A terület üres volt, és a hátsó ajtók zárva voltak. Dahl fedezéket várt Smithtől és Kenzie-től, majd kétszer megrúgta őket. A fa széthasadt és a panelek a padlóra estek. Ebben a pillanatban zaj és zsivaj hallatszott a mögötte lévő előcsarnokból. A csapat pozíciókat foglalt el, lefedve a területet. Eltelt három másodperc, majd az oldalfal mögül kibújt a különleges erők parancsnokának arca és sisakja.
  
  - Te Dal vagy?
  
  A svéd felnevetett. "Igen?"
  
  - Moore küldött minket. TALÁLAT. Azért vagyunk itt, hogy támogassuk a játékodat."
  
  - A mi színdarabunk?
  
  "Igen. Új információ. Rossz mecsetben vagy, és elég mélyre vannak beásva. Frontális támadásra lesz szükség ahhoz, hogy kiütjük őket. Mi pedig a lábakra célozunk."
  
  Dahlnak nem tetszett, de megértette az itteni munka eljárását, etikettjét. Nem ártott, hogy a különleges alakulatoknak már jobb helyük volt.
  
  - Mutasd az utat - mondta Dahl.
  
  "Mi vagyunk. A megfelelő mecset az út túloldalán van."
  
  - A másik oldalon... - káromkodott Dahl. "GPS baromság."
  
  - Elég közel vannak egymáshoz. A tiszt megvonta a vállát. - És ez az angol szitokszó szívmelengető, de nem jött el az ideje, hogy megmozgatjuk a rohadt seggünket?
  
  Percek teltek el, ahogy a csapatok keveredtek, és portyázó csapatot alkottak, amikor ismét átkeltek az úton. Az összeszerelés után egyetlen pillanat sem vész el. Egy teljes körű támadás kezdődött. A férfiak megtámadták az épület elejét, kidöntötték az ajtókat és behatoltak az előcsarnokba. Egy második hullám futott át rajtuk, és legyezgetett, hogy keresse azokat a tereptárgyakat, amelyekről meséltek nekik. Miután megtalálták a kék ajtót, a férfi robbanótöltetet helyezett rá és felrobbantotta. Robbanás történt, sokkal szélesebb, mint amit Dahl várt, de olyan sugarú, amelyre a különleges erők egyértelműen számítottak.
  
  "Bobacsapda" - mondta neki a vezető. - Lesz még belőlük.
  
  A svéd egy kicsit könnyebben felsóhajtott, már ismerte a titkosügynökök értékét, és most nem felejtette el megadni nekik a járandóságukat. A titkos munka a rendőrség egyik legalattomosabb és legvégzetesebb módszere volt. Ez egy ritka és értékes ügynök volt, aki beszivárgott az ellenségbe, és ezáltal életeket menthetett.
  
  A különleges erők behatoltak a majdnem megsemmisült helyiségbe, majd a túlsó ajtó felé fordultak. Nyitott volt, és egyértelműen az alagsor bejáratát takarta. Ahogy az első ember közeledett, lövések dördültek alulról, és egy golyó robogott át a szobán.
  
  Dahl Kensire nézett. "Bármilyen ötletet?"
  
  "Engem kérdezel? Miért?"
  
  - Talán azért, mert el tudom képzelni, hogy neked is van egy ilyen szobád.
  
  - Ne vergődj, a fenébe is, Dal, oké? Nem vagyok a kisállatcsempészed. Csak azért vagyok itt, mert... mert...
  
  - Igen, miért vagy itt?
  
  "Nagyon szeretném tudni. Talán el kellene mennem... Habozott, majd felsóhajtott. - Figyelj, lehet, hogy van más út is. Egy okos bűnöző nem menne oda megbízható menekülési útvonal nélkül. De valódi terrorista sejtekkel? Ki tudja az ilyen öngyilkos szemétládákat?
  
  "Nincs időnk gondolkodni" - mondta a különleges erők parancsnoka, és leült mellé. - Ez egy roller ezeknek a srácoknak.
  
  Dahl nézte, amint a csapat előveszi villogó gránátjait, miközben Kenzi szavain elmélkedik. Szándékosan kemény, azt hitte, hogy mögöttük egy gondoskodó szív, vagy legalábbis annak összetört maradványai rejlenek. Kensinek szüksége volt valamire, hogy segítsen összerakni ezeket a darabokat - de meddig tudna keresni anélkül, hogy elveszítené minden reményét? Talán ez a hajó már tönkrement.
  
  A SWAT csapat jelezte, hogy készen áll, majd egy őrült pokolgépet szabadított fel egy falétra segítségével. Amikor a gránátok lepattantak, majd felrobbantak, a csapatok átvették a vezetést, Dahl a pole pozícióért lökte a parancsnokot.
  
  Smith eltolt mellette. - Mozgasd a fenekedet.
  
  Lerohanva azonnal géppuskalövéssel találkoztak. Dahl megpillantotta a földes padlót, az asztallábakat és a fegyveres dobozokat, mielőtt szándékosan lecsúszott egymás után négy emeletet, előrántotta a pisztolyát, és viszonozta a tüzet. Smith megfordult előtte, lecsúszott, és oldalra kúszott. A SWAT csapata hátulról haladt előre, leguggolva és meg sem rezzenve a tűzvonalban. A golyók lövésről lövésre tértek vissza, halálos sortüzek hatoltak az alagsorba, és darabokat szakítottak ki a vastag falakból. Amikor Dahl a legalján földet ért, azonnal értékelte a forgatókönyvet.
  
  Négy cellatag volt itt, ami megegyezett azzal, amit az előző cellában láttak. Hárman térden álltak, fülükből vér folyt, kezüket a homlokukra szorították, míg a negyedik sértetlennek tűnt, és erősen lőtt támadóira. Talán három másik fedezte őt, de Dahl azonnal megtalálta a módját, hogy egy élő foglyot szerezzen, és célba vette a lövöldözőt.
  
  "Óh ne!" A különleges erők vezetője megmagyarázhatatlan módon elrohant mellette.
  
  "Hé!" Dahl hívott. "Mit-"
  
  A legrosszabb pokol közepette csak az tud szünet nélkül cselekedni, aki már átélte. A különleges alakulatok vezetője egyértelműen észrevette a jelet, valami ismerőst, és csak kollégái életére gondolt. Ahogy Dahl meghúzta a saját ravaszt, látta, hogy a terrorista egyik kezéből kidob egy töltött gránátot, a másikkal pedig eldobja a fegyverét.
  
  - Ramszeszért! - kiáltotta.
  
  Az alagsor egy halálcsapda volt, egy kis szoba, ahová ezek a lények csalogatták a zsákmányukat. Vannak más csapdák is szétszórva a helyiségben, csapdák, amelyek akkor indulnak el, amikor a repesz felrobban. Dahl szeme közé lőtte a terroristát, bár tudta, hogy a gesztus pusztán akadémikus volt - ez nem mentette volna meg őket.
  
  Nem ebben az apró, téglafalú szobában, szűkös körülmények között, hiszen az utolsó másodpercek visszaszámlálnak a gránát felrobbanása előtt.
  
  
  TIZENNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Dahl látta, ahogy a világ sötétségbe borul. Látta, hogyan lassul az idő kúszótempóba, hogyan mérik minden élő szív dobbanását végtelen pillanatokban. Miközben a gránát felpattant, és egy apró gombafelhőben felemelte a port és a piszkot a padlóról, golyója behatolt a terrorista koponyájába, körbe-körbe zörgött, majd kitört a hátából, és egy széles vérforrás közepette a falnak ütközött. A test legyengült, az élet már elment. A gránát egy második ricochetre esett, és Dahl elkezdte elmozdítani a fegyvert az arcáról.
  
  Értékes másodpercek maradtak.
  
  A három terrorista még mindig térden állva nyögött és vereséget szenvedett, és nem látták, mi következik. A különleges alakulat srácok megpróbálták visszafogni az indulatukat, vagy visszamászni a lépcsőn.
  
  Smith Dahlra, élete utolsó látomására fordította tekintetét.
  
  Dahl tudta, hogy Kensi, Lauren és Yorgi a lépcső tetején vannak, és egy pillanatig abban reménykedett, hogy elég messze vannak az epicentrumtól.
  
  És mégis, ez mind a gyerekeimért...
  
  A gránát a második ricochet csúcsán robbant fel, a hang pillanatnyilag a leghangosabb volt, amit a svéd valaha is hallott. Aztán hirtelen minden hang elhalt, ahogy a gondolat eltűnt...
  
  Szeme előre meredt, és nem hitte el, amit látnak.
  
  A SWAT vezetője olyan gyorsan futott, amilyen gyorsan csak tudott, tudta, mi következik, és elhatározta, hogy minél több embert megment, azonnal rájött, hogy ő az egyetlen ember, aki képes rá. Felfutása a gránát fölé emelte, így egy másodperc töredékével a felrobbanás előtt közvetlenül ráesett. A kevlaron, húson és csonton keresztül felrobbant, de nem találta el azokat, akik a helyükhöz láncolva álltak a szobában. A robbanást elfojtották, majd elhalt.
  
  Dahl megköszörülte a torkát, nem akart hinni a saját szemének. Kollégái elhivatottsága mindig megalázta, de ez más szinten volt.
  
  Én nem... még a nevét sem tudtam.
  
  A terroristák mégis letérdeltek előtte.
  
  Dahl lerohant az utolsó néhány lépcsőfokon, és könnyek szöktek a szemébe, még akkor is, amikor a három férfit a hátukra rúgta. Smith feltépte a kabátjukat. Nem volt látható robbanómellény, de egy férfinak habzott a szája, még akkor is, amikor Smith letérdelt mellé. A másik kínjában vonaglott. A harmadik a földhöz volt szorítva, mozdulatlanul. Dahl a férfi szörnyű pillantását, mint egy sarki sapkát, saját gyűlöletével találta szembe. Kenzi odament, és felkeltette a svéd figyelmét, Dahlra nézett, jégkék szemei olyan tiszták, hidegek és érzelmekkel teli, hogy hatalmas, olvadó tájnak tűntek, és csak kimondta a száját.
  
  "Azáltal mentett meg minket, hogy feláldozta magát. Én... olyan hibásnak, olyan siralmasnak érzem magam hozzá képest."
  
  Dahl egész életében soha nem tudta, hogy ne tudna kommentálni. Most megtette.
  
  Smith mindhárom férfit átkutatta, több gránátot, golyót és kézi lőfegyvert talált. A zsebekben lévő papírok és feljegyzések gyűröttek voltak, így az összegyűlt férfiak turkálni kezdtek bennük.
  
  Mások fejet hajtva közeledtek bukott vezetőjükhöz. Egy férfi letérdelt, és kinyújtotta a kezét, hogy megérintse a tiszt hátát.
  
  A harmadik terrorista meghalt, függetlenül attól, hogy milyen mérget vett be, csak tovább tartott, amíg a méreg hatni kezdett, mint a kollégáinak. Dahl szenvtelenül figyelte. Amikor a fülhallgatója sípolt, és Moore hangja betöltötte a fejét, hallgatott, de nem tudott válaszolni.
  
  - Öt kamera - mondta Moore. "Forrásaink kiderítették, hogy Ramszesznek mindössze öt kamerája van. Kettővel néztél szembe, így három maradt. Van valami új információd a számomra, Dal? Helló? Ott vagy? Mi a fene folyik?"
  
  Az őrült svéd megnyomott egy kis gombot, ami elnémította Moore-t. Legalább néhány másodpercig csendben akarta kifejezni tiszteletét. Mint a többi férfi és nő odalent, ő is csak egyetlen ember hatalmas áldozata miatt maradt életben. Ez az ember soha többé nem fogja látni a nappali fényt vagy a lenyugvó napot, és soha többé nem fogja érezni, ahogy a meleg szellő végigfut az arcán. Dahl megtapasztalná helyette.
  
  Amíg élt.
  
  
  TIZENÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Tizenhét perc.
  
  Drake követte Bo vezetését, balra vágott az 59.-en, és egyenesen a Columbus Circle káoszába ment. Balra az épületekről zászlók lobogtak, jobbján pedig fákkal tarkított zöld sáv feküdt. Előttük egy bérház állt, többnyire üvegből, ablakai üdvözlően csillogtak a még felkelő nap sugaraiban. A sárga taxi leállt az út szélére, sofőrje arra számított, hogy négy jól öltözött sprintert száguldanak mögötte a járdán, de Beau egy pillanatra sem pillantott a férfira. A kör egy széles betontér volt vízesésekkel, szobrokkal és ülőhelyekkel. A turisták ide-oda vándoroltak, hátizsákjukat átpakolták és vizet ittak. Drake átvágott az izzadt sportolók csoportjának közepén, majd berohant a legalább egy kis árnyékot adó fák alá.
  
  A kíváncsi szemek elől.
  
  A zord, nyüzsgő utcák számos szélsőségével - a fenséges, zsúfolt felhőkarcolók, amelyek helyért versengenek a hagyományos templomok között a rács mentén - és a tőle jobbra lévő zöldövezetben uralkodó abszolút béke és nyugalom közti kontraszt az irrealitás érzésével töltötte el Drake-et. Mennyire volt őrült ez a hely? Ez mekkora álom? A különbségek elképzelhetetlenül nagyok voltak.
  
  Kíváncsi volt, milyen közelről figyeli őket Marsh, de nem bánta túlságosan. Ez egy személy halálához vezethet. Odahaza még most is próbálták megkeresni a csatornát, hogy vissza tudják vezetni a forrását.
  
  A fényes gömb lassan balra fordult, ahogy a csoport felgyorsult. Alicia és May szorosan mögöttük futottak, figyeltek, de képtelenek voltak kihasználni minden képességüket ebben a tempóban. Az ellenség bárhol lehet, bárki. Egy elhaladó, sötétített ablakú szedánt alaposabban kellett megvizsgálni, de eltűnt a távolban.
  
  Drake megnézte az időt. Tizenegy perc van hátra.
  
  A pillanatok mégis teltek, másodpercről másodpercre. Bo lelassított, amikor egy világosszürke épület jelent meg az út felett, amelyet Drake azonnal felismert. Még mindig futva Aliciához és Mayhez fordult. - Ugyanabban az épületben, ahol Odinnal veszekedtünk. A fenébe, olyan érzés, mintha egy élet telt volna el."
  
  - Nem ütközött oldalt a helikopter? - kérdezte Alicia.
  
  - Ja, és megtámadt minket egy Tyrannosaurus Rex.
  
  A Természettudományi Múzeum ebből a szempontból viszonylag kicsinek tűnt, tévhit, ha volt is ilyen. A járdáról lépcsők vezettek fel a bejárati ajtókhoz, ahol jelenleg egy csoport turista zsúfolt. Vegyes gázolaj- és benzinszag támadta meg őket, amikor megálltak az út szélén. A motorok zaja, a kürtök bömbölése és az időnkénti kiabálás még mindig gyötörte az érzékeiket, de legalább nagy volt errefelé a forgalom.
  
  - Ne hagyd abba most - mondta Alicia. - Fogalmunk sincs, hol lesz a biztonság.
  
  Drake megpróbálta leállítani a forgalmat, és átengedni őket. - Reméljük, nem mondta, hogy beteg.
  
  Szerencsére kicsi volt a forgalom, és a csoport könnyen át tudott kelni az úton. A múzeum lépcsőjének aljára érve mászni kezdtek, de hirtelen megálltak, amikor hangos gumicsikorgást hallottak maguk mögött.
  
  Drake arra gondolt: Hét perc.
  
  Az ellenőrizetlen őrület színhelyévé váltak. Négy férfi ugrott ki a kocsiból, puskákkal készenlétben. Drake megpróbált kibújni, kiugrott a múzeum ajtaja elől, és szétszórta a látogatókat. Bo gyorsan elővette a fegyvert, és célba vette az ellenséget. Lövések dördültek. Sikolyok tépték darabokra a reggelt.
  
  Drake a magasba ugrott, és egy mély ütést dobott, gurult, miközben nekiütközött a járdának, figyelmen kívül hagyva a fájdalmat, ahol a válla teljes erejét átvette. A támadó felugrott a szedán motorháztetőjére, és már fegyverrel tartotta Mai-t. Drake az autó felé gurult, majd felállt, szerencsére karnyújtásnyira volt a puskától. Kinyújtotta a kezét, egyre inkább fenyegetést és figyelmet követelve.
  
  Alicia a másik irányba kanyarodott, megtisztította a lépcsőket, és maga és támadói közé tette Theodore Roosevelt lovas szobrát. Ennek ellenére lőttek, a golyók a bronzöntvénybe csapódtak. Alicia elővette a fegyverét, és átosont a másik oldalon. A két férfi most az autók tetején ült, és tökéletes célokat tűzött ki. A civilek minden irányba futottak, megtisztították a területet. Célba vette a terroristát, aki térdre rogyott, de a tűz folytonos folyama feléje indult, és arra kényszerítette, hogy meneküljön.
  
  May és Bo a múzeum főbejárata közelében egy kis, bemélyedt ívbe préselődött, szorosan összebújva, hogy elkerüljék a golyók folyamát, amelyek áthasították a kőfalat. Beau a fal felé fordulva állt, mozdulni sem tudott, de May kinézett, háttal a franciának.
  
  - Ez... kínos - panaszkodott Beauregard.
  
  - És nagyon szerencsés, hogy olyan vékony vagy, mint a nád - válaszolta Mai. Kidugta a fejét, és egy sortüzet lőtt. - Tudod, amikor először találkoztunk veled, úgy tűnt, gyakran mászkálsz a falak repedései között.
  
  - Ez most hasznos lenne.
  
  - Mint a füst. Mai ismét kihajolt, viszonozva a tüzet. A golyók egy útvonalat követtek a feje fölött.
  
  - Költözhetünk?
  
  - Hacsak nem akarsz ütést kapni.
  
  Drake rájött, hogy nincs ideje használni a saját fegyverét, ezért megpróbálta elfogni ellenfele fegyverét. Túl későn vette észre, hogy nem tudja elérni - a srác túl magasan volt -, majd látta, hogy a hordó feléje fordul.
  
  Nincs hova menni.
  
  Az ösztön rakétaként hatolt belé. Visszahúzódva berúgta a kocsi ablakát, betörve az üveget, majd beugrott, amikor a terrorista tüzet nyitott. Mögötte habzott a járda. Drake benyomult a résen a vezetőülésbe, a bőr csikorgott, az ülések formája megnehezítette az elhaladást. Tudta, mi következik. A golyó az autó tetején, ülésén és padlóján hatolt be. Drake gyorsabban csoszogott. A középső rekesz egy kesztyűtartóból és két nagy pohártartóból állt, amelyekbe belekapaszkodhatott, miközben a testét az utasülésbe emelte. Újabb golyók szakadtak át kíméletlenül a tetőn. - sikoltotta Drake, és próbált időt nyerni. Az áramlás egy pillanatra megállt, de aztán, amikor Drake hátradőlt, és betöltötte az ablakot, még nagyobb sebességgel indult újra.
  
  Drake felmászott a hátsó ülésre, és egy golyó égette el a háta közepét. Egy ápolatlan kupacban találta magát, kifulladt és kifogyott az ötletekből. Egy pillanatnyi habozásnak bizonyára a lövöldöző is megállt, majd a férfi Alicia tüze alá került. Drake belülről kinyitotta a hátsó ajtót, és kicsúszott, arccal a betonba temetve, és nem látta, merre menjen.
  
  Kivéve...
  
  Az autó alatt. Felgurult, alig fért be a jármű alá. Most látta a fekete alvázat, csöveket és kipufogórendszert. Egy másik golyó felülről dördült ki, és rést ütött a lábának szétterült V-alakú izmai között. Drake halkan fütyörészve kifújta a levegőt.
  
  Két ember játszhatja ezt a játékot.
  
  Lábát mozgatva kényszerítette testét, hogy a talaj mentén haladjon az autó eleje felé, és menet közben magához húzta a Glockját. Aztán átcélozva az előző golyónyílásokon, megközelítette, hol lehetett a férfi. Hat lövést adott le egymás után, minden alkalommal kissé változtatva helyzetén, majd gyorsan kibújt az autó alól.
  
  A terrorista a gyomrát fogva zuhant mellé. A puska csattanással leesett mellé. Miközben kétségbeesetten nyúlt érte, valamint az övéért, Drake pontrúgásból meglőtte. A kockázatok túl nagyok voltak a kockázatvállaláshoz, a lakosság túlságosan sebezhető volt. Izomfájdalom gyötörte, miközben megpróbált egyenesen felállni, és az autó motorházteteje fölött kukucskált.
  
  Alicia kiugrott a Roosevelt-szobor mögül, és több golyót is leadott, mielőtt ismét eltűnt. A célpontja a másik autó elején volt. További két terrorista megpróbálta célba venni Mayt és Bo-t, akik mintha valahogyan a falba préselték volna, de May pontos lövése távol tartotta a terroristákat.
  
  Drake az órájára nézett.
  
  Két perc.
  
  Jól és igazán megbaszottak.
  
  
  TIZENHATODIK FEJEZET
  
  
  Drake szembeszállt a terroristákkal. Kiadta HK-ját, és arra a kettőre összpontosított, akik Bo-t és May-t zavarták. Az egyik azonnal elesett, élete szétterjedt a betonban, nehéz halál egy megkeményedett szívnek. A másik az utolsó pillanatban megfordult, elkapott egy golyót, de még mindig képes volt viszonozni a tüzet. Drake követte a férfi rohamát golyókkal, a halált hagyva a nyomában. Végül a férfinak nem volt hova mennie, megállt, majd leült, és egy utolsó sorozatot lőtt May irányába, miközben Drake fegyvere véget vetett a fenyegetésnek.
  
  May látta, hogy ez jön, és letette Bo-t a padlóra. A francia tiltakozott, és egy kínos kupacban landolt, de May a könyökével a tetejére szorította, megakadályozva, hogy mozduljon. Darabok jöttek le a falról ott, ahol a fejük volt.
  
  Bo felbámult. - Merci, Mai.
  
  - Ki ni sinayde.
  
  Drake mára felkeltette az utolsó terrorista figyelmét, de ez nem számított. Csak a lelkében rejlő rettenetes félelem számított. Csak szívének kétségbeesett dobogása számított.
  
  Elmulasztották a határidőt.
  
  Kicsit felment a kedve, amikor látta, hogy May és Bo beszaladt a múzeumba, majd Alicia előbújt a rejtekéből, hogy az utolsó terroristát a megérdemelt tomboló pokolba küldje. Egy másik férfi vérzik a járdán. Egy másik lélek elveszett és feláldozott.
  
  Ezek az emberek végtelenek voltak. Viharos tenger volt.
  
  Drake ekkor látta, hogy az utolsó, feltehetően halott terrorista feláll és eltántorodik. Drake úgy gondolta, hogy biztosan mellényt viselt. A lötyögő vállakra célzott, és lőtt, de a golyó csak milliméterekkel kerülte el a célt. Lassan kifújta a célt a második lövésre. A férfi most térdre esett, majd ismét felállt, a következő pillanatban pedig berobbant az emberek, bámészkodók, helyiek és kamerás gyerekek tömegébe, akik a Facebookon vagy az Instagramon próbálták megörökíteni a hírnév pillanatát.
  
  Drake Alicia felé tántorgott. - Szóval ez Ramszesz egyik cellája volt?
  
  "Négy férfi. Pontosan úgy, ahogy Dahl leírta. Ez lesz a harmadik cella, amellyel csapatként szembe kell néznünk."
  
  - És még mindig nem ismerjük a március feltételeit.
  
  Alicia körülnézett az utcákon, az úton és az elakadt, elhagyott autókon. Aztán megfordult, amikor May sikolya felkeltette a figyelmüket.
  
  - Van egy őrünk!
  
  Drake felrohant a lépcsőn, lehajtott fejjel, és meg sem próbálta eltenni a fegyverét. Ez volt a minden, ez volt az egész világuk. Ha Marsh hívott volna, talán...
  
  Jose Gonzalez átnyújtott neki egy mobiltelefont. - Ön ugyanaz az angol?
  
  Drake lehunyta a szemét, és a füléhez tette a készüléket. "Ingovány. Azt mondod, hogy s...
  
  A Pythia nevetése félbeszakította. "Most, most ne folyamodj közhelyes káromkodó szavakhoz. Az átkok a tanulatlanoknak szólnak, legalábbis ezt mondták nekem. Vagy ez fordítva van? De gratulálok, új barátom, élsz!"
  
  "Többre lesz szükség néhány ütésnél, hogy legyőzzünk minket."
  
  - Ó, biztos vagyok benne. Egy atombomba képes erre?
  
  Drake úgy érezte, a végtelenségig folytathatta volna dühös megjegyzéseit, de tudatosan igyekezett befogni a száját. Alicia, May és Beau a telefon körül ácsorogtak, miközben Jose Gonzalez rossz előérzettel figyelte.
  
  "A macska lenyelte a nyelvedet? Ó, és hé, miért nem válaszoltál Gonzalez hívásaira?
  
  Drake addig harapta a felső ajkát, amíg el nem kezdett folyni a vér. "Itt vagyok."
  
  "Igen, igen, látom. De hol voltál... hm... négy perccel ezelőtt?
  
  Drake hallgatott.
  
  "Szegény öreg Josénak magának kellett felvennie a telefont. Fogalmam sem volt, miről beszélek."
  
  Drake megpróbálta elterelni Marsh figyelmét. "Van egy kabátunk. Ahol-"
  
  - Nem figyelsz rám, angol. Késtél. Emlékszel a késésért kapott büntetésre?
  
  "Ingovány. Hagyd abba a hülyéskedést. Akarod, hogy a követeléseid teljesüljenek, vagy sem?"
  
  "Az én követeléseim? Nos, természetesen akkor végeznek, amikor úgy döntök, hogy jól vagyok és készen állok. Ti hárman, legyetek jó katonák, és várjatok ott. Csak rendelek pár elvitelre."
  
  Drake káromkodott. "Ne csináld. Ezt ne merészeld megtenni!"
  
  - Beszélj gyorsan.
  
  A vonal kimerült. Drake belebámult a három kísérteties szempárba, és rájött, hogy ezek csak a saját tükörképei. Elbuktak.
  
  Óriási erőfeszítéssel sikerült megakadályoznia, hogy összetörje a telefont. Alicia magára vállalta, hogy jelentse a Hazát fenyegető közvetlen veszélyt. Mai levette Gonzalest a kabátját.
  
  - Végezzük el ezt - mondta. "Az előttünk állókkal foglalkozunk, és felkészülünk arra, ami ezután következhet."
  
  Drake a konkrét és fákkal szegélyezett horizontot pásztázta, gondolataiban és szívében távoli, Március szándékainak gondolatától összetörve. Ártatlanok halnának meg a következő percekben, és ha ismét kudarcot vallana, többen lesznek.
  
  "Március felrobbantja ezt a bombát" - mondta. "Bármit is mond. Ha nem találjuk meg, az egész világ szenvedni fog. A legszélén állunk..."
  
  
  TIZENHETEDIK FEJEZET
  
  
  March felnevetett, és nagy lendülettel letette a telefont. Zoey még közelebb szorította magát hozzá. - Biztos megmutattad neki - dorombolta.
  
  - Ó, igen, és most még többet fogok neki mutatni.
  
  Marsh elővett egy másik égős mobiltelefont, és megnézte a számot, amelyet már eltárolt a memóriájában. Meggyőződve arról, hogy erre van szüksége, gyorsan tárcsázta a számot, és várt. A hang, amely válaszolt, durva és impozáns, megerősítette várakozásait.
  
  - Tudod, mit kell tenned - mondta.
  
  "Egy? Vagy kettőt?
  
  "Kettő, ahogy megbeszéltük. Akkor lépj tovább, hátha újra szükségem lesz rád.
  
  - Természetesen, főnök. A mobiltelefonos alkalmazáson keresztül naprakész voltam. Határozottan élvezném ezt az akciót."
  
  March felhorkant. - Terrorista vagy, Stephen?
  
  "Nos, nem, nem sorolnám magam abba az osztályba. Nem igazán."
  
  "Csináld azt a munkát, amiért fizettek. Épp most."
  
  Marsh az egyik képernyőt városi kamerára váltotta, egyszerűen egy mini megfigyelőeszközre, amellyel a szomszédos vállalkozások folyamatosan figyelték, kik jönnek-mennek a járdán. Stephen káoszt okozna ezen az utcán, Marsh pedig figyelni akarta.
  
  Zoe odahajolt, és megpróbált jobban megnézni. - Szóval, mit fogunk még ma csinálni?
  
  March szeme elkerekedett. "Ez nem elég neked? És hirtelen egy kicsit lágynak, hajlékonynak tűnik egy nő számára, akit meghívtak a nagy gonosz Pythiashoz, Miss Zoe Shears. Miért ez? Ez azért van, mert szereted az őrületet bennem?
  
  "Azt hiszem. És több, mint egy kicsit. Lehet, hogy a pezsgő a fejembe ment.
  
  "Bírság. Most fogd be a szád, és figyelj!"
  
  A következő pillanatok úgy alakultak, ahogy Marsh szerette volna. A normális férfiak és nők megborzongtak volna attól, amit láttak, még a kemények is, de Marsh és Shears hideg távolságtartóan nézték. Ezután Marshnak mindössze öt percébe telt, hogy elmentse a felvételt, és elküldje az angolnak videoüzenetben egy megjegyzéssel: Küldje el ezt a szülőföldnek. hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.
  
  Egyik karjával Zoey köré fonta. Együtt tanulmányozták a következő üldözési forgatókönyvet, amelyben az angol és három csatlósa valóban tudta, hogy túl későn érkeznek, mielőtt elkezdték volna. Tökéletes. És a káosz a végén... felbecsülhetetlen.
  
  Marsh eszébe jutott, hogy mások is voltak a szobában. A fő Ramszesz sejt és tagjai. Olyan csendesen ültek a lakás legtávolabbi sarkában, hogy alig emlékezett az arcukra.
  
  - Hé - kiáltott. "A hölgynek kifogyott a pezsgő. Az egyik csavargó meg tudná takarítani?
  
  Egy férfi felállt, szeme olyan megvetéssel telt meg, hogy Marsh megborzongott. De az arckifejezést gyorsan elfedték, és gyors fejcsóválássá változott. "Bizonyára lehet".
  
  "Tökéletes. Elég lesz még egy üveg."
  
  
  TIZENNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  Drake nézte, ahogy Mai kihúzza az őr kabátját, miközben a követelések listáját keresi. Alicia és Beau a gyülekező tömeget pásztázták, és szinte biztosak voltak benne, hogy a harmadik cella utolsó megmaradt tagja valamiféle mozdulatot fog tenni. A Homeland már csak két perccel már úton volt. A közelben szirénák harsogtak, amikor a zsaruk gyülekeztek. Drake tudta, hogy mostanra minden New York-i lakost megvisel, a turisták pedig rettegésben lesznek. Lehet, hogy jó ötlet lenne, ha az emberek távol maradnának az utcákon, de mi mást is tehetne a Fehér Ház?
  
  Sugárzásérzékelős drónok keringtek az égen. A fémdetektorok mindenkit megállítottak, aki figyelmet érdemel, és sokakat, akik nem. Itt volt a hadsereg és a FÉSZEK. Annyi ügynök kóborolt az utcákon, hogy olyan volt, mint egy veterántalálkozó. Ha a Belügyminisztérium, az FBI, a CIA és az NSA megfelelően végezte volna a dolgát, Marshot valószínűleg megtalálták volna.
  
  Drake az órájára nézett. Kicsit több mint egy óra telt el a rémálom kezdete óta.
  
  Ez mind?
  
  Alicia megbökte. - Talált valamit.
  
  Drake nézte, ahogy Mai elővesz egy összehajtott papírdarabot Gonzalez tönkrement kabátjából.
  
  A New York-i összerezzent a lány láttán, és mindkét kezébe fogott egy-egy rongyos ingujjat. - Ad-e a város kártérítést... kártérítést...
  
  - A város adhat néhány tanácsot - mondta Alicia határozottan. "Legközelebb használjon egy kis meleg olajat. Ne fizess rossz társaságért."
  
  Gonzales elhallgatott, és elsuhant.
  
  Drake felsétált Mayre. Marsh követeléseit fehér A4-es lapra nyomtatták a legnagyobb betűtípussal. Összességében elég egyértelműek voltak.
  
  - Ötszázmillió dollár - olvasta Mai. "És semmi több".
  
  A követelés alatt egy kontrasztos kis kézírással írt mondat volt.
  
  "Részletek hamarosan."
  
  Drake pontosan tudta, hogy ez mit jelent. - A lehetetlen újabb üldözésére fognak küldeni bennünket.
  
  Beauregard figyelte a tömeget. "És kétségtelenül továbbra is megfigyelés alatt vagyunk. Biztosan ezúttal is kudarcot vallunk."
  
  Drake nem számolta, hány mobiltelefont emelt fel az összegyűlt tömeg, majd meghallotta egy üzenet tompa zümmögését a mobiltelefonján, és megnézte a képernyőt. Még mielőtt rákattintott volna a videó linkjére, a fejbőre viszketni kezdett az előérzettől. - Srácok - mondta, és karnyújtásnyira tartotta a készüléket, miközben tolongtak.
  
  A fotó szemcsés és fekete-fehér volt, de a kamera stabil volt, és egyértelműen Drake egyik legrosszabb rémálmát mutatta. "Nincs értelme" - mondta. "Olyan emberek megölése, akiknek fogalmuk sincs, mi történik. Ez nem megfélemlítés, nem haszonszerzés. Ez azért van... - Nem tudta folytatni.
  
  - Szép - lehelte Mai. "Napról napra egyre többet ásunk ilyen fenéketetőkből. És a legrosszabb az, hogy közösségeink szívében élnek."
  
  Drake egy percet sem vesztegetett, és küldött egy linket Homelandnek. Az a tény, hogy Marsh a levegőből ki tudta húzni a mobiltelefonszámát, nem volt különösebben meglepő, tekintve mindazt, amit eddig elért. Az őt segítő terroristák nyilvánvalóan többek voltak, mint feláldozható gyalogos katonák.
  
  Drake nézte, ahogy a zsaruk végzik a munkájukat. Alicia közelebb lépett hozzá, majd véletlenszerűen felhúzta a nadrágja szárát. - Látod ezt? - mondta énekes hangon. - Megértettem, amikor a sivatagban próbáltál seggbe rúgni. És még mindig baromi friss. Ilyen gyorsan halad előre a dolog."
  
  Szavai több benyomást tettek Drake-re. Volt egy emlékük kapcsolatukról, új vonzalomról; May és Bo következtetése, hogy valami történt köztük; és egy nyilvánvalóbb utalás a saját eddigi életére - milyen gyorsan mozgott, és hogyan próbálta lelassítani a dolgokat.
  
  Közvetlen tűzvonalban.
  
  "Ha túléljük ezt" - mondta. "A SPEAR csapat egy hét szünetet tart."
  
  - Torsty már jegyet foglalt Barbadosra - mondta Alicia.
  
  - Mi történt a sivatagban? Mai elgondolkodott.
  
  Drake az órájára, majd a telefonjára nézett, és elkapta a furcsa, szürreális pillanat. A szükségtelen halállal és az egyre növekvő fenyegetéssel, a végtelen üldözéssel és brutális csatával szembesülve most rugdosták a sarkukat, és kénytelenek voltak néhány percnyi haladékot venni. Természetesen időre volt szükségük, hogy megszabaduljanak a feszültségtől, a növekvő szorongástól, amely végül a halálukhoz vezethet... De Alicia módszere ezt mindig is kissé szokatlan volt.
  
  "Bikini. Strand. Kék hullámok - mondta Alicia. "Én vagyok".
  
  - Magaddal viszed az új legjobb barátodat? Mai mosolygott. - Kenzie?
  
  - Tudod, Alicia, nem hiszem, hogy Dahl csapat vakációt foglalt volna le - mondta Drake, csak félig tréfálva. "Inkább családi nyaralás."
  
  - morogta Alicia. "Micsoda barom. Egy család vagyunk".
  
  - Igen, de nem úgy, ahogy ő szeretné. Tudod, Joannának és Dahlnak időre van szüksége.
  
  De Alicia most Mayt bámulta. - És válaszul a kezdeti gúnyolódásra, Sprite, nem, azon gondolkodtam, hogy elveszem Drakeyt. Megfelel neked?"
  
  Drake gyorsan elfordította a tekintetét, és némán sípolva összeszorította az ajkát. Mögötte hallotta Bo megjegyzését.
  
  - Ez azt jelenti, hogy te és én most végeztünk?
  
  May hangja nyugodt maradt. - Szerintem Matt döntse el.
  
  Ó, köszönöm. Nagyon köszönöm, a fenébe is.
  
  Szinte megkönnyebbültnek tűnt, amikor megcsörrent a saját telefonja. "Igen?"
  
  - Március ide. Készen állnak a kis katonáim a gyors futásra?
  
  - Megölted azokat az ártatlan embereket. Amikor találkozunk, látni fogom, hogy válaszolni fogsz erre."
  
  "Nem, barátom, válaszolni fogsz. Elolvastad a követelményeimet, igaz? Ötszáz millió. Ez tisztességes összeg egy olyan város számára, amely tele van férfiakkal, nőkkel és kis nebulókkal."
  
  Drake behunyta a szemét, és a fogát csikorgatta. "Mi a következő lépés?"
  
  "Természetesen a fizetési részletek. Menj a központi pályaudvarra. Bent várnak az egyik központi kávézóban. Említett egy nevet. - Szépen összehajtva és egy borítékba bújtatva, amit egy kedves lélek a pult túlsó végén lévő utolsó asztal aljára ragasztott. Hidd el, meg fogod érteni, ha odaérsz."
  
  - Mi van, ha nem tesszük ezt? Drake nem feledkezett meg a megszökött sejttagról, és még legalább két másik sejt létezéséről sem.
  
  - Akkor hívom a következő szamarat, hogy vigye a terhemet, és felrobbantom a fánkboltot. Megfelel neked?"
  
  Drake röviden azon fantáziált, hogy mit tehetne Marsh-szal, ha elfogják. "Meddig?"
  
  - Ó, tíz percnek elégnek kell lennie.
  
  "Tiz perc? Ez egy baromság, March, és ezt te is tudod. A központi pályaudvar több mint húsz percnyi autóútra van innen. Talán kétszer annyi."
  
  - Soha nem mondtam, hogy menned kell.
  
  Drake ökölbe szorította a kezét. Úgy készültek, hogy kudarcot vallanak, és ezt mindannyian tudták.
  
  - Megmondom, mit - mondta Marsh. "Annak bizonyítására, hogy képes vagyok alkalmazkodni, ezt tizenkét percre módosítom. És számolni..."
  
  Drake futni kezdett.
  
  
  TIZENKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  Drake kirohant az útra, miközben Beau a Grand Central Station koordinátáit írta be a GPS-ébe. Alicia és May egy lépéssel lemaradtak. Drake azonban ezúttal nem patáson tervezte az utat. A Marsh által felállított hihetetlenül szoros menetrend ellenére meg kellett tenni a kísérletet. Három autót elhagytak a múzeum közelében, két Corollat és egy Civicet. A yorkshirei egy pillanatra sem pillantott rájuk. Amit akart, az valami...
  
  "Bejutni!" Alicia a Civic nyitott ajtajában állt.
  
  "Nem elég hűvös" - mondta.
  
  - Nem vesztegethetjük az időt azzal, hogy itt várunk...
  
  - Elég volt - látta Drake egy lassan mozgó lovas és kocsikázás mögött, amely éppen kiért a Central Parkból oda, ahol egy erős F150-es teherautó üresjáratban haladt az út mellett.
  
  Felé rohant.
  
  Alicia és May utána rohantak. - Kibaszottul viccel velem? Alicia májusban indított egy tirádát. "Semmiféleképpen nem fogok lovagolni. Soha!"
  
  Elsiklottak az állat mellett, és gyorsan megkérték a sofőrt, hogy adja kölcsön az autóját. Drake rátaposott a gázpedálra, égette a gumit, miközben elhúzódott a járdaszegélytől. Beau jobbra mutatott.
  
  - Menjen át vele a Central Parkon. Ez a 79. utca keresztirányú, és a Madison Avenue-ra vezet."
  
  - Imádom ezt a dalt - ugatott Alicia. - Hol van Tiffany's? Éhes vagyok."
  
  Beau furcsa pillantást vetett rá. - Ez nem étterem, Miles.
  
  "És a Madison Avenue egy popcsapat volt" - mondta Drake. - Cheney Coates vezetése alatt. Mintha valaki valaha is elfelejthetné őt." Nyelt egyet, hirtelen eszébe jutott.
  
  Alicia kuncogott. "Hülyeség. Abbahagyom a hangulat enyhítését. Van ennek valami oka, Drakes? Kurva volt?
  
  - Hé, tarts ki! A száguldó autót a 79. utcára irányította, amely egyetlen széles sáv volt, amelyet magas fallal vettek körül, kilógó fákkal. "Lehet. És egy csodálatos műsorvezető."
  
  "Vigyázz!"
  
  May figyelmeztetése megmentette az autójukat, amikor a Silverado átfutott a centiméter magas középső tartalékon, és megpróbálta megdönteni őket. Drake észrevette az arcot a volán mögött - a harmadik cella utolsó tagját. Rálépett a gázpedálra, mindenkit visszakényszerítve a helyére, miközben a másik autó megfordult és üldözőbe vett. A Central Parkon átívelő versenyük hirtelen sokkal halálosabb természetet kapott.
  
  A Silverado sofőrje meggondolatlan félrevezetéssel vezetett. Drake lelassított, hogy elhaladjon több taxi mellett, de üldözőjük megragadta az alkalmat, és hátulról elütötte őket. Az F150 megrándult és elfordult, de aztán minden probléma nélkül rendbe hozta magát. A Silverado elütötte a taxit, és egy másik úttestre fordult, ahol egy támfalnak csapódott. Drake élesen balra, majd jobbra fordult, hogy elhaladjon a taxik sora előtt, majd felgyorsult egy nyílt útszakaszra.
  
  A mögöttük álló terrorista fegyverrel a kezében hajolt ki az ablakán.
  
  - Szállj le! - sikoltotta Drake.
  
  A golyók minden felületet behatoltak - autót, utat, falakat és fákat. A férfi kívülálló volt a dühtől, az izgatottságtól és valószínűleg a gyűlölettől is, nem törődve az általa okozott károkkal. Beau, aki az F150 hátsó ülésén ült, elővett egy Glockot, és kilőtte a hátsó ablakot. Hideg levegő áramlott a kabinba.
  
  Balra egy épületsor jelent meg, majd előtte több gyalogos sétált a járdán. Drake most már csak az ördög választását látta - egy járókelő véletlen halálát, vagy azt, hogy elkésik a Grand Central Station-től, és szembenézzen a következményekkel.
  
  Nyolc perc van hátra.
  
  A 79. utcára fordulva Drake észrevett egy rövid alagutat, amelyen zöld ágak lógtak. Ahogy beléptek a pillanatnyi sötétségbe, lenyomta a fékpedált, remélve, hogy üldözőjük falnak ütközik, vagy legalább elveszíti a fegyverét a káoszban. Ehelyett megkerülte őket, erősen hajtott, és kilőtt az oldalsó ablakon, ahogy elhaladt.
  
  Mindannyian lebuktak, amikor kitört a saját ablakuk, és a golyó sípja szinte elhalt, mielőtt meghallották volna. Most maga Alicia kidugta a fejét, megcélozta a fegyvert, és a Silveradóra lőtt. Előre felgyorsult, majd lelassított. Drake gyorsan bezárta a rést. Újabb híd jelent meg, és a forgalom a kettős sárga vonal két oldalán már egyenletes volt. Drake addig zárta a rést, amíg a saját szárnyuk majdnem hozzá nem ért a másik autó hátuljához.
  
  A terrorista megfordította a testét, és a vállára szegezte a pisztolyt.
  
  Alicia lőtt először, a golyó betörte a Silverado hátsó ablakát. A sofőr bizonyára megdöbbent, mert az autója elsodródott, kis híján a szembejövő forgalomba hajtott, és a kürtök dallamosan megszólaltak. Alicia még jobban kihajolt.
  
  "Ez a szőke hajdarab repül" - mondta May. "Csak emlékeztet valamire. Most hogy hívják őket? Ez... egy collie?
  
  Még több felvétel. A terrorista viszonozta a tüzet. Drake olyan biztonságosan használta a kitérő vezetési technikákat, amennyire csak tudta. A forgalom ismét megritkult, és kihasználta a lehetőséget, hogy megelőzze a Silveradot, és az út szembejövő sávjába fordult. Mögötte May letekerte az ablakot, és kirakta a klipet egy másik autóba. Drake hátradőlt, és a hátulról nézegette a kilátást.
  
  - Még mindig jön.
  
  Hirtelen véget ért a Central Park, és a forgalmas Fifth Avenue kereszteződése mintha kiugrott volna nekik. Az autók lassítottak, megálltak, a gyalogosok pedig sétáltak a kereszteződésekben és sorakoztak a járdákon. Drake gyors pillantást vetett a sárgára festett féklámpákra, amelyek éppen zöldek voltak.
  
  Extra hosszú fehér buszok sorakoztak a Fifth Avenue mindkét oldalán. Drake benyomta a féket, de a terrorista ismét nekiütközött a hátsó lámpájuknak. A kormányon keresztül érezte, hogy a hátsó rész megrándul, meglátta a katasztrófa lehetőségét, és kilépett a pörgésből, hogy visszaszerezze az irányítást. Az autó kiegyenesedett a kereszteződésen, a Silverado csak egy centivel lemaradt.
  
  A busz megpróbált kihúzni előttük, így Drake nem hagyott más választást, mint hogy végighajtson a bal oldalán, és behajtson az út közepére. Fém kapart és üveg tört szét az ölében. A Silverado ezután nekiütközött.
  
  - Öt perc - mondta Bo halkan.
  
  Anélkül, hogy időt vesztegetne, megnövelte a sebességét. A Madison Avenue hamarosan megjelent, a Chase Bank szürke homlokzata és a fekete J.Crew betöltötte a látóteret.
  
  - Még kettő - mondta Bo.
  
  A versenyautók együtt száguldoztak kis réstől kis résig, oldalra törve és lassabb akadályokat megkerülve az autókat. Drake folyamatosan nyomta a kürtöt, azt kívánta, bárcsak lenne valami sziréna, Alicia pedig a levegőbe lőtt, hogy a gyalogosokat és a sofőröket gyorsan távolodjanak. A NYPD autói már dübörögtek, és a pusztulás nyomát hagyták maguk után. Már korábban is észrevette, hogy az egyetlen jármű, amellyel tisztelettel bántak, a nagy piros tűzoltóautók voltak.
  
  - Előre - mondta Bo.
  
  - Értem - látta Drake a Lexington Avenue felé vezető folyosót, és feléje rohant. A motort beindítva gyorsan behajtotta az autót a sarkon. Füst gomolygott a gumiabroncsokból, amitől az emberek sikoltoztak az egész járdán. Itt az új úton mindkét oldalon szorosan parkoltak az autók, és a peronok, furgonok és egyirányú utcák káosza még a legjobb sofőröket is találgatásra késztette.
  
  - Nincs messze - mondta Bo.
  
  Drake meglátta az esélyét a forgalom csökkenésével. - Május - mondta. - Emlékszel Bangkokra?
  
  Olyan simán, mint a sebességváltás egy szuperautóban, Mai új tárat helyezett a Glockjába, és kicsatolta a biztonsági övet, és az ülésen váltott. Alicia Drake-re meredt, Drake pedig a visszapillantó tükörbe. A Silverado minden erejével bezárkózott, és megpróbálta elnyomni őket, ahogy közeledtek a Grand Central pályaudvarhoz és a nyüzsgő tömeghez.
  
  Mai felült az ülésen, kihajolt az immár betört hátsó ablakon, és lökdösni kezdett.
  
  Alicia megbökte Drake-et. "Bangkok?"
  
  - Nem az, amit gondolsz.
  
  "Ó, ez soha nem történik meg. Azt fogja mondani, hogy ami Thaiföldön történt, az továbbra is meg fog történni Thaiföldön."
  
  Mai átcsúszott a kis résen, letépte a ruháját, de arra kényszerítette a testét, hogy továbbmenjen. Drake látta, amikor a szél megcsapta, a homok szúrta a szemét. Látta a pillanatot, amikor az üldöző terrorista döbbenten pislogott.
  
  A Silverado közel jött, megdöbbentően közel.
  
  Mai széttárt lábakkal felugrott a teherautó hátuljára, és felemelte a fegyverét. Célba vett, majd a teherautó hátuljáról lőni kezdett, a golyók betörték egy másik autó ablakát. Az épületek, buszok és lámpaoszlopok lazán haladtak el. Mai újra és újra meghúzta a ravaszt, figyelmen kívül hagyva a szelet és az autó mozgását, és csak arra a férfira koncentrált, aki egyébként megölné őket.
  
  Drake a lehető legszilárdabban tartotta a kormánykereket, állandó sebességgel. Ezúttal egyetlen autó sem haladt el előttük, ahogyan ő imádkozott. May szilárdan állt a lábán, koncentrációja elkerülhetetlenül egy dologra összpontosított. Drake volt a vezető.
  
  "Most!" - kiáltotta teljes hangon.
  
  Alicia megfordult, mint egy gyerek, aki cukorkát ejtett le az ülés támlájából. "Mit fog csinálni?"
  
  Drake nagyon finoman fékezte, milliméterenként. Mai behelyezte a második klipet, majd felszaladt a teherautó ágyára, egyenesen a hátsó ajtóhoz. A Silverado sofőr szeme még jobban elkerekedett, amikor meglátott egy vad nindzsát, aki egyenesen a száguldó autója felé fut egy másik felől!
  
  Mai elérte a hátsó ajtót, és a levegőbe ugrott, meglendítette a lábát és csapkodta a karját. Volt egy pillanat, mire a gravitáció lerántotta, ahogy kecsesen ívelt át a sovány levegőn, a lopakodás, ügyesség és szépség megtestesítőjeként, de aztán súlyosan lesüllyedt egy másik férfi autójának motorháztetejére. Azonnal lehajolt, hagyta, hogy a lába és a térd elviselje az ütést, és megőrizze egyensúlyát. Nem volt könnyű leszállni a hajthatatlan fémre, és Mai gyorsan előrerepült a szaggatott szélvédő felé.
  
  A Silverado sofőrje lenyomta a féket, de még így is az arcára tudta fordítani a fegyvert.
  
  Mai széttárta a térdét, ahogy a hirtelen becsapódás áthaladt rajta, megerősítve a gerincét és a vállát. Fegyvere a kezében maradt, máris a terroristára mutatott. Két lövés, és zihált, lába még mindig a fékpedálon volt, vér áztatta az ing elejét, és előrezuhant.
  
  Mai felmászott az autó motorháztetejére, benyúlt a szélvédőbe, és kirángatta a sofőrt. Semmiképpen sem engedte meg neki azt az udvariasságot, hogy helyreállítsa erejét. Fájdalommal teli szeme találkozott az övével, és megpróbált fixálni.
  
  - Hogy... hogy vagy...
  
  Mai ököllel arcon ütötte. Aztán kitartott, amikor az autó a Drake hátuljának ütközött. Az angol szándékosan lassított, hogy "elkapja" az önvezető autót, mielőtt az valami veszélyes, véletlenszerű irányba fordult.
  
  - Szóval ezt csináltad Bangkokban? - kérdezte Alicia.
  
  "Valami hasonló".
  
  - És mi történt ezután?
  
  Drake félrenézett. - Fogalmam sincs, szerelmem.
  
  Kinyitották az ajtókat, dupla parkolóval a taxi mellett, olyan közel a Grand Central pályaudvarhoz, amennyire csak tudtak. A civilek meghátráltak, és bámultak rájuk. Az okosok futásnak eredtek. Több tucatnyian elővették mobiltelefonjukat és fényképezni kezdtek. Drake kiugrott a járdára, és azonnal futni kezdett.
  
  - Lejárt az idő - motyogta Beauregard mellette.
  
  
  HUSZADIK FEJEZET
  
  
  Drake berontott a központi pályaudvar nagytermébe. Hatalmas tér ásított jobbra-balra és magasan fent. A fényes felületek és a csiszolt padlók sokkolták a rendszert, az indulási és érkezési táblák mindenhol villództak, és szüntelennek tűnt az emberáradat. Beau a Cafe é nevére emlékeztette őket, és megmutatta a terminál alaprajzát.
  
  - A fő előcsarnok - mondta Mai. - Forduljon jobbra a mozgólépcsők mellett.
  
  Versenyezve, csavarva és elképesztő akrobatikus bravúrokat hajtva végre, hogy elkerüljék az ütközést, a csapat átszakította az állomást. Teltek a percek. Kávézók, belga csokoládéboltok és bagelstandok nyüzsögtek mellettük, keveredő aromáiktól Drake feje forog. Beléptek az úgynevezett Lexington Passage-ba, és lassítani kezdtek.
  
  "Mint ez!"
  
  Alicia rohant tovább, és benyomult az egyik legkisebb kávézó szűk bejáratán, amelyet Drake valaha is látott. Szinte öntudatlanul táblázatokat számolt az elméje. Nem nehéz, csak hárman voltak.
  
  Alicia félrelökte a szürke kabátos férfit, majd térdre esett a fekete felület mellé. Az asztallap tele volt felesleges szeméttel, a székek hanyagul voltak elhelyezve. Alicia alant kotorászott, és hamarosan felbukkant, fehér borítékot tartott a kezében, szeme tele volt reménnyel.
  
  Drake néhány lépésnyire figyelte, de az angol nőt nem. Ehelyett megfigyelte a személyzetet és az ügyfeleket, a kint elhaladókat, és különösen egy másik területet.
  
  Ajtó a háztartási helyiségbe.
  
  Most kinyílt, egy kíváncsi nőalak kidugta a fejét. Szinte azonnal felvette a szemkontaktust az egyetlen férfival, aki közvetlenül ránézett: Matt Drake-kel.
  
  NEM...
  
  Felvette a hordozható telefont. - Azt hiszem, ez neked szól - mondta csak a szájával.
  
  Drake bólintott, miközben tovább figyelte az egész területet. Alicia feltépte a borítékot, majd összeráncolta a homlokát.
  
  - Ez nem lehet igaz.
  
  Mai tágra nyílt szemmel. "Mit? Miért ne?"
  
  - Azt írja, bumm!
  
  
  HUSZONEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake a telefonhoz rohant, és elkapta a nőtől. "Mit játszol?"
  
  Marsh kuncogott a sor végén. - Megnézted a másik két asztal alatt?
  
  Aztán a vonal megszakadt. Drake érezte, hogy minden összeomlik benne, ahogy a lelke és a szíve megdermedt, de nem hagyta abba a mozgást. - Az asztalokhoz! sikoltott és futni kezdett, elesett és térdre csúszott a legközelebbi alá.
  
  Alicia sikoltozott a személyzetnek és a látogatóknak, hogy szálljanak ki és meneküljenek. Bo összeesett egy másik asztal alatt. Drake kétségtelenül annak pontos mását látta, amit a francia észrevett: egy kis robbanószerkezetet, amely az asztal aljára volt ragasztva. Vizes palack méretű és formájú, durván régi karácsonyi csomagolópapírba volt csomagolva. Üzenet Ho-ho-ho! Drake nem maradt észrevétlen.
  
  Alicia leült mellé. "Hogyan hatástalanítjuk a balekot? És ami még fontosabb, lefegyverezhetjük a balekot?
  
  - Tudod, amit én, Miles. A hadseregben egyik bombát a másik után robbantottuk fel. Alapvetően ez a legbiztonságosabb módszer. De ez a fickó tudta, mit csinál. Jól csomagolva ártalmatlan csomagolásban. Látod a vezetékeket? Mindegyik egyforma színű. Detonátor sapka. Távoli biztosíték. Nem nehéz, de átkozottul veszélyes."
  
  "Tehát építsd fel a készletet, és ne hagyd, hogy az az átkozott robbanósapka levesszen."
  
  "Szettet növeszteni? A fenébe is, mi itt teljesen össze vagyunk kötve." Drake felnézett, és hitetlenkedő szemekkel látta, hogy emberek tömege nyomta arcukat a kávézó ablakaihoz. Néhányan még a nyitott ajtón is megpróbáltak bejutni. Az alap Android telefonok néhány perc alatt rögzítették azt, ami akár tulajdonosaik halálát is okozhatta volna.
  
  "Kifelé!" - kiáltotta, mire Alicia csatlakozott hozzá. - Azonnal evakuálják ezt az épületet!
  
  Végül a rémült arcok elfordultak, és az üzenet kezdett eljutni hozzájuk. Drake emlékezett a nagyterem méretére és a bent lévő emberek tömegére, és addig csikorgatta a fogát, amíg meg nem fáj a gyökere.
  
  - Mit gondolsz, meddig? Alicia ismét leguggolt mellé.
  
  - Percek, ha az.
  
  Drake a készülékre meredt. Valójában nem tűnt kifinomultnak, csak egy egyszerű bombának, amelyet inkább megijeszteni, mint megnyomorítani. Látott már ekkora tűzijátékbombákat, és valószínűleg hasonlóan kezdetleges robbanószerkezettel. Hadseregben szerzett tapasztalatai kissé elhalványultak, de amikor egy piros-kék drót helyzettel szembesült, hamarosan visszatért.
  
  Kivéve, hogy minden vezeték azonos színű.
  
  A káosz mindent beborított önként létrehozott gubója körül. Áruló suttogásként söpört végig a bomba híre a nagy termeken, és az egyik ember szabadságvágya megfertőzte a következőt és a következőt, mígnem a legkeményebb - vagy a leghülyébb - utasok a kijárat felé indultak. A zaj fülsiketítő volt, elérte a magas szarufákat, és visszafolyt a falakon. Férfiak és nők elestek sietve, a járókelők segítették fel őket. Néhányan pánikba estek, mások nyugodtak maradtak. A főnökök megpróbálták a helyükön tartani stábjukat, de jogosan vívtak vesztes csatát. Tömegek özönlöttek ki a kijáratokon, és elkezdték betölteni a 42. utcát.
  
  Drake habozott, izzadság gyöngyözött a homlokán. Egy rossz mozdulat egy vagy több végtag elvesztéséhez vezethet. És ami még rosszabb, kiszállna a Marsh elpusztításáért folytatott harcból. Ha a Pythian meg tudja ritkítani őket, akkor sokkal nagyobb esélye lesz elérni végső célját - bármilyen perverz is ez a pokol.
  
  Beauregard ekkor leguggolt mellé. "Jól vagy?"
  
  Drake szeme elkerekedett. - Mi a fene... úgy értem, nem csinálsz ki mással...
  
  Bo kinyújtott egy másik készüléket, amelyet már kikapcsolt. "Ez egy egyszerű mechanizmus, és csak néhány másodpercig tartott. Kell segítség?"
  
  Drake az előtte lógó belső mechanizmusokra, a francia arcának enyhe önelégültségére meredt, és így szólt: - A fenébe. Senki sem mondja meg jobban a svédnek, hogy ez történt."
  
  Aztán kihúzta a robbantósapkát.
  
  Minden marad a régiben. Megkönnyebbülés öntötte el, és egy pillanatra megállt, és levegőt vett. Újabb válság oldódott meg, újabb kis győzelem a jófiúknak. Aztán Alicia anélkül, hogy levette volna a szemét a kávézó pultjáról, öt nagyon jól megkülönböztethető szót mondott.
  
  - Megint csörög az átkozott telefon.
  
  A Grand Central Station környékén, szerte New Yorkban, a kukákban és a fák alatt - még a korlátokhoz kötözve is, és végül motorosok dobták őket - bombák robbanni kezdtek.
  
  
  HUSZONKETTŐ FEJEZET
  
  
  Hayden a televíziós monitorok sora előtt állt, Kinimaka mellette. Ramszesz megtöréséről szóló gondolataikat átmenetileg felfüggesztette a Central Parkon keresztüli üldözés, majd a Grand Central Station őrülete. Miközben nézték, Moore odalépett hozzájuk, és kommentálni kezdett minden monitoron, a kamera képei felcímkézve és nagyíthatók voltak, hogy kiemeljék egy szeplős karon lévő emberi hajszálat. A lefedettség nem volt olyan átfogó, mint kellett volna, de javult, ahogy Drake és csapata megközelítette a híres vasútállomást. Egy másik monitor Ramses-t és Price-t mutatta a celláikban, előbbi türelmetlenül járkált, mintha bizonyos helyeken kellene lennie, utóbbi pedig leverten ült, mintha csak egy hurkot akart volna.
  
  Moore csapata szorgalmasan dolgozott körülöttük, észlelésekről, találgatásokról számolt be, és arra kérte az utcán lévő rendőröket és ügynököket, hogy látogassanak meg bizonyos területeket. A támadásokat meghiúsították Hayden előtt, még akkor is, amikor Drake és Beau bombákat hatástalanított a Grand Centralon. Az egyetlen módja annak, hogy Moore teljesen biztos legyen abban, hogy Midtownról gondoskodnak, az az, hogy lényegében kiürítik az egész területet.
  
  "Nem érdekel, ha egy idős süket nagyiról van szó, aki éppen most veszítette el a macskáját" - mondta. - Legalább győzd meg őket.
  
  "Hogyan juthatnának bombák a kamerák a Grand Central Station fémdetektorain keresztül?" - kérdezte Kinimaka.
  
  - Műanyag robbanóanyag? Moore megkockáztatta.
  
  - Nincs más intézkedése erre? - kérdezte Hayden.
  
  - Természetesen, de nézz körül. Embereink 90 százaléka egy átkozott atombombát keres. Soha nem láttam még ilyen üresen ezt a területet."
  
  Hayden azon tűnődött, mióta tervezte ezt Marsh. És Ramszesz? A terrorista hercegnek körülbelül öt cellája volt New Yorkban, esetleg több is, és ezek egy része alvó cella volt. Bármilyen robbanóanyagot bármikor be lehetett csempészni, és szükség esetén egyszerűen eltemetni, évekig elrejteni az erdőben vagy a pincében. Nézze meg az oroszokat és az eltűnt nukleáris bőröndökről szóló bizonyított történetet - egy amerikai volt, aki azt javasolta, hogy a hiányzó szám pontosan annyi, amennyi az Egyesült Államok elpusztításához szükséges. Egy orosz disszidáló volt, aki megerősítette, hogy már Amerikában vannak.
  
  Hátrált egy lépést, és megpróbálta átvenni a teljes képet. Felnőtt élete nagy részében Hayden rendfenntartó tiszt volt; úgy érezte, minden elképzelhető helyzet szemtanúja volt. De most... ez példátlan volt. Drake már száguldott a Times Square-től a Grand Centralig, minden percben életeket mentett, majd kettőt veszített. Dahl minden lépésnél leszerelte Ramszesz kameráit. De megdöbbentette ennek a jelenségnek a puszta, félelmetes kiterjedése.
  
  És a világ rosszabb lett. Ismert embereket, akik már nem foglalkoztak azzal, hogy nézzék a híreket, olyanokat, akik töröltek alkalmazásokat a telefonjukról, mert minden, amit láttak, undorító volt, és úgy érezték, nem tehetnek semmit. Olyan döntések, amelyek kezdettől fogva egyértelműek és nyilvánvalóak voltak, különösen az ISIS megjelenésével, soha nem születtek, elhomályosította a politika, a profit és a kapzsiság, valamint az emberi szenvedés mélységének alábecsülése. A közvélemény most az őszinteséget akarta, egy olyan személyt, akiben megbízhatnak, aki olyan átláthatósággal jár, amennyit biztonságosan lehet kormányozni.
  
  Hayden elfogadta az egészet. A tehetetlenség érzése hasonló volt azokhoz az érzelmekhez, amelyeket Tyler Webb az utóbbi időben átélt. Az érzés, hogy olyan ügyesen üldöznek, és tehetetlen vagy bármit is tenni ellene. Most ugyanazokat az érzelmeket érzett, miközben Drake és Dahl megpróbálta visszahozni New Yorkot és a világ többi részét a küszöbről.
  
  - Meg fogom ölni Ramszeszt ezért - mondta.
  
  Kinimaka egy hatalmas mancsot tett a vállára. "Engedd meg. Sokkal kevésbé vagyok csinos, mint te, és jobban járnék a börtönben.
  
  Moore egy konkrét képernyőre mutatott. - Nézzetek oda, srácok. Hatástalanították a bombát."
  
  Haydent az öröm hasította át, amikor meglátta Matt Drake-et kilépni a kávézóból &# 233; megkönnyebbült és győzedelmes arckifejezéssel. Az összegyűlt csapat éljenzett, majd hirtelen megállt, ahogy az események elkezdtek kicsúszni az irányítás alól.
  
  Hayden sok monitoron szemeteskukákat látott felrobbanni, autókat kanyarodni, hogy elkerülje a kitörő aknák fedelét. Látta, hogy motorkerékpárosok az úttestre lovagoltak, és tégla alakú tárgyakat dobáltak épületekre és ablakokra. Egy másodperccel később újabb robbanás történt. Látta, hogy az autó néhány méterrel felemelkedett a padlóról, miközben egy bomba felrobbant alatta, és füst és lángok áradtak ki az oldalakon. A Grand Central Station környékén szemetesládák gyulladtak ki a menekülő utasok között. A cél a terror volt, nem az áldozatok. Két hídon tűz ütött ki, és olyan nagy forgalmi dugók keletkeztek, hogy még motorkerékpárok sem tudtak átkelni rajtuk.
  
  Moore csak egy pillanatra elernyedt arccal meredt, mielőtt parancsot kiabálni kezdett. Hayden igyekezett megőrizni erős nézőpontját, és érezte, hogy Mano válla megérinti a sajátját.
  
  Tovább fogunk lépni.
  
  A műveleti központban folytatódtak a műveletek, a segélyszolgálatokat kiküldték, a rendfenntartó szerveket pedig a leginkább sújtott területekre irányították át. A tűzoltóság és a sapperek minden határon túl részt vettek. Moore elrendelte, hogy az utcákon járőrözzenek helikopterekkel. Amikor egy újabb kis eszköz landolt a Macy'snél, Hayden nem bírta tovább nézni.
  
  Elfordult, és minden tapasztalata során keresett valami nyomot, hogy mit tegyen, emlékezett Hawaiira és Washington D.C.-re az elmúlt években, koncentrált... de aztán egy szörnyű hang, egy rettenetes, elhúzódó zaj ismét ráirányította a figyelmét a képernyők.
  
  "Nem!"
  
  
  HUSZONHARMADIK FEJEZET
  
  
  Hayden áttört a körülötte lévő embereken, és kirohant a szobából. Szinte dühében morogva ereszkedett le a lépcsőn, és kemény hús- és csontcsomókká ökölbe szorította a kezét. Kinimaka figyelmeztetést kiáltott, de Hayden figyelmen kívül hagyta. Megtenné ezt, és a világ egy jobb, biztonságosabb hely lenne.
  
  A telek alatt húzódó folyosón haladva végül elérte Ramszesz celláját. A szemétláda még mindig nevetett, a hang nem volt más, mint egy szörnyeteg szörnyű morgása. Valahogy tudta, mi történik. Az előzetes tervezés nyilvánvaló volt, de az emberi jólét iránti teljes megvetést nem tudta könnyen kezelni.
  
  Hayden kinyitotta a szobája ajtaját. Az őr felugrott, majd a parancsára kifelé lőtt. Hayden egyenesen a vasrácsokhoz sétált.
  
  "Mondd el, mi folyik itt. Mondd meg most, és gyengéd leszek veled."
  
  Ramszesz nevetett. "Mi történik?" Amerikai akcentust hamisított. "A lényeg az, hogy titeket, embereket, térdre kényszerítenek. És te ott maradsz - hajolt le a nagydarab férfi, hogy több milliméteres távolságból egyenesen Hayden szemébe nézzen. - Kilógó nyelvvel. Mindent megtesz, amit mondok."
  
  Hayden kinyitotta a cellaajtót. Ramszesz egy pillanatot sem vesztegetve nekirontott, és megpróbálta a padlóra dobni. A férfi kezeit megbilincselték, de ez nem akadályozta meg abban, hogy kihasználja hatalmas tömegét. Hayden ügyesen kitért, és fejjel előre az egyik függőleges vasrúdba gurította, a nyaka pedig visszapattant az ütközéstől. Ezután erősen megütötte a veséjét és a gerincét, amitől a férfi összerezzent és felnyögött.
  
  Nincs több őrült nevetés.
  
  Hayden bokszzsákként használta, körbejárta a testét, és különböző területeket ütött. Amikor Ramszesz felüvöltött és megfordult, megszámolta az első három ütést - vérző orr, zúzódásos állkapocs és torok. Ramszesz fuldokolni kezdett. Hayden nem adta fel, még akkor sem, amikor Kinimaka odament hozzá, és felszólította, hogy legyen óvatosabb.
  
  - Hagyd abba a kibaszott bégetést, Mano - vágta rá Hayden. - Emberek halnak meg odakint.
  
  Ramszesz nevetni próbált, de a gége fájdalma megállította. Hayden ezt egy gyors nyuszirúgással követte. - Most nevess.
  
  Kinimaka magával rántotta. Hayden feléje fordult, de ekkor egy sérültnek tűnő Ramszesz nekirontott mindkettőjüknek. Nagy termetű ember volt, még Kinimakinál is magasabb, az izomtömegük nagyjából megegyezett, de a hawaii egy fontos területen felülmúlta a terroristát.
  
  Harci tapasztalat.
  
  Ramszesz összeütközött Kinimakával, majd hevesen felpattant, és visszatántorgott a cellájába. - Mi a fenéből vagy? - motyogta.
  
  - Az anyag erősebb, mint te - mondta Kinimaka, és megdörzsölte az ütközési területet.
  
  - Tudni akarjuk, mi történik ezután - makacskodott Hayden, és követte Ramszest a cellájába. "Tudni akarunk az atombombáról. Hol van? Ki irányítja? Mi a parancsuk? És, az isten szerelmére, mik a valódi szándékaid?
  
  Ramszesz küzdött, hogy egyenesen maradjon, nyilvánvalóan nem akart térdre esni. A feszültség minden ínben érezhető volt. Amikor azonban végre felállt, lehajtotta a fejét. Hayden ugyanolyan óvatos maradt, mint egy sebesült kígyóval.
  
  "Nem tehetsz semmit. Kérdezze meg az emberét, Price-t. Ezt már tudja. Ő mindent tud. New York égni fog, hölgyem, és az én népem a parázsló hamu közt táncolja majd győzelmi dzsigünket.
  
  Ár? Hayden minden fordulatnál árulást látott. Valaki hazudott, és ettől még jobban felforrt a dühe. Nem engedve a férfi ajkáról kicsepegő méregnek, kezét nyújtotta Manónak.
  
  - Menj, hozz nekem egy kábítópisztolyt.
  
  - Hayden...
  
  "Csak csináld!" Megfordult, és minden pórusból düh áradt ki. - Hozz egy kábítópisztolyt, és menj ki a picsába.
  
  Múltjában Hayden tönkretette azokat a kapcsolatokat, amelyekben túl gyengének tartotta partnerét. Főleg azt, amelyet Ben Blake-kel osztott meg, aki alig néhány hónappal később meghalt a Vérkirály embereitől. Ben, úgy gondolta, túl fiatal, tapasztalatlan, kissé éretlen, de még Kinimakával is kezdi módosítani a nézőpontját. Gyengének, hiányosnak látta, és határozottan újjá kell építeni.
  
  - Ne harcolj velem, Mano. Csak csináld".
  
  Suttogás, de tökéletesen elérte a hawaii fülét. A nagydarab férfi elfutott, elrejtette előle az arcát és az érzelmeit. Hayden visszafordította a tekintetét Ramszeszre.
  
  - Most már olyan vagy, mint én - mondta. - Szereztem még egy diákot.
  
  "Gondolod?" Hayden a másik hasába vágta a térdét, majd a könyöke kíméletlenül a tarkójába csapódott. - Egy diák kiverné a szart?
  
  "Ha szabadok lennének a kezeim..."
  
  "Igazán?" Hayden vak volt a dühtől. - Lássuk, mit tehetsz, jó?
  
  Ahogy Ramszesz bilincseiért nyúlt, Kinimaka visszatért, ökölbe szorított szivar alakú kábítópisztolyt szorongatott. Megértette a szándékát, és visszavonult.
  
  "Mit?" - Sikított.
  
  - Azt csinálod, amit tenned kell.
  
  Hayden megátkozta a férfit, majd még hangosabban Ramses arcába szitkozódott, és nagyon csalódott volt, amiért nem tudja megtörni.
  
  Halk, nyugodt hang hasította át dühét: De talán mégis adott egy támpontot.
  
  Lehet.
  
  Hayden addig lökte Ramszest, amíg az fel nem esett a fekhelyére, és egy új ötlet támadt a fejében. Igen, talán van rá mód. Kinimakára nézett, kiment a cellából, bezárta, majd a külső ajtó felé indult.
  
  - Történt valami új az emeleten?
  
  "Több szemétbomba, de most kevesebb belőlük. Egy másik motoros, de elkapták."
  
  Hayden gondolatmenete világosabbá vált. Kiment a folyosóra, majd egy másik ajtóhoz lépett. Megállás nélkül átnyomult a tömegen, biztos volt benne, hogy Robert Price hallotta volna Ramszesz cellájából kiszűrődő zajt. A tekintete elárulta neki, hogy ez így van.
  
  - Nem tudok semmit - dühöngött. "Kérem, higgyen nekem. Ha azt mondta neked, hogy tudok valamit, bármit egy atombombáról, akkor hazudik."
  
  Hayden a sokkoló fegyveréért nyúlt. "Kinek higgyünk? Egy őrült terrorista vagy egy hazaáruló politikus. Sőt, lássuk, mit mond nekünk a taser."
  
  "Nem!" Price mindkét kezét felemelte.
  
  Hayden célba vette. - Lehet, hogy nem tudod, mi folyik New Yorkban, Robert, ezért mindent elmondok neked. Csak egyszer. A terrorista sejtek irányítják a nukleáris fegyvereket, amelyekről úgy gondoljuk, hogy bármelyik pillanatban képesek felrobbantani. Most az őrült Pythian azt hiszi, hogy valójában ő irányítja a helyzetet. Kisebb robbanások történnek egész Manhattanben. Bombákat helyeztek el a központi pályaudvaron. És Robert, ez még nem a vége.
  
  Az ex-államtitkár tátott szájjal tátogta, egy szót sem tudott kinyögni. Újonnan felfedezett világosságában Hayden szinte meg volt győződve arról, hogy igazat mond. De ez az egyetlen kétségfoszlány megmaradt, és állandóan gyötörte, mint egy kisgyereket.
  
  Ez az ember sikeres politikus volt.
  
  Elsütött egy sokkoló fegyvert. Oldalra lőtt, egy centivel eltévesztette a férfit. Price remegni kezdett a csizmájában.
  
  "A következő ütés övön aluli lesz" - ígérte Hayden.
  
  Aztán, amikor Price elkönnyezett, amikor Mano felmordult, és eszébe jutott Ramszesz démoni nevetése, amikor arra a sok borzalomra gondolt, ami most Manhattanben volt, és a kollégáira a sűrűjében, a Jeopardy szívében, Hayden Jay, aki összetört.
  
  Nem több. Egy percig sem tűröm ezt.
  
  Megragadta Price-t, és nekidobta a falnak, az ütés hatására térdre esett. Kinimaka felvette, kérdő pillantást vetett rá.
  
  - Csak takarodj az utamból.
  
  Ismét bedobta Price-t, ezúttal a külső ajtón. Visszaugrott, nyöszörögve, elesett, majd a nő ismét megragadta, és a folyosóra vezette Ramszesz cellája felé. Amikor Price meglátta a terroristát a cellájába zárva, nyöszörögni kezdett. Hayden előretolta.
  
  - Kérem, kérem, ezt nem teheti meg.
  
  - Valójában - mondta Kinimaka. - Ez az, amit megtehetünk.
  
  "Nooo!"
  
  Hayden rádobta Price-t a rácsokra, és kinyitotta a cellát. Ramszesz nem mozdult, továbbra is az ágyán ült, és csukott szemhéja alól nézte, mi történik. Kinimaka elővette Glockját, és mindkét férfit megcélozta, miközben Hayden kibogozta a kötelékeiket.
  
  - Egy esély - mondta. "Egy börtöncella. Két férfi. Aki először felhív chatelni, jobban érzi magát. Te megérted?"
  
  Az ár úgy vacogott, mint egy félig megevett borjú. Ramszesz még mindig nem mozdult. Hayden számára a látványa nyugtalanító volt. A hirtelen változás abszurd volt. Elment, és bezárta a cellát, így a két férfi együtt maradt, miközben csörögni kezdett a telefonja, és megszólalt Moore ügynök hangja.
  
  - Gyere ide, Jay. Ezt látnod kell."
  
  "Mi ez?" Rohant Kinimakával, kikergetve az árnyékukat a cellatömbökből, és hátráltak fel a lépcsőn.
  
  - Még több bombát - mondta szomorúan. "Mindenkit elküldtem, hogy takarítsák el a rendetlenséget. És ez az utolsó követelmény nem az, amire számítottunk. Ó, és az ön emberének, Dahlnak van előnye a négyes cellában. Jelenleg is üldözi."
  
  - Menjünk az útra! Hayden az állomás épületéhez rohant.
  
  
  HUSZONNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Dahl az utasülésre vetette magát, és megengedte Smithnek, hogy vezessen; Kenzie, Lauren és Yorgi visszaültek a hátsó ülésre. Még amikor visszaértek az állomásra, hírek érkeztek arról, hogy Drake megtámadta a Grand Central Stationt, de nem hallott többet. Moore éppen most kapott egy újabb tippet egy informátortól - egy negyedik terroristasejt működött a Central Park melletti luxuslakásban, és most, hogy Dahl belegondolt, magától értetődik, hogy e sejtek egy részét másképpen finanszírozták, mint a többit - segített nekik beleolvadni a tömegbe - de Dahl azon töprengett, hogyan létezhet egy csomó ember olyan könnyen egy bizonyos társadalomban anélkül, hogy emlékezne agymosó indoktrinációira. Az agymosás különleges művészet volt, és kételkedett abban, hogy a tipikus terrorista úrrá lett volna rajta.
  
  Ne légy ilyen naiv.
  
  Moore ügynökei többet kockáztattak, mint a leleplezést, hogy megszerezzék ezeket a nyomokat. Ennek a napnak a visszhangja végtelenül visszhangzik majd, és remélte, hogy a Haza tudja, hogyan fog eldőlni az egész. Ha egy titkosügynök ma megégett, a baja csak most kezdődött.
  
  A kereszteződéseket mindig uraló közlekedési rendőrök mindent megtesznek a forgalom szűrésére, óriási és valószínűleg megoldhatatlan problémákkal szembesülve, de a tudatos mentőjárműveknek elsőbbséget kellett volna adni. Dahl több kis kilátót látott - szinte mini cseresznyeszedőkhöz hasonló -, ahol a rendőrök egy magasabb nézőpontból irányították kollégáikat, és köszönésképpen bólintott, amikor átengedték őket.
  
  Dahl ellenőrizte az autó GPS-ét. - Nyolc perc - mondta. "Készen állunk?"
  
  "Készen" - tért vissza az egész csapat.
  
  - Lauren, Yorgi, ezúttal maradj az autónál. Nem kockáztathatunk többé."
  
  - Jövök - mondta Lauren. "Segítségre van szükséged."
  
  Dahl száműzte az alagsorról és a különleges erők vezetőjének haláláról készült képeket. "Nem kockáztathatunk felesleges életeket. Lauren, Yorgi, neked megvan a saját értéked különböző területeken. Csak figyeld a megjelenést. Ott is szemre van szükségünk."
  
  - Szükséged lehet a képességeimre - mondta Yorgi.
  
  - Kétlem, hogy az erkélyeken fogunk ugrálni, Yorgi. Vagy lefolyócsövek használatával. Csak... - sóhajtott. - Kérem, tegye meg, amit kérek, és nézze meg a véres megjelenést. Ne kényszeríts arra, hogy ezt megrendeléssé változtassam."
  
  Kínos csend támadt. A csapat minden tagja teljesen másként érzékelte az előző támadás eseményeit, de mivel mindez alig fél órája történt, a legtöbb még mindig sokkos állapotban volt. A megfigyelések végtelenek voltak - milyen közel álltak a robbanáshoz. Hogyan áldozta fel magát egy ember olyan önzetlenül, hogy megmentse az életüket. Milyen olcsón kezelték ezek a terroristák az élet minden formáját.
  
  Dahl úgy találta, hogy gondolatai visszatértek ahhoz a régi fűrészhez - hogyan tud egy felnőtt ilyen gyűlölködő vonásokat csepegtetni egy fiatalabb gyerekbe? A legártatlanabb elme? Hogyan hihetné el egy felnőtt, felelősségteljes ember, hogy helyes volt ilyen törékeny elméket elvetemíteni, örökre megváltoztatni egy ígéretes életet? Helyettesíteni... mi?... gyűlölettel, rugalmatlansággal, fanatizmussal.
  
  Bárhogyan is nézzük, akármilyen nézeteink is legyenek a vallásról, gondolta Dahl, az ördög valóban köztünk jár.
  
  Smith benyomta a féket, amikor egy sokemeletes épülethez közeledtek. Másodpercekbe telt, mire felkészültek és kiszálltak a kocsiból, így mindannyian védtelenül maradtak a járdán. Dahl kényelmetlenül érezte magát, amikor tudta, hogy a negyedik cella szinte biztosan bent van, és mennyire kompetensnek tűntek. Tekintete Laurenre és Yorgira esett.
  
  "Mi a fenét csinálsz? Szállj vissza a kocsiba."
  
  Odamentek az ajtónállóhoz, felmutatták az igazolványukat, és a negyedik emeleten lévő két lakásról kérdeztek. Mindketten egy fiatal párhoz tartoztak, akik megtartották magukat, és mindig udvariasak voltak. Az ajtónálló még soha nem is látta a két házaspárt együtt, de igen, az egyik lakásba rendszeres látogatók érkeztek. Azt hitte, ez valami társasági este, de akkor nem fizették meg, mert túl kíváncsi volt.
  
  Dahl finoman félrelökte, és a lépcső felé indult. Az ajtónálló megkérdezte, kell-e kulcs.
  
  Dahl lágyan elmosolyodott. - Arra nem lesz szükség.
  
  Négy emeletet könnyedén leküzdöttek, majd a három katona óvatosan végigsétált a folyosón. Amikor Dal látta, hogy a megfelelő lakásszám megjelenik, a mobiltelefonja rezegni kezdett.
  
  "Mit?" Smith és Kenzi a perifériájukat fedezve vártak.
  
  Moore fáradt hangja megtöltötte Dahl fejét. "Az információ hamis. Egyes informátorok rossz embereket állítanak be, hogy bosszút álljanak. Elnézést, most tudtam meg."
  
  - Hazugság - fújta ki Dahl. "Tréfálsz velem? Ott álltunk a kibaszott ajtójuk előtt a HK-kkal."
  
  "Akkor menj el. Az adatközlő szereti az egyik nőt. Nem számít, menj vissza az útra, Dal. A következő információk nagyon forróak."
  
  A svéd szitkozódva hívta vissza csapatát, elrejtette fegyvereiket, majd elsietett a meglepett portás mellett. Dahl arra gondolt, hogy felkéri az ajtónállót, hogy végezzen csendes evakuálást, mielőtt felmennek a negyedik emeletre - tudva, hogy mi történhet ott -, és most azon töprengett, hogyan reagálhattak a lakók, miután megtudták, hogy a borravaló hamis.
  
  Érdekes társadalmi kérdés. Milyen ember panaszkodik amiatt, hogy kidobják az otthonából, miközben a rendőrség terroristák után kutat... ha a keresés hazugságon alapulna?
  
  Dahl vállat vont. Moore még nem volt pontosan a szarlistáján, de a férfi sziklás talajon billegett. - Ez a következő nyom működni fog, igaz? Beszólt a még nyitott sorba.
  
  "Ennek így kell lennie. Ugyanaz a fickó, aki megérintette a harmadik kamerát. Csak menjen a Times Square-re, és gyorsan."
  
  "Fenyegetett a Times Square? Milyen biztonsági erők működnek már?
  
  "Mindegyikük".
  
  - Oké, tíz percünk maradt.
  
  - Legyen öt.
  
  Smith úgy vezetett, mint egy démon, kanyarokat vágott, és a rosszul parkoló autók között préselődött, sőt még kefélt is. Otthagyták az autót az 50. utcán, és nekifutottak a Times Square-ről száguldó tömegnek, az M&M's World vidám boltjainak, a Hershey's Chocolate Worldnek és még a Starbucksnak is az utcasarkon, amelyet most aláásott a fenyegető veszély. Hatalmas, emberméretű hirdetőtáblák világították meg az utcát több ezer színes képpel, amelyek mindegyike verseng a figyelemért, és élő, vibráló csatát vívott. A legénység egy erdőt húzott fel az állványzatból, mivel úgy tűnt, szinte minden üzletben valamiféle felújítás zajlik. Dal megpróbált kitalálni egy módot, hogy Laurent és Yorgit biztonságban tartsa, de az utazás és a menekülés szinte lehetetlenné tette. Akár tetszik, akár nem, most már mind katonák voltak, a csapatot megerősítette jelenlétük.
  
  Előtte a rendőrség kordont húzott a tér körül. A New York-iak hitetlenkedve nézték, és a látogatókat felszólították, hogy térjenek vissza szállodájukba.
  
  - Ez csak elővigyázatosság, asszonyom - hallotta Dahl az egyik egyenruhás rendőrt.
  
  És akkor a világ ismét pokollá fordult. Négy turista, akik Levis és Bubba Gump környékén vásárolgattak, ledobták a hátizsákjukat, turkáltak benne, és automata fegyvereket húztak elő. Dahl bebújt egy utcai kioszk mögé, és lecsatolta a saját fegyverét.
  
  Lövések visszhangoztak a Times Square-en. A betört ablakokat és óriásplakátokat homokkal borították, megsemmisítették, mert a legtöbbjük ma már paraván volt, a legnagyobb a világon, és a kapitalizmus megtestesítője. Habarcs zuhogott a járdára. A maradók és a biztonsági erők fedezékért futottak. Dahl kidugta a fejét, és visszalőtt; lövéseit nem célba vették, hanem hangosan szitkozódtak a terroristák, és saját fedezéküket keresték.
  
  Ezúttal egyenesen hozzád, gondolta Dahl komor elégedettséggel. Nincs remény számodra.
  
  Dahl látta, hogy a ketrec egy parkoló taxi mögé merül, és észrevett egy elhagyott buszt a közelben. Még soha nem járt a Times Square-en, és csak a tévében látta, de egy ilyen, látszólag gyalogosbarát terület ilyen üressége elkeserítő volt. Újabb lövések dördültek, amikor a sejt tagjai kétségtelenül láttak embereket mozogni az üzletekben és irodaházakban. Dahl csendesen kiment az utcára.
  
  A busz mögött és a túlsó járdán más biztonsági erők foglaltak állást. További SWAT-csapatok, fekete öltönyös ügynökök és NYPD zsaruk manővereztek csendes, koreografált ritmusban. Dahl jelt adott nekik, hogy álljanak sorba. Amit itt jelnek adtak ki, azt egyértelműen nem fordították le, mert az őrült svédre a legcsekélyebb figyelmet sem fordította senki.
  
  - Megvárjuk ezeket a három-négybetűs puncikat, vagy megégetjük ezeket az anyákat? Kensi az oldalához dörzsölte.
  
  Dahl elfordult az amerikai ügynököktől. - Nagyon tetszik a színes terminológiád - mondta, miközben a busz árnyékába kúszott. - De gazdaságilag.
  
  "Szóval azt akarod, hogy most itt legyek. Megértem."
  
  "Nem azt mondtam, hogy".
  
  Smith elterült a földön, és az autók alá kémlelt. - Lábakat látok.
  
  - Biztos lehet benne, hogy ezek a terroristák lábai? - kérdezte Dahl.
  
  - Azt hiszem, igen, de az biztos, hogy nem olyan, mintha megjelölték volna.
  
  - Hamarosan itt lesznek - emelte fel Kenzi a puskáját, mintha kard lenne, amire vágyott, és beállt az egyik óriási busz kereke mögé. A csapat vett egy közös levegőt.
  
  Dahl kifelé nézett. - Nagyon hiszem, hogy újra itt az idő.
  
  Kenzi ment először, megkerülte a busz hátulját, és megtámadta a sárga taxit. Géppuskalövés hallatszott, de az ablakokra, buszmegállókra és minden más helyre irányult, ahol a terroristák véleménye szerint védtelen emberek elbújhattak. Dahl köszönetet mondott szerencsés sztárjainak, hogy nem állítottak ki kilátót, tudva, hogy a gyorsaság a szövetségesük a cella megsemmisítésében, amit meg kellett tenni, mielőtt gránátra váltanak, vagy ami még rosszabb. Ő és Kensi megkerülték a taxit, és a négy férfit nézték, akik meglepően gyorsan reagáltak. Ahelyett, hogy meglendítették volna a fegyvereiket, egyszerűen támadtak, Dahlnak és Kenzinek csapódtak, és a földre lökték őket. Holttestek nyúltak át az úton. Dahl elkapta a leereszkedő öklét, és elhárította azt, miközben hallotta, hogy az ökölei erősen az aszfaltba ütköznek. A másodpercmutató azonban lejött, ezúttal a puska felemelt tusával. Dahl nem tudta sem csapdába ejteni, sem félrenézni, ezért visszatért az egyetlen rendelkezésére álló akcióhoz.
  
  Lehajtotta a homlokát, és a koponyájára mérte az ütést.
  
  Feketeség vonaglott a szeme előtt, a fájdalom idegről idegre kavargott, de a svéd nem engedte, hogy mindez megzavarja munkáját. A fegyver eltalált, majd sebezhetően visszavonult. Dahl megragadta, és az őt tartó férfi felé rántotta. Vér folyt végig az arcán mindkét oldalán. A férfi ismét felemelte az öklét, ezúttal kicsit félénkebben, Dahl pedig saját öklével elkapta, és szorítani kezdte.
  
  Lényének minden rostja, minden ízületének minden ere megfeszült.
  
  A csontok úgy törtek, mint az ágak. A terrorista sikoltozott, és megpróbálta elhúzni a kezét, de Dahl hallani sem akart róla. Le kellett tiltaniuk ezt a kamerát. Gyors. Még erősebben szorította, és meggyőződött róla, hogy a férfi figyelmét teljesen elnyeli az öklében érzett elsöprő fájdalom, és elővette Glockját.
  
  Az egyiket megölték.
  
  A fegyver három golyót sütött ki, mire a terrorista szeme felcsillant. Dahl félrelökte, majd felemelkedett, mint egy bosszúálló angyal, koponyájából ömlött a vér, és az elszántság rontotta a vonásait.
  
  Kenzi egy nagydarab férfival küzdött, fegyvereik a testük közé szorultak, az arcuk pedig majdnem összetört. Smith a harmadiknál lejött, térdre kényszerítve a fiút, miközben szinte tökéletes, pontos dühvel ütött. A végső terrorista legyőzte Laurent, a földre lökte őt, és megpróbált célba venni, amikor Yorgi a hordó elé vetette magát.
  
  Dahlnek elakadt a lélegzete.
  
  A fegyver elsült. Yorgi összeesett a páncéljával. Dahl ekkor látta, hogy a helyzet egy kicsit más, mint amikor először olvasta. Yorgi nem ugrott atletikusan a golyó elé, egész testével döngölte a terrorista lövő kezét.
  
  Más, de mégis hatékony.
  
  Dahl az orosz segítségére sietett, bal karja alá találta a fegyverest, és felemelte a lábát a földről. A svéd lendületet és sebességet épített, megfeszítette izmait, nemtetszésből fakadó hevességgel viselte terhét. Három láb, majd hat, és a terroristát gyorsan hátravetette, ahogy végül a Hard Rock Cafe menütáblájába csapta a fejét é. A műanyag megrepedt, átitatódott a vérben, miközben Dahl őrült késztetése megrepedt ellenfele koponyáján, és elszakította a húsát. Lehet, hogy Kinimakának nem tetszett, de a svéd az amerikai ikont használta a terrorista hatástalanítására.
  
  Karma.
  
  Dahl ismét megpördült, most már a füléből és az állából csöpögött a vér. Kenzi és ellenfele továbbra is halálos harcban volt, de Smith-nek néhány dobással sikerült felzárkóznia közte és a katona között. Az utolsó kanyarban nehezen lendítette meg a fegyverét, szerencséje volt, és az éles vége egyenesen Smith felé mutatott.
  
  Dahl üvöltött, előrerohant, de a lövéssel nem tudott mit kezdeni. A terrorista egy szempillantás alatt lőtt, a támadó Smith pedig golyót kapott, ami megállította a nyomában, és térdre kényszerítette.
  
  Közelítem a homlokát a következő lövés vonalához.
  
  A terrorista meghúzta a ravaszt, de abban a pillanatban megjelent Dahl - egy forrongó, mozgó hegy -, és a terroristát maga és a fal közé szorította. Csontok törtek össze, csiszolódtak egymáshoz, kiömlött a vér, és a puska üvöltve oldalra repült. Amikor a megdöbbent Dahl Smith felé sétált, látta és hallotta, hogy a feldühödött katona hangosan káromkodik.
  
  Akkor jól van.
  
  A kevlár mellény megmentette Smitht még mindig közelről lőtték le, és majdnem belehalt volna a zúzódásba, de az új élcsapat páncélzatuk enyhítette az ütést. Dahl megtörölte az arcát, és most vette észre a különleges erők közeledését.
  
  Kensi így és úgy küzdött ellenfelével, a nagyobbik férfi küzdött, hogy megfeleljen agilitynek és a tényleges izomzatnak. Dahl halvány mosollyal az arcán hátralépett.
  
  Az egyik különleges alakulat felfutott. - Segítségre van szüksége?
  
  - Nem, csak hülyéskedik. Hagyja békén".
  
  Kensi a szeme sarkából elkapta a szóváltást, és csikorgatta már összeszorított fogait. Nyilvánvaló volt, hogy a kettő egyenrangú, de a svéd próbára tette, felmérte a csapat, sőt önmaga iránti elkötelezettségét. Méltó volt?
  
  Megragadta a fegyvert, majd elengedte, miközben ellenfele hátrarántott, aminek következtében a férfi elvesztette az egyensúlyát, térddel a bordákhoz, könyökével az orrához ért. Következő ütése egy csuklóra vágott volt, amit egy villámgyors megfogás követett. Miközben a férfi küszködött és felnyögött, keményen hátrahajlította a csuklóját, kattanást hallott, és látta, hogy a fegyver a padlóra esik. Még mindig küszködött, kihúzta a kést, és a mellkasába szúrta. Kensi benyomta az egészet, érezte, ahogy a penge átvágja a húst a bordái fölött, és megpördült, magával húzva. A kés egy második ütésre visszamozdult, de ezúttal készen állt. Megragadta az eltávolított karját, megpördült alatta, és a férfi háta mögé csavarta. Könyörtelenül addig nyomta, amíg ő is összetört, és tehetetlenné hagyta a terroristát. Gyorsan kitépett két gránátot az övéből, majd az egyiket a nadrágja elejébe bedugta a boxerébe.
  
  Dahl figyelte, hogy a sikoly elszakítja a torkát. "Nooo!"
  
  Kenzi ujjai elengedték a csatárt.
  
  - Mi nem csináljuk, te...
  
  - Most mit fogsz csinálni - suttogta Kenzi nagyon közel - törött karral és mindennel? Nem bántasz most senkit, te idióta?
  
  Dahl nem tudta, hogy kapaszkodjon-e vagy kitérjen, fuss vagy fejest ugorjon, megragadja Kenzit vagy ugorjon fedezékért. A végén teltek a másodpercek, és Smith különösen rövid biztosítékán kívül semmi sem robbant fel.
  
  "Tréfálsz velem?" - üvöltötte. "Mi a fene-"
  
  "Hamis" - dobta Kenzi a csatárt Dahl vérző fejére. "Azt hittem, azok a tökéletes sasszemek észreveszik a problémát."
  
  - Nem én tettem. A svéd megkönnyebbülten sóhajtott fel. - A fenébe, Kenz, te egy világszínvonalú kibaszott őrült nő vagy.
  
  "Csak add vissza a katanámat. Ez mindig megnyugtat."
  
  "Ó igen. Fogadok,"
  
  - És ezt mondod, az őrült svéd.
  
  Dahl lehajtotta a fejét. Érintés. De a fenébe is, azt hiszem, megtaláltam a páromat.
  
  Ekkor már a SWAT-csapatok és az összegyűlt ügynökök is köztük voltak, akik a Times Square körüli területeket biztosították. A csapat újra összeállt, és volt néhány perc, hogy levegőhöz jusson.
  
  - Négy cellával lejjebb - mondta Lauren. - Csak egy maradt.
  
  - Úgy gondoljuk - mondta Dahl. "Jobb, ha nem előzed meg magad. És ne feledd, ez az utolsó kamra biztonságban tartja Marsh-t, és valószínűleg irányítja... - Nem mondta ki hangosan az "atombomba" szót. Nem itt. Ez volt Manhattan szíve. Ki tudta, milyen parabolikus mikrofonok lehetnek szétszórva?
  
  - Remek munka, srácok - mondta egyszerűen. - Ennek a pokoli napnak már majdnem vége.
  
  De valójában ez még csak most kezdődött.
  
  
  HUSZONÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Julian Marsh kétségtelenül azt hitte, hogy ő a legboldogabb ember a világon. Közvetlenül előtte feküdt egy töltött, megkötött nukleáris fegyver, elég közel ahhoz, hogy megérintse, hogy kedvére játsszon vele. Balra göndörödött egy isteni, gyönyörű nő, akivel játszhatott is. És persze játszott vele, bár egy bizonyos terület kezdett kicsit fájni a sok figyelemtől. Talán egy kis tejszínhab...
  
  De folytatva korábbi és legfontosabb gondolatmenetét - egy passzív terroristasejt ült az ablak mellett, és ismét kénye-kedve szerint játszott vele. Aztán ott volt az amerikai kormány, aki a farkát kergette az egész városban, ijedten és vakon futva játszani...
  
  - Julian? Zoe csak egy hajszálnyira lélegzett a bal fülétől. - Akarod, hogy ismét délre menjek?
  
  - Persze, de ne lélegezze be a szemét, mint legutóbb. Hagyj neki egy kis szünetet, jó?
  
  "Ó, persze".
  
  March hagyta, hogy szórakozzon, majd átgondolta, mi fog történni ezután. Már délelőtt volt, és közeledtek a határidők. Majdnem eljött az idő, amikor ki kellett bontania egy újabb eldobható mobiltelefont, és sürgős követelésekkel hazáját kellett felhívnia. Persze tudta, hogy nem lesz igazi "bújócska", legalábbis ötszázmilliós cserével nem, de az elv ugyanaz, és hasonló módon is kivitelezhető. Március hálát adott a bűn és a gonoszság isteneinek. Ezekkel a srácokkal az Ön oldalán mit ne lehetne elérni?
  
  Mint minden jó álomnak, ennek is vége szakad, de Marsh úgy döntött, hogy élvezni fogja, amíg tart.
  
  Megveregette Zoey fejét, majd felállt, leoldotta az egyik cipőfűzőjét, és az ablakhoz lépett. Kétféle elmével gyakran két különböző nézőpont volt, de Marsh mindkét személyisége hű volt a forgatókönyvhöz. Hogyan veszíthetett bármelyikük? Kikapta Zoe egyik óvszerét, és most megpróbálta a kezére csúsztatni. Végül feladta, és két ujjal beéri. A pokolba, ez még mindig kielégítette a belső furcsaságát.
  
  Miközben Marsh azon töprengett, mit kezdjen a tartalék zsinórral, a cellavezető felállt, és üres mosollyal bámult rá. Ez egy aligátor volt, vagy ahogy Marsh magánnéven nevezte - Alligator -, és bár csendes volt és nyilvánvalóan lassú, valódi veszélyérzet volt benne. Marsh felvetette, hogy valószínűleg ő volt az egyik mellényt viselő. Zálog. Ugyanaz a fogyóeszköz, mint az elhúzódó vizelés. Marsh hangosan felnevetett, és a megfelelő pillanatban megszakította a szemkontaktust az Alligátorral.
  
  Zoe a nyomába eredt, és kinézett az ablakon.
  
  - Nincs semmi látnivaló - mondta Marsh. - Hogy ne szeresd az emberiség tetűit tanulmányozni.
  
  - Ó, néha viccesek tudnak lenni.
  
  March körülnézett a kalapja után, amelyet szívesen hordott ferdén. Természetesen eltűnt, talán még azelőtt, hogy New Yorkba került volna. A múlt hét homályosan telt el számára. Az aligátor odalépett, és udvariasan megkérdezte, kell-e valami.
  
  "Most nem. De hamarosan felhívom őket, és megadom a részleteket a pénz átutalásához."
  
  - Meg fogod csinálni?
  
  "Igen. Nem én adtam meg az embereknek az utat?" A kérdés költői volt.
  
  - Ó, ez a szar. Légycsapónak használtam."
  
  Lehet, hogy Marsh különc volt, őrült, és a vérszomj vezérelte, de kisebbik része okos, számító és teljesen elkötelezett volt. Ezért élte túl olyan jól, mint a mexikói alagutakban. Egy pillanat múlva rájött, hogy rosszul mérte fel az aligátort és a helyzetet. Itt nem ő volt a fő, hanem ők.
  
  És egy pillanattal késő volt.
  
  Marsh megtámadta Alligátort, pontosan tudta, hol hagyta a fegyvert, a kést és a használaton kívüli sokkoló fegyvert. A sikerre számítva meglepődött, amikor Gator blokkolta az ütéseket, és visszaadott egyet a sajátjából. March nyugodtan vette a dolgot, figyelmen kívül hagyva a fájdalmat, és újra próbálkozott. Tudta, hogy Zoey őt bámulja, és azon tűnődött, miért nem sietett a lusta kurva a segítségére.
  
  Az aligátor ismét könnyedén hárította ütését. Aztán Marsh zajt hallott maga mögött - egy lakásajtó kinyíló hangját. Hátraugrott, meglepődött, amikor az aligátor megengedte, és megfordult.
  
  A döbbenet zihálása szökött ki a torkából.
  
  Nyolc férfi lépett be a lakásba, valamennyien feketébe öltöztek, mindegyikük táskát cipelt, és olyan dühösnek tűntek, mint a rókák a tyúkólban. Marsh bámult, majd Gator felé fordult, szemei még most sem hitték el egészen, amit látnak.
  
  "Mi történik?"
  
  "Mit? Gondoltad volna, hogy mindannyian csendben ülünk, miközben szabott öltönyös gazdagok finanszírozzák a háborúikat? Nos, van egy hírem a számodra, nagy ember. Már nem várunk rád. Mi magunk finanszírozzuk."
  
  March megtántorodott a kettős ütéstől. Ahogy hanyatt esett, megragadta Zoét, és arra számított, hogy feltartja, és amikor nem, mindketten a padlóra estek. Az egész sokk hatására a teste túlpörgött, verejtékmirigyei és idegvégződései túlpörögtek, és idegesítő tikkogás kezdődött az egyik szeme sarkában. Visszavitte a régi rossz időkbe, amikor még fiú volt, és senki sem törődött vele.
  
  Az aligátor körbejárta a lakást, és egy tizenkét fős cellát szervezett. Zoey a lehető legkisebb, gyakorlatilag bútordarab lett, amikor felfedezték a pisztolyokat és más katonai fegyvereket - gránátokat, több RPG-t, a mindig megbízható Kalasnyikovot, könnygázt, villanódobokat és különféle acélvégű kézi rakétákat. . Ez kissé nyugtalanító volt.
  
  March megköszörülte a torkát, még mindig ragaszkodott a méltóság és az önzés utolsó maradványaihoz, amelyek biztosították, hogy ő legyen a Sátán legnagyobb szarvú kecskéje ebben a szobában.
  
  - Nézd - mondta. - Vegye le a piszkos kezét az atombombámról. Tudod egyáltalán, mi ez, fiú? Aligátor. Aligátor! Be kell tartanunk a határidőt."
  
  Az ötödik cella vezetője végül félredobta a laptopot, és odalépett Marshhoz. Most, támogatás és kesztyű nélkül, az Alligátor más ember volt. - Azt hiszed, tartozom neked valamivel? Az utolsó szó sikítás volt. "Tiszta a kezem! Klassz a csizmám! De hamarosan vér és hamu borítja őket!
  
  March gyorsan pislogott. "Mi a fenéről beszélsz?"
  
  "Nem lesz fizetés. Nem maradt pénz! A nagy, tisztelt és egyetlen Ramszesznek dolgozom, és Bombakészítőnek hívnak. De ma én leszek a kezdeményező. Életet adok neki!"
  
  March várta az elkerülhetetlen sikítást a végén, de ezúttal nem volt. Aligátor nyilvánvalóan a fejébe engedte a hatalmat, és Marsh még mindig nem értette, hogy ezek az emberek miért kezelték a bombáját. "Srácok, ez az én atombombám. Megvettem és elhoztam neked. Jó fizetést várunk. Most pedig legyetek jó fiúk, és tegyétek le az atombombát az asztalra."
  
  Marsh csak akkor kezdte igazán megérteni, hogy itt valami szörnyen elromlott, amikor aligátor megütötte elég erősen, hogy vért szívjon. Eszébe jutott, hogy minden korábbi cselekedete idáig vezette életében, minden jó és rossz, minden jó és rossz szó és megjegyzés. Minden tapasztalatának összessége egyenesen ebbe a szobába juttatta ekkor.
  
  - Mit fogsz csinálni ezzel a bombával? A rémület lehalkította és megvastagította a hangját, mintha egy reszelőn préselnék át, mint a sajtot.
  
  - Felrobbantjuk az atombombádat, amint hallunk a nagy Ramszesztől.
  
  March lélegzetvétel nélkül beszívta a levegőt. - De milliókat fog megölni.
  
  - És így kezdődik a háborúnk.
  
  - A pénzről volt szó - mondta Marsh. "Fizetés. Egy kis móka. A United Donkeys of America a farkát kergeti. A finanszírozásról volt szó, nem a tömeggyilkosságról."
  
  - Te... megöltél! Az aligátor fanatikus tirádája egy fokkal feljebb fajult.
  
  - Hát igen, de nem annyira.
  
  Az aligátor addig rúgta, amíg mozdulatlan labdává tekeredt; fáj a bordám, a tüdőm, a gerincem és a lábam. "Csak Ramszesztől várjuk a híreket. Most pedig adja át nekem a telefont.
  
  
  HUSZONHATODIK FEJEZET
  
  
  A Grand Central Terminal belsejében Marsh kirakós játékának utolsó darabjai elkezdtek sorakozni. Drake korábban nem vette észre, de ez mind része volt valakinek a főtervének, valakinek, akiről azt hitte, hogy már hatástalanította. Az ellenség, akire nem számítottak, az idő volt - és az, hogy milyen gyorsan telt el, összezavarta a gondolkodásukat.
  
  Mivel a körzetet biztonságosnak nyilvánították, és többnyire rendőrök lakták, Drake és csapata lehetőséget kapott a negyedik követelés alapos vizsgálatára, amelyet végül egy kávézóasztal aljára ragasztottak rá. Nagy betűkkel írt számsor, nem lehetett rájönni, mi lehet az, hacsak nem sikerült hunyorogva a címre, amelyet általában a rendelkezésre álló legkisebb betűtípussal írtak.
  
  Nukleáris aktiváló kódok.
  
  Drake hitetlenkedve összehúzta a szemét, újra elvesztette az egyensúlyát, majd Aliciára pislogott. "Igazán? Miért küldte ezt nekünk?"
  
  "Azt hiszem, ez a játék képessége. Élvezi, Drake. Másrészt lehet, hogy hamisak."
  
  - Vagy gyorsulási kódokat - tette hozzá May.
  
  "Vagy akár olyan kódok is - titkolta tovább a témát -, amelyek felhasználhatók egy másik típusú rejtett fegyver kilövésére."
  
  Drake egy pillanatig a franciára nézett, és azon töprengett, honnan vannak ilyen elvetemült gondolatai, mielőtt felhívta Moore-t. "Új követelményünk van" - mondta. "Kivéve, hogy úgy tűnik, hogy helyette nukleáris fegyverek deaktiválási kódjairól van szó."
  
  "Miért?" Moore megdöbbent. "Mit? Ennek semmi értelme. Ezt mondta neked?"
  
  Drake rájött, milyen nevetségesen hangzik az egész. - Most küldöm. Hagyja, hogy az űrruhák megoldják az egészet.
  
  "Bírság. Kellő gondossággal járunk el velük."
  
  Miután Drake a zsebébe tette a telefont, Alicia kimosta magát, és hosszan körülnézett. - Szerencsénk van - mondta. "Nincsenek áldozatok. Márciusból pedig semmi hír, késésünk ellenére. Szóval szerinted ez volt az utolsó követelmény?"
  
  "Nem tudom, hogy lehet ez" - mondta May. "Azt mondta nekünk, hogy pénzt akar, de még nem mondta meg, hogy mikor és hol."
  
  - Szóval legalább még egy - mondta Drake. "Talán kettő. Ellenőriznünk kell a fegyvert, és újra meg kell töltenünk. Akárhogy is, mivel ezek a minibombák szerte a városban robbannak, azt hiszem, még messze vagyunk attól, hogy ezt befejezzük."
  
  A kis bombák céljain töprengett. Ne ölj vagy csonkíts. Igen, rémületet ütöttek a társadalom lelkébe, de az atombomba, Julian Marsh és az általuk megsemmisített kamerák fényében nem tudott nem arra gondolni, hogy talán más is van. A másodlagos bombák elvonták a figyelmet és bosszantóak voltak. A legnagyobb problémát az okozta, hogy néhány motorkerékpáros házi készítésű tűzijátékbombát dobott le a Wall Streeten.
  
  Alicia észrevett egy kioszkot a túlsó sarokban. - Cukorkeverék - mondta. - Kér valaki egy cukorkát?
  
  - Hozz nekem két Snickert - sóhajtott Drake. - Mert a hatvanöt gramm csak a kilencvenes évekre való.
  
  Alicia megrázta a fejét. - Te és a te átkozott cukorkáid.
  
  "Mi a következő lépés?" Beau közeledett, és a francia néhány nyújtással enyhítette a testét a fájdalomtól.
  
  "Moore-nak fokoznia kell a játékát" - mondta Drake. "Legyél proaktív. Én például nem fogok egész nap Marsh dallamára táncolni.
  
  - Meg van nyújtva - emlékeztette Mai. - A legtöbb ügynöke és zsaruja az utcákon rendõrködik.
  
  - Tudom - lehelte Drake. - Rohadt jól tudom.
  
  Azt is tudta, hogy nincs is jobb támogatás Moore-nak, mint Hayden és Kinimaka, mindketten az elnökhöz intézett beszéddel, mindketten megtapasztalták a legtöbbet, amit a világ rájuk vethet. Ebben a viszonylagos nyugodt pillanatban mérlegelt, átgondolta a problémájukat, majd azon kapta magát, hogy aggódik a másik csapatért - Dahl csapatáért.
  
  Ez az őrült svéd barom valószínűleg egy Marabou bárban harcolt, miközben Alexander Skarsga legmeztelenebb pillanatait nézte.
  
  Drake köszönetet mondott Alicia felé, amikor visszatért, és átadott neki két darab csokoládét. Egy pillanatig a csapat csak állt, gondolkodott, zsibbadt. Próbálok nem gondolni arra, hogy mi történhet ezután. Mögöttük egy kávézó &# 233; úgy állt, mint egy elhagyott régi üzlet, ablakai betörve, asztalai felborultak, ajtói szilánkosak és csuklópántjukon lógtak. A csapatok még most is gondosan átfésülték a területet új eszközök után.
  
  Drake Bo felé fordult. - Találkoztál Marsh-sal, igaz? Elhiszed, hogy ezt a végsőkig látni fogja?"
  
  A francia bonyolult mozdulatot tett. "Hmm, ki tudja? A menet furcsa, egyik pillanatban stabilnak, a másikban őrültnek tűnik. Talán kamu volt az egész. Webb nem bízott benne, de ez nem meglepő. Úgy érzem, ha Webb továbbra is érdeklődne a Pythia-ügy iránt, akkor Marshnak nem lenne szabad úgy tenni, mintha részt veszne az ügyben."
  
  - Nem Marsha miatt kell aggódnunk - szólt közbe Mai izgatottan. "Ez..."
  
  És hirtelen minden értelmet nyert.
  
  Drake ugyanakkor rájött, hogy hívják a nevét. Tekintete úgy találkozott az övével, mint a hőt kereső rakéták, de egy pillanatig nem tudtak mit mondani.
  
  azon gondolkodom. Kiértékelő. Szörnyű végére.
  
  - A fenébe - mondta Drake. - A kezdetektől fogva játszottak velünk.
  
  Alicia figyelte őket. "Általában azt mondanám, hogy 'szerezzen egy szobát', de..."
  
  - Soha nem juthat be ebbe az országba - nyögte Mai. - Nélkülünk nem.
  
  - Most - mondta Drake. - Pontosan ott van, ahol lenni akar.
  
  És akkor megszólalt a telefon.
  
  
  * * *
  
  
  Drake majdnem elejtette a csokit a döbbenettől, annyira elmerült az alternatív gondolatmenetben. Amikor a képernyőre pillantott, és egy ismeretlen számot látott, egymásnak ellentmondó gondolatok pirotechnikai robbanása robbant a feje körül.
  
  Mit is mondjak?
  
  Biztosan Marsh telefonált az új eldobható mobiltelefonjáról. Ellen kell állnia a késztetésnek, hogy elmagyarázza neki, hogy játsszák, és egyszerűen becsapták egy nagy tervben? Azt akarták, hogy a sejtek és a nukleáris fegyverek a lehető leghosszabb ideig semlegesek maradjanak. Mindenkinek adjon még legalább egy órát, hogy utánajárjon mindennek. Most azonban... most megváltozott a játék.
  
  Mit kell tenni?
  
  "Március?" - válaszolta a negyedik csengetés után.
  
  Egy ismeretlen hang szólította meg. "Nooo! Ez Gatorrrr!"
  
  Drake elhúzta a telefont a fülétől, és minden szó végén felemelkedő csikorgás sértette a dobhártyáját.
  
  "Ki ez? Hol van Marsh?
  
  "Azt mondtam: Gatorrrr! A marhaság máris előkerül. Ahol lennie kellene. De van még egy igényem rád, uhhh. Még egy, és akkor vagy felrobban a bomba, vagy nem. Tőled függ!"
  
  - Bassza meg. Drake nehezen tudott a szavakra koncentrálni a véletlenszerű kiabálás miatt. - Egy kicsit meg kell nyugodnod, haver.
  
  "Fuss, nyúl, fuss, fuss, fuss. Menj, keresd meg a rendőrőrsöt a 3. és az 51. szám sarkán, és nézd meg, milyen húsdarabokat hagytunk neked óóóó. Megérted a végső követelményt, amikor odaérsz."
  
  Drake a homlokát ráncolta, és az emlékezetében kutatott. Van valami nagyon ismerős ebben a címben...
  
  De a hang ismét megszakította gondolatmenetét. "Most fuss! Fuss! Nyúl, fuss és ne nézz hátra! Egy perc vagy egy óra múlva fel fog robbanni, rrr! És akkor kezdődik a háborúnk!"
  
  "Marsh csak váltságdíjat akart. A bombára szánt pénz a tiéd."
  
  "Nincs szükségünk a pénzedre, éééé! Ön szerint nincsenek olyan szervezetek - még a saját szervezetei sem -, amelyek segítenének bennünket? Azt hiszi, hogy nincsenek gazdagok, akik segítenek nekünk? Gondolod, hogy nincsenek összeesküvők, akik titokban finanszírozzák ügyünket? Ha ha ha ha ha!"
  
  Drake ki akarta nyúlni az őrült nyakát, de mivel ezt még nem tudta megtenni, a következő legjobb dolgot tette.
  
  A hívás megszakadt.
  
  És végül az agya minden információt feldolgozott. A többiek már tudták. Arcuk fehér volt a félelemtől, testük megfeszült a feszültségtől.
  
  - Ez a mi oldalunk, nem? Drake mondta. - Ahol most Hayden, Kinimaka és Moore vannak.
  
  - És Ramszesz - mondta Mai.
  
  Ha a bomba abban a pillanatban robbant volna fel, a csapat nem tudott volna gyorsabban futni.
  
  
  HUSZONHETEDIK FEJEZET
  
  
  Hayden a monitorokat tanulmányozta. Mivel az állomás nagy része kiürült, és még a Moore-hoz személyesen kirendelt ügynököket is kiküldték az utcára, hogy segítsenek, a helyi belbiztonsági központ annyira leterheltnek érezte magát, hogy összeomlott. A városszerte kibontakozó események pillanatnyilag elsőbbséget élveztek Ramszesz és Price találkozásánál, de Hayden észrevette, hogy nincs kapcsolat közöttük, és azon töprengett, vajon tényleg nincs-e mondanivalójuk. Ramszesz hozzáértő ember volt, aki mindenre meg tudta a választ. Az ár csak egy másik csaló volt, aki dollárt kergetett.
  
  Kinimaka segített működtetni a monitorokat. Hayden végiggondolta, mi történt közöttük korábban, amikor a hawaii azt tanácsolta, hogy ne kérjen információt mindkét férfitól, és most kíváncsi volt a reakciójára.
  
  Igaza volt? Szánalmas volt?
  
  Valami elgondolkodtató később.
  
  Képek villantak fel előtte, mindegyik kicsinyítve több tucat négyzet alakú képernyőn, fekete-fehérben és színesben, sárvédők hajlítói és tüzek, csillogó mentőautók és rémült tömegek. A New York-iak körében a pánik a minimumra csökkent; bár a 9-11-i események még mindig friss horror volt a fejükben, és minden döntést befolyásoltak. Olyan sok ember számára, akiknek volt egy története a 9-11 túlélésről, azoktól kezdve, akik aznap nem mentek el dolgozni, a késésekig vagy az ügyintézőkig, a félelem soha nem hagyta el a gondolatait. A turisták rémülten futottak el, gyakran azért, hogy szembenézzenek a következő váratlan csapással. A rendőrség komolyan megkezdte az utcák eltakarítását, az állandóan ingerlékeny helyiek csekély ellenkezésével.
  
  Hayden megnézte az időt... alig volt 11 óra. Később érezhető volt. A csapat többi tagja azon járt, a gyomra kavargott a félelemtől, hogy ma életüket vesztik. Miért a fenéért csináljuk ezt tovább? Napról napra, hétről hétre? Az esélyek kevésbé kedvezőek minden alkalommal, amikor harcolunk.
  
  És különösen Dahl; Hogy maradt meg ez az ember ennél? Feleséggel és két gyerekkel a férfinak akkora munkabírással kell rendelkeznie, mint a Mount Everest. A katona iránti tisztelete soha nem volt ekkora.
  
  Kinimaka megérintette az egyik monitort. - Rossz lehetett.
  
  Hayden rábámult. - Mi ez... ó, a francba.
  
  Döbbenten figyelte, ahogy Ramszesz akcióba lép, Price felé rohan, és a fejét a földbe csapja. A terrorista herceg ezután a küszködő test fölé állt, és kíméletlenül rugdosni kezdte, minden egyes ütés gyötrelmes kiáltást váltott ki. Hayden ismét habozott, majd látta, hogy egy vértócsa kezd szétterülni a padlón.
  
  "Lemegyek."
  
  "Megyek én is". Kinimaka emelkedni kezdett, de Hayden egy mozdulattal megállította.
  
  "Nem. Itt szükség van rád."
  
  Figyelmen kívül hagyva a tekinteteket, visszarohant a pincébe, intett a folyosón álló két őrnek, és kinyitotta Ramszesz cellájának külső ajtaját. Együtt rohannak be, elővont fegyverrel.
  
  Ramszesz bal lába Price arcának csapódott, és eltörte a csontját.
  
  "Állj meg!" Hayden felsikoltott dühében. - Megölöd őt.
  
  - Nem érdekel - Ramszesz ismét a fegyverét használta, és összetörte Price állkapcsát. "Miért kellene nekem? Arra kényszerítesz, hogy osszon egy cellát ezzel a söpredékkel. Akarod, hogy beszéljünk? Hát így hajtják végre az én vasakaratomat. Talán most megtudod."
  
  Hayden a rácsokhoz rohant, és bedugta a kulcsot a zárba. Ramszesz kitámasztotta magát, majd taposni kezdett Price koponyájára és vállaira, mintha gyenge pontokat keresne, és élvezné a folyamatot. Price abbahagyta a sikoltozást, és csak halkan nyögött.
  
  Hayden szélesre tárta az ajtót, két őr támogatta. Ceremónia nélkül támadott, Ramszesz füle mögé ütötte a pisztolyt, és ellökte Robert Price-tól. Ezután térdre rogyott a nyafogó férfi mellé.
  
  "Élsz?" Biztosan nem akart túlságosan aggódónak tűnni. Az olyan emberek, mint ő, az aggódást gyengeségnek tekintették, amelyet ki lehet használni.
  
  "Ez fáj?" Price bordáihoz szorította magát.
  
  A sikítás azt mondta neki, hogy "igen, megtörtént".
  
  "Oké, oké, ne nyafogj. Fordulj meg, és hadd lássalak."
  
  Price nehezen borult fel, de amikor megtette, Hayden összerándult a véres maszk, a törött fogak és a szakadt ajkak láttán. Látta, hogy a füle vörös, a szeme pedig annyira bedagadt, hogy talán soha többé nem fog működni. Jókívánsága ellenére összerezzent.
  
  "Szarság".
  
  Ramszesz felé tartott. - Haver, meg sem kell kérdeznem, hogy őrült vagy-e, igaz? Csak egy őrült csinálja azt, amit te. Ok? Indíték? Cél? Kétlem, hogy megfordult a fejében."
  
  Felemelte a Glockot, nem igazán készen a tüzelésre. A mellette álló őrök betakarták Ramszeszt, hátha megtámadja.
  
  - Lőj - mondta Ramszesz. "Mentsd meg magad a fájdalommal teli világtól."
  
  "Ha ez lenne az országod, az otthonod, most azonnal megölnél, nem igaz? Véget vetnél mindennek."
  
  "Nem. Mi a mulatság ilyen gyorsan gyilkolni? Először is lerombolnám a méltóságodat azzal, hogy lecsupaszítanálak és megkötözném a végtagjaidat. Akkor egy véletlenszerű módszerrel megtöröm az akaratodat, függetlenül attól, hogy mi látszott helyesnek abban a pillanatban. Akkor kitaláltam volna a módját, hogy megöljelek és visszahozzam, újra és újra, végül megenyhülve, amikor századszor könyörögtél, hogy vessek véget az életednek.
  
  Hayden figyelte, látta az igazságot Ramszesz szemében, és nem tudta megállni, hogy ne remegjen. Itt volt egy ember, aki gondolkodás nélkül felrobbant egy atombombát New Yorkban. Figyelmét annyira lekötötte Ramszesz, valamint őrei, hogy nem reagáltak a hátuk mögül érkező csoszogó léptekre és szaggatott légzésre.
  
  Ramszesz szeme csillogott. Hayden tudta, hogy becsapták őket. Megfordult, de nem elég gyorsan. Price lehet, hogy védelmi miniszter volt, de jeles katonai pályafutása is volt, és most azt élte meg, amire emlékezett belőle. Mindkét kezével belecsapott az őr kinyújtott karjába, amitől pisztolya a padlóhoz csapódott, majd öklével a férfi gyomrába csapott, és félbehajlította. Miközben ezt tette, elesett, fogadva, hogy Hayden és a másik őr nem lő rá, többféleképpen fogadta a pozícióját, és ráesett a fegyverre.
  
  És a hóna alá lőtt, a golyó a döbbent őr szemébe találta. Hayden félretette érzelmeit, és Glockjával Price-ra mutatott, de Ramses úgy rohant rá, mint egy bika a traktoron, testének teljes ereje megbénult, és ledöntötte a lábáról. Ramses és Hayden tántorogva tántorgott át a cellán, így Price-nak lehetősége nyílt a második gárda tiszta találatára.
  
  Ezt kihasználta, a zűrzavart a maga javára fordította. A második őr meghalt az őt megölő golyó visszhangja előtt. Teste Price lábánál érte a földet, és a titkár egyetlen működő szeme figyelte. Hayden kimászott Ramses hatalmas teste alól, továbbra is a kezében tartotta Glockját, vad szemmel, és fegyverrel tartotta Price-t.
  
  "Miért?"
  
  - Örülök, hogy meghalok - mondta Price szomorúan. "Meg akarok halni".
  
  - Hogy segítsek megmenteni ezt a baromságot? A nő küszködve botorkált a padlón.
  
  - Van még egy darabom - motyogta Ramszesz.
  
  Hayden érezte, hogy megremeg alatta a föld, az alagsor falai remegnek, és habarcsfelhőket dobott ki belőle. A ketrec rácsai remegni kezdtek. Átrendezte a kezét és a térdét, megnyugodott, és fel-le, balra és jobbra nézett. Hayden a lámpákat bámulta, miközben azok újra és újra felvillantak.
  
  Most mi? Mi a fene ez...
  
  De ő már tudta.
  
  A helyszínt földi támadás érte.
  
  
  HUSZONNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  Hayden zihált, miközben a falak tovább remegtek. Ramszesz megpróbált felkelni, de a szoba megremegett körülötte. A terrorista térdre rogyott. Price ámulattal figyelte, ahogy a szoba sarka megváltozott, az illesztések elmozdultak és átrendeződnek, a lejtők minden másodpercben eltorzultak. Hayden elkerülte a lehulló habarcsdarabot, amikor a mennyezet egy része beomlott. Drótok és légcsatornák lógtak a tetőről, úgy himbálóztak, mint a sokszínű ingák.
  
  Hayden a cellaajtó felé indult, de Ramses elég okos volt ahhoz, hogy elállja az útját. Beletelt egy pillanatba, mire rájött, hogy még mindig a Glockot tartja, és addigra a mennyezet nagy része beomlott, maguk a rácsok pedig befelé hajoltak, szinte összeomlottak.
  
  - Azt hiszem... túlzásba vitte - mondta Price lélegzetvisszafojtva.
  
  - Ez az egész átkozott hely szétesik - kiáltotta Hayden Ramses arcába.
  
  "Még nem".
  
  A terrorista felállt, és a túlsó fal felé rohant, körülötte habarcsfelhők, beton- és vakolatdarabkák repültek és hullottak. A külső ajtó megereszkedett, majd kitárult. Hayden megragadta a rudat, és felhúzta magát, utolérve az őrültet, Price mögött kapálózott. Emberek voltak a csúcson. Ramszesz csak idáig mehetett.
  
  Hayden ezzel a gondolattal a telefonját kereste, de alig tudott lépést tartani Ramsesszal. Ez az ember gyors, kemény és könyörtelen volt. Feltápászkodott a lépcsőn, félresöpörte az egyik rendőr kihívását, és fejjel előre Haydenre vágta. Elkapta a fickót, megfogta, és Ramszesz ekkor már bepréselte magát a felső ajtón.
  
  Hayden üldözőbe rohant. A felső ajtó tárva-nyitva állt, üvege megrepedt, keretei szilánkosak. Eleinte csak Moore-t látott a monitorszobából, aki felemelkedett a padlóról, és kinyújtotta a kezét, hogy kiegyenesítsen több elvetemült képernyőt. Mások kiszakadtak a kikötőhelyükről, leváltak a falról, és leszálláskor lezuhantak. Kinimaka most felállt, a képernyő leesett a válláról, az üveg és a műanyag beleakadt a hajába. A másik két ügynök a szobában próbálta összeszedni magát.
  
  - Mi ütött bennünket? Moore kirohant a szobából, amikor észrevette Haydent.
  
  - Hol a fenében van Ramszesz? Sikított. - Nem láttad őt?
  
  Moore szája tátva maradt. - A cellablokkban kell lennie.
  
  Kinimaka üveget és egyéb törmeléket söpört le a válláról. "Néztem... Aztán elszabadult a pokol."
  
  Hayden hangosan káromkodott, amikor észrevette a tőle balra lévő lépcsőt, majd előtte az erkélyt, amely a körzet fő irodájára nézett. Nem volt más kiút az épületből, csak átkelni rajta. A korláthoz rohant, megragadta, és megvizsgálta a lenti szobát. A terroristák tervének megfelelően csökkentették a személyzetet, de a földszinten néhány munkahelyet elfoglaltak. Férfiak és nők is összeszedték holmijukat, de a legtöbben kivont fegyverrel a főbejárat felé tartottak, mintha támadásra számítottak volna. Ramszesz nem lehetett köztük.
  
  Ahol aztán?
  
  Elvárás. Nézem. Ez nem volt...
  
  "Ez nem a vég!" - Sikított. - Menj el az ablakoktól!
  
  Túl késő. A Blitzkrieg egy hatalmas robbanással kezdődött; az első ablakok felrobbantak, és a fal egy része beomlott. Hayden egész nézőpontja megváltozott, a tetővonal leesett. A törmelék az egész állomáson robbant fel, amikor a rendőrök lezuhantak. Néhányan térdre emelkedtek vagy elkúsztak. Mások megsérültek vagy csapdába estek. Az RPG átszisszent a törött homlokzaton, és nekiütközött a kezelő konzoljának, lángcsóvát, füstöt és törmeléket küldve a közeli területre. Hayden ekkor futó lábakat látott, amint sok álarcos férfi jelent meg, mindegyiküknél fegyver volt a vállukra szíjazva. Mindkét oldalra szétterülve célba vettek mindent, ami mozgott, majd alapos mérlegelés után tüzet nyitottak. Hayden, Kinimaka és Moore azonnal viszonozták a tüzet.
  
  A golyók áthatoltak a megsemmisült állomáson. Hayden tizenegy embert számolt meg alatta, mielőtt az őt védő faerkély darabokra tört. A kagylók pontosan átmentek. A szilánkok leszakadtak, és veszélyes szilánkokká változtak. Hayden hátulról hanyatt esett rá, majd felborult. A mellény két kisebb ütést ért el, nem golyóktól, és a vádli alsó részének heves fájdalma arról árulkodott, hogy egy fa tüske csapódott a szabadon lévő húsba. Kinimaka is zihált, Moore pedig felállt, hogy levegye a kabátját, és eltakarítsa a forgácsot a válláról.
  
  Hayden visszakúszott az erkélyre. A réseken keresztül figyelte a rohamcsoport előrehaladását, és torokhangú zúgolódást hallott, ahogy a vezetőjüket kiáltották. Ramszesz úgy futott el, mint egy vadászoroszlán, és egy másodpercen belül eltűnt Hayden szeme elől. Kiszorította a lövés lehetőségét, de már tudta, hogy a golyó nem fog közel repülni.
  
  - Szar!
  
  Hayden felállt, Kinimakára nézett, és a lépcső felé rohant. Nem hagyhatták elszökni a terrorista herceget. Szavára a bombát felrobbantották volna. Hayden úgy érezte, nem fog sokáig várni.
  
  - Menj el, menj el! - üvöltött Manónak. - Ramszeszt azonnal vissza kell hoznunk!
  
  
  HUSZONKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  A közvetlenül a telephelyen kívüli kereszteződésben általában zsúfolásig megtelt az emberek, az átkelőhelyet eltömték a gyalogosok, az utak pedig az elhaladó autók állandó ritmusára zúgtak. A sok ablakkal rendelkező magas épületek általában kürtök dudálását és nevetését tükrözték, jelezve az emberi interakció felfutását, de ma a jelenet egészen más volt.
  
  Füst kavargott az úton, és felszállt az égbe. A betört ablakok teleszórták a járdákat. Elfojtott hangok suttogtak a kerékagy körül, ahogy a kagylótól döbbent és sebesültek magukhoz tértek vagy előbújtak a rejtekéből. Szirénák jajgattak a közelben. Az épület 3. sugárúti oldala úgy nézett ki, mint egy óriási egér, aki összetévesztette egy darab szürke sajttal, és hatalmasat harapott belőle.
  
  Hayden ebből keveset vett észre, kirohant az állomásról, majd lelassított, miközben körülnézett a szököttek után. Egyenesen előtte, az 51. utcában csak ők futottak - tizenegy feketébe öltözött férfi, a többiek fölött pedig az összetéveszthetetlen Ramszesz magasodott. Hayden átszáguldott a törmelékekkel teleszórt kereszteződésen, megdöbbenve az őt körülvevő csendtől, a csend sikoltozásától és a gomolygó porfelhőktől, amelyek megpróbálták elvakítani. Fent, az irodaházak teteje közötti résekben - egyenes betonoszlopok, amelyek merőleges utat jelöltek, mint vonalak a rácson - a reggeli napfény küzdött a versenyért. A nap ritkán jelent meg az utcákon dél előtt, valamivel korábban visszaverődött az ablakokon, és csak a kereszteződéseket világította meg, mígnem felemelkedett a fejünk fölé, és nem talált lefelé az épületek között.
  
  Kinimaka, a hűséges öreg kutya elsietett mellette. "Csak tizenketten vannak" - mondta. "Moore figyelemmel kíséri helyzetünket. Követjük őket, amíg nem kapunk erősítést, oké?
  
  - Ramszesz - mondta. "Ez a prioritásunk. Bármi áron visszakapjuk."
  
  - Hayden - Kinimaka majdnem nekiütközött egy parkoló furgonnak. - Ezt nem gondolod végig. Ramszesz mindent eltervezett. És ha nem is - még ha a helye valahogy kiszivárgott is az ötödik kamrába -, most már mindegy. Ez a bomba, amit meg kell találnunk."
  
  - Újabb ok Ramszesz elfogására.
  
  "Soha nem fogja elmondani nekünk" - mondta Kinimaka. - De lehet, hogy az egyik tanítványa megteszi.
  
  "Minél tovább tudjuk tartani Ramszesz egyensúlyát" - mondta Hayden. "Annál nagyobb esélye van ennek a városnak, hogy túlélje mindezt."
  
  Száguldottak a járdán, a sokemeletes épületek által vetett néhány árnyékon belül maradva, és igyekeztek nem csapni zajt. Ramszesz a falka közepén állt, parancsokat adott, és most Haydennek eszébe jutott, hogy még a piacon a "légiósainak" nevezte ezeket az embereket. Mindegyikük halálos volt, és hűséges volt ügyéhez, sok lépéssel a közönséges zsoldosoknál. Eleinte tizenkét ember sok gondolkodás nélkül sietett, és egy kis távolságot tettek maguk és a helyszín között, de egy perc múlva lassítani kezdtek, ketten pedig hátranézve ellenőrizték, vannak-e üldözők.
  
  Hayden tüzet nyitott, dühösen ugatva a Glockjából. Egy ember elesett, a többiek megfordultak, és visszalőttek. A két egykori CIA-ügynök egy beton virágágyás mögé bújt be. Hayden körülnézett a kerek szélén, nem akarta szem elől téveszteni ellenségét. Ramszesz az összeomlás szélén állt, népe fedezte. Most látta, hogy Robert Price-t sorsára hagyták, alig bírt lábra állni, de még mindig jól érzi magát egy megvert, idősödő férfinak. Figyelme ismét Ramszesz felé fordult.
  
  - Ott van, Mano. Essünk túl rajta. Szerinted akkor is felrobbannak, ha meghal?
  
  - A fenébe, nem tudom. Ha élve veszik, jobban működött volna. Talán váltságdíjat kaphatnánk érte.
  
  - Igen, oké, előbb elég közel kell mennünk hozzá.
  
  A kamera ismét felnagyított, ezúttal a menekülésüket fedezve. Hayden virágágyásról virágágyásra futott, üldözte őket az utcán. A golyók süvítettek a két csoport között, betörték az ablakokat és eltalálták a parkoló autókat. A szétszórt sárga taxik sora jobb fedezéket és lehetőséget kínált Haydennek, hogy közelebb férkőzzön, és a lány nem habozott megtenni.
  
  - Gyerünk!
  
  Beszállt az első taxiba, oldalra csúszott, és egy másik, az út szélén hagyott taxival fedezte magát, miközben a következőhöz futott. Az ablakok felrobbantak körülötte, ahogy a börtönőrei megpróbálták eltávolítani őket, de a burkolat azt jelentette, hogy Ramses új légiósai sosem tudták, hol vannak. Négy taxival később, és bujkálásra kényszerítették a futókat, lelassítva őket.
  
  Kinimaki fülhallgatója recsegni kezdett. - Öt percre van a segítség.
  
  De még ez is bizonytalan volt.
  
  A cella ismét kompakt csoportként működött. Hayden üldözőbe vett, nem tudta biztonságosan bezárni a rést, és kénytelen volt megőrizni a lőszert. Nyilvánvalóvá vált, hogy a sejt is aggódni kezdett az erősítés érkezésének lehetősége miatt, ahogy mozgásuk egyre hevesebbé, kevésbé óvatossá vált. Hayden megcélozta az egyik hátsó védőt, és csak azért tévedett, mert elsétált a faragott fa mellett, miközben a nő lőtt.
  
  Tiszta balszerencse.
  
  - Mano - mondta hirtelen. - Valahol elveszítettük az egyiket?
  
  - Számolj újra.
  
  Csak tíz számot tudott megszámolni!
  
  A semmiből tűnt fel, stílusosan kigurult egy parkoló autó alól. Első ütése Kinimaki térdének hátuljához kapcsolódott, amitől a nagydarab férfi meghajolt. Miközben rúgott, jobb keze felemelt egy kis PPK-t, aminek mérete nem tette kevésbé halálossá. Hayden félredobta Kinimakát, viszonylag kis teste olyan erőteljes és energikus volt, mint bármelyik világklasszis atléta, de ez is csak egy kicsit tudta megmozgatni a nagydarab férfit.
  
  A golyó elrepült közöttük, lenyűgöző, lélegzetelállító, a tiszta pokol legrövidebb pillanata, majd a légiós újra megmozdult. Egy újabb ütés Hayden térdéhez kapcsolódott, és Mano folytatta a zuhanást, és mellkassal nekiütközött ugyanabba a parkoló autóba, amelyet az ellenségük fedezékül használt. Egy morgás kiszabadult belőle, amikor azon kapta magát, hogy kétségbeesetten próbál megfordulni a térdén.
  
  Hayden fájdalmat érzett a térdében, és ami még fontosabb, hirtelen egyensúlyvesztést érzett. Többet tudott Ramszesz szökéséről és az azt követő szörnyű svédasztalról, mint a harcoló légiósról, és lényének minden szála gyorsan túl akart tenni ezen. De ez az ember harcos volt, igazi harcos, és egyértelműen túl akart élni.
  
  Újra elsütötte a pisztolyt. Most Hayden örült, hogy elvesztette az egyensúlyát, mert nem ott volt, ahol a férfi várta. A golyó azonban a vállát markolta. Kinimaka a kezére vetette magát a pisztollyal, és egy izomhegy alá temette.
  
  A légiós azonnal elhagyta őt, látva a hawaii elleni harc hiábavalóságát. Aztán elővett egy félelmetes, nyolc hüvelykes pengét, és Haydenre vetette magát. Kínosan megfordult, és némi teret nyert, hogy elkerülje a végzetes ütést. Kinimaka meglendítette a pisztolyát, de a légiós erre számított, és sokkal gyorsabban lendítette, a kés súlyosan mellkason vágta a hawaiit, ami a férfi mellény miatt jelentéktelenné vált, de így is hasra dobta.
  
  A csere megadta Haydennek az esélyt, amire szüksége volt. Ahogy előhúzta a pisztolyát, sejtette, mit fog tenni a légiós - megfordul, és kést dob a ravaszra -, ezért oldalra lépett, és meghúzta a ravaszt.
  
  Három golyó a férfi mellkasába szakadt, amikor a kés az autó ajtajáról visszapattanva a padlónak csapódott, nem okozott kárt.
  
  - Vigye el Waltert - mondta Hayden Kinimake-nek -, minden golyóra szükségünk lesz.
  
  Ahogy felállt, egy összetéveszthetetlen fegyveres csoportot látott az utcán sietni, néhány száz méterrel arrébb. A helyzet mostanra egyre bonyolultabbá vált - embercsoportok jelentek meg és bolyongtak az utcákon, hazafelé tartottak vagy károkat vizsgáltak, vagy akár jól látható helyen álltak, és az Android-eszközeikre kattintottak -, de Ramszesz néhány lábonként megjelenő fejének látványa azonnal felismerhető volt. .
  
  - Most pedig mozdulj - mondta, és arra kényszerítette fájó, zúzódásos végtagjait, hogy erőn felül dolgozzanak.
  
  A kamera eltűnt.
  
  "Mi a-"
  
  Kinimaka megkerülte a kocsit, átugrott a motorháztetőn.
  
  - Nagy sportbolt - mondta a hawaii lélegzetvisszafojtva. - Beugrottak.
  
  - Vége az útnak, Ramszesz herceg - köpte ki Hayden megvetéssel az utolsó két szót. - Siess, Mano. Ahogy mondtam, le kell foglalnunk a szemétládát, és el kell vonnunk a figyelmét erről az atombombáról. Minden perc, minden másodperc számít."
  
  
  HARMINCADIK FEJEZET
  
  
  Együtt sétáltak be a sportbolt még mindig lengő bejárati ajtaján, és besétáltak a hatalmas, csendes belsejébe. Vitrinek, állványok és ruhaakasztók voltak mindenhol, minden folyosó mentén. A nyitott keretes mennyezetre szerelve a világítást izzó csempék biztosították. Hayden a fényvisszaverő fehér padlót bámulta, és poros lábnyomokat látott, amelyek az üzlet szívébe vezetnek. Sietve megnézte a boltját, és megigazította a mellényét. A ruhafogas alól kikandikáló arc összerezzent, de a vonásaiba vésett félelem meglágyította.
  
  - Ne aggódj - mondta. - Szállj le és maradj csendben.
  
  Nem kellett útbaigazítást kérnie. Bár lehet, hogy sáros nyomokat követtek, az előttük álló zaj elárulta célpontjaik helyzetét. Price állandó nyögdécselése további előnyt jelentett. Hayden becsúszott a leggingsekkel teli fém karfa alá, és egy Nike edzőegyenruhát viselő kopasz próbababa mellett lökött be a sportfelszerelések számára fenntartott területre. Rúdtartók, súlytálcák, trambulinok és futópadok sorakoznak egyenletes sorban. Egy másik részlegbe költözve volt ott egy terrorista csoport.
  
  Egy férfi meglátta, riasztót adott és tüzet nyitott. Hayden keményen és ferdén futott, és hallotta, hogy a golyó visszapattan az evezős fémkarjáról, néhány centiméterrel tőle balra. Kinimaka oldalra ugrott, erősen rászállt a futópad szállítószalagjára, és átgurult a résen. Hayden azzal viszonozta a bókot a légiósnak, hogy lyukat vágott a feje feletti cipők polcán.
  
  A férfi lassan hátralépett, miközben kollégái szétszéledtek. Hayden a levegőbe dobta a rózsaszín táskát, hogy ellenőrizze a számukat, és elfintorodott, ahogy négy külön lövés eltalálta.
  
  - Talán Ramszesz szökését fedezi - lehelte Kinimaka.
  
  - Ha szükségünk lesz Torsten Dahlra - lehelte Hayden.
  
  - Akarod, hogy kipróbáljam az őrült módot?
  
  Hayden nem tudta elfojtani a nevetését. "Szerintem ez inkább életmódbeli választás, mint sebességváltás" - mondta.
  
  - Bármi is az - mondta Kinimaka. - Siessünk.
  
  Hayden ütésre verte, kiugrott a fedezékből, és gyorsan tüzet nyitott. Az egyik alak zihált, és oldalra esett, a többi pedig lebukott. Hayden megtámadta őket, akadályokat hagyva az útjukban, de amilyen gyorsan csak tudta, bezárta a rést. A légiósok visszavonultak, magasra lőttek, és eltűntek a mennyezetig érő állvány mögött, ahol minden márkájú és színű tornacipő állt. Hayden és Kinimaka leültek a másik oldalra, és megálltak egy pillanatra.
  
  "Kész?" - Megkérdeztem. Hayden felsóhajtott, miközben kiszabadította fegyveréből az elesett cellatagot.
  
  - Menj - mondta Kinimaka.
  
  Ahogy felemelkedtek, egy géppuskalövés enyhén összezúzta a fejük feletti kiképző állványt. Fém- és kartondarabok, vászon és műanyag záporoztak rájuk. Hayden felmászott a szélére, még akkor is, amikor az egész szerkezet megingott.
  
  - Ó... - kezdte Kinimaka.
  
  - Szar! Hayden befejezte és felugrott.
  
  A széles pult teljes felső fele összeomlott, darabokra szakadt, és rájuk esett. Hatalmas, kiugró polcfal, amely félredobta a fém támasztékokat, a kartondobozokat és a halom új vászoncipőt, ahogy megérkeztek. Kinimaka felemelte a kezét, mintha védekezni akarna az épületből, és magabiztosan haladt tovább, de tömege miatt lemaradt a menekülő Haydenről. Ahogy elgurult a zuhanó tömegtől, és vonszoló lába beleakadt egy fémtámaszba, Kinimaka a karjai alá temette a fejét, és megtámaszkodott, amikor rázuhant.
  
  Hayden a fegyverrel a kezében fejezte be a dobást, és hátranézett. - Mano!
  
  De a problémái még csak most kezdődtek.
  
  Négy légiós megtámadta, elrúgták a pisztolyt, és puskájuk tusával verték a testét. Hayden betakarta magát, majd gurított még egyet. Egy kosárlabda állvány felborult, és narancssárga labdák repültek minden irányba. Hayden átnézett a válla fölött, árnyékokat látott mozgolódni, és körülnézett Glockja után.
  
  Lövés dördült. Hallotta, hogy egy golyó eltalálta valamit a feje közelében.
  
  - Itt állj meg - mondta a hang.
  
  Hayden megdermedt, és felnézett, ahogy Ramszesz embereinek árnyékai leszálltak rá.
  
  - Most velünk vagy.
  
  
  HARMINCEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake berontott a romterületre, oldalán Alicia. Az első mozdulat, amit Moore-tól láttak, megfordult az emeleti erkélyen, és rájuk szegezte a fegyvert. Fél perc múlva megkönnyebbülés jelent meg az arcán.
  
  - Végre - lehelte. - Szerintem ti jöttek ide először.
  
  - Kaptunk egy kis előzetes figyelmeztetést - mondta Drake. - Valami Alligator nevű bohóc?
  
  Moore értetlenül nézett, és intett nekik az emeletre. "Soha nem hallottam róla. Ő az ötödik cella vezetője?
  
  - Szerintünk igen. Ő egy kibaszott wazzok, akinek a segge tele van baromsággal, de most ő irányítja ezt az atombombát."
  
  Moore tátott szájjal figyelte.
  
  Alicia fordította. - Az Alligator őrültebbnek hangzik, mint Julian Marsh tíz gallon kávé után, és azt mondtam volna, hogy ez lehetetlen, amíg meg nem hallom, amit mond. Szóval, hol van Hayden, és mi történt itt?
  
  Moore mindent lefektetett nekik, kommentálva Ramses és Price harcát, majd a szökést. Drake megrázta a fejét az állomás állapota és az ügynökök nem megfelelő elosztása miatt.
  
  "Talán ő tervezte ezt? Egész úton abból az átkozott perui kastélyból jött? Még akkor is, amikor a bazárt fedeztük fel?
  
  Mai szkeptikusnak tűnt. - Még az egyik elméletedhez képest is kicsit túlzásnak hangzik.
  
  - És ez nem számít - mondta Alicia. "Igazán? Úgy értem, kit érdekel? Abba kell hagynunk magunk gázosítását, és el kell kezdenünk a keresést."
  
  - Ezúttal - mondta May. "Egyetértek Taz-szal. Talán az utolsó szeretője ütött belé valami értelmet. Kecses pillantást vetett Bo-ra.
  
  Drake összerezzent, ahogy Moore ránézett, szeme most még tágra nyílt. A Belügyminisztérium ügynöke négyükre meredt.
  
  - Remek bulinak hangzik, srácok.
  
  Drake vállat vont. "Hova mentek? Hayden és Kinimaka?
  
  - mutatott rá Moore. "51. Követte Ramszeszt, tizenegy követőjét és azt az idióta Price-t a füstbe. Néhány perc múlva szem elől vesztettem őket."
  
  Alicia egy sor képernyőre mutatott. - Meg tudod találni őket?
  
  "A legtöbb csatorna le van tiltva. A képernyők megsemmisültek. Most nehéz lenne megtalálnunk a Battery Parkot."
  
  Drake a törött erkélykorláthoz lépett, és körülnézett az állomáson és a kinti utcán. Furcsa világ volt előtte, szemben az általa elképzelt várossal, és legalábbis a mai napig újra a sarkaira került. Csak egyetlen módot tudott arra, hogy segítsen ezeknek az embereknek jobbá válni.
  
  Tartsa őket biztonságban.
  
  - Van még valami híred? - kérdezte Moore. - Azt hiszem, beszéltél Marsh-szal és ezzel az aligátor sráccal.
  
  - Csak azt, amit mondtunk - mondta Alicia. - Ellenőrizte a deaktiválási kódokat?
  
  Moore egy villogó ikonra mutatott, amely éppen villogni kezdett az egyik fennmaradt képernyőn. "Nézzük".
  
  Drake visszatért, miközben Beau a vízhűtőhöz indult inni. Moore hangosan felolvasta az e-mailt, gyorsan a lényegre tért, és megerősítette a deaktiváló kódok hitelességét.
  
  - Szóval - olvasta Moore figyelmesen. "A kódok valójában kóserek. Azt kell mondanom, ez csodálatos. Gondolod, hogy Marsh tudta, hogy bitorolni fogják?
  
  - Számtalan oka lehet - mondta Drake. "A biztonság kedvéért. Egyensúlyozás a szélén. Az egyszerű tény az, hogy a férfi hat körrel hiányzik egy teljes kliphez. Ha ez az Alligátor nem hangozna olyan nagyképűen, akkor most nagyobb biztonságban érezném magam.
  
  - Micsoda?
  
  - Dió? Drake megpróbálta. "Nem tudom. Hayden jobban beszéli a nyelvedet, mint én.
  
  "Angol". Moore bólintott. - A nyelvünk az angol.
  
  "Ha te mondod. De ez jó dolog, srácok. Az eredeti deaktiválási kódok jó dolgok."
  
  - Érted, hogy felvehettük volna velük a kapcsolatot, ha a tudósok megállapították a nukleáris töltet eredetét? - mondta Beau, miközben visszajött, és ivott egy kortyot a műanyag pohárból.
  
  - Hm, igen, de ez még nem történt meg. És amennyire tudjuk, megváltoztatták a kódokat, vagy új triggert adtak hozzá."
  
  Beau ezt enyhe bólintással elfogadta.
  
  Drake az órájára nézett. Már majdnem tíz perce voltak az állomáson, és egy szót sem hallottak Haydentől vagy Dahltól. Ma tíz perc egy örökkévalóságnak tűnt.
  
  - Felhívom Haydent. Elővette a mobiltelefonját.
  
  - Ne aggódj - mondta Mai. - Ez nem Kinimaka?
  
  Drake élesen odafordult, amerre a lány mutatott. Mano Kinimaki összetéveszthetetlen alakja kitartóan kapálózott az utcán, meghajolt, nyilvánvalóan fájdalmaiban, de makacsul ügetett az állomás felé. Drake lenyelt egy tucat kérdést, és ehelyett egyenesen ahhoz a személyhez rohant, aki válaszolni tudott rájuk. Amint kint, a csapat elkapta Manót egy törmelékkel teli kereszteződésben.
  
  "Mizújs haver?"
  
  A hawaii megkönnyebbülését, amikor találkoztak velük, beárnyékolta valami szörnyű lelki fájdalom, amely közvetlenül a felszín alatt lapul. - Haydenük van - suttogta. "Leszedtünk közülük hármat, de nem jutottunk közel sem Ramszeszhez, sem Price-hoz. Aztán a végén lesből támadtak ránk. Kivont a játékból, és mire kiszabadultam egy tonna törmelék alól, Hayden eltűnt."
  
  - Honnan tudod, hogy megszerezték? - kérdezte Beau. - Talán még mindig leselkedik?
  
  "Lehet, hogy a kezem és a lábam megsérültek" - mondta Kinimaka. "De a fülem jól hallott. Lefegyverezték és elhurcolták. Az utolsó dolog, amit mondtak, az volt, hogy... Kinimaka nehéz szívvel nyelt egyet, és nem tudta folytatni.
  
  Drake elkapta a férfi pillantását. "Megmentjük őt. Mindig ezt tesszük."
  
  Kinimaka összerándult. "Nem mindig".
  
  - Mit mondtak neki? - erősködött Alicia.
  
  Kinimaka felnézett az égre, mintha a napfényből keresne ihletet. "Azt mondták, hogy közelebbről is megnézik ezt az atombombát. Azt mondták, hogy a hátára kötik.
  
  
  Harminckettedik FEJEZET
  
  
  Thorsten Dahl több stábot is hagyott a Times Square körüli terület megtisztítására, és csapatát egy szűk sikátor alkotta árnyékokba vitte. Csendes és gondtalan volt, tökéletes hely egy fontos telefonáláshoz. Először Haydent hívta, de amikor nem vette fel, megpróbálta felvenni a kapcsolatot Drake-kel.
  
  "Itt van a távolság. Mik a legfrissebb hírek?
  
  - Szarban vagyunk, haver...
  
  - Megint fel a labdáidra? - vágott közbe Dahl. "Mi újság?"
  
  - Ezúttal nem a nyakamig. Azok az őrült gazemberek kitörtek vagy kitörtek a celláikból. Ramszesz és Price nincs többé. Az ötödik cella tizenkét emberből áll - vagy volt. Mano azt mondja, hogy három van."
  
  Dahl elkapta az intonációt. - Mano beszél?
  
  "Igen haver. Megragadták Haydent. Magukkal vitték."
  
  Dahl lehunyta a szemét.
  
  - De még van egy kis időnk. Drake megpróbálta a pozitív oldalt. - Egyáltalán nem vették volna el, ha azonnal fel akarták volna robbantani.
  
  A Yorkiéknak igazuk volt, Dahlnak el kellett ismernie. Hallgatta, ahogy Drake folytatta a magyarázkodást, hogy Marsh-t eltávolították a Sötétség Hercegének szerepéből, és ideiglenesen az Alligator nevű emberrel helyettesítették. A Homeland éppen ezt az embert tudta amerikai támogatóként azonosítani.
  
  "Igazán?" - mondta Dahl. "Miért?"
  
  - Nagyjából bármit, ami anarchiát okozhat - mondta Drake. - Ő egy zsoldos, csak ezúttal elvesztette a türelmét.
  
  "Azt hittem, Ramszesz mindig "a házban" vezette az üzletét.
  
  "Az aligátor New York-i születésű. Felbecsülhetetlen értékű logisztikai tudást adhat a művelethez."
  
  - Igen, ennek van értelme. Dahl felsóhajtott, és fáradtan megdörzsölte a szemét. "Szóval mi a következő? Megvannak Hayden koordinátái?
  
  "Elvitték a fényképezőgépét. Biztosan elvették a ruháinak egy részét, mert az ingébe varrt cédula azt írja, hogy a Chipotle Mexican Grill asztala alatt van, amiről most megerősítettük, hogy baromság. A biztonsági kamerák működnek, de a mi oldalunkon lévő vevőkészülékek többnyire kiütöttek a helyszínt ért támadás következtében. Összeszednek mindent, amit csak tudnak. És egyszerűen nincs elég munkaerő. A dolgok innentől nagyon rosszra fordulhatnak, haver.
  
  "Tudott?" - ismételte Dahl. - Azt mondanám, hogy túl vagyunk a rosszon, és elindultunk a rossz utcáján, nem?
  
  Drake egy pillanatra megállt, majd azt mondta: - Reméljük, továbbra is követeléseket támasztanak - mondta. "Minden új követelmény több időt ad nekünk."
  
  Dahlnak mondanom sem kellett, hogy még nem értek el előrelépést. A tény magától értetődő volt. Itt a Homelandtól függtek, hogy felfedezzék az atombomba helyét, előre figyelmeztetett karácsonyi pulykákként rohangásztak, csak Moore-nak sikerült meghatároznia a helyét, de az egész vállalkozás kudarcot vallott.
  
  "Csak annyit tettünk, hogy semlegesítettünk néhány fogyóeszközt" - mondta. "Még a közelébe sem jutottunk Ramszesz tényleges tervéhez, és különösen a végjátékához."
  
  "Miért nem mennek le az állomásra? Akár együtt is lehetünk, amikor jön a következő vezetés."
  
  - Igen, megtesszük. Dahl intett csapata többi tagjának, és meghatározta a helyes irányt, hogy a 3. sugárútra vezesse őket. - Szia, Manó hogy bírja?
  
  "A fickót erősen nekiütötték a falnak, polcokkal. Ne kérdezd. De lelkesen harcol, csak arra vár, hogy valaki célpontot adjon neki."
  
  Dahl futni kezdett, amikor befejezték a beszélgetést. Kensi megállt mellette és bólintott. "Rossz mozdulat?"
  
  "A helyzetünket figyelembe véve azt hiszem, lehetett volna rosszabb is, de igen, rossz választás volt. Elrabolták Haydent. Oda vitte, ahol a bomba van."
  
  "Nos, ez nagyszerű! Úgy értem, nincs mindenkinek rejtett jeladója?
  
  "Mi igen. És eldobták a ruhájával együtt."
  
  - A Moszad a bőröd alá került - mondta Kensi halkan. "Jó nekik, de nem nekem. Olyan érzést keltett bennem, mintha a helyem lenne."
  
  "Lenne". Dahl bólintott. "Mindannyian éreznünk kell, hogy saját magunk irányítjuk a sorsunkat, és minden döntés lényegében szabad. Ez nem manipuláció."
  
  - Manapság - görbültek össze, majd ökölbe szorultak Kensi ujjai -, veszedelmeden manipulálsz -, majd halványan elmosolyodott. - Rajtad kívül, barátom, bármikor és bárhol manipulálhatsz velem.
  
  Dahl félrenézett. Bridget McKenzie megállíthatatlan volt. Az asszony tudta, hogy nős férfi, apa, de mégis engedett a kísértésnek. Természetesen így vagy úgy, nem marad itt sokáig.
  
  Probléma megoldódott.
  
  Smith és Lauren is együtt kocogott, csendes megjegyzéseket cserélve. Yorgi felhozta a hátsó részt, fáradtan és törmelékkel teleszórva, de játékos elszántsággal lopózott. Dahl tudta, hogy ez volt az első igazi élménye az eszeveszett, véletlenszerű harcban, és úgy gondolta, hogy jól kezelte. Az utcák villogtak, majd balra kanyarodtak a 3. sugárútra, és az 51. számú kereszteződés felé tartottak.
  
  Furcsa néhány perc volt ez Dahl számára. A város egyes részei sértetlenek voltak, és bár sok üzlet nyitva maradt, és az emberek megrendülten sétáltak be, mások elhagyatottak voltak, szinte élettelen. Több utcát körbekerítettek rohamrendőrök és négykerék-meghajtású hadsereg járművei szétszórva. Egyes területek megszégyenültek a fosztogatók jelenlétében. Az emberek, akiket látott, többnyire nem értették, mit tegyenek, ezért hozzátette a hangját a szerinte hatóságoknak, és felkérte őket, hogy menjenek el, ahol csak tudnak.
  
  Aztán megérkeztek a helyszínre, ahol Drake és a többiek várták, remélték, és azt tervezték, hogy megmentik Hayden Jayt.
  
  Alig néhány óra telt el a mai nap kezdete óta. És most kétségbeesetten keresték a módját, hogy találjanak egy atombombát. Dahl tudta, hogy nem lesz visszaút; nem menekülhet el, vagy bunkerekbe bújhat. A SPEAR csapat a végéig benne volt. Ha a város ma meghal, az nem a hősök híján lesz, akik megpróbálják megmenteni.
  
  
  HARMINCHARMADIK FEJEZET
  
  
  Hayden hallgatott, miközben Ramses cselekvést és reakciót irányított, emlékeztetve az embereit, akik a felelősek, és próbára tette abszolút hűségüket. Miután elrángatták a sportszerbolttól, arra kényszerítették, hogy közéjük rohanjon a 3. sugárúton, majd időt vettek rá, hogy megtalálják és eldobják a mobiltelefonját, és letépjék róla a golyóálló mellényt. Ramszesz úgy tűnt, némi ismeretekkel rendelkezik a nyomkövető eszközökről és azok helyéről, és megparancsolta az embereinek, hogy vegyék le az ingét. A kis eszközt gyorsan megtalálták és eldobták, majd a csoport folytatta a futást egy teljesen véletlenszerű útvonalon.
  
  Haydennek az a benyomása támadt, hogy ez egyáltalán nem így van.
  
  Eltartott egy ideig. A csoport ledobta nagyobb fegyvereit és fekete felsőruházatát, és felfedte alatta a szokásos turista egyenruhájukat. Hirtelen fényesek, ártalmatlanok lettek, a város utcáin kóborló, aggódó tömegek százainak részei. Rendőrség és katonai járőrök sorakoztak néhány útvonalon, de a kamerák egyszerűen lekanyarítottak egy sötét sikátort, majd egy másikat, amíg ki nem derültek. Hayden kapott egy tartalék kabátot. Valamikor felkapaszkodtak az előre előkészített motorkerékpárokra, és lassan kilovagoltak Manhattan belvárosából.
  
  De nem túl messze. Hayden minden erejével azt kívánta, bárcsak eljuthatná valakihez - bárkihez - az üzenetet, most, hogy tudja a bomba helyét. Nem számított, hogy meg tudták ölni - csak az számított, hogy ezeket a fanatikusokat megállítsák.
  
  A kerékpárok egy részig legördültek a sikátorban, majd tíz ember - a nyolc megmaradt légiós, Ramses és Price - követte egymást egy rozsdás fém oldalajtón keresztül. Hayden köztük találta magát, egy háborús nyeremény, és bár már tudta a sorsát, igyekezett elkapni minden pillantást, minden irányváltást és minden suttogó szót.
  
  A betört külső ajtón túl egy büdös belső folyosó vezetett egy betonlépcsőhöz. Itt az egyik férfi Hayden felé fordult, és a torkához tartotta a kését.
  
  - Csend - mondta Ramszesz, anélkül, hogy megfordult volna. - Egyelőre nem szeretnélek megölni.
  
  Felmásztak négy emeletet, majd csak egy pillanatra megálltak a lakás ajtaja előtt. Amikor kinyitották, a csoport feltorlódott benne, és amilyen gyorsan csak tudtak, kiszaladtak a folyosóról. Ramszesz kitárt karral megállt a szoba közepén.
  
  - És itt vagyunk - mondta. "Millió véggel és legalább egy kezdettel. Ennek a városnak a lakói elhagyják ezt az életet anélkül, hogy tudnák, hogy ez új utunk, a mi szent háborúnk kezdete. Ez-"
  
  "Igazán?" Egy száraz hang szakította félbe a tirádát. - Egy részem hinni akar neked, Ramszesz, de a másik részem, a rosszabbik részem azt hiszi, hogy tele vagy vele.
  
  Hayden először nézett Julian Marsh-ra. A Pythian furcsának tűnt, eltorzult, mintha egy része egy másikba gyűrődött volna. Olyan ruhákat viselt, amelyek soha nem passzoltak, függetlenül az évtől vagy az aktuális trendtől. Az egyik szem elfeketedett, a másik tágra nyílt és nem pislogott, miközben az egyik cipő leesett. Tőle jobbra egy feltűnő barna ült, akit Hayden nem ismert fel, de abból, ahogy egymáshoz szorultak, egyértelmű volt, hogy több szempontból is összefüggenek egymással.
  
  Szóval nem szövetséges.
  
  Hayden megvetéssel nézte, ahogy Ramses reagál March gúnyolódására. "Tudtad?" - kérdezte a terrorista herceg. - Hogy becsaptunk, mielőtt még találkoztunk volna. Mielőtt még a bolond nevét is ismertük volna, aki örök lángunkat Amerika szívébe viszi. Még a sajátod, Tyler Webb is elárult téged.
  
  - Baszd meg Webb - mondta Marsh. - És indulj el.
  
  Ramszesz nevetve elfordult. - Térjünk vissza ahhoz, amit mondtam. Még az itt dolgozók is utálják ezt a várost. Túl drága, túl sok a turista. A hétköznapi férfiak és nők nem engedhetik meg maguknak, hogy itt éljenek, és nehezen menjenek el dolgozni. El tudod képzelni azt a keserűséget, amely egyre nő a rendszer és az azt támogató emberek ellen? A hidakon és az alagutakban útdíjat kell fizetni. Semmi vagy, ha nincs pénzed. Kapzsiság, kapzsiság, kapzsiság mindenhol ott van. És ettől rosszul vagyok."
  
  Hayden hallgatott, még mindig a következő lépését fontolgatta, és továbbra is figyelte Marsh reakcióját.
  
  Ramszesz tett egy lépést oldalra. - És Alligátor, régi barátom. Jó újra látni téged."
  
  Hayden nézte, ahogy az Alligator nevű férfi átöleli a főnökét. Igyekezett kicsi, csöndes és talán észrevétlen maradni, és kiszámította, hány lépés kell az ajtóig. Egyelőre túl sok. Várj, csak várj.
  
  De meddig engedheti meg magának? Ramszesz szavai ellenére azon töprengett, vajon el akarja-e kerülni a nukleáris robbanást. A jó hír az volt, hogy a hatóságok lezárták a légteret, így a férfi nem sietett.
  
  Robert Price nyögve vetette magát egy székbe. Egy üveg aszpirint kért a legközelebbi légióstól, de határozottan figyelmen kívül hagyták. Marsh összehúzott szemmel nézett a védelmi miniszterre.
  
  "Ismerlek?"
  
  Price még mélyebben belebújt a párnájába.
  
  Hayden körülnézett a szoba többi részén, és csak most vette észre az étkezőasztalt, amely a távolabbi függönyös ablak mellett állt.
  
  A fenébe, mi ez...?
  
  Kisebb volt, mint képzelte. A hátizsák nagyobb volt, mint a szabványos modell, túl nagy ahhoz, hogy elférjen egy repülőgép felső rekeszében, de nem nézne túl kínosnak egy nagyobb ember hátán.
  
  - Eladtam neked, March - mondta Ramszesz. - Abban a reményben, hogy elhozza ezt New Yorkba. Ezért örökké hálás leszek. Tekintsd ajándéknak, ha azt mondom neked, hogy te és a barátod érezni fogod a mindent elsöprő tüzet. Ez a legjobb, amit kínálhatok neked, és sokkal jobb, mint egy kés a torkodon."
  
  Hayden megjegyezte az atombombát - annak méretét, formáját és a hátizsák megjelenését -, hátha szüksége lesz rá. Semmiképpen sem kellett volna ma itt meghalnia.
  
  Ramszesz ezután az embereihez fordult. - Készítsd fel - mondta. - És ne kímélje meg az amerikai szukát a fájdalomtól.
  
  Hayden tudta, hogy eljön. Idefelé vezető úton nem sikerült megkötniük a kezét, és most ezt teljes mértékben kihasználta. Akkoriban sok minden függött tőle - a város, a nemzet, a civilizált világ nagy részének sorsa. A tőle jobbra lévő váza jól jött, a nyaka tökéletes szélességű a kezéhez, és pont megfelelő súlyú, hogy kárt tegyen. A legközelebbi férfi halántékán összetört, szaggatott darabok hullottak a padlóra. Ahogy felemelte a kezét, Hayden megragadta a fegyvert, de amikor látta, hogy az biztonságosan a válla köré tekeredett, azonnal megadta magát, ehelyett a csövön lévő szorításával még jobban kibillentette az egyensúlyából. A fegyverek célzottak voltak, de Hayden figyelmen kívül hagyta őket. Ez most pusztán egy Last Chance Saloon volt... nem kell többé az életéért küzdeni - inkább a város túléléséért. És nem csempészték ide titokban? Ez azt mondta neki, hogy a lőfegyvereket rossz szemmel fogják nézni.
  
  Az aligátor oldalról közeledett felé, de Ramszesz visszatartotta. Újabb érdekes felfedezés. Az aligátor fontos volt Ramszesznek. A következő pillanatban teljesen lemerült, képtelen volt az őt érő karokra és lábakra koncentrálni. Kivédek egy-két ütést, de mindig volt még egy. Ezek nem tévés gazemberek - udvariasan megvárják, amíg az egyik megüti, hogy a másik beavatkozhasson. Nem, ezek körülvették, és egyszerre támadták meg, így akárhányszor megállt és ütött, még kettő ütötte. A fájdalom több helyen kirobbant, mint amennyit meg tudott számolni, de kihasználta a botlását, és felkapott egy szaggatott darabot a vázából, és átvágta a két férfi arcát és karját. Vérezve vonultak vissza. Egy pár lábra gurult, amitől a tulajdonosuk megbukott. Megpróbált az ablakon dobni egy nehéz bögrét, azt hitte, hogy felkelti a figyelmet, de az átkozott valami fél méterrel elrepült az ablaktól.
  
  Mit tenne Drake?
  
  Tudta. Pontosan ezt. Harcolni fog az utolsó leheletéig. A lábak erdején keresztül fegyvert keresett. Tekintete találkozott March és a nő szemével, de csak még erősebben kapaszkodtak egymásba, vigaszt találva a különös kommunikációban. Hayden rúgott és csavarodott, ujjongott minden alig elfojtott sikolyért, majd megtalálta a kanapét maga mögött. Ezt támaszpontnak használva talpra kényszerítette magát.
  
  Egy ököl csapódott az arcába, és felrobbantak a csillagok. Hayden megrázta a fejét, eltávolítva a vért, majd visszavágott, amitől ellenfele elesett. Egy másik ököllel a feje oldalát találta el, majd a férfi a derekánál fogva ledöntötte a lábáról és visszatette a kanapéra. Hayden a saját lendületét kihasználva a hátára vetette. Egy másodperc alatt talpra állt, lehajtott fejjel, ütéseket dobott a bordákra, nyakra, ágyékra és térdre, ütést ütésre, rúgást ütésre dobott.
  
  Látta, ahogy Ramszesz feléjük lép. - Nyolc ember! - kiáltotta. - Nyolc férfi és egy kislány. Hol van a büszkeséged?
  
  - Ugyanott, ahol a tojásaik - mondta Hayden lélegzetvisszafojtva, sérüléseket okozva bennük, fáradtnak érezte magát, fájdalmat okozott a számtalan ütés, és alábbhagyott a harci düh. Ez nem tart örökké, és reménye sem volt megszökni.
  
  De soha nem hagyta abba a próbálkozást. Soha nem adta fel. Az élet napi harc volt, akár szó szerint, akár nem. Ahogy az erő kimerült a ütéseiből és az energia a végtagjaiból, Hayden még mindig ütött, bár ütései már nem voltak elegendőek.
  
  A férfiak talpra emelték, és átrángatták a szobán. Érezte, hogy némi erő tért vissza benne, és csizmáját végighúzta a sípcsontján, amitől felsikoltott. A karjai megfeszültek az izmai körül, és a távoli ablak felé lökték.
  
  Ramszesz az asztal fölött állt, amelyen a nukleáris aktatáska hevert.
  
  - Olyan kicsi - mondta elgondolkodva. "Annyira nem helyénvaló. És mégis olyan emlékezetes. Egyetértesz?"
  
  Hayden vért köpött a szájából. - Egyetértek azzal, hogy te vagy az évszázad őrült műve.
  
  Ramszesz értetlenül nézett rá. "Csinálsz? Ugye tudod, hogy Julian Marsh és Zoe Shears a The Pythiansból ölelkeznek odalent, ugye? És a vezetőjük - Webb - hol van? Azt hiszem, felkutatni a világot egy ősi régészeti kincs után. Egy rég halott arisztokrata rég halott nyomát követem. Saját őrült nyomdokait követi, miközben ég a világ. Nem közelítem meg az évszázad őrült munkáját, Miss Jay.
  
  És bár Hayden belsőleg elismerte, hogy valamiben igaza van, a nő hallgatott. A nap végén egy filc kamrának kell várnia mindannyiukat.
  
  - Szóval mi lesz ezután, kíváncsi vagy? - kérdezte Ramszesz mosolyogva. - Nos, nem annyira, hogy őszinte legyek. Mindannyian ott vagyunk, ahol lenni akarunk. Egy atombombával vagy. Aligátorral vagyok, a bombaszakértőmmel. Az embereim az én oldalamon állnak. Atombomba? Már majdnem készen áll arra, hogy... - elhallgatott - eggyé váljon a világgal. Mondjuk... egy óra múlva?
  
  Hayden szeme elárulta.
  
  "Ó haha. Most azon tűnődsz. Túl sok ez az idő neked? Szóval tíz perc?
  
  - Nem - lehelte Hayden. "Nem tudsz. Kérem. Biztos van valami, amit akarsz. Valamiben meg tudunk egyezni."
  
  Ramszesz úgy meredt rá, mintha akarata ellenére hirtelen megsajnálta volna. "Mindennek az összege, amit akarok, ebben a szobában van. Az úgynevezett első világ elpusztítása."
  
  "Hogyan köthetsz alkut olyan emberekkel, akik csak meg akarnak ölni, vagy meghalni próbálnak?" - mondta hangosan Hayden. - Vagy állítsa le őket anélkül, hogy maga is vérontáshoz folyamodna. Az új világ végső dilemmája."
  
  Ramszesz nevetett. - Ti emberek olyan hülyék vagytok. Nevetett. "A válasz: "Nem szabad". Ölj meg minket, vagy imádj minket. Állíts meg minket, vagy nézd meg, ahogy átlépjük a határaidat. Ez az egyetlen dilemmád."
  
  Hayden ismét küszködött, miközben a férfiak lehúzták az új ingét, majd úgy helyezték el a bombát, hogy az az elejére legyen szíjazva. Aligátor volt az, aki előjött, és kicsatolta a hátizsákot, és leválasztott több vezetéket belülről. Hayden biztos volt benne, hogy egy időzítő mechanizmushoz kell őket rögzíteni. Még az ilyen őrült terroristák sem kockáztatnák, hogy lekapcsolják a valódi robbanószerkezeteket.
  
  Remélte.
  
  Az aligátor meghúzta a vezetékeket, majd Ramszeszre nézett, várva a folytatásra. Az óriás bólintott. A férfiak megragadták Hayden karját, és előrelökték az asztalon, miközben addig hajlították a testét, amíg az atombomba a gyomrához nem nyomódott. Ezután a helyén tartották, míg az Alligator először a háta és a mellkasa köré tekerte a vezetékeket, majd le a lábai közé, végül felfelé, amíg a háta alján találkoztak. Hayden érezte a vezetékek minden húzását, a hátizsák minden mozdulatát. Végül közepes szilárdságú öveket és szigetelőszalagot használtak annak biztosítására, hogy az atombomba szilárdan a testéhez tapadjon, és körbe legyen tekerve. Hayden tesztelte a kötelékeit, és megállapította, hogy alig tud mozogni.
  
  Ramszesz hátraállt, hogy megcsodálja az aligátor keze munkáját. - Tökéletes - mondta. "Az amerikai ördög ideális helyzetbe került, hogy elpusztítsa országát. Megfelelő szentély ez, akárcsak ez a bűnös város a többiek számára. Most pedig, aligátor, állítsd be az időzítőt, és adj nekünk elég időt, hogy elmenjünk az állatkertbe.
  
  Hayden az asztal felé zihált, először megdöbbent, majd összezavarodott a terrorista szavaitól. "Kérem. Ezt nem tudod megtenni. Nem tudsz. Tudjuk, hol van és mit tervez. Mindig megtalálunk, Ramszesz.
  
  - A barátaidra gondolsz! Az aligátor sikoltott a fülébe, amitől felugrott és megrázta az atomfegyvert. "Angol... Khmannnn! Ne aggódj. Látni fogod őt újra. Marsh jól szórakozott vele, de mi is!
  
  Ramszesz a másik füléhez hajolt. - Emlékszem rátok a bazárból. Azt hiszem, tönkretetted, és legalább két évre tönkretetted a hírnevemet. Tudom, hogy mindannyian megtámadtátok a kastélyomat, megöltétek Akatash testőrömet, megöltétek a légiósaimat, és láncra verve vittetek el. Amerika számára. Bolondok országa. Mr. Price azt mondja, hogy mindannyian a csapat tagjai, de nem csak. Családtagnak nevezed magad. Nos, nem illik, hogy a legvégén mind együtt vagytok?
  
  - A fenébe - lehelte Hayden a hátizsákja tetejébe. "Te. Seggfej."
  
  "Óh ne. Te és a családod volt az, aki igazán elcseszte. Ne feledd - Ramszesz megtette. És hogy még ez sem a végjátékom. A megbízhatóságom még lenyűgözőbb. De tudd, hogy valahol biztonságban leszek, nevetve, miközben Amerika és a többi nyugati cimborája felrobban."
  
  Lehajolt úgy, hogy teste összezúzta őt és a hátizsákok tartalmát is. - Itt az ideje, hogy utolsó látogatásod legyen az állatkertben. Megtisztelem Matt Drake-et, hogy megtalálhassalak - suttogta. - Amikor felrobban a bomba.
  
  Hayden hallotta a szavakat, a bennük rejlő implikációkat, de azon kapta magát, hogy azon töprengett, vajon melyik biztos akció lenne lenyűgözőbb, mint amit korábban eltervezett.
  
  
  HARMINCNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Hayden megcsúszott, és egy kis teherautó hátuljába rohant. A légiósok még mindig a bombához kötözve fektették a lábuk mögé, miközben mindkét oldalon elfoglalták a padokat. Az egész utazás legnehezebb része az volt, hogy kihozzuk a lakóházból. A légiósok nem vesztegették az idejüket azzal, hogy álcázzák őt; odalökték, ahová akarták, és készenlétben mentek a fegyvereikkel. Aki meglátja őket, azt megölik. Szerencséjükre úgy tűnt, hogy a legtöbben megfogadták a figyelmeztetéseket, és otthon maradtak a tévéjük vagy a laptopjuk előtt. Ramses biztosra vette, hogy Hayden látta, hogy a teherautó az út szélére húzódik egy sötét sikátor mellett, és végig vigyorgott.
  
  Fekete, különleges erők jelzésekkel.
  
  Ki állítaná meg őket? Kihallgatni őket? Talán idővel. De ez volt a lényege mindennek, ami eddig történt. A terv minden részének sebessége és végrehajtása próbára tette Amerika válaszát a határaira. A reakciók várhatóak voltak, és az igazi probléma az volt, hogy a terroristákat egyszerűen nem érdekelte. Egyetlen céljuk a nemzet halála volt.
  
  Az 57. utcát használták, hogy kelet felé induljanak, elkerülve az őrjáratokat és a kordonokat, ahol lehetett. Voltak törmelékek, furcsa elhagyott autók és bámészkodók csoportjai, de maga az Alligátor bennszülött New York-i volt, és ismerte a csendesebb, kopárnak tűnő útvonalakat. A város áramellátó rendszere segített, így a sofőr könnyedén visszatérhetett az előre megtervezett útvonalra. Lassan, óvatosan cselekedtek, tudván, hogy az amerikaiak még mindig reagálnak, még mindig várnak, és csak néhány óra múlva vették észre, hogy a bomba már ott lehet.
  
  Hayden tudta, hogy a Fehér Ház tisztviselői még most is óvatosságot javasolnak, és teljesen képtelenek elfogadni, hogy határaikat megsértették. Mások is megpróbálnák kihasználni a helyzetet. Szabaduljunk meg még jobban a Dodge-tól, és csavarjuk be az adófizetőket. Azonban ismerte Coburnt, és remélte, hogy legközelebbi tanácsadói ugyanolyan megbízhatóak és hozzáértőek, mint ő.
  
  Az utazás zúzódásokkal járt. A légiósok lábukkal támogatták. A hirtelen megállások és a nagy kátyúk hányingert keltettek benne. A hátizsák megmozdult alatta, kemény belseje mindig idegesítő volt. Hayden tudta, hogy Ramses ezt akarta - hogy az utolsó pillanatai rémülettel teljenek, ahogy az időmérő lefelé ketyeg.
  
  Fél óra sem telt el. Az utak csendesek voltak, ha nem is üresek. Hayden nem tudta biztosan megmondani. Tervének újabb fordulataként Ramses megparancsolta Gatornak, hogy Marsh-t és Shearst kösse a bombához, Haydennel együtt. Mindketten panaszkodtak, veszekedtek, és még sikoltozni is kezdtek, ezért Aligátor beragasztotta a szájukat és az orrukat, ott ült, amíg megnyugodtak, majd hagyta, hogy az orrlyukaik beszívjanak egy kis levegőt. Marsh és Shears ekkor szinte egyhangúan sírni kezdtek. Talán a felszabadulásról álmodoztak. Marsh visított, mint egy újszülött, Shears pedig úgy szipogott, mint egy férfiinfluenzás fiú. Mindkettőjük büntetésül - és sajnos Haydennek is - Ramses meztelenül egy atombombához kötözte őket, ami mindenféle problémát, torzulást és még több szipogást okozott. Hayden jól vette a dolgot, elképzelte azt a lovecrafti horrort, amelyre most hasonlíthatnak, és azon töprengett, hogy a fenébe fognak átjutni az állatkertben.
  
  - Belül befejezzük - nézett az aligátor kritikusan a tömegre. - Maximum öt perc.
  
  Hayden észrevette, hogy a bombagyártó jól beszél, amikor a főnökével foglalkozott. Talán a szorongás okozta, hogy hirtelen felemelkedett a hangja. Talán izgalom. Figyelmét akkor fordította, amikor a teherautó megállt, és a sofőr néhány percig alapjáraton járta a motort. Ramszesz kiszállt a taxiból, és Hayden felvetette, hogy az állatkert bejáratánál lehetnek.
  
  Utolsó esély.
  
  Kétségbeesetten küzdött, próbált egyik oldalról a másikra billegni, és lekaparni a szájáról a ragasztószalagot. Marsh és Shears felnyögött, a légiósok pedig ráléptek a csizmáikkal, megnehezítve a mozgást, de Hayden ellenállt. Csak egy furcsa dübörgésre, egy oda nem illő lötyögésre volt szükség, és a zászlókat felemelték.
  
  Az egyik légiós szitkozódott és átugrott rajta, még jobban rászorítva a nukleáris töltetre és a jármű hátuljára. Belenyögött a ragasztószalagba. Karja a lány teste köré fonta, megakadályozva, hogy mozogjon, és mire Ramses visszatért, már nem kapott levegőt.
  
  A teherautó enyhe motorbörgéssel ismét előreindult. Az autó lassan haladt, és a légiós távozott. Hayden mély levegőt vett, átkozva a szerencséjét és a körülötte lévők arcát. A jármű hamarosan megállt, a sofőr pedig leállította a motort. Csend lett, amikor Ramszesz, aki immár kezdetleges különleges egyenruhát viselt, bedugta a fejét a hátsó ülésre.
  
  "A cél elérve" - mondta szenvtelenül. - Várd meg a jelzésemet, és állj készen arra, hogy maguk között vigyem őket.
  
  Hayden tehetetlen volt, csak lélegezni tudott, amikor öt légiós a bizarr köteg körül helyezkedett el, és készültek felemelni. Ramszesz bekopogott az ajtón, minden világos volt, és egy férfi kinyitotta. A légiósok ezután a levegőbe emelték a köteget, kicipelték a furgonból és végigvezették egy fákkal szegélyezett ösvényen. Hayden pislogott, amikor a napfény megütötte a szemét, majd megpillantotta, hol van.
  
  A feje fölött vastag téglaoszlopokra támasztott fa lombkorona húzódott, zölddel körülvéve. Egy jól felszerelt és kövezett napcsapda, jelenleg kihalt volt, ahogy Hayden az állatkert többi részére számított. Lehet, hogy néhány rettenthetetlen turista kihasználta a ritkán lakott látnivalókat, de Hayden kételkedett abban, hogy az állatkert a következő néhány órában bárkit is beengedhet. Valószínűleg Ramszesz meggyőzte az állatkert biztonságát, hogy különleges erők vannak jelen a terület teljes biztonságának biztosításában. Egy boltívekkel és függő zölddel szegélyezett ösvényen vitték őket, amíg meg nem állította őket egy oldalajtó. Az aligátor erőszakkal jutott be, majd egy magas mennyezetű helyiségben találták magukat, amely fa utakat, hidakat és sok fát tartalmazott, amelyek segítettek megbirkózni a párás légkörrel.
  
  - Trópusi övezet - bólintott Ramszesz. - Most pedig, aligátor, vedd a csomagot, és tedd beljebb az aljnövényzetbe. Nincs szükségünk korai véletlen megfigyelésekre."
  
  Hayden és bizonytalan társasága többi tagja a fapadlón kötött ki. Az aligátor megigazított néhány hevedert, további ragasztószalagot helyezett el a stabilitás érdekében, majd egy tekercs huzallal babrált, amíg be nem jelentette, hogy a detonátor biztonságosan a foglyok köré tekeredett.
  
  - És a forgókapcsoló? - kérdezte Ramszesz.
  
  "Biztosan hozzá akarja adni ezt?" - kérdezte aligátor. - Marsh és Shears ezt idő előtt elkezdheti.
  
  Ramszesz elgondolkodva bólintott a férfinak. "Igazad van". Leguggolt a csomag mellé, a hátizsák a földön hevert, Hayden közvetlenül a tetejére volt kötve, majd Marsh és Zoey rá. Ramszesz szeme Julian Marsh fejével egy szintben volt.
  
  - Hozzáadunk egy érzékenységkapcsolót - mondta halkan. "Egy forgó eszköz, amely ha felemelnek vagy bármilyen nagy mozdulatot teszel, a bomba felrobban. Azt tanácsolom, maradjon a helyén, és várja meg, amíg J kisasszony csapattársai megérkeznek. Ne aggódj, nem fog sokáig tartani."
  
  Szavaiból borzongás futott végig Hayden testén. "Meddig?" sikerült kilélegeznie.
  
  - Az időzítő egy órára lesz beállítva - mondta Ramszesz. - Éppen elég időnk van ahhoz, hogy Alligatorral biztonságba kerülhessünk. Az embereimnél marad a bomba, egy utolsó meglepetés a barátainak, ha sikerül megtalálniuk.
  
  Ha?
  
  Ramszesz felállt, és egy utolsó pillantást vetett az általa készített csomagra, az emberi testre és az alatta lévő tűzviharra, az arcuk félelmetes kifejezéseire és a hatalomra, amelyet mindannyiukon mutatott.
  
  Hayden lehunyta a szemét, most már képtelen volt megmozdulni, a rettenetes nyomás egy kérlelhetetlen bombává nyomta a mellkasát, és megnehezítette a légzést. Lehet, hogy ezek az utolsó pillanatok, és nem tehetett semmit, miután hallotta, hogy Alligátor nyűgösködik az érzékenységkapcsoló beállítása miatt, de átkozott lenne, ha a New York-i Central Park Állatkert trópusi zónájában töltené ezeket. Ehelyett visszaviszik élete legjobb időszakába, a Manosba és a Hawaii-on töltött idejükbe, a Diamond Head ösvényeihez, a North Beach szörfözéséhez és Maui vulkáni hegyeihez. Étterem egy aktív vulkánon. Egy hely a felhők felett. Piros föld az utak mögött. A Kapiolani mentén villódzó fények, majd az összes strand végén a strand, amely habzik az alkonyat és gondtalanság terjedő vörös fényei alatt, az egyetlen igazi hely a világon, ahol megmenekülhet az élet minden stresszétől és aggodalmától.
  
  Hayden most odament az óra ketyegésével.
  
  
  HARMINCÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Drake a rendőrőrsön várakozott, és teljesen tehetetlennek érezte magát, ahogy ragaszkodtak minden tipphez, minden észleléshez, minden apró utaláshoz Ramsesről, Haydenről vagy az atombombáról. Az igazság az volt, hogy New York túl nagy volt ahhoz, hogy néhány óra leforgása alatt lefedje, és a telefonok csengtek. Túl sok volt a lakója és túl sok a látogatója. Lehet, hogy a hadseregnek tíz percig tart, amíg eléri a Fehér Házat, de minden őrség és biztonsági intézkedés ellenére mennyi ideig tartana átkutatni ezt a viszonylag kis helyet? Most, gondolta Drake, vigye el ezt a forgatókönyvet New Yorkba, és mit kap? Ritka eset volt, amikor a biztonsági erők terroristákat fogtak el, akik valóban végrehajtották szörnyűségüket. A való világban a terroristákat üldözték és felkutatták a zavargások után.
  
  Dahl végül megérkezett, kócosnak és világfáradtnak tűnt, mögötte a SPEAR csapat többi tagjával. Kenzi megmagyarázhatatlan módon körülnézett, és megkérdezte, hol van a bizonyítéktároló. Dahl csak a szemét forgatta rá, és azt mondta: "Engedd el, különben soha nem lesz elégedett." A csapat többi tagja körülötte tolongott, és hallgatta Drake mondanivalóját, ami azon kívül, hogy Haydenért aggódott, nem volt túl sok.
  
  Moore leegyszerűsítette a dolgot. "Az emberek tudnak a várost fenyegető terrorfenyegetésről. Nem tudunk evakuálni, bár nem állítjuk meg azokat, akik megpróbálnak távozni. Mi történik, ha a bomba felrobban? Nem tudom, de most nem az a dolgunk, hogy kölcsönös vádaskodásokra gondoljunk. Rendszereink nem működnek, de más ügynökségek és webhelyek más csatornákhoz férnek hozzá. Beszélgetés közben összehasonlítjuk őket. A legtöbb rendszer fut. New York utcái csendesek, de a legtöbb városhoz képest még mindig forgalmasak. Az utak is."
  
  - De még semmi? - kérdezte Smith meglepetten.
  
  Moore felsóhajtott. "Barátom, percenként több száz hívást fogadunk. Minden pszichológussal, minden csínytevővel és minden egyenesen ijedt jó polgárral foglalkozunk a városban. A légtér rajtunk kívül mindenki előtt le van zárva. Ki akartuk kapcsolni a Wi-Fi-t, az internetet és még a telefonvonalakat is, de tudd meg, hogy ezen a sugárúton éppolyan nagy valószínűséggel pihenünk, mint egy utcai zsarutól, egy FBI-ügynöktől vagy, ami valószínűbb, a nyilvánosság tagja."
  
  - Fedő alatt? - kérdezte Dahl.
  
  "Amennyire tudjuk, egyetlen cella sem maradt. Csak feltételezhetjük, hogy a Ramszesz most védő sejtjét országosan és helyileg toborozták. Nem hisszük, hogy titkos ügynökeink segíthetnének, de minden lehetséges lehetőséget megvizsgálnak."
  
  - Szóval hova hagy ez minket? - kérdezte Lauren. - Nem találjuk a kamerát, Ramses, Price vagy Hayden. Nem találtunk atombombát - tanulmányozta az egyes arcokat, szívében még mindig egy civil szindikált műsorokban nevelkedett, ahol a kirakós darabok sorakoztak az utolsó felvonásban.
  
  "Általában a borravalót adják" - mondta Moore. "Valaki lát valamit és okozza. Tudod, hogy hívják itt a hot tip sorozatot? Két jegy a mennybe, a régi Eddie Money dal után."
  
  - Szóval, várjuk a hívást?
  
  Drake kivezette Laurent az erkélyre. A lenti jelenet fergeteges volt, a néhány még életben lévő zsaru és ügynök kagylósokkkal küszködött, miközben törmelékeken és üvegtörmeléken át utat törtek, hívásokat fogadtak és kulcsokat ütögettek, némelyiküknek véres kötést csavartak a karjára és fejére, másoknak a lábukra. fel, fintorogva a fájdalomtól.
  
  - Le kell mennünk - mondta Lauren. "Segíts nekik."
  
  Drake bólintott. "Vesztes csatát vívnak, és ez már nem is egy csomópont. Ezek a srácok egyszerűen nem voltak hajlandók elmenni. Ez többet jelent számukra, mint egy kórházi utazás. Ezt teszik a jó zsaruk, és a közvélemény ritkán látja. A sajtó újra és újra csak rossz híreket közöl, színesítve az általános véleményt. Azt mondom, mi is segítünk nekik."
  
  A lift felé tartottak, majd Drake megfordult, és meglepődve látta maga mögött az egész csapatot. "Mit?" - kérdezte. "Nincs pénzem".
  
  Alicia fáradtan mosolygott. Még Beau-nak is sikerült mosolyognia. A SPEAR csapat sok mindenen ment keresztül ma, de még mindig erős volt, és készen állt a továbbiakra. Drake sok zúzódást és más, jól elrejtett sebet látott.
  
  "Miért nem töltöd fel? És vigyél magaddal extra lőszert is. Amikor végre véget érünk ennek, nehéz időnk lesz."
  
  - Majd én kitalálom - mondta Kinimaka. - Ez eltereli a figyelmet.
  
  - És én segítek - mondta Yorgi. "Nehezen értem még Drake akcentusát is, úgyhogy elveszne egy amerikai akcentussal."
  
  Dahl nevetett, miközben csatlakozott Drake-hez a liftben. - Orosz barátom, neked teljesen hátra van.
  
  Drake ököllel megütötte a svédet, újabb zúzódásokat okozva, és felment a lifttel az első emeletre. A SPEAR-csapat ezután, ahol tudott, beavatkozott, új hívásokra válaszolt és információkat rögzített, a lakosságot megkérdezte és kérdéseket tett fel, és a segélyhíváshoz semmi közükkel nem rendelkező hívásokat más kijelölt állomásokra irányította át. És bár tudták, hogy szükség van rájuk, és segítik őket, egyikük sem örült ennek, egyszerűen azért, mert Hayden még mindig hiányzott, Ramses pedig szabadlábon maradt. Eddig legyőzte őket.
  
  Milyen trükkjei voltak még?
  
  Drake továbbított egy hívást egy eltűnt rokonról, és küldött egy másikat az egyenetlen járda miatt. A kapcsolótábla aktív maradt, és Moore továbbra is a hegyre számított, a mennybe tartó jegyére. De Drake számára hamar világossá vált, hogy az idő gyorsabban fogy, mint a törött edényből kiömlő tej. Az egyetlen dolog, ami tartotta, az volt, hogy arra számított, hogy Ramszesz legalább egyszer hívni fog. Ez az ember még mindig megmutatta magát. Drake kételkedett abban, hogy megnyomta volna a gombot anélkül, hogy megpróbált volna egy kicsit teátrálisabb lenni.
  
  A rendőrök irányították az állomást, de a csapat asztalokhoz ülve és üzenetek átadásával segített. Dahl elment kávét főzni. Drake csatlakozott hozzá a vízforraló előtt, és rendkívül tehetetlennek és oda nem illőnek érezte magát, miközben információra vártak.
  
  - Beszéljünk az elsőről - mondta Drake. - Történt már ilyesmi veled?
  
  "Nem. Megértem, hogy Ramszesz hogyan tudott elbújni ennyi éven át. És feltételezem, hogy a készülék nem produkál sugárzási jelzést, mert még nem észlelték. Az az ember, aki újracsomagolta a bombát, határozottan tudta, mit csinál. Szerintem az egykori amerikai katonaság."
  
  "De miért? Sok ember képes megvédeni a sugárzást."
  
  "Ez más dolgokra is vonatkozik. Helyismeret. Az általa összeállított titkos csapat. Figyeld meg a szavaimat, öreg Drake, ők egykori SEAL-ek. Különleges művelet."
  
  Drake vizet öntött, míg Dahl szemcséket kanalazott. "Legyen erős. Sőt, tudod egyáltalán, hogy mi az? Az "Instant" elérte már az Északi-sarkot?
  
  Dahl felsóhajtott. "Az instant kávé az ördög műve. És soha nem jártam az Északi-sarkon."
  
  Alicia besurrant a szoba nyitott ajtaján. "Mi volt az? Hallottam valamit az oszlopról, és csak tudtam, hogy a nevem van rajta.
  
  Drake nem tudta elrejteni mosolyát. - Hogy vagy, Alicia?
  
  "Fáj a lába. Fáj a fejem. Szívfájdalom. Ezt leszámítva jól vagyok."
  
  "Értem-"
  
  Az X-Ambassadorok hívása elnyomta a következő szavait, amelyek mobiltelefonja hangszórójából hangzottak el. Még mindig a vízforralót tartva az állához emelte a készüléket.
  
  "Helló?"
  
  "Emlékszel rám?"
  
  Drake olyan erővel tette fel a vízforralót, hogy a nemrég felforrt víz a kezére fröccsent. Soha nem vette észre.
  
  - Hol vagy, barom?
  
  "Most. Nem az lenne az első kérdésed, hogy "hol vannak az atomfegyverek" vagy "milyen hamar felrobbanok"? Mélyen meglepett üvöltés futott át a vonalon.
  
  - Ramses - mondta Drake, és eszébe jutott, hogy bekapcsolja a kihangosítót. - Miért nem térünk rögtön a lényegre?
  
  "Ó, mi ebben a vicces? És te nem mondod meg, mit tegyek. Herceg vagyok, királyságok tulajdonosa. Sok évig uralkodtam és még sokig fogok uralkodni. Jóval azután, hogy ropogós leszel. Gondold át".
  
  - Szóval van még karikád, amelyen átugorhatunk?
  
  "Nem én voltam. Julian Marsh volt. Ez az ember enyhén szólva őrült, ezért felvettem vele a kapcsolatot Jay ügynökével.
  
  Drake megborzongott, és Dahlra pillantott. - Jól van?
  
  "Átmenetileg. Bár kissé merevnek és fájdalmasnak tűnik. Mindent megtesz, hogy teljesen nyugodt maradjon."
  
  Drake gyomrában valami előérzet húzódott meg. - És miért van ez?
  
  "Természetesen, hogy ne károsítsa a mozgásérzékelőt."
  
  Istenem, gondolta Drake. "Te rohadék. Bombához kötötted?
  
  - Ő a bomba, barátom.
  
  "Hol van?"
  
  "Oda fogunk érni. De mivel te és a barátaid élvezik a jó futást, és mivel már bemelegítettél, arra gondoltam, miért ne adnék neked egy esélyt? Remélem, szereted a találós kérdéseket."
  
  "Ez őrültség. Őrült vagy, sok élettel játszol. Rejtvények? Oldd meg nekem, seggfej. Ki fog bepisilni a testedre, amikor felgyújtom?
  
  Ramszesz egy pillanatra elhallgatott, mintha elgondolkozott volna. "Tehát a kesztyűk tényleg lekerültek. Ez jó. Valóban van hova mennem, találkozókon részt venni, nemzeteket befolyásolni. Szóval figyelj..."
  
  - Nagyon remélem, hogy ott vársz - szakította félbe Drake, és gyorsan kihalászott -, ha odaérünk.
  
  "Sajnos nincs. Itt búcsúzunk. Amint valószínűleg tudod, téged használlak a menekülésre. Szóval, ahogy ti mondják - köszönöm ezt."
  
  "Jaj-"
  
  "Igen igen. Bassza meg, a szüleim és az összes testvérem. De végül te és ez a város fog elcseszni. És én, aki folytatni fogom. Tehát az idő most problémává válik. Készen állsz könyörögni a lehetőségért, kis angol?
  
  Drake úgy találta meg a professzionalizmusát, hogy tudta, hogy ez az egyetlen lehetőségük. "Mondd el".
  
  "Az antiszeptikumom meg fogja tisztítani a világot a fertőzésektől Nyugaton. Az esőerdőtől az esőerdőig ez a lombkorona padlójának része. Ez minden ".
  
  Drake grimaszt vágott. - És ennyi?
  
  - Igen, és mivel mindent, amit az úgynevezett civilizált világban csinál, percekben, órákban mérnek, hatvan percre állítom az időzítőt. Szép, híres kerek szám az Ön számára."
  
  - Hogyan lehet ezt hatástalanítani? Drake remélte, hogy Marsh nem említette a deaktiváló kódokat.
  
  "Ó, a fenébe, nem tudod? Akkor ne feledje: az atombomba, különösen a bőröndben lévő atombomba, egy precíz és tökéletesen kiegyensúlyozott mechanizmus. Minden miniatürizált és pontosabb, amit biztosan értékelni fog. Ehhez... kifinomultságra lesz szükség."
  
  "Kifinomultság?"
  
  "Kifinomultság. Ezt nézd".
  
  Ramszesz ezekkel a szavakkal megszakította a hívást, így a vonal megszakadt. Drake visszarohant az irodába, és az egész állomáson sikoltozott, hogy hagyják abba. Szavai, hangszíne arra késztette a fejeket, a szemeket és a testeket, hogy feléje forduljanak. A telefonokat állványokra helyezték, a hívásokat figyelmen kívül hagyták, a beszélgetéseket pedig leállították.
  
  Moore Drakes arcára nézett, majd azt mondta: - Kapcsold ki a telefonjaidat.
  
  - Megvan - kiáltotta Drake. - De valami értelmet kell tennünk... - szóról szóra megismételte a rejtvényt. - Siess - mondta. - Ramszesz hatvan percet adott nekünk.
  
  Moore a rozoga erkély fölé hajolt, csatlakozott hozzá Kinimaka és Yorgi. Mindenki más szembefordult vele. Amikor a szavai elkezdtek eljutni az emberekhez, sikoltozni kezdtek.
  
  - Nos, az antiszeptikum egy bomba. Nyilvánvaló ".
  
  - És fel akarja robbantani - suttogta valaki. - Ez nem blöff.
  
  - Az esőerdőtől az esőerdőig? - mondta Mai. "nem értem".
  
  Drake a feje köré csavarta. "Ez egy üzenet számunkra" - mondta. "Minden az Amazonas esőerdőjében kezdődött. Először a piacon láttuk. De nem értem, hogyan működik ez New Yorkban."
  
  - De mást? Smith mondta. "A padló egy része a lombkorona alatt? Én nem-"
  
  - Ez egy újabb esőerdő-referencia - kiáltotta le Moore. "A lombkoronát nem tömör fatakarónak hívják? A padlót kefe fedi."
  
  Drake már ott volt. "Ez igaz. De ha ezt elfogadod, akkor azt mondja nekünk, hogy a bomba az esőerdőben van elrejtve. New Yorkban - rándult össze. - Nincs értelme.
  
  Csend uralkodott az állomáson, az a fajta csend, amely az embert a tehetetlenségig elkábíthatja, vagy a ragyogásig felvillanyozhatja.
  
  Drake még soha nem volt tisztában az idő múlásával, minden másodpercben a végítélet harangjának végzetes megszólalása telt meg.
  
  - De New Yorkban igenis van esőerdő - mondta végül Moore. "A Central Park állatkertben. Kicsi, "trópusi zónának" hívják, de ez az igazi mini változata.
  
  - A lombkorona alatt? Dahl megnyomta.
  
  - Igen, ott vannak fák.
  
  Drake még egy másodpercig habozott, fájdalmasan tudatában annak, hogy még ez is sok életükbe kerülhet. "Akármi más? Egyéb javaslatok?
  
  Csak csend és üres tekintet fogadta kérdését.
  
  - Akkor mindannyian benne vagyunk - mondta. "Nincs kompromisszum. Nem vicc. Ideje véget vetni ennek a mitikus baromnak. Pont úgy, mint legutóbb."
  
  Kinimaka és Yorgi a lépcsőhöz rohantak.
  
  Drake az egész csapatot New York félelemmel teli utcáira vezette.
  
  
  HARMINCHATODIK FEJEZET
  
  
  Moore utasításait követve a tízfős csapat még több értékes percet vesztegetett azzal, hogy befordult egy sikátorba, hogy átvezessenek néhány rendőrautót. A hívás már megtörtént, mire odaértek, és a zsaruk vártak, és az utcák megtisztítására tett erőfeszítéseik meghozták a gyümölcsüket. Smith leült az egyik kerékhez, Dahl a másikhoz, az autók felkapcsolták a szirénákat és a villogó lámpákat, és a 3rd Avenue sarka körül rohantak le, gumit égetve, egyenesen az állatkertbe. Az épületek és a rémült arcok negyven, majd ötven mérföldes óránkénti sebességgel rohantak el mellettük. Smith félredobta az elhagyott taxit, eltalálta az elejét, és egyenesen elküldte. Csak egy rendőrkordon volt útban, és már megkapták a parancsot, hogy engedjék át őket. Átszáguldottak egy sebtében kitakarított kereszteződésen, közel hatvanhoz.
  
  Drake szinte figyelmen kívül hagyta az új hívást a mobiltelefonján, és azt hitte, Ramses hívott vissza, hogy kárörvendő legyen. De aztán arra gondolt: még ez is adhat némi támpontot.
  
  "Mit?" - ugatott röviden.
  
  "Gácsér? Itt Coburn elnök. Van egy perced?"
  
  A yorkshire-i meglepetten ugrott, majd ellenőrizte a GPS-ét. - Négy perc, uram.
  
  "Akkor hallgass. Tudom, hogy mondanom sem kell, milyen rosszak lesznek a dolgok, ha hagyják felrobbanni ezt a bombát. A megtorlás elkerülhetetlen. És még csak nem is ismerjük Ramszesz valódi nemzetiségét vagy politikai beállítottságát. Az egyik nagy probléma, ami felmerül, hogy egy másik szereplő - az Alligator - idén négyszer járt Oroszországban."
  
  Drake szája homokkal változott. "Oroszország?"
  
  "Igen. Ez nem döntő, de..."
  
  Drake pontosan tudta, mit jelent ez a szünet. Semminek sem kellett volna meghatározónak lennie a hírcsatornák és a közösségi média által manipulált világban. - Ha ez az információ kikerül...
  
  "Igen. Magas szintű rendezvénynek nézünk elébe."
  
  Drake persze nem akarta tudni, hogy ez mit jelent. Tudta, hogy a tágabb világban jelenleg is vannak olyan emberek, rendkívül erős emberek, akiknek megvannak az eszközei egy atomháború túlélésére, és gyakran elképzelték, milyen lenne, ha egy teljesen új, alig lakott világban élhetnének. Ezek közül néhányan már vezetők voltak.
  
  - Ha szükséges, hatástalanítsa a bombát, Drake. Azt mondták, hogy a NEST úton van, de utánad érkezik. Ahogy a többiek. Minden. Ez az új legsötétebb óránk."
  
  - Megállítjuk ezt, uram. Ez a város holnapig élni fog."
  
  Amikor Drake befejezte a hívást, Alicia a férfi vállára tette a kezét. - Szóval - mondta. - Amikor Moore azt mondta, hogy ez egy esőerdő és egy mini esőerdő, arra gondolt, hogy ott is lesznek kígyók?
  
  Drake eltakarta a kezét az övével. - Mindig vannak kígyók, Alicia.
  
  Mai köhögött. - Egyesek nagyobbak, mint mások.
  
  Smith megfordította a kocsijukat a forgalmi dugóban, elhaladt egy csillogó, nyitott ajtókkal rendelkező mentőautó mellett, ahol a mentők dolgoztak az incidensben érintetteken, majd ismét rátette a lábát a gázpedálra.
  
  - Megtaláltad, amit kerestél, Mai? - mondta Alicia egyenletesen és udvariasan. - Mikor hagyta el a csapatot?
  
  Minden olyan régen történt, de Drake élénken emlékezett Mai Kitano távozására, és a feje tele volt bűntudattal a nem szándékosan okozott halálesetek miatt. A szülei keresése során történt egyetlen incidens - egy jakuza pénzmosó meggyilkolása - óta sok minden megváltozott.
  
  - A szüleim most biztonságban vannak - mondta Mai. - Mint Grace. Legyőztem a klánt. Chica. Adni. Sokat találtam abból, amit kerestem."
  
  - Akkor miért jöttél vissza?
  
  Drake úgy találta, hogy a szeme szilárdan az útra tapad, a füle pedig a hátsó ülésre tapasztotta. Szokatlan időszak volt ez a következmények megvitatására és a döntések megkérdőjelezésére, de ez elég jellemző volt Aliciára, és lehet, hogy ez volt az utolsó lehetőségük, hogy helyrehozzák a dolgokat.
  
  - Miért jöttem vissza? - Mit? - ismételte May keserűen. "Mert érdekel. Engem érdekel ez a csapat."
  
  Alicia füttyentett. "Jó válasz. Ez az egyetlen ok?"
  
  - Azt kérdezed, hogy visszajöttem-e Drake-ért. Bárcsak arra számítottam volna, hogy kettesben valami új megértést alakítanak ki. Ha egy pillanatra is azt hittem volna, hogy továbbment. Még akkor is, ha adhatna nekem egy második esélyt. Nos, a válasz egyszerű - nem tudom."
  
  - Harmadik esély - mutatott rá Alicia. "Ha elég hülye lenne ahhoz, hogy visszahozzon téged, ez lenne a harmadik esélyed."
  
  Drake látta, hogy közeledik az állatkert bejárata, és érezte a hátsó ülésen növekvő feszültséget, a benne tomboló éles és megbízhatatlan érzelmeket. Mindehhez kellett egy szoba, lehetőleg puha kárpitozással.
  
  - Csukja be, srácok - mondta. "Itt vagyunk".
  
  - Még nincs kész, Sprite. Ez az Alicia egy új modell. Úgy döntött, nem fut tovább a naplementébe. Most állunk, tanulunk, és túl vagyunk ezen."
  
  "Látom és csodálom" - mondta Mai. - Nagyon szeretem az új téged, Alicia, annak ellenére, hogy mit gondolsz.
  
  Drake elfordult, tele volt kölcsönös tisztelettel, és teljesen összezavarodott afelől, hogy ez a forgatókönyv végül hogyan fog megvalósulni. De ideje volt most mindent eltenni, a polcra tenni, mert rohamosan közeledtek egy újabb Armageddon, katonák, megváltók és hősök egészen a végsőkig.
  
  És ha nézték, esetleg sakkoznának, még Istennek és az Ördögnek is elakadna a lélegzete.
  
  
  HARMINCHETEDIK FEJEZET
  
  
  Smith az utolsó kanyarban csikorogta a gumikat, majd nehéz lábbal a fékpedálra taposott. Drake kinyitotta az ajtót, mielőtt az autó megállt, és kilendítette a lábát. Mai már kint volt a hátsó ajtón, Alicia egy lépéssel lemaradva. Smith biccentett a várakozó zsaruk felé.
  
  - Azt mondták, tudnia kell a leggyorsabb utat a trópusi zónába? - kérdezte az egyik rendőr. - Nos, kövesse ezt az utat egyenesen lefelé. Rámutatott. - A bal oldalon lesz.
  
  "Köszönöm". Smith elvette az útmutató térképet, és megmutatta a többieknek. Dahl kocogás közben felszaladt.
  
  "Készen állunk?"
  
  - Ahogy lehetünk - mondta Alicia. - Ó, nézd - mutatott a térképre. - Állatkertnek hívják a helyszíni ajándékboltot.
  
  - Akkor menjünk.
  
  Drake felfokozott érzékekkel lépett be az állatkertbe, a legrosszabbra számított, és tudta, hogy Ramszesznek több csúnya trükkje van, aminek semmi köze hozzá. A csoport szétszéledt és elvékonyodott, máris gyorsabban haladtak, mint kellett volna, és kellő óvatosság nélkül, de tudva, hogy minden eltelt másodperc egy újabb haláleset. Drake odafigyelt a jelekre, és hamarosan meglátta a trópusi zónát. Ahogy közeledtek, megmozdulni kezdett körülöttük a táj.
  
  Nyolc ember kirohant a rejtekhelyről, kést rántva, miközben parancsot kaptak, hogy a mentők utolsó csatáját tegyék fájdalmassá és rendkívül véressé. Drake beugrott a hinta alá, és a hátára dobta gazdáját, majd szembetalálta a következő támadást. Bo és May előtérbe került, harci tudásukra ma szükség van.
  
  Mind a nyolc támadó páncélt és maszkot viselt, és olyan hozzáértően harcoltak, ahogy Drake várta. Ramszesz soha nem választott a kupac aljáról. Mai egy gyors ütést hárított, megpróbálta eltörni a karját, de azt találta, hogy az elcsavarodott, a saját egyensúlya kibillent. A következő ütés a vállát elkerülte, elnyelte a mellény, de egy pillanatnyi szünetet tartott. Beau mindenki között járt, a halál valóságos árnyéka. Ramszesz légiósai visszavonultak vagy oldalra ugrottak, hogy elkerüljék a franciát.
  
  Drake hátradőlt a sorompónak, és felemelte a kezét. A mögötte lévő kerítés megrepedt, ahogy ellenfele két lábbal rúgott a földről. Mindkét férfi egy másik ösvényre gördült, küszködve gurulva. Az angol ököl ököl után ütötte a légiós fejét, de csak a védekezésben felemelt kezet sikerült eltalálnia. Oda emelte a testét, ahová akarta, térdre emelkedett, és lecsapta az öklét. A kés felcsúszott és átfúrta a bordáit, védekezése ellenére továbbra is fájt. Drake megduplázta a támadását.
  
  A trópusi zóna bejáratánál felerősödött a közelharc. May és Bo megtalálta ellenfeleik arcát. Vér fröccsent az egész csoportra. A légiósok végtagtöréssel és agyrázkódással estek el, a fő elkövető Manó Kinimaka volt. A hatalmas hawaii buldózerrel zúzta szét támadóit, mintha magukkal a hullámokkal akarna dacolni, darabokra törni. Ha egy légiós az útjába állt, Kinimaka kíméletlenül ütött, emberfeletti középpályás, elpusztíthatatlan eke. Útja teljesen rossz volt, így Alicia és Smith is azon a küszöbön álltak, hogy félreugorjanak az útjából. A légiósok morogva landoltak mellettük, de könnyű volt végezni velük.
  
  Dahl némi hozzáértéssel váltott ütéseket kézről kézre. A kést erősen és gyorsan ütötték, először mélyen, majd magasan, majd a mellkason és az arcon; a svéd villámgyors reflexekkel és nehezen megszerzett ügyességgel blokkolta őket. Ellenfele nem adta fel, klinikai teljesítményt nyújtott, és hamar megérezte, hogy találkozott a párjával, és változtatnia kell.
  
  Dahl félrelépett, miközben a légiós a lábát és a könyökét használta a késes támadások folytatásaként. Az első könyök a halántékán találta el, növelve tudatát, és segít neki számtalan támadásra számítani. Féltérdre esett, a hóna alatt közvetlenül a gödörbe és az ott lévő idegcsoportba ütközött, amitől a légiós kínjában elejtette a pengéjét. Végül azonban a csípős Kinimaka volt az, aki leütötte a harcost, tisztán feltöltve az izmokat, eltörte a csontokat és elszakította az inakat. Manónak megfeketedett zúzódások voltak az állkapcsa és az arccsontja mentén, és ernyedten sétált, de semmi sem tudta megállítani. Dahl azt képzelte, hogy becsapódik az épület oldalába, mint a hawaii Hulk, ha az ajtó zárva van.
  
  Kenzi úgy találta, hogy könnyebben megúszta a harc széleit, bárkit megsebzett, és kesergett, hogy még mindig nincs meg a katanája. Dahl tudta, hogy különleges képességekkel rendelkezik, és egy-egy légióst támadhat meg, egy ütéssel megölve mindegyiket, megspórolva ezzel a csapat értékes idejét. De a napnak majdnem vége volt.
  
  Akárhogyan is.
  
  Drake észrevette, hogy Flurry ökle elhárította az ütést. Az oldalára esett, amikor egy légiós elkapta a csuklóját és elcsavarta. A fájdalom eltorzította a vonásait. Rendellenes dőléssel gurított, engedte a nyomást, és szembe találta magát ellenfelével.
  
  "Miért?" kérdezte.
  
  - Csak azért jöttem, hogy lelassítsalak - vigyorgott a légiós. "Tick-tak. Tick-tock."
  
  Drake nagyot lökött, most már talpon. - Te is meghalsz.
  
  - Mindannyian meghalunk, bolond.
  
  Ilyen fanatizmussal szembesülve Drake kegyelem nélkül ütött, eltörte a férfi orrát és állkapcsát, valamint a bordáit. Ezek az emberek pontosan tudták, mit csinálnak, és mégis folytatták a harcot. Közülük egyetlen férfi sem érdemelt még egy sóhajt.
  
  A légiós zihálva Drake-re szegezte a kését. A yorkshire-i elkapta, megcsavarta és megfordította úgy, hogy a penge markolatig behatolt a másik férfi koponyájába. Mielőtt a test a fűbe ütközött, Drake csatlakozott a fő harchoz.
  
  Furcsa és őrült csata volt. Fújás ütés után és védekezés védekezés után, végtelen pozícióba forgás. A vért letörölték a szemből, a könyökök és az öklök az összecsapás közepén kiestek, és Smith saját súlyának köszönhetően még egy elmozdult váll is visszakerült a helyére. Nyers volt, amilyen valóságos.
  
  Aztán Kinimaka megkerülte az egészet, lecsapott, berohant, pusztított, ahol csak tudott. Az elesett, megtört légiósok közül legalább három az ő dolga volt. Beau kivett még kettőt, majd May és Alicia együtt dolgoztak, hogy befejezzék az utolsót. Ahogy elesett, szembetalálkoztak, felemelt ököllel, harci düh és vérszomj lobbant fel közöttük, lézerként villant a szemükben, de Beau volt az, aki elválasztotta őket.
  
  - Bomba - mondta.
  
  Aztán hirtelen minden arc Drake felé fordult.
  
  - Mennyi időnk van még hátra? - kérdezte Dahl.
  
  Drake nem is tudta. A csata elvette tőlem az összes maradék koncentrációt. Most lenézett, félve attól, hogy mit fog látni, felhúzta a ruhaujját, és az órájára nézett.
  
  - Még nem is láttuk a bombát - mondta Kensi.
  
  - Tizenöt perc - mondta Drake.
  
  És akkor lövések dördültek.
  
  
  HARMINCNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  Kensi olyan hatást érzett, mint egy rakétacsapás. Ledöntötte a lábáról, a tüdején találta el, és egy pillanatra minden tudatát elvesztette az elméjéből. Drake látta, hogy eltalált a golyó, és térdre esett, megakadályozva elkerülhetetlen elesését. Ő soha nem látta, hogy ez jön, de senki más sem. Smith is eltalált. Szerencsére mindkét golyó eltalálta a mellényt.
  
  Thorsten Dahl reagált a leggyorsabban, még mindig a "tizenöt perc" szavakkal bombázta az agyát. Ahogy a két légiós felemelkedett a földről, gyorsan dördültek a golyók, és most, jobb célzással, kitárt karral rohant feléjük, úgy zúgott, mint egy vonat, amely elveszett lelkeket szállít a Pokol véráztatta mélyéről. Meglepetten haboztak, majd a svéd megverte őket, mindkét kezével egyet, és mindkettőt visszadobta a fakunyhó falához.
  
  A szerkezet szétesett az emberek körül, fadeszkák törtek, szilánkokra törtek és zuhantak a levegőben. A férfiak a hátukra estek a tartalma között, ami a leghasznosabbnak bizonyult az őrült svéd számára.
  
  Munkahelyiség volt, szerszámokkal teli hely. Míg a légiósok küzdöttek, hogy felemeljék fegyvereiket, egyikük nyögött, a másik pedig fogakat köpött, Dahl egy jól begyakorolt kalapácsot emelt fel. Az elesett emberek a szemük sarkából látták kijönni, és megdermedtek, a hitetlenség megfosztotta őket a bátorságtól.
  
  Bo odament hozzá, és látta a reakciójukat. - Fejezd be őket. Ne feledje, kik ők."
  
  Kinimaka is megállt, nevetett a cselekményen, mintha porba akarná taposni őket. "Lelőtték Kensit. És Smith."
  
  - Tudom - mondta Dahl, és eldobta a kalapácsot, és a nyelére támaszkodott. "Tudom".
  
  Mindkét férfi a gyengeség jelének tekintette a szünetet, és a fegyverükért nyúltak. Dahl felrepült a levegőbe, miközben felemelte a kalapácsot, és leengedte, miközben teste leereszkedett. Az egyik ütés a légióst a homloka közepén érte, és még maradt annyi ereje és ügyessége, hogy megforduljon, felemelje a tengelyt, és összetörje a másik férfi halántékát. Amikor végzett, fogát csikorgatva térdre emelkedett, és a vállára dobta a kalapácsot.
  
  Aztán a másik légiós felült, nyögött, feje oldalra billent, mintha kínjában lenne, és felkapta remegő kezében tartott pisztolyát. A másodperc törtrésze alatt Kensi mindenkinél gyorsabban reagált, és nagy személyes kockázatnak tette ki magát. Szünet nélkül lerázta korábbi zúzódásait, elzárta a férfi célját, és nekirontott. A kezében tartott pisztolyt téglaként lőtték ki, a végéről a végére, amíg el nem találta az arca közepén. Kilőtt, hanyatt esett, a golyó áthaladt a feje fölött. Miután odaért hozzá, Kenzi elővette a fegyverét, de nem azelőtt, hogy a mellkasába ürítette volna.
  
  "Meddig?" Dahl erősen lélegzett, és a trópusi zónába vezető ajtó felé rohant.
  
  Drake elrohant mellette.
  
  - Hét perc.
  
  Ez nem elég az ismeretlen nukleáris fegyverek lefegyverzéséhez.
  
  
  HARMINCKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  Hat perc.
  
  Drake berohant a trópusi zónába, sikoltozott, amíg el nem fájt a torka, és kétségbeesetten próbálta megtalálni a bombát. A halk kiáltás, ami a válasz volt, nem Haydentől származott, de amennyire tudta, követte. Az erek kidudorodtak a homlokán. Kezei ökölbe szorultak a feszültségtől. Ahogy az egész csapat belépett az épületbe, kanyargós fasétányokkal és fákkal szegélyezett élőhelyekkel szemben, szétszéledtek, hogy kihasználják létszámukat.
  
  - Szar! Kinimaka sírt, a stressz most már szinte tönkretette. - Hayden!
  
  Újabb fojtott sikoly. Drake rendkívül csalódottan felemelte a kezét, nem tudta meghatározni a pontos helyet. Teltek a másodpercek. Egy élénk színű papagáj támadt rájuk, amitől Alicia hátrált egy lépést. Drake nem tehetett róla, hogy ismét az órájára nézett.
  
  Öt perc.
  
  A Fehér Ház akkora szorongást sugározna, hogy rögtön lemosnák a Capitol Hillről. A közeledő NEST csapat, a bombaosztag, a zsaruk, az ügynökök és a tűzoltók, akik tudatában voltak, vagy addig futottak, amíg a lábuk ki nem adják, vagy térdre esnek, az eget fürkészve az életükért imádkoznak. Ha a világ bármely vezetőjét tájékoztatták volna, ők is talpon álltak volna, nézték volna az órájukat, és elkészítettek volna néhány javaslatot.
  
  A világ tartotta a hatalmat.
  
  Drake megkönnyebbülten összerándult Mai sikolyának hallatán, majd még néhány másodpercbe telt, amíg megtalálta a forrását. A csapat egyként állt össze, de amit felfedeztek, az felülmúlta várakozásaikat. Yorgi mögötte állt Lauren mellett; Bo és Kenzi messziről próbálták kitalálni, míg a csapat többi tagja vagy térdre esett, vagy a tömeg mellett kúszott.
  
  Drake szeme elkerekedett. Az első dolog, amit megpillantott, egy meztelen nő szigetelőszalagba és kék drótba csavart holttestét látta a földtől körülbelül két méterre kiterítve. Még mindig zavartan látta, hogy a lány talpa alatt egy másik pár láb van, amely egy férfié, a hozzájuk erősített szőrös lábakból ítélve.
  
  Hayden a bomba, mondta neki Ramses.
  
  De... mi a fene...
  
  A meztelen férfi alatt most csizmát látott, amit felismert. Hayden mintha a kupac alján lenne.
  
  Akkor hol a pokolban van az atombomba?
  
  Alicia felnézett ülőhelyéről az ismeretlen nő mellett. "Figyelj. Zoey azt mondja, hogy a bomba Hayden alatt van rögzítve, ennek a funkciónak az alján. Fegyveres, meglehetősen megbízható mozgásérzékelővel rendelkezik, és hátizsák védi. A testük köré tekert vezetékek egy véres kioldóhoz vannak rögzítve." A lány megrázta a fejét. "Nem látok kiutat. Itt az ideje néhány ragyogó ötletnek, srácok."
  
  Drake a holttestekre meredt, a vezetékek végtelen nyomára, még mindig ugyanolyan kék színűre. Első reakciója az volt, hogy egyetért.
  
  - Összeomló körvonalai vannak? - kérdezte Kinimaka.
  
  "A legjobb tippem az, hogy nem" - mondta Dahl. "Túl kockázatos lenne, mert a vele kapcsolatban álló emberek megváltozhatnak. Egy összeomló áramkör - egy fegyver-megelőző eszköz - érzékeli Hayden mozgását, feltételezi, hogy valaki -, majd hozzáér a bombához. , és bumm."
  
  "Ne mondd ezt". Alicia összerándult.
  
  Drake térdre rogyott közel ott, ahol Hayden fejét feltételezte. "Akkor ugyanezen elv szerint a mozgásérzékelő elég laza lenne. Még egyszer, hogy a foglyok mozogjanak egy kicsit.
  
  "Igen".
  
  Fájt a feje a túlterheléstől. "Vannak deaktiváló kódjaink" - mondta.
  
  "Ami még mindig lehet hamis. És hogy rontja a helyzetet, be kell írnunk őket a Hayden alatti ravaszhoz csatlakoztatott billentyűzeten."
  
  - Jobb, ha sietnek - mondta Kensi halkan. - Három percünk maradt.
  
  Drake hevesen megdörzsölte a fejét. Most nem volt itt az ideje, hogy kétségeket tápláljon. Egy pillantást váltott Dahllal.
  
  Mi lesz ezután, barátom? Elérkeztünk végre az út végére?
  
  Julian Marsh beszélt. "Láttam, hogy felfegyverezték" - mondta. - Meg tudom hatástalanítani. Ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie. A pénz volt az egyetlen cél... Nem ez a marhaság milliók haláláról, a világvégéről."
  
  - Webb tudta - mondta Lauren. "A főnököd. Mindvégig tudta."
  
  Marsh csak köhögött. - Csak vigyél el innen.
  
  Drake nem mozdult. A bomba megtalálásához fel kell fordítaniuk egy emberhalmot. Nem volt idejük levágni az összes szalagot. De mindig volt gyorsabb módja a bomba hatástalanításának. A tévében nem adták, mert szélsőséges megtekintésre aligha volt alkalmas.
  
  Nem vágtad el a vezetéket. Csak kihúztad őket.
  
  De ez olyan kockázatos volt, mint a rossz vezeték elvágása. Letérdelt, amíg a szeme egy szintre nem került Marshéval.
  
  "Julian. meg akarsz halni?"
  
  "Nem!"
  
  "Nem látok más utat" - lehelte. - Srácok, mozgassuk meg őket.
  
  A csapat élén lassan, szándékosan megfordította a halom holttestet, mígnem Hayden gyomra felemelkedett a padlóról, és előkerült egy hátizsák. Moans elkerülte Zoey-t, Marsh-t és még Haydent is, miközben mindannyian az oldalukra borultak, Kinimaka pedig arra buzdította őket, hogy maradjanak nyugodtan. Zoe állításai ellenére senki sem tudta, hogy valójában mennyire érzékeny a mozgásérzékelő, bár nyilvánvalónak tűnt, hogy ha ilyen sokáig működött, akkor nem volt beállítva a ravasz közelébe. Valójában szinte áthatolhatatlanra kellett programozni, hogy biztosítsák Drake érkezését, mielőtt felrobbanna.
  
  A vezetékeket le kellett választani Marsh testéről, és el kellett távolítani Zoe végtagjairól, ez egy rendetlen munka, amit a csapat alig vett észre. A Hayden teste köré tekeredők könnyen leváltak, mivel útjában voltak a ruházatának. Most, hogy engedelmeskedett az utasításoknak, és továbbra is a ragasztószalag tartotta, felemelte a karjait, hogy Hayden jobb oldala köré fonódjanak, és a hátizsák fölött lebegjen. A pithiánus behajlította az ujjait.
  
  "Bizsergés."
  
  Mai a hátizsákjára tette a kezét, az atombomba tetejére. Ügyes ujjaival kioldotta a csatokat, és visszahúzta a felső szárnyat. Aztán nagy és ügyes erejével megragadta a hátizsák széleit, és egyenesen kihúzta a bombát fémházával együtt.
  
  Fekete kagyló vette körül. Mai félredobta a hátizsákját, és nagyon lassan forgatta a bombát, miközben erősen izzadt, ahogy teltek a másodpercek. Hayden szeme szikrázott, ahogy a bombára nézett, Kinimaka pedig már mellé térdelt, és megszorította a kezét.
  
  Egy visszaszámláló panel jelent meg, amely négy csavarral volt a bomba külső oldalán rögzítve. Kék vezetékek kígyóztak alatta az abszolút katasztrófa szívébe. Marsh a vezetékekre meredt, négyen, összefonódva és összetekeredve.
  
  "Vedd le a panelt. Látnom kell, ki kicsoda."
  
  Drake a nyelvébe harapott, miközben az órájára pillantott.
  
  Másodpercek maradtak.
  
  Ötvenkilenc, ötvennyolc...
  
  Smith térdre rogyott mellettük, a katona már kihúzta a segédpengéjét. Mindenki életét a saját kezébe véve vállalta a felelősséget a hiányosságok megszüntetéséért. Egy karcolás, egy makacs szál, egy koncentráció hiánya, és vagy időt veszítenek, vagy szörnyű robbanást okoznak. Drake egy pillanatra lehunyta a szemét, miközben a férfi dolgozott. Mögötte Dal hevesen lélegzett, és még Kensi is izgatott.
  
  Miközben Smith az utolsó csavaron dolgozott, Alicia hirtelen felsikoltott. Az egész csoport remegett, a szívük a szájukra ugrott.
  
  Drake élesen megfordult. "Mi ez?"
  
  "Kígyó! Láttam egy kígyót! Egy nagy sárga barom volt.
  
  Smith dühösen morogta, miközben felemelte a lemezt, és óvatosan eltávolította a visszaszámláló panelt a villogó piros tárcsával. - Melyik vezeték?
  
  Harminchét másodpercük volt hátra.
  
  March közelebb lépett, szeme a kék vezetékek kusza gubancát fürkészte, és azt a helyet kereste, ahol emlékezett, hogy Alligátor bekapcsolta a készüléket.
  
  "Nem látom! kurvára nem látom!"
  
  - Ez minden - dobta félre Drake. - Kihúzom az összes vezetéket!
  
  - Nem - Dahl nehézkesen landolt mellette. "Ha ezt megteszed, ez a bomba felrobban."
  
  - Akkor mit tegyünk, Torsten? Mit tehetünk?"
  
  Huszonkilenc... huszonnyolc... huszonhét...
  
  
  NEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake emléke előtérbe került. Ramszesz szándékosan azt mondta neki, hogy Hayden volt a bomba. De mi a fenét jelentett ez valójában?
  
  Most ránézett, három vezetéket látott körbetekerve. Melyik váltotta ki? Dahl előhúzott egy papírt a zsebéből.
  
  - Kódok - mondta. - Most már nincs más út.
  
  - Marsh próbálja újra. Ramses külön említést tett Haydenről."
  
  - Kódokat használunk.
  
  "Átkozottul hamisak lehetnek! A saját kiváltójuk!"
  
  March már Hayden testét nézte. Drake átmászott rajta, és felkeltette Kinimaki figyelmét. - Fordítsa meg őt.
  
  Hayden segített, ahogy tudott, az izmok és az inak kétségtelenül sikoltoztak a fájdalomtól, de nem enyhültek. Az óra ketyegett. A bomba a befejezéshez közeledett. És a világ várt.
  
  Marsh lehajolt, követte a teste körüli vezetékeket, miközben Drake felemelte az egyik karját, majd a lábát, és végül kicsatolta az övét, ahol a két vezeték keresztezte egymást. Amikor látta, hogy a csomós pár ismét áthalad az ölében, Kinimakára mutatott. "Mint ez".
  
  A Twister rémálomszerű játékától szenvedve Hayden figyelte, ahogy Marsh minden vezeték útját visszavezeti az időzítőig.
  
  - Az biztos - mondta keményen hunyorogva, egyik szeme tágra nyílt, a másik csukva. - Ez a jobb oldali.
  
  Drake dühös pillantást vetett a nukleáris aktatáskára. Kensi csatlakozott hozzá, Dahl pedig közvetlenül mellette a padlón. "A dolog felrobbantásához speciális alkatrészek és mechanizmusok szükségesek. Ez... olyan finom. Tényleg megbízunk abban, aki ezt behozta az országba?
  
  Drake élete legmélyebb lélegzetét vette.
  
  "Nincs más választása".
  
  Meghúzta a drótot.
  
  
  NEGYVENEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake gyorsan meghúzta, és a drót kiszakadt a kezéből, szabaddá téve a rézvéget. Minden jelenlévő késélre hajolt, hogy ellenőrizze a visszaszámlálást.
  
  Tizenkét... tizenegy... tíz...
  
  - Még mindig fel van fegyverkezve! Alicia sírt.
  
  Drake döbbenten esett a hátára, még mindig úgy tartotta a vezetéket, mintha még most is szikrát gyújtana és megsemmisíthetné a bombát. "Ez ez..."
  
  - Még mindig ketyeg! Alicia sírt.
  
  Dahl galamb, tenyerével a homlokához lökte a yorkshireit. - Azt hiszem - mondta. - Szerencsések leszünk, ha most lesz időnk.
  
  Nyolc...
  
  Zoe sírni kezdett. Marsh sírt, bocsánatot kérve minden elkövetett hibáért. Hayden és Kinimaka érzelemmentesen figyelték a csapat munkáját, összekulcsolva fehér kezüket, és elismerték, hogy nem tehetnek semmit. Smith elengedte a kést, és Laurenre nézett, remegő ujjait kinyújtva, hogy megérintse őt. Yorgi a földre rogyott. Drake Aliciára nézett, Alicia pedig Mayre meredt, nem tudta levenni a szemét. Bo közöttük állt, arckifejezése kitisztult, ahogy Dahl munkáját nézte.
  
  A svéd deaktiváló kódokat írt be a panelbe. Mindegyik hangjellel van regisztrálva. Már csak másodpercek voltak hátra az utolsó szám beírásáig.
  
  Öt...
  
  Dahl megnyomta az "Enter" gombot, és abbahagyta a légzést.
  
  De az óra még mindig ketyegett.
  
  Három kettő egy...
  
  
  * * *
  
  
  Az utolsó pillanatban Thorsten Dahl nem esett kétségbe. Nem adta fel, és nem fordult el, hogy meghaljon. Volt egy családja, ahová vissza kellett térnie - egy feleség és két gyerek -, és semmi sem akadályozta meg abban, hogy ma este gondoskodjon a biztonságukról.
  
  Mindig volt egy B-terv. Drake ezt tanította neki.
  
  Készen állt.
  
  Beindult az őrület mód, kiszámított őrület vett erőt rajta, ami a szokásosnál nagyobb erőt adott neki. Az utolsó órában hallgatta, amint egyik-másik ember tapossa a tökéletes, precíz és hibamentes berendezést, amely a nukleáris aktatáskát alkotta. Hallotta, milyen pontos az egész.
  
  Nos, mi van, ha ez egy kicsit Dahl őrültség. Hogyan működne ez?
  
  Amikor a kijelző egyet mutatott, a svéd már egy kalapácsot tartott a kezében. Utolsó leheletével, utolsó mozdulatával lehozta, teljes erejéből lendült. A kalapács az atombomba szívébe csapódott, és még abban a végtelen másodpercben is látta Drake rémét, Alicia beleegyezését. És akkor már nem látott semmit.
  
  Az óra ketyegett
  
  Nulla.
  
  
  NEGYVENKETTEDIK FEJEZET
  
  
  Az idő senki számára nem állt meg, és főleg nem ebben a döntő órában.
  
  Drake látta, hogy Dahl elnyúlik a bomba fölött, mintha meg tudná védeni barátait és az egész világot egy szörnyű tűztől. Látta a meggörbült fémkeretet, a kalapácsot körülvevő horpadt belsőségeket; és akkor meglátta a visszaszámlálót.
  
  Nullán ragadt.
  
  - Ó, a fenébe - mondta a lehető legszívélyesebben. "A mindenit."
  
  Egytől egyig rájött a csapat. Drake beszívta a friss levegőt, amit soha többé nem fog megkóstolni. Odakúszott Dahlhoz, és széles hátára csapta a svédet. - Jó srác - mondta. - Üsd meg egy nagy kalapáccsal. Miért nem gondoltam erre?"
  
  - Yorkshire-i lévén - szólt bele Dahl a bomba szívébe. - Ezen én is csodálkoztam.
  
  Drake visszahúzta. - Figyelj - mondta. "Ez a dolog elakadt, igaz? Valószínűleg belül törött. De mi akadályozza meg, hogy újrakezdődjön?"
  
  - Mi - szólalt meg egy hang hátulról.
  
  Drake megfordult, és látta, hogy a FÉSZEK és a bombaosztag hátizsákokkal és nyitott laptopokkal a kezükben közeledik feléjük. - Elkéstek, srácok - zihálta.
  
  "Igen haver. Általában ez a helyzet."
  
  Kinimaka, Yorgi és Lauren elkezdték kibogozni Haydent a bizarr hálóból, amelyet Zoe Shearsszel és Julian Marsh-szal osztott meg. A két Pythiát amennyire csak lehetett, takarták, de úgy tűnt, nem aggódtak túlságosan meztelenségük miatt.
  
  - Segítettem - ismételte Marsh újra és újra. - Ne felejtsd el elmondani nekik, hogy segítettem.
  
  Hayden azon kapta magát, hogy térdre ereszkedik, minden végtagját megforgatta, hogy helyreállítsa a keringést, és megdörzsöli azokat a területeket, ahol felgyülemlett az ízületi fájdalom. Kinimaka odaadta neki a kabátját, amit hálásan fogadott.
  
  Alicia könnyes szemekkel megragadta Drake vállát. "Életben vagyunk!" - Sikított.
  
  Aztán közelebb húzta magához, megtalálta ajkát az ajkával, és olyan erősen megcsókolta, ahogy csak tudta. Drake először elhúzódott, de aztán rájött, hogy pontosan ott van, ahol lenni akar. Visszacsókolt. Nyelve kiugrott, és megtalálta őt, és enyhült a feszültségük.
  
  "Ez az, ahová már régóta járunk" - mondta Smith. Bocsánat, May."
  
  - Ó, ember, hiányzik a feleségem - mondta Dahl.
  
  Bo bámult rá, az arca olyan kő volt, mint a gránit, de egyébként olvashatatlan.
  
  Mai halvány mosolyt préselt ki magából. "Ha a szerepek felcserélődnének, Alicia most motyogna valamit a csatlakozásról."
  
  "Ne szégyenlősködj". Alicia torokhangú nevetéssel elhúzódott Drake-től. - Még soha nem csókolóztam filmsztárral.
  
  Smith elpirult a régi idők említésére. "Ah, most már beletörődtem a ténnyel, hogy May nem igazán a nagy Maggie Q. Sajnálom ".
  
  - Jobb vagyok, mint Maggie Q - mosolygott Mai.
  
  Smith megereszkedett, a lába engedett. Lauren kinyújtotta a kezét, hogy támogassa.
  
  Alicia oldalra billentette a fejét. "Ó, várj, megcsókoltam egy filmsztárt. Valamiféle Jack. Vagy ez volt a beceneve? Ó, valójában kettő. Vagy talán három..."
  
  Kensi közéjük költözött. - Szép csók - mondta. - Soha nem csókoltál meg így.
  
  - Csak azért, mert kurva vagy.
  
  "Ó, köszönöm".
  
  - Várj - mondta Drake. "Megcsókoltad Kensit? Amikor?"
  
  - Régi történet - mondta Alicia. - Alig emlékszem.
  
  Arra törekedett, hogy minden figyelmét magára vonja a szemével. "Szóval egy "örülünk, hogy élünk" csók volt? Vagy valami több?
  
  "Mit gondolsz?" Alicia óvatosnak tűnt.
  
  - Azt hiszem, szeretném, ha újra megtennéd.
  
  "RENDBEN..."
  
  "A későbbiekben".
  
  "Biztosan. Mert dolgunk van."
  
  Drake most Haydenre, csapatuk vezetőjére nézett. - Ramszesz és az Alligátor még mindig odakint van - mondta. - Nem hagyhatjuk, hogy megszökjenek.
  
  - Öhm, elnézést? - mondta az egyik srác a szappercsapatból.
  
  Hayden Marshra és Shearsre nézett. "Ti ketten plusz pontokat szerezhetnek, ha információval rendelkeznek."
  
  "Ramszesz alig beszélt velem" - mondta Shears. "És Alligator volt a legnagyobb őrült, akivel valaha találkoztam. Bárcsak tudnám, hol vannak."
  
  Drake rábámult. - Az aligátor volt a legnagyobb őrült...
  
  "Sajnálom. Srácok?" - mondta a FÉSZEK vezetője.
  
  March szeme felcsillant. - Ramszesz egy bogár - mondta. "Amikor lehetőségem nyílt rá, rá kellett volna lépnem. Ez a sok pénz elfogyott. Hatalom, presztízs - eltűnt. Mit kellene tennem?"
  
  "Remélem, megrohadok a börtönben" - mondta Smith. - Egy gyilkos társaságában.
  
  "Hallgat!" - kiabálták az emberek a FÉSZÉKBŐL.
  
  Hayden rájuk nézett, aztán Dahlre. Drake Alicia válla fölött nézett. A FÉSZEK csapatának vezetője talpon volt, arca sápadt volt, az abszolút félelem színe.
  
  - Ez a bomba haszontalan.
  
  "Mit?"
  
  "Nincsenek elektromos detonátorok. A lencsék megrepedtek, szerintem a kalapáccsal való ütéstől. De az urán? Bár találhatunk nyomokat, amelyek azt sugallják, hogy valaha itt volt, ez... hiányzik."
  
  "Nem". Drake érezte, hogy megremegnek az izmai. - Semmi esetre sem, ezt nem mondhatod el nekem. Azt akarod mondani, hogy az a bomba hamisítvány volt?
  
  - Nem - mondta a vezető, és megérintette a laptopját. - Azt mondom, ez nem az a bomba. Úgy lett deaktiválva, hogy eltávolították az összes működő alkatrészt. Szóval ez egy hamisítvány. Ennek az embernek - Ramszesznek - valószínűleg megvan az igazi.
  
  A csapat egy pillanatig sem habozott.
  
  Hayden a telefonért nyúlt, és tárcsázta Moore számát. Drake azt kiabálta, hogy hívja a helikoptereket.
  
  - Mennyire van szükségünk?
  
  - Töltsd be a kibaszott eget - mondta.
  
  Panasz nélkül felemelték sajgó testüket, és fürgén elindultak az ajtó felé. Hayden gyorsan megszólalt futás közben, és semmilyen fizikai hatást nem mutatott a kezelés. Ezek azok a mentális hatások, amelyek örökre megsebesítették őt.
  
  - Moore, a Central Parkban lévő bomba hamis. Takarítva, zárva. Úgy gondoljuk, hogy a belső elemeket és a detonátorokat eltávolították, majd egy másik eszközbe helyezték be."
  
  Drake három méterről hallotta Moore sóhajtását.
  
  - És azt hittük, hogy a rémálomnak vége.
  
  - Ez volt Ramszesz terve a kezdetektől fogva. Hayden anélkül, hogy megtört volna, letépte a zsanérokról a külső ajtót. "Most a maga idejében felrobban, és megszökik. Repülnek New Yorkból helikopterek?
  
  "Katonai. Rendőrség. Azt hiszem, különleges művelet."
  
  "Kezdje ezzel. Van egy terve, Moore, és úgy gondoljuk, hogy Alligator egy korábbi kommandós. Hogyan néznek ki a CCTV kamerák?"
  
  "Minden arcot, minden alakot összegyűjtünk. Órák óta a határon vagyunk. Ha Ramszesz átfut a városon, elkapjuk.
  
  Drake átugrott a kukán, Dahl mellette volt. Helikopterek dübörögtek a fejünk felett, kettő az állatkert bejáratánál landolt az úton. Felnézett, Drake meglátta az irodaházak forgó rotorait, ahol a fehér redőnyök között sok arc szorult az ablakokhoz. A közösségi média ma felrobbanna, és ha ez folytatódna, az eredmény nulla lenne. Valójában ez valószínűleg hátráltatta erőfeszítéseiket.
  
  Hayden a legközelebbi helikopterhez rohant, és megállt a rotormosó előtt. - Ezúttal - mondta Moore-nak. "Ramszesz nem fog mutogatni. Mindez csak elvonta a figyelmét, hogy túlélje. A hírnevéről van szó - a Terror koronahercege visszanyeri státuszát és történelmet ír. Nukleáris fegyvereket hoz New Yorkba, felrobbantja, és büntetlenül megszökik. Ha most elengeded, Moore, soha többé nem fogod látni. És a játéknak vége lesz."
  
  - Tudom, Jay ügynök. Tudom".
  
  Drake Hayden válla fölött lebegett, és hallgatózott, míg a csapat többi tagja ingerülten rángatózott a közelben. Dahl a környéket tanulmányozta, kiválasztva a legjobb leshelyeket, majd mindegyiket megnézte a terepszemüvegével. Furcsa, de legalább lefoglalta. Drake felkönyökölt.
  
  - Hol van a szán?
  
  - Maga mögött hagyta. Dahl valójában egy kicsit boldogtalannak tűnt. - Ez egy átkozottul jó fegyver.
  
  Kensi közbeszólt. - Emlékeztettem rá, hogy még mindig nincs meg a kedvenc fegyverem. Ha ő kapja meg a kalapácsot, nekem kell megszereznem a katanát."
  
  Drake a svédet nézte. - Megállapodásnak hangzik.
  
  "Jaj, ne adj neki okot. Hol szerezhetnék itt egy katanát?"
  
  Egy hang azt mondta: - Nem messze vannak Staten Islandtől, Hayden.
  
  Drake olyan gyorsan megfordult, hogy összerándult. "Mi volt az?"
  
  Hayden megkérte Moore-t, hogy ismételje meg önmagát, majd a csapathoz fordult. "Van egy célunk, srácok. Egy civil hívott, ahogy Moore megjósolta, és egy kamerával megerősítette. Mozgasd a fenekedet!"
  
  Lehajtott fejjel a csapat átszaladt a járdán egy tiszta, eltorlaszolt útra, átugrott a helikopter nyitott ajtaján, és beszíjazták magukat az ülésekbe. A két madár a levegőbe emelkedik, a rotorok levágják a leveleket a közeli fákról, és a törmeléket szétszórják az utcán. Drake pisztolyokat és puskát, katonai pengét és kábítópisztolyt vett elő, ellenőrizve, hogy minden rendben van-e és teljesen felkészült-e. Dahl ellenőrizte a közleményt.
  
  A pilóta kitakarította a háztetőket, majd élesen dél felé fordult, növelve a sebességét. Alicia ellenőrizte a saját fegyvereit, eldobta azt, amelyet a légióstól vett el, a másikat pedig megtartotta magának. Kinimaka lopva Haydenre pillantott, amit megpróbált figyelmen kívül hagyni, miközben továbbra is kapott információkat Moore-tól és ügynökeitől. Beau elhallgatott, a sarokban húzódott, mint Drake és Alicia csókolózása óta. Mai a maga részéről nyugodtan ült, japán vonásai áthatolhatatlanok, és határozottan a céljára összpontosított. A csapat többi tagja mindent felülvizsgált, kivéve Kenzie-t, aki panaszkodott a helikopterezésre, a csípős szélre, az izzadságszagra, és arra, hogy valaha is látta a SPEAR csapatot.
  
  - Senki sem kérte, hogy velünk maradj - mondta Alicia halkan.
  
  "Mi mást tehetnék? Fuss el, mint egy ijedt templomegér?"
  
  - Tehát ezzel bizonyítja, hogy bátor vagy?
  
  Kenzi szeme csillogott. "Nem akarom látni Armageddont. És te?"
  
  "Ezt már láttam. Ben Affleck meglepően meleg, Bruce Willis pedig sokkal megdöbbentőbb, mint egy rohadt aszteroida. De a fenébe is, azt akarod elmondani nekünk, hogy valóban van szíved?
  
  Kensi kibámult az ablakon.
  
  "A régészeti műtárgytolvajnak szíve van. Ki tudta volna?
  
  "Csak megpróbálok visszatérni a közel-keleti üzletemhez. Egy. A bolondok segítése nagyban hozzájárul ehhez. Baszd meg a rohadt szíved."
  
  A helikopter átrepült Manhattan háztetői felett, amikor Hayden tájékoztatást kapott arról, hogy Ramses és Gator még nem hagyta el a szigetet, mivel a Staten Island Ferry közelében észlelték őket.
  
  "A fordításban elvesző részek mindannyiunkat megölhetnek" - sóhajtott Hayden, és Drake elismerte, hogy ez igaz. Az iskolaudvar legkisebb veszekedésétől az elnökök és a miniszterelnökök háborújáig minden volt az árnyaltság.
  
  Úticéljuk egyre közelebb került, ahogy épületek villantak el mellettük. A pilóta két felhőkarcoló közé ugrott, hogy megtartsa a sebességet, miközben a cél felé tartott. Drake komor célzattal viselte magát. Az öböl kavargó szürke vize terült el előttünk. Lent egy csoport leszálló helikoptert láthattak, mindegyik pozícióért küzdött.
  
  "Mint ez!" Hayden sírt.
  
  Ám a pilóta már élesen ereszkedett le, aminek következtében a helikopter nehezen tudott leszállni, hogy kimagasló pozícióba kerüljön a virágcserepek sora és egy buszmegálló előtt. Drake érezte, hogy felfordul a gyomra a száján. Hayden sikoltott be a cellájába.
  
  "Természetesen a terminál zárva van" - mondta. - Ha Ramszesz itt van, mit remél elérni?
  
  - Legyen mögötted kerítés, és egy sor autó parkoljon a fák alatt. A zsaruknál van egy nő, aki utoljára látta őt."
  
  "Nagy. Szóval most mi..."
  
  "Várjon!" Alicia füle előbb vette fel a hangokat, mint bárki másé. - Lövést hallok.
  
  "Megy."
  
  Az autóból kiszállva a csapat a terminál felé vette az irányt, végigfutva az épületen. Drake észrevette, hogy a főbejárat széles íve körül egy hosszú beton rámpa vezet a dokkoló területére. A lövések onnan jöttek, nyílt téren keresztül, nem tompítva, mintha falak ütötték volna le.
  
  - Hát ott - mondta. - A sikló felől jön.
  
  Helikopterek töltötték be mögöttük az eget. Útjukban egy rendőr nyöszörgő teste feküdt, de ő intett a kezével, hogy menjenek előre, sérülés nyomait sem mutatva. Újabb lövések dördültek a levegőben. A csapat előrántotta fegyverét, együtt futott, és átkutatta az előtte lévő területet. Egy másik rendőr letérdelt eléjük, lehajtott fejjel, fogta a kezét.
  
  - Rendben van - mondta. "Megy. Csak egy seb a húsban. Szükségünk van rátok, srácok. Ők... elmennek."
  
  - Ma nem - mondta Hayden, és elrohant mellette.
  
  Drake észrevette a sikló végét és a tőle balra lévő kiemelkedéseket - a kompokhoz használt összes betonsiklót. Hullámok fröcsköltek a tövében. - Hallod ezt? - mondta, amikor újra elkezdődött a lövöldözés. - Ramszesz szerzett egy automata szakaszt.
  
  Lauren volt az egyetlen, aki megrázta a fejét. "Melyik közülük?"
  
  "Több lövés percenként, mint egy AK. Klip hatszázról nyolcszáz körre. Cserélhető hordók, ha túl meleg lenne. Nem egészen pontos, de átkozottul ijesztő."
  
  - Remélem, az a barom elolvad a kezében - mondta Alicia.
  
  Egy csoport zsaru letérdelt előtte, folyamatosan fedezékért kacsingatva, miközben a SAW kiköpte a golyóit. Golyók sora villant a fejünk felett. Két rendőr viszonozta a tüzet, és a sikló túlsó végét célozta meg, ahol a komp kikötött.
  
  - Ne mondd... - mondta Dahl.
  
  - Úgy gondoljuk, ott száll fel a kompra az egyik karbantartási jeggyel - mondta az egyik rendőr. "Két fiú. Az egyik ránk célzott, a másik elindította a hajót.
  
  - Így nem menekülhet - tiltakozott Hayden. "Ez... ez... a játéknak vége." Szemei rémülettől csillogtak.
  
  - Neki - mondta Alicia önelégülten.
  
  - Nem, nem - suttogta Hayden. "Nekünk. Mindent félreértettünk. Ramszesz szó szerint csattanva megy ki. Pecsételem az örökségét. Srácok, fel fogja robbantani ezt az atombombát."
  
  "Amikor?"
  
  "Nem tudom. Legjobb tipp? A Liberty Island és a szobor felé tart, és a közösségi médiában közzéteszi. Ó, Istenem, ó Istenem, képzeld... - fulladozott. "Nem tudok... egyszerűen nem tudok..."
  
  Kinimaka talpra rántotta, a nagydarab férfi céltudatosan morgott. "Nem hagyjuk, hogy ez megtörténjen. Valamit tennünk kell. Most."
  
  És Drake látta a FŰRÉSZ villanását körülbelül ötven méterrel arrébb, a lövések halálos kimenetelét, az egyetlen dolgot, ami köztük és Ramszesz között áll, és az atombombát.
  
  - Ki akar örökké élni, igaz?
  
  - Nem - mondta Alicia halkan. - Mindig pokolian unalmas lenne.
  
  És Dahl még egy utolsó pillantást vetett a csapatra. - Átveszem a vezetést.
  
  A másodperc utolsó töredékében New York hősei felkészültek; egy csapat lándzsa, majd minden hallótávolságon belüli rendőr és ügynök. Mindenki felállt, szembenézett a köpködő fegyverrel, és meghozta élete végső döntését.
  
  Dahl kezdte. "Támadás!"
  
  
  NEGYVENHARMADIK FEJEZET
  
  
  Drake a barátai közé szaladt, pontosan ott, ahol lenni akart, felemelte a fegyverét és erősen lőtt. Minden futó fegyverből másodpercenként kétezer-ötszáz láb sebességgel lövik ki a golyókat, többszörös robbanások visszhangoznak a készleteken. Az ablakok betörtek az egész kompon.
  
  Pillanatok alatt kettévágták a rést, és folytatták az intenzív tüzelést. A SAW felhasználó azonnal megváltoztatta a beállításait, megdöbbenve a támadás brutalitásán. Nem arról van szó, hogy abbahagyta a lövöldözést; golyói nyomot ütöttek a készleteken, és kimentek a tengerre, miközben valószínűleg hátratántorodott. Drake a szeméhez emelte a teleszkópos irányzékot, rátette az ujját a ravaszra, és kirajzolta a FŰRÉSZT tartó férfi vonásait.
  
  - Ez az aligátor - mondta Hayden a kommunikátor fölött. - Ne hagyd ki.
  
  SAW megfordult, visszaindult feléjük, még mindig ólmot köpve. Drake azt képzelte, hogy a hordónak olyan forrónak kell lennie, hogy megolvad, de nem elég gyorsan. Egy golyó találta el a golyóálló mellényben lévő rendőrt, majd egy másik eltörte a másik karját. Ebben a pillanatban a szívük készen állt arra, hogy kiugorjon a mellkasukból, de nem hagyták abba a támadást, és nem csökkentették a lövöldözést. A komp alsó háttámlája leesett, összetört, a nyitott hátlap pedig annyira perforált, hogy sajtreszelőhöz hasonlított. Az aligátor erősen meglendítette a FŰRÉSZT, próbálva kompenzálni. Golyók fúrták át a fejük feletti teret.
  
  A komp motorjának tompa hangja lassú zúgássá változott, és ez mindent megváltoztatott. Az aligátor felugrott a fedélzetre, és továbbra is vadul tüzelt. A víz hátulról kavargatni kezdett, és a hajó előrebillent. Drake látta, hogy még mindig húsz méterre vannak hátulról, látta, hogy balra és oldalra fordul, és tudta, hogy soha nem érnek oda időben.
  
  Esés közben sikoltozva az oldalára esett, és hirtelen megállt. Dahl a közelben esett. Hayden elgurult, ami még jobban megnehezítette az Alligátor célzását, de úgy tűnt, a férfit ez nem érdekelte. Látható volt, ahogy az alakja visszahúzódik, és egyre mélyebbre tart a kompban.
  
  Drake jelt adott Haydennek, Hayden pedig hívta a helikoptereket.
  
  A fekete madarak a sikló felé rohantak, élesen leereszkedtek, és három láb magasan lebegtek a föld felett, miközben a SPEAR legénysége felmászott a fedélzetre. Ahogy a zsaruk és az ügynökök tisztelegtek, új kötelék alakult ki, amely soha nem szakad meg, ahogy tudtak, visszaköszöntek, majd a helikopterek gyakorlatilag felszálltak a levegőbe. A pilóták a végletekig tolták az autókat, üldözték a forrongó kompot, és hamarosan a fejük fölött végeztek. Ez olyan látvány volt, amit Drake el sem tudott volna képzelni: a madarak halálos fekete ragadozóként lógtak New York egén, háttérként a híres látképet, amint felszállásra készülnek a Staten Island-i kompon.
  
  - Üsd meg őket erősen - mondta Hayden a helikopter rádiójába. "És gyorsan".
  
  Leereszkedve két helikopter rohant a komp tatja felé. A nyughatatlan aligátor szinte azonnal kidugta a fejét az oldalsó ablakon, és dühödt sortüzet lőtt. Harmadik robbanása a helikopterek külső bőrébe csapódott, egyes részeken áthatolt, más részeken pedig visszapattant. A helikopterek sziklákként hullottak az égből. Dahl betörte az ajtót és viszonozta a tüzet, a golyók reménytelenül eltévedtek.
  
  - Úgy lő, mintha kibaszott volna - morogta Drake. "Soha nem találja el a megfelelő célt."
  
  "Hátrálj". Dahl feladta az aligátor eltalálását, és felkészült a közelgő ütésre.
  
  Három másodperccel később megtörtént, csak nem ütés volt, hanem csak hirtelen megállás. Az első helikopter a komp felső fedélzetén lebegett, míg a második a bal oldal közelében lebegett, a SPIR legénységének többi tagja a fedélzeten tartózkodott. Gyorsan elmentek, csizmák csattogtak a fedélzeten, és csoportokba gyűltek. A helikopterek ezután felemelkedtek, hogy csatlakozzanak társaikhoz a kompot követő levegőben.
  
  Hayden néhány másodpercre szemtől szemben találta magát a csapattal. "Tudjuk, hol van. Gépház. Most fejezzük be ezt."
  
  Minden mértéket felülmúló adrenalint pumpálva futottak, majd az Alligator egyértelműen taktikát váltott a lenti fedélzeten.
  
  Az RPG átfüttyent a levegőben, nekiütközött a helikopternek és felrobbant. A madár elvesztette uralmát, fém szóródott minden irányba, tűz borította el a fekete hajótestet, és kimerülten a komp felső fedélzetére zuhant.
  
  A "running SPEAR" parancsra.
  
  
  NEGYVENNEGYEDIK FEJEZET
  
  
  Drake hallotta a helikopter motorhangjának változását, és ellenőrzés nélkül tudta, hogy az autó feléjük száguld. Ha ez nem lenne elég, a fedélzeten szétterülő, hosszabbodó, ragadozó árnyék pontosan célba ért.
  
  Fuss vagy meghalj.
  
  Becsapta a vállát a külső ajtóba, letépte az egész keretet a zsanérokról, és a mögötte lévő térbe esett. Testek rohantak utána, gurultak, nyújtózkodtak, másztak és lökdöstek. A helikopter erősen leszállt, a rotorok leszakadtak, a fémtest pedig szétesett. A repeszektől a karhosszúságú lándzsákig minden átvágta a levegőt, darabokra vágva azt. A komp ringott és nyögött, a víz jobbra-balra habzott.
  
  A tűzgolyó a többi helikopter felé lőtt, akik azonnal kitérő akcióba léptek, a puszta szerencse megakadályozta az ütközést. Tűzpatak nyaldosott a felső fedélzeten, új tüzet okozva, elszenesítette a festéket és a fémoszlopokat, és megolvadt a festék. A rotor elgörbült, amikor Drake jobb oldalán nekiütközött a oszlopnak, és hirtelen leállt a padló felé. Más repülő kagylók betörték az ablakokat és átlyukasztották a keretet, és egy szörnyű tüske keresztülment a csónak oldalán, és kiszállt a tengerbe. Drake érezte a lángok érintését, ahogy a hő átjárta, a válla alá nézett, és látta, hogy az egész csapat hason fekszik, még Smith is Lauren tetején fekszik. A robbanás elmúlt, és nézték a felkelést, majd az Alligator a teljes őrület szintjére vitte a dolgokat.
  
  Őrültség.
  
  A következő RPG magán a hajón ment keresztül, elhagyva a rakétavetőt, és repülés közben összetörte a fedélzeteket. Egy robbanás hallatszott, amikor egy lövedék átszakította a fedélzetet, újabb tüzet és halálos törmeléket küldve útjukra. Drake felnyögött, amikor repeszek fúrták át a fejét és a vállát, megkönnyebbült, hogy a fájdalom megmutatta neki, hogy még mindig él. Szánt egy pillanatra levegőt venni, és megnézte az előtte álló új környezetet.
  
  Egy rongyos lyuk volt a fedélzeten. Mindenhol fahalmok voltak. Füst és tűz áramlott át az egykor zárt középső felső fedélzeten.
  
  "Az út tiszta" - mondta.
  
  "Csak neked!" Lauren majdnem felsikoltott.
  
  - Akkor maradj - köpte Kenzi, és megrángatta Dahl vállát. - Jól vagy, Thorst?
  
  "Igen, igen, jól vagyok. Engedj el".
  
  Drake féloldalas tempóban sétált, óvatosabban, mint amire egész életében emlékezett. A mögötte álló csoport összebújt, pontosan tudva, hová megy. Az utolsó pillanatban, ahogy várta, Dal közvetlenül a válla mellett jelent meg.
  
  - Ezt csináljuk, haver?
  
  - Átkozottul igazunk van.
  
  És leugrottak egy új lyukon, lábbal előre, szemük ellenségek után kutatva. Erősen becsapódtak az alsó fedélzetre, érintetlenül gurultak, és kiképzett fegyverükkel felemelkedtek.
  
  "Tisztán!" Drake sírt.
  
  Csizmájuk a mögöttük lévő kemény fedélzetet érte.
  
  Kensi volt az utolsó, és Drake először is látta, hogy levette nehéz belső kabátját, másodszor pedig azt, hogy a helikopter forgórészének három lábnyi hasított részének alapja köré tekerte. Az arca önelégült volt, ahogy a svéd felé fordult.
  
  - Most már megvan a fegyverem - mondta.
  
  - Az istenek segítsenek rajtunk.
  
  Együtt rohantak fel a hajóra, Ramszesz és Gator ellen harcban. A komp minden eltelt pillanattal felgyorsult. A Liberty Island is nőtt, és egyre nagyobbra tűnt a láthatáron.
  
  - A mániákus nem érti, hogy nem jut el a szoborhoz? Kinimaka erősen lélegzett.
  
  - Ne mondd ezt - vágott vissza Hayden. - Ne mondd ezt.
  
  - Ó, igen, értem.
  
  "Nem fogják elsüllyeszteni ezt a kompot" - biztosította őket Dahl. - Az öböl nem elég mély ahhoz, hogy elnyelje... nos, tudod mit.
  
  A következő fedélzeten végre megtalálták a zsákmányt. Az aligátor az ajtót őrizte, míg Ramszesz a kompot. Az őrület iránti már kialakult hajlamának megfelelően a bombagyártó kiadott egy RPG-t, amelyet éppen egy ilyen pillanatra készített fel. Drake zihálva üvöltötte, hogy mindenki fedezékbe húzódjon, majd a rakéta fejmagasságban átszáguldott a komp közepén, füstnyomot hagyva a nyomában, amit az aligátor mániákus nevetése hajtott.
  
  "Nagyon szereted? Megfogtad? Már haldoklunk!"
  
  Drake felnézett, és szinte maga fölött látta az aligátort, aki a rakéta után fut, és magával vitte a rakétavetőjét. Maga a rakéta átrepült a kompon, és kiszállt a hátsó részből, és a levegőben felrobbant. Az aligátor Drake feje felé lendítette a rakétavetőt.
  
  A yorkshire-i lebukott, amikor Ramszesz végre megfordult, kezét lazán a kormányon támasztva.
  
  - Már elkéstél - mondta.
  
  Drake gyomorszájon ütötte Alligatort, de az hátraugrott, és még mindig lóbálta vaskos fegyverét. Az igazság kedvéért, ez egy plusz pillanatot késleltetett a csapat számára. Senki nem akart eltalálni egy ilyen húsos bottal, de a komp belsejében bőven volt hely, ami nagyobb manőverezhetőséget adott Dahlnak és a többieknek. Az aligátor felmordult és megfordult, majd egyenesen Ramszesz, a terroristaherceg felé rohant, aki most félautomata pisztolyt tartott a kezében. Drake észrevett egy hátizsákot, amely az Alligator hátára volt szíjazva.
  
  - Csak késlelteted az elkerülhetetlent - mondta Ramszesz.
  
  Egyik kezével belülről szórta ki a gőzt, a másikkal kissé irányt változtatott, és a Liberty Island felé vette célba.
  
  - Aggódtál valaha amiatt, hogyan élj? - mondta Drake a pult mögül. "Bazár? Zár? Kidolgozott menekülési terv? Mi a fene volt ez az egész?"
  
  "Ah, a bazár csak - hogy is mondjam - elviteles akció volt? Megszabadulni minden világi javamtól. A kastély búcsú és a végét jelenti. Végül is egyenesen New Yorkba vittél. A menekülési terv pedig igen, egy kicsit bonyolult, ezt elismerem. De most látod? Már elkéstél. Az óra ketyeg."
  
  Drake nem tudta pontosan, mire gondol Ramszesz, de a következmény egyértelmű volt. A fedezékből kilépve golyókkal záporozta le a kormányállást, és utánuk rohant, csapata a közelben. Nincs több beszéd; ez volt a végjátéka. Ramszesz hátratántorodott, vállából szökőkútként ömlött a vér. Az aligátor felsikoltott, amikor a golyók behatoltak a testébe. Az üveg mindkét terroristát szaggatott fröccsenések borította.
  
  Drake betörte az ajtót, majd megcsúszott, lepattant a keretről, és megcsúszott, szerencséjét átkozva. Dahl átugrott rajta, Kenzi volt mellette. Mindketten bementek a kormányállásba, és felemelték fegyvereiket, hogy öljenek. Ramszesz egy hét láb magas, izomzatú őrült erejével találkozott velük, és úgy vigyorgott, mint egy vadkutya; berohant, és megpróbálta szétszórni őket.
  
  Dahl mindezt nem tűrte, ellenállt a nyers erőnek, és minden ütést elviselt. Kensi körülöttük táncolt, és veszélyes farkasként csapott le Ramszesz oldalára. A radikális herceg megverte a svédet. A vállas uszálytól Dahl megborzongott. Hihetetlenül erős kezek megragadták a svéd torkát, és szorítani kezdtek. Dahl felemelte a kezét, félig lazított a szorításán, majd maga is vett egyet; mindketten addig ringatták és szorították egymást, amíg egyikük sem kapott levegőt. Ramszesz megfordította Dahlt, és visszavágta a falhoz, de a svéd egyetlen reakciója egy széles mosoly volt.
  
  Kensi a levegőbe ugrott, és felemelte a könyökét, amelyet zúzóerővel lehajtott, közvetlenül Ramszesz vérző golyós sebére. Soha nem számított arra, hogy egyetlen ütés is véget vet egy ilyen harcnak, ezért a férfi torkát szúrta, még akkor is, amikor az sikoltozott, amitől a szeme kidülledt.
  
  Aztán Ramszesz eltántorodott, vérbe borult, hányt. Dahl elengedte, érezve a végét. A terrorista tekintete a svéd szemére meredt, és semmi jele nem volt a vereségnek.
  
  "Ezt a pillanatot a győzelem pillanatának fogom fel" - krákogta. "És összetörni a kapitalizmus szívét."
  
  Kinyújtotta a kezét, mintha meg akarná érinteni az aligátort.
  
  Dahl visszalőtt. A golyó Ramszesz gyomrában találta el, és visszadobta.
  
  Az aligátor ugrott és Ramszeszre esett.
  
  A Terrorista Hercegnek sikerült megragadnia a zuhanó aligátor hátára szíjazott hátizsákot, és kinyújtott kezével a szabaddá tett kék drótot szorongatta, miközben mindketten összeestek.
  
  Kenzi előrerohant, és a drótot tartó kézre célzott az egyetlen kéznél lévő fegyverrel, a legjobb fegyverével, egy nyers katanával. Pengéje gyorsan levágódott, levágva Ramszesz karját a vállánál, amitől a terrorista rendkívüli meglepetést fejez ki.
  
  A kéz az aligátorral egy időben érte a padlót, de az ujjak még mindig a kék vezeték most nyitott végét szorongatták.
  
  - Problémamentesen - köhögött Ramszesz. - Igazad volt, hogy így megtámadtál. Az óra nem ketyegett. De..." Görcs csavarta el, gyorsan kifolyt a vér a gyomrából, a karjából és a bal vállából.
  
  "Ez... most történik..."
  
  
  NEGYVENÖTÖDIK FEJEZET
  
  
  Drake átkúszott a padlón, és a hasára gördítette az Alligátort, miközben az őrült kuncogott a véres fedélzetre. Dahl melléje esett, arcára fájdalom, borzalom és előérzet volt írva. A szíjat rögzítették, de Drake azonnal kioldotta, majd megszabadította a fémtokot a durva anyagtól.
  
  A visszaszámláló ott állt előttük, villogó piros számai olyan fenyegetőek és szörnyűek, mint a térdük alatt a padlón szétterülő vér.
  
  - Negyven perc - szólalt meg először Hayden, fojtott hangon. - Ne játssz vele, Drake. Azonnal hatástalanítsa ezt a dolgot."
  
  Drake már forgatta a bombát, akárcsak legutóbb. Kinimaka átnyújtott neki egy nyitott haszonkést, amelyet óvatosan mozgatva darabonként szétszedett, óvakodva attól, hogy egy bombagyártó, mint Gator, szabadjára engedjen. Ahogy elmozdította a készüléket az őrült terroristától, Aliciára pillantott.
  
  - Ne mondj többet - mondta, és a férfi karjai alá ragadta és magával rántotta. Nem lenne kegyelem egy ilyen gyilkosnak.
  
  Határozott kézzel eltávolította a bomba előlapját. Rácsavarodott kék vezetékek voltak, amelyek riasztóan nyúltak.
  
  - Ez nem házi készítésű bomba - suttogta Dahl. "Légy óvatos".
  
  Drake megállt, hogy dühös pillantást vessen a barátjára. - Akarod ezt csinálni?
  
  "És felelős az indításért? Nem igazán. Nem."
  
  Drake beharapta az alsó ajkát, teljes tudatában minden érintett tényezőnek. A villogó visszaszámlálás állandóan emlékeztette, milyen kevés idejük van még hátra.
  
  Hayden felhívta Moore-t. Kinimaka hívta a sappereket. Valaki más hívta a NEST-et. Amikor Drake megnézte az eszközt, minden szempontot figyelembe vettek, és gyorsan kiáradtak az információk.
  
  - Húzza meg újra a vezetékeket - javasolta Dahl.
  
  "Túl kockázatos."
  
  - Azt hiszem, ezúttal nem volt mozgásérzékelő, abból ítélve, hogy az aligátor futott.
  
  "Jobb. És nem használhatjuk fel újra az ön kalapácsos ötletét."
  
  - Összeomlott az áramkör?
  
  "Ez a probléma. Már valami újat használtak - hibabiztos vezetéket. És ez a barom igazi. Ha bekapcsolódok ebbe, lehet, hogy sikerülni fog."
  
  Az aligátor földöntúli hangokat hallatott a szomszéd szobából, miközben Alicia dolgozott. Nem telt bele sok idő, és kidugta a fejét a törött ajtón. "Azt mondja, hogy a bombán valóban van egy manipulációgátló kapcsoló." A lány vállat vont. - De akkor azt hiszem, megtette volna.
  
  - Nincs idő - mondta Dahl. - Erre rohadt nincs idő.
  
  Drake az időzítőre pillantott. Már harmincöt percük volt hátra. Visszadőlt a hasára. - A fenébe, nem vállalhatjuk ezt a kockázatot. Mennyi idő múlva érkezik ide a bombaosztag?
  
  "Legfeljebb öt perc" - mondta Kinimaka, miközben a helikopterek lecsaptak a kompok fedélzetére, ahol csak tudtak. Mások valamivel magasabban lebegtek, amikor a mentők ugrottak. - De mi van, ha nem tudják leszerelni?
  
  - Mi lenne, ha bedobnánk az öbölbe? - javasolta Lauren.
  
  "Jó ötlet, de túl kicsi" - kérdezte Hayden már Moore-tól. "A szennyezett víz telítené a várost."
  
  Drake előre-hátra ringatózott, az őrületen merengve, majd elkapta Dahl tekintetét. Tudta, hogy a svédnek is ugyanez volt az ötlete. Tekintetüknek köszönhetően közvetlenül és könnyen kommunikáltak.
  
  Meg tudjuk csinálni. Ez az egyetlen módja.
  
  Vakok lennénk. Az eredmény nem ismert. Ha egyszer elindult, nincs visszaút. Egyirányú kirándulásra indulnánk.
  
  Szóval mi a fenére vársz? Kelj fel, kurva!
  
  Drake válaszolt Dahl szemében a kihívásra, és felegyenesedett. Mély lélegzetet vett, felcsatolta a puskáját, tokba vette a pisztolyait, és elővette hátizsákjából az atombombát. Hayden tágra nyílt szemekkel, átható homlokráncolással meredt rá.
  
  "Mi a fenét csinálsz?"
  
  - Pontosan tudod, mit csinálunk.
  
  "Lehet, hogy a biztonságos távolságok nem azonosak. Mármint neked."
  
  - Akkor nem teszik meg. Drake vállat vont. "De mindannyian tudjuk, hogy csak egy módon lehet megmenteni ezt a várost."
  
  Drake felkapta az atombombát, Dahl pedig előrement. Alicia megállította egy újabb értékes pillanatra.
  
  "Egyetlen csók után elmegy? Ne hagyd, hogy ez legyen életem legrövidebb kapcsolata."
  
  - Csodálom, hogy nem volt rövidebb.
  
  "Szándékosan lebecsülök egy srácot, akiről úgy döntöttem, hogy tetszik nekem, akit megbasztam, majd nyolc perc után meguntam."
  
  "Oh jó. Akkor néhány perc múlva találkozunk."
  
  Alicia egyedül tartotta a szemével, teste többi részét teljesen mozdulatlanul tartotta. "Jöjjön vissza később".
  
  Hayden Drake és Dahl közé préselődött, gyorsan beszélt, továbbította Moore-tól származó információkat, és szemmel tartotta azokat, akik elsősegélyt nyújthatnak.
  
  "Azt mondják, a bomba hasznos teherbírása öt és nyolc kilotonna között van. Figyelembe véve a térfogatát, súlyát és a süllyedés sebességét... - Elhallgatott. "A biztonságos mélység ezernyolcszáz láb..."
  
  Drake engedelmeskedett, de felment a közeli lépcsőn a felső fedélzetre. - A leggyorsabb helikopterre van szükségünk - mondta a közeledő pilótának. - A francba. Nincs nyafogás. Csak add nekünk az átkozott kulcsokat.
  
  "Nem vagyunk-"
  
  - szólt közbe Hayden. - Igen, tizennyolcszáz láb, hogy semlegesítsük ezt a sugárzást a NEST parancs szerint. A fenébe, nyolcvan mérföldnyire a parttól kell lenned.
  
  Drake érezte, hogy a bomba fémteste kissé átcsúszik az ujjait borító izzadságon. "Harminc perc múlva? Ez nem fog megtörténni. Mi van még?"
  
  Hayden elsápadt. - Semmi, Drake. Nincs semmijük."
  
  "Most ez a kalapács kezd jól kinézni" - jegyezte meg Dahl.
  
  Drake látta, hogy Alicia elrohan mellette, a legfelső fedélzetre tart, és a tengerre néz. Mit keresett ott kint?
  
  A pilóta közeledett, a Bluetooth-eszköz villogott a sisakja tövében. - Nálunk van a sereg leggyorsabb átkozott helikoptere - húzta le. "Bell SuperCobra. Kétszáz mérföld óránként, ha meglököd.
  
  Drake Haydenhez fordult. - Ez működni fog?
  
  "Azt hiszem, igen". Fejben fejben számolt néhány fejben. - Várj, ez nem lehet igaz.
  
  Drake megragadta az atombombát, a piros számok még mindig villogtak, Dahl mellette. - Gyerünk!
  
  - Nyolcvan mérföld - mondta futás közben. "Igen, meg tudod csinálni. De ezzel csak... három perced marad, hogy kijuss onnan. Nem menekülsz a robbanászónából!"
  
  Drake lassítás nélkül közelítette meg a Super Cobrát, nézte az elegáns szürke formákat, a tornyokat, a háromcsövű ágyúkat, a rakétaállomásokat és a Hellfire kilövőket.
  
  - Elég - mondta.
  
  - Drake - állította meg Hayden. "Még ha biztonságosan le is dobsz egy atombombát, a robbanás elpusztít."
  
  - Akkor ne vesztegessük az időnket - mondta a yorkshire-i. - Hacsak te, Moore vagy bárki más nem tud más utat?
  
  Hayden hallgatta az adatokat, tanácsokat és hírszerzési információkat, amelyeket Moore folyamatosan közvetített. Drake érezte, ahogy a komp ringadozik a hullámzó hullámokon, közelről látta Manhattan látképét, még az életükbe visszatérő emberek hangyaszerű nyüzsgését is észrevette. Katonai hajók, motorcsónakok és helikopterek voltak mindenütt, amelyeket sokan vezettek, akik életüket adnák, hogy megmentsék ezt a napot.
  
  De mindez csak kettőre fogyott.
  
  Drake és Dahl felszállt a Super Cobra-ra, és a távozó pilótától egy ütközési kurzust kapott az irányításról.
  
  - Jó utat kívánok - mondta, amikor elment. "És sok szerencsét".
  
  
  NEGYVENHATODIK FEJEZET
  
  
  Drake enyhe mosollyal az arcán átnyújtotta az atombombát Dahlnak. - Arra gondoltam, hogy meg akarod tenni a tiszteletet, haver.
  
  A svéd felkapta a bombát, és bemászott a helikopter hátuljába. - Nem vagyok benne biztos, hogy megbízhatok benned, hogy egyenes vonalban vezetsz.
  
  "Ez nem egy autó. És őszintén hiszem, hogy már megállapítottuk, hogy jobban tudok vezetni, mint te."
  
  "Miért ez? Nem így emlékszem rá."
  
  "Én angol vagyok. Te nem vagy ilyen."
  
  - És pontosan mi köze ehhez a nemzetiségnek? Dahl lecsúszott egy székre.
  
  - Származási - mondta Drake. - Stuart. Hamilton. Vadászat. Gomb. Hegy. És még sok más. Svédország került a legközelebb a Forma-1 megnyeréséhez, amikor Finnország megszerezte az első helyet."
  
  Dahl felnevetett, összecsattogott, és a fekete fémtokot a térdére téve becsukta az ajtót. - Ne beszélj olyan hangosan, Drake. A bomba felszerelhető egy "barom" érzékelővel."
  
  "Akkor már el vagyunk tévedve."
  
  Meghúzta a váltókart, és leemelte a helikoptert a kompról, miután meggyőződött arról, hogy fent az ég tiszta. A napfény hátulról bevillant, és visszaverődött a város milliónyi visszaverő felületéről, ezzel egy kis emlékeztetőt adva rá, hogy miért teszik ezt. Az arcok a fedélzet aljáról néztek fel rá, sokan közülük a barátai és a családja, a csapattársai. Kenzi és Mai kifejezéstelen arccal vállvetve álltak, de végül az izraeli mosolyra késztette.
  
  Megkocogtatta az óráját, és csak az ajkával mondta: Csak rohadj tovább.
  
  Alicia nem volt sehol, és Beau sem. Drake egy katonai helikoptert küldött alacsonyan a hullámok fölé, közvetlen pályán át az Atlanti-óceánon. A szelek keresztezték útjukat, és minden hullámzó hullámon megcsillant a napfény. Minden irányban elnyúltak a horizontok, világoskék égboltívek vetekedtek a tengerek félelmetes kiterjedésével. Az epikus horizont eltűnt mögöttük, ahogy a percek és másodpercek lassan a nullához közeledtek.
  
  - Tizenöt perc - mondta Dahl.
  
  Drake a kilométerszámlálóra nézett. - Pontosan a menetrend szerint.
  
  - Mennyi időnk lesz még hátra?
  
  - Három perc - emelte fel Drake a kezét. - Plusz vagy mínusz.
  
  - Mennyi ez mérföldben?
  
  - Kétszáz mérföld/órával? Körülbelül hét."
  
  Dahl reményt mutatott az arcán. "Nem rossz".
  
  - Egy ideális világban - vont vállat Drake. "Nem tartalmazza a fordulási manővereket, a gyorsítást, a cápatámadást. Bármi a fenét dobtak ránk ott."
  
  - Van ennek a dolognak felfújható? Dahl körülnézett, ujjaival szorosan megmarkolta az atombombát.
  
  - Ha megtörténik, nem tudom, hol. Drake az órájára nézett.
  
  Tizenkét perc a robbanásig.
  
  "Készen áll".
  
  "Mindig ilyen."
  
  - Fogadok, hogy nem számított rá, hogy ezt teszi, amikor ma felébredt.
  
  "Mit? Ledobni egy atombombát az Atlanti-óceánba, hogy megmentse New Yorkot? Vagy négyszemközt beszélni veled egy tengerészgyalogos helikopteren?
  
  - Nos, mindkettő.
  
  - Az első rész jutott eszembe.
  
  Drake megrázta a fejét, nem tudta elrejteni mosolyát. "Természetesen megtörtént. Te vagy Thorsten Dahl, a nagy hős."
  
  A svéd csak egy másodpercre lazított az atombombán, hogy Drake vállára tegye a kezét. - És te vagy Drake, Matt Drake, a leggondosabb ember, akit valaha ismertem. Nem számít, mennyire próbálod elrejteni."
  
  - Készen állsz, hogy ledobd ezt az atombombát?
  
  - Hát persze, te idióta északról.
  
  Drake arra kényszerítette a helikoptert, hogy merüljön, orrával előre a szürke hullámzásba. Dahl kinyitotta a hátsó ajtót, és megfordult, hogy jobb pozícióba kerüljön. Légsugár száguldott át a Super Cobrán. Drake még jobban megfogta a vezérlőkart, és megnyomta a pedálokat, és továbbra is gyorsan zuhant. Dahl utoljára mozgatta az atombombát. A hullámok felemelkedtek, összeütköztek és kaotikus fröccsenéseket küldtek feléjük, fehér habbal villogva, gyémánt szikrázó napfényben. Drake minden izmát megfeszítette, végül keményen felhúzta magát, kiegyenesítette glóriáját, és elfordította a fejét, és nézte, ahogy Dal kidobja az ajtón a végső megsemmisítés fémházas fegyverét.
  
  A hullámokba esett, egy forgó bomba, amely könnyen bejutott a vízbe, mivel kis magasságban engedték el, egy másik biztos módja annak, hogy a manipulációbiztos érzékelő semleges maradjon. Drake azonnal kirángatta őket az ütközésből, olyan alacsonyan lovagolva a hullámokat, hogy elnyomták a csúszást, így nem vesztegette az időt a magasság növelésére, és katasztrófa esetén kevesebb teret adott a helikopter lezuhanására.
  
  Dahl megnézte a saját óráját.
  
  Két perc.
  
  - Tedd le a lábadat.
  
  Drake szinte megismételte, hogy valójában nem ő vezette az autót, hanem arra összpontosított, hogy a lehető leggyorsabban elhozza a madarat, mivel tudta, hogy a svéd csak leveszi a nyomást. Most minden másodpercekre fogyott - a nukleáris robbanás előtti idő, a mérföldek, ameddig eltávolodtak a robbanás sugarától, életük hossza.
  
  - Tizennyolc másodperc - mondta Dahl.
  
  Drake a pokolra készült. - Szép volt, haver.
  
  Tíz... kilenc...
  
  - Hamarosan találkozunk, Yorkie.
  
  Hat... öt... négy...
  
  - Nem, ha látom a hülyeségedet...
  
  Nulla.
  
  
  NEGYVENHETEDIK FEJEZET
  
  
  Drake és Dahl semmit sem látott a kezdeti víz alatti robbanásból, de a mögöttük lévő tengerből kitörő hatalmas vízfal elég volt ahhoz, hogy megremegjen a szívük. Folyékony gombafelhő, amely több ezer méter magasra emelkedik a levegőbe, elhomályosítva minden mást, és a légkör felé rohan, mintha magát a napot akarná elfojtani. Egy permetrózsa kupola, a lökéshullámok előfutára, egy gömbfelhő, magas felszíni hullámok és egy alaphullám, amely több mint ötszáz méter magasra emelkedne.
  
  A robbanáshullámot nem lehetett megállítani, az ember alkotta természeti erő, energetikai bomlás volt. Kalapácsütésként érte a helikopter hátát, azt a benyomást keltve Drake-ben, mintha egy gonosz óriás keze lökte volna. A helikopter szinte azonnal merült, felemelkedett, majd oldalra fordult. Drake feje a fémnek ütközött. Dahl úgy kapaszkodott, mint egy rongybaba, akit egy ördögi kutya dobott körbe.
  
  A helikopter rázkódott és gurult, végtelen robbanás, dinamikus hullám rázta meg. Újra és újra megpördült, légcsavarjai lelassultak, teste megingott. Mögötte egy hatalmas vízfüggöny emelkedett tovább, amit egy titáni erő hajtott. Drake küszködött, hogy eszméleténél maradjon, feladva minden irányítást a sorsa felett, és egyszerűen megpróbált kitartani, éber és ép maradni.
  
  Az idő már nem volt a lényeg, és órákig tudtak dőlni és rugdosni a robbanáshullámon belül, de csak akkor derült ki pusztító erejének valódi következménye, amikor az elsöpört, és elkapta őket a hullám.
  
  A helikopter szinte fejjel lefelé rohant az Atlanti-óceán felé.
  
  Az irányítást elvesztve Drake felkészült a becsapódásra, tudva, hogy még ha túlélik is a katasztrófát, nincs mentőtutajuk, mentőmellényük és reményük sincs a megmentésre. Valahogy fenntartotta a kellő tudatosságot ahhoz, hogy kitartson a drága életen, és nézte, ahogy belemerülnek az óceánba.
  
  
  NEGYVENNYOLCADIK FEJEZET
  
  
  Alicia körülbelül három másodperccel utána látta, hogy Drake létrehozza a kapcsolatot a fejében. Dahl is. A srácok lassúak voltak, de ő soha nem árulta el. Sokkal jobb volt tartalékban tartani néhány dolgot. Ahogy a többiek is megértették, és Hayden Moore-hoz és kormánybarátaihoz fordult tanácsért, Alicia végzetes tudata támadt, hogy a biztonságos távolságok törvénye mindannyiuknak nagy szenvedést fog okozni a következő fél órában. Amíg Drake a helikopter parancsnokságán dolgozott, Alicia másfelé fordította a tekintetét és a figyelmét.
  
  Tudta, hogy a helikopter lezuhan, így annak a kézenfekvő választásnak, hogy egy másik madárral követi nyomon, semmi értelme. De ha a helikoptere kétszáz mérföld/órás sebességgel repülne...
  
  Alicia félrevette Beau-t, elmagyarázta a tervét, majd talált egy katonát, aki bemutatta őket az amerikai parti őrség képviselőjének.
  
  - Melyik a leggyorsabb hajója?
  
  Mire Drake elhúzódott, Alicia a fedélzet alatt volt, és egy sebtében átalakított Defender-osztályú vágógép fedélzetére ugrott, és óránként több mint nyolcvan mérföldet ért el. Amint azt az egyik bárányos legénység elárulta, végrehajtottak néhány változtatást, aminek következtében a csónak sebessége száz fölé nőtt, de lehet, hogy nem. Amikor Alicia néhány szóban elmondta nekik, hogy mit szeretne csinálni, minden jelenlévő férfi ragaszkodott ahhoz, hogy maradjon és segítsen.
  
  Néhány perccel később a Defender elüvöltött, merev hajótestével átvágott a hullámokon, és megpróbálta bezárni az elkerülhetetlen robbanás és érkezésük időpontja közötti rést.
  
  Ahogy Alicia mondta nekik: "Egy nukleáris robbanás felé tartunk, srácok. Kapaszkodj a szilvádhoz."
  
  És akár észrevették, akár nem, a legénység maximális sebességgel tolta ki a csónakból. A hullámokat meglovagolva és kihívásokkal küzdve a Defender osztályú hajó mindent adott, amije volt. Alicia fehér bütykös és fehér arcú a szalon belsejében a korlátba szorongatta, és az ablakon keresztül figyelt. A GPS a transzponder jelével rögzítette a helikopter irányát. A hajó legénysége folyamatosan figyelembe vette az időeltolódást, mondván, húsz percre, majd tizennyolcra zárkóztak.
  
  Tizenhét.
  
  Még mindig túl hosszú. Alicia megragadta a korlátot, és összerezzent, amikor Beau megragadta a vállát.
  
  "Működni fog" - mondta. - Megmentjük ezt a napot.
  
  A hajó olyan gyorsan száguldott, amilyen gyorsan csak tudott, üldözte a száguldó helikoptert, mindketten furcsán üldözték a közeledő robbanást, ami még nem történt meg. A horizont egy folyton változó vonal volt, soha nem egyenes. A csapat izzadt, küszködött, és beleásta magát tudása legmélyére. A csónak feltérképezetlen területre érkezett, a motorok olyan erősek voltak, hogy úgy tűnt, élnek.
  
  Amikor a kapitány Alicia felé fordult, már egy spirális felhőt látott a láthatáron, nem túl messze, de sokkal távolabb, mint Drake és Dahl helikoptere. A gyorsuló Defender egy nagy vízfröccsent át, meglátta a közeledő robbanáshullámot, nekiütközött és áttört, megrázva minden csavart, amely a szerkezetét tartotta. A távolban egy hatalmas fehér vízgyűrűt lehetett látni, a látványtól még Alicia lélegzete is elállt egy pillanatra.
  
  De csak egy pillanatra.
  
  - Mozdulj - lehelte, tudatában annak, hogy Drake és Dal most már szinte biztosan ellenséges vizekre zuhan. - Mozdulj, mozogj, mozogj!
  
  
  * * *
  
  
  Újabb tizenhárom percbe telt, mire elértük a baleset helyszínét. Alicia készen állt, egy mentőmellény a testére volt szíjazva, egy másik pedig a kezében. Bo ott volt mellette több mint fél tucat taggal, és szemével a vizet fürkészte. Az első törmelék, amit találtak, egy légcsavarlapát lebegő darabja volt, a második egy teljes hosszúságú csúszda. Ezt követően gyakrabban jelentek meg azok a részek, amelyek nem süllyedtek el, csoportosan elhaladva.
  
  De sem Drake, sem Dahl.
  
  Alicia kinézett a hullámokra, a ragyogó napon állt, de a legsötétebb pokolban élt. Ha a sors úgy döntött, hogy ez a két hős megmentheti New Yorkot és túlélheti a robbanást, de elveszett az Atlanti-óceánban, akkor nem volt benne biztos, hogy megbirkózik vele. Teltek a percek. A roncsok elúsztak mellette. Senki nem szólt egy szót sem, és egy centit sem mozdult. Ha kell, estig maradnak.
  
  A rádió folyamatosan recsegett. Hayden kérdő hangja. Aztán Moore és Smith a másik vonalon. Még Kensi is megszólalt. Pillanatok teltek el a zűrzavar és a növekvő borzalom lassított felvételében. Minél tovább ment ez...
  
  Beau lábujjhegyre állt, és észrevette, hogy valami emelkedik a hullám oldalán. Rámutatott erre, és hangot adott a kérdésnek. Aztán Alicia is meglátta, egy furcsa fekete tömeg lassan mozgott.
  
  - Ha a Kraken - suttogta, anélkül, hogy felfogta volna, mit mondott. - Elmegyek innen.
  
  A kapitány ebbe az irányba terelte a hajót, segítve a formát a fókuszálásban. Eltartott néhány percig, és kicsit sodródott, de amikor Alicia hunyorgott, látta, hogy két testről van szó, amelyeket összekötöttek, nehogy összemosódjanak, és a még mindig lebegő pilótaüléshez vannak kötve. Úgy tűnt, hogy a vízre lépés és a búvárkodás közötti csata az utóbbi felé hajlik, ezért Alicia felszólította a Védelmezőt, hogy siessen.
  
  És átugrott a vízbe.
  
  Kitartóan úszva megragadta a pattogó masszát, és hintáztatta, próbálva megérteni. Valakinek megfordult az arca.
  
  "Dal. Minden rendben veled? Hol van Drake?
  
  - A kabátomba kapaszkodva. Mint mindig."
  
  Ahogy az áramlat megfordította Dahlt a vízben, egy másik arc is láthatóvá vált, amely a másik kabátjának hátának dőlt.
  
  - Nos, ti ketten átkozottul jól éreztétek magatokat együtt - tiltakozott Alicia hamisan. "Nem csoda, hogy nem hívtál segítséget. Adjunk még vagy tíz percet?"
  
  Drake remegő keze felemelkedett a vízből. "Még egyedül sem. Nekem úgy tűnik, hogy lenyeltem a fél véres óceánt.
  
  - És azt hiszem, le fogunk zuhanni - lehelte Dahl, pillanatokkal azelőtt, hogy a pilótaülés hátracsúszott, és a feje eltűnt a víz alatt.
  
  A parti őrség vágója olyan közel jött, amennyire csak mert. - Minden rendben velük? hangok kiabáltak.
  
  Alicia legyintett. "Minden rendben van velük. A gazemberek csak hülyéskednek."
  
  Aztán Drake is a víz alá csúszott.
  
  - Mmm - meredt rá Alicia. "Valójában..."
  
  
  NEGYVENKILENCEDIK FEJEZET
  
  
  Ezt követően a világ alkalmazkodott, megdöbbent a történtek rémületétől, de sajnos hozzá is szokott. Ahogy az Egyesült Államok az 1960-as években részletezte, csak idő kérdése volt, mikor robbant fel valamelyik terrorista atombombát a világ egyik legnagyobb városában. Kidolgoztak egy dokumentumot és egy választ is - az első számú nemzeti válaszforgatókönyvet.
  
  Ha egy sebesültebb, sebesültebb, fájdalmasabb és panaszkodóbb embercsoport gyűlt volna össze, hogy megvitassák a következményeket és elmossák New York kudarcait, soha nem ismerték volna el. Ezzel a csapattal, a SPIR-rel és több mással azonban megkereste az elnök, a belbiztonsági igazgató és New York polgármestere.
  
  Alicia mindig panaszkodni akart emiatt. - És igazából csak egy hívást akartam Lawrence-től.
  
  - Fishburne? - kérdezte Drake.
  
  "Ne butáskodj. Jennifer, természetesen."
  
  - Ellophatna téged tőlem?
  
  Alicia nevetett. "Egy szempillantás alatt."
  
  - Nos, mindig jó tudni, hogy kinek az oldalán állsz.
  
  "Ha akarod, írhatok neked egy listát a legjobb versenyzőkről."
  
  Drake intett a kezével, és még mindig próbált magához térni a közös csókból. Ez egy pillanatnyi nagy stressz, az élet ünnepe után történt, de érzelmeket kavart fel benne, régi érzelmeket, amelyekről azt hitte, hogy már rég meghaltak. A dolgok jelenlegi állása szerint sok más dolgon kellett gondolkodni - köztük Mai és Bo főnök.
  
  De az élet nem csak miattad lassult le, gondolta. Bár sokan erre számítottak, és a kiváló esélyek többnyire csak egyszer adódtak. Hiányzásuk általában egy életen át tartó megbánást jelentett, soha nem tudni. Egy elszalasztott lehetőség soha nem elmulasztott esély.
  
  Jobb megpróbálni és elbukni, mint meg sem próbálni.
  
  Alicia olyan összetett volt, mint egy naprendszer, de még ő is hajózható volt. Egy pillanatra kikapcsolta a gondolatait, még mindig fizikailag és lelkileg gyenge volt a mai nap, sőt, az elmúlt néhány hét stresszétől. Barátai körülötte ültek, és New York egyik legjobb olasz éttermében étkeztek. Moore ügynök az egész helyiséget Homeland költségére bérelte, hálásan a csapatnak, és bezárta őket.
  
  "Bármi is történik" - mondta. - Nem akarom, hogy siettessétek ezt megakadályozni.
  
  Drake értékelte.
  
  A csapat pedig értékelte a csodálatos ételeket, a nyugodt légkört és a sok stressz utáni hosszú szünetet. Az ülések plüssek voltak, a szoba meleg volt, és a személyzet alig volt észrevehető. Dahl fehér ingben és fekete nadrágban volt, Drake számára szinte felismerhetetlen volt, aki megszokta, hogy harci felszerelésben látta. De aztán hasonlóan öltözött, a nadrágot megbízható Levi's farmerre cserélte.
  
  "Nem úgy néz ki, mint Bond" - jegyezte meg Dahl.
  
  - Nem vagyok James Bond.
  
  - Akkor hagyd abba a túlgondolkodást, és ne próbálj kifinomultabbnak tűnni, valahányszor Alicia arra sétál. Már tudja, hogy te csak egy Yorkshire-i dv vagy...
  
  - Azt hiszem, ideje nyaralni, haver. Ha nem tudja eldönteni, hová menjen, jövő héten szívesen meghívlak." Felemelte az öklét.
  
  - És itt van a hálám, amiért megmentettem az életét.
  
  "Erre nem emlékszem. És ha nem emlékszem rá, akkor soha nem történt meg."
  
  - Nagyon hasonlít ahhoz, amikor felnőttél.
  
  Bo és May egymás mellett ültek, a francia élvezte az étkezést, és beszélgetett, ha szóltak hozzá; a japán nő kinézett, két világ közé ragadt. Drake azon töprengett, mit akar valójában, és hol van az igazi helye. Egyes pillanatokban tüzet látott benne, ami arra ösztönözte, hogy harcoljon érte, máskor - kétely, amely arra kényszerítette, hogy csendben maradjon, és belemerüljön önmagába. Persze ők négyen semmit sem tudtak megoldani egy nap alatt, de látta, hogy valami közeledik, ami elhomályosítja a látóhatárt.
  
  Nagyon hasonlít a tegnapi nukleáris robbanáshoz.
  
  Smith és Lauren most egy volt. Talán Drake és Alicia csókja ösztönözte őket, vagy talán a megsemmisülésük. Akárhogy is, egy napot sem vesztegettek a gondolattal. Hayden és Kinimaka együtt ültek, és Drake azon töprengett, vajon nem lát-e valami többet a köztük lévő méteres távolságnál, valami értelmesebbet. Ennek több köze volt a testbeszédhez, mint bármi máshoz, de akkoriban mentálisan kimerült volt, és kimerültséggé vált.
  
  - Holnapra - emelte fel a poharát -, és a következő csatára.
  
  Az italokat lecsepegtették, és az étkezés folytatódott. Kenzi azután döntött, hogy elfogyasztották a főételt, és a legtöbben hátradőltek a székükben, mélyen aludtak, és Kenzi úgy döntött, hogy az egész csoporthoz beszél.
  
  "Mi a baj velem?" - Kérdezte. - Tényleg ennyire bizonytalan a sorsom?
  
  Hayden megmozdult, és a vezetői köpeny ismét beborította. - Nos, őszinte leszek önnel, amit biztosan értékelni fog. Semmi mást nem szeretnélek jobban, mint hogy távol tartalak egy börtönben, Kensi, de azt kell mondanom, hogy nem tudom elképzelni, hogy ez megtörténjen.
  
  - Elmehetnék.
  
  - Nem tudlak megállítani - ismerte el Hayden. "És nem is szeretném. De a Közel-Keleten elkövetett bűncselekmények - fintorgott a nő -, enyhén szólva sok befolyásos embert felzaklattak. Néhányuk amerikai."
  
  "Valószínűleg ugyanazok a férfiak és nők, akiknek más termékeket vásároltam."
  
  "Jó megállapítás. De nem segített."
  
  "Akkor csatlakozom a csapatodhoz. Kezdje tiszta lappal. Fuss a szőke gazella mellé, akinek Torsten Dahl a neve. Most már a tiéd vagyok, Hayden, ha adsz egy esélyt, hogy ledolgozzam az adósságomat.
  
  A lándzsa csapatvezetője gyorsan pislogott, ahogy Kenzi őszinte kijelentése feltűnt neki. Drake két napon belül másodszor fulladt vízbe. "Soha nem gondoltam Dalra gazellának. Még több-"
  
  - Ne mondd ezt - figyelmeztette a svéd kissé zavartan.
  
  Alicia figyelmesen figyelte az izraelit. - Nem vagyok benne biztos, hogy ezzel a szukával akarok dolgozni.
  
  - Ó, jó leszek hozzád, Miles. Tartsd magad talpon. Megtaníthatnám, hogyan kell olyan ütést dobni, ami valóban fáj.
  
  - Lehet, hogy egyelőre veled kell maradnom - szólalt meg Bo. "Tyler Webb-vel a szélben és a Tomb Raiderrel nem lehetek máshol."
  
  - Köszönöm - morogta Drake. "Meggondoljuk, és küldünk egy nagyon rövid válaszlevelet."
  
  "A jó embereket mindig szívesen látjuk ebben a csapatban" - mondta neki Hayden. "Amíg jól játszanak velünk a többiekkel. Bízom benne, hogy Beau nagyszerű kiegészítés lesz."
  
  - Nos, egyrészt tudom, hogy nagy előnye van - mondta Alicia elgondolkodva. "Bár nem vagyok benne biztos, hogy jól fog játszani a csapattal."
  
  Volt aki nevetett, volt aki nem. Az éjszaka gyarapodott és alábbhagyott, de a New Yorkot megmentő katonák jó társaságban és jó történetek közepette leszakadtak. Maga a város is velük ünnepelt, bár a legtöbb lakos nem tudta, miért. Karneváli érzés járta át a levegőt. A sötétben, majd napkeltekor az élet folytatódott.
  
  Ahogy felvirradt az új nap, a csapat külön utakon járt, visszatértek szállodai szobáikba, és megegyeztek, hogy délután találkoznak.
  
  - Készen állsz a harcra máskor is? Dahl ásított Drake-nek, miközben kimentek a friss, új reggelbe.
  
  "Melletted?" Drake arra gondolt, hogy kigúnyolja a svédet, majd eszébe jutott minden, amin keresztül mentek. Nem csak ma, hanem a találkozásuk napjától fogva.
  
  - Mindig - mondta.
  
  
  VÉGE
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Odin csontjai
  
  
  ELHIVATOTTSÁG
  
  
  Ezt a könyvet a lányomnak szeretném dedikálni,
  
  Kira,
  
  betartását ígéri
  
  és még sok mérföld előttünk...
  
  És mindenkinek, aki valaha is támogatott az írásomban.
  
  
  1. rész
  Soha nem akartam háborút indítani...
  
  
  EGY
  
  
  
  YORK, Anglia
  
  
  A sötétség felrobbant.
  
  "Ez az". Matt Drake a keresőre pillantott, és megpróbálta figyelmen kívül hagyni a látványt, és megörökíteni azt a képet, ahogy a különlegesen öltözött modell lesétált felé a kifutón.
  
  Nem könnyű. De profi volt, vagy legalábbis igyekezett az lenni. Soha senki nem mondta, hogy könnyű lesz az átmenet SAS-katonából civilbe, és az elmúlt hét évben küszködött, de úgy tűnt, hogy a fénykép megütötte a szívét.
  
  Főleg ma este. Az első modell kissé gőgösen integetett és mosolygott, majd simán elsétált a zene és az ujjongás hallatán. Drake tovább kattogtatta a kamerát, amikor Ben, a húszéves albérlője sikoltozni kezdett a fülébe.
  
  "A program szerint Milla Yankovic volt az. Azt hiszem, hallottam róla! Idézem: "Freya elegáns designer modell". Hű, ez Bridget Hall? Nehéz megmondani a sok viking felszerelés alatt.
  
  Drake figyelmen kívül hagyta a megjegyzést, és folytatta a játékot, részben azért, mert nem volt benne biztos, hogy fiatal barátja úgymond húzza a madzagot. Élénk képeket örökített meg a macska járásáról és a tömegben szétszórt fényjátékról. A modellek viking jelmezbe öltöztek , kiegészítve kardokkal és pajzsokkal, sisakokkal és kürtökkel - a retró jelmezeket Abel Frey világhírű tervező tervezte, aki az este tiszteletére egy skandináv csataruhával egészítette ki az új szezon divatját.
  
  Drake figyelmét a macskajárás fejére és a mai ünnepség tárgyára fordította - egy nemrég felfedezett ereklyére, amelyet ambiciózusan "Odin pajzsának" neveztek el. Az újonnan felfedezett pajzsot, amely széles körű elismerést kapott az egész világon, máris a skandináv mitológia legnagyobb leletének tartják, és valójában jóval a viking történelem kezdete előtt nyúlik vissza.
  
  Furcsa, mondták a szakértők.
  
  Az ezt követő rejtély hatalmas és izgalmas volt, és felkeltette az egész világ figyelmét. A Pajzs értéke csak akkor nőtt, amikor a tudósok csatlakoztak a reklámcirkuszhoz, miután egy besorolatlan elemet fedeztek fel az összetételében.
  
  A tizenöt perc hírnévre éhes nerdek személyiségének cinikus oldala szólalt meg. Lerázta. Bármennyire is küzdött ellene, a cinizmus, amely megözvegyülésekor része lett, mérges rózsaként virágzott ki, valahányszor alábbhagyta az őrületét.
  
  Ben megrángatta Drake kezét, és művészi kompozícióját hirtelen a telihold képévé változtatta.
  
  "Hoppá". Nevetett. - Elnézést, Matt. Nagyon finom. A zenét leszámítva... ez baromság. Néhány száz fontért bérelhetnék a zenekaromat. El tudod hinni, hogy Yorknak sikerült valami olyan elképesztőre rátennie a kezét, mint ez?
  
  Drake a levegőben intett a fényképezőgépével. "Őszintén? Nem." Ismerte York város tanácsát a korrupt eszméikkel. A jövő a múltban van, mondják. - De nézd, York fizet a gazdádnak néhány fontot azért, hogy modelleket fényképezzen, nem pedig az eget szeptemberben éjszaka. És a bandád egy szar. Szóval, hűtsd le."
  
  Ben a szemét forgatta. "Szar? Az alvófal még most is... számos javaslatot fontolgat, barátom.
  
  "Csak a jó modellekre próbálok koncentrálni." Drake valójában a Pajzsra összpontosított, amelyet a macska sétájának fényei világítottak meg. Két körből állt, a belsőt ősi állatképek borították, a külsőt pedig állati szimbólumok keveréke.
  
  Nagyon misztikus, gondolta. Pácolt gyümölcsökhöz és diófélékhez kiváló.
  
  "Aranyos" - suttogta, miközben egy modell elsétált mellette, és megragadta a fiatalság és a kor kontrasztját a digitális filmeken.
  
  A macskafutót gyorsan telepítették York híres Jorvik Központja - egy viking történelmi múzeum - mellé, miután a Svéd Nemzeti Régiségek Múzeuma rövid kölcsönt nyújtott szeptember elejére. Az esemény jelentősége ugrásszerűen megnőtt, amikor Abel Frey szupersztár-tervező felajánlotta, hogy szponzorál egy macskajárást a kiállítás megnyitójának megünneplésére.
  
  Egy másik modell egy macska arckifejezésével lépegette a rögtönzött csempéket, akik az éjszakai krémes tálkáját keresik. Te idióta, ismét feltámadt a cinizmus. Ez volt a kibaszott paradigmája egy sztárnak, akinek az volt a sorsa, hogy feltűnjön egy jövőbeli valóságtévé "celeb" műsorában, és milliónyi sörivó, napi tíz dohányzó idióta tweeteljen róla a Twitteren és a Facebookon.
  
  Drake pislogott. Még mindig valakinek a lánya volt...
  
  A reflektorok forogtak és csíkoztak az éjszakai égbolton. A kirakatról kirakatra visszaverődő erős fény tönkretette azt a kis művészi aurát, amit Drake-nek sikerült létrehoznia. A Cascada zavaró tánczenéje megtámadta a fülét. Uram, gondolta. Boszniában könnyebbek voltak az érzések, mint itt.
  
  A tömeg nőtt. Munkája ellenére szánt egy pillanatot, hogy megnézze a körülötte lévő arcokat. Párok és családok. Egyenes és meleg tervezők abban a reményben, hogy megpillanthatják bálványukat. Emberek díszes ruhában, hozzátéve a karneváli hangulatot. Mosolygott. El kell ismerni, hogy az őrség iránti késztetés mostanában tompult - a hadsereg harckészültsége elmúlt -, de még mindig érzett néhány régi szenzációt. Fordulatos értelemben erőre kaptak, amióta Alison, a felesége meghalt két évvel korábban, miután elhagyta őt, dühösen, összetört szívvel, és kijelentette, hogy elhagyhatta a SAS-t, de a SAS soha nem fogja elhagyni. Egyáltalán mi a fenét jelentett ez?
  
  Az idő alig érintette a fájdalmat.
  
  Miért zuhant le? Rossz tükröződés volt az úton? Rossz ítélet? Könnyek a szemében? Szándékos? Egy válasz, amely örökre elkerülné őt; szörnyű igazság, amit soha nem fog megtudni.
  
  Egy ősi imperatívusz visszahozta Drake-et a jelenbe. Valami emlékezett a katonaság idejéből - egy távoli kopp-kopp, rég elfeledett... most régi emlékek... kopp....
  
  Drake lerázta magáról a ködöt, és a macskajárásra összpontosított. Két modell álcsatát rendezett Odin pajzsa alatt: semmi látványos, csak promóciós anyag. A tömeg ujjongott, a tévékamerák zúgtak, Drake pedig dervisként kattogott.
  
  És akkor összeráncolta a homlokát. Leengedte a kamerát. Katonai elméje lomha, de nem romlott, elkapta azt a távoli kopogást, újra koppant, és azon töprengett, vajon mi a fenéért közeledik a helyszínre két katonai helikopter.
  
  - Ben - mondta óvatosan, feltéve az egyetlen kérdést, ami eszébe jutott -, a kutatás során hallott-e ma este váratlan vendégről?
  
  "Azta. Nem hittem, hogy észrevetted. Nos, azt tweetelték, hogy Kate Moss felbukkanhat."
  
  - Kate Moss?
  
  Két helikopter, egy olyan hang, amelyet egy gyakorlott fül félreérthetetlenül felismer. És nem csak helikopterek. Ezek Apache támadóhelikopterek voltak.
  
  Aztán elszabadult a pokol.
  
  A helikopterek elrepültek a fejük felett, kört tettek, és egyszerre kezdtek lebegni. A tömeg lelkesen ujjongott, valami különlegeset várva. Minden szem és kamera az éjszakai égbolt felé fordult.
  
  Ben felkiáltott: "Hú..." De ekkor megcsörrent a mobilja. Szülei és nővére állandóan telefonáltak, és ő, egy aranyszívű családtag, mindig válaszolt.
  
  Drake hozzászokott a rövid családi szünetekhez. Gondosan megvizsgálta a helikopterek pozícióit, a teljesen feltöltött rakétatereket, a 30 mm-es láncfegyvert, amely nyilvánvalóan a repülőgép elülső törzse alatt található, és felmérte a helyzetet. Szar...
  
  A teljes káosz lehetősége.A lelkes tömeg egy kis téren zsúfolódott össze, amelyet három szűk kijáratú üzletek vettek körül. Bennek és neki csak egy választása volt, ha... amikor... elkezdődött a gázolás.
  
  Menjen egyenesen macskasétáltatásra.
  
  Figyelmeztetés nélkül több tucat kötél csúszott le a második helikopterről, amelyről Drake most rájött, hogy egy Apache hibridnek kell lennie: egy gép, amelyet több személyzet befogadására alakítottak át.
  
  Álarcos férfiak ereszkedtek le a imbolygó sorok között, és eltűntek a macska járása mögött. Drake észrevette a mellkasukra szíjazott fegyvereket, miközben óvatos csend kezdett terjeszkedni a tömegben. Az utolsó hangok gyerekhangok voltak, akik megkérdezték, miért, de hamarosan még ők is elhaltak.
  
  A vezető Apache ezután egy Hellfire rakétát lőtt ki az egyik üres tárra. Sziszegő hang hallatszott, mintha egymillió gallon gőz szökne ki, aztán olyan üvöltés, mintha két dinoszaurusz találkozna. Tűz-, üveg- és tégladarabok szóródtak szét magasan a területen.
  
  Ben döbbenten elejtette a mobiltelefonját, és utána rohant. Drake hallotta, ahogy a sikolyok szökőárként felemelkednek, és úgy érezte, hogy a csőcselékösztön eluralkodik a tömegen. Egy pillanatig sem gondolkodott, megragadta Bent, és átdobta a korláton, majd átugrott magán. A macska ösvénye mellett landoltak.
  
  Egy Apache láncfegyver hangja dörrent, mélyen és halálosan, lövései elrepültek a tömeg felett, de még mindig tiszta pánikot keltett.
  
  "Ben! Maradj a közelemben." Drake száguldott a macskapálya alján. Több modell is odahajolt segítségül. Drake felállt, és visszanézett a forrongó emberek tömegére, akik pánikszerűen rohantak a kijáratok felé. Több tucat ember mászott fel a kifutón, modellek és munkatársak segítették őket. Ijedt sikolyok fúrták át a levegőt, amitől elterjedt a pánik. A tűz megvilágította a sötétséget, és a helikopter rotorjainak heves csörömpölése elnyomta a zaj nagy részét.
  
  A láncfegyver ismét megszólalt, nehéz ólmot lövellve a levegőbe olyan lidérces hanggal, amelyet civileknek soha sehol nem szabad hallaniuk.
  
  Drake megfordult. A modellek megbújtak mögötte. Odin pajzsa ott volt előtte. Egy késztetésnek engedelmeskedve megkockáztatta, hogy néhány fényképet készítsen éppen abban a pillanatban, amikor golyóálló kabátos katonák jelentek meg a színfalak mögül. Drake-nek az volt az első gondja, hogy elhelyezkedjen Ben, a modellek és a katonák közé, de folyamatosan kattogott, szűkítette a keresőt...
  
  A másik kezével odébb lökte fiatal bérlőjét.
  
  "Hé!"
  
  Az egyik katona rábámult, és fenyegetően hadonászott a gépfegyverével. Drake elfojtotta a hitetlenség érzését. Ilyesmi nem történt Yorkban, ezen a világon. York turistáknak, fagylalt szerelmeseinek és amerikai turistáknak adott otthont. Egy oroszlán volt, amely soha nem üvölthetett, még akkor sem, amikor Róma uralkodott. De biztonságos volt, és körültekintő volt. Ez volt az a hely, ahol Drake először is megszökött az átkozott SAS elől.
  
  A feleségemmel lenni. Hogy elkerüljem... szar!
  
  A katona hirtelen megjelent az arcában. "Add ide!" - kiáltotta német akcentussal. "Add ide!"
  
  A katona a kamerához rohant. Drake megvágta az alkarját, és megcsavarta a géppuskáját. A katona arca felragyogott a meglepetéstől. Drake halkan átadta a kamerát Bennek, olyan mozdulattal, amelyre bármelyik New York-i főpincér büszke lett volna. Hallottam, ahogy gyors ütemben elszalad.
  
  Drake a padlóra szegezte a géppuskát, miközben további három katona haladt feléje.
  
  "Te!" Az egyik katona felemelte a fegyverét. Drake félig lehunyta a szemét, de aztán rekedt kiáltást hallott.
  
  "Várjon! Minimális veszteség, idióta. Tényleg hidegvérrel le akar lőni valakit a nemzeti televízióban?"
  
  Az új katona biccentett Drake-nek. - Add ide a fényképezőgépet. Volt egy lusta nazális tulajdonsága a német akcentusának.
  
  Drake a B-tervre gondolt, és hagyta, hogy a fegyver a padlóra csapódjon. "Nincsenek nálam".
  
  A parancsnok biccentett beosztottjainak. - Nézze meg őt.
  
  - Valaki más is volt ott... - emelte fel a fegyverét az első katona, és zavartnak tűnt. - Ő... elment.
  
  A parancsnok közvetlenül Drake arcába lépett. "Rossz mozdulat."
  
  A hordó a homlokához nyomódott. Látását dühös németek és repülő köpések töltötték meg. - Nézze meg őt!
  
  Miközben átkutatták, megfigyelte az Odin's Shield szervezett ellopását, amelyet egy újonnan érkezett, fehér öltönybe öltözött maszkos férfi vezetett. Kicsit tüntetően intett a kezével, és megvakarta a fejét, de nem szólt. Miután a Pajzsot biztonságosan elrejtették, a férfi Drake irányába intett a rádióval, ami egyértelműen felkeltette a parancsnok figyelmét.
  
  A parancsnok a füléhez tette a rádióját, de Drake nem vette le a tekintetét a fehér ruhás férfiról.
  
  - Párizsba - mondta a férfi csak az ajkával. - Holnap hatkor.
  
  Drake szerint a SAS-képzés továbbra is hasznos volt.
  
  A parancsnok azt mondta: - Igen. Ismét Drake arcában találta magát, a hitelkártyáival és a fotós igazolványaival hadonászott. - Szerencsés diótörő - húzta le lustán. - A főnök azt mondja, hogy a veszteségek minimálisak, ezért élsz. - De - legyintett Drake tárcájával -, megvan a címed, és ha kiborítod a babot - tette hozzá a jegesmedve herezacskójánál hidegebb mosolyt villantva -, a baj rád talál.
  
  
  KETTŐ
  
  
  
  YORK, Anglia
  
  
  Később, otthon Drake koffeinmentes filteres kávéval vendégelte meg Bent, és csatlakozott hozzá, hogy megnézze az éjszakai események tudósítását.
  
  Odin pajzsát ellopták, mert York városa egyszerűen nem volt felkészülve egy ilyen brutális támadásra. Az igazi csoda az volt, hogy senki sem halt meg. Az égő helikoptereket mérföldekkel arrébb, elhagyatva találták meg, ahol három autópálya találkozott, utasai már régen eltűntek.
  
  - Tönkretedd Frey műsorát - mondta Ben félig komolyan. "A modellek már be vannak csomagolva és elmentek."
  
  - A fenébe, az ágyneműt is kicseréltem. Nos, biztos vagyok benne, hogy Frey, Prada és Gucci túlélik."
  
  "Az alvó fala végigjátszaná az egészet."
  
  - Megint a Titanic című családi filmben kezdett?
  
  - Erről jut eszembe - a folyam közepén elvágták az apámat.
  
  Drake megtöltötte a bögréjét. "Ne aggódj. Körülbelül három percen belül vissza fog hívni.
  
  - Viccelsz velem, Krusty?
  
  Drake megrázta a fejét és nevetett. "Nem. Túl fiatal vagy ahhoz, hogy megértsd."
  
  Ben körülbelül kilenc hónapja élt együtt Drake-kel. Néhány hónap alatt idegenekből jó barátokká váltak. Drake támogatta Ben lakbérét fotózási tudásáért cserébe - a fiatalember éppen érettségi felé tartott -, Ben pedig azzal segített, hogy mindent megosztott.Az a fickó volt, aki nem titkolta érzelmeit, talán az ártatlanság jeleként, de is méltó csodálatra.
  
  Ben letette a bögréjét. "Jó éjszakát, haver. Azt hiszem, felhívom a nővéremet."
  
  "Éjszaka".
  
  Az ajtó becsukódott, és Drake egy pillanatig üres tekintettel meredt a Sky Newsra. Amikor megjelent Odin pajzsának képe, visszatért a jelenbe.
  
  Elővette a megélhetést biztosító fényképezőgépet, zsebre dugta a memóriakártyát, holnap át akarta nézni a képeket, majd a zúgó számítógéphez indult. Meggondolta magát, és megállt, hogy még egyszer ellenőrizze az ajtókat és az ablakokat. Ezt a házat sok évvel ezelőtt erősen védték, amikor még a hadseregben szolgált. Szeretett hinni minden emberi lény alapvető javában, de a háború megtanított egy dologra: soha ne bízz semmiben vakon. Mindig legyen tervünk és tartaléklehetőségünk - B terv.
  
  Hét év telt el, és most már tudta, hogy a katona mentalitása soha nem hagyja el.
  
  A Google-be kereste az "Odin" és a "Shield of Odin" kifejezéseket. A házon kívül feltámadt a szél, átrohant az ereszen, és úgy üvöltött, mint egy befektetési bankár, akinek a bónusza legfeljebb négymillió volt. Hamar rájött, hogy a Shield nagy hír. jelentős régészeti lelet, a legnagyobb Izland történelme során. Néhány Indiana Jones-típus letért a kitaposott ösvényről, hogy felfedezzen egy ősi jégfolyamot. Néhány nappal később feltárták a pajzsot, de ekkor Izland egyik legnagyobb vulkánja dübörögni kezdett, és tovább a feltárást felfüggeszteni kellett.
  
  Ugyanaz a vulkán, töprengett Drake, amely nemrég hamufelhőt küldött Európába, megzavarva a légiforgalmat és az emberek szabadságát.
  
  Drake belekortyolt a kávéjába, és hallgatta a szél süvítését. A kandallóóra éjfélt ütött. Ha egy pillantást vet az internet által kínált rengeteg információra, az azt sugallta neki, hogy Ben több értelme lenne ennek, mint amennyire képes lenne. Ben olyan volt, mint minden diák - gyorsan megértette a technológiával együtt megjelenő rendetlenséget. Azt olvasta, hogy Odin pajzsát sok bonyolult mintával díszítették, amelyeket pinceszakértők tanulmányoztak, és hogy J.R.R. Tolkien vándorvarázslóját, Gandalfot Odinra alapozta.
  
  Véletlenszerű dolgok. A pajzs külsejét körülvevő szimbólumokat vagy hieroglifákat Odin átkának ősi formájának tartották:
  
  
  A menny és a pokol csak átmeneti tudatlanság,
  
  A Halhatatlan Lélek a Jó vagy Rossz felé hajlik.
  
  
  Nem volt forgatókönyv, ami megmagyarázná az átkot, de mindenki hitt annak hitelességében. Legalábbis ezt a vikingeknek tulajdonították, és nem Odinnak.
  
  Drake hátradőlt a székében, és végigfutotta az éjszakai eseményeket.
  
  Egy valami megszólította, de ugyanakkor elgondolkodtatta. A fehér szájú srác azt mondta: "Párizsba, holnap hatkor." Ha Drake erre az útra lép, veszélybe sodorhatja Ben életét, nem is beszélve a sajátjáról.
  
  Egy civil ezt figyelmen kívül hagyta volna. A katona arra gondolna, hogy már megfenyegették őket, hogy az életük már veszélyben van, és minden információ jó információ.
  
  A Google-be kereste: Egy + Párizs.
  
  Egy merész bejegyzés ragadta meg a figyelmét.
  
  Odin lovát, Sleipnirt a Louvre-ban állították ki.
  
  Odin lova?, Drake megvakarta a tarkóját. Istenemre, ez a fickó nagyon anyagi dolgokra támasztott igényt. Drake megnyitotta a Louvre főoldalát. Úgy tűnt, hogy a legendás Odin ló szobrát sok évvel ezelőtt fedezték fel Norvégia hegyeiben. További történetek következtek. Drake-et hamarosan annyira magával ragadta a sok Odinról szóló történet, hogy majdnem elfelejtette, hogy Ő valójában a viking isten, csak egy mítosz.
  
  Louvre? Drake megrágta. Kifejtette a kávéját, fáradtnak érezte magát, és eltávolodott a számítógéptől.
  
  A következő pillanatban már aludt.
  
  
  * * *
  
  
  Egy károgó béka hangjára ébredt. A kis őrszeme. Az ellenség riasztást vagy egy kutya megjelenését várhatta, de soha nem gyanította volna a kis zöld díszt a kerekes szemetes mellett, és Drake-et könnyű alvónak képezték ki.
  
  Kezében tartott fejjel elaludt a számítógépasztalnál; Most azonnal felébredt, és besurrant a sötét folyosóra. A hátsó ajtó zörgött. Az üveg betört. Csak néhány másodperc telt el a béka károgása óta.
  
  Bent voltak.
  
  Drake lehajolt szemmagasság alá, és két férfit látott belépni, akik hozzáértően, de kissé hanyagul tartották a gépfegyvereket. Mozgásuk tiszta volt, de nem kecses.
  
  Nincs mit.
  
  Drake az árnyékban várt, remélve, hogy a benne lévő öreg katona nem hagyja cserben.
  
  Két ember lépett be, az előcsoport. Ez azt mutatta, hogy valaki tudja, mit csinál. Drake teljes stratégiáját erre a helyzetre már sok évvel ezelőtt eltervezte, amikor a katona mentalitása még erős és kísérletező volt, és egyszerűen soha nem kellett változtatnia rajta. Most újra megfordult a fejében. Amikor az első katona pofa kibújt a konyhából, Drake megragadta, maga felé rántotta, majd visszafordította. Ezzel egy időben ellenfele felé lépett és megpördült, hatékonyan elkapta a fegyvert, és a férfi mögött kötött ki.
  
  A második katonát meglepetés érte. Ennyi kellett. Drake ezredmásodperces szünet nélkül tüzelt, majd megfordult, és lelőtte az első katonát, mielőtt a második térdre zuhant volna.
  
  Fuss!-gondolta. A sebesség volt most minden.
  
  Felszaladt a lépcsőn, Ben nevét kiabálva, majd géppuskalövést lőtt a válla fölött. Odaért a lépcsőfordulóhoz, újra felkiáltott, majd beszaladt Ben ajtajába. Felrobbant. Ben állt a boxerben, mobiltelefonnal a kezében, arcára őszinte borzalom volt írva.
  
  - Ne aggódj - kacsintott Drake. "Bízz bennem. Ez a másik munkám."
  
  Becsületére legyen mondva, Ben nem kérdezett. Drake minden erejével koncentrált. Lekapcsolta az otthon eredeti tetőtéri nyílását, majd egy másodikat szerelt be a szobába. Ezt követően megerősítette a hálószoba ajtaját. Nem állítaná meg az elszánt ellenséget, de minden bizonnyal lelassítaná.
  
  Mindez a terv része.
  
  Becsavarozta az ajtót, ügyelve arra, hogy a beépített faanyagok a megerősített kerethez legyenek rögzítve, majd leengedte a létrát a padlásra. Ben lőtt először, Drake egy másodperccel később. A padlástér nagy volt és szőnyegpadlós. Ben csak állt, tátott szájjal. A nagy egyedi könyvespolcok betöltötték a teljes kelet-nyugati falteret, tele CD-kkel és régi kazettás tokkal.
  
  - Ez mind a tiéd, Matt?
  
  Drake nem válaszolt. Odalépett egy halom dobozhoz, amely elég magas ajtót rejtett ahhoz, hogy bemásszon; egy ajtó, ami a tetőre vezetett.
  
  Drake megfordította a dobozt a szőnyegen. A teljesen megpakolt hátizsák, amelyet a vállára rögzített, kiesett.
  
  "Szövet?" - suttogta Ben.
  
  Megpaskolta a hátizsákot. "Elkaptam őket."
  
  Amikor Ben üresnek tűnt, Drake rájött, mennyire fél. Rájött, hogy túl könnyen változott vissza azzá a SAS-fiúvá. "Szövet. Mobiltelefonok. Pénz. Útlevelek. I-pad. Azonosítás".
  
  A fegyvert nem említette. Golyók. Kés...
  
  - Ki csinálja ezt, Matt?
  
  Lentről ütközés hallatszott. Ismeretlen ellenségük kopogtat Ben hálószobájának ajtaján, és talán most veszi észre, hogy alábecsülték Drake-et.
  
  "Ideje menni".
  
  Ben minden kifejezés nélkül megfordult, és kimászott a szélfútta éjszakába. Drake utána ugrott, és egy utolsó pillantást vetett a CD-kkel és szalagokkal bélelt falakra, és becsapta az ajtót.
  
  A lehető legjobban megigazította a tetőt anélkül, hogy felkeltette volna az emberek figyelmét. Új ereszcsatorna felszerelésének ürügyén egy három méter széles sétányt épített ki, amely a tető teljes hosszában végigfutott. A probléma a szomszéd oldalán lenne.
  
  A szél türelmetlen ujjakkal rángatta őket, miközben átkeltek a bizonytalan tetőn. Ben óvatosan sétált, mezítláb csúszott és remegett a betonlapokon. Drake szorosan fogta a kezét, bárcsak lenne idejük megtalálni a tornacipőjét.
  
  Aztán egy erős széllökés üvöltött a kémény fölött, Ben négyszögöli arcát ütötte, és átbotlott a szélén. Drake erőteljesen elhúzódott, fájdalmas kiáltást hallott, de nem lazított a szorításán. Egy másodperccel később visszafogta barátját.
  
  - Nincs messze - suttogta. - Majdnem kész, haver.
  
  Drake látta, hogy Ben megrémült. Tekintete a padlásajtó és a tető széle közé vándorolt, majd a kertre és vissza. A pánik eltorzította az arcvonásait. Légzése felgyorsult; soha nem tették volna meg ilyen ütemben.
  
  Drake lopva az ajtóra pillantott, összeszedte a bátorságát, és hátat fordított neki. Ha valaki elhaladt volna, őt látták volna először. Megragadta Ben vállát, és találkozott a pillantásával.
  
  "Ben, bíznod kell bennem. Bízz bennem. Ígérem, segítek átvészelni ezt."
  
  Ben szeme összpontosított, és bólintott, még mindig félve, de Drake kezébe adta az életét. Megfordult és óvatosan előrelépett. Drake észrevette, hogy a lábából csöpög a vér, ami az árokba folyik. Átkeltek a szomszéd háztetőjén, lementek az üvegházába, és lecsúsztak a földre. Ben félúton megcsúszott és elesett, de Drake volt az első, és tompította esése nagy részét.
  
  Akkor szilárd talajon álltak. A szomszéd szobában égett a lámpa, de nem volt a közelben senki. Valószínűleg géppuskalövést hallottak. Remélem, a rendőrség úton van.
  
  Drake szorosan megölelte Bent, és azt mondta: "Fantasztikus cucc. Csak így tovább, és szerzek neked egy új mászókát. Most pedig menjünk."
  
  Ez egy futó vicc volt. Amikor elvitelre volt szükségük, Ben beszédet mondott Drake-nek a koráról, Drake pedig kigúnyolta Ben fiatalságát. Baráti rivalizálás.
  
  Ben felhorkant. - Ki a fene van ott fent?
  
  Drake a padlásra és annak titkos ajtajára nézett. Még senki nem húzott ki onnan semmit.
  
  "németek".
  
  "Huh? Mint a második világháborús német híd a Kwai folyón?"
  
  "Azt hiszem, a japánok voltak. És nem, nem hiszem, hogy ez olyan, mint a második világháborús németek."
  
  Már a szomszéd kertjének hátsó részében voltak. Átbújtak a sövényen, és átpréselték a kerítés álszakaszát, amelyet Drake az egyik éves Swift-ünnepségen épített.
  
  Egyenesen kimegyünk egy forgalmas utcába.
  
  Közvetlenül a taxiállomással szemben.
  
  Drake gyilkosságra gondolva elindult a várakozó autók felé. Katonai éleslátása ismét megmutatkozott. Mint Mickey Rourke, mint Kylie, mint a Hawaii Five-O... Csak szunnyadt, és a megfelelő időpontra várt, hogy csodálatosan visszatérjen.
  
  Biztos volt benne, hogy az egyetlen módja annak, hogy megvédje kettejüket, ha előbb eljusson a rosszfiúhoz.
  
  
  HÁROM
  
  
  
  PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG
  
  
  A Charles De Gaulle-ba tartó járat aznap reggel 9 óra után szállt le. Drake és Ben egy hátizsákkal és az eredeti tartalmából néhány elemmel landoltak. Új ruhát viseltek, új mobiltelefonok készültek. Az I-pad fel volt töltve. A készpénz nagy része hiányzott - szállításra költötték. A fegyvert eldobták, amint Drake meghatározta a célját.
  
  A repülés során Drake naprakészen tájékoztatta Bent a németekről és a vikingekről, és megkérte, hogy segítsen a kutatásban. Ben gúnyos megjegyzése ez volt: "Bang bumm, ez az én diplomám."
  
  Drake helyeselte ezt a hozzáállást. A Griffinek nem törtek össze, hála Istennek.
  
  Kisétáltak a repülőtérről a hideg párizsi szitálásba. Ben talált egy taxit, és meglengette a vásárolt útikönyvet. Amint bent voltak, azt mondta: "Umm... Rue... Croix? Szálloda a Louvre-ral szemben?"
  
  A taxi elindult, egy férfi vezette, akinek az arcán látszott, hogy semmi sem mozgatja. A szálloda, amikor negyven perccel később megérkezett, üdítően atipikus volt Párizs számára. Volt egy nagy előcsarnok, több személy befogadására alkalmas liftek és több folyosó szobákkal.
  
  Mielőtt bejelentkeztek, Drake az előcsarnokban lévő ATM-et használta, hogy kivegye a maradék pénzt - körülbelül ötszáz eurót. Ben a homlokát ráncolta, de Drake egy kacsintással megnyugtatta. Tudta, mire gondol okos barátja.
  
  Elektronikus megfigyelés és pénznyomok.
  
  Egy szobát hitelkártyával fizetett, majd készpénzzel megvásárolta a szemközti szobát. Miután felment az emeletre, mindketten bementek a "pénztáros" szobába, és Drake megfigyelést állított fel.
  
  - Ez a lehetőség, hogy több legyet öljünk meg egy csapásra - mondta, és figyelte, ahogy Ben kritikus szemmel pillant körül a szobában.
  
  "A?" - Megkérdeztem.
  
  "Látjuk, milyen jók. Ha hamarosan jönnek, az jó, és valószínűleg baj. Ha nem, akkor ezt is fontos tudni. És van esélyed elővenni az új játékodat."
  
  Ben bekapcsolta az I-padot. - Ez tényleg ma hatkor megtörténik?
  
  - Ez megalapozott találgatás. Drake felsóhajtott. - De ez belefér azzal a kevés ténnyel, amit tudunk.
  
  - Hmm, akkor lépj félre, Krusty... Ben tüntetően megropogtatta az ujjait. Az önbizalma most ragyogott, hogy inkább segít, mintsem megmentették, de akkor még soha nem volt "akciós" srác. Inkább a névvel vagy becenevével azonosított személyiségtípus - többnyire Blakey - soha nem elég dinamikus ahhoz, hogy megérdemelje ezt a vezetéknevet.
  
  Drake a kukucskálón keresztül bámult. - Minél tovább tart - motyogta. - Minél több esélyünk van.
  
  Nem tartott sokáig. Amíg Ben az I-padot koppintotta, Drake fél tucat nagydarab srácot látott összegyűlni az utca túloldalán lévő ajtónál. Feltörték a zárat és betörték a szobát. Harminc másodperccel később a csapat újra megjelent, dühösen körülnézett, és szétszéledt.
  
  Drake összeszorította az állkapcsát.
  
  - mondta Ben. - Ez igazán érdekes, Matt. Úgy gondolják, hogy valójában kilenc darab Odin maradványa van szétszórva a világon. A pajzs egy dolog, a ló más. Ezt sosem tudtam."
  
  Drake alig hallotta. Elpusztította az agyát. Itt voltak problémáik.
  
  Szó nélkül ellépett az ajtótól, és tárcsázott egy számot a mobiltelefonján. Szinte azonnal fogadták a hívást.
  
  "Igen?"
  
  - Ő itt Drake.
  
  "Meg vagyok döbbenve. Régóta nem láttuk, haver."
  
  "Tudom".
  
  - Mindig tudtam, hogy hívni fogsz.
  
  - Nem úgy, ahogy gondolod, Wells. Szükségem van valamire."
  
  "Természetesen tudod. Mesélj Mairól!
  
  A fenébe, Wells olyasvalamivel tesztelte, amit csak ő tudhatott. A probléma az volt, hogy Mai volt a régi lángjuk a thaiföldi leállásuk óta, mielőtt feleségül vette Alisont - és még Bennek sem kellett hallania ezeket a piszkos részleteket.
  
  - A középső név Sheeran. Helyszín - Phuket. Típus - hmm... egzotikus..."
  
  Ben füle megrándult. Drake olyan tisztán olvasta a testbeszédén, mint egy politikus hazugságát. A nyitott száj nyom volt...
  
  Drake szinte hallotta Wells hangján a nevetést. "Egzotikus? Ez a legjobb, amit tehet?"
  
  - Jelen pillanatban igen.
  
  - Van ott valaki?
  
  "Nagyon szeretem".
  
  "Megvagy. Oké, haver, mit akarsz?"
  
  - Szükségem van az igazságra, Wells. Olyan nyers információkra van szükségem, amelyeket nem szabad a hírekben vagy az interneten sugározni. Odin pajzsát ellopták. A németekről, akik ellopták. Főleg a németek. Valódi SAS információ. Tudnom kell, mi történik valójában, haver, nem nyilvános kiszivárogtatás."
  
  "Bajban vagy?"
  
  "Hatalmas." Nem hazudsz a parancsnokodnak, akár volt, akár nem.
  
  - Segítségre van szükség?
  
  "Még nem".
  
  - Megérdemelte a kezét, Drake. Csak mondja ki a szót, és a SAS a tiéd."
  
  "Megteszem".
  
  "Bírság. Adj egy kis. És mellesleg még mindig azt mondod magadnak, hogy te csak egy régi SAS voltál?
  
  Drake habozott. A "jó öreg SAS" kifejezésnek nem is szabadna léteznie. - Ez egy elfogadható kifejezés a magyarázatra, ez minden.
  
  Drake elájult. Nem volt könnyű segítséget kérni korábbi parancsnokától, de Ben biztonsága felülmúlta a büszkeség érzését. Újra megnézte a kukucskálót, meglátott egy üres folyosót, majd odament, és leült Ben mellé.
  
  - Azt mondod, kilenc rész Odinból? Mi a fenét jelent ez?
  
  Ben gyorsan elhagyta csoportja Facebook-oldalát, és azt motyogta, hogy két új baráti kérésük van, így összesen tizenhét.
  
  Egy pillanatig tanulmányozta Drake-et. - Tehát ön egy korábbi SAS-kapitány és magnófanatikus. Furcsa, haver, ha nem bánod, hogy ezt mondom.
  
  - Koncentrálj, Ben. Mid van?"
  
  "Nos... követem Odin e kilenc részének nyomát, úgy tűnik, hogy a kilenc különleges szám a skandináv mitológiában. Az egyiket a Világfának nevezett valamin feszítették meg, kilenc nap és kilenc éjjel, böjtölve, lándzsával az oldalán, akárcsak Jézus Krisztus, és sok évvel Jézus előtt. Ez valóságos dolog, Matt. Valódi tudósok katalogizálták. Még az is lehet, hogy ez a történet ihlette Jézus Krisztus történetét. Az Odinnak kilenc része van. A lándzsa a harmadik darab, és a Világfához kapcsolódik, bár a helyéről nem találok említést. A Fa legendás helye Svédországban található. Egy Apsalla nevű hely.
  
  "Lassíts, lassíts. Mond ez valamit Odin pajzsáról vagy a lováról?
  
  Ben vállat vont. "Csak annyit, hogy a Pajzs minden idők egyik legnagyobb régészeti lelete volt. És a szélén ott vannak a szavak: A mennyország és a pokol csak átmeneti tudatlanság. A Halhatatlan Lélek a Jó vagy Rossz felé hajlik. Nyilvánvaló, hogy ez Odin átka, de az élő emlékezetben senki sem tudta megérteni, mi a célja."
  
  - Talán ez az egyik olyan átka, ahol csak ott kell lenned - mosolygott Drake.
  
  Ben figyelmen kívül hagyta. "Itt az áll, hogy a Ló egy szobor. Egy másik szobor, az "Odin farkasai" jelenleg látható New Yorkban.
  
  "A farkasai? Most?" Drake agya sülni kezdett.
  
  "Két farkast lovagolt a csatába. Magától értetődően."
  
  Drake a homlokát ráncolta. - Mind a kilenc részt figyelembe vették?
  
  Ben megrázta a fejét. "Néhány hiányzik, de..."
  
  Drake szünetet tartott. "Mit?" - Megkérdeztem.
  
  "Hát, hülyén hangzik, de vannak itt egy legenda darabjai, ami formálódik. Valamit arról, hogy Odin minden darabja összejön, és elindít egy láncreakciót, ami a világ végéhez vezet."
  
  - Normál dolgok - mondta Drake. "Mindegyik ősi istenhez kapcsolódik valamiféle "világvégi" mese.
  
  Ben bólintott, és az órájára nézett. "Jobb. Néz. Nekünk, internetes varázslóknak élelemre van szükségünk - gondolta egy pillanatra. "És azt hiszem, úgy érzem, hamarosan új dalszövegek jönnek a bandától. Croissant és Brie villásreggelire?"
  
  "Amikor Párizsban..."
  
  Drake résnyire kinyitotta az ajtót, körülnézett, majd intett Bennek, hogy jöjjön ki. Látta a mosolyt barátja arcán, de kiolvasta a szörnyű feszültséget is a szeméből. Ben jól elrejtette, de rosszul csapkodott.
  
  Drake visszatért a szobába, és minden holmijukat egy hátizsákba tette. Miközben rögzítette a nehéz övet, hallotta, hogy Ben fojtottan köszönt, és életében másodszor érezte, hogy szíve megáll a félelemtől.
  
  Az első az volt, amikor Alison elhagyta őt, arra a kibékíthetetlen különbségre hivatkozva - te inkább katona vagy, mint egy rohadt kiképzőtábor.
  
  Aznap este. Ahogy a végtelen eső könnyekkel töltötte el a szemét, mint még soha.
  
  Az ajtó felé rohant, testének minden izma megfeszült és készen állt, aztán meglátott egy idős házaspárt, amint küszködik a folyosón.
  
  És Ben észrevette azt az abszolút rettegést, ami Drake szemét betöltötte, még mielőtt az ex-katonának lehetősége lett volna leplezni. Hülye hiba.
  
  "Ne aggódj". - mondta Ben sápadt mosollyal. "Jól vagyok".
  
  Drake remegő levegőt vett, és levezette őket a lépcsőn, mindig őrködve. Megnézte az előcsarnokot, nem látott fenyegetést, és kiment.
  
  Hol volt a legközelebbi étterem? Kitalált, és a Louvre felé vette az irányt.
  
  
  * * *
  
  
  Egy kövér, idegsebész képességekkel rendelkező müncheni férfi azonnal meglátta őket. Ellenőrizte fényképezési alakját, és két szívdobbanáson belül felismerte a jó felépítésű, tehetséges yorkshire-i férfit és hosszú hajú, idióta barátját, és a célkeresztbe zárta őket.
  
  Megváltoztatta a pozícióját, nem szerette a magas kilátópontot vagy a fehér szilánkokat, amelyek húsos végtagjaiba vájtak.
  
  A vállmikrofonba súgta: "Cérnánál fogom őket."
  
  A válasz meglepően azonnali volt. - Öld meg őket most.
  
  
  NÉGY
  
  
  
  PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG
  
  
  Gyors egymásutánban három golyó dördült ki.
  
  Az első golyó Drake feje mellett pattant le a fém ajtókeretről, majd kicsapódott az utcán, és egy idős nő karját érte. Megfordult és elesett, kérdőjel formájában vért szórva a levegőbe.
  
  A második ütéstől felálltak a szőrszálak Ben fején.
  
  A harmadik a betonnak ütközött, ahol állt egy nanomásodpercig, miután Drake durván megragadta a derekánál. A golyó visszapattant a járdáról, és betörte mögöttük a szálloda ablakát.
  
  Drake felgurult, és durván elkísérte Bent egy sor parkoló autó mögé. "Tartalak". - suttogta dühösen. "Csak folytasd." Leguggolva megkockáztatta, hogy kinéz az autó ablakán, és mozgást látott a tetőn, amikor az ablak betört.
  
  - Szar lövöldözés! Yorkshire-i akcentusa és a hadsereg szlengje rekedtebbé tette a hangját, ahogy felgyülemlett az adrenalin. Pásztázta a területet. A civilek rohangáltak, üvöltöztek, mindenféle zavaró tényezőt okozva, de a probléma az volt, hogy a lövöldöző pontosan tudta, hol vannak.
  
  És nem lenne egyedül.
  
  Drake még most is felismerte azt a három srácot, akiket korábban látott a lockpicking során, akik kiszálltak a sötét Mondeóból, és céltudatosan feléjük sétáltak.
  
  - Ideje költözni.
  
  Drake két autóval odavezette őket, ahol már észrevett egy fiatal nőt, aki hisztérikusan sírt az autójában. A lány meglepetésére résnyire kinyitotta az ajtaját, és gyors bűntudat áradt a nő ijedt arckifejezése láttán.
  
  Szenvtelen kifejezést tartott az arcán. "Ki."
  
  Lövés még mindig nem dördült el. A nő kimászott, a félelem megfagyta az izmait, és halott lemezekké változtatta őket. Ben becsúszott, testsúlyát a lehető legalacsonyabban tartva. Drake utána sietett, majd elfordította a kulcsot.
  
  Nagy levegőt vett, hátramenetbe állította az autót, majd előrehúzódott a parkolóhelyről. Az út túloldalán parázslott utánuk a gumi.
  
  Ben felkiáltott: "Rue Richelieu!"
  
  Drake megfordult, várta a golyót, hallotta a fémes hangot, amint az visszapattan a motorról, majd megnyomta a gázpedált. Elhaladtak a meglepett betörők mellett a járdán, és látták, hogy visszarohannak az autójukhoz.
  
  Drake jobbra, majd balra, majd ismét balra pörgette a kereket.
  
  - Rue Saint-Honoré. - kiáltotta Ben, és a nyakát feszítette, hogy lássa az út nevét.
  
  Csatlakoztak a forgalomhoz. Drake sietett, amilyen gyorsan csak tudott, és az autót - amely nagy örömére Mini Coopernek bizonyult - beszúrta a sikátorokba és kifelé, és alaposan szemmel tartotta a hátsó nézetet.
  
  A tetőtéri lövöldözős gép már régen eltűnt, de a Mondeo ott volt, nem sokkal lemaradva.
  
  Jobbra, majd újra jobbra fordult, szerencséje volt a közlekedési lámpánál. A Louvre Múzeum, balról. Hiába volt: túl zsúfoltak az utak, túl gyakoriak a lámpák. El kellett jutniuk Párizs központjától.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake szigorúan ráncolta a homlokát Benre. - Mi a fenéért kiabálsz folyton utcaneveket?
  
  Ben rábámult. "Nem tudom! Ők... megmutatják a tévében! Segít?"
  
  
  * * *
  
  
  "Nem!" - kiáltott vissza a motorzúgáson túl, amint végigszáguldott a csúszós úton a Rue de Rivolitól.
  
  A golyó kipattant a csomagtartóról. Drake látta, hogy egy járókelő kínjában összeesik. Rossz volt; komoly volt. Ezek az emberek elég arrogánsak és erősek voltak ahhoz, hogy ne törődjenek azzal, kit bántottak, és nyilvánvalóan együtt tudtak élni a következményekkel.
  
  Miért volt olyan fontos számukra Odin kilenc része?
  
  A golyók áthatoltak a betonon és a fémen, és mintákat hagytak a Mini körül.
  
  Ebben a pillanatban megcsörrent Ben mobilja. Összetett vállcsavaró manővert hajtott végre, hogy kiszedje a zsebéből. "Anya?"
  
  - Ó, istenem! - káromkodott Drake halkan.
  
  "Jól vagyok, ta. Te? Mint apa?"
  
  A Mondeo bekerült a Mini csomagtartójába. Vakító fényszórók töltötték be a kilátást hátulról, három gúnyos német arca mellett. A köcsögök imádták.
  
  Ben bólintott. - És a húgom?
  
  Drake nézte, ahogy a németek őrült izgalommal ütik a műszerfalat fegyvereikkel.
  
  "Nem. Semmi különös. Hm... mi ez a zaj?" Szünetet tartott. "Ó... Xbox."
  
  Drake a földre nyomta a gázpedált. A motor gyorsan reagált. A gumik még hatvan mérföld/órás sebességnél is csikorogtak.
  
  A következő lövés betörte a hátsó ablakot. Ben anélkül ereszkedett le az elülső mászóterületre, hogy megvárta volna a meghívást. Drake engedett magának egy pillanatnyi értékelést, majd az üres járdára kormányozta a Minit a parkoló autók hosszú sora előtt.
  
  A Mondeo utasai meggondolatlanul lőttek, golyók csapódtak be a parkoló autók ablakaiba, eltalálták a Minit és lepattantak róla. Másodperceken belül lenyomta a féket, csikorogva megpördült, 180 fokkal feldobta a kisautót, majd visszaszáguldott azon az úton, ahol jöttek.
  
  Értékes másodpercekbe telt, mire a Mondeo utasai rájöttek, mi történt. A 180 fokos kanyar óvatlan és veszélyes volt, két parkoló autót iszonyatos roppanással kivett. Hol volt a rendőrség minden szent nevében?
  
  Most nincs más választás. Drake annyi kanyart megkerült, amennyit csak tudott. - Készülj fel, Ben. Futni fogunk."
  
  Ha Ben nem lett volna ott, állt volna és harcolt volna, de barátja biztonsága volt az elsődleges. És most okos lépés volt az eltévedés.
  
  - Rendben, anya, találkozunk később. Ben becsukta a mobilját, és vállat vont. "Szülők".
  
  Drake visszahúzta a Minit a járdaszegélyhez, és hirtelen lefékezett a gondozott pázsit felénél. Mielőtt az autó megállt, szélesre tárták az ajtókat, és kiugrottak a közeli utcák felé. Még azelőtt elvegyültek a hazai párizsiak között, hogy a Mondeo a látókörébe került volna.
  
  Bennek sikerült kárognia valamit, és Drake-re pislogott. "Az én hősöm".
  
  
  * * *
  
  
  Egy kis internetkávézóban bújtak el a Harry's New York Bar nevű hely mellett. Ez volt Drake legbölcsebb lépése. Nem feltűnő és olcsó volt ez az a hely, ahol aggodalom és megszakítás nélkül folytathatták kutatásaikat, és eldönthették, mit kezdjenek a Louvre közelgő inváziójával.
  
  Drake muffinokat és kávét készített, miközben Ben bejelentkezett. Drake még nem szenvedett sérülést, de úgy sejtette, hogy Ben aggódnia kell egy kicsit. A benne lévő katonának fogalma sem volt, hogyan bánjon vele. A barát tudta, hogy beszélniük kell. Ezért ételt-italt lökött a fiatalember felé, letelepedett egy hangulatos fülkében, és visszatartotta a tekintetét.
  
  - Hogy vagy ezzel a sok baromsággal?
  
  "Nem tudom". Ben az igazat mondta. - Még nem volt időm rájönni.
  
  Drake bólintott. "Ez jó. Nos, amikor ezt megteszed... - mutatott a számítógépre. "Mid van?"
  
  "Visszamentem ugyanarra a weboldalra, mint korábban. Csodálatos régészeti lelet... kilenc töredék... yada, yada, yada... ó, igen - olvastam Odin látványos "világvége" összeesküvés-elméletéről."
  
  - És azt mondtam...
  
  "Ez baromság volt. De nem feltétlenül, Matt. Halgassd meg ezt. Mint mondtam, van egy legenda, és sok nyelvre lefordították. Nem csak skandinávokat. Meglehetősen univerzálisnak tűnik, ami rendkívül szokatlan az ilyen dolgokat tanulmányozó parasztok számára. Itt azt mondják, hogy ha valaha is összegyűjtik Odin kilenc darabját Ragnarok alatt, akkor az utat nyit az Istenek sírjához. És ha ezt a sírt valaha is megszentségtelenítik... nos, a kénkő és az elszabadult pokol csak a problémáink kezdete. Vedd észre, hogy azt mondtam, Istenek?"
  
  Drake a homlokát ráncolta. "Nem. Hogy lehet itt az Istenek sírja? Soha nem léteztek, Ragnarok soha nem létezett. Ez csak egy norvég hely volt az Armageddon számára.
  
  "Pontosan. És mi van, ha tényleg létezik?"
  
  - Szóval képzeld el, mekkora értéke van egy ilyen leletnek.
  
  "Az istenek sírja? Mindenen túlmenne. Atlantisz. Camelot. Éden. Semmiek lennének ehhez képest. Tehát azt akarja mondani, hogy az Odin's Shield csak a kezdet?
  
  Ben leharapta a muffinja tetejét. "Azt hiszem, meglátjuk. Nyolc darab van még hátra, szóval ha elkezdenek eltűnni - hallgatott el. - Tudod, Karin a család agya, és a húgom szeretné kitalálni ezt a sok internetes baromságot. Ez mind darabokban van."
  
  - Ben, nagyon bűntudatom van amiatt, hogy belekeveredtél. És megígérem, hogy semmi sem fog történni veled, de nem tudok ebbe mást bevonni. Drake a homlokát ráncolta. "Kíváncsi vagyok, miért kezdték el ezt az átkozott németek most csinálni. Kétségtelen, hogy a másik nyolc rész már egy ideje létezik."
  
  "Kevesebb analógia a futballal. És megvan nekik. Talán volt valami különleges a Shieldben? Valami ebben minden mást érdemessé tett."
  
  Drake emlékezett, hogy közeli képeket készített a Pajzsról, de a vizsgálatot későbbre felfüggeszthetik. Megérintette a képernyőt. "Itt az áll, hogy Odin ló szobrát egy viking hosszú csónakban találták meg, ami valójában a Louvre fő kiállítása. A legtöbb ember észre sem venné magát a lószobrot, miközben a Louvre-on sétál."
  
  - Hosszú csónak - olvasta fel Ben hangosan. "Ez önmagában is rejtély - olyan fából épült, amely megelőzte az ismert viking történelmet."
  
  - Akárcsak a Pajzs - kiáltott fel Drake.
  
  - Dániában találták - olvasta tovább Ben. - És lásd itt - mutatott a képernyőre -, ez az Odin többi részére összpontosít, amit korábban említettem? A Farkasok New Yorkban vannak, és a legjobb feltételezés az, hogy a Lándzsa a svédországi Uppsalában van, és leesett Odin testéről, miközben leszállt a Világfáról.
  
  - Szóval ez öt. Drake hátradőlt kényelmes székében, és ivott egy kortyot a kávéjából. Körülöttük az internetkávézó visszafogott tevékenységtől zúgott. A kinti járdák tele voltak emberekkel, akik cikáznak az életükön.
  
  Ben acél szájjal született, és egy kortyban megitta a forró kávé felét. "Van itt még valami" - rappelt. "Istenem, nem tudom. Bonyolultnak tűnik. Valamiről, amit Volvonak hívnak. Mit jelent a Látó ? "
  
  - Talán róla nevezték el az autót.
  
  "Vicces. Nem, úgy tűnik, Odinnak volt egy különleges Velvája. Várj - ez eltarthat egy ideig.
  
  Drake annyira el volt foglalva, hogy a figyelmét Ben, a számítógép, az információáramlás és a kinti forgalmas járda között váltsa, hogy csak akkor vette észre a közeledő nőt, amíg az asztaluk mellett állt.
  
  Mielőtt megmozdulhatott volna, felemelte a kezét.
  
  - Ne álljatok fel, fiúk - mondta amerikai akcentussal. "Beszélnünk kell".
  
  
  ÖT
  
  
  
  PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG
  
  
  Kennedy Moore egy kis időt töltött a pár értékelésével.
  
  Először azt hitte, ártalmatlan. Egy idő után, miután elemezte a fiatal férfi félelmetes, de határozott testbeszédét és az idősebb csávó éber viselkedését, arra a következtetésre jutott, hogy a baj, a körülmény és az ördög a veszély szentháromságába sodorta őket.
  
  Itt nem volt rendőr. De zsaru volt New Yorkban, és nem volt könnyű felnőni ezen a viszonylag kis szigeten, nagy betontornyokkal. Rendőr szeme volt, mielőtt tudta volna, hogy az a sorsa, hogy csatlakozzon a NYPD-hez. Később csiszoltál és újraszámoltál, de mindig megvolt a szemed. Az a kemény, számító pillantás.
  
  Még a nyaraláson is, gondolta keserűen.
  
  Egy óra kávézgatás és céltalan szörfözés után nem tudott visszafogni. Lehet, hogy nyaralt - ami jobban hangzott neki, mint egy kényszerű nyaralás -, de ez nem jelentette azt, hogy a benne lévő zsaru egyszerűen csak gyorsabban adta fel, mint a brit az első vegasi éjszakáján.
  
  Odament az asztalukhoz. Kénytelen vakáció, gondolta újra. Ez kilátásba helyezte illusztris New York-i pályafutását.
  
  Az idősebb srác gyorsan felmérte, és felemelte az antennáit. Gyorsabban értékelte, mint egy amerikai tengerészgyalogos egy bangkoki bordélyt.
  
  - Ne álljatok fel, fiúk - mondta lefegyverzően. "Beszélnünk kell".
  
  "Amerikai?" - mondta némi meglepetéssel az idősebb srác. "Mit akarsz?"
  
  Figyelmen kívül hagyta őt. - Jól vagy, kicsim? Megvillantotta a pajzsát. "Rendőr vagyok. Most őszinte leszel hozzám."
  
  Az idősebb srác azonnal kattant és megkönnyebbülten mosolygott, ami furcsa volt. A másik zavartan pislogott.
  
  "A?" - Megkérdeztem.
  
  A Kennedy rendőrtisztje sürgette a kérdést. - Szabad akaratodból vagy itt? Csak arra tudott gondolni, hogy a közelükben legyen.
  
  A fiatal srác szomorúnak tűnt. "Nos, városnézés jó, de a durva szex nem túl szórakoztató."
  
  Az idősebb srác meglepően hálásnak tűnt. "Bízz bennem. Itt nincsenek problémák. Jó látni, hogy a rendvédelmi közösség egyes tagjai még mindig tisztelik ezt a munkát. Matt Drake vagyok."
  
  Kinyújtotta a kezét.
  
  Kennedy figyelmen kívül hagyta ezt, még mindig nem volt meggyőzve. Elméje ehhez a kifejezéshez ragadt, még mindig tisztelte a munkát, és végigpörgette a múlt hónapot. Ott álltak meg, ahol mindig is. Calebben. Kegyetlen áldozatai felett. Feltétel nélküli szabadulásáért.
  
  Csak ha.
  
  - Hát... köszi, azt hiszem.
  
  - Szóval, ön New York-i zsaru? " A fiatalember felvont szemöldökkel egészítette ki az árnyalatot, amit az idősebb férfira irányított.
  
  - Átkozottul ravasz. Matt Drake halkan felnevetett. Magabiztosnak tűnt, és bár nyugodtan ült, Kennedy tudta, hogy képes egy pillanat alatt reagálni. És ahogy állandóan a környezetét pásztázta, egy rendőr jutott az eszébe. Vagy a hadsereg.
  
  A nő bólintott, és azon töprengett, hogy meghívja-e magát, hogy üljön le.
  
  Drake egy üres ülésre mutatott, miközben szabad kijáratot hagyott neki. - És udvarias is. Azt hallottam, hogy a New York-iak a legmagabiztosabb emberek a világon."
  
  "Matt!" A srác összevonta a szemöldökét.
  
  "Ha a túlzott önbizalom alatt önzőt és arrogánst értesz, én is hallottam ezt." Kennedy becsúszott a fülkébe, és kissé kínosan érezte magát. - Aztán Párizsba jöttem, és találkoztam a franciákkal.
  
  "Vakáción?"
  
  - Ezt mondták nekem.
  
  A srác nem ragaszkodott hozzá, egyszerűen újra kezet nyújtott. - Még mindig Matt Drake vagyok. Ő pedig a szállásadóm, Ben.
  
  "Szia, Kennedy vagyok. Félrehallgattam, amit mondasz, legalábbis a címeket, attól tartok. Ez az, ami meglepett. És mi a helyzet a farkasokkal New Yorkban? Bent utánozva felvonta a szemöldökét.
  
  "Egy". Drake figyelmesen tanulmányozta, várta a reakciót. - Tudsz róla valamit?
  
  - Ő volt Thor apja, nem? Tudod, a Marvel képregényekben.
  
  - Mindenhol benne van a hírekben. Ben a számítógép felé biccentett.
  
  - Az utóbbi időben próbáltam távol maradni a címlapokról. Kennedy szavai gyorsan hangzottak, fájdalomtól és csalódottságtól feszülten. Eltelt egy pillanat, mire folytatni tudta. "Szóval nem sokat. Pont elég."
  
  - Úgy tűnik, csináltál néhányat.
  
  "Több mint jó a karrieremnek." Visszament, majd kinézett a kávézó koszos ablakain keresztül az utcára.
  
  
  * * *
  
  
  Drake követte a pillantását, azon töprengve, hogy meglökje-e, és szeme találkozott az egyik előző betörőéval, aki az üvegen keresztül nézett.
  
  "Szar. Ezek a srácok kitartóbbak, mint egy indiai telefonközpont."
  
  A srác arca felragyogott a felismeréstől, amikor Drake megmozdult, de most Drake úgy döntött, nem kell tovább dugnia. A kesztyűket valóban lehúzták, és a SAS kapitánya visszatért. Gyorsan megmozdult, megragadta az egyik széket, és iszonyatos csattanással kidobta az ablakon. A német visszarepült, összeesett a járdán, mint a döglött hús.
  
  Drake félreintette Bent. - Jöjjön velünk, vagy ne - kiáltotta Kennedynek futás közben. - De maradj távol az utamból.
  
  Gyorsan az ajtóhoz lépett, kinyitotta, és megállt, hátha lövöldözni fognak. Döbbent párizsiak álltak körül. A turisták minden irányba menekültek. Drake kutató pillantást vetett az utcára.
  
  "Öngyilkosság". Visszaugrott.
  
  "Hátsó ajtó". Megveregette Ben vállát, és elindultak a pult felé. Kennedynek még nem kellett mozdulnia, de egy rendőr analitikus elméje sem kellett ahhoz, hogy rájöjjön, ezek az emberek igazi bajban vannak.
  
  - Letakarlak.
  
  Drake elsétált a rémült eladó mellett egy sötét folyosóra, amelyen kávés-, cukor- és keverőpálcák sorakoztak. A végén volt egy tűzlépcső. Drake eltalálta a rudat, majd óvatosan kinézett. A délutáni nap égette a szemem, de a part tiszta volt. Ami számára azt jelentette, hogy valahol csak egy ellenség volt.
  
  Drake intett a többieknek, hogy várjanak, majd céltudatosan elindult a várakozó német felé. Nem kerülte ki a férfi ütését, hanem rezzenéstelenül keményen belevitte a napfonatba. Az ellenfele arcán megjelenő döbbenet azonnali kielégülést hozott.
  
  "A puncik a plexust célozzák." Suttogott. A tapasztalat megtanította neki, hogy egy képzett férfi megüti a test egyik nyilvánvaló nyomáspontját, és a hatás érdekében szünetet tart, így Drake megosztotta a fájdalmat - ahogyan a végtelenségig tanították -, és átnyomta. Eltörte a fickó orrát, széttörte az állkapcsát, és két ütéssel kis híján kiszakította a nyakát, majd a járdán hemperegve, lépéstörés nélkül hagyta. Előreintette a többieket.
  
  Kimentek a kávézóból és körülnéztek.
  
  Kennedy azt mondta: - A szállodám három háztömbnyire van innen.
  
  Drake bólintott. - Átkozottul menő. Megy."
  
  
  HAT
  
  
  
  PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG
  
  
  Egy perccel később Ben azt mondta: - Várj.
  
  - Ne mondd, hogy ki kell menned a mosdóba, haver, különben pelenkát kell vennünk.
  
  Kennedy elrejtette vigyorát, miközben Ben elpirult.
  
  - Tudom, hogy ideje aludnod egyet, öreg, de mindjárt ideje... hm... ellátogatni a Louvre-ba.
  
  A fenébe, Drake elvesztette az időérzékét. "Hülyeség".
  
  - A Louvre-ban?
  
  - A fordulatról. Drake intett egy elhaladó taxinak. - Kennedy, elmagyarázom.
  
  "Jobban érzed magad. Ma már voltam a Louvre-ban."
  
  - Nem ezért... - motyogta Ben, miközben beszálltak a taxiba. Drake kimondta a varázsszót, és az autó elszáguldott. Az út csendben zajlott, és tíz percig tartott a forgalomtól eltömődött utcákon. A járdák sem voltak jobbak, amikor hárman igyekeztek a múzeum felé haladni.
  
  Ahogy sétáltak, Ben naprakészen hozta Kennedyt. - Valaki megtalálta Odin pajzsát Izlandon. Valaki ellopta őket a yorki kiállításról, teljesen tönkretéve Frey csodálatos macskasétáló bemutatóját."
  
  - Frey?
  
  "Divattervező. Nem New York-i vagy?"
  
  "New York-i vagyok, de nem vagyok nagy divatember. És nem vagyok nagy rajongója annak, hogy vakon vonzanak bele valamilyen konfliktusba. Most tényleg nincs szükségem több problémára."
  
  Drake majdnem azt mondta, hogy "van egy ajtó", de az utolsó pillanatban megállította magát. Egy rendőr sok okból hasznos lehet ma este, különösen az Egyesült Államokból. Ahogy közeledtek a Louvre bejáratát jelző üvegpiramishoz, azt mondta: "Kennedy, ezek az emberek legalább háromszor megpróbáltak megölni minket. Én vagyok a felelős azért, hogy ez ne történjen meg. Most több információra van szükségünk arról, hogy mi a fene folyik itt, és valamiért érdekli őket, amiről Ben rájött, hogy "Nine Pieces of Odin"-nak hívják. Igazából nem tudjuk, miért, de itt van a második rész - mutatott az üvegpiramis mögé.
  
  - Ma este el fogják lopni - mondta Ben, majd hozzátette: - Valószínűleg.
  
  - És mi ez a New York-i szög?
  
  - Van egy másik darab Odin is ott a kiállításon. Farkasok. A Természettudományi Múzeumban."
  
  Drake a térképet tanulmányozta. "Úgy tűnik, hogy a Louvre-ban nem szoktak viking kollekciókat kiállítani. Ez is bérbe van adva, mint a yorki. Itt azt írják, hogy a legérdekesebb dolog a viking longboat, az egyik legjobb, amit valaha felfedeztek, és annak hírhedt hírhedtsége.
  
  "Mit jelent?" Kennedy úgy állt a lépcső tetején, mint egy nád a vihar ellen, miközben sok lábpár taposott körülötte.
  
  "Egy anomáliát a kora jellemez. Ez megelőzi a viking történelmet."
  
  - Hát, ez érdekes.
  
  "Tudom. A Denon szárny alsó emeletén vannak kiállítva, valami egyiptomi... Optika... Ptolemaioszi... baromság mellett. .baromság... mindegy. Itt van a dolog."
  
  Széles, csiszolt folyosók szikráztak körülöttük, ahogy beleolvadtak a tömegbe. A helyiek és a turisták minden korosztálytól megtöltötték a nagy régi teret, és egész nap életre keltették. Az éjszaka folyamán csak sejteni lehetett sírszerű, kísérteties természetét.
  
  Ebben a pillanatban fülsiketítő üvöltés hallatszott, mintha egy betonfal dőlne össze. Mind megálltak. Drake Ben felé fordult.
  
  - Várj itt, Ben. Adj nekünk fél órát. Meg fogunk találni." Szünetet tartott, majd hozzátette: - Ha evakuálnak, akkor várjanak a lehető legközelebb az üvegpiramishoz.
  
  Nem várta meg a választ. Ben teljesen tisztában volt a veszéllyel. Drake nézte, amint előveszi a mobiltelefonját, és tárcsáz egy számot a gyorstárcsázáson. Anya, apa vagy nővér lesz. Intett Kennedynek, és óvatosan lementek a csigalépcsőn az alsó szintre. Ahogy a Viking kiállításnak helyet adó terem felé tartottak, az emberek fogyni kezdtek. Sűrű felhő kavargott mögöttük.
  
  "Fuss!" A srác, aki úgy nézett ki, mint egy Hollister-modell, felsikoltott. - Fegyveres srácok vannak bent!
  
  Drake megállt az ajtóban, és megkockáztatta, hogy benézzen. Teljes káosz fogadta. Jelenet egy Michael Bay akciófilmből, csak furcsább. Nyolc, terepszínű egyenruhás, arcmaszkos és géppuskás srácot számolt meg, akik a valaha látott legnagyobb viking longboatba szálltak be. Mögöttük, hihetetlen meggondolatlanságból, füstölő lyukat robbantottak a múzeum falába.
  
  Ezek a srácok őrültek voltak. Ami előnyt kölcsönzött nekik, az az volt, hogy megdöbbentő közvetlenségük volt a fanatizmusuk. Az épületek bejáratainak felrobbantása és rakéták tömegekbe való kilövése úgy tűnt, hogy megszokott. Nem csoda, hogy korábban üldözték Bent és őt egész Párizsban. Az autós üldözés valószínűleg csak az elalvás előtti szórakozásuk volt.
  
  Kennedy a vállára tette a kezét, és körülnézett. "Isten".
  
  "Bizonyítja, hogy jó úton haladunk. Most már csak közelebb kell kerülnünk a parancsnokukhoz."
  
  "Nem megyek a közelébe ezeknek az idiótáknak. Meglepően jó angol akcentussal káromkodott.
  
  "Aranyos. De meg kell találnom a módját, hogy lekerüljünk a szarlistájukról.
  
  Drake észrevette, hogy több civil fut a kijárat felé. A németek nem is figyelték őket, egyszerűen magabiztosan hajtották végre tervüket.
  
  "Hagyjuk". Drake az ajtókereten át besurrant a szobába. A kerületi kiállításokat fedezékként használták, és olyan közel jutottak el a meghallgatáshoz, amennyire csak lehetett.
  
  - Győzd le a dikhot! - kiáltotta valaki kitartóan.
  
  - Valamit a "rohanásról". Drake mondta. "A rohadt baromoknak gyorsan kell cselekedniük. A Louvre biztosan előkelő helyen áll a francia válaszok listáján."
  
  Az egyik német még valamit kiabált, és felkapott egy tálcányi kőlapot. Nehéznek tűntek. A katona két másikat hívott, hogy segítsenek kirakni a csónakból.
  
  "Egyértelmű, hogy nem SAS" - jegyezte meg Drake.
  
  - Vagy amerikai - jegyezte meg Kennedy. - Volt egy tengerészgyalogos fickóm, aki ezt a csecsebecsét a fitymája alá tudta ragadni.
  
  Drake kissé megfulladt. "Jó kép. Köszönjük hozzájárulását. Néz." A fal nyílása felé biccentett, ahol éppen egy fehérbe öltözött, maszkos férfi jelent meg.
  
  - Ugyanaz a fickó, aki kirabolta a pajzsot Yorkban. Valószínűleg."
  
  A férfi röviden megvizsgálta a szobrot, majd helyeslően bólintott, és a parancsnokához fordult. "Itt az ideje, hogy..."
  
  Kint lövöldözés harsant. A németek egy pillanatra megdermedtek, és láthatóan zavartan meredtek egymásra. Aztán a szobát tele volt golyókkal, és mindenki fedezékért keresett.
  
  A nemrég felrobbantott bejáratnál újabb álarcos férfiak jelentek meg. Új erő, másképp öltözött, mint a németek.
  
  Drake arra gondolt: francia rendőrség?
  
  "Kanadaiak!" - kiáltotta megvetően az egyik német. "Megöl! Megöl!"
  
  Drake befogta a fülét, miközben egy tucat géppuska nyitott tüzet egyszerre. A lövedékek kipattantak egy emberi testről, egy fából készült kiállításról, egy gipszfalról. Az üveg összetört, a felbecsülhetetlen értékű kiállítási tárgyak darabokra szakadtak, és zuhanva zuhantak a padlóra. Kennedy hangosan káromkodott, amire Drake kezdett rájönni, hogy nem éppen "friss talaj" a számára. - Hol vannak a kibaszott franciák, a fenébe!
  
  Drake megszédült. Kanadaiak?Miféle csavart pokolban vannak itt?
  
  A mellettük lévő kiállítás ezer darabra tört. Üveg és fadarabok záporoztak a hátukra. Drake hátrálni kezdett, és magával rántotta Kennedyt. A longboat tele volt ólommal. Ekkorra a kanadaiak benyomultak a szobába, és több német feküdt holtan vagy rángatózott. Miközben Drake nézte, az egyik kanadai fejbe lőtte a németet egy 3000 éves egyiptomi terrakotta vázán.
  
  "Az őrült ereklyevadászok között nincs elveszett szerelem." Drake összerándult. "És az egész idő alatt, amit a Tomb Raiderrel töltöttem, ez soha nem történt meg."
  
  - Igen - Kennedy üvegszilánkokat rázott ki a hajából. - De ha valóban játszanál a játékkal, ahelyett, hogy tizenhét órán keresztül a seggét bámulnád, talán tényleg tudod, mi történik.
  
  - Ben erőssége. Nem az enyém. Egy játékot játszani, vagyis." Megkockáztatott egy pillantást.
  
  Az egyik német megpróbált elmenekülni. Egyenesen Drake felé rohant anélkül, hogy észrevette volna, majd meglepetten ugrott, amikor elzárták az útját. - Bewegen! - Felemelte a pisztolyát.
  
  - Igen, a tied is. Drake felemelte a kezét.
  
  A férfi ujja megfeszült a ravaszon.
  
  Kennedy hirtelen oldalra mozdult, amitől a német figyelme megingott. Drake odalépett hozzá, és az arcába könyökölt. Az ököl Drake feje felé lendült, de ő félrelépett, és ezzel egy időben térdbe rúgta a katonát. A sikoly alig fedte el a csonttörés hangját. Drake egy pillanat alatt rajta volt, térdei erősen nyomták heves mellkasát. Egy gyors mozdulattal letépte a katona maszkját.
  
  És felmordult. - Ó. Nem tudom, mire számítottam igazán."
  
  Szőke haj. Kék szemek. Szilárd arcvonások. Zavart arckifejezés.
  
  "A későbbiekben". Drake fojtogatással eszméletlenre verte, és abban bízott, hogy Kennedy szemmel tartja a bajtársait. Amikor Drake felnézett, a csata folytatódott. Ebben a pillanatban egy másik német körbejárta a lehulló kiállítást. Drake félretette a vállát, Kennedy pedig a napfonatba térdelte. Ez az ember gyorsabban adta fel, mint az új fiúbanda az X Faktorban.
  
  Most az egyik kanadai Odin szobrát rángatta el ellensége halott és véres ujjai közül. Egy másik német melléállt és oldalról támadta meg, de a kanadai ügyes volt, három ölő ütést csavart és ért el, majd a vállára dobta az ernyedt testet, és a földre döntötte. A kanadai háromszor lőtt közelről a nagyobb meggyőződés érdekében, majd tovább húzta a szobrot a kijárat felé. Még Drake-et is lenyűgözte. Amikor a kanadai elérte bajtársait, azok felsikoltottak és tüzet nyitottak rájuk, mielőtt visszavonultak volna a még füstölgő roncsokon keresztül.
  
  "Upsalla!" Az első osztályú kanadai sírni kezdett, és felemelte öklét a túlélő németekre. Drake ebben az egyetlen szóban megragadta az arroganciát, dacot és izgatottságot. Meglepő módon a hang női.
  
  A nő ezután szünetet tartott, és a teljes megvetés gesztusával levette a maszkját. "Upsalla!" - kiáltott ismét a németekre. "Ott lenni!"
  
  Drake megtántorodott volna, ha már nem térdelt. Azt hitte, golyó találta el, ekkora volt a sokk. Felismerte ezt az úgynevezett kanadai. Jól ismerte őt. Alicia Miles, egy londoni volt, aki korábban egyenrangú volt az SRT-nél.
  
  Egy titkos cég a SAS-n belül.
  
  Wells korábbi megjegyzése olyan régi emlékeket idézett fel, amelyeknek mélyebben kell maradniuk, mint egy politikus költekezési története. Több voltál, mint a SAS. Miért akarod elfelejteni?
  
  Azért, amit tettünk.
  
  Alicia Miles volt az egyik legjobb katona, akit valaha látott. A különleges alakulatoknál a nőknek jobbnak kell lenniük a férfiaknál, hogy feleannyira jussanak, mint ők. Alicia pedig egyenesen a csúcsra emelkedett.
  
  Mit csinált a lány, hogy részt vegyen ebben az egészben, és úgy hangzik, mint egy nagyképű, amiről a férfi tudta, hogy nem az? Csak egy dolog motiválta Aliciát: a pénz.
  
  Talán ezért dolgozott a kanadaiaknak?
  
  Drake kúszni kezdett a szoba tényleges kijárata felé. "Tehát ahelyett, hogy letörölnénk a gyilkossági listáról, és lelepleznénk ellenségeinket - lihegte -, most több ellenségünk van, és nem értünk el semmit azon kívül, hogy még jobban összezavartuk magunkat."
  
  Kennedy, aki mögötte kúszott, hozzátette: "Az életem... két átkozott szóval."
  
  
  HÉT
  
  
  
  PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG
  
  
  Kennedy szállodai szobája valamivel jobb volt, mint az, amelyben Drake és Ben töltött néhány órát.
  
  - Azt hittem, hogy ti zsaruk tönkrementek - morogta Drake, és ellenőrizte a be- és kijárati pontokat.
  
  "Mi vagyunk. De amikor a szabadságod tíz évig gyakorlatilag nem létezik, akkor azt hiszem, a folyószámlád kezd megtelni.
  
  - Ez egy laptop? Ben elérte, mielőtt válaszolt volna a költői kérdésre. Miután elhagyták a múzeumot, az üvegpiramis közelében találták meg rejtőzködni, és úgy viselkedett, mint két újabb ijedt turista, akik túlságosan féltek ahhoz, hogy minden részletre emlékezzenek.
  
  - Miért nem mondjuk el a franciáknak, amit tudunk? - kérdezte Kennedy, miközben Ben kinyitotta a laptopot.
  
  - Mert ők franciák - mondta Drake nevetve, majd elkomolyodott, amikor senki sem csatlakozott. Kennedy ágya szélén ült, és nézte, ahogy barátja dolgozik. "Sajnálom. A franciák nem fognak tudni semmit. Ha most átesünk ezen velük, az lelassít minket. És szerintem az idő kérdése. Fel kell venni a kapcsolatot a svédekkel."
  
  - Ismer valakit a svéd titkosszolgálatban? Kennedy felvonta a szemöldökét.
  
  "Nem. Azonban fel kell hívnom a régi parancsnokomat.
  
  - Mikor hagyta el a SAS-t?
  
  - Soha nem hagytad el a SAS-t. Amikor Ben felnézett, hozzátette: - Metaforikusan.
  
  "A három fej jobb, mint kettő." Ben egy pillanatra Kennedyre nézett. - Mi van, ha még mindig üzletel?
  
  Egy enyhe biccentés. Kennedy haja a szemébe hullott, és beletelt egy percbe, hogy hátratolja. "Értem, hogy az Odinnak kilenc része van, tehát az első kérdésem az, hogy miért? A második kérdés az, hogy mi az?"
  
  - Csak kitaláltuk a kávézóban. Ben hevesen kopogott a billentyűzeten. "Van egy legenda, amelyet itt Krusty úr cáfol, és amely azt állítja, hogy létezik egy igazi Istensír - szó szerint az a hely, ahol az összes ősi isten el van temetve. És ez nem csak egy régi legenda; számos tudós megvitatta ezt, és sok cikk jelent meg az évek során. Az a probléma - mondta Ben a szemét dörzsölve -, hogy nehéz olvasni. A tudósok nem a prózai nyelvezetükről híresek."
  
  "Prózai? - ismételte Kennedy mosolyogva. - Főiskolára jársz?
  
  "Ő a zenekar vezető énekese" - mondta Drake.
  
  Kennedy felvonta a szemöldökét. - Tehát megvan az Istenek sírja, amely soha nem létezett. RENDBEN. És akkor mi van?"
  
  "Ha valaha is megszentségtelenítik, a világ tűzbe fullad... stb. stb."
  
  "Megértem. Mi a helyzet a kilenc résszel?
  
  - Nos, mivel Ragnarok idején gyűltek össze, mutatják az utat a sírhoz.
  
  - Hol van Ragnarok?
  
  Drake belerúgott a szőnyegbe. - Még egy vörös hering. Ez nem az a hely. Valójában ez események sorozata, egy nagy csata, egy tűzsugár által megtisztított világ. A természeti katasztrófák. Nagyjából Armageddon."
  
  Kennedy a homlokát ráncolta. - Tehát még a megrögzött vikingek is féltek az apokalipszistől.
  
  Lenézett, Drake észrevette a földön a USA Today friss, de csúnyán ráncos példányát. A címsor köré tekerték: "A KIBOCSÁTOTT SOROZATGYILKOS KÉT KÉT KÉREL".
  
  Kellemetlen, de nem olyan szokatlan egy újság címlapján. Ami miatt újabb pillantást vetett rá, mintha leégett volna a szeme, az a szövegben látható Kennedy fotója rendőregyenruhában. És egy kisebb címsor a fotója mellett - A rendőr lerobbant - elfogy.
  
  A főcímeket a fésülködőasztalon lévő majdnem üres vodkásüvegre, az éjjeliszekrényen lévő fájdalomcsillapítókra, a poggyászhiányra, a turistatérképekre, az emléktárgyakra és az útitervre kapcsolta.
  
  Szar.
  
  Kennedy azt mondta: "Szóval ezek a németek és kanadaiak meg akarják találni ezt a nem létező sírt, talán a dicsőségért? A gazdagságért, amit hozhat? És ehhez össze kell gyűjteniük a kilenc darab Odint egy olyan helyen, amely nem hely. Ez igaz?"
  
  Ben elfintorodott. "Nos, egy dal addig nem dal, amíg nem nyomják fel bakelitre" - ahogy apám szokta mondani. Angolul még nagyon sok dolgunk van."
  
  "Ez egy szakasz. "
  
  - Inkább olyan. Ben megfordította a laptop képernyőjét. "Odin kilenc figurája a Szemek, a Farkasok, a Valkűrök, a Ló, a Pajzs és a Lándzsa."
  
  Drake számolt. - Csak hatan vannak, kicsim.
  
  "Két szem. Két farkas. Két valkűr. Igen."
  
  - Melyik van Apsallán? Drake Kennedyre kacsintott.
  
  Ben görgetett egy pillanatig, majd így szólt: - Itt az áll, hogy a Lándzsa átszúrta Odin oldalát, miközben a Világfán lógva böjtölt, felfedve sok titkát Volvája - Látója - előtt. Hallgass meg egy másik idézetet: "Az upsallai templom mellett van egy nagyon nagy fa, szélesen elterülő ágakkal, amelyek mindig zöldellnek télen és nyáron is. Hogy ez milyen fa, azt senki sem tudja, mert nincs még hozzá hasonló. valaha is megtalálták. Több száz éves. . A Világfa Uppsalában van vagy volt, és központi helyet foglal el a skandináv mitológiában. Azt mondja, hogy kilenc világ van a Világfa körül. Yada... yada. Ó, egy másik utalás - a "szent fa Uppsalában. Az egyik gyakran járt ott, egy Ygdrassil nevű hatalmas kőris mellett, amelyet a helyiek szentnek tartanak. De mára eltűnt."
  
  Tovább olvasott: "A skandináv krónikások régóta Gamla Upsallát tartják Észak-Európa történetének egyik legrégebbi és legfontosabb helyszínének."
  
  - És minden ott van - mondta Kennedy. - Ahol bárki megtalálhatja.
  
  - Nos - mondta Ben -, mindent össze kell kötni. Ne becsülje alá a képességeimet, hiányzik, jó vagyok abban, amit csinálok."
  
  Drake elismerően bólintott. "Ez igaz, higgy nekem. Az elmúlt hat hónapban segített eligazodni fotós karrierem során."
  
  "Sok különféle verset és történelmi mondát kell összeállítani. A saga egy nagy kaland viking verse. Van még valami Költői Edda, amelyet olyan emberek leszármazottai írtak, akik ismerték az akkori krónikásokat. Nagyon sok információ van ott."
  
  "És semmit sem tudunk a németekről. A kanadaiakról nem is beszélve. Vagy miért Alicia Miles... - megcsörrent Drake mobiltelefonja. - Elnézést... mi?
  
  "ÉN".
  
  - Helló, Wells.
  
  - Vágj bele, Drake. Wells levegőt vett. "Az SGG a svéd különleges erők, és a svéd hadsereg egyes elemeit a világ minden tájáról visszavonták."
  
  Drake egy pillanatra szóhoz sem jutott. "Viccelsz?"
  
  - Nem viccelek a munkával, Drake. Csak nők."
  
  - Történt már ilyen korábban?
  
  - Ha jól emlékszem, nem.
  
  - Megmutatják az okot?
  
  - Attól tartok, ez a szokásos hülyeség. Semmi konkrét."
  
  "Akármi más?"
  
  Sóhaj hallatszott. - Drake, tartozol nekem néhány májusi történettel, haver. Ben még mindig ott van?
  
  - Igen, és emlékszel még Alicia Milesre?
  
  "Jézus. Ki ne tenné? Veled van?
  
  "Nem igazán. Körülbelül egy órája találkoztam vele a Louvre-ban.
  
  Tíz másodperc csend, majd: "Része volt ebben? Lehetetlen." Soha nem árulná el a saját népét."
  
  "Soha nem voltunk a sajátjai, legalábbis annak tűnik."
  
  - Nézd, Drake, azt akarod mondani, hogy segített kirabolni a múzeumot?
  
  - Én vagyok az, uram. Én vagyok. Drake az ablakhoz lépett, és az alatta villogó autólámpákat bámulta. - Nehéz megemészteni, nem? Lehet, hogy pénzt keresett az új elhívásával."
  
  Mögötte hallotta, ahogy Ben és Kennedy jegyzetelnek a Nine Pieces of Odin jól ismert és ismeretlen helyszíneiről.
  
  Wells erősen lélegzett. "Alicia kibaszott Miles! Lovagolni az ellenséggel? Soha. Dehogyis, Drake.
  
  - Láttam az arcát, uram. Ő volt az."
  
  "Jézus babakocsiban. mi a terve?"
  
  Drake lehunyta a szemét, és megrázta a fejét. "Nem vagyok többé a csapat tagja, Wells. Nincs tervem, a fenébe is. Nem lett volna szükségem egy tervre."
  
  "Tudom. Összeállítok egy csapatot, haver, és innentől kezdem el felfedezni. Ahogy a dolgok haladnak, érdemes lehet néhány nagy stratégiát kidolgozni. Maradj kapcsolatban ".
  
  A vonal kimerült. Drake megfordult. Ben és Kennedy is rábámult. - Ne aggódj - mondta. "Nem fogok megőrülni. Mid van?"
  
  Kennedy egy kanál segítségével tört szét több papírlapot, amelyeket rendőrségi gyorsírással borított. "Lándzsa - Upsalla. Farkasok - New York. Ezek után a legcsekélyebb nyoma sincs."
  
  "Nem mindannyian beszélünk úgy, mintha ezüstkanalakkal születtünk volna a seggünkön" - csattant fel Drake, mielőtt megállhatta volna magát. "OKÉ OKÉ. Csak azzal foglalkozhatunk, amit tudunk."
  
  Kennedy különös mosolyt vetett rá. "Szeretem a stílusod".
  
  - Azt tudjuk - ismételte Ben -, hogy Apsalla lesz a következő.
  
  - A kérdés az - motyogta Drake -, hogy az aranykártyám kezeli ezt?
  
  
  NYOLC
  
  
  
  UPSALLA, SVÉDORSZÁG
  
  
  A stockholmi repülés során Drake úgy döntött, hogy kihasználja Kennedyt.
  
  Drake és Ben dühös kézfogása után a New York-i zsaru az ablak mellett ült, Drake mellett. Így kisebb az esély a szökésre.
  
  - Szóval - mondta, amikor a gép végre kiegyenesedett, és Ben kinyitotta Kennedy laptopját. "Érzek egy bizonyos légkört. Nem törődöm a saját dolgom, Kennedy, csak van egy szabályom. Tudnom kell azokról az emberekről, akikkel együtt dolgozom."
  
  - Tudnom kellett volna... mindig fizetni kell az ablakon lévő ülésért, igaz? Mondja el először, hogyan működött ez a hangulat Alicia Miles-szel?
  
  - Elég jó - ismerte el Drake.
  
  "Lehet ez. Mit akarsz tudni?"
  
  - Ha ez személyes probléma, akkor semmi fenét. Ha ez egy munka, egy gyors áttekintés."
  
  - Mi van, ha mindkettő?
  
  "A szar. Nem akarok belenyúlni mások dolgába, tényleg nem, de Bent kell az első helyre tennem. Megígértem neki, hogy túl leszünk ezen, és neked is ezt fogom mondani. Parancsot kaptunk, hogy öljenek meg minket. Az egyetlen dolog, amiben nem vagy hülye, az Kennedy, szóval tudod, hogy rád kell bíznom, hogy velem dolgozol ezen.
  
  A légiutas-kísérő odahajolt, és egy papírpoharat nyújtott, amelyen az állt, hogy "Büszkén főzzük a Starbucks kávét".
  
  "Koffein". Kennedy ezt nyilvánvaló jókedvvel fogadta. Kinyújtotta a kezét, közben megérintette Drake arcát. Észrevette, hogy a harmadik nem leírható nadrágkosztümjét viseli, mióta találkozott vele. Ez azt mondta neki, hogy ő egy nő, akire rossz okokból figyeltek; egy nő, aki szerényen öltözött, hogy beilleszkedjen oda, ahová komolyan tartozni akart.
  
  Drake vett magának egyet. Kennedy ivott egy percig, majd egy gyengéd mozdulattal a füle mögé tűrte egy haját, ami felkeltette Drake figyelmét. Aztán feléje fordult.
  
  - Valójában semmi közöd hozzá, de én... végeztem egy piszkos zsaruval. Törvényszéki szakértő. Elkapták, ahogy zsebre vágott egy marék dollárt a tetthelyen, és elmondták az I.A.-nak. Ennek eredményeként striát kapott. Néhány év."
  
  "Nincs semmi baj. A kollégái szartak rád?
  
  "Haver, a fenébe, én bírom ezt. Ötéves korom óta szedem. Mi a baj, ami úgy dübörög az agyamon, mint egy kibaszott fúró, az a valóság, amire nem gondolsz - hogy ennek a tolvaj baromnak minden korábbi tette megkérdőjeleződik. Minden. Magányos. Egy."
  
  "Hivatalosan? Ki által?"
  
  "Szarevő ügyvédek. Szar evő politikusok. Leendő polgármesterek. A hírnév-mániás hirdetőket túlságosan elvakította saját tudatlanságuk ahhoz, hogy megkülönböztesse a jót a rossztól. Bürokraták."
  
  "Ez nem a te hibád".
  
  "Ó igen! Mondd el ezt a legrosszabb sorozatgyilkos családjának, akit New York állam valaha ismert. Mondd el tizenhárom anyának és tizenhárom apának, akik mindannyian tudják, hogyan ölte meg Thomas Caleb a kislányukat, mert ők a bírósági tárgyaláson végig jelen voltak.
  
  Drake dühében ökölbe szorította a kezét. - Elengedik ezt a fickót?
  
  Kennedy szeme üres gödör volt. "Két hónapja elengedték. Azóta újra ölt, most pedig eltűnt."
  
  "Nem".
  
  - Minden rajtam múlik.
  
  "Nem, ez nem igaz. Benne van a rendszerben."
  
  "Én vagyok a rendszer. A rendszernek dolgozom. Ez az életem".
  
  - Szóval nyaralni küldtek?
  
  Kennedy megtörölte a szemét. "Kényszerszabadság. Az eszem már nem... mi volt. A munka minden nap minden percében világosságot igényel. Egy olyan világosság, amelyet egyszerűen nem tudok elérni."
  
  Durva hozzáállását teljes mértékben megmutatta. "És akkor? Most boldog vagy? Dolgozhat most velem?"
  
  De Drake nem válaszolt. Ismerte a fájdalmát.
  
  Hallották a kapitány hangját, amely elmagyarázta, hogy harminc percre vannak úti céljuktól.
  
  Ben azt mondta: "Őrült. Most olvastam, hogy Odin Valkűrjei egy magángyűjtemény részei, a hely ismeretlen." Elővett egy jegyzettömböt. - Elkezdem leírni ezt a szart.
  
  Drake alig hallott belőle valamit. Kennedy története tragikus volt, és nem az, amit hallania kellett. Eltemette kétségeit, és habozás nélkül eltakarta remegő kezét az övével.
  
  - Ebben a segítségedre van szükségünk - suttogta, hogy Ben ne hallja és ne kérdezze meg később. "Hiszek. A jó támogatás elengedhetetlen minden művelethez."
  
  Kennedy nem tudott beszélni, de rövid mosolya sokat beszélt.
  
  
  * * *
  
  
  Később repülő és gyorsvonat, és Apsalla felé közeledtek. Drake megpróbálta lerázni magáról az agyát elhomályosító utazási fáradtságot.
  
  Odakint a délutáni hideg magához térítette. Megállítottak egy taxit és bemásztak. Ben eltakarította a ködöt a fáradtságtól, mondván:
  
  Gamla Uppsalla. Ez a régi Upsalla. Ez a hely - mutatott egész Uppsallára - azután épült, hogy Gamla Uppsalla székesegyháza régen leégett. Ez lényegében az új Uppsalla, bár több száz éves."
  
  - Hú - mondta Kennedy. - Mennyi idős ez az öreg Upsalla?
  
  "Pontosan."
  
  A taxi nem mozdult. A sofőr most félig megfordult. - Halmok?
  
  "Megbocsátasz?" Kennedy hangja sértettnek tűnt.
  
  "Látod a halmokat? Királyi sírhalmok?" A dadogó angolok nem segítettek.
  
  "Igen". Ben bólintott. "Királyi sírhalmok. Jó helyen van."
  
  Végül egy mini túrára indultak Uppsallában. A turistát játszó Drake nem tudta elfogadni a kanyargós útvonalat. Másrészt a Saab kényelmes volt, a város pedig lenyűgöző volt. Abban az időben Apsalla egyetemi város volt, és az utakat eltömték a kerékpárok. Egy ponton beszédes, de nehezen megfejthető sofőrük elmagyarázta, hogy a bicikli nem áll meg helyetted az úton. Gondolkodás nélkül lecsapna.
  
  "balesetek". Kezével a járdákat díszítő virágokra mutatott. - Sok a baleset.
  
  Régi épületek lebegtek mindkét oldalon. Végül a város megenyhült, és a vidék elkezdett beférkőzni a tájba.
  
  "Rendben, Gamla Apsalla most egy kis falu, de a korai reklámokban nagy falu volt" - mondta emlékezetből Ben. "Fontos királyokat temettek oda. És Odin ott élt egy ideig.
  
  "Itt akasztotta fel magát" - emlékezett vissza Drake a legendára.
  
  "Igen. Feláldozta magát a Világfán, miközben Látója minden eddigi titkát figyelte és hallgatta. Biztosan sokat jelentett neki." Összeráncolta a homlokát, és arra gondolt: Hihetetlenül közel állhattak egymáshoz.
  
  - Ez az egész úgy hangzik, mint egy keresztény hitvallás - kockáztatta meg Drake.
  
  - De Odin nem itt halt meg? - kérdezte Kennedy.
  
  "Nem. Ragnarokban halt meg fiaival, Thorral és Frey-vel együtt.
  
  A taxi megkerült egy széles parkolót, mielőtt megállt. Jobbra egy kopott földút vezetett ritkás fák között. - A halmokhoz - mondta a sofőrjük.
  
  Megköszönték, és kiszálltak a Saabból ragyogó napsütésbe és friss szellőbe. Drake ötlete az volt, hogy felderítse a környező területet és magát a falut, hátha valami kiugrott a faanyagból. Végtére is, amikor annyi nemzetközi seggfej helyezi jól elkényeztetett egóját a mindenki számára csak globális szabadságnak mondható dolog mögé, valaminek ki kell tűnnie.
  
  A fákon túl a táj nyílt mezővé vált, amelyet csak tucatnyi kis halom és három nagy halom tört meg, amelyek egyenesen feküdtek. Ezen túl, a távolban észrevettek egy világos tetőt és attól jobbra egy másik épületet, ami a falu kezdetét jelentette.
  
  Kennedy szünetet tartott. - Sehol nincsenek fák, srácok.
  
  Ben belemerült a füzetébe. - Most nem fognak táblát kitenni, igaz?
  
  "Van ötleted?" Drake figyelte a tágra nyílt mezőket, nincs-e valamilyen tevékenység jele.
  
  "Emlékszem, azt olvastam, hogy valaha akár háromezer halom is volt itt. Ma már több száz van belőlük. Tudod, mit jelent?"
  
  - Nem nagyon építették meg őket? Kennedy elmosolyodott. Drake megkönnyebbült, hogy úgy tűnt, teljesen az aktuális munkára összpontosít.
  
  "Az ókorban sok földalatti tevékenység folyt. És akkor ez a három "királyi" halom. A tizenkilencedik században a Yngling-ház három legendás királyáról - Aunról, Adilról és Egilről - nevezték el őket - Skandinávia egyik leghíresebb királyi családja. De... - elhallgatott, mulatott - az is kijelenti, hogy a legkorábbi mitológiában és folklórban már léteztek temetkezési halmok - és hogy ősi tisztelgés volt a legkorábbi - az eredeti - három király - vagy istenek előtt. őket Most. Ő Freyr, Thor és Odin."
  
  - Véletlenszerű bevitelről van szó - mondta Kennedy. "De észrevetted, hogy mennyi utalást kapunk a bibliai történetekre ezekből az ősi történetekből?"
  
  "Ő Sagi. - javította ki Ben. "Költészet. Akadémiai emblémák. Valami, ami fontos lehet - több tucat utalás található a halmokhoz a svéd falla szóra és a manga fallor szóra -, nem biztos, hogy ez mit jelent. És Kennedy, nem olvastam valahol, hogy Krisztus története nagyon hasonlít a Zeusz történetéhez?
  
  Drake bólintott. "És Hórusz egyiptomi isten egy másik előfutára volt. Mindketten olyan istenek voltak, akik állítólag soha nem léteztek." Drake a három királyi halom felé biccentett, amelyek kiemelkedtek a lapos tájon. - Frey, Thor és Odin, igaz? Akkor ki kicsoda, Blakey? A?"
  
  - Fogalmam sincs, haver.
  
  - Ne aggódj, Munchkin. Ha szükséges, információkat kínozhatunk ezekből a falusiakból."
  
  Elsétáltak a halmok mellett, elterelésként három fáradt turista szerepében. A nap sütött a fejükön, és Drake látta, hogy Kennedy összetöri a napszemüvegét.
  
  Megrázta a fejét. amerikaiak.
  
  Ekkor megcsörrent Ben telefonja. Kennedy a fejét csóválta, és már akkor is letaglózott a családi érintkezések gyakoriságától. Drake csak vigyorgott.
  
  - Karin - mondta boldogan Ben. - Hogy van a nővérem?
  
  Kennedy megveregette Drake vállát. - Énekes a csoportban? - Kérdezte.
  
  Drake vállat vont. "Arany szív, ez minden. Panasz nélkül bármit megtenne érted. Hány ilyen barátod vagy kollégád van?"
  
  Gamla Uppsalla falu festői és tiszta volt, számos utcával, ahol tengerparttal nem rendelkező, magastetős épületek sorakoztak, amelyek több száz évesek, jól megőrzöttek és ritkán lakottak. Egy véletlenszerű falusi kíváncsian nézett rájuk.
  
  Drake a templom felé tartott. "A helyi lelkészek mindig segítőkészek."
  
  Amikor a tornáchoz közeledtek, egy templomi ruhás idős férfi majdnem ledöntötte őket a lábukról. Meglepetten állt meg.
  
  "Helló. Kan jag hjalpa dig?"
  
  - Nem biztos ebben, haver. Drake a legszebb mosolyát öltötte magára. - De ezek közül a halmok közül melyik tartozik Odinhoz?
  
  "Angolul?" A pap jól beszélt a világról, de nehezen értette meg. "Vad? Mit? Egy?"
  
  Ben előrelépett, és felhívta a lelkész figyelmét a királyi halmokra. "Egy?"
  
  "Látod." Az öreg bólintott. "Igen. Hm. Storsta... - Nehezen találta a szót. "Nagyok."
  
  "A legnagyobb?" Ben szélesre tárta a karját.
  
  Drake lenyűgözve mosolygott rá.
  
  - Ábrák. Kennedy elfordult, de Bennek volt még egy utolsó kérdése.
  
  - Falla? - kérdezte csak ajkaival meglepetten, és a plébánosra nézett, és eltúlzottan megvonta a vállát. - Vagy manga fallor?
  
  Eltartott egy ideig, de a válasz, amikor megérkezett, csontig lehűtötte Drake-et.
  
  - Csapdák... sok csapda.
  
  
  KILENC
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SVÉDORSZÁG
  
  
  Drake követte Bent és Kennedyt a királyi halmok közül a legnagyobbhoz, a hátizsák pántjaival babrálva, hogy nyugodtan felfedezhesse a környéket. Az egyetlen takaró körülbelül egy mérfölddel volt a legkisebb halom mögött, és egy másodpercre azt hitte, mozgást lát ott. Gyors mozgás. De a további vizsgálatok nem mutattak ki többet.
  
  Megálltak Odin dombjának tövében. Ben levegőt vett. "Aki utoljára eléri a csúcsot, az kap egy kis szart a Facebook-oldalamon!" - kiáltotta, és sietve elindult. Drake nyugodtabban követte, és Kennedyre mosolygott, aki valamivel gyorsabban sétált nála.
  
  A legmélyebben kezdett egyre izgatottabb lenni. Nem tetszett neki. Reménytelenül meztelenek voltak. Bármilyen nagy teljesítményű puska követhette őket, fegyverrel tartva őket, egyszerűen parancsra várva. A szél hangosan fütyült és a füleket verte, növelve a bizonytalanság érzését.
  
  Körülbelül húsz percbe telt felkapaszkodni a füves domb tetejére. Amikor Drake odaért, Ben már a fűben ült.
  
  - Hol van a piknikkosár, Krusty?
  
  - Ezt a babakocsiban hagyta. Körülnézett. Innen fentről lélegzetelállító volt a kilátás: végtelenül zöldellő mezők, mindenhol dombok és patakok, a távolban lila hegyek. Láthatták Gamla Uppsalla falut, amely Új-Uppsalla városának határáig terjedt.
  
  Kennedy kijelentette a nyilvánvalót. - Szóval csak mondok valamit, ami már egy ideje zavar. Ha ez Odin halom, és benne van elrejtve a Világfa - ami elmarasztaló felfedezés lenne - miért nem találta meg korábban senki? Miért kellene most keresnünk?"
  
  "Ez egyszerű". Ben rendet rakott rakoncátlan fürtjein. "Senkinek nem jutott eszébe korábban megnézni. Amíg a Pajzsot egy hónappal ezelőtt fel nem fedezték, az egész poros legenda volt. Mítosz. És nem volt könnyű összekapcsolni a Lándzsát a Világfával, amelyet ma már szinte általánosan Yggdrasilnek hívnak, majd Odin ott tartózkodásának rövid kilenc napjával."
  
  És... - szólalt meg Drake -, azt a fát nem lesz könnyű megtalálni, ha létezik. Nem akarják, hogy egy vén barom ebbe belebotljon.
  
  Most megszólalt Drake mobilja. Gúnyos komolysággal nézett Benre, miközben elővette a hátizsákjából. "Jézus. Kezdem úgy érezni magam, mint te."
  
  - Nos?
  
  "Egy tíz fős csapat áll a rendelkezésére. Csak mondd ki a szót."
  
  Drake lenyelte meglepetését. "Tíz ember. Ez egy nagy csapat." Egy tízfős SAS-csapat elküldheti az elnököt az Ovális Irodájába, és még találhat időt, hogy megjelenjen Lady Gaga új videójában, mielőtt hazamenne teázni.
  
  "Nagy tét, hallom. A helyzet minden órával rosszabb."
  
  "Ez igaz?"
  
  - A kormányok soha nem változnak, Drake. Lassan indultak, majd megpróbálták áttörni magukat, de féltek befejezni. Ha ez vigasztal, nem ez a legnagyobb dolog, ami jelenleg a világon történik."
  
  Wells kijelentését úgy tervezték, hogy úgy bánjanak vele, mint az oroszlán a zebrával, és Drake nem okozott csalódást. "Mint micsoda?"
  
  "A NASA tudósai most erősítették meg egy új szupervulkán létezését. És..." Wells valóban riadtnak tűnt: "Aktív."
  
  "Mit?"
  
  "Kissé aktív. Kicsit. De gondolj bele, az első dolog, amit elképzelsz, amikor egy szupervulkánról beszélsz, az...
  
  - ...a bolygó vége - fejezte be Drake, és hirtelen kiszáradt a torka. Véletlen egybeesés volt, hogy Drake mostanra kétszer annyi nap alatt hallotta ezt a kifejezést. Nézte, ahogy Ben és Kennedy a töltés körül keringenek, rugdossák a füvet, és olyan mélyen gyökerező félelmet érzett, amilyenhez hasonlót még soha.
  
  "Hol van?" kérdezte.
  
  Wells nevetett. - Nincs messze, Drake. Nem messze attól, ahol megtalálták a pajzsodat. Ez Izlandon van."
  
  Drake másodszor is harapni készült, amikor Ben felkiáltott: - Találtam valamit! magas hangon, ami megmutatta naivitását, ahogy az egészben elterjedt.
  
  "Mennem kell". Drake Ben felé rohant, és a lehető legjobban varázsolta. Kennedy is körülnézett, de csak a faluban láttak.
  
  - Tartsd le, haver. Mid van?"
  
  "Ezek". Ben letérdelt, és elsöpörte a kusza füvet, hogy egy körülbelül A4-es papír nagyságú kőlapot tárjon fel. - A halom teljes kerületén, néhány lábonként sorakoznak, a tetejétől a bázis feléig. Biztosan több száz van belőlük."
  
  Drake közelebbről megnézte. A kő felületét az időjárás erősen megrongálta, de részben védte a benőtt fű. Felületükön volt néhány nyom.
  
  - Azt hiszem, rovásírásnak hívják - mondta Ben. "Viking szimbólumok"
  
  - Honnan a fenéből tudod?
  
  Elvigyorodott. "A repülőn ellenőriztem a pajzsjelzéseket. Egyformák. Csak kérdezze meg a Google-t."
  
  - A kölyök azt mondja, hogy több százan vannak - húzta el magát Kennedy, és fel-le nézett a meredek, füves lejtőn. "És akkor mi van? Nem segít."
  
  - A gyerek azt mondja, hogy ez működhet - mondta Ben. "Rúnákat kell találnunk ahhoz, amit keresünk. Lándzsát jelképező rúna. Rúna képviselő fát. És a rúna -"
  
  - Egy - fejezte be Kennedy.
  
  Drake-nek támadt egy ötlete. - Lefogadom, hogy használhatjuk a rálátást. Mindannyiunknak látnunk kell egymást, hogy tudjuk, hogy működik, igaz?
  
  - Katonalogika - nevetett Kennedy. - De szerintem egy próbát megér.
  
  Drake alig várta, hogy megkérdezze tőle a zsaru logikáját, de az idő elszaladt. Más frakciók előrehaladtak, és meglepően hiányoztak, még most is. Mindannyian elkezdték eltakarítani a füvet minden kőről, száguldoztak a zöld domb körül. Eleinte hálátlan feladat volt. Drake olyan szimbólumokat készített, amelyek pajzsnak, számszeríjnak, szamárnak, hosszú csónaknak, majd lándzsának tűntek!
  
  "Van egy". Mély hangja a másik kettőre is eljutott, de nem tovább. Leült a hátizsákjával, és kirakta a kellékeket, amelyeket az Apsallán keresztüli taxizás során vásároltak. Fáklyák, egy nagy zseblámpa, gyufa, víz, néhány kés, amelyekről azt mondta, hogy Ben a törmelék eltakarítására szolgál. Visszanézett, nem vagyok olyan átkozottul hiszékeny, de a szükségük sokkal sürgetőbb volt, mint Ben aggodalma.
  
  "Fa". Kennedy térdre rogyott, és megvakarta a követ.
  
  Bennek még tíz feszült percbe telt, mire talált valamit. Elhallgatott, majd megismételte legutóbbi lépéseit. - Emlékszel, mit mondtam arról, hogy Tolkien Gandalfot Odinra alapozta? Lábával megkocogtatta a követ. - Nos, ő itt Gandalf. Még stábja is van. Hé!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake figyelmesen figyelte. Csiszoló hangot hallott, mintha nehéz redőnyök nyílnának ki csikorgó hanggal.
  
  - Te okoztad, hogy egy sziklára lépett? - Kérdezte óvatosan.
  
  "Azt hiszem, igen".
  
  Mindannyian egymásra néztek, arckifejezésük izgatottságról aggodalomra félelemre változott, majd egyként léptek előre.
  
  Drake köve kissé engedett. Ugyanazt a csikorgó hangot hallotta. A kő előtt megsüllyedt a talaj, majd a mélyedés felturbózott kígyóként futott körbe a töltésen.
  
  Ben felkiáltott: - Van itt valami.
  
  Drake és Kennedy átsétált az elsüllyedt földön oda, ahol ő állt. Leguggolt, és benézett egy földrepedésbe. - Valamiféle alagút.
  
  Drake fáklyával intett. "Itt az ideje, hogy párat neveljünk, emberek" - mondta. "Kövess engem".
  
  
  * * *
  
  
  Abban a pillanatban, amikor eltűntek a szemük elől, két gyökeresen eltérő erő kezdett mozgósítani. A németek, akik eddig megelégedtek azzal, hogy alacsonyan feküdjenek Gamla Apsalla álmos városában, felkészültek, és Drake nyomdokaiba léptek.
  
  Egy másik osztag, a svéd hadsereg elit csapatainak egy köteléke - a Sarskilda Skyddsgrupen vagy SSG - továbbra is megfigyelte a németeket, és megvitatta a gödörbe éppen leszállt három civil által javasolt furcsa bonyodalmat.
  
  Teljesen ki kell kérdezni őket. Bármilyen szükséges eszközzel.
  
  Vagyis ha túlélték azt, ami történni fog.
  
  
  TÍZ
  
  
  
  VILÁGFA GÖDÖR, SVÉDORSZÁG
  
  
  Drake odahajolt. A sötét átjáró kúszórésnek indult, és már kevesebb, mint hat láb magas volt. A mennyezet kőből és koszból készült, és nagy, benőtt fű függő hurkokkal volt tele, amelyeket el kellett vágniuk az útból.
  
  Mintha egy dzsungelbe sétálnánk, gondolta Drake. Csak a föld alatt.
  
  Észrevette, hogy az erősebb szőlőtőkék egy részét már kivágták. A szorongás hulláma futott át rajta.
  
  Olyan területre jutottak, ahol a gyökerek olyan sűrűek voltak, hogy ismét kúszniuk kellett. A csata kemény és piszkos volt, de Drake könyökét könyök előtt, térdét térd elé tette, és felszólította a többieket, hogy kövessék őt. Amikor egy ponton még a rábeszélés sem segített Bennek, Drake a zaklatás felé fordult.
  
  - Legalább a hőmérséklet csökken - motyogta Kennedy. - Biztos lefelé megyünk.
  
  Drake tartózkodott a szokásos katona válaszától, pillantása hirtelen megakadt valamin, ami a fáklya fényében derült ki.
  
  "Nezd meg".
  
  A falra faragott rúnák. Furcsa szimbólumok, amelyek Drake-et azokra emlékeztették, amelyek Odin pajzsát díszítették. Ben fojtott hangja visszhangzott a folyosón.
  
  "Skandináv rúnák. Jó előjel."
  
  Drake sajnálkozva fordította el tőlük a fényt. Bárcsak elolvashatnák őket. Röviden úgy gondolta, hogy az SAS-nak több erőforrása lesz. Talán ideje volt idehozni őket.
  
  Még ötven láb, és csöpögött az izzadságtól. Hallotta, amint Kennedy erősen lélegzik, és káromkodik, hogy a legjobb nadrágkosztümjét viseli. Egyáltalán semmit sem hallott Benről.
  
  "Jól vagy, Ben? A hajad egy gyökérre van gabalyodva?
  
  "Ha, a fenébe, ha. Folytasd, seggfej."
  
  Drake tovább kúszott a sárban. "Egy dolog zavar - kapkodta a levegőt -, hogy "sok csapda" van. Az egyiptomiak bonyolult csapdákat építettek, hogy megvédjék kincseikat. Miért nem a norvégok?
  
  - Nem tudom elképzelni, hogy a viking túl keményen gondolkodjon a csapdán - sóhajtott Kennedy.
  
  - Nem tudom - kiáltotta Ben. - De a vikingeknek is voltak nagyszerű gondolkodói, tudod. Akárcsak a görögök és a rómaiak. Nem mindegyik volt barbár."
  
  Néhány kanyar, és az átjáró szélesedni kezdett. További tíz láb, és a tető eltűnt felettük. Ebben a pillanatban nyújtózkodtak és szünetet tartottak. Drake fáklyája megvilágította az átjárót. Amikor Kennedyre és Benre mutatott, felnevetett.
  
  - A fenébe, ti ketten úgy néztek ki, mintha most jöttetek volna vissza a sírból!
  
  - És gondolom, megszoktad ezt a szarságot? Kennedy intett a kezével. - SAS-nak lenni, meg minden?
  
  Nem SAS, Drake nem tudta lerázni a mérgezett szavakat. "Ők voltak." - mondta, és most gyorsabban ment előre.
  
  Újabb éles fordulat, és Drake érezte a szellőt az arcán. A szédülés hirtelen mennydörgésként támadta meg, és eltelt egy másodperc, mire rájött, hogy egy párkányon áll, alatta barlangszerű szirttel.
  
  Hihetetlen látvány tárult szeme elé.
  
  Olyan hirtelen állt meg, hogy Kennedy és Ben nekirohantak. Aztán ők is ezt a látványt látták.
  
  "OMFG." Ben diktálta a dal címét, a Wall of Sleep címet.
  
  A Világfa teljes dicsőségében állt előttük. Soha nem volt a föld felett. A fa fejjel lefelé állt, erős gyökerei a felettük lévő földhegybe nyúltak, szilárdan tartotta a kor és a környező sziklaképződmények, ágai aranybarnák, levelei évelő zöldek, törzse száz lábnyira nyúlt le a mélybe. egy óriási gödörből.
  
  Útjuk a sziklafalakba vájt keskeny lépcsőházba fordult.
  
  - Csapdák - lehelte Ben. - Ne feledkezz meg a csapdákról.
  
  "A pokolba a csapdákkal" - hangoztatta Kennedy Drake gondolatát. - Honnan a pokolból jön a fény?
  
  Ben körülnézett. - Narancssárga.
  
  - Ragyogók - mondta Drake. "Krisztus. Ezt a helyet előkészítették."
  
  SAS napjai alatt embereket küldtek, hogy készítsenek elő egy ilyen területet; csapatnak, hogy értékelje a fenyegetést, és hatástalanítsa vagy katalogizálja azt, mielőtt visszatér a bázisra.
  
  - Nincs sok időnk - mondta. Kennedybe vetett hite éppen megnőtt. "Hagyjuk".
  
  Lesétáltak a kopott és omladozó lépcsőkön, a hirtelen zuhanás mindig jobbra volt tőlük. Tíz méter lejjebb, és a lépcső élesen dőlni kezdett. Drake megállt, amikor megnyílt egy három lábnyi rés. Semmi látványos, de elég ahhoz, hogy szünetet tartson - ahogy az alatta tátongó lyuk még nyilvánvalóbbá vált.
  
  "Szarság".
  
  Ugrott. A kőlépcső körülbelül három láb széles volt, könnyen lehetett közlekedni, és félelmetes volt, amikor minden rossz lépés a biztos halált jelentette.
  
  Igazán landolt, és azonnal megfordult, érezve, hogy Ben a könnyek küszöbén állna. - Ne aggódj - figyelmen kívül hagyta Kennedyt, és a barátjára összpontosított. - Bízz bennem, Ben. Ben. Elkaplak."
  
  Látta a hitet Ben szemében. Abszolút, gyermeki bizalom. Itt volt az ideje, hogy újra kiérdemelje, és amikor Ben ugrott, majd megtántorodott, Drake a könyökére tett kézzel megtámasztotta.
  
  Drake kacsintott. - Könnyű, mi?
  
  Kennedy felugrott. Drake figyelmesen figyelt, úgy tett, mintha nem venné észre. Minden gond nélkül landolt, látta aggodalmát, és összeráncolta a homlokát.
  
  - Ez három láb, Drake. Nem a Grand Canyon.
  
  Drake Benre kacsintott. - Készen állsz, haver?
  
  Újabb húsz láb, és a lépcső következő nyílása szélesebb volt, ezúttal harminc láb, és egy vastag fadeszka zárta el, amely megingott, ahogy Drake végigment rajta. Kennedy követte, majd szegény Ben, akit Drake arra kényszerítette, hogy felfelé nézzen, inkább előre nézzen, mint lefelé, és inkább az úti célt tanulmányozza, mint a lábát. A fiatalember remegett, mire szilárd talajra ért, és Drake rövid szünetet kért.
  
  Amikor megálltak, Drake látta, hogy a Világfa itt olyan szélesre terül el, hogy vastag ágai majdnem hozzáértek a lépcsőhöz. Ben áhítattal kinyújtotta a kezét, hogy megsimogassa a végtagját, amely megremegett az érintése alatt.
  
  - Ez... ez elsöprő - lehelte.
  
  Kennedy ezt az időt arra használta, hogy megformázza a haját, és megvizsgálja a felette lévő bejáratot. "Eddig minden világos" - mondta. "Azt kell mondanom, hogy a jelenlegi állás szerint nem a németek készítették elő ezt a helyet. Kifosztották volna, és lángszórókkal porig égették volna."
  
  Még néhány szünet, és ötven métert zuhantak, majdnem félúton. Drake végre megengedte magának, hogy azt gondolja, hogy az ókori vikingek mégsem egyenrangúak az egyiptomiakkal, és a hézagok voltak a legjobbak, amit tehettek, amikor fellépett a kőlépcsőre, amely valójában kenderből, zsinegből és pigmentből készült, bonyolult szakasz volt. Elesett, látta a végtelen zuhanást, és az ujjai hegyénél fogta magát.
  
  Kennedy felhúzta az emeletre. - A szamár imbolygott a szélben, SAS srác?
  
  Visszakúszott szilárd talajra, és kinyújtotta zúzódásos ujjait. "Köszönöm".
  
  Óvatosabban haladtak, immár több mint félúton. A tőlük jobbra lévő üres téren túl egy hatalmas fa állt örökké, a szellő és a napfény nem érintette, az elmúlt idők elfeledett csodája.
  
  Egyre több viking szimbólumot adtak át. Ben furcsán sejtette. "Olyan, mint az eredeti graffiti fal" - mondta. "Az emberek csak kivágták a nevüket, és üzeneteket hagytak - a "John is here!" korai változatai.
  
  - Talán a barlang alkotói - mondta Kennedy.
  
  Drake megpróbált még egy lépést tenni, a hideg kőfalba kapaszkodva, és mély, csiszoló üvöltés visszhangzott a barlangon. Felülről törmelékfolyó hullott alá.
  
  "Fuss!" - kiáltotta Drake. "Most!"
  
  Lerohantak a lépcsőn, figyelmen kívül hagyva a többi csapdát. Egy óriási szikla zuhant le felülről, hatalmas csapással, letörve a régebbi sziklákat. Drake beborította Ben testét a sajátjával, miközben egy szikla csapódott át a lépcsőn, amelyen álltak, és mintegy húsz méter értékes lépést tett meg vele.
  
  Kennedy lesöpörte a válláról a kőforgácsokat, és száraz mosollyal nézett Drake-re. "Köszönöm".
  
  - Hé, tudtam, hogy az a nő, aki megmentette a SAS fickó fenekét, képes lefutni egy egyszerű sziklatömböt. "
  
  - Vicces, haver. Annyira vicces."
  
  De még nem volt vége. Éles csengőhang hallatszott, és a vékony, de erős húr elszakadt a Bent és Kennedyt elválasztó lépcsőn.
  
  - üvöltötte Kennedy. A madzag olyan erővel jött ki, hogy könnyen elválaszthatta volna a bokáját a teste többi részétől.
  
  Még egy kattintás két lépéssel lejjebb. Drake a helyszínen táncolt. "Szar!"
  
  Egy újabb üvöltés fentről a kő következő leesését jelentette.
  
  - Ez egy ismétlődő csapda - mondta nekik Ben. "Ugyanaz történik újra és újra. El kell jutnunk ehhez a részhez."
  
  Drake nem tudta megmondani, melyik lépés volt zavaró és melyik nem, ezért bízott a szerencsében és a gyorsaságban. Hanyatt-homlok rohantak le körülbelül harminc lépcsőfokon, és igyekeztek a levegőben maradni, ameddig csak lehet. A lépcsők falai összeomlottak, ahogy átkeltek az ősi ösvényen, és a sziklás barlang mélyére mentek.
  
  A fenékre hulló törmelék hangja erősödni kezdett.
  
  Repülésüket egy merev húr reccsenése követte.
  
  Drake egy másik hamis lépcsőre lépett, de lendülete átvitte a rövid űrön. Kennedy átugrott fölötte, kecses volt, mint egy teljes repülésben lévő gazella, de Ben lemaradt a lány mögé, és most a mélybe csúszott.
  
  - Lábak! Drake felsikoltott, majd hanyatt esett az ürességbe, és a föld lett. A megkönnyebbülés kimosta a feszültséget az agyából, ahogy Kennedy visszahúzta a lábát a helyére. Érezte, hogy Ben megüti a testét, majd a mellkasára esik. Drake kezével irányította a fickó lendületét, majd a szilárd talajra lökte.
  
  Gyorsan leült, ropogva.
  
  "Folytasd!"
  
  A levegő tele volt kődarabokkal. Az egyik Kennedy fejéről pattant, vágást és vérforrást hagyva maga után. Újabb eltalálta Drake bokáját. A gyötrelemtől összeszorította a fogát, és gyorsabb futásra sarkallta.
  
  A fejük felett golyók fúrták át a falat. Drake leguggolt, és röviden a bejáratra pillantott.
  
  Ismerős erőt láttam összegyűlni ott. németek.
  
  Most teljes sebességgel futottak, túl a vakmerőségen. Drake-nek értékes másodpercekbe telt, mire hátraugrott. Amikor egy újabb golyósor fúrta át a feje melletti sziklát, előreugrott, felpattant a lépcsőről, egy teljes kört tett meg, összekulcsolta a kezét, és teljes magasságában felállt anélkül, hogy egy cseppet sem veszített volna lendületéből.
  
  Ó, visszatértek a régi szép idők.
  
  Még több golyó. Aztán a többiek összeestek előtte. A rettegés lyukat tépett a szívébe, mígnem rájött, hogy futás közben egyszerűen elérték a barlang alját, és felkészületlenül egyenesen a földbe csapódtak.
  
  Drake lelassított. A barlang alja vastag kő, por és fatörmelék volt. Amikor felkeltek, Kennedy és Ben lenyűgöző látványt nyújtott. Nemcsak kosz borítja őket, de most már rátapadt por és levélpenész is borítja őket.
  
  - Ó, az én megbízható fényképezőgépemért - mondta. "Évekig tartó zsarolás vár rám."
  
  Drake fogta a világítórudat, és átölelte a barlang ívét, amely a fegyveresek elől menekült. Öt percbe telt, míg elérte a fa külső határait. Állandóan impozáns mozdulatlanságának árnyékában voltak.
  
  Drake megveregette Ben vállát. - Jobb, mint bármelyik péntek esti sesh, mi?
  
  Kennedy új szemmel nézett a fiatal srácra. "Vannak rajongóid? Vannak a csoportodnak rajongói? Hamarosan megbeszéljük ezt a beszélgetést, tesó. Bízz benne".
  
  "Csak kettő..." Ben dadogni kezdett, ahogy megkerülték az utolsó kanyart, majd elhallgatott a döbbenettől.
  
  Mind megálltak.
  
  A ámulat ősi álmai jelentek meg előttük, szótlanul hagyva őket, gyakorlatilag fél percre kikapcsolták az agyukat.
  
  "Most ez... ez..."
  
  - Lenyűgöző - lehelte Drake.
  
  A valaha elképzelt legnagyobb viking hosszú csónakok sora húzódott el tőlük egyetlen dossziéban, és úgy álltak egymás mellett, mintha egy archaikus forgalmi dugó kellős közepén ragadtak volna. Oldalukat ezüsttel és arannyal, vitorláikat selyemmel és drágakövekkel díszítették.
  
  - Hosszúhajók - mondta ostobán Kennedy.
  
  - Távolsági hajók. Bennek még volt annyi esze, hogy kijavítsa. - A fenébe is, ezeket a dolgokat koruk legnagyobb kincseinek tartották. Biztosan... mi? Van itt húsz?"
  
  - Nagyon klassz - mondta Drake. "De ez az a Lándzsa, amiért jöttünk. Bármilyen ötletet?"
  
  Ben most a Világfát nézte. "Úristen, srácok. El tudod képzelni? Az egyik azon a fán lógott. Kibaszott."
  
  - Szóval most hiszel az istenekben, hmm? Ventilátor?" Kennedy kissé pimaszul Ben felé mozgatta az oldalát, amitől elpirult.
  
  Drake felmászott egy keskeny párkányra, amely a hosszú hajó farkának teljes hosszában végigfutott. A kő erősnek tűnt. Megragadta a fa szélét, és lehajolt. "Ezek a dolgok tele vannak zsákmánnyal. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mai napig még soha senki nem járt itt."
  
  Újra tanulmányozta a hajók sorát. Az elképzelhetetlen gazdagság bemutatása, de hol volt az igazi kincs? A végén? A szivárvány vége? A barlang falait ősi rajzok díszítették. Látta Odin képét lógni a Világfán, és egy nőt térdelt előtte.
  
  - Miről van szó? Maga felé intett Bennek. "Gyerünk, siess. Azok az alattomos köcsögök nem tolják le a torkukon a kolbászt odafent. Menjünk."
  
  A könyörgő nő alakja alatti durva örvénylő szövegre mutatott. Ben megrázta a fejét. "A technológia azonban megtalálja a módját. Rákattintott a megbízható I-telefonjára, amelyről szerencsére kiderült, hogy nincs jel.
  
  Drake-nek eltartott egy pillanatig, mire Kennedyt bekapcsolta. "Az egyetlen ötletem, hogy kövessem ezeket a hosszú csónakokat" - mondta. "Megfelel neked?"
  
  "Ahogy a futballcsapat egyik szurkolója mondta, benne vagyok a játékban, srácok. Mutasd az utat."
  
  Előre ment, tudván, hogy ha ez a szuper alagút zsákutcába kerül, csapdába esnek. A németek szorosan a farkánál fogva kapaszkodtak volna, ahelyett, hogy a babérjaikon pihennének. Drake részekre osztotta a gondolatot, és a sziklába vájt párkányra összpontosított. Időnként rábukkantak egy-egy izzópálcára. Drake álcázta vagy mozgatta őket, hogy sötétebb környezetet teremtsen az előttünk álló küzdelemre való felkészülés során. Állandóan keresgélt a hosszú hajók között, és végre meglátott egy keskeny ösvényt, amely közöttük kanyarog.
  
  B terv.
  
  Két, négy, majd tíz hosszú hajó haladt el mellette. Drake lába fájni kezdett attól az erőfeszítéstől, amellyel a keskeny ösvényen haladt.
  
  Egy lezuhanó szikla halk hangja, majd egy erősebb sikoly visszhangzott az óriási barlangon, aminek a jelentése nyilvánvaló volt. Anélkül, hogy hangot adtak volna ki, még erősebben hajoltak a feladatuk felé.
  
  Drake végre a sor végére ért. Huszonhárom hajót számolt meg, mindegyik érintetlen és zsákmánnyal megrakva. Ahogy közeledtek az alagút hátsó részéhez, a sötétség egyre mélyülni kezdett.
  
  "Szerintem soha nem mentek idáig" - jegyezte meg Kennedy.
  
  Drake egy nagy lámpást keresett. - Kockázatos - mondta. - De tudnunk kell.
  
  Bekapcsolta, és egyik oldalról a másikra mozgatta a gerendát. Az átjáró meredeken szűkült, mígnem egy egyszerű boltív lett előtte.
  
  A boltív mögött pedig egyetlen lépcső volt.
  
  Ben hirtelen elnyomott egy sikolyt, majd teátrális suttogással azt mondta: - A párkányon vannak!
  
  Ez volt az, Drake intézkedett. "Megosztottak vagyunk" - mondta. "Megyek a lépcsőhöz. Ti ketten menjetek le a hajókhoz, és menjetek vissza azon az úton, ahol jöttünk.
  
  Kennedy tiltakozni kezdett, de Drake megrázta a fejét. "Nem. Csináld. Bennek védelemre van szüksége, nekem nem. És szükségünk van a Lándzsára."
  
  - És mikor érünk a hajók végére?
  
  - Addigra visszajövök.
  
  Drake szó nélkül hátraugrott, leugrott a párkányról, és a vaklépcső felé indult. Egyszer hátranézett, és árnyékokat látott közeledni a párkányon. Ben követte Kennedyt a törmelékekkel borított lejtőn az utolsó viking hajó tövéhez. Drake reményteljes imát mondott, és felszaladt a lépcsőn, amilyen gyorsan csak tudott, és egyszerre két lépést ugrott.
  
  Gyerünk, addig mászott, amíg meg nem fájt a vádlija és megégett a tüdeje. De aztán szélesre nyúlt. Mögöttük dühödt áramlattal széles patak ömlött, és még tovább emelkedett egy durván faragott kőből készült oltár, szinte archaikus grillsütőként.
  
  De Drake figyelmét egy hatalmas szimbólum volt vésve az oltár mögötti falra. Három háromszög fedi egymást. A faragvány belsejében valami ásvány megfogta a mesterséges fényt, és flitterként szikrázott egy fekete ruhán.
  
  Nincs vesztegetni való idő. Átgázolta a patakot, levegő után kapkodott, miközben a jeges víz a combjaiig emelkedett. Ahogy az oltárhoz közeledett, egy tárgyat látott a felszínén heverni. Rövid, hegyes műalkotás, nem meglepő vagy lenyűgöző. Valójában világi...
  
  ... Odin lándzsája.
  
  A tárgy, amely átszúrta Isten oldalát.
  
  Az izgalom és az előérzet hulláma futott át rajta. Ez volt az az esemény, ami valósággá tette az egészet. Eddig sok volt a találgatás, csak okos találgatás. De ezen a pillanaton túl ijesztően valóságos volt.
  
  Ijesztően valóságos. A világvégéig tartó visszaszámlálás előtt álltak.
  
  
  TIZENEGY
  
  
  
  VILÁGFA GÖDÖR, SVÉDORSZÁG
  
  
  Drake nem állt ki a ceremónián. Megragadta a Lándzsát, és elindult visszafelé, amerre jött. A jeges patakon keresztül, le az omladozó lépcsőn. Félig lekapcsolta a zseblámpát, és lelassított, ahogy a szuroksötétség beborította.
  
  Halvány fénysugarak világították meg alatta a bejáratot.
  
  Tovább sétált. Még nem volt vége. Már régen megtanulta, hogy az a férfi, aki túl sokáig gondolkodott a csatában, gyakran soha nem ért haza.
  
  Az utolsó lépcsőfokon holtan állt meg, majd besurrant a folyosó mélyebb sötétjébe. A németek már közel jártak, majdnem a párkány végén, de ilyen távolságban lévő zseblámpáik csak újabb árnyékként emelték volna ki. Átugrott a folyosón, a falnak nyomta magát, és elindult a lejtő felé, amely a viking hajók bázisához vezetett.
  
  Egy férfihang ugatott: "Nézd ezt! Tartsa a szemét, Stevie Wonder! A hang meglepte, mély kiejtése volt az amerikai délnek.
  
  A fenébe, a sasszemű barom meglátta őt - vagy legalábbis egy mozgó árnyékot -, amit nem tartott lehetségesnek ebben a sötétben. Gyorsabban futott. Egy lövés dördült el, eltalálta a követ a mellette, ahol éppen volt.
  
  Egy sötét alak hajolt át a párkányon - valószínűleg amerikai. "Van egy ösvény odalent a hajók között. Mozgasd meg a farkaid, mielőtt lenyomom őket a lusta torkodon."
  
  Szar. A jenkik meglátták a rejtett utat.
  
  Szigorú, arrogáns, arrogáns. Az egyik német azt mondta: "Baszd meg, Milo", majd felkiáltott, miközben durván lerángatták a lejtőn.
  
  Drake köszönetet mondott szerencsés csillagainak. Egy pillanat alatt a férfin volt, összetörte a hangszálait, és egy hallható roppanással kipattant a nyakán, mielőtt bárki más követhette volna.
  
  Drake felkapta a német pisztolyát - egy Heckler és Koch MG4 -et, és több lövést adott le. Az egyik férfi feje felrobbant.
  
  Ó, igen, gondolta. Még mindig jobban lő pisztollyal, mint fényképezőgéppel.
  
  - Kanadaiak! amit egyidejű sziszegések sorozata követ.
  
  Drake elmosolyodott a dühös suttogás hallatán. Hadd gondolják így.
  
  Nem lévén több szórakozás, olyan gyorsan futott le az ösvényen, ahogy csak mert. Ben és Kennedy megelőztek, és szükségük volt a védelmére. Megfogadta, hogy élve kihozza őket innen, és nem hagyja cserben őket.
  
  Mögötte a németek óvatosan leereszkedtek a lejtőn. Leadott néhány lövést, hogy elfoglalja őket, és elkezdte számolni a hajókat.
  
  Négy, hat, tizenegy.
  
  Az ösvény bizonytalanná vált, de végül kiegyenlített. Egyszer annyira elvékonyodott, hogy a tizenöt kőnél idősebbek valószínűleg eltörtek volna egy bordát a rönkök közé szorítva, de ismét kiszélesedett, amikor megszámolta a tizenhatodik hajót.
  
  Fölötte tornyosultak az edények, ősrégiek, ijesztőek, régi kéreg- és penészszagúak. Egy röpke mozdulat felkeltette a figyelmét, és balra nézett, és egy alakot pillantott meg, aki csak az az újonc Milo lehetett, aki visszafut a keskeny párkányon, amelyen a legtöbb ember alig tudott menni. Drake-nek még lőni sem volt ideje - az amerikai olyan gyorsan mozgott.
  
  A fenébe is! Miért kellett neki ilyen jónak lennie? Az egyetlen személy, akit Drake tudott - rajta kívül -, aki ilyen bravúrra képes, Alicia Miles volt.
  
  Itt találtam magam egy közelgő gladiátorverseny közepén...
  
  Előreugrott, immár a hajók mellett, lendületét kihasználva lépésről lépésre ugrott, szinte szabadon szaladgált a véletlenszerű halmoktól a mély hasadékokig, és szögben ugrált a homokfalakról. Még akkor is, ha a hajók rugalmas faanyagait használjuk, hogy lendületet vegyenek az ugrások között.
  
  "Várjon!"
  
  Egy testetlen hang hallatszott valahonnan elölről. Megállt, amikor meglátta Kennedy elmosódott alakját, és megkönnyebbült, amikor meghallotta ezt az amerikai csilingelést. - Kövess! - kiáltotta, mert tudta, hogy nem hagyhatja, hogy Milo a folyosó végére verje. Órákig lehetett nyomkodni.
  
  Nyakadó sebességgel rohant el az utolsó hajó mellett, Ben és Kennedy mögéje estek, éppen akkor, amikor Milo leugrott a párkányról, és levágta ugyanannak a hajónak az elejét. Drake megragadta a dereka körül, ügyelve arra, hogy keményen a szegycsontjára érjen.
  
  Egy másodpercet töltött azzal, hogy Kennedyre dobja a fegyvert.
  
  Amíg a fegyver még repült, Milo megütötte az ollót, és kiszabadította magát, a kezére borult, és hirtelen szembefordult vele.
  
  - Matt Drake, az az egy morogva. Nagyon vártam már, haver.
  
  Ütéseket és könyököket dobott. Drake több ütést is mért a karjára, és megrándult, miközben visszavonult. Ez a fickó ismerte őt, de ki a fene volt ő? Egy régi arctalan ellenség? Árnyék-szellem a SAS sötét múltjából? Milo közel volt, és boldog volt, hogy ott maradt. Perifériás látásából Drake észrevette az amerikai övén lévő kést, amely csak arra várt, hogy elvonják a figyelmét.
  
  Brutális rúgást kapott a saját lábába.
  
  Mögötte az előrenyomuló német csapatok első ügyetlen mozdulatait hallotta. Csak néhány hajóval odébb voltak.
  
  Ben és Kennedy csodálkozva figyelték. Kennedy felemelte a fegyvert.
  
  Drake az egyik irányba cselezett, majd a másik irányba fordult, elkerülve Milo brutális lábra rúgását. Kennedy lőtt, pár centiméternyire felrúgva Milo lábától.
  
  Drake elvigyorodott, és elment, úgy tett, mintha megsimogatná a kutyát. - Maradj - mondta gúnyosan. - Ez egy jó fiú.
  
  Kennedy újabb figyelmeztető lövést adott le. Drake megfordult, és elrohant mellettük, megragadta Ben karját, és megrángatta, miközben a fiatalember automatikusan az összeomló lépcső felé fordult.
  
  "Nem!" - kiáltotta Drake. - Egyenként fognak kivinni minket.
  
  Ben döbbentnek tűnt. "Hol máshol?"
  
  Drake lefegyverzően vállat vont. "Mit gondoltál?"
  
  Egyenesen a Világfa felé indult.
  
  
  TIZENKÉT
  
  
  
  VILÁGFA, SVÉDORSZÁG
  
  
  És felemelkedtek. Drake fogadott, hogy a Világfa olyan öreg és erős, hogy az ágai biztosan sokak és erősek voltak. Miután elfogadtad, hogy egy fára mássz fel, ami szó szerint fejjel lefelé van, a fizika már egyáltalán nem számított.
  
  - Mintha újra fiú lennék - biztatta Drake Bent, és sürgette gyorsabban anélkül, hogy pánikba esett volna. - Ez nem jelenthet problémát neked, Blakey. Jól vagy, Kennedy?
  
  A New York-i volt az utolsó, aki felmászott, maga alá szegezve a fegyvert. Szerencsére a Világfa ágainak és leveleinek hatalmas szimmetriája elrejtette fejlődésüket.
  
  - Az én időmben felmásztam néhány szárat - mondta könnyelműen.
  
  Ben nevetett. Jó jel. Drake csendben köszönetet mondott Kennedynek, és kezdte még jobban érezni magát, hogy ott van.
  
  A fenébe is, gondolta. Majdnem hozzátette: ezen a küldetésen.Alig egy hét múlva visszatérünk a régi dialektushoz.
  
  Drake ágról ágra mászott, egyre feljebb, feljebb és feljebb, ülve vagy állva az egyik ágat félretéve, ugyanakkor a másikért nyúlt. A fejlődés gyors volt, ami azt jelentette, hogy felsőtestük ereje tovább tartott a vártnál. Azonban körülbelül félúton Drake észrevette, hogy Ben egyre gyengébb.
  
  - Tweenie kezd elfáradni? - kérdezte, és azonnali megkétszereződését látta. Kennedy időről időre kilőtt egy golyót az ágak között. Kétszer is sikerült egy kőlépcsőt látniuk mellettük, de nyomát sem látták üldözőiknek.
  
  A hangok visszhangoznak tőlük. "Az angol Matt Drake." Az egykori SAS-katona egyszer hallott egy erős német akcentussal eltorzított hangot, amely - amint azt a hatodik érzéke megmondta - minden bizonnyal egy fehér ruhás férfié. A férfi, akit korábban kétszer látott, elfogadja az ellopott tárgyakat.
  
  Egy másik alkalommal ezt hallotta: "Az SRT-t kiiktatják." A vontató hang Miloé volt, felfedve a múltját, felfedve egy egységet, amelyet még az SAS-en belül is titokban tartottak. Ki volt ez a fickó minden szent nevében?
  
  A lövések nehéz ágakat hasítottak le. Drake megállt, hogy megigazítsa a hátizsákot a benne mozgó kincsekkel, majd észrevette a széles ágat, amelyre célzott. Olyat, ami majdnem elérte azt a helyet a lépcsőn, ahol korábban megpihentek.
  
  - Ott - mutatott Benre. - Lépj az ágra, és haladj... gyorsan!
  
  Körülbelül két percig meztelenek voltak. Mínusz meglepetés és reakcióidő, ami így is több mint egy percnyi extrém veszélyt hagyott maga után.
  
  Ben volt az első, aki elhagyta a menedéket, Drake és Kennedy egy másodperccel később, mindannyian a kezükre ugrottak, és leguggoltak az ág mentén a lépcső felé. Amikor észrevették őket, Kennedy értékes másodperceket szerzett nekik azzal, hogy egy ólomlövést lőtt ki, és lyukat ütött legalább egy szerencsétlen sírrablón.
  
  És most látták, hogy Milo valóban elküldte a parancsot, hogy szaladjanak fel a lépcsőn. Öt férfi. És a csapat gyors volt. Ben előtt érnek az ág végére!
  
  Szar! Esélyük sem volt.
  
  Ben is látta ezt, és megremegett. Drake a fülébe kiáltott: "Soha ne add fel! Soha!"
  
  Kennedy ismét meghúzta a ravaszt. Két férfi elesett: az egyik a lyukba repült, a másik megfogta az oldalát és sikoltott. Megint megszorította, aztán Drake hallotta, hogy kifogy a magazin.
  
  Két német maradt, de most szemben álltak velük, fegyvereiket készenlétben tartva. Drake szigorú arcot vágott. Elvesztették a versenyt.
  
  - Lődd le őket! - visszhangzott Milo hangja. - Megnézzük itt lent a törmeléket.
  
  "Nein!" - kezdte újra az erős német akcentus. "Der Spear! - Der Spear!
  
  A pisztolyok csöve nem ingadozott. Az egyik német gúnyolódott: "Kúszás, kis galambok. Gyere ide."
  
  Ben lassan megmozdult. Drake látta, hogy remeg a válla. - Bízzon bennem - suttogta barátja fülébe, és minden izmát megfeszítette. Azonnal ugrott, amint Ben elérte az ág végét, egyetlen játéka a támadás és a képességeinek felhasználása volt.
  
  - Még mindig nálam van a kés - motyogta Kennedy.
  
  Drake bólintott.
  
  Ben elérte az ág végét. A németek nyugodtan vártak.
  
  Drake emelkedni kezdett.
  
  Aztán mintha ködben lennének, a németek oldalra repültek, mintha torpedó érte volna őket. Szakadt és véres testük leszakadt a falról, és nedvesen gurultak le a gödörbe, mint egy szekér.
  
  Néhány méterrel az ág felett, ahol a lépcső ívelt, hatalmas csapat állt nehézfegyverekkel. Egyikük egy még füstölgő AK-5-ös géppuskát tartott a kezében.
  
  - Svéd - ismerte fel Drake, hogy a fegyvert a svéd hadsereg gyakran használja.
  
  Hangosabban azt mondta: - Átkozott időzítés.
  
  
  TIZENHÁROM
  
  
  
  KATONAI BÁZIS, SVÉDORSZÁG
  
  
  A szoba, amelyben találták magukat - egy spártai tizenkétszer tizenkét szoba asztallal és jégkeretes ablakkal -, Drake-et több évre visszavitte.
  
  - Nyugi - ütögette meg Ben fehér csuklóit. "Ez a hely egy szokásos katonai bunker. Láttam már rosszabb szállodai szobákat is, haver, bízz bennem.
  
  - Voltam már rosszabb lakásokban is. Kennedy nyugodtnak tűnt, kiképzett egy rendőrt a munkára.
  
  - A másik fickó csontjai? Drake felvonta a szemöldökét.
  
  "Biztosan. Miért?"
  
  "Ó semmi." Drake tízig számolt az ujjain, majd lenézett, mintha a lábujjaival akarna dolgozni.
  
  Ben erőltetett egy gyenge mosolyt.
  
  - Nézze, Ben, elismerem, hogy eleinte nem volt könnyű, de láttad, hogyan telefonált az a svéd fickó. Rendben vagyunk. Mindenesetre csevegnünk kell egy kicsit. Kimerültek vagyunk."
  
  Az ajtó kinyílt, és a tulajdonosuk, egy jól megtermett svéd, szőke hajjal és olyan kemény tekintetű, hogy még Shrek is elfehéredett, átkapkodott a betonpadlón. Miután elfogták őket, és Drake gondosan elmagyarázta, kik ők és mit csinálnak, a férfi Thorsten Dahlként mutatkozott be, majd a helikoptere túlsó oldalához sétált, hogy telefonáljon.
  
  - Matt Drake - mondta. "Kennedy Moore. És Ben Blake. A svéd kormánynak nincsenek követelései önnel szemben..."
  
  Drake-et megriasztotta az akcentus, amely egyáltalán nem svéd volt. - Abba a fényes seggiskolába jársz, Dal? Eton vagy valami hasonló?
  
  - Fényes szamár?
  
  - Olyan iskolák, amelyek törzskönyvükkel, pénzzel és neveléssel előmozdítják tiszteiket. Ugyanakkor a készségekre, a kézügyességre és a lelkesedésre is elmentél."
  
  "Azt hiszem, igen." Dahl hangneme egyenletes volt.
  
  "Nagy. Hát... ha csak ennyi..."
  
  Dahl felemelte a kezét, miközben Ben sértett pillantást vetett Drake-re. - Ne legyél már bűnbak, Matt. Csak azért, mert te durva yorkshire-i paraszt vagy, nem jelenti azt, hogy mindenki más királyi leszármazott, igaz?
  
  Drake döbbenten meredt bérlőjére. Kennedy a "dobd le" mozdulatot tette. Aztán eszébe jutott, hogy Ben talált valamit ebben a küldetésben, ami igazán megragadta, és többet akart.
  
  Dahl azt mondta: "Nagyra értékelném a tudás megosztását, barátaim. Nagyon szeretném."
  
  Drake-et a megosztásra szánta, de ahogy mondani szokták, a tudás hatalom, és megpróbált kitalálni egy módot, hogy támogatást kapjon a svéd kormánytól.
  
  Ben már az Odin kilenc darabjáról és az istenek sírjáról szóló történetére készült, amikor Drake félbeszakította.
  
  - Nézd - mondta. "Én és ez a fickó, és most talán Gronk, nyolc hüvelykes címek vagyunk valami gyilkossági listán..."
  
  - Én nem vagyok gazember, te angol seggfej. Kennedy félig felállt.
  
  - Lenyűgözött, hogy ismeri ezt a szót. Drake lesütötte a szemét. "Sajnálom. Ez zsargon. Soha nem hagy el téged." Eszébe jutott Alison búcsúszava: te mindig SAS leszel.
  
  A Milóval vívott harc és a Világfára való felmászás nyomán még mindig hegekkel borított kezeit tanulmányozta, és az elmúlt napok gyors és helyes reakcióira gondolt.
  
  Milyen igaza volt.
  
  - Mi az a gronk? - lepődött meg Ben.
  
  Dahl leült egy kemény fémszékre, és nehéz csizmájával az asztalra taposott. "Egy nő, aki... izé..." élvezi a katonai személyzet társaságát. - válaszolta diplomatikusan.
  
  - A saját leírásom kicsit durvább lenne - pillantott Drake Benre, majd azt mondta: - Gyilkoslista. A németek a halálunkat akarnak olyan bűnök miatt, amelyeket el nem követtünk. Hogyan segíthetsz, Dahl?
  
  A svéd egy darabig nem válaszolt, egyszerűen csak kinézett a jeges ablakon a hóval borított tájra és azon túlra, az omladozó sziklákra, amelyek egyedül emelkedtek a háborgó óceán hátterében.
  
  Kennedy azt mondta: "Dal, én zsaru vagyok. Ezt a kettőt még pár napja nem ismertem, de jó szívük van. Bízz bennük."
  
  Dahl bólintott. - A hírneved megelőz téged, Drake. A jó és a rossz benne. Segítünk, de előbb... - biccentett Ben felé. "Folytatni".
  
  Ben folytatta, mintha soha nem szakították volna meg. Drake lopva Kennedyre pillantott, és látta, hogy mosolyog. Két okból megdöbbenve nézett félre. Először is, Dahl utalása a hírnevére, másodszor pedig Kennedy őszinte támogatása.
  
  Ben befejezte. Dahl azt mondta: "A németek új szervezetnek számítanak ebben az egészben, amelyre csak a yorki incidensig jutottunk el."
  
  "Új?" Drake mondta. "Ők jók. És nagyon jól szervezett; félelem és vasfegyelem irányítja. És van egy nagy ütőkártyájuk egy Milo nevű fickóban - az amerikai különleges erők. Ellenőrizze a címet."
  
  "Megcsináljuk. A jó hír az, hogy van információnk a kanadaiakról."
  
  - Figyelemmel kíséred?
  
  - Igen, de elfogult, tapasztalatlan és magányos - Dahl lopva Kennedyre pillantott. "A svéd kormány és az új Obama-rezsim kapcsolata nem az, amit első osztályúnak neveznék. "
  
  - Elnézést - hamisított egy mosolyt Kennedy, majd határozottan körülnézett. - Figyelj, haver, ha itt leszünk egy darabig, szerinted ehetnénk valamit?
  
  "Már készül a séfünk" - válaszolt Dahl hamiskás mosollyal. - De komolyan, hamarosan lesz hamburger és chips is.
  
  Drake szája könnybe lábadt. Nem emlékezett, mikor evett utoljára.
  
  - Megmondom, amit tudok. A kanadaiak egy titkos kultuszként kezdték életüket, amelyet a vikingnek - Vörös Eriknek - szenteltek. Ne nevess, ezek a dolgok valóban léteznek. Ezek az emberek rendszeresen használják a cosplayt az események, csaták és akár tengeri utazások újrajátszására."
  
  - Nincs benne semmi rossz - hangzott Ben kissé védekezően. Drake elmentette ezt a csodálatos rögöt későbbre.
  
  - Egyáltalán nem, Mr. Blake. A cosplay elterjedt, sok ember élvezi a találkozókon szerte a világon, és az évek során egyre gyakoribbá vált. De az igazi kár akkor kezdődik, amikor egy milliárdos üzletember lesz ennek a kultusznak a mai vezetője, majd dollármilliókat dob a ringbe."
  
  - Olyan gondtalan szórakozássá válik...
  
  "Megszállottság, rögeszme". Dahl befejezte, amikor kinyílt az ajtó. Drake felnyögött, amikor a szokásos hamburgeres és chipses edényt elé tették. Éhes gyomrának isteni volt a hagyma illata.
  
  Dahl így folytatta evés közben: "Egy Colby Taylor nevű kanadai üzletember a híres vikingnek, Vörös Eriknek szentelte életét, aki, mint azt biztosan tudod, nem sokkal Grönland felfedezése után szállt partra Kanadában. Ebből a kutatásból született meg a skandináv mitológia iránti mániákus vonzalom. Kutatások, ásatások, felfedezések. Végtelen keresés. Ez az ember saját könyvtárat szerzett, és megpróbálta felvásárolni az összes létező skandináv szöveget.
  
  "Őrült munka" - mondta Kennedy.
  
  "Egyetért. De egy "dió", aki saját "biztonsági erőit" finanszírozza - ezt úgy olvassa el, mint egy hadsereget. És elég privát marad ahhoz, hogy a legtöbb ember radarja alatt maradjon. Neve az évek során újra és újra felmerült az Odin Kilenc Töredékével kapcsolatban, így természetesen a svéd hírszerzés mindig is "érdekes személyként" jelölte meg.
  
  - Ellopta a lovat - mondta Drake. - Tudod ezt, nem?
  
  Dahl tágra nyílt szeme jelezte, hogy nem ezt tette. - Most már tudjuk.
  
  - Nem tudod letartóztatni? - kérdezte Kennedy. - Lopás vagy valami hasonló gyanú miatt?
  
  - Képzeld el őt az egyik... gengszterednek. A maffia vagy a triád vezetői. Egyelőre érinthetetlen - az ember a csúcson."
  
  Drake-nek tetszett a hallgatólagos érzelem. Mesélt Dahlnak Alicia Miles érintettségéről, és annyi háttértörténetet mesélt el, amennyit felfedhetett.
  
  - Szóval - mondta, amikor befejezte. - Hasznosak vagyunk, vagy mi?
  
  - Nem rossz - ismerte el Dahl, amikor az ajtó ismét kinyílt, és egy idősebb férfi lépett be rajta, meglepően vastag, hosszú hajú, dús szakállú. Drake számára modern, idősödő vikingnek tűnt.
  
  Dahl bólintott. - Ó, vártalak, professzor. Hadd mutassam be Parnevik Roland professzor urat - mosolygott. - A skandináv mitológia szakértője.
  
  Drake bólintott, majd látta, hogy Ben úgy méretezi az új férfit, mintha szerelmi rivális lenne. Most már megértette, miért szerette Ben titokban ezt a küldetést. Megveregette fiatal barátja vállát.
  
  - Nos, a családtagunk itt nem biztos, hogy professzor, de biztosan ismeri az internetet - amolyan modern orvoslást a régi dolgokkal szemben, mi?
  
  - Vagy mindkét világ legjobbja - mutatott Kennedy villájával a kérdéses két oldalra.
  
  Drake cinikus oldala úgy számolt, hogy Kennedy Moore úgy irányíthatja ezt a küldetést, hogy megmentse a karrierjét. Meglepő módon a lágyabb oldal szerette nézni, ahogy a szája sarka felfelé fordul, amikor mosolyog.
  
  A fiú betoppant a szobába, egy karnyi tekercset szorongatott, és több jegyzetfüzetet egyensúlyozott a kupac tetején. Körülnézett, Dahlra bámult, mintha nem emlékezett volna a katona nevére, aztán ledobta a terhét az asztalra.
  
  - Ott van - mondta, és az egyik tekercsre mutatott. "Ugyanaz. A legenda valóságos... ahogy hónapokkal ezelőtt elmondtam.
  
  Dahl vigyorogva húzta ki a jelzett tekercset. - Egy hétig volt nálunk, professzor. Csak egy hét."
  
  - Te... biztos vagy benne?
  
  - Ó, biztos vagyok benne. Dahl hangneme hihetetlenül sok türelmet közvetített.
  
  Egy másik katona lépett be az ajtón. "Uram. - Ez - biccentett Ben felé -, folyamatosan csengett. Hela tiden...mmm...non-stop." Mosolygás követte. - Ez az anyja.
  
  Ben egy másodperccel később felugrott, és megnyomta a gyorstárcsázó gombot. Drake kedvesen mosolygott, míg Kennedy huncutnak tűnt. "Istenem, annyiféle módon tudok gondolkodni, hogy megrontsam ezt a fiút."
  
  Dahl olvasni kezdett a tekercsből:
  
  "Hallottam, hogy Ragnarokban halt meg, teljesen felemésztette a sorsa. A farkasember, Fenrir által - egyszer megfordult a hold.
  
  Később pedig Thor és Loki hidegen feküdtek mellette. Nagy istenek számtalan isten között, szikláink az árral szemben.
  
  Kilenc töredéket szórtak szét a szélnek az Egy Igaz Volva ösvényein. Ne vigye ezeket a részeket Ragnarokra, és ne kockáztassa a világvégét.
  
  Örökké félni fogtok ettől, hallgassatok rám, emberek fiai, mert az istenek sírjának meggyalázása a Számítás Napjának kezdetét jelenti."
  
  Dahl vállat vont. "Stb. Stb. Stb. A lényeget már megtudtam anyám fiától, a professzortól. Úgy tűnik, hogy a web valóban erősebb, mint a tekercs. És gyorsabban."
  
  "Van neked? Nos, ahogy mondtam... Hónapok, Torsten, hónapok. És évekig figyelmen kívül hagytak. Még intézményesített is. A sír mindig is ott volt, tudod, nem csak a múlt hónapban valósult meg. Agnetha harminc éve adta nekem ezt a tekercset, és hol vagyunk most? Hm? vagyunk valahol?
  
  Dahl mindent megtett, hogy nyugodt maradjon. Drake közbeszólt. - Ön Ragnarokról beszél, Parnevik professzor. Egy hely, ami nem létezik."
  
  - Már nem, uram. De egyszer - igen. Ez egy időben biztosan létezett. Különben hol halt meg Odin, Thor és a többi isten?
  
  - Elhiszed, hogy akkor léteztek?
  
  "Persze!" - kiáltotta a srác gyakorlatilag.
  
  Dahl hangja halkabb lett. - Egyelőre felfüggesztjük a hitetlenséget - mondta.
  
  Ben visszament az asztalhoz, és zsebre tette a mobiltelefonját. - Szóval tudsz a Valkűrökről? - kérdezte sejtelmesen, és ravaszul Drake-re és Kennedyre nézett. - Tudod, miért ők az ékszer Odin koronáján?
  
  Dahl csak bosszúsnak tűnt. A srác pislogott és habozott. "Ez... ez... drágakő benne... ez... mi?"
  
  
  TIZENNÉGY
  
  
  
  KATONAI BÁZIS, SVÉDORSZÁG
  
  
  Ben elmosolyodott, ahogy a szoba elcsendesedett. "Ez a belépőjegyünk" - mondta. - És a tisztelet garanciám. A skandináv mitológiában újra és újra elhangzik, hogy a valkűrök "az istenek birodalmába mennek". Nézd, ott van.
  
  Kennedy megkocogtatta a villát a tányérján. "Mit jelent?"
  
  - Ők mutatják az utat - mondta Ben. "A kilenc darab Odint a Ragnarok alatt egy teljes hónapig gyűjtheted, de a valkűrök mutatják meg az utat az istenek sírjához."
  
  Drake a homlokát ráncolta. - És megtartottad magadnak, igaz?
  
  - Senki sem tudja, hol vannak a Valkűrök, Matt. Magángyűjteményben vannak, csak Isten tudja, hol. A New York-i farkasok az utolsó darabok, amelyeknek van helyünk."
  
  Dahl elmosolyodott, amikor Parnevik gyakorlatilag megtámadta a tekercseit. Fehér csövek repkedtek mindenfelé a motyogás vihara közepette. "Valkűrök. Valkűrök. Nincs. Előfordulhat, hogy. Ah, tessék. Hm."
  
  Drake felkeltette Dahl figyelmét. - És az Apokalipszis elmélete? Pokoltűz a Földön és minden élőlény elpusztult stb. stb."
  
  "A panteonban szinte minden istenről el tudnék mesélni egy hasonló legendát. Shiva. Zeusz. Készlet. De Drake, ha a kanadaiak megtalálják ezt a sírt, megszentségtelenítik, függetlenül az egyéb következményektől.
  
  Drake visszatért az őrült németekhez. - Mint az új barátaink - bólintott, és enyhén Dahlra mosolygott. "Nincs választásom..."
  
  - Labdák a falnak. Dahl befejezett egy kis katonai mantrát, és összenéztek.
  
  Ben áthajolt az asztalon, hogy felhívja Dahl figyelmét. - Sajnálom, haver, de itt vesztegetjük az időnket. Add ide a laptopot. Hadd menjek szörfözni. Vagy ami még jobb, küldj el minket a Nagy Almához, és szörfözünk a levegőben."
  
  Kennedy bólintott. "Igaza van. Tudok segíteni. A következő logikus célpont a Nemzeti Történeti Múzeum, és lássuk be, az Egyesült Államok még nem áll készen."
  
  - Ismerős történet - mondta Dahl. - A mobilizálás már megkezdődött. Feszülten nézett Benre. - Felajánlja a segítségét, fiatalember?
  
  Ben kinyitotta a száját, de aztán megállt, mintha megérezte volna válaszának fontosságát. - Nos, még mindig a gyilkossági listán vagyunk, igaz? Az alvófal pedig ebben a hónapban szünetel."
  
  - Anya kijárási tilalmat adott a fiatal diákunkra? Drake meglökte.
  
  - Fala...? Dahl a homlokát ráncolta. - Ez egy alvásmegvonás-oktató óra?
  
  "Nem számít. Nézd, mit fedeztem fel eddig. És Matt SAS-ja. Kennedy New York-i zsaru. Gyakorlatilag egy tökéletes csapat vagyunk!"
  
  Dahl szeme összeszűkült, mintha mérlegelné a döntését. Némán átcsúsztatta Drake mobiltelefonját az asztalon, és a képernyőre mutatott. - Hol fényképezted a rúnákat ezen a képen?
  
  "A gödörben. A hosszú hajók mellett fal volt több száz faragással. Ez a nő - koppintott a képernyőre - Odin mellé térdelt, amikor a Világfán szenvedett. Le tudod fordítani a feliratot?"
  
  "Az Igenről. Itt az áll, hogy Odin és Velva - Heidire bízták Isten titkait. A professzor most ezt vizsgálja..." Dahl Parnevikre nézett, miközben megpróbálta egyszerre összeszedni az összes tekercset.
  
  "Isten titkai" A srác megfordult, mintha pokolkutya szállt volna a hátára. - Vagy az istenek titkai. Hallod az árnyalatot? Megért? Engedj át." Az üres ajtónyílás felé fordult, és eltűnt.
  
  "Elviszünk titeket" - mondta nekik Dahl. "De ezt tudd. Még nem kezdődtek meg a tárgyalások a kormányával. Remélhetőleg ez a repülésünk során is megoldódik. De most New Yorkba tartunk egy tucat különleges erők katonával, biztonsági engedély nélkül. A fegyvereket a Nemzeti Történeti Múzeumba visszük." Szünetet tartott. - Még mindig el akarsz jönni?
  
  - A SAS segíteni fog - mondta Drake. - Van egy csapatuk.
  
  - Azt hiszem, megpróbálom felvenni a kapcsolatot a helyszíni kapitánnyal, hátha sikerül megzsírozni néhány kereket. Nyilvánvaló volt Kennedy viselkedésének zord változása a hazatérés gondolatától. Drake azonnal megígérte magának, hogy segít neki, ha tud.
  
  Bízz bennem, akarta mondani. Segítek átvészelni ezt, de a szavak elhaltak a torkában.
  
  Ben behajlította az ujjait. "Csak adj egy I-padot vagy ilyesmit. Gyorsabban."
  
  
  TIZENÖT
  
  
  
  LÉGI TÉR
  
  
  Repülőgépük egy picocell nevű eszközzel volt felszerelve, egy mobiltelefon-toronnyal, amely lehetővé teszi az összes mobiltelefon használatát a repülőgépeken. Szükséges a kormány hadserege számára, de kétszeresen szükséges Ben Blake számára.
  
  "Hé, húgom, van egy munkám a számodra. Ne kérdezd. Figyelj, Karin, figyelj! Információra van szükségem a Nemzeti Történeti Múzeumról. Kiállítások, viking dolgok. Tervrajzok. Személyzet. Főleg a főnökök. És... - hangja néhány oktávot halkított -... telefonszámok.
  
  Drake néhány pillanatnyi csendet hallott, majd: - Igen, a New York-i! Hányan vannak?... Ó... tényleg? Nos, rendben, húgom. Átutalok egy kis pénzt ennek fedezésére. Szeretlek".
  
  Amikor a barátja letette a telefont, Drake megkérdezte: - Még mindig nincs munkája?
  
  - Egész nap otthon ül, haver. "Utolsó srácként" dolgozik egy kétes bárban. A régi munkáspárti politika csodája."
  
  Karin hét évig küzdött, hogy számítógép-programozói diplomát szerezzen. Amikor Blair uralkodása végén a munkáspárti kormány összeomlott, elhagyta a Nottingham Egyetemet - magabiztos, magasan képzett munkásként -, és rájött, hogy senki sem akarja őt. Beindult a recesszió.
  
  Exit University Row - forduljon balra a szeméttelepre, forduljon jobbra a terhesség és az állami segítség felé. Haladjon tovább egyenesen a megtört álmok útján.
  
  Karin egy lakásban lakott, közel Nottingham központjához. Drogfüggők és alkoholisták béreltek ingatlanokat körülötte. Napközben ritkán hagyta el a házat, és megbízható taxival ment a bárba, ahol nyolctól éjfélig dolgozott. Élete legfélelmetesebb pillanatai az voltak, amikor visszatért a lakásába, körülötte a sötétség, a régi verejték és más kellemetlen szagok, egy sétáló bűncselekmény, amely csak arra várt, hogy megtörténjen.
  
  Az elkárhozottak és figyelmen kívül hagyottak országában az árnyékban élő ember a király.
  
  - Tényleg szüksége van rá ehhez? - kérdezte Dahl, aki a gép másik oldalán ült. "Vagy..."
  
  - Nézd, ez nem jótékonyság, haver. Odinnal kapcsolatos dolgokra kell koncentrálnom. Karin vállalhat múzeumi munkát. Teljesen logikus."
  
  Drake saját gyorshívást kezdeményezett. - Hadd dolgozzon, Dal. Bízz bennem. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk."
  
  Wells azonnal válaszolt. "Zedeket fogsz, Drake? Mi a fene folyik?"
  
  Drake naprakészen hozta.
  
  - Nos, itt van egy rög tiszta aranyból. Alicia Milesnél jelentkeztünk be. Tudod, mi az, Matt. Valójában soha nem fogod elhagyni a SAS-t - hallgatott el. "Utolsó ismert cím: München, Hildegardstrasse 111."
  
  "Németország? De a kanadaiakkal volt.
  
  "Igen. Ez nem minden. Münchenben élt a barátjával - egy bizonyos Milo Noxonnal -, aki egy meglehetősen kellemetlen polgár volt az Egyesült Államokban, Las Vegasban. És ő egy korábbi tengerészgyalogos hírszerző tiszt. A legjobb, amit a Yankees kínálhat."
  
  Drake egy pillanatra elgondolkodott. - Így ismert meg Miles révén. A kérdés az, hogy azért váltott oldalra, hogy idegesítse, vagy hogy segítsen neki?
  
  "A válasz ismeretlen. Talán megkérdezhetnéd tőle."
  
  "Megpróbálom. Nézd, itt tartunk a labdáknál, Wells. Gondolja, hogy felveheti a kapcsolatot régi haverjaival az Egyesült Államokban? Dahl már felvette a kapcsolatot az FBI-val, de időre játszanak. Hét órában vagyunk a repülés előtt... és vakon közeledünk."
  
  "Bízol bennük? Ez a fehérrépa? Akarod, hogy a srácaink kitakarítsák az elkerülhetetlen fürtbaszt?
  
  "Ők svédek. És igen, megbízom bennük. És igen, szeretném, ha a srácaink is részt vennének."
  
  "Ez egyértelmű". Wells megszakította a kapcsolatot.
  
  Drake körülnézett. A gép kicsi volt, de tágas. Tizenegy különleges alakulat tengerészgyalogos ült hátul, heverésztek, szunyókáltak és általában svédül hecceltek egymással. Dahl folyamatosan a folyosó túloldalán beszélt telefonon, miközben a professzor tekercset tárt fel maga elé, mindegyiket óvatosan az ülés háttámlájára helyezve, áttekintve a tények és a fikció közötti ősi különbségeket.
  
  Tőle balra Kennedy, aki ismét alaktalan, első számú nadrágkosztümjében volt, először telefonált. - Ott van Lipkind kapitány?... ah, mondd meg neki, hogy Kennedy Moore az.
  
  Eltelt tíz másodperc, majd: "Nem. Mondd meg neki, hogy nem hívhat vissza. Ez fontos. Mondd meg neki, hogy nemzetbiztonságról van szó, ha akarod, hívd fel."
  
  Még tíz másodperc, aztán: "Moore!" Drake ugatást hallott még onnan is, ahol ült. - Ez nem várhat?
  
  - Figyeljen rám, kapitány, egy helyzet állt elő. Először is konzultáljon Swain tiszttel az FBI-tól. Itt vagyok Torsten Dahllal a svéd SGG-től és egy SAS-tiszttel. A Nemzeti Történeti Múzeumot közvetlen veszély fenyegeti. Ellenőrizze a részleteket, és azonnal hívjon vissza. Szükségem van a segítségedre."
  
  Kennedy becsukta a telefont, és vett egy mély levegőt. - Bumm - és megszűnik a nyugdíjam.
  
  Drake az órájára nézett. Hat óra a leszállásig.
  
  Ben mobilja csipogott, és felkapta. - Nővér?
  
  Parnevik professzor áthajolt a folyosón, és inas kezével megragadta a leesett tekercset. - A kölyök ismeri a valkűrjeit. - mondta, különösebben senkihez sem szólva. "De hol vannak? És a Szemek - igen, meg fogom találni a Szemeket."
  
  Ben beszélt. - Remek pont, Karin. Küldje el e-mailben a múzeum rajzait, és jelölje ki nekem ezt a szobát. Ezután külön levélben küldje el a kurátor adatait. Hé, húgom, köszönj anyának és apának. Szeretlek".
  
  Ben folytatta a kattogását, majd elkezdett még néhány jegyzetet készíteni. - Megvan a múzeum kurátorának száma - kiáltotta. "Dal? Azt akarod, hogy megijesztsem őt?
  
  Drake hitetlenkedő mosolyra tört, amikor a svéd hírszerző tiszt kétségbeesetten hadonászott a Nem! Jó volt látni, ahogy Ben ilyen magabiztosságot mutat. A stréber kicsit hátrébb húzódott, hogy lehetőséget adjon a szobában lévő embernek lélegezni.
  
  Kennedy telefonja dalra fakadt. Gyorsan kinyitotta, de nem azelőtt, hogy az egész gépet a Goin' Down egy meglehetősen vakmerő játékával kezelte volna.
  
  Ben időben bólintott. "Aranyos. A következő borítóverziónk minden bizonnyal."
  
  - Moore. Kennedy a hangszóróra tette a telefonját.
  
  "Mi a fene folyik? Fél tucat seggfej állta el az utamat, majd azt mondták, nem túl udvariasan, hogy tartsam távol az orrom az ároktól, ahová való. Valami miatt az összes nagy kutya ugat, Moore, és lefogadom, hogy te vagy az. Elhallgatott, majd elgondolkodva azt mondta: - Azt hiszem, nem először.
  
  Kennedy adott neki egy rövidített változatot, aminek a vége egy svéd tengerészgyalogosokkal és egy ismeretlen SAS-legénységgel teli repülővel ért véget, immár ötórás repülésre az Egyesült Államok területéről.
  
  Drake félelmet érzett. Öt óra.
  
  Ebben a pillanatban Dahl felkiáltott: "Új információ! Most hallottam, hogy a kanadaiak nem is voltak Svédországban. Úgy tűnik, feláldozták a Világfát és a Lándzsát, hogy a Valkűrekre összpontosítsanak." Köszönetnyilvánítást bólintott Ben irányába, és határozottan kizárta a grimaszolt professzort. "De... üres kézzel tértek vissza. Ez a magángyűjtő biztos egy igazi remete... Vagy... Drake vállat vont. - Lehet, hogy bűnöző.
  
  "Jó ajánlat. A férfiak amúgy is ott vannak, ahol csúnya lesz. A kanadaiak arra készülnek, hogy New York-i idő szerint kora reggel lecsapjanak a múzeumra."
  
  Kennedy arca gyilkos kifejezést öltött, miközben egyszerre hallgatta a főnökét és Dahlt. - A dátumot használják - sziszegte hirtelen mindkét félnek, amikor felvilágosult. "Ezek az abszolút szemétlányok - és kétségtelenül a németek - valódi szándékaikat rejtik a kibaszott randevú mögött."
  
  Ben felnézett. - Nyomot vesztettem.
  
  - visszhangozta őt Drake. "Milyen dátum?"
  
  - Amikor New Yorkban landolunk - magyarázta Dahl -, szeptember 11-én reggel nyolc körül lesz.
  
  
  TIZENHAT
  
  
  
  LÉGI TÉR
  
  
  Négy óra van hátra. A gép tovább zúgott a felhős égen.
  
  Dahl azt mondta: - Megint megpróbálom az FBI-t. De furcsa. Nem tudom átmenni az ilyen szintű ellenőrzésen. Ez egy átkozott kőfal. Ben - hívd a felügyelőt. Drake a régi főnököd. Ketyeg az óra, férfiak, és mi sehol. Ez az óra haladást követel. Megy."
  
  Kennedy könyörgött a főnökének: "A francba Thomas Calebbe, Lipkind" - mondta. "Ennek semmi köze hozzá vagy az én átkozott karrieremhez. Elmondom, amit az FBI, a CIA és a többi hárombetűs idióta nem tud. Azt kérdezem... - elhallgatott -, azt hiszem, arra kérem, hogy bízzon bennem.
  
  - Hárombetűs seggfejek - morogta Ben. "Zseniálisan".
  
  Drake meg akarta közelíteni Kennedy Moore-t, és néhány bátorító szót ajánlani. A benne lévő civil meg akarta ölelni, de a katona arra kényszerítette, hogy távol maradjon.
  
  De a polgári lakosság kezdte megnyerni ezt a csatát. Korábban a "gronk" szót használta, hogy "megszelídítse" a nőt, hogy visszaszorítsa az érzés egyre növekvő szikráját, amit felismert, de ez nem működött.
  
  Wells válaszolt a hívására. "Most beszélj".
  
  - Megint Taylort hallgatod? Nézd, hol vagyunk, haver? Meggyőzött már minket, hogy belépjünk az Egyesült Államok légterébe?
  
  "Hát... igen... és nem. Rengeteg bürokratikus bürokráciával van dolgom, Drake, és nem fér az ölembe... - Várt egy pillanatot, majd csalódottan felkuncogott. - Ez májusi utalás volt, haver. Próbálj meg lépést tartani."
  
  Drake önkéntelenül elmosolyodott. - A fenébe is, Wells. Figyelj, készülj fel erre a küldetésre - segíts nekünk -, és elmondom neked Hongkong legmocskosabb klubját, ahol Mai valaha is dolgozott, a Spinning Top néven.
  
  - Bassza meg, ez érdekesen hangzik. Rajta vagy, haver. Nézd, úton vagyunk, minden a szabályok szerint készen áll, és a tó túloldalán lévő embereimnek nincs ezzel semmi gondja."
  
  Drake "de"-t érzett. "Igen?"
  
  "Valaki a hatalmon megtagadja a leszállási jogosultságokat, és soha senki nem hallott a gépedről, és ez, barátom, belső korrupcióra emlékeztet."
  
  Drake hallotta. "Rendben, tarts velem." A hívást egy finom gombnyomás fejezte be.
  
  Hallotta, ahogy Kennedy azt mondja: "Az alacsony az ideális, kapitány. Hallok itt olyan beszélgetéseket, amelyek egy összeesküvésről beszélnek. Légy... légy óvatos, Lipkind.
  
  Becsukta a telefonját. - Nos, szúrós, de megfogadja a szavamat. Minél több fekete-fehér karaktert küld a színpadra, visszafogottan. És ismer valakit a helyi belbiztonsági irodában - mondta, miközben kisimította puha blúzát. - A bab ömlik.
  
  Istenem, gondolta Drake. Egy rohadt tűzerő érkezik ebbe a múzeumba. Elég egy rohadt háború elindításához. Nem mondott semmit hangosan, csak az órájára nézett.
  
  Három óra van hátra.
  
  Ben még mindig kapcsolatban volt a kurátorral: "Nézd, itt nem egy nagyobb felújításról beszélünk, csak a kiállítás áthelyezéséről. Mondanom sem kell, mekkora a múzeum, uram. Csak mozgasd és minden rendben lesz. Igen... SGG... Svéd Különleges Erők. Az FBI-t tájékoztatják, mert beszélünk... nem! Ne várja meg, hogy hívjanak. Nem engedheti meg magának, hogy habozzon."
  
  Tizenöt másodperc csend, majd: "Soha nem hallottál az SGG-ről? Nos, keresd a Google-t! - mutatott Ben kétségbeesetten a telefonjára. - Elakad - mondta Ben. "Csak tudom. Kitérően beszélt, mintha nem tudna elég kifogást találni."
  
  - Újabb bürokrácia. Drake Dahlra mutatott. - Ez gyorsan járványkitöréssé válik.
  
  Súlyos csend támadt, majd megszólalt Dahl mobiltelefonja. - Ó, istenem - mondta válaszul. - Az államtitkár.
  
  Drake arcot vágott Kennedynek és Bennek. "Miniszterelnök".
  
  Számos tiszteletteljes, de őszinte szó hangzott el, amelyek elmélyítették Drake tiszteletét Thorsten Dahl iránt. A különleges erők tisztje elmondta a főnökének, hogy mi történt. Drake komoran meg volt győződve arról, hogy a végén tetszeni fog neki ez a srác.
  
  Dahl befejezte a hívást, majd egy pillanatra összeszedte gondolatait. Végül felnézett, és a gép felé fordult.
  
  "Közvetlenül az elnöki kabinet egyik tagjától, a legközelebbi tanácsadóitól" - mondta nekik Dahl. "Ez a járat nem szállhat le."
  
  
  * * *
  
  
  Három óra van hátra.
  
  - Nem tájékoztatták az elnököt - mondta Dahl. "Washington, D.C. és Capitol Hill mélyen vannak ebben, barátaim. Az államminiszter szerint ez mára globálissá vált, nemzetközi méretű összeesküvéssé, és senki sem tudja, ki kit támogat. Már ez önmagában - mondta a homlokát ráncolva - küldetésünk komolyságáról árulkodik.
  
  - Csavarja be a klasztert - mondta Drake. "Ezt szoktuk hatalmas kudarcnak nevezni."
  
  Ben eközben ismét megpróbálta felvenni a kapcsolatot a Nemzeti Történeti Múzeum kurátorával. Csak egy hangpostát kapott. - Rossz - mondta. - Már ellenőriznie kellett volna valamit. Ben fürge ujjai azonnal repülni kezdtek a virtuális billentyűzet felett.
  
  - Van egy ötletem - mondta hangosan. - Imádkozom Istenhez, hogy tévedjek.
  
  Wells ezután visszahívott, és elmagyarázta, hogy SAS-csapata titkos leszállást hajtott végre egy elhagyott New Jersey-i repülőtéren. A csapat New York belvárosa felé vette az irányt, és minden szükséges eszközzel utazott.
  
  Drake megnézte az időt. Két órával a leszállás előtt.
  
  És akkor Ben felkiáltott: "Üsd el a célt!" Mindenki ugrott. Még a svéd tengerészgyalogosok is teljes figyelmüket rá fordították.
  
  "Itt van!" - kiáltotta. "Az interneten szétszórva, ha van időd megnézni." Dühösen a képernyőre mutatott.
  
  - Colby Taylor - mondta. "A kanadai milliárdos a Nemzeti Történeti Múzeum legnagyobb befizetője és New York egyik legnagyobb finanszírozója. Fogadok, hogy kezdeményezett néhány hívást?
  
  Dahl összerándult. - Ez a mi akadályunk - nyögte. "Az ember, akiről beszélnek, több emberrel rendelkezik, mint a maffia." A svéd tiszt most először látszott, hogy megroskadt a székében.
  
  Kennedy nem tudta leplezni gyűlöletét. - Megint a pénzeszsákok öltönyei nyernek - sziszegte. - Fogadok, hogy az a barom is bankár.
  
  - Talán, talán nem - mondta Drake. - Mindig van egy B tervem.
  
  Egy óra maradt.
  
  
  TIZENHÉT
  
  
  
  New York, USA
  
  
  A New York-i rendőrkapitányság kikötői hatósága talán legismertebb megalázó bátorságáról és a szeptember 11-i események során elszenvedett áldozatokról. Amiről kevésbé ismert, az az, hogy a legtöbb Európából induló SAS-járatot titkosan kezeli. Bár nincs külön csapat, amely felügyelné munkájuk ezen elemét, az érintett interkontinentális személyzet olyan csekély kisebbséget alkot, hogy az évek során sokan közeli barátokká váltak.
  
  Drake újabb hívást kezdeményezett. "Meleg lesz ma este" - mondta Jack Schwartz CAPD-felügyelőnek. - Hiányoztam, haver?
  
  - Istenem, Drake... mi volt? Két év?"
  
  "Három. Szilveszter, 2007.
  
  - A felesége jól van?
  
  - Alison és én szakítottunk, haver. Ez elég az identitásom meghatározásához?"
  
  - Azt hittem, elhagytad a szolgálatot.
  
  "Én csináltam. Wells visszahívott az utolsó munkám miatt. Ő hívott téged?"
  
  "Ő tette. Azt mondta, megígérted neki, hogy vár egy kicsit.
  
  "Most csinálta? Schwartz, figyelj rám. Ez a te hívásod. Tudnod kell, hogy ez a szar a rajongókhoz fog repülni, és a belépésünk végül hozzád fog vezetni. Biztos vagyok benne, hogy addigra mindannyian hősök leszünk, és ez szerencsés tettnek számít, de..."
  
  "Wells felgyorsított" - mondta Schwartz, de Drake hallott egy csipetnyi aggodalmat. - Ne aggódj, haver. Még mindig van elég erőm ahhoz, hogy megkapjam a leszállási engedélyt."
  
  Repülőgépük megszállta az Egyesült Államok légterét.
  
  
  * * *
  
  
  A gép rossz nappal szállt le, és közvetlenül a kis terminálépülethez gurult. Abban a percben, amikor az ajtó kissé kinyílt, a svéd SGG tizenkét teljesen megrakott tagja kocogott le a rozoga fémlépcsőn, és beszállt három várakozó kocsiba. Drake, Ben, Kennedy és a professzor követte, Ben majdnem bepisilte magát, amikor meglátta a szállítmányukat.
  
  "Úgy néznek ki, mint a humvák!"
  
  Egy perccel később az autók végigszáguldottak az üres kifutón, és felgyorsultak egy rejtett rámpa felé a nem leírhatatlan repülőtér hátuljában, amely néhány kanyar után egy nem feltűnő országútra bukkant, amely Manhattan egyik fő mellékfolyójához csatlakozott.
  
  New York teljes pompájában terült el előttük. Modern felhőkarcolók, régi hidak, klasszikus építészet. A konvojuk egy parancsikon egyenesen a városközpontba ment, és kockázatot vállalt a helyi sofőrök által ismert minden trükkös hivatkozással. Kürtök harsogtak, átkok töltötték be a levegőt, a járdaszegélyeket és a szemeteskukákat levágták. Egy ponton egy egyirányú utca volt érintett, ami hét perccel lerövidítette az útjukat, és három sárvédő meghibásodást okozott.
  
  Az autók belsejében majdnem olyan hektikus volt az akció. Dahl végre felhívta a svéd miniszterelnököt, aki végre elnyerte az FBI jóindulatát és engedélyt, hogy beléphessen a múzeumba, ha előbb érnek oda.
  
  Dahl a sofőrjükhöz fordult. - Gyorsabban!
  
  Ben átnyújtotta Dahlnak a múzeum térképét, amelyen a Farkasok holléte látható.
  
  Több információ szivárgott ki. Megérkeztek a fekete-fehérek. A gyorsreagálású csapatokat értesítették.
  
  Drake elérte Wells-t. - Sitch?
  
  - Kint vagyunk. A rendőrlovasság két perce érkezett meg. Te?"
  
  - Húsz lépésnyire. Szólj nekünk, ha bármi történik." Valami felkeltette a figyelmét, és egy pillanatra valamire összpontosított az ablakon kívül. A déj à vu erős érzése borzongást váltott ki a bordáin, amikor meglátott egy hatalmas óriásplakátot, amely Abel Frey divattervező érkezését jelentette New Yorkba csodálatos macskasétáló show-jával.
  
  Ez őrültség, gondolta Drake. Tényleg őrült.
  
  Ben felébresztette nővérét az Egyesült Királyságban, és a szállításuk láttán még mindig lélegzetvisszafojtva sikerült beíratnia a Project Valkyrie-be - ahogy ő nevezte. "Időt takarít meg" - mondta Dahlnek. - Folytathatja a kutatást, amíg mi kint mentjük ezeket a farkasokat. Ne aggódj, ő azt hiszi, hogy azért, mert le akarom fotózni őket a diplomámhoz."
  
  - Hazudsz a nővérednek? Drake a homlokát ráncolta.
  
  - Felnő. Kennedy megveregette Blake kezét. - Adj egy kis helyet a gyereknek.
  
  Drake mobilja csipogott. Nem kellett ellenőriznie a hívóazonosítót, hogy megtudja, Wells az. - Ne mondd, haver. kanadaiak?
  
  Wells halkan felnevetett. "Csak szeretnéd."
  
  "A?" - Megkérdeztem.
  
  "Mind a kanadaiak, mind a németek különböző útvonalakat használnak. Ez a háború hamarosan kezdődik nélküled."
  
  Dahl azt mondta: "A SWAT csapat három percre van. A frekvencia 68."
  
  Drake kinézett a széles ablakon. "Itt vagyunk".
  
  
  * * *
  
  
  - A Central Park nyugati bejárata - mondta Ben, miközben kiszálltak az autóikból. "Az egyetlen két lépcsőházhoz vezet, amely az alsó szintről egészen a negyedik emeletig megy fel."
  
  Kennedy kilépett a reggeli melegbe. - Melyik emeleten laknak a farkasok?
  
  "Negyedik".
  
  - Ábrák. Kennedy vállat vont, és megveregette a hasát. "Tudtam, hogy a végén megbánom ezeket az ünnepi süteményeket."
  
  Drake hátramaradt, miközben a svéd katonák olyan gyorsan futottak le a múzeum lépcsőin, ahogy csak tudtak. Odaérve elkezdték eltávolítani a fegyvereiket. Dahl egy magas bejárat árnyékában állította meg őket, a csapatot kerek oszlopok szegélyezték.
  
  "A Twitter be van kapcsolva. "
  
  Egy tucatnyi "Csekk!" hangzott. - Mi megyünk először - meredt Drake-re. "Követed. Fogd meg."
  
  Átnyújtott Drake-nek két öngyújtó méretű hengeres tárgyat és két fejhallgatót. Drake 68-kal elfordította a hengeres törzseket, és megvárta, amíg mindketten zöld fényt bocsátanak ki a talpukról. Az egyiket Kennedynek adta, a másikat pedig megtartotta magának.
  
  - Twitter - mondta üres tekintettel. "Ez az új barátságos tűzoltóság. Minden barátságos mérkőzés ugyanarra a frekvenciára van hangolva. Nézz egy kolléganőre, és idegesítő csipogó hang hallatszik a füledben, nézz egy rosszfiút és nem hallasz semmit... - Feltette a fülhallgatóját. "Tudom, hogy nem megbízható, de segít olyan helyzetekben, amikor sok a tennivaló. Mint ez."
  
  Ben azt kérdezte: - Mi van, ha a frekvencia ütközik egy másik frekvenciával?
  
  "Nem fog megtörténni. Ez a legújabb Bluetooth technológia - frekvenciaadaptív szórt spektrum. Az eszközök hetvenkilenc véletlenszerűen kiválasztott frekvencián "ugrálnak" előre kijelölt sávokban - együtt. A hatótávolság körülbelül kétszáz láb."
  
  - Klassz - mondta Ben. - Hol vannak az enyémek?
  
  - Ön és a professzor a Central Parkban töltenek majd egy kis időt - mondta neki Drake. - Turisztikai dolgok. Nyugi haver, ez kellemetlen lesz."
  
  Drake szó nélkül megfordult, hogy kövesse az utolsó svéd katonát a magas boltíven át a múzeum sötét belsejébe. Kennedy figyelmesen figyelte.
  
  - Jó lenne egy fegyver - motyogta.
  
  - Amerikaiak - mondta Drake, de aztán gyorsan elmosolyodott. "Nyugi. A svédeknek el kell pusztítaniuk a kanadaiakat, és kétszeresen gyorsan."
  
  Egy hatalmas Y alakú lépcsőhöz értek, amelyet boltíves ablakok és boltíves mennyezet uraltak, és megállás nélkül felsiettek az emeletre. Normális esetben ez a lépcső tele lenne tágra nyílt szemű turistákkal, de ma az egész hely kísértetiesen csendes volt.
  
  Drake felpörgette magát, és éber maradt. Veszélyes emberek tucatjai rohantak át most ezen a hatalmas régi helyen. Csak idő kérdése volt, hogy mikor jönnek össze.
  
  Felrohantak, csizmáik hangosan visszhangoztak a magas falakról, torokmikrofonjukból statikus hang hallatszott az épület természetes akusztikájára. Drake erősen koncentrált, emlékezett az edzésére, de igyekezett szorosan szemmel tartani Kennedyt anélkül, hogy ez látszódna. A civil és a katona továbbra is veszekedett benne.
  
  A harmadik emelethez közeledve Dahl "előre-lassú" mozdulatot tett. Kennedy közelebb lépett Drake-hez. - Hol vannak a SAS haverjai?
  
  - Maradj távol - mondta Drake. - Elvégre most nem akarunk felesleges gyilkosságokat elkövetni, igaz?
  
  Kennedy elnyomott egy kuncogást. - Te humorista vagy, Drake. Igazi vicces srác."
  
  - Találkoznod kellene velem egy randevún.
  
  Kennedy elhibázta a lövést, majd azt mondta: "Ne hidd, hogy beleegyezek." Jobb keze rendesen kinyújtotta a kezét, hogy kisimítsa a blúza elejét.
  
  - Ne hidd, hogy kérdeztem.
  
  Elkezdtek mászni az utolsó lépcsőn. Amint a vezető katona az utolsó kanyarhoz közeledett, lövés dördült, és egy vakolatdarab centiméterekre robbant ki a fejéből.
  
  - Szállj le!
  
  Lövészápor ütötte át a falakat. Dahl hason kúszott előre, és egy sor mozdulatot tett a karjával.
  
  Drake azt mondta: - A madárijesztő módszer.
  
  Az egyik katona gyors sortüzet lőtt, hogy lefoglalja ellenségét. Egy másik levette a sisakját, az övére akasztotta a puskáját, és lassan előretolta a tűzvonalba. Halk mozgás susogását hallották. A harmadik katona kiugrott a lépcső alól, és a szeme közé találta az őrszemet. A férfi holtan esett el, mielőtt lőhetett volna.
  
  - Aranyos - Drake-nek tetszettek a jól megtervezett mozdulatok.
  
  Felmentek a lépcsőn, felhúzott fegyverekkel, és a negyedik emelet boltíves bejárata körül legyeztek, majd óvatosan bepillantottak a túlsó szobába.
  
  Drake elolvasta a jeleket. Ez volt a gyík dinoszauruszok csarnoka. Uram, gondolta. Nem ott tartották az átkozott Tyrannosaurust?
  
  Lopva benézett a szobába. Több civilben professzionális kinézetű srác elfoglaltnak tűnt, mindegyikük valamilyen nehézgéppuskával volt felfegyverkezve, valószínűleg egy Mac-10 "spray and pray". A Tyrannosaurus azonban előtte állt, rémálomszerű fenségben tornyosulva , egy rémálom tartós megtestesülése még több millió évvel az eltűnése után is.
  
  És közvetlenül mellette - ügyesen elcsúszott az állkapcsa mellett - elsétált Alicia Miles, egy másik halálos ragadozó. Jeles modorában felkiáltott: "Fiúk, figyeljétek az időt! Egy csúsztatás ide, és én személyesen kivonlak titeket a bogarakat a játékból! Siess!"
  
  "Most ott van egy hölgy" - suttogta Kennedy gúnyosan egy milliméterről. Drake érezte a parfüm diszkrét illatát és könnyű lélegzetét. - Régi barát, Drake?
  
  "Mindent megtanított neki, amit tud" - mondta. - Eleinte szó szerint. Aztán elsétált mellettem. Furcsa nindzsa-Shaolin szar. És soha nem volt hölgy, az biztos."
  
  - Négyen vannak a bal oldalon - jelentette a katona. "Öt a jobb oldalon. Plusz egy nő. Odin kiállításának a szoba hátsó részében kell lennie, talán egy külön fülkében, nem tudom.
  
  Dahl levegőt vett. - Ideje költözni.
  
  
  TIZENNYOLC
  
  
  
  NEW YORKI NEMZETI TÖRTÉNETI MÚZEUM
  
  
  A svédek kiugranak a fedezékből, pontosan tüzelnek. Négy kanadai elesett, majd egy másik, közülük hárman nekiütköztek egy üvegkiállításnak, amely viszont felborult, és robbanásszerű zajjal a padlóra zuhant.
  
  A megmaradt kanadaiak megfordultak és a helyszínen tüzet nyitottak. A két svéd felsikoltott. Az egyik elesett, és a fején lévő sebből vér folyt. A másik vonagló kupacba zuhant, és a combját szorongatta.
  
  Drake becsúszott a szobába a polírozott padlón keresztül, és egy hatalmas, óriás tatukat ábrázoló üvegkiállítás mögé kúszott. Miután megbizonyosodott arról, hogy Kennedy biztonságban van, felemelte a fejét, hogy átnézzen az üvegen.
  
  Láttam, ahogy Alicia két tökéletes lövéssel megölt két menekülő svédet.
  
  További négy kanadai megjelent a Tyrannosaurus mögül. Biztos abban a fülkében voltak, ahol a Farkasokat kiállították. Különös bőrszíjak voltak a testükre szíjazva, és nagy teherbírású hátizsákok a hátukon.
  
  És a Mac-10 is. Megtöltötték a szobát golyókkal.
  
  A svédek fedezékért merültek. Drake a padlóra esett, és ügyelve arra, hogy a karját Kennedy feje köré fonta, hogy a lehető legalacsonyabb legyen. A fölötte lévő üveg összetört, üvegszilánkok szóródtak szét és záporoztak rájuk. A tatufosszíliák és replikák felrobbantak és szétestek körülöttük.
  
  - Takaríts gyorsan, jó? - motyogta Kennedy. "Igen ez így van."
  
  Drake megrázta magát, üvegszilánkokat dobált mindenhová, és megnézte a múzeum külső oldalfalát. Egy kanadai elesett, és Drake azonnal megjelölte.
  
  - Már csinálod ezt.
  
  A törött kijelzőt fedezéknek használva odalépett a fekvő sráchoz. A géppuska után nyúlt, de a férfi szeme hirtelen tágra nyílt!
  
  "Jézus!" Drake szíve gyorsabban vert, mint Noé keze, miközben építette a bárkát.
  
  A férfi felnyögött, szemei elkerekedtek a fájdalomtól. Drake gyorsan magához tért, elvette a fegyvert, és feledésbe merült. "Véres zombi."
  
  Egyik térdén megpördült, ütésre készen, de a kanadaiak visszavonultak a T. rex bordás hasa mögé. A fenébe is! Ha nem változtattak a közelmúltban a testtartásán, ami miatt kevésbé járt egyenesen, mint korábban. Csak néhány levágott lábat látott.
  
  Kennedy feléje mozdult, és mellé csúszott.
  
  "Szép csúszás" - mondta, jobbra-balra imbolyogva, hogy megnézze, mire készülnek a kanadaiak.
  
  Végül mozgást látott a három eltört borda között, és hitetlenkedve zihált. - Farkasaik vannak - fújta ki a levegőt. - És darabokra törik őket!
  
  Kennedy megrázta a fejét. "Nem. Darabokra törik őket" - mutatott rá. "Néz. Nézd meg a hátizsákokat. Senki sem mondta, hogy Odin minden részének egésznek kell lennie, igaz?
  
  - És könnyebb őket részenként kivenni - bólintott Drake.
  
  Éppen a következő kiállítás borítójára készült, amikor elszabadult a pokol. A szoba túlsó sarkából egy "Gerincses eredet" feliratú ajtón át tucatnyi sikoltozó banshe tört be. Dudáltak, vadul lövöldöztek, úgy nevettek, mint a rajongók, akik túladagolták a multi-dupla Yeagert a tavaszi szünetben.
  
  - Itt vannak a németek. - mondta Drake szárazon, mielőtt a padlóra esett.
  
  A Tyrannosaurus vadul remegett, ahogy az ólomlövedék áthatolt rajta. Feje lógott, fogai csikorogtak, mintha a körülötte lévő erőszak eléggé feldühítette volna ahhoz, hogy visszahozza az életbe. A kanadai véres felhőben repült vissza. Vér fröccsent végig a dinoszaurusz állkapcsán. A svéd katona könyökig elvesztette a karját, és sikoltozva rohant körbe.
  
  A németek berontottak, megőrültek.
  
  A Drake-hez legközelebb eső ablak mögül a helikopter rotorlapátjainak ismerős bumm-bumm-bumm hallatszott.
  
  Újra ne!
  
  Perifériás látásából Drake észrevette, hogy a különleges erők sötét ruhába öltözött alakjai lopakodnak feléje. Amikor Drake abba az irányba nézett, a magassugárzók a fülében megőrültek.
  
  Jó fiúk.
  
  A kanadaiak nekimentek, káoszt okozva. Kitörtek a T. rex óriási hasa alól, és dühödten tüzeltek. Drake megragadta Kennedy vállát.
  
  "Mozog!" Repülési vonalon voltak. Éppen akkor lökte el Kennedyt, amikor Alicia Miles a látókörébe került. Drake felemelte a fegyverét, majd meglátta a masszív német Milót, aki balról közeledik.
  
  Egy megosztott másodpercnyi szünetben mindhárman leeresztették a fegyverüket.
  
  Alicia meglepettnek tűnt. - Tudtam, hogy ebbe bele fogsz jönni, Drake, te vén barom!
  
  Milo hirtelen megállt. Drake egyikről a másikra nézett. - Svédországban kellett volna maradnom, kutya lehelete. Drake megpróbálta rávenni a nagy fickót. - Hiányzik a szukád, mi?
  
  A golyók áthatoltak a levegőben körülöttük anélkül, hogy áthatoltak volna feszült gubójukon.
  
  - Eljön a te időd - suttogta Milo rekedten. - Mint a kisfiad ott, és a húga. És Parnevik csontjai.
  
  Aztán a világ visszatért, és Drake ösztönösen lebukott egy ezredmásodpercet, miután látta, hogy Alicia megmagyarázhatatlan módon a földre esik.
  
  Egy RPG rakéta átszúrta a T-Rex hasát, és csontkéseket röpített minden irányba. Átrohant a folyosón, közvetlenül az egyik oldalablakon. Súlyos szünet után hatalmas robbanás rázta meg a szobát, majd az összeomló fémek fájdalmas hangja és az illesztések csikorgó hangja.
  
  A fémhalál a Nemzeti Történeti Múzeum falának csapódott.
  
  Drake Kennedy tetején terült el, amikor a helikopter lendülete miatt nekiütközött a múzeum falának, és a súlyos törmelék összeomlott. Az orr pontosan áttört, hullámos kupacokba dobva előre a törmeléket. A pilótafülke ezután szinte függőlegesen nekiütközött az összeomló falnak, és a pilótát őrült pánikban rángatja a sebességváltó karral, mielőtt légyszerűen elkenődött a saját szélvédőjén.
  
  Aztán a légcsavarlapátok beütöttek... és leszálltak!
  
  A repülő fém lándzsák ölési zónát hoztak létre a szobában. A hat láb magas tüske zümmögő hangot adott, ahogy Drake és Kennedy felé repült. Az egykori SAS-katona a lehető leglaposabban feküdt, majd érezte, hogy levágják a füle tetejét, mire a kasza levágott egy darabot Kennedy fejbőréből, és három lábbal a legtávolabbi falba zuhant.
  
  Egy pillanatig döbbenten feküdt, majd hirtelen elfordította a fejét. A helikopter elakadt és elvesztette sebességét. A következő pillanatban lecsúszott a múzeum oldalában, mint Wile E. Coyote, aki lecsúszott a hegy oldalán, amellyel éppen ütközött.
  
  Drake négy másodpercet számolt vissza, mire hallatszott a nehézfém fülsiketítő ropogása. Egy pillanatig körülnézett a szobában. A kanadaiak nem törték meg a lépést, pedig egyiküket a rotorlapát darabokra vágta. Elértek a terem oldalához, négy srác nehéz hátizsákkal, valamint Alicia és egy fedőharcos. Leszálló egységeknek látszólag megfordultak.
  
  Az iszonyat a németek arcára volt írva, nem takarták maszkokkal. Drake nem vette észre a fehér ruhás férfit, és azon töprengett, nem túl kockázatos-e számára ez a küldetés. Látta, hogy a különleges erők gyorsan közelednek feléjük; a svédek feladták a hatalmat, amikor az amerikaiak megérkeztek.
  
  A kanadaiak megmentették magukat a Farkasokkal! Drake megpróbált felemelkedni, de nehezen tudta felemelni a testét, nagyon megrázta a közeli helyzet és a meglepő jelenet.
  
  Kennedy úgy segített, hogy erősen megkönyökölt, majd kikászálódott alóla, felült, és letörölte a vért a fejéből.
  
  "Perverz". - motyogta tettetett dühében.
  
  Drake a füléhez szorította a kezét, hogy elállítsa a vérzést. Miközben figyelte, az öt megmaradt svéd különleges alakulat közül három megpróbált felvenni a harcot a kanadaiak ellen, miközben az első a hordozórakétával kiugrott egy megsemmisült ablakon.
  
  De Alicia játékos mosollyal az arcán megfordult, és Drake legbelül összerándult. Előreugrott, és végigsöpört rajtuk, a brutális kivégzés fekete özvegyeként, aki úgy hajlította meg a magasan képzett katonákat, hogy páratlanul könnyen eltörte a csontjaikat, és kevesebb, mint tizenkét másodpercébe telt, mire megsemmisítette a csapatot.
  
  Addigra három kanadai hangtalanul és ügyesen kiugrott az épületből.
  
  A megmaradt kanadai katona fedezékből tüzet nyitott.
  
  A New York-i SWAT csapat rohamot indított a németekkel, a terem végébe lökte őket, három kivételével mindannyiukat ott hagyva, ahol álltak. A maradék három, köztük Milo, eldobták a fegyvereiket és elfutottak.
  
  Drake összerándult, amikor a Tyrannosaurus végül feladta a szellemet, és összeesett egy halom régi csontban és porban.
  
  Kennedy káromkodott, amikor a negyedik kanadai ugrott, és gyorsan követte Alicia. Az utolsó katonát koponyán lőtték, amikor ugrásra készült. Visszazuhant a szobába, és az égő törmelék között hevert, csak egy újabb áldozata az őrült háborújának és az apokalipszis felé vezető versenyének.
  
  
  TIZENKILENC
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Drake elméje szinte azonnal értékelni és elemezni kezdett. Milo levont néhány következtetést Benről és Parnevik professzorról.
  
  Előhalászta a mobiltelefonját, és ellenőrizte, hogy nem sérült-e, mielőtt megnyomta a gyorstárcsázást.
  
  Csörgött és csöngött a telefon. Ben nem hagyta volna sokáig, Ben nem...
  
  A szíve összeszorult. Megpróbálta megvédeni Bent, megígérte a srácnak, hogy minden rendben lesz. Ha bármi...
  
  A hang azt válaszolta: "Igen?" Suttogás.
  
  "Ben? Jól vagy? Miért suttogsz?"
  
  - Matt, hála Istennek. Apám hívott, elmentem beszélgetni, aztán hátranéztem, és láttam, hogy ez a két gengszter veri a professzort. Odaszaladtam hozzájuk, és néhány másikkal együtt elhajtottak motoron."
  
  - Elvitték a professzort?
  
  "Sajnálom, haver. Segítenék neki, ha tudnék. A fenébe az apám!"
  
  "Nem! Drake szíve még mindig talpra állt. - Nem a te hibád, Blakey. Egyáltalán nem. Ezeknek a motorosoknak nagy hátizsákjuk volt a hátukra szíjazva?
  
  - Néhányan igen.
  
  "RENDBEN. Maradj ott."
  
  Drake vett egy mély levegőt, és megpróbálta lenyugtatni az idegeit. A kanadaiak sietnének. Ben elkerülte a csúnya ütést, hála az apjának, de a professzor mély szarban volt. "Az volt a tervük, hogy elmenekülnek innen a várakozó kerékpárokon" - mondta Kennedynek, majd körülnézett a szemetes szobában. "Meg kell találnunk Dahlt. Problémánk van."
  
  "Csak egy?"
  
  Drake szemügyre vette, milyen pusztítást okoztak a múzeumban. "Ez a dolog nagyot robbant."
  
  
  * * *
  
  
  Drake kormányzati személyzettel körülvéve elhagyta a múzeumot. A Central Park nyugati bejáratánál felállítottak egy állomást, amit szándékosan figyelmen kívül hagyott, amikor észrevette, hogy Ben ül vele szemben a padon. A gyerek megállíthatatlanul sírt. Most mi? Kennedy végigrohant mellette a füves sávon.
  
  - Ő itt Karin - Ben szeme olyan zsúfolt volt, mint a Niagara-vízesés. "E-mailt küldtem neki, hogy megkérdezzem, hogyan boldogul a Valkyries-szel, és megkaptam... ezt az MPEG-et... válaszul."
  
  Megfordította a laptopját, hogy lássák. Egy apró videofájl jelent meg a képernyőn, ismétlés közben. A klip körülbelül harminc másodpercig tartott.
  
  A fekete-fehér képkocka elmosódott képeket mutatott Ben húgáról, Karinról, amint két termetes, maszkos férfi karjában lógott. Sötét foltok, amelyek csak vér lehetett, elkenődtek a homloka és a szája körül. A harmadik férfi a kamera felé emelte arcát, és vastag német akcentussal kiabált.
  
  - Ellenállt, a kis macska, de biztos lehetsz benne, hogy a következő hetekben meg fogjuk tanítani neki, hogy ez milyen hülyeség! A férfi megrázta az ujját, a nyál kicsordult a szájából. - Ne segíts nekik, kisfiam. Hagyd abba, hogy támadd őket... issss... Ha ezt megteszed, épségben visszakapod" - kellemetlen nevetés. "Többé-kevésbé".
  
  A töredék ismételni kezdte önmagát.
  
  - Ő egy második Dan - motyogta Ben. "Saját harcművészeti iskolát akar nyitni. Nem hittem volna, hogy bárki meg tudja verni őt, a nővéremet."
  
  Drake átölelte Bent, amikor fiatal barátja összetört. Tekintete, amelyet Kennedy észrevett, de nem neki szánt, tele volt gyűlölettel a csatatéren.
  
  
  HÚSZ
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Abel Frey, a világhírű divattervező, multimilliomos és a hírhedt 24 órás buli, a Chateau-La Verein tulajdonosa a Madison Square Garden kulisszái mögött ült, és nézte csatlósait, mint a szabadon rakodó paraziták, akik valójában voltak.
  
  A napforduló vagy a nyugalmi időszakok idején elterjedt alpesi otthona keretein belül biztosította őket - a világhírű modellektől a világító személyzetig és a biztonsági személyzetig mindenkit - a bulik hetekig nem álltak meg. De ahogy a turné folytatódott, és Frey neve a reflektorfényben volt, lázasodtak, izgultak, és minden szeszélyét kielégítették.
  
  A jelenet formát öltött. A macskafutás félig befejeződött. Fénytervezője a The Garden csapatával együttműködve egy kölcsönösen tiszteletben tartó varázstervet dolgozott ki: a kétórás show szinkronizált fény- és hangtervét.
  
  Frey szándékában állt gyűlölni, megizzasztani a szemétládákat, és újrakezdeni.
  
  A szupermodellek oda-vissza sétáltak a vetkőzés különböző szakaszaiban. A divatbemutató kulisszái ellentéte volt a színpadi bemutatónak - kevesebb anyag kellett hozzá, nem több -, és ezek a modellek - legalábbis azok, akik vele éltek a La Vereina-ban - tudták, hogy ő amúgy is látott már mindent.
  
  Bátorította az exhibicionizmust. Valójában azt követelte. A félelem megfékezte őket, ezeket a vadállatokat. A félelem, a kapzsiság és a falánkság és az összes többi csodálatos közös bűn, amely a hétköznapi férfiakat és nőket a hatalommal és gazdagsággal rendelkezőkhöz láncolta - a Victoria's Secret cukorkaárusoktól a kelet-európai jégszobrokig és a többi szerencsés szolgáéig - mindegyikük nyafog. vérszívók.
  
  Frey látta, hogy Milo behatol a násztestekbe. Láttam, ahogy a modellek elzárkóznak a kegyetlen durva ember elől. Belül elmosolyodtam a nyilvánvaló történetükön.
  
  Milo nem tűnt boldognak. "Vissza oda!" Frey rögtönzött mobil irodája felé intett.
  
  Frey arca megkeményedett, amikor egyedül voltak. "Mi történt?"
  
  "Mi nem történt? Elvesztettük a helikoptert. Két sráccal csikorogtam onnan. Volt náluk SWAT, SGG, az a barom Drake, és még néhány kurva. Pokol volt odakint, haver." Milo amerikai intonációi szó szerint bántották Frey kulturáltabb füleit. A fenevad éppen "embernek" hívta.
  
  "Szilánk?"
  
  - Elveszett annak a csupasz kurvának, Miles. Milo elvigyorodott.
  
  - Megkapták a kanadaiak? Frey dühében megragadta a szék karjait, amitől azok eltorzultak.
  
  Milo úgy tett, mintha nem venné észre, ezzel elárulta belső szorongását. Frey önzősége felduzzadt a mellkasán. "Kibaszott haszontalan gazemberek!" Olyan hangosan sikoltott, hogy Milo összerezzent. - Haszontalan gazemberek veszítettek egy csomó kibaszott lovas ellen!
  
  Frey ajkáról elszállt a nyál, és szétfröcskölte az őket elválasztó asztalt. "Tudod, mióta várok erre a pillanatra? Ezúttal? És te?"
  
  Nem tudott uralkodni magán, arcon ütötte az amerikai kommandóst. Milo élesen elfordította a fejét, és az arca vörös lett, de nem reagált másképp.
  
  Frey a nyugalom legfelsőbb gubóját kényszerítette magába. "Az életemet - mondta a legnagyobb erőfeszítéssel, amit tudta, hogy csak a magas születésű férfiak képesek megtenni - ennek a sírnak a felkutatásának szentelték - nem, de - ennek a sírnak... az istensírnak. Szállítom őket - darabonként - a kastélyomba. - Én vagyok az uralkodó - mondta, és kezével az ajtó felé intett -, és nem ezeknek az idiótáknak az uralkodójára gondolok. Öt szupermodellt rávehetek, hogy kibasszák a legrövidebb biztonsági őrömet, csak mert volt egy ötletem. Egy jó embert halálra bírok harcolni a harci arénámban, de ettől még nem leszek uralkodó. Te megérted?"
  
  Frey hangjából intellektuális fölény áradt. Milo bólintott, de a szeme üres volt. Frey ezt hülyeségnek vette. Sóhajtott.
  
  - Nos, mi van még a számomra?
  
  "Ez". Milo felállt, és néhány másodpercig kopogott Frey laptopjának billentyűzetén. Élő adás jelent meg, melynek középpontjában a Nemzeti Történeti Múzeum melletti terület áll.
  
  "Vannak olyan embereink, akik televíziós stábnak adják ki magukat. Drake-et nézték, egy nőt és egy fiút - Ben Blake-et. Így marad a SPECIAL és az összes többi SGG is, és nézd, ezt elhiszem - koppintott könnyedén a képernyőre, nemkívánatos verejtékfoltokat hagyva maga után, és Isten tudja, mi mást -, ez a SAS csapata.
  
  - Hisz... - mondta Frey. "Azt akarod nekem mondani, hogy most egy többnemzetiségű faj van a kezünkben? És már nem rendelkezünk a legnagyobb erőforrásokkal." Sóhajtott. - Nem mintha ez eddig segített volna nekünk.
  
  Milo titkos mosolyt osztott főnökével. - Tudod, hogy az.
  
  "Igen. A barátnőd. Ő a legjobb kincsünk, és közeleg az ideje. Nos, reméljük, emlékszik, kinek jelentett."
  
  - Inkább a pénzről van szó, amire emlékezni fog - mondta Milo nagy éleslátással.
  
  Frey szeme felcsillant, és kéjes csillogás jelent meg a szemében. "Hm. Ezt nem felejtem el."
  
  "Van Ben Blake nővére is. Úgy tűnik, egy vadmacska."
  
  "Bírság. Küldd el a kastélyba. Hamarosan visszajövünk oda." Szünetet tartott. - Várj... Várj... Az a nő Drake-kel van. Ki ő?"
  
  Milo az arcát tanulmányozta, és vállat vont. "Fogalmam sincs".
  
  - Na, derítsd ki!
  
  Milo felhívta a tévéstábot: - Használjon arcfelismerő szoftvert Drake nőjére - morogta.
  
  Négy perc csend után választ kapott. - Kennedy Moore - mondta Freynek. "New York-i zsaru"
  
  "Igen. IGEN. Soha nem felejtem el a kicsapongást. Lépj félre, Milo. Hadd dolgozzam."
  
  Frey a Google segítségével kereste a címet, és számos linket követett. Alig tíz perc alatt mindent tudott, mosolya széles és még elvetemültebb lett. A pubertás után egy nagyszerű ötlet csírái nőttek fel a fejében.
  
  "Kennedy Moore - nem tudott ellenállni, hogy elmagyarázza a gyalogosnak - az egyik legjobb volt New Yorkban. Jelenleg kényszerszabadságon van. Letartóztatta a piszkos rendőrt, és börtönbe küldte. Elítélése néhány ember szabadon bocsátásához vezetett, akiket segített elítélni, valami köze a bizonyítékok megszakadt láncához." Frey megállt. - Milyen elmaradott ország valósítana meg egy ilyen rendszert, Milo?
  
  "USA" - a gengszter tudta, mit várnak el tőle.
  
  - Nos, egy csodálatos ügyvéd biztosította a Thomas Caleb nevű ember szabadon bocsátását, aki "az Egyesült Államok északi történetének legrosszabb sorozatgyilkosa", ahogy itt áll. Nahát. Ízletesen undorító. Hallgat!
  
  - Caleb kinyitja áldozata szemét, tűzőgép segítségével a szemhéjon és a homlokon keresztül klipeket lő, majd lenyomja az élő rovarokat a torkukon, rágni és nyelni őket, amíg meg nem fulladnak. Frey tágra nyílt szemekkel nézett Milóra. "Kicsit úgy mondanám, mintha a McDonald's-ban ennék."
  
  Milo nem mosolygott. "Ő az ártatlanok gyilkosa" - mondta. "A vígjáték nem megy jól a gyilkossághoz."
  
  Frey rámosolygott. - Ártatlanokat öltél meg, igaz?
  
  "Csak a munkám végzése közben. Katona vagyok."
  
  "Hmm, ez egy finom vonal, igaz? Nem számít. Térjünk vissza a jelenlegi munkához. Ez a Caleb még két ártatlant ölt meg szabadulása óta. Azt mondanám, hogy az etikai doktrína és az erkölcsi értékek egyértelmű eredménye, mi, Milo? Mindenesetre ez a Caleb eltűnt.
  
  Milo feje a laptop képernyője felé rándult, Kennedy Moore felé. "Még kettő?"
  
  Most Frey nevetett. "Ha, ha. Nem vagy olyan hülye, hogy ezt ne érted, ugye? Képzeld el a bánatát. Képzeld el a kínját!"
  
  Milo felfogta, és saját maga ellenére kifosztotta a fogát, mint egy jegesmedve, aki széttépi a nap első fogását.
  
  "Van egy tervem". Frey felkacagott örömében. - A fenébe... van egy tervem.
  
  
  HUSZONEGY
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  A mobil főhadiszálláson káosz uralkodott. Drake, Kennedy és Ben követték Thorsten Dahlt és a különleges erők feldühödött parancsnokát, fel a lépcsőn, és elhaladtak a zűrzavaron. Átsétáltak két fülkén, mielőtt megálltak a viszonylagos csendben, amelyet a fémkamra végén lévő fülke nyújtott.
  
  "Hívást kaptunk" - dobta el dühében a fegyverét a különleges erők parancsnoka. "Megkaptuk az átkozott hívást, és tizenöt perccel később három emberem meghalt! Mi a...?"
  
  - Csak három? - kérdezte Dahl. "Hat veszítettünk el. A tisztelet megkívánja, hogy szánjunk időt..."
  
  - Baszd meg a tiszteletet - dühöngött a SWAT srác. - A területemet sérted meg, te angol seggfej. Olyan rosszak vagytok, mint az átkozott terroristák!
  
  Drake felemelte a kezét. - Valójában egy angol seggfej vagyok. Ez az idióta svéd.
  
  Az amerikai értetlenül nézett. Drake erősebben szorította Ben vállát. Érezte, hogy a fickó remeg. "Segítettünk" - mondta a különleges alakulat fickójának. "Segítettek. Sokkal rosszabb is lehetett volna."
  
  Aztán, amikor a sors lecsapta ironikus kalapácsát, a főhadiszállásra záporozó golyók megrázó hangja hallatszott. Mindenki a padlóra esett. Fémes hang verődött vissza a keleti falról. Mielőtt a lövöldözés véget ért, a különleges erők parancsnoka felállt. - Golyóálló - mondta kissé zavartan.
  
  - Mennünk kell - kereste Drake Kennedyt, de nem találta.
  
  - A tűzvonalban? - mondta a különleges erők sráca. "Ki a fene vagy te?"
  
  - Nem a társaság vagy a golyók aggasztanak - mondta Drake. "Ez egy rakéta-meghajtású gránát, amely hamarosan követheti."
  
  Az óvatosság megszabta az evakuálást. Drake éppen időben jött ki, hogy lássa, ahogy a fekete-fehérek sikoltozva futnak abba az irányba, ahonnan a golyók jöttek.
  
  Újra körülnézett Kennedy után, de úgy tűnt, mintha eltűnt volna.
  
  Aztán hirtelen egy új arc jelent meg közöttük. Az Iroda főnöke - háromcsillagos jelvényéből ítélve, és - mintha ez nem lenne elég - elnyomta magát mellette - olyan férfi volt, aki a rendőrbiztos ritka öt csillagát viselte. Drake azonnal tudta, hogy ez az a srác, akivel beszélniük kell. A rendőrbiztosok részt vettek a terrorizmus elleni küzdelemben.
  
  A különleges erők parancsnokának rádiója ezt kiáltotta: "Minden tiszta. Itt a tetőn van egy távirányítós fegyver. Ez egy vörös hering."
  
  - Köcsögök! Drake úgy gondolta, hogy a kanadaiak és a németek egyre tovább haladnak foglyaikkal.
  
  Thorsten Dahl megszólította a jövevényt. - Valóban beszélnie kellene az államminiszteremmel.
  
  "A munka kész" - mondta a biztos. - Kimész innen.
  
  - Nem, várj - kezdte Drake, és fizikailag visszatartotta Bent attól, hogy előrerohanjon. "Nem érted...."
  
  - Nem, nem - mondta a biztos összeszorított fogakkal. "Nem tudom. És úgy értem, hogy elmegy innen, és Washington DC-be indul. A Capitol Hill szeretne egy darabot belőletek, és remélem, nagy darabokra szedik. "
  
  
  * * *
  
  
  A repülés kilencven percig tartott. Drake aggódott Kennedy titokzatos eltűnése miatt, egészen addig, amíg a nő éppen akkor jelent meg, amikor a gép felszállni készült.
  
  Kifulladva futott végig a folyosón.
  
  - Azt hittem, elvesztettünk - mondta Drake. Óriási megkönnyebbülést érzett, de igyekezett könnyelműen tartani.
  
  Kennedy nem válaszolt. Ehelyett leült az ablakon lévő ülésre, távol a beszélgetéstől. Drake felállt, hogy nyomozzon, de megállt, amikor elhúzódott tőle, az arca olyan fehér volt, mint az alabástrom.
  
  Hol volt és mi történt ott?
  
  A repülés alatt nem volt megengedett hívás vagy e-mail. Nincs televízió. Csendben repültek; több őr figyelte őket anélkül, hogy közbeszóltak volna.
  
  Drake hagyhatta, hogy átfolyjon rajta. A SAS képzés órákat, napokat és hónapokat igényelt. Az elkészítéséhez. Megfigyelésre. Számára egy óra ezredmásodperc alatt elrepülhet. Egy ponton alkohollal kínálták őket ezekben a kis műanyag palackokban, és Drake egy pillanatnál tovább habozott.
  
  A whisky sziporkázott, a katasztrófa borostyán amulettje, a választott fegyvere, amikor legutóbb nehézzé vált a helyzet - amikor Alison elment. Eszébe jutott a fájdalom, a kétségbeesés, és a tekintete mégis rajta időzött.
  
  - Nem itt, köszönöm. Ben elég éber volt ahhoz, hogy elküldje úrnőjét. "Mi Mountain Dew srácok vagyunk. Hozd."
  
  Ben még úgy is megpróbálta kihozni Drake-et ebből az állapotból, hogy strébernek adta ki magát. Kihajolt a folyosóra, és nézte, ahogy a műsorvezető imbolyogva visszatér a helyére. "Amerikai testvéreink zsargonjában belefogtam volna!
  
  Vörös lett az arca, ahogy a háziasszony meglepetten nézett vissza rá. Egy másodperc múlva azt mondta: - Ez nem a Hooters levegője, bébi.
  
  Ben visszarogyott a székébe. "Szarság".
  
  Drake megrázta a fejét. - Egészségedre, haver. Folyamatos megaláztatásod boldog emlékeztetőül szolgál arra, hogy soha nem voltam a te korodban."
  
  "Hülyeség".
  
  - Komolyan - köszönöm.
  
  "Ne aggódj".
  
  "És Karin jól lesz. Ígérem."
  
  - Hogyan ígérhetsz ilyet, Matt?
  
  Drake szünetet tartott. A rászorulók megsegítése iránti veleszületett elkötelezettsége hangzott el, nem pedig a katona egyértelmű megítélése.
  
  - Még nem fogják bántani - mondta. - És hamarosan több segítségünk lesz, mint gondolnád.
  
  - Honnan tudod, hogy nem bántják?
  
  Drake felsóhajtott. - Oké, oké, ez egy megalapozott találgatás. Ha a halálát akarták volna, azonnal megölték volna, igaz? Nincs kényeztetés. De nem tették. Így..."
  
  "Igen?"
  
  "A németeknek szükségük van rá valamiért. Életben fogják tartani." Drake tudta, hogy elvihetik egy külön kihallgatásra, vagy valami még konvencionálisabbra - egy diktátorszerű főnökhöz, aki minden eseményt szeretett uralni. Az évek során Drake beleszeretett az ilyen típusú zsarnokba. A tekintélyelvűségük mindig második esélyt adott a jófiúknak.
  
  Ben kényszeredetten mosolygott. Drake érezte, hogy a gép ereszkedni kezd, és elkezdte áttekinteni a fejében a tényeket. Mivel kis csapata szétesett, fel kellett lépnie és még jobban meg kellett védenie őket.
  
  
  * * *
  
  
  A gép elhagyása után két percen belül Drake-et, Bent, Kennedyt és Dahlt bevezették több ajtón, fel egy csendes mozgólépcsőn, egy vastag kék panelekkel bélelt plüss folyosón, végül pedig egy nehéz ajtón, amelyről Drake észrevette, hogy gondosan bezárták mögé. őket.
  
  Egy első osztályú, első osztályú társalgóban találták magukat, üresen, kivéve önmagukat és nyolc másik személyt: öt fegyveres őrt és három öltönyöt - két nőt és egy idősebb férfit.
  
  A férfi előrelépett. - Jonathan Gates - mondta halkan. "Honvédelmi miniszter."
  
  Drake hirtelen pánikot érzett. Istenem, ez a fickó hatalmas erejű volt, talán ötödik vagy hatodik az elnökválasztási sorban. Felsóhajtott, és előrelépett, észrevette az őrök haladó mozdulatait, majd széttárta a karját.
  
  - Az összes barát itt van - mondta. "Legalábbis így gondolom."
  
  - Azt hiszem, igazad van. A honvédelmi miniszter előlépett, és kezet nyújtott. "Az időmegtakarítás érdekében már naprakész voltam. Az Egyesült Államok hajlandó és tud segíteni. Azért vagyok itt, hogy... elősegítsem... ezt a segítséget."
  
  Az egyik nő mindenkit megkínált egy itallal. Fekete haja volt, szúrós tekintete, és az ötvenes évei közepén járt, aggodalomra okot adó vonalak elég vastagok ahhoz, hogy államtitkokat rejtsenek, és figyelmen kívül hagyta az őröket, akik arról beszéltek, hogy kellemetlenül érzi magát velük szemben.
  
  Az italok kissé megolvasztották a jeget. Drake és Ben Gates közelében maradt, diétás italokat kortyolgatva. Kennedy az ablakhoz sétált, kavargatta a borát, és látszólag gondolataiba merülve nézett ki a guruló repülőgépekre. Thorsten Dahl lerogyott egy kényelmes székbe Eviannel, testbeszéde nem volt fenyegető.
  
  - A nővérem - szólalt meg Ben. - Tudsz neki segíteni?
  
  "A CIA felvette a kapcsolatot az Interpollal, de egyelőre nincs információnk a németekkel kapcsolatban." Egy pillanattal később a titkár észrevette Ben szorongását és azt az erőfeszítést, amibe került, hogy elérje a Kongresszus egyik tagját, és hozzátette: "Igyekszünk, fiam. Meg fogjuk találni őket."
  
  - A szüleim még nem tudják. Ben önkéntelenül lenézett a mobiltelefonjára. - De nem tart sokáig...
  
  Most egy másik nő lépett előre - egy vidám, magabiztos, sokkal fiatalabb egyéniség, aki minden tekintetben a leendő egykori külügyminiszter asszonyra emlékeztet, egy igazi ragadozó, vagy ahogy Drake mondta magának, Alicia Miles politikai változata.
  
  - Az én országom nem más, mint irreális, Mr. Dahl, Mr. Drake. Tudjuk, hogy nagyon le vagyunk maradva ezzel, és tudjuk, mi a tét. SAS-csapata működési engedélyt kapott. SGG is. Van egy Delta csapatunk, aki készen áll a segítségére. Csak add össze a számokat... A nő megmozgatta az ujjait. "Koordináták".
  
  - És Parnevik professzor? Dahl szólalt meg először. - Milyen hírek a kanadaiakról?
  
  - Az elfogatóparancsokat adják ki - mondta a titkár kissé mereven. - Ez egy diplomáciai helyzet...
  
  "Nem!" - kiáltotta Drake, majd kifújta, hogy megnyugodjon. "Nem uram. Ez a rossz megközelítés. Ez a dolog... mi?... három napja indult? Az idő itt minden, különösen most. A következő néhány napban nyerünk vagy veszítünk - mondta.
  
  Gates miniszter meglepett pillantást vetett rá. - Úgy hallom, még mindig benned van a katona egy része, Drake. De nem emiatt a reakció miatt."
  
  - Amikor jól esik, váltok katona és civil között - vont vállat Drake. "Az egykori katona lét előnyei."
  
  "Igen. Nos, ha ettől jobban érzed magad, az elfogatóparancs nem segít. Colby Taylor a legtöbb alkalmazottjával együtt eltűnt kanadai kastélyából. Úgy sejtem, hogy már régóta tervezte ezt, és áttért néhány előre megbeszélt esetre. Lényegében - kikerült a hálózatból."
  
  Drake lehunyta a szemét. "Bármi jó hír?"
  
  Egy fiatal nő szólalt meg. "Nos, a Kongresszusi Könyvtár összes forrását felajánljuk Önnek, hogy segítse a kutatását." A lány szeme szikrázott. "A világ legnagyobb könyvtára. Harminckétmillió könyv. Ritka nyomatok. És a World Digital Library."
  
  Ben úgy nézett rá, mintha csak beleegyezett volna, hogy nevezzen egy Leia hercegnő cosplay versenyre. "Minden erőforrás? Tehát - elméletileg - kitalálhatnád, melyik német a skandináv mitológia megszállottja? Találhat szövegeket Odinról és az istenek sírjáról. Olyan dolgok, amelyek nincsenek az interneten?"
  
  - Egy gombnyomással megteheti - mondta a nő. - És ennek hiányában van néhány nagyon régi könyvtárosunk.
  
  Ben szeme felcsillant a reménytől, ahogy Mattre nézett. - Vigyél minket oda.
  
  
  * * *
  
  
  A Kongresszusi Könyvtár vasárnap délelőtt nyitva állt előttük. A lámpák égve, a személyzet figyelmes, a világ legnagyobb könyvtára minden bizonnyal lenyűgözött. Eleinte a hely építészete és hangulata egy múzeumra emlékeztette Drake-et, de ahogy a könyvespolcok és a kör alakú olvasóerkélyek sorát nézte, hamar megérezte az ősi tudás tiszteletteljes légköre, hangulata pedig a környezetéhez illően változott.
  
  Míg Drake egy ideig a folyosókon bolyongott, Ben nem vesztegette az idejét a kutatásba merüléssel. Kiosont az erkélyre, felrakta a laptopot, és elküldte a svéd különleges erők parancsnokát, hogy kávét és süteményt találjanak.
  
  - Szép hely - mondta Drake, miközben körbejárt. "Úgy érzem, Nicolas Cage bármelyik percben kipattanhat."
  
  Ben megszorította az orrnyergét. - Nem tudom, hol kezdjem - ismerte el. - A fejem egy istálló, haver.
  
  Thorsten Dahl megkocogtatta az erkélyt körülvevő korlátokat. - Kezdje azzal, amit tud - mondta tanulmányozott oxfordi hangon. "Kezdje egy legendával."
  
  "Jobb. Nos, ismerjük ezt a verset. Nagyjából azt mondja, hogy aki megszentségteleníti az istenek sírját, az pokoltüzet hoz le a Földre. És szó szerint tűz. Bolygónk égni fog. Azt is tudjuk, hogy ennek a legendának egyedülálló történelmi párhuzamai vannak más, más istenekről írt legendákkal."
  
  - Amit nem tudunk - mondta Dahl -, miért? vagy hogyan?"
  
  - Tűz - mondta Drake élesen. - A srác csak ezt mondta.
  
  Ben lehunyta a szemét. Dahl feszes mosollyal Drake felé fordult. "Ezt ötletbörzének hívják" - mondta. "A tények elemzése gyakran segít az igazság feltárásában. Úgy értettem, hogyan történik a katasztrófa. Kérlek vagy segíts, vagy menj el."
  
  Drake belekortyolt a kávéjába, és csendben maradt. Mindketten embereket veszítettek és helyet érdemeltek. Odament a korláthoz, és hátranézett, tekintete körbejárta a kerek helyiséget, és észrevette a személyzet és az amerikai ügynökök helyzetét. Kennedy két emelettel lejjebb ült, és dühödten kopogtatta a laptopját, elzárva a sajátjától... mi van?, gondolta Drake. Bűnösség? Félelem? Depresszió? Mindent tudott róla, és nem akart prédikálni.
  
  "A legenda - mondta Ben - azt jelzi, hogy Odin sírjának meggyalázása tűzfolyók áramlását indítja el. Azt mondanám, ezt ugyanolyan fontos tudni, mint bármi mást itt."
  
  Drake összevonta a szemöldökét, ahogy közelmúltbeli emlékei felbukkantak. Tűzfolyók? Látta.
  
  De hol?
  
  - Miért mondtad így? kérdezte. - A Tűz folyói?
  
  "Nem tudom. Talán azért, mert belefáradtam abba, hogy "kitör a pokoltűz", és "közel a vég". Úgy érzem magam, mint egy hollywoodi film előzetese."
  
  "Tehát a tűzfolyók után mentél?" Dahl felvonta a szemöldökét. "Mint a láva?"
  
  - Nem, várj - csettintett az ujjaival Drake. "Igen! Szupervulkán! Izlandon, ugye? Megerősítésért a svédre nézett.
  
  "Nézd, csak azért, mert skandináv vagyok, nem jelenti azt, hogy az vagyok"
  
  "Igen". Ebben a pillanatban egy közeli könyvespolc mögül megjelent a védelmi miniszterhelyettes. "Izland délkeleti oldalán. Az egész világ tud erről. Az új kormányzati tanulmány elolvasása után azt hiszem, ez a hetedik létező szupervulkán."
  
  - A leghíresebb a Yellowstone Parkban van - mondta Ben.
  
  - De a szupervulkán jelent ekkora veszélyt? - kérdezte Drake. - Vagy ez egy újabb hollywoodi mítosz?
  
  Ben és a titkárhelyettes is bólintott. "A "fajok kihalása" kifejezés ebben az összefüggésben nem túlzó" - mondta a segéd. "A kutatások azt mutatják, hogy két korábbi szupervulkánkitörés egybeesik a bolygónkon valaha előfordult két legnagyobb tömeges kihalással. A második természetesen a dinoszauruszok."
  
  - Mennyi a véletlen egybeesése? - kérdezte Drake.
  
  "Olyan közel, hogy ha egyszer megtörténne, meglepne. De kétszer? Gyerünk..."
  
  "Szarság".
  
  Ben a levegőbe emelte a kezét. - Nézze, itt félrecsúszunk. Amire szükségünk van, az az, hogy megrakjuk Odint szarral. Több címet is kiemelt a képernyőn. "Ez, ez és wow ¸ határozottan ez. Voluspa - ahol Odin a Látóval való találkozásairól beszél."
  
  - Látogatások? Drake grimaszt vágott. - Viking pornó, mi?
  
  Az asszisztens Ben fölé hajolt, megnyomott néhány gombot, beírt egy jelszót és beírt egy sort. A nadrágkosztümje Kennedy öltönyének ellentéte volt, ízlésesen úgy tervezték, hogy kiemelje az alakját, semmint elrejtse. Ben szeme elkerekedett, problémái egy pillanatra feledésbe merültek.
  
  Drake azt mondta: - Elpazarolt tehetség.
  
  Ben odaadta neki a középső ujját, amikor az asszisztens felállt. Szerencsére nem látta. - Öt percen belül elhozzák őket - mondta.
  
  "Köszönöm hölgyem." Drake habozott. - Elnézést, nem tudom a nevét.
  
  - Szólíts Haydennek - mondta.
  
  A könyveket néhány perccel később Ben mellé tették, ő pedig rögtön a Voluspa nevűt választotta.Úgy lapozgatta a lapokat, mint egy megszállott; mint egy vérszagú állat. Dahl másik kötetet választott, Drake-et - a harmadikat. Hayden Ben mellett ült, és a szöveget tanulmányozta vele.
  
  És akkor Ben felkiáltott: "Eureka! Megvan!" Hiányzó link. Ő Heidi! A fenébe Heidi! Ez a könyv követi - idézem - "Odin kedvenc látnokának, Heidinek az utazásait".
  
  - Mint egy gyerekkönyvben? Dahl nyilvánvalóan emlékezett az iskolai időkre.
  
  Drake csak zavartnak tűnt. "A? Én inkább Heidi Klum típusú srác vagyok."
  
  "Igen, egy gyerekkönyv! Úgy gondolom, hogy Heidi legendája és utazásainak története bizonyára az évek során skandináv sagából skandináv mítosszá fejlődött, majd egy svájci író úgy döntött, hogy a mesét egy gyerekkönyv alapjául használja."
  
  - Nos, mit mond? Drake érezte, hogy hevesebben ver a szíve.
  
  Ben egy pillanatig olvasott. - Ó, ez sokat mond - folytatta sietve. - Ez baromi jól elmond mindent.
  
  
  HÚSZONKETTŐ
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Kennedy Moore a számítógép képernyőjét bámulta, nem látott semmit, és azon gondolkodott, hogy amikor az életet a hüvelykujjad alatt köszörülöd, az lényegében csak egy teniszlabda, amelyet egy mester manipulál. Egy kis visszafordulás megváltoztatta a sorsodat, valami váratlan fordulat az önpusztítás spiráljába sodort, majd néhány napos pörgős akció visszahozott a játékba.
  
  Energikusnak érezte magát a New York-i úton, még jobban a múzeumi őrület után. Elégedett volt önmagával, és talán Matt Drake-kel is.
  
  Milyen perverz, mondta magában. De hát nem mondta valaki egyszer, hogy a nagy nehézségekből nagy előrelépés következik? Valami hasonló.
  
  A professzort ezután elrabolták. Ben Blake nővérét elrabolták. Kennedy pedig határozottan elindult e mobil főhadiszállás felé, egyenes fejjel, és ismét teljesen elmerült a játékban, gondolatai a zűrzavar értelmezésére koncentráltak.
  
  Aztán, ahogy elkezdett felmenni a lépcsőn, Lipkind feltűnt a tömegből, és hirtelen megállította.
  
  "Kapitány?"
  
  "Szia Moore. Beszélnünk kell ".
  
  - Gyere be - intett Kennedy a főhadiszállás felé -, használhatnánk a segítségedet.
  
  - Ó, uh. Nem. Ez nem a múzeum miatt van, Moore. A cirkáló ebbe az irányba tart."
  
  Áthaladt a tömegen, feszült háta most néma vádaskodásként nézett rá. Kennedynek sietnie kellett, hogy utolérje.
  
  - Mi... mi történt, kapitány?
  
  "Bejutni."
  
  A cirkáló kettőjük kivételével üres volt. Az utcai zaj elhalkult, a kinti világrengető események immár messzebbre vannak zárva, mint egy bulizó társasági erény.
  
  Kennedy félig megfordult az ülésen, és Lipkind felé fordult. - Ne mondd... kérlek, ne mondd... - Lipkind egy gombóctól a torkában elvesztette szigorú arckifejezését, és mindent elmondott neki, mielőtt a szavak elhagyták ajkát.
  
  De elestek, és minden szó egy csepp méreg volt az amúgy is megfeketedett lelkében.
  
  - Caleb ismét leütött. Egy hónap késésünk volt - aztán tegnap délután kaptunk egy hívást. A lány... ahh... a lány Nevadából - rekedtes lett a hangja. "Új a városban. Diák."
  
  "Nem. Kérem..."
  
  - Azt akartam, hogy most tudd meg, mielőtt bármiféle patkányszart hallasz.
  
  "Nem".
  
  - Sajnálom, Moore.
  
  "Vissza akarok jönni. Hadd menjek vissza, Lipkind. Engedj be. "
  
  "Sajnálom".
  
  "Segíthetek. Ez a munkám. Az életem."
  
  Lipkind az alsó ajkát harapdálta, ami a stressz biztos jele. "Még nem. Még ha akarnám is, a hatóságok nem hagynák jóvá. Tudod."
  
  "Kellene nekem? Mióta ismerhetem a politikusok gondolatait? A politikában mindenki barom, Lipkind, és mióta kezdtek el helyesen cselekedni? "
  
  - Elkaptál - árulta el a szívét Lipkind morgása. "De a parancs, ahogy mondani szokás, parancs. És az enyémet nem változtatták meg."
  
  - Lipkind, ez... tönkretesz engem.
  
  Szárazon nyelt egyet. "Adj neki időt. Visszajössz".
  
  "Nem én törődök, a fenébe is! Ezek az ő kibaszott áldozatai! A családjuk!"
  
  - Én is így gondolom, Moore. Bízz bennem."
  
  Egy pillanat múlva megkérdezte: - Hol? Ez volt minden, amit megtehetett, csak kérhetett, csak arra tudott gondolni.
  
  - Moore. Itt nem kell vezeklést fizetni. Nem a te hibád, hogy ez a pszicho egy kibaszott pszicho.
  
  "Ahol?" - Megkérdeztem.
  
  Lipkind tudta, mire van szüksége, és elmondta neki a helyet.
  
  
  * * *
  
  
  Nyitott építkezés. Három háztömbnyire délre a Ground Zero-tól. A fejlesztő neve Silke Holdings.
  
  Kennedy húsz percen belül megtalálta a tetthelyet, észrevette a csapkodó szalagot a nyitott épület negyedik emeletén, és taxit küldött. Az épület előtt állt, és lélektelen szemekkel nézett fel. A hely kihalt volt - még mindig aktív bűnügyi helyszín -, de szombat késő volt, és az eset több mint 24 órája történt.
  
  Kennedy felrúgta a törmeléket, majd kisétált az építkezésre. Felsétált a nyitott betonlépcsőn, fel az épület oldalára a negyedik emeletre, és felment egy betonlapra.
  
  Erős szél rángatta bő blúzát. Ha a haját nem fésülték volna hátra erős szalaggal, úgy repült volna, mint valami megszállott. New York három képe tárult fel előtte, szédülést okozva - ez az állapot egész életében volt, de furcsa módon csak most jutott eszébe.
  
  És mégis felmászott Yggdrasilre, a Világfára.
  
  Akkor nincs szédülés.
  
  Az Odin-ügyre és különösen Matt Drake-re emlékeztette. Vissza akart térni ehhez, hozzá, de nem volt benne biztos, hogy van-e elég bátorsága.
  
  Átmerészkedett a poros födémen, elkerülve a törmelékkupacokat és a vállalkozók szerszámait. A szél megrángatta az ujját és a nadrágját, amitől azok megduzzadtak a felesleges anyag miatt. Nem messze ott állt, ahol Lipkind leírta a holttest helyét. A népszerű televízióval ellentétben a testeket nem jelölik krétával - lefotózzák, majd különböző fix pontokból mérik le a pontos elhelyezkedésüket.
  
  Akárhogy is, csak ott kellett lennie. Hajolj le, borulj térdre, csukd be a szemed és imádkozz.
  
  És minden visszarohant. Mint az ördög, aki az égből hullik alá. Mint egy arkangyal teremtménye, minden átvillant az agyán. Abban a pillanatban, amikor meglátta Chuck Walkert, amint egy csomó piszkos pénzt zsebre vág. A bíró kalapácsának hangja kijelenti a bűnösségét. Munkatársai halottak pillantásai, az obszcén rajzok, amelyek elkezdtek megjelenni az autója motorháztetőjére erősített szekrényén, a lakása ajtaján.
  
  A levél, amit a sorozatgyilkostól kapott, amelyben a férfi megköszönte minden segítségét.
  
  Bűnbánatot kellett tartania egy újabb gyilkosságért, amelyet segített Thomas Calebnek elkövetni.
  
  Bocsánatot kellett kérnie a halottaktól és a gyásztól.
  
  
  HUSZONHÁROM
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  - Ez a dolog leleplezőbb, mint Britney - sietett szavait Ben, visszatartva izgatottságát. "Itt az áll: "Amíg a világfán van, Volva felfedi Odinnak, hogy ismeri a titkait. Hogy feláldozta magát Yggdrasil a tudásra törekedve. Hogy kilenc napig és kilenc éjszakán át böjtölt ugyanabból a célból. Azt mondja neki, hogy tudja, hol vannak elrejtve a szemei, és hogyan adta oda őket még több tudásért cserébe.
  
  - Egy bölcs - szakította félbe Dahl. "Parnevik azt mondta, hogy mindig őt tartották a legbölcsebbnek az összes isten közül."
  
  Drake motyogta: - Soha nem bölcs dolog elmondani a titkait egy nőnek.
  
  Ben a szemét forgatta rajta. "Odin kilenc napig és kilenc éjszakán át böjtölt a Világfán, lándzsával az oldalába fúrva, mint Krisztus a kereszten. Heidi azt mondja, hogy delíriumában Odin elmondta neki, hol rejtőznek a társai. És hol volt elrejtve a pajzsa? És hogy a lándzsája ott maradjon. És azt akarta, hogy a nő szétszórja a társait - a részeit -, és a testét a sírba helyezze."
  
  Ben tágra nyílt szemekkel vigyorgott Drake-re. - Lehet, hogy még nem fejeztem be a legendás csikló utáni kutatásomat, barátom, de a munkám itt befejeződött.
  
  Bennek aztán eszébe jutott, hol van, és a mellette álló nőre. Megragadta az orrnyergét. - A fenébe és a baromságba.
  
  Dahl egy szemet sem pislogott. "Amennyire én tudom - és ez csak arra vonatkozik, amit Parnevik előadása alatt hallgattam -, a volvákat, akárcsak az egyiptomi fáraókat, mindig a leggazdagabb sírokba temették el, amelyek mellett sok értékes dolog volt. Lovak, szekerek, ajándékok távoli országokból."
  
  Hayden mintha elrejtette volna a vigyorát. - Ha logikusan követjük az egész történetét, Mr. Blake, akkor úgy gondolom, hogy Heidi úgynevezett utazásai valójában annak a magyarázata, hogy hol szóródtak szét vagy rejtettek el Odin darabjait.
  
  - Hívj... Ben. Igen, Ben. És igen, igazad van. Biztosan."
  
  Drake segített barátjának kijutni. "Nem mintha ez most számítana. Az összes darabot megtalálták, kivéve a Valkűröket és... - elhallgatott.
  
  - Szem - mondta Ben feszült mosollyal. - Ha megtaláljuk a Szemeket, megállíthatjuk ezt, és szerezhetünk néhány alkut Karinnak.
  
  Drake, Dahl és Hayden hallgattak. Drake végül megszólalt: - A Valkűröknek is ott kell lenniük valahol, Blakey. Megtudod, hol találták őket? Biztos van valami régi újsághír vagy ilyesmi.
  
  "Heidi kitalálta a Ragnarök legendáját" - gondolta még mindig a kutatásaiba merülve Ben. - Odin biztosan kiképezte, mielőtt meghalt Ragnarokban.
  
  Drake bólintott, és félreküldte Dahlt és Haydent. - Valkűrök - mondta nekik. "Emlékszel a teljes információhiányra, és ezáltal az esetleges bűnügyi vonatkozásra? Van esély arra, hogy az Interpol összefogjon a CIA-val, és adjon neki egy esélyt?
  
  - Most megyek, engedélyezem - mondta Hayden. "És folytatom azt a nyomozást, amit informatikusaink végeztek a németek ellen. Ahogy édes kis barátod szinte mondja: az elektronikus nyomoknak hozzájuk kell vezetniük.
  
  "Aranyos?" Drake rámosolygott. "Ő több annál. Merüljön el a fotózásban. Énekes a csoportban. Családos ember, és... - vont vállat - igen... barátom.
  
  Közelebb hajolt, és azt mondta: "Bármikor le tudja készíteni a képet", majd halkan felnevetett, és elment. Drake értetlenül és kellemesen meglepve követte őt. Tévedett vele kapcsolatban. Istenem, ő nehezebb volt olvasni, mint Kennedy.
  
  Drake büszke volt arra, hogy képes olvasni az embereket. Megcsúszott? Közszolgálati évei puhává tette?
  
  Egy hang szólt a fülébe, amitől megugrott a szíve. "Mi ez?" - Megkérdeztem.
  
  Kennedy!
  
  "Szar!" Ugrott, és megpróbálta álcázni a levegőben tett kis ugrását, mint a végtagjai szokásos nyújtását.
  
  A New York-i zsaru úgy olvasta, mint egy könyvet. "Úgy hallottam, hogy az SAS-t soha nem csapták le ellenséges területen. Gondolom, soha nem voltál ennek a csapatnak tagja, mi?
  
  - Mi az, mi? - kérdezte Ben szórakozottan, és válaszolt a kérdésére.
  
  "Ez?" Kennedy előrehajolt, és megérintette a monitor oldalát, és egy apró ikonra mutatott, amely a kéziratban lévő szimbólumok zűrzavarában rejtőzött.
  
  Ben a homlokát ráncolta. "Nem tudom. Úgy néz ki, mint a képen látható ikon."
  
  Amikor Kennedy felegyenesedett, a haja kiszabadult a kötéséből, és a vállára hullott. Drake nézte, amint lezuhannak a hátára.
  
  "Azta. Ez túl sok haj."
  
  - Meg tudod csinálni, korcs.
  
  Ben duplán kattintott a kép ikonjára. A képernyő szöveggé vált, félkövér címe vonzza a tekintetet. Odin és a Látó, felsorakoztak a Ragnarok alatt. És ez alatt van néhány régi magyarázó szövegsor.
  
  Ez a Lorenzo Bacche által 1795-ben festett, John Dillinger magángyűjteményéből 1934-ben elkobzott festmény feltehetően egy régebbi képen alapul, és a skandináv isten, Odin társai különleges sorrendben láthatók el azon a helyen, ahol Odin meghalt. - Ragnarok mitikus csatatere. Szeretett Látója ezt nézi és sír.
  
  Ben szó nélkül ismét megnyomta, és a kép materializálódott előttük.
  
  "Istenem!" - motyogta Ben. "Nagyszerű munka."
  
  Kennedy azt mondta: "Ez egy terv... hogyan kell elrendezni a darabokat."
  
  
  HUSZONNÉGY
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  - Készítsünk néhány másolatot. Az állandóan óvatos Drake gyorsan készített néhány képet a telefonjával. Ben megtanította neki, hogy mindig tartson kéznél egy jó, működő fényképezőgépet, és ez nem várt pénzveszteség volt. - Most már csak a Valkűrekre, a Szemekre és a Ragnarok térképére van szükségünk. Hirtelen megállt, egy emlékszilánk szúrta.
  
  Ben megkérdezte: - Mi?
  
  "Nem biztos. Szar. Memória. Talán olyasmit, amit az elmúlt napokban láttunk, de annyit láttunk, hogy nem tudom szűkíteni.
  
  Dahl azt mondta: - Nos, Drake. Talán igazad volt. Talán a modern Dillingernek van saját érdekes magángyűjteménye."
  
  - Ide figyelj - folytatta Ben az olvasást. "Itt azt írják, hogy ez a festmény egyedülálló, ez a tény csak az 1960-as évek elején derült ki, majd bekerült egy skandináv mitológiai kiállításra, és rövid világkörüli körútra küldték. Ezt követően, és az érdeklődés csökkenése miatt a festményt egy múzeumi páncélszekrénybe zárták, és... nos, elfelejtették. A mai napig".
  
  - Jó munka, hoztunk magunkkal egy rendőrt. Drake megpróbálta növelni Kennedy önbecsülését, de még mindig nem tudta, hol van a feje New York után.
  
  Kennedy elkezdte felkötni a haját, majd habozott. Egy pillanat múlva zsebre tette a kezét, mintha csapdába akarná ejteni őket. Drake megveregette a vállát. - Szóval, mi lenne, ha megvennéd ezt a festményt, és idehoznád. Lehet, hogy van benne valami, amit a képen nem látunk. Régi cimborám, Dahl és én megnézzük a műgyűjtés árnyas oldalát. Rázz meg néhány fát." Vigyorogva megállt. - Még több fát.
  
  Kennedy felnyögött, mielőtt elment.
  
  Dahl összehúzott szemekkel meredt rá. "Így. Hol kezdjük?
  
  - Kezdjük a Valkűrökkel - mondta Drake. "Miután a barátságos csámcsogónk elmondja, hol és mikor találták meg őket, megpróbálhatjuk felkutatni őket."
  
  - Nyomozói munka? - kérdezte Dahl. - De most elküldted a legjobb nyomozónkat.
  
  "Jelenleg fizikailag kell elterelni a figyelmét, nem mentálisan. Elég kopott."
  
  Ben beszélt. - Jól sejtem, Matt. A valkűröket a többi nagy kincs mellett fedezték fel a viking látnok, Volva sírjában 1945-ben Svédországban.
  
  - Heidi sírja? Drake megkockáztatta.
  
  "Meg kellett lennie. Átkozottul jó módja annak, hogy elrejtse az egyik darabot. Kérd meg a csatlósaidat, hogy temessék el veled, miután meghalsz."
  
  "Tegye át ezt a cikket egy másik számítógépre." Drake és Dahl kínosan ültek egymás mellett.
  
  Drake tudta, hogy az óra még mindig ketyeg. Karinnak. Parnevikért. Az ellenségeikért és az egész világért. Dühösen ütötte a gépet, végigjárta a múzeum archívumát, és megpróbálta kitalálni, mikor tűntek el a Valkűrök a leltárból.
  
  - Gyanítja, hogy valaki belülről dolgozik? Dahl azonnal megértette, hová megy.
  
  "A legjobb tipp egy alulfizetett múzeumi biztonsági őr vagy egy csapdába esett kurátor... valami ilyesmi. Megvárták volna, amíg a Valkűröket esetleg lefokozzák a trezorba, majd csendben elküldték őket. Ezt évek óta senki sem veszi észre, ha egyáltalán.
  
  - Vagy rablás - vont vállat Dahl. "Jézusom, ember, több mint hatvan évünk van arra, hogy ezt kitaláljuk." Megérintette a jegygyűrűt, amelyet újra felhúzott, mióta beléptek a Könyvtárba. Drake egy pillanatra megállt. "Feleség?"
  
  "És gyerekek".
  
  - Hiányoznak neked?
  
  "Minden másodperc".
  
  "Bírság. Talán nem vagy olyan bunkó, mint amilyennek hittem.
  
  - Bassza meg, Drake.
  
  "Inkább. Nem látok rablást. De nézze csak - a Valkűrök 1991-ben turnéra indultak a Svéd Örökség Alapítvány PR-kampányának részeként. 1992-re hiányoztak a Múzeum katalógusából. Mit mond ez önnek?"
  
  Dahl összeszorította a száját. - Valaki, aki kapcsolatban állt a turnéval, úgy döntött, hogy ellopja őket?
  
  - Vagy... valaki, aki megnézte őket a turné során, úgy döntött!
  
  - Oké, ez valószínűbb. Dahl feje megrázta. - Szóval hova ment a turné? Ujjai négyszer koppintottak a képernyőn. "Anglia. NEW YORK. Hawaii. Ausztrália."
  
  - Ez nagyon leszűkíti - mondta Drake gúnyosan. "Szarság".
  
  - Nem, várj - kiáltott fel Dahl. "Ez igaz. A Valkyrie emberrablásnak simán kellett volna mennie, igaz? Jól megtervezett, jól kivitelezett. Ideál. Még mindig bûncselekményben való részvétel illata."
  
  "Ha egy kicsit okosabb lennél, akkor..."
  
  "Figyelj! A 90-es évek elején a szerb maffia elkezdte belefúrni a karmait Svédország hasába. A zsarolással kapcsolatos bűncselekmények száma alig egy évtized alatt megduplázódott, és mára több tucat szervezett banda működik országszerte. Vannak, akik Bandidóknak hívják magukat. Mások, mint például a Hells Angels, csak motoros bandák."
  
  - Azt akarja mondani, hogy a szerb maffiának vannak valkűrjei?
  
  "Nem. Azt mondom, azt tervezték, hogy ellopják, majd pénzért eladják. Ők az egyetlenek, akiknek megvannak a kapcsolatai, hogy ezt megoldják. Ezek az emberek mindent megtesznek, nem csak zsarolnak. A nemzetközi csempészet nem lenne túl rajtuk."
  
  "RENDBEN. Szóval hogyan tudhatjuk meg, hogy kinek adták el őket?"
  
  Dahl felkapta a telefonját. "Nem csinálunk ilyet. De a rangidős vezetők közül legalább három már rács mögött van Oslo közelében." Elment, hogy telefonáljon.
  
  Drake megdörzsölte a szemét, és hátradőlt. Ránézett az órára, és megdöbbenve látta, hogy már majdnem reggel 6. Mikor aludtak utoljára? Körülnézett, amikor Hayden visszatért.
  
  A csinos védelmi miniszter-helyettes depressziósnak tűnt. "Bocs, srácok. Nincs szerencséje a németekkel."
  
  Ben fejét felkapta, látszott rajta a feszültség. "Senki?"
  
  "Még nem. Nagyon sajnálom."
  
  - De hogyan? Ennek a fickónak valahol kell lennie. Könnyek öntötték el a szemét, és Drake-re szegezte őket. "Nem?"
  
  - Igen, haver, így van. Bízzon bennem, meg fogjuk találni." Medveölelve megragadta barátját, szemei könyörögtek Haydennek, hogy tegyen áttörést. - Szünetet kell tartanunk, és jót kell reggeliznünk - mondta, és yorkshire-i akcentusa átragyogott rajta.
  
  Hayden megrázta a fejét, és úgy nézett rá, mintha csak japánul beszélt volna.
  
  
  HUSZONÖT
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles nézte a sokmilliárdos Colby Taylort, amint az egyik, a Las Vegas Boulevard felett huszonkét emelettel található lakás tágas emeletén ül. Az egyik fal teljesen üveg volt, és fantasztikus kilátás nyílik a Bellagio szökőkutakra és az Eiffel-torony arany fényeire.
  
  Colby Taylor egy pillanatra sem gondolt rá. Elmerült legújabb szerzeményében, a The Wolves of Odinban, amelyet két órát töltött azzal, hogy gondosan összerakja. Alicia odament hozzá, egyenként lehámozta a ruháit, amíg meztelen volt, majd négykézlábra ereszkedett, amíg a szeme egy szintre nem került az övével, egy lábbal a földtől.
  
  A hatalom és a veszély két dolog volt, ami elindította. Colby Taylor ereje - megalomániás rendkívüli - és a veszély, amelyet az a finom felismerés jelent, hogy a barátja, Milo, az a nagy, hatalmas vegasi véraláfutás, valóban szerette őt.
  
  - Tartasz egy kis szünetet, főnök? - kérdezte lélegzetvisszafojtva. "Csupasz vagyok. Nincs külön díj."
  
  Taylor fel-alá nézett. - Alicia - mondta, és kivett tíz dollárt a tárcájából. - Mindketten tudjuk, hogy jobban felizgatná, ha fizetnék. A fogai közé nyomta a bankjegyet, mielőtt a lány mögé ült volna.
  
  Alicia a magasba emelte a fejét, szinte nyáladzva gyönyörködött az előtte kinyúló Csík szikrázó fényeiben. "Ne siess. Ha tudod."
  
  - Hogy állnak a dolgok Parnevikkel? Taylor morogva fogalmazta meg kérdését.
  
  - Amint végeztél - válaszolta Alicia törött angolsággal. - Ketté fogom törni.
  
  - Az információ hatalom, Miles. Nekünk... tudnunk kell, amit ők tudnak. ... Egy lándzsa. Az összes többi. Jelenleg előrébb járunk. De a Valkűrök és a Szemek... az igazi nyeremények."
  
  Alicia kihangolta. Zümmögés. Röfög. Megszállottság, rögeszme. Két dologért élt: veszélyért és pénzért. Megvolt a képessége és a varázsa ahhoz, hogy bármit elvigyen, amit akart, amit minden nap meg is tett, gondolkodás és megbánás nélkül. A SAS-ban eltöltött napjai csupán edzések voltak. Afganisztáni és libanoni küldetése egyszerű házi feladat volt.
  
  Ez volt a játéka, az önellátáshoz szükséges eszköze. Ezúttal Colby Taylorral és hadseregével volt móka, de a németek hamarosan nagyobb fizetést kínáltak - Abel Frey képviselte az igazi hatalmat, nem Colby Taylort. Keverje ezt össze azzal a mámorító veszéllyel, hogy az örökké szerető Milo a közelben van, és csak mesés tűzijátékot látott a láthatárán.
  
  Körülpillantott a Stripben, felismerve az abszolút hatalmat ezekben a villogó fényekben és a nagy kaszinókban, és kihasználta azt a kis szórakozást, amit Colby Taylor kínált, miközben Matt Drake-re és a nőre gondolt, akivel együtt látta őt.
  
  
  * * *
  
  
  Bement a lakás vendégszobájába, és Roland Parnevik professzort az ágyhoz kötözve, szétterülve találta, pontosan úgy, ahogyan hagyta. Mivel Taylor forrósága még mindig égett a combjai között, és pír az arcán, odakiáltott Geronimóhoz! és az öreg mellé szállva felugrott a matracra.
  
  Felugrott a térdére, és letépte a férfi ajkáról az ezüst szigetelőszalagot. - Hallott minket, igaz, professzor? Természetesen megtetted." Tekintete megállapodott a férfi ágyékán. - Van még élet odalent, öreg? Segítségre van szükség?"
  
  A lány mániákusan felnevetett, és leugrott az ágyról. A professzor ijedt tekintete követte minden hataloméhes mozdulatát, fellobbantotta egóját, és még vadabb megnyilvánulásokra késztette. Táncolt, pörgött, félénk lett.
  
  De végül ráült az idős férfi mellkasára, amitől erősen lélegzett, és meglendített egy rózsaollót.
  
  - Ideje levágni az ujjait - mondta vidáman. "Ugyanúgy élvezem a kínzásomat, mint a szexemet, centiről centire. És minél tovább tart, annál jobb. Komolyan, haver, én csak a vérért és a testi sértésért vagyok itt.
  
  - Mit... mit akarsz... tudni? Parnevik svéd akcentusa sűrű volt a félelemtől.
  
  - Mesélj Matt Drake-ről és a kurváról, aki segít neki.
  
  "Gácsér? Én... nem értem... nem akarod - Odin?
  
  "Nem érdekel ez a sok norvég baromság. Az egész őrült izgalom miatt vagyok benne." Gyorsan felpattintotta a rózsaollót az orra hegyénél.
  
  - Hm... Drake SAS volt, úgy hallottam. Ebbe... véletlenül keveredett bele."
  
  Alicia érezte, hogy jeges hullám sodorja el. Óvatosan felmászott Parnevik testére, mindkét pengét az orra köré tette, és addig szorította, amíg egy vércsepp meg nem jelent.
  
  - Úgy érzem, elakadsz, öregem.
  
  "Nem! Nem! Kérlek!" Kiejtése olyan vastag volt és eltorzult az orrára nehezedő nyomástól, hogy alig tudta kivenni a szavakat. A lány felkacagott. - Úgy beszélsz, mint annak a séfnek a The Muppetsból. Bla bla bla, bla bla bla, bla bla bla."
  
  - A felesége... elhagyta. A SAS-t hibáztatni!" - fakadt ki Parnevik, és rémülten lesütötte a szemét. "A barátjának van egy nővére, aki segít nekünk! A nő Kennedy Moore, egy New York-i rendőr. Elengedett egy sorozatgyilkost!"
  
  Alicia dühösen mozgatta a pengéit. "Jobb. Sokkal jobban, professzor. Mi más?"
  
  "Ő... ő... hm... szabadságon van. Nincsenek kényszerszünetek. Látod, a sorozatgyilkos - megint ölt.
  
  - Istenem, professzor, kezdesz felkapaszkodni.
  
  "Kérem. Mondhatom, Drake jó ember!
  
  Alicia elővette a rózsavágóit. "Nos, biztosan átmegy rajta. De én összefutottam vele az SRT-ben, nem te. Tudom, mi kísérti azt a baromságot."
  
  Sikoltozás és csattanás hallatszott, majd Colby Taylor kidugta a fejét az ajtón. "Mérföldek! Most hívott a szövetségesünk a svéd kormányban. Megtudták, hol vannak a valkűrök. Sietnünk kell. Most!"
  
  Alicia fogta a rózsavágókat, és levágta az öreg ujja hegyét.
  
  Csak mert képes volt rá.
  
  És miközben a férfi sikoltozott és vonaglott, a nő a hátára húzódott, és egy fúvóka-injektorral, egy tű nélküli fecskendővel szúrta be, és egy apró érzékelőt szúrt a bőre alá.
  
  B-terv, gondolta Alicia, a katonaképzése még mindig megfelelő.
  
  
  HUSZONHAT
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Amikor Thorsten Dahl mobiltelefonja megszólalt, Drake szája tele volt áfonyás muffinnal. Lemosta friss kávéval, és várakozóan hallgatott.
  
  "Igen, államminiszter úr." E meglepetés után Dahl beszélgetésének további része lomha volt, "látom" sorozata, kijelentések és tiszteletteljes hallgatás. A vége így lett: "Nem hagyom cserben, uram", ami Drake számára kissé baljóslatúan hangzott.
  
  "Jól?" - Megkérdeztem.
  
  "A kormányomnak csökkentett börtönbüntetést kellett ígérnie az egyik szerb szemétládának a segítségért cserébe, de van megerősítésünk." Drake észrevette, hogy Dahl konzervatív külseje alatt egy boldog akar lenni.
  
  "És akkor?"
  
  "Még nem. Gyűjtsünk össze mindenkit." Pillanatokkal később Bent elrántották a laptop képernyőjétől, Hayden egy centire ült a könyökétől, Kennedy pedig várakozóan állt Drake mellett, még mindig leeresztett hosszú hajával.
  
  Dahl levegőt vett. "A rövid verzió az, hogy a svéd szerb maffia kilencvenes évekbeli vezére - egy férfi, aki jelenleg őrizetben van - jóakarat jeleként átadta a Valkűröket amerikai kollégájának. Tehát Davor Babic 1994-ben megkapta a Valkyries-t. 1999-ben Davor lemondott a maffia vezetői posztjáról, és átadta az irányítást fiának, Blancának, és visszavonult arra a helyre, amelyet a legjobban szeretett a világon - még hazájába is."
  
  Dahl egy pillanatra megállt. "Hawaii".
  
  
  HUSZONHÉT
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Abel Frey lenézett legfelső emeleti lakása ablakából a több millió apró hangyára, amik a járdákon száguldanak. A hangyákkal ellentétben azonban ezek az emberek esztelenek, céltalanok voltak, és nem volt elég fantáziuk ahhoz, hogy nyomorúságos életükön túl nézzenek. Azt javasolta, hogy a "fej nélküli csirke" kifejezést egy ember találta ki, aki éppen ebben a magasságban állt, miközben az emberiség kiábrándult pöcegödörét vizsgálta.
  
  Frey már régóta szabad utat enged a fantáziáinak. Egy sokkal fiatalabb változata rájött, hogy attól, hogy bármit megtehet, minden unalmas. Új, változatosabb, szórakoztatóbb tevékenységeket kellett kitalálni.
  
  Ezért a harci aréna. Innen ered a divatüzlet - eleinte egy módja annak, hogy gyönyörű nőket birtokoljon, majd egy nemzetközi csempészgyűrű frontja, most pedig egy módja annak, hogy elrejtse érdeklődését az istenek sírja iránt.
  
  Életműve.
  
  A pajzs hibátlan volt, igazi műalkotás, és a domború felületébe vésett titkosított térképen kívül nemrég felfedezett egy rejtélyes mondatot, amely a felső szélére volt írva. Kedvenc régésze keményen dolgozott rajta. Kedvenc tudósa pedig egy újabb meglepetést próbált megfejteni a közelmúltban - a pajzs egy különös anyagból készült, nem közönséges fémből, hanem valami tartalmasabb, ugyanakkor elképesztően könnyűből. Frey egyszerre volt boldog és csalódott, amikor rájött, hogy Odin titkában még több van, mint azt először elképzelte.
  
  Csalódását az okozta, hogy nem volt idő a tanulmányozásukra. Főleg most, hogy részese volt ennek a nemzetközi versenynek. Mennyire szerette volna, ha mindenkit visszaküldhetne La Veraine-be, és amíg a nem megfelelő társaságiak jól szórakoztak, ő és néhány kiválasztott az istenek titkait elemzik.
  
  Aztán az üres szobára vigyorgott. Az elemzést mindig kísérnie kellett néhány értékes pillanatnak a durva fellélegzésnek. Talán állítson szembe egymással pár férfi modellt egy arénában, kínáljon nekik kiutat. Még jobb, ha több foglyát állítsa szembe egymással. Tudatlanságuk és kétségbeesésük mindig a legjobb látványt nyújtotta.
  
  Az emailje pingál. Egy videó jelent meg a képernyőn, amin az új lány, Karin Blake látható, amint láncra verve ül az ágyán.
  
  "Végül". Frey először nézett rá. A Blake nő megjelölte mind a három zsoldost, akiket elrabolni küldött, egyet meglehetősen gonoszul. Nagyon okos volt, igazi érték, és éppen bezárták kis börtönébe La Vereina-ban, Frey érkezésére várva.
  
  Friss hús örömére. Az ártatlanok véréből van az ő örök boldogsága. Most az ő tulajdona volt. Nyírott szőke haja volt, szép frufrája és egy pár tágra nyílt szeme - bár Frey nem lehetett biztos a színben, tekintettel a kép minőségére. Gyönyörű test - nem sovány, mint egy modell; csábítóbb, ami kétségtelenül tetszene a szebbik nemnek.
  
  Megérintette a digitalizált arcát. "Hamarosan otthon leszel, kicsim..."
  
  Ebben a pillanatban kinyílt az ajtó, és egy goromba Milo lépett be, egyik kezében a mobiltelefonjával hadonászva. - Ő az - kiáltotta. - Alicia! Ostoba vigyor volt az idióta arcán.
  
  Frey elrejtette érzelmeit. "Ja? Halo Igen, mondd el. Ez az utolsó darab New Yorkban, az enyém kellett volna. Egy cseppet sem bízott az angol szukában.
  
  Mosolyogva hallgatta, ahogy elmagyarázta, merre menjenek tovább, homlokát ráncolta, amikor meghallotta, hogy a svédek és társaik már úton vannak, majd nem tudott nem sugározni, amikor megígérte, hogy hamarosan mindkét kanadai férfit a kezében fogja tartani. figurák.
  
  Aztán megfejthette ezt a furcsa feliratot a Pajzs szélein, és megnézhette, hogy más alkatrészek is ugyanabból a ritka anyagból készültek-e. Akkor lenne három darabja és előnye.
  
  - Legalább leleményes vagy - mondta a telefonba, és figyelmesen Milóra nézett. "Alig várom, hogy felhasználhassam ezt a találékonyságot, amikor hamarosan újra találkozunk." Már jó ideje átszúrt egy angol rózsát.
  
  Frey magában elmosolyodott, amikor Milo szeme felcsillant a gondolattól, hogy újra találkozzon a barátnőjével. Alicia válasza még mindig visszhangzott a fejében.
  
  Ahogy akarja, uram.
  
  
  HUSZONNYOLC
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  Szeptember 12-én a déli napot Hawaii felett elsötétítette a Medúza ejtőernyők, az Egyesült Államok hadseregének jellegzetes ejtőernyője. Egy egyedülálló művelet során a Delta Commandos a svéd SGG és a brit SAS - valamint egy New York-i rendőr - körülvéve landolt a sziget északi oldalán, egy távoli tengerparton.
  
  Drake futva indult a partra, a homok meglágyította a landolást, elengedte az ejtőernyőjét, és gyorsan megfordult, hogy ellenőrizze Kennedy haladását. Pár Delta fiú között landolt, féltérdre esett, de hamarosan felállt.
  
  Bennek a gépen kellett maradnia, miközben folytatta a kutatást Hayden segítségével, akit "tanácsadóként" küldtek az Egyesült Államokba a küldetés során.
  
  Drake tapasztalatai szerint a tanácsadók általában a főnökeik jobban képzett változatai voltak - úgyszólván báránybőrbe bújt kémek.
  
  Végigfutottak a tengerparton a forró hawaii napsütésben, harminc magasan képzett Különleges Erők katonája, mielőtt elértek egy fák lombkorona által védett enyhe lejtőt.
  
  Itt Thorsten Dahl megállította őket. "Tudja a szabályokat. Csendes és szilárd. A cél egy raktár. Előre!"
  
  Az a döntés született, hogy maximális erővel lecsapnak a szerb maffia egykori vezetőjének kastélyára. Az idő rettenetesen volt ellenük - riválisaik is tudhatták már a Valkűrök helyét, és ebben a versenyben létfontosságú volt az előny megszerzése.
  
  És uralkodása alatt Davor Babic nem volt irgalmas ember.
  
  Felmásztak a lejtőn, és átrohantak az úton, egyenesen Babich személyes kapujához. Még a szellő sem érintette meg őket. A támadás megtörtént, és alig egy perc alatt a magas kovácsoltvas kapuk fémdarabkákká váltak. Betörtek a kapun, és szétszéledtek a környéken. Drake egy vastag pálmafa mögé bújt, és a nyílt pázsitot tanulmányozta, amely a hatalmas márványlépcsőkre vezetett. A tetejükön volt Babich kastélyának bejárata. Mindkét oldalon szeszélyes szobrok és a hawaii kultúra kincsei álltak, még egy Moai figura is a Húsvét-szigetről.
  
  Még nincs tevékenység.
  
  A szerb maffianyugdíjas halálosan magabiztos volt.
  
  A SAS embere félig rejtett arccal Drake mellé csúszott.
  
  - Üdvözlöm, régi barátom. Szép napot, igaz? Imádom, amikor közvetlen napfény éri a lencséket. Wells jókívánságait küldi.
  
  - Hol van az a vén bolond? Drake nem vette le a tekintetét a kertről.
  
  - Azt mondja, később felveszi veled a kapcsolatot. Valamit arról, hogy tartozol neki egy kis idővel.
  
  - Mocskos vén barom.
  
  - Ki az a May? - kérdezte Kennedy. Újra hátrafésülte a haját, és formátlan katonai egyenruhát viselt egy nadrágkosztümön. Volt pár Glockja.
  
  Drake, mint általában, nem hordott magával fegyvert, kivéve a speciális célú kését.
  
  Az új SAS srác azt mondta: "Az Old Drake Flame itt van. Ami még fontosabb, ki vagy te?"
  
  "Gyerünk srácok. Koncentrálj erre. A történelem egyik legnagyobb polgári lakosság elleni támadása előtt állunk."
  
  "Civil?" Kennedy a homlokát ráncolta. - Ha ez a fickó civil, akkor én Claudia Schiffer feneke vagyok.
  
  A Delta Team már a lépcsőn volt. Drake abban a pillanatban előbújt a rejtekéből, amikor elindultak, és átrohant a nyílt terepen. Amikor félúton volt, elkezdődtek a sikolyok.
  
  A lépcső tetején alakok jelentek meg, különféle öltönyökbe, boxerekbe és levágott pólókba öltözve.
  
  Hat rövid lövés dördült. Hat test élettelenül zuhant le a lépcsőn. A Delta Team félúton volt. Sürgős sikolyok hallatszottak valahonnan elölről, ahogy Drake elérte a lépcső alját, és jobbra kúszott, ahol az ívelt kőkorlát egy kicsit több fedezéket nyújtott.
  
  Lövés dördült, hangosan, vagyis a szerbektől jött. Drake megfordult, hogy újra megnézze Kennedyt, majd duplán fellépett az emeletre.
  
  Rajtuk túl egy kis kavicscsík vezetett a kastély bejáratához, amely a H alakú épület két fele között helyezkedett el. Fegyveres emberek bukkantak elő a nyitott ajtókon és a becsapódó franciaajtókon a bejárat két oldalán.
  
  Több tucat van belőlük.
  
  Meglepetés éri őket, de gyorsan újra csoportosulnak. Talán mégsem olyan önelégült. Drake látta, mi következik, és egy furcsa szoborgyűjtemény között keresett menedéket. Végül a darabnál fogva rántotta Kennedyt a Húsvét-szigetről.
  
  Egy másodperccel később géppuskalövés hallatszott. A döbbent őrök minden irányban ólomfüggönyt állítottak fel. Drake hasra esett, amikor több golyó puffanva találta el a szobrot.
  
  Az őrök előreszaladtak. Felbérelt izomzatúak voltak, inkább izmos butaságuk, mint intellektuális képességeik miatt választották őket. Egyenesen a Delta-fiúk óvatos tűzvonalaiba futottak, és vérpatakok között vonagolva elestek.
  
  Az üveg összetört mögöttük.
  
  A kastély ablakaiból újabb lövések hallatszottak. A szerencsétlen Delta katona golyót kapott a nyakába, és azonnal holtan esett el.
  
  Két őr botlott a szobrokba, egyikük könnyebben megsérült. Drake némán kihúzta a pengét, és megvárta, amíg az egyikük körbejárja a szobrot.
  
  Az utolsó dolog, amit a sebesült szerb látott, a saját vére volt, amikor Drake elvágta a torkát. Kennedy rálőtt a második szerbre, elhibázta, majd fedezékbe nyúlt, miközben felemelte fegyverét.
  
  A kalapács üresen kattant.
  
  Kennedy felállt. Akár töltetlen volt a fegyver, akár nem, még mindig feldühödött ellenféllel nézett szembe. Az őr meglendítette a fűnyírót, megfeszítette az izmait.
  
  Kennedy kilépett a hatótávolságból, majd előreugrott, ahogy lendülete szabadon hagyta. Egy gyors rúgás az ágyékba és egy könyök a tarkójába lökte a földre. Elgurult, a penge hirtelen a kezében volt, és széles ívben vágott. Kennedy annyira hátrarándult, hogy a halálos hegy áthaladjon az arcán, mielőtt zsibbadt ujjait a légcsövébe vezette.
  
  Hallotta, hogy a puha porc megtörik, és hallotta, hogy fuldokolni kezd.
  
  Elfordult. Vége volt. Nem volt kedve végignézni a halálát.
  
  Drake állt és nézte. "Nem rossz".
  
  - Talán most abbahagyod a babázást.
  
  - Nem tenném... - Hirtelen elhallgatott. Az volt?, szégyenét bátor kérkedéssel takarta el. "Nincs jobb, mint egy nőt nézni fegyverrel."
  
  "Nem számít". Kennedy beosont a totemoszlop mögé, amely a kastély másik nem megfelelő eleme, és szemügyre vette a helyszínt.
  
  - Külön utakon járunk - mondta neki. - Keresni fog egy raktárhelyiséget. Visszamegyek."
  
  Ésszerű munkát végzett, hogy elrejtse habozását. "Biztos vagy benne?"
  
  "Hé ember, én itt zsaru vagyok, emlékszel? Civil vagy. Tedd, amit mondanak."
  
  
  * * *
  
  
  Drake figyelte, ahogy Kennedy jobbra kúszik, a kastély hátulja felé tartva, ahol a műholdas megfigyelés egy helikopterleszállót és több alacsony épületet mutatott. A SAS csapata már ott volt, és éppen abban a pillanatban kellett beszivárognia.
  
  Tekintetét a lány alakján találta elidőzni, és az agya hirtelen azt kívánta, bárcsak a ruhák, amiket viselt, mutogatnák a fenekét.
  
  A sokk megrázta. Az alázat és a bizonytalanság egyesítette az erőket a fejében, ami az önbizalom örvénylését okozta. Két év Alison távozása óta, több mint hétszáz napnyi instabilitás. Az állandó részegség szokatlan mélységei, majd a csőd, majd a lassú, nagyon lassú felemelkedés a normális életbe.
  
  Még nincsenek is ott. Sehol a közelben.
  
  Vajon a sebezhetősége beszélt?
  
  B terv.
  
  Munka kéznél. Próbáld meg visszaszerezni a katonai fókuszt, és hagyd magad mögött egy időre az átkozott civil dolgokat. Megragadta a fegyvereket mindkét őrtől, és a szobrok közé kúszott, amíg meg nem állt a kavicsos felhajtó szélén. Három célpontot észlelt három különböző ablakban, és gyorsan egymás után lőtt három sorozatot.
  
  Két sikoly és egy sikoly. Nem rossz. Amikor a megmaradt fej kiugrott, és kereste a helyét, Drake vörös köddé változtatta.
  
  Ezután elfutott, de térdre ereszkedve megállt a kastély előtt, feje a durva kőfalba ütközött. Visszanézett a Delta csapatára, akik rohantak, hogy utolérjék. Bólintott a vezetőjük felé.
  
  "Keresztül". Drake az ajtó felé biccentett, majd jobbra. "Tároló helyiség."
  
  Bementek, Drake utoljára, és nekinyomódott a fal ívének. Egy széles kovácsoltvas lépcső húzódott fel előttük a kastély második szintjére.
  
  Ahogy a fal mentén kúsztak, újabb szerbek jelentek meg a legfelső emeleti erkélyen, közvetlenül felettük. A Delta csapata egy pillanat alatt könnyű prédává vált.
  
  Mivel nem volt hova mennie, Drake térdre esett, és tüzet nyitott.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy a kastély külső falát szegélyező fasorhoz futott, és gyorsabban haladt. Egy szempillantás alatt elérte a ház hátsó részét, mielőtt az arctalan SAS-katona hasra esett előtte.
  
  Mint egy nyúl, mozdulatlanul állt, hipnotizálta a puska csöve. Hónapok óta először minden Thomas Caleb gondolata elhagyta őt.
  
  - Szar!
  
  - Rendben van - mondta egy hang a jobb füle mellett. Érezte, hogy a hideg penge csak milliméternyire van tőle. - Ez Drake madara.
  
  A megjegyzés eloszlatta a félelmét. - Drake madara? Eltűnök!"
  
  A férfi mosolyogva sétált elébe. - Nos, akkor az ön elnöke szerint Miss Moore nem fontos. Legszívesebben bemutatkoznék rendesen, de most nincs itt az ideje vagy a helye. Hívj Wellsnek.
  
  Kennedy felismerte a nevet, de nem szólt többet, miközben egy nagy csapat brit katona testet öltött körülötte, és nyomokat hagyott maga után. Babich ingatlanának hátulja egy hatalmas, indiai kövekkel bélelt terasz, egy olimpiai méretű, nyugágyakkal és fehér kabinokkal körülvett úszómedence, valamint több zömök, csúnya épület állt, amelyek nem illettek a többi dekorációhoz. A legnagyobb épület mellett egy polgári helikopterrel felszerelt, kör alakú helikopterleszálló volt.
  
  Miután évekig sétált New York utcáin, Kennedynek el kellett töprengenie, vajon tényleg kifizetődő-e a bűnözés. Ezek a srácok és Caleb fizettek érte. Chuck Walker fizetett volna érte, ha Kennedy nem látta volna, hogy zsebre vágja a zsetont.
  
  A napozóágyak tele voltak. Több félmeztelen férfi és nő most döbbenten álldogált, a ruhájukat szorongatták, és próbálták eltakarni a felesleges húst. Kennedy megjegyezte, hogy néhány idősebb férfi nem tudna megbirkózni a víziló bőrével, míg a legtöbb fiatal nő csak két kézzel és balra fordulással képes megtenni.
  
  - Ezek az emberek... nevezzük őket vendégeknek... valószínűleg nem tartoznak a szerb csoporthoz - mondta Wells halkan a torokmikrofonba. - Vidd el őket - biccentett a három vezető férfinak. - A többiek ezeknek az épületeknek a tenger felőli oldalára tartanak.
  
  Ahogy a csoport elkezdett feloszlani, több dolog történt egyszerre. A helikopter lapátjai forogni kezdtek; motorjainak hangjai azonnal elnyomták a közelben lévők sikoltozását. Aztán egy mély dübörgés, akár egy redőnyajtó kinyíló hangja, előzte meg egy erős autó hirtelen zúgását. A csúnya épületek tenger felőli oldala mögül egy fehér fémcsík tűnt fel - egy Audi R8-as gyorsított a legnagyobb sebességgel.
  
  Mire a teraszra ért, rengeteg golyó volt benne. A döbbent SAS-katonákba csapódott, és szétterültek a levegőben. Egy másik autó állt meg mögötte, ezúttal fekete és nagyobb.
  
  A helikopter pengéi gyorsabban kezdtek forogni, a hajtóművek pedig üvölteni kezdtek. Az egész gép megrázkódott, felkészülve a felszállásra.
  
  Kennedy döbbenten csak hallgatta, ahogy Welles parancsokat kiabált. Megrezzent, amikor a megmaradt SAS katonák tüzet nyitottak.
  
  A kertben elszabadult a pokol.
  
  A katonák tüzet nyitottak a száguldó Audi R8-ra, a golyók áthatoltak a fém testén, áthatoltak a sárvédő bőrén és az ajtókon. Az autó a ház sarka felé száguldott, és az utolsó pillanatban fordult be, hogy éles kanyart hajtson végre.
  
  Kavics lőtt ki a gumik alól, mint apró rakéták.
  
  A golyó betörte a szélvédőt, tönkretéve azt. Az autó szó szerint meghalt repülés közben, motorja leállt, amikor a sofőr erősen a volán mögé rogyott.
  
  Kennedy előreszaladt, felemelte a pisztolyát. "Ne mozdulj!"
  
  Mielőtt az autóhoz ért volna, nyilvánvaló volt, hogy a sofőr az egyetlen utasa.
  
  Csali.
  
  A helikopter két láb magasan volt a talaj felett, és lassan forgott. A SAS katona felkiáltott, de valódi harag nélkül a hangjában. A második autó, egy fekete négyajtós Cadillac most a hatalmas medence mellett száguldott, abroncsai minden irányba szökőár-hullámokat szórtak a vízből. Az ablakok elsötétültek. Lehetetlen megállapítani, hogy ki volt bent.
  
  A harmadik motor beindult, jelenleg nem látható.
  
  A katonák tüzet nyitottak a Cadillacre, három lövéssel megrongálta a gumikat és a sofőrt. Az autó megcsúszott, a hátulja pedig a medencébe csapódott. Wells és három másik katona sikoltozva rohant felé. Kennedy a helikopteren tartotta a szemét, de a Caddyhez hasonlóan az ablakai is átlátszatlanok voltak.
  
  Kennedy elmélete szerint mindez valami kidolgozott menekülési terv része. De hol volt az igazi Davor Babic?
  
  A helikopter magasabbra kezdett emelkedni. A SAS végül belefáradt a figyelmeztetésekbe, és rálőtt a hátsó rotorra. A szörnyű gép forogni kezdett, majd egy férfi letérdelt alatta egy gránátvetővel.
  
  Wells elérte a Caddyt. Két lövést adtak le. Kennedy a mikrofonon keresztül hallotta, hogy Babich még mindig szabadlábon van. Most a harmadik autó jött be a kanyarból, a motor úgy zúgott, mint egy Forma-1-es versenyzőé, de ez egy Bentley volt, nagy és merész, a jelenléte sikoltozva, takarodj az utamból!
  
  Kennedy a fák közé ugrott. Több katona követte őt. Wells megfordult, és három gyors lövést adott le, amelyek közvetlenül az oldalsó ablakokon pattantak vissza.
  
  Golyóálló üveg!
  
  - Ez egy seggfej!
  
  A szavak a másodperc töredékével túl későn hangzottak el ahhoz, hogy megmentsék a helikoptert - a gránát kiszabadult - a robbanótöltete a helikopter aljában robbant fel. A helikopter darabokra tört, mindenfelé fémszilánkokat szórva szét. Egy megcsavarodott törött acéldarab egyenesen a medencébe csapódott, hatalmas erővel kiszorítva több ezer gallon vizet.
  
  Kennedy megvárta, amíg a szörnyű Bentley elszáguld mellette, aztán üldözőbe vett. A gyors levezetés azt mondta neki, hogy csak egy esély van a menekülő szerbet elkapására.
  
  Wells ugyanakkor látta ezt, és akcióba lendült. Az R8-as teljesen elhasználódott, de a Caddy még sértetlen volt, kerekei alig egy centivel a víz alatt a medence márványlépcsőjén.
  
  Wells és két katonája Caddy felé rohant. Kennedy üldözni indult, elhatározta, hogy átveszi az irányítást. Ebben a pillanatban furcsa levegő suhogása hallatszott, mintha forgószél haladt volna el, és hirtelen felrobbant Babich házának sarka.
  
  "Úristen!" Wells beleesett a sárba, miközben még a nyugalma is megtört. A törmelék minden irányba repült, a medencére és a teraszra hullott. Kennedy megfordult. A nő a sziklák felé fordította a fejét.
  
  Egy fekete helikopter lebegett ott, nyitott ajtajából egy alak integetett.
  
  "Szereted?"
  
  Wells felkapta a fejét. "Alicia Miles? Mit csinálsz mindannak a nevében, ami szent?"
  
  - Még az apró golyóidat is letéphetnéd azzal a lövéssel, te vén kurva. Tartozol nekem. Alicia nevetett, miközben a helikopter egy pillanatra felemelkedett, mielőtt megfordult, hogy üldözze a Bentleyt.
  
  Itt voltak a kanadaiak.
  
  
  * * *
  
  
  Drake előregurult, mielőtt a fal svájci sajttá változott volna. Legalább egy golyó olyan közel repült, hogy hallotta annak hangos nyüszítését. A Delta csapatának nagy részével egyidőben egy elülső fordulatot tett, hogy feljusson az erkély alatti peronra. Odaérve felfelé célzott, és tüzet nyitott.
  
  Ahogy az várható volt, az erkély padlója viszonylag gyenge volt. A fenti lövöldözés abbamaradt, és elkezdődött a sikoltozás.
  
  A Delta parancsnoka balra intett a kezével a raktár felé. Gyorsan átfutottak két gyönyörűen berendezett, de üres szobán. A parancsnok intett nekik, hogy álljanak meg egy olyan közelében, amelyre a műholdas megfigyelés szerint valami különlegesség van - egy rejtett földalatti helyiség.
  
  Kábítógránátokat dobtak be, majd amerikai katonák eszeveszett sikoltozással fokozták a zavaró hatást. Féltucatnyi szerb őr azonban azonnal kézi harcba bocsátkozott. Drake felsóhajtott, és belépett. Káosz és zűrzavar töltötte be a termet a végétől a végéig. Pislogott, és egy hatalmas őrrel találta szemben magát, aki vigyorgott és böfögött, mielőtt előreugrott egy medveölelésért.
  
  Drake gyorsan kitért, a veséjét ütötte, és kemény kézzel tőrrel megütötte a napfonatot. Az ember-vadállat meg sem rezzent.
  
  Aztán eszébe jutott az a régi mondás, ami a bárpárharcokról szól - ha az ellenfeled ütést mér a plexusra anélkül, hogy összerándult volna, akkor inkább kezdj el futni, ember, mert nyakig a szarban vagy...
  
  Drake visszavonult, óvatosan megkerülte mozdulatlan ellenségét. A szerb hatalmas volt, lusta zsírral a szilárd izomzat fölött, és elég nagy a homloka ahhoz, hogy összetörje a hat hüvelykes betontömböket. A férfi esetlenül előrelépett, karjait széttárta. Egy csúszás, és Drake halálra zúzott volna, összepréselték volna és összetörték volna, mint a szőlőt. Gyorsan oldalba lépett, jobbra cselezett, és három gyors szúrással előlépett.
  
  Szem. Fül. Torok.
  
  Mindhárom össze van kötve. Miközben a szerb becsukta a szemét a fájdalomtól, Drake kockázatos próbababát hajtott végre egy repülő rúgásba, amely elegendő lendületet adott ahhoz, hogy még ezt a brontosaurust is leverje széles lábáról.
  
  A férfi olyan hanggal rogyott le a padlóra, mint egy hegy összeomlása. A festmények leestek a falról. A saját hátraugrásából kiváltott erő eszméletlenné tette, ahogy a feje a fedélzetnek ütközött.
  
  Drake beljebb merészkedett a szobába. Két Delta fickót megöltek, de az összes szerbet hatástalanították. A keleti fal egy része kinyílt, és az amerikaiak többsége a nyílás körül állt, de most félelmet átkozva lassan visszavonultak.
  
  Drake sietett csatlakozni hozzájuk, nem tudta elképzelni, mi okozhatta a Delta katonát a pánikba. Először kőlépcsőket látott, amelyek egy jól megvilágított földalatti kamrába vezettek le.
  
  A második egy fekete Párduc volt, lassan felfelé haladva a lépcsőn, széles szája borotvaéles agyarak sorát tárta elénk.
  
  "Fúúú..." - húzta el az egyik amerikai. Drake nem tudott jobban egyetérteni.
  
  A párduc felszisszent, lebukott, hogy lecsapjon. Drake visszavonult, amikor a vadállat felugrott a levegőbe, 100 font halálos izom dühében. Leszállt a legfelső lépcsőre, és megpróbált meglógni, miközben hipnotikus zöld szemeit a visszavonuló katonákon tartotta.
  
  - Utálom ezt csinálni - mondta a Delta parancsnoka, és célba vette a puskáját.
  
  "Várjon!" Drake látott valamit felvillanni a lámpák fényében. "Csak várj. Ne mozdulj."
  
  A párduc előrelopózott. A Delta Team fegyverrel tartotta, amikor elhaladt közöttük, és megvetően horkantott a cselekvőképtelen szerb őrökre, amikor kimentek a szobából.
  
  "Mi a- ?" az egyik amerikai a homlokát ráncolta Drake-re.
  
  "Nem láttad? Gyémántokkal kirakott nyakláncot viselt. Feltételezem, hogy egy ilyen házban élő macska csak akkor van kiképezve, hogy támadjon, ha meghallja a gazdája hangját.
  
  "Jó hívás. Nem szívesen ölnék meg egy ilyen állatot." A Delta parancsnoka intett a szerbeknek. "Egész napom ezekkel a szemétládákkal szórakoznék."
  
  Elkezdtek lefelé menni a lépcsőn, két férfit hagyva az őrségben. Drake volt a harmadik, aki elérte a boltozat padlóját, és amit látott, csodálkozva rázta a fejét.
  
  - Mennyire perverzek ezek az őrült szemétládák?
  
  A szoba zsúfolásig megtelt olyan dolgokkal, amelyeket csak "trófeáknak" tudott leírni. Tárgyak, amelyeket Davor Babic azért tartott értékesnek, mert - perverzióiban - értékesek voltak mások számára.Mindenhol voltak kis és nagy szekrények, véletlenszerűen elrendezve.
  
  Tyrannosaurus rex állcsontja. A mellette lévő felirat: "Az Edgar Fillion gyűjteményből - Életdíj." Ezen kívül a híres színésznő leleplező fényképe "Élni akart" felirattal. Mellette egy bronz talapzaton kísértetiesen pihenő egy mumifikálódott. "3. számú körzeti ügyészként" azonosított kéz.
  
  És még sok más. Miközben Drake körbejárta a vitrineket, próbált megbirkózni beteges lenyűgözésével és koncentrálásával, végre észrevette a fantasztikus tárgyakat, amelyeket kerestek.
  
  Valkűr: egy pár hófehér szobor egy vastag kerek tömbre. Mindkét szobor körülbelül öt láb magas volt, de Drake lélegzete elállt bennük a csodálatos részlettől. Két mellkas nő, meztelenül, és úgy néznek ki, mint az ókor hatalmas amazonjai, mindkettő széttárt lábbal, mintha valamin ülve ülnének. Valószínűleg egy szárnyas ló, gondolta Drake. Ben azt kívánta, bárcsak többet tudna, de eszébe jutott, hogy a valkűrök arra használták őket, hogy csatáról csatára repüljenek. Felfigyelt az izmos végtagokra, a klasszikus arcvonásokra és a nyugtalanító szarvas sisakokra.
  
  "Azta!" - kiáltott fel a srác a Deltából. - Bárcsak kapnék egy hatos csomagot ebből.
  
  Még árulkodóbb, hogy mindkét Valkűr valami ismeretlenre mutatott felfelé a bal kezével. Mutatva, ahogy Drake most gondolta, egyenesen az Istenek sírjára.
  
  Bárcsak megtalálnák Ragnarokot.
  
  Ebben a pillanatban az egyik katona megpróbált kihozni egy tárgyat a vitrinből. Hangosan megszólalt a csengő, és az acélkapu beomlott a lépcsők tövében, elzárva a kijáratukat.
  
  Az amerikaiak azonnal gázálarcok után nyúltak. Drake megrázta a fejét. "Ne aggódj. Valami azt súgja nekem, hogy Babich az a fajta barom, aki jobban szeretné, ha a tolvajt élve elkapnák és rugdosnák.
  
  A Delta parancsnoka a még mindig vibráló rudakat nézte. - Fújd darabokra ezeket a rudakat.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy csodálkozva nézett a helikopter és a visszavonuló Bentley után. Wells is zavartnak tűnt, ahogy az eget bámulta.
  
  - Szuka - hallotta Kennedy lélegzetét. "Rohadt jól kiképeztem őt. Hogyan merészelt árulóvá válni?
  
  - Még jó, hogy elment - Kennedy megbizonyosodott róla, hogy a haja még mindig hátra van kötve attól a sok ugrálástól, és félrenézett, amikor észrevette, hogy néhány SAS férfi felméri őt. - Magas volt a helyzete. Ha Drake és a Delta Team elfoglalta a Valkűröket, akkor ellopózhatunk, amíg Alicia Babich-csal van elfoglalva.
  
  Wells úgy nézett ki, mint aki két jelentős lehetőség között szakadt, de nem szólt semmit, miközben a ház körül száguldottak a főbejárat felé. Látták, hogy a helikopter elfordulva frontálisan ütközött a Bentleyvel. Lövések dördültek, és visszapattantak a menekülő autóról. Ekkor az autó hirtelen élesen fékezett, és egy kavicsfelhőben állt meg.
  
  Egy tárgy kiszorult az ablakon.
  
  A helikopter lezuhant az égből, kezelője szinte természetfeletti érzékkel bírt, miközben egy RPG zúgott a feje fölött. Amint szánja a földhöz ért, kanadai zsoldosok özönlöttek ki az ajtókon. Lövöldözés tört ki.
  
  Kennedy azt hitte, látta, hogy Alicia Miles, egy hajlékony alak szoros páncélpáncélba öltözött, amint a közmondásos oroszlán beugrik a küzdelembe. Egy harcra épített vadállat, elveszett az erőszakban és az egész dühében. Kennedy önmaga ellenére érezte, hogy megfagy a vére.
  
  Ez volt az a félelem, amit érzett?
  
  Mielőtt belegondolhatott volna, egy vékony alak zuhant le a helikopter másik oldaláról. Egy alak, akit egy pillanat alatt felismert.
  
  Parnevik professzor!
  
  Előre bicegett, eleinte tétován, de aztán újult elszántsággal, végül felkúszott, miközben golyók száguldoztak a levegőben a feje fölött, az egyik a koponyájától egy kéz szélességben haladt el.
  
  Parnevik végre elég közel került ahhoz, hogy az SAS és Kennedy biztonságba húzhassák, a kanadaiak nem tudtak róla, teljesen részt vettek a csatában.
  
  - Így van - mondta Wells, és a házra mutatott. "Essünk túl rajta."
  
  
  * * *
  
  
  Drake segített előrehúzni a Valkűröket, miközben néhány srác egy kis mennyiségű robbanóanyagot rögzített a rácsra. A félelmetes kiállítási tárgyak közötti keskeny ösvényen haladtak, igyekeztek nem túl közelről nézni. Az egyik Delta srác néhány perccel ezelőtt jött vissza egy kísérteties ellenőrzésről, és egy fekete koporsót jelentett a szoba hátsó részében.
  
  A várakozás légköre teljes tíz másodpercig tartott. Katonalogika kellett ahhoz, hogy ezt megállítsák. Minél kevesebbet tudsz...
  
  Ez már nem Drake logikája. De komolyan nem akarta tudni. Még meg is rándult, mint egy közönséges civil, amikor a rácsokat szétrobbantották.
  
  Az emeleti szobából lövöldözés hallatszott. A Delta Gárdisták véres lyukakba zuhanva zuhantak le a lépcsőn. A következő másodpercben egy tucat gépfegyverrel felfegyverzett férfi jelent meg a lépcső tetején.
  
  A túlszárnyaló és a túlfegyverzett, magasabb nézőpontból fedezett Delta Team kudarcot vallott, és most sebezhetővé vált. Drake lassan elindult a szekrény és annak viszonylagos biztonsága felé, próbált nem gondolni arra a hülyeségre, hogy így elkapják, és hogy ez hogyan nem történt volna meg a SAS-szal, és bízott a szerencsében, hogy ezek az új ellenségek nem lesznek elég hülye ahhoz, hogy lelője a Valkűröket.
  
  Néhány pillanatig szűnni nem akaró feszültség volt, amelyet fojtogató csendben tapasztaltak, mígnem egy alak leereszkedett a lépcsőn. Fehérbe öltözött, fehér maszkot viselő alak.
  
  Drake azonnal felismerte. Ugyanaz az ember, aki megnyerte a Shieldet a yorki macskajáráson. A férfi, akit Apsallban látott.
  
  - Ismerlek - lehelte magában, majd hangosabban. - Itt vannak az átkozott németek.
  
  A férfi felkapott egy 0,45-ös kaliberű pisztolyt, és meglóbálta. "Dobd el a fegyvered. Mindnyájan. Most!"
  
  Arrogáns hang. Sima kezekhez tartozó hang, tulajdonosa igazi hatalommal bírt, amilyen papírra van írva, és csak tagok klubjaiban adják. Az a fajta ember, akinek fogalma sem volt, mi az igazi világi munka és unalmasság. Talán egy bankár, aki a bankszektorba született, vagy egy politikus, a politikusok fia.
  
  A Delta emberei szilárdan tartották fegyvereiket. Senki nem szólt egy szót sem. Az összecsapás fenyegető volt.
  
  a férfi ismét felsikoltott, neveltetése nem engedte, hogy tudjon a veszélyről.
  
  "Süket vagy? most mondtam!"
  
  A texasi hangja vontató hangon azt mondta: - Nem fog megtörténni, barom.
  
  - De... de... - a férfi elhallgatott a csodálkozástól, majd hirtelen letépte a maszkját.
  
  Drake majdnem összeesett. Ismerlek!Abel Frey, német divattervező. A sokk mérges hullámként söpört végig Drake-en. Lehetetlen volt. Olyan volt, mintha Taylort és Miley-t láttam volna odafent, amint azon kuncognak, hogy elfoglalják a világot.
  
  Frey találkozott Drake pillantásával. - És te, Matt Drake! a pisztolyos keze remegett. "Szinte mindenembe került! Elveszem tőled. Meg fogom csinálni! És fizetni fog. Ó, hogy fog fizetni!"
  
  
  Mielőtt észrevette volna, Frey Drake szeme közé szegezte a fegyvert, és lőtt.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy berohant a szobába, és látta, hogy a SAS emberei térdre esnek, és csendet kérnek. Egy csapat álarcos férfit látott maga előtt, akik páncélpáncélt viseltek, és fegyvereiket Davor Babic titkos páncélszekrényére szegezte.
  
  Szerencsére a férfiak nem vették észre őket.
  
  Wells visszanézett rá, és azt mondta: - Ki?
  
  Kennedy zavart arcot vágott. Hallotta, hogy valaki dühöng, látta az oldalprofilját, 0,45 továbbra is ügyetlenül hadonászott a karjával. Amikor meghallotta, hogy Matt Drake nevét kiáltja, tudta, és Wells is tudta, és másodpercekkel később tüzet nyitottak.
  
  Az ezt követő tűzharc hatvan másodperce alatt Kennedy mindezt lassított felvételben látta. A fehér ruhás férfi elsüti a 45-öst, a lövése egy másodperc töredékével később érkezik, és megrántja a kabátja szegélyét, miközben áthalad a függő anyagon. Döbbent arca, amikor megfordult. Kövérkés, ernyedt lágyságuk.
  
  Elkényeztetett ember.
  
  Aztán maszkos férfiak forogtak és lövöldöztek. A SAS katonák pontosan és higgadtan viszonozzák a jól elhelyezett ütéseket. Több tűz jön a páncélszekrényből. amerikai hangok. német hangok. Hangok angolul.
  
  A Taylor Swift költői intonációihoz hasonló lomha káosz keveredik a Metallica archaikus rockjával. Legalább két németet megütött - a többiek elestek. A fehér ruhás fickó kiabált, hadonászott a karjával, és csapatát sietve visszavonulásra kényszerítette. Kennedy látta, hogy betakarják, és közben meghalnak, úgy hullanak ki, mint a rothadás a sebből, de a seb tovább élt. Végül egy hátsó szobába menekült, és csak négy embere maradt életben.
  
  Kennedy elkeseredetten rohant végig a folyosón, furcsa gombóccal a torkában és jégcsákánnyal a szívében, és fel sem fogta, mennyire aggódik, amíg meg nem látta Drake-et élve, és nem érezte, ahogy az öröm hűvös áramlata önti el.
  
  
  * * *
  
  
  Drake felemelkedett a padlóról, és hálás volt, hogy Abel Frey célja éppoly elmosódott, mint a valóság felfogása. Az első dolog, amit megpillantott, az volt, hogy Kennedy fut le a lépcsőn, a második az arca volt, amint odarohant hozzá.
  
  - Hála Istennek, hogy jól vagy! - kiáltott fel és megölelte, mielőtt eszébe jutott visszafogottsága.
  
  Drake Wells tudó szemébe bámult, mielőtt becsukta volna a sajátját. Egy pillanatra átölelte, érezte karcsú testét, erőteljes alakját, törékeny szívét, ahogy a sajátja mellett dobog. A fejét a férfi nyakának nyomta, az érzés elég csodálatos volt ahhoz, hogy megbizsergesse a szinapszisait.
  
  "Hé, jól vagyok. Te?"
  
  Mosolyogva elhúzódott.
  
  Wells odalépett hozzájuk, és egy percre elrejtette ravasz mosolyát. "Gácsér. Furcsa hely, ahol újra találkozhatunk, öreg fickó, nem az Earl's Court sarki kocsmájára gondoltam. El kell mondanom neked valamit, Matt. Valamit Mairól.
  
  Drake azonnal visszadobta. Wells mondta az utolsó dolgot, amire számított. Egy másodperccel később észrevette Kennedy halványuló mosolyát, és összeszedte magát. - Valkűrök - mutatott rá. - Gyerünk, amíg van lehetőségünk.
  
  De a Delta parancsnoka már ezt szervezte és áthívta őket. - Ez nem Anglia, srácok. Menjünk. Szinte az összes Hawaiit megettem ezen a nyaraláson."
  
  
  HUSZONKILENC
  
  
  
  LÉGI TÉR
  
  
  Drake, Kennedy és a támadócsapat többi tagja néhány órával később találkozott Bennel és Haydennel egy Honolulu melletti katonai bázison.
  
  Ahogy telt az idő. A bürokratikus bürokrácia megszűnt. A göröngyös utakat kisimították. A kormányok civakodtak, majd duzzogtak, végül beszélni kezdtek. A felkelő bürokratákat a tej és méz politikai megfelelőjével megnyugtatták.
  
  És egyre közeledett a világvége.
  
  Az igazi játékosok beszéltek, aggódtak és spekuláltak, és a rosszul légkondicionált épületekben aludtak Pearl Harbor közelében. Drake azonnal azt feltételezte, hogy Ben átgondolt köszöntése azt jelenti, hogy nem sok előrelépésről kell beszámolniuk az Odin következő darabja - az Ő szeme - keresésében. Drake elrejtette meglepetését; őszintén hitte , hogy Ben tapasztalata és motivációja mára minden támpontot megoldott volna.
  
  Hayden, a hozzáértő védelmi miniszter-helyettes segített neki, de alig haladtak előre.
  
  Egyetlen reményük az volt, hogy a többi apokaliptikus résztvevő - a kanadaiak és a németek - egy kicsit jobban járnak.
  
  Ben figyelmét először Drake kinyilatkoztatása terelte el.
  
  "Abel Frey? Német ötletgazda? Tűnj el, seggfej."
  
  - Komolyan, haver. Hazudnék neked?"
  
  - Ne idézz Whitesnake-t előttem, Matt. Tudod, a zenekarunknak problémái vannak a zenéjük előadásával, és ez nem vicces. Egyszerűen nem hiszem el... Abel Frey?
  
  Drake felsóhajtott. "Nos, újra kezdem. IGEN. Abel Frey."
  
  Kennedy támogatta. "Láttam, és még mindig azt akarom mondani Drake-nek, hogy hagyja abba a hülyeségeket. Ez a fickó egy visszahúzódó. A német Alpokban játszódik - "Party Castle". Szupermodellek. Pénz. Egy szupersztár élete."
  
  - Bor, nők és dal - mondta Drake.
  
  - Hagyd abba! - mondta Ben. "Bizonyos értelemben - töprengett - ez a tökéletes borító.
  
  - Könnyű becsapni a tudatlant, ha híres vagy - értett egyet Drake. "Kiválaszthatja az úti célt - bárhová is szeretne menni. A csempészetnek könnyűnek kell lennie ezeknek az embereknek. Egyszerűen keresse meg ősi műtárgyát, válassza ki a diplomáciai aktatáskáját, és..."
  
  "...Insert this." Kennedy simán végzett, és nevető tekintetét Ben felé fordította.
  
  - Kettőtök kell... - dadogta. "...Kettőtöknek kellene egy kibaszott szobát szereznie."
  
  Ebben a pillanatban Wells közeledett. "Ezt Abel Frey-vel... úgy döntöttek, hogy egyelőre titokban tartják. Figyelj és várj. Hadsereget állítunk a kastélya köré, de szabad kezet adunk neki, hátha megtud valamit, amit mi nem."
  
  - Első pillantásra ez ésszerűnek hangzik - kezdte Drake -, de...
  
  - De neki van a húgom - sziszegte Ben. Hayden felemelte a kezét, hogy megnyugtassa. - Igazuk van, Ben. Karin biztonságban van... egyelőre. A világ nem az."
  
  Drake összehúzta a szemét, de fogta a nyelvét. Tiltakozással nem érsz el semmit. Ez csak arra szolgálna, hogy még jobban elvonja barátja figyelmét. Ismét nehezen értette Haydent. Vajon az újdonsült cinizmusa emésztette meg? Gyorsan gondolkodott Benért, vagy bölcsen a kormányáért?
  
  Mindenesetre a válasz ugyanaz volt. Várjon.
  
  Drake témát váltott. Egy másikat szúrt át Ben szíve közelében. - Hogy van anyukád és apád? - kérdezte óvatosan. - Elhelyezkedtek már?
  
  Ben fájdalmasan felsóhajtott. "Nem, haver. Az utolsó híváskor megemlítették, de mondtam neki, hogy talált egy második állást. Segíteni fog, Matt, de nem sokáig.
  
  "Tudom". Drake Wellsre és Haydenre nézett. - Mint vezetőknek, nektek ketten kellene segíteniük. Aztán meg sem várva a választ, így szólt: - Mi hír Heidiről és Odin szeméről?
  
  Ben undorodva rázta a fejét. - Sokat - panaszkodott. "Mindenhol töredékek vannak. Íme - hallgasd meg: ahhoz, hogy ihassunk Mimir kútjából - a Valhallai Bölcsesség kútjából - mindenkinek fontos áldozatot kell hoznia. Az egyik feláldozta a szemét, jelképezve, hogy hajlandó tudást szerezni a jelenlegi és a jövőbeli eseményekről. Miután részeg volt, előre látott minden megpróbáltatást, amely az örökkévalóságon át érinteni fogja az embereket és az isteneket. Mimir elfogadta Odin Szemét, és azóta is ott hevernek, ez a jelkép, amelyet még Istennek is fizetnie kell azért, hogy egy pillantást vethessen a magasabb bölcsességre."
  
  - Oké - vont vállat Drake. - Normál történelmi dolgok, mi?
  
  "Jobb. De ez pontosan így van. A Költői Edda, Flenrich Saga egy másik, amit "Heidi sok ösvénye"-nek fordítottam. Elmagyarázzák, mi történt, de nem árulják el, hol vannak most a Szemek.
  
  - Valhallában - vágott egy grimaszt Kennedy.
  
  - Ez egy norvég szó a mennyországra.
  
  - Akkor esélyem sem lesz rájuk találni.
  
  Drake átgondolta. "És nincs más? Jézusom, haver, ez az utolsó darab!"
  
  - Követtem Heidi útját - az utazásait. Olyan helyeket keres fel, amelyekről tudunk, majd visszatér otthonába. Ez nem Playstation, haver. Nincsenek mellékhatások, nincsenek rejtett eredmények, nincsenek alternatív utak, semmi."
  
  Kennedy leült Ben mellé, és megdobta a haját. - Tudna két darabot egy helyre tenni?
  
  "Lehetséges, de nem illene jól ahhoz, amit jelenleg tudunk. Az évek során követett egyéb nyomok egy-egy töredékre mutattak minden helyen."
  
  - Szóval azt akarod mondani, hogy ez a mi nyomunk?
  
  - Valhalla a kulcs - mondta Drake gyorsan. "Ez az egyetlen kifejezés, amely helyet jelöl. És emlékszem, hogy mondtál valamit korábban arról, hogy Heidi azt mondta Odinnak, hogy tudja, hol vannak elrejtve a szemei, mert minden titkát elárulta, amikor a kereszten lógott.
  
  "Fa" - ebben a pillanatban Thorsten Dahl lépett be a szobába. A svéd kimerültnek tűnt, fáradtabb a munkája adminisztratív oldala miatt, mint a fizikai miatt. - Az egyik a Világfán lógott.
  
  - Hoppá - motyogta Drake. "Ugyanez a történet. ez kávé?"
  
  - Makadámia - Dahl önelégültnek tűnt. "A legjobb, amit Hawaii kínál."
  
  "Azt hittem, hogy spam" - mondta Kennedy, és lenézőjét fejezte ki a New Yorkerrel szemben.
  
  "Hawaiin nagyon szeretik a spamet" - értett egyet Dahl. "De a kávé mindent szabályoz. És a kona makadámdió a király."
  
  - Szóval azt akarod mondani, hogy Heidi tudta, hol van Valhalla? Hayden mindent megtett, hogy inkább zavartnak, mint szkeptikusnak tűnjön, amikor Drake intett valakinek, hogy hozzon nekik még kávét.
  
  - Igen, de Heidi ember volt. Nem Isten. Tehát amit átélne, az egy világi paradicsom lenne?
  
  "Sajnálom, ember" - viccelődött Kennedy. "A Vegast csak 1905-ben alapították."
  
  - Norvégiába - tette hozzá Drake, és próbált nem mosolyogni.
  
  Csend következett. Drake nézte, ahogy Ben gondolatban áttekinti mindazt, amit eddig tanult. Kennedy összeszorította a száját. Hayden átvette a kávésbögrék tálcáját. Wells már rég visszavonult egy sarokba, és úgy tett, mintha aludna. Drake-nek eszébe jutottak érdekes szavai - el kell mondanom neked valamit. Valamit májusról.
  
  Erre később lesz idő, ha lesz egyáltalán.
  
  Ben nevetett, és megrázta a fejét. "Ez egyszerű. Istenem, milyen egyszerű. Az ember számára a mennyország az otthona."
  
  "Pontosan. A hely, ahol élt. A faluja. A kabinja - erősítette meg Drake. - Az én gondolataim is.
  
  "A Mimir kútja Heidi faluban található!" Kennedy körülnézett, izgalom csillogott a szemében, majd játékosan megbökte Drake-et az öklével. - Nem rossz egy gyalogosnak.
  
  "Igazi agyam lett, mióta felmondtam." Drake észrevette, hogy Wells kissé összerezzent. "Életem legjobb lépése."
  
  Thorsten Dahl felállt. - Aztán irány Svédország az utolsó részre. Boldognak tűnt, hogy visszatérhet szülőföldjére. - Hm... hol volt Heidi háza?
  
  - Ostergotland - mondta Ben anélkül, hogy ellenőrizte volna. "Beowulf és Grendel otthona is az a hely, ahol még mindig arról beszélnek, hogy szörnyek barangolnak a földeken éjszaka."
  
  
  HARMINC
  
  
  
  LA VEREIN, NÉMETORSZÁG
  
  
  A La Veraine, a Pártvár Münchentől délre, a bajor határ közelében található.
  
  Mint egy erőd, félúton állt egy szelíd hegyen, falai szaggatottak, sőt, különböző helyeken nyílhurkok tarkították. Az íves kapuk két oldalán magasodó kerek tetejű tornyok és a széles feljáró lehetővé tette, hogy a drága autók stílusosan felálljanak, és megmutassák legújabb vívmányaikat, miközben válogatott paparazzik letérdeltek le fényképezni őket.
  
  Abel Frey egyenként vezette a bulit, gratulált több legfontosabb vendégnek, és ügyelt arra, hogy modelljei a tőlük elvárható módon viselkedjenek. Egy csipet ide, egy mormogás oda, még az időnkénti vicc is arra késztette őket, hogy megfeleljenek a hozzá fűzött reményeknek.
  
  A privát fülkékben úgy tett, mintha nem venné észre a térdig érő üvegasztalokon elterülő fehér futókat, a vezetőket szívószálakkal az orrlyukban. Modellek és híres fiatal színésznők szaténból, selyemből és csipkéből baba babának öltözve. Rózsaszín hús, nyögések és a kéj mámorító aromája. Ötven hüvelykes plazmapanelek MTV-vel és kemény pornóval.
  
  A kastély tele volt élő zenével, Slash és Fergie a "Beautiful Dangerous"-t adták elő a dekadens helyszínektől távolabbi színpadon - a vidám rockzene még több életet lehel Frey amúgy is dinamikus partijába.
  
  A divattervező senki által észrevétlenül távozott, és felment a főlépcsőn a kastély egy csendes szárnyába. Még egy járat, és az őrei bezártak mögötte egy biztonságos ajtót, amelyhez csak billentyűkombinációval és hangfelismeréssel lehetett hozzáférni. Belépett egy kommunikációs berendezésekkel és egy sor nagyfelbontású televízióval telezsúfolt helyiségbe.
  
  Az egyik legmegbízhatóbb rajongója azt mondta: "Időben, uram. Alicia Miles egy műholdas telefonon beszél.
  
  - Remek, Hudson. Titkosított?"
  
  "Természetesen uram."
  
  Frey elfogadta a javasolt eszközt, összeszorította a száját, amiért kénytelen volt olyan közel vinni a száját ahhoz a helyhez, ahol lakájja már nyálat permetezett.
  
  - Miles, jobb, ha ez finom. Van egy házam tele vendégekkel, akikről gondoskodnom kell." A kényelemről szóló hazugság nem tűnt kitalációnak. Ez volt az, amit ezeknek senkinek sem kellett hallaniuk.
  
  "Méltó bónusz, mondhatnám" - hangzott a jól elhelyezett angol hang ironikusan. "Van egy webcímem és egy jelszavam a Parnevik kereséséhez."
  
  - Mindez az üzlet része, Miles. És már tudja, hogy csak egyféleképpen lehet megszerezni a bónuszt."
  
  - Milo a közelben van? Most a hangnem megváltozott. Torokvágó. Szemtelenebb...
  
  "Csak én és a legjobb rajongóm."
  
  - Mmm... Hívd meg őt is, ha akarod - változott meg a hangja. "De sajnos gyorsnak kell lennem. Jelentkezzen be a www.locatethepro.co.uk webhelyre, és írja be a jelszót kisbetűvel: bonusmyles007,"lol. - Azt hittem, értékelni fogod, Frey. Meg kell jelennie a szabványos nyomkövető formátumnak. Parnevik negyediknek van programozva. Bárhol nyomon kell követned őt."
  
  Abel Frey némán tisztelgett. Alicia Miles volt a legjobb operátor, akit valaha is használt. - Elég jó, Miles. Amint a szemed ellenőrzés alatt áll, lekerülsz a pórázról. Akkor gyere vissza hozzánk, és hozd el a kanadaiak töredékeit. Akkor majd beszélünk."
  
  A vonal kimerült. Frey egyelőre boldogan letette a mobiltelefonját. - Oké, Hudson - mondta. "Indítsa be az autót. Azonnal küldjenek mindenkit Östergotlandba." Az utolsó darab elérhető volt, akárcsak az összes többi darab, ha helyesen játszották a döntőt. - Milo tudja, mit kell tennie.
  
  Egy sor televíziós monitort tanulmányozott.
  
  - Melyikük a Captive 6 - Karin Blake?
  
  Hudson megvakarta ápolatlan szakállát, mielőtt intett. Frey előrehajolt, hogy az ágya közepén ülő szőke lányt tanulmányozza, lábait az álláig felhúzva.
  
  Pontosabban, azon az ágyon ülve, ami Freyé volt. És megette Frey ételét a zárt és őrzött kunyhóban, amit Frey rendelt. Olyan áramot használ, amiért Frey fizetett.
  
  A bokán egy általa tervezett lánc található.
  
  Most az övé volt.
  
  "Azonnal küldje el a videót a szobámba a nagy képernyőn. Aztán mondd meg a séfnek, hogy szolgálja fel ott a vacsorát. Tíz perccel ezután szükségem van a harcművészeti szakértőmre." Elgondolkodott.
  
  - Ken?
  
  "Igen, ugyanaz. Azt akarom, hogy menjen oda és vegye el a cipőjét. Egyelőre semmi más. Azt akarom, hogy a pszichológiai kínzás finoman hosszú legyen, amíg ezt le nem zúzzák. Várok egy napot, aztán viszek neki valami fontosabbat."
  
  - És a 7-es fogoly?
  
  - Drága Istenem, Hudson, bánj vele jól, ahogyan magaddal. A legjobb mindenből. Közeleg az ideje, hogy lenyűgözzen minket..."
  
  
  HARMINCEGY
  
  
  
  LÉGTÉR SVÉDORSZÁG FELETT
  
  
  A gép megdőlt. Kennedy Moore ijedten ébredt, megkönnyebbülten, hogy felébresztette a turbulencia, mivel az új nap elűzte saját Sötét üldözőjét.
  
  Caleb éppúgy létezett álmaiban, mint a való világban, de az éjszaka folyamán többször megölte az élő csótányok torkába lökésével, mígnem megfulladt, és rágni és lenyelni kényszerült, egyetlen árulását a szemében lévő iszonyat gyötörte. , állandó, amíg az utolsó szikra ki nem alszik.
  
  Hirtelen felébredt és kiszakadt a pokol mélyéről, vad szemekkel nézett körül a kabinban. Csend volt; civilek és katonák szunyókáltak vagy csendesen beszélgettek. Még Ben Blake is elaludt a laptopját szorongatva, az aggodalom ráncait nem simította ki az alvás, és tragikusan nem a helyükön voltak fiús arcán.
  
  Aztán meglátta Drake-et, és a férfi őt bámulta. Most az aggodalomra okot adó vonalak egyszerűen felerősítették amúgy is feltűnő arcát. Őszintesége és önzetlensége nyilvánvaló volt, lehetetlen volt elrejteni, de a nyugalma mögött megbúvó fájdalom arra késztette a lányt, hogy megvigasztalja... egész éjszaka.
  
  Elmosolyodott magában. További dinoszaurusz-szikla utalások. Drake ideje nagyon szórakoztató volt. Eltelt egy pillanat, mire rájött, hogy a belső mosolya elérhette a szemét, mert a férfi visszamosolygott rá.
  
  Aztán az Akadémiára való belépés óta eltelt évek során először megbánta, hogy elhívása megköveteli tőle, hogy deszexualizálja személyiségét. Azt kívánta, bárcsak tudná, hogyan kell így formázni a haját. Bárcsak egy kicsit több Selma Blair lenne és egy kicsit kevesebb Sandra Bullock.
  
  Mindezek után teljesen nyilvánvaló volt, hogy Drake kedveli őt.
  
  A lány visszamosolygott rá, de abban a pillanatban a gép ismét megdőlt, és mindenki felébredt. A pilóta bejelentette, hogy egy órás repülőútra vannak a célállomástól. Ben felébredt, és úgy sétált, mint egy zombi, hogy hozzon egy kis maradék Kona kávét. Thorsten Dahl felállt, és körülnézett.
  
  - Ideje bekapcsolni a talajradart - mondta félmosollyal.
  
  Elküldték őket, hogy Östergotland felett repüljenek, és olyan területeket célozzanak meg, ahol Parnevik professzor és Ben úgy gondolta, hogy Heidi faluja lesz. Szegény professzornak nyilvánvalóan fájt az ujja levágott hegye, és mélyen megdöbbentette, hogy kínzója milyen szívtelen volt, de olyan boldog volt, mint egy kiskutya, amikor mesélt nekik az Odin pajzsára vésett térképről.
  
  A Ragnarök útja.
  
  Feltehetőleg.
  
  Eddig még senki sem tudta lefordítani. Ez egy újabb félrevezetés volt Alicia Miles és összezavarodott csapata részéről?
  
  Miután a gép áttörte Dahl durva kerületét, a gép televíziójában megjelent képre mutatott. A földradar rövid rádióhullám-impulzusokat küldött a talajba. Amikor egy eltemetett tárgynak, határnak vagy üregnek ütközött, képet tükrözött a visszatérő jelében. Eleinte nehéz azonosítani őket, de tapasztalattal könnyebbé válik.
  
  Kennedy megrázta a fejét Dahlra. - A svéd hadseregnek mindene megvan?
  
  - Az ilyesmire szükség van - mondta Dahl komolyan. "Van ennek a gépnek egy hibrid változata, amely észleli az aknákat és a rejtett csöveket. Nagyon high-tech."
  
  Hajnal tört ki a láthatáron, majd rongyos szürke felhők űzték el, ahogy Parnevik felkiáltott. "Itt! Ez a kép úgy néz ki, mint egy régi viking település. Látod a kerek külső peremet - ezek a védőfalak - és a benne lévő téglalap alakú tárgyakat? Ezek kis lakások."
  
  - Szóval, határozzuk meg a legnagyobb házat... - kezdte Ben sietve.
  
  - Nem - mondta Parnevik. "Ez egy közösségi hosszúház - egy találkozóhely vagy lakoma. Heidinek, ha tényleg itt lenne, a második legnagyobb háza lenne.
  
  Ahogy a gép lassan ereszkedett, tisztább képek jelentek meg. A település hamarosan egyértelműen kirajzolódott néhány méterrel a föld alatt, és hamarosan láthatóvá vált a második legnagyobb ház.
  
  "Látod ezt" - mutatott Dahl egy mélyebb színre, amely annyira halvány, hogy nem lehet észrevenni, ha valaki nem keresi. "Ez azt jelenti, hogy van egy űr, és közvetlenül Heidi háza alatt található. - A fenébe - mondta, és megfordult. - Közvetlenül Mimir kútja fölé építette a házát!
  
  
  HARMINCKETTŐ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SVÉDORSZÁG
  
  
  Miután a földön voltak, és több mérföldet gyalogoltak a nedves réteken, Dahl megálljt parancsolt. Drake körülnézett azon, amit csak úgy tudott leírni, mint az új Dino-Rock szellemiségben, amelyet Kennedyvel közösen alkottak, egy tarka legénység. A svédeket és az SGG-t Thorsten Dahl és három embere, az SAS-t Wells és tíz katona képviselte. Az egyik sebesülten Hawaiin maradt. A Delta Team hat főre csökkent; aztán ott volt Ben, Parnevik, Kennedy és ő maga. Hayden a gépnél maradt.
  
  Egyetlen ember sem volt közöttük, akit ne zavartak volna a feladatuk nehézségei. Az a tény, hogy a gép teljesen feltöltve és felfegyverkezve várakozott a figurákkal a fedélzetén, készen arra, hogy a világ bármely pontjára elvigye őket, csak tovább hangsúlyozta a helyzet súlyosságát.
  
  "Ha segít" - mondta Dahl, miközben mindenki várakozóan nézett rá -, nem értem, ezúttal hogyan találhatnak meg minket - mutatott rá. "Kezdje azzal, hogy könnyű robbanóanyagokkal tisztítsa meg néhány méterrel lejjebb, aztán ideje gereblyézni."
  
  - Légy óvatos - tördelte a kezét Parnevik. - Nem akarunk összeomlást.
  
  - Ne aggódj - mondta Dahl vidáman. - A különböző erők között, azt hiszem, van egy tapasztalt csapatunk, professzor.
  
  Morcos nevetés hallatszott. Drake felmérte a környezetüket. Széles körvonalat állítottak fel, és ott hagyták az embereket a több domb tetején, amelyek körülvették azt a helyet, ahol a földradar jelezte, hogy valaha egy régi őrház állt. Ha elég jó lenne a vikingeknek és mindennek...
  
  A síkság füves és nyugodt volt, az enyhe szellő alig kavarta meg a helyüktől keletre nőtt fákat. Enyhén cseperegni kezdett, majd elállt, mielőtt újra megpróbálta volna.
  
  Megcsörrent Ben mobilja. Szemei kísérteties pillantást öltöttek. "Apu? Csak elfoglalt. Visszahívlak a tatnál. Becsukta a készüléket, és Drake-re nézett. - Nincs időm - motyogta. "Már tudják, hogy valami történik, csak nem tudják, mi az."
  
  Drake bólintott, és rezzenéstelenül nézte az első robbanást. Fű, gyep és kosz repült a levegőbe. Ezt rögtön egy újabb, valamivel mélyebb ütés követte, és egy második felhő emelkedett ki a földről.
  
  Több férfi mennydörögve jött előre, lapáttal, miközben fegyvert tartottak. Szürreális jelenet.
  
  - Vigyázz - motyogta Parnevik. - Nem szeretnénk, ha bárki is beázná a lábát. Úgy kuncogott, mintha ez lett volna a történelem legnagyobb tréfája.
  
  Egy tisztább áttekintő képen egy lyuk látható Heidi hosszú háza alatt, amely egy hatalmas barlanghoz vezetett. Nyilvánvalóan nem csak egy kút hevert ott, és a csapat tévedett az óvatosságban. Újabb óra gondos ásatásba és több szünetbe telt, amíg Parnevik kukorékolt és tanulmányozta a feltárt leleteket, mielőtt eltűntek a levegőben.
  
  Drake ezt az időt arra használta, hogy rendszerezze a gondolatait. A mai napig úgy érezte magát, mintha egy hullámvasúton ült volna, minden fék nélkül. Még ennyi év után is jobban hozzászokott a parancsok követéséhez, mint a cselekvési terv végrehajtásához, így több gondolkodási időre volt szüksége, mint például Ben Blake-nek. Két dolgot biztosan tudott: mindig lemaradtak, és ellenségeik arra kényszerítették őket, hogy reagáljanak a helyzetekre, ahelyett, hogy létrehozták azokat; kétségtelenül ez annak a ténynek köszönhető, hogy ellenfeleik mögött indultak ebbe a versenybe.
  
  Itt az ideje, hogy megnyerjük ezt a versenyt. Sőt, úgy tűnt, hogy ők az egyetlen frakció, amely a világ megmentésére, nem pedig kockáztatására törekedett.
  
  Szóval hiszel a szellemtörténetekben?- suttogta egy ősi hang az elméjében.
  
  Nem, ugyanúgy válaszolt, mint akkor. De hiszek a rémtörténetekben...
  
  Legutóbbi küldetése során a titkos SRT, a SAS különleges egységeként, csapatának három másik tagjával, köztük Alicia Miles-szel egy távoli észak-iraki faluba botlott, amelynek lakóit megkínozták és meggyilkolták. Feltételezve a nyilvánvalót, amit vizsgáltak... az az volt, hogy brit és francia katonákat találjanak még mindig a kihallgatásuk alatt.
  
  Ami ezután következett, elsötétítette Matt Drake hátralévő napjait a Földön. A dühtől elvakítva ő és a másik két csapattag abbahagyta a kínzást.
  
  Egy újabb "baráti tűzeset" a sok közül.
  
  Alicia Miles állt és nézte, nem szennyezte be semmilyen furcsaság, így vagy úgy. Nem tudta megállítani a kínzást, és nem tudta megállítani a kínzók halálát. De követte a parancsnoka parancsát.
  
  Matt Drake.
  
  Ezt követően a katona élete véget ért számára, minden romantikus kapcsolat, amelyet támogatott, darabokra tört. De a szolgálat elhagyása nem jelentette az emlékek elhalványulását. Felesége éjszakáról éjszakára felébresztette, majd kicsúszott izzadtságtól átázott ágyából, és sírt lent, amikor nem volt hajlandó gyónni.
  
  Most észrevette, hogy Kennedy vele szemben áll, és úgy mosolygott, mintha repülőgépen ülne. Haja lazán lógott, arca élénk és huncut lett a mosolyától. A középre állított szemek és a Victoria's Secret teste a tanári udvariassággal és az üzleti visszafogottsággal kombinálva. Elég vegyes.
  
  - vigyorgott vissza. Thorsten Dahl így kiáltott fel: "Menj bele az olvasásba! Szükségünk van egy útmutatóra az utódok számára."
  
  Amikor Ben megkérdezte, mi az a Descender, csak elvigyorodott. - Egyenesen a hollywoodi legendából, barátom. Emlékszel, hogyan ugrott le egy tolvaj az épületről, és az ugrását a zuhanás megállítása előtt milliméterre igazították? Nos, a Blue Diamond Lander az az eszköz, amit használnak."
  
  "Menő".
  
  Drake észrevette, hogy öreg parancsnoka lassan körbejár, és elvette a felkínált kávésüveget. Ez a chat már egy ideje készülődik. Drake véget akart vetni ennek.
  
  - Mai? - kérdezte, és határozottan leengedte ajkát a földre, hogy senki ne értse a kérdését.
  
  - Hm? - Megkérdeztem.
  
  "Csak mondd meg".
  
  - Te jó ég, haver, a régi hobbiddal kapcsolatos nyilvánvaló információhiány után most aligha számíthatok arra, hogy ajándékokat adok, igaz?
  
  Drake nem tudott nem mosolyogni. - Te egy piszkos öregember vagy, tudod?
  
  "Ez az, ami a játékom élén tart. Most mesélj el nekem egy történetet az egyik titkos küldetéséről - bármelyikről.
  
  - Nos... lehet, hogy kidobom a lehetőséget, és adok valami szelídséget - mondta Drake. - Vagy megvárhatod, amíg ennek az egésznek vége lesz, és neked adom az aranyat... te tudod az egyetlent.
  
  - Tokyo Cos-con?
  
  "Tokyo Cos-con. Amikor Mai titkolózott Japán legnagyobb cosplay kongresszusán, hogy beszivárogjon és elfogja a fuchu triádokat, akik akkoriban a pornóipart irányították."
  
  Wells úgy nézett ki, mintha rohamot kapna. - Jézusom, Drake. Te barom. Akkor oké, de hidd el, most tartozol nekem - vett egy levegőt. "A japánok csak hamis személyazonosság mellett, figyelmeztetés nélkül hurcolták ki Hongkongból, teljesen lerombolva a fedelet, amelyet két éve épített."
  
  Drake tátott szájú, hitetlenkedő pillantást vetett rá. "Soha".
  
  - Az én szavaim is.
  
  "Miért?"
  
  "A következő kérdésem is. De Drake, nem nyilvánvaló?
  
  Drake elgondolkodott. "Csak azt, hogy ő a legjobb, amijük van. A legjobb, amit valaha is kaptak. És bizonyára kétségbeesettek érte."
  
  - Már körülbelül tizenöt órája fogadjuk a hívásokat az igazságügyi minisztériumuktól és a miniszterelnökeiktől, akárcsak a jenkik. Mindent beismernek nekünk - elküldték, hogy fedezze fel La Veraine-t, mert ez az egyetlen kapcsolat, amit találtak ezzel a rendetlenséggel, amely már most a bolygó legnagyobb eseményévé fajult. Csak órák kérdése, hogy kénytelenek vagyunk bevallani nekik.
  
  Drake a homlokát ráncolta. "Van valami ok arra, hogy most ne gyónjon? May fantasztikus beszerzés lenne."
  
  - Egyetértek, haver, de a kormányok kormányok, és akár veszélyben van a világ, akár nem, szeretik játszani a kis játékaikat, nem?
  
  Drake egy lyukra mutatott a földben. - Úgy tűnik, készen állnak.
  
  
  * * *
  
  
  Drake süllyedési sebességét 126 lábban határozták meg. Egy gyorskioldó szájkosárnak nevezett eszközt helyeztek a kezébe, és egy hátizsákot adtak át neki. Előhúzott egy tűzoltósisakot, a fejére egy zseblámpával, és a hátizsákjában kotorászott. Nagy zseblámpa, oxigéntartály, fegyver, élelem, víz, rádió, elsősegélynyújtó kellékek - minden, ami a barlangászáshoz kell. Felhúzott egy pár erős kesztyűt, és a gödör széléhez sétált.
  
  - Geronimo? megkérte Kennedyt, aki fent maradt Bennel és a professzorral, hogy segítsen felügyelni a kerületüket.
  
  - Vagy fogd meg a bokádat, dugd ki a feneked, és reménykedj - mondta.
  
  Drake gonoszul vigyorgott rá. - Erre később még visszatérünk - mondta, és beugrott a sötétbe.
  
  Azonnal megérezte a vörös gyémánt kioldását. Esésének sebessége zuhanás közben csökkent, kis kereke másodpercenként százszor ketyegett. A kút falai - szerencsére már kiszáradtak - kaleidoszkópszerű villanásokban villantak el mellette, akár egy régi fekete-fehér filmben. Végül az ereszkedés kúszássá lassult, és Drake érezte, ahogy csizmája finoman visszapattan a kemény szikláról. Megszorította a szájkosárját, és érezte, hogy a kioldó kiold a biztonsági övből. Drake áttekintette az Aszcendenssé válás folyamatát, mielőtt elindult oda, ahol Dal és fél tucat férfi várakozott.
  
  A padló riasztóan ropog, de ő a mumifikálódott törmeléknek tulajdonította.
  
  "Ez a barlang furcsán kicsi ahhoz képest, amit a földradaron láttunk" - mondta Dahl. - Rosszul számolhatott. Terülj szét, és keress... egy alagutat... vagy valami hasonlót.
  
  A svéd vállat vont saját tudatlanságán mulatva. Drake-nek tetszett. Lassan körbejárta a barlangot, tanulmányozta az egyenetlen falakat, és remegett, a vastag köpeny ellenére. Több ezer tonnányi kő és föld nyomta őt, és itt volt, és próbált mélyebbre hatolni. Számára ez úgy hangzott, mint egy katona élete.
  
  Dahl kétirányú videotelefonon kommunikált Parnevikkel. A professzor annyi "javaslatot" kiabált, hogy Dahl két perc múlva kikapcsolta a hangot. A katonák addig taposták a barlangot, amíg az egyik Delta srác felkiált: "Itt vannak faragásaim. Bár ez egy apróság."
  
  Dahl kikapcsolta a videotelefont. Parnevik hangja hangosan és tisztán csengett, majd elhallgatott, amikor Dahl a falhoz emelte a mobiltelefont.
  
  - Látod ezt?
  
  "Ja! Det ar bra! Melltartó!" Parnevik elvesztette az angoltudását az izgalomtól. "Walknott... mmm... megölt harcosok csomója. Ez Odin szimbóluma, a hármas háromszög vagy borromei háromszög, amely a csatában való dicsőséges halál gondolatához kapcsolódik."
  
  Drake megrázta a fejét. - Véres vikingek.
  
  "Ez a szimbólum gyakran megtalálható a "képköveken", amelyek hős harcosok halálát ábrázolják, akik hajóval vagy lóháton utaznak Valhallába - Odin palotájába. Ez tovább erősíti azt az elképzelést, hogy találtunk egy hétköznapi Valhallát."
  
  - Elnézést, hogy elrontottam a felvonulását, haver - mondta az egyenes SAS-ember -, de ez a fal olyan vastag, mint az anyósom.
  
  Mindannyian hátráltak egy lépést, és sisaklámpájukat végigpörgették az érintetlen felületen.
  
  - Biztos hamis fal. A srác szinte felsikoltott az izgalomtól. "Kell lennie!"
  
  - Várj - hallotta Drake Ben fiatal hangját. "Az is szerepel, hogy Valknothot Halálcsomónak is nevezik, Odin követőinek szimbóluma, akik hajlamosak voltak az erőszakos halálra. Nagyon hiszem, hogy ez figyelmeztetés lehet."
  
  "Hülyeség". Drake sóhaja őszinte volt.
  
  - Itt van egy gondolat, srácok - hallatszott Kennedy hangja. - Mit szólnál az összes fal alaposabb vizsgálatához. Ha több Walknottot kap, de üres falat talál, akkor ezt választanám."
  
  - Könnyű ezt mondani - motyogta Drake. "Ott lenni, meg minden."
  
  Szétváltak, centiről centire átfésülték a sziklás falakat. Évszázados port kapartak le, pókhálókat söpörtek félre és elűzték a penészt. Végül találtak még három Valknotot.
  
  - Remek - mondta Drake. - Négy fal, négy csomós dolog. Mi a fenét csináljunk most?"
  
  - Mindegyik egyforma? - kérdezte meglepetten a professzor.
  
  Az egyik katona Parnevik képét jelenítette meg a videotelefon képernyőjén. - Nos, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az biztos, hogy belefáradtam abba, hogy őt hallgatom. Az átkozott svéd már rég végzett volna velünk.
  
  - Várj - mondta Ben hangja. - A szemek Mimir kútjában vannak, nem... - hangja elveszett a statikus sziszegés mögé, majd a képernyő elsötétült. Dahl megrázta, ki-be kapcsolta, de hiába.
  
  "A szar. Mit akart mondani?
  
  Drake éppen tippelni készült, amikor a videotelefon életre kelt, és Ben arca betöltötte a képernyőt. "Nem tudom, mi történt. De figyelj - a Szemek Mimir kútjában vannak, nem az alatta lévő barlangban. Megért?"
  
  "Igen. Szóval lefelé menet elhaladtunk mellettük?
  
  "Azt hiszem, igen".
  
  "De miért?" - kérdezte Dahl hitetlenkedve. "Akkor miért hozták létre egyáltalán ezt a barlangot? A földradar pedig egyértelműen mutatta, hogy alatta hatalmas tér van. Természetesen a Darabnak ott kellett lennie.
  
  - Hacsak... Drake rettenetesen megfázott. - Hacsak ez a hely nem csapda.
  
  Dahl hirtelen elbizonytalanodott. "Hogy hogy?"
  
  "Ez a tér alattunk van? Mi van, ha ez egy feneketlen gödör?"
  
  - Ez azt jelenti, hogy agyagpárnán állsz! A srác felsikoltott rémülten. "Csapda! Bármelyik pillanatban összeomolhat. Tűnj el onnan most!"
  
  Egymásra bámultak a kétségbeesett halandóság egy végtelen pillanatáig. Mindannyian nagyon akartak élni. És akkor minden megváltozott. Ami egykor repedés volt a betonpadlón, az most megrepedt kemény panel volt. Ez a furcsa tépő hang nem a kő elmozdulásából fakadt, hanem abból, hogy a padló lassan a végétől a végéig hasadt.
  
  Végtelen gödörrel alattuk....
  
  A hat férfi hevesen rohamozott a két Ascendens ellen. Amikor odaértek, még életben, Dahl felkiáltott, hogy állítsa helyre a rendet.
  
  - Ti ketten menjetek először. Az isten szerelmére, légy kemény!"
  
  - És felfelé menet - jegyezte meg Parnevik -, legyen különösen tudatában a környezetének. Nem akarjuk kihagyni a műtárgyat."
  
  - Ne légy idióta, Parnevik. Dahl elbizonytalanodott az előérzetekkel. Drake még soha nem látta őt így. - Az utolsó kettőnk ellenőrizni fogja, ahogy megyünk - mondta Drake-re meredve. "Ez te és én".
  
  A videotelefon ismét sípolt és kikapcsolt. Dahl megrázta, mintha meg akarná fojtani. - Kétségtelenül átkozott a Yankees.
  
  Az első pár három percbe telt, míg elérte a talajszintet. Aztán még három a második párnak. Drake minden olyan dologra gondolt, ami hat perc alatt megtörténhet - egy életre szóló tapasztalat, vagy semmi. Számára ez volt az utolsó. Semmi más, csak az agyag csikorgása, a mozgó kő nyögése, a véletlen nyikorgása, annak eldöntése, hogy élettel vagy halállal jutalmazzuk-e.
  
  Az első talált szimbólum alatti padló összeomlott. Nem volt figyelmeztetés; mintha a padló egyszerűen feladta volna a szellemet és feledésbe merült volna. Drake felmászott a kútra, amennyire csak tudott. Inkább az oldalain egyensúlyozott, mint a barlang törékeny padlóján. Dahl átölelte a kút másik oldalát, mindkét kezével egy darab zöld zsineget szorongatott, a gyűrű az esküvői ujján pedig a lámpást tükrözte Drake sisakján.
  
  Drake felnézett, és keresett bármilyen erős húrdarabot, amelyet a hevederükhöz rögzíthetnének. Aztán hallotta, ahogy Dahl kiabálja: "A francba!" és éppen időben lenézett, hogy lássa, hogy a videotelefon gonosz lassításban forog a végétől a végéig, mielőtt ropogva zuhant a barlang padlójára.
  
  A meggyengült merevlemez feladta a helyét, és beleesett egy fekete lyukba, mint Drake régi álma a családalapításról. Vihar érkezett feléjük, és kimondhatatlan sötétséggel teli zavaros levegőt bocsátott ki arról a helyről, ahol a vak lények megbújtak és csúsztak.
  
  És lenézett a névtelen árnyék mélységébe, és Drake újra felfedezte gyermekkorában a szörnyekbe vetett hitét.
  
  Halk csúszó hang hallatszott, és egy kötél csapódott le fentről. Drake hálásan megragadta, és a hámjához csatolta. Dahl ugyanezt tette, ugyanúgy fehérnek tűnt, és mindketten megnyomták a megfelelő gombokat.
  
  Drake a magasságmérőt nézte. A kút felét tanulmányozta, míg Dahl a másik oldalon másolta. Többször megálltak és előrehajoltak, hogy jobban megnézzék, de minden alkalommal nem találtak semmit. Száz láb ment, aztán kilencven. Drake véresre hámozta a kezét, de nem talált semmit. Továbbmentek, immár ötven méterrel, majd Drake meglátta a fény hiányát, a félhomályt, amely egyszerűen elnyelte a fényt, amelyet rávetett.
  
  Széles fa deszka, szélein szaggatott, nedvességtől vagy penésztől nem érintett. Drake látta a faragványokat a felületén, és eltartott egy ideig, amíg helyesen helyezte el a sisakot.
  
  De amikor megtette...
  
  Szemek. Odin szemének szimbolikus képe, fából faragott és itt hagyta... ki?
  
  Magától Odintól? Több ezer évvel ezelőtt? Szerző: Heidi? Többé-kevésbé hihető volt?
  
  Dahl aggódó pillantást vetett lefelé. - Mindannyiunk érdekében, Drake, ne hagyd ezt el.
  
  
  HARMINCHÁROM
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SVÉDORSZÁG
  
  
  Drake előbukkant Mimir kútjából, és magasra tartotta a fatáblát, mint egy trófeát. Mielőtt egy szót is szólhatott volna, durván kirántották a hevederből, és a földre dobták.
  
  - Hé, nyugodj meg... - Lenézett a hongkongi álomgép csomagtartójára, az egyik új gépre. Enyhén megfordult, és holt és haldokló katonákat látott a füvön fekve - Delta, SGG, SAS - és mögöttük Kennedy térdelve, a fejére szegezett fegyverrel.
  
  Látta, hogy Bennek egyenesen fel kell állnia a fulladásban, és Alicia Miles kíméletlen kezei szorosan markolták a nyakát. Drake szíve majdnem megszakadt, amikor meglátta, hogy Ben még mindig a mobiltelefonját szorongatja a kezében. Utolsó leheletemig ragaszkodva...
  
  "Hagyd állni a britt" - került Drake látókörébe a kanadai Colby Taylor. - Hadd nézze, ahogy a barátai meghalnak - bizonyíték arra, hogy minden részét el tudom venni, mielőtt elveszem az életét.
  
  Drake engedte, hogy a csata tüze beszivárogjon tagjai közé. - Csak azt bizonyítod, hogy ez a hely megfelel annak, amit az átkozott útikönyvben írnak - hogy ez a szörnyek országa.
  
  - Milyen költői - kuncogott a milliárdos. "És ez igaz. Add ide a szemeket." Kinyújtotta a kezét, mint egy gyerek, aki többet kér. A zsoldos továbbította Odin szemének képét. "Bírság. Ez elég. Hol van a géped, Drake? Egy darabot akarok belőled, aztán tűnj ki ebből a szar lyukból."
  
  - A Pajzs nélkül semmit sem fog elérni - mondta Drake... az első dolog, ami eszébe jutott. - És akkor találd ki, hogyan lesz belőle Ragnarok térkép.
  
  - Bolond - nevetett Taylor undorítóan. "Az egyetlen ok, amiért ma itt vagyunk, és nem húsz évvel ezelőtt, az az, hogy a Pajzsot csak nemrég találták meg. De biztos vagyok benne, hogy ezt már tudod. Le akarsz lassítani? Gondolod, hogy megcsúsztam és adok még egy esélyt? Nos, Mr. Drake, hadd mondjam el. Ő... - mutatott Aliciára -, nem csúszik el. Ő. . kemény aranyszamár, ilyen ő!"
  
  Drake végignézte, amint egykori kollégája halálra fojtja Bent. - El fog adni a legtöbbet kínálónak.
  
  - Én vagyok a legtöbbet ajánló, te teljes szar.
  
  És a Gondviselés akaratából valaki kihasználta ezt a pillanatot, és golyót lőtt ki. A lövés hangosan visszhangzott az erdőn. Taylor egyik zsoldosa új, harmadik szemével összeesett, és azonnal meghalt.
  
  Colby Taylor egy pillanatra hitetlennek tűnt. Úgy nézett ki, mintha Bryan Adams most ugrott volna ki az erdőből, és elkezdte játszani a "69 nyarát". A szeme csészealjká változott. Ekkor az egyik zsoldosa nekiütközött, a földre lökte, a zsoldos vérzett, sikoltozott és küszködött, meghalt. Drake egy pillanat alatt mellettük volt, amikor az ólom felszaggatta felettük a levegőt.
  
  Minden egyszerre történt. Kennedy felemelte a testét. A lány koponyája olyan szorosan érintkezett az őt takaró őr állával, hogy fel sem fogta, mi történt. Azonnali bontás.
  
  Golyózápor repült oda-vissza; a szabadban elkapott zsoldosokat megsemmisítették.
  
  Thorsten Dahl kiszabadult, amikor az őt tartó zsoldos elvesztette a feje háromnegyedét a puskából visszhangzó harmadik lövésre. Az SGG parancsnoka úgy közeledett Parnevik professzorhoz, mint egy rák, és vonszolni kezdte az öreget egy bokorkupac felé.
  
  Drake első gondolata Benről szólt. Miközben kétségbeesett fogadásra készült, a hitetlenség ezer wattos elektromágneses impulzusként rázta meg. Alicia félredobta a fiút, és magához rohant Drake-hez. Hirtelen egy fegyver jelent meg a kezében; nem számított, melyik. Mindkettővel egyformán halálos volt.
  
  Felvette, és rá összpontosított.
  
  Drake kínos mozdulattal oldalra tárta a karját. Miért?
  
  Mosolya vidám volt, mint egy démoné, aki érintetlen húst fedezett fel egy odúban, amelyről azt hitte, hogy már rég elhasználódott.
  
  Meghúzta a ravaszt. Drake összerezzent, hőségre, majd zsibbadásra, majd fájdalomra számított, de elméje megakadt az agyán, és látta, hogy a lány az utolsó pillanatban megváltoztatta a célját... és három golyót lőtt a Colby felháborodott alakját takaró zsoldosba. Taylor. Ne kockáztassunk.
  
  Két SAS katona és két Delta tengerészgyalogos maradt életben. A SAS megragadta Bent és magával vonszolta. Ami a Delta csapatból megmaradt, kész volt viszonozni a tüzet egy közeli ligetben.
  
  Újabb lövések dördültek. A Delta srác megfordult és elesett. A másik hason kúszott oda, ahová Wells esett, a Mimir kút túloldalára. Wells hason fekvő teste megrándult, amikor az amerikai elrántotta, ami bizonyíték arra, hogy életben van.
  
  A következő percek homályosan teltek el. Alicia dühében felsikoltott, és az amerikai katona után ugrott. Amikor megfordult, és ököllel szembenézett vele, a lány megállt egy pillanatra.
  
  - Fordulj el - hallotta Drake a szavát. "Csak menj el."
  
  - Nem hagyom magam mögött ezt az embert.
  
  "Ti amerikaiak, hagyjátok csak pihenni" - mondta, mielőtt szabadjára engedte volna a poklot. Amerika legjobb játékosa meghátrált, megbotlott a sűrű fűben, először az egyik karjába kapaszkodott, majd megtántorodott, amikor az eltört, mielőtt elvesztette szemét, és végül összeesett anélkül, hogy megrezzent.
  
  - sikoltotta Drake, és Alicia felé rohant, miközben a gallérjánál fogva felkapta Wellst.
  
  "Őrült vagy?" - kiáltotta. - Teljesen megőrültél?
  
  - Bemegy a kútba - Alicia szeme gyilkos volt. - Csatlakozhatsz hozzá, Drake. A te döntésed."
  
  "Miért az Isten nevében? Miért?"
  
  - Egy nap, Drake. Egy nap, ha túléled ezt, tudni fogod."
  
  Drake megállt, hogy levegőhöz jusson. Mit értett? De ha most elveszítené a koncentrációt, az olyan biztos, mintha öngyilkos lett volna. Felhasználta edzési emlékeit, elméjét, minden SAS-készségét. Egyenes boxütéssel, szúrással, kereszttel ütötte meg. A nő ellenkezett, ügyelve arra, hogy minden alkalommal nyomasztó erővel üsse meg a csuklóját, de most már nagyon közel volt.
  
  Ahol lenni akart.
  
  Ujjával a nyakára mutatott. Tett egy oldallépést, közvetlenül a férfi emelkedő térdébe, hogy eltörjön néhány bordát, és lelassítsa az esését.
  
  De a lány térdei között forgolódott, amíg megdöbbentően közel nem értek egymáshoz, néhány centire egymástól.
  
  Hatalmas szemek. Csodálatos szemek.
  
  A világ egyik legnagyobb ragadozójához tartoztak.
  
  - Gyenge vagy, mint egy fonott baba, Matt.
  
  Suttogása megdermedt a csontjaiban, ahogy előrelépett, kinyújtotta a karját, és a levegőbe dobta. A hátán landolt, kifulladt. Egy másodperccel később sem volt rajta, térdével a napfonatba csapódott, homloka a sajátjához csapódott, és csillagokat látott.
  
  Újra egymás szemébe nézett, és azt suttogta: - Feküdj le.
  
  De nem neki kellett választania. Csupán annyit tudott tenni, hogy felemelte a kezét, oldalra gurult, és nézte, ahogy a félig ájult Wellst a Mimir kútjaként ismert feneketlen gödör széle felé húzza.
  
  - sikoltotta Drake, és térdre ereszkedett. Zavarban a vereségtől, megdöbbenve attól, hogy mennyi előnyt veszített, amióta csatlakozott az emberi fajhoz, csak nézni tudott.
  
  Alicia átgördítette Wellst a kút szélén. A SAS parancsnoka nem is kiabált.
  
  Drake megingott, miközben felállt, feje és teste sikoltozott. Alicia közeledett Colby Taylorhoz, még mindig olyan frissen és mozgékonyan, mint egy tavaszi bárány. Drake, háttal a németeknek, olyan védtelennek érezte magát, mint egy tengerész egy tutajon, aki egy őskori Krakennel néz szembe, de nem rezzent meg.
  
  Alicia elhúzta a halott zsoldos holttestét Taylortól. A milliárdos felállt, tágra nyílt szemekkel, Milesről Drake-en át a fákra nézett.
  
  A ködbe burkolt törzsek mögül szellemekhez hasonló alakok kezdtek előbukkanni, akik otthon érezték magukat ebben a legendás országban. Az illúzió szertefoszlott, amikor elég közel értek ahhoz, hogy lássák fegyvereiket.
  
  Drake már körbejárta. Látta a közeledő embereket, tudta, hogy keselyűszerű németek, akik azért jöttek, hogy elvigyenek minden zsákmányt.
  
  Drake tanácstalanul nézte győzelmük fegyverét. Alicia egyszerűen a combjánál fogva megragadta a kanadai milliárdost, és addig szorította, amíg a szeme kipattant a fejéből. Elmosolyodott a zavarodottságán, mielőtt Mimir kútjához vezette, és a fejét a szélére hajtotta.
  
  Drake rájött, hogy más prioritásai vannak. Kikerülte az akciót, pajzsként Aliciát és Taylort használta. Elért a bokorhoz, és tovább sétált, lassan felkapaszkodva egy kis füves dombra.
  
  Alicia a lyukba mutatott, és addig rázta Taylort, amíg az kegyelemért könyörgött: "Talán találsz ott valamit, amit összegyűjthetsz, te megalomán idióta" - sziszegte, és a testét a végtelen űrbe dobta. Kiáltása egy darabig visszhangzott, majd elhallgatott. Drake azon töprengett, vajon az ember, aki egy feneketlen gödörbe esett, örökké sikoltoz-e, és ha senki sem volt a közelben, hogy meghallja, vajon tényleg számít?
  
  Ekkorra Milo elérte a barátnőjét. Drake hallotta, ahogy azt mondja: "Mi a fenéért csináltad ezt? A főnök élve szeretné ezt a seggfejet.
  
  És Alicia válasza: "Csend legyen, Milo. Alig vártam, hogy találkozzam Abel Freyvel. Készen állsz az indulásra?"
  
  Milo gonoszul vigyorgott a domb teteje felé. - Nem fogunk végezni velük?
  
  "Ne légy szamár. Még mindig fel vannak fegyverkezve és tartják a magaslatot. Megvan, amiért jöttünk?"
  
  "Az Odin mind a kilenc része jelen van és működik. A géped átsült!" - kiáltotta. "Jó szórakozást éjszaka ezen a halott földön!"
  
  Drake figyelte, ahogy a németek óvatosan visszavonulnak. A világ csak a szélén billeg. Egész úton jöttek és sok áldozatot hoztak. Beverték magukat a földbe.
  
  Csak azért, hogy az utolsó sorban mindent elveszítsenek a németeknek.
  
  - Igen - kapta el a tekintetét Ben vidám vigyorral, mintha olvasna a gondolataiban. - Mintha az élet a futballt utánozza, mi?
  
  
  HARMINCNÉGY
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SVÉDORSZÁG
  
  
  A nap már lemenőben volt a tiszta horizont alatt, miközben az európaiak és egyetlen megmaradt amerikai szövetségesük magasabbra sántikált. Gyenge, hideg szellő fújt. A gyors felmérés során kiderült, hogy az egyik SAS katona megsérült, Parnevik professzor pedig sokktól szenvedett. Ez nem meglepő, figyelembe véve, min ment keresztül.
  
  Dahl műholdas telefonon vette fel a kapcsolatot a helyükkel. Körülbelül két óra volt a segítség.
  
  Drake lehuppant Ben mellé, amikor megálltak egy apró csupasz ligetben, körülöttük nyílt síkság.
  
  Ben első szavai: "Tudom, hogy mások meghaltak, Matt, de csak remélem, hogy Karin és Hayden jól vannak. Nagyon sajnálom."
  
  Drake zavartan beismerte, hogy elfelejtette, hogy Hayden még mindig a gépen van. "Ne aggódj. Ez természetes. Az esélyek rendkívül jók Karinnak, igazságosak Haydennek is" - ismerte el, miután elvesztette a képességét, hogy valahol a küldetés során szépítsen. - Hogy bírod, haver?
  
  Ben felkapta a mobilját. "Még él".
  
  "Nagy utat tettünk meg a divatbemutató óta."
  
  - Alig emlékszem rá - mondta Ben komolyan. "Matt, alig emlékszem, milyen volt az életem, mielőtt elkezdődött. És már... napok teltek el?"
  
  - Emlékeztethetlek, ha akarod. A The Wall of Sleep frontembere . Elájultam Taylor Momsontól. A mobiltelefon túlterhelt. Lakbérhátralék. Elájulok Taylortól.
  
  - Mindent elvesztettünk.
  
  - Ne hazudj, Ben - nélküled nem juthattunk volna el idáig.
  
  - Ismersz engem, haver. Bárkinek segítenék." Ez egy szokásos válasz volt, de Drake tudta, hogy elégedett a dicsérettel. Ezt akkor sem felejtette el, amikor Ben kijátszotta az öltönyöket, sőt a skandináv professzort is.
  
  Kétségtelen, hogy Hayden ezt látta benne. Látta, hogy a bent lévő személy kivilágosodik. Drake imádkozott a biztonságáért, de most nem tehetett érte semmit.
  
  Kennedy melléjük esett. - Remélem, nem zavartalak benneteket. Nagyon fitten nézel ki."
  
  - Nem te - mondta Drake, és Ben bólintott. - Most te egy vagy közülünk.
  
  "Hmm, köszönöm, azt hiszem. Ez egy bók?"
  
  Drake feldobta a hangulatot. "Bárki, aki tud velem játszani néhány Dino Rock játékot, egy életre a bátyám."
  
  - Egész éjjel, ember, egész éjjel.
  
  Ben felnyögött. - Szóval - nézett körül. - Most sötétedett.
  
  Drake a végtelen rétekre nézett. Az utolsó sötétvörös csík csak úgy csöpögött a legtávolabbi horizontról. - A fenébe, lefogadom, hogy hideg van itt éjszaka.
  
  Dahl odalépett hozzájuk. "Szóval itt a vég, férfiak? végeztünk? A világnak szüksége van ránk."
  
  A szúrós szél apróra tépte szavait, szétszórva a síkságon.
  
  Parnevik onnan beszélt, ahol pihent, hátát egy fának támasztva. - Figyelj, öhm, azt mondtad nekem, hogy az egyetlen ismert képet a részekről a valódi elrendezésükben láttad. Egy festmény, amely egykor John Dillingeré volt."
  
  "Igen, de a dolog a 60-as években turnézott" - magyarázta Dahl. "Nem lehetünk biztosak abban, hogy nem másolta le, különösen a történelem megszállott vikingek egyike."
  
  A professzor elég jól volt ahhoz, hogy azt motyogja: "Ó. Köszönöm."
  
  Teljes sötétség, és millió csillag csillogott a fejünk felett. Az ágak imbolyogtak, a levelek susogtak. Ben ösztönösen közelebb lépett Drake egyik oldalához. Kennedy ugyanezt tette a másikkal is.
  
  Ahol Kennedy combja az övéhez ért, Drake tüzet érzett. Csak annyit tudott tenni, hogy arra összpontosítson, amit Dahl mond.
  
  - A pajzs - mondta a svéd -, az utolsó reményünk.
  
  Szándékosan ül ilyen közel? Drake elgondolkodott. Érintés....
  
  Istenem, már rég érzett így. Azokba az időkbe vitte vissza, amikor a lányok lányok voltak, a fiúk pedig idegesek voltak, pólót viseltek a hóban, és szombat délután körbecipelték a barátnőiket a városban, mielőtt megvették nekik kedvenc CD-jüket, és pattogatott kukoricával és szívószállal kényeztették magukat a moziban. .
  
  Ártatlan napok, rég elmúltak. Régóta emlékezett, és sajnos elveszett.
  
  "Pajzs?" Beavatkozott a beszélgetésbe. "Mit?"
  
  Dahl a homlokát ráncolva nézett rá. - Csak így tovább, te kövér Yorkshire-i barom. Azt mondtuk, hogy itt a Shield a fő részlet. Enélkül semmit sem lehet elérni, mivel ez határozza meg Ragnarok helyét. Ez is más anyagból készült, mint a többi alkatrész - mintha más szerepe lenne. Cél. "
  
  "Mint micsoda?"
  
  - Fúúú - mondta Dahl a legjobb oxfordi akcentusával. - Kérdezz valamit a sportról.
  
  "RENDBEN. Mi a fenéért szerződtette le a Leeds United egyébként Thomas Brolint?
  
  Dahl arca megnyúlt, majd megkeményedett. Éppen tiltakozni akart, amikor furcsa zaj törte meg a csendet.
  
  Sikoly. Nyög a sötétből.
  
  Egy hang, amely ősi félelmet váltott ki. - Krisztus él - suttogta Drake. "Mit- ?"
  
  Megint megtörtént. Üvöltés, állathoz hasonló, de öblös, mintha valami nagy dologtól származna. Ez felpörgette az éjszakát.
  
  "Emlékszel?" Ben a rémülettől természetellenes suttogással azt mondta: "Ez Grendel országa. A szörnyeteg Beowulfból. Még mindig vannak legendák, hogy szörnyek élnek ezeken a részeken."
  
  - Az egyetlen dolog, amire emlékszem Beowulfból, az Angelina Jolie seggére volt - mondta Drake szeretettel. "De akkor azt hiszem, ugyanez elmondható a legtöbb filmjéről."
  
  "SHH!" - sziszegte Kennedy. - Mi a fene ez a zaj?
  
  Az üvöltés ismét felhangzott, most közelebb. Drake kétségbeesetten próbált kivenni bármit is a sötétben, elképzelte, hogy csupasz agyarok rohannak feléje, nyál csorgott, rothadt húscsíkok szorultak a fogaik közé.
  
  Felemelte a fegyvert, nem akarta megijeszteni a többieket, de túl bizonytalan volt ahhoz, hogy kockáztasson.
  
  Torsten Dahl a saját puskáját célozta meg. A fitt SAS-katona kést rántott elő. A csend jobban megbilincselte az éjszakát, mint Gordon Brown az Egyesült Királyság gazdaságát, és szárazra szorította.
  
  Halk hang. Clank. Valami, ami könnyű lépteknek hangzott...
  
  De milyen lábak voltak ezek? Drake elgondolkodott. Ember vagy...?
  
  Ha hallotta volna a karmok kattanását, rémülten kiadhatta volna az egész magazint.
  
  A fenébe ezek a régi mesék.
  
  Szívében a kamrák majdnem felrobbantak, amikor Ben mobiltelefonja hirtelen életre kelt. Ben meglepetésében a levegőbe dobta, de aztán dicséretesen elkapta a lefelé menet.
  
  - Baromság! - suttogta, mielőtt rájött volna, mit válaszolt. - Ó, szia, anya.
  
  Drake megpróbálta megállítani az agyában lüktető vért. "Vágd le. Vágd le!"
  
  Ben azt mondta: "A WC-ben. Később hívlak!"
  
  "Aranyos". Kennedy hangja meglepően nyugodt volt.
  
  Drake hallgatott. Újra jött a nyögés, vékony és fájdalmas. Ezt egy távoli kopogás követte, mintha követ dobott volna a zajkeltő. Újabb sírás, majd üvöltés...
  
  Ezúttal határozottan emberi! Drake pedig csatába rohant. - Ez Wells! Berohant a sötétbe, az ösztön egyenesen Mimir kútjához vezette, és megállította a szélén.
  
  - Segíts! - nyögte Wells, és repedt és véres ujjaival a szikla egyenetlen széléhez nyúlt. "Elakadtam az egyik kötélen... lefelé menet. Majdnem eltört a karom. Ennek a kurvának... van még valami dolga, hogy megöljön... engem.
  
  Drake felvette a súlyát, megmentve a szabadeséstől a végtelen éjszakába.
  
  
  * * *
  
  
  Miközben Wells melegen becsomagolt és pihent, Drake egyszerűen megrázta a fejét.
  
  Wells károgva: "Soha nem akartam háborút kirobbantani... az SAS-en belül."
  
  - Akkor semmi baj, mert Alicia és én már nem vagyunk a SAS részei.
  
  Mellette Ben kihallgatta Parnevit, mintha mi sem történt volna. - Szerinted a Shield valamiféle kulcs?
  
  "A pajzs a minden. Lehet, hogy ez a kulcs, de határozottan ennyi maradt."
  
  "Elmúlt?" - ismételte Drake, és felvonta a szemöldökét. Ben I-telefonjára összpontosított. - Természetesen tudjuk!
  
  Ben egy lépéssel előtte járt, és geek sebességgel googlázta a "Shield of Odin"-t. A megjelenő kép kicsi volt, de Ben gyorsabban nagyított, mint ahogy Drake gondolná. Megpróbált emlékezni arra, hogyan nézett ki a Pajzs. Kerek, megemelt kerek középponttal, a külső perem négy egyenlő részre oszlik.
  
  Ben karnyújtásnyira tartotta az I-phone-t, így mindenki összegyűlt.
  
  - Ez egyszerű - mondta Kennedy. "Ragnarok Vegasban. Mindenki Vegasban van."
  
  A srác megdörzsölte az állát. "A Pajzs elhelyezése négy különálló részt jelöl a válasz körül középen. Látod? Jelöljük őket északnak, keletnek, délnek és nyugatnak, hogy tudjuk, miről beszélünk."
  
  - Remek - mondta Ben. "Nos, a Nyugat nyilvánvaló. Látok egy lándzsát és két szemet."
  
  - Dél egy ló és két, hm, farkas, azt hiszem. Drake összehúzta a szemét, amennyire csak tudta.
  
  "Biztosan!" A srác sírt. "Igazad van. Mert keleten két Valkűrnek kell lennie. Igen? Látod?"
  
  Drake erősen pislogott, hogy összpontosítson, és látta, hogy mit lehet venni női harcosoknak, akik egy pár szárnyas lovon ülnek. - Az átkozott Starbucks! Megesküdött. "Egy kávézó ingyenes Wi-Fi-vel bárhol a világon, kivéve ezt!"
  
  - Szóval... - dadogta Kennedy -, az uh, Shielden nincs pajzs?
  
  "Hmmm...!" A professzor keményen tanult, Ben látókörébe került, és barátságos pofont kapott. - Nagyíthatnál még egy kicsit?
  
  "Nem. Ez az ő határa."
  
  - Nem látok más nyomokat az East Side-on - mondta Dahl a helyéről. - De az észak nagyon érdekes.
  
  Drake átfordította a figyelmét, és döbbenetet érzett. "Uram, ez Odin szimbóluma. Három összefüggő háromszög. Ugyanazt, amit a kútban láttunk."
  
  "De mi ez? Dahl egy apró szimbólumra mutatott, amely az egyik háromszög bal alsó sarkában található. Ahogy Ben közeledett, mindannyian felkiáltottak: "Ez a pajzs!"
  
  Zavarba ejtő csend honolt. Drake tönkretette az agyát. Miért helyezték el a Pajzs szimbólumot a háromszögek belsejében? Nyilvánvalóan ez egy nyom, csak homályos.
  
  "Sokkal egyszerűbb lenne a nagy képernyőn!" A professzor felhorkant.
  
  - Hagyd abba a nyafogást - mondta Ben. - Ne hagyd, hogy legyőzzen.
  
  - Itt van egy gondolat - mondta Kennedy. - Jelenthetnek a háromszögek valami mást, mint ezt az "Odin csomóját", vagy valami mást?
  
  - Egy Istenhez köthető misztikus szimbólum titkos célja, amelyet korábban csak legendának tartottak? A srác elvigyorodott. "Természetesen nem".
  
  Drake megdörzsölte a bordáit ott, ahol Alicia Miles megtanította neki, hogy hét év edzés nélkül megviselte a harci szintet. A nő megalázta, de megnyugvást talált abban, hogy él, és még mindig - csak - játékban vannak.
  
  "A helikopterben beépített internet lesz" - próbált megnyugtatni Dahl mindenkit. - Körülbelül... ó, harminc perc múlva.
  
  - Oké, oké, mi van a központi darabbal? Drake megtette a részét. "Két körvonal, amelyek úgy néznek ki, mint egy gyerek rajza három tőgygel és egy medúzával."
  
  - És megint a Pajzs - közelítette meg Ben a "medúza" szemét. "Ugyanaz a kép, mint az északi részen. Tehát van két képünk a Pajzsról magán a Pajzson. A középső rész, amely két szabad formából és három egyetlen háromszögből áll - mondta Kennedy felé biccentve. - Talán ezek egyáltalán nem háromszögek.
  
  "Nos, ez legalább megerősíti azt az elméletemet, hogy a Pajzs a fő rész" - jegyezte meg Parnevik.
  
  "Ezek a körvonalak emlékeztetnek valamire" - elmélkedett Dahl. - Csak nem tudom megmondani, mit.
  
  Drake kitalálhatott volna néhány csúnya személyes támadást, de kordában tartotta magát. Haladás, gondolta. A nagyképű svéd hosszú utat tett meg velük, és most egy kis tiszteletet vívott ki magának.
  
  "Néz!" Ben felsikoltott, amitől mindannyian felugrottak. "Vékony, szinte irreleváns vonal köti össze a Pajzs mindkét képét!"
  
  - Ami nem igazán mond el nekünk semmit - morogta Parnevik.
  
  "Vagy..." - töprengett Drake, emlékezve azokra az időkre, amikor a hadsereg térképeit olvasta -, vagy... ha másfelé gondolod, tudjuk, hogy a Pajzs Ragnarok kártyája. Ez a két kép lehet ugyanaz a fókuszpont két különböző képen... Csak az egyik nézet a magasság, a másik pedig..."
  
  "Ez a terv!" - mondta Ben.
  
  Ebben a pillanatban egy közeledő helikopter hangja hallatszott. Dahl erről úgy beszélt, hogy a GPRS kikapcsolásával demonstrálta régi iskolai függőségét. Mindenki mással együtt hunyorgott a sötétben, amikor egy nagy fekete alak közeledett felé.
  
  "Nos, nincs sok választásunk" - mondta félmosollyal. - Vállalnunk kell ezt az ügyet.
  
  
  * * *
  
  
  Miután felszállt és letelepedett, Dahl elindított egy 20 hüvelykes Sony Vaio laptopot, amely saját hordozható modemet használt, hasonlóan egy I-phone-hoz. A mobilhálózat lefedettségétől függően hozzáférhetnének az internethez.
  
  - Ez egy térkép - folytatta Drake gondolatmenetét. "Tehát kezeljük így. Nyilvánvalóan a középső, a központi részlet a felülnézet. Tehát másold ki a diagramot, használj valamilyen földrajzi felismerő szoftvert, és nézd meg, mi történik."
  
  - Hmm - vizsgálta Parnevik kétkedve a kinagyított képet. "Miért iktass be egy másik képet, amely úgy néz ki, mint egy tőgy, amikor a pajzs szimbólum a Medúzán van. "
  
  "Kiindulópont?" Kennedy megkockáztatta.
  
  A helikopter himbálózott, az erős szél hajtotta. A pilótát arra utasították, hogy repüljön Oslóba, amíg további utasításokat nem kap. Ott várta őket a második SGG csapat.
  
  - Próbálja ki a programot, Thorsten.
  
  "Már megvan, de nincs rá szükségem" - válaszolta Dahl hirtelen meglepetéssel. "Tudtam, hogy ezek a formák ismerősek. Ez Skandinávia a térképen! A tőgy Norvégia, Svédország és Finnország. Medusa Izland. Hihetetlen."
  
  Egy másodperc töredékével később a laptop három lehetséges egyezést pingált. A felismerőszoftver-algoritmusok kilencvennyolc százalékkal voltak a legközelebb - ez Skandinávia volt.
  
  Drake tiszteletteljesen Dahl felé biccentett.
  
  - Ragnarok Izlandon? A srác elgondolkodott. "De miért?"
  
  - Adja meg ezeket a koordinátákat a pilótának - mutatott Drake ujjával Izland partvonalára és a Pajzs szimbólum helyzetére. "Így. Már több órával le vagyunk maradva."
  
  - De nekünk nincsenek meg az átkozott darabok - mondta Ben panaszosan. "A németeknek megvannak. És csak ők találhatják meg az istenek sírját a szilánkok segítségével."
  
  És most Thorsten Dahl valóban nevetett, elgondolkodtatva Drake-et. - Ó, nem - mondta a svéd, és a nevetése szinte gonosz volt. "Sokkal jobb ötletem van annál, mint hogy ezekkel az átkozott darabokkal vacakolok. Mindig is voltak. Maradjanak a savanyú káposztában!"
  
  "Csinálsz? Hadd gondolkozzam - a Pajzsot nem Izlandon találták? - kérdezte Ben, ismét lenyűgözve Drake-et a nyomás alatti tiszta gondolkodásával.
  
  - Igen, és ha ez a Ragnarok ősi helye - mondta Parnevik -, annak van értelme. Odin pajzsa leesett volna ott, ahol meghalt."
  
  - Ó, ennek most van értelme, professzor - ugratta Kennedy. - Most ezek a srácok mindent eldöntöttek helyetted.
  
  - Nos, ha segít, még mindig meg kell oldanunk a legnagyobb rejtélyt - mondta Ben enyhe mosollyal. "Odin ősi szimbólumának jelentése - három háromszög."
  
  
  HARMINCÖT
  
  
  
  Izland
  
  
  Izland tengerpartja jeges, zord és színes, helyenként hatalmas gleccserek faragták, másutt tomboló hullámok és átható szelek simítják ki. Vannak lávapartok és fekete sziklák, fenséges jéghegyek és összességében egyfajta zen nyugalom. A veszély és a szépség kéz a kézben járnak, készen áll arra, hogy elaltassa az óvatlan utazót, és idő előtti véget vessen neki.
  
  Reykjavík percek alatt elsöpört mellettük, élénkvörös tetői, fehér épületei és a környező hófödte hegyek garantáltan feldobják a legfáradtabb szíveket is.
  
  Rövid időre megálltak egy gyéren lakott katonai bázison, hogy tankoljanak, és felpakoljanak téli ruhát, lőszert és adagot, és bármi mást, ami Dahlnak eszébe jutott az alatt a tíz perc alatt, amikor rekedtek.
  
  De a fekete katonai helikopter fedélzetén tartózkodó férfiak ebből semmit sem láttak. Egy csoportba kerültek - ugyanarról a célról beszélgettek -, de belső gondolataik saját halandóságukra és a világ halandóságára vonatkoztak - mennyire féltek és félnek, és mennyire félnek másoktól.
  
  Drake megriadt. Nem tudta kitalálni, hogyan tartson mindenkit biztonságban. Ha Ragnarokot találtak, akkor a mesés Istenek sírja következett, és életük rulettes játékká vált - amilyent Kennedy kedvenc allegóriájában, Vegasban játszottál -, ahol az asztalt megfeszítették.
  
  Ebben a konkrét utalásban az egyes titkos játékosok titkos tervei és sok ellenségük ismeretlen tervei alapján építették fel.
  
  És most, Ben és Kennedy mellett - két embert, akit életével megvédene - Drake-nek Haydenre és Karinra is gondolnia kellett.
  
  Vajon ezek a félelmek akadályozzák a világ megmentését? Csak az idő fogja megmondani.
  
  A végjátékok minden sarkon zajlottak. Abel Frey már elkezdte a sajátját. Lehet, hogy Alicia és Milo megvan a maguké, de Drake gyanította, hogy egykori SRT-kollégája olyan gyilkos meglepetést tartogat, amire még a barátja sem számított.
  
  Torsten Dahl és Wells ritkán beszélt telefonon, mióta átkeltek Izland partjain, és parancsokat, tippeket és suttogó tanácsokat kaptak a kormányuktól. Végül Kennedy válaszolt a hívásra, amitől néhány percig egyenesen ülve rázta a fejét a döbbenettől.
  
  Csak Drake-nek szólította meg. "Emlékszel Haydenre? Igen, csak jól végzi a munkáját.
  
  "Mit jelent?"
  
  - A fenébe is a CIA-tól származik. És pontosan ott, ahol lenni akar. Ennek a sok baromságnak a közepén."
  
  "Hülyeség". Drake aggódó pillantást vetett Benre, de még mindig azt hitte, hogy a lánynak van egy szelíd pontja a barátja számára. Csak Drake szíve táplálta romantikus képzetekkel, hogy Hayden érzései igazak, vagy valódi?
  
  - A védelmi miniszter volt - folytatta Kennedy, mintha mi sem történt volna. "Akarok lenni, hm, "a tudásban".
  
  "Igazán". Drake Dahl és Wells felé biccentett. "És ott csak a történelem ismétli önmagát." Fáradtan nézett ki a legközelebbi ablakon. - El tudod hinni, Kennedy, hogy az elmúlt hét után még mindig játékban vagyunk?
  
  - El tudod hinni - mondta Kennedy -, hogy mindenki hisz a "tűz megemészt minket" világvége elméletében?
  
  Drake már-már fáradt aplombával válaszolt, amikor kiesett a mélypont a világából. A vér megfagyott az ereiben, amikor valami gigantikus látvány bukkant fel az ablakon kívül.
  
  Valami olyan hatalmas...
  
  "Most már tudom" - sziszegte egy férfi rémülettel teli hangján, aki hirtelen ráébredt, hogy ma minden, amit szeret, meghalhat. - A fenébe... Kennedy... Most már tudom.
  
  
  * * *
  
  
  Ahogy a kinyilatkoztatására mutatott, és Kennedy odahajolt, hogy megnézze, érezte, hogy a lány egész teste megfeszül.
  
  "Istenem!" - azt mondta. "Ez...'
  
  - Tudom - szakította félbe Drake. "Dal, ezt nézd! Néz!"
  
  A svéd elkapta a szokatlan félelmet, és gyorsan befejezte a beszélgetést. Egy rövid pillantásra kifelé az ablakon zavartan ráncolta a homlokát. "Ez csak Eyjafjallajokull. És igen, igen, Drake, tudom, könnyű kimondanom, és igen, igen, ő volt az, aki 2010-ben minden hírt közölt..." Elhallgatott, elképedt, várakozóan.
  
  Parnevik szeme elkerekedett. A svéd káromkodások mérgezett nyílvesszőként szálltak ki belőle.
  
  Ben most közelebb lépett az ablakhoz. "Azta. Ez Izland leghíresebb vulkánja, és úgy tűnik, hogy még mindig kitör, bár finoman."
  
  "Igen!" Drake sírt. "A tűz megemészt minket. Átkozott szupervulkán. "
  
  - De ami még fontosabb - folytatta Kennedy -, nézze meg a Pajzs madártávlatát, Matt. Nezd meg!"
  
  Most Parneviknek sikerült megtalálnia a saját nézőpontját: "Három hegy nem három háromszög, ahogyan mindig is hitték. Az ókori tudósok tévedtek. Odin leghíresebb szimbólumát rosszul fejtették meg. Istenem!"
  
  Drake a kitörő vulkán mögé nézett, és két, még magasabb hegyet látott annak két oldalán, amelyek felülről nézve nagyon hasonlítottak Odin szimbólumára.
  
  - Ó, istenem - mondta Parnevik. "Ez az, ahol a szemünk igazán trükközik velünk, mert bár ezek a hegyek közel vannak Eyjafjallajokullhoz, valójában több száz mérföldre vannak tőlük. De ezek az izlandi vulkánok láncának részét képezik. Minden összefügg."
  
  - Tehát ha az egyik kellő erővel felemelkedik, és közvetlenül kapcsolódik a másik kettőhöz... - folytatta Kennedy.
  
  - Megvan a szupervulkán kezdete - fejezte be Drake.
  
  - Az istenek sírja - fújta ki Dahl - egy kitörő vulkán belsejében található.
  
  - És Odin csontjainak eltávolítása fellendíti! Kennedy megrázta a fejét, a haja lebegett. - Várna kevesebbet?
  
  "Várjon!" Dahl most a műholdképet nézte, amely megmondta nekik, hogy mikor érik el a Medúza szemét. "Még mindig szükségünk van egy kis segítségre az útbaigazításban, és mindig is ez volt a B tervem. Egy hatalmas hegy van odakint, és Abel Frey megmutatja nekünk a bejárati ajtón keresztül."
  
  "Hogyan?" - kérdezte legalább két hang.
  
  Dahl kacsintott, és beszélt a pilótával. - Emelj feljebb minket.
  
  
  * * *
  
  
  Most már olyan magasan voltak, hogy Drake nem is látta a hegyeket a felhőkön át. Az SGG parancsnoka iránti újdonsült tiszteletének nagy szüksége volt a támogatásra.
  
  - Oké, Torvill, tedd ki a parasztokat a nyomorúságukból, igaz?
  
  - Thorsten - javította ki Dahl, mielőtt ráébredt volna, hogy rágcsálják. "Oh, értem. Oké, akkor próbálj lépést tartani, ha tudsz. Ez a hadsereg szakterületem, vagy legalábbis az SGG-hez való csatlakozásom előtt volt. Légifotózás, különösen ortofotók. "
  
  - Ez zseniális - mondta Drake. "Egyenesen állok, miközben beszélünk. Mi a fene ez?"
  
  "Ezek a fényképek "végtelen" távolságból készültek, egyenesen lefelé nézve, amelyeket aztán geometriailag úgy módosítanak, hogy illeszkedjenek egy elfogadott térképszabványhoz. A fénykép feltöltése után már csak a "valódi világ" koordinátáihoz kell igazítanunk, aztán... - vont vállat.
  
  "Bumm!" Kennedy nevetett. "Olyasmire gondol, mint a Google Earth, igaz? Csak 3D nélkül?"
  
  "Igazán". Drake grimaszt vágott. - Remélem, ez működik, Dal. Ez az egyetlen esélyünk, hogy megelőzzük a végjátékot."
  
  "Így lesz. Nem csak ez, hanem amikor a számítógép kiszámítja a koordinátákat, pontosan tudni fogjuk, hol van az Istenek sírjának bejárata. Még a németeknek is értékelniük kell, akik mind a kilenc töredéket teljes mértékben birtokolják.
  
  - Feltéve, ha a németek minden darabot helyesen helyeznek el - mondta Ben szomorú mosollyal.
  
  - Nos, ez igaz. Csak remélhetjük, hogy Abel Frey tudja, mit csinál. Biztosan volt ideje gyakorolni."
  
  Drake lecsúszott a helyéről, és Wellst kereste. Láttam, amint kétségbeesetten veri a mobilját az ablakon.
  
  - Van valami hír Frey kastélyáról, haver?
  
  A SAS parancsnoka felhorkant. "Körülvett. De titokban - a kastély nem tud újonnan felfedezett figyelméről. Vannak ott német rendőrök. Interpol. A világ legtöbb kormányának képviselői. De Mai valamiért nem. Nem hazudok neked, Matt, ez egy kemény szikla lesz, amelyet rengeteg veszteség nélkül meg lehet törni."
  
  Drake bólintott, és Karinra gondolt. Ismerte az esélyeket, sokszor játszott velük. - Szóval először megcsináljuk a sírt... Aztán meglátjuk, hova jutunk.
  
  Éppen ebben a pillanatban volt némi izgalom a szűkös helikopter elején. Dahl ujjongó mosollyal az arcán megfordult. "Frey most lent van! Darabokra szedjük. Ha ezt a babát teljes erővel bekapcsoljuk, és másodpercenként egy képkockát lőünk, egy órán belül a sírban leszünk! "
  
  - Legyen egy kis tisztelet - lehelte Parnevik áhítatosan. - Ragnarok van odalent. Az ismert történelem egyik legnagyobb csatatere, és legalább egy Armageddon helyszíne. Az istenek sikoltozva haltak meg ebben a jégben. Istenek. "
  
  - És Abel Frey is - mondta halkan Ben Blake. - Ha bántotta a nővéremet.
  
  
  
  2. RÉSZ
  vedd fel a páncélodat...
  
  
  HARMINCHAT
  
  
  
  AZ ISTENEK SÍRJA
  
  
  A játéknak vége volt.
  
  Miközben Drake és társai átrepültek Ragnarok és Abel Frey legénysége felett, a füstölgő hegy felé tartottak, tudták, hogy a németek üldözni fogják. A helikopter gyorsan leereszkedett egy puha hómedence felé, amelyet hevesen megráztak az időnkénti széllökések és a növekvő huzat. A pilóta addig irányította a csoportot, amíg a helikopter olyan közel lebegett, amennyire csak tudott, hat lábnyira a talajtól, majd kiabált mindenkivel, hogy menjenek ki a pokolba.
  
  "Az óra ketyeg!" - kiáltotta Dahl, amint a csizmája hozzáért a hóhoz. "Menjünk!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake kinyújtotta a kezét, hogy támogassa Bent, mielőtt körülnézett volna a környezetükben. Az apró mélyedés tűnt a legjobb leszállóhelynek, mivel csak egy mérföldnyire volt a felfedezett kis bejárattól, és ésszerű távolságon belül az egyetlen olyan szárazföld, amely nem volt túl sziklás vagy potenciális magmacső. További bónusz volt, hogy ez segíthet megzavarni Freyt a sír pontos helyét illetően.
  
  Sivár táj volt, nem úgy, ahogyan a világvége is kinézhet, gondolta Drake. A szürke hamurétegek, a fénytelen hegyoldalak és a megfeketedett lávalerakódások kevés önbizalmat adtak neki, miközben arra várt, hogy Dal jelezze a bejáratot GPRS-eszközén. Félig arra számított, hogy egy kopott hobbit bukkan elő a homályos ködből, azt állítva, hogy Mordorba ért. A szél nem volt erős, de szórványos széllökései pitbullként marták az arcát.
  
  "Itt". Dahl átfutott a hamufolyásokon. Fölöttük egy gombafelhő derűs nyugalommal emelkedett az égre. Dahl az előtte lévő hegy vastag fekete hasadékára célzott.
  
  - Miért helyezne el valaki egy ilyen fontos és szent helyet egy vulkán belsejébe? - kérdezte Kennedy, miközben Drake mellett vánszorgott.
  
  - Talán nem az volt a célja, hogy örökké tartson - vonta meg a vállát. "Izland évszázadok óta felrobban. Ki gondolta volna, hogy ez a vulkán ilyen gyakran kitör anélkül, hogy elérné teljes kapacitását?
  
  - Hacsak... hacsak nem tör ki rendesen Odin csontjaiból. Meg tudnák tartani az ellenőrzést?"
  
  - Reméljük, nem.
  
  Az eget a feje fölött hó és szállingózó hamu borította, ami tovább fokozta a korai szürkületet. Itt nem sütött a nap; olyan volt, mintha a pokol először vette volna hatalmába a Földi Birodalmat, és ragaszkodott volna hozzá.
  
  Dal az egyenetlen talajon haladt, és néha megbotlott a szürke por váratlanul mély sodrásában. Amikor Dahl elérte a csupasz sziklákat, ebben a tarka csoportban minden beszélgetés abbamaradt - kiszorította őket az unalmas vadon.
  
  - Ide fent - mutatott a svéd a pisztolyával. - Körülbelül húsz láb. Összehúzta a szemét. - Nem látok semmi nyilvánvalót.
  
  - Nos, ha Cook ezt mondta volna Hawaii partjainál, soha nem ettünk volna ananászkását - vicsorogta Drake gyengéden, remélve, hogy kinevet.
  
  - Vagy Kona kávét - nyalta meg Kennedy ajkát, miközben ránézett, majd élesen elpirult, amikor visszakacsintott.
  
  - Utánad - mondta, és élénken mutatott a harminc fokos lejtőre.
  
  - Dehogyis, perverz. Csak most sikerült elmosolyodnia.
  
  - Nos, ha megígéred, hogy nem bámulod a seggem. Drake előszeretettel rohamozta a sziklás lejtőt, minden egyes fogást kipróbált, mielőtt elosztotta volna a súlyát, és szorosan szemmel tartotta Dahlt és a felette álló magányos SAS-katonát. Következett Kennedy, majd Ben és végül a Professzor és Wells.
  
  Senki sem akart kimaradni ebből a bizonyos küldetésből.
  
  Dahl egy ideig üvöltve haladt előre. Drake mögé pillantott, de semmi jelét nem látta a látóhatáron túli üldözésnek, ártalmatlanabbnak, mint a miniszterelnök beszéde. Egy pillanattal később Dahl hangja áthatolt a csend fátylán.
  
  - Hú, van itt valami, srácok. Kibukkan egy szikla, majd egy balkanyar mögötte... - elcsuklott a hangja. - Függőleges aknával... igen, a sziklába vájt lépcsőkkel. Nagyon szoros. Helviták! Azok a régi istenek bizony soványak voltak!
  
  Drake elérte a kiemelkedést, és mögé csúszott. - Csak átkoztál, Dahl, és vicceltél? Vagy próbáld meg. Szóval lehet, hogy mégis ember vagy. A fenébe, milyen szűk lyuk. Remélem, nem sietünk az indulással."
  
  Ezzel a nyugtalanító gondolattal segített Dahlnak rögzíteni a biztonsági kötélt, mielőtt a svédet a fekete lyukba lökte volna. Több megtorló támadás is eszembe jutott, de most nem volt itt az ideje és a helye. Szegény Torsten Dahl, aki nem tudta lefelé irányítani a fáklyát, vakon ereszkedett le, lépésről lépésre.
  
  - Ha érzed a kénszagot - Drake nem tudott megállni. "Állj meg."
  
  Dahl időt szakított, minden lábát óvatosan letette. Néhány perc múlva eltűnt, és Drake csak annyit látott, hogy a tűzoltósisak halvány fénye egyre halványabb lett.
  
  "Jól vagy?"
  
  - Elértem a mélypontot! Dahl hangja visszhangzott.
  
  Kennedy körülnézett. - Ez egy újabb vicc?
  
  - Nos, tűnjünk ki ebből a hidegből - Drake megragadta a fekete kő szélét, és óvatosan leereszkedett a szélén. Lábait használva, hogy először megtalálja a lábát, óvatosan, centiről veszélyes centire ereszkedett le. A nyílás olyan szűk volt, hogy minden mozdulatánál megvakarta az orrát és az arcát. "Szar! Szánjon rá időt - mondta a többieknek. - Próbáld meg a lehető legkevesebbet mozgatni a felsőtestedet.
  
  Néhány perccel később hallotta, hogy Dahl azt mondja: "Hat láb", és érezte, hogy a szikla mögötte üres térbe fordul.
  
  - Legyen óvatos - figyelmeztette Dahl. "Most a szakadék szélén állunk. Körülbelül két láb széles. Tőlünk jobbra puszta sziklafal, balra szabályos feneketlen gödör. Már csak egy út van hátra."
  
  Drake a saját fényével tesztelte a svéd leleteit, míg a többiek hosszú ereszkedést hajtottak végre. Miután mindenki figyelmeztetett és felkészült, Dahl lassan haladt előre a párkányon. Koromsötét borította be őket, csak a sisakjukon lévő fáklyák világították meg, amelyek úgy táncoltak, mint a szentjánosbogarak a patakban. A teljes üresség úgy elaltatta őket, mint egy sziréna árulkodó kiáltása tőlük balra, és a jobb oldali nehéz sziklát még barátságosabbá tette.
  
  "Engem az egyik régi dinoszauruszfilmre emlékeztet" - mondta Parnevik professzor. "Emlékszel? A föld, amit az idő elfelejtett, gondolom? Halálos lényekkel körülvéve barlangokban mozognak. Remek film".
  
  - A Raquel Welch-el? - kérdezte Wells. "Nem? Nos, az én korszakom emberei, azt hiszik egy dinoszaurusz - azt gondolják, Raquel Welch. Nem számít."
  
  Drake a hátát a sziklának nyomta, és kinyújtott karral előrelépett, ügyelve arra, hogy Ben és Kennedy kövesse a példáját, mielőtt megfelelően eltávolodna. Komor űr jelent meg előttük, és most halk, mély és távoli dübörgés érte el fülüket.
  
  - Ez bizonyára Eyjafjallajökull, a halkan kitörő hegy - suttogta Parnevik professzor a vonal mentén. "A legjobb tippem az, hogy egy oldalkamrában vagyunk, jól elszigetelve a magmakamrától és a kitöréseket tápláló vezetéktől. Több tucat hamu- és lávaréteg lehet köztünk és a felszálló magma között, amely megvéd minket és a sírt. Még az is előfordulhat, hogy egy szikla anomáliában vagyunk, ahol az meredekebb szögben emelkedik, mint a hegy oldalai."
  
  - kiáltotta Dahl a sötétbe. "Gelvit, a pokol és a pokol! Alacsony fal közeledik felénk, kilencven fokos szögben keresztezi utunkat. Nem magas, szóval ne aggódj, csak légy óvatos."
  
  - Valamiféle csapda? A srác kockáztatott.
  
  Drake látta az akadályt, és ugyanerre gondolt. Nagy óvatossággal követte az SGG parancsnokát a térdig érő korláton keresztül. Mindketten egyszerre látták az első sírt.
  
  - Óóó - Dahlnek nem volt elég szava, hogy megértse őket.
  
  Drake csak füttyentett, elképedve a látványon.
  
  A hegyoldalba egy hatalmas fülkét véstek, amely talán száz lábnyira nyúlik be a vulkán magjába - a magmakamra felé. Íves alakban alakult ki, talán száz láb magas. Ahogy mindenki összegyűlt, és elővette nagy teherbírású zseblámpáit, az első sír lenyűgöző látványa tárult elénk.
  
  "Azta!" - mondta Kennedy. Fénye egy-egy polcot világított meg, a sziklás keretbe vésve, minden polc díszített és kincsekkel megtelt: nyakláncokkal és lándzsákkal, mellvértekkel és sisakokkal. Kardok.....
  
  - Ki a fene ez a srác?
  
  Parnevik, ahogy az várható volt, a túlsó falat tanulmányozta, azt, amelyik velük szemben volt, valójában Isten íves sírkövét. Fantasztikus faragványok voltak tiszta domborműben, képességeikben a modern reneszánsz embereihez hasonlóak, még Michelangelóval is.
  
  - Ez a Mars - mondta a professzor. "Római háború istene"
  
  Drake egy mellvértben és szoknyában izmos alakot látott, aki egy hatalmas lándzsát tartott az egyik masszív vállán, és a másikon nézett. A háttérben egy fenséges ló és egy kerek épület állt, amely nagyon emlékeztetett a római Colosseumra.
  
  "Elképesztő, hogyan döntötték el, hogy kit temessék el itt" - motyogta Kennedy. "Római istenek. skandináv istenek..."
  
  - Én is - mondta Parnevik. - Talán csak Zeusz szeszélye volt.
  
  Hirtelen minden tekintetet a hatalmas szarkofág vonzotta, amely a faragott freskó alatt állt. Drake fantáziája elhatalmasodott. Ha belenéznének, megtalálnák Isten csontjait?
  
  - A fenébe is, de nincs időnk! Dahl frusztráltnak, kimerültnek és kimerültnek hangzott. "Menjünk-hoz. Fogalmunk sincs, hány isten lehet itt eltemetve.
  
  Kennedy homlokráncolva nézett Drake-re, és végignézett a párkányon, ahogy eltűnt a sötétben. - Ez egy törékeny kőösvény, amelyet követünk, Matt. És hajlandó vagyok fogadni a 401 ezremmel, hogy az istenek száma nem csak egy vagy kettő."
  
  "Most már semmiben sem bízhatunk" - mondta. "Csak egymást. Gyerünk. Hamarosan jönnek a németek.
  
  Előbukkantak a Mars sírkamrájából, és mindegyik férfi sóvárgó pillantást vetett a viszonylagos biztonságára és felbecsülhetetlen jelentőségére. Az űr ismét magához hívott, és most Drake tompa fájdalmat kezdett érezni a bokájában és a térdében, ami a párkányon való lassú mozgásuk mellékterméke volt. Szegény Parnevik professzornak és a fiatal Bennek bizonyára komoly fájdalmai voltak.
  
  Újabb üvöltés rázta meg a hatalmas barlangot, és visszhangzott a sajátjukban. Drake felnézett, és azt hitte, egy hasonló párkányt lát messze maga fölött. Ez a rohadt dolog egész éjjel foroghat!
  
  Pozitívum, hogy még nem hallottak semmiféle üldöztetés jelét. Drake feltételezte, hogy jó órával a németek előtt járnak, de tudta, hogy a konfrontáció szinte elkerülhetetlen. Csak abban reménykedett, hogy hatástalanítani tudják a globális fenyegetést, mielőtt az megtörténne.
  
  Egy második párkány jelent meg előtte, mögötte pedig egy második csodálatos fülke, a hegy mélyén. Ezt sok arany tárggyal díszítették, az oldalfalak szó szerint arany fénnyel izzottak.
  
  - Ó, Istenem! - sóhajtott Kennedy. "Soha nem láttam még ilyet. Ki ez? Kincses Isten?
  
  Parnevik hunyorogva nézett a kőfaragványokra, amelyek uralták a hatalmas szarkofágot. Egy pillanatig megrázta a fejét, és homlokát ráncolva. "Várj, ezek tollak?" Ez az Isten tollba öltözött?
  
  - Talán, professzor úr - nézett Ben már a fülke mellett a rájuk váró fekete éjszaka kiterjedtségébe. "Számít? Ez nem Egy."
  
  A srác figyelmen kívül hagyta. - Ez Quetzalcoatl! Az aztékok istene! Miről szól ez az egész... - mutatott a csillogó falakra.
  
  - Azték arany - sóhajtott Wells, saját maga ellenére is megdöbbenve. "Azta".
  
  "Ez a hely..." Kennedy szinte teljesen kiszellőztette a szobát -, minden idők legnagyobb régészeti lelete. Érted? Itt az istenség nem csak egy civilizációé, hanem soké. És a velük járó hagyományok és kincsek. Ez... elsöprő."
  
  Drake elfordította a tekintetét Quetzalcoatl képéről, aki tollal díszített és baltával hadonászott. Parnevik azt mondta, hogy az azték istent - a közkeletű egyházi források szerint - Uralkodó Istenként ismerik, ami arra utal, hogy valóban valódi.
  
  "Quetzalcoatl" jelentése "repülő hüllő" vagy "tollas kígyó". Ami... Parnevik drámaian elhallgatott, majd úgy tűnt, rájött, hogy mindenki más visszavonult a párkányra, "sárkányra" - mondta magában elégedetten.
  
  - Van valami közös a Marssal? - kérdezte egy Jim Marsters nevű magányos SAS-katona.
  
  Drake figyelte, ahogy Parnevik összeszorított ajkával a párkányra lép. - Hmm - lélegzetelállító feltételezése mindenkihez eljutott a párkányon. "Csak azt, hogy a halált jelenthetik, és egyszer ezt is jelentették."
  
  
  * * *
  
  
  A harmadik fülke, és ez is ugyanolyan lélegzetelállító, mint az előző. Drake azon kapta magát, hogy egy lenyűgöző, fából faragott meztelen hölgyet bámul.
  
  A falakat egy vagyont érő figurák borították. Delfinek, tükrök, hattyúk. Faragott galambokból álló nyaklánc, amely elég nagy ahhoz, hogy körülvegye a Szabadság-szobor nyakát.
  
  - Nos - mondta Drake. - Még én is tudom, ki az.
  
  Kennedy grimaszt vágott. - Igen, megtennéd.
  
  - Egy igazi kurva - mondta Parnevik élesen. "Afrodité".
  
  - Szia - mondta Wells. "Te kurvának nevezed Aphrodité Istent? Itt lenn? Ilyen közel a sírjához?
  
  Parnevik tipikus általános iskolai huliganizmussal folytatta: "Ismert, hogy lefeküdt istenekkel és emberekkel, beleértve Adonist is. Trójai Helénát Párizsba ajánlotta, majd megpecsételte az üzletet azzal, hogy lángra lobbantotta Párizs lelkesedését abban a pillanatban, amikor megpillantotta őt. Paphos közelében született az Uránusz nemrég kasztrált heréiből. Azt kell mondanom, hogy ő..."
  
  - Megkaptuk az üzenetet - mondta Drake szárazon, és még mindig a faragványt nézte. Elmosolyodott, amikor észrevette, hogy Kennedy rázza a fejét.
  
  - Féltékeny vagy, drágám?
  
  - Szexuálisan nagyon csalódott? Elhaladt mellette, és Dahl után második lett a sorban.
  
  A férfi utána nézett. - Nos, most, hogy megemlítetted...
  
  - Gyerünk, Matt - haladt el mellette Ben is. "Azta!"
  
  Felkiáltása mindannyiukat ugrásra késztette. Megfordultak, és látták, hogy négykézláb kúszik hátrafelé, és az arcára rémület volt írva. Drake azon töprengett, vajon magát az Ördögöt látta-e, aki démonok szárnyain emelkedik ki egyenesen a pokol konyhájából.
  
  - Ez a rés... - lehelte ki. "Egy emelvényen van... lebeg a levegőben... Nincs semmi a túloldalon! "
  
  Drake érezte, hogy a szíve kihagy egy ütemet. Emlékezett Mimir kútjára és annak hamis padlójára.
  
  Dahl többször ugrott. "Az elátkozott kő elég erősnek tűnik. Ez nem lehet a sor vége."
  
  - Ne csináld ezt! - vicsorgott Ben. - Mi van, ha eltörik?
  
  Csend uralkodott. Mindenki tágra nyílt szemekkel meredt egymásra. Néhányan megkockáztatták, hogy visszanézzenek az általuk megtett útra, a biztonságos ösvényre, amely magában foglalja a kutak és a Marsterek útját.
  
  Ebben a pillanatban a legtávolabbi hallástávolságban halk dübörgő hang hallatszott. Kútba zuhanó kő hangja.
  
  - Ezek németek - mondta Dahl meggyőződéssel. "A tengely mélységének ellenőrzése. Most vagy megtaláljuk a módját, hogy elhagyjuk ezt a platformot, vagy úgyis meghalunk."
  
  Drake felkönyökölt Kennedyre. - Nézzen oda - mutatott föléjük. "Nyitva tartottam a fülem. Azt hiszem, egy másik fülkének vagy barlangnak kell lennie felettünk. De nézd... Nézd, hogyan görbül a szikla széle.
  
  "Jobb". Kennedy Aphrodité fülkéjének széléhez sietett. Aztán a szaggatott kőhöz szorítva kinézett a sarkon. - Van itt valamiféle szerkezet... Istenem! Istenem."
  
  Drake a vállánál fogva belenézett a sötétbe. - Azt hiszem, azt akarod, hogy baszd meg!
  
  Ott, messze túlmutatva a lámpáik hatótávolságán, volt egy vékony párkány, amely még vékonyabb csigalépcsővé változott. A lépcsők felfelé nyúltak felettük, és a következő szintre vezettek.
  
  - Beszélj a szédülésről - mondta Drake. - Csak egy süti és egy üveg kellett hozzá.
  
  
  HARMINCHÉT
  
  
  
  AZ ISTENEK SÍRJA
  
  
  A csigalépcső elég szilárdnak tűnt, de az az egyszerű tény, hogy egy végtelen gödör feletti űrben tekergett át, nem is beszélve arról, hogy az építészeinek nem sikerült korlátokat felszerelnie, még Drake jól képzett idegeit is gyorsabban megremegte, mint egy bolhát rajta. egy vibrátor.
  
  Egy teljes kör az út negyedét hozta el Aphrodité fülkéjéig, így Drake úgy becsülte, hogy négy-öt kört kell megtenniük. Lépésről lépésre haladt előre, követte Bent, próbálta elnyomni a félelmét, mélyeket lélegzett, és mindig alig várta a céljukat.
  
  Hatvan láb magasan. Ötven. Negyven.
  
  Ahogy közeledett harminc lábhoz, látta, hogy Ben megáll és leül egy pillanatra. A fiú szeme megkövült a félelemtől. Drake óvatosan leült az alatta lévő lépcsőre, és megpaskolta a térdét.
  
  "Haver, nincs idő elkezdeni új számot írni, a Wall of Sleep-et. Vagy Taylor Momsonról álmodozik.
  
  Aztán egy SAS-katona hangja visszhangzott tőlük. "Mi folyik ott fent? Itt vicceljük magunkat. Mozog."
  
  SAS katonák, gondolta Drake. Különböztem őket, mint korábban.
  
  - Tarts egy kis szünetet - kiáltott vissza. - Csak légy te.
  
  "Szünet! Ugh... Drake hallotta Wells mély hangját, majd csendet. Érezte, hogy Kennedy a lábánál ül, látta feszes mosolyát és lábujjaival érezte remegő testét.
  
  - Hogy van a gyerek?
  
  - Kihagyom az egyetemet - kényszerítette magát Drake nevetésre. - Zenekartársak. York pubjai. Ingyenes filmes este. KFC. Call of Duty. Tudod, diák dolgok.
  
  Kennedy alaposabban megnézte. "Tapasztalataim szerint nem ezt csinálják az egyetemista fiúk és lányok."
  
  Ben most kinyitotta a szemét, és megpróbált szorosan mosolyogni. Lassan sétált a kezén és térdén. Ismét arccal felfelé, még mindig a kezén és térdén mászott egyik fárasztó lépést a másik után.
  
  Hüvelykről centire, lépésről veszélyes lépésre emelkedtek. Drake érezte, hogy a feje és a szíve fáj a feszültségtől. Ha Ben elesett volna, készségesen blokkolta volna a fiú esését a saját testével, már csak azért is, hogy megmentse.
  
  Nincs kérdés vagy habozás.
  
  Még egy teljes kör, és körülbelül húsz méterre voltak a célponttól, egy párkánytól, amely tükrözte azt, amelyen éppen átkeltek. Drake őt tanulmányozta a pislákoló fáklyafényben. Visszavezetett a bejárati aknához, de nyilván egy szinttel feljebb.
  
  Szint feljebb?, gondolta. Istenem, túlságosan "modernizálta" ezt Sonickal, az átkozott sündisznóval.
  
  Fölötte látta, hogy Dahl tétovázik. A svéd túl gyorsan felállt, elvesztette az egyensúlyát, és most túl nagy súly nehezedett a hátsó lábára. Hangok nem hallatszottak, csak csöndes küzdelem. Csak elképzelni tudta, milyen kínzások borították Dahl elméjét. Tér mögött, biztonság előtt, egy hosszú, fájdalmas esés gondolata.
  
  A svéd ekkor előrerohant, leütötte a lépcsőket, és kitartott az életért. Drake tíz lábról hallotta nehéz lélegzetét.
  
  Eltelt néhány perc, és folytatódott a nehéz mászás. Végül Dahl lelépett a létráról a párkányra, majd kezén-térdén előrekúszott, hogy helyet csináljon. Drake hamarosan követte, magával rántva Kennedyt is, és elsöprő megkönnyebbülést érzett, amiért visszatértek a keskeny párkányra, amely még mindig csak egy lépés választja el a kiáltó haláltól.
  
  Amikor mindet elszámolták, Dahl felsóhajtott. "Lépjünk tovább a következő résre, és tartsunk szünetet" - mondta. "Én például teljesen megsemmisültem."
  
  Újabb öt percnyi kimerült testük csoszogása és növekvő izomgörcsökkel küszködve a negyedik fülkébe botladoztak, amely közvetlenül Aphrodité sírja fölött található.
  
  Eleinte senki sem látta az állandó Istent. Mindannyian térden álltak, pihentek és erősen lélegeztek. Drake vigyorogva gondolta, hogy a civil élete pontosan erre vezette, és csak akkor nézett fel, amikor Parnevik kiejtett egy olyan kifejezést, amely furcsának tűnt volna, ha tőle nem jött ki.
  
  "Szövet!"
  
  "Mit?" - Megkérdeztem.
  
  "Szövet! Kutya fej. Ő Anubisz."
  
  - Ugyanaz a sakál? Wells hátradőlt a székében, és a térdét a mellkasához húzta. "Jól. Fogok....."
  
  - Egyiptomi istenség - mondta Parnevik. - És minden bizonnyal köze van a halálhoz.
  
  Drake a múmiák és a faszén sakálszobrok sorát nézte. Aranyborítású koporsók és smaragddal kirakott ankhok. Nem nyűgözve hátat fordított Isten sírkamrájának, és berontott KitKatba. Egy pillanattal később Kennedy leült mellé.
  
  - Szóval - mondta, és kicsomagolta az ételt és az italt.
  
  - A fenébe is, jól tudsz beszélni - kuncogott Drake. - Máris izgatott vagyok.
  
  - Figyelj, haver, ha fel akarlak kapcsolni, a kezemben lennél. Kennedy elvigyorodott, ami egyszerre volt pimasz és bosszús. - A fenébe, nem tudtok megállni egy percre sem, igaz?
  
  "Rendben, oké, sajnálom. Csak játszani. Mi történt?"
  
  Nézte, ahogy Kennedy az űrbe bámul. Láttam, hogy elkerekednek a szemei, amikor elkapta a Frey katonák halk hangját, ahogy utolérik őket. "Ez a... dolog... egy ideje dörömbölünk. Azt hiszed, tényleg van valamink, Drake?
  
  - Határozottan úgy gondolom, hogy Odin itt van lent.
  
  Kennedy felállt, hogy távozzon, de Drake a térdére tette a kezét, hogy megállítsa. Az érintés szinte szikrát okozott.
  
  - Tessék - mondta. "Mit gondolsz?"
  
  - Nem hiszem, hogy sok dolgom lesz, ha visszatérünk - suttogta. - Thomas Caleb sorozatgyilkossal és minden mással kapcsolatban. Az a szemétláda megint gyilkolt, egy nappal azelőtt, hogy Manhattanbe értünk.
  
  "Mit? Nem."
  
  "Igen. Oda mentem körbejárni a gyilkosság helyszínét. És tedd tiszteletedet."
  
  "Nagyon sajnálom". Drake tartózkodott az öleléstől, mert tudta, hogy most ez az utolsó dolog, amire szüksége van.
  
  "Köszönöm, tudom. Te vagy az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem, Drake. És a legönzetlenebb. Talán ezért szeretlek annyira."
  
  - Bosszantó megjegyzéseim ellenére?
  
  - Ennek ellenére nagyon erősen.
  
  Drake befejezte a maradék csokoládéját, és úgy döntött, hogy nem dobja ki a KitKat csomagolóanyagot az űrbe. Szerencséjét ismerve talán elindított egy ősi szemétcsapdát vagy valami hasonlót.
  
  - De ha nincs munka, akkor nincsenek kapcsolatok - folytatta Kennedy. "Nincsenek igazi barátaim New Yorkban. Nincs család. Azt hiszem, mindenesetre el kell tűnnöm a nyilvánosság elől.
  
  - Nos - mondta Drake elgondolkodva -, úgy látom, csábító esélyes vagy. Hülye szemeket vetett rá. - Talán mondhatnád a bolloxot a vidám, régi Párizsnak, és meglátogathatod a vidám, régi Yorkot.
  
  - De hol maradnék?
  
  Drake hallotta, hogy Dal összegyűjti csapatait. - Nos, csak ki kell találnunk, hogyan szerezheti meg a tartását. Megvárta, amíg a lány feláll, majd megragadta a vállát, és csillogó szemébe nézett.
  
  - Komolyan, Kennedy, minden kérdésedre igen a válasz. De ezt az egészet most nem tudom kitalálni. Megvan a saját poggyászom, amit meg kell beszélnünk, és ezért koncentrálnom kell." Az üresség felé biccentett. - Ott van Alicia Miles. Lehet, hogy azt gondolod, hogy az idáig tartó utunk veszélyes volt, hogy ez a sír veszélyes volt, de hidd el, semmiség ahhoz a szukához képest.
  
  - Igaza van - lépett oda Wells, és elkapta az utolsó megjegyzést. - És nem látok más kiutat innen, Drake. Nincs mód ennek elkerülésére."
  
  - És nem zárhatjuk el az utat, mert kiútra van szükségünk - bólintott Drake. - Igen, én is megnéztem az összes forgatókönyvet.
  
  - Tudta, hogy ezt fogja tenni. Wells elmosolyodott, mintha mindvégig tudta volna, hogy Drake még mindig az ő srácai közé tartozik. - Gyerünk, zúg a fehérrépa.
  
  Drake követte régi főnökét a párkányra, majd elfoglalta helyét Ben és Dahl mögött. Egy értékelő pillantással látta, hogy mindenki kipihent, de ideges az előttünk álló dolgok miatt.
  
  - Négyen meghaltak - mondta Dahl, és elcsoszogott a párkányon, mögötte a hegyen.
  
  A következő rés meglepetés volt, és lendületet adott nekik. Ez volt Thornak, Odin fiának a sírja.
  
  A fickó úgy bőgött, mintha egy jetit fedezett volna fel, amely a Halálvölgyben táborozott. És neki megvolt. A skandináv mitológia professzora részben a Marvel képregényeinek köszönhetően fedezte fel Thor, minden idők talán leghíresebb skandináv alakjának sírját.
  
  Tiszta öröm.
  
  Drake számára pedig Thor jelenléte hirtelen még valóságosabbá tette.
  
  Tiszteletteljes csend támadt. Mindenki tudott Thorról, vagy legalábbis a mennydörgés és villámlás viking istenének valamilyen inkarnációjáról. Parnevik tartott előadást Thorsdayról, vagy ahogy most ismerjük, csütörtökről. Ez a szerdához kapcsolódik - vagy a víz napjához, vagy Odin napjához. Thor volt az ember által ismert legnagyobb harcos isten, kalapáccsal hadonászott, és tour de force segítségével legyűrte ellenségeit. A viking férfiasság tiszta megtestesülése.
  
  Csak annyit tudtak tenni, hogy elrángassák Parneviket, és megakadályozzák, hogy megpróbálja megvizsgálni Thor csontjait. A következő fülke, a hatodik, Lokit, Thor testvérét és Odin másik fiát tartalmazta.
  
  "Az ösvény felmelegszik" - mondta Dahl, és alig kukkantott be a fülkébe, mielőtt továbbment a hegy oldalában végződő párkányon, egy tömör fekete tömegen.
  
  Drake csatlakozott a svédhez, Benhez és Kennedyhez, miközben fáklyákat adtak el a szikla mellett.
  
  - Lábtámasz - mondta Ben. "És kéztámasz. Úgy tűnik, felfelé megyünk."
  
  Drake felhúzta a nyakát, hogy felnézzen. A kőlépcső felment a végtelen sötétségbe, és mögöttük nem lesz semmi, csak levegő.
  
  Először egy idegpróba, mi lesz most? Kényszerítés? Életképesség?
  
  És ismét Dahl volt az első. Gyorsan emelkedett vagy húsz métert, mielőtt mintha lelassult volna, ahogy a feketeség elnyeli. Ben döntött a következő mellett, majd Kennedy.
  
  - Azt hiszem, most szemmel tarthatod a seggem - mondta félmosollyal -, vigyázz, nehogy elrepüljön melletted.
  
  Kacsintott. - Nem tudom levenni a szemem erről.
  
  Drake következett, és három tökéletes tartást ért el, mielőtt megmozdította negyedik függelékét. Ily módon felemelkedett, és lassan felszállt a puszta sziklán a vulkáni levegőbe.
  
  Körülöttük folytatódott a dübörgés: a hegy távoli siránkozása. Drake elképzelte, hogy a közeli magmakamra forrong, pokoltüzet okádva a falakon keresztül, kitörve a távoli kék izlandi égboltra.
  
  Egy láb susogott fölötte, lecsúszott a kis párkányáról. Csendesen tartotta magát, tudta, hogy keveset tehet, ha valaki elrohan mellette, de készen állt, minden esetre.
  
  Kennedy lába körülbelül egy méterrel a feje fölött lendült a térben.
  
  Kinyújtotta a kezét, kissé bizonytalanul imbolygott, de sikerült megragadnia a cipője talpát és visszarántania a párkányra. A hála rövid suttogása ért el bennünket.
  
  Ment tovább, égett a bicepsz, minden ízületében fájtak az ujjai. Lábujjai hegyei minden kis mászásnál elviselték a test súlyát. Izzadság csúszott végig minden pórusán.
  
  Kétszáz lábra becsülte a biztonságos, de félelmetes kapaszkodókat és támaszokat, mielőtt elérnék egy másik párkány viszonylagos biztonságát.
  
  Fárasztó munka. A Világvége, az Apokalipszis egy későbbi mű. Az emberiség megmentése minden büntető lépéssel.
  
  "Most mi?" Wells a hátán feküdt, és nyögött. - Még egy rohadt séta a párkányon?
  
  - Nem - Dahlnek még csak viccelni sem volt ereje. "Alagút".
  
  "Tojás".
  
  Térden állva kúsztak előre. Az alagút tintás sötétségbe vezetett, amitől Drake elkezdte azt hinni, hogy álmodik, mielőtt hirtelen hátulról összeütközött a mozdulatlan Kennedyvel.
  
  Fordítsa az arcát előre.
  
  "Ó! figyelmeztethettél volna."
  
  "Nehéz, amikor rám is hasonló sors jutott" - hangzott a száraz hang válaszul. - Szerintem csak Dahl került ki ebből a kupacból orrtörés nélkül.
  
  - Aggódom az átkozott szívem miatt - válaszolta Dahl fáradtan. - Az alagút közvetlenül egy másik lépcső első lépcsőjével szemben ér véget, um, azt hiszem, negyvenöt fokos szögben. Semmi balra vagy jobbra, legalábbis semmit, amit látok. Készülj fel."
  
  - Ezeket a dolgokat valahol rögzíteni kell - dünnyögte Drake, és a zúzódásos térdén kúszott. - Az isten szerelmére, nem lóghatnak csak úgy a levegőben.
  
  - Talán megtehetik - mondta Parnevik. "Az ég szerelmére. Ha ha. Vicceltem, de komolyan mondom, a legjobb tippem a repülő támpillérek sorozata."
  
  - Alattunk van elrejtve - mondta Drake. "Biztosan. Pokolian sok munkaerő kellett hozzá. Vagy néhány igazán hatalmas isten."
  
  - Talán Herkulestől és Atlasztól kértek segítséget.
  
  Drake óvatosan fellépett az első lépcsőfokra, meglepően kísérteties érzés kerítette hatalmába az agyát, és felmászott a durva kövön. Egy ideig másztak, végül egy másik fülkébe jutottak, amely egy felfüggesztett emelvény körül volt.
  
  Dahl kimerülten megrázta a fejét. "Poszeidón".
  
  "Hatásos."
  
  Drake ismét letérdelt. Uram, gondolta. Remélem, a németeknek is ilyen nehéz dolguk lesz. A végén talán verekedés helyett megoldhatták volna kővel, papírral, ollóval.
  
  A tenger görög istene vitte szokásos háromágúját és egy szobát, amely tele volt mesés gazdagsággal. Ez volt a hetedik Isten, aki mellett elhaladtak. A kilences szám marni kezdte az elméjét.
  
  Nem a kilences szám volt a legszentebb a viking mitológiában?
  
  Említette ezt Parneviknek, miközben pihentek.
  
  - Igen, de ez a hely nyilvánvalóan nem csak északi - mutatott a professzor az ujjával a mögöttük álló háromágú férfira. - Száz lehet belőlük.
  
  "Nos, százat egyértelműen nem fogunk túlélni" - vitatkozott vele Kennedy. - Hacsak valaki nem épített elől egy Ho-Jót.
  
  - Vagy ami még jobb, egy szalonnasendvicsboltot - suttogta a száját Drake. "Most biztosan meg tudnék ölni egy ilyen rosszfiút."
  
  - Ropogós - nevetett Ben, és megcsapta a lábát. - Olyasmiről beszél, ami tíz éve elavult. De ne aggódjon - még mindig van szórakozási értéke."
  
  Újabb öt perc telt el, mire elég kipihentnek érezték magukat a folytatáshoz. Dahl, Wells és Marsters percekig hallgatták üldözőiket, de egyetlen hang sem zavarta meg az örök éjszakát.
  
  - Talán mind leesett - vont vállat Kennedy. "Megtörténhet. Ha ez egy Michael Bay-film lenne, valaki már elesett volna."
  
  "Igazán". Dahl felvezetett minket egy másik felfüggesztett lépcsőn. A sors úgy döntött, hogy Wells itt vesztette el a szorítását, és lecsúszott két csúszós lépcsőfokon, minden alkalommal állával a követ.
  
  Megharapott nyelvéből vér szivárgott az ajkán keresztül.
  
  Drake megragadta nagy kabátja vállánál. Az alatta lévő férfi - Marsters - emberfeletti erővel markolta a combját.
  
  - Nincs menekvés, öreg. Még nem."
  
  Az ötvenöt éves férfit durván visszarángatták a lépcsőn, Kennedy fogta Drake hátát, Marsters pedig ügyelt arra, hogy ne csússzon meg újabb lépcsőfokon. Mire a nyolcadik fülkéhez értek, Wells ismét jó hangulatban volt.
  
  - Igen, szándékosan csinálták, srácok. Csak a többit akartam."
  
  De megszorította Marsters kezét, és szívből jövő köszönetét suttogta Drake-nek, amikor senki sem nézett rá.
  
  - Ne aggódj, öreg. Csak tarts ki. Még nem volt májusi időd."
  
  A nyolcadik rés egyfajta demonstráció volt.
  
  "Istenem". Parnevik csodája mindannyiukat megfertőzte. "Ez Zeusz. Az ember atyja. Még az istenek is istenségként - apafiguraként - emlegetik. Ez... Odinon túl... sokkal messzebb van, és a skandinávoktól származik."
  
  - Odint nem Zeuszként azonosították a korai germán törzsek között? - kérdezte Ben, visszaemlékezve a kutatásaira.
  
  - Ő volt, ember, de úgy értem, gyerünk. Ez itt Zeusz. "
  
  Ennek az embernek igaza volt. Az istenek királya magasan és osztatlanul állt, és egy villámot szorongatott hatalmas kezében. A fülkében csillogó kincsek sokasága volt, tele tisztelgésekkel, mint amit ma egy ember össze tud gyűjteni.
  
  Aztán Drake egy szitkot hallott, hangosan, németül. Alulról visszhangzott.
  
  - Csak áttörtek egy alagúton - csukta be a szemét Dahl ingerülten. - Már csak tizenöt perc van mögöttünk. A fenébe is, nincs szerencsénk! Kövess engem!"
  
  Egy másik lépcső is intett, ezúttal Zeusz sírja fölött vezetett ki, majd az utolsó tíz lépcsőn függőleges lett. Küzdöttek ellene, ahogy tudtak, bátorságukat hamuvá változtatta a kúszó sötétség. Mintha a fény hiánya elnyomta volna a dadogó szellemet. Félelem érkezett a hívásra, és úgy döntött, leül.
  
  Beszélj a szédülésről, gondolta Drake. Beszélj arról, hogy a golyóid hogyan zsugorodnak földimogyoró méretűre. Az utolsó tíz lépcsőfok, a szuroksötétség fölött, a kúszó éjszakán át mászva, szinte elborította. Fogalma sem volt, hogy mások hogyan tudták ezt csinálni - csak annyit tehetett, hogy újra átélte múltja hibáit, és szorosan ragaszkodott hozzájuk - Alison, a gyermek, aki soha nem volt és nem is lesz; az SRT iraki kampánya, amely mindent elrontott - minden hibát a fejébe helyezett, hogy kiküszöbölje az eleséstől való heves félelmet.
  
  És egyik kezét a másikra tette. Az egyik láb magasabb, mint a másik. Függőlegesen felemelkedett, mögötte a végtelenség, valami névtelen széllökések borzolták a ruháját. A távoli mennydörgő zúgás lehet egy vulkán éneke, de lehet más is. Kimondhatatlan borzalmak, olyan szörnyűek, hogy soha nem látnak napvilágot. Szörnyű lények csúszkálnak sziklákon, sáron és trágyán, hátborzongató dallamokat sugározva, amelyek az őrület vérvörös látomásait idézik.
  
  Drake szinte sírva kúszott át az utolsó sziklás lépcsőn egy vízszintes felületre. A durva kő megkarcolta kaparó kezét. Még egy utolsó fájdalmas erőfeszítéssel felemelte a fejét, és látta, hogy mindenki más leborul körülötte, de mögöttük megpillantotta Torsten Dahlt - az őrült svédet -, aki szó szerint hason kúszott előre egy nagyobb fülkébe, mint bármi, amit eddig láttak. messze .
  
  Őrült svéd. De istenem, a srác jó volt.
  
  A fülkét az egyik oldalon felfüggesztették, de a másik oldalon a hegy szívéhez erősítették.
  
  - Hála istennek - mondta Dahl erőtlenül. "Ez egy. Megtaláltuk Odin sírját."
  
  Aztán kimerülten összeesett.
  
  
  HARMINCNYOLC
  
  
  
  AZ ISTENEK SÍRJA
  
  
  Kábultságából sikoly tört ki.
  
  Nem, sikíts. Vérfagyasztó sikoly, amely tiszta rémületről beszélt. Drake kinyitotta a szemét, de a szikla felszíne túl közel volt ahhoz, hogy fókuszáljon. A földre köpött és felnyögött.
  
  És azon kaptam magam, hogy azon gondolkodom: meddig zuhanhat az ember a végtelenbe, mielőtt meghal?
  
  Itt voltak a németek. Egyik testvérük éppen leesett a lépcsőn.
  
  Drake nehezen tudott felállni, minden izma fájt, de az adrenalin lángra lobbantotta a vérét és kitisztította a gondolatait. Lassan elindult Ben felé. Barátja arccal lefelé feküdt az emelvény egyik szélén. Drake Odin fülkéjébe vonszolta. Egy gyors pillantás a háta mögé vetette, hogy a németek még nem érkeztek meg, de a füle azt mondta, hogy percekre vannak.
  
  Hallotta Abel Frey szitkozódását. A védőfelszerelés csörömpölése. Milo véres gyilkosságot kiált az egyik katonának.
  
  Esély, hogy megmutassa rátermettségét, gondolta, miközben eszébe jutott Wells egyik mondása, amelyet a SAS-kiképzésük során választott ki.
  
  Körbevonszolta Bent, hátát Odin nagy szarkofágjának támasztva. A fiú szemhéja megrebbent. Kennedy megbotlott: "Légy kész rájuk. elbánok vele." Finoman megpaskolta az arcát.
  
  Drake megállt, és egy pillanatra a lány tekintetét pillantotta meg. "A későbbiekben".
  
  A németek közül elsőként sikerült legyőzni a csúcsot. Egy katona, aki gyorsan összeesett a kimerültségtől, majd azonnal jött egy második. Drake habozott megtenni, amit tudott, de Torsten Dahl elsuhant mellette, és nem mutatott ilyen lelkiismeret-furdalást. Wells és Marsters is csoszogott előre.
  
  Egy harmadik ellenséges harcos kúszott át a tetején, ezúttal egy hatalmas, faragott hím tetem. Aranyos. A vér, a verejték és az igazi könnyek groteszk maszkot varázsoltak amúgy is zavaró arcára. De elég kemény és gyors volt ahhoz, hogy átugorja a tetejét, elguruljon és felvegye az apró pisztolyt.
  
  Az egyik lövés kirepült a csőből. Drake és társai ösztönösen lebuktak, de a lövés célt tévesztett.
  
  Abel Frey éles hangja törte meg a lövést követő csendet. - Nincs fegyver, hülye. Nar! Nar! Hallgass rám!"
  
  Milo elmosolyodott, és csúnya mosolyt vetett Drake-re. "Kibaszott Kraut seggfejek. Hé haver?
  
  A fegyvert egy vastag ököl nyelte le, és egy szaggatott pengével helyettesítették. Drake különleges erők késének ismerte fel. Félrelépett az óriás felé, lehetőséget adva Dahlnak, hogy kirúgja az egyik elesett katonát az űrbe.
  
  A második katona térdre ereszkedett. Marsters még egy mosolyt vetett rá, majd félredobta az ernyedt testet. Ekkorra még három katona ért a vízszintes talajra, majd Alicia kiugrott alulról, és macska módjára landolt, mindkét kezében egy-egy kést tartva. Drake még soha nem látta ennyire kimerültnek, és még mindig úgy nézett ki, mint aki fel tudja venni a harcot a nindzsa elittel.
  
  - Nincs... fegyver? Dahlnak sikerült kimondania két lélegzetvétel között. - Végre... hiszel az Armageddon-elméletben, Frey?
  
  Egy jelentős német tervező most túllépett a határon. - Ne légy bolond, katonafiú - mondta lélegzetvisszafojtva. - Csak nem akarom megjelölni ezt a koporsót. A gyűjteményemben csak a tökéletességnek van helye."
  
  - Gondolom, amit önmagad tükörképének tekint - mondta Dahl, miközben megállt, miközben csapata lélegzethez jutott.
  
  Szünet következett, egy pillanatnyi szörnyű feszültség, amikor minden ellenfél felmérte a közvetlen célpontját. Drake elhátrált Milótól, akaratlanul is Odin sírja felé tartott, ahol Ben és a professzor még mindig egymás mellett ültek, és csak Kennedy őrizte. Várt még egyet...
  
  ...remélve...
  
  És ekkor fojtott nyögés hallatszott a lépcső felől, gyenge segítségkérés. Frey lenézett. "Gyenge vagy!" kiköpött valakit. "Ha nem lenne a Pajzs, én..."
  
  Frey Aliciára mutatott. "Segíts neki". A női harcos gőgösen felkuncogott, majd az oldalára nyújtotta a kezét. Egy rándítással felhúzta Haydent. Az amerikai CIA-ügynök kimerült a hosszú mászástól, de még inkább attól, hogy a németek a hátára szíjazták a nehéz terhet.
  
  Odin pajzsa vászonba csomagolva.
  
  - hallatszott Parnevik hangja. "Ő hozta a Pajzsot! Fő rész! De miért?"
  
  - Mert ez a fő rész, te idióta. Frey lelőtte. "Ez a fő tárgy nem létezne, ha nem lenne más célja." A divattervező megvetően megrázta a fejét, és Aliciához fordult. - Fejezd be ezeket a szánalmas kreténeket. Meg kell békítenem Odint, és vissza kell térnem a buliba.
  
  Alicia mániákusan felnevetett. - Rajtam! - sikoltotta, halálosabban, mint a Tam folyó, és a védőfelszerelését a sziklás emelvény közepére dobta. Zavarában Wellshez rohant, nem lepve meg a férfi jelenlétét. Drake a saját küzdelmére összpontosított, Milo felé rohant, hogy meglepje, egy ügyes pengelendítéssel oldalba lépett, majd kemény könyökével Milo állkapcsához juttatta.
  
  A csont megrepedt. Drake táncolt, imbolygott, és könnyű maradt a lábán. Akkor ez lenne a stratégiája - ütni és futni, testének legkeményebb pontjain ütni, a csontok és a porcok törésére törekedve. Gyorsabb volt Milónál, de nem olyan erős, szóval ha az óriás utoléri...
  
  Mennydörgés visszhangzott a hegyen, az emelkedő magma és a mozgó sziklák morgása és repedései.
  
  Milo kínjában vonaglott. Drake egy dupla oldalrúgással, két koppintással megszerezte a vezetést - amit Van Damme ügyesen megcsinált a tévében, az a való életben teljesen használhatatlan utcai harcokban. Milo tudta ezt, és morogva hárította el a támadást. De Drake is tudta ezt, és ahogy Milo egész testét előrevetette, Drake újabb erőteljes könyökütést mért közvetlenül ellenfele arcába, összezúzva az orrát és a szemüregét, és keményen a padlóra lökte.
  
  Milo a földre rogyott, mint egy levágott orrszarvú. Miután elveszítette Drake kaliberű ellenfelét, nem volt visszaút. Drake rátaposott a csuklójára és a térdére, eltörte mindkét nagyobb csontját, majd a golyóit is, majd felkapta az eldobott kést.
  
  Megvizsgálta az eset helyszínét.
  
  Marsters, egy SAS-katona két németet végzett rövid ideig, és most a harmadikkal harcolt. Három embert néhány perc alatt megölni senkinek, még egy SAS-katonának sem volt könnyű dolga, Marsters pedig csak könnyebben megsebesült. Wells Aliciával táncolt az emelvény szélén, többet futva, mint táncolni, de elvonta a figyelmét. Okos volt a stratégiája. Közelről egy pillanat alatt kibelezte volna.
  
  Kennedy elrángatta Hayden kimerült testét a csata közepétől. Ben odarohant, hogy segítsen neki. Parnevik nem aludt, Odin - egy idióta - sírját tanulmányozta.
  
  Abel Frey szembeszállt Thorsten Dahllal. A svéd minden tekintetben felülmúlta a németet, mozgása másodpercről percre kifinomultabb lett, ahogy az erő visszatért fájó végtagjaiba.
  
  Uram!, gondolta Drake. Itt rugdosunk! Vagy a jó öreg Dino Rock szellemében... Hadd szórakoztassalak!
  
  Nem örült az Aliciával való összetűzésnek, mégis Wells felé vette az irányt, mert úgy gondolta, hogy az ötvenéves nőnek van szüksége a legtöbb segítségre. Amikor egykori csapattársa meglátta, a lány visszavonult a harctól.
  
  - A héten egyszer már rúgtam a labdáidat, Drake. Olyan szadista vagy, hogy újra ezt akarod?"
  
  - Szerencsés vagy, Alicia. Egyébként edzed a barátodat? bólintott válaszul az alig mozduló amerikainak.
  
  "Csak engedelmességben" - dobta fel mindkét kést, és egy mozdulattal elkapta. "Hagyjuk! Egyszerűen imádom a hármasokat!"
  
  Lehet, hogy a természete vad volt, de tettei ellenőrzöttek és kiszámítottak voltak. Drake-re bökött, miközben ravaszul próbálta sarokba szorítani Wellst, háttal a végtelen űrnek. A parancsnok az utolsó pillanatban rájött a szándékára, és elrohant mellette.
  
  Drake mindkét kést elhárította, mindkét pengét oldalra mozgatva, miközben vigyázott, nehogy eltörje a csuklóját. Nem csak arról volt szó, hogy jó volt, hanem arról, hogy folyamatosan jó volt.
  
  Abel Frey hirtelen elrohant mellettük. Úgy tűnt, hogy mivel nem sikerült felülmúlnia Dahlt, a svéd mellett futott át, miközben Odin sírját kereste.
  
  És ebben a másodperc töredékében Drake meglátta Marstereket és az utolsó német katonát, akik halálos harcba zártak közvetlenül az emelvény poros szélén. Aztán megdöbbentő hirtelenséggel mindkét férfi megbotlott és egyszerűen elesett.
  
  Halálkiáltások visszhangoztak az ürességben.
  
  Drake felosztotta, imádkozott Wellsért, majd megfordította a testét, és Frey után rohant. Nem hagyhatta ott védtelenül Bent. Kennedy elzárta a tervező útját, összeszedte a bátorságát, de ahogy előrerohant, Drake észrevett egy kis fekete tárgyat Frey kezében.
  
  Rádió vagy mobil. Valamiféle adó.
  
  Mi a fene?
  
  Ami ezután történt, az felfoghatatlan volt. Egy elképesztő meggondolatlanság következtében a hegyoldal hirtelen felrobbant! Erős puffanás hallatszott, majd óriási sziklák és hegyipaladarabok szórtak szét mindenfelé. A legkülönbözőbb formájú és méretű kövek lövedékként nyargaltak és fütyültek az űrben.
  
  Hatalmas lyuk jelent meg a vulkán oldalán, mintha egy kalapács ütötte volna át a vékony gipszkartont. Halvány nappali fény szűrődött át a résen. Újabb ütés, és a lyuk még jobban kiszélesedett. A törmelékhegy egy feneketlen gödörbe zuhant, hátborzongató, mélységes csendben.
  
  Drake a földre rogyott fejét a kezében tartva. Ennek a felrobbanó kőnek egy része valószínűleg más felbecsülhetetlen értékű sírokat is megrongált. Mi a fene történt?
  
  
  HARMINCKILENC
  
  
  
  AZ ISTENEK SÍRJA
  
  
  Az újonnan készített lyukban egy helikopter jelent meg, egy másodpercig lebegett, mielőtt átrepült volna!
  
  A gép aljáról négy vastag kábel és több kötél lógott.
  
  Lehetetlen volt elhinni. Abel Frey éppen most rendelte el a hegyoldal felosztását. Egy hegyoldal, amely egy aktív vulkán része volt, és amely valamilyen módon tömeges kihalást okozhat, amit szupervulkánként ismerünk.
  
  Gyűjteményének kiegészítésére.
  
  Ez az ember egy kicsit olyan őrült volt, mint Drake, és az emberi faj többi tagja is elismerte őt. Még most is mániákusan nevetett, és amikor Drake felnézett, látta, hogy Frey egy centit sem mozdult, hanem szilárdan egyenesen állt, ahogy a felrobbanó hegy sziszegett körülötte.
  
  Alicia elhagyta Wellst, és Frey felé botorkált, még az őrült önuralma is megingott egy kicsit. Mögöttük Parnevik professzort, Bent és Kennedyt Odin fülkéjének falai védték. Hayden hason volt, mozdulatlanul. Tényleg azért jött, hogy meghaljon egy tüzes őrületben? Wells az oldalához térdelt, és a gyomrát szorongatta.
  
  A helikopter közelebb lebegett, motorja üvöltött. Frey felemelte a géppisztolyát, és mindenkit intett, hogy távolodjanak el Odin hatalmas szarkofágjától. Egy rövid tűzrobbanás megerősítette kérését, golyók csörömpölve, miközben felbecsülhetetlen értékű arany viking ereklyéket találtak el pajzsok, kardok, mellvért és szarvas sisakok formájában. Az események sorozatától megmozgatott aranyérmék konfettiként kezdtek hullani a polcokról a Times Square-en.
  
  Frey intett a helikopterrel.
  
  Drake letérdelt. "Ha elmozdítod ezt a koporsót, az egész világot kockáztatod!" - kiáltotta, hangja alig hallatszott a légcsavarlapátok nehéz hangján.
  
  - Ne légy nyavalyás! - kiáltott vissza Frey, és az arca eltorzult, mint egy heroinfüggő gonosz bohóc. - Valld be, Drake. Legyőztelek!"
  
  - Nem a győzelemről van szó! - kiáltott vissza Drake, de most a helikopter közvetlenül a feje fölött volt, és még a saját hangját sem hallotta. Nézte, ahogy Frey irányítja őt, szeszélyéből golyókat szór rá, miközben a karjával hadonászott. Drake azért imádkozott, hogy barátait ne kapja el egy eltévedt lövedék.
  
  A német elvesztette. Mivel olyan közel állt életre szóló rögeszméjéhez, egyszerűen összetört.
  
  Most Dahl volt mellette. Nézték, ahogy Frey és Alicia egyre lejjebb ereszti a nehéz láncokat, míg végül körbehurkolták a szarkofág mindkét végén. Frey gondoskodott a biztonságukról.
  
  A helikopter elviselte a súlyt. Nem történt semmi.
  
  Frey sikoltott a telefonkagylójába. A helikopter újra próbálkozott, motorjai ezúttal dühös dinoszauruszként üvöltöttek. A láncok elviselték a súlyukat, és határozott reccsenés hallatszott, kőtörés hangja.
  
  Odin koporsója megmozdult.
  
  - Ez az utolsó lehetőségünk! - kiáltotta Dahl Drake fülébe. "Megyünk a darálóhoz! Milo fegyverétől!"
  
  Drake futtatta a forgatókönyvet. Megsemmisíthették volna a helikoptert és megmenthették volna a sírt. De Ben és Kennedy, valamint Hayden és Parnevik valószínűleg meghalnak.
  
  "Nincs idő!" - kiáltotta Dahl. - Vagy ez, vagy az Apokalipszis!
  
  A svéd Milo fegyveréért ugrott. Drake lehunyta a szemét, miközben gyötrelem hasított a szívébe. Tekintete Benre és Kennedyre esett, és a döntés gyötrelme hurokként kicsavarta belülről. Ha az egyik kezével veszít, a másikkal is veszít. Aztán úgy döntött, hogy egyszerűen nem engedheti meg Dahlnak, hogy ezt tegye. Fel tudná áldozni két barátját, hogy megmentse a világot?
  
  Nem.
  
  Úgy ugrott előre, mint egy béka, amikor Dahl elkezdett turkálni Milo ruhái között. A svéd meglepetten hátrahőkölt, amikor Milo kiegyenesítette a testét, az amerikai kínjában görnyedt, de mozgékony volt, és a peron széléhez bicegett. Az egyik leszállóvonalhoz.
  
  Drake döbbenten megállt. A helikopter hajtóművei még egyszer felnyögtek, és egy szentségtelen zuhanás töltötte be a barlangot. A következő pillanatban Odin hatalmas szarkofágja megmozdult és kiszabadult a kikötéseiből, és fenyegetően lendült Drake és az emelvény széle felé, temérdek lengő halál.
  
  "Neee!" Dahl kiáltása megismételte Parnevik kiáltását.
  
  Sikoltozás hallatszott, eszeveszett sikoly, mintha egy szellőző túlmelegedett volna, olyan hang, mintha a pokol összes démonát élve elégették volna. Kénes levegő áramlott ki egy újonnan nyílt lyukból Odin sírja alatt.
  
  Frey és Alicia elrohantak, és majdnem elevenen megégtek, miközben felmásztak a lengő koporsóra. Frey felkiált: "Ne kövess minket, Drake!" Van biztosításom!" aztán mintha jött egy ötlet, a biztonság garanciája. Azt kiáltotta Drake társainak: "Most! Kövessétek a koporsót, különben meghaltok! - biztatta őket Frey géppisztolyával hadonászva, és nem volt más választásuk, mint megkerülni a gőzoszlopot.
  
  Dahl kísérteties tekintetét Drake-re fordította. "Ezt abba kell hagynunk" - mondta könyörgőn. - A... a gyerekeimért.
  
  Drake-nek nem volt más válasza, mint hogy bólintson. Biztosan. Követte a SGG parancsnokát, óvatosan megkerülve a fölöttük repülő szarkofágot, vigyorgó ellenségeiket biztonságban fent, míg társai követték a pályáját a másik oldalon.
  
  Fegyverekkel és egy mániákus szeszélyével borítva.
  
  Drake elért egy lyukat a kőpadlón. A gőz forrázó, vonagló torony volt. Sérthetetlen. Drake olyan közel ment, amennyire csak tudott, mielőtt megfordult, hogy figyelje ellenségei előretörését.
  
  Hayden a földön maradt, és úgy tett, mintha eszméletlen lenne. Most felült, és levette a hevedereket, amelyek Odin pajzsát a hátához rögzítették. "Mit tehetek?"
  
  Drake röviden rápillantott. - Van a CIA-nak készenléti terve a Szupervulkán leállítására?
  
  A csinos "titkárnő" egy pillanatig zavartnak tűnt, mielőtt megrázta a fejét. "Csak a nyilvánvaló. Tedd a németet a szellőzőcsőbe." Megkönnyebbült kiáltással eldobta a Pajzsot. Mindhárman nézték, ahogy a perem mentén gurul, mint egy érme.
  
  Tényleg kudarcot vallottak?
  
  A csőből kilépő nyomás nőtt, ahogy a vulkán erősödött. "Ha beindul a láncreakció" - mondta Dahl. "Ezt nem tudjuk lezárni. Ezt most meg kell tennünk!"
  
  Drake tekintete egy pillanatra a Pajzsra húzódott, ahogy az zajosan körbegurult a széle körül. A karima. A szavak úgy jöttek ki belőle, mintha tűzbe írták volna őket.
  
  
  A menny és a pokol csak átmeneti tudatlanság,
  
  A Halhatatlan Lélek a Jó vagy Rossz felé hajlik.
  
  
  "B-terv" - mondta. - Emlékszel Odin átkára? Nem tűnt megfelelőnek, igaz? Ezt nincs hová tenni, igaz? Nos, talán ennyi."
  
  "Odin átka a világ megmentésének módja?" Dahl kételkedett benne.
  
  - Vagy a pokolba - mondta Drake. "Attól függ, ki hozza meg a döntést. Ez a válasz. Annak, aki felveszi a Pajzsot, tiszta lélekkel kell rendelkeznie. Ez a csapdák csapdája. Már nem tudunk semmit, mert eltávolítottuk a sírt. Ha elbukunk, a világ elpusztul."
  
  - Hogy ment az átok? Hayden nem nézett ki rosszabbul, mint az ellenség kezében eltöltött megpróbáltatások után, és úgy bámult a szellőzőnyílásra, mintha élve megehetné.
  
  Drake káromkodott, miközben felemelte a Pajzsot, és maga elé tartotta. Dahl felállt és nézte, amint a sziszegő szellőzőnyílás felé sétált. "Amint megérinted ezt a gőzt ezzel a pajzzsal, azonnal kitépik a kezedből."
  
  Aztán olyan hanggal, mint egy égő erdőben rekedt állatcsorda üvöltése, újabb gőz tört ki alulról, kitörésének magas csikorgása szinte fülsüketítővé vált. A kénszag most elkezdte sűrűsíteni a levegőt, és mérgező miazmává változtatta. A hegy halk morajlása , amely oly sokáig állandó kísérőjük volt, most inkább mennydörgésre hasonlított. Drake úgy érezte, maguk a falak remegnek.
  
  - Új hír, Dal. B terv működésben. A jövőre nézve ez azt jelenti, hogy nem tudom, mi a fenét kell még csinálni.
  
  - Nincs jövőd - állt Dahl a Pajzs másik oldalán. "Vagy én."
  
  Együtt vánszorogtak a szellőzőnyílás felé. A pala csúszni kezdett mellettük a sziklán. A szakadék végtelen mélyéről sikoly és üvöltés hallatszott, amihez hasonlót Drake még soha nem hallott.
  
  - Közeledik a szupervulkán! Hayden sikoltott. "Kapcsold ki!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Dahl vagy akár Abel Frey által nem látott híres izlandi hegy, az Eyjafjallajokull, amely eddig megelégedett azzal, hogy lágy szürke patakokat bocsát ki és terrorizálja a légiforgalmat, hirtelen felrobbant a szélén. Hamarosan a Sky News-on és a BBC-n, majd később a You Tube-on is láthatják a megdöbbent milliók - ezer sárkány tüzes nyelve, amely tűzvihart gyújt az égen. Ezzel egy időben két másik izlandi vulkán is felrobbant, tetejük pezsgődugókként repült le nyomás alatt. Némileg elhangzottan jelentették, hogy megérkezett Armageddon.
  
  Csak néhány kiválasztott tudta, milyen közel van valójában.
  
  
  * * *
  
  
  Láthatatlan és soha nem ismert hősök harcoltak a hegy sötét mélyén. Drake és Dahl megtámadta a gőzkimenetet a Pajzzsal, egy kerek tárggyal a gőzt egy közeli üregbe terelve, miközben közvetlenül az Odin sírjának lerombolása által hagyott lyuk fölé helyezték.
  
  "Siess!" Dahl küzdött, hogy a Pajzsot a helyén tartsa. Drake érezte, hogy kezei remegnek az erőfeszítéstől, amellyel legyőzte a hegy ősi erejét. - Csak azt szeretném tudni, hogy mi a fenéből van ez a valami!
  
  "Kit érdekel!" Hayden megpróbálta visszatartani őket, fogta a lábukat, és olyan erősen lökte, ahogy csak tudta. - Csak tedd be a fattyút!
  
  Dahl kiugrott, és beugrott a lyukba. Ha a Pajzs eltévedt volna, vagy csak kicsit is elmozdult volna, azonnal elpárolgott volna, de a céljuk helyes volt, és a fő rész óvatosan behatolt az Odin sírja alatti mesterséges repedésbe.
  
  Kidolgozott csapda, amelyet több száz és ezer évszázaddal ezelőtt találtak fel. Az istenekre esküszöm.
  
  Csapdák csapdája!
  
  "A legnagyobb ősi csapda, amelyet a modern világ valaha ismert." Dahl térdre rogyott. - Aki véget tud vetni ennek.
  
  Drake nézte, ahogy a Pajzs elvékonyodik, és elnyeli az alulról felszálló hatalmas nyomást. A repedés szélei mentén ellaposodott és kialakult, obszidián árnyalatot öltött. Örökké. Soha nem lesz törölve.
  
  "Isten áldjon".
  
  Munka végezve, megállt egy pillanatra, mielőtt ismét Freyre fordította a figyelmét. A rettegés még most is jobban betöltötte a szívét, mint azt el tudta képzelni.
  
  A helikopter felemelkedett, és megfeszült, hogy megtartsa Odin koporsójának súlyát, amely finoman ringatózott alatta. Frey és Alicia is a koporsó fedelén ültek, kezüket szorosan a helikopterhez rögzítő hevederek köré fonva.
  
  De Ben, Kennedy és Parnevik professzor három másik kötélen lógtak, amelyek a helikopter alatt lógtak, kétségtelenül fegyverrel tartották ott, miközben Drake a bolygó megmentéséért küzdött.
  
  Az üresség fölött lógtak, imbolyogva, ahogy a helikopter felmászott, közvetlenül Drake orra alól rabolták el.
  
  "Nooo!"
  
  És hihetetlen módon futott - egy magányos ember, aki a düh, a veszteség és a szerelem szülte energiával futott - egy ember, aki átvetette magát egy feneketlen gödörön a fekete űrbe, követelve, amit elvettek tőle, és kétségbeesetten szorongatta az egyik himbálózót. kábelek, amikor leesett.
  
  
  NEGYVEN
  
  
  
  AZ ISTENEK SÍRJA
  
  
  Drake világa megállt, amikor ugrott a sötétségbe - fölötte végtelen űr, lent feneketlen gödör - három hüvelyk lengő kötél, az egyetlen üdvössége. Az elméje derűs volt; a barátaiért tette. Nem másért, mint megmenteni őket.
  
  Önzetlen.
  
  Ujjai hozzáértek a kötélhez, és nem tudtak bezárni!
  
  Teste, amely végül ki volt téve a gravitációnak, gyorsan zuhanni kezdett. Lengő bal keze az utolsó pillanatban a többinél hosszabb, reflexszerű rosszindulattal összeszorított kötélbe záródott.
  
  Zuhanása megállt, ahogy mindkét karjával megragadta, és behunyta a szemét, hogy megnyugtassa gyorsan dobogó szívét. Rekedt taps hallatszott valahonnan fentről. Alicia kiönti szarkazmusát.
  
  "Ezt értette Wells az alatt, hogy "mutasd ki a rátermettségedet"? Mindig is azon töprengett, mit jelent ez az őrült kövület!"#
  
  Drake felnézett, élesen érzékelte az alatta lévő szakadékot, és olyan szédült, mint még soha. De izmai lángokban álltak az újonnan talált erőtől és adrenalintól, és a régi tűz nagy része most újra benne volt, és haldoklott, hogy kialudjon.
  
  Felmászott a kötélre, kézen fogva, térdével markolva, gyorsan haladt. Frey meglóbálta a géppisztolyát, és nevetett, óvatosan célzott, de aztán Hayden kiáltott Odin sírjából. Drake látta, hogy ott áll, és Wells pisztolyát Freyre célozta - az öreg parancsnok elesett mellette, de hála Istennek még mindig lélegzett.
  
  Hayden félig Frey felé mutatta a fegyvert. - Hadd keljen fel!
  
  A helikopter még mindig a levegőben volt, pilótája nem volt biztos a parancsában. Frey tétovázott, és úgy morgott, mint egy gyerek, aki elszakadt kedvenc játékától. "RENDBEN. Hundi, kurva! Le kellett volna hoznom téged arról az átkozott gépről!
  
  Drake elmosolyodott, amikor meghallotta Hayden válaszát. - Igen, ezt gyakran megértem.
  
  Kennedy, Ben és Parnevik tágra nyílt szemekkel nézték, alig mertek levegőt venni.
  
  - Menj és szerezd meg! - kiáltott utána Frey Aliciának. "Kézről kézre. Fogd őt és menjünk. Ez a kurva nem fog lelőni. Ő a kormány problémája. "
  
  Drake nyelt egyet, amikor Alicia leugrott a szarkofágról, és megragadta Drake párhuzamos kötelét, de még így is szakított időt, hogy Benre pillantson, és felmérje, hogyan reagál a fiú Hayden státuszának felfedésére.
  
  Ben, ha volt valami, gyengédebben nézett rá.
  
  Alicia úgy csúszott le a kötélen, mint egy majom, és hamarosan egy szintre került Drake-kel. Ránézett, tökéletes arccal, tele haraggal.
  
  - Tudok hintázni mindkét irányba. A lány lábbal előre felugrott a levegőbe, kecses ívben a sötétben, egy pillanatra teljesen a levegőben lógva. Aztán lábai szilárdan összekapcsolódtak Drake szegycsontjával, és előrerántotta a testét, rövid időre megragadva a saját kötélét, mielőtt átlendítette a következőre.
  
  - Kibaszott pávián - dünnyögte Drake égő mellkassal, és meglazult a szorítása.
  
  Alicia arra használta lendületét, hogy megkerülje a kötélt, lábait széttárta a mellkas szintjén, és a hasába csapódott. Drake-nek sikerült jobbra lendülnie, hogy tompítsa az ütést, de még mindig érezte, hogy a bordái megsérülnek.
  
  Rámordult, osztozott a fájdalomban, és feljebb emelkedett. Csillogás jelent meg a szemében, új tisztelettel együtt.
  
  - Végre - lehelte a lány. "Vissza jöttél. Most meglátjuk, ki a legjobb."
  
  Megkeverte a kötelet, magabiztosság sugárzott minden mozdulatnál. Egy ugrással megkerülte Drake saját kötelét, és ismét arra használta lendületét, hogy visszavágjon, és lábait ezúttal a férfi fejére irányította.
  
  De Drake visszatért, és készen állt. A legnagyobb ügyességgel elengedte a kötelet, elnyomta az erős szédülést, és két láb mélységben elkapta. Alicia ártalmatlanul lebegett fölötte, elképedt a mozdulatától, karja még mindig csapkodott.
  
  Drake lábonként felpattant a kötélen. Mire ellenfele rájött, mit tett, már túl volt rajta. Erősen rátaposott a fejére.
  
  Láttam, hogy az ujjai elengedték a kötelet. Leesett, de csak néhány centit. A kemény dió megdolgozott benne, és visszanyerte a szorítását.
  
  - üvöltötte Frey fentről. "Semmi jó! Halj meg, te angol hitetlen!"
  
  Aztán alig egy szempillantás alatt a német előhúzott egy kést, és elvágta Drake kötélét!
  
  
  * * *
  
  
  Drake mindezt lassított felvételben látta. A penge fénye, a vágófelület gonosz fénye. Életvonalának hirtelen kibomlása - ahogy az elkezdett kidudorodni és mocorogni fölötte.
  
  Testének azonnali súlytalansága. A rémület és a hitetlenség dermedt pillanata. Tudva, hogy minden, amit valaha érzett, és minden, amit a jövőben megtehet, elpusztult.
  
  És aztán a bukás... látva ellenségét, Alicia-t, amint az öklére mászik, hogy visszajusson a szarkofág tetejére... Ben szája sikolyba csavarodva... Kennedy arca a halál álarcává változik... és a perifériás látásán keresztül... Távolság... . amit az. ?
  
  Torsten Dahl, az őrült svéd, rohan, nem, fut, át a peronon, a testére erősített biztonsági övvel, szó szerint belevetette magát egy fekete gödörbe, ahogy Drake is tette pillanatokkal korábban.
  
  Mögötte felbomlott a biztonsági heveder, amelyet Odin fülkéjében egy oszlop körül rögzítettek, és Hayden és Wells tartotta szorosan, akik a maximális erőfeszítésre voltak felkészülve.
  
  Dahl őrült ugrása... elég közel hozza őt ahhoz, hogy megragadja Drake karját és szorosan megfogja.
  
  Drake reménye elhalványult, ahogy ő és Dahl összeestek, a biztonsági kötél megfeszült...majd egy hirtelen, fájdalmas rángatás következett, ahogy Hayden és Wells elfogadta a feszültséget.
  
  Akkor reménykedj. Lassú, fájdalmas megváltási kísérletek. Drake Dahl szemébe nézett, nem szólt egy szót sem, egy cseppnyi érzelmet sem sugárzott ki, miközben centiről centire húzták őket biztonságba.
  
  A helikopterpilóta minden bizonnyal megkapta a parancsot, mert addig kezdett mászni, amíg készen nem állt egy harmadik rakéta kilövésére, ezúttal a hegyről, amelyet úgy terveztek, hogy elég szélesítse a rést ahhoz, hogy a szarkofág sérülés veszélye nélkül átférjen rajta.
  
  Három percen belül Odin koporsója eltűnt. A helikopterlapátok puffanása távoli emlék. Ben, Kennedy és Parnevik ugyanazok voltak, mint most.
  
  Végül Dahlt és Drake-et átrángatták a szakadék sziklás szélein. Drake üldözni akart, de a teste nem reagált. Csak annyit tudott tenni, hogy ott feküdt, hagyta, hogy a trauma elsüllyedjen, és a fájdalmat az agya egy elszigetelt részére irányítsa.
  
  És ahogy ott feküdt, a helikopter hangja visszatért. Csak ezúttal egy Dahl chopper volt. És ez volt egyben az üdvösségük és az üldözésük is.
  
  Drake csak Torsten Dahl elgyötört szemébe tudott nézni. "Te vagy az Isten, haver", és a hely, ahol voltak, nem veszett el tőle. "Igaz Isten"
  
  
  NEGYVENEGY
  
  
  
  NÉMETORSZÁG
  
  
  Valahányszor Kennedy Moore annyira megfordította a fenekét a kemény ülésen, Alicia Miles éles tekintete észrevette. Az angol szuka Uber-harcos volt, a zsaru hatodik érzékével - az állandó várakozással.
  
  Az Izlandról Németországba tartó háromórás repülés során csak egyszer álltak meg. Először, mindössze tíz perccel azután, hogy elhagyták a vulkánt, felcsörlőzték a koporsót, rögzítették, és mindenkit felvittek a fedélzetre.
  
  Abel Frey azonnal a hátsó rekeszbe ment. Azóta nem látta. Valószínűleg a lopás és az ipar kerekeit keni be. Alicia gyakorlatilag a helyükre dobta Kennedyt, Bent és Parneviket, majd leült barátja, a sérült Milo mellé. A zömök amerikai mintha minden testrészét szorongatta, de leginkább a golyóit, ezt a tényt Alicia felváltva mulatságosnak és riasztónak tűnt.
  
  Három másik őr volt a helikopterben, és óvatos pillantásokat vetettek a foglyokról az Alicia és Milo közötti furcsa kommunikációra - váltakozva szomorúan, majd jelentőségteljesen, majd dühvel.
  
  Kennedynek fogalma sem volt, hol vannak, amikor a helikopter ereszkedni kezdett. Az utolsó órában az agya járt, Drake-től és a párizsi kalandjaiktól, a svédországi kalandoktól és a vulkántól a NYPD-nél töltött régi életéig, onnan pedig elkerülhetetlenül Thomas Calebig.
  
  Caleb egy sorozatgyilkos, akit kiszabadított, hogy újra megölje. Áldozatainak emlékei támadtak rá. A tetthely, amelyen néhány napja átsétált - az ő tetthelye - frissen maradt az elméjében, mint egy frissen ontott vér. Rájött, hogy azóta egyetlen híradást sem látott.
  
  Talán elkapták.
  
  Álmaidban....
  
  Nem. Álmaimban soha nem fogják el, soha nem kerülnek a közelébe. Megöl és bántalmaz, és a bűntudatom átkozott démonként kísért, amíg fel nem adom az egészet.
  
  A helikopter gyorsan leereszkedett, kirántva a látásból, amellyel nem tudott szembenézni. A helikopter hátulján kinyílt a személyrekesz, és Abel Frey parancsokat ugatva lépett ki.
  
  - Alicia, Milo, velem leszel. Hozd a foglyokat. Őrzők, elkíséritek a koporsót a kilátómba. Az ottani letétkezelő utasításokat ad, hogy vegye fel velem a kapcsolatot, amint minden készen áll a megtekintésre. És azt akarom, hogy ez gyorsan megtörténjen, őrök, úgyhogy ne habozzanak. Lehet, hogy Odin évezredek óta vár Freyre, de Frey nem várja Odint.
  
  - Az egész világ tudja, mit tettél, Frey, te őrült vagy - mondta Kennedy. - Divattervező, a fenébe is. Mit gondolsz, meddig maradsz ki a börtönből?"
  
  - Az amerikai önjelentőség érzése - csattant fel Frey. - És az idiotizmus elhiteti veled, hogy tudsz hangosan beszélni, hmm? A magasabb elme mindig győzedelmeskedik. Tényleg azt hiszed, hogy a barátaid kiszálltak? Csapdákat állítunk oda, te hülye kurva. Nem fognak elhaladni Poszeidón mellett.
  
  Kennedy tiltakozásul kinyitotta a száját, de látta, hogy Ben röviden megrázza a fejét, és gyorsan becsukja a száját. Hagyja. Előbb élj túl, majd harcolj." Mentálisan Vanna Bontát idézte: "Inkább kisebbrendűségi komplexusom legyen, és kellemesen meglepődjek, mint felsőbbrendűségi komplexusom, és durván felébredjek."
  
  Frey nem tudhatta, hogy a helikopterük rejtve maradt nagyobb magasságban. A büszkeség pedig meggyőzte arról, hogy az ő intellektusa felülmúlja az övékét.
  
  Hadd gondolja. A meglepetés még édesebb lett volna.
  
  
  * * *
  
  
  A helikopter egy lökéssel landolt. Frey előrelépett, és elsőnek ugrott le, parancsot kiabálva a földön lévő férfiaknak. Alicia felállt, és mutatóujjával tett egy mozdulatot. - Először ti hárman. A fejek le vannak hajtva. Mozogj, amíg mást nem mondok."
  
  Kennedy kiugrott a helikopterből Ben mögé, és minden izmában érezte a kimerültség fájdalmát. Amikor körülnézett, a csodálatos látvány egy percre elfeledtette fáradtságát, sőt, elállt tőle a lélegzete.
  
  Egy pillantás, és rájött, hogy ez Frey kastélya Németországban; a gonoszság tervező barlangja, ahol a szórakozás soha nem állt meg. Leszállási területük a főbejárat felé néz, a dupla tölgyfa ajtók arany szegecsekkel voltak kirakva, és olasz márványoszlopok keretezték, amelyek egy hatalmas előcsarnokba vezettek. Miközben Kennedy nézte, két drága autó, egy Lamborghini és egy Maserati húzódott meg, amelyekből négy lelkes huszonéves srác gurult ki, és támolyogtak fel a kastély lépcsőjén. A tánczene nehéz ritmusa hallatszott az ajtó mögül.
  
  Az ajtók fölött egy kővel borított homlokzat volt, amelyet háromszög alakú tornyok sora és két magasabb torony mindkét végén meghaladva gótikus újjászületést kölcsönzött a hatalmas építménynek. Lenyűgöző, gondolta Kennedy, és egy kicsit elsöprő. Elképzelte, hogy egy jövőbeli modell álma lesz, ha meghívnak egy bulira erre a helyre.
  
  Így Abel Frey profitált az álmaikból.
  
  Az ajtók felé lökték, Alicia figyelmesen figyelte őket, amint elhaladtak a dübörgő szuperautók mellett, felfelé a márványlépcsőn. Az ajtókon át a visszhangzó előcsarnokba. Balra nyitott, bőrborítású kapu vezetett be egy vidám zenével, színes fényekkel és a tömeg fölött lengő fülkékkel teli szórakozóhelyre, ahol mindenki bebizonyíthatta, milyen jól tud táncolni. Kennedy azonnal megállt és felsikoltott.
  
  "Segítség!" Sírt, és egyenesen a látogatókra nézett. "Segíts nekünk!"
  
  Többen kihasználták a pillanatot, hogy leengedjék félig teli poharukat, és rám nézzenek. Egy másodperccel később nevetni kezdtek. A klasszikus svéd szőke köszönésképpen felemelte az üvegét, mire a sötét bőrű olasz férfi nézni kezdte. A többiek visszatértek a diszkópoklába.
  
  Kennedy felnyögött, miközben Alicia megragadta a hajába, és végighúzta a márványpadlón. Ben tiltakozásul felsikoltott, de a pofon kis híján felborította. A bulivendégek között több nevetés hallatszott, majd néhány aljas megjegyzés következett. Alicia bedobta Kennedyt a nagy lépcsőházba, és erősen a bordáin ütötte.
  
  - Hülye nő - sziszegte. "Nem látod, hogy szerelmesek a gazdájukba? Soha nem fognak rosszat gondolni róla. Most menj."
  
  Felfelé mutatott egy kis pisztollyal, amely a kezében jelent meg. Kennedy ellenállni akart, de a történtek alapján úgy döntött, hogy folytatja. Felvezették őket a lépcsőn és balra, a Vár másik szárnyába. Amint elhagyták a lépcsőt, és beléptek a hosszú, bútorozatlan folyosóra - a szárnyak közötti hídra - a tánczene elhallgatott, és lehet, hogy abban a pillanatban csak ők éltek.
  
  Egy folyosón sétálva egy szobában találták magukat, amely egykor tágas bálterem lehetett. De most a területet fél tucat különálló helyiségre osztották fel - falak helyett kívül rácsokkal.
  
  Sejtek.
  
  Kennedyt Bennel és Parnevikkel együtt a legközelebbi cellába taszították. Egy hangos csörömpölés azt jelentette, hogy az ajtó becsukódik. Alicia legyintett. "Téged figyelnek. Élvezd."
  
  Az ezt követő fülsiketítő csendben Kennedy beletúrt hosszú fekete hajába, amennyire tudta, kisimította a nadrágkosztümjét, és vett egy mély levegőt.
  
  - Hát... - kezdte a lány.
  
  "Hé, szukák!" Abel Frey jelent meg a kamerájuk előtt, vigyorogva, mint a Pokoltűz Istene. "Üdvözöllek pártváromban. Valahogy kétlem, hogy annyira élveznéd, mint a gazdagabb vendégeim.
  
  Leintette az ajánlatot, mielőtt válaszoltak volna. "Nem számít. Nem kell beszélned. A szavaid nem nagyon érdekelnek. Szóval - tett úgy, mintha töprengene -, kink van... hát igen, persze, Ben Blake az. Biztos vagyok benne, hogy ez nagy örömet fog okozni."
  
  Ben a rácsokhoz rohant, és amennyire csak tudott, meghúzta őket. - Hol van a nővérem, te barom?
  
  "Hm? Úgy érted, a nyájas szőke, akivel... - vadul kidobta a lábát. "Sárkány harci stílust bevezetni? Részleteket szeretne? Nos, rendben, mivel te vagy az, Ben. Az első este elküldtem a vőfélyemet, hogy vegye fel a cipőjét, tudja, hogy kicsit megpuhítsam. Megcímkézte, megsérült néhány bordája, de megkapta, amit akartam.
  
  Frey egy pillanatra kihalászta a távirányítót furcsa selyemköpenyének zsebéből. Átkapcsolta egy hordozható televízióra, amit Kennedy észre sem vett. Egy fotó jelent meg az éterben - a SKY News -, amely az Egyesült Királyság növekvő államadósságáról fecseg.
  
  - Második éjszaka? Frey megállt. - Tényleg tudni akarja a bátyja?
  
  Ben felsikoltott, és egy torokhang szűrődött ki mélyen a gyomrából. "Jól van? Jól van vele?"
  
  Frey ismét megkattintotta a távirányítót. A képernyő átváltott egy másik, szemcsésebb képre. Kennedy rájött, hogy egy pici szobát néz egy ágyhoz kötözött lánnyal.
  
  "Mit gondolsz?" Frey uszított. - Legalább él. Átmenetileg."
  
  - Karin! Ben a tévé felé rohant, de hirtelen megtorpant. A zokogás megrázta egész testét.
  
  Frey nevetett. "Mit akarsz még?" Megint megfontoltságot színlelt, majd ismét csatornát váltott, ezúttal a CNN-re. Azonnal a hírekben volt egy üzenet egy New York-i sorozatgyilkosról - Thomas Calebről.
  
  - Ezt korábban leírtam neked - mondta vidáman az őrült Kennedy. - Arra gondoltam, érdemes lenne egy pillantást vetni.
  
  Önkéntelenül is hallgatott. Hallottam a szörnyű hírt, hogy Caleb továbbra is kóborolt New York utcáin, kiszabadultan, szellemként.
  
  - Azt hiszem, kiszabadítottad - mondta Frey jelentőségteljesen Kennedy hátának. "Nagyszerű munka. A ragadozó visszatért oda, ahová való, már nem ketrecbe zárt állat a városi állatkertben."
  
  A riport az ügy archív felvételeit játszotta le - a szokásos dolgokat - az ő arcát, a piszkos zsaru arcát, az áldozatok arcát. Mindig az áldozatok arca.
  
  Ugyanazok, amelyek mindennap kísértették rémálmaiban.
  
  - Lefogadom, hogy tudja az összes nevüket, igaz? - gúnyolódott Frey. "Családjaik címei. Úgy... meghaltak."
  
  - Fogd be! - Kennedy a kezébe tette a fejét. Állj le! Kérem!
  
  - És te - hallotta Frey suttogását. - Parnevik professzor - köpte ki a szavakat, mintha romlott hús lett volna, ami a szájába esett. - Maradnod kellett volna nekem dolgoznod.
  
  Lövés dördült. Kennedy felsikoltott a döbbenettől. A következő másodpercben hallotta, amint a test összeesik, és megfordulva látta, hogy az öregember a földre esett, lyuk tátong a mellkasában, vér folyik ki, és a cella falára fröccsent.
  
  Leesett az álla, a hitetlenségtől leállt az agya. Csak nézhette, ahogy Frey még egyszer feléje fordul.
  
  - És te, Kennedy Moore. Eljön a te időd. Hamarosan felfedezzük azokat a mélységeket, ahová képes vagy leereszkedni."
  
  Sarkra fordulva vigyorogva elment.
  
  
  NEGYVENKÉT
  
  
  
  LA VEREIN, NÉMETORSZÁG
  
  
  Abel Frey magában kuncogott, miközben a biztonsági osztálya felé tartott. Néhány ötletes pillanat, és a földbe taposta ezeket az idiótákat. Mindkettő törött. És végül halálra ölte az öreg idióta Parnevik Stone-t.
  
  Elképesztő. Most pedig térjünk át a még élvezetesebb tevékenységekre.
  
  Kinyitotta magánlakosztályának ajtaját, és Milót és Alicia-t találta a kanapén elterülve, épp úgy, ahogy elhagyta őket. A nagy amerikai továbbra is szenvedett a sérüléstől, minden mozdulatánál összerándult, köszönhetően annak a svédnek, Torsten Dahlnak.
  
  - Van valami hír a szomszédból? - kérdezte azonnal Frey. - Hudson hívott?
  
  A szomszédban volt egy CCTV vezérlőközpont, jelenleg Frey egyik legradikálisabb támogatója, Tim Hudson felügyelete alatt. A kastély körül "a memóriával rendelkező ember" néven ismert széleskörű számítógépes ismeretei miatt Hudson Frey egyik első tanítványa volt, aki minden szélsőséget hajlandó volt elmenni fanatikus főnökéért. Leginkább Odin sírjának felállításának előrehaladását figyelték, és Hudson állt az élen - káromkodott, izzadt és idegesen nyelte le Yeagereket, mintha tej lenne. Frey alig várta, hogy a sírt az őt megillető helyre állítsák fel, és teljes előkészületeket tett első nevezetes látogatására. Megvizsgálták foglyait, Karin szállását és új foglyainak celláit is.
  
  És persze buli. Hudson felállított egy rendszert, amely a klub minden centiméterét bizonyos vezérlésnek vetette alá, legyen az infravörös vagy szabványos pálya, és Frey elitvendégeinek minden mozdulatát rögzítették, és ellenőrizték a súlyát a tőkeáttételben.
  
  Megértette, hogy a hatalom mégsem tudás. Az erő szilárd bizonyíték volt. Diszkrét fotózás. Nagy felbontású videó. Lehet, hogy törvénytelen volt az elfogás, de nem ártott, ha az áldozat kellőképpen megijedt.
  
  Abel Frey bármikor megszervezhetett egy "randi estét" egy sztárral vagy egy sziklacsajjal, vásárolhat festményt vagy szobrot, helyet foglalhat az első sorokban a legcsillogóbb város legmenőbb bemutatóján, elérheti az elérhetetlent bármikor. akart.
  
  "Még semmi. Hudson bizonyára megint elájult a kanapén - mondta Alicia, miközben a fejét a kezében tartotta, és lábait a kanapé szélén lógott. Amikor Frey ránézett, kissé széttárta a térdét.
  
  Biztosan. Frey természetesen magában sóhajtott. Nézte, ahogy Milo felnyög, és a bordáit fogja. Érezte, hogy az elektromosság felgyorsítja a szívverését, ahogy a szex gondolata veszéllyel keveredik. Felvonta a szemöldökét Alicia irányába, és az egyetemes "pénz" jelet adta neki.
  
  Alicia leengedte a lábát. - Ha jobban belegondolok, Milo, miért nem mész el és nézd meg újra. És kap egy teljes jelentést attól az idióta Hudsontól, hmm? Főnök - biccentett az előételek ezüsttányérja felé. - Valami szokatlan?
  
  Frey a tányért tanulmányozta, miközben Milo nem vette észre, mi történik, mint egy politikus a hülyeségével, színlelt pillantást küldött barátnője irányába, majd felnyögött, és kibicegett a szobából.
  
  Frey azt mondta: "A biscotti finoman néz ki."
  
  Amint az ajtó a helyére kattant, Alicia egy tányér kekszet nyújtott Freynek, és felmászott az asztalára. Négykézlábra állva a férfi felé fordította a fejét.
  
  - Kérsz egy finom angol seggét ehhez a kekszhez?
  
  Frey megnyomott egy titkos gombot az asztala alatt. A hamis festmény azonnal oldalra mozdult, felfedve egy sor videoképernyőt. Azt mondta: "Hat", és az egyik képernyő életre kelt.
  
  Megkóstolta a sütit, miközben nézte, szórakozottan simogatta Alicia kerek fenekét.
  
  - Az én harci arénám - lehelte. "Már megfőtt. Igen?"
  
  Alicia csábítóan mocorgott. "Igen".
  
  Frey simogatni kezdte a lábai közötti mélyedést. - Akkor van vagy tíz percem. Egyelőre be kell érned egy gyorstal."
  
  "Életem története".
  
  Frey a lányra fordította a figyelmét, mindig szem előtt tartva Milo-t, aki alig húsz méterre van a kinyitott ajtó mögött, de még így, és Alicia Miles érzéki jelenléte ellenére sem tudta levenni a tekintetét az egyik újdonsült férfi fényűző cellájáról. szerzett foglyokat .
  
  Sorozatgyilkos - Thomas Caleb.
  
  A végső összecsapás elkerülhetetlen volt.
  
  
  
  3. rész
  Csatatér...
  
  
  NEGYVENHÁROM
  
  
  
  LA VEREIN, NÉMETORSZÁG
  
  
  Kennedy a rácsokhoz rohant, amikor Abel Frey és őrei megjelentek a cellájuk előtt. Rájuk sikoltott, hogy távolítsák el a professzor holttestét, vagy engedjék szabadon őket, majd megremegett, amikor ezt tették.
  
  Megállt a cella bejáratánál, nem tudta, mit tegyen. Az egyik őr a pisztolyával mutatott. Mélyebbre sétáltak a börtönkomplexumban, több további cella mellett, üresen. De ennek mértéke csontig lehűtötte. Azon tűnődött, milyen elvetemült gonoszságokra volt képes ez a fickó.
  
  Ekkor jött rá, hogy lehet rosszabb Calebnél. Mindegyiknél rosszabb. Remélte, hogy Drake, Dahl és a támogató hadsereg közeledik, de szembe kellett néznie ezzel a dilemmával, és le kellett győznie azt, mert azt hitte, hogy egyedül vannak. Hogyan remélhette, hogy megvédheti Bent, ahogy Drake tette? Egy fiatal srác sétált mellette. Nem sokat beszélt Parnevik halála óta. Valójában, gondolta Kennedy, a fiú csak néhány szót szólt, mióta elfogták őket a sírban.
  
  Látta, hogy esélye megmenteni Karint elúszni? Tudta, hogy a mobiltelefonja még mindig biztonságosan a zsebében van, rezgésre van állítva, és fél tucat hívást kapott a szüleitől, amelyekre nem vette fel.
  
  - Jó helyen járunk - suttogta Kennedy a szája sarkából. - Tartsd magadnak az elméd.
  
  - Fogd be, amerikai! Frey kiköpte az utolsó szót, mintha átok lenne. Neki, gondolta, nagy valószínűséggel az. - Aggódnod kellene a saját sorsod miatt.
  
  Kennedy hátrapillantott. "Mit akar ez jelenteni? Felveszi velem az egyik kis ruháját, amit készített? Vágást és varrást imitált.
  
  A német felvonta a szemöldökét. "Aranyos. Lássuk, meddig maradsz feszes."
  
  A cellák komplexumán túl beléptek a ház egy másik, sokkal sötétebb részébe. Most éles szögben haladtak lefelé, körülötte a szobák és a folyosók rossz állapotban voltak. Bár Freyt ismerve, az egész vörös hering volt, hogy összezavarja a vérebeket.
  
  Végigsétáltak az utolsó folyosón, amely egy boltíves faajtóhoz vezetett, nagy fémlemezekkel a zsanérokon. Az egyik őr beütött egy nyolcjegyű számot a vezeték nélküli numerikus billentyűzeten, és a nehéz ajtók nyikorogni kezdtek.
  
  Azonnal meglátta az új szobát körülvevő mellmagasságú fémkorlátokat. Körülbelül harminc-negyven ember állt körülötte itallal a kezükben és nevettek. Playboyok és drogbárók, előkelő férfi és női prostituáltak, királyi és Fortune 500 elnökök.Özvegyek hatalmas örökséggel, olajban gazdag sejkek és milliomosok lányai.
  
  Mindenki a sorompó körül állt, Bollingert és Romani Contit kortyolgatva, finomságokat falatozva, kultúrájukat és osztályukat sugározva.
  
  Amikor Kennedy belépett, mindannyian megálltak, és egy pillanatig őt nézték. Dermesztő gondolata az volt, hogy értékelje őt. Suttogás futott végig a poros falakon, és hegyezte a fülét.
  
  Ő az? Rendőr?
  
  El fogja pusztítani, ó, négy perc alatt.
  
  El fogom venni. Adok még tízet, Pierre. mit fogsz mondani?
  
  Hét. Fogadok, hogy erősebb, mint amilyennek látszik. És hát, egy kicsit mérges lesz, nem gondolod?
  
  Mi a fenéről beszéltek?
  
  Kennedy durva rúgást érzett a fenekén, és bebotorkált a szobába. A gyülekezet nevetett. Frey gyorsan utána futott.
  
  "Emberek!" Nevetett. "Barátaim! Ez egy csodálatos ajánlat, nem gondolod? És egy csodálatos éjszakát fog nekünk ajándékozni!"
  
  Kennedy fékezhetetlenül ijedten nézett körül. Mi a fenéről beszéltek? Maradj szúrós, emlékezett Lipkind kapitány kedvenc mondására. Folytassa a játékot. Megpróbált koncentrálni, de a sokk és a szürreális környezet azzal fenyegette, hogy megőrjíti.
  
  - Nem lépek fel előtted - motyogta Frey hátának. - Bárhogy is várja.
  
  Frey felé fordult, és a mosolya elképesztő volt. "Nem? Valami értékes dolog kedvéért?Szerintem túlbecsülöd magad és a társaidat. De normális. Lehet, hogy másként gondolja, de azt hiszem, meg fogja tenni, kedves Kennedy. Szerintem tényleg megteheted. Jön." Intett neki, hogy jöjjön hozzá.
  
  Kennedy a gyűrűkorlát felé lépett. Körülbelül tizenkét lábnyira alatta egy kör alakú lyuk volt egyenetlenül a földbe vájt, padlóját sziklák, falait kosz és kő borította.
  
  Régimódi gladiátor aréna. Harci gödör.
  
  Fémlétrákat húztak fel mellé, és a korlátokon át a gödörbe emelték. Frey jelezte, hogy le kellene jönnie.
  
  - Dehogyis - suttogta Kennedy. Három fegyvert irányítottak rá és Benre.
  
  Frey vállat vont. "Szükségem van rád, de komolyan nincs szükségem fiúra. Kezdhetnénk egy golyóval a térdig, majd a könyökig. Dolgozz, és nézd meg, mennyi időbe telik teljesíteni a kérésemet." Pokoli mosolya meggyőzte, hogy szívesen megerősíti szavait.
  
  Összeszorította a fogát, és egy pillanatig kisimította a nadrágkosztümjét. A gazdag tömeg érdeklődve nézett rá, mint egy ketrecbe zárt állatra. A poharak üresek voltak, az előételek pedig elfogytak. Pincérek és pincérlányok repkedtek közöttük, látatlanban, feltöltődve és frissítve.
  
  - Miféle gödör? Időről alkudozott, nem látott kiutat, és igyekezett Drake-nek minden értékes extra másodpercet megadni.
  
  - Ez az én harci arénám - mondta Frey kedvesen. "Dicsőséges emlékben élsz, vagy szégyenben halsz meg. A választás, kedves Kennedy, a te kezedben van. "
  
  Maradj szúrós.
  
  Az egyik őr a pisztolya csövével meglökte. Valahogy sikerült pozitív pillantást vetnie Benre, és a lépcső felé nyúlt.
  
  - Várj - villant fel Frey szeme dühösen. - Vedd le a cipőjét. Ez még egy kicsit tovább táplálja a vérszomját."
  
  Kennedy megalázottan és dühösen állt ott, és kissé kábultan, amikor az egyik őr letérdelt elé, és levette a cipőjét. Felmászott a lépcsőn, valószerűtlennek és távolinak érezte magát, mintha ez a furcsa találkozás egy másik Kennedyvel zajlott volna a világ egy távoli sarkában. Azon töprengett, ki is volt valójában az, akire mindenki mindig hivatkozott.
  
  Nem hangzott túl jól. Úgy hangzott, mintha meg kellene küzdenie az életéért.
  
  Ahogy lesétált a lépcsőn, sípszó hallatszott a tömegből, és a vérszomj erőteljes hulláma töltötte be a levegőt.
  
  Mindenféle trágárságot kiabáltak. Fogadásokat kötöttek, egyesek arra, hogy kevesebb mint egy percen belül meghal, mások pedig kevesebb, mint harminc másodpercen belül elveszítik a tangáját. Egy-kettő fel is ajánlotta a támogatását. De a nagyobb kockázat az volt, hogy megszentségteleníti a holttestét, miután porrá alakítja.
  
  A gazdagok leggazdagabbja, a leghatalmasabb söpredék a Földön. Ha ezt adta a gazdagság és a hatalom, akkor a világ valóban elpusztult.
  
  Mezítláb túl gyorsan érintette a kemény talajt. Leszállt a lóról, hidegnek érezte magát, és körülnézett. Vele szemben egy lyukat vágtak a falba. Jelenleg vastag rácsok borították.
  
  A rácsok túloldalán rekedt alak hirtelen előrerohant, és a düh vérfagyasztó sikolyával csapódott beléjük. Annyira megrázta őket, hogy felpattantak, az arca alig volt több torz morgásnál.
  
  De ennek ellenére és bizarr környezete ellenére Kennedy gyorsabban felismerte őt, mint amennyire csak eszébe jutott.
  
  Thomas Caleb, sorozatgyilkos. Itt Németországban, vele. Két halálos ellenség lépett a csatatérre.
  
  Abel Frey New Yorkban kikelt terve végrehajtása folyamatban van.
  
  Kennedy szíve nagyot dobbant, és a lábujjaiból nyílként a gyűlölet áradt az agyába és a hátába.
  
  - Te barom! - kiáltott fel a dühtől. "Te egy abszolút barom vagy!"
  
  Aztán a rácsok felemelkedtek, és Caleb felé ugrott.
  
  
  * * *
  
  
  Drake kiszállt a helikopterből, mielőtt az érintette volna a talajt, még mindig egy lépéssel Torsten Dahl mögött, és a forgalmas szálloda felé rohant, amelyet a nemzetközi erők közös koalíciója vett át. A hadsereg természetesen vegyes, de határozott és harcra kész.
  
  La Vereina-tól 1,2 mérföldre északra helyezkedtek el.
  
  A hadsereg és a civil járművek sorakoztak, motorok dübörögtek, készenlétben álltak.
  
  Az előcsarnokban nyüzsgő tevékenység zajlott: kommandósok és különleges alakulatok, hírszerzők és katonák gyülekeztek, takarítottak és készülődtek.
  
  Dahl úgy jelentette be jelenlétét, hogy beugrott a szálloda recepciójára, és olyan hangosan kiabált, hogy mindenki megfordult. Tiszteletteljes csend volt.
  
  Már ismerték őt, Drake-et és a többieket, és jól tudták, mit értek el Izlandon. Minden itt tartózkodó személyt a szálloda és a helikopter között közvetített videokapcsolaton keresztül tájékoztattak.
  
  "Készen állunk?" - sikoltott Dahl. - Elpusztítani ezt a baromságot?
  
  - A felszerelés készen áll - kiáltotta a parancsnok. Mindannyian Dahlt tartották felelősnek ezért a műveletért. "Orvlövészek a helyükön. Annyira melegünk van, hogy akár újraindíthatjuk ezt a vulkánt, uram!
  
  Dahl bólintott. - Akkor mire várunk?
  
  A zajszint száz fokkal emelkedett. A csapatok kiléptek az ajtókon, hátba csapták egymást, és megbeszélték, hogy a csata után találkoznak sörözni, hogy fenntartsák a bravúrt. A motorok zúgni kezdtek, ahogy az összeszerelt járművek elvonultak.
  
  Drake csatlakozott Dahlhoz a harmadik mozgó járműben, egy katonai Humvee-ban. Az eligazítások utolsó néhány órája során tudta, hogy körülbelül 500 emberük van, ami elég Frey 200 fős kis hadseregének elsüllyesztéséhez, de a német magasabb pozícióban volt, és sok trükköt vártak tőle.
  
  De az egyetlen dolog, ami nem volt benne, az a meglepetés eleme.
  
  Drake felpattant az első ülésen, szorongatta a puskáját, gondolatai Benre és Kennedyre összpontosultak. Hayden a mögöttük lévő ülésen ült háborúra felkészítve. Wells súlyos gyomorsérüléssel a szállodában maradt.
  
  A konvoj megfordult egy éles kanyarban, majd La Veraine tűnt fel, karácsonyfaként megvilágítva az őt körülvevő sötétségtől, és a felette magasodó hegy fekete szirtje előtt. A kapuja tárva-nyitva volt, ami annak az embernek a pimasz merészségét mutatta, akit megdönteni jöttek.
  
  Dahl bekapcsolta a mikrofont. "Utolsó hívás. Forrón kezdünk. A gyorsaság életeket fog menteni itt, emberek. Tudod a célokat, és tudod, mi a legjobb tippünk arra vonatkozóan, hogy hol lesz Odin koporsója. Foglalkozzunk ezzel a disznóval, katonák."
  
  A link az udvarias intelligens úriembert jelentette. Túl sok irónia. Drake fehér öblös volt, amikor a Hummer átvágott Frey őrházán, és mindkét oldalon alig maradt egy hüvelyk. A német őrök elkezdtek riadót emelni magas tornyaikból.
  
  Eldördültek az első lövések, amelyek visszapattantak a vezető járművekről. Amikor a konvoj hirtelen megállt, Drake kinyitotta az ajtót, és elhajtott. Nem használtak légi támogatást, mert Freynek lehet RGPS. Ugyanezen okból gyorsan el kellett távolodniuk az autóktól.
  
  Lépjen be, és alakítsa a PIGS földjét szalonnagyárrá.
  
  Drake az első emeleti ablak alatt nőtt sűrű bokrokhoz rohant. Az általuk harminc perccel ezelőtt kiküldött SAS-csapatnak már el kellett volna zárnia a szórakozóhely és a "civil" vendégei területét. A kastély ablakaiból lövedékek repültek ki, és beborították a kapuház falait, miközben autók özönlöttek be. A koalíciós erők bosszúállással viszonozták a tüzet, összetörték az üveget, megütötték a húst és a csontot, és pépessé változtatták a kőhomlokzatot. Kiáltások, sikoltozások és erősítést kértek.
  
  A kastélyban káosz uralkodott. Egy RPG-robbanás érkezett a felső emeleti ablakból, ami Frey őrházába csapódott, és megsemmisítette a fal egy részét. A törmelék zuhant le a megszálló katonákra. A géppuskatüzek visszatértek, és az egyik német zsoldos lezuhant a legfelső emeletről, sikoltozva és zuhanva, mígnem földet ért egy félelmetes ütközéssel.
  
  Dahl és egy másik katona tüzet nyitott a bejárati ajtókra. Golyóik vagy ricochetjeik két embert öltek meg. Dahl előreszaladt. Hayden valahol a harcban volt mögötte.
  
  "Be kell jutnunk ebbe a pokolba! Most!"
  
  Új robbanások rázták meg az éjszakát. A második RPG egy hatalmas krátert ütött ki Drake's Hummertől néhány méterrel keletre. Kosz és kövek zápor hullott az égre
  
  Drake görnyedve futott, és ott maradt a feje fölött a levegőt áthatoló golyók egymást keresztező mintája alatt.
  
  A háború valóban elkezdődött.
  
  
  * * *
  
  
  A tömeg már azelőtt kimutatta vérszomját, hogy Kennedy és Caleb összeértek volna. Kennedy óvatosan körözött, ujjai a koszba markoltak, lábai a sziklát és a földet próbára tették, és szabálytalanul mozogtak, hogy ne legyen kiszámítható. Elméje küszködött, hogy megértse az egészet, de máris észrevett egy gyengeséget ellenfelében - ahogyan a szeme megragadta a formátlan nadrágkosztüm konzervatív módon eltakart alakját.
  
  Tehát ez volt az egyik módja a gyilkos megölésének. Arra összpontosított, hogy találjon valaki mást.
  
  Caleb megtette az első lépést. A nyál elszállt az ajkáról, ahogy csapkodó karokkal nekirontott. Kennedy leküzdötte, és félrelépett. A tömeg kiakadt a vérért. Valaki vörösbort öntött a földre, szimbolikus gesztusa annak a vérnek, amelyet ki akartak ontani. Hallotta, hogy Frey, a beteg barom rábírja Caleb-et, a szívtelen pszichopatát, hogy ezt tegye.
  
  Caleb most ismét kiugrott. Kennedy a falnak dőlve találta. Elvesztette a koncentrációját, elvonta a figyelmét a tömeg.
  
  Aztán Caleb rajta volt, csupasz karjával a nyaka köré fonta - izzadt, undorító... csupasz kezei. Egy gyilkos kezei...
  
  ... kegyetlenség és halál...
  
  ...bekenve a rothadó mocskot a bőrén. Figyelmeztető harangok szólaltak meg a fejében. Abba kell hagyni az ilyen gondolkodást! Koncentrálnod kell és küzdened kell! Harcolj egy igazi harcossal, ne egy általad alkotott legendával.
  
  A türelmetlen tömeg ismét felüvöltött. Üvegeket és poharakat törtek össze a kerítéssel, üvöltve, mint az ölni vágyó állatok.
  
  És Caleb, olyan közel minden történt után. Koncentrációs központja kilőtt, a pokolba repült. A szörnyeteg oldalba ütötte, miközben a fejét a mellkasához szorította. Piszkos, izzadt csupasz mellkasa. Aztán újra megütötte. A fájdalom kirobbant a mellkasában. A lány megtántorodott. Vörösbor öntötte el, felülről ömlött.
  
  - Ez az - gúnyolta Caleb. - Menj le oda, ahova tartozol.
  
  A tömeg üvöltött. Caleb undorító kezét a lány hosszú hajába törölte, és halk, halálos rosszindulattal nevetett.
  
  - Meg fogom piszkálni a holttestedet, kurva.
  
  Kennedy térdre esett, és rövid időre kiszabadul Caleb szorításából. Megpróbált kitérni előle, de a férfi szorosan a nadrágjánál fogta. Visszahúzta magához, vigyorogva, mint egy halálfejű vad. Nem volt más választása. Kigombolta nadrágját, formátlan, alakot elrejtő nadrágját, és hagyta, hogy lecsúszjanak a lábán. Kihasználta a pillanatnyi meglepetését, hogy a fenekén mászkáljon. A kövek megkarcolták a bőrét. A tömeg üvöltött. Caleb előreugrott, belenyúlt a fehérneműje derékpántjába, de a nő ádázul arcon rúgta, a fehérnemű pedig visszacsörrent, ahogy a véres és törött orra oldalra lógott. Egy pillanatig ott ült, ellenségét nézte, és azon kapta magát, hogy képtelen elfordítani a tekintetét a férfi véreres, húsevő szemei elől.
  
  
  * * *
  
  
  Drake begurult a díszes ajtón a hatalmas előcsarnokba. A SAS valójában elkerítette a szórakozóhely területét, és lefedte a fő lépcsőházat. A kastély többi része nem lenne olyan barátságos.
  
  Dahl megpaskolta a mellzsebét. "A rajzokon egy raktárhelyiség látható tőlünk jobbra és a távol-keleti szárnyban. Ne kételkedj semmiben, Drake. Hayden. Megállapodtunk abban, hogy ez a leglogikusabb hely Frey, a barátaink és a sír számára."
  
  - Nem is álmodtam róla - mondta Hayden határozottan.
  
  Mögötte egy csapat férfi tülekedéssel, Drake követte Dahlt a keleti szárnyba vezető ajtón át. Amint kinyílt az ajtó, újabb golyók fúrták át a levegőt. Drake felgurult, felállt, és tüzelt.
  
  És hirtelen Frey emberei közéjük került!
  
  Kések villantak. Kézi pisztolyok sütöttek. A katonák balról és jobbról ereszkedtek alá. Drake Frey egyik őrének halántékához nyomta a pisztolya csövét, majd éppen időben lökési helyzetbe lendítette a fegyvert, hogy a támadó arcába lőjön. Az őr balról támadt rá. Drake elkerülte a kitörést, és a srác arcába könyökölt. Az eszméletlen férfi fölé hajolt, felkapta a kését, és annak hegyét egy másik ember fejébe döfte, aki éppen a Delta Commandos torkát akarta elvágni.
  
  Egy pisztolylövés dördült a füle mellett; SGG kedvenc fegyvere. Hayden egy Glockot és egy katonai kést használt. Többnemzetiségű haderő egy multinacionális incidenshez, gondolta Drake. Újabb lövések dördültek a terem túlsó végében. Vonjuk be az olaszokat.
  
  Drake laposra gurult az ellenség oldalcsapása alatt. Az egész testét megfordította, lábakkal előre, és ledöntötte a srácot a lábáról. Amikor a férfi keményen a gerincén landolt, Drake öngyilkos lett.
  
  Az egykori SAS-tiszt felállt, és észrevette Dahlt egy tucat lépéssel előtte. Ellenségeik egyre kevesebben voltak - valószínűleg csak néhány tucat mártír maradt, akiket azért küldtek, hogy megviseljék a betolakodókat. Az igazi hadsereg valahol máshol lenne.
  
  - Nem rossz bemelegítésnek - vigyorgott a svéd, szája körül vérrel. - Most pedig hajrá!
  
  Átmentek egy másik ajtón, megtisztítottak egy szobát a csapdáktól, majd egy másik helyiséget, ahol a mesterlövészek kiszedtek hat jófiút, mielőtt kiestek. Végül egy magas kőfal előtt találták magukat, amelyen kiskapuk voltak, amelyeken keresztül gépfegyverek lőttek. A kőfal közepén egy még lenyűgözőbb acélajtó volt, amely egy bankboltozatra emlékeztetett.
  
  - Ez az - mondta Dahl, és hátrahajolt. - Frey megfigyelő szobája.
  
  - Kemény anyósnak tűnik - mondta Drake, melléje bújva, és felemelte a kezét, miközben több tucat katona futott oda hozzá. Körülnézett Hayden után, de nem tudta kivenni a lány karcsú alakját a férfiak között. Hova a fenébe lett? Ó, kérlek, kérlek, ne hagyd, hogy még egyszer ott feküdjön... vérzik...
  
  "Fort Knox egy kemény dió" - mondta a Delta kommandós, miközben harapott egyet.
  
  Drake és Dal egymásra nézett. - Birkózók! - mondták egyszerre mindketten, ragaszkodva a "gyorsíts és ne hülyéskedj" politikájukhoz.
  
  Két nagy fegyvert óvatosan átadtak a vonalon, a katonák vigyorogva nézték. Erős acél markoló horgokat erősítettek az erős ágyúk csövére, hasonlóan a rakétavetőhöz.
  
  A két katona további acélkábelekkel a kezében futott vissza, ahogy jöttek. Acélkábelek egy üreges kamrához a kilövők hátulján.
  
  Dahl duplán kattintott a Bluetooth-kapcsolatára. - Mondd meg, mikor kezdhetjük.
  
  Eltelt néhány másodperc, aztán jött a válasz. "Előre!"
  
  Gátat állítottak fel. Drake és Dahl a vállukra akasztott gránátvetőkkel kiléptek, célba vették és meghúzták a ravaszt.
  
  Két acél markoló horog repült ki egy rakéta sebességével, mélyen beleásva Frey boltozatának kőfalába, mielőtt kitörték volna a másik oldalt. Amint térrel találkoztak, az érzékelő aktivált egy eszközt, amely magukat a horgokat pörgette, és erősen a másik oldalon lévő falhoz kényszerítette őket.
  
  Dahl megkopogtatta magát a fülén. "Csináld".
  
  És Drake még alulról is hallotta a két Hummer hangját, amint hátramenetbe kapcsolnak, kábelekkel a megerősített lökhárítóikra.
  
  Frey áthatolhatatlan fala felrobbant.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy figyelmeztetően kirúgott, miközben Caleb felé kapálózott, elkapta a térdét, és megtántorodott. Kihasználta a pillanatnyi haladékot, és talpra ugrott. Caleb ismét odajött, és a lány a fülére csapta a tenyerével.
  
  A fölötte lévő tömeg libbent a gyönyörtől. Több ezer dollár értékű ritka bor és finom whisky ömlött az aréna földjére. Egy női csipkebugyi lebegett lefelé. Férfi nyakkendő. Egy pár Gucci mandzsettagomb, amelyek közül az egyik Caleb szőrös hátáról pattan.
  
  "Öld meg őt!" Frey felsikoltott.
  
  Caleb tehervonatként csörög feléje, kitárt karokkal, hasa mélyéről torokhangok hallatszottak. Kennedy megpróbált odébb ugrani, de elkapta és felemelte a földről, felemelve a padlóról.
  
  Míg a levegőben volt, Kennedy csak megbénult, miközben várta a leszállást. És kemény volt, kő és föld csapódott a gerincébe, és kiütötte a levegőt a tüdejéből. A lába felfelé rúgott, de Caleb beléjük lépett, és ráült, könyökét előre támasztva.
  
  - Inkább - motyogta a gyilkos. "Most sikítani fogsz. Eeeeeee! - A hangja mániákus volt, mint egy disznó sikítása a vágóhídon a fülében. - Eeeeeeeee!
  
  Az égető fájdalom Kennedy testében görcsbe rándult. A szemétláda most egy hüvelyknyire volt tőle, teste rajta feküdt, ajkáról nyálad csorgott az arcára, szeme égett a pokol tüzétől, ágyékát az övéhez nyomta.
  
  Egy pillanatig tehetetlen volt, és még mindig próbált levegőhöz jutni. Ökle a gyomrába csapódott. A bal keze is ugyanezt akarta csinálni, amikor megállt. Egy szívdobogtató gondolat, majd a torkáig húzódott, és szorítani kezdett.
  
  Kennedy fuldokolva levegő után kapkodott. Caleb őrülten kuncogott. Erősebben szorította. A szemét tanulmányozta. A lány testére támaszkodott, és a súlyával összezúzta.
  
  Olyan erősen rúgott, ahogy csak tudott, és félrelökte a férfit. Tökéletesen megértette, hogy most kapott bérletet. A fattyú torz szükségletei mentették meg az életét.
  
  Megint elcsúszott. A tömeg gúnyolódott rajta - az előadásán, a koszos ruháin, a karcos fenekén, a vérző lábán. Caleb, mint Rocky, felemelkedett a vereség széléről, és nevetve széttárta a karját.
  
  És ekkor egy hangot hallott, amely gyenge volt, de átvágta a rekedt kakofóniát.
  
  Ben hangja: "Drake közeledik, Kennedy. Egyre közelebb kerül. Üzenetet kaptam!"
  
  A fenébe is... nem találná itt őket. Nem tudta elképzelni, hogy a kastély összes helye közül ezt fogja átkutatni. Legvalószínűbb célpontja a tároló vagy a sejtek. Ez órákig is eltarthat....
  
  Bennek még mindig szüksége volt rá. Caleb áldozatainak továbbra is szükségük volt rá.
  
  Állj fel és sikíts, amikor nem tudták.
  
  Caleb önzőségében vakmerően rohant rá. Kennedy rémületet színlelt, majd felemelte a lábát, és könyökével egyenesen a közeledő arcába csapta.
  
  Vér csorgott végig a kezén. Caleb megállt, mintha téglafalnak rohant volna. Kennedy kihasználta az előnyét, mellkason ütötte, már törött orrát ököllel, térdbe rúgta. Minden lehetséges módszert bevetett, hogy cselekvőképtelenné tegye a hóhért.
  
  A tömeg morajlása fokozódott, de ő alig hallotta. Az egyik gyors ütés a labdákon térdre kényszerítette a seggfejet, egy másik pedig az állát a hátára fordította. Kennedy a kimerültségtől lihegve zuhant melléje a koszba, és hitetlenkedő szemébe nézett.
  
  Egy puffanás hallatszott a jobb térdénél. Kennedy hátranézett, és egy törött borosüveget látott, amely fejjel lefelé szorult a koszba. Merlo, amely még mindig folyékony vörös ígéretet áraszt.
  
  Caleb rálendült. A lány rezzenéstelenül vágta az arcára az ütést. - Meg kell halnod - sziszegte. - Olivia Dunnnak - húzta ki a földből a törött üveget. - Selena Tylernek - emelte a feje fölé. - Miranda Drury - tette hozzá -, az első ütése összetörte a fogait, a porcikáját és a csontját. - És Emma Silke-ért - a második ütés elvette a szemét. "Emily Jane Wintersnek" - az utolsó ütése a nyakát darált húsba változtatta.
  
  És ott térdelt a véres talajon, győztesen, adrenalin pumpált az ereiben és lüktetett az agyán, és megpróbálta visszaszerezni az emberiséget, amely pillanatnyilag elhagyta őt.
  
  
  NEGYVENNÉGY
  
  
  
  LA VEREIN, NÉMETORSZÁG
  
  
  Kennedyt fegyverrel utasították vissza a lépcsőn. Thomas Caleb teste ott maradt, ahol meg kellett volna halnia.
  
  Frey boldogtalannak tűnt, miközben a mobiltelefonján beszélt. - Boltozat - krákogta. - Mindenáron mentsd meg a trezort, Hudson. Nem érdekel semmi más, te idióta. Szállj le erről az átkozott kanapéról, és tedd azt, amiért fizetek!"
  
  Kikapcsolta a kapcsolatot, és Kennedyre meredt. - Úgy tűnik, a barátai betörtek a házamba.
  
  Kennedy ravasz pillantást vetett rá, mielőtt az összegyűlt elit felé fordult. "Úgy tűnik, ti bolondok kapnak valamit abból, amit megérdemeltek."
  
  Halk nevetés és pohárcsörgés hallatszott. Frey csatlakozott egy pillanatra, mielőtt azt mondta volna: "Igyál, barátaim. Ezután a szokásos módon távozzon."
  
  Kennedy bravúrt színlelt, elég ahhoz, hogy Benre kacsintson. A fenébe, ha nem fájna a teste, mint egy kurva. A feneke égett, a lába lüktetett; fájt a feje, a kezét pedig ragacsos vér borította.
  
  Átadta őket Freynek. - Megtisztíthatom ezt?
  
  - Használd az ingedet - kuncogott. "Mindenesetre ez nem más, mint egy rongy. Kétségtelenül tükrözi a ruhatárad többi részét is."
  
  Királyi módon intett a kezével. - Hozd el. És egy fiú."
  
  Kimentek az arénából, Kennedy fáradtnak érezte magát, és próbálta megnyugtatni forgó fejét. Cselekedeteinek következményei évtizedekig élnek vele, de most nem volt itt az ideje, hogy rágódjon. Ben mellette volt, és az arckifejezéséből ítélve egyértelműen telepatikusan próbálta megnyugtatni.
  
  - Köszönöm, srác - mondta, figyelmen kívül hagyva az őröket. - Tortatúra volt.
  
  A bal elágazást követve egy másik folyosón indultak, amely a cellatömbjükből ágazott el. Kennedy összeszedte a gondolatait.
  
  Csak éld túl, gondolta. Csak maradj életben.
  
  Frey újabb hívást kapott. "Mit? Raktárban vannak? Idióta! Te... te... - motyogta dühében. - Hudson, te... küldd ide az egész sereget!
  
  Egy elektronikus csikorgás hirtelen megszakította a kapcsolatot, akár egy francia királynő fejét egy guillotine.
  
  "Vedd el őket!" Frey az őreihez fordult. - Vidd őket a lakóhelyiségbe. Úgy tűnik, több a barátod, mint elsőre gondoltuk, kedves Kennedy. Később visszajövök, hogy ellátjam a sebeit."
  
  Ezekkel a szavakkal a megtébolyodott német gyorsan elment. Kennedy pontosan tudta, hogy ő és Ben most kettesben vannak négy őrrel. - Folytasd - lökte az egyik a folyosó végén lévő ajtó felé.
  
  Miközben ezen keresztülmentek, Kennedy meglepetten pislogott.
  
  A kastélynak ezt a részét teljesen lebontották, új boltíves tetőt emeltek fölé, és a tér két oldalán kis téglaházak sorakoztak. Nem sokkal nagyobb, mint a nagy istállók, vagy nyolc volt belőlük. Kennedy azonnal rájött, hogy egy időben több mint néhány fogoly ment át ezen a helyen.
  
  Rosszabb ember, mint Thomas Caleb?
  
  Ismerje meg Abel Freyt.
  
  A helyzete minden másodperccel rosszabb lett. Az őrök az egyik ház felé lökdösték őt és Bent. Amint beléptünk, vége volt a játéknak. Vesztesz.
  
  Egyet ki tud venni, talán kettőt is. De négy? Esélye sem volt.
  
  Csak ha....
  
  Visszanézett a legközelebbi őrre, és észrevette, hogy az értékelőn néz rá. "Hé, ez az? Oda teszel minket?"
  
  - Ezek az én parancsaim.
  
  "Néz. Ez a fickó itt van - azért jött, hogy megmentse a nővérét. Azt hiszed, talán láthatná őt. Csak egyszer."
  
  "Parancsok Freytől. Nekünk tilos."
  
  Kennedy egyik őrről a másikra nézett. "És akkor? Kinek kellene tudnia? A vakmerőség az élet fűszere, igaz?
  
  Az őr ugatott rá. "Vak vagy? Nem láttad a kamerákat ezen az átkozott helyen?
  
  "Frey a hadsereggel van elfoglalva" - mosolygott Kennedy. "Szerinted miért szökött meg olyan gyorsan?" Srácok, hadd lássa Ben a húgát, aztán talán elengedlek egy kicsit, amikor megérkeznek az új főnökök.
  
  Az őrök lopva egymásra pillantottak. Kennedy több meggyőződést adott a hangjába és egy kicsit több flörtöt a testbeszédébe, és hamarosan ők ketten kinyitották Karin ajtaját.
  
  Két perccel később kivitték. Kimerülten tántorgott közöttük, szőke haja kócos volt, arca megrajzolt.
  
  De aztán meglátta Bent, és a szeme felcsillant, mint villámcsapás a viharban. Úgy tűnt, mintha az erő visszatért volna a testébe.
  
  Kennedy elkapta a tekintetét, amikor a két csoport találkozott, és megpróbálta gyorsan érzékeltetni őrült ötletének sürgősségét, veszélyét, az utolsó esélyt, mindezt egyetlen kétségbeesett pillantással.
  
  Karin leintette az őröket, és felmordult. "Menjetek, és vegyetek néhányat, gazemberek. "
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl vezette a rohamot, pisztolyát kinyújtva, mint egy felemelt kardot, és a tüdejéből kiabált. Drake közvetlenül mellette volt, és teljes sebességgel futott, még mielőtt a boltozat teljes fala összeomlott volna. Füst és törmelék szóródott szét a kis területen. Ahogy Drake futott, érezte, hogy más koalíciós csapatok legyeznek mindkét irányba. A halál rohanó falanxja voltak, akik gyilkos szándékkal támadtak ellenségeikre.
  
  Drake ösztönei megnyilvánultak, ahogy a füst örvénylett és elvékonyodott. Balra őrök csoportja állt, félelemtől dermedten, lassan reagálva. Egy sorozatot lőtt közéjük, legalább három holttestet elpusztítva. Visszatűz hallatszott előre. Katonák zuhantak tőle balra és jobbra, lendületükkel erősen nekiütköztek a leomlott falnak.
  
  Vér permetezett közvetlenül a szeme elé, amikor az olasz feje gőzzé vált, a férfi nem volt elég gyors ahhoz, hogy kikerülje a golyót.
  
  Drake galamb fedezéknek. Éles sziklák és beton tépte fel a húst a karján, ahogy a padlóra esett. Felgurulva több sorozatban lőtt a sarkokra. Az emberek sikoltoztak. A kiállítás heves tűzben robbant fel. Az öreg csontok lassú mozdulatokkal kavarogtak a levegőben, mint porszemek.
  
  Ismét lövések dördültek elöl, és Drake emberek tömegét látta mozgolódni. Jézusom! Frey serege ott volt, halálos formációjukban, és egyre gyorsabban haladtak előre, ahogy érezték, hogy előnyük van.
  
  
  * * *
  
  
  Karin harcművészeti edzéssel pillanatok alatt harcképtelenné tette őreit. Kennedy éles fonákot adott őrje állának, majd előrelépett, és olyan erősen megütötte a fejét, hogy csillagok villantak a szeme előtt. Egy másodperccel később látta második ellenfelét, a negyedik őrt, amint oldalra ugrott, hogy helyet teremtsen köztük.
  
  A szíve összeszorult. Tehát a negyedik őr egy hídon túl messze volt. Akár kettőnek is.
  
  Az őr megkövülten felemelte a puskáját. Remegő ujjakkal fürkészte a környéket segítségért. Kennedy kinyújtotta a karját, tenyerét kinyújtva.
  
  "Nyugodj meg, haver. Csak maradj nyugodt."
  
  A ravaszt ujja meggörbült a félelemtől. Lövés dördült, és a mennyezetről pattant ki.
  
  Kennedy összerezzent. A feszültség besűrítette a levegőt, és ideges húslevessé változtatta.
  
  Ben majdnem felsikoltott, amikor a mobiltelefonja reszelős csengőhangot kezdett lejátszani szorongása miatt. Sizer képe a maximumra lett forgatva.
  
  Az őr is ugrott, elhárítva az újabb önkéntelen lövést. Kennedy érezte, hogy a golyó a szél elhalad a koponyáján. A tiszta félelem a helyére fagyasztotta.
  
  Kérem, gondolta. Ne légy idióta. Ügyeljen az edzésre.
  
  Ben ezután az őr felé hajította a telefonját. Kennedy látta, hogy összerezzent, és gyorsan a padlóra esett, hogy még jobban elvonja a figyelmet. Mire az őr leejtette a telefont, és odafigyelt, Kennedy a harmadik őr fegyverét vette át.
  
  Karin azonban itt élt egy ideig. Nehézségeket látott és tapasztalt. Azonnal lőtt. Az őr meghátrált, amikor vörös felhő tört elő a kabátjából. Aztán egy sötét folt terült szét a vállán, és zavartnak, majd dühösnek tűnt.
  
  Pontosan rálőtt Benre.
  
  A lövés azonban sikertelen volt, a kihagyást kétségtelenül segítette az a tény, hogy a feje felrobbant egy ezredmásodperccel azelőtt, hogy meghúzta volna a ravaszt.
  
  Mögötte vércseppek keretezve Hayden állt egy Glockkal a kezében.
  
  Kennedy Benre és Karinra nézett. Láttam, hogyan néztek egymásra örömmel, szeretettel és szomorúsággal. Ésszerűnek tűnt egy percet adni nekik. Aztán Hayden ott volt mellette, és megkönnyebbülten biccentett Bennek.
  
  "Hogy van?"
  
  Kennedy kacsintott. - Most, hogy megérkeztél, boldogabb lesz.
  
  Aztán kijózanodott. - Meg kell mentenünk a többi rabot, Hayden. Fogjuk meg őket, és hagyjuk el ezt a pokollyukat."
  
  
  * * *
  
  
  A két hadsereg összecsapott, a koalíciós erők a helyszínen lelőtték ellenfeleiket, a németek késekkel hadonásztak és igyekeztek gyorsan közelebb férkőzni.
  
  Drake egy pillanatra azt hitte, hogy ez a késes játék hiábavaló, teljesen őrült, de aztán eszébe jutott, ki a főnökük. Abel Frey. Az őrült nem akarja, hogy a saját pártja golyókat használjon arra az esetre, ha azok megsértik felbecsülhetetlen értékű tárgyait.
  
  Közülük Drake ellenséget ellenség után vágott le. A katonák felmordultak és ütötték egymást körülötte, csonttörést okozó erővel. Az emberek sikoltoztak. A csata teljes kézi küzdelem volt. A túlélés a tiszta szerencsén és az ösztönen múlott, semmint bármilyen készségen.
  
  Amíg lövöldözött, ütött és utat tört magának, észrevett egy alakot maga előtt. A halál örvénylő dervisje.
  
  Alicia Miles átverekedi magát a nemzetközi szupercsapatok soraiban.
  
  Drake felé fordult. A csata hangja elhalkult. A páncélszekrény hátsó részében voltak, mellettük Odin szarkofágja, most már nyitva, fölötte egy reflektorállvány volt felszerelve.
  
  - Nos, hát - nevetett a lány. "Drakester. Hogy vagy, haver?"
  
  - Ugyanaz, mint mindig.
  
  "Mmm, emlékszem. Bár nem mondhatom, hogy túl sokáig lógott, mi? Mellesleg remek macskaharc a kötélen. Nem rossz egy civilből lett ex-katonától."
  
  "Te is. Hol van a BBF-ed?"
  
  "WWF?"
  
  A két harcoló katona Drake-nek csapódott. Alicia segítségével ellökte őket, mindketten élvezték, ami most fog történni.
  
  "A legjobb barát örökké? Emlékszel rá? Aranyos?"
  
  "Ó igen. meg kellett ölnöm. A fattyú elkapta Freyt és engem, hogy a hátsó udvarban csoszogunk. A lány felkacagott. "Mérges lettem. Meghaltak." Pofát vágott. - Csak egy újabb halott bolond.
  
  - Ki gondolta, hogy meg tud szelídíteni - bólintott Drake. "Emlékszem".
  
  - Miért kellett most itt lenned, Drake? Tényleg nem akarlak megölni."
  
  Drake döbbenten rázta a fejét. "Van egy kifejezés, amit a gyönyörű hazudozónak hívnak. Ez a két szó mindent jobban összefoglal magáról, Miles, mint bármely Shakespeare."
  
  "És akkor?" Alicia vigyorogva feltűrte az ingujját, és lerúgta a cipőjét. - Készen állsz, hogy átadd a labdáidat?
  
  Drake a szeme sarkából látta, hogy Abel Frey elmászik tőlük, és valakire kiabál, akit Hudsonnak hívnak. Nyilvánvaló, hogy Miles megvédte őket, amikor átadta az erejüket, de most más prioritásai voltak. A mindig megbízható Torsten Dahl az őrült német elé állt és támadni kezdett.
  
  Drake ökölbe szorította a kezét. - Ez nem fog megtörténni, Miles.
  
  
  NEGYVENÖT
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia sokkolta őt azzal, hogy letépte a pólóját, maga köré tekerte, amíg olyan szoros nem lett, mint a kötél, majd mindkét kezével a nyaka köré csavarta. Küzdött, de a rögtönzött heveder behúzta.
  
  Közvetlenül az emelkedő térdébe - Muay Thai stílusban. Egy. Kettő. Három.
  
  Megfordította az elsőt. Megint megfordultunk. A második megroppant a bordái alatt. A harmadik ütés egyenesen a labdákba érte. Fájdalom hasított át a gyomrába, hányingert keltett, és a hátára esett.
  
  Alicia vigyorogva állt fölötte. "Mit mondtam? Mondd el, Drakey, pontosan mit mondtam. Intést tett, hogy adjon neki valamit.
  
  - A golyóid.
  
  Leengedte a csípőjét, és megfordult, hogy oldalrúgást adjon az orrára. Drake felemelte mindkét kezét, és blokkolta az ütést. Éreztem, hogy az egyik ujjam elmozdult. A nő úgy fordult meg, hogy szemtől szemben álljon vele, egyik lábát ívben magasra emelte, majd sarkát a homlokára emelte.
  
  Axa ütés.
  
  Drake hátrafordult, de az ütés még mindig a mellkasába érte. És annyi erővel, amennyit Miles csak tudott, elviselhetetlen fájdalmat okozott.
  
  A nő a bokájára lépett.
  
  - sikoltotta Drake. Testét szisztematikusan összetörték, összetörték és megcsonkították. Eltörte, darabonként. A polgári évek rohadjanak meg. De akkor egyáltalán hibáztathatja az elbocsátást? Mindig jó volt. Mindig is ilyen jó volt?
  
  Megtört civil vagy sem, még mindig SAS volt, és a nő beszennyezte a padlót a vérével.
  
  Hátrált. Három harcos rázuhant, mindent szétzúzva körülötte. Drake élvezte a pihenést, amióta torkon könyökölte a németet. Hallotta a porc ropogását, és egy kicsit jobban érezte magát.
  
  Felállt, és rájött, hogy a nő megengedte neki. Táncolt, egyik lábáról a másikra váltott, szemei belülről ördögiségtől és szürkétől ragyogtak. Mögötte Dahl, Frey és Hudson összezárva küzdöttek Odin koporsója szélén, arcuk eltorzult a fájdalomtól.
  
  Alicia rádobta a pólóját. Úgy ütött, mint egy ostor, amitől megégett az arc bal oldala. Újra ütött, és a férfi elkapta. Hihetetlen erővel húzta. Megbotlott, és a férfi karjaiba vetette magát.
  
  "Helló".
  
  Mindkét hüvelykujját közvetlenül a füle alá helyezte, és erősen megnyomta. Azonnal vonaglani kezdett, a dac minden látszata eltűnt. Elég erősen nyomta az idegcsomót ahhoz, hogy minden normális ember elájuljon.
  
  Miles úgy nyögött, mint egy rodeó bika.
  
  Erősebben nyomta. Végül hátradőlt a férfi szoros ölelésében, hagyta, hogy felvegye a súlyát, ernyedt, és megpróbált osztozni a fájdalomban. Aztán egyenesen felállt, és mindkét hüvelykujját a férfi hóna alá dugta.
  
  Egyenesen a saját idegkötegébe. Kín futott át a testén.
  
  És ezért voltak bezárva. Két félelmetes ellenség, akik a fájdalom hullámain küzdenek, alig mozdulnak, egymás szemébe néznek, mint rég elveszett szerelmesek, amíg a halál el nem választja őket.
  
  Drake felmordult, nem tudta leplezni nyomorúságát. "Őrült... kurva. Miért... miért dolgozol ezért... ennek az embernek?"
  
  "Azt jelenti, hogy... elérjük... a végét."
  
  Sem Drake, sem Miles nem hátrál meg. Körülöttük a csata kezdett a végéhez közeledni. Több koalíciós csapat maradt talpon, mint német. De folytatták a harcot. Drake pedig halványan látta, ahogy Dal és Frey hasonló halálos ölelésbe zárva a végsőkig harcolnak.
  
  Egyetlen katona sem szakította félbe őket. A tisztelet túl nagy volt. Magánéletben és pártatlanul ezek a csaták eldőlnének.
  
  Drake térdre rogyott, és magával rántotta Aliciát. Fekete foltok táncoltak a szeme előtt. Rájött, hogy ha a lány megtalálja a módját, hogy megtörje a szorítását, akkor valóban végez. Az energia minden másodpercben elhagyta.
  
  Leesett. Erősebben nyomta, az abszolút gyilkos ösztön szúrt bele. A hüvelykujja megcsúszott. Alicia előreesett, és a könyökével az állába ütközött. Drake látta, hogy jön, de nem volt ereje megállítani.
  
  Szikrák robbantak a szeme előtt. A hátára esett, és Frey gótikus mennyezetét bámulta. Alicia felkúszott, és a fájdalomtól eltorzult arcával elzárta a kilátást.
  
  A körülöttük lévő katona egyike sem próbálta megállítani. Addig nem ér véget, amíg az egyik harcos fegyverszünetet nem hirdet vagy meg nem hal.
  
  - Nem rossz - köhögött. - Még mindig megvan, Drake. De még mindig jobb vagyok, mint te."
  
  Pislogott. "Tudom".
  
  "Mit?" - Megkérdeztem.
  
  - Megvan... ez az él. Az a gyilkos ösztön. A csata dühe. Nem számít. Számít. Ez... ezért léptem fel."
  
  - Miért kellene ez megállítani?
  
  "Valami miatt aggódtam a munkán kívül" - mondta. "Mindent megváltoztat".
  
  Az öklét felemelte, készen arra, hogy összezúzza a torkát. Eltelt egy pillanat. Aztán azt mondta: "Egy életet egy életért?"
  
  Drake érezni kezdte, hogy az energia lassan visszatér a tagjaiba. "Mindenek után, amit ma tettem, azt hiszem, nagyon sokat köszönhetnek nekem."
  
  Alicia hátralépett, és kinyújtotta a kezét, hogy felsegítse őt. "A Mimir kútjánál a kötelek felé hajítottam a kutakot. Nem öltem meg Odin sírjánál. Eltereltem Frey figyelmét Ben Blake-ről. Nem azért vagyok itt, hogy elpusztítsam a világot, Drake, csak azért vagyok itt, hogy jól érezzem magam."
  
  "Kijelentem." Drake éppen akkor nyerte vissza az egyensúlyát, amikor Thorsten Dahl felemelte Abel Frey ernyedt testét Odin koporsójának széles széléről. Nedves ropogással a padlóra zuhant, élettelenül zuhant az olasz márvány térkövekre.
  
  Éljenzés harsant és visszhangzott a koalíciós csapatokon.
  
  Dahl ökölbe szorította a kezét, és belenézett a koporsóba.
  
  - Az a barom soha nem látta ezt a díjat - nevetett. "Élete munkája. Jézusom, ezt látnotok kell."
  
  
  46
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Egy nappal később Drake-nek sikerült megszöknie a kihallgatások végtelen köréből, hogy néhány órát aludjon egy közeli szállodában, amely Stockholm egyik legrégebbi és legszebb szállodája.
  
  Az előcsarnokban a liftre várt, és azon töprengett, miért vették fel minden gondolatmenetét. Megőrültek az alváshiánytól, az állandó veréstől és az erős nyomástól. Több napba telt mire felépült.
  
  Megszólalt a lift. Egy alak jelent meg mellette.
  
  Kennedy laza szombati nadrágkosztümbe öltözött, szorosan hátrafésült hajjal, kimerült szemekkel vizsgálja őt.
  
  "Helló".
  
  A szavak nem voltak elégek. Azt kérdezni tőle, hogy jól van-e, nemcsak béna volt, hanem egyenesen hülyeség.
  
  "Szia neked is."
  
  - Ugyanazon az emeleten?
  
  "Biztosan. Elszigetelnek minket, de együtt."
  
  Bejutottak. Megtört tükörképüket bámulva a tükörben. Kerüljük a szükséges videokamerával való érintkezést. Drake megnyomta a tizenkilenc gombot.
  
  - Te olyan jó vagy ebben, mint én, Kennedy?
  
  Szívből nevetett. "Őrült hét vagy hetek. Nem biztos. Megőrjít, hogy végül megküzdöttem a ellenségemmel, és mindennek a végén megtisztítottam a nevemet."
  
  Drake vállat vont. "Mint én. Ironikus, igaz?
  
  "Hová ment? Alicia."
  
  - Az éjszakába, ahol a legjobb titok rejtőzik, ő és az a stréber Hudson - vont vállat Drake. "Elment, mielőtt bárki, aki igazán számított, észrevette volna őket. Valószínűleg kifújják egymás agyát, miközben beszélgetünk."
  
  "Helyesen cselekedtél. Itt nem ők voltak a fő inspirálók. Alicia veszélyes, de nem őrült. Ó, és ne úgy érted, hogy "az éjszaka csendjében".
  
  Szakított egy pillanatot, hogy feldolgozza a Dinosaur Rock-referenciáját. Nevetett. Hangulata gyorsabban emelkedett, mint a higanyé egy napsütéses napon.
  
  - Mi van Haydennel? - mondta Kennedy, miközben a liftajtó becsukódott, és az öreg kocsi lassan emelkedni kezdett. - Gondolod, hogy Bennel marad?
  
  "Nagyon remélem. Ha nem, akkor legalább azt hiszem, hogy most szexelt."
  
  Kennedy ököllel a vállán ütötte. - Ne számold azokat a csirkéket, haver. Talán ír neki egy dalt."
  
  - Nevezd meg - három és fél perc veled!
  
  Lassan elrepültek a hetedik emeleten. "Emlékeztet. Ott, Odin sírjában, mit mondtál ott? Valamit arról, hogy Yorkban maradok, és magam keresem a kenyerem.
  
  Drake rábámult. Csábító mosolyt vetett rá.
  
  - Hát... én... én... - sóhajtott, és megenyhült. - Reménytelenül kifogytam a gyakorlatból.
  
  "Mit?" Kennedy szeme huncutságtól csillogott.
  
  "A régi dino-rock banda, a Heart a végső csábításnak nevezte. Yorkshire-ben csak azt mondjuk, "csevegj a madárral". Egyszerű emberek vagyunk."
  
  Ahogy a lift elsuhant a tizennegyedik emelet mellett, Kennedy kigombolta az ingét, és hagyta, hogy a padlóra zuhanjon. Alatta piros átlátszó melltartó volt.
  
  "Mit csinálsz?" Drake úgy érezte, hogy megugrik a szíve, mintha áramütés érte volna.
  
  - Megkeresem a kenyerem.
  
  Kennedy kihúzta a nadrágja cipzárját, és hagyta, hogy leessen a földre. Egy hozzáillő piros bugyit viselt. A lift zsongott, ahogy az emeletükhöz ért. Drake érezte, ahogy a hangulata és minden más felemelkedik. Az ajtó oldalra csúszott, kinyílt.
  
  A fiatal pár várt. A nő felkacagott. A srác Drake-re vigyorgott. Kennedy kihúzta Drake-et a liftből a folyosóra, hátrahagyva a nadrágkosztümjét.
  
  Drake hátranézett. - Nem akarod ezt?
  
  - Erre már nincs szükségem.
  
  Drake felkapta. "Jó munka, gyors séta a szobám."
  
  Kennedy leengedte a haját.
  
  
  VÉGE
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"