Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver A Me Ke Kolu Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ke neʻe nei ʻo Gulliver ma ka moeʻuhane i loko o ke ao like. Ma laila ʻo ia e ʻike ai i nā ʻīlio hae a pono ʻo ia e aʻo aia kahi Third Reich a me Hitler's Germany, i kōkua ʻia e kahi fairy-tale gnome. Ua hoʻouna ʻia kahi keikikāne hobbit e kōkua i ka USSR. Akā, ʻike ʻo ia iā ia iho i loko o kahi kolone hana o nā keiki hiki ʻole ke kōkua iā Soviet Russia. A ua hopu ka poʻe Kelemania i ka USSR!

  GULLIVER A ME KE KOLU REICH
  HOOLAHA
  Ke neʻe nei ʻo Gulliver ma ka moeʻuhane i loko o ke ao like. Ma laila ʻo ia e ʻike ai i nā ʻīlio hae a pono ʻo ia e aʻo aia kahi Third Reich a me Hitler's Germany, i kōkua ʻia e kahi fairy-tale gnome. Ua hoʻouna ʻia kahi keikikāne hobbit e kōkua i ka USSR. Akā, ʻike ʻo ia iā ia iho i loko o kahi kolone hana o nā keiki hiki ʻole ke kōkua iā Soviet Russia. A ua hopu ka poʻe Kelemania i ka USSR!
  . MOKUNA Helu 1.
  Luhi i ka hana kauā, ua hiamoe ka huakaʻi koa a loaʻa iā ia kahi moeʻuhane i ʻoi aku ka hoihoi ma mua o ka mea maoli.
  ʻO ke keiki ʻo Gulliver e lele ana ma luna o ka deragona, a ma hope ona he kaikamahine nani ʻole. He kanaka makua, akā he ʻōpiopio, a ʻoi loa ka ʻiʻo a me ka curvy. A ma kona lauoho ka waihoʻoluʻu o ka lau gula, aia kahi lei aliʻi daimana a me kekahi mau pōhaku ʻālohilohi loa, e like me nā hōkū, i ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā daimana nui loa a ʻoi aku ka maikaʻi.
  Ninau mai la ke keiki kaahele.
  - ʻo wai ʻoe?
  Pane mai ke kaikamahine me ka minoaka.
  - ʻO wau ke Kamāliʻiwahine Leia! A i kēia manawa ke kauoha aku nei au i ka pūʻali o nā ʻīlio hae!
  Nānā hope ʻo Gulliver. A ʻo ka ʻoiaʻiʻo, aia ka ʻohana holoʻokoʻa o nā ʻīlio ma ka lewa, a he nani kēia mau mea ola a pau. A he mau kaikamahine nani e noho ana maluna o lakou.
  Akā, ʻo ke aliʻi wahine ka nani a me ka ʻoliʻoli. A ʻo ka deragona i lele ai lākou ʻekolu, a me kekahi nani ʻē aʻe, he mea kupanaha maoli nō. Eia ka hui. A i ka manawa like, ʻaʻohe kāmaʻa nā kaikamahine a pau, ʻoiai ua uhi ʻia ko lākou ʻōlohelohe i nā pōhaku makamae a me nā lei.
  ʻAʻole naʻe lākou i hūnā i nā pahu kokoleka o ka abs ma ka ʻōpū, a i ʻole nā pōpō o ka ʻiʻo e ʻōwili ana ma lalo o ka ʻili keleawe. I ka manawa like, ua loaʻa i nā kapuaʻi kahi kuʻekuʻe nani a kūʻokoʻa o nā kuʻekuʻe wāwae.
  ʻŌlelo ke keiki koa.
  - Nani kou nani. He hana mana maoli ʻoukou e nā kaikamāhine!
  Luliluli aʻela ʻo Leia i kona lauoho i ke kala o ka lau gula a hīmeni:
  He nani na kaikamahine, he kamaa ole,
  He poʻe ikaika lākou a he poʻe koa mai ka hānai holoholona...
  He oolea loa ko na ui,
  Ua ʻoi aku ka hauʻoli o ka puʻuwai me lākou!
  Ua ʻae ʻo Gulliver i kēia. Ua wili aʻela ʻo ia i ka pahi kaua ma kona mau lima, a hana i ka ʻewalu me ia a ʻī maila:
  - Me ke kanalua, ʻoi aku ka leʻaleʻa me ʻoe!
  Ua lele kekahi hui nani ma luna o nā ʻīlio hae. Aia ka pūʻali holoʻokoʻa o lākou, nani a kū hoʻokahi. A he mau ʻēheu ko nā ʻīlio hae i pena ʻia i nā kala a pau o ke ānuenue. A me he mea la ua hoonaniia lakou me na pohaku makamae.
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver:
  - ʻO kēlā me kēia kanaka kuko he deragona ma kona ʻano ponoʻī, ʻaʻole naʻe he poʻo ʻehiku, akā ʻo ka pinepine he poʻo ʻole!
  Ua ʻakaʻaka ʻo ke Kamāliʻiwahine Leia a pane maila.
  - ʻAʻole like me ka deragona, ʻaʻole pono ke kanaka e ʻoki i kona mau poʻo; ua nalowale ʻo ia iā lākou ke nānā aku i ka wahine!
  Ua kiola ke keiki koa i kona mau manamana wāwae - ʻumikūmālua paha kona mau makahiki a he ʻaʻahu pōkole wale nō, ʻo ia ke kumu o kona kiola ʻana i ka nila. No laila, lele ʻo ia a hou i loko o kahi makika nui loa, a make loa.
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver me ka ʻakaʻaka:
  - ʻO ka poʻe i huhū e like me ka nalo a me ka naʻauao o ka nalo, hana lākou i ka mole mai loko mai o ka puʻu mole!
  Ua hōʻoia ʻo Warrior Princess Leia:
  - No ka mea nona ka naʻauao o ka lele, ʻo kēlā me kēia pepeke he ʻelepani!
  A ʻakaʻaka lākou. He ʻakaʻaka loa ke nānā aku. Ua lele ka ʻohana geese i mua o lākou. Nui a momona nā manu, a nui ka ʻēheu. Ma luna o ke alakaʻi o ka pūʻulu e noho ana kekahi mau kāne: he keikikāne a he kaikamahine, a paʻa lākou i nā bele kālā ma ko lākou mau lima, a kani lākou me ka hauʻoli.
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver:
  - Hoʻopunipuni pinepine ka poʻe mākua, hana nā keiki i nā mea, a ʻo ka poʻe ʻelemakule e wahaheʻe i kahi kamaʻilio pēpē!
  Kuno ae la ke kaikamahine alii wahine a pane hou aku.
  - ʻAʻole hauʻoli ka ʻelemakule, akā ʻo ka hāʻule ʻana i ka wā kamaliʻi he pōʻino nui aʻe!
  Ua hīmeni koke nā keiki ma luna o ka kusi alakaʻi:
  Pehea i puka mai ai ka hewa ma ke ao holoʻokoʻa?
  He ʻoiaʻiʻo ʻaʻole hoʻomanaʻo ka mea hana iā ia iho ...
  He mau loa no paha,
  ʻAʻole ia e hele e like me ka lapalapa o ka lua!
  
  ʻAʻole ʻoe ka mea mua i ʻike ua hewa ʻo ʻAdamu,
  ʻAʻole ʻo Eva ka mea mua i hoʻohaumia ʻia e ke kino ...
  ʻO ka mea ʻona e huki mai ke kūlanakauhale ʻo "Agdam",
  ʻO ke kanaka puhi i ka "hoʻolālā" i ka wā hoʻomaha...
  
  ʻO nā mea a pau i ʻike i ke ʻano o ka hewa
  Ua maʻa i ka uhaki kānāwai me ka makaʻu ʻole...
  A no ka mea pono wale no ke kaumaha,
  ʻO wai wale nō ka makemake e kūlou no lākou iho!
  
  Makemake au e kāʻili iā ia mai nā diapers,
  ʻOiai i koʻu wā kamaliʻi, loaʻa iaʻu ka manaʻo e hana i kēlā ʻano haunaele ...
  No ke aha e hōʻino ai ka makuahine hewa i ke keiki?
  Ma hea lākou e hele ai i ke kaua o ka pūʻali koa ikaika?
  
  Hoʻokahi wale nō cherry i ʻaihue mai ka māla kauwela,
  Ua pepehi kekahi i nā mea kālepa me ka hale hao ...
  Ua okiia kona poo i ke koi kekee.
  Ka mea i hooleiia e ka Ilamuku ma ka huila.
  
  ʻaihue ka mea ʻaihue, kuha i kona lunamanaʻo,
  A ʻo wai ka mea i ʻaihue i nā ʻāpana kālā a ka mea ʻilihune ...
  Hauʻoli nō hoʻi au i ka hapalua hapa,
  ʻO kekahi poʻe e hauʻoli i nā curl wahine.
  
  ʻAe, nui nā helehelena, nui nā ʻano o ka hewa,
  He nani kona mau helehelena i nā malu a pau.
  Akā, ua maikaʻi ka ʻiʻini i loko o ka ʻuhane,
  ʻOiai ka honua a puni mākou, auwe, ʻāhiu loa!
  
  Uwe ka wahine kāne make, uē ka makua ʻole -
  Ke hele nei ko mākou honua i Gehena ...
  He monolithic paha ka naau o ke Akua,
  Aole anei he wahi o na kanaka iloko o ka paradaiso o ke Akua?
  
  E ʻike ʻoe i ka pane iā ʻoe wale nō,
  Ke hiki iā ʻoe ke ʻoki i ka huhū ma kou mau manaʻo...
  Ke uku aku oe i ka ino me ka maikai,
  A oki ka hoopiha ana i kou opu!
  Ua hīmeni nā keiki me ka ʻoliʻoli a me ka nani, a ma hope iho ua hoʻopuka lākou i ko lākou alelo ma Gulliver. Hoʻopuka ka hoʻokele koa i kona alelo iā lākou.
  A ʻakaʻaka a me ka hewa ...
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver me ka ʻakaʻaka:
  - Ua like ka manao o ke keiki me ka hana mana. A ma ʻaneʻi ʻoe e ʻae, ʻaʻohe ou kūʻē!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Princess Leia a hīmeni:
  I nehinei he kamaliʻi wale nō au,
  ʻAʻohe mea hiki ke hana ma ʻaneʻi...
  ʻOi aku ka maikaʻi o ke keiki liona ma mua o ke keiki ʻelepani hupo
  A e kapu ka deragona!
  A kuʻi lāua: he keikikāne a he kaikamahine wāwae wāwae ʻole. ʻAe, loaʻa iā lākou nā huakaʻi nui ma ʻaneʻi. A he nui nā nuances like ʻole. No laila ke hele maikaʻi nei ke ola.
  Ua ʻike ʻo Gulliver ua hoʻomaka nā kaikamahine o nā ʻīlio e hoʻolei i kekahi mea ma ka midges me ko lākou manamana wāwae ʻole. He aha kēia ʻano ʻoihana - e lawe i nā nalo a e uhaʻi iā lākou. Pono? Inā ʻo ia kā lākou makemake, pēlā nō. ʻO ka mea nui ʻaʻole e nalowale kou poʻo.
  ʻAʻole naʻe ʻo Gulliver he mea hakakā. ʻOiai he keikikāne wale nō ʻo ia i kēia manawa.
  A nīnau akula ke Kamāliʻiwahine Leia i ke keiki.
  - Makemake ʻoe i ka meli?
  Kuno mai la ke koa opio.
  - ʻOiaʻiʻo!
  Pane akaaka ke kaikamahine.
  - Hāʻawi ka meli meli i ke olakino, ʻo nā haʻiʻōlelo meli mai ka poʻe kālai'āina ke kumu wale nō i ka hōʻeha ʻana i ka maʻi diabetes!
  Ua hoʻohui ʻo Gulliver me ka naʻauao:
  - Hoʻopili ka meli o ka nalo i ko lākou mau lima, ʻo ka meli o ka poʻe kālai'āina e hoʻopili ai nā ʻāpana kālā o nā mea maʻalahi i ko lākou mau wāwae!
  Ua ʻae ke kaikamahine hakakā me kēia.
  - ʻAʻohe mea ʻoluʻolu o ka ʻōlelo a ka mea kālai'āina, ʻokoʻa ka maʻi diabetes, ʻaʻole ia e hoʻohaʻahaʻa i ka poʻe ʻike ʻole!
  Ua ʻōlelo pololei ke keiki koa:
  - ʻAʻole hiki i ke kanaka ke loaʻa ma mua o hoʻokahi makua kāne, akā he dime ka ʻāina i nā moho he ʻumikūmālua no ke kūlana makua kāne o ka lāhui!
  Ma hope o ia mea, ʻo nā mea hakakā ʻelua: he keikikāne a he kaikamahine, e puhi ana, e kau ana i ko lāua manamana wāwae i loko o ko lāua waha. He aha ka mea i haʻalulu ai ka lewa a me ka hoʻokuʻu ʻana o ka uila maoli. A hāʻule ihola nā ʻōpuʻu i lalo, hāʻule koke ma luna o nā poʻo haʻalulu o nā orcs, hou a hou aku iā lākou.
  Ua hīmeni ʻo ke Kamāliʻiwahine Leia:
  - Māmā, paʻa, makua, paʻa.
  Inā i kēlā me kēia ahiahi, ʻo ia ke ola!
  Loaʻa nā orcs iā lākou iho ma lalo o nā ʻīlio a me nā kaikamahine, ko lākou poʻe holo wāwae ʻole.
  A ʻo ka hoʻomaka ʻana o ka pana ʻana i hoʻopaʻa ʻia a ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia, hoʻolei ʻia nā grenades homemade i hana ʻia mai ka lepo lanahu, a i ʻole kekahi mea ʻoi aku ka maʻalili a ʻoi aku ka luku.
  ʻO ka mea nui, ua hoʻohana ʻia nā nila ʻawaʻawa, kahi i hou maoli ai i nā orcs a me nā goblins a make. ʻO kēia ka mea a nā kaikamāhine i lawe ai a huli.
  Ua kī pololei ʻo Kamāliʻiwahine Leia i nā orc huluhulu a hīmeni:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  ʻO ke aliʻi o ke kilokilo keʻokeʻo...
  Nostradamus, Nostradamus,
  ʻAʻole e pau ka ʻeha o kuʻu puʻuwai!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Na kaikamahine moe kamaa ole,
  Nostradamus, Nostradamus -
  ʻO ʻoe wale nō ke ola!
  A hōʻike ke koa i kona alelo lōʻihi a make.
  A laila, lawe ʻo ia a kuha i waho me ka hulu ahi. He kaikamahine maoli kēia me ka ikaika nui a me ke kālena kupaianaha. Ka mea hiki i ka nui. A inā e haki, a laila, ʻaʻohe mea e kū kūʻē iā ia.
  ʻO ke keiki huakaʻi ʻo Gulliver, ua kī pū ʻo ia i ke ahi ikaika a me ka ʻino i nā orcs mai kāna deragona. Ua hana ʻo ia me ka ʻeleu a me ka maikaʻi. A he kālena maopopo ko ke keiki koa no ka lanakila a me ka makemake e haku i ka ʻoihana koa.
  ʻAʻole, kūʻē ʻo ia i kēia, ʻaʻole hiki i nā orcs ke pale aku. A ua pana maikaʻi nā kaikamahine, ʻaʻole i hāʻawi iki i ka ʻenemi. He kaua epic maoli kēia.
  Ua hīmeni ke keiki huakaʻi ʻo Gulliver:
  Hauʻoli, hauʻoli,
  I ka mana o ka lā lawe ...
  Hauʻoli, hauʻoli,
  No ke aha la au i kau ole ai maluna o ko'u lio?
  He mele hakakā a hoʻohiwahiwa kēia. A i ka manawa like aia ka luku loa o nā orcs. A hoʻomaka nā kaikamahine o nā ʻīlio hae iā lākou me nā kakaka, e wili ana i nā pahu me ko lākou manamana wāwae ʻole.
  A he ʻano ʻoluʻolu a me ka nani loa, ʻoiaʻiʻo, ua haku ʻia kahi moʻolelo hou a kū hoʻokahi. Aohe wahi no ka poe nawaliwali a nawaliwali.
  E ho'āʻo wale a hoʻokokoke aku i nā kaikamahine e like me kēia a e uhaʻi lākou i kekahi i kahi ʻāpana keke.
  A e like me kā lākou e ʻōlelo nei, lele ka maʻi pipi pupule. A hiki i nā koa ke hōʻike maʻamau i kēia. A lanakila lākou i nā ʻenemi me ka ʻoliʻoli nui. Puka aku la lakou i na pua a me na kakaka. Eia kekahi, hana ʻia nā mea a pau me ka ikaika nui.
  No laila ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana nui e kūʻē i kēlā pūʻali koa. A komo nā koa i loko o nā orc i hiki ʻole iā lākou ke pakele. ʻO kēia ka hopena luku maoli o nā pua a me nā kī kī.
  Lawe ʻo Gulliver a hīmeni:
  E pana me ka wiwo ʻole a luku
  E ola mai ka puʻuwai!
  Ua ʻōlelo ʻo Princess Leia:
  - Ua ʻoi aku ka maikaʻi o nā keiki ma mua o nā pākeke no ka mea e hōʻoiaʻiʻo ana ko lākou mau makahiki i ko lākou naʻaupō ʻōpio!
  ʻŌlelo ke keiki koa.
  - Hoʻopono ka ʻōpio i ka naʻaupō, akā ʻaʻole ka manaʻo; e hoʻokaʻawale i ka ʻeleʻele a me ke keʻokeʻo ʻaʻole pono ʻoe i nā makahiki he nui a me ka ʻike!
  A puana ae la ke keiki Terminator, a haule iho la na ao o na leo e like me na huahekili ma ke poo o na orc.
  Ua hoʻopuka ʻo Princess Leia:
  - ʻAʻohe naʻauao, e noʻonoʻo i kahi oopa, ʻaʻole hilinaʻi ka noʻonoʻo i ke kenekulia! ʻOiai inā loaʻa iā ʻoe ka ikaika me ka ʻole o ka naʻauao, ua nāwaliwali ʻoe a pau!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Gulliver:
  - ʻAʻole e uku ʻia nā ʻiʻo i hana ʻia me ke kila no ke poʻo ʻoka!
  ʻO kekahi o nā kaikamāhine me ka hauʻoli i hoʻomaopopo:
  - ʻAʻole ia he pilikia no ke kaikamahine - inā he wāwae wāwae ʻole, a laila ʻoi aku ka maikaʻi o ke kaikamahine - ma lalo o ka kuʻekuʻe wāwae!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Princess Leia:
  - Inā makemake ʻoe e lilo i ace, loaʻa i kahi joker i kou poʻo!
  Ua hoʻōho ʻo Gulliver me ka ʻakaʻaka:
  - Hānai ʻia ka ʻīlio hae e nā wāwae wikiwiki, ʻo ka wahine ma nā wāwae lohi, ke omo nā kao!
  A laila holo ka ʻakaʻaka ma nā lālani. A ʻōlelo maila ke Kamāliʻiwahine Leia.
  - ʻO ke ala maikaʻi loa e huki ai i ke kālā mai loko mai o ka ʻeke kanaka me nā manamana wāwae ʻole o nā wāwae o kahi kaikamahine!
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine Countess:
  - E loaʻa i nā kuʻekuʻe wāwae o kahi kaikamahine nā lole nani loa inā he kāmaʻa naʻaupō ke kāne a he kāmaʻa piha piha!
  Ua hoʻopuka ʻo Gulliver me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAʻole makemake nā kaikamahine ʻaʻohe kāmaʻa wale i nā kāmaʻa a me nā kāmaʻa wāwae, akā hoʻokau lākou iā lākou iho ma lalo o nā kuʻekuʻe wāwae o ke ola!
  Mahope iho, lalau iho la lakou ia mea a himeni iho la i ka himeni.
  A mai ka mauna nui aku,
  Ua lele ʻo Eagles i Gulliver...
  Noho iho ʻo Gulliver ma luna o ka lio -
  E kiʻi koke mākou iā ʻoe i laila!
  
  A noho ʻo Gulliver ma luna o ka ʻaeto,
  Hōʻike i ka laʻana nui loa ...
  ʻAʻole maʻalahi ka lawe ʻana i kahi keikikāne,
  E hele koke ana ʻo Limpopo!
  A e lawe nā koa a hōʻike i nā ʻuʻu ʻulaʻula o ko lākou mau umauma a hahau i nā orcs me ka uila. A e hoʻopau loa kēia i nā orcs he nui.
  ʻO kā lākou hui maoli kēia.
  Nīnau akula ʻo Kamāliʻiwahine Leia iā Gulliver:
  - Ua ʻike paha ʻoe i ka wā e hiki mai ana ke Kaua Honua ʻElua a aia kekahi kanaka ʻoluʻolu e like me Hitler!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Gulliver a pane maila:
  - ʻAʻole wau i ʻike i kēia, akā ʻike wau i kēia manawa!
  Ua hōʻike ke kaikamahine i kona mau niho a hoʻomau:
  A ua pilikia ʻo Hitler: ua ʻike ʻia kekahi mea hoʻolālā tank maikaʻi loa, he gnome. A hana ʻo ia i ka pahu ʻiole, he kanalimakumamālima mau tona wale nō kona kaumaha a me ke kiʻekiʻe hoʻokahi a me ka hapa mika me ka mea kaua like, ka mea kaua a me ka ʻenekini!
  Ua ʻoni hou aʻela ʻo Gulliver i kona poʻohiwi a pane ʻo ia me ka ʻoiaʻiʻo:
  - ʻAʻole maopopo iaʻu he aha ka pahu pahu! A he aha kāu e ʻai ai?
  Ua ʻakaʻaka ʻo ke Kamāliʻiwahine Leia a pane maila.
  - ʻAe, he moʻolelo lōʻihi. I kēlā me kēia hihia, i kēia ao holoʻokoʻa ua loaʻa i nā kānaka nā pilikia nui. A ʻo ka mea mua, ʻo ka USSR, i hakakā me nā pūʻali koa nui o ke Kolu Reich a me kona mau hoa. Koe wale no Italia. He aha ka ʻiole kanalimakumamālima? ʻO kēia ka pale kaua mua o 240 millimeters, ka pale kaua ʻaoʻao o 210 millimeters, a ma nā pali, he pūkuniahi 128-mm, a me kahi pūkuniahi 75-mm me ka engine o hoʻokahi tausani ʻelua haneli a me kanalima horsepower. Hāʻawi kēia i ka māmā ma kahi o kanahiku kilomika i kēlā me kēia hola, i hiki ʻole ai ke kaʻa mai nā kihi āpau. Mai ka hoʻomaka ʻana o 1944, ua hele kēia mīkini i ka hana nui. ʻO ka hopena, ma ke kauwela o 1944, ua hōʻiliʻili nā Nazis i nā lima lima kāhiko.
  A i ka lā 20 o Iune, ua hoʻopuka lākou i ʻelua mau hahau ikaika, hoʻokahi mai Moldova, ʻo kekahi mai Western Ukraine, ma nā ʻaoʻao hoʻohuli. A ʻo ka hopena, ua hoʻopaʻa ʻia ka pale ʻana o nā pūʻali Soviet, a ua hou ʻia ʻo ia me he mea lā e ka mea hahau. Ua lilo ka pahu Maus-2 i hiki ʻole ke komo i nā ʻano pū Soviet. A ma waho aʻe, he paʻa loa ia a he mau hiʻohiʻona hoʻokele maikaʻi. He hoʻopaʻi maoli kēia kaʻa.
  ʻO nā hoa pili pū kekahi. Ua pau ka hoouka kaua ana ma Italia me ka hee, a ua hoopanee hou ia ka pae ana ma Noremana.
  Eia kekahi, ua hoʻokomo ka poʻe Kelemania i ka mea weliweli ME-262, kahi paʻakikī loa e pana i lalo. He jet fighter, me ʻehā mau pūkuniahi ea 30-mm caliber. A no laila ua lawe ʻo ia i nā mokulele Soviet, e pana ana i nā haneli o lākou. A ʻo ka hui komohana pū kekahi. Ua hoʻolōʻihi ʻia ʻo Hitler i ka papahana V-2 a, ma kahi o nā missiles ballistic a me ka hoʻohana ʻole ʻia , ua hilinaʻi ʻo ia i nā mea hoʻokele mokulele ʻano Arado.
  ʻO Churchill lāua ʻo Roosevelt ko lāua huelo ma waena o ko lāua mau wāwae, a ua hoʻokau nui ʻia lākou e nā ʻauwaʻa submarine Kelemania. A ua hāʻawi aku nā Allies iā Kelemānia a me Iapana i kahi truce. Ua ʻae ʻo Hitler ma ke ʻano e haʻalele nā Allies iā Sicily a me Sardinia. ʻO ka mea i hoʻokō ʻia.
  I ka wā o ke kuʻikahi me ka Third Reich, ua hoʻomaka hou ka pilina kalepa. Ua hoʻomaka ʻo ʻAmelika a me Pelekane e hoʻolako i ka aila ma laila. Aʻo ka poʻe Germans, e hana ana i ka hoʻouka kaua ma Ukraine, lawe iā Kyiv a komo hou i Odessa.
  Ua lilo ka pahu Mouse-2 i mea lanakila ʻole. Ua ʻike ʻia kekahi ʻano hoʻohālike ʻōpio o ka ʻiole - ʻo Tiger-3, ʻoi aku ka māmā a ʻoi aku ke kelepona me hoʻokahi pūkuniahi 88-mm.
  No laila, ua komo nā pūʻali Soviet. A he hana koʻikoʻi kēia...
  Ua hoʻopau ʻo Gulliver i ke Kamāliʻiwahine Leia:
  - Ke ʻōlelo nei ʻoe i nā ʻōlelo hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia. Mai poina he keiki wale nō wau o ke kenekulia ʻumikūmāwalu. A ʻaʻole maikaʻi loa kā mākou pae o ka hoʻomohala ʻenehana!
  Kuno ʻo ke Kamāliʻiwahine Leia me ka ʻakaʻaka.
  - Ua maopopo iaʻu! Akā ke kamaʻilio nei au e pili ana i ke kenekulia iwakālua. A ʻo kēia ka mea i hana ai hoʻokahi dwarf. A pono ʻoe e ʻae he koʻikoʻi kēia!
  Ua hīmeni ʻo Gulliver me ka hauʻoli:
  - Ma ke kūkulu ʻia ʻana o nā honua ʻelua, ua hana ʻia ka honua kahiko ... Ma ke ʻano o ke kaua, aia wau a me lākou, a he koʻikoʻi kēia!
  Ua ʻōlelo ʻo Princess Leia:
  - I ka hoʻomaka ʻana o ke kenekulia iwakāluakūmākahi, ua ʻike ʻia kahi daimonio Vladimir, me ka ʻōhule, he kiu i hopu i ka mana ma Rūsia, a ua hoʻopilikia nui ʻo ia. Akā, he mea ʻokoʻa kāna kaua. A ma ʻaneʻi ua hana ka gnome i kahi kūlana kahi i hoʻihoʻi hou ai ka poʻe Kelemania i ka ʻaoʻao ʻākau ʻo Ukraine, a i ka hāʻule ʻana ua hoʻomaka lākou i kahi hōʻeha i ke kikowaena. A ʻo kā lākou mau pahu me he mea lā ʻaʻole hiki ke lanakila. A e kūʻē i ka gnome e pono ai ʻoe i kāu akamai ponoʻī. Akā ʻo wai ka mea e hoʻouna ʻia ma ke ʻano he ʻano like ʻole a i ʻole asymmetrical pane? Aia kekahi manaʻo - he elf a he troll paha? Akā, e nāwaliwali lākou i ka ʻenehana ma mua o ka gnome.
  A hele aku la na Kelemania, a haule iho la o Smolensk, a mahope iho o Kalinin a me Vyazma. Ua hoʻokokoke mua nā Kelemania iā Moscow. ʻO Stalin, ʻoiaʻiʻo, haʻalele. ʻAʻole makemake ʻo ia e make. A ua ʻōlelo ʻo Hitler e lilo ka USSR i kolepa Kelemania. A ʻo ka capitulation wale nō e kūpono iā ia.
  ʻAe, ua hoʻopau lākou i ka hoʻouna ʻana i ka hobbit gnome i pane. A he keikikāne hoʻi kēia, e ʻoiaʻiʻo, ʻōlelo paha kekahi he akamai ʻo ia. ʻAʻole naʻe lākou i manaʻo koʻikoʻi i ke keiki kamaʻa ʻole, he ʻumi paha kona mau makahiki. A ua make lakou i ke Gulag no na kamalii.
  I kēia manawa, lawe ka poʻe Kelemania iā Moscow. Pēlā i hana ai!
  Ua hāʻule ʻo Moscow a ʻo Leningrad pū kekahi ... Ua hiki mai ka hoʻoilo a ua noho ka poʻe Kelemania i ka pō ma nā kūlanakauhale. Ma laila lākou i noho ai.
  A ua hoʻoholo nā kaikamahine Komsomol e hakakā nui i ka poʻe fascist a hīmeni i nā mele, ʻoiai ke anuanu a me ka nele o ka lole.
  He mau kaikamahine Soviet maikaʻi mākou,
  Aloha mākou i ka hakakā a me ka ʻili i nā keikikāne...
  He leo liʻiliʻi liʻiliʻi ke kani ʻana.
  A he kāhea kā mākou e pepehi iā Krauts!
  
  He mau kaikamahine Komsomol maikaʻi loa mākou,
  Holo wāwae ʻole mākou i ka hau hau...
  ʻAʻole mākou maʻa i ke kū haʻahaʻa ma ka ʻaoʻao.
  A uku mākou i ka poʻe fascist me ko mākou lima!
  
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, he mea huna nui nā kaikamahine,
  Pehea e lanakila pono ai i ka Nazis...
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole he pōʻino ka holomua o nā kaikamahine,
  No ka mea, he koa loa ka puali o Rus!
  
  A no kā mākou mau kaikamāhine me nā kuʻekuʻe wāwae,
  ʻOno loa ka hau o ka makahiki hou...
  ʻAe, ʻo ka Fuhrer he mea palau wale,
  Mai ʻae i ka poʻe fascist e hoʻolauleʻa i ka kūleʻa!
  
  ʻO mākou nā kaikamāhine e pāʻani maalea loa,
  Hāʻawi mākou i ko mākou umauma i mua o nā koa ...
  A huhū maoli mākou i nā Nazis,
  ʻAʻole hiki ke hōʻeha ʻia mākou nā lālā Komsomol!
  
  Hiki iā mākou nā kaikamāhine ke hana i nā mea he nui,
  ʻO ia hoʻi e pana iā Hitler mai kahi pahu ...
  ʻAʻole e loaʻa i ka ʻenemi ka manawa e ʻai ai i ka ʻaina awakea,
  E hele mai ana na kaikamahine me he aihue la!
  
  Mahalo nui mākou iā Rusia,
  He ikaika loa ʻo Stalin e like me ka makua kāne wiwo ʻole, manaʻoʻiʻo mai iaʻu ...
  A ke manaʻoʻiʻo nei au e hiki mai ana ka lanakila i ka mahina o Mei.
  ʻO ka mea manaʻoʻiʻo i kēia mea maikaʻi wale nō!
  
  No nā kaikamāhine ʻaʻohe kānalua a ʻaʻohe mea pale,
  Makemake nā kānaka a pau e hoʻopaʻapaʻa ma ko lākou lima...
  E hiki mai na uku maikai i na nani,
  Aia ka ikaika o Komsomol i nā lima ikaika!
  
  ʻO mākou ka poʻe koa wikiwiki loa e oʻo,
  A i loko o nā lima o nā pū liʻiliʻi e puhi ai ka pahu ...
  A hiki i na kaikamahine ke lawelawe,
  He monolith kānalua ko mākou pilina!
  
  He mau kaikamahine ʻōlinolino mākou
  ʻAʻole mākou manaʻo e pili ana i ka hau hau a i ʻole ka hau...
  ʻAʻole mālama ka wāwae ʻole i ko mākou mau wāwae i ka hoʻoilo,
  A ʻo ka puʻuwai o nā mea nani he lokomaikaʻi a maʻemaʻe!
  
  ʻO ka mea hiki iā mākou ke hana, hoʻokiʻekiʻe mākou,
  E holo kākou e like me nā kangaroo virtuoso...
  A hoʻopau maikaʻi mākou i nā poʻo o ka poʻe fascist,
  A aloha hoʻi i ka hoʻoikaika kino i ke kakahiaka!
  
  He koa maikai na kaikamahine a pau,
  Hiki iā lākou ke kuʻi wale i nā Krauts i ka palaoa ...
  ʻAe, pehea ka hewa o ka poʻe fascist?
  ʻAʻole ʻike nā lālā Komsomol i ka mana nui!
  
  ʻAʻole hiki iā Hitler ke hana i kekahi mea.
  Ua hahau ikaika makou ia ia me ka laau,
  Haʻi ihola lākou i ko lākou mau niho, a ʻokiʻoki i ka ʻili mai ko lākou mau maka aku,
  A laila, holo wāwae ʻole au i ke ahi!
  
  ʻO Stalin wale nō ke kauoha iā mākou e hana i ka mea,
  ʻIke ʻia kona ʻāʻī a me ka ʻoiaʻiʻo ...
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole e nalo ke kaikamahine,
  Ke hoʻouka nei i kahi pū mīkini nui!
  
  Inā pono, hiki mākou i Mars,
  A e lanakila koke mākou iā Venus ...
  Pono nā koa i ka poli no ko lākou mau kāmaʻa,
  Ke holo wāwae ʻole nei mākou nā kaikamāhine!
  
  Nani nā mea a pau me mākou nā kaikamāhine,
  ʻIke ʻia ka umauma a me ka pūhaka, ka pūhaka...
  He paionia nō ʻo ia, e like me ka ʻīlio hae.
  ʻO Satana loa ka paionia!
  
  ʻAe, he mau kaikamāhine mākou - ʻike ʻoe he ʻoluʻolu mākou,
  E kahili mākou i nā fascist a pau e like me ka pulupulu ...
  A he mau hoku uliuli ma ka lani,
  E wāwahi mākou i nā Tigers me ke kila!
  
  ʻO ka mea e hana ʻole ai, manaʻoʻiʻo ʻaʻole hiki,
  E ʻae ʻoe, he demiurge ka komunista ...
  A i kekahi manawa ua kuhihewa mākou
  A lawe lākou i nā nani e hoʻoweliweli iā lākou!
  
  Akā, ʻike ʻoe, luku mākou i nā Kelemania,
  A hiki iā lākou ke haehae i nā Krauts i ʻāpana ...
  ʻOiai he mau ʻuhane titanium kā mākou,
  E hele mākou ma ka steppe a hoʻomaʻemaʻe i nā puʻu!
  
  E kūkulu mākou i ka komunisme me ka ʻole o nā kui,
  A e lanakila mākou i ka poʻe fascist ...
  Makemake nā lālā Komsomol e holo i ka hoʻokumu ʻana,
  A lele ke keruba maluna o lakou!
  
  ʻAʻole hiki i ka ʻenemi ke kū i ke kaikamahine,
  No ka mea, he aeto ke kaikamahine...
  A ʻaʻohe pono o ka Krauts e hao nui loa,
  A ʻo kāu Fuhrer e uē makehewa!
  
  ʻO ka lālā Komsomol me nā wāwae wāwae,
  Hāʻawi iā Hitler i hua manu...
  Mai hana me Satana
  A i ʻole he mea nui!
  
  ʻO ke kiʻi ʻālohilohi o Communism,
  E ʻā ana ka hae ʻula ma luna o ka honua...
  Ua kiola ʻia ʻo Herode i loko o ka po.
  A ua loaʻa i nā kaikamāhine he ʻelima!
  
  Lenin, Stalin - ka lā ma luna o ka honua,
  Kaʻapuni ʻana i ka lewa e like me nā ʻaeto ʻelua...
  Ua mele ʻia nā hana komunisme,
  He ʻēheu kila ko ka ʻāina makua!
  
  Ua ola mākou e ʻike i ka lanakila,
  A hele mākou ma ke ala a pau ma Berlin...
  Ua hānau ʻia nā pēpē ma ka moena,
  A i kēia manawa ua nui ka ʻāina!
  . MOKUNA Helu 2.
  Ua lele ʻo Gulliver ma luna o nā ʻīlio hae a lohe nui. I kēia hihia, ke kamaʻilio nei mākou e pili ana i ke kaua i hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia e kekahi kanaka o ka wā kahiko. ʻOiai me he mea lā ua hiki mai ka manawa hou. Akā, ua hoʻomau ke Kamāliʻiwahine Leia i ka haʻalulu no ke Kaua Honua ʻElua;
  Ma hope o ka hāʻule ʻana o Moscow a me Leningrad, ua komo ʻo Iapana a me Turkey i ke kaua kūʻē i ka USSR. Ua lilo loa nā mea i manaʻolana no Soviet Russia. A ʻo ka hobbit maikaʻi hoʻi i loaʻa iā ia iho i loko o kahi ʻāpana hana o nā keiki ʻaʻole hiki ke kōkua iā lākou.
  A he mau keiki kāne ʻaʻole i piha i ka ʻumikumamāono makahiki, ʻaʻohe kāmaʻa a me nā lole ʻaʻahu, me nā papa helu, e hana ikaika ana ma Siberia. Ua ʻako ʻia nā poʻo o nā keiki o ka ʻōpio. Lawe lākou i koʻu kāmaʻa a koi mai iaʻu e ʻoki i ka nahele me ke kamaʻa ʻole. I ke kauwela ʻaʻole ia he mea ʻole, akā i ka hoʻoilo me nā kuʻekuʻe wāwae ʻole e nahu ka hau i nā kāne me ko lākou lauoho ʻoki ʻōhule. Ua hopu ʻia ke keiki hobbit. Ua kiʻi lākou iā ia ma ka ʻaoʻao, piha ka helehelena, lawe i nā manamana lima, a kahi i kona poʻo. Ma hope o ka hopu ʻia ʻana o ke keiki, ua ʻimi ʻia ʻo ia, ua komo nā lima lima lima o nā kiaʻi i loko o nā lua a pau, a ua hana ʻino loa lākou. Ma hope iho ua holoi ʻia ke keiki a hoʻouna ʻia i kahi keʻena i piha i nā keiki.
  Ma muli o ka nānā ʻana o ke keiki hobbit ma kahi o ʻumi makahiki, makemake ka poʻe mahiʻai kūloko e waiho iā ia ma kahi kokoke i ka bākeke. Akā ua ʻoi aku ka ikaika a me ka wikiwiki o ka hero fairy-tale ma mua o nā keiki maʻamau. A ua hahau ʻo ia i nā akua, a ma hope iho ua lilo ʻo ia i mea nānā i ke keʻena a hoʻonoho iā ia iho ma ka puka makani. He mea maʻalahi ia no nā ʻōpio - he ikaika ko lākou, ʻike lākou i ke kaua, a he aliʻi ʻoe.
  ʻAʻole naʻe i hana ʻino ke keiki hobbit i kona kūlana. Ua ʻoi aku ka ikaika o kāna hana ma mua o nā mea ʻē aʻe o ke kahua hoʻomoana, a ʻoiai i ka hāʻawi ʻia ʻana o nā keiki paʻahao ʻē aʻe i nā kamaʻa ma ke anuanu, ua noho ʻole ʻo ia me ke kamaʻa ʻole. ʻO ia ke kumu he hobbit. ʻOiai ua ʻulaʻula nā wāwae wāwae o ke keiki e like me ka wāwae o ka kuisa. Akā ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ʻoi aku ʻoe i ka agile me ka ʻole o nā kāmaʻa.
  No laila ua hana ke keiki kamaʻa ʻole i ka hau ma Siberia. A hiki aku ka poʻe Kelemania i Kazan i ka hoʻoilo, akā kū ma laila. Ke kali nei mākou i ka puna. A he lepo. A ma Mei wale nō o 1945 ua ne'e aku lākou i nā Urals.
  I ka manawa like, ua hopu ʻia ka Caucasus a me Central Asia i ke kau anuanu.
  ʻAʻole kūʻē ka pūʻali Soviet me ka paʻakikī loa. ʻAʻole au i makemake e make no Stalin. Akā na'e, ua'ike'ia kahi pahu IS-3 hou i ka USSR, i hō'ea i mua i nā mea li'ili'i. He pale maikaʻi ko kēia kaʻa i mua a pale aku i ka puhi ʻana o nā pū he nui. ʻOiai ʻaʻole hiki iaʻu ke pale aku i ka pū Maus-2.
  ʻO nā kūlanakauhale ʻo Pali: Chelyabinsk a me Sverdlovsk. A no laila ua maikaʻi loa a aia kahi hoʻouka kaua wikiwiki.
  Ua hala ke kauwela. Hana nā keiki paʻahao me ke kamaʻa ʻole me ka ʻāʻī ʻole. A inā he wela, a laila me ko lākou mau ʻōpū he ʻōlohelohe loa. A wiwi nā keikikāne. Akā, ke nānā aku nei ke keiki hobbit i ka ʻeha a me ka pume. ʻOiai he keiki liʻiliʻi kona ʻano, ʻumi paha makahiki. A ʻoiaʻiʻo ʻaʻole ia e ulu a oʻo paha.
  ʻAʻole nahu ʻia nā keiki kāne e ka makika ma mua o nā mākua, akā ʻaʻole nahu ʻia nā hobbits.
  A ke hoʻokokoke nei nā pūʻali koa Kelemania iā lākou; ʻaneʻane ʻaʻole kū hou ka poʻe Nazi i ke kūʻē. ʻAe, a ua nalowale ʻo Stalin i kahi. Akaka, ʻaʻole e make ka Georgian maalea. Ua holo ʻo ia i ʻAmelika. ʻAʻole i noho ʻia e nā Kelemania.
  Hoʻomaka ka Hobbit Boy a me nā pio ʻē aʻe e hīmeni, haʻaheo a aloha ʻāina. ʻOiai ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ʻaʻole hāʻawi ka aloha ʻāina i ka wā e hahau ai lākou iā ʻoe me ka hahau a hoʻoikaika iā ʻoe e hana e like me ka hoki i loko o kahi kolone hana o nā keiki. ʻOiai aia kekahi mea maikaʻi i kēia. No ka laʻana, hana ʻoe i mau hoaaloha - nā keikikāne ʻē aʻe. ʻO ke keiki hobbit ʻoi aku ma mua o hoʻokahi haneli mau makahiki, akā he ʻano kamaliʻi kona ʻano, ʻo ia ke kumu i loaʻa ai kahi ʻano ambivalent iā ia.
  A hīmeni nā keiki pio me ka ʻoliʻoli nui;
  He keiki paionia opio au,
  Ua hele mai au e kaua i kahi fascist huhū...
  E hoʻohālike i ka nui,
  Lawe au i kahi diary me ka maikaʻi i loko o kaʻu ʻeke ʻeke!
  
  Hele mai ke kaua, holo au i mua,
  A hele wāwae ʻole ʻo ia ma nā alanui...
  A ki aku ʻo ia i kahi pū mīkini i ka Fritzes,
  ʻO ka liʻiliʻi he keikikāne maʻemaʻe i kona puʻuwai i mua o ke Akua!
  
  Ua pana au i kahi Fritz mai kahi hoʻohālua,
  Ua lawe au i ka pū mīkini me ka grenade mai ka ʻāʻī ...
  Ma hope o nā mea a pau, he nui ka ikaika o ke keiki,
  Pono kākou e hakakā me ka wiwo ʻole no ko kākou ʻāina makuahine!
  
  He keiki kaua na ka diabolo ke keiki, e manaoio mai ia'u.
  Ua pana ʻo ia me ke kuli ma ka Fritz...
  I ke kaua, ua like ia me ka holoholona niho pahi.
  ʻAʻole i loaʻa i kahi maʻalili!
  
  He aha ka mea hiki ke hana me Hitler?
  E kanu nā keikikāne iā ia me ka leo ʻāhiu...
  I ole e hahau ka mea pepehi kanaka me ke koi.
  ʻAʻohe wahi nona ma ka lani maʻemaʻe!
  
  ʻO kēlā me kēia mea hiki iā ʻoe ke loaʻa koke
  Ua makemake ʻo Fuhrer i kahi kamaʻāina me kahi kaikamahine ...
  Akā, ua lilo kēia mea hahai holoholona i mea pāʻani,
  ʻAe, he ʻoiaʻiʻo, minamina wau i nā pōkā ma Adolf!
  
  Ua hau, a ua kamaʻa loa au.
  He keiki puahiohio akiki a huhu...
  A kāhea mai ke kaikamahine iaʻu - e kali,
  Akā hiki iā ʻoe ke ʻike ua wikiwiki loa!
  
  E hahau i ka makai me kona lima,
  Ua kuʻi ʻo ia i lalo, kuʻi iā ia ma ke kua o ke poʻo ...
  ʻAʻole au e hoʻouna i kēia pana me ka waiū,
  A ʻaʻole au e kūʻai aku i koʻu ʻāina no ka ʻōmole!
  
  He paionia wau a haʻaheo loa au iā ia,
  No ka mea, ʻulaʻula loa ke kaula...
  E kaua au no Rus Hemolele,
  ʻOiai he pōā weliweli ʻo Adolf!
  
  Akā, ke manaʻoʻiʻo nei au e lanakila mākou me ka wiwo ʻole i ka Wehrmacht,
  Ua ʻike maopopo ke keiki liʻiliʻi i kēia...
  ʻO mākou ke keruba ʻēheu gula,
  A ʻo ke alakaʻi makamae, ʻo Comrade Stalin!
  
  E lanakila mākou me ka wiwo ʻole i ka Wehrmacht,
  ʻOiai ke hakakā nei nā Nazis kokoke i Moscow ...
  Akā, e hele au i ka hoʻokolokolo me kahi paʻa A,
  A e hāʻawi aku wau i kaʻu pu panapana i ka meʻe!
  
  Hiki iaʻu ke hana i keiki paionia,
  ʻO kahi mea a ka Nazi i moeʻuhane ʻole ai ...
  Aia kā mākou no nā hana maikaʻi,
  A ʻaʻole e loaʻa i ka Fuhrer ke aloha!
  
  ʻO nā mea a pau e hiki iaʻu ke hana, hiki iaʻu ke hana mau,
  E lele hou nā ao ma luna o ka ʻāina makua...
  Akā, ʻaʻole e hāʻawi ka paionia i ka ʻenemi,
  He koa a ikaika ke koa Lūkini!
  
  ʻAe, ua hopu ʻia au,
  A alakaʻi lākou iā ia me ke kamaʻa ʻole i loko o kahi hau hau...
  Hoʻopili ʻia ka horseradish makai i nā ʻeha,
  A hahau lakou i ke keiki me ka uwea!
  
  A ʻā nō hoʻi koʻu mau kuʻekuʻe wāwae i ke ahi wela ʻulaʻula.
  A puhi lākou i ko lākou mau wāwae me ka poker...
  Akā, ua loaʻa i nā Krauts nā zeros wale nō,
  ʻOiai ke ahi ma ka wāwae o ke keikikāne!
  
  Haʻihaʻi ko lākou manamana lima, puhi i ko lākou lae,
  A moku iho la lakou i na hono ma na poohiwi o ke keiki...
  Ua poina ke Akua i ka paionia
  I ka pipi ana o ka Ilamuku i ka pepa ma na eha!
  
  Akā ʻaʻole ʻo ia i ʻōlelo i kekahi mea i ka poʻe fascist,
  A me nā kui, wela ma lalo o nā kui...
  Ma hope o nā mea a pau, noʻu ʻo Stalin ponoʻī he mea kūpono.
  A ʻoi aku ka maikaʻi o ka make ʻana o ka Fuhrer hewa i ka ʻeha!
  
  No laila, alakaʻi lākou iaʻu e pepehi i ka hau,
  He keikikāne i hahau ʻino ʻia, ʻaʻohe kāmaʻa...
  Akā ʻaʻole wau i manaʻo ua haki wau
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke pale i ka lanakila ʻana e ka Nazi!
  
  Ua kau ʻo Fritz i ka hōkū ma koʻu umauma,
  ʻAe, haʻaheo kēia iaʻu...
  ʻAʻole au e hāʻawi aku i ka ʻenemi ikaika,
  ʻAʻole au e hele i ka makaʻu a me ka ʻino!
  
  Hiki iaʻu ke hele i ka lua kupapaʻu,
  A me ke kani ʻana o kēlā mele paionia...
  Ma hope o nā mea a pau, he hoki hehena ka Fuhrer,
  A e hālāwai au me kekahi kaikamahine ma ʻEdena, ʻike ʻoe!
  
  Akā, i ka manawa hope loa ua kani mai,
  ʻO ka uaki trill o kā mākou mau pū mīkini...
  Ua noho ka pu ki pu,
  Ua lilo ka Nazis i mau kulu manu!
  
  A i kēia manawa i kaʻu keiki koa,
  Ua hele mai ʻo ia ma hope o ka hoʻomāinoino a me ka ʻeha ...
  Ua hakakā me ka pūʻali nui,
  Ma hope o ka hele ʻana i kēlā mau hoʻāʻo ʻino!
  
  Ke pepehi hou nei ke keiki i nā Krauts,
  He keiki kamaʻa ʻole e holo i loko o nā hau hau...
  A hana ʻo ia i kahi neʻe wiwo ʻole.
  E ʻoluʻolu e wili i ka lauoho o kou hoa!
  
  Ke kali koke nei ʻo Berlin i ke keikikāne,
  E ʻoki ʻo Kelemania i kona poʻo i lalo no nā Lūkini ...
  Na ke keruba mana e nalu i ka pahikaua,
  A koi wiwo ʻole ʻo ia i nā mea a pau e hele i waho i ke kahua!
  
  Manaʻo wau e hoʻāla koke kākou i ka poʻe make,
  ʻO ka mea i kanu ʻia e like ia me ka ʻānela ...
  He ikaika loa ko kakou Haku, Hookahi,
  Ma ka liʻiliʻi loa ʻo Sātana i kekahi manawa haʻaheo loa!
  
  E mau loa ke ao
  Ma lalo o ka hae o ka Communism hemolele ...
  ʻO ka hoa Lenin he hōkū mālamalama,
  A ʻo Stalin ka mea lanakila: hewa, fascism!
  ʻO ka ʻoiaʻiʻo ma ʻaneʻi he ʻokoʻa: lawe ka Nazis a lanakila. Akā ma ka mele, manaʻolana nā keikikāne i ka maikaʻi. ʻOiai ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe ka manaʻo, aia paha ma lalo o ke aupuni hou kahi wahi no lākou?
  Ua lilo ke keiki hobbit i mea pono ole no ke aupuni Stalinist. A maopopo keia i kona manao.
  Aka, o na keiki, i mea e hoohauoli ai ia lakou iho, hoomaka hou lakou e himeni me ka ohohia nui, a me ka hehi ana i ko lakou mau wawae olohelohe;
  Ua hele mai kahi keikikāne mai ke au o ka lewa,
  Ke noho mālie nā mea a pau - maluhia...
  I loko o kāna moeʻuhane he ʻaeto mālie ke keiki,
  ʻAʻole kēia e hōʻeha iā ia!
  
  Wa kaua, wa hopohopo,
  Ua piha ke keiki e like me ke kai eʻe...
  He pūʻali koa nui i hele aku i Rus',
  A hoʻopaʻa ʻo Fritz i ka pahu kila o ka pahu!
  
  He keiki kamaa ole au i ke anu,
  Ua kipaku ka poʻe fascist iaʻu ...
  Ua hopu ʻia lākou e like me nā gyrfalcons me ka ikaika,
  Ua makemake au e ʻike i ka komunisme ma kahi mamao!
  
  Ua hoʻokele lākou iaʻu i ka hau no ka manawa lōʻihi,
  ʻaneʻane hoʻopaʻa au i nā mea a pau...
  Ua puhi lakou i ko'u wawae olohelohe me ka hao,
  Ua makemake lakou e kau ia ia me ka olohelohe mawaena o na paina!
  
  Akā, hele mai kekahi kaikamahine nani
  A wehe koke ʻo ia i nā fascist āpau ...
  Ma hope o nā mea a pau, ua like kona maka me ke kui ʻoi,
  Ua ʻoki mākou a me nā mākaʻi he nui i ka manawa hoʻokahi!
  
  Ua kokoke make ke keiki
  Paʻa ke koko o ke keiki i loko o kona mau aʻa...
  Akā ʻaʻole e pau i kēia manawa
  Me he mea lā ua ola ke kaikamahine!
  
  Ua ola au mai ke ahi weliweli,
  Ma hope o ka hau ua puhi lākou iaʻu a laila...
  E ʻike i ke ʻano o ka hoʻopaʻi kaua puʻuwai ʻole he hoki,
  Akā, e uku nō ʻo ia i ka hoʻopaʻi!
  
  He akamai loa ke kaikamahine, manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  A lilo koke ka paionia i hoaaloha me ia ...
  I kēia manawa e lilo ʻoe i keiki holoholona maoli,
  A e kākoʻo nā maka o nā keruba iā mākou!
  
  Ua hoʻomaka lākou e hakakā me ia,
  Ua luku mākou i ka poʻe fascist me ka pau ʻole ...
  Ua hele mākou i nā hoʻokolohua, loaʻa iā mākou nā A,
  Ke holo nei i ka komunisme no nā mile!
  
  He kamaʻa ʻole māua me ke kaikamahine i ka hau,
  ʻO kekahi mau makaʻu, me ka ʻike ʻole, wikiwiki mākou ...
  E hahau au i ka ʻenemi me kuʻu lima,
  A ʻo ka Lā ma luna o ka ʻāina makua!
  
  ʻAʻole hiki i nā Krauts ke lanakila iaʻu,
  A hui pū me ke kaikamahine hiki ʻole mākou ...
  Ua ikaika au e like me ka bea huhū
  Ke hui pū mākou me ka Komsomol!
  
  A eia ke kaikamahine e holo wāwae ʻole.
  A pana ʻo ia i ka poʻe fascists ...
  E hana mākou i pale ikaika no ka ʻĀina makuahine,
  E luku ʻia ʻo Kaina ʻino!
  
  He ʻāina ikaika loa ʻo Russia,
  A he pahu pū kāna...
  ʻAʻole hiki iā Sātana ke lanakila iā mākou,
  E hiki mai ana ka hoʻopaʻi koko iā ia!
  
  No laila, hīmeni ke kaikamahine nani,
  Ke holo wāwae wāwae ʻole i loko o kahi hau hau...
  A me ka paionia, hahau oia i na mea kolo,
  E hoʻokō mākou, akā e hoʻopau mākou i kēlā me kēia!
  
  ʻAʻole nō hoʻi au he keiki nāwaliwali,
  Ua ʻeha au i ka poʻe fascist me ka huhū nui...
  E loaʻa i ka Fuhrer kahi nickel mai aʻu mai,
  A e kūkulu mākou i honua hou nui!
  
  Ke kaua nei mākou i loko o kēia huhū hauʻoli,
  ʻAʻole na ka Wehrmacht e kukuli iā mākou ...
  Hooray no ka Nazi i kona wiwo ole,
  ʻO ka mea e lilo iā Lenin e hui pū me mākou!
  
  E lilo ʻoe i mea nani maikaʻi loa,
  Aloha nui ke keiki iā ʻoe...
  E pana au nou e ka aina
  A no ka pono o ke kulanakauhale malamalama loa!
  
  Manaʻo wau e hōʻea wau i ka manawa no Berlin,
  A laila e emi ke kaua ʻino ...
  E lanakila mākou i ka nui o ke ao holoʻokoʻa,
  E ʻā aʻela ka lapalapa ahi!
  
  A ina e make kakou,
  Makemake au iā ia wale nō...
  E hana ke kaikamahine i ko'u makemake,
  E hāʻawi mai kaʻu keiki i makana iaʻu, he kaikamahine!
  
  He kaikamahine maikaʻi ʻoe
  E kūkulu ʻoe i kēia ao kahi e loaʻa ai ka paradaiso ...
  He mau pua nani ko makou e ulu ana maanei,
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole ʻo ka mālamalama he hale papaʻa!
  
  Ua pana au i kahi Tiga me kahi kaikamahine,
  A ma hope ona ua hoʻopau ʻo ia i ka Panther.
  Hoʻolilo ke koa i ke kahua i hale kiʻi pana.
  ʻOiai i kekahi manawa ʻaʻole mākou ʻike i ka nui!
  
  E hoʻopau mākou i ka mea nui ma ka ʻāina,
  E kūkulu kākou i ka komunisme a nalowale ke kālā...
  A e lanakila kakou ia Satana malaila,
  E olinolino ko kakou puu!
  
  Oopalau ke kaikamahine i ka hooilo a pau,
  Hele wāwae wāwae ʻole i ke anu...
  ʻAe, no ke aha mākou i ke kaua - no ke aha,
  E ulu mākou i kahi rose nani loa!
  
  He ala ʻoluʻolu loa,
  Ke kali nei au me kekahi kaikamahine kamaa ole...
  ʻAʻole hiki ke lanakila i ka USSR,
  E hele ana mākou i ka Mei hoʻohiki!
  
  A inā ʻaʻole hiki mai Mei,
  E hele mau nō kākou me ka lanakila...
  No laila, e ke keiki, e wiwo ʻole a wiwo ʻole -
  E ʻā ana ka Lā ma luna o kākou i loko o ka paradaiso!
  
  A laila, mai makaʻu, e hoʻāla mākou i ka poʻe make,
  He ʻōlelo aʻo ikaika loa ka ʻepekema...
  Hookahi ko kakou Haku, aole hookahi,
  A e kāhea mākou i ka Fuhrer e helu!
  ʻO kēia ke mele ʻana o nā keikikāne kamaʻa ʻole me ka lauoho i kahi ʻia. A he nui ka poʻe o lākou i loaʻa nā peʻa ma ko lākou kino. ʻO ke keiki hobbit hoʻi i kālai i ke kiʻi o Stalin i loko o kona umauma.
  Aka, ua puka mai na mokukaua Geremania, a ua aloha mai na keiki pio hookahi ia lakou me ka hoihoi nui a hehi iho la i ko lakou mau wawae kamalii.
  Ma ka hopena o ka makahiki 1945, ua noho nā koa Kelemānia a me Iapana i nā wahi nui o ka USSR. A ma kekahi mau kauhale a me na kauhale wale no e mau ana na kaua a me na hoouka kaua ana. Ua holo maoli ʻo Stalin, ʻaʻole i hōʻike ʻia ma Brazil, kahi āna i peʻe ai. Akā, ua noho ʻo Molotov. Eia naʻe, i ka Mei hoʻokahi tausani ʻeiwa haneri a me kanahākumamāono, ua hopu ʻia ʻo Molotov e nā pūʻali koa hoʻouka kaua SS. Ma hope iho, hāʻawi ʻo Beria, ka mea i pani iā Molotov, i ka hāʻawi ʻana ma nā ʻōlelo hanohano.
  Ua ʻae ʻo Hitler, a ua mālama ʻia ke ola o Beria a hāʻawi ʻia i ke kūʻokoʻa palena ʻole. A ma ka USSR, aneane pau ke kaua partisan. He lull.
  Ke ʻeli nei ka Third Reich i ka mea i lanakila ai. Akā ʻaʻole hiki ke ʻae ʻia kahi hakakā me ʻAmelika a me Pelekane. ʻO ka mea nui, koi ʻo Hitler i ka hoʻihoʻi ʻana i nā ʻāina colonial i Italia a me Farani, Belgium, a me Holland. ʻO ka mea nui ma ʻApelika. A hāʻawi iā lākou ma ke kānāwai i nā Kelemania. I kēia manawa he lima kūʻokoʻa ko ke Kolu Reich. A inā he mea...
  Akā ua loaʻa iā ʻAmelika kahi pōkā atomika. 'Oia'i'o, 'a'ole wale nā pahu ka'a ka Third Reich, akā ua ho'omohala pū kekahi i nā mokulele mokulele. A ʻaʻole ia e ʻae i ka hoʻolei ʻia ʻana o nā pōkā ma ka ʻāina ʻEulopa.
  No laila ua hoʻomaha ka honua. Ke kūkulu nei ka poʻe Kelemania i nā mea lawe mokulele, nā moku kaua, a me nā moku ʻili nui me ka wikiwiki. Akā, ua ikaika mua ko lākou mau ʻauwaʻa moku, a ua holo ko lākou mau moku i ka hydrogen peroxide. No laila...
  Ua loaʻa i ke keiki hobbit kahi wahi nona iho i ka Third Reich. Ua hoʻomaka ʻo ia e hoʻomaikaʻi i nā mea lele lele - ka Belonce disk. Ma ka moʻolelo maoli, ua hiki i kēia disk ke wehe a hiki i ka wikiwiki o ʻelua mau pale kani. ʻAʻole naʻe ʻo ia i komo i nā kaua. He palupalu loa, a nui a pipiʻi. Ma ka moʻolelo maoli: ʻaʻole ʻo USSR a i ʻole ʻAmelika i lawe i nā mea lele lele. No ka mea, ʻaʻole pono ka pāʻani i ke kukui. E hōʻino i hoʻokahi kaʻa a lilo koke ka Belonce disk i ka mana a hāʻule i lalo.
  Akā, ua hana ke keiki hobbit i kahe ka laminar a puni nā ipu lele a lilo lākou i mea pale ʻole i nā lima liʻiliʻi. A i kēia manawa ʻaʻole hiki i nā pū anti-aircraft, nā pūkuniahi lewa a me nā pū mīkini ke pana maoli iā lākou. Aka, ua hana ke keiki mau loa a kamaa ole, aia hoi, ua kauia na laser maluna o lakou. A ua puhi maoli kēia mau laser i nā mea āpau me ke ahi a me nā kukuna wela. A e hoʻāʻo e hakakā i kēia.
  No laila ua loaʻa i ka poʻe Kelemania nā kāleka pū kaua ikaika. I ka manawa like, ua hoʻokomo ʻia nā mea kaua ʻoi aku ka holomua ma luna o nā pahu, a ua hoʻomaka lākou e hana i nā kaʻa mai ka plastic.
  ʻAe, he mea ʻakaʻaka loa ka nānā ʻana a, ma kona ʻano ponoʻī, ʻano ʻino loa.
  I ka USA, ʻoiaʻiʻo, makemake lākou e pane aku i ka poʻe Kelemania, akā kūʻē i nā saucers lele, loaʻa iā lākou nā kumu atomic e hiki ai ke luku iā lākou. Akā ua loaʻa i nā Nazis nā kaukani o nā mokulele disc. Ua hoʻoholo ka Fuhrer e hele i ke kaua ma ʻApelila 20, 1949, i kona lā hānau he kanaono. ʻO ka mea e ʻōlelo ʻia ʻaʻole ia ka manaʻo naʻaupō loa.
  Eia kekahi, hiki i nā Nazis ke loaʻa kahi pīhoihoi maikaʻi ʻole inā hoʻomohala ʻia ka ʻenehana missile ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  Ma mua o ka hoʻouka kaua ʻana, ua hoʻoholo ʻo Hitler e leʻaleʻa me nā hakakā gladiator. A ʻaʻole kēia he manaʻo pupule.
  Akā he moʻolelo ʻē aʻe kēlā...
  
  NA LEalea Kiu - E HOOPAU IA RUSIA
  HOOLAHA
  Hana ʻia nā ʻano hana like ʻole e nā lawelawe naʻauao, ʻo ia hoʻi ʻo CIA, NSA, MI, MOSAD, a me nā mea ʻē aʻe, e hana ana i kahi kūlana kūikawā ma ka honua holoʻokoʻa, i lilo pinepine ʻole ʻia. Aia kahi paio kū'ē i ka hoʻoweliweli a no nā ʻāpana o ka mana. He mau moʻolelo hoihoi loa i hoʻolaʻa ʻia i kēia, a me ke kumakaia o Mikhail Gorbachev.
  
  MOKUNA MUA
  
  
  Ua ʻoi aku ka mālamalama o ka inaina i loko o kona puʻuwai ma mua o ke kila hoʻoheheʻe ʻia.
  
  Kū aʻela ʻo Matt Drake, piʻi ma luna o ka pā, a pae mālie. Ua kulou ʻo ia i waena o nā lāʻau e ʻoluʻolu ana, e hoʻolohe ana, ʻaʻole naʻe i ʻike i ka loli o ka hāmau a puni. Hoʻomaha ʻo ia no kekahi manawa a nānā hou i ka subcompact Glock.
  
  Ua mākaukau nā mea a pau. E pilikia ana nā miniona o ke Aliʻi Koko i kēia pō.
  
  ʻO ka hale i mua ona i ka pō. ʻO ka lumi kuke a me ka lumi hoʻokipa ma ka papahele mua i hoʻopau ʻia i ke ahi. ʻO ke koena o ia wahi i loko o ka pōʻeleʻele. Ua hoʻomaha ʻo ia no kekahi kekona hou, e nānā pono ana i ke kiʻi i loaʻa mai iā ia mai ka henchman mua i make i kēia manawa, ma mua o ka neʻe ʻana i mua.
  
  ʻO kāna hoʻomaʻamaʻa kahiko ua lawelawe maikaʻi ʻo ia a ke ʻā hou nei i loko o kona mau aʻa, i kēia manawa ua loaʻa iā ia ke kumu pilikino ponoʻī a me ke koi. ʻEkolu mau minion a ke Aliʻi Koko i make weliweli i loko o ʻekolu pule.
  
  ʻAʻohe mea āna i haʻi aku ai iā ia, ʻo Rodriguez ka helu ʻehā.
  
  Ua hōʻea ʻo Drake i ka puka hope a nānā i ka laka. Ma hope o kekahi mau minuke, huli aʻela ʻo ia i ka lima a paʻa i loko. Ua lohe ʻo ia i ka pahū ʻana mai ke kīwī a me nā leo ʻoliʻoli. ʻO Rodriguez, e hoʻopōmaikaʻi ke Akua i ka mea pepehi kanaka kahiko, e nānā ana i ka pāʻani.
  
  Ua hele ʻo ia a puni ka lumi kuke, ʻaʻole pono i ke kukui o kāna kukui uila ma muli o ka ʻālohilohi mai ka lumi nui ma mua. Kū ʻo ia ma ke alahele e hoʻolohe pono ai.
  
  Ua ʻoi aku ma mua o hoʻokahi kanaka ma laila? He paʻakikī ke ʻike ma muli o ka walaʻau mai ka TV pōʻino. He mea ʻole. E pepehi ʻo ia iā lākou a pau.
  
  ʻO ke kaumaha āna i manaʻo ai i loko o nā pule ʻekolu i hala iho nei ma hope o ka make ʻana o Kennedy ua kokoke e hoʻokaumaha iā ia. Ua haʻalele ʻo ia i kona mau hoaaloha me ʻelua mau ʻae ʻana. Ua kāhea mua ʻo ia iā Torsten Dahl e aʻo aku i ka Swede e pili ana i ka hoʻopaʻi ʻana a ke Aliʻi Koko a ʻōlelo aku iā ia e hoʻokuʻu i kona ʻohana i kahi palekana. A ʻo ka lua, ua noi ʻo ia i ke kōkua o kāna mau hoa SAS kahiko. Ua hilinaʻi ʻo ia iā lākou e mālama i ka ʻohana o Ben Blake no ka mea ʻaʻole hiki iā ia ke hana iā ia iho.
  
  I kēia manawa ua hakakā wale ʻo Drake.
  
  Kakaʻikahi ʻo ia e kamaʻilio. Ua inu ʻo ia. ʻO ka hoʻomāinoino a me ka pōʻeleʻele wale nō kāna mau hoaaloha. ʻAʻohe manaʻolana a me ke aloha i koe i loko o kona puʻuwai
  
  Ua neʻe mālie ʻo ia ma ke ala. Ua pilau ka wahi i ka pulu, ka hou a me ka ai palai. Ua aneane ʻike ʻia ka uahi pia. Ua hana ʻo Drake i kahi helehelena paʻakikī.
  
  He mea maʻalahi ia iaʻu.
  
  Ua ʻōlelo kona naʻauao aia kekahi kanaka e noho ana ma ʻaneʻi, he kanaka nāna i kōkua i ka ʻaihue ʻana ma kahi o ʻekolu mau pio kaulana a ke Aliʻi Koko. Ma hope o ka hāʻule ʻana o kona moku a me ka holo ʻana o ke kanaka i hoʻolālā maikaʻi ʻia, ʻoi aku ka liʻiliʻi he ʻumi mau kānaka kūlana kiʻekiʻe me ka makaʻala a neʻe malū i mua e wehewehe i kahi lālā o ko lākou ʻohana e paʻa ana e nā poʻe o lalo. Ua hoʻopunipuni ka Bloody King i nā hoʻoholo a me nā hana a ʻAmelika Hui Pū ʻIa, e pōmaikaʻi ana i ke aloha a me ke aloha o ko lākou poʻo.
  
  Ua maikaʻi maoli kāna hoʻolālā. ʻAʻohe kanaka i ʻike i ka pilikia o nā mea aloha a nā poʻe ʻē aʻe, a ua hoʻoikaika ke Aliʻi Koko iā lākou āpau me ke koʻokoʻo hao a me ke koko. ʻO nā mea a pau i pono. ʻO ka mea hana.
  
  Manaʻo ʻo Drake ʻaʻole lākou i hoʻopā i ka mea i ʻaihue ʻia. ʻAʻole hiki iā lākou ke hoʻomaopopo i ka lōʻihi o ka hele ʻana o ka mana ʻino a ke Aliʻi Koko.
  
  Ma kona ʻaoʻao hema, ua wehe ʻia kahi puka a puka mai kahi kanaka momona ʻaʻole i kahi ʻia. Ua hana koke ʻo Drake me ka ikaika make. Holo wikiwiki ʻo ia i ke kanaka, unuhi aʻela i kahi pahi a hoʻokomo hohonu i loko o kona ʻōpū, a laila, me ka inertia, hoʻokuke iā ia ma ka puka hāmama i loko o ka lumi hoʻokipa.
  
  Ua ʻōpuʻu nā maka o ke kanaka momona i ka manaʻoʻiʻo ʻole a me ka haʻalulu. Ua paʻa paʻa ʻo Drake, he pale ākea ākea, e kaomi ikaika ana i ka maka ma mua o ka hoʻokuʻu ʻana a huki i ka Glock.
  
  Ua hana wikiwiki ʻo Rodriguez, ʻoiai ka haʻalulu o ka helehelena o Drake. Ua ʻōwili mua ʻo ia i ka sofa i ʻokiʻoki ʻia i ka papahele a e ʻimi nei i kona kāʻei. Akā ua huki ʻia ka manaʻo o Drake i ke kolu o ke kanaka i loko o ka lumi.
  
  ʻO kekahi kanaka puʻupuʻu, lōʻihi ka lauoho e wiliwili ana ma ke kihi me nā pepeiao ʻeleʻele nui i hoʻopili ʻia i kona mau pepeiao. Akā, ʻoiai ʻo ia e hoʻopaʻapaʻa ana, ʻoiai ʻo ia e paʻi ana i nā kaola o ke mele me kona mau manamana lima lepo lepo, ʻo ia nō kāna i kiʻi aku ai i ka pū pana i ʻeli ʻia.
  
  Ua liʻiliʻi ʻo Drake iā ia iho. Ua haehae ke kanaka momona i ka pana make. Hoʻokuʻu ʻo Drake i ke kino huʻihuʻi a kū i luna me ke kī ʻana. ʻEkolu kiʻi ʻana i ka hapa nui o ke poʻo o ka mea hoʻokani pila a hoʻolei i kona kino i ka paia. Lele aku nā poʻo poʻo i ka ʻaoʻao ma o lākou iho, e wehewehe ana i kahi arc i ka lewa, a kū ma kahi TV nui, e kau nani ana mai ka lihi.
  
  Holo ke koko ma ka ʻaoʻao pālahalaha.
  
  Ke kolo nei ʻo Rodriguez i ka papahele. ʻO nā ʻōpala a me ka pia i hoʻolei ʻia e lele a paʻi a puni iā ia. Aia ʻo Drake ma kona ʻaoʻao i ka manawa pōkole a hoʻokomo ikaika i ka Glock i ke kaupaku o kona waha.
  
  "ʻOno?"
  
  Ua ʻoki ʻo Rodriguez, akā naʻe i komo i loko o kona kāʻei no kahi pahi liʻiliʻi. Nānā ʻo Drake me ka hoʻowahāwahā, a i ka wā i hana ʻino ai ke aliʻi koko koko iā lākou, ua hopu ka koa SAS mua iā ia a hoʻokuke ikaika i ka bicep o ka mea hoʻouka.
  
  "Mai lilo ʻoe i hūpō".
  
  Ua like ʻo Rodriguez me he puaʻa lā e pepehi ʻia ana. Huli aʻela ʻo Drake iā ia a hoʻihoʻi i hope ma luna o ka sofa. Ua hālāwai ʻo ia me nā maka o ke kanaka, ua uhi ʻia me ka ʻeha.
  
  "E haʻi mai iaʻu i nā mea a pau āu i ʻike ai," i hāwanawana ai ʻo Drake, "e pili ana i ke Aliʻi Koko." Huki ʻo ia i kahi Glock akā mālama ʻia i ka ʻike.
  
  "Ma ke aha?" ʻO ka leo o Rodriguez he mānoanoa a paʻakikī hoʻi e wehewehe ma muli o kona lāhui a me kona ʻeha.
  
  Hoʻopiʻi ʻo Drake i ka Glock i ka waha o Rodriguez. Ma ka liʻiliʻi loa, hoʻokahi niho i kīkē ʻia.
  
  "Mai hoʻomāʻewaʻewa iaʻu." ʻO ka mea make i loko o kona leo i kumakaia ma mua o ka inaina a me ke kaumaha. ʻO kēia ka mea i hoʻomaopopo ai ke kanaka o ke Koko ʻo ka make ʻino maoli ʻaʻole hiki ke pale ʻia.
  
  "Maikaʻi maikaʻi. ʻIke wau e pili ana iā Boudreau. Makemake ʻoe e haʻi wau iā ʻoe e pili ana iā Boudreaux? Hiki iaʻu ke hana i kēia.
  
  Paʻi māmā ʻo Drake i ka waha o ka Glock ma ka lae o ke kāne. "Hiki iā mākou ke hoʻomaka ma laila inā makemake ʻoe."
  
  "Maikaʻi. Noho mālie ". Ua hoʻomau ʻo Rodriguez i ka ʻeha maopopo. Ua kahe ke koko ma kona auwae mai nā niho haki. "He kanaka ʻino ʻo Boudreaux. Ua ʻike anei ʻoe i ke kumu hoʻokahi i haʻalele ola ai ke Aliʻi Koko iā ia?"
  
  Ua kuhikuhi ʻo Drake i ka pū i ka maka o ke kanaka. "Ua like au me ke ʻano o ke kanaka e pane i nā nīnau?" Ua wili kona leo e like me ke kila ma ke kila. "Pono anei au?"
  
  "Ae. Maikaʻi maikaʻi. Nui nā make ma mua. ʻO ia ka ʻōlelo a ke Aliʻi Koko, e ke kanaka. He nui ka make ma mua, a e hauʻoli ʻo Boudreau e noho i loko o ka mānoanoa. "
  
  "No laila ke hoʻohana nei ʻo ia iā Boudreau e hoʻomaʻemaʻe. ʻAʻole kāhāhā. Ke luku nei paha ʻo ia i ka holoholona a pau."
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Rodriguez. "Ua ʻike anei ʻoe e pili ana i ka hānai holoholona?"
  
  "Auhea oia?" Ua manaʻo ʻo Drake i ka inaina ma luna ona. "Ma hea?" - Ua nīnau au. ʻO ka lua aʻe e wehe ʻo ia a hoʻomaka i ka hahau iā Rodriguez i kahi pulp.
  
  ʻAʻohe poho. ʻAʻole ʻike iki ka ʻāpana o ka ʻōpala. E like me nā mea ʻē aʻe. Inā hoʻokahi mea e hiki ke ʻōlelo ʻia e pili ana i ke Aliʻi Koko, ʻo ia ka maikaʻi o kona hūnā ʻana i kona mau ala.
  
  I kēlā manawa, ua ʻā maila kekahi ʻōlinolino i nā maka o Rodriguez. Ua ʻolokaʻa ʻo Drake i kahi mea kaumaha ma kahi o kona poʻo.
  
  ʻO ka hā o ke kanaka, ua make paha ma ke keʻena aʻe a ala ʻia e ka walaʻau, ua hoʻouka ʻia.
  
  Huli aʻela ʻo Drake a hoʻolei i kona wāwae a ʻaneʻane e ʻoki i ke poʻo o kona hoa paio hou. I ka hāʻule ʻana o ke kanaka i lalo i ka honua, ua loiloi koke ʻo Drake iā ia - nānā paʻakikī, nā kaʻa kaʻa ma nā lima ʻelua, ka pālule lepo - a pana ʻelua iā ia ma ke poʻo.
  
  Ua ʻōpuʻu nā maka o Rodriguez. "ʻAʻole!"
  
  Ua pana ʻo Drake iā ia ma ka lima. "ʻAʻole ʻoe i hoʻohana iaʻu."
  
  ʻO kekahi pana. Poha kona kuli.
  
  "ʻAʻole ʻoe i ʻike".
  
  ʻO ka pōkā ʻekolu. Ua pālua ʻia ʻo Rodriguez, e paʻa ana i kona ʻōpū.
  
  "E like me nā mea ʻē aʻe o lākou."
  
  ʻO ka pana hope loa. Ma waena pono o nā maka.
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka make a puni iā ia, e inu ana i loko, e ʻae ana i kona ʻuhane e inu i ka nectar o ka hoʻopaʻi no kahi manawa.
  
  Ua haʻalele ʻo ia i ka hale ma hope, a pakele i ka māla, e ʻae ana i ka pōʻeleʻele e hoʻopau iā ia.
  
  
  MOKUNA ELUA
  
  
  Ua ala ʻo Drake i ka pō, uhi ʻia i ka hou. Ua pani ʻia nā maka no ka hoʻokahe hapa o ka waimaka. Ua like mau ka moe.
  
  ʻO ia ke kanaka nāna lākou i hoʻopakele mau. ʻO ke kanaka ka mea mua e ʻōlelo i nā huaʻōlelo "trust me." Akā, ʻaʻohe mea i loaʻa iā ia.
  
  E hoʻokuʻu iā lāua i lalo.
  
  ʻElua manawa. ʻO Alison ka mua. I kēia manawa ʻo Kennedy.
  
  Holo aʻela ʻo ia mai kahi moe mai, a kiʻi akula i ka ʻōmole āna i mālama ai ma ka ʻaoʻao o ka pū ma luna o ke kahua pō. Ua inu ʻo ia i ka ʻōmole me ka hāmama o ke poʻi. Ua puhi ka whiskey makaʻu i kona ʻāʻī a i loko o kona ʻōpū. Laau no ka nawaliwali a me ka poino.
  
  I ka hoʻoweliweli ʻana o ka hewa e hoʻihoʻi hou iā ia i kona mau kuli, ua kāhea ʻo ia i ʻekolu kelepona wikiwiki. ʻO ka mua ma Iceland. Ua kamaʻilio pōkole ʻo ia me Thorsten Dahl a lohe ʻo ia i ke aloha ma ka leo nui o Swede, ʻoiai ʻo ia i ʻōlelo iā ia e hoʻōki i ke kelepona ʻana i kēlā me kēia pō, ua palekana kāna wahine a me kāna mau keiki a ʻaʻole e hiki mai ka pōʻino iā lākou.
  
  ʻO ka lua no Joe Shepard, he kanaka āna i hakakā pū ai ma nā kaua he nui i kona wā me ka regiment kahiko. Ua hōʻike maikaʻi ʻo Shepard i ke ʻano like me Dahl, akā ʻaʻole ʻōlelo ʻo ia i nā ʻōlelo slurred a Drake a i ʻole ke kani ʻana o kona leo. Ua hōʻoiaʻiʻo ʻo ia iā Drake ua mālama maikaʻi ʻia ka ʻohana o Ben Blake a ʻo ia a me kekahi o kona mau hoaaloha e noho ana ma ka malu, me ke kiaʻi akamai i ia wahi.
  
  Ua pani ʻo Drake i kona mau maka i kāna kāhea hope ʻana. Ua wili kona poʻo a ua ʻā kona loko e like me ka pae haʻahaʻa o Gehena. Ua hoʻokipa ʻia kēia mau mea a pau. ʻO kēlā me kēia mea e lawe aku i kona manaʻo mai Kennedy Moore.
  
  Ua hala ʻoe i kona hoʻolewa pōʻino...
  
  "Aloha?" Ua mālie a kūpaʻa ka leo o Alicia. ʻO ia hoʻi, ua nalowale kekahi i kahi kokoke iā ia, ʻoiai ʻaʻole ia i hōʻike i nā hōʻailona waho.
  
  "ʻO wau nō. Pehea lākou?"
  
  "Maikaʻi nā mea a pau. Ke ola maikaʻi nei ʻo Hayden. He mau pule hou aʻe a e hoʻi ʻo ia i kāna kiʻi haipule CIA. Ua maikaʻi ʻo Blake, akā nalo ʻo ia iā ʻoe. Hōʻike ʻia kona kaikuahine. He halawai ohana maoli. ʻO Mei ka AWOL, mahalo ke Akua. Ke nānā nei au iā lākou, Drake. ʻAuhea ʻoe?"
  
  Ua ʻū ʻo Drake a holoi i kona mau maka. "Mahalo iā ʻoe," hiki iā ia ke ʻōlelo ma mua o ka ʻoki ʻana i ka pilina. He ʻakaʻaka ʻo ia i haʻi aku ai i Gehena.
  
  Ua manaʻo ʻo ia ua kūkulu ʻo ia i kahi hoʻomoana ma waho o kēia mau ʻīpuka.
  
  
  MOKUNA EKOLU
  
  
  Ua nānā ʻo Hayden Jay i ka puka ʻana o ka lā ma luna o ka Moana ʻAkelanika. ʻO ia kāna wahi punahele o ka lā, kahi āna i makemake ai e hoʻolimalima hoʻokahi. Holo mālie ʻo ia mai kahi moe, me ka uē ʻana i ka ʻeha o kona ʻūhā, a hele akahele ʻo ia i ka puka makani.
  
  Ua kau mai ka maluhia pili ma luna ona. Ua hoʻopā ke ahi kolo i ka nalu, a he mau minuke wale nō kona ʻeha a me kona hopohopo. Kū mālie ka manawa a make ʻole ʻo ia, a laila wehe ʻia ka puka ma hope ona.
  
  ka leo o Ben. "Nani ka nana".
  
  Kuno ʻo ia i ka puka ʻana o ka lā a huli aʻe ʻo ia e nānā iā ia. "ʻAʻole pono ʻoe e kiʻi hou, e Ben Blake. Kofe wale nō a me kahi ʻeke pāpaʻa."
  
  ʻO kāna kāne i hoʻopaʻa ʻia i kahi pahu inu a me kahi ʻeke pepa e like me nā mea kaua. "E hui me au ma kahi moe."
  
  Nānā hope loa ʻo Hayden iā New Dawn a hele mālie i kahi moe. Hoʻokomo ʻo Ben i ka kofe a me nā ʻeke ma kahi maʻalahi a hāʻawi i kāna mau ʻīlio ʻīlio.
  
  "Pehea-"
  
  "Pēlā me ka pō nei," i ʻōlelo wikiwiki ai ʻo Hayden. "ʻEwalu hola ʻaʻole e hoʻopau i ka ʻopa." A laila, palupalu iki ʻo ia. "He mea mai Drake mai?"
  
  Ua hilinaʻi ʻo Ben ma luna o kahi moe a lulu i kona poʻo. "ʻAʻole. Ua kamaʻilio wau me koʻu makuakāne a ua maikaʻi lākou a pau. ʻAʻohe hōʻailona-" Ua hoʻomaha ʻo ia. "Mai..."
  
  "Ua palekana ko mākou ʻohana." Ua kau ʻo Hayden i kona lima ma kona kuli. "Ua hāʻule ka Mōʻī Koko ma laila. ʻO kā mākou mea e hana ai, ʻo ka ʻimi ʻana iā ia a kāpae i ka hoʻopaʻi. "
  
  "Holo?" wahi a Ben. "Pehea ʻoe e ʻōlelo ai pēlā?"
  
  Hāpai ʻo Hayden i ka hanu hohonu. "Ua ʻike ʻoe i kaʻu ʻōlelo."
  
  "Ua make ʻo Kennedy. A ʻo Drake... ʻaʻole ʻo ia i hele i kona hoʻolewa.
  
  "Maopopo iaʻu".
  
  "Ua hala ʻo ia, ʻike ʻoe." Nānā akula ʻo Ben i kāna ʻeke me he nahesa lā. "ʻAʻole ia e hoʻi mai".
  
  "E hāʻawi iā ia i manawa."
  
  "He ʻekolu pule kāna."
  
  "A laila hāʻawi hou iā ia i ʻekolu."
  
  "He aha kou manaʻo e hana nei ʻo ia?"
  
  Ua minoʻaka iki ʻo Hayden. "Mai kaʻu ʻike e pili ana iā Drake... E uhi mua i ko kāua kua. A laila e hoʻāʻo ʻo ia e ʻimi iā Dmitry Kovalenko.
  
  "ʻAʻole paha e ʻike hou ʻia ke Aliʻi Koko." Ua kaumaha loa ka manaʻo o Ben a ʻo ka ʻōlelo hoʻohiki maikaʻi o kahi kakahiaka hou i nalowale.
  
  "Oia e." Nānā akula ʻo Hayden i ke kanaka ʻōpio. "He kumumanaʻo kāna, e hoʻomanaʻo? ʻAʻole ʻo ia e moe i lalo e like me ka wā ma mua. ʻO ka hoʻomaka wale nō nā mea huakaʻi manawa. He pāʻani ʻoi aku ka nui o Kovalenko i hoʻolālā ʻia.
  
  "Ipuka Hell?" Ua noʻonoʻo ʻo Ben. "Ke manaʻoʻiʻo nei ʻoe i kēia ʻōlelo?"
  
  "He mea ʻole. Manaʻoʻiʻo ʻo ia. ʻO nā mea a pau a CIA e hana ai ʻo ka ʻike.
  
  Ua inu lōʻihi ʻo Ben i kāna kofe. "ʻO ia wale nō, ʻeā?"
  
  "ʻAe..." ʻakaʻaka ʻakaʻaka ʻo Hayden iā ia. "I kēia manawa ua pālua kā mākou mana geek."
  
  "ʻO Karin ka lolo," i ʻae ʻo Ben. "Akā ua haki ʻo Drake iā Boudreaux i hoʻokahi minuke."
  
  "Mai maopopo loa. ʻAʻole ʻo Kinimaka i hana pēlā. A ʻaʻole ʻo ia he poodle. "
  
  Ua kū ʻo Ben i ke kīkēkē ʻana o ka puka. Ua kumakaia kona mau maka i ka weliweli.
  
  Ua hoʻomaha iki ʻo Hayden iā ia. "Aia mākou i loko o kahi haukapila palekana CIA, Ben. ʻO nā pae o ka palekana e hoʻopuni ana i ka pūnaewele e hoʻohilahila i ka hoʻolauleʻa pelekikena. Hōʻoluʻolu."
  
  Hoʻopili ke kauka i kona poʻo ma ka puka. "Ua maikaʻi nā mea a pau?" Komo ʻo ia i loko o ka lumi a hoʻomaka e nānā i nā palapala kiʻi a Hayden a me nā hōʻailona koʻikoʻi.
  
  I kona pani ʻana i ka puka i kona puka ʻana i waho, ua ʻōlelo hou ʻo Ben. "Ke manaʻo nei ʻoe e hoʻāʻo hou ka Blood King e lawe hou i nā mea hana?"
  
  Ua ʻohi ʻohi ʻo Hayden. "Ke ʻōlelo nei ʻoe ʻaʻole i loaʻa iā ia ka mea mua aʻu i nalowale ai. ʻO ia paha ka mea i hana ʻia. ʻO ka lua hoʻi i loaʻa iā mākou mai kona waʻa mai?" Ua minoʻaka ʻo ia. "Nailed."
  
  "Mai hooluolu."
  
  "ʻAʻole hoʻomaha ka CIA ma kāna mau laurels, e Ben," i ʻōlelo koke ai ʻo Hayden. "ʻaʻole kahi mea hou aku. Mākaukau mākou e hālāwai me ia.
  
  "Pehea e pili ana i ka poʻe i pepehi ʻia?"
  
  "Pehea la lakou?"
  
  "He kūlana kiʻekiʻe loa lākou. ʻO ke kaikuahine o Harrison. ʻO nā mea ʻē aʻe āu i ʻōlelo ai. E hoʻohana ʻo ia iā lākou. "
  
  "ʻOiaʻiʻo e hana ʻo ia. A ua mākaukau mākou e hālāwai me ia.
  
  Hoʻopau ʻo Ben i kāna ʻeke a palu i kona mau manamana lima. "ʻAʻole hiki iaʻu ke manaʻoʻiʻo e hele ka hui holoʻokoʻa ma lalo o ka honua," wahi āna me ke kaumaha. "I ka wā i hoʻomaka ai mākou e kaulana."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Hayden me ka diplomatic. "ʻAe. pōʻino."
  
  "ʻAe, malia paha e kaulana ai mākou."
  
  He kīkē mālie hou aʻe a komo ʻo Karin lāua ʻo Kinimaka i loko o ka lumi. Ua kaumaha ka Hawaii.
  
  "ʻAʻole e uē kēia ʻāʻī. ʻAʻohe mea a mākou e hana ai, ʻaʻole ʻo ia e kani mai iā mākou. "
  
  Hoʻomaha ʻo Ben i kona ʻauwae ma kona mau kuli a hana i ka helehelena ʻino. "ʻAe, manaʻo wau aia ʻo Matt ma ʻaneʻi."
  
  
  MOKUNA EHA
  
  
  Ua nana pono ke kanaka Hereford. Mai kona wahi kiʻekiʻe ma ka piko o kahi puʻu mauʻu a hiki i ka ʻākau o kahi kū mānoanoa o nā kumulāʻau, hiki iā ia ke hoʻohana i ka ʻike telescopic i kau ʻia ma kāna pu raifela e kuhikuhi ai i nā lālā o ka ʻohana o Ben Blake. Aia i loko o ka pūʻali koa he reticle i hoʻomālamalama ʻia, kahi koho i hiki ke hoʻohana nui ʻia i nā kūlana kukui ʻino a me ka BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ua hoʻolako ʻia ka pu raifela me kēlā me kēia hāmeʻa sniper kiʻekiʻe e hiki ke noʻonoʻo ʻia, akā ʻo ke kanaka ma hope o ka laulā, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole pono lākou. Ua aʻo ʻia ʻo ia i ka pae kiʻekiʻe. I kēia manawa ua nānā ʻo ia i ka hele ʻana o ka makuakāne o Ben Blake i ke kīwī a hoʻā. Ma hope o ka hoʻoponopono liʻiliʻi ʻana, ʻike ʻo ia i ka makuahine o Ben Blake e kuhikuhi ana i kona makuakāne me kahi mana mamao liʻiliʻi. ʻAʻole i neʻe ka ʻili o kona ʻike i hoʻokahi milimita.
  
  Me ka hoʻomaʻamaʻa hoʻomaʻamaʻa, kahili ʻo ia i kona ʻike a puni ka hale. Ua hoʻihoʻi ʻia ʻo ia mai ke alanui i hūnā ʻia e nā kumulāʻau a me kahi pā kiʻekiʻe, a ua hoʻomau ke kanaka Hereford i ka helu leo ʻana i nā kiaʻi e peʻe ana i waena o nā ululāʻau.
  
  Hoʻokahi ʻelua ʻEkolu. Lawe ʻia nā mea a pau. Ua ʻike ʻo ia he ʻehā ʻē aʻe i loko o ka hale, a ʻelua mau mea hou i hūnā ʻia. ʻOiai kā lākou mau hewa a pau, ua hana maikaʻi ka CIA i ka pale ʻana i nā Blakes.
  
  Huhu ke kanaka. ʻIke ʻo ia i ka neʻe ʻana. ʻO ka pōʻeleʻele, ʻoi aku ka ʻeleʻele ma mua o ka pō, palahalaha ma ke kumu o ka pā kiʻekiʻe. Nui loa i ka holoholona. Malu loa no ka hala ole.
  
  Ua loaʻa anei i nā kānaka ke Aliʻi Koko o Blake? A inā pēlā, pehea ka maikaʻi o lākou?
  
  He makani māmā mai ka ʻaoʻao hema, pololei mai ke kahawai ʻEnelani, e lawe pū mai ana i ka ʻono paʻakai o ke kai. Ua uku noʻonoʻo ke kanaka Hereford no ka hoʻololi ʻia ʻana o ke ala o ka pōkā a hoʻonui iki aʻe.
  
  Ua ʻaʻahu ʻia ke kanaka i ka ʻeleʻele a pau, akā ʻike maopopo ʻia nā mea hana. ʻAʻole ʻoihana kēia kanaka, he mercenary wale nō.
  
  ʻAi pōkā.
  
  Paʻa ka manamana lima o ke kanaka no kekahi manawa a laila hoʻokuʻu. ʻOiaʻiʻo, ʻo ka nīnau maoli ʻo ka nui o kāna i lawe pū me ia?
  
  I ka mālama ʻana i kāna pahu hopu ma nā ʻaoʻao, ua loiloi koke ʻo ia i ka hale a me nā mea a puni. Ma hope o kekona ua maopopo ʻo ia. Maʻemaʻe nā wahi a puni. ʻO kēia kanaka ʻeleʻele i hana hoʻokahi, ua hilinaʻi ke kanaka Hereford iā ia iho.
  
  He mercenary pepehi kanaka no ka uku.
  
  Paʻakikī ʻole ka pōkā.
  
  Huki mālie ʻo ia i ke kī a hoʻopaʻa i ka hoʻihoʻi. ʻAʻole hiki ke ʻike ʻia ke kani o ka pōkā e haʻalele ana i ka pahu. Ua ʻike ʻo ia i ka hāʻule ʻana o ka pūʻali koa me ka walaʻau ʻole, e hāʻule ana i waena o nā ululāʻau ulu.
  
  ʻAʻole i ʻike nā kiaʻi o ka ʻohana Blake i kekahi mea. I loko o kekahi mau minuke, kāhea malū ʻo ia i ka CIA, me ka haʻi ʻana iā lākou ua wāwahi ʻia ko lākou hale palekana hou.
  
  ʻO ke kanaka Hereford, he hoa kahiko SAS o Matt Drake, i hoʻomau i ke kiaʻi ʻana i nā kiaʻi.
  
  
  MOKUNA ELIMA
  
  
  Ua wehe ʻo Matt Drake i ka pāpale mai kahi ʻōmole hou o Morgan's Spiced a kāhea i ka helu ma ke kelepona wikiwiki ma kāna kelepona.
  
  Ua kani ka leo o Mei i kāna pane ʻana. "Drake? He aha kou makemake?"
  
  Huhū ʻo Drake a inu i ka ʻōmole. No Mei, ʻo ka hōʻike ʻana i ka manaʻo he mea like ʻole ia e like me ke ʻano o ka mea kālai'āina e hoʻohanohano i kāna mau hoʻohiki koho. "Maikaʻi paha ʻoe?"
  
  "ʻOiaʻiʻo ua maikaʻi wau. No ke aha ʻaʻole pono iaʻu? He aha kēia?"
  
  Lawe hou ʻo ia i kahi ʻawa lōʻihi a hoʻomau. "ʻO ka mea hana aʻu i hāʻawi aku ai iā ʻoe. Ua palekana?"
  
  He manawa kānalua. "ʻAʻole iaʻu. Akā, ua palekana, e kuʻu hoaaloha." Ua hoʻi mai nā leo ʻoluʻolu a Mai. "He palekana kēia e like me ka hiki." Ua inu hou ʻo Drake. Nīnau maila ʻo Mai, "ʻO ia wale nō?"
  
  "ʻAʻole. Manaʻo wau ua aneane pau wau i kaʻu alakaʻi i kēia hopena. Akā he manaʻo ʻē aʻe koʻu. ʻO kahi kokoke i ... home."
  
  Paʻi ka hāmau a pohā i kona kali ʻana. ʻAʻole kēia Mei maʻamau. Aia paha ʻo ia me kekahi.
  
  "Makemake au iā ʻoe e hoʻohana i kāu mau hui Kepani. A me ka Pake. A ʻoi aku ka poʻe Lūkini. Makemake au e ʻike inā he ʻohana ko Kovalenko.
  
  Ua lohe ʻia ka hanu ʻoi. "He koʻikoʻi paha ʻoe?"
  
  "ʻOiaʻiʻo he koʻikoʻi koʻu." Ua ʻoi aku ʻo ia ma mua o kāna i manaʻo ai, ʻaʻole naʻe i kala mai. "A makemake au e ʻike e pili ana iā Boudreau. A me kona ʻohana."
  
  Hoʻokahi minute piha ʻo Mai i ka pane ʻana. "ʻAe, Drake. E hana wau i ka mea maikaʻi loa i hiki iaʻu."
  
  Ua hanu nui ʻo Drake i ka pau ʻana o ka pilina. He minuke ma hope mai, nānā akula ʻo ia i ka ʻōmole rama ʻala. No kekahi kumu, ua hapa ka hapa. Nānā aʻela ʻo ia i ka puka makani a hoʻāʻo e ʻike i ke kūlanakauhale ʻo Miami, akā ua haumia ke aniani a hiki ʻole iā ia ke ʻike i ke aniani.
  
  Ua ʻeha kona naʻau.
  
  Kikeke hou ʻo ia i ka ʻōmole. Me ka noʻonoʻo ʻole, ua hana ʻo ia a kaomi i kahi helu kelepona wikiwiki. Ma ka hana, ua loaʻa iā ia kahi ala e waiho ai i ke kaumaha. Ma ka hana, ua loaʻa iā ia kahi ala e neʻe ai i mua.
  
  Ua kani a kani ke kelepona. ʻO ka hope, pane maila ka leo. "Pake, Drake! He aha?"
  
  "Maikaʻi kāu ʻōlelo, e ka wahine," huki maila ʻo ia, a laila hoʻomaha. "Pehea... pehea ka hui?"
  
  "Ka hui? Kristo. ʻAe, makemake ʻoe i kahi hoʻohālikelike pōpeku? ʻO kēia wale nō ka mea hiki iā ʻoe ke hoʻohana ma ke ʻano he mea paʻi i kēia manawa ʻo Kinimaka. ʻAʻole ʻo Hayden, Blake a me kona kaikuahine e hele i ka noho." Hoʻomaha ʻo ia. "ʻAʻohe manaʻo. kou hewa."
  
  Hoʻomaha ʻo ia. "ʻO wau? Ke ʻōlelo nei anei ʻoe inā i hoʻāʻo ʻia iā lākou, inā ua lanakila?" Ua hoʻomaka ke poʻo o kona poʻo i ka noe. "No ka mea, e ho'āʻo ʻia."
  
  "Ua kiaʻi maikaʻi ʻia ka haukapila. He akamai loa na kiai. Akā, ua maikaʻi kou noi ʻana iaʻu e noho. A maikaʻi kaʻu ʻōlelo ʻae.
  
  "A me Boudreau? Pehea e pili ana i kēia mea ʻino?"
  
  "E like me ka leʻaleʻa e like me ka hua manu palai. ʻAʻole e haki. Akā e hoʻomanaʻo, Drake, ke hana nei ke aupuni holoʻokoʻa o ʻAmelika i kēia manawa. ʻAʻole mākou wale nō.
  
  "Mai hoʻomanaʻo mai iaʻu." Nani ʻo Drake. "He aupuni i hoʻopaʻapaʻa nui ʻia. Hele ka ʻike i luna a i lalo i nā laina kamaʻilio aupuni, Alicia. Hoʻokahi wale nō laka nui e hoʻopiha i nā mea āpau. "
  
  Ua noho hāmau ʻo Alicia.
  
  Noho ʻo Drake a noʻonoʻo. A hiki i ka ʻike kino ʻana o ke Aliʻi Koko, pono e manaʻo ʻia nā ʻike i loaʻa iā lākou ʻaʻole hilinaʻi. Ua komo kēia i ka ʻike e pili ana i nā ʻīpuka o Gehena, ka pili ʻana iā Hawaiʻi, a me nā ʻōlelo aʻoaʻo āna i hōʻiliʻili ai mai nā poʻe ʻehā make.
  
  Malia paha e kōkua kekahi mea.
  
  "He alakaʻi hou aʻe kaʻu. A nānā ʻo Mei i nā pilina ʻohana o Kovalenko a me Boudreaux. Hiki paha iā ʻoe ke noi iā Hayden e hana like?"
  
  "Aia wau ma ke ʻano he aloha, Drake. ʻAʻole wau ʻo kāu ʻīlio hipa pōʻino."
  
  I kēia manawa ua hāmau ʻo Drake.
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Alicia. "E nana, e hai aku au. A ʻo Mei, mai hilinaʻi ʻoe i kēlā wahine pupule e like me kou hiki ke kiola iā ia.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake i ka ʻōlelo kuhikuhi pāʻani wikiō. "E ʻae aku au i kēia ke haʻi mai ʻoe iaʻu ʻo wai o ʻoukou mau ʻīlio pupule i pepehi iā Wells. A no ke aha."
  
  Manaʻo ʻo ia e hāmau lōʻihi a loaʻa. Ua lawe ʻo ia i ka manawa e inu hou ai i ka lāʻau amber.
  
  "E kamaʻilio wau me Hayden," i hāwanawana hope ai ʻo Alicia. "Inā he ʻohana ʻo Boudreaux a i ʻole Kovalenko, e ʻike mākou iā lākou."
  
  Ua hoʻopau ʻia ka pilina. I loko o ka hāmau ʻana, ua ʻōpuʻu ke poʻo o Drake e like me ka jackhammer. I kekahi lā e haʻi aku lākou iā ia i ka ʻoiaʻiʻo. Akā, i kēia manawa ua lawa ka nalowale iā Kennedy.
  
  Ua lawa ʻo ia i kona manaʻoʻiʻo i kekahi mea i kēia manawa e like me ka mamao o ka mahina, he wā e hiki mai ana i lilo i lehu. ʻO ka manaʻolana ʻole i loko ona i wili aʻe i kona puʻuwai. Ua hāʻule ka ʻōmole mai nā manamana lima nāwaliwali, ʻaʻole nahā, akā, ua kahe ka mea wela i ka papahele lepo.
  
  No kekahi manawa, noʻonoʻo ʻo Drake e ninini i loko o ke aniani. Ua hoʻomanaʻo ka wai kahe i kāna mau ʻōlelo hoʻohiki, nā hoʻohiki a me nā ʻōlelo hoʻohiki āna i hana ai i hoʻoheheʻe ʻia i loko o kekona kekona, e waiho ana i nā ola me ka pōʻino e like me ka nui o ka wai i kahe ʻia ma ka papahele.
  
  Pehea e hiki ai iā ia ke hana hou i kēia? E hoʻohiki e mālama i kona mau hoaaloha. ʻO ka mea hiki iā ia ke hana i kēia manawa, ʻo ka pepehi ʻana i nā ʻenemi he nui i hiki iā ia.
  
  E lanakila i ka honua o ka hewa, a e ola mau ka maikaʻi.
  
  Noho ʻo ia ma ka lihi o ka moena. Nahaha. ʻAʻohe mea i koe. ʻO nā mea a pau a me ka make wale nō i make i loko ona, ʻaʻole makemake hou ka pūpū i koe mai kēia ao aku.
  
  
  MOKUNA EONO
  
  
  Ua kali ʻo Hayden a hiki i ka hoʻomaha ʻana o Ben lāua ʻo Karin i kekahi o nā lumi lawelawe. Ua noiʻi ka hui kaikunāne a me ke kaikuahine iā Hawaii, Diamond Head, the Gates of Hell a me nā moʻolelo ʻē aʻe e pili ana i ka Bloody King, me ka manaʻo e hui pū i kahi manaʻo.
  
  Me ka maʻemaʻe o ke kūlana, ua hoʻokomo ʻo Hayden i nā lole hou a hele akula i loko o ke keʻena liʻiliʻi kahi i kūkulu ai ʻo Mano Kinimaka i kahi hale hana liʻiliʻi. Ke paʻi nei ka Hawaiʻi nui i nā kī, me ka nānā ʻana i ka huhū iki.
  
  "Ke hopu nei nō ʻoe i ʻelua kī i ka manawa hoʻokahi me kou manamana lima sausage?" i nīnau ʻole ai ʻo Hayden a huli ʻo Kinimaka me ka ʻakaʻaka.
  
  "Aloha nani wahine," wahi ana, a aneane e hulahula i kona ike ana i ke ano o keia mau huaolelo.
  
  "Manaʻo ʻoe he nani wau? No ka mea, ua hou ʻia au e ke kanaka pupule?
  
  "No ka mea, hauʻoli wau. Hauʻoli nui wau i kou noho pū ʻana me mākou.
  
  Kau ʻo Hayden i kona lima ma ka poʻohiwi o Kinimaki. "Mahalo iā ʻoe, e Mano." Ua kali ʻo ia i kekahi mau manawa, a laila ʻōlelo ʻo ia, "Akā i kēia manawa me Boudreau he manawa kūpono a me kahi pilikia. Pono kākou e ʻike i kāna ʻike. Akā pehea e hiki ai iā mākou ke uhaʻi iā ia?"
  
  "Ke manaʻo nei anei ʻoe ua ʻike kēia pupule i kahi e peʻe ai ke Aliʻi Koko?" E haʻi maoli anei kekahi kanaka makaʻala e like me Kovalenko iā ia?"
  
  "ʻO Boudreau ke ʻano ʻino loa o ka pupule. Kanaka akamai. Manaʻo wau ua ʻike ʻo ia i kekahi mea. "
  
  He leo hoʻohenehene mai ke kua o Hayden. "Manaʻo ʻo Drakey e hoʻomāinoino mākou i kona ʻohana." Huli aʻela ʻo Hayden. Hāʻawi ʻo Alicia iā ia i kahi minoʻaka hoʻomāinoino. "Maikaʻi ʻoe i kēia, CIA?"
  
  "Ua kamaʻilio hou ʻoe me Matt?" wahi a Hayden. "Pehea oia?"
  
  "Me he mea lā ʻo kona ʻelemakule," i ʻōlelo ai ʻo Alicia me ka hoʻohenehene ʻaʻole ʻo ia i manaʻo. "ʻO ke ala aʻu i makemake ai iā ia."
  
  "Manaolana ole? ʻona? ʻekahi?" ʻAʻole hiki iā Hayden ke hūnā i ka hoʻowahāwahā i kona leo.
  
  Ua ʻohi ʻo Alicia. "Nāhuehu. Paʻakikī. make." Ua hālāwai ʻo ia me ka maka o ka luna CIA. "E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, e ka meli, pēlā ʻo ia e pono ai. ʻO ia wale nō ke ala e puka ola ai ʻo ia mai kēia hihia. A..." Ua hoʻomaha ʻo ia, me he mea lā e noʻonoʻo ana e hoʻomau. "A ... ʻo ia wale nō paha ke ala e puka mai ai ʻoukou mai kēia ola a me ko ʻoukou mau ʻohana."
  
  "E ʻike wau inā he ʻohana ʻo Boudreaux." Huli hou ʻo Hayden iā Kinimaka. "Akā ʻo ka CIA ʻaʻole e hoʻomāinoino i kekahi."
  
  "He kūpono anei kāu pass no ke komo ʻana i ka hale hana?" Nana aku la o Kinimaka i ke koa Pelekane mamua.
  
  "E hāʻawi a lawe paha, e ke keiki nui." Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia i ka minoʻaka kolohe a ua hoʻokuke aku ma mua o Hayden i loko o ka lumi liʻiliʻi i noho nui ʻia e ke kino o Kinimaki. "E aha hana ʻoe?"
  
  "Ioba". Hoʻopau ʻo Kinimaka i ka pale a peʻe ma kahi kihi, ma kahi mamao loa mai Alicia.
  
  Ua hele mai ʻo Hayden e kōkua iā ia. "He koa ʻoe i kou wā e kanaka, e Alicia. He mau manaʻo paha kāu e hiki ke kōkua iā mākou e wāwahi iā Boudreaux?
  
  Huli akula ʻo Alicia iā Hayden me ka paʻakikī i kona mau maka. "No ke aha mākou e hele ʻole ai e kamaʻilio me ia?"
  
  Ua minoʻaka ʻo Hayden. "E hoʻomākaukau ana wau."
  
  
  * * *
  
  
  Ua alakaʻi ʻo Hayden iā mākou i lalo i kahi paʻa. ʻO ka hele wāwae ʻelima mau minuke a me ka holo ʻana i ka ʻeleke, ʻaʻole ia i hōʻeha iā ia, ʻoiai ua lawe mālie ʻo ia a ua hoʻomaikaʻi kona ʻano. Ua hoʻomaopopo ʻo ia he ʻano like ka hou ʻana me nā maʻi ʻē aʻe e hoʻomaha ai ʻoe mai ka hana. Ma hope a ma hope paha ua ʻoluʻolu ʻoe e like me Gehena a makemake ʻoe e huki hou i Gehena i kahi hakakā.
  
  ʻO ka wahi paʻa ma mua o ka hoʻokolokolo he ʻelua lālani o nā keʻena. Hele lākou ma ka papahele i hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻia a hiki i ka hale paʻahao hoʻokahi, ʻo ka hale paʻahao hope loa ma ka hema. Ua akea ka mua o ke keena, a ua puni ka mea e noho ana i na lalani kaola mai ka papahele a i ke kaupaku.
  
  Ua hoʻopiha ʻia ka ea i ke ʻala o ka bleach. Kuno ʻo Hayden i nā kiaʻi kaua e kū ana ma waho o ka hale paʻahao o Boudreau i kona hōʻea ʻana e kūʻē i ke kanaka nāna i hoʻāʻo e pepehi iā ia i nā manawa he ʻekolu pule ma mua.
  
  Noho ʻo Ed Boudreaux ma luna o kona wahi moe. Ua ʻakaʻaka ʻo ia i kona ʻike ʻana iā ia. "Pehea kou ʻūhā, e blonde?"
  
  "He aha?" Ua ʻike ʻo Hayden ʻaʻole pono ʻo ia e hoʻonāukiuki iā ia, akā ʻaʻole hiki iā ia ke pale iā ia iho. "Ke kani iki nei kou leo. Ua ʻini ʻia ʻoe i kēia manawa?" ʻEkolu pule o ka moʻo ʻana a me ka ʻeha o ka ʻeha o ka hou ʻana i haʻalele iā ia me ka noʻonoʻo.
  
  Piʻi akula ʻo Kinimaka ma hope ona, me ka ʻakaʻaka. Ua hālāwai ʻo Boudreau i kona maka me ka pōloli nui. "I kekahi manawa," hāwanawana ʻo ia. "E hoʻohuli kāua i ka papaʻaina."
  
  Hoʻopololei ʻo Kinimaka i kona mau poʻohiwi nui me ka pane ʻole mai. Hele ʻo Alicia a puni ke kino o ke kanaka nui a hele pololei i nā kaola. "Ua hoʻopilikia anei kēlā kanaka ʻili ʻili i kou puʻupuʻu liʻiliʻi?" Ua kuhikuhi ʻo ia i ka hoʻomāʻewaʻewa iā Hayden, akā ʻaʻole ʻo ia i lawe i kona mau maka mai Boudreau. "ʻAʻole e ʻoi aku ma mua o hoʻokahi minuke."
  
  Kū aʻela ʻo Boudreau mai kahi moe a hele akula i nā kaola. "Nani nā maka," wahi āna. "Waha lepo. ʻAʻole anei ʻo ʻoe ka mea nāna i hoʻopaʻa i kēlā kanaka momona me ka ʻumiʻumi? ka mea a ko'u poe kanaka i pepehi ai?"
  
  "ʻO wau".
  
  Ua hopu ʻo Boudreaux i nā kaola. "Pehea kou manao no keia?"
  
  Ua ʻike ʻo Hayden e hoʻomaka ana nā kiaʻi e hopohopo. ʻAʻole loaʻa iā lākou i kēia ʻano mea kaupaona confrontational.
  
  Ua hoʻāʻo mua ʻo Kinimaka e kamaʻilio i ka mercenary ma nā ʻano like ʻole he kakini, no laila ua nīnau ʻo Hayden i kahi mea maʻalahi. "He aha kāu makemake, e Boudreau? He aha ka mea e hoʻohuli ai iā ʻoe e haʻi mai iā mākou i kāu ʻike e pili ana iā Kovalenko?
  
  "ʻO wai?" ʻAʻole lawe ʻo Boudreau i kona mau maka mai Alicia. Ua hoʻokaʻawale ʻia lākou e ka laulā o ka lattice ma waena o lākou.
  
  "Ua ʻike ʻoe ʻo wai kaʻu e ʻōlelo nei. Moi koko."
  
  "O, ʻo ia. He moʻolelo wale nō ʻo ia. Manaʻo ka CIA e ʻike i kēia. "
  
  "E inoa i kāu kumukūʻai."
  
  Ua uhaki ʻo Boudreaux me Alicia. "ʻO ke kaumaha ke ala Pelekane." Ma ka ʻōlelo a Pink Floyd.
  
  "ʻAʻole mākou e hele i kahi," hoʻomanaʻo ʻole ʻo Hayden iā Drake lāua ʻo Ben's Dinoroc banter hoʻokūkū, a manaʻo ʻo ia e hana wale ana ʻo Boudreaux i nā ʻōlelo kumu ʻole. "Mākou-"
  
  "E lawe wau iā ia," i ʻōlelo koke ai ʻo Boudreau. Huli aʻela ʻo Hayden e ʻike iā ia e kū hou ana he alo a he alo me Alicia. "Hoʻokahi ma kekahi. Inā hahau ʻo ia iaʻu, e kamaʻilio wau."
  
  "Hana". Ua ʻimi ʻo Alicia i nā kaola. Holo aku la na kiai imua. Ua ʻike ʻo Hayden i kona ʻeha koko.
  
  "Stop!" Lalau aku la ia a huki hou mai ia Alicia. "He pupule anei ʻoe? ʻAʻole loa e ʻōlelo kēia pupule. ʻAʻole kūpono ka pilikia. "
  
  "ʻAʻohe pilikia," hāwanawana ʻo Alicia. "ʻAʻohe pilikia iki."
  
  "E haʻalele ana mākou," wahi a Hayden. "Akā-" noʻonoʻo ʻo ia i ka mea a Drake i nīnau ai. "E hoʻi koke mākou".
  
  
  * * *
  
  
  Noho ʻo Ben Blake a nānā i kona kaikuahine e hoʻohana ana i ka kamepiula CIA i hoʻololi ʻia me ka maʻalahi. ʻAʻole i liʻuliʻu kona maʻa ʻana i ka ʻōnaehana hana kūikawā i koi ʻia e ke keʻena aupuni, akā ʻo ia ka lolo o ka ʻohana.
  
  He kāʻei ʻeleʻele, ʻeleʻele, ʻeleʻele ʻo Karin, ʻo ia ka mea i kīkēkē ke ola i ka makahiki ʻeono i kona mau makahiki ʻōpio, ua hoʻopili ʻo ia i kona lolo a me kāna mau degere a hoʻolālā ʻo ia e hana ʻole. ʻO kāna pahuhopu ka ʻeha a me ka inaina i ke ola no kāna mea i hana ai iā ia. ʻO ka hoʻopau ʻana i kāna mau makana kekahi ala e hōʻike ai ʻaʻole ʻo ia i manaʻo hou.
  
  Huli ʻo ia e nānā iā ia i kēia manawa. "E nana a hoomana i ka mana o ka wahine Blake. ʻO nā mea a pau āu i makemake ai e ʻike e pili ana iā Diamond Head i ka heluhelu wikiwiki.
  
  Nānā ʻo Ben i ka ʻike. Ua hana lākou i kēia no kekahi mau lā - ka ʻimi ʻana iā Hawaiʻi a me Diamond Head - ka lua pele kaulana o Oʻahu - a me ka heluhelu ʻana e pili ana i ka huakaʻi a Kāpena Kuke, ka mea ʻike kaʻao o ko Hawaiʻi pae ʻāina i ka makahiki 1778. He mea koʻikoʻi ka nānā ʻana a mālama ʻana i ka ʻike e like me ka hiki no ka mea i ka wā i hiki mai ai ka hopena, manaʻo nā luna e neʻe koke nā hanana.
  
  Eia nō naʻe, he mea pohihihi ka ʻōlelo a ke Aliʻi Koko i nā ʻīpuka o Gehena, ʻoi aku ka pili o Hawaiʻi. Me he mea lā ʻaʻole manaʻoʻiʻo ka hapa nui o ka poʻe Hawaiʻi i ka mana kahiko o Gehena.
  
  ʻO Diamond Head kekahi ʻāpana o ka pūʻulu paʻakikī o nā cones a me nā puka makani i kapa ʻia ʻo Honolulu Volcano Series, kahi hui o nā hanana i hoʻokumu i ka hapa nui o nā ʻāina kaulana o Oahu. ʻO Diamond Head ponoʻī, ʻo ia paha ka ʻāina kaulana loa, hoʻokahi wale nō i hū ʻia ma kahi o 150,000 mau makahiki i hala aku nei, akā me ka ikaika pahū hoʻokahi manawa i mālama ai i kāna cone symmetrical.
  
  Ua ʻakaʻaka iki ʻo Ben i ka ʻōlelo aʻe. Ua manaʻo ʻia ʻaʻole e hū hou ʻo Diamond Head. Hm...
  
  "Ua hoʻomanaʻo anei ʻoe i ka ʻāpana e pili ana i ke poʻo ʻo Diamond he pūʻulu cones a me nā lua?" ʻO ka ʻōlelo a Karin ʻo Yorkshire no ka hewa. Ua hauʻoli nui ʻo ia me ka poʻe CIA kūloko ma Miami no kēia a ʻaʻohe kānalua o ka huhū ma mua o hoʻokahi.
  
  ʻAʻole i mālama ʻo Karin. "He kuli anei ʻoe, e ka hoa?"
  
  "Mai kapa ʻoe iaʻu he hoa," i ʻōhumu ʻo ia. "ʻO ia ka mea e kapa ai nā kāne i nā kāne ʻē aʻe. ʻAʻole pono nā kaikamāhine e kamaʻilio pēlā. ʻOi aku koʻu kaikuahine."
  
  "ʻAe, kaʻu. Truce, i kēia manawa. Akā, maopopo iā ʻoe ke ʻano o ka puka makani? Ma ka liʻiliʻi ma kou honua?"
  
  Ua manaʻo ʻo Ben ua hoʻi ʻo ia i ke kula. "Nā paipu wai?"
  
  "Maopopo. ʻEā, ʻaʻole ʻoe pupule e like me ka ʻōlelo a ka makua."
  
  "ʻAʻole ʻo Papa i ʻōlelo-"
  
  "E hauʻoli, e ka wahine. ʻO ka ʻōlelo maʻalahi, ʻo ia hoʻi, ʻo ka lua pele.
  
  Luliluli ke poo o Ben me ka nana aku iaia. "Ua maopopo iaʻu. Ke ʻōlelo nei ʻoe e peʻe ana ke Aliʻi Koko ma hope o kekahi o lākou?"
  
  "ʻO wai ka mea ʻike? Akā aia mākou ma ʻaneʻi e hana noiʻi, ʻeā? Ua paʻi ʻo ia i nā kī ma ka kamepiula ponoʻī a CIA Ben. "E kiʻi iā ia."
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Ben a huli aʻe mai ona aku. E like me nā mea ʻē aʻe o kona ʻohana, ua hala ʻo ia iā lākou i ko lākou kaʻawale ʻana, akā ma hope o hoʻokahi hola o ka hopu ʻana, ua hoʻi hou mai ka ʻōhumu kahiko. Akā naʻe, hele lōʻihi ʻo ia e kōkua.
  
  Ua wehe ʻo ia i kahi hulina ma The Legends of Kāpena Kuke a noho hou ma kona noho e ʻike i nā mea i hiki mai, ua like loa kona mau manaʻo me ko Matt Drake a me kāna hoa aloha. Kūlana noʻonoʻo.
  
  
  MOKUNA Ehiku
  
  
  Ua nānā aku ka Mōʻī Koko i kona ʻāina ma o ka puka aniani aniani ka lōʻihi o ka papahele, i hana ʻia no ke kumu hoʻokahi o ka hana ʻana i kahi hiʻohiʻona panoramic e nānā aku ana i ke awāwa ʻāwīwī, he paradaiso kahi i hele ʻole ai ke kanaka i kona wāwae wale nō.
  
  ʻO kona noʻonoʻo, maʻamau a paʻa mau, ke holo nei i nā kumuhana he nui i kēia lā. ʻO ka nalo ʻana o kāna moku - kona home no nā makahiki he mau makahiki - ʻoiai i manaʻo ʻia, ua ʻoi aku ka ʻino. ʻO ke ʻano hikiwawe paha ia o ka make ʻana o ka moku. ʻAʻohe ona manawa e haʻi aku ai. Akā, ʻaʻole i koʻikoʻi a i ʻole ka manaʻo aloha iā ia ma mua.
  
  He kanaka paʻakikī ʻole ʻo ia i ulu aʻe i kekahi o nā manawa paʻakikī o Rūsia a ma nā wahi ʻoi loa o ka ʻāina. ʻOiai naʻe, ua pōmaikaʻi ʻo ia me ka maʻalahi, kūkulu i kahi aupuni o ke koko, ka make a me ka vodka, a loaʻa nā piliona.
  
  Ua ʻike maopopo ʻo ia i ke kumu i hoʻonāukiuki ai ʻo Stormcloak iā ia. Ua manaʻo ʻo ia iā ia iho he aliʻi i waena o nā kānaka. ʻO ka hoʻomāinoino ʻia a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻia ma kēia ʻano e ke aupuni haʻahaʻa o ʻAmelika, ʻaʻole ia he mea ʻē aʻe ma kahi o kona maka. Akā, ʻeha nō naʻe.
  
  ʻO ke koa mua, ʻo Drake, ua hōʻike ʻo ia i kahi ʻoi ma kona ʻaoʻao. Ua manaʻo ʻo Kovalenko ua hoʻāʻo pono ke kanaka Pelekane e kāpae i kāna mau hoʻolālā i hoʻonohonoho pono ʻia, ka mea i hana ʻia no kekahi mau makahiki, a ua lawe i ke komo ʻana o ke kanaka ma ke ʻano he hōʻino pilikino.
  
  No laila ke koko Vendetta. ʻO kāna hana ponoʻī, ʻo ia ke hana mua me ka hoaaloha a Drake; E waiho ʻo ia i ke koena o nā larvae i kāna mau pilina mercenary honua. Ua kali mua ʻo ia i ke kelepona kelepona mua. E make koke ana kekahi.
  
  Ma ka lihi o ke awāwa, aia ma hope o kekahi puʻu ʻōmaʻomaʻo lōʻihi, e kū ana kekahi o kāna mau holoholona holoholona ʻekolu. Hiki iā ia ke ʻike i nā hale i uhi ʻia, ʻike ʻia e ia no ka mea ʻike pono ʻo ia i kahi e nānā ai. ʻO ka hānai holoholona ma kēia mokupuni ka nui loa. Aia nā ʻelua ʻē aʻe ma nā mokupuni ʻokoʻa, liʻiliʻi a pale nui ʻia, i hoʻolālā wale ʻia e hoʻokaʻawale i kahi hoʻouka kaua ʻenemi i ʻekolu ʻaoʻao inā hiki mai.
  
  ʻO ka waiwai o ka hoʻokomo ʻana i nā mea paʻa i nā wahi like ʻole, ʻo ia ka mea e hoʻokaʻawale ai ka ʻenemi i kāna mau pūʻali e hoʻopakele ola kēlā me kēia.
  
  He ʻumi mau ʻano like ʻole no ke Aliʻi Koko e haʻalele ai i kēia mokupuni me ka ʻike ʻole ʻia, akā inā i holo nā mea a pau e like me ka hoʻolālā ʻana, ʻaʻole ʻo ia e hele i kahi ʻē. E ʻike ʻo ia i ka mea i loaʻa iā Kuke ma waho o nā ʻīpuka o Gehena, a ʻo nā hōʻike e hoʻohuli maoli i ke aliʻi i akua.
  
  ʻO ka ʻīpuka wale nō ua lawa ia e hana ai, wahi āna.
  
  Akā ʻo nā manaʻo e pili ana i ka ʻīpuka i hiki ʻole ke alakaʻi i nā hoʻomanaʻo i wela loa - ka nalo ʻana o nā mea hoʻokele ʻelua, ka insolence e hoʻopaʻi ʻia. Ua ʻike koke kāna pūnaewele i kahi o kahi mea hana - aia i loko o ka mālama CIA. Ua ʻike mua ʻo ia i kahi o kekahi.
  
  ʻO ka manawa kēia e hoʻihoʻi mai iā lāua.
  
  Ua hauʻoli ʻo ia i ka ʻike i ka minuke hope. ʻO nā lau mānoanoa e ʻoluʻolu me ka makani pāpū. ʻO ka mālie hohonu o ka ʻoluʻolu i hopu i kona manaʻo no kekahi manawa, ʻaʻole naʻe i hoʻoneʻe iā ia. ʻO ka mea i loaʻa ʻole iā ia, ʻaʻole loa ia e poina.
  
  Ma ka ʻike pono, ua kīkē ʻia ma ka puka o kāna keʻena. Huli aʻela ka Mōʻī Koko a ʻōlelo mai, "E hele kāua." Ua like kona leo me ke kani ʻana o ka pahu e holo ana ma luna o ka lua ʻiliʻili.
  
  Wehe ʻia ka puka. Ua komo mai na kiai elua, me ke kauo pu ana mai i kekahi kaikamahine maka'u aka maikai no ka hanauna Iapana. "Chica Kitano," wahi a ke Aliʻi Koko. "Manaʻo wau e mālama ʻia ʻoe?"
  
  Nānā paʻakikī ke kaikamahine i ka honua, ʻaʻole i ʻaʻa e ala aʻe i kona mau maka. Ua apono ka Moi Koko. "Ke kali nei ʻoe i kaʻu ʻae?" ʻAʻole ʻo ia i ʻae. "Ua haʻi ʻia iaʻu ʻo kou kaikuahine ka hoa paio weliweli loa, ʻo Chica," i hoʻomau ai ʻo ia. "A i kēia manawa he kumu waiwai ʻē aʻe ʻo ia noʻu, e like me Mother Earth. E haʻi mai... aloha ʻo ia iā ʻoe, e Chika, kou kaikuahine, ʻo Mai?"
  
  ʻAʻole i hanu ke kaikamahine. Ua nānā nīnau kekahi o nā kiaʻi i ke Aliʻi Koko, akā ʻaʻole ʻo ia i nānā i ke kanaka. "ʻAʻohe pono e kamaʻilio. Hoʻomaopopo wau i kēia ma mua o ka hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo. He ʻoihana wale nō naʻu ke kūʻai aku iā ʻoe. A ʻike maopopo wau i ka waiwai o ka noho mālie i ka wā o kahi kālepa ʻoihana.
  
  E nalu ana ʻo ia i ke kelepona ukali. "Kou kaikuahine - Mai - ua hoʻopili ʻo ia iaʻu. Akamai loa, a ma ke ano o ka olelo hooweliweli. He pōʻino ʻo ia, kou kaikuahine." Ua ʻōlelo ʻo ia i ka lua o ka manawa, kokoke e hauʻoli i ka manaʻo o ka hālāwai he alo a he alo.
  
  Akā, ʻaʻole hiki ke hana wale kēia. ʻAʻole i kēia manawa, i kona kokoke loa i ka pahuhopu o kona ola.
  
  "Ua hāʻawi ʻo ia e kālepa no kou ola. ʻIke ʻoe, aia kaʻu waiwai iā ia. He mea hana kūikawā loa e pani ai iā ʻoe. Maikaʻi kēia. Hōʻike ia i kou waiwai i loko o kahi honua e uku ana i nā poʻe aloha ʻole e like me aʻu.
  
  Ua hoʻokiʻekiʻe aʻe ke kaikamahine Kepani i kona mau maka. ʻO ka Mōʻī Koko i ʻōwili i kona waha i mea like me ka minoʻaka. "I kēia manawa ke ʻike nei mākou i kāna makemake e mōhai aku iā ʻoe."
  
  Kāhea ʻo ia i ka helu. Ua kani ke kelepona i hoʻokahi manawa a ua pane ʻia e ka leo wahine mālie.
  
  "ʻAe?"
  
  "Mai Kitano. Maopopo iā ʻoe ʻo wai ia. ʻIke ʻoe ʻaʻohe manawa e ʻimi i kēia kelepona, ʻeā?"
  
  "ʻAʻohe oʻu manaʻo e hoʻāʻo."
  
  "Maikaʻi loa". Ua kanikau ʻo ia. "ʻAe, inā he manawa hou aku kāua, ʻo ʻoe a me aʻu. Akā, ʻaʻohe mea. ʻO kou kaikuahine uʻi ʻo Chica, aia ma ʻaneʻi." Na ka Moi Koko i koi aku i na kiai e lawe mai iaia imua. "E aloha aku i kou kaikuahine, ʻo Chica."
  
  Ua kani ka leo o Mei ma ke kelepona. "Chica? Pehea ʻoe?" Mālama ʻia. Me ke kumakaia ole i ka makau a me ka inaina a ka Moi Koko i ike ai, e ume ana i lalo o ka ilikai.
  
  Ua liʻiliʻi ka manawa, akā ua ʻōlelo hope ʻo Chika, "Konnichiwa, shimai."
  
  Ua akaaka ka Moi Koko. "He mea kupanaha iaʻu i ka hana ʻana o ka poʻe Kepani i ka mīkini hakakā ʻino e like me ʻoe e Mai Kitano. ʻAʻole ʻike kou lāhui i ka pilikia e like me koʻu. Ua mālama ʻia ʻoe a pau. "
  
  "ʻO ko mākou huhū a me ko mākou makemake mai ka mea e manaʻo ai mākou," wahi a Mai me ka mālie. "A mai ka mea e hana ʻia mai nei iā mākou."
  
  "Mai noʻonoʻo e haʻi mai iaʻu. A i ʻole ke hoʻoweliweli mai nei ʻoe iaʻu?
  
  "ʻAʻole pono wau e hana i kekahi o ia mau mea. E like nō ia me ia.
  
  "A laila e haʻi aku au iā ʻoe pehea ia, e hui ʻoe me koʻu poʻe i ke ahiahi ʻapōpō ma Coconut Grove, ma CocoWalk. I ka hola ʻewalu o ke ahiahi, aia lākou i loko o ka hale ʻaina, i ka lehulehu. Hāʻawi ʻoe i ka mea hana a haʻalele. "
  
  "Pehea lākou e ʻike ai iaʻu?"
  
  "E ʻike lākou iā ʻoe, e Mai Kitano, e like me aʻu. ʻO ia wale nō kāu e ʻike ai. ʻEwalu o ke ahiahi, pono ʻoe e lohi ʻole."
  
  Ua ʻoliʻoli koke ka leo o Mei, a ua ʻakaʻaka ka Mōʻī Koko. "Ko'u kaikuahine. Pehea ia?
  
  "Ke loaʻa iā lākou ka hāmeʻa, e hāʻawi koʻu poʻe kānaka i nā ʻōlelo kuhikuhi iā ʻoe." Ua hoʻopau ka Mōʻī Koko i ka hoʻokūkū a hauʻoli i kona lanakila no kekahi manawa. Ua kūpono kona mau papahana a pau.
  
  "E hoʻomākaukau i ke kaikamahine no ka huakaʻi," ʻōlelo ʻo ia i kāna mau kāne me ka leo ʻole. "A e hoʻokiʻekiʻe i nā piliki no Kitano. Makemake au i ka hoʻonanea. Makemake au e ʻike i ka maikaʻi maoli o kēia mea hakakā kaʻao. "
  
  
  MOKUNA EWALU
  
  
  Ua nānā ʻo Mai Kitano i ke kelepona make ma kona mau lima a ʻike ʻo ia ua mamao loa kāna pahuhopu. ʻAʻole ʻo Dmitry Kovalenko kekahi o ka poʻe i hoʻokaʻawale maʻalahi i kāna mau mea.
  
  Ua kāʻili ʻia kona kaikuahine ʻo Chika mai kahi hale ʻo Tokyo i nā hebedoma ma mua o ka launa ʻana o Matt Drake iā ia me kāna mau manaʻo hihiu e pili ana i ka Triangle Bermuda a me kahi kiʻi o lalo o ka honua i kapa ʻia ʻo Blood King. Ma ia manawa, ua aʻo ʻo Mai i ka ʻike he kanaka maoli a make loa.
  
  Akā, pono ʻo ia e hūnā i kona manaʻo maoli a mālama i kāna mau mea huna iā ia iho. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ia he hana paʻakikī no ka wahine Kepani, akā ua paʻakikī loa ia e ka ʻoiaʻiʻo o Matt Drake a me kāna kūpaʻa kūpaʻa ʻole e pale i kāna mau hoaaloha.
  
  Ua aneane pinepine ʻo ia e haʻi iā ia.
  
  Akā ʻo Chica kāna mea nui. ʻAʻole ʻike kona aupuni ponoʻī i hea ʻo Mei.
  
  Ua hele ʻo ia ma waho o ke ala ʻo Miami kahi āna i kāhea ai a hele i kēlā ʻaoʻao o ke ala paʻa i kāna Starbucks punahele. He wahi ʻoluʻolu kahi i lawe ai lākou i ka manawa e kākau i kou inoa ma nā kīʻaha a hoʻomanaʻo mau i kāu mea inu punahele. Noho ʻo ia no kekahi manawa. Ua ʻike maikaʻi ʻo ia iā CocoWalk, akā ua manaʻo ʻo ia e hopu i kahi kaʻa kaʻa ma laila koke.
  
  No ke aha e hele ai i ka hapalua?
  
  He heluna nui o ka poʻe, nā kamaʻāina a me nā mākaʻikaʻi, e hana no ia a kūʻē iā ia. ʻO ka nui o kona noʻonoʻo ʻana no ia mea, ʻoi aku ka nui o kona manaʻo ua hana ke Aliʻi Koko i kahi hoʻoholo naʻauao loa. I ka hopena, ua hilinaʻi nā mea a pau i ka mea e lanakila.
  
  Ua hana ʻo Kovalenko no ka mea e paʻa ana ʻo ia i ke kaikuahine ʻo Mei.
  
  No laila, i waena o ka lehulehu, ʻaʻohe mea kūpono iā ia ke hāʻawi i ka ʻeke i kekahi mau kāne. Akā inā ʻo ia e hoʻokūkū i kēlā poʻe kāne a koi aku iā lākou e kamaʻilio e pili ana i ko lākou kaikuahine, e loaʻa ka manaʻo.
  
  A ʻo kekahi mea hou - ua manaʻo ʻo ia ua ʻike iki ʻo ia iā Kovalenko. ʻIke ʻo ia i ka ʻaoʻao hea e hana ai kona manaʻo.
  
  Ua nānā ʻo ia.
  
  
  * * *
  
  
  Ma hope o kēlā lā, ua kelepona ʻo Hayden Jay i kona haku ʻo Jonathan Gates. Ua ʻike koke ʻo ia aia ʻo ia ma ka ʻaoʻao.
  
  "ʻAe. He aha ka mea i hana ʻia, e Hayden?"
  
  "E haku?" Ua maikaʻi loa ko lākou pilina ʻoihana i kekahi manawa hiki iā ia ke hoʻololi iā ia i mea pilikino. "Ua maikaʻi nā mea a pau?"
  
  Aia ke kanalua ma kēlā ʻaoʻao o ka laina, kahi mea ʻē aʻe i ʻike ʻole ʻia e Gates. "He maikaʻi kēia e like me ka mea i manaʻo ʻia," i ʻōlelo hope ai ke Kakauolelo o ka Defence. "Pehea kou wāwae?"
  
  "Ae, e ka haku. Ke hele maikaʻi nei ka hoʻōla. Ua kāpae ʻo Hayden i ka nīnau ʻana i ka nīnau āna i makemake ai e nīnau. Me ka hopohopo, ua pale ʻo ia i ke kumuhana. "Pehea ʻo Harrison, e ka haku? He aha kona kūlana?"
  
  "E hele ʻo Harrison i ka hale paʻahao, e like me nā ʻōlelo a Kovalenko āpau. Hana ʻia a ʻaʻole paha. ʻO ia wale nō, e Miss Jay?"
  
  Ma muli o nā leo anu, hāʻule ihola ʻo Hayden i kahi noho a pani paʻa i kona mau maka. "ʻAʻole, e ka haku. Pono wau e nīnau iā ʻoe i kekahi mea. Ua uhi ʻia paha ia e ka CIA a i ʻole nā ʻoihana ʻē aʻe, akā pono wau e ʻike ... "Ua hoʻomaha ʻo ia.
  
  "E ʻoluʻolu ʻo Hayden, e nīnau wale mai."
  
  "He ʻohana ko Boudreaux, e ka haku?"
  
  "He aha ke ʻano o ia mea?"
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Hayden. "O ke ano maoli no ia o kou manao, e Mr. Kakauolelo. ʻAʻole mākou e hele nei ma ʻaneʻi, a ke pau nei ka manawa. ʻIke ʻo Boudreau i kekahi mea. "
  
  "ʻAe, e Jay, ʻo mākou ke aupuni ʻAmelika, a ʻo ʻoe ka CIA, ʻaʻole ʻo Mossad. Pono ʻoe i ʻike ma mua o ka ʻōlelo ākea.
  
  Ua ʻike maikaʻi ʻo Hayden. Akā, ua haʻihaʻi ʻia ʻo ia e ka manaʻolana. "Hiki iā Matt Drake ke hana," wahi āna me ka mālie.
  
  " Agena. ʻAʻole e hana kēia. " Ua hāmau ke kākau ʻōlelo no kekahi manawa a kamaʻilio. "E Agent Jay, ua hoʻopaʻi waha ʻia ʻoe. ʻO kaʻu ʻōlelo aʻo e hoʻomoe i kou poʻo i lalo no kekahi manawa.
  
  Ua hoʻopau ʻia ka pilina.
  
  Nānā ʻo Hayden i ka paia, akā ua like ia me ka nānā ʻana i kahi kāwele hakahaka no ka hoʻoikaika ʻana. Ma hope o kekahi manawa, huli ʻo ia a nānā i ka hāʻule ʻana o ka lā ma luna o Miami.
  
  
  * * *
  
  
  E ʻai ana ka lohi lōʻihi i ka ʻuhane o Mei. He wahine kūpaʻa a ikaika, ʻo kēlā me kēia manawa o ka hana ʻole i hoʻonāukiuki iā ia, akā i ka wā i kaulike ai ke ola o kona kaikuahine, ua hoʻokaʻawale ʻia kona ʻuhane.
  
  Akā i kēia manawa ua pau ke kali. Ua hoʻokokoke ʻo Mai Kitano i ke ala niu ma Coconut Grove a neʻe koke i ka pou nānā āna i koho ai i ka lā ma mua. Me ka hoʻololi ʻana he mau hola i hala, ua noho ʻo Mai i loko o ka pahu Cheesecake Factory me ka mālamalama a waiho i kāna ʻeke ʻeke i hoʻopiha ʻia me nā mea hana ma ke keʻena i mua ona.
  
  ʻO kekahi lālani kīwī e ʻā ana ma luna pono o kona poʻo, e hoʻolaha ana i nā ala haʻuki like ʻole. He leo nui a hectic ka pā, akā ʻaʻohe mea i hoʻohālikelike ʻia i ka lehulehu i hoʻopiha i ka puka hale ʻaina a me ka wahi hoʻokipa. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i kahi hale ʻaina kaulana loa.
  
  Hele mai ka bartender a kau i kahi napkin ma ka pā. "Aloha hou," wahi āna me ka ʻōlinolino o kona mau maka. "He pōʻai hou aku?"
  
  Kanaka like me ka pō nei. ʻAʻole pono ʻo Mai i nā mea hoʻowalewale. "E mālama. E lawe au i ka ʻōmole wai a me ke kī. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hala ʻekolu mau minuke me aʻu, e ka hoaaloha.
  
  Me ka nānā ʻole ʻana i ka nānā ʻana o ka bartender, hoʻomau ʻo ia i ke aʻo ʻana i ka puka komo. ʻAʻole paʻakikī iā ia ka nānā ʻana i nā haneli o nā kānaka i ka manawa hoʻokahi. He mau kanaka maʻamau. Makemake lākou e noho i loko o kā lākou pōʻai. He mau poʻe hou kēia āna e nānā mau ai.
  
  Ua inu ʻo Mai i kāna kī a nānā. Ua hauʻoli ka lewa a me ka ʻala ʻono o nā meaʻai ʻono. I kēlā me kēia manawa e hele ai ka mea lawelawe me kahi pā oval nui i hoʻopiha ʻia me nā pā nui a me nā mea inu, paʻakikī ʻo ia i ka nānā ʻana i nā puka. Ua piha ka ʻakaʻaka i ka lumi.
  
  Ua hala kekahi hora. I ka pau ʻana o ka pā, noho hoʻokahi kahi ʻelemakule, ke poʻo i lalo, e inu ana i kahi pint pia. Ua hoʻopuni ka mehameha iā ia e like me kahi ʻōpala, e ʻōlelo ana i nā mea āpau i ka pōʻino. ʻO ia wale nō ka pest ma kēia wahi holoʻokoʻa. Ma hope wale nō o ia, me he mea lā e hoʻokūpaʻa ana i kona ʻano kūikawā, ua noi kekahi kāne Pelekane i kahi mea lawelawe e hele ana e kiʻi i ke kiʻi o lāua e noho pū ana, e hoʻopaʻa ana kekahi i kekahi. Ua lohe ʻo Mai i ka leo hauʻoli o kahi kāne, "Ua ʻike mākou ua hāpai mākou."
  
  ʻAʻole pau kona mau maka i ka hele ʻana. Hoʻokokoke pinepine aku ka bartender iā ia, ʻaʻole naʻe i lawe mai i kekahi mea ʻē aʻe. Ke hoʻokani ʻia nei kekahi ʻano pāʻani pōpeku ma nā pā TV.
  
  Ua paʻa paʻa ʻo Mai i ka ʻeke ʻeke. I ka hōʻike ʻana o ka hōʻailona ma kāna kelepona i ka hola ʻewalu, ʻike ʻo ia i ʻekolu mau kāne me nā lole ʻeleʻele i komo i loko o ka hale ʻaina. Kū lākou i waho e like me nā Marines i ka hale pule. Nui, poʻohiwi ākea. ʻāʻī peʻa. Nā poʻo kahi i kahi ʻia. ʻO nā helehelena paʻakikī, ʻoluʻolu ʻole.
  
  Aia ma ʻaneʻi ko Kovalenko poʻe.
  
  Nānā ʻo Mai iā lākou e neʻe ana, me ka mahalo i ko lākou akamai. He mākaukau nā kānaka a pau, akā he mau liona ma hope ona. Ua inu ʻo ia i kāna kī hope loa, hoʻopaʻa paʻa i ka helehelena o Chika i loko o kona noʻonoʻo, a hemo ʻo ia mai ka noho bar. Me ka maʻalahi loa, ua kolo ʻo ia ma hope o lākou, e hoʻopaʻa ana i ka ʻeke i kona mau wāwae.
  
  Ua kali ʻo ia.
  
  Ma hope o kekona, ʻike kekahi o lākou iā ia. Ua hauʻoli ka haʻalulu i kona helehelena. Ua ʻike lākou i kona kaulana.
  
  "ʻAuhea koʻu kaikuahine?"
  
  Ua liʻiliʻi ka manawa e hoʻihoʻi hou ai i ko lākou ʻano paʻakikī. Nīnau kekahi: "He mea hana kāu?"
  
  Pono lākou e ʻōlelo leo nui e lohe kekahi i kekahi no ka walaʻau o ka poʻe e hele mai a e haʻalele ana, e kāhea ʻia e lawe i kā lākou papaʻaina.
  
  "ʻAe, loaʻa iaʻu. E hōʻike mai i koʻu kaikuahine.
  
  I kēia manawa ua hoʻomake kekahi o ka poʻe lawehala i ka minoʻaka. "ʻĀnō ʻo kēia," ʻoniʻoni ʻo ia, "hiki iaʻu ke hana."
  
  Ke hoʻāʻo nei e noho i loko o ka lehulehu, ua lawaiʻa kekahi o nā pōā o Kovalenko i kahi iPhone hou a kāhea i kahi helu. Ua ʻike ʻo Mai i ka nānā ʻana o nā mea ʻelua iā ia i kāna nānā ʻana, me ka nānā ʻana i ke ʻano o kāna ʻano hana.
  
  Inā hōʻeha lākou iā Chika, ʻaʻole ʻo ia e manaʻo i ka lehulehu.
  
  Ua pau nā manawa paʻakikī. Ua ʻike ʻo Mai i kekahi kaikamahine ʻōpio uʻi e holo hauʻoli ana i kahi hōʻikeʻike nui o nā cheesecakes, hahai wikiwiki a like me ka hauʻoli e kona mau mākua. ʻAʻole hiki iā lākou ke ʻike, ʻaʻohe makemake o Mai e hōʻike iā lākou.
  
  Ua ola ka iPhone me ka leo. Ua pilikia ʻo ia e ʻike i ka pale liʻiliʻi. ʻAʻohe manaʻo. Ma hope o kekahi mau kekona, ua hui pū ke kiʻi pohihihi e hōʻike i kahi kokoke o ka helehelena o kona kaikuahine. Ke ola nei ʻo Chica a me ka hanu ʻana, akā ua makaʻu ʻo ia mai kona noʻonoʻo.
  
  "Inā ʻeha kekahi o ʻoukou e nā ʻōpio iā ia ..."
  
  "E nānā wale."
  
  Ua hoʻomau ka nalo ʻana o ke kiʻi. Ua ʻike ʻia ke kino holoʻokoʻa o Chica, ua nakinaki ʻia i ka noho ʻoka nui a hiki ʻole iā ia ke neʻe. Nani ʻo Mai i kona mau niho. Ua hoʻomau ka neʻe ʻana o ke kamera. Ua hele ka mea hoʻohana mai Chica ma o kahi hale kūʻai nui a mālamalama maikaʻi. I kekahi manawa kū lākou ma ka puka aniani a hōʻike iā ia i ka ʻike ma waho. Ua ʻike koke ʻo ia i kekahi o nā hale kaulana loa o Miami, ʻo ka Hale Hōʻikeʻike ʻo Miami, kahi skyscraper ʻekolu-papa i ʻike ʻia no kāna hōʻikeʻike kala e loli mau ana. Ma hope o kekahi mau kekona hou, ua hoʻi ke kelepona i kona kaikuahine, a hoʻomaka hou ka mea nona ka hale a hiki i kona kū ʻana.
  
  "Aia ʻo ia ma ka puka," i ʻōlelo ai ʻo Kovalenko, ka mea kamaʻilio nui o ka poʻe. "Ke hāʻawi ʻoe iā mākou i ka hāmeʻa, e puka mai ia. A laila hiki iā ʻoe ke ʻike pono i kona wahi. "
  
  E aʻo ana ʻo Mai i kāna iPhone. Pono ke kelepona i kēia manawa. ʻAʻole ʻo ia i manaʻo he hoʻopaʻa leo. Ma waho aʻe, ʻike ʻo ia iā ia e kelepona i ka helu. A aia kona kaikuahine ma Miami.
  
  ʻOiaʻiʻo, ua hiki iā lākou ke pepehi iā ia a pakele ma mua o ka hoʻokō ʻana o Mai e pakele mai Kokoshnik.
  
  "Mea, Miss Kitano." ʻO ka leo o ka pōā, ʻoiai ʻo ka ʻoʻoleʻa, nui ka mahalo.
  
  E like me ka pono.
  
  He kanaka hana maalea o Mai Kitano, kekahi o na akamai Iapana maikai loa. Pono ʻo ia e noʻonoʻo i ka makemake o Kovalenko i ka hāmeʻa. Ua like anei ka hewa e like me kona makemake i kona kaikuahine?
  
  ʻAʻole ʻoe e pāʻani roulette me kou ʻohana. E hoʻihoʻi ʻoe iā lākou a loaʻa iā ʻoe ma hope.
  
  Lawe ʻo Mai i kāna ʻeke ʻeke. "E hāʻawi aku wau iā ʻoe ke hele ʻo ia i waho o ka puka."
  
  Inā ʻo kekahi, ua hoʻāʻo paha lākou e lawe aku. Hiki iā lākou ke hoʻomāinoino hou iā ia. Akā, mahalo lākou i ko lākou ola, kēia poʻe pōā, a kunou like lākou a pau.
  
  'Ōlelo ka mea me ka iPhone i ka microphone. "Hana iā ia. E hele i waho.
  
  Ua nānā pono ʻo Mai i ka lele ʻana o ke kiʻi i loko o ka pōʻai, me ka huki ʻana i ka manaʻo mai kona kaikuahine a hiki i ka ʻike ʻia ʻana o kahi pā metala nahā. A laila, ʻo ka waho o kahi hale kūʻai shabby nānā i kahi i makemake nui ʻia i ka pena a me kahi mea hana metala.
  
  Ua neʻe hou ka pahupaʻikiʻi. Ua ʻike ʻia nā wahi kaʻa alanui a me kahi hōʻailona keʻokeʻo nui e heluhelu ana "Garage". He ʻulaʻula ʻulaʻula o ke kaʻa i hala. Ua ʻike ʻo Mai i ka hoʻomaka ʻana o kona hoʻomanawanui ʻana, a laila huli koke ka pahupaʻikiʻi i ka hale a ma ka ʻaoʻao ʻākau o ka puka e hōʻike ai i kahi hōʻailona kahiko.
  
  ʻO ka helu hale a laila nā huaʻōlelo: Alanui Hikina Hema 1. Loaʻa iā ia kāna helu wahi.
  
  Kiola ʻo Mai i kāna ʻeke ʻeke a holo me he cheetah pololi. Ua hehee ka lehulehu i mua ona. I waho, holo ʻo ia i ka escalator kokoke loa, lele ʻo ia ma luna o ke ala hao, a pae me ka wāwae hilinaʻi ma kahi o ka hapalua. Uā ʻo ia a lele ka poʻe. Holo ʻo ia i ka ʻili o ka honua a hele i ke kaʻa āna i hoʻokū pono ai ma ke alanui Nui.
  
  Huli i ke kī hoʻāla. Ua hoʻololi au i ka mīkini lima i loko o ka mīkini a kaomi i ka mea hoʻokele i ka papahele. Ua puhi ʻia kekahi lāʻau lapaʻau i ke kaʻa ma Tigertail Avenue a ʻaʻole kānalua i ka lawe ʻana i ka pilikia. I ka hoʻohuli ʻana i ka huila, huli ʻo ia i ʻekolu hapaha o kona nānā ʻana i ka sat-nav, ke paʻi ʻana i ka helu wahi, ke kuʻi puʻuwai.
  
  Na ka hoʻokele i lawe iā ia i ka 27 hema. Aia i mua ona he alanui pololei e kuhikuhi ana i ka ʻākau, a ua kaomi maoli ʻo ia i ka pedal i ke kapena. ʻAʻole ʻo ia i noʻonoʻo i kāna mea e hana ai ke hiki ʻo ia i ka hale kūʻai. ʻAʻole makemake ke kaʻa i mua i kāna hana hoʻomākeʻaka. Huki aʻela ʻo ia i mua ona, e ʻā ana kona mau huelo. Ua paʻi ʻo Mai i ka ʻūhā hope, ua lilo ka mea hoʻokele i ka mana a hoʻouna i kāna kaʻa i kahi lālani o nā kaʻa kaʻa. Ua lele nā paikikala, nā mahiole a me nā ʻāpana metala ma nā ʻaoʻao a pau.
  
  Ua hōʻemi ʻo Mai i kāna manaʻo. ʻO nā hale kūʻai a me nā kaʻa e ʻānaʻi ʻia e like me nā paia polū o ka ʻike tunnel. Ua hooho ka poe maalo iaia. Pīhoihoi loa ka mea kaʻa kaʻa i kāna mau ʻano holo kiʻekiʻe a hāʻule ʻo ia a hāʻule i kahi kukui kaʻa.
  
  Ua lawe ka hoʻokele i kona hikina, i Flagler. Ua haʻi ka mea hōʻailona iā ia e hiki mai ana i ʻelima mau minuke. Aia ka makeke i'a ma ka hema. ʻO kahi huki wikiwiki a ʻike ʻo ia i kahi hōʻailona e ʻōlelo ana "SW1st Street".
  
  He kanalima kekona ma hope mai, ua hoʻolaha ka leo Irish o ka mea hoʻokele: ua hiki ʻoe i kāu huakaʻi.
  
  
  * * *
  
  
  ʻOiai i kēia manawa, ʻaʻole i mālama nui ʻo Mai. Hoʻomanaʻo ʻo ia i ka laka ʻana i ke kaʻa a waiho i nā kī ma hope o ka huila mua ma ka ʻaoʻao kaʻa. Holo ʻo ia ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui a loaʻa iā ia ka hōʻailona āna i ʻike ai i kekahi manawa i hala ma ka pahupaʻi haʻalulu.
  
  I kēia manawa ua hoʻomaha ʻo ia e hoʻopaʻa iā ia iho no kāna mea e ʻike ai. Ua pani ʻo ia i kona mau maka, hoʻihoʻi hou i kona kaulike, a hoʻomaha i kona makaʻu a me kona huhū.
  
  Huli manuahi ka lima. Hele ʻo ia ma ka paepae a holo wikiwiki i ka hema. ʻAʻohe mea i loli. He kanalima kapuai paha ka mamao mai ka puka a hiki i ka paia hope a ma kahi o kanakolu kapuai ka laula. ʻAʻohe lako i laila. ʻAʻohe kiʻi ma nā paia. ʻAʻohe pale ma nā puka makani. Aia ma luna ona kekahi mau lālani kukui wela.
  
  Ua nakinaki ʻia ʻo Chica i kahi noho ma hope o ka lumi, ākea kona mau maka a hoʻāʻo e neʻe. A ua hooikaika oia, ua maopopo, e olelo aku i kekahi mea ia Mai.
  
  Akā, ua ʻike ka luna ʻike Iapana i ka mea e ʻimi ai. Ua ʻike ʻo ia i ka hapalua o nā kāmeʻa palekana e kū ana ma ia wahi a ʻike koke i ka mea e nānā ana.
  
  Kovalenko.
  
  ʻO ka mea āna i ʻike ʻole ai ʻo ia ke kumu? Ua manaʻo paha ʻo ia i kekahi ʻano hōʻike? ʻO kēlā me kēia mea, ʻike ʻo ia i ka inoa o ke Aliʻi Koko. ʻAʻole wikiwiki a maʻalahi paha, ʻaʻole i noʻonoʻo i kahi pōkā huna a i ʻole ka pahu hau.
  
  ʻO ka wāwae ʻīlio ma ka hope o ke keʻena, ma mua pono o ka noho o kona kaikuahine, ʻaʻohe kānalua i hūnā i kahi pīhoihoi a ʻelua paha.
  
  Ua neʻe mālie ʻo Mai i mua, me ka ʻoluʻolu e ola ana ʻo Chika, akā ʻaʻole i manaʻo ʻia e pili ana i ka lōʻihi o ko Kovalenko manaʻo e mau kēia.
  
  Me he mea lā i pane mai ai, paʻa maila kekahi leo mai nā mea ʻōlelo huna. "Mai Kitano! He lua ole kou inoa. ʻO Kovalenko ia. "E nānā kāua inā pono ia."
  
  ʻEhā mau kiʻi i paheʻe ma hope o ka wāwae o ka ʻīlio makapō. Ua haka pono ʻo Mai no kekahi manawa, me ka hiki ʻole ke manaʻoʻiʻo i kona mau maka, akā ua koi ʻia ʻo ia e kū i ka wā i holo wikiwiki mai ai ka mea pepehi kanaka mua iā ia.
  
  Holo wikiwiki ʻo ia me ka hoʻomākaukau ʻana i ke kik lele, a hiki i ka wā i paheʻe maʻalahi ai ʻo Mai ma ka ʻaoʻao a hana i kahi kī milo pono. Ua hāʻule ka mea hakakā mua i ka honua, haʻalulu. ʻO ka ʻakaʻaka a ke Aliʻi Koko mai ka poʻe haʻi ʻōlelo.
  
  I kēia manawa ua hoʻouka ka lua o ka mea hakakā iā ia, ʻaʻole i hāʻawi iā ia i manawa e hoʻopau ai i ka mea mua. Ua wili ke kanaka i ka chakram-he apo kila me ka pahi pahi i waho-ma kona manamana lima a minoʻaka i kona hele ʻana mai.
  
  Hoʻomaha ʻo Mai. He kanaka akamai keia. Mea make. ʻO ka hiki ke hoʻohana i kēlā mea kaua weliweli me ka maʻalahi o ka hilinaʻi i ʻōlelo i nā makahiki o ka hana paʻakikī. Hiki iā ia ke hoʻolei i ka chakram me ka wili maʻalahi o kona lima. Ua hoʻoponopono koke ʻo ia i nā pilikia.
  
  Holo ʻo ia iā ia, me ka pani ʻana i kāna laina. I kona ʻike ʻana i ka ʻōwīwī o kona lima, ua lupe ʻo ia i loko o kahi paheʻe, e ʻauheʻe ana ma lalo o ke awāwa o ka mea kaua, me ka hoʻolei ʻana i kona poʻo i hope e like me ka ʻoki ʻana o nā lau ʻino i ka lewa ma luna ona.
  
  Ua hāʻule kekahi laka o kona lauoho i ka papahele.
  
  Ua kuʻi mua ʻo Mai i nā wāwae i ka adept, e kīkī ana i kona mau kuli me kona ikaika a pau. ʻAʻole kēia ka manawa e lawe pio ai. Me ke kaniʻuhū āna i lohe ai a i manaʻo ai, ʻo nā kuli o ke kāne i ʻō. Ma mua o kona hāʻule ʻana i lalo i ka honua, ʻo kāna uē ʻana.
  
  Ua nalowale nā makahiki he nui o ke aʻo ʻana i ka manawa koke.
  
  ʻOi aku ka nui o nā maka o kēia kanaka ma mua o ka ʻeha pilikino. Ua noʻonoʻo ʻo Mai i ka mea e loaʻa ai iā Kovalenko ma luna ona, akā ua komo ke kolu o ka mea hakakā i ka hakakā a manaʻo ʻo ia ua ala mua ka mea mua i kona mau wāwae.
  
  He kanaka nui ke kolu. Hehi ʻo ia i ka papahele iā ia e like me ka bea nui e ʻimi ana i kāna mea pio, me nā wāwae wāwae ʻole e paʻi ana i ke kaʻa. Ua hoʻoikaika ka Mō'ī Koko iā ia me ke ʻano o nā ʻōhumu a laila ʻakaʻaka, he maniac i kāna mea.
  
  Nānā pololei ʻo Mai iā ia i ka maka. "ʻAʻole pono ʻoe e hana i kēia. Ua kokoke mākou e hopu iā Kovalenko. A me ka hoʻokuʻu ʻia ʻana o nā mea pio.
  
  Ua kanalua ke kanaka no kekahi manawa. Huhu kiʻekiʻe ʻo Kovalenko ma luna o kona poʻo. "Haalulu mai oe ia'u e Mai Kitano, e haalulu me ka makau. No iwakālua mau makahiki he moʻolelo wale nō wau, a i kēia manawa ke uhaʻi nei au i koʻu ʻōlelo ʻōlelo. Pehea ʻoe..." Hoʻomaha ʻo ia. "Ua like anei kekahi me oe ia'u?"
  
  Ua hoʻomau ʻo Mai i ka nānā ʻana i nā maka o ka mea hakakā nui. Manaʻo ʻo ia ua kū ka mea ma hope ona, me he mea lā e kali ana i ka hopena o ka hakakā noʻonoʻo.
  
  "Hakaka!" Ua hooho koke mai ka Moi Koko. "E hakakā, a i ʻole, e ʻili ola au i kāu mau mea aloha a hānai ʻia i nā manō!"
  
  He ʻoiaʻiʻo ka hoʻoweliweli. Hiki nō iā Mai ke ʻike. Lele aku la ua kanaka nunui nei i ka hana, me ka hohola ana mai o kona mau lima. Ua noʻonoʻo hou ʻo May i kāna hoʻolālā. Paʻi a holo, paʻi wikiwiki a paʻa ikaika, a laila haʻalele i ke ala. Inā hiki, e hoʻohana i kona nui e kūʻē iā ia. Ua ʻae ʻo Mai iā ia e hoʻokokoke, me ka ʻike e manaʻo ʻo ia i kahi neʻe ʻana mai iā ia. Ia ia i hiki aku ai a lalau aku la i kona kino, aia no ia i kona hiki ana a apo mai la i kona mau wawae.
  
  ʻO ka leo o kāna paʻi ʻana i ka papahele i hoʻopau ʻia i ka ʻakaʻaka pupule a ke Aliʻi Koko.
  
  Ua hahau ikaika ka mea haka mua iā ia, me ka ʻimi ʻana i ka liʻiliʻi o kona kua, e hāʻawi ana i ka ʻeha ʻeha ma mua o ka wili ʻana a kaʻa ʻana o Mai, a piʻi mai ma hope o ke kanaka i lalo a hāʻawi iā ia iho i kahi manawa.
  
  I kēia manawa ua hoʻopuka ka Mōʻī Koko i ka uē. "E ʻoki i ke poʻo ʻino o kona kaikuahine!"
  
  I kēia manawa ua ʻike ʻia kahi kanaka ʻehā, me ka pahi kaua samurai. Hele pololei ʻo ia iā Chika, ʻeono ʻanuʻu mai ka hoʻopau ʻana i kona ola.
  
  A ʻike ʻo Mai Kitano ʻo kēia ka manawa e hoʻokani ai i ka pāʻani maikaʻi loa o kona ola. ʻO kāna aʻo ʻana a pau, ʻo kāna ʻike āpau i hui pū ʻia i kahi hoʻāʻo hope loa e hoʻopakele i kona kaikuahine - kahi mea o ke ola a me ka make.
  
  He ʻumi mau kekona o ka lokomaikaʻi make a me ka nani a i ʻole ke ola o ka mihi wela.
  
  Lele ʻo Mai ma luna o ke kua o ke kanaka nui, me ka hoʻohana ʻana iā ia ma ke ʻano he puna no ka hāʻawi ʻana i ka lele lele i ka mea hakakā mua. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i ka haʻalulu no ka haki ʻana o ka wāwae poʻokela o Mei i kekahi mau iwi ma kona alo, akā hāʻule ʻo ia me he paona make. Hoʻihoʻi koke ʻo Mai i kona poʻo a ʻolokaʻa, pae ikaika ma luna o kona kuamoʻo, akā naʻe, ʻo ka wikiwiki o kāna lele ʻana i lawe loa iā ia ma ʻō aku o ka papahele sika i ka manawa liʻiliʻi.
  
  Ua pae ʻoi aku ʻo ia mai kona kaikuahine a me ke kanaka me ka pahi kaua.
  
  Akā ma kahi kokoke i ka chakran.
  
  I loko o kahi hoʻomaha millisecond, hoʻopaʻa ʻo ia i kona ʻano, hoʻomaha i kona ʻuhane, a huli aʻe, hoʻokuʻu i ka mea kaua make. Ua ʻōniʻoniʻo ʻo ia i ka lewa, ʻālohilohi kona maka make, ua ʻōniʻoniʻo ʻia me ka ʻulaʻula mai ke koko ponoʻī o Mei.
  
  Kuʻi ka chakran i ka ʻāʻī o ka mea pahi kaua me ka haʻalulu. Ua hina ke kanaka me ka leo ole, me ka manao ole i kekahi mea. ʻAʻole naʻe ʻo ia i maopopo i ka mea i paʻi iā ia. Ua paʻi ka pahi kaua i ka papahele.
  
  ʻO ke kanaka nui wale nō ka mea hakakā i hiki iā ia ke paʻa iā ia i kēia manawa, akā ua hoʻomau ʻia kona wāwae i kona hoʻāʻo ʻana e kū. Ua ʻeha paha ʻo ia i hoʻokahi a i ʻole ʻelua mau ʻiʻo. Ua kahe ka waimaka o ka ʻeha a me ke kōkua ʻole ma kona mau maka, ʻaʻole no kāna mau mea aloha. Ua nānā ʻo Mai iā Chika a hoʻoikaika iā ia iho e holo i kona kaikuahine.
  
  Ua hoʻohana ʻo ia i ka pahi kaua e ʻoki i nā kaula, e ʻuha ana kona mau niho i ka ʻike ʻana i nā pulima poni a me nā ʻeha koko ma muli o ka hakakā mau. ʻO ka hope loa, unuhi ʻo ia i ka ʻāʻī mai ka waha o kona kaikuahine.
  
  "E hele liʻiliʻi. Naʻu nō e hāpai iā ʻoe."
  
  Ua hooki ka Moi Koko i ka akaaka. "E hooki iā ia!" Ua uē ʻo ia i ka mea hakakā nui. "Hana iā ia. A i ʻole, e pepehi au i kāu wahine me koʻu lima ponoʻī!
  
  Ua hoʻōho ke kanaka nui, e hoʻāʻo ana e kolo iā ia me ka ʻōhola ʻana o kona mau lima. Kū ʻo Mai ma kona ʻaoʻao. "E hele pū me mākou," wahi āna. "E hui pū me mākou. E kōkua mai iā mākou e luku i kēia monster."
  
  No kekahi manawa, ʻālohilohi ka helehelena o ke kanaka me ka manaʻolana. ʻIke ʻo ia me he mea lā ua hāpai ʻia ke kaumaha o ke ao mai kona poʻohiwi.
  
  "E hele pū ʻoe me lākou, a e make ʻo ia," wahi a ke Aliʻi Koko.
  
  Luliluli ke poo o Mai. "Ua make ʻo ia, e ke kāne. ʻO ka hoʻopaʻi wale nō e loaʻa iā ʻoe ma ka hahai ʻana iaʻu."
  
  E noi ana nā maka o ke kanaka. No kekahi manawa, ua manaʻo ʻo Mai e huki maoli ʻo ia iā ia iho me ia, akā ua hoʻi mai nā ao kānalua a hāʻule kona mau maka.
  
  "ʻaʻole hiki iaʻu. ʻOiai ʻo ia e ola ana. ʻAʻole hiki iaʻu ".
  
  Huli aʻela ʻo Mai, a waiho iā ia e waiho ana ma laila. He mau kaua ponoi kana e kaua ai.
  
  Ua hoʻouna aku ka Mōʻī Koko iā ia i kahi pana hoʻokaʻawale. "E holo, e Mai Kitano. Ua kokoke e haiia ko'u kaua. A ke kali nei nā ʻīpuka iaʻu.
  
  
  MOKUNA EWA
  
  
  Holo aku la na lima o ka Moi Koko i kana pahi. Ua hoʻopaʻa mua ʻia ka mea kaua i ka pākaukau i mua ona. Ua hoʻokokoke ʻo ia i kona mau maka, e nānā ana i ka maka i pulu i ke koko. Ehia mau ola ana i pau ai me keia pahi?
  
  Hoʻokahi i ka manawa, i kēlā me kēia lā, no iwakāluakūmālima makahiki. Mea iki loa.
  
  Inā mālama wale i ka moʻolelo, mahalo a makaʻu hou.
  
  "He hoa paio kupono," wahi ana ia ia iho. "He mea hilahila ʻaʻohe oʻu manawa e hoʻāʻo hou ai." Kū aʻela ʻo ia i kona mau wāwae, me ka wili mālie ʻana i ka pahi, ʻo kona ʻāʻī e hōʻike ana i ka mālamalama i kona hele ʻana.
  
  "Akā, ua kokoke mai koʻu manawa e hana ai."
  
  Ua kū ʻo ia ma ka ʻaoʻao o ka papaʻaina, kahi i nakinaki ʻia ai kahi wahine me ka lauoho ʻeleʻele i kahi noho. Ua nalowale ʻo ia i kona ʻoluʻolu. Hoʻopailua ʻo ia i ka nānā ʻana i kona mau maka ʻulaʻula, ke kino haʻalulu a me nā lehelehe haʻalulu.
  
  Ua ʻoniʻoni ke Aliʻi Koko. "Mai hopohopo. I kēia manawa ua loaʻa iaʻu kaʻu mea hana mua, ʻoiai ua haʻalele wau iā Kitano. Pono kāu kāne e hāʻawi i ka lua o kēia manawa. Inā hala, e hele manuahi ʻoe.
  
  "Pehea-pehea mākou e hilinaʻi ai iā ʻoe?"
  
  "He kanaka hanohano wau. ʻO kēia koʻu ola ʻana i koʻu wā ʻōpiopio. A inā e nīnau ʻia ka hanohano..." Hōʻike ʻo ia iā ia i ka pahi ʻeleʻele. "Ua nui ke koko."
  
  Ua puka mai kahi ping puʻupuʻu mai kāna pale kamepiula. Hele ʻo ia a pēhi i kekahi mau pihi. Ua puka mai ka helehelena o kona luna koa mai Wasinetona, DC.
  
  "Aia mākou ma ke kūlana, e ka haku. E mākaukau ana ka pahu hopu i loko o ʻumi mau minuke.
  
  "He mea nui ka mea hana. Ma luna o nā mea a pau. E hoomanao i keia".
  
  "E haku". Ua neʻe ka helehelena i hope e hōʻike i kahi ʻike kiʻekiʻe. Nānā lākou i lalo i ke kahua kaʻa, ʻōpala i ka ʻōpala a aneane haʻalele. Ua hōʻike ʻia ke kiʻi ʻeleʻele i kahi tramp e neʻe ana ma luna o ka pale a me kahi Nissan uliuli e holo ana ma o nā ʻīpuka ʻokoʻa.
  
  "E hoʻopau i kēlā ʻeha. Hiki iā ia ke lilo i Makai."
  
  "Ua nānā mākou iā ia, e ka haku. He kuʻekuʻe wale nō ʻo ia."
  
  Ua manaʻo ka Mōʻī Koko e ulu mālie ana ka huhū i loko ona. "E hoʻopau iā ia. E nīnau hou mai iaʻu a naʻu e kanu ola i kou ʻohana.
  
  Ua hana wale keia kanaka nona. Akā, ua'ike kēia kanaka i ka mea hiki iā Dmitry Kovalenko. Me ka ʻōlelo ʻole ʻē aʻe, ua kiʻi ʻo ia i ke kī a kī i ke poʻo o ke kanaka ʻole. Ua minoʻaka ka Mōʻī Koko i kona ʻike ʻana i kahi wahi ʻeleʻele e hoʻomaka ana e laha ma kēlā ʻaoʻao i hoʻopaʻa ʻia.
  
  "Elima mau minuke i koe a hiki i ka māka."
  
  Nana aku la ka Moi Koko i ka wahine. He mau mahina kona noho malihini ana. ʻAʻole ia he makana ʻuʻuku ka wahine a ke Kakauolelo ʻOihana. E uku nui ana ʻo Jonathan Gates no kona palekana.
  
  "E Sir, ua ʻoi aku ʻo Gates ma mua o kāna palena manawa."
  
  Ma nā kūlana ʻē aʻe, ua hoʻohana ke Aliʻi Koko i kāna pahi i kēia manawa. ʻAʻohe hoʻomaha. Akā, he mea nui ka lua o ka mea hana i kāna mau hoʻolālā, ʻoiai ʻaʻole pono. Lawe ʻo ia i ke kelepona ukali e waiho ana ma ka ʻaoʻao o ke kamepiula a kāʻei i kahi helu.
  
  Ua hoʻolohe au i ke kani a kani. "Me he mea lā ʻaʻole manaʻo kāu kāne i kou palekana, e Mrs. Gates." Ua ʻōniʻoniʻo ka Mōʻī Koko i kona mau lehelehe e like me ka minoʻaka. "A i ʻole ua pani mua paha ʻo ia iā ʻoe, hmm? ʻO kēia poʻe kālai'āina ʻAmelika..."
  
  Ua paʻi ka leo makaʻu. "ʻAe?"
  
  "Manaʻo wau ua kokoke ʻoe a loaʻa iā ʻoe ka hāmeʻa, e kuʻu hoaaloha. A i ʻole..."
  
  Ua paʻakikī ka leo o ke Kuhina Palekana. "ʻAʻole kūlou ʻo ʻAmelika i ka poʻe hoʻomāinoino," i ʻōlelo ai ʻo ia, a ʻo ia mau huaʻōlelo ua lilo ia i ka nui o kona puʻuwai a me kona ʻuhane. "ʻAʻole e hoʻokō ʻia kāu mau koi."
  
  Ua noʻonoʻo ke Aliʻi Koko e pili ana i nā ʻīpuka o Gehena a me nā mea e waiho ana ma waho o lākou. "A laila e hoʻolohe mai i ka make ʻana o kāu wahine me ka ʻehaʻeha, e Gates. ʻAʻole pono iaʻu kahi mea hana lua no kahi aʻu e hele ai.
  
  Me ka hoʻomaopopo ʻana i ka wehe ʻana o ke kahawai, ua hāpai ka Bloody King i kāna pahi a hoʻomaka e hoʻokō i kāna mau moʻo pepehi kanaka.
  
  
  MOKUNA UMI
  
  
  Ua haʻalele ʻo Hayden Jay mai kāna kamepiula i ke kani ʻana o kāna kelepona paʻalima. Ua paʻa ʻo Ben lāua ʻo Karin i ka hoʻāla ʻana i nā huakaʻi moana a Kāpena Kuke, a ʻoi aku hoʻi nā mea e pili ana i ka pae ʻāina ʻo Hawaiʻi. ʻOiai ʻo Cook, ʻoiai ua ʻike nui ʻia ʻo ia ma ke ʻano he kanaka mākaʻikaʻi kaulana, he kanaka ʻo ia i nā talena he nui. He kanaka hoʻokele kaulana ʻo ia a he akamai i ka paʻi kiʻi kiʻi. ʻO ke kanaka nāna i palapala i nā mea a pau, ua hoʻopaʻa ʻo ia i nā ʻāina mai New Zealand a i Hawaiʻi a ua ʻike nui ʻia kona pae mua ʻana i Hawaiʻi, kahi i kapa ʻia ai ʻo Sandwich Islands. Ke kū nei ke kiʻi ma ke kūlanakauhale ʻo Waimea, Kauai, ma ke ʻano he hōʻailona o kona wahi i ʻike mua ai i ka makahiki 1778.
  
  Ua hoʻi hope ʻo Hayden i kona ʻike ʻana ʻo kona haku ka mea kelepona ʻo Jonathan Gates.
  
  "Ae, e ka haku?"
  
  Hiki ke lohe ʻia ka hanu manawaleʻa mai kēlā ʻaoʻao. Hele ʻo ia i ka puka makani. "Hiki iā ʻoe ke lohe iaʻu? Sir?"
  
  ʻAʻole lāua i ʻōlelo mai ka wā i pāpā ʻia ai ʻo ia. Ua maopopo iki ʻo Hayden.
  
  Ua lohe ʻia ka leo o Gates. "Ua pepehi lākou iā ia. Ua pepehi kēlā mau ʻōpio iā ia.
  
  Nānā akula ʻo Hayden i waho o ka puka makani, ʻaʻole ʻike i kekahi mea. "He aha kā lākou i hana ai?"
  
  Ma hope ona, huli ʻo Ben lāua ʻo Karin me ka hopohopo i kona leo.
  
  "Ua lawe lākou i kaʻu wahine ʻo Hayden. He mau mahina aku nei. A i ka pō nei ua pepehi lākou iā ia. No ka mea ʻaʻole wau e lawe i kā lākou kauoha. "
  
  "ʻAʻole. ʻAʻole hiki-"
  
  "ʻAe". Ua pohā ka leo o Gates i ka hoʻomaka ʻana o kāna ʻano adrenaline i hoʻopiha ʻia i ka whiskey. "ʻAʻohe o kāu hopohopo, e Jay, kaʻu wahine. I-He aloha ʻāina mau wau, no laila ua ʻike ka Pelekikena i loko o nā hola o kona ʻaihue ʻia. Ke noho nei au ..." Ua hoʻomaha ʻo ia. "Patriot".
  
  ʻAʻole maopopo iā Hayden ka mea e ʻōlelo ai. "No ke aha e haʻi mai iaʻu i kēia manawa?"
  
  "E wehewehe i kaʻu mau hana e hiki mai ana."
  
  "ʻAʻole!" Ua hoʻōho ʻo Hayden me ka paʻi ʻana i ka puka makani me ka weliweli koke. "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hana i kēia! E ʻoluʻolu!"
  
  "E hoʻomaha. ʻAʻohe oʻu manaʻo e pepehi iaʻu iho. E kōkua mua wau i ka hoʻopaʻi ʻana iā Sarah. Hoʻohenehene, ʻaʻole anei?
  
  "He aha?"
  
  "I kēia manawa ua ʻike wau i ka manaʻo o Matt Drake."
  
  Ua pani ʻo Hayden i kona mau maka, akā naʻe, ʻo nā waimaka i ʻōwili ʻia ma kona mau maka. Ua nalowale ka hoʻomanaʻo ʻana iā Kennedy mai ka honua aku, ʻo ka puʻuwai, i piha i ke ahi, ua lilo i pō mau loa.
  
  "No ke aha e haʻi mai iaʻu i kēia manawa?" Ua haʻi hou ʻo Hayden.
  
  "E wehewehe." Ua hoʻomaha ʻo Gates, a laila ʻōlelo ʻo ia, "He kaikuahine liʻiliʻi ko Ed Boudreaux. Ke hoʻouna aku nei au iā ʻoe i nā kikoʻī. Hana iā ia-"
  
  Pīhoihoi loa ʻo Hayden a ua hoʻopau ʻo ia i ke kākau ʻōlelo ma mua o kona hiki ke hoʻomau. "Ua maopopo ia oe?"
  
  "E hana i nā mea a pau i kou mana e hoʻopau ai i kēia palaka."
  
  Ua make ka laina. Ua lohe ʻo Hayden i ke kani leka uila ma kāna kelepona. Me ka ʻole o ka hoʻomaha ʻana, huli aʻe ʻo ia a haʻalele i ka lumi, me ka nānā ʻole i nā hiʻohiʻona hopohopo o Ben Blake a me kona kaikuahine. Hele akula ʻo ia a hiki i ke kīʻaha liʻiliʻi o Kinimaki a loaʻa ʻo ia iā ia e hoʻomākaukau ana i ka moa me ka sau chorizo.
  
  "ʻAuhea ʻo Alicia?"
  
  "I nehinei ua hoʻopau ʻia kāna palapala." ʻO ka ʻōlelo a ka Hawaiʻi nui, ua hoʻohuoi.
  
  Ua pili pono ʻo Hayden. "Mai lilo ʻoe i mea pupule. ʻIke mākou ʻelua ʻaʻole pono ʻo ia i kahi pass. No laila, ʻauhea ʻo Alicia?"
  
  Ua akea na maka o Kinimaki, e nana ana i na papa. "Hmm, hoʻokahi minute. E loaʻa iaʻu. ʻAʻole, noʻonoʻo ʻo ia no kēlā. E-"
  
  "E kāhea wale iā ia." Ua paʻi ka ʻōpū o Hayden i kāna ʻōlelo ʻana i kēlā mau ʻōlelo, a ua uhi ʻia ka ʻeleʻele i kona ʻuhane. "E haʻi iā ia e hoʻopili iā Drake. Ua loaʻa iā ia kāna mea i noi ai. E hōʻeha mākou i kahi kanaka hala ʻole no ka loaʻa ʻana o ka ʻike. "
  
  "Sister Boudreau?" Ua ʻoi aku ka ʻoi o kēiamaka ma mua o ka mea maʻamau. "Aia anei ia ia kekahi? A ua kakau inoa o Gates?"
  
  "E hana ʻoe hoʻi," holoi ʻo Hayden i kona mau maka, "inā hoʻomāinoino wale a pepehi kekahi i kāu wahine."
  
  Ua ʻeli malie ʻo Kinimaka i kēia. "A ʻae kēia i ka CIA e hana like i kahi kamaʻāina ʻAmelika?"
  
  "ʻO ia i kēia manawa," wahi a Hayden. "Aia mākou i ke kaua."
  
  
  MOKUNA UMIKUMAMAKAHI
  
  
  Ua hoʻomaka ʻo Matt Drake me nā mea waiwai. ʻO ka ʻōmole o Johnnie Walker Black ke kono ʻia a ʻaʻole ʻino loa.
  
  Malia paha kahi mea maikaʻi e hoʻololi koke i ka hoʻomanaʻo o kona mau helehelena? I kēia manawa, ma kāna moeʻuhane, e hoʻopakele maoli ʻo ia iā ia e like me kāna i hoʻohiki mau ai?
  
  Ua hoʻomau ka huli ʻana.
  
  Ua puhi ka whiskey. Hoʻokahe koke ʻo ia i ke aniani. Hoʻopiha hou ʻo ia. Ua paʻakikī ʻo ia e noʻonoʻo. He kanaka kōkua ʻo ia i nā poʻe ʻē aʻe, i loaʻa i ko lākou hilinaʻi, i kū i ka helu ʻia a ʻaʻole hoʻi e hoʻokuʻu i kekahi.
  
  Akā ua hāʻule ʻo ia iā Kennedy Moore. A ma mua o kēlā, ua hāʻule ʻo Alisona. A ua hāʻule ʻo ia i kā lāua keiki hānau ʻole, he pēpē i make ma mua o ka loaʻa ʻana o ka manawa e ola ai.
  
  ʻO Johnnie Walker, e like me nā ʻōmole ʻē aʻe āna i hoʻāʻo ai ma mua, ua hoʻonui i kona manaʻo kaumaha. Ua ʻike ʻo ia e hiki mai ana kēia. Makemake ʻo ia e ʻeha. Ua makemake ʻo ia e ʻoki i kahi ʻeha mai kona ʻuhane.
  
  ʻO ka ʻeha kona mihi.
  
  Nānā akula ʻo ia i waho o ka puka makani. Huli ʻo ia i hope, nele, ʻike ʻole a me ka manaʻo ʻole - ʻeleʻele ʻeleʻele, e like me ia. Ua maʻalahi nā mea hou mai Mei a me Alicia. Ua hoʻomau ʻia nā kelepona mai kona mau hoa SAS i ka manawa.
  
  Ua pepehi ke Aliʻi Koko i nā mākua o Ben i kekahi mau lā aku nei. Ua palekana lākou. ʻAʻole lākou i ʻike i ka pōʻino, a ʻaʻole ʻike ʻo Ben i ke kokoke ʻana o lākou i ka lilo ʻana i mau pōʻino no ka hoʻopaʻi ʻana a ke Aliʻi Koko.
  
  A ʻaʻole i ʻike nā luna CIA e kiaʻi nei i ka Blakes. ʻAʻole pono ka SAS i ka ʻike ʻana a i ʻole ka pā ma ke kua. Ua hoʻopau wale lākou i ka hana a neʻe i ka hana aʻe.
  
  Ua hoʻomaka ʻia kahi mele hoʻokano. Ua like ke mele me ka nani - 'My Immortal' na Evanescence - a ua hoʻomanaʻo iā ia i nā mea a pau āna i nalowale ai.
  
  ʻO kāna kani kani. Hoʻopili iki ʻo ia a puni nā lau, akā ma hope ua loaʻa ma ke kelepona.
  
  "ʻAe?"
  
  "ʻO Hayden kēia, Matt."
  
  Ua noho pololei ʻo ia i luna. Ua ʻike ʻo Hayden i kāna mau hana hou akā ua koho ʻo ia e haʻalele iā lākou. ʻO Alicia ko lākou hele ma waena. "He aha ka mea i hana? Ben-?" ʻAʻole hiki iā ia ke ʻōlelo i kēlā mau ʻōlelo.
  
  "Ua maikaʻi ʻo ia. Maikaʻi mākou. Akā, ua hiki mai kekahi mea."
  
  "Ua loaʻa iā ʻoe ʻo Kovalenko?" ʻO ka hoʻomanawanui ʻole i ʻoki ʻia i loko o ke aniani ʻona e like me ke kukui mālamalama.
  
  "ʻAʻole, ʻaʻole i kēia manawa. Akā he kaikuahine ko Ed Boudreaux. A loaʻa iā mākou ka ʻae e lawe mai iā ia i ʻaneʻi.
  
  Noho ʻo Drake i lalo, poina i ka whiskey. ʻElua mau hōʻailona i loko o kona puʻuwai ka inaina a me ke ahi. "Ua maopopo iaʻu ka mea e hana ai."
  
  
  MOKUNA kumamalua
  
  
  Ua hoʻoikaika ʻo Hayden iā ia iho no ka mea e hiki mai ana. ʻAʻole i mākaukau kāna ʻoihana CIA holoʻokoʻa iā ia no kēia kūlana. Ua make ka wahine a ke Kuhina Palekana. He mea hoʻoweliweli honua e paʻa ana i kahi helu ʻike ʻole o nā ʻohana o nā poʻe ikaika i hoʻopaʻa ʻia.
  
  Ua ʻike anei ke aupuni i ka ʻike o nā mea a pau e pili ana? ʻAʻole loa. Akā hiki iā ʻoe ke hōʻoiaʻiʻo ua ʻike nui lākou ma mua o kā lākou i hoʻokuʻu ai.
  
  He mea maʻalahi loa ia i kona wā i kākau mua ai. Malia paha ua maʻalahi nā mea i kēlā manawa, ma mua o Kepakemapa 11. Malia paha i nā lā o kona makuakāne, ʻo James Jay, ka luna kaulana āna i manaʻo ai e hoʻohālike, he ʻeleʻele a keʻokeʻo nā mea.
  
  A loko ʻole.
  
  He lihi oi. Ua kaua ʻia ke kaua kūʻē i ke Aliʻi Koko ma nā pae he nui, akā ʻo ia ka mea weliweli loa a kūleʻa.
  
  ʻO nā ʻano ʻokoʻa like ʻole o ka poʻe ma kona ʻaoʻao ua hāʻawi iā ia i mea maikaʻi. Ua ʻike mua ʻo Gates i kēia. ʻO ia ke kumu i ʻae ai ʻo ia iā lākou e hana i kā lākou noiʻi ponoʻī i ka mea pohihihi a puni ka Bermuda Triangle. Ua ʻoi aku ka naʻauao o Gates ma mua o kāna i manaʻo ai. Ua ʻike koke ʻo ia i ka pōmaikaʻi i hāʻawi ʻia i nā mea like ʻole e like me Matt Drake, Ben Blake, May Kitano a me Alicia Miles. Ua ʻike ʻo ia i ka hiki o kāna hui. Hoʻākoakoa maila ʻo ia iā lākou a pau.
  
  ʻAlohilohi.
  
  Hui o ka wā e hiki mai ana?
  
  I kēia manawa, makemake ke kanaka i nalowale i nā mea a pau e hoʻokō ʻia ka pono no ke kāne nāna i pepehi hoʻomāinoino i kāna wahine.
  
  Ua hoʻokokoke ʻo Hayden i ka hale paʻahao o Boudreaux. Ua nana pono aku ka laconic mercenary iā ia ma luna o kona mau lima pelu.
  
  "Hiki iaʻu ke kōkua iā ʻoe, e Agen Jay?"
  
  ʻAʻole loa e kala ʻo Hayden iā ia iho inā ʻaʻole ʻo ia i hoʻāʻo hou. "E haʻi mai iā mākou i kahi o Kovalenko, ʻo Boudreau. E hāʻawi wale aku a pau ia. " Hohola ʻo ia i kona mau lima. "ʻO koʻu manaʻo, ʻaʻole ʻo ia e hoʻowahāwahā iā ʻoe."
  
  "Ua ʻike paha ʻo ia." Huli aʻela ʻo Boudreau i kona kino a hoʻoheheʻe ʻia mai ka moena. "ʻAʻole paha ʻo ia i ʻike. Ua hikiwawe paha ke haʻi aku, ʻeā?"
  
  "He aha kāna mau hoʻolālā? He aha kēia ʻīpuka o Gehena?
  
  "Inā wau i ʻike..." Hōʻike ka helehelena o Boudreaux i ka minoʻaka o kahi manō ʻahaʻaina.
  
  "Maikaʻi ʻoe." Ua noho nui ʻo Hayden. "Ke hāʻawi nei au iā ʻoe i kēia manawa hope."
  
  "Ka manawa hope loa? E pana ana ʻoe iaʻu? Ua ʻike hope anei ka CIA i nā hewa ʻeleʻele e pono ai lākou e hana e noho i ka pāʻani?
  
  Ua ʻohi ʻohi ʻo Hayden. "Aia kahi manawa a me kahi no kēia."
  
  "ʻOiaʻiʻo. Hiki iaʻu ke inoa i kekahi mau wahi. " Ua hoʻomāʻewaʻewa ʻo Boudreau iā ia, e ʻā ana ka pupule i ka ʻehu o ka kohu. "ʻAʻohe mea hiki iā ʻoe ke hana mai iaʻu, e Agent Jay, e hoʻolilo iaʻu i kumakaia i kekahi mea ikaika e like me ke Aliʻi Koko."
  
  "ʻAe..." Ua koi ʻo Hayden iā ia iho e ʻakaʻaka. "ʻO ia ka mea i manaʻo ai mākou, Ed." Ua hoʻohui ʻo ia i ka ʻoliʻoli i kona leo. "Aohe ou mea maanei, e ke kanaka. ʻAʻohe mea. ʻAʻole naʻe ʻoe e kahe. Noho ʻoe ma laila, e hoʻopau ʻia, me ka ʻoliʻoli i ka hopena. E like me ka palaka piha. Me he mea pio la. E like me kahi ʻāpana o ke kūkulu hema. Hāʻawi ʻo Hayden i kāna mea āpau.
  
  Ua hoʻokumu ka waha o Boudreaux i kahi laina keʻokeʻo.
  
  "He kanaka ʻoe i haʻalele. Quirk. Mohai. nawaliwali."
  
  Neʻe akula ʻo Boudreau iā ia.
  
  Hoʻopili ʻo Hayden i kona maka i nā kaola, me ka hoʻohenehene iā ia. "ʻAʻohe palaka."
  
  Kiʻi akula ʻo Boudreau i kahi kuʻi, akā ua hoʻi wikiwiki ʻo Hayden me ka hoʻoikaika ʻana iā ia iho e ʻakaʻaka. ʻO ke kani ʻana o kāna lima e pā ana i ke kila, ua like ia me ka paʻi pulu ma ka maka.
  
  "No laila ua noʻonoʻo mākou. He aha ka mea e lilo ai ke kanaka e like me ʻoe, he koa, i lālā nāwaliwali?"
  
  I kēia manawa ua nānā ʻo Boudreau iā ia me nā maka hoʻomaopopo mālie.
  
  "ʻo ia wale nō". Ua hoʻohālike ʻo Hayden iā ia. "Ua hiki ʻoe i laila, ʻaʻole anei? ʻO Maria kona inoa, ʻeā?"
  
  Ua paʻi ʻo Boudreau i nā kaola me ka huhū hiki ʻole ke haʻi ʻia.
  
  ʻO ko Hayden ka manawa e ʻakaʻaka. "E like me kaʻu i ʻōlelo ai. nawaliwali."
  
  Huli ʻo ia. Ua lulu ʻia nā ʻanoʻano. E pili ana i ka wikiwiki a me ka hana ʻino. ʻAʻole loa i haki ʻo Ed Boudreau ma lalo o nā kūlana maʻamau. Aka i keia manawa...
  
  ʻOlokaʻi aʻela ʻo Kinimaka i ke kīwī, a nakinaki ʻia i kahi noho i ʻike ka poʻe koa. Ua ʻike ʻia ka hopohopo o ka leo o ke kāne, ʻoiai ua hoʻāʻo ʻo ia e hūnā.
  
  "He aha kā ʻoukou e hoʻāʻo nei e huki?"
  
  "E nānā mau, e ka poʻe." Ua kani ʻo Hayden i kona leo me he mea lā ʻaʻole ʻo ia i manaʻo hou. Ua hoʻā ʻo Kinimaka i ka TV.
  
  Ua akea ko Boudreaux mau maka. "ʻAʻole," wahi āna me ka lehelehe wale. "ʻAʻole".
  
  Hāʻawi ʻo Hayden i kona maka me ka ʻakaʻaka hilinaʻi loa. "Aia mākou i ke kaua, Boudreau. ʻAʻole ʻoe makemake e kamaʻilio? E koho i kahi mea hoʻohui. "
  
  
  * * *
  
  
  Ua hōʻoia ʻo Matt Drake i ka paʻa o ke kāmela ma mua o kona komo ʻana i ke kiʻi. Ua huki ʻia ka balaclava ʻeleʻele ma luna o kona mau maka i ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka camouflage, akā ʻo ke kāʻei pale pōkā āna e ʻaʻahu nei a me kāna mea kaua e lawe nei i maopopo loa ke koʻikoʻi o ke kūlana o ke kaikamahine.
  
  ʻO nā maka o ke kaikamahine he loko o ke kaumaha a me ka makaʻu. ʻAʻohe ona manaʻo i kāna mea i hana ai. ʻAʻohe oʻu manaʻo no ke aha lākou e pono ai. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i ka hana a kona kaikunāne.
  
  ʻAʻole hewa ʻo Maria Fedak, manaʻo ʻo Drake, inā he hala ʻole kekahi i kēia mau lā. Loaʻa ʻia e ka pōʻino i loko o ka ʻupena i hoʻolaha ʻia ma ka honua holoʻokoʻa, ka mea i hoʻohenehene ʻia me ka make, ka puʻuwai ʻole a me ka inaina.
  
  Ua kū ʻo Drake ma kona ʻaoʻao, e kī ana i ka pahi ma kona lima ʻākau, a ʻo kekahi e hilinaʻi māmā ana i ka pū. ʻAʻole ia he mea nui iā ia he hala ʻole ʻo ia. He hoʻopaʻi, ʻaʻole emi. He ola no ke ola.
  
  Ua kali hoʻomanawanui ʻo ia.
  
  
  * * *
  
  
  "Maria Fedak," wahi a Hayden. "ʻO kou kaikuahine ʻo ia, male ʻo Mr. Boudreau. Ko kaikuahine, poina, Mr. Mercenary. Weliweli kou kaikuahine e Mr. Killer. ʻAʻole ʻo ia ʻike ʻo wai kona kaikunāne a i kāna hana mau. Akā, ʻike maoli ʻo ia iā ʻoe. ʻIke ʻo ia i kahi kaikunāne aloha e kipa aku iā ia i hoʻokahi a ʻelua paha o ka makahiki me nā moʻolelo hoʻopunipuni a me nā makana noʻonoʻo no kāna mau keiki. E haʻi mai iaʻu, e Ed, makemake ʻoe e ulu lāua me ka makuahine ʻole?"
  
  Ua ʻōpuʻu nā maka o Boudreaux. Ua ikaika loa kona maka'u olohelohe i minamina 'o Hayden iā ia. Akā ʻaʻole kēia ka manawa. Ua kaulike maoli ke ola o kona kaikuahine. ʻO ia ke kumu i koho ai lākou iā Matt Drake, hoʻokahi, e hoʻokipa.
  
  "Maria". Ua puka mai ka ʻōlelo mai loko mai ona, ʻo ka ʻeha a me ke kaumaha.
  
  
  * * *
  
  
  ʻAʻole hiki iā Drake ke ʻike i ke kaikamahine makaʻu. Ua ʻike ʻo ia iā Kennedy i make ma kona mau lima. Ua ʻike ʻo ia i nā lima koko o Ben. Ua ʻike ʻo ia i ka helehelena hewa o Harrison.
  
  Akā ʻo ka mea nui i ʻike iā Kovalenko. ʻO ke Aliʻi Koko, ka haku haku, he kanaka ʻole a nele i ka manaʻo ʻaʻole hiki iā ia ke lilo i mea ʻē aʻe ma mua o ke kupapaʻu ola. Zombie. Ua ʻike ʻo ia i ka helehelena o ke kanaka a makemake ʻo ia e ʻoki i ke ola ma nā mea āpau e hoʻopuni ana iā ia.
  
  Lalau aku la kona mau lima i ke kaikamahine a paa i kona puu.
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Hayden i ka nānā. Ua wikiwiki ʻo Drake i nā mea. ʻAʻole i loaʻa iā Boudreau ka manawa e hoʻomaha ai. Heʻe akula ʻo Kinimaka iā ia, ʻo ia ka uwao lokomaikaʻi mau, akā ua huki hou ʻo Alicia Miles iā ia.
  
  "ʻAʻole hiki, e ke kanaka nui. E hoʻokuʻu i kēia poʻe ʻino. ʻAʻohe mea ma ko lākou lima, ʻo ka make wale nō.
  
  Ua koi ʻo Hayden iā ia iho e hoʻomāʻewaʻewa iā Boudreaux e like me kona hoʻomanaʻo ʻana iā ia e hoʻomāʻewaʻewa iā ia i kona kauoha ʻana e pepehi i kāna mau kāne.
  
  "E uē ana ʻoe, Ed, a i ʻole makemake ʻoe e ʻike pehea lākou e hana ai i ka sushi ma UK?"
  
  Nānā akula ʻo Boudreaux iā ia me ka maka pepehi kanaka. Kahe mai la ka lihilihi o kona waha mai ke kihi o kona waha. Ua ʻoi aku ka maikaʻi o kona mau manaʻo iā ia, e like me kā lākou i ʻike ai i kahi pepehi kanaka kokoke mai. ʻAʻole makemake ʻo Hayden e pani ʻo ia iā ia iho.
  
  Ua kokoke ʻo Alicia i nā kaola. "Ua kauoha ʻoe i ka pepehi ʻana i koʻu hoa kāne. E hauʻoli paha ʻoe na Drake e hana ana i ka dicing a ʻaʻole naʻu. Ua ʻeha au i kēlā wahine ʻelua i ka lōʻihi.
  
  Nānā ʻo Boudreau mai kekahi a i kekahi. "E ʻoi aku ka maikaʻi o ʻolua e hōʻoiaʻiʻo ʻaʻole au e haʻalele i kēia wahi. Ke hoʻohiki nei au e ʻokiʻoki au iā ʻolua i ʻāpana.
  
  "E mālama iā ia." Nānā ʻo Hayden iā Drake e ʻomi ana i ka ʻāʻī o Maria Fedak. "ʻAʻole nui kona manawa."
  
  He kanaka paʻakikī ʻo Boudreau a ua pani ʻia kona mau maka. "ʻAʻole e hōʻeha ka CIA i koʻu kaikuahine. He kamaaina ʻo ia no ʻAmelika Hui Pū ʻIa."
  
  I kēia manawa, manaʻo maoli ʻo Hayden ʻaʻole i loaʻa i ka pupule. "E hoʻolohe mai ʻoe iaʻu, e ke kanaka pupule," i ʻōlelo ai ʻo ia. "Aia mākou i ke kaua. Ua pepehi ke Aliʻi Koko i nā ʻAmelika ma ka ʻāina ʻAmelika. Ua ʻaihue ʻo ia i nā kakini. Ua makemake ʻo ia e hoʻopaʻa i kēia ʻāina e hoʻouku. ʻAʻole ʻo ia e manaʻo e pili ana iā ʻoe a me kou kaikuahine pilau!"
  
  Ua ʻōhumu ʻo Alicia i kekahi mea i loko o kona pepeiao pepeiao. Ua lohe ʻo Hayden i nā ʻōlelo aʻo. Pela no o Kinimaka.
  
  Pela no hoi o Drake.
  
  Hoʻokuʻu ʻo ia i ka ʻāʻī o ka wahine a huki maila i ka pū mai loko aʻe o kona puʻu.
  
  Ua ʻuā ʻo Hayden i kona mau niho a uē nā aʻalolo a puni kona iwi poʻo. Ua ʻaneʻane hoʻōho kona ʻōpū a ʻōlelo iā ia e hoʻōki. Ua pōwehiwehi kona manaʻo no ke kekona, akā ua hoʻomaka kāna hoʻomaʻamaʻa ʻana, me ka haʻi ʻana iā ia ʻo ka manawa maikaʻi loa kēia e loaʻa ai iā lākou ke ʻimi iā Kovalenko.
  
  Hoʻokahi ola e hoʻopakele i nā haneli a ʻoi aku paha.
  
  Ua ʻike ʻo Boudreau i ka pāʻani ʻana o nā manaʻo ma kona mau maka a ʻike koke ʻo ia iā ia iho ma nā kaola, me ka manaʻoʻiʻo, e kīkoʻo ana i kona lima a uwē.
  
  "Mai hana pela. Mai ʻaʻa ʻoe e hana i kēia i kuʻu kaikuahine!"
  
  He maka pōhaku ko Hayden helehelena. "ʻO ka manawa hope loa, pepehi kanaka."
  
  "He ʻuhane ke Aliʻi Koko. No nā mea a pau aʻu i ʻike ai, he herring ʻulaʻula paha ia. Makemake ʻo ia i kēia ʻano mea."
  
  "Maopopo. E hoʻāʻo iā mākou."
  
  Akā ʻo Boudreau he mercenary no ka lōʻihi loa, he pepehi kanaka no ka lōʻihi loa. A ʻo kona inaina i ka mana, ua makapō kona manaʻo. "E hele i ka pō, e ka wahine."
  
  Pīhoihoi ka puʻuwai o Hayden, akā paʻi ʻo ia i ka mea nānā microphone ma kona lima. "E pana iā ia."
  
  Hoʻokiʻekiʻe ʻo Drake i ka pū a paʻi i kona poʻo. Paʻi kona manamana lima i ke kī.
  
  Ua uwo ʻo Boudreaux me ka weliweli. "ʻAʻole! Moi koko i-"
  
  Hoʻokuʻu ʻo Drake i ke kani weliweli o ka pū e hoʻopau i nā kani ʻē aʻe. Nānā akula ʻo ia i ke kahe ʻana o ke koko mai ka ʻaoʻao o ke poʻo o Maria Fedak.
  
  "Oʻahu ʻĀkau!" Ua pau ʻo Boudreaux. "Aia kāna hānai holoholona nui loa..." Ua pau kāna mau ʻōlelo i kona hāʻule ʻana i lalo i ka papahele, me ka nānā ʻana i kona kaikuahine make e hāʻule ana ma ka noho a nānā i ka pā i ke koko ma hope ona. Ua nānā ʻo ia me ka haʻalulu i ka hele ʻana mai o ke kiʻi ʻaʻahu balaclava i ka pale a piha loa. A laila wehe ʻo ia i kona maka.
  
  ʻO ka helehelena o Matt Drake he anu, mamao, he helehelena o ka mea hoʻomake i aloha i kāna hana.
  
  Ua haʻalulu ʻo Hayden.
  
  
  MOKUNA UMIKUMAKOLU
  
  
  Puka akula ʻo Matt Drake i waho o ke kaʻa kaʻa a pani i kona mau maka e nānā i ka hale kiʻekiʻe e kū mai ana i mua ona. ʻO Gray a nondescript, ʻo ia ka uhi kūpono no kahi hana huna CIA. Pono nā ʻelele kūloko e hoʻokomo i ka hale kaʻa ma lalo o ka honua, e hele ana i nā ʻāpana he nui o ka palekana. ʻO nā mea ʻē aʻe a pau, inā he ʻelele a he kanaka kīwila paha, i komo ma ka puka o mua, me ka ʻoluʻolu e hōʻike iā lākou iho he mau pahuhopu maʻalahi.
  
  Ua hanu nui ʻo ia, ʻaneʻane kuoʻo ʻo ia no ka manawa mua e like me ka lōʻihi e hiki ai iā ia ke hoʻomanaʻo, a hoʻokuke ʻo ia i ka puka kaʻa hoʻokahi kanaka. Ma ka liʻiliʻi loa, ua manaʻo nui kēia hoʻonohonoho ʻana i kona palekana. He papaaina maʻalahi i mua ona, kahi i noho ai he hapalua kakini o nā kānaka ʻino. ʻAʻole kānalua ka nui o nā mea ʻē aʻe e nānā ana.
  
  Ua hele ʻo ia ma luna o ka papahele i hoʻomaʻamaʻa ʻia. "Ke kali nei ʻo Hayden Jay e hālāwai me aʻu."
  
  "ʻO wai kou inoa?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Ua haʻalulu iki ke ʻano kūpaʻa o ke kiaʻi.
  
  "ʻOiaʻiʻo".
  
  Ua hāʻawi ke kanaka iā ia i kahi hiʻohiʻona e hoʻohana ai ke kanaka ke ʻike i kahi mea kaulana a i ʻole he pio. A laila kāhea ʻo ia. Ma hope o kekona, ua alakaʻi ʻo ia iā Drake i kahi ʻeleʻele naʻauao. Hoʻokomo ʻo ia i ke kī a kaomi i ke pihi.
  
  Ua manaʻo ʻo Drake i ka lele ʻana o ka ʻeleke i luna, me he mea lā ma luna o kahi cushion o ka ea. Ua hoʻoholo ʻo ia ʻaʻole e noʻonoʻo nui i nā mea e hiki mai ana, ua ʻae ʻo ia i nā hanana e mālama iā lākou iho. I ka wehe ʻana o ka puka, kū ʻo ia i ke alahele.
  
  Ma ka pau ana o ke alahele i ku ai ke komite e aloha aku iaia.
  
  ʻO Ben Blake a me kona kaikuahine ʻo Karin. Hayden. Kinimaka. Ua kū ʻo Alicia Miles ma kekahi wahi ma hope. ʻAʻole ʻo ia i ʻike iā Mei, akā ʻaʻole ia i manaʻo maoli.
  
  Ua hewa nae ke kahua. Pono kēia e komo iā Kennedy. He mea ʻē nā mea a pau me ka ʻole o ia. Ua puka ʻo ia i waho o ka elevator a hoʻāʻo e hoʻomanaʻo ua like paha ko lāua manaʻo. Akā, ua moe lākou ma kahi moe i kēlā me kēia pō, e nānā ana ma kona mau maka, me ka noʻonoʻo no ke aha ʻo Drake i laila e hoʻopakele iā ia?
  
  Kū maila ʻo Ben i mua ona a ʻo Drake, me ka ʻōlelo ʻole ʻole, huki ʻo ia i ke kanaka ʻōpio i loko o kona mau lima. Ua minoʻaka ʻo Karin ma luna o ka poʻohiwi o kona kaikunāne a hele akula ʻo Hayden e kau i ka lima ma kona poʻohiwi.
  
  "Ua hala mākou iā ʻoe".
  
  Ua paʻa loa ʻo ia. "Mahalo iā ʻoe".
  
  "ʻAʻole pono ʻoe e noho mehameha," wahi a Ben.
  
  Ua hoʻi hope ʻo Drake. "E nānā," i ʻōlelo ai ʻo ia, "he mea nui e hoʻopololei i hoʻokahi mea. He kanaka hoʻololi au. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hilinaʻi hou mai iaʻu, ʻo ʻoe hoʻi, e Ben. Inā maopopo iā ʻoukou kēia, a laila, aia kahi manawa e hiki ai iā mākou ke hana pū.
  
  "ʻAʻole ʻo ʻoe-" hele pololei ʻo Ben i ka pilikia, e like me kā Drake i ʻike ai. ʻO Karin, kahaha, ʻo ia ka lima o ke kumu. Ua hopu ʻo ia iā ia a huki iā ia ma kahi ʻaoʻao, a waiho iā Drake i kahi ala maopopo i ke keʻena ma hope o lākou.
  
  Hele ʻo ia ma waena o lākou me ke kunou ʻana iā Kinimaka ma ke ala. Nānā akula ʻo Alicia Miles iā ia me nā maka koʻikoʻi. Ua ʻeha pū ʻo ia i ka nalowale ʻana o kahi mea aloha iā ia.
  
  Ua kū ʻo Drake. "Aole i pau, e Alicia, aole loa. Pono e hoʻopau ʻia kēia ʻōpala. Inā ʻaʻole, hiki iā ia ke puhi i ka honua i ka honua. "
  
  "E make ʻo Kovalenko me ka uē ʻana."
  
  "Haleluia".
  
  Ua hele ʻo Drake ma mua o ia i loko o ka lumi. ʻElua mau kamepiula nui i noho ma kona ʻākau, ʻo nā pahu paʻakikī e uwē ana a kaomi ʻana i ko lākou ʻimi ʻana a hoʻouka i ka ʻikepili. Aia ma mua ona he mau puka makani pale kiʻekiʻe o ka papahele e nānā ana i ke kahakai ʻo Miami. ʻAʻole koke ʻo ia i paʻi ʻia e ke kiʻi o Wells e hoʻohālike ana he kanaka kolohe a noi aku i kahi sniper scope i hiki iā ia ke ʻike i nā kino ʻeleʻele ma laila.
  
  Ua noʻonoʻo kēia manaʻo iā ia. ʻO ia ka manawa mua i noʻonoʻo pono ai ʻo ia iā Welles mai ka wā i pepehi ʻia ai ʻo Kennedy. Ua make ʻo Wells i kahi make weliweli ma ka lima o Alicia a i ʻole Mei. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i nā mea hea, a ʻaʻole maopopo iā ia ke kumu.
  
  Ua lohe ʻo ia i nā poʻe ʻē aʻe e hahai ana iā ia i loko. "No laila ..." Ua nānā ʻo ia i ka ʻike. "Ahea kakou e hele ai i Hawaii?"
  
  "I ke kakahiaka," wahi a Hayden. "Ua nui ka nui o kā mākou waiwai i kēia manawa ma Oʻahu. Ke nānā nei nō hoʻi mākou i nā mokupuni ʻē aʻe no ka mea ua ʻike ʻia he ʻoi aku ma mua o hoʻokahi hale hānai ʻo Kovalenko. ʻOiaʻiʻo, ua ʻike ʻia i kēia manawa he haku o ka hoʻopunipuni, no laila ke hoʻomau nei mākou i ka hahai ʻana i nā alakaʻi ʻē aʻe ma nā wahi like ʻole o ka honua.
  
  "Maikaʻi. Hoʻomanaʻo wau i nā kuhikuhi ʻana iā Kāpena Kuke, Diamond Head a me Hell's Gate. ʻO kēia anei kāu mea i manaʻo ai?"
  
  Ua lawe ʻo Ben. "Maikaʻi, ʻae. Akā, ua pae ʻo Kuke i Kauai, ʻaʻole i Oʻahu. Kona-" Ua pau koke ka monologue. "Hmm, ma ka pōkole. ʻAʻole i loaʻa iā mākou kekahi mea maʻamau. Aloha."
  
  "ʻAʻohe pilina pololei ma waena o Cook a me Diamond Head?"
  
  "Ke hana nei mākou ma ia mea". Ua ʻōlelo pale iki ʻo Karin.
  
  "Akā ua hānau ʻia ʻo ia ma Yorkshire," i hoʻohui ai ʻo Ben, e hoʻāʻo ana i ka pale hou o Drake. "Ua ike oe, ka Honua o ke Akua."
  
  Me he mea lā ʻaʻole i lohe ʻo Drake i ka ʻōlelo a kāna hoaaloha. "Pehea ka loihi o kona noho ana ma Hawaii?"
  
  "He mau mahina," wahi a Karin. "Ua hoʻi ʻo ia i laila ma ka liʻiliʻi ʻelua."
  
  "Malia paha ua kipa ʻo ia i kēlā me kēia mokupuni i kēlā manawa. ʻO ka mea āu e hana ai, ʻo ia ke nānā i kāna mau moʻolelo, ʻaʻole i kāna mōʻaukala a i ʻole nā hanana. Pono kākou e ʻike i kēlā mau mea āna i kaulana ʻole ai."
  
  "ʻO kēia..." Ua hoʻomaha ʻo Karin. "Maikaʻi maoli nō ia."
  
  ʻAʻole ʻōlelo ʻo Ben i kekahi mea. ʻAʻole i pau ʻo Karin. "ʻO ka mea a mākou e ʻike nei, ʻo ke akua Hawaiʻi o ke ahi, ka uila a me ka lua pele, he wahine ka inoa ʻo Pele. He kanaka kaulana ʻo ia i nā moʻolelo kahiko o Hawaiʻi. Ua ʻōlelo ʻia kona home aia ma luna o kekahi o nā lua pele ikaika loa o ka honua, akā aia ma ka Mokupuni Nui, ʻaʻole ʻo Oʻahu.
  
  "ʻO kēia wale nō?" i nīnau pōkole ai ʻo Drake.
  
  "ʻAʻole. ʻOiai ʻo ka hapa nui o nā moʻolelo e pili ana i kona mau kaikuahine, haʻi kekahi mau kaʻao i ka ʻīpuka o Pele. Ke alakaʻi nei ka ʻīpuka i ke ahi a me ka puʻuwai o ka lua pele-he kani anei kēlā iā ʻoe?"
  
  "He ʻōlelo hoʻohālike paha kēia," wahi a Kinimaka me ka noʻonoʻo ʻole, a laila, ʻāhuehu. "ʻAe, hiki paha. Maopopo iā ʻoe..."
  
  ʻO Alicia ka mea mua i ʻakaʻaka. "E hoʻomaikaʻi aku i ke Akua ma ka liʻiliʻi loa he manaʻo hoʻomākeʻaka kekahi." Huhū ʻo ia, a laila hoʻohui, "ʻAʻohe hewa," i ka leo e hōʻike ana ʻaʻole ʻo ia i manaʻo nui i ka hana ʻana o nā kānaka iā ia.
  
  "He mea pono paha ka puka o Pele," wahi a Drake. "E hoʻomau i ka hana maikaʻi. A ʻike ʻoe i ke kakahiaka."
  
  "ʻAʻole ʻoe e noho nei?" Ua ʻōlelo ʻo Ben me ka manaʻolana e loaʻa iā ia kahi manawa e kamaʻilio ai me kāna hoaaloha.
  
  "ʻAʻole". Nānā akula ʻo Drake i ka puka makani i ka wā i hoʻomaka ai ka napoʻo ʻana o ka lā ma luna o ke kai. "He wahi koʻu e hele ai i kēia pō."
  
  
  MOKUNA UMUMAHA
  
  
  Ua haʻalele ʻo Drake i ka lumi me ka nānā ʻole i hope. E like me ka mea i manaʻo ʻia, ua loaʻa ʻo Hayden iā ia i kona kokoke ʻana e komo i ka ʻeleke.
  
  "Drake, e lohi. Ua maikaʻi ʻo ia?"
  
  "Ua ʻike ʻoe ua maikaʻi ʻo ia. Ua ʻike ʻoe iā ia ma ke kahawai wikiō.
  
  Lālau akula ʻo Hayden i kona lima. "Ua ʻike ʻoe i kaʻu ʻōlelo."
  
  "Maikaʻi ʻo ia. Pono e nānā maikaʻi, ʻike ʻoe i kēlā. Ua manaʻo paha ʻo Boudreaux he mea maoli ia.
  
  "ʻAe".
  
  "Makemake au i ʻike iā ia e haki."
  
  "ʻAe, ʻo wau ka mea āna i hou ai, no laila ua loaʻa iaʻu kēlā hauʻoli, mahalo iā ʻoe."
  
  Ua kaomi ʻo Drake i ke pihi no ka papahele mua. "Pono kona kaikuahine me kāu mau ʻelele. Lawe lākou iā ia i ka haukapila a hoʻomaʻemaʻe iā ia. ʻO ke koko hoʻopunipuni ka diabolo e noʻonoʻo ana i kāna ʻoihana ponoʻī, ʻike ʻoe.
  
  "Ua ʻoi aku ka pupule ʻo Boudreau, inā hiki. I ke kū ʻana o kona kaikuahine, ua ola-" lulu ʻo Hayden i kona poʻo. "Ka hāʻule hope."
  
  "Ua holo ka papahana. He manaʻo maikaʻi ia, "i ʻōlelo ai ʻo Drake iā ia. "Ua loaʻa iā mākou ka ʻike. Ua kūpono ia ".
  
  Kuno ʻo Hayden. "Maopopo iaʻu. Hauʻoli wale wau aia ka maniac ma hope o nā kaola. "
  
  Ua komo ʻo Drake i ka elevator a kali i ka pani ʻana o nā puka. "Inā ʻo ia iaʻu," i ʻōlelo ai ʻo ia i ka nalowale ʻana o Hayden mai ka maka aku. "E pana wau i ka mea palaka i loko o kona keena."
  
  
  * * *
  
  
  Lawe ʻo Drake i kahi kaʻa kaʻa i Biscayne Boulevard a hele i ke kahua kūʻai ʻo Bayside. ʻO ke kanaka nāna i kāhea iā ia, me ka leo haʻahaʻa, ʻaʻole maopopo a me ke ʻano maoli, makemake ʻo ia e hui ma waho o ko Bubba Gump. He manawa ʻakaʻaka ʻo Drake a manaʻo ʻo ia iā Hooters, he wahi kūpono paha iā lākou, akā ua hana ʻo May me he mea lā ʻaʻole ʻo ia i lohe iā ia.
  
  Ua hui pū ʻo Drake i ka lehulehu, hoʻolohe i ka leʻaleʻa leʻaleʻa a puni iā ia a ua manaʻo ʻo ia ma waho o kahi. Pehea e hauʻoli nui ai kēia poʻe i ka nalowale ʻana o kekahi mea aloha? Pehea lākou i mālama ʻole ai?
  
  Ua maloʻo kona ʻāʻī a ua ʻoki kona mau lehelehe. Kani ka pahu ma Bubba Gump. Malia paha hiki iā ia ke hoʻomoe i kekahi mau mea ma mua o kona hiki ʻana mai. Akā naʻe, ʻaʻohe ona manaʻo hoʻopunipuni; pono e hooki keia. Inā ʻo ia e hele ana i Hawaiʻi e ʻimi i ka mea pepehi i ka wahine āna i aloha ai, inā e ʻimi ʻo ia i ka hoʻopaʻi ma mua o ka lilo ʻana i mea pōʻino, ʻo ia ka manawa hope loa.
  
  Ua pono ia.
  
  Ua kokoke ʻo ia e pahu i ka puka i ka wā i uē ai ʻo Mai iā ia. Aia ʻo ia ma laila, e hilinaʻi ana i kahi kia ma lalo o ʻeono kapuaʻi ka mamao mai oʻu aku. Inā ʻo ia ka ʻenemi, inā ua make ʻo ia i kēia manawa.
  
  ʻAʻole waiwai kona manaʻo paʻa no ka hana ʻino a me ka hoʻopaʻi me ka ʻole o ka nānā ʻana a me ka ʻike.
  
  Hele ʻo Mai i ka hale ʻaina, hahai ʻo Drake iā ia. Noho lākou ma ka pā a kauoha iā Lava Flows no ka hanohano o kā lākou huakaʻi e hiki mai ana i Hawaii.
  
  Ua noho hāmau ʻo Drake. ʻAʻole ʻo ia i ʻike iā Mai Kitano hopohopo ma mua. ʻAʻole ʻo ia i ʻike makaʻu iā ia ma mua. ʻAʻole hiki iā ia ke noʻonoʻo i kahi hiʻohiʻona e hoʻopau iā ia.
  
  A laila hāʻule hou kona honua.
  
  "Ua ʻaihue ʻo Kovalenko i koʻu kaikuahine, ʻo Chika, mai Tokyo. Ua hala nā mahina he nui. Ua hoʻopaʻa pio ʻo ia iā ia mai ia manawa mai. Hoʻomaha ʻo Mai.
  
  "Maopopo iaʻu. Maopopo iaʻu kāu hana," wahi a Drake me ka hāwanawana. Ua maopopo. ʻO ka ʻohana mau ka mua.
  
  "He mea hana kāna."
  
  "ʻAe".
  
  "Ua hele mai au i ʻAmelika e ʻike iā ia. No ka loaa o Kovalenko. Akā, ua hāʻule wau a hiki i kou hoʻopili ʻana mai iaʻu a me kou mau hoaaloha. aie au ia oe".
  
  "ʻAʻole mākou i hoʻopakele iā ia. Ua hana ʻoe."
  
  "Ua hāʻawi mai ʻoe iaʻu i ka manaʻolana, ua hoʻolilo ʻoe iaʻu i ʻāpana o ka hui."
  
  "He ʻāpana ʻoe o ka hui. A mai poina he mea hou ko ke aupuni. ʻAʻole lākou e haʻalele. "
  
  "Inā ʻaʻole i loaʻa i kekahi o lākou kahi mea aloha i ka pio."
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka mea i hana ʻia i ka wahine a Gates, ʻaʻole naʻe i ʻōlelo. "Pono mākou iā ʻoe ma Hawaiʻi nei, e Mai. Inā makemake mākou e lanakila i kēia kanaka, pono mākou i ka mea maikaʻi loa. Ua ʻike ke aupuni i kēia. ʻO ia ke kumu i ʻae ʻia ai ʻoe, ʻo Alicia a me nā mea ʻē aʻe e haʻalele."
  
  "A ʻo ʻoe?"
  
  "A ʻo wau".
  
  "Pehea kāu mau mea aloha e Drake? Ua hoʻāʻo anei ke Aliʻi Koko e hoʻokō i kāna hoʻopaʻi?"
  
  Ua ʻānai ʻia ʻo Drake. "Ua hāʻule ʻo ia."
  
  "A e ho'āʻo mau ʻo ia."
  
  "Pale ʻia kou kaikuahine?" Pono paha ʻo ia i kahi pale hou aku? Ua ʻike au i kekahi poʻe-"
  
  "Ua mālama ʻia kēlā, mahalo."
  
  Ua aʻo ʻo Drake i ka mea inu ʻole. "A laila e pau kēia mau mea ma Hawaii," wahi āna. "A i kēia manawa ua aneane loaʻa iā mākou, e hiki koke mai ana."
  
  Ua inu ʻo Mai i kāna mea inu. "E mākaukau ʻo ia, Drake. Ua hoʻolālā ʻo ia i kēia no nā makahiki he ʻumi. "
  
  "ʻO kēia ka ʻāina ahi," wahi āna. "Hoʻohui iā Kovalenko a me nā mea ʻē aʻe o mākou i kēlā hoʻohālikelike, a hiki i kēia wahi holoʻokoʻa ke pahū."
  
  
  * * *
  
  
  Nānā akula ʻo ia iā May e hele ana i kahi kaʻa kaʻa a hele aku i kahi āna i manaʻo ai aia ke kaʻa kaʻa. ʻO ke ola pō ʻo Miami i piha. ʻAʻole ʻo ka waiʻona wale nō ka mea e ʻona ai, a ʻo ka hui pū ʻana o nā pō leʻaleʻa pau ʻole, nā kāne a me nā wahine nani, a me nā mele hoʻoikaika i hoʻoikaika ʻia e hoʻokiʻekiʻe i kona ʻano haʻihaʻi.
  
  Huli ʻo ia i ke kihi a hāmama ka marina i mua ona - nā yachts bristling e haʻaheo i kahi, nā lehulehu e hoʻopiha ana i nā ala hele wāwae, kahi hale ʻaina ākea i piha i nā poʻe nani ʻaʻole i hāʻawi i kekahi mea o ka honua.
  
  Mahalo nui i ka poʻe e like me Matt Drake.
  
  Huli ʻo ia i hope. Ua kani mai kāna kelepona paʻani me kēlā mele leʻaleʻa.
  
  E kaomi koke i ke pihi. "ʻAe?"
  
  "Matt? Aloha awakea, Aloha Auinalā. Aloha." ʻO nā leo maikaʻi o ka hoʻonaʻauao ʻo Oxford i kāhāhā iā ia.
  
  "Dal?" - wahi āna. "Torsten Dahl?"
  
  "ʻOiaʻiʻo. ʻO wai ke kani maikaʻi?"
  
  Ua hopohopo ʻo Drake. "Ua maikaʻi nā mea a pau?"
  
  "Mai hopohopo, e ka hoa. Ua maikaʻi nā mea a pau ma kēia ʻaoʻao o ka honua. Nui ʻo Iceland. He nani nā keiki. He wahine... he wahine. Pehea ka holo ana o Kovalenko?"
  
  "Ua loaʻa iā mākou," wahi a Drake me ka ʻakaʻaka. "Aneane. ʻIke mākou i kahi e nānā ai. Aia kekahi hoʻoikaika ʻana i kēia manawa a pono mākou i Hawaiʻi i ka lā ʻapōpō.
  
  "Pono. ʻAe, ʻo ke kumu o kaʻu kelepona ʻana he mea pono ʻole paha iā ʻoe. Hiki iā ʻoe ke hoʻoholo nou iho. E like me kāu e ʻike ai, ke hoʻomau nei ka ʻimi ʻana i ka lua kupapaʻu o nā akua. Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe i koʻu kū ʻana ma ka hale kākela o Frey ma ka ʻaoʻao o ka hale kupapaʻu o Odin me koʻu alelo e kau ana? Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe i ka mea i loaʻa iā mākou?"
  
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Drake i kona hopohopo koke. "ʻOiaʻiʻo".
  
  "E manaʻoʻiʻo mai iaʻu i kaʻu ʻōlelo ʻana ua loaʻa iā mākou nā waiwai e like a ʻoi aku paha i kēia kokoke i kēlā me kēia lā. Akā ʻo kekahi mea ʻē aʻe i hopu i koʻu manaʻo i kēia kakahiaka, no ka mea, hoʻomanaʻo mai iaʻu iā ʻoe.
  
  Ua hele ʻo Drake i ke ala haiki e lohe maikaʻi ai i ka Swede. "Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe iaʻu? Ua loaʻa iā ʻoe iā Hercules?
  
  "ʻAʻole. Akā, ua loaʻa iā mākou nā hōʻailona ma nā paia o kēlā me kēia niche o ka hale kupapaʻu. Ua hūnā ʻia lākou ma hope o nā waiwai, no laila ʻaʻole lākou i ʻike mua ʻia.
  
  Ua ʻū ʻo Drake. "Maka?"
  
  "Ua like lākou me ke kiʻi āu i hoʻouna mai ai iaʻu."
  
  Ua hoʻopaʻa ʻo Drake i kekahi manawa, a laila paʻi ka uila i kona puʻuwai. "E kali. Ke manaʻo nei ʻoe e like me ke kiʻi aʻu i hoʻouna ai? ʻO ke kiʻi swirl i loaʻa iā mākou ma nā mea huakaʻi manawa?"
  
  "Ua manaʻo wau e nahu kēia iā ʻoe, e kuʻu hoaaloha. ʻAe, kēia mau hōʻailona - a i ʻole nā curl, e like me kāu e ʻōlelo ai.
  
  Ua ʻōlelo ʻole ʻo Drake no kekahi manawa. Inā like nā kaha i loko o ka halekupapaʻu o nā akua me nā hōʻailona i loaʻa iā lākou ma nā mea lawe kaʻa kahiko, ʻo ia hoʻi, no ka wā like.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Drake ma ka waha maloʻo. "ʻO ia hoʻi-"
  
  Akā ua noʻonoʻo mua ʻo Thorsten Dahl i nā mea āpau. "Ua hana nā akua i nā mea hana no ka huakaʻi manawa. Inā ʻoe e noʻonoʻo e pili ana i ia mea, kūpono ia. Mai ka mea i loaʻa iā mākou ma ka hale kupapaʻu o Odin, ʻike mākou aia lākou. I kēia manawa ua ʻike mākou pehea lākou i hoʻopunipuni ai i ka hele ʻana o ka manawa. "
  
  
  MOKUNA UMAMALIMA
  
  
  E ku ana ka Moi Koko ma ka lihi o kona wahi wahi aina uuku, e nana ana i ka hahai ana o kekahi o kona mau tiga Bengala i kekahi dia liilii i hookuuia no lakou. Ua haehae ʻia kona mau manaʻo. Ma kekahi ʻaoʻao, he mea hauʻoli i ka loaʻa ʻana a nānā i ka leʻaleʻa i kekahi o nā mīkini pepehi nui loa i hana ʻia ma ka honua. Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, he mea hilahila ka uē ʻana i ka paʻa pio ʻana. Ua kūpono lākou i ka maikaʻi.
  
  ʻAʻole like me kāna mau pio kanaka. Ua kūpono lākou i ka mea a lākou e loaʻa ai.
  
  ʻO Boudreau.
  
  Huli aʻela ka Mōʻī Koko i kona lohe ʻana i kekahi mau kānaka e hele ana ma kēlā ʻaoʻao o ka mauʻu. "Mr. Boudreau," wahi āna. "Pehea i hele ai ka paʻa CIA?"
  
  Ku malie iho la ua kanaka nei i kekahi mau iwilei, me ka haawi aku i ka mahalo ana i makemake ai, aka, nana aku la ia ia me ka makau ole. "ʻOi aku ka paʻakikī ma mua o kaʻu i noʻonoʻo ai," i ʻae ʻo ia. "Mahalo no ka unuhi mālie."
  
  Hoʻomaha ka Mōʻī Koko. Manaʻo ʻo ia i nā tigers ma hope ona, e alualu ana i ka dia makaʻu. Ua uē ka dia a holo, me ka weliweli, ʻaʻole hiki ke alo i kona make ponoʻī. ʻAʻole pēlā ʻo Boudreau. Ua hōʻike aku ka Mōʻī Koko iā ia i kekahi ʻano mahalo.
  
  "Ua ʻoi aku paha ʻo Matt Drake ma mua o ʻoe?"
  
  "Ua ʻoi aku ka ʻoi aku o ka CIA ma mua o kaʻu i manaʻo ai. ʻo ia wale nō".
  
  "Ua ʻike ʻoe inā loaʻa iaʻu ka pū, ʻaʻole i hoʻopunipuni ʻia ka make ʻana o kou kaikuahine."
  
  ʻO ka hāmau ʻana o Boudreaux i hōʻike ʻia ua hoʻomaopopo ʻo ia.
  
  "Ua hiki mai ka manawa e hana ai," wahi a ka Moi Koko. "Pono wau i kahi mea e luku ai i nā holoholona ʻē aʻe. ʻO nā mea ma Kauai a me ka Mokupuni Nui. Hiki iā ʻoe ke hana i kēia noʻu?"
  
  ʻO ke kanaka āna i kauoha ai i hoʻopakele ʻia mai ka hale paʻahao ola, ua loaʻa koke ka manaolana. "Hiki iaʻu ke hana i kēia."
  
  "Pono ʻoe e pepehi i kēlā me kēia mea pio. ʻO kēlā me kēia kāne, wahine a me nā keiki. Hiki iā ʻoe ke hana?"
  
  "ʻAe, e ka haku".
  
  Kūlou ka Mōʻī Koko i mua. "Ua maopopo ia oe?"
  
  "E hana wau i nā mea āu e noi mai ai iaʻu e hana."
  
  ʻAʻole i hōʻike mai ka Mōʻī Koko i ka manaʻo o waho, akā ua ʻoluʻolu. ʻO Boudreau kāna mea hoʻokūkū mākaukau loa. Maikaʻi kona kūpaʻa ʻana.
  
  "A laila hele e hoʻomākaukau. Ke kali nei au i kāu mau kuhikuhi."
  
  Ua alakai aku kona mau kanaka i ka Amerika, a paipai ke Alii Koko i hookahi kanaka e kali mahope. ʻO Claude, ka luna hoʻomalu o kāna hānai holoholona ma Oʻahu.
  
  "E like me kaʻu i ʻōlelo ai, e Claude, ua hiki mai ka manawa. Mākaukau ʻoe, ʻeā?"
  
  "Ua mākaukau nā mea a pau. Pehea ka lōʻihi o kā mākou hoʻopaʻa ʻana?"
  
  "E paʻa ʻoe a hiki i kou make ʻana," wahi a ke Aliʻi Koko. "A laila e uku ʻia kāu aie iaʻu. ʻO ʻoe kahi ʻāpana o ka mea hoʻowalewale. ʻOiaʻiʻo, he wahi liʻiliʻi wale nō kēia, akā pono kāu mōhai.
  
  Ua noho hamau kona kahu o Oahu.
  
  "He pilikia anei ia oe?"
  
  "ʻAʻole. ʻAʻole e ka haku.
  
  "Maikaʻi kēia. A i ka manawa a mākou e nānā ai i ka hānai holoholona, e wehe ʻoe i nā ʻāpana mokupuni kūloko. Na'u no e hele ma na Ipuka o Gehena, aka, e wela ana o Hawaii."
  
  
  MOKUNA UMIKUMAMAono
  
  
  E lele ana ka mokulele CIA ma kahi kiʻekiʻe o kanakolukumamāiwa tausani kapuaʻi. Ua wili ʻo Matt Drake i ka hau i loko o kāna kīʻaha kaʻawale a nahā i ke poʻi no kahi whiskey liʻiliʻi. Noho hoʻokahi ʻo ia ma hope o ka mokulele, me ka manaʻo e mahalo lākou i kona noho mehameha. Akā, ʻo nā ʻaoʻao mau a me nā hawanawana huhū e haʻi iā ia e huki koke ana ke kaʻa 'welcome back' ma hope ona.
  
  A ʻaʻole i hoʻomaka ka whiskey e hoʻopilikia i koʻu mau aʻalolo.
  
  Noho ʻo Hayden ma kēlā ʻaoʻao o ke alahele mai ona aku, ʻo Kinimaka ma hope ona. ʻOiai ke ʻano o kāna misionari, ua ʻoliʻoli ke kanaka Hawaiʻi i kona hoʻi ʻana i kona ʻāina hānau. Ua kiaʻi maikaʻi ʻia kona ʻohana, akā ʻo ka pilikua manaʻoʻiʻo mau me ka hilinaʻi e loaʻa iā ia ka manawa e ʻike iā lākou.
  
  Ua kamaʻilio ʻo Hayden iā Jonathan Gates ma ke kelepona ukali. "Ekolu hou aku? He iwakāluakūmākahi mau pio, e ka haku. ʻAe, ʻae, maopopo iaʻu he nui aʻe ma mua o kēlā. A ʻaʻohe wahi i kēia manawa. Mahalo iā ʻoe".
  
  Ua haki ʻo Hayden i ka pilina a hoʻohaʻahaʻa i kona poʻo. "ʻAʻole hiki iaʻu ke kamaʻilio hou me ia. Pehea ʻoe e kamaʻilio ai me kahi kāne i pepehi ʻia kāna wahine? He aha kāu e ʻōlelo ai?"
  
  Nānā ʻo Drake iā ia. Ua liʻuliʻu ka manawa, akā ua hoʻohuli ʻo ia i kona mau maka makaʻu iā ia. "E kala mai, Mat. ʻAʻole oʻu manaʻo. Nui nā mea e hana nei."
  
  Kuno ʻo Drake a hoʻokahe i kāna aniani. "ʻAʻole pono ʻo Gates e hoʻomaha?"
  
  "He paʻa loa ke kūlana." Hoʻopili ʻo Hayden i ke kelepona ma kona kuli. "I ke kaua, ʻaʻohe mea hiki ke nalo i hope."
  
  Ua minoʻaka ʻo Drake i ka hoʻohenehene. "ʻAʻole au i manaʻo he nui ʻo Hawaiʻi."
  
  "O kou manao, no ke aha la i loaa ole ai ia lakou kekahi o kona mau hanai holoholona? ʻAe, ʻaʻole ia he mea nui. Akā, nui ka nui o nā ululāʻau hiki ʻole ke komo, nā puʻu a me nā awāwa. Hoʻopili ʻia paha nā hale hānai. A ua mākaukau ke Aliʻi Koko no kākou. Manaʻo ʻo Wakinekona e kōkua mai nā kamaʻāina iā mākou ma mua o ka poʻe hana maʻamau.
  
  Ua hāpai ʻo Drake i kahi kuʻemaka. "He mea kupanaha, pololei paha lākou. ʻO kēia kahi e komo ai kā mākou pilikua aloha. "
  
  Hāʻawi ʻo Mano i kahi ʻakaʻaka ākea a hoʻomaha. "Ua ike maoli au i ka hapa nui o na kanaka o Honolulu."
  
  Ua ʻike ʻia kahi pōkā, a ʻike koke ʻia ʻo Ben Blake ma hope ona. Nānā akula ʻo Drake i ke kanaka ʻōpio. ʻO ia ka manawa mua a lāua i ʻike maoli ai kekahi i kekahi mai ka make ʻana o Kennedy. Piʻi aʻela ka nalu o ka manaʻo i loko ona, a ua hoʻopaʻa koke ʻo ia a hūnā me ka inu ʻana hou.
  
  "Ua wikiwiki loa nā mea a pau, e ka hoa. ʻAʻole hiki iaʻu ke kōkua. Ua hoʻopakele ʻo ia iaʻu, akā ... ʻaʻole hiki iaʻu ke hoʻopakele iā ia."
  
  "ʻAʻole au e hewa iā ʻoe. ʻAʻole nau i hewa."
  
  "Akā ua haʻalele ʻoe."
  
  Nānā ʻo Drake iā Karin, ke kaikuahine o Ben, e nānā ana i kona kaikunāne me nā maka huhū. Me he mea lā e kūkākūkā ana lākou i ka neʻe ʻana o Ben, a hele kūʻē ʻo ia i ka ʻai. Wehe aʻela ʻo Drake i kekahi whiskey a hilinaʻi i hope ma kona noho, ʻaʻole naʻe kona mau maka. "Ma kahi o hoʻokahi tausani makahiki i hala, ua komo au i ka SAS. ʻO ka ikaika hakakā maikaʻi loa o ka honua. Aia ke kumu ʻoi aku ka maikaʻi, Ben. Ma waena o nā mea ʻē aʻe, no ka mea he poʻe lokoino lākou. Aloha ole. ʻO nā mea pepehi kanaka. ʻAʻole like lākou me Matt Drake āu i ʻike ai. A i ʻole e like me Matt Drake, ka mea e ʻimi nei i nā iwi o Odin. ʻAʻole kēia Matt Drake i ka SAS. He kanaka kīwila ʻo ia."
  
  "A kēia manawa?"
  
  "I ka wā e ola ana ke Aliʻi Koko a e noho mau ana ʻo Vendetta, ʻaʻole hiki iaʻu ke lilo i kanaka kīwila. ʻAʻole pili i ka hewa o koʻu makemake.
  
  Nānā aku ʻo Ben. "Maopopo iaʻu".
  
  Pīhoihoi ʻo Drake. Huli ʻo ia i ka hapalua i ke kū ʻana o Ben a hoʻi i kona noho. Ua hoʻomaka paha ke kanaka ʻōpio e ulu.
  
  Inā ʻaʻole i wikiwiki kēia kaʻina hana i nā mahina ʻekolu i hala iho nei, ʻaʻohe mea e hiki.
  
  Nānā ʻo Hayden iā ia. "ʻO ia pū me ia, ʻike ʻoe. I kona make ana. Ua paʻakikī hoʻi iā ia.
  
  Ua moni ʻo Drake a ʻōlelo ʻole. Ua paʻa kona ʻāʻī a ʻo ia wale nō ka mea i hiki ʻole iā ia ke uē i ka waimaka. Kekahi kanaka mai SAS. Ua waiho ka whiskey i kahi meheu wela i ka lua o koʻu ʻōpū. Ma hope o kekahi manawa, nīnau ʻo ia, "Pehea kou wāwae?"
  
  "Eha. Hiki iaʻu ke hele a holo. ʻAʻole makemake ʻo ia e hakakā iā Boudreau no kekahi mau pule. "
  
  "ʻOiai ʻo ia i loko o ka hale paʻahao, ʻaʻole pono ʻoe."
  
  Ua hopu ka haunaele i kona noonoo. Noho ʻo Mai lāua ʻo Alicia i kekahi mau lālani ma mua a ma kēlā ʻaoʻao o ke alahele mai kekahi i kekahi. ʻAʻole i ʻoi aku ka hau o ka pilina ma waena o nā wahine ʻelua, akā ua hoʻonāukiuki kekahi mea iā lāua.
  
  "Ua hoʻololi ʻoe iā mākou!" Ua hoʻomaka ʻo Alicia e uē. "E hoʻopakele i koʻu kaikuahine ponoʻī. Pehea e hiki ai iā lākou ke loaʻa kahi hōkele?"
  
  Holo akula ʻo Drake ma waho o kona noho a iho akula ma ke ala. ʻO ka mea hope loa āna i makemake ai ma ka lele, ʻo ia ka hakakā ma waena o ʻelua mau wahine make loa āna i ʻike ai.
  
  "Ua make ʻo Hudson ma kēlā hōkele," i ʻōhumu ai ʻo Alicia. "Ua pana lākou iā ia i ka wā... ʻoiai-" Luliluli ʻo ia i kona poʻo. "ʻO kāu ʻike anei kēia, e Kitano? Paipai au iā ʻoe e haʻi i ka ʻoiaʻiʻo.
  
  Hele akula ʻo Alicia i ke ala. Kū aʻela ʻo Mai e nānā i kona alo. Kokoke ihu ihu nā wāhine ʻelua. Ua hoʻi hope ʻo Mai e hoʻokaʻawale iā ia iho. Ua manaʻo paha kekahi kanaka ʻike ʻike ʻole he hōʻailona kēia o ka nāwaliwali o ke kaikamahine Kepani.
  
  Ua ʻike ʻo Drake he hōʻailona make kēia.
  
  Holo akula ʻo ia i mua. "E kū!"
  
  "He ʻumi Hudsons koʻu kaikuahine."
  
  Ua ʻōhumu ʻo Alicia. "I kēia manawa e loaʻa iaʻu kahi manawa Mei!"
  
  Ua ʻike ʻo Drake ʻaʻole e hoʻi hope ʻo Mei. He mea maʻalahi paha ke haʻi aku iā Alicia i kāna mea i ʻike mua ai-ua hāʻawi ʻo Hudson iā ia iho-akā, ʻaʻole ʻae ka haʻaheo o Mai Kitano iā ia e hāʻawi. Ua hahau ʻo Alicia. Ua pane aku o Mai. Ua neʻe ʻo Alicia ma ka ʻaoʻao e hāʻawi iā ia iho i kahi ākea. Ua hoʻouka ʻo Mai iā ia.
  
  Holo akula ʻo Drake iā lākou.
  
  Ua mimi ʻo Alicia i kahi kīkī, hele i mua a hoʻolei i kona kuʻekuʻe ma ka maka o Mei. ʻAʻole i neʻe ke koa Kepani, akā ua huli iki kona poʻo, e ʻae ana i ka puʻu ʻana e kani i hoʻokahi milimita mai ona aku.
  
  Ua hahau ikaika ʻo Mai iā Alicia i ka iwi ʻaoʻao. He ʻūhā kiʻekiʻe o ka pakele ʻana o ka hanu, a ʻo Alicia i hoʻihoʻi i hope i ke poʻo. Mei neʻe i mua.
  
  Lele ʻo Hayden i kona mau wāwae me ka uē ʻana. Aia nō ʻo Ben lāua ʻo Karin ma ko lāua mau wāwae, e ʻimi nei lāua ʻo wai ka mea e lanakila ai ka hakakā. Holo koke mai la o Drake me ka ikaika, hookuke aku la ia Mei i ka noho ma kona aoao a oki iho la i kona lima ma ka puu o Alicia.
  
  "E hooki." Ua like kona leo me ko ka lua kupapaʻu, akā ua piha i ka weliweli. "ʻAʻohe pili o kāu hoa kāne make me kēia. A me kou kaikuahine pū kekahi. Ua nānā ʻo ia iā Mei. "He ʻenemi ʻo Kovalenko. I ka manawa e lilo ai kēlā ʻōpio i FUBAR, hiki iā ʻoe ke hakakā i nā mea a pau āu e makemake ai, akā mālama iā ia a hiki i kēlā manawa.
  
  Ua wili ʻo Alicia i kona lima. "E make kēlā ʻīlio no kāna hana."
  
  ʻAʻole ʻo Mai i ʻōpō maka. "Ua ʻoi aku ka ʻino o kāu hana, e Alicia."
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka ʻā hou ʻana o ke ahi ma nā maka o Alicia. Ua hoʻopuka ʻo ia i ka mea wale nō i komo i kona manaʻo. "Ma mua o ka hoʻopaʻapaʻa ʻana, hiki paha iā ʻoe ke wehewehe mai iaʻu ʻo wai o ʻoukou i pepehi maoli iā Wells. A no ke aha."
  
  Ua hala ka hakakā ma mua o lākou.
  
  Aia ʻo Hayden ma hope pono ona. Maopopo iā 'oe. ʻAʻohe mea hauʻoli i ke ʻano o ka hāʻawi ʻana o Mai i ka hāmeʻa. He kila i kona leo. "ʻAʻole e haʻi i ka pehea i loaʻa ai iā ia. Akā, maopopo iaʻu ke kumu āna i hana ai. Ke hana like nei kekahi mau luna aupuni nui i kēia manawa. Ke pāʻani nei ʻo Kovalenko i kāna pāʻani hope loa, a ʻaʻole mākou i hiki i ke kumu lua. A inā ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia nā leaks-"
  
  Ua ʻōhumu ʻo Alicia a hoʻi i kona noho. Ua loaʻa ʻo Drake i kahi pūʻulu o nā mea liʻiliʻi a hoʻi i lalo i ke ala i kāna iho. Nānā pololei ʻo ia i mua, ʻaʻole makemake e hoʻomaka i ke kamaʻilio ʻana me kāna hoa aloha i kēia manawa.
  
  Akā ma ke ala, hilinaʻi ʻo Ben iā ia. "FUBAR?"
  
  "Hoʻopili ʻia ma mua o ka ʻike ʻia."
  
  
  MOKUNA UMIKUMAMAhiku
  
  
  Ma mua o ko lākou pae ʻana, ua loaʻa iā Hayden kahi kelepona ua pakele ʻo Ed Boudreau mai kahi hale paʻahao CIA. Ua hoʻohana ke Aliʻi Koko i kahi kanaka ʻokoʻa a, kūʻē i kona makemake ponoʻī, lawe ʻo ia iā Boudreau ma kahi hana naʻauao a me ka ʻole.
  
  "ʻAʻole ʻoe e aʻo i kekahi mea," i ʻōlelo ai ʻo Drake iā ia, ʻaʻole ʻo ia i kāhāhā i ka wā ʻaʻohe āna mea e ʻōlelo ai.
  
  Ua powehiwehi ka powehiwehi o ke kahua mokulele o Honolulu, e like me ke kaʻa wikiwiki ʻana i ke kūlanakauhale. ʻO ka manawa hope loa lākou i Hawaiʻi nei, ua hoʻouka lākou i ka hale o Davor Babic a ua kau ʻia ma ka papa inoa o nā mea hoʻopiʻi e kāna keiki ʻo Blanca. Me he mea lā koʻikoʻi ia manawa.
  
  A laila ua puka mai ʻo Dmitry Kovalenko.
  
  He kūlanakauhale nui ʻo Honolulu, ʻaʻole like me nā kūlanakauhale ʻAmelika a me ʻEulopa. Akā naʻe, ʻo ka manaʻo maʻalahi ʻo ke kahakai ʻo Waikiki ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o iwakālua mau minuke i hoʻopalupalu ʻia i nā manaʻo ʻino o Drake.
  
  ʻO ke ahiahi ahiahi a ua luhi lākou a pau. Akā ua koi ʻo Ben lāua ʻo Karin e hele pololei lāua i ka hale CIA a pili i ka pūnaewele kūloko. Ua ʻiʻini lāua e hoʻomaka e ʻeli i kahi o nā puke pai a Kāpena Kuke. ʻaneʻane ʻakaʻaka ʻo Drake i kona lohe ʻana i kēia. Ua makemake mau ʻo Ben i nā nane.
  
  Ua hoʻolalelale ʻo Hayden i ka pepa a loaʻa koke iā lākou i kahi keʻena liʻiliʻi ʻē aʻe, e like me ka mea a lākou i waiho ai ma Miami. ʻO ka ʻokoʻa wale nō, ʻo ia ka ʻike ʻana ma ka puka aniani i nā hōkele kiʻekiʻe o Waikiki, ka hale ʻaina kaulana ʻo Top of Waikiki revolving a, ma kahi mamao aku, ʻo ka mea hoʻokipa nui loa o Oahu, ka lua pele moe lōʻihi i kapa ʻia ʻo Diamond Head.
  
  "E ke Akua, makemake au e noho maanei," wahi a Karin me ke kaniuhu.
  
  "Ke manaʻoʻiʻo nei au," wahi a Kinimaka. "ʻOiai ua maopopo iaʻu ka nui o ka poʻe hoʻomaha e hoʻonui i ka manawa ma ʻaneʻi ma mua o kaʻu."
  
  "ʻAe, aia ʻoe i ka Everglades ʻaʻole i lōʻihi i hala aku nei," wahi a Hayden i ka hoʻopili ʻana i nā kamepiula a Ben lāua ʻo Karin i ka ʻōnaehana pono. "A hui me kekahi o na kamaaina."
  
  Puhihihi ihola ʻo Kinimaka no kekahi manawa, a ʻakaʻaka. "ʻO alligator kou manaʻo? He leʻaleʻa loa ia, ʻae.
  
  Hoʻopau ʻo Hayden i kāna hana a nānā a puni. "Pehea e pili ana i ka ʻaina ahiahi a me kahi moe mua? Hoʻomaka mākou i ka hana i ka wanaʻao. "
  
  He mau kunou a me nā ʻōhumu o ka ʻae ʻana. I ka ʻae ʻana o Mei, haʻalele ʻo Alicia. Ua nānā ʻo Drake iā ia ma mua o kona huli ʻana i kāna mau hoa hana. "Pono ʻoukou a pau e ʻike i kekahi mea aʻu i aʻo ai i kēia lā. Manaʻo wau ʻo ia kekahi o nā ʻikepili koʻikoʻi a mākou e hōʻike ai. " Hoʻomaha ʻo ia. "Ua hoʻopili ʻo Dahl iaʻu i nehinei."
  
  "Torsten?" Ua ʻōlelo ʻo Ben. "Pehea ka hana ʻana o ka poʻe Suedena pupule? ʻO ka manawa hope aʻu i ʻike ai iā ia, e nānā ana ʻo ia i nā iwi o Odin."
  
  Manaʻo ʻo Drake ʻaʻohe mea nāna i hoʻopau iā ia. "I ka ʻimi ʻana i ka hale kupapaʻu o nā akua, ua ʻike lākou i nā hōʻailona i kūlike me nā swirls i loaʻa iā mākou ma nā mea hoʻoili."
  
  "Me ka like?" - Ua ʻōlelo ʻo Hayden. "Pehea ke kūlike?"
  
  "Ua like loa lakou."
  
  Ua hoʻomaka ka lolo o Ben i ka hana piha. "ʻO ia ke ʻano o ka poʻe i kūkulu i ka hale kupapaʻu i hana pū i nā mea hana. He pupule kēia. ʻO ke kumumanaʻo, ua kūkulu nā akua i ko lākou mau lua kupapaʻu ponoʻī a moe maoli i lalo e make, ʻoiai e hoʻolōʻihi i ke ola ma o ka luku nui ʻana. I kēia manawa ke ʻōlelo nei ʻoe ua hana lākou i nā mea huakaʻi manawa?" Hoʻomaha ʻo Ben. "ʻOiaʻiʻo, kūpono ia-"
  
  Luliluli ʻo Karin i kona poʻo, e nānā ana iā ia. "Naʻaupō. ʻOiaʻiʻo, kūpono kēia. No laila ua hele lākou i ka manawa, hana i nā hanana a hana i nā hopena o nā kānaka. "
  
  Huli leo ʻole ʻo Matt Drake. "E ʻike wau iā ʻoe i ke kakahiaka."
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻoluʻolu ka ea o ka pō, mehana pumehana, a ua ʻono ʻia me ka Moana Pākīpika. Ua auwana ʻo Drake i nā alanui a loaʻa iā ia kahi pā hāmama. He ʻokoʻa paha ka poʻe kūʻai mai nā hale kaola ʻē aʻe ma nā ʻāina ʻē, ʻeā? Ma hope o nā mea a pau, he paradaiso. A laila, no ke aha i pāʻani mau ai ka poʻe ola, me he mea lā no lākou ia wahi? No ke aha i noho ai ka ʻona ma ka hope o ka pā me ke poʻo i hoʻolei ʻia i hope? No ke aha i noho kaʻawale ai nā kāne mau loa, nalowale i loko o kā lākou mau honua liʻiliʻi, me ka hui pū wale nō?
  
  ʻAe, ʻokoʻa kekahi mau mea. Aia ʻo Alicia Miles ma ka pā, e hoʻopau ana i kahi inu pālua. Ua noʻonoʻo ʻo Drake e haʻalele. He mau kaola ʻē aʻe kahi e hiki ai iā ia ke hūnā mai kona ʻehaʻeha, a inā ʻo ka hapa nui o lākou e like me kēia, e manaʻo ʻo ia i ka home.
  
  Akā, ua hoʻololi iki paha ke kāhea ʻana e hana i kona manaʻo. Hele akula ʻo ia a noho i lalo. ʻAʻole ʻo ia i nānā i luna.
  
  "Pake, Drake." Ua hoʻokuke ʻo ia i kāna kīʻaha kīʻaha iā ia. "E kūʻai mai iaʻu i mea inu."
  
  "E haʻalele i ka ʻōmole," i ʻōlelo ai ʻo Drake i ka bartender a ninini iā ia iho i ka hapalua o ke aniani o Bacardi Oakheart. Hoʻokiʻekiʻe ʻo ia i kāna kīʻaha i kahi kīʻaha. "Alicia Miles. He ʻumi makahiki ka pilina i hele ʻole i kahi, huh? A i kēia manawa ua ʻike mākou iā mākou iho i ka lani, e ʻona ana i loko o kahi pā.
  
  "He ala ko ke ola e hoʻopilikia ai iā ʻoe."
  
  "ʻAʻole. Ua hana ʻo SRT. "
  
  "ʻAʻole ia i kōkua."
  
  Nānā ʻaoʻao ʻo Drake iā ia. "He manaʻo hoʻopono anei kēia? Mai iā ʻoe? ʻEhia o lākou i make ai?"
  
  "Ua lawa ka hoʻomaha ʻana i ke kaumaha. ʻAʻole like me kaʻu e pono ai. "
  
  "Akā ʻaʻole ʻoe i hana i mea e kōkua ai i kēlā poʻe. Ma ia kauhale. Hoʻomanaʻo paha ʻoe? Ua ʻae ʻoe i ko mākou mau koa ponoʻī e nīnau iā lākou."
  
  "He koa au, e like me lakou. Ua kauoha au.
  
  "A laila hāʻawi ʻoe i ka mea nāna i uku hou aku."
  
  "Ua hana wau i kaʻu hana, Drake." Hoʻopiha hou ʻo Alicia i kāna rama a paʻi ikaika i ka ʻōmole ma luna o ka pākaukau. "ʻO ka manawa kēia e ʻohi ai i nā pōmaikaʻi."
  
  "A e nānā i kahi i loaʻa ai iā ʻoe."
  
  "E nānā ʻoe i kahi i loaʻa ai iā mākou, ʻaʻole anei?"
  
  Ua noho hāmau ʻo Drake. Hiki iā mākou ke ʻōlelo ua hele ʻo ia i ke ala kiʻekiʻe. Hiki iā ʻoe ke ʻōlelo ua hele ʻo ia i ke ala haʻahaʻa. ʻAʻole pili. Ua pau lākou ma kahi hoʻokahi me nā poho like a me ka wā e hiki mai ana.
  
  "E hana mua mākou i ka Bloody Vendetta. A me Kovalenko. A laila e ʻike mākou i hea mākou. Noho ʻo Alicia e nānā ana i kahi mamao. Ua noʻonoʻo ʻo Drake inā aia ʻo Tim Hudson i kona manaʻo.
  
  "Pono mākou e kamaʻilio e pili ana iā Wells. ʻO ia koʻu hoaaloha."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia me ke kani ʻana e like me ka wā ma mua. "ʻO kēlā kanaka kolohe kahiko? ʻAʻole ʻo ia kou hoaaloha, ʻo Drake, a ʻike ʻoe. E kamaʻilio mākou e pili ana i nā pūnāwai. Akā i ka hopena. ʻO ia ka manawa e hiki mai ai."
  
  "No ke aha mai?"
  
  Lana ka leo mālie ma luna o kona poʻohiwi. "No ka mea ʻo ia ka manawa e pono ai, Matt." ʻO nā leo mālie o Mei. Ua ʻoluʻolu ʻo ia iā lākou. "No ka mea pono mākou i kekahi i kekahi e hoʻokō mua i kēia."
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hūnā i kona pīhoihoi i ka ʻike ʻana iā ia. "He weliweli maoli anei ka ʻoiaʻiʻo e pili ana iā Wells?"
  
  Ua ʻōlelo ko lākou hāmau ʻana he aha ia.
  
  Ua hele ʻo Mai ma waena o lākou. "Aia wau no ka mea he alakaʻi koʻu."
  
  " Hook? Na wai mai? Ua manaʻo wau ua pani nā Kepanī iā ʻoe.
  
  "He kūlana, ua hana lākou." Aia ka leo ʻoliʻoli i ka leo o Mai. "Ma ke ʻano ʻole, ke kūkākūkā nei lākou me nā ʻAmelika. ʻIke lākou i ke koʻikoʻi o ka hopu ʻana iā Kovalenko. Mai manaʻo ʻoe ʻaʻohe maka o koʻu aupuni. "
  
  "ʻAʻole wau i moeʻuhane no ia mea." Huhū ʻo Alicia. "Makemake wau e ʻike pehea ʻoe i ʻike ai iā mākou." Ua lulu ʻo ia i kona ʻaʻahu me he mea lā e makemake ana ʻo ia e kiola i ke kukui.
  
  "Ua ʻoi aku koʻu maikaʻi ma mua o ʻoe," wahi a Mai a ʻakaʻaka ʻo ia i kēia manawa. "A ʻo ia wale nō ka pā no ʻekolu poloka."
  
  "He oiaio keia?" Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Drake. "Pehea ka haohao."
  
  "He alakaʻi koʻu," wahi a Mai. "Makemake anei ʻoe e hele pū me aʻu i kēia manawa e nānā iā ia a i ʻole ʻolua ʻona nui ʻole e mālama?"
  
  Lele ʻo Drake mai kona noho i kekona kekona a ua wili ʻo Alicia. "E hōʻike mai i ke ala, e liʻiliʻi elf."
  
  
  * * *
  
  
  He kaʻa kaʻa kaʻa pōkole ma hope mai, ua hoʻopaʻa ʻia lākou ma kahi kihi alanui paʻa, e hoʻolohe ana iā Mai hoʻolaha iā lākou.
  
  "Hele pololei kēia mai kahi mea aʻu i hilinaʻi ai i ka Intelligence Agency. Hoʻokele ʻia ka pā holoholona o Kovalenko e kekahi poʻe āna i hilinaʻi ai. ʻO ia ke ala mau, ʻoiai ua kōkua ʻo ia iā ia i kēia manawa ma mua o ka wā e pono ai ʻo ia i ka manawa e ... pono, e hana i kāna mea i manaʻo ai e hana. Eia naʻe, mālama ʻia kāna hānai holoholona ma Oahu e kekahi kanaka ʻo Claude kona inoa."
  
  Ua huki ʻo Mai i ko lākou manaʻo i ka laina o ka poʻe ʻōpio e hele ana ma ka puka i hoʻomālamalama ʻia i ka lāʻau kiʻekiʻe. "Na Claude kēia hui," wahi āna. Hoʻolaha ʻia nā kukui uila 'Live DJs, Pōʻalima Special Bottles and Special Guests'. Nānā ʻo Drake a puni ka lehulehu me ka manaʻo ʻole. Ua hōʻike ʻia ma kahi o hoʻokahi kaukani o nā kāne ʻōpio maikaʻi loa o Hawaiʻi ma nā mokuʻāina like ʻole o ka wehe ʻana i ke kapa.
  
  "Hiki iā mākou ke kū iki i waho," wahi āna.
  
  "I kēia manawa ua ʻike wau ua hoʻomaʻemaʻe ʻia ʻoe." Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia iā ia. "ʻO ka Drake o hoʻokahi makahiki i hala aku nei e kū ana ma ka ʻaoʻao o nā wahine wela ʻelua me ia i kēia manawa, ʻoki i ko lākou mau papalina me nā lima ʻelua, a hoʻokuke iā mākou i laila."
  
  Ua ʻānai ʻo Drake i kona mau maka, me ka ʻike ʻana ua pololei ʻo ia. "Ke hoʻololi nei nā makahiki he kanakolu i ke kanaka," wahi āna, me ka manaʻo koke ʻana i ke kaumaha o ka nalowale ʻana o Alison, ka pepehi kanaka Kennedy, a me ka ʻona mau. Ua hoʻokō ʻo ia i ka hoʻoponopono ʻana i kahi maka kila ma luna o lāua ʻelua.
  
  "Hoʻomaka ka ʻimi ʻana iā Claude ma ʻaneʻi."
  
  Hele lākou ma mua o nā kiaʻi puka me ka ʻakaʻaka, a loaʻa iā lākou iho i loko o kahi ala haiki i hoʻopiha ʻia me nā kukui ʻōlinolino a me ka uahi hoʻopunipuni. Ua pilikia ʻo Drake i kahi manawa a hoʻopaʻa ʻia i nā hebedoma o ka inu ʻana. ʻO kāna mau kaʻina hana noʻonoʻo, ua ʻoi aku ka maikaʻi. Pono ʻo ia e hopu koke.
  
  Ma waho aʻe o ka tunnel he lāʻau ākea e hāʻawi ana i ka maka manu o ka papahele hula. Ua neʻe like nā kino me nā kani bass hohonu. ʻO ka pā ma ko lākou ʻākau e paʻa ana i mau tausani ʻōmole waiʻona a ʻike ʻia ka mālamalama i nā prisma ʻālohilohi. He ʻumikūmālua mau limahana pā i hana i nā mea pāʻani, heluhelu lehelehe, hāʻawi i ka hoʻololi a me ka lawelawe ʻana i nā mea inu hewa i ka poʻe hui kalapu ʻole.
  
  E like me nā pā ʻē aʻe. Ua ʻakaʻaka ʻo Drake me ka hoʻohenehene. "Ma hope". Ua kuhikuhi ʻo ia, ʻaʻole pono e peʻe i ka lehulehu. "He wahi kaulahao. A ma hope o lākou he mau pale.
  
  "ʻO nā hui pilikino," wahi a Alicia. "ʻIke wau i ka mea e hana nei ma laila."
  
  "ʻOiaʻiʻo ua ʻike ʻoe." Ua paʻa ʻo Mai i ka ʻimi ʻana i ka nui o ia wahi. "Aia anei kekahi lumi ma hope āu i komo ʻole ai, e Miles?"
  
  "Mai hele i laila, e ka wahine. ʻIke wau i kāu mau hana ma Thailand. ʻAʻole au e hoʻāʻo i kekahi o kēia.
  
  "He mea haʻahaʻa loa ka mea āu i lohe ai." Ua hoʻomaka ʻo Mai e hele i lalo o ke alapiʻi ākea me ka nānā ʻole i hope. "Hilinaʻi iaʻu".
  
  Huhu ʻo Drake iā Alicia a kunou akula i ka papahele hula. Ua kāhāhā ʻo Alicia, akā ua ʻike ʻo ia ua manaʻo ʻo ia e lawe i kahi ala pōkole a hele i kahi wahi pilikino. Ua ʻānai ʻia ka wahine Pelekane. "Ke alakaʻi nei ʻoe i ke ala, Drake. E hahai au iā ʻoe."
  
  Ua manaʻo ʻo Drake i ke kahe koke ʻana o ke koko. He manawa kēia e hoʻokokoke aku ai i kahi kanaka i ʻike i kahi o Dmitry Kovalenko. ʻO ke koko āna i hoʻokahe ai i kēia manawa, he kulu wale nō ia i ka moana i hoʻohālikelike ʻia i kāna mea i makemake ai e hoʻokahe.
  
  I ko lākou hele ʻana ma waena o nā kino ʻakaʻaka a me ka hou o ka papahele hula, ua hiki i kekahi o nā kāne ke wili iā Alicia a puni. "E," i hoʻōho ai ʻo ia i kāna hoaaloha, ʻaʻole hiki ke lohe ʻia kona leo ma luna o ke kani kani. "Laki wale au".
  
  Ua paʻi ʻo Alicia i kāna plexus solar me kona mau manamana lima. "Aole loa i loaa ia oe ka laki, e ke keiki. E nana wale i kou helehelena.
  
  Ua neʻe koke lākou, me ka nānā ʻole ʻana i ke kani ʻana o ke kani, nā kino ʻōniʻoniʻo, ke koʻokoʻo o ka pā e holo ana i hope a i waho i ka lehulehu me nā pā i kaulike ʻia ma luna o ko lākou mau poʻo. Ua hoʻopaʻapaʻa nui lāua, ua kaomi ʻia ke kāne i ke kolamu, a ua uē ka wahine ma kona pepeiao. ʻO kekahi pūʻulu o nā wāhine waena e hū ana a me ka ʻūhū i ko lākou noho ʻana i loko o ka pōʻai me ka vodka jelly a me nā puna liʻiliʻi uliuli ma ko lākou mau lima. Aia nā papa ʻaina haʻahaʻa i hoʻopuehu ʻia ma ka papahele, ʻo ka hapa nui o lākou i hoʻopiha ʻia me nā mea inu ʻono ma lalo o nā malu. ʻAʻohe kanaka hoʻokahi. He nui nā kāne i hana pālua i ka wā i hala aku ai ʻo Mai lāua ʻo Alicia, ʻo ia hoʻi ka huhū o kā lāua mau hoaaloha. Ua mālama pono ʻo Mai i ka nānā ʻana. Ua hoʻoikaika ʻo Alicia.
  
  Hele lākou i kahi wahi i paʻa i ke kaula, ʻo ia hoʻi he wili gula mānoanoa i hohola ʻia ma waena o nā kia kaula keleawe ʻelua. Me he mea lā ua manaʻo ka ʻoihana ʻaʻohe mea e hoʻokūkū maoli i nā pōā ʻelua ma kēlā ʻaoʻao.
  
  I kēia manawa, neʻe akula kekahi o lākou me kona lima i waho a noi ʻoluʻolu iā Mai e hoʻi i hope.
  
  Ua minoaka koke ke kaikamahine Kepani. "Ua hoʻouna ʻo Claude iā mākou e ʻike..." Ua hoʻomaha ʻo ia, me he mea lā e noʻonoʻo ana.
  
  "Pilipo?" ʻŌlelo koke ka pōā ʻē aʻe. "Ua maopopo iaʻu ke kumu, akā ʻo wai kēia kanaka?"
  
  "Kākua kiaʻi".
  
  Ua nānā nā kāne nui ʻelua iā Drake e like me nā pōpoki e kihi ana i ka ʻiole. Ua minoʻaka nui ʻo Drake iā lākou. ʻAʻole ʻo ia i ʻōlelo i kekahi mea inā ʻo kāna leo Pelekania e hoʻohālua ai. ʻAʻohe pilikia o Alicia.
  
  "No laila, kēia Pilipo. Pehea kona ano? E hauʻoli paha kāua a i ʻole?"
  
  "ʻAe, ʻo ia ka mea maikaʻi loa," wahi a ka bouncer mua me ka ʻakaʻaka ʻeha. "The Perfect Gentleman"
  
  E nana ana ka lua o ka bouncer i ko lakou mau lole. "ʻAʻole ʻoe i ʻaʻahu maikaʻi ʻia no ka hanana. Ua maopopo iā ʻoe ua hoʻouna ʻo Claude iā ʻoe?"
  
  ʻAʻohe wahi hoʻohenehene i ka leo o Mai i kāna ʻōlelo ʻana, "Ua maopopo iaʻu."
  
  Ua hoʻohana ʻo Drake i ka hoʻololi e loiloi i nā niches huna. ʻO kahi lele pōkole o nā alapiʻi i alakaʻi i kahi paepae kiʻekiʻe kahi e noho ai kahi papaʻaina nui. Aia ma kahi o ʻumikūmālua poʻe e noho ana a puni ka papaʻaina, ʻo ka hapa nui o lākou me ka ʻoliʻoli nui e hōʻike ana ua honi lākou i kahi pauda koʻikoʻi. Ke nānā aku nei nā poʻe ʻē aʻe me ka makaʻu a me ke kaumaha, nā wahine ʻōpio a me nā kāne ʻelua, ʻaʻole maopopo he ʻāpana o ka hui pāʻina.
  
  "Hey Pilipo!" - hoʻōho ka lua o ka bouncer. "He ʻiʻo hou nau!"
  
  Ua hahai ʻo Drake i nā kaikamahine i kahi alapiʻi pōkole. Ua ʻoi aku ka mālie ma ʻaneʻi. I kēia manawa ua helu ʻo ia he ʻumikūmālua mau kānaka ʻino, ʻo lākou a pau e lawe pū ana. Akā i kona hoʻohālikelike ʻana i nā mea hoʻokō kūloko he ʻumikūmālua iā Mei, Alicia, a iā ia iho, ʻaʻole ʻo ia i hopohopo.
  
  Noho ʻo ia ma hope o lākou, me ka hoʻāʻo ʻaʻole e hoʻohuli i ka manaʻo iā ia iho e like me ka hiki. ʻO Pilipo ka pahuhopu, a he mau kapuaʻi ko lākou mamao. E hoʻomaka maoli ana kēia hale kalapu i ka haʻalulu.
  
  Nana mai la o Pilipo i na kaikamahine. ʻO ka leo o kāna kaomi maloʻo ma kona puʻu e hōʻike ana i kona hoihoi. Ua ʻike mālie ʻo Drake i kona lima e kīkē ana i ka mea inu.
  
  "Ua hoʻouna mai ʻo Claude iā ʻoe?"
  
  He kanaka pōkole a wiwi ʻo Pilipo. Ua haʻi koke aku kona mau maka ākea a hōʻike iā Drake ʻaʻole kēia kanaka he hoaaloha no Claude. ʻAʻole mākou i ʻike kekahi i kekahi. ʻOi aku ʻo ia i ka papeti, ke poʻo o ka hui. Mea hoopau.
  
  "ʻaʻole naʻe". Ua hoʻomaopopo pū ʻo Mai i kēia a i ka pōkole o ka maka ua hoʻololi ʻo ia mai kahi wahine paʻa i kahi pepehi kanaka kupanaha. Ua ʻeli ʻia nā manamana lima ma ka ʻāʻī o nā kāne pili loa ʻelua, a ʻo ka hahau hohonu ʻana mai ke alo i hoʻouna ʻia ai ke kolu i ka poina, a hāʻule mai kona noho. Lele akula ʻo Alicia ma luna o ka pākaukau e pili ana iā ia, a kau ma luna o kona ʻāʻī, nā wāwae kiʻekiʻe i ka lewa, a kīkī ikaika i ke kanaka nona nā peʻa ʻāʻī kahe ma ka maka me kona kuʻekuʻe wāwae. Ua hāʻule ʻo ia i loko o ka mea ʻino e pili ana iā ia, a hoʻokuʻu iā lāua ʻelua mai ko lāua mau wāwae. Ua lele ʻo Alicia i ke kolu.
  
  Ua lohi ʻo Drake i ka hoʻohālikelike ʻana, akā ʻoi aku ka luku. ʻO ke kanaka ʻAsia me ka lauoho lōʻihi i kūʻē mua iā ia a neʻe i mua me ka hoʻohana ʻana i ka hui ʻana o ka jab a me ka punch mua. Heʻe ʻo Drake ma ka ʻaoʻao, hopu i ka wāwae a wili me ka ikaika nui a hiki i ka uē ʻana o ke kanaka a hāʻule, a lilo i kinipōpō uē.
  
  Huki mai ke kanaka hope i ka pahi. Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. Holo ka maka i mua. Ua hopu ʻo Drake i ka lima lima, ua haki, a hoʻokomo i ka mea kaua i loko o ka ʻōpū o ka mea nona.
  
  Ua neʻe ʻo Drake.
  
  Ua holo ka poʻe kauā pōʻino mai ka papaʻaina. ʻAʻole pili. ʻAʻole lākou e ʻike i kekahi mea e pili ana iā Claude. ʻO ka mea wale nō i hiki, e like me ka mea i manaʻo ʻia, hūnā hohonu loa i loko o kona noho ʻili nani, ʻo kona mau maka me ka makaʻu, ʻo kona mau lehelehe e neʻe mālie.
  
  "Pilipo." Hele akula ʻo Mai iā ia a kau i kona lima ma kona ʻūhā. "Makemake ʻoe i kā mākou hui mua. ʻAʻole ʻoe e hana pēlā. He ʻoʻoleʻa kēlā. He aha ka mea e lilo ai i hoaaloha?
  
  "ʻO wau ... he kāne koʻu." ʻO Pilipo i ʻōlelo ʻino ʻino, ʻo kona mau manamana lima e haʻalulu ana me he mea lā e pili ana i ka ʻona. "Ma nā wahi a pau".
  
  Ua hālāwai ʻo Drake i ʻelua mau bouncers i aneane hiki i ka piko o ke alapiʻi. E kāhili ana ʻo Alicia i ka poʻe hele ʻole ma kona ʻākau. E halulu ana nā mele hula kaumaha mai lalo mai. Ua hoʻopuehu ʻia nā kino ma nā ʻano ʻona like ʻole ma ka papahele hula. Ua hui pū ka DJ a ʻōhumu no ka poʻe pio.
  
  "ʻAʻole i hoʻouna mai ʻo Claude iā ʻoe," ʻo ka lua o ka bouncer i haʻihaʻi me ka pīhoihoi. Ua hoʻohana ʻo Drake i nā ʻanuʻu o ke alapiʻi e koli i mua a kau i nā wāwae ʻelua ma ka umauma o ke kanaka, a hoʻouna iā ia e hina i hope i loko o ka lua walaʻau.
  
  Ua lele kekahi kanaka ma luna o ka ʻanuʻu hope loa a holo wikiwiki aku iā Drake, me nā lima e lele ana. Ua loaʻa i ka ʻEnelani ka hahau ʻana i nā iwi ʻaoʻao e hoʻohina ai i kahi kanaka nāwaliwali. Ua ʻeha. Hoʻomaha kona hoa paio, e kali ana i ka hopena.
  
  Akā, ʻo Drake wale nō i kaniʻuhū a hāʻawi mai i kahi kiʻekiʻe kiʻekiʻe, e koli mai ana mai kona mau kapuaʻi. Ua hāpai ʻia ka bouncer mai ka honua aku a nalowale koke ka ʻike. ʻO ka walaʻau i paʻi ʻia i ka honua, ua ʻike ʻia ʻo Pilipo e lele.
  
  "Ua ʻōlelo anei ʻoe i kekahi mea?" Holo akula ʻo Mai i kona manamana lima maikaʻi loa ma ka papalina i uhi ʻia i ka ʻōpala o ka Hawaiʻi. "E pili ana i kāu mau kāne?"
  
  "He pupule anei ʻoe? Ua ʻike paha ʻoe i ka mea nona kēia hui?"
  
  Ua minoʻaka ʻo Mai. Ua hoʻokokoke ʻo Alicia iā lāua ʻelua, me ka hopohopo ʻole ma hope o ka hoʻouna ʻana i ʻehā mau kiaʻi kino. "He ʻakaʻaka kāu e ʻōlelo ai." Kau ʻo ia i kona wāwae ma ka puʻuwai o Pilipo a kaomi ikaika. "ʻO kēia kanaka, ʻo Claude. Aia i hea ʻo ia?"
  
  Holo aʻela nā maka o Pilipo me he mau nahu ahi lā. "ʻAʻole wau ʻike. ʻAʻole ʻo ia e hele mai i ʻaneʻi. Holo wau i kēia wahi, akā ... ʻaʻole wau ʻike iā Claude. "
  
  "Pino." Kiʻi akula ʻo Alicia iā Pilipo ma ka puʻuwai. "Nāu".
  
  Ua lawe ʻo Drake i kahi manawa e nānā i ko lākou perimeter. Me he mea lā palekana nā mea a pau. Ua hilinaʻi ʻo ia a hiki i ka ihu me ka mea nona ka lāʻau.
  
  "Loaʻa iā mākou. He minion waiwai ʻole ʻoe. Ke ʻae nei au ʻaʻole ʻoe ʻike iā Claude. Akā, maopopo iā ʻoe ua ʻike ʻoe i kekahi i ʻike iā ia. He kanaka kipa mai ia manawa. ʻO ke kanaka nāna e mālama pono iā ʻoe iho. Ano-" hopu iho la o Drake ia Pilipo ma ka puu, me ka huna ole i kona inaina. "E haʻi mai ʻoe iaʻu i ka inoa o kēia kanaka. A i ʻole, e wili wau i kou poʻo ʻino."
  
  ʻAʻole i lohe ʻia ka hāwanawana ʻana o Pilipo a hiki i ʻaneʻi, kahi i hoʻopaʻa ʻia ai ka halulu ʻana e nā paia leo nui. Ua lulu ʻo Drake i kona poʻo e like me ke ʻano o ka tiger i lulu i ke poʻo o kahi gazelle make.
  
  "He aha?"
  
  "Buchanan. ʻO Buchanan ka inoa o kēia kanaka."
  
  Ua ʻoi aku ka ikaika o Drake i ka wā i hoʻomaka ai kona huhū. "E haʻi mai iaʻu pehea ʻoe e launa pū ai me ia." Ua hoʻopiha nā kiʻi o Kennedy i kāna ʻike. ʻAʻole ʻo ia i ʻike iā Mai a me Alicia e huki ana iā ia mai ka mea nona ka lāʻau e make ana.
  
  
  MOKUNA UMAMAWALU
  
  
  ʻO ka pō Hawaiʻi mau nō ia i ka nawaliwali. I ka hala ʻana o ke aumoe i ka wā i lele aku ai ʻo Drake, May a me Alicia i waho o ka hui a hoʻopaʻa i kahi kaʻa kaʻa. Ua uhi ʻo Alicia i ko lākou ala pakele ma ka hele ʻana me ka hauʻoli i ka DJ, hopu i kāna microphone a hana i kāna hōʻailona hōkū pōhaku maikaʻi loa. "Aloha Honolulu! Pehea ʻoe e hana nei? Hauʻoli loa i ko ʻaneʻi i kēia pō. Nani loa ʻoukou!" A laila, haʻalele mālie ʻo ia, me ka waiho ʻana i hoʻokahi kaukani manaʻo ma nā lehelehe hoʻokahi tausani.
  
  I kēia manawa e kamaʻilio manuahi ana lāua me ke kaʻa kaʻa. "Pehea ka lōʻihi o kou manaʻo ma mua o ka ʻōlelo aʻo ʻana o Pilipo iā Buchanan?" i ninau aku ai o Alicia.
  
  "Me ka laki, ʻaʻole paha lākou e ʻike iā ia no kekahi manawa. Ua pili pono ʻo ia. Akā inā hana lākou-"
  
  "ʻAʻole ʻo ia e kamaʻilio," wahi a Drake. "He makaʻu ʻo ia. ʻAʻole ʻo ia e huki i ka manaʻo i ka ʻoiaʻiʻo ua huli ʻo ia i ke kanaka o Claude. E kau wau i kaʻu moraki ma luna ona.
  
  "Hāʻē paha ka poʻe Bouncers i nā pī." Ua ʻōlelo mālie ʻo Mai.
  
  "ʻAʻole ʻike ka hapa nui o lākou." Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia, a laila ʻōlelo koʻikoʻi. "Akā, pololei ka sprite. A hiki iā lākou ke hele a kamaʻilio hou, uē lākou me he puaʻa lā.
  
  Ua kaomi ʻo Drake i kona alelo. "Pēlā, pololei ʻolua. A laila pono mākou e hana wikiwiki. I kēia pō. ʻAʻohe koho ʻē aʻe. "
  
  "Alanui Kukui Akau," wahi a Mai i ke kalaiwa kaa. "Hiki iā ʻoe ke hoʻokuʻu iā mākou ma kahi kokoke i ka morgue."
  
  Nana koke ke kalaiwa kaa ia ia. "No ka mea maoli?"
  
  Ua hopu ʻo Alicia i kona manaʻo me ka ʻakaʻaka ʻakaʻaka. "E hoomau i lalo, elima-o." E kalaiwa wale."
  
  Ua ʻōhumu ke kaʻa kaʻa kaʻa e like me ka "Haole haole," akā, huli aʻe kona nānā ʻana i ke alanui a hāmau. Noʻonoʻo ʻo Drake i ko lākou wahi e hele ai. "Inā ʻo kēia ke keʻena o Buchanan, ʻaʻole paha ʻo ia i laila i kēia manawa."
  
  Huhū ʻo Alicia. "Drakey, Drakey, ʻaʻole ʻoe e hoʻolohe pono ana. I ko makou hoomaopopo ana iho, ua paa loa ka puu o Pilipo i kou mau lima a lilo i poni, ua hoomaka makou e hoopakele i kona ola hoohenehene, a ua hai mai oia ia makou he hale ko Buchanan."
  
  "Hale?" Ua ʻakaʻaka ʻo Drake.
  
  "E pili ana i ka ʻoihana. ʻIke ʻoe i kēia mau mea kūʻai aku. Noho lākou a ʻai ma laila, pāʻani ma laila, hoʻonohonoho i kā lākou hana kūloko mai laila. Mālama i ke kauoha. E mālama ʻo ia i kona poʻe ma kahi kokoke. He pāʻina paʻakikī pau ʻole ia, e ke kāne."
  
  "ʻO ia ka mea e kōkua i ka mālama ʻana i nā hanana ma ka hale kalapu i kēia manawa." wahi a Mai i ke kū ʻana o ka taxi ma ka hale morgue. "E hoʻomanaʻo i ka wā i komo ai mākou i loko o ke keʻena o kēlā mea hoʻokele lawe ma Hong Kong? Komo koke mākou, puka koke mākou. Penei ka pono.
  
  "E like me ko mākou hiki ʻana i kēlā wahi ma Zurich." Ua ʻōlelo leo nui ʻo Alicia iā Drake. "ʻAʻole ʻo ʻoe wale nō e Kitano. ʻAʻole mamao loa.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hele aku ʻo Hayden i loko o ke keʻena i hāʻawi ʻia iā ia ma ka hale CIA ma Honolulu a ua pau ka make ma kona ala. E kali ana ʻo Ben iā ia, e noho ana ma luna o ka moena a e kau ana i kona mau wāwae.
  
  Ua luhi ke kanaka ʻōpio. He koko koko kona mau maka i ka nānā ʻana i ka pale kamepiula no nā lā, a ʻano mimino iki kona lae no ka manaʻo nui. Ua hauʻoli ʻo Hayden i ka ʻike ʻana iā ia.
  
  Nānā pololei ʻo ia a puni ka lumi. "Ua oki hope anei olua me Karin i ke kaula umbilical?"
  
  "Har, hala. He ʻohana ʻo ia." Ua ʻōlelo ʻo ia me he mea lā ʻo ko lākou pili ʻana ka mea maopopo loa. "A ʻike maopopo ʻo ia i kona ala a puni kahi kamepiula."
  
  "E kōkua ka IQ pae akamai iā ʻoe me kēia." Ua wehe ʻo Hayden i kona mau kāmaʻa. Ua like ke ʻano o ka ʻeke mānoanoa me he uluna huʻa ma lalo o kona mau wāwae ʻeha. "Ua maopopo ia'u i ka la apopo e loaa ia oe ka makou mea e pono ai ma na puke pai a Cook."
  
  "Inā hiki iā mākou ke ʻike iā lākou."
  
  "Aia nā mea a pau ma ka Pūnaewele. Pono ʻoe e ʻike i kahi e nānā ai. "
  
  Huhū ka maka o Ben iā ia. "Pe... me he mea lā ke hoʻopunipuni ʻia nei mākou ma ʻaneʻi? ʻIke mua wau i ka hale kupapaʻu o nā akua, a laila nā mea hoʻoili. Ke ʻike nei mākou i kēia manawa ua pili lāua. A-" Ua hoʻomaha ʻo ia.
  
  "A he aha?" Noho ihola ʻo Hayden ma kona ʻaoʻao ma luna o ka moena.
  
  "Hiki ke hoʻopili ʻia nā mea hana i nā ʻīpuka o Gehena," wahi āna. "Inā makemake ʻo Kovalenko iā lākou, pono lākou ma laila."
  
  "ʻAʻole ʻoiaʻiʻo". Ua pili pono ʻo Hayden. "He pupule ʻo Kovalenko. ʻAʻole hiki iā mākou ke hoʻohālike e hoʻomaopopo i kona manaʻo. "
  
  Ua hōʻike mai nā maka o Ben i kona nalowale koke ʻana i kona mau manaʻo a me ka hoʻopāpā ʻana me nā poʻe ʻē aʻe. Honi ʻo ia iā Hayden iā ia e hilinaʻi ana i kona poʻo i kona poʻo. Ua huki ʻo ia iā ia i ka wā i hoʻomaka ai ʻo ia e ʻimi me kekahi mea i loko o kāna ʻeke.
  
  "Ua ʻoi aku ka maikaʻi o koʻu manaʻo i ka puka ʻana mai o ka zipper, e Ben."
  
  " ʻAe? ʻAʻole. Ua makemake au i kēia." Lawe ʻo ia i kāna kelepona paʻa, hoʻololi i ka pale i ka MP3 player a koho i kahi album.
  
  Ua hoʻomaka ʻo Fleetwood Mac e hīmeni i ka "Second Hand News" mai nā lono kahiko.
  
  Ua haʻalulu ʻo Hayden. "Dinorok? ʻOiaʻiʻo?"
  
  Kiola akula ʻo Ben iā ia ma luna o kona kua. "ʻOi aku ka maikaʻi o kekahi o kēia ma mua o kou manaʻo."
  
  ʻAʻole i poina ʻo Hayden i ke kaniʻuhū ʻana o ka leo o kāna keikikāne. ʻAʻole ʻo ia i poina i ke poʻomanaʻo o ke mele, maopopo ma ke poʻo. No nā kumu like me Ben, ua noʻonoʻo ʻo ia iā Kennedy Moore lāua ʻo Drake a me nā mea a pau i nalowale. ʻAʻole wale lāua i nalowale i kahi hoaaloha maikaʻi ma Kennedy, akā ʻo kona make ʻino i hoʻemi i nā hoaaloha a pau o Drake i ka walaʻau hope.
  
  Akā i ka wā i hoʻomaka ai ʻo Lindsey Buckingham e hīmeni e pili ana i ka mauʻu kiʻekiʻe a hana i kāna hana, ua loli koke ke ʻano.
  
  
  * * *
  
  
  Ua noi ʻo Mai i ke kaʻa kaʻa e kali, ʻaʻole i hoʻolohe ke kanaka. I ko lākou iho ʻana i waho o ke kaʻa, hoʻomaka ʻo ia i ka ʻenekini a holo aku me ka ʻiliʻili.
  
  Ua nānā ʻo Alicia iā ia. "Kūpono".
  
  Kuhikuhi mai la o Mai i ka huina i mua o laua. "Aia ka Hale Buchanan ma ka hema."
  
  Hele lākou me ka hāmau ʻoluʻolu. I nā mahina i hala aku nei, ua ʻike ʻo Drake ʻaʻole loa e hiki mai kēia. I kēia lā, he ʻenemi ko lākou. Ua pā lākou a pau i ka pupule o ke Aliʻi Koko. A inā ʻae ʻia ʻo ia e noho kūʻokoʻa, hiki nō iā ia ke hoʻopilikia nui iā lākou.
  
  ʻO lākou kekahi o nā hui maikaʻi loa o ka honua.
  
  Ua hele lākou i ke alahele a lohi i ka wā i ʻike ʻia ai ka waiwai o Buchanan. Ua piha ia wahi i ka malamalama. Aia nā pale i lalo. Ua wehe ʻia nā puka i hiki ke kahe ka mele ma ia wahi. Hiki ke lohe ʻia ke kani ʻana o nā mele rap ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui.
  
  "He hoalauna hoʻohālike," wahi a Alicia. "ʻO kekahi e like me ia - pono wau e hoʻokokoke a uhaʻi i kā lākou ʻōnaehana stereo hoʻomāinoino."
  
  "Akā ʻaʻole like ka hapa nui o nā poʻe me ʻoe," wahi a Drake. "ʻO kēia ka mea e ulu ai kēia poʻe. He poʻe hoʻoweliweli lākou. Ma ke ola maoli, lawe lākou i nā pū pana a ʻaʻohe aloha a noʻonoʻo. "
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia iā ia. "A laila ʻaʻole lākou e manaʻo i kahi hoʻouka kaua piha."
  
  Ua ʻae ʻo Mai. "Komo koke mākou, puka koke mākou i waho."
  
  Noʻonoʻo ʻo Drake i ke ʻano o ke kauoha a ke Aliʻi Koko e pepehi i nā mea hala ʻole he nui. "E hele kāua e hoʻopaʻa iā lākou."
  
  
  * * *
  
  
  He olohelohe a me ka houhu o Hayden i ka wa i kani mai ai kana kelepona. Inā ʻaʻole ʻo ia ka leo kani a kona haku ʻo Jonathan Gates, inā ua pāpā ʻo ia iā ia.
  
  Akā, uē ʻo ia, hoʻokuke iā Ben, a paʻi i ke pihi pane. "ʻAe?"
  
  ʻAʻole i ʻike ʻo Gates ua pau kona hanu. "Hayden, ke kala aku nei au no ka hola lohi. Hiki iā ʻoe ke ʻōlelo?"
  
  Ua hoʻi koke ʻo Hayden i ka ʻoiaʻiʻo. Ua kūpono ka ʻīpuka iā ia e nānā. ʻO ka weliweli āna i hoʻomanawanui ai no kona ʻāina, ʻoi aku ia ma mua o kona ʻano hana.
  
  "ʻOiaʻiʻo, e ka haku."
  
  "Ke hoʻopaʻa pio nei ʻo Dmitry Kovalenko i nā lālā ʻohana o ʻewalu Senatoa ʻAmelika Hui Pū ʻIa, ʻumikūmāhā mau Lunamakaʻāinana, a me hoʻokahi Meia. E lawe ʻia kēia monster i ka hoʻokolokolo, e Jay, ma nā ʻano āpau e pono ai. Loaʻa iā ʻoe nā kumuwaiwai āpau. "
  
  Ua hoʻopau ʻia ka pilina.
  
  Noho ʻo Hayden e nānā ana i ka pōʻeleʻele, ua pio loa kona ʻāʻī. Aia kona manao me na pio. Ua pilikia hou ka poe hala ole. Ua noʻonoʻo ʻo ia i ka nui o nā poʻe e ʻeha ma mua o ka hoʻokolokolo ʻia ʻana o ke Aliʻi Koko.
  
  Kolo akula ʻo Ben ma kēlā ʻaoʻao o ka moena a pūliki wale iā ia e like me kāna makemake.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hele mua ʻo Drake i loko a loaʻa iā ia ma kahi ala lōʻihi me nā puka ʻelua e wehe ana ma ka hema a me kahi kīhini hāmama ma ka hopena. Hele akula ke kanaka i lalo o ke alapiʻi, ua piha koke kona mau maka i ka haʻalulu i kona ʻike ʻana iā Drake e komo ana i loko o ka hale.
  
  "He aha ka-?"
  
  Ua ʻoi aku ka wikiwiki o ka lima o Mai ma mua o ka ʻike ʻana o ka maka. Hoʻokahi sekona e huki ana ke kanaka i ka lewa no ka hoʻōho ʻana i ka ʻōlelo aʻo, a ʻo ka lua e heʻe ana ʻo ia i lalo o ke alapiʻi me kahi pahi liʻiliʻi ma kona ʻāʻī. I kona hiki ʻana i lalo, hoʻopau ʻo Mai i kāna hana a lawe hou i kāna pahi. Ua neʻe ʻo Drake i ke alahele. Huli hema lākou i ka lumi mua. ʻEhā mau maka i nānā ʻia mai nā pahu maʻalahi kahi i hoʻopaʻa ʻia ai nā mea pahū.
  
  Nā mea pahū?
  
  Ua ʻike koke ʻo Drake i ka C4, akā ʻaʻohe ona manawa e noʻonoʻo ai i ka hopu ʻana o nā kāne i nā mea kaua me ka mālama ʻole ʻia. Ua hula ʻo Mai lāua ʻo Alicia iā Drake.
  
  "Ma laila!" Ua kuhikuhi ʻo Drake i nā mea wikiwiki loa. Ua hoʻokuʻu ʻo Alicia iā ia i lalo me kahi kīkī maikaʻi ʻole i ka ʻāʻī. Hāʻule ʻo ia i lalo me ka ʻōlelo ʻana i kekahi mea. Ua hele koke ke kanaka i mua o Drake iā ia, e lele ana ma luna o ka papaʻaina e hoʻonui i ke kiʻekiʻe a me ka mana o kāna hoʻouka kaua. Ua wili ʻo Drake i kona kino ma lalo o ka lele ʻana o ke kanaka, a i kona pae ʻana, ua kīkē ʻia kona mau kuli ʻelua ma hope. Ua uwa ke kanaka me ka inaina, a lele ka kohu mai kona waha aku. Hāʻawi ʻo Drake i ke koʻi lipi ma luna o kona poʻo me kona ikaika a me kona mana.
  
  Ua hina ke kanaka me ka leo ole.
  
  Ma kona ʻaoʻao hema, ua hoʻokau ʻo Mai i ʻelua mau hahau ʻana i ka wikiwiki. Ua pāpālua ʻia lāua me nā ʻeha ma ka ʻōpū, kākau ʻia ka haʻohaʻo ma ko lāua mau helehelena. Ua hoʻohana koke ʻo Drake i kahi paʻa make no ka hoʻopau ʻana i kekahi a ʻo Mai kikeke i kekahi.
  
  "Haalele". - Ua hoʻōho ʻo Drake. ʻAʻole paha lākou i ʻike, akā naʻe ʻo kēia ka poʻe o ke Aliʻi Koko. Laki lākou no ka wikiwiki o Drake.
  
  Hoʻi lākou i ke alahele a iho i kahi lumi ʻē aʻe. I ko lākou komo ʻana i loko, ʻike akula ʻo Drake i ka lumi kuke. Ua piha i nā kāne, e nānā ana i kekahi mea ma luna o kahi papaʻaina haʻahaʻa. ʻO nā leo rap e puka mai ana mai loko mai ua leo nui loa a aneane manaʻo ʻo Drake e puka mai lākou e hālāwai me ia. Holo akula ʻo Mai i mua. I ka manawa i komo ai ʻo Drake i loko o ka lumi, ua waiho mua ʻo ia i hoʻokahi kanaka a neʻe aku i kahi aʻe. Ua holo kekahi kanaka me ka ʻumiʻumi mānoanoa i loko o Drake, me ka pu panapana ma kona lima.
  
  "He aha kāu i hana ai-?"
  
  ʻO ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i nā mea āpau i ka ʻoihana kaua, a ua hoʻi wikiwiki ʻo Drake ma mua o ka hiki i kahi kālai'āina ke pale i kahi nīnau nui. I ia manawa, hāpai aʻela ʻo ia i kona wāwae, kīkēkē akula i ka pu panapana mai loko aku o nā lima o ke kanaka, a laila hele akula i mua a hopu i ka lewa.
  
  Ua hoʻohuli ʻo ia i ka mea kaua.
  
  "E ola i ka pahi kaua." Ua pana ʻo ia. Ua hāʻule ke kanaka o Buchanan i hope i loko o kahi puʻupuʻu noʻeau. Lalau koke ae la o Mai a me Alicia i kekahi pu i hooleiia i ka wa i hooho ai kekahi mai ka lumi kuke mai. "E ka poe naaupo! He aha kāu e hana nei?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. Me he mea lā ʻaʻole i lohe ʻia ke kī ʻana o ka pū ma kēia hale. Maikaʻi. Hele ʻo ia i ka puka.
  
  "ʻElua," hāwanawana ʻo ia, e hōʻike ana ʻo ka hakahaka o ka puka i hāʻawi wale i kahi lumi no lāua e hoʻololi ai. Noho ʻo Mai ma hope ona.
  
  "E hoʻokalakala kākou i kēia mau ʻīlio." Puka maila ʻo Drake lāua ʻo Alicia me ka pana ʻana i ka nahele o nā wāwae e hoʻopuni ana i ka pākaukau.
  
  Kapu ʻia ke koko a hāʻule nā kino i ka papahele. Ua neʻe ʻo Drake lāua ʻo Alicia i mua, me ka ʻike ʻana e huikau a e hoʻoweliweli i ko lāua mau hoa paio. Lele akula kekahi o nā kiaʻi o Buchanan ma luna o kahi papaʻaina haʻahaʻa a kuʻi iā Alicia, a hoʻolei iā ia ma ka ʻaoʻao. Ua komo ʻo Mai i loko o ka hakahaka, me ka pale ʻana iā ia iho, ʻoiai ke kiaʻi i hoʻopaʻa ʻia i kona manamana lima iā ia ʻelua. Ua hopu ʻo Mai i kēlā me kēia pā ma kona lima ma mua o ka hahau ikaika ʻana iā ia ma ke alahaka o kona ihu me kāna pū.
  
  Ua hakakā hou ʻo Alicia. "Ua loaʻa iaʻu."
  
  "ʻAe, maopopo iaʻu ua hana ʻoe, e ka meli."
  
  "E puhi mai iaʻu." Ua kuhikuhi ʻo Alicia i ka pū i nā kāne e uē ana. "Makemake kekahi e hoao? Hm?"
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka papa haʻahaʻa a me nā mea i loko. ʻO nā puʻu o C4 i hoʻopololei i ka ʻili i nā ʻano like ʻole o ka hoʻomākaukau ʻana.
  
  He aha ka mea a ka Bloody King i hoʻolālā ai?
  
  "ʻO wai o ʻoukou ʻo Buchanan?"
  
  ʻAʻohe mea i pane mai.
  
  "He kuʻikahi kaʻu no Buchanan." Ua ʻānai ʻia ʻo Drake. "Akā inā ʻaʻole ʻo ia ma ʻaneʻi, manaʻo wau e pana mākou iā ʻoe a pau." Ua pana ʻo ia i ke kanaka kokoke loa ma ka ʻōpū.
  
  Piha ka walaʻau i ka lumi. ʻO Mai nō hoʻi i nānā aku iā ia me ke kāhāhā. "Matt-"
  
  Ua ʻōhumu ʻo ia iā ia. "ʻAʻohe inoa."
  
  "ʻO wau ʻo Buchanan." ʻO ke kanaka, e hilinaʻi ana ma hope o ka pahu hau nui, ua ʻūhā ʻo ia i kāna hoʻoikaika ikaika ʻana i ka pōkā. "E hele mai, e ke kanaka. ʻAʻole mākou i hana ʻino iā ʻoe."
  
  Hoʻopaʻa ka manamana lima o Drake i ke kumu. Ua nui ka hoomalu pono ole i ka pana. "ʻAʻole ʻoe i ʻeha iaʻu?" Lele ʻo ia i mua a kau i kona kuli ma luna o ka ʻeha koko. "ʻAʻole ʻoe i ʻeha iaʻu?"
  
  Hoʻopiha ke koko i kāna ʻike. Ua ʻō ʻia kona lolo a me kona puʻuwai ke kaumaha ʻole. "E haʻi mai iaʻu," wahi āna me ka haʻahaʻa. "E haʻi mai iaʻu i hea ʻo Claude a i ʻole, e kōkua mai ke Akua iaʻu, e puhi wau i kou lolo ma luna o kēia pahu hau hau."
  
  ʻAʻole wahaheʻe nā maka o Buchanan. ʻO ka makaʻu i ka make i ʻike ʻia kona naʻaupō. "Ua ʻike au i nā hoaaloha o Claude," i ʻōhumu ai ʻo ia. "Akā ʻaʻole wau ʻike iā Claude. Hiki iaʻu ke haʻi aku iā ʻoe i kona mau hoaaloha. ʻAe, hiki iaʻu ke hāʻawi aku iā ʻoe.
  
  Ua hoʻolohe ʻo Drake i kāna ʻōlelo ʻana i ʻelua mau inoa a me ko lākou mau wahi. Scarberry a me Peterson. I ka pau ʻana o kēia ʻike, kuhikuhi ʻo ia i ka papaʻaina i piha i ka C4.
  
  "He aha kāu hana ma ʻaneʻi? Ke mākaukau nei ʻoe e hoʻomaka i ke kaua?"
  
  ʻO ka pane i kāhāhā iā ia. "ʻAe, ʻae. E hoʻomaka ke kaua ʻo Hawaiʻi, e ke kanaka."
  
  
  MOKUNA UMIKUMAiwa
  
  
  Ua hele ʻo Ben Blake i loko o ke keʻena liʻiliʻi āna i hui pū ai me kona kaikuahine e ʻike iā Karin e kū ana ma ka puka makani. "Aloha kaikuahine".
  
  "Aloha. E nānā wale i kēia, e Ben. Hiki mai ka la ma Hawaii."
  
  "Pono mākou ma kahakai. Hele nā kānaka a pau i laila no ka puka ʻana a me ka napoʻo ʻana o ka lā.
  
  "ʻAe, ʻoiaʻiʻo? Nānā akula ʻo Karin i kona kaikunāne me ka hoʻomāʻewaʻewa iki. "Ua nānā ʻoe iā ia ma ka Pūnaewele, ʻaʻole anei?"
  
  "ʻAe, i kēia manawa eia mākou, makemake wau e haʻalele i kēia wahi pahū a hui me kekahi poʻe kamaʻāina."
  
  "He aha ke kumu?"
  
  "ʻAʻole au i ʻike i kekahi kanaka Hawaiʻi."
  
  "He ʻōlelo Hawaiʻi ʻo Mano, dumbo. E ke Akua, i kekahi manawa ke noʻonoʻo nei au inā loaʻa iaʻu nā lako o kā mākou lolo.
  
  Ua ʻike ʻo Ben ʻaʻohe kumu o ka hoʻomaka ʻana i ka hakakā me kona kaikuahine. Ua mahalo ʻo ia i ka ʻike nani no kekahi mau minuke ma mua o kona hele ʻana i ka puka e ninini i ka kofe iā lāua ʻelua. I kona hoʻi ʻana mai, ua hoʻomaka mua ʻo Karin i kā lākou kamepiula.
  
  Hoʻonoho ʻo Ben i nā ʻeke ma ka ʻaoʻao o kā lākou kīpē. "Ua ʻike ʻoe ke kakali nei au iā ia." Holoi ʻo ia i kona mau lima. "ʻO koʻu manaʻo, e ʻimi ana i nā lāʻau a Kāpena Kuke. He hana makaʻu maoli kēia no ka mea ke ʻimi nei mākou i ka mea huna, ʻaʻole ka mea i ʻike ʻia.
  
  "Ua ʻike maopopo mākou ʻaʻohe loulou ma ka Pūnaewele e hoʻopili iā Cook me Diamond Head a i ʻole Leahy me nā Hawaiʻi. Ua ʻike mākou ʻo Diamond Head kekahi o nā pūʻulu cones, puka makani, tunnel a me nā paipu pele e holo ana ma lalo o Oʻahu."
  
  Ua inu ʻo Ben i kāna kofe wela. "Ua ʻike nō hoʻi mākou ua pae ʻo Kuke i Kauai, ma ke kūlanakauhale ʻo Waimea. E nānā i Waimea no kahi canyon e hiki ke hoʻokūkū i ka Grand Canyon. Ua hoʻokumu ka poʻe kamaʻāina o Kauai i ka huaʻōlelo wahi mua e kipa aku ai iā Hawaiʻi ma ke ʻano he jab papalina ma Oahu. Aia kekahi kiʻi o Kuke ma Waimea e pili ana i kahi hale hōʻikeʻike liʻiliʻi loa."
  
  "ʻO kekahi mea a mākou i ʻike ai," i pane aku ai ʻo Karin. "ʻO ka manaʻo, aia ma ʻaneʻi nā lāʻau a Kāpena Kuke." Paʻi ʻo ia i kāna kamepiula. "Ma ka pūnaewele".
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Ben a hoʻomaka i ka huli ʻana i ka mua o nā nūpepa nui. "E hoʻomaka ka leʻaleʻa." Hoʻopili ʻo ia i kāna mau pepeiao a hilinaʻi i hope ma kona noho.
  
  Nānā akula ʻo Karin iā ia. "E hoopau ia. ʻO kēia ka Pā o ka Moe? A uhi hou? I kekahi lā, e ke kaikaina, pono ʻoe e hoʻopaʻa i kēia mau mele hou a hoʻopau i kou ʻelima mau minuke kaulana."
  
  "Mai ʻōlelo mai ʻoe e hoʻopau wale ana ʻoe i kou manawa, e sis. Ua ʻike mākou a pau he haku ʻoe ma kēia.
  
  "E hoʻomaka hou ana ʻoe i kēia? I kēia manawa?"
  
  "Ua hala na makahiki elima." Huli aʻela ʻo Ben i ke mele a nānā pono i kāna kamepiula. "Elima makahiki o ka poino. Mai ʻae i ka mea i hana ʻia e hōʻino i nā ʻumi e hiki mai ana.
  
  
  * * *
  
  
  Ma ka hana ʻana me ka hiamoe ʻole a me ka hoʻomaha liʻiliʻi, ua hoʻoholo ʻo Drake, May a me Alicia e hoʻomaha pōkole. Ua loaʻa iā Drake ke kelepona mai Hayden lāua ʻo Kinimaka ma kahi o hoʻokahi hola ma hope o ka puka ʻana o ka lā. Ua hoʻopau koke ke pihi mute i kēia pilikia.
  
  Ua hoolimalima lakou i lumi ma Waikiki. He hōkele nui ia ma nā huila, piha i nā mākaʻikaʻi, hāʻawi iā lākou i kahi kiʻekiʻe o ka inoa ʻole. ʻAi koke lākou ma ka hale ʻo Denny's, a laila hele lākou i ko lākou hōkele, a laila lawe lākou i ka ʻeleke no ko lākou lumi ma ka papahele ʻewalu.
  
  I loko, ua hoʻomaha ʻo Drake. Ua ʻike ʻo ia i nā pono o ka hoʻoulu ʻana iā ia iho me ka ʻai a me ka hoʻomaha. Ua wili ʻo ia ma luna o kahi noho maʻalahi ma ka puka makani, e ʻoliʻoli ana i ke ʻano o ka ʻili ʻana o ka lā Hawaiʻi ma luna ona ma nā pukaaniani Farani.
  
  "Hiki iā ʻolua ke hakakā ma luna o kahi moe," i ʻōhumu ai ʻo ia me ka huli ʻole ʻana. "Ua hoʻonoho kekahi i ka alarm no ka hola ʻelua."
  
  Me ia mea, ua hoʻokuʻu ʻo ia i kona mau manaʻo e ʻauwana, me ka hōʻoiaʻiʻo ʻia e ka ʻike aia iā lāua ka ʻōlelo o nā kāne ʻelua i pili kokoke iā Claude e like me ka hiki. ʻO ka maluhia o ka ʻike ʻana ua alakaʻi pololei ʻia ʻo Claude i ke Aliʻi Koko.
  
  Maluhia o ka manao mai ka ike ana he mau hora wale no koe mamua o ka hoopai koko.
  
  
  * * *
  
  
  Ua noho ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka i ke kakahiaka ma ka Oihana Makai o Honolulu. ʻO ka lono, ua hoʻopau ʻia kekahi o nā "hoa" o Claude i ka pō, akā ʻaʻohe lono maoli. ʻO Pilipo kona inoa, ʻaʻole i ʻōlelo iki. Ua pau kekahi o kāna mau bouncers i ka haukapila. Ua ʻike ʻia hoʻi ua pōʻeleʻele kāna wikiō wikiō i ka wā i hoʻouka ʻia ai kekahi kāne a me ʻelua wahine iā ia ma mua o ke aumoe.
  
  Hoʻohui i kēia i kahi pana koko ma kahi o ke kikowaena o ke kūlanakauhale, kahi i hoʻopili ʻia ai ka nui o nā hoa hana a Claude i ʻike ʻia. I ka hōʻea ʻana o nā mākaʻi i ke kahua, ʻo ka hale kaʻawale wale nō i loaʻa iā lākou. ʻAʻohe kāne. ʻAʻohe helu kelepona. ʻO ke koko wale nō ma ka papahele a me ka pākaukau kīhini, kahi i loaʻa ai nā meheu o C4 i ka wā e hoʻolele ai i ka lepo.
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Hayden iā Drake. Ua hoʻāʻo ʻo ia e kelepona iā Alicia. Huki ʻo ia iā Mano a hāwanawana me ka huhū ma kona pepeiao. "E pōʻino iā lākou! ʻAʻole lākou i ʻike aia iā mākou ke kākoʻo e hana e like me kā mākou i manaʻo ai he kūpono. Pono lākou e ʻike.
  
  Ua ʻōʻō ʻo Kinimaka me ka piʻi ʻana o kona poʻohiwi nui a hāʻule. "Malia paha ʻaʻole makemake ʻo Drake e ʻike. E hana ʻo ia i kāna ala, me ke kākoʻo ʻole a ke aupuni.
  
  "I kēia manawa he kaumaha ia."
  
  "A i ʻole he pua ʻawaʻawa e lele pololei ana i loko o ka puʻuwai." Ua minoʻaka ʻo Kinimaka i ka nānā ʻana o kona haku iā ia.
  
  Pioloke ʻo Hayden no kekahi manawa. "He aha? He mele a he mea paha kēia mau mele?"
  
  Ua ʻeha ʻo Kinimaka. "ʻAʻole pēlā koʻu manaʻo, e ka haku. No laila," nānā akula ʻo ia i nā mākaʻi i ʻākoakoa ʻia, "he aha ka ʻike a nā mākaʻi e pili ana iā Claude?"
  
  Hāpai ʻo Hayden i ka hanu hohonu. "ʻAʻole ia he mea kupanaha he kakaikahi loa. ʻO Claude ka mea nona ka malu o kekahi mau hui i komo a ʻaʻole paha i loko o nā hana kānāwai. ʻAʻole lākou kiʻekiʻe ma ka papa kiaʻi mākaʻi. No laila, ʻaʻole i ʻike ʻia kā lākou mea nona ka leo.
  
  "Me nā mea āpau, me ke kānalua ʻole, ua hoʻolālā ʻia e Kovalenko."
  
  "Me ke kanalua. He mea pōmaikaʻi no ka lawe ʻia ʻana o ka lawehala mai ka honua maoli i nā manawa he nui. "
  
  "Ke holomua nei paha ʻo Drake. Inā ʻaʻole pēlā, manaʻo wau aia pū ʻo ia me mākou. "
  
  Kuno ʻo Hayden. "E manaʻolana kākou ʻo ia ka hihia. I kēia manawa, pono mākou e haʻalulu i kekahi mau kamaʻāina. A pono ʻoe e hoʻokaʻaʻike i nā mea a pau āu i ʻike ai e hiki ke kōkua iā mākou. Ua hana mua ʻo Kovalenko i kahi kahe koko. Makemake au e noʻonoʻo pehea e pau ai kēia mau mea. "
  
  
  * * *
  
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Ben i kāna mea maikaʻi loa e hoʻomau i kona manaʻo kiʻekiʻe. Ua haunaele kona mau manaʻo. He mau mahina i hala mai kona noho maʻamau. Ma mua o ka hihia ʻo Odin, ʻo kona manaʻo o ka hoʻokūkū ʻo ia ka mālama ʻana i kāna hui pōhaku hou ʻo The Wall of Sleep i mea huna mai kona makuahine a me kona makuakāne. He kanaka ʻohana ʻo ia, he nerd lokomaikaʻi me ke kālena no nā mea ʻenehana āpau.
  
  I kēia manawa ua ʻike ʻo ia i ke kaua. Ua ʻike ʻo ia i ka pepehi ʻia ʻana o nā kānaka. Ua hakakā ʻo ia no kona ola. Ua make ka ipo a kona hoa aloha ma kona lima.
  
  ʻO ka hoʻololi ʻana ma waena o nā honua i hoʻokaʻawale iā ia.
  
  E hoʻohui pū i ke koʻikoʻi o ka noho pū ʻana me kāna hoaaloha hou, he luna ʻAmelika CIA, a ʻaʻole ʻo ia i kāhāhā i ka ʻike ʻana iā ia iho e lele ana.
  
  ʻAʻole ʻo ia i haʻi i kona mau hoa. ʻO kona ʻohana, ʻae, hiki iā ia ke haʻi iā lākou. Akā ʻaʻole mākaukau ʻo Karin no kēia. A loaʻa iā ia kona mau pilikia. Ua haʻi wale ʻo ia iā ia ma hope o ʻelima mau makahiki pono ʻo ia e neʻe aku, akā ua ʻike ʻo ia inā loaʻa ka mea like iā ia, e pōʻino ana ia i ke koena o kona ola.
  
  A ʻo ke koena o nā lālā o ka Wall of Sleep i hoʻopaʻa mau iā ia. ʻAuhea ʻoe e Blakey? E hui pū kākou i kēia pō? E kākau hou mai iaʻu, e ka naʻaupō! Ua mākaukau nā mele hou e hoʻopaʻa ʻia. ʻO kāna moeʻuhane pōʻino ia!
  
  I kēia manawa ʻo ka mea i hāʻawi iā ia i kāna hoʻomaha nui ma lalo o ka hoʻoweliweli.
  
  Ua noʻonoʻo ʻo ia iā Hayden. I ka wā e hāʻule ana ka honua, hiki iā ia ke hoʻohuli i kona mau manaʻo iā ia, a e maʻalahi iki nā mea a pau. Auwana kona noonoo. Ua hoʻomau ʻo ia i ka ʻōwili ʻana i nā ʻaoʻao o kahi puke pūnaewele i unuhi ʻia e kekahi mai nā palapala kākau ponoʻī a Cook.
  
  ʻaneʻane hala ʻo ia.
  
  No ka mea, ma laila, ma waena o nā hōʻike o ka wā, ka longitude a me ka latitu, a me nā kikoʻī pōkole o ka mea i hoʻopaʻi ʻia no ka ʻai ʻole ʻana i kā lākou ʻai pipi i kēlā me kēia lā a i ʻike ʻia ua make i loko o ka ligging, ua ʻike ʻia kahi ʻōlelo pōkole no ka puka o Pele.
  
  "Kaikuaʻana, kaikaina". - Hoʻopuka ʻo Ben. "Manaʻo wau ua loaʻa iaʻu kekahi mea." Heluhelu ʻo ia i kahi paukū pōkole. "Auwe, he moʻolelo kēia a ke kanaka no kā lākou huakaʻi. Mākaukau ʻoe no kēia?"
  
  
  * * *
  
  
  Ua hele ʻo Drake mai ka hiamoe māmā a i ka ala ala i ka manawa i wehe ʻia ai kona mau maka. Holo aʻela ʻo Mai ma hope ona. Me he mea lā aia ʻo Alicia i ka ʻauʻau.
  
  "Pehea ka lōʻihi o mākou i waho?"
  
  "E hāʻawi a lawe i kanaiwa mau minuke. Eia, e nānā i kēia. Kiola aku la o Mai iaia i kekahi o na pu panapana a lakou i lawe mai ia Buchanan a me kona mau kanaka.
  
  "He aha ka helu?"
  
  "Elima mau pu panapana. Ua maikaʻi nā mea a pau. ʻElua 38 a ʻekolu 45 caliber. ʻO nā mea a pau me nā nūpepa ʻekolu hapahā piha.
  
  "Ma mua o ka lawa". Kū aʻela ʻo Drake a kikoo. Ua hoʻoholo lākou e kū ana lākou i kahi hoa paio ʻoi aku ka koʻikoʻi - nā poʻe kokoke iā Claude - no laila pono ke lawe ʻana i nā mea kaua.
  
  Ua puka mai ʻo Alicia i waho o ka lumi ʻauʻau me ka pulu lauoho, e huki ana i kona ʻaʻahu. "Makaukau e neʻe i waho?"
  
  ʻO ka ʻike i loaʻa iā lākou mai Buchanan mai, ʻo Scarberry lāua ʻo Peterson he hale kūʻai kaʻa ʻokoʻa ma waho o Waikiki. Kapa ʻia ʻo Exoticars, he hale kūʻai kūʻai a me kahi hale hoʻoponopono. Ua hoʻolimalima pū ʻo ia i nā ʻano kaʻa kiʻekiʻe.
  
  ʻO kahi uhi waiwai nui, manaʻo ʻo Drake. ʻAʻohe kānalua i hoʻolālā ʻia e kōkua i ka hūnā ʻana i nā ʻano hana hewa a pau. Ua kokoke loa ʻo Scarberry lāua ʻo Peterson i ka piko o ke kaulahao meaʻai. ʻO Claude ka hope.
  
  Ua komo lākou i loko o kahi kaʻa kaʻa a hāʻawi i ke kalaiwa i ka helu o ka hale kūʻai. Ma kahi o iwakālua mau minuke.
  
  
  * * *
  
  
  Pīhoihoi ʻo Ben lāua ʻo Karin i ka heluhelu ʻana i ka puke pai a Kāpena Kuke.
  
  ʻO ka ʻike ʻana ma ka maka o kekahi kanaka ʻē aʻe i nā hanana i loaʻa i ke kapena kai kaulana i ʻoi aku ma mua o ʻelua haneli mau makahiki i hala. Akā, ʻo ka heluhelu ʻana i ka moʻolelo o kā Cook i hoʻopaʻa ʻia akā naʻe ma kahi huna loa ma lalo o ka lua pele kaulana loa o Hawaiʻi, ʻaneʻane paʻakikī loa.
  
  "Kamahaʻo ia". Huli ʻo Karin i kāna kope ma ka pale kamepiula. "ʻO kahi mea āu i ʻike ʻole ai, ʻo ia ka ʻike maka o Cook. Ua lawe pū ʻo ia i nā kānaka mai nā wahi a pau e hoʻopaʻa i kāna mau ʻike. ʻepekema. ʻO nā mea kālai lāʻau. Nā mea pena kiʻi. E nānā-" Paʻi ʻo ia i ka pale.
  
  Kūlou ʻo Ben e ʻike i ke kaha kiʻi o ka mea kanu. "Anu".
  
  Ua ʻōlinolino nā maka o Karin. "Maikaʻi loa kēia. ʻAʻole i ʻike ʻia a kākau ʻia kēia mau mea kanu a hiki i ka wā i hoʻopaʻa ai ʻo Cook a me kāna hui iā lākou a hoʻi i ʻEnelani me kēia mau kiʻi a me nā wehewehe. Na lākou i kālai ʻāina i ko kākou honua, kēia poʻe, ua pena lākou i nā ʻāina a me nā kahakai e like me kā mākou e kiʻi wale ai i kēia lā. E noʻonoʻo e pili ana."
  
  Hōʻike ka leo o Ben i kona hauʻoli. "Maopopo iaʻu. Maopopo iaʻu. Akā e hoʻolohe i kēia-"
  
  "Auwe". Ua komo ʻo Karin i kāna moʻolelo ponoʻī. "Ua ʻike anei ʻoe ʻo William Bligh kekahi o ka poʻe holo moku? ʻO ke kanaka i lilo i kāpena o ka Bounty? A ʻo ka Pelekikena ʻAmelika ia manawa, ʻo Benjamin Franklin, ua hoʻouna ʻo ia i ka leka i kona mau kapena kai a pau e waiho wale iā Kuke, ʻoiai ke kaua nei nā ʻAmelika me nā Pelekane i kēlā manawa. Ua kapa ʻo Franklin iā ia "ka hoaaloha maʻamau o ke kanaka."
  
  "Kaikuaʻana, kaikaina". - Hoʻohenehene ʻo Ben. "Ua loaʻa iaʻu kekahi mea. E hoʻolohe-ua pae ʻāina ma Owhihi, Hawaii, kokoke i ka lae kiʻekiʻe o ka mokupuni. 21 degere 15 minuke ka latitu akau, 147 degere ka lonitu akau, 48 minuke komohana. 762 kapuai ke kiekie. Ua koi ʻia mākou e hāʻule i ka heleuma ma kahi o Lihi a hele i uka. ʻO ka poʻe kamaʻāina a mākou i hoʻolimalima ai me he mea lā e haehae lākou i nā ʻōpala o ko mākou kua no ka ʻōmole rama, akā ʻoiaʻiʻo, ua ʻae ʻia a ʻike.
  
  "E hāʻawi mai iaʻu i ka mana pōkole," i ʻōlelo ai ʻo Karin. "Ma ka ʻōlelo Pelekania".
  
  Ua ʻōhumu ʻo Ben iā ia. "E ke Akua, e ke kaikamahine, auhea kou Indiana Jones?" ʻO kou Luke Skywalker? ʻAʻohe ou manaʻo hoʻokalakupua. No laila, hele aku kā mākou mea haʻi moʻolelo, he kanaka i kapa ʻia ʻo Hawksworth, me Cook, ʻeono mau luina a me kahi lima o nā kamaʻāina e ʻimi i ka mea i kapa ʻia ʻo Pele's Gate ". Ua hana ʻia kēia me ka ʻike ʻole o ke aliʻi kamaʻāina a me ka pilikia nui. uku."
  
  "Ua hoʻomaka paha ka ʻīpuka o Pele i kekahi hopohopo koʻikoʻi no Cook e lawe i kahi pilikia," wahi a Karin.
  
  "ʻAe, ʻo Pele ke akua o ke ahi, ka uila, ka makani a me nā lua pele. ʻO ia paha ke akua Hawaiʻi kaulana loa. He nūhou nui ʻo ia. ʻO ka hapa nui o kāna moʻolelo e pili ana i kona hoʻomalu ʻana i ka moana. ʻO ke ʻano o kā ka poʻe Hawaiʻi kamaʻilio e pili ana iā ia, ua hoʻopio paha ʻo Cook i ka hoihoi. A he kanaka hoʻokiʻekiʻe paha ʻo ia i ka huakaʻi nui o ka ʻike. ʻAʻole ʻo ia e makaʻu e hoʻopilikia i ke aliʻi kūloko. "
  
  "ʻAʻole e makaʻu nui ke kanaka e like me Cook."
  
  "Pono. Wahi a Hawksworth, ua alakaʻi nā kamaʻāina iā lākou ma kahi ala ʻeleʻele ma lalo o ka puʻuwai hohonu o ka lua pele. I ka wā i ʻā ai nā kukui a, e like me kā Gollum e ʻōlelo ai, ua hoʻohuli ʻia kekahi mau mea hoʻopunipuni, kū lākou a pau a nānā me ke kāhāhā i ka puka o Pele.
  
  "Kupanaha. Aia he kiʻi kiʻi?
  
  "ʻAʻole. Ua haʻalele ʻia ka mea pena no kēia huakaʻi. Akā ua wehewehe ʻo Hawksworth i nā mea a lākou i ʻike ai. He pio nui i lele kiʻekiʻe loa a piʻi ma luna o ka pōʻai luna loa o kā mākou lapalapa. ʻO ke kiʻi lima i hoʻokomo ʻia me nā hōʻailona liʻiliʻi. Nalo ma kēlā me kēia ʻaoʻao, ʻelua mau mea liʻiliʻi i nalowale. Ua hoʻopau ka mea kupanaha i ko mākou hanu a nānā pono mākou a hiki i ka hoʻomaka ʻana o ke kikowaena pōʻeleʻele e huki i ko mākou mau maka.
  
  "No laila, ma ka ʻuhane o ka poʻe āpau, ʻo kāna ʻōlelo ʻo ia ua loaʻa iā lākou ka mea a lākou e ʻimi nei, akā ua ʻike lākou ua makemake hou lākou." Luliluli ke poo o Karin.
  
  ʻOkaʻaʻo aʻela ʻo Ben i kona mau maka iā ia. "Manaʻo wau ʻo ka mea āu e manaʻo nei, ma ka ʻuhane o nā mea hoʻokipa āpau, makemake lākou i nā mea hou aku. Akā, pololei ʻoe. ʻO ka ʻīpuka o Pele wale nō. ʻīpuka. Pono e alakaʻi i kahi."
  
  Huki ʻo Karin i kona noho. "I kēia manawa ke kahaha nei au. Ma hea i alakaʻi ai kēia?
  
  I kēlā manawa, kani ke kelepona hele a Ben. Nānāʻo ia i ka pale a'ōwili i kona mau maka. "Mama a me Pāpā".
  
  
  MOKUNA IWAKALUA
  
  
  Ua aloha ʻo Mano Kinimaka i ka puʻuwai o Waikiki. Hānau ʻia a hānai ʻia ʻo ia ma Hawaiʻi, ua hoʻohana ʻo ia i kona wā kamaliʻi ma ke kahakai ʻo Kuhio ma mua o ka ʻohi kālā ʻana o kona ʻohana a neʻe aku i ke kahakai ʻākau. ʻO ka heʻenalu ma laila he papa honua, ʻoiaʻiʻo ka meaʻai inā ʻoe e ʻai ana i waho, ua manuahi ke ola e like me kāu e noʻonoʻo ai.
  
  Akā, ʻo kāna mau hoʻomanaʻo mua loa ʻo Kuhio: ke kahakai nani a me nā luaus manuahi, nā barbecue kahakai i ka Lāpule, ka heʻenalu maʻalahi, nā kamaʻāina maikaʻi a me ka nani o ka pō o ka napoʻo ʻana o ka lā.
  
  I kēia manawa, i kona holo ʻana ma ke alanui Kuhio a laila ʻo Kalakaua, ua ʻike ʻo ia i nā mea kahiko a hoʻopā. ʻAʻole nā mākaʻikaʻi maka hou. ʻAʻole ka poʻe kamaʻāina e lawe ana i kā lākou kakahiaka hoʻoponopono wai Jamba. ʻAʻohe mea kūʻai ice cream kokoke i ka Royal Hawaiian. ʻO nā lama ʻeleʻele lōʻihi ia i hoʻā ʻia i kēlā me kēia pō, ʻo ka hale kūʻai kokoke i ka hakahaka kahi āna i uē ai ma mua, e ʻakaʻaka ana i ka hōʻailona hōʻailona ʻano A maʻalahi e pale ana i kekahi o nā alahele e heluhelu ana: Inā ʻaʻole ʻoe ʻo Spider-Man, ka Ua pani ʻia ke alahaka. No laila ʻōlelo Hawaiʻi.
  
  Ua hele ʻo ia ma mua o ka hale kūʻai kahiko o Lassen, kahi āna i nānā ai i ko lākou mau kiʻi pena nani a me nā kaʻa nani. I kēia manawa ua hala. Ua pau kona wā kamaliʻi. Ua hala ʻo ia i ke kahua kūʻai kūʻai o ka Mōʻī Village, kahi i haʻi ʻia e kona makuahine iā ia i ka wā i noho ai ka Mōʻī Kalakaua. Ua hala ʻo ia i ke keʻena mākaʻi maikaʻi loa o ka honua, ʻo ia ma ke kahakai ʻo Waikiki ma ke aka o nā haneli heʻe nalu. A hele akula ʻo ia ma mua o ke kiʻi pau ʻole o Duke Kahanamoku, i uhi ʻia e like me nā lei hou, ʻo ia hoʻi kāna i nānā ai i kona wā kamaliʻi me ka miliona mau moeʻuhane e wiliwili ana ma kona poʻo.
  
  Ua kiaʻi ʻia kona ʻohana a puni ka uaki. Ua mālama ʻia lākou e nā US Marshals kiʻekiʻe a me nā Marines crack. Ua kaʻawale ka hale ʻohana, i hoʻohana ʻia i maunu no ka poʻe pepehi kanaka. He kanaka hōʻailona ʻo ia iho.
  
  Ua noho ʻo Hayden Jay, kāna hoaaloha maikaʻi a me kāna luna, ma ka ʻaoʻao o ka noho kaʻa, e ʻike ana paha i kekahi mea mai ka nānā ʻana o kona mau helehelena ʻoiai ʻaʻole ʻo ia i ʻōlelo i kekahi mea. Ua ʻeha ʻia ʻo ia i ka pahi, akā i kēia manawa ua ʻaneʻane ola. Ua pepehi ʻia ka poʻe a puni iā ia. Nā hoa hana. Nā hoa hou.
  
  A eia nō ʻo ia, hoʻi i kona home, kahi o kona wā kamaliʻi. Hoʻopiha nā hoʻomanaʻo iā ia e like me nā hoaaloha lōʻihi e makemake ana e launa hou me ia. ʻO nā hoʻomanaʻo hoʻomanaʻo iā ia mai kēlā me kēia kihi alanui.
  
  ʻO ka nani o Hawaiʻi i ola mau ai i loko ou. ʻAʻole pili inā hoʻokahi pule ʻoe ma laila a i ʻole iwakālua makahiki. ʻO kona ʻano he manawa ʻole.
  
  Ua hoʻopau hope ʻo Hayden i ke ʻano. "Keia kanaka, keia Capua. Ke kūʻai aku nei anei ʻo ia i ka hau hau mai loko mai o kahi kaʻa?"
  
  "He ʻoihana maikaʻi ma ʻaneʻi. Makemake nā kānaka a pau i ka hau hau.
  
  "Kūpono".
  
  Ua minoʻaka ʻo Mano. "E ʻike ʻoe".
  
  I ko lākou kaʻa ʻana i ka nani o Kuhio a me Waikiki, ʻike ʻia nā kahakai ma ka ʻākau. ʻAlohilohi ke kai a ʻoniʻoni ʻia nā haʻihaʻi keʻokeʻo. Ua ʻike ʻo Mano i kekahi mau ama e hoʻomākaukau ʻia ana ma kahakai. I kekahi manawa, he ʻāpana ʻo ia o ka hui outrigger i lanakila i nā ʻāpana.
  
  "Aia mākou ma ʻaneʻi". Huki ʻo ia i loko o kahi kaʻa kaʻa me kahi alahao ma kekahi kihi e nānā aku ana i ka Moana Pākīpika. Aia ka kaʻa o Capua ma ka hope loa, ma kahi maikaʻi loa. Ua ʻike koke ʻo Mano i kāna hoaaloha kahiko, akā kū ʻo ia no kekahi manawa.
  
  Ua minoʻaka ʻo Hayden iā ia. "Nā hoʻomanaʻo kahiko?"
  
  "Ka hoʻomanaʻo maikaʻi. ʻO kahi mea āu e makemake ʻole ai e hoʻopilikia i ka noʻonoʻo hou ʻana i kahi mea hou, ʻike ʻoe?"
  
  "Maopopo iaʻu".
  
  ʻAʻohe hilinaʻi i kona leo. Nānā lōʻihi ʻo Mano i kona haku. He kanaka maikaʻi ʻo ia - pololei, pololei, paʻakikī. Ua ʻike paha ʻoe i ka ʻaoʻao o Hayden Jay, a ʻo wai ka limahana e koi hou aku i kāna luna? Mai ko lāua hui mua ʻana, ua ʻike maikaʻi ʻo ia iā ia. ʻO kona makuakāne, ʻo James Jay, he hale mana, he moʻolelo maoli, a ua kūpono ia. ʻO ka pahuhopu o Hayden e hoʻokō mau i kāna ʻōlelo hoʻohiki, kāna hoʻoilina. ʻO kēia kona ikaika hoʻokele.
  
  No laila, ua pīhoihoi ʻo Mano i kona hoʻolaha ʻana i kona koʻikoʻi no ka ʻōpio nerd Ben Blake. Ua manaʻo ʻo ia he manawa lōʻihi loa ma mua o ka hoʻōki ʻana o Hayden i ka hoʻoikaika ʻana iā ia iho e piʻi i luna e ola i ka hoʻoilina a Mano i manaʻo ai ua ʻoi aku ʻo ia ma mua. I ka wā mua, manaʻo ʻo ia e pio ana ka lapalapa, akā ua hui hou lāua. A i kēia manawa ua ʻoi aku ko lākou ikaika ma mua o ka wā ma mua. E hāʻawi ka geek iā ia i kumu hou, kahi ala hou i ke ola? ʻO nā mahina e hiki mai ana e haʻi.
  
  "E hele". Kuno ʻo Hayden i ke kaʻa. Wehe ʻo Mano i ka puka a hanu hohonu i ka ea maʻemaʻe o ka wahi. Ma kona hema e ku mai ana ke Poo Daimana, he kii kupanaha e ku ana i ka lewa, aia mau.
  
  No Mano, ma laila mau. ʻAʻole ʻo ia i haʻohaʻo no ka mea aia paha kēia ma luna o kekahi hana mana nui.
  
  Hele pū lāua i ke kaʻa ʻoki hau. Kūlou ʻo Capua i waho me ka nānā ʻana iā lākou. Nani kona mau maka i ka pihoihoi, a me ka hauoli maoli.
  
  "Mano? Kanaka! Hei!"
  
  Ua nalowale ʻo Capua. He kekona ma hope iho ua holo ʻo ia ma hope o ke kaʻa. He kanaka poʻohiwi ākea, kūpono me ka lauoho ʻeleʻele a me ka ʻili ʻeleʻele. ʻOiai i ka nānā mua ʻana, hiki iā Hayden ke ʻike ua hoʻohana ʻo ia i ʻelua hola i kēlā me kēia lā ma ka papa heʻe nalu.
  
  "Kapua." Ua pūliki ʻo Mano i kona hoa kahiko. "He liʻiliʻi wale nō, e ke kaikaina."
  
  Ua hoʻi hope ʻo Capua. "He aha kāu i hana ai? E haʻi mai iaʻu, pehea ka holo ʻana o ka hōʻiliʻili kīʻaha ʻo Hard Rock?"
  
  Luliluli ihola ʻo Mano i kona poʻo a ʻāwili aʻe. "Ah, blah blah iki, a oi aku. Maopopo iā ʻoe. ʻO ʻoe?"
  
  "Akau. ʻO wai ʻo Howli?"
  
  "Haole..." Ua hoʻololi hou ʻo Mano i ka ʻōlelo ʻAmelika hiki ke hoʻomaopopo ʻia, ua hoʻomaha loa ʻo Hayden. "... ʻo koʻu haku kēia. E hui me Hayden Jay.
  
  Ua kū pololei ke kama'āina. "Ua hauʻoli e hālāwai me ʻoe," wahi āna. "ʻO ʻoe anei ʻo Boss Mano? Auwe. Laki Mano, wahi a'u."
  
  "ʻAʻole he wahine kāu, e Capua?" Hana ʻo Mano i ka mea maikaʻi loa e hūnā i ka ʻōlelo hōʻino iki.
  
  "Ua kūʻai au i ʻīlio poi. ʻO ia, kekahi haole Pilipina Hawaiʻi-Pake, nāna au e kūkulu hale lole i ka pō a pau, e ke kāne. He lāhui huikau ka hapa nui o nā Hawaiʻi.
  
  Ua hanu ʻo Mano. He kanaka huikau o Poy Dog. He malihini ʻo Haole, ʻaʻole ia he ʻōlelo hoʻohaʻahaʻa.
  
  Ma mua o ka hiki ʻana iā ia ke ʻōlelo i kekahi mea, huli aʻela ʻo Hayden iā ia a nīnau ʻoluʻolu mai, "E kūkulu ana i kahi hale lole?"
  
  Ua kuʻi ʻo Mano. Ua ʻike pono ʻo Hayden i ke ʻano o Capua, ʻaʻohe mea pili i ka hoʻomoana. "Maikaʻi kēia. Nani ʻo ia. E hoʻolohe mai e Capua, pono wau e nīnau iā ʻoe i kekahi mau nīnau."
  
  "Ka poe pana".
  
  "Ua lohe paha ʻoe i kahi mea nui o ka honua i kapa ʻia ʻo Kovalenko? A i ʻole ke Aliʻi Koko?
  
  "ʻO kaʻu mea e lohe ai, ʻo ia ka mea ma ka nūhou, e ke kaikaina. Aia ʻo ia ma Oʻahu?"
  
  "Malia paha. Pehea ʻo Claude?
  
  "ʻAʻole. Inā ʻoe i kapa iā Howley i kēlā inoa, inā ua hoʻomanaʻo wau. Ua kanalua o Capua.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden i kēia. "Akā ua ʻike ʻoe i kekahi mea."
  
  "E haku paha. ʻIke paha wau. Akā, ʻo kou mau hoaaloha ma laila," ʻo kona poʻo i ʻō i ke keʻena makai kahakai ʻo Waikiki, "ʻaʻole lākou makemake e ʻike." Ua haʻi mua wau iā lākou. ʻAʻole lākou i hana i kekahi mea."
  
  "E ho'āʻo iaʻu." Ua hālāwai ʻo Hayden me ka maka o ke kāne.
  
  "Ke lohe nei au i kekahi mea, e ka haku. ʻO ia ke kumu i hele mai ai ʻo Mano iaʻu, ʻeā? ʻAe, ke hāʻawi nei ke kālā hou i kekahi mau momona momona i kēia mau lā, e ke kanaka. ʻO nā mea pāʻani hou ma nā wahi āpau, e hoʻolei ana i nā pāʻina ʻaʻole lākou e ʻike i kēia pule aʻe. "
  
  "Ke kālā hou?" - Ua ʻōlelo ʻo Mano. "Ma hea?" - Ua nīnau au.
  
  "ʻAʻohe wahi," wahi a Capua me ke koʻikoʻi. "ʻO koʻu manaʻo, ma ʻaneʻi, e ke kanaka. Ma ʻaneʻi. Ua hoʻokaʻawale ʻia lākou, akā i kēia manawa he poʻe waiwai lākou.
  
  Holo lima ʻo Hayden i kona lauoho. "He aha kēia e haʻi aku ai iā ʻoe?"
  
  "ʻAʻole wau i komo i kēia hiʻohiʻona, akā ʻike wau. Ke hana nei a i ʻole e hiki mai ana kekahi mea. Ua uku nui ʻia ka poʻe he nui i ke kālā. Ke hiki mai kēlā, aʻo ʻoe e hoʻomoe i kou poʻo i lalo a hala nā mea ʻino.
  
  Nānā akula ʻo Mano i ka moana ʻālohilohi. "Aole anei oe i ike i kekahi mea, e Capua?"
  
  "Hoʻohiki wau i kaʻu ʻīlio poit."
  
  Ua lawe koʻikoʻi ʻo Capua i kāna poi. Ua kuhikuhi ʻo Hayden i ke kaʻa. "No ke aha ʻoe e hana ʻole ai iā mākou, e Capua."
  
  "ʻOiaʻiʻo".
  
  He helehelena ʻo Hayden iā Mano i ka hele ʻana aku o Capua. "Manaʻo wau he mea pono ke hoʻāʻo. Loaʻa iā ʻoe kekahi manaʻo i kāna mea e kamaʻilio nei?"
  
  "ʻAʻole au makemake i ka leo o nā mea e hiki mai ana ma koʻu kūlanakauhale hānau," wahi a Mano a kiʻi akula i kahi hau hau. "Kapua. E hai mai i kou inoa, e ke kaikunane. ʻO wai ka mea hiki ke ʻike i kekahi mea?
  
  "Aia kekahi kanaka kama'āina, ʻo Danny, e noho ana ma luna o ka puʻu." Holo aku la kona mau maka i ke Poo Daimana. Waiwai. ʻO kona mau mākua, ke hānai nei lākou iā ia ma ke ʻano he uwē." Ua minoʻaka ʻo ia iā Hayden. "E ʻōlelo e like me ka ʻAmelika. Manaʻo wau ʻaʻohe hewa i kēlā. Akā ʻoi aku kona koʻikoʻi me nā scumbags. Loaʻa iā ia ka ʻike ʻana i ka ʻike, maopopo anei ʻoe iaʻu?"
  
  Ua hoʻohana ʻo Mano i kahi puna a ʻeli iho i kahi ʻāpana hau nui o ke ānuenue. "Makemake paha ke kanaka e hoʻohālike he pana nui ʻo ia?"
  
  Kuno ʻo Capua. "Akā ʻaʻole ʻoiaʻiʻo kēlā. He keikikāne wale nō ʻo ia e pāʻani ana i ka pāʻani kanaka."
  
  Hoʻopā ʻo Hayden i ka lima o Mano. "E kipa mākou iā Danny. Inā loaʻa kahi hoʻoweliweli hou, pono mākou e ʻike pū kekahi. "
  
  Kūnoʻo ʻo Capua i nā pahu hau. "Aia lākou ma ka uku o ka hoʻokumu ʻana. Aka, aole oe i ike ia'u. ʻAʻole ʻoe i hele mai e ʻike iaʻu."
  
  Kuno aku la o Mano i kona hoa kahiko. "He mea ʻole ia, e ke kaikaina."
  
  
  * * *
  
  
  Hāʻawi ʻo Capua iā lākou i ka helu wahi a lākou i hoʻolālā ai i ka GPS o ke kaʻa. He ʻumikūmālima mau minuke ma hope mai ua hōʻea lākou i kahi puka hao ʻeleʻele. Piʻi ka hailona i ke kai, no laila, ʻike wale lākou i nā puka makani o ka papahele o luna o ka hale nui.
  
  Puka mai la lakou iwaho o ke kaa, kani mai la na punawai ma ka aoao o Mano. Kau ʻo Mano i kona lima ma ka ʻīpuka nui a hoʻokuke. ʻO ka māla mua i kū ai ʻo Hayden a nānā.
  
  Kū i ka papa heʻe nalu. Kalaka moe hamama hou. He hammock ma waena o nā lāʻau pāma ʻelua.
  
  "E kuu Akua, e Mano. Pela anei na kihapai Hawaii a pau?"
  
  Nani ʻo Mano. "ʻAʻole maoli, ʻaʻole."
  
  I ko lākou hoʻokani ʻana i ka bele, lohe lākou i ka halulu mai ke kua mai. Hele lākou a puni ka hale, paʻa ko lākou mau lima i kā lākou mau mea kaua. I ko lākou huli ʻana i ke kihi hope loa, ʻike akula lākou i kekahi kanaka ʻōpio e hauʻoli ana i loko o ka loko wai me kahi luahine.
  
  "E kala mai iaʻu!" Ua hoʻōho ʻo Hayden. "No ka Oihana Makai o Honolulu nei makou. He mau hua'ōlelo?" Ua hāwanawana ʻo ia, ʻaʻole hiki ke lohe ʻia: "Manaʻo wau ʻaʻole ʻo kona makuahine."
  
  Ua ʻoki ʻo Mano. ʻAʻole ʻo ia i maʻa i ka hana ʻakaʻaka o kona haku. A laila ʻike ʻo ia i kona helehelena. He koʻikoʻi make ʻo ia. "No ke aha ʻoe-?"
  
  "He aha kāu makemake?" Hele akula ke kanaka ʻōpio i mua o lākou, me ke ʻano ʻano hihiu. I kona hoʻokokoke ʻana, ʻike akula ʻo Mano i kona mau maka.
  
  "He pilikia ko mākou," wahi a Mano. "Aia ʻo ia ma ka ʻaoʻao."
  
  Hoʻokuʻu ʻo Mano i ke kanaka e kowali hihiu. He mau hayrides nui a ua pau kona hanu, ua hoʻomaka kona ʻaʻahu e paheʻe i lalo. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i kona pilikia.
  
  A laila, holo maila ka luahine iā lākou. Ua ʻōlinolino ʻo Hayden me ka hoʻomaloka. Lele akula ka wahine ma ke kua o Kinimake a hoʻomaka ihola e holo me he lio lio la.
  
  He aha kā lākou i komo ai i loko nei?
  
  Na Hayden i mālama iā Kinimaka iā ia iho. Nānā ʻo ia a puni ka hale a me ka pā. ʻAʻohe mea hōʻailona aia kekahi i ka home.
  
  ʻO ka hope loa, ua hoʻoluliluli ʻo Mano i ka moʻo. Ua pae ʻo ia me ka paʻi pulu ma luna o ka ʻiliʻili e hoʻopuni ana i ka loko wai a hoʻomaka ʻo ia e uwē me he banshee.
  
  ʻO Danny, inā ʻo Danny ia, ua nānā ʻo ia iā ia me ka hāmama o kona waha, e hāʻule ana kona ʻaʻahu ma lalo o kona mau kuli.
  
  Ua lawa ʻo Hayden. "Dani!" - ua hoʻōho ʻo ia ma kona alo. "Pono mākou e kamaʻilio me ʻoe!"
  
  
  Hoʻihoʻi ʻo ia iā ia i ka noho hoʻomaha. E ke Akua, inā hiki i kona makuakāne ke ʻike iā ia i kēia manawa. Huli ʻo ia a hoʻokahe i nā kīʻaha koko, a laila hoʻopiha iā lāua ʻelua i ka wai o ka wai.
  
  Ua pipi ʻo ia i ka wai ma ka maka o Danny a paʻi māmā iā ia. Hoʻomaka koke ʻo ia e ʻakaʻaka. "E ka pēpē, ʻike ʻoe makemake wau-"
  
  Ua hoʻi hope ʻo Hayden. Inā mālama pono ʻia, hiki i kēia ke hana i ko lākou makemake. "ʻO ʻoe wale nō, e Danny?" Ua minoʻaka iki ʻo ia.
  
  "Aia ʻo Tina ma ʻaneʻi. Ma kahi." Ua ʻōlelo ʻo ia ma nā ʻōlelo pōkole a me ka hanu, me he mea lā e hoʻoikaika ikaika ana kona puʻuwai e kākoʻo i ke kāne elima paʻa i kona nui. "Kaʻu kaikamahine."
  
  Ua kanikau ʻo Hayden i loko me ka ʻoluʻolu. "Maikaʻi. I kēia manawa, lohe au ʻo ʻoe ka mea hiki ke ʻike inā makemake wau i ka ʻike.
  
  "ʻO wau". Hōʻike ka manaʻo o Danny i loko o ka ʻehu no kekona. "ʻO wau kēlā kanaka."
  
  "E haʻi mai iaʻu e pili ana iā Claude."
  
  Ua paʻa hou ka puʻupuʻu iā ia, me ke kaumaha o kona mau maka. "ʻO Claude? ʻO ke kanaka ʻeleʻele e hana nei ma Crazy Shirts?"
  
  "ʻAʻole". Paʻi ʻo Hayden i kona mau niho. "O Claude, ke kanaka nona na hui a me na hanai holoholona ma Oahu nei."
  
  "ʻAʻole wau ʻike i kēia Claude." ʻAʻole paha ʻo ka ʻoiaʻiʻo kekahi o nā mea ikaika a Danny, akā kānalua ʻo Hayden e hoʻopunipuni ana ʻo ia i kēia manawa.
  
  "Pehea ko Kovalenko? Ua lohe anei ʻoe iā ia?
  
  ʻAʻohe mea i ʻā mai i nā maka o Danny. ʻAʻohe hōʻailona a hōʻailona paha o ka ʻike.
  
  Ma hope ona, lohe ʻo Hayden iā Mano e hoʻāʻo ana e hoʻomaha i ke hoaaloha a Danny ʻo Tina. Ua hoʻoholo ʻo ia ʻaʻole hiki ke ʻeha ke hoʻāʻo i kahi ala ʻē aʻe. "ʻAe, e hoʻāʻo kāua i kekahi mea ʻē aʻe. Aia ke kālā hou ma Honolulu. He nui ia mea. No hea mai kēia, e Danny, a no ke aha?"
  
  Ua kaakaa ae la na maka o ke keiki, ua olino koke mai la me ka weliweli, a aneane hiki aku la o Hayden i ka pu.
  
  "Hiki paha kēia i kēlā me kēia manawa!" - ua hoʻōho ʻo ia. "ʻIke ʻoe? I kēlā me kēia manawa! E noho wale i ka home. E noho ma ka home, e ke keiki." Me he mea lā e haʻi hou ana kona leo i kekahi mea i ʻōlelo ʻia iā ia.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden i ka hāʻule ʻana o ke anuanu ma lalo o kona iwi kuamoʻo, ʻoiai ʻo ka pumehana lani i pumehana i kona kua. "He aha ka mea hiki koke mai, Danny. E hele mai, hiki iā ʻoe ke haʻi mai iaʻu."
  
  "Hoʻouka," wahi a Danny me ka naʻaupō. "ʻAʻole hiki ke hoʻopau ʻia no ka mea ua kūʻai ʻia a uku ʻia." Lalau aku la o Danny i kona lima, me ka nana aku me ka makau ole.
  
  "Ke neʻe mai nei nā mea hoʻoweliweli, e Miss Police. E hana wale ʻoe i kāu hana ʻino a mai ʻae i kēlā poʻe palaka e hele mai i ʻaneʻi."
  
  
  MOKUNA IWAKALUA KUMAMAKAHI
  
  
  Ua haʻi ʻo Ben Blake i nā mea kākau puke a Kāpena Kuke a me kāna hoa ʻo Hawksworth e wehewehe ana i ka huakaʻi pōʻino loa i hana ʻia e ke kanaka.
  
  "Ua hele lākou ma ka ʻīpuka o Pele," wahi a Ben me ka pīhoihoi, "i loko o ka pōʻeleʻele. I kēia manawa, ʻōlelo mau ʻo Kuke i ka puka pio ʻo Pele's Gate. Ma hope wale nō o kona ʻike ʻana i nā mea ma waho aʻe - ua ʻōlelo ʻia ma aneʻi - e hoʻololi ʻo ia i ka ʻōlelo i nā ʻīpuka o Gehena.
  
  Huli akula ʻo Karin iā Ben me nā maka ākea. "He aha ka mea e hiki ai i ke kanaka e like me Kāpena Kuke ke hōʻike i ka makaʻu ʻōlohelohe?"
  
  "Aneane ʻaʻohe mea," wahi a Ben. "Ua ʻike ʻo Cook i ka cannibalism. Mohai kanaka. Ua hele ʻo ia i kahi huakaʻi i nā wai ʻike ʻole ʻia.
  
  Kuhikuhi ʻo Karin i ka pale. "E heluhelu i ka mea poino."
  
  "Ma waho aʻe o nā ʻīpuka ʻeleʻele e waiho ana nā ala pōʻino loa i ʻike ʻia e ke kanaka ..."
  
  "Mai haʻi mai iaʻu," wahi a Karin. "E hōʻuluʻulu."
  
  "ʻaʻole hiki iaʻu"
  
  "He aha? No ke aha mai?"
  
  "No ka mea ua ʻōlelo ʻia ma ʻaneʻi - ua wehe ʻia kēia kikokikona mai kēia hoʻololi ʻana ma muli o nā kānalua e pili ana i kona ʻoiaʻiʻo."
  
  "He aha?"
  
  Huhu noʻonoʻo ʻo Ben i kona nānā ʻana i ke kamepiula. "Manaʻo wau inā ua wehe ʻia i ka nānā ʻana i ka lehulehu, ua hoʻāʻo kekahi e noiʻi."
  
  "A i ʻole ua hana lākou a make. Ua hoʻoholo paha nā mana he mea weliweli loa ka ʻike e kaʻana like me ka lehulehu. "
  
  "Akā pehea mākou e ʻike ai i kahi palapala i holoi ʻia?" Hoʻopiʻi wale ʻo Ben i kekahi mau kī. ʻAʻohe loulou huna ma ka ʻaoʻao. ʻAʻohe mea hōʻino. Ua huli ʻo ia i ka inoa o ka mea kākau iā Google a loaʻa iā ia kekahi mau ʻaoʻao i haʻi ʻia i ka Cook's Chronicle, akā ʻaʻole i ʻōlelo hou ʻia ʻo Hell's Gate, Pele, a i ʻole Diamond Head.
  
  Huli aʻela ʻo Karin e nānā i ka puʻuwai o Waikiki. "No laila ua kākau ʻia ka huakaʻi a Kuke ma nā ʻīpuka o Gehena ma waho o ka mōʻaukala. Hiki iā mākou ke hoʻomau i ka hoʻāʻo. Hāpai ʻo ia i nā kamepiula.
  
  "Akā, ʻaʻole ia e hoʻohana," i ʻōlelo ai ʻo Ben i kāna manaʻo maikaʻi loa Yoda. "ʻAʻole pono mākou e hoʻopau i ko mākou manawa."
  
  "ʻO ka mea a Hayden e ʻike ai iā ʻoe, ʻaʻole au e ʻike." Ua lulu ʻo Karin i kona poʻo ma mua o ka huli mālie ʻana. "ʻO ka pilikia, ʻaʻohe o mākou ala e ʻike ai i ka mea a mākou e ʻike ai ma laila. E hele makapō ana mākou i Gehena.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hiki iā Hayden lāua ʻo Kinimaka ke ʻoki i kekahi mau huaʻōlelo hou aʻe mai loko mai o Danny ma mua o ko lāua hoʻoholo ʻana he mea naʻauao ke waiho wale iā lāua ma ka pāʻina lāʻau. Me ka laʻa, manaʻo lāua ʻelua he moeʻuhane maikaʻi ka kipa ʻana o CIA.
  
  Piʻi hou aʻela ʻo Kinimaka i ke kaʻa me ka kau ʻana i kona lima ma ka huila ʻili palupalu. "Ka hoʻouka kaua ʻana?" wahi āna. "Ma Waikiki? ʻAʻole wau i manaʻoʻiʻo i kēia ".
  
  Ke kaila mua nei ʻo Hayden i ka helu o kona haku. Pane koke mai ka puka. Ua haʻi ʻo ia i kekahi mau ʻōlelo pōkole i ka ʻike a lākou i hōʻiliʻili ai mai Danny.
  
  Ua hoʻolohe ʻo Mano i ka pane a Gates ma ke kelepona leo. "Hayden, ke hoʻokokoke nei au. He mau hola hou aʻe au ma laila. Ke hilinaʻi nui nei nā mākaʻi i nā mea hewa a pau i ʻike ʻia e ʻike i kahi o ka hana holoholona. E loaʻa koke iā mākou. E makaʻala wau i nā mana kūpono e pili ana i kēia hoʻouka kaua, akā e hoʻomau i ka ʻeli. "
  
  Ua make ka laina. Ua haʻalulu ʻo Hayden me ka pīhoihoi mālie. "Ke hele mai nei ʻo ia i ʻaneʻi? Paʻakikī ʻo ia e hoʻokō e like me ia. He aha kāna maikaʻi e hana ai?
  
  "Malia paha e kōkua ka hana iā ia e hoʻokō."
  
  "E manaʻolana kākou. Manaʻo lākou e loaʻa koke iā lākou kahi o ka hānai holoholona. Ke hahai nei mākou i nā mea hoʻoweliweli. ʻO nā mea e pono ai mākou i kēia manawa he poʻe maikaʻi, pololei. E Mano, ke manaʻo nei ʻoe he ʻāpana kēia moʻolelo hoʻoweliweli i ka manaʻo o ka Blood King?"
  
  Kuno ʻo Mano. "Ua hele mai koʻu manaʻo." Ua inu kona mau maka i ka nānā ʻana i ka hanu, me he mea lā e mālama ana ia mea e kōkua i ke kaua ʻana i ka pōʻeleʻele.
  
  "Ma ke kamaʻilio ʻana i ka poʻe pololei, ʻaʻole i pane mai ʻo Drake a me kāna mau hoaaloha ʻelua i kaʻu mau leka. A ʻaʻole ʻike ka mākaʻi. "
  
  Kani kāna kelepona paʻalima, hoʻopūʻiwa iā ia. ʻO ia ka ʻīpuka. "E haku?"
  
  "Ua pupule kēia mea," i hoʻōho ai ʻo ia me ka hopohopo. "Ua loaʻa mai i nā mākaʻi ʻo Honolulu ʻekolu mau mea hoʻoweliweli hoʻoweliweli kūpono. Ma Waikiki a pau. E hiki koke mai ana na mea a pau. Ua hoʻokumu ʻia nā pilina me Kovalenko.
  
  "ʻekolu!"
  
  Paʻa koke ka puka i kekona. Ua moni ʻo Hayden me ka ʻike ʻana i ka ʻōpū o kona ʻōpū. ʻO ka makaʻu i loko o nā maka o Mano i hoʻoulu ai i kona hou.
  
  Ua launa hou ʻo Gates. "E ʻehā. Ua hōʻoia ʻia ka ʻike hou aku. Hoʻokaʻaʻike iā Drake. Aia ʻoe i ka hakakā o kou ola, e Hayden. E hoʻoikaika ʻia."
  
  
  * * *
  
  
  Ua kū ka Mōʻī Koko ma luna o ka papa i hoʻokiʻekiʻe ʻia, he minoʻaka anuanu ma kona mau maka, e kū ana kekahi o kāna mau lutanela hilinaʻi ma mua a ma lalo ona. "ʻO ka manawa kēia," i ʻōlelo maʻalahi ʻo ia. "ʻO kēia ka mea a mākou i kali ai, ka mea a mākou i hana ai. ʻO kēia ka hopena o kaʻu mau hoʻoikaika a me kāu mau ʻālana a pau. "Ma laila," ua hoʻomaha maikaʻi ʻo ia, "ua pau nā mea a pau."
  
  Nānā aʻela ʻo ia i nā maka no kekahi hōʻailona o ka makaʻu. ʻAʻohe mea. ʻOiaʻiʻo, ua ʻoliʻoli ʻo Boudreau i ka ʻae ʻia ʻana i loko o ka hakakā koko.
  
  "E Claude, e luku i ka holoholona. Pepehi i na pio a pau. A..." Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "E hoʻokuʻu i nā tigers. Pono lākou e noho mana no kekahi manawa. E Boudreaux, e hana wale i kāu hana, akā ʻoi aku ka hana ʻino. Ke kono aku nei au iā ʻoe e hoʻokō i kāu mau makemake. Ke kono nei au iā ʻoe e hoʻohauʻoli iaʻu. ʻAʻole, haʻalulu iaʻu. E hana ʻoe, e Boudreau. E hele i Kauai a pani i ka hanai holoholona ma laila."
  
  Ua nana hope ka Moi Koko i kona mau kanaka i koe. "ʻO ʻoe hoʻi ... e hoʻokuʻu i ka pō ma Hawaiʻi."
  
  Huli aʻela ʻo ia me ka ʻoki ʻana iā lākou, a nānā hope loa i kāna lawe ʻana a me nā kāne i koho pono ʻia e hele pū me ia i ka hohonu make ma lalo o Diamond Head.
  
  "ʻAʻohe kanaka i hana i kēia mai Cook a ola e haʻi i ka moʻolelo. ʻAʻohe kanaka i nānā ma mua o ka pae ʻelima o Gehena. ʻAʻohe mea i ʻike i ke ʻano o ka ʻōnaehana pahele i kūkulu ʻia e hūnā. E hana mākou."
  
  ʻO ka make a me ka pōʻino aia ma hope a ma mua ona. ʻAʻole hiki ke hoʻomaka ka haunaele. Ua hauʻoli ke aliʻi koko.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hele ʻo Matt Drake ma ke kahua kaʻa ʻo Exoticars, me ka lima lima me kāna 'hoaaloha', ʻo Alicia Miles. Aia kahi kaʻa hoʻolimalima hoʻokahi i hoʻopaʻa ʻia ma laila, kahi hoʻolimalima Basic Dodge i pili paha i kekahi mau mākaʻikaʻi i hoʻolimalima i kekahi o nā Lamborghinis hou no hoʻokahi hola. I ka manawa i komo ai ʻo Drake lāua ʻo Alicia i loko o ke keʻena hōʻikeʻike kiʻi kiʻi, ʻo ke kanaka puʻupuʻu i ʻoki ʻia ma lalo o ko lāua mau ihu.
  
  "Aloha awakea, Aloha Auinalā. Hiki anei iaʻu ke kōkua?"
  
  "ʻO wai nā mea wikiwiki loa?" Ua hana ʻo Drake i ke alo hoʻomanawanui. "He Nissan kā mākou ma ka home a makemake kaʻu hoaaloha e ʻike i ka wikiwiki maoli." Winked ʻo Drake. "E lanakila paha iaʻu i kekahi mau helu bonus, inā ʻike ʻoe i kaʻu ʻōlelo."
  
  Ua minoʻaka ʻo Alicia.
  
  Manaʻolana ʻo Drake e hoʻopuni ana ʻo Mai i ke kua o ka lumi hōʻikeʻike nui, me ka ʻike ʻole ʻana i ka hale kaʻa hope a hele i ka paʻa ʻaoʻao. E hoʻāʻo ʻo ia e komo mai kēlā ʻaoʻao. ʻEono mau minuke ko Drake lāua ʻo Alicia.
  
  Ua akea ka minoaka o ke kanaka, a he hoopunipuni. "ʻAe, koho ka hapa nui o ka poʻe i Ferrari 458 hou a i ʻole Lamborghini Aventador, ʻo ia nā kaʻa maikaʻi loa." Ua palahalaha maoli ka minoʻaka i ka kuhikuhi ʻana o ka mea kūʻai aku i nā kaʻa i nīnau ʻia, ua hoʻonoho ʻia lāua ʻelua i mua o nā pukaaniani holoʻokoʻa o ka lumi hōʻike. "Akā ma ke ʻano o nā hoʻokō kaʻao, inā ʻo ia ka mea āu e ʻimi nei, hiki iaʻu ke ʻōlelo aku i ka Ferrari Daytona a i ʻole ka McLaren F1." Ua hoʻoluliluli ʻo ia i kona lima ma ke kua o ka lumi hōʻikeʻike.
  
  He mau keʻena ma hope a ma ka ʻākau. Aia ma ka ʻaoʻao hema he lālani o nā keʻena kūʻokoʻa kahi e ʻohi ai i ka ʻike kāleka hōʻaiʻē a hāʻawi ʻia nā kī. ʻAʻohe puka makani ma ke keʻena, akā hiki iā Drake ke lohe i nā kiʻi e neʻe ana a puni.
  
  Ua helu ʻo ia i nā kekona. ʻEhā mau minuke e hiki mai ai ʻo Mai.
  
  "ʻO Mr. Scarberry paha ʻoe a ʻo Mr. Petersen paha?" i ninau aku ai me ka minoaka. "Ua ʻike au i ko lākou mau inoa ma ka hōʻailona ma waho."
  
  "ʻO wau ʻo James. ʻO Mr. Scarberry lāua ʻo Mr. Petersen nā mea nona. Aia lākou ma ka pā hale."
  
  "ABOUT". Hoʻokomo ʻo Drake i kahi hōʻike e nānā ana iā Ferraris a me Lamborghinis. Ua hāʻule ka ea lumi hōʻikeʻike ma kona kua. ʻAʻohe kani mai ke keʻena mamao. Ua mālama ʻo Alicia iā ia iho, e pāʻani ana i ka wahine maikaʻi ʻoiai e hana ana i kahi ākea.
  
  Hoʻokahi minuke ma mua o ka puka ʻana o Mai ma nā puka ʻaoʻao.
  
  Ua mākaukau ʻo Drake.
  
  
  * * *
  
  
  Ua lele ka manawa ma mua o lākou me kahi wikiwiki weliweli, akā manaʻo ʻo Ben e hua mai ana ka manaʻo pupule o Karin. ʻO ka hana mua, ʻo ia ka ʻimi ʻana i kahi i mālama ʻia ai nā lāʻau kumu mua a Kāpena Kuke. Ua lilo kēia i hana maʻalahi. Ua mālama ʻia nā palapala ma ka National Archives, kokoke i Lākana, ma kahi hale aupuni, akā ʻaʻole i paʻa loa e like me ka Bank of England.
  
  I kēia manawa maikaʻi.
  
  ʻO ka hana aʻe ʻo ia ka lawe ʻana mai iā Hayden. Ua lōʻihi ka manawa e hōʻike ai i kā lākou manaʻo. I ka wā mua, me he mea lā ua pilikia loa ʻo Hayden me ka ʻole o ka ʻinoʻino, akā i ka wā i hōʻike ai ʻo Karin, i kākoʻo ʻia e Ben, i kā lākou hoʻolālā, ua noho mālie ka luna CIA.
  
  "He aha kou makemake?" i ninau koke mai ai oia.
  
  "Makemake mākou e hoʻouna ʻoe i kahi ʻaihue honua i ka National Archives ma Kew e paʻi kiʻi, ʻaʻole ʻaihue, a laila leka uila iaʻu i kahi kope o ka ʻāpana kūpono o nā puke pai a Cook. ʻO ka ʻāpana i nalowale. "
  
  "Ua ona anei oe e Ben? ʻOiaʻiʻo -"
  
  "ʻO ka ʻaoʻao paʻakikī loa," i ʻōlelo ai ʻo Ben, "ʻaʻole ʻo ia ka ʻaihue. E maopopo iaʻu e loaʻa ana i ka ʻaihue a hoʻouna mai iaʻu i ka ʻāpana kūpono.
  
  "Pehea inā e hopu ʻia ʻo ia?" Ua hoʻopuka ʻo Hayden i ka nīnau me ka noʻonoʻo ʻole.
  
  "ʻO ia ke kumu e pono ai ʻo ia he ʻaihue honua i hiki i ka CIA ke hoʻomaikaʻi i kēia kuʻikahi. A no ke aha, ʻo ka mea kūpono, pono ʻo ia e hoʻopaʻa ʻia. ʻAe, a me Hayden, pono e hana ʻia kēia i nā hola e hiki mai ana. ʻAʻole hiki ke kali.
  
  "Ua maopopo iaʻu kēlā mea," i pane aku ai ʻo Hayden, akā ma ia manawa ua mālie kona leo. "E Ben, ʻike wau ua hoʻokuʻu ʻia ʻolua i loko o kēia keʻena liʻiliʻi, akā makemake paha ʻoe e hoʻopaʻa i kou poʻo i waho o ka puka a loaʻa ka ʻike hou loa. Pono ʻoe e mākaukau inā-"
  
  Nānā ʻo Ben iā Karin me ka hopohopo. "Ma ke aha? ʻŌlelo ʻoe me he mea lā ua kokoke e pau ke ao nei.
  
  Ua haʻi ʻo Hayden iā ia i nā mea āpau e pono ai ʻo ia e ʻike.
  
  Ma hope o kekahi mau manawa, ʻōlelo hou kāna hoaaloha: "Pehea ʻoe i makemake ai i kēia mau memo, kēia mau puke pai? He mea pono anei ke huhu aku i ka poe Pelekania?
  
  "Inā hiki ke Aliʻi Koko i nā ʻīpuka o Gehena a pono mākou e hahai iā ia," wahi a Ben, "ʻo lākou wale nō paha kā mākou kumu hoʻokele. A ʻike mākou a pau i ka maikaʻi o Cook me kāna mau kāleka. Ua hiki iā lākou ke hoʻopakele i ko mākou ola. "
  
  
  * * *
  
  
  Ua kau ʻo Hayden i kāna kelepona ma ka puʻu o kāna kaʻa a hoʻāʻo e hoʻomaha i kona mau manaʻo pilikia. Halawai kona mau maka me Mano Kinimaki ma ka pale makani, a ike maopopo aku la oia i ka weli e huahua ana ma kona noonoo. Ua loaʻa hou iā lākou ka lono weliweli loa, mai Jonathan Gates.
  
  ʻAʻole ia e like me nā mea hoʻoweliweli e pā ana i nā wahi he nui ma Oʻahu.
  
  I kēia manawa ua ʻike lākou ua ʻoi aku ka ʻino ma mua o kēlā.
  
  Piʻi akula ʻo Mano i waho me ka haʻalulu. "ʻO wai kēlā?"
  
  "ʻO Ben. Ua ʻōlelo ʻo ia, pono mākou e komo i loko o ka National Archives ma ʻEnelani e kiʻi iā ia i kope o nā lāʻau a Kāpena Kuke."
  
  Huhu ka maka o Mano. "Hana iā ia. E hana ana nō. Ke hoʻāʻo nei kēlā ʻo Kovalenko e luku i nā mea āpau a mākou e aloha ai, Hayden. Hana ʻoe i nā mea āpau i kou mana e pale i kāu mea aloha.
  
  "Pelekia-"
  
  "E hoʻopaʻa iā lākou." Ua lilo ʻo Mano i loko o kona kaumaha. ʻAʻole noʻonoʻo ʻo Hayden. "Inā kōkua nā lāʻau iā mākou i ka pepehi ʻana i kēia palaka, e lawe iā lākou."
  
  Hoʻoponopono ʻo Hayden i kona mau manaʻo. Ua hoʻāʻo ʻo ia e hoʻomaʻemaʻe i kona manaʻo. He mau kelepona paha ia i nā keʻena CIA ma Lākana a me ka leo leo nui mai kona haku ʻo Gates, akā manaʻo ʻo ia e hiki paha iā ia ke hoʻokō i ka hana. ʻOi aku ka maikaʻi o ka mea a Gates i haʻi aku ai iā ia.
  
  A ua ʻike pono ʻo ia aia kekahi luna CIA maikaʻi loa ma Lākana hiki iā ia ke hana i ka hana me ka ʻole o ka uha ʻana i ka hou.
  
  E nānā mau ana ʻo Mano iā ia me ka haʻalulu. "Hiki iā ʻoe ke manaʻoʻiʻo i kēia kelepona? Hiki iā ʻoe ke manaʻoʻiʻo i ka mea a Kovalenko e hana ai e hoʻohuli wale i ka manaʻo o ka poʻe?"
  
  ʻAʻole hiki iā Hayden, akā, noho mālie, e hoʻomākaukau ana i kāna haʻiʻōlelo no Gates a me ke keʻena ʻo Lākana. I loko o kekahi mau minuke ua mākaukau ʻo ia.
  
  "ʻAe, e hahai kāua i kekahi o nā kelepona maikaʻi loa o ko mākou ola me ka mea e kōkua iā mākou e hoʻololi i nā kuleana," i ʻōlelo ai ʻo ia a kāʻei i ka helu ma ke kelepona wikiwiki.
  
  ʻOiai ʻo ia e kamaʻilio pū ana me kona haku a kūkākūkā i ke kōkua haole no ka hack ʻana i ka British National Archives, ua wela ka ʻōlelo a Jonathan Gates i kona noʻonoʻo.
  
  ʻAʻole ʻo Oʻahu wale nō. Ke hoʻolālā nei nā mea hoʻoweliweli a ke Aliʻi Koko e hahau i kekahi mau mokupuni i ka manawa like.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA MAKUA
  
  
  Hopu iho la o Drake i kona hanu i ka wa i hee aku ai o Mai ma ka puka aoao me ka nana pono aku i ke kakauolelo.
  
  "He aha ka-"
  
  Ua minoʻaka ʻo Drake. "ʻO Mei ka manawa," hāwanawana ʻo ia, a laila uhaʻi i ka ʻāʻī o ke kanaka me kahi mea hana mauʻu. Me ka leo ʻole, huli ka mea kūʻai aku a paʻi i ka lepo. Ua hele ʻo Alicia ma mua o ka Lamborghini, e hoʻomākaukau ana i kāna mea kaua. Ua lele ʻo Drake ma luna o ke kanaka kūʻai neʻe ʻole. Hele wikiwiki ʻo Mai ma ka paia hope, ma hope o kahi McLaren F1 i hoʻopaʻa ʻole ʻia.
  
  Aia lākou ma ka paia o ke keʻena ma kahi mau kekona. ʻO ka nele o nā puka makani i hana no lākou a me lākou. Akā e loaʻa nā kāmela palekana. He nīnau wale nō ia-
  
  Ua holo mai kekahi mai ka puka hope mai, nā lole lole i hoʻopaʻa ʻia me ka ʻaila, ka lauoho ʻeleʻele lōʻihi i hoʻopaʻa ʻia i hope me ka bandana ʻōmaʻomaʻo. Hoʻopili pololei ʻo Drake i kona papalina i ka ʻāpana lāʻau lahilahi, me ka hoʻolohe ʻana i nā leo e puka mai ana mai loko mai o ke keʻena ʻoiai ʻo Mei e hoʻomaʻamaʻa ana i ka neʻe ʻana o ka mīkini.
  
  ʻAʻole naʻe lākou i kani leo.
  
  Akā, ua pohā hou kekahi poʻe ma ka puka, a hoʻōho kekahi o loko o ke keʻena. Ua ʻike ʻo Drake ua pau ka pāʻani.
  
  "E waiho iā lākou."
  
  Ua ʻōhumu ʻo Alicia "Fuck yeah" a kīkī koke i ka puka o ke keʻena i ka wā i wehe ʻia ai, ua paʻa ke poʻo o ke kanaka me ka hāʻule. Puka mai la kekahi kanaka iwaho, me ka haalulu o kona mau maka i ka nana ana aku i kekahi wahine u'i me ka pu a me ke kulana o ke kanaka hakaka e kali mai ana iaia. Hāpai ʻo ia i ka pū pana. Ua pana ʻo Alicia iā ia ma ka ʻōpū.
  
  Ua hina ʻo ia ma ka puka. Ua ʻoi aku ka nui o nā ʻuā mai ke keʻena. Ua hoʻomaka ka haʻalulu i ka hoʻomaopopo. E ʻike koke lākou he mea naʻauao ke kāhea aku i kekahi mau hoaaloha.
  
  Ua kī ʻo Drake i kekahi o nā mechanics, kuʻi iā ia i waenakonu o ka ʻūhā a kuʻi iā ia i lalo. Holo akula ke kanaka i lalo i ka McLaren, me ka waiho ʻana i kahi ala koko ma hope ona. ʻO Drake nō hoʻi i ʻakaʻaka. Hoʻopalau ʻo Mai i ke kāne ʻelua a huli hou ʻo Drake iā Alicia.
  
  "Pono mākou e komo i loko."
  
  Hoʻokokoke ʻo Alicia a hiki i kona ʻike maikaʻi ʻana i loko. Kolo ʻo Drake ma ka papahele a hiki i ka puka. Ma kona kunou ʻana, ua kī ʻo Alicia i kekahi mau pū. Aneane iho la o Drake i ka puka, aka, ia manawa, lele aku la ka hapalua o na kanaka me na mea kaua i hukiia a wehe ae i ke ahi me ka huhu loa.
  
  Huli aʻela ʻo Alicia, peʻe ma hope o ka Lamborghini. Puhi maila nā pōkā ma kona ʻaoʻao. Ua naha ka pale makani. Holo koke ʻo Drake. Hiki iā ia ke ʻike i ka ʻeha o nā maka o ke kanaka i kāna pana ʻana i nā kaʻa super.
  
  Ua ʻike pū kekahi iā ia. Wehe aʻela ʻo Drake i ke ahi ma mua ona a ʻike ʻo ia iā ia e hāʻule nui ana, me ka lawe pū ʻana i kekahi o kāna mau hoa hana.
  
  Ua lele ʻo Alicia mai hope o ka Lamborghini a pae i ʻelua mau kuʻi uhi. Holo akula ʻo Drake i ka Ferrari, me ka ʻalo ʻana ma hope o kāna mau kaʻa nui. I kēia manawa, helu kēlā me kēia pōkā. Hiki iā ia ke ʻike iā Mei, i hūnā ʻia ma ke kihi o ka paia o ke keʻena, e nānā ana i ke kua i hele mai ai nā mīkini.
  
  Ekolu o lakou e moe ana ma kona mau wawae.
  
  Ua koi ʻo Drake i kahi minoʻaka liʻiliʻi. ʻO ia nō ka mīkini pepehi kanaka maikaʻi loa. No kekahi manawa ua hopohopo ʻo ia no ka hālāwai hiki ʻole ma waena o Mei a me Alicia a me ka uku no ka make ʻana o Wells, akā ua hoʻopaʻa ʻo ia i kona hopohopo ma ke kihi mamao e like me ke aloha āna i manaʻo ai iā Ben, Hayden a me kāna mau hoaaloha ʻē aʻe.
  
  ʻAʻole kēia kahi e hiki ai iā ʻoe ke hoʻokuʻu i kou mau manaʻo civic.
  
  Ua pā ka pōkā i ka Ferrari, hele ma ka puka a ma waho o kēlā ʻaoʻao. Me ka hāʻule ʻana o ke kuli, pahū ka puka makani mua, hāʻule ke aniani i loko o kahi wailele liʻiliʻi. Ua hoʻohana ʻo Drake i ka hoʻonāwaliwali e lele i waho a pana i kahi kanaka ʻē aʻe i piha kokoke i ka puka o ke keʻena.
  
  ʻO ka poʻe amateurs, ʻoiaʻiʻo.
  
  A laila, ʻike akula ʻo ia i ʻelua mau kānaka koʻikoʻi e haʻalele ana i ke keʻena me nā pū mīkini ma ko lāua mau lima. Ua lele ka puʻuwai o Drake. Ua hoʻomālamalama ʻo ia i kahi kiʻi o ʻelua mau kāne hou ma hope o lākou - ʻoiai ʻo Scarberry lāua ʻo Petersen, i pale ʻia e nā mercenary hoʻolimalima - ma mua o kona hoʻolilo ʻana i kona kino i ka liʻiliʻi ma hope o ke kaʻa nui.
  
  ʻO ka leo o nā pōkā lele i pahū i kona mau pepeiao. A laila ʻo ia kā lākou hoʻolālā. E mālama iā Alicia a me ia ma lalo o ka hale paʻahao a hiki i ka holo ʻana o nā mea ʻelua i waho o ka puka hope.
  
  Akā ʻaʻole lākou i hoʻolālā no Mei.
  
  Lalau ae la ka Agena Kepani i elua mau pu panapana i hooleiia a hele mai ma ke kihi, e pana ana i na kanaka me na pu mikini. Ua lele hope kekahi me he mea lā ua paʻa ʻo ia i ke kaʻa, e kī ana i kāna pū me ka ʻāhiu a hoʻopuehu i ka confetti ma ke kaupaku i kona hāʻule ʻana. ʻO kekahi i hoʻokele i kona mau haku ma hope o kona kupapaʻu ponoʻī a hoʻohuli i kāna mau maka iā Mai.
  
  Ua lele ʻo Alicia i luna a kī aku i hoʻokahi kī ma ka pāpālina o ke kiaʻi kino, a hoʻokuʻu koke iā ia i lalo.
  
  I kēia manawa ua lawe ʻo Scarberry lāua ʻo Petersen i kā lāua mau mea kaua. Ua hoʻohiki ʻo Drake. Pono ʻo ia iā lākou e ola. I kēia manawa, komo hou aku ʻelua mau kāne ma ka puka hope a me ka ʻaoʻao, e koi ana iā Mai e uhi hou ma hope o ka McLaren.
  
  Ua hou ka poka i ke kino o ke kaʻa makamae.
  
  Ua lohe ʻo Drake i ka ʻuā ʻana o kekahi o nā mea nona me he puaʻa kalua Hawaiʻi lā, ʻākoakoa maila nā kāne i koe a puni ko lākou mau luna, a pana i nā kaʻa a no laila ua holo ka poʻe hoʻouka kaua me ka wikiwiki loa i ka hale kaʻa hope.
  
  Ua kahaha ʻo Drake i kekahi manawa. Ua pepehi ʻo Mai i ʻelua o nā kiaʻi kino, akā nalo koke ʻo Scarberry lāua ʻo Petersen ma waho o ka puka hope ma lalo o ka huahekili e uhi ana i ke ahi.
  
  Kū aʻela ʻo Drake a kī pū me ka hele ʻana i mua. I ka neʻe ʻana i mua, kūlou ʻo ia i lalo e ʻohi hou i ʻelua mau mea kaua. Ua hāʻule kekahi o nā kiaʻi ma ka puka hope, e paʻa ana i kona poʻohiwi. Hoʻi hope kekahi i ke kahe koko.
  
  Holo ʻo Drake i ka puka, ʻo Mai lāua ʻo Alicia ma kona ʻaoʻao. Ua puhi ʻo Mei i ka wā e nānā wikiwiki ana ʻo Drake, e hoʻāʻo ana e loiloi i kahi o nā lumi pono a me ka hale kaʻa.
  
  "He wahi ākea nui wale nō," wahi āna. "Akā aia kekahi pilikia nui."
  
  Kulou iho la o Alicia ma kona aoao. "He aha?"
  
  "He Shelby Cobra kā lākou ma laila."
  
  ʻOkaʻo aʻela ʻo Mai i kona mau maka iā ia. "No ke aha kēia pilikia?"
  
  "ʻO nā mea a pau āu e hana ai, mai pana."
  
  "Ua hoʻopiha ʻia me nā mea pahū?"
  
  "ʻAʻole".
  
  "A laila no ke aha e hiki ʻole ai iaʻu ke wehe?"
  
  "No ka mea ʻo Shelby Cobra!"
  
  "Ua pana wale mākou i kahi lumi hōʻikeʻike piha i nā supercars naʻaupō." Kuʻekuʻe akula ʻo Alicia iā ia. "Inā ʻaʻole ʻoe i manaʻo e hana, e haʻalele."
  
  "Kupu". Ua lele ʻo Drake iā ia. Ua lele ka poka ma kona lae a hou aku la i ka paia o ka hamo, me ka hoohuoi ana i kona mau maka me ke kohu pulu. E like me kāna i manaʻo ai, pana ka poʻe ʻino i ka wā e holo ana. Inā paʻi lākou i kekahi mea, he laki makapō ia.
  
  Lawe ʻo Drake i ka manaʻo, hoʻohāhā hohonu, a lawe aku i nā kāne ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao o nā luna ʻelua. I ka hāʻule ʻana o ko lākou mau kiaʻi hope loa, ua ʻike ʻia ʻo Scarberry lāua ʻo Petersen e hakakā ana lākou i kahi kaua e pio ana. Kū lākou, e kau ana nā mea kaua ma ko lākou ʻaoʻao. Holo akula ʻo Drake iā lākou, aia kona manamana lima ma ke kumu.
  
  "Claude," wahi āna. "Pono mākou iā Claude, ʻaʻole ʻoe. Aia i hea ʻo ia?"
  
  Ma kahi kokoke, ua like ke ʻano o nā luna ʻelua. He mau helehelena luhi ko laua, me na laina paakiki i hanauia mai na makahiki o ka hoohewahewa ana. He anu ko lakou mau maka, he mau maka o ka ahaaina pirana. ʻO ko lākou mau lima, e hoʻopaʻa mau ana i kā lākou mau pū, e kulou mālie.
  
  Ua kuhikuhi ʻo Mai i ka mea kaua. "E hoolei aku ia lakou."
  
  ʻOli ākea ʻo Alicia i kāna peʻahi, e paʻakikī loa i ka hoʻopaʻa ʻana. Ua aneane hiki iā Drake ke ʻike i ka pio i nā maka o nā luna. Ua hāʻule nā pū i ka papahele i ka manawa like.
  
  "ʻO Gehena," i ʻōhumu ai ʻo Alicia. "He like ko lākou nānā a hana like. Ua hoʻolilo nā poʻe ʻino i ka lani iā ʻoe i mau clones? A ʻoiai wau e pili ana i ke kumuhana, no ke aha e huli ai kekahi ma ʻaneʻi i ke kanaka ʻino? ʻOi aku ka maikaʻi o kēia wahi ma mua o ka lā hoʻomaha ma ka lani ʻehiku.
  
  "ʻO wai o ʻoukou ʻo Scarberry?" Ua nīnau ʻo Mai me ka maʻalahi i ka ʻōlelo.
  
  "ʻO wau," wahi a ka mea nona ka lauoho lauoho. "Ua huli anei ʻoukou i ke kūlanakauhale a puni no Claude?"
  
  "ʻO mākou kēia," hāwanawana ʻo Drake. "A ʻo kā mākou wahi hope loa kēia."
  
  Ua kani ka leo nawaliwali i ka hāmau. Huli aʻela ʻo Drake, me ka ʻike e pā ana ʻo Alicia i ka pahu hopu, e like me nā manawa a pau. Me he mea lā ua haʻahaʻa ka hale kaʻa, ua kaumaha ka hāmau me he mauna lā.
  
  Hāʻawi ʻo Scarberry iā lākou i ka minoʻaka melemele. "Aia mākou i ka hale hana. I kekahi manawa hāʻule nā mea a pau. "
  
  ʻAʻole i nānā ʻo Drake iā Alicia, akā ua hōʻailona ʻo ia iā ia e kiaʻi mau. Ua hewa kekahi mea. Komo ʻo ia i loko a paʻa iā Scarberry. Me ka neʻe ʻana o ka judo wikiwiki, ua hāpai ʻo Drake iā ia a hoʻolei iā ia ma luna o kona poʻohiwi, me ka paʻi ikaika ʻana i ke kanaka i loko o ke kaʻa. I ka wā i hala aku ai ka ʻeha o nā maka o Scarberry, ua kuhikuhi ʻo Drake i ka pū ma kona ʻauwae.
  
  "ʻAuhea ʻo Claude?" - Ua nīnau au.
  
  "Aole i lohe-"
  
  Ua haki ʻo Drake i ka ihu o ke kanaka. "He manawa hou kāu."
  
  Ua wikiwiki ka hanu o Scarberry. Ua ʻoʻoleʻa kona helehelena e like me ka pōhaku pōhaku, akā e hana ikaika ana kona ʻāʻī, e hōʻike ana i ka hopohopo a me ka makaʻu.
  
  "E hoʻomaka kākou e pana i nā ʻāpana." Ua hiki aku ka leo māmā o Mai iā lākou. "Manakā wau".
  
  "Kūpono". Hoʻokuʻu ʻo Drake, hele i ka ʻaoʻao a huki i ke kumu.
  
  "NOOO!"
  
  ʻO ka uē a Scarberry i hoʻōki iā ia i ka manawa hope loa. "Ke noho nei ʻo Claude ma kahi hānai holoholona! mauka mai ke kapakai akau. Hiki iaʻu ke hāʻawi iā ʻoe i nā coordinate.
  
  Ua minoʻaka ʻo Drake. "A laila e hele i mua."
  
  ʻO kekahi kaomi. ʻIke ʻo Drake i ka neʻe iki ʻana a hāʻule kona puʻuwai.
  
  ʻAʻole.
  
  Ua kī ʻo Alicia. Ua make koke ke kanaka ino hope loa i kona poka. E peʻe ana ʻo ia i loko o ke kumu o kahi Shelby.
  
  Ua nānā ʻo Drake iā ia. Ua minoʻaka ʻo ia me kahi kolohe kahiko. Ua ʻike ʻo Drake e ʻike hou ʻo ia iā ia iho. He ʻano ikaika kona i hiki ke pale aku i ka pohō.
  
  ʻAʻole maopopo ʻo ia iā ia iho. Koi ʻo ia iā Scarberry e wikiwiki. "ʻāwīwī. ʻO kou hoa, ʻo Claude, he mea kāhāhā nui.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAKOLU
  
  
  ʻAʻole i loaʻa iā Hayden lāua ʻo Kinimaka ka manawa e hoʻomaka ai i ke kaʻa i ka wā i kāhea mai ai ʻo Drake. Ua ʻike ʻo ia i kāna helu ma kāna pale a hanu ʻo ia i ka ʻoluʻolu.
  
  "Drake. Ma hea ʻoe-"
  
  "ʻAʻohe manawa. Loaʻa iaʻu kahi o Claude."
  
  "ʻAe, manaʻo mākou pēlā, e ke kanaka akamai. He mea kupanaha ka haʻalele ʻana o kekahi poʻe lawehala no ke ola mālie."
  
  "Pehea ka loihi o kou ike ana? Ma hea ʻoe?" Ua hoʻopuka ʻo Drake i nā nīnau e like me ka sargeant drill e hāʻawi ana i nā kauoha.
  
  "E lohi, e ka tiger. Ua loaʻa iā mākou ka nūhou i hoʻokahi minute i hala. E hoʻolohe, ke hoʻomākaukau nei mākou no ka hopena koke. A ke ʻōlelo nei au i kēia manawa. Ke pāʻani nei ʻoe?"
  
  "Ua pololei wau. Pela kakou a pau. He ʻanuʻu kēia ma hope o Kovalenko. "
  
  Ua haʻi ʻo Hayden iā ia e pili ana i nā ʻōlelo aʻo hoʻoweliweli iā ia e hōʻailona iā Kinimaka e hoʻokele. I kona pau ʻana, hāmau ʻo Drake.
  
  Ma hope o kekahi manawa, ʻōlelo ʻo ia, "E hui mākou iā ʻoe ma ke keʻena nui."
  
  Kāhea koke ʻo Hayden i ka helu o Ben Blake. "Ua holomua kāu hana. Manaʻo mākou e loaʻa iā ʻoe ka mea āu e makemake ai i ko mākou ʻelele ma Lākana i loko o nā hola e hiki mai ana, a ma hope iho e hoʻouna pololei ʻo ia i nā kope iā ʻoe. Manaʻo wau ʻo kēia kāu mea e pono ai, e Ben.
  
  "Manaʻolana wau aia ma laila." Ua ʻoi aku ka hopohopo o ka leo o Ben ma mua o kāna lohe ʻana iā ia e kamaʻilio. "He manaʻo maikaʻi ia, akā he kuhi wale nō ia."
  
  "Manaʻo wau pēlā pū kekahi".
  
  Kiola akula ʻo Hayden i kāna kelepona ma luna o ka papa kuhikuhi a nānā pono ʻole i nā alanui o Waikiki ʻoiai ʻo Kinimaka e hoʻi i ke keʻena nui. "Manaʻo ʻo Gates inā hiki iā mākou ke hana wikiwiki me Claude, hiki iā mākou ke hoʻōki i ka hoʻouka ʻana. Manaʻo lākou aia ʻo Kovalenko ma laila. "
  
  Paʻi ʻo Mano i kona mau niho. "Ke hana nei nā kānaka a pau, e ka haku. Nā mākaʻi kūloko, nā pūʻali kūikawā. E emi ana na mea a pau a poha. ʻO ka pilikia, aia ka poʻe ʻino i laila. Pono lākou. ʻAʻole hiki ke hoʻōki i ka hoʻouka kaua ʻana, e waiho wale i ka hapalua kakini hoʻouka kaua ma nā mokupuni ʻekolu. "
  
  Ua manaʻoʻiʻo ka poʻe a pau i ka mana ua kauoha maoli ʻo Kovalenko i nā hoʻouka kaua he nui e hoʻomau i nā mea a pau i ka wā e hele ai ʻo ia e ʻimi i kāna moeʻuhane - kahi huakaʻi āna i hoʻolaʻa ai i ka hapa hope o kona ola.
  
  E hahai i ka meheu o Kapena Kuke. E aho e hele pakahi. E ʻimi ma waho o nā ʻīpuka o Gehena.
  
  Huli aʻela ʻo Hayden i ke ʻano o ke keʻena nui i waho. ʻO ka manawa kēia e hana ai.
  
  
  * * *
  
  
  Ua lawe ʻo Drake iā Mei a me Alicia i ka hale CIA a ua alakaʻi koke ʻia lākou i luna. Ua alakaʻi ʻia lākou i loko o kahi lumi e piha ana i ka hana. Ma ka hope loa, kū ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka i waena o ka lehulehu o nā mākaʻi a me nā pūʻali koa. Hiki iā Drake ke ʻike iā SWAT a me ka HPD Burglar Team. Hiki iā ia ke ʻike i nā ʻaʻahu ʻaʻole i kanalua i nā hui CIA Special Operations. Malia paha kekahi Delta kokoke.
  
  ʻAʻole kānalua ka Diabolo ma ka huelo o ke Aliʻi Koko a i waho no ke koko.
  
  "Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe i ka wā i hoʻouna aku ai ke Aliʻi Koko i kāna mau kānaka e hoʻouka i kēlā Destroyer e ʻaihue i ka mea hana?" Ua ʻōlelo ʻo ia. "A hoʻāʻo lākou e ʻaihue iā Kinimaka i ka manawa like? Ke koho nei au he lawe ulia wale ia. Ua makemake wale lākou e ʻike i ka ʻōlelo Hawaiʻi Kinimaki."
  
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Drake ʻaʻole ʻo Mei a ʻo Alicia i ka wā i hoʻopili ai nā kānaka o Kovalenko i ka mea luku. Luliluli kona poo. "He mea ʻole".
  
  Ua ʻike ʻo Drake iā Ben lāua ʻo Karin e paka ana ma kahi kokoke i ka puka makani. He aniani ko lākou lima ma ko lākou lima, a ua like lākou me nā pepa ʻōwili ma kahi disco kula.
  
  Noʻonoʻo ʻo Drake e nalowale i ka lehulehu. E maʻalahi. ʻO ka nalo ʻana o Kennedy e paila mau ana i loko o kona koko, ʻaʻole hiki iā ia ke kūkākūkā. Aia ʻo Ben ma laila. Ua paʻa ʻo Ben iā ia i kona make ʻana.
  
  Pono ʻo Drake. ʻAʻole wale kēia. Pono ʻo Drake e pale i kona make. ʻO ia kāna i hana ai. Ua pōwehiwehi ka manawa a ʻike ʻo ia iā ia iho ma ka home ma York me Kennedy, e kuke ana i kekahi mea ma ka lumi kuke. Ua pipi ʻo Kennedy i ka rama ʻeleʻele i loko o ka pā palai a nānā i luna i ka wā e ʻā ana. Hoʻopili ʻo Drake i ka steak i ka pata kālika. He mea maʻamau. He leʻaleʻa. Ua lilo ka honua i mea maʻamau.
  
  Ua ʻānaʻi nā hōkū i mua o kona mau maka e like me ke ahi hāʻule. Ua hoʻi koke mai ka maluhia a ua hoʻomaka nā leo a puni ona. Ua kuʻekuʻe kekahi iā ia. Ua ninini kekahi kanaka i ka kofe wela ma luna o kekahi o kona mau haku a holo i ka lua me he ʻōpeʻa lā i waho o Gehena.
  
  Nānā maikaʻi ʻo Alicia iā ia. "He aha ka mea e hana nei, e Drake?"
  
  Ua hoʻokuke ʻo ia ma waena o ka lehulehu a hiki i ke alo me Ben Blake. ʻO kēia ka manawa kūpono no kahi ʻōlelo wikiwiki mai Dinorock. Ua ʻike ʻo Drake i kēia. Ua ʻike paha ʻo Ben i kēia. Aka, ua hamau laua. Ua kahe ka malamalama ma ka puka makani ma hope o Ben; Ua kū ʻo Honolulu e ka lā, ka lewa uliuli a me kekahi mau ao kuapo ma waho.
  
  Ua loaʻa iā Drake kona leo. "Ua pono anei kēia mau kamepiula CIA?"
  
  "Manaʻolana mākou". Ua hōʻuluʻulu ʻo Ben i ka moʻolelo o kā Kāpena Kuke huakaʻi i ka Diamond Head a ua hoʻopau ʻia me ka hōʻike ʻana ua hoʻohana ka CIA i kahi ʻelele Pelekane e ʻaihue i ka National Archives.
  
  Ua neʻe mālie ʻo Alicia ma hope o ka lohe ʻana i ka lono mai ke kanaka ʻōpio. "ʻAhue nui Pelekane? ʻO wai kona inoa?"
  
  Hoʻopili koke ʻo Ben i ka nānā ʻana. "ʻAʻole i haʻi mai ʻo Hayden iaʻu."
  
  Nānā pōkole ʻo Alicia i ka mea hana CIA, a laila ʻakaʻaka i ka ʻakaʻaka. "ʻAe, manaʻo wau ʻaʻole ʻo ia i hana pēlā."
  
  "He aha ka manaʻo?" 'Ōleloʻo Karin.
  
  Ua hoʻololi iki ka ʻakaʻaka o Alicia. "ʻAʻole wau i ʻike nui ʻia no kaʻu diplomacy. Mai kaomi."
  
  Ua ʻū ʻo Drake. "ʻO kahi lawehala honua ʻē aʻe i hoʻopaʻa ʻia e Alicia. ʻO ka hoʻopunipuni ka loaʻa ʻana o ka mea i loaʻa ʻole iā ia."
  
  "He ʻoiaʻiʻo," wahi a Alicia me ka ʻakaʻaka. "Ua kaulana wau i nā manawa a pau."
  
  "ʻAe, inā ʻo kēia ka luna aʻu e noʻonoʻo nei," wahi a Mai i kā lāua kamaʻilio ʻana, "ua ʻike ʻia ʻo ia e ka naʻauao Kepani. ʻO ia ... he mea pāʻani. A he hana maikaʻi loa. "
  
  "No laila e mālama paha ʻo ia i kona hopena." Ua aʻo ʻo Drake i ka hauʻoli o ke kūlanakauhale Pākīpika i hoʻolaha ʻia i mua ona a makemake ʻo ia i kahi maluhia iki.
  
  "ʻAʻole ia he pilikia nona," wahi a Alicia. "A ʻae, e hāʻawi ʻo ia i kāu mau puke."
  
  Ke nānā nei ʻo Ben ma waena o Alicia a me Hayden, akā paʻa ʻo ia i kona alelo. ʻO ka noʻonoʻo ka ʻāpana maikaʻi loa o ka hōʻike ʻana i kēia manawa. "He manaʻo hoʻonaʻauao mau nō ia," wahi āna. "Akā inā e pau mākou i nā ʻīpuka o Gehena, maopopo iaʻu e hiki i kēia mau leo ke hoʻopakele i ko mākou ola."
  
  "Manaʻo wau" - Huli ʻo Drake a nānā a puni ka haunaele - "ʻAʻole hiki mai kēlā. E noho mau ana ka Moi Koko ma ka hanai holoholona. Akā inā ʻaʻole wikiwiki kēia poʻe lapuwale, e pakele ʻo Kovalenko.
  
  "Kovalenko." Ua palu ʻo Alicia i kona mau lehelehe i kāna ʻōlelo ʻana i kēia, me ka ʻono i kāna hoʻopaʻi. "E make ana au no ka mea i hanaia ia Hudson. A me Boudreau? ʻO ia kekahi i hōʻailona maoli ʻia. " Ua nānā pū ʻo ia a puni ka lehulehu walaʻau. "Aia naʻe, ʻo wai ka luna ma ʻaneʻi?"
  
  Me he mea la i pane mai ai, ua puka mai kekahi leo mai ka lehulehu o na luna e hoopuni ana ia Hayden Jay. I ka pau ʻana o ka walaʻau a ʻike ʻia ke kanaka, hauʻoli ʻo Drake i ka ʻike ʻana iā Jonathan Gates. Ua makemake ʻo ia i ka senator. A kanikau pu ia me ia.
  
  "E like me kou ʻike, loaʻa iā mākou kahi Kovalenko Ranch ma Oʻahu," wahi a Gates. "No laila, ʻehā ʻāpana o kā mākou misionari. ʻO ka mua, e hoʻopaʻa i nā mea paʻa a pau. ʻO ka lua, e hōʻiliʻili i ka ʻike e pili ana i ka hoʻouka kaua hoʻoweliweli. ʻO ke kolu, e ʻimi i kēia kanaka, ʻo Claude lāua ʻo Kovalenko. A ʻo ka hā, e ʻimi i kahi o nā kahu hānai ʻelua.
  
  Ua hoʻomaha ʻo Gates e hoʻokuʻu i kēia mea i loko, a laila hiki iā ia ke hana i kēlā me kēia kāne a me nā wahine i loko o ka lumi e manaʻo e nānā ana ʻo ia iā lākou me ka neʻe ʻana o ka maka. "Pono e hana ʻia kēia ma nā ʻano āpau e pono ai. Ua ʻoluʻolu ʻo Kovalenko e hoʻokau i nā ola he nui i ka wā o kāna ʻimi paʻakikī. Pau ia i kēia lā.
  
  Ua wehe ʻia nā puka. Ua kū koke ka haunaele o ka lumi a hoʻomaka nā mea a pau e hoʻi wikiwiki i ko lākou mau wahi. Ua noʻonoʻo pono ʻia nā kikoʻī.
  
  Ua hopu ʻo Drake i ka maka o Hayden. Wawahi aku la oia i kona lima iaia, me ke kono aku ia ia e hele mai.
  
  "E hoʻomākaukau a hoʻonoho i kou mau lio, e nā kāne. E hōʻea mākou i ka pā holoholona o Claude i kanakolu mau minuke."
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAHA
  
  
  Noho ʻo Drake me kona mau hoa ma kekahi o nā helikopa māmā o ka Oihana Makai o Hawaiʻi a hoʻāʻo e hoʻomaʻemaʻe i kona poʻo i ko lākou lele koke ʻana aku i kahi hānai holoholona o Claude. Ua piha ka lani i nā helikopter like a me nā pūʻali koa kaumaha. He mau haneli kanaka i ka lewa. ʻO kekahi poʻe e hele ana ma uka o ka ʻāina, me ka neʻe wikiwiki ʻana e like me kā lākou hiki. Ua koi ʻia ka hapa nui o nā mākaʻi a me nā pūʻali koa e noho ma Honolulu a me ka ʻāina ʻo Waikiki i ka wā e hoʻokō ʻia ai nā hoʻouka kaua.
  
  Ua mahele ka Moi Koko i ko lakou mau puali.
  
  Ua hōʻike ʻia ke kiʻi ukali i nā hana he nui ma ka hale hānai, akā ua uhi ʻia ka hapa nui o ia mea, ʻaʻole hiki ke haʻi i ka mea i hana maoli ʻia.
  
  Ua paʻa ʻo Drake e hoʻopaʻa i kona mau manaʻo no Kovalenko. Ua pololei ʻo Gates. ʻO nā mea paʻa a me ko lākou palekana ka mea i hoʻoholo ma aneʻi. ʻO kekahi o nā hiʻohiʻona kupaianaha āna i ʻike ai ma lalo a puni iā ia i ko lākou lele ʻana i ke kahakai ʻĀkau, akā ua hoʻohana ʻo Drake i kēlā me kēia auneke o kona makemake e nānā. ʻO ia ke koa ma mua.
  
  ʻAʻole hiki iā ia ke lilo i mea ʻē aʻe.
  
  Ma kona hema, kamaʻilio pōkole ʻo Mai me kona kaikuahine, ʻo Chika, e nānā pālua ana i kona palekana a me ka hoʻololi ʻana i kekahi mau huaʻōlelo mālie ʻoiai hiki iā lākou. ʻAʻole ia he mea huna e hiki ai iā lākou ke hoʻomaka i ke kaua holoʻokoʻa a i ʻole ke poʻo i kahi kahua kaua i mākaukau.
  
  Ma ka ʻaoʻao ʻākau o Drake, ua hoʻohana ʻo Alicia i ka manawa e nānā a nānā hou i kāna mau mea kaua a me kāna mau lako. ʻAʻole pono ʻo ia e wehewehe i kekahi mea. ʻAʻole kānalua ʻo Drake e hoʻokō ʻo ia i kāna hoʻopaʻi.
  
  Noho ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka ma kahi kūʻē, e kaomi mau ana i kā lāua microphones me ka puana a i ʻole ka loaʻa ʻana o nā mea hou a me nā kauoha. ʻO ka mea maikaʻi, ʻaʻohe mea i loaʻa ma Oʻahu a me nā mokupuni ʻē aʻe. ʻO ka lono maikaʻi ʻole, he mau makahiki ko ke Aliʻi Koko e hoʻomākaukau ai no kēia. ʻAʻole lākou i ʻike i ka mea a lākou e hele nei.
  
  Ua waiho ʻia ʻo Ben lāua ʻo Karin ma ke keʻena nui. Ua kauoha ʻia lākou e kali i ka leka uila a ka ʻelele a laila e hoʻomākaukau no ka mea weliweli e hiki ai iā lākou ke hele ma lalo o ke Poʻo Diamond a hiki paha ke haki i nā ʻīpuka o Gehena.
  
  He leo metala mai ka ʻōnaehana kani Choppers. "Elima mau minuke i ka pahu hopu."
  
  Inā makemake ʻoe a ʻaʻole paha, manaʻo ʻo Drake. Aia mākou i kēia manawa.
  
  Ua lele haʻahaʻa ka helikopter ma luna o ke awāwa hohonu, he ʻike kupaianaha i kona lele ʻana i hoʻopuni ʻia e ka nui o nā helikopa ʻē aʻe. ʻO kēia ka nalu mua o nā pūʻali koa kūikawā. Ua mākaukau kēlā me kēia pūʻali koa US lua e kōkua. Puali Ea. Navy. Pūʻali koa.
  
  Ua hiki hou mai ka leo. "Pahuhopu".
  
  Kū aʻela lāua i hoʻokahi.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hoʻopā nā kāmaʻa o Drake i ka mauʻu palupalu a ua lilo koke ʻo ia i lalo o ke ahi. ʻO ia ka lua o ka mea hope loa i hele i waho o ka puka. ʻO ka Marine pōʻino, e hakakā mau ana, ua paʻa i ka pahu a make ma mua o ka paʻi ʻana i ka lepo.
  
  Ua mohala ʻo Drake ma ka honua. ʻO nā pōkā ma luna o kona poʻo. Paʻi ʻia nā puʻupuʻu i nā lāʻau ma hope ona. Ua kī ʻo ia i ka volley. Kolo nā kāne ma kēlā ʻaoʻao o ia ʻaoʻao i ka mauʻu, me ka hoʻohana ʻana i nā puʻu ʻōwili maoli i uhi.
  
  Ma mua ua ʻike ʻo ia i kahi hale, he hale pōhaku ʻelua papa, ʻaʻohe mea kūikawā, akā ʻaʻohe kānalua kūpono no nā pono kūloko o Kovalenko. Ma ka hema ua ʻike ʻo ia i ka wahi hānai holoholona. He aha ka...?
  
  ʻO nā kiʻi makaʻu a me nā mea kaua ʻole i holo aku iā ia. Puka lakou ma ka hema a ma ka akau, ma na aoao a pau. Lohe ʻo ia i ke kani ʻana i loko o kāna pepeiao
  
  "Nā pāʻani hoaloha".
  
  Holo ʻo ia i mua. E neʻe ana ʻo May lāua ʻo Alicia ma kona ʻākau. I ka hopena, ua huki nā Marines iā lākou iho a hoʻomaka e kāhea i kahi ʻano ahi i hoʻonohonoho ʻia. Ua hoʻomaka ʻo Drake e neʻe wikiwiki. Hoʻomaka ka poʻe ma mua o lākou e hoʻi hope, a puka maila mai ko lākou wahi peʻe a holo wikiwiki aku i ka hale.
  
  Nā pahu hopu maʻalahi
  
  Ua kū ʻo Drake me ka pūʻali hoʻouka a pepehi i nā kānaka i kona holo ʻana, e hāpai ana i kāna pū. Ua ʻike ʻo ia i ka paʻahao e lele ana ma luna o ka mauʻu, e hele ana i ka hale. ʻAʻole lākou i ʻike ua hiki mai ka poʻe maikaʻi.
  
  Ua wili koke ka paʻahao a hina. Ua pana nā kānaka o ke Koko i ka mauʻu iā lākou. Ua ʻōhumu ʻo Drake, ua kī ʻo ia i ka mea puhi pū, a puhi akula i ke poʻo o ka palaka. Ua kī ʻo ia i kēlā me kēia manawa, e hoʻopaʻa i ka poʻe i lalo a i ʻole ke alakaʻi ʻana i nā kānaka i hiki i nā poʻe ke hoʻopau iā lākou.
  
  E ʻimi ana ʻo ia iā Claude. Ma mua o ko lākou haʻalele ʻana i ka helikopter, ua hōʻike ʻia iā lākou a pau ke kiʻi o ka hope o ka Blood King. Ua ʻike ʻo Drake e alakaʻi ʻo ia i nā hanana mai hope o nā hiʻohiʻona, e hoʻomohala ana i kahi hoʻolālā pakele. Mai ka home mai paha.
  
  Holo ʻo Drake, e nānā mau ana i ka wahi, pana i kekahi manawa. Ku mai la kekahi o na kanaka ino mai ke kua o ka puu, a hele mai la ia ia me ka pahi. Ua hoʻokuʻu wale ʻo Drake i kona poʻohiwi me ka ʻae ʻana i ka manawa o kona hoa paio e lawe pololei iā ia i mua ona, a hāʻule ʻo ia i lalo i ka honua. Ua ʻakaʻaka ke kanaka. Ua paʻi ko Drake kāmaʻa i kona ʻāwae. Hehi ka lima ʻē aʻe o Drake ma ka paʻa ʻana i ka pahi.
  
  ʻO ke kanaka SAS mua i kī i kāna pū a kī. A laila neʻe mākou.
  
  ʻAʻole ʻo ia i nānā i hope. Aia ka hale ma mua, me he mea lā nui, hāmama iki ka puka, me he mea lā e kono mai ana e komo. ʻIke loa ʻaʻole kēia ke ala e hele ai. Kipaku ʻo Drake i nā puka makani i kona holo ʻana, me ke kiʻekiʻe. Pahū ke aniani i loko o ka hale.
  
  I kēia manawa, ʻoi aku ka nui o nā pio mai ka hale hānai holoholona. Kū kekahi i ka mauʻu lōʻihi, ʻuā wale a nānā ʻia paha me ka puʻuwai. I ka nānā ʻana o Drake iā lākou, ʻike ʻo ia i ka hapa nui o lākou e holo wikiwiki ana, e lele ana i mua me he mea lā e pakele ana lākou mai kekahi mea.
  
  A laila ʻike ʻo ia, a lilo kona koko i hau.
  
  ʻO ke poʻo, ʻo ke poʻo nui ʻole o kahi tiger Bengal, ua hele ma luna o ka mauʻu i ka hahai māmā. ʻAʻole hiki iā Drake ke ʻae i nā tigers e hopu i kā lākou ʻai. Holo ʻo ia iā lākou.
  
  Paʻi au i ka pepeiao. "Na tigers i ka mauʻu."
  
  Nui ka walaʻau ʻana i ka pane. Ua ʻike kekahi poʻe i nā holoholona. Nānā ʻo Drake i ka lele ʻana o kekahi o nā holoholona ma ke kua o ke kanaka holo. He nui, ʻino, a lele ke kiʻi kūpono o ka haunaele a me ka make. Ua koi ʻo Drake i kona mau wāwae e hele wikiwiki.
  
  Ua uhaʻi kekahi poʻo nunui i ka mauʻu he mau iwilei ma mua. Lele akula ka tigra iā ia, ua lilo kona waha i ʻuā nui, ua ʻōpuʻu kona mau niho a ua paʻa i ke koko. Ua hāʻule ʻo Drake i ka papahele a ʻōwili ʻia, ʻo kēlā me kēia aʻalolo i loko o kona kino e ola ana me ka uē ʻana. ʻAʻole loa ʻo ia i holo maikaʻi loa ma mua. ʻAʻole ʻo ia i ala aʻe me ka wikiwiki a pololei. Me he mea lā ua hoʻopuka mai ka hoa paio ʻoi aku ka maikaʻi o ke koa i loko ona.
  
  Huki aʻela ʻo ia i kahi panapana, huli aʻe ʻo ia a kī ʻana i ka pōkā ma ke poʻo o ka tiger. Hāʻule koke ka holoholona, kī ʻia ma ka lolo.
  
  ʻAʻole i hopu ʻo Drake i kona hanu. Lele koke ʻo ia ma luna o ka mauʻu e kōkua i ke kanaka āna i ʻike ai i lalo i nā kekona ma mua. Kau maila ka tiga ma luna ona, e uwo ana, ʻo kona mau ʻiʻo nui e wiliwili ana a ʻōniʻoniʻo i ka wā i hoʻohaʻahaʻa iho ai ke poʻo e nahu.
  
  Ua pana ʻo Drake iā ia ma hope, kali a huli aʻe ʻo ia, a laila pana iā ia ma waena o nā maka. Ua pae, ʻelima haneli paona, ma luna o ke kanaka e ʻai ana.
  
  ʻaʻole maikaʻi, manaʻo ʻo Drake. Akā, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka haehae ʻia a ʻai ola ʻia.
  
  Hiki ke lohe ʻia ka ʻuā ʻana ma kona pepeiao. "E hoʻokuʻu iaʻu, nui kēia mau ʻōpio!" "ʻO kekahi, Jacko! Hoʻokahi hou no kāu ʻeono!"
  
  Ua aʻo ʻo ia i kona puni. ʻAʻohe hōʻailona o nā tigers, nā pio weliweli wale nō a me nā pūʻali weliweli. Hoʻi hou ʻo Drake ma kēlā ʻaoʻao o ka mauʻu me ka mākaukau e uhi inā ʻike ʻo ia i kekahi ʻenemi, akā i loko o kekona kekona ua hoʻi ʻo ia i ka hale.
  
  Ua haki nā puka makani mua. Aia nā Marines i loko. Ua hahai ʻo Drake, ʻo kāna hōʻailona Bluetooth uea ʻole e hōʻailona ana iā ia he hoaaloha. Ke heʻe ʻo ia ma luna o ka puka makani nahā, noʻonoʻo ʻo ia i hea ʻo Claude ponoʻī. Aia i hea ʻo ia i kēia manawa?
  
  He leo i hāwanawana ma kona pepeiao. "Ua haʻalele koke ʻoe i ka pāʻina, e Drakey." ʻO nā leo siliki a Alicia. "No olua."
  
  Ua ʻike ʻo ia iā ia. Hūnā hapa ʻia e ke keʻena lumi āna e ʻimi nei. E Iesu, ke nānā nei ʻo ia i kāna hōʻiliʻili DVD?
  
  Aia ʻo Mai ma hope ona me ka pū ma kona lima. Nānā akula ʻo Drake i ka hāpai ʻana o ka wahine Kepani i kāna mea kaua a kuhikuhi i ke poʻo o Alicia.
  
  "Mai!" ʻO kona leo ʻehaʻeha i hoʻōho i loko o ko lākou mau pepeiao.
  
  Lele ʻo Alicia. Ua ʻakaʻaka iki ka helehelena o Mei. "He hana ia, Drake. Ke kuhikuhi nei au i ke ala hoʻāla, ʻaʻole iā Alicia. Koe aku ".
  
  "Hopohopo?" Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. "Aia mākou i loko."
  
  "Ke manaʻo nei ka poʻe infantry e pili pū ana me ka hale kūʻai nui ma hope."
  
  Ua hoʻi hope ʻo Alicia a hoʻopaʻa i kāna pū. "Maikaʻi inā ʻike wau." Ua kī ʻo ia i kahi volley i loko o ka lumi keʻena. Ua lele ʻo Sparks.
  
  Ua ʻohi ʻo Alicia. "Ua lawa kēlā."
  
  Ua hoʻi ʻo Hayden me Kinimaka wela ma kona mau kuʻekuʻe wāwae i ka lumi. "Paʻa paʻa ka hale ʻai. ʻO nā hōʻailona o nā pahele booby. Ke hana nei nā mea ʻenehana i kēia manawa. "
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka hewa o ia mau mea a pau. "Aia naʻe ke komo maʻalahi mākou i ʻaneʻi? ʻO kēia-"
  
  I ia manawa, lohe ʻia ka haunaele a me ka leo o kekahi e iho mai ana ma luna o ke alapiʻi. wikiwiki. Lalau aku la o Drake i ka pu a nana aku la iluna.
  
  A paʻa ʻo ia i ka haʻalulu.
  
  Ua iho mālie kekahi o nā kānaka o Claude i ke alapiʻi, me kekahi lima e paʻi ana i ka ʻāʻī o ke pio. Ma kona lima ʻē aʻe, aia ka Desert Eagle i kona poʻo.
  
  ʻAʻole naʻe ʻo ia ka nui o ka haʻalulu o Drake. Ua ulu aʻe ka manaʻo ʻeha i kona ʻike ʻana i ka wahine. ʻO Kate Harrison, ke kaikamahine a ke kōkua mua o Gates. ʻO ke kanaka i hewa i ka make ʻana o Kennedy.
  
  ʻO kāna kaikamahine ia. Ke ola nei.
  
  Ua kaomi ikaika ko Claude kanaka i ka pu i kona heiau, a ua pani kona mau maka i ka eha. ʻAʻole naʻe ʻo ia i uē. ʻO Drake, a me nā kakini ʻē aʻe i loko o ka lumi, kuhikuhi i kā lākou mau pū i ke kanaka.
  
  ʻAʻole naʻe i kūpono iā Drake. No ke aha lā kēia kanaka i luna me hoʻokahi paʻahao? Me he mea la-
  
  "Hoʻi mai ʻoe!" - ua hoʻōho ke kanaka me ka ʻāhiu ʻana i kona mau maka ma nā ʻaoʻao a pau. Ua kulu ka hou mai iā ia i nā kulu nui. ʻO ke ʻano o kāna lawe ʻana i ka hapalua a me ka hapa ʻana i ka wahine, ʻo ia ke ʻano o kona kaumaha a pau ma kona wāwae hope. ʻAʻole i maʻalahi ka wahine iā ia.
  
  Ua helu ʻo Drake i ka hapalua o ke kaomi ʻana i ke kumu. "E neʻe aku! E hoʻokuʻu iā mākou i waho!" Ua hoʻohaʻahaʻa ke kāne iā ia i lalo i kahi ʻanuʻu ʻē aʻe. Ua hoʻi hope nā pūʻali koa kūikawā, akā i nā kūlana ʻoi aku ka maikaʻi.
  
  "Ke aʻo aku nei au iā ʻoe, e nā poʻe." Ke hanu nui nei ke kanaka hū. "E hele i waho o ke ala ʻino."
  
  A i kēia manawa, hiki iā Drake ke ʻike i kona manaʻo. Aia i loko o kona mau maka ke kaumaha, kahi mea a Drake i ʻike ai. Ua nalowale kēia kanaka i nā mea a pau. ʻO nā mea a pau āna i hana ai, ʻo nā mea a pau āna i hana ai, ua hana ʻia ma lalo o ke koi weliweli.
  
  "Hoʻi!" ua hoʻōho hou ke kāne a hoʻokuke ʻino i ka wahine i lalo i kekahi ʻanuʻu. Ua like ka lima e puliki ana i kona ʻāʻī me ke koʻokoʻo hao. Ua mālama ʻo ia i kēlā me kēia ʻāpana o kona kino ma hope ona i ʻole e hōʻike iā ia iho ma ke ʻano he pahuhopu. He koa ʻo ia i kekahi manawa, ʻoi aku ka maikaʻi.
  
  Ua ʻike ʻo Drake a me kāna mau hoa hana i ke akamai o ka hoʻi hope. Hāʻawi lākou i ke kanaka i kahi manawa hou aʻe. Ua iho ʻo ia i lalo i kekahi mau ʻanuʻu. Ua hopu ʻo Drake i ka maka o Mei. Luliluli iki kona poo. Ua ʻike nō hoʻi ʻo ia. Ua hewa kēia. Ua ___ ia...
  
  He herring ʻulaʻula. ʻO ke ʻano weliweli loa. ʻO Claude, ʻaʻohe kānalua i nā kauoha a Kovalenko, ua hoʻohana i kēia kanaka e hoʻohuli iā lākou. ʻO ke ʻano archetypal o ke Aliʻi o ke Koko. Aia paha he poma ma ka hale. ʻO ka uku maoli, ʻo Claude, he pakele maikaʻi paha ia mai ka hale ʻai.
  
  Ua kali ʻo Drake, mākaukau maikaʻi. Paʻa kēlā me kēia aʻalolo o kona kino. Ua pae ʻo ia i ka hahau. Ua kū kona hanu. Ua hala kona noonoo. ʻAʻohe mea i kēia manawa, ʻaʻole ke keʻena paʻakikī i piha i nā koa, ʻaʻole ka mea paʻa weliweli, ʻaʻole hoʻi ka hale a me nā kauā e hoʻopuni ana iā ia.
  
  He millimeter wale nō. ʻO ke kuamoʻo maka. Ma lalo o hoʻokahi ʻīniha i ka pahu hopu. Hoʻokahi neʻe. ʻO ia wale nō kāna i makemake ai. A ʻo ka hāmau wale nō kāna i ʻike ai. A laila, hoʻokuke akula ke kanaka iā Kate Harrison i lalo i kahi ʻanuʻu hou, a i kēlā ʻāpana kekona o ka neʻe ʻana, ʻike maila kona maka hema ma hope o ka iwi poʻo o ka wahine.
  
  Ua puhi ʻo Drake me hoʻokahi pana.
  
  Lele ke kanaka i hope, kuʻi me ka pā a paʻi ma mua o ka wahine uē. Ua pae ʻo ia me ka hāʻule, ʻo ke poʻo ma mua, nā mea kaua e kani ana ma hope ona, a laila ʻike lākou i kona ʻaʻahu, ʻo kona ʻōpū.
  
  Ua hoʻōho ʻo Kate Harrison: "Ua loaʻa iā ia kahi pōkā!"
  
  Ua lele ʻo Drake i mua, akā ua lele mua ʻo Mai a me ka Marine nui ma ka lihi o ke alapiʻi. Ua hopu ka Marine ia Kate Harrison. Ua lele ʻo Mai ma luna o ka mercenary make. Huli kona poʻo i ka ʻaʻahu, i ka hōʻailona.
  
  "ʻEwalu kekona!"
  
  Holo akula nā kānaka a pau i ka puka makani. ʻO nā kānaka a pau koe ʻo Drake. Holo hou akula ua kanaka ʻEnelani nei i loko o ka hale, me ka holo wikiwiki ʻana ma ke ala haiki a hiki i ka lumi kuke, me ka pule ʻana e wehe ʻia ka puka hope. ʻO ia ala e kokoke aku ai ʻo ia iā Claude i ka wā i paʻa ai ka pōkā. No laila ua loaʻa iā ia kahi manawa.
  
  Ma o ke alahele. Ua hala ʻekolu kekona. I ka lumi kuke. He nānā wikiwiki a puni. ʻElua kekona hou aku. Paʻa ka puka hope.
  
  Ua pau ka manawa.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMALIMA
  
  
  Ua wehe ʻo Drake i ke ahi i kona lohe ʻana i ka pahū mua. Hoʻokahi a ʻelua paha kekona e hiki ai i laila. Nahā ka puka kīhini mai nā pā he nui. Holo pololei ʻo Drake iā ia, pana i nā manawa a pau. ʻAʻole ʻo ia i lohi, kuʻi wale iā ia me kona poʻohiwi a hāʻule i ka lewa.
  
  Ua lele ka pahū ma hope ona e like me ka nahesa hoʻouka. Puka maila ka lapalapa ahi mai ka puka a me nā puka makani, e lele ana i ka lewa. Ke kaʻa nei ʻo Drake. Hoʻopā ka hanu o ke ahi iā ia no kekahi manawa, a laila hoʻi hope.
  
  Me ka lohi ʻole, lele hou ʻo ia a holo. Me ka ʻeha a me ka ʻeha, akā me ka paʻa loa, ua holo wikiwiki ʻo ia i ka hale paʻa nui. ʻO ka mea mua āna i ʻike ai he kino make. ʻEhā o lākou. Ua haʻalele ka poʻe ʻenehana ʻo Hayden no ke komo ʻana. Ua kū ʻo ia ma hope o lākou a nānā i kēlā me kēia no nā hōʻailona o ke ola.
  
  ʻAʻohe puʻupuʻu a ʻaʻohe ʻeha pōkā. Ua uila anei kēia mau pā pōʻino?
  
  I kekahi manawa ʻaʻole ia he mea nui. Ua pahū ke alo o ka hale paʻa, ʻāhaʻi lāʻau a me nā lapalapa e ʻā ana i kahi pahū kupaianaha. Ua hāʻule ʻo Drake i ka papa. Ua lohe ʻo ia i ka uwē ʻana o ka ʻenekini a nānā ʻo ia i luna i ka manawa kūpono e ʻike ai i ka pohā melemele e pohā mai ana ma nā puka haʻihaʻi a lele ikaika i lalo o ke ala kaʻa.
  
  Ua lele ʻo Drake. E hele ana paha ʻo ia i kahi helikopa huna, mokulele, a i ʻole kekahi mau pahele pōʻino ʻē aʻe. ʻAʻole hiki iā ia ke kali no ka hoʻoikaika ʻana. Holo ʻo ia i loko o kahi hale paʻa ʻino a nānā a puni. Ua lulu ʻo ia i kona poʻo me ka hoʻomaloka. ʻAlohilohi ka ʻālohilohi o ka supercar i poni ʻia i kēlā me kēia ʻaoʻao.
  
  Ke koho ʻana i kahi kokoke loa, ua hoʻohana ʻo Drake i kekona makamae e ʻimi ana i ke kī a laila ʻike i kahi pūʻulu o lākou e kau ana ma waho o ke keʻena i loko. Ua hoʻomaka ʻo Aston Martin Vanquish me kahi kī a me ka hui pū ʻana, ʻoiai ʻaʻole i kamaʻāina iā Drake, ua hoʻomake ʻo ia i kāna adrenaline i ka uwē ʻana o ka mīkini.
  
  Lele aku la ka Aston Martin mailoko aku o ka halepapaa me ka uwau ana o kona mau huila. Ua kuhikuhi ʻo Drake iā ia ma ke ala o kāna mea i manaʻo ai ʻo ke kaʻa holo wikiwiki ʻo Claude. Inā he pōʻai wale nō kēia o ka disorientation, ua wili ʻia ʻo Drake. Me he mea la paha o Hawaii a pau. Ua makemake nui lakou e hopu i ka hope o ka Moi Koko.
  
  Mai ke kihi o kona maka, ua ʻike ʻo Drake iā Alicia e kū koke. ʻAʻole ʻo ia i kali. Ma ke aniani hiʻohiʻona, ʻike ʻo ia iā ia e holo pono ana i loko o ka hale pā. E ke Akua, hiki i kēia ke pilikia.
  
  Ua hoʻomaka ke ʻano melemele ma mua e like me ka supercar kiʻekiʻe, me ka hoʻomanaʻo ʻana i nā coupe kahiko Porsche Le Mans i lanakila i ka heihei. Ma kahi kokoke i ka honua, puliki ʻo ia i nā ʻeke o ke alanui, me he mea lā e holo ana ʻo ia ma nā pūnāwai. ʻAʻole kūpono no ka ʻāina ʻino, akā ua paʻa loa ke alanui makeshift i mau mile ke kiʻekiʻe.
  
  Ua kī ʻo Drake i ka Vanquish, e kau pono ana i ka mea kaua ma ka noho ma hope ona a hoʻolohe i ke kani ʻana o Bluetooth i loko o kona lolo. Ke holo nei ka hana hānai holoholona. Ua hoʻokuʻu ʻia nā mea pio. Ua make kekahi. Ua hoʻopaʻa ʻia kekahi mau pūʻulu o nā kāne o Claude i nā kūlana hoʻolālā, e hoʻopaʻa ana i nā mana i ka honua. A he hapalua kakini nā tigers e holoholo ana a pōʻino.
  
  Ua hoʻemi ʻia ka ʻokoʻa ma waena o Aston Martin a me Porsche i ʻole. ʻOi aku ka maikaʻi o ke kaʻa ʻEnelani ma nā alanui ʻōpuʻu. Ua hoʻonoho ʻo Drake iā ia iho ma hope pono ona, me ka manaʻo e noho ma hope ona, i kona ʻike ʻana ma ke aniani hiʻohiʻona e hele mai ana kahi kaʻa nui ʻē aʻe iā ia.
  
  Ke hoʻokele nei ʻo Alicia i kahi Dodge Viper kahiko. E hilinaʻi iā ia e hana i kekahi mea me nā ʻiʻo.
  
  Ua holo nā kaʻa ʻekolu ma nā ʻāina ʻāpiki, huli a huli i nā ala lōʻihi. Lele ka ʻiliʻili a me ka lepo a ma hope o lākou. Ua ʻike ʻo Drake i ke ala paʻa e hele mai ana a ua hoʻoholo. Ua makemake lākou e ola ʻo Claude, akā pono lākou e hopu mua iā ia. Ua akahele loa ʻo ia e hoʻomau i ka hoʻolohe ʻana i ke kamaʻilio ʻana i loko o kāna mau leo pepeiao inā e haʻi mai kekahi ua hopu lākou iā Claude, akā ʻo ka lōʻihi o kēia alualu ʻana, ʻoi aku ka maopopo o ka Drake ʻo ke kanaka i mua ka lua o ke Aliʻi Koko.
  
  Ua hāpai ʻo Drake i kāna pū a uhaʻi i ka pale makani o Aston. Ma hope o kekahi manawa o ka lele ʻana i ka pōʻino, ua loaʻa hou iā ia ka mana a kiʻi i ka lua o ka pōʻai i ka Porsche e holo ana. Ua haehae nā pōkā ma kona kua.
  
  Ua lohi iki ke kaʻa. Ua hele ʻo ia ma kahi ala hou. Ua wehe ʻo Drake i ke ahi i ka wikiwiki ʻana o ka mea hoʻokele Le Mans, ua hoʻopuehu ʻia nā pahu poka ma ka noho ʻili ma hope ona. ʻO ka manawa kēia e kiʻi ai i nā kaila.
  
  Akā, i kēlā manawa, ua lele aku kekahi o nā helikopa ma mua o lākou āpau, ʻelua mau kiʻi e hilinaʻi ana i waho o nā puka hāmama. Huli ka helikopa i mua o ka Porsche a lele ʻaoʻao. ʻO nā kiʻi ʻōlelo aʻo i haehae i nā ʻāpana mai ke alanui i mua ona. Ua lulu ʻo Drake i kona poʻo me ka manaʻoʻiʻo ʻoiai ua paʻa ka lima ma waho o ka puka makani o ka mea hoʻokele a hoʻomaka e pana i ka helikopter.
  
  I ka manawa like, wehe ʻo ia i kona wāwae mai ka mea hoʻokele a me kona mau lima mai ka huila hoʻokele, hoʻopaʻa a hoʻokuʻu i ka manaʻo noʻonoʻo, akamai a me ka noʻonoʻo. Ua hāʻule ka Viper o Alicia i kāna kaʻa ponoʻī. Ua loaʻa hou iā Drake ka mana, akā ua ʻike ʻo ia i ka lele ʻana o ka pū ma ka pale makani.
  
  Akā, ua hana kāna pana pupule. Ua pana ʻo ia ma ke kuʻekuʻe o ke kalaiwa ʻauheʻe, a ke lohi nei ke kaʻa. Kāohi. Ua hooki koke aku la o Drake i ka Aston, lele aku la iwaho a holo koke aku i ka puka kaa o ka Porsche, e ku ana e hookiekie i kana pu me ka nana ana i ke poo o ke kii i na manawa a pau.
  
  "E hoʻokuʻu i kāu mea kaua! Hana iā ia!"
  
  "ʻAʻole hiki iaʻu," wahi a ka pane. "Ua pana ʻoe iaʻu ma ka lima e hoʻomake iaʻu, e ka puaʻa naʻaupō."
  
  E lele ana ka helikopter i mua, e uwo ana kona mau rotor i ka haalulu ana o kona enekini hekili i ka honua.
  
  Ua neʻe maila ʻo Alicia a pana i ke aniani ʻaoʻao o ka Porsche. Ma ke ʻano he hui, huli lākou i ka hema a me ka ʻākau, e uhi ana lāua i ke kanaka ma hope o ka huila.
  
  ʻOiai ke ʻano o ka ʻeha ma ka helehelena o ke kanaka, ua ʻike ʻo Drake iā ia mai ke kiʻi. ʻO Claude ia.
  
  ʻO ka manawa kēia e uku ai.
  
  
  * * *
  
  
  Lele ʻo Ben Blake me ka haʻalulu i ke kani ʻana o kāna kelepona paʻalima. Emulating Drake, ua hoʻololi ʻo ia iā Evanescence. ʻO nā leo ʻoluʻolu a Amy Lee ma "Lost in Paradise" i kūpono loa i ke ʻano o kēlā me kēia kanaka i kēlā manawa.
  
  Ua ʻike ʻia ka palapala International ma ka ʻaoʻao. Akā, ma muli o ka hana a ka National Archives, mai kekahi mau keʻena aupuni.
  
  "ʻAe?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Ua ʻuʻuku ka makaʻu i kona iwi kuamoʻo me nā manamana lima ʻoi. "ʻo wai kēia?"
  
  "Haʻi mai iʻau". Ua moʻomeheu ka leo, English a paulele. "I kēia manawa. Pono anei au e kamaʻilio me Ben Blake?
  
  Hoʻokokoke ʻo Karin iā ia, e heluhelu ana i ka weliweli ma kona mau maka. "ʻAe".
  
  "Maikaʻi. Hana maikaʻi. He paʻakikī paha ia? ʻO Daniel Belmonte koʻu inoa.
  
  ʻaneʻane haʻalele ʻo Ben i kāna kelepona. "He aha? Pehea ʻoe-"
  
  ʻO ke kahawai o ka ʻakaʻaka nani i hoʻōki iā ia. "E hoʻomaha. Hoʻomaha wale kuʻu hoa. Pīhoihoi au, ʻo ka mea liʻiliʻi loa, ʻaʻole i haʻi ʻo Alicia Miles a me kāu hoaaloha i koʻu ... akamai. "
  
  Hāmama ka waha o Ben, ʻaʻole hiki iā ia ke ʻōlelo iki. Ua waha ʻo Karin i nā ʻōlelo, ʻaihue? Mai Lākana mai? ʻO ia nō?
  
  Ua ʻōlelo ka helehelena o Ben i nā mea a pau.
  
  "Ua nahu anei ka popoki i kou alelo, e Mr. Blake? E ʻaʻahu paha ʻoe i kou kaikuahine uʻi. Pehea ʻo Karin?"
  
  ʻO ka haʻi ʻana i ka inoa o kona kaikuahine ua hoʻohauʻoli iki iā ia. "Ma hea i loaʻa ai kaʻu helu?"
  
  "Mai hoʻohaʻahaʻa mai iaʻu. Manaʻo maoli ʻoe he ʻelua hola e hana ai i ka hana maʻalahi āu i noi mai ai iaʻu e hana? A i ʻole ua hoʻohana wau i nā minuke he kanahā i hala e aʻo liʻiliʻi e pili ana i kaʻu... mau mea kōkua? Hm? E lawe i kou manawa me kēia, e Blakey.
  
  "ʻAʻole au i ʻike i kekahi mea e pili ana iā ʻoe," wahi a Ben me ka pale ʻana. "Ua ʻōlelo aku au iā ʻoe-" Ua hoʻomaha ʻo ia. "Ma o-"
  
  "Kau ipo wahine? Ua maopopo iaʻu. Ua ʻike maopopo ʻo ia iaʻu.
  
  "Pehea ʻo Alicia?" Ua hoʻōho ʻo Karin, e hoʻāʻo ana e hoʻolei i ke kanaka i ke kaulike. Pīhoihoi lāua ʻelua a ʻaʻole i ʻike ʻia ʻaʻole i hiki iā lāua ke aʻo aku i ka CIA.
  
  Hamau no kekahi manawa. "Hoʻoweliweli maoli kēia kaikamahine iaʻu, e haʻi iā ʻoe i ka ʻoiaʻiʻo."
  
  Me he mea lā e hoʻomaka ana ka lolo o Ben. "E Mr. Belmonte, he waiwai nui ka mea i noi ʻia iā ʻoe e kope. No laila waiwai-"
  
  "Maopopo iaʻu. Ua kākau ʻia e Kāpena Kuke a me kekahi o kona mau kānaka. I loko o kāna mau huakaʻi ʻekolu, ua ʻoi aku ka ʻike o Cook ma mua o nā mea ʻē aʻe o ka mōʻaukala."
  
  "ʻAʻole au i manaʻo i ka waiwai mōʻaukala," wahi a Ben. "ʻO kaʻu manaʻo, hiki iā ia ke hoʻopakele i nā ola. I kēia manawa. I kēia lā."
  
  "ʻOiaʻiʻo?" Me he mea lā ua hoihoi maoli ʻo Belmonte. "E ʻoluʻolu e haʻi mai iaʻu".
  
  "ʻaʻole hiki iaʻu". Ua hoʻomaka ʻo Ben e manaʻo ʻino iki. "E ʻoluʻolu. E kōkua mai iā mākou".
  
  "Aia ma kāu leka uila," wahi a Belmonte. "Akā, ʻaʻole wau ʻo wau inā ʻaʻole wau e hōʻike iā ʻoe i koʻu waiwai, ʻeā? E hauʻoli."
  
  Ua hoʻopau ʻo Belmonte i ke kelepona. Kiola akula ʻo Ben i kāna kelepona paʻa ma luna o ka pākaukau a kaomi i kāna kamepiula no kekahi mau kekona.
  
  Ua ʻike ʻia nā ʻaoʻao i nalowale mai nā puke moʻolelo a ke chef me ke kala nani.
  
  "Levels of Hell," heluhelu leo nui o Ben. "Ua hiki wale ʻo Cook i ka pae ʻelima a huli i hope. E ko'u Akua, lohe anei oe i kela, e Karin? ʻAʻole naʻe ʻo Kāpena Kuke i hiki i ka pae ʻelima. ʻO kēia... kēia..."
  
  "He ʻōnaehana nui o nā pahele." Heluhelu koke ʻo Karin ma luna o kona poʻohiwi, e hana ana kāna hoʻomanaʻo kiʻi kiʻi ʻoi aku ka manawa. "ʻO ka ʻōnaehana pahele nui loa i manaʻo ʻia."
  
  "A inā he nui a he pōʻino a he kikoʻī..." Huli aʻela ʻo Ben iā ia. "E noʻonoʻo i ka nui a me ke koʻikoʻi o ka hana mana e alakaʻi ai kēia."
  
  "Maikaʻi," wahi a Karin a heluhelu hou.
  
  
  * * *
  
  
  Ua huki ʻo Drake iā Claude i waho o ke kaʻa i pana ʻia a hoʻolei ʻino iā ia i ke alanui. ʻO kāna mau uē o ka ʻeha i hoʻokaʻawale i ka lewa, e hoʻopau ana i ka leo o ka helikopter.
  
  "Ka poe naaupo! ʻAʻole ʻoe e hoʻōki. Lanakila mau ʻo ia. E pōʻino, ʻeha koʻu lima, e ka palaka!"
  
  Lawe ʻo Drake i kāna pū mīkini i ka lōʻihi o ka lima a kukuli ma ka umauma o Claude. "He mau nīnau wale nō, e ka hoa. A laila e pahū nā kauka iā ʻoe me ka ʻono loa. Aia mahea o Kovalenko? Aia ʻo ia ma ʻaneʻi?"
  
  Hāʻawi ʻo Claude iā ia i kahi maka pōhaku, aneane huhū.
  
  "ʻAe, e hoʻāʻo kāua i kahi mea maʻalahi. Ed Boudreau. Aia i hea ʻo ia?"
  
  "Ua lawe ʻo ia i ka moku wiki-wiki hoʻi i Waikiki."
  
  Kuno ʻo Drake. "Auhea na hanai holoholona elua?"
  
  "Ua nalowale." ʻO ka maka o Claude i hoʻomāʻewaʻewa. "Ua nalowale nā mea a pau".
  
  "Ua lawa". Ua hoʻolohe ʻo Alicia ma luna o ka poʻohiwi o Drake. Ua hele ʻo ia a puni, me ke kuhikuhi ʻana i ka pū ma ka maka o Claude, a kau pono i kāna kāmaʻa ma luna o ke kuʻekuʻe wāwae o Claude. ʻO ka walaʻau koke i hoʻokaʻawale i ka lewa.
  
  "Hiki iā mākou ke lawe i kēia e like me kou makemake," i hāwanawana ai ʻo Drake. "ʻAʻohe kanaka ma kou ʻaoʻao ma ʻaneʻi, e ka hoa. Ua ʻike mākou i nā hoʻouka kaua. ʻŌlelo a walaʻau paha. ʻAʻole pili iaʻu."
  
  "E kū!" Aneane hiki ole ke hoomaopopo ia na olelo a Claude. "Puh...ʻoluʻolu."
  
  "ʻOi aku ka maikaʻi". Ua hoʻomāmā iki ʻo Alicia i ke kaomi.
  
  "ʻO wau ... me ka Blood King no nā makahiki he nui." kuha ʻo Claude. "Akā i kēia manawa ke haʻalele nei ʻo ia iaʻu. Haʻalele ʻo ia iaʻu e make. Popopo i ka aina puaa. E uhi i kou hoki. ʻAʻole paha." Ua hoʻāʻo ʻo Claude e noho i luna. "Kupu".
  
  Ua makaʻala ka poʻe a pau, unuhi ʻo Drake i kahi pū a hoʻopaʻa i ka iwi poʻo o Claude. "Me ka mālie".
  
  "E mihi ʻo ia i kēia." ʻO Claude e hū ana me ka huhū. "ʻAʻole oʻu manaʻo hou i kāna hoʻopaʻi weliweli." Hoʻopuka ʻo Sarcasm mai kāna leo. "Naʻu mālamaʻole. I kēia manawa ʻaʻohe ola hou noʻu.
  
  "Maopopo iā mākou." Ua kaniʻuhū ʻo Alicia. "Ua inaina oe i kou hoa pilihua. E pane wale aku i nā nīnau a ke koa wahine."
  
  He kani kani ma ka pepeiao o Drake. Ua ʻōlelo ʻia kahi leo metala: "Ua loaʻa ka hāmeʻa puka mua. Me he mea lā ua haʻalele ʻo Kovalenko i kēlā."
  
  Ua ʻānai aʻela ʻo Drake a nānā iki iā Alicia. No ke aha e haʻalele ai ke Aliʻi Koko i ka ʻaoʻao puka i ka manawa e like me kēia?
  
  Pane maʻalahi. ʻAʻole pono ʻo ia.
  
  "ʻO Kovalenko ke poʻo ʻo Diamond Head, ʻeā? I nā ʻīpuka o Pele, a i ʻole Gehena, a i ʻole kekahi mea ʻē aʻe. ʻO ia kāna pahuhopu nui, ʻeā?"
  
  Hana ʻo Claude i kahi maka. "ʻO kēia moʻolelo āna i ʻike ai ua lilo ia i mea nānā. He kanaka waiwai ma mua o nā moeʻuhane. He kanaka hiki ke loaʻa i kāna mea e makemake ai. He aha kāna e hana nei?
  
  "Makemake i kahi mea e loaʻa ʻole iā ia?" Manaʻo ʻo Alicia.
  
  "He kanaka naʻauao loa, noʻonoʻo, ua lilo ia i mea naʻaupō neurotic i ka pō. ʻIke ʻo ia aia kekahi mea ma lalo o kēlā lua pele pōʻino. Ua ʻōhumu mau ʻo ia ʻo ia ka mea kuke maikaʻi loa. Huli maoli keia Kuke me ka makau. Akā ʻaʻole ʻo Dmitry Kovalenko, ʻaʻole ke Aliʻi Koko; ua neʻe ʻo ia ma mua.
  
  Ua manaʻo ʻo Drake i ka piʻi ʻana o ka foreboding. "Ua huli hope anei ʻo Cook? He aha ka hewa i lalo?"
  
  ʻO Claude i kāʻei ʻia, a laila uē ʻo ia me ka ʻeha. "ʻAʻohe mea i ʻike. Akā, manaʻo wau ʻo Kovalenko ka mea mua e ʻike. Ke hele nei ʻo ia i laila i kēia manawa."
  
  Ua lele ka naʻau o Drake i kēia ʻike. Ke hele nei ʻo ia i laila i kēia manawa. Aia kekahi manawa.
  
  I keia manawa, ua hele mai o Mai a me ka hapalua o na koa. Ua hoʻolohe nā kānaka a pau me ka hoihoi.
  
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Drake i ka hana e hiki mai ana. "Pono mākou i nā wahi hānai. A makemake mākou iā Ed Boudreau.
  
  Ua haʻi ʻo Claude i ka ʻike. ʻElua mau hale hānai holoholona hou, hoʻokahi ma Kauai, ʻo kekahi ma ka Mokupuni Nui. E hele ana ʻo Boudreau i Kauai.
  
  "Pehea e pili ana i nā hoʻouka kaua?" i nīnau mālie ai ʻo Mai. "He hana ʻē aʻe anei kēia?"
  
  A i kēia manawa, ʻo ka maka o Claude i ʻō aku me ke kaumaha a me ka ʻeha a hāʻule ka ʻōpū o Drake i ka papahele.
  
  "ʻAʻole". Ua kanikau ʻo Claude. "He ʻoiaʻiʻo lākou. Hiki iā lākou ke wehe i kēlā me kēia manawa. "
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAono
  
  
  Hele akula ʻo Ben lāua ʻo Karin i ka puka makani, e paʻa ana kēlā me kēia i ke kope o nā puke moʻolelo huna a Kāpena Kuke. I ko lākou heluhelu ʻana a heluhelu hou i ka hehena i loko, ua nīnau ʻo Ben i kona kaikuahine no ke ʻano ʻano ʻē a ke Aliʻi Koko.
  
  "Ua hoʻolālā paha ʻo Kovalenko e hele i kēia huakaʻi i ka wā i loaʻa ai nā polokalamu kelepona. Ua mākaukau loa ʻo ia e hoʻonohonoho i nā mea āpau i nā pule i hala iho nei.
  
  "Nā makahiki," i ʻōhumu ai ʻo Karin. "Nā makahiki o ka hoʻolālā, hoʻomaʻamaʻa a me ka hamo ʻana i nā huila kūpono. Akā, no ke aha ʻo ia i pilikia ai i kēia hana nui e hele i kahi huakaʻi liʻiliʻi i Bermuda?
  
  Luliluli ke poo o Ben i kekahi o na pauku ana e heluhelu nei. "Na mea pupule. pupule wale. Hoʻokahi wale nō mea e hiki ai iā ia ke hana i kēia, e ke kaikuahine.
  
  Nānā ʻo Karin i ke kai mamao. "Ua ʻike ʻo ia i kekahi mea e pili ana i nā mea e pili ana iā Diamond Head."
  
  "ʻAe, akā he aha?"
  
  "ʻAe, i ka hopena, ʻaʻohe mea nui loa." Nānā lākou i nā poʻo haʻalulu i ka hoʻolaha ʻia ʻana o nā kiʻi kamera mai ka hale hānai ʻo Blood King. Ua ʻike lākou ua haʻalele ka megalomaniac i ka hāmeʻa puka ma hope. "ʻAʻole pono ʻo ia."
  
  "A i ʻole e manaʻoʻiʻo hiki iā ia ke hoʻihoʻi i ka makemake."
  
  Ma hope o lākou, ma ka uplink hana, lohe lākou iā Drake e hoʻōho ana i ka ʻike āna i unuhi ai mai Claude no ka manawa lōʻihi.
  
  Hoʻopili ʻo Ben iā Karin. "Ua ʻōlelo ʻo ia aia ke Aliʻi Koko i ke Poʻo Diamond. ʻO ia hoʻi-"
  
  Akā naʻe, ua hoʻopio ʻo Karin i nā huaʻōlelo hou i loko o kona ʻāʻī. Ua hahai ʻo ia i kona nānā ʻana, ʻokiʻoki i kona mau maka a manaʻo ʻo ia e hāʻule ana kona honua.
  
  ʻO ka uahi ʻeleʻele mai nā pahū he nui i pahū ʻia mai nā puka makani hōkele ma kahakai ʻo Waikiki.
  
  Me ka nānā ʻole ʻana i ka walaʻau mai nā keʻena a puni iā ia, holo ʻo Ben i ka paia a hoʻāla i ka TV.
  
  Ua kani kāna kelepona paʻalima. ʻO kona makuakāne kēia. Pono lākou e nānā i ka TV.
  
  
  * * *
  
  
  ʻO Drake a me nā koa, ʻaʻole lākou i luhi i ka lawe pio ʻana a i ʻole ka lanakila ʻana i nā ʻeke liʻiliʻi o ke kūʻē ʻana, ʻike lākou i ka hoʻolaha ma kā lākou iPhones. ʻO ko lākou pūʻali koa, he kanaka i kapa ʻia ʻo Johnson, ua hoʻopaʻa ʻia i nā polokalamu Android pūʻali koa a ua hoʻopili pololei i ka pou kauoha kelepona ma Honolulu i ka wā i wehe ʻia ai nā hanana.
  
  "Ua pahū nā pōkā ma nā hōkele ʻekolu ma Waikiki," wahi a ka luna koa. "Ke hai hou aku nei au. ʻekolu. Holo mākou i ke komohana mai kahakai. Kalakuau Waikiki. Wave to Ohana." Hoʻolohe ke aliʻi no hoʻokahi minute. "Me he mea lā ua pahū lākou i loko o nā keʻena kaʻawale, e hoʻomaka ana i ka makaʻu. Hoʻopau ʻia nā lawelawe ulia pōpilikia ma Honolulu i ka palena.
  
  "ʻO kēia wale nō?" Ua ʻoluʻolu maoli ʻo Drake. Ua ʻoi aku ka ʻino.
  
  "E kali-" hāʻule ka maka o ke aliʻi. "ʻAʻole".
  
  
  * * *
  
  
  Nānā ʻo Ben lāua ʻo Karin me ka weliweli i ka hoʻololi ʻana o nā hiʻohiʻona ma ka pale TV. Ua hoʻokuʻu koke ʻia nā hōkele. Holo nā kāne a me nā wahine, pahu a hāʻule. Uā lākou, pale aku i kā lākou poʻe aloha a uē me ka pūliki paʻa i kā lākou mau keiki. Hele mai nā limahana o ka hōkele, me ka nānā ʻana i ka ʻino a me ka makaʻu, akā e mālama mau ana. Ua komo a puka iwaho na makai a me na kanaka kinai ahi i na lobi a me na rumi hokele, a ua ikeia ko lakou alo imua o kela a me keia hotele. Ua nalo ke kiʻi televise i ka lele ʻana o ka helikopter, e hōʻike ana i kahi hiʻohiʻona nani o Waikiki a me nā puʻu ʻolokaʻa ma waho, ka hanohano o ka lua pele Diamond Head a me ke kahakai kaulana ʻo Kuhio i kēia manawa, i hoʻopōʻino ʻia e ka ʻike kupanaha o nā hōkele kiʻekiʻe e puhi ana i ka uahi. a me nā lapalapa o ko lākou mau pā a me nā puka makani.
  
  Kaomi hou ka pale TV. Ua hauʻoli ʻo Ben a lele ka puʻuwai o Karin. ʻAʻole hiki iā lāua ke kamaʻilio pū kekahi i kekahi.
  
  ʻO ka ʻehā o ka hōkele, i ʻike piha ʻia i ka honua holoʻokoʻa, ua hopu ʻia e nā mea hoʻoweliweli huna. ʻO ka mea i kū i ko lākou ala, ua pana ʻia ma ke alahele. Huli ae ke kanaka hope loa a lulu i kona lima i ka helikopter e lele ana. Ma mua o kona komo ʻana i ka hōkele a hoʻopaʻa i ka puka ma hope ona, ua pana ʻo ia a pepehi i kekahi kanaka kīwila e kuʻi ana ma ka ʻaoʻao o kahi kaʻa kaʻa.
  
  "Auē". Ua mālie ka leo o Karin. "Pehea ka poʻe ʻilihune o loko?"
  
  
  * * *
  
  
  "Ua hoʻouka ʻia ke aliʻi wahine ʻo ʻAla Moana e nā mea kaua," i ʻōlelo ai ka luna koa iā lākou. "Me ka hoʻoholo. Ke komo i ka maka. ʻAʻole oʻu makaʻu i ka pepehi kanaka." Ua hoʻohuli ʻo ia i kāna mau maka pepehi kanaka iā Claude. "ʻEhia mau hoʻouka kaua hou aʻe, e ke kanaka ʻino?"
  
  Ua makaʻu ʻo Claude. "ʻAʻole," wahi āna. "Ma Oahu."
  
  Huli aku ʻo Drake. Pono ʻo ia e noʻonoʻo. Pono ʻo ia e hoʻonohonoho hou iā ia iho. ʻO kēia ka mea a Kovalenko i makemake ai, e hoʻopau iā lākou a pau. ʻO ka mea ʻoiaʻiʻo, ua ʻike ʻo Kovalenko aia kahi mea kupanaha i hūnā ʻia ma lalo o ke Poʻo Daimana, a ke hele nei ʻo ia e hoʻopiʻi.
  
  ʻO kekahi mea e ʻoi aku paha ma mua o ka weliweli o kēia mau hoʻouka ʻana.
  
  Ua hoʻi hou kona manaʻo. ʻAʻohe mea i loli ma ʻaneʻi. Ua hoʻonohonoho pono ʻia nā hoʻouka kaua. Ua hoʻopau lākou i nā koa, ka pūʻali a me nā lawelawe pilikia. Akā, ʻaʻohe mea i loli, ʻaʻole i loaʻa iā lākou ke Aliʻi Koko, no laila-
  
  Hoʻokomo ʻia ka Plan B.
  
  Ninau mai la o Drake ia Mei a me Alicia. Ua pili mua ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka. Ke nānā aku nei ka Hawaiʻi nui me ka puʻuwai. Ua ʻōlelo kuhikuhi ʻo Drake iā ia: "Ua mākaukau ʻoe no kēia, e Mano?"
  
  Kokoke uwo o Kinimaka. "Pono wau."
  
  "Plan B," wahi a Drake. "ʻAʻole ʻo Kovalenko ma ʻaneʻi, no laila ke hoʻomau nei mākou. E hoomaopopo ana ke koena o na koa i keia iloko o ka minute hookahi. ʻO Hayden lāua ʻo May, ke komo nei ʻoe i ka hoʻouka kaua ma Kauai. ʻO Mano lāua ʻo Alicia, ke komo nei ʻoe i ka hoʻouka kaua ma ka Mokupuni Nui. E hele i kēlā mau holoholona. E mālama i nā mea he nui āu e hiki ai. A ʻo Alicia..." Ua lilo kona helehelena i hau i kālai ʻia. "Ke manaʻo nei au iā ʻoe e pepehi kanaka. E make ʻo Boudreaux i ka make ʻino.
  
  Kuno ʻo Alicia. ʻO Drake ka manaʻo e hoʻokaʻawale iā Mai lāua ʻo Alicia i ka wā i ʻike ai lāua e hoʻokaʻawale i kā lāua hui. ʻAʻole ʻo ia i makemake e hele mai ka make ʻana o Wells a me nā mea huna ʻē aʻe ma waena o ka hoʻopakele ʻana i nā ola a me ka hoʻōki ʻana i ka ʻenemi.
  
  ʻO ka leo leo kiʻekiʻe o Claude i hopu i ka manaʻo o Drake. "Ua hoʻolilo kālā ʻo Kovalenko i nā hoʻouka kaua ma Oʻahu, Kauai a me ka Mokupuni Nui no ka hoʻomaopopo ʻana. Māhele a lanakila iā ʻoe. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke lanakila i kēia kanaka. Ua hoʻomākaukau ʻo ia no nā makahiki. "
  
  Ua hāpai ʻo Matt Drake i kāna mea kaua. "ʻO ia ke kumu e hahai ai au iā ia ma nā ʻīpuka o Gehena a hānai iā ia i ka diabolō." Hele ʻo ia i ka helikopter ukana. "E hele mai e na kanaka. E hoʻouka."
  
  
  * * *
  
  
  Huli koke ʻo Ben i ke kani ʻana o kāna kelepona hele. ʻO Drake ia
  
  "Makaukau?"
  
  "Aloha Matt. Ua maopopo iā ʻoe? E haʻalele maoli ana mākou?"
  
  "E haʻalele maoli ana mākou. I kēia manawa. Ua loaʻa iā ʻoe kāu mea e pono ai mai Daniel Belmonte mai?
  
  "ʻAe. Akā, ua nāwaliwali iki ʻo ia-"
  
  "Maikaʻi. Ua kuhikuhi anei ʻoe i ka puka kokoke loa i ka paipu pele?"
  
  "ʻAe. Aia kahi kaiāulu puka ma kahi o ʻelua mau mile mai Diamond Head. Ua hoʻopaʻa like ke aupuni Hawaiʻi i kēlā me kēia puka i ʻike ʻia. I ka hapanui o nā hihia, ʻaʻole kēia e hoʻōki i ke keiki paʻa i ke komo ʻana i loko. "
  
  "ʻAʻohe mea kōkua. E hoʻolohe, e Ben. E hopu iā Karin a e kiʻi i kekahi e lawe iā ʻoe i kēlā paipu pele. E hoʻouna mai iaʻu i nā koina. E hana i kēia manawa ".
  
  "He koʻikoʻi paha ʻoe? ʻAʻohe o mākou manaʻo i ka mea i lalo. A ʻo kēia ʻōnaehana pahele? ʻOi aku kēia ma mua o ka hana ʻino.
  
  "E wiwo ole, e Ben. A i ʻole, e like me kā Def Leppard i ʻōlelo ai - E pōhaku kākou. "
  
  Ua kau ʻo Ben i kāna kelepona ma luna o ka papaʻaina a hoʻomaha loa. Kau ʻo Karin i kona lima ma kona poʻohiwi. Nānā lāua i ka TV. Ua paʻakikī ka leo o ka mea hōʻike.
  
  "...ʻo kēia ka hoʻoweliweli ma kahi ʻano i ʻike ʻole ʻia ma mua."
  
  "Ua pololei ʻo Drake," wahi a Ben. "Aia mākou i ke kaua. Pono kākou e hoʻokahuli i ka luna koa o ko kākou poʻe ʻenemi.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA KUMAMAHIKU
  
  
  Ua hōʻuluʻulu ʻo Drake i ʻewalu mau lālā o ka Hui Delta, i hāʻawi ʻia iā ia inā pono e ʻimi i nā ana hohonu. He poʻe kahiko lākou o ka ʻoihana, ʻoi loa ka ʻike, a ʻo kēlā me kēia kanaka i hoʻokahi manawa, ma kahi haʻalele i ke akua, hana i kāna hana ponoʻī.
  
  Ma mua o ko lākou kau ʻana i ka helikopter, ua hele ʻo Drake me kona mau hoaaloha no kekahi manawa. Ua hoʻokaʻawale mua ke Aliʻi Koko i nā pūʻali Hawaiʻi a me nā pūʻali aupuni, a i kēia manawa e hoʻokaʻawale ʻo ia iā lākou.
  
  "E palekana." Nānā ʻo Drake i nā maka a pau. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Pono mākou e noho i hoʻokahi pō hou ma Gehena, akā ʻapōpō e kaʻawale mākou a pau."
  
  He mau kunou a me nā ʻōhumu mai Mano.
  
  "E manaʻoʻiʻo," i ʻōlelo ai ʻo Drake a ʻō aku i kona lima. ʻEhā mau lima hou i hele mai iā ia. "E ola wale ʻoe, e nā kāne."
  
  Me ia, huli aʻela ʻo ia a holo i ka helikopter e kali ana. Ke hoʻopau nei ʻo Delta Squad i kā lākou mau mea hana a ua lawe ʻo ia i ko lākou mau wahi i kona kau ʻana. "Aloha e na kanaka". He leo Yorkshire ikaika kona. "Makaukau e haehae i kēia puaʻa wai vodka?"
  
  "Booya!"
  
  "Fuck." Nani ʻo Drake i ke pailaka, nāna lākou i hāpai i ka lewa. Nana aku la oia i hope i ka hanai holoholona i ka manawa hope loa e ku ana kona mau hoa ma ka poai hookahi, e nana ana iaia e hele.
  
  E ike hou ana anei oia ia lakou a pau e ola ana?
  
  Inā hana ʻo ia i kēia, he helu koʻikoʻi. Pono ʻo ia e kala aku. ʻO kekahi mau mea weliweli e pono ai ʻo ia e hoʻokō. Akā me ka make ʻana o Kovalenko, ʻoi aku ka maʻalahi. Ua hoʻopaʻi ʻia ʻo Kennedy inā ʻaʻole i hoʻopakele ʻia. A i kēia manawa ua paʻa ʻo ia ma ke ala o ke Aliʻi Koko, ua piʻi iki kona ʻuhane.
  
  Akā ʻo ka helu hope loa ma waena o Mei a me Alicia hiki ke hoʻohuli i kēia mau mea ma luna o kona poʻo. Aia kekahi mea nui ma waena o lākou, he mea weliweli. A ʻo kēlā me kēia mea, pili ʻo Drake. A me nā pūnāwai.
  
  ʻAʻole i liʻuliʻu ka hōʻea ʻana o ka helikopter i nā koina o Ben. Ua hoʻokuʻu ka pilote iā lākou ma kahi ʻāpana palahalaha ma kahi o hoʻokahi haneli anana mai ka paʻakikī liʻiliʻi. Ua ʻike ʻo Drake e noho ana ʻo Ben lāua ʻo Karin me ko lāua mau kua i ka pā kiʻekiʻe. Ua keʻokeʻo loa ko lākou mau helehelena me ka haʻalulu.
  
  Pono ʻo ia e lilo i Drake kahiko no kekahi manawa. Pono kēia mikiona iā Ben Blake i kāna mea maikaʻi loa, i kona ʻoluʻolu loa, a ʻoiai ʻo Ben e kī ana i nā pahu pahu a pau, ua hānai ʻo Karin iā ia. ʻO ka holomua o ka misionari ma luna o lākou a pau i ke ʻano maikaʻi loa o ko lākou ola.
  
  Ua hōʻailona ʻo Drake i nā koa Delta, a puka akula i waho o ka helikopter, i hoʻopuni ʻia e nā ea ʻino, a holo akula iā Ben a me Karin. "Ua maikaʻi nā mea a pau?" Ua hoʻōho ʻo ia. "Ua lawe mai ʻoe i nā lāʻau?"
  
  Kuno ʻo Ben me ka maopopo ʻole o kona manaʻo no kāna hoaaloha kahiko. Ua hoʻomaka ʻo Karin e nakinaki i kona lauoho ma hope o kona poʻo. "Ua piha mākou, Drake. Manaʻo wau ua hoʻihoʻi mai ʻoe i kahi mea maikaʻi loa."
  
  Ua puni nā koa Delta iā lākou. Ua paʻi ʻo Drake no ke kanaka hoʻokahi, he kanaka ʻumiʻumi nui me nā peʻa ma kona ʻāʻī a me nā lima e like me ka biker. "ʻO koʻu hoa hou kēia, ʻo Komodo ka hōʻailona kelepona, a ʻo kāna hui kēia. E hui, hui me koʻu mau hoa kahiko, ʻo Ben lāua ʻo Karin Blake.
  
  He kunou a he ʻōhumu ma nā wahi a pau. ʻElua mau koa e ʻohi ana i ka laka hōʻailona e pale ana i nā kānaka mai ka iho ʻana mai i kekahi o nā paipu pele kaulana o Hawaiʻi nei. Ma hope o kekahi mau minuke, hoʻi lākou a hāmama ka puka.
  
  Ua komo ʻo Drake i ka pā. Ua alakaʻi ʻia ke kahua paʻa i kahi puka metala i paʻa paʻa. Aia ma ka ʻākau kahi pou kiʻekiʻe, a ma luna o ia mea he pahupaʻikiʻi palekana e nānā ana i kēlā wahi. Ua hoʻolele ʻo Komodo i nā koa ʻelua i mua e mālama i ka puka.
  
  "He mau ʻōlelo paha kā ʻoukou e pili ana iaʻu a me kaʻu mau kāne e komo ai?" ʻO ka leo haʻahaʻa o Komodo i hoʻohilahila ai ʻo Ben.
  
  "Ma ka ʻōlelo a Robert Baden-Powell," wahi a Ben. "E mākaukau".
  
  Ua hoʻohui ʻo Karin: "No kekahi mea."
  
  Ua ʻōlelo ʻo Ben, "ʻO ia ka motto Boy Scout."
  
  Luliluli ʻo Komodo i kona poʻo a ʻōhumu ʻo "Geeks" ma lalo o kona hanu.
  
  Ua hoʻonoho ʻo Ben iā ia iho ma hope o ke koa ʻano ʻino. "Aia naʻe, no ke aha lākou i kapa ai iā ʻoe ʻo Komodo? Ua make anei kou nahu?"
  
  Ua hoʻopau ʻo Drake ma mua o ka pane ʻana mai o ke kāpena Delta. "Ke kapa ʻia nei paha lākou he paipu pele, akā ʻo ia nō kahi ala kahiko maʻalahi. ʻAʻole wau e hōʻino iā ʻoe ma ka waiho ʻana i nā protocol maʻamau, akā e haʻi wau iā ʻoe i kēia. E makaʻala i nā pahele booby. ʻO Bloody King e pili ana i nā hōʻike nui a me nā ʻenehana hoʻokaʻawale. Inā hiki iā ia ke hoʻokaʻawale iā mākou, he poʻe make mākou.
  
  Ua hele ʻo Drake ma mua, e kuhikuhi ana iā Ben e hele ma hope a ʻo Karin e hahai iā Komodo. ʻO ka hale kiaʻi liʻiliʻi ʻaʻohe mea ʻē aʻe he ʻelua mau laka nui a me kahi kelepona lepo. Ua ʻala ʻo ia i ka puʻupuʻu a me ka pulu a kani pū me ka hāmau hohonu hohonu e kau ana ma ka lewa ma mua. Ua hele mua ʻo Drake a ʻike koke i ke kumu.
  
  Aia ka puka o ka pele ma ko lākou mau wāwae, he puka nui e iho ana i loko o ka pōʻeleʻele kolo.
  
  "Pehea ka mamao?" Hele akula ʻo Komodo i mua a hoʻolei i ka lāʻau ʻālohilohi. Ua ʻā a ʻolokaʻa ka mea hana no kekahi mau kekona ma mua o ka pā ʻana i ka pōhaku paʻa. "Kokoke. Hoʻopaʻa i kekahi mau kaula, e nā kāne. ʻāwīwī."
  
  ʻOiai e hana ana nā koa, ua hoʻolohe ʻo Drake i kona hiki. ʻAʻohe kani mai ka pōʻeleʻele. Ua manaʻo ʻo ia he mau hola ma hope o Kovalenko, akā ua manaʻo ʻo ia e hopu koke.
  
  Iā lāua i iho ai a kau pono i ko lāua mau wāwae ma luna o ka papahele paheʻe o ka ʻōpū pele, ua hoʻomaka ʻo Drake i kona mau ala a hele akula i ka Diamond Head. Ua hāiki ka paipu, piholo a pio. ʻO ka hui Delta i kekahi manawa ua nalowale ko lākou kaulike a i ʻole ko lākou poʻo ma muli o ka manaʻo ʻole o ka lua pele. ʻElua manawa o kona huli ʻana me ka makaʻala, a hiki i ka manawa i ʻike ai ʻo Drake i ka ʻaoʻao o ke poʻo daimana.
  
  Ua mālama ʻo ia i kona mau maka ma luna o ka mea nānā. Ua pani ʻia ka pōʻeleʻele ma lalo o lākou mai nā ʻaoʻao a pau. "E hoʻomālamalama i mua," wahi a Drake a kū koke.
  
  Ua lele kekahi mea mai loko mai o ka pouli. He ea anuanu mai lalo mai. Ua kū ʻo ia a nānā i ka lua nunui ma mua. Hele akula ʻo Komodo a hoʻolei hou i ka lāʻau ʻālohilohi.
  
  I kēia manawa ua hāʻule ʻo ia ma kahi o ʻumikumamālima kapuaʻi.
  
  "Maikaʻi. Komodo, e hoʻomākaukau ʻoe a me kāu hui. Ben, Karin, e nānā kāua i kēia mau puke.
  
  I ka hoʻonohonoho ʻana o ka hui Delta i kahi tripod paʻa ma luna o ka lua i hoʻopaʻa ʻia, heluhelu koke ʻo Drake i nā footnote. Ua akea kona mau maka ma mua o ka pau ʻana o ka heluhelu ʻana i ka ʻaoʻao mua a hanu nui ihola ʻo ia.
  
  "Hell koko. Manaʻo wau makemake mākou i nā mea kaua nui aʻe. "
  
  Ua hāpai ʻo Ben i kahi kuʻemaka. "ʻAʻole ia nā pōkā e pono ai mākou ma laila. ʻO kēia nā lolo.
  
  "ʻAe, laki kaʻu loaʻa ʻelua." Ua hāpai ʻo Drake i kāna pū. "Manaʻo wau inā pono mākou e hoʻolohe i kekahi mele ʻino ma ke ala, e huli mākou iā ʻoe."
  
  "He hua manu. Loaʻa iaʻu ʻo Fleetwood Mac ma kaʻu iPod.
  
  "Pīhoihoi au. ʻO ka mana hea?
  
  "He ʻoi aku ma mua o hoʻokahi?"
  
  Luliluli ke poo o Drake. "Manaʻo wau e hoʻomaka nā keiki a pau i kā lākou hoʻonaʻauao ma kahi." ʻIke ʻo ia iā Karin. "Pehea kāua e Komodo?"
  
  "Ua pau".
  
  Ua neʻe ʻo Drake i mua, hopu i ke kaula i hoʻopaʻa ʻia i ka tripod, a hoʻokuʻu i lalo i ka paipu ʻālohilohi ʻē. I ka pā ʻana o kona mau kāmaʻa i lalo, huki aʻela ʻo ia a ʻo nā mea ʻē aʻe e heʻe pakahi i lalo. ʻO Karin, he kanaka 'âlapa i hoʻomaʻamaʻa ʻia, ua mālama ʻo ia i ka iho me ka maʻalahi. Ua paʻakikī iki ʻo Ben, akā he ʻōpio ʻo ia a kūpono hoʻi a pae hope ʻole me ka ʻeha ʻole o ka hou.
  
  "Imua". Ua hele wikiwiki ʻo Drake ma ke ala o Diamond Head. "E nānā i kou kua. Ke hoʻokokoke nei mākou."
  
  Hoʻomaka ka hele ʻana e iho. Ua noʻonoʻo pōkole ʻo Drake pehea e hoʻohuli ʻia ai ka pele mai kona kahe maoli ʻana, akā ua ʻike ʻo ia e hoʻoikaika ka pelemaka i kona ala ma ke ala kū ʻole loa me ka ikaika hell ma kona kua. Hiki i ka pele ke lawe i kēlā me kēia kihi āna i makemake ai.
  
  Ua hala kekahi mau minuke a kū hou ʻo Drake. Aia kekahi puka ma ka papahele ma mua, i kēia manawa ʻoi aku ka liʻiliʻi a me ka pōʻai pono. I ka wā i hāʻule ai ʻo Komodo i ka lāʻau ʻālohilohi, manaʻo lākou he kanakolu kapuaʻi ka hohonu o ke kumu.
  
  "ʻOi aku ka pōʻino," wahi a Drake. "E mālama ʻolua, ʻolua."
  
  A laila, ʻike ʻo ia ʻaʻole ʻike ʻia ka mālamalama o ka lāʻau ʻālohilohi e nā paia pōhaku. Ua lilo kona kukui ʻalani i ka pōʻeleʻele a puni. Ma lalo iho o lākou he keʻena nui.
  
  Ua hōʻailona ʻo ia no ka hāmau. Ma ke ʻano he hoʻokahi, hoʻolohe pono lākou i nā leo mai lalo mai. Ma hope o kekahi manawa o ka hāmau loa, ua lālau ʻo Drake i ke kaula rappel a lele ʻo ia iā ia iho ma luna o ke kumu ʻole. Holo wikiwiki ʻo ia i kona lōʻihi a hiki i lalo o ke kaupaku.
  
  ʻAʻohe walaʻau. Ua uhaʻi ʻo ia i kekahi hapalua kakini lāʻau glow a hoʻolei i loko o ke keʻena ma lalo. Me ka liʻiliʻi, hoʻomaka ka mohala ʻana o kahi kukui kūlohelohe.
  
  A ʻike hope ʻo Matt Drake i nā mea liʻiliʻi i ʻike ʻia ma mua. He lumi hoʻohāhā nui ma kahi o kanalima mika ka lōʻihi. Papa lauwili pono. ʻEkolu mau paia ʻōniʻoniʻo, kahi i kahakaha ʻia ai kekahi mau hōʻailona kahiko, ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia ma ia mamao.
  
  A ʻo ka mana o ka pā hoʻokahi, ʻo ia ke ala piʻo i hoʻohauʻoli loa iā Kāpena Kuke. ʻO ka puka i loko ona nāna i hoʻopio i ke Aliʻi Koko. A ʻo nā mea weliweli a me nā mea kupanaha e hiki mai ana ma mua o ka hoʻopiha ʻana iā Matt Drake a me kona mau hoa me ka weliweli.
  
  Ua loaa ia lakou na Ipuka o Gehena.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAWALU
  
  
  Hoʻopaʻa paʻa ʻo Hayden i ka wā e hoʻopaʻa ana ka helikopter i ka lewa, e hoʻololi koke i ke ala. ʻO kāna ʻike hope loa iā Kinimaki ʻo ia ʻo Alicia Miles pāʻani mau e hoʻokuke ana iā ia i loko o kahi helikopa. Ua ʻike ʻo ia i kona ʻike ʻana, akā ua ʻike kona ʻaoʻao pono i ka wā e hakakā ai, ua loaʻa iā Mano ke kākoʻo maikaʻi loa i ka ʻoihana ma ke ʻano he wahine Pelekane pupule.
  
  Pēlā ʻo Hayden. Noho ʻo Mai ma kona ʻaoʻao me ka mālie a me ka maluhia, me he mea lā e hele ana lākou i ke kapa o Napali e ʻike i nā hiʻohiʻona honua. ʻO ke koena o nā noho i lawe ʻia e nā koa māwae. He iwakālua mau minuke ka mamao o Kauai. Ua kelepona ʻo Gates iā ia e hōʻike i kahi hoʻouka kaua hoʻoweliweli ma ka hale kūʻai ākea o Kukui Grove ma Kauai. Ua hoʻopaʻa ʻia kekahi kanaka i ke kaulahao ma waho o ka hui ʻana o Jamba Juice/Starbucks ma ka ʻaoʻao ʻākau o ka paʻakikī. Hoʻopaʻa ʻia kekahi me nā ʻāpana jamtex i kona kino a me kona manamana lima ma ke kumu o ka mea hoʻoheheʻe mua.
  
  Ua loaʻa i ke kāne ʻelua mau mea kaua a me kahi headset Bluetooth a pale aku i ka haʻalele ʻana o nā mea kipa o ka hale ʻaina.
  
  Ma nā ʻōlelo ponoʻī a Gates. "E maopopo ana keia pupule e kau ana ilaila e like me kona hiki, a i ka wa e nee ai na luna, e pahū ia. ʻO ka hapa nui o nā mākaʻi o Kauai i hoʻonohonoho ʻia i ke kahua, kahi mamao aku iā ʻoe."
  
  "E mālama mākou i ka hānai holoholona, e ka haku," i ʻōlelo ai ʻo Hayden iā ia. "Ua manaʻo mākou i kēia."
  
  "Ua hana mākou i kēia, Miss Jay. Manaʻo wau e ʻike mākou i nā hoʻolālā a Kovalenko no ka Mokupuni Nui e hiki mai ana.
  
  Ua pani ʻo Hayden i kona mau maka. Ua hoʻolālā ʻo Kovelenko i kēia hoʻouka kaua no nā makahiki, akā mau nā nīnau. No ke aha e haʻalele ai i ka hāmeʻa puka? No ke aha e haʻalele ai me kēlā ʻano leo? ʻO kēia paha kāna papahana B? ʻOiai, ʻoiai ua hōʻike koke nā luna i kāna mau hana āpau a hoʻoulu i kahi Bloody Vendetta e kūʻē iā Drake, kona mau hoaaloha a me nā ʻohana, ua koho ʻo ia i kēia ala e loaʻa ai ka kaulana nui.
  
  A i ʻole, manaʻo ʻo ia, malia paha ke hoʻohana nei ʻo ia i ka hoʻolālā kahiko kahiko o ka hoʻokumu ʻana i kahi mea hoʻouluulu ma ʻaneʻi i ʻike ʻole ʻia kāu mau hana.
  
  ʻAʻole pili, manaʻo ʻo ia. ʻO kona mau manaʻo e pili ana iā Ben a me kāna hana weliweli. ʻAʻole ʻo ia e ʻōlelo i kēia no ka hana, akā ua hoʻomaka ʻo ia e aloha nui iā ia. ʻAʻole i nalowale ka hana āna i manaʻo ai i kona makuakāne, akā ua emi ka wikiwiki ma hope o ka make weliweli o Kennedy Moore. Ua lanakila ke ola maoli i nā ʻōlelo hoʻohiki kahiko i kēlā me kēia lā.
  
  I ka holo ʻana o ka helikopter ma ka lani ʻulaʻula Hawaiʻi, ua pule ʻo Hayden no Ben Blake.
  
  A laila kani kāna kelepona hele. I kona nānā ʻana i ka pale, ua ʻānai aʻe kona mau kuʻemaka me ke kāhāhā.
  
  "Aloha," i pane koke aku ai. "Pehea ʻoe e hana nei?"
  
  "Maikaʻi, mahalo, akā he hopena koʻikoʻi ko kēia ʻoihana ʻimi luakupapaʻu. Kokoke e pau koʻu ʻeleʻele."
  
  Ua minoʻaka ʻo Hayden. "ʻAe, e Torsten, aia nā salona no kēia ʻano mea."
  
  "Ma waena o ka pou kauoha a me ka hale kupapaʻu? ʻaʻole naʻe."
  
  "ʻOiaʻiʻo, makemake wau e kamaʻilio, Torsten, akā koho ʻoe i nā Swedes i kāu mau manawa ponoʻī."
  
  "Maopopo. Ua hoʻāʻo wau e kelepona iā Drake ma mua, akā hele pololei ia i ka leka uila. Ua maikaʻi ʻo ia?"
  
  "ʻOi aku ka maikaʻi ma mua o ia, ʻae." Ua ʻike ʻo Hayden i ka lani o Kauaʻi e kū ana ma ka ʻākau. "E hoʻolohe-"
  
  "E wikiwiki au. Ua holomua ka hana maanei. ʻAʻohe mea hōʻino. Ua like nā mea a pau e like me ka mea i manaʻo ʻia a i ka manawa. Akā..." Ua hoʻomaha ʻo Torsten, a lohe ʻo Hayden i kona hanu ʻana. "Ua hiki mai kekahi mea i kēia lā. E ʻōlelo wau he mea 'hewa' kekahi. E kapa paha ʻoe i nā ʻAmelika he mea ʻē aʻe. "
  
  "ʻAe?"
  
  "Ua loaʻa iaʻu kahi kelepona mai koʻu aupuni. Mai ko'u mea uwao a i ke Kuhina Mokuaina. Paʻa kiʻekiʻe. ʻO wau-" ʻO kekahi hoʻomaha hoʻomaha, ʻaʻole like me Dahl.
  
  Holo mai la ke kapakai o Kauai malalo o lakou. Ua hiki mai ke kelepona ma ka lekiō. "ʻEwalu mau minuke i ka pahu hopu."
  
  "Ua haʻi ʻia iaʻu ʻo kā mākou hana - kā mākou hana Scandinavian - ua kokoke e neʻe ʻia i kahi hui hou. He pūʻulu hana hui pū me nā lālā kūlana kiʻekiʻe akā ʻaʻole inoa ʻia o ka CIA ʻAmelika, DIA a me NSA. No laila, ʻo Hayden, he koa wau a e hoʻokō ana au i nā kauoha a koʻu luna kiʻekiʻe loa, akā, kūpono anei ia iā ʻoe?"
  
  Pīhoihoi ʻo Hayden ʻoiai ʻo ia iho. "Iāʻu, he mea lapuwale kēia. ʻO wai ka inoa o ke kanaka nui? ʻO ka mea āu e hāʻawi ai iā ʻoe iho i loko o nā lima.
  
  "Russell Cayman. Maopopo iā ʻoe?"
  
  Huli ʻo Hayden i kona hoʻomanaʻo. "ʻIke wau i ka inoa, akā liʻiliʻi kaʻu ʻike no ia mea. ʻIke wau ʻo ia mai DIA, ka Defense Intelligence Agency, akā ʻo ka hapa nui o lākou i ka ʻoihana o ka loaʻa ʻana o nā ʻōnaehana mea kaua. He aha ka mea a kēia Russell Cayman e makemake ai me ʻoe a me ka hale kupapaʻu?"
  
  "Ke heluhelu nei ʻoe i koʻu manaʻo".
  
  Ma ke kihi o kona mau maka, ua ʻike ʻo Hayden i ke poʻo o May me he mea lā ua kī ʻia ʻo ia ma ka iwi poʻo. Akā, i ka huli ʻana aku o Hayden iā ia me ka nīnau nīnau, ua nānā aku ka luna Kepani.
  
  Noʻonoʻo ihola ʻo Hayden no kekahi mau sekona, a nīnau mai me ka leo mālie, "Ke hilinaʻi nei anei ʻoe i kou poʻe kānaka a pau, Torsten?"
  
  ʻO ka hoʻomaha lōʻihi o Dahl i pane i kāna nīnau.
  
  "Inā ʻōlelo ʻia ka DIA e pili ana i kekahi mea, a laila he uhi nui loa lākou. ʻOi aku paha kā lākou mea nui ma mua o ka CIA. E hehi pono, e ka hoa. ʻO kēia kanaka, ʻo Cayman, ʻaʻole ia he ʻuhane wale nō. ʻO Black ops pilikia pilikia, Gitmo, Kepakemapa 11th. Inā hewa kekahi mea koʻikoʻi a koʻikoʻi, ʻo ia ke kanaka āu e huli ai. "
  
  "E hoʻopōʻino iaʻu. Manaʻo wau ʻaʻole wau i nīnau."
  
  "Pono wau e hele i kēia manawa, Torsten. Akā ke hoʻohiki nei au iā ʻoe e kamaʻilio koke wau iā Jonathan no kēia ʻano ʻino i koʻu hiki. E kau ma laila.
  
  Ua kau inoa ʻo Torsten i ka ʻaelike me ka luhi luhi o kahi koa ʻoihana i ʻike i nā mea āpau a ua hoʻowahāwahā ʻia i ka hoʻonoho ʻia ʻana i poʻe hemahema i kahi ʻAmelika. Ua minamina ʻo Hayden iā ia. Huli ʻo ia iā Mai, e nīnau ana i kāna mea i ʻike ai.
  
  Akā ʻo ke kelepona ʻo "Target" i hele mai ma ka lekiō.
  
  Ua ʻā nā māla ma mua a ma lalo. I ka iho ʻana o ka helikopter, ʻike ʻia nā kiʻi liʻiliʻi e holo wale ana ma nā ʻaoʻao āpau. Ua hoʻopaneʻe ʻia nā kaula mai ka hale kaʻa a lele ka poʻe ma hope o lākou, me ka heʻe wikiwiki ʻana i ka ʻāina wela ma lalo. Ua kali ʻo Hayden lāua ʻo May i ko lāua manawa, ʻaʻohe o ka helehelena o May i ko lāua lohe ʻana i ko lāua mau kānaka ponoʻī e wehe ana i ke ahi.
  
  Ua nānā ʻo Hayden i ka mākaukau o kāna Glock no ke kolu o ka manawa a ʻōlelo ʻo ia, "Budro i lalo."
  
  "Mai hopohopo," wahi a ka wahine Kepani. "E ʻike ʻo ia i ke ʻano maoli o ka Mai-time."
  
  Ua iho pū nā wahine ʻelua i ke kaula, pae i ka manawa hoʻokahi, a hele akula i kahi neʻe maʻamau o ka uhi hoʻokahi-ʻelua. Pono kēia hana i ka hilinaʻi loa i kekahi i kekahi, ʻoiai ʻo kekahi e holo ana, e nānā ana kekahi i kā lākou peripheral. Hoʻokahi, ʻelua, like leapfrog. Kūkulu. Akā, he ala wikiwiki a hoʻopau i ka holomua.
  
  Nānā ʻo Hayden i ka wahi i kona holo ʻana. Ua pau kekahi mau puʻu ʻoluʻolu i loko o ka pā i kū ai kekahi hale nui a me kekahi mau hale nunui. ʻO kēia ka lua o ka hānai holoholona a Kovalenko. Ma muli o ke ahi a me ka haunaele, ua hōʻea koke ʻo Boudreau ma mua o lākou.
  
  A i ʻole, ʻoi aku paha, ua hana ʻino ʻo ia i kona manawa me nā mea āpau.
  
  Holo akula ʻo Hayden, e kī pū ana i kāna pū panapana hoʻouka ʻo Marine M16 i ka ʻālohilohi ʻana o ka waha a me nā kāne āna i ʻike ai ma ka uhi. ʻElua mau minuke ma hope mai, ʻo ia kona manawa, a hoʻōho ʻo ia: "Hoʻouka hou!" a lawe i kekahi mau kekona hou e hoʻokomo i kekahi makasini hou i loko o kāna mea kaua. Kakaʻikahi lākou i hoʻihoʻi ʻia i ke ahi, a i ka wā i loaʻa ai, ʻaʻole i hoʻonohonoho pono ʻia a hala lākou i nā kapuaʻi.
  
  Ma nā ʻaoʻao ʻelua, ua holomua nā hui Marine i ka wikiwiki like. I kēia manawa, aia ka pā i mua, ua hāmama ka ʻīpuka, akā neʻe nā kime ma ka hema. Ua hoʻopau ka grenade maikaʻi i nā kākoʻo o ka pā, a waiho i ka hui me ke komo ʻole ʻia i loko o ka pā holoholona.
  
  I kēia manawa, ʻo nā pōkā e puana kokoke loa ana.
  
  Ua uhi ʻo Hayden ma hope o ka mea hoʻohui generator. ʻO ka hopena i hoʻouna ʻia i nā ʻulaʻula mai ka hana ʻana i ka pōhaku ʻoiai ʻo Mai lupe no ka uhi. ʻO ka pālolo a me nā ʻāpana metala i hoʻopuehu ʻia ma nā wahi a pau.
  
  Holoi ʻo Mai i kahi kahe koko mai kona pāpālina. "Ua aʻo ʻia nā koa o Boudreau i kāu mau kula kindergarten."
  
  Lawe ʻo Hayden i ka hanu, a laila nānā koke i ka hale. "He ʻumikūmālua kapuaʻi. Mākaukau paha ʻoe?"
  
  "ʻAe".
  
  Ua pakele ʻo Hayden. Ua neʻe ʻo Mai i mua a kūkulu i ka pā kepau, me ka koi ʻana i ko lākou ʻenemi e lele i ka uhi. Ua hōʻea ʻo Hayden i ke kihi o ka hale a kaomi iā ia iho i ka paia. Kiola akula ʻo ia i ka ʻōniʻoniʻo ma ka puka makani a uhi ʻia ʻo Mai.
  
  Akā, i kēlā manawa, ua hiki mai ka nui o ke kamaʻilio ʻana ma kona pepeiao. Ua koi ke alakaʻi o ka hui i nā poʻe e hele i kahi hale kūʻai mamao. Ua kokoke mai kekahi mea weliweli ma laila. I ka hoʻolohe ʻana o Hayden, ua ʻike ʻo ia ua hoʻopuni ka poʻe o Boudreaux i ka hale a ua kokoke lākou e wehe i ke ahi i nā mea āpau i loko.
  
  ʻO nā pio, ʻaʻohe kānalua. Nā mea paʻa.
  
  Ua heihei ʻo Hayden ma hope o Mei, e holo pū ana i loko o ka pā a me ka pana pū. ʻO nā koa ʻē aʻe i hui pū me lākou, e lele ana ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao, e hana i ka pā make, hoʻouka kaua o ka wiwo ʻole a me ka make.
  
  ʻO ka pepehi kanaka naʻaupō e kokoke ana e hana ʻia ʻo ia kā Boudreau kāleka kelepona. Aia ʻo ia ma laila.
  
  ʻAʻole i pau ka pana ʻana o nā koa holo. Ua ʻoki ʻia nā pōkā ma ka lewa, lele i nā paia a me nā mīkini, a loaʻa ma ka liʻiliʻi o ka hapalua o nā pahu ʻenemi. Ua ʻauheʻe nā kānaka o Boudreaux me ka haʻalulu a me ka makaʻu. I ka maalo ana o na koa ma ko lakou mau hale malu, ua hoao lakou e pana me ka manao ole ma ka aoao, aka, ua makaukau na Marine a kipaku ia lakou me na grenades.
  
  Pahū kiʻekiʻe i ka lewa ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao o ka poʻe kukini. ʻO nā pahū i hoʻouna ʻia i nā ʻōpala e lele ana; ʻO nā alelo o ke ahi i hoʻolaha koke i ka make wela a hiki ʻole i ka maka ke hahai. ʻO ka uā ʻana o ka poʻe e moe ana ma ko lākou ala.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden i kahi pā hale ma mua. Ua hāʻule kona puʻuwai i ka weliweli loa. He oiaio. Ma kahi o ʻumikūmālima o nā kānaka o Boudreaux e kū ana a puni ka hale paʻa i hoʻopaʻa ʻia, me ka hoʻopā ʻana i kā lākou mau mea kaua ma nā paia ʻāpana pepa, a i ka wā i kiʻi ai ʻo Hayden i ke kanaka mua, ua puhi lākou a pau i ke ahi.
  
  
  * * *
  
  
  Ua holo ʻo Alicia Miles a wehe i ke ahi i ka hoʻouka kaua ʻana o nā pūʻali koa Hawaiʻi a me ko lākou mau hoa i ka Kovalenko Ranch ma ka Mokupuni Nui. ʻAʻole kūlike ka ʻāina. ʻO nā canyon hohonu a pau, nā puʻu kiʻekiʻe a me nā pāpū ulu lāʻau. Ma mua o ko lākou hoʻokokoke ʻana i ka hānai holoholona, ua kī ʻia kahi mea hoʻolele grenade i kekahi o nā helikopter hoʻouka, hopu ʻia ʻaʻole naʻe i luku ʻia, koi ʻia lākou a pau e pae mua.
  
  I kēia manawa, holo wikiwiki lākou ma ke ʻano he hui, e kūkākūkā ana i ka ululāʻau paʻa a me nā puʻu puʻu. Ua hala mua lākou i hoʻokahi kanaka i ka pahele booby. Ua hoʻomākaukau ʻia ka hoʻouka kaua e nā kānaka o ke Aliʻi Koko. Ua lele ʻole nā RPG ma waena o nā kumulāʻau.
  
  Leʻaleʻa ka poʻe mercenary.
  
  Aka, nee aku la na Marines i mua, i keia manawa i kaawale ai mai ka pa aku ma kahi o kanakolu kapuai wale no a me ke awawa pali hope loa. Hiki iā Alicia ke ʻike aku i nā helehelena ʻoniʻoni o ko lākou mau ʻenemi. Ua hoʻomaka kona koko e paila. Ma hope ona, e holo wikiwiki ana kekahi luna CIA nui, ʻo Kinimaka, no kahi pilikua. Ua lilo ia i mea pono loa.
  
  Ua hoʻopuka nā mea kamaʻilio ma ko lākou mau pepeiao i nā lono o nā hana ʻino e hiki mai ana. Ua pani ʻia ka hōkele ʻo Ala Moana Queen ma Oahu. Ua kiola ʻia kahi mākaʻikaʻi a make mai ka pukaaniani papahele ʻumi. Kiola ʻia nā grenades ma ke alanui. Ke hoʻomākaukau nei ka pūʻali koa kūikawā no kahi hana e hāʻawi koke ʻia i ke kukui ʻōmaʻomaʻo ma muli o ka make a me ka haunaele i hana ʻia e ka poʻe mercenary. Ma Kauai, ua kipu aku kekahi kanaka hoopahu hoowahawaha i kekahi mau poka ma na kaa kaa kahi e akoakoa ai na poe nupepa, a ua poino kekahi kanaka hoike. A i kēia manawa, ma ka Mokupuni Nui, ua ʻaihue ʻia kahi kaʻa kaʻa i piha i nā mākaʻikaʻi a ua hoʻokomo ʻia kahi pōkā i loko o kāna mau mea hana. Hoʻopaʻa ʻia lākou i loko a noho kā lākou mau pio i waho ma luna o nā noho deckchair, inu pia a pāʻani kāleka. ʻAʻole i ʻike ʻia ʻo wai o lākou ka mea pahū, a ʻehia paha.
  
  Ua lele ʻo Alicia ma ka ʻaoʻao o ke awāwa. Ua pahū kekahi RPG i mua ona, e hoʻouna ana i ka lepo a me nā pōhaku kiʻekiʻe i ka lewa. Lele ʻo ia ma luna o lākou, ʻakaʻaka, huli aʻe ʻo ia i kona ʻike ʻana i ke kanalua o Kinimaki.
  
  "E hele mai, e ka momona," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka ʻōwili ʻana i kona mau lehelehe me ka pāʻani. "E noho pū me aʻu. ʻO kēia kahi e ulu ai nā mea. "
  
  
  * * *
  
  
  Ua kī hou ʻo Hayden, e hoʻāʻo ana e noho mālie a pēlā e hoʻomau ai i kona pololei. ʻEkolu mau poʻo i pahū i kāna ʻike. E holo ana ʻo Mai ma hope ona me ka ʻōlelo ʻole. Ua hāʻule nā koa ʻē aʻe i hoʻokahi kuli, e ʻalo aʻe i nā kī a kikeke i nā koa ma mua o ka hiki ʻana iā lākou ke huli.
  
  Aia ʻo Hayden i waena o lākou i kēlā manawa. Huli kekahi kanaka a hahau aku la ia ma ke alahaka o kona ihu me ka pu raifela. Ua hāʻule ʻo ia me ka uē ʻana, akā ua kīkē ʻo ia i kona mau wāwae, a lele ʻo ia i ke poʻo ma luna ona.
  
  Piʻi koke ʻo ia i luna, akā hāʻule kona kino ma luna ona, a paʻa iā ia i ka honua. I kona nānā ʻana i luna, nānā pono akula ʻo ia i kona mau maka i piha i ka inaina. Me ka uwē nui ʻana, ua kuʻi ʻo ia iā ia a wili i kona mau lima mānoanoa ma kona ʻāʻī.
  
  ʻIke koke ʻo ia i nā hōkū, ʻaʻole naʻe i hoʻāʻo e kāohi iā ia. Akā, ua loaʻa i kāna mau lima manuahi ʻelua ka mea kaua. Aia ma ka ʻākau kona Glock. Aia ma ka hema kāna pahi. Ua hoʻokuʻu ʻo ia i ka pahu o ka pū i loko o kona mau iwiʻaoʻao, me ka ʻae ʻana iā ia.
  
  Ua hemo kona paʻa ʻana a me kona mau maka.
  
  Ua kiʻi ʻo Hayden i ʻekolu mau kī ʻūlū. Ua ʻōwili ke kāne iā ia. I ka wehe ʻia ʻana o ka ʻike ma luna ona, ua ʻike ʻia ka helehelena o kekahi mercenary. Ua pana ʻo Hayden i ka ihu, ʻike i ke kanaka lele hope a nalowale.
  
  Noho ʻo ia a ʻike iā Mai. ʻO ke koena mercenary hope e kūʻē iā ia. ʻĀpana ʻo Hayden. He kanaka pōʻino kēia kanaka. Ua like kona helehelena me ka pena ʻulaʻula. ʻAʻole lawa nā niho. ʻIke ʻia kona ʻāwae. Ua hemo kekahi lima, ua haki kekahi lima ma ke kuʻekuʻe lima. Kū ʻo ia ma nā wāwae haʻalulu a hāʻule i lalo i kona mau kuli i ka lepo koko.
  
  "Ua koho hewa ʻoe i ka mea e hoʻokūkū ai," i ʻōlelo ai ʻo Mai me ka ʻakaʻaka maikaʻi ʻoiai ʻo ia e kiʻi ana me kāna Glock i ʻaiʻē a puhi i kona poʻo.
  
  ʻAle ʻole ʻo Hayden. He wahine koʻikoʻi kēia.
  
  Ua wehe ʻo Marines i ka puka pā hale, e kāhea ana i ko lākou alo. Pīhoihoi ka puʻuwai o Hayden i ka nui o nā puka o nā paia i hoʻopaʻa ʻia. Manaʻolana kākou ua pakele ka poʻe pio.
  
  Ma waena o kāna mau manaʻo hoʻomaʻemaʻe wikiwiki, ua ʻike ʻia kekahi mea ma mua o nā mea āpau. ʻAʻole ʻo Boudreaux ma ʻaneʻi. Nānā hou ʻo ia i ka hale. ʻO ia ka wahi hope āna i manaʻo ai e peʻe ʻo ia, akā naʻe-
  
  Ua hopu koke ʻo ia i ka haunaele. Ua hāʻule ka Marines i waho o ka hale paʻa, e paʻa ana kekahi i kona poʻohiwi me he mea lā ua hou ʻia ʻo ia.
  
  A laila, ninini ʻia ʻo Boudreaux a me kahi pūʻali koa i waho o ka hale paʻa, e kī ana i nā pū me ka uē ʻana e like me nā daimonio. ʻO ke ʻano o kēia, ua hāʻawi nā poʻe mercenary ʻē aʻe i ko lākou ola i mea hoʻopunipuni? Ua puhi lākou i nā blanks a mai kahi kūlana kūikawā paha?
  
  Ua paʻi ka ʻoiaʻiʻo iā ia e like me ka pahū nuklea. Aia nā kānaka o ka Mōʻī Koko i waena o nā Marines, e hakakā ana, a holo wikiwiki ʻo Boudreau iā Hayden, hoʻāla ʻia ka pahi me ke kūʻē.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hoʻoikaika ʻo Alicia i ka hui me kāna hana noʻonoʻo a me kona ʻuhane ma lalo o ke ahi. He mau minuke ma hope mai, ua hōʻea lākou i ka piko o ka piʻi hope loa a ua ua i ka halo ahi ma luna o nā mea pale i ʻeli ʻia. Ua ʻike ʻo Alicia i kahi hale nui, kahi hale paʻa nui a me kahi kaʻa kaʻa ʻelua. Ke nānā aku nei ke kahua i kahi muliwai ākea, ʻaʻohe mea kānalua he mea ia e pakele ai, a ma ka ʻaoʻao o ka hale paʻa he helipad me hoʻokahi helikopter paʻa.
  
  Nānā ʻo ia i hope. "Nā mea hoʻolele Grenade."
  
  Huhu ka luna o ka hui. "Ke hana nei i kēia."
  
  Ua kuhikuhi ʻo Alicia i nā kūlana ʻenemi. "Aia kahi pā haʻahaʻa ma laila. ʻaoʻao hope o ka hale. Ma hope o ka Rolls-Royce. Aia ma ka ʻākau o ka pūnāwai.
  
  Ua palu ka luna o ka hui i kona lehelehe. "E kipaku aku i nā mea ʻino."
  
  Ua haalulu ka honua i kekahi mau pahū. Hoʻokuʻu ka poʻe hoʻouka kaua i ʻekolu grenades a laila holo wikiwiki i mua i hoʻokahi-ʻelua hoʻonohonoho ʻana, ke kī mau nei ma ke ʻano he pūʻulu akā e lele ana i waho i kahi ʻāʻī make.
  
  Me ka hana hoʻomāinoino ʻino, ua ʻino lākou i ka hānai holoholona a ke Aliʻi Koko.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA KUMAMAIWA
  
  
  Ua pā nā wāwae wāwae o Drake i ka papahele o ke keʻena. Ma mua o ka hoʻomaka ʻana o nā poʻe ʻē aʻe e iho, ua kau ʻo ia i ke ahi e hoʻomālamalama i ko lākou ala. Ua ola koke nā paia, ua ʻike maopopo ʻia ko lākou mau kaha kiʻi e nā maka haʻalulu o Drake.
  
  ʻO nā curl e like me nā mea ma nā mea lawe lima ʻelua. Ua hōʻoia ʻia lākou e like me kēlā Thorsten Dahl a me kāna hui i ʻike ʻia ma ka hale kupapaʻu o nā akua ma Iceland.
  
  He aha ka lāhui kahiko a lākou i hina ai i kēia manawa? A pehea e pau ai keia mau mea?
  
  ʻO Ben, Karin, a me nā mea ʻē aʻe o ka Pūʻulu Delta i hoʻokuke aku i ke kaula hoʻohaʻahaʻa a hiki i ka poʻe a pau a puni ka ʻīpuka nui o ka ʻīpuka o Pele. Ua hoʻāʻo ʻo Drake i kāna mea maikaʻi loa ʻaʻole e nānā hohonu i ka ʻeleʻele ʻīnika ma waho.
  
  Ua hāʻule ʻo Ben lāua ʻo Karin i ko lāua mau kuli. ʻO ka pā ponoʻī kekahi ʻano metala palaki ʻia, ʻoluʻolu maikaʻi a ʻano like. Ua kālai ʻia ka ʻili metala me nā kaha liʻiliʻi like me ke koena o ke ana.
  
  "ʻO kēia mau hōʻailona," i hoʻopā pono ai ʻo Karin iā lākou, "ʻaʻole ia he pōʻino. Nānā. ʻIke au i ka curl like e hana hou ana. A ʻo ke koena o ke ana..." Nānā ʻo ia a puni. "Ua like ia".
  
  Ua ʻimi ʻo Ben i kāna kelepona. "ʻO kēia ke kiʻi a Dahl i hoʻouna mai iā mākou." Ua paʻa ʻo ia i ke kukui. Ua hilinaʻi ʻo Drake i mua, me ka hilinaʻi e makaʻala ʻo Delta Team no nā mea komo.
  
  "No laila, pili ka Halekupapaʻu o nā Akua me nā ʻīpuka o Gehena," i noʻonoʻo nui ai ʻo Drake. "Akā he aha ka manaʻo o nā curls?"
  
  "Ke hana hou nei i nā mamana," wahi a Karin me ka mālie. "Haʻi mai iʻau. He aha ke ʻano o nā hōʻailona, kahiko a i ʻole
  
  I kēia manawa, i hana ʻia me nā ʻano hoʻohālike hou?"
  
  "Maʻalahi." Kulou iho la ka Komodo Nui ma ko lakou aoao. "ʻŌlelo".
  
  "Ua pololei. No laila, inā ʻo ia ka ʻōlelo-" kuhikuhi ʻo ia i nā paia o ke keʻena. "A laila haʻi lākou i ka moʻolelo holoʻokoʻa."
  
  "E like me nā mea i loaʻa iā Dahl." Kuno ʻo Drake. "Akā ʻaʻohe o mākou manawa e nānā i kēia manawa. Ua hele ʻo Kovalenko ma kēia mau ʻīpuka.
  
  "E kali". Pini ʻo Ben i ke alahaka o kona ihu. "ʻO kēia mau hōʻailona ..." Ua hoʻopā ʻo ia i ka pio. "Pono like me nā mea hana. ʻO kēia iaʻu e hōʻike ana he mana hoʻoponopono hou kēia o ka mea like. mīkini hele manawa. Ua hoʻoholo mua mākou ua hoʻohana paha nā akua i nā mea paʻa lima e hele ai i ka manawa a hoʻoikaika i ka hopena. ʻO kēia paha ka ʻōnaehana nui. "
  
  "E nānā," wahi a Drake me ka mālie, "he mea maikaʻi kēia. E hoʻomaopopo ʻoe i kēia. Akā ma hope o kēia mau ʻīpuka-" kuhikuhi ʻo ia i kona manamana lima i loko o ka pōʻeleʻele. "Lii koko. ʻO ke kanaka ke kuleana o ka make ʻana o Kennedy, ma waena o nā haneli ʻē aʻe. ʻO ka manawa kēia e hoʻōki i ke kamaʻilio ʻana a hoʻomaka e hele. Hele".
  
  Kuno ʻo Ben a kū aʻela i luna, me ka nānā ʻana i ka hewa iki iā ia iho. Hoʻomaha loa ka poʻe a pau i loko o ka lumi. Aia kekahi mea ʻē aʻe ma hope o ka ʻīpuka a ʻaʻohe o lāua i makemake e haʻi:
  
  ʻO ke kumu i hoʻololi ai ʻo Kāpena Kuke i ka inoa o ka pā mai "Pele's Gate" a i "Hell's Gate".
  
  
  MOKUNA kanakolu
  
  
  Haalulu ka mokuaina o Hawaii malalo o ka mana o ka pupule.
  
  Inā hiki i ka helikopter ke lele i luna, hiki iā ia ke hāʻawi i ka ʻike ākea o ka pōʻeleʻele, nā hanana amoral e hōʻike ʻia ana ma nā mokupuni, e lele mua ʻo ia ma luna o Oahu e hopu i ka hokele ʻo Ala Moana Queen Hotel, kahi i loaʻa ai nā lālā ʻike o nā hui SWAT. e hoʻomaka wale ana e hana i nā mea kaua ikaika i hoʻopaʻa ʻia i nā kiʻekiʻe a me nā mea pio he nui. Holo wikiwiki ʻo ia ma mua, e pale ana i nā ao ʻeleʻele o ka uahi ʻeleʻele e kahe ana mai nā puka makani he ʻumikūmālua i haki ʻia, e kuhikuhi pono ana i nā puka kahi e ʻike ʻia ai nā kāne i uhi ʻia me nā pu raifela a me nā mea hoʻolele grenade e hānai ana i nā kāne kōkua ʻole, nā wahine a me nā keiki i nā pūʻulu i maʻalahi ka luku ʻana. .
  
  A laila, ʻolokaʻa ʻo ia, i luna a i ka ʻākau ma ka ʻaoʻao nui, ma mua i ka lā, e holo mālie ana kēlā pōleʻa melemele momona i kona ala i kahi pōʻino ʻole a hiki i ka wā e hiki mai ana, a laila luʻu i lalo a ma ka hema i kāna huakaʻi weliweli. o ka ike ia Kauai. E hele ʻo ia ma kahi kokoke i Diamond Head, me ka ʻike ʻole i ka poʻe koa a me nā mea ʻino e ʻimi nei i nā mea huna a me nā moeʻuhane weliweli i loko o nā ana lalo o ka lua pele.
  
  Ma Kauai, ina ua hana oia i ka makaikai no ke kanaka pulu i ka hou, nana i hoopaa ia ia iho i ke kaulahao i ka pa o ka hale kuai kope, e pahele ana i na kanaka o loko a e hoike maopopo ana i ke kapa komo i piha i ka dinamita a me ka lima haalulu e paa ana i ka mea pahu o ke kanaka make. Inā ʻoe e hoʻonui i ke kiʻi, hiki iā ʻoe ke ʻike i ke kaumaha i nā maka o ke kanaka. E hōʻike maopopo ana kēia i ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻole hiki iā ia ke lōʻihi. A laila, lele aʻela ia kiʻekiʻe, a piʻi hou aʻe ma luna o nā hale e hahai i ke kaʻe nani o ke kahakai. I ke ahi ahi, kahi i hakaka ai o Hayden Jay me Ed Boudreau, oiai o Mai Kitano a me ke koena o ka Marines i hakaka pu me na kakini o ka Boudreaux. I loko o ka leo weliweli o ka make a me ke kaua, ua uē ka poʻe paʻa i ʻeha.
  
  A i mua. Ua hui mua ka hala a me ka wā e hiki mai ana. Hoʻopaʻa ʻia ka poʻe kahiko a me ka avant-garde i ka hakakā.
  
  ʻO kēia ka lā e make ai nā akua a hiki i nā koa hou ke mohala a ala aʻe.
  
  E hana ka helikopter i kona lele hope loa, e lawe ana i nā ʻāina ʻokoʻa a me nā kaiaolaola ikaika e hana ai i ka Mokupuni Nui. I ka holo ʻana ma waena o kahi hānai holoholona ʻē aʻe, he mau manawa liʻiliʻi e nānā aku ai ʻo Alicia Miles, Mano Kinimaka, a me kā lākou hui ʻo Marines i hoʻouka ʻia i kahi pūʻali koa pale nui kahi i hoʻopaʻa ʻia ai ka poʻe paʻa, nā pūʻali koa, a me nā kāne me nā lei dinamita i hoʻokahi hakakā mana loa. Ma nā ʻaoʻao o ke kaua, ua hoʻomaka nā mīkini ikaika e hoʻokuʻu aku i ka poʻe o ke Aliʻi Koko ma ka ʻāina, ka ea a me ka wai. Hoʻomaka ka pahupaʻikiʻi e hoʻonui i ka nānā ʻana o Alicia lāua ʻo Kinimaka me ka ʻike ʻana i ka poʻe mahuka a ke kau nei i nā ala e keakea a luku iā lākou.
  
  A ʻo ka hope, ua ʻauheʻe ka helikopter, he mīkini wale nō, akā he mīkini, piha i nā kiʻi o ka naʻaupō kanaka, ka wiwo ʻole a lākou e hiki ai ke ʻimi a ʻike, a me nā mea ʻino loa i hiki iā lākou ke hana.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamakahi
  
  
  Ua komo ʻo Drake ma lalo o ka pā, a ua kapa ʻia ʻo Kāpena Kuke ʻo nā ʻīpuka o Gehena, a loaʻa iā ia iho i loko o kahi ala haiki i kālai ʻia. Ua hoʻā ʻo ia i ke kukui uila o ka pu raifela a hoʻopili i ka pahu. Hoʻopili pū ʻo ia i kahi kukui ma kona poʻohiwi a hoʻoponopono i mea e hoʻomālamalama ai nā paia. No kekahi manawa ua nui ka mālamalama a ʻaʻohe pilikia i ʻike ʻia.
  
  I ko lākou hele ʻana i ka ʻaoʻao wiliwili, ʻōlelo ʻo Drake ma luna o kona poʻohiwi, "E haʻi mai iaʻu, e Ben, e pili ana i nā puke pai a Cook."
  
  Ua hemo koke ʻo Ben. "ʻAʻole kēia he mea ʻē aʻe ma mua o ka nānā ʻana i kēia ʻōnaehana pahele nui. Ua kapa ʻia ʻo Cook "The Gates of Hell" no ke ʻano o nā pahele. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i ka mea e hiki mai ana ma hope. "
  
  "No laila, ʻo wai ka mea i kūkulu i nā pahele?" i ninau aku ai o Drake. "A no ke aha?"
  
  "ʻAʻohe mea i ʻike. ʻO nā hōʻailona i loaʻa iā mākou ma waho a me nā mea ma ka hale kupapaʻu o nā akua ʻaʻole ma kēia mau paia o loko. Hoʻomaʻemaʻe ʻo ia i kona ʻāʻī a ʻōlelo hou aku, "Bye."
  
  Paʻa maila ka leo o Komodo ma hope o lākou. "No ke aha i ʻike ʻole ai ʻo Cook i ka hopena?"
  
  "Holo ʻo ia," wahi a Karin me ka mālie. "I ka makau".
  
  "Auwe, palapu."
  
  Hoʻomaha iki ʻo Drake no kekahi manawa. "No laila, ʻoiai he koa leʻaleʻa wau a ʻo ʻolua ka lolo o kēia hana, e ʻae mai iaʻu e wehewehe. ʻO ka mea nui, ʻo nā lāʻau ke kī i ka ʻōnaehana pahele. A he kope ko olua me olua.
  
  "He hoʻokahi kā mākou," wahi a Ben. "He mea ʻē aʻe ʻo Karin ma kona poʻo."
  
  "A laila, loaʻa iā mākou kekahi," i ʻōhumu ai ʻo Komodo.
  
  "ʻAʻole ..." hoʻomaka ʻo Ben, akā ua kāohi ʻo Drake iā ia. "ʻO kāna mea i manaʻo ai inā make ʻo ia, e loaʻa iā mākou hoʻokahi kope, pēpē. ʻAʻole pono loa ka hoʻomanaʻo kiʻi kiʻi ke make ʻoe."
  
  "ʻAʻole au ... ʻAe, maikaʻi, kala mai, ʻaʻole mākou manaʻo e like me nā koa."
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka hoʻomaka ʻana o ka awāwa. Ua pā ka makani māmā loa ma kona alo. Hoʻokiʻekiʻe aʻela ʻo ia i kona lima e hoʻopaʻa iā lākou a laila ʻōniʻoniʻo i kona poʻo ma ke kihi.
  
  E nānā i kahi hiʻohiʻona kupaianaha.
  
  Aia ʻo ia ma ka ʻīpuka o kahi keʻena nui, ʻo ke ʻano oblong, me ke kaupaku i nalowale i ka pouli. Ua puka mai ka malamalama nawaliwali mai nā lāʻau ʻālohilohi i waiho ʻia e nā kānaka o ke Aliʻi Koko. Ma mua pono ona, e kiaʻi ana i ke awāwa e hoʻomau ana i ka hohonu o ka mauna, he mea ʻike i hoʻonanea i kona puʻuwai.
  
  Ua kālai ʻia kekahi maka nunui i loko o ka pōhaku ma luna o ke awāwa ponoʻī. Me kona mau maka lihilihi, ka ihu makau, a me ka mea i hiki ke oleloia he mau pepeiaohao e puka mai ana mai kona poo mai, ua hooholo koke iho la o Drake he helehelena diabolo a daimonio paha.
  
  Me ka nānā ʻole ʻana i ka maka no ka manawa, nānā ʻo ia i ka wahi. Ua ʻāwili nā paia, ua uhi ʻia ko lākou mau kumu i ka pouli. Pono lākou e hoʻohui i kahi kukui ʻē aʻe ma ʻaneʻi.
  
  Peʻahi mālie ʻo ia i nā poʻe ʻē aʻe i mua.
  
  A laila, hikiwawe, kani maila ka walaʻau ma loko o ke ana, e like me hoʻokahi haneli mau mea puhi ahi i ka manawa hoʻokahi, a i ʻole, e like me kā Ben i ʻōlelo ai, "e like me ka Batmobile pōʻino."
  
  Puka ke ahi ma ka puka ihu o ke kalai ʻana, hana i ka umu ahi a puni ka papahele pōhaku. ʻElua mau pahu ahi kaʻawale mai kēlā me kēia puka ihu, a laila, he mau kekona ma hope mai, hoʻokahi mai kēlā me kēia maka.
  
  Ua aʻo ʻo Drake me ka hopohopo. "Malia paha ke hoʻonohonoho nei mākou i kekahi ʻano mīkini i ka neʻe. Hoʻololi koʻikoʻi koʻikoʻi a i ʻole kekahi mea." Huli ʻo ia iā Ben. "Manaʻolana ua mākaukau ʻoe e ka hoa, no ka mea, ʻo kekahi o kaʻu mau hui Dinorock punahele, ʻo Poison, i ʻōlelo ai, he manawa maikaʻi wale nō."
  
  Ua ʻōniʻoniʻo nā lehelehe o Ben i kona nānā ʻana i kāna mau memo. "ʻO kēia ka pae mua o Gehena. Wahi a ka mea kākau moʻolelo, he kanaka i kapa ʻia ʻo Hawksworth, ua kapa lākou i kēia pae ʻo Wrath. Manaʻo wau ua maopopo ke kumu. Mahope mai, hoohalike lakou ia ia me ka diabolo, o Amona, ka daimonio o ka inaina.
  
  "Mahalo no ka haʻawina, e ke keiki." ʻUhū ʻo Komodo. "E haʻi paha i kahi ala i ka wā i hala?"
  
  Kau ʻo Ben i ka kikokikona ma ka papahele a hoʻopololei. "E nana. Ua ʻike mua au i kēia akā ʻaʻole maopopo iaʻu. He ʻike paha kēia. "
  
  Ua kūlou ʻo Drake ma hope o kāna hoa ʻōpio. Ua hoʻolālā maikaʻi ʻia nā makasina i kope ʻia a ua kiʻi ʻia, akā ua huki ka manamana lima o Ben i kona manaʻo i kahi laina kikokikona ʻē.
  
  1 (||) - hele i 2 (||||) - hele i 3 (||) - hele i 4 (|||||/)
  
  A ʻo ka palapala wale nō ma hope o kēia, "Me ka huhū, e hoʻomanawanui. E hoʻolālā ke kanaka akahele i kona ala inā aia nā laina hoʻokele i mua ona."
  
  "ʻO Cook ka luina nui loa o nā manawa a pau," wahi a Ben. "Ke haʻi nei kēia laina iā mākou i ʻelua mea. Ua hoʻolālā kēia Kuke i kahi ala ma mua o ka daimonio a ʻo ke ala e hele ai e pono ai ka hoʻolālā akahele.
  
  Nānā ʻo Karin i ke ahi e ʻā ana. "Ua helu au i ʻehā," wahi āna me ka noʻonoʻo. "Eha pele o ke ahi. Ka nui like me-"
  
  Ua kani ka pana, e hoʻoluliluli ana i ka hāmau. Ua lele ka poka ma ka paia ma ka ʻaoʻao o ke poʻo o Drake, a ua ʻoki ʻia nā ʻāpana pōhaku ʻoi i ka lewa. Ma hope o hoʻokahi millisecond, ua hāpai ʻo Drake i kāna pū a kī, a he millisecond ma hope mai ua ʻike ʻo ia inā e hoʻi hou ʻo ia i loko o ke ala, hiki i ka sniper ke hoʻopaʻa iā lākou i ka paia no ka manawa pau ʻole.
  
  Me kēia manaʻo, holo ʻo ia, pana, i loko o ke keʻena. Ua hahai ʻo Komodo iā ia. ʻO ke ahi i hui ʻia i kīkē ʻia i nā ʻōlinolino mai ka paia a puni. Ua lele ka peʻe me ka haʻalulu, akā naʻe ua hoʻokō ʻo ia i ke kī hou ʻana i ka pōkā ʻē aʻe, e kani ana ma waena o Drake a me Komodo.
  
  Ua hāʻule ʻo Drake i hoʻokahi kuli, e ʻimi ana.
  
  Lele akula ke kanaka mai kona uhi mai, a hoʻokiʻekiʻe aʻe i kāna mea kaua kiʻekiʻe, akā kiʻi mua ʻo Komodo - ua hoʻolei ka nalu pahū i ka mea hoʻouka. He uwa nui a pae ʻia ke kanaka i loko o kahi ʻāwili, ʻo ka puʻupuʻu i ka papahele. Hele akula ʻo Komodo a ʻike ua make ke kanaka.
  
  Ua hoʻohiki ʻo Drake. "E like me kaʻu i manaʻo ai, haʻalele ʻo Kovalenko i nā snipers e hoʻolohi iā mākou."
  
  "A e hōʻemi iā mākou," wahi a Komodo.
  
  Huli ʻo Karin i kona poʻo a puni ke kihi, hāʻule kona lauoho lauoho i loko o kona mau maka. "Inā pololei wau, ʻo ka ʻōlelo ʻē ka lua kī, a ʻo ka huaʻōlelo 'hoʻomanawanui' ke kī. ʻO kēlā mau laina kaʻaahi ʻelua e like me ʻelua? Ma nā mele, nā mele a me nā palapala kahiko, hiki iā lākou ke manaʻo i kahi hoʻomaha. No laila, 'o ke ahonui 'o ia ho'i 'e ho'omaha'.
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka manaʻo i ka wā e lele ana ka hui Delta ma kēlā ʻaoʻao o ke ana, koi ʻia e Komodo a hoʻoholo ʻaʻole e hana hewa hou.
  
  Ua hoʻōho ʻo Komodo: "Pehea ka poʻe? E makaala i na pahele booby. ʻAʻole au e ʻae i kēlā kanaka lapuwale Lūkini e hoʻopaʻa i kekahi mea ma ke kiure. "
  
  Holoi ʻo Drake i kona lima hou i ka paia ʻōpuʻu, me ka manaʻo ʻana i ka pōhaku ʻōniʻoniʻo ma lalo o kona lima, me ke anuanu o loko o ka pahu hau. "No laila: 'E kali i ka pahū mua, a laila hoʻomaha no ʻelua a hele i ʻelua. Ma hope o ka lua o ka pahū ʻana, hoʻomaha i ka hā a neʻe i ke kolu. Ma hope o ke kolu o ka pahū ʻana, hoʻomaha no ʻelua a neʻe i ka ʻehā. A ma hope o ka hā o ka pahū ʻana, hoʻomaha no ke ono o ka manawa, a laila puka i waho.
  
  "Maʻalahi." Winked ʻo Ben. "Akā pehea ka lōʻihi o ka hoʻomaha?"
  
  Ua ʻohi ʻo Karin. "Pole pōkole."
  
  "ʻAe, kōkua kēlā, e ke kaikuahine."
  
  "A pehea ʻoe e helu ai i nā pahū?"
  
  "Manaʻo wau ʻo ka mea hiki i kahi mamao loa ka helu ʻekahi, a ʻo ka helu ʻehā ka pōkole loa."
  
  "ʻAe, he manaʻo kēlā, manaʻo wau. Akā mau nō-"
  
  "ʻo ia wale nō". Ua lawa ʻo Drake. "Ua hoʻāʻo ʻia koʻu ahonui i ka hoʻolohe ʻana i kēia hoʻopaʻapaʻa. E hele mua au. E hana kāua i kēia ma mua o ka pau ʻana o kaʻu caffeine kiʻekiʻe."
  
  Ua hala ʻo ia i ka poʻe holo moku Komodo, e kū ana i kekahi mau iwilei mai ka lapalapa ahi loa. Ua ʻike ʻo ia e huli ana kēlā me kēia kanaka e nānā. Ua ʻike ʻo ia i ka hopohopo o Ben. Ua pani ʻo ia i kona mau maka, me ka ʻike ʻana i ka piʻi ʻana o ka wela i ka wā e hoʻoheheʻe ʻia ai ka ea i mua ona.
  
  Ua ʻauʻau ka helehelena o Kennedy i mua o ka maka o kona manaʻo. Ua ʻike ʻo ia iā ia e like me ia ma mua. ʻO kahi bob koʻikoʻi i kona lauoho, ʻaʻahu ʻaʻahu ʻole - hoʻokahi no kēlā me kēia lā o ka pule. ʻO ka hoʻoikaika ʻana e hoʻohuli i nā mea āpau mai ka ʻoiaʻiʻo he wahine ʻo ia.
  
  A laila, hoʻokuʻu ʻo Kennedy i kona lauoho, a hoʻomanaʻo ʻo ia i ka wahine āna i noho pū ai me ʻelua mahina leʻaleʻa. ʻO ka wahine i hoʻomaka e kōkua iā ia e neʻe aku ma hope o ka make ʻino ʻana o kāna wahine ʻo Alison a me ka ʻeha i hoʻokumu ʻia e kēlā ulia kaʻa nui i nā makahiki i hala.
  
  Holo pololei kona mau maka i loko o kona puʻuwai.
  
  Aia ke ahi e ʻā ana i mua ona.
  
  Ua kali ʻo ia i ka emi ʻana o ka wela o ke ahi a kū ʻo ia no ʻelua kekona. Iā ia e kali ana, ʻike ihola ʻo ia ua ʻā mai ka ʻānaʻi ahi mai ka maka ʻelua. Akā, ma hope o ʻelua kekona, ua neʻe ʻo ia i kēia wahi, ʻoiai ʻo kēlā me kēia kaula o kāna ʻuā ʻana ʻaʻole pono.
  
  Ua pau ia i ke ahi-
  
  Akā ua paʻa ia i ka manawa i hoʻopau ai i kāna neʻe ʻana. Ua wela ka ea a puni ona, akā hiki ke hoʻomanawanui. E hanu ana ʻo Drake, e kahe ana ka hou ma luna ona. ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻomaha no kekona, hoʻomaka ʻo ia e helu hou.
  
  ʻEhā kekona.
  
  Ua pohā ka lapalapa ma kona ʻaoʻao, e hoʻāʻo ana e puhi i ke ahi i kahi āna e noho ai.
  
  Ua neʻe ʻo Drake. Ua pio ke ahi. Me he keke paʻakai kona waha. Ua wela kona mau pōpō maka ʻelua me he mea lā ua holo ʻia me ka pepa ʻili.
  
  ʻOiai, manaʻo wau pēlā. E noʻonoʻo, e noʻonoʻo mau. ʻElua kekona hou a neʻe mākou. E neʻe kākou i ka hana hope. I kēia manawa ua hilinaʻi ʻo ia.
  
  Hoʻomaha no ʻeono kekona a laila-
  
  I ka ʻeono, neʻe ʻo ia, ʻaʻole i pau ke ahi! Ua wela kona mau maka. Ua hāʻule ʻo ia i kona mau kuli a hoʻolei i kona kino i hope. Ua hoʻōho ʻo Ben i kona inoa. Ua ikaika loa ka wela a ho'āʻo ʻo ia e uē. Akā, i kēlā manawa ua nalowale koke. Ua hoʻomaopopo mālie ʻo ia i ka ʻōpala ʻana o kona mau lima a me kona mau kuli ma ka papahele pōhaku. ʻO ka hāpai ʻana i kona poʻo, ua kolo koke ʻo ia ma ke alahele ma hope o ke keʻena.
  
  Ma hope o kekahi manawa, huli aʻela ʻo ia a hoʻōho i nā poʻe ʻē aʻe: "E pono ʻoukou e lawe i kēlā hoʻomaha hope ʻehiku kekona, e nā kāne. 'O ka mea hope loa āu e makemake ai e 'ike, 'o ia ke 'ano o Kentucky Fried.'
  
  Lohe ʻia ka ʻakaʻaka ʻaka. Hele koke ʻo Komodo a nīnau iā Karin lāua ʻo Ben i ka manawa e makemake ai lākou e huli. Ua makemake ʻo Ben e loaʻa i kekahi mau koa hou aʻe ma mua ona, akā makemake ʻo Karin e hahai iā Drake. Ua lawe ʻo Komodo iā ia iho a kamaʻilio mālie e pili ana i ke akahele o ka hoʻomaopopo ʻana ʻaʻole i laki wale ʻo Drake i kāna manawa ma mua o ka lilo ʻana o kekahi o ka lolo o kā lākou hana.
  
  Ua ʻike ʻo Drake iā Karin e palupalu a minoʻaka iki. He mea maikaʻi i ka ʻike ʻana i kekahi mea e hoʻomaha ana i ke keiki hihiu o ka ʻohana Blake. Ua nānā ʻo ia i ka tunnel a puni iā ia a hoʻolei i ka lāʻau kukui i loko o ka malu. ʻAʻole i hoʻomālamalama ʻia kona hue amber e hoʻonui ʻia ana, ʻo ia wale nō kahi ala i kālai ʻia, e nalowale ana i ka ʻeleʻele.
  
  Ua hāʻule ke koa Delta mua ma hope ona, a ma hope koke iho o ka lua. ʻAʻole i pau ka manawa o Drake i ka hoʻouna ʻana iā lākou i loko o ke alahele e noiʻi ai. I kona huli ʻana i hope i ke keʻena o ka inaina, ʻike akula ʻo ia iā Ben Blake e neʻe ana.
  
  Ua hopu ʻo Ben i kāna ʻeke e like me ke keiki kula, ua hoʻopaʻa ʻia kona lauoho lōʻihi ma lalo o ka piko o kāna pālule, a hele i mua. Nānā ʻo Drake i ka neʻe ʻana o kona mau lehelehe i ka helu ʻana i nā kekona. Me ka hōʻike ʻole ʻana i nā hōʻailona o waho o ka manaʻo, ua lele maoli ka puʻuwai o Drake mai kona waha a noho ma laila a hāʻule kona hoa ma kona mau wāwae me ka ʻūhū.
  
  Hāʻawi ʻo Drake i kona lima. Nānā aʻela ʻo Ben i luna, "He aha kāu e ʻōlelo ai, e ka pupule? Inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke kū i ka wela?"
  
  "ʻAʻole wau e ʻōlelo nei iā Bucks Fizz," wahi a Drake me ka leo huhū. "Inā makemake ʻoe-ʻaʻole, e kali-"
  
  Ua ʻike ʻo Drake iā Karin e hoʻokokoke ana i ke kahawai mua o ke ahi. Paʻa koke ka waha o Ben a hahai kona mau maka i kēlā me kēia hana a kona mau kaikuahine. ʻOiai ʻo ia e haʻalulu ana, ua paʻa loa nā niho o Ben a manaʻo ʻo Drake ua like ia me nā papa tectonic e wili ana kekahi i kekahi. A i kona heʻe ʻana ma waena o kekahi puʻuhonua a me ka mea e hiki mai ana, pono ʻo Drake e hopu paʻa iā Ben e hoʻōki iā ia e holo ana i waho e hopu iā ia.
  
  "E kali! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopakele iā ia"
  
  Hoʻomaha ʻo Karin. ʻO kona hāʻule ʻana i haʻalele loa iā ia. E nānā hewa ana ʻo ia ma kahi o ʻelua kekona ma mua o ka hoʻopau ʻana o kekahi pele iā ia.
  
  Ua hakakā ʻo Ben me Drake, nāna i hopu i ke kanaka ma ke kua o kona poʻo a hoʻohana i kona kino e pale aku i kāna hoaaloha mai ka ʻike ʻana i ka hanana weliweli e hiki mai ana.
  
  Ua pani ʻo Karin i kona mau maka.
  
  A laila, hāpai ʻo Komodo, ke alakaʻi o ka hui Delta, iā ia me ka lima nui, me ka lele ʻana ma waena o nā hoʻomaha. ʻAʻole ʻo ia i uhaʻi i kāna puʻupuʻu, hoʻolei wale ʻo ia iā Karin ma luna o kona poʻohiwi, ke poʻo mua, a hoʻohaʻahaʻa mālie iā ia i lalo ma ka ʻaoʻao o kona kaikunāne huhū.
  
  Piʻi ihola ʻo Ben i lalo ma hope ona, me ka ʻōlelo ʻana i kekahi mea i kona paʻa ʻana iā ia. Nānā pololei ʻo Karin ma luna o ka poʻohiwi o Ben iā Komodo a haʻi i nā huaʻōlelo ʻelua. "Mahalo iā ʻoe".
  
  Kuno ʻino ʻo Komodo. He mau minuke ma hope mai, ua hōʻea mai ke koena o kona mau kānaka me ka maluhia, a ua hoʻi mai nā mea ʻelua a Drake i hoʻouna aku ai i loko o ke alahele.
  
  Ua kamaʻilio kekahi o lākou iā Drake a me Komodo i ka manawa like. "He pahele ʻē aʻe, e ka haku, ma kahi o hoʻokahi kilomita ma mua. ʻAʻole ʻike ʻia nā hōʻailona o nā snipers a i ʻole nā pahele booby, akā ʻaʻole mākou i hoʻopaʻa i ka nānā pālua. Manaʻo mākou e hoʻi mai i ʻaneʻi.
  
  Hoʻopau ʻo Karin iā ia iho a kū i luna. "He aha ke ʻano o ka pahele?"
  
  "Miss, ua like kēlā me ka ʻōpio nui."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamalua
  
  
  Holo lākou i ke ala haiki, i hoʻoulu ʻia e nā hana ʻino i hana ʻia ma ka honua ma luna o lākou a me nā manaʻo ʻino o ke kanaka i komo i loko o ka pōʻeleʻele i mua o lākou.
  
  Ua alakaʻi ʻia lākou i loko o ke ana aʻe. Hoʻokahi hou, ua hoʻomālamalama nā kukui i kahi ʻāpana o ka ākea ākea, ʻo ia ka mea hou a me ka lohi ʻana, akā ua kī koke ʻo Drake i ʻelua mau kukui amber ma ka pā mamao.
  
  ʻO ke ākea i mua o lākou he mea kupanaha. Ua like ke ʻano o nā ala me he trident. ʻO ke kumu nui he ala ākea e hiki ai i ʻekolu mau kānaka ma hope. Ua pau ma ka pā mamao ma kekahi puka puka ʻē aʻe. ʻO ka lālā mai ke kumu nui a hoʻokumu ʻia nā ʻaoʻao ʻelua ʻelua o ka trident, ʻelua mau alahele hou aʻe, ʻoi aku ka ʻoi aku o kēia mau ʻāpana, ʻoi aku ka nui ma mua o nā ʻanuʻu. Ua pau kēia mau kuhi ʻana ma kahi ʻākea ākea o ka paia o ke ana.
  
  Ua hoʻopiha ʻia nā hakahaka ma waena o nā alahele o ka trident i ka pouli hohonu. I ka wā i hoʻolei ai ʻo Komodo i ka pōhaku i kahi ʻole o ka mālamalama, ʻaʻole lākou i lohe i ka pā ʻana i lalo.
  
  Me ka akahele, neʻe mālie lākou i mua. Ua haʻalulu ko lākou mau poʻohiwi i ka haʻalulu a ua hoʻomaka ko lākou mau aʻalolo. Ua ʻike ʻo Drake i ka ʻili ʻana o ka hou i lalo ma ka lōʻihi o kona iwi kuamoʻo, e ʻuʻu ana i lalo. Nānā aʻela nā maka a pau o ka hui a ʻimi i kēlā me kēia aka, kēlā me kēia ʻaoʻao a hiki i ka loaʻa ʻana o ka leo iā Ben.
  
  "E kali," wahi āna, me ka lohe ʻole ʻia, a laila hoʻomaʻemaʻe i kona ʻāʻī a hoʻōho, "E kali."
  
  "He aha kēia?" Ua paʻa ʻo Drake me kona wāwae i ka lewa.
  
  "Pono mākou e nānā mua i nā lāʻau a Cook, inā paha."
  
  "E koho ʻoe i kou manawa pōʻino."
  
  'Ōleloʻo Karin. "Ua kapa lākou iā Greed, ka lua o ka hewa make. ʻO ka daimonio i pili me ka manaʻoʻiʻo ʻo Mammon, kekahi o nā aliʻi ʻehiku o Gehena. Ua ʻōlelo ʻia ʻo ia ma Milton's Paradise Lost a ua kapa ʻia ʻo ia ka ʻelele o Gehena i ʻEnelani.
  
  Nānā akula ʻo Drake iā ia. "ʻAʻole he ʻakaʻaka".
  
  "ʻAʻole ia i manaʻo ʻia. ʻO kēia kaʻu i heluhelu ai a mālama ai. ʻO ka hōʻailona wale nō a Hawksworth e hāʻawi mai nei i kēia ʻōlelo: ʻO ka manaʻo kūʻē i ke aloha. E loaʻa i ke kanaka hou kāu mea e makemake ai.
  
  Nānā ʻo Drake i ke ana anuanu a pulu. "ʻAʻohe nui ma ʻaneʻi aʻu e makemake ai, koe wale nō ʻo Krispy Kremes."
  
  "ʻO kēia ke ala pololei i ka puka." Hoʻokuʻu ʻo Komodo i kekahi o kāna mau kānaka i kona ʻoki ʻana ma mua. "ʻAʻohe mea maʻalahi loa. E! He aha lā, e ka hoa-"
  
  Huli aʻela ʻo Drake e ʻike i ke kanaka Delta e hoʻokuke ana iā Komodo a hele pololei ma mua o kona luna.
  
  "E Wallis! E mālama i kāu hoki ma ka laina, e ke koa."
  
  Ua ʻike ʻo Drake i nā maka o ke kanaka i kona hoʻokokoke ʻana. ʻāniʻi. Hoʻopaʻa ʻia ma kahi kiko ma ka ʻākau. Ua hahai ʻo Drake i kāna nānā.
  
  A ʻike koke wau i nā niches. He ʻakaʻaka ʻaʻole ʻo ia i ʻike iā lākou ma mua. I ka pau ʻana o ke kahua kaua kūpono, kahi e pili ana i ka pā ana, ua ʻike ʻo Drake i ʻekolu niches hohonu i kālai ʻia i loko o ka pōhaku ʻeleʻele. Ua ʻālohilohi kekahi mea i loko o kēlā me kēia niche. ʻO kekahi mea makamae, i hana ʻia me ke gula, nā sapphi a me nā emeralds. Loaʻa i ka mea i ka mālamalama mauleʻa a ʻāwili aʻe i ke ana a hoʻihoʻi ʻia he ʻumi. Ua like ia me ka nānā ʻana i loko o ka puʻuwai o kahi kinipōpō disco ʻālohilohi i hana ʻia me ʻumi carats o nā daimana.
  
  Ua hawanawana ʻo Karin, "He puka kaʻawale ma kēlā ʻaoʻao."
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka huki ʻana o ka waiwai i hoʻohiki ʻia. ʻO ka hoʻokokoke ʻana aku, ʻoi aku ka maopopo o nā mea a ʻoi aku kona makemake. Ua liuliu iki ka manao o Karin, aka, i ka wa i komo mai ai, nana aku la oia i ka hale lua me ka lili a me ka weliweli. Ua komo paha kekahi ʻuhane laki i ka ʻili a hele pū me ka waiwai pio? A i ʻole ua paʻa ʻo ia iā ia i kona luʻu ʻana, me ka uē ʻana, i ka hohonu hiki ʻole ke helu ʻia ma lalo?
  
  ʻO kahi ala e ʻike ai.
  
  Ua kau ʻo Drake i kekahi wāwae i mua o kekahi a laila kū ʻo ia iā ia iho. Puka . Ua ikaika ka maunu ma nā ʻanuʻu. Akā ʻoi aku ka maikaʻi o kāna ʻimi ʻana iā Kovalenko. Hoʻi hou ʻo ia i ka ʻoiaʻiʻo, me ka noʻonoʻo pehea e hiki ai i kahi pūʻulu kukui ke hoʻohihi nui. I kēlā manawa, holo akula ʻo Komodo ma mua ona, a ʻō akula ʻo Drake i kona lima e hoʻōki iā ia.
  
  Akā, ua hāʻule wale ka luna koa Delta ma luna o kāna hoa hana a hoʻokuʻu iā ia i lalo. Huli ʻo Drake e ʻike i ke koena o ka hui ma ko lākou mau kuli, e ʻimi ana i ko lākou mau maka a pale ʻole paha i nā hoʻowalewale. Kū kahaha ʻo Ben lāua ʻo Karin, akā naʻe koke ka noʻonoʻo wikiwiki o Karin.
  
  Huli koke ʻo ia i kona kaikunāne. "Maikaʻi paha ʻoe? Ben?
  
  Nānā pono ʻo Drake i nā maka o ke kanaka ʻōpio. "He pilikia paha kā mākou. Loaʻa iā ia ke ʻano aniani like i ka wā e lawe ai ʻo Taylor Momsen i ke kahua.
  
  Luliluli ke poo o Karin. "E nā keikikāne," ʻōhumu ʻo ia a paʻi ikaika i kona kaikunāne.
  
  Ua ʻānai aʻela ʻo Ben a hāpai i kona lima ma kona pāpālina. "O!"
  
  "Maikaʻi paha ʻoe?"
  
  "ʻAʻole, ʻaʻole! Ua ʻaneʻane uhaʻi ʻoe i kuʻu ʻāwae."
  
  "E oki i ka nawaliwali. E haʻi aku iā Māmā a me Pāpā i ka manawa aʻe e kelepona mai ai lāua."
  
  "Pono, e hana wau. No ke aha lā ʻoe i hahau mai ai iaʻu?"
  
  Ua lulu ʻo Drake i kona poʻohiwi i ka wā i hāpai ai ʻo Komodo i kāna kāne mai ka papahele a hoʻolei hou iā ia i ka laina. "Ka mea hou."
  
  Nānā ʻo Karin me ka mahalo.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Drake, "ʻAʻole ʻoe i hoʻomanaʻo? Nā kukui nani? Aneane loaa oe ia lakou, e ka hoa.
  
  "Ke hoʻomanaʻo nei au..." Ua hoʻi koke ka nānā ʻana o Ben i ka pā pōhaku a me kāna mau nika paʻakikī. "Auē, he mea hauʻoli. ʻO ke gula, nā daimana a me nā waiwai. Hoʻomanaʻo wau i kēia."
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka hoʻomaka ʻana o nā mea ʻālohilohi i ko lākou ʻumekaumaha. "E neʻe kāua," wahi āna. "Pālua. Hiki iaʻu ke ʻike i ka hana a kēia ana, a ʻo ka wikiwiki a mākou e hele ai, ʻoi aku ka maikaʻi.
  
  Hele wikiwiki ʻo ia me ka paʻa ʻana o kona lima ma ka poʻohiwi o Ben me ke kunou ʻana iā Karin. Hahai hāmau ʻo Komodo me ka nānā pono ʻana i kona mau kānaka i ko lākou hele ʻana ma kahi kokoke i nā ʻanuʻu e laina ana ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao.
  
  I ko lākou hele ʻana a kokoke i nā niches, ua ʻike koke ʻo Drake. I loko o kēlā me kēia niche e kū ana kekahi mea ʻano kīʻaha liʻiliʻi, ʻo ka ʻili o ia mea i uhi ʻia me nā pōhaku makamae. Akā ʻaʻole lawa kēia i ka hana ʻana i ka hōʻike kukui kupaianaha i ʻike nui ʻia. Ma hope o kēlā me kēia kīʻaha, ua hoʻopaʻa ʻia nā paia ʻoʻoleʻa o nā niche me nā lālani rubi, emeralds, sapeira, daimana a me nā pōhaku makamae he nui ʻole.
  
  Hiki ke kūʻai ʻia nā kīʻaha, akā ʻo nā niches ponoʻī he waiwai ʻole.
  
  Ua kū ʻo Drake i kona hoʻokokoke ʻana i ka puka puka. Ua pā mai ka makani anuanu iā ia mai ka hema a me ka ʻākau. Honi ka wahi holoʻokoʻa i nā mea pohihihi kahiko a me nā mea huna huna. He wai e kahe ana ma kekahi wahi, he wahi kulu liʻiliʻi wale nō, akā lawa e hoʻohui i ka nui o ka ʻōnaehana ana a lākou e ʻimi nei.
  
  Nānā pono ʻo Drake i nā mea a pau. Ua lanakila ka pahele. Huli ʻo ia e hele ma ka puka puka.
  
  A hoʻōho ka leo o kekahi: "Stop!"
  
  Ua hau koke ʻo ia. ʻO kona manaʻoʻiʻo i ka uē a me ka instinct i hānau ʻia i ka hoʻomaʻamaʻa SAS kahiko i hoʻopakele i kona ola. ʻAʻole i pā kona wāwae ʻākau i ka uwea lahilahi, akā hoʻokahi paʻi hou e hiki ke hoʻopau i ka pahele.
  
  I kēia manawa ʻaʻole i haʻalele ʻo Kovalenko i ka sniper. Ua hoʻoholo pololei ʻo ia e huki ana ka hui ma hope ona ma o Greed Hall. Ua alakaʻi ka tripwire i kahi M18 Claymore mine huna, ka mea me nā huaʻōlelo "Front to the Enemy" ma luna.
  
  ʻO ka ʻaoʻao mua i hoʻopaʻa ʻia iā Drake a inā ʻaʻole ʻo Komodo i hoʻōho i ka ʻōlelo aʻo.
  
  Ua hāʻule ʻo Drake a hoʻopau koke i ka hāmeʻa. Ua hāʻawi ʻo ia i kēia iā Komodo. "Mahalo nui, e ka hoa. E mālama i kēia lima a ma hope e hoʻokuʻu mākou iā ia i ka hoki a Kovalenko. "
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamakolu
  
  
  He pōkole ka holo hope a iho koke i lalo. Pono ʻo Drake a me nā poʻe ʻē aʻe e hele me nā kuʻekuʻe wāwae, e hilinaʻi ana i ko lākou mau kino i hope e kū pololei. Ua manaʻo ʻo Drake e paheʻe paha ʻo ia i kēlā me kēia manawa a hāʻule ʻole i lalo, ʻo ke Akua wale nō ke ʻike i ka hopena weliweli e kali nei ma lalo.
  
  Akā he mau minuke wale nō ma hope mai ua ʻike lākou i kahi pio i kamaʻāina. Hoʻomākaukau ʻo Drake i kāna lāʻau ʻālohilohi a kū ma ka puka. No ka noʻonoʻo ʻana i ka poʻe snipers, ua hoʻolei koke ʻo ia i kona poʻo a hele i waho.
  
  "ʻAe, nā pōlele," ua hanu ʻo ia iā ia iho. "Ke ulu nei ka ʻino."
  
  "Mai haʻi mai iaʻu," wahi a Ben. "Aia kekahi poepoe kopa nui e kau ana maluna o ko makou mau poo."
  
  Nānā akula ʻo Drake iā ia. "ʻAʻole he kiʻiʻoniʻoni ke ola, Blakey. E ke Akua, he haʻahaʻa ʻoe."
  
  Hoʻohāhā ʻo ia a alakaʻi iā lākou i ke ana nunui ʻekolu. ʻO kahi kamahaʻo a lākou i ʻike ai i hoʻōki i kēlā me kēia i ko lākou ala. Hāmama nā waha. Inā hiki i ka Mōʻī Koko ke koho i kekahi wahi ma kā lākou huakaʻi a hiki i ka hoʻonohonoho ʻana i kahi pahele, ʻo ia nō, manaʻo ʻo Drake i kekahi mau minuke ma hope, ʻo ka manawa kūpono loa. Akā, pōmaikaʻi no ka poʻe maikaʻi, ʻaʻohe mea e kali. Aia paha he kumu maikaʻi no kēia...
  
  ʻO Komodo nō hoʻi i hāmama me ka weliweli a me ka manaʻoʻiʻo ʻole, akā ua hoʻokō ʻo ia i nā huaʻōlelo. "A laila, manaʻo wau he kuko."
  
  ʻO ka ʻū a me ka ʻuhū wale nō kāna pane.
  
  ʻO ke ala ma mua o lākou ma hope o kahi laina pololei a hiki i ka puka puka. ʻO ka mea keakea, ʻo ia ka palena o ke ala ma nā ʻaoʻao ʻelua e nā paepae pōkole i hoʻopaʻa ʻia me nā kiʻi a me nā paepae kiʻekiʻe i hoʻopaʻa ʻia e nā kiʻi pena. Ua hōʻike ʻia kēlā me kēia kiʻi a me kēlā me kēia kiʻi pena i nā ʻano erotic, mai ka ʻono kamahaʻo a hiki i ka mea ʻino loa. Eia kekahi, hoʻopiha nā kiʻi kiʻi ana i kēlā me kēia ʻīniha i loaʻa o nā paia o ke ana, ʻaʻole naʻe nā kiʻi kahiko i ʻike pinepine ʻia i loko o nā ana kahiko - he mau kiʻi kupaianaha kēia, maʻalahi e like me kekahi Renaissance a i ʻole nā mea pena kiʻi hou.
  
  Ua haʻalulu ke kumuhana ma kekahi ʻano ʻē aʻe. Ua hōʻike ʻia nā kiʻi i hoʻokahi orgy nui, me kēlā me kēia kāne a me nā wahine i huki ʻia i nā kikoʻī koʻikoʻi, e hana ana i nā hewa kuko a pau i ʻike ʻia e ke kanaka ... a ʻoi aku.
  
  ʻO keʻano holoʻokoʻa, he puʻupuʻu kamahaʻo ia i ka manaʻo, he kī i hoʻomau ʻia me ka ʻole o ka ʻike ʻia ʻana o nā hiʻohiʻona nui e hoʻolohilohi i ka maka a me ka noʻonoʻo o ke kanaka.
  
  Aneane hoʻokahe ʻo Drake i ka waimaka crocodile no kāna hoa kahiko ʻo Wells. ʻO kēia ʻeleu kahiko i loko o kāna ʻano ma ʻaneʻi. ʻOi loa inā ʻike ʻo ia me Mei.
  
  ʻO ka noʻonoʻo ʻana iā Mei, kāna hoaaloha mua loa e ola nei, ua kōkua i ka hoʻohuli ʻana i kona noʻonoʻo mai ka hoʻomāhuahua ʻana o ka ʻike ponokala a puni ia. Nānā hou ʻo ia i ka hui.
  
  "E nā kāne. E nā kāne, ʻaʻole hiki kēia i nā mea a pau. Pono kekahi ʻano ʻōnaehana pahele ma ʻaneʻi. E hāmama kou mau pepeiao." Ua ʻū ʻo ia. "A ke ʻōlelo nei au no nā pahele."
  
  Ua hele hou ke ala. Ua ʻike ʻo Drake i kēia manawa ʻaʻole kōkua ʻoe i ka nānā ʻana i ka honua. Ua wili pū ʻia nā kiʻi kikoʻī nani ma laila. Akā, he mea kānalua kēia mau mea a pau he herring ʻulaʻula.
  
  Ua hanu nui ʻo Drake a hele i mua. Ua ʻike ʻo ia aia he ʻehā ʻīniha i hoʻokiʻekiʻe ʻia ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao o ke ala ma kahi o hoʻokahi haneli anana.
  
  I ka manawa like, ʻōlelo ʻo Komodo. "E ʻike i kēia, Drake? ʻAʻole paha he mea.
  
  "A i ʻole nā mea ʻē aʻe." Ua kau pono ʻo Drake i kekahi wāwae i mua o kekahi. Ua hahai ʻo Ben i kahi kapuaʻi ma hope, a laila ʻelua mau koa, a laila ʻo Karin, ka mea i nānā pono ʻia e Komodo. Ua lohe ʻo Drake i ka Komodo nui a me ke kino e hāwanawana ana i ke kala ʻana iā Karin no nā kiʻi haʻahaʻa a me ka hana ʻino o kona poʻe makaʻala, a kāohi ʻo ia i ka minoʻaka.
  
  ʻO ka manawa i pā ai kona wāwae alakaʻi i ka honua i ka hoʻomaka ʻana o nā ʻaoʻao i hoʻokiʻekiʻe ʻia, ua piha ka lewa i kahi leo halulu hohonu. Ma mua pono o ia, hoʻomaka ka papahele e neʻe.
  
  "Aloha". Ua puka mai kona ʻano laulā Yorkshire i nā wā pilikia. "E kali e na kanaka."
  
  Ua māhele ʻia ke ala i nā papa pōhaku ākea ākea. Me ka lohi, hoʻomaka kēlā me kēia papa e neʻe ma ka ʻaoʻao, i hiki i ka mea e kū ana i luna ke hāʻule inā ʻaʻole lākou e heʻe i luna. Ua lohi ke kaʻina hana, akā ua manaʻo ʻo Drake ua loaʻa iā lākou ke kumu o ka hoʻowalewale wiwo ʻole a Chambers.
  
  "E hehi akahele," wahi ana. "Ma nā pālua. A e hoʻokaʻawale i kou noʻonoʻo mai ka lepo a neʻe i mua, 'inā ʻaʻole ʻoe makemake e hoʻāʻo i kēia haʻuki hou o ka 'luʻu i loko o ka hohonu.
  
  Ua hui pū ʻo Ben iā ia ma ka papa neʻe mua. "He mea paʻakikī loa ka noʻonoʻo ʻana," i ʻōhumu ai ʻo ia.
  
  "E noʻonoʻo iā Hayden," wahi a Drake iā ia. "E kōkua kēia iā ʻoe e hoʻokō."
  
  "Ke noʻonoʻo nei au iā Hayden." Hoʻopili ʻo Ben i ke kiʻi kokoke loa, he ʻekolu wili o nā poʻo, nā lima a me nā wāwae. "ʻO ia ka pilikia."
  
  "Me aʻu". Ua hele akahele ʻo Drake i ka papa huki huki ʻelua, e nānā ana i ka neʻe ʻana o ke kolu a me ka hā. "Ua ʻike ʻoe, hauʻoli nui wau i koʻu hoʻopau ʻana i kēlā mau hola āpau e pāʻani ana iā Tomb Raider."
  
  "ʻAʻole wau i manaʻo e lilo wau i sprite i ka pāʻani," i ʻōhumu ai ʻo Ben, a laila noʻonoʻo ʻo Mei. Ua hoʻohālikelike ka hapa nui o ke kaiāulu ʻike Iapana iā ia me kahi ʻano pāʻani wikiō. "E Matt, ʻaʻole ʻoe e manaʻo he moeʻuhane maoli kāua? A he moeuhane wale keia?"
  
  Nānā akula ʻo Drake i ka hele ʻana o kāna hoaaloha i ke kolu o ka papa. "ʻAʻole wau i loaʻa i kahi moeʻuhane ʻoi loa." ʻAʻole pono ʻo ia e kunou i kona mau wahi e hoʻopuka ai i kāna manaʻo.
  
  I kēia manawa, ma hope o lākou, ua hoʻomaka ka lua a me ke kolu o ka poʻe i kā lākou huakaʻi paʻakikī. Ua helu ʻo Drake i iwakālua mau papa ma mua o kona hiki ʻana i ka hopena, a pōmaikaʻi, ua lele ʻo ia i ka lepo paʻa. Mahalo i ke Akua ua hiki i kona puʻuwai heihei ke hoʻomaha. Nānā akula ʻo ia i ka puka puka no hoʻokahi minute, a laila, ʻoluʻolu ʻo lākou wale nō, huli ʻo ia e nānā i ka holomua o nā poʻe ʻē aʻe.
  
  I ka manawa e ike aku ai i kekahi o na kanaka Delta e nana aku ana mai ke kaupaku nani i penaia-
  
  A hala ka papa āna e hehi ai. Ua hala ʻo ia i loko o ke kekona, ʻo ia wale nō ka mea hoʻomanaʻo āna i hele ai ma laila, ʻo ka uē weliweli ma hope o kona hāʻule ʻana.
  
  Ua kū ka hui holoʻokoʻa, a haʻalulu ka lewa me ka haʻalulu a me ka makaʻu. Hāʻawi ʻo Komodo iā lākou a pau i hoʻokahi minute a laila hoʻokuke iā lākou i mua. Ua ʻike lākou a pau i ke ala e hiki ai. He naaupo ke koa haule.
  
  Eia hou, a ʻoi aku ka akahele i kēia manawa, hoʻomaka lākou a pau e neʻe. Ua noʻonoʻo ʻo Drake no kekahi manawa e hiki mau ana iā ia ke lohe i ka uē ʻana o nā koa e hāʻule mau loa ana i loko o kēlā hohonu pau ʻole, akā ua hoʻokuʻu ʻo ia iā ia ma ke ʻano he hoʻopunipuni. Ua nānā hou ʻo ia i nā kānaka i ka manawa kūpono e ʻike ai i ka hāʻule like ʻana o ka Komodo nui.
  
  Hoʻokahi manawa paʻakikī o ka wīwī ʻana i kona mau lima, hoʻokahi uē huhū o ka minamina i kona nalowale weliweli ʻana o ka noʻonoʻo ʻana, a ʻo ke alakaʻi o ka hui ʻo Big Delta i paheʻe mai ka lihi o ka papa. Ua hoʻōho ʻo Drake me ka ʻaneʻane mākaukau e wikiwiki e kōkua iā ia, akā naʻe me ke kaumaha, ʻaʻole hiki iā ia ke hana i ka manawa. Ua uā ʻo Ben me he kaikamahine lā-
  
  Akā, no ka mea, ua lupe wale ʻo Karin no ke kanaka nui!
  
  Me ke kānalua ʻole, ua haʻalele ʻo Karin Blake i ka hui Delta i aʻo nui ʻia e nānā i kona haʻalele ʻana a holo wikiwiki i Komodo. Aia ʻo ia i mua ona, no laila, ua kōkua kona manawa i ka hoʻolei ʻana iā ia ma luna o ka pā pōhaku. Akā, he kanaka nui a koʻikoʻi ʻo Komodo, a ʻaʻole i hoʻoneʻe ʻia ʻo ia e ka lele ʻana o Karin.
  
  Akā, hoʻopā iki ʻo ia iā ia. A ua lawa kēlā e kōkua. Ua hiki iā Komodo ke huli aʻe, ʻoiai ua hāʻawi ʻo Karin iā ia i ʻelua kekona o ka manawa lewa, a hopu ʻo ia i ka ʻaoʻao o ke kaʻa me nā manamana lima like ʻole. Ua pili pono ʻo ia, ʻaʻole hiki ke huki iā ia iho i luna.
  
  A neʻe mālie ka pā e hoʻoheheʻe ʻia i kona ʻaoʻao hema, a ma hope o ia nalo ʻana, me ka lawe pū ʻana i ke alakaʻi o ka hui Delta.
  
  Hopu paʻa ʻo Karin i ka lima hema o Komodo. ʻO ka hope, ua pane nā lālā ʻē aʻe o kāna hui a hopu i kona lima ʻē aʻe. Me ka ikaika nui, huki lākou iā ia i luna a ma luna o ka pā e like me ka nalo ʻana i kahi ala huna.
  
  Luliluli ke poo o Komodo i ka lepo lepo. "Karin," wahi āna. "ʻAʻole au e nānā hou i kekahi wahine."
  
  ʻO ka ex-haumāna blond genius i haʻalele. "ʻO ʻoukou, me ko ʻoukou mau maka auwana, ʻaʻole ʻoukou e aʻo."
  
  A ma muli o ko Drake mahalo i hiki mai ai ka ʻike ʻana o kēia pae ʻekolu o "Gehena", kēia lumi i kapa ʻia ʻo kuko, he kiʻi wale nō ia o ka ʻeha mau loa o ke kanaka me ka maka ʻauwana. Cliché é e pili ana inā he kanaka e noho ana i loko o ka cafe & # 233; me kāna wahine a i ʻole ka hoaaloha, a me nā wāwae nani ʻē aʻe i hele aku - ʻaneʻane paha e nānā ʻo ia.
  
  Inā ʻaʻole ʻo ia i lalo nei, inā ʻo ia i nānā, inā ua make ʻo ia.
  
  ʻAʻole pilikia kekahi mau wahine i kēlā, wahi a Drake. A me ke kumu maikaʻi hoʻi. Akā, ua hoʻopakele ʻo Karin iā Komodo, a i kēia manawa ua like lāua. He ʻelima mau minuke o ke kali ʻana i ka hopohopo, akā ʻo ke koena o ka hui i hele i loko o nā papa paheʻe.
  
  Ua hoʻomaha lākou a pau. Ua manaʻo kēlā me kēia kāne o ka hui ʻo kā lākou kuleana e lulu lima iā Karin a hōʻike i ko lākou mahalo no kona koa. ʻO Ben.
  
  A laila kani maila kekahi pana. Ua hāʻule kekahi o nā koa Delta i kona mau kuli, e paʻa ana i kona ʻōpū. Ua hoʻouka koke ʻia lākou. He hapalua kakini o na kanaka o ka Moi Koko i kahe mai iwaho o ka pio, e paa ana i ka lakou mau mea kaua me ka makaukau. Ua lele nā pōkā ma ka lewa.
  
  Ma ke kuli, ua hāʻule ʻo Drake a me kāna poʻe ʻauwaʻa ma luna o ka papa, hopu i kā lākou mau mea kaua. Ua noho ke kanaka i ku ma kona mau kuli a loaa hou mai eha poka ma ka umauma a me ke poo. Ma lalo o ʻelua kekona ua make ʻo ia, ʻo kekahi mea i hoʻopilikia ʻia e ke Aliʻi Koko.
  
  Lalau aku la o Drake i kana pu panapana hoouka M16 a kipu aku. Ma kona ʻaoʻao ʻākau, ua paʻa kekahi o nā kiʻi i ke kēpau, nā ʻāpana ʻalabata i hoʻopuehu ʻia i ka lewa. Ua lele ʻo Drake.
  
  ʻO kekahi pōkā ʻē aʻe e kī ana ma mua o kona poʻo.
  
  Ua noho mālie ka hui holoʻokoʻa, mālie, a hiki iā lākou ke kiʻi pono me kā lākou mau pū ma ka honua. I ko lakou wehe ana i ke ahi, he pepehi kanaka ia, he mau kakini poka i nane i na kanaka auhee o Kovalenko a koi aku ia lakou e hula e like me na papeti koko. Hoʻokahi kanaka i hoʻopololei i kona ala, me ka hana mana ʻole, a hiki i kona hālāwai ʻana me Matt Drake.
  
  ʻO ke kanaka SAS mua i hele mai i mua ona, me ka hāʻawi ʻana i kahi poʻo ʻeha a me kahi pū ʻana o ka pahi i kona iwi ʻaoʻao. ʻO ka hope loa o nā kānaka o Kovalenko i paheʻe i kahi i pau ai nā kānaka ʻino.
  
  Hell.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Drake iā lākou e hele, me ka nānā ʻana i ka minamina i ka lālā o ka hui Delta i hāʻule. E kiʻi lākou i kona kino ma ke ala hoʻi.
  
  "Pono mākou e hopu i kahi ʻōpio."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamaha
  
  
  He alo a he alo o Hayden me Ed Boudreaux a hehee ka honua.
  
  "ʻOliʻoli wau i ka pepehi ʻana iā ʻoe," i ʻōlelo hou ai ʻo Boudreau i nā ʻōlelo āna i haʻi aku ai iā ia ma mua. "Aia hou".
  
  "Ua hāʻule ʻoe i ka manawa hope, psycho. E hāʻule hou ana ʻoe.
  
  Nānā akula ʻo Boudreau i kona wāwae. "Pehea kou ʻūhā?" - Ua nīnau au.
  
  "ʻOi aku ka maikaʻi". Kū ʻo Hayden ma nā manamana wāwae, e kali ana i ka hoʻouka uila. Ua hoʻāʻo ʻo ia e alakaʻi i ka ʻAmelika i paʻa ai kāna hoki i ka paia o ka hale paʻa, akā ua maʻalea loa ʻo ia.
  
  "He koko ʻoe." Ua mimi ʻo Boudreaux i ka palu ʻana i kāna pahi. "He ʻono ia. Manaʻo wau makemake kaʻu pēpē i mea hou aku. "
  
  "ʻAʻole like me kou kaikuahine," i ʻōhumu ai ʻo Hayden. "ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻomanawanui hou."
  
  Holo akula ʻo Boudreau iā ia. Ua manaʻo ʻo Hayden i kēia a ua ʻalo pono ʻo ia, e hōʻike ana i kāna maka i ka pā o kona pāpālina. "Ke koko mua," wahi āna.
  
  "Prelude". Ua lele ʻo Boudreaux a hoʻi hope, a laila hahau iā ia me nā kī pōkole. Hoʻopau ʻo Hayden iā lākou a pau me ka hahau ʻana i ka pāma ma ka ihu. Ua haʻalulu ʻo Boudreau, kulu nā waimaka ma kona mau maka.
  
  Ua hoʻohana koke ʻo Hayden i ka pono me ka hou ʻana i kāna pahi. Hoʻopaʻa ʻo ia iā Boudreaux ma ka pā, a laila hoʻi i hoʻokahi pā-
  
  Ua lele ʻo Boudreau.
  
  Huli ʻo Hayden a hoʻopaʻa i ka pahi ma kona ʻūhā. Ua huki ʻo ia i kona uē ʻana, ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻōki i ka ʻakaʻaka maʻalahi i ʻike ʻia i kona mau maka.
  
  "Hiki iā ʻoe ke manaʻo, e ka ʻuhane?"
  
  "Uka!" Ua pupule ʻo Boudreaux. Akā, ʻo ka pupule kēia o ka mea hakakā, ka mea noʻonoʻo, ke koa mākaukau. Ua kīkēkē ʻo ia iā ia me ka hahau ma hope o ka hahau ʻana, e lawe ana i nā pilikia pupule akā mālama pono i ka ikaika a me ka wikiwiki e hiki ai iā ia ke noʻonoʻo ʻelua e pili ana i ke komo ʻana. A i kēia manawa, i ko lākou hoʻi hope ʻana, ua hālāwai lākou me nā pūʻulu koa ʻē aʻe, a ua nalowale ʻo Hayden i kāna kaulike.
  
  Hāʻule ʻo ia i ka piʻi ʻana ma luna o ke kuli o ke kanaka hāʻule, ʻōwili ʻia a kū i luna me ka mākaukau pahi.
  
  Ua hoʻoheheʻe ʻia ʻo Boudreau i loko o ka lehulehu, ʻo ka ʻakaʻaka o kona mau maka i lilo i ʻakaʻaka ʻoiai ʻo ia e ʻono ai i kona koko ponoʻī a hoʻoluli i ka pahi.
  
  "E ʻike iā ʻoe," i hoʻōho ʻo ia ma luna o ka walaʻau. "Ua ʻike au i kou wahi e noho ai, e Miss Jay."
  
  Kiola akula ʻo Hayden i kekahi o nā kānaka o ke Aliʻi Koko ma waho o ke ala, me ka haki ʻana i ka wāwae o ke kāne me he lāʻau lāʻau i kona hoʻomaʻemaʻe ʻana i ke ala no Boudreaux. Ma ke kihi o kona mau maka, ike aku la oia ia Mai, ka mea i kanalua ole i keia kaua, e hakaka pu ana me na kanaka me na mea kaua oi, ua kokoke loa ke kaua no ke ki pu, a waiho iho la oia ia lakou iloko o ka puu ma kona mau wawae. Nānā akula ʻo Hayden i ka poʻe make a me ka make e ʻōniʻoniʻo ana iā ia.
  
  Ua ʻike ʻo ia ʻoiai ʻo Boudreau e noʻonoʻo hou ana i ke kūlana i ka wā i hahai ai ʻo ia i ka nānā ʻana o Hayden a ʻike ʻo ia i ka ʻoihana Iapana kaulana e hana ana.
  
  Nānā akula ʻo May iā Hayden. "Ma hope pono ou."
  
  Ua lele ʻo Hayden i Boudreau.
  
  ʻO ka psycho koʻikoʻi o ke Aliʻi Koko, ua lele ʻo ia me he mongoose Hawaiʻi e hehi ana i kona mau kuʻekuʻe wāwae. Ua alualu ʻo Hayden lāua ʻo Mei. I ka wā e maalo ana, ua hahau ʻo Mai i kekahi koa o Kovalenko, a ua hoʻopakele ʻia ke ola o kekahi koa.
  
  Ma waho aʻe o ka hale paʻa he kahua ākea, kahi helipad me kahi helikopter, a me kahi kuʻi haiki kahi i hoʻopaʻa ʻia ai kekahi mau waʻa. Holo akula ʻo Boudreau ma mua o ka helikopa, e hele ana i ka waʻa holo nui, ʻaʻole naʻe i haki i kona wā i lele ai i luna o ka moku, e hāʻule ana i ka lewa. Ma mua o ka hiki ʻana iā Hayden ma mua o ka helikopa, ua haʻalele ka waʻa nui a hoʻomaka e ʻīniha i mua.
  
  Ua hoʻomaka ʻo Mei e lohi. "ʻO Baja kēia. ʻO ka wikiwiki loa, a ke kali nei nā kāne ʻekolu i loko. Ke hoʻohālikelike ʻia me lākou, ua mālie nā moku ʻē aʻe. Ua nānā kona mau maka i ka helikopa. "ʻO kēia ka mea e pono ai mākou."
  
  Ua lele ʻo Hayden i ka wā e lele ana ka poka ma mua o lākou, me ka ʻike ʻole ʻia. "Hiki iā ʻoe ke hoʻomalu iā ia?"
  
  Nīnau maila ʻo Mai iā ia, 'Ke nīnau mai nei ʻoe iaʻu i kēlā nīnau?' E nānā ma mua o kou hehi ʻana i ka skid a lele i loko. Ma mua o ko Hayden hiki ʻana i laila, ua hoʻomaka mua ʻo Mai i ka rotor nui, a holo ka waʻa o Boudreaux i ka muliwai me ka leo nui.
  
  "E manaʻoʻiʻo," wahi a Mai me ka leʻaleʻa, e hōʻike ana i ke ahonui kaʻao i ʻike ʻia ʻo ia ʻo Hayden e ʻoki ana i kona mau niho i ka huhū. He minuke ma hope mai ua mākaukau ke kaʻa e lele. Ua hoʻomaikaʻi ʻo Mei i ka hui. Ua haʻalele ka sled i ka honua. Ua ku ka poka i ke kolamu ma kahi kokoke i ke poo o Hayden.
  
  Huki ʻo ia i hope, a laila huli aʻela e ʻike i ka hāʻule ʻana o nā kānaka hope o ke Aliʻi Koko i lalo o ke ahi. Ua hāʻawi aku kekahi o nā pūʻali koa kūikawā o Hawaiʻi i nā manamana lima i ka wā i hoʻomaka ai ka helikopa e iho a huli, e mākaukau ana e alualu i ka waʻa. Nani hope ʻo Hayden.
  
  He lā pupule wale nō i kona ola.
  
  Aia nō naʻe ʻo ia ma ʻaneʻi. Ke ola mau nei. Puka hou ka mākia kahiko a Jay i kona poʻo. E ola i kekahi lā aʻe. E ola wale nō, ʻoiai i nā manawa like me kēia, ua minamina nui ʻo ia i kona makuakāne.
  
  I hoʻokahi minute ma hope mai, ua haʻalulu ka helikopter a holo wikiwiki i ka hahai wela. Noho ka ʻōpū o Hayden ma kahi o ke kahua hoʻomoana, a hoʻopaʻa ʻo ia i ke ala hao a ʻeha kona mau puʻupuʻu. ʻAʻole i hala ʻo Mai.
  
  "E hoʻomau i kou ʻaʻahu."
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Hayden e hoʻokaʻawale i kona manaʻo mai ka holo puiwa ʻana ma ka nānā ʻana i ke kūlana o kāna mea kaua. Ua hoʻi kāna pahi i kona paʻa. ʻO kāna pū wale nō i koe he Glock maʻamau ma mua o ka Caspian āna i makemake ai i kēia mau lā. Akā he aha lā, he pū ka pū, ʻeā?
  
  Ua lele haʻahaʻa ʻo Mai a pā ka ehu i ka pale makani. Ua neʻe kekahi waʻa melemele nui ma ka muliwai ākea ma mua. Ua ʻike ʻo Hayden i nā kiʻi e kū ana ma hope ona, e nānā ana iā lākou e hoʻokokoke mai ana. Aohe kanalua ua lako lakou i na mea kaua.
  
  Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Mai i kona poʻo a laila nānā aʻela iā Hayden. "Ka wiwo ole a me ka hanohano."
  
  Kuno ʻo Hayden. "E hoʻopau".
  
  Ua paʻi ʻo Mei i ka hui, e hoʻouna ana i ka helikopter i loko o kahi luʻu huhū, ma ke ala hoʻokūkū i ka Bayeux melemele. E like me ka mea i manaʻo ʻia, ua hoʻi hope ka poʻe e kū ana ma nā ʻaoʻao me ka haʻalulu. Kūlou ʻo Hayden i waho o ka puka makani a kī. Ua hele mamao loa ka poka.
  
  Hāʻawi ʻo Mai iā ia i ka M9 hapa ʻole. "E helu iā lākou."
  
  Ua pana hou ʻo Hayden. ʻO kekahi o nā kānaka o Boudreau i kiʻi aku i hope, ʻo ka pōkā e lele ana mai ka uhi o ka helikopter. Ua pōʻai ʻo Mai i ka pōʻai zigzag a puni ka hui, me ka hoʻokuʻi ʻana i ke poʻo o Hayden i kahi pou kākoʻo. Luku hou mai o Mai, me ka ikaika, aole haawi hapaha. Ua hoʻokahe ʻo Hayden i kāna Glock a ʻike ʻo ia i kekahi o nā kānaka o Boudreau e hele ana i ka moana me ka ʻehu koko.
  
  A laila, ua paʻi ʻia ka helikopter e kekahi pōkā ʻē aʻe, a ukali ʻia e kahi pahu o nā poʻe ʻē aʻe. ʻO kahi kaʻa nui e hōʻike ana i kahi pahuhopu nui. Ua ʻike ʻo Hayden iā Boudreau ma ka huila o ka waʻa, e paʻa ana i ka pahi ma kona mau niho, e pana ana iā lākou me kahi pū mīkini.
  
  "ʻAe," he haʻahaʻa ka leo o ka uē ʻana o ka uahi ʻeleʻele mai loko mai o ka helikopter a ua hoʻololi koke ʻia ke kani ʻana o ka ʻenekini mai ka leo a i ka uwē. Me ke alakaʻi ʻole ʻana, ua hoʻomaka ka helikopa e haʻalulu a haʻalulu.
  
  Ua ʻānai ʻo May iā Hayden.
  
  Ua kali ʻo Hayden a hiki i luna o ka moku o Boudreau a wehe i kona puka i ka iho ʻana o ka helikopter.
  
  Nānā aʻela ʻo ia i loko o nā maka keʻokeʻo o Boudreaux, ʻī maila, "E hoʻopololei i kēia," a lele akula i waho o ka helikopter e hāʻule ana.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamalima
  
  
  Ua pōkole ka hāʻule ʻana o Hayden. ʻAʻole i mamao loa ka waʻa o Boudreaux, akā ma ke ala ua hāʻawi ʻo ia i ke kanaka i ka ʻāʻī ma mua o ka hāʻule ʻana i luna o ka papa. Puka mai la ka ea mai kona kino mai me ka walaau. Ua ʻeha ka ʻeha kahiko ma kona ʻūhā. ʻIke ʻo ia i nā hōkū.
  
  Holo ka helikopter i lalo i ka muliwai e holo wikiwiki ana ma kahi o kanakolu kapuaʻi ma ka hema, ʻo ka leo kuli o kona make e hoʻopau i nā manaʻo like ʻole a hoʻouna aku i kahi nalu nunui ma ka ihu o ka waʻa.
  
  He nalu ikaika e hoʻololi i ke ala o ka waʻa.
  
  Ua lilo ka moku i ka wikiwiki, hoʻouna i nā mea a pau e lele i mua, a hoʻomaka i ka papa inoa. A laila, i ka pau ʻana o kāna neʻe ʻana i mua, huli aʻela ʻo ia a pae i ka ʻōpū i ka wai keʻokeʻo.
  
  Ua paʻa ʻo Hayden i ka hili ʻana o ka waʻa. I kona hele ʻana i lalo o ka wai, kīkī ʻo ia me ka ikaika, me ka hoʻopololei ʻana i lalo, a laila kīkī i ke kahakai kokoke loa. Ua hōʻoluʻolu iki ka wai anuanu iā ia, akā ua hoʻomaha iki kona mau lālā ʻeha. ʻO ka holo ʻana o ke au i hoʻomaopopo iā ia i kona luhi.
  
  I kona puka ʻana i luna, ʻike ʻo ia ʻaʻole mamao ʻo ia mai uka, akā he alo a he alo me Ed Boudreau. Ua paʻa mau ʻo ia i ka pahi ma waena o kona mau niho a ʻuhū ihola i kona ʻike ʻana iā ia.
  
  Ma hope ona, ua hoʻomaka ka pōʻino o ka helikopa puhi i ke komo ʻana i loko o ka muliwai. Ua ʻike ʻo Hayden iā May e alualu ana i nā kānaka ʻelua o Boudreau i koe i ke kapa lepo. No kona ʻike ʻaʻole e ola ʻo ia i ka hakakā ʻana ma luna o ka wai, ua holo wikiwiki ʻo ia ma mua o ka pupule a ʻaʻole i kū a paʻa i kahakai. Ua pahola ka lepo mānoanoa a puni ona.
  
  Aia ka paʻipaʻi nui ma hope ona. ʻO Boudreaux, pau ka hanu. "E hooki. Hoʻopaʻapaʻa. Pakele." Ke hanu nui nei ʻo ia.
  
  "Ua loaʻa iā ʻoe," lālau akula ʻo Hayden a hoʻolei i kahi pūʻulu lepo ma kona alo a piʻi aʻe i luna o ke kapa. Pili ka lepo iā ia a hoʻāʻo e kauo iā ia i lalo. He ʻelua kapuaʻi wale nō ia ma luna o ka laina o ka muliwai.
  
  Huli aʻela ʻo ia a hoʻopaʻa i kona kuʻekuʻe wāwae i ka maka o Boudreaux. Ua ʻike ʻo ia i ka pahi āna i paʻa ai ma waena o kona mau niho i ʻoki ʻia i loko o kona mau papalina, ʻoi aku ka nui o kona ʻakaʻaka ma mua o ka Joker. Me ka uwa a me ka ehu koko a me ka huʻihuʻi, lele ʻo ia i ka ʻōpū ma luna o kona mau wāwae, me ka hoʻohana ʻana i kona kāʻei i mea e huki ai iā ia iho i kona kino. Ua hahau ʻo Hayden i kona poʻo i pale ʻole ʻia, akā ʻaʻole liʻiliʻi ka hopena o kāna mau hahau.
  
  A laila hoʻomanaʻo ʻo ia i kāna pahi.
  
  ʻO ka lima ʻē aʻe ʻo ia i hoʻopaʻa ʻia ma lalo ona, e hoʻoikaika ana, e hoʻoikaika ana, e hoʻokiʻekiʻe i kona kino i hoʻokahi ʻīniha i ka wā e hū ai ka lepo a hoʻāʻo e paʻa iā ia.
  
  Paʻa kona mau manamana lima a puni ka lima. Wehe aʻela ʻo Boudreaux i kona puʻupuʻu i ka wā i ʻoki hou ai ʻo ia, kū pono ma kona kua, ʻo kona poʻo a me kona mau lehelehe e pili pono ana i kona pepeiao.
  
  "Nani ka hoao ana." Ua ʻike ʻo ia i ke kahe ʻana o ke koko mai kona maka a i kona pāpālina. "E manaʻo ʻoe. He maikaʻi a lohi. "
  
  Ua kau ʻo ia i kona kaumaha piha ma luna o kona kino holoʻokoʻa, me ka hoʻokomo ʻana iā ia i loko o ka lepo. Me ka lima hoʻokahi, kanu ʻo ia i kona mau maka i loko o ka ʻōpala, a hoʻōki i kona hanu. Ua hakakā ʻo Hayden me ke kīkī a me ka ʻōwili ʻana i kona hiki. I nā manawa a pau āna i nānā ai i luna, ua uhi ʻia kona mau maka i ka ʻalapalapa, ʻike ʻo ia iā Mei i mua ona, e hakakā hoʻokahi ana me ʻelua mau puʻupuʻu a Boudreau.
  
  Ua hāʻule kekahi i loko o nā kekona ʻekolu a lākou i paʻa ai i ka maka o Hayden. Hoʻi hope kekahi, hoʻolōʻihi i ka ʻeha. I ka manawa i piʻi mai ai ka helehelena o Hayden i ka ea no ka hā o ka manawa, ua ʻoki ʻo May iā ia a ua kokoke e haki i kona kua ma kahi kumulāʻau hāʻule.
  
  Aneane pau ka ikaika i koe o Hayden.
  
  Ua hou ka pahi a Boudreau i ka ʻili a puni kona ʻaoʻao ʻekolu. Me ka lohi ʻana a me ke ana ʻana, ua hoʻomaka ka pahi e paheʻe hohonu. Ua hānai ʻo Hayden a kīkī, akā ʻaʻole hiki iā ia ke kiola aku i kāna mea hoʻouka.
  
  "ʻAʻohe wahi e hele ai." Ua komo ka hawanawana ʻino a Boudreaux i kona poʻo.
  
  A ua pololei ʻo ia, ua ʻike koke ʻo Hayden. Pono ʻo ia e hoʻōki i ka hakakā ʻana a hoʻokuʻu aku. E moe wale i laila. Hāʻawi iā ʻoe iho i manawa-
  
  Piʻo ka maka i ka hohonu, ʻili ke kila i ka iwi. ʻO ka ʻakaʻaka a Boudreaux ka leo o ka Grim Reaper, ka leo o ka daimonio e hoʻomāʻewaʻewa ana iā ia.
  
  Ua hemo ka pahi ma lalo o kona kino me ka leo puana nui. I ka neʻe ʻana hoʻokahi, ua hoʻohuli ʻo ia i ka pahi kaua ma kona lima a hou ʻo ia ma hope o kona kua i loko o nā iwi ʻaoʻao o Boudreaux.
  
  Ua hoʻōho ka psycho i hope me ka uē ʻana, ʻo ka lima o ka pahi e hū mai ana i waho o kona umauma. ʻOiai, ʻaʻole hiki iā Hayden ke neʻe. Hoʻokomo loa ʻia ʻo ia i loko o ka lepo, ua huki ʻia kona kino holoʻokoʻa i lalo. ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻoneʻe i kona lima ʻē aʻe.
  
  Ua uwē ʻo Boudreau a ʻoki iā ia. A laila, manaʻo ʻo ia e lawe ʻia ana kahi pahi nui. Pēlā nō ia manawa. E pepehi ʻo ia iā ia i kēia manawa. Hoʻokahi pā ikaika i ke kua o kona ʻāʻī a i ʻole ka iwi kuamoʻo. Kuʻi ʻo Boudreau iā ia.
  
  Ua wehe nui ʻo Hayden i kona mau maka, me ka manaʻo e ʻike i ka lā i ka manawa hope loa. ʻO kona mau manaʻo no Ben, a noʻonoʻo ʻo ia: E hoʻoholo iaʻu ma ke ʻano o koʻu noho ʻana, ʻaʻole ma ke ʻano o koʻu make ʻana.
  
  hou.
  
  A laila, nui a weliweli e like me ka liona hoʻouka kaua, holo wikiwiki ʻo Mai Kitano. Ma kahi o ʻekolu kapuaʻi ka mamao mai Hayden, ua hoʻokuʻu ʻo ia mai ka honua, e hoʻokomo ana i kēlā me kēia auneke o ka manawa i loko o ka lele lele. Ma hope o kekona, ua nahā kēlā ikaika a pau i ka ʻōpū o luna o Boudreaux, ua haʻihaʻi i nā iwi a me nā ʻōpū, e hoʻouna ana i nā niho māmala a me nā ehu koko i loko o kahi ākea ākea.
  
  Ua hāpai ʻia ke kaumaha mai ke kua o Hayden.
  
  Hapai aʻela kekahi iā ia mai ka lepo mai me ka maʻalahi. Hāpai kekahi iā ia, hoʻomoe pono iā ia ma ke kapa mauʻu a kūlou ihola ma luna ona.
  
  ʻO Mai Kitano kēlā. "E hoʻomaha," wahi āna i maʻalahi ai. "Ua make ʻo ia. Ua lanakila mākou".
  
  ʻAʻole hiki iā Hayden ke neʻe a ʻōlelo paha. Nānā wale ʻo ia i ka lani uliuli, nā kumu lāʻau e ʻoluʻolu ana, a me ka helehelena ʻakaʻaka o Mei.
  
  A ma hope o kekahi manawa, ʻōlelo ʻo ia, "E hoʻomanaʻo mai iaʻu ʻaʻole e hoʻonāukiuki iā ʻoe. ʻOiaʻiʻo, inā ʻaʻole ʻoe ka mea maikaʻi loa i loaʻa, ʻo wau..." Aia nō kona mau manaʻo me Ben, no laila ua hoʻopau ʻo ia i kāna ʻōlelo. "E hōʻike wau i kaʻu hoki ma Asda."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamaono
  
  
  Ua hoʻokuke ka Mōʻī Koko i kona poʻe i ko lākou palena.
  
  ʻO ka ʻoiaʻiʻo o ka ʻaneʻane pani ʻana o ka poʻe hahai i ka hakahaka ua hoʻonāukiuki iā ia. He nui loa ka poʻe e hoʻolohi ana iā ia. ʻO ia kā lākou alakaʻi manaʻo haiki, e hana wale ana i nā mea liʻiliʻi i ka wā e hiki ai iā lākou ke holomua. ʻAʻole pili ka nui o ka poʻe i make i ka ʻimi ʻana i kēia makana. Ua koi a manaʻo ka Mōʻī Koko i kā lākou mōhai. Ua manaʻo ʻo ia e moe lākou a pau a make nona. E mālama ʻia ko lākou ʻohana. A i ʻole, ʻaʻole lākou e hoʻomāinoino ʻia.
  
  He makana nā mea a pau.
  
  ʻO kāna alakaʻi, he kanaka i kapa ʻia ʻo Thomas, ua ʻōlelo ʻo ia i kekahi mea e pili ana i kēia ʻano i kapa ʻia e kekahi hupo ʻē aʻe i kapa ʻia ʻo Hawksworth. ʻO ke keʻena ʻehā ia, ʻo ke Aliʻi Koko e ʻūhū ana me ka huhū. ʻO ka hā wale nō. Ua ʻōlelo ka moʻolelo maʻamau i ʻehiku pae o Gehena. He ʻekolu paha ma hope o kēia?
  
  A pehea i ʻike ai ʻo Hawksworth? Huli aʻela ke kākau ʻōlelo a me ke Kuke, me ka emi ʻana o ko lāua mau pōlele e like me ka nui o ka pīni i ka ʻike ʻana i ka ʻōnaehana pahele ma hope o ka pae ʻelima. ʻO Dmitry Kovalenko, ua manaʻoʻo ia,ʻoiaʻiʻoʻaʻoleʻo ia.
  
  "He aha kāu e kali nei?" - ua ʻōhumu ʻo ia iā Toma. "E neʻe mākou. I kēia manawa."
  
  "ʻAʻole wau i ʻike i ka ʻōnaehana pahele, e ka haku," i hoʻomaka ai ʻo Thomas e ʻōlelo.
  
  "I ka pō me ka ʻōnaehana pahele. E hoʻouna i nā kānaka i loko. E loaʻa koke iā lākou. " ʻO ka Mōʻī Koko i ʻōʻō i kona mau lehelehe me ka leʻaleʻa iā ia e aʻo ana i ka lumi.
  
  ʻAʻole e like me nā mea ʻekolu ma mua, ua hāʻule kēia keʻena i kahi puʻu pāpaʻu waena e like me ke kālai ʻia i loko o ka pōhaku ponoʻī. Ua puka mai kekahi mau kākoʻo metala mānoanoa mai ka papahele paʻa, e like me nā ʻanuʻu. I ko mākou holomua ʻana, ua haʻiki nā paia o ke keʻena a hiki i ka hoʻomaka ʻana o ka ʻauʻau, hoʻomaka lākou e hoʻonui hou.
  
  Ua ʻike ʻia ka wai ʻauʻau i kahi 'choke point'.
  
  Huāhuā, noʻonoʻo ke aliʻi koko. Pehea i hoʻololi ʻia ai kēlā hewa i loko o ke ola maoli, i loko o kēia lua kahi e hiki ʻole ai i nā aka ke pale wale iā ʻoe, akā pepehi pū kekahi iā ʻoe? Nānā akula ʻo ia iā Toma i ke kauoha e neʻe i mua. I kinohi ua holo pono nā mea a pau. Huli hou ae la ka Moi Koko i ko lakou wahi i hele mai ai, a lohe aku la oia i ka leo o ka pu. E pōʻino ʻo Drake a me kāna pūʻali koa liʻiliʻi. Ke haʻalele ʻo ia mai ʻaneʻi, e hōʻoiaʻiʻo ʻo ia i ka hoʻokō ʻana o ka vendetta koko i kāna pahuhopu hoʻomāinoino.
  
  ʻO ka pana i hoʻōla iā ia. "Nee!" - ua hoʻōho ʻo ia, i ka manawa i hehi ai ke alakaʻi i kekahi wahi kaomi huna. Ua like ka hāʻule ʻana me he pōhaku hāʻule ʻana, he ʻūhā o ka ea, a ʻo ke poʻo o ke alakaʻi i paʻi i ka papahele pōhaku ma mua o ka holo ʻana i lalo o ka pali pali me he kinipōpō pōpeku lā. Ua hāʻule ke kino poʻo ʻole i loko o kahi puʻu koko.
  
  ʻOiai ke Aliʻi Koko i nānā. Akā, ʻaʻohe ona makaʻu. Ua makemake wale ʻo ia e ʻike i ke kumu o kēia ʻeha i kāna alakaʻi alakaʻi. Ua hoʻōho ʻo Thomas ma hope ona. Kiki aku la ka Moi Koko iaia imua, e hahai ana ma kona mau kapuai, me ka olioli nui i ka makau o ua kanaka la. ʻO ka hope loa, ma ka ʻaoʻao o ke kino ʻāwīwī, kū ʻo ia.
  
  Hoʻopuni ʻia e ka poʻe makaʻu, ua aʻo ka Bloody King i ka mīkini kahiko. Ua hohola ʻia kahi uwea ʻumiʻumi ma ke kiʻekiʻe o ke poʻo ma waena o ʻelua mau pou metala i paʻa ʻia e kekahi ʻano mea hoʻopaʻapaʻa. I ka huki ʻana o kāna kāne i ke kī, ua hoʻokuʻu ʻia nā ʻauamo a huli ke uwea me lākou, a ʻoki i ke poʻo o kāna kāne ma ka ʻāʻī.
  
  ʻAlohilohi. He mea pale maikaʻi loa, noʻonoʻo ʻo ia, a noʻonoʻo inā hiki iā ia ke hoʻohana i ia mea hana ma nā keʻena o nā kauā o kona home hou.
  
  "He aha kāu e kali nei?" Ua uā ʻo ia i nā kānaka i koe. "Nee!"
  
  ʻEkolu kanaka i lele i mua, a he kakini hou aku i ukali. Ua manaʻo ka Mōʻī Koko he mea maʻalahi ke waiho i ka hapalua kakini ma hope ona inā loaʻa koke ʻo Drake iā ia.
  
  "I kēia manawa wikiwiki," wahi āna. "Inā ʻoi aku ka wikiwiki o ko kāua hele wāwae ʻana, ʻoi aku ka wikiwiki o ko kākou hiki ʻana i laila, ʻeā?"
  
  Ua heʻe kāna mau kānaka, me ka hoʻoholo ʻana ʻaʻole loaʻa iā lākou kahi koho a he manawa liʻiliʻi paha ka pololei o kā lākou luna hoʻopunipuni. Ua hoʻāla ʻia kekahi pahele, a ʻo ka lua o ke poʻo i kaʻa i lalo o ka pali. Hāʻule ke kino a hāʻule ke kanaka ma hope ona, me ka helu ʻana iā ia iho he laki i ka ʻoki ʻana o kekahi uwea paʻa i ka lewa ma luna pono o kona poʻo.
  
  I ka hoʻomaka ʻana o ka hui ʻelua e iho, ua hui pū ke Aliʻi Koko me lākou. Ua kau ʻia nā pahele hou. Ua hoʻomaka hou nā poʻo a me nā poʻo i ka hāʻule. A laila, paʻa ka leo nui i loko o ke ana. Ua ʻike ʻia nā aniani ma nā ʻaoʻao ʻelua o ke ala haiki, i hoʻonohonoho ʻia i ʻike ʻia ke kanaka i mua.
  
  I ka manawa like, lohe ʻia ka leo o ka wai kahe, a hoʻomaka ka wai ma lalo o ka pali.
  
  ʻAʻole wai wale kēia wai. ʻAʻole hoʻoholo i ke ʻano o ka puhi ʻana.
  
  Ua hoʻōho ʻo Thomas i ko lākou holo ʻana i mua o lākou. "Ua hānai ʻia e kahi loko waika. ʻO kēia ka wā e hoʻoheheʻe ai ke kinoea sulfur dioxide i loko o ka wai a hana i ka waikawa sulfuric. ʻAʻole ʻoe makemake e hoʻopā i kēia!"
  
  "Mai hooki," i uwo ae ai ka Moi Koko i kona ike ana aku i na kanaka e hoomaka ana e lohi. "E hoʻohana i nā pou metala, e nā mea lapuwale."
  
  Holo wikiwiki ka hui holoʻokoʻa i lalo o ka pali i kahi lehulehu. Ma ka hema a me ka ʻākau, wehe ʻia nā pahele like ʻole me ke kani e like me ke kī ʻana o ke kakaka. Hāʻule nā kino poʻo ʻole a ʻōwili ʻia nā poʻo e like me nā pineapples i hoʻolei ʻia i waena o nā kāne, ʻo kekahi o lākou i ʻāhewa ʻia, ʻo kekahi poʻe i kiki ʻole ʻia. Ua ʻike mua ka Mōʻī Koko i ka nui o nā poʻe no ka nui o nā pou, a ua ʻike ʻo ia i ka noʻonoʻo pack e lilo ai ka poʻe ʻike ʻole i waena o lākou e lele me ka noʻonoʻo ʻole.
  
  Pono lākou i ko lākou hopena. ʻOi aku ka maikaʻi o ka make ʻana o ka hupo.
  
  Ua lohi ka Moi Koko a paa ia Thomas. Ua lohi pū kekahi mau kāne ʻē aʻe, e hōʻoiaʻiʻo ana i ka manaʻoʻiʻo o ke Aliʻi Koko ʻo ka mea ʻoi aku ka maikaʻi e ola. Lele akula ke alakaʻi o ka ʻeke ma luna o ka pou metala mua a laila hoʻomaka e lele mai kekahi ʻau a i kekahi kia ma luna o ka wai kahe. I ka wā mua, ua holomua ʻo ia, akā ua paʻi ka nalu ʻawaʻawa i kona mau wāwae. Ma kahi i pā ai ka wai ʻawaʻawa, wela kona ʻaʻahu a me kona ʻili.
  
  I ka pā ʻana o kona mau wāwae i ka pou aʻe, ua hoʻopālua ʻia ʻo ia e ka ʻeha a hāʻule ʻo ia me ka paʻi pololei ʻana i loko o ka loko wai piha. ʻO nā uē huhū me ka ʻehaʻeha i paʻa i loko o ke keʻena.
  
  Ua hāʻule kekahi kanaka mai ke kauā a hāʻule i loko. Ua kū ke kolu o ke kanaka ma ka lihi o ka loko wai, me ka ʻike lohi ʻole ʻaʻohe mea kūʻai maopopo nona e lele ai i luna, a ua hoʻokuʻu ʻia ʻo ia i loko o ke kanaka ʻē aʻe i kuʻi makapō i kona kua.
  
  Hōʻike nā aniani i ke kanaka i mua. E lili anei ʻoe i ke kanaka i mua ou?
  
  Ua ʻike ke aliʻi koko i ke kumu o nā aniani a me ka luku ʻana i ka pahele. "E nānā i lalo!" Ua hoʻōho ʻo Thomas i ka manawa like. "E nānā i kou mau wāwae, ʻaʻole i ke kanaka i mua. E kōkua kēia hana maʻalahi iā ʻoe e hoʻopau i nā pou me ka palekana. "
  
  Kū ka Mōʻī Koko ma ka lihi o ka loko hou i hana ʻia. Ma ka noonoo ana i ka pii mau ana o ka wai, ua ike iho la ia e hiki koke mai ana ka piko o na kokua malalo o ka ehuehue. Kiki akula ʻo ia i ke kanaka i mua ona a huki pū akula iā Thomas me ia. Ua hele aku ka pahele ma waho o ke ākea, kokoke loa a ʻike ʻo ia i ka makani i ka lele ʻana o ka pou metala ma mua o kona poʻohiwi.
  
  E hele i waho ma luna o nā lāʻau a hula wikiwiki i ke ʻano maʻamau. Hoʻomaha iki ka wai i mua. ʻO kekahi kia, a ʻo ke kanaka ma mua o ia mea, ua hina. ʻO ka uā ʻana, hana ʻo ia i nā hana mana, me ka hoʻokō ʻana e hoʻōki i kona hāʻule ʻana ma ka pae ʻana ma luna o kekahi kia. Piʻi maila ka wai ʻakika iā ia, ʻaʻole naʻe i hoʻopā iā ia.
  
  Aloha.
  
  Ua ʻike ka Mōʻī Koko i kona manawa kūpono. Me ka noʻonoʻo ʻole a me ka hoʻomaha ʻana, ua hehi ʻo ia i ke kino kuʻi o ke kanaka, me ka hoʻohana ʻana i alahaka e hele ai a hiki i ka palekana o ke kahakai. ʻO kona kaumaha i hoʻokuʻu i ke kanaka i lalo, me ka hoʻokomo ʻana i kona umauma i loko o ka waikawa.
  
  ʻO ka lua aʻe ua nalowale ʻo ia i ka puahiohio.
  
  Nānā maila ka Mōʻī Koko ma hope ona. "Naʻaupō".
  
  Ua pae ʻo Thomas ma hope ona. Nui ka poʻe i lele ma waena o nā pou metala i kahi palekana. Nānā ka Mōʻī Koko i mua i ka puka pio.
  
  "A pēlā aku a hiki i ka pae ʻelima," wahi āna me ka ʻakaʻaka. "Ma hea au e hoohalike ai i keia ilo, e Kuke. A ma hea, i ka hope," i ʻuā ai ʻo ia. "E luku au iā Matt Drake."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamahiku
  
  
  Kapa ʻia ka Mokupuni Nui o Hawaiʻi ma kēia ala e pale aku ai i ka huikau. ʻO Hawaiʻi kona inoa maoli, a ʻo ka mokupuni ʻo Hawaiʻi, a ʻo ia ka mokupuni nui loa ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa. ʻO ia ka home o kekahi o nā lua pele kaulana loa o ka honua, ʻo Kilauea, he mauna e hū mau ana mai ka makahiki 1983.
  
  I kēia lā, ma ka pali haʻahaʻa o ka lua pele kaikuahine o Mauna Loa, ua hoʻomaka ʻo Mano Kinimaka lāua ʻo Alicia Miles, me kahi hui o ka US Marines, e kipaku aku i kahi maʻi maʻi i paʻa i ke aʻa i loko o ka noʻonoʻo o nā kamaʻāina o ka mokupuni.
  
  Ua wāwahi lākou i ka ʻaoʻao o waho, hoʻokuʻu aku i nā kakini o nā kānaka o ke Aliʻi Koko, a komo i ka hoʻohui nui e like me ka hoʻokuʻu ʻana o nā kiaʻi i nā mea paʻa a pau. I ka manawa like, lohe ʻia ka halulu ʻana o nā kaʻa, e holo wikiwiki ana ma hope o ka hale. ʻAʻole i pau ka manawa o Alicia lāua ʻo Kinimaka i ka holo ʻana.
  
  Ua kū ʻo Alicia me ka huikau. "Auwe, ke holo nei na assholes." ʻEhā mau ATV i holo aku, e lele ana ma luna o ko lākou mau kaʻa nui.
  
  Hapai ae la o Kinimaka i kana pu raifela. "ʻAʻole lōʻihi." Ua pana ʻo ia. Nānā ʻo Alicia i ka hāʻule ʻana o ka mea hope loa a kū koke ka ATV.
  
  "Wow, kanaka nui, ʻaʻole maikaʻi no kahi cop. E kaua."
  
  "No ka CIA wau." Lawe mau 'o Kinimaka i ka maunu, me ka hauoli nui o Alicia.
  
  "ʻO nā pōkole ʻekolu wale nō ka mea nui he Pelekane. E hoomanao i keia".
  
  Ua ʻōhumu ʻo Kinimaka i kekahi mea i ko Alicia hoʻokokoke ʻana i ka ATV. E hana ana nō ʻo ia. I ka manawa like, ua hoʻāʻo lāua e lawe i ka noho mua. Luliluli ihola ʻo Alicia i kona poʻo a kuhikuhi i ke kua.
  
  "Makemake au i koʻu poʻe ma hope oʻu, e ka hoa, inā ʻaʻole lākou i lalo."
  
  Hoʻomaka ʻo Alicia i ka ʻenekini a holo. He holoholona ʻino nui ka ATV, akā neʻe mālie a lele ʻoluʻolu ma luna o nā puʻu. Ua apo mai ke kanaka Hawaii nui i kona puhaka no ka paa ana iaia, aole no ka pono. He mau peni kahi i noho ai. Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia me ka ʻōlelo ʻole.
  
  Ua ʻike ka poʻe heʻe i mua e alualu ʻia ana lākou. Huli aʻela ka poʻe noho o lāua ʻelua a kī. Huhū ʻo Alicia me ka ʻike he mea hiki ʻole ke paʻi i kekahi mea ma kēia ʻano. ʻO ka poʻe Amateurs, ua manaʻo ʻo ia. ʻO ke kaua hope loa āna i hakakā ai, ʻo ia nō me Drake ma ka pā kaua o Abel Frey. A ʻo ia nō hoʻi, ua ʻeleʻele ke kanaka, ua keʻakeʻa ʻia e nā pahele o nā makahiki ʻehiku o ka polite.
  
  I kēia manawa, ʻokoʻa paha kona manaʻo.
  
  Ua holo akamai ʻo Alicia ma mua o ka wikiwiki. I ka manawa pōkole, lawe ʻo ia i kā lākou ATV i kahi mamao pana kūpono. Ua hoʻōho ʻo Kinimaka ma kona pepeiao. "E pana ana au!"
  
  Hoʻopiʻi ʻo ia i ka hahau. ʻO ka uē ʻē aʻe o ka mercenary a lele ikaika i loko o ka lepo. "ʻElua kēlā o ʻelua," wahi a Alicia. "Hoʻokahi hou a e loaʻa iā ʻoe ka blo-"
  
  Ua hāʻule ko lākou ATV i kahi puʻu huna a huli pupule i ka hema. No kekahi manawa ua loaʻa lākou iā lākou iho ma luna o nā huila ʻelua, e huli ana i luna, akā ua hoʻomau ke kaʻa i kona kaulike a hāʻule i lalo i ka honua. ʻAʻole hoʻopau manawa ʻo Alicia i ka wehe ʻana i ka throttle e lele.
  
  Ua ʻike ʻo Kinimaka i ka ʻauwai ma mua. "Pupuʻu!" Ua hoʻōho ʻo ia "Paʻa!"
  
  Hiki iā Alicia ke hoʻonui i kona wikiwiki i ka wā e neʻe koke mai ana ka ʻauwai ākea hohonu. Lele ka ATV ma luna o ka hohonu, me ka wili i kona mau huila a me ka uwo ana i kona enekini, a pae ma kekahi aoao, e hoao ana e noho ma kahi. Ua paʻi ʻo Alicia i kona poʻo ma ka pā palupalu. Paʻa ihola ʻo Kinimaka iā ia, ʻaʻole ʻo ia i ʻae iā lāua e huli aʻe, a i ka wā i paʻa ai ka lepo, ʻike ihola lāua ua hiki koke mai lāua i waena o ka ʻenemi.
  
  Ma hope o lākou, ua wili kahi ATV ʻeleʻele i ka lepo, pae ʻino ʻole a i kēia manawa e hakakā nei e hoʻoponopono iā ia iho. Lele aku la o Kinimaka me ke kanalua ole, a holo pololei aku la i ke kalaiwa a kikeke aku la ia ia me kona ohua iwaho o ke kaa iloko o ka lepo.
  
  Holoi ʻo Alicia i ka lepo mai kona mau maka. ʻO ka ATV me kona mea noho wale nō i holo wikiwiki i mua ona akā aia nō i loko o ka mamao. Lalau aku la oia i kana pu raifela, a ki aku a ki, a laila, me ka pono ole e nana aku, nee aku la i kona mau maka i kahi o kona hoa Hawaii e paio ana i ka lepo.
  
  Ua huki ʻo Kinimaka i hoʻokahi kanaka i loko o ka ʻalae. "ʻO koʻu home kēia!" Ua lohe ʻo Alicia i kāna ʻōhumu ʻana ma mua o kona wili ʻana a haki i ka lima o kona hoa paio. I ka lele ʻana o ke kanaka ʻelua iā ia, ʻakaʻaka ʻo Alicia a hoʻohaʻahaʻa iho i kāna pū. ʻAʻole pono ʻo Kinimaka i kāna kōkua. ʻO ke kanaka ʻelua i hoʻokuʻu aku iā ia e like me ke ʻano o nā ʻōlelo aʻoaʻo i hoʻokuʻu aku i kahi keiki ʻehā makahiki, ʻaʻohe hopena. Hāʻule ke kanaka i lalo a hoʻopau ʻo Kinimaka iā ia me ka kuʻi ʻana i ka maka.
  
  Kuno ʻo Alicia iā ia. "E hoʻopau kāua i kēia."
  
  Ua neʻe aku ka ATV hope me ka paʻakikī. Ua ʻeha paha kāna mea hoʻokele i kēlā mau lele ʻana. Ua hoʻomaka koke ʻo Alicia e loaʻa ka ʻāina, i kēia manawa ua hoʻohilahila iki ʻia i ka maʻalahi o kā lākou hoʻihoʻi ʻana i ka pā holoholona. Akā ma ka liʻiliʻi ua hoʻopakele lākou i nā mea pio a pau.
  
  Inā he hoʻokahi mea āna i ʻike ai e pili ana i ke Aliʻi Koko, ʻo ia ka ʻoiaʻiʻo o kēia poʻe ma ʻaneʻi, ʻo kēia mau mea i kapa ʻia he mercenary, ʻo ia nā ʻōpala o kāna hui, i hoʻouna ʻia i ʻaneʻi e keʻakeʻa a hoʻohuli i nā mana. E mahele a lanakila.
  
  Ua lohi ʻo ia i kona hoʻokokoke ʻana i ka ATV hope loa. Me ka hoʻomaha ʻole, me ka paʻa ʻole ʻana i ke kolamu hoʻokele, ua kī ʻo ia i ʻelua mau pana a hāʻule nā kāne ʻelua.
  
  Ua pau ke kaua i hoʻomaka ʻole ʻia. Nānā ʻo Alicia i kahi mamao no hoʻokahi minute. Inā holo nā mea a pau e like me ka hoʻolālā, inā ola ʻo May a me Hayden, Drake a me nā mea ʻē aʻe i ko lākou mau ʻāpana o ke kaua, a laila ʻoi aku ka paʻakikī o ke kaua aʻe.
  
  No ka mea, e ku e ana ia Mai Kitano. A pono ʻo ia e haʻi iā Drake ua pepehi ʻo Mei iā Wells.
  
  Anu.
  
  Paʻi akula ʻo Kinimaka i kona poʻohiwi. "ʻO ka manawa kēia e hoʻi ai mākou."
  
  "ʻAe, e hoʻomaha i ke kaikamahine," wahi āna. "Aia makou i Hawaii. E nana au i ka napoo ana o ka la."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamawalu
  
  
  "No laila ke ʻano o ka lili?"
  
  Ua komo ʻo Drake a me kāna hui i ke keʻena ʻehā, me ka mālama ʻana i kēlā me kēia. ʻOiai, he mau manawa liʻiliʻi ka hoʻomaopopo piha ʻana i ke ʻano e waiho ana i mua o lākou. E waiho ana nā kino poʻo ʻole ma nā wahi a pau. Ua kahe ke koko ma luna o ka papahele a e kahe nui ana ma kekahi mau wahi. ʻO nā poʻo ponoʻī ma ka papahele e like me nā mea pāʻani a nā keiki i hoʻolei ʻia.
  
  Kū nā pahele puna ma nā ʻaoʻao ʻelua o ke ala haiki. Nānā ʻo Drake i ka uwea ʻumiʻumi a manaʻo i ka mea i hana ʻia. Puhi ʻo Komodo me ka manaʻoʻiʻo ʻole i kona mau pepeiao.
  
  "I kekahi manawa e hele paha kēia mau pahele," wahi a Ben. "Pono mākou e neʻe."
  
  Ua hoʻopailua ʻo Karin.
  
  "Pono mākou e neʻe wikiwiki a noho ma luna o nā mea," wahi a Drake. "ʻAʻole, kali".
  
  I kēia manawa ma waho o nā pahele, ʻike akula ʻo ia i kahi loko ākea i piha i ka wai, e ʻōhū ana a me ka hū. Piʻi a ʻālohilohi ka wai ma nā kihi o ka loko.
  
  "He pilikia paha kēia. ʻIke ʻoe i nā kia metala?"
  
  "Makemake au ua hoʻohana ka poʻe o ka Mōʻī Koko iā lākou ma ke ʻano he paepae wāwae," wahi a Ben me ka pohihihi. "ʻO kā mākou mea e hana ai ʻo ke kali ʻana i ka emi ʻana o ka wai."
  
  "No ke aha e hele ʻole ai ma waena o lākou." ʻOiai ʻo Komodo i ʻōlelo ai i kēia mau ʻōlelo, aia nō ke kanalua ma kona mau maka.
  
  "Ua hiki ke hānai ʻia kēia loko wai e kekahi loko ʻawaʻawa a i ʻole luawai," i wehewehe ʻo Karin. "Hiki i nā kinoea ke hoʻololi i ka wai i ʻakika sulfuric i loko a kokoke paha i kahi lua pele. Ua nalowale loa.
  
  "ʻAʻole anei e hōʻino ka waikawa i nā pou metala?" Ua kuhikuhi ʻo Drake.
  
  Kuno ʻo Ben. "ʻOiaʻiʻo".
  
  Nānā lākou i ke kahe o ka wai no kekahi mau minuke. Iā lākou e nānā ana, ua lohe ʻia kekahi leo kaomi ʻino. Hāpai koke ʻo Drake i kāna pū. ʻEono mau mea ola Delta i hana hou i kāna mau hana i ka lua ma hope.
  
  ʻAʻohe mea i neʻe.
  
  A laila hele hou ka leo. Kaomi kaumaha. Ka leo o ke kaula puka hale kaʻa e holo ana ma nā ala metala. ʻAʻole wale ia he puka hale kaʻa.
  
  Me ka lohi, i ka nānā ʻana o Drake, ua hoʻomaka kekahi o nā pahele e nahu hou i ka pā. Hoʻopaneʻe manawa? Akā ʻaʻole i loaʻa ia ʻenehana i nā lāhui kahiko. A i ʻole, ua like paha kēia ʻano manaʻo me ka pupule o ke kanaka e haʻi ana ʻaʻohe ola naʻauao ʻē aʻe ma ke ao holoʻokoʻa?
  
  Pehea ka haaheo.
  
  ʻO wai ka mea i ʻike i ke ʻano o nā civilization ma mua o ka hana ʻana i nā moʻolelo? ʻAʻole pono ʻo Drake i kānalua i kēia manawa. ʻO ka manawa kēia e hana ai.
  
  "Ke emi nei ka wai," wahi āna. "ʻO Ben. He mea kupanaha?"
  
  Nānā ʻo Ben i kāna mau memo a manaʻolana ʻo Karin i hoʻokani hou i loko o kona noʻonoʻo. "ʻAʻole ʻōlelo nui ʻo Hawksworth." Ua ʻāhuehue ʻo Ben i kekahi mau pepa. "Ua haʻalulu paha ke kanaka ʻilihune. E hoʻomanaʻo, ʻaʻole hiki iā lākou ke manaʻo i kekahi mea e like me kēia manawa. "
  
  "A laila, he ʻino maoli ka pae ʻelima," wahi a Komodo. "No ka mea, mahope iho o keia, ua huli hoi o Kuke."
  
  Hoʻopā ʻo Ben i kona mau lehelehe. "Ua ʻōlelo ʻo Hawksworth ʻo ka mea a Cook i ʻike ai ma hope o ka pae ʻelima i huli ai ʻo ia i hope. ʻAʻole ka lumi ponoʻī.
  
  "ʻAe, ʻoi aku ka nui o nā pae ʻeono a me ʻehiku," i ʻōlelo mālie ai kekahi o nā koa Delta.
  
  "Mai poina e pili ana i nā aniani." Kuhikuhi ʻo Karin iā lākou. "Ke kuhikuhi nei lākou i mua, maopopo i ke kanaka i mua. He ʻōlelo aʻo paha kēia.
  
  "Ua like ia me ka mālama ʻana me ka Joneses." Kuno ʻo Drake. "Maopopo. No laila, ma ka manaʻo o Dinorock lāua ʻo David Coverdale, e nīnau au i ka nīnau hoʻomaka aʻu i lohe mau ai iā ia e nīnau ana i kēlā me kēia ʻaha mele aʻu i hele ai. Mākaukau paha ʻoe?"
  
  Ua alakaʻi ʻo Drake i ke ala. Ua hāʻule ke koena o ka hui i ka laina e like me kā lākou maʻa. I ke komo ʻana i ke ala waena, ʻaʻole i manaʻo ʻo Drake i ka pilikia me nā pahele a ʻaʻole i holo i loko o kekahi, ʻoiai ua loaʻa iā ia kekahi mau wahi kaomi. I ko lākou hiki ʻana i ka lihi o ka loko wai, ua kahe koke ka wai.
  
  "Maikaʻi nā pou," wahi āna. "E nānā i kou kua. Mai nānā i lalo. Aia kekahi mau mea ʻino e lana ana ma ʻaneʻi. "
  
  Ua hele mua ʻo Drake, akahele a pololei. Ua hele maʻalahi ka hui holoʻokoʻa iā lākou i loko o kekahi mau minuke a hele i ka puka puka.
  
  "Ua maikaʻi i ke Aliʻi Koko ke wehe i nā pahele a pau no mākou." Ua ʻakaʻaka iki ʻo Ben.
  
  "I kēia manawa, ʻaʻole hiki iā mākou ke mamao ma hope o ka palaka." Ua ʻike ʻo Drake i kona mau lima e paʻa ana i nā lima a me kona poʻo e heihei ana i ka manaʻo e hele mai he alo a he alo me ke kanaka lawehala weliweli loa i ka mōʻaukala i hala.
  
  
  * * *
  
  
  Ua wehe ʻia ka pā aʻe i loko o ke ana nui. ʻO ke ala kokoke loa i iho i ka pali a laila ma ke alanui ākea ma lalo o kahi pōhaku kiʻekiʻe.
  
  Akā, aia kekahi keʻakeʻa koʻikoʻi i keakea loa i ko lākou ala.
  
  Ua akeakaa na maka o Drake. "Hell koko."
  
  ʻAʻole ʻo ia i moeʻuhane i kekahi mea e like me kēia. He kiʻi nui ke kālai ʻia i kālai ʻia mai loko mai o ka pōhaku ola. Moe ʻo ia me ka hoʻomaha, e hilinaʻi ana i kona kua i ka paia hema, ʻo kona ʻōpū nui e kū ana ma ke ala. Ua waiho ʻia nā kiʻi kiʻi meaʻai ma ka puʻu ma kona ʻōpū, a ua hoʻopuehu ʻia hoʻi ma kona mau wāwae a ahu ʻia ma ke ala.
  
  Aia kekahi kiʻi hewa ma nā wāwae o ke kiʻi. kino kanaka make. Me he mea lā ua wili ʻia ke kino me ka ʻeha loa.
  
  "He pakela keia," wahi a Ben me ka weliweli. "ʻO ka daimonio i pili me ka pāʻani ʻo Beelzebub."
  
  Huli ka maka o Drake. "Ke manaʻo nei ʻoe e like me Beelzebub mai Bohemian Rhapsody?"
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Ben. "ʻAʻole ia e pili ana i ka rock 'n' roll, Matt. ʻO ka daimonio ʻo Beelzebub kaʻu ʻōlelo. ʻO ka lima ʻākau o Sātana."
  
  "Ua lohe au ua hana nui ka lima akau o Satana." Ua nānā ʻo Drake i ke keʻakeʻa nui. "A oiai au e mahalo nei i kou lolo, e Blakey, e oki i ka olelo lapuwale. ʻOiaʻiʻo, pili nā mea a pau i ka pōhaku a me ka ʻōwili.
  
  Ua hoʻokuʻu ʻo Karin i kona lauoho lauoho lōʻihi a hoʻomaka ʻo ia e nakinaki hou i hope. E nānā ana kekahi mau koa Delta iā ia, me Komodo. Ua ʻike ʻo ia ua hāʻawi ʻo Hawksworth i kekahi mau kikoʻī hoihoi e pili ana i kēia ana ma kāna mau moʻolelo. I kāna kamaʻilio ʻana, ua ʻae ʻo Drake i kona mau maka e ʻauwana a puni ka lumi.
  
  Ma hope o ke kiʻi nui, ʻike ʻo ia i ka nele o kahi puka puka. Akā, ua holo ka ʻaʻe ākea ma ka paia o hope, e piʻo ana i ke kaupaku kiʻekiʻe a hiki i ka pau ʻana ma kahi pā pōhaku kiʻekiʻe. I ka nānā ʻana o Drake i waho o ka pāpū, ʻike ʻo ia i ke ʻano o ka lāʻau ma ka ʻaoʻao mamao loa, kokoke e like me kahi papa nānā i nānā ʻole ʻia ... nā pae hope ʻelua?
  
  Ua hoʻopau ʻia nā manaʻo o Drake i ka wā i kani ai ka pana. Ua lele ka poka ma luna o ko lākou mau poʻo. Ua hāʻule ʻo Drake i ka papahele, akā kuhikuhi leo ʻo Komodo i ka pā pōhaku like ʻole āna i nānā ai a ʻike ʻo ia ma luna o ka ʻumi mau kiʻi e holo mai ana iā ia mai kahi ʻāwili ʻana.
  
  ko Kovalenko poe.
  
  He aha ka manaʻo ...
  
  "E ʻimi i kahi e hele aku ai ma mua o kēlā ʻōpio," i ʻōlelo ai ʻo Drake iā Ben, me ke kunou ʻana i ke kiʻi koʻikoʻi e ālai ana i ko lākou ala i mua, a laila huli ʻo ia i kona manaʻo piha i ka ʻili pōhaku.
  
  He leo hoʻokiʻekiʻe a hoʻokiʻekiʻe. "Matt Drake! ʻO koʻu ʻenemi hou! No laila ke hoʻāʻo nei ʻoe e hoʻōki hou iaʻu, ʻeā? ʻO wau! ʻAʻole anei ʻoukou i aʻo i kekahi mea?"
  
  "He aha kāu e hoʻāʻo nei e hoʻokō, e Kovalenko? He aha ke ʻano o kēia mau mea a pau?"
  
  "He aha ke ʻano o kēia mau mea a pau? E pili ana i kahi ʻimi ola. No ko'u hahau ana ia Kuke. E pili ana i koʻu aʻo ʻana a aʻo ʻana ma ka pepehi kanaka i kēlā me kēia lā no iwakālua makahiki. ʻAʻole wau e like me nā kāne ʻē aʻe. Ua loaʻa iaʻu ma mua o ka loaʻa ʻana o kaʻu piliona mua. "
  
  "Ua lanakila ʻoe iā Kuke," wahi a Drake me ka mālie. "No ke aha ʻoe i hoʻi ʻole mai ai i ʻaneʻi? E kamaʻilio kāua, ʻo ʻoe a me aʻu."
  
  "Makemake ʻoe e pepehi iaʻu? ʻAʻole loaʻa iaʻu kahi ala ʻē aʻe. ʻO koʻu poʻe kānaka makemake e pepehi iaʻu.
  
  "No ka mea paha he loea nui ʻoe."
  
  Huhū ʻo Kovalenko, akā naʻe, ua lawe ʻia ʻo ia e kāna ʻōlelo hoʻomāinoino ʻaʻole i lawe pono ʻia ka ʻōlelo hōʻino. "E pepehi au i mau tausani e hoʻokō i kaʻu mau pahuhopu. Malia paha ua hana mua wau. ʻO wai ka mea pilikia e helu? Akā, e hoʻomanaʻo i kēia, e Drake, a e hoʻomanaʻo maikaʻi. ʻO ʻoe a me kāu mau hoaaloha e komo i kēia helu helu. E holoi aku au i kou mau hoomanao ana mai ka honua aku."
  
  "E oki i ka melodramatic," i hoʻōho hou ai ʻo Drake. "E iho mai ʻaneʻi a hōʻoia iā ʻoe ka hoʻonohonoho, e ka ʻelemakule." Ua ʻike ʻo ia iā Karin lāua ʻo Ben ma kahi kokoke, e kamaʻilio nui ana, e hoʻomaka ana lāua ʻelua e kunou ikaika i ka wā e ʻike mai ana kekahi mea iā lāua.
  
  "Mai manaʻo e make maʻalahi wau, ʻoiai inā e hālāwai kāua. Ua ulu au ma nā alanui ʻoi loa o ke kūlanakauhale paʻakikī ma Mother Russia. A hele wale au ma waena o lākou. No'u lakou. ʻAʻole ʻike ka poʻe Pelekania a me ʻAmelika i ka hakakā maoli. " Ua kuha ke kanaka ʻinoʻino i ka lepo.
  
  Ua make nā maka o Drake. "ʻAe, manaʻolana wau ʻaʻole ʻoe e make maʻalahi."
  
  "E ʻike koke ana au iā ʻoe, e Pelekāne. E ʻike au iā ʻoe e uē ana i koʻu lawe ʻana i kekahi o kāu mau wahine. E nānā au iā ʻoe e popopo ke lilo au i akua."
  
  "No ka lani". Ua luhi ʻo Komodo i ka hoʻolohe ʻana i ke ʻano o ka ʻino. Ua kī ʻo ia i ka volley i ka ʻanuʻu pōhaku, me ka hoʻolei ʻana i nā kānaka o ke Aliʻi Koko i ka weliweli. I kēia manawa, ʻike ʻo Drake, ʻeiwa o ka ʻumi mau kānaka e holo mau ana e kōkua iā ia.
  
  Ua lohe koke ʻia nā kiʻi hoʻihoʻi. Ua lele nā pōkā mai nā pā pōhaku kokoke.
  
  Ua hoʻōho ʻo Ben, "ʻO kā mākou mea e hana ai, ʻo ka piʻi ʻana ma luna o ke kanaka momona. ʻAʻole paʻakikī loa..."
  
  Ua manaʻo ʻo Drake i ka hele ʻana mai. Ua hāpai ʻo ia i kona kuʻemaka i ka hāʻule ʻana o kahi ʻāpana pōhaku ma kona poʻohiwi.
  
  "Akā," i ʻōlelo ai ʻo Karin, ua ʻike ʻia kona ʻano like me Ben i ka lōʻihi o ka manawa o Drake me ia. "ʻO ka hopu ka meaʻai. Ua hakahaka kekahi. A hoʻopiha ʻia me kekahi ʻano kinoea.
  
  "Manaʻo wau ʻaʻole ia he kinoea ʻakaʻaka." Nānā ʻo Drake i ke kino kino ʻole.
  
  Ua kī ʻo Komodo i kahi volley conservative no ka mālama ʻana i nā kānaka o ke Koko King. "Inā ʻo ia ka hihia, a laila he mea maikaʻi loa ia."
  
  "Nā pauda mākaukau," wahi a Karin. "Hoʻokuʻu ʻia i ka wā e huki ʻia ai nā mea hoʻoiho. Ua like paha me nā mea i pepehi i ka hapa nui o ka poʻe kālaihonua i ʻike i ka hale kupapaʻu o Tutankhamun. Ua ʻike ʻoe e pili ana i ka ʻōlelo hōʻino, ʻeā? ʻAe, manaʻo ka hapa nui o nā poʻe ʻona a me nā kinoea i waiho ʻia iā mākou i loko o ka hale kupapaʻu e nā kāhuna kahiko o ʻAigupita i manaʻo ʻia e luku wale i nā powa kupapaʻu.
  
  "ʻO wai ke ala palekana loa?" i ninau aku ai o Drake.
  
  "ʻAʻole mākou ʻike, akā inā mākou e holo wikiwiki i kēlā me kēia manawa, inā hoʻokuʻu kekahi i kahi pauda liʻiliʻi ma hope o lākou, he wahi liʻiliʻi ia e hemo koke. ʻO ka pahele maʻaneʻi e pale i ka mea e piʻi i ke kiʻi kiʻi & # 184; , mai hoʻokuʻu ʻia."
  
  "E like me ka Hawksworth," wahi a Karin me ka minoʻaka paʻa.
  
  Ua loiloi ʻo Drake i ke kūlana. Ua like kēia me ka huli ʻana iā ia. Inā he lāʻau nānā ma laila, pono lākou e kokoke i ka hopena. Ua noʻonoʻo ʻo ia mai laila kahi ala pololei i ke keʻena ʻeono a me ka ʻehiku, a laila i ka "waiwai" kaulana.
  
  "Ma laila mākou e hele ai me kēia," wahi āna. "ʻO nā mea āpau a i ʻole ʻole. Ma luna o laila," ʻāwili ʻo ia i kona lima me ka huhū iā Kovalenko, "he kanaka makapō e pana ana i nā pōkā i ka honua. A e Ben, no kou ʻike, he Dinoroc maoli kēia. Akā ma laila mākou e hele ai me kēia. ʻO nā mea a pau a i ʻole. Mākaukau ʻoe no kēia?"
  
  Ua hoʻokipa ʻia ʻo ia me ka leo kuli.
  
  Ua holo ʻo Matt Drake i ka holo, alakaʻi i kāna mau kāne i nā pae haʻahaʻa o Gehena i ka pae hope loa o kāna ʻimi ponoʻī e hoʻopaʻi i ka wahine āna i aloha ai a hoʻopau i ke ao nei i ke kanaka ʻino loa āna i ʻike ai.
  
  ʻO ka manawa e haʻalulu ai.
  
  
  MOKUNA kanakolukumamaiwa
  
  
  Ua lele ʻo Drake ma luna o ke kiʻi nui, e hoʻāʻo ana e noho ma kona mau wāwae a hopu i ka meaʻai i kālai ʻia e huki iā ia iho. ʻO ke kiʻi kiʻi i ʻike ʻia i ke anu, ʻāʻī a me ka malihini ma lalo o kona mau manamana lima, e like me ka hoʻopā ʻana i ka hua manu malihini. Paʻa ʻo ia i kona hanu i kona huki ʻana me kona ikaika a pau e mālama i kona kaulike, akā paʻa ka hua, ka berena, a me ka ʻāʻī puaʻa.
  
  Ma lalo ona a ma ka ʻākau e waiho ana ke kino o ke kanaka laki ʻaʻole.
  
  Ua puana mai na poka a puni ia. Ua hāʻawi aku ʻo Komodo a me kekahi lālā o Delta Team i ke ahi.
  
  Me ka pau ʻole o ka lua, ua lele ʻo Drake ma luna o ka ʻāpana nui o ke kiʻi i hoʻoheheʻe ʻia a iho i lalo ma kēlā ʻaoʻao. I ka pā ʻana o kona mau wāwae i ka papahele pōhaku, huli aʻela ʻo ia a hāʻawi i ka manamana lima i ka mea ma hope o ka laina.
  
  A laila, wehe pū ʻo ia i ke ahi, a make kekahi o nā kānaka o ke Aliʻi Koko i ka pana mua. Olokaa ae la ke kanaka mai ka pali aku, a pae aku la ma kahi kokoke i ke kino o kona hoa i make me ke kupapau weliweli.
  
  Na ka lua o ka laina i hana.
  
  ʻO Ben ka hope.
  
  
  * * *
  
  
  Ma hope o ʻelima mau minuke, ua hūnā ʻia ka hui holoʻokoʻa i ka malu o Gluttony. Hoʻokahi wale nō ʻāpana meaʻai i ʻoki ʻia. Nānā akula ʻo Drake i ka piʻi ʻana o ke ao o ka pauda i ka lewa, e ʻōniʻoniʻo ana e like me ke kino o ka nahesa make, akā ma hope o kekahi mau kekona, ua mahuka ia me ka hoʻopā ʻole ʻana i nā kāmaʻa o ka mea lawehala e holo ana.
  
  "Pau."
  
  Ua kuhikuhi ʻelua ʻo Drake i ke ala i ka pali pōkole i hoʻokumu i ka hoʻomaka o ka ʻaʻe. Mai kēia kuʻekuʻe ʻana ua ʻike lākou iā ia e piʻo maikaʻi ana i ka pā ma mua o ka puka ʻana i kahi pā pōhaku.
  
  Ua emi hope na kanaka o ke Koko. He heihei ia me ka manawa.
  
  Poha lākou i luna, hoʻokahi faila. Ua lawa ka laula e kala ai i kekahi mau hewa. Ua kī ʻo Drake i kona holo ʻana, a pepehi i kekahi o nā kānaka o Kovalenko i ko lākou nalo ʻana ma lalo o ka puka o ka puka e hiki mai ana. I ko lākou hōʻea ʻana i ka piko o ka ʻāʻī a ʻike i ka ākea ākea o ka ʻili pōhaku, ʻike akula ʻo Drake i kahi mea ʻē aʻe e waiho ana i kahi hoʻohālua.
  
  "Grenade!"
  
  Me ka wikiwiki loa, ua hoʻolei ʻo ia iā ia iho i ke poʻo i ka papahele, me ka hoʻohana ʻana i kāna manawa e wili ai i kona kino i ka wā e heʻe ana ma luna o ka pōhaku paheʻe, a hoʻolei i ka grenade ma kahi ʻaoʻao.
  
  Ua hāʻule mai ka pāpū, e pahū ana ma hope o kekahi mau kekona. Ua hoonaueue ka pahū i ka lumi.
  
  Ua kōkua ʻo Komodo iā ia e ala. "Hiki iā mākou ke hoʻohana iā ʻoe ma kā mākou hui pôpeku, e ke kāne."
  
  "ʻAʻole ʻike nā Yankees i ka pāʻani pôpeku." Holo akula ʻo Drake i ka lāʻau, me ka ʻiʻini e ʻike i nā mea ma waho a e hopu iā Kovalenko. "ʻAʻohe hewa".
  
  "Hm. ʻAʻole au i ʻike i ka hui ʻEnelani e lawe mai ana i nā kīʻaha he nui. "
  
  "E lawe mai mākou i ke gula i ka home." Ua hoʻonohonoho ʻo Drake i ka ʻAmelika. "Ma nā pāʻani 'Olumepika. E hoʻololi ʻo Beckham i ke kūlana. "
  
  Ua hopu ʻo Ben iā lākou. "Ua pololei ʻo ia. E pāʻani ka hui iā ia. E ala mai ka lehulehu nona.
  
  Ua hoʻopuka ʻo Karin i kahi uē huhū ma hope ona. "Aia kahi wahi e kamaʻilio ʻole ai ke kanaka e pili ana i ka pôpeku pōʻino!"
  
  Ua hōʻea ʻo Drake i ka lāʻau a kau i kona lima ma luna o ka pā pōhaku haʻahaʻa. ʻO ka ʻike ʻana i mua o kona mau wāwae, ua haʻalulu ʻo ia, poina i kona ʻehaʻeha, a noʻonoʻo hou i ke ʻano o ka mea i kūkulu maoli i kēia wahi weliweli.
  
  ʻO ka ʻike a lākou i ʻike ai, ua hoʻopiha ko lākou naʻau i ka weliweli a me ka makaʻu.
  
  ʻO ka lanai ma kahi o ka hapahā o ke ala e piʻi ai i ke ana nunui maoli. Me ke kanalua ole ka mea nui loa a lakou i ike ai. Ua puka mai ka malamalama mai ka helu ʻana mai o nā ʻōpuʻu amber ʻeleʻele i hoʻokuʻu ʻia e nā kānaka o ke Aliʻi Koko ma mua o ke komo ʻana i ka pae ʻeono. I kēlā manawa, ua hūnā ʻia ka hapa nui o ke ana a me kona mau pōʻino i loko o ka pouli a me ka malu.
  
  Ma ko lākou hema a me ke alakaʻi ʻana mai ka puka puka, kahi alapiʻi zigzag i uhi ʻia i lalo ma kahi o hoʻokahi haneli kapuaʻi. Mai ka hohonu o keia mau alapii, lohe aku la o Drake a me kana kime i ka leo nui, a me na leo uwa, i paa ai ko lakou mau puuwai i na lima o ka weliweli.
  
  Ua hanu ʻo Ben. "E ka hoa, ʻaʻole wau makemake i ka leo o kēlā."
  
  "ʻAe. Me he mea lā ka hoʻomaka ʻana o kekahi o kāu mau mele." Ua hoʻāʻo ʻo Drake e mālama i ka hāʻule ʻana o nā ʻuhane, akā paʻakikī naʻe ke hāpai ʻana i kona ʻāwae mai ka honua.
  
  Ua pau ke alapii ma kahi lihilihi. Ma waho aʻe o kēia ʻanuʻu ua hāmama ke ana i ka nui. Hiki iā ia ke ʻike i kahi ala ololi a wiliwili e pili ana i ka paia ʻākau, kahi ala pōkole e hiki ai i loko o ke ana ma luna o ka hohonu pau ʻole, a me ke ʻano like e hoʻomau i ka hema, akā ʻaʻohe alahaka a i ʻole nā ala ʻē aʻe e hoʻohui ai iā lākou ma kēlā ʻaoʻao o ka. awāwa nui.
  
  Ma ka ʻaoʻao loa o ke ana e kū ana kekahi pōhaku nui ʻeleʻele. Iā Drake e makaʻala, manaʻo ʻo ia e hiki iā ia ke hana i kahi ʻano ma kahi o ka hapalua o ka pōhaku, kahi mea nui, akā ua pale ka mamao a me ka pōʻeleʻele iā ia.
  
  I kēia manawa.
  
  "ʻO ka pana hope loa," i ʻōlelo ai ʻo ia, me ka manaʻo he ʻoiaʻiʻo. "Hāhai iaʻu".
  
  Ke noho mau ke koa i koa. ʻO ia ka ʻōlelo a Alisona iā ia. Ma mua pono o kona haʻalele ʻana iā ia. Ma mua pono o kona...
  
  Ua kipaku ʻo ia i nā hoʻomanaʻo. ʻAʻole hiki iā ia ke hakakā iā lākou i kēia manawa. Akā, ua pololei ʻo ia. ʻOiaʻiʻo weliweli. Inā ola ʻo ia, ua ʻokoʻa nā mea a pau, akā i kēia manawa ua kahe ke koko o ke koa, ke koa, i loko ona; ʻaʻole i haʻalele kona ʻano maoli iā ia.
  
  Ua komo lākou i ke ala haiki: ʻelua mau makaʻāinana, ʻeono mau koa Delta a me Matt Drake. I ka mua, he ʻokoʻa iki ka nānā ʻana o ka tunnel mai nā mua aku, akā, ma ka mālamalama o nā ʻālohilohi amber ua hoʻomau lākou i ka pana ʻana i mua, ʻike ʻo Drake i ka nahā ʻana o ka ʻaoʻao a ākea i ka laula o nā kaʻa ʻelua, a ʻike akula ʻo ia i kahi kahawai kuʻi ʻia i ka papahele pōhaku.
  
  Kaila alakaʻi?
  
  "E makaʻala i ka poʻe i haki i nā kuʻekuʻe wāwae." Ua ʻike ʻo Drake i kahi puka liʻiliʻi weliweli ma mua, aia ma kahi e hiki ai i ke kanaka ke kau i kona wāwae. "ʻAʻole paʻakikī loa ke pakele i kēia wikiwiki."
  
  "ʻAʻole!" - Ua hoʻōho ʻo Ben me ka ʻole o ka ʻakaʻaka. "He koa pōʻino ʻoe. Ua ʻoi aku paha kou ʻike ma mua o ka ʻōlelo ʻana i nā mea like."
  
  Me he mea lā e hōʻoiaʻiʻo ana, aia kahi puʻupuʻu ikaika a haʻalulu ka honua ma lalo o lākou. Me he mea lā ua hāʻule kekahi mea nui a kaumaha i loko o ke ala e hoʻokaʻawale ai i ka mea a lākou e hele nei. Hiki paha iā lākou ke huli i hope a hoʻopaʻa ʻia a-
  
  "Holo!" - Ua hoʻōho ʻo Drake. "Holo wale nō!"
  
  Hoʻomaka ka hekili hohonu e hoʻopiha i ke ala, me he mea lā e hele ana kekahi mea kaumaha iā lākou. Heʻe lākou, ʻo Drake e kī ana i nā lapalapa i kona holo ʻana me ka manaʻolana ʻaʻole i komo ʻo Ben a me Karin i loko o kekahi o nā pahele ʻino.
  
  Ma kēia wikiwiki ...
  
  Piʻi aʻela ka leo.
  
  Ua hoʻomau lākou i ka holo ʻana me ka ʻaʻa ʻole e nānā i hope, e mālama ana ma ka ʻaoʻao ʻākau o ke ala ākea a me ka manaʻolana ʻaʻole i pau nā lapalapa o Drake. He minute ma hope mai, lohe aku la lakou i ka lua o ka leo ominous e hoea mai ana mai kahi mai.
  
  "Iesu!"
  
  ʻAʻole lohi ʻo Drake. Inā hana ʻo ia, ua make lākou. Holo akula ʻo ia i kahi puka ākea o ka pā ma ko lākou ʻākau. No luna mai ka walaʻau. Ua pilikia ʻo ia i ka nānā wikiwiki ʻana.
  
  ʻAʻOLE!
  
  Ua pololei ʻo Blakey, ʻo ka liʻiliʻi liʻiliʻi pupule. E halulu ana ka Rolling Stones iā lākou, ʻaʻole ma ke ʻano Dinoroc. ʻO kēia nā pōpō pōhaku pōʻai nui, i hoʻokuʻu ʻia e nā mīkini kahiko a hoʻomalu ʻia e nā kahawai ʻike a huna ʻia. ʻO ka mea ma ko lākou ʻaoʻao ʻākau i lele aku iā Drake.
  
  Ua hāpai ʻo ia i ka wikiwiki nui. "Holo!" Huli aʻela ʻo ia me ka hoʻōho. "Auē".
  
  Ua hui pū ʻo Ben iā ia. ʻElua mau koa Delta, ʻo Karin lāua ʻo Komodo, ua holo wikiwiki i ka lua me kahi ʻīniha i koe. ʻElua mau koa i hoʻokuʻu ʻia ma mua o ko lākou mau wāwae ponoʻī a hāʻule i Komodo a me Karin, a pau i ka uwē ʻana.
  
  Akā ʻaʻole laki ʻo ke kanaka hope loa mai Delta. Nalo ʻo ia me ka leo ʻole i ka lele ʻana o ka pōleʻa nui ma waho o ke ala keʻa, paʻi iā ia me ka ikaika o kahi kaʻa kaʻa Mack a paʻi i ka paia o ke ala. He hāʻule hou aʻe i ka wā i hāʻule ai ka pōleʻa e alualu ana iā lākou i ka mea e ālai ana i ko lākou ala e pakele ai.
  
  Ua ʻōlelo ka helehelena o Komodo i nā mea a pau. "Inā wikiwiki mākou," i ʻuhū ai ʻo ia, "hiki iā mākou ke pale i nā pahele ʻē aʻe ma mua o ka hele ʻana."
  
  Holo hou lākou. Ua hala lākou i ʻekolu mau ʻāpana ʻē aʻe, kahi i ʻuhū ai nā mīkini nui, ʻāwīwī a ʻō. Ua pololei ka luna Delta. Ua hoʻolohe pono ʻo Drake, akā ʻaʻole i lohe ʻia kahi leo mai Kovalenko a me kāna mau kānaka ma mua.
  
  A laila, ʻike lākou i ke keʻakeʻa āna i makaʻu nui ai. ʻO kekahi o nā pōhaku nui i kū i mua, e ālai ana i ke ala i mua. Huli pū lākou me ka noʻonoʻo inā paha e hoʻomaka hou ana kēia mea.
  
  "Ua haki paha," wahi a Ben. "He pahele ka'u olelo."
  
  "A i ʻole..." Ua hāʻule ʻo Karin i kona mau kuli a kolo i mua i kekahi mau kapuaʻi. "Malia paha aia ma ʻaneʻi."
  
  Ua hāʻule ʻo Drake ma hope ona. Aia ma lalo o kekahi pōhaku nui, he wahi wahi liʻiliʻi no ka piʻi ʻana. Ua lawa ka wahi no ke kanaka e ʻomi ai i lalo.
  
  "ʻAʻole maikaʻi". Kuʻu ihola ʻo Komodo i lalo. "Ua nalowale au i hoʻokahi kanaka i kēia pahele hoʻopunipuni. E ʻimi i kahi ala ʻē aʻe, Drake.
  
  "Inā pololei wau," i ʻōlelo ai ʻo Drake, e nānā ana ma luna o kona poʻohiwi, "i ka manawa e hoʻihoʻi hou ai kēia mau pahele, e hele hou lākou. Pono lākou e holo ma ka ʻōnaehana pad kaomi like me nā mea ʻē aʻe. E paʻa mākou ma ʻaneʻi." Ua hālāwai ʻo ia me nā maka o Komodo me ka nānā paʻakikī. "ʻAʻohe o mākou koho."
  
  Me ke kali ʻole ʻana i ka pane, heʻe ʻo ia ma lalo o ka pōleʻa. ʻO ke koena o ka pūʻali i hoʻopaʻa ʻia ma hope ona, ʻaʻole makemake e noho hope ma ka laina, akā ua hoʻopaʻi ʻia nā kānaka Delta a hoʻonoho iā lākou iho ma kahi i hōʻike ʻia e ko lākou luna. Ua ʻike ʻo Drake i ka piʻi ʻana o ka makemake maʻamau i loko o kona umauma, ka makemake e ʻōlelo: Mai hopohopo, hilinaʻi iaʻu. E hele au iā ʻoe ma ia mea, akā ʻike ʻo ia ʻaʻole ʻo ia e ʻōlelo hou.
  
  ʻAʻole ma hope o ka make ʻole o Kennedy.
  
  Ma hope o kekahi manawa o ka uē ʻana, ʻike ʻo ia iā ia iho e heʻe mua ana i kahi pali pali, a lohe koke ʻo ia i ka hahai ʻana iā ia. ʻAʻole mamao loa ka lalo, akā ua waiho ʻo ia i wahi kūpono nona e kū pololei ai ma lalo o ke kinipōpō pōhaku nui. Ua piha nā mea ʻē aʻe ma hope ona. Me ka noʻonoʻo nui, ʻaʻole ʻo ia i ʻaʻa e hoʻoneʻe i hoʻokahi ʻiʻo. Inā hāʻule kēia mea, makemake ʻo ia e kū like nā kānaka a pau.
  
  Akā, ua hoʻoluliluli ka leo uwē kamaʻāina o nā mīkini wili i ka hāmau, a neʻe ka kinipōpō. Lawe ʻo Drake me he ʻōpeʻa mai loko mai o Gehena, me ka hoʻōho ʻana i nā mea a pau e hahai iā ia. Ua lohi ʻo ia a kōkua iā Ben e hele, me ka ʻike ʻana ua loaʻa i kahi haumāna ʻōpio nā palena kino a nele i ka ikaika o kahi koa. Ua ʻike ʻo ia e kōkua ana ʻo Komodo iā Karin, ʻoiai ʻoiai he akamai ʻo ia i ka ʻoihana kaua, ua maʻalahi kona ʻano kino me ke kāne.
  
  Ma ke ʻano he hui, holo lākou i lalo o ke ala i kālai ʻia ma lalo o ka pōleʻa make, e hoʻāʻo ana e hoʻohana i kāna hoʻomaka lohi no ka mea hiki ke loaʻa iā lākou kahi piʻi pali ma mua e koi ai iā lākou e alo hou.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka haʻi kuʻekuʻe wāwae a hoʻōho ʻo ia i kahi ʻōlelo aʻo. Lele ʻo ia ma luna o ka lua i hoʻonoho ʻia e ka daimonio, kokoke e kauo pū me Ben. A laila hāʻule ʻo ia i kahi pali.
  
  Ua ʻoʻoleʻa. Ua ʻeli ʻo ia i loko, ke poʻo i lalo, ke kuʻi wāwae, ʻo kona lima ʻākau i kāʻei i ka pūhaka o Ben, e piʻi aʻe ana i kēlā me kēia ʻanuʻu. Ua paʻi ʻo ia i ka pōleʻa ma kahi mamao, akā pono e hāʻawi i nā mea a pau ma hope ona.
  
  ʻAʻole ʻo ia i haʻalele, neʻe wale ʻo ia i mua e hāʻawi i nā mea ʻē aʻe i kahi ākea a kiʻi hou aku i kekahi mau ahi i mua.
  
  Ua lele lākou mai kahi pā pōhaku paʻa!
  
  He pohaku nui i olokaa ia lakou me ka halulu. Ua holo ka hui holoʻokoʻa, akā i kēia manawa ua loaʻa iā lākou iho i kahi hopena make. Ma ke ano maoli.
  
  Ua ʻike nā maka o Drake i kahi ʻeleʻele hohonu ma waena o nā ʻōlinolino o "He puka. He lua i ka lepo.
  
  Me ka ʻāwīwī ʻana o ko lākou mau wāwae a me ko lākou mau aʻalolo i haʻihaʻi ʻia e ka manaʻolana, ua holo wikiwiki lākou i ka lua. He ʻuʻuku, ʻano kanaka, a ʻeleʻele loa i loko.
  
  "He lele o ka manaoio," wahi a Karin. "E like me ka manaʻoʻiʻo i ke Akua."
  
  Piʻi aʻela ka leo nui o ka pōhaku. I loko o hoʻokahi minute o ka wā e uhaʻi ai iā lākou.
  
  "Laʻau kukui," i ʻōlelo ai ʻo Komodo me ka leo haʻalulu.
  
  "ʻAʻohe manawa". Ua haki ʻo Drake i ka lāʻau ʻālohilohi a lele i loko o ka lua i hoʻokahi neʻe wikiwiki. Me he mea lā pau ʻole ka hāʻule ʻana. Ua ʻālohilohi ka ʻeleʻele, me he mea lā e kīkoʻo aku ana me nā manamana lima ʻā. I loko o nā kekona, hiki ʻo ia i lalo, ʻae ʻo ia i kona mau wāwae e hāʻule a paʻi ikaika i kona poʻo i ka pōhaku paʻa. Ua ʻau aku nā hōkū i mua o kona mau maka. Ua kahe ke koko ma kona lae. No ka noʻonoʻo ʻana i ka poʻe e hahai ana iā ia, haʻalele ʻo ia i ka lāʻau ʻālohilohi ma kahi a kolo ʻo ia i waho.
  
  Ua pae mai kekahi me ka ulia. A laila aia ʻo Ben ma kona ʻaoʻao. "Mat. Matt! Maikaʻi paha ʻoe?"
  
  "ʻAe, maikaʻi wau." Noho ʻo ia i lalo me ka paʻa ʻana i kona mau heiau. "He aspirin kāu?"
  
  "E popopo lākou i kou loko."
  
  "Polynesian Mai Tai? Ka pele Hawaiʻi?"
  
  "E ke Akua, mai haʻi ʻoe i ka huaʻōlelo L ma ʻaneʻi, e ka hoa."
  
  "Pehea kekahi hoʻohenehene naʻaupō?"
  
  "Mai pau ʻole lākou. Noho mālie."
  
  Ua nānā ʻo Ben i kona ʻeha. I kēia manawa, ua pae maluhia ke koena o ka hui a ke ʻōhumu nei. Ua hoʻoluliluli ʻo Drake i ke kanaka ʻōpio a kū aʻe i kona mau wāwae. Me he mea lā ua kūpono nā mea a pau. Ua kī ʻo Komodo i ʻelua mau lapalapa i pā i ka hale a lele i lalo o ka pali pali.
  
  A hāʻule hou lākou a hiki i ka puka ʻana i waho ma ka pā o lalo.
  
  "ʻO ia kēlā," wahi a Drake. "Manaʻo wau ʻo kēia ka pae hope loa."
  
  
  MOKUNA Kanaha
  
  
  Ua puka mai ʻo Drake lāua ʻo Delta Team mai ka tunnel, e kī nui ana. ʻAʻohe koho. Inā lākou e hooki iā Kovalenko, he mea nui ka wikiwiki. Nana koke aku la o Drake i ka akau, me ka hoomanao ana i ka hoonohonoho ana o ke ana, a ike aku la i ka lele ana o na kanaka o ke Alii Koko i ke ala S mua loa a e akoakoa ana ma kahi mamao loa. Ua hoʻomaka ka hoʻomaka ʻana o ka lua o ka ʻanuʻu S-like i mua o lākou, akā ma kēlā ʻaoʻao o ke ana pilikua, ua hoʻokaʻawale ʻia lākou he ʻāwaha o ka hohonu ʻike ʻole. I kēia manawa ua kokoke mai ʻo ia, a ʻoiai e hoʻokuʻu hou ana nā kānaka o ke Koko i nā ʻānaʻi amber, ua hiki iā ia ke nānā pono i ka ʻaoʻao mamao o ke ana.
  
  Puka mai ka pā pōhaku nui mai ka paia hope ma ka pae like me nā ʻano ʻano S ʻelua. Ua kālai ʻia i loko o ka pā hope loa he alapiʻi ʻuʻuku me he mea lā kokoke loa i ke kū pololei a hiki i ka maverick ke poni.
  
  Aia kekahi kiʻi ʻeleʻele nui ma luna o ke alapiʻi. He lua wale nō ʻo Drake, he ʻike, akā... he noho nui i hana ʻia i ka pōhaku? He noho aliʻi maʻamau ʻole paha?
  
  Ua piha ka ea i nā pōkā. Ua hāʻule ʻo Drake i kekahi kuli, a hoʻolei i ke kanaka a lohe i kāna uē weliweli i kona hāʻule ʻana i loko o ka hohonu. Holo lākou i ka uhi hoʻokahi a lākou i ʻike ai, ʻo ia ka nui o nā pōhaku i hāʻule i hāʻule mai ka lanai mai luna mai. Iā lākou e nānā ana, ua kī aku kekahi o nā kānaka o Kovalenko i kahi mea kaua ʻōlelo leo nui, a hoʻolele i ka mea i ʻike ʻia e like me ke kiʻi kila nui ma waena o ka nahā. Ua hahau ʻo ia i ka pā mamao me ka māha nui a paʻa i ka pōhaku.
  
  I ka lele ʻana o ka ihe, ua wehe ʻia kahi kaula mānoanoa ma hope.
  
  A laila, hoʻokomo ʻia kekahi ʻaoʻao o ka laina i loko o ka mea kaua hoʻokahi a hoʻokuʻu ʻia i ka pā kokoke loa, e pipili ana i mau kapuaʻi ma luna o ka mua. Ua huki koke ʻia ke kaula.
  
  Ua hana lākou i laina leka.
  
  Noʻonoʻo koke ʻo Drake. "Inā mākou e ho'ōki iā ia, pono mākou i kēlā cue," wahi āna. "He lōʻihi loa ka hana ʻana i kā mākou iho. No laila, mai pana. Akā pono mākou e hooki iā lākou ke hele lākou i ka palena. "
  
  "E noʻonoʻo hou e like me ke Aliʻi Koko," i ʻōlelo ai ʻo Karin me ka huhū. "E noʻonoʻo iā ia e ʻoki ana i ka laina me nā mea hope loa o kāna mau kāne ma luna."
  
  "ʻAʻole mākou e hoʻomaha," wahi a Drake. "ʻAʻole loa".
  
  Lele ʻo ia ma hope o ka uhi a wehe i ke ahi. E holo ana na koa Delta Force ma kona hema a me ka akau, me ka pana akahele aka pololei.
  
  ʻO ka poʻe mua o Kovalenko i holo wikiwiki aʻe i ka hohonu, me ka wikiwiki i kona hele ʻana, a pae mālie ma kēlā ʻaoʻao. Huli koke ʻo ia a hoʻomaka i ke kūkulu ʻana i ka pā uhi ahi ma ka ʻakomi piha.
  
  Ua kiola ʻia ke koa Delta ma ka ʻaoʻao, haehae ʻia. Ua hāʻule kona kino i mua o Drake, akā ua lele ʻo ka Pelekane me ka haki ʻole. I kona hoʻokokoke ʻana aku i ka ʻanuʻu S-like mua, ua hāmama maila i mua ona. Pono lākou e lele ma luna ona!
  
  Ke hoʻomau nei ʻo ia i ka pana ʻana, lele ʻo ia ma luna o ke āpau. Ua lele ka lua o na kanaka o Kovalenko ma ka laina. Ua kiola ʻia nā pōhaku mai ka pā ana e pili ana i ka wā i paʻi ʻia ai nā pōkā me ka ikaika weliweli.
  
  Holo ka hui o Drake a lele ma hope ona.
  
  Lele ke kolu o ke kii ma ka laina i hoopa'a. Kovalenko. E uē ana ka lolo o Drake iā ia e kiʻi i ka pana. E kiʻi i kahi manawa! Wehe i kēia ʻano ʻino i kēia manawa.
  
  Akā, hiki i ka nui ke hele hewa. Hiki iā ia ke uhaki i ka laina a palekana paha ʻo Kovalenko. Hiki iā ia ke hōʻeha wale i ke keiki. A - ʻo ka mea nui loa - pono lākou e ola i ka asshole Lūkini e hoʻōki i ka hoʻopaʻi koko.
  
  Ua pae maluhia ʻo Kovalenko. ʻEkolu hou o kāna mau kānaka i hoʻokō iā lākou. Ua hāʻule hou ʻo Drake i ʻekolu i ka hui ʻana o nā pūʻali ʻelua. ʻEkolu kiʻi ma kahi kokoke. ʻEkolu pepehi kanaka.
  
  A laila, lele ka pu raifela ma kona poo. Kūlou ʻo ia, hoʻolei i kāna mea hoʻouka kaua ma luna o kona poʻohiwi a hoʻokuʻu iā ia mai ka ʻili i loko o ka pouli. Huli ʻo ia a kī ʻia mai ka ʻūhā. Ua hina kekahi kanaka. Aia ʻo Komodo ma kona ʻaoʻao. Ua unuhi ʻia kahi pahi. Piʻi ke koko ma ka paia o ke ana. Ua emi mālie nā kānaka o Kovalenko, ua hoʻokele ʻia i ka pali ma hope o lākou.
  
  Kukuli iho la na koa Delta eha i koe ma ka lihi o ka pali, me ke ki pu akahele i kekahi o na kanaka o Kovalenko e lohi ana ma kahi kokoke i ka laina. Eia naʻe, he manawa liʻiliʻi wale nō ia ma mua o ka manaʻo o kekahi o lākou e hoʻi hope a hoʻomaka i ke kiʻi ʻana i ka ipuhao.
  
  ʻO ka wikiwiki wale nō kā lākou.
  
  Ua piʻi hou aku ʻelua mau kānaka o ke Aliʻi Koko ma luna o ka zipline a ke hoʻokuke nei lākou. Ua ʻike ʻo Drake i ka hoʻomaka ʻana o kekahi e piʻi i luna o nā pā kaua a kipaku aku iā ia e like me ka lele ʻana. Holo maila ke kanaka iā ia, ke poʻo i lalo, me ka uē ʻana, me ka ʻike ʻole ʻia ua ʻoki ʻia ʻo ia. Ua hoʻi hope ʻo Drake i ka pā. Huki ʻo Komodo i ke kanaka mai ka ʻili.
  
  "I luna!"
  
  Ua hoʻohana ʻo Drake i nā kekona makamae e nānā a puni. He aha kā lākou i hoʻohana ai e paʻa i kēlā laina pōʻino? Ua hāʻawi ʻia kēlā me kēia kāne i kahi poloka kūikawā liʻiliʻi, e like me ka hoʻohana ʻana o ka poʻe loea. He mau mea e moe ana a puni. Ua hele mai ka Moi Koko me ka makaukau no na mea e hiki mai ana.
  
  Pela no hoi o Drake. Lawe lākou i nā lako speleological ʻoihana i kā lākou ʻeke ʻeke. Huki koke ʻo Drake i ka poloka a hoʻopaʻa i ke kāʻei noho ma kona kua.
  
  "Ben!"
  
  I ka hoʻokokoke ʻana mai o ke kanaka ʻōpio, ua huli ʻo Drake iā Komodo. "E lawe mai ʻoe iā Karin?"
  
  "ʻOiaʻiʻo". ʻAʻole hiki i ke kanaka nui ke hūnā i ka ʻoiaʻiʻo ua hahau ʻia ʻo ia.
  
  ʻO nā wahi āpau ...
  
  Ke hilinaʻi nei i nā kāne Delta e mālama i nā goons o Kovalenko ma ke kai, ua hoʻonui ʻo Drake i ke kaomi ma ka hoʻopili koke ʻana i kāna pulley i ke kaula paʻa. Hoʻopili ʻo Ben i kona kāʻei noho a hāʻawi ʻo Drake iā ia i ka pu raifela.
  
  "E pana e like me ka hilinaʻi ʻana o ko mākou ola iā ia, Blakey!"
  
  Me ka ʻuā ʻana, hoʻokuke lākou a holo ma ka zipline. Mai kēia kiʻekiʻe a ma kēia wikiwiki, ua ʻoi aku ka mamao, a me ke ʻano e emi ana ka ʻaoʻao mamao. Wehe aʻela ʻo Ben i ke ahi, lele maila kāna mau pana kiʻekiʻe a ākea, a ua hāʻule nā ʻāpana pōhaku ma luna o nā kānaka o ka Mōʻī Koko ma lalo.
  
  Akā, ʻaʻohe mea nui. ʻO ka walaʻau, ke kaomi a me ka hoʻoweliweli i makemake ʻia. I ka ʻohi ʻana i ka wikiwiki, hāpai ʻo Drake i kona mau wāwae i ka holo ʻana o ka lewa, e hōʻike ana i kahi hohonu hohonu ma lalo. ʻO ka weliweli a me ka hauʻoli i hoʻoikaika i kona puʻuwai. ʻO ka leo o kahi pulley metala e huki ʻia ana ma luna o kahi uwea ʻuʻuku i kona mau pepeiao.
  
  He mau poka i puana mai i hala, e oki ana i ka lewa a puni ka lua o ka holo. Ua lohe ʻo Drake i ke ahi hoʻihoʻi mai ka hui Delta. Ua hina ihola kekahi kanaka o Kovalenko me ka walaau. Ua uwo ʻo Ben a hoʻopaʻa i kona manamana lima ma ke kī.
  
  ʻO ka hoʻokokoke ʻana aku, ʻoi aku ka pōʻino. He mea hoopomaikai mai ke Akua i ka uhi ole ia o na kanaka o Kovalenko, a o ka pahu mau o na poka mai ka hui Delta mai, ua oi loa aku ke kaumaha. ʻOiai i kēlā wikiwiki, hiki iā Drake ke ʻike i ke anuanu e holo ana ma kona mau wāwae. He mau kenekulia o ka ʻeleʻele i hoʻoulu ʻia ma lalo ona, e ʻūhū ana, e ʻūlū ana, a e kīkoʻo ana paha me nā manamana lima e hoʻāʻo e huki iā ia i lalo i kahi apo mau loa.
  
  Holo koke maila ka ʻauwai iā ia. I ka minuke hope loa, ua kauoha ke Aliʻi Koko i kona mau kānaka e hoʻi hope, a ua hoʻokuʻu ʻo Drake i ka poloka. Ua pae ʻo ia ma luna o kona mau wāwae, akā ʻaʻole i lawa kona manawa no ka mālama ʻana i ke kaulike ma waena o ka pana i mua a me ke kaumaha i hoʻi i hope.
  
  ʻO ia hoʻi, ua hoʻihoʻi ke kaumaha o Blakey iā lākou. I ka hohonu.
  
  Ua hāʻule ʻo Drake ma ka ʻaoʻao, me ka hoʻokomo ʻana i kona kino holoʻokoʻa i loko o ka hana ʻino. Ua hopu ʻo Ben i ka pōhaku ʻoʻoleʻa, akā naʻe me ka wiwo ʻole e paʻa i kāna pu. Ua lohe ʻo Drake i ke kani ʻana o ka zipline e paʻa ana a ʻike ʻo ia aia ʻo Komodo lāua ʻo Karin ma luna o laila, e hoʻokokoke ana iā ia me ka wikiwiki.
  
  Ua hele na kanaka o ka Moi Koko ma ke ala a hiki i ke kua o ke keena, me ka aneane hiki i ka lele hope loa ma ka papu pohaku nui kahi i hoomaka ai ke alapii pohihihi. ʻO ka nūhou maikaʻi, aia ma kahi o kakini wale nō i koe.
  
  Kolo aku ʻo Drake ma luna o ka papa ma mua o ka wehe ʻana iā Ben, a laila hoʻokuʻu iā ia iho i mau kekona hanu ma mua o ka noho ʻana i lalo. I ka ʻōpo ʻana o ka maka, lele akula ʻo Komodo lāua ʻo Karin i mua o kona mau maka, ua pae maikaʻi lāua a ʻaʻole me ka ʻakaʻaka iki.
  
  "Ua piʻi iki ke kanaka." Ua kuhikuhi ʻo Drake iā Ben. "He nui loa nā ʻaina kakahiaka piha. ʻAʻole lawa ka hula.
  
  "ʻAʻole hulahula ka hui." Paʻi koke ʻo Ben i ka nānā ʻana o Drake i kā lākou neʻe aʻe. E kali paha au i ke koena o ka hui a i ʻole e alualu?
  
  "Ua ʻōlelo ʻo Hayden ke hula ʻoe ua like ʻoe me Pixie Lott."
  
  "Bullshit".
  
  Ua mālama pū ʻo Komodo i ka poʻe o Kovalenko. Paʻa hou ke kaula a hoʻopili lākou a pau i ka pā. ʻElua mau koa Delta hou aʻe i hōʻea koke mai, ʻo ko lākou mau kāmaʻa e ʻoki nui ana i ke one i ko lākou lohi ʻana i kahi kū wikiwiki.
  
  "E neʻe mau." Ua hoʻoholo ʻo Drake. "ʻOi aku ka maikaʻi ʻaʻole e hāʻawi iā lākou i manawa e noʻonoʻo ai."
  
  Holo aku la lakou ma ke alapii me ka makaukau e paa ana i na mea kaua. Ua uhi ʻia ka neʻe ʻana o ka Mōʻī Koko i kekahi manawa mai ka ʻike ʻia ʻana e kekahi ʻeke o ka pā pōhaku, akā i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana o Drake a me kāna poʻe holo i ke ala, ʻike akula lākou iā Kovalenko a me kona mau kānaka ʻē aʻe ma luna o ka pā pōhaku.
  
  Ua nalowale ʻelua mau kānaka ma kahi.
  
  A i kēia manawa, me he mea lā, ua kauoha ʻia lākou e hana i nā hana koʻikoʻi. Ua lawe kekahi poʻe i nā mea hoʻolaha grenade RPG portable.
  
  "ʻAe, ua piha ka waha!" Ua hoʻōho ʻo Drake, a laila kū a huli aʻe, hāʻule koke kona puʻuwai i ka honua. "ʻAʻole-"
  
  Ua lohe ʻia ka pop a me ka whistle mua o ka grenade i hoʻouka ʻia mai ka waha. ʻO nā koa Delta hope ʻelua e holo wikiwiki ana ma ka zipline, e ʻimi ana i ke ala i ka wā i paʻi ai kahi missile. Ua hāʻule i ka pā ma luna o nā heleuma zip-line a luku iā lākou i kahi pahū o ka pōhaku, ka lepo a me ka shale.
  
  Ua hāʻule ka laina. Lele aku la na koa i ka poina eleele me ka leo ole. ʻO kēlā me kēia ala, ʻoi aku ka ʻino o kēia.
  
  Ua hōʻino ʻo Komodo me ka huhū e hoʻohuli ana i kona mau hiʻohiʻona. He poʻe maikaʻi kēia āna i hoʻomaʻamaʻa ai a hakakā pū me nā makahiki. I kēia manawa, ʻekolu wale nō mea ikaika ma ka hui Delta, me Drake, Ben a me Karin.
  
  Ua hoʻōho ʻo Drake a alualu iā lākou i lalo o ke ala, me ka huhū i ka ʻike e hoʻomaka koke ʻia nā RPG hou. Ua holo ka poʻe i pakele ma ke ala, alakaʻi ʻia e nā lāʻau ʻālohilohi a me ka nui o nā kukui amber. ʻO kēlā me kēia ʻanuʻu i hoʻokokoke iā lākou i kahi pā pōhaku, kahi alapiʻi ʻē aʻe a me ka ʻike pohihihi akā kupaianaha o kahi noho aliʻi nunui e puka mai ana mai kahi pā pōhaku.
  
  Ua kiʻi ʻia kahi pana RPG lua. Ua pahū kēia ma ke ala ma hope o ka poʻe kukini, ʻaʻole naʻe i luku i ke ala. ʻOiai ʻo ia e holo ana me ka hoʻokuke ʻana i kāna mau ʻiʻo i hana nui ʻia a hiki i ka palena, hiki iā Drake ke lohe iā Kovalenko e ʻuā ana i kāna mau kānaka e makaʻala - ʻo ke ala wale nō paha ko lākou ala i waho o laila.
  
  I kēia manawa ua hele mai ʻo Drake i ka wāwae o ka ʻaʻe a ʻike ʻo ia i kahi awāwa e pono ai ʻo ia e lele i luna a hiki i ka pā pōhaku a kū i nā kānaka o ke Aliʻi Koko.
  
  Nui loa.
  
  Nui loa, ʻoiaʻiʻo, ʻaneʻane ʻōniʻoniʻo ʻo ia. Kokoke kū. ʻAʻole noʻu iho, akā no Ben lāua ʻo Karin. I ka nānā mua ʻana, ʻaʻole ia i manaʻo e lele lākou. Aka, hoopaakiki iho la oia i kona naau. Ua pono lākou. A ʻaʻole hiki ke hoʻolohi, ʻaʻole hoʻi i hope. ʻO lākou wale nō ka poʻe i hiki ke hoʻōki i ke Aliʻi Koko a hoʻopau i kāna hoʻolālā pupule. ʻO ka poʻe wale nō e hiki ke luku i ke alakaʻi o ka hoʻoweliweli honua a me ka hōʻoia ʻana ʻaʻole loaʻa iā ia ka manawa e hōʻeha hou i kekahi.
  
  Akā, ua huli ka hapalua i kona holo ʻana. "Mai hoʻōki," i hoʻōho ai ʻo ia iā Ben. "Manaʻoʻiʻo. Hiki iā ʻoe ke hana."
  
  Kūnoʻo ʻo Ben, lawe ʻo adrenaline i kona mau wāwae a me nā ʻiʻo a hoʻopiha iā lākou me ka makemake, ka nui a me ka mana. Ua paʻi mua ʻo Drake i ke āpau, lele ʻo ia me kona mau lima e kīkoʻo ana a me nā wāwae e paʻi mau ana, e hoʻopaʻa ana ma luna o ke āpau e like me ka mea haʻuki 'Olumepika.
  
  Hele mai ʻo Ben, kīkoʻo ka lima, kīloi ke poʻo i nā ʻaoʻao a pau, ʻo nā aʻalolo e pana ana ma kona ʻano kaulike. Akā, pae ʻo ia ma kēlā ʻaoʻao me kahi mau iniha i koe.
  
  "ʻAe!" Ua hoʻōho ʻo ia a ʻakaʻaka ʻo Drake iā ia. "ʻAʻole hiki iā Jessica Ennis ke hana i kekahi mea e pili ana iā ʻoe, e ka hoa."
  
  Ua pae nui ʻo Komodo, ʻaneʻane hoʻohuli i kona kino i waho, huli koke ʻo ia a nānā iā Karin. Nani kona lele. Hoʻokiʻekiʻe ʻia nā wāwae kiʻekiʻe, pio ke kua, neʻe i mua.
  
  A he pae maikaʻi loa. Ua ukali ke koena o ka Hui Delta.
  
  Huli aʻela ʻo Drake e ʻike i ka mea weliweli loa āna i ʻike ai.
  
  ʻO ke Aliʻi Koko a me kona mau kānaka, e uwē ana a e uwē ana, ua uhi nui ʻia i ke koko a me nā ʻeha hāmama, holo pololei lākou a pau iā lākou a haʻi i kā lākou mau mea kaua e like me nā daimonio mai Gehena.
  
  ʻO ka manawa kēia no ke kaua hope.
  
  
  MOKUNA Kanahakumamakahi
  
  
  Ua ola ʻo Matt Drake a hele mai he alo me ka Bloody King.
  
  Ua hoea mua mai kona mau kanaka, kani mai la ka leo uwa i ke kani ana o na pu raifela, a opuu ae la na pahi me he mau pahikaua la, e hoike mai ana i ka malamalama amber a hoolei i ke ahi ma na aoao he nui. Ua kī ʻia kekahi mau kiʻi, akā ma kēia mamao a me kēia maelstrom o ka testosterone a me ka makaʻu, ʻaʻohe mea i kuhikuhi pono ʻia. A he leo nui nae ma hope o Drake, kekahi koa Delta hina.
  
  Ua ʻeha nā ʻiʻo o Drake me he mea lā e hakakā ana ʻo ia me kahi gorila ʻekolu haneli paona. Ua uhi ʻia kona mau maka i ke koko a me ka lepo. ʻEiwa poʻe i hoʻouka aku iā ia, ʻo lākou, akā, ua lanakila ʻo ia iā lākou a pau, no ka mea, ua kū ke Aliʻi Koko ma hope o lākou, ʻaʻohe mea nāna e hōʻole i kāna hoʻopaʻi ʻana.
  
  Ua hoʻi mai ke koa kahiko, ua emi ka helehelena makaʻāinana, a ua hoʻi ʻo ia i laila, i ka papa kiʻekiʻe, me nā koa ʻino loa e ola ana.
  
  Ua pana ʻo ia i ʻekolu mau kānaka me ka maka ʻole ma ka puʻuwai. Ua komo ʻo ia i ka hā, hoʻohuli aʻe i ka pū, a haki loa i ka ihu o ke kanaka, a ia manawa hoʻi i haki ai i ka iwi papalina. Ua hala ʻekolu kekona. Ua ʻike ʻo ia i ka hoʻihoʻi ʻana o ka poʻe Delta mai ona aku me ka makaʻu, hāʻawi iā ia i wahi e hana ai. Ua haʻalele ʻo ia iā lākou e hakakā i nā pūʻali koa ʻekolu ʻoiai ʻo ia e neʻe aku i hoʻokahi kanaka a ʻo Kovalenko ponoʻī.
  
  Ua poʻo ʻo Komodo i ke poʻo o ke kanaka a hou akula i kekahi a make i ka neʻe hoʻokahi. Aia ʻo Karin ma kona ʻaoʻao a ʻaʻole i hoʻi hope. ʻAʻole no kekona. Ua hoʻohana ʻo ia i ka poho lima o kona alo e hoʻokuke i hope i ke kanaka i hou ʻia a ʻo ka hui pū ʻana o nā kuʻi. I ka uwē ʻana o ka mercenary a hoʻāʻo e hoʻopaʻa iā ia iho, ua komo ʻo ia a hoʻohana i kahi ʻenehana taekwondo e hoʻolei iā ia ma luna o kona poʻohiwi.
  
  I ka lihi iki.
  
  Pahee ke kanaka, uwauwa, laweia e ka hohonu. Nānā akula ʻo Karin iā Komodo, me ka ʻike koke ʻana i kāna mea i hana ai. Ua noʻonoʻo koke ke alakaʻi o kahi hui nui a hāʻawi iā ia i hōʻailona o ka mahalo, e mahalo koke i kāna mau hana a hāʻawi iā lākou i ka pili.
  
  Ua hanu nui ʻo Karin.
  
  Ua alo ʻo Drake i ke Aliʻi Koko.
  
  ʻO ka hope loa.
  
  Ua ola ke kanaka hope loa i ka hakakā pōkole a ke waiho nei me ka wili ʻana ma kona mau wāwae me ka ʻeha o kona ʻōpū hanu a haki nā lima ʻelua. Ua hāʻawi ʻo Kovalenko i ke kanaka i kahi nānā hoʻowahāwahā.
  
  "Pupō. A nawaliwali.
  
  "ʻO ka poʻe nāwaliwali a pau e hūnā ma hope o ko lākou waiwai a me ke ʻano o ka mana e lawe mai ai iā lākou."
  
  "Ka like?" Huki ae la o Kovalenko i ka pu panapana a pana aku la i ke kanaka wiliwili ma ka maka. "ʻAʻole anei kēia ikaika? Ua manaʻo paha ʻoe ua like ia? Pepehi au i ke kanaka i ke koko anuanu i kēlā me kēia lā no ka mea hiki iaʻu. He ʻano mana anei kēlā?"
  
  "Pehea ʻoe i kauoha ai e pepehi iā Kennedy Moore? Pehea ka ʻohana o koʻu mau hoa? Ua hānau paha kekahi wahi o ka honua iā ʻoe, e Kovalenko, akā ʻaʻole ia ka ʻāpana i kūpono.
  
  Ua neʻe koke lākou a i ka manawa like. ʻElua mau mea kaua, he panapana a me ka pu raifela, kaomi i ka manawa like.
  
  Ua nele lāua ʻelua. Kaomi pālua.
  
  "ʻAʻole!" Ua piha ko Kovalenko uē i ka huhū kamaliʻi. Ua hoole ia.
  
  Ua hou ʻo Drake me kāna pahi. Ua hōʻike ka Mōʻī Koko i kona akamai i ke alanui ma ke alo ʻana i ka ʻaoʻao. Kiola akula ʻo Drake i ka pu raifela iā ia. Ua lawe ʻo Kovalenko i ka hahau ʻana i ka lae me ka ʻole o kona ʻāwīwī ʻana, a ia manawa nō hoʻi ʻo ia i unuhi ai i ka pahi.
  
  "Inā pono wau e pepehi iā ʻoe iho, Drake ..."
  
  "ʻAe, e hana ʻoe," wahi a ka Pelekane. "ʻAʻole au ʻike hou i kekahi a puni. ʻAʻohe āu silina hoʻokahi, e ka hoa."
  
  Ua lele ʻo Kovalenko. Ua ʻike ʻo Drake me ka neʻe mālie. Ua manaʻo paha ʻo Kovalenko ua ulu paʻakikī ʻo ia, ua manaʻo paha ʻo ia ua aʻo ikaika ʻo ia, akā ʻo kāna aʻo ʻana he mea ʻole ia e hoʻohālikelike ʻia me nā koi a me nā hoʻokolohua koʻikoʻi i hoʻokau ʻia e ka British SAS.
  
  Ua komo mai ʻo Drake mai ka ʻaoʻao mai me ke kī ʻana i ke kuli wikiwiki i hoʻopale ʻia ʻo Kovalenko no kekahi manawa a haki i kekahi mau iwi ʻaoʻao. ʻO ke kani ʻana o ka waha o ka Lūkini, ua ʻoki koke ʻia. Ua hoʻi hope ʻo ia.
  
  Ua hoʻohālikelike ʻo Drake i ka hoʻouka kaua wikiwiki ʻana, kali ʻo ia i ka pane ʻana o ke Aliʻi Koko, a hopu koke ʻo ia i ka lima ʻākau o ke kanaka me kona lima ponoʻī. Huli koke i lalo a haki ka lima o Kovalenko. A hoʻohenehene hou aku ka Lūkini.
  
  Ua nānā ʻia lākou e Komodo, Karin, Ben a me ke koena koa Delta.
  
  Nana mai la ka Moi Koko ia lakou. "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke pepehi iaʻu. ʻO ʻoukou a pau. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke pepehi iaʻu. ʻO wau ke Akua!"
  
  ʻUhū ʻo Komodo. "ʻAʻole hiki iā mākou ke pepehi iā ʻoe, e ka hupo. Pono ʻoe e uē nui. Akā, maopopo iaʻu ke kakali nei au i ke kōkua ʻana iā ʻoe e koho i kahi lua e noho ai ʻoe i ke koena o kou ola.
  
  "Prison." Ua kuha ka mōʻī koko. "ʻAʻole hiki i ka hale paʻahao ke paʻa iaʻu. E loaʻa iaʻu ia no hoʻokahi pule. "
  
  Ua ʻakaʻaka ka waha o Komodo. "He mau hale paʻahao," wahi āna me ka mālie. "ʻAʻole loa lākou."
  
  Ua ʻike pū ʻo Kovalenko i kekahi manawa, akā ua uhi hou ka haʻaheo i kona mau maka a huli hou aku ʻo ia iā Drake. "A ʻo ʻoe?" - ua nīnau ʻo ia. "Ua make paha ʻoe inā ʻaʻole pono wau e alualu iā ʻoe i ka hapalua o ka honua."
  
  "Ua make?" - Ua ʻōlelo ʻo Drake. "Aia nā ʻano like ʻole o ka make. Pono ʻoe e ʻike i kēia.
  
  Ua kipaku ʻo Drake iā ia i loko o kona puʻuwai anu a make. Ua haʻalulu ʻo Kovalenko. E kahe ana ke koko mai kona waha. Me ka uē minamina, hāʻule ʻo ia i kona mau kuli. He hopena hilahila no ke Aliʻi Koko.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake iā ia. "Ua pau ʻo ia. E nakinaki i kona mau lima a e hele kaua."
  
  ʻŌlelo ʻo Ben. "Ua hoʻopaʻa wau i kāna mau ʻōlelo ʻōlelo." Ua ʻōlelo mālie ʻo ia me ka hāpai ʻana i kāna kelepona. "Hiki iā mākou ke hoʻohana i nā polokalamu kūikawā e hana hou i kona leo. Matt, ʻaʻole pono mākou iā ia e ola.
  
  Ua paʻakikī ka manawa e like me ke kekona hope ma mua o ka pahū. Ua hoʻololi ke ʻano o Drake mai ka haʻalele ʻana i ka inaina maʻemaʻe. Ua kanalua ʻo Komodo i ke komo ʻana, ʻaʻole no ka makaʻu, akā no ka mahalo paʻakikī-ʻo ka mahalo wale nō e ʻike ʻia e ke koa. Ua akea ko Karin mau maka me ka weliweli.
  
  Hapai ae la o Drake i kana pu raifela a pa'i i ke kila paa ma ka lae o Kovalenko.
  
  "Ua maopopo ia oe?"
  
  "Ma ka maikaʻi. Ua ʻike au i kona make ʻana. Aia wau i laila. Ua kauoha ʻo ia no ka hoʻouka kaua hoʻoweliweli iā Hawaiʻi, nānā ʻo Ben a puni ka lumi. "E kuha aku ʻo Gehena iā ia."
  
  "ʻO kēia kou wahi." ʻO ka minoʻaka a Drake he anu a ʻeleʻele, e like me ka ʻuhane o ke Aliʻi Koko. "Ma waho aʻe o nā ʻīpuka o Gehena. Ma kēia wahi ʻoe e noho ai, a ma laila ʻoe e make ai.
  
  Ua paʻa ka ʻāʻī o Kovalenko; ma hope o kēia e waiho ana i nā makahiki he kanahā o ka make, ka nele a me ke kahe koko. "ʻAʻole loa ʻoe e hoʻoweliweli iaʻu."
  
  Ua aʻo ʻo Drake i ke kanaka hāʻule. Ua pololei ʻo ia. ʻAʻole e pōʻino ka make iā ia. ʻAʻohe mea ma ka honua e hoʻoweliweli i kēia kanaka.
  
  Akā, hoʻokahi mea e uhaʻi ai iā ia.
  
  "No laila, nakinaki mākou iā ʻoe i lalo nei." Ua hoʻohaʻahaʻa iho ʻo ia i kāna pu raifela, me ka hoʻomaha loa o Komodo. "A ke hoʻomau nei mākou i ke koi ʻana i ka waiwai. He ʻimi ia no kou ola a ʻaʻole ʻoe e ʻike he aha ia. Akā, e hōʻailona i kaʻu mau ʻōlelo, e Kovalenko, e hana wau. "
  
  "ʻAʻole!" Ua hikiwawe ka leo o ka Lūkini. "He aha kāu mau hoʻopiʻi? ʻAʻole! ʻAʻole loa. Na'u no. ʻO kēia kaʻu i nā manawa a pau. "
  
  Me ka leo hoʻomakeʻe, ua hana ke Aliʻi Koko i hoʻokahi pahu hope loa. Ua ʻeha kona helehelena i ka ʻeha. Ua kahe ke koko mai kona mau maka a me kona mau lima. Kū aʻela ʻo ia a hoʻokomo i kēlā me kēia auneke o ka makemake a me ke ola piha i ka inaina a me ka pepehi kanaka i loko o kāna lele.
  
  Ua ʻōlinolino nā maka o Drake, ua paʻakikī kona helehelena me he pōhaku lā. Ua ʻae ʻo ia i ka Mōʻī Koko e paʻi iā ia, e kū paʻa ana i ka hoʻolilo ʻana o ka Lūkini pupule i kēlā me kēia auneke hope o ka ikehu i hoʻokahi kakini pā, ikaika i ka mua akā nawaliwali koke.
  
  A laila ʻakaʻaka ʻo Drake, he leo ma waho o ka pōʻeleʻele, he leo me ke aloha ʻole a nalowale, paʻa i waena o ka purgatory a me Gehena. I ka manawa i pau ai ka ikaika o ka Moi Koko, ua pahu aku la o Drake iaia me kona lima a ku iho la ma kona umauma.
  
  "Ua makehewa ia mea, e Kovalenko. Nalo ʻoe".
  
  Holo wikiwiki ʻo Komodo i ka Lūkini a nakinaki iā ia ma mua o ka hiki ʻana iā Drake ke hoʻololi i kona manaʻo. Ua kōkua ʻo Karin i ka hoʻohuli ʻana iā ia ma ke kuhikuhi ʻana i ke alapiʻi kū pololei a me ka ʻike kupanaha o kahi noho aliʻi ʻeleʻele e kū mai ana. Ua ʻoi aku ka kamahaʻo mai ʻaneʻi. He nui ka mea i kālai ʻia a maikaʻi loa, e kau ana i hoʻokahi haneli kapuaʻi ma luna o ko lākou mau poʻo.
  
  "Ma hope o ʻoe".
  
  Ua loiloi ʻo Drake i ka pilikia aʻe. Ua piʻi iki nā alapiʻi ma kahi o hoʻokahi haneli kapuaʻi. ʻO ka ʻaoʻao lalo o ka noho aliʻi he ʻeleʻele hohonu, ʻoiai ka nui o nā amber i hoʻopuehu ʻia a puni.
  
  "E hele mua au," wahi a Komodo. "Ua loaʻa iaʻu kekahi ʻike piʻi. Pono mākou e piʻi i kekahi mau ʻanuʻu i ka manawa, e hoʻokomo i nā carabiners i ko mākou hele ʻana, a laila e hoʻonui i ka laina palekana i kā mākou hui. "
  
  Na Drake i alakaʻi. Paʻa mau ka inaina i loko o kona noʻonoʻo, ʻaneʻane hoʻopau. Ua maikaʻi kona manamana lima ma ke kumu o ka M16. Akā, ʻo ka pepehi ʻana iā Kovalenko i kēia manawa, ʻo ia ke ʻano o ka ʻona ʻana i kona ʻuhane no ka wā pau ʻole, me ka hoʻoulu ʻana i ka pouli ʻaʻole e pau.
  
  E like me kā Ben Blake e ʻōlelo ai, e hoʻohuli iā ia i ka ʻaoʻao pouli.
  
  Ua hoʻomaka ʻo ia e piʻi i luna o ka pā ma hope o Komodo, makemake i kahi mea hoʻowalewale i ka ulu ʻana o ka makemake pau ʻole no ka hoʻopaʻi a hoʻāʻo e hoʻomalu iā ia. ʻO ka piʻi koke ʻana i kālele koke i kona manaʻo. ʻO ka uē a me ka uē ʻana o ke Aliʻi Koko i ka hoʻokokoke ʻana o ka noho aliʻi a paʻakikī hoʻi ke alapiʻi.
  
  Piʻi lākou, ʻo Komodo e alakaʻi ana i ke ala, e hoʻopaʻa pono i kēlā me kēia carabiner ma mua o ka nānā ʻana i kona kaumaha a laila hoʻopaʻa i kahi kaula palekana a hoʻokuʻu i kāna hui ma lalo. ʻO ke kiʻekiʻe o ko lākou piʻi ʻana, ʻoi aku ka ʻeleʻele. Ua kālai ʻia kēlā me kēia ʻanuʻu o ke alapiʻi i pōhaku ola. Ua hoʻomaka ʻo Drake e ʻike i ka hopohopo i kona ala ʻana. Ke kali nei kekahi mau waiwai kupanaha iā lākou; ua ʻike ʻo ia i loko o kona ʻōpū.
  
  Akā ʻo ka noho aliʻi?
  
  I kona manaʻo ʻana i ka nele loa ma hope ona, kū ʻo ia, hōʻuluʻulu i kona wiwo ʻole a nānā i lalo. Ua hakakā ʻo Ben, ua ākea kona mau maka a makaʻu. Ua manaʻo ʻo Drake i ke ʻano o ke aloha a me ke aloha i kāna hoa ʻōpio i ʻike ʻole ʻia ma hope o ka make ʻana o Kennedy. Ua ʻike ʻo ia i ke koena koa Delta e hoʻāʻo nei e kōkua iā Karin a ʻakaʻaka ʻo ia i kāna hoʻoluli ʻana iā ia. Hāʻawi ʻo ia i ka lima kōkua iā Ben.
  
  "E oki i ka hana ʻana iā ʻoe iho, Blakey. E kaua."
  
  Nānā akula ʻo Ben iā ia a me he mea lā i hele aku ke ahi i loko o kona lolo. ʻO kekahi mea ma ka maka o Drake a i ʻole ka leo o kona leo e hoʻohauʻoli iā ia, a ʻike ʻia ka manaʻolana ma kona mau helehelena.
  
  "Mahalo i ke Akua ua hoʻi mai ʻoe."
  
  Me ke kōkua o Drake, ua piʻi wikiwiki ʻo Ben. Ua poina ʻia ka hakahaka make ma hope o lākou, a ua lilo kēlā me kēia ʻanuʻu i ʻanuʻu i ka ʻike, ʻaʻole i ka pilikia. ʻO ka ʻaoʻao lalo o ka noho aliʻi e hoʻokokoke a kokoke ana a hiki i ka hoʻopā ʻana.
  
  Hele akahele ʻo Komodo i lalo o ke alapiʻi a piʻi i luna o ka noho aliʻi ponoʻī.
  
  Ma hope o hoʻokahi minuke, ua huki ʻia ko lākou nānā ʻana e kāna leo ʻAmelika. "E koʻu Akua, ʻaʻole ʻoe e manaʻoʻiʻo i kēia."
  
  
  MOKUNA Kanaha-KUMAMALUA
  
  
  Lele akula ʻo Drake ma luna o ka ʻāpana liʻiliʻi a pae pololei ma luna o ka poloka pōhaku ākea i hoʻokumu i ka wāwae o ka noho aliʻi. Ua kali ʻo ia iā Ben, Karin, a me ke koa Delta hope loa e hōʻea ma mua o ka nānā ʻana iā Komodo.
  
  "He aha kāu i laila?"
  
  Ua piʻi ke alakaʻi o ka hui Delta ma luna o ka noho aliʻi. I kēia manawa hele ʻo ia i ka lihi a nānā pono iā lākou
  
  "ʻO ka mea nāna i kūkulu i kēia noho aliʻi i hāʻawi i kahi ala huna ʻole. Eia, ma hope o ka noho aliʻi, he puka hope. A ua hāmama lākou.
  
  "Mai hoʻokokoke ʻoe," wahi a Drake me ka noʻonoʻo ʻana i nā ʻōnaehana pahele a lākou i hala. "No nā mea āpau a mākou e ʻike ai, hoʻohuli kēia i kahi hoʻololi e hoʻouna pololei i kēia noho aliʻi."
  
  Ua hewa ʻo Komodo. "Kahea maikaʻi. ʻO ka pilikia, ua loaʻa iaʻu kekahi. ʻO ka nūhou maikaʻi ʻo ia..." Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "ʻAʻohe pahele."
  
  Hohola aku la o Drake i kona lima. "E kōkua mai iaʻu."
  
  Piʻi pakahi lākou ma luna o ka noho aliʻi obsidian. Ua lawe ʻo Drake i kekahi manawa e huli a mahalo i ka ʻike o ka hohonu.
  
  Ma ka ʻaoʻao o kahi lua nui, ʻike ʻo ia i ka lanai pōhaku like a lākou i noho ai ma mua. ʻO ka lanai kahi i haʻalele ai ʻo Kāpena Kuke. ʻO ka pā hale kahi i nalowale ai ke Aliʻi Koko i nā ʻāpana hope loa o ka noʻonoʻo i loaʻa iā ia. Me he mea lā he mau pōhaku wale nō lākou, akā he mile hoʻopunipuni.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. "ʻO kēia noho aliʻi," wahi āna me ka mālie. "Ua kūkulu ʻia kēia no-"
  
  ʻO ka uē a Ben i hoʻopau iā ia. "Matt! Hell koko. ʻAʻole ʻoe e manaʻoʻiʻo i kēia."
  
  ʻAʻole naʻe ʻo ka haʻalulu i ka leo o kāna hoaaloha i hoʻouna mai i ka makaʻu ma o nā aʻalolo o Drake, akā ʻo ke ʻano o ka manaʻo. Manaʻo.
  
  "He aha kēia?"
  
  Huli aʻela ʻo ia. Ua ʻike ʻo ia i ka mea a Ben i ʻike ai.
  
  "E hoʻopōʻino iaʻu."
  
  Kipaku ʻo Karin iā lākou i waho. "He aha kēia?" A laila ʻike pū ʻo ia. "ʻAʻole loa".
  
  Nānā lākou i ke kua o ka noho aliʻi, ka pou kiʻekiʻe e hilinaʻi ai kekahi, a me ka ʻāpana i hana i ka puka hope.
  
  Ua uhi ʻia i loko o nā ʻōniʻoniʻo i ʻike ʻia i kēia manawa - nā hōʻailona kahiko kahiko i ʻike ʻia me ke ʻano o ke kākau ʻana - a me nā hōʻailona like i kākau ʻia ma nā ʻaoʻao huakaʻi manawa ʻelua, a ma ke ala nui ma lalo o ka Diamond Head, ʻo Cook. i kapaia o na Ipuka o Gehena.
  
  ʻO nā hōʻailona like i loaʻa iā Thorsten Dahl i ka hale kupapaʻu o nā akua, mamao loa ma Iceland.
  
  Ua pani ʻo Drake i kona mau maka. "Pehea e hiki ai keia? Mai ko mākou lohe mua ʻana e pili ana i nā ʻāpana koko ʻeiwa o Odin, manaʻo wau ua noho wau i ka moeʻuhane. A i ʻole he moeʻuhane.
  
  "ʻAʻole wau i pau i nā ʻāpana ʻeiwa," wahi a Ben. "Pono kēia he manipulation. No ka papa kiekie loa. Me he mea lā ua koho ʻia mākou a i ʻole kekahi mea. "
  
  "ʻOi aku ka like me ka hōʻino." Ua ʻōhumu ʻo Drake. "A oki me ka Star Wars crap."
  
  "Ke noʻonoʻo nei au i ka Skywalker liʻiliʻi, ʻoi aku ka liʻiliʻi ʻo Chuck Bartowski," wahi a Ben me ka ʻakaʻaka iki. "No ka mea, he mau geeks mākou a me nā mea a pau."
  
  Nānā akula ʻo Komodo i ka puka huna me ka manaʻolana. "E hoʻomau anei kāua? Ua hāʻawi koʻu poʻe kānaka i ko lākou ola e kōkua iā mākou e hele i kēia mamao. ʻO nā mea a pau a mākou e hana ai, ʻo ka loaʻa ʻana o ka hopena o kēia lua.
  
  "Komodo," wahi a Drake. "O keia no ka hopena. Aia nō.
  
  Ua kipaku ʻo ia ma mua o ke alakaʻi hui nui a i loko o ke ala pilikua. Ua ʻoi aku ka nui o ka hakahaka ma mua o ka puka e hiki aku ai i loko, a inā he mea hiki, ua manaʻo ʻo Drake i ka palahalaha ʻana o ke ala, ʻo nā paia a me ke kaupaku e hele hou aʻe a hiki i ka-
  
  Ua hāliu mai ka makani anuanu i kona mau maka.
  
  Kū ʻo ia a hāʻule i ka lāʻau ʻālohilohi. I ke kukui ʻulaʻula, ua kī ʻo ia i kahi pōhaku amber. Lele ʻo ia i luna, i luna, i luna, i lalo a i lalo, ʻaʻole loaʻa ke kākoʻo. ʻAʻole loaʻa kahi kaupaku, kahi papa a i ʻole kahi papahele.
  
  Ua puhi ʻo ia i ke ahi lua, i kēia manawa ma ka ʻākau. A nalo hou aku ka amber infusion me ka ʻike ʻole ʻia. Ua haki ʻo ia i kekahi mau lāʻau ʻālohilohi a hoʻolei i mua e hoʻomālamalama i ko lākou ala.
  
  Ua hāʻule ka lihi o ka pali i ʻeono kapuaʻi i mua o lākou.
  
  Ua ʻeha loa ʻo Drake, akā ua koi ʻo ia iā ia iho e hoʻomau. He mau kapuaʻi hou aʻe a ʻike ʻo ia iā ia iho he alo a he alo me ka hakahaka.
  
  "ʻAʻole au i ʻike i kekahi mea. ʻO ka pōʻino".
  
  "ʻAʻole hiki iā mākou ke hele i kēia ala me ka ʻole o ka pōʻeleʻele e pani iā mākou." Ua haʻi ʻo Karin i nā manaʻo o kēlā me kēia kanaka. "E ho'āʻo hou, Drake."
  
  Ua hoʻouna ʻo ia i ke kolu o ka uila i loko o ka hakahaka. He mau mea koʻikoʻi koʻikoʻi ma kēia pana i kona lele ʻana. Aia kekahi mea ma kēlā ʻaoʻao o ka hohonu. He hale nui.
  
  "He aha ia?" Uwe iho la o Ben me ka weliweli.
  
  Ua nalo koke ka uila, ua nalowale ke ola i loko o ka pouli.
  
  "E kali ma laila," wahi a ke koa Delta hope loa, he kanaka me ka hōʻailona kelepona ʻo Merlin. "ʻEhia mau kukui amber i koe?"
  
  Ua nānā ʻo Drake i kona kāʻei a me kāna ʻeke ʻeke. Ua hana like ʻo Komodo. ʻO ka helu a lākou i loaʻa ai he kanakolu paha.
  
  "ʻIke wau i kou manaʻo," wahi a Komodo. "Ke ahi, ʻeā?"
  
  "I hoʻokahi manawa," wahi a Merlin, ka mea akamai i nā mea kaua o ka hui, me ka ʻinoʻino. "E ʻike i ka mea a mākou e hana nei a laila e hoʻihoʻi iā ia i kahi e hiki ai iā mākou ke kāhea no ke kākoʻo."
  
  Kuno ʻo Drake. "ʻAe". Ua hoʻokaʻawale ʻo ia i ʻumi mau pahu ahi no ka huakaʻi hoʻi, a laila hoʻomākaukau. Hele maila ʻo Komodo lāua ʻo Merlin a kū ma kona ʻaoʻao ma ka ʻaoʻao.
  
  "Makaukau?"
  
  Hoʻokahi ma hope o kekahi, i ka wikiwiki, kiʻi lākou i ka missile ma hope o ka missile kiʻekiʻe i ka lewa. ʻO ke kukui amber i ʻālohilohi loa ma kona wahi kiʻekiʻe loa a hoʻokuʻu i kahi ʻōlinolino ʻōlinolino i hoʻopau i ka pōʻeleʻele.
  
  No ka manawa mua ma ka mōʻaukala, ua hiki mai ke ao i ka pōʻeleʻele mau loa.
  
  Ua hoʻomaka ka hopena o ka hōʻike pyrotechnic. Ke hoʻomau nei ka lele ʻana a me ka pahū ʻana o ke ahi ma mua o ka iho mālie ʻana, ua hoʻomālamalama ka hale nui ma kēlā ʻaoʻao o ke ana nunui.
  
  Ua hauʻoli ʻo Ben. Ua ʻakaʻaka ʻo Karin. "Brilliant".
  
  I ko lākou nānā ʻana me ke kāhāhā, ua puhi ʻia ka pōʻeleʻele i ke ahi a ua hoʻomaka ka ʻike ʻia ʻana o kahi hale kupanaha. ʻO ka lālani mua i kālai ʻia i loko o ka paia hope, a laila ka lālani lua ma lalo o lākou. A laila ua ʻike ʻia he mau keʻena liʻiliʻi maoli nā ʻaka - niches.
  
  Ma lalo o ka lālani ʻelua, ʻike lākou i ke kolu, a laila ka hā, a laila nā lālani ma luna o nā lālani i ka wā e heʻe ana nā kukui makapō i lalo o ka pā nui. A i loko o kēlā me kēia niche, ua hōʻike ʻia nā waiwai ʻālohilohi nui i ka nani pōkole o ka amber Gehena.
  
  Pīhoihoi ʻo Ben. "ʻO kēia... kēia..."
  
  Ua hoʻomau ʻo Drake a me Delta Team i ke kī ʻana i ka missile ma hope o ka missile. Me he mea lā ua pohā ke keʻena nui i ke ahi. Ua ʻā aʻela ke ahi nui i mua o ko lākou mau maka.
  
  ʻO ka hope, ua hoʻokuʻu ʻo Drake i kāna ahi hope. A laila lawe ʻo ia i kahi manawa e mahalo ai i ka hōʻike kupanaha.
  
  Ua haʻalulu ʻo Ben. "Nui loa... ʻo ia-"
  
  "He lua kupapaʻu o nā akua." Ua hoʻopau ʻo Drake me ka hopohopo nui i kona leo ma mua o ka pīhoihoi. "Ma kahi o ʻekolu mau manawa ʻoi aku ma mua o Iceland. E Iesu Kristo, Ben, he aha ka mea e hana nei?"
  
  
  * * *
  
  
  ʻO ka huakaʻi hoʻi, ʻoiai ua piha i ka pōʻino, ua lawe ka hapalua o ka manawa a me ka hapalua o ka hoʻoikaika. ʻO ke keʻakeʻa nui wale nō, ʻo ia kahi ākea nui kahi e hoʻonoho ai lākou i kahi laina zip hou no ka hoʻi ʻana ma kēlā ʻaoʻao, ʻoiai he pilikia mau ka Lust room no nā kāne, e like me kā Karin i kuhikuhi ai me ka nānā ʻaoʻao iā Komodo.
  
  I ko lākou hoʻi ʻana mai ma ka ʻīpuka o ka ʻīpuka o Kuke, ua hehi lākou i ka pahu pele a hoʻi i luna.
  
  Ua haki ʻo Drake i ka hāmau lōʻihi. "Auwe, ʻo kēia ka ʻala maikaʻi loa o ka honua i kēia manawa. ʻO ka hope, he ea hou.
  
  Ua puka mai ka leo o Mano Kinimaki mai ka pouli mai. "E lawe i kēlā hanu Hawaiʻi o ke ea hou, e ke kanaka, a kokoke ʻoe i kāu pahuhopu."
  
  Ua puka mai nā kānaka a me nā maka mai ka pōʻeleʻele. Ua hoʻomaka ʻia ka mīkini hana, e hoʻomālamalama ana i nā kukui kaula i kūkulu wikiwiki ʻia. Ke kūkulu ʻia nei kahi papa ʻaina. Ua hōʻike ʻo Komodo i ko lākou wahi i ka wā i hoʻomaka ai lākou e piʻi i luna o ka pele. Ua hoʻi mai ka hōʻailona o Ben a ua kani kāna kelepona hele ʻehā me ka mīkini pane. Ua hana like ʻo Karin. Ua ʻae ʻia nā mākua e kelepona.
  
  "ʻEhā wale nō manawa?" i ninau aku ai o Drake me ka minoaka. "Ua poina paha lākou iā ʻoe."
  
  Hele akula ʻo Hayden iā lākou i kēia manawa, he ʻūlū a luhi ke nānā aku iā Hayden. Akā, ʻakaʻaka ʻo ia a pūliki makaʻu iā Ben. Ua ukali ʻo Alicia me ka nānā ʻana iā Drake me nā maka pepehi kanaka. A i loko o ka malu o Drake i ʻike ai iā Mei, ua ʻike ʻia ka ʻeha weliweli ma kona mau maka.
  
  Kokoke ka manawa o ko lakou helu ana. ʻO ka wahine Kepani, ʻaʻole ka wahine Pelekane, me he mea lā ua hilahila loa i kēia.
  
  Ua lulu ʻo Drake i ke ao ʻeleʻele o ke kaumaha mai kona poʻohiwi. Ua hoʻopau ʻo ia i nā mea a pau ma ka hoʻolei ʻana i ke kiʻi paʻa a paʻa o ke Aliʻi Koko ma luna o ka lepo ʻole ma ko lākou mau wāwae.
  
  "Dmitry Kovalenko." Ua ʻōhumu ʻo ia. "Ka pau ʻana o ke aliʻi o ka bele. ʻO ka mea ʻino loa o kona ʻano. Makemake kekahi i nā kīkī?"
  
  I kēlā manawa, ʻike ʻia ke kiʻi o Jonathan Gates mai ka ulu ʻana o ka walaʻau a puni kahi hoʻomoana no ka manawa. Hoʻopili ʻo Drake i kona mau maka. Ua ʻike ʻo ia ua pepehi pilikino ʻo Kovalenko i ka wahine a Gates. Ua ʻoi aku ka nui o nā kumu e hōʻeha ai i ka Lūkini ma mua o Drake lāua ʻo Alicia.
  
  "E ho'āʻo". - Ua hoʻōho ʻo Drake. "Akā naʻe, ʻaʻole pono ka ʻāʻī i kona mau lima a me kona mau wāwae i loko o ka hale paʻahao."
  
  Ua ʻike ʻo ia iā Ben lāua ʻo Karin e haʻalulu a huli aʻe. I kēlā manawa, ua ʻike ʻo ia i ke kanaka i lilo ai. Ua ʻike ʻo ia i ka ʻawaʻawa, ka huhū hoʻopaʻi, ke ʻano o ka inaina a me ka huhū e alakaʻi iā ia e lilo i mea like me Kovalenko ponoʻī, a ua ʻike ʻo ia e ʻai ana kēia mau manaʻo a pau iā ia a hoʻololi iā ia, e hoʻohuli iā ia i kanaka ʻokoʻa. He hopena ʻaʻole makemake kekahi o lāua ...
  
  ... ʻO ia hoʻi ʻo Alison a i ʻole Kennedy.
  
  Huli aʻela hoʻi ʻo ia a kau i ka lima ma nā poʻohiwi o Blake. Nānā lākou i ka hikina, ma mua o ka lālani o nā lāʻau pāma e luli ana, i nā kukui ʻālohilohi mamao a me ka moana e ʻā ana.
  
  "ʻO ka ʻike ʻana i kahi mea e like me kēia hiki ke hoʻololi i ke kanaka," wahi a Drake. "E hāʻawi paha iā ia i ka manaʻolana hou. Hāʻawi ʻia ka manawa.
  
  ʻŌlelo ʻo Ben me ka huli ʻole. "ʻIke wau makemake ʻoe i kahi ʻōlelo Dinoroc i kēia manawa, akā ʻaʻole wau e hāʻawi iā ʻoe. Akā, hiki iaʻu ke haʻi i kekahi mau laina kūpono mai "Haunted". Pehea kēia?"
  
  "Ke ʻōlelo nei ʻoe iā Taylor Swift i kēia manawa? He aha ka hewa ma laila?
  
  "Maikaʻi kēia mele e like me kāu Dinorocks. A maopopo iā ʻoe."
  
  Akā ʻaʻole ʻae ʻo Drake. Akā, hoʻolohe ʻo ia i ke kamaʻilio e hoʻi mai ana ma hope o lākou. Ua hoʻopau ʻia nā hana hoʻoweliweli me ka naʻauao a me ka wikiwiki, akā aia kekahi mau mea i make. ʻO kahi hopena hiki ʻole ke hana me ka poʻe panatics a me nā pupule. Ua kanikau ka ʻāina. Ke hele nei ka Peresidena a ua hoohiki mua i ka hooponopono hou ana o Amerika Huipuia. ʻōnaehana naʻauao, ʻoiai ʻaʻole maopopo loa pehea e hiki ai i kekahi ke hoʻōki iā Kovalenko mai ka hoʻokō ʻana i kahi hoʻolālā i hana ʻia i nā makahiki he iwakālua, ʻoiai i kēia manawa a pau i manaʻo ʻia ʻo ia he kiʻi moʻokalaleo.
  
  Ua like loa me ke akua a me ko lakou mau koena i loaa ia lakou i keia manawa.
  
  Eia naʻe, ua aʻo ʻia nā haʻawina, a ua paʻa ka US a me nā ʻāina ʻē aʻe e noʻonoʻo i nā mea āpau.
  
  ʻO ka hihia o nā hoʻopiʻi i hoʻopiʻi ʻia i ka poʻe mana i hana ma lalo o ke koʻikoʻi a me ka hopohopo no ka pono o kā lākou poʻe aloha e hoʻopaʻa i ka ʻoihana hoʻokolokolo no nā makahiki.
  
  Akā, ua hoʻokuʻu ʻia nā pio a ke Aliʻi Koko a hui hou me kā lākou mau mea aloha. Ua hoʻohiki ʻo Gates e koi ʻia ʻo Kovalenko e haʻalele i kāna hoʻopaʻi koko, ma kekahi ʻaoʻao a i ʻole. Ua hui hou ʻo Harrison me kāna kaikamahine, ʻoiai he pōkole, a ʻo ka lono wale nō i kaumaha ai ʻo Drake.
  
  Inā i hānau ʻia kāna kaikamahine ponoʻī a aloha ʻia a ʻaihue ʻia, e hana paha ʻo ia i ka hana like me Harrison?
  
  ʻOiaʻiʻo nō ʻo ia. Na kēlā me kēia makua kāne e hoʻoneʻe i ka lani a me ka honua a me nā mea a pau ma waena e hoʻopakele i kāna keiki.
  
  Hele akula ʻo Hayden, Gates, a me Kinimaka mai ka walaʻau ʻana a hiki i kahi kokoke iā Drake mā. Ua hauʻoli ʻo ia i ka ʻike ʻana iā Komodo a me ke koa Delta e ola nei ʻo Merlin me lākou pū kekahi. ʻO nā paʻa i hoʻopaʻa ʻia i loko o ka pilina a me ka hana mau loa.
  
  Ua nīnau ʻo Hayden iā Gates e pili ana i kekahi kanaka i kapa ʻia ʻo Russell Cayman. Me he mea lā ua pani kēia kanaka iā Torsten Dahl ma ke ʻano he poʻo o ka hana Icelandic, ʻo kāna mau kauoha e hele mai ana mai luna mai ... Me he mea lā he kanaka ʻoʻoleʻa ʻo Cayman. Ua kuhikuhi mau ʻo ia i nā hana huna a ua ʻōlelo ʻoi aku i nā hana huna a koho i nā hana ma ka home a ma waho.
  
  "He mea hoʻoponopono pilikia ʻo Cayman," wahi a Gates. "Akā ʻaʻole ʻo ia wale nō. ʻIke ʻoe, ʻaʻohe mea i ʻike i ka mea nāna ia i hoʻoponopono pilikia. ʻO kona komo koke ʻana a me ke kumu ʻole. Akā i ka wā i hoʻokuʻu ʻia ai, ʻaʻohe mea i ʻike ʻo wai kāna e hana maoli nei. "
  
  Ua kani ke kelepona o Drake a ua hoʻopaʻa ʻo ia. Ua nānā ʻo ia i ka pale a hauʻoli i ka ʻike ʻana ʻo Thorsten Dahl ka mea kelepona.
  
  "E, he Suedena pupule! He aha, e ka hoa? Ke kamaʻilio nei me he pupule lā?"
  
  "Me he mea lā pēlā. Ua hoʻāʻo wau e hoʻopili i kekahi no kekahi mau hola a maopopo iaʻu. ʻAʻole maikaʻi ka hopena iaʻu.
  
  "Laki ʻoe i loaʻa iā ʻoe kekahi o mākou," wahi a Drake. "He mau lā paʻakikī ia."
  
  "ʻAe, ua kokoke e ʻoi aku ka paʻakikī." Ua hoʻi ʻo Dahl.
  
  "Ke kānalua nei au i kēlā-"
  
  "E hoʻolohe. Ua loaʻa iā mākou kahi kiʻi. He palapala ʻāina e ʻoi aku ka pololei. Ua hiki iā mākou ke wehewehe i ka hapa nui o ia mea ma mua o ka helu ʻana o ka idiot Cayman iā ia he pilikia palekana kiʻekiʻe. Ma ke ala, ua ʻike anei ʻo Hayden a me Gates i kekahi mea e pili ana iā ia?"
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Drake me ka huikau. "Kaimana? ʻO wai kēia kanaka Cayman? A he aha kā Hayden lāua ʻo Gates i ʻike ai?"
  
  "He mea ʻole. ʻAʻole nui koʻu manawa." No ka manawa mua, ua ʻike ʻo Drake e kamaʻilio ana kāna hoaaloha me ka hāwanawana a me ka wikiwiki. "E nana. ʻO ka palapala ʻāina i loaʻa iā mākou e hōʻike ana i kahi o nā hale kupapaʻu ʻekolu. Ua maopopo iā ʻoe kēia? ʻEkolu mau lua kupapaʻu o nā akua."
  
  "Ua ʻike mākou i ka lua." Ua manaʻo ʻo Drake i ke kīkēkē ʻana o ka makani mai ona aku. "Nui loa ia."
  
  "Ua manaʻo wau pēlā. A laila me he mea lā pololei ka palapala ʻāina. Akā, e Drake, pono ʻoe e lohe i kēia, ʻo ke kolu o ka lua kupapaʻu ka mea nui loa o lākou a pau, a ʻo ia ka mea ʻino loa."
  
  "Oi aku ka ino?"
  
  Piha me nā akua weliweli loa. Hoʻopailua maoli. Nā mea kino ʻino. ʻO ke kolu o ka hale kupapaʻu he mea ia o ka hale paʻahao, kahi i koi ʻia ai ka make ma mua o ka ʻae ʻia. A me Drake..."
  
  "He aha?"
  
  "Inā pololei mākou, manaʻo wau aia ia i ke kī o kekahi ʻano mea kaua make."
  
  
  MOKUNA Kanaha-KUMAMALU
  
  
  I ka wā i iho mai ai ka pōʻeleʻele hou ma Hawaiʻi a ua hoʻomaka nā pae hou o kekahi megaplan kahiko, ua haʻalele ʻo Drake, Alicia a me May i hope e hoʻopau i ko lākou pilikia ponoʻī i hoʻokahi manawa a no nā mea a pau.
  
  Ma ka manawa kūpono, ua koho lākou i ka hoʻonohonoho ʻoi loa o nā mea āpau. ʻO ke kahakai ʻo Waikiki me ka Moana Pākīpika pumehana, e hoʻomālamalama ʻia e ka mahina piha ma kekahi ʻaoʻao a me nā lālani o nā hōkele mākaʻikaʻi e lapalapa ana ma kekahi ʻaoʻao.
  
  Akā, i kēia pō he wahi ia no nā poʻe pōʻino a me nā hōʻike koʻikoʻi. ʻEkolu mau mana o ke ʻano i hui pū ʻia i kahi hālāwai e hoʻololi i ke ʻano o ko lākou ola mau loa.
  
  ʻŌlelo mua ʻo Drake. "Pono olua e hai mai ia'u. Na wai i pepehi iā Wells a no ke aha. ʻO ia ke kumu i hiki mai ai mākou ma ʻaneʻi, no laila ʻaʻohe kumu o ka hahau hou ʻana i ka nahele.
  
  "ʻAʻole ʻo ia wale ke kumu i hiki mai ai mākou ma ʻaneʻi." Ua nānā ʻo Alicia iā Mai. "Ua kōkua kēia elf i ka pepehi ʻana iā Hudson ma ka noho ʻana e pili ana i kāna kaikuahine. ʻO ka manawa kēia noʻu a me kaʻu kāne e hoʻopaʻi i ka wā kahiko."
  
  Luliluli mālie ʻo Mai i kona poʻo. "ʻAʻole ʻoiaʻiʻo. ʻO kou hoa kāne momona, pupule-"
  
  "A laila ma ka ʻuhane o Wells." Ua hoʻōho ʻo Alicia. "Makemake au i loaʻa iaʻu kahi manawa kaʻawale!"
  
  Hele ʻo Alicia i mua a kuʻi ikaika i ka maka o Mei. Huli aʻela ke kaikamahine Kepani, a laila nānā aʻela i luna a ʻakaʻaka.
  
  "Ua hoʻomanaʻo ʻoe".
  
  "He aha kāu i haʻi mai ai iaʻu i ka manawa hou aʻu e hahau ai iā ʻoe, pono wau e hahau iā ʻoe me he kanaka lā? ʻAe, ʻaʻole ʻoe e poina i kekahi mea like."
  
  Ua hoʻokuʻu ʻo Alicia i nā kuʻi. Hoʻi hope ʻo Mai me ka hopu ʻana i ko lākou mau lima lima. ʻO ke one a puni lākou, ua hoʻopuehu ʻia e ko lākou mau wāwae wikiwiki. Ua hoʻāʻo ʻo Drake e komo i hoʻokahi manawa, akā ʻo ka paʻi ʻana i kona pepeiao ʻākau i hoʻolilo ʻo ia iā ia e noʻonoʻo ʻelua.
  
  "Mai pepehi wale kekahi i kekahi."
  
  "ʻAʻole hiki iaʻu ke hoʻohiki i kekahi mea," wahi a Alicia. Ua hāʻule ʻo ia a kuʻi i ka wāwae ʻākau o Mei. Ua pae mai ʻo Mai me ka ʻōhumu, ʻo ke one e ʻeha ana i kona poʻo. I ko Alicia hoʻokokoke ʻana, ua hoʻolei ʻo Mai i kahi lima o ke one ma kona alo.
  
  "Uka".
  
  "Pono nā mea a pau-" ʻōlelo ʻo Mai. He alo a he alo na wahine elua. Ua hoʻohana ʻia ʻo Alicia e pani i ka hoʻouka kaua a hoʻolei i nā kīʻaha ikaika me kona mau kuʻekuʻe lima, nā lima a me nā lima, akā ua hopu a ʻalo paha ʻo Mai i kēlā me kēia o lākou a pane aku i ke ʻano. Ua hopu ʻo Alicia i ke kāʻei o May a hoʻāʻo e hoʻolei iā ia mai ke kaulike ʻana, akā ʻo nā mea āpau āna i hana ai, ʻo ka haehae hapa ʻana i ka piko o ka pālule o Mei.
  
  A waiho ākea ka pale o Alicia.
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Drake i kona nānā ʻana i nā hanana. "I kēia manawa ua like kēia me ka ʻoiaʻiʻo." Ua hele i hope. "E hoʻomau".
  
  Ua hoʻohana pono ʻo May i ka hewa o Alicia, a hoʻokahi wale nō mea e kūʻē i ke koa papa Mei. Ua u'i mai la na pupuhi maluna o Alicia, a hu'i hou aku la oia i hope, e kau ana kona lima akau i ka ehaeha, a e wela ana kona puhaka i na hahau lehulehu. Ua haʻalele ka hapa nui o nā koa ma hope o ʻelua a ʻekolu paha paʻi ʻana, akā ua hana ʻia ʻo Alicia i nā mea ʻoi aku ka ʻoi aku o ka ʻoi aku ka ʻoi aku o ka ʻoi aku o ka hope.
  
  Ua kiola ʻo ia iā ia iho i ka lewa, kiʻi a hoʻopūhoihoi iā Mai me ka kiʻi wāwae ʻelua i ka ʻōpū. Kau ʻo Alicia ma kona kua i ke one a hoʻohuli i kona kino holoʻokoʻa i lalo.
  
  Wale e halawai me ka mea kanu maka o ka loa paʻakikī kauoha. Hiki i ke kuʻi ʻana i ka ʻōpū ke hoʻokuʻu i ka Hulk, akā ʻaʻole ia i hoʻōki iā Mai. Ua maʻalahi kona mau ʻiʻo.
  
  Hāʻule ʻo Alicia, ʻaneʻane pio ke kukui. Ua ʻau aku nā hōkū i mua o kona mau maka, ʻaʻole nā hōkū i ʻālohilohi i ka lani i ka pō. Ua uē ʻo ia. "Laki pana ʻino."
  
  Akā ua huli mua ʻo Mei iā Drake.
  
  "Ua pepehi au iā Wells, Drake. Ua hana ʻē wau".
  
  "Ua ʻike mua wau," wahi āna. "He kumu paha kāu. He aha ia?"
  
  "ʻAʻole ʻoe e ʻōlelo inā e pepehi wau i ka ʻōpio kahiko." Ua uē ʻo Alicia ma lalo o lākou. "E kapa mai ʻoe iaʻu he psycho bitch."
  
  Ua mālama ʻo Drake iā ia. Ua lulu ʻo Mai i ke one mai kona lauoho. Ma hope o hoʻokahi minute, ua hanu ʻo ia a nānā hohonu i kona mau maka.
  
  "He aha kēia?"
  
  "ʻElua kumu. ʻO ka mea mua a maʻalahi loa ʻo ia i ʻike ai e pili ana i ka ʻaihue ʻana o Chika a hoʻoweliweli e haʻi iā ʻoe.
  
  "Akā hiki iā mākou ke kamaʻilio e pili ana-"
  
  "Maopopo iaʻu. He wahi liʻiliʻi wale nō kēia.
  
  He hapa uuku wale no kana i manao ai. Ua ʻaihue ʻia ke kaikuahine o Mei i kahi ʻāpana liʻiliʻi?
  
  I kēia manawa ua hakakā ʻo Alicia i kona wāwae. Huli aku ʻo ia i mua o Drake, ua piha kona mau maka i ka makaʻu ʻole.
  
  "ʻIke wau," i hoʻomaka ai ʻo Mei, a kuhikuhi iā Alicia. "Ua ʻike mākou i kahi mea ʻoi aku ka ʻino. He mea weliweli..."
  
  "E Iesu, inā ʻaʻole ʻoe e waiho i kēia, e pana wau i kou mau poʻo ʻelua."
  
  "ʻO ka mea mua, pono ʻoe e ʻike ʻaʻole ʻo Welles e haʻi iā ʻoe i ka ʻoiaʻiʻo. He SAS ʻo ia. He luna ʻo ia. A ua hana ʻo ia no kahi hui liʻiliʻi kiʻekiʻe loa ma ke kaulahao meaʻai e holo ai ke aupuni.
  
  "ʻOiaʻiʻo? No ke aha?" Paʻa koke ke koko o Drake.
  
  "Ua pepehi ʻia kāu wahine ʻo Alison."
  
  Oni kona waha, aohe kani.
  
  "Ua pili loa ʻoe i kekahi. Pono lākou iā ʻoe e haʻalele i kēia regiment. A ʻo kona make ʻana i haʻalele ai ʻoe.
  
  "Akā e hele ana wau e haʻalele. E haʻalele ana au i ka SAS no ia!"
  
  "ʻAʻohe kanaka i ʻike," wahi a Mai me ka mālie. "ʻAʻole naʻe ʻo ia i ʻike."
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Drake me ka manaʻo ʻana i ka pulu koke ma nā kihi o kona mau maka. "Ua loaʻa iā ia kā mākou keiki."
  
  Ua nānā ʻo Mai iā ia me ka maka hina. Huli akula ʻo Alicia.
  
  "ʻAʻole au i haʻi aku i kekahi ma mua," wahi āna. "ʻAʻole loa".
  
  Ua uwē ka pō Hawaiʻi iā lākou, ua hāwanawana ka nalu ikaika i nā mele poina kahiko a ka poʻe kahiko, ua nānā nā hōkū a me ka mahina me ke aloha ʻole e like me ka wā ma mua, e mālama ana i nā mea huna a hoʻolohe i nā ʻōlelo hoʻohiki a ke kanaka e hana pinepine ai.
  
  "A aia kekahi mea ʻē aʻe," wahi a Mai i loko o ka pouli. "Ua lōʻihi koʻu manawa me Wells i ko mākou lele ʻana a puni Miami. Iā mākou i loko o kēlā hōkele, ʻike ʻoe, ʻo ka mea i puhi ʻia, ua lohe au iā ia e kamaʻilio ana ma ke kelepona ma ka liʻiliʻi he hapalua mau manawa i kahi kāne...
  
  "He aha ke ʻano o ke kanaka?" Ua ʻōlelo koke ʻo Drake.
  
  "ʻO Cayman ka inoa o ke kanaka. Russell Cayman.
  
  
  HOPE
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ʻO David Leadbeater
  Ma na kihi eha o ka Honua
  
  
  MOKUNA MUA
  
  
  Noho iho la ke Kakauolelo o ka Defence Kimberly Crow me ka ulu nui o ka hopohopo i loko o kona puʻuwai. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia i lōʻihi ma ka hana, akā manaʻo ʻo ia ʻaʻole i kēlā me kēia lā i koi ʻia kahi pūʻali koa ʻehā hōkū a me kahi luna kiʻekiʻe o CIA e hālāwai me kekahi o kona kiʻekiʻe.
  
  He keʻena liʻiliʻi, pōwehiwehi a nani hoʻi i loko o kekahi hōkele ma ke kaona o Wakinekona; kahi āna i maʻa ai i nā mea i ʻoi aku ka noʻonoʻo ma mua o ka maʻamau. Hōʻike ʻia ke kukui pōwehiwehi mai nā haneli gula a me nā mea ʻoka paʻa, e hāʻawi ana i ka lumi i kahi manaʻo maʻalahi a hoʻokūpaʻa i nā hiʻohiʻona a me nā hiʻohiʻona loli mau o ka poʻe i hui ma ʻaneʻi. Ua kali ʻo Qrow i ka ʻōlelo mua o lākou.
  
  Ua hele pololei ʻo Mark Digby, ke kanaka CIA. "He pupule kāu hui, e Kimberly," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka ʻoki ʻana i kona leo i ka lewa e like me ka waika ma o ka metala. "Kākau ʻo ia i kāna tiketi ponoʻī."
  
  ʻO Qrow, ka mea i manaʻo i kēia hoʻouka kaua, ua inaina ʻo ia e hele i ka pale, akā ʻaʻohe ona koho. ʻOiai ʻo ia e kamaʻilio nei, ʻike ʻo ia ʻo ia ka mea a Digby i makemake ai. "Ua kāhea lākou no ka hoʻokolokolo. Ma ke kula. ʻAʻole paha wau makemake iā ia, e Mark, akā ke paʻa nei au me ia."
  
  "A i kēia manawa aia mākou ma hope," ʻōhumu ʻo General George Gleason me ka ʻoluʻolu ʻole. ʻO kahi hoʻopaʻapaʻa hou wale nō kāna i manaʻo ai.
  
  "I ka heihei no ka mea i kapa ʻia 'nā wahi hoʻomaha'? Nā hololio? E ʻoluʻolu. ʻAʻole kā mākou noʻonoʻo maikaʻi i haki i ke code. "
  
  "E hoʻopaʻa iā ia, ʻae?" Hoʻomau ʻo Digby me he mea lā ʻaʻole i hoʻopau ʻo Gleeson. "Pehea kā lākou hoʻoholo e pepehi i ke kanaka kīwila?"
  
  Ua wehe ʻo Qrow i kona waha akā ʻaʻole i ʻōlelo iki. ʻOi aku ka maikaʻi ʻaʻole e hana i kēia. Ua ʻike maopopo ʻo Digby ma mua o kāna hana a hoʻohana ʻo ia i nā mea hope loa.
  
  Nana pololei aku la oia ia ia. "Pehea ia mea, e Kimberly?"
  
  Nānā hou akula ʻo ia iā ia me ka ʻōlelo ʻole ʻole, ke pohā nei ka ea ma waena o lāua. Ua maopopo e haʻi mua ʻo Digby. ʻO ke kanaka e ʻimi nei i kona pono e kaʻana like, e ninini i kona ʻuhane a hoʻoheheʻe ʻia e like me kona ʻano noʻonoʻo.
  
  "Ua kōkua kekahi kanaka i kapa ʻia ʻo Joshua Vidal i kā lākou noiʻi. ʻAʻole ʻike kaʻu hui ma ka ʻāina i ke kumu o ko lākou ʻimi ʻana iā ia, a i ʻole no ke aha lākou i hoʻopau ai i nā kamera a pau i loko o ka lumi kiaʻi," hoʻomaha ʻo ia, "a hiki i ko lākou nānā ʻana ma hope a ʻike ... ʻoi aku ka ʻino ma mua o ka hapa nui o nā hōkū kopa.
  
  Heluhelu ʻo Qrow ma waena o nā laina, me ka manaʻo i nā ʻāpana he nui o ka crap. "He hōʻike piha kāu?"
  
  "Hilinaʻi wau". Kuno ʻo Digby me ka manaʻo paʻa. "Aia ma kou papaaina ma ke ahiahi."
  
  Ua noho mālie ʻo Qrow e pili ana i nā mea āpau āna i ʻike ai e pili ana i ka misionari hou loa. Hoʻopili mau ka hui SPEAR - ʻaʻole loa - akā ʻike liʻiliʻi lākou i ka mea i hana ʻia. Eia naʻe, ʻo ka pepehi kanaka ʻana o kēia Joshua Vidal, inā he ʻoiaʻiʻo loa ia, e loaʻa i nā hopena hohonu a lōʻihi no ka hui. Hoʻohui ʻia ʻo Mark Digby, ʻo ia ke ʻano o ke kanaka hauʻoli e hoʻoponopono i nā kuhi hewa e hoʻonui ai i kāna mau pahuhopu ponoʻī, a ua hiki ke kapa ʻia ka hui o Hayden he mea hoʻohilahila iā ʻAmelika Hui Pū ʻIa. Hiki ke hoʻopau ʻia, hoʻokaʻawale ʻia he poʻe mahuka i hopu ʻia, a i ʻole ... ʻoi aku ka maikaʻi.
  
  Ua hilinaʻi nā mea a pau i ka papahana a Digby.
  
  Pono ʻo Crowe e hehi me ke akahele, me ka hoʻomanaʻo i kāna ʻoihana paʻakikī. ʻO ka hele ʻana i kēia mamao, ka piʻi ʻana i kēia kiʻekiʻe, ʻaʻole ia me ka ʻole o kāna mau pōʻino - a ke peʻe nei kekahi ma hope ona.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo General Gleason. "ʻAʻole ia e neʻe i kekahi mea i mua. ʻOi aku ka poʻe e hana nei ma ka māla. "
  
  Kuno ʻo Qrow i ka pūkaua. "ʻAe wau, e George. Akā ua loaʻa a hoʻomau ka SPEAR i kekahi o kā mākou mau hui ʻoi loa, me SEAL Teams 6 a me 7. He ʻokoʻa lākou ma nā ʻano he nui. ʻO koʻu manaʻo, ʻaʻohe hui ʻē aʻe o ka honua e like me lākou. "
  
  Paʻakikī ka nānā ʻana o Digby. "Manaʻo wau i kēia he kūlana koʻikoʻi loa ma mua o kahi kūlana kiʻekiʻe. Pono kēia mau hui SWAT i nā lei pōkole, ʻaʻole i nā kaulahao ʻoi aku. "
  
  Ua ʻike ʻo Qrow i ka pōʻino o ka lewa a ʻike ʻo ia e ʻoi aku ka ʻino ma mua. "Ua hele aku kāu hui ma waho o ke ala. He pilikia ko loko. ʻO nā mea pohihihi waho e hiki mai ana e nahu iā mākou a pau i loko o ka hoki..." Hoʻomaha ʻo ia.
  
  Ua ʻōhumu hou ʻo General Gleason. "ʻO ka mea hope loa e pono ai mākou he hui o nā hui multinational rogue i hoʻolimalima ʻia e ʻAmelika Hui Pū ʻIa e hele pupule ana i nā ʻāina ʻē, e hana ana i kahi ʻino hou. ʻOi aku ka maikaʻi e ʻoki i nā pilina i ka wā hiki iā mākou.
  
  ʻAʻole hiki iā Qrow ke hūnā i kona pīhoihoi. "He aha ka mea āu e kamaʻilio mai nei?"
  
  "ʻAʻole mākou e ʻōlelo i kekahi mea." Nānā ʻo Digby i nā paia me he mea lā e manaʻo ʻo ia e ʻike i nā pepeiao o Dumbo.
  
  "Ke ʻōlelo nei ʻoe e hopu ʻia lākou?" kaomi iho la ia.
  
  Luliluli ʻo Digby i kona poʻo me ka ʻike ʻole ʻia; ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia, akā he neʻe i kani i nā bele aʻo i loko o ka ʻuhane o Qrow. ʻAʻole makemake ʻo ia, ʻaʻole hoʻokahi, akā ʻo ke ala wale nō e hoʻomaha ai i ka ʻeha weliweli i loko o ka lumi a haʻalele ʻo ia ka neʻe ʻana.
  
  "E kau i kahi pine i loko," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka leo māmā e like me kāna hiki ke ʻohi. "A e kūkākūkā kākou i ke kumu ʻē aʻe o ko kākou hele ʻana ma ʻaneʻi. Ma na kihi eha o ka honua."
  
  "E kamaʻilio pololei kāua," wahi a ka pūkaua. "A e nānā i nā ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole nā fables. Ua ʻōlelo ka ʻoiaʻiʻo, ua hina kekahi mau ʻano psychos i nā palapala kākau he kanakolu makahiki i kākau ʻia e nā lawehala kaua e peʻe ana ma Cuba. Ua ʻōlelo ka ʻoiaʻiʻo ua hele mua kēia pūʻulu o nā psychos a ua hoʻokuʻu iā lākou i ka damn Network, he mea kūlohelohe ia no kēia hui. ʻO kēia nā ʻoiaʻiʻo.
  
  Ua ʻike ʻo Crow i ka ʻae ʻole o ka pūʻali koa i nā moʻolelo archaeological a me kona nele loa i ka noʻonoʻo. "Pela ko'u manao, e George."
  
  "Makemake paha ʻoe i mea hou aku?"
  
  "ʻAe, maopopo iaʻu e lohe mākou iā lākou."
  
  "ʻO kēlā me kēia ʻepekema pupule, ʻo kēlā me kēia Indiana fucking Jones wannabe a me ka lawehala manawaleʻa i ka honua i kēia manawa ke komo i ka ʻike like a mākou e hana nei. Ua ʻike kēlā me kēia aupuni, kēlā me kēia hui pūʻali koa kūikawā, kēlā me kēia hui ʻeleʻele. ʻO kēlā mau mea ʻole. A i kēia manawa... ua kālele lākou a pau i ko lākou nānā ʻana ma kahi hoʻokahi.
  
  ʻAʻole maopopo ʻo Qrow ua makemake ʻo ia i kāna hoʻohālikelike, akā nīnau ʻo ia, "ʻO wai?"
  
  "E hoʻolālā no ke kauoha o ka hoʻokolokolo hope. E hoʻolālā no ka hopena o ke ao."
  
  "I kēia manawa, he kani liʻiliʻi kēia e hele mai ana mai iā ʻoe, e General."
  
  "Heluhelu wau ma ka waha, ʻo ia wale nō."
  
  "Ua heluhelu mākou a pau. ʻO kēia mau mea a pau," wahi a Digby. "ʻOiaʻiʻo, pono e noʻonoʻo pono kēia a ʻaʻole hiki ke hoʻemi ʻia i kēia manawa. ʻO ka palapala nui, a lākou i kapa ai ʻo "Order of the Last Judgment," pili i nā holo lio a, ke manaʻoʻiʻo nei mākou, ke ʻano e ʻimi ʻia ai lākou.
  
  "Akā-" ʻaʻole hiki iā Gleason ke kōkua iā ia iho. "Eha kihi. He mea pono ole keia."
  
  Ua kōkua ʻo Qrow iā ia i mua. "Ke manaʻo nei au ua hoʻopaʻa inoa ʻia kēia, e George. No ka paʻakikī i ka hoʻoholo. A i ʻole e hana i hiki ke loaʻa i ka poʻe i koho ʻia e ke Kauoha.
  
  "ʻAʻole au makemake ia". Me he mea lā ua pupule ʻo Gleason.
  
  "Ua maopopo iaʻu". Paʻi akula ʻo Qrow i ka pākaukau i mua ona. "Akā e nānā - ua hāpai ka manuscript i nā nīnau he nui, ʻaʻohe pane i kēia mau mea āpau. ʻO ke kumu, aia i hea lākou i kēia manawa ... ʻO ke Kauoha?"
  
  "ʻAʻole kēia ka mea pohihihi nui loa a mākou e kū nei," ʻaʻole ʻae ʻo Digby. "ʻO kēia hoʻolālā ka mea e pono ai mākou e huli me ka wikiwiki."
  
  Ua hauʻoli ʻo Qrow i ka lanakila o kēia hoʻopunipuni. "Aia ʻo SPEARS ma ʻAigupita," ua hōʻoia ʻo ia. "ʻO ka lawe ʻana i ka palapala i ka waiwai maka a me ka manaʻo ʻana he pololei kā mākou wehewehe mua ʻana ma kahi e pono ai mākou."
  
  Nahu ʻo Digby i kona lehelehe haʻahaʻa. "Maikaʻi kēia," i ʻōlelo ai ʻo ia, "akā, lawe pū ʻia mākou i kahi pōʻai piha i kahi a mākou e makemake ai. Pono e hoʻoholo i kēia manawa, e Kimberly.
  
  "I kēia manawa?" Pīhoihoi maoli ʻo ia. "ʻAʻole lākou e hele i kahi a he hewa ke lawe iā lākou mai ke kahua. Manaʻo wau ua hoʻomaopopo ʻoe i ka manuscript? ʻEhā kaʻa lio? ʻO nā mea kaua hope ʻehā? Kaua, lanakila, wi, make. Inā he koi kūpono kēia, pono mākou e hana i kā lākou hana maikaʻi loa. "
  
  "Kimberly." Holoi ʻo Digby i kona mau maka. "He ʻokoʻa nā manaʻo o ʻoe a me aʻu i ke ʻano o ia mea."
  
  "ʻOiaʻiʻo ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻokūkū i kā lākou kūleʻa mua?"
  
  "Pehea ʻoe e wehewehe ai i ka holomua?" Hohola ʻo Digby i kona mau lima me ke ʻano haʻahaʻa. "ʻAe, ua pale lākou i kekahi mau mea hoʻoweliweli, akā hiki i nā SEAL, nā Rangers, ka CIA Special Activities Division, ka SOG, ka Marine Raiders ..." Ua hoʻomaha ʻo ia. "E ʻike i koʻu wahi e hele ai?"
  
  "Ke ʻōlelo nei ʻoe ʻaʻole pono mākou iā SPIR."
  
  Ua ʻoluʻolu ʻo Digby i kona mau maka. "ʻAʻole i hiki mai".
  
  Ua lawe ʻo Qrow ma mua o hoʻokahi kekona no ka noʻonoʻo ʻana i ka hōʻino i manaʻo ʻia. Nānā ʻo ia mai Digby a Gleason, akā ua pane wale mai ka pūʻali koa me ka nānā ʻole ʻana a me ke ʻano kūpaʻa, ʻaʻohe kanalua i ke ʻano o waho o kāna ʻano hana. Ua maopopo iā ia kahi i lanakila ai ʻo SPIR. ʻAʻole maopopo ʻo Gleeson i kēia, a ua alualu ʻo Digby i kahi pahuhopu ʻē aʻe.
  
  "I kēia manawa," i ʻōlelo ai ʻo ia, "he mau ʻōlelo a me nā hōʻike wale nō kā mākou, ʻo ka hapa nui o nā lono. Ua hoʻoweliweli kēia hui i ko lākou ola, ua nalowale ko lākou mau kāne a ua kaumaha pinepine no kēia ʻāina. He kuleana ko lākou e ʻōlelo.
  
  Hana ʻo Digby i ka helehelena, ʻaʻohe mea i ʻōlelo. Ua hilinaʻi ʻo Qrow ma kona noho, e ʻoliʻoli ana i ka lewa mālie e hoʻopuni mau ana i nā kihi ʻehā o ka lumi i ka hoʻāʻo ʻana e noʻonoʻo pono. Pono kekahi i ka noʻonoʻo a me ka mālie i ka wā e pili ana i nā nahesa ʻawaʻawa.
  
  "Ke manaʻo nei au e hoʻouna i nā poʻe i TerraLeaks i ka hoʻāʻo e hoʻōki i kēia kahe o ka ʻike," wahi āna. "A hiki i ka hoʻokumu ʻana i ka ʻoiaʻiʻo o kēia Kauoha. He aha ka mea e hiki koke mai ana," wahi āna. "Ke noiʻi nei mākou i ka bunker Cuban kahi i loaʻa ai kēia. A ʻae mākou iā Team SPEAR e hana i kāna hana. ʻAʻohe mea e hana wikiwiki."
  
  Kuno ae la o Generala Gleason. "Aia lākou," ʻōlelo ʻo ia.
  
  A laila minoʻaka nui ʻo Digby iā ia, e pili ana i ka pōpoki i loaʻa ka ʻaila. "ʻAe wau i kāu mau manaʻo a pau," wahi āna. "Makemake au e hoʻopaʻa inoa me ka ʻōlelo ʻana ʻaʻole wau e ʻae me lākou, akā e ʻae wau. A ma ka hoʻihoʻi ʻana, makemake wau e ʻae ʻoe i kaʻu noi liʻiliʻi.
  
  E ke Akua aloha, ʻaʻole. "ʻO wai o lākou?"
  
  "Ke hoʻouna nei mākou i kahi hui ʻelua. E uhi iā lākou a kōkua paha iā lākou. "
  
  Ua ʻike ʻo Qrow i kāna ʻōlelo. "E uhi" ʻo ia ka nānā ʻana, a ʻo ka "kōkua" paha i manaʻo ʻia e hoʻokō.
  
  "He hui hea?"
  
  "SeAL Team 7. Ke kokoke mai nei lakou."
  
  "Kupaianaha." Luliluli ke poo o Qrow. "Loaʻa iā mākou ʻelua o kā mākou hui maikaʻi loa ma ka wahi like i ka manawa like. Pehea i hana ai kēia?
  
  Ua hoʻokō ʻo Digby i ka noho ʻole. "ʻO ka huikau maʻemaʻe. Akā, pono ʻoe e ʻae ʻoi aku ka maikaʻi o ʻelua ma mua o hoʻokahi.
  
  "Maikaʻi". Ua ʻike ʻo Qrow ʻaʻohe ona koho ma mua o ka ʻae ʻana. "Akā, ʻaʻohe mea e hui ai nā hui ʻelua. ʻAʻole no kekahi kumu. Ua maopopo?"
  
  "Inā pili wale ka honua iā ia." Ua ʻakaʻaka ʻo Digby, me ka ʻalo ʻana i ka nīnau a ua hoʻōho ʻo Gleeson.
  
  "E noho ʻoihana," wahi a Gleason. "Hiki iaʻu ke loaʻa ʻehiku ma kahi kūpono i loko o kekahi mau hola. Inā mākou e hoʻopau koke i kēia. "
  
  "E noʻonoʻo ʻoe." Ua hōʻole ʻo Qrow i ka haʻi ʻana i nā kāne ʻaʻole e hoʻokuʻu i ka puka e paʻi iā lāua ma ka ʻāʻī i ka puka ʻana. No SPEAR, ʻaʻole hiki ke ʻoi aku ka koʻikoʻi. No ke kanaka nāna i pepehi iā Joshua Vidal, he hana ʻino ia. No ia, ʻo ia paha kekahi o nā mea i luna aʻe a ʻoi aku ka ʻino. Akā ʻo ka mua, e hoʻopakele kākou i ke ao nei, ua manaʻo ʻo ia.
  
  hou.
  
  
  MOKUNA ELUA
  
  
  Aia ʻo Alexandria i kona nani o kēia wā ma hope o ka puka aniani aniani; he kūlanakauhale nui e ulu ana i ke kai ʻālohilohi, i hōʻailona ʻia e nā lāʻau pāma a me nā hōkele, kahi kahakai kahakai a me ka Hale Waihona Puke o Alexandria.
  
  ʻO ka hale palekana CIA i nānā aku i ʻeono mau ala kaʻa kaʻa kaʻa kaʻa kaʻa ʻana a puni ke kakaka o kahakai. ʻO ke komo ʻana a pau i ka lāʻau rickety mai waho i kaupalena ʻia e nā aniani kaumaha a me nā kaola. ʻO ka lumi hoʻokipa nui wale nō i hāʻawi i nā hōʻailona o ka hōʻoluʻolu; liʻiliʻi ka lumi kuke, a ua lilo nā lumi moe ʻelua i mau hīnaʻi kila. Hoʻokahi wale nō kanaka i paʻa i ka hale palekana i ka manawa piha, a aia ʻo ia ma waho o kāna wahi hōʻoluʻolu.
  
  Ua kauoha ʻo Alicia i kīʻaha kofe. "E ke kanaka, ʻehā ʻeleʻele kēia, ʻelua me ka waiū, ʻekolu me ka ʻaila a hoʻokahi me ka ʻono kinamona. maopopo?"
  
  "ʻAʻole au ..." He kanaka kanakolukūmākahi me nā makaaniani lahilahi a me nā kuʻemaka puʻupuʻu i ʻoni me ka huhū. "ʻAʻole au ... hana kope. Maopopo iā ʻoe kēia?
  
  "Oukou i hoomaopopo ole mai? ʻAe, he aha kāu e hana nei ma ʻaneʻi?"
  
  "Hoʻohui. Hoʻopili kūloko. kahu hale. au-"
  
  Ua ʻokiʻoki ʻo Alicia i kona mau maka. "Ka hale mālama?"
  
  "ʻAe. ʻAʻole naʻe pēlā. I-"
  
  Huli akula ʻo Alicia. "Pela, hoa. ʻAʻole ʻoe e hana i nā moena. ʻAʻole ʻoe hana kope. He aha kā mākou e uku aku ai iā ʻoe?"
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Drake i kāna mea maikaʻi loa e haʻalele i ka wahine Pelekane, ma kahi o ka nānā ʻana i ka hālāwai ma waena o Smith lāua ʻo Lauren. Ua hoʻomākaukau ʻia ka New Yorker a lele i ʻAigupita i ka manawa i huli ai ka hoʻoweliweli hou mai kahi hopohopo i ka mea nui. Ke kū nei ʻo ia i waenakonu o ka lumi me kona lauoho i lalo a me kahi hiʻohiʻona pāʻani ma kona mau maka, ua mākaukau ʻo ia e hoʻonui i ka hui, akā i ka wā i hele aku ai ʻo Smith iā Lauren, ua hāʻule nā manaʻo holoʻokoʻa iā ia.
  
  "ʻAʻole i kēia manawa," i pane koke ai ʻo ia.
  
  "Ke ola nei au," i ʻōhumu ai ʻo Smith. "Manaʻo paha ʻoe i hoihoi."
  
  Ma mua o ka paʻi ʻana i hope, ua hanu nui ʻo Lauren. "Ke hopohopo nei au iā ʻoe i kēlā me kēia lā, i kēlā me kēia minuke. Hilinaʻi wau. Makemake ʻoe iā ia, e Smith?"
  
  Hāmama aʻela ka waha o ke koa no ke kūʻē ʻana, akā naʻe, ua komo maalea ʻo Alicia. "Aloha, ʻaʻole ʻoe i lohe? ʻO Lancelota kona inoa. Makemake ʻo ia iā Smith. I kēia manawa, kapa mākou iā ia. "
  
  Ua hopu ʻia ʻo Lauren no ka lua o ka manawa i hoʻokahi minuke. "Lance-a-he aha? ʻAʻole anei ʻo ia ka inoa o ka naita kahiko?"
  
  "ʻOiaʻiʻo," wahi a Alicia me ka hauʻoli. "ʻO ke kanaka hoʻokahi i hana i ka moekolohe me ka wahine a ke aliʻi."
  
  "Ke ʻōlelo nei ʻoe e hopohopo wau? A i ʻole, manaʻo paha ʻoe?"
  
  Nānā akula ʻo Alicia iā Smith. "ʻAʻole. Ina e lilo oe ia ia, o ka mea maikai loa e loaa ia ia he baboon, aole hoi he monkey maka ulaula ma Aigupita. Nānā aʻela ʻo ia a puni ka lumi me ka nānā nīnau. "ʻAʻole ma waho o kēia lumi."
  
  Ke kū nei ʻo Mai ma hope o Lauren, ma hope o ka nānā ʻana pālua i ka ʻōnaehana palekana o ka hale palekana. "Pono mākou e hoʻokō i ka hana? Manaʻo wau ʻo ia ke kumu i hele mai ai ʻo Lauren?"
  
  "Ae 'ae". Ua hoʻihoʻi koke ka New Yorker i kona ʻoluʻolu. "Makemake anei oukou a pau e noho ilalo? Hiki ke lawe i kekahi manawa ".
  
  Ua loaʻa iā Yorgi kahi noho kaʻawale. Noho ʻo Drake ma luna o ka lima o ka noho, e nānā pono ana a puni ka lumi. Ua maopopo iaia, e nana mai ana ma ka aoao, i ka pili ana mai o Dal a me Kenzi, pehea hoi ko Hayden i pahee aku ai mai Kinimaki aku, a me ka mahalo, i keia manawa me he mea la ua oi aku ka oluolu o Alicia me May i ko laua noho ana. Ua hoʻomaha nui ʻia ʻo Drake e kēia hopena, akā ʻo ka mea nui e hiki mai ana. Ua noho mālie ʻo Yorgi mai kāna hōʻike ʻana i ʻekolu lā i hala.
  
  ʻO wau ka mea i pepehi i koʻu mau mākua me ke koko anu.
  
  ʻAe, ua hoʻohaʻahaʻa kēia i ka hoʻolauleʻa, akā ʻaʻohe mea i hoʻokaumaha i nā Lūkini. Ua hele maoli ʻo ia e hōʻoia i kāna mea i hana ai; I kēia manawa pono ʻo ia i ka manawa e unuhi i ka hoʻomanaʻo i nā huaʻōlelo maoli.
  
  Ua ʻoluʻolu iki ʻo Lauren i ke kū ʻana ma ke poʻo o ka lumi, akā i ka haʻalele ʻana o Smith i hope, hoʻomaka ʻo ia e kamaʻilio. "ʻO ka mea mua, loaʻa paha iā mākou ke alakaʻi i kahi o ka waihona o Tyler Webb. E hoʻomanaʻo - ua hoʻohiki ʻo ia e hōʻike hou ʻia nā mea huna?"
  
  Ua hoʻomanaʻo maikaʻi ʻo Drake i kēia. Ua hopohopo lākou i nā hopena e hiki mai ana mai ia manawa mai. A i ʻole ʻelua a ʻekolu paha.
  
  "Akā i kēia manawa ʻaʻole mākou manawa no kēlā. Ma hope aku, manaʻolana wau e hele mākou a pau i ka huakaʻi. Akā ʻo kēia ... ua hoʻomaka kēia hoʻoweliweli hou i ka wā i hoʻopuka ai ka hui TerraLeaks i kahi pūʻulu o nā palapala ma ka Pūnaewele. " Nani ʻo ia. "ʻOi aku ka like me kahi pōkā kino i hāʻule ma luna o kahi kumu kikohoʻe. ʻO nā palapala a pau i kākau lima ʻia, maopopo ka manaʻo a me ka hoʻonui pono iā ia iho. ʻōpala kahiko mau. Ua loaʻa iā lākou nā limahana TerraLeaks i loko o kahi bunker kahiko ma Cuba, kahi mea i koe mai nā makahiki i hala. ʻIke ʻia ʻo ka bunker ke keʻena nui o kahi hui pupule i kapa iā lākou iho ʻo ka Order of the Last Judgment.
  
  "Me he mea lā he nui ka ʻakaʻaka," wahi a Drake.
  
  "ʻOiaʻiʻo nō. Akā i ka ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka maikaʻi o nā mea. ʻO kēia poʻe a pau he poʻe lawehala kaua i mahuka iā Nazi Kelemānia a peʻe ma Cuba. I kēia manawa, e like me kāu e ʻike ai, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hana ʻana i kahi papa inoa o nā mea ʻē aʻe a nā Nazis i makemake ʻole ai ma mua o ka papa inoa o ko lākou ʻano. Ua hoʻokumu ʻia kēia Kauoha e hoʻoili i nā mea i nā hanauna e hiki mai ana. Inā i hopu ʻia a pepehi ʻia paha lākou, makemake lākou e loaʻa i kahi leo hanohano i kekahi wahi i ka wā e hiki mai ana.
  
  "A ke ʻōlelo nei ʻoe aia iā lākou?" i ninau aku ai o Hayden.
  
  "ʻAe, ʻaʻole i kēia manawa. ʻAʻohe mea i hōʻoia ʻia. ʻO ke kauoha he ʻelua mau pūʻali koa, ʻelua mau kānaka koʻikoʻi o ke aupuni a me ʻelua mau ʻoihana waiwai. E loaʻa iā lākou ka mana nui a me nā kumuwaiwai. "
  
  "Pehea mākou e ʻike ai i kēia?" i ninau aku ai o Mai.
  
  "ʻAe, ʻaʻole lākou i hūnā i kekahi mea. Nā inoa, nā hanana, nā wahi. Aia kēia mau mea i nā palapala. A ua hahai ʻo TerraLeaks i ke ʻano," lulu ʻo Lauren i kona poʻo, "e like me kā lākou."
  
  "Ke ʻōlelo nei ʻoe ua ʻike nā kānaka a pau?" Ua ʻōlelo mālie ʻo Drake. "ʻO kēlā me kēia hui koko i ka honua? Puka." Huli ʻo ia i kona poʻo i ka puka aniani, me he mea lā e noʻonoʻo ana i ka honua holoʻokoʻa i waho, e hui pū ana.
  
  "ʻAʻole i pau ka palapala i nīnau ʻia," i hoʻomaka ai ʻo Lauren.
  
  Huhū ʻo Alicia. "Inā ʻaʻole, ʻoiaʻiʻo, ʻo ia ka hihia."
  
  "No laila ʻaʻole loaʻa iā mākou ka ʻike āpau. Hiki iā mākou ke manaʻo ʻaʻole i hāʻawi ʻia kēia mau lawehala kaua, ka mea i nalowale mai ka honua aku ma kahi o iwakāluakūmāhiku mau makahiki i hala aku nei, ʻaʻole i hāʻawi ʻia ka manawa e hoʻopau ai i kā lākou hana.
  
  "Ua nalowale?" Ua ʻōhumu ʻo Dahl me ka neʻe iki ʻana mai ka wāwae a i ka wāwae. "ʻO ka mea maʻamau kēia ʻo ka mākaʻi huna. A i ʻole nā Pūʻali Kūikawā. He mea noʻonoʻo ʻoiai he poʻe lawehala kaua lākou.
  
  Kuno ʻo Lauren. "He kuʻikahi kēia. Akā ʻo ka mea i "nalo" ʻaʻole i manaʻo e ʻimi i ka bunker huna.
  
  "A laila paha ʻo SAS." Nānā ʻo Dahl iā Drake. "ʻO nā ʻōhua momona."
  
  "Ma ka liʻiliʻi loa ʻaʻole i kapa ʻia kā mākou mau pūʻali kūikawā ʻo ABBA."
  
  Hele ʻo Kinimaka i ka puka aniani e nānā. "Me he mea lā ka makuahine o nā hewa a pau," ʻōhumu ʻo ia i loko o kāna aniani. "ʻAe wau e laha manuahi kēia ʻike. ʻEhia mau aupuni e ʻimi nei i kēia i ka manawa like? "
  
  "Ma ka liʻiliʻi ʻeono," wahi a Lauren. "Ka mea a mākou i ʻike ai. I kēia manawa hiki ke ʻoi aku ma mua o kēia. Ua hoʻomaka ka heihei i ka pau ʻana o ʻoukou ma Peru.
  
  "Ke hoʻopau nei ʻoe?" Ua ʻōlelo hou ʻo Smith. "Ua mālama mākou i nā ola."
  
  Ua ʻohi ʻo Lauren. "ʻAʻohe mea e hoʻohewa iā ʻoe no kēia."
  
  Ua hoʻomanaʻo maopopo ʻo Drake i nā noi pinepine a Smith e wikiwiki i ka pō i ka wā o ka misionari hope loa. Akā ʻaʻole kēia ka manawa e hāpai ai i kēia pilikia. Akā, ua hopu mālie ʻo ia i ka manaʻo o ka New Yorker.
  
  "Pēlā," wahi āna. "No ke aha ʻoe e haʻi ʻole mai ai iā mākou i ka mea a kēia Doomsday Order i hoʻolālā a pehea e hoʻolālā ai e luku i ka honua?"
  
  Ua hanu nui ʻo Lauren. "A laila ua maikaʻi. Manaʻo wau ua mākaukau ʻoe no kēia."
  
  
  MOKUNA EKOLU
  
  
  "Ma o nā satelite spy, nā mea huna huna a me nā kāmela, nā drones, ka NSA ... kapa ʻoe iā ia, ʻike mākou aia ma kahi o ʻeono mau ʻāina ʻē aʻe e heihei ana e lilo i mea mua e ʻike i nā kihi ʻehā o ka honua. ʻAmelika..." hoʻomaha ʻo ia, me ka noʻonoʻo ʻana, "no... ʻo ʻAmelika ... makemake ʻoe e hele i laila ma mua o nā poʻe ʻē aʻe. ʻAʻole no ka hanohano wale nō, akā no ka mea ʻaʻole hiki iā mākou ke ʻōlelo i ka mea a kekahi e hana ai me ka mea i loaʻa iā lākou. ʻO ka manaʻo ... pehea inā loaʻa ka ʻIseraʻela i kahi pepehi huna mai loko mai o ka ʻāina? Pehea inā loaʻa iā Kina nā ʻehā?
  
  "No laila ʻo kēia nā ʻāina i hoʻopaʻa ʻia e komo i ka papahana?" i nīnau mālie ai ʻo Kensi. "Iseraela?"
  
  "ʻAe. Hoʻohui ʻia ʻo Kina, Farani, Suedena, Rusia a me Pelekane Nui.
  
  Manaʻo ʻo Drake ua ʻike paha ʻo ia i kekahi o ka poʻe i pili. He hewa kona pono e hana ku e ia lakou.
  
  "Maikaʻi," wahi āna. "He aha nā kauoha pololei?"
  
  Ua nānā ʻo Lauren i kāna kamepiula no ka ʻike. "Loaʻa iā lākou ka nui o ka 'no hāʻule' a 'ma kekahi kumu kūʻai'."
  
  "ʻIke lākou he hoʻoweliweli honua," wahi a Hayden. "Kainō? He mau lā wale nō i koe a hiki i ka apocalypse e hiki mai ana.
  
  "Akā naʻe," wahi a Drake, "ʻo mākou a pau ma ka ʻaoʻao hoʻokahi."
  
  Hoʻopili ʻo Hayden iā ia. "Auwe. E ho'ōki i ka hana ʻana i ka lāʻau, e ke kanaka."
  
  "ʻAʻole, manaʻo wau-"
  
  "ʻO ka nui o nā pupuhi i hoʻopau iā ia." Ua ʻakaʻaka ʻo Dahl.
  
  Ua akeakaa na maka o Drake. "Pāʻa kou waha." Hoʻomaha ʻo ia. "Ua nīnau ʻoe e pili ana i kāu Yorkshire? Eia nō naʻe, ʻo kaʻu mea i ʻōlelo ai he mau pūʻali kūikawā mākou a pau. ʻOki mai ka lole like. ʻAʻole pono mākou e alualu kekahi i kekahi a puni ka honua. "
  
  "ʻAe wau," wahi a Hayden me ka manaʻo ʻole. "No laila ʻo wai ʻoe e kamaʻilio pū me kēia?"
  
  Hohola aku la o Drake i kona mau lima. "Peresidena Coburn?"
  
  "Ma mua, pono ʻoe e hele ma mua o ke Kuhina Kūʻai. A me nā mea ʻē aʻe. Ua hoʻopuni ʻia ʻo Cole e nā paia kino wale nō, a ʻo kekahi o lākou ʻaʻole me ka crenellations.
  
  "ʻAʻole e pāʻani nā hui āpau i nā pāʻani hoaaloha," i hoʻohui ʻo Kenzie me ka hilinaʻi.
  
  "ʻOiaʻiʻo". Hāʻawi ʻo Drake a noho i lalo. "E kala mai, Lauren. E hoʻomau."
  
  "Akau. No laila, ua heluhelu ka poʻe a pau i nā palapala leaked. ʻO ka hapa nui o ka Nazi bullshit, e ʻoiaʻiʻo. A ke heluhelu nei au i kēia huaʻōlelo. ʻO ka ʻaoʻao i kapa ʻia ma hope o kēia pūʻulu pōʻino, i kapa ʻia ʻo "Order of the Last Judgment", e hōʻike maopopo ana i ka mea i kapa ʻia "nā wahi hoʻomaha" o nā holo lio ʻehā: Kaua, Naʻi, Wi a me ka Make.
  
  "Mai ka Buke o ka Hoikeana?" i ninau aku ai o Hayden. "ʻO kēlā mau holo lio ʻehā?"
  
  "ʻAe." Kuno ʻo Lauren, e nānā mau ana i nā memo he nui i hōʻoia ʻia e kekahi o nā geeks maikaʻi loa ma ʻAmelika. "Ua wehe ke Keikihipa a ke Akua i na wepa mua eha o na wepa ehiku, i hoopuka mai ai i na mea ola eha e holo ana maluna o na lio keokeo, ulaula, eleele, a haikea. ʻOiaʻiʻo, ua pili lākou i nā mea āpau i nā makahiki a ua unuhi hou ʻia i kēlā me kēia manawa i ka moʻomeheu kaulana. Ua wehewehe ʻia lākou he hōʻailona o ke aupuni Roma a me kāna mōʻaukala hope. ʻAe, hiki i nā Nazi ke pāʻani me ia i ke ʻano a lākou e makemake ai, ʻaʻole? I kēia manawa, ʻoi aku ka maikaʻi inā hāʻawi wau i kēia. Huki ʻo ia i kahi pūʻulu pepa mai kāna ʻeke pōkole, ʻoi aku ka ʻoi aku o ka ʻoihana ma mua o kā Drake i ʻike ai iā ia. He hoʻololi hoihoi no Lauren, a me he mea lā ua lawe ʻo ia i ka puʻuwai. Nānā koke ʻo ia i ka pepa.
  
  "ʻO kēia anei ka mea i hoʻopaʻa ʻia nā mea a pau? Kauoha?
  
  "ʻAe, heluhelu i kēia."
  
  Heluhelu ʻo Dahl me ka leo nui a lawe nā poʻe ʻē aʻe.
  
  "Ma nā kihi ʻehā o ka Honua ua loaʻa iā mākou nā holo lio ʻehā a wehewehe iā lākou i ke kumumanaʻo no ke Kauoha o ka Hoʻokolokolo Hope. ʻO ka poʻe e ola ana i ka Judgment Crusade a me kāna mau hopena e noho aliʻi nui lākou. Inā heluhelu ʻoe i kēia, nalowale mākou, no laila e heluhelu a hahai me ka akahele. Ua hoʻopau ʻia ko mākou mau makahiki hope i ka hui ʻana i nā mea kaua hope ʻehā o nā kipi o ka honua: Kaua, Naʻi Aupuni, Wī a me ka Make. ʻO United, e luku lākou i nā aupuni āpau a wehe i kahi wā e hiki mai ana. E mākaukau. E ʻimi iā lākou. Hele i na kihi eha o ka Honua. E ʻimi i nā wahi hoʻomaha o ka Makua o Strategy a laila ʻo Khagan; ka Inia ino loa i ola, a mahope o ka hahau o ke Akua. Akā ʻaʻole like nā mea a pau e like me ka mea i ʻike ʻia. Ua kipa mākou i ka Khagan i ka makahiki 1960, ʻelima mau makahiki ma hope o ka pau ʻana, e waiho ana i ka Conquest i loko o kāna pahu. Ua loaʻa iā mākou ka Scourge nāna e kiaʻi i ka hoʻokolokolo hope ʻoiaʻiʻo. A ʻo ke code pepehi wale nō i ka wā i ʻike ʻia ai ka poʻe holo lio. ʻAʻohe hōʻailona ʻike ma nā iwi o ka Makua. Ua puni ka Inia i na mea kaua. Ke ola nei ke ʻano o ka hoʻokolokolo hope ma o ʻoe a e noho aliʻi mau loa.
  
  Ua hoʻopau ʻo Drake i nā mea a pau. Nui nā hōʻailona, nui nā ʻoiaʻiʻo. Nui ka hana. Eia naʻe, ua hahau ʻo Dahl iā ia me kāna ʻōlelo mua. Ua ala mai? ʻAʻole anei lākou e kipi?
  
  "ʻAe, ua hewa kekahi mea." Ua ʻae ʻo Lauren. "Akā ʻaʻole ia he typo."
  
  Ua ʻōlelo ʻo Mai, "Me he mea lā e hōʻike ana i ke ʻano o ka nānā ʻana, ʻoiai ma ke ʻano maʻalahi."
  
  Kuno ʻo Lauren me ka ʻae. "He oiaio keia. Akā, maopopo iā ʻoe ke kumu i kapa ʻia ai kēia mau 'wahi hoʻomaha?
  
  "ʻAʻole like nā mea a pau," heluhelu ʻo Dahl me ka leo nui.
  
  "ʻAe. ʻIke ʻia he ton hou aʻe e pono ai ka noiʻi. "
  
  "Hoʻopuni ʻia ka India e nā mea kaua," i heluhelu ai ʻo Alicia me ka leo nui. "He aha ke ʻano o ia mea?"
  
  "ʻAʻole kākou e hele i mua o kākou," wahi a Hayden.
  
  "Ua manaʻo ʻia ua make ka ʻike o kēia mau wahi hoʻomaha hope me ke kauoha Nazi." wahi a Lauren. "Ua hoʻolālā paha lākou e hoʻopaʻa i kekahi mea. ʻO ia paha ka coding. A i ʻole ka hoʻoili ʻana i ka ʻike i nā hanauna ʻē aʻe. ʻAʻole maopopo iā mākou, akā ʻike mākou ʻo ia wale nō ka mea e pono ai mākou e hele i mua," i ʻoni ʻo ia, "a aia nā mea a pau i ka moku hoʻokahi. Nānā akula ʻo ia iā Drake. "Waapa. Laʻau ola. Loaʻa iā ʻoe ka manaʻo.
  
  Kuno haaheo ka Yorkshireman. "ʻOiaʻiʻo makemake wau. Hiki iā SAS ke lana i ka pōhaku.
  
  "ʻAe, ʻo ka mea a mākou e holo ai, loaʻa iā lākou nā hōʻailona like me mākou," wahi a Hayden. "Pehea mākou e hoʻomaka ai?"
  
  Huli aʻela ʻo Kinimaka mai ka puka makani. "Ma na kihi eha o ka honua?" i ninau aku ai oia. Aia i hea lākou?
  
  Ua kaawale ka lumi. "He paʻakikī ke ʻōlelo," wahi a Dahl. "Ke puni ka honua."
  
  "ʻAe, pehea ka mea holo lio mua a lākou i kuhikuhi ai. ʻO kēia Makua o ka Strategy. Hele akula ʻo Kinimaka i loko o ke keʻena me ka hoʻopaʻa ʻana i nā kukui a pau mai ka puka makani ma hope ona. "He aha kā mākou mau kuhikuhi no ia mea?"
  
  "E like me kāu e manaʻo ai," paʻi ʻo Lauren i ka pale, "ke hana pū nei ka poʻe noʻonoʻo i ka home i kēia..." Ua lawe ʻo ia i kekahi manawa e heluhelu.
  
  Ua lawe ʻo Drake i ka manawa like e noʻonoʻo ai. ʻO ka haʻi ʻana o Lauren i kahi "manaʻo noʻonoʻo hoʻi i ka home" i wehewehe wale i ka mea ʻaʻole i laila.
  
  Karin Blake.
  
  ʻOiaʻiʻo, ua holo ka manawa i ka wā i komo ai ʻoe i ka hui SPEAR, akā ua hala ka lā a i ʻole ka pule i manaʻo ʻia e kāhea ʻo Karin. I kēlā me kēia manawa i hoʻoholo ai ʻo ia e hoʻopili iā ia, ua kāpae kekahi mea iā ia - inā he pūʻulu ʻenemi, pilikia honua, a i ʻole kāna koi ponoʻī ʻaʻole e hoʻonāukiuki. Pono ʻo Karin i kona wahi, akā-
  
  Aia i hea ʻo ia?
  
  Ua hoʻomaka ʻo Lauren e kamaʻilio, a ua pono ke waiho ʻia nā manaʻo no Karin.
  
  "Me he mea lā ua ʻike ʻia ka mea mōʻaukala ʻo ka Makua o Strategy. Hannibal.
  
  ʻIke maopopo ʻole ʻo Smith. "ʻO wai o lākou?"
  
  Hoʻopio ʻo Alicia i kona mau lehelehe. "Inā ʻo Anthony Hopkins kēia hoa, ʻaʻole wau e haʻalele i kēia lumi."
  
  "He alakaʻi koa ʻo Hannibal Barca mai Carthage. Hānau ʻia i ka makahiki 247 BC, ʻo ia ke kanaka nāna i alakaʻi i ka pūʻali koa holoʻokoʻa, me nā elepani kaua, ma kēlā ʻaoʻao o nā Pyrenees a me nā Alps i Italia. Ua hiki iā ia ke ʻike i kona ikaika a me nā nāwaliwali o kona mau ʻenemi a ua lanakila ʻo ia i ka nui o nā hoa pili o Roma. ʻO ke ala wale nō i hāʻule ai ʻo ia i ka wā i aʻo ai kekahi kanaka i kāna mau hana akamai a hoʻomohala i kahi ala e hoʻohana ai iā ia. Aia ma Carthage."
  
  "No laila ʻo kēia kanaka ka Makua o ka Strategy?" - i ninau aku ai o Smith. "ʻO kēia Hannibal?"
  
  "Ua noʻonoʻo ʻia ʻo ia kekahi o nā mea hoʻolālā koa nui loa i ka mōʻaukala a ʻo kekahi o nā pūkaua koʻikoʻi o ka wā kahiko me Alexander the Great a me Kaisara. Ua kapa ʻia ʻo ia ʻo ka Makua o ka Strategy no ka mea ʻo kona ʻenemi nui loa, ʻo Roma, ua hoʻokomo i kāna mau hana kaua i kā lākou mau hoʻolālā.
  
  "He lanakila kēia," wahi a Dahl, "inā he lanakila."
  
  Kuno ʻo Lauren. "ʻOi aku ka maikaʻi. Ua manaʻo ʻia ʻo Hannibal he moeʻuhane no Roma e hoʻohana ai lākou i ka ʻōlelo i kēlā me kēia manawa i loaʻa kahi pōʻino. Unuhi ʻia, aia ʻo Hannibal ma nā ʻīpuka!
  
  "E hoʻi i ke kauoha," i koi aku ai ʻo Hayden iā lākou. "Pehea ke kūpono?"
  
  "ʻAe, hiki iā mākou ke ʻōlelo me ka hilinaʻi ʻo Hannibal kekahi o nā holo lio ʻehā. Ma waho aʻe o kona holo ʻana i ka lio, ua kapa ʻia ʻo ia ʻo ka Makua o Strategy ma ka mōʻaukala. ʻO ia hoʻi, ʻo ia ke Kaua, ʻo ka Hoʻoholo lio mua. Ua lawe maoli ʻo ia i ke kaua i ke aupuni Roma.
  
  Nānā ʻo Drake i ka kikokikona. "No laila ke ʻōlelo nei ma ʻaneʻi ua waiho ʻia ke kumumanaʻo no ka Doomsday Order e ka poʻe holo lio. Ke manaʻo nei mākou ua kanu ke Kauoha i kahi mea kaua luku ma ka lua kupapaʻu o Hannibal? E waiho i kēia no ka hanauna e hiki mai ana?"
  
  Kuno ʻo Lauren. "He manaʻo maʻamau. Nā mea kaua i kēlā me kēia lua kupapaʻu. He lua kupapaʻu ma nā kihi a pau o ka honua.
  
  Ua hāpai ʻo Kinimaka i ke kuʻemaka. "ʻO ia hoʻi, e like me ka manaʻo e like me ke kapa mauʻu."
  
  Wawahi aku la o Hayden i kona lima iaia e ku. "Poina ia," wahi āna. "I kēia manawa. ʻOiaʻiʻo, pono e loaʻa i kahi kanaka e like me Hannibal kahi hale kupapaʻu a hale kupapaʻu paha?"
  
  Ua hilinaʻi ʻo Lauren ma kona noho. "ʻAe, ma kēia kahi e paʻakikī ai nā mea. Ua hoʻokuke ʻia ʻo Hannibal ʻilihune a make i kahi make pōʻino, ma muli paha o ka lāʻau make. Ua kanu ʻia ʻo ia i loko o ka lua kupapaʻu ʻole."
  
  Ua akeakaa na maka o Drake. "Bullshit".
  
  "E noʻonoʻo ai ʻoe, ʻaʻole anei?"
  
  "He wahi ko mākou?" i ninau aku ai o Mai.
  
  "ʻAe." Ua minoʻaka ʻo Lauren. "Aferika".
  
  
  MOKUNA EHA
  
  
  Hele ʻo Alicia i kahi keʻena ʻaoʻao a huki i kahi ʻōmole wai mai ka pahu hau liʻiliʻi ma luna. ʻO ka hoʻomaka ʻana i kahi hana hou he pilikia mau. ʻO kona ikaika ka hakakā; akā naʻe, i kēia manawa pono lākou i kahi hoʻolālā. Ua hui mua ʻo Hayden iā Lauren ma ke kamepiula, a ke hoʻāʻo nei ʻo Smith e nānā hoihoi, ʻaʻohe kānalua no ka mea e lawe ana ka New Yorker i kahi hana ʻokoʻa. ʻAe, a no ka mea ʻaʻole ʻo ia i loko o ka hale paʻahao e kipa ana i kahi mea hoʻoweliweli pupule.
  
  Ua loaʻa iā Alicia kona manaʻo ponoʻī, akā ua paʻakikī iā ia ke hoʻomaopopo i ka manaʻo o Lauren. ʻAʻole naʻe ʻo ia kahi e hoʻokolokolo ai, ʻaʻole ma hope o ke ola āna i alakaʻi ai. Ua naʻauao ʻo Lauren Fox a ʻike i ka mea e hiki mai ana.
  
  Manaʻolana pēlā. Ua inu ʻo Alicia i ka hapalua o ka ʻōmole, a laila huli iā Drake. Ke kū nei ka Yorkshireman ma hope o Dahl a me Kensi. Kokoke ʻo ia e komo i ka wā e neʻe ana ma kahi kokoke iā ia.
  
  "Auwe, aloha Yogi. Pehea ka holo ana o laila?
  
  "Maikaʻi". Ua kaumaha ka ʻaihue Lūkini mai kona hōʻike koke ʻana. "Ke manaʻo nei ʻoe ua inaina lākou iaʻu i kēia manawa?"
  
  "ʻO wai? ʻO lākou? He hoʻomākeʻaka anei ʻoe? ʻAʻohe kanaka e hoʻokolokolo iā ʻoe, ʻoi aku iaʻu. Ua ʻakaʻaka ʻo ia a nānā a puni. "A i ʻole Mei. A i ʻole Drake. A ʻaʻole loa ʻo Kenzi. He hale paʻahao paha ka ʻīlio i piha i nā mea huna liʻiliʻi ʻino. "
  
  "ABOUT".
  
  "ʻAʻole pololei kāu mea huna liʻiliʻi." Puka! "E, ke hoʻāʻo nei au e hoʻololi ma ʻaneʻi. ʻAʻole maopopo iaʻu i ka ʻoliʻoli. "
  
  "ʻIke wau ia".
  
  Hāpai ʻo ia i kona lima: "E hele mai!" - a holo wikiwiki i kona poʻo i kona wā i paheʻe ai, e ho'āʻo ana e hopu i kona poʻo. Ua lele ʻo Yorgi i ka hope o ke keʻena, māmā kona mau wāwae. Ua ʻike ʻo Alicia i ka lapuwale o ka hahai ʻana.
  
  "Ka manawa aʻe, e ke keiki."
  
  Nānā ʻo Drake i kona hele ʻana mai. "Ua maopopo iā ʻoe, makaʻu ʻo ia iā ʻoe."
  
  "ʻAʻole wau i manaʻo ua makaʻu ke keiki i kekahi mea. ʻAʻole ma hope o ka hoʻolimalima manawa i loko o kēlā hale paʻahao Lūkini a kūkulu i nā pā. A laila ʻike ʻoe ua makaʻu ʻo ia iā ia. Paʻi ʻo ia iā ia iho ma ke poʻo.
  
  "ʻO ka mea kaua ikaika loa o nā mea a pau," wahi a Dahl. "E nīnau wale iā Hannibal."
  
  "ʻAe, hoʻohenehene ʻo Torsti. E huli kakou a pau i ka kalena. Akā koʻikoʻi, "i hoʻohui ai ʻo Alicia. "Pono ke keiki e ʻōlelo. ʻAʻole wau ʻoi aku ka maikaʻi. "
  
  Ua ʻōho ʻo Kensi. "ʻOiaʻiʻo? Kahaha au".
  
  "Ua ʻōlelo ʻia ʻoe ma ka ʻōlelo a Webb? ʻAe, manaʻo wau pēlā."
  
  ʻO ka ʻIseraʻela i kāʻei ʻia. "He paʻakikī koʻu hiamoe i ka pō. Pela i ka mea?"
  
  "ʻO ia ke kumu," wahi a Alicia. "ʻAʻohe mea."
  
  "Manaʻo wau no ke kumu like me ʻoe."
  
  Ua hāmau loa. Ua hālāwai ʻo Dahl i ka nānā ʻana o Drake ma luna o nā poʻo wahine a kūlou iki. Nana koke aku la o Drake me ka hoowahawaha i na wahine, aole nae makemake e kauo ia lakou ilalo i ka luawai o ka poino. Nānā aʻela ʻo Alicia i ka wā i hoʻomaka ai ʻo Hayden e kamaʻilio.
  
  "ʻAe," wahi a ko lākou haku. "Ua ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka manaʻo mua o Lauren. ʻO wai ka huakaʻi i ka Hellespont?
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Alicia. "He kani kūpono no kēia hui pōʻino. E kakau inoa ia'u."
  
  
  * * *
  
  
  ʻO ka mua ma ka helikopter a ma ka waʻa holo wikiwiki, ua hoʻokokoke ka hui SPEAR i Dardanelles. Ua nalo ka lā i ka lewa, ua hoʻololi ʻia ka mālamalama mai kahi pōlele ʻālohilohi i kahi kaha panoramic ma ke kua a me kahi ʻāʻī. Ua ʻike ʻole ʻo Drake iā ia iho e hoʻololi i waena o nā ʻano kaʻa i ka wā o ka holo puʻupuʻu, a loaʻa iā ia ka manawa e kahaha ai i ka holo ʻana o nā pailaka i ka lā me ka maluhia. ʻO Alicia, ma kona ʻaoʻao ma luna o ka helikopter, ua wehewehe iki i kona mau manaʻo.
  
  "E nā kāne, ke manaʻo nei ʻoe ke hoʻāʻo nei kēia kāne e pepehi iā mākou?"
  
  ʻO Kinimaka, i kāʻei paʻa ʻia i loko a pili pū i nā kaula ʻokoʻa e like me ka hiki iā ia ke paʻa, ʻōlelo ʻo ia me ka paʻi ʻana o nā niho, "Ua maopopo iaʻu ke manaʻo nei ʻo ia e lele."
  
  Hoʻohana piha a wehe ʻia nā kamaʻilio. Ua piha ka lewa i ka lewa i ka nānā ʻana o kā lākou hui i nā mea kaua i hoʻolako ʻia e CIA. Ua loaʻa iā Drake nā mea hoʻopiʻi maʻamau, ʻo ia hoʻi ʻo Glocks, HKS, nā pahi kaua a me nā ʻano grenades. Ua hoʻolako pū ʻia nā mea ʻike maka pō. He mau minuke wale nō ma hope mai, hoʻomaka ʻo Hayden e kamaʻilio ma luna o ka mea kamaʻilio.
  
  "No laila, e ka poʻe, ʻo ka manawa kēia e noʻonoʻo ai i kahi ʻano pilikino ʻē aʻe o kēia misionari. Nā hui hoʻokūkū. Ke ʻōlelo nei ka CIA he ʻeono, no laila e mahalo kākou ʻaʻole i ʻoi aku. Loaʻa mau i ka hale Alexandria ka ʻike e kahe ana mai nā cell CIA a puni ka honua, mai ka NSA a me nā mea huna. Hāʻawi lākou iaʻu i nā ʻike pili pono-"
  
  "Inā i ko lākou makemake maikaʻi," wahi a Kensi.
  
  Ua ʻū ʻo Hayden. "Ua maopopo iaʻu ua loaʻa iā ʻoe nā ʻike maikaʻi ʻole me nā keʻena aupuni, a ua loaʻa ka CIA i ka paʻi maikaʻi ʻole, akā ua hana wau no lākou. A ma ka liʻiliʻi ua hana pololei wau i kaʻu hana. He lāhui holoʻokoʻa ko lākou e pale ai. E hōʻoiaʻiʻo e hāʻawi wau iā ʻoe i nā ʻoiaʻiʻo.
  
  "Ke noʻonoʻo nei au he aha ka mea e hoʻokiʻekiʻe ai i kona kapa," i hāwanawana ai ʻo Alicia ma luna o ka mea kamaʻilio. "Manaʻo wau ʻaʻole maikaʻi."
  
  Nānā akula ʻo Kensi iā ia. "He aha ka mea maikaʻi e holo ai kou kapa?"
  
  "ʻaʻole maopopo iaʻu". ʻĀwīwī koke ʻo Alicia. "ʻO ka waha o Johnny Depp?"
  
  Hoʻomaʻamaʻa ʻo Hayden i kona ʻāʻī a hoʻomau. "Eono mau pūʻali koa kūikawā. He mea paʻakikī ke haʻi aku ʻo wai ka mea aloha a ʻo wai hoʻi ka ʻenemi. Mai kuhi. Pono kākou e mālama i nā mea a pau e like me nā ʻenemi. ʻAʻohe o nā ʻāina a mākou i ʻike e komo i kēia e ʻae i kēia. Ua maopopo iaʻu ua ʻike paha ʻoe i kekahi o kēia poʻe, akā mau nō ke mele."
  
  I ka wā i hoʻomaha ai ʻo Hayden, noʻonoʻo ʻo Drake e pili ana i ka hui Pelekane. He ʻuʻuku nā regiment o ka SAS a ua haʻalele ʻo ia no nā makahiki he nui, akā naʻe ʻaʻole nui ka honua o nā koa ultra-elite. Ua pololei ʻo Hayden e kamaʻilio e pili ana i nā hakakā a me nā hoʻopaʻapaʻa i kēia manawa, ma mua o ka hopu ʻia ʻana e lākou ma ke kahua kaua. Makemake paha ʻo Dahl i ka hui ʻo Suedena, a ʻo Kenzie i ka ʻIseraʻela. Maikaʻi ka hana, ʻaʻohe noho kuʻuna ʻAmelika ma laila.
  
  "ʻAʻole hiki iaʻu ke noʻonoʻo he aloha ʻo Kina," wahi āna. "ʻAʻole ʻo Russia."
  
  "I kēia wikiwiki," wahi a Mai me ka nānā ʻana i ka pukaaniani. "E lilo lākou i kino i ka pōʻeleʻele."
  
  "Loaʻa iā mākou kahi manaʻo o ke kūlana o kēlā me kēia ʻāina?" - i ninau aku ai o Dahl.
  
  "ʻAe, ke hele nei wau i kēia. E like me kā mākou e ʻike ai, he mau hola ka lōʻihi o nā Swedes. Aia nō ka poʻe Farani ma ka home. ʻO Mossad kahi kokoke loa, kokoke loa.
  
  "ʻOiaʻiʻo," wahi a Dahl. "ʻAʻohe kanaka i ʻike i ko lākou wahi e hele ai."
  
  Ua ʻū iki ʻo Drake. "Ke hoʻāʻo nei ʻoe e hōʻoia i ka hoʻāʻo ʻole ʻana o Sweden?"
  
  "I kēia manawa ke kani nei ʻoe ma Eurovision. A ʻaʻohe mea i haʻi aku iā Pelekane. Aia ma hea lākou? Ke hana mau nei i ke kī? Hoʻokiʻekiʻe ʻo Dahl i kahi kīʻaha noʻonoʻo, ʻo kona manamana lima liʻiliʻi ma kahi kihi.
  
  He wahi kūpono. "ʻAe, ua hoʻomaka paha ʻo Sweden i hope."
  
  "Ma ka liʻiliʻi ua hoʻomaka lākou."
  
  "E nā kāne," wahi a Hayden. "Mai poina ʻo mākou kekahi o kēia. A ke manaʻo nei ʻo Wakinekona e lanakila mākou. "
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. Ua ʻakaʻaka ʻo Dahl. Nānā aʻela ʻo Smith i ka wā i hoʻomaka ai ʻo Lauren e ʻōlelo.
  
  "ʻO kahi hoʻohui hoihoi i kēia mau mea āpau ke kūʻē ikaika nei kekahi o kēia mau ʻāina i kekahi hana. ʻOiaʻiʻo, kiʻekiʻe mau ke kiʻekiʻe o ka crap, akā hiki iā mākou ke hana i kekahi mau mea hoʻopunipuni.
  
  "Me ka mana ole? Nā hui maʻalahi?" - i ninau aku ai o Kinimaka.
  
  "Hiki nō."
  
  "Hoʻihoʻi wale ia iā mākou i ka ʻike kumu," wahi a Hayden. "He ʻino nā kānaka a pau."
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Drake i ka manaʻo o Smith no kāna ʻōlelo. Hoʻi i Cusco, ua huhū ʻo Joshua, akā ʻoiai ʻaʻole i ʻae ʻia kona make ʻana e ke aupuni a ʻo ko lākou noho ʻana ma ka ʻāina e loli mau a hoʻopaʻapaʻa ʻia, ʻaʻohe mea i ʻike i ka mea e hiki mai ana. He pōʻino ka make ʻana o kēia kanaka, akā naʻe ma muli o ka nānā ʻole a me ka hoʻoikaika nui. ʻAe, he parasite a he pepehi kanaka, akā ʻokoʻa nā kūlana.
  
  Ma hope o ka helicopter ua hoʻopiha lākou i nā waʻa. Me ka ʻaʻahu ʻeleʻele, ua uhi ʻia ko lākou mau maka, e lele mālie ana ma nā wai o Hellespont, ua hoʻopiha ʻia ka pō i ka pouli. Ua kaʻawale ke ala a lākou e hele ai, e ʻā ana nā kukui ma ʻō aku o ka ʻaoʻao mamao. ʻO ka Hellespont kahi auwai koʻikoʻi i lilo i ʻāpana o ka palena ma waena o ʻEulopa a me ʻAsia. Aia ʻo Gallipoli ma kona kahakai ʻākau, ʻoiai ʻo ka hapa nui o kona mau palena ʻē aʻe he kakaikahi ka poʻe. I ko lākou holo ʻana i ka wai, ua hoʻohana ʻo Hayden lāua ʻo Lauren i kā lāua kamaʻilio.
  
  "ʻAʻole i loaʻa iā Hannibal kahi lua kupapaʻu, ʻaʻole hoʻi kahi hōʻailona kupapaʻu. Ma hope o kāna ʻoihana maikaʻi, ua make hoʻokahi kēia pūkaua kaʻao, ua ʻona i ka wā ʻelemakule. No laila pehea ʻoe e ʻike ai i kahi lua kupapaʻu ʻole?"
  
  Nānā aʻela ʻo Drake i ka wā i hoʻomaha ai ʻo Lauren. Ua nīnau ʻo ia iā lākou?
  
  Ua hele wiwo ʻole ʻo Smith e ʻimi i ka hopena. "Sonara?"
  
  "Hiki ia, akā pono ʻoe e noʻonoʻo maikaʻi i kahi e nānā ai," i pane aku ai ʻo Dahl.
  
  "Ua loaʻa iā lākou kahi palapala pohihihi, palapala hiki ke hoʻopaʻa ʻia, ʻae, akā nalowale i ka manawa," wahi a Hayden. "Ua hoʻonāukiuki mau ka hopena o Hannibal i ka poʻe i aloha i ke koa i kūʻē i ka imperialism Roma. ʻO kekahi o ia kanaka ʻo ia ka Pelekikena o Tunisia, nāna i kipa iā Istanbul i nā makahiki kanaono. I loko o kēia kipa ʻana, ʻo ka mea wale nō āna i makemake ai ʻo ka lawe ʻana aku i ke kino o Hannibal me ia i Tunisia. ʻAʻohe mea ʻē aʻe. Ua hoʻomaha iki ka poʻe Turks a lawe iā ia me lākou i kahi huakaʻi pōkole.
  
  "Kanaono?" Ua ʻōlelo ʻo Dahl. "ʻAʻole anei ia i ka wā i hoʻomaka ai ka poʻe lawehala kaua i kā lākou hoʻolālā liʻiliʻi ʻino?"
  
  "ʻOi aku paha". wahi a Hayden. "Ma hope o ko lākou noho ʻana ma Cuba a hoʻomaka i kahi ola hou. A laila, kokoke i iwakālua makahiki ko lākou kauoha hou.
  
  "He nui ka manawa e noʻonoʻo ai," wahi a Alicia.
  
  "A koho i na Lio Eha no lakou," wahi a Mai. "Hannibal - ka mea holo lio o ke kaua? He kūpono. Akā, ʻo wai lā ka naʻi, ka wi a me ka make? A no ke aha ʻo Dardanelles ma ʻApelika kekahi o nā ʻaoʻao koʻikoʻi ʻehā?
  
  "Maikaʻi ka manaʻo," wahi a Alicia iā Mei, e hoʻonui hou ai ʻo Drake i kāna mau hana. "Pono ʻoe e hoʻihoʻi i kēlā pāpale noʻonoʻo, Foxy."
  
  Ua minoʻaka ʻo Lauren. Hiki iā Drake ke ʻike ma ka leo o kona leo. "No laila, ua hilahila nā Turks i ko lākou hōʻino ʻole iā Hannibal, lawe i ka Pelekikena Tunisia i kahi ma Hellespont. Ua ʻōlelo ʻia 'ma ka puʻu kahi hale ʻino'. ʻO kēia kahi hoʻomaha kaulana o Hannibal Barca.
  
  Ua kali ʻo Drake, akā ʻaʻohe ʻike hou i hiki mai. "Akā," wahi āna, "he kanakolu makahiki i hala aku nei."
  
  "Ua lōʻihi loa ka kū ʻana ma laila," wahi a Lauren, "a ʻaʻole kānalua ka poʻe Tureke i hoʻokumu i kahi mea kiaʻi hanohano."
  
  Ua kānalua ʻo Drake. "Ma ka ʻoiaʻiʻo, hiki ke lilo i hale kupapaʻu hanohano."
  
  "Ua lawe lākou i ka pelekikena o Tunisia ma laila, Mat. Ua lawe ʻo ia i nā hue one i hōʻoia ʻia e kona mau kiaʻi kino, a kapa ʻia lākou ʻo 'sand mai ka lua kupapaʻu o Hannibal' i kona hoʻi ʻana i ka home. I kēlā kūlana, i kēlā makahiki, e hoʻopunipuni maoli anei nā Tureke i ka Pelekikena o Tunisia?
  
  Kuno ʻo Drake i mua i ke ala ʻeleʻele e neʻe mai ana o kahakai. "E ʻike mākou."
  
  
  MOKUNA ELIMA
  
  
  Ua kōkua ʻo Drake i ka huki ʻana i ka waʻa holo sable mai loko mai o ka wai, me ka hoʻopaʻa ʻana iā ia ma kahi kokoke o nā aʻa kahiko a kau i ke kaʻa waho. Ua holo wikiwiki ʻo Mei, ʻo Alicia lāua ʻo Smith e kūkulu i kahi hale kūʻai. Hāpai ʻo Kinimaka i nā ʻeke kaumaha me ke kōkua o Dahl. Ua ʻike ʻo Drake i ke one ma lalo o kona mau kāmaʻa. Honi ka ea i ka honua. Holo ikaika mai ka nalu i kahakai ma kona hema, me ka ikaika o na waapa. ʻAʻohe leo ʻē aʻe i hoʻokaʻawale i ka hāmau ʻana o ka poʻe ihe.
  
  E paʻa ana ʻo Hayden i kahi hoʻokele GPS lawe lima. "Maikaʻi. Loaʻa iaʻu nā hoʻonohonoho i hoʻolālā ʻia. Mākaukau anei mākou e hele?"
  
  "Makaukau," ua hanu kekahi mau leo i ka pane.
  
  Neʻe akula ʻo Hayden i mua, a noho ʻo Drake ma hope ona, e ʻaʻa ana i ke one one ma lalo o kona mau wāwae. Nānā mau lākou i ka wahi, akā ʻaʻole ʻike ʻia nā kumu kukui ʻē aʻe. Malia paha ua hiki mua lākou ma ʻaneʻi. Ua paʻa paha nā hui ʻē aʻe, e hoʻokuʻu i kekahi e hana i nā hana kaumaha. I kēia manawa nō paha ke nānā ʻia nei lākou.
  
  ʻAʻole pau nā mea hiki. Kuno ʻo Drake iā Alicia i ko lākou hala ʻana a komo ka wahine Pelekane i ka laina. "Holo paha mai ʻaoʻao a ʻaoʻao."
  
  "Pehea ʻo Smith?" - Ua nīnau au.
  
  "Ma ʻaneʻi wau. Ua maopopo ke ala".
  
  ʻAe, akā ke hele nei mākou i uka, noʻonoʻo ʻo Drake, ʻaʻohe ʻōlelo. Hāʻawi ke one palupalu i ka lepo paʻa, a laila piʻi lākou i luna o ka pā. He mau kapuaʻi wale nō ke kiʻekiʻe a me ke kiʻekiʻe o luna, ua hele koke lākou i ka palena wao nahele a loaʻa iā lākou iho ma kahi ʻāpana ʻāina palahalaha. Kuhikuhi ʻo Hayden i ke ala a hele lākou i ka ʻāina mehameha. I kēia manawa ʻaʻohe pono e hoʻouna i nā kiaʻi. Hiki iā lākou ke ʻike no nā mile, akā ua noho mamao ʻo May lāua ʻo Smith, me ka hoʻonui ʻana i kā lākou ʻike.
  
  ʻO ka pale GPS i ʻoni mālie, e alakaʻi ana iā lākou e hoʻokokoke loa aku i kā lākou pahu hopu, a ʻo ka pōʻeleʻele o ka pō i hoʻokiʻekiʻe kiʻekiʻe ma luna o lākou. Me ka nui o ke ākea, nui ka lani; ʻAʻole ʻike ʻia nā hōkū, a ʻo ka mahina, he ʻōniʻoniʻo liʻiliʻi. He ʻumi mau minuke i lilo i iwakālua, a laila kanakolu, a e hele wale ana lākou. Ua pili mau ʻo Hayden ma o ka mea kamaʻilio me ka hui a me Alexandria. Hoʻokuʻu ʻo Drake i ke kaiapuni e lawe iā ia i loko, me ka hanu ʻana i ke kani o ke ʻano. ʻO nā leo o nā holoholona, ka makani makani, ka neʻe ʻana o ka honua - aia nā mea a pau, akā ʻaʻohe mea kūpono ʻole. Ua ʻike ʻo ia he ʻoi aku ka maikaʻi o nā kime a lākou e kūʻē ai, akā hilinaʻi ʻo ia i kona hiki ponoʻī a me kāna mau hoaaloha.
  
  "Ma mua," hāwanawana ʻo Hayden. "Hōʻike ka GPS i ka piʻi ʻana o ka ʻāina ma kahi o kanahā kapuaʻi. ʻO kēia paha ka puʻu a mākou e ʻimi nei. Nānā i lune."
  
  Ua puka mālie ka puʻu mai ka pōʻeleʻele, he puʻu honua e piʻi mau ana me nā aʻa wili a me nā pōhaku e hoʻoheheʻe ana i ka ʻāina maloʻo i ko lākou kalai ʻana i ke ala paʻa ma waena o nā keʻakeʻa. Ua hoʻomaha iki ʻo Drake lāua ʻo Alicia a nānā i hope, me ka ʻike ʻana i ka ʻeleʻele paheʻe e holo ana a hiki i ke kai ʻaka. A ʻoi aku ma mua o kēlā, ʻo nā kukui ʻōlinolino o ke awa, he ʻano ʻokoʻa loa.
  
  "I kekahi lā?" i ninau aku ai o Alicia me ka pihoihoi.
  
  Ua manaʻolana ʻo Drake. "E hele mākou i laila," wahi āna.
  
  "E maʻalahi kēia."
  
  "A aloha. E like me ka holo kaʻa. Akā, hāʻule ʻoe a loaʻa i nā ʻoki, nā ʻeha a me nā ʻōpala ma mua o ka loaʻa ʻana o kāu koena.
  
  "No laila, ua hala ka hapalua o ke ala." Hoʻopā pōkole ʻo ia iā ia a laila hoʻomau i ka puʻu.
  
  Hahai hāmau ʻo Drake iā ia. Ua loaʻa i ka wā e hiki mai ana ka waiwai hou o nā mea hiki i kēia manawa ua hemo ʻo Alicia Miles mai kāna pōʻai o ka luku iā ia iho. ʻO kā lākou mea wale nō e hana ai, ʻo ka lanakila ʻana i kekahi pūʻulu pupule a me nā megalomaniacs i manaʻo nui e hoʻopilikia i ka poʻe o ka honua.
  
  A ʻo ia ke kumu i kau ai nā koa e like me ia i nā mea āpau ma ka laina. No Adrian ma kahi kokoke a me Graham ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui. No Chloe, ka mea i hoʻoikaika i ka lawe ʻana i kāna mau keiki ʻelua i ke kula i ka manawa i kēlā me kēia lā. No nā kāne i ʻōhumu a uē ma ke ala i ka hale kūʻai. No ka pōmaikaʻi o ka poʻe i noho maikaʻi i nā kaʻa ma ke alanui apo, a me ka poʻe i lele i ka laina. ʻAʻole no ka scum auwai i piʻi i loko o kāu kaʻa a i ʻole kaʻa kaʻa ma hope o ka pōʻeleʻele, e hana ana me nā mea a lākou e hiki ai. ʻAʻole no nā mea hoʻoweliweli, nā mea ʻimi mana a me nā backstabbers. E mālama ʻia ka poʻe i hakakā me ka mahalo, ke aloha a me ka mālama. E hilinaʻi ka poʻe i hakakā no ka wā e hiki mai ana o kā lākou mau keiki i kona palekana. E kōkua ʻia ka poʻe i kōkua.
  
  Ua hopu ʻo Hayden i kona manaʻo me ka ʻūhā haʻahaʻa. "ʻO kēia paha ka wahi. Ua ʻōlelo ka GPS, a ʻike wau i kahi hale haʻalele i mua.
  
  Ua ʻike ʻo ia i nā kiko kala ʻē aʻe. ʻO ia ke kikowaena o nā hanana ia manawa. ʻAʻohe manawa no ka maʻalahi i kēia manawa. Hiki paha iā lākou ke puhi i ke ahi i ko lākou ʻimi ʻana i ka lua kupapaʻu o Hannibal inā hiki iā lākou ke ʻimi wikiwiki i kēia manawa i ko lākou hiki ʻana mai. No ka mea ua hilinaʻi ʻo Drake inā hiki iā lākou ke loaʻa, a laila hiki i nā hui ʻē aʻe a pau.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden i kahi kokoke. Ua hoʻokuʻu ʻo Kinimaka lāua ʻo Dahl i kā lāua mau ʻeke kaumaha i lalo i ka honua. Ua lawe ʻo May lāua ʻo Smith i nā kūlana nānā maikaʻi loa. Ua neʻe ʻo Drake lāua ʻo Alicia kokoke iā Hayden e kōkua. ʻO Yorgi wale nō i hoʻokuʻu i hope, e hōʻike ana i ka maopopo ʻole i kona kali ʻana e haʻi ʻia i kāna mea e hana ai.
  
  Ua hana ʻo Kinimaka lāua ʻo Dahl i nā kukui uila maikaʻi loa ma ke kau ʻana i nā ʻekolu ma luna o nā kuʻi kalapona a hāʻawi hou aku. ʻAʻole kēia he mau ʻōpuʻu ʻālohilohi wale nō, ua hana ʻia lākou e hoʻohālikelike i ka lā e like me ka hiki. ʻOiaʻiʻo, ua kaupalena ʻia nā mana nui o ka CIA ma ʻAigupita, akā ua manaʻo ʻo Drake ʻaʻole maikaʻi loa nā mea hana. Ua hoʻohana ʻo Kinimaka i ke kukui i kau ʻia ma ke kū e hoʻomālamalama i kahi ākea, a laila hele ʻo Hayden lāua ʻo Dahl e nānā i ka honua.
  
  "E noʻonoʻo ʻoe," wahi a Hayden iā lākou. "Ke ʻōlelo nei ka Order of the Last Judgement ua kanu ʻia nā mea kaua ma ʻaneʻi ma hope o ka make ʻana o Hannibal. He lua kupapaʻu ʻole kēia, ʻaʻole he pōhaku poʻo. No laila ke ʻimi nei mākou i ka ʻāina i hoʻopilikia ʻia, ʻaʻole nā iwi, nā poloka a me nā kolamu. Ke ʻimi nei mākou i nā mea i kanu ʻia, ʻaʻole nā mea kahiko. ʻAʻole pono e paʻakikī loa-"
  
  "Mai ʻōlelo pēlā!" Ua ʻōho ʻo Dahl. "E hoʻopau ʻoe i nā mea a pau, ʻo ia."
  
  "Ke ʻōlelo nei au ʻaʻole pono mākou e ʻimi iā Hannibal. ʻO nā mea kaua wale nō.
  
  "Maikaʻi ka manaʻo." Hoʻoponopono iki ʻo Kinimaka i ke kukui a puni ka ʻāpana.
  
  Ua kaha ʻo Hayden i ʻekolu mau wahi ma ka honua. Ua like lākou a pau me he mea lā ua hoʻololi ʻia lākou ma kekahi ʻano, ʻaʻohe mea i hala. Hoʻokokoke mai ʻo Yorgi me ke akahele, me ka ʻōahi ma ka lima. Ua hui pū ʻo Drake lāua ʻo Alicia me ia, a ma hope o Kinimaka.
  
  "E ʻeli wale," wahi a Hayden. "ʻāwīwī".
  
  "Pehea inā loaʻa kahi pahele booby?" i ninau aku ai o Alicia.
  
  Nānā ʻo Drake i ka hale ʻinoʻino. Ua kau ʻia nā paia me ke kaumaha, e hāʻule ana, me he mea lā e paʻa ana i ke kaumaha o ke ao. Ua ʻoki ʻia kekahi ʻaoʻao i ka hapalua me he mea lā e ka ʻoki nunui, e puka mai ana nā poloka mai nā ʻaoʻao ʻelua e like me nā niho ʻoi. Ua hiolo ka hale i ka wā kahiko, ʻaʻohe puka a me nā puka makani. "ʻAe, ʻaʻole hiki iā mākou ke loaʻa kahi malu ma laila."
  
  "Mahalo iā ʻoe".
  
  "Mai hopohopo, e ke aloha. E mālama i kou poʻo i luna."
  
  Ua nānā ʻole ʻo Drake i ka ʻōlinolino huhū a hoʻomaka i ka hana. "No laila he aha ka manaʻo o nā holo lio ʻehā?" ua nīnau ʻo ia iā Hayden ma luna o ka mea kamaʻilio.
  
  "ʻO ka manaʻo manaʻo maikaʻi loa? Kūlike lākou me nā kiʻi mōʻaukala a mākou e ʻimi nei a me nā mea kaua a mākou e manaʻo nei e loaʻa. No laila, ʻo Hannibal, i hānai ʻia e inaina i ka poʻe Roma, hoʻomaka i kahi kaua kokoke pau ʻole ma Roma, ʻeā? ʻO kēia kahi e loaʻa ai nā mea kaua.
  
  "He poʻe holo lio nō paha lākou," wahi a Kinimaka. "ʻO koʻu manaʻo, ʻo Hannibal."
  
  "ʻAe, pohihihi iki, Mano."
  
  "No laila, ʻaʻohe mea pili i ka Baibala?" Ua ʻeli ʻo Drake i kahi puʻu honua ʻē aʻe. "No ka mea ʻaʻole pono mākou i kekahi o kēia mau code lapuwale."
  
  "ʻAe, ua hōʻike ʻia lākou ma ka Hōʻike a-"
  
  "Auwe!" Ua uē koke ʻo Alicia. "Manaʻo wau ua pā wau i kekahi mea!"
  
  "A me ka nānā," i hāwanawana ai ka leo o May ma luna o ka mea kamaʻilio. "Ua ʻike ʻia nā kukui hou ma ka wai, ke neʻe koke mai nei."
  
  
  MOKUNA EONO
  
  
  Hoʻokuʻu ʻo Drake i ka ʻōahi ma ka papahele a hele akula e nānā iā Alicia. Aia ʻo Yorgi ma laila, e kōkua ana iā ia e ʻeli. Ua nee koke aku no hoi o Kinimaka.
  
  "Ehia ka manawa a kaua?" i nīnau koke ai ʻo Hayden.
  
  "Ma ka hoʻoholo ʻana i ko lākou wikiwiki, he kanakolu mau minuke i luna," wahi a Smith.
  
  Ua nānā pono ʻo Dahl. "He mau hōʻailona?"
  
  "Malia paha ʻo Mossad," i pane aku ai ʻo Kensi. "ʻO lākou ka mea kokoke loa."
  
  Ua hoʻohiki ʻo Drake. "ʻO ka manawa wale nō aʻu i makemake ai e hele mua ka poʻe Swedes."
  
  Kū aʻela ʻo Alicia i ke kuli i loko o ka lua, e ʻeli ana i ka lihi o kāna ʻō i loko o ka lepo palupalu, e hoʻāʻo ana e hoʻokuʻu i ka mea. Ua hakakā ʻo ia, me ka ʻoliʻoli ʻole i ka huki ʻana i nā ʻaoʻao pohihihi. E hoʻomaʻemaʻe ana ʻo Kinimaka i ka ʻāina mai luna mai ʻoiai ʻo Yorgi i hui pū me Alicia i ka ʻeha e māhuahua mau ana i ka lepo.
  
  "He aha kēia?" - Ua nīnau au. i ninau aku ai o Drake.
  
  Kulou iho la o Hayden me kona mau lima ma kona mau kuli. "ʻAʻole hiki iaʻu ke ʻōlelo pololei."
  
  "E hui pū ʻoe iā ʻoe iho, Alicia." Ua ʻakaʻaka ʻo Drake.
  
  ʻO ka ʻālohilohi a me ka manamana lima hāpai wale nō kāna pane. Ua uhi ʻia ka mea i nīnau ʻia i ka lepo a uhi ʻia i ka lepo ma nā ʻaoʻao a pau, akā he ʻano kona. Oblong, ma kahi o ʻelua mika me ka mika hoʻokahi, he pahu maopopo kona ʻano a neʻe maʻalahi, e hōʻike ana ʻaʻole ia i kaumaha loa. ʻO ka pilikia, ua hoʻopuni ʻia a hoʻopaʻa ʻia e ka lepo paʻa a me nā aʻa. Nānā ʻo Drake mai ka pahu a i ke kai, e nānā ana i ka hoʻokokoke ʻana o nā kukui a me ka noʻonoʻo pehea e hiki ai i kahi pahu liʻiliʻi a māmā ke paʻa i kahi mea kaua weliweli.
  
  "He ʻumikumamālima mau minuke," haʻi ʻo Smith. "ʻAʻohe hōʻailona ʻē aʻe o ka hoʻokokoke."
  
  Ua hakakā ʻo Alicia me ka lepo, ʻōlelo hōʻino a ʻaʻole loaʻa i kahi i ka wā mua, akā ma hope ua wehe ʻo ia i ka mea a ʻae iā Yorgi e huki i waho. ʻOiai, ua pili nā kumu waina i ulu nui a me nā aʻa wili iā ia me he mea lā me ka hauʻoli, he pūpū paʻakikī a wili i hōʻole ʻole e hoʻokuʻu. I kēia manawa aia lākou i loko o ka lepo a hiki i ka pūhaka, e lulu ana i ko lākou ʻaʻahu a e hilinaʻi ana i nā ʻōpala. Ua hōʻole ʻo Drake i ka laina "Men at work" a hilinaʻi ʻo ia e kōkua i ka hāpai ʻana. Ua kūlou hoʻi ʻo Dahl i lalo, a loaʻa pū iā lākou ke kākoʻo ma ka ʻaoʻao o ka mea a huki i waho. Kūʻē nā aʻa, haki a wehe. Ua paʻa kekahi no ke ola aloha. Ua kaomi ʻo Drake a manaʻo ʻo ia e kolo ana i ka lua a ma luna o ka lihi. Kahe nā muliwai o ka lepo i hoʻoneʻe ʻia mai luna mai. A laila kū pū lāua me Dahl a nānā pono iā Alicia lāua ʻo Yorgi. Ua pohu nā maka a ʻelua e hanu nui ana.
  
  "He aha?" - Ua nīnau au. i ninau aku ai o Drake. "Ke hoʻolālā nei ʻolua i ka hoʻomaha kī? E hele i ka pō mai kēia wahi aku.
  
  Ua nānā ʻelua ʻo Alicia lāua ʻo Yorgi i ka lalo o ka lua, e ʻimi ana i nā pahu hou aʻe a i ʻole nā iwi kahiko. ʻAʻohe mea i loaʻa. I kekahi manawa ma hope mai, ua holo ka ʻōpio Lūkini ma ka ʻaoʻao o ka lua, me ka ʻimi ʻana i ke kākoʻo ma kahi me he mea lā ʻaʻohe mea, i hiki iā ia ke hoʻokuʻu i ka pali a ma luna o ka lihi o ka lua. Nānā ʻo Alicia i ka mea e hana nei me ka huhū, a laila lele ʻino iki ma ka ʻaoʻao. Hopu ʻo Drake i kona lima a huki iā ia i luna.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "Poina ʻoe i kāu ʻōʻō."
  
  "Makemake anei ʻoe e kiʻi? Hāʻawi mua wau i ke poʻo.
  
  "Kaohi, kaohi."
  
  Ua hoʻomau ʻo Hayden i ka nānā ʻana i lalo i loko o ka lua. "Ua manaʻo wau he manawa maikaʻi ia e hoʻolimalima i kahi manawa me Hannibal Barca ʻilihune. ʻAʻole mākou makemake e hōʻino i kekahi hoa koa.
  
  Kuno ʻo Drake me ka ʻae. "Kaao".
  
  "Inā aia ʻo ia ma lalo."
  
  "Ua hana nā Nazis i kā lākou noiʻi," wahi a Hayden. "A, ke ʻae aku nei au, ua hana maikaʻi lākou. Ua loaʻa iā Hannibal ka kaulana mau loa no ka mea maikaʻi ʻo ia i kāna hana. ʻO kāna huakaʻi ma waena o nā Alps kekahi o nā hoʻokō pūʻali koa kupaianaha o nā kaua mua. Ua hoʻolauna ʻo ia i nā hoʻolālā koa i hoʻonani ʻia i kēia lā. "
  
  Ma hope o kekahi manawa, nānā lākou i luna. ʻO Dahl me lākou. Holoi aʻela ʻo Kinimaka i ka mea a hōʻike i kahi pahu paʻa i hana ʻia me ka lāʻau ʻeleʻele. He wahi kapa liʻiliʻi ma luna, a ua hoʻāʻo ka Hawaiʻi e hōʻike aku.
  
  Ua hilinaʻi ʻo Hayden iaʻu. "ʻo ia wale nō. ʻO kā lākou logo homemade. ʻO ke kauoha o ka hoʻokolokolo hope."
  
  Ua aʻo ʻo Drake iā ia, e hoʻopaʻanaʻau i ka hōʻailona. Ua like ia me kahi pōʻai waena liʻiliʻi me ʻehā mau kaula wili i kau ʻia a puni ma nā wahi like ʻole o ka panana. He hōʻailona ka pōʻai o ka palena ʻole.
  
  "He mau mea kaua ka Scythes," wahi a Hayden. "Ka pale ʻana i kou honua i loko?" Ua ʻohi ʻo ia. "E hana mākou i kēia ma hope inā pono. E kaua."
  
  ʻAʻole i pau nā kukui i ke kai, ʻo ia hoʻi, ʻo ka Mossad, inā ʻo ia ka mea kokoke loa, ua hōʻea i ka lepo paʻa a ʻaʻole i emi iho ma mua o ʻumikumamālima mau minuke i ka wikiwiki piha. Ua noʻonoʻo hou ʻo Drake pehea e pau ai ka hakakā. Ua kauoha ʻia ʻo SPEAR e hoʻopaʻa i nā mea kaua ʻehā ma nā koina a pau, akā ʻaʻole hiki ke hoʻokō pono ʻia nā kauoha ma ke kahua kaua. Ua ʻike ʻo ia i nā hiʻohiʻona makaʻu i nā helehelena o nā poʻe ʻē aʻe a ʻike ʻo ia i ko lākou manaʻo like, ʻo Hayden hoʻi, ka mea kokoke loa i ka hale kauoha.
  
  E hoʻomākaukau ana lākou e haʻalele.
  
  "E ho'āʻo e pale i ka hakakā," wahi a Hayden. "Maopopo".
  
  "Pehea inā ʻaʻole hiki iā mākou?" - i ninau aku ai o Dahl.
  
  "ʻAe, inā ʻo Mossad, hiki paha iā kāua ke kamaʻilio."
  
  "Ke kānalua nei au he mau kāʻei ID kā lākou," i ʻōhumu ai ʻo Alicia. "ʻAʻole kēia he hōʻike cop."
  
  Ua hoʻololi iki ʻo Hayden i kāna mea kamaʻilio i ke kūlana haʻalele. "Inā kiʻi ʻia mākou, hakakā mākou," wahi āna. "He aha hou aʻe kā mākou e hana ai?"
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kēia ʻo ka hoʻololi maikaʻi loa. I loko o kahi honua maikaʻi loa, ua hala lākou ma mua o nā koa e hele mai ana a hoʻi i kā lākou lawe ʻana me ka ʻike ʻole ʻia. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole e noho ʻo SPEAR i kahi honua kūpono. Ua nānā hou ʻo ia i kāna mau mea kaua i ka hoʻomākaukau ʻana o ka hui e neʻe i waho.
  
  "E hele i ke ala lōʻihi," i ʻōlelo ai ʻo Hayden. "ʻAʻole lākou e hana".
  
  ʻO nā mālama āpau. ʻO nā hoʻopunipuni a pau e pale aku i ka hakakā.
  
  He ʻoi ka leo o Lauren i kona pepeiao. "Ua loaʻa iā mākou ka nūhou, e ka poʻe. Ke neʻe mai nei hoʻi nā Swedes. "
  
  
  MOKUNA Ehiku
  
  
  Ua alakaʻi ʻo Drake i ke ala, e hele mua ana a puni ka hale ʻeleʻele a laila iho i lalo i ka pali. Ua uhi ʻia ka ʻāina i ka pōʻeleʻele, akā ua kokoke mai ke ao. Ua wehewehe ʻo Drake i kona ala i loko o ka loop uneven a hiki i kona ʻike ʻana iā ia iho ma ka ʻaoʻao o ke kai.
  
  ʻIke makaʻala, hoʻokiʻekiʻe ke poʻo, ka hui e hahai mai iā mākou.
  
  Ua lawe ʻo Dahl i ka pahu me ka mālama pono ʻana i ka poʻi ma lalo o kona lima. Holo akula ʻo Kenzi ma kona ʻaoʻao, e kōkua ana iā ia e ʻimi i kona ala. Ua ʻaʻahu ka hui i nā mea ʻike maka pō, koe wale nō ʻo Smith, ka mea i makemake e ʻike pono i ko lākou puni. He hui maikaʻi. Ma ka ʻaoʻao a me ka faila hoʻokahi ua holo lākou a hiki i ka wāwae o ka puʻu a me kahi pāpū palahalaha ʻole kahi malu. Hoʻopili ʻo Drake i kāna loop, alakaʻi iā lākou i ke ala ākea o nā waʻa. ʻAʻohe huaʻōlelo i ʻōlelo ʻia - ua hoʻohana nā kānaka a pau i ko lākou naʻau e nānā i ko lākou puni.
  
  Ua ʻike lākou i ka make ʻana o ko lākou mau ʻenemi. ʻAʻohe hapalua hoihoi i kēia manawa. I kēia lā, a i kēia lā, a i ka wā e hiki mai ana, ua kūʻē lākou i nā koa i emi ʻole iā lākou.
  
  Kokoke.
  
  Ua lohi ʻo Drake me ka manaʻo e neʻe wikiwiki ana lākou. ʻAʻole makemake ka ʻāina iā lākou. E kolo ana ka olinolino i ka hikina. ʻAʻole koke e uhi ʻia. Kū ʻo Smith ma kona ʻākau a ʻo Mai ma kona hema. Noho haʻahaʻa ka hui. ʻO ka puʻu me ka hale pohō ma luna, ua emi iho, a ʻike ʻia ma hope o lākou. Ua ʻike ʻia ka lālani o nā lāʻau i kākā ʻia me nā kumulāʻau he nui, a ua ʻoluʻolu ʻo Drake. He ala lōʻihi lākou ma ka hikina hikina o kahi e pono ai lākou, akā pono ka hopena.
  
  ʻO ke kūlana maikaʻi loa? ʻAʻohe hakakā.
  
  Ua neʻe ʻo ia, e nānā ana i ka pōʻino a mālama i ka ʻōlelo kino o kona kino. Ua mālie ka pilina. I ko lākou hoʻokokoke ʻana i ka hale hoʻomalu, ua lohi lākou, inā paha aia kekahi e kali ana. Ma ke ʻano he commandos, hiki iā lākou ke manaʻo i ka ʻōlelo aʻo ʻana, akā ʻaʻohe mea i hiki ke lawe ʻia no kēia misionari.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kahi ʻāpana nui i palena ʻia e kekahi mau kumulāʻau a me nā kumu lāʻau liʻiliʻi a kū ʻo ia, e hōʻailona ana i nā poʻe ʻē aʻe e hoʻomaha. ʻAʻole i hōʻike ʻia kahi nānā ʻana o ka ʻāina. Ua mehameha ka piko o ka puu i kona ike ana. Ma ko lākou hema, hiki i ka uhi lahilahi a hiki i kahi pāpū a laila i kahakai o ke kai. Manaʻo ʻo ia he ʻumikumamālima minuke ka mamao o ko lākou mau waʻa. Ua hoʻohuli mālie ʻo ia i ka pilina.
  
  "Lauren, aia kekahi lono e pili ana i nā Swedes?"
  
  "ʻAʻole. Akā, pono lākou e kokoke.
  
  "Nā hui ʻē aʻe?"
  
  "Aia ʻo Russia i ka lewa." Me he mea lā ua hilahila ʻo ia. "ʻAʻole hiki iaʻu ke hāʻawi iā ʻoe i kahi kūlana."
  
  "E lilo ana kēia wahi i wahi wela," wahi a Smith. "Pono mākou e neʻe."
  
  Ua ʻae ʻo Drake. "E neʻe kāua i waho."
  
  Kū aʻela ʻo ia a lohe i ka uē ʻana e like me ka puʻukū.
  
  "E kū ma laila! Pono mākou i kahi pahu. Mai neʻe."
  
  ʻAʻole i hoʻokaʻulua ʻo Drake, akā ua iho koke ʻo ia me ka mahalo no ka ʻōlelo aʻo ʻana a me ka haʻalulu i ko lākou nalo ʻana i ka ʻenemi. Ua nānā ʻo Dahl iā ia a ʻo Alicia me ka piʻoloke. ʻO Mai hoʻi i hōʻike pūʻiwa.
  
  Ua kaomi ʻo Kensi i kona alelo. "ʻO Mossad paha ia."
  
  "Ua lawe ʻoe iā lākou ma ka pū?" i ninau aku ai o Hayden.
  
  "ʻAe," wahi a Drake. "Aia pololei ka mea haʻiʻōlelo a he mau kōkua paha ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao. ʻO kahi pololei a mākou e makemake ai. "
  
  "ʻAʻole hiki iā mākou ke neʻe i mua," wahi a Mai. "E hoʻi ana mākou. Ma kēlā kuhikuhi." Kuhikuhi ʻo ia i ka hikina. "Aia kahi malu a me ke alanui, he mau mahinaai. ʻAʻole mamao loa ke kūlanakauhale. Hiki iā mākou ke hoʻolaha i kahi haʻalele. "
  
  Nānā akula ʻo Drake iā Hayden. Me he mea lā e noʻonoʻo ana ko lākou haku i ka koho ma waena o ka hele ʻana i ka ʻākau ma kahakai, ka hikina i ka civilization, a i ʻole ke alo i ke kaua.
  
  "ʻAʻohe mea maikaʻi e hiki mai ke noho mākou ma ʻaneʻi," wahi a Dahl. "He mea paʻakikī ke kūʻē i hoʻokahi ʻenemi elite, akā ʻike mākou i nā mea hou aku ma ke ala."
  
  Ua ʻike mua ʻo Drake ua pololei ʻo Mei. ʻAʻole hāʻawi ka ʻĀkau i kahi ala i ke ola. Holo lākou ma ka Hellespont me ka uhi ʻole ʻia a hilinaʻi i ka laki maʻemaʻe e hina ai lākou i kekahi ʻano kaʻa. Hiki i ka huakaʻi hikina.
  
  Eia kekahi, ʻaʻole hiki mai nā hui ʻē aʻe mai kekahi kūlanakauhale.
  
  Ua kāhea ʻo Hayden iā ia a huli i ka hikina, e nānā ana i ka ʻāina a me ka manawa e pakele wikiwiki ai. I kēia manawa, hiki hou mai ka leo.
  
  "E noho ma laila!"
  
  "Shit," wahi a Alicia. "He psychic kēia kāne."
  
  "He ʻike maikaʻi wale koʻu," wahi a Smith, e pili ana i ka ʻenehana ʻike. "E hūnā ma hope o kahi mea paʻa. E lawe mākou i ke ahi."
  
  Haʻalele ka hui, e hele ana i ka hikina. Wehe ae la ka poe Iseraela i ke ahi, he mau poka ma ke poo o ka poe ihe i ke kumu laau, a mawaena o na lala. Ua ua nā lau. Piʻi koke ʻo Drake, me ka ʻike ʻana ua hoʻopaʻa ʻia nā kiʻi kiʻekiʻe, a me ka noʻonoʻo ʻana i ke kaua hou a lākou e ʻimi nei.
  
  "Ua like ia me ka hoʻomaʻamaʻa pūʻali koa," wahi a Alicia.
  
  "Manaʻo nui wau e hoʻohana lākou i nā pōkā lāʻau," i pane aku ai ʻo Dahl.
  
  Piʻi lākou a hana improvised, neʻe i ka hikina, hiki i nā kumu lāʻau ikaika a hopu ka maka. Ua kiʻi hou ʻo Drake me ke kiʻekiʻe. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i kahi hōʻailona o ka neʻe ʻana.
  
  "Nā keiki liʻiliʻi."
  
  "Ka hui liʻiliʻi," wahi a Kenzie. "E akahele. Nā mīkini ʻakomi. E kali lākou i kahi hoʻoholo. "
  
  Ua makemake nui ʻo Drake e hoʻohana pono. Hele akahele ka hui ma ka hikina, pololei i ka wanaao haikea e hooweliweli mau ana i ka lewa mamao. I ka hōʻea ʻana i ka hoʻomaʻemaʻe hou aʻe, ua lohe ʻo Drake a ʻike maoli i ke kani o ka pōkā.
  
  "Kupu". Lupe ʻo ia no ka uhi ʻana. "Ua kokoke kēlā."
  
  ʻOi aku ka pana ʻana, ʻoi aku ka hoʻokuʻu ʻana o ke kēpau ma waena o nā hale. Nānā hohonu ʻo Hayden i nā maka o Drake. "Ua loli ko lākou mau ala."
  
  Ua hanu nui ʻo Drake me ka manaʻoʻiʻo ʻole. Ua pana ikaika ka ʻIseraʻela a ʻaʻohe kanalua i holomua me ka makaʻala akā i ka wikiwiki maikaʻi. ʻO kekahi pōkā ʻē aʻe i haehae i kahi ʻāpana ʻili mai kahi kumu lāʻau ma hope pono o ke poʻo o Yorga, a ua hoʻokuʻu ʻia ka Lūkini.
  
  "ʻAʻole maikaʻi," ʻōhumu huhū ʻo Kensi. "ʻAʻole maikaʻi loa".
  
  Ua like nā maka o Drake me he pōhaku lā. "Hayden, e kelepona iā Lauren. E hōʻoia iā Qrow e hoʻihoʻi ana mākou i ke ahi!
  
  "Pono mākou e hoʻihoʻi i ke ahi," i hoʻōho ai ʻo Kensi. "ʻAʻole ʻoukou i nānā ma mua."
  
  "ʻAʻole! He mau koa mercenary lākou, nā pūʻali elite i aʻo ʻia a hahai i nā kauoha. He mau hoa aloha lakou, he mau hoa makamaka. E nānā, Hayden. E nānā i kēia manawa! "
  
  Ua hou nā poka hou i ka ulu lāʻau. Ua ʻike ʻole ʻia ka ʻenemi, ʻaʻole i lohe ʻia; Ua ʻike ʻo SPIR i ko lākou neʻe ʻana mai kona ʻike ponoʻī. Ua nānā ʻo Drake iā Hayden i ke kaomi ʻana i ka pihi comm a kamaʻilio me Lauren, a laila pule no ka pane wikiwiki.
  
  Ua hoʻokokoke mai nā koa Mossad.
  
  "E hōʻoia i ko mākou kūlana." Ua kani ka leo o Dahl. "Lauren! Ke hoʻoholo nei ʻoe? E kaua anei kaua? "
  
  
  * * *
  
  
  ʻO ka hui SPEAR, ua hoʻokuke ʻia mai ko lākou mau waʻa, ua koi ʻia e neʻe i ka hikina. Ua pilikia lākou ma lalo o ke ahi. ʻAʻole makemake e hakakā i nā hoa pili i ʻike ʻia, ʻike lākou iā lākou iho i ko lākou ʻāʻī i ka pilikia.
  
  ʻO ka ʻimi ʻana, ka ʻāʻī a me ke koko, ua hoʻohana lākou i kēlā me kēia hoʻopunipuni i kā lākou arsenal, kēlā me kēia hoʻopunipuni e hoʻokaʻawale i waena o lākou a me ka Mossad. He mau minuke wale nō ka hoʻi ʻana mai o Lauren, akā ʻoi aku ka lōʻihi o ia mau minuke ma mua o kā Justin Bieber CD.
  
  "ʻAʻole hauʻoli ʻo Qrow. Ua ʻōlelo ʻo ia ua loaʻa iā ʻoe kahi kauoha. E mālama i kāu mau mea kaua i nā koina a pau. ʻEhā o lākou.
  
  "A pau wale?" i ninau aku ai o Drake. "Ua haʻi aku ʻoe iā ia ʻo wai kā mākou e kamaʻilio nei?"
  
  "ʻOiaʻiʻo. Me he mea lā ua huhū ʻo ia. Manaʻo wau ua huhū mākou iā ia. "
  
  Luliluli ke poo o Drake. ʻAʻole kūpono. Pono kākou e hana pū i kēia.
  
  Ua hōʻike ʻo Dahl i kona manaʻo. "Ua kūʻē maoli mākou i kāna mau kauoha ma Peru. He uku paha kēia. "
  
  ʻAʻole manaʻoʻiʻo ʻo Drake. "ʻAʻole. He mea liʻiliʻi. ʻAʻole ʻo ia ʻano kālaiʻāina. Kūʻē mākou e nā hoa pili. Crap. "
  
  "He kauoha kā mākou," wahi a Hayden. "E ola kākou i kēia lā a kaua i ka lā ʻapōpō."
  
  Ua ʻike ʻo Drake ua pololei ʻo ia, akā ʻaʻole hiki iā ia ke pale i ka manaʻo he ʻōlelo like paha ka ʻIseraʻela. Pēlā i hoʻomaka ai nā ʻōhumu o nā kenekulia. I kēia manawa, ma ke ʻano he hui, ua hana lākou i ko lākou ala hikina, e noho ana i loko o kā lākou pale ulu lāʻau, a hoʻonohonoho i kahi kiaʻi hope, ʻaʻole hoʻomake nui, akā lawa e hoʻolōʻihi i ka ʻIseraʻela. ʻO Smith, ʻo Kinimaka a me Mai ke hōʻike ʻana i ko lākou manaʻo ʻoihana, e hoʻopaʻa ana i ko lākou mau hoa paio i kēlā me kēia manawa.
  
  Hele mai ia ma hope o lākou i ka lele ʻana o Drake i nā kumulāʻau. Ua halulu ka helikopter ma luna o ke poʻo, a laila hili ʻia a pae i kekahi wahi ʻike ʻole. ʻAʻole pono ʻo Hayden e ʻōlelo.
  
  ʻO Suede? Lūkini? E ke Akua, he pupule wale kēia, e nā kāne!"
  
  Ua lohe koke ʻo Drake i nā kiʻi mai kēlā ʻaoʻao. ʻO ka mea i puka mai i waho o ka helikopter, ua kī ʻia ʻo ia, ʻaʻole e ka Mossad.
  
  ʻO ia hoʻi, ʻehā mau pūʻali koa kūikawā i kēia manawa i ka hakakā.
  
  Ma mua o ka pau ʻana o ka ululāʻau, e hōʻike ana i kahi hale mahiʻai kahiko ma waho aʻe o kahi kahua ākea i palena ʻia e nā pā pōhaku.
  
  "E lawe i kekahi manawa," i hoʻōho ai ʻo ia. "E hana ikaika a wikiwiki. Hiki iā mākou ke hui hou ma laila. "
  
  Holo ka hui me he mea lā ua wela nā ʻīlio o Gehena ma ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae.
  
  
  * * *
  
  
  I ka neʻe ʻana me ka wikiwiki piha akā kaohi ʻia, ua puka koke mai ka hui mai ka uhi a holo wikiwiki i ka hale mahiʻai. ʻO nā paia a me nā puka pukaaniani ua ʻaneʻane like me ka ʻino o ka hale ma luna o ka puʻu, e hōʻike ana i ka nele o ke kanaka. Ekolu mau pūʻali koa kūikawā e waiho ana ma hope o lākou, akā pehea ka pili?
  
  ʻAʻole ʻike ʻo Drake. Ua holo nui ʻo ia ma luna o ka ʻāina ʻōpala, wehe i kāna ʻike pō a hoʻohana i ka lani ʻālohilohi e hōʻailona i kona ala. Nānā ka hapalua o ka hui i mua, nānā ka hapalua ma hope. Ua hawanawana ʻo Mai ua ʻike ʻo ia i ka hui ʻo Mossad e hōʻea i ka lihi o ka ululāʻau, akā ua hōʻea ʻo Drake i ka pā haʻahaʻa haʻahaʻa mua a wehe ʻo Mai lāua ʻo Smith i kahi liʻiliʻi o ke ahi kaohi.
  
  Huli pū lāua ma hope o ka pā pōhaku.
  
  He iwakālua mau kapuaʻi ma mua o ka hale mahiʻai. Ua ʻike ʻo Drake he mea maikaʻi ʻole ia e ʻae i ka ʻIseraʻela a me nā poʻe ʻē aʻe e noho a hoʻokumu i nā laina ʻike maikaʻi. Eia kekahi, e makaʻala nā hui ʻē aʻe kekahi i kekahi. Ua ʻōlelo ʻo ia i ka mea kamaʻilio.
  
  "E aho e huki ʻoe i kāu mau hoki, e nā keikikāne."
  
  Huli aʻela ʻo Alicia e nānā iā ia. "ʻO ia kāu leo ʻAmelika maikaʻi loa?"
  
  Ua hopohopo ʻo Drake. "Hula. Ua huli hope au. A laila ʻike ʻo ia iā Dahl. "Akā ʻeā, ʻoi aku ka ʻino, manaʻo wau."
  
  Ma keʻano he hoʻokahi ua haki lākou i ka uhi. Wehe hou aʻela ʻo May lāua ʻo Smith i ke ahi a loaʻa iā lāua ʻelua mau pana i pane. ʻAʻohe leo ʻē aʻe i lohe ʻia. Ua loaʻa ʻo Drake i kahi pā paʻa a kū. Ua hoʻonoho koke ʻo Hayden iā May, Smith, a me Kinimaka e kiaʻi i ka ʻāpana, a laila wikiwiki e hui pū me nā poʻe ʻē aʻe.
  
  "Maikaʻi mākou no kekahi mau minuke. He aha kā mākou?"
  
  Ua wehe mua ʻo Dahl i ka palapala ʻāina i ka wā i hoʻopiha ai ka leo o Lauren i ko lākou mau pepeiao.
  
  "Hiki mau ka Plan B. Poʻo i uka. Inā wikiwiki ʻoe, ʻaʻole pono ʻoe i ka halihali."
  
  "E hoʻolālā i ka B." Luliluli ke poo o Drake. "E hoʻolālā B mau."
  
  Ua hōʻike ka mākaʻikaʻi āpau ua maopopo nā mea a pau.
  
  Ua kuhikuhi ʻo Hayden i ka pahu a Dahl e hali nei. "Pono mākou e lawe i ke kuleana ma ʻaneʻi. Inā nalowale ʻoe, ʻaʻohe o mākou ʻike i ka mea o loko. A inā e lilo kēia i ka ʻenemi..." ʻAʻole pono ʻo ia e hoʻomau. Ua kau ka Swede i ka pahu ma ka honua a kukuli iho ma kahi kokoke.
  
  Ua hoʻopā ʻo Hayden i ka hōʻailona i kahakaha ʻia ma ka poʻi. Hoʻouna ʻia nā ʻili wili i kahi ʻōlelo hōʻeuʻeu. Wehe akahele ʻo Dahl i ke poʻi.
  
  Paʻa ʻo Drake i kona hanu. ʻAʻohe mea i loaʻa. He pilikia mau ia, akā ʻaʻole hiki iā lākou ke ʻike i nā laka huna a me nā hana. I kēia manawa, hāpai aʻela ʻo Dahl i ke poʻi a nānā i ka lewa i loko.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Kensi. "He aha kēia? Na mea kaua? Hoʻopili ʻia me Hannibal a hūnā ʻia e ke kauoha? ʻO kaʻu mea e ʻike nei he puʻu pepa."
  
  Ua noho hou ʻo Dahl ma luna o kona mau wāwae. "Hiki nō hoʻi ke kaua me nā ʻōlelo."
  
  Huki akahele ʻo Hayden i kekahi mau ʻāpana pepa a nānā i ka kikokikona. "ʻAʻole au i ʻike," ʻae ʻo ia. "Me he faila noiʻi a... he moʻolelo o..." Hoʻomaha ʻo ia. "Na hoao? hookolokolo?" Huli ʻo ia i kekahi mau ʻaoʻao hou aʻe. "Nā kiko'ī o ka hui."
  
  Huhū ka maka o Drake. "I kēia manawa, maikaʻi ʻole kēlā. Kapa lākou iā Project Babylon, Lauren. E ʻike kākou i kāu mea e ʻeli ai e pili ana i kēia."
  
  "Ua loaʻa," wahi a ka New Yorker. "Ka mea hou aʻe e loaʻa ana?"
  
  "Ke hoʻomaka nei wau e hoʻomaopopo i kēia mau ʻano," i hoʻomaka ai ʻo Dahl. "He nunui-"
  
  "Iho!" Ua hoʻōho ʻo Smith. "Ke hoʻokokoke mai nei."
  
  Ua lohi ka hui a hoʻomākaukau. Ma hope o nā pā pōhaku, hekili ka puʻu mīkini, ʻoi a kuli. Ua hoʻihoʻi ʻo Smith i ke ahi mai ka ʻaoʻao ʻākau, e ʻimi ana mai kahi niche ma ka pā. Ua lulu ʻo Hayden i kona poʻo.
  
  "Pono mākou e hoʻopau i kēia. E hele i waho."
  
  "Haul ass?" i ninau aku ai o Drake.
  
  "E kiʻi i kāu hoki."
  
  "Plan B," wahi a Alicia.
  
  No ka palekana, neʻe lākou mai kekahi pā a i kekahi pā ma hope o ka hale mahiʻai. Ua hoʻopiha ʻia ka papahele i nā ʻōpala, a ua hōʻailona ʻia nā ʻāpana pōhaku a me nā lāʻau i kahi i hāʻule ai ka hale. Ua uhi ʻo Mai, Smith a me Kinimaka i ka hope. Ua kū ʻo Drake i ko lākou hiki ʻana i nā pukaaniani hope a nānā i ke ala ma mua.
  
  "Hiki i ka paʻakikī wale nō," wahi āna.
  
  Paheʻe ka lā e hiki mai ana ma luna o ka lewa i loko o nā kala kala.
  
  
  MOKUNA EWALU
  
  
  Ua hoʻomau ka heihei, akā i kēia manawa ke emi nei ka pilikia. I ka haʻalele ʻana o Drake lāua ʻo Alicia, e alakaʻi ana i ke ala, i ka uhi ʻana a hele i uka, e mālama ana i ka hale mahiʻai ma waena o lāua a me kā lāua poʻe hahai, ua puka hope ka hui Mossad mai ka ululāʻau. Me ka ʻaʻahu ʻeleʻele a me nā maka ma luna o ko lākou mau maka, hoʻokokoke haʻahaʻa lākou me ka akahele, hāpai i kā lākou mau mea kaua a kiʻi. Ua hūnā koke ʻo Mai lāua ʻo Smith ma hope o ka hale mahiʻai. Holo akula ʻo Hayden i mua.
  
  "Nee!"
  
  Ua hakakā ʻo Drake i ka manaʻo e kū a kaua; ʻO Dahl ma kona hema e hakakā pū ana me kēia. ʻO ka hakakā maʻamau lākou a hoʻomāʻewaʻewa i ko lākou mau hoa paio - i kekahi manawa ua lilo i ka ikaika a me nā helu. ʻO ka pinepine naʻe i ka naʻaupō o ko lākou mau hoa paio. ʻO ka hapa nui o ka poʻe i uku ʻia he lohi a lohi, hilinaʻi i ko lākou nui, huhū a me ka nele o ka pono e hoʻokō ai i ka hana.
  
  Aole keia.
  
  Ua ʻike nui ʻo Drake i ka pono e pale i ka makana. Hāpai ʻo Dahl i ka pahu a mālama pono iā ia e like me ka hiki. Ke neʻe nei ʻo Yorgi i mua, e hoʻāʻo ana i ka honua a hoʻāʻo e ʻimi i nā ala me ka uhi nui loa. Ua hele lākou i kahi kula puʻu a iho i lalo i kahi ulu lāʻau liʻiliʻi. Ua hoʻōki ka ʻIseraʻela i ke ahi no kekahi manawa, ua ʻike paha lākou i nā kauoha ʻē aʻe a ʻaʻole makemake e hōʻike i ko lākou kūlana.
  
  Ua hōʻike ʻia nā ʻano hana like ʻole.
  
  Akā no Drake, ua hōʻuluʻulu maikaʻi ʻo Alicia. "No ke Akua, Yogi. E kau i kou poʻo Lūkini i lalo a holo!"
  
  Ua hahai ʻo Lauren i ko lākou holomua ma ka GPS a hoʻolaha ʻo ia ʻo ke kahua hālāwai Plan B ma luna o ka pae aʻe.
  
  Ua maʻalahi iki ʻo Drake. Pau ka ulu lāʻau, a ʻo Yorgi ka mea mua i piʻi i ka puʻu liʻiliʻi, ʻo Kinimaka e hahai ana ma kona mau wāwae. Ua uhi ʻia ka pālule o ke kanaka Hawaiʻi i ka lepo kahi i hina ai - ʻekolu manawa. Nana aku la o Alicia ia Mei, e nee ana me ka maalea mawaena o na pelu o ka honua.
  
  "Aloha Sprite. Me he keiki hipa puna lā e hauʻoli ana ma ka nahele.
  
  "ʻO nā mea a pau āna e hana ai, hana maikaʻi ʻo ia," ʻae ʻo Drake.
  
  Ua ʻauheʻe ʻo Alicia ma luna o ka papa, akā ua hoʻokō ʻo ia e noho ma kona mau wāwae. "Hana maikaʻi mākou a pau."
  
  "ʻAe, akā ua like kekahi o mākou me he poʻe palaka."
  
  Hāpai ʻo Alicia i kāna mea kaua. "Manaʻo wau ʻaʻole ʻoe e manaʻo iaʻu, e Drakes." Aia i loko o kona leo kahi ʻōlelo aʻo.
  
  "ʻAe, ʻaʻole, e ka meli. ʻOiaʻiʻo, ua ʻōlelo wau ʻo ka Swede.
  
  "Pipiʻi?"
  
  Ua kani mai na pana mai hope, e pau ana ka olelo a Dahl mamua o ka hoomaka ana. Ua haʻi ka ʻike iā Drake ʻaʻole i manaʻo ʻia nā kiʻi no lākou a he ʻelua mau memo like ʻole. Ua hui pū ka Mossad me nā Lūkini a me nā Swedes.
  
  ʻO ka poʻe Suedena, manaʻo paha ʻo ia, holo poʻo i ka Mossad.
  
  ʻAʻole hiki iā ia ke pale aku i ka ʻakaʻaka.
  
  Nānā aʻela ʻo Dahl a puni, me he mea lā e ʻike ana i ka huhū. Ua nānā hewa ʻole ʻo Drake. Piʻi lākou i kahi puʻu liʻiliʻi a heʻe i lalo ma kēlā ʻaoʻao.
  
  "Ke hiki mai nei ke kaʻa," wahi a Lauren.
  
  "E like me kēia!" Kuhikuhi ʻo Hayden i ka lani, mamao loa, kahi e neʻe ana kahi ʻeleʻele ʻeleʻele. Nānā ʻo Drake i ka ʻāpana a huki iā Yorgi i lalo e like me ke kani ʻana o ka poka ma luna o ka puʻu. Ua lilo koke ka hoihoi o kekahi iā lākou.
  
  "I loko o ke awāwa," wahi a Kinimaka. "Inā hiki iā mākou ke hele i kēlā mau lāʻau..."
  
  E hoʻomākaukau ana ka hui no ka sprint hope. Nānā hou aku ʻo Drake i ke kiko e hele mai ana. No kekahi sekona, ua manaʻo ʻo ia e ʻike ana paha ʻo ia i ke aka, a laila ʻike ʻo ia i ka ʻoiaʻiʻo.
  
  "E ka poʻe, he helikopter hou kēia."
  
  Nānā pono akula ʻo Kinimaka. "ʻAha".
  
  "A ma laila". Kuhikuhi ʻo Mai i ka ʻaoʻao hema, kiʻekiʻe i kahi kapa ao. "Ke kolu".
  
  "Lauren," wahi a Hayden me ka wikiwiki. "Lauren, e kamaʻilio me mākou!"
  
  "Loaʻa wale i ka hōʻoia." Ua hoʻi mai ka leo mālie. "Loaʻa iā ʻoe ka poʻe Kina a me ka Pelekane i ka lewa. ʻO Rusia, Suedena a me ʻIseraʻela ma ka honua. E hoʻolohe mai, e hoʻopili wau iā ʻoe i ke kamaʻilio ʻana i kēia manawa i loaʻa iā ʻoe ka ʻike i ka manawa mua. ʻO kekahi o ia mea he palaka, akā hiki ke waiwai a pau. "
  
  "Ka poe Palani?" Ua noʻonoʻo ʻo Kinimaka no kekahi kumu.
  
  "ʻAʻohe mea," wahi a Lauren.
  
  "Maikaʻi ka hana, ʻaʻole like lākou a pau me Bo," i ʻōlelo ai ʻo Alicia me kahi ʻano ʻawaʻawa a me ke kaumaha. "ʻO ka Farani koʻu manaʻo. He kumakaia ke kanaka, akā maikaʻi loa ʻo ia i kāna hana. "
  
  Hana ʻo Dahl i kahi maka. "Inā like lākou me Bo," i ʻōlelo mālie ai ʻo ia. "Aia paha lākou ma ʻaneʻi."
  
  ʻIke ʻo Alicia i nā huaʻōlelo, e aʻo ana i nā puʻu lepo kokoke. ʻAʻohe mea i neʻe.
  
  "Ua puni mākou," wahi a Hayden.
  
  "Nā pūʻali koa kūikawā ma nā ʻaoʻao a pau," ʻae ʻo Drake. "ʻIole i loko o ka pahele."
  
  "E ʻōlelo nou iho." Ua mahalo koke ʻo Mai i nā mea a pau. "E lawe i ʻelua mau minuke. E hoʻomanaʻo i ka mea i loko o kēia pahu e like me kou hiki. Hāpai ʻo ia i kona mau lima. "Hana iā ia".
  
  Ua loaʻa iā Drake ke kumu o ia mea. ʻAʻole pono ka pahu i ko lākou ola ma hope o nā mea a pau. Inā paʻakikī loa nā mea a loaʻa i kahi hui hoaaloha, ʻaʻole hiki i ka mokomoko ke hoʻopakele i ko lākou ola. Wehe aʻela ʻo Dahl i ka poʻi a hele pololei ka hui i nā helikopter e neʻe mai ana.
  
  Hāʻawi ʻo ia i nā ʻāpana pepa i kēlā me kēia.
  
  "Auwe, ʻano ʻē kēlā," wahi a Alicia.
  
  Huli ʻo Kenzi i kekahi mau ʻāpana pepa. "Ke komo nei i kahi hakakā i ka heluhelu ʻana i kahi palapala mai kanakolu a kanalima mau makahiki i hala, i kākau ʻia e nā Nazis a hūnā ʻia i loko o ka lua kupapaʻu o Hannibal Barca? He aha ka mea kupanaha o kēia?
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hoʻopaʻa i nā paukū i ka hoʻomanaʻo. "Maikaʻi kāna mau ʻōlelo. Ua like kēia me ka papa no SPEAR.
  
  ʻO ka papahana noiʻi kiʻekiʻe, heluhelu ʻo ia. Hoʻokumu mua ʻia no ke aʻo ʻana i ka ballistics komo hou ma ke kumu kūʻai haʻahaʻa. Ma kahi o nā rockets pipiʻi ...
  
  "ʻAʻole maopopo iaʻu he aha kēia."
  
  E hoʻolele i ka lewa me ka hoʻohana ʻole i ka rocket. Hōʻike ka papahana e hiki ke hoʻohana ʻia kahi pū nui loa e pana i nā mea i nā wikiwiki kiʻekiʻe ma nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe ...
  
  "Oh shit".
  
  Ua like pu na helehelena o Dahl a me Alicia. "ʻAʻole hiki ke maikaʻi kēia."
  
  Ua kuhikuhi ʻo Hayden i nā helikopa e neʻe mai ana, aia i kēia manawa ke ʻike piha ʻia e nā mea a pau. Hiki iā lākou ke ʻike i nā pū pākahi e kau ana mai nā helikopa.
  
  "A ʻaʻole ʻoiaʻiʻo nō!"
  
  Hāʻawi ʻo Drake i nā pepa a hoʻomākaukau i kāna mea kaua. ʻO ka manawa no kāna mea i maʻa ai a maikaʻi hoʻi. Ua hoʻopaʻa ʻia ʻo ia me nā kamaʻilio mai Hayden, May, a me Smith, a me ka ʻōnaehana kamaʻilio a Lauren i hoʻoponopono ai.
  
  "Ua komo ka ʻIseraʻela i ke kaua me ko Suedena. ʻAʻole ʻike ʻia ʻo Rūsia ..." A laila ua hiki mai ka hoʻopiʻi ʻana a me ka hoʻouna wikiwiki ʻana mai nā hoʻolaha ola a ka NSA a me nā hui ʻē aʻe i hoʻolohe ai.
  
  Palani: "Ke hoʻokokoke nei mākou i kahi ..."
  
  Pelekania: "ʻAe, e ka haku, ua ʻike ʻia nā pahuhopu. Nui ko mākou ʻenemi ma ke kahua kaua..."
  
  Pākē: "Ua maopopo anei iā lākou ka pahu?"
  
  Ua alakaʻi ʻo Hayden i ke ala. Holo lākou mai ke kula. Holo lākou me ka manaʻo ʻole. ʻO ke ahi makaʻala i koi aku i nā helikopa e hana pale a koi i kā lākou ʻimi ʻāina e neʻe me ka akahele loa.
  
  A laila, ʻoiai e kokoke ana ʻo Drake e hoʻokaʻawale i waho a nānā i ko lākou ala pakele hou, ua ʻoki ʻia kekahi leo i ka static.
  
  Pokole wale.
  
  Ua hūnā ʻia ma hope o ka walaʻau, kahi leo hiki ke lohe ʻia, hohonu, huki ʻia i loko o kona mau pepeiao.
  
  ʻAmelika: "Aia ʻo SEAL Team 7. Ua kokoke loa mākou i kēia manawa..."
  
  ʻO ka haʻalulu i hoʻoluliluli iā ia. Akā ʻaʻohe manawa. ʻAʻohe ala e kamaʻilio ai. ʻAʻole hoʻokahi kekona e komo ai.
  
  Akā naʻe, ua hui kona mau maka me ko Torsten Dahl.
  
  He aha ka...?
  
  
  MOKUNA EWA
  
  
  "E haʻi aku i ka helikopter e haʻalele!" Ua kaomi ʻo Hayden i kāna mea kamaʻilio. "E ʻimi ana mākou i kahi ala ʻē aʻe."
  
  "Makemake anei ʻoe i kēia e kau a puni?" Ua nīnau ʻo Lauren, e ʻakaʻaka ʻo Alicia i kona holo ʻana no kona ola.
  
  "ʻOiaʻiʻo. E iho i lalo a uhi iā ʻoe iho. Mai kelepona mai iā mākou, e kāhea mākou iā ʻoe!"
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Drake inā paha e pau kēia lā, a laila ʻike ʻo ia i ka pahu piha o ka lā e kau ana ma ka lewa a ʻike ʻo ia i ka hoʻohenehene. He mau puʻu ka ʻāina, ʻoi aku ka ʻoi o kēlā me kēia ma mua o ka mua. Uhi ka ihe i ka lakou mau hoki i ko lakou hiki ana i ka piko o ka puu, me ka hehi akahele, alaila, holo aku lakou me ka mama loa ma kela aoao.
  
  Lohe ʻia nā pana ʻana mai ka hope mai, ʻaʻole naʻe i hoʻopaʻa ʻia iā lākou; ʻo ka poʻe ʻIseraʻela a me Suede paha e pākaʻi ana. Ua ʻike ʻia kekahi mau hale pohō ma ka hema a me ka ʻākau, ʻo ka hapa nui o nā hale i kūkulu ʻia ma nā awāwa pāpaʻu, ua haʻalele ʻia. ʻAʻole maopopo ʻo Drake i ke kumu o ka haʻalele ʻana o nā poʻe, akā ua lōʻihi loa ia.
  
  ʻO nā puʻu hou aʻe a laila he pūʻulu lāʻau ma ka hema. ʻO ka hāʻawi ʻana i ka malu, ka ʻōmaʻomaʻo a me nā lālā i ulu nui. Ua kuhikuhi ʻo Hayden i ka hui ma kēlā ʻaoʻao, a ua maʻalahi iki ʻo Drake. ʻOi aku ka maikaʻi o kēlā me kēia ʻano uhi ma mua o ka uhi ʻole ʻana. ʻO Hayden mua a laila ʻo Alicia i ʻānai aku i nā kumulāʻau, i kēia manawa ʻo Dal, Kenzi a me Kinimaka. Ua komo ʻo Drake i ka nahele, a haʻalele iā Mei, ʻo Yorgi lāua ʻo Smith ma hope. Ua kani nā pana, kokoke i kēia manawa, e makaʻala ana ʻo Drake i kāna mau hoaaloha.
  
  Huli aʻela ʻo ia, ʻike ʻo ia ua hāʻule ʻo Mai.
  
  ʻIke ʻo ia i kona helehelena e lele ana i ka honua.
  
  "Nooo!"
  
  
  * * *
  
  
  Ua haki koke ʻo Hayden a huli aʻe. I kēia manawa, e waiho ana ʻo Mai me ka ʻike ʻole i ka honua, ua hoʻokokoke ʻo Drake iā ia, ua kūlou ʻo Smith i lalo. Ua pā nā pōkā i nā lāʻau ma waho me ka leo. Ua kokoke kekahi.
  
  A laila hoʻomaka ka ʻōpala. Lele maila nā kiʻi i waho, hahau kekahi iā Hayden ma ke kino haʻahaʻa. Ua haʻalulu ʻo ia, akā noho ma kona mau wāwae. Ua paʻi ke kumu lāʻau iā ia i ke kuamoʻo. ʻAʻole ʻo ia i nānā i ke ʻano o ka ʻeha a hāpai ʻo ia i ka pū. A laila, hoʻouka hou ka ʻeleʻele iā ia, hahau iā ia me ka kuʻekuʻe, ke kuli, ka pahi...
  
  Ua lele ʻo Hayden a ʻike i ka hele ʻana o ka maka i loko o kahi lauoho o kona ʻōpū. Ua hakakā ʻo ia me ke kuʻekuʻe ma ka maka a me ke kuli ma ka ʻōpū e hoʻokaʻawale i waena o lāua. Ua ʻike ʻo ia iā Kinimaka lāua ʻo Alicia e hakakā ana ma ka ʻaoʻao ʻākau, a ʻo Dal e kīkī ana i ka ʻāpana āna i kuʻi ai i lalo.
  
  Ua ʻohi ʻo Drake i ka Mai limp.
  
  Lele nā pōkā ma waena o nā kumulāʻau, ʻokiʻoki i nā lau a me nā mea kanu. Ua lanakila kekahi i ka ʻenemi, ʻaʻole i liʻuliʻu. Kū koke ke kanaka i luna, me ka maopopo o ke ʻano o Kevlar. A laila ua piha ka hihio o Hayden me kona ʻenemi ponoʻī - he kanaka Mossad nona nā hiʻohiʻona i hoʻopiha ʻia me ka manaʻo hoʻomāinoino a ʻino.
  
  "E kū," wahi āna. "Aia mākou ma ka ʻaoʻao hoʻokahi-"
  
  ʻO ka hahau ʻana i ka ʻauwae i hoʻōki iā ia. Ua ʻono ʻo Hayden i ke koko.
  
  "E kauoha," wahi a ka pane pohihihi.
  
  Ua ālai ʻo ia i nā hahau hou, e hoʻokuke ana i ke kanaka ma kahi ʻaoʻao, e hoʻāʻo ana ʻaʻole e hāpai i ka pū, ʻoiai ʻo ia e paʻa i ka pahi. Ua ʻono ka ʻili i ka ʻili, a laila lepo. Ua kīkī ʻo Hayden i nā wāwae o ke kanaka i ka holo ʻana o Drake ma mua, e heihei ana ma ke ala a i loko o nā kumulāʻau. Ua uhi ʻo Smith i kona kua, kuʻi i ka maka o ka ʻIseraʻela a hoʻihoʻi iā ia i loko o ka lua. ʻO Kenzi ma hope aʻe, i kēia manawa me ka hiʻohiʻona kānalua ma kona mau helehelena a me nā maka ākea, me he mea lā e ʻimi ana ʻo ia i kahi mea kamaʻāina.
  
  Ua kipaku ʻo Hayden iā Drake.
  
  "Mai?"
  
  "Ua maikaʻi ʻo ia. He pōkā wale nō ma ke kuamoʻo a ʻo ia nō. ʻAʻohe mea kupaianaha.
  
  Ua haʻalele ʻo Hayden. "He aha?" - Ua nīnau au.
  
  "Ua hooki ka lole. Hāʻule ʻo ia a pā i kona iwi poʻo. ʻAʻohe mea kūikawā".
  
  "ABOUT".
  
  Ua ʻalo ʻo Alicia i kahi hoʻouka kuʻekuʻe lima ʻino a hoʻohana i ka pahu judo e hoʻouna i kona hoa paio e lele ana i loko o nā kumulāʻau. Ua hoʻolele ʻo Kinimaka i kona ala ma o kekahi koa Mossad. No kekahi mau manawa maʻemaʻe ke ala, a ua lanakila ka hui SPEAR.
  
  Hoʻokomo ʻia kēlā me kēia auneke o ka ʻike i ko lākou holo ʻana me ka wikiwiki, me ka manaʻo ʻole e hoʻolohi, ma o ka wili, luʻu ʻana, nā puʻupuʻu lāʻau weliweli. Ua wehe ʻia kahi āpau ma waena o lākou a me ka hui Mossad, a ua hāʻawi nā lau mānoanoa i uhi kūpono.
  
  "Pehea lākou i hoʻokō ai ma mua o mākou?" Ua hoʻōho ʻo Drake.
  
  "ʻO ia paha ka wā i kū ai mākou e nānā i ka pahu," wahi a Hayden.
  
  Ua ʻōhumu nui ʻo Smith. "Ua nānā mākou."
  
  "Mai kuʻi iā ʻoe iho ..." i hoʻomaka ai ʻo Hayden.
  
  "ʻAʻole, e kuʻu hoaaloha," wahi a Kensi. "ʻO lākou ka mea maikaʻi loa i kā lākou hana."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Smith, me he mea lā e ʻōlelo ana ua hana pū mākou, akā inā ʻaʻole, noho mālie. Ua ʻike ʻo Hayden iā Kinimaka e hāʻule ana me kona mau wāwae nui e pae ana i loko o ka puʻu lohi, a neʻe ʻo ia e kōkua, akā ua kākoʻo mua ʻo Dal i ke kanaka nui. Ua hoʻoili ka Swede i ka pahu i kona lima ʻē aʻe, me ka hoʻokuke ʻana i ke kanaka Hawaiʻi me kona ʻākau.
  
  A i kēia manawa ua hoʻohui ʻia kahi pōʻino ʻē aʻe i ka hui ʻana - ʻo ke kani maopopo ʻole o ka helikopa e lele ana ma luna.
  
  E wehe anei lākou i ke ahi?
  
  E hui anei lakou i ka nahele me na poka?
  
  ʻAʻole i manaʻo ʻo Hayden pēlā. Hiki i nā kaukani mea ke hele hewa ma muli o ia hana kuleana ʻole. ʻOiaʻiʻo, e hahai ana kēia poʻe i nā kauoha a ko lākou mau aupuni, a ʻo kekahi o nā clowns e noho ana ma ka home i loko o ko lākou mau keʻena mehana a me ka ea ʻaʻole hiki ke mālama i nā mea e hana nei ma waho o ko lākou mau hale kiaʻi ʻelepani.
  
  No luna mai ka pa ana o na propellers. Ua hoʻomau ʻo Hayden i ka holo. Ua ʻike mua ʻo ia e nānā ka Mossad i kā lākou hui, a ma hope paha o nā Swedes a me nā Lūkini. He walaʻau ma ka hema , a manaʻo ʻo ia ua ʻike hou ʻo ia i nā kiʻi hou aku - he poʻe Lūkini paha lākou, ua manaʻo ʻo ia.
  
  A i ʻole ka poʻe Pelekania?
  
  Puka!
  
  Ua hāmama loa lākou. Mākaukau ʻole. ʻOiaʻiʻo, pēlā nā hui a pau ma laila. ʻAʻohe mea i manaʻo e hōʻea koke nā mea a pau - a he kuhihewa kēlā. Akā e haʻi mai iaʻu i kahi hoʻolālā e noʻonoʻo ai i kēia?
  
  Aia ka Drake Trail ma mua, ʻaʻole i hoʻolohi ʻia e ke kaumaha o Mei. Ua hahai ʻo Alicia ma kona mau kuʻekuʻe wāwae, e nānā ana a puni. Ua hele ʻole ke ala, akā hele ma ke ala pololei, a ua mahalo ʻo Hayden i kēlā. Ua lohe ʻo ia i nā pōkā ahi a Smith ma hope o lākou, e hoʻonāwaliwali ana i ka poʻe hahai. Ua lohe ʻo ia i kekahi mau leo uwa ma ka hema, me he mea lā e hui ana nā pūʻali ʻelua.
  
  Damn, he pupule keia.
  
  Ua lele ʻo Drake ma luna o kahi lāʻau i hāʻule. Ua haki ʻo Kinimaka me ka ʻūhū. Hoʻopuehu nā ʻāpana ma nā ʻaoʻao āpau. Hoʻomaka ka ʻāina i ka iho ʻana a laila ʻike lākou i ka lihi o ka nahele. Ua ʻōlelo ʻo Hayden i ka ʻōlelo e hoʻolohi lākou-ʻaʻohe mea i ʻike i ka mea e kali ana ma ka honua ma waho o ka lāʻau.
  
  Ua lohi iki ʻo Drake. Kaalo ae la o Alicia iaia ma ka akau, a hahau aku la o Dahl iaia ma ka hema; Ua lanakila pū lākou ʻekolu i ka uhi a komo i ke awāwa haiki, i pale ʻia ma nā ʻaoʻao ʻelua e nā pali ʻeleʻele. Ua paʻi ʻo Kinimaka lāua ʻo Kenzi i ko lāua mau kuʻekuʻe wāwae i ka hoʻāʻo ʻana e hāʻawi i ke kākoʻo, a laila ua puka mai ʻo Hayden mai kahi peʻe, i kēia manawa e hoʻāʻo nei e haʻalele i ka ulu ʻana o ka ʻeha o kona umauma.
  
  Ua holo lōʻihi lākou ma mua o kāna makemake e noʻonoʻo ai.
  
  A he mau mile ke kaona kokoke loa.
  
  
  MOKUNA UMI
  
  
  Ua manaʻo ʻo Drake e hoʻomaka ana ʻo Mai e hakakā. Hāʻawi ʻo ia iā ia i hoʻokahi minute, me ka ʻike e hiki koke ana ʻo ia i ka noʻonoʻo. I kēlā manawa pōkole, ua ʻike ʻo ia i kekahi mea palahalaha, hina a wili i mea e lele ai kona puʻuwai heihei.
  
  "Hema!"
  
  Ua haki ka hui holoʻokoʻa i ka ʻaoʻao hema, me ka uhi pono ʻole i ko lākou mau ʻaoʻao ʻoiai ʻaʻole ʻike ʻia ko lākou mau hoa paio. Ua hoʻokuʻu ʻo Drake iā Mei e hakakā iki, akā paʻa. ʻAʻole liuliu, ua hahau ʻo ia iā ia ma ka iwi ʻaoʻao me kona lima.
  
  "E hoʻokuʻu iaʻu e hele".
  
  "Hoʻokahi kekona, e kuʻu aloha..."
  
  Nānā ʻo Alicia iā ia me ka huhū. "Makemake anei ʻoe ia mea?"
  
  Ua kānalua ʻo Drake, a laila ʻakaʻaka. "ʻAʻohe pane maopopo i kēia nīnau, e kuʻu aloha."
  
  "ʻOiaʻiʻo?"
  
  "ʻAe, e noʻonoʻo e pili ana i koʻu manaʻo."
  
  Ua hoʻoholo ʻo Mai i kāna pilikia ma ka hoʻohana ʻana i kona iwi kuamoʻo e hoʻokuʻu a ʻōwili i luna o ka papahele. Ua pae maikaʻi ʻo ia, akā ʻoluʻolu ʻo ia ma kahi e paʻa ana i kona poʻo.
  
  "E nana," wahi a Drake. "I koʻu pale ʻana, ʻike ʻole ʻo ia i ka palekana."
  
  "E lulu kou poʻo inā ʻaʻole mākou e wikiwiki." Ua hoʻokuke ʻo Alicia ma hope a ua hahai ʻo Drake, e nānā ana iā Mei a hiki i kona hoʻopololei ʻana i luna a komo i kahi mele. Holo ka hui i ka pā a hiki i ka asphalt.
  
  "ʻO ka huikau mua me Mossad." Ua kikoo ʻo Dahl. "ʻAʻohe mea kupaianaha."
  
  "Ua paʻa lākou," wahi a Kenzie. "ʻO ke ʻano o ʻoe."
  
  "ʻO ka huikau ʻelua," wahi a Drake. "E hoʻomanaʻo i kēlā kauhale ma ʻEnelani? He mau makahiki i hala aku nei."
  
  "Yonks?" - Ua nīnau au.
  
  "Nā Kenekulia".
  
  "ABOUT". Hoʻomaha ʻo Dahl no kekona, a laila ʻōlelo ʻo ia: "BC a i ʻole AD?"
  
  "Manaʻo wau ua kapa lākou iā BC i kēia manawa."
  
  "Bullshit".
  
  Ua ʻō aku ke alanui ma nā ʻaoʻao ʻelua, mehameha, ʻawaʻawa a pono e hoʻoponopono. Ua lohe ʻo Drake i ke kani ʻana o kahi pū anti-aircraft e hoʻokokoke ana i ka helikopter, a laila nā pana hou aʻe. Huli aʻela ʻo ia e ʻike e kiʻi ʻia mai ana ʻo ia mai ka ululāʻau, manaʻo ʻo ia e hoʻopuehu wale ana i ka wahi me nā pōkā, a laila ʻike akula ʻo ia iā ia e huli ʻoi loa ma ka ʻaoʻao.
  
  "ʻAʻole hiki iaʻu ke pilikia," wahi a Dahl. "Manaʻo wau he Kina lākou a ʻaʻole hiki iā lākou ke lohe i ke kamaʻilio e like me mākou."
  
  Kuno leo ʻole ʻo Drake. ʻAʻohe mea hou i hōʻike ʻia ma nā kamaʻilio i kēia mau lā. Mai ka...
  
  Ua hoʻopuka ʻo Hayden i kahi aloha mālie. "ʻIke wau i kahi kaʻa."
  
  Ua kūlou ʻo Drake i lalo a nānā i ka wahi. "No laila he aha kā mākou ma hope o mākou? ʻO Mossad a me nā Lūkini ma nā kumulāʻau, e hele ana i ke ala o kekahi. Aia nā Suedena ma kahi kokoke i nā Lūkini? SAS? Luliluli kona poo. "ʻO wai ka mea ʻike? ʻO kāu koho maikaʻi loa ʻo ka hele a puni ka nahele. ʻIke lākou a pau inā hāʻawi lākou iā lākou iho, ua make lākou. ʻO ia ke kumu i ola ai mākou."
  
  "ʻO Kina i ka helikopter," wahi a Smith. "Ka pae ʻana i laila." Ua kuhikuhi ʻo ia i ke ʻano o nā puʻu pāpaʻu.
  
  "Palani?" i ninau aku ai o Yorgi.
  
  Luliluli ke poo o Drake. Ma waho aʻe o nā ʻakaʻaka, ua paʻa paha ka poʻe Farani e hoʻāʻo i ka wai a ʻae i ko lākou mau hoa paio e hoʻoheheʻe iā lākou. He lanakila maalea i ka manawa hope. Nānā akula ʻo ia i ke kaʻa e hele mai ana.
  
  "E lima i luna."
  
  Ua alakaʻi ʻo Smith lāua ʻo Kenzie i ke kuhikuhi, e kū ana ma ka ʻaoʻao o ke alanui a kuhikuhi i kā lāua mau pū i ke kaʻa e hele mai ana. Ua kau ʻo Dahl lāua ʻo Drake i ʻelua mau pōhaku kaumaha ma ke alanui. I ka lohi ʻana o ka kaʻa, ua piʻi mai ke koena o ka hui mai hope mai, e uhi pono ana i ke kaʻa a kauoha i nā mea e noho ana e puka i waho.
  
  Ua wehe ʻo Alicia i ka puka hope.
  
  "Auwe, pilau ma ʻaneʻi!"
  
  Aka, ua kaawale. A lohe ʻo Drake iā Kensi e nīnau ana ma ka ʻōlelo Tureke. Ua lulu ʻo ia i kona poʻo i ka minoʻaka lanakila ʻana o Dahl. Piha keia kaikamahine i ka pihoihoi. "Aia kekahi ʻōlelo hiki ʻole iā ia ke ʻōlelo?"
  
  Poha ka ʻakaʻaka o ka Swede. "E hele mai, e ke kanaka. Mai haʻalele ʻoe iā ʻoe iho me ka wehe.
  
  "ʻAe," noʻonoʻo ʻo Drake. "ʻAe. ʻO ka ʻōlelo a ke akua."
  
  "E ala, e ke aloha. Makemake ʻoe e moe kolohe? ʻAe, hiki iaʻu ke lohe i kāu leo ʻoluʻolu e kaʻa ana mai ka alelo o Odin. "
  
  Ua nānā ʻole ʻo Drake i kēia, e nānā ana i nā kāne Tureke ʻelua i makaʻu maoli.
  
  A he Tureke maoli.
  
  Hoʻokuʻu hou ʻo Hayden iā lākou i loko o ke kaʻa, e hahai kokoke ana ma hope. Ua ʻakaʻaka hou ʻo Dahl a hahai iā ia, me ke kuhikuhi ʻana i nā poʻe ʻē aʻe e lele i ka noho hope. Ua hoʻomaopopo ʻo Drake i ke kumu o kāna leʻaleʻa i kekahi manawa ma hope, a laila nānā hou akula iā Alicia.
  
  "Pehea ka hewa ma laila?"
  
  
  * * *
  
  
  Paʻa ka kalaka a hoʻāʻo e luku iā ia iho ma ke alanui pohō.
  
  Ua paʻa ʻo Alicia me kona ikaika a pau. "Ke ho'āʻo nei ʻo ia e pā i nā kuʻi koko ʻino?"
  
  "Malia paha," wahi a Smith me ka ʻinoʻino, me ka paʻa ʻana i kona ihu a me kahi kāʻei lepo i hoʻopaʻa ʻia i kahi pahu i loko o ka kaʻa. "Hono kao au."
  
  Hoʻopili ʻo Alicia i kona mau maka. "ʻAe? kou hoa?"
  
  Noho ʻo Kinimaka ma ke kua o ke kaʻa, me ka ʻohi nui ʻana i ka ea hou ma nā māwae i hui ai nā puka hope. "Pono paha ... kēia ... mau mahiʻai, manaʻo wau."
  
  "A i ʻole nā kao smugglers," wahi a Alicia. "ʻAʻole hiki iaʻu ke haʻi aku."
  
  Uwē ʻo Smith me ka huhū. "I kaʻu ʻōlelo ʻana i nā 'kao,' ʻo wau ka mea maʻamau."
  
  "ʻAe ʻae ʻae".
  
  Noho ʻo Drake ma waho o ia mea, lawe i ka hanu pāpaʻu a hoʻāʻo e nānā i nā mea ʻē aʻe. Pono lākou e hilinaʻi iā Hayden lāua ʻo Dahl, nāna i mālama i ko lākou palekana ma mua a loaʻa kahi wahi maikaʻi loa no ka huakaʻi. Ua noho hāmau ka kamaʻilio ʻana, koe wale nō ka pahū ʻana o ka static. ʻOiai ua noho mālie ʻo Lauren, i kōkua ma kāna ʻano ponoʻī. Ua haʻi kēia iā lākou ua palekana lākou.
  
  Ua hoʻopiʻi nui ka poʻe holo moku a puni iā ia, i ko lākou ala e hoʻoponopono ai a hoʻohuli iā lākou iho mai ka pilau o nā holoholona. Hoʻohālikelike ʻia i nā ʻauʻau Swedish, nā hale ʻaina ʻAmelika a me nā hōkele ʻo Lākana i hāʻawi ʻia me ka ʻakaʻaka.
  
  Ua hoʻokuʻu ʻo Drake i kona mau manaʻo mai ka puka ʻana mai o Yorkga a me ka pono e kaʻana like i kahi mea huna weliweli, i ka ʻike hou ma waena o Alicia a me Mei, i nā pilikia ʻē aʻe e hoʻopilikia nei i ka hui SPEAR. Ua noho kūʻē ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka, e like me Lauren lāua ʻo Smith, ʻoiai ua hoʻokaʻawale ʻia lāua e nā ʻokoʻa ʻē aʻe. Ua hana ikaika ʻo Dahl me Joanna, akā ua hele hou ka hana.
  
  ʻO kekahi mea ʻoi aku ka wikiwiki a me ka hiki ʻole ke hou i kona lolo. ʻO ka huhū o ke Kakauolelo Crow no ka hahai ʻole ʻana i nā kauoha ma Peru, a me ka ʻike hilinaʻi e hiki mai ana kahi hui lua o ʻAmelika ma kahi huna. Kekahi wahi.
  
  Hui SEAL 7.
  
  He nui nā nīnau a hiki ʻole ke wehewehe. He aha ka pane? ʻAʻole hilinaʻi hou ʻo Qrow i ka hui SPEAR? Ua kākoʻo lākou?
  
  ʻAʻole ʻo ia i poina i ka māka nīnau nui e kau mau ana ma luna o ke poʻo o Smith, akā ʻaʻole hiki iā ia ke noʻonoʻo i kekahi ʻano ʻano ʻē aʻe. Hoʻouna ʻo Qrow i ʻehiku mau kānaka e nānā iā lākou.
  
  Ua kāohi ʻo Drake i kona huhū. He hana ponoi kana e hana ai. ʻO ka ʻeleʻele a me ke keʻokeʻo he hiʻohiʻona o ke ola i hui pū ʻia e ka poʻe naʻaupō a me ka pupule. Ua hoʻopau ʻia kona mau manaʻo hohonu e Hayden.
  
  "Akaka nā mea a pau ma hope a me mua. Me he mea lā ke hoʻokokoke nei mākou i kahi i kapa ʻia ʻo Ç Anakkale, ma kahakai. E kali au a ʻike mākou i kahi ma mua o ka hoʻopili ʻana i ka helikopter. ʻAe, a ua loaʻa iā Dahl ka manawa e wehe ai i kēlā pahu.
  
  Ua hoʻokaʻawale ka Swede iā lākou mai ke kūlana no kekahi manawa ma ka wehewehe ʻana i ke ʻano o nā reams o ka pepa. ʻOi aku ia ma mua o ke kaua, ʻo ia kāna hoʻolaha. Ua koho ʻia ʻo Hannibal ma ke ʻano he hōʻailona.
  
  
  * * *
  
  
  "Aia anei kekahi mau hiʻohiʻona e pili ana i ka lilo ʻana o ʻApelika i hoʻokahi o nā kihi ʻehā o ka honua?" i ninau aku ai o Mai.
  
  "ʻAʻohe mea pōʻino e like me kēlā. No laila, ʻaʻole hiki iā mākou ke wānana i kahi e hiki mai ai ka Horseman.
  
  "E nānā i ka wā i hala," wahi a Kenzi. "Ma kaʻu hana, i kaʻu hana kahiko, hūnā mau nā pane i ka wā ma mua. Pono ʻoe e ʻike i kahi e nānā ai. "
  
  A laila komo ʻo Lauren. "E ho'āʻo wau i kēia."
  
  Ua hakakā ʻo Drake i ke ʻano o ke kaʻa. "Pehea ka mamao i Çanakkale?"
  
  "Ke komo nei mākou i waho. ʻAʻole nānā nui. ʻIke au i ke kai."
  
  "ʻAe, lanakila ʻoe." Ua hoʻomanaʻo ʻo Drake i kahi pāʻani āna i pāʻani ai i kona wā kamaliʻi.
  
  "Ua ʻike mua wau," wahi a Dahl me ka ʻakaʻaka ma kona leo.
  
  "ʻAe, ua pāʻani pū mākou i kēlā."
  
  Ua kū ke kaʻa a ʻaʻole liʻuliʻu ua wehe ʻia nā puka hope i waho. Lele akula ka hui a lawe i ka ea hou. Ua hoʻopiʻi ʻo Alicia ʻaʻole maikaʻi ʻo ia, a ua hoʻohālike ʻo Kenzi e maule ma ke ʻano Pelekane. Ua hoʻohauʻoli koke kēia iā Alicia. Ua ʻike ʻo Drake iā ia iho e nānā ana me ka pīhoihoi.
  
  "Aha," wahi āna i ʻōhumu ai. "ʻAe, e lilo wau i makua kāne o ka monkey."
  
  Pīhoihoi loa ʻo Dahl i ka ʻōlelo ʻana.
  
  Ma mua o lākou e kū ana kekahi lio lāʻau nui, no kekahi kumu i kamaʻāina, e noʻonoʻo ana ma kahi ʻāpana liʻiliʻi i hoʻopuni ʻia e nā hale. Me he mea lā ua nakinaki ʻia ke kaula i kona mau wāwae a ua ʻō aku i kona poʻo. Manaʻo ʻo Drake he mea kila a hanohano, he holoholona haʻaheo i hana ʻia e ke kanaka.
  
  "He aha lā?"
  
  Ua ʻākoakoa aʻela ka lehulehu iā ia, e nānā ana, e kiʻi ana a paʻi kiʻi.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Lauren ma ka mea kamaʻilio. "Manaʻo wau ua loaʻa iā ʻoe ka Trojan Horse."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Smith. "He mamao kēia mai kahi mea pāʻani."
  
  "ʻAʻole Troy, ʻike ʻoe? ʻO Brad Pitt?"
  
  Ua ʻaneʻane haki ʻo Alicia i kona ʻāʻī i ka nānā ʻana ma nā ʻaoʻao a pau. "He aha? Ma hea?"
  
  "Auwe". Ua ʻakaʻaka ʻo Kensi. "Ua ʻike au i ka hoʻouka ʻana o nā moʻo ʻino."
  
  Ke aʻo pono nei ʻo Alicia i kēlā wahi. "ʻAuhea ʻo Lauren? Aia ʻo ia ma luna o ka lio?"
  
  Ua ʻakaʻaka ka New Yorker. "ʻAe, ʻo ia i hoʻokahi manawa. E hoʻomanaʻo i ka kiʻiʻoniʻoni hou "Troy"? ʻAe, ma hope o ke kiʻi ʻana, haʻalele lākou i ka lio ma kahi āu e kū nei, ma Çanakkale.
  
  "Bullshit". Hāʻawi ʻo Alicia i kona mau manaʻo. "Ua manaʻo wau ua hiki koke mai kaʻu mau Kalikimaka a pau." Luliluli kona poo.
  
  Ua wehe ʻo Drake i kona ʻāʻī. "Aia au maanei, e ke aloha."
  
  "ʻAe. Mahalo".
  
  "A mai hopohopo, inā lele ʻo Brad Pitt mai ka hoki o kēlā lio a hoʻāʻo e ʻaihue iā ʻoe, e hoʻopakele wau iā ʻoe."
  
  "Mai ʻaʻa ʻoe."
  
  Ua ʻoki ka leo o Lauren i kā lākou kamaʻilio ʻana e like me ka hahau ʻana o ka pahi kaua samurai. "E komo, e nā kāne! Nui nā ʻenemi. Ke hoʻokokoke nei mākou i Canakkale i kēia manawa. Pono lākou e pili i ka ʻōnaehana kamaʻilio, e like me mākou. E neʻe! "
  
  "E ʻike i kēia?" Ua kuhikuhi ʻo Drake i ka pā kaua. "E kāhea aku i kahi helikopter. Inā hiki iā mākou ke piʻi i ka hale kākela a pale iā mākou iho, hiki iā ia ke lawe iā mākou mai laila.
  
  Nānā hope ʻo Hayden i ka ʻaoʻao o Canakkale. "Inā hiki iā mākou ke pale aku i kahi hale kākela ma kahi kūlanakauhale mākaʻikaʻi mai ʻeono mau hui SWAT."
  
  Lawe ʻo Dahl i ka pahu. "Hoʻokahi wale nō ala e ʻike ai."
  
  
  MOKUNA UMIKUMAMAKAHI
  
  
  Me ka naʻau, neʻe lākou i ke ala kahakai, me ka ʻike e lele ana ia i ka pā kaua kūlanakauhale. Ua hōʻiliʻili ʻo Lauren i nā ʻike liʻiliʻi mai nā ʻāpana o nā kamaʻilio kamaʻilio, a ua lohe iki ʻo Drake mai nā alakaʻi o nā hui like ʻole, akā ʻo ka manaʻo nui e pani koke ana lākou a pau.
  
  Ua hele ke ala ma mua o nā hale keʻokeʻo keʻokeʻo: nā hale, nā hale kūʻai a me nā hale ʻai e nānā ana i nā wai uliuli o Hellespont. Aia ma ka hema he mau kaʻa e kū ana, a ma hope o lākou he mau waʻa liʻiliʻi, ma luna aʻe o nā paia kiʻekiʻe o ka pāpū one. Ua hala na kaʻa kaʻaʻaʻaʻa, e uwē mālie ana ma nā alanui haiki. Ua kani nā pū. Ua ʻākoakoa nā kamaʻāina ma kahi kokoke i kahi cafe kaulana, puhi a kamaʻilio. Ua wikiwiki ka hui me ka hikiwawe me ka hoʻohuoi ʻole.
  
  ʻAʻole maʻalahi ke ʻaʻahu ʻana i nā mea kaua, akā no kēia misionari, ua ʻaʻahu ʻia lākou i ka ʻeleʻele a hiki ke wehe a hūnā i kēlā mau mea i hiki ke hoʻohuli i ka manaʻo. Eia naʻe, ke neʻe nei ka pūʻulu o ka poʻe i ka wā i huli ʻia ai ko lākou poʻo, a ʻike ʻo Drake ua wehe ʻia nā kelepona ʻoi aku ma mua o hoʻokahi.
  
  "E kāhea koke i ka helikopter pōʻino," wahi āna. "Ma waho mākou o ka ʻāina a me ka manawa pōʻino ma ʻaneʻi."
  
  "Ma koʻu ala. I loko o ʻumi a ʻumikūmālima mau minuke.
  
  Ua ʻike ʻo ia he au kēia o nā kaua. ʻAʻole kānalua kekahi mau pūʻulu SWAT e hoʻokuʻu i Gehena ma ke kūlanakauhale, me ka hilinaʻi i kā lākou kauoha a me ka hiki ke pakele, me ka ʻike e hoʻokau pinepine nā luna i ka mea hoʻoweliweli i kekahi kūlana weliweli loa.
  
  Piʻi aʻela nā paia ʻulaʻula i mua o lākou. He ʻelua pā pākaua pōʻai ʻo ʻAnakkale e kū pono ana i ke kai a me kahi pā kaua waena, a ma hope o lākou he lima ākea o nā pā kaua e holo ana i lalo o ka pali i ke kai. Ua hahai ʻo Drake i ka laina o ka pā ʻāwili mua, me ka noʻonoʻo i ka mea ma ka hui ʻana o kēia me kona kaikuahine. Kū ʻo Hayden i mua a nānā i hope.
  
  "Ke piʻi nei mākou."
  
  He hoʻoholo wiwo ʻole, akā hoʻokahi mea a Drake i ʻae ai. ʻO ka piʻi ʻana, paʻa lākou i loko o ka pā kaua, pale ʻia mai luna mai akā pale ʻole, paʻa. ʻO ka hoʻomau ʻana, ua loaʻa iā lākou nā koho ʻē aʻe ma waho o ka holo ʻana i kai: hiki iā lākou ke peʻe i loko o ke kūlanakauhale, loaʻa kahi kaʻa, hiki ke moe haʻahaʻa, a i ʻole kaʻawale no kekahi manawa.
  
  Akā ʻo ko Hayden koho ʻana i hiki iā lākou ke alakaʻi. Aia kekahi mau Riders ʻē aʻe ma laila. E ʻoi aku ka maʻalahi o ka helikopa ke loaʻa iā lākou. Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i kā lākou mau akamai i ke kaua hoʻouka kaua.
  
  Ua hāʻawi ʻia nā paia ʻōleʻa i kahi puka pio a laila kahi alapiʻi spiral. Hele mua ʻo Hayden, a laila ʻo Dal lāua ʻo Kensi, a laila ʻo ke koena. Ua hāpai ʻo Smith i ka hope. Ua hana ka pōʻeleʻele i ʻaʻahu no ko lākou mau maka, e kau ana ka mānoanoa a hiki ʻole ke komo a maʻa. Akā naʻe, hele lākou i luna, e piʻi ana i ke alapiʻi a hoʻi hou i ka mālamalama. Ua ho'āʻoʻo Drake e kānana i nāʻike kūpono a pau i loko o kona lolo a me ka noʻonoʻo.
  
  Hannibal. Hoohololio kaua. ʻO ke kauoha Doomsday a me kā lākou hoʻolālā e hana i kahi honua maikaʻi aʻe no ka poʻe i ola. Pono nā aupuni a puni ka honua i hana pū i kēia, akā makemake ka poʻe manaʻo ʻole a makemake i ka hao a me ka ʻike no lākou iho.
  
  Ma na kihi eha o ka honua? Pehea i hana ai? A he aha ka mea i hana ʻia ma hope?
  
  "Hoihoi ..." I kēlā manawa, hele mai ka leo o Lauren ma o ka mea kamaʻilio. Aia ʻo Ç Anakkale ma nā ʻāina ʻelua a ʻo ia kekahi o nā wahi hoʻomaka no Gallipoli. I kēia manawa, komo nā Lūkini i ke kūlanakauhale, a me ka ʻIseraʻela. ʻAʻole maopopo iaʻu kahi. Eia nō naʻe, maʻa mau ke kamaʻilio ʻana o nā mākaʻi kūloko. Ua hōʻike paha kekahi o nā kamaʻāina iā ʻoe a ke kāhea nei i nā mea hou. ʻAʻole e liʻuliʻu ma mua o ke kāhea ʻana o nā Turks i ko lākou mau pūʻali koa ponoʻī."
  
  Luliluli ke poo o Drake. Puka.
  
  "Ma ia manawa e mamao aku kakou mai keia wahi aku." Neʻe akahele ʻo Hayden i ka mālamalama o luna. "He ʻumi minuke, e nā kāne. E kaua."
  
  Ua hoʻomālamalama ka lā kakahiaka i kahi ākea ākea a kokoke i ka piko o ka hale kiaʻi. Ua piʻi aʻe ka ʻaoʻao poʻe o luna o ka hale kiaʻi i ʻewalu kapuaʻi ma luna o ko lākou mau poʻo, akā ʻoi aku ke kiʻekiʻe me ka hiki ʻole ke komo i loko. E waiho ana nā pā kaua i nā wahi a pau, e ʻō mai ana e like me nā manamana lima ʻōniʻoniʻo, a ʻo ke ala lepo lepo e pili ana i nā puʻu haʻahaʻa ma ka ʻākau. Ua ʻike ʻo Drake i nā kūlana pale he nui a ua maʻalahi iki ka hanu.
  
  "Aia mākou," wahi a Hayden iā Lauren. "E haʻi aku i ka helikopter e hoʻomākaukau no kahi pae wela."
  
  "ʻOi aku ka wela ma mua o kou manaʻo," wahi a Smith.
  
  Ua nānā ka hui holoʻokoʻa i lalo.
  
  "ʻAʻole i lalo," wahi a Smith. "I luna. iluna."
  
  Ma luna o ka hale kākela e waiho mau ana ke kūlanakauhale ma nā puʻu. Ua piʻi aʻe nā hale ma luna o nā pā kaua, a ʻo nā paia kiʻekiʻe a mānoanoa e kū ana i mua o lākou. Ma ia mau pā i holo ai kekahi hui ʻehā me ka uhi ʻia o ko lākou mau maka a me kā lākou mau mea kaua.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kēia ʻano. "Damn, he pilikia kēia. SAS.
  
  ʻO Dahl ka mea mua i komo, akā ma kahi o ka hoʻokuʻu ʻana i kāna mea kaua, hūnā ʻo ia, hopu i ka pahu, a lele i luna o nā pā kaua. "He manaʻo kūpono ka poʻe Pelekania no ka ʻokoʻa. Nānā..."
  
  Ua hahai ʻo Drake i kāna nānā. Ua ʻō aku nā pā kaua ma kahi ākea ākea a hiki i kahakai a me ke kai ʻaka. Inā hoʻopaʻa lākou i ka manawa kūpono, hiki i ka chopper ke haehae pono iā lākou mai luna a i ʻole ma ka hope. Ua lawe ʻo Drake iā ia iho e kī aku i ʻelua mau kiʻi i loko o ke kaʻa kaʻa ma lalo o nā wāwae Pelekane, e hoʻolohi iā lākou i lalo a hāʻawi i ka manawa i ka hui e piʻi i luna o ka pā paʻa liʻiliʻi.
  
  Ua haʻalulu ʻo Alicia. "ʻAʻole wau i ke kiʻekiʻe!"
  
  "E hoʻōki anei ʻoe i ka ʻōhumu ʻana?" Ua hoʻokuke aku ʻo Kensi ma mua ona, me ka hoʻoluhi iki iā ia ma ke ala.
  
  "E ka wahine, e uku ana oe i keia." ʻAʻole maopopo ʻo Alicia.
  
  "E hiki anei iaʻu ke hana? E mālama pono ʻoe e noho ma hope oʻu. ʻO ia ala, ke kiʻi ʻia ʻoe a lohe au iā ʻoe e uē, e ʻike wau e hoʻonui i ka wikiwiki. "
  
  E hū ana ʻo Alicia me ka huhū. Ua kākoʻo ʻo Drake iā ia. "He ʻakaʻaka wale nō i ka Mossad." Hohola ʻo ia i kona mau lima.
  
  "Akau. ʻAe, ke iho mākou mai ʻaneʻi, e hoʻopaʻa pono wau i kāna hoki."
  
  Ua alakaʻi ʻo Drake iā ia ma nā ʻanuʻu mua. "He mea hoihoi paha kēia?"
  
  "E haʻalele, Drake."
  
  Ua manaʻo ʻo ia he mea maikaʻi ʻole ke haʻi ʻana aku ua lilo nā pā kaua ma lalo iho i mau pā kaua ākea kahi e lele ai lākou mai kekahi a i kekahi. ʻO Dahl ka mea mua i holo ma ka pā ʻekolu kapuaʻi ākea, e alakaʻi ana i ka hui. Ua lilo ʻo Kinimaka iā Smith ma hope, e nānā ana i ka poʻe Pelekania. Ua wehe ʻo Drake a me nā mea ʻē aʻe i ko lākou mau pepeiao no nā hōʻailona ʻē aʻe o nā ʻenemi.
  
  Ua hoʻomaka ka heihei ma lalo o nā pā kaua. Hoʻomau nā koa SAS i ka hoʻokumu ʻana a hāʻawi i ka alualu, hoʻokiʻekiʻe ʻia nā mea kaua, akā me ke kani ʻole. ʻOiaʻiʻo, hoʻokahi wale nō kumu o ka leniency ʻoihana; Ma waho aʻe o ka poʻe mākaʻikaʻi, makemake nā kamaʻāina kūloko i nā kauoha huna a paʻa loa.
  
  Ua ʻike ʻo Drake e pono ʻo ia i ka hoʻomau piha no kona mau wāwae. ʻO ka pali ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao a me ka iho mālie ʻana i ke kai, ʻaʻohe mea ʻokoʻa, ʻo ka wahi palekana ma lalo o kona mau wāwae. Ua piʻo mālie, me ka ʻoluʻolu like ʻole, ma ka ʻaoʻao paʻa. ʻAʻohe mea i lohi, ʻaʻohe mea i paheʻe. Aia lākou i ka hapalua o ko lākou pahuhopu i ka wā i hoʻopiha ai ka leo o nā propellers i ko lākou mau pepeiao.
  
  Ua lohi ʻo Drake a nānā i ka lewa. "ʻAʻole kā mākou," i hoʻōho ai ʻo ia. "Palani pōʻino!"
  
  ʻAʻole kēia he hopena paʻa, akā e wehewehe i ko lākou haʻalele ʻana i kēia manawa. Holo wikiwiki mākou i ka minuke hope. Ua koi ʻia ka hui SPEAR e lohi. Ua ʻike ʻo Drake i nā helehelena o nā koa ʻelua e nānā huhū mai ana mai nā puka makani, ʻoiai ʻelua mau mea hou e kau ana ma nā puka hāmama, e hoʻohuli ana i kā lākou mau mea kaua e kaomi pono i ka laka.
  
  "E haʻi i ka ʻoiaʻiʻo," wahi a Dahl me ka hanu ʻole. "ʻAʻole paha ʻo ia ka manaʻo maikaʻi loa. Ke hoʻopau nei nā bele Pelekane koko."
  
  Ma keʻano hoʻokahi, hāpai ʻo Drake, Smith, Hayden a me May i kā lākou mau mea kaua a wehe i ke ahi. Ua lele ka poka mai ka helikopa e neʻe mai ana. Nahā ke aniani a hāʻule kekahi kanaka mai kāna kaula mai, a paʻa i ka lepo ma lalo. Huli ka helikopter, alualu ʻia e nā pōkā a Hayden.
  
  "ʻAʻole he poʻe palani ka poʻe Farani," wahi āna me ke kaumaha.
  
  "E haʻi mai iā mākou i kahi mea ʻaʻole mākou i ʻike," ʻōlelo ʻo Alicia.
  
  Ua hala koke ʻo Yorgi iā Dahl, a loaʻa iā ia ma ka ʻaoʻao o waho o ka pā, a hoʻi i hope no ka pahu. "Eia, e hāʻawi mai iaʻu," wahi āna. "Ua maikaʻi koʻu manaʻo ma ka pā, ʻaʻole anei?"
  
  Me he mea lā ua makemake ʻo Dahl e hoʻopaʻapaʻa akā ua hala ʻo ia i ka pahu ma waena o ka inning. ʻAʻole hou ka Swede i ka parkour, akā he ʻoihana ʻo Yorgi. Ua lele ka Lūkini me ka wikiwiki loa, e heihei ana i lalo o ka pā a hoʻokokoke mua i nā pā kaua.
  
  Ua ʻike ʻo Alicia iā lākou. "Auwe, pana mai iaʻu i kēia manawa."
  
  "Hiki nō paha ia." Ua ʻike ʻo Drake i ka huli ʻana o ka helikopter Farani a hele mai i kahi pae. ʻO ka pilikia, inā e kū lākou e kiʻi, e hopu ʻia lākou e ka poʻe Pelekania. Inā holo lākou e pana, hāʻule paha lākou a paʻa maʻalahi paha.
  
  Ua hoʻolele ʻo Dahl i kāna mea kaua. Ua wehe ʻo lāua ʻo Hayden i ke ahi i ka helikopter i kona hoʻi ʻana e pāʻani. I kēia manawa ua hoʻi hou aku nā koa o luna o ka moku i ke kī. Ua hou nā pūpū i nā paia o ka hale kākela me ke ʻano make, e pā ana ma lalo o ka lihi. Ua paʻi ke ahi ponoʻī a Hayden i ka lua o ka helikopa, me ke kani ʻana i nā ʻala metala. Ua ʻike ʻo Drake i ka ʻuʻu ʻana o nā niho o ka pailaka i loko o kahi hui o ka huhū a me ka makaʻu. Ua hōʻike ʻia kahi nānā wikiwiki loa e nānā pū ana ka hui SAS i ka helikopter - he hōʻailona maikaʻi? ʻAʻole paha. Makemake lākou e kau i ko lākou mau lima i nā mea kaua no lākou iho.
  
  A i ʻole no kekahi mea kiʻekiʻe ma ko lākou aupuni.
  
  Ua ua mai ka puʻu o ka manu i ka luʻu ʻana a me ka uē. Ua hoʻohana ʻo Dahl i nā haneli mau mika hope loa o ka pā e hāʻule a paheʻe i ka wā e pana ana, akā ʻaʻole ia i hele mamao. Ua oolea loa ka ili. Eia naʻe, ua hoʻouna aku kāna mau hana i kahi salvo hou i loko o ka helikopter, a ʻo ia ka mea i hoʻopau i ka puʻuwai o ka pailaka a lele i ka manu mai kahi ʻike.
  
  Ua hoʻōho ʻo Alicia me ka nāwaliwali.
  
  "ʻAʻole i waho." Lele pakahi aku la o Drake maluna o na kahua kaua, me ka pae maluhia a akahele.
  
  Na ka leo o Lauren i uhaʻi i ka hāmau i uhi i ka pilina. "Ke neʻe mai nei ka helikopter. kanakolu kekona."
  
  "Aia mākou ma ka pā," i hoʻōho ai ʻo Alicia.
  
  "ʻAe, maopopo iaʻu iā ʻoe. Ua hoʻouna ka Apana o Columbia i kahi satellite i kēia hana. "
  
  Ua lawe ʻo Drake i kahi manawa hou e ʻike ai i ka haʻalulu. "E kōkua?" i ninau koke aku ai.
  
  "No ke aha ʻē aʻe?" Ua pane koke aku ʻo Hayden.
  
  Ua ʻaneʻane kiki ʻo Drake iā ia iho ma mua o ka ʻike ʻana he manaʻo maikaʻi ʻole paha kēia i ke kūlana o kēia manawa. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia i ʻike ʻo wai ka mea i lohe i kēlā mau leo ʻAmelika a me nā ʻōlelo a SEAL Team 7.
  
  ʻAʻole maopopo iā Hayden.
  
  ʻIke ʻia ka helikopter ma mua, ka ihu i lalo, e lele wikiwiki ana ma luna o ke kai. Ua kali mua ʻo Yorgi i ka pau ʻana o nā pā kaua, kahi i nānā aku ai kahi puʻupuʻu pōʻai liʻiliʻi i ke kahakai haiki. Ua hiki koke ʻo Dahl iā ia, a laila ʻo Hayden. Ua hoʻokokoke mai ka helikopter.
  
  Ua hoʻokuʻu ʻo Drake iā Alicia a kōkua iā Kinimaka e hele. Ke neʻe mālie nei ʻo ia, kīkoʻo ʻo ia i kona lima, e hōʻailona ana i ka SAS. He kanakolu kapuaʻi mai ka hale kiaʻi aku āna i kū ai.
  
  Kū pū ka SAS, he kanakolu kapuaʻi ke kiʻekiʻe.
  
  "ʻAʻole mākou makemake i nā mea pōʻino," i hoʻōho ai ʻo ia. "ʻAʻole ma waena o mākou. Aia mākou ma ka ʻaoʻao pōʻino hoʻokahi!"
  
  Kuhi ʻia nā pū i kona kino. Mai lalo mai, lohe ʻo ia i ka uwō ʻana o Dahl: "Stop being..."
  
  Ua hoʻolohe ʻo Drake iā ia. "E ʻoluʻolu," wahi āna. "ʻAʻole pono. He mau koa mākou a pau ma ʻaneʻi, ʻo ka poʻe Farani hoʻi."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻole kēia. ʻO ka hope, ʻōlelo ʻia kahi leo hohonu, "E kauoha."
  
  "E ka hoa, ʻike wau," wahi a Drake. "Ma kahi āu i noho ai. Ua loaʻa iā mākou nā kauoha like, akā ʻaʻole mākou e wehe i ke ahi ma nā pūʻali koa kūikawā ... ke ʻole lākou e wehe mua i ke ahi.
  
  Ua piʻi iki kekahi o nā helu ʻelima. "Cambridge," wahi āna.
  
  "Drake," wahi āna. "Matt Drake."
  
  ʻO ka hāmau i haʻi mai i ka moʻolelo. Ua ʻike ʻo Drake ua pau ke kū ʻana ... i kēia manawa. ʻO ka liʻiliʻi loa, ua kūpono ʻo ia i kahi hoʻopaʻi hou mai ka hoʻopaʻapaʻa e hiki mai ana a malia paha he kamaʻilio mālie. ʻO ka nui o kēia mau koa elite hiki iā lākou ke hui pū, ʻoi aku ka palekana.
  
  No nā mea a pau.
  
  Kuno ʻo ia, huli aʻe a hele aku me ka lālau ʻana i ka lima nāna e huki iā ia i loko o ka helikopter.
  
  "Maikaʻi lākou?" i ninau aku ai o Alicia.
  
  Hoʻoluʻolu ʻo Drake iā ia iho i ka huli ʻana o ka helikopter a neʻe aku. "E ʻike mākou," wahi āna. "I ka manawa aʻe e hele mai mākou i ka hakakā."
  
  ʻO ka mea kupanaha, e noho ana ʻo Lauren ma mua ona. "Ua hele mai au me ka helikopa," i ʻōlelo ai ʻo ia ma ke ʻano wehewehe.
  
  "He aha? Pehea kou makemake i ke koho?"
  
  Ua minoʻaka ʻo ia me ka ʻoluʻolu. "ʻAʻole. Ua hele mai nei au no ka mea ua pau kā mākou hana ma ʻaneʻi. Ua piʻi kiʻekiʻe ka helikopter ma luna o nā nalu lā. "Ke hele nei mākou mai ʻApelika a i ke kihi aʻe o ka honua."
  
  "ʻO wai ma hea?" Hoʻopaʻa ʻo Drake i kona kāʻei noho.
  
  "Kina. A e ke keiki, he nui kā mākou hana e hana ai.
  
  "Ekahi mea holo? ʻO ka manawa hea kēia manawa?"
  
  "ʻO ka mea ʻino loa paha o nā mea a pau. E kuʻu mau hoaaloha. E hahai ana mākou i nā kapuaʻi o Genghis Khan."
  
  
  MOKUNA kumamalua
  
  
  Ua haʻi aku ʻo Lauren i ka hui e ʻoluʻolu e like me ka hiki ma ke kua o ka helikopter ukana nui a hoʻopaʻa i kahi pūʻulu pepa. "ʻO ka mua, e hoʻokuʻu kāua i nā mea kaua a me Hannibal mai ke ala. ʻO ka mea āu i ʻike ai i loko o ka pahu, ʻo ia ka hoʻolālā e hana i Project Babylon, kahi supercannon ʻelua-ton, haneli mika ka lōʻihi. Hoʻonohonoho ʻia e Saddam Hussein, ua hoʻokumu ʻia ma ka noiʻi mai nā makahiki 60 a i hoʻolālā ʻia i nā makahiki 80. Ua ʻike ʻia ka ʻuhane Hollywood i kēia hana holoʻokoʻa. Nā mea kaua nui i hiki ke hoʻouna i nā uku i ka lewa. Ua pepehi ʻia nā pūkaua. Ua pepehi kanaka kīwila. Nā kūʻai like ʻole mai nā ʻāina he kakini e hūnā. Hōʻike ʻia nā kiʻi ma hope mai ua hana ʻia kēia pū kīwī i hiki iā ia ke pā i kekahi pahu hopu, ma nā wahi āpau, hoʻokahi wale nō."
  
  Ua hilinaʻi ʻo Dahl me ka hoihoi. "I kekahi lā? No ke aha mai?"
  
  "ʻAʻole ia i manaʻo ʻia e lilo i mea kaua lawe lima. E waiho ana kona hoʻokuʻu ʻia i kahi kiʻi e ʻike koke ʻia e nā pūʻali like ʻole a laila luku ʻia. Akā... ua hana ʻia paha ka pōʻino. "
  
  "Ma muli o ka pahuhopu." Kuno ʻo Kensi. "ʻAe, nui nā hiʻohiʻona i kūkulu ʻia e pili ana i ka manaʻo o ke kaua honua hoʻokahi. ʻO kahi ala e hoʻoikaika ai i ka mana nuklea e hana me ka ʻole. Eia naʻe, me ka ʻenehana hou, ua lilo ka manaʻo i mea hoʻopaʻapaʻa.
  
  "ʻAe, ʻae," wahi a Smith me ka hoʻopaʻa ʻana i kona mau ʻiʻo a nānā i kona mau ʻeha mai ka holo lōʻihi a paʻakikī. "No laila, i loko o ka hale kupapaʻu o ka mea hoʻoholo lio mua i mālama ʻia nā hoʻolālā no kahi pūkuniahi ākea nui. Loaʻa iā mākou. ʻAʻole i hana nā ʻāina ʻē i kēia. He aha ka hope?"
  
  ʻOloʻo aʻela ʻo Lauren i kona mau maka. "ʻO ka mea mua, ʻōlelo ʻia ka inoa 'wahi hoʻomaha.' Manaʻo wau e hoʻomanaʻo ʻoe ua kanu ʻia ʻo Hannibal i kahi lua kupapaʻu ʻole a ʻaʻole paha i laila. He mea mahalo ole ka nana ana i ka lehulehu. ʻO ka waiho ʻole ʻia ʻana, ʻo ia ka hōʻike ʻana i ka mahalo ʻole i nā poʻe ʻē aʻe. "
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Hayden. "A pela no ka hele ana. ʻO ka moʻolelo like, ʻokoʻa ka papahana ma ka honua holoʻokoʻa.
  
  "E noʻonoʻo inā hāʻule ka ʻike i ka lima o nā mea hoʻoweliweli. E ʻōlelo wau, hiki i nā ʻāina āpau e alualu nei i ka poʻe holo lio ke hana maʻalahi i kā lākou pu super ponoʻī. Akā..."
  
  "ʻO ia ka mea e kūʻai aku ai kekahi mau ʻāpana o kēia aupuni i nā hoʻolālā," i hoʻopau ai ʻo Drake. "No ka mea, ʻaʻole maopopo mākou ua ʻae ʻia kēlā me kēia hui." ʻAʻole pono ʻo ia e hoʻohui inā manaʻo lākou ua hana ʻo ia.
  
  Lele ka helikopa i ka lani polū, ʻaʻohe haunaele a me ka pumehana ʻoluʻolu. Ua hiki iā Drake ke hoʻomaha no ka manawa mua ma kahi o hoʻokahi lā. He mea paʻakikī ke manaʻoʻiʻo ʻo ia wale nō ka pō i kukuli ai ma kahi hoʻomaha o ka Hannibal nui.
  
  Ua neʻe ʻo Lauren i ka faila aʻe. "E hoʻomanaʻo i ke ʻano o ka hoʻokolokolo hope? E hōʻoluʻolu wau iā ʻoe. 'Ma na kihi eha o ka Honua ua loaa ia makou na Hoohololio Eha a waiho aku la ia lakou i ke kumumanao no ke Kauoha o ka Hookolokolo Hope. ʻO ka poʻe e ola ana i ka Judgment Crusade a me kāna mau hopena e noho aliʻi nui lākou. Inā heluhelu ʻoe i kēia, nalowale mākou, no laila e heluhelu a hahai me ka akahele. Ua hoʻopau ʻia ko mākou mau makahiki hope i ka hui ʻana i nā mea kaua ʻehā hope loa o nā kipi o ka honua - Kaua, Naʻi Aupuni, Wī a me ka Make. ʻO United, e luku lākou i nā aupuni āpau a wehe i kahi wā e hiki mai ana. E mākaukau. E ʻimi iā lākou. Hele i na kihi eha o ka Honua. E ʻimi i nā wahi hoʻomaha o ka Makua o Strategy a laila ʻo Khagan; ka Inia ino loa i ola, a mahope o ka hahau o ke Akua. Akā ʻaʻole like nā mea a pau e like me ka mea i ʻike ʻia. Ua kipa mākou i ka Khagan i ka makahiki 1960, ʻelima mau makahiki ma hope o ka pau ʻana, e waiho ana i ka Conquest i loko o kāna pahu. Ua loaʻa iā mākou ka Scourge nāna e kiaʻi i ka hoʻokolokolo hope ʻoiaʻiʻo. A ʻo ke code pepehi wale nō i ka wā i ʻike ʻia ai ka poʻe holo lio. ʻAʻohe hōʻailona ʻike ma nā iwi o ka Makua. Ua puni ka Inia i na mea kaua. Ke ola nei ke ʻano o ka hoʻokolokolo hope ma o ʻoe a e noho aliʻi mau loa.
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Drake e ʻohi i nā mea pili. "Ke code luku? ʻAʻole wau makemake i ka leo o kēia. A ʻo ka 'hoʻokolokolo hope ʻoiaʻiʻo'. No laila, inā e hoʻokaʻawale mākou i nā mea mua ʻekolu, ʻo ka mea hope loa e lilo i mea hoʻohaʻahaʻa maoli. "
  
  "I kēia manawa," wahi a Lauren, e pili ana i ke aʻo ʻana i mua ona. "Ua hoʻopuka ka Washington think tank i kekahi mau manaʻo."
  
  Ua ʻeleʻele ʻo Drake no hoʻokahi kekona. I kēlā me kēia manawa i lohe ʻo ia i ka haʻi ʻia ʻana o ka noiʻi, i kēlā me kēia manawa i ʻōlelo ʻia kahi pahu noʻonoʻo, ʻelua mau huaʻōlelo e ʻā ana ma kona lolo e like me nā kukui ʻulaʻula ʻulaʻula.
  
  Karin Blake.
  
  ʻAʻole maikaʻi kona haʻalele ʻana i ka wā lōʻihi. ʻO Karin paha kā lākou misionari e hiki mai ana. Ua pale mālie ʻo ia i ka hopohopo no ka manawa.
  
  "... ʻo ka lua o ka hoʻoholo lio ka Naʻi Aupuni. ʻO ka wehewehe ʻelua e pili ana i kahi kagan. Mai kēia mea mākou e hoʻoholo ai he Naʻi Aupuni ʻo Genghis Khan. Ua hānau ʻia ʻo Genghis Khan i ka makahiki 1162. He naʻi aupuni ʻo ia. Ua lanakila ʻo ia i ka hapa nui o ʻAsia a me Kina, a me nā ʻāina ma waho aku, a ʻo ka Mongol Empire ka aupuni pili nui loa i ka mōʻaukala. He mea ohi o Kahn; Ua hele ʻo ia ma ka hapa nui o ka honua kahiko, a, e like me ka mea i hōʻike mua ʻia, hoʻokahi o kēlā me kēia ʻelua haneli kāne e ola nei i kēia lā e pili ana iā Genghis Khan.
  
  Kaʻi ʻo Mai. "Auwe, e Alicia, ua like ia me ke ano kane ia oe."
  
  Kuno ʻo Drake. "Ua ʻike maoli kēia kanaka pehea e hana hou ai."
  
  "ʻO Temujin ka inoa maoli o kēia kanaka. He inoa hanohano ʻo Genghis Khan. Ua make kona makua kāne i ka ʻeiwa wale nō o ke keiki kāne, a waiho wale i ko lākou makuahine e hānai i ʻehiku mau keiki kāne. Ua ʻaihue pū ʻia ʻo ia a me kāna wahine ʻōpio, a ua lilo lāua i mau kauā. ʻOiai ʻo ia mau mea a pau, ʻoiai i kona mau makahiki iwakālua, ua hoʻokumu ʻo ia iā ia iho he alakaʻi ikaika. Ua hoʻohālikelike ʻo ia i ka ʻōlelo 'e hoʻopaʻa i kou mau ʻenemi' no ka mea ʻo ka hapa nui o kāna mau pūkaua nui he mau ʻenemi mua. ʻAʻole ʻo ia i haʻalele i kahi moʻokāki hoʻokahi i hoʻopaʻa ʻole ʻia a ua ʻōlelo ʻia ʻo ia ke kuleana no ka make ʻana o 40 miliona mau kānaka, e hōʻemi ana i ka heluna o ka honua ma 11 pakeneka. Ua apo ʻo ia i nā hoʻomana like ʻole a ua hoʻokumu ʻo ia i ka ʻōnaehana leka honua mua, me ka hoʻohana ʻana i nā keʻena leta a me nā keʻena ala e kū ana ma loko o kona aupuni."
  
  Ua neʻe ʻo Drake ma kona noho. "He nui ka ʻike e lawe ai."
  
  "ʻO ia ka Khagan mua o ka Mongol Empire."
  
  Huli aʻela ʻo Dahl mai ka noʻonoʻo ʻana i ka puka makani. "A me kona wahi hoomaha?"
  
  "ʻAe, ua kanu ʻia ʻo ia ma Kina. I loko o kahi lua kupapaʻu ʻole."
  
  Huhū ʻo Alicia. "ʻAe, pōʻino, ʻoiaʻiʻo ʻo ia!"
  
  "No laila, ʻo ʻApelika mua a i kēia manawa ʻo Kina e hōʻike ana i ʻelua o nā kihi ʻehā o ka honua," i noʻonoʻo nui ai ʻo Mai. "Inā ʻaʻole ʻo ʻAsia a ke kamaʻilio nei mākou e pili ana i nā ʻāina."
  
  "He ʻehiku," hoʻomanaʻo ʻo Smith iā ia.
  
  "ʻAʻole i nā manawa a pau," wahi a Lauren me ka pohihihi. "Akā e hele mai mākou i kēia ma hope. ʻO nā nīnau: he aha nā mea kaua o ka lanakila a ma hea kahi hoʻomaha o Genghis?"
  
  "Manaʻo wau ʻo Kina hoʻokahi pane," i ʻōhumu ai ʻo Kenzi.
  
  "Ua make ʻo Genghis Khan ma lalo o nā kūlana pohihihi ma kahi o 1227. Ua ʻōlelo ʻo Marco Polo ma muli o ka maʻi, ʻo kekahi ma muli o ka lāʻau make, a ʻo kekahi ma muli o ke aliʻi wahine i lawe pio ʻia i ke kaua. Ma hope o ka make ʻana, e hoʻihoʻi ʻia kona kino i kona ʻāina hānau, i ka Khenti aimag, e like me ka maʻamau. Ua manaʻo ʻia ua kanu ʻia ʻo ia ma ka mauna Burkhan Khaldun kokoke i ka muliwai ʻo Onon. Eia naʻe, ua ʻōlelo ka moʻolelo, ua pepehi ʻia ka mea i hui pū me ka huakaʻi hoʻolewa. Ma hope o kēia, ua hoʻohuli ʻia ka muliwai ma luna o ka hale kupapaʻu o Caen, a ua pepehi ʻia nā koa a pau i hoʻokumu i ka huakaʻi." Luliluli ke poo o Lauren. "He mea liʻiliʻi ke ola a me ke ola i kēlā manawa."
  
  "E like me ka hihia i kēia manawa ma kekahi mau wahi o ka honua," wahi a Dahl.
  
  "No laila ke luʻu hou nei mākou?" Huhū ka maka o Alicia. "ʻAʻohe mea i ʻōlelo hou e pili ana i ka luʻu. ʻAʻole kēia kaʻu kālena maikaʻi loa. "
  
  Ua hiki iā Mai ke ale i ka ʻōlelo me he mea lā ua mākaukau e pakele i kona mau lehelehe, ma kahi o kona ʻu ʻana. "ʻAʻole au e luʻu," i ʻōlelo hope ai ʻo ia. Aia paha ma ka mauna. ʻAʻole anei i hoʻokaʻawale ke aupuni Mongol i kekahi wahi no nā haneli mau makahiki?
  
  "Pono, a ʻo ia ke kumu i kau ai mākou i kā mākou mau maka ma Kina," wahi a Lauren. "A me ka halekupapau o Genghis Khan. I kēia manawa, e hoʻomaopopo iā ʻoe, ke hoʻohana mau nei ka NSA a me CIA i nā ʻano hana he nui e hōʻiliʻili i ka ʻike e pili ana i kā mākou mea hoʻokūkū. Ua nalowale loa ka Farani i ke kanaka. Ua haʻalele ka poʻe Pelekania i ka manawa like me mākou. ʻO nā Lūkini a me nā Swedes ma hope mai ua komo i loko o kahi hoʻomaʻemaʻe Turkish i ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o ka mea i manaʻo ʻia. ʻAʻole maopopo iā mākou e pili ana i ka Mossad a i ʻole ka Kina. Ua mau na kauoha. Eia nō naʻe, hoʻokahi mea... loaʻa iaʻu ke Kakauolelo Qrow ma ka laina i kēia manawa.
  
  Huhū ka maka o Drake. ʻAʻole i manaʻo ʻo ia e hoʻolohe paha ʻo Qrow i kāna kamaʻilio ʻana a me Lauren, akā pono e hiki mai. ʻO kā lākou hui, ko lākou ʻohana, he mau mea huna e like me nā mea ʻē aʻe. I kona nānā ʻana a puni, ʻike ʻia ka manaʻo like o nā poʻe ʻē aʻe a ʻo ia ke ʻano o Lauren e hōʻike iā lākou.
  
  Ua loaʻa mau ʻo Wakinekona i kāna papahana ponoʻī.
  
  Ua kani ka leo o Qrow. "ʻAʻole au e hoʻohua i ka ʻike ma mua o ʻoe e pili ana i kēia misionari. ʻAʻole ma ka honua. Akā, ʻike wau he kahua koʻikoʻi kālaiʻāina kēia, me nā mea paʻakikī a me nā hoʻopaʻapaʻa ma nā pae kiʻekiʻe loa o kekahi o ko mākou mau lāhui hoʻokūkū.
  
  ʻAʻole e haʻi i ka USA, manaʻo ʻo Drake. ʻAʻole loa!
  
  "ʻOiaʻiʻo, kahaha wau i kekahi o nā lawelawe i pili," i ʻōlelo ākea ai ʻo Crowe. "Ua manaʻo wau hiki iā lākou ke hana pū me mākou, akā e like me kaʻu i ʻōlelo ai, ʻaʻole like nā mea e like me kā lākou."
  
  Eia hou, ua ʻokoʻa ʻo Drake i kāna mau ʻōlelo. Ke kamaʻilio nei ʻo ia e pili ana i ka misionari Horseman? A i ʻole kekahi mea pilikino?
  
  "He kumu anei keia, e Madam Kakauolelo?" i ninau aku ai o Hayden. "He mea mākou i ʻike ʻole?"
  
  "ʻAe, ʻaʻole wau i ʻike. ʻAʻole naʻe au i ʻike i kēia mau mea a pau. "ʻAʻohe mea paʻa" he huaʻōlelo maʻamau i ka politika.
  
  "A laila ʻo ia ka mea kaua," wahi a Hayden. "ʻO kēia ka supergun mua. Inā i kūkulu ʻia, inā i kūʻai ʻia aku i nā mea hoʻoweliweli, ua hiki i ke ao holoʻokoʻa ke koi i uku no ia.
  
  "Maopopo iaʻu. ʻO kēia ... ʻO ke kauoha o ka hoʻokolokolo hope," wahi āna i ka inoa me ka huhū, "ua hoʻomohala i kahi hoʻolālā kumu, waiho ʻia no nā hanauna e hiki mai ana. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua pani ka ʻIseraʻela iā lākou i kahi manawa lōʻihi. ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole lākou i ʻike i kēlā hoʻolālā kikoʻī. ʻO kēia papahana. "
  
  I kēia manawa, ʻaʻole ʻike ʻo Drake i ke ʻano o kēia kelepona. Ua hilinaʻi ʻo ia i hope, e pani ana i kona mau maka, e hoʻolohe ana i ke kamaʻilio ʻana.
  
  "Ke hana nei ʻoe i ka lele i kekahi poʻe ʻē aʻe. ʻO Israel a me Kina wale nō ka MIA. Pili nā lula maʻamau, akā e kiʻi i kēlā mea kaua a loaʻa mua. ʻAʻole hiki iā ʻAmelika ke hāʻule i kēia i nā lima hewa, ʻo kēlā me kēia ʻano. A e akahele, ihe. ʻOi aku ka nui o kēia ma mua o ka ʻike.
  
  Noho ʻo Drake i lalo. Kūlou ʻo Dahl i mua. "He ʻano ʻōlelo aʻo ʻē aʻe kēia?" hawanawana aku la ia.
  
  Ua aʻo ʻo Drake iā Hayden, akā ʻaʻole hōʻike ko lākou haku i nā hōʻailona o ka hopohopo. Uhi i kou kua? Inā ʻaʻole ʻo ia i lohe i kēia ʻōlelo ʻAmelika ma mua, inā ʻaʻole ʻo ia i hoʻopili i kekahi manaʻo i kēia ʻōlelo. Ua huli kona manao i ka make ana o Smith a me Joshua ma Peru. Ua ana keia i ka hohonu o ko lakou kue ana. Ma ke ʻano he koa maʻamau, me ka manaʻo o ke koa, e hopohopo nui ʻo ia. Akā ʻaʻole lākou he mau koa - ua koi ʻia lākou e hana i nā koho paʻakikī i kēlā me kēia lā, ma ke kula, ma lalo o ke kaomi. Lawe lākou i ke kaumaha o nā tausani o nā ola, i kekahi manawa miliona, ma ko lākou poʻohiwi. He hui maʻamau kēia. ʻaʻole kahi mea hou aku.
  
  He maikaʻi wale nō ʻoe e like me kāu kuhi hewa hope. Hoʻomanaʻo wale ʻia ʻoe no kāu kuhi hewa hope. ʻO nā loina ma ka wahi hana o ka honua. Ua makemake ʻo ia e hoʻomau i ka hana, e hakakā. E mālama i kou poʻo ma luna o ka wai - no ka mea, aia nā miliona manō e pōʻai mau nei i ka honua, a inā ʻoe e kū mālie, e make paha ʻoe a ʻeha paha.
  
  Ua hoʻopau ʻo Qrow me kahi kamaʻilio paʻakikī a laila huli ʻo Hayden iā lākou. Hoʻopā ʻo ia i kāna mea kamaʻilio a hana i kahi maka.
  
  "Mai poina".
  
  Kuno ʻo Drake. Wehe i kahi ala.
  
  "Manaʻo wau e ʻokoʻa loa ia mai nā mea maʻamau ʻo Tomb Raider." ʻŌlelo ʻo Yorgi. "Ke alo nei mākou i nā koa aupuni, nā loea. ʻAʻole ʻike ʻia nā ʻaoʻao, he kipi paha. Ke ʻimi nei mākou i nā poʻe i nalowale i ka manawa, hānau makahiki kaʻawale. Ke hahai nei mākou i kekahi wānana a ka lawehala kaua kahiko, e like me kāna i makemake ai e hana mākou." Ua ʻohi ʻo ia. "ʻAʻohe o mākou mana i ke kūlana."
  
  "Ua kokoke au i kahi Tomb Raider e like me kāu e hiki ai," wahi a Kensi me ka ʻakaʻaka. "He ʻokoʻa loa kēia ...."
  
  Ua nānā ʻo Alicia lāua ʻo Mai i ka ʻIseraʻela. "ʻAe, poina mākou i kāu hana hewa i hala, ʻaʻole anei mākou ... Twisty?"
  
  Ua poni ka Swede. "I... um... I... he aha?"
  
  Ua komo ʻo Kensi. "A manaʻo wau ʻaʻole i koi ʻia ʻoe e nā kūlana i kekahi kūlana hoʻohālikelike, e Alicia?"
  
  Ua ʻānai ʻia ka wahine Pelekane. "Ma muli o ke kamaʻilio mau ʻana no ka hewa. ʻOi aku ka maikaʻi o kekahi mau kūlana koʻikoʻi ma mua o nā mea ʻē aʻe. "
  
  "Inā mākou e ala a makaʻala," wahi a Hayden, "hiki iā mākou ke hoʻomaka e heluhelu e pili ana iā Genghis Khan a me kahi o kona hale kupapaʻu?" Maikaʻi a maikaʻi ka hale manaʻo noʻonoʻo ma Wakinekona, akā aia mākou ma laila a ʻike mākou i nā mea a lākou e ʻike ʻole ai. ʻO ka ʻike hou aku e hiki ai iā ʻoe ke komo, ʻoi aku ka maikaʻi o ka loaʻa ʻana o ka mea kaua ʻelua.
  
  "A e puka mai i waho o kēia ola," ʻae ʻo Dahl.
  
  Ua kaʻa ʻia nā papa a puni, ʻaʻole lawa e kaʻana like. ʻO Alicia ka mua i hoʻōho e pili ana i ka nānā ʻana i kāna leka uila a me ka ʻaoʻao Facebook. Ua ʻike ʻo Drake ʻaʻohe ona leka uila, waiho wale i ka hōʻailona mua o ka pāpaho pūnaewele, a nānā iā ia.
  
  Ua poʻi ʻo ia. "Ka manawa koʻikoʻi?"
  
  "ʻO kēlā, a hoʻomaha paha, e ke aloha. ʻAʻole loa e hoʻokipa ʻo Kina iā mākou me nā lima hāmama. "
  
  "Maikaʻi ka manaʻo." Ua kaniʻuhū ʻo Hayden. "E hoʻopili wau i nā hui kūloko a noi aku iā lākou e hoʻomaʻamaʻa i kā mākou komo ʻana. Aia nā poʻe a pau me ka hoʻolālā i kēia manawa?"
  
  "ʻAe," wahi a Dahl me ka ʻoluʻolu. "ʻAʻole au i manaʻo e alualu ana wau iā Genghis Khan i Kina i ka wā e hoʻāʻo nei ʻaʻole e komo i ka hakakā me ka hapalua o nā lāhui hoʻokūkū. Akā, ʻeā," ʻānai ʻo ia, "ua ʻike ʻoe e kamaʻilio lākou e pili ana i ka hoʻāʻo ʻana i kahi mea ʻē aʻe."
  
  Nānā aʻela ʻo Alicia a puni, a laila luliluli kona poʻo. "ʻAʻohe manaʻo. Maalahi loa."
  
  "I kēia manawa," wahi a Drake, "makemake wau e loaʻa kahi ʻike hou aku."
  
  "ʻO ʻoe a ʻo wau ʻelua, Yorkies." Kuno ʻo Dahl. "ʻO ʻoe a ʻo wau ʻelua."
  
  
  MOKUNA UMIKUMAKOLU
  
  
  Ua holo na hora me ka ike ole ia. Ua koi ʻia ka helikopter e hoʻopiha i ka wahie. ʻO ka nele o ka nūhou e pili ana i nā hui ʻē aʻe ua lilo i mea hoʻonāukiuki. Ua ʻike ʻo Hayden ʻo kāna koho maikaʻi loa ʻo ka hoʻoinu ʻana iā ia iho i ka waiwai o ka ʻike e pili ana i ka hale kupapaʻu o Genghis, akā paʻakikī ka loaʻa ʻana o kekahi mea hou. Ua maopopo ka hoʻāʻo ʻana o nā poʻe ʻē aʻe e hana like no kekahi manawa, akā ua luhi kekahi a ua hoʻoholo e hoʻomaha i kekahi manawa, aʻo nā mea ʻē aʻe ua maʻalahi ka hoʻoponopono ʻana i kā lākou mau pilikia pilikino.
  
  ʻAʻole hiki ke nānā ʻole ʻia i loko o ko lākou wahi haʻahaʻa, a ʻo ka ʻoiaʻiʻo, i kēia manawa ua kokoke a kamaʻāina ka hui e lawe i nā mea āpau.
  
  Ua kāhea ʻo Dahl i ka home. Ua hauʻoli nā keiki i ka lohe ʻana iā ia, a ua ʻakaʻaka nui ʻo Dahl. Nīnau ʻo Joanna i kona wā e hoʻi mai ai. ʻIke ʻia ka ʻāʻī, ʻaʻole nui ka hopena. Ua lawe ʻo Hayden i kekahi manawa e nānā iā Kinimaka ʻoiai ke kanaka Hawaiʻi nui e hili ana i kona manamana lima ma luna o ka pale papa. Ua minoʻaka ʻo ia. Ua like ka mea hana me he pepa leka ma kona mau lima nui, a hoʻomanaʻo ʻo ia i ka pili ʻana o kēlā mau lima i kona kino. akahai. ʻO ka hauʻoli. Ua ʻike maikaʻi ʻo ia iā ia a ua hoʻonui ia i ko lākou pilina. I kēia manawa, e nānā ana ʻo ia i ka wēlau o kona manamana lima, ka mea i koi ʻia ʻo ia e ale i kā lāua mikiona hope loa. ʻO ka haʻalulu o ke kūlana i wehe i kona mau maka. Ua pōkole loa ke ola e hakakā i ka makemake o ka mea āu i aloha ai.
  
  Paʻa iki kona hanu me ka maopopo ʻole inā manaʻoʻiʻo maoli ʻo ia. Damn, ʻaʻole pono ʻoe i kēia. ʻAʻole ma hope o nā mea a pau āu i ʻōlelo ai. ʻAʻole ʻo ia i ʻāpono i ka hoʻi ʻana a ʻaʻole maopopo i kahi e hoʻomaka ai. He kaua paha, he kūlana, he hana. Pela no paha i na manawa apau o ka moolelo o kona ola ana.
  
  Ua hana hewa nā kānaka. Hiki iā lākou ke kalahala.
  
  Ua hana ʻo Alicia.
  
  ʻO kēia manaʻo i nānā aku ai ʻo ia i ka wahine Pelekane i ka hele ʻana o ka helikopter i ka lewa. Ua ʻoi aku ka paʻa o kona puʻupuʻu i kona kāʻei. He sekona o ka hāʻule manuahi, a hāʻule kona puʻuwai i kona mau wāwae. Akā ua maikaʻi nā mea a pau. Ua hoohalike i ke ola.
  
  ʻO ko Hayden mau manaʻo e alakaʻi, e hoʻokō i nā mea. I kēia manawa ua ʻike ʻo ia e hoʻopilikia ana kēia mau manaʻo i nā mea nui ʻē aʻe o kona ola. Ua ʻike ʻo ia i ka wā e hiki mai ana.
  
  Ua hauʻoli ʻo Drake lāua ʻo Alicia, e ʻakaʻaka ana, e paʻi ana i kahi papa maʻamau. Ua hāʻawi ʻo Mai iā Kenzi iā ia, a ua huli nā wahine ʻelua i ka lawe ʻana. He mea hoihoi i ka hana ʻana o nā kānaka ʻokoʻa i nā kūlana like.
  
  Ua neʻe ʻo Smith a kokoke iā Lauren. "Pehea ʻoe e hana nei?"
  
  "E like me ka maikaʻi, e ka ʻōleʻa maʻemaʻe. ʻAʻole kēia ka manawa, e Smith.
  
  "Manaʻo ʻoe ʻaʻole wau ʻike i kēia? Akā e haʻi mai iaʻu. I ka manawa hea e hiki mai ai ka manawa?"
  
  "ʻaʻole i kēia manawa".
  
  "ʻAʻole loa," wahi a Smith me ke kaumaha.
  
  Ua ʻōhumu ʻo Lauren. "ʻOiaʻiʻo? Aia mākou ma kahi make, e ke kanaka. Ua paʻi ʻoe i ka pā pōhaku a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻokō.
  
  "Paa?"
  
  Huhū ʻo Lauren. "ʻAe, he inoa kona."
  
  "Oh. ʻO kēia pā."
  
  Ua ʻike ʻo Hayden iā lāua ʻelua e hoʻoponopono i ka pilikia. ʻAʻole ʻo ia kona wahi e hoʻokolokolo ai a i ʻole ke komo ʻana, akā ua hōʻike maopopo ʻia pehea e hiki ai i kekahi keakeʻa ke hoʻohaʻahaʻa i kekahi pilina. ʻO Smith lāua ʻo Lauren, ma ke ʻano haʻahaʻa, he mau kāne maʻamau, ʻokoʻa loa i hiki ke hana maikaʻi lāua.
  
  Eia naʻe ke kū nei nā mea pilikia ʻole i ko lākou ala.
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Smith i kahi ala ʻē aʻe. "ʻAe, ʻae, he aha kāna i hāʻawi aku ai iā ʻoe i kēia mau lā?"
  
  "ʻO wau? ʻAʻohe mea. ʻAʻole au e hele i laila no ka ʻike. ʻO ia ka hana a ka CIA a i ʻole ka FBI a i ʻole kēlā me kēia. "
  
  "A laila he aha kāu e kamaʻilio nei?"
  
  No Smith, he ʻanuʻu kēia i mua. He nīnau hāmama a kūʻē ʻole. Ua haʻaheo ʻo Hayden i ke koa.
  
  Ua kānalua iki ʻo Lauren. "Shit," wahi āna. "Ke kamaʻilio nei mākou i mea lapuwale. He kīwī. Nā kiʻiʻoniʻoni. Puke. Nā mea kaulana. Nūhou. He mea kūkulu hale ʻo ia, no laila nīnau ʻo ia e pili ana i nā papahana. "
  
  "He aha nā papahana?"
  
  "ʻO kēia mau mea a pau e nīnau ai ʻoe i kahi nīnau makaʻala. No ke aha ʻaʻole nā mea kaulana a i ʻole nā kiʻiʻoniʻoni? Makemake ʻoe i nā hale, e Lance?"
  
  Makemake ʻo Hayden e hoʻopau, akā ʻike ʻo ia ʻaʻole hiki iā ia. Ua piha loa ka hale; koʻikoʻi loa ka nīnau; uʻi loa ka haʻi ʻana o ka inoa o Smith.
  
  "Inā makemake kekahi e hōʻeha iā lākou."
  
  Ua haʻalele ʻo Lauren iā ia a pau ke kamaʻilio ʻana. Ua noʻonoʻo ʻo Hayden inā e uhaʻi ana ʻo Lauren i kekahi ʻano kānāwai ma ka haʻalele ʻana e kamaʻilio me kahi mea hoʻoweliweli i ʻike ʻia, akā ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻoholo i ka ʻōlelo ʻana i ka nīnau a Lauren. ʻAʻole i kēia manawa.
  
  "Ma lalo o hoʻokahi hola i koe." Ua hiki mai ka leo o ke pailaka ma luna o ka ʻōnaehana kamaʻilio.
  
  Nānā aʻela ʻo Drake. Ua ʻike ʻo Hayden i ka manaʻo paʻa ma kona mau maka. ʻO ka mea like me Dahl. Ua komo piha ka hui, e hoʻomaikaʻi mau ana i ko lākou mau akamai. E nānā i ka hana hope no ka laʻana. Ua hele lākou a pau i nā mikiona like ʻole, ua kū i ke ʻano o ka ʻino a ʻaʻole i loaʻa i kahi ʻōpala hoʻokahi.
  
  Ma ka liʻiliʻi ma ke ʻano kino. ʻAʻole loa e ola nā ʻeha o ka naʻau - ʻo ia hoʻi.
  
  Ua hoʻolilo ʻo ia i hoʻokahi minute e nānā ana i nā pepa i mua ona a e hoʻāʻo ana e komo hou i ka moʻolelo o Genghis Khan. Ua nānā ʻo ia ma ka kikokikona o ka Order, e hōʻike ana i nā laina: E hele i nā kihi ʻehā o ka honua. E ʻimi i nā wahi hoʻomaha o ka Makua o Strategy a laila ʻo Khagan; ka Inia ino loa i ola, a mahope o ka hahau o ke Akua. Akā ʻaʻole like nā mea a pau e like me ka mea i ʻike ʻia. Ua kipa mākou i ka Khagan i ka makahiki 1960, ʻelima mau makahiki ma hope o ka pau ʻana, e waiho ana i ka Conquest i loko o kāna pahu.
  
  Eha kihi o ka honua? He mea pohihihi mau. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua ʻike maopopo ʻia nā hōʻailona o ka poʻe holo lio i kēia manawa. Akā, ua loaʻa i ke Kauoha ka lua kupapaʻu o Genghis Khan? Me he mea la.
  
  I ka hoʻomau ʻana o ka helikopter i ka ʻoki ʻana i ka lewa lahilahi, kū ʻo Yorgi a hele i mua. Ua ʻōniʻoniʻo ka helehelena o ka ʻaihue, ua pani kona mau maka, me he mea lā ʻaʻole ʻo ia i hiamoe iki mai kona wā i puka mai ai i Peru. "Ua haʻi aku wau iā ʻoe he ʻāpana wau o ka ʻōlelo a Webb, kāna hoʻoilina," wahi a ka Lūkini, ʻo kona leo e hōʻike ana ua weliweli ʻo ia i kāna mea e ʻōlelo ai. "Ua haʻi aku wau iā ʻoe ʻo wau ka mea ʻino loa o nā mea a pau i ʻōlelo ʻia."
  
  Me ka ʻōhumu huhū, ua hoʻāʻo ʻo Alicia e wehe i ka mea hoʻoheheʻe ea. "Ke kali nei au i ka lohe ʻana ʻo wai ka lesbian pōʻino," wahi āna me ka ʻoliʻoli. "E haʻi aku iā ʻoe i ka ʻoiaʻiʻo, e Yogi, ua manaʻo wau ʻo ʻoe."
  
  "Pehea ..." Ua kū ʻo Yorgi i ka waena o ka ʻōlelo. "He kāne au".
  
  "ʻAʻole au i manaʻoʻiʻo. ʻO kēlā mau lima liʻiliʻi. ʻO kēia maka. ʻO ke ala āu e hele ai.
  
  "E ʻae iā ia e ʻōlelo," wahi a Dahl.
  
  "A e ʻike ʻoukou a pau he wahine wahine wau," wahi a Lauren. "ʻIke ʻoe, ʻaʻohe mea ʻino a hilahila paha."
  
  "Ua ike au," wahi a Alicia. "Pono ʻoe e lilo i mea āu e makemake ai a e ʻae iā ia. ʻIke wau ʻike wau. Manaʻo wale wau ʻo Yogi, ʻo ia wale nō.
  
  Nānā akula ʻo Smith iā Lauren me kahi hiʻohiʻona huikau akā ʻokoʻa. Ua manaʻo ʻo Drake he mea kupanaha ka pane ʻana i ka pīhoihoi.
  
  "Hookahi wale no koe," wahi a Kinimaka.
  
  "E make ana kekahi," wahi a Drake, e nānā ana i ka papahele.
  
  "E ʻae paha kāua i ko kāua hoaaloha e ʻōlelo?" Ua koi ʻo Dahl.
  
  Ua ho'āʻo ʻo Yorgi e ʻakaʻaka. A laila, puʻupuʻu aʻela ʻo ia i kona mau lima i mua ona a nānā akula i luna o ka hale.
  
  "ʻAʻole ia he moʻolelo lōʻihi," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka leo mānoanoa. "Akā, he nīnau paʻakikī kēia. ʻO wau ... pepehi wau i koʻu mau mākua me ke koko anu. A mahalo wau i kēlā me kēia lā. Mahalo wau i hana. "
  
  Hoʻokiʻekiʻe ʻo Drake i kona lima e ʻike i kāna hoaaloha. "ʻAʻole pono ʻoe e wehewehe i kekahi mea, ʻike ʻoe. Eia mākou he ʻohana. ʻAʻole ia e pilikia."
  
  "Maopopo iaʻu. Akā noʻu nō kēia. Maopopo iā ʻoe?"
  
  ʻO ka hui, kēlā me kēia, kunou. Ua hoʻomaopopo lākou.
  
  "Noho mākou i kahi kauhale liʻiliʻi. Kauhale anu. Hooilo? ʻAʻole ia ʻo ka manawa o ka makahiki, he pōā, he hahau, he ʻūhā mai ke Akua. Ua kaumaha ko mākou ʻohana, ʻo kā mākou mau keiki. ʻO wau kekahi o ʻeono, a ʻo koʻu mau mākua, ʻaʻole hiki iā lākou ke hoʻokō. ʻAʻole hiki iā lākou ke inu wikiwiki i mea e maʻalahi ai nā lā. ʻAʻole hiki iā lākou ke hoʻihoʻi mai i mea e ola ai nā pō. ʻAʻole hiki iā lākou ke loaʻa kahi ala e hana ai me mākou a mālama iā mākou, no laila ua loaʻa iā lākou kahi ala e hoʻololi ai i ke kiʻi."
  
  ʻAʻole hiki iā Alicia ke hoʻopaʻa i kona mau manaʻo. "Manaʻo wau ʻaʻole ʻo ia ke ʻano."
  
  "I kekahi ʻauinalā, hui pū mākou a pau i ke kaʻa. Ua ʻōlelo lākou ua hoʻohiki lākou i kahi huakaʻi i ke kūlanakauhale. ʻAʻole mākou i kipa i ke kūlanakauhale no nā makahiki a pono mākou e nīnau, akā..." Ua ʻohi ʻo ia. "He mau keiki mākou. ʻO lākou ko mākou mau mākua. Ua haʻalele lākou i ke kauhale liʻiliʻi a ʻaʻole mākou i ʻike hou iā ia.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden i ke kaumaha loa ma ka helehelena o Mei. He ʻokoʻa paha kona ola ʻōpio me ko Yoga, akā he mau mea like ʻole.
  
  "ʻO ka lā ma waho o ke kaʻa e hele ana i ke anu, ʻeleʻele. Holo a kaʻa ʻaʻole ʻōlelo. Akā ua maʻa mākou. ʻAʻohe o lāua aloha i ke ola, iā mākou, a i ʻole kekahi i kekahi. Manaʻo wau ʻaʻole mākou i ʻike i ke aloha, ʻaʻole i ke ʻano e pono ai. I ka pōʻeleʻele, kū lākou me ka ʻōlelo ʻana ua haki ke kaʻa. Huhu mākou, uē kekahi. ʻEkolu makahiki wale nō koʻu kaikaina. ʻEiwa oʻu, ʻo ka mua loa. Ua pono iaʻu ... pono ... "
  
  Ua hakakā ʻo Yorgi i nā waimaka, e nānā ana i ka hale, me he mea lā he mana kona e hoʻololi i ka wā i hala. Ua ʻō aku ʻo ia i ka lima paʻa ma mua o ka hiki ʻana o kekahi ke kū aʻe e hoʻokokoke iā ia, akā ma ka liʻiliʻi ua ʻike ʻo Hayden he mea kēia e pono ai ʻo ia e hele hoʻokahi.
  
  "Ua hoʻowalewale lākou iā mākou. Hele wāwae lākou no kekahi manawa. ʻO ka paʻakikī a me ke anu o ka hau i puka mai ai nā nalu ikaika a make. ʻAʻole hiki iaʻu ke noʻonoʻo i kā lākou hana, a laila ua anuanu loa wau i ka noʻonoʻo pololei. Ua ʻike au iā lākou e hoʻohuli hou iā mākou. Ua nalowale a nawaliwali mākou, e make ana. He kamaliʻi mākou. Ua hilinaʻi mākou. "
  
  Ua pani ʻo Hayden i kona mau maka. ʻAʻohe huaʻōlelo.
  
  "Ua loaʻa iā lākou ke kaʻa. Haʻalele lākou. We... well, make mākou... hoʻokahi." ʻAʻole naʻe i hiki iā Yorgi ke hoʻopuka pololei i nā kikoʻī. ʻO ka ʻehaʻeha ma kona mau helehelena wale nō i hōʻike i ka ʻoiaʻiʻo o kēia.
  
  "ʻO wau wale nō ke ola. ʻO wau ka mea ikaika loa. Ua hoao au. Hapai au, a kauo, a puliki, aole nae i loaa mai. Ua hāʻule wau iā lākou a pau. Ua ʻike au i ke kahe ʻana o ke ola mai kēlā me kēia o koʻu mau kaikunāne a me koʻu hoʻohiki ʻana e ola. ʻO ko lākou make i hāʻawi mai iaʻu i ka ikaika, me he mea lā ua hui pū ko lākou mau ʻuhane i hala me koʻu. Manaʻo wau ua hana lākou. Ke manaʻoʻiʻo nei au. Manaʻo wau aia lākou me aʻu. Ua ola au i ka hale paʻahao Lūkini. Ua ʻoi aku au ma mua o Matt Drake, "ua hoʻokele ʻo ia i kahi minoʻaka nāwaliwali, "a lawe iā ia i waho."
  
  "Pehea ʻoe i hoʻi ai i kauhale?" Ua makemake ʻo Kinimaka e ʻike. Ua nānā ʻo Hayden lāua ʻo Dahl iā ia me ka makaʻala, akā ua maopopo hoʻi he pono ke kamaʻilio ʻo Yorgi.
  
  "Ua ʻaʻahu au i ko lākou ʻaʻahu," i hoʻōho ʻo ia me ka leo haʻahaʻa ʻeha. "Palu. Kāleka. Socks. Ua mahana au a waiho wale ia lakou i ka hau a me ka hau a hiki au i ke alanui.
  
  ʻAʻole hiki iā Hayden ke noʻonoʻo i ka ʻeha o ka naʻau, ka hewa i ʻike ʻia ʻaʻole pono iā ia.
  
  "Ua kōkua mai ke kaʻa e kaʻa ana iaʻu. Ua haʻi aku au iā lākou i ka moʻolelo, ua hoʻi mai i kauhale i kekahi mau lā ma hope mai, "hopu iho la ia i ka hanu hohonu," a hoʻokuʻu aku iā lākou e ʻike i ka ʻuhane o ke kaumaha a lākou i hana ai. E ʻike a ʻike lākou i ka hohonu o kona huhū. No laila, ʻae, pepehi wau i koʻu mau mākua me ke koko anu.
  
  Aia ka hāmau ʻaʻole pono e haki. Ua ʻike ʻo Hayden e waiho ana ke kino o nā kaikunāne o Yorka ma kahi a lākou i hāʻule ai i kēia manawa, i ka hau a mau loa, ʻaʻole e hoʻomaha.
  
  "Ua lilo au i ʻaihue." Ua hoʻonāwaliwali ʻo Yorgi i ke kani ʻana o ka puʻuwai. "A ua hopu ʻia ma hope. ʻAʻole naʻe i hoʻāhewa ʻia ʻo ia no ka pepehi kanaka. A eia mākou."
  
  Ua pae mai ka leo o ke pailaka ma ka lewa. "He kanakolu mau minuke i ka mokulele Kina, e nā kāne, a laila ʻo ka manaʻo o kekahi."
  
  Ua hauʻoli ʻo Hayden i ka wā i kāhea aku ai ʻo Lauren i ke kahua noʻonoʻo o Wakinekona i kēia manawa. ʻO ke ala wale nō e neʻe ai i mua ma o ka hoʻohilahila ʻana.
  
  "Ua kokoke mākou i ka pahuhopu," haʻi ʻo ia iā Way i ko mākou hui ʻana. "He mea hou aku?"
  
  "Ke hana nei mākou ma nā kihi ʻehā, e pili ana i nā lā hānau o ka poʻe holo lio, Mongolia, ka Khagan a me ka Order ponoʻī, he aha kāu makemake mua?"
  
  
  MOKUNA UMUMAHA
  
  
  "Oooh," wahi a Alicia me ka hauʻoli, e pāʻani ana i ka ʻāpana. "E hoʻolohe kākou i nā helu lā hānau. Makemake wale au i ka helu helu.
  
  "Anu. ʻOluʻolu ka lohe ʻana i kēlā mea mai ke kanaka hoʻomāʻewaʻewa kula. Ua hoʻomau ka leo me ka hauʻoli, e hoʻokiʻekiʻe ana i kekahi mau kuʻemaka i loko o ka hale lole, akā ʻaʻole i ʻike ʻia: "No laila, ua hānau ʻia ʻo Hannibal i ka makahiki 247 BC, ua make ma kahi o 183 BC. Genghis Khan 1162, make 1227-"
  
  "He nui loa kēlā mau helu," wahi a Alicia.
  
  "ʻO ka pilikia," wahi a Dahl. "Ua pau ʻoe i nā manamana lima a me nā manamana wāwae."
  
  "ʻAʻole maopopo i ke ʻano o ia mea," hoʻomau ka ʻepekema kamepiula. "Akā makemake nui kēia mau moʻomeheu pupule i kā lākou mau pāʻani helu a me nā code. E hoʻomanaʻo i kēlā."
  
  "No laila ua hānau ʻia ʻo Hannibal 1,400 mau makahiki ma mua o Genghis," wahi a Kensi. "Maopopo iā mākou kēlā."
  
  "E kāhāhā paha ʻoe i ka nui o nā poʻe ʻino i hana ʻole i kēia," wahi a ka nerd. "Aia nae-"
  
  "Hey hoa?" Hoʻopau koke ʻo Drake: "Ua kuʻi ʻia ʻoe ma ka maka?"
  
  "ʻAe, ʻoiaʻiʻo, ʻae. ʻAe, ua loaʻa iaʻu."
  
  Ua hilinaʻi ʻo Drake ma kona noho. "ʻAe," wahi āna. "I kēia manawa hiki iā ʻoe ke hoʻomau i ka ʻakaʻaka."
  
  "ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki iā mākou ke hana me kēia mau helu, no ka mea ʻaʻole mākou ʻike i nā mea holo ʻē aʻe. ʻOiai ke manaʻo nei au hiki iā ʻoukou ke ʻike i ka hā? ʻAʻole? ʻAʻohe mea lawe? Pono. No laila, i kēia manawa, e nā kāne, aia ka nui o nā mea ahi e hoʻouna ʻia ana i ka Repubalika Mongolian. ʻEhiku, ʻeono paha? ʻAe, ʻeono mau pūʻali koa elite e pani ana i ʻeono mau ʻāina e alualu nei i ka Horseman of Conquest. Ua pololei wau? Hooray!"
  
  Nānā akula ʻo Drake iā Hayden. "ʻO kēia kanaka anei ka ʻelele maikaʻi loa ma Wakinekona?"
  
  Ua ʻohi ʻohi ʻo Hayden. "ʻAe, ʻaʻole ʻo ia e hūnā i kona mau manaʻo. ʻAʻole i hūnā ʻia ma lalo o nā ʻāpana he nui o ka ʻaʻahu hoʻopunipuni e like me ka hapa nui o Wakinekona.
  
  "Imua i ka mea hoʻoholo lio o ka naʻi. ʻO ka mea maopopo, aia ka Papahana i kāna papahana ponoʻī, no laila, ʻo ka naʻi ʻana ke ʻano mai ka pāʻani keiki a i ka pāʻani wikiō... ha ha. Hiki i ke aupuni honua ke hele mai ma nā ʻano he nui, pololei anei?
  
  "E hoʻomau wale i ke aʻo ʻana," wahi a Hayden.
  
  "ʻOiaʻiʻo nō. No laila, e hele pololei kākou i ka manaʻo, ʻeā? ʻOiai ʻaʻole makemake ka poʻe ʻIseraʻela e hāʻawi iā mākou i kekahi ʻike e pili ana i ka hoʻomana kalaima kaua Nazi a lākou i luku ai ma Cuba, ua aʻo mākou i ka mea e pono ai mākou e ʻike. I ka wā i hoʻopaʻa ʻia ai ka lepo, ua hoʻoholo maopopo ka poʻe Nazis ua hana hewa lākou a hele mai me kēia manaʻo nui e hoʻomalu i ka honua. Ua hana lākou i ke Kauoha, me ke kapa kila, nā code huna, nā hōʻailona a me nā mea hou aku. Ua hoʻolālā lākou i kahi hoʻolālā - ʻo ia paha ka mea a lākou i hana ai no nā makahiki ma lalo o ka Reich. Ua kanu lākou i ʻehā ʻano mea kaua a loaʻa kēia puʻupuʻu. Malia paha ua makemake lākou e hoʻopololei, ʻo wai ka mea ʻike? Akā, ua luku ʻo Mossad iā lākou me ka ʻole o ka ʻike ʻia a, me he mea lā iaʻu, wikiwiki loa. ʻAʻole i ʻike ʻia ka bunker huna no kanakolu makahiki. "
  
  "He ʻumikūmālima mau minuke," i pane mai ai ka pailaka me ka laconically.
  
  "He mea kaua anei keia?" i ninau aku ai o Hayden. "Ma hea lākou i loaʻa ai?"
  
  "ʻAe, ua pili nā Nazis i nā pilina e like me ka mea i loaʻa i kekahi. ʻO ka Big Pistol kahi hoʻolālā kahiko i hōʻano hou ʻia no ka lewa a me ka pololei. Hiki iā lākou ke kau i ko lākou mau lima i nā mea a pau mai nā makahiki kanahā a i nā makahiki kanawalu. ʻAʻole ke kālā he mea keakea, akā ʻo ka neʻe ʻana. A hilinaʻi. ʻAʻole lākou e hilinaʻi i kekahi ʻuhane ola e hana i kēia no lākou. Ua hala paha nā makahiki sneaks liʻiliʻi e hūnā i nā mea kaua ʻehā a me nā lawelawe he ʻumi. ʻO nā kumu hilinaʻi kekahi o nā kumu i hūnā ai lākou i nā pū ma kahi mua. ʻAʻole hiki iā lākou ke mālama iā lākou i Cuba i kēia manawa, ʻeā?
  
  ʻOkaʻikaʻi aʻela ʻo Alicia i kona mau maka a hoʻopaʻa pū i kona mau lima ʻelua me he mea lā hiki iā lāua ke hoʻopaʻa i ka ʻāʻī ʻili o kekahi.
  
  "Aia naʻe, aia nō ʻoukou me aʻu? Maopopo iaʻu he pōkole ka manawa a makemake ʻoe e hele i waho i ka lepo a pana i kekahi mea, akā he ʻike hou aku kaʻu. Ua komo mai nei..."
  
  Hoʻomaha.
  
  "I kēia manawa he mea hoihoi kēia."
  
  Hamau hou aku.
  
  "Makemake ʻoe e kaʻana like?" Hoʻopio ʻo Hayden i ke kanaka, me ka nānā ʻana i ka ʻaoʻao paʻa o ka helikopter me he mea lā e ʻike ana ʻo ia i ko lākou pae ʻana e neʻe mai ana.
  
  "ʻAe, e kamaʻilio ana wau e pili ana i nā ʻaoʻao ʻehā o ka honua-a i ʻole pehea mākou e ʻike ai iā ia-akā, ʻike wau ua pau ka manawa. E nānā, e hāʻawi mai iaʻu i ka lima kiʻekiʻe, akā ʻo nā mea a pau āu e hana ai," hoʻomaha ʻo ia, "mai pae ʻoe!"
  
  Ua hoʻopau koke ʻia ka pilina. Nānā mua ʻo Hayden i ka papahele a laila ma loko o ka helikopter.
  
  Ua hāpai ʻo Drake i nā lima ʻelua i luna. "Mai nana mai oe ia'u. ʻAʻole oʻu hewa!"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia. "ʻAe, ʻo wau hoʻi."
  
  "Aole pae?" Ua ʻōlelo hou ʻo Dahl. "He aha ke ʻano o ia mea?"
  
  Ua hoʻomaʻamaʻa ʻo Alicia i kona ʻāʻī me he mea lā e wehewehe ana, akā naʻe, paʻi ka leo o ka pailaka mai nā mea haʻi. "ʻElua mau minuke, e nā kāne."
  
  Ua huli ʻo Hayden i kahi kanaka manaʻoʻiʻo kahiko no ke kōkua. "Mano?" - Ua nīnau au.
  
  "He hoki ʻo ia, akā ma ko mākou ʻaoʻao nō naʻe," wahi a ka Hawaiʻi nui. "E ʻōlelo wau e lawe i kāna ʻōlelo no ia."
  
  "ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻoholo wikiwiki ʻana," wahi a Smith. "E iho ana makou."
  
  Ua ola koke ka ʻōnaehana kamaʻilio. "He aha kaʻu i ʻōlelo ai? Mai pae ʻoe! "
  
  Kū aʻela ʻo Drake a hoʻāla i ka intercom o ka helikopter. "E haʻalele, e ka hoaaloha," i ʻōlelo ai ʻo ia. "Naʻauao hou ma ke ala."
  
  "Akā aia mākou i loko o ka mokulele Kina. ʻAʻohe mea e haʻi i ka lōʻihi ma mua o ka ʻike ʻana iā mākou. "
  
  "E hana i ka mea hiki iā ʻoe, akā, mai pae ʻoe."
  
  "E ka hoa, ua haʻi ʻia iaʻu he huakaʻi hele wikiwiki a haʻalele. ʻAʻohe pōʻino. Hiki iā ʻoe ke maopopo inā e noho mākou ma ʻaneʻi ma mua o kekahi mau minuke, e loaʻa iā mākou ʻelua mau J-20 i luna o kā mākou hoki. "
  
  Ua hilinaʻi ʻo Alicia iā Drake a hāwanawana, "He ʻino kēia-"
  
  Ua hoʻopau ka Yorkshireman iā ia, me ka ʻike ʻana i ka wikiwiki o ke kūlana. "ʻAe, maopopo ka hiki i ka Knobend mai Wakinekona ke lohe iā mākou i ka wā i pau ai ka pilina," wahi āna, me ka nānā pono ʻana iā Dahl. "Ua lohe anei ʻoe i kēlā, e Nobend? He kanaono kekona paha kā mākou.
  
  "E lōʻihi aku ana," wahi a ke kanaka. "E koa, e na kanaka. Aia mākou ma kēia hihia. "
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka paʻi ʻana o kona mau lima. ʻO kēia hana hoʻohaʻahaʻa wale nō i hoʻonāukiuki i ka hakakā. ʻO ia paha ka manaʻo? Mai ko lākou ʻike ʻana i ka lua kupapaʻu o Hannibal, ua manaʻo ʻo Drake ua hewa kekahi mea i kēia misionari. ʻO kahi mea i hōʻike ʻole ʻia. Ua hoʻāʻo ʻia lākou? Ua nānā ʻia lākou? Ua loiloi ke aupuni US i kā lākou hana? Inā ʻo ia, a laila ua pau nā mea i ka mea i hana ʻia ma Peru. A inā ʻo ia ka hihia, ʻaʻole hopohopo nui ʻo Drake i kā lākou hana.
  
  Ua hopohopo ʻo ia e pili ana i nā kipi, nā hoʻopiʻi a me nā mea hoʻolohe e kuke ai ma hope o ka loiloi. ʻO kēlā me kēia ʻāina i noho aliʻi ʻia e ka poʻe kālaiʻāina ʻaʻole ia e like me ka mea i manaʻo ʻia, a ʻo ka poʻe ma hope o ka poʻe mana i ʻike i ka mea e hana maoli nei.
  
  "Kalima kekona," wahi āna me ka leo nui. "A laila e haʻalele mākou i waho."
  
  "Ke ho'āʻo nei mākou e hana i kahi hoʻokūkū," i ʻōlelo ai ka pilote iā lākou. "Ua haʻahaʻa loa mākou i hiki iā ʻoe ke hele i waho o ka puka ma luna o kahi kumulāʻau, akā ke hūnā nei au i ka manu ma ke awāwa mauna. Inā lohe ʻoe i kekahi mea e ʻoka ana ma lalo, he pōhaku a he yeti paha.
  
  Ua moni nui ʻo Alicia. "Ua manaʻo wau ua kau lākou ma Tibet a puni?"
  
  Ua ʻohi ʻo Dahl. "Hoomaha. huakaʻi alanui. ʻO wai ka mea ʻike?"
  
  ʻO ka hope, ua ola hou ka pilina. "ʻAe, e nā kānaka. Ke ola nei anei kakou? Maikaʻi maikaʻi. Hana nui. I kēia manawa... hoʻomanaʻo i nā hoʻopaʻapaʻa āpau e pili ana i kahi hoʻomaha o Genghis Khan? Ua makemake ʻo ia i kahi lua kupapaʻu ʻole. Ua pepehiia na kanaka a pau i kukulu i kona luakupapau. Hehi ʻia ka hale kupapaʻu e nā lio a kanu ʻia me nā lāʻau. ʻO ka ʻōlelo maoli, ʻaʻole hiki ke loaʻa ke ʻole ma ka manawa. ʻO kekahi moʻolelo aʻu i hoʻopā ai, no ka mea, ua hoʻopau wale ʻia kēia mau hana pupule a pau, ua kanu ʻia ʻo Kahn me kahi kāmelo ʻōpiopio - a ua kuhikuhi ʻia kahi wahi i ka wā i ʻike ʻia ai ka makuahine o ke kāmelo e uē ana ma ka lua o kāna bipi."
  
  Ua oki koke ka pailaka i ke kamaʻilio ʻana. "Aneane mākou i kahi o ka hoʻi ʻole, e ka hoa. He kanakolu kekona a e haʻalele paha mākou mai ʻaneʻi me ka wikiwiki e like me ka makemake i ke ahi, a i ʻole e hoʻouna mākou i nā keiki ma laila.
  
  "ʻAe," wahi a ke kanaka no Wakinekona. "Poina iā ʻoe. ʻAe, e hele i waho. E hoʻouna aku wau iā ʻoe i kahi wahi hou.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake, me ka ʻike ʻana i ka ʻeha o ka pailaka, akā ua ʻōlelo ʻo ia i ka pane ʻana: "E Iesu, hoa. Ke hoʻāʻo nei ʻoe e hopu iā mākou a make paha?"
  
  He hapa wale no kana.
  
  "Hei hei. E mālie. E nānā - ʻo kēia mau Nazi - ke Kauoha o ka Hoʻokolokolo Hope - ke ʻimi nei lākou i ka poʻe holo lio - kahi hoʻomaha - ma waena o nā kanalima a me nā kanawalu, ʻeā? ʻIke ʻia ua loaʻa iā lākou a pau. Ke haʻi mai nei kekahi mea iaʻu ʻaʻole lākou i loaʻa ka hale kupapaʻu o Genghis Khan. Ke manaʻoʻiʻo nei au e hiki ke ʻōlelo hou aku e pili ana i kēlā ʻike. A laila hahai i ke Kauoha pono'ī a me nā hua'ōlelo: 'Akā,ʻaʻole like nā mea a pau e like me ka mea iʻikeʻia. Ua kipa mākou i ka Khagan i ka makahiki 1960, ʻelima mau makahiki ma hope o ka pau ʻana, e waiho ana i ka Conquest i loko o kāna pahu.' ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe hale kupapaʻu i kūkulu ʻia ma 1955. Akā, ʻo ka hapa nui ma muli o ka nele o kahi hale kupapaʻu, a no ke kōkua ʻana i ka poʻe manaʻoʻiʻo a hoʻonui i ka holo mākaʻikaʻi, ua kūkulu ʻo Kina i mausoleum nona.
  
  "Aia anei ma Kina?" i ninau aku ai o Hayden.
  
  "ʻOiaʻiʻo, aia kēia ma Kina. Ke noʻonoʻo nei ʻoe i kēia mea āpau o nā kihi ʻehā, ʻaʻole anei? ʻAe, e hoʻomau i kāu mea hina. Malia paha i kekahi lā e loaʻa kahi hana nou ma ʻaneʻi.
  
  Ua moni ʻo Hayden i kahi kani ʻoki ʻia. "E wehewehe wale i kou manaʻo."
  
  "Polo, ʻoluʻolu. Ua kūkulu ʻia ka Mausoleum o Genghis Khan i ka makahiki 1954. He luakini nui kēia i kūkulu ʻia ma ka muliwai ma Ejin Horo, ma ke komohana hema o Inner Mongolia. I kēia manawa he cenotaph ka mausoleum - ʻaʻohe kino i loko. Akā, ke ʻōlelo nei lākou aia i loko o ke poʻo a me nā mea ʻē aʻe o Genghis. ʻO Chinggis, ka mea i pili mau me ka manaʻo o kahi mausoleum ma mua o ka hale kupapaʻu kaulana a me ka pōhaku kupapaʻu, ua hoʻomana mua ʻia i loko o nā yurts keʻokeʻo ʻewalu, hale hale lole kahi āna i noho mua ai. Ua pale ʻia kēia mau hale kupapaʻu e nā mōʻī Darkhad o ka Jin a ma hope ua lilo i hōʻailona o ka lāhui Mongol. I ka hopena, ua hoʻoholo ʻia e hoʻopau i nā mausoleum portable a hoʻololi i nā relics kahiko i kahi hou a mau loa. Ua kūpono ka papahana me ka papahana o ke Kauoha. ʻO kēlā me kēia mea kaua a lākou e koho ai e lanakila, aia i loko o ka pahu kupapaʻu o Genghis, i loko o kēlā mausoleum.
  
  Ua kaupaona ʻo Hayden i kāna mau ʻōlelo. "Damn dumbass," wahi āna. "Inā hewa ʻoe..."
  
  "Cur?"
  
  "ʻO kēia ka mea maikaʻi loa hiki iā ʻoe ke loaʻa."
  
  "Ua loaʻa ke kauoha," wahi a Dahl. "E wehewehe ana kēia i ka laina ma ka kikokikona."
  
  Kuno mālie ʻo Hayden. "Pehea ko kakou mamao mai ka aina aku?"
  
  "He iwakāluakūmāhiku minuke."
  
  "Pehea nā hui ʻē aʻe?"
  
  "Ke hopohopo nei au ʻaʻohe mea e ʻike ai inā he akamai lākou e like me kāu ʻoiaʻiʻo. Loaʻa paha iā lākou kahi loea kiʻekiʻe e aʻo iā lākou. " Hoʻomaha e hōʻike i ka mahalo.
  
  "Ahaʻi ʻino," i ʻōhumu ai ʻo Alicia.
  
  "ʻAʻole". Ua hoʻomalu ʻo Hayden i kona huhū. "ʻO kaʻu manaʻo-he aha ka mea hou loa e pili ana i ke kamaʻilio kūloko?"
  
  "ʻAe, pololei. Nui a haʻaheo ka walaʻau. Ua kiʻi ʻia kekahi mau hui i kā lākou mau hoki e ka hoʻokele. Ua hana ʻia kekahi ma ka ʻeli hou ʻana a puni ka kahua o Hannibal. ʻIke wau e hele ana nā Lūkini a me Suedena i Burkhan Khaldun, e like me ʻoe ma mua. ʻO ka Mossad a me ka poʻe Kina he mālie. poe Palani? ʻAe, ʻo wai ka mea ʻike, pololei?"
  
  "Ua pololei ʻoe i kēia," wahi a Hayden, me ka puʻu o kona leo me ka ʻawaʻawa. "No ka mea inā ʻaʻole ʻoe ... e pilikia ka honua."
  
  "E hele wale i kēia mausoleum, e Miss Jay. Akā e hana wikiwiki. Aia paha nā hui ʻē aʻe ma laila. "
  
  
  MOKUNA UMAMALIMA
  
  
  "Ejin Horo Banner," wahi a ka pailaka me ka hopohopo. "ʻEwalu mau minuke i koe."
  
  Ua hoʻonohonoho ʻia no ka holo ʻana o ka hui ma waho o ke kūlanakauhale a hoʻomaka i ka huakaʻi. Ua hoʻolimalima ʻia kahi kālaihonua kūloko e kōkua iā lākou, ʻo ia ka mea i manaʻo ʻia e lawe iā lākou i ka mausoleum. Manaʻo ʻo Drake ʻaʻole ʻo ia i ʻike i ka mea e hiki mai ana i kēlā manawa.
  
  No kēia hopena, e wela a mākaukau ka helikopter, ʻoiai ke hopohopo mau nei ka mea hoʻokele e pili ana i nā mokulele hoʻoheheʻe ʻia ʻo Kina.
  
  ʻO ka hahau a me ka hōʻino, a laila kū ka helikopter, hāʻawi i ka manawa e lele ai ka hui. Ua ʻike lākou iā lākou iho i waena o nā ululāʻau, nā ululāʻau o ka nahele make, akā hiki iā lākou ke ʻike maʻalahi i ke ala i mua.
  
  Ma kahi o hoʻokahi mile ma lalo o ka puʻu e waiho ana ma waho o ke kūlanakauhale nui. Ua hoʻolālā ʻo Hayden i kona noho ʻana i nā hoʻonohonoho kūpono a laila hoʻomaʻamaʻa ka hui iā lākou iho e like me ka hiki. Pono nā Pākē i nā mākaʻikaʻi, no laila i kēia lā ua loaʻa hou iā lākou ʻeiwa. Ua manaʻo ʻia ʻo Lauren e noho me ka helikopter a hoʻokaʻawale i ke kamaʻilio ʻana.
  
  "I ka manawa aʻe," i kāhea ai ʻo ia i ka wikiwiki o ka hui e haʻalele, "hiki iā Alicia ke hana i kahi pūnaewele."
  
  Huhu ka wahine ʻEnelani. "Me he mea kākau ʻōlelo lā paha wau?"
  
  "Mmm, ʻoiaʻiʻo?"
  
  Hoʻopio ʻo Drake iā Alicia a hāwanawana, "ʻAe, ua hana ʻoe i kēlā pule i hala, e hoʻomanaʻo? No ka hoʻokani pila?"
  
  "ʻAe," ʻakaʻaka maikaʻi ʻo ia, "he leʻaleʻa. Ke kānalua nei au e like ana ka hana a Lauren. "
  
  "Manaʻolana mākou ʻaʻole."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻia lāua ʻelua i ko lāua puka ʻana mai i ko lāua hale hoʻomaha a iho i lalo i ka puʻu kolo mālie. Ua lilo koke nā mea ulu a me ka wao nahele i nā alanui a me nā hale, a ua hoʻomaka kekahi mau hōkele kiʻekiʻe a me nā hale keʻena e hoʻomaka i kahi mamao. ʻO nā ʻulaʻula, nā ʻōmaʻomaʻo a me nā pastel i hakakā me ka lani uliuli a me nā ao ʻeleʻele. Ua ʻike koke ʻia ʻo Drake i ka maʻemaʻe o nā alanui a me ke kūlanakauhale ponoʻī, pehea ka laulā o kekahi o nā alaloa. ʻO ka hōʻoia no ka wā e hiki mai ana, wahi a lākou.
  
  He ʻano ʻē ka nānā ʻana i ka wā mua, akā ʻaʻole hiki iā lākou ke kōkua iā lākou iho, hele ka poʻe mākaʻikaʻi i ke kahua hālāwai, me ka hōʻoia ʻana ʻaʻole i haʻalele ko lākou mau lima i kā lākou ʻeke ʻeke nui. Ua hoʻokipa ka mea kālaihonua iā lākou ma ke aka o ke kiʻi ʻeleʻele nui o ke kanaka e holo ana i ka lio.
  
  "Kupono". Kuno ʻo Dahl i ka mea holo.
  
  Ma mua o lākou e kū ana kekahi wahine wiwi a lōʻihi me ka lauoho i hoʻopaʻa ʻia a nānā pono. "He ʻāpana ʻoe o kahi hui huakaʻi?" Ua kamaʻilio maikaʻi ʻo ia me ke koho ʻana i kāna mau ʻōlelo. "E kala mai i kaʻu ʻōlelo Pelekania. ʻAʻole maikaʻi kēia". Ua ʻakaʻaka ʻo ia, ʻo kona mau maka liʻiliʻi e ʻānai ana.
  
  "ʻAʻohe pilikia," wahi a Dahl me ka wikiwiki. "Ua ʻoi aku ka maopopo ma mua o ka mana o Drake."
  
  "Fu ʻakaʻaka-"
  
  "ʻAʻole ʻoe e like me ka poʻe mākaʻikaʻi," i ʻōlelo ai ka wahine, hoʻōki iā ia. "He ʻike kāu?"
  
  "ʻAe," wahi a Dahl me ka lālau ʻana i kona lima a alakaʻi iā ia me kahi ʻano hoʻohanohano. "Hele mākou i ka honua e ʻimi i nā mea hoihoi a me nā kūlanakauhale."
  
  "He ala hewa," wahi a ka wahine me ka ʻoluʻolu. "Aia ka mausoleum ma kēlā ʻaoʻao."
  
  "ʻAe".
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. "E kala mai iā ia," wahi āna. "ʻO ka maʻamau, lawe wale ʻo ia i nā ukana."
  
  Hele ka wahine i mua, me ka hoʻopololei ʻana i kona kua, me ka lauoho pololei i ʻohi ʻia i loko o ke poʻo paʻa. Hoʻolaha ka hui e like me ka mea hiki iā lākou, ʻaʻole makemake hou e hoʻāla a haʻalele paha i nā hoʻomanaʻo mau loa. Ua ʻike ʻo Dahl ʻo Altan ka inoa o ka wahine a ua hānau ʻia ʻo ia ma kahi kokoke, haʻalele iā Kina i kona wā ʻōpio, a laila hoʻi mai ʻelua makahiki i hala. Ua alakaʻi pololei ʻo ia iā lākou a me ke akahai a hōʻike koke ʻo ia e hoʻokokoke ana lākou i kā lākou pahuhopu.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ke kiʻekiʻe o ka mausoleum e piʻi ana i mua, nā kiʻi, nā ʻanuʻu a me nā mea hōʻailona ʻē aʻe a puni. Hiki i ka make ke hūnā ma nā wahi a pau. Ma ka hana pū ʻana, ua hoʻolōʻihi ka hui i ka wahine i ko lākou nānā ʻana i nā hui ʻē aʻe a me nā koa ʻē aʻe, i nā manawa a pau e hoʻohālike i ka mahalo i ka ʻike. Ua hopohopo paha ʻo Smith iā Altan i ka nānā ʻana ma hope o nā kini ʻōpala a me nā noho, akā ʻo ka wehewehe ʻana o Drake i kāna 'puka liʻiliʻi loa' i hoʻonui ai i kona ʻimi.
  
  "He mea kūikawā ʻo ia?"
  
  "ʻAe, ʻo ia kekahi o kekahi."
  
  "Hiki iaʻu ke lohe iā ʻoe ma o ka pilina pili ʻana," i ʻōhumu ai ʻo Smith.
  
  "Pehea?"
  
  "Ma ke ʻano o nā kaʻa, ʻo ia ka Pagani Huayra Hermes edition, i hoʻolālā ʻia no Manny Koshbin e Pagani a me Hermes."
  
  "E kala mai iaʻu. ʻAʻole maopopo iaʻu ke ʻano o kēia mau mea a pau."
  
  "Ua maopopo". Ua kaniʻuhū ʻo Drake. "He ʻano ʻano ʻo Smith. Akā e haʻi mai iaʻu e pili ana i kāu leʻaleʻa punahele. "
  
  "Aloha nui au i ka hele wāwae. Aia kekahi mau wahi nani ma ka wao nahele.
  
  "Ma nā ʻōlelo hoʻomoana, e noʻonoʻo iā Smith he pou hale lole ʻāwīwī. ʻO ka mea e hoʻopilikia mau iā ʻoe, akā e hana maikaʻi ana ʻoe i ka wā e hana ai ʻoe, a i nā manawa a pau, akā i nā manawa a pau, e hoʻokele iā ʻoe. "
  
  Ua ʻōlelo ʻo Smith i kekahi mea ma luna o nā comms, i ka pau ʻana o kāna ʻike. Ua hele ʻo Lauren i kahi ʻakaʻaka hiki ʻole ke kāohi.
  
  Nānā ʻo Altan i ka Yorkshireman me ka kānalua, a laila huli aʻe kona nānā ʻana i ke koena o ka hui. Ua pale aku o Mai i keia wahine, me he mea la e huna ana oia i kona kumu ponoi. Ua hoʻomaopopo ʻo Drake i ka mea hiki ʻole i nā poʻe ʻē aʻe. Hoʻokahi mea i alakaʻi i kekahi, a ʻaʻole makemake ʻo Mai e kūkākūkā no hea ʻo ia i hele mai ai a pehea ʻo ia i hopena ai ma ʻaneʻi. Ua kuhikuhi ʻo Altan i kekahi mau ʻanuʻu.
  
  "Ma kēlā kuhikuhi. Aia ka mausoleum ma luna.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kahi ala ʻākea ākea ākea a lōʻihi hoʻi e alakaʻi pololei ana i nā ʻanuʻu paʻa lōʻihi a piʻi. Ma mua o ka hoʻomaka ʻana o nā ʻanuʻu, ua palahalaha ke ala i loko o kahi pōʻai nui, aia ma waenakonu ke kiʻi maopopo ʻole.
  
  "ʻAe, he kanaka holo lio kēia," wahi a Kinimaka.
  
  ʻO Genghis Khan, e holo ana i ka lio holo, kū ma luna o kahi pā pōhaku nui.
  
  "ʻO ka lua lio," wahi a Yorgi. "Naʻi aupuni".
  
  Ua lohe paha ʻo Altan i ka ʻōlelo hope loa no ka mea ua huli ʻo ia a ʻōlelo mai, "ʻAe. Ua lanakila ʻo Khagan i ka hapa nui o ka honua i ʻike ʻia ma mua o kona make ʻana. He mōʻī pepehi kanaka ʻo ia, ua hoʻohui pū ʻo ia i ke alanui Silk i kona wā e ola ana, e hoʻonui ana i ke kālepa a me nā kamaʻilio ma ka ʻaoʻao komohana. He alakaʻi koko a weliweli ʻo ia, akā mālama maikaʻi ʻo ia i kona mau koa kūpaʻa a hoʻokomo iā lākou i kāna mau hoʻolālā āpau."
  
  "Hiki iā ʻoe ke haʻi iki iā mākou e pili ana i ka mea i loko o ka hale mausoleum?" Ua makemake ʻo Drake e mākaukau. Ma kēia mau mikiona, ʻo ka wikiwiki ka mea a pau.
  
  "ʻAe, ʻaʻohe mea ʻē aʻe ma mua o ka hale kupapaʻu ʻehā, i kāhiko ʻia me nā mea hoʻonani o waho." I kēia manawa, ʻōlelo ʻo Altan me he mea lā e ʻōlelo ana ʻo ia i kahi alakaʻi mākaʻikaʻi. "ʻO ka hale aliʻi nui he octagonal a loaʻa kahi kiʻi ʻelima mika o Genghis i hana ʻia me ka jade keʻokeʻo. ʻEhā lumi a me ʻelua hale keʻena, e like me ʻekolu yurts. He ʻehiku pahu kupapaʻu ma ka Hale Aliʻi o Repose. ʻO Kang, ʻekolu mau hoa wahine, kāna keiki kāne ʻehā a me ka wahine a kēlā keikikāne.
  
  "He hale hoʻomaha," wahi a Smith. "He wahi hoʻomaha hoʻi."
  
  "Ae". Huki aʻela ʻo Altan i waho, me ka nānā hoʻomanawanui iā Smith me ka ʻike ʻole i ka kikokikona a lākou e hahai nei.
  
  "Ua kiaʻi ʻia ka mausoleum e nā pōʻeleʻele, nā mea pōmaikaʻi. He laʻa loa kēia i nā Mongolian he nui. "
  
  Ua hoʻopuka ʻo Drake i kahi kanikau hohonu a hauʻoli. Inā hewa lākou, ʻaʻole kēia kahi o ka lua o ka mea kaua ... Ua makaʻu ʻo ia e noʻonoʻo i nā hopena.
  
  ʻO ke ola i loko o ka hale paʻahao Kina ka mea liʻiliʻi loa o ko lākou pilikia.
  
  Ua hoʻomau ka hele lōʻihi, ʻo ka huakaʻi hele mua ma ke ala ākea, a laila ka ʻoki ʻana o ka pōʻai, ka nānā wikiwiki ʻana i ka maka o ka pūkaua kahiko, a laila he piʻi pau ʻole i luna o nā ʻanuʻu pōhaku. Noho ka hui ma ke kūlana, kakaʻikahi ka haki ʻana, a mālama mau i ka makaʻala. Ua hauʻoli ʻo Drake i ka ʻike ʻana i nā malihini kipa i ka mausoleum i kēia lā, he mea kōkua nui.
  
  Ua ʻike hope ʻia ka hale kupanaha. Ua kū ka hui i ko lākou hiki ʻana i ka ʻanuʻu kiʻekiʻe e lawe i nā mea āpau. Ua kali ʻo Altan, maʻa paha i ka poʻe mākaʻikaʻi i hopu ʻia i nā manawa weliweli. Ua ʻike ʻo Drake i kahi hale nui me nā domes liʻiliʻi ma kēlā me kēia kihi a ʻoi aku ka nui ma waena. ʻO ko lākou mau kaupaku he keleawe, me nā hiʻohiʻona. He nui nā puka makani ʻulaʻula ma mua o ka hale a ʻekolu paha puka komo nui. He pā pōhaku haʻahaʻa ma mua o ka hale.
  
  Hele mua ʻo Altan. Nānā hope ʻo Dahl i ka hui.
  
  "I loko o ka lua kupapaʻu," wahi a Hayden. "E wehe i kēia, e ʻimi i ka pahu a hele i waho. Laki ʻaʻohe kino e hakakā ai. E like me kā kā mākou pailaka e ʻōlelo nei, ʻaʻohe kuhi.
  
  Ua hoʻolohe ʻo Drake i ka haʻi ʻana o Lauren i ka mea hou loa ma ke kamaʻilio.
  
  "He nui ka'u momona momona ma 'aneʻi, e nā kāne. Ua maopopo loa iaʻu ua pau ka noʻonoʻo o ka ʻIseraʻela a me nā Lūkini, ua kuhikuhi ka ʻōlelo i ke ala hewa. Manaʻo ʻo DC e neʻe mai ana ka poʻe Farani, he hapalua hola paha ma hope ou. ʻOi aku ka paʻakikī o ka hoʻolohe ʻana i kēia manawa. Loaʻa iā mākou nā kumuwaiwai ʻē aʻe a he mau hana hoʻopunipuni ʻaʻole e hōʻike ʻia e ka NSA. ʻAʻole ʻike ʻia nā Suedena, Kina a me Pelekane. E like me kaʻu i ʻōlelo ai, he hakakā.
  
  "Mea e ae?" Hoʻopio ʻo Drake.
  
  "He ʻakaʻaka kāu e haʻi aku ai i kēlā. Ke loaʻa nei iaʻu ke keakea ʻuhane mai kahi kumu ʻike ʻole. ʻAʻohe balota, ʻaʻohe ala e hōʻoia ai, akā i kekahi manawa me he mea lā aia kekahi i loko o ka ʻōnaehana. "
  
  "Mai ʻōlelo ʻoe i nā ʻuhane," wahi a Alicia. "Ua lawa kā mākou mau moʻolelo weliweli i ka hana hope."
  
  Kū ʻo Altan a huli aʻe. "Mākaukau paha ʻoe? E lawe au iā ʻoe i loko.
  
  Kuno ka hui a neʻe i mua. A laila ʻike akula ʻo Drake i nā koa Pākē e haʻalele ana i ka hale kupapaʻu, ʻo kekahi o lākou e paʻa ana i kahi pahu nui ma lalo o kona lima, a ma waena o lākou he poʻe kālaihonua.
  
  Ua lawe pu na Pake i na mea kaua, a i keia manawa, ua maopopo ka nele o ka poe makaikai no lakou.
  
  He manawa pōkole wale nō a huli ko lākou alakaʻi iā lākou.
  
  
  MOKUNA UMIKUMAMAono
  
  
  Ua ʻike ʻo Drake iā Dal e hopu iā Altan a huki iā ia i hope, e lele lōʻihi ana i lalo o nā ʻanuʻu a pale ʻia lākou e nā koa Kina. Kiola ʻo ia i kāna ʻeke ʻeke i ka honua a wehe koke i ka ʻeke o waho. Hana wikiwiki a nānā ʻole i ka Pākē, ua palekana naʻe ʻo ia. Ua lako pū ʻia ʻo Hayden, Smith a me May me nā pū.
  
  Ma ke kahua ma ke alo o ka hale kupapaʻu o Genghis Khan, ua hoʻāla ʻia nā mea kaua a ua hakakā nā hoa hakakā. Ua hopohopo ke kanaka e lawe ana i ka pahu. He ʻelima mau kānaka ka hui Kina a ke hoʻokuke nei i ka poʻe kālaihonua noʻonoʻo. Ua hāpai ʻo Drake i kāna pū mikini liʻiliʻi a kali. Ua hohola ʻia ke koena o ka hui ma kona ʻaoʻao.
  
  "He pahu wale nō kā mākou makemake," i hoʻōho ai ʻo Hayden. "E kau i ka lepo a haʻalele."
  
  ʻO ke alakaʻi o ka hui Pākē he mau maka o ke kala hina. "ʻO ʻoe ka mea e hele i kou ala ponoʻī ʻoiai e loaʻa ana iā ʻoe ka manawa."
  
  "Makemake mākou i kahi pahu," wahi a Hayden. "A e lawe mākou."
  
  "A laila e ho'āʻo." Ua unuhi ka mea hōʻike, a neʻe like nā Pākē ʻelima i mua.
  
  "Auwe. Aia mākou ma ka ʻaoʻao pōʻino like."
  
  "ʻAe, he ʻakaʻaka wale nō. Hoʻomākeʻaka. ʻAʻole loa ʻo ʻAmelika a me Kina ma ka ʻaoʻao like. "
  
  "ʻAʻole paha," wahi a Drake. "Akā, he mau koa mākou e hakakā nei no nā kānaka. "
  
  Ua ʻike ʻo ia i ka maopopo ʻole o ka hele ʻana o ke alakaʻi, me ka maopopo ʻole o kona mau maka. Ua pili paha iā lākou a pau no ka mea, ua kū loa ka hui Kina. Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Hayden i kāna mea kaua a pani i ke āpau.
  
  "ʻAʻole hiki iā mākou ke loaʻa kahi kumu like?"
  
  Nod. "ʻAe, hiki iā mākou. Akā e kū mau nā alakaʻi aupuni a me nā politika, nā mea hoʻoweliweli a me nā mea hoʻomāinoino i ko mākou ala. "
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ke kaumaha ma ka helehelena o ke kanaka a me ka hilinaʻi paʻa i kāna mau ʻōlelo ponoʻī. ʻAʻole i hoʻokiʻekiʻe ʻia kahi pū a pahu paha i ka hakakā ʻana o nā hui hoʻokūkū. No ka mahalo.
  
  Kū aʻela ʻo Drake a waiho i kāna pū mikina i loko o kāna ʻeke ʻeke, a hālāwai pū me ka hoʻouka kaua. Pili nā lima ma kona umauma a hāpai i nā lima. Ua oki ikaika ke kuli i kona iwi aoao. Ua ʻike ʻo Drake i ka lele ʻana o ka ea mai kona kino a hāʻule i kahi kuli. ʻO ka hoʻouka kaua ʻana he aloha ʻole, ʻo nā kuli a me nā lima e paʻi ikaika ana a ua i lalo, ʻo ka ferocity i helu ʻia e hāʻawi ʻole iā ia i ka manawa e hoʻopaʻi ai a hoʻomaha paha. Ua hoʻomanawanui ʻo ia i ka ʻeha a hoʻopaʻa i kona manawa. ʻO nā hiʻohiʻona ʻē aʻe e ʻānaʻi ana i kona wili a huli ʻana. Ua hakakā ʻo Alicia me ke kanaka lōʻihi; Ua hakakā ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka i ke alakaʻi. Hoʻouna ʻo Mai i kona hoa paio ma luna o kona poʻohiwi a laila hahau ʻeha iā ia ma ka ʻōpū.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kahi manawa kūpono a lawe. Ma hope ona, lohe ʻo ia iā Thorsten Dahl e puka mai ana e like me ka mea mau, e lele ana ma luna o ke alapiʻi; he hiki ke ike ole ia. Hoʻomaha iki ka mea hoʻouka kaua iā Drake.
  
  ʻO ke koa SAS mua i ʻōpuʻu ma ka honua, e koli ana i kona mau wāwae a hopu i kona hoa paio ma hope o ke kuli. Hāʻule ʻo ia i mua, hāʻule i kona mau kuli. I kona hāʻule ʻana i ka pae o Drake, ua hoʻokuʻu ka Yorkshireman i kahi poʻo poʻo ikaika. ʻO ka uē a me nā maka ākea e hōʻike ana i ka ikaika o kāna paʻi. ʻO ka ʻaoʻao o ka Pākē ua ʻāwili a hilinaʻi ma kekahi lima. Kū aʻela ʻo Drake a hoʻihoʻi i ka lokomaikaʻi me nā kuli a me nā poʻo. Aia kekahi mau ʻeha a me kekahi koko, akā ʻaʻohe mea weliweli i ke ola.
  
  Holo akula ʻo Dahl ma mua, e ʻimi ana i ka hoa paio o Alicia. Ua hahau ka Swede me he bipi la e like me ka hahau ana o Alicia. Ua hoʻokuʻu ʻia kāna mea hoʻouka kaua mai kona mau wāwae a paʻi ikaika i ke kua o ka ʻāʻī, me ka haʻalulu a me ka puʻuwai. Huli lākou i ka manawa kūpono e ʻike iā Mai e kīkēkē ana i kona hoa paio me ka ʻike ʻole a loaʻa iā ia kahi kāne me ka pahu.
  
  "Aloha!" Ua uē ʻo Alicia i kona ʻike ʻana iā lākou a hoʻomaka i ka holo.
  
  Ua hoʻomaka lākou e holo, akā ua haʻalele ʻo Smith lāua ʻo Yorgi i ke kaua. "Nānā?" wahi a Alicia. "Aia ko mākou ikaika i nā helu. Ua ʻike wau aia ke kumu i pilikia nui ai mākou ma kēia hui pōʻino. "
  
  Ma mua, ua ālai ʻo Kenzi i ke ala ʻē aʻe o ke kanaka - hoʻi i ka mausoleum. I kēia manawa me ke ʻano ʻinoʻino a me ke kūlana haʻahaʻa, ua wehe ʻo ia i kāna mea kaua i mālama mua ai.
  
  Ua nānā ʻo Drake i kēlā wahi a ʻike ʻo Hayden i ka hope o ke alakaʻi o ka hui.
  
  "Mai hana pela!" - ua hoʻōho ʻo ia i ke kanaka. "Ua ʻoi aku ʻoe ma mua o ka helu, e ka hoa."
  
  Nānā aʻela ʻo Hayden a nānā i ke kūlana, a laila holoi i ke koko mai kona papalina. Ua ʻike ʻo Drake iā Altan e hoʻi hou ana i nā alapiʻi e nānā a kanikau iā ia iho. ʻIkepili...
  
  Ua oni ole ka pu, paa paa ka pahu, aneane paa i ka make. Kū aʻela ʻo Hayden a hāpai i kona lima, e kū ana i waho. Ua kū ka mea kuni ʻala kiʻekiʻe ma waena ona a me ke kāne, akā neʻe ʻo ia a ʻike ʻia.
  
  Neʻe akula ʻo Kenzi ma hope. Smith a me Kinimaka ma ka aoao. ʻAʻohe hōʻailona o ka hopohopo i nā maka o ke koa, ʻo ka haʻalele wale nō.
  
  "ʻAʻohe mea i make." Kuhikuhi aku la o Hayden i na koa Pake me ka ike ole. "ʻAʻohe mea i koi ʻia. E waiho wale i ka pahu.
  
  Ua hopu ʻo Alicia i kona manaʻo. "A inā makemake ʻoe i kahi paʻi, e hoʻomaikaʻi wale i ka nani," wahi āna. "Ma ʻaneʻi wau".
  
  ʻAʻole i komo ka manaʻo o ke koa i ka hāʻawi pio ʻana. A ʻaʻohe wahi e hele ai kēia kanaka, ʻaʻohe ala pakele.
  
  "ʻO ka pū," wahi a Drake, "he manaʻolana wahaheʻe. ʻIke ʻoe ʻo ia nō.
  
  Ua paʻi ka manaʻo i ka pahu hopu, haʻalulu ka lima me ka pana pana no ka manawa mua. Ua hoʻomau ka hāmau ʻana, a ʻike ʻo Drake ua hoʻomaka kekahi o nā kāne i pio. "Pono ʻoe e hoʻoholo, e ka hoaaloha," wahi āna. "Ke kani nei ka uaki."
  
  Kokoke koke iho la ke kanaka i ka pu panapana a hoomaka e holo. Ua kuhikuhi ʻo ia iā Hayden, a laila, ma ka ʻaoʻao o ka mea kuni ʻala, ʻōhiʻi ʻo ia i kona lima ma luna o ka poʻi, me ka manaʻo e kīkē ʻia ma luna ona. ʻO ka leo a me ka uē wale nō kāna uku i ka paʻa pono ʻana o ka mea, akā hoʻomau ʻo ia i ka holo.
  
  Ua kali ʻo Hayden me ka mālama ʻana i kona manaʻo.
  
  Hoʻopiʻi ʻo Alicia mai kona ʻaoʻao makapō, manu nūnū, a hoʻopaʻa iā ia a puni ka pūhaka me ka paʻa rugby. Kulou iho la ke kanaka, aneane e naha i ka hapalua, ku kona poo i ka poohiwi o Alicia, a lele aku la ka pahu ma ka aoao. Ua hoʻāʻo ʻo Hayden e hopu iā ia, e hopu iā ia ma mua o ka nui o ka pōʻino. ʻO ka nānā wikiwikiʻana i hōʻoia i ka heleʻana o ke kapa o ke Kauoha.
  
  Paʻi akula ʻo Alicia i ke kanaka ʻike ʻole. "Ua haʻi wau iā ʻoe e hele wau i laila no ʻoe."
  
  Ua loiloi ka hui. Ke neʻe nei ka Pākē. Ua kokoke paha ka Farani. ʻO kahi huaʻōlelo mai Hayden i hoʻihoʻi mai iā Lauren i ke kamaʻilio ʻana.
  
  "Nūhou maikaʻi ʻole, e nā kāne. ʻAʻole lawe ka poʻe Palani i ko lākou mau maka iā ʻoe, a ʻaʻole hoʻi ka poʻe Lūkini i kā lākou mau maka. Neʻe!"
  
  Puka!
  
  Nānā aʻela ʻo Drake i ka hoʻi ʻana i lalo o nā ʻanuʻu a ma ke ala pololei e hiki aku ai i ka mausoleum. Ua ʻike ʻo ia i nā poʻe e holo ana, he hui ʻehā i ʻaneʻane he Farani. "Maikaʻi lākou," wahi āna. "ʻOiaʻiʻo, ua ʻelua manawa i kēia manawa ua loaʻa mua lākou iā mākou."
  
  "Pono mākou e hele," wahi a Smith. "E noho pū lākou me mākou i kekahi mau minuke."
  
  "Ma hea kahi e hele ai?" i ninau aku ai o Alicia. "Ua ālai lākou i ka puka hoʻokahi."
  
  Ua ʻike ʻo Drake i nā kumulāʻau ma nā ʻaoʻao a me nā lau i mua. ʻOiaʻiʻo, ua kaupalena ʻia ke koho.
  
  "E hele mai," wahi āna. "A ʻo Lauren, e hoʻouna i kahi helikopter."
  
  "Ma koʻu ala".
  
  "E wikiwiki," wahi a Smith. "Aia kēia mau Farani ma ko lākou wāwae."
  
  Holo akula ʻo Drake i mua, me ka manaʻo ʻaʻole hiki i nā Lūkini ke mamao loa ma hope. ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole i liʻuliʻu ma mua o ka hoʻomaka ʻana o kekahi e pana. I kēia manawa, ua holo maikaʻi nā mea a pau iā lākou, ua ʻike lākou i ka maikaʻi loa o ka pilina o ke koa i ke koa a me ke kanaka i ke kanaka, akā ʻaʻole liʻiliʻi ka manawa o ia ʻano kuʻikahi palupalu.
  
  E ʻike kākou i nā ʻoiaʻiʻo: Inā makemake kēia mau ʻāina e hana like a kaʻana like i nā uku, ʻike maopopo nā kāne a me nā wahine i ka mana ʻo ia ke ala maʻalahi - a ke hoʻomau nei lākou i ka hakakā.
  
  Heʻe ʻo ia ma waena o nā kumulāʻau. Holo akula ka hui ma hope ona, e hoʻopaʻa ana ʻo Hayden i ka pahu kāhiko i loko o kāna mea huna ʻaʻole i hōʻike ʻia. Ua kau ʻo Dahl ma hope, e ʻimi ana i ka neʻe ʻana o ka Farani.
  
  "Elima mau minuke ma hope o mākou. ʻAʻohe hōʻailona o nā Lūkini. A ke ala nei ka Pake. ʻAe, hiki ke hoʻopaʻa iki iā lākou a pau. "
  
  "Aia ka helikopter i loko o ʻumi mau minuke," wahi a Lauren iā lākou.
  
  "E haʻi aku iā ia e wikiwiki," wahi a Alicia. "He kanaka wela paha kēia."
  
  "E hoʻomau wau i kēia."
  
  Ua lawe ʻo Drake i ke ala pololei loa, me ka manaʻolana i kahi laina uhi maikaʻi. ʻO nā kumu lāʻau i ʻō aku ma nā ʻaoʻao a pau, palupalu ka lepo a ʻeleʻele a honi ʻia i ka lepo. Lalau ae la o Kensi i kekahi lala manoanoa, me ka hookiekie ana i kona holo ana me he mea la e olelo ana, 'E hana kakou i keia.' ʻO ka iho lōʻihi mua, a laila he piʻi ʻoi, a nalowale ke ala ma hope o lākou. ʻAʻole ʻike ʻia ka lewa a paʻa nā leo a pau.
  
  "Manaʻo wau ʻaʻohe mea ma mua o mākou," wahi a Dahl.
  
  Ua ʻōhumu ʻo Kinimaka, kaomi ikaika. "E hilinaʻi i ka poʻe hoʻolohe," i ʻōlelo ai ʻo ia, e hoʻi hou ana i kāna mau lā CIA. "Ua ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o kou manaʻo."
  
  Ua ʻike pū ʻo Drake ʻaʻole lākou ma ʻaneʻi ma ka honua, a ua nāwaliwali kona ʻike. Nānā ʻo ia i kēlā me kēia ʻaoʻao, me ka hilinaʻi e hana like ʻo Dahl ma hope. Ma hope o ʻehā mau minuke, kū pōkole lākou e hoʻolohe.
  
  "Ke ʻimi ʻana i ke kuhikuhi ma kēia helikopter?" Hāwanawana ʻo Hayden iā Lauren.
  
  Hiki i ka New Yorker ke ʻike i ko lākou mau kūlana e like me nā kiko kikoʻī uliuli ma kahi scanner. "I mua. Hoʻomau."
  
  Ua mālie nā mea a pau; ʻo lākou wale nō ka poʻe ma ka honua. Hoʻomau ʻo Drake ma hope o kekahi manawa, e koho pono ana i kāna mau kapuaʻi. Kolo akula ʻo Alicia ma hope ona, ʻo Hayden kekahi kapuaʻi ma hope. Hoʻolaha ke koena o ka hui e hoʻonui i ko lākou laulā. Ua huki ʻia ka mea kaua a paʻa ʻole.
  
  ʻO nā kumulāʻau e ʻemi ana i mua. Ua kū ʻo Drake ma kahi kokoke i ka ʻaoʻao o waho, e nānā ana i ka ʻāina.
  
  "He iho pōkole ia i kahi kahua palahalaha," wahi āna. "Maikaʻi no ka shredder. ʻO Gehena, hiki i kahi Swede ke pā i kahi pahuhopu nui. "
  
  "ʻEkolu mau minuke a hiki i ka hālāwai," wahi a Lauren.
  
  Ua pili pono ʻo Hayden iā Drake. "Pehea kona ano?"
  
  "ʻAʻohe hōʻailona o nā ʻenemi." Ua ʻohi ʻo ia. "Akā hāʻawi ʻia ka mea a mākou e kamaʻilio nei, no ke aha lākou?"
  
  Hoʻokokoke ʻo Dahl. "Pēlā nō ma ʻaneʻi. ʻOiaʻiʻo, aia lākou ma waho ma kahi, akā hūnā maikaʻi.
  
  "A hiki iā ʻoe ke maopopo ke hele nei lākou ma kēia ala," wahi a Mai. "No ke aha mākou e kali nei?"
  
  Nānā ʻo Dahl iā Drake. "Pono ka pudding Yorkshire e hoʻomaha."
  
  "I kekahi lā," wahi a Drake, e nānā hope ana i kēlā wahi. "E ʻōlelo ana ʻoe i kahi mea ʻakaʻaka maoli, akā a hiki i kēlā manawa, e ʻoluʻolu e kamaʻilio wale ke kamaʻilio ʻia."
  
  Puka aʻela lākou mai ka lālani lāʻau, e neʻe ana i lalo i kahi pali ʻoi o ka mauʻu. Ua aloha ka makani mehana iā Drake, he manaʻo ʻoluʻolu ma hope o ka ululāʻau o nā kumulāʻau. Ua kaʻawale ka wahi a pau a ua paʻa i ka pā ʻaʻole mamao loa mai kahi i pau ai i kahi ʻāpana asphalt ma mua.
  
  "E neʻe i kēia manawa," wahi a Drake. "Hiki iā mākou ke hoʻonohonoho i kahi perimeter ma ka ʻāina palahalaha."
  
  Akā, ua luku ʻia ka maluhia a me ka ʻole o ka wahi holoʻokoʻa. Ua holo ka hui SPEAR i ka pali a ma ko lakou hema, ua kahe mai na Rusia mai kahi i pee ai. Ma mua o lāua ʻelua, i uhi ʻia e kahi ulu lāʻau mamao, ua ʻike pū ʻia ka Farani.
  
  ʻO ia ka manaʻo o Drake i nā mea. ʻAʻole naʻe lākou e kau inoa, akā ʻokoʻa ko lākou helehelena a me ko lākou ʻano.
  
  I ka manawa like, ua ʻike ʻia kā lākou helikopter i ka lewa ma luna o lākou.
  
  "Oh shit".
  
  Ma kona hema, ua hāʻule ka Lūkini i kahi kuli a nakinaki i ka pū ahi ma kona poʻohiwi.
  
  
  MOKUNA UMIKUMAMAhiku
  
  
  Huli ʻo Drake i waena o ka ʻanuʻu a wehe i ke ahi. Ua haehae kāna mau pōkā i ka mauʻu a puni ke koa elite, ʻaʻole naʻe i hōʻino i kāna hoʻomākaukau ʻana. ʻAʻole i hoʻoluliluli ʻia ka mea hoʻolele pōhaku; ua paa ka lever e paa ana iaia. Puhi mai la kona mau hoa a puni iaia, me ke ahi. Ua ʻike koke ʻo Drake iā ia iho i kahi honua piha i nā pōʻino.
  
  Ua holo pololei ka Farani me ko lakou ikaika i ka helikopa pae. Ua mālama ʻo Drake, me Dahl lāua ʻo Smith, i ka poʻe Lūkini ma ke kai a me ke kiaʻi. ʻIke ʻia ka helehelena o ka mea hoʻokele, e kau ana ma ka pae ʻana. ʻAʻole i lohi iki ʻo Alicia lāua ʻo May a ʻoluʻolu aʻe e ʻike i kona manaʻo.
  
  ʻOki nā pōkā ma ka lewa.
  
  Ua hahau ʻo Drake i kekahi o nā Lūkini me kona ʻēheu, a hoʻouna iā ia i kahi kuli. Paʻa ka leo o Hayden ma luna o ka mea kamaʻilio.
  
  "Pilota, e hana pale aku! E Lauren, e haʻi aku iā ia he mau missile kā lākou!
  
  Ua paʻi ʻo Drake, Dahl a me Smith i ka hui Lūkini, akā ua noho mamao loa lākou no ka hoʻokumu pono ʻana, ʻoiai ke neʻe nei. Nānā aʻela ka mea hoʻokele, haʻalulu kona helehelena.
  
  Ua puhi ka RPG, lele ka missile me ka lewa a me ke kani nui. Hiki iā Drake a me nā mea ʻē aʻe ke nānā pono ʻole i kona haʻalele ʻana i ke ala i ka lewa a lele pololei ʻole i ka helikopter. Me ka hopohopo nui, ua hana ka mea hoʻokele i kahi hoʻokano ʻoi loa, e hoʻohuli i ka helikopter, akā ua wikiwiki loa ka missile e hele ana, paʻi i lalo a pahū i loko o ke ao o ka uahi a me ka lapalapa. Huli ka helikopter a hāʻule, hāʻule nā ʻāpana a lawe ʻia ma waho o kona ala lele.
  
  Iā ia wale nō i nānā aku ai me ka manaʻoʻiʻo ʻole, ke kaumaha a me ka huhū ʻeleʻele i ʻike ai ʻo ia i kahi e alakaʻi ai kāna alahele weliweli.
  
  Ua ʻike ka poʻe Farani e hele mai ana a hoʻāʻo e hoʻopuehu, akā hāʻule ka helikopter i hāʻule i ka honua i waena o lākou.
  
  Ua hāʻule ʻo Drake i ka honua, e kanu ana i kona poʻo i ka turf. Piʻi aʻela ka lapalapa ʻulaʻula a me ka ʻalani, a paʻa ka uahi ʻeleʻele i ka lewa. Ua pae ka nui o ka helikopter ma luna o hoʻokahi kanaka; ua make koke ʻo ia a me ka pilote. Wehe mai la ka pahi rotor nui a hele pololei ma ke kolu o ka mea eo, me ka wikiwiki a me ka hikiwawe loa i ike ole ai oia. Nānā aʻela ʻo Drake a ʻike i kahi ʻāpana ʻōpala nui e hāʻule ana ma luna o kekahi. ʻO ka ikaika o ka hahau ʻana iā ia mai kona mau wāwae a hoʻihoʻi iā ia i hope he ʻumi mau ʻanuʻu, a laila hoʻōki ʻo ia i nā neʻe a pau.
  
  ʻElua wale nō Farani i ola; ua pio ka nui o ka hui i hoʻokahi hanana pōʻino. ʻIke akula ʻo Drake i kekahi o lākou e kolo mai ana mai ke ahi e ʻā ana me ka lima ʻā, a ʻo kekahi, me ka haʻalulu, e hele mai ana. Ua hiki i ka lua ke hopu i ka mea kaua a ma ka manawa like e kōkua ai i kona hoa hele.
  
  Ua moni ʻo Drake i kona huhū a hoʻomau i ka hoʻopaʻa paʻa ʻana i kona manaʻo. ʻO kā lākou mea hana wale nō i luku ʻia. Ua paʻa mau ʻo Hayden i ka kī manuahi, akā i kēia manawa ke holo wikiwiki nei ka poʻe Lūkini iā lākou me nā manaʻo maopopo loa. ʻO ke kanaka me ka RPG e ʻimi mau ana i ka ʻōpala, me he mea lā e noʻonoʻo ana ʻo ia i ka lua.
  
  Kū ʻo Drake, a kū pū ka hui me ia. Ke neʻe aku nei lākou mai nā Lūkini i ke ahi, ua hoʻokumu lākou i kahi pūnaewele o nā puʻuhonua e koi ai i ko lākou mau ʻenemi e moe haʻahaʻa. Ua kuʻi ʻo Drake lāua ʻo Dahl i nā kāne i hoʻopaʻa ʻia, me ka hoʻouna ʻana iā lākou i ka honua. Ua hoʻopau ʻia ka lapalapa ahi iā lākou i ko lākou neʻe ʻana mai, ua lohe ʻia nā ʻōpuʻu ʻoi a me nā ʻeke kaumaha mai loko mai. Ua manaʻo ʻo Drake e holoi ʻo ia ma luna o kona mau maka a laila hāʻule ma hope o kona ʻaoʻao makapō. ʻO nā Farani i koe i kahi mamao loa, e hakakā nei me ko lākou mau ʻeha a me nā poho, a maopopo loa i waho o ka hakakā no ka manawa.
  
  Huli aʻela ʻo Drake ma kekahi kuli, e kaomi ana i ke pihi comm.
  
  "E pae ana ka helikopter," i ʻōlelo ai ʻo ia e hōʻoia i kēia iā Lauren, a laila, "pono mākou i kahi ala ʻē aʻe o ka haʻalele ʻana i kēia manawa."
  
  Ua leo ka pane. "Ma luna ona".
  
  Ua hoʻomau ka hoʻi hope ʻana o ka hui me ka hoʻonui ʻana i ka mamao ma waena o ka ʻāʻī ʻā a me ka ʻenemi e hele mai ana. ʻO ka mea kupaianaha a me ka leʻaleʻa, ua hoʻokuʻu ka RPG Lūkini i kahi pōhaku hou i ka helikopter i luku ʻia, e hoʻouna ana i nā kolamu o ka lapalapa a me nā shrapnel i ka lewa.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kahi ʻāpana metala e puka mai ana mai kona poʻohiwi a wili a puni mai ka hopena. Ua nānā ʻo Dahl i hope, akā kūnou mai ka Yorkshireman, "Ua maikaʻi wau."
  
  Ua kuhikuhi ʻo Alicia iā lākou i ka pā mamao. "ʻO kēia alanui wale nō ke koho. E neʻe, e nā kānaka!"
  
  Ua pae ʻo Hayden i ka pahu a holo. Noho ʻo Smith lāua ʻo Kinimaka, e mālama ana i ke ahi ma waena o lāua a me nā Lūkini. Ua nānā ʻo Drake i ka wahi ma mua, mākaukau mau no nā mea hou a manaʻo i ka pōʻino loa. Aia na Pake ma kekahi wahi, a ua makaala ka poe Iseraela, Suedena a me Beritania.
  
  Ua hoʻokaʻawale ko lākou wikiwiki iā lākou mai nā Lūkini e alualu ana, a hiki lākou i ka pā me ka manawa i koe. Lawe ʻo Alicia lāua ʻo May i kahi ala pōkole a loaʻa iā lāua iho ma kēlā ʻaoʻao, e pili ana i kahi ʻāpana asphalt ʻelua ala i nalowale ma nā ʻaoʻao ʻelua i kahi wao nahele. ʻAʻole i hoʻi hou ʻo Lauren iā lākou, akā haʻalele lākou iā ia i kāna mau manaʻo ponoʻī, me ka ʻike e kōkua ʻo DC.
  
  ʻAʻole piha ʻo Drake i ka hilinaʻi nui. ʻAʻole ʻo ia i hoʻohewa iā Lauren-ʻO ka New Yorker ma luna o ka wai maʻemaʻe, akā ʻaʻohe mea i loko o kēia misionari a hiki i kēia manawa i haʻi aku iā ia ua uhi ʻia nā kua o nā kāne a me nā wahine e noho maluhia ana a me ka mahana ma ka Capitol.
  
  Hele ʻo Alicia e holo. He ʻano ʻano ʻano ʻē. Ua ʻike ʻo Drake ua loaʻa i nā Lūkini kekahi ʻano uhi. Aia paha ma ke ala.
  
  "E nānā i laila," wahi a Kenzi.
  
  Ma kahi o ka hapalua mile ma mua, ua kū kahi SUV ʻeleʻele e kiʻi i ka Farani e hakakā nei. I ko lākou nānā ʻana, ua holo wikiwiki ke kaʻa i hoʻokahi haneri me kanawalu mile i kēlā me kēia hola, a hoʻouka i ʻelua mau mea hana a holo me ka ʻuā.
  
  "E nā poʻe ʻilihune," wahi a Dahl.
  
  "Pono mākou e hopohopo iā mākou iho," wahi a Smith. "A i ʻole e lilo mākou i 'poor bastards' kekahi."
  
  "He kuhi ko Grumpy," wahi a Alicia, e nānā ana i nā ʻaoʻao āpau. "ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe o mākou wahi e hele ai."
  
  "E kanu i ka pahu." Ua kuhikuhi ʻo Kinimaka i kahi ulu lāʻau ma waho o ke alanui. "E hoʻi mai no kēia ma hope. A i ʻole e noi iā Lauren e hoʻouna i kahi hui ʻē aʻe.
  
  Nānā ʻo Drake iā Dahl. "ʻAʻole paha e paʻakikī loa, ʻeā?"
  
  "Pikikala loa," wahi a Hayden. "E loaʻa paha iā lākou. Kāohi i ka memo. Ma waho aʻe, pono mākou i kēia ʻike. Ke hele nei paha nā hui ʻē aʻe i ke kolu o ka mea holo. "
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Drake. ʻAʻole ʻo ia i noʻonoʻo. Ua hoʻomaka ka puʻupuʻu o ka haʻalulu i waena pono o kona lae.
  
  "ʻAʻole au i manaʻo e haʻihaʻi wau i ka hana ʻana i Kina," i hoʻopiʻi ai ʻo Alicia.
  
  "ʻO kēia kekahi o nā kihi ʻehā o ka honua," wahi a Dahl iā ia. "No laila e hōʻoluʻolu i kēia."
  
  "ʻAe, mahalo, e ke kāne. Mahalo no kēia. Malia paha e kūʻai au i condominium."
  
  Aia na Rusia ma ke alanui. Hiki iā Drake ke ʻike i kekahi o lākou e uē ana i ka lekiō. A laila, neʻe akula kona maka ma mua o nā Lūkini a hoʻāʻo e nānā i kahi mea e neʻe ana ma kahi mamao.
  
  "ʻO kā lākou kaʻa paha kēia," wahi a Dahl me ka holo ʻana a nānā i hope i ka manawa like.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Yorgi, me he ʻaeto kona mau maka. "Lana koʻu manaʻo. A he ʻumi makahiki i hala aku nei ua pololei paha ʻoe.
  
  Hoʻopili ʻo Drake i kona mau maka. "E, he kaʻa kaʻa."
  
  "E holo mau," wahi a Hayden. "E ho'āʻo e nānā i ka hoihoi."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia. "I kēia manawa ua hana ʻoe. ʻAʻole hiki iaʻu ke hoʻōki i ka nānā ʻana. Ua hana anei ʻoe i kēia? Ua ʻike ʻoe ʻaʻole pono ʻoe e nānā i kekahi a ʻike ʻoe ʻaʻole hiki iā ʻoe ke nānā aku?"
  
  "Loaʻa iaʻu i nā manawa a pau," wahi a Dahl. "Maoli".
  
  "ʻAe, ʻo kahi Muppet i ʻaʻahu ʻia i ka ʻili he mea ʻike ʻole ʻia," wahi a Drake.
  
  ʻO ke kaʻa kaʻa he melemele a me ke ʻano o kēia wā a holo wikiwiki aʻe ma mua o nā Lūkini me ka lohi ʻole. Ua mahalo ʻo Drake i kona wikiwiki, mea hoʻokele a me nā mea kaʻa, akā ʻike lākou ʻaʻohe o lākou koho. He mau mile maikaʻi lākou mai kekahi kūlanakauhale nui. I ka hoʻokokoke ʻana mai o ke kaʻa a nānā ka poʻe Lūkini iā ia, ua ālai ka hui SPEAR i ke alanui.
  
  "E lohi," wahi a Alicia.
  
  Ua ʻakaʻaka koke ʻo Smith. "ʻAʻole kēia ʻo Kansas. ʻAʻole ʻo ia e hoʻomaopopo iā ʻoe."
  
  "A laila he ʻōlelo ākea." Ua hāpai ʻo Alicia i kāna mea kaua me ka nānā ʻana o Hayden.
  
  "ʻOi aku ka wikiwiki," wahi a Dahl. "Ma mua o kona lele ʻana i ka lekiō."
  
  Ua lohi a nee iki ke kaʻa, ʻo ka ʻaoʻao ākea o ka mua e heʻe ana i waho. Ua holo mua na Rusia. Ua wehe ʻo Drake i ka puka me ke kani ʻana i ke kalaiwa e wehe. Ua makaʻu ka helehelena o ua kanaka nei, ua ʻākea kona mau maka a e lele ana ma waena o nā koa a me kona mau kaʻa. Ua kali ʻo Drake a wehe ʻia ka puka, a laila neʻe akula i mua me ka ʻō ʻana i kona lima.
  
  "Makemake wale mākou e hele i kahi kaʻa," i ʻōlelo ʻo ia me ka mālie e like me kāna hiki.
  
  Lawe ka hui i waena o ke kaʻa. ʻO Dahl ka hope i lele a paʻi i ka lima o ke kalaiwa.
  
  "Imua!" Kuhikuhi ʻo ia ma ke alanui.
  
  ʻAʻole i ʻoi aku ka nui o ka poʻe Lūkini ma mua o hoʻokahi haneli iwilei ma hope, hoʻokiʻekiʻe ʻia nā pū i ke kaomi ʻana o ke kalaiwa i kona wāwae i ka papahele. Me he mea lā e nānā ana ʻo ia i kona mau aniani ʻaoʻao. Ua hoʻomaka ke kaʻa e neʻe, ua lele hope nā mea holo. Ua paʻa ʻo Drake. Hele ʻo Alicia ma hope o ke kaʻa e nānā i ka hahai ʻana.
  
  "E loaʻa ana iā lākou ka ikaika"
  
  Nani aku ʻo Drake iā Dahl. "E haʻi aku iā Keanu e wikiwiki i ka pō!"
  
  Ua hilahila iki ka Swede, akā ua kamaʻilio me ke kaʻa kaʻa. Ua piʻi mālie ke kaʻa i ka wikiwiki. ʻIke akula ʻo Drake iā Alicia e hāliu a huli koke aʻe me ka uē ʻana i ka poʻe holo kaʻa.
  
  "E iho i lalo! Ano!"
  
  Me ka makaʻu iā RPG, hāʻule pū ʻo Drake. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua pā wale nā pōkā ma ka hope o ke kaʻa, ua kau ʻia i loko o ka chassis. Ua kaniʻuhū ʻo ia me ka ʻoluʻolu. ʻIke loa, ua aʻo ʻia nā Lūkini e pili ana i ka make kīwila. Ma ka liʻiliʻi he mea ia.
  
  Eia hou, ua hoʻomaka ka manaʻo politika ma hope o nā hoʻolālā o kēlā me kēia hui elite. ʻAʻole kākoʻo ʻia nā hui āpau e ka mokuʻāina; a ʻaʻole ʻike kekahi mau alakaʻi i ka mea e hana nei. Ua hoʻi hou kona manaʻo i ka Farani - a me nā koa make.
  
  Hana lākou i kā lākou hana.
  
  Ua haʻalele ke kaʻa kaʻa mai nā Lūkini mai, me ka wikiwiki o ke alanui, me ka haʻalulu holoʻokoʻa. Ua hoʻomaha iki ʻo Drake, me ka ʻike e hoʻi ana lākou i Ejin Horo ma ke ala a lākou e hele nei. Kūkākūkā ka mea hoʻokele i kahi huli ākea. Huli aʻela ʻo Drake i ka wā i hoʻōho haʻahaʻa ai ʻo Alicia mai ka noho hope.
  
  A ʻike lākou i kahi helikopter ʻeleʻele no nā Lūkini, e lele ana i lalo e kiʻi iā lākou.
  
  Ua hoʻopiha ka leo o Hayden i ka pilina. "ʻAʻole lākou e hoʻouka."
  
  Ua ʻō ʻo Drake i kona mau lehelehe. "Ka wai op. Ke loli nei nā kauoha.
  
  "A hiki iā lākou ke hoʻokuke i ke kaʻa mai ke alanui," i pane aku ai ʻo Dahl. "Pehea ka mamao o ke kulanakauhale?"
  
  "ʻEwalu mau minuke," wahi a Lauren.
  
  "Loaʻa loa". Ua hele ʻo Dahl ma ke ala a hiki i ke kua o ke kaʻa e holo wikiwiki ana a hoʻomaka ʻo ia e wehewehe i ka poʻe holo kaʻa e neʻe lākou i mua. Ua hala kekahi mau manawa a hui pū ʻo ia me Alicia.
  
  "Aloha Torsti. A manaʻo mau wau no ka honi wale ʻana o nā noho hope.
  
  Ua kani ka leo o ka Swede. "Ke hoʻāʻo nei ʻoe e hoʻolilo iaʻu i ka maʻi? ʻIke au i hea kēlā mau lehelehe.
  
  Ua honi ʻo Alicia iā ia. "ʻAʻole ʻoe i ʻike i hea lākou i hele ai."
  
  Kāohi ʻo Dahl i ka minoʻaka a hana i ka hōʻailona o ke keʻa. Ua pae pōkole mai kahi helikopter Lūkini i ka wā e kau ana nā koa, e lele ana ma luna o ke alahele. Ua uhi ka kaʻa i kahi mamao a huli i waena o lāua, a nānā ʻo Alicia lāua ʻo Dahl i ka lewa.
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka poʻe Farani e mahuka nei ma mua, akā kanalua inā paha lākou e hoʻāʻo e hoʻouka. He kakaikahi lakou a e paio ana me na poho. Ua manaʻo nui lākou. Ua ʻoi aku ka maikaʻi inā hele pololei lākou i ke kolu o ka ʻike.
  
  Akā naʻe, nānā ʻo ia.
  
  Ua hiki mai ka leo o Lauren ma o ka mea kamaʻilio. "Eono minuke. He manawa ko ʻoukou e kamaʻilio ai?"
  
  "No ke aha?" Ua ʻōhumu ʻo Smith, akā ʻaʻole ʻo ia e ʻōlelo i kekahi mea ʻino.
  
  "He mea pohihihi ka Mea Hooholo Lio Ekolu, kahi i hoolei aku ai ke Kauoha e hoolele i ka wai. ʻO nā poʻe India kaulana ʻo Mahatma Gandhi, ʻo Idira Gandhi, ʻo Deepak Chopra, akā pehea ʻoe e ʻike ai i ke kanaka ʻino loa i ola? A kaulana ʻo ia." Ua kanikau ʻo ia. "Ke nānā mau nei mākou. Eia naʻe, aia nō ka manaʻo noʻonoʻo ma Wakinekona i kahi hopena make. Ua haʻi aku au iā lākou ʻaʻole paha he ʻino loa.
  
  Ua hanu ʻo Drake i ka ʻoluʻolu. "Ae, e kuu aloha. ʻAʻole ʻo ia ka mea ʻino loa e hiki mai ana, "i ʻōlelo ai ʻo ia. "Pono kēia e lohi i nā lāhui ʻē aʻe."
  
  "E hiki mai ana. Ma nā nūhou ʻē aʻe, manaʻo mākou ua haki mākou i nā kihi ʻehā o ka honua."
  
  "Aia paha iā ʻoe?" wahi a Mai. "He nūhou maikaʻi kēia."
  
  Ua makemake ʻo Drake i kāna ʻōlelo haʻahaʻa maʻamau. "E noho i laila, Mai."
  
  "ʻAe, ʻaʻole au makemake e lele i waho o koʻu noho me ka hauʻoli," wahi a Alicia me ka maloʻo.
  
  ʻAʻole makemake ʻo Mai e pane. Ua hoʻomau ʻo Lauren me he mea lā ʻaʻohe mea i ʻōlelo ʻia, "E kali i kahi minuke, e nā kāne. Ua haʻi ʻia mai iaʻu ua hoʻi hou ka Pākē. Ma kahi o ʻelua mau helikopa e hele ana i kou ala.
  
  "Aia mākou ma kahi kaʻa kaʻa Kina," wahi a Yorgi. "ʻAʻole anei mākou e palekana mai lākou?"
  
  "He naʻaupō iki," wahi a Kenzie. "ʻAʻole mālama nā aupuni."
  
  "ʻOiai ka hoʻonui nui ʻana," i hoʻohui ai ʻo Hayden. "Ua pololei ʻo Kenzie. ʻAʻole hiki iā mākou ke manaʻo ʻaʻole lākou e kau i ke kaʻa. "
  
  ʻO nā ʻōlelo wānana, manaʻo ʻo Drake, i ka ulu ʻana o kahi kikoʻeleʻele i ka lani uliuli ma mua o ke kaʻa.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Alicia, "Aia nā Lūkini."
  
  Ua lilo i mea paʻakikī loa.
  
  
  MOKUNA UMAMAWALU
  
  
  Ua lele ʻia nā helikopter ma mua a ma hope. Ua nānā ʻo Drake i ka lele ʻana o ka manu Kina i lalo a kokoke i ka asphalt ma mua o ka pae ʻana a hele pololei i ke kaʻa.
  
  "Ke koi nei lākou iā mākou e hāʻule," i ʻōlelo ai ʻo ia, a kuhikuhi i ke kalaiwa makaʻu. "ʻAʻole ʻaʻole. hoʻomau!"
  
  Kaʻa kaʻa kaʻa a halulu nā huila i ka honua. Ua hoʻomaka mua kekahi poʻe i ʻōhumu i mua. Ua ʻike ʻo Drake ʻaʻole e hoʻokuʻi wale ka Kina i kahi helikopter, akā paʻakikī ka haʻi ʻana i kona ʻike i ka poʻe holo.
  
  Hoʻopili paʻa ke kalaiwa i kona mau maka. Huli ke kaʻa.
  
  Ua hōʻino ʻo Drake a huki i ke kanaka mai kona kuʻekuʻe, hopu i ka huila. Ua kōkua ʻo Smith i ke kanaka a alakaʻi ʻino iā ia i waho o ke ala. Ua lele ʻo Drake ma hope o ka huila o ke kaʻa, e kau ana i kona wāwae ma luna o ka pedal kinoea a hoʻopaʻa paʻa i kona mau lima ma luna o ka huila hoʻokele, me ka hoʻopaʻa ʻana i ka laina pololei.
  
  Ua kuhikuhi pololei ʻia ka ihu o ka helikopter iā lākou, ua pani koke ka hakahaka.
  
  Ua lohe ʻia nā ʻuā ma hope a ma nā ʻaoʻao. I kēia manawa, pono ʻo Smith e kāohi i ka mea hoʻokele. Ua paʻa ʻo Drake.
  
  Ua hoʻomaka ka mea kamaʻilio e pahū. "E hele mai, e kuʻu puʻupaʻa Keanu," wahi a Alicia. "Aia ka poʻe Lūkini ma kā mākou-"
  
  "ʻAe," i pane hou aku ai ʻo Kenzi. "E noho mālie. Ua nānā ʻoe i ke alo?"
  
  Ua kani ka leo o Alicia i loko o ke kaʻa.
  
  "Nā manaʻo?" Ua nīnau ʻo Drake i ke kekona hope loa.
  
  "ʻAʻole kēia he hālāwai papa!"
  
  Ua paʻa paʻa ʻo Drake i kona manaʻoʻiʻo, kona ʻike a me kāna hoʻokele. Ua piha kona mau pepeiao i nā kūʻē nui. Hāʻule nā kino i ka papahele o ke kaʻa. ʻO Smith hoʻi i hāʻule. I ka manawa hope loa, huli aʻe ka helikopter Kina i ka ʻākau, a haki ka helikopter Lūkini, ʻaneʻane paʻa nā pahu i ke kua o ke kaʻa. Ua puhi ʻo Alicia a hoʻomaʻamaʻa ʻo Dal i kona ʻāʻī.
  
  "Ke manaʻoʻiʻo nei au ua lanakila mākou i kēia pōʻai moa."
  
  Ua hoʻomau ʻo Drake i ke kaʻa ʻana, me ka ʻike ʻana i kahi huli ākea ākea ma mua. "A ʻo ka bonus ʻaʻole mākou i palai ʻia a crunchy."
  
  "E oki," wahi a Kinimaka. "Ua pololi au."
  
  Ua ʻū ʻo Alicia. "He helikopter Kina pupule wale nō."
  
  "E hoʻi mai ana lākou," wahi a Hayden.
  
  "Ke neʻe nei ʻoukou i waho o ke kūlanakauhale i kēia manawa," wahi a Lauren. "Akā he ʻekolu mau minuke kaʻa mai kahi kikowaena heluna kanaka maikaʻi."
  
  Holo wikiwiki ʻo Drake i ka mea kamaʻilio. "E hele mai e na kanaka! Pono ʻoe e hoʻoweliweli iā lākou!"
  
  Hele ʻo Kenzi i nā puka hope, me ka hoʻōho ʻana, "He katana kā kekahi ma ʻaneʻi?"
  
  Ua hoʻokō ʻia kāna mau ʻōlelo me ka ʻike maka ʻole, a hāʻawi aku ʻelua a ʻekolu mau kānaka i ko lākou noho. Hāpai ka ʻelemakule maka ākea i ka lima haʻalulu e paʻa ana i kahi ʻeke ʻono.
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Kenzi. Hoʻopili ʻo Drake i ke kī e wehe i nā puka. I ka manawa pōkole, hoʻokuʻu ka wahine ʻIseraʻela i kona kino i waho, hopu i ka lihi o ka puka makani, a laila i ka hale a huki iā ia iho i luna o ke kaʻa. Ua hoʻokele ʻo Drake i ke kaʻa me ka maʻalahi e like me ka hiki iā ia, me ka pale ʻana i ka lua nui, me ka hanu hohonu ʻana i kona hoʻomaopopo ʻana i kāna kuleana ma muli o nā hana a Kensi.
  
  A laila, ma ke aniani hiʻohiʻona, ʻike ʻo ia iā Dal e lele e hui pū me ia.
  
  Oh shit.
  
  Me ka noʻonoʻo ikaika, mālama ʻo ia i ka paʻa.
  
  
  * * *
  
  
  Piʻi ʻo Dahl ma luna o ka hale o ke kaʻa. Ua ʻō aku ʻo Kensi i kona lima, akā kunou aku ʻo ia ma mua ona.
  
  "ʻOi aku ka wikiwiki!"
  
  Ua kiʻekiʻe ka helikopter Lūkini a ke luʻu hou nei i kēia manawa, i kēia manawa ma kahi kihi ʻekolu hapahā ma ke alo. Hiki iā ia ke ʻike i ke kanaka e kau ana ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao, e ʻimi ana i kahi mea kaua, e ʻimi ana paha i nā huila a i ʻole ka mea hoʻokele.
  
  Huli koke aʻela ʻo ia, e ʻimi ana i ka helikopter Kina. ʻAʻole mamao loa. E luʻu ana ma ka hema, aia kekahi poʻe e ʻimi ana i kā lākou mau mea kaua mai nā puka. ʻO ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻole i kī nui ka poʻe Kina i kā lākou kaʻa ponoʻī i ka manawa mua, akā ua hoʻonāukiuki ʻia e ka ʻike ʻana he pono lākou i ka pahu a Hayden e paʻa ai, a pono lākou e paʻa.
  
  Noho ʻo Kensi ma luna o ka hale o ke kaʻa, e hoʻolohe ana i ka makani a me ka neʻe ʻana, a hohola i kona mau kuli. A laila hāpai ʻo ia i kāna mea kaua me ka nānā ʻana i ka helikopter. Manaʻo ʻo Dahl ʻaʻole ʻo ia e hoʻāʻo e paʻi kiʻiʻoniʻoni, e hoʻoweliweli wale ʻo ia i nā mea pana. ʻAʻole i hōʻike ka poʻe Lūkini i kēlā ʻano kaohi, akā makemake nui ʻo Kenzi e hoʻololi.
  
  Ua loiloi ʻo Dahl i ka helikopter e neʻe mai ana. Hoʻopili ʻia i ka piha, ʻaʻole ia he agile wale nō, akā make. ʻO ka mea hope loa āna i makemake ai, ʻo ia ka hoʻokau ʻana i kekahi ʻano pōʻino, ʻaʻole hoʻi e pili ana i ke kuʻi kaʻa.
  
  ʻO nā kaʻa mua i hoʻokuʻu ʻia ma luna o kahi lua, e kiʻi ana i kahi "kaumaha" mai Drake. ʻAʻohe mea ʻē aʻe i lohe ʻo Dahl koe wale nō ka halulu o ka ea a me ka halulu o ka helikopter. Paʻa ka pana i ka metala ma ka ʻaoʻao o kona wāwae ʻākau. ʻAʻole i nānā ka Swede i kēia, kiʻi i ka pahu a kī.
  
  Ua pā paha ka pōkā i kāna pahu hopu no ka mea ua hāʻule ke kanaka i ka pū a emi hope. ʻAʻole i ʻae ʻo Dahl i kēia e uhaʻi i kāna manaʻo a kiʻi wale aku i kahi kī hou ma ka puka hāmama. Huli pololei maila ka helikopter iā ia, me ka hoʻokokoke koke ʻana, a i kēia manawa ua ʻike ʻo Dahl he manaʻo maikaʻi ʻole ka pāʻani ʻana i ka makaʻu.
  
  Kiola ʻo ia iā ia iho ma luna o ka hale o ke kaʻa.
  
  Ua uē ka helikopa ma luna o ke poʻo, e ʻoki ana i kahi i haʻalele ai. ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻohuli iā Kensi, akā ua hoʻokokoke ʻo ia e kiola iā ia.
  
  I ka lihi o ka hale kaʻa!
  
  Ua paheʻe ʻo Dahl a kolo i mua, e hoʻāʻo ana e hōʻea iā ia i ka manawa. Ua kāpae ʻo Kenzi i kona hāʻule ʻana, akā naʻe, nalowale ka mana o kāna mea kaua; akā naʻe, ua hoʻouna ʻia ʻo ia e lele i waho o ke kaʻa kaʻa wikiwiki a i ke ala aloha ʻole ma lalo loa.
  
  Huli ʻoi ka manu Pākē, hele mai i loko o ka pōʻai. Ua ki aku ka Lūkini ma luna o ke poʻo, ʻo ka pōkā hele hewa e hou ana i ka metala kokoke i ka ʻūhā ʻākau o Dahl. Ua paheʻe ke kino o Kenzi ma ka ʻaoʻao o ke kaʻa, a ua hoʻokomo ʻo ia i kona kino holoʻokoʻa i hoʻokahi lele hope loa me ka lima kīkoʻo.
  
  Ua hiki iā ia ke hoʻopili i kona lima ʻākau a puni kona pulima lima; ʻomi paʻa a kali i ke ʻano hiki ʻole.
  
  Ua hele mai, akā ua paʻa ʻo ia, a hiki i ka palena. ʻO ka metala ʻālohilohi a paheʻe e kūʻē iā ia, e ʻae ana i kona kino e paheʻe i ka ʻaoʻao, ʻo ke kaumaha o Kenzi e huki iā lāua ʻelua i lalo.
  
  Ua hele mai nā ʻuā ma luna o nā comms. Hiki i ka hui ke ʻike aku i nā wāwae o Kenzi e lele ana ma waho o kekahi o nā puka makani ʻaoʻao. Ua hoʻopaʻa ʻo Dahl me kona ikaika a pau, akā i kēlā me kēia manawa e paʻi ana kona kino a kokoke i kēlā ʻaoʻao paʻakikī.
  
  ʻAʻohe paʻa i luna o ke kaʻa a ʻaʻohe mea e hopu ai. Hiki iā ia ke paʻa, ʻaʻole ʻo ia e hoʻokuʻu, akā ʻaʻole hiki iā ia ke loaʻa kahi kākoʻo e hāpai iā ia. Ua hiki mai ka leo o Drake ma o ka mea kamaʻilio.
  
  "Makemake anei ʻoe e hoʻōki au?" Leo nui, maopopo ʻole, hopohopo iki.
  
  Heluhelu maikaʻi ʻo Dahl i nā manaʻo. Ina ua oki lakou, ina ua hahau ikaika ia lakou e na Rusia a me na Pake. ʻAʻohe mea i ʻike i ka hopena.
  
  Pohā ka leo o Lauren. "E kala mai, ua loaʻa iaʻu kahi leka e hele mai ana nā Swedes iā ʻoe. I kēia manawa he ʻehā ʻaoʻao ia, e ka poʻe."
  
  Ua ʻike ʻo Dahl i ke kaumaha o ka hoʻopololei ʻana i kona mau ʻiʻo. I kēlā me kēia manawa e lele ai ke kaʻa, e paheʻe ana kekahi ʻīniha o kona kino i ka lihi, a hāʻule iki ʻo Kenzi. Ua lohe ʻo ia i ka leo o ka ʻIseraʻela ma kahi o lalo.
  
  "E hoʻokuʻu! Hiki iaʻu ke hana!"
  
  ʻAʻole loa. He kanaono mile ka lakou holo ana i ka hora. Ua ʻike ʻo Kensi ʻaʻole ʻo ia e hoʻokuʻu iā ia a ʻaʻole makemake ʻo ia e hāʻule lāua ʻelua. Ua ʻoi aku ka mahalo o Dahl iā ia. ʻO ka puʻuwai āna i ʻike ai ua kanu ʻia i ka hohonu, ua hoʻokokoke iki aʻe i ka ʻili.
  
  ʻO ke kani ʻana o kona mau kāmaʻa e paʻi ana i nā puka makani i ʻoi aku ka wikiwiki o kona puʻuwai ponoʻī.
  
  Holo pū lāua, ʻo Kenzi ma ka ʻaoʻao a me Dahl ma ka hale o ke kaʻa. Ua hoʻāʻo ʻo ia e hopu i ka ʻaoʻao ʻoʻoleʻa e holo ana ma ka ʻaoʻao, akā liʻiliʻi loa ia a ʻoki i kona ʻiʻo. ʻAʻole ʻike ʻo ia i ka manaʻolana, hoʻopili ʻo ia iā ia no ka manawa lōʻihi e hiki ai iā ia, me ka pilikia o nā mea āpau.
  
  Neʻe akula kona umauma i ka pali, me ka ʻauheʻe ʻole. Ua halawai kona mau maka me Kenzi, e nana ana iluna. ʻO kā lākou hoʻololi ʻana he huaʻōlelo ʻole, hōʻike ʻole, akā hohonu.
  
  Pono ʻoe e hoʻokuʻu iaʻu.
  
  ʻAʻole loa.
  
  Huki hou ʻo ia, ʻaʻole naʻe i paheʻe i ka lae o ka hoʻi ʻole.
  
  Paʻa maila nā lima ikaika i kona mau bipi ʻelua, ʻo ia hoʻi nā lima iā Mano Kinimaka.
  
  "Gotcha," wahi a ka Hawaii. "ʻAʻole ʻoe e hele i kahi."
  
  Kākoʻo ke kanaka Hawaiʻi iā Dahl a huki mālie iā ia mai kona hāʻule ʻana. Ua paʻa paʻa ʻo Dahl iā Kensi. Hele mālie lāua i kahi palekana.
  
  Ma luna aʻe, hāʻule nā helikopa no ka manawa hope loa.
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻike ʻo Drake e paʻa paʻa ana ʻo Kinimaka i kona mau hoa, akā naʻe, ke kānalua nei ʻo ia i ka hoʻohuli ʻana i ke kaʻa. Ua nee aku na Rusia a me na Pake mai na aoao like ole mai, me ka maopopo ole o ko lakou ala hope loa keia.
  
  ʻO ke kani ʻana o nā puka makani i haʻi aku iā ia ʻaʻole kū wale nā poʻe ʻē aʻe. He papahana ko lākou.
  
  Mai hope mai, ua lawe ʻo Alicia, Smith, May, Hayden a me Yorgi i ka puka makani mai nā ʻaoʻao like ʻole o ke kaʻa a wāwahi. ʻO ka ʻimi ʻana i nā helikopa e neʻe mai ana, ua wehe lākou i ke ahi nui, i koi iā lākou e hoʻohuli koke i ka ʻaoʻao. Ua pau ka laina lāʻau a ʻike ʻo Drake i nā hale ma mua.
  
  Uena alanui, puni. Kani mai la na pana mahope ona, e hoopiha ana i ke kaa; lawe ʻia nā helikopa ʻeleʻele i ka lewa.
  
  Ua kaniʻuhū ʻo ia me ka ʻoluʻolu.
  
  "Ke ola nei mākou," wahi āna. "E kaua i kekahi manawa."
  
  Hoʻopau ʻo Lauren. "Ua hoʻi hope ka poʻe Swedes," wahi āna. "Akā, loaʻa iaʻu kahi halo i ka hōʻailona. He mea ma waena o Wakinekona, ke kahua a me aʻu. He mea ʻē kēia. Me he mea lā... me he mea lā..."
  
  "He aha?" - Ua nīnau au. i ninau aku ai o Drake.
  
  "Me he mea lā aia kahi ʻano o nā kamaʻilio e hele nei. Aia kekahi mea e pāʻani ana. Hoʻokahi hou aʻe..." ua kānalua ʻo ia.
  
  "Ka hui?" Ua pau ʻo Drake.
  
  Ua ʻōhumu nui ʻo Hayden. "He mea ʻakaʻaka kēia."
  
  "ʻIke wau," wahi a Lauren. "Maikaʻi wau, ʻaʻole wau he loea. Inā ʻo Karin wale nō ma ʻaneʻi, maopopo iaʻu e loaʻa iā mākou kahi mea maikaʻi aʻe.
  
  "Hiki iā ʻoe ke hopu i kekahi kamaʻilio?" i ninau aku ai o Hayden. "ʻOiai he liʻiliʻi wale nō?"
  
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Drake i kahi ʻōlelo mua o SEAL Team 7, lohe wale ʻia e Dahl lāua ʻo ia iho. Ua manaʻo hou ʻo ia e nānā ʻia nā kamaʻilio āpau.
  
  "Hiki iā mākou ke hoʻopau i kēia no kekahi manawa?" - ua nīnau ʻo ia. "A hiki anei iā ʻoe ke ʻimi i kahi ala maikaʻi aʻe no mākou e haʻalele ai?"
  
  Ua hoʻomaha ʻo Lauren. "ʻOiaʻiʻo, ʻoiaʻiʻo," wahi āna. "E hāʻawi mai iaʻu i kahi minute."
  
  
  MOKUNA UMIKUMAiwa
  
  
  Ua kali ʻo Hayden Jay i kekahi mau hola a hiki i ka palekana ʻana o ka hui ma kahi malu liʻiliʻi ma Taiwan ma mua o ka haʻalele ʻana i ke keʻena haʻahaʻa no ke kelepona ʻana.
  
  ʻO kāna pahuhopu: e kelepona iā Kimberly Crowe.
  
  Ua liʻuliʻu, akā hoʻomau ʻo Hayden. Ua loaʻa ʻo ia i kahi kihi mālie ma hope o ka hale, kūlou i lalo a kali, e hoʻāʻo ana e pale i kona poʻo mai ka wili. He mea paʻakikī ka loaʻa ʻana o kekahi mea paʻa i kona ola e pili ai ma waho o ka hui. Ua lilo ʻo SPIR i kona ola, i ke ʻano o kona ola, a ma muli o kēia, ʻaʻohe ona pili pilikino, ʻaʻohe mea ʻē aʻe ma ka hana. Ua noʻonoʻo ʻo ia i ka puahiohio o nā hana a lākou i hui pū ai - mai ʻOdin a me nā ʻīpuka o Gehena, a hiki i Babulona a me Pandora, ka pahū nuklea i aneane luku iā New York, kāna kaʻawale kahiko me Ben Blake, a me kāna haʻalele ʻana me Mano Kinimaka. . Ua ikaika, ikaika loa. ʻAʻole pono ʻo ia e ikaika loa. ʻO ka mea hou loa me ka waiwai Inca ma Peru ua hoʻopilikia iā ia i ka noʻonoʻo a me ke kino. ʻAʻole ʻo ia i hoʻopūhoihoi nui ʻia ma mua.
  
  I kēia manawa ua noʻonoʻo hou ʻo ia me ka mālie. Ua puhi ʻia paha nā alahaka a maikaʻi loa. Akā inā makemake maoli ʻo ia e hoʻololi, inā makemake ʻo ia i nā mea hou aʻe i loko o kona ola, pono ʻo ia e hōʻoiaʻiʻo ma mua o ka lawe ʻana i ka luʻu a hoʻoweliweli hou i kekahi. ʻO Mano kēia a i ʻole kekahi.
  
  Manaʻo wau. Makemake loa au. A i ka manawa aʻe, pono wau e hōʻoia i koʻu kūpaʻa ʻana i ka mea aʻu i makemake ai.
  
  Mai ke ola. ʻAʻole me ka hana ʻole. Ua hui pū ka hui SPEAR a hana maikaʻi, akā ʻaʻohe mea i mau loa. E hiki mai ana ka manawa-
  
  "Miss Jay?" - wahi a ka leo o ka lopako. "Ke kōkua nei au iā ʻoe i kēia manawa."
  
  Ua hui pū ʻo Hayden. ʻO ka leo aʻe ma ka laina no ke Kuhina Palekana.
  
  "He aha ka pilikia, ʻo Agent Jay?" Laconic, mālie, kaʻawale. Me he mea lā ua kū ʻo Crowe.
  
  Ua lawe ʻo Hayden i ka manawa e noʻonoʻo ai pehea e ʻōlelo ai i kāna nīnau nui. Ua hoʻoholo ʻo ia e kanu iā ia a ʻike i ka mea a Qrow i ʻohi ai.
  
  "Ua puka mai mākou mai Kina a loaʻa iā mākou kahi pahu lua. Ke hoʻāʻo nei ka hui i kēia. Hiki koke mai nā hōʻike, ʻaʻohe kānalua. ʻAʻohe mea i make, ʻoiai ua nui nā ʻoki a me nā ʻeha. ʻAʻole kūʻē nā hui hoʻokūkū a pau ..." Ua noʻonoʻo pōkole ʻo ia inā e lawe ʻo Qrow i ka maunu, a laila hoʻomau ʻo ia, "Ua ʻoi aku ka hakakā o kekahi mau ʻāina ma mua o nā mea ʻē aʻe. Ua eo ka Farani ma kahi o ekolu. Ua ʻeha kekahi Lūkini. Hiki paha i kahi hui huna ʻē aʻe? Ua lohe mākou i nā ʻāpana o nā kamaʻilio huna ʻAmelika, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻohe mea hōʻoia. Aia ka poʻe Pelekania ma ko mākou ʻaoʻao, a pēlā paha, a he mana ko Drake ma luna o lākou. I kēia manawa aia mākou i ka hale palekana, e kali ana i ka hale noʻonoʻo e ʻike i kahi o ke kolu o ka Hoʻoholo lio.
  
  I kēia manawa, kū ʻo ia a kali.
  
  Ua mālama ʻo Qrow i kāna waihona. "Ka mea hou aʻe e loaʻa ana?"
  
  "ʻAʻole wau manaʻoʻiʻo i kēia". Ua hōʻeha ʻia ʻo Hayden i ka lilo ʻana o kāna mau hana. Ua noʻonoʻo ʻo ia inā ʻoi aku ka pololei.
  
  "Ke kamaʻilio mau nei au me nā poʻe ma Wakinekona," wahi a Crowe. "ʻAʻole pono e mālama iaʻu."
  
  "ʻAe, ʻae. Mahalo iā ʻoe".
  
  Ua hoʻomaka ʻo Hayden e kau inoa. ʻO ia wale nō i hoʻouna aku ai ʻo Qrow i kahi noi hewa ʻole ma ka laina.
  
  "E kali. Ua ʻōlelo ʻoe ua manaʻo paha ʻoe e hoʻopunipuni kekahi i nā ʻAmelika? Ma kahi o ke kula?
  
  ʻAʻole ʻōlelo ʻo Hayden i kekahi mea like. Akā ʻo kēia ʻike pili āpau, hoʻokahi wale nō mea i loaʻa iā Qrow. Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "Me he mea lā. Ua lohe mākou ma ka honua. ʻAʻole ʻo ia i lawe iā Lauren i kēia. "ʻOiaʻiʻo, ʻike mākou ʻaʻohe hui lua, no laila ʻo ia paha kekahi o nā ʻāina ʻē aʻe e hoʻohana ana i nā pūʻali koa kūikawā ʻAmelika a i ʻole nā mercenary."
  
  "He mea liʻiliʻi o kahi aupuni ʻē e hoʻohana ana i nā limahana o ʻAmelika Hui Pū ʻIa?" Ua hoʻōho ʻo Qrow. "Ua hiki paha, e Agent Jay. Ua pololei paha ʻoe. ʻOiaʻiʻo," ʻakaʻaka ʻo ia, "ʻaʻohe hui lua."
  
  Ua hoʻolohe ʻo Hayden ma mua o nā huaʻōlelo. "A i ka manawa hea mākou e hoʻi mai ai? He aha kā mākou e hoʻi ai?
  
  Ua noho hāmau ʻo Qrow, a haʻi iā Hayden ua ʻike pono ʻo ia i ka mea e nīnau ʻia nei. "Hoʻokahi mea i ka manawa," i ʻōlelo hope ai ʻo ia. "ʻO ka mea mua, pono e ʻike ʻia nā mea i kapa ʻia ʻo Riders of the Order a neutralized."
  
  "ʻOiaʻiʻo". Ua ʻike pū ʻo Hayden ʻo kāna manawa hope loa kēia e kamaʻilio pololei me Qrow, no laila ua hoʻoholo ʻo ia e hele i kahi ʻoi aku. "Pehea inā lohe hou mākou i ke kamaʻilio ʻana o ʻAmelika?"
  
  "ʻO wai wau, he luna kahua? Hana me ia."
  
  Ua hoʻopau ʻo Qrow i ke kelepona, a waiho iā Hayden e nānā pono i kāna pale kelepona no kekahi mau minuke, i kēia manawa ke loiloi hou nei ʻaʻole ʻo ia wale nō, akā i ka manaʻo o kona ʻāina.
  
  
  * * *
  
  
  Ua lawe ʻo Drake i ka manawa e hoʻomaha ai ʻoiai ʻo Yorgi, Mai a me Kinimaka e hana ana i ka pahu hou. ʻO ka mea i hele mai mai ka hale kupapaʻu o Genghis Khan a waiho ʻia i waena o nā waiwai pilikino o ke kanaka kaulana i hoʻonui wale i ka mahalo a lākou i mālama ai. ʻO ka hōʻailona maʻemaʻe a me ka maʻi ma luna i hōʻike i ka mea i pili mua i ka Order of the Last Judgment.
  
  Ua aʻo ʻo Kinimaka i ka hale kākela. "Ua maopopo iaʻu he manaʻo ko ka Order e hāʻawi i nā kī," wahi āna. "Akā ua pilikia ke ola." Ua minoʻaka ʻo ia.
  
  "Make," wahi a Mai me ka mālie. "Ua kū ka make ma ke ala."
  
  "Makemake anei ʻoe e wehe au me ka nani?" i ninau aku ai o Yorgi.
  
  "ʻAe, e nānā kāua i kekahi o kēlā mau mākau ʻaihue, e Yogi." 'Ōleloʻo Alicia, e noho ana me kona kua i ka paia ma kaʻaoʻao o Drake, he'ōmole wai ma kekahi lima, he pū ma kekahi.
  
  "ʻAʻohe manaʻo". Ua paʻi ʻo Kinimaka i ka laka me kona ʻiʻo. "ʻAʻole ia he hana noʻeau."
  
  Kolo akula ʻo Kenzi iā ia i ka wā i hāpai ai ʻo Mai i ke poʻi. He hiʻohiʻona ʻē ia, manaʻo ʻo Drake, paʻa nā koa i loko o kahi lumi liʻiliʻi me kahi wahi e noho ai, ʻaʻohe wahi e launa pū ai, ʻaʻohe wahi e kuke ai. ʻO kahi pahu hau liʻiliʻi wale nō i hoʻopiha ʻia me ka wai a me kekahi mau pahu kuki. Ua pani ʻia nā puka makani, ua hoʻopaʻa ʻia ka puka me nā kī nui. ʻO ke kāloka he ʻulaʻula a pilau i ka lepo, akā ua ʻoi aku ka ʻino o nā koa. Ua lawa kēia e hoʻomaha ai.
  
  ʻO Smith, ka mea e kiaʻi ana i ka puka, ua hoʻokuʻu hou ʻo Hayden i loko, e komo ana i ka wā i hiki ai ʻo Mei i ka pahu. Manaʻo ʻo Drake ua luhi a hopohopo ka luna, ma ka ʻaoʻao. Manaʻo wau e wehewehe ʻo ia i kāna kamaʻilio ʻana ma hope.
  
  Huli ʻo Mai mai ka wāwae a i ka wāwae no kekahi mau kekona ma mua o ka huki ʻana i kona mau lima. E paʻa ana ʻo ia i kahi pūʻulu pepa mānoanoa, ua wahī ʻia i loko o kahi waihona mānoanoa a nakinaki ʻia me kahi ʻāpana māhoe i hoʻopaʻa ʻia, e hoʻokiʻekiʻe aʻe ai kekahi o ka hui i ko lākou kuʻemaka.
  
  "ʻOiaʻiʻo?" Noho hou ʻo Kinimaka ma luna o kona puʻu. "He mea kaua anei kēia e hoʻoweliweli i ka honua?"
  
  "ʻO ka ʻōlelo i kākau ʻia," wahi a Kenzie, "hiki ke ikaika loa."
  
  "He aha kēia?" - Ua nīnau au. i ninau aku ai o Lauren. "Ke kali nei nā kāne a pau mai Wakinekona iā mākou."
  
  Hoʻomau ka manawa i ka hana kūʻē iā lākou. E like me nā manawa a pau, ʻo ia ke kī o ka noho ʻana ma mua o ka pāʻani a-ma ka heihei. Ua ʻike ʻo Drake i ʻelua ala i mua. "May, Hayden lāua ʻo Dal, no ke aha ʻoe i ʻike ʻole ai he aha ia? Lauren - he aha kāu no ke kolu o ka hoʻoholo lio, no ka mea makemake mākou i kahi e hele ai?"
  
  Ua haʻi mua ʻo Lauren iā lākou e hālāwai ʻo ia me lākou ma ke kolu o ka wahi. I kēia manawa ua kaniʻuhū nui ʻo ia. "ʻAe, ʻaʻohe mea i 100% maopopo, e nā kāne. No ka hoʻolauna ʻana iā ʻoe i ke kiʻi, e hoʻolauna wau iā ʻoe i kā lākou wehewehe ʻana i nā kuhikuhi cardinal ʻehā.
  
  Nānā akula ʻo Drake iā Mei a me nā poʻe ʻē aʻe e haʻalulu ana i ko lākou hele ʻana i ka mea kaua o ka naʻi aupuni. "He manawa mākou".
  
  "ʻAe, hoihoi maoli kēia. Ma mua o ka loaʻa ʻana o ka mea i kapa ʻia ʻo New World i ka makahiki ʻumikumamāono, ua manaʻo ʻia ua māhele ʻia ka honua i ʻekolu ʻāpana - ʻEulopa, Asia a me ʻApelika. ʻO ka māhele ma waena o kēia mau ʻāina ʻo ia ka Hellespont, i kūpono loa i ka hoʻolālā o ka Order āu i hahai ai i kēia manawa. No laila, hoʻomaka ʻo ʻAsia ma kēlā ʻaoʻao o ka Hellespont, he ʻāina ʻike ʻole ʻia o ka waiwai nui, a lākou i kapa ai ʻo ka Hikina. ʻOiaʻiʻo, ma hope ua loaʻa iā lākou ʻo ʻAmelika, a laila lilo ia i New World, makemake ʻia, ʻike ʻole a piha i ka manaolana. Ua paʻi ʻia kekahi puke o nā hōʻailona e hōʻike ana i nā ʻaoʻao ʻehā hou. ʻAsia, ʻEulopa, ʻApelika a me ʻAmelika. Me he mea lā ua hoʻoholo ke Kauoha e hoʻokomo i kēia manaʻo kahiko i loko o kā lākou palapala ʻāina no nā kumu i ʻike ʻole ʻia - ʻoiai paha no ka mea ua manaʻoʻiʻo lākou iā lākou iho he mau makua kāne ikaika loa e ʻimi nei i nā relics. Ua hanu ʻo Lauren.
  
  "No laila ʻo kēia ka hoʻonaʻauao hou o ka honua i hana hou i ka wā i loaʻa ai iā Australia a laila Antarctica?" wahi a Kenzi.
  
  "ʻAe, kahi hoʻonaʻauao lohi i nā kenekulia, kahi i manaʻo ai kekahi poʻe e hana mau nei. Akā, he moʻolelo ʻokoʻa loa kēlā. ʻAʻole ʻo ia ka hauʻoli a me ka rose. ʻO ka huaʻōlelo "nā kihi ʻehā o ka honua" ʻo ia paha ka ʻōlelo hoʻopaʻapaʻa loa ma ka mōʻaukala. Ua unuhi ʻia ma ka ʻōlelo Hebera ʻo "extreme". Ma Helu 15:38 he mau palena keia; ma Ezekiela - nā kihi; a ia Ioba ka hopena. Hiki ke unuhi ʻia kēia ma ke ʻano he mahele. ʻIke maopopo ua waiho ʻia ka Baibala iā ia iho e ʻakaʻaka ma ʻaneʻi. "...
  
  Ua hoʻomaopopo ʻo Drake i kēia. "No ka mea, ke manaʻo nei he palahalaha ka honua?"
  
  "ʻAe. Aka, ua wehewehe ka Baibala ia mea ma ka buke a Isaia, ua kapaia he poepoe. No laila, kuhi manaʻo. ʻO ka manaʻo, ua hiki iā lākou ke hoʻohana i kekahi mau huaʻōlelo-e pili ana i hoʻokahi kakini-e wehewehe i ke kihi. Manaʻo ʻia ua hoʻohana ʻia ka huaʻōlelo "extreme" i mea e hoʻopuka ai, pono, ʻo ia wale nō. ʻAʻole hiki i ka Iudaio ke hoʻomaopopo hewa i ke ʻano maoli, no ka mea, no nā makahiki 2,000 i kū pono ai lākou i ke kūlanakauhale ʻo Ierusalema ʻekolu manawa i ka lā, a oli lākou, 'E puhi i ka pū nui no ko kākou kūʻokoʻa.' E kau i ka hae e houluulu i ko kakou poe pio, a e houluulu ia kakou mai na kihi eha o ka honua ma ko kakou aina iho.
  
  "No laila ʻaʻole lākou i koho wale i kahi huaʻōlelo?" - i ninau aku ai o Smith.
  
  "ʻAʻole. Ua wehewehe ka buke a ke kaula Isaia i ka houluulu ana o ka Mesia i kona poe kanaka mai na kihi eha o ka honua. E houluulu lakou i ka Iseraela mai na wahi a pau.
  
  ʻAʻole hoʻoneʻe ʻo Kensi i kahi ʻiʻo a ʻōlelo paha i kahi huaʻōlelo. ʻAʻole ʻike ʻo Drake i kāna mau manaʻo hoʻomana, inā he manaʻoʻiʻo ʻo ia, akā ua ʻike ʻo ia e lilo ia i wahi nui o kona ola. I kēia manawa ua aʻo hou ʻo ia iā ia i ko lākou kali ʻana iā Lauren e hoʻomau. ʻO ka manaʻo o Dahl he maikaʻi maoli ʻo ia a e hoʻi mau i kona puʻuwai pono. Ua ʻike mau ʻo ia i kahi ʻaoʻao iā ia-he lihi o ka hewa-akā, ʻaʻole ia he mea ʻino.
  
  Mai kēlā manawa kēia manawa.
  
  Akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke loaʻa i nā ala ʻelua. A ʻo ia kāna i ʻike ai ma Kensi - he pepehi kanaka ʻino i ka wā e pono ai ʻo ia, a he ʻuhane hakakā inā ʻaʻole. No kona pono, pono lākou e ʻae iā ia e hoʻololi.
  
  "ʻOiaʻiʻo nō ke kūpono," wahi a Kinimaka. "ʻO ʻApelika mua, a laila Kina. No laila he aha ka hope?
  
  Ua pane koke aku ʻo Lauren. "ʻAe, ke manaʻo nei mākou ua pau ka manaʻo o ka Baibala, e like me ka Order. Ua paʻakikī lākou i ka mea i hele mai. Wahi a ka kikokikona ... maikaʻi ... e heluhelu wau i ka paukū kūpono: 'E huli i nā wahi hoʻomaha o ka Makua o Strategy, a laila ke Kagan; ka Inia ino loa i ola, a mahope o ka hahau o ke Akua. Akā ʻaʻole like nā mea a pau e like me ka mea i ʻike ʻia. Ua kipa mākou i ka Khagan i ka makahiki 1960, ʻelima mau makahiki ma hope o ka pau ʻana, e waiho ana i ka Conquest i loko o kāna pahu. Ua loaʻa iā mākou ka Scourge nāna e kiaʻi i ka hoʻokolokolo hope ʻoiaʻiʻo. A ʻo ke code pepehi wale nō i ka wā i ʻike ʻia ai ka poʻe holo lio. ʻAʻohe hōʻailona ʻike ma nā iwi o ka Makua. Hoʻopuni ʻia ka India e nā mea kaua ... "
  
  Ua komo ʻo Drake iā ia. "ʻO ka India ʻino loa i ola? A puni ʻo ia i nā mea kaua? ʻOiaʻiʻo, hiki ke loaʻa ma nā wahi āpau ma India. He ʻāina kēia i hoʻopuni ʻia e nā mea kaua.
  
  "I ka wā i hūnā ai ke Kauoha i nā Riders?"
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Drake. "ʻAe, ʻae, manaʻo wau pēlā. Eia naʻe, he aha ke kolu o ka hoʻoholo lio?"
  
  "Pololi".
  
  Ua hanu nui ʻo ia a nānā iā Alicia. "ʻAʻole paha ʻo ke Kamāliʻiwahine Furry, ʻeā?"
  
  ʻO Alicia i hoʻoluliluli i kona lima i hope. "Malia paha. E noʻonoʻo wau i kēia."
  
  Ua akeakaa na maka o Drake. "He mea hiki ʻole ʻoe."
  
  "Kekahi mau makemake?"
  
  "He aha ke kumu?"
  
  "ʻO wai ke aliʻi wahine? Pono ke kaikamahine e ʻike, ʻike ʻoe."
  
  Ua aʻo ʻo ia i kona mau kāmaʻa. "ʻAe. Ua hoʻokaʻawale au iā Cleopatra. ʻIke wau ʻaʻole ia he aliʻi wahine, akā..."
  
  "Moiwahine? No laila ʻoi aku ka maikaʻi. "
  
  E kamaʻilio mau ana ʻo Lauren. "E like me kaʻu i ʻōlelo ai ma mua, ke noʻonoʻo nei nā kāne a me nā kaikamahine i ke ʻano o ka Indian Order. ʻO kaʻoiaʻiʻo, he pohihihi loa kēia. ʻO kaʻu manaʻo, ʻo ka hoʻokomo ʻana iaʻu iho i ko lākou mau kāmaʻa i ko lākou manawa, ʻo ia paha kekahi o nā kakini. "
  
  "A ua puni lakou i na mea kaua?" - i ninau aku ai o Smith.
  
  "Noho au ma India, ʻae. ʻO ka hapa nui."
  
  "ʻAe, ma ka liʻiliʻi loa he wahi mākou," wahi a Alicia.
  
  Nānā ʻo Drake iā May, Hayden a me Dahl, e ʻimi ana i nā mea o ka pahu lua, ʻo Conquest.
  
  "He holomua?"
  
  Ua hoʻoneʻe ʻo Hayden i kona lima e hōʻike aku ua kokoke lākou. Nānā ʻo ia i luna. "Me he mea lā ʻo ia ka hoʻolālā no kahi hiʻohiʻona doomsday. Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe i ka hopena lāʻau? Hoʻokahi hanana liʻiliʻi e hana i kekahi a ʻo kekahi, ʻo kēlā me kēia mea nui?"
  
  "Ka manaʻo Chaos," wahi a Dahl. "He mea kaua kēia no ka naʻi ʻana, a ʻo Genghis Khan he mea noʻonoʻo hohonu. Me kēia hiki iā ʻoe ke lanakila i ka honua holoʻokoʻa.
  
  Kikeke ʻo Drake i kāna ʻōmole wai.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Alicia, "He mea kaua domino?"
  
  "Pono. Pehea ka pepehi kanaka ʻana iā Franz Ferdinand i alakaʻi ai i kahi hōkū o ke Kaua Honua Mua. Hiki paha, hiki i kēia hoʻolālā o ka hoʻonui ʻana i ka haunaele ke hoʻomaka i ke Kaua Honua III. "
  
  "A," hoʻopau ʻo Drake i kāna mea kamaʻilio no kekahi manawa a kamaʻilio mālie, "he paʻakikī loa. E hāʻawi aku mākou iā wai?
  
  Nānā nā kānaka a pau. He nīnau kūpono. Ua wehewehe ʻo Hayden ʻaʻole pono ʻo ia e ʻōlelo hou aku. Ua ʻike ʻo ia ua hauʻoli ʻole ʻo Wakinekona a me ke Kakauolelo o ka Puʻukū iā lākou, a ua hoʻi ʻo ia e noʻonoʻo e pili ana i ka hui SEAL 7.
  
  ʻAkahi?
  
  ʻAʻole loa.
  
  Ua aʻo ʻo Hayden i nā ʻāpana pepa no kekahi mau minuke, a laila hoʻopaʻa iā lākou ma lalo o kona ʻaʻahu. Ma ke kamaʻilio ʻana i ka hui holoʻokoʻa, ʻānai ʻo ia i kona poʻohiwi, e hōʻike ana ʻaʻole i hoʻoholo ʻia ka hoʻoholo a hiki i kekahi mea ke hana me nā palapala paʻa ʻole.
  
  Ua ʻōlelo ʻo ia me ka leo nui, "E hana mākou i kēia i ka wā hiki. I kēia manawa pono mākou i kēlā wahi ʻekolu. Lauren?"
  
  "Lohe au iāʻoe. Ke kali nei mākou ".
  
  "E kali i kahi minuke," wahi a Kensi, me ka ʻike maopopo ʻole o ka maka o kona mau maka mai nā minuke he ʻumi i hala. "Ke ʻōlelo mai nei ʻoukou, ʻehā mau kihi o ka honua, ʻeā?"
  
  "ʻAe, ke ʻōlelo nei ka Baibala," wahi a Lauren. "A ʻo kēia ke ʻano o ka hoʻokolokolo hope."
  
  "ʻAe, ua hewa kekahi. ʻAʻole ʻoe i ʻike?
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Drake, ʻoi aku ka huikau ma mua o ka wā ma mua. Ua aʻo pono ʻo Dahl iā Kenzi.
  
  "Malia paha e kōkua kekahi wehewehe?"
  
  "Eha kihi? ʻApelika, ʻAsia, ʻEulopa a me ʻAmelika.
  
  "ʻOiaʻiʻo. ʻO ia kā lākou e haʻi mai nei iaʻu."
  
  Hohola ae la o Kensi i kona mau lima elua. "ʻAuhea ʻo India?"
  
  Kū aʻela ʻo Hayden i kona mau wāwae. "Damn, ʻo India kahi ʻāpana o ka ʻāina ʻo ʻAsia."
  
  "ʻO ka mea a mākou i hana mua ai."
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Lauren i kona kū ʻana ma kona mau wāwae. "E waiho wale ana iā ʻEulopa a me ʻAmelika," wahi āna. "E nā kāne, ke noʻonoʻo nei anei ʻoukou i ka mea aʻu e noʻonoʻo nei?"
  
  "Malia paha," i uē ai ʻo Alicia. "Ua ʻoʻoleʻa paha kou ʻōpū mai ka noho ʻana ma ka papahele ʻino?"
  
  "He moa," wahi a Kinimaka. "Akā, manaʻo mau wau i ka 'moa'."
  
  "ʻO ke Kauoha ka poʻe lawehala kaua o nā kanahā. I ka manawa a lākou i hūnā ai i nā pū, ua kaulana ka huaʻōlelo 'ʻAmelika ʻōiwi', akā ʻaʻole lākou i manaʻo pēlā. Ua hānau ʻia lākou i nā makahiki iwakālua a i ʻole ma mua, no ke Akua.
  
  "Na Inia Ulaula?" wahi a Drake. "Mai ke Komohana Wild? Kūamuamu".
  
  "Hiki nō," wahi a Lauren. "He aha ka mea a ka pahu manaʻo e ʻimi nei ma kahi hewa."
  
  "No laila, ʻo wai ka mea ʻino loa i ola?" - i ninau aku ai o Dahl.
  
  "E ʻae mai iaʻu e hoʻi hou iā ʻoe ma kēia. I kēia manawa, e kau wale i ka mokulele.
  
  ʻAʻole ʻo Drake wale nō ka mea nāna e nānā iā Hayden.
  
  Hoʻi i ʻAmelika?
  
  Crap.
  
  Ua nānā pono ʻo Hayden iā Smith. ʻAʻole lākou i ʻike i ka mea i hiki mai ma hope o nā hanana ma Peru, a i ʻole ka manaʻo o nā mana. Ua hoʻomaka koke ke koa e ala a nānā i kāna ʻeke ʻeke.
  
  kanaka lio ekolu? Pololi? A me ʻAmelika? Ua ʻike anei ko mākou mau hoa paio?
  
  E loaʻa iā ia kahi manawa maluhia e hoʻoponopono i kona ola?
  
  ʻAʻole i kēia lā, ʻo Hayden, ʻaʻole i kēia lā. E hōʻailona ana i nā poʻe ʻē aʻe e kāpae i kā lākou kamaʻilio a hoʻopau iā lākou, kū ʻo ia i waena o lākou.
  
  "Hana mākou," wahi āna. "A ke hana pono nei mākou. E like me kā mākou e hana ai, e like me kā mākou e hana mau ai. Akā, e nā kāne, loaʻa iaʻu kahi manawa. Ke manaʻoʻiʻo nei au, "ua hoʻomaha ʻo ia, "ʻo Crow a me ke aupuni ʻAmelika ka lua o ka hui ma ka pāʻani." SEAL Team 7, a he mea maikaʻi loa lākou. ʻAʻole paha kēia hui i ka pāʻani no ka hōʻoia ʻana e loaʻa iā mākou nā mea holo holo. "
  
  Huhū ʻo Drake i ka lohe ʻana i kēia. "E kala mai iaʻu?"
  
  "ʻAe, ua manaʻo paha ʻoe aia paha kahi hanana ʻelua? Pehea inā e hele mai lākou e luku maoli iā mākou?
  
  
  MOKUNA IWAKALUA
  
  
  Noho ʻo Karin Blake me kona mau kāmaʻa ʻeleʻele ma luna o ka papaʻaina, e paʻa ana kāna kelepona paʻa ma waena o kona ʻāʻī a me ka ʻauwae, e paʻi ana i ka papa keyboard me kona mau lima manuahi. Ua ʻaʻahu ʻo ia i ka pālule a me nā pālule, a ua nakinaki ʻia kona lauoho i hope me kahi kaula lauoho mānoanoa. ʻO ka leo e kamaʻilio ana i loko o kona pepeiao hema, ʻaneʻane e pau i ka ʻakaʻaka a Palladino.
  
  "E pani ʻoe, e Dino!" huli aʻela ʻo ia a hoʻōho.
  
  "Ae 'ae". Huli aʻela ke koa me ka ʻakaʻaka a ʻike akula i kona helehelena. "Maikaʻi maikaʻi. E ke Akua, ʻo wai ka mea i hoʻonoho iā ʻoe i luna?"
  
  Ua kala aku ʻo Karin i ka mea haʻiʻōlelo. "He kolohe nā keiki," wahi āna. "He liʻiliʻi hou aʻe a ʻike lākou iā lākou iho ma waho o ke ala paʻa ʻole."
  
  Ua ʻakaʻaka mālie ka wahine. "ʻAe, ua kūʻai au i ʻelua o kēia."
  
  Nānā ʻo Karin i ka Dinosaur kiʻekiʻe, muscular a me ko lāua hoa ma nā lima, ʻo Wu liʻiliʻi a wīwī. E hoʻokuʻu ana nā koa ʻelua i ka mahu, me ka luhi i ka hoʻopaʻa ʻia ʻana i loko o ka hale ma ka wao nahele no ka pule i hala, e hoʻonohonoho ana i nā ʻōnaehana like ʻole. ʻO kā lākou mea i makemake ai he hana maoli.
  
  Nīnau ʻo Karin: "A holo lākou?"
  
  "ʻOiaʻiʻo. He ʻāpana au o ka hui kamaʻilio. Hāʻawi lākou iā mākou i nā hoʻololi. Ua lawe ka hui SPEAR i ka pahu mai ka Pake a ua holo i Taiwan. ʻO kahi laʻa, mālama ʻia kekahi ma ka ʻaoʻao o nā hui ʻē aʻe, manaʻo wau.
  
  Ua ʻike ʻo Karin he ʻoi aku kēia ma mua o ka laki wale nō. ʻAʻohe hui maikaʻi ma ka honua i kēia lā ma mua o SPEAR. Ua haʻaheo ʻo ia i kona lilo ʻana i ʻāpana.
  
  "ʻAʻole manaʻo nui kēia mea hoʻoholo lio iaʻu," ʻae ʻo ia. "Ke nānā nei au i nā mea ʻē aʻe. Akā e haʻi mai iaʻu, ma hea lākou e hele ai ma hope?"
  
  "ʻAe, ʻaʻole au i ʻike. Me he India lā. Akā, me he mea lā aia kekahi kūʻē. E nānā, ua ʻae wau e kōkua liʻiliʻi no ka mea i loaʻa i nā mākua ʻilihune o Palladino a no ka mea aia mākou ma ka ʻaoʻao like, akā aia ka palena o kaʻu e ʻōlelo ai. "
  
  Ua manaʻo ʻo Karin i ka ulu ʻana o ka kānalua. "ʻAʻole pono mākou i nā mea hou aku. ʻO kēia wale nō - ke kāhea wau, pono wau e ʻike i ke kūlana o ka hui Drake. ʻApōpō a i ʻole mahina. Hiki iā ʻoe ke hana?"
  
  Ua paʻa ka pane. "ʻAe, i koʻu noho ʻana ma ka ʻāpana like. Hilinaʻi wau."
  
  "Mahalo iā ʻoe". Ua hoʻopau koke ʻo Karin i ke kamaʻilio ʻana ma mua o ka nīnau ʻana i kekahi mau nīnau. Ua lawe ʻo ia i kekahi manawa e nānā i ka lumi a ʻike i kahi o lākou. Ma muli o ko lākou hoʻihoʻi ʻana mai ka pūnana o ka poʻe kūʻai lāʻau lapaʻau, ua hoʻomaʻemaʻe lākou iā ia mai nā mea ʻino a pau, me ka loaʻa ʻana o nā lako ma nā ʻano wahi āpau, mai nā papa papahele a i lalo o ka hale, a me nā nooks a me nā ʻeke a puni ka loft. ʻO ka puhi ʻana i kēlā me kēia ʻāpana hope he mea hoʻoluhi iā ia iho. ʻOiai hoʻopaʻa ʻia ʻo Karin, Dino a me Wu i nā kamepiula, kamaʻilio, nā mea nānā, a me nā mea hou aku. Inā lilo ka hale wao nahele no lākou HQ, pono e hoʻopaʻa ʻia, e pale ʻia, he hale kākela i kona pono ponoʻī.
  
  Manaʻo ʻo Karin ua kokoke lākou.
  
  He manaʻo ʻehaʻeha hou i hiki mai iā ia.
  
  Nānā ʻo ia iā Dino lāua ʻo Wu e hana ana ma nā kamepiula, e hoʻopili ana i nā uwea e like me kāna mau ʻōlelo aʻoaʻo a me ka hoʻokomo ʻana i nā polokalamu, nā pā ahi, a me nā mea hou aku. He dynamite ʻo ia ma kēia ʻano mea ma mua o kona hoʻomaka ʻana i kāna aʻo ʻana. I kēia manawa ua ʻoi aku ka nui o kāna. ʻAe, nalo lākou i kekahi mau mea, akā ʻo nā kālā o kēia manawa e lawa wale nō e uhi i kēlā. Pono lākou i kahi kumu waiwai paʻa.
  
  Mai haʻalele. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻokuke, kanu hohonu.
  
  Ua ʻike ʻo Karin i nā mea a pau e pili ana i ka SEAL Team 7. Ua ʻike ʻo ia i ke kumu o lākou i laila, he aha kā lākou mau pahuhopu; ko lakou ikaika a me na nawaliwali; kā lākou papahana a me nā kauoha huna hope loa. A laila, ua hāʻawi maikaʻi ʻo ia i ke kākoʻo, hiki iā ia ke ao aku iā Matt Drake.
  
  He mea hoʻohauʻoli, he wili, he waika i loko o kona ʻōpū.
  
  ʻO kēlā me kēia hanana a lākou i hele ai, nā manawa ʻālohilohi a me nā manawa paʻakikī, nā lā o ka pupule piha, hoʻopā i kona mau manaʻo e like me ka manu e paʻi ana i kahi ilo paʻakikī. Ua ʻeha nui ʻia ʻo Karin ma mua a ua haʻalele ʻo ia i ke ola, a loaʻa hou iā ia ma nā wahi i manaʻo ʻole ʻia. Ua hāʻawi ʻia iā ia kahi kumu hou.
  
  Eia hou, ma waho o ka pōuliuli, ua ʻike ʻo ia i ka pōʻino i ka wā i make ai kona kaikunāne a me kona ʻohana, a laila aloha i ka wā i aloha ai ʻo Komodo iā ia. ʻO kēlā hana mua loa i kona wā ʻōpiopio i luku iā ia a hoʻonoho iā ia ma ke ala o ke ola.
  
  ʻO ka pōʻino.
  
  I kēia manawa, ʻo ka hoʻopau wale ʻana i kāna mau mea maikaʻi a pau. Inā maikaʻi kekahi mea, makemake ʻo ia e hāʻule. Inā hiki mai kekahi mea nui iā ia, e hōʻoia ʻo ia e hāʻule me ka manaʻo ʻole.
  
  Inā hoʻomaka ka hui hou e ulu, e hoʻokokoke aku, e uhaʻi ia.
  
  ʻAʻole ʻo ka luku ʻana iā ia iho he ala hou o ke ola no Karin Blake. ʻO kēia kaʻu ola i koho ʻia. ʻO koʻu ʻaʻahu ʻoluʻolu, noʻonoʻo mau ʻo ia inā hiki mai ka pōʻai piha, a puni a hoʻi i kēia.
  
  A no laila, noho mālie ʻo ia me ka ʻike i nele i ka hui SPEAR i ko lākou hele ʻana i nā helu cardinal ʻehā i kā lākou hoʻāʻo ʻana e kiʻi i nā mea kaua pōʻino ʻehā. Ua kū ākea ka huina ma kona puka.
  
  Hoʻokahi ala i alakaʻi aku ai i ka hoʻōla ʻana, i nā hoaaloha, ka pilina a me ka ʻeha o ke ola.
  
  ʻO kahi ala ʻē aʻe e hoʻopau i kēia moʻolelo āpau, i kēia wā e hiki mai ana, a hāʻawi iā ia i nā mea āpau e pono ai: chaos.
  
  Hōʻiliʻili ʻo Karin i kāna mau mea a hele i waho i ka lānai. Ua maloʻo ka ea wao nahele, hui pū me ka lepo. He pōpō ʻālohilohi e ʻānaʻi kiʻekiʻe i ka lewa. Ma kahi mamao aku, ʻo kahi pūʻali koa koʻikoʻi US super-elite i kapa ʻia ʻo SEAL Team 7 e alualu ana i kona mau hoa kahiko - ʻo Matt Drake lāua ʻo Alicia Miles, Torsten Dahl a me May Kitano a me nā mea ʻē aʻe - me ka manaʻo e pepehi.
  
  Noʻonoʻo ʻo Karin e aʻo iā lākou.
  
  A laila, hoʻopaʻa hope ʻo ia i kona poʻo ma ka puka. "E ka poe nalo, e wehe i ka oukou hoki. Loaʻa iā mākou nā wahi e hele ai a me nā kānaka e ʻike ai. ʻAʻole e hūnā mau ʻia kā Tyler Webb huna huna."
  
  
  MOKUNA IWAKALUA KUMAMAKAHI
  
  
  Ua holo ʻo Karin i ka pū pana, e nānā ana iā Dino i kona hoʻokele pono ʻana i kā lākou Dodge Ram ma o nā nahesa wili i hana i nā alaloa a me nā alanui hope o Los Angeles.
  
  "E hoʻomau i kāu ala," i ʻōlelo ai ʻo ia i ka wā i hala ai ke koa ʻōpio i ke alanui ʻulaʻula. "Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe e ʻimi ʻia ana mākou?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Dino iā ia me ka ʻoliʻoli ʻole. "ʻOliʻoli wale i ka puka ʻana i waho o ka hale, e mama. ʻO kēlā me kēia ʻaoʻao, pono ʻoe e ʻike ua ʻoi aku wau ma mua o ʻoe. ʻoi aku ka maikaʻi ma nā ʻano āpau. "
  
  "No laila e kamaʻilio mau ʻoe."
  
  "ʻAʻole e ʻae ka pūʻali iā mākou e hele," wahi a Wu. "I kēlā me kēia manawa mākou e hele ai i ka ʻili, pilikia mākou."
  
  "E hoʻohaʻahaʻa i kou leo, e Mr. Misery. E ke Akua, hiki iā ʻolua ke hana pālua.
  
  "E ʻike kāua i kou hauʻoli ke hoʻopili lākou i kāu mau nati i ka pākaukau kaʻa."
  
  "Mai lilo ʻoe i hoki, Wu. ʻO kēia ka pūʻali koa, ʻaʻole ka CIA. "
  
  Ua hauʻoli ʻo Karin i nā hiʻohiʻona panoramic mau ma kēlā me kēia ʻaoʻao o ke kaʻa; ʻO Los Angeles i kona nani a pau. He manawa hoʻomaha a noʻonoʻo ʻole i kekahi mea. Ua hoʻokūkū ʻia nā ʻōmaʻomaʻo mānoanoa a me nā pilikua paʻa no ke kūlana kiʻekiʻe, a ma hope o lākou he mau mea kila kila e ʻālohilohi ana ma lalo o ka lā wela. Ua kau ʻia kahi ʻāhuehu māmā ma ka ʻili o ke ao, e pōʻeleʻele ana ka lā, akā ʻaʻole i ʻike ʻia. Hele mai ka poʻe a hele, ʻaʻole ʻike ʻia ma nā alahele a me nā hale kūʻai, e hoʻi i hope a i waho i kā lākou kaʻa. Ua hele malie aku na puu o Hollywood ma ka akau, me ka ike ole ia, no ka mea, ia manawa i ike aku ai o Dino i ke komo ana mai o ke kaa kiai eleele a me ke keokeo ma ke ala mama, a ua lohi ia e like me ke keiki maikai, e kau ana kona mau maka ma ke alanui, me ka nana pono ana imua.
  
  Inā ʻaʻole ʻoe e nānā iā lākou, ʻaʻole lākou e ʻike iā ʻoe.
  
  I ka hopena, ua wehe ʻia ke alanui kahakai a hele lākou i Kapalakiko.
  
  "Ua ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka wao nahele." Ua aʻo ʻo Wu i nā nalu ʻālohilohi a kaʻa.
  
  Ua kālailai ʻo Karin i ka hana ma mua. ʻAʻole lākou i hoʻopau i ko lākou manawa ma ke keʻena nui. ʻO ka mea mua, ua hoʻokomo lākou i nā kamepiula, ʻelua Macs top-of-the-line me nā mea pāʻani kūikawā e like me ka hiki ke loaʻa. ʻO ke kaula fiber optic ka mea maʻalahi loa, akā i ka manawa i ʻike ai lākou a hoʻokomo ʻo Karin i kahi pūʻulu ahi, ua mākaukau lākou e hele. ʻOiai ʻo ia, ʻoiai me Karin ma ke kīpē a me ka hoʻohana ʻana i kona naʻauao akamai, ʻaʻole i loaʻa iā lākou ka mana no ka hacking pupule. Ua kaupalena lākou, koi ʻia e hoʻohana i ke akamai.
  
  Ua ʻike ʻo Karin e pili ana i ka helu ʻole o nā waihona waihona huna a Tyler Webb. Nānā ʻo ia iā lākou i kāna hana ʻana ma SPIR. Ua ʻike ʻo ia i ka mea a kekahi i kapa ai i kāna hoʻoilina; e pili ana i nā mea huna liʻiliʻi i loaʻa iā ia ma kāna hui kahiko. A ua ʻike ʻo ia i kahi huna nui; kahi mea a ka mea waiwai nui loa o ka honua i hōʻiliʻili ai e kūʻē i nā haneli o ka poʻe, me nā lālā o kāna hui kahiko.
  
  Manaʻo ka hapa nui ʻoiai ua make ʻo Webb, hiki iā lākou ke loaʻa iā ia i ko lākou wā leʻaleʻa.
  
  ʻO ka pilikia, ʻaʻohe manaʻo o Karin. ʻO ke komo ʻana i kahi peʻe e hāʻawi iā ia i ka mana hiki ʻole - a i ka hopena o nā mea a pau, aia ka mana ma kahi o nā mea a pau. Hiki iā lākou ʻekolu ke neʻe aku mai laila aku; loaʻa kālā, inoa ʻole, palekana a me ka mana. ʻOiaʻiʻo, inā he mau haneli ka poʻe e ʻimi nei i ka waihona o Webb, paʻakikī loa ka ʻaihue.
  
  I kēia manawa ʻaʻohe mea i ʻike i hea ia.
  
  Koe ʻo Karin Blake.
  
  ʻO ia ka mea āna i manaʻo ai. E hōʻike ana nā hola e hiki mai ana. Ua kōkua nui ka ʻike insider. Ua ʻike ʻo ia i nā mea a pau e pili ana iā Nicholas Bell a me ke ʻano o ka whistleblower, e noho ana i loko o kāna keʻena paʻahao, haʻi i nā mea āpau - nā inoa, nā wahi, nā pilikino, ka cesspool popopo. Ua ʻike ʻo ia i ka makemake nui o Lauren Fox e kipa. Ua ʻike ʻo ia i ka poʻe i hoʻolohe a kamaʻilio pū me Lauren Fox.
  
  ʻAe, ua ʻike ʻo ia iā lākou, ʻaʻole lākou i ʻike iā ia.
  
  Ua lohi iki paha ʻo ia i ka pāʻina-ʻo ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka pūʻali koa a me ka haʻalele ʻana ma hope mai ua lōʻihi ka manawa-akā ua hoʻoponopono ʻo ia me kahi talena hacking kiʻekiʻe. Hoʻopilikia ʻia nā kamaʻilio a Bell. Me he mea lā ua loaʻa iā Smith ka manaʻo e loaʻa mau ke kope o kēia mau kamaʻilio - ke keiki ʻino - a mālama iā lākou e like me kāna makemake. ʻO wai ka mea i ʻike i ka hana a ke koa huhū a huhū iā lākou? Ua pale ʻia ka palekana aupuni, maopopo.
  
  ʻO ka manaʻo, hiki iā Karin ke hack i ka laina i alakaʻi pololei i ka pūnaewele o Smith. He hana maʻalahi loa iā ia. Ua lawe ʻo ia i ka manawa e hōʻiliʻili i ka waiwai waiwai. Ua loaʻa iā Tyler Webb nā keʻena he nui, nā hale, nā hale penthouse a me kahi mokupuni a puni ka honua. ʻO nā inoa wahi i hoʻokani pū me ia ʻo Wakinekona, D.C., Niagara a me Monte Carlo. Ua kamaʻilio ʻo Bell iā Lauren, akā ua kamaʻilio pū ʻo ia i nā kiaʻi palekana a me nā loio, a ʻo nā moʻolelo a Smith i loaʻa nā snippets mai lākou āpau.
  
  ʻAʻohe o Smith i ka wā e hiki mai ana, manaʻo ʻo ia.
  
  No ke ʻano o kou ʻoki ʻana, ʻo ka hanana Peruvian - a i ʻole nā mea i hana ʻia - ua hoʻokomo i ka hui SPEAR i loko o kahi honua pōʻino.
  
  Ua hoʻololi ʻo Karin i kona kūlana ma ke ʻano he hōʻailona i hala e ʻōlelo ana aia lākou he 130 mile mai Kapalakiko. Ua lilo ʻo Bell i mea akamai loa me Lauren - e haʻi pinepine ana i nā ʻoiaʻiʻo i pololei paha, ka inoa ʻana i nā inoa, nā wahi, nā waihona waihona. I kēia manawa, ʻaʻole ʻaʻa ʻo Karin i ka hoʻohana ʻana i kekahi o nā moʻolelo, me ka makaʻu o hiki i nā luna ke kiu mālie iā lākou e ʻike i ka mea i hōʻike ʻia. ʻO ka mea mua, pono lākou i kahi hoʻolālā hilinaʻi o ka hana a me ka pakele.
  
  No laila ka huakaʻi i Kapalakiko.
  
  I ke kaomi ʻana, wehewehe ʻo Bell i ka haʻaheo ʻana o Webb i kekahi manawa no kāna ʻike. He kanaka hana kuʻuna kēia kanaka, he aka waiwai me nā kumuwaiwai e hōʻike aku ai, e hōʻeha ai, a loaʻa i nā mea āpau o ka honua inā makemake ʻo ia. Hāʻawi mau ʻo Webb iā Bell i nā tidbits, hoʻonohonoho iā ia, akā ua kuhikuhi pū ʻo ia i ka mea āna i kapa ai ʻo "mother lode."
  
  Ua lilo kēia 'mother vein' i keʻena kūikawā kahi i mālama ai ka megalomaniac i nā lepo āpau āna i hōʻiliʻili ai ma luna o kekahi. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia i haʻi iā Bell i hea ia.
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Karin i nā mea a pau. Loaʻa iā ia ka pōmaikaʻi o ka hiki ke ʻike i nā mea a pau mai loko mai. A hoʻomanaʻo ʻo ia i nā manawa a Webb i ʻaihue ai i ka ʻike mai ka hapa nui o ka hui a kipa malū iā lākou. Ua lawe ʻia kona hoʻomanaʻo eidetic ma laila. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole maʻalahi ia, akā ʻike ʻo Karin e hana ana ʻo Webb ma kahi keʻena kaulana ma Wakinekona a ua hoʻokō ʻo ia i ka ʻimi ʻana i nā leka, i hoʻopaʻa ʻia i kēia manawa.
  
  Ua hoʻouna ʻia nā faila nui i kahi ʻōlelo kikoʻī o Kapalakiko he hapalua manawa. Ua hōʻike ʻia nā noiʻi hou aʻe ua loaʻa nā faila nui ʻē aʻe mai nā keʻena ʻike ʻē aʻe. No laila, ʻoiai e ʻimi ana nā luna i ka ʻikepili mānoanoa, ua hiki iā Karin ke hoʻoholo pololei i kāna mea e pono ai.
  
  Ua alakaʻi ʻo Dino iā lākou ma o ke kaʻa, ma ka Golden Gate a hala i ka Fisherman's Wharf. Ua hoʻonui ka poʻe mākaʻikaʻi i nā wahi me nā pahu kiʻi i ka mākaukau, e hele ana ma nā alanui me ka mālama ʻole iā lākou iho. Ua hui pū ʻo Dino i ke kaʻa, ʻaʻohe kumu e ʻike ai nā mākaʻi iā lākou. ʻO ka puʻu kiʻekiʻe i alakaʻi hou aku iā lākou i ke kūlanakauhale, a ʻaʻole i liuliu, ua kaʻapuni lākou i ka Union Square, e hala ana i nā panakō a me nā lāʻau lapaʻau, nā moku a me nā hale ʻai, i kā lākou hana paʻakikī loa a hiki i kēia lā: ʻimi i kahi wahi kaʻa maikaʻi.
  
  "E waiho wale maanei." Ua kuhikuhi ʻo Wu i kahi wahi liʻiliʻi kokoke i Walgreens. "He ʻelima mau minuke ka hele wāwae mai ʻaneʻi."
  
  "Elima minuke?" wahi a Karin. "He mau loa paha ia inā ua haʻalele ʻo Webb i nā pilikia."
  
  "Plus," wahi a Dino i kona neʻe mālie ʻana i kāna huakaʻi, "he Dodge Ram ia." E paʻakikī ana au i ke kau ʻana i kaʻu hoki ma kēlā wahi.
  
  "Makemake anei ʻoe iaʻu e hana i kēia? Hiki iaʻu ke hoʻokele.
  
  "ʻAe, ʻoiaʻiʻo? ʻAe, ʻoiaʻiʻo, Toretto. E ʻike kāua i kāu hana-"
  
  "Na keiki," i hanu ai o Karin. "E hoʻopaʻa ʻoe. E ʻike ma laila?"
  
  "Pono mākou i ke komo maikaʻi no ka holo wikiwiki. Pono mākou e komo wikiwiki. Pono mākou..." Hoʻomaha ʻo Dino. "ʻAe, makemake mākou i hale kaʻa no ka manawa lōʻihi, ʻaʻole anei?"
  
  Kuno ʻo Karin. "Maʻaneʻi. Inā pono, e moe haʻahaʻa mākou no kekahi manawa; hiki iā mākou ke haʻalele i ʻaneʻi i kekahi lā aʻe i ka wā e noho ai ka lepo."
  
  "ʻAe, manaʻolana wau ʻaʻole," wahi a Wu. "E hoʻolimalima manawa me ʻoe i kēia mau lā."
  
  "He pilikia kēia?" Ua noʻonoʻo ʻo Karin i ka wā i hoʻokele ai ʻo Dino i ka Ram i ke kahua kaʻa lalo.
  
  "ʻAe, he kiʻekiʻe iki ka testosterone. Hoʻokūkū ʻolua e like me nā kaikunāne i nā manawa a pau. He mea luhi i kekahi manawa. "
  
  "ʻO mākou? hoʻokūkū?" Nānā ʻo Karin iā Dino me ka huhū. "ʻO mākou maoli nō?"
  
  Ua ʻakaʻaka nui ke koa ʻōpio. "No ka mea ʻaʻole ʻoe makemake e ʻae ʻoi aku wau ma mua o ʻoe."
  
  "ʻAʻole au ʻike." Nānā ʻo Karin iā ia me ke koʻikoʻi, a laila huli iā Wu. "Ke ʻike nei ʻoe i kēia?"
  
  "E ʻae mai iaʻu e waiho i kēia ʻano. Inā ʻona loa ʻolua a hoʻoholo e hoʻopalau, pono ʻolua e hana i ke kū i luna no ka mea makemake ʻolua e piʻi i luna."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Karin i ka loaʻa ʻana o kahi wahi i makemake ʻia e Dino. "Ua ʻona e like me ka pō? E pōʻino, ʻaʻole lawa ka waiʻona ma ka honua e hiki mai ai, Woo."
  
  Lawe ʻo Dino i nā kī a wehe i ka puka. "ʻO ka manawa kēia e kālele ai. ʻAʻole kōkua kēia mau mea hoʻopunipuni a pau. "
  
  "ʻAʻole ʻoe makemake i nā kaikamahine, e Dino?" Ua hui ʻo Karin i nā kāne ʻelua e kū ana i mua. "Aia kahi zoo ma Kapalakiko. Hiki iā mākou ke lawe iā ʻoe i laila ma hope o kā mākou pau ʻana. "
  
  ʻAʻole nānā ʻo Dino iā ia, lawe ʻo ia i kāna kelepona paʻa a kali i ka helu wahi e pono ai lākou e hoʻouka. "ʻEkolu mau minuke," wahi āna. "Ua mākaukau mākou?"
  
  Hoʻokomo ʻo Karin i kona mau poʻohiwi i loko o kāna ʻeke ʻeke. "E like me hell."
  
  
  * * *
  
  
  He hale keʻena kiʻekiʻe ia, a aia ke keʻena o Webb ma ka papahele kanakolukumamālima. Ua manaʻo ʻo Karin he mea maʻamau kēia iā ia - ʻoi aku ka makemake o ka pupule e noho ma ke kūlana kiʻekiʻe loa i mea e nānā haʻahaʻa ai i nā mea a pau - akā manaʻo ʻo ia e hiki iā ia ke mālama i kēia ʻōlelo ma ke kī haʻahaʻa a me ka mea huna - ʻo ia kāna mea i mālama ai. a me ka waihona elite o kāna hana ola.
  
  ʻO nā mālama āpau, manaʻo ʻo ia.
  
  ʻO ia ka mea i ʻoi aku ka nui o kā lākou mea e hana ai ...
  
  He lapuwale? ʻO ka naʻaupō? akamai? akamai?
  
  Ua minoʻaka pōʻeleʻele ʻo ia iā ia iho i kona ʻike ʻana aia ka pane i ka hopena.
  
  Ua komo ka ʻekolu ma ka puka kaʻapuni ma ka papahele o lalo, ʻike akula i kekahi mau elevators, a hele i laila. ʻO nā kāne a me nā wahine i loko o nā lole ʻeleʻele i hele i hope. Aia ma ke kihi loa he papa ʻike i mālama ʻia e nā mea kākau ʻōlelo ʻeleʻele ʻelua. Ua haʻahaʻa ka walaʻau, ua hoʻāʻo nā mea a pau ʻaʻole e walaʻau. Ua ʻike ʻo Karin i kekahi kiaʻi palekana kaumaha nui ma ke kihi, e nānā ana i ke kaʻa e hele ana a me ʻekolu mau kāmela palekana. Ua alakaʻi ʻo ia iā Dino i ka papa ʻike.
  
  "Kakolukumamālima". Kuno ʻo ia. "Na ka ʻoihana hoʻokahi ka papahele holoʻokoʻa."
  
  "Loaʻa ka manaʻo".
  
  Ua nānā ʻo Wu i ke poʻo inoa. "Nā ʻōnaehana Minmak?" Heluhelu ʻo ia. "Ua like nā mea a pau, ua like nā mea āpau."
  
  ʻO nā hui makaʻole i hoʻomalu i ka honua.
  
  Ua neʻe ʻo Karin, a hiki i nā elevators a me ka nānā pālua. ʻAʻole ia e kāhāhā inā loaʻa iā ia kahi helu hakahaka 35-a i ʻole kekahi helu e nalowale ana-akā aia nō, keʻokeʻo a ʻālohilohi e like me nā mea ʻē aʻe. Ua paʻi nā kamaʻāina i nā pihi ma nā papahele like ʻole, a ua kali ʻo Karin a hiki i ka minuke hope loa, akā ʻo ia wale nō i kaomi i ka 35.
  
  ʻAʻole pono lākou e kali lōʻihi. Wehe aʻela ʻo ia i kāna ʻeke ʻeke, me ka hoʻohālike e ʻimi ana i loko no kekahi mea. Ua mākaukau ʻo Dino lāua ʻo Wu. I ke kani ʻana o ka elevator a wehe ʻia nā puka ma ka māka 35, kali wale ka ʻekolu i kekahi mau kekona e ʻike i kā lākou mea e kūʻē ai.
  
  ʻO kahi ala i hoʻomaʻemaʻe ʻia i kahi mamao, me nā puka a me nā puka makani ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao. Ma ka hope loa he papaʻaina lāʻau. Ua hoʻonani ʻia nā paia me nā kiʻi pena, ʻono a ʻoluʻolu. Manaʻo ʻo Karin e kali ana kekahi mai kona kaomi ʻana i ke pihi, akā i kēia manawa aia lākou ma ʻaneʻi. Ua mākaukau lākou, makemake nui, ʻōpio a mākaukau.
  
  Kuhikuhi ʻo ia i ke ala, komo i kahi honua ʻē aʻe i ke kanaka make. Inā he mea, ʻo ia ka hoʻoilina o Webb. ʻO kona makuahine vein.
  
  ʻAʻohe kamera CCTV. ʻAʻohe palekana. ʻO ka puka mua āna i hoʻāʻo ai ua haʻalulu nui loa i loko o kona ʻano a hele akula. No ka hōʻike ʻana, he uhi wale nō. Huki aʻela ʻo ia i kahi panapana a hoʻopiha i kāna ʻeke me nā makasina. ʻO ka ʻaʻahu āna i ʻaʻahu ai ma lalo o kona ʻaʻahu, ua manaʻo nui ia ma ʻaneʻi, akā i kēia manawa ua pale ʻo ia iā ia. Ua palahalaha ka hui i ko lakou hele akahele ana i ka papaaina.
  
  Kū ʻo Karin a nānā i nā ala ʻelua ma lalo o nā alahele hou ʻelua. Pīhoihoi ʻo ia i ka ʻōlelo ʻana mai o ka leo o ka robota.
  
  "Hiki anei iaʻu ke kōkua?"
  
  Ua ʻike ʻo ia i kahi sensor i hoʻopili ʻia ma ka ʻaoʻao mua o ka pākaukau. Akā naʻe, ʻaʻole ʻo ia i ʻike i nā kāmeʻa.
  
  "Aloha? Aia kekahi ma laila? Ke pāʻani nei au i ka naʻaupō.
  
  I kēia mau manawa a pau e noʻonoʻo ana ʻo ia i kahi hoʻolālā ma kona poʻo. ʻAʻole i alakaʻi wale ʻo Webb iā ia i kēia helu wahi, ua hiki iā ia ke kuhikuhi i ka wahi o ka pahu e hoʻohana ai i ka hoʻolālā kikohoʻe o ka hale. Ua ʻike ʻo ia e huli lākou i ka hema a i ka ʻākau, akā ua noʻonoʻo ʻo ia i ka mea hiki i nā robots ke hana ...
  
  "Manaʻo wau ua nalowale mākou." Ua ʻohi ʻo ia me ka nānā ʻana iā Dino lāua ʻo Wu. "E kali wale ʻoe, e Mr. Robot, ʻoiai mākou e hoʻāʻo e ʻimi i kekahi."
  
  He mea pono ke hoao. Hele ʻo Karin ma ka hema, ʻo nā kāne ma hope ona. Ua ʻike ʻia ke kanaka mauna mua ma ka ʻaoʻao hema, e puka ana i waho o ke keʻena, e paʻa paʻa ana i ka ʻeke kinipōpō ma kekahi lima a paʻi i kona poʻo ma kekahi. Aia ka lua ma mua, a ma hope o ke kolu, a laila ʻike ʻia ka hā ma ka hema, i kēia manawa me ka hāmare.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Wu. "Ekolu ma hope."
  
  Ua hoʻoluliluli ʻo Karin i kāna pū panapana. "E nā kāne, he aha kaʻu e nalo nei?"
  
  ʻO ka mauna mua, he kanaka ʻōhule ke poʻo, ʻoniʻoni. "Aia kahi radar ma laila, e ke kaikamahine, a ke noho nei mākou ma lalo."
  
  "ʻike au. No laila, ʻo ka ʻike ʻana iā Tyler Webb e like me aʻu - he kanaka makemake i ka walaʻau i ka manawa kūpono a ma kahi kūpono - ʻo kāna māla maluhia anei? Ka noonoo ana? ʻAe, ʻaʻole paha mākou e hoʻopilikia iā ia i kēia manawa, e nā keikikāne, ʻo mākou?"
  
  "Pā ka pū a hiki mai nā mākaʻi i loko o ʻumi mau minuke," wahi a ke kanaka. "BLOW i iwakālua."
  
  "Pehea e pili ana i ka palekana hale?"
  
  Ua ʻakaʻaka ke kanaka. "He mea ʻole".
  
  "Mahalo no ka ʻike".
  
  Ua pana ʻo Karin iā ia ma ka lima me ka ʻōlelo ʻole a ʻike ʻo ia iā ia e haʻalulu. Ua pana ʻo ia i ka manawa aʻe, ma ka ʻōpū, a kali ʻo ia a paʻi ʻo ia i ka papahele ma mua o ka lele ʻana ma luna o kona kua a hoʻohana i kona iwi kuamoʻo e hoʻokuke aku.
  
  Ua lele ka ʻōpeʻapeʻa ma kahi kokoke i kona poʻo, ua hala ʻo ia, a hele i ka puka, a nahā ke aniani a me ke kiʻi. Ua mālama ʻole ʻo ia. Aia ʻo Wu ma hope ona a ke neʻe nei ʻo Dino ma kekahi ʻaoʻao. ʻO ke kolu o ka momona i pāpā i kona ala. Ua kiʻi ʻo ia i ʻelua mau pana i ka nui, ʻalo i kahi kowali ikaika, a laila ʻaʻohe mea e koho ai ʻo ka pā ʻana i ke poʻo ʻole.
  
  Lele ʻo ia i hope, pūʻiwa.
  
  E paʻa ana ʻo ia i ka pū i kona hāʻule ʻana ma ke kua. I kona nana ana iluna, ike aku la ia i kekahi maka poepoe nui e haka pono mai ana ia ia - he kanaka pilikua nuuliu a lokoino me na poka poka hiki ole iaia ke ike, he mau kahe koko hiki ole iaia ke ike aku, a me ka laau laau nui loa i poke i na pahi pahi. Ua ʻike wau.
  
  "He kanaka ana."
  
  Ua pana ʻo Karin i ka iho ʻana o ka lāʻau. ʻElua mau pōkā i kaʻa i ka ʻōpū e kau ana, a paʻi i ke kaupaku, akā ua hoʻomau ka lāʻau i ka iho ʻana. Huli aʻela ʻo Karin i kona poʻo. Ua pae ka lāʻau ma kona ʻaoʻao, e ʻoki ana i ka papahele, me ka hoʻouna ʻana mai i nā ʻulaʻula mai nā ʻūhā ʻā. Moe ihola ʻo ia ma laila no kekahi sekona, a laila, paʻa ka lima e paʻa ana iā ia a hoʻomaka ʻo ia e hāpai iā ia iho mai ka papahele.
  
  Huki hope ʻo Karin, ʻike i ka helehelena weliweli a pana pololei iā ia. I kēia manawa ua manaʻo ka mea nona ia a haʻalulu koke, laki i ka hāʻule ʻana i ka ʻākau a pololei ma waena o kekahi hoa hana, e paʻa ana i ke kanaka liʻiliʻi ma lalo.
  
  Ua lele ʻo Wu ma luna o laila, pana ʻia ʻelua mau hulk nui. Hāʻule kēia poʻe i ko lākou kuli. Ua paʻi ka lāʻau ma ka ʻaoʻao o Wu, a ua uē ʻo ia. Huli aʻela ʻo Karin a ʻike i ke kanaka mua - ke kanaka ʻōhule āna i pana ai ma ka wāwae - e hahai ana ma hope ona, e waiho ana i kahi ala koko ma hope ona.
  
  "Ua hoʻopau wale ʻoe i nā mea a pau, e ka wahine. No nā mea a pau."
  
  "ʻAe, i kēia manawa ua pana wau iā ʻoe, he lede wau, ʻeā? Manaʻo wau ua ʻike ʻoe no ke aha mākou i ʻaneʻi?"
  
  Lalau aku la ia i kana laau palau a me ka pahi e kau ana ma kona kaei.
  
  "He ʻakaʻaka anei ʻoe? Hoʻokahi wale nō mea ma ʻaneʻi, ʻike ʻoe."
  
  Kuno ʻo Karin. "ʻOiaʻiʻo".
  
  "Akā ʻaʻole loa e loaʻa iā ʻoe."
  
  Nānā koke ʻo ia a puni nā lumi he nui i piha i nā pahu kamepiula, ʻaʻohe kānalua e holo ana, e holo ana i kekahi ʻano papahana, a like nā mea a pau me ko lākou mau hoalauna.
  
  Akā, ʻoi aku kona ʻike. "ʻAe, manaʻo wau hiki iaʻu."
  
  Ua ʻike pū ʻo ia ʻaʻole i noʻonoʻo ke kanaka e like me Webb e hoʻokomo i kahi kī. ʻAʻole ma hope o ka hana nui āna i hana ai no ka loaʻa ʻana o ia mau mea, ʻaʻole i ka wā i hana ʻia ai kēlā me kēia ʻimi ʻoluʻolu āna i hana ai ma ʻaneʻi.
  
  Ua ʻalo ʻo ia i ka ʻōpeʻapeʻa, hoʻōki i ka hahau ʻana me ka pahi a waiho i ka lua o ka poka i loko o ke kāne. Lele ʻo ia a hahai iā Wu, a laila nānā i hope e ʻike i ke ʻano o Dino. Ua maikaʻi nā mea a pau. ʻO ka pilikia wale nō a lākou i kū ai i kēia manawa ʻo ka mākaʻi.
  
  Ua kanalua o Wu; kaawale ke alahele. "Hele ana ʻoe ihea?"
  
  Ua holo ʻo Karin ma mua, ua kahakaha ʻia kēia wahi i kona hoʻomanaʻo. "I ka lua o kekahi o nā pōʻino ʻino loa i ola," wahi āna. "No laila e hauʻoli. Ma kēia ala, e nā keikikāne."
  
  
  MOKUNA IWAKALUA MAKUA
  
  
  ʻO ka lumi ponoʻī he mea hoʻopailua, ʻo ka ʻaoʻao hope loa o Tyler Webb, piha me nā kiʻi o waho e hōʻike ana i kahi hehena malevolent. Ua ʻohi lākou i nā laka i loko o kahi mau kekona, ʻike lākou i nā kiʻi paʻi ʻia ma nā paia - nā poʻe punahele a me nā hoʻomāinoino, ma mua a ma hope o ke kī ʻana i nā pū - a me kahi hōʻiliʻili ʻano kiu mai nā wahi a puni o ka honua i hoʻonohonoho ʻia ma nā papa a puni ka lumi.
  
  Ua nānā ʻole ʻo Karin i ka mea hiki iā ia, ua lohe mua ʻo ia i ke kani ʻana ma nā puka aniani. Kū kiaʻi ʻo Wu lāua ʻo Dino i kona holo ʻana i ke kahua.
  
  Ma hope o ka hoʻopaʻa ʻana ʻelua, ua hōʻoia ʻo ia ʻo ia ka mea e loaʻa ana i nā kahawai nui o ka ʻikepili i pili i ka flash drive o kahi ʻano kūikawā, a nānā i ke kukui ʻōmaʻomaʻo liʻiliʻi e hōʻoia i ka hoʻouka ʻana i nā mea o ka terminal. Ua manaʻo ʻo Karin e hiki ke hoʻololi a hoʻonohonoho i ka flash drive e like me ka nui o ka ʻike. Ua wikiwiki e like me ka hiki iā ia ke hana.
  
  "Pehea mākou?" Nānā ʻo ia i luna.
  
  Ua ʻohi ʻo Wu. "Ua mālie nā mea a pau ma ʻaneʻi."
  
  "Koe wale ka uē," wahi a Dino. "He nui ia mea."
  
  ʻO kahi o kā lākou manaʻo e haʻalele i nā mea i hōʻeha ʻia. E huikau a lohi kēia i nā mākaʻi. Ua hauʻoli ʻo Karin no ka liʻiliʻi o lākou he poʻe pōā a pono lākou i kā lākou wahi hou e hiki mai ana i ke ola. Nānā ʻo ia i ke kukui ʻōmaʻomaʻo e ʻōpuʻu ana, ʻike koke ʻo ia i ke kukui uila, a ʻike ʻo ia ua kokoke pau ka hana.
  
  "E mākaukau".
  
  Uwē ʻo Sirens ma waho o ka pukaaniani.
  
  Ua pau ka ʻōniʻoniʻo ʻana, e hōʻailona ana ua pau nā mea a pau. Lawe ʻo ia i kahi diski liʻiliʻi a waiho ʻia i loko o kahi ʻeke zipper i loko. "ʻO ka manawa kēia e hele ai".
  
  I ka manawa koke, neʻe akula nā keikikāne i mua, me ka neʻe akahele ʻana a puni nā kānaka hāʻule koko, a kiki i nā kāne ʻelua i hoʻāʻo e ala. Ua hoʻoweliweli ʻo Karin iā lākou me kāna pū, akā ʻaʻole ʻo ia e hoʻohana. Aia nō paha kekahi huikau no hea mai ka pana ʻana. Ua paʻa mua lākou i nā kāmela kiaʻi a nīnau i nā nīnau he nui. ʻO ke kī e pakele ai, ʻaʻole ia e hana wikiwiki, ʻaʻole hoʻi e makaʻala.
  
  He mea kāhāhā paha kēia.
  
  Wehe lākou i kā lākou ʻeke ʻeke, lawe i kā lākou mea i loko, a laila hoʻolei i kā lākou mau ʻeke nele. Nānā aʻela lāua i kekahi i kekahi a kunou akula.
  
  "He luna". Aloha ʻo Wu iā Dino.
  
  "He luna". Kuno ikaika aku la o Dino ia Karin.
  
  "Sergeant," ua hoʻonui ʻo ia i kāna leo Pelekania a hele aku i nā mea hoʻokiʻekiʻe lawelawe.
  
  Paʻa ʻo ia i loko o kāna ʻeke i ke kī o ka mana, i ke aupuni a me ka hoʻopunipuni aliʻi, i ka hoʻokahuli ʻana ma hope o ka hoʻokahuli aupuni, i ke kūʻokoʻa kālā a me ka mālama ʻana i ke kānāwai.
  
  ʻO nā mea a pau e pono ai lākou he wahi palekana e hoʻomaka ai.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAKOLU
  
  
  I kekahi lā, holo mokulele hou, a ua manaʻo ʻo Matt Drake i kahi jet lag koʻikoʻi. Hoʻokahi hola wale nō i hala aku nei ka lele ʻana, a ke hopu nei lākou i ka lā i ka Atlantika, e holo ana i ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  
  Me ka ʻike ʻole o kahi e hele ai.
  
  ʻO ke kolu o ka hoʻoholo lio ʻo ia ka Pololi. Ua makaʻu ʻo Drake e noʻonoʻo i ke ʻano o ke kaua a ke Kauoha i haku ai no ka wī. Ua hauʻoli loa lākou i ka hoʻomohala ʻana i ka mea kaua mua, ka pū ākea, a ʻo ka lua o ka mea kaua, ʻo ke code master. Ua mālama mau ʻo Hayden i nā ʻike a pau iā ia iho, akā ua nui ke koi e kaʻana like. ʻO ka huikau koke a me ka ʻike ʻole i ka wahi i ʻae ʻia ai kāna hana ʻole.
  
  Ua hoʻolālā ka master code i nā hanana ma waena o ka hapalua o ʻEulopa a me ʻAmelika e hoʻokahuli i nā poʻo o ka honua, e hoʻopau i nā ʻōnaehana o ka ʻāina, e hoʻopaʻa i kā lākou mau pūʻali a hoʻokuʻu i nā psychos i makemake e hoʻihoʻi i ka Honua i nā makahiki pouli. Me he mea lā he mea weliweli maoli a maʻalahi hoʻi. I kekahi lā hāʻule kēlā domino mua ...
  
  Ua hāmau ʻo Hayden i kāna heluhelu ʻana a hiki i ka hopena. Hoʻokuʻu ʻo Drake i kona noʻonoʻo e hōʻike hou i nā hōʻike hope loa: SEAL Team 7; nā pūʻali koa kūikawā e pili ana kekahi i kekahi; ʻO nā poho Farani, ma muli o ka poʻe Lūkini; a i kēia manawa ka pilina me nā ʻAmelika. ʻOiaʻiʻo, he poʻe holo lio maikaʻi loa nā kamaʻāina - ʻo ia paha ka mea maikaʻi loa i ola. Aka, no hea mai ka pololi i keia mau mea?
  
  Nani mālie ʻo Alicia ma kona ʻaoʻao, ua hāmama iki kekahi maka. Ua hoʻāʻo ʻo Kenzie i kāna mea maikaʻi loa e hopu i ka hanana ma ke wikiō, akā ua hoʻokō ʻo Dahl i ka paʻa ʻana iā ia. Ua ʻike ʻo Drake ʻaʻole ia he hoʻohuli kino kino, akā ʻo nā ʻōlelo i hoʻololi i kona manaʻo. ʻAʻole maopopo ʻo ia e hoʻokokoke ʻo Dal lāua ʻo Kensi. ʻAʻole ia o kāna ʻoihana, ʻoiaʻiʻo, a ʻo ia, ʻoiaʻiʻo, ke hele nei ʻo ia ma nā ala kaʻaahi like, akā ...
  
  Ua makemake ʻo Drake i ka mea maikaʻi loa no ka Mad Swede a ʻo ia nō.
  
  Noho ʻo Lauren ma mua, me Smith e like me ka hiki iā ia me ka ʻole o ka hoʻoweliweli ʻana iā ia. ʻO Yorgi, Kinimaka a me Mai e kamaʻilio ana me ka leo haʻahaʻa ma hope o ka mokulele; ʻO ka paʻa ukana a lākou i loko, ua ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o kahi pahu wai kiʻekiʻe. Ma ka liʻiliʻi loa, makemake ʻo ia e lele i ka papa mua. Ua ʻoi aku ke kaʻa ma mua o ka papa ukana.
  
  Ua nānā ʻo Lauren i nā leka a lākou e hana nei ma waena o lākou a me Wakinekona. I kēia manawa, ua lohi a paʻa ʻole ke kamaʻilio ʻana, ʻoi aku ka noʻonoʻo ʻana ma mua o ke kūkākūkā maoli. ʻOiai he nui nā geeks? ʻAʻole kānalua ʻo Drake e loaʻa pololei iā lākou ka mea a lākou e ʻimi nei.
  
  Ua hala nā hola a ua hoʻokokoke ʻo ʻAmelika. Ua hoihoi ʻo Lauren i nā mea like ʻole mai nā ʻāina hoʻokūkū. Me he mea lā ua hoʻokaʻawale ka ʻIseraʻela i nā pilina ʻAmelika kokoke i ka manawa like me SPIR. ʻO ka poʻe Pelekāne kekahi. Ua noho malie ka Pake, a ua puka mai paha ka Farani. Ua ʻike ʻo Drake ʻaʻole lākou e lohe i kekahi mea mai ka SEALs. I ka ʻoiaʻiʻo, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole lākou i laila.
  
  "He mea hoihoi ia ke ʻike inā hoʻouna lākou i kēia mau hui i ʻAmelika me ka mālie," wahi a Dahl. "A i ʻole e hoʻohana i nā kauoha kūloko."
  
  "Ua komo mua anei nā kānaka i ke kaiāulu?" Nānā aʻela ʻo Hayden. "Ke kanalua nei au. He mau makahiki ka hana ʻana o nā mea hiamoe.
  
  "A ʻaʻole paʻakikī ka lele ʻana me ka ʻike ʻole ʻia," wahi a Smith. "Ke hana nei ka poʻe kālepa lāʻau i kēia no nā makahiki he mau makahiki."
  
  "Ke alakaʻi nei i kēia poʻe India ʻino loa i ola?" i ninau aku ai o Mai.
  
  "ʻAʻole mai Wakinekona, a inā ʻike kā mākou poʻe hoʻokūkū, hūnā lākou."
  
  "Bullshit".
  
  Nānā ʻo Drake i ka manawa a ʻike ʻo ia e hoʻokokoke ana lākou i ʻAmelika. Ua hoʻoluliluli mālie ʻo ia iā Alicia.
  
  "Auwe?"
  
  "Ka manawa e ala ai".
  
  Ua pili pono ʻo Kenzi. "Ua makaukau au i kou omole, e ke keiki."
  
  ʻAlika ʻo Alicia i kona mau lima iā ia. "Aha, hewa! E lawe aku i keia mea mai o'u aku nei!"
  
  "ʻO wau wale nō!"
  
  Ua neʻe ʻo Alicia i hope e like me ka mea i ʻae ʻia e ka bulkhead. "ʻO ke koko circus clown fizog."
  
  "He aha ka pop?" He hoihoi maoli ko Kinimaka.
  
  "ʻO ke ʻano he 'maka' ma ka ʻōlelo Pelekania," wahi a Drake. A i ka pane ʻana i ke kaumaha o Kensi, ua ʻōlelo ʻo ia, "ʻAʻole wau ʻae. Aloha ʻoe iā Bobby Dazzler."
  
  "ʻOiaʻiʻo?" Ua ʻōhumu ʻo Alicia.
  
  "He aha? "
  
  "ʻO ia hoʻi, ʻaʻole hewa ʻoe ke nānā aku, e ke aloha."
  
  Huhū ʻo Kensi i ka wā i hoʻomaka ai ʻo Alicia e ʻuhū, a ʻike ʻo Drake ua hala paha ʻo ia i ka laina me nā wahine ʻelua. ʻAe, ma ka liʻiliʻi me Kenzi. Kūno koke ʻo ia iā Lauren.
  
  "Aole loa. Ua maopopo iā ʻoe? "
  
  Huli ka manaʻo i ka New Yorker.
  
  "ʻAe, maopopo iaʻu." Ua wikiwiki ʻo Lauren e hūnā i kona kahaha a hele pololei i ka hōʻike ʻana i ka nūhou. "E hāʻawi mai iaʻu i kekahi mea."
  
  Me he mea lā, ua hoʻi mai ka lono maikaʻi. Ua kau ʻo Lauren ma ke kelepona leo. "E ka poʻe, maikaʻi ke ʻike iā mākou e leʻaleʻa nei." Aia hou ʻo Mr. Obnoxious ma ka laina. "ʻAe, ʻo ka nūhou maikaʻi ʻoiai ʻo ʻoukou e loaʻa ana i kā ʻoukou mahele o ka zi, ke hana nei au ma kahi kamepiula ʻulaʻula. Pela mua ka lua o ka holo lio a me ka lanakila. Miss Jay? Huli nā ʻīlio nui."
  
  Ua lulu ʻo Hayden i kona poʻo. "E ʻōlelo ʻoe i ka ʻAmelika, e ka pōā, a i ʻole e hoʻopau wau iā ʻoe."
  
  Nānā aʻela ʻo Drake ma kēlā ʻaoʻao o ka papaʻaina, me ka ʻike ʻo ia e lohi mau ana. Ma hope o nā mea a pau, aia ka code kī iā lākou, a ua ʻike nā ʻAmelika. A laila, komo maila kekahi manaʻo iā ia, a hōʻailona ʻo ia iā ia e hui pū me ia ma hope o ka mokulele.
  
  Piʻi mālie lākou i kekahi i kekahi.
  
  "Hiki paha e nalowale kekahi o nā lau?" i ninau aku ai oia. "ʻO ka mea nui loa o lākou."
  
  Nānā ʻo ia. "ʻOiaʻiʻo, inā makemake ʻoe e huki i kahi pahuhopu ma luna o mākou. ʻAʻole lākou he naʻaupō.
  
  Ua ʻohi ʻo ia. "ʻIke wau, akā e nānā i kahi koho."
  
  Ua hilinaʻi ʻo Hayden ma kona noho. "ʻAe, ke manaʻo nei au ua hoʻopaʻa ʻia mākou. He aha ka pōʻino e hiki mai ana i kekahi hana kūʻē?
  
  "E nīnau kāua i ka hui SEAL 7 ke hiki lākou i ʻaneʻi."
  
  Ua nānā lāua i kekahi i kekahi no kekahi manawa, me ka noʻonoʻo i ke ʻano o nā kauoha a kēlā hui. ʻO ka hūnā o ia mea a pau i hopohopo iā lākou. Ua lohe ʻo Hayden i ka hoʻomaka ʻana o ke kanaka ʻinoʻino e kamaʻilio hou a huli aʻe.
  
  "Makemake ʻo Agent Jay, Wakinekona e ʻike i nā kikoʻī kikoʻī o ka Conquest Box."
  
  "E haʻi iā lākou e hoʻopili wau iā lākou."
  
  "Mmm, ʻoiaʻiʻo? Maikaʻi."
  
  "He mea hou anei kāu?"
  
  "ʻAe, ʻae, makemake mākou. E hāʻawi mai iaʻu i kekona.
  
  Huli hou ʻo Hayden iā Drake. "ʻO ka manawa kēia e hoʻoholo ai, Mat. E hoʻopau?"
  
  Huli hou ʻo Drake i kona kuʻekuʻe wāwae a minoʻaka. "mau".
  
  Huki ʻo Hayden i kahi ʻāpana pepa mai ka waihona.
  
  "Ua loaʻa iā ʻoe ka pepa āu e pono ai?"
  
  "Ua noʻonoʻo wau i kēia mau hola ʻelua i hala."
  
  "ʻAe".
  
  ʻO ka hui pū ʻana, a me ka ʻole o ka lua o ka ʻeha, ua luku lākou i ke alakaʻi koʻikoʻi ma ke kaulahao nui. A laila, pelu ihola ʻo Hayden i nā pepa a pau a hoʻihoʻi i loko o ka pahu kauoha. Nānā ke koena o ka hui iā lāua ʻelua me ka ʻōlelo ʻole.
  
  Ua like lāua me hoʻokahi.
  
  "Maikaʻi". Ua hoʻi mai ke kanaka no Wakinekona. "I kēia manawa, kuke maoli mākou me ke kinoea. Me he mea lā ua paʻi ke kauoha o ka hoʻokolokolo hope i ke kui ma ke poʻo me kāna mau wehewehe ʻana i ke kolu o ka holo lio - pololi. ʻO ka India ʻino loa i ola a puni ʻo ia i nā pū.
  
  "Native American?" - i ninau aku ai o Kinimaka.
  
  "ʻAe, hānau ʻia i ka makahiki 1829; ʻehiku haneri makahiki kēia ma hope o Genghis Khan a hoʻokahi tausani ʻumikumamāhā haneri ma hope o Hannibal. Kokoke pololei..." Hoʻomaha ʻo ia.
  
  "Kupanaha," hoʻopiha ʻo Kinimaka i ka hakahaka.
  
  "Malia paha," wahi a ka mea hoʻomaʻamaʻa. "Ua ʻōlelo kekahi i kekahi manawa ʻaʻohe mea like ʻole. ʻAe, e nānā kāua. Eia naʻe, ua hoʻohuli au i ka mokulele a ke hele nei ʻoe i Oklahoma."
  
  "Ua ʻike anei mākou ʻo wai kēia kanaka lio kahiko?" i ninau aku ai o Drake.
  
  "Makemake wau e ʻōlelo ʻo ia ka ʻAmelika ʻAmelika kaulana loa o lākou a pau, ʻaʻole ka mea ʻino loa, akā he aha kaʻu e ʻike ai?"
  
  Hoʻoulu ʻo Alicia me ka hapalua hiamoe. "ʻAʻole nui, dammit."
  
  "ʻAe, mahalo. ʻAe, ʻo Goyaale, ʻo ia hoʻi, ʻo ia hoʻi "ka mea ʻuā," he aliʻi kaulana o ka ʻohana Apache. Ua kūʻē lākou i ka US a me nā Mekiko i kona ola ʻana, ua lilo kāna mau hoʻouka kaua i mea ʻoi weliweli ma ka ʻaoʻao o ʻAmelika. "
  
  "He nui nā ʻAmelika ʻAmelika i hana," wahi a Mai.
  
  "ʻOiaʻiʻo, a pololei kēlā. Akā ua mahalo ʻia ke kanaka ma ke ʻano he alakaʻi maikaʻi a me ka hoʻolālā, ka archetype o ka hoʻouka kaua a me ka hoʻopaʻi kaua. Ua kamaʻāina paha kēia?
  
  Kuno ʻo Drake me ka ʻae. "E like me Hannibal lāua ʻo Genghis Khan."
  
  "Ua loaʻa iā ʻoe, e ka pēpē. Ua hāʻawi pio ʻo ia i ʻekolu manawa a laila pakele ʻekolu manawa. Ua hana lākou i kekahi mau kiʻiʻoniʻoni e pili ana i kāna mau hana. A laila mālama ʻia ʻo ia ma ke ʻano he pio o ke kaua a ua lawe mua ʻia i Fort Bowie me nā mea ʻē aʻe he nui.
  
  "A holo hou aku ʻo ia?" Me he mea lā ua makemake ʻo Alicia e noʻonoʻo pēlā.
  
  "ʻAʻole. I kona wā ʻelemakule, ua lilo ʻo Geronimo i mea kaulana.
  
  "ʻAe, ua maopopo iaʻu," wahi a Drake. "Me ka Sitting Bull and Crazy Horse, ʻo ia paha ka mea kaulana loa."
  
  "ʻAe, ʻae, a ua ʻike anei ʻoe i ka hui ʻana o kēlā mau mea ʻekolu? Auwe-wow, noho mākou ma ke ahi. E kūkulu i kēia a me kēlā? E kamaʻilio e pili ana i ke koho ʻana i kāu mea kaulana punahele e hele pū me ka kofe - E hele wau me kēia mau mea ʻekolu."
  
  Kuno ʻo Alicia. "He mea poina ʻole ia," ʻae ʻo ia. "Ke manaʻo nei, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole manuahi ʻo Depp lāua ʻo Boreanaz."
  
  "I ka makahiki 1850? ʻAʻole paha. Akā ʻo kēia kanaka ʻo Depp? ʻAʻole ʻo ia i ʻelemakule, no laila ʻo wai ka mea ʻike? E hoʻomanaʻo i ka moʻolelo e pili ana i nā kānaka lapaʻau i hiki ke hoʻoneʻe i ko lākou manitou - ko lākou ʻuhane - i ka manawa? Eia nō naʻe ... ua ʻike ʻia ʻo Geronimo ma ka 1904 World's Fair a me nā hōʻikeʻike liʻiliʻi ʻē aʻe. ʻAʻole ʻae ʻia ke kanaka ʻilihune e hoʻi i ka home, a ua make ʻo ia ma Fort Sill, he paʻahao nō ia i ke kaua, i ka makahiki 1909. Ua kanu ʻia ʻo ia ma ka hale kupapaʻu ʻo Fort Sill Indian, i hoʻopuni ʻia e nā hale kupapaʻu o nā ʻohana a me nā pio ʻē aʻe o Apache."
  
  "Ka mea kaua". Ua ʻōlelo ʻo Dahl. "E na kanaka koa."
  
  "ʻAe, a, ʻoiaʻiʻo, ʻo ka nui o nā pū o Papu Sill ponoʻī, i kēia lā ma ke ʻano he kula puʻupuʻu o ka pūʻali koa ʻAmelika Hui Pū ʻIa. ʻO ia wale nō ka pā kaua ikaika ma nā pāpū hema, ua hoʻokani ʻo ia i ka mea i kapa ʻia ʻo Indian Wars a ua hana ikaika i kēlā me kēia hakakā nui mai ka makahiki 1869. Ua hoʻomaha ka Geek ma mua o ka hoʻohui ʻana, "Ua koho ke Kauoha i kēia wahi a me kēia mea holo no ke kumu."
  
  "Koe wale no na mea kaua?" - i ninau aku ai o Dahl.
  
  "A kaulana pū kekahi," wahi a ka pane. "Ua alakaʻi ʻia ka hoʻouka kaua mua ʻana i ka Territory India e Buffalo Bill a me Wild Bill Hickok. Aia i loko o ka pā kaua ka 10th Cavalry, ʻo ia hoʻi ka inoa ʻo nā Koa Buffalo.
  
  "No laila, e hōʻuluʻulu kākou." Ua kaniʻuhū ʻo Dahl. "Aia ka lua kupapau o Geronimo ma loko o ka Papu Sill. Ua hiki i ke Kauoha ke hūnā i nā manaʻo e kūkulu i nā mea kaua luku i loko o ia mau makahiki he kanahā mau makahiki i hala aku nei, a i kēia manawa ke holo wikiwiki nei ka hapalua o nā pūʻali koa kūikawā make loa ma ka honua.
  
  I loko o ka hāmau loa, ua ʻōlelo ʻo Geek me ka ʻoliʻoli: "ʻAe, e ke kanaka, mea ʻoluʻolu, ʻeā?"
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAHA
  
  
  I ka hiki ʻana mai o ka mokulele no ka wāwae hope o ka lele ʻana i Oklahoma, ua kūkākūkā ka poʻe holo moku i nā mea a lākou i ʻike ai i kēia manawa-ʻo ka hapa nui o nā hōʻike e pili ana i nā kihi ʻehā o ka honua, nā holo lio, a me nā mea kaua make a nā poʻe lawehala kaua Nazi i kanu ai. na ilina o na luna kaua kahiko. He nui, paʻakikī, a he mea hiki ʻole ke kipi - no ka mea ua makemake ke Kauoha e ola ia no hoʻokahi haneli mau makahiki. A i kēia manawa, e like me ka ʻōlelo, ʻo ka ʻehā o ka Hoʻoholo lio "ʻo ka hoʻokolokolo hope ʻoiaʻiʻo."
  
  I ka ʻike ʻana i nā mea kaua i ʻike ʻia i kēia manawa, he aha ia?
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Drake i kēia. ʻO ka mua, pono lākou e hele i Fort Sill a kāpae i nā mea a pau mai ka lawe lima ʻana i ka mea kaua o ka pōloli. A hopohopo e pili ana i nā poʻe ʻē aʻe e hele pololei ana i ka ʻehā o ka holo lio - ʻo ka hahau a ke Akua. ʻO koʻu manaʻo... he aha ke ʻano o kēia inoa?
  
  "Hiki iaʻu ke nīnau i kahi nīnau?" - wahi āna i ka wā i hoʻomaka ai ka mokulele e iho.
  
  "Ua hana ʻoe," ʻakaʻaka ka geek, a ua pani ʻo Hayden, Alicia a me May i ko lākou mau maka, pau ko lākou hoʻomanawanui.
  
  "Pehea i loaʻa ai iā Geronimo kona inoa?"
  
  "He kanaka hakakā maoli ʻo Geronimo. ʻOiai ma kona moe make, ua ʻae ʻo ia ua mihi ʻo ia i kāna hoʻoholo e haʻalele. ʻO kāna mau ʻōlelo hope: 'ʻAʻole wau i haʻalele. Pono wau e hakakā a hiki i koʻu wā hope loa e kū nei.' He ʻeiwa nō kāna mau wāhine, ʻo kekahi i ka manawa like.
  
  "Akā ʻo ka India ʻino loa i ola?"
  
  "I ka wā o kāna ʻoihana koa, ua kaulana ʻo Geronimo no kāna mau hana ʻakaʻaka a me kāna mau pakele he nui. Nalo ʻo ia i loko o nā ana ʻaʻohe puka i waho, ʻike ʻia ma waho ma hope. Ua lanakila mau ʻo ia, ʻoiai ʻo ia ka hapa liʻiliʻi. Aia kekahi wahi ma New Mexico i ʻike ʻia a hiki i kēia lā ʻo Geronimo Cave. ʻO kekahi o nā moʻolelo nui loa e hōʻike ana i kona alakaʻi ʻana i kahi hui liʻiliʻi o kanakolukumamāwalu kāne, wahine a me nā keiki i ʻimi weliweli ʻia e nā tausani o ʻAmelika a me Mekiko no hoʻokahi makahiki. No laila, ua lilo ʻo ia i ʻAmelika ʻAmelika kaulana loa i nā manawa a pau a ua loaʻa iā ia ke poʻo inoa ʻo "ka Inia ʻino loa i ola" i waena o nā kamaʻāina keʻokeʻo o ia manawa. ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa."
  
  "Ua kapa ʻia au i kekahi manawa ʻo ka ʻuā ʻino loa i ola ai,'" i hoʻomanaʻo ai ʻo Alicia me ke kaumaha.
  
  "Hoʻokahi wale nō manawa?" i ninau aku ai o Kenzi. "He mea ʻē kēia".
  
  "ʻO wau paha." Ua minoʻaka iki ʻo Mai iā ia.
  
  "A i ʻole wau," wahi a Drake.
  
  Me he mea lā ua haki kona lolo. "ʻAe, manaʻo wau e hoʻomanaʻo wau ..."
  
  "Fort Sill," wahi a ka pailaka. "He ʻumi mau minuke i koe. Ua ʻae mākou e pae a ua wela ma ia wahi.
  
  Hoʻomākaukau ʻo Drake iā ia iho. "Whana? Ke heluhelu nei ʻo ia mai kahi palapala i hoʻoponopono ʻia a i ʻole?"
  
  "Aia ma kahi o kanawalu kanaka ma laila." Nānā akula ʻo Kinimaka i ka puka makani liʻiliʻi.
  
  "Manaʻo wau ua hopohopo ʻo ia," wahi a Yorgi. "A i ʻole e hoʻouka ʻia."
  
  "ʻAʻole, ʻo ia kona kūlana," i ʻōlelo ai ʻo Smith iā lākou. "Makaukau maikaʻi loa."
  
  Ua ku ka mokulele a kū koke. Aneane koke na puka ukana hope e wehe. ʻO ka hui, ua kīkoʻo a ma luna o ko lākou mau wāwae, wikiwiki i waho i ka lā, i ʻike ʻia mai ka asphalt. E kali ana kekahi helikopa ia lakou, nana lakou i lawe aku i ka mokuna o Papu Sill. I ko lākou hōʻea ʻana mai, ua haʻi aku kekahi konela mai Fort Sill i ke kūlana.
  
  "Aia mākou ma ka mākaukau kaua piha. Ua mākaukau nā mea kaua a pau, hoʻouka ʻia a kuhikuhi ʻia. ʻO ka lua kupapaʻu o Geronimo, a ua mākaukau mākou e kiʻiʻoniʻoni."
  
  "ʻElima o mākou i koe." wahi a Hayden. "Ke neʻe ikaika nei au ma ke kahua kanu. Manaʻo wau ua ʻike ʻoe i nā hoa paio āpau."
  
  "Ua makaukau loa au, e ka wahine. ʻO ia kahi hoʻonohonoho pūʻali koa o ʻAmelika Hui Pū ʻIa, kahi hoʻonohonoho Marine Corps, a me kahi kahua pale ea a me ke kahua ahi. E hilinaʻi mai iaʻu i kaʻu haʻi ʻana iā ʻoe ua uhi mākou i kā mākou mau kihi āpau.
  
  Ua hoʻokaʻawale ʻo Hayden a nānā ʻo Fort Sill ma lalo. Ua nānā ʻo Drake i ka wahi a nānā i kāna mea kaua i ka manawa hope loa.
  
  Ke manaʻolana nei au pēlā.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMALIMA
  
  
  He uila ka lewa, ʻo kēlā me kēia koa ua paʻakikī a manaʻo i kekahi ʻano kaua. Ua hele ka hui ma waena o nā kolamu pōhaku ākea a neʻe i waena o nā hale kupapaʻu he nui, ʻo kēlā me kēia o kahi hoʻomaha o kahi koa hāʻule. ʻO ka lua kupapaʻu o Geronimo ma waho o ke ala i hahau ʻia a ua lawe lākou i mau minuke he nui a hiki i laila. Ua alakaʻi ʻo Hayden i ke ala, a ʻo Kinimaka i hāpai i hope.
  
  Ua hoʻolohe ʻo Drake, ua maʻa i kona puni. ʻAʻole i noho mālie ke kahua o nā pūʻali koa he nui, akā i kēia lā, aneane hiki i ke kanaka ke lohe i ka ʻenehe o ka lau i ka makani. E kali ana ka poʻe ma luna o ke kahua. Ua mākaukau lākou. Ua hoʻouna ʻia ke kauoha mai luna mai e kū kūpaʻa i mua o nā mea e hiki mai ana. ʻAʻole e nalowale ke alo o nā ʻAmelika.
  
  Ua hele lākou ma ke ala haiki, paʻa paʻa, e kuʻi ana ko lākou mau kāmaʻa. He mea ʻē ka noho ʻana me ka makaʻala kiʻekiʻe i loko o ia kahua, akā ʻo nā ʻāina a me nā hui a lākou e kūʻē ai ʻaʻole hiki ke hana i kekahi mea.
  
  Ua hele ʻo Drake ma hope o Lauren, nāna i mālama i ka hui me nā ʻike hou.
  
  "Ke hana mau nei ka Farani. ʻElua o lākou i kēia manawa, me nā mea hou aku ma ke ala. "
  
  "Nā hōʻike no ka pana ʻana ma ke kūlanakauhale ʻo Oklahoma. ʻO ka Pelekane paha. ʻAʻole hiki ke ʻōlelo i kēia manawa. "
  
  A ʻo ka pane: "Ae, he mau mea kaua naʻi kā mākou. Aia ma ʻaneʻi. Inā ʻoe e hoʻonoho i kekahi ma ke kumu, maopopo iaʻu hiki iā mākou ke loaʻa iā ia.
  
  Manaʻo ʻo Drake ua palekana paha lākou mai SEAL Team 7, ma ka liʻiliʻi loa ma loko. ʻO ka ʻoiaʻiʻo maʻalahi ua ʻae ʻia lākou i loko o ʻAmelika Hui Pū ʻIa a laila ma kahi kahua pūʻali koa i haʻi iā ia he mea hewa loa.
  
  Na wai i hoouna mai i na sila?
  
  No ke aha mai?
  
  Ua lohi ʻo Hayden i ka wā i alakaʻi ai ko lākou alakaʻi iā lākou i kahi ala ʻē aʻe, ʻoi aku ka liʻiliʻi. Ua kū koke ʻo ia i mua o ka hapalua o nā hōʻailona.
  
  "ʻO kēia," wahi āna, "no Geronimo."
  
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke kuhihewa. ʻO ka pōhaku kupapaʻu, ʻaʻole ia he pōhaku kupapaʻu maʻamau, akā, he pōhaku kupapaʻu; he puʻu pōhaku nui i hana ʻia e ke kanaka ma ke ʻano o ke ʻano pyramid maʻemaʻe me kahi plaque i hoʻonohonoho ʻia ma ke kikowaena me ka inoa ʻike ʻole ʻia ʻo 'Geronimo'. He wahi kahiko loa ia a he mea kupanaha paha i kona wā. Ua pili ʻia ʻo ia e ka lua kupapaʻu o kāna wahine ʻo Zi-ye a me kāna kaikamahine ʻo Eva Geronimo Godley.
  
  Ua manaʻo ʻo Drake i kahi ʻano haʻalulu uhane i ka ʻike ʻana i ka lua kupapaʻu o ke koa nui, a ua ʻike ʻo ia ka manaʻo o kekahi. He koa kēia kanaka i hakakā nui me nā Mekiko a hakakā no kona ʻohana, kona ʻāina a me kona ʻano noho. ʻAe, ua eo ʻo ia, e like me Cochise, Sitting Bull a me Crazy Horse i nalowale, akā ua ola ko lākou mau inoa no nā makahiki he nui.
  
  Ua kū mākaukau kekahi mea ʻeli liʻiliʻi.
  
  Kuno ʻo Hayden i ke alakaʻi kumu, nāna i kunou aku i ka mea hoʻokele ʻeli. ʻAʻole i liʻuliʻu, ua hele kekahi mea ʻeli nui e hana, e hāpai ana i nā ʻāpana lepo nui a hoʻopuehu i ka lepo ma kahi kokoke. Ua ʻike pū ʻo Drake i ka hoʻohaumia ʻana a me nā ʻōlelo hoʻopiʻi e hiki ke hoʻopiʻi ʻia i ka pūʻali koa, akā ʻo ka nui o nā koa e kokoke mai ana he mea hiki ʻole ke ʻike ʻia e kekahi. E pani paha lākou iā Fort Sill i ka lehulehu no kekahi manawa.
  
  Pehea i hana ai ke Kauoha i keia?
  
  Manaʻo wau ... he mau makahiki i hala aku nei? Ua maʻalahi paha ke komo ʻana i kēlā manawa. Ua ʻōlelo ʻo Hayden i ka mea hoʻokele kaʻa e ʻeli maʻalahi, ʻaʻohe kānalua e hoʻomanaʻo i ka lua pāpaʻu o Hannibal kahi ʻaʻohe pahu kupapaʻu. Nānā ka hui i ka hohonu o ka lua a piʻi aʻe ka puʻu honua.
  
  I ka hopena, kū ka ʻeli a lele ʻelua mau kānaka i loko o ka lua e wehe i nā ʻāpana hope o ka honua.
  
  Neʻe mālie ʻo Drake i ka lihi o ka lua. Ua ʻaihue ʻo Alicia me ia. E like me ka mea i manaʻo ʻia, ua noho ʻo Kinimaka me ka makemake ʻole e pau i lalo. Hoʻomaʻemaʻe nā kāne ʻelua i ka uhi o ka pahu kupapaʻu o ka lepo a hoʻōho no ka hāpai ʻana i nā kaula e hoʻopili ʻia i ka bākeke ʻeli. ʻAʻole i liʻuliʻu, hoʻomaka mālie ka pahu kupapaʻu, a nānā hou ʻo Drake a puni.
  
  Ua ʻike ʻo ia aia kekahi poʻe e kū ana ma nā wahi a pau me nā helehelena kūpaʻa a puni kahi hoʻomoana. I kēia manawa ua hoʻomaka ka ʻike ʻana iā ia ʻaʻole he kaua. Ua hoʻohaʻahaʻa pono ʻia ka pahu kupapaʻu o Geronimo i lalo i ka lepo, ʻo nā ʻāpana liʻiliʻi o nā pōhaku a me ka lepo e hiolo ana. Nānā aʻela ʻo Hayden i ke alakaʻi kumu, ʻānai ʻo ia.
  
  "ʻO kāu pāʻina, e Agen Jay. Ua kauoha ʻia au e hāʻawi iā ʻoe i nā mea a pau āu e pono ai.
  
  Ua neʻe ʻo Hayden i mua i ka wehe ʻana o kekahi o ka poʻe ʻeli i ka uhi pahu. Ua alakaʻi ka hui. Hapai ʻia ka poʻi me ka maʻalahi. Nānā ʻo Drake ma luna o ke kiʻi i ka hohonu o ka pahu.
  
  E ʻike i kekahi o nā mea kupanaha loa o kou ola.
  
  
  * * *
  
  
  Ua huki ʻo Hayden, ua hau no kekahi manawa; poina ka misionari, poina kona ola, hele koke kona mau hoa i ka lilo ana o kona lolo i pohaku.
  
  ʻAʻole loa...
  
  ʻAʻole hiki. He oiaio keia. ʻAʻole naʻe ʻo ia i ʻaʻa e nānā aku.
  
  I loko o ka pahu kupapaʻu i kau ʻia ma luna o kahi pale titanium, ua kau ʻia kahi pale kikohoʻe hou loa, a i ko lākou nānā ʻana, ua ola.
  
  Ua puka mai ka ʻakaʻaka puʻupuʻu mai nā mea haʻiʻōlelo. Ua hāʻule hope ʻo Hayden mā me ka ʻōlelo ʻole. Ua ʻakaʻaka ʻia ka ʻakaʻaka mai ka pale i hoʻonui ʻia i ka piha ʻana o nā waihoʻoluʻu he nui. Ua hoʻomaka ka hui i ka noʻonoʻo, a huli ʻo Drake iā lākou.
  
  "Pololei anei... ʻo koʻu manaʻo... he aha ka-"
  
  Ua hoʻokokoke ʻo Dahl e ʻike maikaʻi. "Aia anei ka luahine Geronimo ma ʻaneʻi?"
  
  Ua huki ʻo Hayden iā ia. "E akahele! ʻAʻole anei ʻoe i maopopo i nā manaʻo a pau o kēia?"
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Dahl. "ʻO ia hoʻi, ua haʻalele kekahi iā mākou i kahi pale ma kahi o kahi pahu. Manaʻo ʻoe he mea kaua kēia?"
  
  "ʻAʻole i haʻalele ke Kauoha i kēia," wahi a Hayden. "ʻAʻole ma ka liʻiliʻi i ka wā e pili ana i nā mea hana hewa kaua Nazi. ʻO kēia ke ʻano o ke Kauoha-"
  
  Akā, ua pau ka ʻakaʻaka.
  
  Ua paʻa ʻo Hayden, ʻaʻole maopopo i ka mea e manaʻo ai. Nānā ihola ʻo ia i lalo, mākaukau e lele a peʻe. Kū ʻo ia i mua o Lauren. Manaʻo ʻo ia ʻaʻole pili loa ʻo Kinimaka, Drake a me Dal. ʻO ia...
  
  Ua ʻānaʻi ka hōʻailona ma ka pale, ʻulaʻula ʻulaʻula ma ka ʻeleʻele, ʻaʻohe mea ʻē aʻe ma mua o ke kahe koko i loko o kona noʻonoʻo.
  
  "ʻO kēia ka logo o ke kauoha," wahi a Alicia.
  
  ʻAʻole maopopo iaʻu, "ʻae ʻo May. "Pehea e hiki ai iā lākou ke hoʻokomo i kēlā pale? A pehea lā e hiki ai ke hana?
  
  "ʻAʻole lākou i hana," wahi a Yorgi.
  
  Ua mae ka logo a ua kāpae ʻo Hayden i nā mea ʻē aʻe mai kona manaʻo. Ua ʻike hou ʻia ka pale ʻeleʻele a ua hoʻomaka ka leo i hoʻohaʻahaʻa ʻia i lalo i nā mea leo.
  
  "Aloha ʻoe i kāu moeʻuhane, e nā keikikāne a me nā kaikamahine," i heluhelu ʻia, a laila hoʻomaha ʻia no ka ʻakaʻaka paʻa. "Aloha ʻoe i ka pōloli, a e ʻike ʻoe ʻo nā holo lio hope ʻelua ka mea ʻino loa o lākou a pau. Inā ʻaʻole hiki mai ka pōloli iā ʻoe, e make ana! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Ua lawe ʻo Hayden i kahi manawa e noʻonoʻo ai i ka manaʻo wili a me ka noʻonoʻo wili i puka mai me kēia ʻano.
  
  "A laila e hele pololei kāua i ka manaʻo. ʻOi aku ka makemake o ke kolu o ka holo lio e luku iā ʻoukou a pau ma mua o ka ʻae ʻana iā ʻoukou e luku kekahi i kekahi. ʻO ka pōloli ka mea, pololei anei au? "- i hoomau aku ai ka leo guttural. "A i kēia manawa ua neʻe ʻoe i ka makahiki uila, e hiki mai ana ka wikiwiki. Ua lohe paha ʻoe no Strask Labs?
  
  Huhu ka maka o Hayden, nānā koke a huli i ke alakaʻi kumu. Kuno ʻo ia a kokoke e kamaʻilio i ka wā i hoʻomau ai ka leo.
  
  "ʻO kēia kekahi o nā conglomerates nui loa, he poʻe i manaʻo e lawe i ka honua. Ka mana. Hoʻohuli manaʻo. ʻO ka waiwai nui, makemake lākou a pau a hoʻomaka e neʻe i nā liona nui. Ua hilinaʻi hou ke aupuni ʻAmelika iā Strask Labs.
  
  He aha ka manaʻo? Noonoo iho la o Hayden. A pehea i hala iho nei?
  
  "Ma Dallas, Texas, ʻaʻole mamao loa mai ʻaneʻi, loaʻa iā Strask kahi keʻena hoʻokolohua biological. Hana lākou i nā lāʻau lapaʻau, nā maʻi, nā lāʻau lapaʻau a me nā mea kaua. Holo lākou i ka gamut. Inā loaʻa kahi maʻi make ma laila, he maʻi pepehi honua, he kīʻaha kinoea nerve, a i ʻole he mea kaua olaola hou, e loaʻa iā Strask ma Dallas. ʻO ka ʻoiaʻiʻo," ʻōhumu ʻo ia, "he hale kūʻai nui."
  
  Ua makemake ʻo Hayden e hoʻōki ma laila. Ke hele nei nā mea i kahi ala maikaʻi ʻole.
  
  "Ua lilo ke keʻena hoʻokolohua olaola i pahuhopu. E hoʻokuʻu ʻia ka wī. E mae a make kāu mau mea kanu a me nā mea a puni ka honua. He mea ʻawaʻawa ia i hana ʻia e ke kanaka i hoʻopaʻa ʻia i kahi ʻano mea kanu kūikawā a ʻaʻole hiki ke hoʻōki. ʻO mākou ke kauoha o ka hoʻokolokolo hope. A e like me kaʻu i ʻōlelo ai, ʻo kāu moeʻuhane kēia."
  
  Ua kū ka hoʻopaʻa ʻana. ʻIke ʻia ʻo Hayden me ka poina loa i ka honua a me kona mau pilikia. Inā ʻo ke Kauoha e kuhikuhi ana i kahi biolab i kuhikuhi i kahi mea kanu a hoʻolālā e hoʻopau i nā lako āpau, a laila ...
  
  Ua hiki. A hiki paha. Me ke kanalua ole, e pili ana ka mai i ka lepo, i ole e ulu hou mai na mea ai.
  
  A laila, hikiwawe, ola hou ka pale.
  
  "ʻAe, a i kēia manawa ke ola nei mākou i ke au uila, e haʻi aku wau iā ʻoe i kēia. Ma ka wehe ʻana i kēia pahu kupapaʻu, ma ka hoʻomaka ʻana i kēia hoʻopaʻa hoʻopaʻa ʻana, hoʻonohonoho ʻoe i ka mea holoʻokoʻa i ka neʻe - ma ka uila!
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAono
  
  
  Ua komo ʻo Fort Sill i ka hakakā. Ua uē ke alakaʻi kumu no kahi technic e hele mai e wehe i ka leo, pale, a me nā mea ʻē aʻe i loaʻa iā lākou i loko o ka pahu. Ua ʻike ʻo Hayden i nā pūʻolo lole kahiko a me nā iwi ma lalo a manaʻo ʻo ia ua kau wale ke Kauoha i kahi pale i loko a waiho ʻia i kahi e loaʻa ai. Ua hele paha ka hōʻailona pili i ka Wi-Fi o ka waihona i ka manawa i wehe ai lākou i ka pahu?
  
  Pono wau e manaʻoʻiʻo. Ua hōʻailona ka paʻi i ka hoʻomaka o ka hoʻopaʻa ʻana. ʻO ka hapa nui, ua komo nā sensor. ʻO ka mea nāna i hana i kēia mau mea, ʻo ia ka ʻenehana. Ka mea i hāpai i kekahi nīnau.
  
  "Ua lele mua anei mākou mai ka poʻe lawehala kaua Nazi i nā makahiki he kanalima aku nei a hiki i kēia manawa?"
  
  "ʻAʻole maopopo iaʻu," wahi a Smith.
  
  Ua neʻe aku ka hui mai ka lua kupapaʻu o Geronimo e ʻae i nā poʻe ʻē aʻe e komo, a i kēia manawa ke kū nei i kahi hui ma lalo o nā kumulāʻau.
  
  "Ua manaʻo wau ua maopopo loa," wahi a Hayden. "Ua ʻōlelo ke kanaka ʻo mākou ke kauoha o ka hoʻokolokolo hope. Aia nō lākou. "
  
  Ua neʻe mai ka luna kumu. "No laila, e ka poʻe, ua pāpālua mākou a ʻekolu i ka nānā ʻana i kā mākou perimeter. ʻAʻohe hōʻailona o kou ʻenemi pūʻali koa kūikawā. Me he mea lā ua hala lākou i ka māka i kēia manawa a ua hoʻohewa maoli wau iā lākou. Nui ka mana ahi maanei." Kuhikuhi ʻo ia i nā koa e kū ana a puni ka pā kaua.
  
  "ʻAʻole kēia manaʻo ʻaʻole i hoʻolaha ʻia ka hōʻailona mai kēlā lua kupapaʻu ma nā wahi ʻē aʻe," wahi a Lauren. "Ua hiki i kekahi helu o ka poʻe ke ʻike iā ia ma kekahi ʻano a i ʻole."
  
  "ʻOiai he ʻoiaʻiʻo kēia," i ʻōlelo aku ai ka luna koa, "ʻaʻohe mea hiki iā mākou ke hana no ia mea. ʻO ka mea hiki iā mākou ke hana, ʻo ia ke kāhea iā Strask Labs a, e like me kā lākou e ʻōlelo nei, e ao aku i kēia mau kāne. "
  
  Kuhikuhi ʻo ia i kahi kanaka kokoke e pili ana kāna kelepona i kona pepeiao.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden e kāhea ʻo ia i ke Kakauolelo Crowe, akā ua ʻae ʻo ia i ka wā i hiki mai ai ke kāhea ʻana o ke koa ma luna o ka leo kani, ʻo ke kani pau ʻole ʻana e nānā aku ai ka hui SPEAR me ka hopohopo.
  
  "He keʻena hana limahana 24-hola kēia," wahi a ka luna hoʻomalu. "Ma ke kāhea ʻana i ka pūʻali koa a me ka Hale Paʻa. ʻAʻole hiki iaʻu ke haʻi aku i ka maikaʻi ʻole. Ua hoʻopiʻi ʻo ia i ke kelepona kani.
  
  "ʻAʻole pono ʻoe." wahi a Hayden. "Hiki iā ʻoe ke hoʻopili i nā luna kūloko? E hoʻouna iā lākou i Strask a haʻi iā lākou e hele ana mākou.
  
  "I ka manawa koke, e Agent Jay."
  
  Holo ʻo Hayden i ka helikopter. "Pono mākou e hele i Dallas! I kēia manawa! "
  
  
  MOKUNA IWAKALUA KUMAMAHIKU
  
  
  Ua hoʻohana ʻo Karin i ka mea nui iā ia i ka nui o ka manawa ma mua o ka hōʻike ʻana i ka pahu uila i ka pahu kamepiula. Ua ʻike ʻo ia e hiki i kekahi me ka waiwai a me ka mana o Tyler Webb ke hoʻokomo i kekahi ʻenehana ma kāna kamepiula - ʻoi aku ka mea i loaʻa nā mea huna a pau āna i hōʻiliʻili ai i nā makahiki.
  
  A eia ʻo ia.
  
  Wahine ʻōpio. kamepiula. Kāleka uila.
  
  ʻEhia mau inoa a lākou i kapa mai ai iaʻu i ka wā ma mua? Kaikamahine me ka ikepili. Ke poʻo i kahi pūnaewele. ʻO Khakaz. I ka wā kahiko, mamao loa, akā pili mau.
  
  Kū ʻo Dino lāua ʻo Wu a nānā, ʻoi aku ka maikaʻi o ka nānā ʻana i ka hale. Loaʻa iā lākou nā mea ʻike no kēlā me kēia ala a me nā hoʻolālā me nā hoʻolālā hoʻihoʻi no nā kūlana haʻalele paʻakikī a palupalu. ʻO nā koa ʻekolu i kēia manawa ma ke kūlana koʻikoʻi - ua hahau ʻia, ʻeha, hoʻōla mālie mai ko lākou hele ʻana i Kapalakiko. Ua wela nō hoʻi lākou, pōloli a pōkole i ke kālā. Ma lalo o ka hōʻoia ʻana a Karin, pili lākou i nā mea āpau. Mai kinohi mai.
  
  "ʻO ka manawa kēia e hōʻoia ai i kou waiwai," wahi āna.
  
  ʻAʻole i haʻalele kona mau makahiki ʻōpio iā ia, no ka manawa lōʻihi ua huli ʻo ia i hope i ke ao. ʻO ka luku ʻana iā ia iho kekahi o nā ʻano kalahala.
  
  "Ke manaʻoʻiʻo nei mākou iā ʻoe," wahi a Dino.
  
  Ua minoʻaka ʻo ia i kona hoʻokomo ʻana i ka pahu uila a nānā i ka pale nui. Ua hoʻolālā ʻo ia i nā mea a pau e holo wikiwiki loa, a i kēia manawa ʻaʻohe lohi i ka wā e ʻā ana ka wikiwiki ma ka pale:
  
  E hoʻomau?
  
  Poino pololei.
  
  Noho ʻo ia a hoʻomaka i ka hana. Kaʻakaʻaka ka kīpē, ʻōlino kona mau manamana lima, ʻōlinolino ka pale. ʻAʻole ʻo ia i manaʻo e loaʻa a hoʻomaopopo paha iā ia i ka manawa hoʻokahi-he nui nā gigabytes o ka ʻike ma laila-a ʻo ia ke kumu i hana ai ʻo ia i nā mea āpau e like me ka palekana ma mua o ka hoʻouka ʻana i ke kaʻa. Ua wehe ʻo ia i kekahi mau moʻokāki waho a me nā moʻolelo ʻelua ma Los Angeles i hiki iā lākou ke hoʻokomo koke i kahi kālā. ʻOiaʻiʻo, hoʻomanaʻo ʻo ia i nā mea āpau mai kona wā ma SPEAR; ʻo ia ka mea i loaʻa ma hope o ka make ʻana o Webb i hiki ke kōkua i ka hihia.
  
  Me ka nānā ʻole ʻana i nā palapala haʻahaʻa akā ʻike ʻole i kēia manawa a me ka nānā ʻana i kāna kālā, ua hoʻohuli ʻo ia i kona mau manamana lima a pale i kahi puahiohio o ka ʻike. Ua ʻūhū ʻo Dino i kāna ʻimi ʻana e hoʻomau.
  
  "ʻAe, manaʻo wau he akamai wau ma Sonic. Manaʻo wau e pana ʻoe i kēlā wahi ʻōpala liʻiliʻi ma nā wahi a pau, huh?"
  
  "Ua ʻike anei ʻoe iā Sonic? Mai ka Pūnaehana Master a i ʻole Mega Drive? ʻAʻole anei he ʻōpiopio loa kākou no kēia?
  
  ʻIke ʻia ʻo Dino me ka pīhoihoi. "Ke pāʻani pāʻani, kanaka. A ʻoi aku ka maikaʻi o ka retro.
  
  Luliluli ʻo Karin i kona poʻo, me ka hoʻoikaika ʻana iā ia iho e ʻakaʻaka. "ʻAe, he retro loa ia, e ke kanaka."
  
  I ka ʻeli ʻana i loko o ka waihona kālā, ʻike koke ʻo ia i nā helu moʻokāki, nā helu helu, a me nā kauoha kī. Loaʻa iā ia nā waihona kumu, ʻo ka hapa nui o lākou ma waho. Ua loaʻa iā ia he kanahikukūmālima mau moʻolelo like ʻole.
  
  "Kupaianaha."
  
  Huki ʻo Dino i kahi noho. "ʻAe, paʻakikī wau i ka mālama ʻana i nā mea ʻelua. A ua nele lāua ʻelua!"
  
  Ua ʻike ʻo Karin ʻaʻohe ona manawa e nānā i kēlā me kēia moʻokāki. Pono ʻo ia e ʻoki a koho i ka mea maikaʻi loa. Ma ke akamai, ua kākau ʻo ia i kahi papahana maʻalahi e hele i ka faila a hōʻike i nā moʻolelo me nā helu kiʻekiʻe loa. Ua hoʻokuʻu ʻo ia i kēia manawa a kali ʻo ia i ʻelima kekona.
  
  ʻO nā kaha ʻulaʻula ʻulaʻula ʻekolu i ʻike maikaʻi ʻia.
  
  "E nānā kāua iā ʻoe."
  
  Ka mooolelo mua. Ua hoʻokumu ʻia ma ka mokupuni ʻo Cayman, ʻaʻole i hoʻohana ʻia, a hōʻike i ke koena o kanakolu kaukani kālā. Hoʻopio ʻo Karin. He ʻakaʻaka paha ʻoe! Ua ʻike ʻo ia ua hoʻokaʻawale ʻo Webb i nā pilina ma kāna ʻimi ʻana i ka waiwai o Sana Germain - ua hele wale ʻo ia a ua hoʻolilo ʻo ia i nā kālā nui no ka ʻike ʻole ʻia a kiʻi i pūʻali koa a hiki i ka hopena, ua uku ʻo ia i nā kaukani e koi i hoʻokahi ʻoluʻolu hope, - akā. ʻAʻole ʻo ia i manaʻo e pau loa kāna mau moʻokāki.
  
  ʻOiai, ua hoʻouna koke ʻo ia i kanakolu tausani i loko o ka waihona waihona kālā o Los Angeles āna i wehe mua ai.
  
  He pilikia, akā inā wikiwiki mākou, hiki iā mākou ke unuhi i ke kālā a lawe pū me mākou. Inā e mākaʻikaʻi kekahi i ka moʻokāki, ʻaʻole paha i hāʻawi ʻia i kona koena haʻahaʻa, pono e hiki iā lākou ke hana pēlā ma mua o ka ʻike ʻana o kekahi.
  
  Ua neʻe ʻo ia i ka helu aʻe, ʻike ʻo ia he kanawalu kaukani kālā ke koena, a pono ʻo ia e ʻae ʻoi aku ka maikaʻi ma kēia ʻano. Akā ʻaʻohe mea e like me nā miliona āna i manaʻo ai. Ma hope ona, noho hāmau ʻo Dino. Lawe ʻo ia i ke kālā a hoʻopaʻa i kona hanu, kaomi i ka bila hope loa.
  
  Kūamuamu. ʻumikūmālima tausani?
  
  Ua koi ʻia ʻo ia e nānā i nā bila i koe, e hoʻopuka ʻia ana ma ka hopena o ka huina o hoʻokahi haneri me kanakolu kaukani kālā. ʻAʻole maikaʻi, akā ʻaʻole ia he kālā hōʻoia no ke ola. He manawa lōʻihi kēia, a ua makaʻala ʻo ia no ka noho lōʻihi ʻana, akā i kēia manawa no ka hemahema o nā lako e pono ai ka hana hou.
  
  "ʻAi no ka blackmail," wahi āna.
  
  "ʻAʻole au hauʻoli i kēia," wahi a Dino.
  
  "E pili ana i ka mea ʻo ia," i ʻōlelo ai ʻo Karin. "A he aha kā lākou i hana ai. Hiki iā mākou ke hōʻike aku i nā mea ʻino maoli - ma o kekahi pūnaewele loea hou - a kūkākūkā i nā mea a mākou e hana ai e pili ana i ka poʻe e nalowale kekahi mau paona. "
  
  Luliluli ke poo o Wu. "He aha?" - Ua nīnau au.
  
  "He mau dala. Tsentarinos. Wonga. Damn, ma hea mākou e hoʻomaka ai?"
  
  He nui nā ʻaoʻao o nā inoa i loko o ka faila hou, me ka wiwo ʻole a me ke kiʻi a me ka lā. Ua ʻōwili ʻo Karin i ka papa inoa. "Pono, ʻae, aia lākou ma ka papa pīʻāpā. Ma ka liʻiliʻi he mea ia. Kekahi mau makemake?"
  
  "ʻAʻole au i ʻike i nā kāne waiwai," wahi a Dino. "ʻAʻole e haʻi i ka blackmailing i kekahi."
  
  "ʻIke wau i kekahi o kēia mau inoa," i ʻōlelo ai ʻo Wu ʻoiai ʻo Karin i ʻōwili wiwo ʻole i ka ʻaoʻao AC. "Ka poe kaulana. Nā hōkū haʻuki. Nā mea hōʻike TV. E ke Akua, ʻo wai kēia kanaka Webb?"
  
  "ʻO wai ʻo ia?" Ua ʻike ʻo Karin i ka ʻā ʻana o ka inaina me ka ikaika hou. "ʻO kekahi o nā mea ʻino loa, weliweli a ikaika loa i ola. Hoʻokomo ʻia ka hewa, hiki ke hoʻopilikia i nā ola āpau ma ka honua.
  
  "Hiki iaʻu ke inoa i ʻelua o lākou i kēia manawa," wahi a Dino.
  
  "ʻAe, hiki i kekahi ke hana i kēlā. Akā ʻo kēia ke ʻano o nā asshole a mākou e makemake ai e noho ma lalo. "
  
  Ua nānā ʻo Karin i nā pā ahi o kāna ʻōnaehana, e ʻimi ana i nā hōʻailona hōʻailona mua e ʻimi ana kekahi. ʻAʻohe mea i hiki ke noʻonoʻo ʻia, akā ʻaʻole ʻo ia i mea lapuwale e manaʻoʻiʻo ʻaʻole i ʻoi aku ka naʻauao o kekahi ma laila.
  
  "E nānā i ka wahi holoʻokoʻa," wahi āna, me ka wehe ʻana i ka pahu uila. "Pono mākou e nānā i nā mea āpau no kahi lā a i ʻole mai ka Pūnaewele B. A laila ʻike mākou."
  
  
  * * *
  
  
  He ʻāpana kēia o kāna hoʻomākaukau akahele. Inā hewa kekahi mea a ʻike ʻia, hopu ʻia a pepehi ʻia paha, ʻaʻole ia no ka hemahema o ka hoʻomākaukau ʻana. Ua hoʻohana ʻo Karin i kēlā me kēia hoʻopunipuni i loko o kāna mau mea kaua nui a me kēlā me kēia auneke o kona naʻauao nui e pale aku iā lākou.
  
  A me kaʻu papahana. ʻO kaʻu uku liʻiliʻi.
  
  Ua haʻalele ʻo Dino lāua ʻo Wu i ko lāua home i ka wao nahele a hoʻokaʻawale iā lākou iho i loko o kahi hale liʻiliʻi i loaʻa iā lākou ma waena o kahi. He mau pule ia o ka huli ʻana, akā i ka manawa i loaʻa ai, ua lilo ia i wahi kūpono no kahi puʻuhonua. Ua noho ʻo Wu i iwakāluakūmāhā mau hola e nānā ana i ka hale ma o CCTV. Ua holo ʻo Karin lāua ʻo Dino i Los Angeles, hoʻihoʻi i ka waihona kālā a waiho i nā mea i koe ma nā wahi ʻē aʻe, e nānā pinepine ana i nā pā ahi o kāna pūnaewele, ko lākou hilinaʻi a me ka mokuʻāina i noho ai. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i kahi hōʻailona ua hoʻāʻo ʻia kēia ma kekahi ʻano.
  
  Ma ke ano me ke akahele nae; ʻo ia wale nō ke ala e noho kūʻokoʻa ai lākou.
  
  Ua hala he kanakolu hora i ko lakou hoi ana i ka hale. Ua mākaukau ʻo Karin e hana hou me ka flash drive.
  
  "Ua nānā anei ʻoe i nā kamera?" - ua nīnau ʻo ia.
  
  "ʻAe, e hana wale."
  
  He mau kekona wale nō a laila, ʻo ka ʻōwili hou ʻana i ka papa inoa o nā inoa. Ma hope o C, ʻoiaʻiʻo, hele mai ʻo D.
  
  ʻAʻole ʻo Matt Drake ma ka papa inoa.
  
  Akā aia kahi ʻāpana ʻokoʻa no SPEAR. Aia ka inoa o Drake ma ka papa inoa. Pēlā nō ʻo Alicia Miles. ʻO Hayden Jay lāua ʻo Mano Kinimaka āna e manaʻo nei. ʻIke ʻo ia iā Bridget Mackenzie - ʻaʻohe mea kupanaha. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. ʻO Lauren Fox. ʻO Yorgi. ʻO ka mea mahalo, ʻaʻohe mea e pili ana iā Thorsten Dahl.
  
  Akā aia kahi kuhikuhi iā Karin Blake.
  
  Nānā ʻo ia iā ia no kekahi manawa, a laila hoʻoholo ʻo ia e haʻalele iā ia i kēia manawa. ʻO nā loulou ʻē aʻe e pili ana i ka hui SPEAR a hoʻohui ʻia i lalo o ka ʻaoʻao mua mai Kimberly Crow, Kakauolelo o ka Puʻukū; Na Nicholas Bell, pio; a me kahi papa kuhikuhi holoʻokoʻa i kapa ʻia ʻo "Family/Friends".
  
  Damn, hele maoli kēia kanaka i ke kūlanakauhale ma luna o lākou.
  
  Maikaʻi.
  
  Pono ka kaomi mua ma ka inoa: Matt Drake.
  
  Oli ae la kona mau nanaina, a nawaliwali, a hoomaka e akea; ua nui kona mau maka i ka nui o na ipu.
  
  "Fuck me," i hāwanawana ʻo ia me ka makaʻu. "Oh. Haka. iaʻu."
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAWALU
  
  
  Ua ʻike ʻo Matt Drake i ka hōʻailona Strask Laboratories ma mua o ko lākou hiki ʻana i laila. Ma ka ʻaoʻao o Dallas, he hale kiʻekiʻe nō ia, a ua kau ʻia kona hōʻailona 'S' polū a keʻokeʻo ma luna pono o ka hale. Eia naʻe, ke neʻe wikiwiki nei ko lākou mau kaʻa, a ʻike koke ʻo ia ua hāmama ka ʻāina holoʻokoʻa i mua.
  
  He mea nui ʻole ʻo Strask Labs, he lāʻau i ka huila, a ʻo ia ka manaʻo. ʻAʻole hiki ke komo i kona mau puka makani, akā he nui. Ua uhi ʻia kona wahi kaʻa i loko o kahi pūnana o nā kamera CCTV, akā ʻo ia ka honua. ʻAʻole hiki i kekahi ke haʻi i ke kiʻekiʻe o nā kāmela a i ʻole ka lōʻihi o ka lōʻihi. ʻAʻohe ʻīpuka ʻē aʻe he pale palupalu. ʻAʻohe mea palekana i ʻike ʻia.
  
  "He pane hou aku?" - i ninau aku ai o Dahl.
  
  Pini ʻo Hayden i ke alahaka o kona ihu. "Hū make," ʻo ia wale nō kāna i ʻōlelo ai.
  
  Ua aʻo ʻo Drake i ka ʻāina. He ʻano L ka wahi kaʻa a puni ka hale, ma mua a ma ka ʻaoʻao hikina. Aia ma ke komohana he pali pali mauu. ʻAʻohe pā. He hoʻolālā ākea ka wahi holoʻokoʻa. Ua holo a puni ia he mau alanui alanui, a he mau kakini o na hale oihana liilii, na halekuai a me na mall i ikeia.
  
  "Nā makai," wahi a Dahl.
  
  Aia nā luna DPD ma kahi ʻike, i hoʻopaʻa ʻia ma waho o ka wahi ma ka ʻaoʻao o ke alanui. Ua ʻōlelo ʻo Hayden i kā lākou mau mea hoʻokele e paka ma kahi kokoke a lele i waho.
  
  Ua hahai koke ʻo Drake iaʻu.
  
  "Ua ʻike anei ʻoukou i kekahi mea? kekahi mea?" i ninau aku ai o Hayden.
  
  Nānā aʻela ka luna lōʻihi me nā ʻaoʻao. "ʻO ka mea āu e ʻike nei, ʻo ia kā mākou e ka wahine. Ua kauoha ʻia mākou e nānā a ʻaʻohe hana.
  
  Ua hōʻino ʻo Hayden. "No laila ʻaʻole mākou i ʻike i ka mea a mākou e komo ai iā mākou iho. ʻO ka ʻōlelo hoʻohiki wale nō a ka mea pupule he ʻino nā mea e like me ka hiki."
  
  Ua ʻohi ʻo Alicia. "Aloha, he aha ka mea hou?"
  
  "Inā loaʻa iā lākou kahi mea ola ola a i ʻole kahi mea olaola i hoʻolālā ʻia e luku i kā mākou mea kanu, a laila ʻaʻohe o mākou koho," wahi a Dahl.
  
  "A pehea ʻoe e manaʻo ai e komo mākou i loko?"
  
  "E hele i mua," wahi a Dahl me ka ʻakaʻaka. "Aia kekahi ala ʻē aʻe?"
  
  "ʻAʻole no mākou," wahi a Drake. "Mākaukau paha ʻoe?"
  
  "Aha," wahi a Alicia. "Manaʻolana wau ʻaʻole ʻolua e paʻa lima."
  
  Ua noi ʻo Hayden i nā mea a lākou i noi ai a hāʻawi iā lākou. Lawe ʻo Drake i kāna mask gas a hoʻokomo. ʻAʻohe pilikia ma ka hale hana.
  
  Holo akula ʻo Drake i lalo i kahi pā mauʻu a lele ʻo ia ma luna o kahi awāwa ma lalo i kahi kaʻa. Ma kahi o kanahā mau kaʻa i hoʻopuehu ʻia ma nā wahi a pau, nā ʻelele maʻamau o nā makahiki like ʻole a me ka maʻemaʻe. ʻAʻohe mea maʻamau. Ua holo ʻo Dahl ma hope ona, ʻo Alicia lāua ʻo May ma kona ʻākau. Ua mākaukau loa lākou a ua mākaukau kā lākou mau mea kaua. Ua manaʻo ʻo Drake i ka pōʻino loa, akā i kēia manawa ʻo nā mea a pau i aloha mai iā lākou he hāmau eerie.
  
  "Manaʻo ʻoe ua hiki ka ʻike i nā hui ʻē aʻe?" Nānā aʻela ʻo Kinimaka a puni. "Inā loaʻa i kekahi o kēia mau ʻāina i ka makani e hiki mai ana kēlā mau mea kaua olaola a palupalu i kēia keʻena hana, hiki iā mākou ke kū i kahi hoʻouka kaua. A ʻoi aku ka palekana o Strask ma mua o Fort Sill.
  
  "Nā hui ʻē aʻe?" Ua kaniʻuhū ʻo Lauren i ka mea kamaʻilio. "Ke hopohopo nei au ua hoʻolaha ʻia ka hoʻopaʻa ʻana o ke Kauoha me ka ʻole o ka palena. A e hiki mai ana ka makani ino."
  
  Ua lilo ka waha o Kinimaki i poai nui. "Ooh."
  
  Ua neʻe ʻo Drake lāua ʻo Dahl, e hana ana ma waena o nā kaʻa me ka nānā ʻana i ko lākou mau maka i nā pukaaniani āpau. ʻAʻohe mea i neʻe. ʻAʻohe kani ʻana i loko. Ua hōʻea lākou i nā ala e hiki aku ai i ke keʻena nui a ʻike lākou ua pouli kēlā mau puka makani liʻiliʻi.
  
  "Inā wau i hāʻawi mai i ʻaneʻi," wahi a Dahl. "E manaʻo koke wau ʻaʻole kēia he hale hana maʻamau."
  
  "ʻAe, e ka hoa. ʻOi aku ka maikaʻi o ka loaʻa ʻana o kahi hoʻokipa liʻiliʻi maikaʻi. "
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Dahl i nā lima o ka puka a nānā pū ʻo ia. "Ua wehe ʻia."
  
  Ua kali ʻo Drake i ke kauoha a me ke kauoha a Hayden. "E hele."
  
  Me ka pale kinoea e kāohi ana i kona ʻike, nānā ʻo ia i ka wehe ʻana o Dahl i nā puka ākea a laila komo i loko. Ua hoʻokiʻekiʻe ʻo Drake i kāna HK hou i ka ʻimi ʻana i nā ʻenemi. ʻO ka mea mua a lākou i ʻike ai, ʻo ia nā kino e waiho ana ma kahi kokoke i ke keʻena hoʻokipa a ma nā alahele ma hope.
  
  "wikiwiki". Holo ʻo Dahl i ka mea mua, uhi ʻia e Alicia. Holo ʻo Mai i ka lua, uhi ʻia e Drake. Ua nānā koke ka Swede i kona puʻuwai.
  
  "Mahalo i ke Akua," wahi āna. "Ua ola ʻo ia".
  
  "A ʻo kēia hoʻi," hōʻoia ʻo Mai a hāpai i ka lihilihi o ka mea i pepehi ʻia. "Manaʻo wau ua hoʻohana ʻia ʻo ia i ka lāʻau lapaʻau. ʻO ke kinoea hiamoe, a i ʻole kēlā me kēia huaʻōlelo maikaʻi a lākou e kapa ai. "
  
  Ua lawe pū ʻo Hayden i ke kinoea, ka mahu a me ka mea ʻike mahu. "He mea like ia. ʻAʻohe mea ʻawaʻawa. ʻAʻole make. Malia paha he mea māmā e hoʻomoe ai iā lākou?"
  
  "Ua lilo ʻo Vodka i mea kaua," i ʻōlelo ai ʻo Alicia, ua hoʻololi ʻia kona leo e ka mask. "Ua lawa kēlā."
  
  Nānā akula ʻo Kensi iā ia me ka luliluli ʻana i kona poʻo.
  
  "He aha kāu e nānā nei, e Bridget?"
  
  "ʻAe, ma ka liʻiliʻi me kēia mask hiki iaʻu ke nānā aku iā ʻoe me ka ʻole o ka luai ʻana."
  
  "ʻO ke kinoea he kinoea holo wikiwiki, piha piha," wahi a Hayden. "Pehea lākou i hana ai i kēlā?"
  
  "Maikaʻi," wahi a Lauren. "Pūnaewele hoʻomehana, ea ea, kekahi mea like. ʻOiai, aia paha ma kahi o nā ʻepekema i hoʻopaʻa ʻia i kā lākou mau hale hana. Hāʻawi ʻia i ke ʻano o ka hale hana, ʻaʻole kēlā me kēia keʻena kikowaena a i ʻole kahi hale mālama e hoʻopili ʻia i ka node nui.
  
  "ʻAe," wahi a Hayden. "No ke aha ? He aha nā mea i loaʻa iā lākou ma ka hoʻomoe ʻana i nā limahana holoʻokoʻa?"
  
  Ua komo kekahi leo hou i loko o kā lākou kamaʻilio ʻana, ʻaʻole ma o ka ʻōnaehana kamaʻilio, akā ma o kekahi ʻano leo kani i uhi ʻia paha ka hale holoʻokoʻa.
  
  "Aia paha ʻoe ma ʻaneʻi? Pehea ke koena? ʻAe maikaʻi. A laila hiki iā mākou ke hoʻomaka ma kahi o ʻumikūmālua kekona.
  
  Huli koke ʻo Drake me ka nānā ʻana i ka puka. Ua paʻi ka leo o Lauren i ka mea kamaʻilio me he nalu kai lā.
  
  "Ke hoʻokokoke nei mākou! Manaʻo wau i ka ʻIseraʻela. E haʻalele kākou i kēia manawa. A me nā Suedena!"
  
  "Inā loaʻa kahi wahi i ʻaʻohe pū ʻana..." wahi a Alicia.
  
  Ua hoʻomaka ka pana ʻana; ʻAʻole kānalua nā mākaʻi o Dallas ma ke ala o ka poʻe komo. ʻOiai naʻe, ua hikiwawe loa ka hoʻouka ʻana. Ke hele nei ʻo Drake ma ke alaloa a pili i kāna kamaʻilio, e noi ana i kahi code pani pani e wehe i ka hapa nui o nā puka o loko. I kēlā manawa, ua pahū ka lālani nui o nā puka makani ma hope o ka lālani mua o nā puka, ua luku koke nā grenades i nā aniani ʻekolu. Ua ʻike ʻo Drake i ka pahū ʻana o ka ʻāʻī ʻāhiu i loko o kahi nalu make a hiki ʻole ke hoʻōki, e kahe ana ma nā lumi. Hoʻokomo ʻia nā ʻāpana ma kēlā me kēia ʻili. Ua haki a hāʻule paha nā ʻāpana o loko a me nā puka makani keʻena. Ua kuhikuhi ʻo Drake i ka pū ma nā puka.
  
  ʻO ka leo o Lauren: "ʻElua, ʻekolu, ʻelima, ʻewalu, ʻehiku."
  
  Hoʻokomo koke ʻo ia i ke code override, a laila holo i loko, a ukali ʻia e ke koena o ka hui. Aia nā kino ma nā wahi a pau, ua ʻike ʻole ʻia e ke kinoea hiamoe.
  
  "He palekana anei iā mākou ke wehe i kā mākou mau maka?" i ninau aku ai oia.
  
  Ua nānā ʻo Hayden i ka maikaʻi o ka ea. "ʻAʻole wau manaʻo. ʻAe, ua maopopo i kēia manawa, akā hiki i ka mea nāna i hoʻokomo i ke kinoea ke hana hou. "
  
  "Me ka mea ʻino loa," i hoʻohui ai ʻo Dahl.
  
  "Kūamuamu".
  
  Ua wehe ʻo Drake i ke ahi i kona ʻike ʻana i nā kiʻi huna e komo ana. ʻElima i ka manawa hoʻokahi, no laila he poʻe Lūkini paha lākou, e hoʻokuʻu ana iā lākou iho mai kā lākou mau pōkā me ka mālama ʻole i ka mea a lākou i hōʻeha ai ma ke ala. Ua hahau ʻo Drake i kekahi ma ka ʻaʻahu, ua holo ke koena.
  
  "Manaʻo wau hiki iā mākou ke ʻōlelo me ka hilinaʻi ʻaʻole i lalo ka hui Lūkini ma lalo o nā hoʻopaʻi aupuni. ʻAʻohe aupuni i kona manaʻo pono e ʻae i kēia. "
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Kinimaka. "Ke kamaʻilio nei mākou i nā Lūkini ma aneʻi, e ka hoaaloha. Paʻakikī ke ʻōlelo."
  
  "A inā manaʻo lākou hiki iā lākou ke pakele," wahi a Kenzie. "ʻO ka ʻIseraʻela kekahi."
  
  Ua hūnā ʻo Drake ma hope o ka papaʻaina. ʻO nā ʻāpana a puni ka ʻāpana o kēia labyrinth o loko o nā keʻena he palupalu loa. Pono lākou e neʻe.
  
  Nani ʻo ia iā Alicia lāua ʻo Mei i kona hele ʻana. "Lauren," wahi āna. "Ua ʻike anei mākou i hea nā mea kaua ola?"
  
  "Koe aku. Akā ke hele mai nei ka ʻike. "
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. Ua kaupaona paha ka poʻe ʻoihana pepehi kanaka i ke kumukūʻai o ke ola me ka loaʻa kālā. Ua kipaku ʻo Hayden ma mua. "E hele hohonu," wahi āna. "Pela no."
  
  Ua kipu aku na Rusia i na keena o loko. Ua haehae nā pōkā i ka ʻili fiberglass, e hāʻule ana nā panela a lele nā pahu alumini ma nā wahi āpau. ʻAʻole ʻo Drake i hāpai i kona poʻo. Kolo aku ʻo Hayden i mua.
  
  Nānā ʻo Drake ma waena o nā ʻōpala. "ʻAʻole hiki iaʻu ke nānā aku iā lākou."
  
  Ua noho ʻo Dahl mai kahi ʻokoʻa. "Hiki iaʻu". Ua kipaku ʻo ia; hāʻule ke kanaka, akā lulu ʻo Dahl i kona poʻo me ka ʻeha.
  
  "ʻaʻahu. ʻElima mau ikaika.
  
  Ua hoʻopau ʻo Lauren i ke kelepona. "He wahi ʻike wale nō, e ka poʻe. ʻO ke kauoha i hoʻokuʻu i ka mea hoʻomoe moe, no loko mai o ka hale."
  
  "Ua loaʻa," wahi a Hayden. "Lauren, auhea ko Suedena?"
  
  Hamau, a laila: "Mai ke ala a lākou i komo ai, e ʻōlelo wau mai kēlā ʻaoʻao o ka hale, e hele pololei ana iā ʻoe."
  
  "Damn, a laila pono mākou e hele mua i ke kikowaena waena. Ke manaʻo nei ʻo ia ke ala i lalo i nā pae haʻahaʻa, Lauren?
  
  "ʻAe, akā ʻaʻole mākou ʻike i kahi o nā mea kaua ola."
  
  "Aia i lalo," wahi a Hayden. "Pono lākou e naʻaupō e mālama i nā wahi ʻē aʻe."
  
  Kuno ʻo Drake iā Dahl. "Maikaʻi paha ʻoe?"
  
  "ʻOiaʻiʻo. Akā e like me kāu i ʻōlelo ai ma mua, ʻaʻohe aupuni e ʻae i kēia hoʻouka kaua.
  
  "I kēia manawa ke manaʻo nei ʻoe e hana kūʻokoʻa nā Swedes?"
  
  Huhū ʻo Dahl, ʻaʻole naʻe i ʻōlelo. I kēlā manawa, hiki i nā mea a pau, a ʻo ka hōʻike hou e hoʻomau ʻia ana ke Kauoha, i hoʻonui ʻia i kahi ʻenehana hou, kau pū kekahi i nā hōʻailona nīnau ma ka ʻaoʻao āpau. ʻEhia mau ʻanuʻu ma mua o kākou?
  
  A ʻo ka hā? Inā ʻaʻole hiki mai ka pōloli iā ʻoe, e make ana!
  
  Ua ʻōwili ʻia ʻo Drake. Kolo akula ʻo Kinimaka ma ka ʻaoʻao loa o ke keʻena a hoʻopā aku iā ia iho i ka paia o waho, a hahai akula ʻo Smith i ko lāua hui ʻana ma waena. Ua hele pololei ʻo Hayden, Mai a me Yorgi ma waena. Ua kī ʻo Drake i ka pana ma hope o ka pana ʻana e paʻi i ka poʻe Lūkini i ka honua. Ua hoʻopaʻa ʻo Kenzi i waena o lākou, e hopu ana i kahi pū, akā naʻe, ʻano ʻino. Ua nalo ke kaikamahine ʻilihune i kāna katana.
  
  Ua hōʻea ʻo Drake i ka hopena o ka wahi keʻena wehe. Aia ʻo Hayden ma laila, e nānā ana a puni ka wahi ākea e alakaʻi ai i ka waihona elevator a me kekahi wahi nui o nā keʻena ma waho. Aia kekahi poʻe Suedena ma laila.
  
  "Ke inaina nei au i ka haawi aku ia oe i na lono ino," wahi a Lauren i ko laua mau pepeiao. "Akā ua hana wale ka ʻIseraʻela i kahi holomua. He wahi kaua kēia. Laki ʻoe i laila. "
  
  I kēia manawa ua hoʻi ʻo Kensi. "Ke kānalua nui nei au i ka ʻIseraʻela i ke kākoʻo o ke aupuni. Akā, ke manaʻoʻiʻo nei au he Pūʻali Kūikawā kēia. ʻAʻohe ou kākoʻo?"
  
  "Ma koʻu ala. He waapa piha. ʻAʻohe oʻu manaʻo pehea e manaʻo ai kēia mau hui e puka i waho ma hope. "
  
  "ʻAʻole ʻoe e manaʻoʻiʻo i kēia," wahi a Kensi. "Aia mau ke ala. Pono ʻoe e hoʻomaka e mālama i ka poʻe pōʻino ma ʻaneʻi. Hāʻawi iā lākou i ke kōkua e pono ai lākou. "
  
  Ua hoʻi ʻo Hayden. "E kala mai, ʻaʻole hiki iaʻu ke ʻae i kēia. ʻAʻole maopopo iā mākou ka mea a mākou e hana nei. ʻAʻole maopopo iā mākou inā hiki i ke Kauoha ke hoʻokuʻu i kekahi mea make loa. "
  
  "ʻAʻole anei ia he kumu e hoʻokuʻu ai iā lākou?"
  
  "Makemake paha ke Kauoha e hana mākou pēlā. E wehe i nā puka.
  
  "Mmm, e ke kanaka," wahi a Alicia. "Ua wehe mua kekahi pupule i nā puka makani."
  
  Noonoo iho la o Hayden. "ʻAe, pololei ʻoe, akā ʻoi aku ka ʻino o kēia. He aha inā inā e hoʻokuʻu i kahi mea make ma Dallas ka hana a ke Kauoha?
  
  Ua nānā ʻo Drake i nā mea hoʻokiʻekiʻe. "Pono mākou e ʻike i kahi o ka bioweapon fucking."
  
  Ua pahū nā pōkā ma luna o ka hui Lūkini, a hoʻololi iā ia i "papier-mâché" i hana ʻia i nā paneli like ʻole. Lele ʻia nā mea kākau i ka lewa: kahi peni penikala, kelepona, kahi pahu pepa holoʻokoʻa.
  
  Ua pae ka hui.
  
  ʻAʻole hiki ke lohe ʻia ka leo o Lauren. "Ka papa haʻahaʻa ʻehā, keʻena hoʻokolohua 7. Aia ma laila. ʻāwīwī!"
  
  
  MOKUNA IWAKALUA KUMAMAIWA
  
  
  Me ka hoʻohana ʻana i kahi lālani o nā mea hoʻokiʻekiʻe ma ke ʻano he pale e kūʻē i nā Swedes, ua hoʻomau ka hui SPEAR i ke ahi mau ma luna o nā Lūkini i ko lākou holo ʻana i nā puka kila. Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Hayden lāua ʻo Jorgi ʻoiai ʻo Kinimaka lāua ʻo Smith i nānā i ka poʻe Suedena a ʻo ke koena o ka hui e kālele ana i nā Lūkini.
  
  Ua kaomi ʻo Hayden i ke pihi i kapa ʻia ʻo SL4.
  
  Inā kani nā elevators, ua nalowale ke kani ma muli o ke kī nui. Ua lele ʻo Drake, akā ua hiki i ka ʻenemi ke hoʻihoʻi i ke ahi a kolo i mua, e neʻe ana a puni ka papaʻaina a me ka hoʻohana ʻana i nā mea ikaika e uhi ai ma hope o lākou. I kēlā manawa, hāʻule kekahi kanaka me ka pōkā ma kona poʻo. Ua uwa kekahi i ka ʻeha i kona ʻēheu, a ua kī ʻia kekahi ma ka wāwae. Akā naʻe, hele mai lākou.
  
  Ua ʻānaʻi nā kukui ma luna o nā puka metala a laila hāmama lākou. Ua lele ʻo Hayden a hahai ke koena o ka hui. He mea paʻakikī iā lākou, akā ua hoʻokō lākou.
  
  Ua koi ʻia ʻo Drake e kūʻē iā Dahl, ka Hong Kong ma waena o lākou.
  
  Ua kau ʻo Alicia i kona ʻauwae ma kona kua. "ʻO wai kēlā ma hope oʻu? Me na manamana lima auwana?
  
  "ʻO wau". Ua ʻūhū ʻo Kenzi i ka ʻī ʻana mai o ke ākea paʻa iā lākou, ʻaʻohe wahi no ka neʻe ʻana i ka neʻe ʻana i ka pae ʻehā. "Akā ua paʻa koʻu mau lima ma koʻu ʻāʻī. ʻO ka mea kupanaha, aia nō koʻu mau manamana lima." Nani ʻo ia iā lākou.
  
  Ua ʻike ʻo Alicia i ka neʻe ʻana. "ʻAe, ua hoʻopili kekahi i kaʻu hoki. ʻAʻole ia he maiʻa.
  
  "ʻAe, ʻo wau paha," wahi a Yorgi. "ʻAe, ʻo kaʻu pū kēia."
  
  Ua hāpai ʻo Alicia i kahi kuʻemaka. "Kau pū, ʻeā?"
  
  "Kaʻu pū. ʻO kaʻu pū, ʻo ia kaʻu ʻōlelo."
  
  "Ua piha anei ia?"
  
  "Alicia ..." i ʻōlelo ʻo Drake.
  
  "Mmm, ʻae, ʻo ia ke ʻano."
  
  "A laila ʻoi aku ka maikaʻi ʻaʻole au e neʻe. ʻAʻole makemake mākou e hana i loko o kahi wahi paʻa i kēia manawa, ʻo mākou?
  
  ʻO ka mea pōmaikaʻi, ʻoiai ʻo Kensi me he mea lā e hāʻawi ana ʻo ia i kahi pane liʻiliʻi, kū ka elevator a kani ka hōʻea. Wehe ʻia nā puka a hāʻule koke ka hui i ke alahele. Nānā ʻo Drake i nā paia no kahi hōʻailona. ʻOiaʻiʻo ʻaʻohe mea ma laila.
  
  "ʻAuhea ʻo Lab 7?"
  
  "Huli akau, ke kolu o ka puka," wahi a Lauren.
  
  "Pono".
  
  Ua hele ʻo Dahl i mua, me ka makaʻala, akā me ka hilinaʻi. ʻOi aku ka nui o ka hoʻoweliweli, akā ʻaʻole poina ʻo Drake i ke kumu o ko lākou hele ʻana ma ʻaneʻi. Ke kauoha o ka Hookolokolo Hope. He aha hou aʻe kā lākou i hoʻolālā ai?
  
  Wehe ae la o Yorgi i kona maka, me ka hanu ana i ka ea. Ua komo ʻo Kensi me ka uhaki ʻana i nā lula, a laila ua hahai ʻo Smith i ka hana, me ka hāʻawi ʻana iā Hayden i kahi hiʻohiʻona ʻoiai ʻo ia e kīloi ana i kona mau lima me ke kōkua ʻole.
  
  "E nā kipi," wahi a Dahl me ka hoʻomau i ka hele ʻana.
  
  "E ʻōlelo wau he poʻe hewa," wahi a Kensi. "Maikaʻi ke kani."
  
  Kū ʻo ia ma hope ona.
  
  "Inā ʻaʻole wau i hoʻopaʻi maikaʻi ʻia, pono wau e hui pū me ʻoe."
  
  "Mai hopohopo. Hiki iā mākou ke hana i kēia. "
  
  Ua kipaku ʻo Drake iā ia ma hope. "Ua ʻike ʻoe ua hele ʻo ia i ke kula pilikino, ʻaʻole anei, e Kenz? ʻAʻole loa ʻoe e uhaʻi iā ia.
  
  "Aia ka Mossad i kāna mau ala ponoʻī."
  
  Nānā ʻo Dahl ma luna o kona poʻohiwi. "E pani ʻolua? Ke hoʻāʻo nei au e noʻonoʻo."
  
  "E ʻike i kaʻu ʻōlelo?" wahi a Drake.
  
  "E nānā i ke aha?" i ninau aku ai o Alicia. "Helu ʻekahi a ʻehā?"
  
  "Eia mākou," wahi a Dahl. "Laboratory 7".
  
  "Ke helu nei ʻoe i nā mea a pau iā ʻoe iho, e Torsti? E kali, manaʻo wau he sticker kaʻu ma kahi."
  
  Holoi mua ʻo Hayden. "Ka hoʻokumu ʻana, nā kānaka. Nānā i hope. E makaʻala i nā elevators ma nā ʻaoʻao ʻelua. Makemake au iā Lauren ma ke kelepona e hoʻopili iaʻu i ka bioweapon, a pono wau e palekana ka lab. Manaʻo ʻoe hiki iā ʻoe ke hana?"
  
  Me ka hoʻomaha ʻole, hoʻopuehu lākou a kū i ko lākou kūlana. Pono ʻo Drake lāua ʻo Hayden e komo i ke keʻena hana ma o lāua iho. Ua komo mua lākou i ke keʻena o waho, kahi i hoʻopiha ʻia me nā lako, ʻo kēlā me kēia ʻili i loaʻa i uhi ʻia me nā ʻano mea hana like ʻole. ʻAʻole ʻike ʻo Drake i ke ʻano o lākou, akā he mea koʻikoʻi lākou a he pipiʻi.
  
  Ma hope o ka paia aniani he lumi i loko a palekana.
  
  "Lauren," wahi āna. "He ʻelua lumi ka hale hana 7. Ma waho a ma loko. ʻO ka loko paha he lumi hoʻomalu kemika hiki ke hoʻopaʻa ʻia a hoʻokuʻu ʻia.
  
  ʻAʻohe mea. Ua kāpae ʻia ke kamaʻilio ʻana.
  
  Nānā akula ʻo Drake iā Hayden. "He aha ka-"
  
  "E kala mai, Mat. Hayden. Pale mau ʻia nā Laboratories, no laila ʻaʻole hiki i nā hōʻailona ke komo a i waho. Aia ʻo Lab 7 ma kahi pae ʻokoʻa mai ke koena o ka hale, a ua lawe mākou i kekahi manawa e hoʻopau i ka palekana hou.
  
  "Mai hopohopo," wahi a Hayden. "Ma hea kahi e hele ai?"
  
  "Luna loko. Pono he keena aniani ma laila. ʻIke ʻoe i kēia?"
  
  Piʻi ʻo Drake i ka paia aniani nui. "ʻAe. Aia ma ke kihi loa."
  
  "ʻO nā mea kaua olaola ʻaʻole like me nā mea kaua. Pono e mālama ʻia i loko o kahi pahu e like me ka nui o ka ipu kofe. Hiki ke ʻike ʻia e ke code PD777. Loaʻa kēlā?"
  
  "Maopopo". Hele ʻo ia i ka ʻaoʻao o ka ʻīpuka puka a kuʻi i ke code override. "ʻAʻohe mea". Ua kanikau ʻo ia. "He code ʻokoʻa paha kēia lumi?"
  
  "E ʻae mai iaʻu e ʻike. ʻO ka pilikia, ʻo nā luna āpau, nā ʻenehana a me nā mea kōkua keʻena hana e moe pū me ʻoe.
  
  "ʻAʻole e haʻi i ka poʻe Lūkini, Swedes a me ʻIseraʻela. ʻāwīwī".
  
  Ua hoʻolohe ʻo Drake i ke kūkākūkā ʻana o Hayden me ka hui. Ua mālie nā mea a pau, eerily so. Ua ʻōhumu ʻo Smith ma kāna comm.
  
  "Ka neʻe ʻana ma ke alapiʻi hikina. Eia mai lakou!"
  
  "Ua ʻike au i ka neʻe ʻana ma ke komohana," i hōʻike ai ʻo Mei. "ʻāwīwī".
  
  "E paʻa i kēlā mau elevators," wahi a Hayden. "E pono koke mākou iā lākou."
  
  Noʻonoʻo ʻo Drake e pana i ke aniani. ʻAʻohe kānalua he pale pōkā a hiki ke pilikia. Aia ma loko o ka lumi o waho nā keʻena aniani i hoʻopiha ʻia me nā paipu hoʻāʻo a me nā pahu i hiki ke loaʻa i kekahi helu o nā mea make.
  
  Ua hoʻōho ʻo Lauren i kahi code hou. Ua kuʻi ʻo Drake iā ia. Hamama ka puka. Holo ʻo ia i ka ʻaoʻao o ke keʻena, wehe ʻo ia i ke keʻena a hoʻomaka e ʻimi i ke kinikini. Ua haʻalele ʻia ʻo Hayden. ʻOiai e uhi ana i ko lākou kua, mālama kēlā me kēia lālā o ka hui i ka mea aʻe.
  
  Ua hele ʻo Drake i loko o ka pahu ma hope o ka pahu. He kiʻi ʻeleʻele, ʻeleʻele a me nā helu ma kēlā me kēia, a ʻaʻole i kūpono. Ua hala kekahi minute. Ua wehe ʻo Smith i ke ahi i ke alapiʻi, a ua hana like ʻo Mei i kekahi mau kekona ma hope. Ua hoʻouka ʻia lākou, me ka pule ʻaʻole e lilo kekahi i naʻaupō e hoʻouna i kahi grenade i ka hakakā.
  
  "Maopopo!"
  
  Lawe aʻela ʻo ia i ka ipu, lawe i ka hapalua kekona e hoʻomanaʻo ai aia i loko o kahi mea kaua ola e hiki ke luku iā ʻAmelika ma lalo o kona lima. "ʻO ka manawa kēia e hele ai".
  
  Ma ke ʻano he hoʻokahi, hoʻonohonoho ʻia, hoʻomaka lākou e hoʻi. Ua uhi ʻo May lāua ʻo Smith i nā alapiʻi a hiki ʻo Drake lāua ʻo Hayden i ke alaloa, a laila uhi ʻo Yorgi lāua ʻo Dal iā lāua. Ua hoʻi hope koke ʻo May lāua ʻo Smith i ke kaomi ʻana o Alicia i ke pihi elevator.
  
  Wehe koke aʻela nā puka.
  
  "ʻOi aku ka wikiwiki!" - Ua hoʻōho ʻo Mai, e ʻike koke ana ma ke kihi. "He mau kekona lākou ma hope oʻu."
  
  Ua hoʻihoʻi ʻo ia i ke ahi me ka paʻi ʻana iā lākou i ka honua.
  
  Ua hele ʻo Smith i kahi ala ʻē aʻe, i uhi ʻia e Dahl, nā kāne ʻelua e hoʻi i ka puka.
  
  A laila hoʻomaka ke kani ʻana o nā ʻōhua, he kani kani ikaika e hoʻopiha ana i nā pepeiao a hoʻouna i nā manaʻo i ka overdrive.
  
  "He aha kēia?" Ua hoʻōho ʻo Drake.
  
  "ʻAʻole. ʻAʻole!" Ua hoʻōho hou ʻo Lauren. "E hele i waho. E hele i waho i kēia manawa! Ua hoʻokuʻu wale lākou i kekahi mea i loko o ka ʻōnaehana. " Hoʻomaha ʻo ia. "E kuʻu Akua ... he sarin."
  
  Ua kahe mua ʻia ma nā puka makani ma ka hale o ke alahele a me nā puka makani ʻaoʻao o ka elevator.
  
  
  MOKUNA kanakolu
  
  
  Ua kāohi ʻo Drake i ka nalu mua o ka makaʻu i ka haʻi ʻana i ka inoa ʻo Sarin. Ua ʻike ʻo ia he mea make. Ua ʻike au ua manaʻo ʻia he mea kaua luku nui. Ua ʻike ʻo ia ua wehe ʻo Smith, Yorgi a me Kenzi i kā lākou mau maka.
  
  A ʻike ʻo ia i ka mea i ʻōlelo ʻia he wai kala ʻole a ʻaʻala ʻole e kahe ana ma nā puka makani.
  
  "ʻAʻole au i kānalua ua mālama lākou i ka sarin ma ʻaneʻi." Ua hoʻouka ʻo Hayden iā Yorgi. "Akā ʻo kēia ..." Hopu ʻo ia i kāna mask.
  
  Ua ʻike ʻo Drake ʻaneʻane hiki ke hoʻoponopono ʻia, hoʻomohala ʻia, a i ʻole e noʻonoʻo hou ʻia. ʻO ka manaʻo wale nō ka palena. ʻAʻole hiki ke maʻalahi ka mea aʻalolo wai. I kēia manawa ua holo wikiwiki ʻo ia iā Kenzi, akā ʻike ʻo ia aia ʻo Alicia lāua ʻo May. Ua ʻaʻahu ka wahine ʻIseraʻela i ka pale maka, akā ua paʻa kona mau maka a ua lohi kona kino.
  
  Hiki iā Sarin ke pepehi i hoʻokahi a ʻumi mau minuke, ma muli o ke ʻano.
  
  "ʻAʻole," wahi a Drake. "ʻAʻole ʻaʻole".
  
  Ua iho ʻo Smith ma ka ʻaoʻao o ka elevator, me ka ʻike ʻole, ma mua o ka hiki ʻana iā Dahl ke huki i ka mask ma luna o kona mau maka.
  
  Piʻi maila ka ʻeleka, hoʻi i ka papahele mua.
  
  "He aha kā mākou e hana ai?" Ua hoʻōho ʻo Hayden ma luna o nā comms. "ʻEhia ka nui o ko lākou manawa?"
  
  "ʻO wai?" Ua pane kūlohelohe ʻo Lauren. "ʻO wai ka mea i ʻeha?"
  
  "E ʻimi wale i kahi ʻiole hōʻino a i ʻole ke kauka a haʻi mai iā mākou i ka mea e hana ai!"
  
  Hapai aʻela ʻo Kinimaka iā Smith ma luna o kona poʻohiwi i ka hāmama ʻana o nā puka. ʻIke akula ʻo Drake iā ia e holo ana i waho, a laila, holo mua ʻo ia me ka ʻike ʻana ua poina paha ka Hawaiʻi i ka poʻe Suede, Lūkini a me ʻIseraʻela e kali ana. Ua ʻike koke ʻo ia i ka mea i ʻike ʻia me he mahu palupalu e kahe ana ma nā puka makani kiʻekiʻe. Ua kaumaha kona puʻuwai. "Ua hoʻokuʻu ʻia ma ʻaneʻi."
  
  "ʻO ka paʻakikī holoʻokoʻa," wahi a Lauren. "He kanaka hana lab ka'u maanei."
  
  "ʻAʻole pono iaʻu," haʻi ihola ʻo Kinimaka. "Pono mākou i ka atropine. Aia i hea kēia atropine pōʻino?
  
  He leo hou ma ka laina. "ʻEhia ka poʻe i loaʻa i ka maʻi? A i ka pae hea?"
  
  Nānā ʻo Drake i kēlā wahi a holo i kahi e uhi ai, e kuhikuhi ana i kāna mea kaua. Kākoʻo ʻo Alicia iā ia. ʻO ka neʻe ʻana i mua i kū ai lākou.
  
  "I ka pō me kēia!" E uē ana ʻo Hayden. "He ʻekolu kā mākou a me ka nui o nā poʻe i ʻike ʻole i loko o ka hale hana. Pono ʻoe e hele mai i ʻaneʻi me ka lāʻau lapaʻau, a pono ʻoe e hana i kēia manawa!"
  
  "He mea make ʻo Sarin," wahi a ke kanaka. "Akā hiki ke lawe i hoʻokahi hola e pepehi ai. Aia mākou ma ke ala pololei, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu. Ua mākaukau mākou no kēia. E haʻi mai iaʻu, pilikia anei ka hanu ʻana o ka poʻe i make?"
  
  Nānā hope ʻo Drake. Ua lawe ʻo Hayden i kekahi manawa e nānā. "ʻAe," wahi āna me ka puʻupuʻu ma kona ʻāʻī. "ʻae ʻo ia nō".
  
  Nānā ʻo Drake iā Dal e hele ana i o Kenzi lā, huki mālie iā ia mai Alicia, a hoʻopaʻa iā ia ma kona mau lima. Nana pololei aku la oia ia Kinimaka. ʻAʻohe mea ʻē aʻe. ʻAʻohe wahi ʻē aʻe. Ua nalowale ka honua, a hoʻokahi wale nō mea i koe ma ka lunamanaʻo o Swede.
  
  "Mano. He aha kā mākou e hana ai?"
  
  Huhu ka Hawaii nui. "Atropine a me ka Auto-Injector."
  
  Pane koke ka leo. "Aia nā lāʻau lapaʻau ma kēlā me kēia papahele. Loaʻa i kēlā me kēia keʻena nā antidotes, a ʻo ka atropine kekahi o lākou. Ma laila ʻoe e ʻike ai i nā injectors aunoa. E paʻa wale i loko o ka ʻiʻo ʻūhā."
  
  "ʻIke wau i ka mea e hana ai!"
  
  Ua kali ʻo Drake i ka ʻenehana e haʻi iā Kinimaka i kahi e hele ai, a laila hele mua ʻo ia. ʻAʻole hoʻopanee a puni, ʻaʻohe alo ma nā papaʻaina; ʻO kēia manawa ua poʻo lākou i waho, e kākoʻo ana i kā lākou mau hoaaloha i hāʻule, e hoʻokūkū ana i kekahi lāhui naʻaupō e lawe iā lākou. Ua paʻa mau ka papahele i nā kino, i kēia manawa wale nō, ua ʻāwili ʻia kēia mau kino hiamoe, ua ʻeha ʻia e ka ʻeha, ua haʻalulu kekahi.
  
  Ua luku ʻia nā puka komo. Ua holo wikiwiki nā kāne i loko o nā maka a me nā lole.
  
  Ua ʻoki ʻo Drake i kona noho a ʻike ʻo ia i ke kaona lapaʻau ma kekahi o nā kihi o ka lumi. Ua holo ʻo ia. Ma ka akau e waiho ana ke kino o ka Rusia i aahuia i ke Kevlar, ka mea a lakou i pana aku ai. Elua hou e moe ana ma kona aoao; kaʻapū lākou a make. Ua hahau ikaika ʻo Sarin iā lākou. ʻO ka hoʻokuʻu ʻana i ke kemika i hoʻōki pono i ke kaua a aia nō ka SPIR i ka mea kaua ola.
  
  Holo akula ʻo Hayden i mua me ka ʻole o kahi mea kaua ma kona mau lima a wehe aʻela i ka puka i ke kai kūʻai lapaʻau. I loko, i mua o lākou e kū ana he mau ampoules i piha i ka wai ʻālohilohi. Ua hoailona maopopo ia lakou, a uwa aku la o Kinimaka i ka atropine; Huki ʻo Mai i ka auto-injector a hoʻopiha. Hoʻopaʻa ʻo Kinimaka i ka nila ma ka maka o Smith he mau kekona wale nō ma mua o ka hana like ʻana o Dal iā Kenzie. Ua hana ʻo Alicia lāua ʻo Mai iā Yorgi, a laila ʻimi ka hui i lalo, luhi, ʻeha, makaʻu i ka manaʻolana i hoʻopiha i ko lākou mau puʻuwai i kēia manawa me he mea lā ua pau loa.
  
  Ua hala nā minuke. Huli o Drake iā Kinimaka. "He aha ka hana i kēia manawa?"
  
  "ʻAe, pale ka atropine i nā hopena o ka sarin. Pono lākou e huli."
  
  "E nānā i nā hopena ʻaoʻao," i ʻōlelo ai ke technician. "ʻO ka hallucinations maʻamau. Akā ʻo ka noʻonoʻo, nausea, ʻike makapō..."
  
  "Mai hopohopo," wahi a Alicia. "ʻAʻohe mea ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka pāʻina awakea no Team SPEAR."
  
  "Waha maloo. Hoʻonui ka puʻuwai puʻuwai..."
  
  "ʻAe."
  
  He mau minuke hou aʻe i hala, a nānā pono ʻole ʻo Drake i ka helehelena o Yorga, me ka makemake i hoʻokahi haneli kekona no kahi kulu o ke ola e hoʻi hou iā ia. Ua noi ʻo Hayden i ke ʻenehana inā hiki iā lākou ke wehe i ka sarin mai ka ʻōnaehana a ʻae i ka poʻe a pau e wehe i kā lākou mau maka, akā ʻaʻole hiki ke hoʻomalu ʻia ke kūlana. ʻO ka mea nāna i hoʻokuʻu i ka sarin he mau hoʻolālā ʻē aʻe.
  
  "Aia mākou i ka ʻōnaehana i kēia manawa," i hōʻoiaʻiʻo ai ʻo Lauren iā lākou. "Ua paʻa ka FBI i kekahi mau ʻepekema kamepiula kiʻekiʻe e ʻeli nei i kēia hihia no kekahi manawa."
  
  "He mau nūhou e pili ana i nā hui pūʻali koa kūikawā ʻē aʻe?" i ninau aku ai o Hayden.
  
  "Pela ko makou manao. Loaʻa iaʻu ka hōʻoia. Ua huikau iki ma laila.
  
  Paʻi akula ʻo Drake i ka pāpālina o Yorgi, ma ka ʻākau o kona maka. "E haʻi mai iaʻu e pili ana."
  
  Haʻalulu iki ka Lūkini me ka hāpai ʻana i kona mau lima. Lele ae la kona mau maka a haka pono aku la ia Drake. Ua ʻū ʻo ia a hoʻāʻo e wehe i kāna mask, akā ua paʻa ʻo Drake. Me ka atropine a i ʻole ka ʻole, ʻoi aku ka maikaʻi o ka waiho ʻole ʻana i kekahi mea. Ua hakakā pū ʻo Smith, a laila ʻo Kenzie; Ua hoʻopuka ʻo Dahl i kahi kani lōʻihi a lohe ʻia. Ua lawe ka hui i ka manawa e hoʻololi i kahi minoʻaka pōkole a nāwaliwali.
  
  "E lawe kākou iā lākou i ka lewa," wahi a Hayden. "Ua pau mākou i kēia lā."
  
  Hoʻopili hou ʻo Lauren. "Ua maikaʻi nā mea a pau iā lākou? ʻO lākou a pau?" ʻAʻole naʻe ʻo ia i ʻike i ka mea i maʻi ʻia.
  
  "Maikaʻi loa, aloha," wahi a Drake. "ʻOiai ʻoi aku ka maikaʻi o ke kauka e nānā iā lākou."
  
  "He ʻumi kā mākou o lākou ma ʻaneʻi."
  
  "Ke hele mai nei au iā ʻoe i kēia manawa," wahi a Hayden.
  
  Ua hui hou ka hui a kōkua kekahi i kekahi e puka i waho o ka puka. Hoʻopili ʻo Hayden i ka mea kaua bio ma kona umauma, ʻaʻole maopopo i kēia manawa ʻo wai ka mea hiki iā ia ke hilinaʻi. Ua nīnau ʻo ia iā Lauren i kahi nīnau ma luna o nā comms.
  
  "Pono ʻo ia e lawe ʻia i kahi palekana ma Dallas," wahi a Lauren. "Eia kaʻu nā kikoʻī. Ke kali nei lākou iā ʻoe".
  
  Nānā akula ʻo Hayden iā Drake me nā maka luhi ma hope o kona maka.
  
  ʻAʻole e pau.
  
  Ua ʻike pono ʻo Drake i kāna manaʻo. I ka manawa i hiki ai lākou i ka lumi pilikia, wehe i kā lākou mau maka, a loaʻa iā Lauren, ua hoʻomaka lākou e hoʻomaha iki. Ua hauʻoli ʻo Drake i ka lawe ʻana mai i ke kofe wela iā ia a ua hili ʻo Alicia no kahi hue wai. Lawe aʻela ʻo Mai i ke kīʻaha mai ona aku, a inu, a kono aku iā ia e inu i ka ʻōmole i hoʻohana ʻia.
  
  Lalau aku la o Kenzi a lalau mai ia Mei mai a kaniuhu. "No ke aha la au e ike ai ia oe eha?"
  
  Ua hoʻihoʻi ʻo Alicia i kāna wai. "No laila, ke ola nei? ʻAe, he ʻekolu paha kēia?"
  
  Nānā ʻo Drake. "Ua ʻike ʻoe i kekahi mea? E ʻike wau i ka manawa e haʻalele ai i kēia hana, ke hoʻōki ʻolua i ka hoʻāʻo ʻana e piss kekahi i kekahi. ʻO ia ka manawa e hoʻomaha ai au. "
  
  Ua haʻalele ʻo Lauren mai Smith no kekahi manawa ʻoiai ua paʻi ka ʻike i kāna ʻōnaehana kamaʻilio kikowaena. Hoʻopili kēia i nā kamaʻilio mai ke kanaka ʻino ma Wakinekona, ka hana kūloko ma Dallas, a, i ka liʻiliʻi liʻiliʻi, ke Kakauolelo o ka Defence.
  
  Ua hoʻolohe ʻo ia i kona lima ma mua o ka hoʻomanaʻo ʻana ua hiki iā ia ke hoʻohana i ka pilina. "E, ʻē, aloha. E hāʻawi wau iā ʻoe i kahi helu ma Dallas a pono ʻoe e hele. ʻO ka lōʻihi o ka noho ʻana o kēia mau mea kaua ola i ka nahele, ʻoi aku ka nui o ka pilikia. I kēia manawa he wehewehe iki kā mākou. Me he mea lā ua hoʻomaka ʻia ka mea hoʻomaha mua i hoʻoponopono ʻia e pili ana i ka poʻe a pau e hana ana i loko o ke keʻena hana ma o ka code redundant i kou wehe ʻana i ka pahu pahu o Geronimo. Ke manaʻo nei lākou ʻaʻole paha e noho nei ka hoʻomana i kēia manawa, akā ma ka liʻiliʻi paha e hana ana kekahi kanaka no lākou. Ua hoʻāla ʻia ʻo Sarin e ka code like a, ʻaʻohe kānalua, e ka mea hoʻokahi. ʻO loko? Malia paha. Akā mai poina pono mākou e wehe i nā pale pale o ka hale hana i hiki i ka hōʻailona ke komo i loko.
  
  "Pono ʻoe e hōʻoia i ka haʻalele ʻole ʻana o ka poʻe ma mua o ka hana ʻana o ka mea hiamoe i kāna hana," wahi a Hayden.
  
  "Ma luna ona. Akā ʻaʻole ʻo ia wale nō. Ua helu ʻia nā kino." Ua hanu ʻo ia. "Ua hana maikaʻi kā mākou limahana limahana a me nā kānaka kīwila hala ʻole. ʻIke lākou a pau e pane i ka atropine. Ua manaʻo ʻia no ko lākou hiamoe ʻana ma ka papahele ua loaʻa wale iā lākou nā maʻi palupalu a hiki koke mai ke kōkua. I kēia manawa, ʻaʻohe pilikia o ka ʻike, akā no ka mea ua ʻike mākou i nā kūlana o nā Lūkini a me Suedes, pono mākou e manaʻo ua pololei mākou. ʻEkolu mau Lūkini i make, ʻelua i nalowale. Ua make ʻelua Suedena, ua nalowale kekahi. A ʻekolu mau ʻIseraʻela i make, ʻelua i nalowale.
  
  "ʻAʻole lākou i loaʻa i ka atropine?" i nīnau ai ʻo Dahl me ka hopohopo.
  
  "ʻOiaʻiʻo ua hana lākou, akā ma hope o nā maka'āinana. A ʻoi aku ka paʻakikī iā lākou. "
  
  I kēia manawa, aia ʻo Smith, Yorgi a me Kenzi i ko lākou mau wāwae, e nānā hoʻomaha a makemake nui i ka hana. Ua noʻonoʻo ʻo Drake inā ʻo ia paha kekahi o nā hopena ʻaoʻao i ʻōlelo ʻia.
  
  "Yorgi," wahi āna. "E nana ia Alicia. He aha kāu e ʻike nei?"
  
  Ua ʻakaʻaka ka Lūkini. "Ice cream a me ka chili wela?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. "Ua maikaʻi ʻo ia".
  
  Huhu hohonu loa ʻo Alicia. "He aha ke ʻano o ia mea. ʻO Yogi? ʻO Yogi? E hele mai, e ka hoa. Ua ʻike ʻoe ua aloha au iā ʻoe, akā inā ʻaʻole ʻoe e kahe i ka pī, pono wau e pepehi iā ʻoe.
  
  Ua huki ʻo Drake iā ia i nā kaʻa e kali ana. "Maikaʻi e kuʻu aloha, ua hōʻoia wale ʻoe i kāna manaʻo."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamakahi
  
  
  ʻO ka wikiwiki kā lākou koho, ko lākou mea hoʻopakele, ko lākou Akua, a me kā lākou ala maikaʻi loa e noho ola ai i kēia manawa.
  
  ʻAʻohe o lākou manaʻo e pili ana i nā mea e kali mai ana iā lākou ma ko lākou ala i Dallas. ʻAʻole pili i ka nui o nā mākaʻi i kōkua; No ka nui o nā SUV FBI a me nā kaʻa SWAT i laina i ke ala, ʻo ka poʻe a lākou i kū ai kekahi o nā mea maikaʻi loa o ka honua, a e ʻimi lākou i kahi e puka ai.
  
  Ma muli o ka mea a lākou i hana maoli ai.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i nā kaʻa i hāʻawi ʻia iā lākou no ka huakaʻi pōkole ma Dallas-ʻelua mau kaʻa i hoʻopuka ʻia e ke aupuni me nā kaʻa huila ʻehā-a kuʻi i nā kaʻa.
  
  "ʻAʻole pono kēia."
  
  Me ka hoʻomanaʻo ʻana i ke kahua kaʻa a me nā mea i loko, kunou ʻo ia i kekahi mau wahi kaʻa kokoke i ka puka.
  
  "E hana lākou".
  
  Ua hōʻike ʻo Lauren i kāna ʻae ʻana. "E noi au i ka FBI e nānā i kēia."
  
  "wikiwiki". Ke hele nei ʻo Drake ma kēlā ʻaoʻao. "ʻO nā mea a pau? E hoʻouka i ka haʻalulu. E makemake koke mākou i nā ammo āpau i loaʻa iā mākou. "
  
  Me Hayden i waenakonu, ua holo wikiwiki lākou i nā kaʻa, kahi Dodge Challenger ʻeleʻele ʻeleʻele a me kahi Mustang uliuli māmā me ʻelua mau kaha keʻokeʻo ma ka puʻu. Ua hoʻololi ʻo Dahl i ka Mustang, ʻo ia ka mea nui no ka makemake ʻo Drake i ka Challenger. Ua hoʻōho nā kaʻa makai, e hoʻomākaukau ana e hoʻomaʻemaʻe i ke ala ma waena o ke kūlanakauhale ʻo Dallas. Ua lele ka helikopter ma kahi kokoke, ua ʻōlelo ʻo ia e pana ʻia e nā hui SWAT. He mea hou nā kaʻa ʻelua no ka hacked-ʻaʻole pono ka FBI i nā kī.
  
  Piʻi ʻo Drake me Yorgi, nāna i lawe i ka noho kaʻa, ʻo Hayden, Alicia, a me Mei. Hoʻomaka ʻo ia i ka ʻenekini me ka ʻakaʻaka hauʻoli.
  
  "ʻO kēia," wahi āna, "ʻo ia ke kani aʻu e haʻalele ai mai kahi moe ma mua o ka ʻeono o ke kakahiaka."
  
  Ua nānā ʻole ʻo Alicia. Ua maʻa ʻo ia i kona ʻano kamaliʻi a hōʻike i nā mea a pau.
  
  Hoʻomaka ʻo Drake i ka ʻenekini. Ua hoʻomaka ʻo Dahl i ka Mustang ma hope ona a ua ʻoni nā kāne ʻelua ma nā lālani ʻelua o nā puka makani, i hui pū ʻia.
  
  Paʻi akula ʻo Hayden i ke kinikini ma ke kua o kona noho. "Nā mea kaua olaola".
  
  "Mmm, ʻae. Maikaʻi."
  
  Hoʻopili ʻo ia iā ia iho i ka papahele, hoʻohuli i ka huila a hoʻokele i ke kaʻa i loko o kahi haiki o ke kahua kaʻa a holo wikiwiki i ka puka. Paʻa ke kaʻa ma ke kahua paʻa ʻole, ka hāpai ʻana i mua a me ka ʻōpala hope. Ua lele ʻo Sparks.
  
  Ma hope o Drake, ʻike ʻo Dahl i nā ʻōpuʻu ahi e ʻā ana ma luna o kāna pale makani, e hoʻopau ana iā ia i ke ahi no ke kekona. ʻIke ʻia ʻaʻole ʻo ia hauʻoli.
  
  "Keenell, Drake. Ke hoʻāʻo nei ʻoe e komo i kēia?"
  
  "E kaʻa wale," i pane aku ai ʻo Hayden. "He ʻeiwa mau minuke ka hale paʻa."
  
  "ʻAe, ma ke kahua heihei paha," wahi a Smith. "Akā ʻo Dallas kēia, ʻaʻole kēia mau mea hoʻokūkū."
  
  "Makemake ʻoe e pana, e Lancelota?" Ua kaniʻuhū ʻo Drake. "E piʻi ma luna o kēia Swede a lawe iā ia."
  
  "He mea ʻole".
  
  "Ua huhū ʻoe?" Ua hui pū ʻo Alicia. "ʻAʻole naʻe, e Lancelota."
  
  "Hiki iā mākou-" hoʻāʻo hou ʻo Hayden.
  
  Ua pio ka leo o Lauren i kona leo. "Ke neʻe mai nei ka ʻenemi," i ʻōlelo ai ʻo ia, a laila: "Mai pana ʻoe, e Lancelota."
  
  Ua paʻa ʻo Drake i ka oversteer koʻikoʻi ma ka hoʻoponopono maikaʻi ʻana i kāna hoʻokele a me ka hoʻohana ʻana i nā ala ʻelua o ke alanui. He kaʻa mākaʻi i kū i mua, e pale ana i nā mea hoʻokele ʻē aʻe mai ke ala ʻana i ko lākou ala. Holo ka Challengers ma mua o ke alahele, i kēia manawa i hoʻopuni ʻia e nā hale kiʻekiʻe. Ua holo ka Mustang ma mua o ka hapalua kekona ma hope mai, me ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ka hope hope o ka Dodge. Nānā ʻo Drake i ke aniani hiʻohiʻona a ʻo kāna mea i ʻike ai, ʻo nā niho paʻa o Dahl.
  
  "I kēia manawa ua ʻike wau i ke ʻano o ka hahai ʻia e ka manō."
  
  ʻO kahi ma mua o ke koena o ka poʻe Lūkini, Swedes a me ʻIseraʻela, hoʻokahi kuleana o lākou āpau - e kiʻi i kahi mea kaua ola i hoʻolālā ʻia e luku i ka lako meaʻai o ʻAmelika.
  
  "No ke aha mākou e luku ʻole ai?" wahi a Kinimaka me ka paʻa ʻana o ka lima.
  
  "He nīnau kūpono," wahi a Dahl.
  
  "ʻO ia," wahi a Lauren. "Akā ua haʻi ʻia iaʻu aia nā protocol i kahi. Nā kaʻina hana. Hana hewa a hiki iā ʻoe ke pepehi iā ʻoe iho a me nā mea ʻē aʻe he nui. "
  
  Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Drake i ke kinoea i ka wā i ʻike ʻia ai kahi huli ʻoi i mua. Eia hou, ua pani nā mākaʻi i nā ala ʻē aʻe a pau, a hoʻololi ʻo ia i ke kaʻa a puni ke kihi, hoʻolei aku i nā huila a holo wikiwiki i ke kukui ʻulaʻula. Aia ʻo Dahl he mau kapuaʻi ma hope ona. Kūleʻa ka poʻe hele wāwae i nā alanui, e ʻakaʻaka ana a me ke ʻano, akā ua paʻa ʻia e nā mākaʻi me kahi megaphone. Ua ʻike mau ʻo Drake ʻaʻole hoʻolohe kekahi.
  
  "ʻAʻole hiki i nā mākaʻi ke mālama i kēia mau mea āpau," wahi a Hayden. "E lohi, e nā kāne. He ʻelima mau minuke i koe.
  
  I kēlā manawa, lele maila kekahi kaʻa kaʻa ma waho o ke alanui ʻaoʻao, kokoke i ka paʻi ʻana i kahi mākaʻi makaʻu ʻole. Huli aʻela ʻo ia i ko lākou ala a loaʻa iā lākou. Ua ʻōwili mua ʻo Yorgi i kona pukaaniani, a ua ʻoki ʻo Mai i ke aniani ma hope.
  
  ʻO ke kaʻa kipi, he kālā F-150, ua hoʻomau i ka wikiwiki i kona hoʻokokoke ʻana. ʻO ka helehelena ʻōniʻoniʻo ma hope o ka huila e nānā aku iā lākou, e nānā pālua ana iā lākou ma mua o ke alanui. Ua hilinaʻi ʻo Yorgi i kona noho.
  
  "ʻAʻole, ʻaʻole, ʻaʻole. ʻAʻole maikaʻi kēia. ʻIke wau iā ia. ʻIke wau iā ia. "
  
  Nānā koke ʻo Drake. "I koʻu manaʻo, ua like ʻo ia me kahi mea hoʻolima kaumaha Lūkini."
  
  "Aia ʻo ia i ka 'Olumepika," wahi a Yorgi. "ʻO ia ma mua o kona lilo ʻana i mea pepehi huna pūʻali koa, ʻo ia kekahi o nā mea maikaʻi loa i puka mai i waho o Rusia. ʻO ia ʻo Olga.
  
  Ua lohi ʻo Drake i ka wā i hele aku ai ka pūʻulu o ka poʻe hele wāwae i mua o nā kaʻa e holo wikiwiki ana, ʻo ka hapa nui o lākou e paʻa ana i nā kelepona kelepona ʻīniha mai ko lākou mau maka.
  
  "Olga?"
  
  "Ae, Olga. He moʻolelo ʻo ia. ʻAʻole ʻoe i lohe iā ia?
  
  "ʻAʻole ma kēia ʻano. ʻAʻole".
  
  Huli ʻo F-150 kālā, hāʻule i ka ʻaoʻao o kāna Challenger. Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Drake mai ka puaʻa auwana, hehi hou ʻo Drake i ke kinoea a lele i mua, pane maila ka Challenger me ka leo ʻoluʻolu. Ua huli hou ʻo Olga, e ʻimi ana i ka ʻēheu ʻekolu hapaha hope, akā nalo i kekahi mau iniha. Ua hele kona F-150 i kēlā ʻaoʻao, ma waena o Drake a me Dahl. Ua hana ka Swede i kāna Mustang ma hope ona.
  
  "ʻAʻole hiki iaʻu ke hoʻomaka," i ʻōlelo ʻo ia. "Pikikala loa."
  
  "ʻAʻole hiki iaʻu ke pana iā ia," wahi a Mai. "pilikia like".
  
  "Pehea kona manao e pakele ai?" Noonoo iho la o Kinimaka.
  
  "ʻAʻole hiki ke lanakila ʻo Olga," i hōʻoiaʻiʻo ai ʻo Yorgi iā lākou. "A ʻaʻole ʻo ia e hāʻule."
  
  "He mea maikaʻi kēia nona," wahi a Alicia. "Hiki paha iā ʻolua ke peʻe ma lalo o ka moena hoʻokahi."
  
  ʻEkolu mau kaʻa i holo i mua, ua paʻa nui ʻia nā kaʻa ʻē aʻe, a ua ʻōlelo ʻia ka poʻe hele wāwae e ka uē mau ʻana o nā kikina makai. Ua hahai ʻo Drake i nā ʻōlelo a Hayden aʻo Hayden e noho paʻa ana i ka pale o ka sat-nav portable.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kahi lōʻihi pololei ma mua ona.
  
  "E noho pū me aʻu, e Dal," wahi āna. "E hoʻokuʻu i ka pipi i kahi kihi."
  
  Hoʻokē ʻo ia me ka hoʻomau i ke kikowaena o ke alanui. Ua hoʻomaka maoli ke kaʻa hele hewa e huki i waho o ke alanui ʻaoʻao, akā ua kū ʻo ia i ka ʻike ʻana o ke kalaiwa e hele mai ana. Ua mālama ʻo Drake i ka hāmare i lalo, e nānā ana iā Olga lāua ʻo Dahl ma hope ona. Ua halulu nā ʻenekini a ua hoʻomaka nā huila. ʻO nā hale kūʻai aniani a me nā hale keʻena e ʻā ana me he mea lā i loko o ka noe. Lele ka poʻe hele wāwae ma ke alanui e kiʻi i nā kiʻi. Ua hui pū ke kaʻa mākaʻi i ka hahai ʻana, e huki pū ana ma ka ʻaoʻao o Olga, no laila ua loaʻa iā Drake ʻelua mau kaʻa ma kona ʻike hope.
  
  "ʻEkolu mau minuke," wahi a Hayden.
  
  "E kiʻi i kāu mau pū, e ka poʻe," wahi a Alicia.
  
  "E manaʻolana mākou ʻaʻole e hele mālie ka ʻīlio Lūkini," wahi a Kenzie.
  
  Ua moni ikaika ʻo Yorgi ma hope o Drake.
  
  A laila, ma mua, ua hiki mai ka mea ʻē a weliweli loa. Holo nā kiʻi i waenakonu o ke alanui, hāʻule i kahi kuli a wehe i ke ahi.
  
  Ua haehae ʻia nā pōkā ma ka ʻaoʻao mua o ka Challenger, me ke kani ʻana i nā metala a me ke kuʻi ʻana i nā kī. Lele aku la ka puapua i ka lewa. Ua holo pololei ʻo Drake i ke kaʻa.
  
  "E pā i ka papa haʻahaʻa!" - ua hoʻōho ʻo ia.
  
  Nā pana hou aku. Ua ʻōpuʻu nā mākaʻi mai ke ala ala e hoʻāʻo e hoʻōki i ka poʻe pana. Huli nā makaʻāinana no ka uhi ʻana. Ua haʻalele ka hui SWAT i ka uhi a holo pū me nā mākaʻi, nā mea kaua i hoʻohana ʻia akā ʻaʻole i hoʻohana ʻia ma muli o ka hiki ke paʻi i nā kānaka ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui.
  
  Pahū ka pale makani o Drake, hāʻule nā ʻōpala ma kona ʻaʻahu, poʻohiwi, a ma kona mau kuli. Ua ku ka poka i ke poo he iniha wale no ma ka akau o kona pepeiao. Ua kali hou ka Yorkshireman i ʻelua kekona, a ʻae i ka poʻe pana e laina hou, a laila hoʻohuli i ka Challenger me ka ikaika nui.
  
  Haʻalele ʻo Olga F-150 i ka laina ahi.
  
  Ua wili aʻela ʻo ia i kona huila ponoʻī, a kuʻi i ka mākaʻi ma ka ʻaoʻao ʻākau, akā ua paʻa mau nā pōkā. ʻO ke kanaka e noho ana ma kona ʻaoʻao i hele koke aku ai; ʻulaʻula i loko o ke kaʻa. Ua make kekahi Lūkini, a hoʻokahi wale nō koe.
  
  Ua ʻike koke ʻo Dahl iā ia iho i ka laina pololei o ke ahi.
  
  Akā ma ia manawa, ua nānā ka poʻe pana i nā mākaʻi e hele mai ana a me SWAT, ʻelua wale nō o lākou i huli a wehe i ke ahi, e mākaukau ana e holo. Ua ʻike ʻo Drake i nā pōkā e hou ana i ka lehulehu, ua ʻike ʻo ia i ka hoʻowahāwahā ʻana o kēia poʻe - ʻo ka ʻIseraʻela paha - i mālama i nā kānaka kīwila.
  
  "I ka pō me nā mea a pau," i ʻōlelo ai ʻo ia. "ʻAʻole e ʻae ʻia kēia."
  
  "Drake!" Ua ʻōlelo ʻo Hayden. "ʻElua mau minuke".
  
  Hopu mai la o Mai i kona poohiwi. "Pono e hana ʻia kēia."
  
  Ua hehi ʻo Drake i ka pedal gas a moni i ka lepo ma waena o ke kaʻa a me ka poʻe koa e holo ana. Ua hilinaʻi ʻo Yorgi ma waho o kekahi pukaaniani, a ua hilinaʻi ʻo Mai ma waho o kekahi. Me ka hoʻomakeʻa ʻana i kā lākou mau mea kaua, kiʻi akula lākou i ʻekolu mau pū ma kēlā me kēia ma ke alanui pololei make, me ka loaʻa ʻole o nā poʻe ʻē aʻe, a hoʻolei aku i nā poʻe e holo ana.
  
  Huli ʻoi aku ʻo Drake me ka pale ʻana i ko lākou kino hāʻule.
  
  "Na mea ino."
  
  Ma ke aniani hiʻohiʻona, ua hopu nā mākaʻi iā lākou. A laila, hoʻi maila ʻo Olga lāua ʻo Dal, e heihei me ka ikaika e like me ka hiki iā lāua, e heihei ana kekahi i kekahi ma ke kikowaena o ke alanui. Ua uhi ʻia ke kaʻa o Olga i ke koko, ua nalowale ka pale makani, ua haki nā pale, nā ʻaoʻao a me nā kukui, a ua hāʻule ka lāʻau mai kahi o nā kaila. Akā, hele mai ʻo ia me ka hiki ʻole, e like me ka makani ʻino.
  
  "Ninety seconds," heluhelu leo nui ʻo Hayden.
  
  "Ma hea?" - Ua nīnau au. i ninau aku ai o Drake.
  
  Ua hoʻōho ʻo ia i ka helu wahi. "E lawe i ka ʻākau akau, a laila ma ka hema, a aia ka hale i mua ou, e ālai ana i ke alanui."
  
  "Ma kahi ʻōlelo ʻē aʻe," wahi a Lauren. "ʻO ka ʻIseraʻela ka mea i haʻalele i ke kaua. A me ka lāhui.
  
  "ʻAʻole ʻae ʻia," wahi a Kensi. "E like me kaʻu i manaʻo ai. ʻAʻole loa e hiki mai kēia inā pili ko mākou aupuni. "
  
  ʻAʻole i haʻalele ʻo Dahl i kona mau maka mai ke alanui. "ʻO ka mea i loaʻa mai iā ʻoe e kahaha iaʻu."
  
  "ʻAʻole pono. ʻAʻole au e ʻōlelo ʻaʻole lākou e hana, pepehi a ʻeha ma ka ʻāina ʻē. Teritore aloha. Ke ʻōlelo nei au ʻaʻole lākou e hana me ke ākea.
  
  "ʻAe, ʻoi aku ka manaʻo."
  
  Ua hoʻolohi ʻo Drake me ka paʻi ʻana i nā kaʻa, a hoʻohuli ʻo ia i ka Challenger e uwē ana i ka ʻākau. Kokoke ʻo ia i ka hiki ʻana i ka ʻaoʻao mamao loa, ua hoʻā ʻo ia i ka ʻenekini a lohe ʻo ia i ka uē ʻana o nā huila i ka ʻimi ʻana. I ka manawa hope loa, hopu a kuha lākou i ka ʻiliʻili a kōkua i ka hoʻokuke ʻana i ke kaʻa i mua. ʻO ka manaʻolana e hiki iā Dahl ke hoʻokuke aku i ka mea pale o Olga i kona huli ʻana, akā ua akamai loa ka Lūkini a ʻoki ʻole i ke kihi a lawe i ke alakaʻi. Hiki i ka ʻōpala ke lele kiʻekiʻe ma hope ona, pā i mua.
  
  "Kakolu kekona," wahi a Hayden.
  
  A laila hele nā mea a pau i Gehena.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamalua
  
  
  Ua pilikia ʻo Olga i nā mea āpau, e hoʻokokoke koke ana i ke kumu o ka Challenger.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka huli hema e neʻe koke mai ana a mākaukau e hoʻohuli i ke kaʻa.
  
  Ma ke kua o kona noʻonoʻo i kēia ala a pau, ua hoʻopilikia ʻia ʻo ia e ka hopohopo no ka mea ʻo Swede hope loa i kahi ma waho. ʻAʻole naʻe ʻo ia i hōʻike mai.
  
  Aia nō.
  
  Lele akula ke koa i waho o ka hale kūʻai, me ka paʻa ʻana i kahi pū mikini hoʻoweliweli i ka pū, me ka helehelena koko i hoʻololi ʻia e ka ʻeha ʻeha. Ua ʻeha ʻo ia, akā ua noho ʻo ia ma ka misionari. ʻO kekahi hoʻouka kaua ʻole ʻia. ʻO kekahi ʻaoʻao ʻē aʻe e hoʻohana ana i nā poʻe koa kūikawā.
  
  Ua pane koke aku ʻo Drake. He aha nā koho? Me he mea lā ma ka neʻe weliweli ʻana i ka ʻaoʻao hema, e hoʻāʻo ana e hoʻokomo pono i ka Challenger i ke alanui ololi hou, e hoʻolei paha ʻo ia i ke kua i ka Swede hoʻouka. ʻO kēia wale nō ka pāʻani, ʻaʻole i noʻonoʻo i ka loaʻa ʻana o kahi mea pepehi kanaka i ke kanaka.
  
  ʻO Hayden lāua ʻo Yorgi e noho ana ma kēlā ʻaoʻao o ke kaʻa. Me he mea lā e hoʻolele ʻo ia i ke kaʻa holoʻokoʻa i ke kaʻa ʻana ma mua o ka ʻaoʻao. Ua hoʻopaʻa ʻia kona manamana lima. Ua hakakā ʻo Drake me ka huila hoʻokele, me ka paʻa ʻana o kona wāwae ʻākau i ke kinoea me ka wikiwiki kūpono.
  
  Ua wehe ʻo ka Swede i ke ahi kokoke i kahi kikoʻī - he mau kekona ma mua o ka manaʻo ʻana o ka huelo o ke kaʻa e pā iā ia.
  
  A laila ua pupule ka honua holoʻokoʻa, huli aʻe i lalo, i ka wā i hāʻule ai ʻo Olga i ka Challenger drifting me kona ikaika āpau. ʻAʻole ʻo ia i lohi iki. Ua hoʻokuʻu ʻo ia i kāna kaʻa ma ka ʻaoʻao o ka Dodge, a ua wili ʻia, a haki i ka Swede a hoʻouna aku i kona kino i ka hapalua o ke alanui. Ua hopu ʻo Drake i ka huila hoʻokele, ʻaʻole hiki ke ʻike pololei i ka wili ʻana o ke kaʻa; ʻelua huli ʻana, a laila kuʻi ʻo ia i kahi pā kiʻekiʻe a huli aʻe.
  
  Ua hāʻule ʻo ia ma luna o ka hale, me ka ʻauheʻe ʻana a me ka ʻoki ʻana i ke kaʻa a hiki i kona hāʻule ʻana i mua o ka hale kūʻai. Nahā ke aniani a hoʻomaka ka ua. Ua hakakā ʻo Drake no ke kaulike. Pu'upu'u 'o Alicia, pu'upu'u 'o Yorgi.
  
  Ua paʻi ʻo Olga i nā kaʻa a ua hiki ke hoʻokuʻu koke i ka F-150.
  
  Ua ʻike ʻo Drake iā ia ma ke aniani ʻaoʻao i lalo. Ua haki nā puka makani ma nā ʻaoʻao a pau, akā liʻiliʻi loa nā māwae i hiki i kekahi ke kolo maʻalahi. Ua lohe ʻo ia iā Mai e hakakā ana me kona kāʻei noho, e kiola ana. Ua ʻike ʻo ia he ʻeleu ʻo ia, akā ʻaʻole ʻo ia i manaʻo e kūpono ʻo ia ma ka pukaaniani hope. ʻAʻole hiki iā lākou ke pale aku iā lākou iho.
  
  Hehi akula ʻo Olga iā lākou, ʻo kona mau lima nui a me kona mau wāwae e hana ana, ʻo kona mau maka i piha i ka huhū e hiki ai ke hoʻopau i ke ao holoʻokoʻa i ke ahi. Ua uhi ʻia ke koko i kona mau hiʻohiʻona a kahe mai kona ʻāʻī ma kona mau manamana lima, e kulu ana i ka papahele. Ua paʻa ʻo ia i kahi pū mīkini ma kekahi lima a me kahi mea hoʻolele pōhaku ma kekahi. Ua ʻike ʻo Drake i kahi makasina i hoʻopaʻa ʻia ma waena o kona mau niho a me kahi pahi kaua ma kona ʻaoʻao.
  
  ʻO ka pani ʻana i ka hakahaka, ʻaʻole ʻo ia i hoʻomaha. Ke kokoke mai nei i ka make. ʻAʻole i ʻōpō kona mau maka. ʻO ka mahu a i kēia manawa ua puka mai ke ahi mai ke kaʻa ma hope ona, e palu ana i kona kiʻi. Ua ʻike ʻo Drake i kahi uila uliuli a ʻike ʻo ia ua hiki mai ka Mustang. ʻIke ʻo ia iā Olga e ʻakaʻaka ana. Ua ʻike ʻo ia i ka lele ʻana o ka hui ma waho o ke kaʻa ʻē aʻe i ka hana ʻana.
  
  Ua hāʻule ʻo Olga i kekahi kuli, kuhikuhi i ka mea hoʻolele pōhaku ma kona poʻohiwi nui, a kuhikuhi i ka Challenger i lalo.
  
  E hoʻopau anei ʻo ia i ka mea kaua ola?
  
  Ua nalowale ʻo ia. ʻAʻohe manaʻo noʻonoʻo ma hope o kēia helehelena daimonio.
  
  He kōkua ʻole lākou. ʻO nā wahine ma ka noho hope i kēia manawa, hoʻokuʻu iā lākou iho a hoʻāʻo e ʻimi i kahi lumi e hoʻokele ai. ʻAʻole lākou i ʻike i ka mea e hiki mai ana, ʻaʻole i haʻi ʻo Drake iā lākou. ʻAʻohe ala e hiki ai iā lākou ke hana i kekahi mea no ia mea.
  
  Huki ʻo Olga i ke kī a puhi ʻia ka pōhaku.
  
  E nā hoaaloha, ʻohana, penei mākou e hele ai...
  
  Ua hana ʻo Torsten Dahl i kona ala e like me ka hipa ʻōpio weliweli; e holo ana me ka mama holookoa, me kona ikaika a pau, ua ku'i oia ia Olga ma hope. Ua paheʻe ka mea hoʻolele missile, huli aʻe kāna mau mea kaua a kī ʻia ma kahi alahele ʻē aʻe. ʻO Dahl ponoʻī, e hoʻopakele ana i ke kūlana, ua ʻike paha i ka haʻalulu ikaika loa o kona ola, ʻoiai ʻaʻole i neʻe ʻo Olga.
  
  Ua holo mua ka Swede i ka pā pōhaku lepo ikaika loa o ka honua.
  
  Ua hāʻule ʻo Dahl ma kona kua me ka haki ʻana o ka ihu a ʻaʻole ʻike.
  
  Ua lele ʻo Olga i ka Crazy Swede, me ka ʻike ʻole i ka hoʻouka kaua ʻana. Ua ala ʻo ia me he mauna hou lā, hoʻolei i ka mea hoʻolele pōhaku i ka honua a hāpai i ka pū mīkini me ka lima hoʻokahi, e kahe mau ana ke koko mai lalo, e paʻi ana i ka papahele.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kēia mau mea a huli aʻe e kipaku iā Yorgi i waho, a laila ʻo Hayden. E wili mau ana kona poʻo, akā ua hiki iā ia ke hopu i ka maka o Alicia.
  
  "Maikaʻi mākou?" Ua ʻike ʻo ia ua hewa kekahi mea.
  
  "Ua ʻike au i ka hahau ʻana o Dal iā Olga me kona ikaika a pau, ua hoʻihoʻi ʻole ʻo ia me ka ʻike ʻole, a ʻike ʻole ʻo ia."
  
  ʻAʻole hiki iā Alicia ke hopu i kona hanu. "Pake. ʻO wau".
  
  "A i kēia manawa he pū mīkini kāna."
  
  Ua manuahi ʻo Hayden. Lele akula ʻo Mai ma hope ona, e ʻomi ana i ka ʻāwāwae liʻiliʻi. Huli hope ʻo Drake, e nānā ana i ke aniani ʻoiai ʻo ia e hoʻāʻo nei e kaomi ma kāna mau pukaaniani liʻiliʻi. Ua hoʻokiʻekiʻe ʻo Olga i ka pū, ʻakaʻaka hou, hāpai i kona lima manuahi a huki i ka niho mai kona waha, a hoʻolei i ka honua. I kēlā manawa, hōʻea maila nā hoa hui o Dahl.
  
  A ʻo Mano Kinimaka kekahi o lākou.
  
  ʻO ke kanaka Hawaiʻi, ma ke ʻano ʻoiaʻiʻo, ua hoʻolele ʻo ia iā ia iho me ka wikiwiki piha, nā wāwae mai ka honua, nā lima kīkoʻo, ʻo ke kinikini kanaka e wāwahi ana i ka ʻiʻo a me ka iwi. Ua paʻi ʻo ia iā Olga ma nā poʻohiwi, pololei, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o Dahl, a paʻa paʻa. Ua hele wāwae ʻo Olga i mua i ʻeono kapuaʻi, a ʻo ia iho he hana mana.
  
  Huli aʻela ʻo Kinimaka i mua, e kū ana i ka Lūkini.
  
  Hāʻule ka pū mīkini i ka papahele.
  
  Heluhelu mai ʻo Drake i kona mau lehelehe.
  
  "Pono ʻoe e kukuli, e ke kanaka."
  
  Huli aʻela ʻo Kinimaka i kahi mea hana mauʻu, a ʻo Olga i ʻalo koke aku ai, ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o ka manaʻo o Drake. A laila, paʻi ihola kona lima ponoʻī i loko o nā puʻupaʻa o Mano, a hāʻule koke ke kanaka Hawaiʻi i kona mau kuli a hāhā.
  
  Ua hōʻea ʻo Kenzi lāua ʻo Smith i ke kahua kaua. ʻAʻole hiki iā Drake ke hoʻoluliluli i ka manaʻo ʻaʻole lawa ia.
  
  Ua wili aʻela ʻo ia a hemo ka ʻiʻo mai kona ʻōpū mai, a hiki i ka ʻūhā ʻana o kona iwi ʻāʻī. Ua hemo ʻo ia i waho o ke kaʻa a mālama ʻole i ke koko hou. Me ka hōʻailona ʻana i nā mea a pau koe ʻo Hayden, hoʻomaka ʻo ia e haʻalulu i ke kaua i ke kani ʻana o nā kikina a puni lākou, ʻo nā kukui uliuli ʻālohilohi i hoʻopiha i kāna kahua o ka ʻike, a piha ka lewa i ka lewa o nā kāne, nā mākaʻi, a me nā koa.
  
  Hele ʻo ia i ke alanui, e hoʻokokoke ana iā Olga. Ua mālama ʻole ka Lūkini iā Smith i kāna kī ʻana iā ia ma ka ʻōpū; lalau aku la oia i ka lauoho o Kenzi a hoolei aku la iaia. Paʻa mau ʻia nā ʻōniʻoniʻo ʻeleʻele i nā lima o ka Lūkini, a ʻo Kenzi me ka puʻuwai, ʻolokaʻa aʻela i lalo o ka ʻauwaha, a hemo i kona ʻiʻo. A laila hoʻopā akula ʻo Olga i kona lima ma luna o ka pulima o Smith, me ke kīkēkē ʻana i ka pū i ka honua a hoʻōho ke koa.
  
  "Ke pana nei ʻoe iaʻu? E ʻoki au i kou lima a e ʻumi iā ʻoe me ka hope koko.
  
  Ua hōʻiliʻili ʻo Drake i kona ikaika a kuʻi iā ia mai hope, hāʻawi ʻekolu hahau i nā puʻupaʻa a me ka umauma. Ua hoʻohana ʻo ia i kāna pū, akā nalowale i ka pōʻino. ʻAʻole ʻike ʻo Olga i ka hoʻouka ʻana. Ua like ia me ka hahau ʻana i kahi kumu lāʻau. Nānā ʻo ia a puni i kahi mea kaua, kahi mea hiki iā ia ke hoʻohana.
  
  Ua ʻike ʻo ia.
  
  Holo aʻela ʻo Mai, ukali ʻia e Alicia, a laila ʻo Yorgi, keʻokeʻo e like me ka ʻili. Lawe ʻo Drake i ka mea hoʻolele pōhaku, hoʻokiʻekiʻe aʻe ma luna o kona poʻo a hoʻihoʻi i lalo me kona ikaika a pau ma ke kua o ka Lūkini.
  
  I kēia manawa ua neʻe ʻo ia.
  
  Ua lele ʻo Kinimaka ma ka ʻaoʻao i ka hiolo ʻana o ke kuahiwi nui ma luna o kekahi kuli. Ua hāʻule ka makasini ʻokoʻa mai kona mau niho. Ua hāʻule kekahi RPG mai kona kāʻei. Ua hoʻokuʻu ʻo Drake i kāna mea kaua me ka hanu nui.
  
  Kū aʻela ʻo Olga, huli aʻe a ʻakaʻaka. "E hehi au iā ʻoe a hiki i kou ʻōpala ma luna o ka ʻōpala."
  
  Ua hele wāwae ʻo Drake. ʻO ka hahau ʻana o Olga i kona ʻūhā a hoʻouna i ka pahū o ka ʻeha mai kekahi ʻaoʻao o kona kino a i kekahi. Ua komo ʻo Alicia i loko o ka wai akā ua kiola ʻia ʻo ia i ka lewa a paʻi iā Kenzi. Kū aʻela ʻo Kinimaka i mua o kahi poʻo i hoʻouna pololei iā ia i kona ʻōpū. Ua kau ʻo Smith i nā kuʻi he nui ma ke kino a laila ʻekolu ma ka ʻāʻī a me ka ihu, no laila ua ʻakaʻaka ʻo Olga.
  
  "ʻAe, mahalo iā ʻoe, e ka pēpē, no kou kōkua ʻana mai iaʻu e hoʻopau i ka pala. E ʻoluʻolu hoʻokahi.
  
  Hōʻike ʻo ia i kona mau maka i ka hahau ʻana a Smith.
  
  Ua kōkua ʻo Alicia iā Kenzi e ala. Ke holo wikiwiki nei nā mākaʻi iā lākou. ʻAʻole hiki iā Drake ke kōkua akā makemake lākou e haʻalele. Hiki ke lilo kēia i mea hoʻokahe koko. Ua hoʻāʻo ʻo ia e ala a lanakila ma kekahi wāwae.
  
  Lālau akula ʻo Olga iā Smith ma ka ʻāʻī a kiola akula iā ia. Luliluli aʻela ʻo Kinimaka i kona poʻo nui, i kēia manawa ma nā wāwae o Olga, a hāʻawi maila i ka hapalua kakini ma kona mau ʻūhā mānoanoa.
  
  Kuʻi akula ʻo ia i ke poʻo o Kinimaka, a hoʻohaʻahaʻa ihola iā ia. Ua pale aku ʻo ia i ka hoʻouka kaua ʻana a Drake a hoʻokuʻi iā ia i hope, ʻoiai ke kahe ʻana o ke koko mai kona mau pepeiao, ka maka ʻākau, a me nā ʻoki a me nā ʻeha he nui ma kona lae. Ua wehe ʻia kahi lua i loko o kona ʻōpū kahi i pana ai ʻo Smith iā ia, a noʻonoʻo ʻo Drake inā he ala kēia e hoʻōki ai iā ia.
  
  Ua hopu ʻo May i ka manaʻo o Olga. "E nānā mai iaʻu," wahi āna. "E nana mai ia'u. ʻAʻole loa au i pio."
  
  ʻO ka hōʻike ʻana o ka hoihoi i ke koko koko. "Akā, ʻaʻole ʻoe i ʻoi aku ma mua o hoʻokahi o koʻu ʻāwīwī. ʻO ʻoe ʻo Supergirl? Wahine Kupanaha? Scarlett Johanssen?
  
  "ʻO wau ʻo Mai Kitano."
  
  Ua neʻe ʻino ʻo Olga i mua, me ka hoʻokuke ʻana iā Smith a me Alicia e hele mai ana. Kūlou ʻo Mai i lalo. Ua lele ʻo Olga. Hula ʻo Mai i kahi mamao loa, a kuhikuhi i ka poʻohiwi ʻākau o Olga.
  
  "A ʻoiai wau e hoʻohuli iā ʻoe, e luku aku koʻu hoaaloha ʻo Yorgi iā ʻoe."
  
  Huli koke ʻo Olga me ka wikiwiki. "He aha..."
  
  Ua nakinaki ʻo Yorgi i ka mea hoʻolele pōhaku ma kona mau poʻohiwi, e hōʻoia i ka hoʻonohonoho pono ʻana o ka grenade hope loa, a laila kī pololei aku i ke kino o Olga.
  
  Ua lele ʻo Drake.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamakolu
  
  
  Ua nalowale ka hui SPEAR. Ma hope o ka hāʻawi ʻana i ka mea kaua olaola, ua hoʻoneʻe ʻia lākou mai ke kahua hewa a lawe ʻia i loko o ka puʻuwai o ke kūlanakauhale mālie ʻole i kekahi o nā hale paʻa loa o ka FBI ma ka ʻāina. He wahi hānai holoholona ia, he liʻiliʻi no nā kumu palekana, akā naʻe, he hānai holoholona, me kona hale ponoʻī, nā hale kupapaʻu a me ke koʻa. Ua mālama lākou i nā lio e kūʻai aku i ka hoʻopunipuni a me ka lima hānai e hoʻomaʻamaʻa iā lākou, akā ua hana pū ʻo ia no nā mea hānai.
  
  Ua hauʻoli nui ka hui i ka hōʻea ʻana i ka hale palekana, a ʻoi aku ka hauʻoli i ka māhele ʻana a pani i nā puka i nā lumi like ʻole. I ke kanaka, ua hahau ʻia lākou, luhi, paʻa, ʻeha, koko.
  
  Hoʻopiha ʻia ke koko iā lākou a pau, ʻeha a me ka huluhulu kekahi. ʻO ka poʻe i nalowale ka manaʻo ua makemake lākou e hana pēlā; a mihi ka poe i hana i ka hiki ole ke kokua. Hele akula ʻo Drake lāua ʻo Alicia i loko o ko lāua lumi me ka wehe ʻana i ke kapa, a hele pololei akula i ka ʻauʻau. Ua kōkua ke kahawai o ka wai wela i ka holoi ʻana ma mua o ke koko. Ua kōkua ʻo Drake iā Alicia a ua kōkua ʻo Alicia iā Drake ma nā wahi i ʻeha loa ko lākou mau lima ʻaʻole hiki ke kōkua.
  
  ʻAʻole i haki ʻia ka hui, akā ua hoʻoluhi iki lākou.
  
  "Aia mau kekahi," wahi a Drake i ka paʻi ʻana o ka wai iā ia me ka ikaika piha, "ʻo wai ka mea hiki ke hoʻokuʻu iā ʻoe mai kou mau wāwae."
  
  "Maopopo iaʻu". Ua ninini ʻo Alicia i nā lima o ke kopa wai i loko o kona lima. "Ua ʻike anei ʻoe iā Dahl i ka lele ʻana mai iā ia?"
  
  Ua hoʻomaka ʻo Drake e ʻū. "ʻAʻole, e ʻoluʻolu. Mai hoowahawaha ia'u. E ʻoluʻolu".
  
  ʻAʻole i ʻike ʻo Drake he mea kupanaha ka hiki iā ia ke loaʻa koke i ka ʻakaʻaka ma hope o kāna mea i ʻike ai. He koa kēia kanaka i aʻo ʻia e hoʻoponopono i ka ʻeha a me ka ʻeha puʻuwai, ka make a me ka hana ʻino; Ua hana ʻo ia i kēia i ka hapa nui o kona ola ʻana, akā ʻokoʻa ka hana ʻana o nā koa. ʻO kekahi o ia ala ʻo ia ka mālama ʻana i ka pilina me kāu mau hoa hana; ʻo nā mea ʻē aʻe e nānā mau i ka ʻaoʻao mālamalama o nā mea.
  
  Ke hiki. Aia kekahi mau ʻano i hoʻopiʻi i kahi koa i kona kuli.
  
  I kēia manawa, hoʻomanaʻo ʻo Alicia, i ʻoki ʻia mai ka lole like, i ka hakakā ʻana o Kinimaki me Olga nui. "Damn, ua like ia me ke keiki a Godzilla me Godzilla. Ua ʻoi aku ka puʻuwai o Bloody Mano ma mua o ka ʻeha.
  
  "Hiki iā ia ke lawe i kahi poʻo." Ua ʻakaʻaka ʻo Drake.
  
  "ʻAʻole!" Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia a ua hauʻoli pū lāua no kekahi manawa, me ka makemake e hoʻopau i ka ʻeha.
  
  Ma hope mai, ua puka ʻo Drake mai ka ʻauʻau, hoʻolei i ka ʻauʻau ʻauʻau a hoʻi i ka lumi moe. Ua paʻi ka manaʻo o ka ʻoiaʻiʻo ʻole iā ia. Hookahi hora i hala aku nei, aia lakou i waenakonu o Gehena, i loko o kekahi o na kaua paakiki loa a me ke koko o ko lakou ola ana, a i keia manawa, e holoi ana lakou ia lakou iho ma kahi hanai holoholona ma Texas, i hoopuniia e na kiai.
  
  He aha ka hope?
  
  ʻAe, ʻo ka ʻaoʻao maikaʻi, ua lanakila lākou i ʻekolu o nā kuhikuhi cardinal ʻehā. A ʻekolu o nā hololio ʻehā. Ua hūnā ka Order i ʻehā mau mea kaua, no laila, ma muli o ka helu ʻole ʻana o Drake, ʻaʻole maopopo, a me ka maopopo ʻole, hoʻokahi wale nō i koe. Ua ʻakaʻaka ʻo ia iā ia iho.
  
  Damn, manaʻolana wau ua loaʻa iaʻu kēia pono.
  
  Ua lohe ʻia nā kapuaʻi ma hope ona a huli ʻo ia.
  
  Kū ʻo Alicia ma laila, ʻaʻohe kapa a ʻālohilohi me ka wai ʻauʻau, pili kona lauoho i kona poʻohiwi ʻeha. Ua nānā ʻo Drake a poina i ka hana.
  
  "Damn," wahi āna. "No laila he mea maikaʻi ka ʻike ʻana iā ʻolua."
  
  Hele ʻo ia a wehe i kona kāwele. "Manaʻo ʻoe he manawa ko mākou?"
  
  "Mai hopohopo," wahi āna me ka minoʻaka ma kona leo. "ʻAʻole nui ka manawa".
  
  
  * * *
  
  
  Ma hope mai, ma hope o ka ʻike ʻana a me ka hoʻāʻo ʻana e pale i nā ʻeha ma ko lāua mau kino, ua komo ʻo Drake lāua ʻo Alicia i nā lole hou a iho i lalo i ka lumi kuke nui. ʻAʻole maopopo iā Drake ke kumu i koho ai lākou i ka lumi kuke; me he mea la he wahi halawai maoli. Ua komo nā kukuna o ka napoʻo ʻana o ka lā ma nā puka aniani, e hāʻawi ana i kahi hue gula i ka papahele lāʻau a me nā lako kīhini. Pumehana ka lumi a honi i ka palaoa hou. Noho ʻo Drake ma luna o kahi noho bar a hoʻomaha.
  
  "Hiki iaʻu ke noho i hoʻokahi mahina ma ʻaneʻi."
  
  "ʻO kekahi mea holo lio," wahi a Alicia. "A laila hoʻomaha mākou?"
  
  "Hiki iā mākou ke hana i kēia? ʻO koʻu manaʻo, ʻaʻole like ia me ka hopena o ka huaʻōlelo "e hoʻomaha, aloha."
  
  "ʻAe, pono mākou e pane aku iā Qrow," i ʻae ʻo ia, "no Peru. A pilikia paha ʻo Smith. ʻAʻole pono mākou e hele i kahi misionari inā pilikia kekahi lālā o ko mākou ʻohana.
  
  Kuno ʻo Drake. "ʻAe, ʻae wau. A laila aia ka SEAL Team 7.
  
  "I kekahi lā," i ʻōlelo ai ʻo Alicia me ka noho ʻana ma luna o ka pā ma hope ona, "e hiki mai kā mākou hoʻomaha."
  
  "E, nānā i ka mea a ka pōpoki i lawe mai ai!" - Ua hoʻōho ʻo Drake i kona ʻike ʻana iā Dahl.
  
  Ua hele akahele ka Swede ma ka puka. "Bullshit, ke ho'āʻo nei au e hele, akā pālua nā mea a pau i mua o koʻu mau maka."
  
  "Ke manaʻo nei ʻoe he paʻakikī ka hele ʻana?" wahi a Drake. "Makemake ʻoe e hoʻāʻo e moe?"
  
  Ua ʻohi ʻo Dahl i kona ala i ka noho bar. "E lawe mai kekahi ia'u i mea inu."
  
  Kipaku akula ʻo Alicia i ka ʻōmole wai iā ia. "E hele wau e kiʻi hou aku."
  
  Nānā ʻo Drake i kāna hoa me ka hopohopo. "E kali paha ʻoe a hiki i ka hopena, e ka hoa?"
  
  "E haʻi ʻia ka ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka maikaʻi o ka minuke."
  
  "ʻAe, no ka mea, hoʻomanaʻo wau i kou noho ʻana i waho i ka wā o ka hakakā me Olga."
  
  "E haʻalele, Drake. ʻAʻole au makemake e hoʻomanaʻo i kēia.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. "Me he mea lā e ʻae mākou iā ʻoe e poina i kēia."
  
  Ua hōʻea liʻiliʻi ke koena o ka hui, a he iwakālua mau minuke ma hope mai e noho ana lākou a pau ma ka pā, e iho ana i ka kofe a me ka wai, nā huaʻai a me nā ʻāpana puaʻa, a ʻoi aku nā ʻeha ma mua o ka hiki ke helu. ʻAʻole ʻo Kinimaka e nānā aku i kekahi, a ʻaʻole hiki iā Smith ke paʻa i kekahi mea ma kona lima ʻākau. Ua kaumaha loa ʻo Yorgi. ʻAʻole hiki iā Kensi ke hoʻōki i ka hoʻopiʻi ʻana. ʻO Mei wale nō, ʻo Lauren lāua ʻo Hayden i like me lākou iho.
  
  "Ua ʻike ʻoe," wahi a Hayden. "ʻOliʻoli wale wau i ka loaʻa pū ʻana o mākou a pau i kēia. Ua ʻoi aku ka ʻino. Ua hana ʻo Atropine i kāna hana. Aia kekahi hopena ma hope, e nā kāne?"
  
  ʻO Yorgi, ʻo Smith lāua ʻo Kenzi ka maka. ʻŌlelo ʻo Kensi no lākou a pau. "Manaʻo wau ua ʻoi aku ʻo Olga ma hope o nā hopena."
  
  Ua minoʻaka ʻo Hayden. "ʻAe, no ka mea ʻaʻole mākou i pau. Ke ʻimi nei kēlā mau kime i kipa ʻole iā Fort Sill a me Dallas i kahi ʻike hope loa. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua hiki i ka Washington think tank a me ka NSA ke mālama i nā papa i nā mea pāʻani nui. "
  
  "SAS?" - Manaʻo ʻo Drake.
  
  "ʻAe, ka poʻe Pelekania, ʻae. E hahai ʻia lākou e Kina a me nā mea a pau i koe o Farani-"
  
  "Ka Hui SEAL 7?" - i ninau aku ai o Dahl.
  
  "ʻAʻole ʻike ʻia, ʻike ʻole ʻia a ʻae ʻole ʻia," wahi a Hayden. "E like me ka Crowe."
  
  "He mau hale kiʻekiʻe aʻe ma mua o ke Kuhina Palekana," wahi a Kinimaka.
  
  "ʻAʻole ʻo Pelekikena Coburn e kau iā mākou e maloʻo," i kūʻē ʻo Drake. "Pono wau e manaʻoʻaʻole ʻo ia i ʻike i kekahi mea e pili ana i nā sila."
  
  "ʻAe wau," wahi a Hayden. "A ʻoiai wau e ʻae nei me Mano aia nā mea i ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o Crow, ʻoi aku ka nui o nā mea hoʻopunipuni. ʻO ke ʻano e hele mai iā ʻoe ma ka ʻaoʻao, mai ka uliuli, a waiho iā ʻoe me ka liʻiliʻi koho. Pono wau e manaʻoʻiʻo ua ʻoi aku ka nui o ka hana ma mua o kā mākou ʻike. "
  
  "ʻAʻole kōkua kēia i kā mākou pilikia." Ua ʻakaʻaka ʻo Smith a hoʻoikaika ʻo ia e hāpai i ke aniani waiu.
  
  "Akau". Lawe ʻo Hayden i ka lima o ka hua a hoʻoluʻolu iā ia iho. "No laila, e noʻonoʻo kākou i ka hoʻopau ʻana i kēia makuahine ʻino a hoʻi i ka home. ʻO mākou nō ka hui nui a maikaʻi loa. ʻOiai i kēia manawa, hoʻomaka wale ka poʻe Pelekania i hoʻokahi lā. ʻO ka Pākē kekahi. I kēia manawa, me he mea lā, ʻo nā mea ʻē aʻe a pau, ʻo ka poʻe Farani wale nō i hoʻoikaika. Ua hoʻouna lākou i kahi hui ʻekolu e hoʻopili i ke koena kumu mua. "
  
  "Ua like ia i loko o kahi hoʻouka kaua kūikawā," wahi a Dahl. "Aia mākou ma luna."
  
  "ʻAe, akā ʻaʻole paha e pili kēia. A wahahee. ʻAʻole like mākou i ka lima i ka lima a i ʻole ma ka wao akua."
  
  "He kaua koʻikoʻi, ʻike ʻole ʻia," wahi a Dahl. "He mea maoli kēia e like me ka mea i loaʻa."
  
  Kuno ʻo Hayden a laila hoʻomau koke. "E hōʻuluʻulu kākou i ka kikokikona o ke Kauoha. 'Ma na kihi eha o ka Honua ua loaa ia makou na Hoohololio Eha a waiho aku la ia lakou i ke kumumanao no ke Kauoha o ka Hookolokolo Hope. ʻO ka poʻe e ola ana i ka Judgment Crusade a me kāna mau hopena e noho aliʻi nui lākou. Inā heluhelu ʻoe i kēia, nalowale mākou, no laila e heluhelu a hahai me ka akahele. Ua hoʻopau ʻia ko mākou mau makahiki hope i ka hui ʻana i nā mea kaua hope ʻehā o nā kipi o ka honua: Kaua, Naʻi Aupuni, Wī a me ka Make. ʻO United, e luku lākou i nā aupuni āpau a wehe i kahi wā e hiki mai ana. E mākaukau. E ʻimi iā lākou. Hele i na kihi eha o ka Honua. E ʻimi i nā wahi hoʻomaha o ka Makua o Strategy a laila ʻo Khagan; ka Inia ino loa i ola, a mahope o ka hahau o ke Akua. Akā ʻaʻole like nā mea a pau e like me ka mea i ʻike ʻia. Ua kipa mākou i ka Khagan i ka makahiki 1960, ʻelima mau makahiki ma hope o ka pau ʻana, e waiho ana i ka Conquest i loko o kāna pahu. Ua loaʻa iā mākou ka Scourge nāna e kiaʻi i ka hoʻokolokolo hope ʻoiaʻiʻo. A ʻo ke code pepehi wale nō i ka wā i ʻike ʻia ai ka poʻe holo lio. ʻAʻohe hōʻailona ʻike ma nā iwi o ka Makua. Ua puni ka Inia i na mea kaua. Ke ola nei ke ʻano o ka hoʻokolokolo hope ma o ʻoe a e noho aliʻi mau loa.
  
  Hoʻopau ʻo ia a inu.
  
  "Ua maikaʻi nā mea a pau? Manaʻo wau ua ʻoi aku ka manaʻo i kēia manawa. Ua make ke Kauoha, ua hala loa, akā aia nō kahi mea liʻiliʻi o lākou i kēia. He mole paha. hoʻokahi. He mea ʻē aʻe paha. Akā ua maikaʻi ka hack i kahi lab ma Dallas, a maikaʻi hoʻi e lawe i kahi pūʻali koa kūikawā, no laila ʻaʻole hiki iā mākou ke hoʻohaʻahaʻa. "
  
  Ua hoʻomaha ʻo ia i ka wā e nalu mai ana ʻo Drake. "ʻAe?"
  
  "Ua ʻike anei ʻoe i hea kahi maikaʻi loa nona?" - ua nīnau ʻo ia. "Ma loko o kahi pahu noʻonoʻo ma Wakinekona. A i ʻole e hana ana no ka NSA. "
  
  Ua akea nā maka o Hayden. "ʻAe, he wahi maikaʻi loa kēlā. E noʻonoʻo wau. Ua ninini ʻo ia i ke kofe ʻeleʻele mai kahi hue aniani.
  
  "Lele ka manawa, e oʻu mau hoaaloha," wahi a Mai.
  
  "ʻAe, aia wau me ʻoe". Hoʻopili ʻo Hayden i kona waha. "A laila e nānā kākou i ka kikokikona: ʻo ʻEulopa ka kihi hope o ka honua. Pono kākou e ʻike i ka lua kupapaʻu o ka ʻAha o ke Akua, ʻo ia ka mea holo lio o ka make a mālama i ka hoʻokolokolo hope loa. ʻO ka ʻino loa o lākou a pau. A aia kekahi helu pepehi i ka wā i hōʻike ʻia ai nā holo lio? ʻAʻole maopopo iaʻu kēia, e kala mai."
  
  "Manaʻo wau ua hana ka manaʻo noʻonoʻo i kēia no kekahi manawa?" Ua ʻōlelo ʻo Yorgi.
  
  I kēia manawa, ʻōlelo ʻo Lauren, e hilinaʻi ana i ka pahu hau nui. "ʻOiaʻiʻo ua loaʻa. Ua hāʻawi ʻia ke alakaʻi kahiko i ka inoa kānalua ʻo 'Flagellum o ke Akua' e nā Roma āna i kaua ai a pepehi ʻia. ʻO ia ka ʻenemi weliweli loa o Roma a ua ʻōlelo ʻia: "Ma kahi aʻu i hala ai, ʻaʻole e ulu hou ka mauʻu."
  
  "ʻO kekahi mea pepehi kanaka kahiko i hoʻonani ʻia," wahi a Dahl.
  
  "Ua pepehi ʻo Atila ka Hun," i ʻōlelo ai ʻo Lauren, "ua pepehi i kona kaikunāne i ka makahiki 434 e lilo i aliʻi hoʻokahi no nā Huns. Ua ʻike ʻia ʻo Attila no kona nānā ʻana i ka huhū, ua ʻike ʻia ʻo Attila e ʻōwili pinepine i kona mau maka, "me he mea lā e hauʻoli ana i ka weliweli āna i hoʻoulu ai," wahi a ka mea kākau moʻolelo ʻo Edward Gibbon. hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ka makaʻu i hoʻokumu ʻia ma kahi kahua kaua Roma.
  
  "Ua loaʻa iā mākou," wahi a Drake. "He keikikāne maikaʻi ʻo Attila a he keikikāne maikaʻi paha, ma muli o ka ʻaoʻao āu i hele ai. A na wai i kakau i na buke moolelo. Pehea a ma hea i make ai?
  
  "He nui nā moʻolelo hakakā e wehewehe ana i kona make ʻana. Mai ka ihu a i ka pahi ma ka lima o kāna wahine hou. I ka loaʻa ʻana o kona kino, ʻo nā kānaka, e like me ka ʻōlelo maʻamau a ka Hun, haehae lākou i ka lauoho o ko lākou mau poʻo, a hoʻokau i nā ʻeha hohonu a hoʻopailua ma ko lākou mau maka. Ua ʻōlelo ʻia ʻo Attila, ʻo ia ka ʻenemi weliweli, ua loaʻa iā ia kahi leka mai nā akua mai e pili ana i kona make ʻana he mea kupanaha. Hoomaikai. Ua waiho ʻia kona kino i waenakonu o kahi pāpū ākea, i loko o kahi hale lole silika, i mea e ʻike a mahalo ai nā mea a pau. ʻO nā holo lio maikaʻi loa o nā ʻohana i holo a haʻi i nā moʻolelo o kāna hana nui a puni ke ahi. He make nui. Ua ʻōlelo ʻia ua mālama ʻia kahi hoʻolauleʻa ma luna o kona lua kupapaʻu. Ua hoʻomau ʻo Lauren i ka haʻi ʻana i nā mea kūpono a ka mākaʻi i hāwanawana ai i kona pepeiao. ʻAʻohe kumu o ka hoʻokomo ʻana i kahi leo kani.
  
  "Hoʻopaʻa lākou i kona mau lua kupapaʻu me ke gula, ke kālā a me ka hao, no ka mea, ʻekolu kāna. A manaʻo lākou ua kūpono kēia mau mea ʻekolu i nā aliʻi nui loa. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻohui ʻia nā mea kaua, nā waiwai a me nā pōhaku liʻiliʻi. A me he mea la, e like me ka hana mau, ua pepehi lakou i ka poe a pau i hana i kona lua kupapau, i mea huna ia wahi.
  
  Nānā aʻela ʻo Alicia i ka poʻe e noho ana ma ka papaʻaina. "E make ana kekahi o oukou," wahi ana. "Mai noi mai iaʻu e kanu iā ʻoe. ʻAʻole he manawa pōʻino. "
  
  "E kaumaha a hauʻoli hoʻi ʻoe i ka lohe ʻana ʻo ka hale kupapaʻu o Attila kekahi o nā hale kupapaʻu nui i nalowale i ka mōʻaukala. ʻOiaʻiʻo, mai kekahi mau mea ʻē aʻe - ʻo ke kino lōʻihi o ka Mōʻī Richard III i ʻike ʻia ma lalo o kahi kaʻa kaʻa Leicester i kekahi mau makahiki i hala aku nei - ke manaʻoʻiʻo nei mākou hiki ke loaʻa. Malia paha ʻo Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? ʻO kēlā me kēia hihia, e pili ana iā Attila, ua manaʻo ʻia ua hoʻohuli ʻo Hunnic engineers i ka muliwai Tisza a lōʻihi e hoʻomaloʻo i ke kahawai nui. Ua kanu ʻia ʻo Attila ma laila i loko o kāna pahu kupapaʻu ʻekolu. Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Tisza, hūnā iā Attila mau loa. "
  
  I ia manawa ua lohe lākou i ka leo o ka helikopa e neʻe mai ana. Nānā aʻela ʻo Hayden a puni ka lumi.
  
  "Manaʻo wau ua mākaukau ʻoe no ke kaua ʻē aʻe, e nā keikikāne a me nā kaikamahine, no ka mea, ua mamao loa kēia."
  
  Ua ʻō aku ʻo Drake i kona mau ʻiʻo ʻeha. Ua hoʻāʻo ʻo Dahl e kau i kona poʻo ma luna o kona poʻohiwi. Ua ʻakaʻaka ʻo Kensi i kona hoʻopā ʻana i kahi ʻōpala ma kona kua.
  
  "No ka pololei," wahi a Drake. "Ua luhi mau au ma ʻaneʻi."
  
  Ua minoʻaka ʻo Hayden. Kuno ʻo Dahl i kona hiki. Aia ʻo Mei ma kona mau wāwae. Hele akula ʻo Lauren i ka puka.
  
  "E hele mai," wahi āna. "E hōʻike hou ana lākou iā mākou ma ke ala."
  
  "Europa?" i ninau aku ai o Yorgi.
  
  "ʻAe. A no ke kanaka lio hope o ka make."
  
  Ua lele ʻo Alicia mai ka noho pā. "Maikaʻi ke kamaʻilio ʻana," wahi āna me ka ʻakaʻaka. "Mai ʻoe mai, ʻoliʻoli loa ia e hoʻomaka ana koʻu manamana wāwae e kani."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamaha
  
  
  ʻO kahi lele ʻē aʻe, hakakā ʻē aʻe ma ka lewa. Noho ʻo Drake i kahi noho ʻoluʻolu a hoʻolohe ʻo Lauren i ka hoʻoholo ʻana a me nā hopena o ka Apana o Columbia ma ka hihia Attila the Hun. Noho ka hui ma nā kūlana like ʻole, e lawe ana i ka mea hiki iā lākou a me ka hoʻāʻo ʻana e haʻalele i ka ʻeha mai ka mea i kapa ʻia ʻo 'Olga hanana'.
  
  "Ua nalowale ka lua kupapaʻu o Attila i ka mōʻaukala," i hoʻopau ai ʻo Lauren. "ʻAʻole i loaʻa, ʻoiai he nui nā ʻike hoʻopunipuni. No laila," hoʻomaha ʻo ia, e hoʻolohe ana, "ua lohe ʻoe e pili ana i ka anomaly gravity?"
  
  Nānā hope ʻo Dahl. "He mau manaʻo ko kēia huaʻōlelo."
  
  "ʻAe, ʻo ia kā mākou manaʻo. I kēia mau lā, ua ʻike ka poʻe ʻepekema i kahi anomaly nui a pohihihi i kanu ʻia ma lalo o ka pepa hau polar. Ua ʻike ʻoe i kēlā? Nui kona nui - 151 mau mile ke ākea a kokoke i hoʻokahi tausani mika ka hohonu. ʻIke ʻia e nā satelite NASA, he anomaly gravity ʻoiai ʻo nā loli i kona puni e hōʻike ana i kahi mea nui i loko o ka lua. I kēia manawa, ʻokoʻa nā manaʻo hihiu, he anomaly gravity kēia mea. Ua hoʻonohonoho pololei ʻia, ʻaʻole neʻe e like me nā mea āpau a puni, a no laila hiki ke ʻike ʻia e ka radar ikaika.
  
  "Ke kamaʻilio nei ʻoe e pili ana i ka radar komo ʻana i ka honua," wahi a Dahl. "ʻO kaʻu mea kūikawā kahiko."
  
  Ua akeakaa na maka o Drake. "Ua maopopo iā ʻoe? Ua manaʻo wau he kāne wehe ʻia ma nā pāʻina hen. Kapa lākou iā ʻoe ʻo ka Dancing Viking."
  
  Ua luhi ʻo Dahl iā ia. "E kāpae i kēlā".
  
  Ua hilinaʻi ʻo Alicia iaʻu. "Me he mea lā ʻo ia ka huhū," hāwanawana ʻo ia me ka hana keaka.
  
  "ʻO ka hoʻokuʻu ʻana i kahi luahine kānalua ʻole e hana ia iā ʻoe."
  
  ʻO ka mea kupanaha, he waimaka ko Smith. "Pono wau e ʻōlelo," i ʻōlelo ʻo ia, "ʻaʻole wau i ʻike i kekahi e lele ikaika loa mai kahi kanaka me ka ʻole o kahi trampoline." Huna ʻo ia i kona maka, e hoʻāʻo ana e hoʻomaha.
  
  Paʻi akula ʻo Kinimaka i kona poʻohiwi. "Ua maikaʻi ʻoe, e ke kaikaina? ʻAʻole au i ʻike iā ʻoe e ʻakaʻaka ma mua, e ke kanaka. He mea ʻē kēia".
  
  Ua komo ʻo Lauren, e hoʻopakele i ka Swede mai ka hoʻohenehene hou aku. "GPR, akā ma kahi ʻano koʻikoʻi. ʻO koʻu manaʻo, aia kēia mea ʻē ma Google Maps i kapa ʻia ʻo Antarctica. Hiki iā ʻoe ke ʻike i kēia mai kāu kamepiula. Akā ʻo ka loaʻa ʻana o kahi mea liʻiliʻi e like me ka hale kupapaʻu o Attila? ʻAe, e pili ana i ka hoʻohana ʻana i nā mīkini a me nā polokalamu ʻaʻole i ʻae ʻia e NASA. "
  
  "Ke hoʻohana nei lākou i ka satellite?" i ninau aku ai o Yorgi.
  
  "ʻAe, loaʻa kēia i nā lāhui maikaʻi a pau."
  
  "Me Kina, UK a me Farani." Ua kuhikuhi ʻo Drake i kā lākou papa inoa o nā hoa paio.
  
  "ʻOiaʻiʻo. Mai ka hakahaka, hiki i ka Pake ke hoʻomaopopo i ke kanaka e noho ana i loko o kāna kaʻa, nānā i nā pūnaewele pūnaewele āna e ʻimi nei, a hoʻokaʻawale i nā mea o ka sanwiti āna e ʻai nei. Kekahi kanaka. Kokoke ma nā wahi a pau."
  
  "ʻO nā kāne wale nō?" i ninau aku ai o Kenzi. "A i ʻole nā wahine kekahi?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Lauren a hāwanawana, "He kāne kaʻu i loko o koʻu pepeiao e hāʻawi ana. He ʻōpiopio liʻiliʻi, me he mea lā ʻaʻole ʻo ia i ʻike i nā wahine.
  
  Ua hoʻolohe ʻo Drake i ka helikopa i ʻoki ʻia ma ka lewa ma waena o ʻAmelika a me ʻEulopa, ke kolu a me ka hā o nā kihi o ka honua.
  
  "ʻAe, maikaʻi, ʻoiai ..." ʻO Lauren e minoaka ana. "Inā mākou e hui pū i ka palapala ʻāina ʻike liʻiliʻi o Piscara, ʻōlelo kekahi ʻōlelo ʻo ka hale aliʻi kaulana ʻo Attila aia ma waena o ka Danube a me ka Tisza, ma nā puʻu Carpathian, ma nā pāpū o luna o Hungary a me Zazberin e pili ana. Ua ʻōlelo ʻia kahi ʻaoʻao ʻē aʻe o ka hale kupapaʻu o Attila e kū pono ana i kona hale aliʻi.
  
  "Akā, kanu ʻia ma lalo o ka muliwai," wahi a Mai.
  
  "ʻAe, ke hele nei ʻo Tisza i Hungary mai ka ʻākau a i ka hema, ʻo ia kahi ʻāpana nui o ka Danube ponoʻī. E kōkua ke ala o ka muliwai i kā mākou ʻepekema. Manaʻolana kā lākou noiʻi e hoʻohana ana i ka ʻenehana geophysical e hoʻohui i ka satellite, magnetics, MAG a me ka radar penetrating honua. Hoʻopili ʻia nā noiʻi magnetic e nā profile GPR no nā anomalies i koho ʻia. 'Ōlelo pū lākou hiki iā lākou ke ʻike inā ua hoʻohuli ʻia ka muliwai. Ua ʻohi ʻo ia. "Ke kamaʻilio nei mākou e pili ana i nā tausani a me nā tausani o nā kiʻi a ke kamepiula e nānā ai a laila hoʻoholo."
  
  "ʻAe, ʻae, no laila ke hele nei mākou i Hungary." Ua hoʻohālikelike ʻo Alicia i kahi poʻo. "E ʻōlelo wale."
  
  Noho ka hui me ka noʻonoʻo i ka hana ʻana o kā lākou mau hoa hana.
  
  
  * * *
  
  
  ʻO Hungary, ka Danube a me ka Tisza i ʻeleʻele i ka pō e like me ke koena o ʻEulopa, akā ʻike ʻo Drake i kēia manawa ua ʻoi aku ka haunaele ma ʻaneʻi. Aia ma laila ka mea ikaika loa o ka ʻEhā Hoʻohololio - ʻO ka make - a ʻo ka poʻe i loaʻa iā ia ke hoʻoholo pono i ka wā e hiki mai ana o ka honua.
  
  Ua pae ka hui, lele hou, pae hou, a laila lele i loko o kahi kaʻa nui, ʻaʻole noʻonoʻo e hoʻopau i ka wāwae hope o kā lākou huakaʻi. ʻAʻole naʻe i ʻike ʻia e nā calculators kekahi mea i kēia manawa, ua nui nā wahi a me ka liʻiliʻi o ka pahuhopu, ʻaʻole e ʻōlelo i nā mea kahiko a hiki ke hoʻohaʻahaʻa ʻia. He mea maikaʻi e noʻonoʻo i ke ʻano o ka hana kūʻokoʻa ʻana o ke Kauoha, akā ʻo kā lākou pepehi kanaka koke ʻana i nā makahiki he nui i hala aku nei e hoʻopau i kekahi hoʻi hope.
  
  Hoʻomoana lākou ma nā pāpū, hoʻonoho i nā kiaʻi ma waho a noho i loko. Pa mai ka makani ikaika, e lele ana i na halelewa; ʻO ka ʻoiaʻiʻo maoli o nā mea a pau a lākou i hana ai i nā lā i hala aku nei e hoʻāʻo nei e komo i loko.
  
  Ma ʻaneʻi anei mākou i kēia manawa, hoʻomoana i ka hapalua o ka puʻu Hungarian? Ua noʻonoʻo ʻo Drake. A i ʻole ke hahau nei ʻo Olga iā mākou?
  
  Ua ʻōlelo ʻoiaʻiʻo ke kāwele pua o ka hale lole, a me ke kiʻi wiliwili ma hope ona. ʻO Alicia, ua wahī ʻia i kāna ʻeke moe me kona mau maka wale nō e hōʻike mai ana.
  
  "He anu anei e ke aloha?"
  
  "ʻAe, e hele mai i ʻaneʻi e pumehana iaʻu."
  
  "E ʻoluʻolu," wahi a Dahl mai kahi hema o nā wāwae o Drake, "ʻaʻole i kēia lā."
  
  "ʻAe wau," wahi a Kenzi mai ka hikina. "E haʻi aku i ka ʻīlio he ʻeha kou poʻo a i ʻole kekahi mea. ʻO wai ka mea ʻike i hea ʻo ia? ʻO ka nui o nā maʻi a pēlā aku a pēlā aku."
  
  "No laila, ʻaʻohe nīnau o ka ʻehā?"
  
  "ʻO ia," wahi a Mai, e kū ana ma ka puka o ka hale lole. "Ma muli o ʻelima o mākou."
  
  "Pupō, poina iaʻu aia ʻoe ma ʻaneʻi, e Sprite. ʻAʻole hiki iaʻu ke manaʻoʻiʻo ua hoʻopaʻa lākou iā mākou a pau i loko o ka hale lole hoʻokahi."
  
  "Makemake au e hiamoe ma ka pāpū," wahi a Dahl me ke ala ʻana i luna. "A laila e moe paha wau."
  
  Ua nānā ʻo Drake i ke poʻo Swede no ka puka ʻana, me ka manaʻo e lawe ʻo ia i ka manawa e kāhea iā Joanna. Ua mau ko lāua pilina ma luna o ka lewa, akā e hiki mai ana ka lā, e hiki koke mai ana, kahi e hoʻoholo mau ai kekahi.
  
  Ua hiki mai ka wanaʻao, a ua ʻōlelo ka poʻe loea mai Wakinekona i ka hapalua o nā kahua. Ua wehe ka hui a hoʻomaka e ʻeli, e hoʻolei aku i nā ʻāina nani mai ko lākou mau poʻo a me nā puʻuwai: ʻo ka nahesa uliuli ʻālohilohi o ka Tisza, i kekahi manawa ākea, i kekahi manawa ʻano haiki ma nā wahi, nā puʻu mauʻu o ka Carpathians, ka lani ʻaʻohe pau ʻole. Hoʻokipa ʻia ka makani ʻoluʻolu e pā ana ma nā ākea ākea, e hoʻomaha ana i ka luhi a me nā ʻeha hoʻomaha. Ua noʻonoʻo mau ʻo Drake a me nā mea ʻē aʻe i hea ko lākou mau ʻenemi. Pelekania, Pake a me Palani. Ma hea? Ma luna o ka puʻu kokoke loa? ʻAʻohe mea i ʻike iki i ka nānā ʻana. Me he mea lā ua haʻalele nā hui ʻē aʻe.
  
  "ʻAʻole kāu ʻimi relic maʻamau," wahi a Drake i kekahi manawa. "ʻAʻole maopopo iaʻu kahi e hoʻopau ai au."
  
  "ʻAe wau," wahi a Dahl. "Hoʻokahi manawa e hakakā mākou a pau, a ʻo ka mea aʻe ua maʻalahi. A ʻoi aku paha ka ʻino. "
  
  Ua lele koke ka lā mua, a laila ka lua. ʻAʻole i loaʻa iā lākou kekahi mea. Ua hoʻomaka ka ua, a laila ka lā makapō. Ua huli ka hui i ka hoʻomaha a laila ʻae i kekahi mau limahana hoʻolimalima e hoʻomaha iā lākou no kekahi manawa. Ua koho ʻia nā kāne a me nā wahine ʻaʻole ʻōlelo Pelekania mai kahi kauhale kokoke mai. I kekahi lā, ua ʻike ʻo Alicia i kahi lua i loko o ka lepo, ʻo ia paha kahi ala kahiko, akā ua pau koke kona hauʻoli i ka wā i pau ai kāna ʻimi ʻana.
  
  "ʻAʻohe hoʻohana," wahi āna. "Hiki iā mākou ke mamao aku iā ia a ʻaʻole loaʻa iā ia."
  
  "Pehea kou manaʻo i ʻike ʻole ʻia kēia i kēia mau makahiki?"
  
  Ua hoʻomau ʻo Dahl i ka ʻūlū ʻana i kona poʻo, me ka maopopo ʻaʻole lākou i hoʻomaopopo i kekahi mea. "Aia ma ka piko o koʻu alelo," i ʻōlelo hou ai ʻo ia ma mua o hoʻokahi manawa.
  
  ʻAʻole hiki iā Drake ke kōkua iā ia iho. "O Olga kou manaʻo, ʻaʻole anei? He ʻike pōkole loa ia, e hoa."
  
  Ua ʻōhumu ʻo Dahl, e nānā mau ana.
  
  ʻO kekahi pō a me kekahi mau hola i loko o ka hale lole. ʻO ka mea paʻakikī loa o kēia mau ahiahi ʻo ia ka manawa i hoʻomaka ai ʻo Drake e kamaʻilio e pili ana i ka ʻōlelo a Webb, kāna hoʻoilina a me kāna waihona huna o ka ʻike.
  
  "Pono mākou e noʻonoʻo i kēlā manawa aʻe. ʻO nā mea huna āna i hōʻiliʻili ai he mea pōʻino. Kupanaha".
  
  "No wai?" Ua ʻōlelo ʻo Dahl. "ʻAʻole maikaʻi loa ka poʻe kūʻē iā mākou."
  
  "Koe wale no kahi a mākou i ʻike ʻole ai," wahi a Mai.
  
  "ʻAe, ʻoiaʻiʻo? Ua poina au. ʻO wai ia?"
  
  Ua hoʻohaʻahaʻa ka wahine Kepani i kona leo a kamaʻilio mālie. "E make ana kekahi o oukou."
  
  No ka manawa lōʻihi, ʻehaʻeha ka hāmau.
  
  Ua haki ʻo Alicia. "Pono e ʻae me Drake. ʻAʻole pili kēia iā mākou. ʻO Webb kahi loea hoʻopaʻapaʻa a me ka mega-waiwai asshole. Ua loaʻa paha iā ia ka lepo ma luna o nā mea a pau.
  
  ʻO ka puʻupuʻu wahaheʻe i alakaʻi iā lākou e holo wikiwiki i waho o ka hale lole, hāʻule i ka lepo a me ka lepo, i waena o ka ʻōpala a me ke one o kahi ilina kahiko. No ko lākou huhū nui, ua ʻike ʻia ʻaʻole ia iā Attila. Ma ka liʻiliʻi, ʻaʻole i like me kā lākou e ʻike ai.
  
  Ma hope mai, i loko o ka hale lole, hoʻi lākou i ko lākou manaʻo.
  
  "He nui nā mea e hana ai," wahi a Hayden. "Malia paha ʻo kēia ʻimi ʻana i kahi huna o Webb a me nā mea a mākou e ʻike ai ma hope e hiki ke pale iā mākou mai nā mea e hiki mai ana."
  
  ʻO ka make ʻana o Iosua ma Peru? ʻO kā mākou hoʻolohe ʻole? ʻO ka hoʻoholo nīnau nīnau a me kahi kaula i maopopo ʻole? Pono mākou e pane i kekahi. Hiki iā ʻoe ke haʻalele i kahi inoa inoa. Akā ʻekolu? ʻEhā? Aia kā mākou mau bila i ka ʻulaʻula, e ka poʻe, a ʻaʻole wau i manaʻo i ka hoʻolimalima.
  
  "No laila, SEAL Team 7?" - i ninau aku ai o Dahl.
  
  "Malia paha," i ʻōhumu ai ʻo Hayden. "ʻO wai ka mea ʻike? Aka, ina lakou e hoouka mai ia makou me ka manao ino, ke hoohiki nei au i ke Akua e hahau aku au me ka ikaika hoohalike. A pela no oukou a pau. He kauoha kēlā."
  
  Ua hiki mai kekahi lā a hoʻomau ka hahai holoholona. Ua pilikia ka ua i kā lākou hoʻoikaika ʻana. Ua hoʻi mai ka hale manaʻo noʻonoʻo o Wakinekona me ʻehiku mau kahua hou no ka huina he iwakāluakūmākolu. ʻO ka hapa nui o lākou ʻaʻohe mea i hāʻawi ʻia ma nā wahi kaʻawale a i ʻole nā kumu kahiko, nā hale i hala lōʻihi, nā iwi i lilo i ʻōpala. Ua hala ka hapa nui o kekahi lā a ua hoʻomaka ka naʻau o ka hui SPEAR.
  
  "Aia paha mākou ma kahi kūpono?" i ninau aku ai o Kenzi. "ʻO koʻu manaʻo ʻo Hungary. Ma ke alo o ka halealii o Attila. Pehea ka lōʻihi o ka hānau ʻana o kēia kanaka? Hoʻokahi kaukani ʻeono haneli makahiki i hala, ʻeā? He aha kēia? He ʻumikumamāhā keneturi ma mua o Geronimo. Malia paha ʻo Attila ka 'hōʻeha' hewa. Manaʻo wau ua kapa inoa ka Ekalesia Katolika i nā mea he nui. "
  
  "ʻIke mākou i nā ʻano anomali he nui," wahi a Kinimaka. "He nui loa lākou, ʻaʻole pololei kekahi o lākou."
  
  Ua nānā ʻo Dahl iā ia. "Pono mākou i kahi ala e hōʻemi i kā mākou ʻimi."
  
  ʻO Lauren, i hoʻopili mau ʻia i loko o ka pahu noʻonoʻo, nānā i kahi ʻano ʻē aʻe. "Ae, wahi a lakou. ʻAe."
  
  Ua puhi malie ka makani i ka lauoho o ka Swede, aka, ua mau kona helehelena. "ʻAʻohe aʻu mea".
  
  "E nānā hou paha kāua iā Attila?" Manaʻo ʻo Mei. "He mea i loko o kāna moʻolelo?"
  
  Ua ʻōlelo ʻo Lauren i ka hui o Wakinekona e mālama. Ua hoʻomaha ka hui, hiamoe, ʻimi i nā hewa a ʻaʻole i loaʻa, a komo pū i ʻelua mau mea hoʻopunipuni hoʻopunipuni.
  
  ʻO ka hope, ua hōʻuluʻulu ʻo Drake i kahi hui. "Manaʻo wau e kapa mākou i kēia he hemahema, e ka poʻe. Wahi a ke Kauoha ua loaʻa iā lākou, malia paha ¸ akā inā ʻaʻole hiki iā mākou, a laila ʻaʻole hiki i nā ʻāina ʻē aʻe. E aho paha e waiho ʻia ka ʻehā o ka Lio ma kahi i kanu ʻia ai. Inā aia nō ʻo ia ma laila.
  
  "Malia paha ua ʻaihue ʻia ka lua kupapaʻu," wahi a Hayden, me ka hohola ʻana i kona mau lima, "ma hope koke o ke kanu ʻana. Akā, ʻoiaʻiʻo, ua ʻike ʻia nā relics. Ka lole. pahikaua. Nā pōhaku makamae. Nā kino ʻē aʻe.
  
  "He paʻakikī ka waiho ʻana i kahi mea kaua ikaika ma laila," wahi a Kenzi me ka ʻike ʻole o kona mau maka. "ʻIke wau ʻaʻole e hana koʻu aupuni. ʻAʻole lākou e pau i ka ʻimi.
  
  Kuno ʻo Drake me ka ʻae. "ʻOiaʻiʻo, akā, ke kānalua nei mākou i nā pilikia ʻē aʻe e hana nei. ʻAʻole hiki iā mākou ke noho mau ma ʻaneʻi."
  
  "Ua ʻōlelo like lākou ma Peru," wahi a Smith.
  
  Kuno ʻo Drake iā Lauren. "He mea anei kā lākou no mākou?"
  
  "ʻAʻole i kēia manawa, koe naʻe ʻewalu mau pūnaewele kūpono. Ua like nō nā hōʻailona. ʻAʻohe mea paʻakikī.
  
  "Akā, ʻaʻole paha kēia ka mea a mākou e ʻimi nei?" Ua ʻōlelo mālie ʻo Dahl.
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Hayden. "Manaʻo wau e pono paha wau e kelepona i kēia kanaka a e launa pū me ke kākau ʻōlelo. ʻoi aku ka maikaʻi o mākou-"
  
  "E akahele," i ʻōlelo aʻo ai ʻo Alicia. "ʻO kēia paha ka hōʻailona e kali nei nā sila."
  
  Ua hāmau ʻo Hayden me ka ʻike ʻole ʻia i kona mau maka.
  
  Ua loaʻa iā Dahl ko lākou manaʻo. "ʻO ka radar komo honua," i ʻōlelo ai ʻo ia. "E ʻimi ana i nā anomalies, gravitational, magnetic a i ʻole. ʻO ka mea maʻamau, loaʻa iā ia kahi mea weliweli loa, ʻoiai he honua kahiko loa kēia. Akā hiki iā mākou ke hōʻemi i kā mākou ʻimi. Hiki iā mākou. Auē, pehea lā mākou e lilo ai i naʻaupō?"
  
  Ua hōʻike ʻo Drake i ke ʻano hopohopo o Alicia. "Ua maikaʻi ʻoe, e ka hoa? ʻAʻole ʻoe e ʻike i ka hopena o kēlā Olga āu i hoʻāʻo ai e ʻaihue, ʻeā?
  
  "Maikaʻi wau, maikaʻi wau e like me nā manawa a pau. E hoʻolohe - e hoʻomanaʻo i kēlā mau hupo i loaʻa nā hale kupapaʻu o nā akua?
  
  Ua koʻikoʻi ka helehelena o Drake i kēia manawa. "ʻO mākou nō, Torsten. ʻAe, ʻo ka hapa nui o mākou. "
  
  "Ua maopopo iaʻu. Ua loaʻa iā mākou nā iwi o Odin, a me Thor, Zeus a me Loki." Hoʻomaha ʻo ia. "Aphrodite, Mars a me nā mea hou aku. ʻAe, he aha kā lākou mau mea kaua a me nā mea kaua? ʻO kekahi o kā lākou mau pōhaku?"
  
  "He mea i ʻike ʻole ʻia i kōkua ma hope iā mākou i kahi misionari ʻē aʻe," wahi a Drake.
  
  "ʻAe." ʻAʻole hiki iā Dahl ke hoʻōki i ka ʻakaʻaka. "Nawai ka pahikaua i kanu pu me Attila?"
  
  Ua lele ʻo Lauren. "Mars!" - ua hoʻōho ʻo ia. "Ua hou aku ke akua kaua Roma iā Attila me kāna pahi kaua ma o nā Scythians. Ua kapa ʻia ʻo ia ʻo ka Sword of Holy War. Akā inā i hele mai ia mai ka lima ponoʻī o Mars ... "
  
  "Hiki iā ʻoe ke hoʻonohonoho hou i ka radar komo ʻana i ka honua e ʻimi i kēlā mea kikoʻī," wahi a Dahl. "A ʻo kēia mea kakaikahi wale nō."
  
  "A me ka boom!" Kuno ʻo Drake iā ia. "He maʻalahi kēlā. Ua hoʻi hou mai ka ʻōlelo Hawaiʻi pupule."
  
  Ke nānā aku nei ʻo Alicia me ka huhū. "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i kēia, damn, i kekahi mau lā i hala aku nei?"
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamalima
  
  
  ʻEwalu hola hou a ua mākaukau lākou. Ua hoʻihoʻi hou ka hui DC i ka radar e komo ana ma hope o ka hoʻopili ʻana i kahi hui archaeological Icelandic e ʻimi nei i nā mea i koe o ka lua kupapaʻu mua o nā akua. Hoʻi mau ia i Odin, manaʻo ʻo Drake i kāna kali ʻana. Ua maopopo ua mālama nā Icelanders i ka hapa nui o nā kikoʻī o ka loaʻa a me nā mea hoʻohālike a pau. ʻO ka hoʻouna ʻana i ka ʻikepili e pili ana i kahi mea ʻike ʻole i Wakinekona he mau minuke.
  
  ʻO ia ka mea a lākou i ʻōlelo ai, noʻonoʻo ʻo Drake ma hope. Pīhoihoi ʻo ia inā ʻaʻole i loaʻa i nā ʻAmelika kēia ma ka faila.
  
  Ua hana ʻia kahi hoʻāʻo a laila hoʻouna ʻia kahi hōʻailona wela. Ping ma kahi a lākou i hele ai a puni, a ua lilo ka Sword of Mars kahiko i wahi maopopo ma ka palapala ʻāina.
  
  "ʻO ia kēlā," wahi a Mai. "Ka halekupapau o Attila ka Hun."
  
  Ua hoʻomaka ka ʻeli ʻana. Hoʻomaka nā kamaʻāina e hoʻonui i ka lua a lākou i ʻeli mua ai. Ma mua o ko lākou hiki ʻana i ka hakahaka e like me ka pahi kaua, ua uku lākou i nā kamaʻāina a hoʻohālike i ke kaumaha i ko lākou nānā ʻana iā lākou e haʻalele.
  
  "ʻO ka ʻaoʻao ʻē aʻe o kēia," wahi a Mai, "he ʻike moʻomeheu nui."
  
  "ʻAʻole hiki iā mākou ke hopohopo i kēia manawa," wahi a Hayden. "ʻO kēia ka mea kaua o ka Make. Pono e hoʻokaʻawale ʻia kēia ma mua o ka hoʻolaha ʻana i kekahi mea. "
  
  Ua lele ʻo Smith, ʻo Yorgi a me Kinimaka i ka honua. Ke nānā aku nei ʻo Dahl a ʻoluʻolu iki, ʻoiai ua lawe ʻo Alicia lāua ʻo Kenzi i ka manawa kūpono e kapa iā ia i nā mea āpau mai ka 'idle ass' a i ka 'Crazy Sloth'.
  
  ʻAʻole i liʻuliʻu ka poha ʻana i ka hakahaka.
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka hoʻonui ʻana o ka ʻekolu i ka hakahaka. Ua nānā ʻo Mai lāua ʻo Alicia i kahi e ʻike ai ʻaʻohe mea kupanaha i loko o ka mauʻu lōʻihi e kokoke ana e lele. E noho ana ʻo Lauren ma kahi kokoke i ka lua; laina ʻike ma waena o nā wahine ʻelua a me nā mea ma lalo.
  
  "No ka mea, ʻaʻole mākou ʻike i ka lōʻihi o ko mākou hele ʻana i lalo," wahi a Drake, "he mea ʻole paha ke kamaʻilio. Akā, manaʻo wau e pāʻani mākou e like me kā mākou e loaʻa ai.
  
  "ʻO kā mākou mea e pono ai he pahu," hōʻoia ʻo Hayden. "ʻAʻole mākou e hoʻopau manawa i ka nānā ʻana i kekahi mea a i ʻole kekahi. ʻAe ʻoe?"
  
  Kuno lākou. Ua hele mua ʻo Yorgi, ʻo ia ka mea maʻalahi loa i ka hui. Hele mai o Kinimaka me ka eha poo, a mahope mai o Smith. Ua lele ʻo Drake i loko o ka lua, a ma hope o Hayden lāua ʻo Dahl. Pono ka Swede e noho ma ka puka komo. Luku ʻo Drake ma lalo o ka ʻāina ʻole a loaʻa ʻo ia iā ia iho i loko o kahi lua ʻeleʻele. Hoʻokahi minuke o ka kolo ʻana a me ka ʻomi ʻana ma waena o nā pā i alakaʻi ʻia i kahi ākea ākea kahi i huli hema ai ka hui. Hoʻopili ʻo Yorgi i ka pahi kaua i ka mea hoʻokele lawe lima a kāhea aku i ka mamao ma waena o lāua me ia i kēlā me kēia minuke.
  
  Hoʻopaʻa paʻa ʻo Drake i kāna kukui uila, e hoʻopili ana i nā kaola me nā mea ma mua. ʻAʻole i ʻauheʻe ka ʻaoʻao, akā pōʻai ʻo ia i kahi hoʻomaha o ka pahi kaua a hiki i ko lākou hele mālie ʻana mai ia wahi.
  
  Ua kū ʻo Yorgi i mua. "Pono paha mākou e uhaʻi."
  
  Ua hoʻohiki ʻo Drake. "He pōhaku paʻa. Pono mākou i nā lako nui e wāwahi ai i laila. ʻIke ʻoe i kona momona?"
  
  Ua leo ʻoluʻolu ʻole ʻo Yorgi. "Palua ka laula o keia pauku."
  
  "A me ka pahikaua?" - Ua nīnau au.
  
  "Ma kēlā ʻaoʻao wale nō."
  
  Ua loaʻa iā Drake ka manaʻo ʻokoʻa e pāʻani ʻia ana lākou. Leʻaleʻa hou nā akua kahiko. I kekahi manawa me he mea lā ua hahai lākou iā ia ma ke ala holoʻokoʻa, e kauo ana iā ia i kahi huakaʻi a i ʻole kekahi, a i kekahi manawa hoʻi lākou e hōʻike iā lākou iho.
  
  E like me kēia manawa.
  
  Ua hoʻoholo ʻo ia. "E neʻe," wahi āna. "Pono mākou e ʻike i kahi e alakaʻi ai kēia ʻāpana."
  
  "ʻAe, aia kekahi o nā anomalies ma mua," hoʻouna ʻo Yorgi i ka pane. "Ke ʻano nui ʻike ʻole ʻia."
  
  Poʻo ka leo o Alicia i ka mea kamaʻilio. "Ke neʻe nei?"
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ke ʻano o ka ʻakaʻaka. "E kāpae i kēlā".
  
  "ʻEhia ona mau wāwae?"
  
  "Alika!"
  
  Lawe nā kānaka a pau ma lalo o ka honua i kā lākou mau pū. Ua hoʻāʻo ʻo Drake e ʻāʻī i kona ʻāʻī e nānā i mua, akā ua pale ʻo Kinimaka i kāna ʻike. ʻO ka mea wale nō i hiki iā ia ke hana, ʻo ia ka paʻi ʻana i ka piko o kona poʻo i ke awāwa.
  
  Kanana ka lepo ma ka lewa. Ua hou ʻia ʻo Drake, ʻo kona mau ʻūhā hou e ʻūpū ana. Kolo aku ka hui me ka wikiwiki. Ua alakaʻi ʻo Yorgi iā lākou i kahi piʻo mālie. ʻO ka manawa wale nō i kū ai ka'ōpio Lūkini.
  
  "Auwe! He mea ka'u.
  
  "He aha?" - Ua nīnau au. Ua lohe ʻia kekahi mau leo.
  
  "E kali. Hiki iā ʻoe ke piʻi mai me aʻu.
  
  ʻAʻole i liʻuliʻu, hoʻopuni ʻo Drake i ka piko a ʻike ʻo ia ua ākea ka ʻaoʻao o ka ʻaoʻao, a lilo i pio pōhaku ʻewalu kapuaʻi ke kiʻekiʻe a ʻehā paha ka laula o ke kanaka. He ʻeleʻele kona waihoʻoluʻu, ʻoluʻolu, a piʻi aʻe ma luna o kahi puka haiki i ʻoki ʻia i loko o ka pōhaku ponoʻī, he puka liʻiliʻi e like me ka puka.
  
  Nānā ʻo Drake i ka ʻeleʻele o kēia lua. "No laila paha ua ʻoki liʻiliʻi lākou i ka pōhaku, me ka maopopo e noho mau ʻo Attila ma ʻaneʻi?"
  
  "Akā ʻaʻohe muliwai ma luna o mākou," wahi a Yorgi. "Aia i koʻu manaʻo."
  
  "Hoʻololi nā papa kahawai i nā makahiki," wahi a Hayden. "I kēia manawa ʻaʻole hiki iā mākou ke ʻōlelo inā ua kahe ka Tisza i kēia ala. Eia naʻe, he mau mika wale nō ma ka hema.
  
  Hele ʻo Drake i ka pōʻeleʻele. "Aia wau i ka pāʻani. E nānā kākou?
  
  Ua lele ʻo Yorgi i luna me ka mālama ʻana i kona kūlana i mua. I ka wā mua, ʻo ka puka hou he ʻano ʻeleʻele wale nō, akā, i ko lākou hoʻokokoke ʻana a hoʻomālamalama i kā lākou mau kukui, ʻike lākou i nā hōʻailona o kahi lumi nui ma kēlā ʻaoʻao. ʻAʻole i ʻoi aku ka nui o ka lumi ma mua o kahi lumi ʻaina maikaʻi, piha i nā ʻāpana lepo a me ka hāmau loa, me kahi paepae kiʻekiʻe o ke kuli i waenakonu.
  
  He pahu pōhaku ma ka paepae.
  
  "Maikaʻi," i hanu ai ʻo Yorgi.
  
  "Manaʻo ʻoe aia ʻo Attila ma laila?" i ninau aku ai o Kenzi.
  
  "ʻO ka pahi kaua, manaʻo wau." Ua nānā ʻo Yorgi i kāna radar e komo ana. "No laila ke ʻōlelo nei kēia mea."
  
  "Ke noho nei mākou ma kahi misionari." ʻAʻole nānā ʻo Hayden i ka pahu kupapaʻu. Paʻa ʻo ia i ke aʻo ʻana e pili ana i ke kāne. "A aia ma laila? ʻo ia wale nō".
  
  Nānā ʻo Drake i kāna wahi e kuhikuhi nei. Ua hele ka hui ma ka puka komo a loaʻa iā lākou i loko o ka lumi. ʻO kahi pahu lāʻau kamaʻāina me ka sila o ka Order ma ke poʻi e kū ana ma ka paepae ponoʻī, ma ka wāwae o ka pahu. Hele akula ʻo Hayden iā ia.
  
  "E hoʻomākaukau," ʻōlelo ʻo ia iā Lauren ma luna o nā comms. "Ke hele nei mākou. E haʻi iā Washington ua loaʻa iā mākou ka pahu hope loa."
  
  "Ua wehe ʻoe i kēia?"
  
  "Negative. Manaʻo wau ʻaʻole he manaʻo maikaʻi ma lalo nei. E kali mākou a hiki i luna."
  
  Nānā akula ʻo Drake i ka pahu kupapaʻu. Ua neʻe aku ka yogi a kokoke. Piʻi ʻo Kenzi ma luna o ka paepae a nānā i lalo.
  
  "E kōkua mai anei kekahi iaʻu?"
  
  "ʻAʻole i kēia manawa," wahi a Hayden. "Pono mākou e hele".
  
  "No ke aha mai?" Ua noho nui ʻo Kenzi. "ʻAʻole ia e like me nā hui ʻē aʻe ma aneʻi. He mea maikaʻi ke loaʻa kahi manawa iā ʻoe iho, ʻaʻole ʻoe e manaʻo? He hoʻololi maikaʻi ka loaʻa ʻole o kekahi e hoʻāʻo e kāohi iaʻu.
  
  Ua huli ʻo Drake i nā comms. "Dal? He ʻuʻuku ʻoe."
  
  "He aha?"
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Kenzi. "He poʻi pōhaku wale nō."
  
  Ua ʻike ʻo Drake iā ia ma ke ʻano he relic smuggler me ka makemake i ka waiwai. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole e pau kēia. He hapa ia nona. Kuno ʻo ia iā Hayden.
  
  "E hoʻokō mākou iā ʻoe. Hoʻohiki wau".
  
  Holo ʻo ia i kēlā ʻaoʻao o ka paepae, hopu i ka pōhaku a huki.
  
  Holo wikiwiki ʻo Hayden i waho o ka hale kupapaʻu, ʻo Yorgi lāua ʻo Kinimaka ma hope ona. Hoʻomaha ʻo Smith ma ka puka. Ua nānā ʻo Drake i ka ʻike ʻia ʻana o nā waiwai mai ka hale kupapaʻu o Attila ka Hun.
  
  I ka malamalama o ke kukui ua makapo kona mau maka; nā ʻōmaʻomaʻo a me nā ʻulaʻula, nā uliuli sapphire a me nā melemele ʻālohilohi; nā malu o ke ānuenue, ʻālohilohi a manuahi no ka manawa mua ma kahi kokoke i hoʻokahi kaukani makahiki. Ua hoʻoneʻe ʻia ka waiwai, ua kīkē ʻia ka pahi kaua e kēia neʻe. Ua ʻānaʻi nā lau ʻē aʻe. ʻO nā lei, nā kuʻekuʻe wāwae a me nā kūpeʻe lima e waiho ana i nā puʻu.
  
  Ma lalo o ia mau mea a pau, ua ʻōwili ʻia i loko o kekahi mau ʻāpana lole, e waiho ana ke kino o Attila. Ua manaʻoʻiʻo ʻo Drake pēlā. ʻAʻole i ʻike ʻia ke kahua e ka poʻe pōā kupapaʻu; no laila ke kū ʻana o ka waiwai. Pono wale nā Nazis no kā lākou mau hoʻolālā nui, a ʻo ka huki ʻana i ka manaʻo i ka ʻike nui e huki wale iā lākou. Paʻa ka hanu, lele ʻo ia i ka mea kamaʻilio.
  
  "Lauren," hāwanawana ʻo ia. "Pono ʻoe e hoʻolimalima i kekahi e mālama i nā mea āpau. Pono ʻoe e hoʻokō. ʻO kēia ... kupaianaha. ʻO ka mea wale nō..." Hoʻomaha ʻo ia me ka ʻimi.
  
  "He aha kēia?" - Ua nīnau au.
  
  "ʻAʻohe pahi kaua ma ʻaneʻi. Ua nalowale ka pahi kaua o Mars.
  
  Hoʻopuka ʻo Lauren. "ʻAʻole, ʻaʻole maikaʻi kēia."
  
  Ua paʻakikī ka helehelena o Drake. "Ma hope o nā mea a pau a mākou i hele ai," wahi āna. "Ua maopopo ia'u ia mea."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Kensi. Nānā hope ʻo Drake. "Aia ka Sword of Mars."
  
  "Maikaʻi ʻoe. ʻO ka mea hoʻoheheʻe relic a me ka haku ʻaihue. Ua ʻaihue ʻoe mai lalo o koʻu ihu." Nana aku la ia. "Kamahaʻo ia".
  
  "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke lawe i kekahi mea." Ua ʻike ʻo ia iā ia e lawe ana i kahi mea nani. "Akā ke hilinaʻi nei au iā ʻoe e hele i laila no nā waiwai waiwai loa."
  
  "ʻoi aku ma mua o Attila?"
  
  "ʻAe, maopopo. Hiki iā ʻoe ke ʻohi. Akā, ʻo nā mea a pau āu e hana ai, e mālama ʻoe i ka pahi kaua nou iho.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Kenzi a wehe i kona lima, e waiho ana ma hope o ka waiwai bejeweled akā e mālama ana i ka pahi kaua. "I kēia manawa ua ʻike wau i nā mea a pau," wahi āna me ka mahalo. "Hiki iā mākou ke hele."
  
  Ua hauʻoli ʻo Drake i kona hōʻike ʻana i kahi makemake i loko a ua kōkua ʻo ia iā ia e hoʻokō. "A laila ua maikaʻi. E nana kakou i ke ano o ka Lio o ka Make."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamaono
  
  
  E kukuli ana i ka malamalama o ka lā, ua nānā ka hui SPEAR i ka pahu hope loa o ka Papa Hoʻoholo Hoʻoholo hope.
  
  Ua kali ʻo Kinimaka i ka ʻae ʻia ʻoiai ʻo Alicia lāua ʻo Mai e hoʻokokoke ana i nā palena, i kēia manawa ua ʻike ʻia nā helikopter aloha ma ka lewa. Ua kuhikuhi ʻo Hayden iā Kinimaka.
  
  "E hoʻomau i ka hana maikaʻi, e Mano. Pono mākou e ʻike i nā mea o loko ma mua o ka hiki ʻana mai o ka hui; hoaaloha a ʻenemi paha.
  
  Kuno ke kanaka Hawaii a kaomi i ka laka. Ua hilinaʻi ʻo Drake i mua i ka wā i hāpai ʻia ai ka poʻi, e kīkoʻo ana i nā poʻo me Dahl.
  
  "Pupuʻu!" - ua hoʻōho ʻo ia, me ka ʻālohilohi.
  
  "ʻO kāu hoʻāʻo anei i ka honi, Yorkie?"
  
  "E honi au iā ʻoe inā ʻoe e hoʻolei i kēlā mop shaggy āu e kapa nei he poʻo i koʻu alo i hoʻokahi manawa. Honi koko Yorkshire.
  
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe mea i lohe iā ia. Ua nānā lākou a pau i ka hōʻike hou.
  
  Nānā ʻo Hayden i loko, e hilinaʻi ana ma luna o Kensi. "Sheeeit," wahi āna me ka leʻaleʻa. "ʻAʻole au i manaʻo e like me kēia."
  
  "A ʻo wau pū kekahi". Ua kū ʻo Mei.
  
  "The True Last Judgement," wahi a Lauren, e heluhelu hou ana i ka kikokikona. "ʻO ka pōʻino loa o nā mea a pau."
  
  "ʻAe, ʻaʻole wau ʻike iā ʻolua," i ʻōhumu ai ʻo Alicia. "Akā ʻo kaʻu mea e ʻike ai i loko he ʻāpana pepa. Ua like ia me kaʻu papa inoa kūʻai.
  
  Nānā hope ʻo Mai. "ʻAʻole hiki iaʻu ke noʻonoʻo iā ʻoe i loko o kahi supermarket."
  
  Nani ʻo Alicia. "Hoʻokahi manawa wale nō. ʻO kēia mau kaʻa āpau, nā pale ala a me nā koho i hoʻolei loa iaʻu mai ke ala. " Ua aʻo ʻo ia i nā helikopa hoʻouka kaua e neʻe mai ana me ka makemake. "ʻOi aku ka maikaʻi".
  
  Lalau aku la o Kinimaka iloko o ka pahu a unuhi ae la i kahi apana pepa a paa i na mea a pau. "He pūʻulu helu wale nō ia."
  
  "Ma ka manawa kūpono," wahi a Smith.
  
  Ua huhū ʻo Drake. "No laila, ua hoʻouna mai ke Kauoha o ka Hoʻokolokolo Hope iā mākou i ka hapalua o ka honua e ʻimi i kahi ʻāpana pepa i loko o kahi hale kupapaʻu i hūnā ʻia no nā haneli mau makahiki? He wahi ʻaʻole paha mākou i loaʻa inā ʻaʻole mākou i ʻike i nā hale kupapaʻu o nā akua? ʻAʻole maopopo iaʻu i kēia ".
  
  "ʻO nā Nazis he mea hoʻomana a me nā mea hahai waiwai," wahi a Kenzie. "Ua ʻike anei ʻoe e pili ana i kēia nui kupaianaha a lākou i ʻike ai ma lalo o ka hau polar? Wahi a kekahi, he kahua Nazi. Ua hao lākou i nā mea a pau mai nā mea nani a hiki i nā ʻōwili a me nā kiʻi pena. Ua hoʻāʻo lākou e hana i nā zombies, ʻimi i ke ola mau loa a nalowale nā tausani o ka poʻe i kahi ʻimi weliweli. Inā koho lākou e waiho i loko o ka hale kupapaʻu o Attila ka Hun ma mua o ka ʻaihue ʻana i ka waiwai, aia ke kumu weliweli no ia.
  
  Ua kuhikuhi ʻo Lauren i kona mau pepeiao. "Makemake ka Apana o Columbia e ʻike he aha ia."
  
  Lawe ʻo Hayden iā Kinimaki. "No laila, e nā kāne, he ʻāpana pepa kahiko kēia, mānoanoa a nahae ma nā ʻaoʻao ʻelua. Ua melemele a ʻano palupalu. No laila, aia ma ka waena he laina kākau me nā helu wale nō. Heluhelu ʻo ia iā lākou: "483794311656..." Hopu ʻo ia i ka hanu. "ʻAʻole ʻo ia wale nō..."
  
  "ʻO ka moeʻuhane a geek." Ua kaniʻuhū ʻo Alicia. "Akā he aha kā mākou e hana ai?"
  
  "E haʻalele i ʻaneʻi," wahi a Drake, me ke kū ʻana i luna i ke kau ʻana o nā helikopter. "Ma mua o ka ʻike ʻana o nā Huns iā mākou."
  
  Ua holo ka pilote. "Ua mākaukau ʻoukou? Pono mākou e makaʻala i kēlā. "
  
  Hoʻihoʻi ka hui iā ia i nā helikopa. Ua hoʻopau ʻo Hayden i kāna ʻōlelo a hāʻawi i ka ʻāpana pepa i ko lākou noho ʻana. "He mau manaʻo?"
  
  "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke pāʻani i ka loteri me lākou," wahi a Alicia. "Pono ole".
  
  "A he aha kā lākou pili i ka make?" wahi a Drake. A ʻo nā holo lio ʻehā? No ka mea he mea nui nā helu, hiki ke pili i nā lā hānau? Nā lā o ka make?
  
  "Aia makou," wahi a kekahi leo ma kona pepeiao, a hoomanao hou ae la oia ua pili lakou i ka honua holookoa ke ole lakou e pani ia DC no ka hoopau ana i ka hana, a ma ia ano, ua pili wale lakou ia Lauren.
  
  "ʻAʻole iā ia wale nō," wahi a kekahi leo. "Ua loaʻa iā mākou."
  
  Ua hoʻolohe ʻo Drake i ka piʻi mālie ʻana o nā helikopter i ka lewa.
  
  "ʻO kēia mau helu hoʻokaʻawale he mau hoʻonohonoho. Maalahi. Ua haʻalele nā Nazis iā ʻoe i kahi pahuhopu kūpono, e ka poʻe. "
  
  Ua hoʻomaka ʻo Drake e nānā a hoʻomākaukau i kāna mau mea kaua. "Pahuhopu?" - Ua nīnau au.
  
  "ʻAe, ʻo ka helu helu mua e kuhikuhi ana iā Ukraine. ʻO ke kaʻina he helu hoʻokahi lōʻihi lōʻihi, no laila ua liʻiliʻi mākou i ka wehewehe ʻana.
  
  Nānā ʻo Alicia i kāna wati. "ʻAʻole wau e kelepona i ʻelima mau minuke i ka lā."
  
  "ʻAʻohe ou IQ o hoʻokahi haneri me kanaono."
  
  "Pehea ʻoe i ʻike ai, e ke kanaka akamai? ʻAʻole au i hoʻāʻo."
  
  Hoʻokahi minute o ka hāmau, a laila: "ʻAe. Ua komo mākou i ke kaʻina holoʻokoʻa a hoʻopili iā ia i ka satellite. ʻO ka mea a mākou e nānā nei i kēia manawa he wahi ʻoihana nui, ʻewalu paha mile kuea ka nui. Ua piha i nā hale kūʻai, ua helu mākou ma luna o kanakolu, a me he mea lā ua nele. ʻO kekahi mea mai kahi au haʻalele o ke kaua. He hale mālama pūʻali koa Soviet kahiko kēia, i haʻalele ʻia i kēia manawa.
  
  "A me nā hoʻonohonoho?" i ninau aku ai o Hayden. "Ke kuhikuhi nei lākou i kekahi mea kikoʻī?"
  
  "Ke nānā mau nei nō." Ua hāmau ma ka laina.
  
  ʻAʻole pono ʻo Hayden e haʻi aku i nā pailaka; ke hele nei lākou i Ukraine. Ua manaʻo ʻo Drake iā ia iho e hoʻomaha iki; ʻaʻole hiki i kā lākou mau hui hoʻokūkū ke lanakila iā lākou. Nānā ʻo ia iā Hayden a waha.
  
  Hiki iā mākou ke hoʻopau i kēia?
  
  Hana ʻo ia i ka helehelena. He mea kānalua.
  
  Mole? Ua mimi mālie ʻo ia, e hilinaʻi ana i mua.
  
  Pela no hoi ko Hayden manao. ʻAʻohe mea hiki iā mākou ke hilinaʻi.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia. "E Drake, inā makemake ʻoe e honi iā ia, e hana wale."
  
  Ua hilinaʻi ke kanaka Yorkshire i hope i ka ʻoki ʻana o ka helikopter i ka lewa. Ua aneane hiki ʻole ke hana me ka piha piha inā ʻaʻole ʻoe i maopopo inā loaʻa i kou mau luna ponoʻī kou kua. Ua hāʻule ke kaumaha ma luna o kona puʻuwai. Inā hoʻolālā kekahi i kekahi mea e kūʻē iā lākou, kokoke lākou e ʻike.
  
  Ua kani ka mea kamaʻilio.
  
  "Auwe".
  
  Ua hāpai ʻo Hayden i kona poʻo. "He aha?" - Ua nīnau au.
  
  ʻO ka leo o ka super geek mai Wasinetona ka mea weliweli. "Ua maopopo anei ia oe, e Jeff? ʻO koʻu manaʻo, ʻaʻole hiki iaʻu ke haʻi iā lākou i kēia a laila ʻike wau he kuhi wale nō ia. "
  
  Hamau. A laila, hanu nui ko lāua ipo. "Wow, pono wau e ʻōlelo. He ino keia. He ino loa keia. Me he mea lā e alakaʻi pololei ana nā koordinat i ka Horseman of Death.
  
  Ua hoʻomaha ʻo Dahl ma waena o ka hoʻouka ʻana i kahi makasina i kāna pū. "He mea kūpono ia," wahi āna. "Akā he aha ia?"
  
  "Nuclear Warhead."
  
  Paʻi ʻo Hayden i kona mau niho. "Hiki iā ʻoe ke kuhikuhi i kēia? He ola kēia? Aia anei-"
  
  "E kali," i hoʻopuka ai ka geek, hopu i kona hanu. "E ʻoluʻolu e kali wale. ʻAʻole ʻo ia wale nō. ʻAʻole wau i manaʻo he 'nuclear warhead'.
  
  Huhū ka maka o Hayden. "A laila he aha kāu i manaʻo ai?"
  
  "ʻEono mau poʻo kaua nuklea ma ʻekolu hale kūʻai. ʻAʻole hiki iā mākou ke ʻike ma waena o nā paia no ka mea ua hoʻopaʻa ʻia nā hale me ke kēpau, akā hiki iā mākou ke ʻike ma nā hale me ke kōkua o kā mākou mau ukali. Hōʻike nā kiʻi i ka mea kaua nuklea mai ka makahiki kanawalu, he waiwai paha ia i ka mea kūʻai kūpono a mālama pono ʻia. Aia ka palekana i loko, i kekahi manawa ke holo nei lākou a puni ke kahua kaʻawale. "
  
  "No laila, ua hūnā ka Order of the Last Judgment i ʻeono mau mea kaua nuklea i ʻekolu hale kūʻai no ka hoʻohana ʻana ma hope?" i ninau aku ai o Mai. "Me he mea lā he Nazi."
  
  "Aia pū ka mea kaua," wahi a ka geek.
  
  "Pehea ʻoe i ʻike ai?"
  
  "Ke hana nei ka ʻōnaehana kamepiula. Hiki iā lākou ke hoʻopaʻa ʻia, kuhikuhi ʻia, hoʻokuʻu ʻia. "
  
  "Aia iā ʻoe ka wahi pololei?" i ninau aku ai o Kenzi.
  
  "ʻAe, hana mākou. Ua hoʻopaʻa ʻia nā ʻeono a pau i ke kua o nā kaʻa palahalaha i loko o nā hale kūʻai. ʻO ka mea kupanaha, ua pāpālua ʻia ka hana o loko. ʻOiaʻiʻo, hiki iā lākou ke neʻe pū kekahi. "
  
  Nānā ʻo Drake iā Hayden, nāna i nānā hope iā ia.
  
  "Mole," wahi a Kensi me ka leo nui.
  
  "Pehea nā hui hoʻokūkū?" - i ninau aku ai o Dahl.
  
  "E like me ka NSA, ua hoʻonui ka nui o nā lono. ʻAʻole maikaʻi ke nānā aku."
  
  "Makemake au e ʻike i ka mea a lākou e manaʻo ai e loaʻa," wahi a Mai. "ʻAʻole e komo pū me ʻeono mau poʻo kaua nuklea kahiko."
  
  "Sword of Mars"
  
  Huli koke ʻo Drake i kona ʻāʻī. "He aha?" - Ua nīnau au.
  
  "Loaʻa i nā kānaka a pau nā hoʻonohonoho, me ka manaʻo e hana ana kēia mole ma aneʻi. Hoʻonohonoho kēlā me kēia kanaka iā lākou iho i ka hana o ka hana ʻana i kahi satellite. Hoʻolako ʻia kā mākou polokalamu kiʻi kiʻi me nā ʻano mea ʻike āpau, a hoʻomaka me ka moʻolelo o Odin a me nā hala hope aʻe, hiki iā mākou ke ʻike i kahi mea ʻokoʻa e pili ana i nā lua kupapaʻu a me nā akua. Hōʻike kā mākou mau mea kani i ka nui a me ke ʻano o ka mea, a pili ia i ka pahi kaua i nalowale. Ua ʻike lākou a pau ua loaʻa iā mākou ka pahi kaua a ke hele nei mākou i ka hoʻopiʻi nuklea. Pono mākou e hana i kēia. "
  
  "E waiho i ka pahikaua ma ka chopper." Ua ʻohi ʻo Smith.
  
  Ua hoʻololi ʻo Drake, Dal a me Hayden i nā maka. "ʻAʻole kahi manawa i Gehena. Ke noho nei ka pahi kaua me mākou."
  
  Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Drake i kona poʻo. "ʻO ka mea koko wale nō i ʻoi aku ka waiwai ma mua o Genghis Khan, Attila, Geronimo a me Hannibal i hui pū ʻia," wahi āna. "A ua koi ʻia mākou e hoʻololi i nā mea kaua nuklea."
  
  "Noonoo mua," wahi a Mai. "A pono lākou no nā kumu he nui. Waiwai."
  
  "Ka uku," wahi a Smith.
  
  "Makemake," wahi a Kensi.
  
  "ʻAʻohe pilikia," wahi a Hayden me ka manaʻoʻiʻo. "No kēia mau kumu i hui pū ʻia. Auhea na mea kaua nukelea eono?"
  
  "ʻElua i loko o ka hale kūʻai 17," wahi a ke kanaka kamepiula. "ʻO nā mea hoʻolālā nuklea ʻē aʻe aia ma ka ʻumikumamāwalu a me ka ʻumikūmāiwa, a ke haʻi aku nei au iā ʻoe i ko lākou wahi kikoʻī i kēia manawa. He kumu nui ia a ke helu nei mākou i nā hoʻokuʻu wela mai ka liʻiliʻi o ʻelua mau kino kino, no laila e makaʻala. "
  
  Ua hilinaʻi ʻo Drake i hope, e nānā ana i ka hale. "Eia hou?"
  
  Ua ʻike ʻo Hayden i kona manaʻo. "Ke manaʻoʻiʻo nei ʻoe e loli nā mea āpau ma hope o kēia?"
  
  Ua minoʻaka ʻo ia me ke kaumaha. "Hilinaʻi wau".
  
  "A laila e paʻi ikaika kāua," wahi a Dahl. "Ma ke ʻano he hui, he mau hoa hana. E hana kākou i kēia i ka manawa hope loa."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamahiku
  
  
  ʻAʻole maʻalahi ia no ka hui SPEAR. ʻO ke kahua kahiko a haʻalele ʻia, he ʻohi huipu wale ia o nā hale kūʻai nui a lōʻihi me kahi ʻupena o nā ala lepo paheʻe e holo ana ma waena o lākou. Ua akea loa na alanui no na kaa nui. Ua manaʻo ʻo Drake he ʻano hale kūʻai ia, kahi e mālama ai i nā lako kaua he nui. Ua pae nā helikopter ma waho, ma hope o ka pā ʻeleʻele, pōʻino, a kokoke e hoʻopau koke i kā lākou mau mīkini.
  
  "Ua mākaukau ka hui," wahi a Hayden i kāna mea kamaʻilio.
  
  "E hele," i ʻōlelo aku ai ʻo Constable DC iā ia. "E hōʻoia i ka pio ʻole o nā poʻo kaua a palekana ka mea ʻē aʻe."
  
  Ua ʻōhumu ʻo Dahl i ka honua. "E kamaʻilio kāua no ka laka ʻana i ka puka hale paʻa ma hope o ka holo ʻana o ka lio."
  
  Ua kuhi mua ka hui i nā wahi o nā hale kūʻai ʻekolu i ko lākou noʻonoʻo a loaʻa iā lākou kahi manaʻo maikaʻi o ka ʻoihana alanui wili. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua hui pū nā mea a pau me nā mea ʻē aʻe. ʻAʻohe wahi make, ʻaʻohe alahele, ʻaʻohe ala pakele, koe wale nō. ʻO nā hale kūʻai āpau āpau i hoʻopuni ʻia e ka ululāʻau paʻa, akā ʻo nā mea i loko - nā mea koʻikoʻi ʻekolu - aia i waena o nā mea ʻē aʻe ma kahi ʻano maʻamau.
  
  Holo pū lāua.
  
  "E hoʻokaʻawale mākou, e hoʻokaʻawale i nā mea kaua nuklea, a laila e ʻimi i kahi ala e lawe aku ai iā lākou mai ʻaneʻi i kahi wahi maikaʻi," wahi a Hayden. "ʻAʻole mamao loa ʻo Romania."
  
  I kēia manawa aia ʻo Lauren me lākou, ua hoʻopili piha ʻia i Wakinekona, a ua hōʻoia ʻo ia e hiki iā ia ke noʻonoʻo ma lalo o ke kaomi, pono paha lākou iā ia i ka wā e lawelawe ai i nā mea kaua nuklea. ʻAʻole hiki ke hoʻohaʻahaʻa ʻia kahi poʻo paʻa hiki ke hoʻouna i ka ʻike ma o nā kahawai. Hele haʻahaʻa lākou, wikiwiki a hele i nā hale kūʻai.
  
  Ua wehe ʻia he alanui lepo i mua o lākou, mehameha. Ma waho aʻe o kēia, ua uhi ʻia ka ʻāina holoʻokoʻa i ka lepo a me ka shale, me ka liʻiliʻi o nā mauʻu ʻulaʻula liʻiliʻi. Ua nānā ʻo Drake i ke ʻano a hāʻawi i ke kauoha e neʻe i mua. Holo lākou i waho me ka mākaukau o kā lākou mau mea kaua. Ua hoʻopilikia ka ʻala o ka lepo a me ka ʻaila i kona manaʻo, a paʻi ka makani anuanu i kona mau maka. ʻO kā lākou mau mea ʻaʻahu a paʻa ko lākou mau kāmaʻa i ka lepo.
  
  Hoʻokokoke lākou i ka paia mua o ka hale kūʻai a kū ihola me ka hilinaʻi ʻana i ko lākou kua. Nānā ʻo Drake ma ka laina.
  
  "Makaukau?" - Ua nīnau au.
  
  "E hele."
  
  Ua ʻimi ʻo ia i ka ʻaoʻao aʻe o ko lākou ala, me ka ʻike ʻaʻohe o lākou mau kāmela CCTV e hopohopo ai no ka mea ʻaʻole i ʻohi nā mea hana i nā hōʻailona e hele mai ana mai ke kahua ʻē aʻe ma mua o nā kelepona. ʻO ka hoʻopiʻi nuklea iā lākou iho i hoʻopuka i kahi hum haʻahaʻa haʻahaʻa. Ma waho aʻe o ia wahi, he pā.
  
  He holo ʻē aʻe a loaʻa lākou i kahi hale kūʻai ʻē aʻe. Ua kākau ʻia kēlā me kēia o lākou i ka helu ʻeleʻele. ʻO kēlā me kēia o lākou ke nānā aku i nā mea ʻeleʻele, ʻono ʻole, me nā kahawai o ka ʻōpala e kahe ana mai ka hale a i ka papahele. Huli manuahi nā ʻauwai, nā ʻāpana ʻāʻī e kuhikuhi ana i ka lepo, kulu ka wai lepo.
  
  Hiki iā Drake ke ʻike i ka ʻaoʻao hema o Warehouse 17 ma mua. "Ke hele nei mākou i kēia ala," wahi āna. "Ke hele nei mākou ma ka ʻaoʻao o kēia hale kūʻai a hiki i ka hopena. No laila he iwakālua kapuaʻi wale nō mākou mai ka ʻumikumamāhiku.
  
  Ua neʻe ʻo ia, a laila kū. Ua holo aku kekahi kaʻa palekana ma ke alanui ma mua, e neʻe ana ma ke ala e hele ana ma kēlā ʻaoʻao o lākou. Akā naʻe, ʻaʻohe mea i hiki. Ua hanu ʻo Drake i ka ʻoluʻolu.
  
  "ʻAʻohe hoaaloha ma ʻaneʻi," hoʻomanaʻo ʻo Dahl iā lākou. "Mai hilinaʻi i kekahi ma waho o ka hui." ʻAʻole pono ʻo ia e hoʻohui i ka "Aven the Americans."
  
  I kēia manawa, neʻe akula ʻo Drake mai kona wahi aku, a hoʻopili iā ia iho i ka paia o ka hale waihona kālā a neʻe aku i mua. ʻElua puka makani liʻiliʻi e kū pono ana i mua o ka hale kūʻai 17. Ua hōʻino mālie ʻo Drake, akā ua ʻike ʻo ia ʻaʻohe ala ʻē aʻe.
  
  "E neʻe," wahi āna me ka wikiwiki. "E neʻe i kēia manawa."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamawalu
  
  
  Holo lākou i nā puka hale kūʻai, e māhele ana i ʻekolu pūʻulu. Ua loaʻa iā Drake, Alicia a me May he ʻumikūmāhiku helu; Ua loaʻa iā Dal, Kenzie, a me Hayden he ʻumikumamāwalu, a waiho iā Smith, Lauren, Kinimaka, a me Yorgi he ʻumikūmāiwa. Ma ke ʻano he hoʻokahi ua hāʻule lākou i nā puka nui.
  
  Kiʻi akula ʻo Drake i ka puka me ka ʻoki ʻana i kona mau ʻume. E haʻalele wale ana ke kanaka i ke keʻena i loko. Lawe ʻo Drake iā ia ma lalo o kona lima, huki ikaika a hoʻolei iā ia ma ka paia o ke keʻena. Ua wehe pololei ʻia ke ala haiki a lākou e komo ai ma luna o ka hale kūʻai, no laila ua hele ʻo Alicia lāua ʻo May a puni.
  
  Hoʻopau ʻo Drake i ke kāne, haʻalele iā ia i ka comatose, a nānā i nā keʻena liʻiliʻi ma mua o ka hui ʻana i nā wahine. He ʻike hoʻohāhā i hālāwai me kona mau maka. Nui ka hale kūʻai, lōʻihi a kiʻekiʻe. Ma kona kikowaena, e kū ana i kahi kaʻa o nā puka ʻōwili, e kū ana he kaʻa kaʻa loloa haʻahaʻa-he kaʻa me kahi ʻenekini nui ma mua. ʻElua mau poʻo kaua nuklea e waiho ana ma ke kua o ke kaʻa, akaka e like me ke ao, e huli ana ko lākou ihu i mua, nā kaula ʻeleʻele e hoʻopaʻa iā lākou i nā manawa maʻamau. Hāʻawi nā kaula i ka maʻalahi me ka ʻole o ka neʻe ʻana - he manaʻo maikaʻi no ka lawe ʻana, ʻōlelo ʻo Drake, ʻoiai ʻaʻohe mea i makemake i kahi missile make e hāʻule i kahi mea paʻa. E waiho ana kekahi pūʻolo nui o nā pale ʻaoʻao ma ka ʻaoʻao o kahi kaʻa nui, āna i manaʻo ai ua hoʻopili ʻia ma mua o ka haʻalele ʻana.
  
  "ʻAʻohe palekana," wahi a Mai.
  
  Ua kuhikuhi ʻo Alicia i kahi keʻena ʻē aʻe ma ka ʻākau o ke kaʻa. "ʻO kaʻu manaʻo".
  
  "Manaʻo paha ʻoe e hopohopo nui lākou," wahi a Mai.
  
  ʻAʻole hiki iā Drake ke ʻae i ka nānā ʻana i nā kāmela palekana, me ka paʻakikī o ka hilinaʻi piha ʻana i kahi hui o nā mea pā e noho ana ma kahi keʻena hau. "ʻO kā mākou hoaaloha kahiko, aia paha ka ʻoluʻolu i ka hana," wahi āna. "Ua hūnā lākou iā ia no ka manawa lōʻihi."
  
  Ma o nā ala kamaʻilio ua lohe lākou i nā leo o ke kaua, paʻahana nā hui ʻē aʻe.
  
  Holo wikiwiki ʻo Alicia i ke kaʻa. "Ma luna oʻu!"
  
  
  * * *
  
  
  Ua hopu ʻo Dahl i ke kanaka kokoke loa a hoʻolei iā ia i loko o nā lāʻau, e loaʻa ana ka nui o ka manawa ea ma mua o ka nānā ʻana iā ia e hāʻule hewa ana i ka honua. Ua haki nā iwi. Kahe ke koko. Holo akula ʻo Kenzi ma mua, e kī ana i kāna pū mikini, kuʻi i nā kānaka ʻauheʻe, a laila hāʻule ikaika akula ko lākou mau maka i ka lepo. Ua hoʻololi ʻo Hayden i nā ʻaoʻao, makemake ʻo ia iā Glock. ʻO ke kaʻa nui i loaʻa iā lākou, ua hoʻokū ʻia ma waenakonu o ka hale waihona kālā, ma kahi kokoke i ʻekolu mau keʻena a me nā lālani pahu. ʻAʻole lākou i ʻike i ka mea o loko, akā manaʻo lākou he mea naʻauao ke ʻike.
  
  Hele akula ʻo Hayden i ke kaʻa kaʻa, e nānā ana kona mau maka i nā mea kaua nuklea e kau ana ma luna o kona poʻo. Damn, nui lākou ma kēlā mamao. ʻO nā monsters ʻaʻohe kumu ʻē aʻe ma mua o ka luku ʻana. A laila, me ke kanalua ʻole, ʻo ia ka Make a maopopo he ʻāpana o ka ʻehā o ka Hoʻoholo lio. ʻO Attila ka lua o ka poʻe kahiko loa o nā mea ʻehā, hānau ʻia ʻehiku haneli mau makahiki ma hope o Hannibal a, ʻoiai, ʻehiku haneli mau makahiki ma mua o Genghis Khan. Ua hānau ʻia ʻo Geronimo i ka makahiki 1829. Pono nā mea holo a pau i ko lākou ala ponoʻī. ʻO nā aliʻi a pau, nā mea pepehi kanaka, nā pūkaua, nā mea hoʻolālā hoʻokūkū ʻole. Ua hakakā nā kānaka a pau i ko lākou manaʻo maikaʻi loa.
  
  ʻO kēia ke kumu i koho ai ke Kauoha iā lākou?
  
  Ua ʻike ʻo ia e hoʻohenehene ana ka mole o Wakinekona iā lākou me ke akamai.
  
  ʻAʻohe manawa e hoʻololi i kekahi mea i kēia manawa. Hele ʻo ia ma hope o ke kahua, e hele ana i nā pahu. Ua wili ʻia kekahi poʻi, ua hilinaʻi kekahi i nā paia lāʻau. ʻO ka mauʻu a me nā mea hoʻopili ʻē aʻe i lele mai luna mai. Ua pana ʻo Hayden i kekahi kanaka, a laila ua hoʻololi i nā pōkā me kekahi a ua koi ʻia ʻo ia e luʻu i lalo i ka honua no ka uhi ʻana.
  
  Aia ʻo ia ma hope o ke kaʻa, me ka huelo o kahi poʻo kaua nuklea e kau ana ma luna ona.
  
  "He aha ka hopena inā pā ka poka i kekahi o kēia mau mea?"
  
  "Mai hopohopo, he pana maikaʻi ia e paʻi i ke kumu a pahū paha," i ʻōlelo ai ka leo iā ia ma luna o ka comm. "Akā, manaʻo wau aia mau ka manawa no kahi hoʻomaha laki."
  
  Paʻi ʻo Hayden i kona mau niho. "ʻAe, mahalo, e ka hoa."
  
  "ʻaʻole pilikia. Mai hopohopo, ʻaʻole paha e hiki mai kēlā.
  
  Ua nānā ʻole ʻo Hayden i ka ʻōlelo palupalu a me ke aloha ʻole, ua ʻōwili ʻia i waho a kiʻi i ka makasina holoʻokoʻa i kona hoa paio. Haule ke kanaka, kahe ke koko. Ua hoʻokomo ʻo Hayden i kahi makasini ʻē aʻe i kona holo wikiwiki ʻana i nā mea huki.
  
  Ua hoʻopuni ʻia ʻo ia he hale kūʻai nui, ʻo ia hoʻi ke kani ʻana o ka pū, ākea e hiki ke hoʻonāwaliwali ʻia, ʻo ke kiʻekiʻe o nā ʻauamo i hiki ai i kahi ʻenemi aloha ʻole ke hūnā maʻalahi i loko o lākou. Nānā ʻo ia ma hope o nā pahu.
  
  "Manaʻo wau e hana maikaʻi ana mākou," wahi āna. "Me he mea lā ua ʻoi aku ka nui o kā lākou hana ma ʻaneʻi."
  
  Holo akula ʻo Kenzi i luna, e kī ana i ka Sword of Mars. "He aha kēia?" - Ua nīnau au.
  
  Kulou iho la o Dahl i ka huila nui o ka anuu. "E nānā i kou kua. He ʻoi aku ko mākou ʻenemi ma ʻaneʻi.
  
  Ua kānana ʻo Hayden i ka mauʻu. "ʻO nā waiwai ʻaihue," wahi āna. "He wahi ala kēia. Aia kahi koho nui ma ʻaneʻi.
  
  Lawe ʻo Kenzi i kahi kiʻi gula. "He mau pūʻulu ko lākou e hana ana i nā hoʻouka hale i kēlā hale. ʻaihue. He ʻoihana nui kēia. Hoʻokuʻu ʻia nā mea a pau, kūʻai ʻia a hoʻoheheʻe ʻia. ʻO ke kiʻekiʻe o ka ʻike ma hope o kēia mau hewa ma lalo o ka zero. "
  
  Ua hāwanawana ʻo Dahl: "I kou hema."
  
  Huli ʻo Hayden ma hope o kahi pahu, ʻike i kāna mea i pepehi ʻia a wehe i ke ahi.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hahai ʻo Lauren Fox iā Mano Kinimaka i loko o ka lua liona. Ua ʻike ʻo ia i ka hana ʻana o Smith i ka ʻenemi a haʻalele iā ia no ka make. Ua ʻike ʻo ia iā Yorgi e ʻohi ana i ka laka ma ka puka o ke keʻena, e hele ana i loko a haʻi ʻia ua hala ʻole ma lalo o hoʻokahi minuke. I kēlā me kēia lā ua hoʻāʻo ʻo ia e hoʻomau. Ke hopohopo nei ʻo ia i kēlā me kēia lā e nalowale ana kona wahi ma ka hui. ʻO ia kekahi o ke kumu i aloha ai ʻo ia iā Nicholas Bell, no ke aha ʻo ia i hoʻopaʻa mau ai a ʻimi i nā ala ʻē aʻe e kōkua ai.
  
  Ua makemake ʻo ia i ka hui a makemake ʻo ia e noho i loko o ia hui.
  
  I kēia manawa ua noho ʻo ia me Glock ma ka lima, me ka manaʻolana ʻaʻole pono ʻo ia e hoʻohana. Ua paʻa ka pāpū i ka hapa nui o kāna ʻike, nui a weliweli. ʻO nā poʻo kaua he ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo ʻeleʻele ʻaʻole i hōʻike i ka mālamalama, ʻaʻole kānalua kekahi o nā hiʻohiʻona weliweli loa i hiki i ka noʻonoʻo kanaka hou ke noʻonoʻo. Ua hakakā ʻo Smith me kahi kiaʻi nui, lawe ʻo ia i kekahi mau hahau, a laila lawe aku i ke kanaka i waho e like me ka holo ʻana o Lauren e kōkua. Ma kona ʻākau, pana ʻo Kinimaka i ʻelua. Ua hoʻomaka nā pōkā e lele a puni ka hale kūʻai i ka ʻike ʻana o nā poʻe ʻē aʻe e hoʻouka ʻia ana lākou.
  
  Mai hope mai, ʻike akula ʻo ia i kekahi mau kiaʻi e haki ana i ke kaʻa o ke kaʻa.
  
  "E akahele," ua hoʻohuli ʻo ia i ka pilina, "ʻike wau i nā poʻe e hele ana i mua. E kuʻu akua, e hoʻāʻo anei lākou e hoʻokuke iā lākou mai ʻaneʻi?"
  
  "ʻAʻole," ʻo ia ka pane mai DC i ʻike nā mea a pau. "Pono ʻoe e hoʻokaʻawale i kēia mau mea kaua nuklea. Inā loaʻa i kēia poʻe nā code hoʻolaha, a laila ʻo kekahi o kēia mau mea i hoʻokuʻu ʻia he pōʻino. E nānā, pono e hoʻokaʻawale ʻia nā ʻeono. Ano!"
  
  
  * * *
  
  
  "He mea maʻalahi kāu e ʻōlelo ai," i ʻōhumu ai ʻo Alicia. "Ua kāʻei ʻia i loko o koʻu ʻaʻahu a inu i kaʻu cappuccino huʻihuʻi. E kali, ʻike wau e hele ana lākou i ke kaʻa kaʻa ma ʻaneʻi.
  
  Ua hoʻololi ʻo Drake i ka ʻaoʻao, me ka ʻike ʻana ua hiki iā ia ke heihei ma kēia ʻaoʻao o ka paepae me ka ʻole o ke kūʻē ʻana. Kāwili akula ʻo ia iā Alicia a haʻalele koke.
  
  Ua haki ka leo o Mai i kona noonoo. "E nānā i kou wāwae!"
  
  He aha...?
  
  He kanaka me ka lole ʻeleʻele ʻeleʻele mānoanoa i paheʻe ma lalo o ka anuu, kīkoʻo nā wāwae. Ma muli o ka laki a i ʻole ka hoʻolālā akamai, ua paʻi lākou iā Drake i ka ʻāʻī a hoʻouna iā ia e hina. Holo ka pū mikini i mua. Ua nānā ʻole ʻo Drake i nā ʻeha hou a kolo ʻo ia ma lalo o ke kaʻa i ka wā i wehe ai ke kiaʻi i ke ahi. Hoʻokuʻu ʻia nā pōkā ma hope ona. Hahai akula ke kiaʻi iā ia, e huki ana i kāna pū.
  
  Piʻi ʻo Drake ma lalo pono o ke kaʻa me ka manaʻo i ka mea kaua nui ma luna o kona poʻo. Kulou iho la ke kiai, a kulou iho la. Ki aku ʻo Drake i kāna Glock a ʻoki i ka lae o ke kanaka. Ua lohe ʻo ia i ke kani ʻana o nā kapuaʻi ma hope ona, a laila, iho mai ke kaumaha o kekahi kanaka ma luna ona. Ua paʻi ka ʻauwae o Drake i ka honua, a ua wili nā hōkū a me ka ʻeleʻele i mua o kona mau maka. Paʻi pū kona mau niho, a haki i nā ʻāpana liʻiliʻi. Pahū ka ʻeha ma nā wahi a pau. ʻOlokaʻa aʻela ʻo ia a kuʻi i kona kuʻekuʻe lima i ka maka o kekahi. Ku ae la ka pu panapana a ki pu; ua hala na poka i ka iwipoo o Drake ma kahi iniha a piʻi pololei i ke kumu o ka hoʻouka kaua nuklea.
  
  Ua manaʻo ʻo Drake i ka wikiwiki o ka adrenaline. "ʻO kēia..." lālau akula ʻo ia i ke poʻo o ke kanaka a paʻi ihola ma luna o ke kaʻa me kona ikaika a pau. Nukelea. Rocket." ʻO kēlā me kēia ʻōlelo he pā. I ka hopena, hāʻule ke poʻo i hope. Piʻi hou akula ʻo Drake mai lalo o ke kaʻa a hālāwai me Alicia e holo hou ana.
  
  "ʻAʻohe manawa e hiamoe ai, Drakes. He mea koʻikoʻi kēia. "
  
  Ua hopu ʻo Yorkshireman i kāna pū mīkini a hoʻāʻo e hoʻōki i ke kani ʻana o kona mau pepeiao. Ua kōkua ka leo o Alicia.
  
  "Mai? Maikaʻi paha ʻoe?"
  
  "ʻAʻole! Paʻi ʻia kekahi i kekahi."
  
  He leo mai ka enekini o ka anuu.
  
  "E holo wikiwiki," wahi a Drake. "He mau kekona hou aku a e hele aku ana keia mau poo kaua mai keia wahi aku!"
  
  
  MOKUNA kanakolukumamaiwa
  
  
  Ua hoʻonui ʻo Drake i kona wikiwiki. I kēia mau lā, he mea maʻamau iā ia ke ʻike pololei, no laila ua like nā mea a pau i kēia lā. Ua piʻi ke kiʻekiʻe o ke poʻo o ka puka hale ma mua. Lalau aku la o Drake, lalau aku la i ka lima a huki. Ua kiʻi ʻo Alicia me kāna Glock.
  
  Ua lele ka pahu lima lima.
  
  Nānā akula ʻo Drake iā ia me ka manaʻoʻiʻo ʻole i kona mau maka. "He aha ʻoe, e ke keiki ʻaka-"
  
  Ua paʻi ʻo Alicia iā ia ma ka umauma, a lele ʻo ia i hope a puni ke alo o ke kaʻa. Ua pahū nui ka grenade, e hoʻouna ana i nā shrapnel e lele ana ma nā ʻaoʻao āpau. Ua holo pū ʻo Drake me Alicia, e pili pū ana lāua. Ua hoʻomaka ka puka kaʻa e wili a hina i mua o ke kaʻa. I ka nana aku o Drake, hookahi wale no kanaka e noho ana iloko o ke keena, kiekie maluna, e minoaka ino ana iaia. Ua kaomi ʻo ia i ka pedal gas.
  
  Ua ʻike ʻo Drake ʻaʻohe ala ma Gehena e holo wikiwiki ai ke kaʻa e holo ai lākou. Nānā aʻela ʻo ia ma ka ʻaoʻao a ʻike hou aku i ʻekolu mau kiaʻi e holo wikiwiki mai ana iā lākou. Ua uwo ke kalaka i ka hoʻomaka ʻana o kona mau huila e paʻa a hoʻoneʻe i mua, hoʻokahi ʻīniha i ka manawa. ʻAʻole naʻe nā ʻīpuka hoʻoheheʻe, akā ʻaʻole ia e hoʻōki iā ia.
  
  Ua ola ka mea kamaʻilio.
  
  "Ke neʻe nei lākou i nā kaʻa mai ʻaneʻi! He pale pōkā nā keʻena. A he mea paʻakikī ke hele aku. " ʻO ia ka leo o Hayden."
  
  "ʻAʻohe ala i loko?" - i ninau aku ai o Kinimaka.
  
  "ʻAʻole. Hoʻopaʻa ʻia. A ʻaʻole au makemake e hoʻohana i ka ikaika nui, inā ʻike ʻoe i kaʻu ʻōlelo. "
  
  A ʻoiai ua ʻike ʻo Drake ʻaʻohe puka ʻaoʻao o kā lākou kaʻa ponoʻī, ʻelua mau mea e hopohopo ai.
  
  "E lele i luna o ka paepae," wahi āna. "E hoʻomaka e wehe i kēia mau hoʻopiʻi nuklea. E koi ʻia lākou e hoʻōki. "
  
  "Pikilika. Pilikia, Drake. Pehea inā e hemo kekahi o nā poʻo kaua?"
  
  Holo akula ʻo Drake ma hope o ke keʻena, e kī pū ana i ka poʻe hoʻouka kaua. "Hoʻokahi pilikia pilikia i ka manawa. ʻO wai mākou - nā mea kupanaha?"
  
  Ua pana ʻo Alicia i kāna mea alualu. "Ke makaʻu nei au ua like lākou me nā 'shady bastards' i kēia mau lā."
  
  Ua lele pū lāua ma luna o ka paepae a loaʻa iā lākou iho he alo a he alo me kahi pōkā nukili.
  
  
  * * *
  
  
  "Ke hana nei ma nā ʻaoʻao ʻelua," wahi a Drake i kēia manawa ma luna o nā comms. "Hiki iā mākou ke neutralize a wehe i ka manawa like."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Hayden. "E hoʻāʻo ʻaʻole e kani ʻino loa ia."
  
  "ʻAʻole hana ʻino nā kānaka o Yorkshire, e kuʻu aloha. Hana mākou i nā mea kupanaha me ka haʻahaʻa iki. "
  
  "Me kekahi mau tausani mea ʻino." Me he mea la e holo ana ka leo o Dahl. ʻO nā puddings Yorkshire. ʻO nā terriers. pia. Nā hui haʻuki. A ʻo kēlā leo?"
  
  Ua manaʻo ʻo Drake e hoʻomaka ke kaʻa e neʻe ma lalo ona. "ʻAuhea ka papa hoʻomalu, e ka poʻe?"
  
  Ua pane koke mai ke technician. "E ʻike i ka hana ʻana o ke poʻo kaua ma kahi o kanakolu mau ʻāpana curved? He ʻewalu kēia mai ka ʻaoʻao kiko.
  
  "ʻO kaʻu ʻōlelo kūikawā."
  
  Ua kani hou nā kiʻi. Ua nānā mua ʻo Alicia i ka ʻimi. Lele wale ʻo Mai ma ke kua o ka paepae. I kēia manawa ua nānā ʻo ia i ka hope o ka nuke.
  
  "Nūhou maikaʻi ʻole. Aia nā Pelekāne ma ʻaneʻi."
  
  "Manaʻo wau he Kina kā mākou," wahi a Dahl.
  
  "Palani," wahi a Kinimaka. "Ka hui hou"
  
  Ua lele ʻo Drake i ka papa hoʻomalu. Ua ʻike anei mākou i hea ka Sword of Mars?"
  
  "Ae, Mat. Akā ʻaʻole hiki iaʻu ke ʻōlelo leo nui i kēia manawa, ʻeā?" - pane ka leo.
  
  "ʻAe," wahi a Dahl.
  
  Ua ʻoniʻoni ʻo Drake a huki mai i kahi screwdriver uila liʻiliʻi me kahi bit multi-purpose. Wehe koke ʻo ia i nā kī ʻewalu a hāʻule i waho. Ua loaʻa ʻo ia iā ia iho i mua o ʻelua mau papa mana liʻiliʻi e like me ka nui o nā pale sat-nav kaʻa, kahi kī a me nā hōʻailona keʻokeʻo he nui.
  
  "Cyrillic," wahi āna. "ʻOiaʻiʻo nō."
  
  "Hiki paha i kēia lā ke ʻoi aku ka ʻino?" Ua uē ʻo Alicia a puni ka honua.
  
  ʻO ka Yorkshireman i hoʻohaʻahaʻa i kona poʻo. "E hiki mai ana kēia manawa."
  
  Ua piʻi ka wikiwiki o ke kaʻa, e hele ana i ka puka paheʻe. ʻO ka poʻe Pelekania i neʻe kokoke mai ma hope o ka hale kūʻai. Ua pahola ʻia nā kiaʻi a puni lākou.
  
  Ua ʻānaʻi ka pōkā nuklea, hoʻā piha ʻia, e kali ana i kahi code hoʻomaka a i ʻole kill code.
  
  Ua ʻike ʻo Drake pono lākou e neʻe. Ua ʻike ʻo ia ʻaʻole hiki iā lākou ke neʻe. ʻO ka mea wale nō āna i ʻike ʻole ai, ʻo wai ka mea e make mua?
  
  
  * * *
  
  
  Holo mua na kiai, pana. He pahu hopu nui ʻo Drake, a ʻo nā pōkā paʻa i hoʻopaʻa ʻia ma mua o Alicia, e pā ana i ke poʻo kaua. No kekahi sekona, ua ʻālohilohi ke ola o Drake i mua o kona mau maka, a laila lawe ʻo Alicia i kekahi kiaʻi, a ʻo Mai kekahi. Ua ʻike ʻo ia i kahi mea hou aʻe e hele mai ana, ʻoiai ua ʻike ʻo ia e hele mai ana mai ko lākou ʻaoʻao makapō. Ua ʻānaʻi ʻia nā hōʻailona keʻokeʻo, ʻōniʻoniʻo ka cursor a kali.
  
  "Manaʻo paha ʻoe e pahū paha ka palekana?" Ua ʻōlelo mālie ʻo Smith. "ʻO kā lākou kauoha paha kēia?"
  
  "No ke aha lākou i make ai?" i ninau aku ai o Kenzi.
  
  "Ua ʻike mua mākou i kēia," wahi a Kinimaka. "ʻO nā ʻohana e loaʻa ana i nā uku nui e koi i ke kōkua olakino a i ʻole ka hoʻoneʻe ʻana i ka wā i make ai ke poʻo o ko lākou ʻohana. Inā pili lākou, no ka laʻana, i ka mafia a i ʻole triad. Hiki nō."
  
  Ua ʻike ʻo Drake ʻaʻole hiki iā lākou ke noho hauʻoli no ka lōʻihi. Ua hiki iā Alicia ke wehe i ke kāʻei i ke kaʻa ʻana o ke kaʻa. Manaʻo wau e ʻike ka mea hoʻokele. Akā, ʻaʻole ʻo ia e mālama? ʻAʻole ʻike ʻo Drake i kahi koho ʻē aʻe.
  
  Ua holo ʻo ia ma ke kahua o ke kua i hope, me ka hoʻoluliluli ʻana i kona mau lima.
  
  "E kali! Kū, kū. Mai pana. He Pelekane wau!"
  
  ʻO ka ʻōhumu ʻana a Dahl, ʻaʻohe ʻōlelo i koi ʻia.
  
  Ua kukuli ʻo Drake ma hope o ke kaʻa, ʻo ka huelo o ka nuke ma kona hema, ʻo kona mau lima i ka lewa a kū i mua o ka hui SAS ʻelima kanaka e hele mai ana, ʻaʻohe mea kaua.
  
  "Pono mākou i kāu kōkua," wahi āna. "He nui loa ka pilikia no mākou e hakakā i ke kaua."
  
  Ua ʻike ʻo ia i ka hoʻololi ʻana o ke kanaka ʻōpio i nā comms, ʻike ʻo ia i nā ʻelemakule ʻelua e nānā ana i kona helehelena. E ʻike paha lākou iā ia. Ua ʻike paha lākou e pili ana iā Michael Crouch. Ua ʻōlelo hou ʻo ia.
  
  "ʻO wau ʻo Matt Drake. He koa SAS mamua. He koa kahiko. Hana wau no kahi hui pūʻali koa kūikawā honua i kapa ʻia ʻo SPEAR. Ua aʻo au ma Hereford. Ua aʻo ʻia au e Crouch.
  
  Hoʻomanaʻo wau i ka inoa, pau loa. ʻElua o nā pū ʻelima i hoʻohaʻahaʻa ʻia. Ua lohe ʻo Drake i ka leo o Alicia ma luna o nā comms.
  
  "Ua hiki paha iā ʻoe ke haʻi i koʻu inoa."
  
  Nani iki ʻo ia. "ʻAʻole paha kēia ka manaʻo maikaʻi loa, aloha."
  
  Ua mālama ʻo Mai lāua ʻo Alicia i nā kiaʻi ma kahi mamao. Ua hala nā kekona. Ua puhi na koa Pelekania SAS i ke ahi i na kiai e hookokoke mai ana e kulou ana mahope o na pahu aila e hoopiha ana i ka moena palahalaha. E kali ana ʻo Drake. Ua pau ka lekiō.
  
  "Matt Drake? No Cambridge mai au. Ua hui mākou ma mua. He aha kāu mea e pono ai?"
  
  Hauʻoli lā, manaʻo ʻo ia. SAS ma luna o ka moku.
  
  "E kōkua iā mākou e hoʻopaʻa i kēia hale kūʻai, hoʻōki i kēia kaʻa a hoʻopau i kēia pōkā nuklea," wahi āna. "Ma kēia kauoha".
  
  Ua hopu ka poe Pelekania i keia.
  
  Ma ka māhele ʻana a me ka holo ʻana ma nā ʻaoʻao ʻelua o ka paepae, lawe lākou i lalo i nā kiaʻi e hele mai ana, e hana maikaʻi ana ma ke ʻano he hui. Ua ʻike ʻo Drake i kēia a hauʻoli i nā hoʻomanaʻo o ka wā kahiko. He ʻoluʻolu maikaʻi, ke ʻano aliʻi a me ka hilinaʻi paʻa ʻole i ka neʻe ʻana o ka hui. Ua manaʻo ʻo ia ʻo SPIR ka hui maikaʻi loa ma ka honua, akā i kēia manawa ...
  
  "Drake! E uē ana ʻo Mai. "Pahū Nukelea!"
  
  ʻAe . Hoʻi hou ʻo ia i ka papa hoʻomalu, e nānā ana i nā pale, keyboard a me nā helu.
  
  "Geeks?" i ninau aku ai oia. "ʻIke mākou i ke code?"
  
  "He mea maoli paha ia," i pane aku ai kekahi.
  
  "ʻAʻole kēia he kōkua maikaʻi loa, ʻo ʻoe ka pupule."
  
  "E kala mai iaʻu. Inā ʻike mākou i nā inoa o nā lālā o ka Papa, hiki iā mākou ke ʻike i ko lākou lā hānau?
  
  Ua ʻike ʻo Drake e kamaʻilio ana ʻo ia me kahi kanaka mālama ʻole. ʻO ia ke kanaka a lāua e kamaʻilio nei ma mua, ʻo ka asshole ʻinoʻino.
  
  Ua hoʻōho ʻo Lauren, "Ua ʻōlelo ʻoe i ke Kauoha. Inā lākou ma ʻaneʻi, ua hoʻolālā paha lākou i nā mea kaua nuklea. ʻAʻole hiki iaʻu ke manaʻoʻaʻole lākou i waiho i kahi leka me nā code."
  
  "Malia paha ʻaʻohe code ma ʻaneʻi, e ka pēpē," wahi a ka asshole. "E hoʻomanaʻo i ka hōʻailona āu i hāʻawi ai i kou wehe ʻana i ka lua kupapaʻu o Geronimo? Ua hana ʻia paha kēia ma ʻaneʻi a alakaʻi i ka hoʻokuʻu ʻana i nā poʻo kaua nuklea.
  
  Ua hoʻi hope ʻo Drake. "ʻAe, he mea kaua anei lākou?"
  
  "Paʻa. ʻO nā hōʻailona keʻokeʻo uila āu e ʻike ai he helu helu.
  
  Ua kahe ka wai ʻoi o ka hau i kona kino a hiki ʻole iā ia ke hanu. "Pehea... pehea ka lōʻihi?"
  
  ʻAhu. "Kanaonokūmāhā kekona. A laila e lilo ʻoe a me kou mau kaikunāne pono ʻole i moʻolelo. E mau loa ana ke Kauoha! Noho lākou ma oʻu nei! ʻO wau ʻo Order!"
  
  He hakaka me ka uwa nui. Mālama ʻo Drake i nā kekona ma kāna wati lima.
  
  "Aloha? Aia ʻoe i laila?" - i nīnau ai i kahi leo ʻōpio.
  
  "E, e ka hoa," wahi a Drake. "He kanakolukūmākahi mau kekona kā mākou."
  
  "Ua noʻonoʻo wau. Ua haʻi aku kāu hoaaloha ʻo Lauren i ke Kauoha. ʻAe, pono lākou i kahi code pepehi. A no ka mea ʻo nā mea ʻē aʻe he ʻāpana o ka kikokikona, ua ʻimi wale wau. Hoʻomanaʻo ʻoe? Ua ʻōlelo ʻia ma ʻaneʻi: 'ʻO ke code wale nō e pepehi ai i ka wā e piʻi ai ka poʻe holo.' He mea anei keia ia oe?
  
  Ua hoʻopaʻa ʻo Drake i kona lolo, akā ʻaʻole hiki iā ia ke noʻonoʻo i kahi mea ʻē aʻe akā ʻo ka emi ʻana o nā kekona. "Ku aʻe?" - ua ʻōlelo hou ʻo ia. "Ua ala? Ua ala? E noʻonoʻo i ka manaʻo o ke Kauoha? He aha ka manaʻo o ka poʻe Nazi? Ina e puka mai ka Lio, ua-"
  
  "Ke hānau ʻia nei," wahi a kahi leo ʻōpio. "ʻO kēia paha ko lākou lā hānau? Akā ʻaʻole hiki kēia. ʻO kēia mau pōkā nukili he kanawalu mau makahiki he ʻekolu mau helu pepehi kanaka. Aia i loko o kona leo ke kaumaha.
  
  He ʻumikūmāiwa kekona a hiki i ka luku ʻana.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Kensi. "ʻEkolu huahelu āu e ʻōlelo nei? ʻO ka maʻamau?"
  
  "ʻAe".
  
  ʻumikumāono.
  
  Nānā hope ʻo Drake iā Alicia a ʻike ʻo ia e kulou ana ma luna o kona kāʻei, e hoʻāʻo ana e wehe a pana i ke kiaʻi i ka manawa like. Ua ʻike au i kona lauoho, kona kino, kona ʻuhane kupanaha. Alicia...
  
  He ʻumi kekona.
  
  Ua uē ʻo Kenzi, e hōʻoiaʻiʻo ana i ko Dahl manaʻoʻiʻo iā ia. "Aia ia'u. E hoao i ehiku haneri.
  
  "Ehiku-o-o-o. No ke aha mai?"
  
  "Mai ninau aku. E hana ana nō!"
  
  Ua hāʻawi ka ʻenehana ʻōpio iā Drake i nā hōʻailona helu Cyrillic a ua kaomi ʻo Yorkshireman i nā pihi.
  
  ʻEhā - ʻekolu - ʻelua -
  
  "ʻAʻole i hana," wahi āna.
  
  
  MOKUNA Kanaha
  
  
  "ʻAe," wahi a Kensi. "Ua hiki mai".
  
  ʻOiaʻiʻo, ua hoʻopau ʻo ia i kā lākou ponoʻī, a ua wehe ʻo Lauren i kā lākou. Nānā ʻo Drake mai ke kino o ka nuke iā Mai, kahi i kū ai ʻo ia i mua o kekahi kīwī. Ua hoʻokuʻu ʻia nā hoʻoili nuklea ʻeono.
  
  Nānā ʻo ia i kāna wati. "Ua emi iho ko makou kekona," wahi ana.
  
  Ma nā wahi a pau, hana wikiwiki ka SAS i nā kiaʻi. Wehe aʻela ʻo Alicia i ke kaula lua a neʻe iki ke poʻo kaua. Ua manaʻo ʻo Drake i kona wikiwiki ʻana i kona hoʻokokoke ʻana i nā puka wili.
  
  "Ua hooki paha kekahi i ko lakou kaa?"
  
  "Naʻu e mālama!" - wahi a Kenzi. "Ma ke ano maoli!"
  
  "Aole," wahi a Kinimaka. "Aia nā Farani ma nā wahi āpau ʻaʻohe palekana. He haunaele maoli maanei."
  
  Nānā ʻo Drake i ka hoʻouna ʻana o ka SAS i nā kiaʻi; Huki ʻo Alicia i ke kāʻei ʻē aʻe i ke kiola ʻana o Mai i ke kiaʻi i ka huila hope o ke kaʻa.
  
  "ʻAe, ʻike wau i kāu ʻōlelo." Ua koʻikoʻi loa ka hui SPEAR.
  
  "Ke ʻike nei au i kahi mea ʻē aʻe e hana ana," i hoʻomaka ai ka ʻenehana ʻōpio. "I-"
  
  Ua okiia ko lakou pili ana me Wasinetona.
  
  "E haʻi hou anei au?" Ua hoʻāʻo ʻo Drake.
  
  Ominous hamau wale nō kāna pane.
  
  "ʻAe, ʻaʻole hiki ke maikaʻi kēia." Hoʻopili ʻo Drake i ka hale kūʻai holoʻokoʻa.
  
  Ua iho mai ka Hui SEAL 7 ma luna o lākou me he mea lā ua pahū ka pō.
  
  
  * * *
  
  
  Holo akula ʻo Dahl ma hope o ke kaʻa kaʻa i kona hoʻokokoke ʻana aku i nā puka paheʻe o ka Hale Waihona 18. Holo aku ke kanaka Pake ma ke alo o ke kaʻa uwē, e hele ana i ka puka ʻaoʻao loa. Ua pana lākou i ko lākou holo ʻana. Ua hoʻāʻo nā kiaʻi e kāohi iā lākou. Ua luku aku nā pūʻali koa Kina iā lākou me nā pōkā a me ka hakakā lima lima. Ua pōʻino ʻo Hayden i kona noho ʻana ma ke alo o ke kahua i ka wā i hoʻomaka ai ka hana.
  
  Ua haki ʻo ia i ka ʻāʻī o ke kiaʻi, a laila hoʻohana ʻo ia i kona kino e uhi iā ia iho i ke kī ʻana o ka Pākē i ke ahi me ka ʻole. Ua hou nā pōkā i kona kino me ka leo ʻino a hoʻolei i hope. Ua hāʻule kona pale. Kiola ʻo ia, lele akula ma hope o kekahi o ke alo me ka haʻalulu ʻana o nā huila, a hala ma hope i kona ʻau ʻana i mua. Ua hala ka Pake ma ke alo o ke kaa.
  
  Hoʻā ʻo Dahl i ke ahi, hoʻopuehu iā lākou e like me nā pine kīwī. Maikaʻi ke nānā aku, ua lilo ia i mea hōʻikeʻike o kā lākou ʻano hana like ʻole. ʻOiai ma hope o ka lele ʻana i hope, ua wehe hou lākou i ke ahi.
  
  Huli koke ʻo Dahl, kūlou ma hope o ke kaʻa, a laila nānā aʻela i waho a kī hou aku i kekahi mau pōkā. Ua paʻi ʻia ka Pākē i lalo i ka lepo no kekahi manawa i ka hele ʻana mai o nā kiaʻi ma hope. Nānā ʻo Dahl iā Kensi.
  
  ʻAʻole ma kahi i manaʻo ʻia ai.
  
  "Kenz? Maikaʻi paha ʻoe?"
  
  "ʻAe, ke kiʻi wale nei i kahi hoaaloha kahiko."
  
  Huli aʻela ʻo Dahl a ʻike ʻo ia i kāna ʻimi ʻana i loko o nā pahu huki, kona poʻo i loko, aia kona ʻōpū ma ka ʻaoʻao o ka poʻi, ua hoʻokiʻekiʻe ʻia kāna hoki.
  
  "He wahi haʻahaʻa iki."
  
  "He aha? ʻO, ke minamina nei ʻoe i kāu wahine? Ua ʻoi aku paha ʻo ia ma mua o ʻoe, e Torst, akā e hoʻomanaʻo, ʻo ia wale nō ka mea e ʻoi aku ka wela ma mua o ia.
  
  Nānā aʻela ʻo ia me ka ʻeha. Ua noho ʻo ia ma kēia mokuʻāina ma waena o ka male ʻana a me ka hemo ʻana, akā ua loaʻa iā ia kahi manawa e hana ai i kekahi mea e pili ana i ia mea. He aha kāna hana ma ʻaneʻi?
  
  ʻO kaʻu hana.
  
  Hoʻopaʻa hou ka Pākē me ka ʻoki ʻana i nā kiaʻi e hele mai ana me ke kī pū mīkini a paʻi iā Dahl lāua ʻo Hayden i lalo. Huli aʻela ka Suedena a ʻike iā Kensi e paheʻe ana mai loko mai o ka pahu lāʻau.
  
  "O, hua. ʻOiaʻiʻo?"
  
  Ua paʻa ʻo ia i katana ʻālohilohi hou i mua o kona mau maka, ʻo ka lau i luna. "Ua ʻike wau e loaʻa iaʻu kahi inā e ʻeli hohonu au. ʻAʻole hiki i nā pōā ke pale aku i ka pahi kaua.
  
  "ʻAuhea ka pahi kaua o Mars?"
  
  "ʻAe, ua kiola au i loko o ka pahu pahu."
  
  "Kūamuamu!"
  
  Holo ʻo ia me ka pahi kaua ma ka lima hoʻokahi, he pū mīkini ma kekahi, a laila lele hou ma ke kua o ke kaʻa, e ʻā ana i mua o nā maka o Dahl me he mea lā. Kiola ʻo ia i ke katana, ua kī ʻo ia i ke ahi i ka Pākē ʻauheʻe.
  
  "E hele ana lākou i hea?"
  
  "Waehouse 17," wahi a Dahl. "A pono mākou e hahai iā lākou."
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻike ʻo Lauren i ka hoʻouka kaua ʻana o nā poʻe Farani ma ka ʻaoʻao ʻākau o ka Hale Waihona 19. Aia ʻo Kinimaka lāua ʻo Smith ma ia ʻaoʻao a hoʻopaʻa koke. Ua kūlou ʻo Yorgi ma hope o nā pahu, e pana ana i nā kiaʻi. Ua ʻike ʻo Lauren i kona puʻuwai i ka neʻe ʻana i mua.
  
  Me ka hoʻomanaʻo ʻana i nā mea a pau i ʻōlelo ʻia, lele ʻo ia ma luna o ka hale o ke kaʻa, me ka hoʻohana ʻana i nā huila i kākoʻo. A laila hoʻomaka ʻo ia e wehe i ke kaula mua. Inā hiki iā lākou ke hoʻohaʻahaʻa i ka ukana, e koi ʻia nā kaʻa e kū. Nānā aʻela ʻo ia ma hope o ka pōkā nukili, e hehi ana ma luna o kekahi o nā lāʻau nui, a ʻike ʻo ia iā Smith e hakakā ana me kekahi o nā poʻe Farani.
  
  Ua pili ka makai. "Ua hōʻoia wale ʻia e ka luna ma Paris. Hoʻomanaʻo iā Armand Argento? Ua kōkua ʻo ia iā ʻoe i kekahi mau manawa i nā makahiki. ʻAe, ʻōlelo ʻo ia ʻaʻole ʻae ʻia ka hele ʻana o ka hui Farani. Piha. Aia paha kekahi ʻano kaua ʻino e hele ana i loko.
  
  Ua moni ʻo Lauren a nānā iā Smith e hāʻule i hope, e hāʻule ana i hoʻokahi kuli. ʻO ka Palani e kū mai ana ma luna ona, lālau akula ia i ka lauoho, haehae i ka ʻaʻa, a hoʻolei akula. Ua hoʻōho ʻo Smith. ʻO kahi kuli ma ka ihu i hoʻohāhā iā ia. Lele ka Palani ma luna. Ua hakakā ʻo Smith. Nānā akula ʻo Lauren mai ona aku iā Kinimaka, a laila iā Yorgi, ke poʻo kaua nuklea, a me nā puka koʻi e neʻe mai ana.
  
  He aha kaʻu e hana ai?
  
  E walaʻau nui.
  
  Ua hoʻokahe ʻo ia i ka makasina o kāna Glock ma luna o ke poʻo o kona mau ʻenemi, e ʻāwili aʻe ana lāua, ua hāʻawi kēia iā Smith lāua ʻo Kinimaka i mau sekona makamae, ʻike akula ʻo Smith i ke ākea a kiʻi akula iā ia, a hāʻule ka mea hoʻouka i ka honua, haʻihaʻi ʻo Kinimaka i ka ʻāʻī o ke kanaka. , ka maka o kekahi a pana ma kahi kiko-pololei, i ke kolu, i mea e kuewa ai a haalele i ka hakaka.
  
  Hoʻokahi wale nō Farani i koe.
  
  Ua hāʻule ʻo Lauren i ke kani ʻana o ka pōkā mai ke kino o ka pahu nukili. Pehea ka weliweli ʻaʻole ia i hoʻopilikia iā ia? Pehea ʻo ia i maʻa ai? Akā, he ʻāpana ʻo ia o kēia hui a ua paʻa ʻo ia e noho me ia i ka wā e loaʻa ai iā lākou. Ua loaʻa iā ia kēia ʻohana a e kākoʻo ʻo ia.
  
  Ua hooikaika koke ke kaa nui i ka mama, me ka holo ikaika loa, a komo pololei iloko o ka puka pani wiliwili, ku'i iloko o ke kaa, a lele iki ke kaa mua, a haule pololei ma ia wahi.
  
  Ua lele ʻo Lauren ma ke kua o ke kaʻa.
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻānai ʻo Drake i ka wā e hana ana nā SEAL iā SAS a me SPEAR ma kahi kokoke i kahi poʻo kaua nuklea e neʻe nei, me ka noʻonoʻo inā hiki ke huikau a ʻoi aku ka make ma mua o kēia. Ua haʻi aku kekahi mau ʻōlelo a ka mea kamaʻilio iā ia he hiki maoli kēia.
  
  ʻO nā kaʻa kaʻa ʻekolu a pau, e lawe ana i ʻeono mau mea kaua nuklea, ua pohā ma nā puka pani pani i ka manawa like. Ua lele ʻia nā ʻāpana metala ma nā wahi a pau i ka hāʻule ʻana o nā pani i haehae ʻia. Ua hala na kaa. Hoʻouka nā kānaka i nā kaʻa, lele i loko, me ka manaʻo e loaʻa iā lākou ka wikiwiki. I kēia manawa ua ʻike ʻo Drake i ʻelua mau koa Kina e holo kokoke ana. Noho ʻo ia ma luna o ka paepae a ʻike iā Alicia lāua ʻo Mei ma kahi mamao iki, e peʻe ana ma hope o kekahi o nā koʻo lāʻau. Ua hoʻokuʻu ʻia ka pōkā nuklea i ko lākou hahau ʻana i kekahi o nā lua nui loa o ka honua.
  
  Ua hauʻoli ʻo Drake. Ina e hemo ka mea kaua nui a kaumaha mai kona wahi e hoomaha ai a moku na kaula, e pilikia ana lakou a pau.
  
  Hele lākou i waho i ke ao a holo wikiwiki. He iwakālua mile i ka hola, a laila, he kanakolu, ʻo nā paepae ʻekolu e uwē ana i ke ola i ka wā e hehi ai ko lākou mau mea hoʻokele i ka pedal kinoea. He alanui ākea ākea ma mua, kokoke pololei i ka puka o ke kahua, ʻelua paha mile ka mamao. I kēia manawa, e pili ana kekahi i kekahi, hiki iā Drake ke nānā aku mai kāna kaʻa a hiki i ke kaʻa o Dahl, a laila iā Kinimaka. ʻO ka ʻike ʻana i nā pahi kaua nuklea nui e neʻe nei, nā kānaka e hakakā pū ana me nā ʻaoʻao, nā poʻe e kī ana i nā pū, nā pahi a me nā lima e hoʻohana ʻia ana, hoʻolei ʻia nā kānaka, ʻaʻohe hapaha i hāʻawi ʻia, ke piʻo ʻana o ke alanui, a me nā kaʻa kaʻa ʻekolu e iho ana i ka huli ʻana, ua hoʻokūhoihoi iā ia. ke kumu. . He wahi moe ia o ka manaʻoʻiʻo a me ka hana ʻino, he ʻike i loko o Gehena.
  
  Akā, i kēia manawa ua kau ʻia kona manaʻo a pau i nā sila.
  
  ʻEhā ikaika, hoʻouka mua lākou i ka SAS, pepehi i kekahi me ka pilikia ʻole. Ua hui pū ka poʻe Pelekania a hahau i hope, e koi ana i nā SEAL e uhi. Holo nā kāne ʻehā ma hope o nā kaʻa me ka manaʻo e lele i luna. Ua hakakā ʻo SAS Commander, Cambridge, me kahi Navy SEAL a ua paʻi ʻia lāua ʻelua. Ua paʻa ʻo Mai lāua ʻo Alicia i ka hakakā ʻana me nā kiaʻi a me ka hoʻāʻo ʻana e ʻimi i kahi puka o ka melee.
  
  Ua hele alo a alo me Drake me ke alakaʻi o ka hui SEAL. "No ke aha mai?" - ua nīnau ʻo ia.
  
  "Mai nīnau nīnau," ʻōhumu aʻela ke kanaka a hele akula iā Drake. Ua pololei a paʻakikī loa nā pā, ua like loa me kāna. Paʻa ʻo ia, ʻike i ka ʻeha o kēlā mau poloka a hahau i hope. Ua kiʻi ikaika ʻo ia. Ua puka mai ka pahi ma ka lima o kekahi kanaka. Ua pale aku ʻo Drake i ka hahau me kāna ponoʻī, me ka hoʻolei ʻana i nā mea kaua ʻelua a lele i waho o ke kaʻa.
  
  "No ke aha mai?" - ua ʻōlelo hou ʻo ia.
  
  "Ua hewa ʻoe. ʻO ʻoe a me kāu hui."
  
  "Pehea?" - Ua nīnau au. Ua hoʻi hope ʻo Drake e loaʻa kahi wahi.
  
  "A no ke aha lā e makemake ai kēia mau ʻōpio e pepehi iā mākou?" i nīnau aku ai ʻo Alicia i kona ʻike ʻana ma hope o ke kāne.
  
  Hāʻawi ʻo ia i ka hahau koke ʻana, kuʻi iā ia i loko o ka luakini. Kiki ʻo Drake iā ia i loko o nā puʻupaʻa a nānā iā ia e hāʻule. Ua neʻe ʻo Alicia i kona wāwae i kona alo. Kiola pū lākou iā ia, wili, i luna.
  
  Ua akea ke alanui ma mua.
  
  Hoʻouna ʻo Mai i ʻelua kiaʻi. Ua pepehi ʻia kekahi kanaka SAS, a i kēia manawa ua like ka ikaika o ko Beritania a me ʻAmelika. ʻEkolu kūʻē i ʻekolu. Ua ʻike ʻo Drake i nā Pākē ʻelua āna i ʻike mua ai e kolo ana e like me nā nalu ma luna o ka pōkā nuklea.
  
  "E nana i keia!"
  
  Ma hope o ka wā kūpono. Hāʻule lākou ma luna ona.
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻike maoli ʻo Dahl e hele ana lākou i Romania. Ua maikaʻi. He hapalua hola kaʻa i hiki ke pepehi iā lākou ma mua o ko lākou hiki ʻana i laila.
  
  Ua hakakā ʻo ia i ka Pākē a me nā kiaʻi, hoʻokuke iā lākou i hope a ʻike iā lākou e lele ana i luna me ka makemake hou. Ua hala aku ka Pake i kona mau pale kaua, e hahau ikaika ana a aneane e houlua ia ia me kona mau maka weliweli. Ua hoʻopuni hou nā kiaʻi iā ia. Ua hoʻolei ʻo Hayden iā lākou mai ke kaʻa a hiki i ka emi ʻana o ko lākou helu.
  
  Ma hope, hana ʻo Kenzi i ka hope o kona mau ʻenemi. Ua nele ka mīkini, ua kulu ka ʻulaʻula mai ka katana. Ua hoʻi ʻo ia i hope i lalo o ka paepae, i kēia manawa e ʻoki ana i kona mau maka i ka hele ʻana mai o nā Pākē ʻelua iā ia, me ka ʻānai ʻana i nā pahi. Kūʻē ʻo ia, hele a puni. Lawe lākou i nā mea kaua. Ua hoʻolei ʻo ia iā ia iho i mua o ko lākou mau maka, kāhāhā lākou. Ua hala ka pana ma lalo o kona lima, e lele ana mai kahi pōkā nuklea. Ua ʻike ʻo ia iā ia iho ma ka ʻaoʻao o kekahi o nā kāne me ka pū i kuhikuhi ʻia ma kona alo.
  
  "ʻAha".
  
  ʻO ke ala wale nō ke ala. Kiʻi akula ʻo ia i ka lima e paʻa ana i ka pū, lele ʻo ia, a laila piʻi aʻe i ke kākoʻo ma luna o ka pūpū o ka mea kaua nuklea. Ua hōʻea ʻo ia i luna, ʻike ʻo ia ma laila he ʻeke mālie wale nō, akā pilikia ke kaulike. Akā, noho ʻo ia ma luna o kahi pōkā nuklea me kahi katana ma kona lima.
  
  "E hele mai e lawe iaʻu!" - ua hoʻōho ʻo ia. "Inā ʻaʻa ʻoe."
  
  Holo koke lākou, kaulike maikaʻi. Kū aʻela ʻo Kenzi ma luna o ke poʻo kaua, e wiliwili ana i kāna pahi kaua, ʻoiai lākou e hoʻouka aku iā ia me nā pahi. Paʻi a kowali. Ua kūʻē ʻo ia, akā huki lākou i ke koko. Kuʻi ʻo ia i ka rocket. Ua haʻalulu ke kaʻa i kanakolu mile i ka hola. Ua hoʻololi ka Pākē i ka pae kiʻekiʻe loa. Ua nalowale ʻo Kenzi i kona kaulike, ua hāʻule a hāʻule hou i luna o ka pōhaku.
  
  "ʻAe".
  
  Ua paʻi ka makani ma kona lauoho, e like me ke anuanu e like me ka pahu hau. Hāʻule ka pahi ma luna ona. Ua hoʻololi ʻo ia i ke katana i kona lima ʻē aʻe, hopu ʻo ia i kona pulima me kona mau manamana lima a huki ʻoi aku ma ka ʻaoʻao. Haʻi ka lima a hāʻule ka pahi i waho. Ua wili pū ʻo ia i ke kino ma kēia ʻano a ʻike ʻo ia e lele mua ana ke poʻo i waho o ke kaʻa. Ua hoouka mua ka lua o ka mea. Ua hoʻihoʻi ʻo Kenzi i ke katana i kona lima ʻākau a hoʻokuʻu pololei i ke kiko. Ua lele ʻo ia no kekahi manawa ma mua o ke kiola ʻana iā Kenzi.
  
  A laila nānā ʻo ia i lalo mai kona wahi e kau ai ma luna o ka pōkā nuklea, ʻo ka maka o kāna katana e kulu koko ana i ka poʻe e hakakā nei ma lalo.
  
  "Ua pepehi ʻia ʻelua mau Pake. ʻEkolu i koe."
  
  Nānā akula ʻo Alicia iā ia mai kāna kaʻa lanakila, e nānā ana i ke kaua ma luna o ke poʻo kaua. "He mea ʻoluʻolu loa ia," wahi āna. "Ke manaʻoʻiʻo nei au he kūkulu wau."
  
  Nānā ʻo Dahl iā ia mai kāna kaʻa ponoʻī. "ʻo wau kekahi".
  
  Akā, hoʻomaka ke poʻo kaua e neʻe.
  
  
  MOKUNA Kanahakumamakahi
  
  
  Ua ʻike koke ʻo Dahl i ka neʻe ʻana, ʻike ʻo ia i nā kaula ʻelua a lākou i hoʻokō ai i ka wehe ʻana i ka lele i ka makani, a laila ʻoki ʻia ke kolu e like me ka puʻupuʻu pupule loa o ka honua, e paʻi me ka huhū i ka hoʻopiʻi nuklea a me lalo o ka paepae. Me ka lunge ikaika mua loa, ua hahau ʻo ia i ke kiaʻi ma ka ʻōpū, a lele ʻo ia me nā lima akimbo, pololei mai ka ʻaoʻao o ke kaʻa a paʻi i nā huila hope o ka mea e holo kokoke ana iā ia. Nani ʻo Dahl i ka hopena.
  
  Ua neʻe hou ka pōkā nuklea. Ua ʻike ʻo Dal i ka hāʻule ʻana mai o ka noe ʻulaʻula ma luna ona i ka hakakā ʻana ʻo Kenzi ma luna ona a ua hakakā ʻo Hayden ma lalo pono o kona malu, me ka ʻike ʻole i ka mea e hiki mai ana. Uā a uwo ʻo ia, ʻaʻole naʻe. Ka halulu o na kaa, ka uwa, ka manao e hakaka ai; ua pilikia keia mau mea a pau i ko lakou lohe ana. Lele ʻo ia i ka mea kamaʻilio.
  
  "E neʻe." Ua kokoke e pahū ka pōkā nukili!"
  
  Nānā ihola ʻo Kenzi i lalo. "Ma hea kahi e hele ai? Ke manaʻo nei ʻoe e haʻalele?"
  
  "Nooo!"
  
  I ka pau ʻana o kāna tether, ua holo ka Swede me he pupule lā kokoke iā Hayden a kaomi i kona poʻohiwi i ka nui o ka projectile. "Ke hāʻule nei kahi pōkā nuklea!"
  
  Holo koke ʻo Hayden, a pēlā pū ke kiaʻi. Ua neʻe ke poʻo kaua i kekahi ʻīniha. Ua hāpai ʻo Dahl iā ia me kēlā me kēia auneke o ka ikaika āna i loaʻa ai, ʻo kēlā me kēia ʻiʻo e uē ana.
  
  Ua kani ke kīkēkē nui ma kona ʻaoʻao.
  
  ʻAha.
  
  Akā, ʻo Kenzi ia e paʻa mau ana i ka katana a me ka ʻakaʻaka hoʻohenehene ma kona mau maka. "E pōʻino, he meʻe pupule wale ʻoe. Manaʻo maoli ʻoe hiki iā ʻoe ke paʻa i kēia no hoʻokahi kekona?"
  
  "Um, ʻaʻole. ʻaʻole naʻe."
  
  "A laila neʻe."
  
  Luʻu pololei ke kanaka ʻūpō Swede.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hoʻokō ʻo Drake lāua ʻo Alicia i kekona e kaʻana like i ka ʻike.
  
  "He aha ka hana a Dal?" i ninau aku ai o Alicia. "Ke apo nei ʻo ia i kahi pōkā nuklea pōʻino?"
  
  "Mai lilo ʻoe i naʻaupō," wahi a Drake me ka lulu ʻana i kona poʻo. "ʻOiaʻiʻo ke honi nei ʻo ia iā ia."
  
  Ua lele ʻo Drake ma ka ʻaoʻao e kōkua i nā poʻe SAS, kāʻili i ka SEAL mai ke kanaka ʻōpio a kiola iā ia ma lalo o ka pōkā nuklea. Ua haʻalulu ke kino holoʻokoʻa o ke kanaka. Ua pāʻani lākou, a laila ua moe ka SEAL me ka ʻike ʻole, alo i lalo, akā ola. Ua manaʻo ʻo Drake e haʻalele pēlā.
  
  Ua make kekahi SEAL, a ukali ʻia e kekahi koa SAS, i hou ʻia lāua ʻelua ma kahi kokoke. ʻO Cambridge a me ke kanaka ʻōpio nā mea i koe. Ua hui pū lākou me Drake e hakakā i ka SEAL hope loa. I ka manawa like, ua hui pū ʻo Alicia lāua ʻo May me lāua. Ua halulu ka kalaka ma ke alanui lepo, ua hahau i ka hoalauna i hookahi manawa a holo aku. ʻO ka hui ʻana i ʻae ʻia e hoʻopaʻa ʻia ka pōkā nuklea a Dahl ma o ka hoʻopaʻa ʻana iā ia i kāna mau kākoʻo nui. Ua haki nā kaʻa ʻekolu a pau i ka puka puka a hoʻomau i ke kaʻa ʻana, e hele ana i Romania. Ua luku loa ʻia ke kila a me ke kaʻa, e haehae ana i hope. I keia manawa, ua holo aku na helikopa a e lele ana ma ka aoao o na kaa, a e hilinai ana na kanaka me na pu nui iwaho o na ipuka a e nana ana i na kaa.
  
  Ua kāpae ʻo Drake i ka hoʻouka ʻana i ka SEAL. "E kali. He koa pūʻali koa kūikawā ʻoe. wahine ʻAmelika. No ke aha ʻoe e hoʻāʻo nei e pepehi iā mākou?
  
  ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia i manaʻo i ka pane, akā ua pane mai ke kanaka me ka hoʻouka kaua. Lawe ʻo ia iā Cambridge a laila hoʻopau iā Drake. Ua hāʻule ke kanaka ʻōpio SAS ma kona ʻaoʻao. He lokoino a he aloha ʻole ka SEAL, e hāʻawi ana i ka hahau ʻana ma hope o ka hahau ʻana. Akā, huli aʻela ʻo Mai i mua ona.
  
  Ua hala ʻewalu kekona a ua pau ka hakakā. Haʻalele hou lākou iā ia e ola ana, e uē ana i loko o kahi puʻu, ʻaʻohe mea kaua.
  
  Huli ʻo Drake iā Cambridge. "ʻAʻole hiki iaʻu ke haʻi aku i ka nui o ko mākou mahalo i kāu kōkua, e Major. Minamina loa au i ka lilo ʻana o kou poʻe kānaka. Akā, e ʻoluʻolu, inā makemake ʻoe, e waiho i kēia poʻe i ke ola, ke hahai wale nei lākou i nā kauoha.
  
  Nānā aʻela nā sila ʻelua e ola nei me ka pūʻiwa a me ka pīhoihoi paha.
  
  Kuno ʻo Cambridge. "Ua maopopo iaʻu a ua ʻae aku au iā ʻoe, e Drake. I ka hopena o ka lā, he pawn mākou a pau. "
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. "ʻAe, ʻaʻole hou. Ua hoʻāʻo wale ke aupuni ʻAmelika e pepehi iā mākou. ʻAʻole au ʻike i kahi ala e hoʻi mai ai mai kēia.
  
  Ua ʻohi ʻo Cambridge. "E hahau hope."
  
  Ua minoʻaka ʻino ʻo Drake. "He kanaka ma hope o koʻu puʻuwai. Ua hauʻoli ke hālāwai me ʻoe, e Major Cambridge.
  
  "A ʻo ʻoe, Matt Drake."
  
  Kuno ʻo ia iā Mai a me Alicia, a laila hele akahele ʻo ia ma hope o ke kaʻa. Nānā ʻo Drake iā ia e haʻalele, e nānā ana i ke kūpaʻa o ke poʻo kaua i ka manawa like. Ua maikaʻi nā mea a pau.
  
  "Ua ʻike anei ʻoe e hoʻi mai ana lākou a lawe i ka pahi kaua?" Ua koi ʻo Alicia iā ia.
  
  "ʻAe, akā ʻike ʻoe i ke aha? ʻAʻole wau e hāʻawi i kahi kī. ʻO ka Sword of Mars ka mea liʻiliʻi loa o kā mākou pilikia. " Ua hoʻā ʻo ia i ka pilina. "Hayden? Pehea ka mamao? Pehea ʻoe ma laila?"
  
  "ʻAe," i pane aku ai ʻo Hayden. "Ua lele aku ka hope o ka Pake. E hele ana au no ka pahi kaua.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Kenzi. "ʻAʻole, ua ʻike lākou iaʻu i ka hana."
  
  "ʻAʻole anei mākou a pau?" Ua minoʻaka ʻo Drake. "ʻAʻole wau e poina i kēia ʻike no kekahi manawa."
  
  Ua paʻi pololei ʻo Alicia iā ia ma ka poʻohiwi. "E hauʻoli, e ke koa. ʻO ka manawa aʻe makemake ʻoe iaʻu e kau i kahi pōkā nuklea ma waena o koʻu mau wāwae.
  
  "ʻAʻole, mai hopohopo," wahi a Drake me ka huli ʻana. "E hana wau iā ʻoe ma hope."
  
  
  * * *
  
  
  Ua hoʻohenehene nā helikopter, hoʻoweliweli a hoʻohuli i nā mea hoʻokele e hoʻolohi i kā lākou mau kaʻa. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ia i hana i ka wā mua, akā ma hope o ka hoʻokomo ʻana o kekahi i ka pōkā kiʻekiʻe ma waena o kekahi o nā pale makani, ua hoʻomaka koke ka poʻe i manaʻo ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻa ʻia. ʻEkolu mau minuke ma hope mai, ua lohi nā kaʻa, paʻa nā lima i waho o nā puka makani, a kū nā kaʻa a pau.
  
  Hoʻihoʻi hou ʻo Drake i kāna kaulike, maʻa i ka neʻe mau a me ka neʻe ʻana i mua. Lele ʻo ia i lalo me ka ʻike ʻana ua ola koke ka ʻōnaehana kamaʻilio, a ke nānā pono nei ʻo ia i kāna mau pailaka.
  
  ʻAʻohe kani mai ka mea kamaʻilio. Ua noho hāmau ʻo Wakinekona i kēia manawa.
  
  Ua ʻākoakoa ka hui ma hope o ka luku ʻana i kā lākou mau poʻo. Noho lākou ma luna o kahi puʻu mauʻu e nānā ana i nā moku missile ʻekolu, e noʻonoʻo ana i ka mea e hoʻolei ai ka honua a me kāna mau mea ʻino hou iā lākou ma hope.
  
  Nānā aku ʻo Drake i ka mea hoʻokele. "Hiki iā ʻoe ke lele iā mākou i Romania?"
  
  ʻAʻole i luli nā maka o kēia kanaka. "ʻOiaʻiʻo," wahi āna. "ʻAʻole maopopo iaʻu ke kumu. I kēlā me kēia hihia, hoʻouna ʻia nā mea kaua nuklea i laila e mālama ʻia ma ke kumu. E loaʻa iā mākou kahi pōmaikaʻi. "
  
  Haʻalele lāua i kekahi kahua kaua.
  
  Ua ikaika pū lāua.
  
  
  * * *
  
  
  I kekahi mau hola ma hope mai, ua haʻalele ka hui i ka hale palekana Romanian a kau i ke kaʻa i Transylvania, e iho ana ma kahi kokoke i Bran Castle, ka hale i manaʻo ʻia ʻo Count Dracula. Ma ʻaneʻi, ma waena o nā kumulāʻau kiʻekiʻe a me nā mauna kiʻekiʻe, ua loaʻa iā lākou kahi hale hoʻokipa pouli a mālie a noho i loko. Ua pōwehiwehi nā kukui. Ua ʻaʻahu ʻia ka hui i nā lole kīwila i lawe ʻia mai ka hale palekana, a ua lawe wale i nā mea kaua a me nā mea kaua e hiki ai iā lākou ke lawe, a me kahi waihona kālā maikaʻi mai ka pahu palekana a Yorgi i lawe ai. ʻAʻohe o lākou passport, ʻaʻohe palapala, ʻaʻohe kāleka ʻike.
  
  Ua ʻākoakoa lākou i loko o ka lumi hoʻokahi. He ʻumi kānaka, ʻaʻohe pili. He ʻumi poʻe e holo ana mai ke aupuni ʻAmelika me ka ʻike ʻole i ka mea hiki iā lākou ke hilinaʻi. ʻAʻohe wahi maopopo e huli ai. ʻAʻohe SPEAR a ʻaʻohe kumu huna. ʻAʻohe keʻena ma ka Pentagon, ʻaʻohe home ma Wakinekona. ʻO ke ʻano o nā ʻohana i loaʻa iā lākou ma mua o ka mea i ʻae ʻia. Hiki ke hoʻopili ʻia nā pilina hiki iā lākou ke hoʻohana.
  
  Ua loli ka honua holoʻokoʻa ma muli o kekahi kauoha ʻike ʻole a hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia o ka lālā hoʻokō.
  
  "He aha ka hope?" Ua hāpai mua ʻo Smith i ka pilikia, haʻahaʻa kona leo i loko o ka lumi mālamalama.
  
  "E hoʻopau mua mākou i ka misionari," wahi a Hayden. "Ua ʻimi ka Papa o ka Hoʻokolokolo Hope e luku i ka honua ma ka hūnā ʻana i nā mea kaua weliweli ʻehā. Kaua, mahalo iā Hannibal, he mea kaua nui. ʻO ka lanakila me ke kōkua o Genghis Khan, ʻo ia ke code kī a mākou i luku ai. ʻO ka wi, ma o Geronimo, he mea kaua ola. A ʻo ka hope, ʻo ka make, ma o Attila, nona nā poʻo kaua nuklea ʻeono. ʻO ka hui pū ʻana o kēia mau mea kaua e hōʻemi i ko mākou kaiāulu e like me kā mākou ʻike ʻana i ka pōʻino a me ka haunaele. Manaʻo wau hiki iā mākou ke ʻōlelo me ka hilinaʻi ua pale mākou i ka hoʻoweliweli. "
  
  "Me ka hopena hemo wale nō ʻo ka Sword of Mars," wahi a Lauren. "I kēia manawa i ka lima o ka poʻe Kina a i ʻole ka Pelekane."
  
  "Manaʻolana wau ʻo mākou kēia," wahi a Drake. "Ua hoʻopakele ʻo SAS iā mākou ma laila a nalowale kekahi mau kāne maikaʻi. Manaʻo wau ʻaʻole e hoʻopaʻi ʻia ʻo Cambridge."
  
  "Ke neʻe nei i mua ..." wahi a Dahl. "ʻAʻole hiki iā mākou ke hana wale i kēia. ʻO ka mea mua, he aha kā mākou e hana ai i kēia manawa? A ʻo ka lua, ʻo wai ka mea hiki iā mākou ke hilinaʻi e kōkua iā mākou e hana i kēia?
  
  "ʻAe, e ʻike mua mākou i ka mea i hoʻohuli ai ka poʻe ʻAmelika iā mākou," wahi a Hayden. "Manaʻo wau i ka hana ma Peru a ... nā mea ʻē aʻe ... i hana ʻia. He kakaikahi wale no ka poe ikaika e ku e mai ia kakou? ʻO kahi hui maʻalahi e hoʻohuli nei i nā poʻe ʻē aʻe? ʻAʻole hiki iaʻu ke manaʻoʻiʻo ua ʻae ʻo Coburn i kēia. "
  
  "Ke ʻōlelo nei ʻoe e kamaʻilio malū mākou me ka Pelekikena?" i ninau aku ai o Drake.
  
  Ua ʻohi ʻohi ʻo Hayden. "Kainō?"
  
  "A inā he hui maʻalahi," wahi a Dahl. "Hoʻopau mākou iā lākou."
  
  "E ola," wahi a Mai. "ʻO ke ala wale nō e ola ai ʻo ia ka hopu ʻana i ko mākou mau ʻenemi."
  
  Noho ka hui ma kahi lumi nui ma nā kūlana like ʻole, ua huki paʻa ʻia nā pale, e pale ana iā lākou mai ka pō hiki ʻole. Ma kahi hohonu o Romania ua kamaʻilio lākou. Hoʻolālā ʻia. Ua ʻike koke ʻia ua loaʻa iā lākou nā kumuwaiwai, akā ʻuʻuku kēlā mau kumuwaiwai. Hiki iā Drake ke helu iā lākou ma ka lima hoʻokahi.
  
  "Ma hea kahi e hele ai?" i nīnau ai ʻo Kenzi me ka paʻa mau ʻana i kāna katana, me ka hoʻokuʻu ʻana i ka pahi i ke kukui ʻālohilohi.
  
  "E hele i mua," wahi a Drake. "Ke neʻe mau nei mākou i mua."
  
  "Inā kū mākou," wahi a Dahl. "E make ana mākou."
  
  Ua paʻa ʻo Alicia i ka lima o Drake. "A manaʻo wau ua pau koʻu mau lā holo."
  
  "He ʻokoʻa kēia," wahi āna, a laila kanikau. "ʻOiaʻiʻo ua ʻike ʻoe i kēlā. E kala mai iaʻu."
  
  "Maikaʻi nā mea a pau. Naʻaupō akā nani. ʻO ka hope, ʻike wau ʻo kēia koʻu ʻano. "
  
  "Ke manaʻo nei anei mākou e holo nei?" i ninau aku ai o Kenzi. "No ka mea, makemake nui au e haʻalele i nā mea āpau."
  
  "E hana mākou i kēlā". Ua pili pono ʻo Dahl iā ia. "Hoʻohiki wau iā ʻoe. He mau keiki ka'u, mai poina. E lanakila wau i nā mea a pau no lākou.
  
  "ʻAʻole ʻoe i ʻōlelo i kāu wahine."
  
  Nānā aʻela ʻo Dahl a noho hou ma kona noho me ka noʻonoʻo. Ua ʻike ʻo Drake iā Kensi e neʻe kokoke iki i ka Swede nui. Hoʻopau ʻo ia mai kona manaʻo a nānā a puni ka lumi.
  
  "ʻO ka lā ʻapōpō kekahi lā," wahi āna. "Ma hea ʻoe makemake e hele mua?"
  
  
  HOPE
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ʻO David Leadbeater
  Ma ke kapa o Armageddon
  
  
  MOKUNA MUA
  
  
  He kanaka like ʻole ʻo Julian Marsh. He ʻeleʻele kekahi ʻaoʻao, ʻeleʻele kekahi ʻaoʻao... ad infinitum. ʻO ka mea kupanaha, ʻaʻole ʻo ia i hōʻike i ka hoihoi i ke kumu o kona ʻano ʻokoʻa ma mua o ke koena, ʻae wale ʻo ia, aʻo e noho me ia, hauʻoli. Ma na ano a pau, ua lilo ia i mea hoihoi; Ua lawe aku ia i ka noonoo mai na hana maalea e pee ana mahope o na maka maka a me ka lauoho paakai a me ka pepa. He kūlana koʻikoʻi ʻo Malaki - i kēlā me kēia ala a i ʻole.
  
  He kanaka ʻokoʻa hou ʻo ia i loko. Hoʻopili ka manaʻo o loko i kona manaʻo i hoʻokahi kumu. ʻO kēia mahina ke kumu o ka poʻe Pythians, a ʻo ka mea i koe o lākou. Ua hoʻopaʻa ʻia kahi hui ʻē aʻe i kona manaʻo a laila hoʻoheheʻe wale a puni iā ia. ʻO Tyler Webb ʻoi aku ka psychopathic mega-stalker ma mua o ke alakaʻi cabalist. Akā ua hauʻoli ʻo Marsh i ka manawa e hele hoʻokahi, hana i nā hoʻolālā pilikino, eccentric. I Gehena me Zoe Shears a me nā mea a pau e hana mau ana i loko o ka sect, a i kahi pō hohonu loa me Nicholas Bell. Hoʻopaʻa ʻia, hoʻopaʻa ʻia a hoʻopaʻa ʻia i ka wai, ʻaʻohe kānalua ua hāʻawi ka mea hana hale kahiko i nā mea a pau i nā luna e loaʻa ai ka uku liʻiliʻi mai kāna hoʻopaʻi.
  
  No Marsh, ua ʻālohilohi ka wā e hiki mai ana, ʻoiai me ka liʻiliʻi liʻiliʻi. ʻElua ʻaoʻao o kēlā me kēia moʻolelo, a he kanaka ʻaoʻao ʻelua ʻo ia. Ma hope o ko mākou haʻalele kaumaha ʻana i ka Ramses Bazaar pōʻino - makemake nui mākou i nā pavilion me kā lākou mau makana a pau - ua hele ʻo Malaki i ka lewa me ke kōkua o kahi helikopter ʻulaʻula. E holo wikiwiki ana, ua nānā koke ʻo ia i ka huakaʻi hou e hiki mai ana.
  
  NUIOKA.
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Marsh i ka hāmeʻa ma kona ʻaoʻao, e neʻe kokoke ana, ʻaʻole maopopo i kāna mea i ʻike ai akā hilinaʻi i ka mea hiki ke hana. ʻO kēia keiki ka mea hana kūʻai nui. Pāpā nui o ka manaʻo paʻa. ʻO wai ka mea hiki ke hoʻopaʻapaʻa me ka pōkā nuklea? Ua haʻalele wale ʻo Marsh i ka hāmeʻa, e nānā ana i ka ʻeke ʻeke o waho a wehe i nā kaula poʻohiwi e hoʻokipa i kona kino nui. ʻOiaʻiʻo, pono ʻo ia e kau i ka mea i nā hoʻāʻo a hōʻoia i kona ʻoiaʻiʻo. Ma hope o nā mea a pau, hiki ke hoʻomoʻa ʻia ka hapa nui o nā pōkā me he mea lā ʻaʻole lākou - inā maikaʻi ke kuke. Ma laila wale nō e kūlou ai ka Hale Keʻokeʻo.
  
  Risky, wahi a kekahi ʻaoʻao ona. Pilikia.
  
  Akā leʻaleʻa! koi aku la kekahi. A ua kūpono ia i ka lāʻau ʻawaʻawa liʻiliʻi, no ia mea.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Malaki iā ia iho. ʻO kēlā ʻano mea ʻino. Akā ʻo ka mini Geiger counter āna i lawe mai ai me ia, ua noho mālie, e hoʻoulu ana i kona wiwo ʻole.
  
  Akā, ʻo ka ʻoiaʻiʻo loa, ʻaʻole ia ka lele ʻana. ʻAe, aia ka hauʻoli, akā aia kekahi manawa o ka make wela - a i kēia manawa ʻaʻole ia i ʻoluʻolu iā ia. Malia paha i kekahi manawa. Ua hoʻolilo ʻo Marsh i nā hola ʻehaʻeha he nui i ka hoʻolālā ʻana i kēia misionari, me ka hoʻopaʻa ʻana i nā wahi ala āpau a me ka palekana e like me ka hiki, ʻoiai inā hāʻawi ʻia i nā wahi āna e kū ai, aneane ʻakaʻaka ka manaʻo.
  
  E lawe kākou i kēia manawa no ka laʻana. Ke hele nei lākou ma lalo o ka uhi o ka wao ua Amazon ma ko lākou ala i Kolombia. Aia kekahi kanaka e kali ana iā ia - ʻoi aku ma mua o hoʻokahi, ʻoiaʻiʻo, a ua hoʻopaʻa ʻo Marsh i kona ʻano ma ka hālāwai ma ke koi ʻana e ʻaʻahu lākou i ke keʻokeʻo. He ʻae liʻiliʻi wale nō, akā he mea nui no ka Pythia.
  
  ʻO kēia wale nō wau i kēia manawa?
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Marsh me ka leo nui, e nānā ana ka mea hoʻokele helikopa me ka puʻuwai.
  
  "Ua maikaʻi nā mea a pau?" - i nīnau ai i kahi kanaka ʻili me nā ʻōpala.
  
  "ʻAe, pili kēlā i kou manaʻo." Ua ʻakaʻaka ʻo Malaki. "A pehea ka nui o kou mau manaʻo. Makemake au e hoʻokipa ma mua o hoʻokahi. ʻO ʻoe?"
  
  Huli aʻela ka mea hoʻokele me ka ʻōhumu ʻana i kekahi mea hiki ʻole ke hoʻomaopopo. Ua lulu ʻo Malaki i kona poʻo. Inā ʻike wale ka poʻe i holoi ʻole ʻia i nā pūʻali i hoʻopaʻa ʻia, ʻaʻe a ʻāwīwī ma lalo o lākou, me ka mālama ʻole a mālama ʻole paha i ka pōʻino a lākou i hana ai.
  
  Ua nānā ʻo Marsh i nā hiʻohiʻona ma lalo, me ka noʻonoʻo no ka miliona o ka manawa inā ʻo kēia wahi e komo ai i ʻAmelika Hui Pū ʻIa ke ala kūpono. I ka hiki ʻana mai, ʻelua wale nō nā koho maoli - ma Kanada a ma Mexico paha. ʻO ka ʻāina hope ua kokoke loa i ka Amazon a piha i ka palaho; paʻa i ka poʻe i hiki ke uku ʻia e kōkua a pani i ko lākou waha. Hāʻawi ʻo Canada i kekahi mau wahi palekana no ka poʻe e like me Marsh, akā ʻaʻole lawa lākou a ʻaʻole hoʻi i hoʻokokoke i ka hoʻohālikelike ʻana i nā ʻano like ʻole i ʻAmelika Hema. I ka hoʻomau ʻana o ka ʻāina monotonous i lalo, ua ʻike ʻo Marsh i kona noʻonoʻo e auwana ana.
  
  Ua ulu ke keiki ma kahi kūlana hanohano, me ka ʻoi aku o ka nui o kona waha ma mua o kahi puna kālā; ʻoi aku ka like me ka pahu gula paʻa. ʻO nā kula maikaʻi loa a me nā kumu maikaʻi loa-heluhelu i ka "maikaʻi loa" ma ke ʻano he "aloha," hoʻoponopono mau ʻo Marsh - hoʻāʻo e hoʻonoho iā ia ma ke ala pololei, akā ʻaʻole hiki. Ua hānai ʻia ʻo Marsh e nā kauā a ʻike i kona mau mākua i ka wā ʻai a me nā ʻahaʻaina nani, kahi i kauoha ʻia ʻaʻole e kamaʻilio. A ʻo kāna ʻakaʻaka hewa mau i ka makuahine i ʻike ua ulu kāna keiki me ke aloha ʻole a hoʻokahi wale nō, akā ʻaʻole hiki iā ia ke lawe iā ia iho e hoʻokūkū iā ia iho ma kekahi ʻano. keiki ʻē.
  
  Ua kamaʻilio ka mea hoʻokele, a ua hoʻowahāwahā loa ʻo Marsh. "E haʻi hou anei au?"
  
  "Ke hoʻokokoke nei mākou iā Cali, e ka haku. Kolomepia."
  
  Kūlou ʻo Marsh i lalo a nānā i ka ʻike hou ʻana ma lalo. Ua ʻike ʻia ʻo Cali kekahi o nā kūlanakauhale ʻino loa ma ʻAmelika a me ka home o ka Cali Cartel, kekahi o nā mea hoʻolako cocaine nui loa ma ka honua. I kēlā me kēia lā maʻamau, ʻo kahi kanaka e like me Marsh e lawe i kona ola i kona mau lima ponoʻī, e hele ana ma nā alanui hope o El Calvario, kahi i ʻauʻau ai nā ragamuffins i nā alanui no ka ʻōpala a moe i loko o nā flophouses, kahi i loaʻa ai ka poʻe kamaʻāina i ke kapa ʻia ʻana he "ʻāina hoʻomanawanui". ma ka ʻae ʻana i ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau a me ka moekolohe hiki ke ulu me ka liʻiliʻi o ka hana a nā mākaʻi.
  
  Ua ʻike ʻo Marsh ʻo ia kahi nona a me kāna pōkā nuklea.
  
  I kona noho ʻana i lalo, ua hōʻike ka mea hoʻokele iā Marsh i kahi kaʻa kaʻa hina hina kahi i noho ai ʻekolu mau kāne keu nui me nā maka anuanu, make a me nā helehelena ʻike ʻole. Me ka wehe ʻia ʻana me nā pū ahi, ua alakaʻi lākou iā Marsh i loko o ke kaʻa me kahi aloha pōkole wale nō. A laila, kaʻa akula lākou ma waena o nā alanui pulupulu a me nā alanui, nā hale lepo a me nā pale ʻeleʻele, me ka hāʻawi ʻana i kona maka i hoʻomaʻamaʻa ʻia i kahi ʻano ʻē aʻe o ka honua, kahi kahi o ka heluna kanaka "e lana" mai kekahi hale a i kekahi, me ka ʻole o kahi home mau. Ua hoʻi iki ʻo Malaki i hope, me ka ʻike ʻaʻohe ona mea e ʻōlelo ai no ka mea i hana ʻia ma hope. He mea pono kēia mau hoʻomaha, inā makemake ʻo ia e hoʻopōmaikaʻi i nā mea kaua nuklea i loko o ka US, a he mea kūpono ia. A ʻo ka mea ʻoiaʻiʻo, ua ʻike ʻia ʻo Marsh e like me ka mea hiki iā ia, me nā mea hoʻopunipuni liʻiliʻi i kona mau lima kala.
  
  Ua hōʻeha ke kaʻa i kona ala ma waena o kekahi mau puʻu i uhi ʻia i ka ʻohu, a huli i kahi ala paʻa me kahi hale nui a mālie i mua ona. Ua hana ʻia ka huakaʻi me ka hāmau, akā i kēia manawa ua huli aʻe kekahi o nā kiaʻi i kahi maka ʻole iā Marsh.
  
  "Aia mākou ma ʻaneʻi".
  
  "Maopopo. Akā ma hea kahi "ma ʻaneʻi"?
  
  ʻAʻole mahalo nui. ʻAʻole haʻahaʻa loa. E mālama pū i nā mea a pau.
  
  "E lawe i kāu ʻeke ʻeke." Lele aku la ke kiai a wehe i ka puka. "Ke kali nei ʻo Mr. Navarro iā ʻoe."
  
  Kuno ʻo Malaki. ʻO ia ka inoa kūpono a me kahi kūpono. ʻAʻole ʻo ia e noho lōʻihi ma ʻaneʻi, ʻo ka lōʻihi wale nō e ʻike pono ai i kona ʻano kaʻa a me kāna huakaʻi hope i maʻalahi a palekana. Ua hahai ʻo ia i ke kiaʻi ma lalo o kahi ala haʻahaʻa e kulu ana i ka noe a laila i loko o ka puka pouli o kahi hale kahiko. ʻAʻohe kukui ma loko, a ʻo ka ʻike ʻana aku o hoʻokahi a ʻelua mau akua kahiko ʻaʻole ia he mea pīhoihoi a hopohopo paha. ʻIke pinepine ʻo Marsh i nā ʻuhane kahiko i ka pōʻeleʻele a kamaʻilio pū me lākou.
  
  Kuhikuhi ke kiai i kahi puka ma ka ʻākau. "Ua uku ʻoe no kahi lumi pilikino no ʻoe iho no ʻehā hola. E hele pololei mai i loko.
  
  Kūlou ʻo March i kona poʻo me ka mahalo a wehe i ka puka kaumaha. "Ua noi aku au i ka ʻae e pae i ke ʻano o ka lawe ʻana. Helikopa?"
  
  "ʻAe. He maikai no hoi. E kāhea mai iaʻu ma ka intercom ke hiki mai ka manawa a e hōʻike wau iā ʻoe a puni ka hale.
  
  Kuno ʻo Malaki me ka ʻoluʻolu. ʻO ke kālā āna i uku ai ma luna aʻe o ka mea i koi ʻia e hāʻawi i ka lawelawe ʻoi aku ka maikaʻi, a hiki i kēia manawa. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ʻo ka uku ʻana ma mua o ke kumukūʻai noi i hāpai ʻia ai nā kānalua, akā ʻo ia nā pilikia.
  
  ʻElua ʻaoʻao hou, manaʻo ʻo ia. Yin a me yang. ʻAi a me ka puʻu. ʻEleʻele a... ʻeleʻele me nā ʻulaʻula ʻulaʻula i holo wikiwiki mai...
  
  He nani ko loko o ka lumi. ʻO ka ʻaoʻao lōʻihi i noho ʻia e kahi sofa kihi i hana ʻia i ka ʻili ʻeleʻele a me ka hoʻonui hohonu. Aia ma kahi kokoke i kahi pākaukau aniani me ka pahu inu, ka waina a me ka waiʻona, a ma kahi kihi ʻē aʻe kahi mīkini hāʻawi i ke kofe a me ke kī. Waiho ʻia nā ʻai ʻai ma luna o ka pākaukau aniani. Ua minoʻaka ʻo Marsh i kēia mau mea a pau.
  
  ʻoluʻolu, akā no ka manawa pōkole wale nō. Kūpono.
  
  Ua ninini ʻo ia i loko o kahi pahu o ke kofe ikaika loa a kali iki a hiki i ke kofe. Noho ihola ʻo ia ma luna o ka noho a lawe aʻela i kāna kamepiula lawe, me ka hoʻokomo pono ʻana i kāna ʻeke ʻeke ma luna o ka lole ʻili ma hope ona. ʻAʻole naʻe i hoʻomaʻamaʻa ʻia ka pōkā nuklea ma mua, noʻonoʻo ʻo ia, me ka noʻonoʻo pōkole inā pono ʻo ia e hana i kāna mea inu ponoʻī. ʻOiaʻiʻo, no ke kanaka e like me Marsh, ʻaʻole paʻakikī kēia, a i loko o nā minuke he kīʻaha mahu i loko o ka ʻeke ʻeke a me kahi kīʻaha liʻiliʻi me ka hau ma ka ʻaoʻao.
  
  Ua minoʻaka ʻo Malaki. Ua maikaʻi nā mea a pau.
  
  Heʻenalu au i ka Pūnaewele; Ua hōʻike aku nā leka uila iā ia e komo ana ka Helicopter Forward i Colombia. ʻAʻohe hae i hoʻāla ʻia ma nā wahi ʻē aʻe, akā he mau hola wale nō i hala mai kona haʻalele ʻana i ka hale kūʻai. Ua hoʻopau ʻo Marsh i kāna inu a hoʻopaʻa i kahi ʻeke liʻiliʻi o nā sanwī no ka lele aʻe, a laila kaomi i ke pihi intercom.
  
  "Ua mākaukau wau e haʻalele."
  
  He iwakālua mau minuke ma hope mai a aia hou ʻo ia i ka lewa, ua wili a ʻoluʻolu ka lele ʻana o ka pahu ʻeke nuklea. E hele ana lākou i Panama, kahi e hoʻopau ai i kāna mau huakaʻi wikiwiki a hoʻomaka i ka wāwae luhi o kāna huakaʻi i uka. Ua hele ka pailaka i ka lewa a ma o nā mākaʻikaʻi, ʻoi aku ka maikaʻi o kāna hana, a ua uku maikaʻi ʻia ʻo ia no ia mea. I ka hoʻomaka ʻana o ka outline o Panama ma ka pukaaniani hema, ua hoʻomaka ʻo Marsh e hoʻomaopopo i kona kokoke loa i ʻAmelika Hui Pū ʻIa.
  
  E hiki mai ana ka makani ino, e na makamaka, aole e nalo koke ia...
  
  Noho ʻo ia ma Panama City no kekahi mau hola, hoʻololi ʻelua ʻaʻahu a ua ʻehā manawa, i kēlā me kēia manawa me kahi shampoo ʻala ʻē aʻe. Ua hui ʻoluʻolu nā ʻala a lanakila i ka ʻala o ka hou. Ua ʻai ʻo ia i ka ʻaina kakahiaka a me ka ʻaina awakea, ʻoiai ʻo ia ka manawa ʻaina ahiahi, a inu ʻo ia i ʻekolu kīʻaha waina, ʻo kēlā me kēia mai ka ʻōmole ʻokoʻa a me ke kala ʻokoʻa. Ua maikaʻi ke ola. ʻAʻole i loli ka nānā ʻana ma waho o ka puka aniani, no laila lawe ʻo Marsh i ka pahu lipstick āna i mālama ai no kēlā manawa a pena i ke aniani ʻulaʻula ʻulaʻula. Ua kōkua kēia, no kekahi manawa. Ua hoʻomaka ʻo Marsh e noʻonoʻo i ke ʻano o ka palu ʻana i kēlā papa maʻemaʻe, akā i kēlā manawa ua hoʻopau ka ping o kahi leka e hiki mai ana i kāna mau moeʻuhane.
  
  ʻO ka manawa i manaʻo ʻia he 15 mau minuke.
  
  Ua ʻāʻī ʻo Malaki, hauʻoli akā hopohopo i ka manawa like. He kanahā hora ka huakaʻi ma mua o kekahi o nā alanui ʻino loa o ka ʻāina. ʻAʻole paha e hoʻoulu ʻia kēia manaʻo. Eia naʻe, ke hoʻopau ʻia, ʻoi aku ka hoihoi o ka pae aʻe. Ua hōʻiliʻili ʻo Malaki i kāna mau mea, hoʻonohonoho i nā pahu kope, nā hue waina a me nā kīʻaha e like me ke kala, ke ʻano a me ka nui, a laila hele i waho.
  
  E kali ana ka SUV, e ʻimi ana ma ka ʻaoʻao o ke alanui, a ʻoluʻolu ke nānā aku. Wehe aʻela ʻo Marsh i ka pōkā nuklea, kāʻei i kona kāʻei noho ma luna, a laila mālama iā ia iho. Ua kamaʻilio iki ka mea hoʻokele ma mua o ka ʻike ʻana ʻaʻole mālama ʻo Marsh i kona ola liʻiliʻi liʻiliʻi, a laila hele ma hope o ka huila. Ua holo ʻole ke alanui ma mua.
  
  Ua hala nā hola. Holo ka SUV, a laila haʻalulu, a paʻa hou, kū i nā manawa he nui no ke kinoea a me ka nānā ʻana. ʻAʻole pilikia ke kalaiwa i ka huki ʻia ʻana no ka hewa liʻiliʻi. Ma hope o nā mea a pau, he kaʻa ʻē aʻe ia i waena o nā mea he nui, he ʻulaʻula ʻē aʻe o ke ola e hele ana ma ke ala mau loa i nā wahi i ʻike ʻole ʻia, a inā ʻaʻole i ʻike ʻia, e hala ʻole ia me ka ʻike ʻole ʻia.
  
  A laila, moe ʻo Monterrey i mua. Ua ʻakaʻaka nui ʻo Malaki, luhi a hauʻoli, no ka mea, ʻoi aku ka hapa o ka huakaʻi lōʻihi.
  
  E waiho ana ka pahu nuklea ma hope ona, i kēia manawa he mau hola wale nō mai ka palena ʻo US.
  
  
  MOKUNA ELUA
  
  
  Ua hoʻomaka ʻo March i kāna huakaʻi ma lalo o ka pōʻeleʻele. He wahi ia e hiki ai ke lanakila a pio kekahi mea; ʻO kahi kumu i ʻike ʻole ʻia, hoʻonui ʻia i ka nui inestimable e nā luna cartel kūloko, ua lawe ʻia i loko o ke kiʻi. ʻO wai ka mea hiki ke koho i ka manaʻo o ia poʻe? ʻO wai ka mea i ʻike i kā lākou hana ma hope?
  
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole lākou ... a i ʻole Julian Marsh. Ua lawe ʻia ʻo ia me ka ʻumi mau kānaka ʻē aʻe ma ke kua o kahi kaʻa e hele ana i ka palena. Ma kahi o ke ala, ua huli kēia kaʻa i ke ala nui a nalowale i loko o ka pouli. ʻAʻohe kukui, ʻaʻohe hōʻailona, ua ʻike ka mea hoʻokele i kēia ala i pani ʻia nā maka - a maikaʻi hoʻi ua ʻike ʻo ia.
  
  Ua kū hope ʻo Marsh ma hope o ke kaʻa, e hoʻolohe ana i ke kamaʻilio a me ka hauʻoli o nā ʻohana. ʻO ka nui o kāna hoʻolālā i kū mai i mua ona. ʻAʻole hiki ke hiki koke mai ka manawa o kona hōʻea ʻana i New York. I ka wā i haki ai ke kaʻa kaʻa a hāmama nā pani o hope ma luna o nā ʻūlū hinuhinu, ua hele mua ʻo ia i waho, e ʻimi ana i ke alakaʻi o nā mea kaua e kū kiaʻi ana.
  
  "Diablo," i ʻōlelo ai ʻo ia, me ka hoʻohana ʻana i kahi huaʻōlelo code i hōʻike iā ia he huakaʻi VIP a ua ʻae ʻo ia e uku. Kuno aku la ke kanaka, aka, ua malama ole ia ia, e alakai ana i na mea a pau iloko o kahi hookui liilii malalo o na lala laula o kekahi laau e kau ana.
  
  "He mea nui i kēia manawa," i ʻōlelo ai ʻo ia ma ka ʻōlelo Sepania, "e neʻe mālie ʻoe, mai ʻōlelo i kekahi mea a hana e like me kāu i ʻōlelo ʻia ai. Inā ʻaʻole ʻoe e hana i kēia, e ʻoki au i kou ʻāʻī. Maopopo iā ʻoe?"
  
  Ua nānā ʻo Marsh i ka hālāwai ʻana o ke kanaka me nā maka o kēlā me kēia kanaka, me kona mau maka. Ua hoʻomaka ka huakaʻi i kekahi manawa ma hope, ma ke ala ʻāwīwī a ma waena o nā ululāʻau. Holo ka mahina ma luna o ke poʻo, a ua kali pinepine ka Mekiko alakaʻi a hiki i ka hūnā ʻana o nā ao i ka mālamalama ma mua o ka hoʻomau ʻana. He kakaikahi loa na huaolelo i oleloia, a na na kanaka pu wale no, aka, ua ike koke iho la o Marsh i kona makemake e hiki iaia ke olelo Paniolo iki-a he nui paha.
  
  Hele ʻo ia ma waena o ka laina, me ka nānā ʻole ʻana i nā helehelena makaʻu e puni ana iā ia. Ma hope o hoʻokahi hola, ua lohi lākou, a ʻike ʻo Marsh i mua o kahi pāpū one e ʻōwili ʻia ana me nā kumu lāʻau liʻiliʻi, cacti a me nā mea kanu ʻē aʻe. Kuʻu ka hui holoʻokoʻa i lalo.
  
  "Maikaʻi loa," hāwanawana ke alakaʻi. "Akā ʻo kēia ka mea paʻakikī loa. ʻAʻole hiki i ka Border Patrol ke nānā i ka palena holoʻokoʻa i nā manawa a pau, akā ke hana nei lākou i nā loiloi maʻamau. I nā manawa āpau. A ʻo ʻoe, "noi ʻo ia iā Malaki," ua noi ʻo ia e hele i Diablo. Manaʻo wau ua mākaukau ʻoe no kēia."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Malaki. ʻAʻohe ona manaʻo i ka mea a ke keiki liʻiliʻi e kamaʻilio nei. Eia naʻe, ua hoʻomaka koke ka nalo ʻana o nā kānaka, ʻo kēlā me kēia me kahi pūʻulu liʻiliʻi o nā malihini, a ʻo Marsh wale nō, ke alakaʻi, a me hoʻokahi kiaʻi i koe.
  
  "ʻO wau ʻo Gomez," wahi a ke alakaʻi. "ʻO Lopez kēia. E alakaʻi pono mākou iā ʻoe ma o ka tunnel.
  
  "Pehea kēlā mau kāne?" Kuno ʻo Marsh i ka poʻe malihini e haʻalele ana, e kau ana i kāna leo ʻAmelika hoʻopunipuni maikaʻi loa.
  
  "Elima tausani wale no ka lakou uku no ke poo." Ua hana ʻo Gomez i kahi hana hoʻowahāwahā. "Hoʻopilikia lākou i nā pōkā. Mai hopohopo, hiki iā ʻoe ke hilinaʻi iā mākou.
  
  Ua haʻalulu ʻo Marsh i kona ʻike ʻana i ka ʻakaʻaka maʻalahi e paʻa paʻa ana ma ka helehelena o kāna alakaʻi. ʻOiaʻiʻo, ua hele mālie ka huakaʻi holoʻokoʻa i ka manaʻo e hoʻomau. ʻO ka nīnau: i ka manawa hea lākou e hoʻouka ai iā ia?
  
  "E hele kāua i loko o ka tunnel," wahi āna. "ʻIke wau i nā hiʻohiʻona hoihoi ma ʻaneʻi."
  
  ʻAʻole hiki iā Gomez ke kōkua i ka ʻōlinolino o ka hopohopo e ʻā ana ma kona alo, a nānā ʻo Lopez i ka pōʻeleʻele a puni iā ia. Ma keʻano hoʻokahi, alakaʻi nā kāne ʻelua iā ia ma ka hikina, ma kahi kihi iki, akā i ka palena. Ua holo ʻo Malaki i mua, me ka noʻonoʻo hewa ʻana a me ka nānā pono ʻole. I kekahi manawa, hāʻawi ʻo Lopez iā ia i kahi lima kōkua, a Marsh i hōʻuluʻulu ʻia no ka wā ma hope, kākau ʻia ma ke ʻano he nāwaliwali. ʻAʻole ʻo ia he loea, akā ua hāʻawi ʻia kahi waihona waihona kumu ʻole iā ia ma mua o ka hoʻopaʻa ʻana i ka waiwai, ka ʻike o nā poʻokela o ka honua a me nā pūʻali koa kūikawā kahiko i waena o lākou. Ua ʻike ʻo Marsh i kekahi mau hana hoʻopunipuni, ʻaʻohe mea nani o lākou.
  
  Ua hele lākou no kekahi manawa, ʻo ka wao nahele a puni lākou, ʻaneʻane hāmau. I ka puka ʻana o ka puʻu ma mua, ua mākaukau piha ʻo Marsh e hoʻomaka i ka piʻi ʻana, akā kū ʻo Gomez a kuhikuhi i kahi hiʻohiʻona āna i ʻike ʻole ai. Ma kahi i hui ai ka lepo one me nā kapuaʻi hili mālie, ua hālāwai kekahi mau lāʻau liʻiliʻi me kahi ulu lāʻau. ʻAʻole naʻe ʻo Gomez i hele i kēia wahi, akā ua mālama pono ʻo ia i kanakolu ʻanuʻu i ka ʻākau, a laila ʻumi hou aʻe i ka pali ʻoi loa. Ma laila, ua nānā ʻo Lopez i ka wahi me ka mālama ʻole.
  
  "Maʻemaʻe," i ʻōlelo hope ai ʻo ia.
  
  Loaʻa iā Gomez kahi ʻāpana kaula i kanu ʻia a hoʻomaka e huki. Ua ʻike ʻo Marsh i kahi ʻāpana liʻiliʻi o ka puʻu e ala aʻe, e hoʻololi ana i nā pōhaku a me ka pulupulu e hōʻike i kahi lua kanaka i kālai ʻia i loko o ka pōhaku ola. Holo akula ʻo Gomez i loko, a laila kuhikuhi akula ʻo Lopez i ka pahu o kāna pū iā Marsh.
  
  "I kēia manawa ʻoe. ʻo ʻoe kekahi."
  
  Hahai akula ʻo Malaki iā ia, me ka mālama pono ʻana i kona poʻo i lalo me ka nānā pono ʻana i ka pahele āna i ʻike ai he mau ʻanuʻu wale nō ke kaʻe ʻana mai. A laila, ma hope o ka noʻonoʻo ʻana, ua hoʻololi ke kanaka me nā ʻaoʻao ʻelua i ke kahawai, e hoʻoholo ana e hoʻi i loko o ka pouli.
  
  Ua kali ʻo Lopez, hāpai ʻia ka pū. Ua paheʻe ʻo Malaki, e ʻimi ana kona mau kamaa ma ka pali pōhaku. Lalau aku la o Lopez i ka mea kaua, a hoolei aku la o Marsh i ka pahi eono iniha, me ka hoolei ana i ka welau i ke a'a carotid o kekahi kanaka. Ua ʻākea aʻela nā maka o Lopez a hāpai ʻo ia i kona lima e hoʻōki i ke kahe ʻana, akā ʻaʻohe manaʻo o Marsh e hana pēlā. Ua hahau ʻo ia iā Lopez ma waena o nā maka, kāʻili aʻela i ka pū mai ona aku, a laila kiʻi akula i kona kino make i lalo o ka puʻu.
  
  Hoʻopaʻa iā ʻoe.
  
  Ua hoʻokuʻu ʻo Marsh i ka pu raifela, me ka ʻike e ʻike wikiwiki ʻo Gomez ma mua o ka pono inā ʻike ʻo ia ma ka lima o Marsh. A laila, komo hou ʻo ia i ka tunnel a hele wikiwiki i lalo o ke ala kumu. He ʻoʻoleʻa a mākaukau, kākoʻo ʻia e nā kaola hoʻoluliluli a me ka lepo a me ka lepo e kulu ana mai ka hale. Ua manaʻo nui ʻia ʻo Marsh e kanu ʻia i kēlā me kēia manawa. Ua hiki aku ka leo o Gomez i kona mau pepeiao.
  
  "Mai hopohopo. He puka hoʻopunipuni wale nō ia e hoʻoweliweli aku ai i ka poʻe e hina ana i loko o kēia awāwa. E hele i lalo, e kuʻu hoaaloha."
  
  Ua ʻike pono ʻo Marsh i ka mea e kali ana iā ia "i lalo," akā i kēia manawa he mea haʻahaʻa loa kāna. ʻO ka mea paʻakikī, ʻo ia ka hoʻopau ʻana i ka mea kaua a Gomez me ka ʻole e hōʻeha nui iā ia. He mau tausani mile ka mamao o Nu Ioka.
  
  A me he mea la e mamao loa aku ana i kona ku ana malalo o ka waonahele Mekiko, me ka manao ana i ka lepo e kahe ana ma kona kua, a ua hoopuniia e ka pilau o ka hou a me na mea ulu, e ku ana kona mau maka i ka lepo.
  
  Ua hele ʻo Malaki i mua, i kekahi manawa e kolo ana a kauo ma hope ona i kahi ʻeke ʻeke, ʻo ke kaula i kāʻei ʻia ma kona kuʻekuʻe wāwae. Nui nā lole ma ʻaneʻi, manaʻo ʻo ia i kekahi manawa. ʻO nā lole wale nō a me kahi pulupulu niho paha. ʻO ka cologne maikaʻi. He ʻeke kofe ... ua noʻonoʻo ʻo ia i kahi i waiho ai nā ʻAmelika i kā lākou mau mea hana e ana i ka radiation, a laila hoʻomaka ʻo ia e hopohopo e pili ana i ka radiation ponoʻī. hou.
  
  He mea paha kēia āu i nānā ai ma mua o ka hele ʻana.
  
  Pono ʻoe e ola a aʻo.
  
  Ua koi ʻo March iā ia iho e ʻakaʻaka i kona puka ʻana mai ke ala haiki a i kahi ʻoi aku ka nui. Kūlou ʻo Gomez ma luna, e kīkoʻo ana i kona lima e kōkua.
  
  "He mea ʻakaʻaka?"
  
  "ʻAe, kou mau niho ʻino."
  
  Ua nānā ʻo Gomez me ka pīhoihoi a me ka hoʻomaloka. Me he mea lā ʻo kēia ʻōlelo ka mea hope loa āna i manaʻo ai e lohe i kēia wā o kā lākou huakaʻi. Ua helu ʻo Marsh i ke ʻano o ia mea. I ka ho'āʻo ʻana o Gomez e noʻonoʻo, kū aʻela ʻo Marsh, wili aʻela i ka pū ma nā lima o Gomez a hoʻolei akula i ka pahu i loko o ka waha o kekahi.
  
  "I kēia manawa ua maopopo iā ʻoe kaʻu ʻōlelo?"
  
  Ua hakakā ʻo Gomez me kona ikaika a pau, hoʻokuke iā Marsh a hoʻihoʻi i ka pahu iā ia iho. Puka mai ke koko mai kona waha mai i kona uwo ana a haule kona mau niho i ka papahele. Luku ʻo Marsh ma lalo o ka pahu lōʻihi a hāʻawi i kahi hahau ikaika i ka ʻāʻī a ʻo kekahi ma ka ʻaoʻao o ke poʻo. Ua haʻalulu ʻo Gomez, me ka hōʻike ʻana o kona mau maka ʻaʻole hiki iā ia ke manaʻoʻiʻo ua lanakila kēia ʻīlio malihini iā ia.
  
  Huki aʻela ʻo Marsh i ka pahi mai ka puʻu ma ka ʻaoʻao o ka Mekiko i ko lāua hakakā ʻana. Ua holo wikiwiki ʻo Gomez me ka ʻike i ka mea e hiki mai ana. Ua hāʻule ʻo ia i loko o ka pā pōhaku, a haki kona poʻohiwi a me kona poʻo me ka ʻuā nui. Ua kiola ʻo Marsh i kahi kuʻi i hoʻokuʻu i ka Mekiko a pā i ka roca. Kahe mai ke koko mai kona mau lima iho. Ua ala hou ka pū, akā ua hoʻopololei ʻo Marsh a aia ma waena o kona mau wāwae, ua lilo ka ʻoihana i mea ʻole.
  
  Poʻo poʻo ʻo Gomez iā ia, hui pū ko lākou koko a paʻi ma luna o nā paia. Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Malaki, akā ua ʻalo aʻe i ka hahau hou aʻe, a laila hoʻomanaʻo ʻo ia i ka pahi āna i paʻa ai ma kona lima hema.
  
  He pahu ikaika loa, a na ka pahi i ka iwi aoao o Gomez, aka, ua haule iho ka Mekiko i ka pu a kau aku i na lima elua ma ka lima o Marsh me ka pahi, pela i hooki ai i ka ikaika o ka hahau ana a me ke kanu ana i ka pahi. Hoʻololi ka ʻeha i kona mau hiʻohiʻona, akā ua hoʻokō ke kanaka i ka pale ʻana i ka make hiki ʻole.
  
  Hoʻopaʻa koke ʻo March i kona lima manuahi, me ka hoʻohana ʻana i ka hahau pinepine ʻana, e ʻimi ana i nā wahi nāwaliwali. ʻO ka hui pū ʻana, ua hakakā nā kāne e like me kā lākou hiki, e neʻe mālie ana i luna a i lalo o ke alahele, e kuʻi ana i nā kaola lāʻau a e au aku ana i loko o nā puʻu lepo. Holo nā kahawai o ka hou i ke one; ʻuhū kaumaha, e like me ka ʻūhū ʻana o nā puaʻa, hoʻopiha i ka wahi hana. ʻAʻohe aloha, ʻaʻohe ʻāina i hiki. Ua lawe ʻo Gomez i kēlā me kēia kuʻi e like me ke kanaka hakakā alanui maʻamau, a hoʻomaka ʻo Marsh e nāwaliwali.
  
  "Eagerly ... e kali ana iaʻu e ...ʻoki ...ʻoki iāʻoe ..." Ua hanu nuiʻo Gomez, kona mau maka'āhiu, kona mau lehelehe koko a kiola i hope.
  
  Ua hōʻole ʻo Marsh e make ma kēia wahi mehameha a me ka pō. Huki hou aʻela ʻo ia i ka pahi me ka wili aʻe mai ke kino aku o Gomez, a laila hoʻi i hope me ka hāʻawi ʻana i nā kāne ʻelua i mau kapuaʻi ka mamao. E waiho ana ka panapana ma ka papahele, kiola ʻia.
  
  Ua hoʻouka ʻo Gomez iā ia e like me ka diabolo, uē, hekili. Ua pale aku ʻo Marsh i ka hoʻouka kaua ʻana e like me kāna i aʻo ʻia ai, huli aʻe i kona poʻohiwi a ʻae i ka manaʻo ponoʻī o Gomez e kuʻi i kona poʻo i ka paia ʻē aʻe. Kiʻi akula ʻo Marsh iā ia ma ke kuamoʻo. ʻAʻole ʻo ia i hoʻohana hou i ka pahi a hiki i ka hopena he hopena mua. Ua aʻo pū ʻia ʻo ia ʻo ka mea kaua i maopopo loa ʻaʻole ia ka mea maikaʻi loa e hoʻohana ai.
  
  Hapai ae la o Gomeza i kona kino mai ka pa, a kau i kona poo, a huli ae la. Nānā akula ʻo Malaki i ka helehelena ʻulaʻula koko o ka daimonio. No kekahi manawa, ua hoʻonanea ʻo ia iā ia, ʻo ka ʻokoʻa o ka maka ʻulaʻula a me ka ʻāʻī keʻokeʻo, nā puka ʻeleʻele kahi i hoʻomoe ai nā niho melemele, ʻo nā pepeiao haʻihaʻi e uwē kokoke ana ma nā ʻaoʻao ʻelua. Ua lele ʻo Gomez i ka pā. Ua hahau ʻia ʻo Marsh ma ka ʻaoʻao o ke poʻo.
  
  I kēia manawa ua hāmama nui ʻo Gomez.
  
  Ua neʻe ʻo Marsh i mua me ka wili ʻana o kona poʻo, akā ua hoʻomau ʻo ia i ka ʻike pono e hou i ka pahi me ke kuhikuhi ʻana i ka maka i ka puʻuwai o kekahi kanaka. Ua haʻalulu ʻo Gomez, ʻo kona hanu ʻana mai kona waha haʻihaʻi, a laila hālāwai ʻo ia me nā maka o Malaki.
  
  "Ua uku au iā ʻoe me ka manaʻoʻiʻo," wahi a Malaki. "Ua lawe wale ʻoe i ke kālā."
  
  Ua ʻike ʻo ia he poʻe kumakaia kēia poʻe ma ke ʻano a, ʻaʻohe kānalua, ma ka hoʻonaʻauao pū kekahi. ʻO ke kumakaia ko lākou manaʻo ʻelua a ʻekolu paha o ka lā, ma hope o "no ke aha ke koko ma koʻu mau lima?" a "ʻo wai kaʻu i pepehi ai i ka pō nei?" Aia nō paha kekahi manaʻo e pili ana i ka hopena o ka nui o ka cocaine. Akā ʻo Gomez ... pono e lawe wale ʻo ia i ke kālā.
  
  Ua nānā ʻo Marsh i ka heʻe ʻana o ke kanaka i lalo i ka honua, a laila lawe ʻo ia. Ua ʻeha a ʻeha ʻo ia, akā ʻaʻole i hōʻeha ʻia. Ke kuʻi nei kona poʻo. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua manaʻo ʻo ia e hoʻokomo i ka paracetamol i loko o kekahi o nā ʻeke liʻiliʻi i loko o kāna ʻeke ʻeke, aia ma ka ʻaoʻao o ka pōkā nuklea. Maikaʻi kēlā. Loaʻa iā ia kahi pūʻolo holoi holoi pēpē ma laila.
  
  Holoi ʻo Malaki a moni i nā lāʻau maloʻo. Ua poina iā ia ke lawe pū i ka wai. Akā, aia mau kekahi mea, ʻaʻole anei?
  
  Me ka nānā ʻole ʻana i hope i ke kino make, ua hoʻohaʻahaʻa ʻo ia i kona poʻo a hoʻomaka i ka huakaʻi lōʻihi ma ke ala o lalo a hiki i Texas.
  
  
  * * *
  
  
  Ua kauo ia na hora. Ua holo ʻo Julian Marsh ma lalo o ʻAmelika me kahi mea kaua nuklea i hoʻopaʻa ʻia ma kona kua. Ua ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka hāmeʻa ma mua o kāna i manaʻo ai - ʻoiai ʻo ka ʻeke ʻeke i hoʻomau ʻia - akā ʻaʻole i emi ke kaumaha o nā keʻena o loko. Hoʻopili ka mea ola iā ia e like me kahi hoaaloha makemake ʻole a i ʻole kaikunāne, e huki ana iā ia i hope. Ua paʻakikī kēlā me kēia ʻanuʻu.
  
  Ua hoʻopuni ʻia ʻo ia e ka pōʻeleʻele a ʻaneʻane e ale iā ia, ua haki wale ʻia e ke kukui e kau ana i kekahi manawa. Nui ka poʻe i haki, nui loa. Ua pulu ma ʻaneʻi, he pūʻulu holoholona i ʻike ʻole ʻia e hoʻopuka mau ana i nā kiʻi pōʻino i loko o kona noʻonoʻo e pāʻani ana me ke kuʻikahi weliweli me ka maʻi ʻeha i kekahi manawa e piʻi ana ma luna o kona mau poʻohiwi a ma lalo o kona iwi kuamoʻo. He liʻiliʻi ka ea, a he maikaʻi ʻole ka mea i laila.
  
  Ua hoʻomaka ʻo ia e luhi a hoʻomaka ʻo ia e hallucinate. I kekahi lā ua alualu ʻia ʻo ia e Tyler Webb a laila e kahi troll ʻino. Ua hāʻule ʻo ia i ʻelua manawa, ʻokiʻoki i kona mau kuli a me nā kuʻekuʻe lima, akā ʻaʻa ʻo ia i kona mau wāwae. Ua lilo ka troll i Mekiko huhū a laila i loko o kahi taco hele wāwae i hoʻopiha ʻia me ka ʻulaʻula a me ka ʻōmaʻomaʻo a me ka guacamole.
  
  I ka hala ʻana o nā mile, ua hoʻomaka ʻo ia e manaʻo ʻaʻole hiki iā ia ke hana, ʻoi aku ka maikaʻi o nā mea ke waiho wale ʻo ia i kahi manawa. E hiamoe iki. ʻO ka mea wale nō i hoʻōki iā ia ʻo kona ʻaoʻao ʻoi aku ka maikaʻi - ʻo ia ka ʻāpana i ola paʻakikī i ka wā kamaliʻi i ka wā i makemake ai nā mea a pau iā ia e hele.
  
  I ka hopena, ua ʻike ʻia nā kukui ʻoi aʻe ma mua a ua hele ʻo ia ma kēlā ʻaoʻao o ka ʻaoʻao o ka tunnel a laila hoʻolilo i nā minuke he nui i ka nānā ʻana i ke ʻano o ka hoʻokipa ʻana iā ia. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia i manaʻo i ke kōmike komo ʻana-ʻaʻole i manaʻo ʻia ʻo ia e hiki i ka ʻāina manuahi.
  
  Wahi a kāna hoʻolālā, ua hoʻonohonoho ʻo ia i kahi kaʻa kaʻawale loa ma kēia hopena. Ua akahele ʻo Marsh a ʻaʻohe naʻaupō. Pono e hoʻonoho ʻia ka helikopter he mau mile ka mamao, e kali ana i kona kāhea ʻana. Ua wehe ʻo Marsh i kekahi o nā keʻena wela ʻekolu i hoʻokaʻawale ʻia a puni kona kino a i loko o kāna ʻeke ʻeke a kāhea aku.
  
  Ma ka hālāwai, ʻaʻohe huaʻōlelo i ʻōlelo ʻia, ʻaʻohe manaʻo e pili ana i ke koko a me ka lepo i uhi ʻia i ka maka a me ka lauoho o Marsh. Hapai ka pailaka i ka manu i ka lewa a hele aku la i Corpus Christi, ka hope a hope loa ma ka huakai nui a Marsh. Hoʻokahi mea maopopo, he moʻolelo kāna e haʻi aku ai...
  
  A ʻaʻohe mea nāna e haʻi aku iā lākou. ʻO ka mea wale nō āu i hoʻokaʻawale ʻole ai i ka poʻe malihini pāʻina, ʻo ia ka mea i hiki ai iā ʻoe ke hoʻopanee i kahi pahu nuklea mai Brazil a hiki i ke kahakai hikina o ʻAmelika.
  
  Hāʻawi ʻo Corpus Christi i kahi hoʻomaha pōkole, kahi ʻauʻau lōʻihi a me kahi hiamoe pōkole. He iwakāluakūmāhā hola huakaʻi i New York, a laila...
  
  ʻAmakedona. A i ʻole ka lihi iki.
  
  Ua minoʻaka ʻo Marsh iā ia e moe ana i lalo ke alo ma luna o ka moena me kona poʻo i kanu ʻia i ka uluna. ʻAʻole hiki iā ia ke hanu, akā makemake nui ʻo ia i ka manaʻo. ʻO ka hana hoʻopunipuni e hōʻoiaʻiʻo i nā mana he koʻikoʻi ʻo ia a he ʻoiaʻiʻo ka pōkā. ʻAʻole paʻakikī - ʻo ka nānā ʻana i nā pahu a me nā mea hiki ke hoʻokuʻu iā lākou e noho i luna a noi. I ka manawa i hana ʻia ai ... Ua noʻonoʻo ʻo Marsh i ke kahe ʻana o nā kālā, e like me kekahi mīkini slot ma Las Vegas e kuha ana i ke kālā i ka nui o nā knots. Akā, no ke kumu maikaʻi. ʻO ka hihia o Webb.
  
  ʻAʻole paha. Ua loaʻa iā Marsh kāna mau manaʻo ponoʻī e hoʻokō ʻoiai ke alakaʻi malihini o ka Pythians e alualu ana i nā anuenue.
  
  Holo akula ʻo ia mai luna mai o ka moena, a kau ma kona mau kuli ma mua o ke kū ʻana i luna. Ua kau ʻo ia i kekahi lipstick. Ua hoʻonohonoho hou ʻo ia i nā lako o ke keʻena i mea kūpono. Ua puka ʻo ia i waho a lawe i ka ʻeleka a hiki i lalo o ke kaʻa hoʻolimalima e kali ana iā ia.
  
  Chrysler 300. Ka nui a me ke kala o ke koholā bleached.
  
  ʻO ka hope aʻe ... ke kūlanakauhale i hiamoe ʻole.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hoʻokele ʻo Marsh i ke kaʻa me ka ʻole o ka ʻike ʻana i ka Skyline kaulana honua. He mea maʻalahi loa ka hoʻokele ʻana i kēia kaʻa i New York, akā ʻo wai ka mea i ʻike he ʻokoʻa ia? ʻAe, hiki i kekahi. ʻOi aku ma mua o ʻekolu mau lā mai kona haʻalele ʻana i ka hale kūʻai ʻo Ramses. Pehea inā ua hū ka nūhou? ʻAʻohe mea i hoʻololi i ka huakaʻi. He kanaka huakaʻi ʻē aʻe ʻo ia, e ʻauana ana i ke ola ma ke ala wili. Inā pau ka pāʻani, e ʻike koke ʻo ia. A i ʻole ... ua hoʻohiki ʻo Webb e hāʻawi ʻo Ramses i nā poʻe makemake e kōkua i kēia. E helu ana ʻo Malaki iā lākou.
  
  Ua kaʻa makapō ʻo Marsh me ka ʻike ʻole a mālama ʻole paha i nā mea e hiki mai ana. Ua akahele ʻo ia e kū aʻe ma mua o ke komo ʻana i ke kūlanakauhale nui, me ka hoʻopaʻa ʻana i ka pō ma kēlā ʻaoʻao o ka muliwai i ka wā i hoʻomaka ai ka napoʻo ʻana o ka lā, me ka paʻakikī o ke ala paʻakikī o kāna huakaʻi. Ua lawa ka motel me ke ano L, oiai nae he lepo ka moena a me ka hiki ole ke hoole ia, a ua uhi ia na papa pukaaniani a me na kihi o na papahele i kekahi mau iniha o ka lepo eleele. Eia naʻe, he mea ʻike ʻole ia, ʻaʻole i hoʻolālā ʻia a aneane ʻike ʻole ʻia.
  
  ʻO ia ke kumu, i ke aumoe, ua noho pololei ʻo ia me ke kuʻi ʻana o ka puʻuwai, i ke kīkēkē ʻana o kekahi ma ka puka o kona lumi. Ua wehe ʻia ka puka ma luna o ke kaʻa kaʻa, no laila, ma ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ia paha kekahi mai kahi malihini ʻona hele hewa a hiki i kahi mea palaka. Akā he mau makai paha.
  
  A i ʻole SEAL Hui ʻeono.
  
  Ua waiho ʻo Marsh i nā pahi, nā puna a me nā aniani a huki hou i ka pale e nānā i waho. ʻO kāna mea i ʻike ai, ua haʻalele ʻo ia iā ia no kekahi manawa.
  
  He aha ka...?
  
  Ua kani hou ke kīkēkē, māmā a hou. ʻAʻole i kānalua ʻo Marsh e wehe i ka puka a ʻae i ke kanaka e komo.
  
  "Pīhoihoi ʻoe iaʻu," wahi āna. "A ʻaʻole ia e hana pinepine i kēia mau lā."
  
  "Maikaʻi koʻu manaʻo," wahi a ka malihini. "ʻO kekahi o kaʻu mau hiʻohiʻona."
  
  Ua noʻonoʻo ʻo March e pili ana i nā poʻe ʻē aʻe, akā ʻaʻole pono ʻo ia e nānā i kahi mamao loa e ʻike ai i kahi kakini. "Hoʻokahi wale nō mākou i hui ai ma mua."
  
  "ʻAe. A ua ʻike koke wau i kahi pilina.
  
  Ua hoʻopololei ʻo Malaki i luna, me ka manaʻo ua lawe ʻo ia i kēlā ua ʻehā. "Ua manaʻo wau ua make a pio paha nā Pythia a pau. Koe wale nō ʻo Webb me aʻu.
  
  "E like me kāu e ʻike ai," hohola ka malihini i kona mau lima, "ua hewa ʻoe."
  
  "Ua hauʻoli wau." Ua hoʻopunipuni ʻo Malaki i ka minoʻaka. "Maoli loa.
  
  "ʻAe," i ʻakaʻaka pū ai kāna malihini, "e kokoke ana ʻoe e lilo i hoʻokahi."
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Malaki e kāpae i ka manaʻo ua hiki koke mai kona mau lā hānau. He ʻano ʻē kēia wahine, ʻano ʻē paha e like me ia. Ua ʻoki ʻia kona lauoho ʻeleʻele ma ke ʻano spiky; ʻōmaʻomaʻo-uliuli kona mau maka, e like me kona mau maka. Pehea ka weliweli? ʻO kona ʻaʻahu he pullover huluhulu ʻōmaʻomaʻo, ʻulaʻula ʻulaʻula a me ka uliuli moana Doc Martins. Ma kekahi lima ʻo ia he kīʻaha waiu, ma kekahi lima he kīʻaha waina.
  
  Ma hea ʻo ia i loaʻa ai...?
  
  ʻAʻole naʻe he mea nui. Ua makemake ʻo ia he kū hoʻokahi ʻo ia, ua hoʻomaopopo ʻo ia iā ia. Makemake ʻo ia i kona hele ʻana mai i waho. Ua makemake ʻo ia he ʻokoʻa loa ʻo ia. ʻO nā pūʻali o ka pōʻeleʻele i hoʻokūkū iā lākou i kekahi i kekahi. Ua kokoke e hui ka waina ʻulaʻula koko a me ka waiu keʻokeʻo bleaching.
  
  Lawe ʻo March i nā aniani mai ona aku. "Makemake ʻoe e noho ma luna a ma lalo paha?"
  
  "ʻAe, ʻaʻohe oʻu manaʻo. E ʻike kākou i kahi e lawe ai ka naʻau iā mākou. "
  
  No laila, hoʻonoho ʻo Marsh i ka pōkā nuklea ma ke poʻo o ka moena i hiki ai iā lāua ke ʻike aku iā ia a ʻike ma nā maka o Zoe Shears i kahi hunaahi hou e like me ka comet. He mana kēia wahine, he mea make, a he weliweli loa. He pupule paha. ʻO kahi mea i kūpono iā ia no ka pau ʻole.
  
  I kona wehe ʻana i kona ʻaʻahu, ua ʻauwana kona manaʻo mokuā e noʻonoʻo i nā mea e hiki mai ana. ʻO ka manaʻo o ka hauʻoli a pau i hoʻohiki ʻia no ka lā ʻapōpō a me ka lā ma hope o ka lā ʻapōpō, i ka wā e hoʻohuli ai lākou iā ʻAmelika i kona mau kuli a hauʻoli i ka pōkā nuklea, ua mākaukau loa ʻo ia no Zoey i kona huki ʻana i kona puʻu i lalo a piʻi i luna.
  
  "ʻAʻohe foreplay?" i ninau aku ai oia.
  
  "ʻAe, ke kau ʻoe i kēlā ʻeke ʻeke e like me kēlā," i ʻōlelo ai ʻo ia, e nānā ana i ka pōkā nukili me he mea lā hiki iā ia ke nānā. "Ua ʻike wau ʻaʻole pono iaʻu."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Malaki me ka pīhoihoi hauʻoli. "ʻo wau kekahi".
  
  "Ke ike nei oe, e ke aloha?" Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Zoe iā ia iho. "Ua hana ʻia mākou no kekahi i kekahi."
  
  A laila, hoʻomaopopo ihola ʻo Marsh ua hiki iā ia ke ʻike iā ia e neʻe mālie ana i ka hoki haʻihaʻi loa i ka nānā ʻana o ke aniani e kau ana ma ka paia ma luna pono o ka pahu kahiko o nā huki huki, a ma hope o ia ka ʻeke ʻeke ponoʻī, e waiho ana i waena o nā uluna o kahi moe. Nānā akula ʻo ia i kona helehelena ʻulaʻula.
  
  "Damn," wahi āna. "ʻAʻole nui ka manawa".
  
  
  MOKUNA EKOLU
  
  
  Ke hoʻomākaukau nei ʻo Matt Drake no ka holo ʻana o ka hui. ʻO kahi manaʻo ʻoluʻolu, ʻehaʻeha i noho i loko o ka lua o koʻu ʻōpū, ʻaʻohe mea pili i ka lele lele ʻana, ʻo ka hopena wale nō o ka haʻalulu, ka hopohopo a me ka hoʻopailua i ka poʻe hiki ke hoʻāʻo e hana i kēlā mau hewa weliweli. Ua minamina ʻo ia i ka poʻe o ka honua i hele i kā lākou mau hana i kēlā me kēia lā, naʻaupō akā ʻoluʻolu. ʻO lākou ka poʻe āna i hakakā ai.
  
  Ua piha nā helikopter i nā koa i mālama a hoʻokau iā lākou iho i kahi pōʻino no ka poʻe i hoʻolilo i ka honua i wahi maikaʻi e noho ai. Aia ka pūʻulu SPEAR holoʻokoʻa, koe ʻo Karin Blake lāua ʻo Beauregard Alain a me Bridget McKenzie - aka Kenzie, ka mea hoʻohana i ka katana, mea hoʻoheheʻe kiʻi kiʻi, ka luna Mossad kahiko. Ua haʻalele ka hui i ka 'bazaar hope' o Ramses me ka wikiwiki a koi ʻia lākou e lawe pū i nā mea a pau, ʻaʻohe minuke o ka nalowale, a ua mākaukau ka hui holoʻokoʻa, hoʻomaopopo a mākaukau e pā i nā alanui o New York ma he holo.
  
  Mai kahi ululāʻau maoli a hiki i kahi ululāʻau paʻa, manaʻo ʻo Drake. ʻAʻole mākou e pani.
  
  ʻO nā laina ʻokoʻa hilinaʻi a me nā nalu ʻino o kona ola a puni iā ia. ʻO Alicia lāua ʻo Bo, May lāua ʻo Kenzi, a me Torsten Dahl. Ma ka lua o ka helikopter, ʻo Smith lāua ʻo Lauren, Hayden, Kinimaka a me Yorgi. Ua holo ka hui i loko o ka lewa o New York, ua hoʻomaʻemaʻe mua ʻia e Pelekikena Coburn, a ua hoʻopaʻa ʻia me ka wikiwiki, e holo wikiwiki ana ma waena o nā lua ma waena o nā skyscrapers a iho i kahi hale ʻano huinaha. Ua paʻi ka haunaele iā lākou. Ua kani ka lekiō i ka hiki ʻana mai o ka ʻike. Hiki iā Drake ke noʻonoʻo wale i ka haʻalulu o nā alanui ma lalo, nā mea holo wikiwiki a me nā pūʻulu SWAT huhū, ka manaʻo hellish o kahi wikiwiki e hoʻopakele iā New York a me ka East Coast.
  
  Ua hanu nui ʻo ia me ka manaʻo e piʻi aʻe nā hola e hiki mai ana.
  
  Ua hopu ʻo Dal i kona maka. "Ma hope o kēia e hoʻomaha ana au."
  
  Ua mahalo ʻo Drake i ka hilinaʻi o ka Swede. "Ma hope o kēia, pono mākou a pau."
  
  "ʻAe, ʻaʻole ʻoe e hele pū me aʻu, e Yorkie."
  
  "ʻaʻole pilikia. Ua maopopo ia'u na Joanna ke alakai."
  
  "He aha ka manaʻo o ia mea?"
  
  Ua iho koke ka helikopter, e hoʻouna ana i ko lākou ʻōpū i ka stratosphere.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia. "ʻO mākou wale nō ka mea nāna e mālama i ka hale ʻo Daley, ʻo Torsti. ʻIke mākou".
  
  Ua hana ʻino ka Swede, akā ʻaʻole ʻōlelo hou. Ua ʻakaʻaka ʻo Drake me Alicia a laila ʻike ʻo Mai e nānā ana iā lāua ʻelua. Damn, me he mea lā ʻaʻohe mea a mākou e hopohopo ai.
  
  Nani aku la o Alicia ia Mai. "Ua maopopo iā ʻoe hiki iā ʻoe ke hana i kēia ʻano hana, e Sprite, ma hope o ke ʻoki ʻana iā ʻoe iho i ka wā e kahi ana i kēia manawa?"
  
  ʻAʻole i loli ka helehelena o Mei, akā naʻe, ʻaʻohe kānana e hoʻopā i ka ʻili hou ma kona mau maka. "ʻO nā hanana hou i hoʻoikaika nui ai iaʻu i ka poʻe aʻu e hilinaʻi nei. A e makaala i ka poe kumakaia.
  
  Ua hauʻoli ʻo Drake i loko.
  
  ʻAʻohe mea i loaʻa. Ua haʻalele ʻo ia iaʻu, e hoʻopau ana! ʻAʻohe mea i hoʻohiki ʻia. .
  
  Ua hui pū ʻia nā manaʻo a me nā manaʻo, e lilo ana i ʻawaʻawa, i hui pū ʻia me hoʻokahi tausani mau manaʻo ʻē aʻe. Ua ʻike ʻo Dahl, ua neʻe mālie ʻo ia mai Kenzi aku, a ʻaʻole ʻo Bo i lawe i kona mau maka iā Alicia. E ke Akua, ua manaʻolana ʻo ia ua mālie iki nā mea i ka lua helikopa.
  
  Ua pā mai ka makani ʻāhiu hou iā lākou i ka pā ʻana o ka helikopa i luna o ka hale. Ku mai ka manu, a wehe ae la na puka, lele iho la na ohua ilalo a holo i ka puka hamama. Ua kiaʻi nā kāne me nā pū i ka puka komo, a ua hoʻonoho ʻia kekahi mau kānaka hou aʻe i loko. Luʻu mua ʻo Drake, lele wāwae mua me ka manaʻo ʻaʻole mākaukau iki me ka ʻole o kahi mea kaua, akā me ka ʻike pono e loaʻa koke lākou i nā mea kaua. Holo wikiwiki ka hui ma ke alapiʻi haiki a hiki i ka loaʻa ʻana iā lākou iho ma kahi ala ākea, pouli a hoʻopuni ʻia e nā kiaʻi hou aku. Ma ʻaneʻi ua hoʻomaha iki lākou ma mua o ka loaʻa ʻana o nā ʻōlelo aʻo e hoʻomau.
  
  Ua maopopo nā mea a pau.
  
  Ua holo ʻo Drake, me ka ʻike ʻana ua nalowale lākou i nā lā koʻikoʻi i ka lawe ʻana i ka ʻike mai ka hale kūʻai a laila e nīnau ʻia e nā mea kānalua, ʻoi aku ka CIA. I ka hopena, ua komo ʻo Coburn iā ia iho, e kauoha ana i ka hoʻouna koke ʻana o ka hui SPEAR i kahi wela loa o ka honua.
  
  Nuioka.
  
  I kēia manawa, ma kahi alapiʻi hou aʻe, ua puka mai lākou ma luna o ka lāʻau e nānā ana i loko o ka mea i haʻi ʻia iā ia ʻo ke keʻena mākaʻi kūloko ma ke kihi o nā alanui 3 a me 51. ʻAʻole i ʻike ʻia e ka lehulehu, ua lawelawe ʻia ka pūnaewele ma ke ʻano he keʻena palekana aupuni - ʻoiaʻiʻo, ʻo ia kekahi o nā mea ʻelua i kapa ʻia ʻo "ke kūlanakauhale" o ke kūlanakauhale, ke kumu o nā hana a pau. Ua nānā ʻo Drake i kēia manawa i nā mākaʻi kūloko e hana i kā lākou ʻoihana i kēlā me kēia lā, ʻo ke keʻena keʻokeʻo, leo nui a me ka lehulehu, a hiki i kahi kanaka i ʻaʻahu ʻeleʻele i hele mai i kahi mamao loa.
  
  "E neʻe kāua," wahi āna. "ʻAʻohe manawa e hoʻopau i ʻaneʻi."
  
  ʻAʻole hiki iā Drake ke ʻae hou aku. Ua hoʻokuke ʻo ia iā Alicia i mua, me ka hauʻoli nui o ka blonde, me ka loaʻa ʻana o ka nani no kāna mau pilikia. ʻO nā poʻe ʻē aʻe i piha i loko, ua hoʻāʻo ʻo Hayden e hoʻokokoke i ka mea hou, akā ua pau ʻo ia i ka manawa i kona nalowale ʻana ma hope o ka puka mamao loa. I ko lākou hele ʻana, komo lākou i loko o kahi lumi pōʻai me nā papahele keʻokeʻo a me nā paia, a ua hoʻonohonoho ʻia nā noho i nā lālani i mua o kahi paepae liʻiliʻi. Ua ʻike koke ke kanaka iā lākou.
  
  "Mahalo no kou hele ʻana mai," wahi āna me ke aloha ʻole. "E like me kou ʻike, ʻo nā kāne āu i hopu ai-ʻo Ramses a me Robert Price-ua lawe ʻia i nā keʻena ma lalo o mākou e kali i nā hopena o kā mākou ... manhunt. Ua manaʻo mākou aia paha lākou i ka ʻike waiwai a pono e puni.
  
  "Pēlā inā hāʻule mākou," wahi a Alicia me ka ʻinoʻino.
  
  "ʻOiaʻiʻo. A ʻo kēia mau hale paʻahao lalo me ka palekana hou aku i loko o ka māhele Homeland Security e mālama ʻole ʻia ka noho ʻana o Ramses, no ka mea, maopopo iaʻu hiki iā ʻoe ke mahalo. "
  
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Drake ua kauoha ʻia nā hui kūloko o Ramses, ma hope o ko lākou ʻaihue ʻana a i ʻole ka lawe ikaika ʻana i kahi pōkā nuklea mai nā lima o Marsh, ua kauoha ʻia e kali no ka ʻae ʻana o Ramses e hoʻopau. ʻAʻole lākou i ʻike ua hopu ʻia ʻo ia, a i ʻole ua kokoke make. ʻAʻole ʻike iki nā pūnaewele o New York o ka hui ʻo Ramses.
  
  ʻO ia wale nō ka mea i ʻōlelo ʻia no ka hui SPEAR.
  
  "E lilo ana ʻo ia i mea pono," wahi a Hayden. "Ua maopopo iaʻu."
  
  "ʻAe," wahi a Smith. "No laila e hoʻokuʻu i ka hoʻokuke ʻana i ka pipi i kēia manawa."
  
  Nani ka luna Home Office. "ʻO Moore koʻu inoa. ʻO wau ka luna alakaʻi kahua ma ʻaneʻi. E hele aku ka naʻauao a pau ma oʻu nei. Ke hana nei mākou i kahi pūʻulu hana hou e assimilate a puʻunaue i nā hana. He kikowaena kā mākou a i kēia manawa ke hoʻonohonoho nei mākou i nā lālā. Ke hana nei kēlā me kēia ʻelele a me nā mākaʻi - loaʻa a ʻaʻole paha - e kūʻē i kēia hoʻoweliweli, a maopopo mākou i nā hopena o ka hiki ʻole. ʻAʻole hiki... "Ua haʻalulu iki ʻo ia, e hōʻike ana i ke kaumaha i lohe ʻole ʻia. "ʻAʻole hiki ke ʻae ʻia kēia hana ma ʻaneʻi."
  
  "ʻO wai ka luna ma ka honua?" i ninau aku ai o Hayden. "ʻO wai ka mea e hoʻoholo ai ma kahi o ka mea nui?"
  
  Ua kanalua ʻo Moore a ʻānai i kona ʻauwae. "ʻAe, ʻike mākou. ʻāina hānau. I ka hui pū ʻana me ka Counter-Terrorism Unit a me ka Threat Management Unit.
  
  "A ʻo "mākou," ʻo ʻoe a me aʻu paha ʻoe?
  
  "Manaʻo wau hiki ke loli e like me ke koi ʻana o ke kūlana," ʻae ʻo Moore.
  
  Ua māʻona ʻo Hayden. "E hōʻoia i ka hoʻopiʻi ʻia ʻana o kāu kelepona kelepona."
  
  Nānā ʻo Moore a puni ka hui me he mea lā ua ʻike ʻo ia i ko lākou wikiwiki a makemake ʻo ia. "E like me kāu e ʻike ai, he puka makani pōkole kā mākou. ʻAʻole e lōʻihi ka ʻike ʻana o kēia mau palaka ʻaʻole ʻo Ramses e hāʻawi i kēlā kauoha. No laila, nā mea mua. Pehea mākou e ʻike ai i kahi cell terrorist?"
  
  Nānā ʻo Drake i kāna wati. "A hele. ʻAʻole anei ʻo Malaki ka mea nui inā lawe ʻo ia i ka pōkā?"
  
  "Ua hōʻike ʻo Intelligence e hui pū ʻo Malaki me nā cell kūloko. ʻAʻole maopopo iā mākou ehia ka nui. No laila ke nānā nei mākou i nā mea ʻelua. "
  
  Hoʻomanaʻo ʻo Drake i ka moʻolelo a Beau no ke kamaʻilio ʻana ma waena o Marsh a me Webb. Ua manaʻo ʻo ia i kēlā manawa, ʻo ka Palani liʻiliʻi a lākou i ʻike mua ai i ka wā e koi ʻia ana i ka hoʻokūkū Hope Man Standing, a ua hakakā pinepine mai ia manawa, ua ʻālohilohi ka maikaʻi i ka wā e pono ai. Alohilohi me he hoku la. Pono ʻo ia e hāʻawi i ke kanaka i kahi lumi hanu hou.
  
  Ma kekahi wahi ma ka hiku...
  
  Ua ʻōlelo hou ʻo Moore. "He nui nā ala e ʻike ai i kahi cell hohonu a i ʻole kahi cell sleeper. Ke hōʻemi nei mākou i nā mea hoʻopiʻi. Ke ʻimi nei mākou i nā pilina me nā pūnaewele ʻike ʻē aʻe i mālama ʻia. E nānā i nā wahi hoʻomana ahi kahi i hoʻopuka ai nā jihadists kaulana i kā lākou mea ʻawaʻawa. Ke nānā nei mākou i ka poʻe i hoʻolaʻa koke iā lākou iho i nā kuʻuna - ka poʻe i makemake koke i ka hoʻomana, haʻalele i ke kaiāulu, a ʻōlelo paha e pili ana i nā lole wahine. Ke hoʻolohe nei ka NSA i nā metadata i hōʻiliʻili ʻia mai nā miliona o nā kelepona kelepona a loiloi iā ia. Akā ʻoi aku ka maikaʻi o nā kāne a me nā wahine e hoʻoweliweli iā ia i kēlā me kēia lā o ka pule - nā mea a mākou i hoʻokomo ai i loko o ka heluna kanaka kahi i hoʻopaʻa pinepine ʻia ai nā jihadists. "
  
  "Ma lalo o ka uhi". Kuno ʻo Smith. "Maikaʻi kēia".
  
  "He oiaio keia. I kēia manawa, ʻoi aku ka lahilahi o kā mākou ʻike ma mua o Iggy Pop's Barbie. Ke hoʻāʻo nei mākou e hōʻoia i ka helu o nā poʻe i kēlā me kēia cell. Nui pūnaewele. Apana. Nā manawa kūpono a me ka mākaukau. Ke nānā nei mākou i nā moʻolelo kelepona hou. Manaʻo ʻoe e ʻōlelo ʻo Ramses?"
  
  ʻAʻole hiki iā Hayden ke kali e hele i ka hana. "E ho'āʻo maikaʻi mākou."
  
  "Ua kokoke mai ka hooweliweli," wahi a Kinimaka. "E hoʻonohonoho mākou i nā hui a hoʻokuʻu i ka pō mai kēia wahi."
  
  "ʻAe, ʻae, maikaʻi kēlā," wehewehe ʻo Moore. "Akā, ma hea ʻoe e hele ai? He kūlanakauhale nui loa ʻo New York. ʻAʻole ʻoe e hoʻokō i kekahi mea ma ka holo ʻana inā ʻaʻohe āu wahi e hele ai. ʻAʻole mākou ʻike inā he ʻoiaʻiʻo ka pōma. Hiki i nā poʻe he nui ke hana i ka pōkā ... e nānā i kou ʻākau."
  
  Ua neʻe ʻo Alicia ma kona noho. "Hiki iaʻu ke hōʻoia i kēlā."
  
  "Ke kū nei nā kaʻa," wahi a Moore. "Nā kaʻa pūʻali koa kūikawā. Helikopa. ʻO nā kaʻa wikiwiki ʻole me ka hoailona ʻole. Manaʻoʻiʻo a ʻaʻole paha, loaʻa iā mākou nā hoʻolālā no kēia, nā ala e hoʻomaʻemaʻe ai i nā alanui. Ua hoʻokuʻu ʻia nā luna a me ko lākou ʻohana. ʻO ka mea a mākou e makemake ai i kēia manawa he wahi hoʻomaka.
  
  Ua huli ʻo Hayden i kāna hui. "No laila, e puʻunaue koke i nā hui a hiki i Ramses. E like me ka ʻōlelo a kēlā kanaka, liʻiliʻi ko mākou pukaaniani, a ke pani nei.
  
  
  MOKUNA EHA
  
  
  Ua haʻalele ʻo Julian Marsh i ka motel me ka hōʻoluʻolu, ʻoi aku ka hauʻoli, akā ke kaumaha iki. Ua ʻaʻahu maikaʻi ʻia ʻo ia: ʻeleʻele uliuli, ʻoi aku ka ʻeleʻele o kekahi wāwae ma mua o kekahi, he mau papa pālule a me ka pāpale i hoʻokuʻu ʻia ma kekahi ʻaoʻao o kona poʻo. Ua maikaʻi ka ʻike a manaʻo ʻo ia ua ʻoi aku ʻo ia ma mua o Zoe. Puka maila ka wahine mai loko mai o ka lumi ʻauʻau liʻiliʻi, me ka nānā ʻole ʻana, ʻo kona lauoho he hapalua wale nō i hoʻopaʻa ʻia a hoʻopili ʻia ka lipstick hapa. Ma hope o kekahi mau minuke o ka loiloi, ʻike ʻo Marsh e hoʻāʻo ʻo ia e hoʻohālike iā ia.
  
  A i ʻole e hoʻomaikaʻi iā ia?
  
  Malia paha ʻo ia ka hope, akā ua hoʻohuli maoli ʻo ia iā Marsh ma ka ʻaoʻao. ʻO ka mea hope loa āna i makemake ai, ʻo ia ka manaʻo wahine e kaupalena i kona ʻano ʻokoʻa. Aneane e like me ka noʻonoʻo ʻana, lawe aʻela ʻo ia i ka ʻeke ʻeke mai kahi moe, e hahau ana i nā mea a me ka ʻike ʻana i ke ʻano o ka holoholona ola i loko.
  
  ʻO kaʻu .
  
  Ua maikaʻi ke kakahiaka, hou, ʻālohilohi a hauʻoli. Ua kali ʻo Marsh a hiki i ka huki ʻana o kahi kaʻa ʻelima noho a lele i waho ʻelua mau kāne. He ʻili ʻeleʻele lāua a he ʻumiʻumi mānoanoa. Ua haʻi ʻo Malaki i ka ʻōlelo huna hope no ka huakaʻi hope a ʻae iā lākou e wehe i ka puka hope. ʻIke ʻia ʻo Zoey i kona piʻi ʻana i loko.
  
  "E kali". Huki ae la kekahi kanaka i ka pu i ka hele ana mai o ka wahine. "Pono hoʻokahi wale nō."
  
  Ua ʻae ʻo Malaki e ʻae, akā makemake kekahi ʻaoʻao e ʻike hou aku i kēia wahine. "He mea hoʻohui hope ʻo ia. Ua maikaʻi ʻo ia".
  
  Ua kanalua ka lima me ka pu.
  
  "E hoʻolohe, ʻaʻole wau i launa pū i ʻekolu lā, ʻehā paha." ʻAʻole hiki iā Marsh ke hoʻomanaʻo pololei. "Hoʻololi nā hoʻolālā. Ua hāʻawi wau iā ʻoe i ka ʻōlelo huna, e hoʻolohe i kaʻu mau ʻōlelo. Ua maikaʻi ʻo ia. Pono nō hoʻi.
  
  "Maikaʻi loa". ʻAʻohe kanaka i ʻike maopopo.
  
  Holo koke ke kaʻa me ka hoʻokiʻekiʻe ʻana i kahi kolamu lepo mai lalo o nā huila hope, a huli aʻe i ke kūlanakauhale. Ua hoʻi ka huakaʻi i hope ʻoiai e ʻoi aku ka nui o nā skyscrapers a me ka ikaika o ke kaʻa. Ua hoʻopuni ʻia ke kaʻa he mau wahi ʻālohilohi a hoʻomanaʻo, e makapō ana i kekahi mau wahi i ko lākou hoʻihoʻi ʻana i nā kukui artificial. Ua hoʻopiha ka lehulehu i nā ʻaoʻao a me nā hale i ʻālohilohi i ka ʻike. Holo na kaa makai ma na alanui. ʻAʻole i ʻike ʻo Marsh i nā hōʻailona o ka hoʻonui ʻana i ka nānā ʻana o nā mākaʻi, akā i kēlā manawa ʻaʻole hiki iā ia ke ʻike ma luna o ka hale o ke kaʻa. Ua haʻi ʻo ia i kēia i ke kalaiwa.
  
  "Me he mea maʻamau nā mea a pau," i pane aku ai ke kanaka. "Akā, he mea nui ka wikiwiki. E hāʻule nā mea a pau ke neʻe mālie mākou. "
  
  "Ramses?" i ninau aku ai o Marsh.
  
  "Ke kali nei mākou i kāna ʻōlelo."
  
  Huhū ka maka o Malaki, me ka ʻike ʻana i ka hoʻohaʻahaʻa i ka pane. ʻO kēia kumumanaʻo nona wale nō, a pono e hula nā minions o Ramses i kāna mele. I ko lākou hōʻea ʻana i kahi a Marsh i koho ai a hoʻomākaukau ai i mau mahina ma mua o ka hoʻomaka ʻana.
  
  "E noho ma lalo o ka radar," i ʻōlelo ai ʻo ia, e hōʻoia i ka mana. "A ma lalo o ka palena wikiwiki, ʻeā? ʻAʻole mākou makemake e pani ʻia."
  
  "Aia mākou ma New York," wahi a ka mea hoʻokele, a laila ʻakaʻaka nā kāne ʻelua i kona holo ʻana i ke kukui ʻulaʻula. Ua koho ʻo Marsh e haʻalele iā lākou.
  
  "Akā," wahi a ka mea hoʻokele. "ʻO kāu ʻeke ʻeke? Pono e hōʻoia ʻia kēia... maʻiʻo."
  
  "Ua maopopo iaʻu," wahi a Marsh. "Manaʻo ʻoe ʻaʻole wau ʻike i kēia?"
  
  He aha ke ʻano monkey a Webb i hoʻouka ai iā ia?
  
  Ma muli paha o ka ʻike ʻana i ka ulu ʻana o ka ʻuʻuku, ua hoʻopili ʻo Zoey iā ia. Ma waena o lākou he pōkā nukili wale nō. Holo mālie kona lima i lalo o ka ʻeke ʻeke, hoʻokahi manamana lima i ka manawa, a iho i lalo i kona ʻūhā, no laila ʻo ia i ʻāwili ai a nānā pono iā ia.
  
  "Ua kūpono maoli kēia?"
  
  "ʻAʻole maopopo iaʻu, e Julian. Pela anei?"
  
  ʻAʻole maopopo loa ʻo Marsh, akā ua maikaʻi ka haʻalele ʻana iā ia. Ua noʻonoʻo ʻo ia no kekahi manawa he uʻi iki ʻo Shears, ikaika e like me ka Shadow Pope, a ʻaʻohe kānalua hiki iā ia ke kiʻi i nā ʻano kāne kāne āna e makemake ai.
  
  No ke aha iaʻu?
  
  Ua kōkua paha ka pōkā nukili, ʻike ʻo ia. Makemake nā kaikamahine a pau i ke kāne me nā mea kaua nuklea. He mea e pili ana i ka mana... ʻAe, ua makemake paha ʻo ia i ka manaʻo he ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o ia. ʻO kāna quirkiness? ʻOiaʻiʻo, no ke aha ʻaʻole? Ua hoʻoneʻe ʻia kona kaʻaahi noʻonoʻo i ko lākou kū ʻana ma ka ʻaoʻao o ke alanui, kuhikuhi ʻia ke kalaiwa i ka hale a Marsh i koho ai i kāna huakaʻi mua. Ua mahana nō ka lā ma waho a ʻaʻole i manaʻo ʻia. Ua noʻonoʻo ʻo Marsh i nā hoki momona o ke aupuni, e noho paʻa ana i ko lākou mau noho ʻili momona, e kokoke ana e loaʻa ka hahau ʻana i ko lākou ola.
  
  E hiki koke mai ana i kēia manawa. No laila ʻaʻole hiki iaʻu ke hoʻopaʻa iaʻu iho.
  
  Lawe ʻo ia i ka lima o Zoe a ʻaneʻane lele ʻo ia ma ka ʻaoʻao o ke alahele, me ka waiho ʻana i ka ʻeke ʻeke e kau ma kona kuʻe lima. Ma hope o ka hala ʻana i ka mea kiaʻi puka a loaʻa i nā ʻōlelo aʻoaʻo ma ka hema, ua lawe ka hui o ʻehā i ka elevator i ka papahele ʻehā a laila nānā i ka lumi ākea ʻelua lumi moe. Ua maikaʻi nā mea a pau. Ua wehe ʻo Malaki i nā puka lanai a lawe hou i ka hanu o ke kūlanakauhale.
  
  Hiki paha iaʻu ke hiki iaʻu.
  
  ʻO ka hoʻohenehene i ʻakaʻaka iā ia iho. ʻAʻole hiki kēia. ʻO nā mea a pau a nā ʻAmelika e hana ai, ʻo ka manaʻoʻiʻo, uku, a laila hiki iā ia ke luku i ka pōkā nuklea ma Hudson e like me ka mea i hoʻolālā ʻia. A laila, hoʻolālā hou. Ola hou. A he mea hoihoi e hiki mai ana.
  
  He leo ma hope o kona poʻohiwi. "Ua hoʻouna ʻia mai kahi kanaka iā mākou e hiki ke nānā i nā mea o kāu ʻeke ʻeke. Pono ʻo ia e hōʻea i loko o ka hola.
  
  Kuno ʻo Malaki me ka huli ʻole. "E like me ka mea i manaʻo ʻia. Maikaʻi loa. Akā aia kekahi mau manaʻo hou aʻe. Makemake au i kekahi e kōkua iaʻu e hoʻoili i ke kālā i ka wā e uku ai ka Hale Paʻa. Pono wau i kōkua e hoʻonohonoho i kahi alualu e hana i kahi mea hoʻonāukiuki. A pono mākou e hoʻoikaika i nā cell āpau a hoʻopau i kēia pōkā. "
  
  Haʻalulu ke kanaka ma hope ona. "Aia nā mea a pau i ka hoʻolālā," wahi āna. "Ua mākaukau mākou. E hui koke kēia mau mea. "
  
  Huli aʻela ʻo Malaki a hoʻi i ka lumi hōkele. Noho ʻo Zoe e inu ana i ka champagne, hāpai ʻia kona mau wāwae lohi a hoʻomaha ma luna o kahi lumi hoʻokipa. "No laila ke kali wale nei mākou?" - ua nīnau ʻo ia i ke kanaka.
  
  "ʻAʻole lōʻihi".
  
  Ua minoʻaka ʻo Marsh iā Zoe a ʻō aku i kona lima. "Aia mākou i loko o ka lumi moe."
  
  Lawe lāua i ke kaula mai kēlā me kēia ʻeke ʻeke a lawe pū me lāua i ka lumi moe nui loa. I loko o hoʻokahi minute, ua olohelohe lāua a ua wiliwili ma luna o kekahi ma luna o nā ʻili. Ua hoʻāʻo ʻo Marsh e hōʻoiaʻiʻo ua loaʻa iā ia ka ikaika e pono ai i kēia manawa, akā ua maʻalea iki ʻo Zoe. ʻO kona helehelena ākea a kīnā ʻole i hana i nā ʻano mea āpau i kona libido. I ka hopena, he mea maikaʻi i hoʻopau koke ʻo Marsh, no ka mea, ʻaʻole liuliu ua kīkē ʻia ka puka o ka lumi moe.
  
  "Aia keia kanaka."
  
  Ua hala? Ua ʻaʻahu koke ʻo Marsh me Zoe, a laila, hoʻi lāua i loko o ka lumi me ka ʻulaʻula a me ka hoʻoluhi iki. Ua lulu lima ʻo Marsh me ka mea hou i hōʻea mai, me ka ʻike ʻana i kona lauoho lahilahi, ka ʻili haʻihaʻi a me nā ʻaʻahu poni.
  
  "ʻAʻole ʻoe e hele pinepine i waho?"
  
  "Ua paʻa lākou iaʻu."
  
  "ʻAe, mai hopohopo. Aia ʻoe ma ʻaneʻi e nānā i kaʻu pōkā?"
  
  "ʻAe, e ka haku, ua hana wau."
  
  Ua kau ʻo Marsh i kāna ʻeke ʻeke ma luna o ka pākaukau aniani haʻahaʻa e noho ana i waenakonu o ka lumi nui. Hele akula ʻo Zoe, me ka hopu ʻana i kona manaʻo i kona hoʻomanaʻo ʻana i kona kino ʻōlohelohe i kekahi mau minuke i hala. Nānā aʻela ʻo ia, huli aʻe i ka mea hou.
  
  "ʻO wai kou inoa, e ke kāne?"
  
  "Adamu, haku."
  
  "ʻAe, e Adam, ua ʻike ʻoe i ka mea a me kāna mea e hiki ai ke hana. Ua hopohopo ʻoe?"
  
  "ʻAʻole, ʻaʻole i kēia manawa."
  
  "Aha?"
  
  "ʻaʻole naʻe wau e manaʻo".
  
  "Ua hopohopo ʻoe? Paʻa? Ua luhi paha ʻo ia?"
  
  Luliluli ʻo Adamu i kona poʻo, e nānā ana i ka ʻeke ʻeke.
  
  "Inā ʻo ia ka hihia, maopopo iaʻu hiki iā Zoey ke kōkua iā ʻoe." Ua ʻōlelo ʻo ia i kēia me ka haʻahaʻa.
  
  Huli ae la ka Pythian me ka minoaka maalea. "E hoʻohauʻoli".
  
  Ua ʻōniʻoniʻo aʻela ʻo Marsh e like me Adamu, akā, ma mua o ka hiki ʻana o ke kanaka ʻōpio ke hoʻololi i kona manaʻo, ua kamaʻilio ka mea hoʻokele ʻumiʻumi. "E wikiwiki ʻoe," wahi āna. "Pono mākou e mākaukau no ..." i ʻōlelo ʻo ia.
  
  Ua ʻohi ʻo March. "ʻAe, ʻaʻole pono e hoʻomaka e hehi i kou mau wāwae. E iho kākou i lalo a lepo." Huli aku la ia ia Adamu. "ʻO koʻu manaʻo, me kahi pōkā."
  
  Nānā ke kanaka ʻōpio i ka ʻeke ʻeke me ka pīhoihoi, a laila hoʻohuli aʻe i ke alo o nā ʻeke. Wehe mālie ʻo ia iā lākou a wehe i ke poʻi. I loko e waiho i ka mea maoli, i hoʻopuni ʻia e kahi ʻeke ʻeke ʻoi aku ka lōʻihi a ʻoi aku ka maikaʻi.
  
  "Pono," wahi a Adamu. "No laila ʻike mākou a pau e pili ana i ka MASINT, kahi ana a me kahi protocol naʻauao pūlima e nānā ana i nā pūlima o ka radiation a me nā mea ʻē aʻe e pili ana i nā mea kaua nuklea. ʻO kēia mea hana, a ma kahi liʻiliʻi hoʻokahi mea like aʻu i ʻike ai, ua hoʻolālā ʻia e paheʻe ma lalo o kēia kahua. I kēia manawa he nui nā ʻōnaehana nuklea a me ka nānā ʻana i ka honua, akā ʻaʻole lākou āpau i holomua, ʻaʻole lākou a pau i paʻa i nā limahana. Ua ʻohi ʻo ia. "E nānā i nā hāʻule hou i nā ʻāina civili. Hiki i kekahi ke ho'ōki i ke kanaka kūpaʻa a i ʻole ke kelepona pili pili e hana wale? ʻAʻole naʻe. Hoʻokahi wale nō glitch a i ʻole ka hana kūloko. " Ua minoʻaka ʻo ia. "He limahana hauʻoli ʻole a i ʻole ka luhi make. ʻO ka hapa nui e pono ai ke kālā a i ʻole leverage. ʻO kēia nā kālā maikaʻi loa o ka hoʻoweliweli honua. "
  
  Ua hoʻolohe ʻo Marsh i ka moʻolelo o ke kanaka ʻōpio, me ka noʻonoʻo inā ua mālama ʻia hoʻokahi a ʻelua paha mau hana koʻikoʻi i kona wehewehe ʻana i kona ala i Ramses a me Webb. No ko lakou pono iho. ʻAʻole ʻo ia i ʻike, a ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia i manaʻo. I kēia manawa aia ʻo ia ma ʻaneʻi a kokoke e wehe i ka puka i Gehena.
  
  "ʻO ia ka mea a mākou i kapa ai he 'poma lepo," wahi a Adam. "Ua mau ka huaʻōlelo, akā pili mau. He alpha scintillator ka'u, he mea ike pollutant, a me kekahi mau mea maikai e ae. Akā, ʻo ka mea nui," lawe ʻo Adam i kahi screwdriver mai kāna ʻeke, "Loaʻa iaʻu kēia."
  
  Wehe koke ʻo ia i ka puʻupuʻu paʻa a wehe i nā kaula Velcro i hōʻike i ka hōʻike liʻiliʻi a me ka mini-keyboard. Ua hoʻopaʻa ʻia ka panel e nā ʻehā ʻehā, a ua wehe koke ʻo Adamu. I ka wā i hoʻokuʻu ʻia ai ka pā metala, ua wehe ʻia kekahi ʻano uea ma hope o ia, e alakaʻi ana i ka puʻuwai o ka mea hou i ʻike ʻia.
  
  Paʻa ʻo Malaki i kona hanu.
  
  Ua minoʻaka ʻo Adamu no ka manawa mua. "Mai hopohopo. He nui nā fuse o kēia mea a ʻaʻole i paʻa pū ʻia. ʻAʻohe mea ma ʻaneʻi e hoʻomaka i kēia.
  
  Ua haʻahaʻa iki ʻo Malaki.
  
  Nānā ʻo Adamu i ka mīkini a me nā kikoʻī i loko, lawe i nā mea āpau. Ma hope o kekahi manawa, nānā ʻo ia i ka pale kamepiula ma hope ona. "Ke lele nei," ʻae ʻo ia. "Akā ʻaʻole ia he mea ʻino."
  
  Ua hoʻomaha ʻole ʻo Malaki. "Pehea ka hewa?"
  
  "E aʻo aku au iā ʻoe ʻaʻole e hānau keiki," wahi a Adam me ka manaʻo ʻole. "Inā hiki nō iā ʻoe. A hauʻoli i nā makahiki e hiki mai ana o kou ola. "
  
  Nānā akula ʻo Marsh iā Zoey me kona ʻāʻī ʻana. ʻO kēlā me kēia ʻaoʻao, ʻaʻole ʻo ia i manaʻo e ola i kona makuakāne ponoʻī a i ʻole kona mau kaikunāne haʻaheo.
  
  "I kēia manawa hiki iaʻu ke pale aku iā ia," wahi a Adam, me ka lawe ʻana i ka pūʻolo mai loko mai o ka ʻeke āna i lawe mai ai. "E like me kaʻu e hana ai me kekahi mea hana o kēia ʻano."
  
  Ua nānā ʻo Malaki no kekahi manawa a ʻike ʻo ia ua kokoke lākou e pau. Ua hālāwai ʻo ia me nā maka make o kā lākou mea hoʻokele. "ʻO kēia mau kāmela a Ramses i ʻōlelo ai. Mākaukau anei lākou? E hoʻomaka ana ka hahai ʻana a ʻaʻole au makemake i ka lohi.
  
  He minoʻaka maloʻo i pane mai. "A pēlā nō mākou. Ke hana nei nā ʻelima ʻelima i kēia manawa, ʻo ia hoʻi ʻelua mau mea hiamoe i ʻike ʻole ʻia e ka poʻe ʻAmelika." Nānā ke kanaka i kāna wati. "ʻO 6:45 a.m. E mākaukau nā mea a pau ma ka hola ʻehiku."
  
  "Kūpono". Ua ʻike ʻo Marsh i ka piʻi hou ʻana o kona libido a manaʻo ʻo ia e hoʻohana pono i kēia ʻoiaʻiʻo ʻoiai hiki iā ia. ʻO ka ʻike iā Zoey, e like me kāna i hana ai i kēia manawa, ua pau koke lākou. "A me nā protocols no ka hoʻoili kālā?"
  
  "E kālele ʻo Adamu i ka hoʻopau ʻana i kahi papahana e hoʻolaha i ko mākou wahi a puni ka honua i kahi loop pau ʻole. ʻAʻole lākou e hahai i ke kālepa. "
  
  ʻAʻole ʻike ʻo Malaki i ka pīhoihoi ma ka maka o Adamu.
  
  Ua nānā nui ʻo ia iā Zoe, a ʻo ia ma luna ona. Ua lawe ʻo ia i ʻelima mau minuke e nānā iā ʻAdamu i hoʻokuʻu i ka pōkā a hoʻolohe i nā ʻōlelo aʻoaʻo e pili ana i ka wehe ʻana i ka mea pōʻino, a laila hoʻopaʻa pono i ke kanaka i lawe i nā kiʻi kūpono o ka hāmeʻa i ka hana. He kuleana koʻikoʻi nā kiʻi i ka hōʻoiaʻiʻo ʻana i ka Hale Keʻokeʻo i ka ʻoiaʻiʻo o ka hāmeʻa a me ka hoʻonohonoho ʻana i kahi ʻimi e hana ai i mea e hoʻopilikia a hoʻokaʻawale i nā pūʻali i hoʻonohonoho ʻia e kūʻē iā ia. Hauʻoli, huli hope ʻo ia iā ʻAdamu.
  
  "ʻO ka melemele. ʻO kēia anei ka uea hoʻopau?"
  
  "ʻAe, e ka haku, ʻo ia."
  
  Ua minoʻaka ʻo Marsh i ke kalaiwa. "No laila, ua mākaukau mākou?"
  
  "Ua mākaukau mākou".
  
  "A laila haʻalele."
  
  Ua lalau aku la o Marsh a alakai aku ia Zoe i loko o ka lumi moe, me ka huki ana i kona mau jeans a me kona panties i kona hele ana a hoao e hoopau i ka huke. ʻO ke kahe o ka ʻiʻini a me ka hauʻoli ʻaneʻane e hoʻopau iā ia i kona ʻike ʻana ua kokoke e hoʻokō ʻia kāna mau moeʻuhane no ka mana a me ke koʻikoʻi. Inā hiki i kona ʻohana ke ʻike iā ia i kēia manawa.
  
  
  MOKUNA ELIMA
  
  
  I ko Drake hoʻopololei ʻana i luna, ua paʻi ke kaumaha piha o ka mea e hana nei iā ia. Ua holo koke ʻo Urgency i loko o kona mau aʻa, ʻāwili i kona mau aʻalolo, a ʻo ka nānā ʻana i kāna mau hoa hui e haʻi iā ia ua like ko lākou manaʻo - ʻo Kenzi. Ua manaʻo maoli ʻo ia ua neʻe mua ka luna o Mossad iā ia, akā, ʻoiaʻiʻo, no ka pilina ma waena o nā koa, ʻaʻole pono ʻo ia e nīnau iā ia no ke aha ʻo ia i hana ʻole ai. ʻO nā poʻe hewa ʻole like ʻole āna i hakakā ai, ʻo nā makaʻāinana hoʻokahi, i ka pilikia. ʻAʻole ʻae ka poʻe me ka hapalua puʻuwai e hana kēia, a ua manaʻo ʻo Drake he ʻoi aku ka nui o nā mea ʻē aʻe iā Kensi ma mua o ka hapalua puʻuwai, ʻaʻole pili i ka hohonu o ka hūnā.
  
  Hōʻike ka uaki pā i ʻehiku kanahākūmālima, a ke neʻe nei ka hui holoʻokoʻa. Ua noho aliʻi ka mālie weliweli a me ka haunaele ma ke keʻena mākaʻi; ʻo ka mākaʻi ke alakaʻi, akā maopopo loa ma ka ʻaoʻao. Ua ʻānaʻi ʻia nā lono ma nā pā kīwī, akā ʻaʻohe mea o lākou i pili iā lākou. Ua hele a hele wāwae ʻo Moore, e kali ana i ka nūhou mai nā luna huna, nā hui kiaʻi a i ʻole nā kaʻa kaʻa. Ua loaʻa iā Hayden ke koena o ka hui.
  
  "E hana pū māua ʻo Mano me Ramses. Pono mākou i ʻelua mau pūʻulu, hoʻokahi e loiloi i ka ʻike e pili ana i kahi pahū nuklea i ka wā e kū mai ai, a ʻo kekahi e ʻimi i kēia mau cell. E noho malie, mai lawe pio. I kēia lā, e oʻu mau hoa, ʻaʻole ia ka lā e naʻaupō ai. E kiʻi i kāu mea e pono ai a kiʻi wikiwiki a paʻakikī. ʻO ka wahaheʻe hiki ke uku nui iā mākou.
  
  Ua hopu ʻo Moore i kāna ʻōlelo a nānā i hope. "I kēia lā," wahi āna, "ʻaʻohe aloha."
  
  Kuno ʻino ʻo Dahl me ka pohā ʻana i kona mau puʻupuʻu me he mea lā hiki iā ia ke nahā i ka iwi poʻo o ke kanaka. Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hoʻomaha. ʻO Alicia hoʻi i hele a puni e like me ka panther i hoʻopaʻa ʻia.
  
  A laila, i ka hola 8, hoʻomaka ka pupule.
  
  Hoʻomaka nā kelepona e komo mai, kani hou nā kelepona i hoʻolaʻa ʻia, hoʻopiha ko lākou leo i ka lumi liʻiliʻi. Ua hakakā pakahi ʻo Moore iā lākou, a holo maila ʻelua mau kōkua e kōkua. ʻOiai ʻo Kinimaka i ʻae aku i ka luʻi, ʻoiai ʻaʻole ʻoliʻoli loa ka papaʻaina āna e noho nei.
  
  Ua hoʻohālikelike ʻo Moore i ka ʻike me ka wikiwiki o ka māmā. "Aia mākou ma ka paepae," wahi āna. "Ua mākaukau nā hui a pau. Ua hōʻike ʻia e nā luna huna i nā kamaʻilio hou loa e pili ana i nā hālāwai huna a me ke kamaʻilio ʻana. Ua ikaika ka neʻe ʻana a puni nā hale pule kaulana. ʻOiai ʻaʻole mākou i ʻike i ka mea e hana nei, hopohopo mākou. Ua ʻike ʻia nā helehelena hou i ko lākou mau wahi noho maʻamau, ua paʻa a me ka neʻe wikiwiki ʻana, me ke kumu. ʻO nā pūnaewele i ʻike ʻia e mākou, ua nalowale ʻelua mai ka radar. Luliluli ke poo o Moore. "Me he mea lā ʻaʻole mākou i hana i kēia. Akā, loaʻa iā mākou nā hōʻailona. Pono kekahi hui e hele i nā uapo - e holo ana kekahi o nā cell i ʻike ʻia mai laila mai.
  
  "ʻO mākou kēia," wahi a Dahl. "E ala mai ʻoukou, e ka poʻe palaka."
  
  "E ʻōlelo nou iho." Ua ʻimi ʻo Kensi iā ia. "ʻAe, a ʻo wau pū me ʻoe."
  
  "ʻAe, pono ʻoe e hana i kēia?"
  
  "E ho'ōki i ka pāʻani ikaika e loaʻa."
  
  Ua aʻo ʻo Drake i nā hui, i hoʻokaʻawale ʻia i ʻelua ma ke ʻano hoihoi. He mau hoa ʻo Dahl lāua ʻo Kenzie - ʻo Lauren, Smith lāua ʻo Yorgi. Ua noho ʻo ia me Alicia, Mei a me Bo. He mea ʻai ia no kekahi mea; ua maopopo.
  
  "Pomaikai, e ka hoa," wahi a Drake.
  
  Huli aʻela ʻo Dahl e ʻōlelo i kekahi mea e like me ka hāpai ʻana o Moore i kona lima. "E kali!" Ua uhi ʻo ia i ka mea hoʻokipa me kona lima no kekona. "Ua hoʻoponopono ʻia kēia ma kā mākou hotline."
  
  Huli nā poʻo a pau. Ua ʻae ʻo Moore i kahi kelepona ʻē aʻe a i kēia manawa ua hele aku me ka manaʻo no ke pihi kelepona.
  
  "Aia ʻoe," wahi a Moore.
  
  Ua piha ka lumi i kahi māwae kino ʻole, ʻo ka wikiwiki o ka puka ʻana mai o nā huaʻōlelo me he mea lā ua makemake nā wāwae o Drake e alualu. "ʻO Julian Marsh kēia, a ʻike wau ua ʻike ʻoe i nā mea āpau. ʻae maopopo iaʻu. ʻO ka nīnau, pehea ʻoe e makemake ai e pāʻani?"
  
  Ua lawe ʻo Hayden i ka wā a Moore i hoʻoluliluli ai i kona lima e hoʻomau. "E oki i ka naaupo, e Marsh. Ma hea ia?"
  
  "ʻAe, he nīnau pahū kēlā, ʻaʻole anei? E haʻi aku au iā ʻoe i kēia, e kuʻu mea aloha, aia ma ʻaneʻi. Ma NYC."
  
  ʻAʻole ʻaʻa ʻo Drake i ka hanu ʻana no ka mea ua hoʻokūpaʻa ʻia ko lākou mau makaʻu ʻino loa.
  
  "No laila ʻo ka nīnau ʻē aʻe he aha kaʻu e makemake ai ma hope?" Ua hoʻomaha ʻo Malaki no ka manawa lōʻihi.
  
  "E hoʻomaka i ka hana, e ka pōʻino," wahi a Smith.
  
  Huhū ka maka o Alicia. "Mai hoʻopaʻapaʻa kāua i kēia mea lapuwale."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Malaki. "ʻAʻole kākou, ʻoiaʻiʻo. No laila, hoʻouka ʻia ka pōkā nuklea, ua hoʻokomo pono ʻia nā code āpau. E like me kā lākou e ʻōlelo nei, ke kani nei ka uaki. ʻO nā mea a pau āu e hana ai, ʻo ia ka hōʻoia he ʻoiaʻiʻo ia a hāʻawi iā ʻoe i kahi helu waihona waihona. Ua pololei wau?"
  
  "ʻAe," i ʻōlelo maʻalahi ai ʻo Hayden.
  
  "Pono ʻoe i ka hōʻoia? Pono ʻoe e hana no ia mea."
  
  Kūlou ʻo Drake i mua. "Pehea kou manaʻo?"
  
  "ʻO koʻu manaʻo ke hele nei ka alualu ʻana."
  
  "E hele koke ana ʻoe i ka manawa?" i ninau aku ai o Hayden.
  
  "ʻAe, e hele mākou i laila. ʻO ka mea mua, pono ʻoe e hana i kāu hana. Inā wau ʻo ʻoe, e hele wau. ʻIke ʻoe ... ʻike ʻoe i kaʻu hana ʻana i kēia mele? E hana wau i nā mele a pau, ʻike ʻoe, akā i ka hopena ... maikaʻi, ua ʻike wau ʻaʻole wau i mālama."
  
  Luliluli iho la o Drake i kona poo me ke kaumaha. "Aloha, hoa. ʻŌlelo Pelekania kūpono."
  
  "Aia ka ʻike mua i ka pāʻani. Palapala hōʻoia. Loaʻa iā ʻoe he iwakālua mau minuke e hiki ai i ka Hotel Edison, lumi 201. A laila e loaʻa hou nā hōʻailona ʻehā, ʻo kekahi e pili ana i ka hōʻoia a ʻo kekahi e pili ana i nā koi. I kēia manawa ua hoʻomaopopo ʻoe iaʻu?"
  
  Ua hoʻi mua ʻo Mei. "He pupule".
  
  "ʻAe, he kanaka ʻelua au. Hoʻokahi mai ka hemahema, hoʻokahi mai ka hewa. Malia paha e lele ana nā ʻōlinolino o ka pupule ma ko lākou hui.
  
  "He iwakālua minuke?" Nānā ʻo Drake i kāna wati. "Hiki iā mākou ke hana i kēia?"
  
  "No kēlā me kēia minuke ua lohi ʻoe, ua kauoha au i kekahi o nā keʻena o Ramses e pepehi i ʻelua mau makaʻāinana."
  
  Eia hou, ha'alulu, ho'oweliweli, ho'onui ha'alulu. Hoʻopaʻa ʻo Drake i kāna mau lima i ka piʻi ʻana o ka adrenaline.
  
  "He iwakālua mau minuke," wahi a Marsh. "Mai kēia manawa."
  
  Ua holo ʻo Drake i waho o ka puka.
  
  
  * * *
  
  
  Holo akula ʻo Hayden i ke alapiʻi a komo i lalo o ka hale, ʻo Kinimaka ma kona kua. Hopu aku la ka huhu ia ia, a hahau aku la ia ia e like me na eheu o ka diabolo. Ua ʻoi aku ka wikiwiki o ka hele ʻana o kona mau wāwae i ka huhū a ua aneane hiki iā ia ke hele. Ua ʻōhumu kāna hoa Hawaiʻi, ua paheʻe a kū i luna ʻaneʻane me ke kū ʻole. Ua noʻonoʻo ʻo ia e pili ana i kāna mau hoaaloha, i ka pōʻino weliweli, e hoʻopuehu ana i nā wahi like ʻole o ke kūlanakauhale me ka ʻole o ka manaʻo iki o ka mea e manaʻo ai, e kau ana iā lākou iho ma ka laina me ka nīnau ʻole. Ua noʻonoʻo ʻo ia e pili ana i nā makaʻāinana āpau ma laila a me ka manaʻo o ka Hale Paʻa i kēia manawa. Maikaʻi ka loaʻa ʻana o nā protocols, nā hoʻolālā a me nā ʻano hana hoʻohana, akā i ka wā i lilo ai ka honua hana maoli i kumu o ka hoʻoweliweli koʻikoʻi - ua pau nā koho āpau. Ma ka wāwae o ke alapiʻi, holo ʻo ia i ke alahele a hoʻomaka e holo. Ua ʻānaʻi ʻia nā puka ma nā ʻaoʻao ʻelua, ʻaʻole kukui ka hapa nui. I ka hope loa, ua huki koke ʻia kahi lālani kaola nona.
  
  Hāpai ʻo Hayden i kona lima. "Pu".
  
  Ua hoʻokuʻu ʻia ke kiaʻi, akā ua hoʻolohe ʻo ia, ʻo ke kauoha mai luna mai ua hiki aku i kona mau pepeiao.
  
  Lawe ʻo Hayden i ka mea kaua, nānā i ka hoʻouka ʻana a hemo ka palekana, a pohā i loko o ka lumi liʻiliʻi.
  
  "Ramses!" - ua hoʻōho ʻo ia. "He aha kāu i hana ai?"
  
  
  MOKUNA EONO
  
  
  Ua holo ʻo Drake i waho o ka hale me Alicia, May a me Beau ma kona ʻaoʻao. ʻEhā o lākou i pulu i ka hou. Ua puka mai ka hoʻoholo ʻana mai kēlā me kēia pore. Ua lawaiʻa ʻo Bo i kahi mea hoʻokele GPS hou loa mai kāna ʻeke a kuhikuhi i kahi o Edison.
  
  "Ka wahi o Times Square," wahi āna, e aʻo ana i ke ala. "E hele kāua i ke kolu a ma ke alanui Lexington. E hele i ka Waldorf Astoria."
  
  Ua pohā ʻo Drake i loko o kahi kahawai nui o nā kaʻa. ʻAʻohe mea e hoʻohālikelike ai i ka hoʻāʻo ʻana e hoʻopakele i ke ola o kahi kaʻa kaʻa ʻo New York i ka wā e hoʻāʻo nui ai ʻo ia e uhaʻi i kou mau wāwae ma nā kuli, e neʻe ana i mua me kona ikaika āpau. Ua lele ʻo Drake i ke kekona hope loa, e lele ana ma ke alo o kahi kaʻa kaʻa melemele kokoke a pae ʻana i ke kihi piha. Ua kani nā pū. Ua hiki i kēlā me kēia lālā o ka hui ke hoʻokele i kahi pū ma ke ala i waho a ke hoʻoluliluli nei i kēia manawa, me ka manaʻo e loaʻa hou iā lākou. Akā, ua pau ka manawa. Nānā ʻo Drake i kāna wati i kona hāʻule ʻana i ke alahele.
  
  ʻumikūmāhiku minuke.
  
  Ua hala lākou ma Lexington a laila holo kaʻa ma ka Waldorf, ʻaʻole i kū i ka wā e kolo ana nā kaʻa ma ke alanui Park. Ua hakakā ʻo Drake i kona ala ma waena o ka lehulehu ma ke kukui hoʻomaha, ma hope ua hele mai he alo a he alo me kahi maka ʻulaʻula huhū.
  
  "E hoʻolohe mai, e ka hoa, e hele mua au ma ʻaneʻi, inā paha e pepehi iaʻu. E anuanu ana nā ʻeke boss, a ʻaʻohe ala i Gehena e hiki mai ana.
  
  Ua hele ʻo Drake a puni ke kanaka huhū ʻoiai ʻo Alicia lāua ʻo May e holo wikiwiki ana ma waho. Ua loli nā hōʻailona a ua maopopo ke alanui. I kēia manawa, hūnā lākou i kā lākou mau mea kaua, hele ikaika lākou i ke alanui nui aʻe - Madison Avenue. Hoʻopiha hou ka lehulehu i ke ala ala. Ua hāʻule ʻo Bo i ka 49th, e hoʻokele ana ma waena o nā kaʻa a loaʻa ka lanakila. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua lohi ke kaʻa i kēia manawa, a aia kahi kaʻawale ma waena o nā bumper hope a me nā pale mua. Ua hahai nā wāhine iā Beau a laila komo ʻo Drake i ka laina.
  
  Ua hoʻōho ka poʻe kaʻa i nā ʻōlelo hōʻino iā lākou.
  
  He ʻumikūmālua minuke i koe.
  
  Inā lōʻihi loa lākou, ma hea kahi e paʻi ai nā keʻena hoʻoweliweli? Manaʻo ʻo Drake e kokoke ana iā Edison. Makemake ʻo Marsh e ʻike ka poʻe ohua ua hoʻokō ʻia kāna mau kauoha i ka leka. Ua wehe ʻia kahi puka kaʻa ma mua-no ka mea hiki i ke kalaiwa-a lele ʻo Beau ma luna o ka hale i ka manawa kūpono. Lalau aku la o Alicia i ka lihi o ke kiaha a hookui hou aku la i ka maka o ke kanaka.
  
  I kēia manawa, huli lākou i ka hema, a kokoke i 5th Avenue a ʻoi aku ka lehulehu. Ua paheʻe ʻo Beau i ka pōʻino loa e like me ka pickpocket ma kahi ʻaha mele pop, a ukali ʻia e Alicia lāua ʻo May. Ua hoʻōho wale ʻo Drake i nā mea a pau, ua pau ke ahonui o kāna Yorkshireman. Ua ālai nā kāne a me nā wahine i kona ala, nā kāne a me nā wahine i manaʻo ʻole inā e holo wikiwiki ʻo ia e hoʻopakele i kona ola ponoʻī, ke ola o kekahi o kāna mau keiki, a iā lākou iho paha. Hoʻokuʻu ʻo Drake i kona ala, waiho ʻia kekahi kanaka i waho. Ua nana pono ka wahine me ke keiki iaia a hiki i kona hoomanao ana i kana mea e holo nei.
  
  E hoʻomaikaʻi ʻoe iaʻu ma hope.
  
  Akā, ʻaʻole ʻo ia e ʻike. ʻAʻohe mea e hiki mai ana.
  
  Ua pana ʻo Bo i ka hema, e holo ana ma ke alanui o ʻAmelika a hiki i ke alanui 47th. Ua hala ka Magnolia Bakery ma ka ʻākau, e noʻonoʻo ai ʻo Drake iā Mano, a laila no ka mea i aʻo mua ʻia e ka Hawaiʻi mai Ramses. ʻElua mau minuke ma hope mai, ʻoiai lākou e pahū ana ma ke alanui 47th, ua ʻike koke ʻia ʻo Times Square ma ko lākou hema. Aia ma ka ʻaoʻao ʻākau o lākou he Starbucks maʻamau, kahi i kū ai ka haunaele a me nā laina ma ka puka. Ua nānā ʻo Drake i nā helehelena i kona holo ʻana ma mua, akā ʻaʻole ia i manaʻo e hele mai he alo a he alo me kekahi o nā mea kānalua.
  
  ʻEhā mau minuke.
  
  ʻOi aku ka wikiwiki o ka manawa a ʻoi aku ka makamae ma mua o nā manawa hope o kahi ʻelemakule e make ana. Ma ka hema, e kū pono ana i ke alahele, ua ʻike ʻia ka ʻaoʻao hina o ka hōkele me kona puka gula, a ʻo Beau ka mea i komo mua ma nā puka mua. Ua ʻaoʻao ʻo Drake i kahi kaʻa ukana a me kahi kaʻa kaʻa melemele weliweli e hahai iā Mai i loko. Ua hoʻokipa ʻia lākou e kahi foyer ākea me kahi ʻulaʻula i hoʻohālikelike ʻia.
  
  Ke paʻi nei ʻo Beau lāua ʻo Alicia i nā pihi no ke kāhea ʻana i nā mea hoʻokiʻekiʻe pākahi, me ka hoʻopaʻa ʻana i ko lākou mau lima i kā lākou mau mea kaua huna i ka nānā ʻana o ke kiaʻi iā lākou. Ua noʻonoʻo ʻo Drake e hōʻike i kāna Team SPEAR ID, akā e alakaʻi wale ia i nā nīnau hou aʻe, a ua hala ka helu ʻana i nā minuke ʻekolu hope loa. Hōʻike ka bele i ka hiki ʻana mai o ka ʻeleke a Alicia a ua kau ka hui. Ua pale ʻo Drake i ke kanaka ʻōpio mai ka hui ʻana me lākou, me ka hoʻokuke ʻana iā ia me ka pā lima hāmama. Mahalo i ke Akua ua hana ʻia no ka mea ʻo ka hana hou aʻe he kuʻi lima.
  
  Ua ʻākoakoa ka hui ʻehā i ke ala ʻana o ke kaʻa, hoʻōki i kāna neʻe ʻana a huki i kāna mau mea kaua. I ka wehe ana o ka puka, kahe aku la lakou iwaho, e imi ana i ka rumi 201. I ka wa koke no, ikeia mai la ka opuu o na lima a me na wawae iwaena o lakou, a o Bo.
  
  E kali ana kekahi.
  
  ʻO Drake e ʻānai ana me he lima lā i hoʻopili ʻia ma luna o ka maka o kona maka, akā ʻaʻole i nānā i ka uila o ka ʻeha. Ua hoʻāʻo ka wāwae o kekahi e hopu i kona wāwae ponoʻī, akā ua hele ʻo ia. Ua neʻe aku ke kiʻi like ʻole a hoʻopuni iā Alicia, me ka hoʻokuʻi ʻana i kona kino i ka paia plaster. Hoʻopau ʻo Mai i nā hahau ʻana me kona mau lima i hāpai ʻia, a laila hoʻokuʻu ʻo Bo i kahi kuʻi wikiwiki hoʻokahi a ʻelua i hoʻōki i ka manawa āpau a hoʻohuli i ka mea hoʻouka i kona mau kuli.
  
  Lele ʻo Drake a kuʻi i lalo me kona ikaika a pau. Ua pau ka manawa. ʻO ke kiʻi, he kanaka puʻupuʻu i loko o ka ʻaʻahu mānoanoa, haʻalulu ma lalo o ka pā ʻana o ka Yorkshireman, akā naʻe ua hoʻokō ʻo ia e pale i ka ʻāpana ikaika loa. Ua hāʻule ʻo Drake ma kona ʻaoʻao, a nalowale kona kaulike.
  
  "ʻEke kuʻi," wahi a Mai. "He ʻeke kuʻi ʻo ia. Hoʻonohonoho ʻia e lohi iā mākou. "
  
  ʻOi aku ka ikaika o Bo ma mua o ka wā ma mua. "Na'u ia. E hele ana ʻoe."
  
  Ua lele ʻo Drake ma luna o ke kiʻi kukuli, e nānā ana i nā helu lumi. ʻEkolu wale nō lumi i koe i ko lākou wahi e hele ai, a hoʻokahi minute i koe. Noho lākou i nā kekona hope loa. Kū ʻo Drake ma waho o ka lumi a kīkē i ka puka. ʻAʻohe mea i loaʻa.
  
  Kipaku ʻo Mai iā ia. "E neʻe."
  
  Hoʻokahi hahau kiʻekiʻe a moku ka lāʻau, ʻo ka lua a hāʻule ke kumu. Ua ʻū ʻo Drake. "Ua nawaliwali paha ia ia oe."
  
  Iloko, pahola aku la lakou, hukiia na mea kaua a huli koke, aka, ua maopopo loa ka mea a lakou e imi nei. E moe ana ma waenakonu o ka moena - he kiʻi ʻālohilohi A4. Hele akula ʻo Alicia i kahi moe, nānā a puni.
  
  "He kina ole ka lumi," wahi a Mai. "Ke manaʻo nei au ʻaʻohe alakaʻi."
  
  Kū ʻo Alicia ma ka ʻaoʻao o ka moena, e nānā ana i lalo a hanu pāpaʻu. Luliluli ʻo ia i kona poʻo a uē ʻo Drake i hui pū me ia.
  
  "Auē. He aha kēia-"
  
  Ua hoʻopau ʻia ʻo ia e kahi kelepona. Ua hele ʻo Drake a puni ka moena, hele i ka pō a hopu i ke kelepona mai ka leve.
  
  "ʻAe!"
  
  "Ah, ʻike wau ua hana ʻoe. ʻAʻole hiki ke maʻalahi.
  
  "Malaki! He pupule ʻoe. Ua haʻalele ʻoe iā mākou i kahi kiʻi o ka pōkā? Kiʻi ʻino?"
  
  "ʻAe. ʻO kāu ʻike mua. No ke aha ʻoe i manaʻo ai e hāʻawi wau iā ʻoe i ka mea maoli? Naʻaupō loa. E hoʻouna i kēia i kāu mau alakaʻi a me nā poʻo hua manu. E nānā lākou i nā helu serial a me nā mea ʻē aʻe. ʻO nā pahu o ka plutonium E. Fissile material. He mea ʻoluʻolu, ʻoiaʻiʻo. E ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻōlelo aʻe. "
  
  I kēlā manawa, komo ʻo Bo i loko o ka lumi. Manaʻo ʻo Drake e kauo ʻo ia i ka Punch Man me ia, akā ua huki ʻo Beau i kahi laina noʻonoʻo ma o kāna aʻa carotid. "Ua pepehi ʻo ia iā ia iho," i ʻōlelo ai ka Farani me ka leo haʻalulu. "Pila pepehi kanaka."
  
  Crap.
  
  "ʻIke ʻoe?" Wahi a Marsh. "He koʻikoʻi loa mākou."
  
  "E ʻoluʻolu, Marsh," hoʻāʻo ʻo Drake. "E haʻi wale mai iā mākou i kāu mea e makemake ai. E hana mākou i kēia manawa, pōʻino. "
  
  "ʻAe, maopopo iaʻu e hana ʻoe. Akā e haʻalele mākou i kēlā no hope, ʻeā? Pehea kēia? Holo no ka hōʻailona helu ʻelua. Ke hoʻomau nei kēia alualu ʻana i ka maikaʻi a me ka paʻakikī. He iwakālua minuke kāu e hele ai i ka hale ʻaina ʻo Marea. Ma ke ala, he kīʻaha Italia kēia a hana lākou i kahi calzone Nduyu maikaʻi loa, hilinaʻi iaʻu. Aka, mai hooki kakou, e na makamaka, no ka mea, e loaa ana keia clue ma lalo o ka lua. E hauʻoli."
  
  "Swamp"-
  
  "He iwakālua mau minuke".
  
  Ua make ka laina.
  
  Ua hōʻino ʻo Drake, huli aʻe a holo wikiwiki e like me kona hiki.
  
  
  MOKUNA Ehiku
  
  
  ʻAʻohe koho ʻē aʻe, ua hoʻoholo ʻo Torsten Dahl a me kāna hui e haʻalele i ke kaʻa a haʻalele. ʻAʻole makemake ʻo ia ma mua o ka paʻa ʻana i ka wā i hoʻolei ʻia ai ʻo Smith i ka SUV ikaika ma kahi o ka hapalua kakini, ke kani ʻana o nā huila, ka neʻe ʻana o nā mea, akā ʻo New York ʻaʻohe mea ʻē aʻe he uwē huhū o nā kaʻa melemele a me nā kaʻa a me nā kaʻa hoʻolimalima. ʻO ka huaʻōlelo "Deadlock" i hiki mai i ka noʻonoʻo o Dahl, akā ua hana ʻia i kēlā me kēia lā, i ka hapa nui o ka lā, a e kani mau ana nā pū a ʻuā nā kānaka mai nā puka makani i ʻōwili ʻia. Holo lākou me ka wikiwiki e like me ka hiki, ma muli o nā kuhikuhi. Ua huki ʻo Lauren lāua ʻo Yorgi i ko lāua mau ʻaʻahu pale pōkā. Ua holo ʻo Kensi ma ka ʻaoʻao o Dahl me ka ʻūhā ʻana o kona mau lehelehe.
  
  "E ʻoi aku koʻu pono iā ʻoe," i ʻōlelo ʻo ia iā Dahl.
  
  "ʻAʻole".
  
  "ʻAe, pehea lā e ʻeha ai?"
  
  "ʻAʻole loa".
  
  "Oh, Torsti-"
  
  "Kenzi, ʻaʻole ʻoe e hoʻihoʻi i kāu katana pōʻino. Mai kapa mai iaʻu pēlā. ʻO ka loaʻa ʻana o kekahi wahine pupule e hāʻawi mai iaʻu i nā inoa kapakapa he hewa ia.
  
  "ʻAe? E like me ʻoe a me Alicia ... ʻike ʻoe?"
  
  Ua ʻōhumu ʻo Smith i ko lākou hele ʻana i kahi ʻaoʻao ʻē aʻe, me ka ʻike ʻana aku i ka poʻe hele wāwae a me nā mea holo kaʻa e hoʻopili ana i ke alanui i ke kukui ʻōmaʻomaʻo, e paʻa ana lākou a pau i ko lākou ola ma ko lākou mau lima, akā maopopo lākou ʻaʻole lākou ka poʻe e pilikia i kēia lā. Holo lākou ma ke alanui e hiki mai ana, ʻaʻole i ʻike nā koa i ka wela o ka holo ʻana i ko lākou hala ʻana i ʻelua Priuse e neʻe mālie ana, e uhaʻi ana i ko lākou mau aniani ʻaoʻao. Ua kani ka GPS.
  
  "ʻEhā mau minuke i ke kuʻi," i manaʻo ai ʻo Yorgi. "Pono mākou e lohi."
  
  "E hoʻolohi au i ʻekolu," wahi a Smith. "Mai kuhikuhi i kaʻu hana iaʻu."
  
  Ua hāʻawi ʻo Dahl iā Kenzie i kahi Glock a me kahi pū puhi Hong Kong - ʻaʻohe hana maʻalahi, ʻaʻole maʻalahi ke hana malū ma New York. Nani ʻo ia i kāna hana ʻana i kēia. E kūʻē i kāna hoʻoholo maikaʻi ʻana, ua koi ʻia lākou e ʻae i ke kōkua ʻana o ka ʻelele. He lā maʻamau ia, a ua koi ʻia nā ana a pau, a me nā mea pilikia. A ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ua manaʻo mau ʻo ia he pilina pili ko lāua, he mea like me nā ʻuhane pūʻali koa like, ka mea i hoʻonui i kona kūlana hilinaʻi.
  
  Ua manaʻoʻiʻo ʻo ia e hiki iā lākou ke hoʻopakele iā Bridget Mackenzie, ʻoiai ʻo ia e hakakā nei.
  
  Ua hele aku ʻo Smith i ʻelua alahele o ke kaʻa, hoʻopaʻa i kona poʻohiwi i ka F150 i kū, akā ua hoʻomau i ke kaʻa me ka nānā ʻole i hope. I ka pau ʻana o ka manawa, ʻaʻole hiki iā lākou ke loaʻa nā mea leʻaleʻa, a ʻo ke ao weliweli e kau ana ma luna o lākou, ʻo ia ka mea e koi ʻia lākou e komo i loko, i nā manawa āpau.
  
  Hoʻokiʻekiʻe ʻo Dahl i ka hamare o kāna mea kaua. "ʻO ka hale kūʻai ma lalo o hoʻokahi minuke," wahi āna. "No ke aha lā ʻaʻole lākou e hoʻoponopono i kēia mau lua?"
  
  Ua minamina ʻo Smith iā ia. ʻO nā alanui he ala pau ʻole, ʻawaʻawa, hoʻopunipuni kahi e hoʻokele mālie ai nā kaʻa a puni nā lua ʻole ʻole a puka mai nā hana alanui i kēlā me kēia manawa, me he mea lā ʻaʻole manaʻo i ka manawa o ka lā a i ʻole ka nui o ke kaʻa. He ʻīlio ma luna o ka ʻīlio, ʻaʻohe kanaka i makemake e kōkua i kekahi.
  
  Hoʻokele wikiwiki lākou i ka GPS a kuhikuhi i ke poʻo pua. ʻO ka hou o ke kakahiaka nui i hāʻule i ko lākou ʻili ʻōlohelohe, e hoʻomanaʻo ana iā lākou a pau i ke kakahiaka nui. Ua kānana ʻia ka lā ma waena o nā haʻihaʻi o nā ao, e hoʻohuli ana i nā uapo a me ka muliwai kokoke i gula ʻōmaʻomaʻo. ʻO kēlā poʻe a Dahl e ʻike ai e hana ana i kā lākou ʻoihana maʻamau. Ua noʻonoʻo ʻo ia he pōʻeleʻele a ʻeleʻele hoʻi ka wahi kuapo, akā ma waho aʻe o nā hale kūʻai, ua maʻemaʻe a ʻaʻole nui loa. A ʻaʻole i paʻa, ʻoiai aia nā wahi moku nui ma kēlā ʻaoʻao o ke kai kūʻono o New Jersey. Eia naʻe, ʻike ʻo Dahl i nā ipu nui a me kahi moku lōʻihi a ākea e noho mālie ana ma luna o ka wai, a me nā pahu pahu nui i pena ʻia i ka uliuli, hiki ke holo ma ka uapo ma nā ala kaʻaahi a hōʻiliʻili i kā lākou mau ipu me ka hoʻohana ʻana i nā mea hoʻolaha.
  
  Aia ma ka hema he mau hale kūʻai, a me ka pā hale i piha i nā ipu ʻālohilohi. Ua kuhikuhi ʻo Dahl i kahi hale hoʻokahi haneli a me kanalima kapuaʻi ka mamao.
  
  "ʻO kā mākou keikikāne kēia. Smith, Kenzi, e hele mai i mua. Makemake au iā Lauren a me Yorgi ma hope o mākou. "
  
  Ua hele aku ʻo ia, i kēia manawa ka nānā ʻana, ka nānā ʻana i ka hakakā ʻana i hoʻokahi hoʻouka kaua ma hope o lākou ma mua o ko lākou neʻe ʻana i kahi aʻe ... a laila ma hope aʻe, a pau kēia moeʻuhane a hiki iā ia ke hoʻi i kona ʻohana. Ua kau ʻia nā puka pena hou ma ka ʻaoʻao o ka hale, a nānā ʻo Dahl i luna i kona ʻike ʻana i ka pukaaniani mua.
  
  "Keena hakahaka. E ho'āʻo kāua i ka mea aʻe."
  
  Ua hala kekahi mau minuke i ke kolo ʻana o ka hui ma ka ʻaoʻao o ka hale, huki ʻia nā mea kaua, nānā i kēlā pukaaniani ma kēlā pukaaniani, puka ma kēlā puka. Ua ʻike ʻo Dahl me ka hoʻohaʻahaʻa e hoʻomaka ana lākou e huki i ka manaʻo o nā limahana kūloko. ʻAʻole makemake ʻo ia e hoʻoweliweli i kā lākou pio.
  
  "E kakou".
  
  Holo wikiwiki lākou i mua, a hiki i ka pukaaniani ʻelima a nānā wikiwiki. Ua ʻike ʻo Dahl i kahi ākea ākea me nā pahu pahu a me nā pahu lāʻau, akā ma ka ʻaoʻao o ka pukaaniani ua ʻike pū ʻo ia i kahi pākaukau ʻāʻī. Noho nā kāne ʻehā a puni ka papaʻaina, me ke poʻo i lalo, me he mea lā e kamaʻilio ana, hoʻolālā a noʻonoʻo. Lele ʻo Dahl i ka honua a noho i lalo, e hilinaʻi ana i kona kua i ka paia.
  
  "Maikaʻi mākou?" i ninau aku ai o Smith.
  
  "Malia paha," wahi a Dahl. "He mea ʻole paha ia... akā-"
  
  "Ke hilinaʻi nei au iā ʻoe," i ʻōlelo ai ʻo Kenzi me kahi ʻōlelo hoʻomākeʻaka. "Alakaʻi ʻoe, e hahai wau," A laila lulu ʻo ia i kona poʻo. "He pupule maoli anei oukou? E holo wale i laila a hoʻomaka e pana mua?"
  
  Hele maila kekahi kanaka, nānā ʻaoʻao iā lākou. Hoʻokiʻekiʻe ʻo Dahl i kāna HK a hauʻoli ke kanaka, hāpai i kona mau lima i ka lewa. Ua hoʻoholo nui ʻia no ka mea aia ke kanaka i ka laina pololei o ka ʻike o nā mea a pau i loko o ka hale kūʻai. ʻAʻole i hala hoʻokahi kekona ma mua o ke kū ʻana o Dal i luna, wili aʻe, a kuʻi i kona poʻohiwi i ka puka waho. ʻO Smith lāua ʻo Kensi me ia, e heluhelu ana i kona mau manaʻo.
  
  I ke komo ʻana o Dahl i ka hale kūʻai ākea, lele maila nā kānaka ʻehā mai luna mai o ka pākaukau. E waiho ana na mea kaua ma ko lakou aoao, a i keia manawa ua waiho lakou ia mau mea, me ke ki pu ana me ka manao ole i na malihini e hele mai ana. Lele nā pōkā ma nā wahi a pau, nahā ka puka makani a hele i loko o ka puka kaʻapuni. ʻO Dahl dove headlong, rolling, emerging, shooting. Ua hoʻi hope ka poʻe o ka papaʻaina, e kī pū ana me ka pana ʻana ma luna o ko lākou poʻohiwi a ma waena o ko lākou mau wāwae i ko lākou holo ʻana. ʻAʻohe wahi i palekana. Ua hoʻopiha ʻia ke kiʻi puʻupuʻu i ke ana. Ua hilinaʻi ʻo Dahl ma nā kuʻekuʻe ʻelua a hiki i ka papaʻaina a hoʻohuli aʻe iā ia me ka pale. Ua haki kekahi ʻaoʻao i ka wā i hele pono mai ai kekahi pōkā nui.
  
  "Kupu".
  
  "Ke hoao nei anei oe e pepehi ia'u?" Ua ʻōhumu ʻo Kenzi.
  
  Ua hoʻololi ka Swede nui i nā ʻano hana, ʻohi i kahi papaʻaina nui, a laila hoʻolele i ka lewa. Ua paʻa nā ʻaoʻao hāʻule i nā kuʻekuʻe wāwae o kekahi kanaka, e hoʻouna ana iā ia e lele a lele i kāna pū. Iā Dal e hoʻokokoke koke mai ana, ua hoʻolohi ka leo o Kensi iā ia.
  
  "E akahele me kēlā mau keiki liʻiliʻi. Ua hana au ma ka Middle East a ʻike au i nā kaukani o lākou e ʻaʻahu ana i nā ʻaʻahu. "
  
  Ua kānalua ʻo Dahl. "Manaʻo wau ʻaʻole hiki iā ʻoe ke-"
  
  Ua lulu ka pahū i nā paia o ka hale waihona kālā. Lele ka Swede mai kona mau wāwae, lele i ka lewa a hāʻule i loko o ka pukaaniani nahā. Ua piha ka leo keʻokeʻo i kona poʻo, he leo nui i loko o kona mau pepeiao, a no kekona ʻaʻole hiki iā ia ke ʻike i kekahi mea. I ka wā i hoʻomaka ai kāna ʻike maka, ua ʻike ʻo ia e kuʻi ana ʻo Kensi i mua ona, e paʻi ana i kona mau papalina.
  
  "E ala, e ke kanaka. ʻAʻole ia he kino holoʻokoʻa, he grenade wale nō.
  
  "Oh. ʻAe, hoʻomaikaʻi ia iaʻu. "
  
  "ʻO kā mākou manawa kēia," wahi āna. "Ua hoʻokuʻu ʻia kona mau hoa naʻaupō mai ko lākou mau wāwae."
  
  Ua hakakā ʻo Dahl i kona mau wāwae. Aia ʻo Smith ma kona mau wāwae, akā ʻo Lauren lāua ʻo Yorgi e noho ana ma ko lāua mau kuli, e kaomi ana ko lāua mau manamana lima i ko lāua mau luakini. Ua ʻike ʻo Dahl i ka hoʻomaka ʻana o ka poʻe hoʻoweliweli. ʻO ke kuʻi koke ʻana iā ia e like me ke kui ʻana i kahi ʻāpana ʻiʻo palupalu. Hapai aʻela ʻo ia i kāna pū, ua hoʻi hou ʻo ia i lalo o ke ahi, akā ua hoʻokō ʻo ia i ka hōʻeha ʻana i kekahi o nā mea hoʻoweliweli e ala aʻe a nānā ʻo ia i ka pālua ʻana o ke kanaka a hāʻule.
  
  Ua holo wikiwiki ʻo Smith. "Ua hopu iā ia."
  
  Ua alakaʻi ʻo Dahl. Hoʻopiʻi ʻo Kensi i nā pana ma hope ona. ʻO nā mea hoʻoweliweli ʻelua i koe i huli i ke kihi, a ʻike ʻo Dahl e hele ana lākou i ka puka. Ua lohi ʻo ia no kekahi manawa, a laila huli aʻe ʻo ia ma ke kihi hoʻokahi, me ke kī ʻana me ke akahele, akā, ʻo kāna mau pōkā wale nō i pā i ka ea a me ka ʻuala. Ua hamama nui ka puka.
  
  Huli hou ka grenade i loko.
  
  I kēia manawa ua hāʻawi ʻia ka pahū ʻana, ua uhi ka hui SPIR a kali i ka maʻa ʻana o ka ʻōpala iā lākou. Ua haʻalulu a nahā nā paia ma lalo o ka hopena ikaika. A laila, kū lākou ma ko lākou mau wāwae, e kīkī ana ma ka puka i loko o ka malu a i ka lā mālamalama.
  
  "ʻO ka hola ʻekahi o ke kakahiaka," wahi a Smith.
  
  Nānā ʻo Dahl ma ke ala i kuhikuhi ʻia, ʻike ʻo ia i ʻelua mau kiʻi e holo ana, a ma hope o lākou ka Hudson, e alakaʻi ana i ka Upper Bay. "Bullshit, loaʻa paha iā lākou nā moku holo wikiwiki."
  
  Ua hāʻule ʻo Kensi i hoʻokahi kuli, e ʻimi pono ana. "A laila e lawe mākou-"
  
  "ʻAʻole," ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Dahl i ka pahu o kāna mea kaua i lalo. "ʻAʻole anei ʻoe e ʻike i nā makaʻāinana ma laila?"
  
  "Zubi," ua hōʻino ʻo ia ma ka ʻōlelo Hebera, he ʻōlelo ʻaʻole maopopo iā Dahl. Ua hoʻomaka ʻo Smith, Kenzie a me Swede e alualu. Hana koke ka poe hooweliweli, kokoke lakou i ka uapo. Ua hoʻololi ʻo Kenzi ma ke kī ʻana i kāna HK i ka lewa, me ka manaʻo e holo a peʻe paha nā makaʻāinana.
  
  "Hiki iā ʻoe ke hoʻomaikaʻi mai iaʻu ma hope o ko kāua hoʻopakele ʻana i ka lā," wahi āna.
  
  Ua ʻike ʻo Dahl ua wehe ʻia kahi ala kūpono i mua ona. Ua kū kiʻekiʻe nā mea hoʻoweliweli ʻelua e kūʻē i ka wai, nā pahuhopu maikaʻi loa, a ua hoʻomaʻemaʻe ke ahi kūpono a Kenzi i ke ala no lākou. Ua lohi ʻo ia a kau i ka ʻūhā ma kona poʻohiwi me ka ʻimi akahele. Ua hahai ʻo Smith ma hope ona.
  
  Huli ka poʻe hoʻoweliweli me he mea lā e hoʻomaʻamaʻa ana i ka telepathy, ke kī pū nei. Ua hoʻomau ʻo Dahl i ka nānā ʻana i ke kani ʻana o ke alakaʻi ma waena o ka poʻe ihe. ʻO kāna lua o ka pōkā i pā i ka pahu hopu ma ka umauma, ʻo ke kolu - ma ka lae, pololei i waenakonu. Ua hina ke kanaka, ua make.
  
  "E waiho i kekahi e ola ana," i puka mai ai ka leo o Lauren ma kona pepeiao.
  
  Ua kipaku ʻo Smith. Ua lele mua ka mea hoʻoweliweli hope loa ma ka ʻaoʻao, e ʻai ana ka pōkā i kona ʻaʻahu ʻoiai ʻo Smith i hoʻoponopono iā ia iho. Me ka neʻe wikiwiki, hoʻolei ka mea hoʻoweliweli i kahi grenade hou - i kēia manawa ma ka pier ponoʻī.
  
  "ʻAʻole!" Ua pana ʻo Dahl me ka ʻole, lele kona puʻuwai i kona ʻāʻī.
  
  Pahū ka pōkā liʻiliʻi me ka leo nui, ʻo ka nalu pahū e kani ana ma luna o nā uapo. Ua peʻe ʻo Dahl ma hope o ka ipu no kekahi manawa, a laila lele hou i waho - akā naʻe kona manawa i ka wā i ʻike ai ʻo ia ʻaʻole ʻo ke koena mea hoʻoweliweli wale nō kāna e hopohopo ai.
  
  Ua pōʻino kekahi o nā pahu pahu pahu ma ke kumu o ka pahū ʻana a ua hili ʻia ma luna o ka muliwai. ʻO nā leo o ka wili a me ka haehae ʻana i nā metala i hōʻike i ka hāʻule koke ʻana. Nānā aʻela ka poʻe a hoʻomaka e holo i waho o ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe.
  
  Ua lawe ka mea hooweliweli i kekahi grenade.
  
  "ʻAʻole kēia manawa, idiot." Aia ʻo Smith ma luna o kekahi kuli, e ʻimi ana i ka ʻike. Huki ʻo ia i ke kī, e nānā ana i ka hāʻule ʻana o ka mea hoʻoweliweli hope loa ma mua o ka hiki iā ia ke huki i ka pine ma ka grenade.
  
  Akā, ʻaʻole hiki ke pani ʻia ka crane. I ka hiʻi ʻana a hāʻule i ka lōʻihi holoʻokoʻa o ke kiʻi, ua hāʻule ka pā hao kaumaha ma luna o ka uapo, a hoʻopau i ke kumu a hoʻohuli i ka hale liʻiliʻi kahi i hāʻule ai i ka lepo. Ua pōʻino nā pahu a hoʻihoʻi ʻia i hope he mau kapuaʻi. Lele i lalo nā koʻokoʻo a me nā ʻaukā metala, e lele ana i lalo o ka honua e like me nā mea make make. He pou polū ʻulaʻula e like me ka nui o ke kukui alanui i kāʻei ʻia ma waena o Smith a me Dahl-he mea hiki ke haehae iā lāua i ka hapalua inā paʻa ia-a kū i kahi mau kapuaʻi wale nō mai kahi a Lauren lāua ʻo Yorgi i kū ai me ko lāua mau kua i ka hale waihona.
  
  "ʻAʻohe neʻe." Ua kiʻi ʻo Kensi i ka mea hoʻoweliweli, hoʻopaʻa pālua. "Ua make loa ʻo ia."
  
  Ua hōʻiliʻili ʻo Dahl i kona mau manaʻo a nānā a puni nā pā. Ua hōʻike ʻia kahi mākaʻikaʻi wikiwiki, ʻoi aku ka maikaʻi, ʻaʻohe mea i hōʻeha ʻia e ka pahu pahu pahu. Hoʻokomo ʻo ia i kona manamana lima i kona microphone puʻu.
  
  "Ua pio ke kamera," wahi āna. "Akā, ua make lākou a pau."
  
  Ua hoʻi ʻo Lauren. "ʻAe, e hāʻawi wau iā ia."
  
  Kau ka lima o Kenzi ma ka poʻohiwi o Dahl. "Ua ʻae ʻoe iaʻu e lawe i ka pana. E uhaʻi au i nā kuli o kēlā palaka; a laila e hana mākou iā ia e kamaʻilio, ma kekahi ʻano a i ʻole.
  
  "Pikikala loa." Ua hoʻomaopopo ʻo Dahl i ke kumu ʻaʻole maopopo iā ia i kēia. "A he kanalua paha hiki iā mākou ke kamaʻilio iā ia i ka manawa pōkole i loaʻa iā mākou."
  
  Huhū ʻo Kensi me ka huhū. "Ke ʻōlelo nei ʻoe no ʻEulopa a me ʻAmelika. ʻO wau ka ʻIseraʻela."
  
  Ua hoʻi mai ʻo Lauren ma luna o nā comms. "Pono mākou e hele. Ua ʻike ʻia kahi pahu pahu ma laila. ʻAʻole maikaʻi."
  
  Ua ʻaihue ʻo Dahl, Smith a me Kenzie i kahi kaʻa kokoke, me ka manaʻo inā he ʻelima mau minuke ka lōʻihi o ka hele ʻana, ʻoi aku ka nui o ka mālama manawa.
  
  
  MOKUNA EWALU
  
  
  Ua paʻi ʻo Drake i ka ʻuala o ke alanui 47th me ka luhi, a he ʻumikumamāwalu mau minuke i koe ma ka uaki. Ua holo koke lākou i kahi pilikia.
  
  "ʻEhiku, ʻEwalu a i ʻole Broadway?" Ua uē ʻo Mai.
  
  Nalu ʻo Bo i ka GPS iā ia. "Aia ʻo Marea ma Central Park."
  
  "ʻAe, akā he aha ke alanui e alakaʻi iā mākou ma mua o ia?"
  
  Ua lele lākou ma ka ʻaoʻao ʻaoʻao i ke kaʻe ʻana o nā kekona, me ka ʻike ʻana e hoʻomākaukau ana ʻo Malaki ʻaʻole i kahi pōkā nuklea wale nō, akā ʻo nā hui pū kekahi e lawe i nā ola o ʻelua mau makaʻāinana no kēlā me kēia minuke ua lohi lākou no ka hui hou.
  
  "Ke paʻa mau nei ʻo Broadway," wahi a Drake. "E hana kāua i ka walu."
  
  Nānā akula ʻo Alicia iā ia. "Pehea ʻoe e ʻike ai?"
  
  "Ua lohe au no Broadway. ʻAʻole lohe i ka ʻEwalu.
  
  "ʻAe, kūpono. Ma hea-"
  
  "ʻAʻole! ʻO Broadway kēia!" Ua uē koke ʻo Beau i kāna leo mele. "Aia ka hale ʻaina ma luna loa... kokoke."
  
  "Aneane?"
  
  "Me aʻu!"
  
  Ua lele ʻo Bo e like me ka sprinter hoʻokahi haneli mika, e lele ana ma luna o kahi kaʻa i paʻa me he mea lā ʻaʻole ia. Ua ukali ʻo Drake, Alicia, a me May ma kona mau kuʻekuʻe wāwae, e huli ana i ka hikina i Broadway a me ke alahele kahi i ʻālohilohi ai ʻo Times Square a ʻālohilohi a hoʻowahāwahā i kāna mau hiʻohiʻona.
  
  Ua paʻakikī hou ka lehulehu i ka hoʻopuehu ʻana, a alakaʻi hou ʻo Beau iā lākou ma ka ʻaoʻao o ke alanui. Aia ma ʻaneʻi nā poʻe mākaʻikaʻi, e hilinaʻi ana i hope, e nānā ana i nā hale kiʻekiʻe a me nā papa hoʻolaha, a i ʻole e hoʻoholo ai inā e hoʻopilikia i ko lākou ola a holo wikiwiki i ke ala nui. Ua mālama ʻia ka lehulehu e nā mea kūʻai aku e hāʻawi ana i nā tiketi haʻahaʻa i nā hōʻike Broadway like ʻole. ʻO nā ʻōlelo o nā kala āpau i hoʻopiha i ka lewa, kahi hoʻohui paʻakikī. He kakaikahi ka poe hale ole, aka, ua hooikaika nui ka poe haiolelo no lakou me ka leo nui a me ka ikaika no na haawina.
  
  Aia i mua ʻo Broadway, piha i nā poʻe New York a me nā malihini, i hoʻopaʻa ʻia me nā ala ala, a ua hoʻopaʻa ʻia me nā hale kūʻai waihoʻoluʻu a me nā hale ʻaina me kā lākou e kau ana, nā hōʻailona kukui a me nā hōʻike A-frame. He pohihihi ka poʻe hele ma ka holo ʻana o Drake a me kona ʻaoʻao o ka hui SPEAR.
  
  He ʻumikūmālima minuke.
  
  Nānā hou akula ʻo Bo iā ia. "Ua ʻōlelo ka GPS he iwakāluakūmālua mau minuke ka hele wāwae, akā paʻa loa nā ala hele a hele like nā mea a pau."
  
  "A laila e holo," koi ʻo Alicia iā ia. "E kala i kou huelo nui. Malia paha e neʻe wikiwiki ʻoe. "
  
  Ma mua o ka hiki ʻana iā Beau ke ʻōlelo i kekahi mea, ua ʻike ʻo Drake i ka hāʻule ʻana o kona puʻuwai. Ua paʻa loa ke alanui ma mua ma nā ʻaoʻao ʻelua, ʻo ka hapa nui e nā kaʻa kaʻa melemele. Ua haʻi ʻia kahi fender fracture, a ʻo ka poʻe e hoʻāʻo ʻole nei e pale aku, neʻe mālie lākou i kā lākou kaʻa e ʻike maikaʻi. Ua piha ka aoao alanui ma na aoao elua i kanaka.
  
  "Hell koko."
  
  ʻAʻole naʻe i lohi ʻo Bo. ʻO kahi lele māmā i lawe iā ia ma luna o ke kumu o kahi kaʻa kaʻa kokoke, a laila holo ʻo ia ma luna o kona hale, lele ʻo ia ma luna o ka puʻu a holo i ka laina aʻe. Ua hahai koke ʻo May, a hahai ʻia ʻo Alicia, a waiho ʻo Drake ma hope e uwē ʻia a hoʻouka ʻia e nā mea nona kaʻa.
  
  Ua koi ʻia ʻo Drake e noʻonoʻo ma mua o ka maʻamau. ʻAʻole like kēia mau mīkini a pau, a ua hoʻololi ko lākou metala, ʻo kekahi e holo mālie i mua. Paʻa ka heihei, akā lele lākou mai ke kaʻa a i ke kaʻa, me ka laina lōʻihi e hele i mua. Nānā ka lehulehu ma nā ʻaoʻao ʻelua. He mea maikaʻi ʻaʻohe mea i hoʻopilikia iā lākou ma ʻaneʻi a ʻike lākou i ke ala kokoke mai o Broadway a me 54th, a laila 57th alanui. I ka maʻalahi ʻana o ka paʻi ʻana o nā kaʻa, kaʻa akula ʻo Bo i waho o ke kaʻa hope loa a hoʻomaka hou i kāna holo ʻana ma ke alanui ponoʻī, ʻo Mai ma hope ona. Nānā hope ʻo Alicia iā Drake.
  
  "Ke nānā wale nei e ʻike inā hāʻule ʻoe i kēlā puka hāmama ma hope."
  
  "ʻAe, he koho pilikia. Mahalo wale wau ʻaʻohe mea hoʻololi i kēlā manawa. "
  
  Ma waho aʻe o ke alahele ʻē aʻe a me ke alanui 57th, ua laina laina ʻia nā mea hui kima, nā kaʻa lawe a me nā pale ʻulaʻula a me ke keʻokeʻo. Inā manaʻo ka hui ua kūleʻa lākou, a i ʻole e holo pololei ana kēia holo e like me ka mua, ua haki koke ko lākou mau kuhi hewa.
  
  Ua puka mai ʻelua mau kāne ma hope o kahi kaʻa lawe lawe, kuhikuhi pololei nā pū i ka poʻe kukini. ʻAʻole i hala ʻo Drake i kahi kuʻi. ʻO ke kaua mau, ua hoʻonui nā makahiki o nā kaua i kona mau manaʻo a mālama iā lākou ma laila - iwakāluakūmāhā mau hola i ka lā. Ua puka koke mai la na ano hooweliweli, a me ke kanalua ole, ua holo koke aku la oia ia lakou, ma ke alo ponoi o ke kaa sima e nee mai ana. Lele aku la kekahi o na pu panapana ma ka aoao me ka leo, a paa kekahi malalo o ke kino o kekahi kanaka. Huli hope ʻo Drake i ka pā ʻana i ka ʻaoʻao o kona poʻo. Ma hope o lākou, lohe ʻo ia i ka wili ʻana o nā huila o kahi kaʻa sima i kona haki ʻana, a me ka hoʻohiki ʻana o kāna mea hoʻokele...
  
  Ua ʻike ʻo ia i kahi kino hina nui e huli mai ana iā ia...
  
  A lohe au i ka uwa weliweli o Alicia.
  
  "Matt!"
  
  
  MOKUNA EWA
  
  
  Hiki iā Drake ke nānā wale aku i ka huli ʻana o ke kaʻa kaʻa i waho iā ia. ʻAʻole i hoʻi hope ka poʻe hoʻouka kaua no ke kekona, me ka hoʻoulu ʻana iā ia me ka huahekili, no ka mea ʻaʻole lākou hopohopo i ko lākou palekana. Ua kuʻi ʻia ʻo ia ma ka ʻāʻī, ka umauma a me ka plexus solar. Nānā akula ʻo ia i ke kino e ʻōniu ana a kīkē ʻoiai e lele pololei ana ma luna o kona poʻo.
  
  Ua hāʻule ka mea hoʻoweliweli mua i hope, hina, a paʻi ʻia e kekahi o nā huila, ka hopena i haki i kona kua a hoʻopau i kāna hoʻoweliweli. ʻO ka lua, me he mea lā ua pūʻiwa ʻo Drake i ka wiwo ʻole, a laila huli aʻela kona poʻo i ke kua o ke kaʻa e neʻe mai ana.
  
  Ua lawa ka leo paʻi pulu. Ua ʻike ʻo Drake i waho o kona hohonu, a laila ʻike ʻo ia i ka iwi poʻo o ka mea hoʻoweliweli mua i ʻeha ʻia ma lalo o nā huila hoʻoheheʻe ʻana i ke kino o ke kaʻa kaʻa ma luna ona. Ua pāpaʻa ʻia ke kiʻi, hiki iā ia ke manaʻolana. No kekona kekona, ale ka pouli i na mea a pau, me ke kani. Ua nee ka aoao malalo o ke kaa maluna ona, me ka lohi, ka lohi, a ku koke mai.
  
  Ua lalau ka lima o Alicia malalo. "Maikaʻi paha ʻoe?"
  
  Ua ʻōwili ʻo Drake iā ia. "ʻOi aku ka maikaʻi ma mua o kēlā mau kāne."
  
  Ua kali ʻo Beau me ka ʻaneʻane e hoʻoluliluli i kona mau wāwae i kona nānā ʻana i kāna wati. "ʻEhā mau minuke i koe!"
  
  ʻO ka luhi, ʻeha, ʻāʻī a paʻa, ua koi ʻo Drake i kona kino e hana. I kēia manawa ua noho ʻo Alicia me ia, me he mea lā e ʻike ana e hiki iā ia ke hoʻomaha i kekahi manawa ma hope o ka nalo kokoke. Ua lanakila lākou i ka lehulehu o ka poʻe mākaʻikaʻi, loaʻa iā Central Park South a me ka Marea i waena o nā hale ʻaina ʻē aʻe.
  
  Ua kuhikuhi ʻo May i ka hōʻailona, he mea noʻonoʻo no New York.
  
  Holo mua ʻo Bo. Ua hopu ʻo Drake a me nā mea ʻē aʻe iā ia ma ka puka. Nana mai la ke kahu ia lakou, i ko lakou helehelena hupo, i ko lakou mau aahu kaumaha, a i hope. Ua maopopo i kona mau maka, ua ike mua oia i ka luku a me ka ehaeha.
  
  "Mai hopohopo," wahi a Drake. "He ʻōlelo Pelekania mākou."
  
  Ua hoʻouna mai ʻo Mai i kahi ʻōlinolino i kona ʻaoʻao. "Kepanī".
  
  A hoʻomaha ihola ʻo Bo i kāna ʻimi ʻana i ka lumi o nā kāne me ke kuʻemaka o luna. "ʻAʻole maoli ka ʻōlelo Pelekane."
  
  Ua holo ʻo Drake me ka maikaʻi e like me ka hiki iā ia ma o ka hale ʻaina paʻa mau, e pā ana i kahi noho a me kahi papaʻaina ma ke ala. He liʻiliʻi ka lumi hoʻomaha o nā kāne, ʻelua wale nō urinals a me kahi lua. Nānā ʻo ia ma lalo o ke pola.
  
  "ʻAʻohe mea ma ʻaneʻi," wahi āna.
  
  Hōʻike ka maka o Beauregard i ka ʻeha. Paʻi ʻo ia i nā pihi ma kāna wati. "Ua pau ka manawa".
  
  Lele ka waitress e kū kokoke ana i ke kani ʻana o ke kelepona. Ua ʻō aku ʻo Drake i kona lima iā ia. "Mai wikiwiki. E ʻoluʻolu e lawe i kou manawa.
  
  Ua manaʻo ʻo ia e hiki iā ia ke holo, akā ʻo kona manaʻo paʻa i kuhikuhi iā ia i ka paipu. I kēlā manawa, puka maila ʻo Alicia i waho o ka lumi hoʻomaha wahine me ka ʻano hopohopo ma kona mau helehelena. "ʻAʻole ʻo ia ma laila. ʻAʻole iā mākou kēlā!"
  
  Huli ʻo Drake me he mea lā ua hahau ʻia ʻo ia. Nānā ʻo ia a puni. Aia paha he hale lua ʻē aʻe i loko o kēia hale ʻaina liʻiliʻi? He cubicle paha no nā limahana? Pono lākou e nānā hou, akā aia ka mea lawelawe ma ke kelepona. Holo aku kona mau maka iā Drake a noi aku i ka mea kelepona e kali.
  
  "He kanaka kēia i kapa ʻia ʻo Marsh. Nāu."
  
  Huhū ka maka o Drake. "Ua kāhea mai ʻo ia iaʻu ma ka inoa?"
  
  "Ua ʻōlelo ʻo ia he kanaka Pelekane." Ua ʻānai ʻia ka waitress. "ʻO ia wale nō kāna i ʻōlelo ai."
  
  Noho ʻo Bo ma hope ona. "A no ka huikau maʻalahi ʻoe, e kuʻu hoaaloha, ʻo ʻoe nō."
  
  "I kou olakino".
  
  Laʻi akula ʻo Drake i kāna kelepona, hoʻokahi lima e ʻomi ana i kona papalina me ka nalu o ka luhi a me ka haʻalulu ma luna ona. Pehea lākou e hāʻule ai i kēia manawa? Ua lanakila lākou i nā pilikia a pau, a ke pāʻani nei paha ʻo Marsh me lākou ma kekahi ʻano.
  
  "ʻAe?"
  
  "Maʻaneʻi. E haʻi mai ʻoe iaʻu he aha kāu i loaʻa ai?"
  
  Ua wehe ʻo Drake i kona waha, a laila pani koke. He aha ka pane pololei? Malia paha e kali ana ʻo Marsh i ka huaʻōlelo "ʻaʻohe mea." Malia paha...
  
  Hoʻomaha ʻo ia me ke kanalua ʻana mai ka pane ʻana i ka pane.
  
  "E haʻi mai iaʻu i kāu mea i loaʻa ai, a i ʻole e hāʻawi wau i ke kauoha e pepehi i ʻelua New Yorkers i loko o ka minuke aʻe."
  
  Ua wehe ʻo Drake i kona waha. Kūamuamu! "Ua ʻike mākou-"
  
  Holo akula ʻo Mai i waho o ka lumi hoʻomaha wahine, me ka paheʻe ʻana ma luna o nā tile pulu a hāʻule ma kona ʻaoʻao. Ua paʻa i loko o kona lima kekahi enveloppe keʻokeʻo liʻiliʻi. Aia ʻo Beau ma kona ʻaoʻao i kahi kekona, e ʻohi ana i ka envelopp a hāʻawi iā Drake. Ua moe ʻo Mai ma ka papahele, me ka hanu nui.
  
  Nānā akula ʻo Alicia iā ia me ka hāmama o kona waha. "Ma hea i loaʻa iā ʻoe kēia, e Sprite?"
  
  "Ua hana ʻoe i ka mea a lākou i kapa ai ʻo ka 'look boy', Taz. A ʻaʻole pono kēia e kāhāhā i kekahi, no ka mea, he ʻekolu hapahā ʻoe o ke kanaka.
  
  Ua hū ʻo Alicia me ka huhū ma ka hāmau.
  
  Ua ʻū ʻo Drake i kona wehe ʻana i ka envelopp. "Ua loaʻa iā mākou ... kēia ... pōʻino flash drive, Marsh. Aloha ʻoe, he aha kēia?"
  
  "Maikaʻi ka hana. Hana nui. Ua hoka iki au, akā, ʻeā, ma hope paha. I kēia manawa e nānā pono i ka USB. ʻO kāu hōʻike hope loa kēia, a e like me ka wā ma mua, makemake paha ʻoe e hāʻawi iā ia i kahi mea ʻoi aku ka naʻauao ma mua o ʻoe a i ʻole NYPD. "
  
  "ʻO loko anei kēia o... ka keke?" Ua ʻike ʻo Drake e kū ana ka mea lawelawe ma kahi kokoke.
  
  Ua ʻakaʻaka nui ʻo Marsh. "ʻAe maikaʻi, maikaʻi loa. Mai hoʻokuʻu aku i ka pōpoki i waho o ka ʻeke, ʻeā? ʻae ʻo ia nō. E hoʻolohe mai, hāʻawi wau iā ʻoe i ʻumi mau minuke e hoʻouna i nā mea o ka flash drive i nā mea ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ʻoe, a laila e hoʻomaka hou mākou.
  
  "ʻAʻole, ʻaʻole, ʻaʻole mākou ʻike." Ua kuhikuhi ʻo Drake iā Mei, e hali ana i kahi ʻeke ʻeke liʻiliʻi kahi i hūnā ai lākou i kahi kamepiula liʻiliʻi. Haʻalele ka wahine Kepani iā ia iho mai ka honua a hoʻokokoke.
  
  "ʻAʻole mākou e alualu i ko mākou huelo a puni kēia kūlanakauhale, e Marsh."
  
  "Umm, ʻae ʻoe. No ka mea, ke olelo nei au. No laila, ke hele nei ka manawa. E hoʻomaka kākou i ka pona a hauʻoli i nā mea e hiki mai ana, ʻeā? ʻElima, ʻehā..."
  
  Kuʻi akula ʻo Drake i kona lima ma luna o ka papaʻaina i ka pau ʻana o ka pohā. Puka ka huhū i loko o kona koko. "E hoʻolohe, Marsh-"
  
  Pahū ka puka makani o ka hale ʻaina i ka wā i hāʻule ai ka pale mua o ke kaʻa i loko o ka lumi ʻaina. Nahaha ke aniani a lele nā ʻāpana i ka lewa. Ua pohā nā mea lāʻau, plastik a me ka motar i loko o ka lumi. ʻAʻole i kū ka kaʻa, paʻi i loko o kona mau huila a uwē ʻo ia e like me ka haumāna o ka make i kona holo ʻana i loko o ka lumi liʻiliʻi.
  
  
  MOKUNA UMI
  
  
  Ua ʻeha ʻo Julian Marsh i kona ʻōpū i kona ʻōwili ʻana i ka ʻākau. Hāʻule nā ʻāpana pizza i ka papahele a hāʻule kekahi pola salakeke ma luna o ka sofa. Hopu koke ʻo ia i kona ʻaoʻao, ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻōki i ka ʻakaʻaka.
  
  ʻO ka papaʻaina haʻahaʻa e kū ana i mua ona a me Zoe i haʻalulu i ka wā i kīkē ʻole ai ka wāwae ʻāhiu o kekahi. Ua kīkoʻo aku ʻo Zoey e kākoʻo iā ia, me ka hāʻawi ʻana iā ia i ka paʻi wikiwiki ʻana ma ka poʻohiwi i ka wā i hoʻomaka ai kekahi hanana hoihoi. I kēia manawa ua nānā lākou iā Drake a me kāna poʻe holo i ka lele ʻana mai ka Edison - nānā maʻalahi i ke kiʻi ʻana o ke kanaka i ʻaʻahu ʻia e like me ka mea mākaʻikaʻi i ka hanana mai kēlā ʻaoʻao o ke alanui - a laila ʻike i ka holo ʻana o ka huhū ma Broadway - ʻoi aku ka nui o kēia hiʻohiʻona hysterical, ʻoiai. ʻAʻole nui nā kiʻi paʻi kiʻi palekana i hiki i ka mea hoʻoweliweli kūloko ke hack i loko - a laila nānā me ka hanu ʻana i ka ulu ʻana o ka hoʻouka ʻana a puni kahi mea hui sima.
  
  He mea hoʻonanea maikaʻi kēia a pau. Ua paʻa ʻo Marsh i ke kelepona paʻa lima ma kekahi lima a ʻo ka ʻūhā o Zoe ma kekahi lima ʻoiai ʻo ia e ʻai i kekahi mau ʻāpana ham a me nā halo a kamaʻilio ma Facebook.
  
  Imua o lakou he ekolu pale, he umikumamawalu iniha pakahi. I kēia manawa ke hōʻike nui nei lāua i ka nānā ʻana i ka wā i komo ai ʻo Drake a me Company i loko o ka hale ʻaina liʻiliʻi Italia. Ua nānā ʻo Marsh i ka manawa a nānā i ke ahi kala.
  
  "Damn, kokoke kēia."
  
  "Ua hauʻoli ʻoe?"
  
  "ʻAe, ʻaʻole anei?"
  
  "He kiʻiʻoniʻoni maikaʻi ia." Ua poʻi ʻo Zoe. "Akā, ua manaʻolana wau i ke koko hou."
  
  "E kali wale ʻoe, e kuʻu mea aloha. Noho maikai".
  
  Noho lāua a pāʻani i loko o kahi lumi hoʻolimalima no kekahi o nā keʻena hoʻoweliweli; ka mea nui, i manao ai o Marsh. ʻEhā mau mea hoʻoweliweli ma laila, ʻo kekahi o lākou, ma kahi noi mua, ua hoʻonohonoho i kahi wahi nānā e like me ke kiʻiʻoniʻoni no Marsh. ʻOiai e hauʻoli ana nā kāne Pythian i ka nānā ʻana, ua noho nā kāne ma ka ʻaoʻao, e hoʻopuʻu ana a puni kahi kīwī liʻiliʻi, e ʻimi ana i nā kakini o nā kaila ʻē aʻe, e ʻimi ana i nā nūhou a i ʻole ke kali ʻana i kahi kelepona. ʻAʻole ʻike a mālama ʻole ʻo Marsh. ʻAʻole hoʻi ʻo ia i mālama i nā hiʻohiʻona ʻē aʻe, me ka ʻike pono he kanaka uʻi ʻo ia me kahi ʻano ʻokoʻa, a ʻo kekahi poʻe - ʻo nā kāne ʻē aʻe - makemake e mahalo i kēlā ʻano.
  
  Ua hōʻike aku ʻo Zoey iā ia i ka mahalo iki ma ka hoʻoheheʻe ʻana i kona mau lima ma mua o kāna mau pahu pahu. ʻAe, he kui ʻoi kona.
  
  Mea ʻala a naʻe ... ʻoluʻolu.
  
  Ua nānā ʻo ia i ka puʻupuʻu nuklea no kekahi manawa - he huaʻōlelo ʻaʻole hiki iā ia ke haʻalele i kona poʻo, ʻoiai ʻo ka pahu liʻiliʻi i loko o kahi ʻeke nui - a laila hoʻopuka i kahi caviar i loko o kona waha. ʻO ka papaʻaina i mua o lākou, he nani loa, aia nā huahana waiwai ʻole a ʻono, akā ʻono lākou a pau.
  
  He pōkā nukili kēlā e hoʻōho ana i kona inoa?
  
  Ua ʻike ʻo Marsh ʻo ka manawa kēia e hana ai a kāhea aku, e kamaʻilio ana me kahi kahu wahine maikaʻi a laila i kahi kanaka Pelekane koʻikoʻi. Loaʻa i ke kanaka kekahi o kēlā mau leo ʻē aʻe o kona leo - kahi mea i paʻi ʻia i ka poʻe mahiʻai - a ua hana ʻo Marsh i nā helehelena lihilihi, e hoʻāʻo ana e ʻike i ka vowel mai ka vowel. ʻAʻole ia he hana maʻalahi, a ʻoi aku ka paʻakikī i ka wā e paʻa ana nā lima o nā wahine i kāu pūʻulu Nutcracker.
  
  "E haʻi mai iaʻu i kāu mea i loaʻa ai, a i ʻole e hāʻawi wau i ke kauoha e pepehi i ʻelua New Yorkers i loko o ka minuke aʻe." Ua ʻakaʻaka ʻo Marsh i kāna ʻōlelo ʻana i kēia me ka nānā ʻole ʻana i nā hiʻohiʻona huhū a kāna mau haumāna e hoʻouna aku ai ma kēlā ʻaoʻao o ka lumi.
  
  Ua kanalua iki ke kanaka Pelekane. Ua loaʻa ʻo Marsh i kahi ʻāpana kukama i hāʻule mai loko mai o ke kīʻaha salakeke a paʻa i loko o ka lauoho o Zoe. ʻAʻole ʻo ia i ʻike. Ua hala nā minuke a ua kamaʻilio ʻo Marsh i loko o ke keʻena puhi ahi, me ka ulu ʻana a me ka huhū. Aia kahi omole Bollinger anu ma kahi kokoke, a lawe ʻo ia i ka hapalua minuke e ninini i kahi aniani nui. Hoʻopili ʻo Zoe iā ia i kāna hana ʻana, a inu lākou mai ke aniani hoʻokahi, ma nā ʻaoʻao ʻē aʻe.
  
  "Elima," wahi a Marsh i ke kelepona. "ʻEhā, ʻekolu..."
  
  Ua ikaika loa ko Zoya mau lima.
  
  "ʻelua".
  
  Ua hoʻāʻo ka ʻEnelani e kūʻai aku me ia, me ka noʻonoʻo maopopo i ka mea e hana nei. Ua noʻonoʻo ʻo Marsh i ke kaʻa āna i hoʻonohonoho ai e hāʻule ana ma ka puka aniani i ka manawa i koho mua ʻia, e kuhikuhi ana i kēia manawa, e wikiwiki ana, e hoʻokokoke ana i ka hale ʻaina ʻike ʻole.
  
  "ʻekahi".
  
  A laila pahū nā mea a pau.
  
  
  MOKUNA UMIKUMAMAKAHI
  
  
  Holo akula ʻo Drake i ka paia o ka hale ʻaina, hopu ihola i ka pūhaka o ke kahu wahine a kauo pū me ia. Ua hāʻule nā ʻāpana aniani a me nā pōhaku lepo mai kona kino ʻōwili. Ua uwē ka kaʻa e hoʻokokoke mai ana no ka paʻa ʻana o kona mau huila i ka papahele o ka hale ʻaina a hele ka waena o ke kaʻa ma luna o ka pukaaniani, ʻo ka hope o ke kaʻa e hāpai aʻe nei a paʻi i ka puka ma luna o ke aniani. Metala ʻoki ʻia. Ua hāʻule nā papaʻaina. Ua ahu nā noho me he ʻōpala lā i mua ona.
  
  Ua pane koke ʻo Alicia me ka hele ʻana a puni ka papaʻaina a paheʻe, ʻo kona ʻeha wale nō he ʻoki liʻiliʻi ma kona ʻāʻī mai kahi ʻāpana lāʻau lele wikiwiki. Ua hiki i Mai ke olokaa ma luna o ka papaʻaina neʻe me ka loaʻa ʻole o ka pōʻino, a hele ʻo Bo i hoʻokahi ʻanuʻu i mua, lele ʻo ia ma luna ona a lele mai kahi ʻili a i luna, ma hope o ka manawa o kona lele ʻana i ku ai kona mau wāwae a me nā lima i ka paia ʻaoʻao a kōkua. pae pono ia.
  
  Nānā aʻela ʻo Drake, e uē ana ka mea lawelawe ma hope ona. Nānā ʻo Alicia me ka hoʻopiʻi.
  
  "No laila ua hopu ʻoe iā ia, ʻaʻole anei?"
  
  "Akahele!"
  
  Ke neʻe mau nei ka kaʻa i mua, me ka lohi ʻana i ka lua, akā i kēia manawa ke ʻō mai nei ka pahu o ka pū i waho o ka pukaaniani o ka poʻe. Kūlou ʻo Alicia i lalo a uhi. Ua ʻōwili hou aku ʻo Mei i hope. Huki ae la o Drake i kana pu panapana a ki aku la i eono poka iloko o ka lima okoa, ua leo nui na leo i loko o ka wahi paa, e hoohalike ana me ka halulu kuli o ke kaa. Ke neʻe nei ʻo Bo, a puni ke kua o ke kaʻa. ʻO ka hope, pau ka huli ʻana o nā huila a kū. ʻO nā papaʻaina a me nā noho haʻihaʻi i hoʻokuʻu ʻia mai ka puʻu a me ke kaupaku. Ua hōʻoia ʻo Drake ʻaʻole e ʻeha ka mea lawelawe ma mua o ka neʻe ʻana i mua, akā ma ia manawa aia ʻo Bo lāua ʻo Mei i ke kaʻa.
  
  Ua wāwahi ʻo Beau i ka puka aniani o ke kalaiwa a hakakā me ke kiʻi. Ua nānā ʻo Mai i ka wahi ma o ka pale makani naha a ʻohi aʻela i ka ʻāpana lāʻau maʻalahi.
  
  "ʻAʻole," i hoʻomaka ai ʻo Drake, me ka haʻalulu iki o kona leo. "Pono mākou-"
  
  Akā, ʻaʻohe o Mai i manaʻo e hoʻolohe. Akā, ua hoʻolei aku ʻo ia i ka mea kaua ma ka pale makani me ka ikaika a komo paʻa i ka lae o ke kalaiwa me ka haʻalulu ma kahi. Oka ae la na maka o ua kanaka la i hope a oki iho la oia i ka paio ana me Beau, me ke ano puiwa o ka Palani.
  
  "Ua loaʻa maoli iaʻu."
  
  Ua ʻohi ʻo Mai. "Ua manaʻo wau e kōkua wau."
  
  "Kokua?" Ua ʻōlelo hou ʻo Drake. "Pono mākou ma ka liʻiliʻi loa o kekahi o kēia mau puaʻa ola."
  
  "A ma kēlā memo," wahi a Alicia. "Maikaʻi wau, ta. ʻOiai he mea maikaʻi ke ʻike iā ʻoe e hoʻopakele ana i ka hoki kahu wahine a Wendy.
  
  Nahu ʻo Drake i kona alelo, me ka ʻike ʻana ma kekahi pae hohonu e ʻakaʻaka wale ana ʻo Alicia iā ia. Ua huki mua ʻo Beauregard i ka mea hoʻokele i waho o ke kaʻa a ke ʻimi nei i kāna ʻeke. Ua hele ʻo Alicia i ke kamepiula lawe ʻole ʻia. Ua hoʻopau ka USB drive i ka hoʻouka ʻana a lawe mai i kahi pūʻulu o nā kiʻi - nā kiʻi hoʻopilikia o nā kinikini kālā i hoʻomaloʻo i ke koko o Drake.
  
  "Ua like ia me ka loko o kahi pōkā," i ʻōlelo ai ʻo ia, e nānā ana i nā uwea a me nā relay. "E hoʻouna i kēia iā Moore ma mua o ka hiki ʻana o kekahi mea."
  
  Ua hilinaʻi ʻo Alicia ma luna o ka mīkini me ka paʻi ʻana.
  
  Ua kōkua ʻo Drake i ke kahu wahine e kū i kona wāwae. "Aloha ʻoe, e ke aloha?"
  
  "ʻO wau ... manaʻo wau pēlā."
  
  "Mini. ʻĀnō, pehea ʻoe e hana ai iā mākou i lasagna?
  
  "ʻAʻole i hiki mai ke kumu kuke. ʻO kona nānā ʻana i ka luku me ka makaʻu.
  
  "ʻAe, manaʻo wau ua hoʻolei wale ʻoe iā lākou i loko o ka microwave."
  
  "Mai hopohopo". Hele akula ʻo Mai a kau i kona lima ma ka poʻohiwi o ke kahu wahine. "E kūkulu hou ʻia lākou. Pono ka ʻoihana ʻinikua e mālama i kēia. "
  
  "Lana koʻu manaʻo".
  
  Nahu hou ʻo Drake i kona alelo, i kēia manawa e pale i ka hoʻohiki ʻana. ʻAe, he pōmaikaʻi nō ka hanu ʻana o nā mea a pau, akā ʻo Marsh a me kāna mau hoa hana e hoʻopōʻino nei i ke ola o ka poʻe. Me ka manaʻo ʻole o ka lunamanaʻo. ʻAʻohe loina a ʻaʻohe hopohopo.
  
  Me he mea lā ua kani ke kelepona ma o kahi pilina pilikua. I kēia manawa ua pane ʻo Drake i ke kelepona.
  
  "Ke kiʻi mau nei ʻoe?"
  
  ʻO ka leo o Marsh i makemake ai e paʻi i kekahi mea, akā ua hana ʻo ia ma ke ʻano ʻoihana paʻa. "Ua hoʻouna mākou i kāu mau kiʻi."
  
  "ʻAe, maikaʻi loa. No laila, hoʻokaʻawale iki mākou i kēia. Manaʻo wau ua hopu ʻoe i kahi mea ʻai i kou kali ʻana, no ka mea, ʻo kēia ʻāpana aʻe - maikaʻi, make paha ʻoe.
  
  Ua ʻū ʻo Drake. "Ua ʻike ʻoe ʻaʻole mākou i hoʻāʻo i kāu pōkā."
  
  "A i ka lohe ʻana i kēlā, ʻike wau makemake ʻoe e lohi i nā mea i ka wā e hoʻāʻo ai ʻoe e hopu. ʻAʻole hiki kēia, e kuʻu hoa hou. ʻAʻole loaʻa kēia. ʻO kāu mau mākaʻi a me nā ʻelele, ka pūʻali koa a me nā mea kuni ahi paha he ʻāpana o ka mīkini ʻaila maikaʻi, akā he mīkini mau lākou, a he manawa lōʻihi lākou e ala ai i ka wikiwiki. No laila ke hoʻohana nei au i kēia manawa e hoʻokaʻawale iā ʻoe. He mea leʻaleʻa, hilinaʻi iaʻu.
  
  "He aha ka Pythia e loaʻa ai mai kēia mau mea a pau?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Marsh. "ʻAe, ke manaʻo nei au ua ʻike ʻoe ua pahū kēia pūʻulu lapuwale o nā ragamuffins. Ua loaʻa kekahi mea ʻē aʻe? Ua alakaʻi ʻia lākou e kahi mea pepehi kanaka, kahi stalker psycho, megalomaniac a me kahi haku lili. Ua lilo lākou a pau he kanaka hoʻokahi.
  
  I kēia manawa, pili pono ʻo Alicia iā Drake. "No laila e haʻi mai iā mākou - aia i hea kēia ʻōpala?"
  
  "Auē, kaikamahine hou. He blonde ʻoe a i ʻole ʻAsia? He blonde paha ma ke ʻano o kona kani ʻana. E Darling, inā wau i ʻike i hea ʻo ia, e ʻae wau iā ʻoe e ʻili ola iā ia. Makemake mau ʻo Tyler Webb i hoʻokahi mea. Ua haʻalele ʻo ia i nā Pythians i ka manawa i ʻike ai ʻo ia i kahi e loaʻa ai iā lākou.
  
  "ʻO wai ma ka mākeke?" - Ua nīnau ʻo Drake, loaʻa i kēia manawa ka manawa a me ka ʻike.
  
  "He puʻu hoʻopailua kēia wahi, pololei anei? E noʻonoʻo i nā hana āpau i hana ʻia ma laila e hopena i ka honua no nā makahiki e hiki mai ana.
  
  "Ua kūʻai aku ʻo Ramses iā ia i kekahi mea," wahi a Drake, e hoʻāʻo ana.
  
  "ʻAe. A maopopo iaʻu ua haʻi mua ʻia ka sausage palani paʻakikī iā ʻoe i ke ʻano. A i ʻole hiki iā ʻoe ke nīnau iā ia i kēia manawa.
  
  No laila ua hōʻoia kēia. Ua nānā ʻo Marsh iā lākou, ʻoiai ʻaʻohe ona maka i loko o ka hale ʻaina. Ua hoʻouna ʻo Drake i kahi leka pōkole iā Moore. "Pehea ʻoe e haʻi mai iā mākou i kahi i hele ai ʻo Webb?"
  
  "ʻAe, koʻikoʻi, ʻo wai wau, Fox News? A laila e noi mai ʻoe iaʻu i ke kālā."
  
  "E hoʻoholo wau no kēia ʻano hoʻoweliweli."
  
  "A hoʻi i ka hana ma ka lima." Ua ʻōlelo ʻo Marsh i kēia mau ʻōlelo a laila me he mea lā e hoʻohauʻoli iā ia iho me ka ʻakaʻaka koke. "E kala mai, hoʻohenehene pilikino. Akā i kēia manawa ua pau mākou i ka ʻāpana hoʻomalu o ka alualu. I kēia manawa makemake wau e waiho i kaʻu mau koi iā ʻoe. "
  
  "No laila e haʻi wale mai iā mākou." Ua luhi ka leo o Alicia.
  
  "He aha ka mea ʻakaʻaka o kēia? E pahū ana kēia pōkā inā ʻaʻole au e ʻoluʻolu loa. ʻO wai ka mea ʻike, e ke aloha, hiki paha iaʻu ke hoʻoholo e lilo ʻoe iā ʻoe."
  
  I ka manawa koke, me he mea lā ua mākaukau ʻo Alicia e hele, me ka ʻā ʻana o kona mau maka a me kona mau hiʻohiʻona i mea e puhi ai i ka nahele maloʻo i ke ahi.
  
  "Makemake au e noho hookahi me oe," i hawanawana aku ai.
  
  Hoʻomaha ʻo Malaki, a laila hoʻomau koke. "Natural History Museum, iwakālua mau minuke."
  
  Hoʻonoho ʻo Drake i kāna wati. "A laila?"
  
  "Hmmm, he aha?"
  
  "He ʻāpana nui kēia o ka hoʻolālā."
  
  "ʻAe, inā ua hiki ʻoe i kēia mamao, manaʻo wau e wehe i kahi kāne kiaʻi palekana i kapa ʻia ʻo Jose Gonzalez. Ua humuhumu kekahi o ko makou mau hoa i ka'u mau koi i ke kapa o kona kapa i ka po nei. He ala kumu no ka lawe ʻana i nā palapala, ʻae, a me ka hoʻi ʻole ʻana i ka mea hoʻouna."
  
  ʻAʻole i pane mai ʻo Drake, ʻo ka hapa nui o ka pīhoihoi.
  
  "ʻIke wau i kou manaʻo," wahi a Marsh, me ka hōʻike hou ʻana i ka naʻauao kupaianaha. "No ke aha ʻaʻole e leka uila iā ʻoe i nā kiʻi a hōʻike mai iaʻu i kāu makemake? ʻAe, he kanaka ʻokoʻa wau. Ua haʻi mai lākou iaʻu he ʻelua ʻaoʻao koʻu, ʻelua manaʻo a me ʻelua mau maka, akā makemake wau e ʻike iā lākou ʻelua mau ʻano ʻokoʻa. Piʻo kekahi ʻāpana, piʻo kekahi ʻaoʻao. ʻIke ʻoe i kaʻu ʻōlelo?"
  
  Ua ʻū ʻo Drake. "ʻOiaʻiʻo ua maopopo iaʻu ʻo wai ʻoe."
  
  "Maikaʻi, a laila ʻike wau e hoʻomaopopo ana ʻoe i koʻu ʻike ʻana i kou mau kupapaʻu i haehae ʻia i loko o ʻumikumamāhiku mau minuke, e hauʻoli nui wau a me ka huhū nui. Me ʻoe. A i kēia manawa, aloha.
  
  Ua make ka laina. Ua kaomi ʻo Drake i kāna wati.
  
  He iwakālua minuke.
  
  
  MOKUNA kumamalua
  
  
  Ua noho ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka me Ramses. Me he mea lā ʻaʻole kūpono ke Keiki Aliʻi Terrorist i loko o kāna keʻena ʻeono kapuaʻi ʻehā: lepo, ʻeleʻele a ʻoiai ʻaʻole maopopo ka luhi, e holo ana i hope a i waho e like me ka liona paʻa. Hoʻokomo ʻo Hayden i kona pale kino, nānā i kāna Glock a me nā pōkā kaʻawale, a noi iā Mano e hana like. Mai kēia manawa ʻaʻohe manawa. Ua lilo ʻo Ramses lāua ʻo Malaki i mea akamai loa e hoʻohaʻahaʻa ʻia.
  
  ʻO ka moʻolelo hoʻoweliweli paha kahi i makemake ai.
  
  Ua kanalua ʻo Hayden, kanalua loa. ʻO ke kaua ʻana i loko o ka hale kākela a me ka make ʻino loa o kona kiaʻi kino i hōʻike mai i kona makemake nui e pakele. Ua poino anei kona inoa? ʻAʻole anei ʻo ia e makemake nui e hoʻoponopono i ka pōʻino? Malia paha, ʻaʻole i luku ʻia ke kanaka a hiki ʻole iā ia ke kūkulu hou. Nānā akula ʻo Hayden iā ia e holo wikiwiki ana i ka lawe ʻana mai o Kinimaka i mau noho ʻili.
  
  "He mau mea kaua nukili ma kēia kūlanakauhale," wahi a Hayden. "ʻO ia kaʻu e maopopo ai ua ʻike ʻoe ma hope o kou hana ʻana me Tyler Webb lāua ʻo Julian Marsh. Aia ʻoe i kēia kūlanakauhale, a inā hiki mai ka manawa, e hōʻoia mākou ʻaʻole ʻoe i lalo. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ʻike kāu poʻe hahai iā mākou he ʻoe..." Ua waiho ʻo ia e kau ma laila.
  
  Ua kū ʻo Ramses, e nānā ana iā ia me nā maka luhi. "ʻO ka manaʻo, ʻoiaʻiʻo, he hoʻopunipuni kahi e pepehi koke ai koʻu poʻe iā Marsh, e lawe i ke kuleana no ka pōkā a hoʻopau iā ia. Pono ʻoe e ʻike i kēia mai Webb a me kāna kiaʻi kino, ʻoiai ʻo lākou wale nō ka mea i ʻike. A ua ʻike nō hoʻi ʻoe e kali wale ana lākou i kaʻu kauoha. Kuno ʻo ia me he mea lā iā ia iho.
  
  Ua kali ʻo Hayden. He maʻalea ʻo Ramses, akā ʻaʻole ia he manaʻo ʻaʻole ia e hina.
  
  "E pahū lākou," wahi a Ramses. "E hana lākou i kā lākou hoʻoholo ponoʻī."
  
  "Hiki iā mākou ke hana i kāu mau hola hope me ka hiki ʻole ke hoʻomanawanui," wahi a Kinimaka.
  
  "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hana iaʻu e kāpae i kēia," wahi a Ramses. "ʻOiai ma o ka hoʻomāinoino ʻana. ʻAʻole au e hoʻōki i kēia pahū."
  
  "He aha kou makemake?" i ninau aku ai o Hayden.
  
  "E loaʻa nā kūkākūkā."
  
  Ua aʻo ʻo ia iā ia, e nānā pono ana i ka maka o ka ʻenemi honua hou. ʻAʻole makemake kēia poʻe i ka uku, ʻaʻole lākou makemake e kūkākūkā, a manaʻo lākou he ʻanuʻu wale nō ka make i ke ʻano o ka lani. Ma hea kahi e haʻalele ai kēia iā mākou?
  
  ʻOiaʻiʻo, ma hea? Ua ʻimi ʻo ia i kāna mea kaua. "ʻO ke kanaka makemake ʻole ma mua o ka hana pepehi kanaka he maʻalahi ke hana," wahi āna. "Me ka poka ma ke poʻo."
  
  Hoʻopili ʻo Ramses i kona maka i nā kaola. "A laila e hele i mua, e ka wahine Western."
  
  ʻAʻole pono ʻo Hayden e lilo i mea akamai i ka heluhelu ʻana i ka pupule a me ka ʻiʻini e ʻā mai ana i kēlā mau maka ʻuhane. Me ka ʻōlelo ʻole ʻē aʻe, hoʻololi ʻo ia i ke kumuhana a haʻalele i ka lumi, me ka laka pono ʻana i ka puka waho ma hope ona.
  
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke makaʻala loa.
  
  Aia ma ka lumi aʻe ka hale paʻahao o Robert Price. Ua loaʻa iā ia ka ʻae e mālama i ke kākau ʻōlelo ma ʻaneʻi ma muli o ka hoʻoweliweli e hiki mai ana a me kāna kuleana i loko o ia mea. I ko lāua komo ʻana me Kinimaka i loko o ka lumi, hāʻawi maila ʻo Price iā ia me ka haʻaheo.
  
  "He aha kāu ʻike e pili ana i ka pōkā?" - ua nīnau ʻo ia. "A no ke aha ʻoe i ka Amazon, e kipa ana i ka hale kūʻai hoʻoweliweli?"
  
  Noho iho la o Price ma kona wahi moe. "Pono au i loio. A he aha kāu manaʻo? Poma?"
  
  "Nuclear bomb," wahi a Hayden. "Eia ma New York. E kōkua iā ʻoe iho, e kahi ʻāpana. E kōkua iā ʻoe iho i kēia manawa ma ka haʻi ʻana mai iā mākou i kāu mea i ʻike ai.
  
  "ʻOiaʻiʻo". Ua akea na maka o Price. "ʻAʻole au i ʻike i kekahi mea".
  
  "Ua hana ʻino ʻoe," wahi a Kinimaka me ka hoʻoneʻe ʻana i kona kino i ka pahupaʻikiʻi. "Peia anei kou makemake e hoʻomanaʻo ʻia? Epitaph no kau moopuna. A i ʻole makemake paha ʻoe e ʻike ʻia ʻo ka mea mihi nāna i kōkua i ka hoʻopakele ʻana iā New York?
  
  "No ka ʻoluʻolu o kāu ʻōlelo ʻana," kani ka leo o Price me he nahesa wili ʻia. "ʻAʻole au i komo i nā kūkākūkā e pili ana i ka" bomb "a ʻaʻole wau i ʻike i kekahi mea. Ano, e kuu loio.
  
  "E hāʻawi wau iā ʻoe i kekahi manawa," wahi a Hayden. "A laila e hoʻokomo wau iā Ramses a me ʻoe, i loko o ka hale hoʻokahi. Hiki iā ʻoe ke hakakā i kēia. E ʻike kākou i ka mea nāna e ʻōlelo mua. Ua makemake ʻo ia e make ma mua o ke ola, a makemake ʻo ia e lawe pū i kēlā me kēia ʻuhane ola. ʻO ʻoe? E hōʻoia wale ʻaʻole ʻoe e pepehi iā ʻoe iho."
  
  Me he mea lā ua hoʻonāukiuki ʻia ʻo Price e kekahi o kāna mau ʻōlelo. "Me ka loio ole?"
  
  Huli aʻela ʻo Hayden. "Pake oe."
  
  Ua nānā ke kākau ʻōlelo iā ia. Ua hoʻopaʻa ʻo Hayden iā ia i loko a huli iā Mano. "He mau manaʻo?"
  
  "Ke noʻonoʻo nei au inā pili ʻo Webb i kēia. He poʻo kiʻi ʻo ia i nā manawa a pau."
  
  "Aole i keia manawa, e Mano. ʻAʻole ʻo Webb ma hope o mākou. Manaʻo wau ʻo Ramses a me Malaki. "
  
  "No laila he aha ka hope?"
  
  "ʻAʻole maopopo iaʻu pehea e hiki ai iā mākou ke kōkua iā Drake a me nā kāne," wahi a Hayden. "Aia ka hui i waena o ia mau mea a pau. Ua mālama ʻo Homeland i nā mea ʻē aʻe a pau, mai nā mākaʻi e kīkē ana i nā puka, a hiki i nā kiu e peʻe ana ma hope o kā lākou kālā i loaʻa paʻakikī, a hiki i ke kūkulu ʻana i ka pūʻali a me ka hōʻea ʻana o NEST, ka Nuclear Emergency Support Team. Aia nā mākaʻi ma nā wahi a pau, me nā mea a pau iā lākou. Ke makaala nui nei na Sappers. Pono mākou e ʻimi i kahi ala e wāwahi ai iā Ramses. "
  
  "Ua ʻike anei ʻoe iā ia. Pehea ʻoe e uhaʻi ai i ke kanaka manaʻo ʻole ke ola a make paha?"
  
  Ua kū ʻo Hayden me ka huhū. "Pono mākou e hoʻāʻo. A i ʻole e haʻalele wale ʻoe? Loaʻa i kēlā me kēia kanaka ke kumu. Manaʻo kēia ilo i kekahi mea. ʻO kona waiwai, kona nohona, kona ʻohana huna? Pono kekahi mea e hiki iā mākou ke hana e kōkua ai. "
  
  Manaʻo ʻo Kinimaka e hiki iā lākou ke kāhea aku i ka ʻike kamepiula o Karin Blake, akā ua paʻa mau ka wahine i kāna aupuni Fort Bragg. "E hele kāua e ʻimi i kahi hana."
  
  "A pule i loaʻa iā mākou ka manawa."
  
  "Ke kali nei lākou iā Ramses e hāʻawi i ka hele mua. He manawa ko mākou. "
  
  "Ua lohe ʻoe e like me aʻu, e Mano. ʻAʻole koke lākou e pepehi iā Marsh a puhi iā ia."
  
  
  MOKUNA UMIKUMAKOLU
  
  
  Ua hoʻolohe ʻo Dahl i nā leka kamaʻilio kūʻē i ka wā i hoʻokele ai ʻo Smith i kā lākou kaʻa ma nā alanui ākea o Manhattan. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ʻaʻole pono lākou e hele lōʻihi, a ʻaʻole i paʻa loa nā ʻaʻaʻa ʻaʻa. Me he mea lā ua komo ka hui holoʻokoʻa o nā mea hoʻolaha, mai ka mea haʻahaʻa haʻahaʻa loa i loko o nā slums a hiki i ka billionaire waiwai, kekee a me nā mea a pau i waena. Ua alakaʻi kēia i kahi puʻu o nā hōʻike kū'ē, akā ma ka home ua hana lākou i nā mea āpau e hiki ai ke hoʻokaʻawale i ka mea hilinaʻi mai ka mea hoʻopunipuni.
  
  "ʻElua mau pūnaewele i ʻike ʻia he pili pili i kahi hale pule kokoke," i haʻi aku ai ʻo Moore iā Dahl ma kāna pepeiao. Ua kuhikuhi ʻo ia i ka ʻōlelo. "Aia mākou he luna huna ma laila, ʻoiai he mea hou ʻo ia. Ua ʻōlelo ʻia ua kaʻawale kēia wahi i ka lā a pau.
  
  ʻAʻole ʻo Dahl he kanaka hiki ke manaʻo i kekahi mea. "He aha ka manaʻo maoli o kēia ma ka terminology mosque?"
  
  "He aha ka manaʻo? ʻO ia hoʻi, pōʻino, e hele i laila a hoʻomaʻemaʻe i kahi liʻiliʻi o nā keʻena o Ramses. "
  
  "Ka hoʻopili civic?"
  
  "ʻAʻohe mea nui e kamaʻilio ai. Akā ʻo ka mea ma laila ʻaʻole hiki ke pule. Huli i nā lumi pono a pau a me nā keʻena lalo. A e hoʻomākaukau. ʻAʻole hana hewa kaʻu keikikāne, a ke hilinaʻi nei au i kāna ʻike i kēia. "
  
  Hāʻawi ʻo Dal i ka ʻike a hoʻokomo i nā hoʻonohonoho i ka GPS. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua kokoke lākou i ka piko o ka hale pule, a ua hoʻohuli ʻo Smith i ka huila i ke ala.
  
  "Hoʻolako," wahi a Lauren.
  
  "ʻO ka inoa aʻu i hāʻawi ai i kaʻu katana kahiko." Ua kaniʻuhū ʻo Kensi me ka hoʻomanaʻo.
  
  Ua hoʻopaʻa ʻo Dahl i nā ʻeke o kona ʻaʻahu. "Ua mākaukau mākou? Pūnaehana like. Paʻi ikaika a wikiwiki mākou, e nā kānaka. ʻAʻohe aloha."
  
  Ua hoʻopau ʻo Smith i ka ʻenekini. "ʻAʻohe pilikia me aʻu."
  
  Aloha nō ke kakahiaka iā lākou i ko lākou piʻi ʻana i waho o ke kaʻa a mākaʻikaʻi i ka hale pule ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui. Ma kahi kokoke mai he puka makani ʻulaʻula a keʻokeʻo me ka mahu e kahe ana. ʻO ka hale, aia ma kahi hui, laina i nā alanui ʻelua, kona mau puka aniani a me ka ʻaoʻao elongated façade o ke kaiāulu. Ma luna o ke kaupaku o ka hale e kū ana he wahi minaret liʻiliʻi, ʻano ʻē a ʻaneʻane hoʻi e kū pono ana i ke kua o nā facades paʻa a puni. ʻO ke komo ʻana mai ke alanui ma o nā puka aniani ʻelua.
  
  "E hele ana mākou i loko," wahi a Dahl. "E neʻe nei."
  
  Ua hele lākou me ka manaʻo i ke ala, e hoʻōki i ke kaʻa me nā lima kīkoʻo. ʻO kahi hoʻomaha i kēia manawa hiki ke lilo iā lākou i nā mea āpau.
  
  "Maikaʻi kahi," wahi a Smith. "He mea paʻakikī ke loaʻa i kahi hui hoʻoholo ma waho."
  
  Ua hoʻopili ʻo Dahl iā Moore. "Aia mākou ma kahi. He mea ʻē aʻe kāu no mākou?"
  
  "ʻAe. Ke hōʻoiaʻiʻo nei koʻu kāne iaʻu aia nā kāmera ma lalo o ka honua. Ua kokoke ʻo ia e ʻae ʻia, akā ʻaʻole kokoke kokoke e kōkua iā mākou i kēia lā. "
  
  Ua haʻi ʻo Dahl i ka nūhou i ko lākou hele ʻana i kahi alahele ʻē aʻe a wehe i nā puka mua o ka hale pule. Me ka hoʻokiʻekiʻe ʻana o ko lākou noʻonoʻo, neʻe mālie lākou i loko, me ka hoʻoponopono ʻana o ko lākou mau maka i ke kukui liʻiliʻi. ʻO nā paia keʻokeʻo a me ke kaupaku e hōʻike ana i ka mālamalama, me nā mea kukui gula a me kahi ʻulaʻula a me ke kala gula. Aia kēia mau mea a pau ma hope o ka wahi kākau inoa, kahi i nānā aku ai ke kanaka iā lākou me ka kānalua ʻole.
  
  "Hiki anei iaʻu ke kōkua?"
  
  Ua hōʻike ʻo Dahl i kāna ID SPEAR. "ʻAe, e ka hoa, hiki iā ʻoe. Hiki iā ʻoe ke lawe iā mākou i kou puka huna ma lalo o ka honua."
  
  Me he mea lā ua huikau ka mea hoʻokipa. "He aha kēia, he ʻakaʻaka?"
  
  "E neʻe ma ʻaoʻao," hoʻopuka ʻo Dahl i kona lima.
  
  "E, ʻaʻole hiki iaʻu ke ʻae iā ʻoe-"
  
  Hapai aʻela ʻo Dahl i ke kanaka ma kona pālule a kau iā ia ma luna o ke kuʻekuʻe. "Manaʻo wau ua ʻōlelo wau e haʻalele."
  
  Holo wikiwiki ka hui a komo i ka hale nui o ka hale pule. Ua kaʻawale ka wahi a ua paʻa nā puka ma hope. Ua kali ʻo Dahl i ka uhi ʻana mai iā Smith lāua ʻo Kenzie a laila kiki ʻelua iā lāua. Nahā ka lāʻau a hāʻule nā panela i ka papahele. I ia manawa, lohe ʻia ka walaʻau a me ka haunaele ma hope o ka foyer. Lawe ka hui i nā kūlana, e uhi ana i ka ʻāina. Ua hala ʻekolu kekona, a laila, ʻo ka maka a me ka mahiole o ka luna koa kūikawā mai hope o ka paia ʻaoʻao.
  
  "ʻO ʻoe ʻo Dal?"
  
  Ua ʻakaʻaka ka Swede. "ʻAe?"
  
  "Ua hoʻouna mai ʻo Moore iā mākou. HIT. Eia mākou e kākoʻo i kāu pāʻani."
  
  "ʻO kā mākou pāʻani?"
  
  "ʻAe. ʻIke hou. Aia ʻoe i loko o ka hale pule hewa, a ua ʻeli ʻia lākou ma kahi hohonu. E hoʻouka mua ʻia e kīkē aku iā lākou. A ke ʻimi nei mākou i nā wāwae. "
  
  ʻAʻole makemake ʻo Dahl, akā hoʻomaopopo ʻo ia i ke kaʻina hana, ke ʻano o ka hana ʻana ma ʻaneʻi. ʻAʻole i ʻeha ka loaʻa ʻana o kahi ʻoi aku ka maikaʻi o nā pūʻali kūikawā.
  
  "E hōʻike i ke ala," wahi a Dahl.
  
  "ʻo mākou. Aia ka hale pule pololei ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui.
  
  "Ma kēlā ʻaoʻao ..." hoʻohiki ʻo Dahl. "ʻO GPS ka hewa."
  
  "Ua kokoke loa lākou i kekahi i kekahi." Ua ʻohi ka luna. "A ʻo kēlā ʻōlelo hoʻohiki ʻōlelo Pelekane he mea hōʻoluʻolu, akā ʻaʻole anei ka manawa e neʻe ai kā mākou mau hoki pōʻino?"
  
  Ua hala nā minuke i ka hui ʻana o nā hui a hoʻokumu i kahi hui hoʻouka i ko lākou hele hou ʻana i ke alanui. I ka hui ʻana, ʻaʻole i pau kekahi manawa. Ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua piha. Ua hoʻouka nā kāne i mua o ka hale, ua kīkēkē i nā puka a haki i loko o ka hale. He nalu lua ma waena o lākou, e ʻimi ana i nā ʻāina i haʻi ʻia mai iā lākou. I ka manawa i ʻike ʻia ai ka puka uliuli, ua kau ke kanaka i ka pahu pahū ma luna o ia mea a puhi i luna. Aia kekahi pahū, ʻoi aku ka laulā ma mua o ko Dahl i manaʻo ʻia, akā me kahi radius i manaʻo ʻia e nā pūʻali kūikawā.
  
  "He pahele booby," i ʻōlelo ai ke alakaʻi iā ia. "E ʻoi aku ka nui o lākou."
  
  Ua ʻoi aku ka maʻalahi o ka Swede, ua ʻike ʻo ia i ka waiwai o nā mea huna huna a i kēia manawa ʻaʻole poina e hāʻawi iā lākou i kā lākou kuleana. ʻO ka hana huna ʻana kekahi o nā ʻano hana hoʻopunipuni a makai. He mea laʻa a waiwai kēia i hiki ke hoʻokomo i ka ʻenemi a ma laila e hoʻopakele ai i nā ola.
  
  Ua komo nā pūʻali kūikawā i ka lumi kokoke i luku ʻia, a laila huli i ka puka mamao loa. Ua wehe ʻia a uhi ʻia i ka mea i maopopo i ke komo ʻana o ka hale lalo. I ka hoʻokokoke ʻana mai o ke kanaka mua, kani maila nā kiʻi mai lalo mai a hoʻopaʻa ʻia ka pōkā ma waena o ka lumi.
  
  Nānā ʻo Dahl iā Kensi. "He mau manaʻo?"
  
  "Nīnau mai ʻoe iaʻu? No ke aha mai?"
  
  "Malia paha no ka mea hiki iaʻu ke noʻonoʻo iā ʻoe iho he lumi like me kēia."
  
  "Mai kuʻi ʻoe a puni ka ululāʻau, pōʻino, e Dal, ʻeā? ʻAʻole wau ʻo kāu mea hoʻoheheʻe holoholona. Aia wau ma ʻaneʻi no ka mea... no ka mea-"
  
  "ʻAe, no ke aha ʻoe i ʻaneʻi?"
  
  "Makemake au e ʻike. Malia paha e haʻalele wau..." Ua kānalua ʻo ia, a laila kanikau. "E hoʻolohe mai, aia paha he ala ʻē aʻe. ʻAʻole hiki i ka lawehala akamai ke hele i laila me ka ʻole o ke ala e pakele ai. Akā me nā pūnaewele hoʻoweliweli maoli? ʻO wai ka mea ʻike me nā poʻe hoʻomake suicidal?"
  
  "ʻAʻohe o mākou manawa e noʻonoʻo ai," wahi a ka luna koa kūikawā, e noho ana ma hope ona. "ʻO ka rollerball ia no kēia mau kāne."
  
  Nānā ʻo Dahl i ka huki ʻana o ka hui i kā lākou mau pahu pahu flashbang me ka noʻonoʻo ʻana i nā ʻōlelo a Kenzi. Ma ke ʻano koʻikoʻi, manaʻoʻiʻo ʻo ia aia ma hope o lākou kahi puʻuwai aloha, a i ʻole nā koena ʻeha o kekahi. Pono ʻo Kensi i mea e kōkua ai e hoʻohui i kēia mau ʻāpana - akā pehea ka lōʻihi e hiki ai iā ia ke ʻimi me ka pau ʻole o ka manaʻolana? Ua poho mua paha keia moku.
  
  Ua hōʻailona ka hui SWAT ua mākaukau lākou a laila hoʻokuʻu i kahi ʻano pupule o ka inferno me ke alapiʻi lāʻau. I ka wā i lele ai nā grenades i lalo a pahū, ua alakaʻi nā hui, ʻo Dahl e hoʻokuke ana i ke kāpena no ke kūlana pole.
  
  Ua kipaku ʻo Smith ma mua. "E hoʻoneʻe i kou mau puʻupuʻu."
  
  I ka holo ʻana i lalo, ʻike koke ʻia lākou me ke ahi pū mīkini. Ua ʻike ʻo Dahl i ka papahele lepo, nā wāwae papaʻaina, a me nā pahu mea kaua ma mua o ka ʻauheʻe ʻana i lalo i ʻehā papahele i ka lālani, e huki ana i kāna pū a hoʻihoʻi i ke ahi. Ua wili ʻo Smith i mua ona, e heʻe ana i lalo a kolo i ka ʻaoʻao. Ua neʻe aku ka hui SWAT mai hope mai, e kūlou ana a ʻaʻole e lele i ka laina o ke ahi. Ua hoʻi hou nā pōkā i ka pana ma hope o ka pana ʻana, ʻo nā volley make i ka hale haʻahaʻa a haehae i nā ʻāpana mai nā paia mānoanoa. I ka wā i paʻi ai ʻo Dahl i ka lepo ma lalo, mahalo koke ʻo ia i ka palapala.
  
  ʻEhā mau lālā o ke keʻena ma ʻaneʻi, i kūlike me ka mea a lākou i ʻike ai ma ke keʻena mua. Ekolu ma ko lakou mau kuli, kahe ke koko mai ko lakou mau pepeiao, me ko lakou mau lima e pili ana ma ko lakou lae, a o ka ha, ua ikeia me ka poino ole, a e ki nui ana i kona poe hoouka. Malia paha ʻekolu mau mea ʻē aʻe e uhi ana iā ia, akā ua loaʻa koke ʻo Dahl i kahi ala e loaʻa ai kahi paʻahao ola a hopu i ka mea pana.
  
  "ʻAʻole!" ʻO ke alakaʻi o nā pūʻali koa kūikawā i hoʻomaka koke aku ma mua ona.
  
  "E!" Ua kāhea ʻo Dahl. "He aha-"
  
  Ma waena o ke ʻano pōʻino loa o Gehena, ʻo ka poʻe i ʻike ma mua e hiki ke hana me ka hoʻomaha ʻole. Ua ʻike maopopo ke alakaʻi o nā pūʻali kūikawā i ka hōʻailona, kahi mea i kamaʻāina iā ia, a noʻonoʻo wale i ke ola o kāna mau hoa hana. I ka huki ʻana o Dahl i kāna kī ponoʻī, ʻike ʻo ia i ka mea hoʻoweliweli e hoʻolei ana i kahi grenade i hoʻouka ʻia mai kekahi lima a hoʻolei aku i kāna mea kaua me kekahi.
  
  "No Ramses!" - ua hoʻōho ʻo ia.
  
  ʻO ka hale lalo he pahele make, kahi lumi liʻiliʻi kahi e hoʻowalewale ai kēia mau mea ola i kā lākou pio. Aia kekahi mau pahele ʻē aʻe i hoʻopuehu ʻia a puni ka lumi, nā pahele e hoʻoulu ʻia i ka wā e pahū ai nā shrapnel. Ua pana ʻo Dahl i ka mea hoʻoweliweli ma waena o nā maka, ʻoiai ua ʻike ʻo ia he hoʻonaʻauao maoli ke ʻano - ʻaʻole ia e hoʻopakele iā lākou.
  
  ʻAʻole i loko o kēia lumi liʻiliʻi me nā pā pōhaku lepo, i loko o nā kūlana haʻahaʻa, ʻoiai ke helu nei nā kekona hope ma mua o ka pahū ʻana o ka grenade.
  
  
  MOKUNA UMUMAHA
  
  
  Ua ʻike ʻo Dahl i ka pōʻeleʻele o ka honua. Ua ʻike ʻo ia i ke ʻano o ka lohi ʻana o ka manawa i kahi ʻano kolo, i ke ana ʻana o ka puʻuwai o kēlā me kēia puʻuwai ola i nā manawa pau ʻole. I ka wā o ka grenade e lele aʻe ana i ka lepo a me ka lepo mai ka papahele i loko o kahi ʻōpua ʻuʻuku liʻiliʻi, ua komo kāna pōkā i loko o ka iwi poʻo o ka mea hoʻoweliweli, a kaʻawili aʻela ma mua o ka poha ʻana mai kona kua a paʻi i ka pā i waena o kahi pūnāwai ākea o ke koko. Nawaliwali ke kino, ua hala ke ola. Ua hāʻule ka grenade no ka lua o ka ricochet, a ua hoʻomaka ʻo Dahl e hoʻoneʻe i ka pū mai kona alo aku.
  
  Ua mau kekona makamae.
  
  Ke kulou nei na kuli ekolu, me ka uwo a lanakila, aole lakou i ike i ka mea e hiki mai ana. Ua hoʻāʻo nā poʻe koa kūikawā e kāohi i ko lākou manaʻo a i ʻole e piʻi i luna i nā ʻanuʻu.
  
  Ua huli ʻo Smith i kona mau maka iā Dahl, ka ʻike hope loa o kona ola.
  
  Ua ʻike ʻo Dahl aia ʻo Kensi, Lauren, a me Yorgi ma luna o ke alapiʻi, a no kekahi manawa ua manaʻo ʻo ia ua mamao loa lākou mai ka epicenter.
  
  Eia naʻe, no kaʻu mau keiki kēia ...
  
  Ua pahū ka grenade ma ka piko o ka lua o ka ricochet, ʻo ke kani ʻoi loa ka leo nui loa a ka Swede i lohe ai. A laila, pau koke nā leo a pau i ka nalo ʻana o ka manaʻo...
  
  ʻAʻole hiki iā ia ke manaʻoʻiʻo i kā lākou e ʻike nei.
  
  Ua holo wikiwiki ke alakaʻi o SWAT, me ka ʻike i ka mea e hiki mai ana a ua paʻa ʻo ia e hoʻopakele i nā poʻe he nui i hiki, me ka ʻike koke ʻo ia wale nō ka mea hiki ke hana. ʻO kāna holo ʻana i hoʻokiʻekiʻe iā ia ma luna o ka grenade, e ʻae iā ia e hāʻule pololei i luna i kekona kekona ma mua o ka pahū ʻana. Ma o Kevlar, ka ʻiʻo a me ka iwi, ua pahū ia, ʻaʻole naʻe i pā i ka poʻe e kū ana, i hoʻopaʻa ʻia i ko lākou wahi i loko o ke keʻena. Pahū ʻia ka pahū a make.
  
  Ua wehe ʻo Dahl i kona ʻāʻī, ʻaʻole hiki ke manaʻoʻiʻo i kona mau maka ponoʻī. ʻO ka hoʻolaʻa ʻana o kāna mau hoa hana i hoʻohaʻahaʻa mau iā ia, akā aia kēia ma kahi pae ʻē aʻe.
  
  ʻAʻole wau ... ʻaʻole wau i ʻike i kona inoa.
  
  A ua kukuli nae ka poe hooweliweli imua ona.
  
  Holo akula ʻo Dahl i nā ʻanuʻu hope loa, me nā waimaka e hoʻoheheʻe ana i kona mau maka ʻoiai ʻo ia e kīkī ana i nā kāne ʻekolu ma ko lākou kua. Ua haehae ʻo Smith i ko lākou ʻaʻahu. ʻAʻohe ʻaʻahu pahū i ʻike ʻia, akā hoʻokahi kanaka e hū ana ma ka waha ʻoiai ʻo Smith e kukuli ana ma hope ona. ʻO kekahi e ʻuwē ana i ka ʻeha. ʻO ke kolu i hoʻopaʻa ʻia i ka lepo, me ka ʻoni ʻole. Ua hālāwai ʻo Dahl i ka maka weliweli o ke kanaka, e like me ka pāpale polar, me kona inaina ponoʻī. Hele akula ʻo Kenzi a hoʻopaʻa i ka manaʻo o ka Swede, e nānā ana iā Dahl, ʻo kona mau maka ʻulaʻula hau akaka loa, anu a piha i ka manaʻo, me he mea lā he ʻāina ākea, hoʻoheheʻe, a hāʻawi i nā huaʻōlelo i hiki iā ia ke ʻōlelo.
  
  "Ua hoʻopakele ʻo ia iā mākou ma ka mōhai ʻana iā ia iho. ʻO wau ... ke manaʻo nei au i ka hemahema, kaumaha loa ke hoʻohālikelike ʻia iā ia.
  
  ʻAʻole ʻo Dahl, i kona mau lā a pau, ʻaʻole hiki iā ia ke ʻōlelo. Ua hana ʻo ia i kēia manawa.
  
  Ua ʻimi ʻo Smith i nā kāne ʻekolu a loaʻa i nā grenades, nā pōkā a me nā mea liʻiliʻi. ʻO nā pepa a me nā memo i loko o nā ʻeke, ua ʻānai ʻia, no laila ua hoʻomaka nā kāne i ʻākoakoa e ʻimi.
  
  Hoʻokokoke kekahi poʻe i ko lākou alakaʻi hāʻule, me ke kūlou ʻana i ko lākou poʻo. Kukuli iho la kekahi kanaka a lalau aku la e hoopa aku i ke kua o ka luna.
  
  ʻO ke kolu o ka mea hoʻoweliweli i make, ʻaʻohe mea ʻona i lawe ʻia, ʻoi aku ka lōʻihi o ka hopena o ka lāʻau ma mua o kona mau hoa. Nānā ʻo Dahl me ka ʻole. I ka wā i kani ai kona pepeiao a piha ka leo o Moore i kona poʻo, hoʻolohe ʻo ia akā ʻaʻole hiki iā ia ke noʻonoʻo i kahi pane.
  
  "ʻElima mau kāmela," i ʻōlelo ai ʻo Moore iā ia. "Ua ʻike kā mākou kumu he ʻelima mau kāmela wale nō ʻo Ramses. Ua alo ʻoe i ʻelua, a koe ʻekolu koena. He ʻike hou kāu noʻu, e Dal? Aloha? Aia ʻoe i laila? He aha ka hewa e hana nei?"
  
  Ua paʻi ʻo Crazy Swede i kahi pihi liʻiliʻi e hoʻoheheʻe iā Moore. Ua makemake ʻo ia e hōʻike i kona mahalo me ka hāmau no kekahi mau kekona. E like me nā kāne a me nā wahine a pau ma laila, ua ola ʻo ia ma muli o ka mōhai nui a ke kanaka hoʻokahi. ʻAʻole ʻike hou kēia kanaka i ka lā a me ka napoʻo ʻana o ka lā, a i ʻole e ʻike i ka makani wela e pā mai ana ma kona alo. E ʻike ʻo Dahl iā ia.
  
  I kona wā e ola ana.
  
  
  MOKUNA UMAMALIMA
  
  
  ʻumikūmāhiku minuke.
  
  Ua hahai ʻo Drake i ke alakaʻi o Bo, ʻoki i ka hema ma ka 59th a hele pololei i ka haunaele ʻo Columbus Circle. E lele ana nā hae mai nā hale mai ma kona hema, a ma kona ʻākau e waiho ana he ʻōniʻoniʻo i kāhi ʻia me nā kumulāʻau. Ma mua o lākou e kū ana kekahi hale hale, i hana ʻia me ke aniani, ʻo kona mau pukaaniani e ʻālohilohi ana i nā kukuna o ka lā e hiki mai ana. Huli ka kaʻa kaʻa melemele ma ka ʻaoʻao o ke alanui, me ka manaʻo o kona mea hoʻokele e ʻike aku i ʻehā mau ʻaʻahu sprinters e holo ana ma ke ala ala ma hope ona, ʻaʻole naʻe ʻo Beau i nānā ʻelua i ke kanaka. ʻO ka pōʻai he wahi ʻiʻo ākea me nā wailele, nā kiʻi a me nā noho. Ua ʻauwana ka poʻe mākaʻikaʻi ma ʻō a ma ʻaneʻi, e hoʻopaʻa hou ana i kā lākou ʻeke a inu wai. Ua ʻoki ʻo Drake ma waena o ka hui o nā mea pāʻani sweaty, a laila holo ʻo ia ma lalo o nā kumulāʻau i hāʻawi i kahi malu iki.
  
  Ma waho o ka maka o ka prying eyes.
  
  ʻO ka ʻokoʻa ma waena o nā alanui paʻakikī a paʻakikī me ko lākou mau ʻano nui - nani, cluttered skyscrapers e ʻimi nei i ka lewa ma waena o nā halepule kuʻuna ma ke kahua - a me ka maluhia a me ka ʻoluʻolu i noho aliʻi ma ka ʻōmaʻomaʻo ma kona ʻākau i hoʻopiha iā Drake me ka manaʻo ʻole. Pehea ka pupule o keia wahi? ʻEhia ka nui o kēia moeʻuhane? Ua ʻike ʻole ʻia nā ʻokoʻa.
  
  Ua noʻonoʻo ʻo ia i ka nānā pono ʻana o Marsh iā lākou, akā ʻaʻole i manaʻo nui. Hiki i kēia ke alakaʻi i ka make o ke kanaka. Hoʻi i ka home, ke hoʻāʻo nei lākou e ʻimi i ke kahawai i hiki iā lākou ke huli hou i kona kumu.
  
  Huli mālie ka ʻōpuni ʻālohilohi i ka hema i ka holo wikiwiki ʻana o ka hui. E holo kokoke ana ʻo Alicia lāua ʻo May ma hope, e nānā ana akā ʻaʻole hiki iā lākou ke hoʻohana i ko lākou mau mana āpau i kēia wikiwiki. Hiki i ka ʻenemi ma nā wahi āpau, i kēlā me kēia. ʻO kahi kaʻa kaʻa e hele ana me nā puka aniani i makemake ʻia e nānā pono, akā nalo i kahi mamao.
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka manawa. He ʻumikūmākahi mau minuke i koe.
  
  A ʻo nā manawa naʻe i hoʻopaʻa ʻia, ʻelua a kekona. Ua lohi ʻo Bo ma ke ʻano he hale hina ʻulaʻula i ʻike koke ʻia e Drake ma ke alanui. Ke holo nei ʻo ia, huli ʻo ia iā Alicia a me Mei. "Ma ka hale hoʻokahi kahi a mākou i hakakā ai i ka wā o ka moʻolelo me Odin. Damn, me he mea lā ua hala ke ola. "
  
  "ʻAʻole anei i pā ka helikopa ma ka ʻaoʻao?" i ninau aku ai o Alicia.
  
  "ʻAe, a ua hoʻouka ʻia mākou e kahi Tyrannosaurus Rex."
  
  ʻO ka Hale Hōʻikeʻike Moʻolelo Kūlohelohe he mea liʻiliʻi loa ia mai kēia ʻaoʻao, he kuhi hewa inā loaʻa kekahi. Aia nā ʻanuʻu e piʻi ana mai ke ala ala a hiki i nā puka mua, i kēia manawa ua piha i kahi hui o nā mākaʻikaʻi. Ua hoʻouka ʻia nā ʻala huikau o ka diesel a me ka ʻaila iā lākou i ko lākou kū ʻana ma ka ʻaoʻao o ke alanui. ʻO ka walaʻau o nā ʻenekini, nā pū kani, a me ka uē ʻana i kekahi manawa, ua hoʻomāʻehaʻeha lākou i ko lākou manaʻo, akā ʻo ka liʻiliʻi loa ua nui nā kaʻa ma ʻaneʻi.
  
  "Mai hooki i keia manawa," wahi a Alicia. "ʻAʻohe o mākou manaʻo i hea ka palekana."
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hoʻōki i ke kaʻa a ʻae iā lākou e hele i kēlā ʻaoʻao. "Manaʻolana mākou ʻaʻole ʻo ia i ʻōlelo he maʻi ʻo ia."
  
  ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua liʻiliʻi nā kaʻa a ua hiki i ka hui ke hele maʻalahi i ke ala. I ka hiki ʻana mai i lalo o nā ʻanuʻu hale hōʻikeʻike, hoʻomaka lākou e piʻi, akā kū koke lākou i ka lohe ʻana i ke kani nui o nā huila ma hope o lākou.
  
  Manaʻo ʻo Drake: ʻEhiku mau minuke.
  
  Ua lilo lākou i wahi o ka pupule i hoʻopaʻa ʻole ʻia. ʻEhā mau kānaka lele i waho o ke kaʻa, ua mākaukau nā pū raifela. Ua hoʻāʻo ʻo Drake e ʻalo, lele mai nā puka hale hōʻikeʻike a hoʻopuehu i nā malihini. Huki koke ʻo Bo i kāna mea kaua a kī i ka ʻenemi. Ua kani nā pana. Ua haehae nā ʻuā i ke kakahiaka.
  
  Lele kiʻekiʻe ʻo Drake a hoʻolei i kahi kuʻi haʻahaʻa, ʻo ka ʻōwili ʻana i kona paʻi ʻana i ke alanui me ka nānā ʻole ʻana i ka ʻeha a kona poʻohiwi i lawe ai i ka ikaika piha o kona kino. Lele aku la ka mea hoouka maluna o ka puolo o ka sedan a ua paa mua o Mai i ka pu. Holo aku la o Drake i ke kaa, a ku ae la iluna, me ka pomaikai o kona hiki ana i ka lima o ka pu raifela. Ua hohola ʻo ia i kona lima, ua lilo i mea hoʻoweliweli a koi i ka nānā.
  
  Luku ʻo Alicia ma ke ala ʻē aʻe, e hoʻomaʻemaʻe ana i nā ʻanuʻu a kau i ke kiʻi holo lio o Theodore Roosevelt ma waena ona a me kāna mau mea hoʻouka. Akā naʻe, kiʻi lākou, hāʻule nā pōkā i ka hoʻolei keleawe. Huki aʻela ʻo Alicia i kāna mea kaua a holo aʻe ma kēlā ʻaoʻao. Aia nā kāne ʻelua ma luna o nā kaʻa, e hana ana i nā pahuhopu kūpono. Ua holo na makaainana ma na aoao a pau, e hoomaemae ana ia wahi. Ua kiʻi ʻo ia i ka mea hoʻoweliweli, a hāʻule i lalo i kona mau kuli, akā ua neʻe ke kahe mau o kāna ahi iā ia, a koi aku iā ia e uhi.
  
  Hoʻokomo ʻo May lāua ʻo Bo i loko o kahi pio liʻiliʻi ma kahi kokoke i ka puka nui o ka hale hōʻikeʻike, e hoʻopaʻa paʻa ana e pale aku i ke kahe o nā pōkā e ʻā ana i ko lāua ala ma ka hana pōhaku. Kū ʻo Beau i mua o ka pā, ʻaʻole hiki iā ia ke neʻe, akā e nānā ana ʻo Mei i waho, huli ke kua i ka Palani.
  
  "He ... ʻino kēia," i hoʻopiʻi ai ʻo Beauregard.
  
  "A he laki loa kou wiwi e like me ka ohe," wahi a Mai. Hoʻopuka ʻo ia i kona poʻo i waho a kiʻi i ka volley. "Ua ʻike ʻoe, i ko mākou hālāwai mua ʻana me ʻoe, me he mea lā ua kolo pinepine ʻoe ma waena o nā māwae o nā paia."
  
  "He mea kōkua ia i kēia manawa."
  
  "E like me ka uahi." Lei hou ʻo Mai, hoʻihoʻi i ke ahi. Ua hahai nā pōkā i kahi ala ma luna o kona poʻo.
  
  "Hiki iā mākou ke neʻe?"
  
  "ʻAʻole inā makemake ʻoe e kuʻi."
  
  Ua hoʻomaopopo ʻo Drake ʻaʻohe ona manawa e hoʻohana ai i kāna mea kaua ponoʻī, no laila ua hoʻāʻo ʻo ia e keakea i ka mea kaua a kona hoa paio. Ua lohi loa ʻo ia ʻaʻole hiki iā ia ke kiʻi aku iā ia - ua kiʻekiʻe loa ke kanaka - a laila ʻike ʻo ia i ka huli ʻana o ka pahu iā ia.
  
  ʻAʻohe wahi e hele ai.
  
  Ua hou ʻia ʻo ia e like me ka missile. Ma hope o kona hoʻi ʻana, kīkē ʻo ia i ka puka aniani o ke kaʻa, wāwahi i ke aniani, a laila lele i loko e like me ka wehe ʻana o ka mea hoʻoweliweli. Ma hope ona, huāhue ka papahele. Hoʻopiʻi ʻo Drake ma ka hakahaka o ka noho kaʻa, ʻo ka ʻili ʻili, ke ʻano o nā noho i paʻakikī iā ia ke hele. Ua ʻike ʻo ia i ka mea e hiki mai ana. Ua komo ka poka i ka hale, ka noho a me ka papahele o ke kaʻa. Ua ʻoi aku ka wikiwiki o Drake. Aia i loko o ke keʻena waena kahi ʻāpana mīkina lima a me ʻelua mau kīʻaha nui i hāʻawi iā ia i mea e hopu ai i kona wā e hoʻolele ai i kona kino i ka noho kaʻa. Ua haehae ʻia nā pōkā hou aʻe ma ka hale. Ua ho'ōhoʻo Drake, e ho'āʻo ana e kūʻai i ka manawa. Ua kū ke kahe no kekahi manawa, akā, i ka hilinaʻi ʻana o Drake i hope a hoʻouka i ka puka makani, ua hoʻomaka hou ia me ka wikiwiki loa.
  
  Piʻi ʻo Drake i ka noho hope, ʻo ka pōkā e ʻā ana i ka ʻeha ma waena o kona kua. Ua ʻike ʻo ia iā ia iho i loko o kahi puʻu ʻino, pau ka hanu a me nā manaʻo. ʻO kahi manawa kānalua paha ua hoʻōki pū ka mea pana, a laila ua hele ke kanaka i lalo o ke ahi a Alicia. Ua wehe ʻo Drake i ka puka hope mai loko mai a paheʻe i waho, ua kanu ʻia ka maka i loko o ke kaʻa a hiki ʻole ke ʻike i kahi e hele ai.
  
  Koe wale...
  
  Ma lalo o ke kaʻa. ʻOlokaʻa ʻo ia, ʻaʻole kūpono i lalo o ke kaʻa. I kēia manawa ua ʻike ʻo ia i ka chassis ʻeleʻele, nā paipu a me ka ʻōnaehana exhaust. Ua kī hou ʻia kekahi pōkā mai luna mai, e kuʻi ana i kahi āwāwa ma waena o nā ʻiʻo V-like o kona mau wāwae. Hoʻopuka ʻo Drake i ka hanu me ka puʻupuʻu mālie.
  
  Hiki i nā kānaka ʻelua ke pāʻani i kēia pāʻani.
  
  I ka hoʻoneʻe ʻana i kona mau wāwae, koi ʻo ia i kona kino e neʻe ma ka honua i mua o ke kaʻa, e huki ana i kāna Glock i kona hele ʻana. A laila, ʻimi ʻo ia i nā puka poka mua, hoʻohālikelike ʻo ia i kahi i hele ai ke kanaka. Ua pana ʻo ia i ʻeono mau pana i ka lālani, e hoʻololi iki i kona kūlana i kēlā me kēia manawa, a laila puka koke ʻo ia mai lalo o ke kaʻa.
  
  Ua hāʻule ka mea hoʻoweliweli i kona ʻaoʻao, e paʻa ana i kona ʻōpū. Hāʻule ka pu raifela me ka hāʻule ma hope ona. ʻOiai ʻo ia e ʻimi nui ana iā ia, a me kona kāʻei, ua pana ʻo Drake iā ia ma kahi ākea. Ua nui loa nā pilikia no ka lawe ʻana i nā pōʻino, ua nāwaliwali loa ka heluna kanaka. ʻO ka ʻeha o kona mau ʻiʻo, ua ʻeha ʻo ia iā ia i ka wā e hoʻoikaika ai ʻo ia e kū pololei me ka nānā ʻana ma luna o ka pāpale o ke kaʻa.
  
  Ua lele ʻo Alicia ma hope o ke kiʻi ʻo Roosevelt, me ke kī ʻana i kekahi mau pōkā ma mua o ka nalowale hou ʻana. Aia kāna pahu hopu ma ke alo o ke kaʻa ʻē aʻe. ʻElua mau mea hoʻoweliweli hou i hoʻāʻo e kiʻi iā Mei a me Bo, me he mea lā ua paʻi ʻia i loko o ka pā, akā ʻo ka pana pololei ʻana o Mei i mālama ai i nā mea hoʻoweliweli.
  
  Nānā ʻo Drake i kāna wati.
  
  ʻElua mau minuke.
  
  Ua hauʻoli maikaʻi lākou a ʻoiaʻiʻo.
  
  
  MOKUNA UMIKUMAMAono
  
  
  Ua lawe ʻo Drake i nā mea hoʻoweliweli. I ka hoʻokuʻu ʻana i kāna HK, ua nānā ʻo ia i nā mea ʻelua e hoʻopilikia nei iā Bo a me Mei. Ua hāʻule koke kekahi, ʻo kona ola e laha ana i loko o ke kaʻa, he make paʻakikī no ka puʻuwai paʻakikī. Huli aʻela kekahi i ka manawa hope loa, e lawe ana i ka pōkā, akā hiki nō ke hoʻihoʻi i ke ahi. Ua hahai ʻo Drake i ka hoʻopiʻi a ke kanaka me nā pōkā, e waiho ana i ka make ma hope ona. ʻO ka hopena, ʻaʻohe wahi e hele ai ke kanaka a kū, a laila noho ihola i lalo a kī ʻana i hoʻokahi pahu hope loa ma ka ʻaoʻao o Mei i ka hoʻopau ʻana o ka pū a Drake i kāna hoʻoweliweli.
  
  Ua ʻike ʻo May i kēia hele ʻana mai a hoʻopaʻa iā Bo i ka papahele. Ua kūʻē ke kanaka Palani me ka pae ʻana i kahi puʻu ʻinoʻino, akā ua hoʻopaʻa ʻo May iā ia i lalo me kona mau kuʻekuʻe ma luna, ʻaʻole ia e neʻe. Ua puka mai nā ʻāpana mai ka pā ma kahi o ko lākou mau poʻo.
  
  Nānā aʻela ʻo Bo. "Aloha, Mai."
  
  "ʻOiaʻiʻo kēia."
  
  Ua hoʻohuli ʻo Drake i ka manaʻo o ka mea hoʻoweliweli hope loa i koe, akā ʻaʻohe mea nui. ʻO ka makaʻu weliweli wale nō i loko o kona ʻuhane ka mea nui. ʻO ka paʻi ʻana wale nō o kona puʻuwai ka mea nui.
  
  Ua hala lākou i ka lā palena.
  
  Ua hoʻokiʻekiʻe iki kona ʻuhane i kona ʻike ʻana iā Mei lāua ʻo Bo e holo ana i loko o ka hale hōʻikeʻike, a laila ua puka mai ʻo Alicia mai kahi peʻe e hoʻouna i ka mea hoʻoweliweli hope loa i ka pō huhū i kūpono iā ia. Ke kahe koko nei kekahi kanaka ma ke alahele. ʻO kekahi ʻuhane i nalowale a mōhai ʻia.
  
  He pau ole lakou, keia poe. He kai ʻino lākou.
  
  A laila ʻike ʻo Drake i ka mea hope loa, ua make paha, kū ka mea hoʻoweliweli a lele. Ua manaʻo ʻo Drake ua ʻaʻahu paha ʻo ia i kahi ʻaʻahu. Ua hoʻomake ʻo ia i nā poʻohiwi e hoʻoluliluli ana a kī, akā naʻe ua hala ka pōkā i ka pahu hopu wale nō. ʻO ka hanu mālie ʻana, ua kiʻi ʻo ia i ka pahu lua. I kēia manawa, hāʻule ke kanaka i kona mau kuli a kū hou i luna, a i ka manawa aʻe, ua pohā ʻo ia i loko o ka lehulehu o nā poʻe, nā mea nānā, nā kamaʻāina a me nā keiki me nā kamera e hoʻāʻo nei e hopu i ko lākou manawa kaulana ma Facebook a Instagram paha.
  
  Huli ʻo Drake iā Alicia. "No laila ʻo kēia kekahi o nā pūnaewele o Ramses?"
  
  "ʻEhā kāne. E like me kā Dahl i wehewehe ai. ʻO kēia ke kolu o ke kelepona a mākou i alo ai ma ke ʻano he hui. "
  
  "A ʻaʻole maopopo mākou i nā ʻōlelo o ka Malaki."
  
  Nānā aʻela ʻo Alicia i nā alanui, ke alanui a me nā kaʻa i haʻalele ʻia. Huli aʻela ʻo ia ma hope o ka hoʻōho ʻana o Mei i ko lākou manaʻo.
  
  "He kiaʻi kā mākou!"
  
  Holo wikiwiki ʻo Drake i nā ʻanuʻu, ke poʻo i lalo, ʻaʻole hoʻi e hoʻāʻo e waiho i kāna mea kaua. ʻO kēia nā mea a pau, ʻo ko lākou honua holoʻokoʻa kēia. Ina paha i kelepona mai o Marsh, ina paha ua-
  
  Hāʻawi ʻo Jose Gonzalez iā ia i kahi kelepona. "ʻO ʻoe ke kanaka Pelekania like?"
  
  Ua pani ʻo Drake i kona mau maka a hoʻokomo i ka mea hana ma kona pepeiao. "Swamp. Haʻi ʻoe s-"
  
  Ua hoʻopau ka ʻakaʻaka a ka Pythia iā ia. "I kēia manawa, mai hoʻohana i nā ʻōlelo hōʻino maʻamau. ʻO nā ʻōlelo hōʻino no ka poʻe naʻauao ʻole, a pēlā nō wau i ʻōlelo ʻia mai ai. A i ʻole he ʻano ʻē aʻe paha? Akā, mahalo, e kuʻu hoa hou, ua ola ʻoe!
  
  "E ʻoi aku ma mua o kekahi mau kuʻi e lanakila ai iā mākou."
  
  "ʻAe, maopopo iaʻu. Hiki i ka pōkā nukili ke hana i kēia?
  
  Manaʻo ʻo Drake e hiki iā ia ke hoʻomau i kāna mau ʻōlelo huhū no ka manawa pau ʻole, akā ua hoʻoikaika ʻo ia e pani i kona waha. ʻO Alicia, May, a me Beau e hoʻopili ana a puni ke kelepona ʻoiai ʻo Jose Gonzalez e nānā ana me ke ʻano o ka manaʻo.
  
  "Ua moni ka popoki i kou alelo? ʻAe, a hey, no ke aha lā ʻoe i pane ʻole ai i nā kelepona a Gonzalez?"
  
  Nahu ʻo Drake i kona lehelehe luna a hoʻomaka ke kahe o ke koko. "Aia wau ma ʻaneʻi."
  
  "ʻAe, ʻae, ʻike wau. Akā, i hea ʻoe... um... ʻehā mau minuke aku nei?"
  
  Ua noho hāmau ʻo Drake.
  
  "Pono ʻo Jose ʻilihune e pane i ke kelepona iā ia iho. ʻAʻohe oʻu manaʻo i kaʻu mea e kamaʻilio nei.
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hoʻohuli iā Marsh. "He ʻaʻahu kā mākou. Ma hea-"
  
  "ʻAʻole ʻoe e hoʻolohe mai nei iaʻu, e ke kanaka Pelekane. Ua lohi ʻoe. Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe i ka hoʻopaʻi no ka lohi?"
  
  "Swamp. E oki i ka hana lapuwale. Makemake ʻoe e hoʻokō ʻia kāu mau koi a ʻaʻole paha?"
  
  "ʻO kaʻu mau koi? ʻAe, ʻoiaʻiʻo e hana ʻia lākou ke hoʻoholo wau ua maikaʻi wau a mākaukau. ʻĀnō ʻoukou ʻekolu, e lilo ʻoukou i mau koa maikaʻi a kali ma laila. E kauoha wale aku au i ʻelua mau mea lawe.
  
  Ua hoʻohiki ʻo Drake. "Mai hana pela. Mai ʻaʻa ʻoe e hana i kēlā!"
  
  "E kamaʻilio wikiwiki."
  
  Ua make ka laina. Ua nānā ʻo Drake i nā maka ʻekolu o nā maka hauʻoli a ʻike ʻo ia he mau hiʻohiʻona wale nō lākou. Ua hāʻule lākou.
  
  Me ka hoʻoikaika nui, ua mālama ʻo ia iā ia iho mai ka ʻoki ʻana i ke kelepona. Ua lawe ʻo Alicia iā ia iho e hōʻike i ka hoʻoweliweli kokoke i ka Homeland. Hana ʻo Mai iā Gonzales e wehe i kona ʻaʻahu.
  
  "E hoʻopau kāua i kēia," wahi āna. "Ke hana nei mākou i nā mea i mua o mākou a hoʻomākaukau no nā mea e hiki mai ana."
  
  Ua ʻimi ʻo Drake i ka ʻāʻī, ka lepo a me ka lāʻau, mamao i ka noʻonoʻo a me ka puʻuwai, i ʻeha ʻia e ka manaʻo o ka manaʻo o Malaki. E make ana ka poe hala ole i na minuke e hiki mai ana, a ina e haule hou oia, e nui hou aku.
  
  "E hoʻopau ʻo Malaki i kēia pōkā," wahi āna. "ʻO kāna mea e ʻōlelo ai. Inā ʻaʻole e loaʻa iā mākou, e pōʻino ko ke ao holoʻokoʻa. Kū mākou ma ka ʻaoʻao. "...
  
  
  MOKUNA UMIKUMAMAhiku
  
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Malaki a hoʻopaʻa i ke kelepona me ka pua. Ua hoʻokokoke ʻo Zoey iā ia iho. "Ua hōʻike maoli ʻoe iā ia," wahi āna.
  
  "ʻAe, a i kēia manawa e hōʻike hou aku wau iā ia."
  
  Ua lawe ʻo Marsh i kahi kelepona ʻē aʻe a nānā i ka helu āna i mālama ai i loko o kona hoʻomanaʻo. Manaʻo ʻo ia ʻo ia kāna mea e pono ai, kāhea koke ʻo ia i ka helu a kali. ʻO ka leo i pane mai ai, ʻoʻoleʻa a hoʻohiwahiwa, ua hōʻoia i kāna mau manaʻo.
  
  "Ua ʻike ʻoe i ka mea e hana ai," wahi āna.
  
  "ʻekahi? A i ʻole ʻelua?
  
  "ʻElua, e like me kā mākou ʻaelike. A laila e neʻe aku inā makemake hou au iā ʻoe.
  
  "ʻOiaʻiʻo, e ka haku. Ua mālama ʻia iaʻu ma o kaʻu polokalamu kelepona paʻalima. E hauʻoli wau i kekahi o ia hana. "
  
  Huhū ʻo Malaki. "He mea hoʻoweliweli ʻoe, e Stephen?"
  
  "ʻAe, ʻaʻole, ʻaʻole wau e hoʻokomo iaʻu iho i kēlā papa. ʻaʻole naʻe."
  
  "E hana i ka hana i uku ʻia iā ʻoe e hana. I kēia manawa."
  
  Ua hoʻololi ʻo Marsh i kekahi o nā pale i ke kāmeʻa kūlanakauhale, he mea nānā liʻiliʻi wale nō i hoʻohana ʻia e nā ʻoihana pili e nānā i ka mea e hele mai ana a e hele ana ma ke alahele. Na Stephen e haunaele ma keia alanui, a makemake o Marsh e nana.
  
  Kūlou ʻo Zoe ma luna, e hoʻāʻo ana e ʻike maikaʻi. "No laila, he aha kā mākou e hana ai i kēia lā?"
  
  Ua akea na maka o Malaki. "Aole anei i lawa keia ia oe? A ua ʻike koke ʻoe i kahi palupalu liʻiliʻi, ʻoluʻolu iki no kahi wahine i kono ʻia e hui pū me Pythias ʻino nui, ʻo Miss Zoe Shears. No ke aha kēia? No kou makemake paha i ka hehena iloko o'u?"
  
  "Pēlā koʻu manaʻo. A ʻoi aku ka liʻiliʻi. Malia paha ua hele ka champagne i koʻu poʻo.
  
  "Maikaʻi. I kēia manawa, e haʻalele a nānā.
  
  Ua wehe ʻia nā manawa hou e like me kā Marsh i makemake ai iā lākou. E haʻalulu nā kāne a me nā wahine maʻamau i ka mea a lākou i ʻike ai, ʻoiai nā mea paʻakikī, akā ua nānā ʻo Marsh lāua ʻo Shears iā ia me ke ʻano anu. Ua lawe ʻo Marsh i ʻelima mau minuke no ka mālama ʻana i nā kiʻi a hoʻouna aku i ka Pelekane ma o ka leka wikiō me kahi leka i hoʻopili ʻia: E hoʻouna i kēia i ka ʻāina. E hoʻopili koke wau iā ʻoe.
  
  Hoʻopili ʻo ia i kekahi lima iā Zoey. Ua aʻo pū lāua i kēia hiʻohiʻona alualu ʻana, kahi i ʻike maoli ai ke kanaka Pelekane a me kāna mau ʻelele ʻekolu e hōʻea lohi ana lākou ma mua o ka hoʻomaka ʻana. hemolele. A ʻo ka haunaele ma ka hopena... he mea kūʻai ʻole.
  
  Hoʻomanaʻo ʻo Marsh aia kekahi poʻe i loko o ka lumi. ʻO ka pūnaewele Ramses nui a me kona mau lālā. Noho mālie lākou ma ke kihi loa o ke keʻena i hiki ʻole iā ia ke hoʻomanaʻo i ko lākou mau helehelena.
  
  "E," i kāhea aku ai ʻo ia. "Ua pau ka wahine i ka champagne. Hiki paha i kekahi o ʻoukou ke hoʻomaʻemaʻe?
  
  Ku mai la kekahi kanaka, ua piha kona mau maka i ka hoowahawaha a haalulu iho la o Marsh. Akā, ua uhi koke ʻia ka ʻōlelo a lilo i luliluli wikiwiki o ke poʻo. "Hiki nō".
  
  "Pono. Hoʻokahi ʻōmole hou a lawa."
  
  
  MOKUNA UMAMAWALU
  
  
  Nānā ʻo Drake i ka wehe ʻana o Mai i ka lole o ke kiaʻi i kona ʻimi ʻana i kahi papa inoa o nā koi. Ua nānā ʻo Alicia lāua ʻo Beau i ka lehulehu e ʻākoakoa ana, ʻaneʻane maopopo loa e neʻe ana ka lālā hope loa o ke keʻena kolu. E hele ana ka ʻāina hānau me ʻelua mau minuke i koe. Ma kahi kokoke, kani nā kani i ka ʻākoakoa ʻana o nā mākaʻi. Ua ʻike ʻo Drake i kēia manawa e hoʻomaka ka poʻe New York a pau i nā mea mākaʻikaʻi. He manaʻo maikaʻi paha inā noho ka poʻe ma waho o nā alanui, akā he aha nā mea ʻē aʻe e hiki ai i ka Hale Paʻi ke hana?
  
  Ua hoʻopuni nā drones me nā mea ʻike radiation i ka lewa. Hoʻopau nā mea ʻike metala i nā mea a pau e pono ai ka nānā ʻana, a he nui ka poʻe ʻaʻole. Aia ka pūʻali koa a me ka NEST. He nui na Agena e holoholo ana ma na alanui, ua like ia me ka halawai o na kahiko. Inā ua hana pololei ka 'Oihana Kalaiaina, ka FBI, ka CIA a me ka NSA i kā lākou mau hana, ua loaʻa paha ʻo Marsh.
  
  Nānā ʻo Drake i kāna wati. Ua hala iki ma kahi o hoʻokahi hola mai ka wā i hoʻomaka ai kēia moeʻuhane.
  
  ʻO kēia wale nō?
  
  Hoʻopili ʻo Alicia iā ia. "Ua loaʻa iā ia kekahi mea."
  
  Nānā ʻo Drake iā Mai i ka loaʻa ʻana o kahi ʻāpana pepa i pelu ʻia mai ka ʻaʻahu ʻōpala o Gonzalez.
  
  Ua ʻakaʻaka ka New Yorker i ka ʻike ʻana iā ia a lawe ʻo ia i kahi lima haehae ma kēlā me kēia lima. "E hāʻawi mai ke kūlanakauhale iaʻu i uku... uku-"
  
  "Hiki i ke kūlanakauhale ke hāʻawi i nā ʻōlelo aʻo iā ʻoe," wahi a Alicia me ka manaʻo paʻa. "E hoʻohana i kahi ʻaila mahana. Mai uku no ka hui ino.
  
  Ua pani ʻo Gonzales a paheʻe.
  
  Ua hele ʻo Drake a hiki i Mei. Ua paʻi ʻia nā koi a Marsh ma ka pepa A4 keʻokeʻo ma ka font nui loa. Ma ke ʻano holoʻokoʻa, ua maʻalahi lākou.
  
  "Elima haneri miliona dala," heluhelu mai o Mai. "A ʻaʻohe mea ʻē aʻe".
  
  Aia ma lalo o ke koi kahi ʻōlelo i kākau ʻia me ka ʻokoʻa o nā lima lima liʻiliʻi.
  
  "E hahai koke nā kikoʻī."
  
  Ua ʻike pono ʻo Drake i ke ʻano o ia mea. "E hoʻouna lākou iā mākou i kahi ʻimi ʻē aʻe o ka hiki ʻole."
  
  Nānā ʻo Beauregard i ka lehulehu. "A ʻo mākou, me ke kānalua ʻole, ke noho nei mākou ma lalo o ka nānā ʻana. ʻOiaʻiʻo e hāʻule hou mākou i kēia manawa.
  
  Ua nalowale ʻo Drake i ka helu o nā kelepona i hāpai ʻia e ka lehulehu i hōʻuluʻulu ʻia, a laila lohe ʻo ia i ke kani ʻana o kahi leka ma kāna kelepona hele a nānā i ka pale. ʻOiai ma mua o kona kaomi ʻana i ka loulou wikiō, ua hoʻomaka ʻo kona poʻo e ʻeha me ke ʻano o ka manaʻo. "E nā kāne," i ʻōlelo ai ʻo ia a hoʻopaʻa ʻia ka hāmeʻa ma ka lōʻihi o ka lima i ko lākou ʻāʻī ʻana.
  
  ʻO ke kiʻi he ʻeleʻele a ʻeleʻele a keʻokeʻo, akā paʻa ka pahupaʻikiʻi a hōʻike maopopo i kekahi o nā moeʻuhane ʻino loa a Drake. "ʻAʻohe manaʻo," wahi āna. "Pepehi i ka poʻe i ʻike ʻole i ka mea e hana nei. ʻAʻole kēia no ka hoʻoweliweli, ʻaʻole kēia no ka loaʻa kālā. No kēia..." ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻomau.
  
  "Maikaʻi," i hanu ai ʻo Mai. "Ke ʻeli nui nei mākou i kēia mau mea hānai lalo i kēlā me kēia lā. A ʻo ka mea maikaʻi loa ʻo ia ka noho ʻana i loko o ka puʻuwai o kā mākou kaiāulu. "
  
  ʻAʻole hoʻopau ʻo Drake i hoʻokahi minuke a hoʻouna i kahi loulou i ka Homeland. ʻO ka ʻoiaʻiʻo ua hiki iā Marsh ke huki i kāna helu kelepona mai loko mai o ka lewa lahilahi, ʻaʻole ia he mea kupanaha no nā mea a pau āna i hoʻokō ai i kēia manawa. ʻO nā mea hoʻoweliweli e kōkua ana iā ia ua ʻoi aku ka nui ma mua o nā koa wāwae i hoʻolilo ʻia.
  
  Ua nānā ʻo Drake i nā mākaʻi e hana i kā lākou hana. Neʻe akula ʻo Alicia i kahi kokoke iā ia, a laila huki koke ʻo ia i ka wāwae o kona pālule. "Ke ʻike nei ʻoe i kēia?" - i ʻōlelo ʻo ia me ka leo mele. "Ua loaʻa iā ʻoe i kou hoʻāʻo ʻana e kī i kaʻu hoki i ka wao nahele. A he mea hou nō. ʻO ia ka wikiwiki o kēia mea e neʻe nei i mua. "
  
  Ua ʻoi aku ka manaʻo o kāna mau ʻōlelo iā Drake. Aia kahi hoʻomanaʻo o ko lākou pilina, ko lākou hoihoi hou; ka hopena no Mei a me Bo ua hiki mai kekahi mea ma waena o lāua; a me ka ʻike maopopo ʻana i kona ola ponoʻī i kēia manawa - pehea ka wikiwiki o ka neʻe ʻana a me kona hoʻāʻo ʻana e hoʻolohi i nā mea.
  
  Ma ka laina pololei o ke ahi.
  
  "Inā ola mākou i kēia," wahi āna. "Ke hoʻomaha nei ka hui SPEAR i hoʻokahi pule."
  
  "Ua hoʻopaʻa mua ʻo Torsty i nā tiketi i Barbados," wahi a Alicia.
  
  "He aha ka mea i hana ʻia ma ka wao akua?" Noʻonoʻo ʻo Mai.
  
  Nānā ʻo Drake i kāna wati, a laila ma kāna kelepona, hopu ʻia i ka manawa ʻē aʻe. Ke alo nei i ka make pono ʻole a me ka hoʻoweliweli nui ʻana, me ka ʻimi pau ʻole a me ke kaua hoʻomāinoino, ke kīkī nei lākou i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae a ua koi ʻia lākou e hoʻomaha i kekahi mau minuke. ʻOiaʻiʻo, pono lākou i ka manawa e hoʻopau ai i ka ʻuʻuku, ka ulu ʻana o ka hopohopo e hiki ai ke alakaʻi i ko lākou make.
  
  "Bikini. Kahakai. Nā nalu ʻulaʻula," wahi a Alicia. "ʻO wau".
  
  "Ke lawe nei ʻoe i kāu hoaaloha hou me ʻoe?" Ua minoʻaka ʻo Mai. "Kenzie?"
  
  "Ua ʻike ʻoe, e Alicia, ʻaʻole wau i manaʻo ua hoʻopaʻa ʻo Dahl i kahi hoʻomaha hoʻomaha hui," wahi a Drake me ka hapa ʻakaʻaka. "ʻOi aku e like me ka hoʻomaha ʻohana."
  
  Ua ʻōhumu ʻo Alicia. "He aha ka mea ʻino. He ʻohana mākou".
  
  "ʻAe, ʻaʻole naʻe i ke ala āna i makemake ai. ʻIke ʻoe, pono ʻo Joanna lāua ʻo Dahl i kahi manawa.
  
  Akā, e nānā ana ʻo Alicia iā Mei. "A i ka pane ʻana i kēlā ʻōlelo hoʻomāinoino mua, ʻo Sprite, ʻaʻole, ua noʻonoʻo wau e lawe iā Drakey. Ua kūpono anei iā ʻoe?"
  
  Nānā koke aku ʻo Drake, me ka ʻimi ʻana i kona mau lehelehe i kahi kani kani leo. Ma hope ona, lohe ʻo ia i ka ʻōlelo a Bo.
  
  "Ke manaʻo nei anei ua pau ʻoe a me aʻu i kēia manawa?"
  
  Ua mālie ka leo o Mei. "Manaʻo wau aia iā Matt ke hoʻoholo."
  
  Oh mahalo. Mahalo nui iā ʻoe, pōʻino.
  
  Aneane hoʻomaha ʻo ia i ke kani ʻana o kāna kelepona ponoʻī. "ʻAe?"
  
  "Maʻaneʻi. Ua mākaukau anei koʻu mau koa liʻiliʻi no ka holo wikiwiki?"
  
  "Ua pepehi ʻoe i kēlā poʻe hewa ʻole. Ke hui kāua, e ʻike wau e pane ʻoe no kēia.
  
  "ʻAʻole, e ke hoa, e pane ana ʻoe. Heluhelu ʻoe i kaʻu mau koi, ʻeā? Elima haneri miliona. He kālā kūpono kēlā no ke kūlanakauhale piha i nā kāne, nā wahine a me nā mea liʻiliʻi."
  
  Ua pani ʻo Drake i kona mau maka, e ʻuʻu ana i kona mau niho. "He aha ka hope?"
  
  "ʻO nā kikoʻī uku, ʻoiaʻiʻo. E hele i ke kikowaena kikowaena. Ke kali nei lākou i loko o kekahi o nā kīʻaha kikowaena. " Ua haʻi ʻo ia i kahi inoa. "Ua pelu ʻia a hoʻopaʻa ʻia i loko o kahi envelopp i hoʻopaʻa ʻia e kekahi ʻuhane maikaʻi ma ka ʻaoʻao o lalo o ka papaʻaina hope loa ma ka ʻaoʻao loa o ka counter. E hilinaʻi iaʻu, e hoʻomaopopo ʻoe i kou hiki ʻana i laila."
  
  "Pehea inā ʻaʻole mākou e hana i kēia?" ʻAʻole poina ʻo Drake e pili ana i ka lālā o ke kelepona i pakele, ʻaʻole hoʻi i ke ola ʻana o ʻelua mau keena ʻē aʻe.
  
  "A laila e kāhea wau i ka hoki hou e lawe i kaʻu ukana a puhi i ka hale kūʻai donut. Ua kūpono anei iā ʻoe?"
  
  Ua noʻonoʻo pōkole ʻo Drake i kāna mea e hana ai iā Marsh i ka wā i hopu ai lākou iā ia. "Pehea ka lōʻihi?"
  
  "ʻAe, ua lawa nā minuke he ʻumi."
  
  "He ʻumi mau minuke? ʻO ka pōʻino kēia, Malaki, a maopopo iā ʻoe. ʻOi aku ma kahi o iwakālua mau minuke kaʻa kaʻa mai ʻaneʻi. Palua paha ka nui.
  
  "ʻAʻole au i ʻōlelo e hele ʻoe."
  
  Hoʻopaʻa ʻo Drake i kona mau lima. Ua hoʻonohonoho ʻia lākou e hāʻule, a ua ʻike lākou a pau.
  
  "E hai aku au ia oe," wahi a Marsh. "I mea e hōʻoia ai ua hiki iaʻu ke hoʻokipa, e hoʻololi wau i kēia i ʻumikūmālua mau minuke. A helu ʻia..."
  
  Ua hoʻomaka ʻo Drake e holo.
  
  
  MOKUNA UMIKUMAiwa
  
  
  Ua holo ʻo Drake ma ke alanui ʻoiai ʻo Beau e paʻi ana i nā koina o Grand Central Station i kāna GPS. Ua holo ʻo Alicia lāua ʻo Mei ma hope. I kēia manawa, akā naʻe, ʻaʻole i hoʻolālā ʻo Drake e hana i ka huakaʻi ma nā māiʻuʻu. ʻOiai ʻo ka papa hana paʻa loa i hoʻonohonoho ʻia e Marsh, pono e hoʻāʻo. Ua haʻalele ʻia ʻekolu kaʻa ma kahi kokoke i ka hale hōʻikeʻike, ʻelua Corollas a me kahi Civic. ʻAʻole hāʻawi ka Yorkshireman iā lākou i ka lua o ka nānā. ʻO kāna mea i makemake ai he mea ...
  
  "E komo i loko!" Kū ʻo Alicia ma ka puka hāmama o ka Civic.
  
  "ʻAʻole lawa ia," wahi āna.
  
  "ʻAʻole hiki iā mākou ke hoʻopau i ka manawa e kū nei ma ʻaneʻi e kali ana-"
  
  "Ua lawa," ʻike akula ʻo Drake ma hope o ka holo mālie ʻana o ka lio a me ka holo kaʻa i huki ʻia mai loko mai o Central Park i kahi o kahi kaʻa huki F150 ikaika e kaʻa wale ana ma ka ʻaoʻao o ke alanui.
  
  Holo akula ʻo ia iā ia.
  
  Ua holo wikiwiki ʻo Alicia lāua ʻo Mei. "E hoʻomāʻewaʻewa ana ʻo ia iaʻu?" Ua hoʻolaha ʻo Alicia i kahi ʻōlelo hōʻino ma Mei. "ʻAʻohe ala e holo ai au i ka lio. ʻAʻole loa!"
  
  Holo lākou ma mua o ka holoholona a noi koke i ke kalaiwa e hāʻawi i kāna kaʻa iā lākou. Hehi ihola ʻo Drake i ka pedal gas, me ka puhi ʻana i ka lāʻau i kona huki ʻana mai ka pā. Ua kuhikuhi ʻo Beau i ka ʻākau.
  
  "E holo ma waena o Central Park. ʻO kēia ka 79th Street transverse a alakaʻi i Madison Avenue.
  
  "Aloha i kēia mele," wahi a Alicia. "Auhea ko Tiffany? Pōloli au."
  
  Ua hāʻawi ʻo Beau iā ia i kahi hiʻohiʻona ʻē. "ʻAʻole kēia he hale ʻaina, e Miles."
  
  "A he hui pop ʻo Madison Avenue," wahi a Drake. "Ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Cheney Coates. Me he mea lā hiki i kekahi ke poina iā ia. Ale ʻo ia, hoʻomanaʻo koke.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia. "Poloke. E ho'ōki wau i ka ho'āʻo e hoʻomāmā i ke ʻano. He kumu no keia, e Drake? He wahine hookamakama anei ia?"
  
  "E, e kū mau!" Ua alakaʻi ʻo ia i ke kaʻa e holo wikiwiki ana i ke alanui 79, he ala ākea hoʻokahi i hoʻopuni ʻia e kekahi pā kiʻekiʻe me nā kumu lāʻau e kau ana. "Pono paha. A he mea hōʻikeʻike maikaʻi. "
  
  "Akahele!"
  
  ʻO ka ʻōlelo aʻo a Mei i hoʻopakele ai i kā lākou kaʻa i ka hele ʻana o ka Silverado ma luna o ka ʻīniha kiʻekiʻe o ke kikowaena kikowaena a hoʻāʻo e hoʻomoe iā lākou. Ua ʻike ʻo Drake i ka maka ma hope o ka huila - ʻo ka lālā hope loa o ke kolu o ke kelepona. Hehi ʻo ia i ka pedal gas, me ka hoʻihoʻi ʻana i nā mea a pau i ko lākou mau noho i ka huli ʻana o ke kaʻa ʻē aʻe a alualu. ʻAʻole koke ko lākou heihei ma waena o Central Park i ke ʻano make loa.
  
  Ua kalaiwa ke kalaiwa o ka Silverado me ka ha'alele ha'alele. Ua lohi ʻo Drake no ka hala ʻana i kekahi mau kaʻa kaʻa, akā ua lawe ka mea alualu i ka manawa e paʻi iā lākou mai hope. Huli ka F150 a lele, akā hoʻoponopono iā ia iho me ka pilikia ʻole. Ua paʻi ka Silverado i ke kaʻa kaʻa, a hoʻokuʻu iā ia e wili i kahi ala ʻē aʻe kahi i hāʻule ai i kahi pā paʻa. Huli ʻo Drake i ka hema, a laila ʻākau e hala i ka laina o nā kaʻa kaʻa, a laila holo wikiwiki i kahi ala ākea.
  
  ʻO ka mea hoʻoweliweli ma hope o lākou e hilinaʻi ana ma waho o kona puka makani me ka pū ma kona lima.
  
  "E iho i lalo!" Ua hoʻōho ʻo Drake.
  
  Ua komo nā pōkā i kēlā me kēia ʻili - kaʻa, alanui, pā a me nā kumulāʻau. Aia ke kanaka me ka huhū, ka hauʻoli a me ka inaina pū kekahi, me ka manaʻo ʻole i ka pōʻino āna i hana ai. ʻO Beau, ka mea e noho ana ma ka noho hope o ka F150, huki mai i kahi Glock a pana i ka pukaaniani hope. Holo maila ke ea anu i loko o ka hale.
  
  Ua ʻike ʻia kekahi lālani hale ma ka ʻaoʻao hema, a laila kekahi mau mea hele wāwae e hele wāwae ana ma ke ala ala ma mua. Ua ʻike wale ʻo Drake i ke koho a ka Diabolo - ʻo ka make pōʻino o kahi mea hele a lohi paha i ka Grand Central Station a ke alo nei i nā hopena.
  
  ʻEwalu mau minuke i koe.
  
  I ka huli ʻana i ke alanui 79th, ʻike ʻo Drake i kahi alahele pōkole ma mua me nā lālā ʻōmaʻomaʻo e kau ana ma luna. I ko lākou komo ʻana i loko o ka pōʻeleʻele pōkole, ua kuʻi ʻo ia i ka pedal kaʻa, me ka manaʻo e hāʻule ka mea alualu i ka pā a i ʻole e nalowale kāna pū i loko o ka haunaele. Akā, ua kaʻa ʻo ia a puni lākou, me ka hoʻoikaika ikaika, me ka pana ʻana i ka puka makani ʻaoʻao i kona hala ʻana.
  
  Kulou iho la lakou a pau i ka pa ana o ko lakou pukaaniani ponoi, aneane e make ke kani ana o ka poka mamua o ko lakou lohe ana. I kēia manawa, ʻo Alicia ponoʻī i hoʻopaʻa i kona poʻo i waho, a hoʻopā i ka pū a kī aku i ka Silverado. Ma mua ua holo wikiwiki ʻo ia a lohi. Ua pani koke ʻo Drake i ka hakahaka. Ua ʻike ʻia kekahi alahaka a ua paʻa ke kaʻa ma nā ʻaoʻao ʻelua o nā laina melemele pālua. Ua pani ʻo Drake i ke āpau a hiki i ko lākou ʻēheu ponoʻī e pili i ka hope o ke kaʻa ʻē aʻe.
  
  Huli ka mea hoʻoweliweli i kona kino a kuhikuhi i ka pū ma luna o kona poʻohiwi.
  
  Ua kī mua ʻo Alicia, ua haki ka pōkā i ka puka makani hope o ka Silverado. Pīhoihoi paha ka mea hoʻokele kaʻa no ka ʻauheʻe ʻana o kāna kaʻa, ʻaneʻane hoʻokele i nā kaʻa e hiki mai ana a kani nā pū me ke kani ʻana. Ua hilinaʻi ʻo Alicia i waho.
  
  "Ke lele nei kēia ʻāpana lauoho lauoho," wahi a May. "Hoʻomanaʻo wale mai iaʻu i kekahi mea. He aha kā lākou inoa i kēia manawa? He koli anei kēia?"
  
  Nā pana hou aku. Ua hoʻihoʻi ka mea hoʻoweliweli i ke ahi. Ua hoʻohana ʻo Drake i nā ʻenehana hoʻokele evasive me ka palekana e like me kona hiki. Ua emi hou ke kaʻa ma mua, a ua lawe ʻo ia i ka manawa e loaʻa i ka Silverado, e huli ana i ke ala e hiki mai ana. Ma hope ona, ua ʻōwili ʻo May i ka puka makani a wehe i ka pahu i loko o kahi kaʻa ʻē aʻe. Ua hilinaʻi ʻo Drake a nānā i ka ʻike ma hope.
  
  "Ke hele mai nei nō."
  
  ʻAʻole i hoʻopau koke ʻia ʻo Central Park a ʻike ʻia ka lele ʻana o ka hui ʻo Fifth Avenue iā lākou. Ua lohi nā kaʻa, kū, a hele wāwae ka poʻe hele wāwae ma nā ʻaoʻao a laina i nā alaloa. Ua nānā wikiwiki ʻo Drake i nā kukui ʻōmaʻomaʻo i pena ʻia i kēia manawa.
  
  Ua laina ʻia nā kaʻa kaʻa keʻokeʻo lōʻihi loa ma nā ʻaoʻao ʻelua o Fifth Avenue. Ua paʻi ʻo Drake i nā kaʻa, akā ua hāʻule hou ka mea hoʻoweliweli i ko lākou huelo. Ma o nā ʻauamo, ua ʻike ʻo ia i ka ʻeke o ka hope, ʻike i ka hiki o ka pōʻino a huki ʻia i waho o ka milo e loaʻa hou ka mana. Ua hele pololei ke kaʻa ma ke alahele, ʻo ka Silverado he ʻīniha wale nō ma hope.
  
  Ua hoʻāʻo ke kaʻaahi e huki i mua o lākou, ʻaʻohe mea i koho ʻia e Drake akā ʻo ka hoʻokele holoʻokoʻa i kona ʻaoʻao hema a i waenakonu o ke alanui. Metala ʻoki ʻia a nahā ke aniani ma kona ʻūhā. Ua hāʻule ka Silverado iā ia ma hope.
  
  "Elima mau minuke," wahi a Bo me ka mālie.
  
  Me ka hoopau manawa ole, ua hoomahuahua oia i kona mama. Ua ʻike koke ʻia ʻo Madison Avenue, ka ʻaoʻao hina o ka Chase Bank a me ka J.Crew ʻeleʻele e hoʻopiha ana i ke kahua o ka ʻike ma mua.
  
  "ʻElua hou aku," wahi a Bo.
  
  Hoʻohui pū ʻia nā kaʻa heihei mai ka liʻiliʻi liʻiliʻi a hiki i ka liʻiliʻi liʻiliʻi, e uhaʻi i nā kaʻa ma nā ʻaoʻao a puni nā mea pale lohi. Hoʻopiʻi mau ʻo Drake i ka pū, me ka manaʻo e loaʻa iā ia kekahi ʻano siren, a pana ʻo Alicia i ka lewa e koi aku i nā mea hele wāwae a me nā mea hoʻokele e neʻe koke aku. Ke uwo nei nā kaʻa NYPD, e waiho ana i kahi ala o ka luku i ko lākou ala. Ua ʻike mua ʻo ia ʻo nā kaʻa ʻulaʻula nui wale nō i mālama ʻia me ka mahalo.
  
  "Mamua," wahi a Bo.
  
  "Loaʻa," ʻike ʻo Drake i ke ala e hele aku ai i ke alanui Lexington a holo wikiwiki aku i laila. Hoʻomaka ʻo ia i ka ʻenekini, hoʻokele wikiwiki ʻo ia i ke kaʻa a puni ke kihi. Ua paʻa ka uahi mai nā huila, e hoʻōho ai nā kānaka a puni ke alahele. Eia ma ke alanui hou, ua paa pono na kaa ma na aoao elua, a me ka haunaele o na anuu, na kaa, a me na alanui ala hookahi, ua paa ka manao o na kaa.
  
  "ʻAʻole mamao," wahi a Bo.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kona manawa ma mua i ka emi ʻana o ke kaʻa. "Mei," wahi āna. "Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe iā Bangkok?"
  
  Ma keʻano maʻalahi e like me ka hoʻololi ʻana i nā kaʻa i loko o kahi kaʻa nui, ua hoʻokomo ʻo Mai i kahi makasina hou i loko o kāna Glock a wehe i kona kāʻei noho, e neʻe ana i kona noho. Nānā akula ʻo Alicia iā Drake a nānā ʻo Drake i ke aniani hiʻohiʻona. Ua pani ʻo Silverado me kona ikaika a pau, e hoʻāʻo ana e hoʻopaʻa iā lākou i ko lākou hoʻokokoke ʻana i ke kahua kikowaena nui a me ka lehulehu.
  
  Noho ʻo Mai ma luna o kona noho, e hilinaʻi ana i waho o ka puka aniani hope a hoʻomaka e pahu.
  
  Hoʻopili ʻo Alicia iā Drake. "Bangkok?"
  
  "ʻAʻole ia kou manaʻo."
  
  "ʻAe, ʻaʻole hiki mai kēlā. E haʻi mai ʻoe iaʻu e hoʻomau ʻia ka mea i hana ʻia ma Thailand.
  
  Ua paheʻe ʻo Mai i loko o ka wahi liʻiliʻi, haehae i kona ʻaʻahu akā koi ʻo ia i kona kino e neʻe. Ua ʻike ʻo Drake i ka manawa i paʻi ai ka makani iā ia, ʻo ke one e ʻeha ana i kona mau maka. Ua ʻike ʻo ia i ka manawa a ka mea hoʻoweliweli e alualu ana i ka pīhoihoi.
  
  Kokoke mai ka Silverado, pili puiwa.
  
  Lele ʻo Mai ma ke kua o ke kaʻa, kīkoʻo nā wāwae, a hāpai i kāna mea kaua. Hoʻomaka ʻo ia i ka pana ʻana mai ke kua o ke kaʻa, a haki nā pōkā i nā puka makani o kekahi kaʻa. Hala malie na hale, na kaa a me na pou kukui. Huki hou aku la o Mai i ke kumu, me ka ike ole i ka makani a me ka nee ana o ke kaa, me ka nana wale aku i ke kanaka nana lakou e make.
  
  Mālama ʻo Drake i ka huila e like me ka hiki, e mālama mau i ka wikiwiki. I kēia manawa, ʻaʻohe kaʻa i hala ma mua o lākou, e like me kāna i pule ai. Ua kū paʻa ʻo May ma luna o kona mau wāwae, ʻaʻole i ʻike ʻia ka nānā ʻana i ka mea hoʻokahi i ka manawa. ʻO Drake kāna alakaʻi.
  
  "I kēia manawa!" - ua hoʻōho ʻo ia ma luna o kona leo.
  
  Huli aʻela ʻo Alicia me he keiki lā i hoʻolei i ka lole mai ke kua o kona noho. "He aha kāna e hana ai?"
  
  Hoʻohana mālie ʻo Drake i nā kaʻa, hoʻokahi milimita i ka manawa. Hoʻokomo ʻo Mai i ka pahu lua a holo i luna o ka moena o ke kaʻa, pololei i ka puka hope. Ua ʻoi aku ka nui o nā maka o ka mea hoʻokele Silverado i kona ʻike ʻana i kahi ninja hihiu e holo pololei ana i kāna kaʻa e holo wikiwiki ana mai kekahi!
  
  Ua hōʻea ʻo Mai i ka puka hope a lele ʻo ia i ka lewa, me ka luli ʻana i kona mau wāwae a me nā lima. He manawa ma mua o ka huki ʻana aku o ka ʻumekaumaha iā ia i lalo, ʻoiai ʻo ia e ʻakaʻaka maikaʻi ana ma o ka lewa lahilahi, ka hiʻohiʻona o ka aihue, ke akamai a me ka nani, akā ia manawa ua hāʻule nui ʻo ia ma luna o ka puʻu o ke kaʻa o kekahi kanaka. Ua kūlou koke ʻo ia, e ʻae ana i kona mau wāwae a me kona mau kuli e lawe i ka hahau a mālama i kona kaulike. ʻAʻole maʻalahi ka pae ʻana ma luna o ka metala paʻa ʻole, a lele koke ʻo Mai i mua i ka pale makani ʻeke.
  
  Ua paʻi ka mea hoʻokele o ka Silverado i ke kaʻa, akā ua hoʻokō ʻo ia i ke kuhikuhi ʻana i ka pū ma kona alo.
  
  Ua hohola mai ʻo Mai i kona mau kuli i ka wā i hoʻoikaika ʻia ai kona kuamoʻo a me nā poʻohiwi. Aia kāna mea kaua ma kona mau lima, ua kuhikuhi mua ʻia i ka mea hoʻoweliweli. ʻElua kiʻi ʻana a ʻuhū ʻo ia , aia kona wāwae ma ka pedal kaʻa, kahe ke koko i mua o kona pālule a hāʻule ʻo ia i mua.
  
  Kolo akula ʻo Mai ma luna o ka pāpale o ke kaʻa, komo i loko o ka pale makani a huki i ke kalaiwa. ʻAʻole hiki iā ia ke ʻae iā ia i ka lokomaikaʻi o ka hoʻihoʻi ʻana i kona ikaika. Ua hui kona mau maka i piha i ka ʻeha a hoʻāʻo e hoʻoponopono.
  
  "Pehea...pehea ʻoe-"
  
  Ua kuʻi ʻo Mai iā ia ma ka maka. Ua paʻa ʻo ia i ka wā i hāʻule ai ke kaʻa i ke kua o ka Drake. Ua lohi ka Pelekania no ka 'hopu' ana i ke ka'a hookele pono'i ma mua o kona huli 'ana i kekahi ala pilikia.
  
  "No laila ʻo kēia kāu i hana ai ma Bangkok?" i ninau aku ai o Alicia.
  
  "Kekahi mea like".
  
  "A he aha ka mea ma hope?"
  
  Nānā aku ʻo Drake. "ʻAʻohe oʻu manaʻo, e ke aloha."
  
  Wehe aʻela lākou i nā puka, kaʻa pālua ma ka ʻaoʻao o ke kaʻa kaʻa, e like me ka kokoke i ke kahua kikowaena nui e hiki ai iā lākou ke kiʻi. Ua hoʻi hope ka poʻe kīwila, e ʻakaʻaka ana iā lākou. Huli ka poe akamai e holo. Ua lawe hou aku ka lehulehu i kā lākou mau kelepona hele a hoʻomaka e kiʻi i nā kiʻi. Lele ʻo Drake ma ke alahele a hoʻomaka koke i ka holo.
  
  "Ua pau ka manawa," i ʻōhumu ai ʻo Beauregard ma hope ona.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA
  
  
  Ua pohā ʻo Drake i loko o ke keʻena nui o ke kikowaena kikowaena. He ākea nui e ʻae ana ma ka hema a me ka ʻākau a kiʻekiʻe ma luna. ʻO nā ʻili ʻālohilohi a me nā papahele i poni ʻia ua hoʻopuʻihaʻi i ka ʻōnaehana, ʻo ka haʻalele ʻana a me ka hōʻea ʻana i nā wahi a pau, a ʻo ke komo ʻana o ka poʻe me he mea lā ʻaʻole i pau. Hoʻomanaʻo ʻo Beau iā lākou i ka inoa ʻo Cafe é a hōʻike iā lākou i ka papahele papahele o ka pahu.
  
  "ʻO ka lobby nui," wahi a Mai. "Huli akau, hala i ka escalators."
  
  ʻO ka heihei, ka wili, a me ka hana ʻana i nā hana acrobatic kupaianaha e pale aku i ka hui ʻana, ua haehae ka hui i ke kahua. Ua hala nā minuke. ʻO nā hale kūʻai kofe, nā hale kūʻai kokoleka Belgian, a me nā ʻeke ʻeke e kū nei, ʻo kā lākou ʻala hui ʻana e wili ai ke poʻo o Drake. Ua komo lākou i ka mea i kapa ʻia ʻo Lexington Passage a hoʻomaka e lohi.
  
  "E like me kēia!"
  
  Holo akula ʻo Alicia me ka ʻimi ʻana ma ka puka haiki o kekahi o nā hale ʻaina liʻiliʻi loa a Drake i ʻike ai. Me ka ʻike ʻole, e helu ana kona manaʻo i nā papa. ʻAʻole paʻakikī, ʻekolu wale nō lākou.
  
  Ua hoʻokuke ʻo Alicia i ke kanaka me ka ʻaʻahu hina, a laila hāʻule i kona mau kuli ma hope o ka ʻili ʻeleʻele. Hoʻopiha ʻia ka papa papa i nā ʻōpala pono ʻole, hoʻonohonoho pono ʻole ʻia nā noho. Huli aʻela ʻo Alicia i lalo a puka koke aʻela i luna, me ka paʻa ʻana i kahi enveloppi keʻokeʻo ma kona mau lima, ua piha kona mau maka i ka manaʻolana.
  
  Nānā ʻo Drake mai kahi mau ʻanuʻu, ʻaʻole naʻe ka wahine Pelekane. Akā, nānā ʻo ia i nā limahana a me nā mea kūʻai aku, ka poʻe e hele ana ma waho, a me kekahi wahi ʻē aʻe.
  
  ʻO ka puka i ka lumi pono.
  
  I kēia manawa ua wehe ʻia, ʻo kekahi kiʻi wahine ʻimi i hū mai i kona poʻo. ʻAneʻane koke, ua nānā ʻo ia i ka maka me ke kanaka hoʻokahi e nānā pololei ana iā ia: Matt Drake.
  
  ʻAʻOLE...
  
  Lawe ʻo ia i ke kelepona lawe lima. "Manaʻo wau no ʻoe kēia," wahi āna me kona mau lehelehe wale.
  
  Kuno ʻo Drake i kona hoʻomau ʻana i ka nānā ʻana i ka wahi holoʻokoʻa. Wehe aʻela ʻo Alicia i ka envelopp a hāmama ka maka.
  
  "ʻAʻole hiki ke ʻoiaʻiʻo."
  
  Hoʻonui ʻo Mai i kona mau maka. "He aha? Kainō?"
  
  "Ua ʻōlelo ʻo boom!"
  
  
  MOKUNA IWAKALUA KUMAMAKAHI
  
  
  Holo wikiwiki ʻo Drake i ke kelepona a kāʻili ʻia mai ka wahine mai. "He aha kāu pāʻani?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Marsh ma ka hope o ka laina. "Ua nānā ʻoe ma lalo o nā papa ʻelua ʻē aʻe?"
  
  A laila ua make ka laina. Ua ʻike ʻo Drake i ka hāʻule ʻana o nā mea a pau i loko ona i ka wā e paʻa ai kona ʻuhane a me kona puʻuwai, akā ʻaʻole ʻo ia i hoʻōki i ka neʻe ʻana. "I nā papaʻaina!" Ua hoʻōho ʻo ia a hoʻomaka e holo, hāʻule a paheʻe ma kona mau kuli ma lalo o kahi kokoke loa.
  
  Ua hoʻōho ʻo Alicia i nā limahana a me nā malihini e hele i waho a haʻalele. Ua hina iho la o Bo malalo o kekahi papaaina. Ua ʻike ʻo Drake i kahi kope pololei o ka mea a ka Farani i ʻike ai - kahi mea pahū liʻiliʻi i hoʻopaʻa ʻia ma ka ʻaoʻao lalo o ka papaʻaina. ʻO ka nui a me ke ʻano o ka ʻōmole wai, ua wahī ʻia ʻo ia i ka pepa ʻōwili Kalikimaka kahiko. Message Ho-ho-ho! ʻAʻole ʻike ʻia ʻo Drake.
  
  Noho ʻo Alicia ma hope ona. "Pehea mākou e hoʻokaʻawale ai i ka mea hānai? A ʻo ka mea nui loa, hiki iā mākou ke hoʻopau i ka mea ʻai?"
  
  "Ua ʻike ʻoe i kaʻu ʻike, e Miles. I loko o ka pūʻali, ua hoʻohana mākou i ka hoʻopā ʻana i hoʻokahi pōkā ma hope o kekahi. ʻO ke kumu, ʻo kēia ke ala palekana. Akā ua ʻike kēia kanaka i kāna hana. Hoʻopili maikaʻi ʻia i loko o ka pahu pōʻino. ʻIke ʻoe i nā uwea? Hoʻokahi kala like lākou a pau. Paʻa pahū. Fuse mamao. ʻAʻole paʻakikī, akā pōʻino.
  
  "No laila e kūkulu ʻoe i ka pahu a mai hoʻokuʻu i kēlā pāpale hoʻoheheʻe."
  
  "E ulu i kahi hoʻonohonoho? Damn, ua holo loa mākou ma ʻaneʻi. Nānā aʻela ʻo Drake a ʻike akula me nā maka hoʻomaloka i ka lehulehu o ka poʻe e kaomi ana i ko lākou mau maka i nā puka makani o ka cafe. Ua hoʻāʻo kekahi e hele ma ka puka hāmama. Ua hoʻopaʻa ʻia nā kelepona Android kumu i ka make ʻana o nā mea nona lākou i loko o nā minuke wale nō.
  
  "Hele i waho!" - ua hoʻōho ʻo ia, a hui pū ʻo Alicia me ia. "E haʻalele koke i kēia hale!"
  
  ʻO ka hope, huli aʻela nā helehelena makaʻu a hoʻomaka ka ʻōlelo e hiki aku iā lākou. Hoʻomanaʻo ʻo Drake i ka nui o ke keʻena nui a me ka lehulehu o ka poʻe i loko a paʻi i kona mau niho a ʻeha nā aʻa.
  
  "Pehea ka lōʻihi o kou manaʻo?" Kuʻu ihola ʻo Alicia ma hope ona.
  
  "He mau minuke, inā pēlā."
  
  Nānā ʻo Drake i ka hāmeʻa. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ia he mea maʻalahi, he pōkā maʻalahi wale nō i hoʻolālā ʻia e hoʻoweliweli ma mua o ka ʻeha. Ua ʻike ʻo ia i nā pōkā pahū o kēia nui a me kahi mea hoʻoheheʻe kumu like ʻole. Ua mae iki paha kona ʻike pūʻali, akā i ka wā i kū ai i kahi kūlana uea ʻulaʻula-uliuli, ua hoʻi koke ʻo ia.
  
  Koe na uea a pau ke kala like.
  
  Hoʻopili ʻo Chaos i nā mea āpau a puni kāna niu i hana ʻia. E like me ka hāwanawana hoʻopunipuni, ua paʻi ka lono o ka pōkā ma nā keʻena nui, a ʻo ka makemake o ke kanaka i ke kūʻokoʻa i maʻi i kēlā a me kēia aʻe, a hiki i nā poʻe paʻakikī loa a i ʻole ka poʻe naʻaupō loa i hele i ka puka. He kuli ka walaʻau, hiki i nā lāʻau kiʻekiʻe a kahe hou i lalo o nā paia. Ua hāʻule wikiwiki nā kāne a me nā wahine, a kōkua ka poʻe hele i luna. Ua hopohopo kekahi, a ua noho mālie kekahi. Ua hoʻāʻo nā luna e mālama i kā lākou koʻokoʻo ma kahi o ka hakakā ʻana i ke kaua pio. Ua kahe ka lehulehu ma waho o nā puka a hoʻomaka e hoʻopiha i ke alanui 42nd.
  
  Ua kanalua ʻo Drake, e kulu ana ka hou ma kona lae. Hiki i ka neʻe hewa ʻana ma ʻaneʻi ke lilo i lālā, a ʻoi aku paha. A ʻoi aku ka maikaʻi, e lawe iā ia i waho o ka hakakā e luku iā Marsh. Inā hiki i ka Pythian ke hoʻokaʻawale iā lākou, a laila e loaʻa iā ia kahi manawa ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻokō ʻana i kāna pahuhopu hope loa - ʻaʻole pili i ka hewa o kēia Gehena.
  
  Kulou iho la o Beauregard ma kona aoao. "Maikaʻi paha ʻoe?"
  
  Ua akeakaa na maka o Drake. "He aha lā... ʻo ia hoʻi, ʻaʻole anei ʻoe e hana pū me kekahi-"
  
  Hāʻawi ʻo Bo i kahi mea hana ʻē aʻe āna i hoʻopau ai. "He hana maʻalahi a he mau kekona wale nō. Pono ʻoe i kōkua?"
  
  Nana aku la o Drake i na hana o loko e kau ana i mua ona, me ka hoonanea iki ana o ka maka o ka Palani, a i mai la, "Aha. ʻAʻohe mea maikaʻi e haʻi aku i ka Swede ua hiki mai kēia. "
  
  Huki aʻela ʻo ia i ka pāpale pahū.
  
  Ua like nā mea a pau. Ua ʻoluʻolu ka manaʻo ma luna ona a lawe ʻo ia i kahi manawa e kū ai a hopu i kona hanu. Ua hoʻoholo ʻia kekahi pilikia, he lanakila liʻiliʻi hou no ka poʻe maikaʻi. A laila, ʻōlelo ʻo Alicia, me ka wehe ʻole ʻana i kona mau maka mai ka hale kūʻai cafe, ʻelima mau huaʻōlelo ʻokoʻa loa.
  
  "Ke kani hou nei ke kelepona ʻino."
  
  A puni ʻo Grand Central Station, a puni ʻo New York City, i loko o nā ʻōpala a ma lalo o nā kumulāʻau - ʻoiai i nakinaki ʻia i nā ala hao a hoʻolei hope ʻia e nā kaʻa kaʻa - hoʻomaka nā pōkā e pahū.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA MAKUA
  
  
  Ua kū ʻo Hayden i mua o ka lālani o nā mea nānā kīwī, ʻo Kinimaka ma hope ona. ʻO ko lākou manaʻo no ka haʻihaʻi ʻana iā Ramses i hoʻopaʻa ʻia e ka alualu ʻana ma Central Park a laila ka pupule ma Grand Central Station. I ko lākou nānā ʻana, hele akula ʻo Moore iā lākou a hoʻomaka i ka ʻōlelo ʻana ma kēlā me kēia kiaʻi, ua hōʻailona ʻia nā kiʻi kamera a hiki ke hoʻonui i ka lauoho kanaka ma ka lima freckled. ʻAʻole i piha ka uhi e like me ka mea e pono ai, akā ua hoʻomaikaʻi ʻia e like me ka hoʻokokoke ʻana o Drake a me kāna hui i ke kahua kaʻaahi kaulana. Ua hōʻike ʻia kekahi mea nānā iā Ramses a me Price i loko o kā lākou mau keena, ʻo ka mea ma mua e hoʻomanawanui me he mea lā e pono ai ʻo ia e noho ma nā wahi, ʻo ka hope e noho kaumaha ana me he mea lā ʻo kāna makemake maoli ʻo ka hāʻawi ʻana i kahi noose.
  
  Ua hana ikaika ka hui o Moore a puni lākou, e hōʻike ana i nā ʻike, nā kuhi a me ka noi ʻana i nā mākaʻi a me nā ʻelele ma ke alanui e kipa i kekahi mau wahi. Ua pale ʻia nā hoʻouka kaua i mua o Hayden, ʻoiai ʻo Drake lāua ʻo Beau e pale ana i nā pōkā ma Grand Central. ʻO ke ala wale nō e hiki ai iā Moore ke maopopo loa ua mālama ʻia ʻo Midtown, ʻo ia ka hoʻokaʻawale ʻana i ka pūnaewele holoʻokoʻa.
  
  "ʻAʻole oʻu manaʻo inā he kupuna kuli kahiko i nalowale i kāna pōpoki," wahi āna. "Ma ka liʻiliʻi e hōʻoiaʻiʻo iā lākou."
  
  "Pehea e hiki ai i nā kamera ke loaʻa nā pōkā ma o nā mea ʻike metala ma Grand Central Station?" i ninau aku ai o Kinimaka.
  
  "Na mea pahū plastik?" Ua hoʻomaka ʻo Moore.
  
  "ʻAʻole ʻoe he mau hana ʻē aʻe no kēia?" i ninau aku ai o Hayden.
  
  "ʻOiaʻiʻo, akā e nānā a puni. He kanaiwa pākēneka o ko mākou poʻe e ʻimi nei i kahi pōkā nuklea pōʻino. ʻAʻole au i ʻike i kēia wahi me ka hakahaka.
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Hayden i ka lōʻihi o ka hoʻolālā ʻana o Marsh i kēia. A me Ramses? He ʻelima mau keʻena o ke aliʻi hoʻoweliweli ma New York, ʻoi aku paha, a ʻo kekahi o lākou he mau keʻena moe. Hiki ke hoʻopahu ʻia i kēlā me kēia manawa a kanu ʻia, huna ʻia i loko o ka ululāʻau a i ʻole ma lalo o nā makahiki inā pono. E nānā i ka poʻe Lūkini a me ka moʻolelo i hōʻoia ʻia e pili ana i kā lākou mau pahu nuklea i nalowale - he ʻAmelika i manaʻo ʻo ka helu i nalowale ʻo ia ka helu pololei e pono ai e luku iā ʻAmelika Hui Pū ʻIa. ʻO ia ka mea hoʻokele Lūkini nāna i hōʻoia aia lākou i ʻAmelika.
  
  Ua hoʻi ʻo ia i hope, e hoʻāʻo ana e lawe i ke kiʻi holoʻokoʻa. No ka hapa nui o kona ola makua, he luna hoʻokō kānāwai ʻo Hayden; Ua manaʻo ʻo ia ua ʻike ʻo ia i kēlā me kēia kūlana i manaʻo ʻia. Akā i kēia manawa... ʻaʻole i ʻike mua ʻia kēia. Ua holo mua ʻo Drake mai Times Square a i Grand Central, e hoʻopakele i nā ola i kēlā me kēia minuke a laila nalowale ʻelua. Hoʻopau ʻo Dahl i nā kāmela Ramses i kēlā me kēia manawa. Akā naʻe, ua paʻa ʻo ia i ke ʻano weliweli o kēia ʻano.
  
  A ʻoi aku ka maikaʻi o ka honua. Ua ʻike ʻo ia i ka poʻe ʻaʻole hopohopo hou e nānā i ka nūhou, ka poʻe i holoi i nā polokalamu mai kā lākou kelepona no ka mea he mea hoʻopailua nā mea a lākou i ʻike ai a manaʻo lākou ʻaʻole hiki iā lākou ke hana i kekahi mea. ʻAʻole i hana ʻia nā hoʻoholo i maopopo a maopopo mai ka hoʻomaka ʻana, ʻoiai me ka puka ʻana mai o ISIS, i uhi ʻia e ka politika, ka waiwai a me ka manaʻoʻiʻo, a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka hohonu o ka ʻeha kanaka. ʻO ka mea a ka lehulehu i makemake ai i kēia manawa, ʻo ia ka ʻoiaʻiʻo, kahi kiʻi i hiki iā lākou ke hilinaʻi, ʻo ka mea i hele mai me ka ʻike maopopo e like me ka palekana i ke aupuni.
  
  Ua ʻae ʻo Hayden i nā mea a pau. Ua like kona manaʻo ʻole me nā manaʻo a Tyler Webb i hoʻokau iā ia i kēia mau lā. ʻO ka manaʻo e hoʻomaʻau ʻia ʻoe me ke akamai a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana i kekahi mea e pili ana iā ia. I kēia manawa ua manaʻo ʻo ia i nā manaʻo like, e nānā ana iā Drake lāua ʻo Dahl e hoʻāʻo e hoʻihoʻi iā New York a me ke koena o ka honua mai ka ʻaoʻao.
  
  "E pepehi wau iā Ramses no kēia," wahi āna.
  
  Kau ʻo Kinimaka i ka wāwae nui ma luna o kona poʻohiwi. "Naʻu e. ʻOi aku ka liʻiliʻi o koʻu uʻi ma mua o ʻoe, a ʻoi aku ka maikaʻi o koʻu noho ʻana i loko o ka hale paʻahao."
  
  Ua kuhikuhi ʻo Moore i kahi pale kikoʻī. "E nānā ma laila, e nā kāne. Ua pale lākou i ka pōkā.
  
  Ua pana ʻo Delight ma o Hayden i kona ʻike ʻana iā Matt Drake e haʻalele ana i ka cafe & # 233; me ka helehelena oluolu a lanakila. Ua hauʻoli ka hui i ʻākoakoa a hoʻomaha koke i ka wā i hoʻomaka ai nā hanana i waho o ka mana.
  
  Ma nā mākaʻikaʻi he nui, ua ʻike ʻo Hayden i nā pahu ʻōpala e pahū ana, nā kaʻa e hili ana e pale i ka hū ʻana i nā uhi manhole. Ua ʻike ʻo ia i ka poʻe kaʻa kaʻa e holo ana ma ke alanui a hoʻolei i nā mea like ʻole i nā hale a me nā puka makani. He lua ma hope mai, ua pahū hou. Ua ʻike ʻo ia i ka hāpai ʻana o ke kaʻa i kekahi mau kapuaʻi mai ka papahele i ka wā i pahū ai ka pōkā ma lalo ona, ua kahe ka uahi a me nā lapalapa mai nā ʻaoʻao. A puni ʻo Grand Central Station, ua wela nā ʻōpala i ke ahi ma waena o nā poʻe holo holo. ʻO ka pahuhopu ka weliweli, ʻaʻole ka poʻe make. Aia ke ahi ma nā alahaka ʻelua, ua nui ka paʻa ʻana o nā kaʻa i hiki ʻole i nā kaʻa kaʻa ke hele aku.
  
  Nānā aʻela ʻo Moore, me ka hoʻomaha ʻana o kona mau maka no kekona wale nō ma mua o kona hoʻomaka ʻana e hoʻōho kauoha. Ua hoʻāʻo ʻo Hayden e hoʻomau i kona manaʻo ikaika a manaʻo ʻo ia i ka pā ʻana o ka poʻohiwi o Mano iā ia iho.
  
  E neʻe mākou.
  
  Ua hoʻomau ʻia nā hana ma ke kikowaena hana, ua hoʻouna ʻia nā lawelawe pilikia, a ua hoʻihoʻi ʻia ka hoʻokō kānāwai i nā wahi paʻakikī loa. Ua komo ka pūʻali ahi a me nā sappers ma mua o nā palena āpau. Ua kauoha ʻo Moore i ka hoʻohana ʻana i nā helikopter e mākaʻikaʻi i nā alanui. I ka pae ʻana o kekahi mea liʻiliʻi ma Macy, ʻaʻole hiki iā Hayden ke hoʻomanawanui ke nānā hou aku.
  
  Huli aku ʻo ia, e ʻimi ana i kona ʻike holoʻokoʻa no ka ʻike e pili ana i ka mea e hana hou ai, me ka hoʻomanaʻo ʻana iā Hawaii a me Wakinekona, D.C. i nā makahiki i hala iho nei, e noʻonoʻo ana ... nā pale.
  
  "ʻAʻole!"
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAKOLU
  
  
  Ua uhaʻi ʻo Hayden i nā poʻe a puni iā ia a holo i waho o ka lumi. Kokoke ʻo ia e uwē ana i ka huhū, iho ʻo ia i ke alapiʻi, me ka puʻu ʻana i kona mau lima i loko o nā puʻupuʻu ʻiʻo a me ka iwi. Ua hoʻōho ʻo Kinimaka i kahi ʻōlelo aʻo, akā ʻaʻole i nānā ʻo Hayden iā ia. E hana ʻo ia i kēia, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka honua a me ka palekana.
  
  Ke hele nei ʻo ia ma ke alahele e holo ana ma lalo o ka pūnaewele, ua hōʻea ʻo ia i ke keena o Ramses. E ʻakaʻaka mau ana ka ʻūhā, ʻo ka leo wale nō he ʻuā weliweli mai kahi monstera. Ua ʻike ʻo ia i ka mea e hana nei. ʻIke ʻia ka hoʻolālā mua ʻana, akā ʻo ka hoʻowahāwahā loa i ka pono o ke kanaka ʻaʻole ia he mea hiki ke maʻalahi.
  
  Ua wehe ʻo Hayden i ka puka o kona lumi. Lele akula ke kiaʻi a pana i waho ma muli o kāna kauoha. Hele pololei ʻo Hayden i nā kaola hao.
  
  "E haʻi mai iaʻu i ka mea e hana nei. E haʻi mai iaʻu i kēia manawa a e akahai wau iā ʻoe."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ramses. "He aha ka mea e hana nei?" Ua hoʻopunipuni ʻo ia i ka leo ʻAmelika. "ʻO ka manaʻo, ke kukuli ʻia nei ʻoukou. A e noho ʻoe ma laila," i kulou haʻahaʻa ke kanaka nui e nānā pono i nā maka o Hayden mai kahi mamao o kekahi mau millimeters. "Me kona alelo e kau ana. Hana ʻoe i nā mea a pau aʻu e ʻōlelo aku ai iā ʻoe e hana."
  
  Ua wehe ʻo Hayden i ka puka kelepona. ʻO Ramses, me ka hoʻoluhi ʻole ʻana i kekona, holo wikiwiki ʻo ia iā ia a hoʻāʻo e kiola iā ia i ka papahele. Ua hoʻopaʻa lima ʻia nā lima o ke kanaka, akā ʻaʻole ia i kāohi iā ia mai ka hoʻohana ʻana i kāna nui nui. Ua ʻalo ʻo Hayden a ʻolokaʻa mua iā ia i loko o kekahi o nā kaola hao kūpaʻa, ʻo kona ʻāʻī e ʻoki hope mai ka hopena. A laila, hahau ʻo ia i kona mau puʻupaʻa a me kona iwi kuamoʻo, a hiki i kona uwē ʻana.
  
  ʻAʻohe ʻakaʻaka pupule.
  
  Ua hoʻohana ʻo Hayden iā ia e like me ka ʻeke kuʻi, e neʻe ana i kona kino a paʻi i nā wahi like ʻole. I ka uwo ʻana o Ramses a huli aʻe, helu ʻo ia i nā hahau mua ʻekolu - ka ihu koko, ka ʻāʻī a me ka ʻāʻī. Ua hoʻomaka ʻo Ramses e ʻeke. ʻAʻole i haʻalele ʻo Hayden, ʻoiai ʻo Kinimaka i hoʻokokoke aku ai iā ia a koi aku iā ia e makaʻala iki.
  
  "E ho'ōki i kou ʻūhū ʻana, e Mano," i ʻōlelo ai ʻo Hayden iā ia. "E make ana nā kānaka ma laila."
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Ramses e ʻakaʻaka, akā ʻo ka ʻeha o kona larynx i hoʻōki iā ia. Ua hahai ʻo Hayden i kēia me ka kīkiki wikiwiki. "ʻakaʻaka i kēia manawa."
  
  Ua huki ʻo Kinimaka iā ia. Huli aʻela ʻo Hayden iā ia, akā ua lele ʻo Ramses iā lāua ʻelua. He kanaka nui, ʻoi aku kona kiʻekiʻe ma mua o Kinimaki, ua ʻano like ko lākou ʻiʻo, akā ua ʻoi aku ka ʻōlelo Hawaiʻi ma mua o ka mea hoʻoweliweli ma kekahi wahi koʻikoʻi.
  
  ʻIke hakakā.
  
  Kuʻi akula ʻo Ramses me Kinimaka, a laila, lele ʻo ia me ka hoʻohuehue ʻana i loko o kona hale paʻahao. "No ke aha ʻoe i hana ai?" wahi āna.
  
  "Ua ʻoi aku ka ikaika o ka mea ma mua o ʻoe," wahi a Kinimaka me ka ʻimi ʻana i ka wahi hopena.
  
  "Makemake mākou e ʻike i ka mea e hiki mai ana," i ʻōlelo ai ʻo Hayden, ma hope o Ramses i hoʻi i kona keena. "Makemake mākou e ʻike e pili ana i ka pōkā nuklea. Ma hea ia? ʻO wai ka mana? He aha kā lākou kauoha? A, no ke Akua, heaha kou manao oiaio?"
  
  Ua hakakā ʻo Ramses e noho kū pololei, ʻaʻole makemake e hāʻule i lalo i kona mau kuli. Ua ʻike ʻia ka haʻalulu i kēlā me kēia tendon. Eia naʻe, i kona kū ʻana i luna, hāʻule kona poʻo. Ua mālama pono ʻo Hayden e like me ka nahesa ʻeha.
  
  "ʻAʻohe mea hiki iā ʻoe ke hana. E nīnau i kāu kāne, Price. Ua ʻike mua ʻo ia i kēia. ʻIke ʻo ia i nā mea a pau. E ʻā ana ʻo New York, e ka wahine, a na koʻu poʻe kānaka e hula i kā mākou pahu lanakila ma waena o ka lehu ahi."
  
  Kumukuai? Ua ʻike ʻo Hayden i ke kumakaia i kēlā me kēia manawa. Ua hoʻopunipuni kekahi, a ʻo ia ka mea i ʻoi aku ka huʻihuʻi o kona huhū. ʻAʻole naʻe ʻo ia i hāʻule i ka lāʻau ʻawaʻawa e kulu ana mai nā lehelehe o ke kāne, ʻō akula ʻo ia i kona lima iā Mano.
  
  "E kiʻi ʻoe iaʻu i ka pū kī."
  
  "Hayden-"
  
  "E hana ana nō!" Huli aʻela ʻo ia, e puka mai ana ka huhū mai kēlā me kēia pore. "E kiʻi mai iaʻu i kahi pū hoʻopaʻapaʻa a hoʻokuʻu i waho."
  
  I kona wā ma mua, ua hoʻopau ʻo Hayden i nā pilina i manaʻo ai ʻo ia he nāwaliwali loa kāna hoa. ʻOi loa ka mea āna i hui pū ai me Ben Blake, ka mea i make ma ka lima o nā kāne o ke Aliʻi Koko i kekahi mau mahina ma hope. ʻO Ben, ua manaʻo ʻo ia, he ʻōpiopio loa, ʻaʻole ʻike, ʻaʻohe oʻo, akā naʻe me Kinimaka ke hoʻomaka nei ʻo ia e hoʻoponopono i kona manaʻo. Ua ʻike ʻo ia iā ia he nāwaliwali, nele, a pono e kūkulu hou ʻia.
  
  "Mai hakaka oe ia'u, e Mano. E hana ana nō".
  
  He hāwanawana, akā ua hiki pono i ka pepeiao o ka Hawaiʻi. Holo aku ke kanaka nui, huna i kona mau maka a me kona mau manaʻo iā ia. Ua hoʻohuli hou ʻo Hayden i kona mau maka iā Ramses.
  
  "I kēia manawa ua like ʻoe me aʻu," wahi āna. "Ua loaʻa iaʻu kekahi haumāna."
  
  "Manaʻo ʻoe?" Kuʻi akula ʻo Hayden i kona kuli i loko o ka ʻōpū o kekahi, a laila, kuʻi akula kona kuʻekuʻe lima me ke aloha ʻole i ke kua o kona ʻāʻī. "E hahau anei kekahi haumana i ka hewa o oe?"
  
  "Inā wale nō koʻu mau lima..."
  
  "ʻOiaʻiʻo?" Ua makapō ʻo Hayden me ka huhū. "E ʻike kāua i kāu mea e hana ai, ʻeā?"
  
  Iā ia i kiʻi aku ai i nā lima lima o Ramses, ua hoʻi mai ʻo Kinimaka, me ka puʻupuʻu like ʻole o ke kīka i hoʻopaʻa ʻia i kona lima lima. Ua hoʻomaopopo ʻo ia i kona manaʻo a hoʻi hope.
  
  "He aha?" - ua hoʻōho ʻo ia.
  
  "E hana ʻoe i kāu mea e hana ai."
  
  Ua hōʻino ʻo Hayden i ke kanaka a laila ua ʻōlelo ʻoi aku ka leo nui i ka maka o Ramses, me ka manaʻo ʻino loa ʻaʻole hiki iā ia ke uhaʻi iā ia.
  
  ʻO kahi leo haʻahaʻa a mālie i ʻoki i kona huhū: Eia naʻe, ua hāʻawi ʻo ia iā ʻoe i kahi ʻike.
  
  Malia paha.
  
  Ua hoʻokuke ʻo Hayden iā Ramses a hāʻule ʻo ia ma luna o kona wahi moe, he manaʻo hou e puka mai ana i loko o kona poʻo. ʻAe, aia paha kahi ala. Me ka nana aku ia Kinimaka, hele aku la oia iwaho o ka hale paahao, a hele aku la i ka puka mawaho.
  
  "Aia kekahi mea hou i luna?"
  
  "ʻOi aku ka nui o nā pōkā ʻōpala, akā i kēia manawa ka liʻiliʻi o lākou. ʻO kekahi kaʻa kaʻa, akā ua hopu lākou iā ia.
  
  Ua maʻalahi ka manaʻo o Hayden. Hele ʻo ia i waho i ke alahele a laila hele i kahi puka ʻē aʻe. Me ka ʻole o ka hoʻomaha ʻana, ua hoʻokuke ʻo ia i ka lehulehu, me ka maopopo ua lohe ʻo Robert Price i ka walaʻau mai ke keʻena o Ramses. ʻO ka nānā aku o kona mau maka i hōʻike mai iā ia.
  
  "ʻAʻole au i ʻike i kekahi mea," wahi āna. "E ʻoluʻolu e manaʻoʻiʻo mai iaʻu. Inā haʻi ʻo ia iā ʻoe ua ʻike wau i kekahi mea, i kekahi mea, e pili ana i kahi pōkā nuklea, a laila ua wahaheʻe ʻo ia."
  
  Ua kiʻi ʻo Hayden i kāna pū kī. "ʻO wai ka mea e manaʻoʻiʻo ai? ʻO ka mea hoʻoweliweli pupule a i ʻole ka mea kālaiʻāina kipi. ʻOiaʻiʻo, e ʻike kākou i ka mea a ka taser e haʻi mai ai iā mākou.
  
  "ʻAʻole!" Ua hāpai ʻo Price i nā lima ʻelua.
  
  Ua kiʻi ʻo Hayden. "ʻAʻole paha ʻoe i ʻike i ka mea e hana nei ma New York, Robert, no laila e haʻi aku wau iā ʻoe i nā mea āpau. Hoʻokahi wale nō manawa. Ke hoʻomalu nei nā mea hoʻoweliweli i nā mea kaua nuklea, a mākou e manaʻoʻiʻo nei hiki iā lākou ke pahū i kēlā me kēia manawa. I kēia manawa, manaʻo ʻo Pythian pupule ʻo ia ka mana o ke kūlana. Hiki ke pahū liʻiliʻi ma Manhattan. Ua kanu ʻia nā pōkā ma Central Station. A ʻo Robert, ʻaʻole kēia ka hopena.
  
  Ua haʻahaʻa ka ex-Kakauolelo Aupuni, ʻaʻole hiki ke hoʻopuka i kahi huaʻōlelo. I loko o kāna ʻike hou ʻana, ua aneane maopopo ʻo Hayden e haʻi ana ʻo ia i ka ʻoiaʻiʻo. Akā, ua mau kēia ʻāpana kānalua, me ka hoʻomāinoino mau iā ia e like me ke keiki liʻiliʻi.
  
  He kanaka kālaiʻāina kūleʻa kēia kanaka.
  
  Ua kī ʻo ia i kahi pū hoʻohālua. Ua pana ʻo ia ma ka ʻaoʻao, nalowale ke kanaka ma kahi ʻīniha. Ua hoʻomaka ʻo Price e haʻalulu i kona mau kāmaʻa.
  
  "ʻO ka hahau aʻe ma lalo o ke kāʻei," i hoʻohiki ai ʻo Hayden.
  
  A laila, i ka wā i uē ai ʻo Price, i ka wā i ʻōhumu ai ʻo Mano, a hoʻomanaʻo ʻo ia i ka ʻakaʻaka daimonio a Ramses, i kona noʻonoʻo ʻana i nā mea weliweli a pau i Manhattan i kēia manawa, a me kāna mau hoa hana i loko o ka mānoanoa, i loko o ka puʻuwai o Jeopardy, ʻO Hayden Jay ka mea i haki.
  
  ʻaʻole kahi mea hou aku. ʻAʻole wau e hoʻomanawanui i kēia no kekahi minuke.
  
  ʻO ka hopu ʻana iā Price, hoʻolei akula ʻo ia iā ia ma ka paia, ʻo ka ikaika o ka hahau ʻana i hāʻule ai i kona mau kuli. Lalau ae la o Kinimaka me ka nanaina ninau.
  
  "E hele wale i waho o koʻu ala."
  
  Kiola hou ʻo ia iā Price, i kēia manawa i ka puka o waho. Lele ʻo ia i hope, ʻōhumu, hāʻule, a laila hopu hou ʻo ia iā ia, alakaʻi iā ia i ke alahele a hiki i ke keʻena o Ramses. I ka ʻike ʻana o Price i ka hoʻopaʻa ʻia ʻana o ka mea hoʻoweliweli i loko o kona keʻena, hoʻomaka ʻo ia e ʻōhumu a ʻūlū. Ua koi ʻo Hayden iā ia i mua.
  
  "E ʻoluʻolu, ʻoluʻolu, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana i kēia."
  
  "ʻOiaʻiʻo," wahi a Kinimaka. "ʻO kēia kahi mea hiki iā mākou ke hana."
  
  "Nooo!"
  
  Kiola akula ʻo Hayden iā Price ma luna o nā kaola a wehe i ka hale paʻahao. ʻAʻole i neʻe ʻo Ramses, e noho mau ana ma luna o kona wahi moe a nānā i nā mea e hana ʻia mai lalo o kona mau lihilihi paʻa. Huki aʻela ʻo Kinimaka i kāna Glock a hoʻopaʻa i nā kānaka ʻelua i ka wehe ʻana o Hayden i ko lāua mau paʻa.
  
  "Hoʻokahi manawa," wahi āna. "Hoʻokahi hale paʻahao. ʻElua kāne. ʻOi aku ka maikaʻi o ke kanaka mua e kāhea mai iaʻu e kamaʻilio. Maopopo iā ʻoe?"
  
  Kūleʻa ke kumukūʻai e like me ka bipi i ʻai hapa ʻia. ʻAʻole i neʻe ʻo Ramses. No Hayden, he mea weliweli ka ike ana iaia. He mea lapuwale ka hoʻololi koke ʻana iā ia. Ua hele ʻo ia a hoʻopaʻa i ke kelepona, waiho pū ʻia nā kāne ʻelua i ka wā i hoʻomaka ai kāna kelepona e kani a hiki mai ka leo o Agent Moore ma ka laina.
  
  "E hele mai i ʻaneʻi, e Jay. Pono ʻoe e ʻike i kēia.
  
  "He aha kēia?" Holo pū ʻo ia me Kinimaka, e alualu ana i ko lāua mau aka ma waho o nā hale paʻahao a hoʻi i ke alapiʻi.
  
  "He mau pōkā hou aʻe," wahi āna me ke kaumaha. "Ua hoʻouna au i nā mea a pau e hoʻomaʻemaʻe i ka ʻōpala. A ʻaʻole kēia koi hope ka mea a mākou i manaʻo ai. ʻAe, a he alakaʻi ko kāu kāne ʻo Dahl ma ke kelepona ʻehā. Ke alualu nei ʻo ia i kēia manawa."
  
  "E hele kāua i ke alanui!" Holo wikiwiki ʻo Hayden i ka hale hoʻokele.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAHA
  
  
  Ua hoʻolei ʻo Dahl iā ia iho i ka noho kaʻa a ʻae iā Smith e hoʻokele; Ua hoʻi ʻo Kenzie, Lauren a me Yorgi i ka noho hope. I ko lākou hoʻi ʻana i ke kahua hoʻokele, aia nā lono o Drake e hoʻouka ana iā Grand Central Station, akā ʻaʻole ʻo ia i lohe hou aku. Ua loaʻa hou iā Moore kekahi ʻōlelo aʻoaʻo mai kahi mea hōʻike - e hana ana ka hā o nā keʻena hoʻoweliweli mai loko mai o kahi hale hoʻokipa nani kokoke i Central Park, a i kēia manawa ua noʻonoʻo ʻo Dahl iā ia, ʻo ia ke kumu i loaʻa kālā ʻokoʻa ai kekahi o kēia mau cell ma mua o nā mea ʻē aʻe. Ua kōkua ʻo ia iā lākou e hui pū me ka lehulehu-akā, ua noʻonoʻo ʻo Dahl pehea e hiki ai i kahi pūʻulu o ka poʻe ke noho maʻalahi i loko o kekahi hui me ka hoʻomanaʻo ʻole i kā lākou brainwashing indoctrination. He hana kūikawā ka holoi lolo, a ua kanalua ʻo ia ua mākaukau ka mea hoʻoweliweli maʻamau.
  
  Mai naʻaupō.
  
  ʻOi aku ka pilikia o nā ʻelele o Moore ma mua o ka loaʻa ʻana o kēia mau hōʻailona. E uwē mau ana nā hopena o kēia lā, a ua manaʻo ʻo ia e ʻike ʻo Homeland i ka pau ʻana o ia mea. Inā puhi ʻia kahi luna huna i ke ahi i kēia lā, ua hoʻomaka wale kāna pilikia.
  
  ʻO nā mākaʻi kaʻa kaʻa, ka mea i hoʻomalu mau i nā alahele, ua hoʻāʻo i kā lākou mea maikaʻi loa e kānana i nā kaʻa, e kū ana me nā pilikia nui a hiki ʻole ke hoʻopau ʻia, akā pono e hāʻawi ʻia nā kaʻa pilikia. Ua ʻike ʻo Dahl i kekahi mau kahua nānā liʻiliʻi-kokoke e like me nā mea ʻohi cherry liʻiliʻi-kahi e alakaʻi ana nā mākaʻi i kā lākou mau hoa hana mai kahi kūlana kiʻekiʻe aʻe, a kunou ʻo ia i kāna mahalo i ka wā i hoʻokuʻu ʻia ai lākou.
  
  Ua nānā ʻo Dahl i ka GPS o ke kaʻa. "ʻEwalu mau minuke," wahi āna. "Ua mākaukau mākou?"
  
  "Makaukau," hoʻi ka hui holoʻokoʻa.
  
  "Lauren, Yorgi, e noho me ke kaʻa i kēia manawa. ʻAʻole hiki iā mākou ke pilikia hou iā ʻoe. "
  
  "E hele mai ana au," wahi a Lauren. "Pono ʻoe i ke kōkua."
  
  Ua kipaku ʻo Dahl i nā kiʻi o ka hale haʻahaʻa a me ka make ʻana o ke alakaʻi o nā pūʻali koa kūikawā. "ʻAʻole hiki iā mākou ke pilikia i nā ola pono ʻole. Lauren, Yorgi, loaʻa iā ʻoe kou waiwai ponoʻī ma nā wahi like ʻole. E nānā wale i ka helehelena. Pono mākou i nā maka ma laila.
  
  "Pono paha ʻoe i koʻu mau akamai," wahi a Yorgi.
  
  "Ke kānalua nei au e lele mākou ma nā balconies, Yorgi. A i ʻole e hoʻohana i nā paipu wai. Wale..." Ua kaniuhu ʻo ia. "E ʻoluʻolu e hana e like me kaʻu e noi ai a nānā i ke ʻano koko. Mai hoʻolilo iaʻu i kēia i kauoha. "
  
  Ua hāmau ʻino. ʻOkoʻa loa ka ʻike ʻana o kēlā me kēia lālā o ka hui i nā hanana o ka hoʻouka kaua ma mua, akā no ka mea ua hana ʻia kēia mau mea a pau i ka hapalua hola i hala aku nei, ua haʻalulu ka hapa nui. ʻAʻole pau ka nānā ʻana - pehea ko lākou kokoke e pahū. Pehea ke kanaka i kaumaha nui ai ia ia iho e hoopakele i ko lakou ola. ʻO ka maʻalahi o kēia mau mea hoʻoweliweli i mālama i nā ʻano ola āpau.
  
  Ua ʻike ʻo Dahl e hoʻi ana kona mau manaʻo i kēlā ʻike kahiko-pehea e hiki ai i ke kanaka makua ke hoʻokomo i nā ʻano inaina i loko o kahi keiki ʻōpio? ʻO ka manaʻo hala ʻole loa? Pehea e hiki ai i ke kanaka makua a me ke kuleana ke manaʻoʻiʻo he mea pono ke hoʻohuli i nā manaʻo palupalu, e hoʻololi i ke ala o ke ola hoʻohiki mau loa? E hoʻololi iā ia me ... he aha?... inaina, hiki ʻole, manaʻo.
  
  No ke ʻano o ko mākou nānā ʻana, ʻaʻohe o ko mākou manaʻo i ka hoʻomana, manaʻo ʻo Dahl, ke hele maoli nei ka diabolo i waena o mākou.
  
  Ua paʻi ʻo Smith i ke kaʻa i ko lākou hoʻokokoke ʻana i kahi hale kiʻekiʻe. He mau kekona ka hoʻomākaukau ʻana a puka i waho o ke kaʻa, waiho ʻia lākou a pau me ka pale ʻole ma ke ala. Ua ʻoluʻolu ʻole ʻo Dahl i ka ʻike ʻana aia ka ʻehā o ke keʻena i loko a me ke ʻano o ko lākou mākaukau. Ua hāʻule kona mau maka iā Lauren a me Yorgi.
  
  "He aha kāu e hana nei? E hoʻi i ke kaʻa."
  
  Hoʻokokoke lākou i ke kiaʻi puka, hōʻike i kā lākou mau ID a nīnau e pili ana i ʻelua mau keʻena ma ka papahele ʻehā. No kahi kāne ʻōpio lāua ʻelua i mālama iā lākou iho a me ka ʻoluʻolu mau. ʻAʻole i ʻike ke kiaʻi puka i nā kāne ʻelua i hui pū ʻia, akā ʻae, ua loaʻa i kekahi o nā keʻena nā malihini maʻamau. Ua manaʻo ʻo ia he ʻano ahiahi kaiapuni, akā ʻaʻole i uku ʻia ʻo ia no ka ʻimi nui.
  
  Hoʻokuke mālie ʻo Dahl iā ia a hele i ke alapiʻi. Nīnau ke kiaʻi puka inā makemake lākou i kī.
  
  Ua minoʻaka mālie ʻo Dahl. "ʻAʻole pono kēlā."
  
  ʻEhā papahele i lanakila maʻalahi, a laila hele mālie nā koa ʻekolu ma ke alahele. I ka ʻike ʻana o Dal i ka ʻike ʻia ʻana o ka helu hale kūpono, ua hoʻomaka kāna kelepona paʻa e haʻalulu.
  
  "He aha?" Ua kali ʻo Smith lāua ʻo Kenzi, e uhi ana i ko lāua ʻaoʻao.
  
  Ua hoʻopiha ka leo luhi o Moore i ke poʻo o Dahl. "He hewa ka ʻike. Hoʻonohonoho kekahi mau mea ʻike i ka poʻe hewa e hoʻopaʻi liʻiliʻi. E kala mai, ua ʻike koke wau.
  
  "Lies," i hoʻopuka ai ʻo Dahl. "Ke hoʻohenehene nei ʻoe iaʻu? Kū mākou ma waho o ko lākou puka pā me nā HK.
  
  "A laila haʻalele. Aloha ka mea hoike i kekahi o na wahine. ʻAʻohe mea, e hoʻi i ke alanui, e Dal. He ʻulaʻula ka ʻike ma lalo nei."
  
  Ua hōʻino ka Swede a kāhea aku i kāna hui, hūnā i kā lākou mau mea kaua, a laila holo wikiwiki aku ma mua o ke kiaʻi puka kāhāhā. Ua noʻonoʻo ʻo Dahl e noi i ke kiaʻi puka e hana i kahi hoʻokuʻu mālie ma mua o ko lākou piʻi ʻana i ka papahele ʻehā - ʻike i ka mea e hiki mai ana ma laila - a i kēia manawa ua noʻonoʻo ʻo ia i ka hana a nā kamaʻāina ma hope o ka ʻike ʻana he hoʻopunipuni kāna ʻōlelo.
  
  He nīnau pilikanaka hoihoi. He aha ke ʻano o ka mea e hoʻopiʻi ai no ka hoʻokuke ʻia ʻana mai kona home i ka wā e ʻimi ana nā mākaʻi i nā mea hoʻoweliweli ... inā ua hoʻokumu ʻia kēlā hulina ma ka wahaheʻe?
  
  Ua ʻohi ʻo Dahl. ʻAʻole pololei ʻo Moore ma kāna papa inoa ʻino, akā ke hele nei ke kanaka ma ka ʻāina pōhaku. "E hana ana kēia ʻike aʻe, ʻeā?" Ua ʻōlelo ʻo ia i ka laina hāmama.
  
  "Pēlā ka pono. ʻO ke kanaka hoʻokahi i hoʻopā i ke kolu kamera. E hele wale i Times Square a wikiwiki."
  
  "Ua hoʻoweliweli ʻia ʻo Times Square? He aha nā pūʻali palekana e kū nei?
  
  "ʻO lākou a pau".
  
  "ʻAe, he ʻumi mau minuke i koe."
  
  "E ʻelima."
  
  Ua holo ʻo Smith e like me ka daimonio, e ʻoki ana i nā kihi a me ka ʻoki ʻana, a me ka palaki ʻana, ma waena o nā kaʻa maikaʻi ʻole. Ua haʻalele lākou i ke kaʻa ma ke alanui 50th a holo, i kēia manawa e kūʻē i ka lehulehu e holo wikiwiki ana mai Times Square, nā hale kūʻai hauʻoli o M&M's World, Hershey's Chocolate World a me nā Starbucks ma ke kihi o ke alanui, i kēia manawa i hoʻopilikia ʻia e ka weliweli weliweli. Ua hoʻomālamalama ʻia ke alanui me nā tausani o nā kiʻi ʻoniʻoni, ʻo kēlā me kēia mea e hoʻokūkū nei no ka nānā ʻana a komo i ke kaua ola a haʻalulu. Huki ka poʻe ʻauwaʻa i kahi ululāʻau o ka scaffolding no ka mea kokoke i nā hale kūʻai ʻē aʻe e hana hou ʻia ana. Ua hoʻāʻo ʻo Dal e noʻonoʻo i kahi ala e mālama ai iā Lauren lāua ʻo Yorgi, akā ʻo ka huakaʻi a me ka pakele ʻana ua aneane hiki ʻole. Makemake a ʻaʻole paha, he mau koa lākou a pau i kēia manawa, ua hoʻoikaika ʻia ka hui e ko lākou hele ʻana.
  
  Ma mua, ua hoʻopaʻa nā mākaʻi i kahi kaula a puni ka pā. Ua nānā ʻo New York me ka hoʻomaloka, a ua ʻōlelo ʻia nā malihini e hoʻi i ko lākou mau hōkele.
  
  "He makaʻala wale nō ia, e ka wahine," i lohe ʻo Dahl i ka ʻōlelo a kekahi o nā mākaʻi ʻaʻahu.
  
  A laila huli hou ka honua i Gehena. ʻEhā mau mākaʻikaʻi, nā puka makani kūʻai a puni ʻo Levis lāua ʻo Bubba Gump, hāʻule i kā lākou ʻeke ʻeke, ʻimi i loko a huki i nā mea kaua ʻakomi. Ua lele ʻo Dahl ma hope o kahi hale kūʻai alanui, me ka wehe ʻana i kāna mea kaua ponoʻī.
  
  Ua kani ka pū ma ka Times Square. Ua uhi ʻia nā puka aniani a me nā papa hoʻolaha i ke one, ua luku ʻia, no ka mea, ʻo ka hapa nui o lākou i kēia manawa he mau pale, ka mea nui loa i ka honua, a me ke ʻano o ka capitalism. Ua ua ka moka ma ke alahele. ʻO ka poʻe i koe a me nā pūʻali palekana i holo e uhi. Hoʻokuʻu ʻo Dahl i kona poʻo i waho a kiʻi i hope; ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia kāna mau pana, akā ua hoʻohiki ka poʻe hoʻoweliweli me ka leo nui a ʻimi i ko lākou uhi ponoʻī.
  
  ʻO kēia manawa pololei iā ʻoe, noʻonoʻo ʻo Dahl me ka ʻoluʻolu ʻoluʻolu. ʻAʻohe manaʻolana iā ʻoe.
  
  Ua ʻike ʻo Dahl i ka luʻu ʻana o ka hale kaʻa ma hope o kahi kaʻa kaʻa a ʻike i kahi kaʻa i haʻalele ʻia ma kahi kokoke. ʻAʻole ʻo ia i hele i Times Square ma mua a ua ʻike wale ʻo ia iā ia ma ka TV, akā ʻo ka ʻike ʻana i kahi wahi i ʻike ʻia e ka poʻe hele wāwae me ka haʻahaʻa. Ua ʻike ʻia nā kiʻi hou aʻe i ka ʻike ʻana o nā lālā kelepona i ka poʻe e neʻe ana i loko o nā hale kūʻai a me nā hale keʻena. Hele mālie ʻo Dahl i ke alanui.
  
  Ma hope o ke kaʻa kaʻa a ma ka ʻaoʻao mamao loa, e kū ana nā pūʻali palekana ʻē aʻe i ko lākou kūlana. ʻOi aku ka nui o nā pūʻali SWAT, nā ʻelele kūpono ʻeleʻele, a me nā mākaʻi NYPD i hoʻololi a puni i kahi mele mālie, choreographed. Ua hōʻailona ʻo Dahl iā lākou e laina. ʻAʻole i unuhi ʻia ka mea i hala ma ke ʻano he hōʻailona ma ʻaneʻi, no ka mea, ʻaʻohe mea i nānā iki aku i ke kanaka pupule.
  
  "Ke kali nei anei mākou i kēia mau pussies ʻekolu a ʻehā paha, a i ʻole e hana mākou i kēia mau makuahine i ke ahi?" Ua hamo aku ʻo Kensi i kona ʻaoʻao.
  
  Ua haʻalele ʻo Dahl i nā ʻelele ʻAmelika. "Makemake nui au i kāu mau hua'ōlelo waihoʻoluʻu," i ʻōlelo ai ʻo ia, e kolo ana i loko o ke aka o ke kaʻa. "Akā ma ka ʻoihana."
  
  "No laila, makemake ʻoe iaʻu i kēia manawa. Maopopo iaʻu."
  
  "ʻAʻole au i ʻōlelo pēlā".
  
  ʻO Smith ma ka honua, e nānā ana ma lalo o nā kaʻa. "ʻIke au i nā wāwae."
  
  "Hiki anei iā ʻoe ke maopopo he mau wāwae kēia o nā mea hoʻoweliweli?" i ninau aku ai o Dahl.
  
  "Manaʻo wau pēlā, akā ʻaʻole maopopo ʻo Gehena me he mea lā ua hōʻailona ʻia lākou."
  
  "E hiki koke mai ana lakou," hapai ae la o Kenzi i kana pu raifela me he mea la o ka pahikaua ia i makemake nui ai, a ku iho la mahope o kekahi huila kaa nui. Hoʻokahi hanu hui ka hui.
  
  Nānā ʻo Dahl i waho. "Ke manaʻoʻiʻo nei au ʻo ia ka manawa hou."
  
  Hele mua ʻo Kenzi, a puni ke kua o ke kaʻa a hoʻouka i ke kaʻa kaʻa melemele. Ua lohe ʻia ke ahi o ka pū mīkini, akā ua kuhikuhi ʻia ma nā puka makani, nā wahi kaʻa kaʻa a me nā wahi ʻē aʻe a pau, i ka manaʻo o ka poʻe hoʻoweliweli, hiki i nā poʻe pale ʻole ke peʻe. Ua hoʻomaikaʻi ʻo Dahl i kāna mau hōkū laki no ka mea ʻaʻole i kau ʻia kahi mākaʻikaʻi, me ka ʻike ʻana ʻo ka wikiwiki ko lākou hoa pili i ka luku ʻana i ke kelepona, pono e hana ʻia ma mua o ka hoʻololi ʻana i nā grenades a ʻoi aku ka maikaʻi. Ua puni ʻo ia a me Kensi i ke kaʻa kaʻa, me ka nānā ʻana i nā kāne ʻehā, a me ka wikiwiki kahaha. Ma kahi o ka luli ʻana i kā lākou mau mea kaua, ua hoʻouka wale lākou, e kīkī ana iā Dahl lāua ʻo Kenzi a hoʻokuʻi iā lākou i lalo. Holo nā kino ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui. Ua hopu ʻo Dahl i ka lima e iho mai ana a hoʻohuli aʻe, me ka lohe ʻana i ka paʻi ʻana o kāna mau manamana lima i ka asphalt. Eia naʻe, ua iho mai ka lua o ka lima, i kēia manawa me ka hoʻokiʻekiʻe ʻana o ka pū o ka pu raifela. ʻAʻole hiki iā Dahl ke pahele a nānā aku, no laila ua hoʻi ʻo ia i ka hana hoʻokahi i loaʻa iā ia.
  
  Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo ia i kona lae a lawe i ka hahau ʻana i kona poʻo.
  
  Ua wili ʻia ka ʻeleʻele i mua o kona mau maka, ua ʻeha ka ʻeha mai ke aʻalolo a hiki i ke aʻalolo, akā ʻaʻole ʻae ka Swede i kekahi o kēia e hoʻopilikia i kāna hana. Ua paʻi ka mea kaua a hemo, nāwaliwali. Hopu aku la o Dahl iaia a huki aku la i ke kanaka e paa ana iaia. Ua kahe ke koko ma nā ʻaoʻao ʻelua o kona mau maka. Hapai hou ae la ua kanaka la i kona lima, i keia manawa me ka makau iki, a hopu iho la o Dahl me kona lima ponoi a hoomaka iho la e oomi.
  
  ʻO kēlā me kēia aʻa o kona kino, kēlā me kēia aʻa o kēlā me kēia ami, ua paʻa.
  
  Ua haki nā iwi e like me nā lālā ʻoki. Ua hoʻōho ka mea hoʻoweliweli a hoʻāʻo e huki i kona lima, akā ʻaʻole makemake ʻo Dahl e lohe e pili ana. Pono lākou e hoʻopau i kēia pahupaʻikiʻi. wikiwiki. Me ka ʻoi aku o ka ʻoi aku o ka paʻa ʻana, ua hoʻopaʻa ʻo ia i ka nānā ʻana o ke kanaka i ka ʻeha nui o kona lima, a huki maila i kāna Glock.
  
  Ua pepehi ʻia kekahi.
  
  Ua ki aku ka pū i ʻekolu pōkā ma mua o ka ʻōlinolino ʻana o nā maka o ka mea hoʻoweliweli. Kiola akula ʻo Dahl iā ia a ala aʻela e like me ka ʻānela hoʻopaʻi, e kahe ana ke koko mai kona poʻo a me ke ʻano o ka manaʻo paʻa e hōʻino ana i kona mau hiʻohiʻona.
  
  E hakakā ana ʻo Kenzi me kahi kanaka nui, ʻo kā lākou mau pū i hoʻopaʻa ʻia ma waena o ko lākou mau kino a ʻaneʻane hui pū ko lākou mau maka. Ua iho ʻo Smith i ke kolu, a koi aku i ke keiki i kona mau kuli i kona hahau ʻana me ka huhū kokoke loa. ʻO ka mea hoʻoweliweli hope loa i ʻoi aku ka maikaʻi o Lauren, kikeke iā ia i ka honua, a ke hoʻāʻo nei e kiʻi i ka pahu i ka wā i hoʻolei ai ʻo Yorgi iā ia iho i mua o ka pahu.
  
  Hopu ʻo Dahl i kona hanu.
  
  Ua kī ka pū. Ua hāʻule ʻo Yorgi, ua hahau ʻia e kona pale kino. Ua ʻike ʻo Dahl he ʻokoʻa iki ke kūlana mai kona heluhelu mua ʻana. ʻAʻole i lele ʻo Yorgi i mua o ka pōkā, ua kī ʻo ia i ka lima pana o ka mea hoʻoweliweli me kona kino holoʻokoʻa.
  
  ʻOkoʻa, akā maikaʻi nō naʻe.
  
  Ua holo wikiwiki ʻo Dahl i ke kōkua o ka Lūkini, a hahau i ka mea kaua ma lalo o ka lima hema a hāpai i kona mau wāwae mai ka honua. Ua kūkulu ka Swede i ka ikaika a me ka wikiwiki, e hoʻoluliluli ana i kona mau ʻiʻo, e lawe ana i kāna ukana me ka huhū i hānau ʻia mai ka ʻoluʻolu. ʻEkolu kapuaʻi, a laila ʻeono, a ua hoʻolei koke ʻia ka mea hoʻoweliweli i hope ʻoiai ʻo ia i hoʻopaʻa hope i kona poʻo i ka papa papa kuhikuhi Hard Rock Cafe é. Nahā ka ʻilika, pulu i loko o ke koko, ʻoiai ʻo Dahl ka huhū huhū i haki i ka iwi poʻo o kona hoa paio a haehae i ka ʻiʻo. ʻAʻole paha makemake ʻo Kinimaka, akā ua hoʻohana ka Swede i ke kiʻi ʻAmelika e pale aku i ka mea hoʻoweliweli.
  
  Karma.
  
  Ua wili hou ʻo Dahl, i kēia manawa ke kahe nei ke koko mai kona mau pepeiao a me kona auwae. Ua hoʻopaʻa ʻia ʻo Kenzi a me kāna hoa paio i ka hakakā make, akā ua hoʻokō ʻo Smith i ka pani ʻana i ka ʻokoʻa ma waena ona a me ke koa me kekahi mau kiola. I ka huli hope ʻana, ua hoʻoikaika ʻo ia i ka hoʻoluliluli ʻana i kāna mea kaua a puni, ua laki a loaʻa i ka hopena ʻoi ʻoi pololei iā Smith.
  
  Ua uwo ʻo Dahl me ka holo wikiwiki ʻana, akā ʻaʻole hiki iā ia ke hana i ka pana. I ka pōkole o ka maka, ua kī ka mea hoʻoweliweli, a ua loaʻa i ka mea hoʻouka, ʻo Smith, kahi pōkā nāna i kāohi iā ia ma kona ala, a hoʻouna iā ia i kona mau kuli.
  
  Hoʻokokoke au i kona lae i ka laina o ka pana aʻe.
  
  Ua huki ka mea hoʻoweliweli i ke kumu, akā i kēlā manawa ua ʻike ʻia ʻo Dahl - he mauna e neʻe ana - a hoʻopaʻa i ka mea hoʻoweliweli ma waena ona a me ka pā. Ua haki ka iwi a wili kekahi i kekahi, kahe ke koko, a lele ka pu panapana ma ka aoao me ka leo. I ka hele ʻana o Dahl puʻuwai iā Smith, ʻike a lohe ʻo ia i ke koa huhū e hoʻohiki leo nui.
  
  A laila ua maikaʻi ʻo ia.
  
  Hoʻopakele ʻia e ka ʻaʻahu Kevlar, ua pana ʻia ʻo Smith ma kahi kokoke loa a ua aneane make ʻo ia i ka ʻāʻī ʻana, akā ʻo kā lākou pale kino mua hou i hoʻopalupalu i ka hahau. Ua holoi ʻo Dahl i kona mau maka, i kēia manawa ke ʻike nei i ka hoʻokokoke ʻana mai o ka pūʻali koa kūikawā.
  
  Ua hakakā ʻo Kensi i kona hoa paio ma kēia ʻano a me kēlā, ʻo ke kanaka nui e hakakā nei e hoʻohālikelike i kona agility a me kona ʻiʻo maoli. Ua hoʻi hope ʻo Dahl me ka minoʻaka ma kona mau maka.
  
  Ua holo i luna kekahi o nā pūʻali koa kūikawā. "Pono ʻo ia i ke kōkua?"
  
  "ʻAʻole, he naʻaupō wale ʻo ia. E waiho wale iā ia."
  
  Ua hopu ʻo Kensi i ka hoʻololi ʻana mai ke kihi o kona mau maka a hoʻopaʻa i kona mau niho paʻa. Ua maopopo ua like nā mea ʻelua, akā ke hoʻāʻo nei ka Swede iā ia, e loiloi ana i kona hoʻolaʻa ʻana i ka hui a iā ia iho. Ua kūpono anei ʻo ia?
  
  Lālau akula ʻo ia i ka pū a hoʻokuʻu aku ʻo ia i ka wā i hoʻihoʻi ʻia ai kona hoa paio i hope, no laila ua nalowale ke koena me ke kuli ma ka ʻaoʻao ʻaoʻao a me ka kuʻekuʻe lima ma ka ihu. ʻO kāna hahau ʻana aʻe, ʻo ia ka ʻoki ʻana i ka lima, a ma hope o ka hopu ʻana i ka uila. I ka hakakā ʻana a me ke kaniʻuhū ʻana o ke kāne, ua kulou ikaika ʻo ia i kona lima, lohe ʻo ia i ke kaomi ʻana, a ʻike akula ʻo ia i ka hāʻule ʻana o ka pū i ka papahele. E hoʻoikaika mau ana ʻo ia, e huki ana i ka pahi a hou i loko o kona umauma. Hoʻopiʻi ʻo Kensi iā ia a pau, ʻike ʻo ia i ka ʻai ʻana i ka ʻiʻo ma luna o kona mau iwi ʻaoʻao, a wili aʻe a huki pū me ia. Ua neʻe ka pahi i hope no ka lua ʻana, akā i kēia manawa ua mākaukau ʻo ia. Lālau akula ʻo ia i ka lima i wehe ʻia, wili aʻela ma lalo, a wili aʻe ma hope o ke kua o ke kāne. Koi ʻo ia me ka ʻinoʻino a haʻihaʻi ʻo ia a haʻalele i ka mea hoʻoweliweli me ke kōkua ʻole. Wehe koke ʻo ia i ʻelua mau pahu pahu mai kona kāʻei a hoʻokomo i kekahi o ia mau mea ma mua o kona ʻaʻahu a i loko o kāna pahu pahu.
  
  Ke nānā nei ʻo Dahl, ua ʻike ʻo ia e haehae ana ka ʻāʻī. "Nooo!"
  
  Ua hoʻokuʻu nā manamana lima o Kenzi i ka mea paʻi.
  
  "ʻAʻole mākou e hana pēlā, ʻoe-"
  
  "He aha kāu e hana ai i kēia manawa," hāwanawana kokoke loa ʻo Kenzi, "me nā lima haki a me nā mea āpau?" ʻAʻole ʻoe e hōʻeha i kekahi i kēia manawa, e ka naʻaupō?"
  
  ʻAʻole maopopo ʻo Dahl inā e paʻa a ʻalo paha, holo a luʻu paha i ke poʻo, hopu iā Kenzi a lele paha i uhi. I ka hopena, ua hoʻopaʻa ʻia nā kekona a ʻaʻohe mea i pahū koe wale nō ka fuse pōkole loa a Smith.
  
  "Ke hoʻohenehene nei ʻoe iaʻu?" ua uwo oia. "He aha lā-"
  
  "Fake," hoʻolei ʻo Kenzi i ka mea pepehi ma ke poʻo koko o Dahl. "Ua manaʻo wau ua ʻike kēlā mau maka ʻaeto maikaʻi i ka pilikia."
  
  "ʻAʻole wau i hana." Ua hoʻokuʻu ka Swede i kahi kani hohonu. "E Kenz, he wahine pupule ʻoe i ka honua."
  
  "E hoʻihoʻi wale mai i kaʻu katana. Hoʻomaha mau ia iaʻu."
  
  "ʻAe. Pili wau,"
  
  "A ʻōlelo ʻoe i kēia, ka Mad Swede."
  
  Kūlou ʻo Dahl i kona poʻo. Hoʻopā. Akā, damn, manaʻo wau ua hālāwai wau me kaʻu pāʻani.
  
  I kēia manawa, aia nā hui SWAT a me nā ʻelele i hui pū ʻia i waena o lākou, e hoʻopaʻa ana i nā wahi a puni ka Times Square. Hoʻohui hou ka hui a lawe i kekahi mau minuke e hopu i ko lākou hanu.
  
  "ʻEhā mau pūnaewele i lalo," wahi a Lauren. "Hoʻokahi wale nō i koe."
  
  "Manaʻo mākou," wahi a Dahl. "ʻOi aku ka maikaʻi ʻaʻole e hele i mua o ʻoe iho. A e hoʻomanaʻo, mālama kēia keʻena hope iā Marsh a mālama paha ia..." ʻAʻole ʻo ia i ʻōlelo leo nui i ka huaʻōlelo "nuclear bomb". Keia kahi 'ole. ʻO kēia ka puʻuwai o Manhattan. ʻO wai ka mea i ʻike i ke ʻano o nā microphones parabolic e hoʻopuehu ʻia a puni?
  
  "Maikaʻi ka hana, e nā kāne," wahi āna. "Ua kokoke e pau kēia lā pōʻino."
  
  Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ua hoʻomaka ia.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMALIMA
  
  
  Ua manaʻo ʻo Julian Marsh, me ke kānalua ʻole, ʻo ia ke kanaka hauʻoli loa ma ka honua. Ma mua pono ona e waiho ana i kahi mea kaua nuklea paʻa i hoʻopaʻa ʻia, kokoke i ka hoʻopā ʻana, e pāʻani me ka makemake. Aia ma kona hema he wahine akua u'i e hiki ai iaia ke paani ma ka makemake. A ʻo ia, ʻoiaʻiʻo, ua pāʻani pū me ia, ʻoiai ua hoʻomaka kekahi wahi e hōʻeha iki mai ka nānā ʻana. Malia paha he wahi liʻiliʻi o kēlā ʻaila huikau...
  
  Akā, e hoʻomau ana i kāna kaʻaahi mua a me ka mea nui loa o ka noʻonoʻo - aia kahi keʻena hoʻoweliweli passive e noho ana ma ka puka makani, a ke pāʻani hou nei ʻo ia me ia i kona makemake. A laila aia ke aupuni ʻAmelika, e alualu ana i kona huelo a puni ke kūlanakauhale, e holo makaʻu a makapō e pāʻani-
  
  "Iuliana?" E hanu ana ʻo Zoe i ka laula o ka lauoho mai kona pepeiao hema. "Makemake anei ʻoe e hele hou au i ka hema?"
  
  "ʻOiaʻiʻo, akā, mai hanu ʻoe i ka palaka e like me ka manawa i hala. E hoʻomaha iki iā ia?
  
  "ʻO, maopopo".
  
  Hāʻawi ʻo Malaki iā ia e leʻaleʻa a noʻonoʻo i ka mea e hiki mai ana. ʻO ke aumoe ia a ke kokoke mai nei nā lā palena. Ua aneane hiki mai ka manawa e wehe ai ʻo ia i kahi kelepona hoʻohana hou a kāhea aku i kona ʻāina hānau me nā koi wikiwiki. ʻOiaʻiʻo, uaʻikeʻo iaʻaʻole he "huna" maoli,ʻaʻole ma ka liʻiliʻi loa me ka hoʻololiʻana oʻelima haneli miliona, akā ua like ke kumumanaʻo a hiki ke hanaʻia ma keʻano like. Ua hoʻomaikaʻi ʻo Malaki i nā akua o ka hewa a me ka hewa. Me kēia mau kāne ma kou ʻaoʻao, he aha ka mea hiki ʻole ke hoʻokō?
  
  E like me nā moeʻuhane maikaʻi a pau, e pau ana kēia, akā ua hoʻoholo ʻo Marsh e hauʻoli ʻo ia i ka wā e mau ana.
  
  Paʻi ʻo ia i ke poʻo o Zoey a kū aʻe i luna, wehe ʻo ia i kekahi o kona mau kāmaʻa a hele akula i ka puka makani. Me nā manaʻo ʻelua, ʻelua mau manaʻo like ʻole, akā ʻo nā ʻano pilikino ʻelua o Marsh i ʻoiaʻiʻo i ke ʻano. Pehea e lilo ai kekahi o lākou? Ua kāʻili ʻo ia i kekahi o nā condom o Zoe a ke hoʻāʻo nei ʻo ia e kau aku ma kona lima. Ua haʻalele ʻo ia a hana me nā manamana lima ʻelua. ʻO Gehena, ua hoʻomāʻona ʻo ia i kona ʻano o loko.
  
  ʻOiai e noʻonoʻo ana ʻo Marsh i ka mea e hana ai i ke kaula ʻokoʻa, kū mai ke alakaʻi o ke keʻena a nānā iā ia, me ka hāʻawi ʻana iā ia i ka minoʻaka. He Alligator ia, a i ʻole ʻo Marsh i kapa pilikino iā ia - Alligator - a ʻoiai ua mālie a maopopo ka lohi, aia kekahi manaʻo o ka pōʻino. Ua manaʻo ʻo Marsh ʻo ia paha kekahi o nā mea ʻaʻahu. Pawn. ʻO ka mea hoʻohana like me ka mimi lōʻihi. Ua ʻakaʻaka nui ʻo Marsh, ua haki ka maka me ka Alligator i ka manawa kūpono.
  
  Hahai akula ʻo Zoe ma kona mau kapuaʻi, e nānā ana ma ka puka makani.
  
  "ʻAʻohe mea e ʻike ai," wahi a Marsh. "No laila ʻaʻole ʻoe makemake i ke aʻo ʻana i nā lice o ke kanaka."
  
  "ʻAe, hiki iā lākou ke ʻakaʻaka i kekahi manawa."
  
  Nānā aʻela ʻo March i kona pāpale, ka mea āna e makemake ai e ʻaʻahu ma kahi kihi. ʻOiaʻiʻo, ua hala, ma mua paha o kona hiki ʻana i New York. ʻO ka pule i hala aku nei i hala i kahi pōwehiwehi nona. Ua neʻe mai ka alligator a nīnau me ke aloha inā makemake ʻo ia i kekahi mea.
  
  "ʻAʻole i kēia manawa. Akā e kāhea koke wau iā lākou a hāʻawi iā lākou i nā kikoʻī e hoʻoili i ke kālā.
  
  "E hana ʻoe i kēia?"
  
  "ʻAe. ʻAʻole anei au i hāʻawi iā ʻoe i ke ala?" ʻO ka nīnau he haʻihaʻi.
  
  "Auē, kēia ʻāpana palaka. Ua hoʻohana au iā ia ma ke ʻano he lele lele.
  
  ʻO Marsh paha he eccentric, pupule, a alakaʻi ʻia e ka makemake koko, akā ʻo ka hapa liʻiliʻi o ia he akamai hoʻi, helu ʻana, a hana piha. ʻO ia ke kumu i ola ai ʻo ia e like me kāna hana ʻana ma o nā tunnels Mekiko. Ma hope o kekahi manawa, ua ʻike ʻo ia ua kuhi hewa ʻo ia i ka Alligator a me ke kūlana. ʻAʻole ʻo ia ka mea nui ma ʻaneʻi - ʻo lākou.
  
  A he manawa lohi loa ia.
  
  Ua hoʻouka ʻo Marsh iā Alligator, me ka ʻike pono i kona wahi i haʻalele ai i ka pū, ka pahi a me ka pū stun hoʻohana ʻole ʻia. Ke manaʻolana nei ʻo ia i ka kūleʻa, ua kāhāhā ʻo ia i ka wā i kāohi ai ʻo Gator i nā hahau a hoʻihoʻi i kāna iho. Ua lawe mālie ʻo Malaki, me ka nānā ʻole i ka ʻeha, a hoʻāʻo hou. Ua ʻike ʻo ia e nānā ana ʻo Zoey iā ia, a ua haʻohaʻo ʻo ia i ke kumu i wikiwiki ʻole ai ka ʻīlio palaualelo iā ia.
  
  Ua pale hou ka alligator i kāna hahau ʻana me ka maʻalahi. A laila lohe ʻo Marsh i kahi walaʻau ma hope ona - ke kani ʻana o ka puka o ke keʻena e wehe ana. Lele ʻo ia i hope me ka pīhoihoi i ka ʻae ʻana o ka Alligator iā ia, a huli aʻe.
  
  Paʻa maila ka ʻūhā o ka haʻalulu i kona ʻāʻī.
  
  ʻEwalu mau kāne i komo i loko o ke keʻena, ua ʻaʻahu ʻia lākou i ka ʻeleʻele, e lawe ana i nā ʻeke, a me ka huhū e like me nā alopeke i loko o ka hale hānai. Nānā aʻela ʻo Marsh a huli aʻela iā Gator, ʻaʻole i manaʻoʻiʻo kona mau maka i ka mea a lākou e ʻike nei.
  
  "He aha ka mea e hana nei?"
  
  "He aha? Ua manaʻo paha ʻoe e noho mālie mākou a ʻo ka poʻe waiwai i kā lākou lole i hoʻopaʻa ʻia i kā lākou kaua? ʻAe, he lono kaʻu iā ʻoe, e ke kanaka nui. ʻAʻole mākou e kali hou iā ʻoe. Hoʻolilo mākou i kā mākou iho. "
  
  Ua kū ʻo Malaki mai ka hahau pālua i ka maka. I kona hāʻule ʻana i hope, lālau akula ʻo ia iā Zoe, me ka manaʻo e hoʻopaʻa ʻo ia iā ia i luna, a ʻaʻole ʻo ia i hāʻule, hāʻule lāua i ka papahele. ʻO ka haʻalulu o ia mau mea a pau i hoʻokuʻu ai i kona kino i loko o ke kahe nui, ʻo kona ʻāwī a me nā ʻāʻī o ke aʻalolo i hele i loko o ka puʻupuʻu, a ua hoʻomaka ka tic hoʻonāukiuki ma ke kihi o kekahi maka. Hoʻihoʻi hou iā ia i nā lā kahiko ʻino i kona wā kamaliʻi a ʻaʻohe mea mālama iā ia.
  
  Ua hele ka alligator a puni ke keʻena, e hoʻonohonoho ana i kahi keʻena o nā kānaka he ʻumikumamālua. Ua lilo ʻo Zoey i mea liʻiliʻi e like me ka hiki, ma kahi ʻāpana o nā lako, i ka wā i ʻike ʻia ai nā pistols a me nā mea kaua ʻē aʻe - nā grenades, ʻoi aku ma mua o hoʻokahi RPG, nā Kalashnikov hilinaʻi mau, nā waimaka, nā flashbangs a me nā ʻano like ʻole o ke kila kila. . He mea weliweli kēia.
  
  Ua hoʻomaʻemaʻe ʻo Malaki i kona ʻāʻī, me ka pili ʻana i nā ʻāpana hope loa o ka hanohano a me ka manaʻo ponoʻī e hōʻoiaʻiʻo ai ʻo ia ke kao pepeiaohao nui loa a Sātana i loko o kēia lumi.
  
  "E nana," wahi ana. "E wehe i kou mau lima lepo mai kaʻu pōkā nuklea. Maopopo paha iā ʻoe he aha kēia, e ke keiki? Alligator. Alligator! Pono mākou e hoʻokō i ka lā palena. "
  
  Ua kiola hope loa ke alakaʻi o ka hale ʻelima i ka kamepiula a hoʻokokoke iā Marsh. I kēia manawa, me ke kākoʻo ʻole a me ka ʻole o nā mīkina lima, he kanaka ʻokoʻa ʻo Alligator. "Manaʻo ʻoe he aie kaʻu iā ʻoe ooo?" ʻO ka ʻōlelo hope loa he ʻuā. "Maʻemaʻe koʻu mau lima! Maikaʻi koʻu kāmaʻa! Akā, e uhi koke ʻia lākou i ke koko a me ka lehu!"
  
  Kamo koke o Malaki. "He aha kāu e kamaʻilio nei?"
  
  "ʻAʻole e uku ʻia. ʻAʻohe kālā i koe! Hana wau no ka mea nui, mahalo a me Ramses wale nō, a kapa lākou iaʻu ʻo ka Bomb Maker. Akā i kēia lā ʻo wau ka mea hoʻomaka. E hāʻawi wau iā ia i ke ola!
  
  Ua kali ʻo Malaki i ka uē hiki ʻole i ka hopena, akā i kēia manawa ʻaʻohe. Ua hoʻokuʻu maopopo ʻo Alligator i ka hoʻouka kaua ʻana o ka mana ma luna o kona poʻo, a ʻaʻole maopopo ʻo Marsh i ke kumu e lawelawe ai kēia poʻe i kāna pōkā. "E nā kāne, ʻo kaʻu pōkā nuklea kēia. Ua kūʻai au i kēia a lawe mai iā ʻoe. Ke kali nei mākou i kahi uku maikaʻi. I kēia manawa, e mau keikikāne maikaʻi a kau i ka pōkā nuklea ma ka papaʻaina.
  
  ʻAʻole hiki i ka wā i paʻi ikaika ai ʻo Alligator iā ia e huki i ke koko i hoʻomaka ai ʻo Marsh e hoʻomaopopo maoli ua hewa kekahi mea ma ʻaneʻi. Ua manaʻo ʻo ia ʻo kāna mau hana i hala i alakaʻi iā ia i kēia manawa o kona ola, nā pono a me nā hewa, nā ʻōlelo a me nā ʻōlelo maikaʻi ʻole. ʻO ka huina o kāna mau ʻike a pau i lawe pololei iā ia i kēia lumi i kēia manawa.
  
  "He aha kāu e hana ai me kēia poma?" Ua hoʻohaʻahaʻa iho ka weliweli a mānoanoa i kona leo, me he mea lā e paʻi ʻia ana ʻo ia ma kahi ʻupena e like me ka cheese.
  
  "E hoʻopau mākou i kāu pōkā nuklea ke lohe mākou mai nā Ramses nui."
  
  Ua omo o March i kona hanu me ka hanu ole. "Akā e pepehi ia i nā miliona."
  
  "A pēlā e hoʻomaka ai kā mākou kaua."
  
  "E pili ana i ke kālā," wahi a Marsh. "E uku. Leʻaleʻa iki. E malama ana i na Hoki Hui o Amerika e alualu ana i ko lakou huelo. E pili ana i ke kālā, ʻaʻole ka pepehi kanaka lehulehu. "
  
  "Youuuu... u... pepehi ʻia!" Ua piʻi aʻe ka manaʻo ʻino a Alligator.
  
  "ʻAe, ʻae, akā ʻaʻole nui."
  
  Kiʻi akula ka alligator iā ia a hiki i kona wili ʻana i loko o ka pōlele ʻole; ʻeha koʻu iwi ʻaoʻao, māmā, iwi kuamoʻo a me nā wāwae. "Ke kali wale nei mākou i nā lono mai Ramses. I kēia manawa, hāʻawi kekahi i ke kelepona iaʻu.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAono
  
  
  I loko o Grand Central Terminal, ua hoʻomaka nā ʻāpana hope o ka puʻupuʻu a Marsh e laina. ʻAʻole ʻo Drake i ʻike ma mua, akā he ʻāpana kēia o ka hoʻolālā kumu o kekahi, kahi a lākou i manaʻo ai ua kāpae mua lākou. ʻO ka ʻenemi a lākou i manaʻo ʻole ai, ʻo ia ka manawa-a ʻo ka wikiwiki o ka hala ʻana ua hoʻohiolo i ko lākou manaʻo.
  
  Me ka haʻi ʻia ʻana o ka ʻāpana i paʻa a noho nui ʻia e nā mākaʻi, ua hāʻawi ʻia ʻo Drake a me kāna hui i ka manawa e nānā ai i ka ʻehā o ka ʻōlelo, a ua ʻike ʻia lākou i hoʻopaʻa ʻia ma ka ʻaoʻao lalo o kahi papaʻaina. He pūʻulu helu i kākau ʻia ma ka momoku nui, ʻaʻole hiki ke noʻonoʻo i ke ʻano o ia mea ke ʻole ʻoe e hoʻokō i ka squint i ke poʻo inoa, i kākau mau ʻia ma ka font liʻiliʻi loa i loaʻa.
  
  Nā code hoʻonā nuklea.
  
  Ua ʻokiʻoki ʻo Drake i kona mau maka me ka manaʻoʻiʻo ʻole, a nalo hou i kona kaulike, a laila ʻānai akula iā Alicia. "ʻOiaʻiʻo? No ke aha ʻo ia e hoʻouna mai ai iā mākou?
  
  "Manaʻo wau ʻo ia ka hiki ke pāʻani i ka pāʻani. Nanea ʻo ia, Drake. Ma kekahi ʻaoʻao, he hoʻopunipuni paha lākou. "
  
  "A i ʻole nā code acceleration," wahi a Mei.
  
  "A i ʻole," i hūnā hou aku ʻo Beau i ke kumuhana, "nā code i hiki ke hoʻohana ʻia e hoʻolauna i kekahi ʻano mea huna huna."
  
  Nana aku la o Drake i ka Palani no kekahi manawa, me ka noonoo no hea i loaa iaia na manao kekee, mamua o ke kahea ana ia Moore. "He koi hou kā mākou," wahi āna. "Inā ʻaʻole ia he hoʻonohonoho o nā code deactivation no nā mea kaua nuklea."
  
  "No ke aha mai?" Pīhoihoi ʻo Moore. "He aha? ʻAʻole kūpono kēia. ʻO kēia anei kāna i ʻōlelo ai iā ʻoe?"
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ke ʻano hoʻohenehene. "Ke hoʻouna nei i kēia manawa." E hoʻokaʻawale i nā mea āpau.
  
  "Maikaʻi. E hāʻawi mākou iā lākou i ka hana pono. "
  
  Ma hope o ka hoʻokomo ʻana o Drake i ke kelepona i loko o kāna ʻeke, hoʻopau ʻo Alicia iā ia iho a nānā a puni no ka manawa lōʻihi. "Laki mākou ma ʻaneʻi," wahi āna. "Aohe poino. A ʻaʻohe nūhou mai Malaki, ʻoiai kā mākou lohi. No laila, ke manaʻo nei ʻoe ʻo kēia ka koi hope loa?"
  
  "ʻAʻole maopopo iaʻu pehea e hiki ai," wahi a May. "Ua haʻi ʻo ia iā mākou makemake ʻo ia i ke kālā, akā ʻaʻole ʻo ia i haʻi iā mākou i ka manawa a i hea paha."
  
  "No laila ma ka liʻiliʻi hoʻokahi," wahi a Drake. "ʻElua paha. Pono mākou e nānā i ka mea kaua a hoʻouka hou. Ma kēlā me kēia ʻaoʻao, me ka pahū ʻana o kēia mau mini-bomb a puni ke kūlanakauhale, manaʻo wau ua lōʻihi loa mākou mai ka hana ʻana i kēia. "
  
  Ua noʻonoʻo ʻo ia i ke kumu o nā pōkā liʻiliʻi. Mai pepehi kanaka a ʻeha paha. ʻAe, ua hoʻokau lākou i ka weliweli i loko o ka ʻuhane o ke kaiāulu, akā ma ka ʻike ʻana i ka pōkā nuklea, ʻo Julian Marsh, a me nā kāmela a lākou e luku nei, ʻaʻole hiki iā ia ke pale i ka noʻonoʻo ʻana aia paha he kumuhana ʻē aʻe. ʻO nā pōkā lua he mea hoʻonāukiuki a hoʻonāukiuki. ʻO ka pilikia nui loa i hoʻokumu ʻia e kekahi poʻe ma luna o nā kaʻa kaʻa e hoʻolei ana i nā pōkā ahi i hana ʻia ma Wall Street.
  
  Ua ʻike ʻo Alicia i kahi kiosk huna ma ke kihi loa. "Ka hui kōʻai," wahi āna. "Makemake anei kekahi i ka lole candy?"
  
  "E kiʻi mai iaʻu i ʻelua Snickers," ʻūhū ʻo Drake. "No ka mea, ʻo kanaonokumamālima grams no nā makahiki kanaiwa wale nō."
  
  Luliluli ke poo o Alicia. "ʻO ʻoe a me kāu mau kī kīʻaha."
  
  "He aha ka hope?" Hookokoke mai la o Beau, a hoomaha iho la ua Palani nei i ka ehaeha o kona kino me kekahi mau kikoo.
  
  "Pono ʻo Moore e piʻi i kāna pāʻani," wahi a Drake. "E hooikaika. ʻAʻole wau e hula i ka mele a Marsh i ka lā a pau.
  
  "Ua kikoo," i hoʻomanaʻo ai ʻo Mai iā ia. "ʻO ka hapa nui o kāna mau ʻelele a me nā mākaʻi e kiaʻi nei i nā alanui."
  
  "Ua ike au," i hanu ai o Drake. "Ua maopopo ia'u."
  
  Ua ʻike nō hoʻi ʻo ia ʻaʻohe mea kākoʻo ʻoi aku ka maikaʻi no Moore ma mua o Hayden lāua ʻo Kinimaka, me nā haʻiʻōlelo ʻelua i ka Pelekikena, ua ʻike lāua i ka hapa nui o nā mea a ke ao nei e hoʻolei aku ai iā lāua. I kēia manawa o ka mālie, ua hoʻopaʻa ʻo ia, noʻonoʻo i ko lākou pilikia, a laila ʻike ʻo ia e hopohopo nei no ka hui ʻē aʻe-ko ka hui ʻo Dahl.
  
  E hakakā ana paha kēia pupule ʻo Suedena ma kahi pā ʻo Marabou i ka wā e nānā ana i nā manawa ʻōlohelohe o Alexander Skarsga.
  
  Kuno aku la o Drake i kona mahalo ia Alicia i kona hoi ana mai a haawi aku ia ia i elua apana kokoleka. No kekahi manawa kū wale ka hui ma laila me ka noʻonoʻo, ʻeha. Hoʻāʻo wau ʻaʻole e noʻonoʻo i nā mea e hiki mai ana. Ma hope o lākou he cafe & # 233; Ua kū ʻo ia me he ʻoihana kahiko i haʻalele ʻia, ua haki kona mau puka makani, ua hoʻohuli ʻia nā papaʻaina, ua maʻalahi nā puka a e kau ana ma ko lākou mau ʻume. ʻOiai i kēia manawa, ua hui pono nā hui i ka wahi no nā mea hou.
  
  Huli ʻo Drake iā Bo. "Ua hui ʻoe iā Marsh, ʻaʻole anei? Ke manaʻoʻiʻo nei ʻoe e ʻike ʻo ia i kēia a hiki i ka hopena?
  
  Ua hana ʻo Farani i kahi hana paʻakikī. "Hmm, ʻo wai ka mea ʻike? He mea ʻē ka huakaʻi, ʻano paʻa i kekahi manawa a pupule i ka wā aʻe. He hoopunipuni paha ia. ʻAʻole hilinaʻi ʻo Webb iā ia, akā ʻaʻole ia he mea kupanaha. Manaʻo wau inā makemake mau ʻo Webb i ka hihia Pythia, a laila ʻaʻole e ʻae ʻia ʻo Marsh e hoʻohuoi i ka hihia."
  
  "ʻAʻole ʻo Marsha kā mākou e hopohopo ai," wahi a Mai me ka hauʻoli. "ʻO kēia..."
  
  A hikiwawe loa ka manaʻo.
  
  Ua hoʻomaopopo ʻo Drake i kēia i ka manawa like, me ka hoʻomaopopo ʻana i ka inoa o ka mea āna e kāhea nei. Ua hui kona mau maka me ia e like me nā missile ʻimi wela, akā no kekahi manawa ʻaʻole hiki iā lākou ke ʻōlelo iki.
  
  Ke noonoo nei au. Loiloi. I ka hopena weliweli.
  
  "Maikaʻi," wahi a Drake. "Ua pāʻani ʻia mākou mai kinohi mai."
  
  Nānā ʻo Alicia iā lākou. "Ma ka maʻamau, ʻōlelo wau 'loaʻa kahi lumi', akā..."
  
  "ʻAʻole hiki iā ia ke komo i loko o kēia ʻāina," i ʻōlelo ai ʻo Mai. "ʻAʻole me mākou."
  
  "I kēia manawa," wahi a Drake. "ʻO ia kahi i makemake ai."
  
  A kani ke kelepona.
  
  
  * * *
  
  
  ʻaneʻane hoʻokuʻu ʻo Drake i kāna pahu kokoleka me ka haʻalulu, ua hauʻoli loa ʻo ia i ke kaʻaahi manaʻo ʻē aʻe. I kona nānā ʻana i ka pale a ʻike i kahi helu i ʻike ʻole ʻia, ua pahū ka pyrotechnic o nā manaʻo hakakā a puni kona poʻo.
  
  He aha ka ʻōlelo?
  
  ʻO Marsh paha e kelepona mai ana mai kāna kelepona hoʻohana hou. Pono anei ʻo ia e pale aku i ka manaʻo e wehewehe iā ia e pāʻani ʻia ana ʻo ia, ua hoʻopunipuni wale ʻia ʻo ia ma kahi hana nui? Ua makemake lākou e noho kūʻokoʻa nā pūnaewele a me nā mea kaua nuklea no ka lōʻihi o ka hiki. Hāʻawi i nā mea a pau i kahi manawa ʻē aʻe e hahai i nā mea āpau. I kēia manawa naʻe ... ua loli ka pāʻani.
  
  He aha ka hana?
  
  "Malaki?" i pane mai ai ma hope o ke apo ʻehā.
  
  Ua kamaʻāina kekahi leo iā ia. "Nooo! ʻO Gatorrrr!"
  
  Ua huki ʻo Drake i ke kelepona mai kona pepeiao, e piʻi aʻe ana ka uē a me ke kani ʻana i ka hopena o kēlā me kēia huaʻōlelo e hōʻino ana i kona mau pepeiao.
  
  "ʻo wai kēia? Aia ma hea ʻo Marsh?
  
  "Ua ʻōlelo wau - Gatorrrr! Ke kolo nei ka palaka. Ma hea ʻo ia e noho ai. Akā, he koi hou kaʻu iā ʻoe, uhhh. Hoʻokahi hou aʻe, a laila e pahū ka pōkā a ʻaʻole paha. Aia ia iā ʻoe!"
  
  "E hoʻopōʻino iaʻu." Ua paʻakikī ʻo Drake i ka noʻonoʻo ʻana i nā huaʻōlelo ma muli o ka ʻuā ʻana. "Pono ʻoe e hoʻomaha iki, e ka hoa."
  
  "Holo, rabbit, holo, holo, holo. E hele e imi i ka oihana makai ma ke kihi o ka la 3 a me ka la 51 a ike i na apana i'o a makou i waiho aku ai nou ooooo. E hoʻomaopopo ʻoe i ke koi hope loa ke hiki ʻoe i laila.
  
  Huhū ka maka o Drake, e ʻimi ana i kona hoʻomanaʻo. Aia kekahi mea kama'āina loa i kēia helu wahi...
  
  Akā, ua hoʻopau hou ka leo i kāna mau manaʻo. "E holo! Holo! Lapi, holo a mai nana i hope! E pahū ana i hoʻokahi minute a i ʻole hoʻokahi hola, rrr! A laila hoʻomaka kā mākou kaua!"
  
  "Ua makemake wale ʻo Marsh i uku pānaʻi. Nau ke kālā no ka pōma."
  
  "ʻAʻole pono kāu kālā, yyyy! Manaʻo ʻoe ʻaʻohe hui - ʻo kāu mau hui ponoʻī - ke kōkua nei iā mākou? Manaʻo ʻoe ʻaʻohe kanaka waiwai e kōkua mai iā mākou? Manaʻo ʻoe ʻaʻohe poʻe kipi ma waho e hoʻopuka malū nei i kā mākou kumu? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Ua makemake ʻo Drake e kīkoʻo aku a paʻi i ka ʻāʻī o ka pupule, akā no ka mea ʻaʻole hiki iā ia ke hana i kēlā - akā naʻe - ua hana ʻo ia i ka mea maikaʻi loa.
  
  Ua hoʻopau ʻia ke kelepona.
  
  A ʻo ka hope, ua hoʻoponopono kona lolo i nā ʻike āpau. Ua ʻike mua nā poʻe ʻē aʻe. Ua keʻokeʻo ko lākou mau maka i ka makaʻu, a ua ʻeha ko lākou mau kino i ka haʻalulu.
  
  "ʻO kā mākou pūnaewele kēia, ʻaʻole anei?" wahi a Drake. "I hea ʻo Hayden, Kinimaka a me Moore i kēia manawa."
  
  "A me Ramses," wahi a Mai.
  
  Inā paha i pahū ka pōkā i kēlā manawa, ʻaʻole hiki i ka hui ke holo wikiwiki.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA KUMAMAHIKU
  
  
  Ua aʻo ʻo Hayden i nā mea nānā. Me ka hapa nui o ke keena, a me nā ʻelele i hoʻonohonoho ponoʻia iā Moore i hoʻouna ʻia ma nā alanui e kōkua, ua manaʻo nui ke kikowaena Homeland Security a hiki i ka wā e wāwahi ai. ʻO nā hanana e ʻike ʻia ana ma ke kūlanakauhale ʻoi aku ka mua ma mua o ka hui hou ʻana o Ramses a me Price no ka manawa, akā ʻike ʻo Hayden i ka nele o ka launa ʻana ma waena o lāua, a noʻonoʻo ʻo ia inā ʻaʻohe o lāua ʻōlelo. He kanaka ʻike ʻo Ramses i loaʻa nā pane a pau. ʻO ke kumukūʻai he mea hoʻopunipuni ʻē aʻe e hahai ana i nā kālā.
  
  Ua kōkua ʻo Kinimaka i ka hana ʻana i nā mea nānā. Ua noʻonoʻo ʻo Hayden i ka mea i hana ʻia ma waena o lākou ma mua, i ka wā i ʻōlelo ai ke kanaka Hawaiʻi e ʻaʻole e unuhi i ka ʻike mai nā kāne ʻelua, a i kēia manawa ua noʻonoʻo ʻo ia i kāna hana.
  
  Ua pololei anei ia? He mea minamina anei ia?
  
  He mea e noʻonoʻo ai ma hope.
  
  Ua ʻānai ʻia nā kiʻi i mua ona, ua hoʻokuʻu ʻia nā mea āpau ma luna o ka nui o nā pākuʻi, i ka ʻeleʻele a me ke keʻokeʻo a me ka waihoʻoluʻu, nā hiʻohiʻona o nā fender benders a me nā ahi, nā ambulances ʻālohilohi a me nā lehulehu weliweli. Ua mālama ʻia ka hopohopo ma waena o nā poʻe o New York i ka liʻiliʻi loa; ʻoiai ʻo nā hanana o 9-11 he mea weliweli hou i ko lākou mau manaʻo a hoʻoikaika i kēlā me kēia hoʻoholo. No ka nui o ka poʻe i loaʻa ka moʻolelo o ke ola ʻana i ka 9-11, mai ka poʻe hele ʻole i ka hana ma ia lā a hiki i ka poʻe i lohi a i ʻole ka holo ʻana, ʻaʻole i haʻalele ka makaʻu i ko lākou mau manaʻo. Holo ka poʻe mākaʻikaʻi me ka weliweli, pinepine e kū i ka hahau i manaʻo ʻole ʻia. Ua hoʻomaka ka mākaʻi e hoʻomaʻemaʻe i nā alanui me ka liʻiliʻi o ke kūʻē ʻana mai nā kamaʻāina huhū mau.
  
  Ua nānā ʻo Hayden i ka manawa... ʻaʻole kokoke i ka hola 11 am. Ua manaʻo ʻia ma hope. ʻO ke koena o ka hui ma kona noʻonoʻo, ʻo ka ʻōpū o kona ʻōpū i ka makaʻu o lilo ko lākou ola i kēia lā. No ke aha mākou e hana mau ai i kēia? I kēlā lā i kēia lā, i kēlā me kēia pule? E liʻiliʻi ka maikaʻi i kēlā me kēia manawa a mākou e hakakā ai.
  
  A ʻo Dahl pū kekahi; Pehea i noho ai keia kanaka ma keia? Me ka wahine a me nā keiki ʻelua, pono e loaʻa i ke kāne kahi ʻano hana e like me ka nui o ka mauna ʻo Everest. ʻAʻole i ʻoi aʻe kona mahalo i ke koa.
  
  Paʻi ʻo Kinimaka i kekahi o nā mea nānā. "Ua hewa paha ia."
  
  Nānā akula ʻo Hayden iā ia. "He aha kēia ... auē."
  
  Me ka pīhoihoi, nānā ʻo ia i ka hana ʻana o Ramses, e holo ana iā Price a hoʻokuʻi i kona poʻo i ka lepo. Kū aʻela ke aliʻi hoʻoweliweli ma luna o ke kino e hakakā nei a hoʻomaka ʻo ia e kīkē me ke aloha ʻole, ʻo kēlā me kēia pā e hoʻopuka ana i ka leo o ka ʻeha. Ua kānalua hou ʻo Hayden, a laila ʻike ʻo ia i ka hoʻomaka ʻana o ke kahe koko e hoʻolaha ma ka papahele.
  
  "E iho ana au."
  
  "E hele pū nō wau". Ua hoʻomaka ʻo Kinimaka e ala aʻe, akā ua kāohi ʻo Hayden iā ia me kahi ʻano ʻano.
  
  "ʻAʻole. Pono ʻoe ma ʻaneʻi.
  
  Me ka nānā ʻole ʻana i ka nānā ʻana, ua hoʻi hou ʻo ia i ka hale haʻahaʻa, kāhea aku i nā kiaʻi ʻelua e kū ana ma ke alahele, a wehe i ka puka waho o ke keʻena o Ramses. Holo pū lākou, huki pū.
  
  Ua kuʻi ka wāwae hema o Ramses i ka pāpālina o Price, a haki ka iwi.
  
  "E kū!" Ua hoʻōho ʻo Hayden me ka huhū. "Ke pepehi nei ʻoe iā ia."
  
  "ʻAʻole ʻoe mālama," hoʻohana hou ʻo Ramses i kāna mea kaua, e uhaʻi ana i ka ʻāwae o Price. "No ke aha wau e pono ai? Ke koi nei ʻoe iaʻu e kaʻana like i kahi kelepona me kēia scum. Makemake ʻoe e kamaʻilio mākou? ʻAe, penei ka hana ʻana o kaʻu hao hao. Malia paha e ʻike ʻoe i kēia manawa.
  
  Holo ʻo Hayden i nā kaola, hoʻokomo i ke kī i loko o ka laka. Kākoʻo ʻo Ramses iā ia iho, a laila hoʻomaka ʻo ia e hehi i ka iwi poʻohiwi a me nā poʻohiwi o Price, me he mea lā e ʻimi ana i nā wahi nāwaliwali a hauʻoli i ka hana. Ua ho'ōki ʻo Price i ka uē ʻana a ua hiki ke hoʻōho haʻahaʻa.
  
  Wehe ākea ʻo Hayden i ka puka, i kākoʻo ʻia e nā kiaʻi ʻelua. Ua hoʻouka ʻia ʻo ia me ka ʻole o ka hana, hahau iā Ramses ma hope o ka pepeiao me ka pū a hoʻokuke iā ia mai Robert Price. A laila, hāʻule ʻo ia i kona mau kuli ma hope o ke kanaka ʻōhumu.
  
  "Ke ola nei ʻoe?" ʻAʻole ʻo ia i makemake e ʻano hopohopo nui. Ua ʻike ka poʻe e like me ia i ka hopohopo he nāwaliwali hiki ke hoʻohana ʻia.
  
  "Eha?" Ua koi ʻo ia iā ia iho i nā iwi ʻaoʻao o Price.
  
  Ua haʻi ka uē iā ia "ʻae, ua hiki."
  
  "ʻAe, ʻae, hoʻōki i ka ʻōhumu. E huli mai oe a ike au ia oe.
  
  Ua paʻakikī ʻo Price e kaʻa aʻe, akā i ka wā i hana ai ʻo ia, ua ʻakaʻaka ʻo Hayden i ka ʻike ʻana i ka pale koko, nā niho haki, a me nā lehelehe haehae. Ua ʻike ʻo ia ua ʻulaʻula kona pepeiao a ua pehu kona maka ʻaʻole hiki ke hana hou. ʻOiai ʻo kāna mau manaʻo maikaʻi loa, ua ʻakaʻaka ʻo ia.
  
  "Kupu".
  
  Hele ʻo ia iā Ramses. "E ka hoa, ʻaʻole pono iaʻu e nīnau inā he pupule ʻoe, ʻeā? ʻO ka pupule wale nō e hana i kāu hana. Ke kumu? Motive? Kuhikuhi? Ke kānalua nei au ua hiki mai i kou manaʻo.
  
  Hāpai ʻo ia i ka Glock, ʻaʻole mākaukau piha i ke kī. ʻO nā kiaʻi e pili ana iā ia e uhi iā Ramses inā ʻaʻole ʻo ia e hoʻouka iā ia.
  
  "E pana," wahi a Ramses. "Hoʻopakele iā ʻoe iho mai kahi honua piha i ka ʻeha."
  
  "Inā ʻo kou ʻāina kēia, kou home, e pepehi ʻoe iaʻu i kēia manawa, ʻaʻole anei? E hoʻopau ʻoe ia mea a pau.
  
  "ʻAʻole. He aha ka leʻaleʻa i ka pepehi wikiwiki ʻana? ʻO ka mua, e hoʻopau wau i kou hanohano ma ke kāʻili ʻana iā ʻoe a nakinaki i kou mau lālā. A laila e uhaʻi au i kou makemake me ka hoʻohana ʻana i kahi ala maʻamau, ʻaʻohe mea i kūpono i kēlā manawa. A laila, ua noʻonoʻo wau i kahi ala e pepehi ai iā ʻoe a hoʻihoʻi hou iā ʻoe, a hoʻihoʻi hou aku i ka hopena i kou noi ʻana mai iaʻu no ka haneli o ka manawa e hoʻopau i kou ola.
  
  Ua nānā ʻo Hayden me ka ʻike ʻana i ka ʻoiaʻiʻo ma nā maka o Ramses a ʻaʻole hiki iā ia ke pale iā ia iho mai ka haʻalulu. Eia kekahi kanaka nana e hoopau i ka poka nukili ma Nu Ioka, me ka noonoo ole. ʻO kona nānā ʻana iā Ramses, a me kona mau kiaʻi, ʻaʻole lākou i pane aku i nā kapuaʻi shuffling a me ka hanu ʻino i hiki mai ma hope o lākou.
  
  Ua ʻōlinolino nā maka o Ramses. Ua ʻike ʻo Hayden ua hoʻopunipuni ʻia lākou. Huli ʻo ia, akā ʻaʻole wikiwiki. ʻO Price paha ke Kakauolelo o ka Puʻuhonua, akā he ʻoihana koa koʻikoʻi kāna a ke ola nei ʻo ia i kāna mea i hoʻomanaʻo ai. Paʻi akula ʻo ia i nā lima ʻelua i ka lima kīkoʻo o ke kiaʻi, a paʻipaʻi ihola kāna panapana i ka papahele, a laila, ʻō akula ʻo ia i kāna lima i loko o ka ʻōpū o ke kanaka, a kulou ʻo ia i ka hapalua. Iā ia e hana ana pēlā, hāʻule ihola ʻo ia, me ka pili ʻana ʻaʻole e pana ʻo Hayden a me kekahi kiaʻi iā ia, e pili ana i kona kūlana ma nā ʻano like ʻole, a hāʻule i luna o ka pū.
  
  A kī ʻo ia ma lalo o kona ʻāʻī, a pā ka pōkā i ka maka o ke kiaʻi puiwa. Ua hoʻokaʻawale ʻo Hayden i kona mau manaʻo a kuhikuhi i kāna Glock ma Price, akā ua hoʻopiʻi ʻo Ramses iā ia e like me ka bipi ma luna o ka tractor, ʻo ka ikaika piha o kona kino i ka lolo, a kikeke iā ia mai kona mau wāwae. Ua hele ʻo Ramses lāua ʻo Hayden i loko o ke keʻena, e hāʻawi ana iā Price i ka manawa e pae ai i kahi pā maʻemaʻe ma ke kiaʻi lua.
  
  Ua hoʻohana ʻo ia i ka huikau i kāna pono. Ua make ke kiaʻi ʻelua ma mua o ke kani ʻana o ka pōkā i make iā ia. Ua paʻi kona kino i ka lepo ma nā wāwae o Price, i nānā ʻia e ka maka hoʻokahi o ke kākau ʻōlelo. Piʻi aʻela ʻo Hayden mai lalo mai o ke kino nui o Ramses, e paʻa mau ana i kāna Glock, maka ʻāhiu, a e paʻa ana ʻo Price i ka pū.
  
  "No ke aha mai?"
  
  "Ua hauʻoli wau i ka make," wahi a Price me ke kaumaha. "Makemake au e make".
  
  "No ke kōkua ʻana i ka mālama ʻana i kēia ʻāpana o ka palaka?" Ua hina ʻo ia i ka papahele, e hakakā ana.
  
  "He hoʻokahi aʻu pāʻani i koe," i ʻōhumu ai ʻo Ramses.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden i ka haʻalulu ʻana o ka honua ma lalo ona, e haʻalulu ana nā paia o ka haʻahaʻa a hoʻolei aku i nā ao o ka lepo. Ua hoʻomaka ka haʻalulu o nā kaola o ka hale paʻa. Hoʻoponopono hou i kona mau lima a me kona mau kuli, ua mālie ʻo ia a nānā i luna a lalo, hema a ʻākau. Nānā akula ʻo Hayden i nā kukui i ka wā e ʻō ana lākou.
  
  Ano, pehea? He aha kēia...
  
  Akā ua ʻike mua ʻo ia.
  
  Ua hoʻouka ʻia ke kahua.
  
  
  MOKUNA IWAKALUA-KUMAMAWALU
  
  
  Haʻalulu ʻo Hayden i ka haʻalulu ʻana o nā paia. Ua hoʻāʻo ʻo Ramses e ala, akā haʻalulu ka lumi a puni iā ia. Ua hāʻule ka mea hoʻoweliweli i kona mau kuli. Ua nānā ʻo Price me ka weliweli i ka loli ʻana o ke kihi o ke keʻena, neʻe a hoʻonohonoho hou ʻia nā hui, hoʻololi ʻia nā pali i kēlā me kēia kekona. Ua pale aku ʻo Hayden i ka hāʻule ʻana o kahi ʻāpana pahū i ka wā i hāʻule ai kekahi hapa o ke kaupaku. Ua kau ʻia nā uwea a me nā ʻauwaʻa ea mai luna mai o ka hale, e koli ana e like me nā pendulum ʻokoʻa.
  
  Hele akula ʻo Hayden i ka puka hale, akā ua akamai ʻo Ramses e ālai i kona ala. He liʻiliʻi ka manawa ma mua o kona ʻike ʻana e paʻa mau ana ʻo ia i ka Glock, a ma ia manawa e hiolo ana ka hapa nui o ke kaupaku a ke kūlou nei nā kaola i loko, aneane hiolo.
  
  "Manaʻo wau ... ua hana ʻoe i ka hana," wahi a Price me ka hanu ʻole.
  
  "Ke hāʻule nei kēia wahi pōʻino a pau," i hoʻōho ai ʻo Hayden ma ke alo o Ramses.
  
  "Koe aku".
  
  Kū aʻela ka mea hoʻoweliweli a holo wikiwiki aku i ka pā mamao, ʻo nā ao o ka pahū a me nā ʻāpana ʻāpana a me ka pāpaʻi e lele ana a hāʻule a puni iā ia. Ua hāmama ka puka o waho a hāmama. Lālau akula ʻo Hayden i ka lāʻau a huki iā ia iho i luna, e hopu ana i ka pupule, ʻo Price hobbling ma hope. Loaʻa iā lākou nā kānaka ma luna. Hiki iā Ramses ke hele lōʻihi.
  
  Me kēlā manaʻo, ʻimi ʻo Hayden i kāna kelepona, akā hiki ʻole ke hoʻomau iā Ramses. He wikiwiki kēia kanaka, ʻoʻoleʻa a me ke aloha ʻole. Ua hehi ʻo ia i ke alapiʻi me ka ʻalo ʻana i ka hoʻokūkū a kekahi makai a kiola mua iā ia i ke poʻo iā Hayden. Ua hopu ʻo ia i ke kāne, hoʻopaʻa iā ia, a i kēlā manawa ua ʻoki ʻo Ramses ma ka puka o luna.
  
  Holo wikiwiki ʻo Hayden i ka hahai wela. Ua hamama nui ka puka o luna, ua naha kona aniani, ua nahae kona mau papa. I ka wā mua, ʻo Moore wale nō kāna i ʻike ai mai ka lumi kiaʻi, e ala aʻe ana mai ka papahele a hiki i ka hoʻoponopono ʻana i kekahi mau pale pale. Ua haehae ʻia kekahi poʻe mai ko lākou mau paʻa ʻana, ua hoʻokaʻawale ʻia mai ka pā, a hāʻule i ka pae ʻana. Kū aʻela ʻo Kinimaka me ka hāʻule ʻana o ka pale mai kona poʻohiwi, ua paʻa ke aniani a me ka ʻilika i kona lauoho. ʻO nā luna ʻelua ʻē aʻe i loko o ka lumi e hoʻāʻo nei e huki iā lākou iho.
  
  "He aha ka mea i paʻi iā mākou?" Holo akula ʻo Moore i waho o ka lumi i ka ʻike ʻana iā Hayden.
  
  "ʻAuhea ʻo Ramses?" ua uē ʻo ia. "ʻAʻole anei ʻoe i ʻike iā ia?"
  
  Hāmama ka waha o Moore. "Pono ʻo ia i loko o ka poloka cell."
  
  Na Kinimaka i pani i ke aniani a me nā ʻōpala ʻē aʻe mai kona poʻohiwi. "Nānā au ... A laila ua hemo nā pō a pau."
  
  Ua ʻōlelo ʻino nui ʻo Hayden i kona ʻike ʻana i ke alapiʻi ma kona hema, a laila ka lanai ma mua e nānā ana i ke keʻena nui o ka pā. ʻAʻohe ala ʻē aʻe i waho o ka hale o ka hele ʻana i waho. Holo ʻo ia i ke ala hao, hopu a nānā i ka lumi ma lalo. Ua hoʻemi ʻia nā limahana, e like me ka mea i hoʻolālā ʻia e nā mea hoʻoweliweli, akā ua paʻa kekahi mau hana ma ka papahele o lalo. E ʻohi ana nā kāne a me nā wahine i kā lākou mau mea, akā ʻo ka hapa nui e hele ana i ka puka nui me kā lākou mau mea kaua i huki ʻia, me he mea lā e kali ana i kahi hoʻouka kaua. ʻAʻole hiki iā Ramses ke komo i waena o lākou.
  
  Aia i hea?
  
  Manaʻo. Ke nānā nei au. ʻAʻole ia...
  
  "ʻAʻole kēia ka hopena!" - ua hoʻōho ʻo ia. "E haʻalele i nā puka makani!"
  
  Ma hope o ka wā kūpono. Ua hoʻomaka ka Blitzkrieg me kahi pahū nui; pahū nā puka makani mua a hāʻule kekahi hapa o ka pā. Ua neʻe ka manaʻo holoʻokoʻa o Hayden, hāʻule ka laina o luna. Pahū nā ʻōpala ma ke kahua hoʻokele i ka hāʻule ʻana o nā mākaʻi. Ku'e kekahi i ke kuli a kolo paha. ʻO kekahi poʻe i ʻeha a ʻike ʻia paha lākou i ka paʻa. Ua hoʻohenehene ka RPG ma ka ʻaoʻao i haki ʻia a hāʻule i loko o ka console o ke kahu, e hoʻouna ana i nā ʻōpala o ka lapalapa, ka uahi a me nā ʻōpala ma nā wahi kokoke. ʻIke akula ʻo Hayden i nā wāwae e holo ana a ʻike ʻia nā kāne he nui i uhi ʻia, ua nakinaki ʻia nā pū a pau ma ko lākou poʻohiwi. I ka laha ana ma kela a me keia aoao, hoopalau lakou i na mea a pau e oni ana, alaila, mahope o ka noonoo akahele ana, wehe ae la lakou i ke ahi. Ua hoʻihoʻi koke ʻo Hayden, Kinimaka a me Moore i ke ahi.
  
  Ua hou nā pōkā i ke kahua i luku ʻia. Ua helu ʻo Hayden i ʻumikūmākahi mau kānaka ma lalo ma mua o ka haʻihaʻi ʻana o ka lāʻau lāʻau nāna i pale iā ia. Ua hele pololei nā pūpū. Ua ʻoki ʻia nā ʻāpana, a lilo i ʻāpana weliweli. Ua hāʻule hope ʻo Hayden ma luna ona ma hope a ʻolokaʻa aʻe. Ua loaʻa i kona ʻaʻahu ʻelua mau kī liʻiliʻi, ʻaʻole mai nā pōkā, a ʻo ka ʻeha nui o kona ʻiʻo haʻahaʻa i haʻi aku iā ia ua paʻi ka ʻiʻo i ʻike ʻia e ka lāʻau. Puhi iho la hoi o Kinimaka, a ku ae la o Moore e wehe i kona kapa lole a hoopau i na kohu o kona poohiwi.
  
  Kolo aku la o Hayden i ka lanai. Ma nā āpau, nānā ʻo ia i ka neʻe ʻana o ka pūʻulu hoʻouka a lohe ʻo ia i ka ʻōhumu ʻino i ko lākou kāhea ʻana i ko lākou alakaʻi. Ua holo ʻo Ramses e like me ka liona hahai holoholona, ma waho o ka maka o Hayden ma lalo o hoʻokahi kekona. Ua ʻimi ʻo ia i ka manawa e pana ai, akā ua ʻike mua ʻo ia ʻaʻole e lele kokoke ka pōkā.
  
  "Pupuʻu!"
  
  Kū aʻela ʻo Hayden i luna, a nānā akula iā Kinimaka a holo akula i ke alapiʻi. ʻAʻole hiki iā lākou ke ʻae i ke aliʻi hoʻoweliweli e pakele. Ma kāna ʻōlelo, ua pahū ka pōkā. Ua manaʻo ʻo Hayden ʻaʻole ʻo ia e kali lōʻihi.
  
  "E hele, e hele!" - uē ʻo ia iā Mano. "Pono mākou e hoʻihoʻi koke iā Ramses!"
  
  
  MOKUNA IWAKALUA KUMAMAIWA
  
  
  ʻO ka hui ma waho pono o ke kahua paʻa mau i ka poʻe, paʻa ke ala i ka poʻe hele wāwae, a haʻalulu nā alanui i ka puʻupuʻu mau o nā kaʻa e hele ana. ʻO nā hale kiʻekiʻe me ka nui o nā puka makani e hōʻike pinepine ana i ka leo o nā pū kani a me ka ʻakaʻaka ma waena o lākou, e hōʻike ana i ka piʻi ʻana o ka pilina kanaka, akā i kēia lā, ʻokoʻa loa ke ʻano.
  
  Ua poʻi ka uahi ma ke alanui a piʻi i ka lani. ʻO nā puka aniani i ʻāhaʻi ʻia i nā ala ala. Hāwanawana ʻia nā leo ʻūhā a puni ka ʻōpū i ka wā i hoʻomaka ai ka puʻuwai a i ʻeha paha i waho o ka peʻe. Ua uē ʻo Sirens ma kahi mamao loa. ʻO ka ʻaoʻao 3rd Avenue o ko lākou hale me he ʻiole nunui i manaʻo ʻia he ʻāpana paʻakai hina, a ua nahu nui mai ia mea.
  
  ʻIke liʻiliʻi ʻo Hayden i kēia, e holo ana i waho o ke kahua a lohi i kona nānā ʻana no ka poʻe i pakele. Ma mua pololei, ma ke alanui 51st, ʻo lākou wale nō ka poʻe e holo ana-he ʻumikūmākahi mau kāne i ʻaʻahu ʻia i ka ʻeleʻele, me nā Ramses maopopo ʻole ke kiʻekiʻe ma luna o ke koena. Holo akula ʻo Hayden i ka ʻaoʻao o ka ʻōpala, me ka pūʻiwa i ka hāmau e hoʻopuni ana iā ia, ka uē ʻana o ka hāmau a me nā ao lepo e hoʻāʻo e makapō iā ia. Ma luna aʻe, ma nā āpau ma waena o nā kaupaku o nā hale keʻena - nā kolamu ʻoniʻoni pololei e hōʻailona ana i ke ala kū pololei e like me nā laina ma ka pahu - ua hakakā ka lā o ke kakahiaka e hoʻokūkū. ʻAʻole ʻike ʻia ka lā ma nā alanui ma mua o ke awakea, ua ʻike ʻia mai nā puka makani i kekahi manawa ma mua a hoʻomālamalama wale i nā hui a hiki i kona piʻi ʻana i luna a ʻaʻole hiki ke ʻike i kona ala i lalo i waena o nā hale.
  
  ʻO Kinimaka, ka ʻīlio elemakule kūpaʻa, holo wikiwiki ʻo ia ma kona ʻaoʻao. "He ʻumikūmālua wale nō o lākou," wahi āna. "Ke nānā nei ʻo Moore i ko mākou kūlana. E hahai mākou iā lākou a hiki i ka loaʻa ʻana o nā mea hoʻoikaika, ʻae?
  
  "Ramses," wahi āna. "ʻO kā mākou mea nui kēia. E hoʻihoʻi mākou iā ia i kēlā me kēia kumukūʻai.
  
  "Hayden," ʻaneʻane paʻi ʻo Kinimaka me kahi kaʻa i kū. "ʻAʻole ʻoe e noʻonoʻo pono i kēia. Ua hoʻolālā ʻo Ramses i nā mea āpau. A inā ʻaʻole ʻo ia - ʻoiai inā ua hoʻokuʻu ʻia kona wahi i loko o ke keʻena ʻelima - ʻaʻole ia he mea i kēia manawa. ʻO kēia ka pōkā e loaʻa iā mākou."
  
  "Ke kumu ʻē aʻe e hopu ai iā Ramses."
  
  " ʻAʻole ʻo ia e haʻi mai iā mākou," wahi a Kinimaka. "Akā, e hana paha kekahi o kāna mau haumāna."
  
  "ʻO ka lōʻihi e hiki ai iā mākou ke mālama iā Ramses i ke kaulike," wahi a Hayden. "ʻO ka ʻoi aku ka maikaʻi o kēia kūlanakauhale e ola i kēia mau mea āpau."
  
  Ua heihei lākou ma ka ʻaoʻao alanui, e mālama ana i loko o nā malu liʻiliʻi i hoʻolei ʻia e nā hale kiʻekiʻe a me ka hoʻāʻo ʻana ʻaʻole e walaʻau. Aia ʻo Ramses i waenakonu o kāna ʻeke, e hāʻawi ana i nā kauoha, a i kēia manawa ua hoʻomanaʻo ʻo Hayden i kona hoʻi ʻana i ka mākeke ua kapa ʻo ia i kēia mau kāne he "legionnaires." ʻO kēlā me kēia o lākou he mea make a kūpaʻa hoʻi i kā lākou kumu, he nui nā ʻanuʻu ma luna o nā mercenary maʻamau. I kinohi, he umikumamalua poe i holo wikiwiki me ka noonoo ole, e waiho ana i kahi mamao iki mawaena o lakou a me ke kahua, aka, mahope iho o kekahi minute, hoomaka iho la lakou e lohi, a nana aku elua i hope, e nana ana ina paha he poe alualu.
  
  Wehe aʻela ʻo Hayden i ke ahi me ka ʻūhū huhū mai kāna Glock. Ua hāʻule kekahi kanaka, a ʻo ke koena, huli aʻe lākou me ke kī ʻana i hope. ʻO nā luna ʻelua ʻo CIA i hala ma hope o kahi moena pua. Nānā aʻela ʻo Hayden a puni kona ʻaoʻao poepoe, ʻaʻole makemake e nalo i kona ʻenemi. Aia ʻo Ramses ma kahi o ka haki ʻana, uhi ʻia e kona poʻe. I kēia manawa ua ʻike ʻo ia ua waiho ʻia ʻo Robert Price i kona hopena, ʻaʻole hiki ke kū, akā e hana maikaʻi ana no ke kanaka i hahau ʻia a ʻelemakule. Ua huli hou kona noonoo ia Ramses.
  
  "Aia ʻo ia ma laila, e Mano. E hoʻopau kāua i kēia. Manaʻo ʻoe e pahū mau ana lākou inā make ʻo ia?"
  
  "Damn, ʻaʻole wau ʻike. ʻOi aku ka maikaʻi o ka lawe ola ʻana iā ia. Hiki paha iā mākou ke hoʻopaʻa iā ia i uku pānaʻi. "
  
  "ʻAe, ʻae, pono mākou e hoʻokokoke mua."
  
  Hoʻonui hou ka pahupaʻikiʻi i luna, i kēia manawa e uhi ana i ko lākou pakele. Holo ʻo Hayden mai kahi moena pua a i kahi moena pua, e alualu ana iā lākou ma ke alanui. Ua ʻōpuʻu nā pōkā ma waena o nā pūʻulu ʻelua, wāwahi i nā puka makani a pā i nā kaʻa i hoʻopaʻa ʻia. ʻO kahi laina o nā kaʻa kaʻa melemele i hoʻopuehu ʻia i hāʻawi aku iā Hayden i kahi uhi maikaʻi a me kahi manawa e hoʻokokoke aku ai, a ʻaʻole ʻo ia i kānalua i ka lawe ʻana.
  
  "E kakou!"
  
  Ua komo ʻo ia i loko o ke kaʻa kaʻa mua, holo ma ka ʻaoʻao a hoʻohana i kahi kaʻa ʻē aʻe i koe ma ka ʻaoʻao o ke alanui e uhi iā ia iho i kona holo ʻana i kahi aʻe. Ua pahū ʻo Windows a puni iā ia i ka hoʻāʻo ʻana o kāna mau hale paʻahao e wehe iā lākou, akā ʻo ka uhi i manaʻo ʻia ʻaʻole ʻike maoli nā legionnaires hou a Ramses i hea lākou. ʻEhā mau kaʻa kaʻa ma hope a ua koi lākou i ka poʻe kukini e peʻe, me ka lohi ʻana iā lākou.
  
  Ua hoʻomaka ka ʻōhū o ka pepeiao o Kinimaki. "He ʻelima mau minuke ke kōkua."
  
  Akā ʻaʻole maopopo kēia.
  
  Eia hou, ua hana ke kelepona ma ke ʻano he hui paʻa. Ua alualu ʻo Hayden, ʻaʻole hiki iā ia ke pani palekana i ka hakahaka a koi pū nō hoʻi e mālama i nā pū. Ua ʻike ʻia ka hoʻomaka ʻana o ka hopohopo e pili ana i ka hiki ʻana mai o nā mea hoʻoikaika i ka wā i ʻoi aku ka paʻakikī o kā lākou neʻe ʻana, ʻaʻole makaʻala. Ua kiʻi ʻo Hayden i kekahi o nā kiaʻi hope a nalo wale ʻo ia no ka mea ua hele ʻo ia ma mua o ke kumulāʻau i kālai ʻia i kāna kī ʻana.
  
  Laki maikaʻi ʻole.
  
  "Mano," i ʻōlelo koke ai ʻo ia. "Ua nalowale anei mākou i kekahi o lākou ma kahi?"
  
  "E helu hou."
  
  He ʻumi wale nō kāna helu!
  
  Ua ʻike ʻia ʻo ia mai kahi ʻē aʻe, e kaʻa ana mai lalo o kahi kaʻa paʻa i ke ʻano. ʻO kāna hahau mua ʻana i pili i ke kua o ke kuli o Kinimaki, a kūlou ihola ke kanaka nui. I kona kiʻi ʻana, lawe maila kona lima ʻākau i kahi PPK liʻiliʻi, ʻaʻole i emi iki ka make. Ua kiola ʻo Hayden iā Kinimaka, ʻo kona kino liʻiliʻi ua like ka ikaika a me ka ikaika e like me nā mea haʻuki o ka honua, akā ʻo ia wale nō ka mea hiki ke hoʻoneʻe iki i ke kanaka nui.
  
  Lele aku la ka poka mawaena o lakou, kamahao, kamahao, ka manawa pokole loa o Gehena maemae, alaila, nee hou ka legionnaire. ʻO kekahi hahau i pili i ke kuli o Hayden, a hoʻomau akula ʻo Mano i kona hāʻule ʻana me ka hāʻule mua ʻana o ka umauma i ke kaʻa paʻa hoʻokahi a ko lākou ʻenemi i hoʻohana ai no ka uhi. Paʻa maila kekahi ʻōhumu iā ia i kona ʻike ʻana iā ia iho e hoʻāʻo nui ana e wili ma kona mau kuli.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden i ka ʻeha o kona kuli, a ʻo ka mea nui loa, ua nalowale koke ke kaulike. Ua ʻike hou aʻe ʻo ia e pili ana i ka pakele ʻana o Ramses a me ke kīʻaha weliweli i ukali ʻia ma mua o ka legionnaire hakakā, a ʻo kēlā me kēia kiko o kona makemake e hoʻopau koke i kēia. Akā, he kanaka hakakā kēia kanaka, he hakakā maoli, a maopopo kona makemake e ola.
  
  Ki hou akula ʻo ia i ka pū. I kēia manawa, hauʻoli ʻo Hayden i ka nalowale ʻana o kona koena no ka mea ʻaʻole ʻo ia ma kahi āna i manaʻo ai. Ua pili ka poka i kona poʻohiwi. Kiola iho la o Kinimaka i ka lima me ka pu panapana, a kanu iho la malalo o ka mauna io.
  
  Ua haʻalele koke ka Legionaire iā ia, me ka ʻike ʻana i ka makehewa o ka hakakā ʻana me ka Hawaiʻi. Huki aʻela ʻo ia i kahi maka weliweli ʻewalu iniha a lele akula iā Hayden. Ua wili ʻo ia me ka ʻinoʻino, loaʻa kahi wahi e pale aku ai i ka hahau make. Huli aʻela ʻo Kinimaka i kāna pu panapana, akā, ua manaʻo ka pūʻali koa a ʻoi aku ka wikiwiki, ua ʻoki loa ka pahi i ke kanaka Hawaiʻi ma ka umauma, a ua lilo ia i mea ʻole ma muli o ka ʻaʻahu o ke kanaka, akā naʻe, hoʻolei ʻia ʻo ia ma kona puʻu.
  
  Ua hāʻawi ka hoʻololi iā Hayden i ka manawa e pono ai. I kona huki ʻana i kāna pu panapana, ua kuhi ʻo ia i ka hana a ka legionaire-e huli aʻe a hoʻolei i ka pahi ma ka maalea-no laila, hele ʻo ia ma ka ʻaoʻao, e huki ana i ke kī.
  
  ʻEkolu mau pōkā i haehae ʻia ma ka umauma o ke kanaka i ka wā i lele aku ai ka pahi mai ka puka kaʻa a paʻi i ka papahele, ʻaʻole ia he pōʻino.
  
  "E lawe iā ia iā Walter," wahi a Hayden iā Kinimake. "Pono mākou i kēlā me kēia pōkā."
  
  I kona kū ʻana i luna, ʻike akula ʻo ia i kekahi pūʻulu pohihihi o nā mea kaua e holo wikiwiki ana ma ke alanui, he mau haneli anana ka mamao. Ua ʻoi aku ka paʻakikī i kēia manawa - ʻike ʻia nā pūʻulu o nā poʻe a auwana i nā alanui, e hoʻi ana i ka home a i ʻole e nānā i ka pōʻino, a i ʻole ke kū ʻana i ka ʻike maka a kaomi i kā lākou mau polokalamu Android - akā ʻike koke ʻia ka ʻike ʻana o ke poʻo o Ramses i kēlā me kēia mau wāwae. .
  
  "E neʻe ʻoe," i ʻōlelo ai ʻo ia, me ka koi ʻana i kona mau ʻeha ʻeha a ʻeha e hana ma mua o ko lākou hiki.
  
  Nalo ka pahupaʻikiʻi.
  
  "He aha ka-"
  
  Hele ʻo Kinimaka a puni ke kaʻa me ka lele ʻana ma luna o ka puʻu.
  
  "He hale kūʻai haʻuki nui," wahi a ka Hawaiʻi me ka hanu ʻole. "Holo lākou i loko."
  
  "E pau ana ke alanui, e ke Keikialii Ramses," i hoopuka aku ai o Hayden i na huaolelo hope elua me ka hoowahawaha. "E wikiwiki, e Mano. E like me kaʻu i ʻōlelo ai, pono mākou e hoʻomau i ka palaka a lawe i kona manaʻo mai kēia pōkā nuklea. He nui kēlā me kēia minuke, kēlā me kēia kekona.
  
  
  MOKUNA kanakolu
  
  
  Hele pū lāua ma nā puka o ka hale kūʻai haʻuki e koli mau ana a i loko o kona hale hāmau. Aia nā pahu hōʻikeʻike, nā ʻeke a me nā mea kau lole ma nā wahi a pau, ma nā ʻaoʻao a pau. Kau ʻia ma ke kaupaku hāmama, ua hāʻawi ʻia ke kukui e nā tile ʻālohilohi. Nānā akula ʻo Hayden i ka papahele keʻokeʻo hoʻohālike a ʻike i nā kapuaʻi lepo lepo e alakaʻi ana i ka puʻuwai o ka hale kūʻai. Me ka wikiwiki, nānā ʻo ia i kāna hale kūʻai a hoʻoponopono i kona ʻaʻahu. ʻO ka helehelena e nānā mai ana mai lalo mai o ka lāʻau lole i hoʻomāʻewaʻewa iā ia, akā ʻo ka makaʻu i hoʻopaʻa ʻia i loko o kona mau hiʻohiʻona ua palupalu ʻo ia.
  
  "Mai hopohopo," wahi āna. "E iho i lalo a noho mālie."
  
  ʻAʻole pono ʻo ia e nīnau i nā kuhikuhi. ʻOiai paha lākou e hahai ana i nā ala lepo lepo, ua hāʻawi ka walaʻau ma mua i nā kūlana o kā lākou mau pahuhopu. ʻO ka uē mau ʻana o Price he pōmaikaʻi hou. Holo akula ʻo Hayden ma lalo o kahi hoʻopaʻa lima metala i piha i nā leggings a hoʻokuke aku ma mua o kahi mannequin ʻōhule i loko o ka ʻaʻahu hoʻomaʻamaʻa Nike i loko o kahi i mālama ʻia no nā lako haʻuki. ʻO nā pahu pahu, nā pā kaumaha, nā trampolines a me nā wili wāwae i laina i nā lālani like. Ke neʻe wale nei i kahi ʻāpana ʻē aʻe, aia kahi hui hoʻoweliweli.
  
  Ua ʻike kekahi kanaka iā ia, hoʻāla aʻela i ke ahi. Holo ikaika ʻo Hayden a ma kahi kihi, lohe ʻo ia i ka lele ʻana o ka poka mai ka lima metala o ka mea hoe waʻa mau ʻīniha wale nō ma kona hema. Lele akula ʻo Kinimaka ma ka ʻaoʻao, pae nui ma luna o ka ʻāpana conveyor o ka wiliwili a kaʻa i ka hakahaka. Ua hoʻihoʻi ʻo Hayden i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka legionnaire ma ka hana ʻana i kahi lua ma ka papa o nā sneakers ma luna o kona poʻo.
  
  Ua hele mālie ke kanaka i hope i ka wā i hoʻopuehu ʻia ai kona mau hoa. Kiola ʻo Hayden i ka ʻeke ʻulaʻula ʻulaʻula i ka lewa e nānā i kā lākou helu a me ka ʻakaʻaka ʻana i ka paʻi ʻana o nā kiʻi ʻehā.
  
  "Ke uhi nei paha ʻo Ramses i ka pakele," haʻi ihola ʻo Kinimaka.
  
  "Inā pono mākou iā Torsten Dahl," i hanu ai ʻo Hayden.
  
  "Makemake ʻoe iaʻu e hoʻāʻo i ke ʻano pupule?"
  
  ʻAʻole hiki iā Hayden ke kāohi i kāna ʻakaʻaka. "Manaʻo wau ʻoi aku ka nui o ke ʻano o ke ʻano o ke ola ma mua o ka hoʻololi ʻana i ke kaʻa," wahi āna.
  
  "He aha ia," wahi a Kinimaka. "E wikiwiki kāua."
  
  Ua kuʻi ʻo Hayden iā ia i ka kuʻi, lele ʻo ia mai ka uhi a wehe koke i ke ahi. Ua hāʻule kekahi o nā kiʻi a hāʻule i ka ʻaoʻao, ʻo ke koena i hāʻule i lalo. Ua hoʻouka kaua ʻo Hayden iā lākou, e waiho ana i nā keʻakeʻa ma ko lākou ala, akā e pani koke i ke āpau i hiki iā ia. Ua hoʻi hope ka poʻe legionnaires, kiʻi kiʻekiʻe, a nalo aku ma hope o kahi papa kiʻekiʻe o nā sneakers o kēlā me kēia brand a me nā kala i loaʻa. Noho ihola ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka ma kēlā ʻaoʻao, kū kekona.
  
  "Makaukau?" - Ua nīnau au. Ua kaniʻuhū ʻo Hayden i kona hoʻokuʻu ʻana i ka lālā o ke keʻena i hāʻule mai kāna mea kaua.
  
  "E hele," wahi a Kinimaka.
  
  I ko lākou piʻi ʻana mai, ua pohā iki ke ahi o ka pū mīkini ma luna o ko lākou mau poʻo. ʻO nā ʻāpana metala a me ka pahu pahu, ke kāwele a me ka ʻilika i ua i luna o lākou. Piʻi aʻela ʻo Hayden i ka ʻaoʻao ʻoiai ʻo ka holo ʻana o ka hale holoʻokoʻa.
  
  "Oh..." Hoʻomaka ʻo Kinimaka.
  
  "Pupuʻu!" Hoʻopau ʻo Hayden a lele.
  
  Ua hāʻule ka hapalua o luna o ka pā ākea, haehae ʻia, a hāʻule i luna o lākou. He paia nui e kau ana o na papa, ua hoolei ia i na struts metala, pahu pahu, a me na puu kamaa canvas hou i ko lakou hiki ana mai. Hapai aʻela ʻo Kinimaka i kona lima me he mea lā e pale ana iā ia iho mai ka hale aku a hoʻomau i ka neʻe ʻana me ka wiwo ʻole, akā ma muli o kona nui, ua hāʻule ʻo ia ma hope o Hayden e holo ana. Iā ia e kaʻa aku ana mai ka hāʻule ʻana aku, me ka hopu ʻana o kona wāwae kauo i ke kākoʻo metala, kanu ihola ʻo Kinimaka i kona poʻo ma lalo o kona mau lima a hoʻopaʻa iā ia iho i kona hāʻule ʻana i luna ona.
  
  Ua hoʻopau ʻo Hayden i ka hoʻolei ʻana me ka pū ma kona lima a nānā i hope. "Mano!"
  
  Akā, ua hoʻomaka wale kāna mau pilikia.
  
  ʻEhā mau pūʻali koa i hoʻouka aku iā ia, e kīkē ana i ka panapana a hahau i kona kino me nā pū o kā lākou mau pū. Ua uhi ʻo Hayden iā ia iho a ʻolokaʻa hou aʻe. Ua hoʻokuʻu ʻia kekahi pūʻulu pōpeku, e lele ana i nā pōpō ʻalani ma nā ʻaoʻao a pau. Nānā ʻo Hayden ma luna o kona poʻohiwi, ʻike ʻo ia i nā aka e neʻe ana, a nānā ʻo ia no kāna Glock.
  
  Ua kani ka pana. Ua lohe ʻo ia i ka pā ʻana o ka pōkā i kahi mea kokoke i kona poʻo.
  
  "E kū ma ʻaneʻi," wahi a ka leo.
  
  Ua hauʻoli ʻo Hayden a nānā i luna i ka wā e iho mai ana nā aka o nā kānaka o Ramses ma luna ona.
  
  "I kēia manawa aia ʻoe me mākou."
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamakahi
  
  
  Ua pohā ʻo Drake i loko o ka wahi i hōʻino ʻia, ʻo Alicia ma kona ʻaoʻao. ʻO ka neʻe mua a lākou i ʻike ai, ʻo ia nō ʻo Moore i kona huli ʻana ma luna o ka lāʻau o luna a kuhikuhi i ka pū iā lākou. Ma hope o ka hapalua minuke, ua hōʻike ʻia ka hōʻoluʻolu ma kona mau maka.
  
  "I ka hope," hanu ʻo ia. "Manaʻo wau ua hiki mua ʻoukou i ʻaneʻi."
  
  "Ua loaʻa iā mākou kahi ʻōlelo aʻo mua," wahi a Drake. "ʻO kekahi clown i kapa ʻia ʻo Alligator?"
  
  Haʻohaʻo ʻo Moore a kāhea akula iā lākou i luna. "Aole au i lohe iaia. ʻO ia ke alakaʻi o ka hale ʻelima?"
  
  "Pēlā ko mākou manaʻo, ʻae. ʻO ia ka wazzok fucking me ka hoki piha i ka palaka, akā i kēia manawa aia ʻo ia i ke kuleana o kēia pōkā nuklea."
  
  Nānā ʻo Moore me ka hāmama o kona waha.
  
  Ua unuhi ʻia ʻo Alicia. "Ua ʻoi aku ka pupule o Alligator ma mua o Julian Marsh ma hope o ʻumi mau galani kofe, a ʻōlelo wau he mea hiki ʻole a lohe au i kāna ʻōlelo. No laila, ʻauhea ʻo Hayden a he aha ka mea ma ʻaneʻi?"
  
  Ua waiho ʻo Moore i nā mea āpau no lākou, e ʻōlelo ana i ka hakakā ma waena o Ramses a me Price a laila ka pakele. Ua lulu ʻo Drake i kona poʻo i ke kūlana o ke kahua a me ka hāʻawi ʻole ʻana o nā ʻelele.
  
  "Ua hoʻolālā paha ʻo ia i kēia? Ke hele mai nei mai kēlā hale kākela pōʻino ma Peru? ʻOiai mākou e ʻimi ana i ka hale kūʻai?"
  
  He kanalua ko Mai nana. "He kani no kekahi o kāu mau manaʻo."
  
  "A ʻaʻole ia he mea nui," wahi a Alicia. "ʻOiaʻiʻo? ʻO wau, ʻo wai ka mea mālama? Pono mākou e ho'ōki i ka puhi ʻana iā mākou iho a hoʻomaka e ʻimi. "
  
  "I kēia manawa," wahi a Mei. "ʻAe wau me Taz. Malia paha ua hāʻule ka manaʻo o kāna ipo hope iā ia. " Nānā maikaʻi ʻo ia iā Bo.
  
  Ua uē ʻo Drake i ka nānā ʻana iā Moore, ʻoi aku ka nui o kona mau maka. Nana aku la ka luna Home Office ia lakou eha.
  
  "He pāʻina maikaʻi loa, e nā kāne."
  
  Ua ʻohi ʻo Drake. "I hea lākou i hele ai? ʻO Hayden lāua ʻo Kinimaka?"
  
  Ua kuhikuhi ʻo Moore. "51st. Hahai akula ʻo Ramses, kāna poʻe he ʻumikūmākahi a me kēlā kanaka lapuwale Price i loko o ka uahi. Ua nalowale au iā lākou ma hope o kekahi mau minuke.
  
  Ua kuhikuhi ʻo Alicia i kahi lālani pale. "Hiki iā ʻoe ke loaʻa iā lākou?"
  
  "Ua pio ka hapa nui o na ala. Ua luku ʻia nā pale. Paʻakikī loa mākou e ʻike i ka Battery Park i kēia manawa.
  
  Ua hele ʻo Drake i ka lāʻau haʻihaʻi a nānā a puni ke kahua a me ke alanui ma waho. He honua ʻē kēia e waiho ana i mua ona, e kūʻē ana i ke kūlanakauhale āna i noʻonoʻo ai, hoʻi i kona mau kuʻekuʻe wāwae, ma ka liʻiliʻi loa i kēia lā. Hoʻokahi wale nō ala āna i ʻike e kōkua ai i kēia poʻe e hoʻomaikaʻi maikaʻi.
  
  E mālama pono iā lākou.
  
  "He mau lono hou anei kāu?" i ninau aku ai o Moore. "Manaʻo wau e kamaʻilio ana ʻoe me Marsh a me kēia kanaka Alligator."
  
  "ʻO ka mea wale nō kā mākou i ʻōlelo ai iā ʻoe," wahi a Alicia. "Ua nānā anei ʻoe i nā code deactivation?"
  
  Ua kuhikuhi ʻo Moore i kahi kiʻi ʻoniʻoni ʻālohilohi i hoʻomaka e ʻānaʻi ma kekahi o nā pale e ola nei. "E nana kakou".
  
  Hoʻi maila ʻo Drake i ka hele ʻana o Beau i ka hale hoʻoluʻu wai e inu ai. Heluhelu ʻo Moore i ka leka uila me ka leo nui, e hele wikiwiki ana i ka helu a hōʻoia i ka ʻoiaʻiʻo o nā code deactivation.
  
  "No laila," heluhelu pono ʻo Moore. "He kosher maoli nā code. Pono wau e ʻōlelo he mea kupanaha kēia. Manaʻo paha ʻoe ua ʻike ʻo Marsh e lawe ʻia ana ʻo ia?"
  
  "He nui paha nā kumu," wahi a Drake. "Palekana nou iho. Ke kaulike ma ka ʻaoʻao. ʻO ka ʻoiaʻiʻo maʻalahi ʻo ke kanaka he ʻeono pōʻai pōkole o kahi clip piha. Inā ʻaʻole i kani ʻia kēlā Alligator, ʻoi aku ka palekana i kēia manawa. "
  
  "Whappie?"
  
  "Nati?" Ua hoʻāʻo ʻo Drake. "ʻaʻole maopopo iaʻu. ʻOi aku ka maikaʻi o ka ʻōlelo ʻana o Hayden i kāu ʻōlelo ma mua o kaʻu.
  
  "Pelekania". Kuno ʻo Moore. "He ʻōlelo Pelekania kā mākou ʻōlelo."
  
  "Inā ʻoe e ʻōlelo pēlā. Akā, he mea maikaʻi kēia, e nā kāne. He mea maikaʻi nā code deactivation maoli.
  
  "Maopopo iā ʻoe ua hiki iā mākou ke hoʻopili iā lākou i ka manawa i hoʻoholo ai nā ʻepekema i ke kumu o ka hoʻouka kaua nuklea?" Wahi a Beau i kona hoʻi ʻana mai a inu i ke kīʻaha plastik.
  
  "ʻAe, ʻaʻole naʻe i hiki. A e like me kā mākou ʻike, ua hoʻololi lākou i nā code a i ʻole i hoʻohui i kahi mea hou.
  
  Ua ʻae ʻo Beau i kēia me ke kunou iki.
  
  Nānā ʻo Drake i kāna wati. He ʻumi mau minuke ko lākou noho ʻana ma ke kahua, ʻaʻohe ʻōlelo mai Hayden a me Dahl. I kēia lā he ʻumi mau minuke me he mau loa lā.
  
  "Ke kāhea nei au iā Hayden." Wehe ʻo ia i kāna kelepona paʻalima.
  
  "Mai hopohopo," wahi a Mai. "ʻAʻole anei kēia ʻo Kinimaka?"
  
  Huli ʻo Drake i kahi āna i kuhikuhi ai. O ke kii maopopo ole o Mano Kinimaki, ua opuu mau ia ma ke alanui, me ke kulou ana me ka maopopo loa i ka eha, aka, e holo paakiki ana i ke kahua. Ua moni ʻo Drake i ʻumi mau nīnau a holo pololei i ka mea hiki ke pane. I ka puka ʻana i waho, ua hopu ʻia ʻo Mano ma kahi hui i piha i ka ʻōpala.
  
  "He aha, e ka hoa?"
  
  Ua uhi ʻia ka hōʻoluʻolu o ka Hawaiʻi i ka hālāwai ʻana me lākou e kekahi ʻeha noʻonoʻo weliweli e peʻe ana ma lalo o ka ilikai. "Aia iā lākou ʻo Hayden," i hāwanawana ai. "Ua lawe mākou i ʻekolu o lākou, akā ʻaʻole mākou i hoʻokokoke iā Ramses a i ʻole Price. A laila hoʻohālua lākou iā mākou i ka hopena. Lawe ʻo ia iaʻu i waho o ka pāʻani, a i ka manawa aʻu i puka ai mai lalo o kahi ton o ka ʻōpala, ua hala ʻo Hayden.
  
  "Pehea ʻoe i ʻike ai ua loaʻa iā lākou?" i ninau aku ai o Beau. "Ke ʻimi nei paha ʻo ia?"
  
  "Ua ʻeha paha koʻu mau lima a me koʻu mau wāwae," wahi a Kinimaka. "Akā, ua lohe maikaʻi koʻu mau pepeiao. Hoʻokuʻu lākou iā ia a kauo aku iā ia. ʻO ka mea hope loa a lākou i ʻōlelo ai, ʻo ia..." Ua moni ʻo Kinimaka me ka puʻuwai kaumaha, ʻaʻole hiki ke hoʻomau.
  
  Ua hopu ʻo Drake i ka maka o ke kanaka. "E hoʻopakele mākou iā ia. Hana mau mākou i kēia. "
  
  Nani ʻo Kinimaka. "ʻAʻole mau".
  
  "He aha kā lākou i haʻi aku ai iā ia?" Ua koi ʻo Alicia.
  
  Nānā aʻela ʻo Kinimaka i ka lewa, me he mea lā e ʻimi ana i ka manaʻo o ka lā. "Ua ʻōlelo lākou e hāʻawi lākou iā ia i ka nānā pono ʻana i kēia pōkā nuklea. Ua ʻōlelo lākou e kāʻei lākou iā ia i hope.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamalua
  
  
  Ua haʻalele ʻo Thorsten Dahl i kekahi mau luina e hoʻomaʻemaʻe i ka wahi a puni ka Times Square a lawe i kāna hui i loko o nā aka i hana ʻia e kahi ala haiki. He mālie a mālama ʻole, ʻo ia ka wahi kūpono e hana ai i kahi kelepona nui. Ua kelepona mua ʻo ia iā Hayden, akā i ka pane ʻole ʻana mai, ua hoʻāʻo ʻo ia e kelepona iā Drake.
  
  "Aia ka mamao. He aha ka nūhou hou loa?
  
  "Aia mākou i loko o ka pōʻino, e ka hoa-"
  
  "A hiki hou i kāu mau pōlele?" Hoʻopau ʻo Dahl. "He aha ka mea hou?"
  
  "ʻAʻole hiki i koʻu ʻāʻī i kēia manawa. Ua haki ʻia kēlā mau palaka pupule i waho o ko lākou mau keena. ʻAʻohe o Ramses a me Price. ʻO ka lima o ke keena he ʻumikūmālua kānaka. Wahi a Mano, ʻekolu kā lākou.
  
  Ua hopu ʻo Dahl i ka leo. "E ʻōlelo ana ʻo Mano?"
  
  "ʻAe, e ka hoa. Ua hopu lākou iā Hayden. Lawe lākou iā ia me lākou.
  
  Ua pani ʻo Dahl i kona mau maka.
  
  "Akā, loaʻa iā mākou kekahi manawa." Ua hoʻāʻo ʻo Drake i ka ʻaoʻao maikaʻi. "ʻAʻole lākou e lawe inā makemake lākou e puhi koke."
  
  Ua pololei nā Yorkies, pono ʻo Dahl e ʻae. Ua hoʻolohe ʻo ia i ka hoʻomau ʻana o Drake i ka wehewehe ʻana ua wehe ʻia ʻo Marsh mai kāna kūlana ʻo ke Aliʻi o ka Pōʻeleʻele a ua hoʻololi ʻia e kekahi i kapa ʻia ʻo Alligator. ʻO ka ʻāina hānau wale nō i hiki ke hoʻomaopopo i kēia kanaka he kākoʻo ʻAmelika.
  
  "ʻOiaʻiʻo?" Ua ʻōlelo ʻo Dahl. "He aha ke kumu?"
  
  "ʻO nā mea a pau e hiki ai ke hoʻonāukiuki," wahi a Drake. "He mercenary ʻo ia, ʻo kēia wale nō ka manawa i pau ai kona huhū."
  
  "Ua manaʻo wau e holo mau ʻo Ramses i kāna ʻoihana 'ma ka hale'."
  
  "He kamaaina ka alligator no New York. Hiki iā ia ke hāʻawi i ka ʻike logistic koʻikoʻi i ka hana. "
  
  "ʻAe, kūpono kēlā." Ua kaniʻuhū ʻo Dahl a ʻānai i kona mau maka me ka luhi. "No laila he aha ka hope? Loaʻa iā mākou nā koina o Hayden?"
  
  "Lawe lākou i kāna kamera. Ua lawe paha lākou i kekahi o kona mau lole no ka mea, ʻo ka hōʻailona i humuhumu ʻia i loko o kona pālule i ʻōlelo ʻia aia ʻo ia ma lalo o ka papaʻaina ma ka Chipotle Mexican Grill, a mākou i hōʻoiaʻiʻo ai he hoʻopunipuni. Ke hana nei nā kāmela palekana, akā ʻo nā mea hoʻokipa ma kā mākou ʻaoʻao i kīkēkē ʻia ma muli o ka hoʻouka ʻana i ka pūnaewele. Ke hui pū nei lākou i nā mea a pau i hiki iā lākou. A ʻaʻole lawa ka mana o lākou. Hiki i nā mea ke hele maikaʻi loa mai ʻaneʻi, e ka hoa."
  
  "Hiki?" Ua ʻōlelo hou ʻo Dahl. "E ʻōlelo wau ua hala mākou i ka hewa a ke hele nei mākou i ke alanui o ka ʻino, ʻaʻole anei?"
  
  Ua hoʻomaha iki ʻo Drake, a laila ʻōlelo ʻo ia, "Manaʻo mākou e hoʻomau lākou i nā koi," wahi āna. "ʻO kēlā me kēia koi hou e hāʻawi iā mākou i ka manawa hou."
  
  ʻAʻole pono ʻo Dahl e ʻōlelo ʻaʻole lākou i holomua i kēia manawa. Ua ʻike ʻia ka ʻoiaʻiʻo. Ma ʻaneʻi lākou i hilinaʻi ai ma ka Homeland e ʻike i kahi o ka pōkā nuklea, e holo a puni e like me nā turkey Kalikimaka i ʻōlelo mua ʻia, na Moore wale nō e kuhikuhi i kahi, akā ua hāʻule ka ʻoihana holoʻokoʻa.
  
  "ʻO nā mea a pau a mākou i hana ai, ʻo ia ka pale ʻana i kekahi mau mea hoʻohana," i ʻōlelo ai ʻo ia. "ʻAʻole mākou kokoke i ka hoʻolālā maoli ʻana o Ramses, a ʻoi aku hoʻi i kāna pāʻani hope."
  
  "No ke aha ʻoe e hele ʻole ai i ke kahua? E hui pū paha mākou i ka wā e hiki mai ai ke alakaʻi aʻe. "
  
  "ʻAe, e hana mākou." Ua lele ʻo Dahl i ke koena o kāna hui a hoʻoholo i ke ala kūpono e alakaʻi iā lākou i ke alanui 3rd. "Aloha, pehea ka paa ana o Mano?"
  
  "Ua pā ikaika ʻia ke kanaka i ka pā me nā papa. Mai ninau aku. Akā makemake ʻo ia e hakakā, ke kali wale nei i kahi e hāʻawi iā ia i ka pahuhopu. "
  
  Hoʻomaka ʻo Dahl e holo i ka pau ʻana o kā lāua kamaʻilio ʻana. Kū aʻela ʻo Kensi ma hope ona a kunou akula. "He neʻe maikaʻi ʻole?"
  
  "Ma muli o ko mākou kūlana, manaʻo wau ua ʻoi aku ka hewa, akā, ʻae, he koho maikaʻi ʻole ia. Ua ʻaihue lākou iā Hayden. Lawe iā ia i kahi i loaʻa ai ka pōkā."
  
  "ʻAe, maikaʻi kēlā! ʻO koʻu manaʻo, ʻaʻole anei ʻoukou a pau i nā kukui huna?"
  
  "Ke hana nei mākou. A hoolei aku la lakou ia mea me kona kapa.
  
  "Ua loaʻa ka Mossad ma lalo o kou ʻili," wahi a Kensi me ka mālie. "Maikaʻi no lākou, ʻaʻole naʻu. Ua hoʻohālike iaʻu me he mea lā ua pili wau. "
  
  "ʻO ia paha". Kuno ʻo Dahl. "Pono mākou a pau e manaʻo e mālama mākou i ko mākou hopena ponoʻī, a ʻo kēlā me kēia hoʻoholo he manuahi. ʻAʻole kēia he manipulation."
  
  "I kēia mau lā," ʻo nā manamana lima o Kensi a puʻupuʻu i nā lima, "ua hoʻopunipuni ʻoe iaʻu i kou pilikia," a laila hāʻawi ʻo ia i kahi minoʻaka liʻiliʻi. "Koe wale nō ʻoe, e kuʻu hoaaloha, hiki iā ʻoe ke hoʻopunipuni iaʻu i kēlā me kēia manawa a me nā wahi āu e makemake ai."
  
  Nana aku la o Dahl. ʻAʻole hiki ke kāohi ʻia ʻo Bridget McKenzie. Ua ʻike ka wahine he kāne male ʻo ia, he makua kāne, akā naʻe ua hāʻawi ʻo ia i ka hoʻowalewale. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia e noho lōʻihi ma ʻaneʻi.
  
  Paʻa ka pilikia.
  
  Ua holo pū ʻo Smith lāua ʻo Lauren, me ka hoʻololi ʻana i nā ʻōlelo mālie. Ua lawe mai ʻo Yorgi i ka hope, luhi a hoʻopuehu ʻia me nā ʻōpala, akā e holo ana me ka hoʻoholo pāʻani. Ua ʻike ʻo Dahl ʻo kāna ʻike maoli mua kēia o ka hakakā paʻakikī, a manaʻo ʻo ia ua mālama maikaʻi ʻo ia. Ua ʻānaʻi nā alanui a huli i ka hema a hiki i ke alanui ʻekolu, e hele ana i ka huina me 51.
  
  He mau minuke ʻē ia no Dahl. ʻAʻole i pōʻino kekahi mau wahi o ke kūlanakauhale, a ʻoiai he nui nā hale kūʻai e hamama ana a hele aku nā kānaka i loko me ke ʻano haʻalulu, ua haʻalele kekahi poʻe, aneane nele i ke ola. Ua hoʻopaʻa ʻia kekahi mau alanui me nā kaʻa makai haunaele a me nā kaʻa pūʻali huila ʻehā i hoʻopuehu ʻia a puni. Ua weliweli kekahi mau wahi i ka hilahila i ke alo o ka poe hao wale. ʻO ka hapa nui, ʻaʻole maopopo i ka poʻe āna i ʻike ai i ka mea e hana ai, no laila ua hoʻohui ʻo ia i kona leo i ka mea āna i manaʻoʻiʻo ai i nā mana a kono iā lākou e puʻuhonua i nā wahi āpau e hiki ai.
  
  A laila hōʻea lākou i ke kahua kahi e kali ai ʻo Drake a me nā mea ʻē aʻe, me ka manaʻolana, a me ka manaʻo e hoʻopakele iā Hayden Jay.
  
  He mau hora wale no i hala mai ka hoomaka ana o keia la. A i kēia manawa ke ʻimi nei lākou i kahi ala e loaʻa ai kahi pōkā nuklea. Ua ʻike ʻo Dahl ʻaʻole hiki ke hoʻi i hope; ʻaʻole hiki iā ia ke holo a peʻe i loko o nā bunkers. Aia ka hui SPEAR a hiki i ka hopena. Inā make ke kūlanakauhale i kēia lā, ʻaʻole ia no ka nele o nā koa e hoʻāʻo nei e hoʻopakele.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamakolu
  
  
  Ua noho mālie ʻo Hayden i ka manawa i kuhikuhi ai ʻo Ramses i ka hana a me ka pane ʻana, e hoʻomanaʻo ana i kāna mau kānaka nāna i mālama, e hoʻāʻo ana i ko lākou kūpaʻa pono. Ma hope o ka huki ʻana iā ia mai ka hale kūʻai mea leʻaleʻa, ua koi lākou iā ia e holo i waena o lākou ma ke alanui 3rd, a laila lawe i ka manawa e ʻimi a hoʻolei i kāna kelepona hele a haehae i kona ʻaʻahu pale. Me he mea lā ua loaʻa iā Ramses kekahi ʻike e pili ana i nā hāmeʻa hahai a me ko lākou mau wahi a kauoha i kāna mau kāne e wehe i kona pālule. Ua ʻike koke ʻia ka mea liʻiliʻi a hoʻolei ʻia, a laila hoʻomau ka hui i kā lākou holo ʻana ma kahi i ʻike ʻia he ala hele ʻole loa.
  
  Ua loaʻa iā Hayden ka manaʻo ʻaʻole kēia ka hihia.
  
  Ua liuliu. Ua hoʻokahe ka hui i kā lākou mau mea kaua nui a me nā lole waho ʻeleʻele, e hōʻike ana i kā lākou lole mākaʻikaʻi maʻamau ma lalo. ʻAʻole koke lākou i mālamalama a maikaʻi ʻole, kahi hapa o nā haneli o ka lehulehu hopohopo e holoholo ana ma nā alanui o ke kūlanakauhale. Ua laina nā mākaʻi a me nā pūʻali koa i kekahi o nā alahele, akā hoʻohuli wale nā kiʻi paʻi kiʻi i kahi ala pōʻeleʻele a laila kekahi a maopopo. Hāʻawi ʻia ʻo Hayden i kahi ʻaʻahu ʻokoʻa e ʻaʻahu ai. I kekahi manawa, piʻi lākou ma luna o nā kaʻa kaʻa i hoʻomākaukau mua ʻia a holo mālie i waho o Manhattan.
  
  Akā ʻaʻole mamao loa. Ua makemake ʻo Hayden me kona ikaika a pau e hiki iā ia ke kiʻi i ka leka i kekahi-kekahi-i kēia manawa ua ʻike ʻo ia i kahi o ka pahu. ʻAʻole ia he mea nui ka hiki iā lākou ke pepehi iā ia - ʻo ka mea nui wale nō ka hoʻopau ʻia ʻana o kēia poʻe hoʻomaloka.
  
  Kaʻa kaʻa kaʻa kaʻa kaʻa ma lalo o ke alahele, a laila he ʻumi kānaka-ʻewalu mau legionnaires i koe, ʻo Ramses lāua ʻo Price-a hahai kekahi i kekahi ma ka puka ʻaoʻao metala. Ua loaʻa ʻo Hayden iā ia iho i waena o lākou, he makana o ke kaua, a ʻoiai ua ʻike mua ʻo ia i kona hopena, ua hoʻāʻo ʻo ia e hopu i kēlā me kēia maka, kēlā me kēia hoʻololi o ke ala a me kēlā me kēia ʻōlelo hawanawana.
  
  Ma waho aʻe o ka ʻīpuka i haki ʻia, ua hiki ke ala i loko o kahi alapiʻi ʻiʻo. Ma ʻaneʻi, huli aʻela kekahi o nā kāne iā Hayden a paʻa i kāna pahi ma kona ʻāʻī.
  
  "Hamau," wahi a Ramses, me ka huli ole. "Makemake au ʻaʻole e pepehi iā ʻoe i kēia manawa."
  
  Piʻi lākou i ʻehā papahele a kū i kahi manawa ma mua o ka puka hale. I ka wehe ʻana, ua piha ka hui i loko, e holo wikiwiki ana i waho o ke alaloa. Ua kū ʻo Ramses i waenakonu o ka lumi, ua kīkoʻo nā lima.
  
  "A eia mākou," wahi āna. "Me hoʻokahi miliona mau hopena a ma kahi o hoʻokahi hoʻomaka. E haʻalele nā kamaʻāina o kēia kūlanakauhale i kēia ola me ka ʻike ʻole ʻo ka hoʻomaka kēia o ko mākou ala hou, ko mākou kaua hemolele. ʻO kēia-"
  
  "ʻOiaʻiʻo?" Ua hoʻopau ka leo maloʻo i ka tirade. "Makemake kekahi hapa oʻu e manaʻoʻiʻo iā ʻoe, e Ramses, akā ʻo ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ʻoi aku ka maikaʻi, manaʻo ʻoe ua piha ʻoe iā ia."
  
  Ua loaʻa iā Hayden kāna nānā maikaʻi mua iā Julian Marsh. ʻO ka Pythian ke nānā aku, heʻano'ē, me he mea lā ua peluʻia kekahi hapa o ia i kekahi. Ua ʻaʻahu ʻo ia i nā lole kūpono ʻole, ʻaʻole pili i ka makahiki a i ʻole ke ʻano o kēia manawa. Ua ʻeleʻele kekahi maka, ua hāmama a ākea kekahi maka, a ua hāʻule kekahi kāmaʻa. Ma kona ʻaoʻao ʻākau e noho ana kekahi ʻulaʻula nani i ʻike ʻole ʻia e Hayden, akā ma ke ʻano o ko lāua paʻi ʻana i kekahi i kekahi, ua maopopo ka pili ʻana o lāua ma nā ʻano ʻoi aku ma mua o hoʻokahi.
  
  No laila, ʻaʻole he hoa pili.
  
  Ua nānā ʻo Hayden me ka hoʻowahāwahā ʻana i ka pane ʻana o Ramses i ka hoʻohenehene o Malaki. "Ua ʻike ʻoe?" - i nīnau ai ke aliʻi hoʻoweliweli. "Ua hoʻopunipuni mākou iā ʻoe ma mua o ko mākou hālāwai ʻana me ʻoe. Ma mua o ka ʻike ʻana i ka inoa o ka naʻaupō nāna e lawe i ko kākou lapalapa mau loa i loko o ka puʻuwai o ʻAmelika. ʻO kāu iho, ʻo Tyler Webb, i kumakaia iā ʻoe.
  
  "Fuck Webb," wahi a Marsh. "A hele ʻoe."
  
  Huli ʻo Ramses me ka ʻakaʻaka. "E hoʻi kāua i kaʻu mea i ʻōlelo ai. ʻO ka poʻe hana ma ʻaneʻi ke inaina nei i kēia kūlanakauhale. He pipiʻi loa, nui loa ka poʻe mākaʻikaʻi. ʻAʻole hiki i nā kāne a me nā wahine maʻamau ke noho ma ʻaneʻi a paʻakikī e hele i ka hana. Hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ka ʻawaʻawa e ulu ana i ka ʻōnaehana a me ka poʻe e hoʻomau nei i ke kākoʻo? Hoʻolimalima ʻia nā uku ma nā alahaka a me nā tunnels. He mea ʻole ʻoe inā ʻaʻohe kālā. ʻO ka manaʻoʻiʻo, ka manaʻoʻiʻo, ka manaʻo i nā wahi a pau. A ua maʻi iaʻu.
  
  Ua hāmau ʻo Hayden me ka helu ʻana i kāna neʻe hou aʻe, e nānā mau ana i ka hana a Marsh.
  
  Ua hele ʻo Ramses ma kahi ʻaoʻao. "A ʻo Alligator, koʻu hoaaloha kahiko. Hauʻoli ke ʻike hou aku iā ʻoe."
  
  Nānā akula ʻo Hayden i ke kanaka i kapa ʻia ʻo Alligator e pūliki ana i kona haku. Ke ho'āʻo nei ʻo ia e noho liʻiliʻi, mālie a ʻike ʻole paha, helu ʻo ia i ka nui o nā ʻanuʻu e hiki ai i ka puka. Nui loa i kēia manawa. E kali, e kali wale.
  
  Akā, pehea ka lōʻihi e hiki ai iā ia ke uku? Me nā ʻōlelo a Ramses, ua noʻonoʻo ʻo ia inā makemake ʻo ia e pale i kahi pahū nuklea. ʻO ka nūhou maikaʻi, ua pani nā luna i ka lewa, no laila ʻaʻole wikiwiki ke kanaka.
  
  Ua hoʻolei ʻo Robert Price iā ia iho i kahi noho me ka ʻuā. Ua noi ʻo ia i ka legionnaire kokoke loa i kahi ʻōmole aspirin, akā ʻaʻole ʻike ʻia. Marsh i kona mau maka i ke Kuhina Palekana.
  
  "Maopopo anei iā ʻoe?"
  
  Hoʻopili ʻo Price i loko o kona uluna.
  
  Nānā aʻela ʻo Hayden a puni ke koena o ke keʻena, i kēia manawa wale nō ka ʻike ʻana i ka papa ʻaina e kū ana ma ka puka aniani i pale ʻia.
  
  Damn, he aha kēia...?
  
  Ua ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o kāna i noʻonoʻo ai. ʻOi aku ka nui o ka ʻeke ʻeke ma mua o ke kumu hoʻohālike maʻamau, nui loa ʻaʻole hiki ke komo i loko o ke keʻena o luna o ka mokulele, akā ʻaʻole e nānā ʻino loa ma ke kua o kahi kanaka nui.
  
  "Ua kūʻai aku au iā ʻoe, e Malaki," wahi a Ramses. "Me ka manaʻolana e lawe mai ʻoe i kēia i New York. No keia mea, e mahalo mau ana au. E noʻonoʻo ʻoe he makana ke haʻi aku nei au iā ʻoe e ʻae ʻia ʻoe a me kou hoaaloha e ʻike i ke ahi ʻai pau. ʻO kēia ka mea maikaʻi loa aʻu e hāʻawi aku ai iā ʻoe, a ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka pahi ma kou ʻāʻī.
  
  Hoʻopaʻanaʻau ʻo Hayden i ka pōkā nuklea - kona nui, kona ʻano a me ke ʻano o ka ʻeke ʻeke - inā pono ʻo ia. ʻAʻohe ala e make ai ʻo ia ma ʻaneʻi i kēia lā.
  
  Huli aku la o Ramesses i kona mau kanaka. "E hoʻomākaukau iā ia," wahi āna. "A mai hoʻokoe i ka ʻīlio ʻAmelika i hoʻokahi auneke o ka ʻeha."
  
  Ua ʻike ʻo Hayden e hiki mai ana. ʻAʻole lākou i nakinaki i kona mau lima ma ke ala ma ʻaneʻi, a i kēia manawa ua hoʻohana pono ʻo ia i kēlā. Nui nā mea i hilinaʻi iā ia i kēlā manawa - ka hopena o ke kūlanakauhale, ka lāhui, ka hapa nui o ka honua civili. ʻO ka ipu ma kona ʻaoʻao ʻākau, ʻo kona ʻāʻī ka laulā kūpono no kona lima a me ke kaumaha kūpono e hana ai i kahi pōʻino. Ua nahā ma ka heiau o ke kanaka kokoke loa, hāʻule nā ʻāpana ʻāʻī i ka papahele. I kona hāpai ʻana i kona lima, lālau akula ʻo Hayden i ka pū, akā, i kona ʻike ʻana i ka pū ʻia ma kona poʻohiwi, hāʻawi koke ʻo ia i ka puʻu, akā, hoʻohana ʻo ia i kāna paʻa ʻana i ka pahu e kiola hou aku iā ia. Ua kuhikuhi ʻia nā mea kaua, akā ʻaʻole i nānā ʻo Hayden iā lākou āpau. He Saloon Hope Loa ia i kēia manawa ... ʻaʻohe hakakā hou no kona ola - ʻoi aku ka like me ka hakakā no ke ola ʻana o ke kūlanakauhale. A ʻaʻole anei lākou i hoʻokae wale iā ia ma kahi huna? Ua haʻi kēia iā ia e hoʻopau ʻia nā pū.
  
  Ua hoʻokokoke ka alligator iā ia mai ka ʻaoʻao, akā ua kāohi ʻo Ramses iā ia. ʻO kekahi ʻike hoihoi. He mea nui ka alligator iā Ramses. I ka manawa aʻe, ua pau ʻo ia, ʻaʻole hiki ke nānā aku ma waho o nā lima a me nā wāwae e hahau ana iā ia. Ke pale aku nei au i hoʻokahi a i ʻole ʻelua mau hahau ʻana, akā aia nō kekahi. ʻAʻole kēia he TV villains - ke kali maikaʻi nei i ka paʻi ʻana o kekahi i hiki i kekahi ke komo. ʻAʻole, hoʻopuni kēia mau mea iā ia a hoʻouka iā ia i ka manawa hoʻokahi, no laila, ʻaʻohe nui o kāna kuʻi ʻana a hahau, ʻelua hou i kuʻi iā ia. Ua pahū ka ʻeha ma nā wahi ʻē aʻe ma mua o ka hiki iā ia ke helu, akā ua hoʻohana ʻo ia i kona hāʻule ʻana e kiʻi i kahi ʻāpana ʻāʻī o ka ipu a ʻoki i nā kāne ʻelua ma ka maka a me nā lima. Hoʻi hope lākou, kahe ke koko. Ua ʻōwili ʻo ia ma luna o nā wāwae ʻelua, e hāʻule ana ko lākou haku. Ua hoʻāʻo ʻo ia e hoʻolei i kahi kīʻaha kaumaha ma ka puka aniani, me ka manaʻo e huki ʻia ka manaʻo, akā ua lele ka mea pōʻino ma kahi o ka hapalua mika mai ka puka makani.
  
  He aha ka Drake e hana ai?
  
  Ua ʻike ʻo ia. Pololei keia. E hakakā ʻo ia a hiki i kona hanu hope loa. Ma ka ululāʻau wāwae ʻo ia i ʻimi ai i mea kaua. Ua halawai kona mau maka me na maka o Maraki a me ka wahine, aka, pili pu wale aku la laua i kekahi i kekahi, me ka loaa ana o ka hooluolu i ke kamailio ano e. Ua kīkī ʻo Hayden a wili aʻe, e ʻoliʻoli ana no kēlā me kēia ʻuā i hoʻopaʻa ʻia, a laila loaʻa ka moe ma hope ona. Me ka hoʻohana ʻana i kēia ma ke ʻano he fulcrum, hoʻoikaika ʻo ia iā ia iho i kona mau wāwae.
  
  Kuʻi ka lima i kona maka a pahū nā hōkū. Luliluli ihola ʻo Hayden i kona poʻo, hoʻomaʻemaʻe i ke koko, a hahau i hope, a hāʻule ihola kona hoa paio. Ua paʻi hou ka lima iā ia ma ka ʻaoʻao o ke poʻo, a laila hoʻopaʻa ke kāne iā ia ma ka pūhaka, hoʻokuʻu iā ia mai kona mau wāwae a hoʻihoʻi iā ia ma luna o ka noho. Kiola akula ʻo Hayden iā ia ma luna o kona kua me kona manawa ponoʻī. I kekona, ua hoʻi ʻo ia ma luna o kona mau wāwae, ke poʻo i lalo, ke kīkē ʻana i ka iwi ʻaoʻao, ka ʻāʻī, ka ʻāʻī a me nā kuli, ke kīkē ʻana ma hope o ka hahau ʻana.
  
  Ua ʻike ʻo ia iā Ramses e neʻe aku iā lākou. "ʻEwalu kānaka!" - ua hoʻōho ʻo ia. "ʻEwalu kāne a hoʻokahi kaikamahine. Auhea kou haaheo?
  
  "Ma kahi like me kā lākou mau hua," wahi a Hayden me ka hanu ʻole, me ka hoʻopōʻino ʻana iā lākou, ka luhi, ka ʻeha o ka hahau ʻana, ke hoʻomau nei ka hakakā ʻana i ka huhū. ʻAʻole mau loa kēia, ʻaʻohe ona manaʻolana e pakele.
  
  Akā ʻaʻole ʻo ia i hoʻōki i ka hoʻāʻo ʻana. ʻAʻole haʻalele. ʻO ke ola he kaua i kēlā me kēia lā, inā he mea maoli a ʻaʻole paha. I ka pau ʻana o ka mana mai kāna mau hahau ʻana a me ka pau ʻana o ka ikehu mai kona mau lālā, ua paʻi mau ʻo Hayden, ʻoiai ʻaʻole lawa kāna mau hahau.
  
  Hapai aʻela nā kāne iā ia i luna a kauo iā ia ma kēlā ʻaoʻao o ka lumi. Ua ʻike ʻo ia i ka hoʻi hou ʻana mai o ka ikaika iā ia a holo akula i kāna kāmaʻa ma luna o kona ʻāʻī, me ka uē ʻana. Hoʻopaʻa ʻia nā lima i kona mau ʻiʻo, hoʻokuke iā ia i ka pukaaniani lōʻihi.
  
  Ua kū ʻo Ramses ma luna o ka pākaukau e waiho ana i ka pahu nuklea.
  
  "Liʻiliʻi loa," wahi āna me ka noʻonoʻo. "No laila ʻaʻole kūpono. A poina nae. ʻAe ʻoe?"
  
  Ua kuha ʻo Hayden i ke koko mai kona waha. "ʻAe wau ʻo ʻoe ka hana pupule o ke kenekulia."
  
  Ua hāʻawi ʻo Ramses iā ia i kahi hiʻohiʻona. "Ke hana nei ʻoe? Maopopo iā ʻoe ʻo Julian Marsh lāua ʻo Zoe Shears mai The Pythians e pūliki ana ma laila, ʻaʻole anei? A ʻo ko lākou alakaʻi - Webb - aia ʻo ia? E ʻimi i ka honua no kahi waiwai archaeological kahiko, manaʻo wau. Ke hahai nei au i ke ala hele lōʻihi o kahi aliʻi i make lōʻihi. E hahai ana i kona mau kapuai pupule i ka wa e wela ai ka honua. ʻAʻole au i hoʻokokoke i ka hana pupule o ke kenekulia, e Miss Jay. "
  
  A ʻoiai ua ʻae ʻo Hayden i loko ua pololei ʻo ia no kekahi mea, ua noho mālie ʻo ia. I ka hopena o ka lā, pono ke kali ʻia kahi keʻena me ka manaʻo no lākou a pau.
  
  "No laila he aha ka mea e hiki mai ana, makemake ʻoe e ʻike?" Ua nīnau ʻo Ramses iā ia me ka ʻakaʻaka. "ʻAe, ʻaʻole nui, e ʻoiaʻiʻo. Aia mākou a pau i kahi a mākou e makemake ai. Aia ʻoe me kahi pōkā nukili. Aia wau me Alligator, koʻu loea pahū. Aia koʻu poʻe ma koʻu ʻaoʻao. Pahu nukelea? Aneane mākaukau e... - hoʻomaha ʻo ia - e lilo i hoʻokahi me ka honua. E ʻōlelo anei kāua...hoʻokahi hola mai kēia manawa?"
  
  Ua kumakaia nā maka o Hayden iā ia.
  
  "Oh haha. I kēia manawa ke noʻonoʻo nei ʻoe. He manawa nui anei kēia iā ʻoe? No laila he ʻumi mau minuke?"
  
  "ʻAʻole," i hanu ʻo Hayden. "ʻAʻole hiki iā ʻoe. E ʻoluʻolu. Pono kekahi mea āu e makemake ai. He mea hiki iā mākou ke ʻae aku. "
  
  Nānā akula ʻo Ramses iā ia me he mea lā, ua aloha ʻole ʻo ia iā ia. "ʻO ka huina o nā mea a pau aʻu e makemake ai aia i loko o kēia lumi. Ka luku ʻana i ka mea i kapa ʻia ʻo First World.
  
  "Pehea ʻoe e hana ai me ka poʻe makemake wale e pepehi iā ʻoe a make paha i ka hoʻāʻo ʻana?" Ua ʻōlelo ʻo Hayden me ka leo nui. "A i ʻole e hoʻōki iā lākou me ka ʻole e hoʻokahe koko iā ʻoe iho. ʻO ka pilikia hope loa no ke ao hou.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ramses. "He naʻaupō loa ʻoukou." Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "ʻO ka pane: 'ʻAʻole pono ʻoe'. E pepehi iā mākou a hoʻomana iā mākou. E kāohi iā mākou a nānā iā mākou e hele i kou mau palena. ʻO ia wale nō kou pilikia."
  
  Ua paʻakikī hou ʻo Hayden i ka wā i wehe ai nā kāne i kona pālule hou a hoʻonoho i ka pahu i nakinaki ʻia i mua ona. ʻO Alligator ka mea i hele mai i mua a wehe i ka ʻeke ʻeke a wehe i kekahi mau uea mai loko. Pono lākou e hoʻopili ʻia i kahi mīkini manawa, ua maopopo ʻo Hayden. ʻAʻole hiki i kēlā mau mea hoʻoweliweli pupule ke hoʻokaʻawale i nā mea pahū maoli.
  
  Manaʻolana ʻo ia.
  
  Huki ka alligator i nā uwea a nānā iā Ramses, e kali ana i ka ʻae e hoʻomau. Kuno mai ka pilikua. Lālau akula nā kāne i nā lima o Hayden a hoʻokuke iā ia i mua o ka papaʻaina, me ke kulou ʻana i kona kino a hiki i ka wā i paʻi ai ka pōkā nukili ma kona ʻōpū. A laila, hoʻopaʻa lākou iā ia ma kahi o Alligator e wili mua ai i nā uwea ma kona kua a me kona umauma, a laila i lalo ma waena o kona mau wāwae a hiki i luna a hui lākou ma lalo o kona kua. Ua ʻike ʻo Hayden i kēlā me kēia huki ʻana i nā uwea, kēlā me kēia neʻe ʻana o ka ʻeke ʻeke. ʻO ka hope loa, ua hoʻohana lākou i nā kāʻei ʻoi aku ka ikaika a me ka lipine duct e hōʻoia i ka paʻa paʻa ʻana o ka pōkā nuklea i kona kino a ua uhi ʻia a puni. Ua hoʻāʻo ʻo Hayden i kāna mau paʻa a ʻike ʻo ia ʻaʻole hiki iā ia ke neʻe.
  
  Ua kū hope ʻo Ramses e mahalo i ka hana lima a ka Alligator. "Pono," wahi āna. "Ua lawe ka diabolo ʻAmelika i kahi kūlana kūpono e luku ai i kona ʻāina. He wahi hoano kupono ia, e like me keia kulanakauhale hewa, no ke koena o lakou. I kēia manawa, Alligator, e hoʻonohonoho i ka manawa a hāʻawi iā mākou i ka manawa kūpono e hele ai i ka zoo.
  
  Hoʻopuʻu ʻo Hayden i ka papaʻaina, hoʻopūʻiwa mua a laila huikau i nā ʻōlelo a ka mea hoʻoweliweli. "E ʻoluʻolu. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hana i kēia. ʻAʻole hiki iā ʻoe. ʻIke mākou i hea ʻoe a me kāu mea e manaʻo ai e hana. Hiki iā mākou ke loaʻa iā ʻoe, e Ramses.
  
  "ʻO kou manaʻo kou mau hoaaloha!" Ua uē ka alligator i loko o kona pepeiao, ua lele ʻo ia a hoʻoluliluli i ka nuke. "Kane Pelekania... Khmannnn! Mai hopohopo. E ʻike hou ʻoe iā ia. Ua leʻaleʻa ʻo Marsh me ia, mmm, akā e hana pū mākou!
  
  Ua pili ʻo Ramses i kona pepeiao ʻē aʻe. "Ke hoʻomanaʻo nei au iā ʻoukou a pau mai ka hale kūʻai. Ke manaʻoʻiʻo nei au ua luku ʻoe iā ia, e hōʻino ana i koʻu inoa no ka liʻiliʻi ʻelua makahiki. Ua ʻike au ua hoʻouka ʻoukou a pau i koʻu hale kākela, pepehi i koʻu kiaʻi kiaʻi ʻo Akatash, pepehi i koʻu mau pūʻali koa a lawe pio iaʻu me nā kaulahao. No Amerika. Aina naaupo. Ua haʻi mai ʻo Mr. Price ma laila iaʻu he ʻāpana ʻoe i ka hui, akā ʻaʻole ʻo ia wale nō. Kapa ʻoe iā ʻoe iho he ʻohana. ʻAe, ʻaʻole pono anei ʻoe e hui pū i ka hopena?"
  
  "Damn," hanu ʻo Hayden i ka piko o kāna ʻeke ʻeke. "ʻO ʻoe. ʻAhaole."
  
  "ʻAʻole. ʻO ʻoe a me kou ʻohana ka mea i hoʻopilikia maoli. E hoʻomanaʻo wale - ua hana ʻo Ramses. A ʻaʻole kēia kaʻu pāʻani hope. ʻOi aku ka manaʻo o koʻu hilinaʻi. Akā e ʻike ʻoe e noho wau i kahi palekana, ʻakaʻaka, ʻoiai ʻo ʻAmelika a me ke koena o kāna mau poʻe komohana komohana. "
  
  Ua kūlou ʻo ia i mea e paʻi ai kona kino iā ia a me nā mea o loko o nā ʻeke ʻeke. "ʻO ka manawa kēia no kāu kipa hope loa i ka zoo. E hāʻawi wau iā Matt Drake i ka hanohano o ka loaʻa ʻana iā ʻoe," i hāwanawana ai. "I ka wā e pio ai ka pōkā."
  
  Ua lohe ʻo Hayden i nā huaʻōlelo, nā manaʻo i hūnā ʻia i loko o lākou, akā ua ʻike ʻo ia iā ia iho e noʻonoʻo nei i ka hana paʻa-ahi e ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o kāna i hoʻolālā ai.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamaha
  
  
  Ua paheʻe ʻo Hayden a holo i hope o kahi kaʻa liʻiliʻi. Ua hoʻomoe ka poʻe legiona iā ia me ka nakinaki ʻia i ka pōkā, ma hope o lākou ma ko lākou mau wāwae i ko lākou noho ʻana i nā noho ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao. ʻO ka mea paʻakikī loa o ka huakaʻi holoʻokoʻa, ʻo ia ka lawe ʻana iā ia i waho o ka hale noho. ʻAʻole i pau ka manawa o nā legionnaires e hoʻopololei iā ia; kipaku aku la lakou ia ia ma kahi a lakou i makemake ai, a hele aku la me ka lakou mau mea kaua me ka makaukau. ʻO ka mea e ʻike iā lākou e pepehi ʻia. ʻO ka pōmaikaʻi no lākou, ʻike ʻia ka hapa nui o ka poʻe i ka ʻōlelo aʻo a noho i ka home i mua o kā lākou TV a i ʻole kamepiula. Ua ʻike ʻo Ramses iā Hayden i ka huki ʻana o ke kaʻa ma ka ʻaoʻao o ke alanui e pili ana i kahi ala pōʻeleʻele, e ʻakaʻaka ana i ka manawa a pau.
  
  ʻEleʻele me nā hōʻailona mana kūikawā.
  
  ʻO wai ka mea nāna lākou e hoʻōki? E nīnau iā lākou? Malia paha i ka manawa. Akā,ʻo ia ke kumu o nā mea a pau i hiki i kēia manawa. ʻO ka wikiwiki a me ka hoʻokō ʻana o kēlā me kēia māhele o ka papahana i hoʻāʻo i ka pane ʻana o ʻAmelika i kona mau palena. Ua manaʻo ʻia nā hopena, a ʻo ka pilikia maoli ʻo ka mālama ʻole ʻana o nā mea hoʻoweliweli. ʻO ka make o ka lāhui wale nō kā lākou pahuhopu.
  
  Ua hoʻohana lākou i ke alanui 57th e hele i ka hikina, e pale aku i nā mākaʻikaʻi a me nā kaula i kahi hiki iā lākou. Aia nā ʻōpala, nā kaʻa i haʻalele ʻia a me nā pūʻulu o nā mea nānā aku, akā ʻo ka Alligator ponoʻī he kamaʻāina ʻo New Yorker a ʻike i nā ala ʻoi aku ka mālie a me ka ʻike ʻole ʻia. Ua kōkua ka ʻōnaehana mana o ke kūlanakauhale, hiki i ka mea hoʻokele ke hoʻi maʻalahi i ke ala i hoʻolālā mua ʻia. Ua hana mālie lākou, me ka makaʻala, me ka ʻike e hoʻomau mau ana nā ʻAmelika, e kali mau ana, a ma hope o kekahi mau hola, ʻike lākou aia paha ka pahu.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden a hiki i kēia manawa ke ʻōlelo aku nei nā luna o ka Hale Paʻi e makaʻala, ʻaʻole hiki iā lākou ke ʻae ua uhaki ʻia ko lākou mau palena. E ho'āʻo ana kekahi e hoʻohana pono i ke kūlana. E hoʻokuʻu hou aku iā Dodge a hoʻokuʻu i ka poʻe ʻauhau. Akā naʻe, ua ʻike ʻo ia iā Coburn a ua manaʻolana ʻo ia e hilinaʻi a akamai hoʻi kāna mau ʻōlelo aʻoaʻo e like me ia.
  
  Ua haʻalele ka huakaʻi iā ia me nā ʻeha. Ua kākoʻo nā legionnai iā ia me ko lākou mau wāwae. ʻO ke kū koke ʻana a me nā lua nui i hoʻonāwaliwali iā ia. Ua neʻe ka ʻeke ʻeke ma lalo ona, ʻo kona loko paʻakikī e hoʻoweliweli mau. Ua ʻike ʻo Hayden ʻo ia ka mea a Ramses i makemake ai-no kona mau manawa hope e hoʻopiha ʻia me ka weliweli i ka wā e iho ana ka manawa.
  
  ʻAʻole i hala ka hapalua hola. Ua mālie nā alanui, inā ʻaʻole kaʻawale. ʻAʻole hiki iā Hayden ke ʻōlelo maopopo. Ma kahi hoʻololi hou i kāna hoʻolālā, ua kauoha ʻo Ramses iā Gator e hoʻopaʻa iā Marsh lāua ʻo Shears i ka pōpō, me Hayden. Ua hoʻopiʻi lāua, hakakā, a hoʻomaka i ka uē ʻana, no laila, kāʻili ʻo Alligator i ko lāua mau waha a pani i ko lāua mau ihu, noho ihola a mālie, a laila hoʻokuʻu i ko lāua mau puka ihu i kahi ea. Ua hoʻomaka ʻo Marsh lāua ʻo Shears e uē kokoke i ka lokahi. Malia paha ua moe lākou i ka hoʻokuʻu ʻia. Ua uē ʻo Marsh e like me ke keiki hānau hou, a honi ʻo Shears e like me ke keikikāne me ka maʻi maʻi kāne. Ma ke ʻano he hoʻopaʻi no lāua ʻelua - a ʻo ka mea pōʻino, no Hayden pū kekahi - ua nakinaki ʻia ʻo Ramses iā lāua me kahi pōkā nuklea, kahi i hoʻopilikia ai i nā ʻano pilikia a pau, nā ʻano, a me nā mea hou aku. Ua lawe maikaʻi ʻo Hayden, me ka noʻonoʻo ʻana i ka weliweli Lovecraftian e like paha lākou i kēia manawa a me ka noʻonoʻo pehea e hele ai lākou i loko o ka zoo.
  
  "E hoʻopau mākou i loko," nānā koʻikoʻi ka Alligator i ka nui. "ʻElima mau minuke ka lōʻihi."
  
  Ua ʻike ʻo Hayden i ke kamaʻilio maikaʻi ʻana o ka mea hana poma i ka wā e launa pū ai me kona haku. No ka hopohopo paha i pii koke ai kona leo. Hauʻoli paha. Huli aʻela ʻo ia i kona manaʻo i ka wā i kū ai ke kaʻa a hoʻopaneʻe ke kalaiwa i ka ʻenekini no kekahi mau minuke. Ua puka ʻo Ramses mai ke kaʻa kaʻa, a ua ʻōlelo ʻo Hayden aia paha lākou ma ka puka o ka zoo.
  
  Loaʻa hope.
  
  Ua hakakā ʻo ia me ka hoʻāʻo ʻana e ʻoluʻolu mai kēlā ʻaoʻao a i kēia ʻaoʻao a ʻoki i ka lipine mai kona waha. Ua ʻuhū ʻo Marsh lāua ʻo Shears, a hehi nā legionaire iā ia me ko lākou mau kāmaʻa, e paʻakikī ai ka neʻe ʻana, akā ua kūʻē ʻo Hayden. ʻO ka haʻalulu ʻē aʻe, ʻo ka ʻauwana kūpono ʻole, a kau ʻia nā hae.
  
  Ua hōʻino kekahi o nā legionnaires a lele i luna ona, me ka hoʻopaʻa ʻana iā ia ma mua o ka hoʻouka kaua nuklea a me ke kua o ke kaʻa. Ua uē ʻo ia i loko o ka duct tape. Ua poʻi kona mau lima i kona kino, e pale ana iā ia mai ka neʻe ʻana, a i ka manawa i hoʻi mai ai ʻo Ramses, ʻaʻole hiki iā ia ke hanu.
  
  Me ka leo iki o ka enekini, nee hou ke kaa i mua. Holo mālie ke kaʻa, a haʻalele ka legionaire. Ua hanu ʻo Hayden me ka hōʻino ʻana i kona laki a me nā helehelena o nā mea a pau e puni ana iā ia. Ua kū koke ke kaʻa a hoʻopau ke kalaiwa i ka ʻenekini. Ua hāmau ʻo Ramses, i kēia manawa i ʻaʻahu ʻia i ka ʻaʻahu o nā pūʻali koa kūikawā, ʻō ʻo ia i kona poʻo i ka noho hope.
  
  "Ua hoʻokō ʻia ka pahuhopu," wahi āna me ke aloha ʻole. "E kali i kaʻu hōʻailona a mākaukau e lawe i waena o ʻoukou."
  
  Me ke kōkua ʻole, hiki iā Hayden ke hanu wale i ka wā i hoʻonoho ai nā legionnaires ʻelima iā lākou iho a puni ka puʻupuʻu kupanaha a mākaukau e hāpai. Kikeke ʻo Ramses i ka puka, ua maopopo nā mea a pau, a wehe ʻia kahi kanaka. Hapai aʻela nā legiona i ka pūʻolo i ka lewa, a lawe aʻe i waho o ke kaʻa a alakaʻi iā ia ma ke ala lāʻau. Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Hayden i ka pā ʻana o ka lā i kona mau maka, a laila ʻike ʻo ia i kona wahi.
  
  ʻO kahi puʻu lāʻau i kākoʻo ʻia e nā kia pōhaku lepo mānoanoa i hohola ʻia ma luna, i hoʻopuni ʻia e ka ʻōmaʻomaʻo. Ua hoʻonohonoho maikaʻi ʻia a paʻa i ka lā, ua haʻalele ʻia i kēia manawa, e like me ka manaʻo o Hayden i ke koena o ka zoo. Ua hoʻohana paha kekahi poʻe mākaʻikaʻi wiwo ʻole i nā wahi mākaʻikaʻi liʻiliʻi, akā kānalua ʻo Hayden e ʻae ʻia ka zoo e ʻae i kekahi no nā hola e hiki mai ana. ʻO ka mea nui, ua hōʻoia ʻo Ramses i ka palekana zoo aia nā pūʻali kūikawā i laila e hōʻoia i ka palekana piha o ka ʻāina. Ua lawe ʻia lākou ma ke ala i hoʻopaʻa ʻia me nā pio a me nā lau ʻōmaʻomaʻo e kau ana a kū ʻia lākou e kekahi puka ʻaoʻao. Ua komo ka alligator me ka ikaika, a laila ua ʻike lākou iā lākou iho i loko o kahi keʻena kiʻekiʻe me nā ala lāʻau, nā alahaka a me nā kumulāʻau he nui i kōkua i ka hoʻokō ʻana i ka lewa.
  
  "ʻĀpana Tropical," noʻonoʻo ʻo Ramses. "ʻĀnō, e Alligator, e lawe ʻoe i ka pūʻolo a hoʻokomo hou i loko o ka lepo. ʻAʻole pono mākou i ka nānā mua ʻana.
  
  Ua pau ʻo Hayden a me nā mea ʻē aʻe o kāna hui pilikia i ka papahele lāʻau. Hoʻoponopono ka alligator i kekahi mau kaula, hoʻohui hou i ka lipine duct no ke kūpaʻa, a laila hoʻowili me ka ʻōwili uea ʻē aʻe a hiki i kona hoʻolaha ʻana ua uhi paʻa ʻia ka mea hoʻopā a puni nā paʻahao.
  
  "A me ka hoʻololi rotary?" i ninau aku ai o Ramses.
  
  "Makemake paha ʻoe e hoʻohui i kēia?" i ninau aku ai o Alligator. "E hoʻomaka koke paha ʻo Marsh a me Shears i kēia."
  
  Kuno noʻonoʻo ʻo Ramses i ke kanaka. "Pololei ʻoe". Kuʻu ihola ʻo ia ma ka ʻaoʻao o ka pūʻolo, e waiho ana ka ʻeke ʻeke ma ka papahele, nakinaki pono ʻia ʻo Hayden ma luna, a laila ʻo Marsh lāua ʻo Zoey ma luna ona. Ua like nā maka o Ramses me ke poʻo o Julian Marsh.
  
  "E hoʻohui mākou i kahi hoʻololi sensitivity," wahi āna me ka mālie. "He mea hoʻololi ʻia inā e hāpai ʻia ʻoe a i ʻole e hana i nā neʻe nui, e hoʻohāhā ka pōkā. Paipai au iā ʻoe e noho a kali i ka hōʻea ʻana mai o nā hoa hui o Miss J. Mai hopohopo, ʻaʻole lōʻihi ka lōʻihi."
  
  ʻO kāna mau ʻōlelo i haʻalulu i ke kino o Hayden. "Pehea ka lōʻihi?" ua hoʻokō ʻo ia i ka hanu.
  
  "E hoʻonohonoho ʻia ka manawa no hoʻokahi hola," wahi a Ramses. "Ua lawa ka manawa e ʻae ai iā Alligator me aʻu e hele i kahi palekana. E waiho ʻia koʻu mau kānaka me ka pōkā, kahi kahaha hope loa no kou mau hoaaloha inā hiki iā lākou ke loaʻa iā ʻoe.
  
  Ina?
  
  Kū aʻela ʻo Ramses me ka nānā hope loa i ka pūʻolo āna i hoʻomākaukau ai, i ka ʻiʻo kanaka a me ka ʻino ahi ma lalo, i nā hiʻohiʻona makaʻu o ko lākou mau helehelena a me ka mana āna i hōʻike ai ma luna o lākou a pau.
  
  Ua pani ʻo Hayden i kona mau maka ponoʻī, ʻaʻole hiki ke neʻe i kēia manawa, ʻo ke kaomi weliweli ke kaomi ʻana i kona umauma i loko o kahi pōkā hiki ʻole ke hoʻokuʻu ʻia a paʻakikī ke hanu. ʻO kēia paha kāna mau manawa hope loa a ʻaʻohe mea hiki iā ia ke hana ma hope o ka lohe ʻana iā Alligator e ʻoliʻoli ana e pili ana i ka hoʻonohonoho ʻana i ka hoʻololi sensitivity, akā e pōʻino ʻo ia inā e hoʻolilo ʻo ia iā lākou i loko o ka Tropical Zone o New York's Central Park Zoo. Akā, e hoʻihoʻi ʻia ʻo ia i nā manawa maikaʻi loa o kona ola ʻana, i nā Mano a me ko lākou manawa i Hawaiʻi, i nā alahele o Diamond Head, ka nalu o North Beach a me nā mauna pele o Maui. ʻO ka hale ʻaina ma ka lua pele ʻeleu. He wahi ma luna o ke ao. ʻO ka lepo ʻulaʻula ma hope o nā alanui. ʻO nā kukui ʻōpuʻu ma Kapiolani a laila ke kahakai ma ka hopena o nā kahakai a pau, e hū ana ma lalo o nā kukui ʻulaʻula e pālahalaha ana o ka pō a me ka mālama ʻole, ʻo ia wale nō ka wahi maoli o ka honua kahi e pakele ai i nā pilikia a me nā hopohopo āpau o ke ola.
  
  Ua hele ʻo Hayden i laila i kēia manawa, me ke kani ʻana o ka uaki.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamalima
  
  
  Ua kali ʻo Drake ma ke keʻena mākaʻi, me ka manaʻo ʻole ʻole i ko lākou kau ʻana i kēlā me kēia piko, kēlā me kēia ʻike, nā ʻōlelo liʻiliʻi a pau e pili ana iā Ramses, Hayden, a i ʻole ka pōkā nuklea. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ua nui loa ʻo New York e uhi i loko o nā hola, a ke kani nei nā kelepona mai ka makau. Ua lehulehu loa na kamaaina a me na malihini kipa. He ʻumi mau minuke paha ka pūʻali a hiki i ka Hale Keʻokeʻo, akā ʻoiai nā kiaʻi āpau a me nā hana palekana, pehea ka lōʻihi o ka huli ʻana i kēia wahi liʻiliʻi? I kēia manawa, manaʻo ʻo Drake, e lawe i kēia ʻano i New York a he aha kāu e loaʻa ai? He mea laha ole ia kahi i hopu ai na koa palekana i na mea hooweliweli nana i hana maoli i ka lakou hana ino. Ma ke ao maoli, ua alualu ʻia nā mea hoʻoweliweli a hahai ʻia ma hope o nā haunaele.
  
  Ua hōʻea hope ʻo Dahl, me ka nānā ʻole a me ka luhi honua, me ke koena o ka hui SPEAR ma hope ona. Ua hoʻomaka ʻo Kenzi e nānā a nīnau i kahi o ka hale mālama hōʻike. ʻOka wale aʻela ʻo Dahl i kona mau maka iā ia a ʻī akula, "E hoʻokuʻu iā ia e hele, o māʻona ʻole ʻo ia." ʻO nā mea ʻē aʻe o ka hui i ʻōpuni a hoʻolohe i ka mea a Drake e ʻōlelo ai, ʻaʻole i nui ka hopohopo no Hayden.
  
  Ua maʻalahi ʻo Moore i ka mea. "Ua ʻike ka poʻe e pili ana i ka hoʻoweliweli hoʻoweliweli i ke kūlanakauhale. ʻAʻole hiki iā mākou ke haʻalele, ʻoiai ʻaʻole mākou e hoʻōki i ka poʻe e hoʻāʻo nei e haʻalele. He aha ka hopena inā pahū ka pōkā? ʻAʻole maopopo iaʻu, akā ʻaʻole na mākou e noʻonoʻo i ka hoʻopiʻi ʻana i kēia manawa. Ua haʻahaʻa kā mākou mau ʻōnaehana, akā hiki i nā keʻena ʻē aʻe a me nā pūnaewele ke komo i nā ala ʻē aʻe. Hoʻohālikelike mākou iā lākou i kā mākou ʻōlelo. Ke holo nei ka hapa nui o nā ʻōnaehana. Noho mālie nā alanui o New York akā paʻa mau ke hoʻohālikelike ʻia me ka hapa nui o nā kūlanakauhale. Nā alanui nō hoʻi."
  
  "Akā ʻaʻohe mea i kēia manawa?" i ninau aku ai o Smith me ka pihoihoi.
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Moore. "E kuʻu hoaaloha, pane mākou i nā haneli kelepona i kēlā me kēia minuke. Hana mākou i kēlā me kēia psycho, kēlā me kēia mea pāʻani, a me kēlā me kēia kamaʻāina maikaʻi weliweli i ke kūlanakauhale. Paʻa ka lewa i nā mea a pau koe wale nō mākou. E hoʻopau ana mākou i ka Wi-Fi, ka Pūnaewele a me nā laina kelepona, akā e hoʻomaopopo e like paha mākou e hoʻomaha mai kēia alahele e like me mākou mai kahi mākaʻi alanui, kahi mea FBI a i ʻole, ʻoi aku paha, he lālā o ka lehulehu.
  
  "Ma lalo o ka uhi?" i ninau aku ai o Dahl.
  
  "E like me kā mākou ʻike, ʻaʻohe hale hoʻokahi i koe. Hiki iā mākou ke manaʻo wale ʻo ke kelepona e pale nei iā Ramses i kiʻi ʻia ma ka ʻāina a me ka ʻāina. ʻAʻole mākou i manaʻo e hiki i kā mākou mau mea huna ke kōkua, akā ke ʻimi nei lākou i nā koho āpau. "
  
  "No laila ma hea kahi e waiho ai kēia iā mākou?" i ninau aku ai o Lauren. "ʻAʻole hiki iā mākou ke ʻike i ke kāmela, Ramses, Price a i ʻole Hayden. ʻAʻole i loaʻa iā mākou kahi pōkā nuklea," ua aʻo ʻo ia i kēlā me kēia maka, aia nō i ka puʻuwai he kanaka kīwila i hāpai ʻia ma nā hōʻike syndicated kahi i laina ai nā ʻāpana puzzle a pau i ka hana hope.
  
  "ʻO ka tipping ka mea maʻamau," wahi a Moore. "ʻIke kekahi i kekahi mea a kumu. Maopopo iā ʻoe ka mea a lākou i kapa ai i ka moʻo wela wela ma aneʻi? ʻElua mau tikiki i ka lani, ma hope o ke mele kahiko ʻo Eddie Money."
  
  "No laila, ke kali nei mākou i ke kelepona?"
  
  Ua alakaʻi ʻo Drake iā Lauren i waho i ka lāʻau. ʻO ka hiʻohiʻona ma lalo iho he mea paʻakikī, me nā mākaʻi liʻiliʻi a me nā ʻelele e ola nei e hakakā nei me ka haʻalulu o ka pūpū i ko lākou hele ʻana ma waena o nā ʻōpala a me nā aniani nahā, e pane ana i nā kelepona a me nā kī kī, ʻo kekahi me nā kāʻei koko i kāʻei ʻia i ko lākou mau lima a me nā poʻo, ʻo kekahi me ko lākou wāwae. iluna, e uwe ana i ka eha.
  
  "Pono mākou e hele i lalo," wahi a Lauren. "E kōkua iā lākou."
  
  Kuno ʻo Drake. "Ke hakakā nei lākou i ke kaua pio ʻana a ʻaʻole ia he hub hou. Ua hōʻole wale kēia poʻe e haʻalele. ʻOi aku kēia iā lākou ma mua o ka huakaʻi i ka haukapila. ʻO kēia ka hana a nā mākaʻi maikaʻi a ʻike pinepine ka lehulehu. Hoʻopuka pinepine ka nūpepa i nā lono maikaʻi ʻole, e kala ana i ka manaʻo nui. 'Ōlelo wau e kōkua pū mākou iā lākou. "
  
  Hele aku la lakou i ka elevator a huli ae la o Drake me ka pihoihoi i ka ike ana i ka hui holookoa mahope ona. "He aha?" - ua nīnau ʻo ia. "ʻAʻohe aʻu kālā".
  
  Ua minoʻaka ʻo Alicia me ka luhi. ʻOiai ʻo Beau i hoʻokō i ka minoʻaka. Ua pilikia nui ka hui SPEAR iā lākou iho i kēia lā, akā ikaika mau, mākaukau no nā mea hou aku. Ua ʻike ʻo Drake i nā ʻeha he nui a me nā ʻeha ʻē aʻe i hūnā maikaʻi ʻia.
  
  "No ke aha ʻoe e hoʻopiha ʻole ai? A e lawe pu me oe. Ke hoʻomaka nei mākou e hoʻopau i kēia, e loaʻa iā mākou kahi manawa paʻakikī. "
  
  "E noʻonoʻo wau," wahi a Kinimaka. "E hāʻawi ia i kahi mea hoʻonāukiuki."
  
  "A e kōkua wau," wahi a Yorgi. "He paʻakikī koʻu hoʻomaopopo ʻana i ka leo a Drake, no laila e nalowale me ka leo ʻAmelika."
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Dahl i kona hui pū ʻana me Drake ma ka elevator. "E kuʻu hoaaloha Lūkini, aia ʻoe i hope loa."
  
  Ua kuʻi ʻo Drake i ka Swede, a ua ʻoi aku ka nui o nā ʻeha, a lawe ʻo ia i ka elevator i lalo i ka papahele mua. Ua komo ka hui SPEAR ma kahi e hiki ai, e pane ana i na kelepona hou a me ka ho'opa'a 'ike, e ninaninau i ka po'e kama'āina a me ka nīnau nīnau, a me ka ho'ohuli 'ana i nā kelepona pili 'ole i ka pilikia i nā keena 'ē a'e. A ʻoiai ua ʻike lākou he pono a kōkua ʻia lākou, ʻaʻohe o lākou i hauʻoli me ia no ka mea e nalowale ana ʻo Hayden a ua noho ʻo Ramses. I kēia manawa ua lanakila ʻo ia iā lākou.
  
  He aha nā mea hoʻopunipuni ʻē aʻe i loaʻa iā ia i kona lima?
  
  Ua hoʻouna ʻo Drake i kahi kelepona e pili ana i kahi ʻohana nalo a hoʻouna i kekahi e pili ana i ke ala ʻole. Ua hoʻomau ʻia ka hana ʻana o ka papa hoʻololi, a ke helu nei ʻo Moore i ka piko, kāna tikiki i ka lani. Akā, ua maopopo koke iā Drake ua holo wikiwiki ka manawa ma mua o ka waiu e kahe ana mai kahi pahu haki. ʻO ka mea wale nō i mālama iā ia, ʻo ia ka mea i manaʻo e kāhea ʻo Ramses i hoʻokahi manawa. Ke hōʻike nei kēia kanaka iā ia iho. Ua kanalua ʻo Drake inā ua paʻi ʻo ia i ke pihi me ka ʻole o ka hoʻāʻo ʻana e lilo i mea hana keaka.
  
  Ua holo ka mākaʻi i ke keʻena, akā ua kōkua ka hui ma ka noho ʻana ma nā papaʻaina a hāʻawi i nā leka. Hele ʻo Dahl e hana kope. Ua hui pū ʻo Drake me ia i mua o ka ipu hao, me ka manaʻo ʻole o ka nele a me ke kaʻawale i ko lākou kali ʻana i ka ʻike.
  
  "E kamaʻilio kākou no ka mea mua," wahi a Drake. "Ua hiki mua anei keia ia oe?"
  
  "ʻAʻole. Maopopo iaʻu pehea ʻo Ramses i hūnā ai i kēia mau makahiki. A ke manaʻo nei au ʻaʻole hana ka mea hana i kahi pūlima radiation no ka mea ʻaʻole lākou i ʻike. Ua ʻike maopopo ke kanaka nāna i hoʻopaʻa hou i kēlā pōkā i kāna hana. ʻO koʻu manaʻo he pūʻali koa ex-US.
  
  "Akā no ke aha? Nui nā poʻe i hiki ke pale i ka radiation."
  
  "E pili ana kēia i nā mea ʻē aʻe. ʻIke kūloko. ʻO ka hui huna āna i hōʻuluʻulu ai. E kaha i ka'u mau olelo, Drake kahiko, he SEAL mua lakou. Hana kūikawā.
  
  Ua ninini ʻo Drake i ka wai aʻo Dahl i puna i loko o nā granules. "E hooikaika. ʻOiaʻiʻo, ʻike ʻoe he aha ia? Ua hōʻea ʻo "Instant" i ka Pole ʻĀkau?
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Dahl. "ʻO ka kofe koke ka hana a ka diabolo. A ʻaʻole au i hele i ka Pole ʻĀkau."
  
  Holo akula ʻo Alicia ma ka puka hāmama o ka lumi. "He aha ia? Lohe i kekahi mea e pili ana i ka pou a ʻike wale i koʻu inoa ma luna.
  
  ʻAʻole hiki iā Drake ke hūnā i kāna ʻakaʻaka. "Pehea ʻoe e Alicia?"
  
  "Eha na wawae. ʻEha koʻu poʻo. ʻeha puʻuwai. Ma waho aʻe o kēlā ua maikaʻi wau.
  
  "ʻo koʻu manaʻo-"
  
  ʻO ka leo o ka X-Ambassadors i hoʻopau i kāna mau ʻōlelo hou aʻe, mai ka leo o kāna kelepona. E paʻa ana ʻo ia i ka ipu hao, lawe ʻo ia i ka mea hana i kona auwae.
  
  "Aloha?"
  
  "Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe iaʻu?"
  
  Hoʻokomo ʻo Drake i ka ipu hao me ka ikaika a paʻi ka wai i hoʻolapalapa ʻia ma kona lima. ʻAʻole ʻo ia i ʻike.
  
  "ʻAuhea ʻoe, e ka ʻāʻī?"
  
  "I kēia manawa. ʻAʻole anei kāu nīnau mua "ʻAuhea nā mea kaua nuklea" a i ʻole "pehea wau e pahū ai"? He leo kahaha nui i holo ma ka laina.
  
  "Ramses," i ʻōlelo ai ʻo Drake, me ka hoʻomanaʻo ʻana e hoʻā i ke kelepona leo. "No ke aha ʻaʻole e hele pololei i ka helu?"
  
  "ʻAe, he aha ka mea ʻakaʻaka o ia mea? A ʻaʻole ʻoe e haʻi mai iaʻu i kāu mea e hana ai. He alii au, nona na aupuni. Ua noho aliʻi au no nā makahiki he nui a e noho aliʻi au no nā makahiki he nui aku. Ma hope o kou lilo ʻana i crispy. E noʻonoʻo e pili ana."
  
  "No laila, he mau hoopa hou anei kāu e hiki ai iā mākou ke lele?"
  
  "ʻAʻole ʻo wau. ʻO Julian Marsh ia. Ua pupule kēia kanaka i ka ʻōlelo liʻiliʻi loa, no laila ua hoʻopili wau iā ia me kāu luna ʻo Jay.
  
  Ua haʻalulu ʻo Drake, e nānā ana iā Dahl. "Maikaʻi ʻo ia?"
  
  "I kēia manawa. ʻOiai he ʻano ʻoʻoleʻa a ʻeha kona ʻano. Ke hoʻāʻo nei ʻo ia e noho mālie loa. "
  
  Ua wili ʻia ka manaʻo o ka manaʻo mua i loko o ka ʻōpū o Drake. "A no ke aha kēia?"
  
  "No laila, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ia e hoʻopōʻino i ka sensor neʻe."
  
  E ko'u Akua, i manao ai o Drake. "E ke keiki. Ua nakinaki anei ʻoe iā ia i ka pōkā?"
  
  "ʻO ia ka pōkā, e kuʻu hoaaloha."
  
  "Ma hea ia?"
  
  "E hele mākou i laila. Akā, ʻoiai ke hauʻoli nei ʻoe a me kou mau hoaaloha i ka holo maikaʻi ʻana, a no ka mea ua pumehana ʻoe, no ke aha wau e hāʻawi ʻole ai iā ʻoe i kahi manawa? Manaʻo wau makemake ʻoe i nā nane.
  
  "He pupule kēia. He pupule ʻoe, pāʻani me nā ola he nui. Puʻupuʻu? E hoʻoholo iaʻu, e ka pōʻino. ʻO wai ka mea e ʻimi i kou kino ke puhi au i ke ahi?"
  
  Ua hāmau ʻo Ramses no kekahi manawa, me he mea lā e noʻonoʻo ana. "No laila ua hemo maoli nā mīkina lima. Maikaʻi kēia. Loaʻa iaʻu nā wahi e hele ai, e hele i nā hālāwai, e hoʻoikaika i nā lāhui. No laila e hoʻolohe-"
  
  "Ke manaʻolana nei au e kali ana ʻoe ma laila," wahi a Drake me ka lawaiʻa wikiwiki ʻana "Ke hiki mākou i laila."
  
  "Aole nae. Eia mākou e haʻi aku nei i ke aloha. E like me kāu e ʻike ai, ke hoʻohana nei au iā ʻoe e pakele ai. No laila, e like me kā ʻoukou e ʻōlelo nei - mahalo iā ʻoe no kēia.
  
  "Uh-"
  
  "Ae 'ae. Hoʻopaʻa iaʻu, koʻu mau mākua a me koʻu mau kaikunāne a pau. Akā ʻo ʻoe a me kēia kūlanakauhale e hoʻopau ʻia. Aʻo wau, ka mea e hoʻomau. No laila, lilo ka manawa i mea pilikia. Mākaukau ʻoe e noi no kou manawa, e ke kanaka Pelekāne?"
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kāna ʻoihana ʻike ʻo ia wale nō kā lākou koho. "Haʻi mai iʻau".
  
  "E hoʻomaʻemaʻe kaʻu antiseptic i ka honua o ka maʻi ma ke Komohana. Mai ka wao nahele a hiki i ka wao nahele, he ʻāpana kēia o ka papahele. ʻo ia wale nō ".
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. "A pau wale?"
  
  "ʻAe, a no ka mea, ʻo nā mea a pau āu e hana ai i ka honua i kapa ʻia ʻo civilised, ua ana ʻia i loko o nā minuke, hola, e hoʻonoho wau i ka manawa no kanaono mau minuke. Helu poepoe maikai a kaulana nou.
  
  "Pehea mākou e wehe ai i kēia?" Manaʻo ʻo Drake ʻaʻole i ʻōlelo ʻo Marsh i nā code deactivation.
  
  "Auwe, aole oe i ike? A laila e hoʻomanaʻo wale i kēia - ʻo kahi pōkā nuklea, ʻoi aku hoʻi i kahi pōkā nuklea pahu pahu, he mīkini pololei a kaulike pono. ʻO nā mea a pau he miniaturized a ʻoi aku ka pololei, no ka mea, maopopo iaʻu e mahalo ʻoe. Pono kēia ... maʻalahi. "
  
  "Maikaʻi?"
  
  "Maikaʻi. E nānā i kēia".
  
  Me kēia mau ʻōlelo, ua kāpae ʻo Ramses i ke kelepona, a waiho i ka laina make. Hoʻi wikiwiki ʻo Drake i ke keʻena a hoʻōho i ke kahua holoʻokoʻa e kū. ʻO kāna mau ʻōlelo, kona leo leo, ua huli nā poʻo, nā maka a me nā kino iā ia. Hoʻokomo ʻia nā kelepona i nā kū, ʻaʻole mālama ʻia nā kelepona, a hoʻopau ʻia nā kamaʻilio.
  
  Nānā ʻo Moore i ka helehelena o Drakes, a laila ʻōlelo ʻo ia, "E hoʻopau i kāu kelepona."
  
  "Aia iaʻu," i hoʻōho ai ʻo Drake. "Akā, pono mākou e noʻonoʻo..." Haʻi hou ʻo ia i ka nane huaʻōlelo. "E wikiwiki," wahi āna. "Ua hāʻawi mai ʻo Ramses iā mākou i kanaono mau minuke."
  
  Ua hilinaʻi ʻo Moore ma luna o ka lāʻau ʻino, i hui pū ʻia e Kinimaka a me Yorgi. Huli aʻela nā mea ʻē aʻe e alo iā ia. I ka hoʻomaka ʻana o kāna ʻōlelo i ka poʻe, hoʻomaka lākou e uē.
  
  "ʻAe, ʻo ka antiseptic he poma. Ua maopopo ".
  
  "A manaʻo ʻo ia e puhi," i hāwanawana ai kekahi. "ʻAʻole ia he bluff."
  
  "Mai ka wao ua a i ka wao ua?" wahi a Mai. "ʻAʻole maopopo iaʻu".
  
  Hoʻopili ʻo Drake i kona poʻo. "He ʻōlelo kēia no mākou," wahi āna. "Ua hoʻomaka ia ma ka wao ua Amazon. Ua ʻike mua mākou iā ia ma ka mākeke. Akā ʻaʻole maopopo iaʻu pehea e hana ai no New York. "
  
  "Akā ʻē aʻe?" Wahi a Smith. "Mahele o ka papahele ma lalo o ka uhi? ʻaʻole wau-"
  
  "He ʻōlelo ʻē aʻe kēia," i hoʻōho ai ʻo Moore. "ʻAʻole anei he uhi lāʻau paʻa ka uhi? Ua uhi ʻia ka papahele i ka lepo lalo."
  
  Aia ʻo Drake ma laila. "He oiaio keia. Akā inā ʻae ʻoe i kēia, a laila haʻi ʻo ia iā mākou ua hūnā ʻia ka pōkā i loko o ka wao ua. I New York, "Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "ʻAʻole kūpono."
  
  Ua noho aliʻi ʻo Silence ma ke kahua, ʻo ia ke ʻano o ka hāmau e hiki ke hoʻokuʻu i ke kanaka a hiki i ka hemahema a i ʻole ka uila iā ia a hiki i ke ʻano o ka nani.
  
  ʻAʻole i ʻike nui ʻo Drake i ka hele ʻana o ka manawa, i kēlā me kēia kekona i piha i ke kani ʻana o ka bele Doomsday.
  
  "Akā, he wao ua ko New York," wahi a Moore. "Ma ka Zoo Central Park. He liʻiliʻi ia, i kapa ʻia ʻo "Tropical Zone," akā he ʻano liʻiliʻi ia o ka mea maoli.
  
  "Ma lalo o ka uhi?" Ua kaomi ʻo Dahl.
  
  "ʻAe, aia nā lāʻau ma laila."
  
  Ua kānalua ʻo Drake no kekahi kekona, me ka ʻike ʻeha e hiki ke lilo i nā ola he nui. "Ka mea hou aʻe e loaʻa ana? He mau manaʻo ʻē aʻe?
  
  ʻO ka hāmau a me nā hiʻohiʻona haʻahaʻa wale nō i aloha i kāna nīnau.
  
  "A laila ua komo mākou a pau," wahi āna. "ʻAʻohe kuʻikahi. ʻAʻohe ʻakaʻaka. ʻO ka manawa kēia e hoʻopau ai i kēia moʻolelo kuʻuna. E like me kā mākou i hana ai i ka manawa i hala. "
  
  Holo akula ʻo Kinimaka lāua ʻo Yorgi i ke alapiʻi.
  
  Ua alakaʻi ʻo Drake i ka hui holoʻokoʻa i nā alanui makaʻu o New York.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamaono
  
  
  Ma hope o nā ʻōlelo aʻoaʻo a Moore, ua hoʻopau ka hui ʻumi i nā minuke makamae ma ka huli ʻana i kahi alaloa e alakaʻi ai i ʻelua mau kaʻa makai. Ua kāhea ʻia ka manawa i hiki ai i laila, a ke kali nei nā makai, ʻo kā lākou hoʻoikaika ʻana e hoʻomaʻemaʻe i nā alanui e hoʻomaka ana e hua. Noho ihola ʻo Smith ma kekahi huila, ʻo Dahl ma kekahi, ua hoʻā nā kaʻa i ko lākou mau kikina a me nā kukui ʻālohilohi a holo a puni ke kihi o 3rd Avenue, e puhi ana i ka lāʻau, pololei i ka zoo. Holo mai na hale a me na helehelena maka'u i ke kanaha, alaila, kanalima mile i ka hora. Kiola ʻo Smith i ke kaʻa kaʻa i haʻalele ʻia ma kahi ʻaoʻao, paʻi i mua o ia mea, hoʻouna pololei. Hoʻokahi wale nō kaula kiaʻi ma ko lākou ala, a ua loaʻa iā lākou nā kauoha e hoʻokuʻu iā lākou. Holo lākou ma kahi ʻāpana i hoʻomaʻemaʻe ʻia, kokoke i kanaono.
  
  ʻAʻole i nānā ʻo Drake i ke kelepona hou ma kāna kelepona paʻa, me ka manaʻo ʻo Ramses paha e kāhea hou ana e hauʻoli. Akā, noʻonoʻo ʻo ia: ʻo ia paha ke hāʻawi iā mākou i kekahi mau hōʻailona.
  
  "He aha?" - haʻi pōkole ʻo ia.
  
  "Drake? ʻO kēia ka Pelekikena Coburn. He minuke kāu?"
  
  Lele ʻo Yorkshireman me ka pīhoihoi, a laila nānā i kāna GPS. "ʻEhā mau minuke, e ka haku."
  
  "A laila e hoʻolohe. ʻIke wau ʻaʻole pono iaʻu e haʻi aku iā ʻoe i ka pōʻino inā ʻae ʻia kēia pōkā e pahū. ʻAʻole hiki ke hoʻopaʻi ʻia. A ʻaʻole ʻike mākou i ka lāhui maoli a i ʻole ka hilinaʻi politika o kēia ʻano Ramses. ʻO kekahi o nā pilikia nui e kū mai ana ʻo ia kekahi ʻano - Alligator - ua kipa aku iā Rūsia ʻehā mau manawa i kēia makahiki. "
  
  Huli ka waha o Drake i ke one. "Lukia?"
  
  "ʻAe. ʻAʻole kēia he hoʻoholo, akā. "...
  
  Ua ʻike pono ʻo Drake i ke ʻano o kēlā hoʻomaha. ʻAʻohe mea i hoʻoholo i loko o kahi honua i hoʻopunipuni ʻia e nā ala nūhou a me nā ʻoihana pūnaewele. "Inā puka kēia ʻike-"
  
  "ʻAe. Ke nānā nei mākou i kahi hanana kiʻekiʻe. "
  
  ʻO Drake, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole makemake e ʻike i ke ʻano o ia mea. Ua ʻike ʻo ia aia kekahi poʻe ma ka honua ākea i kēia manawa, he poʻe ikaika loa, nā mea e hiki ai ke ola i ke kaua nuklea, a noʻonoʻo pinepine lākou i ke ʻano inā hiki iā lākou ke noho i kahi honua hou loa, ʻaʻole i noho ʻia. He mau alakaʻi kekahi o kēia poʻe.
  
  "Hoʻopau i ka pōkā inā pono, Drake. Ua haʻi ʻia iaʻu e hele ana ʻo NEST, akā e hiki mai ana ma hope ou. E like me nā mea ʻē aʻe. ʻO nā mea a pau. ʻO kēia ko mākou hola pōuliuli hou loa.
  
  "E hoʻopau mākou i kēia, e ka haku. E ola ana keia kulanakauhale e ike i ka la apopo.
  
  I ka hoʻopau ʻana o Drake i ke kelepona, kau ʻo Alicia i kona lima ma kona poʻohiwi. "Pēlā," wahi āna. "I ka wā i ʻōlelo ai ʻo Moore he wao ua a me kahi wao ua liʻiliʻi, ua manaʻo ʻo ia e loaʻa nā nahesa ma laila?"
  
  Ua uhi ʻo Drake i kona lima me kona lima. "He mau nahesa mau, Alicia."
  
  Ua ʻū ʻo Mai. "Ua ʻoi aku ka nui o kekahi ma mua o nā mea ʻē aʻe."
  
  Ua hoʻohuli ʻo Smith i kā lākou kaʻa a puni ke kaʻa kaʻa, hele aʻe i kahi kaʻa kaʻa ʻālohilohi me ka wehe ʻana o kona mau puka a me nā mea lapaʻau e hana ana i ka poʻe i komo i loko o ka hanana, a kau hou i kona wāwae ma luna o ka pedal kinoea.
  
  "Ua loaʻa iā ʻoe ka mea āu e ʻimi nei, e Mai?" Ua ʻōlelo ʻo Alicia me ke ʻano like a me ke akahai. "I ka manawa hea ʻoe i haʻalele ai i ka hui?"
  
  Ua hiki mai nā mea a pau i ka wā ma mua, akā ua hoʻomanaʻo ʻo Drake i ka haʻalele ʻana o Mai Kitano, ua piha kona poʻo i ka hewa no nā make āna i hana ʻole ai. Mai kēlā mea i hana ʻia i ka wā o ka ʻimi ʻana i kona mau mākua-ʻo ka pepehi kanaka ʻana i ka mea hoʻoheheʻe kālā yakuza-ua loli nui.
  
  "Ua palekana koʻu mau mākua i kēia manawa," wahi a Mai. "E like me Grace. Ua lanakila au i ka ʻohana. ʻO Chica. Hāʻawi. Ua loaʻa iaʻu ka nui o kaʻu mea e ʻimi nei.
  
  "No laila, no ke aha ʻoe i hoʻi mai nei?"
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kona mau maka e pili pono ana i ke alanui a ua pili kona mau pepeiao i ka noho hope. He manawa maʻamau ia e kūkākūkā ai i nā hopena a me nā hoʻoholo hoʻoholo, akā he mea maʻamau ia no Alicia, a ʻo ia paha ko lākou manawa hope e hoʻoponopono ai.
  
  "No ke aha wau i hoʻi mai ai?" - He aha? - Ua ʻōlelo hou ʻo Mei me ka ʻoluʻolu. "No ka mea, mālama wau. Manaʻo wau i kēia hui. "
  
  Ua puhi ʻo Alicia. "He pane maikaʻi. ʻO kēia wale nō ke kumu?"
  
  "Ke nīnau mai nei ʻoe inā ua hoʻi au no Drake. Ina paha ua manao au e kukulu olua i kekahi manao hou. Inā wau i noʻonoʻo i kahi kekona, ua neʻe ʻo ia. ʻOiai inā hiki iā ia ke hāʻawi mai iaʻu i kahi manawa lua. ʻAe, maʻalahi ka pane - ʻaʻole wau ʻike. "
  
  "ʻEkolu manawa," kuhikuhi ʻo Alicia. "Inā he naʻaupō ʻo ia e hoʻihoʻi iā ʻoe, ʻo ke kolu kēia o kou manawa."
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka puka ʻana o ka zoo e neʻe mai ana a ua manaʻo ʻo ia i ka ulu ʻana o ka haʻalulu ma ka noho hope, nā manaʻo ʻoi a hilinaʻi ʻole i loko ona. No kēia mau mea a pau, pono lākou i kahi lumi, ʻoi aku ka maikaʻi me nā upholstery palupalu.
  
  "E hoʻopaʻa ʻia, e nā kāne," wahi āna. "Aia mākou ma ʻaneʻi".
  
  "ʻAʻole i pau ia, e Sprite. He kumu hoʻohālike hou kēia Alicia. Ua hoʻoholo ʻo ia ʻaʻole e holo hou i ka napoʻo ʻana o ka lā. I kēia manawa ke kū nei mākou, aʻo mākou a hoʻokō mākou i kēia. "
  
  "ʻIke wau a mahalo wau," wahi a Mai. "Makemake loa au iā ʻoe hou, e Alicia, ʻoiai nā mea āu e manaʻo ai."
  
  Huli ʻo Drake, piha i ka mahalo a me ka huikau loa i ka hopena o kēia ʻano. Akā, ua hiki i ka manawa e waiho ai i kēia manawa, e kau ma luna o ka papa, no ka mea, ke neʻe wikiwiki nei lākou i kahi Armageddon, nā koa, nā mea hoʻopakele a me nā koa a hiki i ka hopena.
  
  A ina lakou e nana ana, e paani ana paha i ka chess, e pau auanei ka hanu o ke Akua a me ka Diabolo.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamahiku
  
  
  Ua uwē ʻo Smith i kāna mau huila i ka huli hope ʻana a hehi i ka pedal kaʻa me ka wāwae kaumaha. Ua wehe ʻo Drake i ka puka ma mua o ke kū ʻana o ke kaʻa a hoʻokuʻu i kona mau wāwae i waho. Ua puka mua ʻo Mai ma ka puka hope, ʻo Alicia kahi wāwae ma hope. Kuno ʻo Smith i nā mākaʻi e kali ana.
  
  "Ua ʻōlelo lākou he pono ʻoe e ʻike i ke ala wikiwiki loa i ka Tropical Zone?" i ninau aku ai kekahi o na makai. "ʻAe, e hahai pololei i kēia ala i lalo." Ua kuhikuhi ʻo ia. "Aia ma ka hema."
  
  "Mahalo iā ʻoe". Ua lawe ʻo Smith i ka palapala alakaʻi a hōʻike i nā poʻe ʻē aʻe. Ua holo ʻo Dahl i kahi jogging.
  
  "Ua mākaukau mākou?"
  
  "ʻO ke ala e hiki ai iā mākou," wahi a Alicia. "E nana," kuhikuhi mai la oia i ka palapala aina. "Kahea lākou i ka hale kūʻai makana ma ka pūnaewele he zoo."
  
  "A laila e hele kāua."
  
  Ua komo ʻo Drake i loko o ka zoo me ka piʻi ʻana o kona mau manaʻo, me ka manaʻo i ka pōʻino loa a ʻike ʻo Ramses i ʻoi aku ma mua o hoʻokahi hana hoʻopunipuni i kona lima ʻaʻohe mea pili iā ia. Ua laha a lahilahi ka hui, ua oi aku ka wikiwiki o ka nee ana mamua o ka pono a me ka makaala ole, aka, me ka ike i kela me keia kekona i hala, he kui make hou. Ua hoʻolohe ʻo Drake i nā hōʻailona a ʻike koke i ka Tropical Zone ma mua. I ko lākou hoʻokokoke ʻana mai, hoʻomaka ka neʻe ʻana o ka ʻāina a puni lākou.
  
  ʻEwalu poʻe i holo wikiwiki aʻe mai kahi peʻe, me ka huki ʻana i nā pahi e like me ke kauoha ʻana iā lākou e hana i ke kaua hope loa a nā mea hoʻopakele i ʻeha a koko loa. Luku ʻo Drake ma lalo o ke kowali a hoʻolei i kona haku ma luna o kona kua, a laila hālāwai me ka hoʻouka kaua hou. Ua hele mai ʻo Bo lāua ʻo May i mua, pono ko lāua mākaukau hakakā i kēia lā.
  
  Ua ʻaʻahu nā mea hoʻouka kaua ʻewalu a pau i ka pale kino a me nā maka, a ua hakakā lākou e like me kā Drake i manaʻo ai. ʻAʻole i koho ʻo Ramses mai lalo o ka puʻu. Ua hoʻāʻo ʻo Mai e haki i kona lima, akā ua ʻike ʻo ia ua wili ʻia, ua hoʻolei ʻia kona koena ponoʻī. ʻO ka hahau hou aʻe ua hala kona poʻohiwi, i hoʻopili ʻia e kona ʻaʻahu ponoʻī, akā hāʻawi iā ia i kahi manawa hoʻomaha. Hele aku la o Beau iwaena o lakou a pau, he aka oiaio o ka make. Ua hoʻi hope a lele paha nā legionnaires o Ramses i ka ʻaoʻao e pale aku i ka Farani.
  
  Ua hilinaʻi ʻo Drake i hope i ka pale, e hāpai ana i kona mau lima. Nahā ka pā ma hope o kona hoa paio me nā wāwae ʻelua mai ka honua aku. Kaʻa akula nā kānaka ʻelua ma kekahi ala ʻē aʻe, me ka hakakā ʻana i ko lāua kaʻa ʻana. Ua hahau ke kanaka Pelekania i ka lima ma hope o ka lima ma ke poʻo o ka legionnaire, akā ua lanakila wale ma ka paʻi ʻana i ka lima i hāpai ʻia i ka pale. Hapai aʻela ʻo ia i kona kino i kahi āna i makemake ai, kū aʻela i kona mau kuli, a kuʻi akula i kona lima i lalo. Ua paʻi ka pahi i luna a hou i kona mau iwiʻaoʻao, me ka ʻeha mau ʻana me kona pale ʻana. Ua pāpālua ʻo Drake i kāna hoʻouka kaua ʻana.
  
  Ua piʻi aʻe ka hakakā kokoke ma ka puka komo o ka Tropical Zone. Ua loaʻa iā May lāua ʻo Bo nā helehelena o ko lāua mau hoa paio. Ua kahe ke koko ma luna o ka hui. Ua hāʻule nā Legionnaires me nā lālā haʻihaʻi a me nā ʻūhā, a ʻo Mano Kinimaka ka mea hewa nui. Ua paʻi ke kanaka Hawaiʻi nui i kona poʻe hoʻouka kaua me ka bulldozer, me he mea lā e hoʻāʻo ana ʻo ia e kūʻē i ka nalu ponoʻī, e uhaʻi iā lākou. Ina he legiona e ku ana i kona ala, ua hahau o Kinimaka me ke aloha ole, he kanaka waena, he oopalau pau ole. Ua hewa loa kona alahele, no laila ua kokoke ʻo Alicia lāua ʻo Smith i ka luʻu ʻana mai kona ala. Ua pae ka legionnaires ma ka ʻaoʻao o lākou, me ka ʻōhumu ʻana, akā ua maʻalahi lākou e hoʻopau.
  
  Ua pānaʻi ʻo Dahl mai ka lima a i ka lima me kekahi akamai. ʻO ka hahau ʻana i ka pahi me ka ikaika a me ka wikiwiki, ʻo ka haʻahaʻa mua, a laila kiʻekiʻe, a laila ma ka umauma a me ka maka; ua ālai ka Swede iā lākou a pau me nā hoʻihoʻi uila a me ka mākaukau paʻakikī. ʻAʻole i haʻalele kona hoa paio, maʻi i kāna hana, ʻike koke ʻo ia ua hālāwai ʻo ia me kāna mea like a pono e hoʻololi.
  
  Ua haʻalele ʻo Dahl i ka hoʻohana ʻana o ka legionnaire i kona mau wāwae a me nā kuʻekuʻe e hoʻomau i ka hoʻouka ʻana i ka pahi. Ua paʻi ka kuʻekuʻe mua iā ia ma ka luakini, hoʻonui i kona ʻike a kōkua iā ia e kali i ka nui o nā hoʻouka kaua. Ua hāʻule ʻo ia i hoʻokahi kuli, e hahau ana ma lalo o kona ʻāʻī i loko o ka lua a me ka puʻupuʻu aʻalolo ma laila, a ua hāʻule ka legionaire i kāna pahi i ka ʻeha. Eia naʻe, i ka hopena, ʻo Kinimaka pugna i hoʻokuʻu i ka mea hakakā, hoʻomaʻemaʻe maʻemaʻe i nā ʻiʻo, haʻihaʻi i nā iwi a me ka haehae ʻana i nā ʻiʻo. Ua ʻeleʻele ʻo Mano ma ka iwi ā a me ka iwi papalina a hele wāwae ʻo ia, akā ʻaʻohe mea e hiki ke kāohi iā ia. Manaʻo ʻo Dahl e hāʻule ʻo ia ma ka ʻaoʻao o kahi hale e like me ka Hulk Hawaiʻi inā paʻa ka puka.
  
  Ua maʻalahi ʻo Kenzi i ka lele ʻana ma nā ʻaoʻao o ka hakakā, me ka hoʻopōʻino i ka mea hiki iā ia a me ke kanikau ʻana no ka loaʻa ʻole o kāna katana. Ua ʻike ʻo Dahl ua loaʻa iā ia ke akamai kūikawā a hiki iā ia ke hoʻouka i kekahi legionnaire ma hope o kekahi, e pepehi i kēlā me kēia me ka hahau hoʻokahi, e mālama ana i ka manawa makamae o ka hui. Akā ua kokoke pau ka lā.
  
  Eia naʻe.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kāna lima Flurry e pale ana i ka hahau. Ua hāʻule ʻo ia ma kona ʻaoʻao i ka hopu ʻana o ka legionaire i kona lima lima a wili aʻe. Hoʻololi ka ʻeha i kona mau hiʻohiʻona. Ua ʻolokaʻa ʻo ia me kahi ʻano ʻino ʻole, hoʻokuʻu i ke kaomi a ʻike ʻo ia he alo a he alo me kona hoa paio.
  
  "No ke aha mai?" i ninau aku ai oia.
  
  "Maʻaneʻi wale nō e hoʻolohi iā ʻoe," wahi a ka legionnaire. "Tiki toka. Tik tok.
  
  Ua hoʻokuke ikaika ʻo Drake, i kēia manawa ma kona mau wāwae. "E make nō ʻoe."
  
  "E make ana kakou a pau, e ka naaupo."
  
  I mua o ia manaʻo hoʻomākeʻaka, ua hahau ʻo Drake me ke aloha ʻole, a haki i ka ihu a me ka ʻāʻī o ke kanaka, a me kona mau iwi ʻaoʻao. Ua ʻike pono kēia poʻe i kā lākou hana, akā hoʻomau lākou i ka hakakā. ʻAʻohe kanaka o lākou i kūpono i ke kaniʻuhū hou.
  
  ʻO ke kani ʻana, kuhikuhi ka legionnaire i kāna pahi iā Drake. Ua hopu ʻo Yorkshireman iā ia, wili a hoʻohuli aʻe a komo ka pahi i loko o ka iwi poʻo o kekahi kanaka. Ma mua o ka pā ʻana o ke kino i ka mauʻu, ua komo ʻo Drake i ka hakakā nui.
  
  He kaua ʻano ʻē a pupule. Puhi ma hope o ka puhi ʻana a me ka pale ʻana ma hope o ka pale ʻana, hoʻololi pau ʻole i ke kūlana. Ua holoi ʻia ke koko mai nā maka, ua hoʻopau ʻia nā kuʻekuʻe lima a me nā puʻupuʻu ma waena o ka hakakā, a hoʻokahi poʻohiwi i hoʻihoʻi ʻia i kona wahi ma muli o ke kaumaha o Smith ponoʻī. He maka, e like me ka mea maoli.
  
  A laila, kaʻapuni ʻo Kinimaka i nā mea a pau, e hahau ana, e holo wikiwiki ana i loko, e luku i nā wahi a pau e hiki ai. Ma ka liʻiliʻi he ʻekolu o nā legionnai i hāʻule a haki ʻia kāna hana. Lawe ʻo Beau i ʻelua mau mea hou, a laila hana pū ʻo May lāua ʻo Alicia e hoʻopau i ka mea hope loa. I kona hāʻule ʻana, hele mai lāua he alo a he alo, hāpai ʻia nā lima, ʻo ka huhū kaua a me ke koko koko e ʻā ana ma waena o lāua, e ʻā ana me he laser lā i ko lāua mau maka, akā na Beau i hoʻokaʻawale iā lāua.
  
  "Bomb," wahi āna.
  
  A laila, huli koke nā maka a pau iā Drake.
  
  "Pehea ka loihi o ko kakou haalele ana?" i ninau aku ai o Dahl.
  
  ʻAʻole ʻike ʻo Drake. Ua lawe aku ke kaua i na mea i koe mai ia'u aku. I kēia manawa, nānā ʻo ia i lalo me ka makaʻu i kāna mea e ʻike ai, huki hou i kona lima a nānā i kāna wati.
  
  "ʻAʻole mākou i ʻike i ka pōkā," wahi a Kensi.
  
  "He ʻumikumamālima mau minuke," wahi a Drake.
  
  A kani maila nā pana.
  
  
  MOKUNA kanakolu-kumamawalu
  
  
  Ua manaʻo ʻo Kensi i kahi hopena e like me ka hoʻouka kaua. Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo ia mai kona mau wāwae, kuʻi iā ia i loko o ka māmā, a lawe koke i ka ʻike āpau mai kona noʻonoʻo. Ua ʻike ʻo Drake i ka pā ʻana o ka poka a hāʻule i lalo i kona mau kuli, e pale ana i kona hāʻule ʻole ʻana. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i kēia hele ʻana mai, akā ʻaʻole kekahi. Ua paʻi pū ʻo Smith. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua pā nā pōkā ʻelua i nā ʻaʻahu.
  
  ʻO Thorsten Dahl ka wikiwiki o ka pane ʻana, me nā huaʻōlelo "ʻumikūmālima mau minuke" e hoʻopā nei i kona lolo. I ke ku ana mai o na puali koa elua mai ka honua aku, ua ki koke aku la na poka, a i keia manawa, me ka manao maikai aku, ua hoouka aku oia ia laua, me na lima kikoo, e uwo ana me he kaaahi la e lawe ana i na uhane nalowale mai ka hohonu koko o Gehena. Ua kanalua lakou me ka pihoihoi, alaila, hahau iho la ka Suede ia lakou, hookahi me kela lima keia lima, a hoolei aku la ia laua a elua ma ka paia o ka hale laau.
  
  Nahā ka hale a puni ka poʻe, nahā nā papa lāʻau, nahaha a hāʻule i ka lewa. Ua hāʻule nā kāne ma ko lākou kua i waena o nā mea i loko o ia mea, kahi mea i ʻoi aku ka maikaʻi o ka Suede hehena.
  
  He hale hana, he wahi piha i na mea paahana. ʻOiai e hakakā ana ka poʻe legiona i ka hāpai ʻana i kā lākou mau mea kaua, e uwē ana kekahi a kuha kekahi niho, ua hāpai ʻo Dahl i kahi hāmare hoʻomaʻamaʻa maikaʻi. Ua ʻike ka poʻe hāʻule iā ia e puka mai ana mai ke kihi o ko lākou mau maka a hauʻoli, ʻo ka hoʻomaloka i hoʻonele iā lākou i ka wiwo ʻole.
  
  Hele akula ʻo Bo iā ia a ʻike i kā lākou hana. "E hoʻopau iā lākou. E hoʻomanaʻo ʻo wai lākou."
  
  Hoʻomaha ihola ʻo Kinimaka me ka ʻakaʻaka ʻana i ka manaʻo, me he mea lā e makemake ana ʻo ia e hehi iā lākou i ka lepo. "Ua pana lākou iā Kensi. A me Smith.
  
  "ʻIke wau," wahi a Dahl, me ka hoʻolei ʻana i ka hāmare a hilinaʻi ma luna o kona lima. "Ua maopopo iaʻu".
  
  Ua hoʻomaha nā kānaka ʻelua i hōʻailona o ka nāwaliwali a lawe i kā lāua mau mea kaua. Lele ʻo Dahl i ka lewa me ka hāpai ʻana i ka hāmare ma ka manawa like, a hoʻolei i lalo i ka iho ʻana o kona kino. Hoʻokahi hahau i paʻi i ka legionnaire i waenakonu o kona lae, a ua lawa kona ikaika a me ke akamai i koe e huli ai, e hoʻokiʻekiʻe i ka lāʻau a nahā ka luakini o kekahi kanaka. I ka pau ana o kana, ku ae la oia i kona mau kuli me ka u ana i kona mau niho, a hoolei aku la i ka hamare ma kona poohiwi.
  
  Ia manawa, noho iho la kekahi legionaire iluna, me ka uwo ana, e kulou ana ke poo ma kekahi aoao me he mea la i ka ehaeha, a hapai ae la i ka panapana i paa i kona mau lima lulu. I kēlā māhele lua, ua ʻoi aku ka wikiwiki o Kensi ma mua o kekahi a ua hoʻokau iā ia iho i kahi pilikia pilikino. Me ka hoʻomaha ʻole, ua lulu ʻo ia i kona mau ʻeha ma mua, ua ālai ʻo ia i ka pahuhopu o ke kanaka, a lele aku iā ia. ʻO ka panapana āna i paʻa ai ma kona lima, ua hoʻolele ʻia e like me ka pōhaku pōhaku, e hoʻopau i ka hopena, a paʻi i waenakonu o kona alo. Ki aku ʻo ia, hāʻule i hope, ʻo ka pōkā ma luna o kona poʻo. I kona hiki ʻana aku iā ia, ua kiʻi ʻo Kenzi i kāna mea kaua, akā ʻaʻole ma mua o ka ninini ʻana i loko o kona umauma.
  
  "Pehea ka lōʻihi?" Ke hanu nui nei ʻo Dahl, e holo wikiwiki ana i ka puka e hiki ai i ka Tropical Zone.
  
  Ua holo wikiwiki ʻo Drake.
  
  "ʻEhiku mau minuke."
  
  ʻAʻole lawa kēia no ka wehe ʻana i nā mea kaua nuklea ʻike ʻole.
  
  
  MOKUNA kanakolukumamaiwa
  
  
  ʻEono minuke.
  
  Ua holo wikiwiki ʻo Drake i loko o ka Tropical Zone, me ka uē ʻana a ʻeha kona ʻāʻī, me ka hoʻāʻo nui e ʻimi i ka pōkā. ʻO ka leo haʻahaʻa ʻo ia ka pane ʻaʻole i loaʻa mai iā Hayden, akā ua hahai ʻo ia e like me kāna hiki. Ua poʻo nā aʻa ma kona lae. Ua puʻu ʻia kona mau lima me ka ʻeha. I ke komo ʻana o ka hui holoʻokoʻa i loko o ka hale, e kū pono ana i nā ala hele lāʻau wili a me nā wahi noho lāʻau, hoʻolaha lākou e hoʻohana i kā lākou helu.
  
  "Pupuʻu!" E uē ana ʻo Kinimaka, ʻaneʻane pau ke kaumaha iā ia i kēia manawa. "Hayden!"
  
  ʻO kekahi uē puʻupuʻu. Ua kīloi aku ʻo Drake i kona mau lima me ka huhū loa, ʻaʻole hiki ke hoʻoholo i kahi kikoʻī. Ua hala nā kekona. Hoʻopiʻi maila ka ʻeʻe kala ʻulaʻula iā lākou, no laila ua hoʻi hope ʻo Alicia. ʻAʻole hiki iā Drake ke ʻae i ka nānā hou ʻana i kāna wati.
  
  ʻElima minuke.
  
  E hoʻomālamalama ka Hale Keʻokeʻo i ka hopohopo e holoi ʻia ma luna o Capitol Hill. ʻO ka hui NEST e neʻe mai nei, ka pūʻali poma, nā mākaʻi, nā ʻelele a me nā mea puhi ahi i ʻike e holo a hāʻule nā wāwae a hāʻule paha i ko lākou mau kuli, nānā i ka lewa a pule no ko lākou ola. Inā i ʻike ʻia kekahi mau alakaʻi o ka honua, aia nō lākou ma ko lākou mau wāwae, e nānā ana i kā lākou wati a hoʻomākaukau i kekahi mau manaʻo.
  
  Ua paʻa ka honua i ka mana.
  
  Nani ʻo Drake me ka ʻoluʻolu i ka lohe ʻana i ka uē ʻana o Mai, a laila lawe ʻo ia i kekahi mau kekona hou e ʻimi i ke kumu. Ua hui pū ka hui ma ke ʻano he hoʻokahi, akā ʻo ka mea a lākou i ʻike ai ma mua o ko lākou manaʻo. Ua kū ʻo Yorgi ma hope ona ma hope o Lauren; Ua hoʻāʻo ʻo Bo lāua ʻo Kenzi e noʻonoʻo iā ia mai kahi mamao aku, a ʻo ke koena o ka hui i hāʻule i lalo i ko lākou mau kuli a kolo paha ma ka ʻaoʻao o ka nui.
  
  Ua akeakaa na maka o Drake. ʻO ka mea mua āna i ʻike ai, ʻo ia ke kino o kahi wahine ʻōlohelohe, i ʻōwili ʻia i ka lipine a me ka uwea uliuli, e waiho ana ma kahi o ʻelua mika mai ka honua aku. Me ka huikau nae, ike aku la oia aia malalo o kona mau kapuai he mau wawae o ke kane, e like me na wawae huluhulu i pili ia laua.
  
  ʻO Hayden ka pōkā, ʻōlelo ʻo Ramses iā ia.
  
  Akā, he aha ka mea ...
  
  Ma lalo o ke kanaka ʻōlohelohe ua ʻike ʻo ia i nā kāmaʻa i ʻike ʻia. Me he mea lā aia ʻo Hayden ma lalo o ka puʻu.
  
  A laila, ma hea ka pōkā nukili?
  
  Nānā aʻela ʻo Alicia mai kona noho ma ka ʻaoʻao o ka wahine ʻike ʻole ʻia. "E hoʻolohe pono. Wahi a Zoey ua paʻa ka pōkā ma lalo o Hayden, ma lalo o kēia hiʻohiʻona. He mea kaua ʻo ia, loaʻa iā ia kahi mea ʻike neʻe kūpono a pale ʻia e kahi ʻeke ʻeke. Ua hoʻopili ʻia nā uea i hoʻopuni ʻia a puni ko lākou mau kino i kahi kumu koko." Luliluli kona poo. "ʻAʻole au ʻike i kahi ala e puka ai. ʻO ka manawa kēia no nā manaʻo maikaʻi, e nā kāne."
  
  Nānā aʻela ʻo Drake i nā kino, he ala pau ʻole o nā uwea, ʻoiai ke kala uliuli like. ʻO kāna pane mua ʻana ʻo ka ʻae ʻana.
  
  "Aia anei kahi papa kuhikuhi e hāʻule ana?" i ninau aku ai o Kinimaka.
  
  "ʻO kaʻu manaʻo maikaʻi loa ʻo 'ʻaʻole," wahi a Dahl. "He pilikia loa ia no ka mea hiki ke loli ka poʻe e pili ana me ia. , a boom.
  
  "Mai ʻōlelo ʻoe." Ua hauʻoli ʻo Alicia.
  
  Ua hāʻule ʻo Drake i kona mau kuli ma kahi i manaʻo ai ʻo ia ke poʻo o Hayden. "A laila, ma ka loina like, e hemo loa ka mea ike oni. Eia hou, e ʻae i nā pio e neʻe iki.
  
  "ʻAe".
  
  Ua ʻeha kona poʻo i ke kaumaha. "Loaʻa iā mākou nā code deactivation," wahi āna.
  
  "He mea hoʻopunipuni paha ia. A i mea e ʻoi aku ka maikaʻi, pono mākou e hoʻokomo iā lākou ma kahi kī i hoʻopili ʻia i ke kumu ma lalo o Hayden.
  
  "E wikiwiki ʻoukou," wahi a Kensi me ka mālie. "He ʻekolu mau minuke i koe."
  
  Holoi ʻo Drake i kona poʻo me ka huhū loa. ʻAʻole kēia ka manawa e hoʻokipa ai i nā kānalua. Ua nānā ʻo ia me Dahl.
  
  He aha ka hope, e kuʻu hoaaloha? Ua hiki anei mākou i ka hopena o ke ala?
  
  ʻŌlelo ʻo Julian Marsh. "Ua ʻike au iā lākou i kā lākou lima iā ia," wahi āna. "Hiki iaʻu ke pale aku. ʻAʻole pono kēia i hana. ʻO ke kālā wale nō ka pahuhopu ... ʻAʻole kēia crap e pili ana i ka make ʻana o nā miliona, ka hopena o ka honua.
  
  "Ua ʻike ʻo Webb," wahi a Lauren. "Kou haku. Ua ʻike ʻo ia i nā manawa a pau.
  
  ʻAhu wale ʻo Marsh. "E lawe wale iaʻu i waho."
  
  ʻAʻole i neʻe ʻo Drake. No ka loaʻa ʻana o ka pōkā, pono lākou e hoʻohuli i kahi puʻu kanaka. ʻAʻohe o lākou manawa e ʻoki ai i ka lipine. Akā, aia kahi ala wikiwiki e pale ai i ka pōkā. ʻAʻole lākou i hōʻike iā ia ma ka TV no ka mea ʻaʻole kūpono ia no ka nānā ʻana i ka lihi-o-nānā.
  
  ʻAʻole ʻoe i ʻoki i ka uea. Ua huki wale ʻoe iā lākou a pau.
  
  Akā, ua like ia me ka pilikia e like me ka ʻoki ʻana i ka uwea hewa. Kukuli iho la ia a kulike kona mau maka me ko Marsh.
  
  "Iuliana. Makemake ʻoe e make?"
  
  "ʻAʻole!"
  
  "ʻAʻole au i ʻike i kekahi ala ʻē aʻe," i hanu ʻo ia. "E nā kāne, e hoʻoneʻe kākou iā lākou."
  
  Ke alakaʻi nei ʻo ia i ka hui, ua hoʻohuli mālie ʻo ia i ka puʻu o nā kino a hiki i ka haʻalele ʻana o ka ʻōpū o Hayden mai ka papahele a ʻike ʻia kahi ʻeke ʻeke. Ua pakele ʻo Moans iā Zoey, Marsh, a me Hayden hoʻi iā lākou a pau ma ko lākou ʻaoʻao, a koi akula ʻo Kinimaka iā lākou a pau e noho mālie. ʻOiai ʻo nā ʻōlelo a Zoe, ʻaʻohe mea i ʻike i ke ʻano koʻikoʻi o ka mea ʻike hoʻoneʻe, ʻoiai ua ʻike ʻia inā he lōʻihi ka holo ʻana, ʻaʻole ia i hoʻonohonoho ʻia i kahi mea kokoke i kahi hoʻoiho. ʻOiaʻiʻo, pono e hoʻolālā ʻia e aneane hiki ʻole ke hōʻoia i ka hōʻea ʻana o Drake ma mua o ka pahū ʻana.
  
  Pono e wehe ʻia nā uea mai ke kino o Marsh a wehe ʻia mai nā lālā o Zoe, kahi hana ʻino i ʻike ʻole ʻia e ka hui. ʻO nā mea i kāʻei ʻia i ke kino o Hayden ua hemo maʻalahi i ke ʻano o kona ʻaʻahu. I kēia manawa i ka hoʻolohe ʻana i nā ʻōlelo aʻo a paʻa mau ʻia e ka duct tape, hāpai aʻela ʻo Marsh i kona mau lima i ʻōwili lākou ma ka ʻaoʻao ʻākau o Hayden a lele i luna o ka ʻeke ʻeke. Hoʻopili ka Pythian i kona mau manamana lima.
  
  "Nā pine a me nā nila."
  
  Ua kau ʻo Mai i kona mau lima ma luna o kāna ʻeke ʻeke, ma luna o ka pōkā nuklea. Me nā manamana lima ʻeleu ʻo ia i wehe ai i nā ʻūpepa a huki hou i ka peʻa luna. A laila, me ka hoʻohana ʻana i ka ikaika nui a me ka maʻalahi, hopu ʻo ia i nā ʻaoʻao o ka ʻeke ʻeke a huki pololei i ka pōkā, me kāna pahu metala, pololei i waho.
  
  Ua puni ʻo ia i kahi pūpū ʻeleʻele. Kiola akula ʻo Mai i kāna ʻeke ʻeke a hoʻololi mālie i ka pōkā, me ka hoʻohuhū nui ʻana i ke ʻano o nā kekona. Ua ʻōlinolino nā maka o Hayden i kona nānā ʻana i ka pōkā, a ke kukuli nei ʻo Kinimaka ma kona ʻaoʻao, e ʻomi ana i kona lima.
  
  Ua ʻike ʻia kahi papa helu i lalo, i hoʻopili ʻia me nā ʻehā ʻehā ma waho o ka pahu. Ua wili ʻia nā uea polū ma lalo ona i loko o ka puʻuwai o ka pōʻino loa. Nānā ʻo Marsh i nā uwea, ʻehā o lākou, i hui pū ʻia a ʻeha.
  
  "E wehe i ka papa. Pono wau e ʻike ʻo wai ʻo wai. "
  
  Nahu ʻo Drake i kona alelo i kona nānā ʻana i kāna wati.
  
  Kekona i koe.
  
  Kanalimakūmāiwa, kanalimakūmāwalu...
  
  Ua hāʻule ʻo Smith ma kona ʻaoʻao ma hope o lākou, ke kahakaha nei ke koa i kāna pahi hoʻohana. Lawe ʻo ia i ke ola o kēlā me kēia kanaka i kona lima ponoʻī, ua lawe ʻo ia i ke kuleana no ka hoʻopau ʻana i nā hemahema. Hoʻokahi ʻōpala, hoʻokahi kaula paʻa, hoʻokahi hemahema o ka noʻonoʻo ʻana, a e hoʻopau paha lākou i ka manawa a i ʻole e hoʻokau i kahi pahū weliweli. Ua pani ʻo Drake i kona mau maka no kekahi manawa i ka hana a ke kanaka. Ma hope ona, e hanu nui ana ʻo Dal, a ʻo Kensi pū kekahi.
  
  I ka hana ʻana o Smith i ka wili hope, uē koke ʻo Alicia. Haʻalulu ka hui holoʻokoʻa, lele ka puʻuwai i ko lākou waha.
  
  Huli aʻela ʻo Drake. "He aha kēia?"
  
  "Nahesa! Ua ʻike au i kahi nahesa! He ʻōhua melemele nui ia.
  
  Ua huhū ʻo Smith i kona hāpai ʻana i ka mooolelo a wehe pono i ka papa helu helu ʻana me kāna kelepona ʻulaʻula. "He uwea hea?"
  
  He kanakolukumamāhiku kekona i koe.
  
  Kolo mai la o Marsh, e nana ana kona mau maka i ka wiliwili o na uwea uliuli, e imi ana i kahi ana i hoomanao ai i ka huli ana o Alligator i ka mea hana.
  
  "ʻAʻole au i ʻike! ʻAʻole wau e ʻike iā ia!"
  
  "ʻO ia wale nō," hoʻolei ʻo Drake iā ia. "Ke huki nei au i nā uwea a pau!"
  
  "ʻAʻole," pae nui ʻo Dahl ma hope ona. "Inā ʻoe e hana i kēia, e pahū ana kēia pōkā."
  
  "A laila he aha kāu e hana ai, e Torsten? He aha kā mākou e hana ai?"
  
  Iwakaluakūmāiwa... iwakāluakūmāwalu... iwakāluakūmāhiku...
  
  
  MOKUNA Kanaha
  
  
  Holo ka hoʻomanaʻo ʻana o Drake i mua. Ua ʻōlelo ʻo Ramses iā ia ʻo Hayden ka pōkā. Akā, he aha ke ʻano o ia mea?
  
  I ka nānā ʻana i kēia manawa, ʻike ʻo ia i ʻekolu mau uwea i ʻōwili ʻia a puni. ʻO wai ka mea i hoʻomaka? Huki ʻo Dahl i kahi ʻāpana pepa mai kāna ʻeke.
  
  "Nā code," wahi āna. "I kēia manawa ʻaʻohe ala ʻē aʻe."
  
  "E hoʻāʻo hou ʻo Marsh. Ua ʻōlelo kūikawā ʻo Ramses iā Hayden.
  
  "Hoʻohana mākou i nā code."
  
  "Hiki iā lākou ke hoʻopunipuni! ʻO kā lākou hoʻomaka iho!"
  
  Ua nānā mua ʻo Malaki i ke kino o Hayden. Piʻi aʻela ʻo Drake i luna a hoʻopaʻa i ka manaʻo o Kinimaki. "E hoʻohuli iā ia."
  
  Ua kōkua ʻo Hayden e like me ka mea hiki iā ia, ʻaʻole kānalua ka uē ʻana o nā ʻiʻo a me nā ʻiʻo i ka ʻeha, akā ʻaʻole lākou e hoʻomaha. Ke kani nei ka uaki. Ua kokoke e pau ka pōkā. A kali ka honua.
  
  Ua kūlou ʻo Marsh i lalo, e hahai ana i nā uwea a puni kona kino i ka hāpai ʻana o Drake i hoʻokahi lima, a laila he wāwae, a ʻo ka hope loa, wehe ʻo ia i kona kāʻei ma kahi o nā uea ʻelua. I kona ʻike ʻana aku i ka hele hou ʻana o ua mau pūʻulu lā ma kona ʻūhā, kuhikuhi akula ʻo ia iā Kinimaka. "E like me kēia".
  
  Ma muli o kahi pāʻani pōʻino o Twister, ua nānā ʻo Hayden iā Marsh e ʻimi ana i ke ala o kēlā me kēia uea e hoʻi i ka manawa.
  
  "ʻOiaʻiʻo," i ʻōlelo ai ʻo ia, me ka ʻokiʻoki ʻana, ua hāmama kekahi maka, ua paʻa kekahi. "ʻO ia ka mea ma ka ʻākau."
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka ʻeke nuklea. Ua hui pū ʻo Kensi me Dahl ma ka papahele e pili pono ana iā ia. "No ka puhi ʻana i kēia mea e pono ai kahi hoʻonohonoho kūikawā o nā ʻāpana a me nā mīkini. He... palupalu loa. Ke hilinaʻi maoli nei mākou i ka mea nāna i lawe mai i kēia ʻāina i kēia manawa? "
  
  Lawe ʻo Drake i ka hanu hohonu loa o kona ola.
  
  "ʻAʻohe koho".
  
  Huki ʻo ia i ka uwea.
  
  
  MOKUNA Kanahakumamakahi
  
  
  Huki koke ʻo Drake, a ua moku ka uwea mai kona lima aku, e hōʻike ana i ka welau keleawe. Ma ka ʻaoʻao pahi, hilinaʻi ka poʻe a pau i hele mai e nānā i ka helu ʻana.
  
  ʻumikumamālua... ʻumikūmākahi... ʻumi...
  
  "Aia nō ʻo ia i nā mea kaua!" E uē ana ʻo Alicia.
  
  Ua hāʻule ʻo Drake ma kona kua me ka puʻuwai, e paʻa mau ana i ka uwea me he mea lā hiki iā ia ke hoʻā i kēia manawa i kahi huna ahi a luku i ka pōkā. "ʻO kēia... kēia..."
  
  "Ke kū nei nō!" E uē ana ʻo Alicia.
  
  ʻO ka manu nūnū ʻo Dahl, e hoʻokuke ana i ka Yorkshireman me ka lima ma kona lae. "Manaʻo wau," wahi āna. "Laki mākou inā loaʻa iā mākou ka manawa i kēia manawa."
  
  ʻewalu...
  
  Hoʻomaka ʻo Zoe e uē. Ua uē ʻo Marsh, me ke kala ʻana no kēlā me kēia kuhi hewa āna i hana ai. Ua nānā ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka i ka hana ʻana o ka hui me ka manaʻo ʻole, e puʻupuʻu ana i ko lāua mau lima keʻokeʻo, me ka ʻae ʻana ʻaʻohe mea hiki iā lāua ke hana. Ua hoʻokuʻu ʻo Smith i ka pahi a nānā aku iā Lauren, e kīkoʻo ana i nā manamana lima haʻalulu e hoʻopā iā ia. Piʻolo ʻo Yorgi i ka lepo. Nānā ʻo Drake iā Alicia, a nānā ʻo Alicia iā Mei, ʻaʻole hiki iā ia ke wehe i kona mau maka. Kū aʻela ʻo Bo i waena o lāua, me ka ʻike ʻana i kāna hana ʻana iā Dahl.
  
  Ua hoʻokomo ka Swede i nā code deactivation i loko o ka pā. Hoʻopaʻa inoa ʻia kēlā me kēia me kahi hōʻailona leo. He mau kekona wale nō i koe ma mua o kona komo ʻana i ka helu hope.
  
  ʻelima...
  
  Ua kaomi ʻo Dahl i ke pihi "Enter" a hoʻōki i ka hanu.
  
  Akā, e mau ana ka uaki.
  
  ʻEkolu ʻelua hoʻokahi...
  
  
  * * *
  
  
  I ke kekona hope loa, ʻaʻole i pau ka manaʻo o Thorsten Dahl. ʻAʻole ʻo ia i haʻalele a huli aʻe e make. He ʻohana kāna e hoʻi ai - he wahine a me nā keiki ʻelua - a ʻaʻohe mea e pale iā ia mai ka hōʻoia ʻana i ko lākou palekana i kēia pō.
  
  Aia ma laila kahi Plan B. Ua aʻo ʻo Drake iā ia i kēlā.
  
  Ua mākaukau ʻo ia.
  
  Hoʻomaka ke ʻano pupule, ua paʻa ka pupule helu iā ia, hāʻawi iā ia i ka ikaika ma mua o ka maʻamau. No ka hola hope ʻo ia i hoʻolohe ai i ka hehi ʻana o kekahi kanaka a i ʻole kekahi i nā mea hana kūpono, pololei a me ka hewa ʻole i hana i ka pahu nuklea. Ua lohe ʻo ia i ka pololei o nā mea a pau.
  
  ʻAe, pehea inā he ʻano pupule ʻo Dahl. Pehea ia hana?
  
  I ka wā i hōʻike ʻia ai ka hōʻike, ua paʻa mua ka Swede i kahi sledgehammer ma kona lima. Ua lawe mai ʻo ia i lalo me kona hanu hope, ʻo kāna neʻe hope loa, e koli ana me kona ikaika a pau. Ua paʻi ka hāmare i loko o ka puʻuwai o ka pōkā nuklea, a i loko o kēlā kekona pau ʻole ua ʻike ʻo ia i ka weliweli o Drake, ka ʻae a Alicia. A laila ʻaʻole ʻo ia i ʻike hou i kekahi mea.
  
  Ke kani nei ka uaki
  
  ʻole.
  
  
  MOKUNA Kanaha-KUMAMALUA
  
  
  ʻAʻole i pau ka manawa no kekahi, a ʻaʻole hoʻi i kēia hola hoʻoholo.
  
  Ua ʻike ʻo Drake iā Dahl e kīkoʻo ana ma luna o ka pōkā, me he mea lā hiki iā ia ke pale aku i kona mau hoaaloha a me ka honua holoʻokoʻa mai ke ahi weliweli. Ua ʻike ʻo ia i ke ʻano metala i piko, nā ʻōpū niho e hoʻopuni ana i ka hāmare; a laila ʻike ʻo ia i ka helu helu helu.
  
  Paʻa i ka ʻole.
  
  "Auē, damn," i ʻōlelo ai ʻo ia ma ke ʻano aloha loa. "Auwe kuu akua."
  
  Hoʻokahi a hoʻokahi, ʻike ka hui. Ua hanu ʻo Drake i ka hanu o ka ea hou āna i manaʻo ʻole ai e ʻono hou. Kolo ʻo ia i Dahl a paʻi i ka Swede ma kona kua ākea. "E ke kanaka maikaʻi," wahi āna. "E hahau me ka hamare nui. No ke aha lā wau i noʻonoʻo ʻole ai?"
  
  "Ma ke ʻano he Yorkshireman," ʻōlelo ʻo Dahl i loko o ka puʻuwai o ka pōkā. "Ua noʻonoʻo wau i kēia."
  
  Ua huki hou ʻo Drake iā ia. "E hoʻolohe," wahi āna. "Paʻa kēia mea, ʻeā? Nahaha paha i loko. Akā he aha ka mea e pale ai i ka hoʻomaka hou?
  
  "Mākou," wahi a kekahi leo ma hope.
  
  Huli aʻela ʻo Drake a ʻike i ka pūʻali NEST a me ka pūʻali poma e hoʻokokoke ana iā lākou me nā ʻeke ʻeke a me nā kamepiula hāmama i ko lākou mau lima. "Ua lohi ʻoe," i ʻōlelo ʻo ia.
  
  "ʻAe, e ke kāne. ʻO ia ka mea maʻamau."
  
  Ua hoʻomaka ʻo Kinimaka, Yorgi lāua ʻo Lauren e wehe iā Hayden mai ka pūnaewele ʻē aʻe āna i hōʻike ai me Zoe Shears lāua ʻo Julian Marsh. Ua uhi ʻia nā Pythia ʻelua e like me ka mea hiki, ʻaʻole naʻe i hoʻopilikia nui ʻia e ko lāua ʻōlohelohe.
  
  "Ua kōkua au," wahi hou a Marsh. "Mai poina e haʻi iā lākou ua kōkua wau."
  
  Ua ʻike ʻo Hayden iā ia iho ma kona mau kuli, e ʻolokaʻa ana i kēlā me kēia lālā e hoʻihoʻi i ke kahe a me ka hamo ʻana i nā wahi i hōʻiliʻili ʻia ai ka ʻeha ami. Hāʻawi ʻo Kinimaka i kona ʻaʻahu, a ua ʻae ʻo ia me ka mahalo.
  
  Hopu aku la o Alicia ia Drake ma na poohiwi me ka waimaka ma kona mau maka. "Ke ola nei mākou!" - ua hoʻōho ʻo ia.
  
  A laila huki maila ʻo ia iā ia a kokoke, loaʻa iā ia kona mau lehelehe me kona mau lehelehe, e honi ana iā ia me ka ikaika e hiki ai iā ia. Ua huki mua ʻo Drake, akā ua ʻike ʻo ia aia ʻo ia ma kahi āna i makemake ai. Honi ʻo ia iā ia. Holo aʻela kona alelo i waho a loaʻa iā ia, a ua maʻalahi ko lākou manaʻo.
  
  "ʻO kēia kahi a mākou i hele ai no ka manawa lōʻihi," wahi a Smith. E kala mai, Mei."
  
  "E ke kanaka, minamina au i kaʻu wahine," wahi a Dahl.
  
  Nānā akula ʻo Bo iā ia, ʻo kona helehelena me he pōhaku lā, akā ʻaʻole hiki ke heluhelu ʻia.
  
  ʻO Mai i ka minoʻaka nāwaliwali. "Inā hoʻohuli ʻia nā kuleana, e ʻōhumu ana ʻo Alicia i kekahi mea e pili ana i ke komo ʻana."
  
  "Mai hilahila". Ua huki ʻo Alicia iā Drake me ka ʻakaʻaka puʻu. "ʻAʻole au i honi i kahi hōkū kiʻiʻoniʻoni ma mua."
  
  Ua ʻōlelo ʻia ʻo Smith i ka wā kahiko. "ʻAe, i kēia manawa ua hoʻomaopopo wau ʻaʻole ʻo Mei ʻo Maggie Q nui. E kala mai ".
  
  "Ua ʻoi aku au ma mua o Maggie Q," ʻakaʻaka ʻo Mai.
  
  Ua hāʻule ʻo Smith, hāʻule kona mau wāwae. Hāpai ʻo Lauren i kona lima e kākoʻo iā ia.
  
  Huli ʻo Alicia i kona poʻo ma ka ʻaoʻao. "E kali, honi au i kahi hōkū kiʻiʻoniʻoni. ʻO kekahi ʻano Jack. A i ʻole ʻo ia kona inoa pale? ʻAe, ʻelua maoli. A i ʻole ʻekolu paha..."
  
  Ua neʻe ʻo Kensi i waena o lākou. "Nice honi," wahi āna. "ʻAʻole ʻoe i honi iaʻu e like me kēlā."
  
  "No ka mea wale nō ʻoe he uʻi."
  
  "ʻAe mahalo".
  
  "E kali," wahi a Drake. "Ua honi anei ʻoe iā Kensi? I ka manawa?"
  
  "He moʻolelo kahiko ia," wahi a Alicia. "ʻAʻole wau e hoʻomanaʻo."
  
  Ua hana ʻo ia i mea e huki ai i kona manaʻo āpau me kona mau maka. "No laila, he 'hauʻoli mākou e ola nei'? A i ʻole kekahi mea hou aku?
  
  "Pehea kou manaʻo?" Ua nānā makaʻala ʻo Alicia.
  
  "Manaʻo wau makemake wau e hana hou ʻoe."
  
  "OK..."
  
  "Ma hope".
  
  "ʻOiaʻiʻo. No ka mea he hana kā mākou e hana ai. "
  
  Nānā ʻo Drake iā Hayden, ke alakaʻi o kā lākou hui. "Aia ʻo Ramses a me ka Alligator ma waho," wahi āna. "ʻAʻole hiki iā mākou ke ʻae iā lākou e pakele."
  
  "Um, kala mai iaʻu?" - wahi a kekahi o nā kāne mai ka hui sapper.
  
  Nānā ʻo Hayden iā Marsh lāua ʻo Shears. "Hiki iā ʻolua ke loaʻa nā helu hou inā loaʻa iā ʻoe ka ʻike."
  
  "ʻAʻole ʻōlelo ʻo Ramses iaʻu," wahi a Shears. "A ʻo Alligator ka mea pupule nui loa aʻu i ʻike ai. Makemake au e ʻike i hea lākou.
  
  Nānā akula ʻo Drake iā ia. "ʻO ka alligator ka pupule nui loa-"
  
  "E kala mai iaʻu. E nā kāne?" wahi a ke alakaʻi o ka NEST.
  
  Ua ʻānaʻi nā maka o Malaki. "He ʻino ʻo Ramses," wahi āna. "Pono wau e hehi i ka wā i loaʻa iaʻu ka manawa. Ua pau keia mau dala. Mana, hanohano - nalowale. He aha kaʻu e hana ai?"
  
  "Manaʻo wau e popopo wau i loko o ka hale paʻahao," wahi a Smith. "I ka hui o ka mea pepehi kanaka."
  
  "E hoʻolohe!" - ua hoʻōho nā kānaka mai ka NEST.
  
  Nānā ʻo Hayden iā lākou, a laila iā Dahl. Nānā ʻo Drake ma luna o ka poʻohiwi o Alicia. Aia ke alakaʻi o ka Hui NEST ma kona mau wāwae a haikea kona helehelena, ʻo ke kala o ka makaʻu loa.
  
  "He mea ole keia poma."
  
  "He aha?"
  
  "ʻAʻohe mea hoʻoheheʻe uila. Nahā nā lens, manaʻo wau no ka hahau ʻia ʻana me ka hāmare. Akā ʻo ka uranium? ʻOiai e loaʻa paha iā mākou nā meheu e haʻi mai iā mākou aia ma ʻaneʻi, ʻaʻole ia.
  
  "ʻAʻole". Ua ʻike ʻo Drake i ka haʻalulu ʻana o kona mau ʻiʻo. "ʻAʻole hiki, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke haʻi mai iaʻu i kēia. Ke ʻōlelo nei ʻoe he hoʻopunipuni kēlā pōkā?"
  
  "ʻAʻole," wahi a ke alakaʻi, me ka paʻi ʻana i kāna kamepiula. "Ke haʻi aku nei au iā ʻoe ʻaʻole kēlā poma. Ua hoʻopau ʻia ma ka wehe ʻana i nā ʻāpana āpau e hana ai. No laila, he hoʻopunipuni kēia. ʻO kēia kanaka - Ramses - aia paha ka mea maoli. "
  
  ʻAʻole kānalua ka hui no kekona.
  
  Lalau aku la o Hayden i ke kelepona a kahea aku la i ka helu o Moore. Ua hoʻōho ʻo Drake e kāhea ʻo ia i nā helikopa.
  
  "Ehia ka nui o kā mākou pono?"
  
  "E hoʻopiha i ka lani fucking," wahi āna.
  
  Me ka ʻōhumu ʻole, hāpai aʻela lākou i ko lākou mau kino ʻeha a hele wikiwiki i ka puka. Ua ʻōlelo wikiwiki ʻo Hayden i kona holo ʻana, ʻaʻole hōʻike i nā hopena kino o kāna mālama ʻana. ʻO kēia nā hopena noʻonoʻo i loaʻa ka mana e ʻeha mau iā ia.
  
  "Moore, he hoʻopunipuni ka pōkā ma Central Park. Hoʻomaʻemaʻe, paniʻia. Manaʻo mākou ua wehe ʻia nā loko a me nā detonator a laila hoʻokomo ʻia i loko o kahi mea ʻē aʻe. "
  
  Ua lohe ʻo Drake i ke kaniʻuhū ʻana o Moore mai ʻekolu kapuaʻi ka mamao.
  
  "A manaʻo mākou ua pau ka moeʻuhane."
  
  "ʻO kēia ka hoʻolālā o Ramses mai kinohi mai." Ua haehae ʻo Hayden i ka puka o waho mai kona mau ʻume me ka haki ʻole. "I kēia manawa ua pahū ʻo ia i kona manawa ponoʻī a pakele. Aia kekahi mau helikopa e lele ana mai New York?"
  
  "Koikaua. Mākaʻi. Hana kūikawā, manaʻo wau. "
  
  "E hoʻomaka me kēia. He hoʻolālā kāna, ʻo Moore, a ke manaʻoʻiʻo nei mākou he commando mua ʻo Alligator. He aha ke ʻano o nā kāmela CCTV?
  
  "Ohi mākou i kēlā me kēia maka, kēlā me kēia kiʻi. Aia mākou ma ka ʻaoʻao no nā hola. Inā holo ʻo Ramses ma ke kūlanakauhale, e hopu mākou iā ia.
  
  Ua lele ʻo Drake ma luna o ka ʻōpala, aia ʻo Dahl ma hope ona. Ua halulu nā helikopter ma luna o ke poʻo, ua pae ʻelua o lākou ma ke alanui ma ka puka o ka zoo. Ke nānā aku nei ʻo Drake i luna, ʻike ʻo Drake ma hope o nā rotors o nā hale keʻena, kahi i waena o nā makapō keʻokeʻo i paʻi ʻia nā maka he nui i nā puka makani. E pahū ana ka pāpili kaiaulu i kēia lā, a inā e hoʻomau ʻia, ʻaʻohe hopena. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ua keakea paha ia i kā lākou hoʻoikaika ʻana.
  
  Holo wikiwiki ʻo Hayden i ka helikopter kokoke loa, kū ma waho o ka holoi rotor. "I kēia manawa," haʻi ʻo ia iā Moore. "ʻAʻole e hōʻike ʻo Ramses. He mea hoʻonanea ia e kōkua iā ia e ola. E pili ana i kona kaulana - ua hoʻihoʻi hou ke Keiki Aliʻi o ka Terror i kona kūlana a hana i ka mōʻaukala. Lawe ʻo ia i nā mea kaua nuklea i New York, hoʻopau iā lākou, a pakele me ka hoʻopaʻi ʻole. Inā ʻoe e hoʻokuʻu iā ia i kēia manawa, e Moore, ʻaʻole ʻoe e ʻike hou iā ia. A pau ka pāʻani. "
  
  "Ua ʻike wau i kēlā, ʻo Agent Jay. Ua maopopo iaʻu."
  
  Ua lele ʻo Drake ma luna o ka poʻohiwi o Hayden, e hoʻolohe ana, ʻoiai ʻo ke koena o ka hui e hoʻohūhū me ka huhū ma kahi kokoke. Ua aʻo ʻo Dahl i nā wahi a puni, e koho ana i nā wahi hoʻohālua maikaʻi loa, a laila nānā i kēlā me kēia me kāna mau aniani. Kahaha, akā ma ka liʻiliʻi ua hoʻomau ʻo ia iā ia. Ua kuʻekuʻe ʻo Drake iā ia.
  
  "Aia i hea ka kaa?"
  
  "Ua waiho ʻia ma hope." Ua ʻano hauʻoli ʻo Dahl. "He mea kaua maikaʻi loa ia."
  
  Ua komo ʻo Kensi. "Ua hoʻomanaʻo au iā ia ʻaʻole i loaʻa iaʻu kaʻu mea kaua punahele. Inā loaʻa iā ia ka hāmare, pono wau e kiʻi i ka katana.
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka Swede. "Me he mea lā he kuʻikahi."
  
  "ʻAe, e ho'ōki i ka hāʻawiʻana iā ia i kumu. Ma hea e loaʻa ai iaʻu kahi katana ma ʻaneʻi?"
  
  Wahi a kekahi leo, "ʻAʻole lākou i mamao loa mai Staten Island, Hayden."
  
  Huli koke ke poʻo o Drake a uē ʻo ia. "He aha ia?"
  
  Ua noi ʻo Hayden iā Moore e hana hou a huli i ka hui. "He pahuhopu kā mākou, e nā kāne. Ua kāhea ʻia kekahi kanaka kīwila, e like me kā Moore i wānana ai, a ua hoʻopaʻa ʻia me kahi kamera. E hoʻoneʻe i kou mau puʻupuʻu!"
  
  Me ka mālama ʻana i ko lākou mau poʻo i lalo, ua holo ka hui ma kēlā ʻaoʻao o ke alahele ma kahi ala ākea a paʻa, lele ʻia ma nā puka hāmama o ka helikopter a hoʻopaʻa iā lākou iho i nā noho. Lawe nā manu ʻelua i ka lewa, ʻoki nā rotors i nā lau mai nā kumu lāʻau kokoke a hoʻopuehu i nā ʻōpala ma ke alanui. Huki ae la o Drake i na pu panapana a me ka pu raifela, ka pahi kaua a me ka pu hoohuoi, e nana ana ua holo pono na mea a pau a makaukau loa. Ua nānā ʻo Dahl i ka communiqué.
  
  Ua hoʻomaʻemaʻe ke pilote i nā hale a huli ʻoi loa i ka hema, e hoʻonui ana i kona wikiwiki. Ua nānā ʻo Alicia i kāna mau mea kaua ponoʻī, me ka hoʻolei ʻana i kāna mea i lawe ai mai ka legionnaire a mālama i kekahi nona iho. Ua ʻaihue ʻo Kinimaka i nā maka iā Hayden, a ua hoʻāʻo ʻo ia e haʻalele, e loaʻa mau ana ka ʻike mai Moore a me kāna mau ʻelele. Ua noho mālie ʻo Beau, a hoʻopaʻa ʻia ma ke kihi e like me ka wā i honi ai ʻo Drake lāua ʻo Alicia. No kona ʻaoʻao, ua noho mālie ʻo Mai, ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia kona mau hiʻohiʻona Kepani, e kau pono ana i kāna pahuhopu. Ua nānā pālua ke koena o ka hui i nā mea a pau, koe wale nō ʻo Kenzie, nāna i hoʻopiʻi e pili ana i ka holo helikopa, ka makani nahu, ke ʻala o ka hou, a me ka ʻike ʻana i ka hui SPEAR.
  
  "ʻAʻohe mea i noi iā ʻoe e noho me mākou," wahi a Alicia me ka mālie.
  
  "He aha hou aʻe kaʻu e hana ai? Holo e like me ka ʻiole pule makaʻu?"
  
  "No laila, ʻo kēia ka mea e hōʻoia ai he koa ʻoe?"
  
  Ua ʻōlinolino nā maka o Kenzi. "ʻAʻole au makemake e ʻike iā Armageddon. A ʻo ʻoe?"
  
  "Ua ʻike mua au i kēia. ʻO Ben Affleck kahaha ke kāne kāne, a ʻoi aku ka haʻalulu ʻo Bruce Willis ma mua o kahi asteroid pōʻino. Akā, damn, ke hoʻāʻo nei ʻoe e haʻi iā mākou he puʻuwai maoli kou?"
  
  Nānā ʻo Kensi i ka puka makani.
  
  "He puʻuwai ko ka ʻaihue archaeological artifact. ʻO wai ka mea i ʻike?
  
  "Ke ho'āʻo nei au e hoʻi i kaʻu ʻoihana ma ka Hikina Waena. ʻekahi. ʻO ke kōkua ʻana iā ʻoe e ka poʻe naʻaupō e hele lōʻihi loa i ka hoʻokō ʻana i kēia. E hoʻopōʻino i kou puʻuwai."
  
  Ua lele ka helikopter ma luna o nā hale o Manhattan i ka wā i loaʻa ai iā Hayden ka wehewehe ʻana ʻaʻole i haʻalele ʻo Ramses lāua ʻo Gator i ka mokupuni, ʻoiai ua ʻike ʻia lāua ma kahi kokoke i ka Mokupuni Mokupuni ʻo Staten.
  
  "ʻO nā ʻāpana e nalowale ana ma ka unuhi ʻana hiki ke pepehi iā mākou a pau," i ʻōlelo ai ʻo Hayden, a ua ʻae ʻo Drake he ʻoiaʻiʻo. Mai ka hoʻopaʻapaʻa liʻiliʻi ma ka pā kula a hiki i ke kaua ma waena o nā pelekikena a me nā kuhina nui, ʻo ka nuance ka mea āpau.
  
  Ua kokoke mai ko lakou wahi e hele ai i ka wa i hala aku ai na hale. Holo ka pailaka ma waena o ʻelua skyscrapers e mālama i ka wikiwiki i kona hele ʻana i kāna pahuhopu. Ua lawe ʻo Drake iā ia iho me ke kumu ʻino. Aia ka wai hina o ke kai kūʻono i mua. Ma lalo iho hiki iā lākou ke ʻike i kahi hui o nā helikopter pae ʻana, e hakakā nei nā mea āpau no ke kūlana.
  
  "E like me kēia!" E uē ana ʻo Hayden.
  
  Akā, ua iho ʻoi aku ka mea hoʻokele, no laila e hakakā ka helikopter i ka pae ʻana i ke kūlana kiʻekiʻe i mua o ka lālani o nā ipu pua a me kahi hoʻomaha kaʻa. Ua ʻike ʻo Drake i ka ʻōpū o kona ʻōpū ma kona waha. Ua uē ʻo Hayden i loko o kāna keena.
  
  "ʻOiaʻiʻo ua pani ʻia ka terminal," wahi āna. "Inā ʻo Ramses ma ʻaneʻi, he aha kāna mea e manaʻo ai e hoʻokō?"
  
  "Aia he pa ma hope ou a me ka lalani o na kaa e ku ana malalo o na kumulaau. He wahine ko nā mākaʻi ma laila ʻo ia ka mea hope loa i ʻike iā ia. "
  
  "Nui. No laila mākou-"
  
  "E kali!" Ua ʻoi aku ko Alicia pepeiao i nā leo ma mua o kekahi. "Lohe au i ka pana ana."
  
  "E hele."
  
  I ka haʻalele ʻana i ke kaʻa, hele ka hui i ke kahua, e holo ana ma ka hale. Ua ʻike ʻo Drake e pili ana i ka pihi ākea o ka puka nui, kahi ala hao lōʻihi e alakaʻi ai i ka wahi hoʻopaʻa. Mai laila mai ka pana ʻana, kī ʻia ma kahi ākea, ʻaʻole paʻa, me he mea lā ma nā paia.
  
  "Ma laila," wahi āna. "E hele mai ana mai ke alahele."
  
  Hoʻopiha nā helikopter i ka lewa ma hope o lākou. Ma ko laua alahele e waiho mai ana ke kino uwo o kekahi makai, aka, ua hooluli mai oia i kona lima no laua e nee aku imua me ka hoike ole mai o na hoailona o ka eha. Ua kani hou aku nā pana i ka lewa. Huki ka hui i kā lākou mau mea kaua, holo pū me ka huli ʻana ma mua. Ua kukuli kekahi makai i mua o lākou, ke poʻo i lalo, e paʻa ana i kona lima.
  
  "Ua maikaʻi," wahi āna. "E hele. He ʻeha wale nō ma ka ʻiʻo. Pono mākou iā ʻoukou. Ke hele nei lākou. "
  
  "ʻAʻole i kēia lā," wahi a Hayden a holo ma mua.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka hope o ke ala paheʻe a me nā kuhi ma ka ʻaoʻao hema - nā ala paʻa paʻa a pau i hoʻohana ʻia no nā ferry. Pāpā ka nalu ma ko lākou kumu. "Hiki iā ʻoe ke lohe i kēlā?" wahi āna i ka hoʻomaka hou ʻana o ka pana. "Ua loaʻa iā Ramses kahi platoon maʻamau."
  
  ʻO Lauren wale nō ka mea i lulu i kona poʻo. "ʻO wai o lākou?"
  
  "ʻOi aku ka nui o nā pōʻai i kēlā me kēia minuke ma mua o kahi AK. Paʻi mai ʻeono haneli a ʻewalu haneli pōʻai. ʻO nā barela hiki ke hoʻololi inā wela loa. ʻAʻole pololei, akā weliweli. "
  
  "Ke manaʻolana nei au e heheʻe kēlā ʻōpio i kona mau lima," wahi a Alicia.
  
  Ua kukuli iho kekahi pūʻulu makai i mua, me ka hoʻomau mau ʻana no ka uhi ʻana i ka kuha ʻana o SAW i kāna mau pōkā. He laina o nā pōkā i lele ma luna. Ua hoʻihoʻi hou aku ʻelua mau makai i ke kī ʻana, e kuhikuhi ana i ka ʻaoʻao loa o ke ala paʻa kahi i hoʻopaʻa ʻia ai ka moku.
  
  "Mai haʻi mai iaʻu..." wahi a Dahl.
  
  "Manaʻo mākou e kau ana ʻo ia i ka ferry ma laila me kekahi o nā tiketi mālama," wahi a kekahi o nā mākaʻi. "ʻElua keikikāne. Ke kuhi nei kekahi iā mākou, ʻo kekahi e hoʻomaka ana i ka moku.
  
  "ʻAʻole hiki iā ia ke pakele e like me ia," i kūʻē ai ʻo Hayden. "Ua... ua... ua pau ka pāʻani." Olinolino kona mau maka me ka weliweli.
  
  "No ia," wahi a Alicia me ka ʻakaʻaka.
  
  "ʻAʻole, ʻaʻole," hāwanawana ʻo Hayden. "No mākou. Ua hewa mākou. Hele maoli ʻo Ramses me ka pā. Sila au i kona hooilina. E nā kāne, e hoʻopau ʻo ia i kēia pōkā nuklea."
  
  "Ahea?"
  
  "ʻaʻole maopopo iaʻu. Manaʻo maikaʻi loa? Ke hele nei ʻo ia i ka Mokupuni ʻo Liberty a me ke kiʻi, a e hoʻolaha ana ʻo ia ma luna o nā pāpaho pūnaewele. ʻO ke Akua, e ke Akua, e noʻonoʻo ʻoe-" ʻoki ʻo ia. "ʻAʻole hiki iaʻu ... ʻaʻole hiki iaʻu ..."
  
  Hoʻokuʻu akula ʻo Kinimaka iā ia i kona mau wāwae, e uwē ana ke kanaka nui me ka manaʻo. "ʻAʻole mākou e ʻae i kēia. Pono mākou e hana i kekahi mea. I kēia manawa."
  
  A ʻike ʻo Drake i ka uila o ka SAW ma kahi o kanalima kapuaʻi ka mamao, ka make o kāna mau pana, ʻo ia wale nō ka mea e kū ana ma waena o lākou a me Ramses, a me ka pōkā nukili.
  
  "ʻO wai ka makemake e ola mau, ʻeā?"
  
  "ʻAʻole," wahi a Alicia me ka mālie. "E hoʻoluhi mau ʻia e like me ka lua."
  
  A ua nānā hope ʻo Dahl i ka hui. "E alakaʻi wau."
  
  Ma kela mahele hope loa, ua hoomakaukau na koa o Nu Ioka; he hui o SPEARERS, a laila nā mākaʻi a me nā ʻelele a pau i ka pepeiao. Kū aʻela kēlā me kēia kanaka i ko lākou mau wāwae, kū i ke alo o ka mea kuha, a hana i ka koho hope loa o ko lākou ola.
  
  Ua hoʻomaka ʻo Dahl. "Hoouka!"
  
  
  MOKUNA Kanaha-KUMAMALU
  
  
  Holo akula ʻo Drake i waena o kona mau hoa, ma kahi pono o kāna i makemake ai, e hoʻāla ana i kāna pū a kiʻi ikaika aku. Hoʻokuʻu ʻia nā pōkā mai kēlā me kēia pū e holo ana i ka wikiwiki o ʻelua kaukani ʻelima haneli kapuaʻi i kēlā me kēia kekona. Nahā nā Windows ma luna o ka ferry.
  
  I loko o kahi mau kekona, ʻoki lākou i ka ʻāpana i ka hapalua, e hoʻomau ana i ke ahi ikaika. Ua hoʻololi koke ka mea hoʻohana SAW i kāna mau hoʻonohonoho, hoʻopūʻiwa i ka hana ʻino o ka hoʻouka ʻana. ʻAʻole ʻo ia i hoʻōki i ka pana; Ua hahai kāna mau pōkā i ke ala ma luna o nā kumulāʻau a hele i ke kai ʻoiai paha ʻo ia e hoʻi i hope. Ua lawe ʻo Drake i ka ʻike telescopic i kona mau maka, kau i kona manamana lima ma ke kumu a hana i nā hiʻohiʻona o ke kanaka e paʻa ana i ka SAW.
  
  "ʻO kēia ka Alligator," wahi a Hayden ma luna o ka mea kamaʻilio. "Mai poina."
  
  Huli aʻela ʻo SAW, e hoʻi ana iā lākou, e kuha mau ana i ke kepau. Ua noʻonoʻo ʻo Drake he wela loa ka pahu e heheʻe ai, akā ʻaʻole wikiwiki. Ua pā ka pōkā i ka makai i loko o ka ʻaʻahu pale pōkā, a laila ua haki ka lima o kekahi. I kēia manawa, ua mākaukau ko lākou naʻau e lele i waho o ko lākou umauma, akā ʻaʻole lākou i hoʻōki i ka hoʻouka ʻana a i ʻole e hoʻemi i ka pana. Ua hāʻule ke kua lalo o ka moku, ua nahā, ua ʻāhaʻi ke kua me he mea lā me kahi ʻūhi paʻakai. Koli ikaika ka alligator i ka SAW, e ho'āʻo ana e uku. Hoʻokuʻu ʻia nā pōkā ma luna o ko lākou mau poʻo.
  
  Ua lilo ka leo ʻoluʻolu o ka ʻenekini o ka moku i ka leo mālie, a ua hoʻololi i nā mea āpau. Lele ka alligator ma luna o ka moku, e hoʻomau ana i ka puhi ahi. Hoʻomaka ka poʻe wai ma hope, a huli ka moku i mua. Ua ʻike ʻo Drake he iwakālua kapuaʻi ko lākou mai ke kua aku, ʻike ʻo ia i kona huli ʻana i ka hema a i ka ʻaoʻao, a ʻike ʻo ia ʻaʻole lākou e hiki i ka manawa.
  
  I kona hāʻule ʻana, hāʻule ʻo ia ma kona ʻaoʻao, kū koke. Ua hāʻule ʻo Dahl ma kahi kokoke. Ua ʻolokaʻa ʻo Hayden, ʻo ia mau mea a pau i ʻoi aku ka paʻakikī o ka pahuhopu o ka Alligator, akā ʻaʻole i manaʻo ke kanaka. Hiki ke ʻike ʻia kona kiʻi e hoʻi hope ana, e piʻi hohonu ana i loko o ka ferry.
  
  Ua hōʻailona ʻo Drake iā Hayden, a kāhea ʻo Hayden i nā helikopa.
  
  Holo maila nā manu ʻeleʻele i ke ala paheʻe, iho ʻoi aʻe a lele ʻana i ʻekolu kapuaʻi ma luna o ka honua i ka piʻi ʻana o ka poʻe o ka SPEAR i luna. I ke aloha ʻana o nā mākaʻi a me nā ʻelele, ua hoʻokumu ʻia kahi paʻa hou ʻaʻole e wāwahi ʻia, aloha lākou e like me kā lākou hiki, a laila lele koke nā helikopter i ka lewa. Ua hoʻokuke aku nā pailaka i nā kaʻa a hiki i ka palena, e alualu ana i ka ferry e hū ana a hiki koke i luna. He mea hiki ʻole iā Drake ke noʻonoʻo: nā manu e kau ana e like me nā mea ʻeleʻele ʻeleʻele make i ka lewa o New York, ka lani kaulana ma ke ʻano he kua, e mākaukau ana e lele ma luna o ka moku moku ʻo Staten Island.
  
  "E hahau ikaika iā lākou," wahi a Hayden i ka lekiō o ka helikopter. "A wikiwiki".
  
  I ka iho ʻana mai, ua holo ʻelua mau helikopa i ka hope o ka moku. Kokoke koke, ua hoʻokuʻu ke poʻo ʻo Alligator hoʻomaha ʻole i kona poʻo mai ka puka makani ʻaoʻao a kiʻi i kahi volley huhū. ʻO ke kolu o kāna pohā i hāʻule i loko o ka ʻili o waho o nā helikopa, a komo i kekahi mau ʻāpana a lele i kahi ʻē aʻe. Ua hāʻule nā helikopter mai ka lewa me he mau pōhaku lā. Ua wāwahi ʻo Dahl i ka puka a hoʻihoʻi i ke ahi, nalo nā pōkā me ka manaʻolana ʻole.
  
  "E pana ʻo ia me he mea lā," ʻōhumu ʻo Drake. "ʻAʻole loa e pā i ka pahuhopu kūpono."
  
  "Hoʻi hope". Ua haʻalele ʻo Dahl i ka hoʻāʻo ʻana e ku i ka Alligator a hoʻoikaika iā ia iho no ka hahau e hiki mai ana.
  
  ʻEkolu kekona ma hope mai, ʻaʻole ia he pā, akā he kū koke. Ua lele ka helikopter mua ma luna o ka papa luna o ka moku, a ʻo ka lua e lele kokoke ana i ka ʻaoʻao o ke awa, aia nā lālā i koe o ka hui SPIR ma luna o ka moku. Haʻalele koke lākou, ʻo nā kāmaʻa e paʻi ana ma luna o ka papa a ʻākoakoa pū. Ua kū mai nā helikopter e hui pū me ko lākou mau hoa i ka lewa e hahai ana i ka ferry.
  
  Ua ʻike ʻo Hayden iā ia iho he alo a he alo me ka hui no kekahi mau kekona. "ʻIke mākou i hea ʻo ia. lumi ʻenekini. E hoʻopau kākou i kēia manawa."
  
  Holo lākou, ʻoi aku ka adrenaline ma mua o nā mea āpau, a laila hoʻololi maopopo ka Alligator i nā ʻano hana ma ka papa ma lalo.
  
  Puhi ka RPG ma ka lewa, kuʻi me ka helikopter a pahū. Ua pau ka mana o ka manu, ua helelei ka metala ma na aoao a pau, ua hoopau ke ahi i ka hull eleele, a haule iho la ia maluna o ka papa luna o ka moku.
  
  I ke kauoha "holo SPEAR".
  
  
  MOKUNA 44
  
  
  Ua lohe ʻo Drake i ka hoʻololi ʻana o ka leo o ka ʻenekini helikopa a ʻike ʻo ia me ka nānā ʻole ʻana e holo wikiwiki ana ke kaʻa iā lākou. Inā ʻaʻole lawa ia, ʻo ka lōʻihi o ke aka e laha ana ma ka ʻaoʻao o ka ʻauamo, ua kūpono i ka pahu hopu.
  
  Holo a make paha.
  
  Ua hoʻokuʻu ʻo ia i kona poʻohiwi i ka puka o waho, e haehae ana i ke ʻano holoʻokoʻa mai kona mau ʻūlū a hāʻule i loko o ke ākea ma waho. Holo maila nā kino ma hope ona, ʻolokaʻa, kīkoʻo, piʻi a pahu. Ua pae nui ka helikopter, ua hemo nā rotor, a ua haki ke kino metala. ʻO nā mea a pau mai ka shrapnel a hiki i nā ihe lōʻihi lima e ʻoki ʻia i ka lewa, e ʻoki ʻia i ʻāpana. Haʻalulu ka moku a uē, hū ka wai ma ka hema a me ka ʻākau.
  
  Ua pana ka pōpō ahi i nā helikopa ʻē aʻe, a ua hana koke lākou i ka pale ʻana, ʻo ka laki wale nō ke pale aku iā lākou mai ka hui ʻana. Ua palu nā kahawai o ke ahi i ka papa luna, a hoʻoulu hou i ke ahi, hoʻāhu i ka pena a me nā kia metala, a hoʻoheheʻe i ka pena. Piʻo ka rotor i kona pā ʻana i ka pou ma ka ʻaoʻao ʻākau o Drake, me ka lele ʻana i ka papahele me ka pau ʻana o kona manawa. Ua uhaʻi kekahi mau pūpū lele i nā puka makani a hou aku i ke kiʻi, a ua hele pololei kekahi puʻupuʻu weliweli ma ka ʻaoʻao o ka waʻa a hele i ka moana. Ua ʻike ʻo Drake i ka paʻi ʻana o ke ahi i ka wā i hele mai ai ka wela ma loko ona, nānā ʻo ia ma lalo o kona poʻohiwi a ʻike i ka hui holoʻokoʻa e moe ana, ʻo Smith hoʻi e moe ana ma luna o Lauren. Ua hala ka pahū a nānā lākou i ke ala ʻana a laila lawe ʻo Alligator i nā mea i ke kiʻekiʻe o ka pupule.
  
  pupule.
  
  ʻO ka RPG aʻe i hele pololei ma o ka waʻa ponoʻī, e waiho ana i ka mea hoʻolele missile a wāwahi i nā papa i kona lele ʻana. Ua pahū ka pahū ʻana i ka wā i haehae ʻia ai ka leho ma ka papa, e hoʻouna hou ana i nā gout ahi a me nā ʻōpala make. Ua uē ʻo Drake i ka ʻō ʻana o nā ʻōpala i kona poʻo a me kona poʻohiwi, me ka hōʻoluʻolu i ka hōʻike ʻana o ka ʻeha iā ia e ola ana. Hoʻolāʻihi ʻo ia i ka hanu, nānā ʻo ia i nā wahi hou ma mua.
  
  He puka ʻāwīwī ma ka papa. He mau ahu lāʻau ma nā wahi a pau. Ua kahe ka uahi a me ke ahi ma ka papa waena o luna.
  
  "Ua maopopo ke ala," wahi āna.
  
  "Wale nō no 'oe!" ʻaneʻane uē ʻo Lauren.
  
  "A laila e noho," wahi a Kenzi me ka huki ʻana i ka poʻohiwi o Dahl. "Ua maikaʻi ʻoe, e Thorst?"
  
  "ʻAe, ʻae, maikaʻi wau. E hoʻokuʻu mai iaʻu."
  
  Ua hele ʻo Drake me ka hapa puʻuwai, ʻoi aku ka makaʻala ma mua o kona hiki ke hoʻomanaʻo i kona ola holoʻokoʻa. ʻO ka hui ma hope ona e hui pū me ka ʻike pono i kona wahi e hele ai. I ka manawa hope loa, e like me kāna i manaʻo ai, ua ʻike ʻia ʻo Dal ma kona poʻohiwi.
  
  "Ke hana nei mākou i kēia, e ka hoaaloha?"
  
  "Pono mākou."
  
  A lele akula lākou i lalo ma loko o kahi lua hou, he mau wāwae mua a ʻimi nā maka i nā ʻenemi. Ua hāʻule ikaika lākou i ka papa haʻahaʻa, ʻolokaʻa, ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia, a ala aʻe me kā lākou mau pū.
  
  "Maʻemaʻe!" E uē ana ʻo Drake.
  
  Ua pā ko lākou mau kāmaʻa i ka papa paʻa ma hope o lākou.
  
  ʻO Kensi ka hope, a ʻike ʻo Drake, ʻo ka mua, ua wehe ʻo ia i kona ʻaʻahu kaumaha o loko, a ʻo ka lua, ua ʻōwili ʻo ia a puni ke kumu o ka ʻāpana ʻekolu kapuaʻi o ka rotor o ka helikopter. Ua ʻoluʻolu kona helehelena i kona huli ʻana i ka Swede.
  
  "ʻĀnō," wahi āna, "ua loaʻa iaʻu kaʻu mea kaua."
  
  "E kōkua mai nā akua iā mākou."
  
  Holo lākou i luna o ka moku ma ke ʻano he hoʻokahi, e lawe ana iā Ramses a me Gator i ke kaua. Ua piʻi ka wikiwiki o ka ferry i kēlā me kēia manawa i hala. Ua ulu aʻe ka Mokupuni ʻo Liberty, ʻoi aku ka nui a ʻoi aku ka nui ma ka lewa.
  
  "ʻAʻole maopopo ka maniac ʻaʻole ʻo ia e hele i ke kiʻi?" Ke hanu nui nei o Kinimaka.
  
  "Mai ʻōlelo ʻoe," i pane hou aku ai ʻo Hayden. "Mai ʻōlelo ʻoe pēlā."
  
  "ʻAe, maopopo iaʻu."
  
  "ʻAʻole lākou e hoʻopaʻa i kēia ferry," i hōʻoiaʻiʻo ai ʻo Dahl iā lākou. "ʻAʻole lawa ka hohonu o ke kai kūʻono e hoʻomoʻa ... pono, ʻike ʻoe."
  
  Ma ka papa aʻe iho i lalo ua loaʻa iā lākou kā lākou pio. Ua kiaʻi ka alligator i ka puka ʻoiai ʻo Ramses e hoʻokele ana i ka ferry. Ma muli o kāna makemake i hoʻokumu mua ʻia no ka pupule, ua hoʻokuʻu ka mea hana poma i kahi RPG āna i hoʻomākaukau ai no ia manawa. ʻAʻole hiki iā Drake ke hoʻokuʻu a hoʻōho i ka poʻe a pau e uhi, a laila hele ka missile i waenakonu o ka ferry i ke kiʻekiʻe o ke poʻo, e waiho ana i kahi ala o ka uahi ma kona ala, i alakaʻi ʻia e ka ʻakaʻaka maniacal o ka Alligator.
  
  "Makemake nui ʻoe ia? Ua hopu ʻoe i kēlā? Ke make nei mākou!"
  
  Nānā aʻela ʻo Drake e ʻike iā Alligator kokoke i luna ona, e holo ana ma hope o ka rocket, me ka lawe pū ʻana i kāna mea hoʻolele pōhaku. Ua lele ʻo ka rocket ponoʻī ma o ka ferry a puka i hope, pahū i ka lewa. Luli ka alligator i ka mea hoʻolele pōhaku ma ke poʻo o Drake.
  
  Ua lele ka Yorkshireman i ka huli ʻana o Ramesses, e kau mālie ana kona lima ma ka huila.
  
  "Ua lohi ʻoe," wahi āna.
  
  Ua hahau ʻo Drake i ka Alligator ma ka ʻōpū, akā ua lele ʻo ia i hope me ka luli mau ʻana i kāna mea kaua nui. No ka pololei, ua hoʻopaneʻe ka hui i kahi manawa hou. ʻAʻohe mea i makemake e paʻi ʻia e kēlā lāʻau ʻiʻo, akā he nui nā wahi i loko o ka ferry, kahi i hāʻawi ai iā Dahl a me nā mea ʻē aʻe i ʻoi aku ka maʻalahi. Uwo aʻela ka alligator a huli aʻe, a laila holo pololei aku iā Ramses, ke aliʻi hoʻoweliweli, e paʻa ana i kēia manawa i kahi pana pana semi-aunoa. Ua ʻike ʻo Drake i kahi ʻeke ʻeke i hoʻopaʻa ʻia ma ke kua o ka Alligator.
  
  "Ke kali wale nei ʻoe i ka mea hiki ʻole," wahi a Ramses.
  
  Me kekahi lima e puhi ana i ka mahu mai loko mai, a me kekahi lima ua hoololi iki oia i ke ala, e imi ana ia Liberty Island.
  
  "Ua hopohopo paha ʻoe i ke ʻano o ke ola?" Ua ʻōlelo ʻo Drake ma hope o ke kauā. "Bazaar? Laka? He hoʻolālā pakele mahuʻi? He aha kēlā mau mea a pau?"
  
  "ʻAe, ʻo ka bazaar wale nō - pehea wau e kau ai - kahi kūʻai lawe lawe? E hoopau ana i ka'u mau waiwai o ke ao nei. ʻO ka hale kākela he aloha aloha a ʻo ia hoʻi ka hopena. Ma hope o nā mea a pau, lawe pololei ʻoe iaʻu i New York. A ʻo ka hoʻolālā pakele, ʻae, paʻakikī iki, ʻae wau i kēlā. Akā ke ʻike nei ʻoe i kēia manawa? Ua lohi ʻoe. Ke kani nei ka uaki.
  
  ʻAʻole maopopo ʻo Drake i ka manaʻo o Ramses, akā maopopo ka manaʻo. I ka puka ʻana mai o ka uhi, ua hoʻoinu ʻo ia i ka hale huila me nā pōkā a holo ma hope o lākou, ʻo kāna hui kokoke. ʻAʻole kamaʻilio hou; ʻo kāna pāʻani hope kēia. Huli ʻo Ramses i hope, kahe ke koko mai kona poʻohiwi me he pūnāwai lā. Ua hoʻōho ka alligator i ke komo ʻana o nā poka i kona kino. Ua uhi ʻia ke aniani i nā mea hoʻoweliweli ʻelua i nā ʻōpala.
  
  Ua uhaʻi ʻo Drake i ka puka a laila hāʻule, lele ʻo ia mai ke kiʻi a hoʻokuʻu i kahi kū, hōʻino i kāna laki. Ua lele ʻo Dahl ma luna ona, aia ʻo Kenzi ma hope ona. Komo akula lāua i ka hale huila a hāpai i kā lāua mau mea kaua e pepehi. Ua hālāwai ʻo Ramses me lākou me ka ikaika a pau o ka pupule ʻehiku kapuaʻi, ua paʻa i ka ʻiʻo, e ʻakaʻaka ana me he ʻīlio hihiu lā; holo wikiwiki ʻo ia a hoʻāʻo e hoʻopuehu iā lākou a puni.
  
  ʻAʻole i ʻae ʻo Dahl i kekahi o kēia, e kūʻē i ka ikaika a me ka lawe ʻana i nā hahau āpau. Hula ʻo Kensi a puni lāua ʻelua, e hahau ana ma nā ʻaoʻao o Ramses me he ʻīlio hae lā. Ua hahau ke keikialii radical i ka Swede. Ua haʻalulu ʻo Dahl i ka moku poʻohiwi. Ua hopu nā lima ikaika loa i ka ʻāʻī o ka Swede a hoʻomaka e ʻomi. Hapai aʻela ʻo Dahl i kona mau lima, wehe ʻo Dahl i kāna paʻa i ka hapalua, a laila lawe iā ia iho; ʻo nā kāne ʻelua a ʻuʻuku kekahi i kekahi a hiki ʻole iā lāua ke hanu. Ua hoʻohuli ʻo Ramses iā Dahl a hoʻihoʻi hou iā ia i ka pā, akā ʻo ka pane ʻana o ka Swede he ʻakaʻaka ākea.
  
  Lele akula ʻo Kensi i ka lewa, a hoʻokiʻekiʻe aʻe i kona kuʻekuʻe lima, nāna i hoʻihoʻi mai i lalo me ka ikaika ʻeha, pololei ma luna o ka ʻeha poka koko o Ramses. ʻAʻole ʻo ia i manaʻo e pau ka hakakā ʻana, a laila, hou akula ʻo ia i ka ʻāʻī o ke kanaka me ka ʻuā ʻana, a ʻōpuʻu kona mau maka.
  
  A laila, lele akula ʻo Ramses, uhi ʻia i ke koko, me ka luaʻi. Ua hoʻokuʻu ʻo Dahl iā ia, me ka ʻike i ka hopena. Ua paʻa nā maka o ka mea hoʻoweliweli i ko Swede, ʻaʻohe hōʻailona o ka lanakila ma loko o lākou.
  
  "E lawe wau i kēia manawa i manawa lanakila," i ʻōlelo ai ʻo ia. "A e uhaʻi i ka puʻuwai o ka kapitalism."
  
  Hohola aku la oia i kona lima me he mea la e makemake ana e hoopa aku i ka Alligator.
  
  Ua pana hou ʻo Dahl. Ua paʻi ka pōkā iā Ramses ma ka ʻōpū, a kiola iā ia i hope.
  
  Lele ka alligator a hāʻule i luna o Ramses.
  
  Ua hoʻopaʻa ʻia ke Aliʻi Terrorist i ka ʻeke ʻeke i hoʻopaʻa ʻia ma ke kua o ka Alligator e hāʻule ana, ʻo kona lima kīkoʻo e paʻa ana i ka uwea polū i ʻike ʻia i ka wā i hāʻule ai lāua.
  
  Holo akula ʻo Kenzi i mua, me ka ʻimi ʻana i ka lima e paʻa ana i ka uwea me ka mea kaua wale nō i loaʻa iā ia, ʻo ia ka mea kaua maikaʻi loa i loaʻa iā ia, he katana maʻemaʻe. Ua ʻoki koke ʻo ia i kona maka, a ʻoki i ka lima o Ramses ma ka poʻohiwi, e hōʻike ana ka mea hoʻoweliweli i kahi hōʻike o ka pīhoihoi loa.
  
  Ua paʻi ka lima i ka papahele i ka manawa like me ka Alligator, akā naʻe e paʻa mau ana nā manamana lima i ka ʻaoʻao wehe o ka uea polū.
  
  "ʻAʻohe pilikia," i ʻū ʻo Ramses. "Ua pono kou hoouka kaua ana pela. ʻAʻole ke kani ka uaki. Akā naʻe..." Ua wili aʻe ka ʻōpū iā ia, kahe koke ke koko mai kona ʻōpū, lima a me ka poʻohiwi hema.
  
  "Ke hana nei kēia ... i kēia manawa."
  
  
  MOKUNA 45
  
  
  Kolo akula ʻo Drake i ka papahele, me ka ʻōwili ʻana i ka Alligator ma kona ʻōpū i ka ʻakaʻaka ʻana o ka pupule i loko o ka papa koko. Ua hāʻule ʻo Dahl ma kona ʻaoʻao, ua kākau ʻia ka ʻeha, ka weliweli a me ka manaʻo ma kona alo. Hoʻopaʻa ʻia ke kaula, akā wehe koke ʻo Drake iā ia, a laila hoʻokuʻu i ka pahu metala mai ka mea ʻala.
  
  Kū ka helu helu helu i mua o lākou, ʻo kona mau helu ʻulaʻula ʻulaʻula e like me ka weliweli a weliweli e like me ke koko e laha ana ma ka papahele ma lalo o ko lākou mau kuli.
  
  "He kanahā mau minuke," ʻōlelo mua ʻo Hayden, haʻalulu kona leo. "Mai pāʻani me ia, Drake. E wehe i kēia mea i kēia manawa. "
  
  Ua hoʻohuli ʻo Drake i ka pōkā, e like me ka manawa i hala. Hāʻawi akula ʻo Kinimaka iā ia i kahi pahi hoʻohana hāmama, a wehe aʻela ʻo ia i ʻāpana i kēlā me kēia ʻāpana, me ka neʻe akahele, me ka makaʻala i ka nui o nā pahele e hoʻokuʻu ʻia e ka mea hana pana e like me Gator. Iā ia e hoʻoneʻe aku ai i ka mea hana mai ka mea hoʻoweliweli hehena, nānā ʻo ia iā Alicia.
  
  "Mai ʻōlelo hou aku," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka hopu ʻana i ke kanaka ma lalo o nā lima a kauo aku iā ia. ʻAʻohe aloha o kēlā pepehi kanaka.
  
  Me ka lima paʻa, ua wehe ʻo ia i ka ʻaoʻao mua o ka pahu. Hoʻopili ʻia me ia he mau uwea polū i ʻōwili ʻia me ka weliweli.
  
  "ʻAʻole kēia he pōkā homemade," i hāwanawana ai ʻo Dahl. "Akahele".
  
  Hoʻomaha ʻo Drake e nānā aku i kāna hoaaloha. "Makemake ʻoe e hana i kēia?"
  
  "A e kuleana no ka hoʻomaka ʻana? ʻaʻole naʻe. ʻAʻole."
  
  Nahu ʻo Drake i kona lehelehe lalo, me ka ʻike piha i nā mea āpau. He mea hoʻomanaʻo mau ka helu ʻana i ka liʻiliʻi o ka manawa i koe.
  
  Ua kāhea ʻo Hayden iā Moore. Kāhea ʻo Kinimaka i ka poʻe sappers. Ua kapa ʻia kekahi poʻe ʻo NEST. I ka nānā ʻana o Drake i ka hāmeʻa, ua noʻonoʻo ʻia kēlā me kēia ʻaoʻao a ua ninini koke ʻia ka ʻike.
  
  "E huki hou i nā uwea," i ʻōlelo ai ʻo Dahl.
  
  "Pikikala loa."
  
  "Ke manaʻo nei au ʻaʻohe mea ʻoniʻoni i kēia manawa, e hoʻoholo ana i ke ʻano o ka holo ʻana o ka Alligator."
  
  "Akau. A ʻaʻole hiki iā mākou ke hoʻohana hou i kāu manaʻo sledgehammer. "
  
  "Kaapuni hiolo?"
  
  "ʻO ia ka pilikia. Ua hoʻohana mua lākou i kahi mea hou - failsafe wire. A he ʻoiaʻiʻo nō kēia ʻōhua. Inā hoʻokomo wau i kēia, hiki ke hana. "
  
  Ua hoʻokani ka alligator i nā leo maikaʻi ʻole mai ka lumi aʻe i ka wā e hana ana ʻo Alicia. ʻAʻole i liʻuliʻu, ʻō ʻo ia i kona poʻo ma ka puka nahā. "Ua ʻōlelo ʻo ia he hoʻololi anti-tamper ka pōma." Ua ʻohi ʻo ia. "Akā, manaʻo wau ua hana ʻo ia."
  
  "ʻAʻohe manawa," wahi a Dahl. "ʻAʻohe manawa pōʻino no kēia."
  
  Nānā ʻo Drake i ka manawa. He kanakolukumamālima mau minuke i koe. Ua noho hou ʻo ia ma luna o kona mau wāwae. "Damn, ʻaʻole hiki iā mākou ke lawe i kēlā pilikia. Pehea e hiki koke mai ai ka pūʻali poma ma ʻaneʻi?"
  
  "ʻElima mau minuke ka lōʻihi," wahi a Kinimaka i ka wā i paʻi ai nā helikopa i nā papa moku i nā wahi āpau e hiki ai. ʻO kekahi poʻe i lele iki i luna i ka wā i lele ai nā mea hoʻopakele. "Akā pehea inā ʻaʻole hiki iā lākou ke wehe iā ia?"
  
  "Pehea mākou e hoʻolei ai i loko o ke kai kūʻono?" Manaʻo ʻo Lauren.
  
  "He manaʻo maikaʻi ia, akā liʻiliʻi loa ia," ua nīnau mua ʻo Hayden iā Moore. "E hoʻopiha ka wai haumia i ke kūlanakauhale."
  
  Huli ʻo Drake i hope a i waho, e noʻonoʻo ana i ka pupule, a laila hopu i ka maka o Dahl. Ua like ka manaʻo o ka Swede, ʻike ʻo ia. Mahalo i ko lākou nānā ʻana, ua kamaʻilio pololei a maʻalahi.
  
  Hiki iā mākou ke hana. ʻO kēia wale nō ke ala.
  
  E makapō mākou. ʻAʻole ʻike ʻia ka hopena. Ke hoʻomaka, ʻaʻohe mea e hoʻi i hope. Hele mākou i kahi huakaʻi hele hoʻokahi.
  
  No laila he aha kāu e kali nei? E ala, e ka makuahine.
  
  Ua pane ʻo Drake i ka paʻakikī i nā maka o Dahl a hoʻopololei i luna. Hoʻomaha ʻo ia i ka hanu hohonu, kāʻei ʻo ia i kāna pu panapana, hoʻopaʻa i kāna mau pū, a huki i ka pōkā nuklea mai kāna ʻeke ʻeke. Ua nānā ʻo Hayden iā ia me nā maka ākea, me ka ʻāʻī ʻana.
  
  "He aha kāu e hana nei?"
  
  "Ua maopopo iā ʻoe ka mea a mākou e hana nei."
  
  "ʻAʻole like paha nā mamao palekana. No ʻoe, ʻo koʻu manaʻo."
  
  "A laila ʻaʻole lākou e hana." Ua ʻānai ʻia ʻo Drake. "Akā ʻike mākou a pau hoʻokahi wale nō ala e hoʻopakele ai i kēia kūlanakauhale."
  
  Lawe ʻo Drake i ka pōkā nuklea a hele ʻo Dahl i mua. Ua kāpae ʻo Alicia iā ia no kekahi manawa makamae.
  
  "Haʻalele ʻoe ma hope o hoʻokahi honi? Mai ʻae ʻoe i kēia ka pilina pōkole loa o koʻu ola."
  
  "Kahaha wau ʻaʻole i loaʻa iā ʻoe nā mea pōkole."
  
  "Ke hoʻohaʻahaʻa nei au i kahi kāne aʻu i hoʻoholo ai aʻu i makemake ai, ka mea aʻu i hoʻopaʻa ai a hoʻoluhi ʻia ma hope o ʻewalu mau minuke."
  
  "ʻAe maikaʻi. E ʻike iā ʻoe i kekahi mau manawa. "
  
  Ua hoʻopaʻa ʻo Alicia iā ia me kona mau maka wale nō, me ka mālama ʻole i ke koena o kona kino. "E hoʻi koke mai".
  
  Ua ʻimi ʻo Hayden ma waena o Drake lāua ʻo Dahl, e kamaʻilio wikiwiki ana, e haʻi ana i ka ʻike mai Moore a me ka nānā ʻana i ka poʻe hiki ke hāʻawi i ke kōkua mua.
  
  "'Ōlelo lākou, aia ma waena o ʻelima a ʻewalu kilotona ka uku o ka pōma. E noʻonoʻo ana i kona leo, ke kaumaha a me ka wikiwiki o kona pohō ʻana..." Hoʻomaha ʻo ia. "Hoʻokahi tausani ʻewalu haneli kapuaʻi ka hohonu palekana..."
  
  Ua hoʻolohe ʻo Drake, akā ua piʻi ʻo ia i nā alapiʻi kokoke i ka papa luna. "Pono mākou i ka helikopa wikiwiki loa i loaʻa iā ʻoe," i ʻōlelo ʻo ia i ka mea hoʻokele e hoʻokokoke mai nei. "ʻAʻohe mea ʻino. ʻAʻohe ʻōhumu. E hāʻawi wale mai iā mākou i nā kī pōʻino.
  
  "ʻAʻole mākou-"
  
  Hoʻopau ʻo Hayden. "ʻAe, he ʻumikumamāwalu haneli kapuaʻi, e hoʻopau i kēia radiation āpau, e like me ke kauoha a NEST. E pōʻino, pono ʻoe e hala he kanawalu mile ma waho o uka."
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka paheʻe iki ʻana o ke kino metala o ka pōkā i loko o ka hou o kona mau manamana lima. "I loko o kanakolu mau minuke? ʻAʻole hiki kēia. He aha hou kāu?"
  
  Ua haʻalele ʻo Hayden. "ʻAʻohe mea, Drake. ʻAʻohe o lākou.
  
  "I kēia manawa ke hoʻomaka nei kēia sledgehammer e nānā maikaʻi," wahi a Dahl.
  
  Ua ʻike ʻo Drake iā Alicia e holo wikiwiki ana, e hele ana i ka papa luna a nānā i ke kai. He aha kāna e ʻimi nei ma waho?
  
  Hoʻokokoke mai ka mea hoʻokele, ʻo ka ʻōpuʻu Bluetooth ma ke kumu o kona mahiole. "Loaʻa iā mākou ka helikopter pōʻino wikiwiki loa i ka pūʻali koa," wahi āna. "ʻO Bell SuperCobra. ʻElua haneli mile i ka hola inā ʻoe e pana iā ia.
  
  Huli ʻo Drake iā Hayden. "E hana anei kēia?"
  
  "Manaʻo wau ʻae". Ua hana ʻo ia i kekahi mau helu helu noʻonoʻo ma kona poʻo. "E kali, ʻaʻole hiki ke ʻoiaʻiʻo kēia."
  
  Ua hopu ʻo Drake i ka pōkā nuklea, e ʻā ana nā helu ʻulaʻula, ʻo Dahl ma kona ʻaoʻao. "E kakou!"
  
  "He kanawalu mile," wahi āna i kona holo ʻana. "ʻAe, hiki iā ʻoe ke hana. Akā, e waiho wale ana ia iā ʻoe ... ʻekolu mau minuke e kiʻi i ka pō mai laila. ʻAʻole ʻoe e pakele i ka wahi pahū!"
  
  Ua hoʻokokoke ʻo Drake i ka Super Cobra me ka lohi ʻole, e nānā ana i nā hiʻohiʻona hina hina, turrets, tri-barrel cannons, missile bays a me Hellfire launchers.
  
  "Ua lawa," wahi āna.
  
  "Drake," hooki ʻo Hayden iā ia. "Inā ʻoe e hāʻule i kahi pōkā nuklea me ka palekana, e luku ʻia ʻoe e ka pahū."
  
  "A laila oki i ka hoʻopau ʻana i kā mākou manawa," wahi a ka Yorkshireman. "Inā ʻaʻole ʻoe a i ʻole ʻo Moore a i ʻole nā mea ʻē aʻe o kou poʻo i ʻike i kahi ala ʻē aʻe?"
  
  Ua hoʻolohe ʻo Hayden i ka ʻikepili, ka ʻōlelo aʻo a me ka naʻauao a Moore i hoʻopuka mau ai. Ua ʻike ʻo Drake i ka haʻalulu ʻana o ka ferry i nā nalu ʻoluʻolu, ʻike ʻo ia i ka lani o Manhattan ma kahi kokoke, ʻoiai ʻo ia hoʻi i hana i ke ʻano o ka ʻānamu o ka poʻe i hoʻi i ko lākou ola. ʻO nā moku koa, nā waʻa holo wikiwiki a me nā helikopa ma nā wahi a pau, i hoʻokele ʻia e nā mea he nui e hāʻawi i ko lākou ola e hoʻopakele i kēia lā.
  
  Akā, ua lilo nā mea a pau i ʻelua wale nō.
  
  Ua kau ʻo Drake lāua ʻo Dahl ma luna o ka Super Cobra, e loaʻa ana i kahi papa ulia i nā mana mai ka mea hoʻokele e haʻalele ana.
  
  "He huakaʻi maikaʻi ʻoe," wahi āna i kona haʻalele ʻana. "A pōmaikaʻi".
  
  
  MOKUNA Kanaha-KUMAMAono
  
  
  Hāʻawi ʻo Drake i ka pōkā nuklea iā Dahl me kahi minoʻaka liʻiliʻi ma kona mau maka. "Manaʻo paha ʻoe e hana i nā hanohano, e ka hoa."
  
  Lawe ka Swede i ka pōkā a piʻi i hope o ka helikopter. "ʻAʻole maopopo iaʻu hiki iaʻu ke hilinaʻi iā ʻoe e hoʻokele ma kahi laina pololei."
  
  "ʻAʻole kēia he kaʻa. A ke manaʻoʻiʻo nei au ua hoʻokumu mua mākou e hiki iaʻu ke hoʻokele maikaʻi ma mua o ʻoe.
  
  "No ke aha kēia? ʻAʻole wau e hoʻomanaʻo pēlā.
  
  "He Pelekania wau. ʻAʻole ʻoe pēlā."
  
  "A he aha ka pili o ka lāhui me kēia?" Holo ʻo Dahl i kahi noho.
  
  "Pedigree," wahi a Drake. "Stuart. Hamilton. Huli holoholona. pihi. Puʻu. A nui hou aku. Ua kokoke loa ʻo Sweden i ka lanakila ʻana i ka Formula 1 i ka wā i loaʻa mua ai ʻo Finland.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Dahl, hoʻopaʻa ʻia a kau i ka pahu metala ʻeleʻele ma kona mau kuli, pani i ka puka. "Mai ʻōlelo nui ʻoe, e Drake. Hiki ke hoʻolako ʻia ka pahu me kahi sensor 'bullshit'.
  
  "A laila ua paʻa mākou."
  
  Huki ʻo ia i ke koʻokoʻo, hāpai aʻela ʻo ia i ka helikopter mai ka moku, ma hope o ka maopopo ʻana i ka mālamalama o ka lani ma luna. Puhi mai la ka malamalama o ka la mai hope mai a hoolele mai i na miliona o na wahi noonoo o ke kulanakauhale, me ka haawi ana mai iaia i wahi hoomanao iki no ke kumu o keia hana ana. Nānā aʻela nā helehelena iā ia mai lalo o ka papa, ʻo ka nui o lākou kona mau hoaaloha a me kona ʻohana, kona mau hoa hui. Ua kū ʻo Kenzi lāua ʻo Mai i poʻohiwi a me ko lāua mau maka, akā ʻo ka ʻIseraʻela ka mea nāna i ʻakaʻaka iā ia.
  
  Paʻi ʻo ia i kāna wati a ʻōlelo me kona mau lehelehe: E neʻe hou aku.
  
  ʻAʻole ʻike ʻia ʻo Alicia, ʻaʻole hoʻi ʻo Beau. Ua hoʻouna ʻo Drake i kahi helikopter koa haʻahaʻa ma luna o nā nalu ma kahi ala pololei ma waena o ka Atlantika. Ua hala nā makani i ko lākou ala, a ua ʻōpuʻu ka lā i kēlā me kēia ʻōhū. Ua hohola ʻia nā horizons ma nā ʻaoʻao a pau, nā pio o ka lani ʻulaʻula ʻulaʻula e hoʻokūkū ana i nā ākea weliweli o ke kai. Ua nalo aku ka epic horizon ma hope o lākou i ka neʻe mālie ʻana o nā minuke a me nā kekona.
  
  "He ʻumikumamālima mau minuke," wahi a Dahl.
  
  Nānā ʻo Drake i ka odometer. "Pono ma ka papahana."
  
  "Ehia ka manawa e koe?"
  
  "ʻEkolu mau minuke," hāpai ʻo Drake i kona lima. "Hoʻohui a hōʻemi paha."
  
  "Ehia ka nui o keia ma na mile?"
  
  "Ma ʻelua haneli mile i ka hola? ʻEhiku paha."
  
  Ua hōʻike ʻo Dahl i ka manaʻolana ma kona alo. "ʻaʻole maikaʻi ʻole".
  
  "I loko o kahi honua maikaʻi loa," wahi a Drake. "ʻAʻole i hoʻokomo i ka hoʻohuli ʻana, ka wikiwiki, ka hoʻouka manō. ʻO nā mea ʻē aʻe a lākou i hoʻolei mai ai iā mākou ma laila. "
  
  "He inflatable anei keia mea?" Nānā aʻela ʻo Dahl a puni, me ka paʻa paʻa ʻana o kona mau manamana lima i ka pōkā nuklea.
  
  "Inā loaʻa ia, ʻaʻole wau ʻike i hea." Nānā ʻo Drake i kāna wati.
  
  He ʻumikumamālua mau minuke a hiki i ka pahū ʻana.
  
  "E mākaukau".
  
  "Peia mau."
  
  "ʻAʻole wau i manaʻo e hana i kēia i kou ala ʻana i kēia lā."
  
  "He aha? E hoʻolei i kahi pōkā nuklea i loko o ka Moana ʻAkelanika e hoʻopakele iā New York? A i ʻole e kamaʻilio pū me ʻoe he alo a he alo i loko o kahi helikopter Marine?"
  
  "ʻAe, ʻelua."
  
  "Ua hiki mai ka hapa mua i ko'u noonoo."
  
  Luliluli ʻo Drake i kona poʻo, ʻaʻole hiki iā ia ke hūnā i kāna ʻakaʻaka. "ʻOiaʻiʻo ua hiki. ʻO ʻoe ʻo Thorsten Dahl, ka meʻe nui."
  
  Ua hoʻokuʻu ka Swede i kāna paʻa ʻana i ka pōkā nuklea no kekona wale nō e kau i kona lima ma ka poʻohiwi o Drake. "A ʻo ʻoe ʻo Drake, Matt Drake, ke kanaka mālama nui aʻu i ʻike ai. ʻAʻole pili ka ikaika o kou hoʻāʻo ʻana e hūnā."
  
  "Ua mākaukau ʻoe e hoʻolei i kēia pōkā nuklea?"
  
  "ʻOiaʻiʻo, e ka hupo mai ka ʻĀkau."
  
  Ua koi ʻo Drake i ka helikopa e luʻu, ʻo ka ihu mua i loko o ka ʻōhū hina. Wehe aʻela ʻo Dahl i ka puka hope, huli aʻe e kiʻi i kahi kūlana maikaʻi aʻe. Ua kahe ka ea ma ka Super Cobra. Hoʻopaʻa paʻa ʻo Drake i ka lever hoʻomalu a kaomi i nā pedals, e hoʻomau ana i ka hāʻule koke. Ua hoʻoneʻe ʻo Dahl i ka pōkā nuklea no ka manawa hope loa. Piʻi aʻela nā nalu a hoʻokuʻi ʻia a hoʻouna i nā ʻōpuʻu haunaele iā lākou, e ʻā ana me ka huʻa keʻokeʻo, i hoʻopiha ʻia me nā ʻālohilohi daimana o ka lā. Me ka hoʻopaʻa ʻana i kēlā me kēia ʻiʻo, huki ʻo Drake iā ia iho me ka ikaika, e hoʻopololei ana i kāna halo a huli i kona poʻo e nānā iā Dal e hoʻolei ana i ka mea kaua metala o ka luku loa i waho o ka puka.
  
  Ua hāʻule ʻo ia i loko o nā nalu, he pōkā wili i komo maʻalahi i loko o ka wai ma muli o ke kiʻekiʻe haʻahaʻa i hoʻokuʻu ʻia ai, kahi ala ʻē aʻe e hoʻopaʻa ʻia ai ka ʻike ʻole ʻana o ka mea ʻike hoʻopunipuni. Ua huki koke ʻo Drake iā lākou mai ka hāʻule ʻana, e holo haʻahaʻa ana i ka nalu a ua hoʻopau lākou i kāna ʻauheʻe, ʻaʻole hoʻopau manawa i ka piʻi ʻana i ke kiʻekiʻe a hāʻawi i ka helikopa liʻiliʻi ka lumi e hāʻule ai i ka wā o ka pōʻino.
  
  Ua nānā ʻo Dahl i kāna wati ponoʻī.
  
  ʻElua mau minuke.
  
  "E kau i kou wāwae i lalo."
  
  Ua aneane ʻo Drake e ʻōlelo hou ʻaʻole ʻo ia e hoʻokele i ke kaʻa, akā ua kālele ʻo ia i ka kiʻi ʻana i ka manu i ka wikiwiki e like me ka hiki, me ka ʻike ʻana e lawe wale ana ka Swede i ke kaomi. I kēia manawa ua iho nā mea a pau i kekona-ʻo ka manawa ma mua o ka pahū nuklea, nā mile i lawe ʻia mai ka radius blast, ka lōʻihi o ko lākou ola.
  
  "He ʻumikumamāwalu kekona," wahi a Dahl.
  
  Ua hoʻomākaukau ʻo Drake no Gehena. "Ua maikaʻi, e ka hoa."
  
  ʻumi... ʻeiwa...
  
  "E ʻike koke iā ʻoe, Yorkie."
  
  ʻEono... ʻelima... ʻehā...
  
  "ʻAʻole inā ʻike wau i kou naʻaupō-"
  
  ʻole.
  
  
  MOKUNA Kanahakumamahiku
  
  
  ʻAʻole ʻike ʻo Drake lāua ʻo Dahl i ka pahū mua o lalo o ka wai, akā ʻo ka pā nui o ka wai i hū ʻia mai ke kai ma hope o lāua ua lawa ia e hoʻopā ai ko lāua puʻuwai. Ke piʻi aʻe nei kahi ao ʻōhua wai i nā tausani kapuaʻi i ka lewa, e uhi ana i nā mea ʻē aʻe a pau, e holo wikiwiki ana i ka lewa me he mea lā e hoʻāʻo nei e hoʻopolo i ka lā ponoʻī. He dome of spray rose, he mea mua i nā nalu haʻalulu, he ao pōʻai, nā nalu ʻili kiʻekiʻe a me kahi nalu kumu e piʻi aʻe i ke kiʻekiʻe ma luna o ʻelima haneli mika.
  
  ʻAʻole hiki ke hoʻōki ʻia ka nalu pahū, he ikaika ia i hana ʻia e ke ʻano o ke ʻano, ka decomposition ikaika. Ua paʻi ʻo ia i ke kua o ka helikopter e like me ka hāmare, hāʻawi iā Drake i ka manaʻo e paʻi ʻia ana ʻo ia e ka lima o kahi pilikua ʻino. Kokoke koke, luʻu ka helikopter, ala aʻe, a huli i ka ʻaoʻao. Ua pā ke poʻo o Drake i ka metala. Hoʻopili ʻo Dahl me he ʻīlio lole lole lā i hoʻolei ʻia e kahi ʻīlio ʻino.
  
  Ua haalulu a olokaa ka helikopter, ua hooluliluli ia e ka pahū pau ʻole, he nalu ikaika. Ua wili hou ia, ua lohi kona mau pehu, ua luli kona kino. Ma hope ona, ua hoʻomau ka piʻi ʻana o kahi pale wai nui, i alakaʻi ʻia e ka mana titanic. Ua hakakā ʻo Drake e hoʻomau i ka noʻonoʻo, me ka haʻalele ʻana i ka mana āpau ma luna o kona hopena a me ka hoʻāʻo wale e paʻa, e noho makaʻala a piha.
  
  ʻAʻole i ʻoi aku ka manaʻo o ka manawa, a ua hiki iā lākou ke kuʻekuʻe a kikeke no nā hola i loko o ka nalu pahū, akā aia wale nō i ka wā i kaʻa aku ai a ʻike lākou iā lākou iho e holo ana i kāna nalu i maopopo ai ka hopena maoli o kona mana luku.
  
  ʻO ka helikopter, kokoke i luna i lalo, holo wikiwiki i ka Atlantika.
  
  ʻO ka nalo ʻana o ka mana, ua mākaukau ʻo Drake no ka hopena, me ka ʻike ʻoiai inā ua ola lākou i ka pōʻino, ʻaʻohe o lākou lāʻau ola, ʻaʻohe lole ola, a ʻaʻohe manaʻolana e hoʻopakele. Me ka mālama ʻana i ka ʻike e kau ai no ke ola aloha, nānā ʻo ia i ko lākou lele ʻana i ka moana.
  
  
  MOKUNA Kanaha-KUMAMAWALU
  
  
  Ua ʻike ʻo Alicia iā Drake e hana i ka pilina ma kona poʻo ma kahi o ʻekolu kekona ma hope ona. ʻO Dahl kekahi. Ua lohi nā kāne, akā ʻaʻole ʻo ia e haʻi. ʻOi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana i kekahi mau mea. E like me ka hoʻomaopopo ʻana o nā poʻe ʻē aʻe, a ua huli ʻo Hayden iā Moore a me kāna mau hoa aupuni no ka ʻōlelo aʻo, ua hoʻomake ʻia ʻo Alicia me ka ʻike o ke kānāwai o nā mamao palekana e hōʻeha nui ai lākou a pau i ka hapalua hola e hiki mai ana. ʻOiai ʻo Drake e hana ana e alakaʻi i ka helikopter, ua huli ʻo Alicia i kona maka a me kona nānā ʻana ma kahi ʻē aʻe.
  
  E hāʻule ana ka helikopter, ua ʻike ʻo ia, no laila, ʻaʻole kūpono ke koho ʻana i ka hahai ʻana me kekahi manu ʻē aʻe. Akā inā e lele ana kāna helikopter i ʻelua haneli mile i ka hola ...
  
  Ua lawe ʻo Alicia iā Beau i kahi ʻaoʻao, wehewehe i kāna hoʻolālā, a laila loaʻa kahi koa nāna i hoʻolauna iā lākou i kahi ʻelele o ka US Coast Guard.
  
  "He aha kou moku wikiwiki loa?"
  
  I ka manawa i huki aku ai ʻo Drake, aia ʻo Alicia ma lalo o ka papa a lele ʻo ia ma luna o kahi mea ʻoki ʻoki ʻo Defender-class i hoʻohuli wikiwiki ʻia, a hiki i ka wikiwiki o ke kanawalu mile i ka hola. E like me ka hōʻike ʻana o kekahi o nā ohua hipa, ua hoʻololi lākou i ka hoʻonui ʻana i ka wikiwiki o ka waʻa i hoʻokahi haneli. I ka haʻi ʻana o Alicia iā lākou ma nā huaʻōlelo pōkole wale nō i kāna makemake e hana, ua koi nā kāne a pau e noho a kōkua.
  
  He mau minuke ma hope mai, ua uwo ʻo ia i ka puʻu me ka ʻoki ʻana i nā nalu me kona ʻaʻa paʻa, e hoʻāʻo ana e pani i ke āpau ma waena o ka pahū hiki ʻole a me ka manawa o ko lākou hiki ʻana mai.
  
  E like me kā Alicia i ʻōlelo ai iā lākou, "Ke hele nei mākou i kahi pahū nuklea, e nā kāne. E paʻa i kāu plums.
  
  A inā paha lākou i ʻike a ʻaʻole paha, ua hoʻokuke ka poʻe holo moku i ka wikiwiki loa mai ka moku. I ka holo ʻana i nā nalu a me ka hoʻokūkū ʻana iā lākou, ua hāʻawi ka waʻa papa Defender i kāna mau mea āpau. ʻO Alicia, keʻokeʻo keʻokeʻo a me ka helehelena keʻokeʻo, hoʻopaʻa ʻo ia i ke ala hao i loko o ka hale lole, e nānā ana ma nā puka makani. Ua hoʻolālā ʻo GPS i ke ala o ka helikopter ma ka hoʻopaʻa ʻana i kāna hōʻailona transponder. Ua noʻonoʻo mau ka poʻe o ka moku i ka ʻokoʻa o ka manawa, me ka ʻōlelo ʻana ua pani lākou i ka hakahaka i iwakālua mau minuke, a laila i ʻumikumamāwalu.
  
  ʻumikumāhiku.
  
  ʻOiai lōʻihi loa. Lalau aku la o Alicia i ke kaaahi a me ka hili ana i ka wa i lalau aku ai o Beau i kona poohiwi.
  
  "E hana ana ia," wahi āna. "E mālama mākou i kēia lā."
  
  Ua heihei ka waapa me ka hikiwawe loa, e alualu ana i ka helikopa e holo mama ana, e alualu ano laua i ka pahū e kokoke mai ana i hiki ole mai. He laina e loli mau ana ka pae, ʻaʻole pololei. Huhu ka hui, hakakā, a ʻimi i ka hohonu o ko lākou ʻike. E komo ana ka waapa i ka mokuna i ike ole ia, ua ikaika loa na enegini me he mea la ua ola.
  
  I ka huli ʻana o ke kāpena iā Alicia, ua hiki iā ia ke ʻike i kahi ao ʻōniʻoniʻo ma ka lewa, ʻaʻole mamao loa, akā ʻoi aku ka mamao ma mua o ka helikopter a Drake lāua ʻo Dahl. Ua lele ka Defender e holo wikiwiki ana ma luna o hoʻokahi ʻōpuʻu wai nui, ʻike ʻo ia i ka neʻe ʻana mai o ka nalu, paʻi a haki i loko, hoʻoluliluli i kēlā me kēia pahu e paʻa ana i kona hale. Ma kahi lōʻihi e ʻike ʻia aku ai kahi apo nui o ka wai keʻokeʻo, ua hoʻoneʻe ʻia ka hanu o Alicia no ke kekona.
  
  Akā no kekona wale nō.
  
  "E neʻe," ua hanu ʻo ia, ʻike ʻo Drake lāua ʻo Dal e hāʻule ana i loko o nā wai ʻino. "Nee, nee, nee!"
  
  
  * * *
  
  
  He ʻumikumamākolu mau minuke ʻē aʻe a hiki i ke kahua ulia. Ua mākaukau ʻo Alicia, me ka ʻaʻahu ola i hoʻopaʻa ʻia ma kona kino a me kekahi ma kona lima. Aia ʻo Bo ma kona ʻaoʻao me ka hapalua o nā poʻe holo moku, e nānā ana i ka wai me kona mau maka. ʻO ka ʻōpala mua i loaʻa iā lākou he ʻāpana lana o ka ʻōpala propeller, ʻo ka lua he ʻeke holo piha. Ma hope o kēia, ua ʻike pinepine ʻia kēlā mau ʻāpana ʻaʻole i pohō, e hele ana ma kahi hui.
  
  Akā ʻaʻole ʻo Drake a me Dahl.
  
  Nānā akula ʻo Alicia i nā nalu, e kū ana i ka lā ʻālohilohi akā e noho ana i loko o ka pō pouli loa. Inā hoʻoholo ka hopena e hiki i kēia mau koa ʻelua ke hoʻopakele iā New York a ola i ka pahū ʻana, a nalowale wale i ka Atlantika, ʻaʻole maopopo ʻo ia hiki iā ia ke mālama. Ua hala nā minuke. Ua lana ka ʻōpala i hala. ʻAʻohe mea i ʻōlelo a hoʻoneʻe i hoʻokahi ʻīniha. Noho lākou a hiki i ka pō inā pono.
  
  Ke kani mau nei ka lekiō. ʻO ka leo nīnau a Hayden. A laila aia ʻo Moore lāua ʻo Smith ma ka laina ʻē aʻe. Ua ʻōlelo ʻo Kensi. Ua hala nā manawa i ka neʻe mālie o ka haunaele a me ka ulu ʻana o ka weliweli. ʻOi aku ka lōʻihi o kēia...
  
  Kū maila ʻo Beau ma kona mau manamana wāwae, me ka ʻike ʻana i kekahi mea e piʻi aʻe ana ma ka ʻaoʻao o ka nalu. Ua kuhikuhi ʻo ia i kēia a hoʻopuka i ka nīnau. A laila ʻike akula ʻo Alicia, he ʻeleʻele ʻē aʻe e neʻe mālie ana.
  
  "Inā ʻo ia ʻo Kraken," hāwanawana ʻo ia me ka ʻike ʻole i kāna ʻōlelo. "E haʻalele ana au i ʻaneʻi."
  
  Na ke kāpena i hoʻokele i ka waʻa ma kēlā ʻaoʻao, e kōkua ana i ka nānā ʻana o ke ʻano. He mau minuke a hee iki aku la, aka, i ka nana ana o Alicia, ike aku la oia he elua mau kino i nakinakiia i hiki ole ke pohu, a nakii ia i ka noho hookele e lana ana. ʻO ke kaua ma waena o ka hehi ʻana i ka wai a me ka luʻu ʻana me he mea lā e hilinaʻi ana i ka hope, no laila ua koi ʻo Alicia i ka Puʻukū e wikiwiki.
  
  A lele ʻo ia i luna.
  
  ʻO ka ʻauʻau ʻana, lālau ʻo ia i ka puʻupuʻu puʻupuʻu a hoʻoluliluli iā ia, e hoʻāʻo ana e hoʻomaopopo. Huli ka helehelena o kekahi.
  
  "Dal. Ua maikaʻi ʻoe? ʻAuhea ʻo Drake?
  
  "E paʻa ana i koʻu mau ʻaʻahu. E like me nā manawa a pau."
  
  I ka huli ʻana o ke au iā Dahl i loko o ka wai, ua ʻike ʻia kahi maka lua, e hilinaʻi ana i ke kua o ka ʻaʻahu o kekahi.
  
  "ʻAe, ua ʻoluʻolu ʻolua i ka hui pū ʻana," wahi a Alicia hoʻopunipuni. "ʻAʻohe mea kupanaha ʻaʻole ʻoe i kāhea i ke kōkua. E hāʻawi paha mākou iā ʻoe i ʻumi mau minuke a ʻoi aku paha?"
  
  Piʻi ka lima haʻalulu o Drake mai ka wai. "ʻAʻole hoʻokahi wale nō. Me he mea lā ua ale au i ka hapalua o ke kai koko."
  
  "A manaʻo wau e iho ana kāua i lalo," i hanu ai ʻo Dahl, he mau manawa ma mua o ka heʻe ʻana o ka noho o ka pilote a nalowale kona poʻo i lalo o ka wai.
  
  Ua hoʻokokoke mai ka mea ʻoki ʻoki ʻo Coast Guard e like me kona ʻaʻa. "Ua maikaʻi nā mea a pau iā lākou?" hoʻōho nā leo.
  
  Nani ʻo Alicia. "Ua maikaʻi nā mea a pau me lākou. Ke pupule wale nei ka poe palau."
  
  A laila, paheʻe ihola ʻo Drake i lalo o ka wai.
  
  "Mmm," nānā akula ʻo Alicia iā ia. "I ka ʻoiaʻiʻo..."
  
  
  MOKUNA Kanahakumamaiwa
  
  
  Ma hope iho, hoʻololi ka honua, haʻalulu i ka weliweli o ka mea i hana ʻia, akā naʻe, ua maʻa pū kekahi. E like me kā ʻAmelika Hui Pū ʻIa i hōʻike hou ai i nā makahiki 1960, he manawa wale nō ia ma mua o ka hoʻokau ʻana o kekahi mea hoʻoweliweli i kahi pōkā nuklea ma kekahi o nā kūlanakauhale nui loa o ka honua. Ua hoʻomohala lākou i kahi palapala a me ka pane ʻana iā ia - ʻo ke kūlana pane ʻāina helu ʻekahi.
  
  Inā i ʻākoakoa ka poʻe i ʻeha, ʻeha, ʻeha a me ka hoʻopiʻi ʻana e kūkākūkā i nā hopena a me ka hoʻomālamalama ʻana i nā hemahema o New York, ʻaʻole loa ia e ʻae ʻia. Eia naʻe, ua hoʻopili ʻia kēia hui, ʻo SPIR a me nā mea ʻē aʻe e ka Pelekikena, ka Luna Hoʻokele o ka Homeland Security a me ka Meia o New York.
  
  E hoʻopiʻi mau ana ʻo Alicia no ia mea. "A ʻo kaʻu mea i makemake nui ai he kelepona mai Lawrence."
  
  "Ke ahi iʻa?" i ninau aku ai o Drake.
  
  "Mai pupule. ʻO Jennifer, ʻoiaʻiʻo.
  
  "Ua hiki anei iā ia ke ʻaihue iā ʻoe mai oʻu aku?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia. "I ka manawa o ka maka."
  
  "ʻAe, maikaʻi mau ke ʻike i ka ʻaoʻao o wai ʻoe."
  
  "Inā makemake ʻoe, hiki iaʻu ke kākau iā ʻoe i kahi papa inoa o nā mea hakakā kiʻekiʻe."
  
  ʻO Drake kāna lima e hoʻāʻo nei e hoʻōla mai ka honi a lāua. Ua hana ʻia kēia ma hope koke o ka manawa o ke koʻikoʻi nui, kahi hoʻolauleʻa o ke ola, akā ua hoʻāla i nā manaʻo i loko ona, nā manaʻo kahiko āna i manaʻo ai ua make lōʻihi. Ke kū nei nā mea i kēia manawa, nui nā mea ʻē aʻe e noʻonoʻo ai - ʻo Mai a me Bo aliʻi ma waena o lākou.
  
  Akā ʻaʻole i lohi ke ola no ʻoe wale nō, manaʻo ʻo ia. ʻOiai he nui ka poʻe i manaʻo i kēia, a ʻo nā manawa maikaʻi loa i hiki mai i hoʻokahi wale nō. ʻO ka nalo ʻana iā lākou ʻo ia ka manaʻo o ke ola o ke kaumaha, ʻaʻole ʻike. ʻAʻole i hala ka manawa i hala.
  
  ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻāʻo a hāʻule ma mua o ka hoʻāʻo ʻole loa.
  
  He paʻakikī ʻo Alicia e like me ka ʻōnaehana solar, akā hiki ke hoʻokele ʻia. Ua hoʻopau ʻo ia i kona mau manaʻo no kekahi manawa, me ka nawaliwali o ke kino a me ka noʻonoʻo mai nā pilikia a pau o kēia lā a, ʻoiaʻiʻo, i nā pule i hala. Noho ʻo kona mau hoaaloha a puni iā ia, e ʻoliʻoli ana i ka ʻai ma kekahi o nā hale ʻaina Italia maikaʻi loa ma New York. Ua hoʻolimalima ʻo Agent Moore i ka hale holoʻokoʻa ma ka lilo o Homeland, i hōʻailona mahalo i ka hui, a hoʻopaʻa iā lākou i loko.
  
  "ʻO ka mea e hiki mai ana," wahi āna. "ʻAʻole au makemake e wikiwiki ʻoukou e pale i kēia."
  
  Ua mahalo ʻo Drake.
  
  A mahalo ka hui i ka meaʻai kupanaha, ka lewa hoʻomaha a me ka hoʻomaha lōʻihi ma hope o ke kaumaha nui. ʻO nā noho, ua mehana, a ua ʻike ʻole ʻia ke koʻokoʻo. Ua ʻaʻahu ʻia ʻo Dahl i kahi pālule keʻokeʻo a me nā pālule ʻeleʻele, aneane hiki ʻole ke ʻike ʻia e Drake, ka mea i maʻa e ʻike iā ia i nā mea kaua. Akā, ua ʻaʻahu like ʻia ʻo ia, e hoʻololi ana i nā pālule me nā jeans hilinaʻi Levi.
  
  "ʻAʻole like ia me Bond," wahi a Dahl.
  
  "ʻAʻole wau ʻo James Bond."
  
  "A laila, ho'ōki i ka noʻonoʻo nui a me ka ho'āʻo eʻike hou aku i ka maʻalahi i nā manawa a pau e hele aiʻo Alicia. Ua ʻike mua ʻo ia he Yorkshire dv wale nō ʻoe-"
  
  "Manaʻo wau he manawa kēia e hele ai ʻoe i ka hoʻomaha, e ka hoa. Inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻoholo i kahi e hele ai, hauʻoli wau e kono iā ʻoe i kēia pule aʻe." Hāpai ʻo ia i kāna lima.
  
  "A eia ko'u mahalo no ka hoopakele ana i kou ola."
  
  "ʻAʻole wau e hoʻomanaʻo i kēia. A inā ʻaʻole wau e hoʻomanaʻo, a laila ʻaʻole i hiki.
  
  "Ua like loa me kou wā i ulu ai."
  
  Noho iho la o Bo a me May i kekahi i kekahi, e nanea ana ka Palani i kana ai a me ke kamailio ana ke kamailio pu ia; Ua nana aku ka wahine Kepani ma waho o kahi, ua paa i waena o na ao elua. Ua noʻonoʻo ʻo Drake i kāna makemake maoli a ʻo hea kona wahi maoli. I kekahi mau manawa, ʻike ʻo ia i ke ahi i loko ona e hoʻoikaika iā ia e hakakā nona, i kekahi - kānalua ka mea i koi iā ia e noho mālie, e komo ana i loko ona. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki iā lākou ʻehā ke hoʻoponopono i kekahi mea i ka lā hoʻokahi, akā ʻike ʻo ia i kahi mea e neʻe mai ana, e uhi ana i ka lewa ma mua.
  
  Ua like loa me ka pahū nukili āna i ʻike ai i nehinei.
  
  ʻO Smith lāua ʻo Lauren kekahi i kēia manawa. Malia paha ua hoʻoulu ʻia lākou e ka honi ʻana a Drake lāua ʻo Alicia, a i ʻole ko lāua palaki me ka luku ʻana. ʻO kēlā me kēia ʻaoʻao, ʻaʻole lākou i hoʻopau i kekahi lā e noʻonoʻo ai. Noho pū ʻo Hayden lāua ʻo Kinimaka, a noʻonoʻo ʻo Drake inā ʻike ʻo ia i kekahi mea i ʻoi aku ma mua o ka mika o ka mamao ma waena o lāua, he mea ʻoi aku ka manaʻo. Ua ʻoi aku ka pili ʻana i ka ʻōlelo kino ma mua o nā mea ʻē aʻe, akā ua luhi ʻo ia i ka noʻonoʻo i kēlā manawa a hiki i ka luhi.
  
  "I ka lā ʻapōpō," hāpai ʻo ia i kāna aniani, "a i ke kaua aʻe."
  
  Ua hoʻokahe ʻia nā mea inu a hoʻomau ka ʻai. Ma hope iho o ka ʻai ʻia ʻana o ka papa nui a ke hilinaʻi nei ka hapa nui ma ko lākou mau noho, me ka ʻoluʻolu o ka hiamoe, ua hoʻoholo ʻo Kenzi e kamaʻilio i ka hui holoʻokoʻa.
  
  "He aha ka hewa iaʻu?" - ua nīnau ʻo ia. "ʻAʻole maopopo loa koʻu hopena?"
  
  Ua neʻe ʻo Hayden, ua uhi hou ke kapa alakaʻi iā ia. "ʻAe, e ʻoiaʻiʻo wau iā ʻoe, aʻu e maopopo ai e mahalo ʻoe. ʻAʻohe mea aʻu e makemake ai ma mua o ka hoʻopaʻa ʻana iā ʻoe i waho o kahi hale paʻahao, e Kensi, akā pono wau e ʻōlelo - ʻaʻole hiki iaʻu ke noʻonoʻo e hiki mai ana."
  
  "Hiki iaʻu ke haʻalele."
  
  "ʻAʻole hiki iaʻu ke hoʻōki iā ʻoe," i ʻae aku ai ʻo Hayden. "A ʻaʻole wau makemake. Akā ʻo nā hewa āu i hana ai ma ka Hikina Waena," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka ʻāʻī ʻana, "ʻo ka mea liʻiliʻi loa, ua hoʻonāukiuki i nā poʻe ikaika." He ʻAmelika kekahi o lākou. "
  
  "ʻO nā kāne a me nā wahine hoʻokahi aʻu i kūʻai ai i nā mea ʻē aʻe."
  
  "Maikaʻi ka manaʻo. Akā ʻaʻole i kōkua ".
  
  "A laila e hui pū wau me kāu hui. E hoʻomaka me kahi papa maʻemaʻe. Holo ma ka ʻaoʻao o ka gazelle blonde, nona ka inoa ʻo Torsten Dahl. Nou wau, e Hayden, inā e hāʻawi mai ʻoe iaʻu i manawa e hoʻopau ai i kaʻu aie."
  
  ʻO ke alakaʻi o ka pūʻulu SPEAR i ʻālohilohi i ka ʻike ʻana o ka ʻōlelo ʻoiaʻiʻo a Kenzi iā ia. Ua ʻoki ʻo Drake i ka wai no ka lua o ka manawa i nā lā ʻelua. "ʻAʻole wau i manaʻo iā Dal he gazelle. Nuinui loa-"
  
  "Mai ʻōlelo ʻoe," i ʻōlelo aku ai ka Swede, me ka hilahila iki.
  
  Ua nānā pono ʻo Alicia i ka ʻIseraʻela. "ʻAʻole maopopo iaʻu makemake wau e hana me kēia pipi."
  
  "ʻAe, aloha wau iā ʻoe, e Miles. E mālama iā ʻoe iho ma kou manamana wāwae. Hiki iaʻu ke aʻo iā ʻoe pehea e hoʻolei ai i kahi kuʻi e ʻeha maoli."
  
  "Pono paha wau e noho me ʻoe i kēia manawa," wahi a Bo. "Me Tyler Webb i ka makani a me Tomb Raider, ʻaʻohe wahi ʻē aʻe aʻu e hiki ai."
  
  "Mahalo," i ʻōhumu ai ʻo Drake. "E noʻonoʻo mākou a hoʻouna aku iā ʻoe i kahi leka pane pōkole loa."
  
  "Hoʻokipa mau ʻia ka poʻe maikaʻi ma kēia hui," i ʻōlelo ai ʻo Hayden iā ia. "I ka wā e pāʻani maikaʻi ai lākou me mākou. Manaʻo wau e lilo ʻo Beau i mea hoʻohui maikaʻi loa. "
  
  "ʻAe, ʻike wau he pōmaikaʻi nui kāna," wahi a Alicia me ka noʻonoʻo. "ʻOiai ʻaʻole maopopo iaʻu e pāʻani maikaʻi ana me ka hui."
  
  Ua ʻakaʻaka kekahi, ʻaʻole kekahi. Ua emi iho ka pō, akā naʻe, ua kaumaha nā koa nāna i hoʻopakele iā New York i ka hui maikaʻi a me nā moʻolelo maikaʻi. Ua hauʻoli pū ke kūlanakauhale me lākou, ʻoiai ʻaʻole ʻike ka hapa nui o nā kamaʻāina i ke kumu. Ua komo ka manaʻo o ka carnival i ka lewa. Ma ka pōʻeleʻele a ma ka puka ʻana o ka lā, hoʻomau ke ola.
  
  I ke ao ʻana aʻe o ka lā hou, ua hele ka hui i ko lākou ala kaʻawale, e hoʻi ana i ko lākou mau lumi hōkele a ʻae e hui i ka ʻauinalā.
  
  "Makaukau e kaua i kekahi manawa hou aku?" Ua ʻae ʻo Dahl iā Drake i ko lākou hele ʻana i waho i ke kakahiaka hou.
  
  "Ma hope ou?" Ua noʻonoʻo ʻo Drake e hoʻomāʻewaʻewa i ka Swede a laila hoʻomanaʻo i nā mea a pau a lākou i hele ai. ʻAʻole wale i kēia lā, akā mai ka lā i hui ai lākou.
  
  "I nā manawa a pau," wahi āna.
  
  
  HOPE
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  ʻO David Leadbeater
  Na Iwi o Odin
  
  
  HOOLAA
  
  
  Makemake au e hoʻolaʻa i kēia puke i kaʻu kaikamahine,
  
  Kira,
  
  hoʻohiki e mālama
  
  a he mau mile hou aku ma mua...
  
  A i nā mea a pau i kākoʻo mai iaʻu i kaʻu palapala.
  
  
  Mahele 1
  ʻAʻole au i makemake e hoʻomaka i ke kaua...
  
  
  ʻEKAHI
  
  
  
  IOKA, Enelani
  
  
  Poha ka pouli.
  
  "ʻO ia kēia". Nānā akula ʻo Matt Drake i ka mea nānā a hoʻāʻo e haʻalele i ke kiʻi a hoʻopaʻa i ke kiʻi ʻoiai ʻo ke kumu hoʻohālike i ʻaʻahu ʻia e lele ana i lalo o ka catwalk iā ia.
  
  ʻAʻole maʻalahi. Akā, he 'oihana 'o ia, a i 'ole ma ka li'ili'i loa ua ho'ā'o 'o ia. ʻAʻohe mea i ʻōlelo he maʻalahi ka hoʻololi ʻana mai ke koa SAS i ke kanaka kīwila, a ua hakakā ʻo ia no nā makahiki ʻehiku i hala iho nei, akā ʻike ʻia ke kiʻi i ke kiʻi kūpono i loko ona.
  
  ʻOi aku i kēia pō. ʻO ke kumu hoʻohālike mua i nalu a minoʻaka iki me ka haʻaheo, a laila hele mālie i ke kani o ke mele a me ka hauʻoli. Ua hoʻomau ʻo Drake i ke kaomi ʻana i ka pahupaʻikiʻi i ka wā i hoʻomaka ai ʻo Ben, kāna hale noho iwakālua makahiki, i ka uē ʻana ma kona pepeiao.
  
  "Ua ʻōlelo ka papahana ʻo Milla Yankovic. Manaʻo wau ua lohe au iā ia! 'Ōlelo wau: 'chic designer model Freya'. Auwe, ʻo ia ʻo Bridget Hall? He mea paʻakikī ke haʻi ma lalo o kēlā mau mea Viking.
  
  ʻAʻole i nānā ʻo Drake i ka ʻōlelo a hoʻomau i kāna pāʻani, ʻo kekahi no ka mea ʻaʻole maopopo ʻo ia e huki ana kāna hoa ʻōpio i kāna kaula. Ua hopu ʻo ia i nā kiʻi ʻoniʻoni o ka hele ʻana o ka pōpoki a me ka pāʻani ʻana o ka mālamalama i ka lehulehu. Ua ʻaʻahu ʻia nā hiʻohiʻona i nā lole Viking, piha me nā pahi kaua a me nā pale, nā mahiole a me nā pū - nā lole retro i hoʻolālā ʻia e ka mea hoʻolālā kaulana o ka honua ʻo Abel Frey, ka mea i hoʻohanohano i ke ahiahi i hoʻokō i ke ʻano o ke kau hou me kahi lole kaua Scandinavian.
  
  Ua huli ʻo Drake i kona manaʻo i ke poʻo o ka hele ʻana o ka pōpoki a me ka mea o ka hoʻolauleʻa ʻana i kēia lā - kahi relic i ʻike hou ʻia, i kapa ʻia ʻo 'Shield of Odin'. ʻO ka pale i ʻike hou ʻia, i loaʻa i ka mahalo nui ʻia ma ka honua holoʻokoʻa, ua hoʻomaikaʻi ʻia ʻo ia ka mea nui loa i loaʻa ma ka moʻolelo Norse a ua hoʻi i ka wā ma mua o ka hoʻomaka ʻana o ka mōʻaukala Viking.
  
  Kupanaha, wahi a ka poe akamai.
  
  ʻO ka mea pohihihi i ukali ʻia he nui a hoʻohiwahiwa a huki i ka manaʻo o ka honua holoʻokoʻa. Ua hoʻonui wale ʻia ka waiwai o ka Shield i ka wā i hui pū ai nā ʻepekema i ka circus hoʻolaha hoʻolaha ma hope o ka ʻike ʻia ʻana o kahi mea i ʻike ʻole ʻia i kāna haku.
  
  Pololi nā Nerds i ko lākou ʻumikūmālima mau minuke o ka kaulana, ua ʻōlelo ka ʻaoʻao hoʻokalakupua o kona ʻano. Ua lulu ʻo ia. No ka nui o kāna hakakā ʻana, ua pua ka manaʻo ʻino i lilo i ʻāpana iā ia i kona wā i noho wahine kāne make ai me he rose lāʻau ʻawaʻawa i kēlā me kēia manawa e haʻalele ʻo ia i kona makaʻala.
  
  Huki ʻo Ben i ka lima o Drake, me ka hoʻololi koke ʻana i kāna haku mele i kiʻi o ka mahina piha.
  
  "Auwe". Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "E kala mai, Mat. He ono loa. Ma waho aʻe o ke mele... he ʻino. Hiki iā lākou ke hoʻolimalima i kaʻu hui no kekahi mau haneli paona. Hiki iā ʻoe ke manaʻoʻiʻo ua hiki iā York ke kau i kona mau lima i kahi mea kupanaha e like me kēia? "
  
  Ua hoʻolele ʻo Drake i kāna kamera i ka lewa. "ʻOiaʻiʻo? ʻAʻole." Ua ʻike ʻo ia i ka ʻaha kūkā o ke kūlanakauhale ʻo Ioka me ko lākou mau manaʻo ʻino. ʻO ka wā e hiki mai ana i ka hala, no laila ke ʻōlelo nei lākou. "Akā e nānā, ke uku nei ʻo York i kou konohiki i kekahi mau keneta no ke kiʻi ʻana i nā kiʻi, ʻaʻole ka lewa i ka pō o Kepakemapa. A he palau wale kāu hui. No laila, e hoʻomaha."
  
  ʻO Ben i kona mau maka. "Hula? Ke noʻonoʻo nei ka Wall of Sleep i kēia manawa ... he nui nā manaʻo, e kuʻu hoaaloha.
  
  "Ke ho'āʻo nei e nānā i nā hiʻohiʻona maikaʻi." Ua nānā pono ʻia ʻo Drake i ka Shield, i hoʻomālamalama ʻia e nā kukui o ka hele ʻana o ka pōpoki. ʻElua mau pōʻai, ua uhi ʻia ka loko me nā kiʻi holoholona kahiko, a ʻo ka waho he hui pū ʻia o nā hōʻailona holoholona.
  
  Pohihihi loa, i kona manao. Maikaʻi no nā huaʻai a me nā nati.
  
  "Nani," i hāwanawana ʻo ia i ka hele ʻana o kahi kumu hoʻohālike, a ua hopu ʻo ia i ka ʻokoʻa o ka ʻōpio a me ka makahiki ma ke kiʻi ʻoniʻoni.
  
  Ua hoʻokomo koke ʻia ka holo pōpoki ma hope o ka Jorvik Center kaulana ʻo York - kahi hale moʻolelo moʻolelo Viking - ma hope o ka hāʻawi ʻana o ka Hale Hōʻikeʻike ʻo Swedish National Antiquities i kahi hōʻaiʻē pōkole no ka hoʻomaka ʻana o Kepakemapa. Ua piʻi nui ka manaʻo nui o ka hanana i ka wā i hāʻawi aku ai ka mea hoʻolālā superstar ʻo Abel Frey e kākoʻo i kahi hanana hele wāwae pōpoki e hoʻolauleʻa ai i ka wehe ʻana o ka hōʻike.
  
  ʻO kekahi hiʻohiʻona ʻē aʻe i holo i nā tile makeshift me ke ʻano o kahi pōpoki e ʻimi ana i kāna kīʻaha kilika pō. E ka hupo, ua ala hou mai ka hoino. ʻO kēia ke ʻano hoʻohālikelike o kahi hōkū i manaʻo ʻia e hōʻike ʻia ma kahi papahana TV "kaulana" e hiki mai ana a e hoʻopiʻi ʻia e pili ana ma Twitter a me Facebook e ka miliona o ka inu pia, he ʻumi lā i ka naʻaupō.
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Drake. He kaikamahine nō ʻo ia na kekahi...
  
  Ua kaʻa a ʻōlino nā kukui i ka lani o ka pō. Hōʻike ʻia ke kukui ʻālohilohi mai ka hale kūʻai a i ka hale kūʻai, e hōʻino ana i ke ʻano aura liʻiliʻi a Drake i hana ai. ʻO ke mele hula hoʻonanea a Cascada i hoʻopio i kona mau pepeiao. E ka Haku, manao ia. Ma Bosnia ua maʻalahi nā manaʻo ma mua o kēia.
  
  Ua ulu ka lehulehu. ʻOiai ʻo kāna hana, lawe ʻo ia i kekahi manawa e nānā i nā helehelena a puni iā ia. Nā kāne a me nā ʻohana. Manaʻo nā mea hoʻolālā pololei a me nā kāne kāne e ʻike i kā lākou kiʻi. ʻO nā kānaka i ka lole nani, e hoʻohui i ka lewa carnival. Ua minoʻaka ʻo ia. He ʻoiaʻiʻo, ua pau ka manaʻo kiaʻi i kēia mau lā-ua hala ka mākaukau kaua o ka Pūʻali koa-akā, ua ʻike mau nō ʻo ia i kekahi o nā manaʻo kahiko. Ma ke ano wiliwili, ua loaa ia laua ka ikaika mai ka make ana o Alisona, kana wahine, i elua makahiki mamua aku o kona haalele ana iaia, me ka huhu, ka eha puuwai, me ka olelo ana ua haalele paha oia i ka SAS, aka, aole loa e haalele ka SAS iaia. He aha ke ʻano o ia mea?
  
  Ua pili ka manawa i ka ʻeha.
  
  No ke aha ʻo ia i hāʻule ai? He noonoo ino anei ia ma ke alanui? Hoʻoholo hewa? He waimaka ma kona mau maka? Noonoo? ʻO kahi pane e paʻa mau loa iā ia; he oiaio weliweli ana e ike ole ai.
  
  Ua hoʻihoʻi ʻo Drake i kēia manawa i kahi koi kahiko. Ua hoʻomanaʻo ʻia kekahi mea mai kona mau lā pūʻali - he kīkēkē mamao, poina lōʻihi ... nā hoʻomanaʻo kahiko ... kikeke ....
  
  Ua lulu ʻo Drake i ka ʻohu a nānā i ka hōʻikeʻike wāwae pipi. ʻElua mau hiʻohiʻona i hoʻokūkū i ke kaua hoʻohenehene ma lalo o ka pale o Odin: ʻaʻohe mea kupanaha, mea hoʻolaha wale nō. Ua hauʻoli ka lehulehu, ua kani nā pahu kiʻi kīwī, a ua paʻi ʻo Drake me he dervish.
  
  A laila makaʻu ʻo ia. Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo ia i ke kāmela. ʻO kona noʻonoʻo koa, lohi akā ʻaʻole i pohō, hopu ʻo ia i kēlā kīkē mamao, kikeke hou, a noʻonoʻo i ke kumu o ka hele ʻana mai o nā helikopa pūʻali koa ʻelua.
  
  "Ben," i ʻōlelo akahele ai ʻo ia, me ka nīnau ʻana i ka nīnau wale nō i hiki i kou naʻau, "i kāu noiʻi ʻana, ua lohe anei ʻoe i nā malihini i manaʻo ʻole ʻia i kēia pō?"
  
  "Auwe. ʻAʻole wau i manaʻo ua ʻike ʻoe. ʻAe, ke hoʻopiʻi nei lākou e ʻike paha ʻo Kate Moss. "
  
  "Kate Moss?"
  
  ʻElua mau helikopa, he kani i ʻike maopopo ʻole ʻia e ka pepeiao i aʻo ʻia. ʻAʻole wale nā helikopa. ʻO kēia nā helikopa hoʻouka kaua ʻo Apache.
  
  A laila ua hemo ka pō a pau.
  
  Lele nā helikopa i luna, hana pōʻai a hoʻomaka e lele like. Ua hauʻoli ka lehulehu me ka manaʻo i kahi mea kūikawā. Huli nā maka a me nā kamera a pau i ka lani pō.
  
  Ua hoʻōho ʻo Ben, "Wow..." Akā, kani maila kāna kelepona paʻalima. Ua kāhea mau kona mau mākua a me kona kaikuahine, a ʻo ia, he kanaka ʻohana me ka puʻuwai gula, pane mau mai.
  
  Hoʻohana ʻia ʻo Drake i nā hoʻomaha pōkole ʻohana. Ua nānā pono ʻo ia i nā kūlana helicopter, nā pahu missile piha piha, ka pū kaulahao 30mm i ʻike ʻia ma lalo o ka fuselage mua o ka mokulele, a nānā i ke kūlana. Puka...
  
  Hiki i ka haunaele holoʻokoʻa. Ua hoʻokomo ʻia ka lehulehu hoihoi i loko o kahi ʻāpana liʻiliʻi i hoʻopuni ʻia e nā hale kūʻai me ʻekolu puka haiki. Hoʻokahi wale nō koho ʻo Ben a inā ... i ka wā ... i hoʻomaka ai ka heʻe.
  
  Poʻo pololei no ka hele ʻana i ka pōpoki.
  
  Me ka ʻole o ka ʻōlelo aʻo ʻana, ua hoʻokuʻu ʻia nā ʻumi o nā kaula mai ka helikopter ʻelua, a ua ʻike ʻo Drake i kēia manawa he ʻano Apache hybrid: kahi mīkini i hoʻololi ʻia e hoʻokipa ai i nā lālā he nui.
  
  Ua iho nā kānaka i uhi ʻia i nā lālani luli, a nalowale ma hope o ka hele ʻana o ka pōpoki. Ua ʻike ʻo Drake i nā pū i hoʻopaʻa ʻia ma ko lākou mau umauma i ka wā i hoʻomaka ai ka leo makaʻala i ka lehulehu. ʻO nā leo hope loa he leo kamaliʻi e nīnau ana i ke kumu, akā ʻaʻole koke lākou i make.
  
  A laila kiʻi ʻo Apache alakaʻi i kahi missile Hellfire ma kekahi o nā makasina ʻole. He leo hoohuoi, me he miliona mau galani mahu e pakele ana, alaila, he halulu me he mau dinosaur elua e halawai ana. ʻO nā ʻāpana ahi, aniani a me nā ʻāpana pōhaku i hoʻopuehu kiʻekiʻe ma kēlā wahi.
  
  Hoʻokuʻu ihola ʻo Ben i kāna kelepona me ka haʻalulu a holo akula ma hope. Ua lohe ʻo Drake i ka piʻi ʻana o ka ʻuā e like me ka nalu o ke kai a ua manaʻo ʻo ia i ka naʻau o ka poʻe e lawe i ka lehulehu. Me ka noʻonoʻo ʻole, hopu ʻo ia iā Ben a hoʻolei iā ia ma luna o ke ala hao, a laila lele ʻo ia ma luna ona. Pae lākou ma kahi kokoke i ke ala o ka pōpoki.
  
  Ua kani ka leo o ka pū kaulahao Apache, hohonu a make loa, e lele ana kāna mau pana ma luna o ka lehulehu akā naʻe hoʻi ka weliweli.
  
  "E Ben! E noho kokoke mai ia'u." Ua holo ʻo Drake a puni ka ʻaoʻao o ke ala pōpoki. Ua hilinaʻi kekahi mau hiʻohiʻona e kōkua. Kū aʻela ʻo Drake i kona mau wāwae a nānā i hope i ka nui o ka poʻe e holo ana me ka hopohopo i nā puka. Piʻi ka nui o ka poʻe i ka catwalk, kōkua ʻia e nā kumu hoʻohālike a me nā limahana. ʻO nā ʻuā makaʻu i ʻō i ka lewa, a ua laha ka weliweli. Ua hoʻomālamalama ke ahi i ka pōʻeleʻele, a ʻo ke kani nui o nā rotor helikopa i hoʻopau i ka hapa nui o ka walaʻau.
  
  Ua kani hou ka pū kaulahao, e hoʻouna ana i ke alakaʻi kaumaha i ka lewa me kahi leo pōʻino i lohe ʻole ʻia e ke kanaka kīwila ma nā wahi āpau.
  
  Huli ʻo Drake. Ua makaʻu nā kumu hoʻohālike ma hope ona. Aia ka pale kaua o Odin i mua ona. No ka hoʻolohe ʻana i ka manaʻo, ua hoʻoweliweli ʻo ia i ke kiʻi ʻana i kekahi mau kiʻi i ka manawa i ʻike ʻia ai nā koa me nā ʻaʻahu pale pōkā ma hope o nā hiʻohiʻona. ʻO ka manaʻo mua o Drake e hoʻonoho iā ia iho ma waena o Ben, nā mea hoʻohālike, a me nā koa, akā ua hoʻomau ʻo ia i ke kaomi ʻana, e hōʻemi ana i kāna ʻike.
  
  Me kona lima ʻē aʻe ua hoʻokuke ʻo ia i kāna ʻōpio hoʻolimalima i kahi mamao loa.
  
  "E!"
  
  Nānā maila kekahi o nā koa iā ia a hoʻoluliluli i kāna pū mīkini me ka hoʻoweliweli. Ua kāohi ʻo Drake i ka manaʻo hoʻomaloka. ʻAʻole i loaʻa kēia ʻano mea ma York, ma kēia ao. ʻO York ka home no nā poʻe mākaʻikaʻi, nā mea aloha ice cream a me nā poʻe huakaʻi lā ʻAmelika. He liona i ʻae ʻole ʻia e uwē, ʻoiai i ka wā i noho aliʻi ai ʻo Roma. Akā, ua palekana, a ua naʻauao. ʻO kēia kahi i koho ai ʻo Drake e pakele mai ka SAS pōʻino ma kahi mua.
  
  E noho me kaʻu wahine. E pale aku ... crap!
  
  Ua ʻike koke ʻia ke koa ma kona alo. "E hāʻawi mai iaʻu i kēlā!" Ua hoʻōho ʻo ia me ka leo Kelemania. "Hana o nua!"
  
  Ua holo wikiwiki ke koa i ke kamera. Ua ʻoki ʻo Drake i kona lima a wili i kāna pū mīkini. Puiwa mai la ka helehelena o ke koa me ka pihoihoi. Ua hāʻawi mālie ʻo Drake i ka pahupaʻikiʻi iā Ben i kahi neʻe e hoʻokiʻekiʻe ai i kekahi poʻo lawelawe ʻo New York. Ua lohe au iā ia e holo wikiwiki ana.
  
  Ua kuhikuhi ʻo Drake i ka pū mīkini ma ka papahele ʻoiai ʻekolu mau koa hou i neʻe aku iā ia.
  
  "ʻO ʻoe!" Ua hāpai kekahi o nā koa i kāna mea kaua. Ua pani ʻo Drake i kona mau maka, akā ua lohe ʻo ia i ka uē nui.
  
  "E kali! ʻO nā poho liʻiliʻi, pupule. Makemake ʻiʻo ʻoe e pana i kekahi me ke koko anuanu ma ke kīwī aupuni?"
  
  Kuno aku la ke koa hou ia Drake. "E hāʻawi mai iaʻu i ke kamera." Aia kekahi ʻano ihu palaualelo i kāna leo Kelemania.
  
  Noʻonoʻo ʻo Drake i kahi hoʻolālā B a hoʻokuʻu i ka pū i ka papahele. "ʻAʻole iaʻu."
  
  Kuno aku la ke kapena i kona mau malalo. "E nānā iā ia."
  
  "Aia he mea ʻē aʻe ma laila..." ʻo ke koa mua i hāpai aʻe i kāna pū, me ke ʻano huikau. "ʻO ia ... ua haʻalele."
  
  Ua komo pono ka luna i ka maka o Drake. "Ka neʻe maikaʻi ʻole."
  
  Paʻi ka pahu i kona lae. Ua piha kona ʻike i nā Kelemania huhū a me ka kuha lele. "E nānā iā ia!"
  
  ʻOiai lākou e ʻimi ana iā ia, ua ʻike ʻo ia i ka ʻaihue i hoʻonohonoho ʻia o Odin's Shield i alakaʻi ʻia e kekahi kanaka huna hou i hōʻea mai i ʻaʻahu ʻia i ka lole keʻokeʻo. Ua ʻānai aʻela ʻo ia i kona lima me ke ʻano hōʻikeʻike a ʻaʻi i kona poʻo, ʻaʻole naʻe i ʻōlelo. I ka wā i hūnā pono ʻia ai ka pale kaua, ua hoʻoluliluli ke kanaka i ka lekiō ma ke ala o Drake, me ka ʻike maopopo ʻana i ka manaʻo o ke kāpena.
  
  Hoʻokomo ka luna koa i kāna lekiō ma kona pepeiao, akā ʻaʻole ʻo Drake i lawe aku i kona mau maka mai ke kanaka ʻaʻahu keʻokeʻo.
  
  "i Parisa," wahi a ke kanaka me kona mau lehelehe wale. "Apopo i ka hora eono."
  
  ʻO ka hoʻomaʻamaʻa SAS, ua noʻonoʻo ʻo Drake, ua pono mau.
  
  ʻĪ maila ke aliʻi, ʻAe. Ua ʻike hou ʻo ia iā ia iho i ka maka o Drake, e hoʻolele ana i kāna mau kāleka hōʻaiʻē a me nā ID o ka mea paʻi kiʻi. "Lucky nutcracker," i huki palaualelo ai. "Ua ʻōlelo ka luna he liʻiliʻi nā poho, ʻo ia ke kumu e ola nei ʻoe. "Akā," ʻoluʻolu ʻo ia i ka ʻeke kālā a Drake, "ua loaʻa iā mākou kāu helu wahi, a inā e hoʻokahe ʻoe i nā pī," i ʻōlelo hou ai ʻo ia, me ka ʻakaʻaka i ʻoi aku ka anuanu ma mua o ka polar bear, "e loaʻa ka pilikia iā ʻoe."
  
  
  ʻELUA
  
  
  
  IOKA, Enelani
  
  
  Ma hope mai, ma ka home, ua mālama ʻo Drake iā Ben i ka kofe kānana decaf a hui pū me ia e nānā i ka uhi ʻana o nā hanana o ka pō.
  
  Ua ʻaihue ʻia ka pale kaua o Odin no ka mea ʻaʻole i mākaukau ke kūlanakauhale ʻo Ioka no kēlā hoʻouka kaua ʻino. ʻO ka hana mana maoli ʻaʻole i make kekahi. Ua ʻike ʻia nā helikopa ahi i nā mile ka mamao, ua haʻalele ʻia i kahi i hui ai nā alaloa ʻekolu, a ua lōʻihi ka poʻe e noho ana.
  
  "E hoʻopau i ka hōʻike a Frey," wahi a Ben, me ka hapa koʻikoʻi. "Ua hoʻopili ʻia nā kumu hoʻohālike a ua hala."
  
  "Damn, ua hoʻololi au i ka moena. ʻAe, maopopo iaʻu e ola ʻo Frey, Prada a me Gucci."
  
  "E pāʻani ka Wall of Sleep i nā mea āpau."
  
  "Hoʻomaka hou i ka ʻohana kiʻiʻoniʻoni Titanic?"
  
  "Hoʻomanaʻo mai iaʻu - ua ʻoki lākou i koʻu makuakāne i waena o ke kahawai."
  
  Ua hoʻopiha ʻo Drake i kāna ʻeke. "Mai hopohopo. E kelepona hou ʻo ia ma kahi o ʻekolu mau minuke a i ʻole. "
  
  "Ke hoʻomakeʻaka nei ʻoe iaʻu, e Krusty?"
  
  Luliluli ʻo Drake i kona poʻo a ʻakaʻaka. "ʻAʻole. He ʻuʻuku ʻoe ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo."
  
  Ua noho ʻo Ben me Drake no ʻeiwa mahina. I loko o nā mahina wale nō, ua hele lākou mai nā malihini a i nā hoaaloha maikaʻi. Ua kākoʻo ʻo Drake i ka uku hoʻolimalima o Ben no ke kūʻai ʻana i kona ʻike kiʻi - e hele ana ke kanaka ʻōpio e puka i ke kula - a ua kōkua ʻo Ben ma ke kaʻana like ʻana i nā mea āpau. kupono no hoi ka mahalo.
  
  Ua waiho ʻo Ben i kāna ʻeke. "Aloha pō, e ka hoa. Manaʻo wau e hele wau e kelepona i koʻu kaikuahine."
  
  "Pō".
  
  Paʻa ka puka a nānā pono ʻole ʻo Drake iā Sky News no kekahi manawa. I ka wā i ʻike ʻia ai ke kiʻi o ka pale kaua o Odin, ua hoʻi ʻo ia i kēia manawa.
  
  Lawe ʻo ia i ka pahupaʻikiʻi i hāʻawi iā ia i kona ola, hoʻopaʻa i ke kāleka hoʻomanaʻo i loko o kāna ʻeke, me ka manaʻo e nānā i nā kiʻi i ka lā ʻapōpō, a laila hele i ka lolouila ʻōniʻoniʻo. Ke hoʻololi nei i kona manaʻo, kū ʻo ia e nānā pālua i nā puka a me nā puka makani. Ua mālama nui ʻia kēia hale i nā makahiki he nui aku nei i kona wā e lawelawe ana i ka pūʻali koa. Makemake ʻo ia e manaʻoʻiʻo i ka pono kumu o kēlā me kēia kanaka, akā ua aʻo mai ke kaua iā ʻoe i hoʻokahi mea - mai hilinaʻi makapō i kekahi mea. Loaʻa i kahi hoʻolālā a me kahi koho hoʻihoʻi - Plan B.
  
  ʻEhiku makahiki i hala, a i kēia manawa ua ʻike ʻo ia ʻaʻole e haʻalele ka manaʻo o ke koa iā ia.
  
  Ua ʻimi ʻo ia iā 'Odin' a me 'Shield of Odin'. Ma waho o ka hale, ua piʻi ka makani, e holo wikiwiki ana ma nā ʻea a me ka uwē ʻana e like me ka mea hoʻopukapuka kālā i hoʻopaʻa ʻia ka bonus i ʻehā miliona. Ua ʻike koke ʻo ia he nūhou nui ka Shield. ʻO ka mea nui loa i loaʻa i loko o ka mōʻaukala ʻo Iceland. ua hoʻopaʻa ʻia ka ʻimi ʻana.
  
  ʻO ka lua pele like, ʻo Drake i noʻonoʻo ai, nāna i hoʻouna i kahi ao lehu ma waena o ʻEulopa, e hoʻopilikia ana i ka lele ʻana o ka ea a me nā lā hoʻomaha kanaka.
  
  Ua inu ʻo Drake i kāna kofe a hoʻolohe i ka ʻuā o ka makani. Ua kū ka uaki mantel i ke aumoe. ʻO ka nānā ʻana i ka nui o ka ʻike i hāʻawi ʻia e ka Pūnaewele ua haʻi iā ia e ʻoi aku ka manaʻo o Ben ma mua o kāna hiki. Ua like ʻo Ben me kēlā me kēia haumāna - hiki iā ia ke hoʻomaopopo koke i ka ʻino i ʻike ʻia me ka ʻenehana. Ua heluhelu ʻo ia ua hoʻonani ʻia ka pale kaua o Odin me nā hoʻolālā paʻakikī he nui, ua aʻo ʻia ia mau mea a pau e nā poʻe akamai o ka hale, a ʻo J.R.R. Ua hoʻokumu ʻo Tolkien i kāna kupua hele hewa ʻo Gandalf ma Odin.
  
  Mea ʻākeʻakeʻa. ʻO nā hōʻailona a i ʻole hieroglyphs e hoʻopuni ana i waho o ka pale i manaʻo ʻia he ʻano kahiko o Odin's Curse:
  
  
  He naʻaupō wale nō ka lani a me Gehena,
  
  ʻO ka ʻuhane ola ʻole ia e hilinaʻi nei i ka Pono a i ʻole ka hewa.
  
  
  ʻAʻohe palapala e wehewehe i ka hōʻino, akā ua manaʻoʻiʻo nā mea a pau i kona ʻoiaʻiʻo. ʻO ka liʻiliʻi loa i pili i ka Vikings, ʻaʻole ʻo Odin.
  
  Noho hou ʻo Drake ma kona noho a holo i nā hanana o ka pō.
  
  Hoʻokahi mea i kāhea aku iā ia, akā i ka manawa hoʻokahi i noʻonoʻo ai iā ia. ʻO ka waha keʻokeʻo ka waha keʻokeʻo: "i Paris, ʻapōpō i ka ʻeono." Inā hele ʻo Drake i kēia ala, hiki iā ia ke hoʻoweliweli i ke ola o Ben, ʻaʻole e haʻi i kāna iho.
  
  ʻAʻole i nānā ka makaʻāinana i kēia. E noʻonoʻo ke koa ua hoʻoweliweli mua ʻia lākou, ua pilikia ko lākou ola, a he ʻike maikaʻi kekahi ʻike.
  
  Ua Googled ʻo ia: One + Paris.
  
  Hoʻokahi komo wiwo ʻole i hopu i kona maka.
  
  Ua hōʻike ʻia ka lio o Odin, ʻo Sleipnir, ma ka Louvre.
  
  ʻO ka lio o Odin? Ua ʻoki ʻo Drake i ke kua o kona poʻo. No ke Akua, ua koi kēia kanaka i kekahi mau mea waiwai. Ua wehe ʻo Drake i ka ʻaoʻao home Louvre. Me he mea lā ua ʻike ʻia kahi kiʻi o ka lio kaulana ʻo Odin i nā makahiki he nui aku nei ma nā mauna o Norewai. Ua ukali ʻia nā moʻolelo hou aʻe. Ua lawe koke ʻia ʻo Drake e nā moʻolelo he nui e pili ana iā Odin a aneane poina ʻo ia ʻo ia ke Akua Viking, he moʻolelo wale nō.
  
  Louvre? Nahu iho la o Drake. Ua hoʻopau ʻo ia i kāna kofe me ka luhi, a neʻe ʻo ia mai ke kamepiula.
  
  I ka manawa aʻe, ua hiamoe ʻo ia.
  
  
  * * *
  
  
  Ala aʻela ʻo ia i ke kani ʻana o ka rana. ʻO kāna kiaʻi liʻiliʻi. Ua manaʻo paha ka ʻenemi i kahi puʻupuʻu a i ʻole ke ʻano o kahi ʻīlio, akā ʻaʻole ʻo ia i manaʻo i ke kāhiko ʻōmaʻomaʻo liʻiliʻi e kau ana ma ka ʻaoʻao o ka pahu huila, a ua aʻo ʻia ʻo Drake e lilo i mea hiamoe māmā.
  
  Ua hiamoe ʻo ia ma ka pākaukau kamepiula me ke poʻo ma kona mau lima; I kēia manawa, ala koke aʻela ʻo ia a heʻe akula i loko o ke alahele ʻeleʻele. Ua kani ka puka hope. Nahā ke aniani. He mau kekona wale nō i hala ma hope o ke kani ʻana o ka rana.
  
  Aia lākou i loko.
  
  Ua kūlou ʻo Drake ma lalo o ka ʻili o ka maka a ʻike akula ʻo ia i ʻelua mau kānaka e komo mai ana me ka paʻa ʻana i nā pū mīkini me ka maikaʻi, akā me ka paʻakikī. He maʻemaʻe kā lākou neʻe ʻana, ʻaʻole maikaʻi.
  
  ʻaʻole pilikia.
  
  Ua kali ʻo Drake ma ka malu, me ka manaʻolana ʻaʻole e hoʻokuʻu ʻia ke koa kahiko i loko ona.
  
  ʻElua kanaka i komo, ʻo ka hui mua. Hōʻike kēia ua ʻike kekahi i kā lākou hana. Ua hoʻolālā ʻia ka hoʻolālā holoʻokoʻa a Drake no kēia kūlana i nā makahiki he nui aku nei, i ka wā i ikaika a hoʻokolohua ai ka manaʻo o ke koa, a ʻaʻole pono ʻo ia e hoʻololi. I kēia manawa ua hoʻonohonoho hou ʻia i loko o kona manaʻo. I ka puka ʻana o ka waha o ke koa mua i waho o ka lumi kuke, lālau akula ʻo Drake iā ia, huki aʻe iā ia, a laila hoʻohuli i hope. I ka manawa like, hele akula ʻo ia i mua o kona hoa paio a wili aʻe me ka ʻohi pono ʻana i ka pū a pau ma hope o ke kanaka.
  
  Ua haohao ka lua o na koa. ʻO ia wale nō ka mea i lawe. Ua kī ʻo Drake me ka hoʻomaha ʻole o ka millisecond, a laila huli aʻe a pana i ke koa mua ma mua o ka hāʻule ʻana o ka lua i kona mau kuli.
  
  Holo aku la ia. ʻO ka wikiwiki nā mea a pau i kēia manawa.
  
  Holo ʻo ia i ke alapiʻi, me ka hoʻōho ʻana i ka inoa o Ben, a laila kiʻi akula ʻo ia i ke ahi o ka pū mīkini ma luna o kona poʻohiwi. Ua hōʻea ʻo ia i ka pae ʻana, hoʻōho hou, a laila holo i ka puka o Ben. Poha. Kū ʻo Ben i loko o kāna pahu pahu pōkole, kelepona ma ka lima, kākau ʻia ka weliweli maoli ma kona mau maka.
  
  "Mai hopohopo," wahi a Drake. "Hilinaʻi iaʻu. ʻO kēia kaʻu hana ʻē aʻe. "
  
  ʻAʻole nīnau ʻo Ben i nā nīnau. Ua hoʻomau ʻo Drake me kona ikaika a pau. Ua hoʻopau ʻo ia i ka pā hale o ka hale a hoʻokomo i ka lua i loko o kēlā lumi. Ma hope o kēlā, hoʻoikaika ʻo ia i ka puka lumi moe. ʻAʻole ia e hoʻōki i ka ʻenemi kūpaʻa, akā ʻoiaʻiʻo e hoʻolohi iā ia.
  
  He ʻāpana ia o ka papahana.
  
  Hoʻopaʻa ʻo ia i ka puka, me ka hoʻopaʻa ʻana i nā lāʻau i kūkulu ʻia i loko o ke kumu i hoʻoikaika ʻia, a laila hoʻohaʻahaʻa i ke alapiʻi i loko o ka hale. Ua pana mua ʻo Ben, ʻo Drake kekona ma hope. Nui a kāmeʻa ka wahi loft. Kū wale ʻo Ben ma laila, ʻo ka waha. Hoʻopiha nā waihona puke maʻamau i ka pā hikina-komohana holoʻokoʻa, piha i nā CD a me nā pahu cassette kahiko.
  
  "Nou anei keia, e Matt?"
  
  ʻAʻole pane ʻo Drake. Hele akula ʻo ia i kahi puʻu pahu e hūnā ana i kahi puka kiʻekiʻe e kolo ai; he puka e hiki aku ai i ka hale.
  
  Ua hoʻohuli ʻo Drake i ka pahu ma luna o ke kapena. Ua hāʻule i waho ka ʻeke ʻeke piha i hoʻopaʻa ʻia ma kona poʻohiwi.
  
  "Ka lole?" Ua hawanawana ʻo Ben.
  
  Paʻi ʻo ia i ka ʻeke ʻeke. "Ua loaʻa iaʻu."
  
  I ka nānā ʻana o Ben, ua ʻike ʻo Drake i kona makaʻu. Ua ʻike ʻo ia ua maʻalahi loa ʻo ia e huli hou i kēlā kanaka SAS. "Ka lole. Kelepona kelepona. kālā. Palapala Palapala. I-pad. ʻIkepili".
  
  ʻAʻole i ʻōlelo i ka pū. Nā pōkā. pahi...
  
  "ʻO wai kēia, e Matt?"
  
  Ua hāʻule mai lalo. Ke kīkēkē nei ko lākou ʻenemi ʻike ʻole i ka puka lumi moe o Ben, i kēia manawa ke ʻike nei lākou ua hoʻohaʻahaʻa lākou iā Drake.
  
  "ʻO ka manawa kēia e hele ai".
  
  Huli aʻela ʻo Ben me ka ʻole o ka ʻike ʻole a kokolo akula i waho i ka pō makani. Luku ʻo Drake ma hope ona, a nānā hope loa i nā paia i hoʻopaʻa ʻia me nā CD a me nā lipine, kīkī i ka puka.
  
  Ua hoʻoponopono ʻo ia i ka hale e like me ka mea hiki iā ia me ka ʻole o ka huki ʻana i ka manaʻo o ka poʻe. Ma lalo o ke kumu o ka hoʻokomo ʻana i kahi auwai hou, ua hoʻokomo ʻo ia i ʻekolu kapuaʻi ākea ākea e holo i ka lōʻihi holoʻokoʻa o kona hale. Aia ka pilikia ma ka ʻaoʻao o kona hoalauna.
  
  Ua huki ʻia ka makani iā lākou me nā manamana lima hoʻomanawanui i ko lākou hele ʻana i ke kaupaku. Ua hele akahele o Ben, me ka pahee o kona mau wawae olohelohe a haalulu i na kile pipili. Ua paʻa paʻa ʻo Drake i kona lima, me ka manaʻo e loaʻa iā lāua ka manawa e ʻimi ai i kāna mau kāmaʻa sneakers.
  
  A laila, uwē maila ka makani nui ma luna o ke kapuahi, ua pā ʻo Ben i ka ʻaoʻao ākea a hoʻokuʻi iā ia ma ka ʻaoʻao. Huki ikaika ʻo Drake, lohe ʻo ia i ka uē o ka ʻeha, ʻaʻole naʻe i wehe i kāna paʻa. Ma hope o kekona, hoʻopaʻa ʻo ia i kāna hoaaloha.
  
  "ʻAʻole mamao," hāwanawana ʻo ia. "Aneane ma laila, e ka hoa."
  
  Ua ʻike ʻo Drake ua weliweli ʻo Ben. Holo aʻela kona mau maka ma waena o ka puka o ka hale a me ka lihi o ka hale, a laila i ka māla a me hope. Ua hoʻohuli ʻia ka makaʻu i kona mau hiʻohiʻona. Ua wikiwiki kona hanu; ʻaʻole loa lākou i hana pēlā.
  
  Ua ʻaihue ʻo Drake i ka ʻīpuka, hōʻuluʻulu i kona wiwo ʻole a huli i hope i laila. Ina ua hala kekahi, ina ua ike mua ia ia. Hopu aku la oia ia Ben ma na poohiwi a halawai aku la me kona mau maka.
  
  "E Ben, pono ʻoe e hilinaʻi iaʻu. Hilinaʻi iaʻu. Hoʻohiki wau e kōkua wau iā ʻoe e hoʻokō i kēia. "
  
  Nānā maila nā maka o Ben a kunou akula ʻo ia, me ka makaʻu naʻe akā ua waiho ʻo ia i kona ola ma nā lima o Drake. Huli aʻela ʻo ia a neʻe me ke akahele. Ua ʻike ʻo Drake e kahe ana ke koko mai kona mau wāwae, e kahe ana i loko o ka ʻauwai. Ua hele lākou ma luna o ka hale o ka hoalauna, a iho i loko o kāna hale ʻōmaʻomaʻo a hāʻule i lalo i ka honua. Ua paheʻe ʻo Ben a hāʻule i ka hapalua o ke ala, akā ʻo Drake ka mua ma laila a hoʻoluhi i ka hapa nui o kona hāʻule ʻana.
  
  Aia lākou ma ka lepo paʻa ia manawa. Ua ʻā ke kukui ma ke keʻena aʻe, akā ʻaʻohe kanaka a puni. Ua lohe paha lākou i ke ahi pū mīkini. Manaʻo wau e hele ana nā mākaʻi.
  
  Ua pūliki paʻa ʻo Drake iā Ben a ʻōlelo maila, "Maikaʻi nā mea. E hoʻomau i ka hana maikaʻi a e hāʻawi wau iā ʻoe i kahi kiʻi piʻi hou. ʻĀnō e hele kāua."
  
  He hoʻohenehene holo. I nā manawa a pau e makemake ai lākou i kahi koho-me-up, e haʻi ʻōlelo ʻo Ben iā Drake e pili ana i kona mau makahiki, a e ʻakaʻaka ʻo Drake i ka wā ʻōpio o Ben. Hoʻokūkū hoaloha.
  
  Huhū ʻo Ben. "ʻO wai ka lua i luna?"
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka attic a me kona puka huna. ʻAʻohe mea i huki i kekahi mea mai laila mai.
  
  "Kelemania".
  
  "Huh? E like me ke Kaua Honua II o Kelemania ma luna o ka muliwai Kwai?"
  
  "Manaʻo wau ʻo ka Kepani. ʻAʻole, ʻaʻole wau i manaʻo he mea like ia me ka WWII Germans.
  
  Aia lākou ma ke kua o ka māla o ka hoalauna. Holo lākou i loko o ka pā a hoʻokuʻu i ka ʻāpana dummy o ka pā a Drake i kūkulu ai i kekahi o nā hoʻolauleʻa Swift makahiki.
  
  Hele pololei mākou ma ke alanui paʻa.
  
  E kū pono ana i ke kahua kaʻa kaʻa.
  
  Ua hele ʻo Drake i nā kaʻa e kali nei me ka pepehi kanaka ma kona noʻonoʻo. Ua ʻike hou ʻia kona ʻike koa. E like me Mickey Rourke, e like me Kylie, e like me Hawaii Five-O... Ua moe wale, e kali ana i ka manawa kūpono e hoʻi mai ai.
  
  Ua maopopo iā ia ʻo ke ala wale nō e pale aku ai iā lāua ʻo ke kiʻi mua ʻana i ke kanaka ʻino.
  
  
  ʻEKOLU
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  Ua pae ka lele i Charles De Gaulle ma hope iho o ka hola 9 o ia lā. Ua pae ʻo Drake lāua ʻo Ben me kahi ʻeke ʻeke a me kekahi mau mea mai kāna ʻike kumu. Ua ʻaʻahu lākou i nā lole hou, ua mākaukau nā kelepona hou. Ua hoʻopiʻi ʻia ka I-pad. Ua nalowale ka hapa nui o ke kālā - ua hoʻohana ʻia ma ka lawe ʻana. Ua hoʻolei ʻia ka mea kaua i ka manawa i hoʻoholo ai ʻo Drake i kāna kumu.
  
  I ka wā o ka lele, lawe ʻo Drake iā Ben i nā mea āpau a me nā Vikings a noi iā ia e kōkua i ka noiʻi. ʻO ka ʻōlelo hoʻohenehene a Ben, "Bang bang, ʻo koʻu kēkelē ia."
  
  Ua ʻae ʻo Drake i kēia ʻano. ʻAʻole i haki nā Griffins, mahalo ke Akua.
  
  Ua hele lākou i waho o ke kahua mokulele i loko o ke anuanu o Parisa. Ua loaʻa ʻo Ben i kahi kaʻa kaʻa a hoʻolele i ka puke alakaʻi āna i kūʻai ai iā ia. I ko lākou komo ʻana i loko, ʻōlelo ʻo ia, "Umm... Rue... Croix? Hotel e kū pono ana i ka Louvre?"
  
  Ua hoʻomaka ke kaʻa kaʻa e neʻe, i hoʻokele ʻia e kekahi kanaka nona ka helehelena i hōʻike ʻia ʻaʻohe mea e neʻe ana iā ia. ʻO ka hōkele, i kona hōʻea ʻana i hoʻokahi kanahā mau minuke ma hope, he mea hōʻoluʻolu no Paris. Aia kekahi lobby nui, nā elevators e hiki ke hoʻokipa i nā mea ʻoi aku ma mua o hoʻokahi kanaka, a me nā alahele me nā lumi.
  
  Ma mua o ko lākou nānā ʻana, ua hoʻohana ʻo Drake i ka ATM ma ka lobby e hoʻihoʻi i ke kālā i koe - ma kahi o ʻelima haneli euros. Huhū ʻo Ben, akā ua hōʻoluʻolu ʻo Drake iā ia me ka minoʻaka. Ua ʻike ʻo ia i ka manaʻo o kāna hoa akamai.
  
  Nānā uila a me nā ala kālā.
  
  Ua uku ʻo ia no hoʻokahi lumi me kahi kāleka hōʻaiʻē a laila kūʻai i ka lumi ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui me ke kālā. I ka piʻi ʻana i luna, ua komo lāua ʻelua i ka lumi "cash" a ua hoʻonohonoho ʻo Drake i kahi mākaʻikaʻi.
  
  "ʻO kēia ko mākou manawa e pepehi ai i kekahi mau manu me ka pōhaku hoʻokahi," i ʻōlelo ai ʻo ia, e nānā ana iā Ben e nānā a puni ka lumi me ka maka koʻikoʻi.
  
  "A?" - Ua nīnau au.
  
  "ʻIke mākou i ka maikaʻi o lākou. Inā hiki koke mai lākou, maikaʻi kēlā, a pilikia paha. Inā ʻaʻole lākou, pono, he mea nui ia e ʻike. A loaʻa iā ʻoe ka manawa e huki ai i kāu mea pāʻani hou. "
  
  Ua hoʻohuli ʻo Ben i ka I-pad. "E hiki mai ana kēia i kēia lā i ka ʻeono?"
  
  "He manaʻo hoʻonaʻauao ia." Ua kaniʻuhū ʻo Drake. "Akā, kūpono ia me nā ʻike liʻiliʻi a mākou i ʻike ai."
  
  "Hmm, e haʻalele ʻoe, e Krusty..." Ua ʻāhaʻi ʻo Ben i kona mau manamana lima. Ua ʻālohilohi kona hilinaʻi i kēia manawa ua kōkua ʻo ia ma mua o ka hoʻopakele ʻia ʻana, akā ʻaʻole ʻo ia he kanaka 'hana' ia manawa. Akā, ʻo ke ʻano o ke ʻano i ʻike ʻia e kona inoa a i ʻole inoa inoa - ʻo ka hapa nui ʻo Blakey - ʻaʻole ikaika loa e kūpono i kēlā inoa inoa.
  
  Nānā akula ʻo Drake ma ka puka. "ʻO ka lōʻihi ka lōʻihi," i ʻōhumu ai ʻo ia. "ʻO ka nui o nā manawa i loaʻa iā mākou."
  
  ʻAʻole i liʻuliʻu. ʻOiai ʻo Ben e paʻi ana i kāna I-pad, ʻike akula ʻo Drake i ka hapalua o nā kānaka nunui e ʻākoakoa ana ma ka puka ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui. Ua haki ka laka a ua haki ka lumi. He kanakolu kekona ma hope mai, puka hou mai ka hui, nana a puni me ka huhu, a hoopuehu.
  
  Hoʻopaʻa ʻo Drake i kona ʻāwae.
  
  wahi a Ben. "He mea hoihoi loa keia, Mat. Ua manaʻo ʻia he ʻeiwa mau ʻāpana o nā koena o Odin i hoʻopuehu ʻia a puni ka honua. ʻO ka pale kekahi mea, ʻo ka lio kekahi mea. ʻAʻole au i ʻike i kēia.
  
  Ua lohe ʻole ʻo Drake iā ia. Ua luku ʻo ia i kona lolo. ʻO kēia kahi i pilikia ai lākou.
  
  Me ka ʻōlelo ʻole, haʻalele ʻo ia i ka puka a kāʻei i kahi helu ma kāna kelepona paʻalima. Aneane i pane koke ia ke kelepona.
  
  "ʻAe?"
  
  "ʻO Drake kēia."
  
  "Pīhoihoi au. ʻAʻole lōʻihi e ʻike, e ka hoa.
  
  "Maopopo iaʻu".
  
  "Ua maopopo iaʻu e kelepona mai ʻoe."
  
  "ʻAʻole kou manaʻo, Wells. Makemake au i kekahi mea.
  
  "ʻOiaʻiʻo ua ʻike ʻoe. E haʻi mai iaʻu e pili ana iā Mai."
  
  E hoʻāʻo ʻo Wells iā ia me kahi mea wale nō i hiki iā ia ke ʻike. ʻO ka pilikia, ʻo Mai ko lākou lapalapa kahiko mai ko lākou wā haʻahaʻa ma Thailand, ma mua o kona male ʻana iā Alison - a ʻaʻole pono ʻo Ben e lohe i kēlā mau kikoʻī lepo.
  
  "ʻO Sheeran ka inoa waena. Wahi - Phuket. Type - hmm... exotic..."
  
  Nani nā pepeiao o Ben. Heluhelu ʻo Drake ma kāna ʻōlelo kino e like me ka hiki ke heluhelu i ka wahaheʻe a kahi kālai'āina. ʻO ka waha hāmama he ʻike...
  
  Ua aneane hiki iā Drake ke lohe i ka ʻakaʻaka ma ka leo o Wells. "ʻOhi? ʻO kēia ka mea maikaʻi loa hiki iā ʻoe ke hana?"
  
  "I kēia manawa, ʻae."
  
  "Aia kekahi ma laila?"
  
  "Makemake maoli".
  
  "Gotcha. ʻAe, e ka hoa, he aha kāu makemake?"
  
  "Pono wau i ka ʻoiaʻiʻo, Wells. Makemake au i ka ʻike maka i ʻae ʻole ʻia e hoʻolaha ʻia ma ka nūhou a i ʻole ma ka Pūnaewele. Ua ʻaihue ʻia kēlā pale o Odin. No na Kelemania i aihue. ʻOi aku ka poʻe Kelemania. ʻIke SAS maoli. Pono wau e ʻike i ka mea e hana maoli nei, e hoa, ʻaʻole he leak lehulehu. "
  
  "Aia ʻoe i loko o ka pilikia?"
  
  "Nui." ʻAʻole ʻoe e wahaheʻe i kou luna, ma mua a ʻaʻole paha.
  
  "Pono ke kōkua?"
  
  "Koe aku".
  
  "Ua loaʻa iā ʻoe kou lima, Drake. E ʻōlelo wale i ka ʻōlelo a na ʻoe ka SAS.
  
  "E hana wau".
  
  "Maikaʻi. E hāʻawi mai iaʻu i kekahi. A ma ke ala, ke ʻōlelo nei anei ʻoe iā ʻoe iho he SAS kahiko ʻoe?"
  
  Ua kānalua ʻo Drake. ʻAʻole pono e noho ka huaʻōlelo "good old SAS". "He ʻōlelo kūpono no ka wehewehe ʻana, ʻo ia wale nō."
  
  Ua hala ʻo Drake. ʻAʻole i maʻalahi ka noi ʻana i kona luna koa mua no ke kōkua, akā ʻoi aku ka palekana o Ben i ka haʻaheo. Nānā hou ʻo ia i ka lua, ʻike ʻo ia i kahi ala kaʻawale, a laila hele akula a noho ma hope o Ben.
  
  "Ke ʻōlelo nei ʻoe i ʻeiwa mau ʻāpana o Odin? He aha ke ʻano o ia mea?
  
  Ua haʻalele koke ʻo Ben i ka ʻaoʻao Facebook o kāna hui, me ka ʻōlelo ʻana he ʻelua mau hoaaloha hou, ʻo ka nui o kā lākou helu he ʻumikumamāhiku.
  
  Ua aʻo ʻo ia iā Drake no kekahi manawa. "No laila, he kāpena SAS mua ʻoe a me ka mea hoʻokani pila. He mea ʻē, e ka hoa, inā ʻaʻole ʻoe e noʻonoʻo i kaʻu ʻōlelo ʻana.
  
  "Hōʻike, Ben. He aha kāu?"
  
  "ʻAe... ke hahai nei au i ke ala o kēia mau ʻāpana ʻeiwa o Odin. Ua kau ʻia kekahi ma ke keʻa ma luna o kahi mea i kapa ʻia ʻo World Tree, ʻeiwa lā a me ʻeiwa pō, hoʻokē ʻai, me ka ihe ma kona ʻaoʻao, e like me Iesū Kristo, a he mau makahiki ma mua o Iesū. He mea maoli keia, Mat. Ua helu ʻia e nā ʻepekema maoli. ʻO ia paha ka moʻolelo i hoʻoikaika i ka moʻolelo o Iesu Kristo. ʻEiwa ʻāpana o Odin. ʻO ka ihe ka ʻāpana ʻekolu a pili i ka World Tree, ʻoiai ʻaʻole hiki iaʻu ke ʻike i kahi ʻōlelo o kona wahi. Aia ma Suedena ka wahi kaulana o ka Laau. He wahi i kapa ʻia ʻo Apsalla.
  
  "E lohi, e lohi. He mea e pili ana i ka pale kaua o Odin a i kona lio?"
  
  Ua ʻohi ʻo Ben. "ʻO ka Shield wale nō kekahi o nā ʻike archaeological nui loa o nā manawa āpau. A aia ma kona lihi he mau hua'ōlelo: He naʻaupō wale ka lani a me Gehena. ʻO ka ʻuhane ola ʻole ia e hilinaʻi nei i ka Pono a i ʻole ka hewa. ʻIke ʻia ʻo kēia ka hōʻino a Odin, akā ʻaʻohe mea i loko o ka hoʻomanaʻo ola i hiki ke hoʻomaopopo i kāna mea e manaʻo ai.
  
  "Malia paha ʻo ia kekahi o kēlā mau ʻōlelo hōʻino kahi āu e pono ai ma laila," ʻakaʻaka ʻo Drake.
  
  Ua mālama ʻo Ben iā ia. "Ua ʻōlelo ʻia ma ʻaneʻi he kiʻi kiʻi ka Lio. ʻO kekahi kiʻi kiʻi ʻē aʻe, "The Wolves of Odin", ke hōʻike ʻia nei ma New York.
  
  "ʻO kāna mau ʻīlio hae? I kēia manawa?" Ua hoʻomaka ka lolo o Drake e palai.
  
  "Ua holo ʻo ia i ʻelua ʻīlio hae i ke kaua. ʻIke loa."
  
  Huhū ka maka o Drake. "Ua helu ʻia nā ʻāpana ʻeiwa?"
  
  Luliluli ke poo o Ben. "Ua nalowale kekahi mau mea, akā..."
  
  Hoʻomaha ʻo Drake. "He aha?" - Ua nīnau au.
  
  "ʻAe, he naʻaupō ia, akā aia kekahi mau ʻāpana o ka moʻolelo ma ʻaneʻi e hele nei i ke ʻano. ʻO kekahi mea e pili ana i nā ʻāpana āpau o Odin e hui pū ana a hoʻomaka i kahi hopena kaulahao e alakaʻi ai i ka hopena o ka honua.
  
  "Nā mea maʻamau," wahi a Drake. "He ʻano moʻolelo 'hopena o ka honua' kēia mau akua kahiko i pili pū me lākou."
  
  Kuno ʻo Ben a nānā i kāna wati. "Akau. Nānā. Pono mākou nā wizard pūnaewele i ka meaʻai, "manaʻo ʻo ia no ke kekona. "A ke manaʻo nei au, manaʻo wau e hiki koke mai ana nā mele hou mai ka hui. ʻO Croissant a me Brie no ka brunch?
  
  "I ka wā ma Paris..."
  
  Wehe aʻela ʻo Drake i ka puka, nānā ʻo ia a puni, a laila paipai iā Ben e puka i waho. Ua ʻike ʻo ia i ka ʻakaʻaka ma ka maka o kāna hoaaloha, akā heluhelu pū nō hoʻi i ke ʻano haʻalulu weliweli i kona mau maka. Ua hūnā maikaʻi ʻo Ben, akā ua ʻino ʻo ia.
  
  Ua hoʻi ʻo Drake i ka lumi a hoʻokomo i kā lākou mau mea āpau i loko o kahi ʻeke. I kona hoʻopaʻa ʻana i ke kāʻei koʻikoʻi, lohe ʻo ia iā Ben e ʻōlelo ana i kahi aloha haʻahaʻa a manaʻo ʻo ia e kū ana kona puʻuwai i ka makaʻu no ka lua o ka manawa o kona ola.
  
  ʻO ka mea mua i ka wā i haʻalele ai ʻo Alison iā ia, me ka ʻōlelo ʻana i kēlā ʻokoʻa like ʻole - ʻoi aku ʻoe i ke koa ma mua o kahi kahua hoʻomoana pōʻino.
  
  I kēlā pō. ʻOiai ua hoʻopiha ka ua pau ʻole i kona mau maka me nā waimaka e like me ka wā ma mua.
  
  Holo ʻo ia i ka puka, ʻo nā ʻiʻo a pau o kona kino ke ʻeha a mākaukau, a laila ʻike ʻo ia i kahi kāne ʻelemakule e hakakā ana ma ke alaloa.
  
  A ʻike ʻo Ben i ka weliweli loa i piha i nā maka o Drake ma mua o ka loaʻa ʻana o ka manawa o ka ex-koa e hūnā iā ia. Kupa lapuwale.
  
  "Mai hopohopo". wahi a Ben me ka minoaka haikea. "Maikaʻ au".
  
  Hoʻoluliluli ʻo Drake a alakaʻi iā lākou i lalo i ke alapiʻi, me ke kiaʻi mau. Nānā ʻo ia i ka lobby, ʻaʻohe ʻike hoʻoweliweli, a hele i waho.
  
  Aia ma hea ka hale ʻaina kokoke loa? Ua kuhi ʻo ia a hele akula i ka Louvre.
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻike koke kekahi kanaka momona mai Munich me nā mākau o ka neurosurgeon. Ua nānā ʻo ia i kona ʻano kiʻi kiʻi a i loko o ʻelua mau puʻuwai i ʻike ai i ka Yorkshireman i kūkulu maikaʻi ʻia a me kāna hoaaloha puʻuwai lōʻihi a hoʻopaʻa iā lākou i loko o nā crosshair.
  
  Ua hoʻololi ʻo ia i kona kūlana, ʻaʻole makemake i ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe a i ʻole nā mamala keʻokeʻo i ʻeli i loko o kona mau lālā ʻiʻo.
  
  Ua hawanawana ʻo ia i ka microphone poʻohiwi: "Ke paʻa nei au iā lākou ma kahi kaula."
  
  Kahaha koke ka pane. "Pepehi iā lākou i kēia manawa."
  
  
  EHA
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  ʻEkolu mau pōkā i kī koke ʻia.
  
  ʻO ka pōkā mua i ʻalo aʻe mai ka ʻaoʻao o ka puka metala ma ka ʻaoʻao o ke poʻo o Drake, a laila hoʻi i ke alanui, a hahau i kahi wahine ʻelemakule ma ka lima. Ua wili a hāʻule ʻo ia me ka pīpī ʻana i ke koko i ka lewa ma ke ʻano o kahi māka nīnau.
  
  ʻO ka lua o ka hahau ʻana i kū ai nā lauoho ma ke poʻo o Ben.
  
  Ua paʻi ke kolu i ke koʻa kahi i kū ai ʻo ia i kahi nanosekona ma hope o ka hopu ʻana o Drake iā ia ma ka pūhaka. Poʻo ka pōkā mai ke kahua alanui a nahā ka puka makani hōkele ma hope o lākou.
  
  Ua ʻōwili ʻo Drake a hele koʻikoʻi ʻo Ben ma hope o ka lālani o nā kaʻa i paʻa. "Ke paʻa nei au iā ʻoe". Ua hāwanawana ʻo ia me ka huhū. "E hoʻomau wale." Kūlou ʻo ia, ua nānā ʻo ia i waho o ka puka aniani kaʻa a ʻike ʻo ia i ka neʻe ʻana ma luna o ka hale i ka wā i haki ai ka pukaaniani.
  
  "Ka pana ʻino!" ʻO kāna leo Yorkshire a me kāna slang pūʻali i hoʻonui i kona leo i ka ulu ʻana o ka adrenaline. Nānā ʻo ia i ka ʻāpana. E holo ana na makaainana, e uwauwa ana, e hana ana i na mea hoohihia, aka, o ka pilikia, ua ike pono ka mea pana i ko lakou wahi.
  
  A ʻaʻole ʻo ia wale nō.
  
  ʻOiai i kēia manawa, ua ʻike ʻo Drake i nā kāne ʻekolu āna i ʻike mua ai i ka wā o ka laka ʻana, ka mea i puka i waho o Mondeo pōʻeleʻele a hele wāwae me lākou.
  
  "Ka manawa e neʻe ai."
  
  Ua alakaʻi ʻo Drake iā lākou i ʻelua mau kaʻa i kahi i ʻike mua ai ʻo ia i kahi wahine ʻōpio e uwē ana i loko o kāna kaʻa. No kona haʻohaʻo, wehe ʻo ia i kona puka i kahi māwae a ʻike koke ʻo ia i ka wikiwiki o ka hewa i ka ʻike ʻana i kona ʻano makaʻu.
  
  Ua mālama ʻo ia i kahi hiʻohiʻona ʻaʻohe o kona helehelena. "Ma waho."
  
  ʻAʻole naʻe i kī ʻia. Kolo akula ka wahine i waho me ka makaʻu i ka maloʻo o kona mau ʻiʻo, a lilo i mau papa make. Holo akula ʻo Ben i loko, me ka mālama haʻahaʻa i ke kaumaha o kona kino. Holo wikiwiki ʻo Drake iā ia a laila hoʻohuli i ke kī.
  
  Hāpai ʻo ia i ke kaʻa i hope a huki i mua i waho o ke kahua kaʻa. E ʻā ana ka ʻōpala ma ke alanui ma hope o lākou.
  
  Hoʻōho ʻo Ben: "Rue Richelieu!"
  
  Huli ʻo Drake, e kali ana i ka pōkā, lohe ʻo ia i ke kani metala i ka wā e lele ana mai ka ʻenekini, a laila paʻi i ka mea hoʻokele. Ua hala lākou i ka poʻe pōā haohao ma ke alahele a ʻike lākou iā lākou e holo wikiwiki ana i ko lākou kaʻa.
  
  Ua wili ʻo Drake i ka huila i ka ʻākau, a laila i ka hema, a laila i ka hema hou.
  
  "Rue Saint-Honoré." Ua hoʻōho ʻo Ben me ka ʻāʻī ʻana i kona ʻāʻī e ʻike i ka inoa o ke alanui.
  
  Ua komo lākou i ke kahe o ke kaʻa. Ua wikiwiki ʻo Drake e like me ka hiki iā ia, e ulana ana i ke kaʻa-ʻo ia ka mea i ʻoliʻoli ʻo ia i lilo i Mini Cooper-i loko a i waho o nā alaloa a nānā pono i ka ʻike hope.
  
  Ua nalowale ka mea pana i ka hale, akā ua hoʻi ka Mondeo i laila, ʻaʻole mamao loa ma hope.
  
  Huli aʻe ʻo ia i ka ʻākau a ma ka ʻākau, loaʻa iā ia ka laki ma nā kukui kaʻa. ʻO ka Hale Hōʻikeʻike ʻo Louvre, lawe ʻia mai ka hema. ʻAʻohe mea i hoʻohana ʻia: ua piha nā alanui, ua pinepine nā kukui uila. Pono lākou e haʻalele i ke kikowaena o Paris.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Huhu koʻikoʻi ʻo Drake iā Ben. "No ke aha ʻoe e hoʻōho mau nei i nā inoa alanui?"
  
  Nānā akula ʻo Ben iā ia. "ʻaʻole maopopo iaʻu! Hōʻike lākou ma ke TV! He mea kōkua?"
  
  
  * * *
  
  
  "ʻAʻole!" - ua hoʻōho hou mai ʻo ia, ma luna o ka leo o ka ʻenekini i kona holo ʻana ma ke ala pahee mai ka Rue de Rivoli.
  
  Ua lele ka pōkā mai ka kāmaʻa. Ua ʻike ʻo Drake i kahi mea hele e hāʻule ana me ka ʻeha. He ino; he koʻikoʻi. He poʻe haʻaheo kēia poʻe a me ka ikaika e mālama ʻole i ka mea a lākou i hōʻeha ai, a hiki ke ola me nā hopena.
  
  No ke aha i koʻikoʻi ai nā ʻāpana ʻeiwa o Odin iā lākou?
  
  Ua komo nā pōkā i ke koʻikoʻi a me ka metala a haʻalele i nā hiʻohiʻona a puni ka Mini.
  
  I kēlā manawa, kani ke kelepona hele a Ben. Ua hana ʻo ia i kahi hana wili poʻohiwi paʻakikī no ka hoʻopuka ʻana mai ka ʻeke. "Makuahine?"
  
  "E kuʻu Akua!" ʻōlelo ʻino mālie ʻo Drake.
  
  "Maikaʻi wau, ta. ʻO ʻoe? Like me Pāpā?"
  
  Ua komo ka Mondeo i ka pahu o ka Mini. Hoʻopiha nā kukui makapō i ka ʻike ma hope, me nā helehelena o nā Kelemania ʻekolu e hoʻohenehene ana. Ua makemake nā ʻōpio.
  
  Kuno ʻo Ben. "A me ke kaikaina?"
  
  Ua nānā ʻo Drake i ke kuʻi ʻana o ka poʻe Kelemania i ka dashboard me kā lākou mau pū me ka hauʻoli nui.
  
  "ʻAʻole. ʻAʻohe mea kūikawā. ʻEā... he aha kēlā walaʻau?" Hoʻomaha ʻo ia. "O... Xbox."
  
  Ua kaomi ʻo Drake i ka mea holo wikiwiki i ka papahele. Ua pane koke ka enekini. Ua kani nā huila i ke kanaono mile i ka hola.
  
  ʻO ka pana aʻe i uhaʻi i ka puka makani hope. Ua iho ʻo Ben i ka wahi piʻi mua me ke kali ʻole i kahi kono. Ua ʻae ʻo Drake iā ia iho no ka loiloi, a laila hoʻokele i ka Mini ma ke ala kaʻawale i mua o kahi laina lōʻihi o nā kaʻa i kau ʻia.
  
  Ua ki pu aku ka poe hele o ka Mondeo me ka manao ole, me na poka e poha ana i na puka makani o na kaa i paa, e ku ana i ka Mini a lele aku. I loko o nā kekona, hoʻopaʻa ʻo ia i ke kaʻa, wili a puni me ka ʻuā, hoʻolei i ke kaʻa liʻiliʻi 180 degere, a laila hoʻi i hope i ke ala i hele mai ai.
  
  He mau kekona makamae no ka hoomaopopo ana o ka poe ohua o ka Mondeo i ka mea i hanaia. ʻO ka huli ʻana he 180-degere he mea mālama ʻole a weliweli, a lawe aku i ʻelua mau kaʻa i hoʻopaʻa ʻia me kahi pōʻino weliweli. Aia i hea ka inoa o na mea hemolele a pau?
  
  I kēia manawa ʻaʻohe koho. Ua holo ʻo Drake a puni i nā kihi he nui i hiki iā ia. "E mākaukau ʻoe e Ben. E holo ana makou."
  
  Inā ʻaʻole ʻo Ben i laila, inā ua kū ʻo ia a hakakā, akā ʻo ka palekana o kāna hoaaloha ka mea nui. A ʻo ka nalowale ʻana he hana akamai i kēia manawa.
  
  "ʻAe mama, a ʻike iā ʻoe ma hope." Hoʻopaʻa ʻo Ben i kāna kelepona paʻa a hoʻopaʻa ʻia. "Na makua".
  
  Huki hou ʻo Drake i ka Mini a hiki i ka ʻaoʻao o ke kaʻe a hoʻopaʻa koke i ka hapalua o ka lau nahele. Ma mua o ke kū ʻana o ke kaʻa, wehe ākea lākou i nā puka a lele i waho, e hele ana i nā alanui kokoke. Ua hui pū lākou me nā Parisians homegrown ma mua o ka ʻike ʻana o ka Mondeo.
  
  Ua hoʻokō ʻo Ben i ke kani ʻana i kekahi mea a hoʻopio iā Drake. "Koʻu meʻe".
  
  
  * * *
  
  
  Ua peʻe lākou i loko o kahi hale kūʻai pūnaewele liʻiliʻi e pili ana i kahi i kapa ʻia ʻo Harry's New York Bar. ʻO kēia ka hana naʻauao loa no Drake. He wahi ia e hoʻomau ai i kā lākou noiʻi ʻana a hoʻoholo i ka mea e hana ai e pili ana i ka hoʻouka kaua ʻana mai o ka Louvre me ka hopohopo ʻole a me ke keakea ʻole.
  
  Ua hoʻomākaukau ʻo Drake i nā muffins a me ke kofe i ka wā i komo ai ʻo Ben. ʻAʻole i ʻeha ʻo Drake i kēia manawa, akā manaʻo ʻo ia e hopohopo iki paha ʻo Ben. ʻAʻohe manaʻo o ke koa i loko ona. Ua ʻike ka hoa pono e kamaʻilio. No laila, hoʻokuke ʻo ia i ka meaʻai a me ka mea inu i ke kanaka ʻōpio, noho ʻo ia i loko o kahi hale ʻoluʻolu a paʻa i kona maka.
  
  "Pehea ʻoe me kēia mau mea ʻino?"
  
  "ʻaʻole maopopo iaʻu". Ua haʻi ʻo Ben i ka ʻoiaʻiʻo. "ʻAʻole wau i loaʻa ka manawa e ʻike ai."
  
  Kuno ʻo Drake. "Maikaʻi kēia. ʻAe, ke hana ʻoe pēlā..." kuhikuhi ʻo ia i ke kamepiula. "He aha kāu?"
  
  "Ua hoʻi au i ka pūnaewele like me ka wā ma mua. Loaʻa ʻia ka ʻike ʻana i ka archaeological ... ʻeiwa mau ʻāpana ... yada, yada, yada ... ʻae - heluhelu wau e pili ana i ka manaʻo kipi 'hopena o ka honua' o Odin.
  
  "A ʻōlelo wau ..."
  
  "He lapuwale ia. Aole nae pono, Mat. E hoʻolohe i kēia. E like me kaʻu i ʻōlelo ai, aia kekahi moʻolelo a ua unuhi ʻia i nā ʻōlelo he nui. ʻAʻole wale nā Scandinavian. He mea maʻamau ia, he mea maʻamau ia no ka poʻe mahiʻai e aʻo nei i kēia ʻano mea. Ua ʻōlelo ʻia ma ʻaneʻi inā e hōʻiliʻili ʻia nā ʻāpana ʻeiwa o Odin i ka wā o Ragnarok, e wehe lākou i ke ala i ka hale kupapaʻu o nā akua. A inā e hoʻohaumia ʻia kēia lua kupapaʻu ... ʻo ia, ʻo ka luaʻi pele a me nā Gehena a pau i hoʻokuʻu ʻia ʻo ia ka hoʻomaka ʻana o ko mākou pilikia. E ʻike ʻoe ua ʻōlelo wau he Akua?"
  
  Huhū ka maka o Drake. "ʻAʻole. Pehea e loaa ai ka halekupapau o na Akua maanei? ʻAʻole lākou i ola, ʻaʻole i ola ʻo Ragnarok. He wahi Norewai wale no ia no Armageddon.
  
  "Pono. A pehea inā he mea maoli ia?"
  
  "No laila e noʻonoʻo i ka waiwai o kahi ʻike e like me kēia."
  
  "Ka halekupapau o na Akua? Aia ma mua o nā mea a pau. ʻAtelane. Camelota. ʻEdena. He mea ole lakou i keia. No laila ke ʻōlelo nei ʻoe he hoʻomaka wale ka pale kaua o Odin?"
  
  Nahu ʻo Ben i ka piko o kāna muffin. "Manaʻo wau e ʻike mākou. ʻEwalu mau ʻāpana i koe e hele ai, no laila inā e hoʻomaka lākou e nalo," hoʻomaha ʻo ia. "Ua ʻike ʻoe, ʻo Karin ka lolo o ka ʻohana, a makemake ʻo Sis e noʻonoʻo i kēia mau mea ʻino pūnaewele. Pau nā ʻāpana. "
  
  "E Ben, ua hewa loa au i kou pili ana. A ke hoʻohiki nei au ʻaʻohe mea e hiki mai iā ʻoe, akā ʻaʻole hiki iaʻu ke hoʻopili i kekahi i kēia. Huhū ka maka o Drake. "Ke kānalua nei au no ke aha i hoʻomaka ai ka poʻe Kelemania e hana i kēia i kēia manawa. ʻAʻohe kānalua ua ola nā ʻāpana ʻewalu no kekahi manawa. "
  
  "He liʻiliʻi ka hoʻohālikelike me ka pôpeku. A loaʻa iā lākou. Aia paha kekahi mea kūikawā e pili ana i ka Shield? ʻO kekahi mea e pili ana i ia mea i waiwai nā mea a pau. "
  
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Drake i ka lawe ʻana i nā kiʻi kokoke loa o ka Shield, akā hiki iā lākou ke hoʻopaʻa i kēlā hoʻokolokolo ma hope. Paʻi ʻo ia i ka pale. "Ua ʻōlelo ʻia ma ʻaneʻi ua loaʻa ke kiʻi kiʻi ʻo Odin's Horse i loko o kahi moku lōʻihi Viking, ʻo ia ka mea hōʻike nui o ka Louvre. ʻAʻole ʻike ka hapa nui o ka poʻe i ke kiʻi kiʻi ʻo Lio i ka wā e hele ana ma ka Louvre.
  
  "Loaʻa," heluhelu ʻo Ben me ka leo nui. "He mea pohihihi ia - ua kūkulu ʻia mai nā lāʻau i ʻike mua ʻia i ka mōʻaukala Viking."
  
  "E like me ka pale kaua," wahi a Drake.
  
  "Loaʻa ma Denmark," heluhelu hou ʻo Ben. "A ʻike ʻoe ma ʻaneʻi," kuhikuhi ʻo ia i ka pale, "e pili ana kēia i nā ʻāpana ʻē aʻe o Odin aʻu i ʻōlelo ai ma mua? Aia nā Wolves ma New York, a ʻo ka manaʻo maikaʻi loa aia ka Spear ma Uppsala, Suedena, i hāʻule mai ke kino o Odin i kona iho ʻana mai ka World Tree.
  
  "No laila ʻelima kēlā." Ua hilinaʻi ʻo Drake ma kona noho ʻoluʻolu a inu i kāna kofe. A puni lākou, ua haʻalulu ka hale ʻaina pūnaewele me ka hana haʻahaʻa. Ua hoʻopiha ʻia nā ʻaoʻao o waho i ka poʻe e zigzagging i ko lākou ala i ke ola.
  
  Ua hānau ʻia ʻo Ben me ka waha kila a inu ʻo ia i ka hapalua o kāna kofe wela i hoʻokahi ʻumi. "Aia kekahi mea ʻē aʻe ma ʻaneʻi," wahi āna. "E ke Akua, ʻaʻole au i ʻike. He mea paʻakikī ke nānā aku. No kekahi mea i kapa ʻia ʻo Volva. He aha ka manaʻo o ka Makaula? "
  
  "Malia paha ua kapa inoa lākou i ke kaʻa ma hope ona."
  
  "Hoʻomākeʻaka. ʻAʻole, me he mea lā ua loaʻa iā Odin kahi Velva kūikawā. E kali - liʻiliʻi paha kēia. "
  
  Ua paʻa loa ʻo Drake i ka hoʻololi ʻana i kona manaʻo ma waena o Ben, ke kamepiula, ke kahe ʻana o ka ʻike, a me ke ala hele wāwae ma waho, ʻaʻole ʻo ia i ʻike i ka wahine e hele mai ana a hiki i kona kū ʻana ma ka ʻaoʻao o ko lākou papaʻaina.
  
  Ma mua o kona neʻe ʻana, hāpai ʻo ia i kona lima.
  
  "Mai ala ʻoe, e nā keikikāne," i ʻōlelo ai ʻo ia ma kahi leo ʻAmelika. "Pono kāua e kamaʻilio".
  
  
  ʻELIMA
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  Ua hoʻohana ʻo Kennedy Moore i kekahi manawa e loiloi i ka male.
  
  I ka wā mua, manaʻo ʻo ia he mea pōʻino. Ma hope o kekahi manawa, ma hope o ka nānā ʻana i ke ʻano makaʻu o ke kanaka ʻōpio akā kūpaʻa a me ke ʻano makaʻala o ke kanaka ʻelemakule, ua hiki ʻo ia i ka hopena o ka pilikia, ke kūlana, a me ka Diabolo i huki iā lāua i loko o kahi ʻekolu hemolele ʻole o ka pōʻino.
  
  ʻAʻole ʻo ia he mākaʻi ma ʻaneʻi. Akā, he makai ʻo ia ma New York, a ʻaʻole maʻalahi ka ulu ʻana ma kēia mokupuni liʻiliʻi me kona mau hale kiaʻi paʻa nui. Loaʻa iā ʻoe kahi maka o ka cop ma mua o kou ʻike ʻana ʻo kou hopena ke komo i ka NYPD. Ma hope, ua hoʻonani a helu hou ʻoe, akā aia mau ʻoe i kēlā mau maka. ʻO kēlā nānā paʻakikī, helu helu.
  
  ʻOiai i ka wā hoʻomaha, noʻonoʻo ʻo ia me ka ʻawaʻawa.
  
  Ma hope o hoʻokahi hola o ka inu kofe a me ka heʻenalu ʻole, ʻaʻole hiki iā ia ke pale iā ia iho. Aia paha ʻo ia i ka hoʻomaha-ʻo ia ka mea i ʻoi aku ka maikaʻi iā ia ma mua o ka hoʻomaha hoʻomaha hoʻomaha-akā, ʻaʻole ia i manaʻo ua haʻalele koke ka makai i loko ona ma mua o ka haʻalele ʻana o ka Brit i kāna pono i kāna pō mua ma Vegas.
  
  Hele akula ʻo ia i ko lākou papa ʻaina. Hoʻomaha hoʻomaha, noʻonoʻo hou ʻo ia. Ua hoʻokomo kēia i kāna hana NYPD kaulana i ka hiʻohiʻona.
  
  Ua loiloi koke ke kanaka ʻelemakule iā ia, e hoʻokiʻekiʻe ana i kāna antennae. Ua loiloi ʻo ia iā ia ma mua o ka US Marine e loiloi i kahi hale hoʻokipa Bangkok.
  
  "Mai ala ʻoe, e nā keikikāne," wahi āna me ka hoʻokaʻawale ʻana. "Pono kāua e kamaʻilio".
  
  "ʻAmelika?" wahi a ke kanaka makua me ka haʻohaʻo. "He aha kou makemake?"
  
  Ua mālama ʻole ʻo ia iā ia. "Ua maikaʻi ʻoe, e ka pēpē?" Ua ʻānaʻi ʻo ia i kāna pale. "He makai wau. I kēia manawa, e ʻoiaʻiʻo ʻoe iaʻu.
  
  Paʻi koke ke kanaka ʻelemakule a minoʻaka me ka ʻoluʻolu, he mea ʻē. Ua ʻōniʻoniʻo kekahi me ka huikau.
  
  "A?" - Ua nīnau au.
  
  ʻO ka mākaʻi ma Kennedy i kaomi i ka pilikia. "Aia anei oe ma kou makemake iho?" ʻO ia wale nō ka mea hiki iā ia ke noʻonoʻo e pili ana iā lākou.
  
  Ua kaumaha ke kanaka ʻōpio. "ʻAe, maikaʻi ka mākaʻikaʻi, akā ʻaʻole leʻaleʻa ka moe kolohe."
  
  Ke nānā aku nei ke kanaka ʻelemakule i ka mahalo. "Hilinaʻi iaʻu. ʻAʻohe pilikia ma ʻaneʻi. Maikaʻi ka ʻike ʻana i ka mahalo mau ʻana o kekahi o ka poʻe mālama kānāwai i kēia hana. ʻO wau ʻo Matt Drake."
  
  Hohola aku la oia i kona lima.
  
  Ua nānā ʻole ʻo Kennedy i kēia, ʻaʻole naʻe i maopopo. Ua hoʻopaʻa ʻia kona manaʻo i kēlā ʻōlelo, e mahalo mau ana i ka hana, a ʻōwili i ka mahina i hala. Kū lākou i kahi i kū mau ai. Ma Kaleba. Ma luna o kāna mau mea hoʻomāinoino. No kona hoʻokuʻu kumu ʻole.
  
  Ina wale no.
  
  "ʻAe... mahalo, manaʻo wau."
  
  "No laila, he makai ʻoe mai New York? " Ua hoʻokō ke kanaka ʻōpio i ka nuance me nā kuʻemaka i hāpai ʻia, āna i kuhikuhi ai i ke kanaka ʻelemakule.
  
  "Maalea loa." Ua ʻakaʻaka ʻo Matt Drake. Me he mea lā ua hilinaʻi ʻo ia, a ʻoiai ua noho mālie ʻo ia, hiki iā Kennedy ke haʻi iā ia ka mākaukau e pane i ke kekona. A ʻo ke ʻano o kāna nānā mau ʻana i kona mau wahi e noʻonoʻo ai ʻo ia i kahi mākaʻi. A i ʻole ka pūʻali koa.
  
  Kuno ʻo ia me ka noʻonoʻo inā pono ʻo ia e kono iā ia iho e noho i lalo.
  
  Ua kuhikuhi ʻo Drake i kahi noho kaʻawale me ka waiho ʻana iā ia i kahi puka maopopo. "A mahalo pū kekahi. Ua lohe au ʻo ka poʻe New York ka poʻe hilinaʻi loa ma ka honua. "
  
  "Matt!" ʻEhu ka maka o ke kanaka.
  
  "Inā ma ka hilinaʻi nui ʻana ʻoe e manaʻo i ka manaʻo ponoʻī a me ka haʻaheo, ua lohe pū wau i kēlā." Hele akula ʻo Kennedy i loko o ka hale lole, me ka manaʻo ʻino iki. "A laila hele au i Paris a hālāwai me ka Farani."
  
  "Wā hoʻomaha?"
  
  "ʻO ia kā lākou i haʻi mai iaʻu."
  
  ʻAʻole koʻikoʻi ke kanaka, hohola hou akula ʻo ia i kona lima. "ʻO wau nō ʻo Matt Drake. A ʻo koʻu hale noho kēia, ʻo Ben.
  
  "Aloha, ʻo wau ʻo Kennedy. Ua lohe au i kāu mea e ʻōlelo mai nei, ʻo nā poʻomanaʻo paha, makaʻu wau. ʻO kēia ka mea i kāhāhā iaʻu. A pehea nā Wolves ma New York? " Ua hāpai ʻo ia i kona mau kuʻemaka, e hoʻohālike ana iā Ben.
  
  "ʻekahi". Ua aʻo pono ʻo Drake iā ia, e kali ana i kahi pane. "Ua ʻike anei ʻoe i kekahi mea e pili ana iā ia?"
  
  "ʻO ia ka makua kāne o Thor, ʻaʻole anei? ʻIke ʻoe, i loko o ka Marvel comics. "
  
  "Aia ʻo ia ma luna o ka nūhou." Kuno ʻo Ben i ke kamepiula.
  
  "Ua hoʻāʻo wau e haʻalele i nā poʻomanaʻo i kēia mau lā." Hiki koke mai nā ʻōlelo a Kennedy me ka ʻehaʻeha a me ka hoʻohaʻahaʻa. Ua hala kekahi manawa ma mua o kona hiki ke hoʻomau. "No laila, ʻaʻole nui. Ua lawa wale."
  
  "Me he mea lā ua hana ʻoe i kekahi."
  
  "ʻOi aku ka maikaʻi no kaʻu ʻoihana." Ua hoʻi ʻo ia a nānā i waho ma nā puka makani lepo o ka cafe ma ke alanui.
  
  
  * * *
  
  
  Hahai aku la o Drake i kona mau maka, me ka noonoo ana ina paha oia e hookuke aku iaia, a halawai aku la kona mau maka me kekahi o na powa mua e nana ana ma ke aniani.
  
  "Hula. ʻOi aku ka hoʻomau o kēia mau kāne ma mua o kahi kikowaena kelepona India. "
  
  Ua ʻike ʻia ka helehelena o ke kanaka i ka wā i neʻe ai ʻo Drake, akā i kēia manawa ua hoʻoholo ʻo Drake ʻaʻole pono ʻo ia e hoʻopaʻa hou. Ua hemo ʻiʻo nā mīkina lima a hoʻi mai ke kāpena SAS. Ua neʻe koke ʻo ia, hopu i kekahi o nā noho a hoʻolei i waho o ka puka makani me kahi pōʻino weliweli. Lele hope ka Kelemania, hāʻule ihola ma ke alanui me he ʻiʻo make.
  
  Ua hoʻolele ʻo Drake iā Ben. "E hele pū me mākou a ʻaʻole paha," i hoʻōho ʻo ia iā Kennedy i kona holo ʻana. "Akā, e haʻalele i koʻu ala."
  
  Hele koke ʻo ia a hiki i ka puka, wehe a kū ʻo ia inā paha e kī ʻia ka pū. Kū a puni ka poʻe Parisian haʻalulu. Holo nā mākaʻikaʻi ma nā ʻaoʻao āpau. Ua nānā ʻo Drake i kahi ʻimi ʻimi ma ke alanui.
  
  "Pepehi kanaka". Lupe ʻo ia i hope.
  
  "puka hope". Paʻi akula ʻo ia iā Ben ma ka poʻohiwi a hele akula lāua i ke kūkeke. ʻAʻole naʻe ʻo Kennedy i neʻe, akā ʻaʻole i lawe i ka manaʻo loiloi o kahi mākaʻi e ʻike ai aia kēia poʻe i ka pilikia maoli.
  
  "E uhi wau iā ʻoe."
  
  Ua hele ʻo Drake ma mua o ke kanaka kūʻai makaʻu i loko o kahi alahele ʻeleʻele i hoʻopaʻa ʻia me nā pahu kope, ke kō, a me nā lāʻau hoʻouluulu. I ka hopena, ua pakele ke ahi. Kuʻi ʻo Drake i ka pā, a laila nānā makaʻala i waho. Ua wela koʻu mau maka i ka ʻauinalā, akā maopopo ke kahakai. ʻO ia ka manaʻo he hoʻokahi wale nō ʻenemi ma waho ma kahi.
  
  Manaʻo ʻo Drake i nā poʻe ʻē aʻe e kali, a laila hele me ka manaʻo i ka Kelemania e kali ana. ʻAʻole ʻo ia i ʻalo i ka hahau ʻana o ke kanaka, akā ua hoʻokomo ikaika ʻo ia i loko o ka ʻōpū o ka lā me ka ʻole o ka ʻū. ʻO ka haʻalulu i ka helehelena o kona hoa paio, ua hoʻohauʻoli koke iā ia.
  
  "Ke manaʻo nei nā Pussies i ka plexus." Ua hawanawana ʻo ia. Ua aʻo mai ka ʻike iā ia e hahau ke kanaka i hoʻomaʻamaʻa ʻia i kekahi o nā wahi koʻikoʻi ma ke kino a hoʻomaha no ka hopena, no laila ua haʻi ʻo Drake i ka ʻeha - ʻoiai ua aʻo ʻia ʻo ia i ka pau ʻole - a paʻi ʻia i loko. Ua haki ʻo ia i ka ihu o ke kanaka, ua haki kona ʻāʻī a ʻaneʻane ʻoki i kona ʻāʻī me ʻelua mau hahau ʻana, a laila waiho ʻia ʻo ia me ka ʻole o ka haki ʻana. Nani ʻo ia i nā poʻe ʻē aʻe i mua.
  
  Haʻalele lākou i ka cafe a nānā a puni.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Kennedy, "ʻEkolu mau poloka koʻu hōkele mai ʻaneʻi."
  
  Kuno ʻo Drake. "Maluʻu loa. E hele."
  
  
  ʻEONO
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  Hoʻokahi minute ma hope mai, ʻōlelo maila ʻo Ben, "E kali."
  
  "Mai ʻōlelo ʻoe pono ʻoe e hele i ka lumi ʻauʻau, e ka hoa, a i ʻole e kūʻai mākou i nā diapers iā ʻoe."
  
  Ua hūnā ʻo Kennedy i kona ʻakaʻaka ʻoiai ʻo Ben i ʻulaʻula.
  
  "Ua maopopo iaʻu ʻo ka manawa kēia e hiamoe ai ʻoe, e ka ʻelemakule, akā ua kokoke i ka manawa... um... e kipa aku ai i ka Louvre."
  
  Damn, ua nalowale ʻo Drake i ka manawa. "Bullshit".
  
  "Ma ka Louvre?"
  
  "E pili ana i ka huli." Nani ʻo Drake i kahi kaʻa kaʻa e hele ana. "Kennedy, e wehewehe au."
  
  "Maikaʻi kou manaʻo. Ua hele mua au i ka Louvre i kēia lā.
  
  "ʻAʻole no kēia..." i ʻōhumu ai ʻo Ben i ko lākou komo ʻana i ke kaʻa. Ua ʻōlelo ʻo Drake i ka ʻōlelo kilokilo a holo akula ke kaʻa. Ua hana ʻia ka huakaʻi me ka hāmau a he ʻumi mau minuke ma nā alanui i paʻa i nā kaʻa. ʻAʻole i ʻoi aku ka maikaʻi o nā ala ala i ka wā i hoʻāʻo ai lākou ʻekolu e hele i ka hale hōʻikeʻike ma ke alualu wela.
  
  I ko lākou hele ʻana, lawe ʻo Ben iā Kennedy i kēia lā. "Ua loaʻa i kekahi ke pale o Odin ma Iceland. Ua ʻaihue kekahi iā lākou mai ka hōʻikeʻike ʻo York, ua hoʻopau loa i ka hōʻikeʻike huakaʻi pōpoki kupaianaha a Frey. "
  
  "Frey?"
  
  "Haulelau. ʻAʻole anei ʻoe no New York?"
  
  "No New York wau, akā ʻaʻole wau he kanaka ʻano nui. A ʻaʻole wau makemake nui i ka huki makapō i kekahi ʻano hakakā. ʻAʻole pono au i nā pilikia hou i kēia manawa.
  
  Ua ʻaneʻane ʻōlelo ʻo Drake "he puka" akā ua kū ʻo ia iā ia iho i ke kekona hope loa. Hiki ke hoʻohana ʻia kahi mākaʻi i kēia pō no nā kumu he nui, ʻoi loa mai ʻAmelika. I ko lākou hoʻokokoke ʻana i ke aniani aniani e hōʻailona ana i ka puka o ka Louvre, ʻōlelo ʻo ia, "Kennedy, ua hoʻāʻo kēia poʻe e pepehi iā mākou ma kahi o ʻekolu manawa. ʻO wau ke kuleana no ka hōʻoia ʻana ʻaʻole hiki kēia. I kēia manawa, makemake mākou i ka ʻike hou aku e pili ana i ke ʻano o ka pō ma ʻaneʻi, a no kekahi kumu makemake lākou i ka mea a Ben i ʻike ai i kapa ʻia ʻo 'Nine Pieces of Odin'. ʻAʻole maopopo iā mākou ke kumu, akā eia," kuhikuhi ʻo ia ma hope o ka pyramid aniani, "ʻo ka ʻāpana ʻelua."
  
  "E ʻaihue lākou i kēia pō," wahi a Ben, a laila hoʻohui hou, "Malia paha."
  
  "A he aha kēia kihi o New York?"
  
  "Aia kekahi ʻāpana o Odin i hōʻike ʻia ma laila. ʻīlio hae. Ma ka Hale Hōʻikeʻike Moʻolelo Kūlohelohe."
  
  Ua aʻo ʻo Drake i ka palapala ʻāina. "Me he mea lā ʻaʻole hōʻike maʻamau ka Louvre i nā hōʻiliʻili Viking. Aia nō kēia ma ka hoʻolimalima, e like me ka mea ma York. Ua ʻōlelo ʻia ma ʻaneʻi ʻo ka mea hoihoi loa ʻo ka Viking longboat, kekahi o nā mea maikaʻi loa i ʻike ʻia, a me kona kaulana kaulana.
  
  "He aha ka manaʻo?" Ua kū ʻo Kennedy ma luna o ke alapiʻi e like me ka ʻohe e kūʻē i ka ʻino i ka wā e hehi ai nā wāwae he nui iā ia.
  
  "He anomaly i hōʻike ʻia e kona mau makahiki. ʻO kēia ma mua o ka mōʻaukala Viking.
  
  "ʻAe, hoihoi kēlā."
  
  "Maopopo iaʻu. Hōʻike ʻia lākou ma ka papahele o lalo o ka ʻēheu Denon, ma ka ʻaoʻao o kekahi ʻAigupita ... Optic ... Ptolemaic ... bullshit. .bullshit...ʻaʻole manaʻo. Eia ka mea."
  
  Ua ʻālohilohi nā ala ākea ākea a puni iā lākou i ko lākou hui ʻana i ka lehulehu. Ua hoʻopiha ka poʻe kamaʻāina a me nā mea mākaʻikaʻi o nā makahiki āpau i ke keʻena kahiko a hoʻōla i ke ola a puni ka lā. Hiki i kekahi ke koho wale i kona ʻano like me ka lua kupapaʻu i ka pō.
  
  I kēlā manawa, he halulu kuli, me he mea lā e hiolo ana ka pā pōhaku. Kū lākou a pau. Huli ʻo Drake iā Ben.
  
  "E kali maanei, e Ben. Hāʻawi iā mākou i ka hapalua hola. E ʻike mākou iā ʻoe. Hoʻomaha ʻo ia, a laila hoʻohui, "Inā e haʻalele lākou, a laila e kali kokoke i ka pyramid aniani e like me ka hiki."
  
  ʻAʻole ʻo ia i kali i ka pane. Ua ʻike pono ʻo Ben i ka pōʻino. Nānā ʻo Drake i kāna huki ʻana i kāna kelepona hele a kāʻei i kahi helu ma ke kelepona wikiwiki. ʻO ka makuahine, a i ʻole makua kāne, a i ʻole kaikuahine. Nīnau akula ʻo ia iā Kennedy a iho mālie lākou i ke alapiʻi spiral a hiki i ka papahele haʻahaʻa. I ko lākou hele ʻana i ke keʻena e waiho ai ka hōʻike Viking, hoʻomaka ka holo ʻana o nā kānaka. He ao mānoanoa ka pōʻai ma hope o lākou.
  
  "Holo!" Ua uē ke kanaka i like me ke kumu hoʻohālike ʻo Hollister. "He mau kāne me nā pū i loko!"
  
  Ua kū ʻo Drake ma ka puka a nānā i loko. Ua hālāwai ʻo ia me ka haunaele piha. ʻO kahi hiʻohiʻona mai kahi kiʻi ʻoniʻoni ʻo Michael Bay, he mea ʻē wale nō. Ua helu ʻo ia i ʻewalu mau kāne me nā lole camouflage, me nā maka maka a me nā pū mīkini, e piʻi ana i ka moku lōʻihi Viking nui loa āna i ʻike ai. Ma hope o lākou, ma ke ʻano o ka noʻonoʻo ʻole, ua hoʻoheheʻe ʻia kahi lua puhi i ka paia o ka hale hōʻikeʻike.
  
  Ua pupule keia poe. ʻO ka mea i hāʻawi iā lākou i ko lākou ʻaoʻao ʻo ia ka loaʻa ʻana o ka manaʻo weliweli o ka fanaticism. ʻO ka puhi ʻana i nā puka komo o ke kūkulu ʻana a me ke kī ʻana i nā pōkā i loko o nā lehulehu he mea maʻamau ia. ʻAʻole ia he mea kupanaha ua alualu lākou iā Ben a me ia ma Paris ma mua. ʻO ka hahai kaʻa wale nō paha kā lākou ʻoliʻoli ma mua o ka moe.
  
  Kau ʻo Kennedy i kona lima ma luna o kona poʻohiwi a nānā aʻe. "Ke Akua".
  
  "E hōʻike ana aia mākou ma ke ala pololei. I kēia manawa pono mākou e hoʻokokoke i ko lākou luna. "
  
  "ʻAʻole au e hele kokoke i kekahi o kēia mau mea lapuwale. " Ua hoʻohiki ʻo ia ma kahi leo Pelekane maikaʻi loa.
  
  "Nani. Akā, pono wau e ʻimi i kahi ala e hoʻopau ai iā mākou mai kā lākou papa inoa.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i nā poʻe kīwila hou aʻe e holo ana i ka puka. ʻAʻole nānā ka poʻe Kelemania iā lākou, ua hoʻokō lākou i kā lākou hoʻolālā.
  
  "E kakou". Ua paheʻe ʻo Drake ma ka puka puka i loko o ka lumi. Ua hoʻohana lākou i nā mea hōʻikeʻike āpau no ka uhi ʻana a hele i ko lākou ala kokoke i ka lohe e like me ka palekana.
  
  "E hahau i ka dikh!" i hooho ikaika ai kekahi.
  
  "He mea e pili ana i ka 'wikiwiki'. wahi a Drake. "Pono e hana koke nā ʻōhua koko. Pono e kiʻekiʻe ka Louvre ma ka papa inoa o nā pane Farani. "
  
  Ua hoʻōho kekahi o nā Kelemania i kekahi mea ʻē aʻe a ʻohi aʻela i kahi papa pōhaku e like me ka nui o kahi pā ʻaina. Nānā lākou i ke kaumaha. Ua kāhea ke koa i ʻelua mau mea ʻē aʻe e kōkua i ka wehe ʻana mai ka waʻa lōʻihi.
  
  "ʻAʻole maopopo ʻo SAS," wahi a Drake.
  
  "A i ʻole ʻAmelika," i ʻōlelo ai ʻo Kennedy. "Ua loaʻa iaʻu kahi kanaka moana e hiki ke hoʻopaʻa i kēia mea nani ma lalo o kona ʻōmaka."
  
  Ua ʻoki iki ʻo Drake. "Maikaʻi ke kiʻi. Mahalo no kāu hoʻokomo. Nānā." Kuno ʻo ia i ka puka o ka pā kahi i ʻike ʻia mai ai kekahi kanaka i uhi ʻia i ka lole keʻokeʻo.
  
  "ʻO ke kanaka hoʻokahi nāna i ʻaihue i ka Shield ma York. Malia paha."
  
  Nānā pōkole ke kanaka i ke kiʻi kiʻi, a laila, kunou ʻo ia me ka ʻae ʻana a huli aʻe i kona Luna Nui. "ʻO ka manawa kēia e ..."
  
  Ua kani ka pana ʻana ma waho. Ua hauʻoli ka poʻe Kelemania i kekona, me ka nānā ʻana i kekahi i kekahi me ka huikau. A laila, ua piha ka lumi i nā pōkā a lele nā kānaka a pau i uhi.
  
  Ua ʻike hou ʻia nā kāne i uhi ʻia ma ka puka i puhi ʻia. He pūʻali koa hou, ʻaʻahu ʻokoʻa i ko Kelemania.
  
  Manaʻo ʻo Drake: nā mākaʻi Farani?
  
  "Ko Kanadiana!" Ua hooho hoowahawaha kekahi o na Kelemania. "Pepehi! Pepehi!"
  
  Ua uhi ʻo Drake i kona mau pepeiao i ka wehe ʻana o nā pū mīkini i ke ahi i ka manawa like. Ua hoʻokuʻu ʻia nā pōkā mai ke kino kanaka, mai kahi hōʻike lāʻau, mai kahi pā pōhaku. Ua nahae ke aniani, a ua nahaehae na mea hoikeike makamae a haule i ka papahele me ka ulia. Ua hoʻohiki leo nui ʻo Kennedy, a ua hoʻomaka ʻo Drake e ʻike ʻaʻole ia he "ʻāina hou" nona. "ʻAuhea ka poʻe Palani, pōʻino!"
  
  Pihoihoi ʻo Drake. ʻO ka poʻe Kanada?
  
  ʻO ka mea hōʻikeʻike ma hope o lākou ua haki i hoʻokahi tausani ʻāpana. Ua ua nā aniani a me nā ʻāpana lāʻau ma ko lākou kua. Hoʻomaka ʻo Drake e kolo i hope, e kauo ana iā Kennedy me ia. Ua piha ka waapa i ke kepau. I kēia manawa ua neʻe aku ka poʻe Kanada i loko o ka lumi a ua waiho make a ʻāwili paha kekahi mau Kelemania. I ka nānā ʻana o Drake, ua pana kekahi o nā Kanada i ke poʻo o Kelemania ma ke poʻo, e uhaʻi ana i kona lolo ma kahi pahu terracotta ʻAigupita he 3,000 mau makahiki.
  
  "ʻAʻohe aloha i nalowale ma waena o ka poʻe hunter relic hunter." Nani ʻo Drake. "A i nā manawa a pau aʻu i hoʻopau ai i ka pāʻani ʻana iā Tomb Raider, ʻaʻole ia i hiki."
  
  "ʻAe," lulu ʻo Kennedy i nā ʻāpana aniani mai kona lauoho. "Akā inā ʻoe i pāʻani maoli i ka pāʻani, ma kahi o ka nānā ʻana i kāna hoki no ʻumikumamāhiku mau hola, ʻike paha ʻoe i ka mea e hana nei."
  
  "Ka ikaika o Ben. ʻAʻole naʻu. ʻO ka pāʻani pāʻani, ʻo ia hoʻi. Ua pilikia ʻo ia i ka nānā ʻana i luna.
  
  Ua hoao kekahi o na Kelemania e pakele. Holo pololei ʻo ia iā Drake me ka ʻike ʻole ʻana iā ia, a laila lele ʻo ia me ka pīhoihoi i ka wā i paʻa ai kona ala. "Bewegen!" Ua hāpai ʻo ia i kāna pū.
  
  "Ae, nau no hoi." Ua hāpai ʻo Drake i kona mau lima.
  
  Hoʻopaʻa ka manamana lima o ke kanaka i ke kī.
  
  Ua hoʻoneʻe koke ʻo Kennedy i ka ʻaoʻao, e hoʻoneʻe ana i ka manaʻo o ka Kelemania. Hoʻokokoke ʻo Drake a kuʻekuʻe iā ia ma ka maka. Huli ka lima ma ke poʻo o Drake, akā ua hele ʻo ia i kahi ʻaoʻao, me ke kīkē ʻana i ke koa ma ke kuli. ʻAʻole i uhi ka uwa i ke kani o ka haki ʻana o ka iwi. Aia ʻo Drake ma luna ona i ke kekona, e kaomi ikaika ana nā kuli ma kona umauma e hoʻokiʻekiʻe ana. Me ka neʻe wikiwiki ʻana, haehae ʻo ia i ka maka o ke koa.
  
  A ʻōhumu ihola ʻo ia. "Uh. ʻAʻole maopopo iaʻu kaʻu mea i manaʻo ai.
  
  lauoho lauoho. Maka uliuli. Nā hiʻohiʻona helehelena paʻa. ʻO ka helehelena huikau.
  
  "Ma hope". Ua kīkēkē ʻo Drake iā ia me ka ʻike ʻole ʻana me kahi chokehold, me ka hilinaʻi iā Kennedy e nānā pono i kona mau hoa. I ka nānā ʻana o Drake i luna, hoʻomau ke kaua. I kēlā manawa, hele wāwae ʻē aʻe kekahi Kelemania i ka hōʻike hāʻule. Ua hāpai ʻo Drake iā ia a kukuli ʻo Kennedy iā ia i loko o ka plexus solar. Ua hāʻawi wikiwiki kēia kanaka ma mua o ka hui keikikāne hou ma X Factor.
  
  I kēia manawa, e huki ana kekahi o nā Kanada i ke kiʻi o Odin mai ka make a me nā manamana koko o kona ʻenemi. ʻO kekahi Kelemania ʻē aʻe i hoʻopili iā ia a hoʻouka iā ia mai ka ʻaoʻao, akā maikaʻi ke Kanaka, wili a hoʻopaʻa i ʻekolu mau kī make, a laila hoʻolei i ke kino palupalu ma luna o kona poʻohiwi a kuʻi iā ia i ka honua. Ua pana ʻekolu manawa o ka Canadian ma kahi kokoke no ka manaʻoʻiʻo nui aʻe, a laila hoʻomau i ka huki ʻana i ke kiʻi kiʻi i ka puka. Ua mahalo ʻo Drake. I ka hōʻea ʻana o ke Kanaka i kona mau hoa, ua ʻuā lākou a wehe i ke ahi iā lākou ma mua o ka hoʻi ʻana i loko o ka ʻōpala e puhi mau ana.
  
  "Upsalla!" Ua hoʻomaka ke Kanaka papa mua e uē a hāpai i kona lima i ka poʻe Kelemania e ola nei. Ua hopu ʻo Drake i ka hoʻokiʻekiʻe, ke kūʻē a me ka hauʻoli i kēlā huaʻōlelo hoʻokahi. Kahaha, he wahine ka leo.
  
  Hoʻomaha ka wahine a wehe i kāna pale ma ke ʻano o ka hoʻowahāwahā loa. "Upsalla!" Ua uē hou ʻo ia i nā Kelemania. "E noho ma laila!"
  
  Ua kuewa paha ʻo Drake inā ʻaʻole ʻo ia i kukuli. Manaʻo ʻo ia ua pā ʻo ia i ka pōkā, ʻo ia ka haʻalulu. Ua ʻike ʻo ia i kēia mea i kapa ʻia ʻo Kanada. Ua ʻike pono ʻo ia iā ia. ʻO Alicia Miles ia, he Londoner i like me ia ma SRT.
  
  He hui huna i loko o SAS.
  
  ʻO ka ʻōlelo mua a Wells i hāpai i nā hoʻomanaʻo kahiko e waiho ʻia i ka hohonu ma mua o ka moʻolelo hoʻolimalima o kahi kālai'āina. Ua ʻoi aku ʻoe ma mua o ka SAS. No ke aha ʻoe e poina ai?
  
  Ma muli o kā mākou i hana ai.
  
  ʻO Alicia Miles kekahi o nā koa maikaʻi loa āna i ʻike ai. ʻOi aku ka maikaʻi o nā wāhine i nā pūʻali kūikawā ma mua o nā kāne e loaʻa i ka hapalua ka lōʻihi e like me kā lākou i hana ai. A kū pololei ʻo Alicia i luna.
  
  He aha kāna hana e komo ai i loko o kēia mau mea a pau, a ke kani nei ʻo ia e like me ka manaʻo nui, kahi āna i ʻike maopopo ai ʻaʻole ʻo ia? Hoʻokahi wale nō mea i hoʻoikaika iā Alicia: kālā.
  
  ʻO ia paha ke kumu i hana ai ʻo ia no ka poʻe Kanada?
  
  Hoʻomaka ʻo Drake e kolo i ka puka maoli o ka lumi. "No laila ma kahi o ka holoi ʻana iā mākou mai ka papa inoa pepehi a hōʻike i ko mākou mau ʻenemi," i ʻōlelo ai ʻo ia, "i kēia manawa ua ʻoi aku ko mākou mau ʻenemi, ʻaʻohe mea i loaʻa iā mākou koe wale nō ka hoʻonui ʻana iā mākou iho."
  
  ʻO Kennedy, e kolo ana ma hope ona, ua hoʻohui ʻo ia: "ʻO koʻu ola ... ma nā huaʻōlelo ʻelua."
  
  
  EHIKU
  
  
  
  PARIS, FARANI
  
  
  Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka lumi hōkele o Kennedy ma mua o ka lumi i noho ai ʻo Drake lāua ʻo Ben i ʻelua mau hola.
  
  "Manaʻo ʻoe ua haki nā mākaʻi āpau," ʻōhumu ʻo Drake, e nānā ana i nā wahi komo a puka.
  
  "ʻo mākou. Akā inā ʻaʻole i loaʻa kāu manawa hoʻomaha no nā makahiki he ʻumi, a laila manaʻo wau e hoʻomaka ana kāu waihona kālā e hoʻopiha.
  
  "He laptop kēia?" Ua hōʻea ʻo Ben iā ia ma mua o ka pane ʻana i ka nīnau haʻihaʻi. Ua ʻike lākou iā ia e peʻe kokoke ana i ka pyramid aniani ma hope o ko lākou haʻalele ʻana i ka hale hōʻikeʻike, e hana ana e like me ʻelua mau mākaʻikaʻi makaʻu, makaʻu loa i ka hoʻomanaʻo ʻana i nā kikoʻī.
  
  "No ke aha mākou e haʻi ʻole ai i ka Farani i kā mākou ʻike?" i nīnau ai ʻo Kennedy i ka wehe ʻana o Ben i ke kamepiula.
  
  "No ka mea, he Palani lākou," wahi a Drake me ka ʻakaʻaka, a laila huli koʻikoʻi i ka wā ʻaʻohe mea i komo. Noho ʻo ia ma ka ʻaoʻao o ka moena o Kennedy, e nānā ana i kāna hoa hana. "E kala mai iaʻu. ʻAʻole ʻike ka Farani i kekahi mea. ʻO ka hele pū ʻana me lākou i kēia manawa e lohi iā mākou. A manaʻo wau he pilikia ka manawa. Pono mākou e kamaʻilio me nā Swedes. "
  
  "Ua ʻike anei ʻoe i kekahi ma ka lawelawe huna ʻo Suedena?" Ua hāpai ʻo Kennedy i kahi kuʻemaka iā ia.
  
  "ʻAʻole. Akā naʻe, pono wau e kāhea i koʻu luna kahiko.
  
  "I ka manawa hea ʻoe i haʻalele ai iā SAS?"
  
  "ʻAʻole ʻoe i haʻalele i ka SAS." I ka nānā ʻana o Ben, ua hoʻohui ʻo ia, "Metaphorically."
  
  "ʻOi aku ka maikaʻi o nā poʻo ʻekolu ma mua o ʻelua." Nānā ʻo Ben iā Kennedy no kekona. "Pehea inā ʻoe i ka ʻoihana?"
  
  He kunou iki. Ua hāʻule ka lauoho o Kennedy i kona mau maka a lawe ʻo ia i hoʻokahi minute e hoʻihoʻi i hope. "Maopopo iaʻu he ʻeiwa ʻāpana o Odin, no laila ʻo kaʻu nīnau mua no ke aha? ʻO ka nīnau ʻelua he aha ia?"
  
  "Ua noʻonoʻo wale mākou i loko o ka cafe." Ua paʻi ʻo Ben me ka huhū ma ka papa keyboard. "Aia kahi moʻolelo a Mr. Krusty e hōʻole nei ma ʻaneʻi, e ʻōlelo ana aia he hale kupapaʻu maoli o nā akua - ʻo ia hoʻi, kahi i kanu ʻia ai nā akua kahiko. A ʻaʻole kēia he moʻolelo kahiko wale nō; ua kūkākūkā kekahi mau ʻepekema, a ua paʻi ʻia nā pepa he nui i nā makahiki. ʻO ka pilikia," wahi a Ben, me ka hamo ʻana i kona mau maka, "he paʻakikī ke heluhelu. ʻAʻole kaulana nā ʻepekema no kā lākou ʻōlelo prosaic.
  
  "Prosaic? " wahi a Kennedy me ka minoʻaka. "E hele ana ʻoe i ke kulanui?"
  
  "ʻO ia ke alakaʻi leo leo o ka hui," ʻo Drake deadpanned.
  
  Ua hāpai ʻo Kennedy i kahi kuʻemaka. "No laila, aia iā ʻoe ka hale kupapaʻu o nā akua ʻaʻole i ola. OK. Pela i ka mea?"
  
  "Inā e hoʻohaumia ʻia, e pio ka honua i ke ahi... etc. a laila."
  
  "Maopopo iaʻu. Pehea ka ʻeiwa ʻāpana?
  
  "ʻAe, ke hōʻuluʻulu ʻia i ka manawa o Ragnarok, hōʻike lākou i ke ala i ka lua kupapaʻu."
  
  "ʻAuhea ʻo Ragnarok?"
  
  Ua kiʻi ʻo Drake i ke kapena. "He ʻulaʻula hou. ʻAʻole kēia kahi. ʻO ka ʻoiaʻiʻo he mau hanana, he kaua nui, he honua i hoʻomaʻemaʻe ʻia e ke kahawai ahi. Nā pōʻino kūlohelohe. Nui loa ʻo Armageddon. "
  
  Huhū ʻo Kennedy. "No laila ua makaʻu nā Vikings paʻakikī i ka apocalypse."
  
  I ka nānā ʻana i lalo, ʻike ʻo Drake i kahi kope hou akā ʻino ʻino o USA Today ma ka papahele. Ua uhi ʻia a puni ke poʻo poʻomanaʻo - 'HUI SERIAL KILLER DEMANDS TWO MORE'.
  
  ʻAʻole ʻoluʻolu, akā ʻaʻole ia he mea maʻamau no ka ʻaoʻao mua o kahi nūpepa. ʻO ka mea nāna i nānā hou aku, me he mea lā ua wela kona mau maka, ʻo ia ke kiʻi o Kennedy i ka ʻaʻahu mākaʻi ma ka kikokikona. A he poʻomanaʻo liʻiliʻi ma hope o kāna kiʻi - Ua haki ʻo Cop - hele AWOL.
  
  Ua hoʻopili ʻo ia i nā poʻomanaʻo i ka ʻōmole vodka kokoke ʻole i ka papaʻaina, nā mea ʻeha ma ka ʻaoʻao o kahi moe, ka nele o nā ukana, nā palapala ʻāina mākaʻikaʻi, nā mea hoʻomanaʻo a me ka huakaʻi.
  
  Crap.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Kennedy: "No laila makemake kēia poʻe Kelemania a me Kanada e ʻimi i kēia lua kupapaʻu ʻole, no ka hanohano paha? No ka waiwai e lawe mai ai? A no ka hana ʻana i kēia, pono lākou e hōʻiliʻili i nā ʻāpana ʻeiwa o Odin ma kahi wahi ʻole. Ua pololei?"
  
  Nani ʻo Ben. "ʻAe, ʻaʻole mele ke mele a paʻi ʻia i ka vinyl," e like me ka ʻōlelo a koʻu makuakāne.
  
  "He kikoo. "
  
  "Ua like ia me ia." Ua hoʻohuli ʻo Ben i ka pale kamepiula. "ʻO nā kiʻi ʻeiwa o Odin ʻo nā maka, nā ʻīlio hae, nā Valkyries, ka lio, ka pale a me ka ihe."
  
  Ua helu ʻo Drake. "He ʻeono wale nō lākou, pēpē."
  
  "ʻElua maka. ʻElua ʻīlio hae. ʻElua Valkyries. ʻAe."
  
  "ʻO wai ma Apsalla?" Ua ʻakaʻaka ʻo Drake iā Kennedy.
  
  ʻO ka'ōwiliʻo Ben no kekahi manawa, a laila,'ōleloʻia, "Ua'ōleloʻia maʻaneʻi ua hou ka Spear i kaʻaoʻao o'Odin i kona hoʻokēʻaiʻana i ke kauʻana ma luna o ka World Tree, e hōʻike ana i kāna mau mea huna a pau i kāna Volva - kānaʻike. E hoʻolohe i kekahi ʻōlelo ʻē aʻe: "Ma hope o ka luakini ma Upsalla he kumulāʻau nui loa me nā lālā ākea ākea, he ʻōmaʻomaʻo mau i ka hoʻoilo a me ke kauwela. He aha ke ʻano o kēia kumulāʻau, ʻaʻohe mea i ʻike, ʻoiai ʻaʻohe mea like me ia. Ua ʻike ʻia ʻo ia. He mau haneli mau makahiki. . Aia ka World Tree - a i ʻole - ma Uppsala a ʻo ia ke kikowaena o ka moʻolelo ʻo Norse. Ua ʻōlelo ʻia aia ʻeiwa honua a puni ka World Tree. Yada... yada. Oh, ʻO kekahi kuhikuhi - ka 'lāʻau kapu ma Uppsala. Ua kipa pinepine kekahi i laila, ma kahi kokoke i kahi lehu nui i kapa ʻia ʻo Ygdrassil, kahi i manaʻo ʻia e nā kamaʻāina he laʻa. Akā i kēia manawa ua hala.'
  
  Heluhelu hou ʻo ia: 'Ua noʻonoʻo lōʻihi nā mea kākau moʻolelo Scandinavian iā Gamla Upsalla i kekahi o nā wahi kahiko a koʻikoʻi loa i ka mōʻaukala o ʻEulopa ʻĀkau.'
  
  "A aia ma laila," wahi a Kennedy. "Ma kahi e loaʻa ai i kekahi."
  
  "ʻAe," i ʻōlelo ai ʻo Ben, "pono e hui pū ʻia nā mea a pau. Mai hoʻohaʻahaʻa i koʻu hiki ke hala, ua maikaʻi wau i kaʻu hana.
  
  Kuno ʻo Drake me ka ʻae. "He ʻoiaʻiʻo, manaʻoʻiʻo mai iaʻu. Ua kōkua ʻo ia iaʻu e hoʻokele i koʻu ala ma kaʻu ʻoihana paʻi kiʻi no nā mahina ʻeono i hala iho nei."
  
  "Pono ʻoe e hui pū i nā mele like ʻole a me nā moʻolelo mōʻaukala. ʻO ka moʻolelo he mele Viking o ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe. Aia kekahi mea i kapa ʻia ʻo Poetic Edda, i kākau ʻia e nā mamo a ka poʻe i ʻike i ka poʻe ʻike i nā mea kākau moʻolelo o ia manawa. Nui ka ʻike ma laila."
  
  "A ʻaʻole mākou ʻike i kekahi mea e pili ana i nā Kelemania. ʻAʻole e haʻi i ka poʻe Kanada. A i ʻole no ke aha ʻo Alicia Miles-" kani ke kelepona paʻa a Drake. "E kala mai... huh?"
  
  "ʻO wau".
  
  "Aloha, Wells."
  
  "E hoʻomaka, Drake." Ua hanu ʻo Wells. "ʻO ka SGG ka Hui Kūikawā Kuekene a ua hoʻihoʻi ʻia nā mea o ka pūʻali koa Swedish mai nā wahi āpau."
  
  Ua ʻōlelo ʻole ʻo Drake no kekahi manawa. "He hoʻohenehene ʻoe?"
  
  "ʻAʻole wau e ʻakaʻaka no ka hana, Drake. ʻO nā wahine wale nō."
  
  "Ua hana mua anei keia?"
  
  "I koʻu hoʻomanaʻo ʻana, ʻaʻole."
  
  "Ke hōʻike nei lākou i ke kumu?"
  
  "ʻO ka mea lapuwale maʻamau, makaʻu wau. ʻAʻohe mea paʻa."
  
  "Ka mea hou aʻe e loaʻa ana?"
  
  He kanikau. "Drake, ua aie maoli ʻoe iaʻu i kekahi mau moʻolelo o Mei, e ka hoa. Aia ʻo Ben ma laila?
  
  "ʻAe, a ke hoʻomanaʻo nei ʻoe iā Alicia Miles?"
  
  "Iesu. ʻO wai ka mea ʻole? Aia ʻo ia me ʻoe?
  
  "ʻaʻole naʻe. Ua ʻike au iā ia ma Louvre ma kahi o hoʻokahi hola i hala.
  
  He ʻumi kekona o ka hāmau ʻana, a laila: "He ʻāpana ʻo ia o kēia? ʻAʻole hiki." ʻAʻole loa ʻo ia e kumakaia i kona poʻe kānaka ponoʻī.
  
  "ʻAʻole mākou 'nona pono'ī, a pēlā paha."
  
  "E nānā, e Drake, ke ʻōlelo nei ʻoe ua kōkua ʻo ia i ka ʻaihue i ka hale hōʻikeʻike?"
  
  "ʻO wau kēlā, e ka haku. ʻO wau. Hele ʻo Drake i ka puka aniani a nānā i nā kukui kaʻa e ʻā ana ma lalo. "He paʻakikī ke ʻeli ʻana, ʻeā? Ua loaʻa paha iā ia ke kālā me kāna kelepona hou.
  
  Ma hope ona, hiki iā ia ke lohe iā Ben a me Kennedy e kākau ana i nā moʻolelo ma nā wahi kaulana a ʻike ʻole ʻia o nā ʻEiwa ʻĀpana o Odin.
  
  Ua hanu nui ʻo Wells. "Alika ʻo Miles! E holo ana me ka ʻenemi? ʻAʻole loa. ʻAʻole hiki, Drake."
  
  "Ua ʻike au i kona helehelena, e ka haku. ʻO ia nō.
  
  "ʻO Iesu ma kahi kaʻa kaʻa. He aha kāu hoʻolālā?"
  
  Ua pani ʻo Drake i kona mau maka a lulu i kona poʻo. "ʻAʻole wau i ʻāpana o ka hui, Wells, ʻaʻohe oʻu hoʻolālā, pōʻino. ʻAʻole pono wau i makemake i kahi hoʻolālā.
  
  "Maopopo iaʻu. E hui au i kahi hui, e ka hoa, a hoʻomaka e ʻimi iā ia mai kēia hopena. Ke hele nei nā mea, makemake paha mākou e hoʻomohala i kekahi mau hoʻolālā nui. E hoʻomau i ka pilina ".
  
  Ua make ka laina. Huli ʻo Drake. Nānā akula ʻo Ben lāua ʻo Kennedy iā ia. "Mai hopohopo," wahi āna. "ʻAʻole au e pupule. He aha kāu?"
  
  Ua hoʻohana ʻo Kennedy i kahi puna e wāwahi i kekahi mau ʻāpana pepa, āna i uhi ai i ka pōkole pōkole. "Ihe - Upsalla. Wolves - Niu Ioka. Ma hope o kēlā, ʻaʻole ʻike iki.
  
  "ʻAʻole mākou e kamaʻilio e like me kā mākou hānau ʻana me nā puna kālā ma luna o kā mākou hoki," i ʻōlelo ai ʻo Drake ma mua o ka hiki iā ia ke hoʻōki iā ia iho. "OK OK. Hiki iā mākou ke hana me nā mea a mākou i ʻike ai. "
  
  Hāʻawi ʻo Kennedy iā ia i kahi minoʻaka ʻano ʻē. "Makemake au i kou ʻano".
  
  "ʻO ka mea a mākou e ʻike ai," i ʻōlelo hou ai ʻo Ben, "ʻo Apsalla ka hope."
  
  "ʻO ka nīnau," wahi a Drake, "hiki i kaʻu Kāleka gula ke mālama i kēia?"
  
  
  ʻEWALU
  
  
  
  UPSALLA, SWEDEN
  
  
  I ka holo ʻana i Stockholm, ua hoʻoholo ʻo Drake e hoʻohana pono iā Kennedy.
  
  Ma hope o ke ʻano o ka lulu lima huhū ma waena o Drake lāua ʻo Ben, ua noho ka cop New York ma ka puka aniani me Drake ma hope ona. ʻO kēia ala ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka manawa e pakele ai.
  
  "No laila," i ʻōlelo ai ʻo ia i ka pae hope ʻana o ka mokulele a wehe ʻo Ben i ka kamepiula kamepiula a Kennedy. "Ke ʻike nei au i kahi lewa. ʻAʻole oʻu manaʻo i kaʻu ʻoihana ponoʻī, ʻo Kennedy, he kānāwai wale nō kaʻu. Pono wau e ʻike e pili ana i ka poʻe aʻu e hana pū ai. "
  
  "Pono wau i ʻike... pono ʻoe e uku no kahi noho pukaaniani, ʻeā? E haʻi mua mai iaʻu i ka hana ʻana o kēia vibe me Alicia Miles?
  
  "Maikaʻi," ʻae ʻo Drake.
  
  "Hiki nō. He aha kāu makemake e ʻike?"
  
  "Inā he pilikia pilikino, ʻaʻohe mea pōʻino. Inā he hana kēia, he ʻike wikiwiki. "
  
  "Pehea inā ʻelua?"
  
  "ʻAʻole. ʻAʻole au makemake e hoʻopili i ka ʻoihana a nā poʻe ʻē aʻe, ʻaʻole wau makemake, akā pono wau e kau mua iā Ben. Ua hoʻohiki wau iā ia e hoʻokō mākou i kēia, a e ʻōlelo aku au iā ʻoe. Ua loaʻa iā mākou nā kauoha e pepehi iā mākou. ʻO Kennedy wale nō kāu mea naʻaupō, no laila ʻike ʻoe e hiki iaʻu ke hilinaʻi iā ʻoe e hana pū me aʻu ma kēia.
  
  Kūlou ke kahu lele, hāʻawi i kahi kīʻaha pepa i ʻōlelo ʻia 'We Proudly Brew Starbucks Coffee.'
  
  "Kafeina". Ua ʻae ʻo Kennedy i kēia me ka ʻoliʻoli maopopo. Ua kīkoʻo aku ʻo ia me ka hoʻopā ʻana i ka papalina o Drake i ke kaʻina hana. Ua ʻike ʻo ia e ʻaʻahu ana ʻo ia i ke kolu o kona lole lole nondescript mai kona wā i hālāwai ai me ia. Ua hai mai keia iaia, he wahine keia i malamaia no na kumu hewa; he wahine i ʻaʻahu haʻahaʻa e kūpono i kahi āna i makemake nui ai e komo.
  
  Lawe ʻo Drake i hoʻokahi nona iho. Ua inu ʻo Kennedy no hoʻokahi minuke, a laila hoʻopaʻa i kahi lauoho ma hope o kona pepeiao me kahi ʻano haʻahaʻa i hopu ʻia e Drake. A laila huli maila ʻo ia iā ia.
  
  "ʻAʻohe o kāu ʻoihana pōʻino, ʻoiaʻiʻo, akā ... ua hoʻopau wau i kahi cop lepo. He loea forensic. Ua hopu lākou iā ia e ʻeke ana i kahi lima o nā kālā ma ke kahua hewa a haʻi iā I.A. no ia mea. ʻO ka hopena, ua loaʻa iā ia kahi kiko kiko. I kekahi mau makahiki."
  
  "ʻAʻohe hewa. Ua hewa anei kona mau hoa hana iā ʻoe?"
  
  "E ka hoaaloha, hiki iaʻu ke mālama i kēia. Ua lawe au i keia mai ko'u mau makahiki elima. He aha ka hewa, he aha ka mea e kuʻi nei i koʻu lolo e like me ka hoʻoheheʻe ʻana, ʻo ia ka ʻoiaʻiʻo āu e noʻonoʻo ʻole ai - ʻo kēlā me kēia o nā hana mua a kēia ʻaihue ʻaihue i nīnau ʻia. ʻO kēlā me kēia. Mehameha. ʻekahi."
  
  "Ma ka mana? Na wai?"
  
  Loio ai shit. Ka poʻe kālai'āina ʻai shit. Meia e hiki mai ana. Ua makapō ka poʻe hoʻolaha kaulana i ko lākou naʻaupō i ka ʻike pono a me ka hewa. Nā Burokala."
  
  "ʻAʻole nau ka hewa".
  
  "ʻAe! E haʻi i kēlā i nā ʻohana o ka mea pepehi kanaka ʻino loa i ʻike ʻia e New York State. E haʻi aku i nā makuahine he ʻumikumamākolu a me nā makua kāne he ʻumikumamākolu, ua ʻike lākou i nā mea kikoʻī a pau e pili ana i ka pepehi ʻana o Thomas Caleb i kā lākou mau kaikamahine liʻiliʻi, no ka mea, aia lākou i kona hoʻokolokolo ʻana a pau i ka ʻaha hoʻokolokolo.
  
  Ua ʻōpuʻu ʻo Drake i kona mau lima me ka huhū. "E hoʻokuʻu ana lākou i kēia kanaka?"
  
  He lua hakahaka ko Kennedy mau maka. "Ua hoʻokuʻu lākou iā ia i ʻelua mahina i hala. Mai ia manawa ua pepehi hou ʻo ia a ua nalo aku nei.
  
  "ʻAʻole".
  
  "Ma luna oʻu nā mea a pau."
  
  "ʻAʻole, ʻaʻole ʻoiaʻiʻo kēlā. Aia i loko o ka ʻōnaehana.
  
  "ʻO wau ka ʻōnaehana. Hana wau no ka ʻōnaehana. ʻO koʻu ola kēia."
  
  "No laila ua hoʻouna lākou iā ʻoe i ka hoʻomaha?"
  
  Holoi ʻo Kennedy i kona mau maka. "Haalele koi. ʻAʻole hou koʻu manaʻo ... he aha ia. Pono ka hana i ka mālamalama i kēlā me kēia minuke o kēlā me kēia lā. He mea maopopo ʻaʻole hiki iaʻu ke hoʻokō hou. "
  
  Ua hōʻike piha ʻo ia i kona ʻano ʻino. "A he aha? Hauʻoli ʻoe i kēia manawa? Hiki iā ʻoe ke hana pū me aʻu i kēia manawa?"
  
  ʻAʻole i pane mai ʻo Drake. Ua ʻike ʻo ia i kona ʻeha.
  
  Lohe aku la lakou i ka leo o ke kapena e wehewehe ana he kanakolu minute lakou mai ko lakou wahi i hele ai.
  
  ʻŌlelo ʻo Ben: "He pupule. Heluhelu wale wau ʻo Odin's Valkyries kahi ʻāpana o kahi hōʻiliʻili pilikino, kahi i ʻike ʻole ʻia. Ua lawe ʻo ia i kahi notepad. "E hoʻomaka ana wau e kākau i kēia ʻōlelo."
  
  Ua lohe ʻole ʻo Drake i kekahi o ia mea. He mea pōʻino ka moʻolelo a Kennedy, ʻaʻole ka moʻolelo āna e pono ai ke lohe. Ua kanu ʻo ia i kona mau kānalua, a uhi ʻo ia i kona lima haʻalulu me kona lima.
  
  "Pono mākou i kāu kōkua me kēia," i hāwanawana ʻo ia, no laila ʻaʻole lohe ʻo Ben a nīnau iā ia ma hope. "Hilinaʻi wau. Pono ke kākoʻo maikaʻi i kēlā me kēia hana. "
  
  ʻAʻole hiki iā Kennedy ke ʻōlelo, akā ua ʻōlelo nui kāna minoʻaka pōkole.
  
  
  * * *
  
  
  He mokulele a me ke kaʻaahi wikiwiki ma hope mai a e hoʻokokoke ana lākou iā Apsalla. Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hoʻoluliluli i ka luhi o ka huakaʻi e pohō ana i kona lolo.
  
  Ma waho, ua hoʻomaʻamaʻa ke anuanu o ke awakea iā ia. Kū lākou i kahi kaʻa kaʻa a piʻi i loko. Ua hoʻomaʻemaʻe ʻo Ben i ka noe o ka luhi ma ka ʻōlelo ʻana:
  
  Gamla Uppsalla. ʻO Upsalla kahiko kēia. ʻO kēia wahi," kuhikuhi ʻo ia iā Uppsalla holoʻokoʻa, "ua kūkulu ʻia ma hope o ka pau ʻana o ka hale pule ma Gamla Uppsalla i kahi manawa lōʻihi. ʻO kēia ka Uppsalla hou, ʻoiai he mau haneli mau makahiki. "
  
  "Auwe," wahi a Kennedy. "Ehia makahiki o ia mea e hana ai ia Upsalla kahiko?"
  
  "Pono."
  
  ʻAʻole i neʻe ka taxi. Ua huli ka hapalua o ke kalaiwa. "He mau puu?"
  
  "E kala mai anei ʻoe iaʻu?" Ua kani ka leo o Kennedy.
  
  "ʻIke ʻoe i nā puʻu? ʻO nā puʻu kupapaʻu aliʻi?" ʻAʻole i kōkua ka ʻōlelo Pelekane.
  
  "ʻAe". Kuno ʻo Ben. "He mau puu kupapau alii. Aia ma kahi kūpono.
  
  Ua hoʻopau lākou i ka huakaʻi liʻiliʻi o Uppsalla. Ke pāʻani nei i ka mākaʻikaʻi, ʻaʻole hiki iā Drake ke ʻae i ke ala kaʻapuni. Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ua ʻoluʻolu ka Saab a nani ke kūlanakauhale. I ia mau lā, he kūlanakauhale kulanui ʻo Apsalla a ua paʻa nā alanui i nā kaʻa. I kekahi manawa, ua wehewehe kā lākou mea hoʻokele kamaʻilio akā paʻakikī i ka wehewehe ʻana ʻaʻole e kū ke kaʻa no ʻoe ma ke alanui. E hoʻohaʻahaʻa iā ʻoe me ka noʻonoʻo ʻole.
  
  "Nā ulia". Ua kuhikuhi ʻo ia i kona mau lima i nā pua e kāhiko ana i nā ala ala. "Nui nā pōʻino."
  
  Lana nā hale kahiko ma nā ʻaoʻao ʻelua. I ka hopena, ua hoʻokuʻu ke kūlanakauhale a ua hoʻomaka ka ʻāina e kolo i ka ʻāina.
  
  "ʻAe, no laila he kauhale liʻiliʻi ʻo Gamla Apsalla i kēia manawa, akā i ka wā kūʻai mua he kauhale nui ia," wahi a Ben mai ka hoʻomanaʻo. "Ua kanu ʻia nā mōʻī koʻikoʻi ma laila. A noho ʻo Odin ma laila no kekahi manawa. "
  
  "ʻO ia kahi i kaawe ai iā ia iho," i hoʻomanaʻo ai ʻo Drake i ka moʻolelo.
  
  "ʻAe. Ua kaumaha ʻo ia iā ia iho ma luna o ka World Tree i ka wā e nānā ana kāna Makaula a hoʻolohe i nā mea huna a pau āna i mālama ai. Ua manaʻo nui paha ʻo ia iā ia. " Huhū ʻo ia me ka noʻonoʻo: Ua kokoke loa lākou.
  
  "Ua like kēia me ka haʻi Karistiano," wahi a Drake.
  
  "Akā ʻaʻole i make ʻo Odin ma ʻaneʻi?" i ninau aku ai o Kennedy.
  
  "ʻAʻole. Ua make ʻo ia ma Ragnarok me kāna mau keikikāne ʻo Thor lāua ʻo Frey.
  
  Ua puni ka kaʻa kaʻa i kahi kaʻa ākea ma mua o ka kū ʻana. Ma ka ʻaoʻao ʻākau, hele ʻia kahi ala lepo maikaʻi ma waena o nā kumulāʻau liʻiliʻi. "I na puu," wahi a ko lakou kalaiwa.
  
  Ua hoʻomaikaʻi aku lākou iā ia a puka i waho o ka Saab i ka lā a me ka makani hou. ʻO ka manaʻo o Drake e mākaʻikaʻi i nā wahi a puni a me ke kauhale ponoʻī e ʻike inā ua lele kekahi mea mai ka hana lāʻau. Ma hope o nā mea a pau, i ka wā e waiho ana ka nui o nā assholes honua i kā lākou egos maikaʻi ma hope o ka mea hiki ke wehewehe wale ʻia ʻo ke kūʻokoʻa honua no nā mea āpau, pono kekahi mea e kū i waho.
  
  Ma waho aʻe o nā kumulāʻau, ua lilo ka ʻāina i kahua ākea, i haki wale ʻia e nā mau puʻu liʻiliʻi a me ʻekolu mau puʻu nui e waiho pololei ana i mua. Ma waho aʻe o kēia, ma kahi lōʻihi, ʻike lākou i kahi hale māmā a me kekahi hale ʻē aʻe ma ka ʻaoʻao ʻākau, kahi i hōʻailona ai i ka hoʻomaka ʻana o ke kauhale.
  
  Hoʻomaha ʻo Kennedy. "ʻAʻohe lāʻau ma nā wahi ʻē aʻe, e nā kāne."
  
  Ua hauʻoli ʻo Ben i kāna puke kākau. "ʻAʻole lākou e kau i kahi hōʻailona i kēia manawa, ʻeā?"
  
  "He manaʻo kou?" Ua nānā ʻo Drake i nā kula ākea no kekahi hōʻailona o ka hana.
  
  "Ke hoʻomanaʻo nei au i ka heluhelu ʻana he ʻekolu tausani mau puʻu ma ʻaneʻi. I kēia lā he mau haneli o lākou. ʻIke ʻoe i ke ʻano o ia mea?"
  
  "ʻAʻole lākou i kūkulu maikaʻi iā lākou?" Ua minoʻaka ʻo Kennedy. Ua hōʻoluʻolu ʻia ʻo Drake i kona manaʻo nui ʻana i ka hana ma ka lima.
  
  "I ka wā kahiko, nui nā hana ma lalo o ka honua. A laila ʻekolu mau puʻu 'aliʻi'. I ka makahiki ʻumikūmāiwa, ua kapa ʻia lākou ma muli o ʻekolu mau mōʻī kaulana o ka Hale o Yngling - ʻo ʻAun, ʻo Adil a me Egil - kekahi o nā ʻohana aliʻi kaulana loa o Scandinavia. Akā..." ua hoʻomaha ʻo ia me ka leʻaleʻa iā ia iho, "ua ʻōlelo pū ʻia i loko o nā moʻolelo a me nā moʻolelo kahiko, aia nā puʻu kupapaʻu - a he hoʻomaikaʻi kahiko lākou i ka poʻe mua loa - ʻo ke kumu - ʻekolu mau aliʻi - a i ʻole nā akua e like me kā mākou i ʻike ai. lakou I keia manawa. ʻO Freyr, Thor a me Odin kēia."
  
  "Aia kahi hoʻokomo maʻamau ma aneʻi," wahi a Kennedy. "Akā, ua ʻike anei ʻoe i ka nui o nā kuhikuhi i nā moʻolelo Baibala a mākou e loaʻa ai mai kēia mau moʻolelo kahiko."
  
  "ʻO Sagi kēia. " Hoʻoponopono ʻo Ben iā ia. "Poetry. Nā kiʻi hoʻonaʻauao. He mea koʻikoʻi paha - he mau kakini o nā kuhikuhi i pili i nā puʻu i ka huaʻōlelo Swedish falla, a me ka manga fallor - ʻaʻole maopopo i ke ʻano o ia mea. A, e Kennedy, ʻaʻole anei au i heluhelu i kekahi wahi ua like loa ka moʻolelo o Kristo me ka moʻolelo e pili ana iā Zeus?
  
  Kuno ʻo Drake. "A ʻo ke akua ʻAigupita ʻo Horus kekahi mea mua. ʻO lāua ʻelua he mau akua i manaʻo ʻia ʻaʻole i ola. Kuno ʻo Drake i nā puʻu aliʻi ʻekolu e kū pono ana i ka ʻāina palahalaha. "ʻO Frey, ʻo Thor a me Odin, ʻeā? No laila ʻo wai lā, Blakey? A?"
  
  "ʻAʻohe oʻu manaʻo, e ka hoa."
  
  "Mai hopohopo, e munchkin. Hiki iā mākou ke hōʻeha i ka ʻike mai kēia poʻe kamaʻāina inā pono. "
  
  Ua hele lākou ma mua o nā puʻu, e pāʻani ana i ke ʻano o nā mākaʻikaʻi luhi ʻekolu ma ke ʻano he hoʻololi. Ke paʻi nei ka lā ma luna o ko lākou mau poʻo, a ʻike ʻo Drake iā Kennedy i ka haki ʻana i kāna mau aniani.
  
  Luliluli kona poo. ʻAmelika.
  
  A laila kani ke kelepona o Ben. Ua lulu ʻo Kennedy i kona poʻo, ua hoʻopiha ʻia e ka pinepine o ka pilina ʻohana. Ua ʻakaʻaka wale ʻo Drake.
  
  "Karin," wahi a Ben me ka hauʻoli. "Pehea ko'u kaikuaana?"
  
  Paʻi akula ʻo Kennedy iā Drake ma ka poʻohiwi. "Alakaʻi i ka mea mele ma ka hui?" - ua nīnau ʻo ia.
  
  Ua ʻānai ʻia ʻo Drake. "Puʻuwai gula, ʻo ia wale nō. E hana ʻo ia i kekahi mea no ʻoe me ka hoʻopiʻi ʻole. ʻEhia mau hoaaloha a mau hoa hana e like me kēia?"
  
  He nani a maʻemaʻe ke kauhale o Gamla Uppsalla, me nā alanui i hoʻopaʻa ʻia me nā hale paʻa i ka ʻāina a me nā hale kiʻekiʻe he mau haneli mau makahiki, mālama maikaʻi ʻia, a kaʻawale ka poʻe. Ua nānā aku kekahi kamaʻāina maʻamau iā lākou me ka hoihoi.
  
  Hele ʻo Drake i ka hale pule. "He kōkua mau nā vicars kūloko."
  
  I ko lākou hoʻokokoke ʻana i ka lānai, ʻaneʻane hoʻokuʻu ʻia lākou e kekahi ʻelemakule me ka ʻaʻahu hale pule. Ua kū ʻo ia me ka pīhoihoi.
  
  "Aloha. Hiki iā ʻoe ke eli?"
  
  "ʻAʻole maopopo i kēlā, e hoa." Hoʻokomo ʻo Drake i kāna minoʻaka maikaʻi loa. "Akā, ʻo wai o kēia mau puʻu ma laila no ʻOdin?"
  
  "Ma ka ʻōlelo Pelekania?" Ua ʻōlelo maikaʻi ke kahuna no ka honua, akā ʻaʻole naʻe e hoʻomaopopo. "Vad? He aha? ʻekahi?"
  
  Hele akula ʻo Ben i mua a kāhea akula i ka manaʻo o ke kahuna pule i nā puʻu aliʻi. "ʻekahi?"
  
  "E ike oe." Kuno ka ʻelemakule. "ʻAe. Hm. Storsta..." Ua paʻakikī ʻo ia e ʻimi i ka ʻōlelo. "ʻO nā mea nui."
  
  "ʻO ka mea nui?" Ua hohola ākea ʻo Ben i kona mau lima.
  
  Ua minoʻaka ʻo Drake iā ia me ka mahalo.
  
  "Nā helu." Ua hoʻomaka ʻo Kennedy e huli aʻe, akā he nīnau hope loa ʻo Ben.
  
  "Falla?" wahi a ia me kona mau lehelehe wale no me ka pihoihoi, me ka nana aku i ke kahunapule, a ua hookiekie ae i kona mau poohiwi. "A i ʻole manga fallor?"
  
  Ua liʻuliʻu ka manawa, akā ʻo ka pane, i ka hiki ʻana mai, ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Drake i ka iwi.
  
  "ʻO nā pahele ... he nui nā pahele."
  
  
  ʻEIWA
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Ua hahai ʻo Drake iā Ben lāua ʻo Kennedy i ka nui o nā puʻu aliʻi, me ke kāʻei ʻana i nā kaula o kāna ʻeke ʻeke i hiki iā ia ke makaʻala i ka wahi me ka maluhia. ʻO ka uhi wale nō ma kahi o hoʻokahi mile ma hope o ka puʻu liʻiliʻi loa, a no ke sekona ua manaʻo ʻo ia ua ʻike ʻo ia i ka neʻe ʻana ma laila. Holo wikiwiki. Akā ʻaʻole i hōʻike ʻia kahi noiʻi hou aʻe.
  
  Kū lākou ma ka wāwae o ka puʻu o Odin. Ua hanu ʻo Ben. "ʻO ka mea hope loa e piʻi i luna e loaʻa i kaʻu ʻaoʻao Facebook!" - ua hoʻōho ʻo ia me ka hele wikiwiki ʻana. Ua hahai ʻo Drake me ka mālie a minoʻaka iā Kennedy, e hele wikiwiki ana ma mua ona.
  
  I loko o ka hohonu, ua hoʻomaka ʻo ia e lilo i mea hoʻonāukiuki. ʻAʻole makemake ʻo ia. He olohelohe ko lakou manao ole. Hiki i nā pū panapana ikaika ke hahai iā lākou, e mālama ana iā lākou i ka pū, e kali wale ana i nā kauoha. Puhi nui ka makani a paʻi i nā pepeiao, e hoʻonui ana i ka manaʻo ʻole.
  
  He iwakālua mau minuke ka lōʻihi o ka piʻi ʻana i luna o ka puʻu mauʻu. I ka hiki ʻana aku o Drake i laila, ua noho mua ʻo Ben ma ka mauʻu.
  
  "ʻAuhea ka hīnaʻi pīniki, e Krusty?"
  
  "E waiho i kēia i loko o kāu stroller." Nānā ʻo ia a puni. Mai luna mai, he mea kupanaha ka ʻike: nā kula ʻōmaʻomaʻo pau ʻole, nā puʻu a me nā kahawai ma nā wahi a pau, a me nā mauna poni ma kahi mamao. Hiki iā lākou ke ʻike i ke kauhale ʻo Gamla Uppsalla, e hōʻea ana i nā palena o ke kūlanakauhale ʻo New Uppsalla.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Kennedy i ka mea maopopo. "No laila, e ʻōlelo wale ana au i kahi mea e hoʻopilikia nei iaʻu i kēia manawa. Inā ʻo Odin's Mound kēia, a hūnā ʻia ka World Tree i loko - he mea hōʻino loa ia - no ke aha i loaʻa ʻole ai i kekahi ma mua? No ke aha mākou e ʻimi ai i kēia manawa?
  
  "He maʻalahi". E hoʻomaʻemaʻe ana ʻo Ben i kāna mau puʻupuʻu paʻa ʻole. "ʻAʻohe mea i manaʻo e nānā ma mua. A hiki i ka ʻike ʻia ʻana o ka Shield i hoʻokahi mahina i hala aku nei, he moʻolelo lepo wale nō ia. Kaao. A ʻaʻole maʻalahi ka hoʻopili ʻana i ka Spear me ka World Tree, kahi i kapa ʻia i kēia manawa ʻo Yggdrasil, a laila me nā lā pōkole ʻeiwa o ka noho ʻana o Odin ma laila.
  
  A-" i ʻōlelo ai ʻo Drake, "ʻaʻole e maʻalahi ka loaʻa ʻana o kēlā kumulāʻau inā aia. ʻAʻole lākou makemake i kahi ʻōpio kahiko e hina i kēia.
  
  I kēia manawa ua kani ke kelepona hele a Drake. Nānā akula ʻo ia iā Ben me ke koʻikoʻi hoʻohenehene i kona huki ʻana mai loko mai o kāna ʻeke ʻeke. "Iesu. Ke hoʻomaka nei au e like me ʻoe."
  
  "Well?"
  
  "Aia iā ʻoe kahi hui o ʻumi mau kānaka. E haʻi wale i ka ʻōlelo.
  
  Ua moni ʻo Drake i kona pīhoihoi. "He ʻumi kānaka. He hui nui kēia. " Hiki i kahi hui SAS he ʻumi kanaka ke hoʻouna aku i ka Pelekikena ma kāna Keʻena Oval a loaʻa ka manawa e ʻike ai i ka wikiō hou a Lady Gaga ma mua o ka hoʻi ʻana i ka home no ke kī.
  
  "Nā pili nui, lohe au. Ke piʻi nei ke kūlana i kēlā me kēia hola. "
  
  "He oiaio keia?"
  
  "ʻAʻole e loli nā aupuni, Drake. Hoʻomaka mālie lākou a laila hoʻāʻo e hoʻopaʻa i ko lākou ala, akā makaʻu lākou e hoʻopau. Inā he hōʻoluʻolu, ʻaʻole kēia ka mea nui loa i ka honua i kēia manawa. "
  
  Ua hoʻolālā ʻia ka ʻōlelo a Wells e mālama ʻia e like me ka mālama ʻana o ka liona i ka zebra, a ʻaʻole i hoʻohilahila ʻo Drake. "E like me ke aha?"
  
  "Ua hōʻoia hou nā kānaka ʻepekema NASA i ke ola ʻana o kahi lua pele hou. A ..." Ua ʻike ʻia ʻo Wells: "He hana."
  
  "He aha?"
  
  "Hele iki. E noʻonoʻo iki. Akā, e noʻonoʻo ʻoe, ʻo ka mea mua āu e noʻonoʻo ai ke haʻi ʻoe i kahi lua pele nui ʻo ia ...
  
  "...ka hopena o ka honua," hoʻopau ʻo Drake, maloʻo koke kona ʻāʻī. He mea ulia wale nō ka lohe ʻana o Drake i kēia ʻōlelo ʻelua i nā lā he nui. Nānā akula ʻo ia iā Ben lāua ʻo Kennedy e pōʻai ana i ka pā, e kīkī ana i ka mauʻu, a ua manaʻo ʻo ia i ka makaʻu paʻa loa e like me ia i ʻike ʻole ʻia.
  
  "Ma hea ia?" i ninau aku ai oia.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Wells. "ʻAʻole mamao, Drake. ʻAʻole mamao loa mai kahi i loaʻa ai kāu Palekana. Aia kēia ma Iceland. "
  
  Ua kokoke e nahu ʻo Drake i ka lua o ka manawa, ua hoʻōho ʻo Ben, "Loaʻa kekahi mea!" me ka leo kiʻekiʻe e hōʻike ana i kona naivet i ka laha ʻana a puni.
  
  "Pono au e hele". Holo akula ʻo Drake iā Ben, me ka hoʻokalakupua e like me kona hiki. Nānā aʻela ʻo Kennedy a puni, akā ʻo ka mea wale nō i ʻike ʻia ma ke kauhale.
  
  "E mālama i lalo, e ka hoa. He aha kāu?"
  
  "ʻO kēia". Kukuli ihola ʻo Ben i lalo a kāhili i ka mauʻu ʻāwili e hōʻike i kahi papa pōhaku e like me ka nui o kahi ʻāpana pepa A4. "Hoʻopaʻa lākou i ka ʻāpana holoʻokoʻa o ka puʻu, kēlā me kēia mau kapuaʻi, i nā lālani mai luna a i ka hapalua o ke kumu. He mau haneli o lākou. "
  
  Ua nānā pono ʻo Drake. Ua poino loa ka ili o ka pohaku i ka lewa, aka ua pale hapa ia e ka mauu ulu. Aia kekahi mau hōʻailona ma ko lākou ʻili.
  
  "ʻO nā palapala Runic, manaʻo wau ua kapa ʻia lākou," wahi a Ben. "Nā hōʻailona Viking"
  
  "Pehea ʻoe i ʻike ai?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "Ma ka mokulele, ua nānā au i nā hōʻailona pale. Ua like lākou. E nīnau wale iā Google."
  
  "Ua ʻōlelo ke keiki he mau haneli o lākou," i huki mai ai ʻo Kennedy, e nānā ana i luna a i lalo i ka pali pali mauʻu. "Pela i ka mea? ʻAʻole kōkua."
  
  "Ke ʻōlelo nei ke keiki hiki ke hana," wahi a Ben. "Pono mākou e ʻimi i nā runes e pili ana i ka mea a mākou e ʻimi nei. ʻO Rune e hōʻike ana i ka ihe. Rune e hōʻike ana i kahi lāʻau. A ʻo ka rune no -"
  
  "Hoʻokahi," hoʻopau ʻo Kennedy.
  
  He manaʻo ko Drake. "Makemake wau hiki iā mākou ke hoʻohana i ka laina o ka ʻike. Pono kākou a pau e ʻike i kekahi i kekahi e ʻike i ka hana ʻana, ʻeā?
  
  "ʻO ka loina koa," ʻakaʻaka ʻo Kennedy. "Akā, manaʻo wau he mea pono ke ho'āʻo."
  
  Ua makemake nui ʻo Drake e nīnau iā ia e pili ana i ka manaʻo o ka makai, akā naʻe ke neʻe nei ka manawa. ʻO nā ʻaoʻao ʻē aʻe i holomua a kāhāhā ka haʻalele ʻana, ʻoiai i kēia manawa. Hoʻomaka lākou a pau e hoʻomaʻemaʻe i ka mauʻu mai kēlā me kēia pōhaku, e kaʻawili ana a puni ka puʻu uliuli. I ka wā mua he hana mahalo ʻole ia. Ua hana ʻo Drake i nā hōʻailona e like me nā pale, nā kakaka, ka hoki, ka waʻa lōʻihi, a laila he ihe!
  
  "Aia kekahi". Hāpai kona leo hohonu i nā mea ʻelua ʻē aʻe, akā ʻaʻole i ʻoi aku. Noho ʻo ia me kāna ʻeke ʻeke a waiho i nā lako a lākou i kūʻai ai i ka wā o ke kaʻa kaʻa ma Apsalla. ʻO nā lama, ke kukui uila nui, nā pākī, ka wai, nā pahi ʻelua āna i haʻi aku ai iā Ben no ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i nā ʻōpala. Ua nānā ʻo ia i hope, ʻaʻole wau i hoʻopunipuni, akā ʻoi aku ko lākou makemake ma mua o ko Ben hopohopo i kēia manawa.
  
  "Kumulāʻau". Ua hāʻule ʻo Kennedy i kona mau kuli, e ʻoki ana i ka pōhaku.
  
  He ʻumi mau minuke ʻē aʻe ʻo Ben no ka loaʻa ʻana o kekahi mea. Hoʻomaha ʻo ia, a laila hana hou i kāna mau hana hou. "E hoʻomanaʻo i kaʻu i ʻōlelo ai no Tolkien e hoʻokumu ana iā Gandalf ma Odin?" Paʻi ʻo ia i ka pōhaku me kona wāwae. "ʻAe, ʻo Gandalf kēia. He kookoo kona. Hei!"
  
  
  * * *
  
  
  Nānā pono ʻo Drake iā ia. Ua lohe ʻo ia i kahi leo wili, me he mea lā e wehe ana nā pani paʻa me ka leo wili.
  
  "Nau anei i hehi i ka pohaku?" - Ua nīnau pono ʻo ia.
  
  "Manaʻo wau ʻae".
  
  Nānā aʻela lākou a pau i kekahi i kekahi, e loli ana ko lākou mau hiʻohiʻona mai ka hauʻoli a i ka hopohopo a i ka makaʻu, a laila, ma ke ʻano hoʻokahi, neʻe lākou i mua.
  
  Ua hāʻule iki ka pōhaku a Drake. Ua lohe ʻo ia i ka leo wili like. Piʻolo ka lepo i mua o ka pōhaku, a laila holo ka puʻuwai a puni ka pā e like me ka nahesa turbocharged.
  
  Ua hoʻōho ʻo Ben, "Aia kekahi mea ma ʻaneʻi."
  
  Ua hele ʻo Drake lāua ʻo Kennedy ma kēlā ʻaoʻao o ka ʻāina pohō a hiki i kahi āna i kū ai. Kūlou ʻo ia i lalo me ka nānā ʻana i kahi māwae o ka lepo. "Kekahi ʻano tunnel."
  
  Na Drake i kukuli i ka lama. "ʻO ka manawa kēia e ulu ai i kahi pālua, e ka poʻe," wahi āna. "Hāhai iaʻu".
  
  
  * * *
  
  
  I ka manawa i ʻike ʻole ʻia ai lākou, ua hoʻomaka ʻelua mau pūʻali ʻokoʻa e hoʻoneʻe. ʻO ka poʻe Kelemania i ʻoluʻolu e moe haʻahaʻa ma ke kūlanakauhale hiamoe o Gamla Apsalla, ua hoʻomākaukau lākou iā lākou iho a hoʻomaka e hahai i nā kapuaʻi o Drake.
  
  ʻO kekahi pūʻali koa, he pūʻali koa elite o ka pūʻali koa Suedena - ʻo Sarskilda Skyddsgrupen, a i ʻole SSG - i hoʻomau i ka nānā ʻana i nā Kelemania a kūkākūkā i ka hoʻopiʻi ʻano ʻē a nā kānaka kīwila ʻekolu i iho iho nei i loko o ka lua.
  
  Pono lākou e nīnau piha. Ma na mea a pau e pono ai.
  
  ʻO ia hoʻi, inā ola lākou i ka mea e hiki mai ana.
  
  
  ʻUMI
  
  
  
  LU LAAU AO AO, SWEDEN
  
  
  Kūlou ʻo Drake. Ua hoʻomaka ka ʻaoʻao ʻeleʻele ma ke ʻano he wahi kolo a i kēia manawa ua emi iho ma mua o ʻeono kapuaʻi ke kiʻekiʻe. Ua hana ʻia ke kaupaku i ka pōhaku a me ka lepo a ua hoʻopiha ʻia me nā puka lou nui e kau ana o nā mauʻu ulu nui a lākou e ʻoki ai mai ke ala.
  
  Ua like ia me ka hele ʻana i loko o ka ululāʻau, manaʻo ʻo Drake. Ma lalo wale nō.
  
  Ua ʻike ʻo ia ua ʻoki ʻia kekahi mau kumu waina ikaika. He nalu o ka hopohopo i loko ona.
  
  Ua hiki mai lakou i kahi o ke a'a e kokolo hou ana. He paʻakikī a he lepo ke kaua, akā ua kau ʻo Drake i ke kuʻekuʻe ma mua o ka kuʻekuʻe, ke kuli ma mua o ke kuli, a koi aku i nā poʻe ʻē aʻe e hahai iā ia. I kekahi manawa ʻaʻole i kōkua ka hoʻohuli ʻana iā Ben, ua huli ʻo Drake i ka hoʻoweliweli.
  
  "Ma ka liʻiliʻi e hāʻule ana ka mahana," i ʻōhumu ai ʻo Kennedy. "Pono mākou e iho i lalo."
  
  Ua hōʻole ʻo Drake i ka pane a ke koa maʻamau, ua hopu koke ʻia kona maka e kekahi mea i hōʻike ʻia i ka mālamalama o kāna lama.
  
  "E nana ia".
  
  Nā Runes i kālai ʻia ma ka paia. ʻO nā hōʻailona ʻē aʻe i hoʻomanaʻo iā Drake i nā mea i hoʻonani i ka pale o Odin. Paʻa maila ka leo ʻumi o Ben ma ke alaloa.
  
  "Nā holo Scandinavian. He hōʻailona maikaʻi. "
  
  Ua hoʻohuli ʻo Drake i kāna kukui mai o lākou aku me ka minamina. Inā hiki iā lākou ke heluhelu. ʻO ka SAS, ua manaʻo pōkole ʻo ia, e loaʻa i nā kumuwaiwai hou aʻe. ʻO ka manawa paha kēia e lawe mai iā lākou i ʻaneʻi.
  
  He kanalima kapuaʻi hou a ke kulu nei ʻo ia i ka hou. Ua lohe ʻo ia iā Kennedy e hanu nui ana a me ka ʻōlelo hōʻino ʻana e ʻaʻahu ana ʻo ia i kona lole lole maikaʻi loa. ʻAʻole ʻo ia i lohe iki mai iā Ben.
  
  "Ua maikaʻi ʻoe, e Ben? Ua wili ʻia kou lauoho i ke aʻa?"
  
  "Ha, pōʻino, ha. E hoʻomau, e ka pupule."
  
  Ua hoʻomau ʻo Drake i ka kolo ʻana i ka lepo. "Hoʻokahi mea e pilikia ai iaʻu," wahi āna ma waena o nā hanu, "ʻo ia ka nui o nā pahele.
  
  "ʻAʻole hiki iaʻu ke noʻonoʻo i ka noʻonoʻo nui ʻana o ka Viking e pili ana i ka pahele," i pane aku ai ʻo Kennedy.
  
  "ʻAʻole au i ʻike," i hoʻōho ai ʻo Ben ma ka laina. "Akā, he poʻe noʻonoʻo maikaʻi nā Vikings, ʻike ʻoe. E like me ko Helene a me ko Roma. ʻAʻole lākou a pau he poʻe kamaʻāina.
  
  Huli iki a hoʻomaka ka ʻaoʻao e ākea. He ʻumi kapuaʻi ʻē aʻe a me ke kaupaku ma luna o lākou ua nalowale. I kēia manawa, ʻō akula lākou a hoʻomaha. Ua hoʻomālamalama ka lama a Drake i ka ʻaoʻao ma mua. I kona kuhikuhi ʻana iā Kennedy lāua ʻo Ben, ʻakaʻaka ʻo ia.
  
  "Aha, me he mea lā ʻo ʻolua i hoʻi mai nei mai ka lua kupapaʻu mai!"
  
  "A ke manaʻo nei au ua maʻa ʻoe i kēia hana ʻino?" Ua hoʻoluliluli ʻo Kennedy i kona lima. "ʻO SAS a me nā mea a pau?"
  
  ʻAʻole SAS, ʻaʻole hiki iā Drake ke hoʻoluliluli i nā ʻōlelo ʻona. "ʻO lākou ma mua." Ua ʻōlelo ʻo ia a hele wikiwiki aʻe i kēia manawa.
  
  ʻO kekahi huli ʻoi loa, a ʻike ʻo Drake i ka makani ma kona alo. Ua like ia me ka paʻipaʻi koke ʻana o ka hekili, a ua hala kekahi sekona ma mua o kona ʻike ʻana e kū ana ʻo ia ma luna o kahi ʻano pali me ka pali ma lalo ona.
  
  He mea kupanaha i halawai me kona mau maka.
  
  Ua kū koke ʻo ia a hāʻule ʻo Kennedy lāua ʻo Ben iā ia. A laila ʻike pū lākou i kēia ʻike.
  
  "OMFG." Ua ʻōlelo ʻo Ben i ke poʻo inoa o ka papa inoa ʻo Wall of Sleep.
  
  Ua kū ka World Tree i mua o lākou me kona nani. ʻAʻole ia ma luna o ka honua. ʻO ka lāʻau i luna i lalo, ʻo kona mau aʻa ikaika e hele ana i ka mauna o ka honua ma luna o lākou, ua paʻa i ka makahiki a me nā ʻano pōhaku e puni ana, he ʻeleʻele gula kona mau lālā, he ʻōmaʻomaʻo mau kona lau, ʻo kona kumu e hōʻalo ana i kahi haneli kapuaʻi i lalo i ka hohonu. o ka lua nunui.
  
  Ua lilo ko lākou ala i alapiʻi haiki i kālai ʻia i loko o nā pā pōhaku.
  
  "He mau pahele," i hanu ai o Ben. "Mai poina e pili ana i nā pahele."
  
  "I Gehena me nā pahele," ua haʻi ʻo Kennedy i ka manaʻo nui o Drake. "No hea mai ka malamalama?"
  
  Nānā aʻela ʻo Ben. "He ʻalani."
  
  "Nā lāʻau kukui," wahi a Drake. "Karisto. Ua hoʻomākaukau ʻia kēia wahi.
  
  I kona mau la SAS ua hoouna lakou i kanaka e hoomakaukau i wahi e like me keia; hui e loiloi i ka hoʻoweliweli a hoʻokaʻawale a hoʻopaʻa inoa paha ma mua o ka hoʻi ʻana i ke kahua.
  
  "ʻAʻole nui ko mākou manawa," wahi āna. Ua māhuahua aʻe kona manaʻoʻiʻo iā Kennedy. "E kakou".
  
  Ua hele lākou i lalo o nā ʻanuʻu ʻeha a me nā ʻanuʻu, ʻo ka hāʻule koke ʻana i ko lākou ʻākau. He ʻumi kapuaʻi i lalo a hoʻomaka ke alapiʻi e hili ʻoi. Ua kū ʻo Drake i ka wā i wehe ʻia ai kahi āpau ʻekolu kapuaʻi. ʻAʻohe mea kupanaha, akā lawa e hoʻomaha iā ia - ʻoiai ua ʻoi aku ka ʻike o ka lua ma lalo.
  
  "Kupu".
  
  Lele ʻo ia. ʻEkolu kapuaʻi ka laula o ke alapiʻi pōhaku, maʻalahi ka hoʻokele ʻana, weliweli ke kuhi hewa ʻia ka make.
  
  Ua pae ʻoiaʻiʻo ʻo ia a huli koke aʻe me ka manaʻo e pili ana ʻo Ben ma ka lihi o ka waimaka. "Mai hopohopo," ʻaʻole ʻo ia i nānā iā Kennedy a nānā ʻo ia i kāna hoaaloha. "E hilinaʻi iaʻu, e Ben. Ben. E hopu au ia oe."
  
  Ua ʻike ʻo ia i ka manaʻoʻiʻo i nā maka o Ben. Paʻa, hilinaʻi kamaliʻi. ʻO ka manawa kēia e loaʻa hou ai, a i ka wā i lele ai ʻo Ben a me ka hoʻohuehu, kākoʻo ʻo Drake iā ia me ka lima ma kona kuʻekuʻe.
  
  Winked ʻo Drake. "Maʻalahi, ʻeā?"
  
  Ua lele ʻo Kennedy. Ua nānā pono ʻo Drake me ka hoʻohālike ʻaʻole ʻike. Ua pae ʻo ia me ka pilikia ʻole, ʻike ʻo ia i kona hopohopo a me ka maka.
  
  "ʻEkolu kapuaʻi kēlā, e Drake. ʻAʻole ʻo Grand Canyon.
  
  Ua minoʻaka ʻo Drake iā Ben. "Makaukau, e ka hoa?"
  
  He iwakālua kapuaʻi hou aʻe, a ʻo ka puka hou aʻe o ke alapiʻi, ua ʻoi aku ka laulā, kanakolu kapuaʻi i kēia manawa, a paʻa ʻia e kahi papa lāʻau mānoanoa e ʻoluʻolu ana i ka hele ʻana o Drake. Ua ukali ʻo Kennedy, a laila ʻilihune ʻo Ben, koi ʻia e Drake e nānā i luna, e nānā i mua ma mua o lalo, e aʻo i ka huakaʻi ma mua o kona mau wāwae. Ua haʻalulu ke kanaka ʻōpio i kona hiki ʻana i ka lepo paʻa, a kāhea ʻo Drake e hoʻomaha iki.
  
  I ko lākou kū ʻana, ʻike akula ʻo Drake i ka laha nui ʻana o ka World Tree ma ʻaneʻi a aneane pili kona mau lālā mānoanoa i ke alapiʻi. ʻO ka ʻāʻī ʻana o Ben me ka mahalo e hahau i ka lālā i haʻalulu ma lalo o kāna hoʻopā ʻana.
  
  "ʻO kēia ... he mea nui kēia," haʻi ʻo ia.
  
  Ua hoʻohana ʻo Kennedy i kēia manawa e kāhiko i kona lauoho a nānā i ka puka ma luna. "I kēia manawa ua maopopo nā mea a pau," wahi āna. "Pono wau e ʻōlelo e like me ke kū nei, ʻoiai ʻaʻole ʻo Gehena ka poʻe Kelemania i hoʻomākaukau i kēia wahi. Ua ʻaihue lākou a puhi i ka lepo me nā mea puhi ahi.
  
  Hoʻomaha hou a hāʻule lākou i kanalima kapuaʻi, kokoke i ka hapalua. Ua ʻae ʻo Drake iā ia iho e noʻonoʻo ʻaʻole like nā Vikings kahiko me ko ʻAigupita ma hope o nā mea a pau, a ʻo nā āpau ka mea maikaʻi loa i hiki iā lākou ke hana i kona hele ʻana i ke alapiʻi pōhaku, ʻo ia hoʻi he ʻāpana kikoʻī o ka hemp, twine a me ka puaʻa. Ua hāʻule ʻo ia, ʻike i ka hāʻule pau ʻole a paʻa iā ia iho ma ka piko o kona mau manamana lima.
  
  Ua huki ʻo Kennedy iā ia i luna. "Ke luli nei ka hoki i ka makani, e ke kanaka SAS?"
  
  Kolo akula ʻo ia ma luna o ka ʻāina paʻa a ʻō akula i kona mau manamana lima ʻeha. "Mahalo iā ʻoe".
  
  Ua neʻe lākou me ke akahele, ʻoi aku ma mua o ka hapalua. Ma waho aʻe o ka hakahaka ma ko lākou ʻākau, kū mau kahi lāʻau nui, ʻaʻole i hoʻopā ʻia e ka makani a me ka lā, kahi mea kupanaha poina i nā manawa i hala.
  
  Ua hoʻonui lākou i nā hōʻailona Viking. Ua kuhi ʻo Ben. "Ua like ia me ka paia graffiti kumu," wahi āna. "E ʻoki wale ka poʻe i ko lākou inoa a waiho i nā memo-nā mana mua o 'John ma ʻaneʻi!'
  
  "ʻO nā mea hana paha o ke ana," wahi a Kennedy.
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hana hou i kahi ʻanuʻu hou, e pili ana i ka pā pōhaku anuanu, a paʻa ka leo hohonu a me ka wili i loko o ke ana. Ua hāʻule ka muliwai o ka ʻōpala mai luna mai.
  
  "Holo!" - Ua hoʻōho ʻo Drake. "I kēia manawa!"
  
  Holo wikiwiki lākou i lalo o ke alapiʻi, me ka nānā ʻole i nā pahele ʻē aʻe. Ua hāʻule kekahi pōhaku nunui mai luna mai me ka hāʻule nui ʻana, a haki i nā pōhaku kahiko i kona hāʻule ʻana i lalo. Ua uhi ʻo Drake i ke kino o Ben me kona kino i ka wā i hāʻule ai ka pōhaku ma ke alapiʻi a lākou e kū nei, a lawe pū me ia ma kahi o iwakālua kapuaʻi.
  
  Holoi ʻo Kennedy i nā ʻāpana pōhaku mai kona poʻohiwi a nānā iā Drake me ka minoʻaka maloʻo. "Mahalo iā ʻoe".
  
  "ʻAe, ua ʻike au i ka wahine nāna i hoʻopakele i ka hoki o ke kanaka SAS hiki ke holo i mua o kahi pōhaku maʻalahi. "
  
  "He ʻakaʻaka, e ke kāne. He ʻakaʻaka."
  
  ʻAʻole naʻe i pau. He leo kani ʻoi loa, a haki ke kaula lahilahi akā ikaika ma ka ʻanuʻu e hoʻokaʻawale ana iā Ben a me Kennedy.
  
  "Fuuuck!" Ua hoʻōho ʻo Kennedy. Ua puka mai ka ʻāpana kaula me ka ikaika e hiki ai ke hoʻokaʻawale i kona kuʻekuʻe wāwae mai ke koena o kona kino.
  
  ʻO kekahi kaomi ʻelua ʻanuʻu i lalo. Ua hula ʻo Drake ma ia wahi. "Hula!"
  
  ʻO kekahi leo mai luna mai, ʻo ia ka hāʻule ʻana o ka pōhaku.
  
  "He pahele hou ia," wahi a Ben ia lakou. "Ke hana mau nei ka mea like. Pono mākou e hele i kēia ʻāpana. "
  
  ʻAʻole hiki iā Drake ke haʻi i nā ʻanuʻu i huikau a ʻaʻole hoʻi, no laila ua hilinaʻi ʻo ia i ka laki a me ka wikiwiki. Holo lōʻihi lākou i lalo ma kahi o kanakolu ʻanuʻu, e hoʻāʻo ana e noho i ka lewa e like me ka lōʻihi. Ua hiolo nā paia o ke alapiʻi i ko lākou hele ʻana i ke ala kahiko, e hele ana i ka hohonu o ke ana pōhaku.
  
  Hoʻomaka ka leo o ka ʻōpala e hāʻule ana i lalo.
  
  Ua ukali ʻia ko lākou lele ʻana me ka māwae o ke kaula ʻoʻoleʻa.
  
  Ua heʻe ʻo Drake i kahi alapiʻi hoʻopunipuni ʻē aʻe, akā ua lawe ʻia ʻo ia e kāna wikiwiki i ka hakahaka pōkole. Lele ʻo Kennedy ma luna ona, me ka nani e like me ka gazelle i ka lele holoʻokoʻa, akā hāʻule ʻo Ben ma hope ona, i kēia manawa e heʻe ana i loko o ka hohonu.
  
  "Wawae!" Ua hoʻōho ʻo Drake, a laila hāʻule i hope i loko o ka hakahaka, lilo i lepo. Ua holoi ʻo Relief i ka ʻehaʻeha mai kona lolo i ka huki ʻana o Kennedy i kona mau wāwae i kahi. Ua ʻike ʻo ia i ka hahau ʻana o Ben i kona kino a hāʻule i luna o kona umauma. Ua kuhikuhi ʻo Drake i ka manawa o ke kanaka me kona mau lima, a laila hoʻokuʻi hou iā ia i ka lepo paʻa.
  
  Noho koke ʻo ia i lalo, me ka ʻūhā.
  
  "Hoʻomau!"
  
  Ua piha ka ea i nā ʻāpana pōhaku. Ua lele kekahi mai ke poʻo o Kennedy, e waiho ana i kahi ʻoki a me kahi pūnāwai koko. Ua paʻi kekahi iā Drake ma ka kuʻekuʻe wāwae. ʻO ka ʻeha nui i ʻuʻu ai kona mau niho a hoʻoikaika iā ia e holo wikiwiki.
  
  Hoʻokuʻu ʻia nā pōkā i ka pā ma luna o ko lākou mau poʻo. Kūlou iho ʻo Drake a nānā iki i ka puka.
  
  Ua ʻike au i kahi pūʻali kamaʻāina e ʻākoakoa ana ma laila. Kelemania.
  
  I kēia manawa ua holo lākou me ka wikiwiki, ma waho o ka noʻonoʻo. Ua lawe ʻo Drake i nā kekona makamae e lele i hope. I ka hou ana o na poka poka hou i ka pohaku e pili ana i kona poo, lele aku la oia imua, lele aku la mai ke alapii aku, a poai piha me ka puliki ana i kona mau lima, a ku ae la i kona kiekie piha me ka nalowale ole o kekahi auneke.
  
  ʻAe, ua hoʻi mai nā lā kahiko.
  
  Nā pōkā hou aku. A laila hāʻule ka poʻe ʻē aʻe i mua ona. Ua haehae ka weliweli i ka puʻuwai a hiki i kona ʻike ʻana ua hiki wale lākou i lalo o ke ana i ka holo ʻana a me ka mākaukau ʻole, hāʻule pololei lākou i ka lepo.
  
  Ua lohi ʻo Drake. ʻO ka lalo o ke ana he ʻōpala mānoanoa o ka pōhaku, ka lepo a me ka ʻōpala lāʻau. I ko lāua ala ʻana i luna, ua ʻike maka ʻia ʻo Kennedy lāua ʻo Ben. ʻAʻole wale lākou i uhi ʻia i ka lepo, akā i kēia manawa ua uhi ʻia lākou i ka lepo i hoʻopaʻa ʻia a me ka ʻōpala lau.
  
  "ʻAe, no kaʻu kamera hilinaʻi," wahi āna. "Ke kū nei nā makahiki o ka blackmail iaʻu."
  
  Lawe ʻo Drake i ka lāʻau ʻālohilohi a pūliki akula i ka ʻalihi o ke ana e holo ana mai nā mea kaua. He ʻelima mau minuke a hiki i nā palena o waho o ka lāʻau. Noho mau lākou i ka malu o kona noho mālie.
  
  Paʻi akula ʻo Drake iā Ben ma ka poʻohiwi. "Ua ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā pō Pōʻalima, ʻeā?"
  
  Nānā ʻo Kennedy i ke kanaka ʻōpio me nā maka hou. "He mau mea pā anei kāu? He pā paha kāu hui? E kamaʻilio koke ana kāua, e ke kaikaina. E hilinaʻi iā ia."
  
  "ʻElua wale nō-" hoʻomaka ʻo Ben e haʻalulu i ko lāua hoʻopuni ʻana i ka ʻāpana o ka piko hope, a laila hāʻule ihola me ka haʻalulu.
  
  Kū lākou a pau.
  
  Ua ʻike ʻia nā moeʻuhane kāhāhā kahiko i mua o lākou, e waiho ana iā lākou me ka ʻōlelo ʻole, me ka hoʻohuli ʻana i ko lākou lolo no ka hapalua minuke.
  
  "ʻĀnō kēia... kēia..."
  
  "Kupanaha," i hanu ai ʻo Drake.
  
  ʻO ka lālani o nā moku lōʻihi Viking nui loa a lākou i noʻonoʻo ai, ua hoʻokaʻawale ʻia mai lākou ma kahi faila hoʻokahi, e kū ana i kēlā me kēia ʻaoʻao me he mea lā e paʻa ana i waenakonu o kahi kaʻa kaʻa kahiko. Ua kāhiko ʻia ko lākou ʻaoʻao i ke kālā a me ke gula, ua kāhiko ʻia ko lākou peʻa i ke kilika a me nā pōhaku makamae.
  
  "Nā waʻa lōʻihi," wahi a Kennedy me ka naʻaupō.
  
  "Nā moku lōʻihi." Ua lawa ka manaʻo o Ben e hoʻoponopono iā ia. "ʻAe, ua manaʻo ʻia kēia mau mea i ka waiwai nui o ko lākou manawa. Pono paha ... he aha? He iwakālua anei ma ʻaneʻi?"
  
  "Maikaʻi," wahi a Drake. "Akā ʻo kēia ka ihe a mākou i hele mai ai. He mau manaʻo?"
  
  Ke nānā nei ʻo Ben i ka World Tree. "E kuu Akua, e na kanaka. Hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo? E kau ana kekahi ma ia laau. Hoʻokahi ʻo Fucking.
  
  "No laila ke manaʻoʻiʻo nei ʻoe i ke Akua, hmm? Pepa?" Ua hoʻoneʻe iki ʻo Kennedy i kona ʻaoʻao iā Ben, i mea e ʻeha ai.
  
  Piʻi ʻo Drake ma luna o kahi ʻaʻa haiki e holo ana i ka lōʻihi holoʻokoʻa o ka huelo o ka moku lōʻihi. Me he mea lā ua ikaika ka pōhaku. Lālau ihola ʻo ia i ka ʻaoʻao lāʻau a kūlou ihola. "Ua piha keia mau mea i ka waiwai pio. He palekana ka ʻōlelo ʻana ʻaʻohe kanaka i hele ma mua i kēia lā. "
  
  Ua aʻo hou ʻo ia i ka laina o nā moku. He hōʻike i ka waiwai hiki ʻole ke noʻonoʻo ʻia, akā ma hea ka waiwai maoli? I ka hopena? Pau o ke anuenue? Ua kāhiko ʻia nā paia o ke ana me nā kiʻi kahiko. Ua ʻike ʻo ia i ke kiʻi o Odin e kau ana ma ka World Tree a me kahi wahine e kukuli ana i mua ona.
  
  "He aha kēia e kamaʻilio nei?" Kāhea akula ʻo ia iā Ben iā ia. "E hele koke mai. ʻAʻole hoʻolei kēlā mau palaka liʻiliʻi i ko lākou mau ʻāʻī i luna. E neʻe kāua."
  
  Ua kuhikuhi ʻo ia i ka ʻōniʻoniʻo o nā kikokikona ma lalo o ke kiʻi o kahi wahine noi. Luliluli ke poo o Ben. "Akā e loaʻa i ka ʻenehana kahi ala. " Ua kaomi ʻo ia i kāna kelepona I-kelepona hilinaʻi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka loaʻa ʻole o ka hōʻailona ma ʻaneʻi.
  
  Ua lawe ʻo Drake i kahi manawa e hoʻohuli iā Kennedy. "ʻO koʻu manaʻo wale nō e hahai i kēia mau waʻa lōʻihi," wahi āna. "Ua kūpono anei iā ʻoe?"
  
  "E like me ka ʻōlelo a ka mea pāʻani o ka hui pôpeku, aia wau i ka pāʻani, e nā kāne. Hōʻike i ke ala.
  
  Ua neʻe ʻo ia i mua, me ka ʻike ʻana inā hiki i kēia tunnel super i kahi hopena make, e paʻa lākou. Ua paʻa paʻa nā Kelemania i ka huelo, ma mua o ka hoʻomaha ʻana i kā lākou laurel. Ua hoʻokaʻawale ʻo Drake i ka manaʻo i mau ʻāpana, e kālele ana i kahi ala i kālai ʻia i loko o ka pōhaku. I kēlā me kēia manawa, ʻike lākou i kahi lāʻau ʻālohilohi hou. Hoʻololi ʻo Drake iā lākou a hoʻoneʻe paha iā lākou e hana i kahi pōʻeleʻele e hoʻomākaukau ai no ka hakakā ma mua. Huli mau ʻo ia i waena o nā moku lōʻihi a ʻike ʻo ia i kahi ala haiki e wili ana ma waena o lākou.
  
  Hoʻolālā b.
  
  ʻElua, ʻehā, a me ʻumi mau moku lōʻihi i hala. Ua hoʻomaka ka ʻeha o nā wāwae o Drake i kāna hoʻoikaika ʻana i ke ala haiki.
  
  ʻO ka leo nawaliwali o ka hāʻule ʻana o ka pōhaku a me ka uē nui aʻe i paʻa i loko o ke ana nunui, a maopopo ke ʻano o ia mea. Me ka leo ʻole, ua hilinaʻi nui lākou i kā lākou hana.
  
  Ua hiki ʻo Drake i ka hopena o ka lālani. Ua helu ʻo ia i nā moku he iwakāluakūmākolu, ʻaʻole i hoʻopā ʻia kēlā me kēia moku a paʻa i ka waiwai pio. I ko lākou hoʻokokoke ʻana i ke kua o ke alahele, ua hoʻomaka ka pouli.
  
  "Manaʻo wau ʻaʻole lākou i hele i kēlā lōʻihi," wahi a Kennedy.
  
  Huli ʻo Drake no kahi kukui nui. "Pikikala," wahi āna. "Akā pono mākou e ʻike."
  
  Ua hoʻā ʻo ia a hoʻoneʻe i ka lāʻau mai kēlā ʻaoʻao a i kēia ʻaoʻao. Ua ʻoki ʻoki ʻia ke alahele a lilo i ala maʻalahi ma mua.
  
  A ma hope o ka pio he alapiʻi hoʻokahi.
  
  Kāohi koke ʻo Ben i ka walaʻau ʻana, a laila ʻōlelo ʻo ia me ka hāwanawana keaka, "Aia lākou ma ka ʻanuʻu!"
  
  ʻO ia kēia. Ua hana ʻo Drake. "Ua mahele mākou," wahi āna. "E hele au i ke alapiʻi. E iho ʻolua i laila i nā moku a hoʻi i ke ala a kāua i hele mai ai.
  
  Ua hoʻomaka ʻo Kennedy e kūʻē, akā lulu ʻo Drake i kona poʻo. "ʻAʻole. Hana iā ia. Pono ʻo Ben i ka pale, ʻaʻole wau. A pono mākou i ka Spear.
  
  "A i ka manawa hea mākou e hiki ai i ka hopena o nā moku?"
  
  "E hoʻi ana au ma ia manawa."
  
  Lele ʻo Drake i hope me ka ʻole o ka ʻōlelo ʻē aʻe, lele ʻo ia mai ka ʻili a hele i ke alapiʻi makapō. Ua nānā ʻo ia i hope i hoʻokahi manawa a ʻike i nā aka e hele mai ana ma ka ʻaoʻao. Ua hahai ʻo Ben iā Kennedy i lalo i ka pali i hoʻopuehu ʻia a hiki i ke kumu o ka moku Viking hope loa. Ua ʻōlelo ʻo Drake i kahi pule o ka manaʻolana a holo wikiwiki ʻo ia i ke alapiʻi e like me ka hiki iā ia, e lele ana i ʻelua mau ʻanuʻu i ka manawa.
  
  Piʻi ʻo ia a ʻeha kona mau bipi keiki a wela kona māmā. Akā, hele ākea ʻo ia. Ma hope o lākou e kahe ana he kahawai ākea me ka ʻauwai huhū, a ke kū hou aʻe nei kekahi kuahu pōhaku kalai ʻia, aneane like me ka barbecue kahiko.
  
  Akā ʻo ka mea i hopu i ka manaʻo o Drake he hōʻailona nui i kahakaha ʻia ma ka paia ma hope o ke kuahu. ʻEkolu huinakolu e pili ana kekahi i kekahi. Ua loaʻa i kekahi mau mineral i loko o ke kālai ʻia ke kukui hana a ʻālohilohi e like me nā sequins ma luna o ka lole ʻeleʻele.
  
  ʻAʻohe manawa e hoʻopau. Ua holo ʻo ia i ke kahawai me ka ʻūhā ʻana i ka ea i ka piʻi ʻana o ka wai hau i kona ʻūhā. I kona hoʻokokoke ʻana i ke kuahu, ʻike akula ʻo ia i kekahi mea e waiho ana ma luna o ke kuahu. ʻO kahi mea kiʻi pōkole a kiko, ʻaʻole kahaha a hoihoi paha. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ke ao nei ...
  
  ... ka ihe a Odin.
  
  Ka mea i hou i ka aoao o ke Akua.
  
  He nalu o ka hauʻoli a me ka noʻonoʻo i hala ma waena ona. ʻO kēia ka hanana i hoʻokō i nā mea a pau. A hiki i kēia manawa, ua nui ka manaʻo kuhi, noʻonoʻo akamai wale nō. Akā ma hope o kēlā manawa, he mea weliweli maoli.
  
  Mea weliweli maoli. Kū lākou ma mua o ka helu ʻana a hiki i ka hopena o ka honua.
  
  
  ʻUMIKUMĀKAHI
  
  
  
  LU LAAU AO AO, SWEDEN
  
  
  ʻAʻole kū ʻo Drake i ka hana. Lālau akula ʻo ia i ka Ihe a hoʻi i hope i ke ala āna i hele mai ai. Ma ke kahawai hau, e iho i ke alapiʻi e hāʻule ana. Ua hoʻopau ʻo ia i ke kukui uila i ka hapalua a hoʻolohi i ka wā i uhi ʻia ai ka pōʻeleʻele.
  
  Ua hoʻomālamalama nā kukuna māmā i ka puka i lalo.
  
  Ua hele mau ʻo ia. ʻAʻole i pau. Ua aʻo ʻo ia i ka wā ma mua, ʻo ke kanaka i manaʻo lōʻihi i ke kaua ʻaʻole i hoʻi i ka home.
  
  Ua kū ʻo ia i ka make ma ka ʻanuʻu hope loa, a laila, kolo ʻo ia i loko o ka pōʻeleʻele hohonu o ke ala. Ua kokoke ka poʻe Kelemania, kokoke i ka hopena o ke ala, akā ʻo kā lākou mau kukui uila ma kahi mamao e hoʻokaʻawale iā ia me he aka ʻē aʻe. Lele ʻo ia ma luna o ke alahele, hoʻopili iā ia iho i ka pā a hele i ka pali e hiki ai i ke kumu o nā moku Viking.
  
  He leo kane i ʻō mai, "E nānā i kēia! E mālama i kou mau maka, e Stevie Wonder!" Ua hoʻopūʻiwa ka leo iā ia, aia ka leo hohonu o ka ʻAmelika Hema.
  
  ʻO ka pōʻino, ua ʻike ka ʻātoʻa maka ʻaeto iā ia - a i ʻole he aka e neʻe nei - kahi mea āna i manaʻo ai ʻaʻole hiki i kēia pōʻeleʻele. Ua holo wikiwiki ʻo ia. Kani mai la kekahi pana, e ku ana i ka pohaku e pili ana i kona wahi i noho ai.
  
  He kiʻi ʻeleʻele i hilinaʻi ma luna o ke kaʻe - he ʻAmelika paha. "Aia kahi ala ma laila i waena o nā moku. E hoʻoneʻe i kāu mau dicks ma mua o koʻu hoʻokuʻu ʻana iā lākou i lalo o kou ʻāʻī palaualelo."
  
  Crap. Ua ʻike nā Yankees i ke ala huna.
  
  Stern, arrogant, arrogant. Ua ʻōlelo kekahi o ka poʻe Kelemania, "E Milo," a hoʻōho ʻo ia i ka huki ʻia ʻana o ia i lalo o ka pali.
  
  Ua mahalo ʻo Drake i kāna mau hōkū laki. Ma ke kekona, aia ma luna o ke kanaka, e uhaʻi ana i kāna mau kaula leo a moku i kona ʻāʻī me ke kani kani ma mua o ka hiki ʻana o kekahi.
  
  Ua ʻohi ʻo Drake i ka pū a ka Kelemania - he Heckler a me Koch MG4 - a kī ʻia i kekahi mau pū. Pahū ke poʻo o kekahi kanaka.
  
  ʻAe, manaʻo ʻo ia. ʻOi aku ka maikaʻi o ka pana ʻana me ka pana pana ma mua o ke kāmela.
  
  "Na Kanaka!" i ukali ʻia e kekahi pūʻulu hoʻohenehene.
  
  Ua minoʻaka ʻo Drake i ka hāwanawana huhū. E manao lakou pela.
  
  ʻAʻohe ona leʻaleʻa, holo wikiwiki ʻo ia ma ke ala e like me kāna ʻaʻa. Aia ʻo Ben a me Kennedy i mua a makemake lākou i kona pale. Ua hoʻohiki ʻo ia e kiʻi ola iā lākou mai kēia wahi aku, ʻaʻole ʻo ia e hoʻokuʻu iā lākou.
  
  Ma hope ona, iho akahele na Kelemania i ka pali. Ua kī ʻo ia i kekahi mau kī i mea e hoʻopaʻa ai iā lākou a hoʻomaka ʻo ia e helu i nā moku.
  
  ʻEhā, ʻeono, ʻumikūmākahi.
  
  Ua pilikia ke alahele, akā ua pae hope. I kekahi manawa, ua lahilahi loa ia a hiki i ka poʻe i ʻoi aku ma mua o ka ʻumikūmālima pōhaku, ua haki paha ka iwi ʻaoʻao ma waena o nā lāʻau, akā ua ākea hou i ka helu ʻana i ka moku ʻumikumamāono.
  
  ʻO nā moku ma luna ona, kahiko, weliweli, honi i ka ʻili kahiko a me ka ʻeleʻele. Ua ʻike ʻo ia i ka neʻe ʻana i kona ʻaoʻao hema e ʻike i kahi kiʻi ʻo Milo hou wale nō e holo hope ana ma ke ala haiki i hiki ʻole i ka poʻe ke hele. ʻAʻole i loaʻa iā Drake ka manawa e pana ai - ke neʻe wikiwiki nei ka ʻAmelika.
  
  Kūamuamu! No ke aha i maikaʻi ai ʻo ia? ʻO ka mea wale nō ʻo Drake i ʻike-ma waho aʻe o ia iho-ʻo ia ʻo Alicia Miles i hiki ke hoʻokō i kēia hana.
  
  Ua ʻike wau iaʻu iho i waenakonu o kahi hoʻokūkū gladiatorial e hiki mai ana ma aneʻi...
  
  Lele ʻo ia i mua, i kēia manawa ma mua o nā moku, me ka hoʻohana ʻana i kona manawa e lele ai mai kahi ʻanuʻu a i kahi ʻanuʻu, e holo kaʻawale mai nā puʻu ākea a i nā lua hohonu a lele i nā kihi mai nā paia one. ʻOiai me ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau maʻalahi o nā moku e loaʻa ai ka ikaika ma waena o nā lele.
  
  "E kali!"
  
  He leo kino ʻole i hele mai ma kahi o mua. Ua hoʻomaha ʻo ia i kona ʻike ʻana i ke kiʻi pohihihi o Kennedy, ua hoʻomaha ʻo ia i ka lohe ʻana i kēlā kani ʻAmelika. "E hahai mai iaʻu," i hoʻōho ai ʻo ia me ka ʻike ʻaʻole hiki iā ia ke ʻae iā Milo e hahau iā ia a hiki i ka hopena o ke ala. Hiki iā lākou ke kaomi no nā hola.
  
  Ua holo ʻo ia ma mua o ka moku hope loa me ka wikiwiki, hāʻule ʻo Ben lāua ʻo Kennedy ma hope ona, e like me ka lele ʻana o Milo mai kahi ʻanuʻu a ʻoki i ke alo o ka moku hoʻokahi. Ua hopu ʻo Drake iā ia a puni ka pūhaka, me ka hoʻopaʻapaʻa ʻana i ka pae ʻana i kona ʻāʻī.
  
  Ua hoʻolei ʻo ia i ka lua i ka pū iā Kennedy.
  
  I ka lele ʻana o ka pū, ua hahau ʻo Milo i ka ʻokiʻoki a hoʻokuʻu iā ia iho, me ka huli ʻana ma luna o kona mau lima a kū koke iā ia.
  
  Ua ʻuhū ʻo ia, "Matt Drake, ʻo ia. Ke kali nei i kēia, e ka hoaaloha. "
  
  Ua kiola ʻo ia i nā kuʻi a me nā kuʻekuʻe lima. Ua hahau ʻo Drake i kona mau lima, me ka wiliwili ʻana i kona emi hope ʻana. Ua ʻike kēia kanaka iā ia, akā ʻo wai lā ʻo ia? He enemi maka ole kahiko? He ʻuhane aka mai ka pōʻeleʻele o ka SAS? Ua kokoke ʻo Milo a hauʻoli i ka noho ʻana ma laila. Ma waho o kāna ʻike maka, ua ʻike ʻo Drake i ka pahi ma ke kāʻei o ka ʻAmelika, e kali wale ana ʻo ia.
  
  Ua loaʻa iā ia kahi kī ʻino i kona ʻaoʻao iho.
  
  Ma hope ona, hiki iā ia ke lohe i ka neʻe mua ʻana o ka puʻukū o nā pūʻali koa Kelemania e neʻe nei. He mau moku wale no ka mamao.
  
  Nānā pū akula ʻo Ben a me Kennedy. Ua hāpai ʻo Kennedy i kāna pū.
  
  Ua hoʻopunipuni ʻo Drake i kekahi ʻaoʻao, a laila huli aʻe i kekahi, e pale ana i ke kī ʻana o Milo i ka wāwae. Ua kī ʻo Kennedy, e kīkī ana i nā ʻīniha lepo mai ka wāwae o Milo.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake a hele akula me ka hoʻomeamea i ka ʻīlio. "E noho," wahi āna me ka hoʻomāʻewaʻewa. "He keiki maikaʻi kēlā."
  
  Ua kī hou aku ʻo Kennedy i kahi kī hoʻolaha. Huli aʻela ʻo Drake a holo ma mua o lākou, hopu i ka lima o Ben me ka huki ʻana i ka huli ʻana o ke kanaka ʻōpio i ke alapiʻi hāʻule.
  
  "ʻAʻole!" - Ua hoʻōho ʻo Drake. "E lawe lākou iā mākou i kēlā me kēia."
  
  ʻIke ʻia ʻo Ben. "Ma hea ʻē aʻe?"
  
  Ua ʻohi ʻo Drake me ka hoʻokaʻawale ʻana. "He aha kou manaʻo?"
  
  Hele pololei ʻo ia i ka World Tree.
  
  
  ʻUMIKUMĀLUA
  
  
  
  LAAU AO AO, SWEDEN
  
  
  Ku ae la lakou. Ua koho ʻo Drake i ka ʻelemakule a me ka ikaika o ka World Tree no laila ua nui a ikaika kona mau lālā. I ka manawa i ʻae ai ʻoe e piʻi ana i kahi lāʻau i kū maoli i lalo, ʻaʻohe mea pili i ka physics.
  
  "E like me ke kamaliʻi hou," paipai ʻo Drake iā Ben, me ka hoʻoikaika wikiwiki ʻana iā ia me ka hoʻoweliweli ʻole iā ia. "ʻAʻole paha he pilikia iā ʻoe, e Blakey. Ua maikaʻi ʻoe, Kennedy?
  
  ʻO ka New Yorker ka mea hope loa i piʻi, e paʻa ana i ka pū i kuhikuhi ʻia ma lalo ona. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua hūnā ka nui o ka symmetry o nā lālā a me nā lau o ka World Tree i ko lākou holomua.
  
  "Ua piʻi au i kekahi mau puʻupuʻu i koʻu manawa," wahi āna me ka naʻau.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ben. ʻO ka hōʻailona maikaʻi. Ua hoʻomaikaʻi mālie ʻo Drake iā Kennedy, e hoʻomaka ana e ʻoi aku ka maikaʻi o kona hele ʻana ma laila.
  
  Poino, ua manao ia. Ua ʻaneʻane hoʻohui ʻo ia: ma kēia misionari. E hoʻi mākou i ka ʻōlelo kahiko ma lalo o hoʻokahi pule.
  
  Piʻi ʻo Drake mai kahi lālā a i kekahi lālā, kiʻekiʻe a kiʻekiʻe, e noho ana a kū paha i kahi lālā a i ka manawa like e hiki ai i ka lālā aʻe. Ua wikiwiki ka holomua, ʻo ia hoʻi, ʻoi aku ka lōʻihi o ko lākou kino kino ma mua o ka mea i manaʻo ʻia. Eia naʻe, ma kahi o ka hapalua o ke ala, ʻike ʻo Drake e nāwaliwali ana ʻo Ben.
  
  "Ke luhi nei anei ʻo Tweenie?" - ua nīnau ʻo ia a ʻike i ka hoʻonui koke ʻana o nā hana. I kēlā me kēia manawa ua kī ʻo Kennedy i ka pōkā ma nā lālā. He ʻelua ʻelua ko lākou ʻike ʻana i kahi alapiʻi pōhaku e piʻi ana ma hope o lākou, ʻaʻole naʻe lākou i ʻike i kahi hōʻailona o ka poʻe hahai.
  
  Kani nā leo iā lākou. "ʻO Matt Drake ke kanaka Pelekāne." Ua lohe ke koa SAS mua i kekahi leo i hoʻololi ʻia me ka leo Kelemania ikaika, e like me ka ʻōlelo ʻana o kona ʻono iā ia, no ke kanaka ʻaʻahu keʻokeʻo. ʻO ke kanaka āna i ʻike ai ʻelua ma mua, ʻae ʻo ia i nā mea i ʻaihue ʻia.
  
  Ua lohe hou ʻo ia, "Ke hoʻopau ʻia nei ka SRT." ʻO Milo ka leo huki, e hōʻike ana i kona hala, e hōʻike ana i kahi ʻāpana a lākou i hūnā ai i loko o ka SAS. ʻO wai kēia kanaka ma ka inoa o nā mea hemolele?
  
  Ua māhele nā pana i nā lālā kaumaha. Hoʻomaha ʻo Drake e hoʻoponopono i ka ʻeke ʻeke me nā waiwai e neʻe ana i loko, a laila ʻike ʻo ia i ka lālā ākea āna e ʻimi nei. ʻO kahi i hiki kokoke i kahi o ke alapiʻi a lākou i hoʻomaha ai ma mua.
  
  "Ma laila," kuhikuhi ʻo ia iā Ben. "E holo i ka lālā a neʻe ... wikiwiki!"
  
  E olohelohe ana laua no elua minuke. Minus kahaha a me ka manawa pane, i koe ma kahi o hoʻokahi minuke o ka pilikia nui.
  
  ʻO Ben ka mea mua i haʻalele i ka hale hoʻomalu, ʻo Drake lāua ʻo Kennedy i kekona ma hope, lele lākou a pau ma ko lākou mau lima a kuʻi ma ka lālā i ke alapiʻi. I ka ʻike ʻia ʻana o lākou, kūʻai aku ʻo Kennedy iā lākou i mau kekona makamae ma ke kī ʻana i kahi pohā o ke kēpau, me ke kī ʻana i nā lua ma kahi liʻiliʻi o hoʻokahi mea hoʻomake lua kupapaʻu.
  
  A ike iho la lakou ua hoouna io mai o Milo i ke kauoha e holo iluna o ke alapii. ʻElima kāne. A wikiwiki ka hui. Hiki lākou i ka hopena o ka lālā ma mua o Ben!
  
  Puka! ʻAʻole lākou i kū i kahi manawa.
  
  Ua ʻike pū ʻo Ben i kēia a haʻalulu. Ua hoʻōho ʻo Drake i kona pepeiao: "Mai haʻalele! ʻAʻole loa!"
  
  Ua huki hou ʻo Kennedy i ke kumu. Ua hāʻule nā kānaka ʻelua: lele kekahi i loko o ka lua, hopu kekahi i kona ʻaoʻao a uē. ʻOmi hou ʻo ia, a laila lohe ʻo Drake i ka pau ʻana o ka makasina.
  
  ʻElua mau Kelemania i koe, akā i kēia manawa ke kū nei i mua o lākou, e paʻa ana i kā lākou mau mea kaua me ka mākaukau. Ua hana ʻo Drake i kahi helehelena ʻino. Ua eo lākou i ka heihei.
  
  "E pana iā lākou!" Paʻa maila ka leo o Milo. "E nānā mākou i nā ʻōpala ma lalo nei."
  
  "Nein!" Ua hoʻomaka hou ka leo Kelemania ikaika. "Der Spear! "Der ihe!"
  
  ʻAʻole i ʻoluʻolu nā pahu o nā pū. Ua hoʻomāʻewaʻewa kekahi o nā Kelemania: "E kolo, e nā manu nūnū liʻiliʻi. Hele mai."
  
  Ua neʻe mālie ʻo Ben. Hiki iā Drake ke ʻike i kona mau poʻohiwi e haʻalulu ana. "E hilinaʻi iaʻu," hāwanawana ʻo ia i ka pepeiao o kāna hoaaloha a hoʻopaʻa i kēlā me kēia ʻiʻo. Lele koke ʻo ia i ka hiki ʻana o Ben i ka hopena o ka lālā, ʻo kāna pāʻani wale nō ka hoʻouka ʻana a hoʻohana i kona mākaukau.
  
  "Aia nō kaʻu ka pahi," i ʻōhumu ai ʻo Kennedy.
  
  Kuno ʻo Drake.
  
  Ua hiki ʻo Ben i ka hopena o ka lālā. Ua kali mālie nā Kelemania.
  
  Ua hoʻomaka ʻo Drake e ala.
  
  A laila, me he mea lā i loko o ka noe, lele ka poʻe Kelemania i ka ʻaoʻao, me he mea lā ua paʻa lākou i ka torpedo. ʻO ko lākou mau kino, ʻeha a me ke koko, hoʻokuʻu ʻia mai ka pā, a pulu, ʻōwili ʻia i lalo i ka lua e like me ke kaʻa.
  
  He mau mika ma luna aʻe o ka lālā, kahi o ke alapiʻi i kū ai kekahi pūʻulu kanaka nui me nā mea kaua kaumaha. ʻO kekahi o lākou e paʻa ana i ka pu panapana hoʻouka kaua AK-5.
  
  "Swede," ua ʻike ʻo Drake i ka mea kaua i hoʻohana mau ʻia e ka pūʻali koa Suedena.
  
  ʻOi aku ka leo nui, ʻōlelo ʻo ia, "Ka manawa pōʻino."
  
  
  ʻUMIKUMĀKOLU
  
  
  
  PAPA KOA, SWEDEN
  
  
  ʻO ka lumi a lākou i loaʻa ai iā lākou iho - kahi lumi ʻumikūmālua a me ka ʻumikūmālua me kahi papaʻaina a me kahi puka aniani i hoʻopaʻa ʻia i ka hau - lawe iā Drake i kekahi mau makahiki.
  
  "E hoʻomaha," ua paʻi ʻo ia i nā puʻupuʻu keʻokeʻo o Ben. "ʻO kēia wahi kahi pūʻali koa maʻamau. Ua ʻike au i nā lumi hōkele ʻoi aku ka maikaʻi, e hoa, hilinaʻi iaʻu.
  
  "Ua noho au ma nā hale ʻoi aku ka maikaʻi." Ua ʻoluʻolu ʻo Kennedy, e aʻo ana i kahi mākaʻi ma ka hana.
  
  "ʻO nā iwi o ke kanaka ʻē aʻe?" Ua hāpai ʻo Drake i kahi kuʻemaka.
  
  "ʻOiaʻiʻo. No ke aha mai?"
  
  "ʻAe, ʻaʻohe mea." Ua helu ʻo Drake i ka ʻumi ma kona mau manamana lima, a laila nānā i lalo me he mea lā e hoʻomaka ana e hana me kona manamana wāwae.
  
  Ua koi ʻo Ben i ka minoʻaka nāwaliwali.
  
  "E Ben, ke ʻae aku nei au ʻaʻole i maʻalahi i ka wā mua, akā ua ʻike ʻoe i ke kelepona ʻana o kēlā kanaka Suedena. Maikaʻi mākou. Eia nō naʻe, pono mākou e kamaʻilio liʻiliʻi. Ua luhi mākou."
  
  Wehe ʻia ka puka a ʻo ko lākou mea nona, he Suede i kūkulu maikaʻi ʻia me ka lauoho ʻulaʻula a me ka nānā ʻana i nā kui paʻakikī e lilo ai ʻo Shrek i keʻokeʻo, e hoʻopaʻa ʻia ma luna o ka papahele. I ka manawa i hopu ʻia ai lākou a wehewehe pono ʻo Drake ʻo wai lākou a me kā lākou mea e hana nei, ua hōʻike ke kanaka iā ia iho ʻo Thorsten Dahl a laila hele akula i ka ʻaoʻao loa o kāna helikopter e hana i kekahi mau kelepona.
  
  "Matt Drake," wahi āna. "Kennedy Moore. A me Ben Blake. ʻAʻohe kuleana o ke aupuni Suedena iā ʻoe ... "
  
  Ua hopohopo ʻo Drake e ka leo, ʻaʻole ia he Swedish. "Hele ʻoe i kekahi o kēlā mau kula hoki ʻālohilohi, e Dal? ʻO Eton a i ʻole kekahi mea like?"
  
  "Ka hoki alohilohi?"
  
  "ʻO nā kula e hoʻokiʻekiʻe ana i ko lākou mau luna ma o ka moʻopuna, ke kālā a me ka hānai ʻana. I ka manawa like, ua hele ʻoe i ka mākaukau, ka dexterity a me ka hoihoi."
  
  "Manaʻo wau pēlā." Ua like ka leo o Dahl.
  
  "Nui. ʻAe... inā ʻo ia wale nō..."
  
  Hoʻokiʻekiʻe ʻo Dahl i kona lima ʻoiai ʻo Ben i hāʻawi iā Drake i kahi nānā ʻino. "Hooki i ka lilo ʻana i kao, Mat. Ma muli wale nō o ʻoe he kanaka mahiʻai ʻo Yorkshire ʻaʻole ia i manaʻo he mamo aliʻi nā mea ʻē aʻe, ʻeā?
  
  Ua nānā ʻo Drake i kāna mea hoʻolimalima me ka pīhoihoi. Ua hana ʻo Kennedy i ka 'drop it' motion. A laila, manaʻo ihola ʻo ia ua loaʻa ʻo Ben i kekahi mea i loko o kēia mikiona i hoʻopili maoli iā ia, a makemake ʻo ia i nā mea hou aʻe.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Dahl: "Mahalo wau i ka hāʻawi ʻana i ka ʻike, e nā hoaaloha. Makemake loa au.
  
  ʻO Drake wale nō no ka kaʻana like, akā e like me kā lākou e ʻōlelo nei, ʻo ka ʻike ka mana, a ke hoʻāʻo nei ʻo ia e noʻonoʻo i kahi ala e loaʻa ai ke kākoʻo mai ke aupuni Suedena ma aneʻi.
  
  Ua hoʻomākaukau mua ʻo Ben i kāna moʻolelo e pili ana i nā ʻEiwa ʻāpana o Odin a me ka hale kupapaʻu o nā akua i ka wā i hoʻopau ai ʻo Drake iā ia.
  
  "E nana," wahi ana. "ʻO wau a me kēia kanaka, a i kēia manawa paha ʻo Gronk, he mau poʻomanaʻo ʻewalu iniha ma kekahi papa inoa pepehi ..."
  
  "ʻAʻole wau he kanaka ʻōpio, e ka ʻōlelo Pelekane." Ua kū ʻo Kennedy i kona mau wāwae.
  
  "Ua hauʻoli wau i kou ʻike ʻana i kēia huaʻōlelo." Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Drake i kona mau maka. "E kala mai iaʻu. He jargon. ʻAʻole ia e haʻalele iā ʻoe." Hoʻomanaʻo ʻo ia i nā ʻōlelo hoʻokaʻawale a Alison: e mau ana ʻoe i ka SAS.
  
  Ua aʻo ʻo ia i kona mau lima, ua uhi mau ʻia i nā ʻeleʻele mai kāna hakakā ʻana me Milo a piʻi i ka World Tree, a noʻonoʻo ʻo ia i kāna hana wikiwiki a pololei i nā lā i hala.
  
  Pehea kona pololei.
  
  "He aha ka gronk?" - Pīhoihoi ʻo Ben.
  
  Noho ʻo Dahl ma luna o kahi noho metala paʻa a hehi ihola i kona mau kāmaʻa kaumaha ma luna o ka pākaukau. "ʻO kahi wahine ... uh ... 'ʻoliʻoli i ka hui o nā pūʻali koa." - ua pane ʻo ia me ka diplomatically.
  
  "E ʻoi aku ka paʻakikī o kaʻu wehewehe ʻana," nānā ʻo Drake iā Ben, a laila ʻōlelo ʻo ia, "Kill list. Makemake ka poʻe Kelemania iā mākou e make no nā hewa i hana ʻole ʻia. Pehea ʻoe e kōkua ai, e Dahl?"
  
  ʻAʻole i pane iki ka Suedena, nānā wale ʻo ia ma ka puka makani hau i ka ʻāina i uhi ʻia i ka hau a ma waho aku, i nā pōhaku ʻāwili e kū hoʻokahi ana i ke kua o ka moana e haʻalulu ana.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Kennedy, "Dal, he mākaʻi wau. ʻAʻole au i ʻike i kēia mau mea ʻelua a hiki i kekahi mau lā aku nei, akā he naʻau lokomaikaʻi ko lāua. E hilinaʻi iā lākou.
  
  Kuno ʻo Dahl. "Ma mua o kou kaulana, Drake. ʻO ka maikaʻi a me ka hewa e pili ana iā ia. E kōkua mākou iā ʻoe, akā ʻo ka mua-" kunou ʻo ia iā Ben. "E hoʻomau".
  
  Ua hoʻomau ʻo Ben me he mea lā ʻaʻole ia i hoʻopau ʻia. Ua ʻaihue ʻo Drake i kahi maka iā Kennedy a ʻike i kāna ʻakaʻaka. Nānā aʻela ʻo ia me ka haʻalulu no nā kumu ʻelua. ʻO ka mea mua, ʻo ka ʻōlelo a Dahl i kona kaulana, a ʻo ka lua, ʻo ka ʻoiaʻiʻo o Kennedy.
  
  Ua pau ʻo Ben. Ua ʻōlelo ʻo Dahl: "He hui hou ka poʻe Kelemania i kēia mau mea āpau, ʻaʻole i hiki mai i ko mākou manaʻo a hiki i kēlā hanana ma York."
  
  "He mea hou?" wahi a Drake. "Maikaʻi lākou. A hoʻonohonoho maikaʻi loa; i hoomaluia e ka makau a me ka hao. A loaʻa iā lākou kahi kāleka pu nui i kahi kanaka i kapa ʻia ʻo Milo - ʻAmelika Hui Pū ʻIa, ʻike ʻia. E nānā i ke poʻo inoa.
  
  "E hana mākou. ʻO ka nūhou maikaʻi, loaʻa iā mākou ka ʻike ma Kanada.
  
  "Ke nānā nei ʻoe iā ia?"
  
  "ʻAe, akā ʻaʻole ʻike, ʻike ʻole a mehameha," ua nānā ʻo Dahl iā Kennedy. "ʻO ka pilina o ke aupuni Suedena me kou aupuni Obama hou, ʻaʻole ia kaʻu e kapa ai he papa mua. "
  
  "E kala mai no kēlā," ʻakaʻaka hoʻopunipuni ʻo Kennedy, a laila nānā pololei a puni. "E hoʻolohe mai, e ka hoa, inā mākou e noho ma ʻaneʻi no kekahi manawa, manaʻo paha ʻoe e loaʻa iā mākou kahi mea e ʻai ai?"
  
  "Ua hoʻomākaukau ʻia e kā mākou chef sous," i pane aku ai ʻo Dahl i kahi minoʻaka hoʻopunipuni. "Akā koʻikoʻi, e loaʻa koke nā burgers a me nā chips."
  
  Ua wai ka waha o Drake. ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻomanaʻo i ka manawa hope āna i ʻai ai.
  
  "E haʻi aku wau iā ʻoe i kaʻu mea hiki. Ua hoʻomaka ka poʻe Kanada i ke ola ma ke ʻano he hoʻomana huna i hoʻolaʻa ʻia no ka Viking - Eric the Red. Mai akaaka, aia maoli keia mau mea. Hoʻohana kēia poʻe i ka cosplay e hana hou i nā hanana, nā kaua a me nā holo moana i kēlā me kēia manawa.
  
  "ʻAʻohe pōʻino maoli i loko o ia mea," i kani iki ʻo Ben. Ua mālama ʻo Drake i kēia nugget maikaʻi ma hope.
  
  "Aole loa, e Mr. Blake. He mea maʻamau ka Cosplay, hauʻoli ʻia e nā poʻe he nui ma nā ʻaha kūkā a puni ka honua, a ua lilo i mea maʻamau i nā makahiki. Akā, hoʻomaka ka pōʻino maoli i ka wā e lilo ai kahi kanaka pāʻoihana billionaire i alakaʻi o kēia hoʻomana a laila hoʻolei i nā miliona miliona i loko o ke apo. "
  
  "Ua lilo ia i mea leʻaleʻa makaʻu ʻole-"
  
  "Obsession". Ua pau ʻo Dahl i ka wehe ʻana o ka puka. Ua uē ʻo Drake i ka waiho ʻia ʻana o ka pā maʻamau a me nā kīʻaha kīʻaha i mua ona. He akua ka ʻala o nā ʻonika i kona ʻōpū pololi.
  
  Ua hoʻomau ʻo Dahl i kā lākou ʻai ʻana: "Ua hoʻolaʻa kahi kanaka kālepa Kanada ʻo Colby Taylor i kona ola no ka Viking kaulana, ʻo Erik the Red, ʻo ia kaʻu e ʻike ai, pae koke i Kanada ma hope o ka loaʻa ʻana o Greenland. Mai kēia noiʻi ʻana ua hānau ʻia kahi manic fascination me Norse mythology. ʻImi, ʻeli, ʻike. Huli pau ole. Ua loaʻa i kēia kanaka kāna waihona ponoʻī a hoʻāʻo e kūʻai i nā kikokikona Scandinavian āpau.
  
  "He hana pupule ia," wahi a Kennedy.
  
  "ʻAe. Akā he "nut" nāna e hoʻolako i kāna mau "pūʻali palekana" - heluhelu ʻo ia ma ke ʻano he pūʻali koa. A noho pilikino ʻo ia e noho ma lalo o ka radar o ka hapa nui o nā kānaka. Ua piʻi hou aʻe kona inoa i nā makahiki e pili ana i nā ʻāpana ʻeiwa o Odin, no laila ua hoʻopaʻa mau ka naʻauao o Suedena iā ia ma ke ʻano he 'kanaka hoihoi'.
  
  "Ua ʻaihue ʻo ia i ka Lio," wahi a Drake. "Ua ʻike ʻoe i kēia, ʻaʻole anei?"
  
  Hōʻike nā maka ākea o Dahl ʻaʻole ʻo ia i hana i kēia. "I kēia manawa ua ʻike mākou."
  
  "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hopu iā ia?" i ninau aku ai o Kennedy. "Ma ke kānalua o ka ʻaihue a i ʻole kekahi mea like?"
  
  "E noʻonoʻo ʻoe ʻo ia kekahi o kāu... gangster. ʻO kāu mau alakaʻi Mafia a i ʻole Triad. ʻAʻole hiki ke hoʻopaʻa ʻia ʻo ia - ke kanaka ma luna - i kēia manawa. "
  
  Ua makemake ʻo Drake i ka manaʻo i hoʻohālikelike ʻia. Ua haʻi ʻo ia iā Dahl e pili ana i ke komo ʻana o Alicia Miles a haʻi iā Dahl i ka nui o ka moʻolelo i ʻae ʻia e hōʻike.
  
  "Pēlā," wahi āna i ka pau ʻana. "He mea pono anei mākou a he aha paha?"
  
  "ʻAʻole maikaʻi," i ʻae ʻo Dahl i ka wehe hou ʻana o ka puka a hele mai kekahi kanaka ʻelemakule me ka mānoanoa mānoanoa o ka lauoho lōʻihi a me ka ʻumiʻumi ulu. No Drake, ua like ʻo ia me kahi Viking kahiko.
  
  Kuno ʻo Dahl. "ʻAe, ua kali au iā ʻoe, e ke kauka. E ʻae mai iaʻu e hoʻolauna iā Professor Roland Parnevik, "ʻakaʻaka ʻo ia. "ʻO kā mākou loea i ka moʻolelo ʻo Norse."
  
  Kuno ʻo Drake, a laila ʻike ʻo ia iā Ben e helu ana i ke kanaka hou me he mea lā he hoa hoʻokūkū aloha. I kēia manawa ua maopopo iā ia ke kumu i aloha malu ai ʻo Ben i kēia misionari. Paʻi akula ʻo ia i kona hoa ʻōpio ma ka poʻohiwi.
  
  "ʻAe, ʻaʻole paha he polopeka kā mākou ʻohana ma ʻaneʻi, akā ʻike maopopo ʻo ia i kona ala a puni ka Pūnaewele - ʻano lāʻau lapaʻau hou me nā mea kahiko, huh?"
  
  "A i ʻole ka maikaʻi o nā ao ʻelua," kuhikuhi ʻo Kennedy me kāna ʻōpala ma nā ʻaoʻao ʻelua i nīnau ʻia.
  
  Ua helu ko Drake ʻaoʻao e hiki iā Kennedy Moore ke alakaʻi i kēia misionari ma ke ʻano e hoʻopakele ai i kāna ʻoihana. ʻO ka mea kupanaha, makemake ka ʻaoʻao palupalu i ka nānā ʻana i nā kihi o kona waha e huli aʻe i kona ʻakaʻaka.
  
  Ua hāʻule ke keiki i loko o ka lumi, e hopu ana i ka lima o nā ʻōwili a me ke kaupaona ʻana i kekahi mau puke ma luna o ka puʻu. Nānā aʻela ʻo ia iā Dahl me he mea lā ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻomanaʻo i ka inoa o ke koa, a laila hoʻolei akula i kāna ukana ma luna o ka pākaukau.
  
  "Aia ma laila," wahi āna, me ke kuhikuhi ʻana i kekahi o nā ʻōwili. "ʻO ka mea like. He ʻoiaʻiʻo ka moʻolelo... e like me kaʻu i ʻōlelo ai iā ʻoe i nā mahina i hala aku nei.
  
  Huki ʻo Dahl i ka ʻōwili i hōʻike ʻia me ka pua. "Ua noho pū ʻoe me mākou no hoʻokahi pule, e ke kauka. Hoʻokahi pule wale nō.
  
  "Aia ʻoe... maopopo anei iā ʻoe?"
  
  "ʻAe, maopopo iaʻu." ʻO ka leo o Dahl i hōʻike i ka nui o ke ahonui.
  
  Ua komo kekahi koa ma ka puka. "E ka Haku. "ʻO kēia," noʻonoʻo ʻo ia iā Ben, "ke kani mau nei. Hela tiden...mmm...non-stop." He ʻakaʻaka i ukali ʻia. "ʻO kona makuahine kēia."
  
  Lele ʻo Ben i kekona ma hope a pēhi i ke pihi kelepona wikiwiki. Ua minoʻaka aloha ʻo Drake, ʻoiai ʻo Kennedy ke ʻano kolohe. "E ke Akua, hiki iaʻu ke noʻonoʻo i nā ala he nui e hōʻino ai i kēia keikikāne."
  
  Ua hoʻomaka ʻo Dahl e heluhelu mai ka ʻōwili:
  
  "Ua lohe au ua make ʻo ia ma Ragnarok, pau loa i kona hopena. E ka ʻīlio hae Fenrir - hoʻokahi manawa i huli ʻia e ka mahina.
  
  A ma hope iho, moe anuanu ʻo Thor lāua ʻo Loki ma hope ona. ʻO nā akua nui i waena o nā akua lehulehu ʻole, ʻo ko mākou mau pōhaku kūʻē i ke kai.
  
  ʻEiwa mau ʻāpana i hoʻopuehu ʻia i ka makani ma nā ala o ka One True Volva. Mai lawe i kēia mau ʻāpana iā Ragnarok a i ʻole e pilikia i ka hopena o ka honua.
  
  E makaʻu mau loa ʻoukou i kēia, e hoʻolohe mai iaʻu, e nā keiki a kānaka, no ka mea, ʻo ka hoʻohaumia ʻana i ka hale kupapaʻu o nā Akua, ʻo ia ka hoʻomaka ʻana o ka lā helu.
  
  Ua ʻohi ʻo Dahl. "A laila. A laila. A laila. Ua loaʻa iaʻu ke kumu nui o ia mea mai ke keiki kāne a koʻu makuahine ma laila, ka polopeka. Me he mea lā ua ʻoi aku ka ikaika o ka Pūnaewele ma mua o ka Scroll. A ʻoi aku ka wikiwiki.
  
  "Aia paha iā ʻoe? ʻAe, e like me kaʻu i ʻōlelo ai ... Nā mahina, Torsten, mahina. A mālama ʻole ʻia au no nā makahiki. ʻOiai i hoʻokumu ʻia. Aia ka lua kupapaʻu ma laila, ʻike ʻoe, ʻaʻole i hoʻokō wale ʻia i ka mahina i hala. Ua hāʻawi mai ʻo ʻAgnetha i kēia puke iaʻu i nā makahiki he kanakolu i hala aku nei, a i hea mākou i kēia manawa? Hm? Aia mākou ma kahi?
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Dahl e noho mālie. Ua komo ʻo Drake. "Ke kamaʻilio nei ʻoe no Ragnarok, Profesor Parnevik. He wahi ʻole.
  
  "ʻAʻole hou, e ka haku. Akā i kekahi lā - ʻae. Ua ola maoli kēia i kekahi manawa. A i ʻole, ma hea i make ai ʻo Odin, Thor a me nā akua ʻē aʻe?
  
  "Ke manaʻoʻiʻo nei ʻoe ua ola lākou i kēlā manawa?"
  
  "ʻOiaʻiʻo!" Ua hoʻōho ke kanaka.
  
  Ua mālie ka leo o Dahl. "I kēia manawa," i ʻōlelo ai ʻo ia, "ua hoʻokuʻu mākou i ka hoʻomaloka."
  
  Ua hoʻi ʻo Ben i ka papaʻaina, me ka waiho ʻana i kāna kelepona i loko o kāna ʻeke. "No laila ua ʻike ʻoe e pili ana i nā Valkyries?" i ninau pohihihi ai oia me ka nana maalea ia Drake a me Kennedy. "Ua ʻike anei ʻoe i ke kumu i lilo ai lākou i mea nani i ka lei aliʻi o Odin?"
  
  Ke nānā aku nei ʻo Dahl i ka huhū. Ua poni ke kanaka a kanalua. "ʻO kēia ... kēia ... pōhaku i ... kēia ... he aha?"
  
  
  ʻUMIKUMĀHĀ
  
  
  
  PAPA KOA, SWEDEN
  
  
  Ua minoʻaka ʻo Ben i ka noho mālie ʻana o ka lumi. "ʻO kēia kā mākou tiketi komo," wahi āna. "A me kaʻu hōʻoiaʻiʻo o ka mahalo. Ma ka moʻolelo ʻo Norse, ʻōlelo ʻia i kēlā me kēia manawa ʻo Valkyries "hele i nā aupuni o nā akua." E nānā - aia ma laila.
  
  Paʻi akula ʻo Kennedy i kāna ʻōpala ma kāna pā. "He aha ka manaʻo?"
  
  "Hōʻike lākou i ke ala," wahi a Ben. "Hiki iā ʻoe ke hōʻiliʻili i nā ʻāpana ʻeiwa o Odin i ka wā o Ragnarok no hoʻokahi mahina, akā ʻo nā Valkyries ka mea e hōʻike i ke ala i ka hale kupapaʻu o nā akua."
  
  Huhū ka maka o Drake. "A ua mālama ʻoe iā ʻoe iho, ʻeā?"
  
  "ʻAʻohe mea i ʻike i kahi o nā Valkyries, Mat. Aia lākou i kahi hōʻiliʻili pilikino, ʻo ke Akua wale nō ka mea ʻike i hea. ʻO Wolves ma New York nā ʻāpana hope loa i loaʻa iā mākou kahi wahi. "
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Dahl i ka wā i hoʻouka ai ʻo Parnevik i kāna mau ʻōwili. Ua lele ʻia nā paipu keʻokeʻo ma nā wahi a pau i waena o ka ʻino o ka ʻōhumu. "Valkyries. Valkyries. ʻAʻohe. Aia - malia paha. ʻAe, hele mākou. Hm."
  
  Ua hopu ʻo Drake i ka manaʻo o Dahl. "A me ke kumumanaʻo o ka Apocalypse? Hellfire ma ka Honua a me nā mea ola a pau i luku ʻia, etc. a laila."
  
  "Hiki iaʻu ke haʻi aku iā ʻoe i kahi moʻolelo like ʻole no nā Akua āpau i ka pantheon. Siva. Zeus. Hoʻonoho. Akā, e Drake, inā ʻike ka poʻe Kanada i kēia hale kupapaʻu, e hoʻohaumia lākou iā ia, me ka nānā ʻole i nā hopena ʻē aʻe. "
  
  Ua hoʻi ʻo Drake i nā Kelemania pupule. "E like me kā mākou mau hoaaloha hou," kūnoʻo ʻo ia a minoʻaka iki iā Dahl. "ʻAʻohe aʻu koho ..."
  
  "Nā pōlele i ka pā." Ua hoʻopau ʻo Dahl i kahi mantra koa liʻiliʻi a nānā lākou kekahi i kekahi.
  
  Ua hilinaʻi ʻo Ben ma kēlā ʻaoʻao o ka papaʻaina e ʻike iā Dahl. "E kala mai, e ka hoa, akā ke hoʻopau nei mākou i ko mākou manawa ma ʻaneʻi. Hāʻawi mai iaʻu i ka laptop. E hele au i ka heenalu. A i ʻole ʻoi aku ka maikaʻi, e hoʻouna mai iā mākou e hele i ka Big Apple a heʻenalu mākou i ka lewa."
  
  Kuno ʻo Kennedy. "Ua pololei ʻo ia. Hiki iaʻu ke kōkua. ʻO ka pahuhopu kūpono e hiki mai ana ʻo ka National History Museum, a e nānā kākou, ʻaʻole mākaukau ʻo ʻAmelika.
  
  "He moʻolelo kamaʻāina," wahi a Dahl. "Ua hoʻomaka ka hoʻoikaika ʻana." Nānā pono ʻo ia iā Ben. "Ke hāʻawi nei ʻoe i ke kōkua, e ke kanaka ʻōpio?"
  
  Wehe aʻela ʻo Ben i kona waha, akā, hoʻomaha, me he mea lā e ʻike ana i ke koʻikoʻi o kāna pane. "ʻAe, aia nō mākou ma ka papa inoa pepehi kanaka, ʻeā? A aia ka Wall of Sleep i kēia mahina. "
  
  "Aia ʻo Māmā i ka papa hana no kā mākou haumāna ʻōpio?" Hoʻokuke ʻo Drake.
  
  "Pale o-?" Huhū ʻo Dahl. "He papa hoʻomaʻamaʻa hiamoe ʻole kēia?"
  
  "He mea ʻole. E nānā i kaʻu mea i ʻike ai i kēia manawa. A me Matt's SAS. ʻO Kennedy kahi mākaʻi o New York. He hui kūpono loa mākou! "
  
  Ua liuliu na maka o Dahl, me he mea la e kaupaona ana i kana olelo hooholo. Holo mālie ʻo ia i ke kelepona paʻa a Drake ma luna o ka pākaukau a kuhikuhi i ka pale. "Ma hea ʻoe i kiʻi ai i nā rune ma kēia kiʻi?"
  
  "Ma ka lua. Aia ma ka ʻaoʻao o nā moku lōʻihi he pā me nā haneli haneli. ʻO kēia wahine, "ʻoki ʻo ia i ka pale," kukuli ma hope o Odin i kona wā i ʻeha ai ma ka World Tree. Hiki iā ʻoe ke unuhi i ka palapala?"
  
  "E pili ana iā ʻAe. Ua ʻōlelo ʻia ma ʻaneʻi - ʻO Odin lāua ʻo Velva - Ua hāʻawi ʻia ʻo Heidi i nā mea huna a ke Akua. Ke noiʻi nei ka Polofesa i kēia...." Nānā ʻo Dahl iā Parnevik i kona hoʻāʻo ʻana e hōʻiliʻili i kāna mau puke a pau i ka manawa hoʻokahi.
  
  "Nā mea huna a ke Akua" Huli aʻela ke kanaka me he mea lā ua pae mai ka ʻīlio hae ma kona kua. "A i ʻole nā mea huna o nā akua. Hiki iā ʻoe ke lohe i ka nuance? Maopopo? E hoʻokuʻu mai iaʻu. Huli ʻo ia i ka puka kaʻawale a nalowale.
  
  "E lawe mākou iā ʻoe," wahi a Dahl iā lākou. "Akā e ʻike i kēia. ʻAʻole i hoʻomaka nā kūkākūkā me kou aupuni. Manaʻolana e mālama ʻia kēia i ko mākou lele ʻana. Akā i kēia manawa ke hele nei mākou i New York me nā pūʻali koa Special Forces a ʻaʻohe ʻae palekana. Ke lawe nei mākou i nā mea kaua i ka National History Museum." Hoʻomaha ʻo ia. "Makemake mau e hele mai?"
  
  "E kōkua ʻo SAS," wahi a Drake. "He hui kā lākou e kū nei."
  
  "Manaʻo wau e hoʻāʻo wau e hoʻopili i ke kāpena pūnaewele, e ʻike inā hiki iā mākou ke hoʻomaʻamaʻa i nā huila." Ua ʻike ʻia ka loli ʻino o ke ʻano o Kennedy i ka manaʻo e hoʻi i ka home. Ua hoʻohiki koke ʻo Drake iā ia iho e kōkua ʻo ia iā ia inā hiki iā ia.
  
  E hilinaʻi iaʻu, makemake ʻo ia e ʻōlelo. Naʻu nō e kōkua iā ʻoe e hoʻokō i kēia, akā make nā ʻōlelo i kona ʻāʻī.
  
  Hoʻopili ʻo Ben i kona mau manamana lima. "E hāʻawi wale mai iaʻu i kahi I-pad a i ʻole kekahi mea. ʻOi aku ka wikiwiki."
  
  
  ʻUMIKUMĀLIMA
  
  
  
  LUWA
  
  
  Ua hoʻolako ʻia ko lākou mokulele me kahi mea i kapa ʻia ʻo picocell, kahi hale kiaʻi kelepona e hiki ai ke hoʻohana ʻia nā kelepona āpau ma nā mokulele. Pono no ka pūʻali koa o ke aupuni, akā pono pālua no Ben Blake.
  
  "E ke kaikuahine, he hana ka'u nau. Mai ninau aku. E hoʻolohe, e Karin, e hoʻolohe! Makemake au i ka ʻike e pili ana i ka National History Museum. Nā mea hōʻikeʻike, nā mea Viking. Nā papahana hoʻolālā. ʻO nā limahana. ʻOi aku i nā luna. A..." hāʻule ihola kona leo i kekahi mau octave, "... helu kelepona."
  
  Ua lohe ʻo Drake i kekahi mau manawa o ka hāmau ʻana, a laila: "ʻAe, ʻo ka mea ma New York! ʻEhia o lākou?... ʻŌ... ʻoiaʻiʻo? ʻAe, maikaʻi, kaikaina. E hoʻoili au iā ʻoe i ke kālā e uhi i kēia. Aloha au iā ʻoe".
  
  I ka wā i hoʻopaʻa ʻia ai kāna hoaaloha, nīnau ʻo Drake, "ʻAʻole anei ʻo ia i ka hana?"
  
  "Noho ma ka hale i ka lā a pau, e ka hoa. Hana ʻo ia ma ke ʻano he 'kanaka hope loa' ma kahi pā kānalua. ʻO ka hana mana o ka politika Labour kahiko.
  
  Ua hakakā ʻo Karin no ʻehiku makahiki e loaʻa ke kēkelē ma ka polokalamu kamepiula. I ka hāʻule ʻana o ke aupuni Labour i ka pau ʻana o ka noho aliʻi ʻana o Blair, haʻalele ʻo ia i ke Kulanui ʻo Nottingham - he limahana hilinaʻi a mākaukau loa - ʻike wale ʻia ʻaʻohe mea makemake iā ia. Ua hoʻomaka ka emi ʻana.
  
  E haʻalele i ke Kulanui - huli hema i ka ʻāina, huli ʻākau i ka hāpai ʻana a me ke kōkua aupuni. E hoʻomau pololei i ke ala o nā moeʻuhane haki.
  
  Noho ʻo Karin ma kahi pālahalaha kokoke i ke kikowaena o Nottingham. Ua hoʻolimalima nā mea inu lāʻau a me nā mea inu ʻona i nā waiwai a puni. ʻAʻole ʻo ia i haʻalele i ka hale i ka lā a lawe i kahi kaʻa kaʻa hilinaʻi i ka pā kahi āna i hana ai i ka ʻewalu a i ke aumoe. ʻO nā manawa weliweli loa o kona ola ʻana i kona hoʻi ʻana i kona keʻena, ka pōʻeleʻele, ka hou kahiko a me nā mea ʻala maikaʻi ʻole ʻē aʻe e hoʻopuni ana iā ia, he hewa hele wāwae e kali wale nei e hiki mai.
  
  I ka ʻāina o ka poʻe pōʻino a mālama ʻole ʻia, ʻo ke kanaka e noho ana i ka malu ke aliʻi.
  
  "Pono maoli ʻoe iā ia no kēia?" Ninau aku la o Dahl e noho ana ma kela aoao o ka mokulele. "A i ʻole..."
  
  "E nana, aole keia he aloha, e ka hoa. Pono wau e nānā i nā mea e pili ana iā Odin. Hiki iā Karin ke hana i ka hale hōʻikeʻike. He manaʻo piha.
  
  Ua hana ʻo Drake i kāna kelepona wikiwiki. "E hana ʻo ia e Dal. Hilinaʻi iaʻu. Aia mākou e kōkua."
  
  Ua pane koke ʻo Wells. "E hopu ana i ka zeds, Drake? He aha ka hewa e hana nei?"
  
  Hāʻawi ʻo Drake iā ia i kēia lā.
  
  "ʻAe, eia kahi ʻāpana gula maʻemaʻe. Ua nānā mākou me Alicia Miles. Ua ʻike ʻoe he aha ia, Mat. ʻAʻole ʻoe e haʻalele maoli i ka SAS, "hoʻomaha ʻo ia. "He wahi helu hope loa: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "Kelemānia? Akā ʻo ia me ka poʻe Kanada. "
  
  "Ae. ʻAʻole ʻo ia wale nō. Noho ʻo ia ma Munich me kāna keikikāne - ʻo Milo Noxon - he kamaʻāina maikaʻi ʻole o Las Vegas, USA. A ʻo ia ka luna ʻike moana ma mua. ʻO ka maikaʻi loa a nā Yankees e hāʻawi.
  
  Noʻonoʻo ʻo Drake no kekahi manawa. "Pēlā ʻo ia i ʻike ai iaʻu i kēlā manawa, ma o Miles. ʻO ka nīnau, ua hoʻololi ʻo ia i nā ʻaoʻao e hoʻonāukiuki iā ia a i ʻole e kōkua iā ia?"
  
  "ʻAʻole ʻike ʻia ka pane. Malia paha hiki iā ʻoe ke nīnau iā ia.
  
  "E ho'āʻo wau. E nānā, ke paʻa nei mākou i nā pōlele ma ʻaneʻi, Wells. Manaʻo ʻoe hiki iā ʻoe ke hoʻopili i kāu mau hoaaloha kahiko ma ʻAmelika? Ua hoʻopili ʻo Dahl i ka FBI, akā ke pāʻani nei lākou no ka manawa. ʻEhiku mau hola i ka lele ʻana... a ke neʻe makapō nei mākou.
  
  "Ke hilinaʻi nei ʻoe iā lākou? ʻO kēia mau turnips? Makemake ʻoe i kā mākou mau kāne e hoʻomaʻemaʻe i ka puʻupuʻu hiki ʻole?"
  
  "He poʻe Suedena lākou. A ʻae, hilinaʻi wau iā lākou. A ʻae, makemake wau i kā mākou poʻe e komo. "
  
  "Ua maopopo". Ua hoʻopau ʻo Wells i ka pilina.
  
  Nānā ʻo Drake a puni. He ʻuʻuku ka mokulele akā he lumi. Noho ʻo ʻumikūmākahi Special Forces Marines ma ke kua, e hoʻomaha ana, e hiamoe ana a e hoʻomāʻewaʻewa kekahi i kekahi ma ka ʻōlelo Kuekene. Ke kamaʻilio mau nei ʻo Dahl ma ke kelepona ma kēlā ʻaoʻao o ke ala i ka wehe ʻana o ka polopeka i ka ʻōwili ma hope o ka ʻōwili i mua ona, e kau pono ana kēlā me kēia ma ke kua o kona noho, e hele ana i nā ʻokoʻa kahiko ma waena o ka ʻoiaʻiʻo a me ka moʻolelo.
  
  Ma kona ʻaoʻao hema, ua ʻaʻahu hou ʻo Kennedy i kona ʻaʻahu ʻaʻahu helu ʻekahi ʻano ʻole, i kāna kelepona mua. "Aia ʻo Kāpena Lipkind ma laila? ... ah, e haʻi iā ia ʻo Kennedy Moore."
  
  He ʻumi kekona i hala, a laila: "ʻAʻole. E haʻi iā ia ʻaʻole hiki iā ia ke kelepona mai iaʻu. He mea nui kēia, e haʻi aku iā ia e pili ana i ka palekana aupuni, inā makemake ʻoe, e kelepona wale iā ia.
  
  He ʻumi kekona hou aʻe, a laila: "Moore!" Ua lohe ʻo Drake i ka ʻūhū ʻana mai kona wahi e noho ana. "ʻAʻole hiki i kēia ke kali?"
  
  "E hoʻolohe mai iaʻu, e ke kāpena, ua ala mai kahi kūlana. ʻO ka mea mua, e kūkākūkā me ka Luna Swain mai ka FBI. Aia wau me Torsten Dahl mai ka Swedish SGG a me kahi luna SAS. Aia ka National History Museum ma lalo o ka weliweli. E nānā i nā kikoʻī a kāhea koke mai iaʻu. Makemake au i kāu kōkua."
  
  Ua pani ʻo Kennedy i ke kelepona a hanu hohonu. "Bang - a pau kaʻu penikala."
  
  Nānā ʻo Drake i kāna wati. ʻEono hola a hiki i ka pae ʻana.
  
  Kani mai la ke kelepona hele a Ben a lalau aku la ia. "Kaikuaʻana, kaikaina?"
  
  Ua hilinaʻi ʻo Polofesa Parnevik ma ka ʻaoʻao o ke alahele, e hopu ana i ka ʻōwili i hāʻule me kona lima maʻa. "Ua ʻike ke keiki i kāna mau Valkyries." Ua ʻōlelo ʻo ia, ʻaʻole e kamaʻilio i kekahi. "Akā aia i hea lākou? A ʻo nā Maka - ʻae, e loaʻa iaʻu nā Maka."
  
  ʻŌlelo ʻo Ben. "Maikaʻi, Karin. E leka uila iaʻu i nā kiʻi o ka hale hōʻikeʻike a hoʻokaʻawale i kēia lumi noʻu. A laila e hoʻouna i ka ʻike o ka curator ma kahi leka ʻokoʻa. E ke kaikuahine, aloha iā Māmā a me Pāpā. Aloha au iā ʻoe".
  
  Hoʻomaka hou ʻo Ben i kāna kaomi ʻana, a laila hoʻomaka e lawe i kekahi mau memo hou. "Loaʻa ka helu o ka mea mālama hale hōʻikeʻike," i hoʻōho ai ʻo ia. "Dal? Makemake ʻoe iaʻu e hoʻoweliweli iā ia?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake me ka haʻalulu ʻana o ka luna naʻauao o Suedena i kona mau lima ʻAʻole! Ua hauʻoli ka ʻike ʻana iā Ben e hōʻike ana i kēlā hilinaʻi. Ua neʻe iki ka geek e hāʻawi i ke kanaka i loko o kekahi lumi i ka manawa e hanu ai.
  
  Poha ke kelepona o Kennedy i ke mele. Ua wehe koke ʻo ia, akā ʻaʻole ma mua o ka mālama ʻana i ka mokulele holoʻokoʻa i kahi ʻāpana o kahi pāʻani noʻonoʻo ʻole o Goin 'Down.
  
  Kuno ʻo Ben i ka manawa. "Nani. ʻO kā mākou ʻaoʻao uhi aʻe no ka maopopo. "
  
  "Moore." Ua kau ʻo Kennedy i kāna kelepona ma ka leo.
  
  "He aha ka hewa e hana nei? Hoʻopaʻa mai ka hapalua kakini i koʻu ala a haʻi mai iaʻu, ʻaʻole maikaʻi loa, e hoʻopaʻa i koʻu ihu i waho o ka ʻauwaha kahi i kū ai. ʻO kekahi mea i hū ai nā ʻīlio nui a pau, ʻo Moore, a manaʻo wau ʻo ʻoe nō." Hoʻomaha ʻo ia, a laila ʻōlelo ʻo ia me ka noʻonoʻo, "ʻAʻole ka manawa mua, manaʻo wau."
  
  Ua hāʻawi aku ʻo Kennedy iā ia i kahi ʻōlelo pōkole, i hoʻopau ʻia me kahi mokulele piha i nā Swedish Marines a me kahi pūʻali SAS ʻike ʻole i ke ala, i kēia manawa he ʻelima hola lele mai ka ʻāina US.
  
  Ua hopohopo ʻo Drake. ʻElima hola.
  
  I kēia manawa ua hoʻōho ʻo Dahl: "Nā ʻike hou! Ua lohe wale au ʻaʻole ʻo Canadians i Suedena. Me he mea lā ua kaumaha lākou i ka World Tree a me Spear e nānā aku i nā Valkyries. Kuno ʻo ia i kāna hoʻomaikaʻi ʻana ma ke kuhikuhi ʻana o Ben, me ka hoʻokaʻawale ʻana i ka polopeka ʻakaʻaka. "Akā... ua hoʻi nele lākou. He mea hoʻopaʻa maoli nō kēia ʻohi pilikino... A i ʻole...." Ua ʻoni iho ʻo Drake, "he mea hewa paha ʻo ia.
  
  "Maikaʻi ka hāʻawi. ʻO nā kāne kahi e ʻino ai. Ke hoʻomākaukau nei ka poʻe Kanada e hahau i ka hale hōʻikeʻike i kēia kakahiaka nui o New York. "
  
  He ʻano pepehi kanaka ko Kennedy helehelena i kona hoʻolohe ʻana i kona haku a me Dahl i ka manawa like. "Ke hoʻohana nei lākou i ka lā," ʻōlelo ʻo ia i nā ʻaoʻao ʻelua i ka wā i ʻike ʻia ai iā ia. "ʻO kēia mau kuʻekuʻe - a me nā Kelemania, ʻaʻohe kānalua - ke hūnā nei lākou i ko lākou manaʻo maoli ma hope o ka lā fucking."
  
  Nānā aʻela ʻo Ben. "Ua nalowale au."
  
  Ua ʻōlelo ʻo Drake iā ia. "He aha lā?"
  
  "Ke pae mākou i New York," wehewehe ʻo Dahl, "ma kahi o ka ʻewalu o ke kakahiaka i ka lā 11 o Kepakemapa."
  
  
  ʻUMIKUMĀONO
  
  
  
  LUWA
  
  
  ʻEhā hola i koe. Ua hoʻomau ka mokulele i ke kani ʻana i ka lewa opua.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Dahl, "E hoʻāʻo hou wau i ka FBI. He mea kupanaha nae. ʻAʻole hiki iaʻu ke hala i kēia pae hōʻoia. He pā pōhaku pōʻino. Ben - kelepona i ka luna hoʻomalu. ʻO Drake kou haku kahiko. Ke kani nei ka uaki, e nā kāne, ʻaʻole mākou i kahi. Ke koi nei kēia hola i ka holomua. E hele."
  
  Ua noi aku ʻo Kennedy i kona haku: "Shit on Thomas Caleb, Lipkind," wahi āna. "ʻAʻohe pili kēia iā ia a i ʻole kaʻu ʻoihana pōʻino. Ke haʻi aku nei au iā ʻoe i ka mea i ʻike ʻole ʻia e ka FBI, CIA, a me nā mea ʻē aʻe ʻekolu leka. Ke noi nei au..." hoʻomaha ʻo ia, "Manaʻo wau ke noi nei au iā ʻoe e hilinaʻi iaʻu."
  
  "ʻEkolu hua ʻōlelo," ʻōhumu ʻo Ben. "Brilliant".
  
  Ua makemake ʻo Drake e hoʻokokoke iā Kennedy Moore a hāʻawi i kekahi mau ʻōlelo hoʻoikaika. Ua makemake ke kanaka kīwila i loko ona e ʻapo iā ia, akā ua koi ke koa iā ia e haʻalele.
  
  Akā, ua hoʻomaka ka poʻe kīwila e lanakila i kēia kaua. Ma mua, ua hoʻohana ʻo ia i ka huaʻōlelo "gronk" i "tame" iā ia, e kaua aku i ka ulu ʻana o ka manaʻo i ʻike ʻia, akā ʻaʻole i hana.
  
  Ua pane ʻo Wells i kāna kelepona. "E kamaʻilio i kēia manawa".
  
  "E hoʻolohe hou ana iā Taylor? E nānā i hea mākou, e ka hoa? Ua hōʻoiaʻiʻo anei ʻoe iā mākou e komo i ka mokulele US?
  
  "ʻAe... ʻae... ʻaʻole. Ke hana nei au me nā ʻāpana ʻulaʻula ʻulaʻula, ʻo Drake, a ʻaʻole kūpono ia i koʻu ʻūhā-" kali ʻo ia i kekahi manawa, a laila ʻakaʻaka ʻo ia me ka hōʻeha. "ʻO ia kahi kuhikuhi Mei, e ka hoa. E ho'āʻo e hoʻomau.
  
  Ua minoʻaka ʻo Drake me ka ʻole. "Aloha oe, Wells. E hoʻolohe, e hui pū i kāu hana no kēia mikiona - kōkua iā mākou - a e haʻi aku wau iā ʻoe e pili ana i ka hui lepo lepo loa ma Hong Kong a Mai i hana malū ai, i kapa ʻia ʻo Spinning Top.
  
  "Fuck me, he mea hoihoi ia. Aia ʻoe ma luna, e ka hoa. E nānā, ke hele nei mākou, ua mākaukau nā mea a pau e like me nā lula āpau, a ʻaʻohe pilikia o koʻu poʻe ma kēlā ʻaoʻao o ka loko iʻa.
  
  Ua manaʻo ʻo Drake i kahi 'akā'. "ʻAe?"
  
  "Ke hōʻole nei kekahi poʻe mana i ka pono o ka pae ʻana a ʻaʻohe mea i lohe i kāu mokulele, a ʻo ia hoʻi, e kuʻu hoaaloha, he ʻano palaho kūloko."
  
  Ua lohe ʻo Drake iā ia. "ʻAe, e mālama iaʻu i ka leka." ʻO kahi kaomi mālie o ke pihi i hoʻopau i ke kelepona.
  
  Ua lohe ʻo ia iā Kennedy i ka ʻōlelo ʻana, "Ua kūpono ka haʻahaʻa, e Kāpena. Lohe au i nā kamaʻilio ma ʻaneʻi e kamaʻilio ana e pili ana i kahi kipi. E akahele, Lipkind.
  
  Ua pani ʻo ia i kāna kelepona. "ʻAe, he ʻinoʻo ia, akā lawe ʻo ia iaʻu i kaʻu ʻōlelo. Hoʻouna ʻo ia i nā kiʻi ʻeleʻele a me ke keʻokeʻo i ke kahua e like me ka hiki, me ke kaohi. A ʻike ʻo ia i kekahi ma ke keʻena ʻo Homeland Security, "i ʻōlelo ai ʻo ia, me ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i kāna pulu palupalu. "Ke kulu nei nā pī."
  
  Ke Akua, i manao ai o Drake. Aia i loko o kēia hale hōʻikeʻike ka nui o ka mana ahi. ʻAʻole ʻo ia i ʻōlelo leo nui, akā nānā ʻo ia i kāna wati.
  
  ʻEkolu hola i koe.
  
  Ua komo pū ʻo Ben me ka mea mālama: "E nānā, ʻaʻole mākou e kamaʻilio e pili ana i kahi hoʻoponopono nui ma ʻaneʻi, e neʻe wale ana i ka hōʻike. ʻAʻole pono wau e haʻi aku iā ʻoe i ka nui o ka hale hōʻikeʻike, e ka haku. E neʻe wale a maikaʻi nā mea a pau. ʻAe... SGG... Nā Pūʻali Kūikawā Kuekene. Hoʻomaopopo ʻia ka FBI no ka mea ke ʻōlelo nei mākou ... ʻaʻole ! Mai kali iā lākou e kelepona mai. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke kānalua."
  
  He ʻumikūmālima kekona o ka hāmau, a laila: "ʻAʻole anei ʻoe i lohe no SGG? ʻAe, Google it!" kuhikuhi ʻo Ben i kāna kelepona me ke kaumaha. "Ke kū nei ʻo ia," wahi a Ben. "ʻIke wale wau. Ua ʻōlelo haʻahaʻa ʻo ia, me he mea lā ʻaʻole hiki iā ia ke loaʻa i nā kumu kumu. "
  
  "He leka uila hou." Ua kuhikuhi ʻo Drake iā Dahl. "Ke lilo koke nei kēia i maʻi maʻi."
  
  Ua hāmau loa, a laila kani ke kelepona paʻa a Dahl. "E koʻu Akua," wahi āna i pane ai. "Den Statsminister."
  
  Hana ʻo Drake i kahi maka iā Kennedy lāua ʻo Ben. "Kuhina nui".
  
  Ua ʻōlelo ʻia kekahi mau ʻōlelo mahalo, akā ʻoiaʻiʻo, i hoʻonui i ka mahalo o Drake iā Thorsten Dahl. Ua haʻi aku ka luna koa kūikawā i kona haku i ka mea i hana ʻia. Ua manaʻo nui ʻo Drake e makemake ʻo ia i kēia kanaka.
  
  Ua hoʻopau ʻo Dahl i ke kelepona a lawe i kekahi manawa e hōʻiliʻili i kona mau manaʻo. ʻO ka hope ua nānā ʻo ia a huli i ka mokulele.
  
  "Mai pololei mai kahi lālā o ke kuhina o ka pelekikena, kāna mau ʻōlelo aʻoaʻo kokoke loa," i ʻōlelo aku ai ʻo Dahl iā lākou. "ʻAʻole e ʻae ʻia kēia lele e pae."
  
  
  * * *
  
  
  ʻEkolu hola i koe.
  
  "ʻAʻole lākou e haʻi aku i ka pelekikena," wahi a Dahl. "Washington, D.C. a me Capitol Hill i loko o kēia, e oʻu mau hoaaloha. 'Ōlelo ke Kuhina Moku'āina i kēia manawa ua lilo ia i honua, he kipi ma ka pae honua, a ʻaʻohe mea i ʻike i ka mea e kākoʻo nei. ʻO kēia wale nō, "i ʻōlelo ai ʻo ia, me ka ʻāʻī ʻana, "e ʻōlelo ana i ke koʻikoʻi o kā mākou misionari."
  
  "E hoʻopaʻa i ka hui," wahi a Drake. "ʻO kēia ka mea a mākou i kapa ai he hemahema nui."
  
  I kēia manawa, hoʻāʻo hou ʻo Ben e launa pū me ke kahu o ka National History Museum. He leka leo wale nō i loaʻa iā ia. "Hewa," wahi āna. "Ua nānā ʻo ia i kekahi mea i kēia manawa." Ua hoʻomaka koke nā manamana lima māmā o Ben i ka lele ʻana ma luna o ka papa kīwaha.
  
  "He manaʻo koʻu," wahi āna me ka leo nui. "Ke pule nei au i ke Akua ua hewa au."
  
  Ua kāhea hou ʻo Wells, e wehewehe ana ua pae malu kāna hui SAS ma kahi kahua mokulele i haʻalele ʻia ma New Jersey. Hele ka hui i ke kaona o New York, e hele ana ma na mea e pono ai.
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka manawa. ʻElua hola ma mua o ka pae ʻana.
  
  A laila hoʻōho ʻo Ben: "E paʻi i ka māka!" Ua lele nā kānaka a pau. ʻO ka poʻe koa Suedena i hāʻawi i ko lākou nānā piha iā ia.
  
  "Aia maanei!" - ua hoʻōho ʻo ia. "Hoʻopuehu ʻia ma ka pūnaewele inā loaʻa iā ʻoe ka manawa e nānā." Kuhikuhi ʻo ia me ka huhū i ka pale.
  
  "ʻO Colby Taylor," wahi āna. "ʻO ka billionaire Kanada ka mea kōkua nui loa i ka National History Museum a me kekahi o nā mea kālā nui loa ma New York. Manaʻo wau ua kāhea ʻo ia i kekahi mau kelepona?"
  
  Nani ʻo Dahl. "ʻO kā mākou pale kēia," i ʻuhū ai ʻo ia. "ʻO ke kanaka a lākou e kamaʻilio nei, ʻoi aku ka nui o nā kānaka ma mua o ka mafia." No ka manawa mua, ʻike ʻia ka luna o Suedena i kona noho.
  
  ʻAʻole hiki iā Kennedy ke hūnā i kona inaina. "Lalo hou ka lole o na eke dala," wahi ana. "Ke koho nei au he kanaka panakō hoʻi kēlā ʻāʻī."
  
  "ʻAʻole paha," wahi a Drake. "He papahana B kaʻu i nā manawa a pau."
  
  Hoʻokahi hola i koe.
  
  
  ʻUMIKUMĀHIKU
  
  
  
  Nu Ioka, USA
  
  
  ʻO ka Port Authority o New York Police Department ka mea i kaulana loa no kona koa hoʻohaʻahaʻa a me nā mea i make i nā hanana o 9/11. ʻO ka mea i ʻike ʻole ʻia ʻo ia ka mālama huna ʻana i ka hapa nui o nā mokulele SAS e haʻalele ana mai ʻEulopa. ʻOiai ʻaʻohe hui hoʻolaʻa e nānā i kēia māhele o kā lākou hana, ʻo nā limahana intercontinental e pili ana he liʻiliʻi liʻiliʻi i loko o nā makahiki i lilo i mau hoaaloha pili.
  
  Ua kāhea hou ʻo Drake. "E wela ana i kēia pō," i ʻōlelo ʻo ia i ka mea nānā CAPD Jack Schwartz. "Ua hala anei ʻoe iaʻu, e ka hoa?"
  
  "E ke Akua, ʻo Drake ... he aha? ʻElua makahiki?"
  
  "ʻekolu. Makahiki Hou, '07."
  
  "Ua maikaʻi kāu wahine?"
  
  "Ua haʻalele māua ʻo Alison, e ka hoa. Ua lawa anei kēia e wehewehe i koʻu ʻano?"
  
  "Ua manaʻo wau ua haʻalele ʻoe i ka lawelawe."
  
  "Ua hana ʻē wau. Ua kāhea mai ʻo Wells iaʻu no ka hana hope loa. Ua kāhea ʻo ia iā ʻoe?"
  
  "Ua hana 'o ia. Ua ʻōlelo ʻo ia ua hoʻohiki ʻoe iā ia e kali iki."
  
  "Ua hana ʻo ia i kēia manawa? Schwartz, e hoʻolohe mai iaʻu. ʻO kāu kelepona kēia. Pono ʻoe e ʻike e lele ana kēia ʻōpala i ka poʻe pā a ʻo kā mākou komo ʻana e alakaʻi iā ʻoe. Manaʻo wau ma ia manawa e lilo kākou i poʻe koa a e manaʻo ʻia kēia he hana maikaʻi, akā.
  
  "Ua lawe mai ʻo Wells iaʻu i ka wikiwiki," wahi a Schwartz, akā ua lohe ʻo Drake i kahi ʻano hopohopo. "Mai hopohopo, e ka hoa. Loaʻa iaʻu ka ikaika e loaʻa ai ka ʻae i ka pae ʻana.
  
  Ua hoʻouka ko lākou mokulele i ka mokulele US.
  
  
  * * *
  
  
  Ua pae ka mokulele i ka lā pōʻeleʻele a ua kaʻa pololei i ka hale kūʻai liʻiliʻi. I ka manawa i wehe iki ʻia ai ka puka, ʻumikūmālua mau lālā o ka Swedish SGG i holo i lalo i nā alapiʻi metala a hoʻouka ʻia i loko o ʻekolu mau kaʻa kali. Ua hahai ʻo Drake, Ben, Kennedy a me ke Kumukānāwai iā ia, ʻaneʻane peed Ben iā ia iho i kona ʻike ʻana i kā lākou lawe ʻana.
  
  "Me he humvees lā lākou!"
  
  I hoʻokahi minute ma hope mai, ua holo nā kaʻa i ke ala kaʻawale, me ka wikiwiki i kahi ala huna ma hope o ke kahua mokulele nondescript, a ma hope o kekahi mau huli ʻana, puka mai i kahi ala ʻāina ʻike ʻole e pili ana i kekahi o nā kahawai nui o Manhattan.
  
  Ua laha aku o Nu Ioka imua o lakou me kona nani a pau. ʻO nā skyscrapers o kēia wā, nā alahaka kahiko, ka hale hana kahiko. Ua hele ko lākou huakaʻi i kahi ala pōkole i ke kikowaena o ke kūlanakauhale, me ka hoʻohana ʻana i kēlā me kēia ala pōkole paʻakikī i ʻike ʻia e nā mea hoʻokele kūloko. Ua kani nā pū, ua piha nā ʻōlelo hōʻino i ka lewa, ua ʻoki ʻia nā ʻūhā a me nā pahu ʻōpala. I kekahi manawa, ua komo ke alanui hoʻokahi, e ʻoki ana i kā lākou huakaʻi i ʻehiku mau minuke a ua hoʻopau ʻia ʻekolu fender.
  
  I loko o nā kaʻa ua aneane like ka hana. Ua loaʻa iā Dahl kahi kelepona mai ke Kuhina Nui o Suedena, ka mea i lanakila i ka makemake maikaʻi o ka FBI a me ka ʻae e komo i ka hale hōʻikeʻike inā hiki mua lākou i laila.
  
  Huli aku la o Dahl i ko lakou kalaiwa. "ʻOi aku ka wikiwiki!"
  
  Hāʻawi ʻo Ben iā Dahl i kahi palapala ʻāina o ka hale hōʻikeʻike e hōʻike ana i kahi o nā Wolves.
  
  Ua lele ka ʻike hou aku. Ua hōʻea mai ka poʻe ʻeleʻele a keʻokeʻo. Ua hoʻolaha ʻia nā hui pane wikiwiki.
  
  Ua hōʻea ʻo Drake i Wells. "Sitch?"
  
  "Aia mākou i waho. Ua hōʻea mai ka pūʻali koa lio ʻelua mau minuke i hala. ʻO ʻoe?"
  
  "He iwakālua kapuaʻi ka mamao. E kāhea mai iā mākou inā loaʻa kekahi mea. Ua ʻike ʻo ia i kekahi mea a nānā ʻo ia i kekahi mea ma waho o ka pukaaniani. ʻO ka manaʻo nui o ka déj à vu i hoʻouna aku i nā haʻalulu i kona mau iwi ʻaoʻao i kona ʻike ʻana i kahi papa hoʻolaha nui e hoʻolaha ana i ka hōʻea ʻana mai o ka mea hoʻolālā kiʻi ʻo Abel Frey i New York me kāna hōʻikeʻike hele pōpoki kupaianaha.
  
  He pupule kēia, manaʻo ʻo Drake. pupule maoli.
  
  Ua ala ʻo Ben i kona kaikuahine ma UK a me ka hanu ʻole mai ka ʻike ʻana i kā lākou lawe ʻana, hiki iā ia ke kākau inoa iā ia ma Project Valkyrie - e like me kāna i kapa ai. "E mālama i ka manawa," i ʻōlelo ʻo ia iā Dahl. "Hiki iā ia ke hoʻomau i kāna noiʻi ʻoiai mākou e hoʻopakele nei i kēia mau ʻīlio. Mai hopohopo, manaʻo ʻo ia no ka mea makemake wau e kiʻi iā lākou no koʻu kēkelē.
  
  "He wahahee anei oe i kou kaikuahine?" Huhū ka maka o Drake.
  
  "Ke ulu nei ʻo ia." Paʻi akula ʻo Kennedy i ka lima o Blake. "E hāʻawi i kahi wahi i ke keiki."
  
  Ua kani ke kelepona hele a Drake. ʻAʻole pono ʻo ia e nānā i ka ID kelepona e ʻike ai ʻo Wells ia. "Mai haʻi mai iaʻu, e ka hoa. Kanaka?
  
  Ua ʻakaʻaka mālie ʻo Wells. "Makemake ʻoe."
  
  "A?" - Ua nīnau au.
  
  "Ke hoʻohana nei nā Kanada a me nā Kelemania i nā ala like ʻole. E hoʻomaka ana kēia kaua me ʻoe ʻole.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Dahl: "He ʻekolu mau minuke ka hui SWAT. ʻO 68 ka alapine.
  
  Nānā ʻo Drake i ka pukaaniani ākea. "Aia mākou ma ʻaneʻi".
  
  
  * * *
  
  
  "Ke komo ʻana o Central Park West," i ʻōlelo ai ʻo Ben i ko lākou puka ʻana i waho o ko lākou mau kaʻa. "Alakaʻi i nā alapiʻi ʻelua wale nō e piʻi mai ka papa haʻahaʻa a hiki i ka papahele ʻehā."
  
  Hele akula ʻo Kennedy i ka wela o ke kakahiaka. "Ma ka papahele hea kahi e noho ai nā ʻīlio hae?"
  
  "Ka ʻehā".
  
  "Nā helu." Ua ʻohi ʻo Kennedy a paʻi i kona ʻōpū. "Ua ʻike wau e mihi wau i kēia mau keke hoʻomaha."
  
  Noho ʻo Drake ma hope i ka holo wikiwiki ʻana o nā koa Suedena e like me ka hiki iā lākou ke iho i nā ʻanuʻu o ka hale hōʻikeʻike. Ma laila, hoʻomaka lākou e wehe i kā lākou mau mea kaua. Hoʻopau ʻo Dahl iā lākou ma ke aka o kahi puka kiʻekiʻe, ua hoʻopuni ʻia ka hui e nā kolamu poepoe.
  
  "Aia nā Twitter. "
  
  Hoʻokahi kakini "Checks!" kani. "E hele mua kāua," nānā ʻo ia iā Drake. "Huli mai ʻoe. E hopu ia."
  
  Hāʻawi ʻo ia iā Drake i ʻelua mau mea cylindrical ka nui o nā kukui a me ʻelua mau headphone. Ua hoʻohuli ʻo Drake i nā ʻōpala cylindrical 68 a kali a hiki i ka hoʻomaka ʻana o nā kukui ʻōmaʻomaʻo mai ko lākou mau kumu. Hāʻawi ʻo ia i kekahi iā Kennedy a mālama i kekahi nona iho.
  
  "Twitters," i ʻōlelo ai ʻo ia i ka nānā ʻole ʻana. "ʻO kēia ke kōkua ahi aloha hou. Hoʻokani ʻia nā pāʻani aloha a pau i ka pinepine like. E nānā i kahi hoa hana a aia kahi kani hoʻomāinoino i kou pepeiao, e nānā i kahi kanaka ʻino a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lohe i kekahi mea..." Hoʻokomo ʻo ia i kona puʻu pepeiao. "ʻIke wau ʻaʻole hilinaʻi ia, akā kōkua ia i nā kūlana he nui kāu e hana ai. E like me kēia."
  
  Ua ʻōlelo ʻo Ben, "Pehea inā hui ka alapine me kekahi?"
  
  "ʻAʻole e hiki mai. ʻO kēia ka ʻenehana Bluetooth hou loa - frequency adaptive spread spectrum. 'Holo' nā mea hana ma waena o kanahikukūmāiwa mau alapine i koho ʻole ʻia i nā pūʻulu i hoʻonohonoho mua ʻia - hui pū ʻia. Aia ma kahi o ʻelua haneli kapuaʻi.
  
  "Maikaʻi," wahi a Ben. "ʻAuhea koʻu?"
  
  "E noho ana ʻoe a me ke kaukaʻi i kekahi manawa ma Central Park," wahi a Drake iā ia. "Nā mea mākaʻikaʻi. E hoa, he mea leʻaleʻa kēia. "
  
  Me ka ʻole o ka ʻōlelo ʻē aʻe, ua huli ʻo Drake e hahai i ke koa Suedena hope loa ma ke ala kiʻekiʻe a i loko o ka pōʻeleʻele o ka hale hōʻikeʻike. Ua nānā pono ʻo Kennedy.
  
  "Maikaʻi ka pū," wahi āna.
  
  "ʻAmelika," i ʻōlelo ai ʻo Drake, akā ʻakaʻaka koke. "E hoʻomaha. Pono nā Swedes e luku i ka poʻe Kanada, a pāpālua koke. "
  
  Ua hōʻea lākou i kahi alapiʻi Y-like nui, i hoʻomalu ʻia e nā puka aniani a me ke kaupaku i hoʻopaʻa ʻia, a wikiwiki lākou i luna me ke kū ʻole. ʻO ka mea maʻamau e hoʻopiha ʻia kēia alapiʻi i nā mākaʻikaʻi maka ākea, akā i kēia lā ua mālie ka wahi holoʻokoʻa.
  
  Holoi ʻo Drake iā ia iho a noho makaʻala. Ke holo wikiwiki nei ka nui o nā poʻe pōʻino ma kēia wahi kahiko nui i kēia manawa. He manawa liʻiliʻi wale nō ma mua o ko lāua hui ʻana.
  
  Holo lākou i luna, kani leo nui ko lākou mau kāmaʻa mai nā paia kiʻekiʻe, e hele mai ana mai ko lākou puʻu microphones, e kani ana me ka leo kūlohelohe o ka hale. Ua hoʻoikaika ikaika ʻo Drake, e hoʻomanaʻo ana i kāna aʻo ʻana, akā ua hoʻāʻo e nānā pono iā Kennedy me ka ʻole e hōʻike. Ua hoʻomau ka hakakā a me ke koa i loko ona.
  
  I ka hoʻokokoke ʻana i ka papahele ʻekolu, ua hana ʻo Dahl i kahi ʻano 'imua-lohi'. Ua neʻe ʻo Kennedy kokoke iā Drake. "Auhea kou mau hoa SAS?"
  
  "E noho ana," wahi a Drake. "Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole mākou makemake e hana i nā pepehi kanaka pono ʻole i kēia manawa, ʻeā?"
  
  Kāohi ʻo Kennedy i ka ʻakaʻaka. "He kanaka hoʻomakeʻe ʻoe, e Drake. He kanaka ʻakaʻaka maoli."
  
  "Pono ʻoe e ʻike iaʻu i kahi lā."
  
  Ua hala ʻo Kennedy i ka pana, a laila ʻōlelo ʻo ia, "Mai manaʻo e ʻae wau." Ua maa mau kona lima akau e hooluolu i ke alo o kona palule.
  
  "Mai manaʻo ua nīnau wau."
  
  Hoʻomaka lākou e piʻi i ke alapiʻi hope loa. I ka hoʻokokoke ʻana aku o ke koa alakaʻi i ka piʻo hope loa, kani maila ka pana a pahū ʻia kahi ʻāpana pahū ma kona poʻo.
  
  "E iho i lalo!"
  
  Hoʻokuʻu ʻia nā pā i ka huahekili. Kolo akula ʻo Dahl i mua ma kona ʻōpū, e hana ana me kona mau lima.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Drake, "The scarecrow method."
  
  Ua kī ʻo kekahi koa i ka volley wikiwiki e hoʻomau i kona ʻenemi. Wehe ae la kekahi i kona mahiole, a hookui i kana pu raifela i kona kaei a nee malie aku imua i ka laina ahi. Ua lohe lākou i ka neneʻe iki o ka neʻe ʻana. Lele aku ke kolu o ke koa mai ka uhi mai o ke alapii a hahau i ke kiai mawaena o na maka. Ua hāʻule make ke kanaka ma mua o ka hiki iā ia ke pana.
  
  "Nani," makemake ʻo Drake i nā neʻe i hoʻolālā maikaʻi ʻia.
  
  Piʻi lākou i ke alapiʻi, huki ʻia nā mea kaua, a hoʻopuʻi ʻia a puni ka ʻīpuka pio o ka papahele ʻehā, a laila nānā makaʻala i ka lumi ma waho.
  
  Heluhelu ʻo Drake i nā hōʻailona. ʻO kēia ke keʻena o nā dinosaur moʻo. E ka Haku, manao ia. ʻAʻole anei ma laila kahi i mālama ʻia ai ka Tyrannosaurus?
  
  Nana malū ʻo ia i loko o ka lumi. Nui nā poʻe ʻoihana nānā i nā lole kīwila i nānā ʻia, ua paʻa lākou a pau i kekahi ʻano pū mīkini kaumaha, ʻoi aku paha he Mac-10 'spray and pray'. Eia nō naʻe, kū ka Tyrannosaurus i mua ona, me ke kiʻekiʻe o ka nani o ka pō, ʻo ke ʻano hoʻomau o ka moeʻuhane a me nā miliona mau makahiki ma hope o kona nalowale ʻana.
  
  A ma mua pono iā ia - e paheʻe ana ma mua o kona mau ʻāʻī - hele ʻo Alicia Miles, kekahi mea ʻaihue make. Ua hoʻōho ʻo ia ma kāna ʻano pūlima: "E nānā i ka manawa, e nā keikikāne! Hoʻokahi paheʻe ma ʻaneʻi a naʻu iho e lawe iā ʻoukou a pau i waho o ka pāʻani! ʻāwīwī!"
  
  "I kēia manawa aia kekahi lede ma laila," hāwanawana ʻo Kennedy me ka hoʻomāʻewaʻewa mai kahi millimeter ka mamao. Ua ʻike ʻo Drake i kona ʻala ʻala a me ka hanu māmā. "E ka hoa kahiko, Drake?"
  
  "Aʻo iā ia i nā mea a pau āna i ʻike ai," wahi āna. "Ma keʻano maoli, i ka wā mua. A laila hele ʻo ia ma mua oʻu. ʻO ka ninja-Shaolin shit. A ʻaʻole ʻo ia he lede, ʻoiaʻiʻo."
  
  "Eha ma ka hema," wahi a ke koa. "Elima ma ka akau. Hoʻohui wahine. Aia paha ka hoike a Odin ma ke kua o ka lumi, aia paha ma kahi alcove kaawale, aole au i ike.
  
  Ua hanu ʻo Dahl. "Ka manawa e neʻe ai."
  
  
  ʻUMIKUMĀWALU
  
  
  
  HALE HALE KUAI AINA NU HOU
  
  
  Lele ka poʻe Suedena i waho o ka uhi, e kī pololei ana. ʻEhā Canadians i hāʻule, a laila ʻo kekahi, ʻekolu o lākou i hāʻule i loko o kahi hōʻike aniani, ʻo ia hoʻi ka mea i hāʻule a hāʻule i ka papahele me ka leo e like me ka pahū.
  
  Huli aʻela nā poʻe Kanada i koe a wehe i ke ahi ma ia wahi. Ua hoʻōho nā Suedena ʻelua. Ua hāʻule kekahi a kahe ke koko mai kahi ʻeha ma kona poʻo. Ua hāʻule kekahi i loko o kahi puʻu wiliwili, me ka hopu ʻana i kona ʻūhā.
  
  Holo akula ʻo Drake i loko o ka lumi ma kēlā ʻaoʻao o ka papahele i poni ʻia a kolo ma hope o kahi hōʻike aniani nui e hōʻike ana i nā armadillos nunui. I kona maopopo ʻana ua palekana ʻo Kennedy, ua hāpai ʻo ia i kona poʻo e nānā i ke aniani.
  
  Ua ʻike au iā Alicia e pepehi ana i ʻelua poʻe Suede e holo ana me ʻelua mau pana maikaʻi.
  
  ʻEhā mau poʻe Kanada i ʻike ʻia ma hope o ka Tyrannosaurus. Aia paha lākou i loko o ka alcove kahi i hōʻike ʻia ai nā Wolves. He mau kāʻei ʻili ʻē ko lākou i kāʻei ʻia i ko lākou mau kino a me nā ʻeke ʻeke kaumaha ma ko lākou kua.
  
  A ʻo Mac-10 pū kekahi. Ua hoopiha lakou i ka rumi me na poka.
  
  Luʻu ka poʻe Suedena no ka uhi ʻana. Ua hāʻule ʻo Drake i ka papahele, me ka hoʻopaʻa ʻana i kona lima ma luna o ke poʻo o Kennedy i mea haʻahaʻa loa. Nahaha ka aniani ma luna ona, helelei nā ʻāpana aniani a ua ua ma luna o lākou. ʻO nā mōʻalihaku a me nā kope ʻo Armadillo i pohā a ʻāhaʻi a puni lākou.
  
  "E hoʻomaʻemaʻe wikiwiki, ʻeā?" Ua ʻōhumu ʻo Kennedy. "ʻAe, pololei kēlā."
  
  Ua lulu ʻo Drake iā ia iho, e hoʻolei ana i nā ʻāpana aniani ma nā wahi a pau, a nānā i ka paia ʻaoʻao o waho o ka hale hōʻikeʻike. Ua hāʻule kekahi Kanaka ma laila a ua kaha koke ʻo Drake iā ia.
  
  "Ke hana nei i kēia."
  
  Me ka hoʻohana ʻana i ka hōʻike haʻihaʻi i uhi, hoʻokokoke ʻo ia i ke kanaka wahaheʻe. Lalau aku la ia i ka pu mikini, aka, kaakaa koke ae la na maka o ke kanaka!
  
  "Iesu!" Ua ʻoi aku ka wikiwiki o ka puʻuwai o Drake ma mua o nā lima o Noa i kāna hana ʻana i ka pahu.
  
  Ua uwē ke kanaka me ka ʻā ʻana o kona mau maka i ka ʻeha. Hoʻomaka koke ʻo Drake i kona noʻonoʻo, lawe aku i ka mea kaua a hoʻopaʻa iā ia i ka poina. "ʻO Zombie koko."
  
  Ua wili ʻo ia ma ke kuli hoʻokahi, me ka mākaukau e paʻi, akā ua hoʻi hope ka poʻe Kanada ma hope o ka ʻōpū o ka T. rex. Kūamuamu! Inā ʻaʻole lākou i hoʻololi koke i kona kūlana, no laila ua emi kona hele pololei ma mua o ka wā ma mua. ʻO kāna mea i ʻike ai he mau wāwae i ʻoki ʻia.
  
  Neʻe akula ʻo Kennedy iā ia, me ka paheʻe ʻana e kū ma hope ona.
  
  "He paheʻe maikaʻi," i ʻōlelo ai ʻo ia, e ʻoni ana i ka hema a me ka ʻākau, e hoʻāʻo ana e ʻike i ka mea a ka poʻe Kanada e hana nei.
  
  ʻO ka hope loa, ʻike akula ʻo ia i ka neʻe ʻana ma waena o nā iwi ʻaoʻao ʻekolu i haʻihaʻi ʻia a hauʻoli ʻo ia me ka hoʻomaloka. "He Wolves ko lākou," wahi āna. "A wawahi lakou ia mau mea!"
  
  Ua lulu ʻo Kennedy i kona poʻo. "ʻAʻole. Ua wāwahi lākou iā lākou i ʻāpana, "i kuhikuhi ai ʻo ia. "E nana. E nānā i nā ʻeke ʻeke. ʻAʻohe mea i ʻōlelo i nā ʻāpana āpau o Odin e holo pono, ʻaʻole anei?
  
  "A ʻoi aku ka maʻalahi o ka lawe ʻana iā lākou i nā ʻāpana," i ʻae ʻo Drake.
  
  Ua kokoke ʻo ia e neʻe i ka uhi o ka hōʻikeʻike hou aʻe i ka wā i hemo ai ka pō. Mai ke kihi loa o ka lumi, ma ka puka i kahakaha ʻia ʻo 'Vertebrate Origins', ua pohā mai nā banshees uē uē. Ua ho'ōho lākou, ua pana lākou, ua ʻakaʻaka lākou e like me nā mea pā e hoʻomāhuahua ana i ka Yeager multi-double i ka wā hoʻomaha puna.
  
  "Aia na Kelemania." Ua ʻōlelo maloʻo ʻo Drake ma mua o ka hāʻule ʻana i ka papahele.
  
  Ua haʻalulu nui ka Tyrannosaurus i ka wā i hou ʻia ai ka pahu pahu alakaʻi. ʻO kona poʻo e kau ana, ua paʻa kona mau niho, me he mea lā ua hoʻonāukiuki ka hanaʻino iā ia e hoʻihoʻi mai iā ia i ke ola. Ua lele hou ka Kanaka i ke ao o ka ʻeha. Kahaha ke koko ma ka iwi a pau o ka dinosaur. Ua nalowale ka lima o ke koa Suedena a hiki i ka kuʻekuʻe wāwae a e holo ana me ka uē ʻana.
  
  Poha ka poʻe Kelemania, hele pupule.
  
  Mai hope o ka puka makani kokoke loa iā Drake i hele mai ai ka boom-boom-boom maʻamau o nā pahi helicopter rotor.
  
  ʻAʻole hou!
  
  Ma waho o kāna ʻike maka, ua ʻike ʻo Drake i kahi pūʻulu o nā pūʻali koa kūikawā i ʻaʻahu ʻia i ka ʻeleʻele e hele mai ana iā ia. I ka nānā ʻana o Drake i kēlā ʻaoʻao, ua pupule ka poʻe tweeters i kona mau pepeiao.
  
  E nā kāne maikaʻi.
  
  Ua hele ka poʻe Kanada no ia mea, ua hoʻohaunaele. Poha aku la lakou mai lalo mai o ka opu nunui o T. rex, me ke ki pu me ka huhu. Ua hopu ʻo Drake i ka poʻohiwi o Kennedy.
  
  "Nee!" Aia lākou ma ka laina o ka lele. Ua kipaku ʻo ia iā Kennedy i ka wā i ʻike ʻia ai ʻo Alicia Miles. Ua hāpai ʻo Drake i kāna mea kaua, a laila ʻike ʻo ia i ka Milo Kelemania nui e neʻe mai ana mai ka hema.
  
  I hoʻokahi kekona o ka hoʻomaha, ua hoʻohaʻahaʻa nā mea ʻekolu i kā lākou mau mea kaua.
  
  Haʻohaʻo ʻo Alicia. "Ua maopopo iaʻu e komo ana ʻoe i loko o kēia, e Drake, e ka luahine!"
  
  Ua make ʻo Milo ma kona ala. Nānā ʻo Drake mai kekahi a i kekahi. "Pono wau i noho ma Suetena, ka hanu ʻīlio." Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hua manu i ke kanaka nui. "Aloha i kāu pipi, ʻeā?"
  
  Hoʻokuʻu ʻia nā pōkā i ka lewa a puni lākou me ka ʻole o ke komo ʻana i ko lākou niu ʻuʻuku.
  
  "E hiki mai ana kou manawa," i hāwanawana ʻo Milo. "E like me kāu keiki liʻiliʻi ma laila, a me kona kaikuahine. A me nā iwi o Parnevik.
  
  A laila ua hoʻi ka honua, a ʻo Drake i hoʻokuʻu i ka millisecond ma hope o ka ʻike ʻana iā Alicia i hāʻule i ka honua.
  
  Ua hou ʻia ka ʻōpū o ka T-Rex i kahi pōhaku RPG, e lele ana nā pahi iwi ma nā ʻaoʻao āpau. Holo wikiwiki ʻo ia ma kēlā ʻaoʻao o ke keʻena, ma waena pono o kekahi o nā puka makani ʻaoʻao. Ma hope o ka hoʻomaha nui ʻana, ua paʻa ka pahū nui i hoʻoluliluli i ka lumi, a ukali ʻia e ka leo ʻeha o ka hāʻule ʻana o nā metala a me nā ʻāʻī.
  
  Ua hāʻule ka make metala i ka paia o ka Hale Hōʻikeʻike Moʻolelo Lahui.
  
  Ua hoʻopololei ʻia ʻo Drake ma luna o Kennedy i ka wā i hāʻule ai ka helikopa i ka paia o ka hale hōʻikeʻike, me ka hāʻule ʻana o nā ʻōpala kaumaha. Nahā pono ka ihu, hoʻolei ʻia nā ʻōpala i mua ma nā puʻu ʻaʻai. A laila, hāʻule ka pahu pahu me ka ʻaneʻane kū pololei i loko o ka pā e hiolo ana, a ʻike ʻia ke pailaka e hoʻōho ana i ka lāʻau me ka makaʻu nui ma mua o ka hamo ʻia ʻana me he lele lā ma luna o kāna pale makani ponoʻī.
  
  A laila, paʻi nā ʻūhā propeller... a hemo mai!
  
  Ua hana nā ihe metala lele i wahi pepehi i loko o ka lumi. He kani kani ka leo ʻeono kapuaʻi i kona lele ʻana iā Drake a me Kennedy. Ua moe palahalaha ke koa mua o SAS a laila ua ʻike ʻia ka ʻoki ʻia ʻana o ka piko o kona pepeiao ma mua o ka ʻoki ʻia ʻana o ka scythe i kahi ʻāpana o ke poʻo o Kennedy a hāʻule i ʻekolu kapuaʻi i ka pā mamao loa.
  
  Moe ʻo ia me ka haʻalulu no kekahi manawa, a laila huli koke aʻela kona poʻo. Ua kū ka helikopter a nalowale ka wikiwiki. I ka manawa aʻe, ua paheʻe ʻo ia ma ka ʻaoʻao o ka hale hōʻikeʻike, e like me Wile E. Coyote e heʻe ana ma ka ʻaoʻao o ke kuahiwi āna i paʻi ai.
  
  Ua helu ʻo Drake i ʻehā kekona ma mua o ke kani ʻana o ka metala kaumaha. Lawe ʻo ia i kekahi manawa e nānā a puni ka lumi. ʻAʻole i uhaki ka poʻe Kanada, ʻoiai ua ʻoki ʻia kekahi o lākou iho e ka ʻāpana rotor. Ua hōʻea lākou ma ka ʻaoʻao o ka lumi, ʻehā mau kāne me nā ʻeke kaumaha, a me Alicia a me hoʻokahi mea pale uhi. Ke huli nei lākou i ke ʻano o nā ʻāpana iho.
  
  Ua kākau ʻia ka weliweli ma nā maka o nā Kelemania, ʻaʻole i uhi ʻia me nā maka. ʻAʻole ʻike ʻo Drake i ke kanaka ʻaʻahu keʻokeʻo a noʻonoʻo ʻo ia inā ʻoi aku ka pilikia o kēia misionari iā ia. Ua ʻike ʻo ia i nā pūʻali koa kūikawā e hoʻokokoke wikiwiki ana iā lākou; ua hāʻawi ka poʻe Suedena i ka mana i ka wā i hiki mai ai nā ʻAmelika.
  
  Ua hoʻopakele nā Kanada iā lākou iho me nā Wolves! Ua hoʻāʻo ʻo Drake e ala aʻe, akā ua paʻakikī ʻo ia e hoʻāla i kona kino, i hoʻoluliluli nui ʻia e ka nalo kokoke a me ke ʻano kahaha.
  
  Ua kōkua ʻo Kennedy ma ke kuʻekuʻe wāwae ʻana iā ia ma mua o ka wīwī ʻana mai lalo ona, e noho ana a holoi i ke koko mai kona poʻo.
  
  "Pervert". - ua ʻōhumu ʻo ia me ka huhū hoʻohenehene.
  
  Hoʻopili ʻo Drake i kona lima ma kona pepeiao e hoʻōki i ke koko. Iā ia e nānā ana, ua hoʻāʻo ʻekolu o ʻelima mau pūʻali koa Suedena i koe e kaua aku i nā Canadians e like me ka mea mua i hoʻohana i kāna mea hoʻolele e lele i waho o ka pukaaniani i luku ʻia.
  
  Akā, huli aʻela ʻo Alicia, me ka minoʻaka paʻani ma kona mau maka, a ʻo Drake i loko o ka naʻau. Lele ʻo ia i mua a kahili ʻana ma waena o lākou, he wahine kāne make ʻeleʻele o ka hoʻopaʻi hoʻomāinoino, e kulou ana i nā koa mākaukau loa i mea e haki ai i ko lākou mau iwi me ka maʻalahi ʻole, a ʻaʻole i emi iho i ka ʻumikumamālua kekona e luku ai i ka hui.
  
  I kēlā manawa, ua lele mālie a mākaukau ʻekolu mau Kanaka mai ka hale.
  
  Ua wehe ke koa Kanada i ke ahi mai ka uhi.
  
  Ua hoʻopiʻi ka hui SWAT o New York i ka poʻe Kelemania, hoʻokuke iā lākou i hope o ka lumi, a waiho i nā mea āpau a koe ʻekolu i kahi i kū ai. ʻO nā mea ʻekolu i koe, ʻo Milo hoʻi, hāʻule lākou i kā lākou mau mea kaua a holo.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake i ka haʻalele ʻana o ka Tyrannosaurus i ka ʻuhane a hāʻule i loko o kahi puʻu o nā iwi kahiko a me ka lepo.
  
  Ua hōʻino ʻo Kennedy i ka lele ʻana o ka ʻehā o Kanada, a hahai koke ʻo Alicia. Ua pana ʻia ke koa hope loa ma ka iwi poʻo i kona mākaukau e lele. Ua hāʻule hou ʻo ia i loko o ke keʻena a waiho ʻia ʻo ia ma waena o nā ʻōpala e ʻā ana, ʻo kahi mea i make i ke kaua a ka pupule a me kāna heihei i ka apocalypse.
  
  
  ʻUMIKUMAIWA
  
  
  
  NUIOKA
  
  
  Kokoke koke, hoʻomaka ka manaʻo o Drake e loiloi a kālailai. Ua hana ʻo Milo i kekahi mau manaʻo e pili ana iā Ben a me Polofesa Parnevik.
  
  Ua lawaiʻa ʻo ia i kāna kelepona hele a nānā i ka pōʻino ma mua o ke kaomi ʻana i ke kelepona wikiwiki.
  
  Ua kani a kani ke kelepona. ʻAʻole ʻo Ben i haʻalele i kēlā lōʻihi, ʻaʻole ʻo Ben...
  
  Ua kaumaha kona puʻuwai. Ua hoʻāʻo ʻo ia e pale iā Ben, ua hoʻohiki ʻo ia i ke kanaka e maikaʻi ʻo ia. Inā he mea...
  
  Pane mai ka leo: "Ae?" hawanawana.
  
  "ʻO Ben? Maikaʻi paha ʻoe? No ke aha ʻoe e hāwanawana nei?"
  
  "Matt, mahalo i ke Akua. Kāhea mai koʻu makuakāne iaʻu, hele au e kamaʻilio, a laila nānā au i hope a ʻike i kēia mau pōā ʻelua e hahau ana i ke kumu. Holo aku au iā lākou a holo lākou ma luna o nā kaʻa kaʻa me kekahi mau mea ʻē aʻe.
  
  "Ua lawe lākou i ke kaukaʻi?"
  
  "E kala mai, e ka hoa. E kōkua au iā ia inā hiki iaʻu. E pōʻino kuʻu makuakāne!"
  
  "ʻAʻole! Ke ola mau nei ka puʻuwai o Drake. "Aole nou ka hewa, e Blakey. ʻaʻole iki. Ua hoʻopaʻa ʻia anei kēia poʻe kaʻa kaʻa i nā ʻeke nui i kā lākou kua?
  
  "Ua hana kekahi."
  
  "OK. E noho ma laila.
  
  Ua hanu nui ʻo Drake a hoʻāʻo e hoʻomaha i kona mau aʻalolo. E wikiwiki ana ka poʻe Kanada. Ua pale aku ʻo Ben i ka hahau ʻino, mahalo i kona makua kāne, akā, ua hohonu ke Kumu. "ʻO kā lākou manaʻo e pakele mai ʻaneʻi ma luna o nā kaʻa kaʻa e kali ana," i ʻōlelo ʻo ia iā Kennedy, a laila nānā aʻe i ka lumi ʻōpala. "Pono mākou e ʻimi iā Dahl. He pilikia ko mākou."
  
  "Hoʻokahi wale nō?"
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka luku a lākou i hana ai ma ka hale hōʻikeʻike. "Ua pahū kēia mea i ka manawa nui."
  
  
  * * *
  
  
  Ua haʻalele ʻo Drake i ka hale hōʻikeʻike i hoʻopuni ʻia e nā limahana aupuni. Ke kau nei lākou i kahi kia hoʻohiwahiwa ma ka puka komo komohana o Central Park, ʻo ia kāna i ʻike ʻole ai iā Ben e noho ana ma luna o kona alo. Ua uē ke keiki me ka ʻole. Ano, pehea? Ua holo ʻo Kennedy ma ka ʻōpala mauʻu ma hope ona.
  
  "ʻO Karin kēia," ua piha nā maka o Ben e like me ka wailele ʻo Niagara. "Ua leka uila au iā ia e nīnau pehea ʻo ia e pili ana me Valkyries a loaʻa ... i kēia MPEG i ... i pane."
  
  Huli ʻo ia i kāna laptop i ʻike lākou. Ua ʻike ʻia kahi faila wikiō liʻiliʻi ma ka pale, e pāʻani ana i ka hana hou. Ma kahi o kanakolu kekona ka lōʻihi o ka clip.
  
  Ua hōʻike ʻia ke kiʻi ʻeleʻele a me ke keʻokeʻo ʻeleʻele i nā kiʻi pohihihi o ke kaikuahine o Ben, ʻo Karin, e kau leʻaleʻa ana i loko o nā lima o ʻelua mau kāne kino a i uhi ʻia. Ua hamo ʻia nā ʻeleʻele ʻeleʻele e like me ke koko a puni kona lae a me kona waha. Hoʻokiʻekiʻe ke kolu o ke kanaka i kona mau maka i ka pahupaʻikiʻi, me ka hoʻōho ʻana i ka leo Kelemania mānoanoa.
  
  "Ua kūʻē ʻo ia, ka minx liʻiliʻi, akā e ʻoluʻolu e aʻo mākou iā ia i ka naʻaupō o kēia mau pule e hiki mai ana!" Luliluli iho la ke kanaka i kona manamana lima, hu'i kohu mai kona waha. "E oki i ke kōkua ʻana iā lākou, e ke keiki. E oki i ka hoouka kaua ana ia lakou.... issss.... Ina e hana oe pela, e hoihoi mai oe i kona kua me ka maikai" - he akaaka maikai ole. "Oi a emi mai".
  
  Ua hoʻomaka ka ʻāpana e hana hou.
  
  "He Dan lua ʻo ia," wahi a Ben. "Makemake ʻo ia e wehe i kāna kula ʻoihana kaua ponoʻī. ʻAʻole au i manaʻo e hiki i kekahi ke pepehi iā ia, koʻu-koʻu kaikuaʻana."
  
  Ua pūliki ʻo Drake iā Ben i ka wā i haki ai kāna hoa ʻōpio. ʻO kona mau maka, i ʻike ʻia e Kennedy akā ʻaʻole i manaʻo ʻia nona, ua piha i ka inaina ma ke kahua kaua.
  
  
  ʻIWAKĀLUA
  
  
  
  NUIOKA
  
  
  Ua noho ʻo Abel Frey, ka mea hoʻolālā lole kaulana i ka honua, multimillionaire a me ka mea nona ka pāʻina 24-hola ʻo Chateau-La Verein, ma hope o ke kahua ma Madison Square Garden a nānā i kāna mau miniona e holo aʻe nei e like me nā parasite hoʻouka manuahi ʻoiaʻiʻo.
  
  I ka wā solstice a i ʻole ka wā haʻahaʻa, hāʻawi ʻo ia iā lākou i loko o ka palena o kona home Alpine ākea-nā kānaka a pau mai nā kumu hoʻohālike kaulana o ka honua, a hiki i nā limahana kukui a me nā limahana palekana-ʻaʻole i hoʻomaha nā pāʻina no nā pule ma hope. Akā, i ka hele ʻana o ka huakaʻi a ʻike ʻia ka inoa o Frey, ua hoʻohauʻoli lākou a me ka huhū a mālama i kāna makemake.
  
  Ke ʻano nei ke ʻano. Ua pau ka hapalua o ka holo popoki. Ua hana pū kāna mea hoʻolālā kukui me ka hui ʻo The Garden e hoʻolālā i kahi hoʻolālā hoʻokalakupua: kahi kukui i hoʻonohonoho ʻia a me ka papa leo no ka hōʻike ʻelua hola.
  
  Ua manaʻo ʻo Frey e inaina iā ia a e hoʻoluhi i nā palaka a hoʻomaka hou.
  
  Ua hele nā supermodels i hope a i waho i nā pae like ʻole o ka wehe ʻana i ke kapa. ʻO ke kua i kahi hōʻike kiʻi ʻano he mea ʻē aʻe o kahi hōʻikeʻike keʻena - pono ʻoe i nā mea liʻiliʻi, ʻaʻole ʻoi aku - a ʻo kēia mau hiʻohiʻona - ʻo ka poʻe i noho pū me ia ma La Vereina - ua ʻike ʻo ia ua ʻike ʻo ia ma mua.
  
  Ua paipai ʻo ia i ka exhibitionism. ʻOiaʻiʻo, koi ʻo ia. ʻO ka makaʻu i hoʻopaʻa ʻia iā lākou, kēia mau mea ʻino. ʻO ka makaʻu, ka manaʻoʻiʻo a me ka ʻai, a me nā hewa maʻamau ʻē aʻe a pau i hoʻopaʻa ʻia i nā kāne a me nā wahine maʻamau i ka poʻe me ka mana a me ka waiwai - mai nā mea kūʻai lole lole ʻo Victoria's Secret a i nā kiʻi kiʻi hau o ʻEulopa a me nā mea ʻē aʻe o kāna mau kauā laki - ʻo kēlā me kēia o lākou e uwē ana. poe hookahe koko.
  
  Ua ʻike ʻo Frey i ke komo ʻana o Milo i nā kino male. Ua ʻike au i ka haʻalele ʻana o nā kumu hoʻohālike mai ke kanaka ʻinoʻino. Ua minoʻaka au i kā lākou moʻolelo maopopo.
  
  ʻAʻole ʻoliʻoli ʻo Milo. "Ma laila!" Kuno ʻo ia i ke keʻena kelepona ʻo Frey.
  
  Ua paakiki ka helehelena o Frey i ko laua noho hookahi ana. "He aha ka mea i hana?"
  
  "He aha ka mea i hana ʻole? Ua nalowale mākou i ka helikopter. Ua uē au ma waho me ʻelua mau kāne. Ua loaʻa iā lākou ʻo SWAT, SGG, ʻo Drake a me kekahi ʻano ʻē aʻe. He pō i waho, e ke kanaka. Ua hōʻeha maoli nā ʻōlelo ʻAmelika a Milo i nā pepeiao o Frey. Ua kapa ʻia ʻo ia e ka holoholona "kanaka".
  
  "Mamala?"
  
  "Nalo i kela wahine hookamakama, Miles." Ua ʻakaʻaka ʻo Milo.
  
  "Ua loaʻa anei iā Kanada?" Ua hoʻopaʻa ʻo Frey i nā lima o kona noho me ka huhū, a hoʻohuli ʻia lākou.
  
  Ua hoʻohalahala ʻo Milo ʻaʻole i ʻike, e kumakaia ana i kona hopohopo o loko. ʻO ka manaʻo ponoʻī o Frey ka mea i pehu i kona umauma. "E ka poʻe ʻakaʻaka pono ʻole!" Ua hoʻōho ʻo ia me ka leo nui a hiki i ko Milo ke ʻā. "Ua eo ʻoukou i nā poʻe ʻino ʻole i ka pūʻulu o nā holo lio!"
  
  Lele maila ka saliva mai nā lehelehe mai o Frey, e pāpaʻi ana i ka papaʻaina e hoʻokaʻawale ana iā lāua. "Ua ʻike anei ʻoe i ka lōʻihi o koʻu kali ʻana i kēia manawa? I kēia manawa? A ʻo ʻoe?"
  
  ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻomalu iā ia iho, ua paʻi ʻo ia i ka commando ʻAmelika ma ka maka. Huli aʻela ʻo Milo i kona poʻo a ʻulaʻula kona mau papalina, ʻaʻole naʻe ʻo ia i hana ma kekahi ʻano ʻē aʻe.
  
  Ua koi ʻo Frey i kahi niu o ka mālie e hoʻopuni iā ia. "ʻO koʻu ola," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka hoʻoikaika nui loa āna i ʻike ai e hiki i nā kāne hānau kiʻekiʻe ke hana, "ua hoʻolaʻa ʻia-ʻaʻole, hoʻolaʻa ʻia-no ka ʻimi ʻana i kēia Halekupapaʻu ... kēia hale kupapaʻu o nā akua. E lawe au iā lākou - ʻāpana i kēlā me kēia ʻāpana - i koʻu hale kākela. "ʻO wau ke aliʻi," wahi āna, me ka ʻōniʻoniʻo ʻana i kona lima i ka puka, "a ʻaʻole wau ʻo ke aliʻi o kēia mau hupo. Hiki iaʻu ke loaʻa i ʻelima mau supermodels e hoʻopaʻa i kaʻu kiaʻi palekana pōkole loa no ka mea he manaʻo koʻu. Hiki iaʻu ke hana i ke kanaka maikaʻi e hakakā a make i koʻu kahua kaua, akā ʻaʻole ia e lilo iaʻu i aliʻi. Maopopo iā ʻoe?"
  
  ʻO ka leo o Frey ka mea i hoʻonui i ka naʻauao. Kuno mai la o Milo, aka, ua hakahaka kona mau maka. Ua lawe ʻo Frey i kēia me he mea lapuwale. Ua kanikau ʻo ia.
  
  "ʻAe, he aha hou kāu mea iaʻu?"
  
  "ʻO kēia". Kū aʻela ʻo Milo a paʻi i ke kīpē o ko Frey laptop no kekahi mau kekona. Ua ʻike ʻia kahi hoʻolaha ola, e nānā ana i kahi kokoke i ka National History Museum.
  
  "Loaʻa iā mākou nā poʻe e hoʻohālike nei ma ke ʻano he hui kīwī. Ua nānā ko lākou mau maka iā Drake, he wahine a he keikikāne - ʻo Ben Blake. E waiho ana ia SPECIAL a me nā mea ʻē aʻe o ka SGG, a nānā, ke manaʻoʻiʻo nei au i kēia, "paʻi māmā ʻo ia i ka pale, waiho ʻia ma hope o nā ʻeleʻele makemake ʻole o ka hou a ʻike ke Akua i nā mea ʻē aʻe, "ʻo ia ka hui SAS."
  
  "Ke manaʻoʻiʻo nei ʻoe..." wahi a Frey. "Ke hoʻāʻo nei ʻoe e haʻi mai iaʻu he lāhui lehulehu ma ko mākou mau lima? A ʻaʻole loaʻa iā mākou nā kumuwaiwai nui loa. " Ua kanikau ʻo ia. "ʻAʻole ia i kōkua iā mākou i kēia manawa."
  
  Ua hāʻawi ʻo Milo i kahi minoʻaka huna me kona haku. "Ua maopopo ia oe."
  
  "ʻAe. ʻO kāu hoaaloha. ʻO ia kā mākou waiwai maikaʻi loa a ke kokoke mai nei kona manawa. ʻAe, manaʻolana mākou e hoʻomanaʻo ʻo ia i kāna mea e hōʻike aku ai.
  
  "E pili ana i ke kālā āna e hoʻomanaʻo ai," wahi a Milo me ka ʻike nui.
  
  Ua ʻā aʻela nā maka o Frey a ua ʻike ʻia ka ʻōlinolino ma kona mau maka. "Hm. ʻAʻole wau e poina i kēia."
  
  "Loaʻa iā mākou ke kaikuahine o Ben Blake. He popoki ahiu.
  
  "Maikaʻi. E hoʻouna iā ia i ke Kakela. E hoʻi koke mākou i laila." Hoʻomaha ʻo ia. "E kali... E kali... Aia kēlā wahine me Drake. ʻO wai ʻo ia?"
  
  Ua aʻo ʻo Milo i kona mau helehelena a ʻoniʻoni. "ʻAʻohe oʻu manaʻo".
  
  "ʻAe, e ʻike!"
  
  Ua kāhea ʻo Milo i ka hui TV "E hoʻohana i ka polokalamu ʻike maka i ka wahine a Drake," i ʻuā ai ʻo ia.
  
  ʻEhā mau minuke o ka hāmau ʻana, ua loaʻa iā ia kahi pane. "Kennedy Moore," haʻi ʻo ia iā Frey. "Cop o New York"
  
  "ʻAe. ʻAe. E kaʻawale, e Milo. E ʻae mai iaʻu e hana.
  
  Ua huli ʻo Frey iā Google i ka inoa a hahai i kekahi mau loulou. Ma lalo o ʻumi mau minuke, ʻike ʻo ia i nā mea a pau, a ua ākea kona minoʻaka a ʻoi aku ka hewa. Ua ulu aʻe nā hua o kahi manaʻo nui i loko o kona noʻonoʻo ma hope o ka wā ʻōpio.
  
  "Kennedy Moore," ʻaʻole hiki iā ia ke pale aku i ka wehewehe ʻana i ke kanaka koa, "ʻo ia kekahi o nā mea maikaʻi loa ma New York. Aia ʻo ia ma ka hoʻomaha hoʻomaha. Ua hopu ʻo ia i ke kāpena lepo a hoʻouna iā ia i ka hale paʻahao. Ua alakaʻi ʻia kona manaʻoʻiʻo i ka hoʻokuʻu ʻia ʻana o kekahi o nā poʻe āna i kōkua ai e hoʻopaʻi hewa, kahi mea e pili ana i ke kaulahao o nā hōʻike. Hoʻomaha ʻo Frey. "He aha ke ʻano o ka ʻāina hope e hoʻokō i kahi ʻōnaehana e like me kēia, e Milo?"
  
  "USA," Ua ʻike kāna pōā i ka mea i manaʻo ʻia iā ia.
  
  "ʻAe, ua hoʻopaʻa ʻia kahi loio maikaʻi i ka hoʻokuʻu ʻia ʻana o kahi kanaka i kapa ʻia ʻo Thomas Caleb, "ʻo ia ka mea pepehi kanaka ʻino loa ma ka mōʻaukala o ʻAmelika Hui Pū ʻIa," e like me ka ʻōlelo ma aneʻi. ʻO koʻu, koʻu. He ʻono hoʻopailua. E hoʻolohe!
  
  'Wehe a'ela 'o Kaleba i nā maka o kāna mea i pepehi 'ia, me ka ho'ohana 'ana i kahi stapler e pana i nā ki'i ma ka lihilihi a me ka lae, a laila ho'oikaika 'ia nā pepeke ola ma lalo o ko lākou pu'u, a koi 'ia lākou e nahu a moni a hiki i ka make 'ana.' Nānā ʻo Frey iā Milo me nā maka ākea. "E ʻōlelo wau e like me ka ʻai ʻana ma McDonald's."
  
  ʻAʻole ʻakaʻaka ʻo Milo. "He mea pepehi kanaka oia i ka poe hala ole," wahi ana. "ʻAʻole hele maikaʻi ʻo Comedy me ka pepehi kanaka."
  
  Ua minoʻaka ʻo Frey iā ia. "Ua pepehi ʻoe i ka poʻe hewa ʻole, ʻaʻole anei ʻoe?"
  
  "I ka wā e hana ana i kaʻu hana. He koa au."
  
  "Hmm, ʻo ia, he laina maikaʻi ia, ʻeā? He mea ʻole. E hoʻi kāua i ka hana o kēia manawa. Ua pepehi kēia Kaleba i ʻelua mau mea hala ʻole mai kona hoʻokuʻu ʻia ʻana. E ʻōlelo wau he hopena maopopo o ke aʻo ʻana i ka pono a me ka hoʻonohonoho pono ʻana, e Milo? I kekahi hihia, ua nalowale kēia Kaleba.
  
  Huli ke poʻo o Milo i ka pale kamepiula, iā Kennedy Moore. "ʻElua hou aku?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Frey. "Ha, ha. ʻAʻole ʻoe naʻaupō i maopopo ʻole i kēia, ʻeā? E noʻonoʻo i kona kaumaha. E noʻonoʻo i kona ʻeha!"
  
  Ua paʻa ʻo Milo a, ʻoiai ʻo ia iho, hōʻike ʻo ia i kona mau niho e like me ka bea polar e haehae ana i kāna iʻa mua o ka lā.
  
  "He papahana koʻu". Ua ʻakaʻaka ʻo Frey me ka hauʻoli. "Auē ... he hoʻolālā koʻu."
  
  
  IWAKĀLUAKUMAKAHI
  
  
  
  NUIOKA
  
  
  Ua haunaele ke keʻena lawe lima. Ua hahai ʻo Drake, Kennedy, a me Ben iā Thorsten Dahl a me ka luna o ka Pūʻali Kūikawā huhū i nā ʻanuʻu a hala i ka haunaele. Ua hele lākou ma nā keʻena ʻelua ma mua o ke kū ʻana i ka hāmau pili i hāʻawi ʻia e ka alcove ma ka hope o ka hale metala.
  
  "Ua loaʻa iā mākou kahi kelepona," hoʻolei aku ka luna koa kūikawā i kāna mea kaua me ka huhū. "Ua loaʻa iā mākou ke kelepona a he ʻumikumamālima mau minuke ma hope aku ua make ʻekolu o kaʻu mau kāne! He aha ka...?"
  
  "ʻEkolu wale nō?" i ninau aku ai o Dahl. "Ua nalowale mākou ʻeono. Pono ka mahalo e lawe i ka manawa. "...
  
  "E mahalo nui," ua huhū ke kanaka SWAT. "Ke hana hewa nei ʻoe i koʻu ʻāina, e ka ʻōlelo Pelekane. He ʻino ʻoe e like me ka poʻe hoʻoweliweli pōʻino!"
  
  Hāpai ʻo Drake i kona lima. "ʻOiaʻiʻo, he ʻōlelo Pelekane wau. ʻO Suedena kēia hupo.
  
  Pihoihoi ko ʻAmelika. Hoʻopaʻa ikaika ʻo Drake i kona mau poʻohiwi o Ben. Ua ʻike ʻo ia i ke kanaka e haʻalulu ana. "Ua kōkua mākou," i ʻōlelo ʻo ia i ke kanaka koa kūikawā. "Ua kōkua lākou. Ua ʻoi aku paha ka ʻino. "
  
  A laila, i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana o ka hopena i kāna hāmare hao, aia ka leo haʻalulu o nā pōkā e ua ana ma luna o ke keʻena nui. Hāʻule nā kānaka a pau i ka papahele. Paʻi ka leo metala mai ka pā hikina. Ma mua o ka pau ʻana o ka pana ʻana, ua kū mai ka luna koa kūikawā. "He pale pōkā," wahi āna me ka hilahila iki.
  
  "Pono mākou e hele," ʻimi ʻo Drake iā Kennedy, akā ʻaʻole i loaʻa iā ia.
  
  "Ma ka laina ahi?" wahi a ke kanaka pūʻali kūikawā. "ʻO wai ʻoe?"
  
  "ʻAʻole ʻo ka hui a i ʻole nā pōkā e hopohopo iaʻu," wahi a Drake. "He grenade hoʻokele rocket kēia e hiki koke mai ana."
  
  Prudence dictated evacuation. Ua puka mai ʻo Drake i waho i ka manawa e ʻike ai i ka holo ʻana o nā ʻeleʻele a me nā keʻokeʻo e uwē ana ma ke ala i hele mai ai nā pōkā.
  
  Nānā hou ʻo ia iā Kennedy, akā me he mea lā ua nalowale ʻo ia.
  
  A laila, ʻike koke ʻia kahi helehelena hou i waena o lākou. ʻO ka Luna Nui o ka Buro, e hoʻoholo ana ma kāna hōʻailona hōʻailona ʻekolu, a me he mea lā ʻaʻole lawa ia, ke kīkē ʻana aku ma mua ona, he kanaka e ʻaʻahu ana i nā hōkū ʻelima loa o kahi komisina makai. Ua ʻike koke ʻo Drake ʻo ia ke kanaka e kamaʻilio pū ai lāua. Ua komo nā komisina makai i ka hakakā ʻana i ka hoʻoweliweli.
  
  Ua hoʻōho ka lekiō o ka pūʻali koa kūikawā: "Ua maopopo. Aia kekahi mea kaua mamao ma luna o ka hale. He ʻulaʻula kēia."
  
  "Na mea ino!" Ua manaʻo ʻo Drake e neʻe hou aku ana ka poʻe Kanada a me Kelemania me kā lākou mau pio.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Thorsten Dahl i ka mea hou. "Pono ʻoe e kamaʻilio me koʻu Kuhina Moku'āina."
  
  "Ua pau ka hana," wahi a ke komisina. "Ke hele nei ʻoe i waho."
  
  "ʻAʻole, kali," i hoʻomaka ai ʻo Drake, e kāohi kino ana iā Ben mai ka holo wikiwiki ʻana. "Oukou i hoomaopopo ole mai...."
  
  "ʻAʻole, ʻaʻole," wahi a ke komisina me ka paʻi ʻana o nā niho. "ʻaʻole maopopo iaʻu. A ke ʻōlelo nei au e haʻalele ana ʻoe ma ʻaneʻi, e hele ana i Wakinekona, DC. Makemake ʻo Capitol Hill i kahi ʻāpana o ʻoukou, a ke manaʻo nei au e lawe lākou i nā ʻāpana nui. "
  
  
  * * *
  
  
  He kanaiwa minuke ka holo ana. Ua hopohopo ʻo Drake no ka nalowale pohihihi o Kennedy a hiki i kona puka hou ʻana mai i ka wā e kokoke ana ka mokulele e lele.
  
  Holo maila ʻo ia ma ke ala, pau ka hanu.
  
  "Ua manaʻo wau ua nalowale ʻoe," wahi a Drake. Ua ʻoluʻolu loa ʻo ia, akā ua hoʻāʻo ʻo ia e mālama i ka naʻau māmā.
  
  ʻAʻole pane ʻo Kennedy. Akā, noho ʻo ia ma ka noho pukaaniani, kahi mamao loa mai ke kamaʻilio ʻana. Kū aʻela ʻo Drake e noiʻi, akā ua kū ʻo ia i kona huki ʻana mai ona aku, ʻo kona helehelena keʻokeʻo e like me ka ʻalabata.
  
  Aia i hea ʻo ia a he aha ka mea i hana ʻia ma laila?
  
  ʻAʻohe kelepona a leka uila i ʻae ʻia i ka wā o ka lele. ʻAʻohe kīwī. Lele malie lakou; ua nana aku kekahi mau kiai ia lakou me ke keakea ole mai.
  
  Hiki iā Drake ke hoʻokuʻu iā ia e kahe. Pono ka hoʻomaʻamaʻa SAS i nā hola, nā lā a me nā mahina o ke kali ʻana. No ka hoomakaukau ana. No ka nānā ʻana. No ia, hiki i ka hola ke lele i loko o ka millisecond. I kekahi manawa ua hāʻawi ʻia lākou i ka waiʻona i loko o kēia mau hue plastik liʻiliʻi a ua kānalua ʻo Drake no kahi manawa.
  
  Ua ʻālohilohi ka whiskey, he ʻamuleta amber o ka pōʻino, kāna mea kaua i koho ʻia i ka manawa hope i paʻakikī nā mea - i ka wā i haʻalele ai ʻo Alison. Ua hoʻomanaʻo ʻo ia i ka ʻeha, ka manaʻolana, akā naʻe, ua kau kona mau maka iā ia.
  
  "ʻAʻole ma ʻaneʻi, mahalo." Ua makaʻala ʻo Ben e hoʻokuʻu aku i kāna haku wahine. "He poʻe Mountain Dew mākou. E lawe mai."
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Ben e hoʻokuʻu iā Drake mai kēia mokuʻāina ma ka hoʻohālike ʻana he geek. Kūleʻa akula ʻo ia i waho o ke alahele, me ka nānā ʻana i ka mea hōʻike, e ʻoluʻolu ana a hoʻi i kona wahi. "Ma ka ʻōlelo a ko mākou mau kaikunāne ʻAmelika, ua komo wau i loko!"
  
  Ua ʻulaʻula kona mau helehelena i ka nānā ʻana o kāna wahine hoʻokipa iā ia me ka pīhoihoi. Ma hope o kekona, ʻōlelo ʻo ia, "ʻAʻole kēia ʻo Hooters air, pēpē."
  
  Ua hoʻi hou ʻo Ben i kona noho. "Kupu".
  
  Luliluli ke poo o Drake. "Kou ola kino, e ka hoa. ʻO kou hoʻohaʻahaʻa mau ʻana he mea hoʻomanaʻo hauʻoli ʻaʻole wau i like me ʻoe.
  
  "Bullshit".
  
  "Mahalo-mahalo."
  
  "Mai hopohopo".
  
  "A ʻo Karin - e maikaʻi ʻo ia. Hoʻohiki wau."
  
  "Pehea ʻoe e hoʻohiki ai, e Matt?"
  
  Hoʻomaha ʻo Drake. ʻO ka mea i hōʻike ʻia, ʻo ia kona kūpaʻa maoli i ke kōkua ʻana i ka poʻe nele, ʻaʻole ka manaʻo maopopo o ke koa.
  
  "ʻAʻole lākou e hōʻeha iā ia i kēia manawa," wahi āna. "A ʻaʻole koke e loaʻa iā mākou ke kōkua ʻoi aku ma mua o kāu e noʻonoʻo ai."
  
  "Pehea ʻoe i ʻike ai ʻaʻole lākou e hōʻeha iā ia?"
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Drake. "ʻAe, ʻae, he manaʻo naʻauao kēlā. Inā makemake lākou iā ia e make, ua pepehi koke lākou iā ia, ʻeā? ʻAʻohe hoʻomaʻamaʻa. ʻAʻole naʻe lākou. No laila..."
  
  "ʻAe?"
  
  "Pono ka poʻe Kelemania iā ia no kekahi mea. E mālama lākou iā ia e ola. Ua ʻike ʻo Drake hiki iā lākou ke lawe iā ia i kahi nīnau kūʻokoʻa a i ʻole kekahi mea maʻamau - i kahi luna e like me ka dictator i makemake e hoʻomalu i kēlā me kēia hanana. I nā makahiki, ua aloha ʻo Drake i kēia ʻano hana ʻino. Hāʻawi mau ko lākou mana aupuni i nā kāne maikaʻi i ka lua o ka manawa.
  
  Ua koi ʻo Ben i ka minoʻaka paʻa. Ua manaʻo ʻo Drake e hoʻomaka ana ka mokulele e iho a hoʻomaka e nānā i nā ʻoiaʻiʻo ma kona poʻo. Me ka hāʻule ʻana o kāna hui liʻiliʻi, pono ʻo ia e piʻi i luna a pale aku iā lākou.
  
  
  * * *
  
  
  I loko o ʻelua mau minuke ma hope o ka haʻalele ʻana i ka mokulele, ua alakaʻi ʻia ʻo Drake, Ben, Kennedy a me Dahl ma kekahi mau puka, ma luna o kahi escalator mālie, i lalo i kahi ala nui i hoʻopaʻa ʻia me nā panela uliuli mānoanoa, a ma ka hope ma kahi puka kaumaha a Drake i ʻike ai ua paʻa ʻia ma hope. lakou.
  
  Ua loaʻa lākou iā lākou iho i loko o kahi lumi hoʻokipa papa mua, kaawale, koe wale no lākou iho a me ʻewalu mau mea ʻē aʻe: ʻelima mau kiaʻi kaua a me ʻekolu mau lole-ʻelua wahine a me kahi kāne ʻelemakule.
  
  Ua hele mua ke kanaka. "ʻO Jonathan Gates," wahi āna me ka mālie. "Kuhina o ka pale kaua."
  
  Ua manaʻo ʻo Drake i ka wikiwiki koke o ka hopohopo. E ke Akua, he mega-mana kēia kanaka, ʻelima a ʻeono paha i ka laina no ka pelekikena. Uwe iho la ia a nee aku la imua, me ka ike ana i ka nee ana aku o na kiai, alaila, hohola ae la i kona mau lima.
  
  "Aia nā hoaaloha a pau," wahi āna. "Ma ka liʻiliʻi ... manaʻo wau pēlā."
  
  "Manaʻo wau ua pololei ʻoe." Ua neʻe akula ke Kuhina Kūʻē i mua a hohola i kona lima. "No ka mālama ʻana i ka manawa, ua hoʻomaka wau i kēia lā. Makemake ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa a hiki ke kōkua. Aia wau ma ʻaneʻi e... hoʻomaʻamaʻa ... i kēia kōkua. "
  
  Hāʻawi kekahi o nā wahine i mea inu. He lauoho ʻeleʻele kona, he nānā ʻana, a aia ma waena o kāna mau kanalima, me nā laina hopohopo e hiki ke hūnā i nā mea huna o ka mokuʻāina a me ke ʻano o ka nānā ʻole ʻana i nā kiaʻi e kamaʻilio nei i kona pilikia me lākou.
  
  Ua hoohehee iki na mea inu i ka hau. Noho ʻo Drake lāua ʻo Ben ma kahi kokoke i Gates, e inu ana i nā mea inu meaʻai. Hele akula ʻo Kennedy i ka puka makani, e ʻōniʻoniʻo ana i kāna waina a nānā i waho i nā mokulele kaʻa, me he mea lā ua nalowale ka noʻonoʻo. Ua komo ʻo Thorsten Dahl i kahi noho ʻoluʻolu me Evian, ʻo kāna ʻōlelo kino i koho ʻia ʻaʻole hoʻoweliweli.
  
  "E kuʻu kaikuahine," wahi a Ben. "Hiki iā ʻoe ke kōkua iā ia?"
  
  "Ua hoʻopili aku ka CIA iā Interpol, akā ʻaʻohe o mākou alakaʻi i ka poʻe Kelemania." Ma hope o kekahi manawa, me ka ʻike ʻana i ka pilikia o Ben a me ka hoʻoikaika ʻana iā ia e hele aku i kahi lālā o ka ʻaha kūkā, ua ʻōlelo hou ke kākau ʻōlelo: "Ke hoʻāʻo nei mākou, e ke keiki. E ʻike mākou iā lākou. "
  
  "ʻAʻole ʻike koʻu mau mākua." Nānā ʻole ʻo Ben i kāna kelepona paʻalima. "Akā ʻaʻole e liʻuliʻu-"
  
  I kēia manawa ua hele mai kekahi wahine i mua - he kanaka ʻoliʻoli, hilinaʻi, ʻoi aku ka ʻōpio, ma nā ʻano āpau e hoʻomanaʻo ana i ka wā e hiki mai ana ʻo Mrs.
  
  "ʻO koʻu ʻāina ʻaʻohe mea pōkole ʻole, e Mr. Dahl, Mr. Drake. ʻIke mākou ua hala loa mākou i kēia, a ʻike mākou i ke ʻano o nā pili. Ua wehe ʻia kāu hui SAS no ka hana. SGG pū kekahi. Loaʻa iā mākou kahi hui Delta i mākaukau e kōkua. E hoʻohui wale i nā helu..." Wiwi ʻo ia i kona mau manamana lima. "Hoʻohui".
  
  "A me Polofesa Parnevik?" 'Ōleloʻo Dahl no ka manawa mua. "He aha ka nūhou e pili ana i ka poʻe Kanada?"
  
  "Ke hoopukaia nei na palapala kauoha," wahi a ke kakauolelo me ka oolea iki. "He kūlana diplomatic kēia-"
  
  "ʻAʻole!" Ua hoʻōho ʻo Drake, a laila hoʻomāmā iā ia iho. "ʻAʻole, e ka haku. ʻO kēia ke ala hewa. Hoʻomaka kēia mea... he aha?... ʻekolu lā aku nei? ʻO ka manawa nā mea a pau ma ʻaneʻi, ʻoi aku i kēia manawa. ʻO nā lā e hiki mai ana, "i ʻōlelo ai ʻo ia," kahi a mākou e lanakila ai a nalowale paha.
  
  Ua hāʻawi ʻo Kakauolelo Gates iā ia i kahi hiʻohiʻona kahaha. "Ke lohe nei au aia kekahi mau koa i loko ou, e Drake. ʻAʻole naʻe ma muli o kēia pane. "
  
  "Ke hoʻololi nei au ma waena o ke koa a me ke kanaka kīwila i ka wā e kūpono ai," wahi a Drake. "ʻO nā pōmaikaʻi o ka lilo ʻana i koa mua."
  
  "Ae. ʻAe, inā ʻoi aku ka maikaʻi o kou manaʻo, ʻaʻole kōkua nā warrants. Ua nalowale ʻo Colby Taylor mai kona hale noho Kanada me ka hapa nui o kāna mau limahana. ʻO koʻu manaʻo, ua hoʻolālā ʻo ia i kēia no ka manawa lōʻihi a ua hoʻololi i kekahi mau mea i hoʻonohonoho mua ʻia. ʻO ka mea nui - aia ʻo ia ma waho o ka pā. "
  
  Ua pani ʻo Drake i kona mau maka. "He nūhou maikaʻi?"
  
  ʻŌlelo kekahi wahine ʻōpio. "ʻAe, hāʻawi mākou iā ʻoe i nā kumuwaiwai āpau o ka Hale Waihona Puke o ka ʻaha kūkā e kōkua i kāu noiʻi." Olinolino kona mau maka. "ʻO ka hale waihona puke nui loa ma ka honua. He kanakolukumamālua miliona mau puke. Paʻi kakaʻikahi. A me ka World Digital Library.
  
  Nānā ʻo Ben iā ia me he mea lā ua ʻae ʻo ia e komo i kahi hoʻokūkū cosplay Princess Leia. "ʻO nā kumuwaiwai a pau? No laila - ma ka manaʻo - hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ka mea Kelemania i nānā ʻia me ka moʻolelo Norse? Loaʻa paha iā ʻoe nā kikokikona e pili ana iā Odin a me kēia hale kupapaʻu o nā akua. He mau mea ʻaʻole ma ka pūnaewele?"
  
  "Hiki iā ʻoe, me ka hoʻopā wale ʻana i kahi pihi," wahi a ka wahine. "A inā ʻaʻole, loaʻa iā mākou kekahi mau hale waihona puke kahiko loa."
  
  Ua ʻālohilohi nā maka o Ben me ka manaʻolana i kona nānā ʻana iā Matt. "E lawe iā mākou i laila."
  
  
  * * *
  
  
  Ua wehe ʻia ka Hale Waihona Puke o ka ʻAhaʻōlelo iā lākou i ke kakahiaka nui o ka Lāpule. Pīhoihoi nā kukui, nā limahana, ka hale waihona puke nui loa o ka honua. I ka wā mua, ua hoʻomanaʻo ʻo Drake i ka hale hōʻikeʻike a me ka manaʻo o ia wahi, akā i kona nānā ʻana i nā lālani o nā waihona puke a me nā balconies heluhelu poepoe, ua ʻike koke ʻo ia i ka lewa hanohano o ka ʻike kahiko, a ua hoʻololi ʻia kona ʻano e like me kona puni.
  
  ʻOiai ʻo Drake i hoʻolilo i kekahi manawa i ka ʻauwana ʻana i nā alahele, ʻaʻohe manawa o Ben i ka luʻu ʻana i ka noiʻi. Holo akula ʻo ia ma luna o ka lanai, hoʻouka i ka pona a hoʻouna aku i kā lākou luna koa kūikawā o Suedena ma kahi ʻimi e loaʻa ka kofe a me nā kuki.
  
  "Maikaʻi kahi," wahi a Drake i kona kaʻapuni ʻana. "Manaʻo wau e hiki iā Nicolas Cage ke puka i waho i kēlā me kēia minuke."
  
  Pini ʻo Ben i ke alahaka o kona ihu. "ʻAʻole maopopo iaʻu kahi e hoʻomaka ai," ʻae ʻo ia. "He hale paʻa koʻu poʻo, e ka hoa."
  
  Ua paʻi ʻo Thorsten Dahl i nā ala hao e hoʻopuni ana i ka lanai. "E hoʻomaka me ka mea āu i ʻike ai," i ʻōlelo ai ʻo ia i ka leo Oxford. "E hoʻomaka me ka moʻolelo."
  
  "Akau. ʻAe, ʻike mākou i kēia mele. Ua ʻōlelo nui ʻia ʻo ka mea e hoʻohaumia i ka hale kupapaʻu o nā akua e lawe mai ia i ke ahi i lalo i ka honua. A he ahi, ʻoiaʻiʻo. E wela ana ko kakou honua. Ua ʻike nō hoʻi mākou he ʻano like ʻole kēia moʻolelo me nā moʻolelo pili ʻē aʻe i kākau ʻia e pili ana i nā akua ʻē aʻe.
  
  "He aha kā mākou ʻike ʻole," wahi a Dahl, "no ke aha? A pehea?"
  
  "Ahi," wahi a Drake me ka ʻoi loa. "Ua ʻōlelo wale ke kanaka."
  
  Ua pani ʻo Ben i kona mau maka. Huli akula ʻo Dahl iā Drake me ka ʻakaʻaka paʻa. "Ua kapa ʻia ʻo brainstorming," wahi āna. "ʻO ka nānā ʻana i nā ʻoiaʻiʻo e kōkua pinepine i ka hōʻike ʻana i ka ʻoiaʻiʻo. Ua manaʻo wau pehea e hiki mai ai kahi pōʻino. E ʻoluʻolu e kōkua a haʻalele paha."
  
  Ua inu ʻo Drake i kāna kofe a noho mālie. Ua nalowale nā kānaka ʻelua a ua kūpono lākou i ka hakahaka. Piʻi akula ʻo ia a hiki i ke ala hao a nānā aku i hope, e ʻōniʻoniʻo aʻe ana kona mau maka a puni ke keʻena poepoe, e ʻike ana i nā kūlana o nā limahana a me nā ʻelele ʻAmelika. Noho ʻo Kennedy i ʻelua papahele ma lalo, me ka paʻi ʻana me ka huhū ma kāna kamepiula, kaʻawale ʻia e kāna ... he aha? ʻO ka hewa? Makau? Ke kaumaha? Ua ʻike ʻo ia i nā mea a pau, ʻaʻole ʻo ia e hoʻomaka e haʻi.
  
  "ʻO ka moʻolelo," wahi a Ben, "e hōʻike ana i ka hoʻomāinoino ʻana i ka lua kupapaʻu o Odin e hoʻomaka i ke kahe ʻana o nā kahawai ahi. E ʻōlelo wau he mea nui kēia e ʻike e like me nā mea ʻē aʻe ma aneʻi.
  
  Huhū ʻo Drake i kona mau hoʻomanaʻo hou. He muliwai ahi, ua ʻike ʻo ia.
  
  Akā ma hea?
  
  "No ke aha ʻoe i ʻōlelo ai pēlā?" i ninau aku ai oia. "Na muliwai ahi?"
  
  "ʻaʻole maopopo. Ma muli paha o koʻu luhi i ka ʻōlelo ʻana 'e hū ana ke ahi ahi' a 'kokoke ka hopena'. Manaʻo wau e like me kahi kiʻiʻoniʻoni Hollywood. "
  
  "No laila, ua hele ʻoe ma hope o nā kahawai ahi?" Hāpai aʻela ʻo Dahl i kona kuʻemaka. "E like me ka pele?"
  
  "ʻAʻole, kali," ʻo Drake i hoʻopaʻa i kona mau manamana lima. "ʻAe! Ka lua pele nui! I... ma Iceland, ʻeā?" Ua nānā ʻo ia i ka Swede no ka hōʻoia ʻana.
  
  "E nānā, no ka mea ʻo Scandinavian wau ʻaʻole manaʻo ʻo wau"
  
  "ʻAe". I kēlā manawa, ua hoʻokumu ʻia ke Kakauolelo Kākoʻo ʻo Junior no ka pale mai hope o kahi waihona puke kokoke. "Ma ka ʻaoʻao hema o Iceland. Ua ʻike ka honua holoʻokoʻa i kēia. Ma hope o ka heluhelu ʻana i ka noiʻi aupuni hou, manaʻo wau ʻo ka hiku kēia o ka lua pele e kū nei."
  
  "ʻO ka mea kaulana loa aia ma Yellowstone Park," wahi a Ben.
  
  "Akā, he mea hoʻoweliweli anei ka Supervolcano?" i ninau aku ai o Drake. "A i ʻole he moʻolelo Hollywood ʻē aʻe kēia?"
  
  Kuno iho la o Ben a me ke kokua kakauolelo. "ʻAʻole i ʻoi aku ka nui o ka huaʻōlelo 'mea hoʻopau' i kēia ʻano," wahi a ke kōkua. "Haʻi mai ka noiʻi iā mākou ʻelua lua pele nui i hui pū me nā hanana hoʻopau nui loa ʻelua i hana ʻia ma ko mākou honua. ʻO ka lua, ʻoiaʻiʻo, he dinosaurs.
  
  "Pehea ka nui o ka manawa like?" i ninau aku ai o Drake.
  
  "Pēlā kokoke loa inā hiki i hoʻokahi manawa, e kahaha ʻoe iā ia. Akā ʻelua? E..."
  
  "Kupu".
  
  Hāpai ʻo Ben i kona mau lima i ka lewa. "E nānā, ke hele nei mākou ma ʻaneʻi. ʻO ka mea e pono ai mākou e hoʻouka iā Odin me ka palaka. Ua hōʻike ʻo ia i kekahi mau poʻo inoa ma ka pale. "ʻO kēia, kēia a wow ¸ maopopo kēia. Voluspa - kahi e kamaʻilio ai ʻo Odin e pili ana i kāna mau hālāwai me ka Makaula.
  
  "Nā kipa?" Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. "Pono Viking, ʻeā?"
  
  Ua hilinaʻi ke kōkua ma luna o Ben a pēhi i kekahi mau pihi, hoʻokomo i kahi huaʻōlelo a paʻi i kahi laina. ʻO kona kapa komo ka mea kū'ē i ka lole o Kennedy, i hoʻolālā maikaʻi ʻia e hōʻike i kona kiʻi ma mua o ka hūnā. Ua akeakaa na maka o Ben, ua poina iki kona mau pilikia.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Drake, "Washed talent."
  
  Hāʻawi ʻo Ben iā ia i ka manamana waena i ke kū ʻana o ke kōkua. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ʻaʻole ʻo ia i ʻike iā ia. "E lawe ʻia lākou iā ʻoe i loko o ʻelima mau minuke," wahi āna.
  
  "Mahalo iā ʻoe, e Miss." Ua kānalua ʻo Drake. "E kala mai, ʻaʻole wau i ʻike i kou inoa."
  
  "E kāhea iaʻu ʻo Hayden," wahi āna.
  
  Ua waihoia na buke ma ka aoao o Ben, he mau minuke ma hope iho, a koho koke iho la oia i ka mea i kapaia Voluspa, ua huli ae la oia i na aoao me he kanaka la; me he holoholona honi koko la. Ua koho ʻo Dahl i kahi leo ʻē aʻe, ʻo Drake - ke kolu. Noho ʻo Hayden ma ka ʻaoʻao o Ben, e aʻo pū ana me ia.
  
  A laila hoʻōho ʻo Ben "Eureka! Loaʻa iaʻu!" Nalo ka loulou. ʻO Heidi! Aloha Heidi! Ke hahai nei kēia puke, a ke ʻōlelo nei au, "nā huakaʻi a ka mea ʻike punahele a Odin, ʻo Heidi."
  
  "E like me ka puke a nā keiki?" Ua hoʻomanaʻo ʻo Dahl i kāna mau lā kula.
  
  Pioloke wale ka nana aku o Drake. "A? He ʻano kanaka ʻo Heidi Klum wau. "
  
  "ʻAe, he puke keiki! Ke manaʻoʻiʻo nei au ua ulu ka moʻolelo o Heidi a me ka moʻolelo o kāna huakaʻi i nā makahiki mai kahi Norse saga i kahi moʻolelo Norse, a laila ua hoʻoholo kekahi mea kākau mai Switzerland e hoʻohana i ka moʻolelo i kumu no ka puke keiki.
  
  "ʻAe, he aha ka ʻōlelo?" Ua ʻike ʻo Drake i ka paʻi wikiwiki ʻana o kona puʻuwai.
  
  Heluhelu ʻo Ben no kekona. "ʻAe, ʻōlelo nui kēlā," hoʻomau ʻo ia me ka wikiwiki. "Ua ʻōlelo maikaʻi kēlā mea maikaʻi."
  
  
  IWAKALUA
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Noho ʻo Kennedy Moore e nānā ana i kāna pale kamepiula me ka ʻike ʻole ʻole, a me ka noʻonoʻo ʻana i ke ʻano o kou ʻō ʻana i ke ola ma lalo o kou manamana lima, ʻo ia wale nō ka pōleʻa tennis i hoʻopunipuni ʻia e kahi haku. Ua hoʻololi ka hoʻihoʻi liʻiliʻi i kou hopena, ua hoʻihoʻi ʻia ʻoe i loko o ka pāʻani i kekahi mau lā o ka hana wikiwiki.
  
  Ua ikaika ʻo ia ma ke ala i New York, ʻoi aku ka maikaʻi ma hope o ka pupule hale hōʻikeʻike. Ua hauʻoli ʻo ia iā ia iho a ʻoluʻolu paha iā Matt Drake.
  
  Pehea ka hewa, ʻōlelo ʻo ia iā ia iho. Akā naʻe, ʻaʻole anei i ʻōlelo kekahi e hiki mai ana ka holomua nui mai nā pilikia nui? ʻO kekahi mea like.
  
  Ua aihueia ke Kumuao. Ua ʻaihue ʻia ke kaikuahine o Ben Blake. A hele pololei ʻo Kennedy i kēia keʻena kelepona, poʻo pololei a komo hou i loko o ka pāʻani, ua kau kona mau manaʻo i ka hoʻomaopopo ʻana i ka huikau.
  
  A laila, i kona hoʻomaka ʻana e hele i luna o nā ʻanuʻu, ua make ʻo Lipkind mai ka lehulehu a hoʻōki koke iā ia.
  
  "Kapena?"
  
  "Hi Moore. Pono kāua e kamaʻilio ".
  
  "E komo i loko," i ʻānai aku ai ʻo Kennedy i ke keʻena nui, "hiki iā mākou ke hoʻohana i kāu kōkua."
  
  "Uh, ʻē. ʻAʻole. ʻAʻole ma muli o ka hale hōʻikeʻike ʻo Moore. Aia ka moku holo moku ma ia ala.
  
  Ua neʻe ʻo ia i waena o ka lehulehu, ke nānā aku nei kona kua i kēia manawa e like me ka hoʻopiʻi leo ʻole. Pono ʻo Kennedy e wikiwiki e hopu.
  
  "He aha ... he aha ka mea i hana ai, e ke kāpena?"
  
  "E komo i loko."
  
  Ua kaawale ka moku holo moku koe wale no laua. Ua emi ka walaʻau o ke alanui, ua paʻa nā hanana haʻalulu honua i waho ma mua o ka maikaʻi o kahi hui pāʻina.
  
  Huli ka hapalua o Kennedy ma kona noho e alo i ka Lipkind. "Mai haʻi mai iaʻu...ʻoluʻolu, mai haʻi mai iaʻu..." ʻO kahi puʻupuʻu i loko o kona ʻāʻī i lilo ai ʻo Lipkind i kāna mau hiʻohiʻona koʻikoʻi, me ka haʻi ʻana iā ia i nā mea āpau ma mua o ka haʻalele ʻana o nā huaʻōlelo i kona mau lehelehe.
  
  Ua hāʻule naʻe lākou, a ʻo kēlā me kēia ʻōlelo he kulu o ka lāʻau make i loko o kona ʻuhane ʻeleʻele.
  
  "Ua paʻi hou ʻo Kaleba. Hoʻokahi mahina hoʻopaneʻe mākou - a laila i ka ʻauinalā i nehinei ua kelepona mai mākou. ʻO ke kaikamahine... ahh... ʻo ke kaikamahine mai Nevada mai," haʻihaʻi kona leo. "He mea hou ma ke kaona. Haumāna."
  
  "ʻAʻole. E ʻoluʻolu..."
  
  "Makemake au e ʻike ʻoe i kēia manawa, ma mua o kou lohe ʻana i ka ʻiole."
  
  "ʻAʻole".
  
  "E kala mai au, e Moore."
  
  "Makemake au e hoʻi. E hoʻi wau, e Lipkind. E hoʻokuʻu iaʻu i loko. "
  
  "E kala mai iaʻu".
  
  "Hiki iaʻu ke kōkua iā ʻoe. ʻO kēia kaʻu hana. Koʻu ola."
  
  E nahu ana ʻo Lipkind i kona lehelehe haʻahaʻa, he hōʻailona maopopo o ke kaumaha. "Koe aku. ʻOiai inā makemake wau, ʻaʻole e ʻae nā luna. Maopopo iā 'oe."
  
  "Pono anei au? Mai ka manawa hea e hiki ai iaʻu ke ʻike i ka manaʻo o ka poʻe kālai'āina? ʻO ka poʻe a pau i loko o ka politika he poʻe ʻōpio, ʻo Lipkind, a mai ka manawa hea lākou i hoʻomaka ai e hana i ka mea kūpono? "
  
  "Ua hopu ʻoe iaʻu," ʻo ka ʻuā a Lipkind i kumakaia i kona puʻuwai. "Akā, ʻo nā kauoha, e like me kā lākou e ʻōlelo nei, he kauoha. A ʻaʻole i hoʻololi ʻia kaʻu.
  
  "Lipkind, ʻo kēia ... ke hōʻino nei iaʻu."
  
  Ua moni maloʻo ʻo ia. "E hāʻawi manawa. E hoʻi mai ʻoe".
  
  "ʻAʻole naʻu kaʻu e mālama nei, pōʻino! ʻO kēia kāna mau mea hōʻeha! ʻO kā lākou ʻohana!"
  
  "Pēlā nō koʻu manaʻo, e Moore. Hilinaʻi iaʻu."
  
  Ma hope o kekahi manawa, nīnau ʻo ia, "Ma hea?" ʻO ia wale nō ka mea hiki iā ia ke hana, ʻo ia wale nō ka mea hiki iā ia ke noi aku, ʻo kāna mea wale nō e noʻonoʻo ai.
  
  "Moore. Ma ʻaneʻi ʻaʻole ʻoe e uku i kekahi penikala. ʻAʻole nau hewa ʻo kēia psycho he psycho fucking. "
  
  "Ma hea?" - Ua nīnau au.
  
  Ua ʻike ʻo Lipkind i kāna mea e pono ai a haʻi iā ia i kēlā wahi.
  
  
  * * *
  
  
  Wehe kahua kūkulu. Ekolu poloka ma ka hema o Ground Zero. Kapa ʻia ka mea hoʻomohala ʻo Silke Holdings.
  
  Ua ʻike ʻo Kennedy i ka hana kalaima i loko o iwakālua mau minuke, ʻike ʻo ia i ka lipine lele ma ka papahele ʻehā o ka hale hāmama a hoʻouna i kahi kaʻa. Kū ʻo ia i mua o ka hale me ka nānā ʻana i luna me nā maka ʻuhane ʻole. Ua haʻalele ʻia ka wahi-he hana hewa mau nō ia-akā ua hala ka Pōʻaono a ua hiki mai ka hanana ma mua o 24 mau hola i hala.
  
  Kiʻi ʻo Kennedy i ka ʻōpala, a laila hele i waho i ke kahua kūkulu. Ua hele ʻo ia ma luna o ke alapiʻi ʻiʻo hāmama ma ka ʻaoʻao o ka hale a hiki i ka papahele ʻehā a ma luna o kahi pā paʻa.
  
  Ua huki ʻia ka makani ikaika i kona ʻahuʻula. Inā ʻaʻole i wili ʻia kona lauoho me ka lipine ikaika, inā ua lele ʻo ia me he mea lā. ʻEkolu mau hiʻohiʻona o New York i wehe ʻia i mua ona, a ua hoʻonāwaliwali iā ia - kahi kūlana i loaʻa iā ia i kona ola a pau, akā, ʻo ka mea kupanaha, ua hoʻomanaʻo ʻia i kēia manawa wale nō.
  
  Akā naʻe, piʻi ʻo ia iā Yggdrasil, ka World Tree.
  
  A laila, ʻaʻohe poni.
  
  Ua hoʻomanaʻo iā ia i ka hihia Odin a me Matt Drake. Makemake ʻo ia e hoʻi i kēia, iā ia, akā ʻaʻole maopopo ʻo ia i kona wiwo ʻole.
  
  Hele ʻo ia ma kēlā ʻaoʻao o ka lepo lepo, e pale ana i nā puʻu ʻōpala a me nā mea hana a ka poʻe ʻaelike. Huki ka makani i kona mau lima lima a me kona puolo, a e pehu ai ma muli o ka nui o nā mea. Ua kū ʻo ia ma kahi mamao loa mai kahi a Lipkind i wehewehe ai i kahi o ke kino. Kūlike ʻole i ka televise kaulana, ʻaʻole hōʻailona ʻia nā kino me ka paʻakai - paʻi ʻia lākou, a laila ana ʻia ko lākou wahi kikoʻī mai nā kiko paʻa like ʻole.
  
  ʻO kēlā me kēia ʻaoʻao, pono ʻo ia e noho ma laila. E kūlou, e kukuli, e pani i kou mau maka a pule.
  
  A hoʻi hou maila. E like me ka diabolo e haule ana mai ka lani mai. E like me ka hana ʻana o kahi ʻānela, ua ʻā nā mea a pau i kona noʻonoʻo. ʻO ka manawa i ʻike ai ʻo ia iā Chuck Walker e ʻeke ana i ke kālā lepo. Ka leo o ka waha o ka lunakanawai e hoike ana i kona hewa. Ke nānā aku nei ka poʻe make mai kona mau hoa hana, nā kiʻi haumia i hoʻomaka e ʻike ʻia ma kāna laka, i hoʻopili ʻia i ka pāpale o kāna kaʻa, i hoʻopili ʻia i ka puka o kona keʻena.
  
  ʻO ka leka i loaʻa iā ia mai ka pepehi kanaka serial, kahi i mahalo ai iā ia no kāna kōkua āpau.
  
  Pono ʻo ia e mihi no kahi pepehi kanaka ʻē aʻe āna i kōkua ai iā Thomas Caleb e hana.
  
  Pono ʻo ia e kala mai i ka poʻe make a me ke kanikau.
  
  
  IWAKALUA KUMAMALU
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "ʻOi aku ka hōʻike ʻana o kēia mea ma mua o Britney," i hoʻolalelale ʻo Ben i kāna mau ʻōlelo, me ke kāohi ʻana i kona hauʻoli. "Ua'ōleloʻia maʻaneʻi- 'ʻOiaiʻo ia ma luna o ka World Tree, hōʻikeʻo Volva iā'Odin uaʻikeʻo ia i kāna mau mea huna. Ua kaumaha ʻo ia iā ia iho ma Yggdrasil i ka ʻimi ʻana i ka ʻike. Ua hookeai oia no na la eiwa a me na po eiwa no ia kumu hookahi. 'Ōleloʻo ia iā ia uaʻikeʻo ia i kahi i hūnāʻia ai kona mau maka a me kona hāʻawiʻana iā lākou no kaʻike hou aku. "
  
  "One Wise One," wahi a Dahl. "Ua ʻōlelo ʻo Parnevik ua manaʻo mau ʻia ʻo ia ʻo ia ka mea naʻauao o nā akua a pau."
  
  Ua ʻōhumu ʻo Drake, "ʻAʻole naʻauao ke haʻi aku i kāu mau mea huna i kahi wahine."
  
  ʻOkaʻaʻo aʻela ʻo Ben i kona mau maka iā ia. "Ua hookeai o Odin ma ka World Tree no na la eiwa a me na po eiwa me ka hou ana o ka ihe i kona aoao, e like me Kristo ma ke kea. 'Ōleloʻo Heidi i loko o kāna hoʻopunipuni, haʻiʻo'Odin iā ia i kahi i hūnāʻia ai kona mau hoa. Ma hea i huna ʻia ai kona pale kaua? A e waiho kona ihe ma laila. A makemake ʻo ia iā ia e hoʻopuehu i kona mau hoa - kona mau ʻāpana - a waiho i kona kino i loko o ka lua.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ben iā Drake me nā maka ākea. "ʻAʻole paha i pau kaʻu ʻimi ʻana i ka clitoris kaʻao, e kuʻu hoaaloha, akā ua pau kaʻu hana ma ʻaneʻi."
  
  Hoʻomanaʻo ihola ʻo Ben i kona wahi a me ka wahine e kū ana ma hope ona. Ua hopu ʻo ia i ke alahaka o kona ihu. "ʻO ka pōʻino a me ka lapuwale."
  
  ʻAʻole ʻo Dahl i ʻōpō maka. "E like me kaʻu i ʻike ai - a pili wale kēia i ka mea aʻu i pilikia ai e hoʻolohe i ka wā o ke aʻo ʻana a Parnevik - ʻo nā Volvas, e like me nā pharaohs o ʻAigupita, ua kanu mau ʻia i loko o nā lua kupapaʻu waiwai loa, a ma hope o nā mea waiwai he nui. Lio, kaʻa, makana mai nā ʻāina mamao aku."
  
  Me he mea lā e hūnā ana ʻo Hayden i kahi ʻakaʻaka. "Inā mākou e hahai pololei i kāu moʻolelo holoʻokoʻa, e Mr. Blake, a laila ke manaʻoʻiʻo nei au ʻo nā huakaʻi i kapa ʻia ʻo Heidi he wehewehe maoli i kahi i hoʻopuehu ʻia ai nā ʻāpana āpau o Odin ... a hūnā ʻia paha."
  
  "E kāhea mai iaʻu... Ben. ʻAe, Ben. A ʻae, pololei ʻoe. ʻOiaʻiʻo."
  
  Ua kōkua ʻo Drake i kāna hoaaloha e hele i waho. "ʻAʻole ia he mea nui i kēia manawa. Ua loaʻa nā ʻāpana āpau, koe wale nō nā Valkyries a ..." hoʻomaha ʻo ia.
  
  "Nā maka." wahi a Ben me ka ʻakaʻaka paʻakikī. "Inā hiki iā mākou ke loaʻa nā Maka, hiki iā mākou ke hoʻōki i kēia a loaʻa i nā ʻāpana kūʻai no Karin."
  
  Ua noho hāmau ʻo Drake, Dahl a me Hayden. Ua ʻōlelo hope ʻo Drake, "Pono ka poʻe Valkyries ma waho kekahi wahi, Blakey. Hiki iā ʻoe ke ʻike i kahi i loaʻa ai lākou? Aia paha kekahi hōʻike nūpepa kahiko a i ʻole kekahi mea."
  
  "Ua hele mai ʻo Heidi me ka moʻolelo o Ragnarok," e noʻonoʻo mau ana ʻo Ben, i loko o kāna noiʻi. "Ua aʻo paha ʻo Odin iā ia ma mua o kona make ʻana ma Ragnarok."
  
  Kūnou ʻo Drake i kona poʻo a hoʻouna akula iā Dahl lāua ʻo Hayden ma kahi kaʻawale. "Valkyries," ʻōlelo ʻo ia iā lākou. "Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe i ka nele o ka ʻike a no laila ke ʻano hewa paha? Aia paha kahi manawa e hiki ai iā Interpol ke hui pū me CIA a hāʻawi iā ia i kahi manawa?"
  
  "E hele wau e ʻae i kēia manawa," wahi a Hayden. "A e hoʻomau wau i ka hoʻokolokolo a kā mākou poʻe loea IT i hana kūʻē i ka poʻe Kelemania. E like me ka ʻōlelo ʻana mai a kāu hoaaloha liʻiliʻi - e alakaʻi iā mākou i nā ʻāpana uila iā mākou."
  
  "Nani?" Ua minoʻaka ʻo Drake iā ia. "ʻOi aku ʻo ia ma mua o kēlā. Hoʻokomo iā ʻoe iho i ke kiʻi. Mea leo i ka hui. He kanaka ʻohana, a..." ʻānai ʻo ia, "ʻae... kuʻu hoaaloha."
  
  Hoʻopili ʻo ia a kokoke, ʻī maila, "Hiki iā ia ke kiʻi i kaʻu kiʻi i kēlā me kēia manawa," a laila ʻakaʻaka mālie a hele aku. Ua hahai ʻo Drake iā ia, me ka pīhoihoi a me ke kāhāhā ʻoluʻolu. Ua hewa ʻo ia iā ia. E ke Akua, ʻoi aku ka paʻakikī o ka heluhelu ʻana ma mua o Kennedy.
  
  Ua haʻaheo ʻo Drake i kona hiki ke heluhelu i nā kānaka. Ua pahee anei? Ua palupalu anei kona mau makahiki o ka lawelawe aupuni ana?
  
  ʻŌlelo maila kekahi leo i loko o kona pepeiao, e lele ana kona puʻuwai. "He aha kēia?" - Ua nīnau au.
  
  Kennedy!
  
  "Hula!" Lele ʻo ia a hoʻāʻo e hoʻokaʻawale i kāna lele liʻiliʻi i ka lewa e like me ka hohola mau ʻana o kona mau lālā.
  
  Ua heluhelu ʻia e ka cop New York me he puke lā. "Ua lohe au ʻaʻole i hoʻohālua ʻia ka SAS ma ka ʻāina ʻenemi. Manaʻo wau ʻaʻole ʻoe i komo i kēia hui, ʻeā?"
  
  "He aha ka mea?" i ninau aku ai o Ben me ka noonoo ole, me ka pane ana i kana ninau.
  
  "ʻO kēia?" Kūleʻa ʻo Kennedy i mua a paʻi i ka ʻaoʻao o ka monitor, e kuhikuhi ana i kahi kiʻi liʻiliʻi i hūnā ʻia ma waena o nā hōʻailona o ka palapala.
  
  Huhū ka maka o Ben. "ʻaʻole maopopo. Me he mea lā i ka ikona ma ke kiʻi."
  
  I ka wā i hoʻopololei ai ʻo Kennedy, ua hemo kona lauoho mai kona mau kaulahao a hāʻule ma luna o kona mau poʻohiwi. Nānā akula ʻo Drake i ko lākou lele ʻana i lalo i ka liʻiliʻi o kona kua.
  
  "Auwe. Nui loa kēlā lauoho."
  
  "Hiki iā ʻoe ke hana, freak."
  
  Pālua ʻo Ben i ke kiʻi ikona. Huli ka pale i ke kikokikona, ʻo kona poʻo inoa wiwo ʻole e hopu ana i kou maka. ʻO Odin a me ka Makaula, i laina i ka wā o Ragnarok. A ma lalo iho kekahi mau laina kahiko o ka kikokikona wehewehe.
  
  ʻO kēia kiʻi pena, pena ʻia e Lorenzo Bacche i ka makahiki 1795 a kāʻili ʻia mai ka hōʻiliʻili pilikino o John Dillinger i ka makahiki 1934, ua manaʻo ʻia ua hoʻokumu ʻia ma kahi kiʻi kahiko a hōʻike i nā hoa o ke akua Norse ʻo Odin i hoʻonohonoho ʻia i kahi kauoha kūikawā ma ke kahua kahi i make ai ʻo Odin. - ke kahua kaua o Ragnarok. Nana mai kana Makaula aloha i keia a uwe.
  
  Me ka ʻōlelo ʻole ʻole, kaomi hou ʻo Ben a ʻike ʻia ke kiʻi i mua o lākou.
  
  "E kuu Akua!" Ua ʻōhumu ʻo Ben. "Maikaʻi ka hana."
  
  Ua ʻōlelo ʻo Kennedy, "He hoʻolālā kēia ... no ka hoʻonohonoho ʻana i nā ʻāpana."
  
  
  IWAKALUA KUMAMAHA
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "E hana kāua i mau kope." Ua kiʻi ʻo Drake e makaʻala mau i kekahi mau kiʻi wikiwiki me kāna kelepona. Ua aʻo ʻo Ben iā ia e mālama mau i kahi pahupaʻikiʻi maikaʻi a hana lima, a he pohō kālā ʻole kēia. "ʻO nā mea āpau a mākou e pono ai i kēia manawa ʻo nā Valkyries, nā maka a me ka palapala ʻāina o Ragnarok." Ua kū koke ʻo ia, i kuʻi ʻia e kahi ʻāpana hoʻomanaʻo.
  
  Nīnau ʻo Ben, "He aha?"
  
  "ʻAʻole maopopo. Crap. Hoʻomanaʻo. Malia paha kekahi mea a mākou i ʻike ai i kēia mau lā i hala iho nei, akā ua ʻike nui mākou i hiki ʻole iaʻu ke hōʻemi iho.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Dahl, "ʻAe, Drake. Ua pololei paha ʻoe. Loaʻa paha i ka Dillinger hou kāna hōʻiliʻili pilikino hoihoi. "
  
  "E nana maanei," i hoomau aku ai o Ben i ka heluhelu. "Ua ʻōlelo ʻia ma ʻaneʻi he ʻokoʻa kēia kiʻi pena, he ʻoiaʻiʻo ʻaʻole i ʻike ʻia a hiki i ka makahiki 1960, a ma hope iho ua hoʻokomo ʻia i loko o kahi hōʻikeʻike no Norse mythology a hoʻouna ʻia i kahi huakaʻi honua pōkole. Ma hope o kēia, a ma muli o ka emi ʻana o ka hoihoi, ua hoʻopaʻa ʻia ke kiʻi pena i loko o ka hale waihona puke a ... maikaʻi, poina. A hiki i kēia lā".
  
  "Maikaʻi kā mākou lawe ʻana i kahi mākaʻi me mākou." Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hoʻoikaika i ka manaʻo ponoʻī o Kennedy, ʻaʻole naʻe maopopo i kahi o kona poʻo ma hope o New York.
  
  Hoʻomaka ʻo Kennedy e nakinaki i kona lauoho i hope, a laila kānalua. Ma hope o kekahi manawa, hoʻokomo ʻo ia i kona mau lima i loko o kāna ʻeke, me he mea lā e hoʻāʻo ana e pahele iā lākou. Paʻi akula ʻo Drake iā ia ma ka poʻohiwi. "No laila, pehea ʻoe e kiʻi ai i kēia pena a lawe mai i ʻaneʻi. Aia paha kekahi mea i ʻike ʻole ʻia ma ke kiʻi. E nānā māua koʻu hoa kahiko ʻo Dahl i ka ʻaoʻao malu o ka hōʻiliʻili kiʻi. lulu i kekahi mau kumulāʻau. Hoʻomaha ʻo ia me ka ʻakaʻaka. "He mau lāʻau hou aku."
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Kennedy ma mua o ka hele ʻana.
  
  Ua nānā ʻo Dahl iā ia me nā maka liʻiliʻi. "No laila. Ma hea mākou e hoʻomaka ai?
  
  "E hoʻomaka mākou me nā Valkyries," wahi a Drake. "Ke haʻi mai kā mākou munchkin aloha iā mākou i hea a i ka wā i loaʻa ai lākou, hiki iā mākou ke hoʻāʻo e hahai iā lākou."
  
  "Ka hana makaʻu?" i ninau aku ai o Dahl. "Akā, ua hoʻouna wale ʻoe i kā mākou mākaʻi maikaʻi loa."
  
  "I kēia manawa pono ʻo ia i kahi mea hoʻowalewale ma ke kino, ʻaʻole noʻonoʻo. He ʻuʻuku loa ʻo ia."
  
  ʻŌlelo ʻo Ben. "Maikaʻi ka manaʻo, Mat. Ua ʻike ʻia nā Valkyries ma waena o nā waiwai nui ʻē aʻe i ka hale kupapaʻu o ka mea ʻike Viking, ʻo Volva, i ka makahiki 1945 ma Suedena.
  
  "Ka lua kupapau o Heidi?" Ua lawe ʻo Drake i kahi manawa.
  
  "Ua pono ia. ʻO kahi ala maikaʻi e hūnā ai i kekahi o nā ʻāpana. E noi aku i kāu mau minion e kanu pū me ʻoe ma hope o kou make ʻana.
  
  "E hoʻololi i kēia ʻatikala i kahi kamepiula ʻē aʻe." Noho ʻo Drake lāua ʻo Dahl ma kahi kokoke i kekahi, me ka nānā ʻole.
  
  Ua ʻike ʻo Drake e mau ana ka uaki. No Karin. No Parnevik. No ko lākou mau ʻenemi a no ka honua holoʻokoʻa. Ua kuʻi ʻo ia i ka mīkini me ka huhū nui, e hele ana i loko o nā waihona o ka hale hōʻikeʻike a hoʻāʻo e ʻike i ka wā i nalowale ai nā Valkyries mai ka waihona.
  
  "Ke manaʻo nei ʻoe e hana ana kekahi mai loko mai?" Hoʻomaopopo koke ʻo Dahl i kāna e hele ai.
  
  "ʻO ka manaʻo maikaʻi loa ʻo kahi kiaʻi palekana hale hōʻikeʻike i uku ʻole ʻia a i ʻole kahi curator i hoʻopaʻa ʻia ... kahi mea like. Ua kali lākou a hiki i ka wā e hoʻohaʻahaʻa ʻia ai nā Valkyries i ka waihona a laila hoʻouna mālie iā lākou. ʻAʻohe mea i ʻike i kēia no nā makahiki, inā paha. "
  
  "A i ʻole ka powa," i ʻoni iho ai ʻo Dahl. "E Iesu, e ke kanaka, ua ʻoi aku ma mua o kanaono makahiki mākou e noʻonoʻo ai i kēia." Ua hoʻopā ʻo ia i ke apo mare āna i hoʻokomo hou ai mai ko lāua komo ʻana i ka Hale Waihona Puke. Ua kū ʻo Drake no kekona. "Wahine?"
  
  "A me na keiki".
  
  "Aloha ʻoe iā lākou?"
  
  "ʻO kēlā me kēia kekona".
  
  "Maikaʻi. Malia paha ʻaʻole ʻoe i like me kaʻu i manaʻo ai ʻo ʻoe."
  
  "Hiki iā ʻoe, Drake."
  
  "E like me ia. ʻAʻole au ʻike i nā pōā. Akā e nānā maanei - ua hele ka Valkyries i ka huakaʻi i ka makahiki 1991 ma ke ʻano he ʻāpana o ka hoʻolaha pili aupuni no ka Swedish Heritage Foundation. I ka makahiki 1992, ua nalowale lākou mai ka papa inoa o ka Hale Hōʻikeʻike.
  
  Ua ʻō ʻo Dahl i kona mau lehelehe. "Ua hoʻoholo kekahi i pili i ka huakaʻi e ʻaihue iā lākou?"
  
  "A i ʻole ... ua hoʻoholo kekahi i nānā iā lākou ma ka huakaʻi!"
  
  "ʻAe, ʻoi aku paha kēlā." Luliluli ke poo o Dahl. "No laila i hea ka huakaʻi i hele ai?" Paʻi ʻehā kona mau manamana lima i ka pale. "ʻEnelani. NUIOKA. Hawaii. Nuhōlani."
  
  "Hoʻemi maoli kēlā," wahi a Drake me ka ʻakaʻaka. "Kupu".
  
  "ʻAʻole, kali," wahi a Dahl. "He oiaio keia. Ua holo malū ka ʻaihue ʻo Valkyrie, ʻeā? Hoʻolālā maikaʻi, hoʻokō maikaʻi ʻia. Kūpono. Ke hoʻomau nei nō ia i ke komo ʻana i ka hewa. "
  
  "Inā ʻoi aku kou naʻauao, e..."
  
  "E hoʻolohe! I ka hoʻomaka ʻana o nā makahiki 90, ua hoʻomaka ka mafia Serbian e ʻeli i kāna mau maiuu i loko o ka ʻōpū o Suedena. Ua pāpālua ʻia nā hewa pili i ka extortion ma lalo o hoʻokahi ʻumi makahiki, a aia i kēia manawa he mau haneli o nā hui i hoʻonohonoho ʻia e hana ana ma ka ʻāina. Kapa kekahi iā lākou iho ʻo Bandidos. ʻO nā poʻe ʻē aʻe, e like me ka Hells Angels, he mau hui biker wale nō. "
  
  "Ke ʻōlelo nei ʻoe he Valkyries ka mafia Serbian?"
  
  "ʻAʻole. Ke ʻōlelo nei au ua hoʻolālā lākou e ʻaihue a kūʻai aku iā lākou no ke kālā. ʻO lākou wale nō nā mea pili e huki i kēia. Hana kēia poʻe i nā mea a pau, ʻaʻole hoʻomake wale. ʻAʻole ʻoi aku ka hoʻopio ʻana o ka honua ma mua o lākou.
  
  "OK. No laila pehea mākou e ʻike ai i ka mea a lākou i kūʻai aku ai iā lākou?
  
  Lawe ʻo Dahl i kāna kelepona. "ʻAʻole mākou e hana pēlā. Akā ma ka liʻiliʻi he ʻekolu o nā alakaʻi alakaʻi nui i kēia manawa ma hope o nā pā kokoke i Oslo. " Ua hele ʻo ia e kelepona.
  
  Holoi ʻo Drake i kona mau maka a hilinaʻi i hope. Nānā ʻo ia i ka uaki a pūʻiwa i ka ʻike ʻana ua kokoke i ka hola 6. ʻO ka manawa hea lākou i hiamoe ai? Nānā aʻela ʻo ia i ka wā i hoʻi mai ai ʻo Hayden.
  
  Ua kaumaha ke kokua kakauolelo pale maikai. "E kala mai nā kāne. ʻAʻohe pōmaikaʻi me nā Kelemania. "
  
  Ua ʻōpuʻu ke poʻo o Ben, e hōʻike ana ka haʻalulu. "ʻaʻohe kanaka?"
  
  "Koe aku. Minamina loa au."
  
  "Akā pehea? Aia paha kēia kanaka ma kahi." Piʻi maila nā waimaka a kau ʻo ia iā Drake. "ʻAʻole anei?"
  
  "ʻAe, e ka hoa, pololei kēlā. E hilinaʻi iaʻu, e loaʻa iā mākou." Ua hopu ʻo ia i kāna hoaaloha i ka puliki bea, a ke noi aku nei kona mau maka iā Hayden e hana i kahi holomua. "Pono mākou e hoʻomaha a ʻai i ka ʻaina kakahiaka maikaʻi," i ʻōlelo ai ʻo ia, e ʻālohilohi ana kāna leo Yorkshire.
  
  Luliluli aʻela ʻo Hayden i kona poʻo, me ka nānā ʻana iā ia me he mea lā ua ʻōlelo Kepani ʻo ia.
  
  
  IWAKALUA KUMAMALIMA
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Ua nānā ʻo Alicia Miles i ka multi-billionaire ʻo Colby Taylor i kona noho ʻana ma ka papahele ākea o kekahi o nā hale he nui i loaʻa iā ia, aia kēia ma nā papahele he iwakāluakūmālua ma luna o Las Vegas Boulevard. ʻO kekahi pā he aniani holoʻokoʻa, e hāʻawi ana i kahi hiʻohiʻona nani o nā pūnāwai Bellagio a me nā kukui gula o ka hale kiaʻi ʻo Eiffel.
  
  ʻAʻole i manaʻo lua ʻo Colby Taylor. Ua hoʻokomo ʻia ʻo ia i kāna loaʻa hou loa, ʻo The Wolves of Odin, kahi āna i hoʻolilo ai i ʻelua mau hola e hoʻopili pono ai. Hele aku la o Alicia io na la, a ihi pakahi aku la i kona kapa a hiki i kona olohelohe ana, alaila, ku iho la ia ilalo ma na ha a i like kona mau maka me kona, he wawae mai ka honua aku.
  
  ʻO ka mana a me ka pilikia ʻelua mau mea i hoʻohuli iā ia. ʻO ka mana o Colby Taylor - megalomaniac extraordinaire - a me ka pōʻino i hoʻokumu ʻia e ka ʻike ʻono ua aloha ʻo kāna keikikāne ʻo Milo, ʻo ia ka mea ʻeha nui a ikaika mai Vegas.
  
  "E hoʻomaha ana ʻoe, e ka haku?" i ninau aku ai oia me ka hanu ole. "He kapa ʻole wau. ʻAʻohe uku keu.
  
  Nānā ʻo Taylor iā ia i luna a i lalo. "Alicia," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka lawe ʻana i ʻumi kālā mai kāna ʻeke kālā. "Ua ʻike mākou ʻelua e hoʻohuli hou iā ʻoe inā wau e uku." Ua kaomi ʻo ia i ka pila ma waena o kona mau niho ma mua o kona noho ʻana ma hope ona.
  
  Hoʻokiʻekiʻe aʻela ʻo Alicia i kona poʻo kiʻekiʻe, ʻaneʻane kulu, mahalo i nā kukui ʻālohilohi o ka Strip i hohola ʻia i mua ona. "Mai wikiwiki. Inā hiki iā ʻoe."
  
  "Pehea nā mea me Parnevik?" Ua ʻōlelo ʻo Taylor i kāna nīnau ma ke ʻano he ʻōhumu.
  
  "I ka pau ʻana o kāu," i pane aku ai ʻo Alicia ma kāna ʻōlelo Pelekania haʻihaʻi. "E hoʻokaʻawale wau i ʻelua."
  
  "He mana ka ʻike, Miles. Pono mākou e ʻike i kā lākou ʻike. ... He ihe. ʻO ke koena a pau. I kēia manawa aia mākou i mua. Akā ʻo nā Valkyries a me nā Maka ... nā makana maoli.
  
  Ua hoʻolohe ʻo Alicia. Kukū. ʻōhumu. ʻO ka manaʻo nui. Ua ola ʻo ia no nā mea ʻelua - ka pilikia a me ke kālā. Loaʻa iā ia nā mākau a me ka nani e lawe i nā mea āna i makemake ai, i hana ʻo ia i kēlā me kēia lā me ka noʻonoʻo ʻole a me ka mihi ʻole. He hoʻomaʻamaʻa wale kona mau lā ma ka SAS. ʻO kāna mau misionari ma Afghanistan a me Lebanona he haʻawina maʻalahi.
  
  ʻO kāna pāʻani kēia, ʻo kāna mea e pono ai ka pono. I kēia manawa he mea leʻaleʻa me Colby Taylor a me kāna pūʻali koa, akā e hāʻawi koke ana ka poʻe Kelemania i kahi lā uku nui - ʻo Abel Frey i hōʻike i ka mana maoli, ʻaʻole ʻo Colby Taylor. E hoʻohui i kēlā me ka pilikia nui o ka loaʻa ʻana o Milo aloha mau ma kahi kokoke, a ʻaʻole ʻo ia i ʻike i kahi mea ʻē aʻe ma kona ʻaoʻao.
  
  Nānā aʻela ʻo ia a puni ka Strip, me ka ʻike ʻana i ka mana piha o kēlā mau kukui ʻālohilohi a me nā casino nui, a ua lawe pono i ka leʻaleʻa liʻiliʻi a Colby Taylor i hāʻawi ai, i nā manawa āpau e noʻonoʻo ana iā Matt Drake a me ka wahine āna i ʻike pū ai me ia.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hele ʻo ia i loko o ka lumi hoʻokipa o ke keʻena a ʻike ʻo Professor Roland Parnevik i nakinaki ʻia, e moe ana, ma kahi moe e like me kāna haʻalele ʻana iā ia. Me ka wela o Taylor e ʻā mau ana ma waena o kona mau ʻūhā a me ka ʻulaʻula ma kona mau papalina, ua hoʻōho ʻo ia iā Geronimo! a lele akula ma luna o ka moena, pae ʻana ma hope o ka ʻelemakule.
  
  Lele ʻo ia ma luna o kona mau kuli a haehae i ka lipine kala ma kona mau lehelehe. "Ua lohe ʻoe iā mākou, ʻaʻole anei ʻoe, e Polofesa? ʻOiaʻiʻo, ua hana ʻoe. Ua kau kona maka ma kona ʻāʻī. "Aia anei kekahi ola o lalo e ka ʻelemakule? Pono ke kōkua?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo ia me ka pupule a lele ʻo ia mai kahi moe. Ua hahai nā maka makaʻu o ka polopeka iā ia i kēlā me kēia neʻe ʻana i ka mana, e hoʻāhu ana i kona ʻano, e hoʻoikaika ana iā ia i nā hōʻike hihiu ʻē aʻe. Hula ʻo ia, wili ʻo ia, hilahila.
  
  Akā, i ka hopena, ua noho ʻo ia ma ka umauma o ka ʻelemākule, me ka hanu nui ʻana iā ia, a hoʻoluli aʻela i nā ʻoki rose.
  
  "ʻO ka manawa e ʻoki ai i kou mau manamana lima," wahi āna me ka ʻoliʻoli. "ʻOliʻoli wau i kaʻu hoʻomāinoino e like me kaʻu leʻaleʻa i kaʻu wahine, ʻīniha ma ka ʻīniha. A ʻoi aku ka lōʻihi, ʻoi aku ka maikaʻi. E hoa aloha, eia wau no ke koko a me ka haunaele."
  
  "He aha ... he aha kāu makemake ... e ʻike?" Ua mānoanoa ka leo Kuekene a Parnevik me ka makaʻu.
  
  "E haʻi mai iaʻu e pili ana iā Matt Drake a me ka wahine hoʻokamakama i kōkua iā ia."
  
  "Drake? ʻO wau ... ʻaʻole maopopo iaʻu ... ʻaʻole makemake ʻoe - Odin?"
  
  "ʻAʻole au e hoʻokuʻu i kēia mau mea ʻino Norewai. Aia wau i loko o ia mea no ka hauʻoli nui o ia mea a pau." ʻOki koke ʻo ia i nā ʻoki rose ma kahi kokoke i ka piko o kona ihu.
  
  "Umm... ʻO Drake - SAS, lohe au. Ua komo ʻo ia i loko o kēia...ma ka pōʻino.
  
  Ua manaʻo ʻo Alicia i kahi nalu hau e holoi ana ma luna ona. Piʻi akahele ʻo ia i ke kino o Parnevik, kau ʻia nā ʻaoʻao ʻelua a puni kona ihu a ʻomi ʻia a ʻike ʻia kahi kahe koko.
  
  "Ke manaʻo nei au me he mea lā ke hoʻopaʻa nei ʻoe, e ka ʻelemakule."
  
  "ʻAʻole! ʻAʻole! E ʻoluʻolu!" ʻĀnō, ua mānoanoa loa kāna leo a me ka ʻinoʻino i ke kaomi ʻana i kona ihu a hiki ʻole iā ia ke hoʻomaopopo i nā huaʻōlelo. Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "Ke kani nei ʻoe me kēlā chef mai The Muppets." Blah blah blah, blah blah blah, blah blah blah.
  
  "ʻO kāna wahine-ua haʻalele ʻo ia iā ia. E hoʻopiʻi iā SAS!" - Ua hoʻopuka ʻo Parnevik a ʻōwili i kona mau maka me ka weliweli. "He kaikuahine ko kāna hoaaloha e kōkua mai iā mākou! ʻO Kennedy Moore ka wahine, he mākaʻi mai New York. Ua hoʻokuʻu ʻo ia i kahi mea pepehi kanaka!"
  
  Ua hoʻoneʻe ʻo Alicia i kāna mau pahi me ka huhū. "ʻOi aku ka maikaʻi. ʻOi aku ka maikaʻi, ke kumu. He aha hou aʻe?"
  
  "ʻO ia... aia ʻo ia ma... um... Holiday. ʻAʻohe lā hoʻomaha hoʻomaha. ʻIke ʻoe, ka mea pepehi kanaka-ua pepehi hou ʻo ia.
  
  "E ke Akua, Prof, ke hoʻomaka nei ʻoe e hoʻohuli iaʻu."
  
  "E ʻoluʻolu. Hiki iaʻu ke ʻōlelo he kanaka maikaʻi ʻo Drake!"
  
  Huki ʻo Alicia i kāna mau ʻoki rose. "ʻAe, ʻoiaʻiʻo nō ʻo ia e hele nei. Akā ua holo au iā ia ma SRT, ʻaʻole ʻoe. Ua ʻike au i ka mea e pili ana i kēlā ʻāpala."
  
  He uwa a me ka hāʻule ʻana, a laila ʻō ʻo Colby Taylor i kona poʻo ma ka puka. "Miles! Ua loaʻa iaʻu kahi kelepona mai ko mākou hoa pili i ke aupuni Suedena. Ua ʻike lākou i kahi o nā Valkyries. Pono mākou e wikiwiki. Ano!"
  
  Lalau aku la o Alicia i na oki rose a oki iho la i ka welau o ka manamana lima o ka elemakule.
  
  No ka mea hiki iā ia.
  
  A ʻoiai ʻo ia e ʻuā a uē ana, ua kau ʻo ia i kona kua a hoʻopaʻa iā ia me kahi jet injector, he syringe me ka nilala ʻole, e hoʻokomo ana i kahi mea ʻike liʻiliʻi ma lalo o kona ʻili.
  
  ʻO Plan B, ua manaʻo ʻo Alicia, ʻo kāna aʻo ʻana i nā koa i kū i ka pā.
  
  
  IWAKĀLUAKŪMĀONO
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  I ke kani ʻana o ke kelepona paʻa a Thorsten Dahl, ua piha ka waha o Drake i ka muffin blueberry. Holoi ʻo ia me ka kofe hou, e hoʻolohe ana me ka manaʻolana.
  
  "ʻAe, e ke Kuhina Moku'āina." Ma hope o kēia haʻalulu, ua lohi ke koena o ke kamaʻilio ʻana ma ka ʻaoʻao o Dahl, kahi ʻano o ka 'ʻike wau', nā ʻōlelo a me ka noho mālie. Ua hoʻopau ʻia me ka 'ʻAʻole au e hoʻokuʻu iā ʻoe, e ka haku', he mea hoʻoweliweli iki iā Drake.
  
  "Pono?" - Ua nīnau au.
  
  "Pono koʻu aupuni e hoʻohiki i kekahi o kēia poʻe Serbian scumbags i hoʻemi ʻia ka hoʻopaʻi paʻahao no ke kōkua, akā ua hōʻoia mākou." Hiki iā Drake ke haʻi aku aia ma lalo o ko Dahl conservative waho kahi kanaka makemake e hauʻoli.
  
  "A he aha?"
  
  "Koe aku. E hui kakou a pau." He mau minuke ma hope mai, ua huki ʻia ʻo Ben mai ka pale kamepiula, ua kau ʻo Hayden i kahi ʻīniha mai kona kuʻekuʻe, a ʻo Kennedy e kū ana me ka manaʻolana ma hope o Drake, me kona lauoho lōʻihi i lalo.
  
  Ua hanu ʻo Dahl. "ʻO ka pōkole pōkole ʻo ia ke alakaʻi o ka mafia Serbian Swedish i ka nineties - he kanaka i kēia manawa i loko o kā mākou mālama - hāʻawi i nā Valkyries i kāna hoa ʻAmelika ma ke ʻano he ʻano maikaʻi. No laila, loaʻa iā Davor Babic nā Valkyries ma 1994. I ka makahiki 1999, ua haʻalele ʻo Davor ma ke ʻano he alakaʻi o ka Mafia a hāʻawi ʻo ia i ka mana i kāna keiki ʻo Blanca, a hoʻi i kahi āna i aloha nui ai i ka honua - ʻo kona ʻāina hānau.
  
  Hoʻomaha iki ʻo Dahl. "Hawaii".
  
  
  IWAKALUA KUMAMAHIKU
  
  
  
  Nu Ioka, USA
  
  
  Nana iho la o Abel Frey mai ka puka aniani o kona keena ma ka papahele i ka miliona o na popo liilii e holo ana ma na alanui alanui malalo. Eia naʻe, ʻokoʻa ka poʻe noʻonoʻo, noʻonoʻo ʻole kēia poʻe, ʻaʻohe manaʻo, a nele i ka noʻonoʻo e nānā ma waho o ko lākou ola pōʻino. Ua manaʻo ʻo ia ua haku ʻia ka huaʻōlelo 'moa poʻo ʻole' e kekahi kanaka e kū ana ma kēia kiʻekiʻe loa ʻoiai ʻo ia e nānā ana i ka lua o ke kanaka.
  
  Ua hāʻawi lōʻihi ʻo Frey i kāna mau moemoeā. Ua ʻike ʻo ia i ka hiki ke hana i nā mea a pau i mea hōʻoluʻolu. Pono ʻoe e noʻonoʻo i nā hana hou, ʻokoʻa a leʻaleʻa.
  
  No laila ke kahua kaua. No laila ʻo ka ʻoihana hana - he ala mua e loaʻa ai nā wahine maikaʻi, a laila he mua no ke apo smuggling honua, a i kēia manawa he ala e hūnā ai i kona hoihoi i ka Tomb of the Gods.
  
  ʻO kāna hana ola.
  
  He kīnā ʻole ka pale, he hana noʻeau maoli, a me ka palapala ʻāina i kālai ʻia i kālai ʻia i loko o kona ʻili convex, ua ʻike koke ʻo ia i kahi ʻōlelo huna i kākau ʻia ma kona ʻaoʻao luna. ʻO kāna mea kālaiʻike punahele e hana ikaika ana ma ia mea. A ua hoʻāʻo kāna mea ʻepekema punahele e wehe i kahi mea kupanaha hou - ua hana ʻia ka pale i kahi mea ʻike, ʻaʻole metala maʻamau, akā he mea nui aʻe, akā i ka manawa like me ka māmā kupaianaha. Ua hauʻoli a hoʻohaʻahaʻa ʻia ʻo Frey i ka ʻike ʻana he ʻoi aku ka nui o ka mea huna a Odin ma mua o kāna i noʻonoʻo mua ai.
  
  No ka nele o ka manawa e aʻo ai iā lākou. ʻOi loa i kēia manawa ʻo ia kekahi o kēia heihei honua. Ua makemake ʻo ia e hiki iā ia ke hoʻihoʻi i nā mea a pau i La Veraine, a ʻoiai e leʻaleʻa ka poʻe pono ʻole, ʻo ia a me kekahi mau mea ʻē aʻe e nānā i nā mea huna o nā Akua.
  
  A laila, ʻakaʻaka ʻo ia i ka lumi kaʻawale. Pono e hui pū ʻia ka ʻikepili me kekahi mau manawa koʻikoʻi o ka hoʻomaha ʻino. E hoʻokuʻi paha i ʻelua mau kāne kāne e kūʻē i kekahi i kekahi ma kahi pāʻani, e hāʻawi iā lākou i kahi ala i waho. ʻOi aku ka maikaʻi, e hoʻopaʻa i kekahi i kekahi. ʻO ko lākou naʻaupō a me ka manaʻolana e hōʻike mau i ka mea nānā maikaʻi loa.
  
  Ke piʻi nei kāna leka uila. Ua ʻike ʻia kahi wikiō ma ka pale, e hōʻike ana i ke kaikamahine hou, ʻo Karin Blake, e noho ana ma luna o kona wahi moe i nā kaulahao.
  
  "Ka hope". Ua nānā ʻo Frey iā ia no ka manawa mua. Ua hōʻailona ka wahine ʻo Blake i kēlā me kēia o nā pūʻali koa ʻekolu āna i hoʻouna ai e ʻaihue iā ia, hoʻokahi ʻano ʻino. He akamai loa ʻo ia, he waiwai maoli, a ua hoʻopaʻa ʻia ʻo ia i loko o kāna hale paʻahao liʻiliʻi ma La Vereina, e kali ana i ka hiki ʻana mai o Frey.
  
  ʻO ka ʻiʻo hou no kona leʻaleʻa. Mai ke koko o ka mea hala ole kona pomaikai mau. ʻO ia kāna waiwai. Ua ʻoki ʻo ia i ka lauoho blonde, nā bangs maikaʻi, a me nā maka ākea ʻelua - ʻoiai ʻaʻole hiki iā Frey ke maopopo i ke kala i hāʻawi ʻia i ka maikaʻi o ke kiʻi. He kino nani - ʻaʻole ʻili e like me ke kumu hoʻohālike; ʻoi aku ka hoʻowalewale, ʻaʻohe kānalua, e hoʻopiʻi i ka wahine maikaʻi.
  
  Ua hoʻopā ʻo ia i kona mau maka helu. "E hoʻi koke mai ʻoe, e kuʻu wahi liʻiliʻi..."
  
  I kēlā manawa, wehe aʻela ka puka a komo maila kekahi Milo ʻinoʻino i loko, me ka hoʻoluliluli ʻana i kāna kelepona paʻalima ma kekahi lima. "ʻO ia," i hoʻōho ai. "Alika!" He ʻakaʻaka naʻaupō kona ma kona helehelena hupo.
  
  Ua hūnā ʻo Frey i kona mau manaʻo. "Ja? Halo? ʻAe, e haʻi mai iaʻu. ʻO kēlā ʻāpana hope loa ma New York, pono ia naʻu. " ʻAʻole ʻo ia i hilinaʻi iki i ka ʻōlelo Pelekane.
  
  Ua hoʻolohe ʻo ia iā ia me ka ʻakaʻaka ʻana i kāna wehewehe ʻana i kahi e hele ai lākou ma hope, me ka haʻalulu i kona lohe ʻana i ka hele ʻana o nā Suedena a me ko lākou mau hoa, a laila ʻaʻole hiki iā ia ke pale aku i ka wā i hoʻohiki ʻo ia e paʻa koke ana ʻo ia i ʻelua Kanada. huahelu.
  
  A laila hiki iā ia ke wehewehe i kēia palapala ʻano ʻē ma nā ʻaoʻao o ka Pale a ʻike inā i hana ʻia nā ʻāpana ʻē aʻe me ka mea like ʻole. A laila e loaʻa iā ia ʻekolu ʻāpana a me ka pōmaikaʻi.
  
  "Ma ka liʻiliʻi loa he naʻauao ʻoe," i ʻōlelo ai ʻo ia i ke kelepona me ka nānā pono ʻana iā Milo. "Ke kakali nei au i ka hoʻohana ʻana i kēia waiwai ke hui hou mākou." He manawa lōʻihi kēia mai kona hou ʻana i kahi rose Pelekane.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Frey i loko o ko Milo mau maka i ka manaʻo e hui hou me kāna ipo. ʻO ka pane ʻana a Alicia i loko o kona manaʻo.
  
  E like me kou makemake, e ka haku.
  
  
  IWAKALUA KUMAMALUWALU
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  Ma ka la 12 o Sepatemaba, ua poeleele ka la ma Hawaii nei e ka ua pouli o na parachutes Jellyfish, ka parachute kakauinoa o ka pūʻali koa US. Ma kahi hana kū hoʻokahi, ua pae ʻo Delta Commandos i hoʻopuni ʻia e Swedish SGG a me British SAS - a me kahi mākaʻi o New York - ma kahi kahakai mamao ma ka ʻaoʻao ʻākau o ka mokupuni.
  
  Holo akula ʻo Drake i kahakai, hoʻopalupalu ke one i kona pae ʻana, hoʻokuʻu i kāna parachute a huli koke aʻe e nānā i ka holomua o Kennedy. Ua pae ʻo ia ma waena o nā keikikāne Delta ʻelua, hāʻule i ka kuli hoʻokahi, akā kū koke ʻo ia i kona mau wāwae.
  
  Noho ʻo Ben me ka mokulele ʻoiai e hoʻomau ana i kāna noiʻi ʻana me ke kōkua ʻana o Hayden, ka mea i hoʻouna ʻia ma ke ʻano he "kauka" i ka US ma ka misionari.
  
  Ma ka ʻike o Drake, ʻoi aku ka maʻamau o nā ʻōlelo aʻoaʻo i hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻia o ko lākou mau luna - he kiu i ka lole hipa, no laila.
  
  Ua holo lākou ma kahakai i ka wela o ka lā Hawaiʻi, he kanakolu mau koa kūikawā i hoʻomaʻamaʻa nui ʻia, ma mua o ka hōʻea ʻana i kahi pali mālie i uhi ʻia e ka uhi o nā kumulāʻau.
  
  Maanei i hooki ai o Thorsten Dahl ia lakou. "Ua ʻike ʻoe i nā lula. Noho mālie a paʻa. ʻO ka pahuhopu he lumi mālama. I mua!"
  
  Ua hoʻoholo ʻia e hahau i ka hale o ke alakaʻi mua o ka mafia Serbian me ka ikaika loa. Ua kūʻē nui ka manawa iā lākou - ʻike paha ko lākou mau hoa hakakā i ka wahi o ka Valkyries i kēia manawa, a he mea nui ka lanakila ʻana ma kēia heihei.
  
  A i kona noho aupuni ʻana, ʻaʻole ʻo Davor Babic he kanaka aloha.
  
  Piʻi lākou i ka pali a holo ma kēlā ʻaoʻao o ke alanui, pololei i ka puka pilikino o Babich. ʻAʻole i pā ka makani iā lākou. Ua hoʻouka ʻia ka hoʻouka kaua ʻana, a ʻaʻole i emi iho i hoʻokahi minuke ua hoʻemi ʻia nā puka hao hao kiʻekiʻe i mau ʻāpana metala. Poha lākou ma ka ʻīpuka a hoʻopuehu ma ia wahi. Ua uhi ʻo Drake ma hope o kahi lāʻau pāma mānoanoa, e aʻo ana i ka lau ākea e piʻi ana i nā ʻanuʻu marble nui. Aia ma luna o lākou ke komo ʻana i ka hale o Babich. Ma nā ʻaoʻao ʻelua e kū ana nā kiʻi a me nā waiwai o ka moʻomeheu Hawaiʻi, ʻo ia hoʻi he kiʻi Moai mai Easter Island.
  
  ʻAʻohe hana i kēia manawa.
  
  ʻO ka mea hoʻomaha mafia Serbian i hilinaʻi iā ia iho.
  
  ʻO ke kanaka SAS, ʻo kona mau maka i hūnā ʻia, ua paʻi ma hope o Drake.
  
  "Aloha ʻoe e ka hoa kahiko. He lā maikaʻi, ʻeā? Aloha au i ka wā e pā pono ai ka lā i nā lens. Hoʻouna ʻo Wells i kāna mau manaʻo maikaʻi loa. "
  
  "Auhea kela elemakule pupule?" ʻAʻole lawe ʻo Drake i kona mau maka mai ka māla.
  
  "Ua ʻōlelo ʻo ia e hoʻopili ʻo ia iā ʻoe ma hope. He mea e pili ana i kou aie ia ia i kekahi manawa.
  
  "Kakahiko haumia."
  
  "ʻO wai ʻo Mei?" - i nīnau ai ʻo Kennedy. Huli hou ʻo ia i kona lauoho a ʻaʻahu i ka ʻaʻahu pūʻali koa ʻole ma luna o ka lole lole. Loaʻa iā ia ʻelua mau Glock.
  
  ʻO Drake, e like me ka mea maʻamau, ʻaʻole i lawe pū me ia i nā mea kaua, koe wale nō kāna pahi hana kūikawā.
  
  Ua ʻōlelo ke kanaka SAS hou, "Aia ʻo Old Drake Flame. ʻO ka mea nui, ʻo wai ʻoe?"
  
  "E hele mai, e nā kāne. E nānā i kēia. Ke kokoke nei mākou e hoʻomaka i kekahi o nā hoʻouka kaua nui loa i nā makaʻāinana ma ka mōʻaukala. "
  
  "Kivila?" Huhū ʻo Kennedy. "Inā he kanaka kīwila kēia kanaka, a laila ʻo wau ka hoki a Claudia Schiffer."
  
  Ua hele mua ka hui ʻo Delta ma nā ʻanuʻu. Ua puka mai ʻo Drake mai kahi peʻe i ka manawa i hoʻomaka ai lākou, a holo i ka ʻāina ākea. Iā ia i ka hapalua o laila, hoʻomaka ka uwa.
  
  Ua ʻike ʻia nā kiʻi ma luna o ke alapiʻi, ua ʻaʻahu ʻia i nā lole like ʻole, nā pahu pahu pahu, a me nā pālule ʻoki ʻia.
  
  ʻEono kiʻi pōkole i kani mai. He ʻeono kino i hāʻule me ke ola ʻole ma ke alapiʻi. ʻO ka hui Delta i ka hapalua. Ua hiki mai ka uwa wikiwiki mai kahi ma mua i ka hiki ʻana aku o Drake i lalo o nā ʻanuʻu a kolo ʻo ia ma ka ʻākau, kahi i uhi ʻia ai ka ʻūhā pōhaku ʻōniʻoniʻo.
  
  Kani mai la kekahi pana, leo nui, no ka Serbs mai. Huli ʻo Drake e nānā hou iā Kennedy, a laila piʻi pālua i luna.
  
  Ma waho aʻe o lākou, ua alakaʻi ʻia kahi wahi ʻiliʻili liʻiliʻi i ka puka o ka hale, aia ma waena o nā ʻāpana ʻelua o ka hale ʻano H. Puka mai la na kanaka kaua mai na puka hamama a mai ka pa ana i na puka Farani ma kela a me keia aoao o ka puka.
  
  He mau kakini o lakou.
  
  Haʻohaʻo ʻia lākou - akā hui hou koke. ʻAʻole naʻe paha he haʻahaʻa loa. Ua ʻike ʻo Drake i ka mea e hiki mai ana a puʻuhonua i waena o kahi hōʻiliʻili o nā kiʻi. Ua hoʻopau ʻo ia i ka huki ʻana iā Kennedy ma ka ʻāpana mai Easter Island.
  
  Ua lohe ʻia ka lua o ka pū mīkini ma hope mai. Hoʻonohonoho nā kiaʻi hoʻohāhā i nā pale alakaʻi ma nā ʻaoʻao āpau. Ua hāʻule ʻo Drake ma kona ʻōpū i ka wā i pā ai kekahi mau pōkā i ke kiʻi me nā leo kani.
  
  Holo mua na kiai. Ua hoʻolimalima ʻia lākou i nā ʻiʻo, i koho ʻia no ko lākou naʻaupō ma mua o ko lākou akamai naʻauao. Holo pololei lākou i nā laina ahi mai nā keikikāne Delta a hāʻule, me ka wiliwili ʻana i waena o nā kahawai koko.
  
  Nahā ke aniani ma hope o lākou.
  
  Ua lohe ʻia nā kiʻi hou mai nā puka makani o ka hale. Ua loaʻa i ke koa Delta pōʻino ka pōkā ma ka ʻāʻī a hāʻule koke i ka make.
  
  ʻElua mau kiaʻi i hāʻule i luna o nā kiʻi, ua ʻeha iki kekahi o lākou. Huki mālie ʻo Drake i kāna pahi kaua a kali i kekahi o lākou e hele a puni ke kiʻi.
  
  ʻO ka mea hope loa i ʻike ʻia e ka Serb i ʻeha ʻo kona koko ponoʻī e kahe ana i ka wā i ʻoki ai ʻo Drake i kona ʻāʻī. Ua kī ʻo Kennedy i ka Serb ʻelua, nalo, a laila lupe no ka uhi i kona hāpai ʻana i kāna mea kaua.
  
  Paʻi ʻole ka hāmare.
  
  Kū aʻela ʻo Kennedy. Inā hoʻokuʻu ʻia ka mea kaua a ʻaʻole paha, ua kū ʻo ia i kahi hoa paio huhū. Huli ke kiaʻi i ka ʻoki ʻoki me ka hoʻoluli ʻana i kona ʻiʻo.
  
  Ua hele ʻo Kennedy i waho o ka laulā, a laila lele i mua i ka haʻalele ʻana o kāna manawa iā ia. ʻO ke kī wikiwiki ʻana i ka ʻāʻī a me ka kuʻekuʻe wāwae ma ke kua o kona ʻāʻī i kuʻi iā ia i lalo. ʻOlokaʻa ihola ʻo ia, ʻo ka maka i loko o kona lima, a ʻoki ʻo ia ma kahi ākea ākea. Ua hoʻihoʻi ʻo Kennedy i hope no ka hele ʻana o ka piko make i kona papalina ma mua o ka hoʻokuʻu ʻana i kona mau manamana lima maʻemaʻe i loko o kāna ipu makani.
  
  Ua lohe ʻo ia i ka haki ʻana o ka cartilage palupalu, lohe ʻo ia i ka hoʻomaka ʻana e ʻeke.
  
  Huli ʻo ia. Ua pau ʻo ia. ʻAʻohe ona makemake e nānā iā ia e make ana.
  
  Kū ʻo Drake a nānā. "ʻaʻole maikaʻi ʻole".
  
  "Malia paha e hoʻōki ʻoe i ka hānai ʻana iaʻu i kēia manawa."
  
  "ʻAʻole au e..." Ua kū koke ʻo ia. Ua uhi ʻo ia i kona hilahila me ke kaena wiwo ʻole. "ʻAʻohe mea maikaʻi aʻe ma mua o ka nānā ʻana i kahi wahine me ka pū."
  
  "He mea ʻole". Kolo aku ʻo Kennedy ma hope o ka pou totem, kahi hiʻohiʻona ʻē aʻe o ka hale, a nānā i ke ʻano.
  
  "E hele ana mākou i ko mākou ala kaʻawale," i ʻōlelo ai ʻo ia iā ia. "E ʻimi ana ʻoe i keʻena waihona. E hoʻi ana au."
  
  Ua hana ʻo ia i kahi hana kūpono o ka hūnā ʻana i kona kānalua. "Ua maopopo ia oe?"
  
  "E ke kanaka, he makaʻi wau ma ʻaneʻi, e hoʻomanaʻo? He kanaka kīwila ʻoe. E hana ʻoe e like me kāu i ʻōlelo ʻia ai.
  
  
  * * *
  
  
  Nānā ʻo Drake iā Kennedy e kolo ana ma ka ʻākau, e hele ana i ke kua o ka hale, kahi i hōʻike ʻia ai ka mākaʻikaʻi ukali helipad a me kekahi mau hale haʻahaʻa. Ua hoʻonoho ʻia ka hui SAS ma laila a no ka hoʻokomo ʻana i kēlā manawa.
  
  Ua ʻike ʻo ia i kona nānā ʻana i kona kiʻi, makemake koke kona lolo e hōʻike ʻia kāna ʻaʻahu i kona hoki.
  
  Ua haʻalulu ka haʻalulu iā ia. ʻO ka haʻahaʻa a me ka noʻonoʻo ʻole i hui pū ʻia i loko o kona poʻo, e hoʻoulu ai i kahi puʻupuʻu o ka kānalua iā ia iho. ʻElua mau makahiki mai ka haʻalele ʻana o Alison, ʻoi aku ma mua o ʻehiku haneli mau lā o ka paʻa ʻole. ʻO ka hohonu ʻē aʻe o ka ʻona mau, ukali ʻia e ka banekorupa, a laila piʻi mālie a lohi i ke ola maʻamau.
  
  ʻAʻole lākou i laila. ʻAʻohe wahi kokoke.
  
  ʻO kona nāwaliwali ke kamaʻilio ʻana?
  
  Hoʻolālā b.
  
  Hana ma ka lima. E ho'āʻo e hoʻihoʻi i kāu pūʻali koa a waiho i nā mea kīwila pōʻino ma hope no kekahi manawa. Ua hopu ʻo ia i nā pū mai nā kiaʻi ʻelua a kokolo akula ma waena o nā kiʻi a hiki i kona kū ʻana ma ka lihi o ke ala ʻiliʻili. Ua ʻike ʻo ia i ʻekolu mau pahu hopu i loko o ʻekolu mau pukaaniani like ʻole a kiʻi aku i ʻekolu mau pahu i ka wikiwiki.
  
  ʻElua walaʻau a me ka uē. ʻaʻole maikaʻi ʻole. I ka hoʻi ʻana o ke poʻo i koe, e ʻimi ana i kona wahi, ua hoʻohuli ʻo Drake iā ia i ʻulaʻula.
  
  Holo akula ʻo ia, ʻaʻole naʻe i kukuli e kū ma waho o ke alo o ka hale aliʻi, me ka paʻa ʻana o kona poʻo i ka pōhaku ʻala. Ua nānā ʻo ia i hope i ka hui Delta, i holo wikiwiki e hopu iā ia. Kuno ʻo ia i ko lākou alakaʻi.
  
  "Ma o". Kuno ʻo Drake i ka puka, a laila ma ka ʻākau. "Luna waihona."
  
  Hele lākou i loko, ʻo Drake ka hope, e kaomi ana i ka pihi o ka pā. Piʻi aʻela kekahi alapiʻi hao nui i mua o lākou a hiki i ka papa ʻelua o ka hale.
  
  I ko lākou kolo ʻana ma ka pā, ua ʻike ʻia ka nui o nā Serbs ma luna o ka pā hale ma luna pono o lākou. I ka manawa koke, ua lilo ka hui Delta i mea pio maʻalahi.
  
  Me kahi e hele ai, hāʻule ʻo Drake i kona mau kuli a wehe i ke ahi.
  
  
  * * *
  
  
  Holo akula ʻo Kennedy i ka laina lāʻau e pili ana i ka paia o waho o ka hale a hoʻomaka e neʻe wikiwiki. I ka ʻōpo ʻana o ka maka, hiki ʻo ia i hope o ka hale ma mua o ka hāʻule ʻana o ke koa SAS maka ʻole ma kona ʻōpū i mua ona.
  
  Me he lapeti lā, kū ʻo ia me ka neʻe ʻole ʻana, me ka hoʻonanea ʻia e ka pahu o ka pu raifela. No ka manawa mua i loko o nā mahina, ua haʻalele nā manaʻo āpau iā Thomas Caleb.
  
  "Pupuʻu!"
  
  "Ua maikaʻi," wahi a kekahi leo ma ka ʻaoʻao o kona pepeiao ʻākau. Ua ʻike ʻo ia i ka maka anu anuanu he millimeter wale nō ka mamao mai ona aku. "ʻO kēia ka manu a Drake."
  
  Ua hoʻopau ka ʻōlelo i kona makaʻu. "Ka manu a Drake? Ua hala au!"
  
  Hele akula ke kanaka i mua ona me ka ʻakaʻaka. "A laila, e like me ka ʻōlelo a kou pelekikena, ʻaʻole he mea nui ʻo Miss Moore, makemake wau e hoʻolauna pono iaʻu iho, akā ʻaʻole kēia ka manawa a me kahi. Kāhea iaʻu ʻo Wells.
  
  Ua ʻike ʻo Kennedy i ka inoa, ʻaʻole naʻe i ʻōlelo hou aʻe i ka hui nui ʻana o nā koa Pelekania a puni iā ia a hoʻomaka e waiho i nā hōʻailona. Aia ma ke kua o ka waiwai o Babich he patio nui i hooleleia me ka pohaku Inia, he wai auau 'Olumepika i hoopuniia e na noho hookipa a me na cabana keokeo, a me na hale kupapau a ino i kulike ole me ke koena o na mea hoonani. Ma hope o ka hale nui loa he helipad pōʻai i hoʻolako ʻia me kahi helikopter kīwila.
  
  Ma hope o nā makahiki o ka hele ʻana i nā alanui o New York, pono ʻo Kennedy e noʻonoʻo inā he uku maoli ka hewa. Ua uku kēia mau kāne a me Kaleba. Ua uku ʻo Chuck Walker inā ʻaʻole ʻike ʻo Kennedy iā ia e ʻeke ana i ka waihona.
  
  Ua piha nā noho lā. Ua kū aʻe kekahi mau kāne a me nā wahine hapa ʻole me ka haʻalulu, e hopu ana i ko lākou ʻaʻahu a hoʻāʻo e uhi i ka ʻiʻo keu. Ua ʻike ʻo Kennedy ʻaʻole hiki i kekahi mau ʻelemakule ke mālama i ka ʻili hippopotamus, ʻoiai hiki i ka hapa nui o nā wahine ʻōpio ke hana me nā lima ʻelua wale nō a me ka huli hema.
  
  "ʻO kēia poʻe ... e kāhea kākou iā lākou i mau malihini ... ʻaʻole paha lākou he ʻāpana o ka hui Serbian," wahi a Wells me ka mālie i loko o ka microphone puʻu. "E lawe aku ia lakou," kunou aku la oia i na kanaka alakai ekolu. "Ke hele nei ʻoukou i ka ʻaoʻao kai o kēia mau hale."
  
  I ka hoʻomaka ʻana o ka hui ʻana, ua hiki mai kekahi mau mea i ka manawa hoʻokahi. Ua hoʻomaka ka ʻōpuni ʻana o nā pahi helikopa; na leo o kona mau enekini i hoopau koke i ka uwa o ka poe kokoke. A laila, he halulu hohonu, e like me ke kani ʻana o ka puka pani pani, ma mua o ka uwē koke ʻana o kahi kaʻa ikaika. Ma hope o ka ʻaoʻao kai o nā hale ʻino, ua ʻike ʻia kahi ʻāpana keʻokeʻo metala - he Audi R8 e holo wikiwiki ana i ka wikiwiki.
  
  I kona hiki ʻana i ka pā hale, he mau pōkā make ia. Ua hāʻule i loko o nā pūʻali SAS puʻupuʻu, e hoʻouna ana iā lākou e hāʻule a hāʻule i ka lewa. Huki maila kekahi kaʻa ma hope ona, ʻeleʻele a nui aʻe.
  
  Ua hoʻomaka ka wili ʻana o nā pahi o ka helikopter a ua hoʻomaka ka uwē ʻana o kāna mau ʻenekini. Ua lulu ka mīkini holoʻokoʻa, e hoʻomākaukau ana no ka lele ʻana.
  
  Hiki iā Kennedy ke hoʻolohe wale iā Welles i nā kauoha. Huli ʻo ia i ke kī ʻana o nā koa SAS i koe.
  
  Ua hemo ka pō a pau i loko o ka māla.
  
  Wehe aku la na koa i ke ahi i ka Audi R8 e holo wikiwiki ana, e hou ana na poka i kona kino metala, e hou ana i ka ili fender a me na puka. Holo akula ke kaʻa i ke kihi o ka hale, huli aʻe i ka minuke hope e huli ʻoi loa.
  
  Ua pana ʻia ka ʻiliili ma lalo o kona mau kaʻa e like me nā pōhaku liʻiliʻi.
  
  Ua nahā ka pōkā i ka pale makani, a luku. Ua make maoli ke kaʻa ma waena o ka lele ʻana, ua kū kona ʻenekini i ka wā i hāʻule nui ai ka mea hoʻokele ma hope o ka huila.
  
  Holo akula ʻo Kennedy i mua me ka hāpai ʻana i kāna pū. "Mai neʻe!"
  
  Ma mua o kona hiki ʻana i ke kaʻa, ʻike ʻia ʻo ka mea hoʻokele kaʻa wale nō kāna mea holo.
  
  maunu.
  
  He ʻelua kapuaʻi ka helikopter ma luna o ka honua, e kaʻa mālie ana. Ua hooho ke koa SAS, aole nae he huhu maoli o kona leo. ʻO ka lua o ke kaʻa, he Cadillac puka ʻehā ʻeleʻele, ke holo wikiwiki nei ma ka loko wai nui, ʻo kona mau huila e hoʻolei ana i nā nalu wai ma nā ʻaoʻao āpau. Ua pōʻeleʻele nā puka makani. ʻAʻole hiki ke hoʻoholo i ka mea i loko.
  
  Ua hoʻomaka ka ʻenekini ʻekolu, ʻaʻole i ʻike ʻia i kēia manawa.
  
  Ua wehe nā koa i ke ahi ma luna o ka Cadillac, a hoʻopōʻino i nā kaʻa a me ka mea hoʻokele me ʻekolu mau pana. Kaʻa ke kaʻa a hāʻule kona hope i loko o ka loko wai. Holo maila ʻo Wells a me ʻekolu mau koa ʻē aʻe iā ia, me ka uē ʻana. Ua mālama ʻo Kennedy i kona mau maka i ka helikopter, akā e like me ka Caddy, ʻaʻohe opaque kona mau pukaaniani.
  
  Ua manaʻo ʻo Kennedy he ʻāpana kēia o kahi hoʻolālā pakele. Akā ma hea ʻo Davor Babic maoli?
  
  Ua hoʻomaka ka helikopter e piʻi i luna. Ua luhi ka SAS i nā ʻōlelo aʻo a puhi i ka rotor hope. Ua hoʻomaka ka mīkini ʻino e wili, a laila kukuli kekahi kanaka ma lalo o ia me kahi mea hoʻolele grenade i ka mākaukau.
  
  Ua hōʻea ʻo Wells i ka Caddy. Ua kī ʻia ʻelua pū. Ua lohe ʻo Kennedy ma o ka microphone e noho kaʻawale ana ʻo Babich. I kēia manawa ua hele mai ke kolu o ke kaʻa ma ke kihi, ʻo ka ʻenekini e uwē ana e like me ka mea hoʻokūkū Formula 1, akā he Bentley ia, nui a wiwo ʻole, ʻo kona hele ʻana e uwē ana e wehe i ka pō!
  
  Ua lele ʻo Kennedy i nā kumulāʻau. Ua hahai kekahi mau koa iā ia. Huli aʻela ʻo Wells a hoʻokuʻu i ʻekolu mau pana wikiwiki e lele pololei ana mai nā puka makani ʻaoʻao.
  
  aniani pale pōkā!
  
  "He ʻuhane kēia!"
  
  Ua haʻi ʻia nā huaʻōlelo ma kahi hapa o ke kekona lohi loa no ka hoʻopakele ʻana i ka helikopter - ua hoʻokuʻu ʻia ka grenade - ua pahū kāna pahu pahū ma lalo o ka helikopter. Nahā ka helikopa, hoʻopuehu i nā ʻāpana metala ma nā wahi a pau. Ua hāʻule pololei i loko o ka loko wai kahi ʻāpana kila haʻihaʻi wili, me ka hoʻoneʻe ʻana i nā tausani mau galani wai me ka ikaika nui.
  
  Ua kali ʻo Kennedy a holo ka Bentley weliweli ma mua ona, a laila alualu. Ua haʻi ka unuhi wikiwiki iā ia he hoʻokahi wale nō manawa e hopu ai i ka Serb e holo ana.
  
  Ua ʻike ʻo Wells i kēia i ka manawa like a hoʻomaka i ka hana. Ua pau loa ka R8, akā ua paʻa mau ka Caddy, ʻo kona mau huila he ʻīniha wale nō ma lalo o ka wai ma nā ʻanuʻu marble o ka loko.
  
  Holo akula ʻo Wells a me kāna mau koa ʻelua iā Caddy. Ua hoʻomaka ʻo Kennedy i ka ʻimi wela, me ka manaʻo e lawe. I ia manawa, ua lohe ʻia ka lewa ʻē aʻe, me he mea lā ua hala ka puahiohio, a ua pahū koke ke kihi o ka hale o Babich.
  
  "E kuʻu Akua!" Ua hāʻule ʻo Wells i loko o ka lepo me ka nahā ʻana o kona mālie. Lele ka ʻōpala ma nā ʻaoʻao a pau, ua ua i luna o ka loko a me ka pā. Ua hauʻoli ʻo Kennedy. Huli ʻo ia i kona poʻo i ka pali.
  
  He helikopa ʻeleʻele e lele ana ma laila, he kiʻi e haʻi mai ana mai kona puka hāmama.
  
  "Makemake ʻoe ia?"
  
  Ua hāpai ʻo Wells i kona poʻo. "Alicia Miles? He aha kāu e hana nei ma ka inoa o nā mea hemolele?
  
  "Hiki paha i ka ʻoki ʻana i kāu mau pōlele liʻiliʻi me kēlā pana, e ka ʻelemakule fucker. Ua aie oe ia'u. Ua ʻakaʻaka ʻo Alicia i ka piʻi ʻana o ka helikopter ma mua o ka huli ʻana e alualu i ka Bentley.
  
  Aia ma ʻaneʻi ka poʻe Kanada.
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻolokaʻa ʻo Drake i mua ma mua o ka lilo ʻana o ka pā ma hope ona i cheese Swiss. Ma kahi o hoʻokahi pōkā i lele kokoke loa a lohe ʻo ia i kāna uē sonic. Ua hana ʻo ia i kahi kīʻaha mua e piʻi i luna o ka paepae ma lalo o ka lanai i ka manawa like me ka hapa nui o ka hui Delta. Ma laila ʻo ia i ʻimi ai i luna a wehe i ke ahi.
  
  E like me ka mea i manaʻo ʻia, ua nāwaliwali ka papahele o ka lāʻau. Ua kū ka pana ʻana ma luna a hoʻomaka ka uwa.
  
  ʻO ka luna koa Delta i hoʻoluliluli i kona lima ma kona hema ma ke ala o ka hale waihona. Holo koke lākou i ʻelua lumi i hoʻolako nani ʻia akā kaʻawale. Noi aku ka luna kiaʻi iā lākou e kū ma kahi kokoke i kahi i ʻōlelo ʻia e kā lākou mākaʻikaʻi satellite he mea kūikawā iki - kahi lumi huna ma lalo o ka honua.
  
  Ua kiola ʻia nā grenades Stun i loko, a ukali ʻia e nā koa ʻAmelika e uē nui ana e hoʻohui i ka hopena disorientation. Akā naʻe, ua komo koke lākou i ka hakakā lima lima e ka hapalua o nā kiaʻi Serbian. Ua kaniʻuhū ʻo Drake a komo i loko. Ua piha ka lumi i ka haunaele a me ka huikau mai kela aoao a i hope. Ua ʻālohilohi ʻo ia a ʻike ʻia ʻo ia e kū ana me kahi kiaʻi nui, nāna i ʻakaʻaka me ka ʻūhā ma mua o ka lele ʻana i mua no ka pūliki bea.
  
  Holo koke ʻo Drake, hahau i nā puʻupaʻa a hahau i ka plexus solar me ka lima paʻakikī me kahi pahi. ʻAʻole hoʻi i ʻōleʻa ke kanaka-holoholona.
  
  A laila, hoʻomanaʻo ʻo ia i ka ʻōlelo kahiko e pili ana i ka hakakā bar - inā e kīkī kou hoa paio i ka plexus me ka ʻole o ka wini ʻana, a laila e hoʻomaka ʻoe e holo, e ke kanaka, no ka mea, piʻi ʻoe i kou ʻāʻī i loko o ka ʻāʻī ...
  
  Ua hoʻi hope ʻo Drake me ka neʻe akahele a puni kona ʻenemi neʻe ʻole. Nui ka Serbian, me ka momona palaualelo ma luna o ka ʻiʻo paʻa, a me ka lae nui e hiki ai ke wāwahi i nā ʻāpana ʻeono iniha. Ua neʻe ʻino ke kanaka i mua, palahalaha nā lima. Hoʻokahi paheʻe a ua ʻoki ʻia ʻo Drake a make, ʻoki ʻia a ʻoki ʻia e like me ka hua waina. Holo koke ʻo ia i ka ʻaoʻao, hoʻopunipuni ma ka ʻaoʻao ʻākau, a hele mai i mua me ʻekolu mau kī wikiwiki.
  
  Maka. Pepeiao. Puʻu.
  
  Hoʻopili ʻia nā mea ʻekolu. I ka pani ʻana o ka Serbian i kona mau maka i ka ʻeha, ua hoʻokō ʻo Drake i kahi kīkē lele i loko o kahi kiki lele i hana i ka manawa kūpono e kīkē ai i kēia brontosaurus mai kona mau wāwae ākea.
  
  Ua hāʻule ke kanaka i ka papahele me ka leo me he kuahiwi lā e hiolo ana. Ua hāʻule nā kiʻi pena mai ka pā. ʻO ka ikaika āna i hoʻopuka ai mai kāna lele ʻana i hope, ua ʻike ʻole ʻo ia iā ia i ka wā i paʻi ai kona poʻo i ka papa.
  
  Ua komo hou aku ʻo Drake i loko o ka lumi. Ua pepehi ʻia ʻelua mau kāne Delta, akā ua pale ʻia nā Serbs a pau. Ua hāmama kekahi ʻāpana o ka pā hikina, a ʻo ka hapa nui o nā ʻAmelika e kū ana a puni ka puka, akā i kēia manawa ke emi mālie nei, e hōʻino ana i ka makaʻu.
  
  Ua holo wikiwiki ʻo Drake e hui pū me lākou, ʻaʻole hiki iā ia ke noʻonoʻo i ka mea i hiki ke hoʻoweliweli i ke koa Delta. ʻO ka mea mua āna i ʻike ai, ʻo ia nā ʻanuʻu pōhaku e iho ana i lalo i ke keʻena mālamalama o lalo o ka honua.
  
  ʻO ka lua, he Panther ʻeleʻele, e piʻi mālie ana i nā ʻanuʻu, ʻo kona waha ākea e hōʻike ana i kahi lālani o nā niho pahi.
  
  "Fuuuuck..." huki maila kekahi o nā ʻAmelika. ʻAʻole hiki iā Drake ke ʻae hou aku.
  
  Ua kani ka pantera, e kuʻi ana e hahau. Ua hoʻi hope ʻo Drake i ka lele ʻana o ka holoholona i ka lewa, 100 paona o ka ʻiʻo make i ka huhū. Ua pae ʻo ia ma ka ʻanuʻu kiʻekiʻe a hoʻāʻo ʻo ia e kau ma luna, me ka mālama ʻana i kona mau maka ʻōmaʻomaʻo hypnotic ma luna o nā koa e hoʻi ana.
  
  "Aina au i ka hana ʻana i kēia," i ʻōlelo ai ka luna ʻo Delta, e ʻimi ana me kāna pū.
  
  "E kali!" Ua ʻike ʻo Drake i kekahi mea e ʻā ana i ka mālamalama o nā kukui. "E kali wale. Mai neʻe aku."
  
  Holo ka panther i mua. Ua hoʻopaʻa ʻo Delta Team iā ia i ka pū i kona hele ʻana ma waena o lākou, a hoʻomāʻewaʻewa i nā kiaʻi Serbian hiki ʻole ke haʻalele i ka lumi.
  
  "He aha ka-?" makaʻu kekahi o nā ʻAmelika iā Drake.
  
  "Aole anei oe i ike? He lei i hoʻopaʻa ʻia me nā daimana. Ke manaʻo nei au ua aʻo ʻia kēlā pōpoki, e noho ana i loko o ka hale e like me kēia, e hoʻouka i ka wā e lohe ai i ka leo o ka mea nona ka hale."
  
  "Kahea maikaʻi. ʻAʻole au makemake e pepehi i kahi holoholona e like me ia. Nani ka luna Delta i nā Serbs. "E hoʻolimalima wau i ka lā a pau e leʻaleʻa me kēia mau ʻōpio."
  
  Ua hoʻomaka lākou e hele i lalo o ke alapiʻi, a waiho i ʻelua mau kānaka kiaʻi. ʻO Drake ke kolu o ka hiki ʻana i ka papahele o ka vault, a ʻo kāna mea i ʻike ai ua lulu ʻo ia i kona poʻo me ke kahaha.
  
  "Pehea ka hewa o keia mau kanaka pupule?"
  
  Ua piha ka lumi i ka mea hiki iā ia ke wehewehe he 'trophies' wale nō. ʻO nā mea i manaʻo ʻia ʻo Davor Babic he mea waiwai no ka mea - i kāna mau hana kolohe - he waiwai ia i nā poʻe ʻē aʻe.
  
  iwi āwae Tyrannosaurus rex. Heluhelu ʻia ka palapala ma ka ʻaoʻao ʻo 'From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award. lima i ʻike ʻia ʻo 'Loio Apana Helu 3'.
  
  A nui hou aku. I ka hele ʻana o Drake a puni nā pahu hōʻike, e hoʻāʻo ana e hoʻokō i kāna hoihoi a me ka noʻonoʻo ʻana, ua ʻike hope ʻo ia i nā mea kupanaha a lākou e ʻimi nei.
  
  Valkyries: He mau kiʻi keʻokeʻo hau i kau ʻia ma luna o kahi poloka poepoe mānoanoa. ʻElima kapuaʻi ke kiʻekiʻe o nā kiʻi kiʻi ʻelua, akā ʻo nā kikoʻī kupaianaha i loko o ia mau mea i lawe i ka hanu o Drake. ʻElua mau wahine puʻupuʻu, ʻaʻohe kapa a me ka nānā aku e like me nā Amazons ikaika o ka wā kahiko, me ko lāua mau wāwae e pahola ana, me he mea lā e noho ana i kahi mea. He lio ʻēheu paha, manaʻo ʻo Drake. Ua makemake ʻo Ben e ʻike hou aku, akā ua hoʻomanaʻo ʻo ia ua hoʻohana nā Valkyries iā lākou e lele mai ke kaua a i ke kaua. Ua ʻike ʻo ia i nā lālā ʻiʻo, nā hiʻohiʻona helehelena maʻamau a me nā mahiole puʻupuʻu puʻupuʻu.
  
  "Auwe!" - wahi a ke kanaka mai Delta. "Manaʻo wau e loaʻa iaʻu kahi ʻeke ʻeono o kēia."
  
  ʻOi aku ka maikaʻi, ke kuhikuhi nei ʻo Valkyries ʻelua i kahi mea ʻike ʻole ʻia me ko lākou mau lima hema. E kuhikuhi ana, e like me ka Drake i manaʻo ai, pololei i ka hale kupapaʻu o nā akua.
  
  Inā hiki iā lākou ke loaʻa iā Ragnarok.
  
  I kēlā manawa, ua hoʻāʻo kekahi o nā koa e kiʻi i kahi mea mai ka pahu hōʻikeʻike. Kani ka bele nui a hiolo ka puka kila ma ke kumu o na anuu, a keakea nei i ko lakou puka ana.
  
  Ua kiʻi koke nā ʻAmelika i nā masks gas. Luliluli ke poo o Drake. "Mai hopohopo. Ke haʻi mai nei kekahi mea iaʻu ʻo Babich ke ʻano o ka palaka e makemake i ka ʻaihue e hopu ola ʻia a kiki.
  
  Nānā ka luna Delta i nā kaola e haalulu mau ana. "E puhi i keia mau laau a liilii."
  
  
  * * *
  
  
  Ua nānā ʻo Kennedy me ke kāhāhā ma hope o ka helikopa a me ka Bentley e hoʻi hope ana. Me he mea lā ua huikau pū ʻo Wells i kona nānā ʻana i ka lani.
  
  "Bitch," lohe ʻo Kennedy i kona hanu ʻana. "Ua aʻo maikaʻi au iā ia. Pehea ʻo ia e ʻaʻa ai e lilo i kumakaia?"
  
  "Maikaʻi ua hala ʻo ia," ua hoʻopaʻa ʻo Kennedy ua nakinaki ʻia kona lauoho mai kēlā lele ʻana a nānā aku ʻo ia i kona ʻike ʻana i kekahi mau kāne SAS e hoʻopaʻa ana iā ia. "He wahi kiʻekiʻe kona. I kēia manawa, inā ua hopu ʻo Drake lāua ʻo Delta Team i nā Valkyries, hiki iā mākou ke holo i ka wā e hana ana ʻo Alicia me Babich.
  
  ʻIke ʻia ʻo Wells me he mea lā ua haehae ʻia ʻo ia ma waena o ʻelua mau koho koʻikoʻi, akā ʻaʻohe ʻōlelo i ko lākou holo ʻana a puni ka hale i ka puka nui. Ua ʻike lākou i ka huli ʻana o ka helikopa e hui pū me ka Bentley. Kani aʻela nā kī a lele i luna o ke kaʻa ʻauheʻe. A laila, kaʻa koke ihola ke kaʻa a kū i ke ao ʻiliʻili.
  
  Ua paʻa kekahi mea ma waho o ka puka makani.
  
  Ua hāʻule ka helikopter mai ka lewa mai, ʻo kāna mea hoʻohana i loaʻa kahi manaʻo hoʻokalakupua, ʻoiai he RPG e lele ana ma luna. I ka wā i hoʻopā aku ai kāna kaʻa i ka honua, ua ninini ʻia ka poʻe mercenary Kanada ma waho o nā puka. Ua hoʻomaka ke kī ʻana.
  
  Ua manaʻo ʻo Kennedy ua ʻike ʻo ia iā Alicia Miles, he kiʻi liʻiliʻi i ʻaʻahu ʻia i ka pale kino kūpono, lele i loko o ka hakakā e like me ka liona ʻōlelo. He holoholona i kūkulu ʻia no ke kaua, nalowale i ka ʻino a me ka inaina o ia mau mea a pau. ʻOiai ʻo ia iho, ua ʻike ʻo Kennedy i ke anuanu o kona koko.
  
  ʻO kēia ka hopohopo āna i manaʻo ai?
  
  Ma mua o ka hiki iā ia ke noʻonoʻo, ua hāʻule kekahi kiʻi lahilahi mai kēlā ʻaoʻao o ka helikopter. He kiʻi āna i ʻike koke ai.
  
  Kumu Parnevik!
  
  I ka mua, me ke kanalua, aka, me ka manao paa hou, ua kokolo aku la oia i ka lele ana mai o na poka i ka lewa maluna o kona poo, a ma ka laula o ka lima o kona poo.
  
  Ua kokoke loa ʻo Parnevik i ka SAS a me Kennedy e huki iā ia i kahi palekana, ʻaʻole ʻike ka poʻe Kanada, ua komo piha i ke kaua.
  
  "Pololei," wahi a Wells me ke kuhikuhi ʻana i ka hale. "E hoʻopau kāua i kēia."
  
  
  * * *
  
  
  Ua kōkua ʻo Drake i ka huki ʻana i ka Valkyries i mua aʻo kekahi mau kāne i hoʻopili i kahi mea pahū liʻiliʻi i ka pā. Ua hele lākou ma ke ala haiki ma waena o nā mea hōʻikeʻike weliweli, me ka hoʻāʻo ʻole e nānā pono. Ua hoʻi mai kekahi o nā kāne Delta mai kahi mākaʻikaʻi weliweli i kekahi mau minuke i hala aku nei a hōʻike i kahi pahu ʻeleʻele e noho ana ma hope o ka lumi.
  
  He ʻumi kekona piha ka lewa o ka manaʻo. Ua lawe i ka loina koa e hooki i keia. ʻO ka liʻiliʻi o kāu ʻike ...
  
  ʻAʻole kēia ka manaʻo o Drake. Akā ʻaʻole makemake ʻo ia e ʻike. Ua ʻāwili ʻo ia, e like me ke kanaka kīwila maʻamau, i ka wā i puhi ʻia ai nā kaola.
  
  Ua lohe ʻia ke kī ʻana mai ka lumi o luna. Ua hāʻule nā Delta Guards i nā ʻanuʻu, ua make i loko o nā lua koko. ʻO ka lua aʻe, ua ʻike ʻia he ʻumi mau kānaka me nā pū mīkini ma luna o ke alapiʻi.
  
  Ma waho aʻe o ka pū, uhi ʻia mai kahi kiʻekiʻe kiʻekiʻe, ua hāʻule ʻo Delta Team a ua nāwaliwali kēia. Holo mālie ʻo Drake i ka lumi lumi a me kona palekana pili, e hoʻāʻo ana e noʻonoʻo ʻole i ka naʻaupō o ka hopu ʻia ʻana e like me ia, a pehea e hiki ʻole ai kēia i ka SAS, a me ka hilinaʻi i ka laki ʻaʻole e lilo kēia mau ʻenemi hou. naʻaupō e pana i nā Valkyries.
  
  Aia kekahi mau manawa o ka ʻehaʻeha ʻole, ʻike ʻia i ka hāmau ʻana, a hiki i ka iho ʻana o kahi kiʻi i nā ʻanuʻu. He kiʻi i ʻaʻahu ʻia i ka ʻaʻahu keʻokeʻo a me ka maka keʻokeʻo.
  
  Ua ʻike koke ʻo Drake iā ia. ʻO ke kanaka hoʻokahi i lanakila i ka Shield ma ka York cat walk. ʻO ke kanaka āna i ʻike ai ma Apsall.
  
  "Ua ʻike wau iā ʻoe," ua hanu ʻo ia iā ia iho, a laila ʻoi aku ka leo nui. "Aia nā Kelemania pōʻino."
  
  Lalau ae la ua kanaka nei i ka pu panapana .45 a hoolele ae la. "E hoʻokuʻu i kāu mea kaua. ʻO ʻoukou a pau. Ano!"
  
  leo haaheo. He leo no ka lima laulima, nona ka mana maoli, ke ʻano i kākau ʻia ma ka pepa a hāʻawi ʻia i nā hui lālā wale nō. ʻO ke ʻano o ke kanaka ʻike ʻole i ke ʻano o ka hana honua maoli a me ka luhi. He kanaka panakō paha, i hānau ʻia i loko o ka ʻoihana panakō, a he kanaka kālaiʻāina paha, ke keiki a nā poʻe kālaiʻāina.
  
  Ua paʻa nā kānaka Delta i kā lākou mau mea kaua. ʻAʻohe mea i ʻōlelo. He hooweliweli ka hakaka.
  
  uā hou ke kanaka, ʻo kona hānai ʻana ʻaʻole i ʻae iā ia e ʻike i ka pilikia.
  
  "He kuli anei ʻoe? Ua ʻōlelo wau i kēia manawa!"
  
  Ua ʻōlelo ka leo o ka Texan me ka leo huki: "ʻAʻole e hiki mai, e ke keiki."
  
  "Aka... aka..." hoomaha iho la ke kanaka me ka pihoihoi, a hemo koke ae la i kona pale maka.
  
  ʻaneʻane hāʻule ʻo Drake. ʻIke wau iā ʻoe! Abel Frey, mea hoʻolālā lole Kelemania. Holo ka haʻalulu ma luna o Drake e like me ka nalu ʻawaʻawa. ʻAʻole hiki. Ua like me ka ʻike ʻana iā Taylor lāua ʻo Miley i luna, e ʻakaʻaka ana no ka lawe ʻana i ka honua.
  
  Ua hālāwai ʻo Frey me ka maka o Drake. "A ʻo ʻoe, Matt Drake!" haalulu kona lima me ka pu panapana. "Ua aneane ʻoe e uku iaʻu i nā mea a pau, e lawe au iā ia mai ou aku. E hana wau! A e uku ʻo ia. Auē, pehea ʻo ia e uku ai!"
  
  
  Ma mua o kona hoʻomaopopo ʻana, kuhikuhi akula ʻo Frey i ka pū ma waena o nā maka o Drake a kī.
  
  
  * * *
  
  
  Holo akula ʻo Kennedy i loko o ka lumi a ʻike i nā kānaka SAS e hāʻule ana i ko lākou mau kuli, e kāhea ana e hāmau. Ua ʻike ʻo ia i mua ona he pūʻulu o nā kāne i uhi ʻia, e ʻaʻahu ana i ka pale kino, e kuhikuhi ana i kā lākou mau mea kaua i ka mea hiki iā ia ke noʻonoʻo wale ʻo Davor Babic kahi huna huna.
  
  ʻO ka mea pōmaikaʻi, ʻaʻole i ʻike nā kāne iā lākou.
  
  Nānā hou akula ʻo Wells iā ia a ʻōlelo ʻo ia, "ʻO wai?"
  
  Ua hana ʻo Kennedy i kahi helehelena huikau. Hiki iā ia ke lohe i ke kani ʻana o kekahi, ʻike ʻo ia i kona ʻaoʻao ʻaoʻao, .45 hoʻomau ʻo ia i ka hoʻoluliluli ʻana i kona mau lima. I kona lohe ʻana iā ia e hoʻōho ana i ka inoa ʻo Matt Drake, ua ʻike ʻo ia, a ua ʻike ʻo Wells, a he mau kekona ma hope mai ua wehe lākou i ke ahi.
  
  I loko o ke kanaono kekona o ke kaua ahi, ua ʻike ʻo Kennedy i nā mea a pau me ka neʻe mālie. ʻO ke kanaka ʻaʻahu keʻokeʻo ke kī aʻe i kāna .45, ʻo kāna pana i hōʻea i kekona kekona ma hope a huki ʻo ia i ka lepa o kona ʻaʻahu i ka wā e hele ai i ka mea e kau ana. ʻO kona helehelena haʻalulu i kona huli ʻana. ʻO kā lākou momona, palupalu palupalu.
  
  Kanaka pōʻino.
  
  A laila ʻo nā kāne i uhi ʻia e wili a pana. Hoʻihoʻi ka poʻe koa SAS i nā pupuhi i hoʻonohonoho pono ʻia me ka pololei a me ka ʻoluʻolu. Loaʻa ke ahi hou mai ka waihona. Nā leo ʻAmelika. Nā leo Kelemānia. Nā leo ma ka ʻōlelo Pelekania.
  
  ʻO ka hoʻohaunaele lohi, e like me nā mele mele a Taylor Swift, i hui pū ʻia me ka pōhaku kahiko o Metallica. Ua hahau ʻo ia i ʻelua mau Kelemania - hāʻule ke koena. Ua hoʻōho ke kanaka ʻaʻahu keʻokeʻo a hoʻoluliluli i kona mau lima, a koi aku i kāna hui e hoʻi wikiwiki. Ua ʻike ʻo Kennedy iā lākou e uhi iā ia a make i ke kaʻina hana, e hāʻule ana i waho e like me ka pala mai kahi ʻeha, akā ola ka ʻeha. Ua holo ʻo ia i loko o kahi lumi hope a ʻehā wale nō o kona mau kānaka i koe.
  
  Ua holo wikiwiki ʻo Kennedy i lalo o ke keʻena me ka manaʻo ʻole me kahi puʻupuʻu ʻē aʻe i loko o kona puʻu a me ka ʻohi hau i loko o kona puʻuwai, ʻaʻole hoʻi i ʻike i kona hopohopo a hiki i kona ʻike ʻana iā Drake e ola ana a manaʻo ʻo ia i kahi au hauʻoli e holoi ana ma luna ona.
  
  
  * * *
  
  
  Kū aʻela ʻo Drake mai ka papahele, me ka mahalo no ka pohihihi o ka pahuhopu o Abel Frey e like me kona ʻike ʻana i ka ʻoiaʻiʻo. ʻO ka mea mua āna i ʻike ai, ʻo ia ʻo Kennedy e holo ana i lalo o nā ʻanuʻu, ʻo ka lua o kona helehelena i kona holo ʻana i luna ona.
  
  "Mahalo i ke Akua ua maikaʻi ʻoe!" - ua hoʻōho ʻo ia a pūliki iā ia ma mua o ka hoʻomanaʻo ʻana i kāna kaohi ʻana.
  
  Ua nānā ʻo Drake i nā maka ʻike o Wells ma mua o ka pani ʻana i kāna mau maka. Ua pūliki ʻo ia iā ia no kekahi manawa, me ka manaʻo ʻana i kona kino wiwi, kona kino ikaika, ʻo kona puʻuwai palupalu e paʻi kokoke ana i kona puʻuwai. Ua paʻi ʻia kona poʻo i kona ʻāʻī, ʻo ka manaʻo kupanaha e hoʻopiʻi i kāna synapses.
  
  "E, maikaʻi wau. ʻO ʻoe?"
  
  Huki ʻo ia me ka ʻakaʻaka.
  
  Hele akula ʻo Wells iā lākou a hūnā i kāna minoʻaka maʻalahi no hoʻokahi minute. "Drake. He wahi ʻē e hui hou ai, kahiko kahiko, ʻaʻole ka hale kīʻaha kihi ma Earl's Court aʻu i manaʻo ai. Pono wau e haʻi aku iā ʻoe i kekahi mea, Mat. He mea e pili ana iā Mai."
  
  Ua kiola koke ʻia ʻo Drake i hope. Ua ʻōlelo ʻo Wells i ka mea hope loa āna i manaʻo ai. Ma hope o kekona, ʻike ʻo ia i ka ʻakaʻaka mae ʻana o Kennedy a huki iā ia iho. "Valkyries," wahi āna. "E hele mai a loaʻa iā mākou ka manawa."
  
  Akā ua hoʻonohonoho ka luna Delta i kēia a kāhea iā lākou. "ʻAʻole kēia ʻo ʻEnelani, e nā kāne. E neʻe kāua. ʻAneʻane au i ʻai i ka Hawaiʻi a pau i hiki iaʻu ke mālama i kēia hoʻomaha.
  
  
  IWAKALUA KUMAMAIWA
  
  
  
  LUWA
  
  
  Ua hui pū ʻo Drake, Kennedy a me nā mea ʻē aʻe o ka hui hoʻouka kaua me Ben a me Hayden i kekahi mau hola ma hope mai ma kahi kahua kaua kokoke i Honolulu.
  
  Ke hele nei ka manawa. Ua ʻoki ʻia ka lipine ʻulaʻula. Ua hoʻomaʻemaʻe ʻia nā alanui puʻupuʻu. Ua hoʻopaʻapaʻa nā aupuni, a laila ʻūhū, a laila hoʻomaka e kamaʻilio. Ua hoʻoluʻolu ʻia nā ʻoihana hoʻokiʻekiʻe me ka politika like o ka waiū a me ka meli.
  
  A ke kokoke mai nei ka hopena o ka honua.
  
  ʻO nā mea pāʻani maoli i kamaʻilio, hopohopo a noʻonoʻo, a hiamoe i loko o nā hale ʻino ea kokoke i Pearl Harbor. Ua manaʻo koke ʻo Drake ʻo ke aloha noʻonoʻo a Ben, ʻaʻole lākou i holomua e hōʻike i kā lākou ʻimi ʻana i ka ʻāpana aʻe o Odin - ʻO kona mau maka. Huna iho la o Drake i kona pihoihoi; Ua manaʻoʻiʻo ʻo ia ʻo ka ʻike a me ka hoʻoikaika ʻana o Ben e hoʻopau i nā hōʻailona āpau i kēia manawa.
  
  Ua kōkua ʻo Hayden, ke Kakauolelo o ka Puʻukū akamai, iā ia, akā ʻaʻole lākou i holomua.
  
  ʻO kā lākou manaʻolana wale nō ʻo nā poʻe hui apocalyptic ʻē aʻe - ʻo nā Kanada a me nā Kelemania - e hana maikaʻi iki ana.
  
  Ua hoʻohuli mua ʻia ka manaʻo o Ben e ka hōʻike a Drake.
  
  ʻO Abel Frey? E nalo, e ka poʻe."
  
  "ʻOiaʻiʻo, e ka hoa. E hoopunipuni anei au ia oe?
  
  "Mai ʻōlelo ʻoe iā Whitesnake i mua oʻu, Mat. ʻIke ʻoe, pilikia kā mākou hui i ka hoʻokani ʻana i kā lākou mele, ʻaʻole ia he ʻakaʻaka. ʻAʻole hiki iaʻu ke manaʻoʻiʻo... ʻo Abel Frey?"
  
  Ua kaniʻuhū ʻo Drake. "ʻAe, ke hoʻomaka hou nei au. ʻAE. ʻO Abel Frey.
  
  Ua kākoʻo ʻo Kennedy iā ia. "Ua ʻike wau a makemake wau e haʻi iā Drake e hoʻōki i ka ʻōlelo lapuwale. He hoʻopaʻa kēia kanaka. Hoʻonoho ʻia ma ka German Alps - "Party Castle". Supermodels. Money. Life of a Superstar."
  
  "ʻO ka waina, nā wahine a me ke mele," wahi a Drake.
  
  "E hooki!" wahi a Ben. "Ma kekahi ʻano," noʻonoʻo ʻo ia, "ʻo ia ka uhi kūpono."
  
  "He mea maʻalahi ke hoʻopunipuni i ka naʻaupō ke kaulana ʻoe," ʻae ʻo Drake. "Hiki iā ʻoe ke koho i kou wahi e hele ai-i nā wahi āu e makemake ai e hele. Pono e maʻalahi ka hoʻopaʻa ʻana no kēia poʻe. E ʻimi wale i kāu mea kahiko kahiko, koho i kāu ʻeke diplomatic a..."
  
  "...Hookomo i keia." Ua hoʻopau maikaʻi ʻo Kennedy a huli i kāna mau maka ʻakaʻaka iā Ben.
  
  "Pono ʻolua..." i ʻōlelo ʻo ia. "... Pono ʻolua e loaʻa i kahi lumi hoʻopaʻapaʻa."
  
  I kēlā manawa i hele mai ai ʻo Wells. "ʻO kēia mea me Abel Frey ... ua hoʻoholo ʻia e hūnā i kēia manawa. E nānā a kali. Hoʻonoho mākou i pūʻali koa a puni kona hale kākela, akā e hāʻawi iā ia i ka manawa ʻole inā e aʻo ʻo ia i kahi mea a mākou e ʻike ʻole ai.
  
  "I ka nānā mua ʻana, he mea kūpono kēia," i hoʻomaka ai ʻo Drake, "akā ..."
  
  "Akā, aia koʻu kaikuahine," wahi a Ben. Hāpai ʻo Hayden i kona lima e hoʻomaha iā ia. "Pololei lākou, e Ben. Ua palekana ʻo Karin... i kēia manawa. ʻAʻole ka honua. "
  
  Ua ʻoki ʻo Drake i kona mau maka akā paʻa i kona alelo. ʻAʻole ʻoe e hoʻokō i kekahi mea ma ke kūʻē ʻana. ʻO ia wale nō ka mea e hoʻohuli ai i kāna hoaaloha. Ua pilikia hou ʻo ia i ka hoʻomaopopo ʻana iā Hayden. ʻO kāna manaʻo hoʻohenehene hou paha e ʻai ana iā ia? Ua noʻonoʻo koke ʻo ia iā Ben, a i ʻole ua noʻonoʻo pono ʻo ia no kona aupuni?
  
  I kekahi hihia, ua like ka pane. E kali.
  
  Ua hoʻololi ʻo Drake i ke kumuhana. Ua hou ʻo ia i kekahi ma kahi kokoke i ka puʻuwai o Ben. "Pehea kou makuahine a me kou makuakāne?" - ua nīnau pono ʻo ia. "Ua noho hou anei lakou?"
  
  Ua ʻeha ʻo Ben. "ʻAʻole, e ka hoa. Ma ke kelepona hope ua haʻi lākou iā ia, akā haʻi wau iā ia ua loaʻa iā ia kahi hana ʻelua. E kōkua ia, e Matt, akā ʻaʻole lōʻihi. "
  
  "Maopopo iaʻu". Nānā ʻo Drake iā Wells lāua ʻo Hayden. "Ma ke ʻano he alakaʻi ma ʻaneʻi, pono ʻolua e kōkua." A laila, me ke kali ʻole i kahi pane, ʻōlelo ʻo ia: "He aha ka nūhou e pili ana iā Heidi a me nā Maka o Odin?"
  
  Ua lulu ʻo Ben i kona poʻo me ka huhū. "He nui," i hoʻopiʻi ai ʻo ia. "Aia nā ʻāpana ma nā wahi āpau. Eia - e hoʻolohe i kēia: i mea e inu ai i ka pūnāwai o Mimir - ka Punawai o ka Naʻauao ma Valhalla - pono nā mea a pau e hana i kahi mōhai nui. Ua kaumaha kekahi i kona mau maka, e hōʻike ana i kona makemake e loaʻa ka ʻike e pili ana i nā hanana i kēia manawa a me ka wā e hiki mai ana. I kona inu ʻana, ua ʻike mua ʻo ia i nā hoʻāʻo a pau e pili ana i nā kānaka a me nā Akua a mau loa aku. Ua ʻae ʻo Mimir i nā Maka o Odin, a moe lākou ma laila mai ia manawa mai, he hōʻailona e pono ai ke Akua e uku no kahi ʻike o ka naʻauao kiʻekiʻe.
  
  "ʻAe," ʻo Drake kāʻei ʻana. "Nā mea mōʻaukala maʻamau, huh?"
  
  "Akau. Akā, pēlā nō. ʻO ka Poetic Edda, ka Saga o Flenrich, kahi mea ʻē aʻe aʻu i unuhi ai ʻo "The Many Paths of Heidi." Ua wehewehe lākou i ka mea i hana ʻia, akā ʻaʻole e haʻi mai iā mākou i hea nā Maka i kēia manawa.
  
  "Ma Valhalla," ua ʻāʻī ʻo Kennedy.
  
  "He ʻōlelo Norewai no ka Lani."
  
  "A laila ʻaʻole loaʻa iaʻu kahi manawa e ʻike ai iā lākou."
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Drake. "A ʻaʻohe mea ʻē aʻe? E Iesu, e ka hoa, ʻo kēia ka ʻāpana hope loa!"
  
  "Ua hahai au i ko Heidi huakaʻi-kona huakaʻi. Hele ʻo ia i nā wahi a mākou i ʻike ai a hoʻi i kona home. ʻAʻole kēia he Playstation, e hoa. ʻAʻohe hopena ʻaoʻao, ʻaʻohe mea i hūnā ʻia, ʻaʻohe ala ʻē aʻe, zilch.
  
  Noho ʻo Kennedy ma hope o Ben a hoʻolei i kona lauoho. "Hiki iā ia ke kau i ʻelua ʻāpana ma kahi hoʻokahi?"
  
  "Hiki ia, akā ʻaʻole kūpono ia me ka mea a mākou i ʻike ai i kēia manawa. Ua ukali ʻia nā ʻike ʻē aʻe i nā makahiki i kuhikuhi ʻia i hoʻokahi ʻāpana i kēlā me kēia wahi.
  
  "No laila ke ʻōlelo nei ʻoe ʻo kā mākou ʻike kēia?"
  
  "ʻO Valhalla ke kī," i ʻōlelo koke ai ʻo Drake. "ʻO kēia wale nō ka huaʻōlelo e hōʻike ana i kahi wahi. A ke hoʻomanaʻo nei au ua ʻōlelo ʻoe i kekahi mea ma mua e pili ana iā Heidi e haʻi iā Odin ua ʻike ʻo ia i kahi i hūnā ʻia ai kona mau maka no ka mea ua hāʻawi ʻo ia i kāna mau mea huna a pau i kona wā e kau ana ma ke keʻa.
  
  "Laau," - ia manawa i komo ai ʻo Thorsten Dahl i loko o ka lumi. Ua luhi ka Swede, ʻoi aku ka luhi mai ka ʻaoʻao hoʻokele o kāna hana ma mua o ka hana kino. "Ua kau ʻia kekahi ma luna o ka World Tree."
  
  "Auwe," wahi a Drake. "ʻO ka moʻolelo like. He kofe ia?"
  
  "Macadamia," ʻano haʻahaʻa ʻo Dahl. "ʻO ka Hawaii maikaʻi loa ke hāʻawi aku."
  
  "Ua manaʻo wau he spam," i ʻōlelo ai ʻo Kennedy, e hōʻike ana i kona ʻae ʻana i ka New Yorker.
  
  "Aloha nui ʻia ka spam ma Hawaiʻi," ʻae ʻo Dahl. "Akā ʻo ka kofe ke hoʻomalu i nā mea āpau. A ʻo ke Kona macadamia nut ka mōʻī.
  
  "No laila ke ʻōlelo nei ʻoe ua ʻike ʻo Heidi i hea ʻo Valhalla?" Ua hoʻāʻo ʻo Hayden e ʻoi aku ka huikau ma mua o ka kānalua i ka wā i noi ai ʻo Drake i kekahi e lawe mai i kofe hou iā lākou.
  
  "ʻAe, akā he kanaka ʻo Heidi. ʻAʻole ke Akua. No laila he aha kāna e ʻike ai he paradaiso honua?"
  
  "E kala mai, e ke kanaka," wahi a Kennedy. "ʻAʻole i hoʻokumu ʻia ʻo Vegas a hiki i 1905."
  
  "I Norewai." Ua hoʻohui ʻo Drake me ka hoʻāʻo ʻole e ʻakaʻaka.
  
  Hahai ka hāmau. Ua nānā ʻo Drake i ka nānā ʻana o Ben i nā mea āpau āna i aʻo ai i kēia manawa. ʻO Kennedy i kona mau lehelehe. Ua ʻae ʻo Hayden i ka pā kīʻaha kope. Ua lōʻihi ka haʻalele ʻana o Wells i kahi kihi, e hoʻohālike ana e hiamoe ana. Ua hoʻomanaʻo ʻo Drake i kāna mau ʻōlelo hoihoi - pono wau e haʻi iā ʻoe i kekahi mea. Kekahi mea e pili ana i Mei.
  
  He manawa no keia ma hope aku, ina paha.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ben a lulu i kona poʻo. "He maʻalahi. E ke Akua, maʻalahi loa. ʻO ka lani no ke kanaka ... ko lākou home."
  
  "Pono. Kahi i noho ai. Kona kauhale. ʻO kāna keʻena, "i hōʻoia ʻo Drake. "ʻO koʻu mau manaʻo hoʻi."
  
  "Aia ka Punawai o Mimir i loko o ke kauhale o Heidi!" Nānā aʻela ʻo Kennedy a puni, ʻālohilohi ka hauʻoli i loko o kona mau maka, a laila, pāʻani pāʻani ʻo Drake me kona lima. "ʻAʻole maikaʻi no ka mea hele wāwae."
  
  "Ua ulu au i ka lolo maoli mai koʻu haʻalele ʻana." Ua ʻike ʻo Drake i ka wili iki ʻana o Wells. "ʻO ka neʻe maikaʻi loa o koʻu ola."
  
  Ua kū ʻo Thorsten Dahl i kona mau wāwae. "A laila hele i Suedena no ka hapa hope." Ua hauʻoli ʻo ia i kona hoʻi ʻana i kona ʻāina hānau. "Umm... ma hea ka hale o Heidi?"
  
  "Ostergotland," wahi a Ben me ka nānā ʻole. "ʻO ka home hoʻi o Beowulf lāua ʻo Grendel kahi wahi a lāua e kamaʻilio mau ai e pili ana i nā pōloli e holoholo ana i nā ʻāina i ka pō."
  
  
  KANAKOLU
  
  
  
  LA VEREIN, KELEMANIA
  
  
  ʻO La Veraine, ka Party Castle, aia ma ka hema o Munich, kokoke i ka palena Bavarian.
  
  Me he pakaua lā, kū ia i ka hapalua o ka mauna mālie, ʻo kona mau paia i ʻekeʻeke a ua kiko i nā puka lou ma nā wahi like ʻole. ʻO nā hale kiaʻi pōʻai e piʻi ana ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao o nā ʻīpuka pio a me kahi ala ākea ākea e hiki ai i nā kaʻa pipiʻi ke huki i ke ʻano a hōʻike i kā lākou mau hana hou loa i ka wā e kukuli ai nā paparazzi lima e kiʻi iā lākou.
  
  Ua alakaʻi ʻo Abel Frey i kēlā me kēia pāʻina, e hoʻomaikaʻi ana i kekahi o nā malihini koʻikoʻi a me ka hōʻoia ʻana i kāna mau hiʻohiʻona e like me ka mea i manaʻo ʻia iā lākou. ʻO kahi ʻōhumu ma ʻaneʻi, ʻōhumu ma laila, ʻo ka hoʻohenehene i kekahi manawa i hoʻokō lākou a pau i kāna mau manaʻo.
  
  I loko o nā keʻena kūʻokoʻa, ua hoʻohālike ʻo ia i ka ʻike ʻole ʻana i nā kukini keʻokeʻo e waiho ʻia ana ma nā papa aniani kiʻekiʻe o nā kuli, kūlou nā luna me nā mauʻu ma ko lākou mau puka ihu. ʻO nā hiʻohiʻona a me nā wahine wahine ʻōpio kaulana i kāhiko ʻia e like me nā pēpē pēpē i hana ʻia i ka satin, siliki a me ka lace. ʻO ka ʻiʻo ʻulaʻula, ka ʻū a me ke ʻala poʻo o ke kuko. He kanalima ʻīniha nā panela plasma e hōʻike ana i ka MTV a me ka porn hardcore.
  
  Ua hoʻopiha ʻia ka Chateau me nā mele ola, me Slash lāua ʻo Fergie e hoʻokani ana i ka 'Beautiful Dangerous' ma kahi kahua mamao mai nā wahi decadent - ʻo ke mele rock upbeat e hanu hou ana i ke ola i loko o ka pāʻina ikaika a Frey.
  
  Ua haʻalele ka mea hoʻolālā kiʻi, me ka ʻike ʻole ʻia e kekahi, a piʻi akula i ke alapiʻi nui i kahi ʻēheu mālie o ka hale kākela. Hoʻokahi lele hou a me kāna mau kiaʻi i pani i kahi puka paʻa ma hope ona, hiki ke loaʻa ma o ka hui kī a me ka ʻike leo. Ua komo ʻo ia i loko o kahi lumi i piha i nā lako kamaʻilio a me kahi lālani kīwī wehewehe kiʻekiʻe.
  
  Ua ʻōlelo kekahi o kāna mau mea hilinaʻi nui: "Pono i ka manawa, e ka haku. Ke kamaʻilio nei ʻo Alicia Miles ma ke kelepona uila.
  
  "Maikaʻi, Hudson. Ua hoʻopili ʻia?"
  
  "ʻOiaʻiʻo, e ka haku."
  
  Ua ʻae ʻo Frey i ka mea i manaʻo ʻia, me ka ʻimi ʻana i kona mau lehelehe i ke koi ʻia ʻana e hoʻokokoke loa i kona waha i kahi a kāna keiki kāne e puhi ʻana i ke kohu.
  
  "Miles, ʻoi aku ka ʻono o kēia. He hale ko'u i piha i na malihini e malama. ʻAʻole i like ka wahaheʻe e pili ana i ka maʻalahi iā ia. ʻO ia wale nō ka mea a kēia poʻe ʻaʻole pono e lohe.
  
  "He bonus kūpono, e ʻōlelo wau," ʻo ka leo Pelekane i hoʻonohonoho maikaʻi ʻia he mea hoʻohenehene. "He wahi pūnaewele kaʻu a me ka ʻōlelo huna e ʻimi ai iā Parnevik."
  
  "He ʻāpana ia o ka ʻaelike, Miles. A ua ʻike mua ʻoe aia hoʻokahi wale nō ala e loaʻa ai ka bonus.
  
  "Aia ʻo Milo a puni?" I kēia manawa ua loli ka leo. ʻoki ʻāʻī. Naughty...
  
  "ʻO wau wale nō a me kaʻu mea aloha maikaʻi loa."
  
  "Mmm... E kono pū iā ia inā makemake ʻoe," hoʻololi kona leo. "Akā naʻe, pono wau e wikiwiki. E hoʻokomo i www.locatethepro.co.uk a hoʻokomo i ka ʻōlelo huna ma ka helu haʻahaʻa: bonusmyles007, "lol. "Manaʻo paha ʻoe e mahalo iā ia, Frey. Pono ke ʻano o ka tracker maʻamau. Ua hoʻolālā ʻia ʻo Parnevik ma ke ʻano he ʻehā. Hiki iā ʻoe ke hahai iā ia ma nā wahi āpau. "
  
  Ua aloha leo ʻo Abel Frey. ʻO Alicia Miles ka mea hana maikaʻi loa āna i hoʻohana ai. "Maikaʻi, Miles. Ke hoʻomalu ʻia kou mau maka, e pau ʻoe i ke kaula. A laila e hoʻi mai iā mākou a lawe mai i nā ʻāpana o nā Kanada. A laila e kamaʻilio mākou. "
  
  Ua make ka laina. Haʻalele ʻo Frey i kāna kelepona paʻalima, hauʻoli i kēia manawa. "ʻAe, Hudson," wahi āna. "E hoʻomaka i ke kaʻa. E hoʻouna koke i nā mea a pau i Ostergotland. ʻO ka ʻāpana hope loa i hiki ke loaʻa iā ia, e like me nā ʻāpana ʻē aʻe inā pāʻani lākou i nā pāʻani hope loa. "ʻIke ʻo Milo i ka mea e hana ai."
  
  Ua aʻo ʻo ia i kahi lālani o nā mea nānā kīwī.
  
  "ʻO wai o lākou ka Captive 6 - Karin Blake?"
  
  Ua ʻānai ʻo Hudson i kona ʻumiʻumi ma mua o ka nalu ʻana. Kūlou ʻo Frey i mua e aʻo i ke kaikamahine blonde e noho ana i waenakonu o kona wahi moe, huki nā wāwae i kona ʻauwae,
  
  A i ʻole, e noho ana ma luna o kahi moe o Frey. A e ʻai ana i ka ʻai a Frey i loko o ka hale paʻa a kiaʻi ʻia a Frey i kauoha ai. E hoʻohana ana i ka uila a Frey i uku ai.
  
  Aia ma ka kuʻekuʻe wāwae he kaulahao āna i hana ai.
  
  I kēia manawa nona ʻo ia.
  
  "E hoʻouna koke i ke wikiō i koʻu lumi ma ka pale nui. A laila e haʻi aku i ke kahu e lawelawe i ka ʻaina ahiahi ma laila. He ʻumi mau minuke ma hope o kēia, makemake au i kaʻu loea kaua. " Hoʻomaha ʻo ia me ka noʻonoʻo.
  
  "Ken?"
  
  "ʻAe, ka mea like. Makemake au iā ia e hele i laila a lawe i kona kāmaʻa. ʻAʻohe mea ʻē aʻe i kēia manawa. Makemake au e ʻono loa ka hoʻomāinoino ʻana a hiki i ka wā e haki ai kēia. E kali wau i kahi lā a laila e lawe au iā ia i kahi mea nui aʻe. "
  
  "A me ka pio 7?"
  
  "E ke Akua aloha, e Hudson, e hana maikaʻi iā ia, e like me kāu e hana ai iā ʻoe iho. ʻO ka maikaʻi o nā mea a pau. Ke kokoke mai nei kona manawa e hoʻohauʻoli ai iā mākou. "...
  
  
  kanakolu kumamakahi
  
  
  
  KA LELEI MA SWEDEN
  
  
  Huli ka mokulele. Ua ala ʻo Kennedy Moore me ka hoʻomaka, ʻoluʻolu i ka hoʻāla ʻia ʻana e ka haunaele, ʻo ka lā hou i kipaku aku ai i kāna Dark Chaser.
  
  Ua ola ʻo Kaleba i loko o kāna mau moeʻuhane e like me kāna i hana ai ma ke ao maoli, akā i ka pō ua pepehi pinepine ʻo ia iā ia ma ka hoʻokuʻu ʻana i nā moho ola i lalo o kona ʻāʻī a hiki i kona ʻū ʻana a koi ʻia ʻo ia e nahu a moni, ʻo kāna kumakaia wale nō i hōʻeha ʻia e ka weliweli i kona mau maka. , mau a hiki i ka pau ana o ke ahi hope loa.
  
  Ua ala koke ʻo ia a haehae ʻia mai ka ʻōpū o Gehena, nānā ʻo ia a puni ka hale me nā maka ʻāhiu. Ua malie; nā makaʻāinana a me nā koa e hiamoe ana a kamaʻilio mālie. Ua hiamoe ʻo Ben Blake me ka puʻupuʻu ʻana i kāna kamepiula, ʻaʻole i maʻalahi nā laina hopohopo e ka hiamoe a me ka pōʻino i waho o kona helehelena keiki.
  
  A laila, ʻike ʻo ia iā Drake a e nānā ana ʻo ia iā ia. I kēia manawa, ua hoʻonui wale kāna mau laina hopohopo i kona helehelena maikaʻi. Ua ʻike ʻia kona ʻoiaʻiʻo a me kona manaʻo ʻole, ʻaʻole hiki ke hūnā, akā ʻo ka ʻeha i hūnā ʻia ma hope o kona ʻoluʻolu ua makemake ʻo ia e hōʻoluʻolu iā ia ... i ka pō a pau.
  
  Ua minoʻaka ʻo ia iā ia iho. Nā kuhikuhi pōhaku dinosaur hou aku. He leʻaleʻa ka manawa o Drake. Ua hala kekahi manawa ma mua o kona hoʻomaopopo ʻana ua hiki aku paha kāna minoʻaka i loko o kona mau maka, no ka mea, ua ʻakaʻaka ʻo ia iā ia.
  
  A laila, no ka manawa mua i loko o nā makahiki a pau mai kona komo ʻana i ke Kulanui, mihi ʻo ia no kona kāhea ʻana i koi iā ia e hoʻohaumia i kona ʻano. Makemake ʻo ia e ʻike ʻo ia i ke kāhiko ʻana i kona lauoho me ia. Makemake ʻo ia e liʻiliʻi iki ʻo Selma Blair a me Sandra Bullock.
  
  Ma hope o ka ʻōlelo ʻana i nā mea a pau, ʻike maopopo ʻia ua makemake ʻo Drake iā ia.
  
  Ua minoʻaka hou ʻo ia iā ia, akā i kēlā manawa ua hili hou ka mokulele a ala maila nā mea a pau. Ua hoolaha aku ke pailaka he hookahi hora ko lakou holo ana mai ko lakou wahi i hele ai. Ala aʻela ʻo Ben a hele me he zombie lā no ka loaʻa ʻana o ke kofe Kona koena. Kū aʻela ʻo Thorsten Dahl a nānā a puni.
  
  "ʻO ka manawa e hoʻohuli ai i ka radar e komo ana i ka honua," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka hapalua ʻakaʻaka.
  
  Ua hoʻouna ʻia lākou e lele ma luna o Östergotland, e ʻimi ana i nā wahi kahi i manaʻo ai ʻo Professor Parnevik lāua ʻo Ben e loaʻa ana ke kauhale o Heidi. Ua ʻike maopopo ʻia ka ʻeha o ka polopeka ʻilihune ma muli o ka ʻoki ʻia ʻana o kona manamana lima a ua haʻalulu loa ʻo ia i ka naʻau ʻole o kāna mea hoʻomāinoino, akā ua hauʻoli ʻo ia e like me ka ʻīlio e like me kāna haʻi ʻana iā lākou e pili ana i ka palapala ʻāina i kahakaha ʻia ma ka pale o Odin.
  
  ʻO ke ala i Ragnarok.
  
  Malia paha.
  
  I kēia manawa ʻaʻohe mea i hiki ke unuhi. He kuhi hewa hou anei kēia ma ka ʻaoʻao o Alicia Miles a me kāna hui huikau?
  
  I ka wā i haki ai ka mokulele ma ka ʻaoʻao o Dahl, kuhikuhi ʻo ia i ke kiʻi i ʻike ʻia ma ke kīwī o ka mokulele. Ua hoʻouna ʻo radar e komo ana i ka honua i nā pō pōkole o nā nalu lekiō i ka honua. Ke pā ʻo ia i kahi mea kanu, palena, a i ʻole ʻole, ua ʻike ʻia kahi kiʻi i kona hōʻailona hoʻi. I ka wā mua, paʻakikī lākou e ʻike, akā me ka ʻike e maʻalahi.
  
  Ua lulu ʻo Kennedy i kona poʻo iā Dahl. "Loaʻa anei i ka pūʻali koa Suedena nā mea āpau?"
  
  "Pono kēia ʻano mea," i ʻōlelo koʻikoʻi ai ʻo Dahl iā ia. "Loaʻa iā mākou kahi mana hybrid o kēia mīkini e ʻike i nā mines a me nā paipu huna. ʻenehana kiʻekiʻe loa.
  
  Ua pohā ka wanaʻao ma luna o ka lewa, a laila ua hoʻokuke ʻia ʻo ia e nā ao hina hina i ka wā i hoʻōho ai ʻo Parnevik. "Eia! Ua like kēia kiʻi me kahi noho Viking kahiko. ʻIke paha ʻoe i ka ʻaoʻao poepoe o waho - ʻo ia nā paia pale - a me nā mea ʻehā i loko? He mau hale liʻiliʻi kēia.
  
  "No laila, e hoʻoholo kākou i ka hale nui loa..." hoʻomaka ʻo Ben me ka wikiwiki.
  
  "ʻAʻole," wahi a Parnevik. "Pono kēia he hale lōʻihi kaiaulu - kahi hālāwai a ʻahaʻaina paha. ʻO Heidi, inā ʻo ia ma ʻaneʻi, e loaʻa iā ia ka lua o ka hale nui loa.
  
  I ka iho malie ana o ka mokulele, ua puka mai na kii akaka. Ua ʻike maopopo ʻia ka noho ʻana he mau kapuaʻi ma lalo o ka lepo, a ʻike koke ʻia ka lua o ka hale nui loa.
  
  "ʻIke ʻoe i kēia," kuhikuhi ʻo Dahl i kahi waihoʻoluʻu hohonu, ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia inā ʻaʻole e ʻimi kekahi. "ʻO ia hoʻi, aia kahi hakahaka, a aia ma lalo pono o ka hale o Heidi. "Damn," wahi āna, huli aʻe. "Ua kūkulu ʻo ia i kona hale ma luna pono o ka luawai o Mimir!"
  
  
  KANAKOLUKŪMĀLUA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  I ka manawa a lākou i hele ai ma ka honua a ua hele lākou i nā mile he nui ma waena o nā māla pulu, ua kauoha ʻo Dahl e kū. Ua nānā ʻo Drake a puni i ka mea hiki iā ia ke wehewehe wale aku, ma ka ʻuhane Dino-Rock hou ʻo ia a me Kennedy i hui pū ai, he hui motley. Ua pani ʻia nā Swedes a me SGG e Thorsten Dahl a me ʻekolu o kāna mau kānaka, ʻo ka SAS e Wells a me ʻumi mau koa. Ua waiho ʻia kekahi ma Hawaiʻi, ʻeha. Ua hoemiia ka Hui Delta i eono kanaka; a laila aia ʻo Ben, Parnevik, Kennedy a me ia iho. Noho ʻo Hayden me ka mokulele.
  
  Aohe kanaka o lakou i pilikia ole i ka pilikia o ka lakou hana. ʻO ka ʻoiaʻiʻo o ke kali ʻana o ka mokulele, ua hoʻopiha piha ʻia a me nā mea kaua, me nā Kiʻi ma luna o ka moku, mākaukau e lawe iā lākou ma nā wahi āpau o ka honua, ʻo ia wale nō ke koʻikoʻi i ke koʻikoʻi o ke kūlana.
  
  "Inā kōkua ia," wahi a Dahl i ka nānā ʻana o nā mea a pau iā ia me ka manaʻolana, "ʻAʻole wau i ʻike pehea e loaʻa ai iā mākou i kēia manawa," i kuhikuhi ai ʻo ia. "E hoʻomaka me ka hoʻohana ʻana i nā mea pahū māmā e hoʻomaʻemaʻe i kekahi mau kapuaʻi i lalo, a laila ua hiki i ka manawa e rake."
  
  "E akahele," wīwī ʻo Parnevik i kona mau lima. "ʻAʻole mākou makemake i ka hāʻule."
  
  "Mai hopohopo," wahi a Dahl me ka ʻoliʻoli. "Ma waena o nā pūʻali like ʻole ma ʻaneʻi, manaʻo wau he hui ʻike mākou, ʻo Polofesa."
  
  He ʻakaʻaka huhū. Nānā ʻo Drake i ko lākou puni. Ua kūkulu lākou i kahi ākea ākea, e waiho ana i nā kāne ma luna o kekahi mau puʻu e hoʻopuni ana i ke kahua kahi i hōʻike ʻia ai he hale kiaʻi kahiko. Inā maikaʻi ia no nā Vikings a me nā mea āpau ...
  
  He mauʻu a mālie ka pāpū, ʻaʻole hiki ke hoʻouluulu ka makani māmā i nā kumulāʻau e ulu ana ma ka hikina o ko lākou kūlana. Ua hoʻomaka ʻo ia e kahe mālie a ua kū ma mua o ka hoʻāʻo hou ʻana.
  
  Ua kani ke kelepona hele a Ben. ʻIke ʻia kona mau maka i ka nānā ʻana. "Papa? Hana wale. E kelepona hou au iā ʻoe ma ka hope. " Ua pani ʻo ia i ka mea hana, e nānā ana iā Drake. "ʻAʻohe oʻu manawa," wahi āna. "Ua ʻike mua lākou i kahi mea e hana nei, ʻaʻole lākou i ʻike he aha ia."
  
  Kuno ʻo Drake a nānā i ka pahū mua ʻana me ka ʻole o ka nawaliwali. Lele ka mauʻu, ka lepo a me ka lepo i ka lewa. Ua ukali koke ʻia kēia e kekahi hahau hohonu iki, a piʻi ka lua o ke ao mai ka honua mai.
  
  Hele maila kekahi mau kānaka e hekili ana i mua me ka paʻa ʻana i nā ʻōpala i ka wā e paʻa ana nā mea kaua. He hiʻohiʻona Surreal.
  
  "E akahele," wahi a Parnevik. "ʻAʻole mākou makemake i kekahi e pulu i ko lākou mau wāwae." Ua ʻakaʻaka ʻo ia me he mea lā ʻo ia ka ʻakaʻaka nui loa o ka mōʻaukala.
  
  Ua hōʻike ʻia kahi kiʻi ʻike maʻalahi i kahi lua ma lalo o ka hale lōʻihi o Heidi e alakaʻi ana i kahi ana nui. ʻIke ʻia he ʻoi aku ka nui o ka luawai e waiho ana ma laila, a ua hewa ka hui ma ka ʻaoʻao o ka makaʻala. He hola ʻē aʻe o ka ʻeli ʻana a me kekahi mau hoʻomaha ʻoiai ʻo Parnevik e kani ana a aʻo i nā mea waiwai i ʻike ʻia ma mua o ka nalowale ʻana i ka lewa.
  
  Ua hoʻohana ʻo Drake i kēia manawa e hoʻonohonoho i kona mau manaʻo. I kēia lā, ua like ʻo ia me he mea lā aia ʻo ia ma luna o kahi kaʻa kaʻa me ka ʻole o nā kaʻa. ʻOiai ma hope o kēia mau makahiki, ua maʻa mau ʻo ia i ka hahai ʻana i nā kauoha ma mua o ka hoʻokō ʻana i kahi hoʻolālā hana, no laila pono ʻo ia i manawa hou e noʻonoʻo ai ma mua o Ben Blake. Ua ʻike maopopo ʻo ia i ʻelua mau mea - aia lākou ma hope, a ua koi ko lākou mau ʻenemi iā lākou e hana i nā kūlana ma mua o ka hana ʻana; ʻaʻohe kānalua ʻo ka hopena kēia o ko lākou komo ʻana i kēia heihei ma hope o ko lākou mau hoa paio.
  
  ʻO ka manawa kēia e hoʻomaka ai e lanakila i kēia heihei. Eia kekahi, ʻo lākou wale nō ka ʻāpana i hoʻolaʻa ʻia no ka hoʻopakele ʻana i ka honua ma mua o ka pilikia.
  
  No laila, manaʻoʻiʻo ʻoe i nā moʻolelo kupua?
  
  ʻAʻole, ua like kāna pane ʻana me ia manawa. Akā, manaʻoʻiʻo wau i nā moʻolelo hoʻoweliweli ...
  
  I kāna huakaʻi hope loa ma ke ʻano he lālā o ka SRT huna, kahi hui kūikawā o ka SAS, ʻo ia a me ʻekolu mau lālā ʻē aʻe o kāna hui, ʻo Alicia Miles hoʻi, ua hina i kahi kauhale mamao ma Northern Iraq, ua hoʻomāinoino ʻia a pepehi ʻia kona mau kānaka. Ke manaʻo nei i ka mea maopopo, ʻo ka mea a lākou e noiʻi nei ... ʻo ka loaʻa ʻana o nā koa Pelekania a me Palani i loko o kā lākou nīnau.
  
  ʻO ka mea ma hope i pōʻeleʻele i ke koena o nā lā o Matt Drake ma ka Honua. Ua makapō ʻia e ka huhū, ua hoʻōki ʻo ia a me nā lālā ʻelua ʻelua i ka hoʻomāinoino.
  
  ʻO kekahi hanana 'ahi aloha' i waena o nā mea he nui.
  
  Kū a nānā ʻo Alicia Miles, ʻaʻole i haumia ʻia e nā ʻano ʻano like ʻole. ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻōki i ka hoʻomāinoino ʻana, a ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻōki i ka make ʻana o ka poʻe hoʻomāinoino. Akā, ua hahai ʻo ia i nā kauoha a kona luna koa.
  
  Matt Drake.
  
  Ma hope o kēia, ua pau ke ola o ke koa nona, ʻo nā pilina aloha a pau āna i kākoʻo ai, ua haki ʻia. Akā ʻo ka haʻalele ʻana i ka lawelawe ʻaʻole ia he manaʻo ua pau nā hoʻomanaʻo. Ua hoala mai kana wahine ia ia i kela po i keia po, a hemo mai kona wahi moe i pulu i ka hou, e uwe ana i lalo i kona hoole ana e hai.
  
  I kēia manawa ua ʻike ʻo ia iā Kennedy e kū kū pono ana me ka ʻakaʻaka me he mea lā aia ʻo ia ma ka mokulele. Ua leʻaleʻa kona lauoho a ua lilo kona mau helehelena i ke ola a me ke kolohe me kāna minoʻaka. ʻO nā maka i waena a me ke kino huna o Victoria i hui pū ʻia me ka hoʻonaninani kumu kula a me ke kāohi ʻoihana. Ua huikau loa.
  
  Ua minoʻaka ʻo ia. Ua hoʻōho ʻo Thorsten Dahl: "E hele hohonu i ka heluhelu ʻana! Pono mākou i alakaʻi no nā mamo."
  
  I ka nīnau ʻana o Ben iā ia he aha ka Descender, ʻakaʻaka wale ʻo ia. "Ma waho o ka moʻolelo Hollywood, e kuʻu hoaaloha. E hoʻomanaʻo i ka lele ʻana o ka ʻaihue mai kahi hale a ua hoʻoponopono ʻia kāna lele ʻana i ka millimeter ma mua o ka pau ʻana o kona hāʻule ʻana? ʻAe, ʻo ka Blue Diamond Lander ka mea a lākou e hoʻohana ai. "
  
  "Anu".
  
  ʻIke akula ʻo Drake i kona Aliʻi kahiko e hele mālie a lawe i ka hue kope i hāʻawi ʻia. Ua hala kēia kamaʻilio ʻana. Ua makemake ʻo Drake e hoʻopau.
  
  "Mai?" i ninau aku ai oia me ke kulou iho o kona mau lehelehe ilalo i ka honua i maopopo ole ai ka ninau.
  
  "Hm?" - Ua nīnau au.
  
  "E haʻi wale mai iaʻu".
  
  "Maikaʻi, e ka hoaaloha, ma hope o ka nele o ka ʻike āu e hāʻawi ai e pili ana i kāu leʻaleʻa kahiko, ʻaʻole hiki iaʻu ke manaʻo i ka hāʻawi ʻana i nā manuahi i kēia manawa, ʻeā?"
  
  ʻAʻole hiki iā Drake ke kāohi i ka ʻakaʻaka. "He ʻelemakule haumia ʻoe, maopopo iā ʻoe kēlā?"
  
  "ʻO kēia ka mea e mālama iaʻu i ka piko o kaʻu pāʻani. E haʻi mai iaʻu i kahi moʻolelo mai kekahi o kāna mau mikiona huna-kekahi o lākou.
  
  "ʻAe ... hiki iaʻu ke puhi i kou manawa maʻaneʻi a hāʻawi iāʻoe i kahi mea hoʻomāmā," wahi a Drake. "A i ʻole hiki iā ʻoe ke kali a pau kēia a hāʻawi wau iā ʻoe i ke gula... ʻike ʻoe ʻo ia wale nō."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. I ka wā i hele malu ai ʻo Mai i ka hui cosplay nui loa o Iapana e hoʻokomo a hopu i nā Fuchu Triads e holo nei i ka ʻoihana porn i kēlā manawa.
  
  ʻIke ʻia ʻo Wells me he mea lā ua kokoke ʻo ia e loaʻa kahi maʻi. "E Iesu, Drake. He hūpō ʻoe. ʻAe, akā e hilinaʻi mai iaʻu, ua ʻaiʻē ʻoe iaʻu i kēia manawa," lawe ʻo ia i ka hanu. "Ua huki wale aku ka poʻe Kepani iā ia mai Hong Kong, ma lalo o kahi ʻike hoʻopunipuni, me ka ʻole o ka ʻōlelo ʻana, e luku loa ana i ka uhi āna i kūkulu ai no ʻelua makahiki."
  
  Hāʻawi ʻo Drake iā ia i kahi ʻano hāmama a me ka manaʻo kānalua. "ʻAʻole loa".
  
  "ʻO kaʻu mau ʻōlelo hoʻi."
  
  "No ke aha mai?"
  
  "ʻO kaʻu nīnau hou aʻe. Akā, e Drake, ʻaʻole maopopo?"
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Drake. "ʻO ia wale nō ka mea maikaʻi loa iā lākou. ʻO ka maikaʻi loa i loaʻa iā lākou. A pono lākou e makemake nui no ia mea.
  
  "Ua lawe mākou i nā kelepona mai kā lākou 'Oihana Hoʻokolokolo a me nā Kuhina Nui no ka ʻumikūmālima mau hola i kēia manawa, e like me ka Yankees. E ʻae lākou i nā mea a pau iā mākou - ua hoʻouna lākou iā ia e ʻimi iā La Veraine no ka mea ʻo ia wale nō ka pilina a lākou i ʻike ai i kēia haunaele i piʻi aʻe i ka hanana nui loa e kū nei ma ka honua i kēia manawa. He mau hola wale nō ma mua o ko mākou koi ʻia ʻana e haʻi aku iā lākou.
  
  Huhū ka maka o Drake. "Aia anei kekahi kumu e haʻi ʻole ai i kēia manawa? He loaʻa maikaʻi ʻo Mei. "
  
  "ʻAe wau, e ka hoa, akā he aupuni nā aupuni, a inā pilikia ka honua a ʻaʻole paha, makemake lākou e pāʻani i kā lākou pāʻani liʻiliʻi, ʻaʻole anei?"
  
  Ua kuhikuhi ʻo Drake i kahi lua o ka lepo. "Me he mea lā ua mākaukau lākou."
  
  
  * * *
  
  
  Ua hoʻonohonoho ʻia ka pae iho o Drake ma 126 kapuaʻi. Ua hoʻokomo ʻia kahi mea i kapa ʻia ʻo quick release muzzle ma kona lima a hāʻawi ʻia iā ia he ʻeke ʻeke. Huki aʻela ʻo ia i ka mahiole o ke kanaka kinai ahi me ke kukui uila i hoʻopaʻa ʻia ma kona poʻo a ʻimi ʻo ia i kāna ʻeke ʻeke. ʻO kahi kukui uila nui, kahi pahu oxygen, kahi mea kaua, meaʻai, wai, lekiō, nā lako kōkua mua - nā mea āpau e pono ai no ke ana. Huki ʻo ia i ʻelua mau mīkina lima kaumaha a hele i ka lihi o ka lua.
  
  "Geronimo?" Ua noi ʻo ia iā Kennedy, ka mea i noho ma luna me Ben a me ke Kumu, e kōkua i ka nānā ʻana i ko lākou āpau.
  
  "A i ʻole e hopu i kou mau kuʻekuʻe wāwae, e kīkoʻo i kou ʻāʻī a manaʻolana," wahi āna.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻino ʻo Drake iā ia, "E hoʻi hou mākou i kēia ma hope," i ʻōlelo ai ʻo ia a lele akula i loko o ka pouli.
  
  Ua ʻike koke ʻo ia i ka hoʻokuʻu ʻana o ke daimana ʻulaʻula. Ua emi iho ka mama o kona haule ana i kona haule ana, a o kona wahi huila liilii e kani ana he haneri kekona. ʻO nā paia o ka pūnāwai - ʻoi aku ka maikaʻi i kēia manawa ua maloʻo - ua ʻānaʻi i hala i nā uila kaleidoscopic, e like me kahi kiʻiʻoniʻoni ʻeleʻele a keʻokeʻo kahiko. I ka hopena, ua lohi ka iho ʻana i kahi kolo, a ua ʻike ʻo Drake i ka lele mālie ʻana o kona mau kāmaʻa mai ka pōhaku paʻa. Ua ʻomi ʻo ia i ka waha a ʻike ʻo ia i ka wehe ʻana o ke kumu mai kona kāʻei noho. Ua nānā ʻo Drake i ke kaʻina hana o ka hoʻohuli ʻana iā ia i Ascendant ma mua o ka hele ʻana i kahi e kū ai ʻo Dal a me ka hapalua kakini kāne e kali ana.
  
  Ua uwē ka papahele me ka weliweli, akā ua manaʻo ʻo ia no ka ʻōpala mummified.
  
  "He ʻano liʻiliʻi kēia ana i hoʻohālikelike ʻia i ka mea a mākou i ʻike ai ma ka honua e komo ana i ka radar," wahi a Dahl. "Ua hiki iā ia ke kuhi hewa. E hohola a ʻimi no... he tunnel... a i ʻole kekahi mea like."
  
  Ua ʻānai aʻe ka Suedena me ka leʻaleʻa i kona ʻike naʻaupō. Ua makemake ʻo Drake. Ua hele mālie ʻo ia a puni ke ana, me ke aʻo ʻana i nā paia ʻaʻole like ʻole a me ka haʻalulu, ʻoiai ʻo ka ʻaʻahu mānoanoa i hāʻawi ʻia iā ia. He mau tausani tona o ka pohaku a me ka honua ke kaomi nei maluna ona, a eia oia e hoao ana e komo hohonu. Ua like ia me ke ola o ke koa.
  
  Ua kamaʻilio ʻo Dahl me Parnevik ma o ke kelepona wikiō ʻelua. Ua hoʻōho ka polopeka i nā 'manaʻo' he nui a hoʻopau ʻo Dahl i ke kani ma hope o ʻelua mau minuke. Ua hehi na koa a puni ke ana a hiki i ka wa i hooho ai kekahi o na kanaka Delta: "He kii ka'u maanei. ʻOiai he mea liʻiliʻi."
  
  Ua hoʻopau ʻo Dahl i ke kelepona wikiō. Ua kani nui ka leo o Parnevik, a laila kū i ka wā i lawe mai ai ʻo Dahl i ke kelepona i ka paia.
  
  "Ke ʻike nei ʻoe i kēia?"
  
  "Ja! Aloha ʻoe! Bra!" Ua nalowale ʻo Parnevik i kāna ʻōlelo Pelekane mai ka hauʻoli. "Walknott... mmm... he puʻupuʻu o nā koa i pepehi ʻia. ʻO kēia ka hōʻailona o Odin, ka triangle triple, a me Borromean triangle, pili i ka manaʻo o ka make hanohano i ke kaua. "
  
  Luliluli ke poo o Drake. ʻO nā Vikings koko.
  
  "ʻIke pinepine ʻia kēia hōʻailona ma nā 'pōhaku kiʻi' e hōʻike ana i ka make ʻana o nā koa koa e holo ana ma ka waʻa a i ʻole ka lio i Valhalla - ka hale aliʻi o Odin.
  
  "E kala mai i ka hoʻonele ʻana i kāu huakaʻi, e ka hoa," wahi a ke kanaka SAS pololei, "akā, ua like ka mānoanoa o kēia pā me koʻu makuahōnōwai wahine."
  
  Ua hoʻi lākou a pau i hope, me ka ʻoni ʻana i ko lākou mau kukui mahiole ma luna o ka ʻili ʻole.
  
  "He pā wahaheʻe paha ia." Ua ʻaneʻane uē ke kanaka me ka hauʻoli. "Pono ia!"
  
  "E kali," lohe ʻo Drake i ka leo ʻōpio o Ben. "Ua ʻōlelo pū ʻia ua kapa ʻia ʻo Valknoth ʻo ka Death Knot, kahi hōʻailona o ka poʻe hahai iā Odin i makemake i ka make ʻino. Ke manaʻoʻiʻo nei au he ʻōlelo aʻo paha kēia.
  
  "Bullshit". He ʻoiaʻiʻo ko Drake kanikau ʻana.
  
  "Eia ka manaʻo, e nā kāne," i puka mai ai ka leo o Kennedy. "Pehea e nānā pono ai i nā paia a pau. Inā loaʻa iā ʻoe nā Walknotts hou aʻe, akā e ʻimi i kahi pā hakahaka, koho wau i kēia.
  
  "Maʻalahi iā ʻoe ke ʻōlelo," i ʻōhumu ai ʻo Drake. "Ke noho nei ma laila a me nā mea a pau."
  
  Māhele lākou, e hui ana i nā pā pōhaku ʻīniha a ʻīniha. Ua ʻohi lākou i nā kenekulia o ka lepo, holoi i nā ʻupena cobweb a hoʻokuke aku i ka ʻeleʻele. I ka hopena, ua loaʻa iā lākou ʻekolu mau Valknots.
  
  "Maikaʻi," wahi a Drake. "ʻEhā pā, ʻehā mau mea puʻupuʻu. He aha kā mākou e hana ai i kēia manawa?"
  
  "Ua like anei lakou a pau?" - i ninau aku ai ka polopeka me ka pihoihoi.
  
  Ua hōʻike kekahi o nā koa i kahi kiʻi o Parnevik ma ka pale wikiō. "ʻAe, ʻaʻole au i ʻike iā ʻolua, akā maopopo iaʻu ua luhi wau i ka hoʻolohe ʻana iā ia.
  
  "E kali," wahi a ka leo o Ben. "Aia nā maka i loko o ka pūnāwai o Mimir, ʻaʻole..." ua nalowale kona leo ma hope o ke kani ʻana o ka static, a laila pōʻeleʻele ka pale. Ua hoʻoluliluli ʻo Dahl, hoʻohuli a hoʻopau, akā ʻaʻole i loaʻa.
  
  "ʻAʻole. He aha kāna e ʻōlelo ai?
  
  Ua kokoke ʻo Drake e koho i ka wā i ola hou ai ke kelepona wikiō a piha ka maka o Ben i ka pale. "ʻAʻole wau i ʻike i ka mea i hana. Akā, e hoʻolohe - aia nā Maka i loko o ka pūnāwai o Mimir, ʻaʻole i loko o ke ana ma lalo. Maopopo?"
  
  "ʻAe. No laila ua hala mākou iā lākou ma ke ala i lalo?"
  
  "Manaʻo wau ʻae".
  
  "Akā, no ke aha?" i nīnau ʻole ai ʻo Dahl. "A laila, no ke aha i hana ʻia ai kēia ana? A ua hōʻike maopopo ʻia ka radar e komo ana i ka ʻāina he wahi nui ma lalo. ʻOiaʻiʻo, pono ka ʻāpana i lalo ma laila. "
  
  "Inā ʻaʻole-" ua ʻike ʻo Drake i ke anu weliweli. "Inā ʻaʻole kēia wahi he pahele."
  
  ʻAʻole maopopo ʻo Dahl. "Pehea la?"
  
  "ʻO kēia wahi ma lalo o mākou? Pehea inā he lua hohonu?"
  
  "ʻO ia hoʻi ke kū nei ʻoe ma luna o kahi uluna lepo!" Ua uē ke kanaka me ka weliweli. "Pahele! Hiki ke hāʻule i kēlā me kēia manawa. E hele i waho i kēia manawa!"
  
  Ua nānā lākou kekahi i kekahi no kahi manawa pau ʻole o ka make make. Ua makemake lākou a pau e ola ʻino. A laila hoʻololi nā mea a pau. ʻO ka mea i māhā mua i ka papahele mūmū, i kēia manawa he papa paʻa paʻa. ʻAʻole kēia leo haehae ʻē aʻe mai ka neʻe ʻana o ka pōhaku, akā ma muli o ka nahā mālie ʻana o ka papahele mai kekahi ʻaoʻao a i hope.
  
  Me ka lua pau ʻole ma lalo o lākou....
  
  Ua hoʻouka huhū nā kānaka ʻeono i nā Ascendants ʻelua. I ko lākou hōʻea ʻana i laila, e ola ana, ua hoʻōho ʻo Dahl e hoʻihoʻi i ke kūlana.
  
  "E hele mua ʻolua. No ke Akua, e oolea."
  
  "A ma kou ala e piʻi ai," wahi a Parnevik, "e makaʻala nui i kou puni. ʻAʻole mākou makemake e poina i ka mea hana. "
  
  "Mai lilo ʻoe i naʻaupō, Parnevik." Aia ʻo Dahl iā ia iho me nā manaʻo mua. ʻAʻole ʻike ʻo Drake iā ia e like me kēia ma mua. "E nānā nā mea hope ʻelua i ko mākou hele ʻana," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka nānā ʻana iā Drake. "ʻO ʻoe a me aʻu".
  
  Ua kani hou ke kelepona wikiō a ua pio. Ua lulu ʻo Dahl me he mea lā e hoʻāʻo ana ʻo ia e ʻumi iā ia. "Hoʻohewa ʻia e ka Yankees, ʻaʻohe kānalua."
  
  He ʻekolu mau minuke a hiki i ka ʻili honua. A laila ʻekolu hou no ka lua. Ua noʻonoʻo ʻo Drake i nā mea āpau e hiki ke hana i loko o ʻeono mau minuke-he waiwai o ke ola o ka ʻike, a ʻaʻohe mea ʻole. No ia ka hope loa. ʻAʻohe mea ʻē aʻe ʻo ka uwē ʻana o ka pālolo, ke kani ʻana o ka pōhaku hoʻololi, ke kani ʻana o ka manawa kūpono, e hoʻoholo ana inā e uku iā ia i ke ola a i ʻole ka make.
  
  Ua hiolo ka papahele ma lalo o ka hōʻailona mua a lākou i ʻike ai. ʻAʻohe ʻōlelo aʻo; me he mea lā ua haʻalele wale ka papahele i ka ʻuhane a hāʻule i ka poina. Piʻi ʻo Drake i ka pūnāwai e like me kona hiki. Ua kaulike ʻo ia ma kona mau ʻaoʻao ma mua o ka papahele palupalu o ke ana. Puliki aku la o Dahl i kekahi aoao o ka luawai, me ka paa ana i kekahi apana wili omaomao me na lima elua, o ke apo ma kona manamana lima mare e hoike ana i ke kukui ma ka mahiole o Drake.
  
  Nānā aʻela ʻo Drake i luna, e ʻimi ana i nā ʻāpana kaula ikaika i hiki iā lākou ke hoʻopili i kā lākou mau kaula. A laila lohe ʻo ia i ka hoʻōho ʻana o Dahl: "Shit!" a nānā i lalo i ka manawa kūpono e ʻike i ke kelepona wikiō e wili ai mai kēlā ʻaoʻao a i hope me ka neʻe lohi ʻino ma mua o ka hāʻule ʻana me ke kuʻi ʻana i ka papahele o ke ana.
  
  Ua nāwaliwali, ua hāʻule ka paʻakikī, hāʻule i loko o kahi lua ʻeleʻele e like me nā moeʻuhane kahiko a Drake no ka hoʻomaka ʻana i ʻohana. Hiki mai ka ino ia lakou, e hookuu ana i ka ea hupo i piha i ka pouli hiki ole ke haiia mai kahi a na makapo i pee ai a mahee.
  
  A, i ka nānā ʻana i lalo i loko o kēlā hohonu o ka malu inoa ʻole, ua ʻike hou ʻo Drake i kona manaʻoʻiʻo i ka wā kamaliʻi i nā monsters.
  
  He kani nawaliwali ka hee ana, a iho mai kekahi kaula mai luna mai, e pa ana. Ua hopu ʻo Drake me ka mahalo a hoʻopaʻa ʻia i kona kaula. Hana like ʻo Dahl, keʻokeʻo keʻokeʻo ke nānā aku, a paʻi lāua i kā lāua pihi pākahi.
  
  Ua nānā ʻo Drake i ka altimeter. Ua aʻo ʻo ia i kāna hapalua o ka pūnāwai a ua kope ʻo Dahl iā ia ma kēlā ʻaoʻao. Ua kū lākou i kekahi mau manawa a hilinaʻi i mua e nānā pono, akā i kēlā me kēia manawa ʻaʻole i loaʻa. Hoʻokahi haneli kapuaʻi i hele, a laila kanaiwa. Ua ʻili ʻo Drake i kona mau lima me ke koko, ʻaʻole i loaʻa. Hele akula lāua, he kanalima kapuaʻi i kēia manawa, a laila ʻike akula ʻo Drake i ka nele o ka mālamalama, he pōʻeleʻele e komo wale i ke kukui āna i hoʻolei aku ai iā ia.
  
  He papa lāʻau ākea, ʻōniʻoniʻo ma nā ʻaoʻao, ʻaʻole i hoʻopā ʻia e ka pulu a i ʻole ka ʻōpala. Hiki iā Drake ke ʻike i nā kiʻi i kālai ʻia ma luna o kona ʻili a ua liʻuliʻu kona hoʻonohonoho pono ʻana i ka mahiole.
  
  Akā i kāna hana ʻana ...
  
  Maka maka. He kiʻi hōʻailona o nā maka o Odin, i kālai ʻia mai ka lāʻau a waiho ʻia ma ʻaneʻi... na wai?
  
  Na Odin iho? He mau kaukani makahiki aku nei? Mea kākau: Heidi? Ua ʻoi aʻe paha ka manaʻo?
  
  Ua nānā ʻo Dahl i lalo me ka hopohopo. "No ka pono o mākou a pau, e Drake, mai haʻalele i kēia."
  
  
  KANAKOLUKŪMĀKOLU
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Ua puka mai ʻo Drake mai ka pūnāwai o Mimir, e paʻa ana i ka papa lāʻau kiʻekiʻe e like me ke kiʻekiʻe. Ma mua o ka hiki ʻana iā ia ke hoʻopuka i kahi huaʻōlelo, ua huki ʻia ʻo ia mai kona kaulahao a hoʻolei ʻia i ka honua.
  
  "ʻAe, mālie ... " Nānāʻo ia i lalo i ka pahu o ka mīkini moeʻuhane mai Hong Kong, kekahi o nā mea hou. ʻOlokaʻa liʻiliʻi ʻo ia a ʻike i nā koa make a make e waiho ana ma luna o ka mauʻu - Delta, SGG, SAS - a ma hope o lākou ʻo Kennedy, e kukuli ana me kahi pū i kuhikuhi ʻia ma kona poʻo.
  
  Ua ʻike ʻo ia iā Ben e koi ʻia ana e kū pololei i kahi paʻa, ua paʻa nā lima aloha ʻole o Alicia Miles i kona ʻāʻī. ʻAneʻane haʻihaʻi ko Drake puʻuwai i kona ʻike ʻana iā Ben e paʻa mau ana i kāna kelepona paʻalima ma kona lima. Pili a hiki i ko'u hanu hope loa...
  
  "E kū ka Brit," i hele mai ʻo Canadian Colby Taylor i nā maka o Drake. "E nānā ʻo ia i ka make ʻana o kona mau hoaaloha - he hōʻoia e hiki iaʻu ke lawe i nā ʻāpana āpau o ia ma mua o koʻu lawe ʻana i kona ola."
  
  Ua ʻae ʻo Drake i ke ahi o ke kaua e komo i loko o kona mau lālā. "ʻO nā mea a pau āu e hōʻike nei, ʻo kēia wahi e like me ka mea i ʻōlelo ʻia i loko o ka puke alakaʻi - he ʻāina ia o nā monsters."
  
  "Pehea ka poetic," i ʻakaʻaka ai ka billionaire. "A he oiaio. E hāʻawi mai iaʻu i nā maka." Ua ʻō aku ʻo ia i kona mau lima me he keiki lā e noi hou aku ana. Ua hoʻouna ka mercenary i kahi kiʻi o nā maka o Odin. "Maikaʻi. Ua lawa kēlā. No laila, ma hea kou mokulele e Drake? Makemake au i ʻāpana o ʻoe a laila e hele i waho o kēia lua ʻino.
  
  "ʻAʻole e loaʻa iā ʻoe kekahi mea me ka pale ʻole," wahi a Drake ... ʻo ka mea mua i komo i kona manaʻo. "A laila e noʻonoʻo pehea e lilo ai i palapala ʻāina no Ragnarok."
  
  "Naʻaupō," ʻakaʻaka hoʻopailua ʻo Taylor. "ʻO ke kumu wale nō i hiki mai ai mākou i kēia lā a ʻaʻole i iwakālua mau makahiki i hala aku nei no ka mea i ʻike ʻia ka Shield. ʻIke wau ua ʻike mua ʻoe i kēia. Ke hoʻāʻo nei ʻoe e lohi iaʻu? Manaʻo ʻoe e paheʻe wau a hāʻawi iā ʻoe i kahi manawa hou? ʻAe, e Mr. Drake, e haʻi aku au iā ʻoe. ʻO ia ..." kuhikuhi ʻo ia iā Alicia, "ʻaʻole ia e paheʻe. ʻO ia. . hoki gula paʻakikī, ʻo ia nō ʻo ia!"
  
  Ua nānā ʻo Drake i kāna hoa hana mua e ʻumi ana iā Ben a make. "E kūʻai aku ʻo ia iā ʻoe i ka mea kūʻai kiʻekiʻe loa."
  
  "ʻO wau ka mea kūʻai kiʻekiʻe loa, ʻo ʻoe kahi ʻāpana o ka ʻōpala."
  
  A ma muli o ka makemake o Providence, ua hoʻohana kekahi i kēia manawa e kiʻi i ka pōkā. Ua kani nui ka pana ma ka nahele. Ua hāʻule kekahi o nā pūʻali koa a Taylor me ka maka hou ʻekolu, a make koke.
  
  Ua nānā ʻole ʻo Colby Taylor no kekona. Ua nānā ʻo ia me he mea lā ua lele ʻo Bryan Adams mai ka ululāʻau a hoʻomaka i ka pāʻani "Summer of '69." Ua lilo kona mau maka i mau ipu. A laila, hāʻule kekahi o kāna mau pūʻali koa iā ia, kuʻi iā ia i ka honua, kahe ke koko, uē a hakakā, make. Aia ʻo Drake ma ko lākou ʻaoʻao i ka manawa pōkole i ka wā i haehae ai ke kēpau i ka lewa ma luna o lākou.
  
  Ua hana nā mea a pau i ka manawa like. Ua kiola ʻo Kennedy i kona kino i luna. Ua pili pono ka piko o kona iwi poo i ka auwae o ke kiai e uhi mai ana iaia, aole oia i ike i ka mea i hanaia. Kau koke.
  
  Lele aku la kekahi pahu poka; ua luku ʻia ka poʻe koa i hopu ʻia ma ke ākea.
  
  Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Thorsten Dahl i ka wā i nalowale ai ka mercenary e paʻa ana iā ia i ʻekolu hapaha o kona poʻo i ke kolu o ka pana ʻana mai ka pu raifela. Ua hoʻokokoke ka luna koa SGG iā Polofesa Parnevik me he pāpaʻi lā a hoʻomaka ʻo ia e kauo i ka ʻelemakule i kahi puʻu o nā lāʻau.
  
  ʻO ka manaʻo mua o Drake e pili ana iā Ben. I kona hoʻomākaukau ʻana e hoʻoholo i ka pili ʻana, ua hoʻoluliluli ʻia ʻo ia e ka manaʻoʻiʻo ʻole e like me ka pulse electromagnetic tausani-watt. Kiola akula ʻo Alicia i ke keiki a neʻe akula ma luna o Drake iho. Emo ole, puka mai la kekahi pu ma kona lima; ʻAʻole pili i ka mea hea. Ua make like ʻo ia me nā mea ʻelua.
  
  Lawe ʻo ia iā ia me ka nānā ʻana.
  
  Hohola ʻo Drake i kona mau lima ma nā ʻaoʻao me kahi ʻano hilahila. No ke aha mai?
  
  Ua ʻoliʻoli kona minoʻaka, e like me ka daimonio i ʻike i ka ʻiʻo i hoʻopaʻa ʻole ʻia i loko o kahi lua āna i manaʻo ai ua pau loa.
  
  Huki ʻo ia i ke kī. Uni ʻo Drake me ka manaʻo i ka wela a laila ʻeha a laila ʻeha, akā ua hopu ka maka o kona noʻonoʻo i kona lolo a ʻike ʻo ia ua hoʻololi ʻo ia i kāna pahuhopu i ka manawa hope ... Taylor. Mai lawe i ka pilikia.
  
  ʻElua mau koa SAS a me ʻelua Delta Marines i ola. Ua hopu ka SAS iā Ben a kauo aku iā ia. ʻO nā mea i koe o Delta Team i mākaukau e hoʻihoʻi i ke ahi ma kahi ulu lāʻau kokoke.
  
  Ua kani hou nā kiʻi. Huli ke kanaka Delta a hāʻule. ʻO kekahi e kolo ana ma kona ʻōpū i kahi i hāʻule ai ʻo Wells, ma kēlā ʻaoʻao o ka pūnāwai o Mimir. Ua hu'i ke kino o Wells i ka huki ʻana o ka ʻAmelika iā ia, he hōʻailona ia e ola ana.
  
  Ua hala nā minuke e hiki mai ana me ka pohihihi. Ua hoʻōho ʻo Alicia me ka huhū a lele akula ma hope o ke koa ʻAmelika. I kona huli ʻana a kūʻē iā ia me kona mau lima, kū ʻo ia i kekona.
  
  "Huli aʻe," lohe ʻo Drake i kāna ʻōlelo ʻana. "E hele wale."
  
  "ʻAʻole au e haʻalele i kēia kanaka."
  
  "ʻO ʻoukou nā ʻAmelika, e hoʻomaha wale iā ia," i ʻōlelo ai ʻo ia ma mua o ka hoʻokuʻu ʻana i ka pō. Ua hoʻi hope ka mea pāʻani maikaʻi loa o ʻAmelika, e hina ana i loko o ka mauʻu mānoanoa, paʻa mua i ka lima hoʻokahi a laila haʻalulu i ka haki ʻana ma mua o ka nalowale ʻana o ka maka ma ka maka hoʻokahi a hāʻule hope me ka ʻole o ka ʻā.
  
  Ua hoʻōho ʻo Drake, e holo ana iā Alicia i kona ʻohi ʻana iā Wells ma ke kola.
  
  "He pupule anei ʻoe?" - ua hoʻōho ʻo ia. "Ua pupule loa ʻoe?"
  
  "E hele ana ʻo ia i loko o ka pūnāwai," he mea pepehi kanaka ko Alicia mau maka. "Hiki iā ʻoe ke hui pū me ia a ʻaʻole paha, Drake. ʻO kāu hoʻoholo."
  
  "No ke aha ma ka inoa o ke Akua? No ke aha mai?"
  
  "I kekahi lā, Drake. I kekahi lā, inā ola ʻoe i kēia, e ʻike ʻoe.
  
  Hoʻomaha ʻo Drake e hopu i kona hanu. He aha kāna manaʻo? Akā, ʻo ka nalo ʻana i kēia manawa, ʻo ia ke kono ʻana i ka make e like me ka mea i pepehi iā ia iho. Ua kāhea ʻo ia i kāna mau hoʻomanaʻo hoʻomaʻamaʻa, kona noʻonoʻo, nā mākau SAS āpau. Ua paʻi ʻo ia iā ia me kahi kuʻi mokomoko pololei, he jab, he keʻa. Ua kūʻē ʻo ia me ka hoʻopaʻa ʻana i ka paʻi ʻana i kona lima me ka ikaika i kēlā me kēia manawa, akā i kēia manawa ua kokoke loa ʻo ia.
  
  Kahi āna i makemake ai.
  
  Ua kuhikuhi ʻo ia i kona manamana lima ma kona ʻāʻī. Lawe ʻo ia i kahi ʻaoʻao, pololei i loko o kona mau kuli e piʻi ana, me ka manaʻo e haki i kekahi mau iwi ʻaoʻao a e hoʻolohi i kona hāʻule ʻana.
  
  Akā, ʻolokaʻa aʻela ʻo ia ma waena o kona mau kuli a hiki i ko lāua pili puʻuwai, ʻīniha ke kaʻawale, he maka i ka maka.
  
  Maka nui. Makani kamahao.
  
  No kekahi o nā mea ʻaihue nui loa o ka honua.
  
  "Ua nāwaliwali ʻoe e like me ka pēpē wicker, Matt."
  
  ʻO kāna hāwanawana ʻana i hoʻohauʻoli i kona mau iwi i kona neʻe ʻana i mua, hohola i kona lima, a hoʻolei iā ia i ka lewa. Kau ʻo ia ma kona kua, pau ka hanu. ʻAʻole i hoʻokahi kekona ma hope mai, aia ʻo ia ma luna ona, e kuʻi ana nā kuli i loko o kona puʻuwai lā, kuʻi ka lae i kona ponoʻī, e ʻike ana iā ia i nā hōkū.
  
  Nānā hou akula ʻo ia i nā maka o kekahi, hāwanawana ʻo ia, "E moe i lalo."
  
  Akā, ʻaʻole ʻo ia ka mea nāna e koho. ʻO ia wale nō ka mea hiki iā ia ke hāpai i kona lima, a ʻolokaʻa ma ka ʻaoʻao e nānā iā ia i ka huki ʻana i ka luawai semi-conscious i ka lihi o ka lua hohonu i kapa ʻia ʻo Mimir's Well.
  
  Ua hoʻōho ʻo Drake, e hakakā ana i kona mau kuli. Hilahila i ke eo, puiwa i ka nui o na pomaikai i nalowale mai kona komo ana i ka lahui kanaka, ua hiki ia ia ke nana wale.
  
  Ua ʻōwili ʻo Alicia iā Wells ma ka lihi o ka pūnāwai. ʻAʻole hoʻōho ka luna SAS.
  
  Luli ʻo Drake i kona kū ʻana i kona mau wāwae, ke poʻo a me ke kino e uē ana. Ua hoʻokokoke ʻo Alicia iā Colby Taylor, he ʻano hou a maʻalahi hoʻi e like me ke keiki hipa puna. ʻO Drake, me kona kua i ka poʻe Kelemania, ua manaʻo ʻo ia he pale ʻole e like me ka luina ma luna o ka waʻa e kū pono ana i kahi Kraken prehistoric, ʻaʻole naʻe ʻo ia i lele.
  
  Huki ʻo Alicia i ke kino o ke kanaka mercenary make mai Taylor aku. Kū aʻela ka billionaire me nā maka ākea, e nānā ana mai Miles a Drake i nā kumulāʻau.
  
  Ma hope o nā kumu i uhi ʻia i ka noe, ua hoʻomaka nā kiʻi e ʻike ʻia, e like me nā ʻuhane, me ka manaʻo i ka home i kēia ʻāina kaʻao. Ua nahā ka manaʻo hoʻopunipuni i ko lākou kokoke ʻana e ʻike i kā lākou mau mea kaua.
  
  Ua hele a puni ʻo Drake. Hiki iā ia ke ʻike i ka poʻe e neʻe mai ana, ua ʻike ʻo ia he poʻe Kelemania like me ka vuletura i hele mai e lawe i nā waiwai pio a pau.
  
  Nana iho la o Drake me ka pihoihoi i ka mea kaua o ko laua lanakila ana. Ua hopu wale ʻo Alicia i ka piliona piliona Kanada ma ka ʻāʻī a ʻomi ʻia a hiki i ka wā i puka mai ai kona mau maka mai kona poʻo. Ua minoʻaka ʻo ia i kona huikau ma mua o ke alakaʻi ʻana iā ia i ka pūnāwai o Mimir a kau aku i kona poʻo ma ka ʻaoʻao.
  
  Ua ʻike ʻo Drake he mau mea nui ʻē aʻe kāna. Ua pale ʻo ia i ka hana, me ka hoʻohana ʻana iā Alicia lāua ʻo Taylor i pale. Hiki ʻo ia i ka nahele a hoʻomau i ka hele ʻana me ka piʻi mālie ʻana i kahi puʻu mauʻu.
  
  Kuhikuhi akula ʻo Alicia i loko o ka lua a hoʻoluliluli iā Taylor a hiki i kona noi ʻana aku i ke aloha. ʻO kona uwa ʻana no kekahi manawa, a laila kū. Ua noʻonoʻo ʻo Drake inā ʻaʻohe kanaka i hāʻule i loko o ka lua hohonu e uē mau loa, a inā ʻaʻohe mea e hoʻolohe iā ia, he helu maoli anei ia?
  
  I kēia manawa ua hiki ʻo Milo i kāna ipo. Ua lohe ʻo Drake i kāna ʻōlelo ʻana, "No ke aha ʻoe i hana ai i kēlā? Aloha ka luna i kēia ʻākea e ola ana.
  
  A ʻo ka pane a Alicia: "Hōʻū, e Milo. Ua kakali au e hui me Abel Frey. Mākaukau ʻoe e hele?"
  
  Ua ʻoni ʻino ʻo Milo i luna o ka puʻu. "ʻAʻole mākou e hoʻopau iā lākou?"
  
  "Mai lilo ʻoe i hoki. Aia nō lākou i nā mea kaua a paʻa i ke kahua kiʻekiʻe. Loaʻa iā ʻoe ka mea a mākou i hele mai nei?"
  
  "ʻEiwa mau ʻāpana o Odin i kēia manawa a hana. Ua palai kou mokulele!" - ua hoʻōho ʻo ia. "E leʻaleʻa i ka pō ma kēia ʻāina make!"
  
  Nānā ʻo Drake i ka hoʻi hope ʻana o nā Kelemania me ka makaʻala. Ua hele wale ka honua ma ka ʻaoʻao. Hele mai lakou ma keia ala a nui na mohai. Holo lākou iā lākou iho i ka lepo.
  
  E lilo wale i na mea a pau i na Kelemania ma ka laina hope.
  
  "ʻAe," ua hopuʻo Ben i kona mau maka me kaʻakaʻaka hauʻoli, me he mea lā e heluhelu ana i kona mau manaʻo. "E like me ke ola e hoʻohālike i ka pôpeku, huh?"
  
  
  KANAKOLU EHA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  E napoʻo ana ka lā ma lalo o ka lewa a ʻo ka poʻe ʻEulopa a me ko lākou mau hoa hui ʻAmelika wale nō i koe i kahi kiʻekiʻe. E pa mai ana ka makani anuanu, nāwaliwali. Ua hōʻike ʻia kahi loiloi wikiwiki ua ʻeha kekahi o nā koa SAS a ua loaʻa ʻo Professor Parnevik i ka haʻalulu. ʻAʻole kēia he mea kupanaha ke noʻonoʻo ʻana i kāna mea i loaʻa ai.
  
  Ua hoʻopili ʻo Dahl i ko lākou wahi ma ke kelepona ukali. Ma kahi o ʻelua hola mai ke kōkua.
  
  Ua kū iho ʻo Drake ma hope o Ben i ko lākou kū ʻana i kahi ulu lāʻau liʻiliʻi me kahi pāpū ākea a puni lākou.
  
  ʻO nā huaʻōlelo mua a Ben: "Ua ʻike au ua make nā poʻe ʻē aʻe, e Matt, akā ke manaʻolana nei au ua maikaʻi ʻo Karin lāua ʻo Hayden. Minamina loa au."
  
  Ua hilahila ʻo Drake i ka ʻae ʻana ua poina ʻo ia aia ʻo Hayden me ka mokulele. "Mai hopohopo. He mea maʻamau. He mea maikaʻi loa nā pilikia no Karin, kūpono hoʻi iā Hayden, "ʻae ʻo ia, ua nalowale kona hiki ke hoʻonani i kahi o ka misionari. "Pehea ʻoe e paʻa ai, e ka hoa?"
  
  Lawe ʻo Ben i kāna kelepona paʻalima. "Ke ola mau nei".
  
  "Ua hele lōʻihi mākou mai ka hōʻikeʻike kiʻi."
  
  "ʻAʻole wau e hoʻomanaʻo," wahi a Ben me ke koʻikoʻi. "Matt, ʻaʻole wau e hoʻomanaʻo i ke ʻano o koʻu ola ma mua o ka hoʻomaka ʻana. A ua hala aku nei ... mau lā?"
  
  "Hiki iaʻu ke hoʻomanaʻo iā ʻoe inā makemake ʻoe. Frontman of Ka Pa o ka Moe. ʻO ke aloha ʻana iā Taylor Momson. ʻO ke kelepona paʻa ke kaumaha. Uku hoolimalima. Ke hauʻoli nei au iā Taylor.
  
  "Ua nalowale mākou i nā mea āpau."
  
  "ʻAʻohe wahaheʻe ma ʻaneʻi, Ben - ʻaʻole hiki iā mākou ke hele i kēia mamao me ʻoe."
  
  "Ua ʻike ʻoe iaʻu, e ka hoa. E kōkua au i kekahi. He pane maʻamau, akā hiki iā Drake ke haʻi aku ua hauʻoli ʻo ia i ka hoʻomaikaʻi. ʻAʻole ʻo ia i poina i kēia i ka wā i lanakila ai ʻo Ben i nā lole a me ke kaukaʻi Scandinavian.
  
  ʻAʻohe kānalua ʻo ia ka mea a Hayden i ʻike ai iā ia. ʻIke ʻo ia i ke kanaka o loko e hoʻomaka ana e ʻālohilohi mai. Ua pule ʻo Drake no kona palekana, akā ʻaʻohe mea hiki iā ia ke hana no ia i kēia manawa.
  
  Ua hāʻule ʻo Kennedy ma hope o lākou. "Manaʻolana wau ʻaʻole wau i hoʻopilikia iā ʻolua. Ua kūpono ʻoe. "
  
  "ʻAʻole ʻoe," wahi a Drake a kūnoʻo ʻo Ben. "I kēia manawa ʻo ʻoe kekahi o mākou."
  
  "Hmm, mahalo, manaʻo wau. He hoʻomaikaʻi ia?"
  
  Ua hāpai ʻo Drake i ke ʻano. "ʻO ka mea hiki ke pāʻani i kekahi mau pāʻani Dino Rock me aʻu ʻo koʻu kaikunāne no ke ola."
  
  "I ka pō a pau, e ke kanaka, i ka pō a pau."
  
  Ua uē ʻo Ben. "No laila," nānā ʻo ia a puni. "Ua pōʻeleʻele wale nō."
  
  Ua nānā ʻo Drake i nā kula pau ʻole. ʻO ke kaha hope loa o ka ʻulaʻula ʻeleʻele e kulu wale ana mai ka ʻaoʻao loa. "Damn, pili au i ke anu ma ʻaneʻi i ka pō."
  
  Hoʻokokoke ʻo Dahl iā lākou. "No laila ʻo kēia ka hopena, e nā kāne? Ua pau anei kakou? Pono ka honua iā mākou. "
  
  Ua haehae ka makani i kāna mau ʻōlelo, a hoʻopuehu iā lākou ma nā pāpū.
  
  'Ōleloʻo Parnevik mai kahi āna e hoʻomaha ai, e hilinaʻi ana i kona kua i kahi lāʻau. "E hoʻolohe mai ʻoe, ʻum, ua haʻi mai ʻoe iaʻu ua ʻike ʻoe i ke kiʻi i ʻike ʻia o nā ʻāpana i kā lākou hoʻonohonoho maoli. He kiʻi pena ʻo John Dillinger.
  
  "ʻAe, akā ua hele ka mea i ka huakaʻi i ka '60s," wehewehe ʻo Dahl. "ʻAʻole hiki iā mākou ke hōʻoia ʻaʻole i kope ʻia, ʻoi aku hoʻi e kekahi o kēlā mau Vikings moʻolelo."
  
  Ua lawa maikaʻi ka polopeka i ka ʻōlelo ʻana, "ʻAe. Mahalo iā ʻoe."
  
  ʻO ka pōʻeleʻele loa, a he miliona hoku i ʻōlinolino ma luna. ʻOli nā lālā a me nā lau. Ua neʻe koke ʻo Ben i kahi ʻaoʻao o Drake. Ua hana like ʻo Kennedy me kekahi.
  
  Ma kahi i pā ai ka ʻūhā o Kennedy iā ia iho, ua ʻike ʻo Drake i ke ahi. ʻO ia wale nō ka mea hiki iā ia ke nānā aku i ka ʻōlelo a Dahl.
  
  "ʻO ka pale kaua," wahi a ka Swede, "ʻo ko mākou manaolana hope loa."
  
  Noho kokoke loa ʻo ia ma ke kumu? Ua noʻonoʻo ʻo Drake. Hoʻopā....
  
  E ke Akua, ua lōʻihi ka manawa mai kona manaʻo me kēia. Ua hoʻihoʻi ʻo ia iā ia i nā lā i ka wā he mau kaikamahine a me nā keikikāne e hopohopo nei, e ʻaʻahu ana i nā pālule i ka hau a lawe i kā lākou mau hoaaloha a puni ke kūlanakauhale ma ke ahiahi Pōʻaono ma mua o ke kūʻai ʻana iā lākou i kā lākou CD punahele a mālama iā lākou iho i ka popcorn a me ka mauʻu ma ka hale kiʻiʻoniʻoni. .
  
  Nā lā hala ʻole, lōʻihi loa. Ua hoʻomanaʻo lōʻihi a, pōʻino, nalowale.
  
  "Palu?" Ua komo ʻo ia i ke kamaʻilio ʻana. "He aha?"
  
  Huli ʻo Dahl iā ia. "E hoʻomau ʻoe, e ke kanaka momona Yorkshire. Ua ʻōlelo mākou ʻo ka Shield ka kikoʻī nui ma aneʻi. Inā ʻaʻole hiki ke hoʻokō ʻia kahi mea e hoʻoholo ai i kahi o Ragnarok. Ua hana ʻia me kahi mea ʻokoʻa ma mua o nā ʻāpana ʻē aʻe - me he mea lā he kuleana ʻokoʻa kāna e pāʻani ai. Kuhikuhi. "
  
  "E like me ke aha?"
  
  "Fuuuuck," wahi a Dahl i kāna leo ʻo Oxford maikaʻi loa. "E nīnau mai iaʻu i kekahi mea e pili ana i nā haʻuki."
  
  "OK. No ke aha i hoʻopaʻa inoa ai ʻo Leeds United iā Thomas Brolin?
  
  Ua lōʻihi ka helehelena o Dahl a laila paʻakikī. Ua kokoke ʻo ia e kūʻē i ka wā i hoʻokaʻawale ai ka leo ʻē aʻe.
  
  Uwauwa. He kaniuhu mai ka pouli.
  
  He kani i hoʻāla i ka makaʻu mua. "Ke ola nei ʻo Kristo," hāwanawana ʻo Drake. "He aha- ?"
  
  Ua hana hou ia. ʻO ka uwē, like me ka holoholona, akā guttural, me he mea mai kekahi mea nui. Ua kolo ka pō.
  
  "Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe?" Ma kahi hāwanawana kūlohelohe me ka weliweli, ua ʻōlelo ʻo Ben: "ʻO kēia ka ʻāina o Grendel. ʻO ka monster mai Beowulf. Aia nō nā moʻolelo e noho ana nā monsters ma kēia mau ʻāpana. "
  
  "ʻO ka mea wale nō aʻu e hoʻomanaʻo nei mai Beowulf ʻo ka hoki a Angelina Jolie," wahi a Drake me ke aloha. "Akā, manaʻo wau e hiki ke ʻōlelo ʻia e pili ana i ka hapa nui o kāna mau kiʻiʻoniʻoni."
  
  "SHH!" - Ua hoʻohenehene ʻo Kennedy. "Heaha ia walaau?"
  
  Hele hou mai ka ʻuwē, kokoke i kēia manawa. Ua hoʻāʻo nui ʻo Drake e ʻike i kekahi mea i loko o ka pōʻeleʻele, me ka noʻonoʻo ʻana i nā niho ʻakaʻaka e holo wikiwiki mai ana iā ia, e kulu ana ka huʻu, nā ʻāpana ʻiʻo popopo i hoʻopaʻa ʻia ma waena o ko lākou mau niho.
  
  Hoʻokiʻekiʻe ʻo ia i ka pū, ʻaʻole makemake e hoʻoweliweli i nā poʻe ʻē aʻe, akā ʻaʻole maopopo i ka pilikia.
  
  Ua kuhikuhi ʻo Torsten Dahl i kāna pu panapana. Huki maila ke koa SAS kūpono i ka pahi. Ua hoʻopaʻa ʻia ka noho mālie i ka pō ma mua o ka hoʻopaʻa ʻana o Gordon Brown i ka hoʻokele waiwai o UK, a maloʻo.
  
  Kani ʻeleʻele. ʻO Clank. ʻO kekahi mea e like me nā kapuaʻi māmā....
  
  Akā he aha ke ʻano o kēia mau wāwae? Ua noʻonoʻo ʻo Drake. Kanaka a...?
  
  Inā ua lohe ʻo ia i ke kaomi ʻana o nā maiuu, ua hoʻokuʻu paha ʻo ia i kāna makasina holoʻokoʻa me ka weliweli.
  
  Poino i keia mau moolelo kahiko.
  
  Aneane e pahū ana ka puʻuwai o kona puʻuwai i ka wā i ola koke ai ke kelepona paʻa a Ben. Kiola akula ʻo Ben iā ia i ka lewa me ka pīhoihoi, akā, ua loaʻa iā ia me ka mahalo i ke ala i lalo.
  
  "Bullshit!" ua hāwanawana ʻo ia ma mua o kona hoʻomaopopo ʻana i kāna mea i pane aku ai. "Auwe, aloha, mama."
  
  Ua hoʻāʻo ʻo Drake e hoʻōki i ke kuʻi koko i loko o kona lolo. "E oki ia. ʻoki aku!"
  
  Ua ʻōlelo ʻo Ben: "Ma ka lua. E kelepona aku au iā ʻoe ma hope!"
  
  "Nani". Kahaha ka malie o ka leo o Kennedy.
  
  Ua hoʻolohe ʻo Drake. Ua hiki hou mai ka uwo, lahilahi a eha. Ma hope o ke kīkēkē mamao ʻana, me he mea lā ua kiola ka mea walaʻau i ka pōhaku. ʻO kekahi uē uē, a laila ʻo ka ʻuā....
  
  He kanaka maoli kēia manawa! A holo ʻo Drake i ke kaua. "ʻO Wells!" Holo akula ʻo ia i loko o ka pōʻeleʻele, a alakaʻi pololei ʻo ia iā ia i ka luawai o Mimir a hoʻopaʻa iā ia ma ka ʻaoʻao.
  
  "E kōkua mai iaʻu," i ʻōhumu ai ʻo Wells, e kīkoʻo ana i ka ʻaoʻao o ka pali me nā manamana lima māha a koko. "Ua loaʻa iaʻu i kekahi o nā kaula... ma ke ala i lalo. Aneane naha ko'u lima. He mea hou aʻe ka hana a kēia pipi e pepehi ai iaʻu."
  
  Lawe ʻo Drake i kona kaumaha, hoʻopakele iā ia mai ka hāʻule ʻole ʻana i ka pō pau ʻole.
  
  
  * * *
  
  
  ʻOiai ʻo Wells i ʻōwili pumehana a hoʻomaha, luliluli wale ʻo Drake i kona poʻo iā ia.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Wells: "ʻAʻole au i makemake e hoʻomaka i ke kaua ... i loko o ka SAS."
  
  "A laila ua maikaʻi, no ka mea ʻaʻole māua ʻo Alicia i ʻāpana o ka SAS."
  
  Ma hope ona, ua nīnau ʻo Ben iā Parnevik me he mea lā ʻaʻohe mea i hana. "Manaʻo paha ʻoe he ʻano kī ka Shield?"
  
  "ʻO ka pale nā mea a pau. ʻO kēia paha ke kī, akā ʻo ia wale nō kā mākou i koe. "
  
  "Ua hala?" Ua ʻōlelo hou ʻo Drake me ka hāpai ʻana i kahi kuʻemaka. Ua nānā ʻo ia i ka I-phone a Ben. "ʻOiaʻiʻo ua ʻike mākou!"
  
  Hoʻokahi ʻanuʻu ʻo Ben i mua, e ʻimi ana iā 'Shield of Odin' ma ka wikiwiki geek. He liʻiliʻi ke kiʻi i ʻike ʻia, akā ʻoi aku ka wikiwiki o Ben ma mua o ka manaʻo o Drake. Ua hoʻāʻo ʻo ia e hoʻomanaʻo i ke ʻano o ka Pale. He poepoe, me ke kikowaena poepoe hookiekie, ua maheleia ka rim waho i eha mau apana like.
  
  Ua paʻa ʻo Ben i ka I-kelepona ma ka lōʻihi o ka lima, e ʻae ana i nā mea a pau e ʻākoakoa a puni.
  
  "He mea maʻalahi," wahi a Kennedy. "Ragnarok ma Vegas. Aia nā kānaka a pau ma Vegas."
  
  Holoi ke kanaka i kona auwae. "ʻO ke kau ʻana o ka Shield e hōʻike ana i ʻehā mau ʻāpana ʻokoʻa e puni ana i ka pane ma ke kikowaena. ʻIke ʻoe? E hoʻopaʻa inoa iā lākou ʻĀkau, Hikina, Hema a me Komohana i ʻike mākou i kā mākou e kamaʻilio nei.
  
  "Maikaʻi," wahi a Ben. "ʻAe, ua maopopo ke Komohana. ʻIke wau i ka ihe a me nā maka ʻelua.
  
  "He Lio ʻo Hema a ʻelua, um, Wolves, manaʻo wau." Hoʻopili ʻo Drake i kona mau maka e like me ka mea hiki iā ia.
  
  "ʻOiaʻiʻo!" Ua uē ke kanaka. "Pololei ʻoe. No ka mea he ʻelua Valkyries ma ka Hikina. ʻAe? ʻIke ʻoe?"
  
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Drake i ka nānā ʻana, a ʻike ʻo ia i ka mea hiki ke lawe ʻia he mau koa wahine e kau ana ma luna o nā lio ʻēheu ʻelua. "Aloha Starbucks!" Ua hoʻohiki ʻo ia. "He cafe me ka Wi-Fi manuahi ma nā wahi a pau o ka honua koe wale nō kēia!"
  
  "No laila..." Ua ʻōhumu ʻo Kennedy, "ʻo ka uh, ʻaʻohe pale kaua ma luna?"
  
  "Hmmm...!" Ua aʻo ikaika ke kumu aʻo, a hiki i ka ʻike o Ben a loaʻa iā ia kahi hahau aloha. "Hiki iā ʻoe ke hoʻonui iki aku?"
  
  "ʻAʻole. ʻO kāna palena kēia.
  
  "ʻAʻole au i ʻike i nā hōʻailona ʻē aʻe ma ka ʻaoʻao Hikina," wahi a Dahl mai kona noho. "Akā he mea hoihoi loa ka ʻĀkau."
  
  Ua hoʻohuli ʻo Drake i kona manaʻo a manaʻo i ka wikiwiki o ka haʻalulu. "E ka Haku, ʻo ia ka hōʻailona o Odin. Ekolu huinakolu pili. ʻO ia ka mea a mākou i ʻike ai i loko o ka luawai.
  
  "Akā he aha kēia? Ua kuhikuhi ʻo Dahl i kahi hōʻailona liʻiliʻi ma ka ʻaoʻao hema hema o kekahi o nā huinakolu. I ko Ben hoʻokokoke ʻana mai, hoʻōho aʻela lākou a pau, "ʻO ka Palekaua ia!"
  
  Ua noho aliʻi ka hamau hilahila. Ua luku ʻo Drake i kona lolo. No ke aha i hoʻokomo ʻia ai ka hōʻailona Palekana i loko o nā huinakolu? ʻIke ʻia he hōʻailona kēia, ʻaʻole maopopo.
  
  "E maʻalahi loa ia ma ka pale nui!" Huhu ka polopeka.
  
  "Hooki i ka uē ʻana," wahi a Ben. "Mai ʻae ʻoe e lanakila iā ʻoe."
  
  "Eia kahi manaʻo," wahi a Kennedy. "Hiki paha i nā triangles ke hōʻike i kahi mea ʻē aʻe ma mua o kēia 'Odin's knot' a i ʻole kekahi mea ʻē aʻe?"
  
  "ʻO ke kumu huna o kahi hōʻailona pohihihi e pili ana me ke Akua, i manaʻo mua ʻia he moʻolelo wale nō?" Ua ʻakaʻaka ke kanaka. "ʻAʻole loa".
  
  Ua ʻānai ʻo Drake i kona mau iwi ʻaoʻao kahi i aʻo ai ʻo Alicia Miles iā ia i ʻehiku mau makahiki me ka ʻole o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka hopena i kāu pae hakakā. Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo ia iā ia, akā ua loaʻa iā ia ka hōʻoluʻolu i ka ʻoiaʻiʻo e ola ana ʻo ia a aia lākou - wale nō - i ka pāʻani.
  
  "E loaʻa i ka helikopter kahi pūnaewele i kūkulu ʻia," hoʻāʻo ʻo Dahl e hōʻoluʻolu i nā mea āpau. "Ma kahi o... ʻo, kanakolu mau minuke."
  
  "ʻAe, ʻae, pehea ka mea waena?" Ua hana ʻo Drake i kāna ʻāpana. "ʻElua outline e like me ke kiʻi a ke keiki me ʻekolu udder a me kahi iʻa."
  
  "A me ka Palekaua hou," i hoʻonui ai ʻo Ben i ka maka 'jellyfish'. ʻO ke kiʻi like me ka ʻāpana ʻĀkau. No laila, loaʻa iā mākou nā kiʻi ʻelua o ka Shield ma ka Shield ponoʻī. ʻO ka ʻaoʻao waena, ʻelua mau ʻano manuahi, a ʻekolu mau huinakolu hoʻokahi," wahi āna, me ke kunou ʻana iā Kennedy. "ʻAʻole paha kēia he mau huinakolu."
  
  "ʻAe, ma ka liʻiliʻi e hōʻoia i koʻu manaʻo ʻo ka Shield ka hapa nui," i ʻōlelo ai ʻo Parnevik.
  
  "Ke hoʻomanaʻo nei kēia mau ʻōkuhi iaʻu i kekahi mea," i noʻonoʻo ai ʻo Dahl. "ʻAʻole hiki iaʻu ke ʻōlelo i ka mea."
  
  Hiki paha iā Drake ke hana i kekahi mau hoʻouka kaua pilikino, akā mālama ʻo ia iā ia iho. ʻO ka holomua, manaʻo ʻo ia. Ua hele lōʻihi aku ka pompous Swede me lākou a ua loaʻa iā ia kahi mahalo iki.
  
  "E nana!" Ua hoʻōho ʻo Ben, a ua lele lākou a pau. "Aia kahi laina lahilahi a aneane pili ʻole e pili ana i nā kiʻi ʻelua o ka Shield!"
  
  "ʻAʻole ia e haʻi mai iā mākou i kekahi mea," ʻōhumu ʻo Parnevik.
  
  "A i ʻole ..." Ua noʻonoʻo ʻo Drake, e hoʻomanaʻo ana i nā lā i heluhelu ai ʻo ia i nā palapala ʻāina pūʻali koa, "a i ʻole ... inā ʻoe e hele mai ma ke ala ʻē aʻe, ʻike mākou ʻo ka Shield ke kāleka o Ragnarok. Hiki i kēia mau kiʻi ʻelua ke kikoo hoʻokahi i nā kiʻi like ʻole ʻelua... Hoʻokahi wale nō ʻike ke kiʻekiʻe, a ʻo kekahi..."
  
  "ʻO ia ka papahana!" wahi a Ben.
  
  I ia manawa, lohe ʻia ka leo o ka helikopa e neʻe mai ana. Ua ʻōlelo ʻo Dahl e pili ana i kēia ma ka hōʻike ʻana i kāna addiction kula kahiko ma ka hoʻopau ʻana i ka GPRS. ʻIke ʻo ia i ka pōʻeleʻele a me nā mea ʻē aʻe a pau ke hele mai nei kekahi kiʻi ʻeleʻele nui.
  
  "ʻAe, ʻaʻohe nui o kā mākou koho," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka hapa ʻakaʻaka. "Pono mākou e lawe i kēia hihia."
  
  
  * * *
  
  
  I ka manawa ma luna o ka moku a noho, ua hoʻopaʻa ʻo Dahl i kahi kamepiula Sony Vaio 20-inch, nāna i hoʻohana i kāna modem portable ponoʻī, e like me ka I-kelepona. Ma muli o ka uhi pūnaewele paʻa lima, hiki iā lākou ke komo i ka Pūnaewele.
  
  "He palapala ʻāina kēia," hoʻomau ʻo Drake i kāna kaʻa o ka noʻonoʻo. "No laila e hana kākou pēlā. ʻIke loa, ʻo ka waena, ka kiko kiko waena, ʻo ia ka ʻike hoʻolālā. No laila, e kope i ke kiʻikuhi, e hoʻohana i kekahi polokalamu hoʻomaopopo ʻāina, a ʻike i ka mea e hiki mai ana.
  
  "Hmm," ua nānā kānalua ʻo Parnevik i ka ʻike nui. "No ke aha e hoʻokomo ai i kahi kiʻi ʻē aʻe e like me ka udder ke kau ʻia ka hōʻailona pale, uh, Medusa. "
  
  "Wahi hoʻomaka?" Ua lawe ʻo Kennedy i kahi manawa.
  
  Haʻalulu ka helikopter, hoʻokele ʻia e ka makani ikaika. Ua kauoha ʻia ka pailaka e lele i Oslo a loaʻa iā ia nā ʻōlelo aʻo hou aku. E kali ana ka lua o ka hui SGG iā lākou ma laila.
  
  "E ho'āʻo i ka papahana, Thorsten."
  
  "Ua loaʻa iaʻu ia, akā ʻaʻole pono iaʻu," i pane aku ai ʻo Dahl me ke kahaha koke. "Ua ʻike au ua kamaʻāina kēia mau ʻano. ʻO Scandinavia kēia ma ka palapala ʻāina! ʻO Norewai, Suedena a me Finelani ka udder. ʻO Medusa ʻo Iceland. Kupanaha."
  
  Ma hope o kekona kekona, ua ping ka pona me ʻekolu mau pāʻani. ʻO ke kaupaona ʻana o nā polokalamu algorithms e pili ana i kanaiwakūmāwalu pākēneka-ʻo ia ʻo Scandinavia.
  
  Kuno mahalo ʻo Drake iā Dahl.
  
  "Ragnarok ma Iceland?" Ua noʻonoʻo ke kanaka. "Akā, no ke aha?"
  
  "E hāʻawi i kēia mau hoʻonohonoho i ka mea hoʻokele," kuhikuhi ʻo Drake i kona manamana lima ma ke kahakai o Iceland a me ke kūlana o ka hōʻailona Shield. "No laila. He mau hola mākou ma hope. "
  
  "Akā, ʻaʻole loaʻa iā mākou nā ʻāpana pōʻino," wahi a Ben me ka hoʻopiʻi. "Loaʻa iā Kelemania iā lākou. A hiki iā lākou ke loaʻa ka hale kupapaʻu o nā akua me ka hoʻohana ʻana i nā Shards.
  
  A ʻakaʻaka maoli ʻo Thorsten Dahl, e noʻonoʻo ana iā Drake. "ʻAe, ʻaʻole," wahi a ka Swede, a ʻo kāna ʻakaʻaka he mea ʻino loa. "He manaʻo maikaʻi loa koʻu ma mua o ka hana ʻana me kēia mau ʻāpana ʻino. Ua mau. E noho lākou i ka sauerkraut! "
  
  "Ke hana nei ʻoe? E noʻonoʻo wau - ʻaʻole anei i loaʻa ka pale kaua ma Iceland?" i nīnau hou ai ʻo Ben, me ka hoʻohauʻoli hou iā Drake me kāna noʻonoʻo maopopo ma lalo o ke kaomi.
  
  "ʻAe, a inā ʻo kēia kahi kahua kahiko o Ragnarok," wahi a Parnevik, "he kūpono ia. Ua hāʻule ka pale kaua o Odin i kona wahi i make ai."
  
  "ʻAe, kūpono kēlā i kēia manawa, e Kumu," i hoʻohenehene ai ʻo Kennedy. "I kēia manawa ua hoʻoholo kēia mau kāne i nā mea āpau no ʻoe."
  
  "ʻAe, inā kōkua ia, aia nō ka mea pohihihi nui loa e hoʻoponopono ai," wahi a Ben me ka minoʻaka iki. "ʻO ke ʻano o ka hōʻailona kahiko o Odin - ʻekolu triangles."
  
  
  KANAKOLU ELIMA
  
  
  
  ʻĀina Hau
  
  
  ʻO ke kapakai ʻo Iceland he hau, ʻoʻoleʻa a me ka waihoʻoluʻu, i kālai ʻia ma kekahi mau wahi e nā glaciers nui, a hoʻomaʻamaʻa ʻia ma nā wahi ʻē aʻe e nā ʻale a me nā makani hou. Aia nā kahakai pele a me nā pali ʻeleʻele, nā hau hau nani a me kahi ʻano zen tranquility. ʻO ka pōʻino a me ka nani e hele pū me ka lima, mākaukau e hoʻomoe i ka mea hele makaʻala ʻole a hoʻopau iā ia i ka hopena hiki ʻole.
  
  Ua hala aku ʻo Reykjavik iā lākou i loko o kekahi mau minuke, ʻo kona mau hale ʻulaʻula ʻulaʻula, nā hale keʻokeʻo a me nā mauna i uhi ʻia i ka hau e hōʻoiaʻiʻo ʻia e hauʻoli a hiki i nā puʻuwai ʻeha loa.
  
  Ua kū pōkole lākou ma kahi kahua kaua liʻiliʻi e hoʻopiha a hoʻouka i nā lole hoʻoilo, nā pū a me nā meaʻai, a me nā mea ʻē aʻe a Dahl e noʻonoʻo ai i loko o nā minuke he ʻumi a lākou i paʻa ai.
  
  Akā, ʻaʻole i ʻike nā kāne o luna o ka helikopter koa ʻeleʻele i kēia. Ua hui pū ʻia lākou-e kūkākūkā ana i ka pahuhopu hoʻokahi-akā, ʻo ko lākou mau manaʻo i loko e pili ana i ko lākou make ponoʻī a me ka make ʻana o ke ao nei-pehea ko lākou makaʻu a me ka makaʻu, a me ka makaʻu o nā poʻe ʻē aʻe.
  
  Ua hopohopo ʻo Drake. ʻAʻole hiki iā ia ke noʻonoʻo pehea e mālama pono ai nā kānaka a pau. Inā ʻo Ragnarok i loaʻa iā lākou, a laila ʻo ka hale kupapaʻu o nā akua kaʻao aʻe, a ua lilo ko lākou ola i mea pāʻani roulette-ʻo ke ʻano āu i pāʻani ai ma ka ʻōlelo hoʻohālike punahele a Kennedy, ʻo Vegas-kahi i hoʻopaʻa ʻia ai ka papaʻaina.
  
  Kūkulu ʻia i loko o kēia hōʻailona kikoʻī e nā hoʻolālā huna o kēlā me kēia mea pāʻani huna a me nā hoʻolālā ʻike ʻole o ko lākou mau ʻenemi.
  
  A i kēia manawa, ma waho aʻe o Ben lāua ʻo Kennedy - ʻelua mau kānaka āna e pale ai me kona ola - pono ʻo Drake e noʻonoʻo e pili ana iā Hayden lāua ʻo Karin.
  
  E lilo anei kēia mau makaʻu i ke ala e hoʻopakele ai i ka honua? ʻO ka manawa wale nō e haʻi.
  
  Hoʻokani ʻia nā Endgames ma kēlā me kēia kihi. Ua hoʻomaka mua ʻo Abel Frey i kāna. Loaʻa paha iā Alicia lāua ʻo Milo i kā lāua ponoʻī, akā ua manaʻo ʻo Drake i kāna hoa hana SRT ma mua he mea hoʻomake i ka mea i manaʻo ʻole ʻia e kāna keikikāne.
  
  ʻAʻole i kamaʻilio pinepine ʻo Torsten Dahl lāua ʻo Wells ma ke kelepona mai ko lākou hele ʻana i kahakai o Iceland, e loaʻa ana nā kauoha, nā ʻōlelo aʻoaʻo a me nā ʻōlelo aʻoaʻo mai ko lākou mau aupuni. ʻO ka hope loa, ua pane ʻo Kennedy i ke kelepona, a ua noho pololei ʻo ia i luna no kekahi mau minuke a hoʻoluliluli i kona poʻo me ka luhi.
  
  Ua kamaʻilio wale ʻo ia iā Drake. "E hoʻomanaʻo iā Hayden? Kakauolelo? ʻAe, hana maikaʻi wale ʻo ia i kāna hana."
  
  "He aha ka manaʻo?"
  
  "No ka CIA ʻo ia, pōʻino. A ma kahi pono e makemake ai. Ma waena o kēia mau mea ʻino. "
  
  "Bullshit". Hāʻawi ʻo Drake iā Ben i kahi ʻano hopohopo, akā manaʻoʻiʻo ʻo ia he wahi palupalu kona no kāna hoaaloha. ʻO ka naʻau wale nō paha o Drake i hānai iā ia i nā manaʻo aloha e haʻi ana iā ia he ʻoiaʻiʻo ko Hayden mau manaʻo, a he ʻoiaʻiʻo paha ʻo ia?
  
  "ʻO ia ke Kakauolelo o ka Puʻuhonua," hoʻomau ʻo Kennedy me he mea lā ʻaʻohe mea i hana. "Makemake e lilo, um, 'i ka ʻike.'"
  
  "ʻOiaʻiʻo". Kuno ʻo Drake iā Dahl lāua ʻo Wells. "A ma laila, ʻo ka moʻolelo wale nō e hana hou ana." Nānā luhi ʻo ia i ka pukaaniani kokoke loa. "Hiki iā ʻoe ke manaʻoʻiʻo, e Kennedy, ma hope o ka pule i hala a i ʻole ke noho nei mākou i ka pāʻani?"
  
  "Hiki iā ʻoe ke manaʻoʻiʻo," i ʻōlelo ai ʻo Kennedy, "e manaʻoʻiʻo nā mea a pau i ke ahi e hoʻopau iā mākou"
  
  Ua kokoke ʻo Drake e pane me ka luhi luhi i ka wā i hāʻule ai ka lalo mai kona honua. Paʻa ke koko i loko o kona mau aʻa i ka wā i kū mai ai kekahi mea nunui ma waho o ka pukaaniani.
  
  He mea nui loa...
  
  "I kēia manawa ua ʻike wau," i hoʻōho ʻo ia i ka leo weliweli o kahi kanaka i ʻike koke i ka make ʻana o nā mea a pau āna i aloha ai i kēia lā. "E pōʻino ... Kennedy ... Ua ʻike wau i kēia manawa."
  
  
  * * *
  
  
  I kona kuhikuhi ʻana i kāna hōʻike a kūlou ʻo Kennedy e nānā, ua ʻike ʻo ia i kona kino holoʻokoʻa.
  
  "Auē!" - wahi āna. "ʻO kēia ...'
  
  "Ua ike au," wahi a Drake. "Dal! E nana i keia. Nana!"
  
  Ua hopu ka Swede i ka hōʻike makaʻu ʻole a hoʻopau koke i ke kamaʻilio. ʻO ka nānā iki ʻana i waho o ka pukaaniani ua hoʻohūhū ʻo ia me ka pioloke. "ʻO Eyjafjallajokull wale nō. A ʻae, ʻae, Drake, ʻike wau, ua maʻalahi iaʻu e ʻōlelo, a ʻae, ʻae, ʻo ia ka mea nāna i hana i nā nūhou āpau i ka makahiki 2010 ... "Ua hoʻomaha ʻo ia, transfixed, manaʻolana.
  
  Ua akeakaa na maka o Parnevik. Ua lele mai nā ʻōlelo hōʻino Suedena mai ona aku e like me nā ihe ʻawaʻawa.
  
  I kēia manawa, neʻe akula ʻo Ben i kahi kokoke i ka puka makani. "Auwe. ʻO kēia ka lua pele kaulana loa o Iceland a ʻike ʻia e hū mau ana, ʻoiai he mālie.
  
  "ʻAe!" E uē ana ʻo Drake. "E hoopau ke ahi ia kakou. Ka lua pele poino. "
  
  "Akā, ʻo ka mea nui loa," ua hoʻomau ʻo Kennedy i kēia manawa, "e nānā i ka maka o ka manu o ka Shield, Mat. E nana aku!"
  
  I kēia manawa ua hiki iā Parnevik ke ʻimi i kona manaʻo: "ʻEkolu mau mauna ʻaʻole ʻekolu triangles, e like me ka manaʻo mau. Ua hewa nā kānaka ʻepekema kahiko. Ua kuhi hewa ʻia ka hōʻailona kaulana loa o Odin. Auē!"
  
  Nānā akula ʻo Drake ma waho aʻe o ka lua pele e hū ana a ʻike ʻo ia i ʻelua mau mauna kiʻekiʻe ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao, a ke nānā ʻia mai luna mai, ua like loa me ka hōʻailona o Odin.
  
  "E koʻu Akua," wahi a Parnevik. "ʻO kēia kahi e hoʻopunipuni maoli ai ko mākou mau maka iā mākou, no ka mea, ʻoiai ua kokoke kēia mau mauna iā Eyjafjallajokull, he mau haneli mau mile ka mamao. Akā he ʻāpana lākou o ke kaulahao o nā lua pele Icelandic. Pili nā mea a pau. "
  
  "No laila, inā piʻi kekahi me ka ikaika nui a pili pono i nā mea ʻelua ʻē aʻe ..." hoʻomau ʻo Kennedy.
  
  "Loaʻa iā ʻoe ka hoʻomaka o kahi Supervolcano," hoʻopau ʻo Drake.
  
  "ʻO ka hale kupapaʻu o nā akua," wahi a Dahl, "aia i loko o kahi lua pele pele."
  
  "A ʻo ka wehe ʻana i nā iwi o Odin e boom!" Ua lulu ʻo Kennedy i kona poʻo, e kahe ana kona lauoho. "E manaʻo paha ʻoe i kahi mea liʻiliʻi?"
  
  "E kali!" Ke nānā nei ʻo Dahl i ke kiʻi ukali, nāna i haʻi iā lākou i ka wā e hiki ai lākou i ka maka o ka Medusa. "Pono mākou i kōkua iki no nā kuhikuhi, a ʻo ia kaʻu papahana B. Aia kekahi mauna nui ma waho, a e hōʻike ana ʻo Abel Frey iā mākou ma ka puka mua."
  
  "Pehea?" ʻElua mau leo i nīnau mai.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Dahl a kamaʻilio i ka mea hoʻokele. "E hoʻokiʻekiʻe iā mākou."
  
  
  * * *
  
  
  I kēia manawa, ua kiʻekiʻe loa lākou a ʻaʻole hiki iā Drake ke ʻike i nā mauna ma nā ao. ʻO kāna mahalo hou i ka luna SGG i makemake nui i ke kākoʻo.
  
  "ʻAe, e Torvill, e hoʻokuʻu i ka poʻe mahiʻai mai ko lākou pōʻino, hiki anei iā ʻoe?"
  
  "Thorsten," i hoʻoponopono ai ʻo Dahl, ma mua o ka ʻike ʻana e hoʻopiʻi ʻia ana ʻo ia. "ʻAe maopopo iaʻu. ʻAe, a laila e hoʻāʻo e hoʻomau inā hiki iā ʻoe. ʻO kēia kaʻu ʻoihana koa, a i ʻole ma mua o koʻu komo ʻana iā SGG. Kiʻi lewa, ma nā kiʻi orthophoto. "
  
  "He nani kēia," wahi a Drake. "Ke kū pololei nei au i kā mākou kamaʻilio ʻana. He aha kēia?
  
  "ʻO kēia nā kiʻi i lawe ʻia mai kahi mamao 'palena ʻole', e nānā pololei ana i lalo, a laila hoʻololi ʻia me ka geometrically e kūpono i kahi kūlana palapala ʻāina i ʻae ʻia. Ke hoʻouka ʻia ke kiʻi, ʻo ka mea wale nō kā mākou e hana ai, ʻo ia ke hoʻolikelike ʻana i nā koina 'real world', a laila..." ʻoki ʻoki ʻo ia.
  
  "Boom!" Ua ʻakaʻaka ʻo Kennedy. "Ke manaʻo nei ʻoe e like me Google Earth, ʻeā? ʻAʻohe 3D wale nō?"
  
  "ʻOiaʻiʻo". Ua ʻakaʻaka ʻo Drake. "Manaʻo wau e hana kēia, Dal. ʻO kēia wale nō kā mākou manawa e hele ai ma mua o ka hopena. "
  
  "Pela no. ʻAʻole ʻo ia wale nō, akā i ka helu ʻana o ka lolouila i nā hoʻonohonoho, e ʻike pono mākou i kahi o ka puka i ka hale kupapaʻu o nā akua. ʻO ka poʻe Kelemania, nona nā ʻāpana ʻeiwa, pono lākou e mahalo. "
  
  "Inā hoʻokomo pololei nā Kelemania i nā ʻāpana āpau," wahi a Ben me ka ʻakaʻaka kaumaha.
  
  "ʻAe, he ʻoiaʻiʻo. Hiki iā mākou ke manaʻolana e ʻike ʻo Abel Frey i kāna hana. Ua loaʻa iā ia ka manawa nui e hoʻomaʻamaʻa. "
  
  Holo ʻo Drake mai kona noho a ʻimi iā Wells. Ua ʻike au iā ia e paʻi ana i kāna kelepona hele ma ka puka aniani me ka manaʻolana.
  
  "He mau nūhou e pili ana i ka hale kākela o Frey, e hoa?"
  
  Huhu ka luna SAS. "Hoʻopuni ʻia. Akā ma kahi malū - ʻaʻole ʻike ka Castle i kāna ʻike hou. Aia nā mākaʻi Kelemania ma laila. Interpol. ʻO nā ʻelele o ka hapa nui o nā aupuni o ka honua. Akā ʻaʻole ʻo Mai, no kekahi kumu. ʻAʻole wau e wahaheʻe iā ʻoe e Matt, he pōhaku paʻakikī kēia e haki me ka ʻole o ka pohō."
  
  Noʻonoʻo ʻo Drake iā Karin. Ua ʻike ʻo ia i nā pilikia, ua pāʻani i nā manawa he nui. "No laila, e hana mua mākou i ka lua kupapaʻu ... A laila e ʻike mākou i kahi a mākou e hopena ai."
  
  I kēia manawa, aia kekahi hauʻoli ma ka ʻaoʻao mua o ka helikopter pipili. Huli aʻela ʻo Dahl me ka ʻakaʻaka hauʻoli ma kona mau maka. "Aia ʻo Frey i lalo i kēia manawa! Hoʻokomo mākou i nā ʻāpana. Inā mākou e hoʻohuli i kēia pēpē i ka pahu piha a pana i hoʻokahi kiʻi i kēlā me kēia kekona, aia mākou i loko o kēia lua kupapaʻu i loko o hoʻokahi hola! "
  
  "E mahalo iki," i hanu ʻo Parnevik me ka mahalo. "ʻO Ragnarok ma laila. ʻO kekahi o nā kahua kaua nui loa i ka mōʻaukala i ʻike ʻia a me ke kahua o hoʻokahi ʻo Armageddon. Ua make nā akua i ka uē ʻana i kēia hau. Na akua. "
  
  "A ʻo ʻAbel Frey pū kekahi," i ʻōlelo mālie ai ʻo Ben Blake. "Inā ʻeha ʻo ia i koʻu kaikuahine."
  
  
  
  MAHELE 2
  e kau i kou kapa kila...
  
  
  kanakolu kumamaono
  
  
  
  HALEKUpapaku O NA AKUA
  
  
  Ua pau ka pāʻani.
  
  I ka lele ʻana o Drake a me kona mau hoa ma luna o ko Ragnarok lāua ʻo Abel Frey, e hele ana i ka mauna puhi, ua ʻike lākou e alualu ikaika ana nā Kelemania. Ua iho koke ka helikopter i ke kīʻaha hau palupalu, i hoʻoluliluli ikaika ʻia e ka makani a me ka hoʻonui nui ʻana. Ua hoʻomalu ke pilote i ka pūʻulu a hiki i ka lele ʻana o ka helikopter i kahi kokoke loa, ʻeono kapuaʻi mai ka honua aku, a laila kāhea aku i nā poʻe a pau e kiʻi i ka pō.
  
  "Ke kani nei ka uaki!" - Ua hoʻōho ʻo Dahl i ka wā i pā ai kona mau kāmaʻa i ka hau. "E neʻe kāua!"
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻō aku ʻo Drake i kona lima e kākoʻo iā Ben ma mua o ka nānā ʻana i ko lākou puni. ʻO ka puʻuwai liʻiliʻi me he mea lā ʻo ka pae ʻāina maikaʻi loa, ʻo ia wale nō he mile mai ka puka liʻiliʻi a lākou e ʻimi nei, a ʻo ka ʻāina wale nō i loko o ka mamao kūpono ʻaʻole i pōhaku nui a i ʻole he paipu pelemaka. ʻO kahi bonus i hoʻohui ʻia e hiki ke kōkua iā Frey i kahi kikoʻī o ka hale kupapaʻu.
  
  He ʻāina pōʻeleʻele ia, ʻaʻole like me ke ʻano o ka hopena o ka honua, manaʻo ʻo Drake. ʻO nā ʻāpana o ka lehu hina, nā ʻaoʻao mauna ʻeleʻele a me nā waiho pele ʻeleʻele i hāʻawi iā ia i ka hilinaʻi liʻiliʻi i kona kali ʻana iā Dal e hōʻike i ke komo ʻana ma kāna hāmeʻa GPRS. Ua manaʻo ʻo ia e puka mai ana kahi hobbit maʻemaʻe mai loko mai o ka noe, e ʻōlelo ana ua hiki i Mordor. ʻAʻole ikaika ka makani, akā, ua nahu kona mau ʻino i kona alo me he pipi lua lā.
  
  "Eia". Ua holo ʻo Dahl ma waena o ka lehu. Kiʻekiʻe ma luna o lākou, piʻi aʻe kahi ao ʻōhiʻo i ka lewa me ka mālie mālie. Huli ʻo Dahl i ka mānoanoa ʻeleʻele ma ka mauna ma mua.
  
  "No ke aha e hoʻokomo ai kekahi i kahi mea nui a kapu i loko o ka lua pele?" Ua nīnau ʻo Kennedy iā ia e hele ana ma hope o Drake.
  
  "ʻAʻole paha i manaʻo ʻia e mau loa," i ʻimi ʻo ia. "Ua pahū ʻo Iceland no nā kenekulia. ʻO wai ka mea i manaʻo e hū pinepine ʻia kēia lua pele me ka hiki ʻole o kona mana piha?"
  
  "Inā ʻaʻole ... inā ʻaʻole ia e hū pono mai nā iwi o Odin. Hiki iā lākou ke mālama i ka mana?"
  
  "Manaʻolana mākou ʻaʻole."
  
  Ua uhi ʻia ka lani ma luna o ka hau a me ka lehu lele, e hoʻonui ana i ka pō. ʻAʻole i ʻā ka lā ma ʻaneʻi; me he mea lā ua paʻa mua ʻo Gehena i ke Aupuni Honua a hoʻopaʻa paʻa iā ia.
  
  Hele ʻo Dal ma ka ʻāina ākea, i kekahi manawa e hāʻule ana ma luna o nā ʻauheʻe hohonu i manaʻo ʻole ʻia o ka pauda hina. I ka hōʻea ʻana o Dahl i nā pōhaku ʻaʻole, ua pau ke kamaʻilio ʻana o kēia hui motley - ua paʻa lākou i waho e ka wao nahele.
  
  "Ma ʻaneʻi," kuhikuhi ka Swede me kāna pū. "Ma kahi o iwakālua kapuaʻi." Hoʻopili ʻo ia i kona mau maka. "ʻAʻole au i ʻike i kekahi mea maopopo."
  
  "I kēia manawa, inā ua ʻōlelo ʻo Kuke ma waho o ke kapakai o Hawaiʻi, ʻaʻole loa mākou i loaʻa i ka paina paina," wahi a Drake me ka ʻoluʻolu, me ka manaʻolana e ʻakaʻaka.
  
  "A i ʻole kofe Kona," ua palu ʻo Kennedy i kona mau lehelehe i kona nānā ʻana iā ia, a laila ʻānai loa i kona minoʻaka ʻana mai.
  
  "Ma hope o ʻoe," i ʻōlelo ai ʻo ia, me ke kuhikuhi ʻana me ka ulu ʻana i ka pali kanakolu degere.
  
  "ʻAʻole hiki, pervert." I kēia manawa wale nō i hiki ai iā ia ke ʻakaʻaka.
  
  "ʻAe, inā ʻoe e hoʻohiki ʻaʻole e nānā i kaʻu hoki." Ua hoʻopiʻi ʻo Drake i ka pali pōhaku me ka makemake, e hoʻāʻo i kēlā me kēia paʻa ma mua o ka hāʻawi ʻana i kona kaumaha, e nānā pono ana iā Dahl a me ke koa SAS hoʻokahi ma luna ona. A laila ʻo Kennedy, a laila ʻo Ben a hope ʻo Polofesa a me Wells.
  
  ʻAʻohe mea i makemake e haʻalele ʻia i kēia ʻoihana.
  
  No kekahi manawa, neʻe mua ʻo Dahl me ka leo. Nānā aʻela ʻo Drake ma hope ona, ʻaʻole naʻe i ʻike i kahi hōʻailona o ka hahai ʻana ma waho o ka ʻaoʻao, ʻoi aku ka hewa ma mua o ka ʻōlelo a ke Kuhina Nui. He manawa ma hope mai, komo ka leo o Dahl i ka pale o ka hāmau.
  
  "Auwe, aia kekahi mea ma ʻaneʻi, e nā kāne. Aia ka pōhaku i waho, a laila huli hema ma hope o ia..." ʻo kona leo i hala. "He lāʻau kūpaʻa me ... ʻae, me nā ʻanuʻu i kālai ʻia i loko o ka pōhaku. Paʻa loa. Helvite! He wiwi paha kēlā mau akua kahiko!"
  
  Ua hōʻea ʻo Drake i ka outcrop a heʻe ma hope. "Ua hōʻino wale anei ʻoe, e Dahl, a hoʻohenehene? A i ʻole e hoʻāʻo. No laila paha he kanaka ʻoe. Damn, what a tight hole. Manaʻo wau ʻaʻole mākou e wikiwiki e haʻalele.
  
  Me kēia manaʻo hoʻonāukiuki, ua kōkua ʻo ia iā Dahl e hoʻopaʻa i ka laina palekana ma mua o ka hoʻokuʻu ʻana i ka Swede i loko o ka lua ʻeleʻele. Ua hiki mai kekahi mau hoʻopaʻi hoʻopaʻi ʻana, akā ʻaʻole kēia ka manawa a me kahi. ʻAʻole hiki iā ia ke kuhikuhi i ka lama i lalo, ua iho makapō ʻo Torsten Dahl ʻilihune.
  
  "Inā honi ʻoe i ka sulfur," ʻaʻole hiki iā Drake ke kōkua iā ia iho. "E hooki."
  
  Lawe ʻo Dahl i kona manawa, kau pono i kēlā me kēia wāwae. Ma hope o kekahi mau minuke, ua nalowale ʻo ia a ʻo ka mea a Drake i ʻike ai, ʻo ia ka ʻālohilohi ʻana mai ka mahiole o kona kahu ahi e maule a maule.
  
  "Maikaʻi paha ʻoe?"
  
  "Ua paʻa au i lalo o ka pōhaku!" Ua paʻa ka leo o Dahl.
  
  Nānā aʻela ʻo Kennedy. "He hoʻohenehene hou anei kēia?"
  
  "ʻAe, e haʻalele kāua i kēia anuanu," lālau akula ʻo Drake i ka ʻaoʻao o ka pōhaku ʻeleʻele a hoʻohaʻahaʻa pono iā ia iho ma luna o ke kaʻe. Me ka hoʻohana ʻana i kona mau wāwae e ʻimi mua i kona wāwae, ua hoʻohaʻahaʻa iho ʻo ia iā ia iho, ʻīniha a ʻīniha weliweli. He haiki loa ka puka, a ua ʻoʻo ʻo ia i kona ihu a me kona mau papalina i kēlā me kēia neʻe ʻana. "Polo! E lawe wale i kou manawa," i ʻōlelo ai ʻo ia i nā poʻe ʻē aʻe. "E ho'āʻo e hoʻoneʻe i kou kino luna me ka liʻiliʻi."
  
  He mau minuke ma hope mai, lohe ʻo ia iā Dahl e ʻōlelo ana, "ʻEono kapuaʻi," a manaʻo ʻo ia e huli ka pōhaku ma hope ona i wahi kaʻawale.
  
  "E akahele," i ʻōlelo ʻo Dahl. "I kēia manawa aia mākou ma ka lihi o ka hohonu. Ma kahi o ʻelua kapuaʻi ka laulā. He pā pōhaku maʻemaʻe ma ko mākou ʻākau, he lua hohonu mau i ko mākou hema. Hoʻokahi wale nō ala i koe."
  
  Ua hoʻohana ʻo Drake i kāna kukui ponoʻī e hoʻāʻo i nā ʻike a ka Swede aʻo nā mea ʻē aʻe i hana i kā lākou iho lōʻihi. I ka manawa i makaʻala a hoʻomākaukau ʻia nā mea a pau, ua hoʻomaka ʻo Dahl e neʻe mālie ma ke ala. Ua uhi ʻia lākou i ka pōʻeleʻele, i hoʻomālamalama wale ʻia e nā lama o ko lākou mau mahiole, e hula ana e like me nā lele ahi i loko o ke kahawai. Ua hoʻoluliluli ʻia lākou e ka haʻahaʻa haʻahaʻa e like me ke kani ʻana o ka leo kani ma ko lākou hema, a ʻoi aku ka hoʻokipa ʻana o ka pōhaku kaumaha ma ko lākou ʻākau.
  
  "Hoʻomanaʻo mai iaʻu i kekahi o kēlā mau kiʻiʻoniʻoni dinosaur kahiko," wahi a Profesor Parnevik. "Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe? ʻO ka ʻāina i poina iā Time, manaʻo wau? Hele lākou ma nā ana, i hoʻopuni ʻia e nā mea make. He kiʻiʻoniʻoni nui ".
  
  "ʻO ka mea me Raquel Welch?" - Ua nīnau ʻo Wells. "ʻAʻole? ʻAe, e ka poʻe o koʻu wā, manaʻo lākou he dinosaur - manaʻo lākou ʻo Raquel Welch. He mea ʻole."
  
  Hoʻopiʻi ʻo Drake i kona kua i ka pōhaku a neʻe akula i mua me ka ʻōhola ʻana o kona mau lima, e hōʻoiaʻiʻo ana e hahai ʻo Ben lāua ʻo Kennedy ma mua o ka neʻe pono ʻana. Ua ʻike ʻia kahi ʻeleʻele ʻeleʻele i mua o lākou, a i kēia manawa ua hiki i ko lākou mau pepeiao ka leo nawaliwali, hohonu a mamao.
  
  "ʻO Eyjafjallajökull paha kēia, ka mauna e hū mālie ana," i hāwanawana ai ʻo Professor Parnevik ma ka laina. "ʻO kaʻu manaʻo maikaʻi loa aia mākou i loko o kahi keʻena ʻaoʻao, kaʻawale maikaʻi mai ke keʻena pelemaka a me ke awāwa e hānai ai i nā pele. He mau kakini o ka lehu a me ka pele ma waena o mākou a me ka pelemaka e piʻi ana, e pale ana iā mākou a me ka Halekupapaʻu. Aia paha mākou i loko o kahi anomaly pōhaku kahi e piʻi ai ma kahi kihi ʻoi aʻe ma mua o nā ʻaoʻao o ke kuahiwi.
  
  Ua hoʻōho ʻo Dahl i ka pōʻeleʻele. "Gelvit! Gehena a me ka poino! Hoʻokokoke mai ka pā haʻahaʻa iā mākou, e hele ana i ko mākou ala ma kahi kihi o kanaiwa degere. ʻAʻole kiʻekiʻe, no laila, mai hopohopo, e akahele wale nō."
  
  "He ʻano pahele?" Ua pilikia ke kanaka.
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka mea keakea a noʻonoʻo i ka mea like. Me ka akahele nui, ua hahai ʻo ia i ka luna SGG ma o ka pale kuli-kiʻekiʻe. ʻIke lāua i ka lua kupapaʻu mua i ka manawa like.
  
  "Oooh," ʻaʻole lawa nā huaʻōlelo a Dahl e hoʻomaopopo iā lākou.
  
  Puhi wale ʻo Drake me ke kāhāhā i ka nānā ʻana.
  
  Ua kālai ʻia kahi niche nui ma ka ʻaoʻao mauna, e hoʻonui ana paha i hoʻokahi haneli kapuaʻi i loko o ke kumu o ka lua pele-i ke keʻena pelemaka. Ua hana ʻia ʻo ia ma ke ʻano he pio, he haneli kapuaʻi paha ke kiʻekiʻe. I ka ʻākoakoa ʻana o nā mea a pau a lawe i kā lākou mau kukui uila kaumaha, ua wehe ʻia ka ʻike kupanaha o ka lua kupapaʻu mua.
  
  "Auwe!" - wahi a Kennedy. Ua hoʻomālamalama kona māmā i kēlā me kēia papa, i kālai ʻia i loko o ke kiʻi pōhaku, ua hoʻonani ʻia kēlā me kēia papa i nā waiwai: nā lei a me nā ihe, nā pale umauma a me nā mahiole. Nā pahi kaua....
  
  "ʻO wai kēia kanaka?"
  
  ʻO Parnevik, e like me ka mea e manaʻo ai, ua aʻo ʻo ia i ka pā mamao, ʻo ia ka mea e kū pono ana iā lākou, ʻo ia ka pōhaku kupapaʻu o ke Akua. He mau kiʻi kālai ʻia i loko o ka hoʻomaha maʻemaʻe, ua like ke akamai me kekahi o nā kānaka Renaissance hou, ʻo Michelangelo.
  
  "ʻO Mars kēia," wahi a ke Kumu. "He Akua kaua Roma"
  
  Ua ʻike ʻo Drake i kahi kiʻi muscular i loko o ka pale umauma a me ke kapa, e paʻa ana i kahi ihe nui ma kekahi poʻohiwi nui, e nānā ana ma luna o kekahi. Ma hope e kū ana kekahi lio hanohano a me kahi hale poepoe i hoʻomanaʻo loa i ka Colosseum ma Roma.
  
  "He mea kāhāhā iaʻu i ko lākou hoʻoholo ʻana i ka mea e kanu ʻia ma ʻaneʻi," wahi a Kennedy. "Na akua Roma. Nā akua Scandinavian..."
  
  "ʻO wau hoʻi," wahi a Parnevik. "He manaʻo wale nō paha ia o Zeus."
  
  ʻAʻole koke i huki ʻia nā maka a pau i ka sarcophagus nui e kū ana ma lalo o ka fresco i kālai ʻia. Ua lawe ʻia ka manaʻo o Drake. Ina lakou e nana iloko, e loaa anei na iwi o ke Akua?
  
  "Akā, ʻaʻohe o mākou manawa!" Ua kani ʻo Dahl me ka huhū, ka luhi a me ka luhi. "E hele kāua i. ʻAʻole maopopo iā mākou ka nui o nā akua e kanu ʻia ma ʻaneʻi.
  
  Huli ʻo Kennedy iā Drake a nānā ʻo ia ma ka ʻaoʻao o kona nalo ʻana i loko o ka pouli. "He ala pohaku palupalu ka makou e hahai nei, Mat. A makemake wau e pili i kaʻu 401 tausani ʻaʻole hoʻokahi a ʻelua wale nō ka helu o nā Akua.
  
  "ʻAʻole hiki iā mākou ke hilinaʻi i kekahi mea i kēia manawa," wahi āna. "ʻO kekahi wale nō. E kakou. E hele koke mai ana na Kelemania.
  
  Ua puka mai lākou mai ke keʻena kupapaʻu o Mars, ʻaihue kēlā me kēia kanaka i ka nānā ʻana i hope i kona palekana pili a me ke ʻano nui ʻole. Kani hou mai la ka hakahaka, a i keia manawa ua hoomaka iho la o Drake e ike i ka eha o kona mau ku'e wawae a me kona mau kuli, he hopena o ko lakou nee malie ana ma ka papa. Ua ʻeha maoli paha ʻo Polofesa Parnevik a me Ben ʻōpio.
  
  ʻO kekahi leo ʻē aʻe i hoʻoluliluli i ke ana nui a paʻi i loko o lākou iho. Nānā aʻela ʻo Drake a manaʻo ua ʻike ʻo ia i kahi ʻano like ma luna ona. ʻAe, hiki i kēia mea pōʻino ke wili i ka pō a pau!
  
  Ma ka ʻaoʻao maikaʻi, ʻaʻole lākou i lohe i kekahi hōʻailona o ka hoʻomāinoino. Ua manaʻo ʻo Drake he hola maikaʻi lākou ma mua o ka poʻe Kelemania, akā ʻike ʻo ia ʻaʻole hiki ke pale ʻia ka hakakā. Manaʻo wale ʻo ia e hiki iā lākou ke hoʻopau i ka hoʻoweliweli honua ma mua o ka hiki ʻana.
  
  Ua ʻike ʻia kahi ʻanuʻu ʻelua i mua, a ma hope o ia kahi lua niche nani, aia ma ka hohonu o ka mauna. Ua hoʻonani ʻia kēia me nā mea gula he nui, ʻālohilohi maoli nā paia ʻaoʻao me ke kukui gula.
  
  "E ke Akua!" i kanikau ai ʻo Kennedy. "ʻAʻole au i ʻike i kekahi mea like me ia. ʻo wai kēia? Mahalo i ke Akua?
  
  Ua nānā ʻo Parnevik i nā kiʻi kālai pōhaku i hoʻomalu i ka sarcophagus nui. Luliluli ihola ʻo ia i kona poʻo no kekahi manawa, me ka makaʻu. "Alia, he hulu anei keia?" Ua kahikoia anei ke Akua i ka hulu?
  
  "Malia paha, e Polopeka," ke nana aku nei o Ben ma kahi o ka niche i ke akea o ka po eleele e kali ana ia lakou. "He mea nui anei? ʻAʻole kēia hoʻokahi.
  
  Ua nānā ʻole ke kāne iā ia. "ʻO Quetzalcoatl ia! ʻO ke Akua o nā Aztec! He aha kēia mea a pau ... " kuhikuhi ʻo ia i nā paia ʻālohilohi.
  
  "Aztec gula." Ua kaniʻuhū ʻo Wells me ka pīhoihoi iā ia iho. "Auwe".
  
  "ʻO kēia wahi..." ʻaneʻane hoʻoheheʻe ʻia ʻo Kennedy i loko o ka lumi, "ʻo ia ka mea ʻike archaeological nui loa o nā manawa a pau. Maopopo iā ʻoe kēlā? Maanei ʻaʻole no ka lāhui hoʻokahi wale nō ke akua, akā no ka lehulehu. A me nā kuʻuna a me nā waiwai e hele pū me lākou. He ... nui loa. "
  
  Ua nānā aku ʻo Drake mai ke kiʻi o Quetzalcoatl, i hoʻonani ʻia me ka hulu a me ke kī ʻana i ke koi. Ua ʻōlelo ʻo Parnevik, ua ʻike ʻia ke akua Aztec - e like me nā kumu o ka hale pule maʻamau - ʻo ke Akua Ruler, he ʻōlelo e hōʻike ana he ʻoiaʻiʻo maoli ʻo ia.
  
  ʻO ka "Quetzalcoatl" ʻo ia hoʻi ka 'nahesa lele' a i ʻole ka 'nahesa hulu'. ʻO ia ... "Ua hoʻomaha nui ʻo Parnevik, a laila ʻike ʻo ia ua hoʻi ka poʻe ʻē aʻe i ke ala, "dragon," i ʻōlelo ai ʻo ia iā ia iho me ka hauʻoli.
  
  "He mea like anei me Mars?" i nīnau ai i kekahi koa SAS hoʻokahi i kapa ʻia ʻo Jim Marsters.
  
  Nānā akula ʻo Drake iā Parnevik i ka hele ʻana ma luna o ka ʻāʻī me kona lehelehe e ʻimi ana. "Hmm," hiki i kona manaʻo hanu i nā poʻe a pau ma ke ala. "ʻO ia wale nō ka mea hiki iā lākou ke manaʻo i ka make a hoʻokahi manawa."
  
  
  * * *
  
  
  ʻO ke kolu o ka niche, a he mea kupanaha kēia e like me ka mea ma mua. Ua ʻike ʻo Drake iā ia iho e nānā ana i kahi lede ʻōlohelohe i kālai ʻia mai ka lāʻau.
  
  Ua uhi ʻia nā pā i nā kiʻi i waiwai nui. Dolphins, aniani, swans. He lei o nā manu nūnū i kālai ʻia i hiki ke hoʻopuni i ka ʻāʻī o ke Statue of Liberty.
  
  "Pono," wahi a Drake. "Ua ʻike wau ʻo wai ia."
  
  Ua hana ʻo Kennedy i kahi ʻakaʻaka. "ʻAe, makemake ʻoe."
  
  "He wahine hoʻokamakama maoli," wahi a Parnevik. "Aphrodite".
  
  "Aloha," wahi a Wells. "Ke kapa nei anei ʻoe i ke Akua ʻAphrodite he wahine hoʻokamakama? I lalo nei? Kokoke loa i kona luakupapau?"
  
  Ua hoʻomau ʻo Parnevik me ka hooliganism kula haʻahaʻa maʻamau: "Ua ʻike ʻia ʻo ia e hiamoe me nā Akua a me nā kāne, me Adonis. Hāʻawi ʻo ia iā Helen o Troy iā Palisa, a laila hoʻopaʻa i ka ʻaelike ma ka hoʻopau ʻana i ka manaʻo o Paris i ka manawa i ʻike ai ʻo ia iā ia. Hānau ʻia ma kahi kokoke i Paphos mai nā ʻokiʻoki o Uranus. Pono wau e ʻōlelo ʻo ia. "...
  
  "Ua loaʻa iā mākou ka ʻōlelo," wahi a Drake me ka nānā ʻana i ke kālai. Ua minoʻaka ʻo ia i kona ʻike ʻana iā Kennedy e luliluli ana kona poʻo iā ia.
  
  "He lili anei ʻoe, e ke aloha?"
  
  "Hoka loa i ka moe kolohe?" Ua pana ʻo ia ma mua o ia e lilo i lua ma ka laina ma hope o Dahl.
  
  Nana aku la ia mahope ona. "ʻAe, i kēia manawa ua haʻi ʻoe iā ia ..."
  
  "E hele mai ʻoe, e Matt," kāʻei akula ʻo Ben iā ia. "Auwe!"
  
  ʻO kāna hoʻōho ʻana i lele ai lākou a pau. Huli lākou a ʻike iā ia e kolo ana i hope ma nā ʻehā, kākau ʻia ka weliweli ma kona mau maka. Ua noʻonoʻo ʻo Drake inā ua ʻike ʻo ia i ka Diabolo ponoʻī, e kū pololei ana ma luna o nā ʻēheu o nā daimonio mai ka lumi kuke o Gehena.
  
  "ʻO kēia niche-" hoʻopuka ʻo ia. "Aia ma ka anuu... lana i ka lewa... ʻAʻohe mea ma kēlā ʻaoʻao! "
  
  Ua ʻike ʻo Drake i ka lele ʻana o kona puʻuwai. Hoʻomanaʻo ʻo ia i ka pūnāwai o Mimir a me kona papahele hoʻopunipuni.
  
  Ua lele ʻo Dahl i kekahi mau manawa. "Me he mea lā ua ikaika ka pōhaku i hōʻino ʻia. ʻAʻole hiki ke pau kēia o ka laina.
  
  "Mai hana ʻoe i kēia!" wahi a Ben. "Pehea inā e hemo?"
  
  Noho aliʻi ka hāmau. Ua nānā nā mea a pau me nā maka ākea. Ua aʻo kekahi e nānā i hope i ke ala a lākou i hele ai, ke ala palekana e komo pū ana me nā pūnāwai a me nā Marsters.
  
  I kēlā manawa, ma kahi mamao loa o ka lohe, ua lohe ʻia kekahi leo halulu. Ka leo o ka pōhaku e hāʻule ana i loko o ka luawai.
  
  "He poʻe Kelemania kēia," wahi a Dahl me ka manaʻoʻiʻo. "E nānā ana i ka hohonu o ke kumu. I kēia manawa e ʻimi mākou i kahi ala e haʻalele ai i kēia kahua a i ʻole e make mākou. "
  
  Ua kuʻe lima ʻo Drake iā Kennedy. "E nānā ma laila," kuhikuhi ʻo ia ma luna o lākou. "Ua hāmama koʻu mau pepeiao. Manaʻo wau aia kekahi mau niches a i ʻole nā ana ma luna o mākou. Aka, nana... E nana i ke ano o ka piko o ka pali.
  
  "Akau". Ua holo wikiwiki ʻo Kennedy i ka lihi o ka niche o Aphrodite. A laila, kaomi ʻana iā ia iho i ka pōhaku ʻōniʻoniʻo, nānā ʻo ia ma ke kihi. "Aia kekahi ʻano hale ma ʻaneʻi... ke Akua! Auē."
  
  Ua paʻa ʻo Drake iā ia ma nā poʻohiwi a nānā i loko o ka pouli. "Manaʻo wau e hoʻopaʻa ʻoe iaʻu!"
  
  Ma laila, e ʻoi aku ana ma mua o ke ʻano o ko lākou mau kukui, he ʻaʻa lahilahi i lilo i alapiʻi ʻoi aku ka lahilahi. ʻO nā alapiʻi i hoʻopaʻa ʻia ma luna o lākou, e hele ana i kahi pae aʻe.
  
  "E kamaʻilio e pili ana i ka noʻonoʻo," wahi a Drake. "Ua lawe wale ia i kahi kuki a me kahi hue."
  
  
  kanakolu hiku
  
  
  
  HALEKUpapaku O NA AKUA
  
  
  Me he mea lā ua paʻa loa ka ʻalapiʻi spiral, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo maʻalahi i hōʻeha ʻia i loko o ka lua ma luna o kahi lua pau ʻole, ʻaʻole hoʻi e haʻi i ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻole i hoʻokomo ʻia kāna mau mea hoʻolālā i nā alapiʻi, ua ʻoi aku ka haʻalulu o nā aʻalolo a Drake i hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻia ma mua o ka ʻauʻau. he mea haalulu .
  
  Hoʻokahi pōʻai piha i lawe iā lākou ma kahi o ka hapahā o ke ala i ka alcove o Aphrodite, no laila ua manaʻo ʻo Drake e pono lākou e hana i ʻehā a ʻelima mau pōʻai. Ua neʻe ʻo ia i mua i kēlā me kēia ʻanuʻu, e hahai ana iā Ben, e hoʻāʻo ana e kāohi i kona makaʻu, e hanu hohonu a nānā mau i ko lākou pahuhopu.
  
  Kanaono kapuaʻi i luna. Kanalima. Kanahā.
  
  I kona hoʻokokoke ʻana aku i kanakolu kapuaʻi, ʻike akula ʻo ia iā Ben e kū ana a noho i lalo no kekahi manawa. ʻO nā maka o ke keiki, ua ʻāhuehue i ka makaʻu. Noho mālie ʻo Drake ma ka ʻanuʻu ma lalo ona a paʻi i kona kuli.
  
  "E ka hoa, ʻaʻohe manawa e hoʻomaka ai e kākau i kahi mele hou, Wall of Sleep. A i ʻole e moeʻuhane ana iā Taylor Momson.
  
  A laila, paʻi maila ka leo o kekahi koa SAS iā lākou. "He aha ka mea e hana nei i luna? Ke ʻakaʻaka nei mākou iā mākou iho ma ʻaneʻi. Neʻe."
  
  Nā koa SAS, manaʻo ʻo Drake. Ua hana ʻokoʻa wau iā lākou mai ka wā ma mua.
  
  "E hoʻomaha," i hoʻōho hou ai ʻo ia. "E noho wale ʻoe."
  
  "Haka! ʻUh..." Lohe ʻo Drake i ka leo hohonu o Wells, a laila hāmau. Ua manaʻo ʻo ia e noho ana ʻo Kennedy ma kona mau wāwae, ʻike i kāna ʻakaʻaka paʻa a ʻike i kona kino haʻalulu me kona mau manamana wāwae.
  
  "Pehea ke keiki?"
  
  "Ke hoʻokuʻu nei i ke kulanui," koi ʻo Drake iā ia iho e ʻakaʻaka. "E nā hoa hui. Pubs o Ioka. Pō kiʻiʻoniʻoni manuahi. KFC. Kāhea o ka hana. ʻIke ʻoe, nā mea haumāna."
  
  Ua nānā pono ʻo Kennedy. "I koʻu ʻike, ʻaʻole kēia ka hana a nā keikikāne a me nā kaikamahine."
  
  I kēia manawa, wehe ʻo Ben i kona mau maka a hoʻāʻo e ʻakaʻaka paʻa. Hele mālie ʻo ia ma kona mau lima a me kona mau kuli. Ke alo hou i luna, ma kona mau lima a me kona mau kuli, piʻi ʻo ia i kēlā me kēia ʻanuʻu paʻakikī.
  
  ʻīniha ma ka ʻīniha, ʻanuʻu i kēlā me kēia ʻanuʻu weliweli, piʻi lākou. Ua ʻeha ʻo Drake i kona poʻo a me kona puʻuwai i ka ʻeha. Ina ua hina o Ben, ina ua paa kona manao i ka haule ana o ke keiki me kona kino ponoi, ina e hoopakele ia ia.
  
  ʻAʻohe nīnau a kānalua paha.
  
  ʻO kahi pōʻai piha ʻē aʻe a he iwakālua kapuaʻi paha lākou mai ko lākou pahu hopu, he ʻaʻī i aniani i ka mea a lākou i hele ai. Ua aʻo ʻo Drake iā ia i ke kukui uila. Hoʻihoʻi ia i ke kumu komo, akā ʻike ʻia hoʻokahi pae kiʻekiʻe.
  
  Piʻi i luna? Ua noʻonoʻo ʻo ia. ʻO ke Akua, ua hoʻololi ʻo ia i kēia me Sonic the damn Hedgehog.
  
  Ma luna ona, ʻike ʻo ia iā Dahl ke kānalua nei. Ua kū koke ka Swede, ua nalowale kona kaulike a ua kau nui i ke kaumaha ma kona wāwae hope. ʻAʻohe leo, he hakakā mālie wale nō. Hiki iā ia ke noʻonoʻo wale i ka hoʻomāinoino ʻana i ka manaʻo o Dahl. ʻO Space ma hope, palekana i mua, ka manaʻo o ka hāʻule lōʻihi a ʻeha.
  
  Holo aku ka Swede i mua, kuʻi i nā ʻanuʻu a paʻa no ke ola aloha. Hiki iā Drake ke lohe i kona hanu kaumaha mai ʻumi kapuaʻi ke piʻi.
  
  Ua hala kekahi mau minuke a hoʻomau ka piʻi paʻakikī. ʻO ka hope loa, ua iho ʻo Dahl mai ke alapiʻi ma luna o ka ʻanuʻu, a laila kolo i mua ma kona mau lima a me kona mau kuli e hoʻokaʻawale. Ua hahai koke ʻo Drake me ke kauo ʻana iā Kennedy me ia, me ka manaʻo ʻoluʻolu o ka hoʻi ʻana mai ma ke ala haiki i hoʻokahi kapuaʻi wale nō mai ka uē ʻana i ka make.
  
  I ka helu ʻia ʻana o lākou a pau, kanikau ʻo Dahl. "E neʻe kāua i kahi niche aʻe a kāhea aku i kahi hoʻomaha," wahi āna. "ʻO wau, no ka mea, ua luku loa wau."
  
  Ma hope o ʻelima mau minuke o ka huki ʻana i ko lākou mau kino luhi a me ka hakakā ʻana me ka piʻi ʻana o ka ʻiʻo, ua hina lākou i ka ʻehā o ka niche, aia ma luna pono o ka hale kupapaʻu o Aphrodite.
  
  I kinohi ʻaʻohe mea i ʻike i ke Akua mau. Aia lākou a pau ma ko lākou mau kuli, hoʻomaha a hanu nui. Manaʻo ʻo Drake me ka ʻakaʻaka ʻo ia ka mea i alakaʻi ʻia e kona ola kīwila iā ia, a nānā wale ʻo ia i luna i ka wā i hoʻopuka ai ʻo Parnevik i kahi ʻōlelo ʻano ʻē e hele mai ana mai kekahi mea ʻē aʻe ʻo ia wale nō.
  
  "Woof!"
  
  "He aha?" - Ua nīnau au.
  
  "Auwe! Poʻo ʻīlio. ʻO Anubis kēia.
  
  "ʻO ka ʻīlio hae like?" Ua hilinaʻi ʻo Wells ma kona noho a huki i kona mau kuli i kona umauma. "ʻAe. E....."
  
  "He akua o ʻAigupita," wahi a Parnevik. "A he pili maoli nō ia me ka make."
  
  Nānā ʻo Drake i nā lālani mummies a me nā kiʻi ʻīlio hae. ʻO nā pahu i hoʻopaʻa ʻia i ke gula a me nā ankh i hoʻopaʻa ʻia i ka emerald. ʻAʻole i ʻike ʻia, ua huli ʻo ia i kona kua i ke keʻena kanu o ke Akua a ua pohā i loko o KitKat. He manawa ma hope iho, noho ʻo Kennedy ma hope ona.
  
  "No laila," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka wehe ʻana i kāna meaʻai a me kāna mea inu.
  
  "ʻAe, maikaʻi ʻoe i ke kamaʻilio ʻana," ʻakaʻaka ʻo Drake. "Ua hauʻoli wau."
  
  "E hoʻolohe mai, e ka hoa, inā makemake wau e hoʻohuli iā ʻoe, e lilo ʻoe i putty i kuʻu lima." Ua hāʻawi aku ʻo Kennedy iā ia i kahi ʻakaʻaka me ka huhū a me ka huhū. "Damn, ʻaʻole hiki iā ʻolua ke kū no hoʻokahi minute, ʻeā?"
  
  "ʻAe, ʻae, kala wau. Pāʻani wale nō. He aha ka mea i hana?"
  
  Nānā ʻo ia iā Kennedy e nānā ana i ka lewa. Ua ʻike aku au i kona mau maka i ʻākea aʻe i ka wā i hopu ai ʻo ia i ka leo nawaliwali o nā koa Frey e hopu mai ana iā lākou. "ʻO kēia ... mea ... ua kuʻi mākou a puni ka nahele no kekahi manawa. Manaʻo paha ʻoe, he mea maoli kā mākou, Drake?"
  
  "Manaʻo wau aia ʻo Odin ma ʻaneʻi."
  
  Kū aʻela ʻo Kennedy e haʻalele, akā kau ʻo Drake i kona lima ma luna o kona kuli e hoʻōki iā ia. ʻO ka pā ʻana i ʻaneʻane e hoʻāla ai.
  
  "Eia," wahi āna. "Pehea kou manaʻo?"
  
  "ʻAʻole wau e manaʻo e nui kaʻu hana e hana ai ke hoʻi mai kāua," i hāwanawana ai. "E pili ana i ka pepehi kanaka serial Thomas Caleb a me nā mea ʻē aʻe. Ua pepehi hou ʻia kēlā keiki kāne, ʻike ʻoe, i ka lā ma mua o ko mākou hiki ʻana i Manhattan.
  
  "He aha? ʻAʻole."
  
  "ʻAe. Ma laila au i hele ai e holoholo a puni ke kahua pepehi kanaka. A e mahalo aku."
  
  "Aloha nui au". ʻAʻole ʻo Drake e puliki me ka ʻike ʻo ia ka mea hope loa āna e pono ai i kēia manawa.
  
  "Mahalo, ʻike wau. ʻO ʻoe kekahi o nā kānaka ʻoiaʻiʻo loa aʻu i ʻike ai, Drake. A ʻo ka mea ponoʻole loa. ʻO ia paha ke kumu i makemake nui ai au iā ʻoe."
  
  "ʻOiai kaʻu mau ʻōlelo hoʻonāukiuki?"
  
  "Ka ikaika loa, ʻoiai kēia."
  
  Ua hoʻopau ʻo Drake i ke koena o kāna kokoleka a ua hoʻoholo ʻo ia ʻaʻole e hoʻolei i ka pahu KitKat i loko o ka hakahaka. ʻIke ʻo ia i kona laki, ua hoʻokuʻu paha ʻo ia i kahi pahele ʻōpala kahiko a i ʻole kekahi mea like.
  
  "Akā ʻaʻohe hana ʻaʻohe pili," hoʻomau ʻo Kennedy. "ʻAʻohe oʻu mau hoaaloha maoli ma New York. ʻAʻohe ʻohana. Manaʻo wau e pono paha wau e nalo mai ka maka o ka lehulehu. "
  
  "ʻAe," wahi a Drake me ka noʻonoʻo, "Ke ʻike nei au he mea hoʻowalewale ʻoe." Hāʻawi ʻo ia i kona mau maka naʻaupō. "Malia paha e hiki iā ʻoe ke ʻōlelo i ka bollox iā Paris kahiko a hele mai e kipa i Jolly Old York."
  
  "Akā ma hea wau e noho ai?"
  
  Ua lohe ʻo Drake iā Dal e hōʻuluʻulu ana i kona pūʻali koa. "ʻAe, pono mākou e noʻonoʻo pehea e loaʻa ai kāu mālama." Ua kali ʻo ia a ala aʻe ʻo ia i luna, a laila hopu ʻo ia i kona mau poʻohiwi a nānā i kona mau maka ʻālohilohi.
  
  "ʻOiaʻiʻo, e Kennedy, ʻo ka pane i kāu mau nīnau a pau he ʻae. Akā ʻaʻole hiki iaʻu ke hoʻomaopopo i kēia mau mea i kēia manawa. Loaʻa iaʻu kaʻu ʻeke ponoʻī e pono ai mākou e kūkākūkā a no laila pono wau e noʻonoʻo pono. " Kuno ʻo ia i ka hakahaka. "Aia ʻo Alicia Miles ma laila. Manaʻo paha ʻoe he pōʻino kā mākou huakaʻi i kēia mamao, he pōʻino kēia hale kupapaʻu, akā manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻohe mea e hoʻohālikelike ʻia me kēlā ʻīlio.
  
  "Ua pololei ʻo ia," hele ʻo Wells a hopu i ka ʻōlelo hope loa. "A ʻaʻole au e ʻike i kahi ala ʻē aʻe mai kēia wahi aku, e Drake. ʻAʻohe ala e pale aku ai. "
  
  "A ʻaʻole hiki iā mākou ke ālai i ke ala no ka mea pono mākou i kahi ala i waho," i kunou aku ai ʻo Drake. "ʻAe, ua nānā au i nā palapala a pau."
  
  "Ua ʻike ʻoe e hana ʻoe i kēia." Ua minoʻaka ʻo Wells me he mea lā ua ʻike ʻo ia ʻo Drake kekahi o kāna mau kāne. "E hele mai, ke uwo nei ka turnips."
  
  Ua hahai ʻo Drake i kāna luna kahiko i ka ʻili, a laila noho ʻo ia ma hope o Ben a me Dahl. Ua ʻike ʻia ka hoʻomaha ʻana o nā mea a pau, akā hopohopo i nā mea e hiki mai ana.
  
  "ʻEhā i make," i ʻōlelo ai ʻo Dahl a lele akula ma ke ala, ʻo ka mauna ma hope ona.
  
  ʻO ka niche aʻe he mea kāhāhā a hāʻawi iā lākou i mea hoʻoikaika. ʻO kēia ka hale kupapaʻu o Thor, ke keiki a ʻOdin.
  
  Ua kani ke kanaka me he mea lā ua ʻike ʻo ia i kahi yeti i hoʻomoana ma ke awāwa ʻo Make. A, nona, ua loaʻa iā ia. Ua ʻike ʻia kahi kaukaʻi o ka moʻolelo moʻolelo Norse i ka hale kupapaʻu o Thor, ʻo ia paha ke kiʻi Norse kaulana loa i nā manawa āpau, mahalo i kekahi hapa i ka Marvel comics.
  
  ʻoliʻoli maʻemaʻe.
  
  A no Drake, ua ʻoi aku ka maoli o ka hele ʻana o Thor.
  
  Ua hāmau me ka mahalo. Ua ʻike nā kānaka a pau e pili ana iā Thor, a i ʻole kekahi incarnation o ka Viking God of Thunder and Lightning. Hāʻawi ʻo Parnevik i kahi haʻiʻōlelo e pili ana iā Thorsday, a i ʻole, e like me kā mākou ʻike iā ia i kēia manawa, ʻo ka Pōʻalima. Hoʻopili ʻia kēia me ka Pōʻakolu - a i ʻole ka lā wai, a i ʻole ka lā o Odin. ʻO Thor ke akua koa nui i ʻike ʻia e ke kanaka, e paʻa ana i ka hāmare, e uhaʻi ana i kona mau ʻenemi me ka huakaʻi huakaʻi. ʻO ke ʻano maʻemaʻe o ke kāne Viking.
  
  ʻO ia wale nō ka mea hiki iā lākou ke huki iā Parnevik a kāpae iā ia mai ka hoʻāʻo ʻana e nānā i nā iwi o Thor i kēlā manawa a ma laila. ʻO ka niche aʻe, ʻo ke ono, aia ʻo Loki, ke kaikunāne o Thor a me kekahi o nā keiki kāne a Odin.
  
  "Ke hoʻomehana nei ke ala," wahi a Dahl, me ka nānā ʻole ʻana i loko o ka alcove ma mua o ka hoʻomau ʻana ma ke ala e pau ai ma ka ʻaoʻao o ke kuahiwi, he ʻeleʻele paʻa.
  
  Ua hui pū ʻo Drake me ka Swede, ʻo Ben a me Kennedy i ko lākou hele ʻana i nā lama ma ka pōhaku.
  
  "He mau wāwae," wahi a Ben. "A hoomaha ka lima. Me he mea lā e piʻi ana mākou."
  
  Ua ʻāʻī ʻo Drake i kona ʻāʻī e nānā i luna. Piʻi ka ʻalapiʻi pōhaku i loko o ka pōʻeleʻele pau ʻole, a ma hope o lākou ʻaʻohe mea ʻē aʻe he ea wale nō.
  
  ʻO ka hoʻāʻo mua o nā aʻalolo, he aha kēia manawa? Hoʻoikaika? Hiki ke ola?
  
  A hele hou ʻo Dahl ma mua. E piʻi wikiwiki aʻe i iwakālua kapuaʻi a i ʻole ma mua o ka hoʻolohi ʻana i ka wā i hoʻopuni ʻia e ka ʻeleʻele. Ua hoʻoholo ʻo Ben e hele ma hope, a laila ʻo Kennedy.
  
  "Manaʻo wau e hiki iā ʻoe ke nānā i kaʻu hoki i kēia manawa," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka ʻakaʻaka hapa, "E hoʻopaʻa pono ʻaʻole ia e lele ma mua ou."
  
  Winked ʻo ia. "ʻAʻole hiki iaʻu ke wehe i koʻu mau maka mai kēia."
  
  Ua hele ʻo Drake ma hope aʻe, loaʻa i ʻekolu mau paʻa kūpono ma mua o ka neʻe ʻana i kāna mea hoʻohui ʻehā. I kona ala ʻana ma kēia ʻano, ua piʻi mālie ʻo ia i ka pali ma ka lewa lua pele.
  
  Hoʻomau ka halulu a puni lākou: ʻo ke kanikau mamao o ke kuahiwi. Ua noʻonoʻo ʻo Drake i kahi keʻena pelemaka kokoke e hū ana, e puhi ana i ke ahi ahi ma nā paia, e hū ana i ka lani uliuli Icelandic.
  
  He kapuaʻi ka ʻūhū ma luna ona, e ʻōheʻe ana mai kona ʻaoʻao liʻiliʻi. Ua paʻa ʻo ia me ka ʻike ʻaʻole liʻiliʻi e hiki iā ia ke hana inā e holo wikiwiki kekahi ma mua ona, akā ua mākaukau ʻo ia, inā ʻaʻole.
  
  Ua lele ka wāwae o Kennedy ma kahi ākea ma kahi o hoʻokahi mika ma luna o kona poʻo.
  
  Ua ʻō aku ʻo ia me ka hoʻoluliluli iki ʻana, akā ua hoʻokō ʻo ia i ka hopu ʻana i ka wāwae o kona kāmaʻa a huki hou iā ia ma ke ʻano. He hāwanawana pōkole o ka mahalo i hiki mai iā mākou.
  
  Hele ʻo ia me ka ʻā ʻana o kona mau biceps, ʻeha kona manamana lima ma kēlā me kēia ami. Ua lawe ka piko o kona mau manamana wāwae i ke kaumaha o kona kino me kēlā me kēia piʻi liʻiliʻi. Hehe ka hou i kona pore a pau.
  
  Ua manaʻo ʻo ia he ʻelua haneli kapuaʻi o nā paʻa lima palekana akā weliweli ma mua o ko lākou hiki ʻana i ka palekana hoʻohālikelike o kekahi ʻano.
  
  Hana luhi. ʻO ka hopena o ka honua, ʻo Apocalypse kahi hana ma hope. Hoʻopakele i ke kanaka me kēlā me kēia pae hoʻopaʻi i mua.
  
  "I kēia manawa he aha?" E moe ana ʻo Wells ma kona kua, e uē ana. "He hele koko ʻē aʻe ma ke ala?"
  
  "ʻAʻole," ʻaʻole i loaʻa iā Dahl ka ikaika e ʻakaʻaka. "Tunnel".
  
  "Huamoa".
  
  Ma luna o ko lākou mau kuli, kolo lākou i mua. Ua alakaʻi ka tunnel i loko o kahi pōʻeleʻele i hoʻomaka ai e manaʻoʻiʻo ʻo Drake e moeʻuhane ana ʻo ia ma mua o kona paʻi koke ʻana me ka Kennedy neʻe ʻole mai hope.
  
  E huli i kou alo i mua.
  
  "Auwe! Ua hiki paha iā ʻoe ke aʻo mai iaʻu.
  
  "He mea paʻakikī ke loaʻa iaʻu ka hopena like," i pane mai ai ka leo maloʻo. "Manaʻo wau ʻo Dahl wale nō i puka i waho o kēia puʻu me ka haki ʻole o ka ihu."
  
  "Ke hopohopo nei au i koʻu puʻuwai pōʻino," wahi a Dahl me ka luhi. "E pau ana ka tunnel ma ke alo o ka ʻanuʻu mua o kekahi alapiʻi ma, um, manaʻo wau he kanahākūmālima degere koʻikoʻi. ʻAʻohe mea hema a ʻākau paha, ʻaʻohe mea aʻu e ʻike ai. E hoʻomākaukau."
  
  "Pono kēia mau mea e hoʻopili ʻia ma kahi wahi," i ʻōhumu ai ʻo Drake me ke kolo ʻana ma kona mau kuli ʻeha. "No ke Akua, ʻaʻole hiki ke hoʻokuʻu wale ʻia i ka lewa."
  
  "Malia paha hiki iā lākou," wahi a Parnevik. "No ka lani. Ha ha. Ua ʻakaʻaka wau, akā, ʻo kaʻu manaʻo maikaʻi loa, ʻo ia ke ʻano o nā pahu lele.
  
  "Pena ma lalo o mākou," wahi a Drake. "ʻOiaʻiʻo. Ua lawe ʻia paha ia i ka nui o nā limahana. A i ʻole kekahi mau akua mana maoli.
  
  "Ua noi lākou iā Hercules lāua ʻo Atlas no ke kōkua."
  
  Hehi akahele o Drake i ka anuu mua, he manao weliweli e hoouka mai ana i kona lolo, a pii aku la iluna o ka pohaku oolea. Piʻi lākou no kekahi manawa, a hiki i ka puka ʻana i loko o kahi alcove ʻē aʻe e pili ana i kahi kahua hoʻomaha.
  
  Ua aloha ʻo Dahl iā ia me ka luliluli o kona poʻo. "Poseidon".
  
  "Kamahaʻo."
  
  Ua kukuli hou ʻo Drake. E ka Haku, manao ia. Manaʻo wau e like me ka paʻakikī o nā Kelemania. I ka hopena, ma kahi o ka hakakā ʻana ua hiki iā lākou ke hoʻokaʻawale me ka pōhaku, ka pepa, nā ʻoki.
  
  Ua lawe ke akua Helene o ke kai i kāna trident maʻamau a me kahi lumi piha i ka waiwai kupanaha. O ka hiku keia o ke Akua a lakou i maalo ae ai. Ua hoʻomaka ka helu ʻeiwa e nahu i kona noʻonoʻo.
  
  ʻAʻole anei ʻo ka helu ʻeiwa ka mea kapu loa ma ka moʻolelo Viking?
  
  Ua haʻi ʻo ia i kēia iā Parnevik i ko lākou hoʻomaha ʻana.
  
  "ʻAe, akā ʻaʻole maopopo kēia wahi ʻo Nordic wale nō," kuhikuhi ka polopeka i kona manamana lima i ke kanaka me ka trident ma hope o lākou. "He haneli paha o lākou."
  
  "ʻAe, ʻaʻole mākou e ola i hoʻokahi haneli o lākou," i hoʻopaʻapaʻa ai ʻo Kennedy iā ia. "Inā ʻaʻole i kūkulu kekahi i kahi Ho-Jo ma mua."
  
  "A i ʻole, ʻoi aku ka maikaʻi, kahi hale kūʻai sanwiti puaʻa," paʻi ʻo Drake i kona mau lehelehe. "Ua hiki ia'u ke pepehi i kekahi o keia mau kanaka ino i keia manawa."
  
  "Crunchy," ʻakaʻaka ʻo Ben a paʻi i kona wāwae. "Ke kamaʻilio nei ʻoe i kahi mea he ʻumi makahiki i hala. Akā, mai hopohopo - aia nō kāu waiwai hoʻokipa. "
  
  Ua hala kekahi mau minuke ʻelima ma mua o ko lākou manaʻo ʻana ua lawa ka hoʻomaha no ka hoʻomau. Ua hoʻohana ʻo Dahl, Wells a me Marsters i kekahi mau minuke e hoʻolohe ana i ko lākou poʻe hahai, akā ʻaʻohe leo hoʻokahi i hoʻopilikia i ka pō mau loa.
  
  "Malia paha ua hāʻule lākou a pau," wahi a Kennedy. "Hiki paha ia. Inā he kiʻiʻoniʻoni Michael Bay kēia, ua hāʻule mua kekahi."
  
  "ʻOiaʻiʻo". Ua alakaʻi ʻo Dahl iā mākou i kahi alapiʻi ʻē aʻe. E like me ka hopena, ma ʻaneʻi i nalowale ai ʻo Wells i kona paʻa ʻana a heʻe iho i lalo ʻelua mau ʻanuʻu paheʻe, e hahau ana i ka pōhaku me kona auwae i kēlā me kēia manawa.
  
  Kahe mai ke koko ma kona lehelehe mai kona alelo nahu.
  
  Ua hopu ʻo Drake iā ia ma nā poʻohiwi o kona ʻaʻahu nui. ʻO ke kanaka ma lalo ona - ʻo Marsters - hopu i kona ʻūhā me ka ikaika o ke kanaka.
  
  "ʻAʻohe mea e pakele ai, ʻelemakule. Koe aku."
  
  Ua huki ʻia ke kanaka he kanalimakūmālima makahiki i ke alapiʻi, ua paʻa ʻo Kennedy i ke kua o Drake a me Marsters e hōʻoiaʻiʻo ʻaʻole ʻo ia e paheʻe ma kahi ʻanuʻu ʻē aʻe. I ka manawa a lākou i hiki ai i ka ʻewalu o ka alcove, ua maikaʻi hou ʻo Wells.
  
  "ʻAe, ua hana lākou me ka manaʻo, e nā kāne. Ua makemake wale au i ke koena.
  
  Aka, ua omi iho la oia i ka lima o Marsters a hawanawana aku la i kona mahalo puuwai ia Drake i ka wa nana ole mai.
  
  "Mai hopohopo ʻoe e ka ʻelemakule. E kau wale i laila. ʻAʻole ʻoe i loaʻa kou manawa Mei. "
  
  ʻO ka niche ʻewalu he ʻano hōʻike.
  
  "Auē". ʻO ka hana mana a Parnevik i hoʻopilikia iā lākou a pau. "ʻO Zeus kēia. Makuakane o ke kanaka. ʻO nā akua nō hoʻi i kapa iā ia he akua - he makua kāne. ʻO ia ... ma waho o Odin ... nui aku, a mai ka Norse mai. "
  
  "ʻAʻole anei i ʻike ʻia ʻo Odin ʻo Zeus ma waena o nā ʻohana Kelemania mua?" i ninau aku ai o Ben me ka hoomanao ana i kana noii ana.
  
  "ʻO ia, ke kanaka, akā ke ʻōlelo nei au, e hele mai. ʻO Zeus kēia. "
  
  Ua pololei keia kanaka. Ua kū lōʻihi ka Mō'ī o nā Akua a me ka māheleʻole, e paʻa ana i ka uila ma kona lima nui. Aia i loko o kona niche he lehulehu o nā waiwai ʻālohilohi, i piha i ka hoʻokupu ma mua o nā mea a ke kanaka e hiki ke hōʻiliʻili i kēia lā.
  
  A laila lohe ʻo Drake i kahi hōʻino, leo nui, ma ka ʻōlelo Kelemānia. Ua kani mai lalo.
  
  "Ua haki wale lākou i loko o kahi tunnel," pani ʻo Dahl i kona mau maka me ka huhū. "He ʻumikumamālima mau minuke ma hope o mākou. Pōmaikaʻi, ʻaʻohe o mākou laki! Hāhai iaʻu!"
  
  Kani mai kekahi alapii, i keia manawa e alakai ana iwaho a maluna o ka halekupapau o Zeus ma mua o kona ku ana iluna o na anuu hope he umi. Ua hakakā lākou e like me kā lākou hiki, ua lilo ko lākou wiwo ʻole i lehu e ka pōʻeleʻele kolo. Me he mea lā ʻo ka ʻole o ka mālamalama i hoʻopau i ka ʻuhane ʻā. Ua hiki mai ka makaʻu i ke kelepona a hoʻoholo ihola e noho i lalo.
  
  E kamaʻilio e pili ana i ka dizzy, manaʻo ʻo Drake. E kamaʻilio e pili ana i ka emi ʻana o kāu mau pōlele i ka nui o ka pīni. ʻO kēlā mau ʻanuʻu hope he ʻumi, i hoʻokuʻu ʻia ma luna o ka pōʻeleʻele, e piʻi ana i loko o ka pō kolo, ʻaneʻane hoʻopau iā ia. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i ka hana ʻana o nā poʻe ʻē aʻe - ʻo ka mea hiki iā ia ke hana, ʻo ka hoʻihoʻi ʻana i nā hewa o kona wā i hala a pili pono iā lākou - ʻo Alisona, ke keiki a lākou i loaʻa ʻole a loaʻa ʻole; ʻO ka hoʻolaha SRT ma Iraq nāna i hoʻopau i nā mea āpau - ua kau ʻo ia i kēlā me kēia hewa i mua o kona noʻonoʻo e hoʻopau i ka makaʻu nui o ka hāʻule.
  
  A kau ʻo ia i kekahi lima ma luna o kekahi. Ua kiʻekiʻe kekahi wāwae ma mua o kekahi. Ua kū pololei ʻo ia, ʻaʻole i pau ma hope ona, ʻo ka makani ʻino ʻole i hoʻopuehu i kona ʻaʻahu. ʻO ka leo hekili mamao paha ke mele o ka lua pele, akā he mau mea ʻē aʻe paha. ʻO nā mea weliweli hiki ʻole ke haʻi ʻia, weliweli loa ʻaʻole lākou e ʻike i ka mālamalama o ka lā. ʻO nā mea weliweli e ʻā ana ma luna o nā pōhaku, ka lepo a me ka lepo, e hoʻopuka ana i nā mele eerie e hoʻāla ai i nā hihiʻo ʻulaʻula o ka pupule.
  
  Kolo ʻo Drake, ʻaneʻane uē, ma luna o ka ʻanuʻu pōhaku hope loa ma luna o kahi ʻili. ʻO ka pōhaku ʻōleʻaleʻa i ʻānai i kona mau lima ʻoki. Me ka hana ʻeha hope loa, ʻaʻa aʻe ʻo ia i kona poʻo a ʻike i nā poʻe ʻē aʻe e moe ana a puni iā ia, akā ma hope o lākou ʻike ʻo ia iā Torsten Dahl - ka Hude Suede - e kolo maoli ana i mua ma kona ʻōpū i kahi niche ʻoi aku ka nui o nā mea a lākou i ʻike ai. mamao .
  
  Kuekene pupule. Akā, ke Akua, ua maikaʻi ke kanaka.
  
  Ua hoʻopaʻa ʻia ka niche ma kekahi ʻaoʻao, akā pili i ka puʻuwai o ke kuahiwi ma kekahi ʻaoʻao.
  
  "Mahalo i ke Akua," wahi a Dahl me ka nawaliwali. "He hookahi ia. Ua loaʻa iā mākou ka hale kupapaʻu o Odin."
  
  A laila hāʻule ihola ʻo ia me ka luhi.
  
  
  kanakolu kumamawalu
  
  
  
  HALEKUpapaku O NA AKUA
  
  
  Puka mai la ka uwao mai loko mai o kona makamaka.
  
  ʻAʻole, uē. He uwa hoʻokahe koko e ʻōlelo ana i ka weliweli maʻemaʻe. Ua wehe ʻo Drake i kona mau maka, akā ua kokoke loa ka ʻili pōhaku e nānā. Ua kuha ʻo ia i ka lepo a uē.
  
  A ʻike wau iaʻu iho e noʻonoʻo nei: pehea ka lōʻihi e hiki ai i ke kanaka ke hāʻule i ka palena ʻole ma mua o kona make ʻana?
  
  Aia ma ʻaneʻi nā Kelemania. Ua hina iho nei kekahi o ko lakou mau kaikunane i ke alapii.
  
  Ua paʻakikī ʻo Drake e kū pololei, ʻeha kēlā me kēia ʻiʻo, akā ua hoʻomaka ka adrenaline e puhi i kona koko a hoʻomaʻemaʻe i kona mau manaʻo. Hele mālie ʻo ia iā Ben. E moe ana kona hoa i lalo ke alo ma kekahi kihi o ka paepae. Ua kauo ʻo Drake iā ia i ka niche o Odin. ʻAʻole i hiki mai ka poʻe Kelemania i kēia manawa, akā haʻi kona mau pepeiao iā ia he mau minuke.
  
  Ua lohe ʻo ia i ke kani ʻana o ʻAbel Frey e hōʻino ana. ʻO ke kani o nā mea pale. ʻO Milo e uē ana i ka pepehi koko i kekahi o nā koa.
  
  ʻO kahi manawa e hōʻike ai i kona akamai, noʻonoʻo ʻo ia, me ka hoʻomanaʻo ʻana i kekahi o nā ʻōlelo a Wells āna i koho ai i ko lākou aʻo ʻana i ka SAS.
  
  Ua kauo ʻo ia iā Ben a puni, e hilinaʻi ana i kona kua i ka sarcophagus nui o Odin. Huli nā lihilihi o ke keiki. Ua hina ʻo Kennedy: "E mākaukau ʻoe no lākou. E hana wau me ia. " Paʻi māmā ʻo ia i kona pāpālina.
  
  Hoʻomaha ʻo Drake, hālāwai me kāna mau maka no kekona. "Ma hope".
  
  ʻO ka poʻe Kelemania mua i lanakila i ka piko. He koa i hāʻule koke i ka luhi, ukali koke ʻia e ka lua. Ua kanalua ʻo Drake e hana i kāna mea i ʻike pono ai, akā ua hele ʻo Torsten Dahl ma mua ona, me ka hōʻike ʻole ʻana i kona mihi. Hele pū ʻo Wells a me Marsters i mua.
  
  Ua kolo ke kolu o ka ʻenemi i luna, i kēia manawa he kupapaʻu kāne nui a lāʻau. Nani. ʻO ke koko, ka hou a me nā waimaka maoli i hoʻohuli ʻia i mask grotesque ma kona mau helehelena maka. Akā, ua paʻakikī a wikiwiki hoʻi ʻo ia e lele i luna, ʻolokaʻa a ʻohi i ka pana liʻiliʻi.
  
  Hoʻokahi pana i lele mai ka pahu. Ua lele ʻo Drake a me kāna mau hoa hana, akā nalo ka pana i kāna pahuhopu.
  
  Na ko Abel Frey leo i uhaʻi i ka hāmau ma hope o ka pana ʻana. "ʻAʻohe mea kaua, dumbass. Nar! Nar! E hoʻolohe mai iaʻu!"
  
  Hana ʻo Milo i kahi maka a hāʻawi iā Drake i kahi minoʻaka ʻino. "E nā poʻe pōā Kraut. Aloha hoa?
  
  Ua moni ʻia ka pū e ka lima mānoanoa a ua hoʻololi ʻia me ka maka maka. Ua ʻike ʻo Drake he pahi kaua kūikawā. Ua hele ʻo ia i kahi pilikua, hāʻawi iā Dahl i ka manawa e kīkē ai i kekahi o nā koa hāʻule i ka lewa.
  
  ʻO ka lua o ka koa i hakakā i kona kuli. Hāʻawi hou ʻo Marsters iā ia i kahi minoʻaka hou, a laila hoʻolei i ke kino palupalu. I keia manawa, ua hiki aku ekolu mau koa i ka ilikai, a ia manawa, lele aku la o Alicia mai lalo aku a pae me he popoki la, e paa ana i ka pahi ma kela lima keia lima. ʻAʻole ʻo Drake i ʻike iā ia i ka luhi a ʻike mau ʻo ia e hiki iā ia ke lawe i ka ninja elite.
  
  "ʻAʻole... mea kaua?" Ua hoʻokō ʻo Dahl i ka ʻōlelo ma waena o nā hanu ʻeha. "Ke manaʻoʻiʻo nei ʻoe i ka manaʻo Armageddon, Frey?"
  
  Ua hele aku kekahi mea hoʻolālā Kelemania nui ma luna o ka ʻaoʻao. "Mai lilo ʻoe i naʻaupō, e ke keiki koa," wahi āna me ka hanu ʻole. "Aole au makemake e hoailona i keia pahu kupapau. He wahi wale no ka hemolele o ka'u ohi.
  
  "ʻO ka mea āu e ʻike ai ma ke ʻano he hoʻohālike iā ʻoe iho, manaʻo wau," i ʻōlelo ai ʻo Dahl, me ka hoʻomaha ʻana i ka wā i hopu ai kāna hui i ko lākou hanu.
  
  He hoʻomaha, he manawa o ka haʻalulu weliweli i ka nānā ʻana o kēlā me kēia hoa paio i kāna pahuhopu koke. Ua hoʻi hope ʻo Drake mai Milo aku, me ka ʻike ʻole ʻana e hele ana i ka hale kupapaʻu o Odin, kahi i noho pū ai ʻo Ben a me ke Kumukānāwai, i kiaʻi ʻia e Kennedy wale nō. Ua kali ʻo ia i hoʻokahi hou...
  
  ... manaʻolana ...
  
  A laila, hele mai kahi ʻūhū ʻūlū mai ke alapiʻi, he noi nāwaliwali no ke kōkua. Nānā ʻo Frey i lalo. "Ua nawaliwali oe!" kuha ʻo ia i kekahi. "Inā ʻaʻole no ka Shield, e ..."
  
  Kuhikuhi ʻo Frey iā Alicia. "E kōkua iā ia". Ua ʻakaʻaka haʻaheo ke koa wahine, a laila kīkoʻo akula kona lima ma ka ʻaoʻao. Me hoʻokahi ʻakaʻaka ua huki ʻo ia iā Hayden i luna. Ua luhi ka ʻelele CIA ʻAmelika i ka piʻi lōʻihi, akā ʻoi aku ka nui o ka lawe ʻana i ka ukana kaumaha a nā Kelemania i kāʻei ai i kona kua.
  
  ʻO ka pale o Odin i ʻōwili ʻia i ke kāwele.
  
  Ua lohe ʻia ka leo o Parnevik. "Ua lawe mai ʻo ia i ka Palekaua! Mahele nui! Akā, no ke aha?"
  
  "No ka mea, ʻo ia ka ʻāpana nui, e ka naʻaupō." Ua pana ʻo Frey iā ia. "ʻAʻole e ola kēia mea nui inā ʻaʻohe kumu ʻē aʻe." Luliluli ke poʻo o ka mea hana lole me ka hoʻowahāwahā a huli aʻe iā Alicia. "E hoʻopau i kēia mau cretins pōʻino. Pono wau e hōʻoluʻolu iā Odin a hoʻi i ka pāʻina. "
  
  Ua ʻakaʻaka nui ʻo Alicia. "ʻO koʻu manawa!" Ua hoʻōho ʻo ia, ʻoi aku ka make ma mua o ka muliwai Tam, a hoʻolei i kāna mau mea pale i waenakonu o ka paepae pōhaku. I loko o ka huikau, holo wikiwiki ʻo ia i Wells, me ka hōʻike ʻole ʻana i ke kahaha i kona alo. Ua kālele ʻo Drake i kāna hakakā ponoʻī, e lele ana iā Milo e kāhāhā iā ia, e ʻaoʻao ana me ke kowali maʻalahi o kāna pahi, a laila hāʻawi i kahi kuʻekuʻe lima paʻa i ka ʻāwae o Milo.
  
  Ua haki ka iwi. Hula ʻo Drake me ka ʻoluʻolu a me ka māmā i kona mau wāwae. A laila, ʻo kāna hoʻolālā kēia - ʻo ke kuʻi a me ka holo ʻana, ke kuʻi ʻana i nā wahi ʻoi loa o kona kino, me ka manaʻo e uhaʻi i nā iwi a me ka cartilage. Ua ʻoi aku kona wikiwiki ma mua o Milo, ʻaʻole naʻe i like ka ikaika, no laila, inā loaʻa iā ia ka pilikua...
  
  Kani ʻo ka hekili ma luna o ka mauna, nā ʻūhū a me nā māwae o ka pelemaka piʻi a me ka pōhaku hoʻololi.
  
  Uwē ʻo Milo i ka ʻeha. Ua alakaʻi ʻo Drake me ka kīki ʻaoʻao ʻelua, ʻelua paʻi - ʻo kahi mea āu e ʻike ai iā Van Damme deftly hana ma TV he mea ʻole loa ia no ka hakakā alanui ma ke ola maoli. Ua ʻike ʻo Milo i kēia a ua pale aku i ka hoʻouka ʻana me ka ʻuā. Ua ʻike nō naʻe ʻo Drake, a ʻoiai ʻo Milo i hoʻolei aku ai i kona kino holoʻokoʻa i mua, ua hāʻawi hou ʻo Drake i kahi hahau kuʻekuʻe ikaika hou ma ka maka pono o kona hoa paio, me ka haki ʻana i kona ihu a me ka ʻōpū o ka maka, a kikeke ikaika iā ia i ka papahele.
  
  Ua hāʻule ʻo Milo i ka honua me he rhinocero lā i ʻoki ʻia. I ka wā i nalowale ai i kahi hoa paio o Drake caliber, ʻaʻohe mea e hoʻi i hope. Hehi ihola ʻo Drake i kona lima a me kona kuli, a haki i nā iwi nui ʻelua, a laila ʻo kāna mau pōlele no ke ana maikaʻi, a laila lawe aʻela i ka pahi pūʻali i hoʻolei ʻia.
  
  Nānā i ke kahua o ka hanana.
  
  Ua hana pōkole ʻo Marsters, he koa SAS, ʻelua mau Kelemania a ke kaua nei i ke kolu. ʻAʻole hana maʻalahi ka pepehi ʻana i ʻekolu kānaka i loko o kekahi mau minuke, ʻoiai he koa SAS, a ua ʻeha iki ʻo Marsters. Ua hula pū ʻo Wells me Alicia ma ka ʻaoʻao o ke kahua, ʻoi aku ka holo ʻana ma mua o ka hula maoli ʻana, akā ke hoʻohuli nei iā ia. He akamai kāna hoʻolālā. Ma kahi kokoke, ua hoʻopau ʻo ia iā ia i kekona.
  
  Ua kauo ʻo Kennedy i ke kino luhi o Hayden mai ke kikowaena o ke kaua. Holo akula ʻo Ben e kōkua iā ia. ʻAʻole i hiamoeʻo Parnevik, aʻo i ka hale kupapaʻu o'Odin - he mea lapuwale.
  
  Ua kūʻē ʻo Abel Frey iā Thorsten Dahl. Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka Swede ma mua o ke Kelemania ma nā ʻano a pau, ʻoi aku ka maʻemaʻe o kāna mau neʻe ʻana i ka lua i ka hoʻi ʻana o ka ikaika i kona mau lālā ʻeha.
  
  E ka Haku, noʻonoʻo ʻo Drake. Ke kiʻi nei mākou ma ʻaneʻi! A i ʻole ma ka ʻuhane kahiko maikaʻi o Dino Rock... E ʻae mai iaʻu e hoʻokipa iā ʻoe!
  
  ʻAʻole naʻe ʻo ia i ʻoliʻoli i ka hakakā ʻana me Alicia, ua hele naʻe ʻo ia i Wells, me ka manaʻo ʻo ka wahine he kanalima makahiki i makemake nui i ke kōkua. I ka ʻike ʻana o kona hoa hui mua iā ia, ua haʻalele ʻo ia mai ka hakakā ʻana.
  
  "Ua kiki mua au i kāu mau pōlele i hoʻokahi pule i kēia pule, e Drake. Ke kaumaha loa nei ʻoe a makemake hou ʻoe i kēia?"
  
  "Laki ʻoe, Alicia. Ma ke ala, ke aʻo nei ʻoe i kāu keikikāne?" kunou ʻo ia i ka pane ʻana i ka ʻAmelika neʻe ʻole.
  
  "Ma ka hoʻolohe wale nō," hoʻolei akula ʻo ia i nā pahi ʻelua a paʻa i ka neʻe hoʻokahi. "E kakou! Aloha au i nā hui ʻekolu!"
  
  He hihiu paha kona ʻano, akā ua hoʻomalu ʻia a helu ʻia kāna mau hana. Ua hoʻokuʻu ʻo ia iā Drake, ʻoiai e hoʻāʻo maalea ana e kihi iā Wells me kona kua i ka ʻole pau ʻole. Ua hoʻomaopopo ka luna koa i kona manaʻo ma ke kekona hope loa a holo wikiwiki akula ma mua ona.
  
  Ua pale aku ʻo Drake i kāna mau pahi ʻelua, me ka hoʻoneʻe ʻana i kēlā me kēia pahi ma ka ʻaoʻao me ka makaʻala ʻaʻole e haki kona mau lima. ʻAʻole ʻo ia wale nō kona maikaʻi... ʻo ia nō kona maikaʻi mau.
  
  Holo koke akula ʻo Abel Frey ma mua o lākou. Me he mea lā, ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o Dahl, ua holo ʻo ia ma mua o ka Swede i kāna ʻimi wikiwiki ʻana i ka lua kupapaʻu o Odin.
  
  A i kēlā ʻāpana kekona, ʻike ʻo Drake iā Marsters a me ke koa Kelemania hope loa i hoʻopaʻa ʻia i ke kaua make ma ka ʻaoʻao lepo lepo o ka paepae. A laila, me ka haʻalulu haʻalulu, hāʻule nā kānaka ʻelua a hāʻule wale.
  
  Ua kani ka leo o ka make ma ka hakahaka.
  
  Māhele ʻo Drake, pule iā Wells, a laila huli aʻe i kona kino a holo wikiwiki ma hope o Frey. ʻAʻole hiki iā ia ke haʻalele iā Ben me ka pale ʻole. Ua ālai ʻo Kennedy i ke ala o ka mea hoʻolālā, e hōʻiliʻili ana i kona wiwo ʻole, akā i kona holo wikiwiki ʻana i mua, ʻike akula ʻo Drake i kahi mea ʻeleʻele liʻiliʻi e paʻa ana ma ka lima o Frey.
  
  Lekiō a kelepona paha. ʻO kekahi ʻano mea hoʻouna.
  
  He aha lā?
  
  ʻAʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia ka mea i hiki mai. I loko o kahi hana hoʻomāʻewaʻewa, ua pahū koke ka mauna! Ua nui ka hahau ʻana, a laila ua hoʻopuehu ʻia nā pōhaku nunui a me nā ʻāpana mauna ma nā wahi a pau. ʻO nā pōhaku o nā ʻano a me nā ʻano like ʻole e lele aʻe ana i loko o ka hakahaka e like me nā pōkā.
  
  Ua ʻike ʻia kekahi puka nui ma ka ʻaoʻao o ka lua pele, me he mea lā ua kuʻi ka hamare ma ka pā maloʻo lahilahi. Ua kānana ʻia ka lā pōʻeleʻele ma ka māwae. ʻO kekahi hahau ʻana, a ʻoi aku ka nui o ka lua. He mauna ʻōpala i hoʻolei ʻia i loko o ka lua hohonu i loko o kahi hāmau weliweli.
  
  Ua hāʻule ʻo Drake i ka papahele me kona poʻo ma kona mau lima. Ua hōʻino paha kekahi o kēia pōhaku pahū i nā lua kupapaʻu makaʻu ʻole. He aha ka hewa?
  
  
  kanakolu kumamaiwa
  
  
  
  HALEKUpapaku O NA AKUA
  
  
  Ua ʻike ʻia kahi helikopa i loko o ka lua hou i hana ʻia, e lele ana no kekona ma mua o ka lele ʻana ma loko!
  
  ʻEhā mau kaula mānoanoa a me kekahi mau kaula e kau ana ma ke kumu o ka mīkini.
  
  ʻAʻole hiki ke manaʻoʻiʻo. Ua kauoha ʻo Abel Frey e wehe ʻia ka ʻaoʻao mauna. He ʻaoʻao mauna i ʻāpana o ka lua pele ikaika a hiki ke hoʻopau ʻia ka lua pele nui.
  
  E hoʻopau i kāna hōʻiliʻili.
  
  He pupule keia kanaka e like me Drake a me ke koena o ka lahui kanaka i haawi mai iaia. Ua ʻakaʻaka maoli ʻo ia i kēia manawa, a i ka nānā ʻana aʻe o Drake, ʻike ʻo ia ʻaʻole ʻo Frey i neʻe i hoʻokahi iniha, akā kū pololei ʻo ia i ka wā e hāwanawana ana ka mauna pahū a puni iā ia.
  
  Ua haʻalele ʻo Alicia iā Wells a hāʻule ʻo ia iā Frey, ʻoiai ʻo kona hoʻomalu pupule e haʻalulu iki. Ma hope o lākou, ua pale ʻia ʻo Professor Parnevik, Ben a me Kennedy e nā paia o ka alcove o Odin. Ua ʻoluʻolu ʻo Hayden, ʻaʻohe oni. Ua hele ʻiʻo ʻo ia i kēia ala e make me ka pupule ahi? Ua kukuli ʻo Wells ma kona ʻaoʻao me ka puʻu ʻana i kona ʻōpū.
  
  Lana ka helikopa a kokoke, e uwo ana kona enekini. Hapai aʻela ʻo Frey i kāna pū mikini a koi aku i nā mea a pau e neʻe aku mai ka sarcophagus nui o Odin. ʻO kahi pōkole o ke ahi i hoʻoikaika i kāna noi, nā pōkā e kani ana i ko lākou hahau ʻana i nā relics Viking gula waiwai ʻole ma ke ʻano o nā pale, nā pahi kaua, nā pale umauma a me nā mahiole kiwi. ʻO nā kālā gula, i hoʻoneʻe ʻia e kahi kaulahao o nā hanana, hoʻomaka e hāʻule mai nā papa e like me confetti ma Times Square.
  
  Ua lele ʻo Frey i ka helikopter.
  
  Ua kukuli ʻo Drake i lalo. "E hoʻoneʻe ʻoe i kēia pahu kupapaʻu, pilikia ʻoe i ka honua holoʻokoʻa!" - ua hoʻōho ʻo ia, ʻaʻole hiki ke lohe ʻia kona leo ma luna o ke kani kaumaha o nā ʻūhā propeller.
  
  "Mai lilo i wimp!" Ua hoʻōho hope mai ʻo Frey, ua ʻāwili kona mau maka me he clown ʻino i hoʻohui i ka heroin. "E ae mai oe, Drake. Ua lanakila au iā ʻoe!"
  
  "ʻAʻole ia e pili ana i ka lanakila!" Ua hoʻōho hou ʻo Drake, akā i kēia manawa aia ka helikopter ma luna pono a ʻaʻole hiki iā ia ke lohe i kona leo ponoʻī. Nānā akula ʻo ia i ke kuhikuhi ʻana o Frey iā ia, me ka hoʻolele ʻana i nā pōkā iā ia me ka hoʻoluliluli ʻana i kona mau lima. Ua pule ʻo Drake ʻaʻole e hopu ʻia kona mau hoa e ka pahu pahu.
  
  Ua nalowale ke Kelemania. Ma muli o kona kokoke loa i kona manaʻo noʻonoʻo o ke ola, ua haki wale ʻo ia.
  
  Aia ʻo Dahl ma hope ona. Nānā lākou iā Frey lāua ʻo Alicia i hoʻohaʻahaʻa iho i nā kaulahao kaumaha ma lalo a i lalo a hiki i ka wā i hoʻopaʻa ʻia ai lāua ma nā ʻaoʻao ʻelua o ka sarcophagus. Ua hōʻoia ʻo Frey ua palekana lākou.
  
  Ua lawe ka helikopter i ke kaumaha. ʻAʻohe mea i loaʻa.
  
  Ua hoʻōho ʻo Frey i kāna pahu kelepona. Ua hoʻāʻo hou ka helikopter, i kēia manawa ua uwē kona mau ʻenekini me he dinosaur huhū lā. Ua lawe na kaulahao i ko lakou kaumaha, a he poha okoa, ka leo o ka pohaku naha.
  
  Ua neʻe ka pahu kupapaʻu o Odin.
  
  "ʻO kā mākou manawa hope kēia!" - Ua hoʻōho ʻo Dahl i ka pepeiao o Drake. "E hele ana mākou i ka mea wili! Mai ka pū a Milo!"
  
  Ua holo ʻo Drake i ka palapala. Hiki iā lākou ke luku i ka helikopter a hoʻopakele i ka hale kupapaʻu. Akā ʻo Ben lāua ʻo Kennedy, me Hayden lāua ʻo Parnevik, e make paha.
  
  "ʻAʻohe manawa!" i hoʻōho ai ʻo Dahl. "ʻO kēia a i ʻole ka Apocalypse!"
  
  Lele ka Suedena no ka mea kaua a Milo. Ua pani ʻo Drake i kona mau maka i ka wā i ʻeha ai ka ʻeha i kona puʻuwai. Ua hāʻule kona mau maka iā Ben a me Kennedy, a ʻo ka ʻehaʻeha o ka hoʻoholo ʻana i wili aʻe iā ia i loko me he nahele lā. Inā eo ʻoe me ka lima hoʻokahi, e eo ʻoe me kekahi. A laila ua hoʻoholo ʻo ia ʻaʻole hiki iā ia ke ʻae iā Dahl e hana i kēia. Hiki iā ia ke kaumaha i ʻelua mau hoaaloha e hoʻopakele i ka honua?
  
  ʻAʻole.
  
  Lele ʻo ia i mua me he rana lā i ka wā i hoʻomaka ai ʻo Dahl e ʻimi i nā lole o Milo. Ua emi iho ka Suedena me ka pihoihoi i ka hoopololei ana o Milo i kona kino, e kulou ana ka Amerika me ka ehaeha, aka, ua onioni ia a hiki i ka lihi o ka anuu. I kekahi laina iho.
  
  Ua kū ʻo Drake me ka pīhoihoi. Ua ʻōhumu hou nā ʻenekini o ka helikopter a ua hoʻopiha ke ana i kahi pōʻino hemolele. ʻO ka manawa aʻe, ua neʻe aʻe ka sarcophagus nui o Odin a hemo i kāna mau paʻa, e koli weliweli ana iā Drake a me ka lihi o ke kahua, he tona o ka make.
  
  "Nooo!" ʻO ka uē a Dahl i hoʻopiʻi hou i ka uē a Parnevik.
  
  He uwa, he uwa nui me he mea la ua wela loa ka makani, he leo me he mea la ua puhi ola ia na daimonio a pau ma Gehena. Ua pakele kekahi kahawai o ka ea sulfur mai kahi lua hou i wehe ʻia ma lalo o ka hale kupapaʻu o Odin.
  
  Holo akula ʻo Frey lāua ʻo Alicia, kokoke e puhi ola ʻia i ko lāua piʻi ʻana i luna o ka pahu kupapaʻu. Ua hoʻōho ʻo Frey: "Mai hahai mai iā mākou, e Drake!" He ʻinikua koʻu!" a laila, ua hiki mai ka manaʻo iaʻu, he hōʻoiaʻiʻo o ka palekana. Ua hoʻōho ʻo ia i nā hoa o Drake: "Ano! E hahai i ka pahu kupapaʻu o make ʻoukou!" i paipai aku ai ʻo Frey iā lākou me ka hoʻoluliluli ʻana i kāna pū mikini, a ʻaʻohe o lākou mea e koho ai ʻo ka hele ʻana a puni ke kolamu mahu.
  
  Ua hoʻohuli ʻo Dahl i kāna mau maka hauʻoli iā Drake. "Pono mākou e hooki i kēia," i ʻōlelo ai ʻo ia me ke noi ʻana. "No... no kaʻu mau keiki."
  
  ʻAʻohe pane ʻē aʻe o Drake ma ke kunou ʻana. ʻOiaʻiʻo. Ua hahai ʻo ia i ka luna koa SGG, me ka ʻaoʻao akahele i ka Sarcophagus e kowali ana i kona lele ʻana ma luna o lākou, ʻo ko lākou mau ʻenemi ʻakaʻaka me ka maluhia ma luna aʻe o kona mau hoa hahai i kāna alahele ma kēlā ʻaoʻao.
  
  Ua uhi ʻia i nā mea kaua a me ka makemake o kahi maniac.
  
  Ua hiki ʻo Drake i kahi lua o ka papahele pōhaku. He hale kiaʻi wela ka mahu. Hiki ʻole. Ua neʻe ʻo Drake e like me kona hiki ma mua o ka huli ʻana e nānā i kona mau ʻenemi i mua.
  
  Noho ʻo Hayden ma ka honua, e hoʻohālike ana me ka ʻike ʻole. Noho ʻo ia i luna a wehe i nā kaula i hoʻopaʻa i ka pale o Odin ma kona kua. "He aha kaʻu e hana ai?"
  
  Nānā pōkole ʻo Drake iā ia. "He mau hoʻolālā koʻikoʻi paha ka CIA no ka pani ʻana i ka Supervolcano?"
  
  Ua huikau ka 'kauolelo' maikai no kekahi manawa ma mua o ka luliluli ana o kona poo. "ʻO ka mea maopopo wale nō. E hoʻokomo i ka German i loko o ka paipu ventila. Ua kiola ʻo ia i ka Palekana me ka leo hoʻomaha. Nānā lākou ʻekolu iā ia e ʻolokaʻa ana ma ka ʻaoʻao e like me ke kālā.
  
  Ua hāʻule maoli lākou?
  
  Ua piʻi aʻe ke kaomi e puka mai ana mai loko mai o ka paipu i ka ikaika o ka lua pele. "I ka manawa e hoʻomaka ai ke kaulahao," wahi a Dahl. "ʻAʻole hiki iā mākou ke pani i kēia. Pono mākou e hana i kēia manawa!"
  
  Ua huki ʻia ka maka o Drake i kahi manawa i ka Pale i ka wā e kaʻa leo nui ai i kona lihi. O kona rim, ua puka mai na olelo mailoko mai ona me he mea la i kakauia iloko o ke ahi.
  
  
  He naʻaupō wale nō ka lani a me Gehena,
  
  ʻO ka ʻuhane ola ʻole ia e hilinaʻi nei i ka Pono a i ʻole ka hewa.
  
  
  "Plan B," wahi āna. "E hoʻomanaʻo i ka hōʻino a Odin? ʻAʻole paha i kūpono, ʻeā? ʻAʻohe wahi e waiho ai i kēia, ʻeā? ʻAe, ʻo ia paha."
  
  "He ala anei ʻo Odin's Curse e hoʻopakele ai i ka honua?" Ua kanalua ʻo Dahl.
  
  "A i ʻole he pō," wahi a Drake. "Ma muli o ka mea nāna e hoʻoholo. ʻO kēia ka pane. Pono ka ʻuhane maʻemaʻe o ka mea nāna e kau i ka Pale. He pahele ia. ʻAʻole mākou ʻike hou aku no ka mea ua wehe mākou i ka lua kupapaʻu. Inā hāʻule mākou, e pau ana ka honua.
  
  "Pehea ka hele ana o ka poino?" ʻO Hayden, ʻaʻole i ʻoi aku ka ʻino ma mua o kona ʻike ʻana ma hope o kona ʻeha ʻana ma nā lima ʻenemi, nānā ʻo ia i ka puka makani me he mea lā hiki ke ʻai ʻia ʻo ia.
  
  Ua hōʻino ʻo Drake i kona hāpai ʻana i ka pale kaua a paʻa i mua ona. Kū aʻela ʻo Dahl a nānā iā ia i kona hele ʻana i ka puka makani. "I ka manawa e hoʻopā ai ʻoe i kēlā mahu me kēia Palekana, e ʻoki ʻia ia mai kou mau lima aku."
  
  A laila, me ka leo e like me ka leo o ka ʻohana holoholona i paʻa i loko o ka ululāʻau e ʻā ana, ua ʻoi aku ka nui o ka mahu mai lalo mai, ʻo ka leo kiʻekiʻe o kona pele ʻana i aneane hiki ke kuli. Ua hoʻomaka ka pilau sulfur i kēia manawa e mānoanoa i ka lewa, a lilo ia i mea ʻawaʻawa. ʻO ka halulu mauna ʻo ko lākou hoa mau no ka manawa lōʻihi, ua lilo ia me he hekili lā. Ua like ʻo Drake me he mea lā e haʻalulu ana nā pā.
  
  "Nūhou hou e Dal. Hoʻolālā B i ka hana. No ka ʻike e hiki mai ana, ʻo ia ka mea ʻaʻole wau i ʻike i ka mea ʻē aʻe e hana ai.
  
  "ʻAʻohe ou wā e hiki mai ana," kū ʻo Dahl ma kēlā ʻaoʻao o ka Shield. "A i ʻole wau."
  
  Hele pū lāua i ka puka makani. Ua hoʻomaka ka pāpaʻu e paheʻe i lalo o ka pōhaku ma hope o lākou. He uwa a me ka leo, ka mea like a Drake i lohe ʻole ai, mai ka hohonu pau ʻole o ka hohonu.
  
  "Ke neʻe mai nei ka lua pele nui!" Ua hoʻōho ʻo Hayden. "E hoopau ia!"
  
  
  * * *
  
  
  ʻAʻole ʻike ʻia e Drake, Dahl a i ʻole ʻo Abel Frey, ka mauna Icelandic kaulana i kapa ʻia ʻo Eyjafjallajokull, a hiki i kēia manawa ke ʻoluʻolu e hoʻokuʻu i nā kahawai hina ʻoluʻolu a hoʻoweliweli i ka lele ʻana o ka ea, ua pahū koke ma kona lihi. E ʻike koke ʻia ʻo ia ma Sky News a me BBC a ma hope aku ma You Tube e nā miliona i kahaha - nā ʻōlelo ahi o hoʻokahi kaukani ʻīlio e ʻā ana i kahi ʻino i ka lewa. I ka manawa like, ua pahū nā lua pele ʻē aʻe ʻelua o Iceland, lele ko lākou poʻo e like me nā pahu champagne ma lalo o ke kaomi. Ua hōʻike ʻia, ma ke ʻano alelo, ua hiki mai ʻo Armageddon.
  
  He kakaikahi wale no ka poe i ike i kona kokoke loa.
  
  
  * * *
  
  
  ʻO nā koa i ʻike ʻole ʻia a ʻike ʻole ʻia i hakakā ma ka hohonu o ka mauna. Ua hoʻouka ʻo Drake lāua ʻo Dahl i ka puka mahu me ka Shield, me ka hoʻohana ʻana i kahi mea poepoe e hoʻohuli i ka mahu i loko o kahi hakahaka kokoke i ko lāua hoʻonoho ʻana iā ia ma luna pono o ka lua i waiho ʻia e ka wāwahi ʻia o ka lua kupapaʻu o Odin.
  
  "ʻāwīwī!" Ua paʻakikī ʻo Dahl e mālama i ka pale ma kahi. Ua ʻike ʻo Drake i ka haʻalulu ʻana o kona mau lima i ka hoʻoikaika ʻana i lanakila ai i ka ikaika mua o ka mauna. "Makemake wau e ʻike i ke ʻano o kēia mea i hana ʻia!"
  
  "Na wai lā e nānā!" Ua ho'āʻo ʻo Hayden e hoʻopaʻa iā lākou i hope, e paʻa ana i ko lākou mau wāwae a hoʻokuke ikaika e like me kona hiki. "E hoʻokomo wale i ka palaka i loko!"
  
  Ua lele ʻo Dahl, e lele ana i ka lua. Ina ua nalo a nee iki paha ka Palekaua, ina ua mahuka koke ia, aka, ua pololei ko lakou manao, a ua komo akahele ka hapa nui i ka poha hana malalo o ka luakupapau o Odin.
  
  ʻO kahi pahele kikoʻī, i hana ʻia i nā haneli a me nā tausani o nā kenekulia i hala. Ke hoʻohiki nei au i ke akua.
  
  He pahele!
  
  "ʻO ka pahele kahiko kahiko loa i ʻike ʻia e ka honua hou." Ua hāʻule ʻo Dahl i kona mau kuli. "ʻO ka mea hiki ke hoʻopau i kēia."
  
  Ua nānā ʻo Drake me he mea lā ua lahilahi ka pale, e komo ana i ke kaomi nui e piʻi mai ana mai lalo mai. Ua palahalaha a hana ʻia ma nā ʻaoʻao o ka māwae, e lawe ana i kahi hue obsidian. mau loa. ʻAʻole loa e holoi ʻia.
  
  "Na ke akua e hoʻopōmaikaʻi aku".
  
  Ua pau ʻo Job, hoʻomaha iki ʻo ia ma mua o ka huli ʻana i kona manaʻo iā Frey. Ua hoʻopiha ka weliweli i kona puʻuwai ma mua o kona hiki ke noʻonoʻo, ʻoiai i kēia manawa.
  
  Ua piʻi aʻe ka helikopter, e hoʻoikaika ana e kākoʻo i ke kaumaha o ka pahu kupapaʻu o Odin, i haʻalulu mālie i lalo. E noho ana ʻo Frey lāua ʻo Alicia ma luna o ka poʻi o ka pahu kupapaʻu, ʻo kā lāua mau lima i ʻōwili paʻa i nā kaula i hoʻopaʻa ʻia i ka helikopter.
  
  Akā, e kau ana ʻo Ben, Kennedy a me Polofesa Parnevik mai nā kaula ʻē aʻe ʻekolu e kau ana ma lalo o ka helikopa, ʻaʻohe kānalua i paʻa ʻia ma laila i ka pū i ka wā e hakakā ʻo Drake e hoʻopakele i ka honua.
  
  Kau lākou ma luna o ka hakahaka, me ka luli ʻana i ka piʻi ʻana o ka helikopter, kāʻili ʻia mai lalo o ka ihu o Drake.
  
  "Nooo!"
  
  A, incredibly, ua holo - he kanaka mehameha, e holo ana me ka ikehu i hanauia mai ka inaina, poho a me ke aloha - he kanaka i hoolei aku ia ia iho ma luna o ka lua hohonu i loko o ka 'eleʻele ākea, e koi ana i ka mea i lawe ia mai ona aku, a desperately puliki i kekahi o ka swinging. uwea, i kona haule ana.
  
  
  KANAHĀ
  
  
  
  HALEKUpapaku O NA AKUA
  
  
  Ua kū ka honua o Drake me kona lele ʻana i loko o ka pōʻeleʻele - he lua pau ʻole ma luna, he lua lalo lalo - ʻekolu ʻīniha o ke kaula koli, ʻo kāna mea e ola ai. Ua malie kona manao; ua hana ʻo ia no kona mau hoaaloha. No ke kumu ʻē aʻe ma mua o ka hoʻopakele ʻana iā lākou.
  
  Manaʻo ʻole.
  
  Ua pā kona mau manamana lima i ke kaula a ʻaʻole hiki ke pani!
  
  Ua hoʻomaka kona kino e hāʻule koke i ka umekaumaha. I ke kekona hope loa, ua paʻa kona lima hema i ke kaula i ʻoi aku ka lōʻihi ma mua o ke koena a paʻa me ka ʻinoʻino.
  
  Ua kū kona hāʻule ʻana i kona hopu ʻana iā ia me nā lima ʻelua a pani i kona mau maka e hoʻomaha i kona puʻuwai wikiwiki. Ua hiki mai ka paʻipaʻi ʻana mai kahi o luna. Hoʻopuka ʻo Alicia i kāna ʻōlelo hoʻomākeʻaka.
  
  "ʻO kēia ka Wells i manaʻo ai ʻo 'hōʻike i kou akamai'? Noʻonoʻo mau i ka manaʻo o kēlā mōʻalihaku pupule!"#
  
  Nānā aʻela ʻo Drake i luna, ʻike maopopo i ka hohonu ma lalo, me ka ʻehaʻeha e like me ka wā ma mua. Akā, ua ʻā aʻe kona mau ʻiʻo i ka ikaika hou a me ka adrenaline, a ua hoʻi hou ka nui o ke ahi kahiko i loko ona i kēia manawa, e make ana e puka i waho.
  
  Piʻi ʻo ia i ke kaula, lima ma luna o ka lima, paʻa me kona mau kuli, neʻe wikiwiki. Ua ʻakaʻaka ʻo Frey i kāna pū mikina a ʻakaʻaka me ka ʻimi akahele, akā ua hoʻōho ʻo Hayden mai ka lua kupapaʻu o Odin. Ua ʻike ʻo Drake iā ia e kū ana ma laila, e ʻimi ana i ka pū a Wells iā Frey - ua hāʻule ka luna kahiko ma hope ona, akā, mahalo ke Akua, e hanu mau ana.
  
  Ua kuhikuhi ʻo Hayden i ka pū i ka hapalua o Frey. "E hoʻokuʻu iā ia e ala!"
  
  Aia nō ka helikopa i ka lewa, ʻaʻole maopopo kāna pailaka i kāna kauoha. Ua kānalua ʻo Frey, e uwē ana me he keiki lā i hoʻokaʻawale ʻia mai kāna mea pāʻani punahele. "OK. Hundin! Ua hoʻokuʻu paha wau iā ʻoe mai kēlā mokulele pōʻino!"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Drake i kona lohe ʻana i ka pane a Hayden. "ʻAe, hoʻomaopopo pinepine au i kēia."
  
  Ua nānā ʻo Kennedy, Ben a me Parnevik me nā maka ākea, me ka ʻaʻa ʻole e hanu.
  
  "E hele a kiʻi!" - Ua hoʻōho ʻo Frey iā Alicia. "Mai lima a lima. E lawe iā ia a e hele kāua. ʻAʻole e pana kēia ʻīlio iā ʻoe. ʻO ia ka pilikia o ke aupuni. "
  
  Ua ʻai ʻo Drake i ka lele ʻana o Alicia mai ka sarcophagus a hopu i ke kaula like o Drake, akā naʻe, ua lawe ʻo ia i ka manawa e nānā aku iā Ben, me ka nānā ʻana i ke ʻano o ke keiki i ka hōʻike ʻana i ke kūlana o Hayden.
  
  ʻO Ben, inā he mea, nānā aku iā ia me ke aloha.
  
  Holo akula ʻo Alicia i lalo i ke kaula e like me ka monkey a ua like koke me Drake. Nānā akula ʻo ia iā ia, he helehelena piha i ka huhū.
  
  "Hiki iaʻu ke kowali i nā ala ʻelua." Lele ʻo ia i ka lewa, nā kapuaʻi ma mua, i loko o ka pōʻeleʻele nani, e kau ana i ka lewa no kekahi manawa. A laila, pili paʻa kona mau wāwae i ka ʻāʻī o Drake a huki ʻo ia i kona kino i mua, me ka hopu pōkole ʻana i kāna kaula ponoʻī ma mua o ke koli ʻana i ke kaula aʻe.
  
  "E ka baboon," i ʻōhumu ai ʻo Drake, me ka ʻā ʻana o kona umauma, a me ka hemo ʻana o kāna paʻa.
  
  Ua hoʻohana ʻo Alicia i kona manawa e koli ai a puni ke kaula, hohola nā wāwae ma ka ʻili o ka umauma, a kuʻi i loko o kona ʻōpū. Ua hoʻoluliluli ʻo Drake i ka ʻaoʻao ʻākau e hoʻomaʻamaʻa i ka hahau ʻana, akā ua ʻike mau ʻo ia i ka ʻeha o kona mau iwi ʻaoʻao.
  
  Ua ʻōhumu ʻo ia iā ia, ua hui pū i ka ʻeha a piʻi aʻe i luna. Ua ʻike ʻia ka ʻālohilohi i kona mau maka, me ka mahalo hou.
  
  "I ka hope," hanu ʻo ia. "Ua hoʻi mai ʻoe. I kēia manawa e ʻike mākou ʻo wai ka mea maikaʻi loa. "
  
  Huli ʻo ia i ke kaula me ka hilinaʻi i kēlā me kēia neʻe. I ka lele ʻana hoʻokahi, ua kāʻalo ʻo ia i ke kaula ponoʻī a Drake a hoʻohana hou i kona manawa e hoʻihoʻi i hope, e kuhikuhi ana i kona mau wāwae i kēia manawa i kona poʻo.
  
  Akā ua hoʻi mai ʻo Drake a ua mākaukau ʻo ia. Me ke akamai loa, ua hoʻokuʻu ʻo ia i kāna kaula, hoʻopaʻa i ka noʻonoʻo nui, a loaʻa iā ia ma ka hohonu o ʻelua kapuaʻi. Ua lana ʻo Alicia me ka pōʻino ʻole ma luna ona, me ka puʻuwai i kāna neʻe ʻana, me ka hoʻolele ʻana o kona mau lima.
  
  Ua lele ʻo Drake i ke kaula i hoʻokahi kapuaʻi i ka manawa. I ka manawa i ʻike ai kona hoa paio i kāna mea i hana ai, ua hala ʻo ia ma luna ona. Hehi ikaika ʻo ia ma luna o kona poʻo.
  
  ʻIke au i kona mau manamana lima i hoʻokuʻu i ke kaula. Ua hāʻule ʻo ia, akā he mau ʻīniha wale nō. ʻO ka nati paʻa i loko ona i hana ai a hoʻi hou i kāna paʻa.
  
  Ua uwo ʻo Frey mai luna mai. "ʻAʻohe mea maikaʻi! E make, e ka haole hoomaloka!"
  
  A laila, ʻaʻole i liʻiliʻi ma mua o ka ʻōpo ʻana o ka maka, unuhi aʻe ke Kelemania i kahi pahi a ʻoki i ke kaula o Drake!
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻike ʻo Drake i nā mea a pau me ka neʻe mālie. ʻO ka ʻālohilohi o ka maka, ka ʻālohilohi ʻino o ka ʻili ʻoki. ʻO ka wehe koke ʻana o kāna laina ola-ʻo ke ʻano o ka hoʻomaka ʻana e ʻōpuʻu a ʻāwīwī ma luna ona.
  
  ʻO ke kaumaha ʻole o kona kino. He manawa hauʻoli o ka weliweli a me ka hoʻomaloka. ʻO ka ʻike ʻana ua luku wale ʻia nā mea a pau āna i manaʻo ai a me nā mea a pau e hiki iā ia ke hana i kēia mua aku.
  
  A laila ʻo ka hāʻule ... ʻike ʻana i kāna nemesis, ʻo Alicia, e piʻi i kona lima e hoʻi i luna o ka sarcophagus ... ʻike i ka wili ʻana o ka waha o Ben i ka uē ʻana ... lilo ka maka o Kennedy i maka o ka make ... a ma o kona hiʻohiʻona liʻiliʻi... Distance... . what the. ?
  
  ʻO Torsten Dahl, ka mea pupule Swede, e holo ana, ʻaʻole, e holo ana, ma kēlā ʻaoʻao o ke kahua me kahi kāʻei noho i hoʻopaʻa ʻia i kona kino, e hoʻolei maoli ana iā ia iho i loko o ka lua ʻeleʻele, e like me kā Drake i hana ai i kekahi mau manawa ma mua.
  
  ʻO kahi mea pale e wehe ana ma hope ona, i hoʻopaʻa ʻia a puni kekahi kia i loko o ka alcove o Odin, i paʻa paʻa ʻia e Hayden lāua ʻo Wells, nā mea i mākaukau no ka hoʻoikaika nui.
  
  ʻO ka lele huhū o Dahl ... lawe mai iā ia a kokoke e hopu i nā lima o Drake a paʻa paʻa iā ia.
  
  Ua pau ka manaʻolana o Drake i ka hāʻule pū ʻana o lāua me Dahl, ua kaʻa ka laina palekana... a laila, ua huki koke ʻia ʻo Hayden lāua ʻo Wells i ka ʻeha.
  
  A laila manaʻolana. ʻO nā ho'āʻo lohi, ʻeha i ke ola. Nānā aʻela ʻo Drake i nā maka o Dahl, ʻaʻole ʻōlelo iki, ʻaʻole hoʻi i hoʻokuʻu i hoʻokahi auneke o ka manaʻo i ka huki ʻia ʻana o lākou i kēlā me kēia ʻīniha i kahi palekana.
  
  Ua loaʻa paha i ka mea hoʻokele helikopa ke kauoha, no ka mea, ua hoʻomaka ʻo ia e piʻi a hiki i kona mākaukau ʻana e kī i ke kolu o ka missile, i kēia manawa mai ka mauna mai, i hoʻolālā ʻia e hoʻonui i ke āpau i hiki ke komo i ka sarcophagus me ka ʻole o ka pōʻino.
  
  I loko o ʻekolu mau minuke, ua nalowale ka pahu kupapaʻu o Odin. He hoʻomanaʻo mamao loa ke kani ʻana o nā lau helicopter. Ua like ʻo Ben, Kennedy a me Parnevik me kēia manawa.
  
  ʻO ka hope, ua huki ʻia ʻo Dahl lāua ʻo Drake ma luna o nā ʻaoʻao pōhaku o ka hohonu. Ua makemake ʻo Drake e alualu, ʻaʻole naʻe kona kino. ʻO ia wale nō ka mea hiki iā ia ke waiho i laila, e hoʻokuʻu i ka ʻeha i loko, e hoʻihoʻi i ka ʻeha i kahi ʻāpana kaʻawale o kona lolo.
  
  A i kona waiho ʻana i laila, ua hoʻi mai ka leo o ka helikopter. ʻO kēia wale nō ka mea he Dahl chopper. A ʻo ia hoʻi ko lākou mea e ola ai a me ka hoʻomaʻau ʻana.
  
  Hiki iā Drake ke nānā wale aku i nā maka ʻeha o Torsten Dahl. "ʻO ʻoe ke Akua, e ka hoa," a ʻaʻole i nalowale ke ʻano o ko lākou wahi i loko ona. "Ke Akua oiaio"
  
  
  Kanaha Kumakahi
  
  
  
  KELEMĀNIA
  
  
  I kēlā me kēia manawa e hoʻohuli ai ʻo Kennedy Moore i kāna hoki ma luna o ka noho paʻa, ʻike ʻia nā maka hoihoi o Alicia Miles. He koa Uber ka ʻōlelo Pelekane, ua hāʻawi ʻia i ke ono o ka manaʻo o kahi cop - ka manaʻo mau.
  
  I loko o ka lele ʻana ʻekolu hola mai Iceland a i Kelemānia, hoʻokahi wale nō lākou i kū ai. ʻO ka mua, he ʻumi mau minuke wale nō ma hope o ko lākou haʻalele ʻana i ka lua pele, ua hoʻopaʻa lākou i ka pahu a hoʻopaʻa ʻia a lawe i nā mea a pau ma luna o ka moku.
  
  Hele koke ʻo Abel Frey i ke keʻena hope. ʻAʻole ʻo ia i ʻike iā ia mai ia manawa. E hamo ana paha i na huila o ka aihue a me ka oihana. Ua hoʻolei ʻo Alicia iā Kennedy, Ben a me Parnevik i ko lākou mau noho, a laila noho ʻo ia ma ka ʻaoʻao o kāna hoaaloha, ʻo Milo i ʻeha. ʻO ka ʻAmelika puʻupuʻu me he mea lā e paʻa ana i kēlā me kēia ʻāpana o kona kino, akā ʻo ka hapa nui o kāna mau pōlele, ʻo ia ka mea i ʻike ʻia e Alicia he mea leʻaleʻa a hopohopo.
  
  ʻEkolu mau kiaʻi ʻē aʻe i loko o ka helikopter, e hoʻohuli ana i nā maka makaʻala mai ka poʻe paʻahao i ke kamaʻilio ʻano like ʻole ma waena o Alicia a me Milo - he ʻano kaumaha, a laila ʻano, a laila piha i ka huhū.
  
  ʻAʻole maopopo iā Kennedy i hea lākou i ka wā i hoʻomaka ai ka helikopa e iho. Ua auwana kona noonoo no ka hora hope loa, mai Drake a me ka laua mau hana ma Paris, Suedena a me ka lua pele, a hiki i kona ola kahiko me ka NYPD, a mai laila mai, hiki ole ia Thomas Caleb.
  
  He pepehi kanaka ʻo Kaleba āna i hoʻokuʻu ai e pepehi hou. Ua hoʻouka ʻia nā hoʻomanaʻo o kāna mau mea i hoʻopilikia ʻia. ʻO ke kiʻi kalaima āna i hele ai i kekahi mau lā i hala aku nei-ʻo kāna wahi hana hewa-ua mau nō i loko o kona manaʻo, e like me ke koko i hoʻokahe hou ʻia. Ua hoʻomaopopo ʻo ia ʻaʻole ʻo ia i ʻike i hoʻokahi nūhou mai ia manawa.
  
  Ua hopu paha lākou iā ia.
  
  I kou moeuhane....
  
  ʻAʻole. I loko o koʻu mau moeʻuhane ʻaʻole lākou e hopu iā ia, ʻaʻole loa e hoʻokokoke iā ia. Ua pepehi ʻo ia a hoʻomāinoino mai iaʻu, a ʻo koʻu hewa ke hoʻomau nei iaʻu me he daimonio lā a hiki i koʻu hāʻawi ʻana i nā mea a pau.
  
  Ua iho koke ka helikopa, hoʻokuke iā ia mai ka hihiʻo hiki ʻole iā ia ke alo. Ua wehe ʻia ke keʻena pilikino ma ke kua o ka helikopter a puka akula ʻo Abel Frey i waho, me ke kauoha ʻana.
  
  "Alicia, Milo, e noho pu oe me au. E lawe mai i na pio. E nā kahu, e alakaʻi ʻoukou i ka pahu kupapaʻu i koʻu lumi nānā. Aia nā ʻōlelo aʻo a ka mea mālama ma laila e hoʻopili mai iaʻu ke mākaukau nā mea a pau no ka nānā ʻana. A makemake au e hana koke kēia, e nā kiaʻi, no laila mai kānalua. Ua kali paha ʻo Odin iā Frey no nā tausani makahiki, akā ʻaʻole ʻo Frey e kali ana iā Odin.
  
  "Ua ʻike ko ke ao holoʻokoʻa i kāu hana, e Frey, ua pupule ʻoe," wahi a Kennedy. "Ka mea hoʻolālā lole, damn it. Pehea ka lōʻihi o kou manaʻo e noho i waho o ka hale paʻahao?"
  
  "ʻO ka manaʻo koʻikoʻi o ʻAmelika," wahi a Frey. "A ʻo ka naʻaupō e manaʻoʻiʻo ai hiki iā ʻoe ke ʻōlelo leo nui, hmm? Lanakila mau ka manao kiekie. Manaʻo maoli ʻoe ua puka aku kāu mau hoaaloha? Hoʻonoho mākou i nā pahele ma laila, e ka uʻi naʻaupō. ʻAʻole lākou e hele ma o Poseidon.
  
  Ua wehe ʻo Kennedy i kona waha e kūʻē, akā ua ʻike ʻo ia iā Ben e luliluli pōkole kona poʻo a pani koke i kona waha. Waiho. E ola mua, e hakakā ma hope. Ua ʻōlelo ʻo ia iā Vanna Bonta.
  
  ʻAʻohe ala o Frey e ʻike ai ua hūnā ʻia kā lākou helikopter ma kahi kiʻekiʻe. A ʻo ka haʻaheo, ua ʻoi aku kona naʻauao ma mua o ko lākou.
  
  E noʻonoʻo ʻo ia. Ua ʻoi aku ka momona o ka pīhoihoi.
  
  
  * * *
  
  
  Ua pae ka helikopa me ka hau. Hele mua ʻo Frey a lele mua i lalo, me ka hoʻōho ʻana i ke kauoha i nā kāne ma ka honua. Kū aʻela ʻo Alicia i kona mau wāwae a hana i kahi ʻoni me kona manamana lima. "E mua ʻoukou ʻekolu. Ke poʻo i lalo. E hoʻomau i ka neʻe ʻana a hiki i kaʻu ʻōlelo ʻana ʻē aʻe.
  
  Ua lele ʻo Kennedy mai ka helikopter ma hope o Ben, me ka manaʻo i ka ʻeha o ka luhi i kēlā me kēia ʻiʻo. I kona nānā ʻana a puni, ua poina ka ʻike kupaianaha iā ia i kona luhi no hoʻokahi minute, ʻoiaʻiʻo, ua hoʻopau kona hanu.
  
  Hoʻokahi nānā a ʻike ʻo ia ʻo ka hale kākela o Frey ma Kelemania; he lua hoʻolālā o ka hewa kahi i pau ʻole ai ka leʻaleʻa. ʻO ko lākou pae ʻāina e kū pono ana i ka puka nui, nā puka ʻoka ʻelua i hoʻopaʻa ʻia me nā pahu gula a i hoʻopaʻa ʻia e nā kolamu marble Italia e hele aku ana i loko o kahi keʻena komo nui. I ka nana ana o Kennedy, ua huki mai la he elua mau kaa makamae, he Lamborghini a me Maserati, a mai laila mai i holo aku ai eha mau kanaka hoihoi he iwakalua-kumamakahi, a hookiekie ae la iluna o na anuu no ka Hale Kakela. ʻO nā puolo kaumaha o nā mele hula i hele mai ma hope o ka puka.
  
  Ma luna aʻe o nā puka he ʻaoʻao i hoʻopaʻa ʻia i ka pōhaku i hoʻopaʻa ʻia e ka lālani o nā turret triangular a me ʻelua mau hale kiaʻi kiʻekiʻe ma kēlā me kēia ʻaoʻao, e hāʻawi ana i ka hale nui i kahi hiʻohiʻona Gothic Revival. Kahaha, noʻonoʻo ʻo Kennedy, a haʻahaʻa iki. Ua manaʻo ʻo ia ʻo ke kono ʻia ʻana i kahi pāʻina ma kēia wahi he moeʻuhane no ka wā e hiki mai ana.
  
  A no laila ua pōmaikaʻi ʻo Abel Frey i kā lākou moeʻuhane.
  
  Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo ia i nā puka, e nānā pono ana ʻo Alicia iā lākou i ko lākou hala ʻana i nā kaʻa kaʻa nui a piʻi i luna o nā ʻanuʻu marble. Ma nā puka a i loko o ke keʻena hoʻokani. Ma ka ʻaoʻao hema, he puka hāmama i uhi ʻia i ka ʻili i alakaʻi ʻia i loko o kahi hale pō i hoʻopiha ʻia me nā mele hoʻokiʻekiʻe, nā kukui waihoʻoluʻu, a me nā hale liʻiliʻi e lele ana ma luna o ka lehulehu, kahi e hōʻike ai nā mea a pau i ka maikaʻi o kā lākou hula. Kū koke ʻo Kennedy a hoʻōho.
  
  "Kokua!" Ua uē ʻo ia me ka nānā pono ʻana i nā malihini. "E kōkua iā mākou!"
  
  Ua lawe kekahi poʻe i ka manawa e hoʻohaʻahaʻa i kā lākou mau aniani piha piha a nānā mai iaʻu. Ma hope o kekona, hoʻomaka lākou e ʻakaʻaka. Hoʻokiʻekiʻe aʻela ka ʻōleʻa ʻulaʻula Suedena i kāna ʻōmole i ke aloha, a hoʻomaka ke kanaka Italia ʻeleʻele e nānā iā ia. Ua hoʻi ka poʻe ʻē aʻe i kā lākou disco hell.
  
  Ua uē ʻo Kennedy i ka hopu ʻana o Alicia i kona lauoho a kauo iā ia ma luna o ka papahele mamora. Ua hoʻōho ʻo Ben i ke kūʻē ʻana, akā ʻaneʻane hoʻi ka paʻi iā ia. Ua nui aʻe ka ʻakaʻaka ma waena o nā malihini pāʻina, a ma hope o kekahi mau ʻōlelo hoʻomāinoino. Kiola akula ʻo Alicia iā Kennedy i loko o ke alapiʻi nui, me ka hahau ikaika ʻana iā ia ma nā iwi ʻaoʻao.
  
  "He wahine naʻaupō," i hoʻōho ʻo ia. ʻAʻole anei ʻoe e ʻike i ko lāua aloha i ko lāua haku? ʻAʻole lākou e noʻonoʻo ʻino iā ia. Ano... hele."
  
  Kuhikuhi ʻo ia i luna me kahi pu panapana liʻiliʻi i ʻike ʻia ma kona lima. Ua makemake ʻo Kennedy e kūʻē, akā no ka hoʻoholo ʻana i ka mea i hana ʻia, ua hoʻoholo ʻo ia e hele pū me ia. Ua alakaʻi ʻia lākou ma ke alapiʻi a ma ka hema, i loko o kekahi ʻēheu o ke Kakela. I ko lākou haʻalele ʻana i ke alapiʻi a komo i ke ala lōʻihi ʻaʻole i hoʻolako ʻia - ke alahaka ma waena o nā ʻēheu - ua kū ka mele hula, a ʻo lākou wale nō paha ka poʻe e ola ana i kēlā manawa.
  
  I ko lākou hele ʻana ma lalo o kahi alahele, ʻike lākou iā lākou iho i loko o kahi lumi i lilo i lumi hoʻokani pila ākea. Akā i kēia manawa ua māhele ʻia ka wahi i ka hapalua o nā lumi kaʻawale - nā lumi me nā kaola ma waho ma kahi o nā paia.
  
  Nā pūnaewele.
  
  Ua kipaku ʻia ʻo Kennedy, a me Ben a me Parnevik, i loko o ke keʻena kokoke loa. ʻO ka paʻi nui ʻana ʻo ia ka mea e pani ana ka puka. Nani ʻo Alicia. "Ke nānā ʻia nei ʻoe. E hauʻoli."
  
  I loko o ka leo kuli i ukali ʻia, ua holo ʻo Kennedy i kona mau manamana lima ma waena o kona lauoho ʻeleʻele lōʻihi, hoʻomaʻamaʻa i kona ʻaʻahu ʻaʻahu e like me ka mea hiki iā ia, a hanu hohonu.
  
  "ʻAe..." hoʻomaka ʻo ia e ʻōlelo.
  
  "E, nā ʻīlio!" Ua ʻike ʻia ʻo Abel Frey i mua o kā lākou pahupaʻikiʻi, e ʻakaʻaka ana e like me ke Akua o ke ahi ahi. "Aloha mai i koʻu hale kākela pāʻina. Ke kānalua nei au e hauʻoli ʻoe e like me kaʻu mau malihini waiwai. "
  
  Ua haʻalele ʻo ia i ka hāʻawi ʻana ma mua o kā lākou pane ʻana. "He mea ʻole. ʻAʻole pono ʻoe e kamaʻilio. Ua hoihoi iki au i kau mau olelo. No laila," i hoʻohālike ʻo ia e noʻonoʻo, "ʻo wai kā mākou ... ʻae, ʻae, ʻoiaʻiʻo, ʻo Ben Blake ia. Manaʻo wau e hauʻoli nui ia iā ʻoe."
  
  Holo ʻo Ben i nā kaola a huki iā lākou me ka ikaika e like me kona hiki. "ʻAuhea koʻu kaikuahine, e ka ʻāʻī?"
  
  "Hm? Ke manaʻo nei ʻoe i ka blonde saucy me..." kiola ʻo ia i kona wāwae me ka ʻāhiu. "E hoʻolauna i ke ʻano hakakā deragona? Makemake ʻoe i nā kikoʻī? ʻAe, ʻae, ʻoiai ʻo ʻoe nō, e Ben. ʻO ka pō mua aʻu i hoʻouna aku ai i koʻu kāne maikaʻi loa i laila e kiʻi i kona mau kāmaʻa, ʻike ʻoe, e hoʻopalupalu iki iā ia. Ua hōʻailona ʻo ia iā ia, ʻeha kekahi mau iwi ʻaoʻao, akā ua loaʻa iā ia kaʻu makemake.
  
  Lawe ʻo Frey i kahi manawa e lawaiʻa i ka mana mamao mai loko mai o ka ʻeke o ka ʻaʻahu silika ʻē āna e ʻaʻahu nei. Ua hoʻololi ʻo ia i ke kīwī lawe lima, ʻaʻole i ʻike ʻia e Kennedy. Ua ʻike ʻia kahi kiʻi ma ka lewa - SKY News - kamaʻilio e pili ana i ka ulu ʻana o ka ʻaiʻē aupuni o UK.
  
  "I ka pō ʻelua?" Hoʻomaha ʻo Frey. "Makemake anei kona kaikunane e ike?"
  
  Ua hoʻōho ʻo Ben, he leo ʻūhā i pakele hohonu mai kona ʻōpū. "Ua maikaʻi ʻo ia? Ua maikaʻi ʻo ia?"
  
  Kaomi hou ʻo Frey i ka mana mamao. Ua hoʻololi ka pale i kahi kiʻi ʻē aʻe. Ua ʻike ʻo Kennedy e nānā ana ʻo ia i kahi lumi liʻiliʻi me kahi kaikamahine i nakinaki ʻia i kahi moena.
  
  "Pehea kou manaʻo?" Hoʻoulu ʻo Frey. "Ma ka liʻiliʻi e ola ana ʻo ia. I kēia manawa."
  
  "Karin!" Holo akula ʻo Ben i ka TV akā ua kū, lanakila koke. Ua lulu ʻo Sobs i kona kino holoʻokoʻa.
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Frey. "He aha hou kāu makemake?" Ua noʻonoʻo hou ʻo ia a laila hoʻololi hou i ke kahawai, i kēia manawa iā CNN. Ma ka nūhou i loaʻa koke kahi leka e pili ana i kahi pepehi kanaka mai New York - ʻo Thomas Caleb.
  
  "Kākau ʻoe i kēia no ʻoe ma mua," wahi a ka pupule Kennedy me ka hauʻoli. "Ua manaʻo paha ʻoe e nānā."
  
  Ua hoʻolohe ʻole ʻo ia. Lohe i ka lono weliweli e hoomau ana o Kaleba i ka holoholo ma na alanui o Nu Ioka, hookuuia, he uhane.
  
  "Ke manaʻoʻiʻo nei au ua hoʻokuʻu ʻoe iā ia," wahi a Frey i ke kua o Kennedy. "Maikaʻi ka hana. Ua hoʻi ka mea ʻaihue i kona wahi, ʻaʻole ia he holoholona i hoʻopaʻa ʻia ma ka zoo o ke kūlanakauhale.
  
  Ua hoʻokani ʻia ka hōʻike ma o nā kiʻi waihona waihona o ka hihia-ʻo nā mea maʻamau-ʻo kona mau helehelena, ka maka o ka makai lepo, nā maka o ka poʻe i pepehi ʻia. ʻO nā helehelena mau o ka poʻe i hoʻopilikia ʻia.
  
  ʻO nā mea hoʻokahi i hoʻopiʻi i kāna mau moeʻuhane i kēlā me kēia lā.
  
  "Ke manaʻo nei au ua ʻike ʻoe i ko lākou mau inoa a pau, ʻaʻole anei?" Ua hoʻohenehene ʻo Frey. "Nā ʻōlelo a ko lākou ʻohana. Ala... ua make lākou.
  
  "E haʻalele ʻoe!" Ua kau ʻo Kennedy i kona poʻo ma kona mau lima. Kāohi i kēlā! E ʻoluʻolu!
  
  "A ʻo ʻoe," lohe ʻo ia i ka hāwanawana ʻana o Frey. "Professor Parnevik," kuha aku la oia i na huaolelo me he mea la he io popopo lakou i haule iloko o kona waha. "Pono ʻoe i noho a hana noʻu."
  
  Ua kani ka pana. Ua hoʻōho ʻo Kennedy me ka haʻalulu. I ka lua o ka lua, lohe ʻo ia i ka hāʻule ʻana o ke kino, a huli aʻela ʻo ia, ua hāʻule ka ʻelemākule i lalo i ka honua, e hāmama ana ka lua ma kona umauma, e kahe ana ke koko a paʻi ma nā paia o ke keʻena.
  
  Haʻule kona ʻāwae, pani ʻia kona lolo me ka manaʻoʻole. Hiki iā ia ke nānā aku iā Frey e huli hou ana iā ia.
  
  "A ʻo ʻoe, e Kennedy Moore. Ke hiki mai nei kou manawa. E ʻimi koke mākou i ka hohonu e hiki ai iā ʻoe ke iho i lalo."
  
  Huli aʻela i kona kuʻekuʻe wāwae a me ka ʻakaʻaka, hele akula ʻo ia.
  
  
  Kanaha-KUMAMALUA
  
  
  
  LA VEREIN, KELEMANIA
  
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Abel Frey iā ia iho i kona hele ʻana i kāna keʻena palekana. He mau manawa noʻonoʻo a ua hehi ʻo ia i kēia mau mea lapuwale i ka lepo. Ua haki lāua. A ʻo ka hope loa, pepehi ʻo ia i kēlā pohaku kahiko ʻo Parnevik Stone a make.
  
  Kupaianaha. I kēia manawa i nā hana leʻaleʻa.
  
  Wehe aʻela ʻo ia i ka puka o kona keʻena pilikino a ʻike ʻo Milo lāua ʻo Alicia e hāmama ana ma luna o kona wahi moe, e like me kona haʻalele ʻana iā lāua. Ua pilikia mau ka ʻAmelika nui i ka ʻeha, e lanakila ana i kēlā me kēia neʻe, mahalo i kēlā Swede, ʻo Torsten Dahl.
  
  "He mau lono mai ka puka mai?" - Ua nīnau koke ʻo Frey. "Ua kāhea mai ʻo Hudson?"
  
  ʻO ka puka aʻe he hale hoʻomalu CCTV, i kēia manawa ma lalo o ka nānā ʻana o kekahi o nā kākoʻo koʻikoʻi loa o Frey, ʻo Tim Hudson. ʻIke ʻia a puni ka hale kākela ʻo "ke kanaka me ka hoʻomanaʻo" no kāna ʻike lolouila nui, ʻo Hudson kekahi o nā haumāna mua a Frey, he kanaka makemake e hele i nā mea koʻikoʻi no kāna luna hoʻokūkū. ʻO ka hapa nui, ke nānā nei lākou i ka holomua o ka hoʻokomo ʻana i ka hale kupapaʻu o Odin, a ʻo Hudson ma ke alakaʻi - ʻōlelo hōʻino, hoʻoluhi a me ka makaʻu nui iā Yeagers e like me ka waiū. Ua ʻiʻini ʻo Frey e ʻike i ka hoʻokomo ʻia ʻana o ka hale kupapaʻu ma kona wahi kūpono, a ua hoʻomākaukau piha ʻo ia no kāna huakaʻi kaulana mua. Ua nānā pū ʻia kona mau pio, ka hale o Karin, a me nā keʻena o kāna mau pio hou.
  
  A he pāʻina, ʻoiaʻiʻo. Ua hoʻonohonoho ʻo Hudson i kahi ʻōnaehana e hoʻokuʻu i kēlā me kēia ʻīniha o ka hui i kekahi mana, inā he infrared a i ʻole pitch maʻamau, a ua hoʻopaʻa ʻia a nānā ʻia nā neʻe a pau o nā malihini kiʻekiʻe o Frey no kona kaumaha i ka leverage.
  
  Ua hoʻomaopopo ʻo ia ʻaʻole ʻo ka mana ka ʻike. He hōʻoia paʻa ka ikaika. Kiʻi naʻauao. wikiō wehewehe kiʻekiʻe. Ua hewa paha ka hopu ʻana, akā ʻaʻole i ʻeha inā ua makaʻu nui ka mea i hoʻopaʻa ʻia.
  
  Hiki iā Abel Frey ke hoʻonohonoho i ka "pō lā" me kahi hōkū a i ʻole ka moa pōhaku i kēlā me kēia manawa kūpono iā ia. Hiki iā ia ke kūʻai i kahi pena kiʻi a i ʻole kiʻi kiʻi, loaʻa nā noho lālani mua ma ka hōʻike wela loa i ke kūlanakauhale ʻālohilohi loa, e hoʻokō i ka mea hiki ʻole ke loaʻa i kēlā me kēia manawa. makemake ʻo ia.
  
  "ʻAʻohe mea i kēia manawa. Ua hala hou paha ʻo Hudson ma luna o ka noho, "i ʻōlelo ai ʻo Alicia i kona noho ʻana me kona poʻo ma kona mau lima a me kona mau wāwae e kau ana ma ka ʻaoʻao o kona wahi moe. I ka nānā ʻana o Frey iā ia, hāmama iki kona mau kuli.
  
  ʻOiaʻiʻo. ʻO ka mea maʻamau, ua kaniʻuhū ʻo Frey iā ia iho. Nānā akula ʻo ia iā Milo e uē ana a paʻa i kona iwi ʻaoʻao. Ua ʻike ʻo ia i ka uwila e wikiwiki ana i kona puʻuwai e like me ka manaʻo o ka moekolohe i hui pū ʻia me ka pōʻino. Hoʻokiʻekiʻe ʻo ia i kahi kuʻemaka ma ke ala o Alicia, hāʻawi iā ia i ka hōʻailona 'kālā' āpau.
  
  Ua hoʻokuʻu ʻo Alicia i kona mau wāwae i lalo. "I ka manao lua, e Milo, no ke aha la oe e hele hou ai e nana. A loaʻa i kahi hōʻike piha mai kēlā hupo Hudson, hmm? E ka haku," kunou ʻo ia i ka pā kālā o nā mea ʻai. "He mea maʻamau?"
  
  Ua aʻo ʻo Frey i ka pā a ʻoiai ʻo Milo, me ka ʻike ʻole i ka mea e hana nei, e like me ka mea kālai'āina i kona naʻaupō, hoʻouna ʻo ia i kahi ʻano hoʻopunipuni i ka ʻaoʻao o kāna hoaaloha, a laila uwē aʻe ʻo ia i waho o ka lumi.
  
  Ua ʻōlelo ʻo Frey, "He ʻono ke ʻano o ka biscotti."
  
  I ke kaomi ʻana o ka puka, hāʻawi akula ʻo Alicia iā Frey i kahi pāpaʻi keke a piʻi aʻe ma luna o kona pākaukau. Kū ʻo ia ma nā ʻehā, huli aʻe kona poʻo iā ia.
  
  "Makemake anei ʻoe i kahi hoki Pelekane maikaʻi me kēia kuki?"
  
  Ua kaomi ʻo Frey i kahi pihi huna ma lalo o kāna pākaukau. I ka manawa koke, ua neʻe ka pena hoʻopunipuni i ka ʻaoʻao, e hōʻike ana i kahi lālani o nā pale wikiō. Ua ʻōlelo ʻo ia, "Eono," a ua ola kekahi o nā pale.
  
  Ua ʻono ʻo ia i ka kuki i kona nānā ʻana, me ka ʻimi ʻole ʻana i ka ʻāʻī poepoe o Alicia.
  
  "ʻO koʻu kahua kaua," i hanu ʻo ia. "Ua moʻa. ʻAe?"
  
  ʻO Alicia i wiliwili me ka hoʻowalewale. "ʻAe".
  
  Ua hoʻomaka ʻo Frey e hahau i ke kaumaha ma waena o kona mau wāwae. "A laila loaʻa iaʻu he ʻumi mau minuke. Pono ʻoe e hana me kahi wikiwiki i kēia manawa. "
  
  "Ka moʻolelo o koʻu ola".
  
  Huli aʻela ʻo Frey i kona manaʻo iā ia, me ka hoʻomanaʻo mau iā Milo he iwakālua kapuaʻi wale nō ma hope o ka puka i wehe ʻole ʻia, akā naʻe me kēlā, a me ke ʻano kino o Alicia Miles, ʻaʻole hiki iā ia ke lawe aku i kona mau maka mai ke keʻena nani o kekahi o kāna mea hou. loaa pio .
  
  Ka mea pepehi kanaka - Thomas Caleb.
  
  ʻAʻole hiki ke pale ʻia ka hakakā hope.
  
  
  
  Mahele 3
  kahua kaua...
  
  
  Kanaha Kumamākolu
  
  
  
  LA VEREIN, KELEMANIA
  
  
  Holo akula ʻo Kennedy i nā kaola ʻoiai ʻo Abel Frey a me kāna mau kiaʻi i ʻike ʻia ma waho o ko lākou keʻena. Ua hoʻōho ʻo ia iā lākou e wehe i ke kino o ka polopeka a i ʻole e hoʻokuʻu iā lākou e hoʻokuʻu wale ʻia, a laila ua ʻike ʻia ka haʻalulu o ka haʻalulu ke hana lākou pēlā.
  
  Kū ʻo ia ma ka puka o ka hale paʻahao, ʻaʻole maopopo i kāna mea e hana ai. Kuhikuhi mai kekahi o na kiai me kana pu panapana. Ua hele hohonu lākou i loko o ka hale paʻahao, ma mua o kekahi mau keʻena hou, ʻaʻohe kanaka. Akā, ʻo ke ʻano o ia mau mea a pau i hoʻoluʻu iā ia a hiki i ka iwi. Ua noʻonoʻo ʻo ia i ke ʻano o nā hana ʻino a kēia kanaka.
  
  ʻO ia ka manawa i ʻike ai ʻo ia e ʻoi aku ka hewa ma mua o Kaleba. ʻOi aku ka ʻino ma mua o lākou a pau. Manaʻolana ʻo ia e neʻe mai ana ʻo Drake, Dahl a me ka pūʻali koa kākoʻo, akā pono ʻo ia e kū i kēia pilikia a lanakila iā ia, me ka manaʻo ʻo lākou wale nō. Pehea ʻo ia e manaʻolana ai e pale iā Ben e like me kā Drake hana? Ua hele kekahi kanaka ʻōpio ma hope ona. ʻAʻole ʻo ia i ʻōlelo nui mai ka wā i make ai ʻo Parnevik. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ua manaʻo ʻo Kennedy, he mau ʻōlelo wale nō ke keiki mai ka wā i hopu ʻia ai lākou i loko o ka lua kupapaʻu.
  
  Ua ʻike anei ʻo ia i kona manawa e hoʻopakele ai iā Karin e pahee ana? Ua ʻike ʻo ia aia kāna kelepona paʻa i loko o kāna ʻeke, ua hoʻonohonoho ʻia e haʻalulu, a ua loaʻa iā ia he hapalua kakini kelepona mai kona mau mākua ʻaʻole i pane ʻia.
  
  "Aia mākou ma kahi kūpono," hāwanawana ʻo Kennedy mai ke kihi o kona waha. "E mālama i kou manaʻo iā ʻoe iho."
  
  "E hāmau, ʻAmelika!" Hoʻopuka ʻo Frey i ka ʻōlelo hope me he mea lā he hōʻino. No ia, ua manaʻo ʻo ia, ʻo ia nō paha. "Pono ʻoe e hopohopo no kou hopena ponoʻī."
  
  Nānā hope ʻo Kennedy. "He aha ke ʻano o kēia? E hoʻokomo anei ʻoe iaʻu i kekahi o kāu mau lole liʻiliʻi āu i hana ai?" Ua hoʻohālike ʻo ia i ke ʻoki a me ka humuhumu.
  
  Hoʻokiʻekiʻe ke kuʻemaka o ka Kelemania. "Nani. E ʻike kākou i ka lōʻihi o kou noho hauʻoli."
  
  Ma waho aʻe o ka paʻakikī o nā keʻena, ua komo lākou i kahi ʻāpana ʻeleʻele o ka hale. I kēia manawa e hele ana lākou ma kahi kihi ʻoi loa i lalo, ʻaʻohe o nā lumi a me nā alahele a puni ona. ʻOiai, ʻo ka ʻike ʻana iā Frey, he ʻulaʻula wale nō ia e huikau ai i nā ʻīlio koko.
  
  Ua hele lākou ma ke ala hope loa, kahi i hiki ai i kahi puka lāʻau pio me nā papa metala nui ma kona mau ʻume. Ua kuʻi kekahi o nā kiaʻi i ka helu ʻewalu helu ma kahi kī helu uea ʻole, a hoʻomaka nā puka kaumaha e hāmama.
  
  ʻIke koke ʻo ia i nā ala hao metala kiʻekiʻe o ka umauma e hoʻopuni ana i ka lumi hou. Ma kahi o kanakolu a kanahā mau kānaka e kū ana a puni iā ia me nā mea inu ma ko lākou mau lima, e ʻakaʻaka ana. ʻO nā kāne pāʻani a me nā haku lāʻau lapaʻau, nā wahine hoʻokamakama kāne a me nā wahine kiʻekiʻe, nā aliʻi a me nā luna Fortune 500. ʻO nā wahine kāne make me nā hoʻoilina nui, nā sheikhs waiwai nui a me nā kaikamahine miliona miliona.
  
  Kū nā mea a pau a puni ka pā, e inu ana iā Bollinger lāua ʻo Romani Conti, e ʻai ana i nā mea ʻono a e hōʻike ana i kā lākou moʻomeheu a me kā lākou papa.
  
  I ko Kennedy hele ʻana i loko, kū lākou a nānā iā ia no kekahi manawa. ʻO kona manaʻo hauʻoli e loiloi iā ia.
  
  ʻO ia kēlā? Mākaʻi?
  
  E luku ana ʻo ia iā ia i loko, ʻehā mau minuke ma luna.
  
  Na'u e lawe. E hāʻawi hou aku au iā ʻoe he ʻumi, Pierre. He aha kāu e ʻōlelo ai?
  
  ʻEhiku. Manaʻo wau ʻoi aku kona ikaika ma mua o kona nānā ʻana. A, ʻo ia, e huhū iki ʻo ia, ʻaʻole ʻoe e manaʻo?
  
  He aha kā lākou e kamaʻilio nei?
  
  Ua ʻike ʻo Kennedy i kahi kī ʻino ma kona ʻāʻī a hina i loko o ka lumi. Ua ʻakaʻaka ke anaina. Holo koke ʻo Frey ma hope ona.
  
  "Kanaka!" Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "E o'u mau hoa! He makana maikai keia, aole anei oe pela? A e hāʻawi mai ʻo ia iā mākou i hoʻokahi pō maikaʻi! "
  
  Nānā aʻela ʻo Kennedy a puni, me ka makaʻu ʻole. He aha kā lākou e kamaʻilio nei? Noho ʻino, hoʻomanaʻo ʻo ia i ka ʻōlelo punahele a Kāpena Lipkind. E hoʻomau i kāu pāʻani. Ua ho'āʻo ʻo ia e noʻonoʻo, akā ua hoʻoweliweli ka haʻalulu a me nā mea ʻē aʻe e hoʻohuli iā ia.
  
  "ʻAʻole au e hoʻokani i mua ou," i ʻōhumu ai ʻo ia ma ke kua o Frey. "Ma nā ʻano āu e manaʻo ai."
  
  Huli aʻela ʻo Frey iā ia, a he mea kupanaha kāna minoʻaka ʻike. "ʻAʻole anei? No ka pono o kekahi mea waiwai? Akā maʻamau. He ʻokoʻa paha kou manaʻo, akā manaʻo wau e hana ʻoe, e ke aloha Kennedy. Manaʻo wau hiki iā ʻoe. E hele mai." Koni ʻo ia iā ia e hele mai i ona lā.
  
  Hele akula ʻo Kennedy i ke alahao apo. Aia ma kahi o ʻumikumamālua kapuaʻi ma lalo iho ona, he lua pōʻai i ʻeli like ʻole ʻia i loko o ka lepo, ua uhi ʻia kona papahele i nā pōhaku a ua uhi ʻia kona mau paia i ka lepo a me ka pōhaku.
  
  ʻO ke kahua gladiator kahiko. lua hakaka.
  
  Ua huki ʻia nā alapiʻi metala ma kona ʻaoʻao a hāpai ʻia ma luna o nā ala hao i loko o ka lua. Ua kuhikuhi ʻo Frey e iho ʻo ia i lalo.
  
  "ʻAʻole hiki," hāwanawana ʻo Kennedy. ʻEkolu mau pū i kuhikuhi ʻia iā ia a me Ben.
  
  ʻO Frey 'oniʻoni. "Makemake au iā ʻoe, akā ʻaʻole pono wau i kahi keikikāne. Hiki iā mākou ke hoʻomaka me ka pōkā i ke kuli, a laila i ka kuʻekuʻe. E hana a ʻike i ka lōʻihi o kou hoʻokō ʻana i kaʻu noi. ʻO kāna minoʻaka pohihihi i hōʻoiaʻiʻo iā ia e hauʻoli ʻo ia e hōʻoia i kāna mau ʻōlelo.
  
  Ua ʻuʻu ʻo ia i kona mau niho a ua hoʻopau ʻo ia i ka lua o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i kona lole lole. Ua nānā aku ka poʻe waiwai iā ia me ka hoihoi, me he holoholona lā i loko o ka hīnaʻi. Ua nele nā aniani a ʻai ʻia nā mea ʻai. ʻO ka poʻe lawelawe a me nā kahu wahine e lele ana i waena o lākou, i ʻike ʻole ʻia e lākou, hoʻopiha a hoʻomaha.
  
  "He aha ke ʻano lua?" e ho'āʻo ana ʻo ia e hāʻawi iā Drake i kēlā me kēia kekona makamae.
  
  "ʻO koʻu kahua kaua kēia," wahi a Frey me ka ʻoluʻolu. "Ke ola nei ʻoe i ka hoʻomanaʻo hanohano a i ʻole e make me ka hilahila. Aia i kou lima ke koho, e kuu Kennedy. "
  
  Noho ʻino.
  
  Kiki aku la kekahi o na kiai iaia me ka waha o kana pu panapana. Ua hiki iā ia ke nānā pono iā Ben a hiki i ke alapiʻi.
  
  "E kali," ua ʻālohilohi nā maka o Frey. "E wehe i kona mau kāmaʻa. ʻO kēia ka mea e hoʻonui iki ai i kona makemake koko.
  
  Ua kū ʻo Kennedy ma laila, me ka hoʻohaʻahaʻa a me ka huhū, a me ka pīhoihoi iki i ka wā i kukuli ai kekahi o nā kiaʻi i mua ona a wehe i kona mau kāmaʻa. Piʻi ʻo ia i ke alapiʻi me ka manaʻo ʻole a mamao loa, me he mea lā e hana ʻia ana kēia hui malihini me kekahi Kennedy ma kahi kihi mamao o ka honua. Ua noʻonoʻo ʻo ia ʻo wai kēia i kamaʻilio ʻia e nā mea a pau.
  
  ʻAʻole maikaʻi loa. Me he mea lā e hakakā ʻo ia no kona ola.
  
  I kona hele ʻana i lalo o ke alapiʻi, ua puka mai kahi puʻupuʻu mai ka lehulehu, a ua piha ka lewa i ka nalu ikaika o ke koko.
  
  Ua hoʻōho lākou i nā ʻano mea ʻino a pau. Hoʻokomo ʻia nā bets, ʻo kekahi e make ʻo ia ma lalo o hoʻokahi minuke, ʻo kekahi e nalowale kāna kaula i ka liʻiliʻi o kanakolu kekona. Hoʻokahi a ʻelua paha i hāʻawi i kāna kākoʻo. Akā ʻo ka pilikia nui loa, ʻo ia ka hoʻohaumia ʻana i kona kino make ma hope o ka hoʻolilo ʻana iā ia i pauda.
  
  ʻO ka mea waiwai loa o ka poʻe waiwai, ka ʻōpala ikaika loa ma ka Honua. Inā ʻo ia ka waiwai a me ka mana i hāʻawi mai iā ʻoe, a laila ua luku ʻia ke ao nei.
  
  ʻAʻole hikiwawe loa kona mau wāwae wāwae ʻole i pā i ka ʻāina paʻakikī. Ua iho ʻo ia me ke anu a ʻike ʻia, a nānā ʻo ia a puni. Ma kahi kūʻē iā ia, ua ʻoki ʻia kahi lua ma ka pā. I kēia manawa ua uhi ʻia e kahi pūʻulu kaola mānoanoa.
  
  ʻO ke kiʻi i hoʻopaʻa ʻia ma kēlā ʻaoʻao o kēia mau kaola, holo koke mai i mua, me ka paʻi ʻana iā lākou me ka uē hoʻokahe koko o ka huhū. Ua hoʻoluliluli ikaika ʻo ia iā lākou, ʻoi aku ka liʻiliʻi o kona helehelena ma mua o ka ʻuhū ʻino.
  
  Akā naʻe me kēia, a ʻoiai ʻo kona ʻano ʻē aʻe, ua ʻike wikiwiki ʻo Kennedy iā ia ma mua o kona hoʻomanaʻo ʻana i kona inoa.
  
  ʻO Thomas Caleb, ka mea pepehi kanaka. Eia ma Kelemānia, me ia. ʻElua mau ʻenemi kino i komo i ke kahua kaua.
  
  Ke hoʻokō ʻia nei ka hoʻolālā a Abel Frey, i hoʻihoʻi ʻia ma New York.
  
  Lele ka puʻuwai o Kennedy, a ʻo ka lele ʻana o ka inaina maʻemaʻe mai kona manamana wāwae a i kona lolo a me ke kua me he pua lā.
  
  "E ke keiki ʻeʻe!" Ua hoʻōho ʻo ia me ka huhū. "He kanaka ʻino loa ʻoe!"
  
  A laila, ala aʻela nā kaola a lele akula ʻo Kaleba iā ia.
  
  
  * * *
  
  
  Ua haʻalele ʻo Drake i ka helikopter ma mua o kona pā ʻana i ka honua, he ʻanuʻu ma hope o Torsten Dahl, a holo aku i ka hōkele paʻa, i lawe ʻia e ka hui hui o nā pūʻali koa honua. Ua hui pū ʻia ka pūʻali, akā hoʻoholo a mākaukau i ke kaua.
  
  Aia lākou he 1.2 mile ma ka ʻākau o La Vereina.
  
  Ua laina laina ʻia nā kaʻa pūʻali koa a me nā kaʻa kīwila, kani nā ʻenekini, kū mākaukau.
  
  ʻO ka hale hoʻokipa he paʻakikī o nā hana: ʻo nā pūʻali koa a me nā pūʻali kūikawā, nā luna naʻauao a me nā koa e ʻākoakoa ana, hoʻomaʻemaʻe a hoʻomākaukau.
  
  Ua hoʻolaha ʻo Dahl i kona hele ʻana ma ka lele ʻana i ka hoʻokipa hōkele a me ka uē nui ʻana a huli nā mea a pau. Ua hāmau ka mahalo.
  
  Ua ʻike mua lākou iā ia, a me Drake, a me nā mea ʻē aʻe, a ua ʻike maikaʻi lākou i nā mea i loaʻa iā lākou ma Iceland. Ua hoʻomaopopo ʻia kēlā me kēia kanaka ma o ka loulou wikiō i hoʻolaha ʻia ma waena o ka hōkele a me ka helikopter.
  
  "Ua mākaukau mākou?" Ua hoʻōho ʻo Dahl. "E luku aku i keia mea ino?"
  
  "Ua mākaukau nā lako," i hoʻōho ai ke Aliʻi. Ua paʻa iā Dahl ke kuleana o kēia hana. "Aia nā snipers. Wela loa mākou e hiki ai iā mākou ke hoʻomaka hou i kēia lua pele, e ka haku!"
  
  Kuno ʻo Dahl. "A laila he aha kā mākou e kali nei?"
  
  Ua piʻi ka leo i hoʻokahi haneli notches. Hoʻopuka nā pūʻali i nā puka, paʻi kekahi i kekahi ma ke kua a hoʻonohonoho i ka hui no ka pia ma hope o ke kaua e hoʻomau i ka wiwo ʻole. Ua hoʻomaka ka uwē ʻana o nā ʻenekini i ka haʻalele ʻana o nā kaʻa i hui ʻia.
  
  Ua hui pū ʻo Drake iā Dahl i ke kolu o ka neʻe kaʻa, he pūʻali koa Humvee. I loko o nā hola pōkole i hala iho nei, ua ʻike ʻo ia he 500 paha kā lākou mau kānaka, ua lawa ia e hoʻopololei ai i ka pūʻali koa liʻiliʻi o Frey he 200 mau kānaka, akā aia ke kūlana kiʻekiʻe o ka Kelemania a ua manaʻo ʻia e loaʻa i nā mea hoʻopunipuni he nui.
  
  Akā hoʻokahi mea i loaʻa ʻole iā ia, ʻo ia ke ʻano o ka pīhoihoi.
  
  Ua lele ʻo Drake ma ka noho mua, e hopu ana i kāna pu panapana, ua kau kona mau manaʻo iā Ben a me Kennedy. Aia ʻo Hayden ma ka noho ma hope o lākou, ua mākaukau no ke kaua. Ua waiho ʻia ʻo Wells ma ka hōkele me ka ʻeha nui o ka ʻōpū.
  
  Ua puni ka huakaʻi i kahi piko ʻoi, a laila ua ʻike ʻia ʻo La Veraine, ua hoʻomālamalama ʻia e like me kahi kumulāʻau Kalikimaka e kū pono ana i ka pōʻeleʻele e hoʻopuni ana iā ia, a ma mua o ka pali ʻeleʻele o ka mauna e piʻi ana ma luna. Ua hamama nui kona mau ipuka, e hoike ana i ka wiwo ole o ke kanaka a lakou i hele mai ai e hookahuli.
  
  Huli ʻo Dahl i ka microphone. "Kahea hope. Ke hoʻomaka nei mākou i ka wela. E mālama ka wikiwiki i nā ola ma aneʻi, e nā kānaka. Ua ʻike ʻoe i nā pahuhopu, a ua ʻike ʻoe i kā mākou koho maikaʻi loa no kahi e waiho ai ka pahu kupapaʻu o Odin. E hana pū kākou me kēia PIG, nā koa."
  
  Ua kū ka loulou no Polite Intelligent Gentleman. Nui loa ka hoʻohenehene. He keʻokeʻo keʻokeʻo ʻo Drake ʻoiai ʻo ka Hummer i hoʻopaʻa ʻia i loko o ka hale kiaʻi o Frey me kahi ʻīniha i koe ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao. Hoʻomaka ka poʻe kiaʻi Kelemania e hoʻāla i ka puʻupuʻu mai ko lākou mau hale kiaʻi kiʻekiʻe.
  
  Ua kī ʻia nā kiʻi mua, e lele ana mai nā kaʻa alakaʻi. I ka wā i kū koke ai ka huakaʻi, ua wehe ʻo Drake i kona puka a holo. ʻAʻole lākou i hoʻohana i ke kākoʻo ea no ka mea he RGPS paha ʻo Frey. Pono lākou e neʻe koke i nā kaʻa no ke kumu like.
  
  E komo a hoʻololi i ka ʻāina o PIGS i hale hana puaʻa.
  
  Holo ʻo Drake i nā lāʻau mānoanoa e ulu ana ma lalo o ka puka makani o ka papahele mua. ʻO ka hui SAS a lākou i hoʻouna aku ai he kanakolu mau minuke i hala aku nei ua hoʻopaʻa ʻia i kahi o ka hale pō a me kāna mau malihini 'civila'. Lele maila nā pōkā mai nā puka makani o ka hale kākela, e hoʻoheheʻe ana i nā paia o ka puka pā i ka wā e kahe ana nā kaʻa i loko. Ua hoʻihoʻi ka pūʻali koa i ke ahi me ka hoʻopaʻi ʻana, ke aniani nahā, ka hahau ʻana i ka ʻiʻo a me ka iwi, a me ka hoʻohuli ʻana i ke alo pōhaku i mush. He uwa, uwa, a me ke kāhea ʻana no ka hoʻoikaika ʻana.
  
  He haunaele i loko o ka hale kākela. Ua puka mai kekahi pahū RPG mai ka puka makani o ka papahele o luna, hāʻule i loko o ka hale kiaʻi o Frey a luku i kekahi hapa o ka pā. Holo ka ʻōpala i nā koa hoʻouka kaua. Ua hoʻi hou mai ke ahi pū me ka mīkini a hāʻule kekahi koa Kelemania mai ka papahele o luna, me ka uē ʻana a me ka hāʻule ʻana a hiki i kona paʻi ʻana i ka honua me kahi ulia weliweli.
  
  Ua wehe ʻo Dahl a me kekahi koa i ke ahi ma nā puka mua. ʻO kā lākou mau pōkā a i ʻole ricochets i make i ʻelua mau kānaka. Ua holo ʻo Dahl i mua. Aia ʻo Hayden ma kahi o ka hakakā ma hope ona.
  
  "Pono mākou e komo i loko o kēia lua o Gehena! Ano!"
  
  ʻO nā pahū hou i haʻalulu i ka pō. Ua kuʻi ka lua o ka RPG i ka lua nui he mau kapuaʻi ma ka hikina o Drake's Hummer. Ua hāʻule ka ua lepo a me nā pōhaku i ka lewa
  
  Ua holo ʻo Drake, kūlou, e noho ana ma lalo o ke ʻano o nā pōkā e ʻoi aku i ka lewa ma luna o kona poʻo.
  
  Ua hoʻomaka maoli ke kaua.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hōʻike ka lehulehu i kona koko koko ma mua o ka pā ʻana o Kennedy lāua ʻo Kaleba. Ua puni ʻo Kennedy me ke akahele, ʻo kona mau manamana lima e hoʻopaʻa nei i ka lepo, kona mau wāwae e hoʻāʻo ana i ka pōhaku a me ka honua, me ka neʻe hewa ʻole i ʻike ʻole ʻia. Paʻakikī kona lolo e hoʻomaopopo i nā mea a pau, akā ua ʻike mua ʻo ia i kahi nāwaliwali o kona hoa paio-ʻo ke ʻano o kona mau maka i ʻike ai i ke kiʻi i uhi ʻia e kona ʻaʻahu kino ʻole.
  
  No laila, ʻo kēia kekahi ala e pepehi ai i ka mea pepehi kanaka. Ua nānā ʻo ia i ka ʻimi ʻana i kekahi.
  
  ʻO Kaleba ka hana mua. Lele mai ka laha mai kona mau lehelehe aku i kona lele ʻana iā ia me nā lima e lele ana. Ua hakakā ʻo Kennedy iā ia a haʻalele. Ua hele ka lehulehu no ke koko. Ua ninini kekahi i ka waina ʻulaʻula ma ka honua, he hōʻailona hōʻailona o ke koko a lākou i makemake ai e hoʻokahe. Ua lohe ʻo ia iā Frey, ke kanaka maʻi, e koi ana iā Caleb, ka psychopath puʻuwai ʻole, e hana i kēia.
  
  I kēia manawa ua lele hou ʻo Kaleba. Ua ʻike ʻo Kennedy iā ia e hilinaʻi ana i ka pā. Nalo ʻo ia i ka noʻonoʻo ʻana, hoʻopilikia ʻia e ka lehulehu.
  
  A laila, aia ʻo Kaleba ma luna ona, ʻo kona mau lima ʻaʻole i hili ʻia ma kona ʻāʻī - ʻo kona ʻāhu, hoʻopailua... lima ʻole.
  
  ... lokoino a me ka make...
  
  ... e hamo ana i kona pelapela ma kona ili a pau. Ua kani nā bele hoʻolaha ma kona poʻo. Pono ʻoe e hoʻōki i ka noʻonoʻo ʻana pēlā! Pono ʻoe e noʻonoʻo a hakakā! E hakakā i kahi hakakā maoli, ʻaʻole kahi moʻolelo āu i hana ai.
  
  Uwe hou ka lehulehu hoʻomanawanui. Ua wawahi lakou i na omole a me na aniani i ka pa, e uwo ana e like me na holoholona makemake e pepehi.
  
  A ʻo Kaleba, kokoke loa ma hope o nā mea a pau i hana ʻia. Ua pana ʻia kona kikowaena o ka manaʻo, puhi ʻia i Gehena. Ua kuʻi ka monster iā ia ma ka ʻaoʻao, ʻoiai e hoʻopili ana i kona poʻo i kona umauma. ʻO kona umauma lepo lepo a me ka hou. A laila hahau hou ʻo ia iā ia. Pahū ka ʻeha ma kona umauma. Ua haʻalulu ʻo ia. Ua ninini ʻia ka waina ʻulaʻula ma luna ona, e kahe ana mai luna mai.
  
  "ʻO ia kēlā," i hoʻohenehene ai ʻo Kaleba iā ia. "E iho i kou wahi."
  
  Ua halulu ka lehulehu. Holoi ʻo Kaleba i kona mau lima hoʻopailua ma kona lauoho loloa a ʻakaʻaka me ka ʻinoʻino a make.
  
  "E piss i kou kino make, bitch."
  
  Ua hāʻule ʻo Kennedy i kona mau kuli, a pakele pōkole mai ka lima o Kaleba. Ua hoʻāʻo ʻo ia e ʻalo iā ia, akā ua paʻa paʻa ʻo ia iā ia ma kona puʻuwai. Huki hou aʻela ʻo ia iā ia i mua ona, me ka ʻakaʻaka ʻana e like me ka mea ʻino me ke poʻo make. ʻAʻohe ona koho. Wehe aʻela ʻo ia i kona puʻupuʻu, kona ʻano pālule huna kino, a hoʻokuʻu i lalo i kona mau wāwae. Ua hoʻohana ʻo ia i kāna pūʻiwa pōkole e kokolo aku ma luna o kona ʻāʻī. Ua ʻānai nā pōhaku i kona ʻili. Uwe ka lehulehu. Holo akula ʻo Kaleba i mua, a komo i loko o ka pūhaka o kona ʻaʻahu, akā, kiʻi ʻino akula ʻo ia iā ia ma ka maka, me ke kani ʻana o ke kapa komo i hope e like me kona ihu, koko a haki, e kau ana ma ka ʻaoʻao. Noho ʻo ia ma laila no kekahi manawa, e nānā ana i kāna ʻenemi a ʻike ʻo ia ʻaʻole hiki ke nānā aku mai kona mau maka koko koko.
  
  
  * * *
  
  
  Ua ʻōwili ʻo Drake ma ka puka nani i loko o ka lobby nui. Ua hoʻopaʻa maoli ʻia ka SAS i ka wahi hale kalapu a uhi i ke alapiʻi nui. ʻAʻole maikaʻi loa ke koena o ka hale kākela.
  
  Paʻi ʻo Dahl i kona ʻeke umauma. "E hōʻike ana nā kiʻi i kahi lumi mālama ma ko mākou ʻākau a ma ka ʻēheu hikina loa. Mai kānalua i kekahi mea i kēia manawa, Drake. Hayden. Ua ʻae mākou ʻo ia ka wahi kūpono loa no Frey, ko mākou mau hoaaloha a me ka lua."
  
  "ʻAʻole wau i moeʻuhane no ia mea," wahi a Hayden me ka manaʻo paʻa.
  
  Me ka pūʻulu o nā kāne e ʻimi ana ma hope ona, ua hahai ʻo Drake iā Dahl ma ka puka i ka ʻēheu hikina. I ka wehe ʻana o ka puka, ʻoi aku ka nui o nā pōkā i ka lewa. ʻO Drake a ʻolokaʻa a kū i luna me ke kī ʻana.
  
  A ʻo ko Frey ka poʻe i waena o lākou!
  
  Ua ʻānaʻi nā pahi. Ua kī ʻia nā pū kī lima. E iho ana na koa mai ka hema a me ka akau. Hoʻopili ʻo Drake i ka waha o kāna pū i ka luakini o kekahi o nā kiaʻi o Frey, a laila hoʻokomo i ka mea kaua i ke kūlana kiʻi i ka manawa kūpono e hoʻokomo i ka pōkā ma ke alo o kāna mea hoʻouka kaua. Ua hoʻouka ke kiaʻi iā ia mai ka hema. Ua ʻalo ʻo Drake i ka lunge a kuʻekuʻe i ke kanaka i ka maka. Ua kūlou ʻo ia ma luna o ke kanaka ʻike ʻole, lālau aʻela i kāna pahi a hoʻokuʻu i kona piko i ke poʻo o kekahi e kokoke ana e ʻoki i ka ʻāʻī o ka Delta Commandos.
  
  Ua kani ka pu panapana ma ka aoao o kona pepeiao; ʻO ka mea kaua punahele a SGG. Ua hoʻohana ʻo Hayden i kahi Glock a me kahi pahi pūʻali koa. ʻO ka ikaika multinational no kahi hanana multinational, manaʻo ʻo Drake. Ua kani hou nā kiʻi ma ka ʻaoʻao o ka lumi. E hoʻokomo i ka poʻe Italia.
  
  Ua ʻolokaʻa ʻo Drake ma lalo o ka pā ʻaoʻao o ka ʻenemi. Huli ʻo ia i kona kino holoʻokoʻa, nā wāwae ma mua, e kīkēkē ana i ke kanaka mai kona mau wāwae. I ka pae ʻana o ke kanaka ma luna o kona kuamoʻo, ua pepehi ʻo Drake iā ia iho.
  
  Kū aʻela ka luna SAS mua a ʻike iā Dahl he ʻumi mau wāwae i mua. E emi mai ana ko lakou mau enemi - he mau kakini wale no paha i koe, i hoounaia e hooluhi i ka poe hoouka kaua. ʻO ka pūʻali koa maoli ma kahi ʻē aʻe.
  
  "ʻAʻole maikaʻi no ka hoʻomaʻamaʻa ʻana," i ʻoni ʻia ka Swede, ke koko a puni kona waha. "E hele i mua!"
  
  Hele lākou ma kekahi puka ʻē aʻe, hoʻomaʻemaʻe i kahi lumi o nā pahele booby, a laila kahi lumi ʻē aʻe kahi i ʻohi ai nā snipers i ʻeono o nā mea maikaʻi ma mua o ka hoʻopau ʻia ʻana. I ka hopena, ua ʻike lākou iā lākou iho ma ke alo o kahi pā pōhaku kiʻekiʻe me nā puka puka e kī ana nā pū mīkini. Aia ma waenakonu o ka pā pōhaku kekahi puka kila ʻoi aku ka maikaʻi, e hoʻomanaʻo ana i kahi waihona panakō.
  
  "ʻO ia nō," wahi a Dahl me ke kūlou ʻana i hope. "Ka lumi nānā o Frey."
  
  "Me he makuahine ʻoʻoleʻa lā," i ʻōlelo ai ʻo Drake, e uhi ana ma hope ona, e hāpai ana i kona lima i ka holo ʻana o nā pūʻali koa iā ia. Nānā aʻela ʻo ia iā Hayden, akā ʻaʻole hiki iā ia ke ʻike i kona ʻano wiwi i waena o nā kāne. Ma hea ʻo ia i hele ai? E ʻoluʻolu, mai hoʻokuʻu iā ia e moe hou ma laila... koko...
  
  "He puʻu paʻakikī ʻo Fort Knox," wahi a ka Delta commando i kāna ʻai ʻana.
  
  Nānā ʻo Drake lāua ʻo Dal kekahi i kekahi. "Na mokomoko!" - ʻōlelo lāua ʻelua i ka manawa hoʻokahi, e pili ana i kā lākou kulekele 'wikiwiki a mai hoʻopunipuni'.
  
  ʻElua mau pū nunui i kaʻalo pono ʻia ma ka laina, e ʻakaʻaka ana nā koa i ka nānā ʻana. Ua hoʻopaʻa ʻia nā makau hao kila ikaika i nā pahu o nā pūkuniahi ikaika, e like me nā mea hoʻolele pōhaku.
  
  Ua holo hope nā koa ʻelua ma ke ala i hele mai ai, me ka paʻa ʻana i nā kaula kila hou ma ko lāua mau lima. ʻO nā kaula kila i hoʻopaʻa ʻia i ke keʻena puha ma hope o nā mea hoʻolele.
  
  Ua kaomi pālua ʻo Dahl i kāna pili Bluetooth. "E haʻi mai iaʻu i ka wā e hoʻomaka ai kāua."
  
  Ua hala kekahi mau kekona, a laila hiki mai ka pane. "Imua!"
  
  Ua hoʻonohonoho ʻia kahi pā. Ua hele aku ʻo Drake lāua ʻo Dahl me nā mea hoʻolele grenade i kau ʻia ma luna o ko lāua mau poʻohiwi, hopu i ka pahu, a huki i nā kumu.
  
  Ua lele ʻia ʻelua mau makau hao hao me ka wikiwiki o ka pōhaku, e ʻeli hohonu ana i ka pā pōhaku o ka waihona waiwai o Frey ma mua o ka haki ʻana i kēlā ʻaoʻao. I ka wā i ʻike ai lākou i ka lewa, ua hoʻāla ka mea ʻike i kahi hāmeʻa nāna i wili i nā makau iā lākou iho, e koi ikaika ana iā lākou i ka paia ma kēlā ʻaoʻao.
  
  Paʻi ihola ʻo Dahl iā ia iho ma ka pepeiao. "Hana iā ia".
  
  A mai lalo mai, hiki iā Drake ke lohe i ka leo o ʻelua Hummer e neʻe ana i hope, nā kaula i hoʻopili ʻia i kā lākou mau bumper i hoʻoikaika ʻia.
  
  Pahū ka pā hiki ʻole o Frey.
  
  
  * * *
  
  
  Ua kipaku ʻo Kennedy i waho i ka ʻōlelo aʻo ʻana ʻoiai ʻo Kaleba e ʻakaʻaka iā ia, hopu i kona kuli a hoʻouna iā ia e haʻalulu. Ua hoʻohana ʻo ia i ka manawa hoʻomaha e lele ai i luna. Hele hou maila ʻo Kaleba a paʻi akula i kona pepeiao me ke kua o kona lima.
  
  Ua hauʻoli ka lehulehu ma luna ona. He mau tausani dala ka waiwai o ka waina kakaikahi a me ka whiskey maikai i hookaheia ma ka lepo o ke kahua. Ua lana i lalo kekahi mau panty lace wahine. Nai Kane. ʻO kekahi mau cufflinks Gucci, ʻo kekahi o ia mau mea e lele ana ma ke kua huluhulu o Kaleba.
  
  "Pepehi iā ia!" Ua hoʻōho ʻo Frey.
  
  ʻO Kaleba ke kaʻa ʻana iā ia e like me ke kaʻaahi ukana, nā lima kīkoʻo, nā leo ʻeha e puka mai ana mai loko mai o kona ʻōpū. Ua hoʻāʻo ʻo Kennedy e lele aku, akā ua hopu ʻo ia iā ia a hoʻāla aʻe iā ia mai ka honua, a hāpai iā ia mai ka papahele.
  
  ʻOiai i ka lewa, hiki iā Kennedy ke makaʻu wale i kona kali ʻana i ka pae ʻana. A paʻakikī, hāʻule ka pōhaku a me ka honua i kona iwi kuamoʻo, e kīkē ana i ka ea mai kona mau māmā. ʻO kona mau wāwae i lele i luna, akā, komo ʻo Kaleba i loko o lākou a noho ma luna ona, e hoʻomaha ana i kona mau kuʻekuʻe i mua.
  
  "E like me ia," i ʻōhumu ai ka mea pepehi kanaka. "I kēia manawa e uē ana ʻoe. ʻEeeeee!" Ua like kona leo me ke kani ʻana o ka puaʻa i loko o ka hale pepehi ma kona mau pepeiao. "Eeeeeeeee!"
  
  ʻO ka ʻeha nui i hoʻopā ʻia ke kino o Kennedy. He ʻīniha ka mamao o ke keiki kāne mai ona aku nei, e waiho ana kona kino ma luna ona, e kulu ana ka kulu mai kona mau lehelehe ma kona mau papalina, e ʻā ana kona mau maka i ke ahi ahi, ua hoʻopā ʻo ia i kona ʻāʻī ma luna ona.
  
  Ua nele ʻo ia no kekahi manawa, e hoʻāʻo mau ana e hopu i kona hanu. Kuʻi kona lima i loko o kona ʻōpū. E hana like nō kona lima hema i ka wā i kū ai. ʻO ka manaʻo paʻapū, a laila, neʻe aʻe i luna o kona puʻu a hoʻomaka e ʻomi.
  
  Ua ʻāʻo ʻo Kennedy, e ʻā ana i ka ea. Ua ʻakaʻaka ʻo Kaleba me he pupule lā. Ua ʻoi aku ʻo ia. Ua aʻo ʻo ia i kona mau maka. Ua hilinaʻi ʻo ia ma luna o kona kino, e ʻeha ana iā ia me kona kaumaha.
  
  Kikeke ʻo ia me ka ikaika e hiki ai iā ia, e kīkēkē ana iā ia. Ua hoʻomaopopo pono ʻo ia i ka loaʻa ʻana mai o kahi pā. ʻO nā pono wili a ka palaka i hoʻopakele i kona ola.
  
  Pahee hou ia. Ua hoʻomāʻewaʻewa ka lehulehu iā ia - i kāna hana, i kona lole lepo, i kāna hoki i ʻoki ʻia, i kona mau wāwae koko. Kū aʻela ʻo Kaleba, me he pōhaku lā, mai ka ʻaoʻao o ka lanakila a hohola aʻela i kona mau lima me ka ʻakaʻaka.
  
  A laila, lohe ʻo ia i kahi leo, nāwaliwali akā e ʻoki ana i ka puʻupuʻu haʻahaʻa.
  
  ʻO ka leo o Ben: "Ke neʻe mai nei ʻo Drake, Kennedy. Ke hoʻokokoke nei ʻo ia. Ua loaʻa iaʻu kahi leka!"
  
  ʻAʻole loaʻa iā ia ma ʻaneʻi. ʻAʻole hiki iā ia ke noʻonoʻo, ʻo nā wahi āpau o ka hale kākela, e ʻimi ʻo ia i kēia. ʻO ka waihona a i ʻole nā pūnaewele paha kāna pahuhopu. He mau hola paha kēia....
  
  Pono ʻo Ben iā ia. ʻO ka poʻe i hōʻeha ʻia ʻo Kaleba e pono mau iā ia.
  
  Kū i luna a uē ke hiki ʻole.
  
  Holo wikiwiki aku ʻo Kaleba iā ia, me ka noʻonoʻo ʻole i kona manaʻo ponoʻī. Ua hoʻohālikelike ʻo Kennedy i ka weliweli, a laila hāpai aʻela i kona wāwae a kuʻi pololei i kona kuʻe lima i kona alo e hele mai ana.
  
  Ua kahe ke koko ma kona lima. Ua kū ʻo Kaleba me he mea lā ua holo ʻo ia i ka pā pōhaku. Hoʻoikaika ʻo Kennedy i kāna pono, kuʻi iā ia ma ka umauma, kuʻi i kona ihu i haki mua ʻia, kīkī iā ia ma nā kuli. Ua hoʻohana ʻo ia i nā ala āpau e hiki ai ke hoʻopau i ka mea hoʻopaʻi.
  
  Ua piʻi aʻe ka halulu o ka lehulehu, akā ʻaʻole ʻo ia i lohe. Hoʻokahi ʻōpuʻu wikiwiki i nā pōpō, hoʻokuʻu ʻia ka ʻoki i kona mau kuli, ʻo kekahi ma ka ʻauwae hoʻohuli iā ia ma kona kua. Ua hāʻule ʻo Kennedy i loko o ka lepo e pili ana iā ia, me ka haʻalulu ʻana no ka luhi, a nānā ʻo ia i kona mau maka kānalua.
  
  Aia ka halulu ma kahi kokoke i kona kuli ʻākau. Nānā aʻela ʻo Kennedy i hope a ʻike ʻo ia i kahi ʻōmole waina naha i hoʻopaʻa ʻia i lalo i ka lepo. He merlot e kahe mau ana i ka wai ʻulaʻula.
  
  Huli akula ʻo Kaleba iā ia. Ua lawe ʻo ia i ka hahau ʻana i ka maka me ka ʻole o ka ʻū. "Pono ʻoe e make," wahi āna. "No Olivia Dunn," ua huki ʻo ia i ka ʻōmole nahā mai ka lepo. "No Selena Tyler," ua hāpai ʻo ia ma luna o kona poʻo. "ʻO Miranda Drury," i hoʻohui ai ʻo ia, "ʻo kāna puhi mua i haki i nā niho, ka cartilage a me ka iwi. "A no Emma Silke," ʻo kāna lua ʻana i lawe aku i kona maka. "No Emily Jane Winters," ʻo kāna hahau hope loa i hoʻohuli ai i kona ʻāʻī i mea mincemeat.
  
  A kukuli ihola ʻo ia ma luna o ka lepo koko, lanakila, adrenaline e puhi ana i loko o kona mau aʻa a puʻupuʻu i loko o kona lolo, e hoʻāʻo ana e hopu hou i ke kanaka i haʻalele iā ia i kekahi manawa.
  
  
  Kanaha Kumamāhā
  
  
  
  LA VEREIN, KELEMANIA
  
  
  Ua kauoha ʻia ʻo Kennedy e hoʻi i ke alapiʻi me ka pū. Ua waiho ʻia ke kino o Thomas Caleb e ʻōwili ana ma kahi i make ai.
  
  ʻAʻole hauʻoli ʻo Frey, e kamaʻilio ana ma kāna kelepona paʻalima. "Vault," wahi āna. "E mālama i ka waihona i nā koina āpau, Hudson. ʻAʻohe oʻu manaʻo i kekahi mea ʻē aʻe, e ka naʻaupō. E haʻalele ʻoe i kēia wahi moe a hana i kaʻu mea e uku ai iā ʻoe e hana!"
  
  Ua hoʻopau ʻo ia i ka pilina a nānā iā Kennedy. "Me he mea lā ua komo mai kou mau hoaaloha i koʻu hale."
  
  Ua hāʻawi ʻo Kennedy iā ia i kahi nānā maʻalahi ma mua o ka huli ʻana i ka elite i ʻākoakoa. "Me he mea lā e loaʻa iā ʻoukou nā mea lapuwale."
  
  He ʻakaʻaka mālie a me ke kani ʻana o nā aniani. Ua hui pū ʻo Frey no kekahi manawa ma mua o ka ʻōlelo ʻana, "E inu ʻoe, e oʻu mau hoaaloha. A laila e haʻalele ma ke ʻano maʻamau.
  
  Ua hoʻopunipuni ʻo Kennedy i ka wiwo ʻole, ua lawa ka wini ʻana iā Ben. E pōʻino inā ʻaʻole ʻeha kona kino e like me ka uʻi. Ua wela kona hoki a ua kuʻi kona mau wāwae; Ua ʻeha kona poʻo a ua uhi ʻia kona mau lima i ke koko ʻokoʻa.
  
  Hāʻawi ʻo ia iā Frey. "Hiki iaʻu ke hoʻomaʻemaʻe i kēia?"
  
  "E hoʻohana i kou pālule," ʻakaʻaka ʻo ia. "I kēlā me kēia hihia, ʻaʻohe mea ʻē aʻe ma mua o kahi lole. Me ka kānalua ʻole, e hoʻohālike ana ia i ke koena o kou ʻaʻahu. "
  
  Ua hoʻoluliluli ʻo ia i kona lima ma ke ʻano aliʻi. "E lawe mai iā ia. A he keikikāne.
  
  Haʻalele lākou i ke kahua pāʻani, ua luhi ʻo Kennedy a hoʻāʻo e hoʻomaha i kona poʻo wili. ʻO nā hopena o kāna hana e noho pū me ia no nā makahiki he mau makahiki, akā ʻaʻole kēia ka manawa e noho ai. Aia ʻo Ben ma kona ʻaoʻao a, e hoʻoholo ana i ke ʻano o kona mau helehelena, e hoʻāʻo maoli ana e hōʻoluʻolu iā ia me ka telepathically.
  
  "Mahalo, e ke kāne," i ʻōlelo ai ʻo ia me ka nānā ʻole ʻana i nā kiaʻi. "He wahi keke ia."
  
  Ma hope o ka ʻaoʻao hema, hele lākou i kahi alahele ʻē aʻe i lālā mai ko lākou poloka kelepona. Ua hōʻiliʻili ʻo Kennedy i kona mau manaʻo.
  
  E ola wale, manaʻo ʻo ia. E noho ola wale.
  
  Ua loaʻa hou iā Frey kekahi kelepona. "He aha? Aia lākou i loko o kahi waihona? Puʻupuʻu! ʻO ʻoe... ʻoe..." ʻōhumu ʻo ia me ka huhū. "E Hudson, ʻoe ... e hoʻouna i ka pūʻali koa holoʻokoʻa ma ʻaneʻi!"
  
  Ua ʻoki koke ka leo uila i ka pilina, e like me ka guillotine e ʻoki ana i ke poʻo o ke aliʻi wahine Farani.
  
  "E lawe iā lākou!" Huli ʻo Frey i kona mau kiaʻi. "E lawe iā lākou i ka hale noho. Me he mea lā ua ʻoi aku ka nui o kou mau hoaaloha ma mua o ko mākou manaʻo mua, e ke aloha Kennedy. E hoʻi au e mālama i kou mau ʻeha ma hope."
  
  Me keia mau huaolelo, ua hele koke aku la ke Kelemania hupo. Ua ʻike maopopo ʻo Kennedy ʻo lāua wale nō ʻo Ben me ʻehā mau kiaʻi. "E hoʻomau," hoʻokuke aku kekahi o lākou iā ia i ka puka ma ka hope o ke alahele.
  
  I ko lākou hele ʻana i kēia, ua ʻālohilohi ʻo Kennedy me ka pīhoihoi.
  
  Ua wāwahi ʻia kēia ʻāpana o ka hale kākela, ua kūkulu ʻia kahi kaupaku hou ma luna o ke poʻo a ua hoʻopaʻa ʻia nā 'hale' pōhaku liʻiliʻi ma kēlā ʻaoʻao kēia ʻaoʻao. ʻAʻole i ʻoi aku ka nui ma mua o nā hale pā nui, aia ma kahi o ʻewalu o lākou. Ua ʻike koke ʻo Kennedy ua ʻoi aku ka nui o nā paʻahao i hala ma kēia wahi i ka manawa hoʻokahi.
  
  He kanaka ʻino ma mua o Thomas Caleb?
  
  E hui me Abel Frey.
  
  Ua piʻi aʻe kona kūlana i kēlā me kēia kekona. Ke hookuke nei na kiai ia laua me Ben i kekahi o na hale. I loko, ua pau ka pāʻani. Nalo ʻoe.
  
  Hiki iā ia ke lawe i hoʻokahi, ʻelua paha. Akā ʻehā? ʻAʻole ʻo ia i kū i kahi manawa.
  
  Inā wale nō....
  
  Nānā hou akula ʻo ia i ke kiaʻi kokoke loa a ʻike ʻo ia e nānā pono ana iā ia. "E, ʻo ia anei? E hoʻokomo anei ʻoe iā mākou i laila?"
  
  "ʻO kēia kaʻu mau kauoha."
  
  "E nana. Aia kēia kanaka - hele mai ʻo ia ma kēia ala e hoʻopakele i kona kaikuahine. Manaʻo ʻoe, um, hiki paha iā ia ke ʻike iā ia. Hoʻokahi wale nō manawa."
  
  "Nā kauoha mai Frey. ʻAʻole ʻae ʻia mākou.
  
  Nānā ʻo Kennedy mai kekahi kiaʻi a i kekahi. "A he aha? ʻO wai ka mea e ʻike? ʻO ka noʻonoʻo ka mea ʻala o ke ola, ʻeā?"
  
  Hawē maila ke kiaʻi iā ia. "He makapō anei ʻoe? ʻAʻole anei ʻoe i ʻike i nā kāmela ma kēia wahi pōʻino?"
  
  "Ke paʻakikī nei ʻo Frey i ka hakakā ʻana i ka pūʻali koa," ʻakaʻaka ʻo Kennedy. "No ke aha ʻoe i manaʻo ai ua holo wikiwiki ʻo ia?" E nā kāne, e ʻike ʻo Ben i kona kaikuahine, a laila e ʻoki iki au iā ʻoe ke hiki mai nā luna hou."
  
  Ua nana malu na kiai kekahi i kekahi. Ua hoʻokomo hou aku ʻo Kennedy i ka manaʻoʻiʻo i loko o kona leo a me ka hoʻopiʻi hou ʻana i kāna ʻōlelo kino, a ʻaʻole i liʻuliʻu e wehe ana lāua ʻelua i ka puka o Karin.
  
  ʻElua mau minuke ma hope mai ua lawe ʻia ʻo ia i waho. Hele ʻo ia ma waena o lākou, me ka luhi, ʻaʻohe o kona lauoho lauoho a huki ʻia kona mau maka.
  
  Akā, ʻike ʻo ia iā Ben a ʻālohilohi kona mau maka e like me ka uila i loko o ka ʻino. Me he mea lā ua hoʻi ka ikaika i kona kino.
  
  Ua ʻike ʻo Kennedy i kona mau maka i ka hui ʻana o nā pūʻulu ʻelua, e hoʻāʻo ana e haʻi koke i ka wikiwiki, ka pōʻino, ke ʻano hope loa o kona manaʻo pupule, me ka nānā ʻole ʻana.
  
  Ua hoʻolei aku ʻo Karin i nā kiaʻi a uē. "E hele ʻoe a kiʻi i kekahi, e ka poʻe palaka. "
  
  
  * * *
  
  
  Ua alakaʻi ʻo Thorsten Dahl i ka hoʻopiʻi, e hoʻopaʻa ana i kāna pū i waho e like me ka pahi kaua i hoʻokiʻekiʻe ʻia, e hoʻōho ana ma luna o kona mau māmā. Aia ʻo Drake ma kona ʻaoʻao, e holo wikiwiki ana ma mua o ka hiolo ʻana o ka pā holoʻokoʻa o ka waihona. Ua hoʻopuehu ʻia ka uahi a me ka ʻōpala ma kēlā wahi liʻiliʻi. I ka holo ʻana o Drake, ʻike ʻo ia i nā pūʻali koa hui ʻē aʻe e lele ana ma nā ʻaoʻao ʻelua. He poʻe holo wikiwiki lākou o ka make, e neʻe ana ma luna o ko lākou mau ʻenemi me ka manaʻo pepehi kanaka.
  
  Hoʻomaka ka manaʻo o Drake i ka ʻāwili ʻana o ka uahi a lahilahi. Ma ka hema e kū ana he pūʻulu o nā kiaʻi, paʻa i ka makaʻu, lohi i ka hana. Ua kī ʻo ia i ka pohā i waena o lākou, a luku ʻia ʻekolu mau kino. Ua lohe mua ʻia ke ahi hoʻihoʻi. Ua hāʻule nā koa ma kona hema a me ka ʻākau, e paʻi ikaika ana i ka pā i hiolo me ko lākou ikaika.
  
  Ua kahe ke koko i mua pono o kona mau maka i ka huli ʻana o ke poʻo o ka ʻItalia i mahu, ʻaʻole lawa ka wikiwiki o ke kanaka e ʻalo i ka pōkā.
  
  Drake manu nūnū no ka uhi. ʻO nā pōhaku ʻoi a me ke kaʻa i haehae i ka ʻiʻo ma kona mau lima i kona hāʻule ʻana i ka papahele. I ka ʻōwili ʻana, kī ʻo ia i kekahi mau pahu ma nā kihi. Uā nā kānaka. Ua pahū ka hōʻike ma lalo o ke ahi ikaika. ʻO nā iwi kahiko i kaʻawili i ka lewa me ka neʻe mālie e like me nā kiko lepo.
  
  Ua kani hou nā pana i mua, a ʻike akula ʻo Drake i ka lehulehu o ka poʻe e neʻe ana. ʻO Iesu! Aia nō ka pūʻali koa o Frey i ko lākou ʻano make, e neʻe wikiwiki ana i mua i ko lākou manaʻo ua loaʻa iā lākou ka pōmaikaʻi.
  
  
  * * *
  
  
  Ua hoʻohana ʻo Karin i ka hoʻomaʻamaʻa martial arts e hoʻopau i kona mau kiaʻi i loko o kahi mau kekona. Hāʻawi ʻo Kennedy i ka lima ʻoi hope ma ka ʻauwae o kāna kiaʻi, a laila hele i mua a kuʻi i kona poʻo me ka ikaika a ʻānaʻi nā hōkū i mua o kona mau maka. Ma hope o kekona, ʻike akula ʻo ia i kona hoa paio ʻelua, ʻo ia ka ʻehā kiaʻi, e lele ana ma ka ʻaoʻao e hoʻokaʻawale i waena o lākou.
  
  Ua kaumaha kona puʻuwai. No laila, ʻo ka hā o ke kiaʻi he alahaka mamao loa. ʻOiai no ʻelua o lākou.
  
  ʻIke ʻia ke kiaʻi me ka ʻeʻe i kona hāpai ʻana i kāna pu raifela. Me nā manamana lima haʻalulu, nānā ʻo ia i ka wahi no ke kōkua. Ua ʻō aku ʻo Kennedy i kona mau lima, a i waho.
  
  "E mālie, e ke kanaka. E noho mālie."
  
  Ua wili kona manamana lima me ka makau. Kani mai la kekahi pana a lele mai ke kaupaku.
  
  Ua ʻeha ʻo Kennedy. Ua mānoanoa ka ea i ka haʻalulu, a ua hoʻohuli ʻia i ka hupa makaʻu.
  
  Ua ʻaneʻane uē ʻo Ben i ka hoʻomaka ʻana o kāna kelepona paʻani i ke kani kani kani ma muli o kona hopohopo. Hoʻopili ʻia ke kiʻi o Sizer a hiki i ka nui.
  
  Lele nō hoʻi ke kiaʻi me ka hoʻolei ʻana i kekahi pana ʻole. Ua manaʻo ʻo Kennedy i ka makani mai ka pōkā i hala i kona poʻo. ʻO ka makaʻu maʻemaʻe i hoʻopaʻa iā ia a hiki i kahi.
  
  E ʻoluʻolu, manaʻo ʻo ia. Mai noho pupule. E noʻonoʻo i kāu hoʻomaʻamaʻa.
  
  Kiola akula ʻo Ben i kāna kelepona i ke kiaʻi. Ua ʻike ʻo Kennedy iā ia e hāliʻi a hāʻule koke i lalo i ka papahele no ka hana hou ʻana i kahi mea hoʻonāukiuki. I ka wā i hoʻokuʻu ai ke kiaʻi i ke kelepona a huli i kona manaʻo, ua hāpai ʻo Kennedy i ke kolu o ka mea kaua.
  
  ʻO Karin naʻe, ua noho ʻo ia ma ʻaneʻi no kekahi manawa. Ua ʻike a ʻike ʻo ia i nā pilikia. Ua kī koke ʻo ia. Ua hoʻihoʻi ke kiaʻi i ka wā i hū mai ai ke ao ʻulaʻula mai kona ʻaʻahu. A laila, pāhola maila kekahi wahi ʻeleʻele ma luna o kona poʻohiwi a ʻano piʻoloke kona nānā ʻana, a laila huhū.
  
  Ua pana ʻo ia iā Ben.
  
  Akā ʻaʻole i kūleʻa ka pana, ʻaʻohe kānalua i kōkua ʻia e ka ʻoiaʻiʻo ua pahū kona poʻo i hoʻokahi millisecond ma mua o kona huki ʻana i ke kumu.
  
  Ma hope ona, i hoʻopaʻa ʻia e nā ʻōpala o kona koko, e kū ana ʻo Hayden me kahi Glock ma kona lima.
  
  Nānā akula ʻo Kennedy iā Ben lāua ʻo Karin. Ua ʻike au i ko lāua nānā ʻana me ka hauʻoli, ke aloha a me ke kaumaha. He mea kūpono ke hāʻawi iā lākou i hoʻokahi minute. A laila aia ʻo Hayden ma kona ʻaoʻao, e kunou ana iā Ben me ka ʻoluʻolu.
  
  "Pehea ʻo ia?"
  
  Winike akula ʻo Kennedy. "E hauʻoli ʻo ia i kēia manawa i kou hiki ʻana mai."
  
  A laila, kū ihola ʻo ia. "Pono mākou e hoʻopakele i nā pio ʻē aʻe ma ʻaneʻi, Hayden. E lawe kāua iā lākou a haʻalele i kēia lua."
  
  
  * * *
  
  
  Ua hakakā nā pūʻali ʻelua, ua kī ʻia nā pūʻali koa hui i ko lākou mau hoa paio ma ia wahi, ua kuʻi nā Kelemania i nā pahi a hoʻāʻo e hoʻokokoke koke aku.
  
  No kekahi manawa, manaʻo ʻo Drake he mea lapuwale kēia pāʻani pahi, pupule loa, akā hoʻomanaʻo ʻo ia ʻo wai ko lākou haku. Abel Frey. ʻAʻole makemake ka pupule i kāna ʻaoʻao ponoʻī e hoʻohana i nā pōkā inā e hōʻino lākou i kāna mau mea waiwai waiwai.
  
  I waena o lākou, ua ʻoki ʻo Drake i ka ʻenemi ma hope o ka ʻenemi. Ua ʻōhumu nā koa a hahau kekahi i kekahi a puni iā ia, me ka hoʻohana ʻana i ka ikaika e haki ai nā iwi. Uā nā kānaka. ʻO ke kaua, he hakakā lima a me ka lima. Ua hilina'i ke ola i ka laki ma'ema'e a me ka na'au ma mua o ke akamai.
  
  ʻOiai ʻo ia e pana ana, kuʻi a me ka hele ʻana, ʻike ʻo ia i kahi kiʻi ma mua. Ka puahiohio darvish o ka make.
  
  Ua hakakā ʻo Alicia Miles i kona ala ma waena o nā pūʻali koa super honua.
  
  Huli aku ʻo Drake iā ia. Ua pau ka leo o ke kaua. Aia lākou ma ke kua o ka waihona, ʻo ka sarcophagus o Odin e pili ana iā lākou, ua wehe ʻia i kēia manawa, me kahi pahu kukui i kau ʻia ma luna.
  
  "ʻAe, maikaʻi," ʻakaʻaka ʻo ia. "Drakester. Pehea ʻoe, e ka hoa?"
  
  "E like me nā manawa a pau."
  
  "Mmm, hoʻomanaʻo wau. ʻOiai ʻaʻole hiki iaʻu ke ʻōlelo ua kau lōʻihi loa ia, ʻeā? Ma ke ala, hakakā popoki nui ma ke kaula. ʻAʻole maikaʻi no ka ex-koa i lilo i civila.
  
  "ʻo ʻoe kekahi. ʻAuhea kāu BBF?"
  
  "WWF?"
  
  Ua hāʻule nā koa hakakā ʻelua iā Drake. Ua kipaku ʻo ia iā lākou me ke kōkua ʻana mai o Alicia, e hauʻoli ana lāua i nā mea e hiki mai ana.
  
  "ʻO ka hoaaloha maikaʻi loa? Hoʻomanaʻo ʻoe iā ia? Nani?"
  
  "ʻAe. Pono wau e pepehi iā ia. Ua loaʻa mai iaʻu ʻo Frey e ʻimi ana i loko o ka pā hale." Ua ʻakaʻaka ʻo ia. "Ua huhū au. Ua make lākou. Hana ʻo ia i ka helehelena. "He mea lapuwale make wale nō."
  
  "ʻO wai ka mea i manaʻo e hiki iā ia ke hoʻomāʻewaʻewa iā ʻoe," wahi a Drake. "Hoʻomanaʻo wau".
  
  "No ke aha ʻoe i hele mai ai i kēia manawa, Drake? ʻAʻole loa au makemake e pepehi iā ʻoe."
  
  Luliluli ihola ʻo Drake i kona poʻo, puʻuwai. "Aia kahi huaʻōlelo i kapa ʻia ʻo ka wahaheʻe nani. ʻO kēlā mau huaʻōlelo ʻelua e hōʻuluʻulu i nā mea āpau e pili ana iā ʻoe, e Miles, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ko Shakespeare hiki."
  
  "A he aha?" Ua ʻōwili ʻo Alicia i kona mau lima me ka ʻakaʻaka a hoʻokuʻu i kona mau kāmaʻa. "Ua mākaukau ʻoe e hāʻawi ʻia kāu mau pōlele iā ʻoe?"
  
  Ma ke kihi o kona mau maka, ʻike akula ʻo Drake iā ʻAbel Frey e kolo ana mai o lākou aku me ka hoʻōho ʻana i kekahi kanaka nona ka inoa ʻo Hudson. ʻIke loa, ua pale ʻo Miles iā lākou i ka wā i hoʻokaʻawale ai ʻo ia i ko lākou mana, akā i kēia manawa he mau mea ʻē aʻe kāna. ʻO Torsten Dahl, hilinaʻi mau, kū i mua o ke Kelemānia pupule a hoʻomaka e hoʻouka.
  
  Hoʻopaʻa ʻo Drake i kona mau lima. "ʻAʻole e hiki, Miles."
  
  
  Kanaha Kumamālima
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Ua hoʻopūʻiwa ʻo Alicia iā ia ma ka ʻoki ʻana i kona pālule, a wili iā ia iho a paʻa like me ke kaula, a laila hoʻohana ʻia nā lima ʻelua e kāʻei i kona ʻāʻī. Ua hakakā ʻo ia, akā ua huki ʻo ia iā ia i loko.
  
  Aia i loko o kona mau kuli piʻi - ke ʻano Muay Thai. ʻekahi. ʻelua. ʻekolu.
  
  Huli ʻo ia i ka mea mua. Huli hou mākou. ʻO ka lua ma lalo o kona iwi ʻaoʻao. ʻO ke kolu o ka hahau ʻana iā ia ma nā pōlele. Paʻa ka ʻeha ma kona ʻōpū, me ka nausea a hāʻule ʻo ia ma ke kua.
  
  Kū ʻo Alicia ma luna ona, me ka ʻakaʻaka. "He aha kaʻu i ʻōlelo ai? E haʻi pololei mai iaʻu, e Drakey. Ua noi ʻo ia e hāʻawi iā ia i kekahi mea.
  
  "ʻO kāu mau kinipōpō."
  
  Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo ia i kona ʻūhā a wili aʻe no ka hoʻopuka ʻana i ke kī ʻaoʻao e pili ana i kona ihu. Ua hāpai ʻo Drake i nā lima ʻelua a kāohi i ka pā. Ua ʻike au i ka hemo ʻana o kekahi manamana lima. Huli aʻela ʻo ia i alo a he alo me ia, e hāpai ana i hoʻokahi wāwae kiʻekiʻe ma ke poʻo, a laila lawe mai i kona kuʻekuʻe wāwae ma luna o kona lae.
  
  Puhi koʻi.
  
  Ua hoʻi hope ʻo Drake, akā ua paʻa ka hahau iā ia ma ka umauma. A me ka ikaika e like me ka hiki iā Miles ke hōʻiliʻili, ua hōʻeha ia i ka ʻeha hiki ʻole ke hoʻomanawanui.
  
  Hehi ʻo ia i kona kuʻekuʻe wāwae.
  
  Ua hoʻōho ʻo Drake. Ua haki ʻia kona kino, ʻeha a ʻoki ʻia. Ua uhaʻi ʻo ia, ʻāpana ʻāpana. E pōʻino nā makahiki kīwila. Akā, hiki iā ia ke hoʻopiʻi i ka hoʻokuʻu ʻia? Maikaʻi mau ʻo ia. Ua maikaʻi mau anei ʻo ia?
  
  He kanaka kīwila i haki ʻia a ʻaʻole paha, ʻo ia nō ʻo SAS, a ua hoʻohaumia ʻo ia i ka papahele me kona koko.
  
  Ua hoʻi hope ʻo ia. ʻEkolu mau mea kaua i hāʻule ma luna ona, a wāwahi i nā mea āpau a puni iā ia. Ua hauʻoli ʻo Drake i ka hoʻomaha ʻana mai ke kuʻekuʻe ʻana i ka ʻāʻī o ka Kelemania. Ua lohe ʻo ia i ke kani ʻana o ka cartilage a ua ʻoi aku ka maikaʻi.
  
  Kū aʻela ʻo ia me ka ʻike ua ʻae ʻo ia iā ia. Hula ʻo ia me ka neʻe ʻana mai ka wāwae a i ka wāwae, ʻālohilohi kona mau maka mai loko mai me ka diabolo a me ka hina. Ma hope ona, ua hoʻopaʻa ʻia ʻo Dahl, Frey a me Hudson, e hakakā ana ma ka ʻaoʻao o ka pahu kupapaʻu o Odin, ua huli ko lākou mau maka i ka ʻeha.
  
  Kiola akula ʻo Alicia i kona pālule iā ia. Ua like me ka hahau ʻana, a wela ka ʻaoʻao hema o kona mau maka. Paʻi hou ʻo ia a loaʻa iā ia. Huki ʻo ia me ka ikaika kupaianaha. Ua hina ʻo ia a hāʻule i loko o kona mau lima.
  
  "Aloha".
  
  Ua kau ʻo ia i nā manamana lima ʻelua ma lalo pono o kona mau pepeiao, e kaomi ikaika ana. Ua hoʻomaka koke ʻo ia e haʻalulu, ua pau nā ʻano hoʻohaʻahaʻa. Ua kaomi ikaika i ka puʻu aʻalolo i mea e make ai kekahi kanaka maʻamau.
  
  Ua kū ʻo Miles e like me ka bipi rodeo.
  
  Ua kaomi ikaika ʻo ia. ʻO ka hope, ua hilinaʻi ʻo ia i hope i kāna apo paʻa, e hoʻokuʻu iā ia e lawe i kona kaumaha, e hele mālie, e hoʻāʻo ana e kaʻana like i ka ʻeha. A laila, kū pololei ʻo ia a hoʻopaʻa i nā manamana lima ʻelua ma lalo o kona mau ʻūhā.
  
  Pololei i loko o kāna pūʻolo aʻalolo ponoʻī. Holo ka ʻeha ma kona kino.
  
  A ʻo ia ke kumu i laka ʻia ai lākou. ʻElua mau ʻenemi weliweli, e hakakā ana ma waena o nā ʻale o ka ʻeha, neʻe ʻole, e nānā ana i nā maka o kekahi me he mau ipo lōʻihi a hiki i ka wā e kaʻawale ai ka make.
  
  Ua ʻōhumu ʻo Drake, ʻaʻole hiki iā ia ke hūnā i kona ʻeha. "He pupule... hiwahiwa. No ke aha...no ke aha e hana ai no keia...keia kanaka?"
  
  "ʻO ia hoʻi ... e ... hiki ... i ka hopena."
  
  ʻAʻole ʻo Drake a me Miles i hoʻi i lalo. A puni lākou, hoʻomaka ke kaua e hoʻopau. ʻOi aku ka nui o nā pūʻali koa hui i noho ma ko lākou mau wāwae ma mua o nā Kelemania. Akā, hoʻomau lākou i ka hakakā. A hiki iā Drake ke ʻike maka aku iā Dal lāua ʻo Frey e paʻa ana i kahi apo make like, e hakakā ana a hiki i ka hopena.
  
  ʻAʻole hoʻokahi koa i hoʻopau iā lākou. Nui loa ka mahalo. Ma ka pilikino a me ka hoʻokaʻawale ʻole, e hoʻoholo ʻia kēia mau kaua.
  
  Hāʻule ʻo Drake i kona mau kuli, a huki pū iā Alicia. Hula nā kiko ʻeleʻele i mua o kona mau maka. Ua hoʻomaopopo ʻo ia inā loaʻa iā ia kahi ala e uhaʻi ai i kāna paʻa, e pau ʻiʻo ʻo ia. Ke haʻalele nei ka ikaika iā ia i kēlā me kēia kekona.
  
  Ua hāʻule ʻo ia. Hoʻoikaika ʻo ia, ʻo kēlā manaʻo pepehi kanaka e hou mai ana iā ia. Paheʻe kona manamana lima. Ua hāʻule ʻo Alicia i mua, a kuʻi iā ia ma ka ʻauwae me kona kuʻekuʻe. Ua ʻike ʻo Drake i ka hele ʻana mai, akā ʻaʻohe ona ikaika e hoʻōki.
  
  Pahū ʻo Sparks i mua o kona mau maka. Ua hāʻule ʻo ia ma kona kua, e nānā ana i ke kaupaku gothic o Frey. Kolo aku la o Alicia a pale aku i kona mau maka me kona mau maka, me ka eha.
  
  ʻAʻohe o nā koa a puni lākou i hoʻāʻo e kāohi iā ia. ʻAʻole ia e pau a hiki i ka wā e haʻi aku ai kekahi o nā mea hakakā i ke kuʻikahi a make paha.
  
  "ʻAʻole maikaʻi ʻole," wahi āna. "Ua loaʻa iā ʻoe, Drake. Akā ua ʻoi aku koʻu maikaʻi ma mua o ʻoe.
  
  Ua ʻōpō ʻo ia. "Maopopo iaʻu".
  
  "He aha?" - Ua nīnau au.
  
  "Aia iā ʻoe ... kēlā lihi. ʻO kēlā manaʻo pepehi kanaka. Ka inaina o ke kaua. He mea ʻole. He mea nui. ʻO kēia... ʻo ia ke kumu i haʻalele ai au. "
  
  "No ke aha ia e hooki ai ia oe?"
  
  "Ua hopohopo wau no kekahi mea ma waho o ka hana," wahi āna. "Hoʻololi i nā mea a pau".
  
  Ua hāpai ʻia kona lima me ka mākaukau e ʻoki i kona ʻāʻī. Ua hala kekahi manawa. A laila ʻōlelo ʻo ia, "He ola no ke ola?"
  
  Ua hoʻomaka ʻo Drake e ʻike i ka hoʻi mālie ʻana o ka ikehu i kona mau lālā. "Ma hope o nā mea a pau aʻu i hana ai i kēia lā, manaʻo wau he nui kā lākou ʻaiʻē iaʻu."
  
  Hoʻi hope ʻo Alicia a ʻō aku i kona lima e kōkua iā ia e kū i kona mau wāwae. "Ua hoolei au i na Puna i na kaula ma ka luawai o Mimir. ʻAʻole au i pepehi iā ia ma ka lua kupapaʻu o Odin. Ua huki au i ka noonoo o Frey mai Ben Blake aku. ʻAʻole au ma ʻaneʻi e luku i ka honua, e Drake, aia wale nō wau e leʻaleʻa."
  
  "Ke hōʻoia nei au." Ua hoʻihoʻi hou ʻo Drake i kāna kaulike i ka wā i hāpai ai ʻo Thorsten Dahl i ke kino liʻiliʻi o Abel Frey mai ka ʻaoʻao ākea o ka pahu kupapaʻu o Odin. Ua hāʻule ʻo ia i ka papahele me ka ʻūlū pulu, e hāʻule me ke ola ʻole ma luna o nā pōhaku paʻa keʻokeʻo Italia.
  
  Ua kani ka leo ʻoliʻoli i ka pūʻali koa hui.
  
  Hoʻopaʻa ʻo Dahl i kona lima, e nānā ana i loko o ka pahu kupapaʻu.
  
  "ʻAʻole i ʻike kēlā ʻōpio i kēlā makana," ʻakaʻaka ʻo ia. "ʻO kāna hana ola. E Iesu Kristo, pono ʻoukou e ʻike i kēia.
  
  
  Kanaha Kumaono
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  I kekahi lā ma hope mai, ua hoʻokō ʻo Drake e pakele i kahi pōʻai pau ʻole o nā nīnau e hiamoe ai no kekahi mau hola ma kahi hōkele kokoke, ʻo ia kekahi o nā mea kahiko a maikaʻi loa ma Stockholm.
  
  I loko o ke keʻena, kali ʻo ia i ka elevator a noʻonoʻo i ke kumu i paʻi ʻia ai kāna mau manaʻo. Ua pupule lākou no ka hiamoe ʻole, ka hahau mau ʻana a me ke koʻikoʻi. He mau lā ia e ola ai.
  
  Ua kani ka elevator. Ua ʻike ʻia kekahi kiʻi ma hope ona.
  
  ʻO Kennedy, ua ʻaʻahu ʻia i ka lole lole maʻamau i ka Pōʻaono, ua hoʻopaʻa ʻia ka lauoho i hope, e aʻo iā ia me nā maka luhi.
  
  "Aloha".
  
  ʻAʻole lawa nā ʻōlelo. ʻO ka nīnau ʻana iā ia inā maikaʻi ʻo ia ʻaʻole ʻoʻopa wale nō, he naʻaupō loa.
  
  "Aloha no oe."
  
  "Ma ka papahele hoʻokahi?"
  
  "ʻOiaʻiʻo. Mālama lākou iā mākou a pau, akā hui pū.
  
  Komo lākou i loko. E nana ana i ko lakou noonoo nahaha i ke aniani. Hōʻalo i ka hoʻopili ʻana me ka pahupaʻiwikiō pono. Ua kaomi ʻo Drake i ka pihi ʻumikūmāiwa.
  
  "Ua maikaʻi anei ʻoe ma kēia e like me aʻu, e Kennedy?"
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo ia me ka puʻuwai. "He pule pupule, a he pule paha. ʻAʻole maopopo. He mea pupule iaʻu ua hoʻopau wau i ka hakakā ʻana i koʻu nemesis a hoʻomaʻemaʻe i koʻu inoa ma ka hopena o ia mau mea. "
  
  Ua ʻānai ʻia ʻo Drake. "E like me au. Hoʻohenehene, ʻeā?"
  
  "I hea ʻo ia i hele ai? Alicia."
  
  "I ka pō kahi e hele ai nā mea huna maikaʻi loa, ʻo ia a me kēlā geek Hudson," wahi a Drake. "Ua hala i mua o ka ʻike ʻana o kekahi mea koʻikoʻi iā lākou. E puhi ana paha i ka lolo o kekahi i ke kamailio ana."
  
  "Ua hana ʻoe i ka mea kūpono. ʻAʻole lākou nā mea hoʻoikaika nui ma ʻaneʻi. He pōʻino ʻo Alicia, akā ʻaʻole pupule. ʻAe, ʻaʻole anei ʻoe e manaʻo "i ka malu o ka pō".
  
  Ua lawe ʻo ia i kahi manawa e hoʻoponopono ai i kāna kuhikuhi Dinosaur Rock. Ua ʻakaʻaka ʻo ia. Ua ʻoi aku ka wikiwiki o kona manaʻo ma mua o ka mercury i ka lā lā.
  
  "Pehea ʻo Hayden?" Ua ʻōlelo ʻo Kennedy i ka pani ʻana o nā puka ʻeleka a hoʻomaka ke kaʻa kahiko e ala mālie. "Manaʻo ʻoe e noho pū ʻo ia me Ben?"
  
  "Manaʻolana loa au pēlā. Inā ʻaʻole, manaʻo wau ua moe ʻo ia i kēia manawa.
  
  Ua kuʻi ʻo Kennedy iā ia ma ka poʻohiwi. "Mai helu ʻoe i kēlā mau moa, e ka hoa. Malia paha e kākau ʻo ia i mele nona."
  
  "E inoa ʻoe - ʻekolu a me ka hapa minuke me ʻoe!"
  
  Ua lele mālie lākou ma mua o ka papahele ʻehiku. "Hoʻomanaʻo mai iaʻu. Ma laila, ma ka hale kupapaʻu o Odin, he aha kāu i ʻōlelo ai ma laila? ʻO kekahi mea e pili ana iaʻu e noho ana ma York a, e, e loaʻa ana koʻu ola ponoʻī.
  
  Nānā akula ʻo Drake iā ia. Hāʻawi ʻo ia iā ia i kahi minoʻaka hoʻowalewale.
  
  "ʻAe ... wau ... wau ..." Ua kaniʻuhūʻo ia a palupalu. "ʻAʻohe oʻu manaʻo i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i kēia."
  
  "He aha?" Ua ʻōlinolino nā maka o Kennedy i ke kolohe.
  
  "Ua kapa ʻia ka hui dino-rock kahiko ʻo Heart ka hoʻopunipuni hope loa. Ma Yorkshire ʻōlelo wale mākou 'kamaʻilio me ka manu'. He poʻe maʻalahi mākou.
  
  I ke kaomi ʻana o ka ʻeleke ma mua o ka papahele ʻumikumamāhā, wehe ʻo Kennedy i kona pālule a hāʻule i lalo i ka papahele. Ma lalo ʻo ia e ʻaʻahu ana i ke kapa ʻulaʻula aniani.
  
  "E aha hana ʻoe?" Ua ʻike ʻo Drake i ka lele ʻana o kona puʻuwai me he mea lā ua ʻoki ʻia ʻo ia.
  
  "Loaʻa iaʻu koʻu ola."
  
  Wehe aʻela ʻo Kennedy i kona ʻeke a hāʻule i lalo i ka papahele. Ua ʻaʻahu ʻia ʻo ia i kahi kapa komo ʻulaʻula like. Ua kani ka elevator i kona hiki ʻana i ko lākou papahele. Ua ʻike ʻo Drake i kona ʻuhane a me nā mea ʻē aʻe a pau. Holo ka puka ma ka ʻaoʻao, wehe.
  
  E kali ana ka male ʻōpio. Ua ʻakaʻaka ka wahine. Ua ʻakaʻaka ke kanaka iā Drake. Ua huki ʻo Kennedy iā Drake i waho o ka elevator a i loko o ke alahele, me ka waiho ʻana i kona lole lole.
  
  Nānā hope ʻo Drake. "ʻAʻole ʻoe makemake i kēia?"
  
  "ʻAʻole pono wau i kēia."
  
  Lawe ʻo Drake iā ia. "Maikaʻi ka hana, he hele wikiwiki i koʻu lumi."
  
  Ua hoʻokuʻu ʻo Kennedy i kona lauoho.
  
  
  HOPE
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"